Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

DjeČak Jung I Tajna Misija

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    I opet lukavi Eduard Osetrov, sada u ulozi običnog sluge, prodire u grad u kojem se guverner nalazi u samoj svojoj jazbini. Uslijed toga dolazi do podmuklog i smionog napada gusara i izbija ozbiljna tučnjava.

  DJEČAK JUNG I TAJNA MISIJA
  ANOTACIJA
  I opet lukavi Eduard Osetrov, sada u ulozi običnog sluge, prodire u grad u kojem se guverner nalazi u samoj svojoj jazbini. Uslijed toga dolazi do podmuklog i smionog napada gusara i izbija ozbiljna tučnjava.
  . POGLAVLJE br. 1
  Brojne su djevojke bosim, mišićavim stopalima prskale po sjajnoj palubi gusarskog broda. Gusarski ratnici činili su većinu posade na ovom planetu, koji nije bio previše razvijen ni tehnološki ni magijski.
  Ali vlast nad brodom uglavnom je pripadala muškarcima.
  Ravarnava i još troje ljudi, među njima i crni ratnik Oblomova, otišli su na sastanak; ubrzo su im se pridružili kapetan Monitor i šest njegovih pristaša, od kojih dvojica nisu imali nikakve veze s ljudskom rasom. Bosonogi dječak, Eduard Osetrov, donjim je udovima brzo nacrtao kartu grada.
  - Glavno bogatstvo već je ukrcano na brodove i samo što nije krenulo. - započeo je hrabri izviđač. Da, a na putu do njih, znam to sigurno, pridružit će im se tri broda s tonažom i naoružanjem koji nisu lošiji od našeg broda. Moramo požuriti da ujutro napadnemo ovog ježa puškama - zaključio je muški Edward. I njegovi trbušnjaci, vrlo mišićavog dječaka, počeli su se micati. Crnkinja, heroj, koja je igrala ulogu Glavnog Boatswana, stenjala je od divljenja gledajući ovog zadivljujuće zgodnog dječaka. Mlad, jak, okretan, poput majmuna, Eduard je odmah predložio drugu opciju. - S prerušavanjem u kostime protivnika.
  Monitor je rekao opuštenim glasom:
  - Slažem se s ovim dječakom. Moramo napasti u zoru; nadam se da dobro poznaju vaš brod i da neće otvoriti vatru.
  - Ovo nije loša ideja, ali mi je pala na pamet još jedna misao. - rekao je Ravarnava, koji je samo izgledao kao prostak.
  Crnoputa, s velikim, nimalo ženstvenim mišićima i bujnim vratom, ali lijepa na svoj način, s tankim strukom, snažnim bokovima i visokim grudima, Oblomova je uzviknula:
  - Da! cool...
  Monitor s ironičnim osmijehom (dobro, što može ova lupeška glava, doduše velika, ali s kosim čelom!), upita:
  - Koji?
  Nositelj imena koje je zahvaljujući Ephisu Fristu postalo legendarno u ovom svijetu i šire, lukavo je izjavio:
  - Ako se sve bogatstvo odnese iz grada, zašto se onda izlagati riziku jurišajući na grad. Možete to učiniti puno jednostavnije.
  Monitor je otpio nekoliko grčevitih gutljaja iz pehara, nakon čega se bockao šakom, testirajući snagu čeljusti. S lukavom idejom da zabije klin između kapetana i njegovog prvog časnika (tko bi rekao da ovaj dječak nije samo kabinski dječak!) vođa morskih pljačkaša reče:
  - Sumnjam da je plan koji je dječak predložio jednostavan i učinkovit.
  Oblomov je zatresla svojim visokim grudima, jedva prekrivenim tankom trakom izvezene tkanine, i promrmljala nešto nečujno kao odgovor.
  Ravarnava se tome ponovno usprotivio. Štoviše, govorio je naglašeno lijeno i otegnuto:
  - Ali ne, imam drugu ideju. Budući da je naš zlatni dečko potopio glavni prateći brod, najbolje bi bilo da mi preuzmemo njegove funkcije.
  Monitor je oživio i, nagnuvši se, upitao:
  - Pa, kako to misliš?
  I bacio je pogled na palubu po kojoj su gotovo nečujno hodale bose, preplanule, mišićave noge gusara. Ipak, njihov anđeoski izgled ne bi trebao nikoga zavesti - potpuno će ih razdirati. A zatvorenici će biti prisiljeni pokrivati svoja stopala poljupcima i lizati gole, grube pete ratnika, zavodljive i opasne.
  Ravarnava je lukavo namignuo i poput stare sove guknuo:
  - Mogli bismo pratiti natovarene transporte, dovodeći ih ne u metropolu, nego u naše gusarsko gnijezdo.
  Monitor je frustrirano udario šakom po stolu i rekao:
  - Tako jednostavno, ali što ako se, prije nego što nam ovo povjere, žele osobno sastati s Papyrus don Grabberom?
  Crnoputa Oblomova zavrnula je glavu na svom bikovskom vratu i napravila takve bicepse na kojima bi mu pozavidio svaki, najjači i napumpani muškarac.
  Ravarnava se napuhao i ispružio prsa široka kao zid tvrđave:
  - Pa što? Mislim da ću uživati igrajući ovu ulogu. - Zapovjednik filibustera podigne palac prema gore. - Uostalom, ja sam pet godina plovio pod zastavom Kontrabasa i savršeno imitiram njihov naglasak.
  I također je bacio pogled na prozor. Jedna od djevojaka gusara je čučala sa svojim partnerom na ramenima. I vidjelo se kako se mišići zavodljivih, ženstvenih, atletskih nogu kotrljaju poput loptica od napetosti.
  Monitor, koji je bio izuzetno iznerviran što nije on osobno došao na tu ideju, pjevušio je, namjerno stišavajući ton glasa:
  - Što ako vas sretne netko tko osobno poznaje ovog admirala?
  Crnoputa, mlada junakinja Oblomova uzviknula je s osmijehom koji je otkrivao zube tigrice:
  - Zamka za mačke!
  Ravarnava je otvorio duboka usta u hinjenom zijevanju i gugutao:
  - A ovo nije kobno, onda će naši mornari izvesti unaprijed pripremljeni udar.
  Monitor je skeptično skupio obrve i iskrivio ionako hirovita usta:
  - Misliš li da možeš otići?
  Edward je skromno šutio. A Oblomov je pokušao pogladiti svoju golu, mišićavu, preplanulu nogu. Ali dječak je pomaknuo stopalo, ne dopuštajući da ga prekrije velika šapa prave žene gorile.
  Barnabas je izgledao vrlo samouvjereno:
  "Sa mnom će biti moj pomoćnik, ratnik kojemu nema ravnog u umijeću rukovanja mačem. Eduard borac, koji može činiti čuda. - Ravarnava je još više ispružio prsa. - Nadam se da mi može pomoći.
  Monitor je odmahnuo svojim širokim šapama:
  - Pa neću ići s tobom i neću stavljati glavu lavlju u usta. Bolje je pustiti moje dečke da se koncentriraju duž obale kako bi pokrili one topove koje nećete moći uništiti u jednom gutljaju.
  Oblomova je promrmljala:
  - I djevojke također!
  Ravarnava se naceri i uvjeri svog druga:
  - Dobro, za sada ću pokušati ostvariti pobjedu bez prolijevanja krvi. Treba odabrati prikladno odijelo, kontrabasisti se odijevaju luksuzno.
  - I također zgrabite torbu, ili još bolje, škrinju zlata na dar. - opasio je Eduard Osetrov, koji je medvjedicu zadirkivao svojim bosim, gracioznim, isklesanim stopalom, kao u djevojke. Dječaka također ljuti što ideja o vještoj prijevari nije pala na pamet njemu osobno, već nekome koga su on i, vjerojatno, drugi smatrali glupim martincem.
  Ovaj put Monitor je podivljao:
  - Zašto takva ekstravagancija?
  Dječak ratnik je tiho rekao:
  - Zlato će im zamagliti oči, bolje od dimne zavjese. Uz njegovu pomoć otupit ćemo neprijateljev oprez.
  Monitor je bio zbunjen i promrmljao je:
  - Gusari obično uzimaju zlato, a ne daju ga na dar.
  Tomboy Edward, nakon što je još jednom promašio crnu šapu ogromne žene, zahihoće se i objasni:
  - Upravo tako, nikome neće pasti na pamet da smo filibusteri. - I lijepo je dodao posve očitu istinu. - Ponekad morate dati da biste primili.
  - Samo iskoristi svoje zlato, neću ti dati ni novčića. - Monitor je puknuo.
  - Imamo dovoljno svojih. - snishodljivo je odgovorio Ravarnava.
  Gusar progunđa kroza zube:
  - Dobro je biti bogat.
  Ovdje je promatrački Edward presreo pohlepan pogled izvana uglađenog i aristokratskog pirata. Smjesta je Oblomov, iskoristivši trenutnu smetnju, uhvatio dječaka za nogu. Ali mladi se ratnik trgne i bosa mu noga izmakne.
  Edward je prijetio:
  - Nije dobro da odrasla teta šapama šapa dječake!
  Oblomov je posramljeno promrmljao:
  - Samo se igram! I tako, stvarno te trebam! Na brodu ima dovoljno zrelih i uglednih muškaraca! "Moćna žena lupnula je bosom nogom i zarežala. - Pa, zašto mi treba derište poput tebe?
  Ravarnava je ležernog hoda došetao do admiralove bogate garderobe.
  Putem se vidjelo mnogo lijepih djevojaka filibustera. Pokazali su zube i napravili oči. A u rukama imaju mačeve i bodeže, s drškama ukrašenim dragim kamenjem.
  Također, na rukama i golim nožnim prstima ljupke djevojke nosile su prstenje s dragim kamenjem. I izgledalo je izuzetno lijepo.
  I kako su djevojke divno mirisale. Samo čudo, arome raznih skupih tamjana, ukusni parfemi.
  Ravarnava se, međutim, trudio da ga ne ometu njihove divne čari. Morate ući u garderobu i prerušiti se. A djevojke ga neće ostaviti.
  Tamo je počeo isprobavati odjeću velikana Kontrabasa. Niti jedna zemlja na ovoj hemisferi nije se odijevala tako elegantno i raskošno kao one. Što, međutim, s obzirom na bogatstvo carstva, ne čudi. A što je viši rang, to je odijelo raskošnije. Pokazalo se da je Ravarnava prevelik i nije mogao pronaći odgovarajuću odjeću. Već je bio očajan, ali nakon duge potrage imao je sreće; u pozlaćenoj škrinji pronašao je komplet odjeće dizajniran za grofa Kolochychova , također vrlo težak predmet. U novom odijelu tamnoputi i bradati korsar Ravarnava izgledao je vrlo impresivno.
  - Zašto ja nisam vojvoda? - Rekao je, čas žmirkajući, čas izravnavajući bore, zavirujući u prilično dobro ulašteno ogledalo. - Ja sam najplemenitiji velikaš!
  Gusarski vođa čak je i toptao nogama od oduševljenja, samo je njegova velika crna i pomalo nemarna brada kvarila dojam.
  - Zovi Krvopija, neka me malo sredi.
  Ravarnava je, međutim, htio prvo pozvati ženu, ali je zaključio da bi muška ruka bila pouzdanija.
  Unatoč prijetećem nadimku, Krvopija je izgledao dovoljno bezopasno. Ovaj momak je prije odlaska na težak rad radio kao frizer. Laskavo se nasmiješio , a zatim, izvadivši pribor, pažljivo se ošišao i malo obrijao grubo lice filibustera. Stidljiv prijedlog da potpuno obriju bradu popraćen je urlikom.
  - Jesam li žena ili dijete da se rastajem sa svojim dostojanstvom? - Ravarnava kao da je bio bijesan i energično mahao šakama. "Vi ste brijači, zvijeri, skarabeji i samo unakazite svoja lica."
  Krvopija je ustuknuo, tko zna starijeg kapetana, mogao bi ga ubosti nožem. Viđao je takve tipove u svom životu. Kad neko ide na onaj svijet za sitnicu, drugi ide na teški rad.
  - Pa dobro, što drhtiš, što si ti, gusar ili kreten . - Ravarnava je pokušao sebi dati imidž veličine, što mu je itekako uspjelo. - Slušaj sad, izgledam li ja kao kontraadmiral ?
  Krvopija je pokušao laskati strašnom poglavici:
  - Da! Svaki tvoj pokret pokazuje tvoje aristokratsko podrijetlo.
  Stojeći na ulazu, dvije djevojke mišićavih, vitkih tijela, jedva pokrivenih grudi i bokova, ali sa zlatnim narukvicama na gležnjevima i zapešćima, gugutale su:
  - Kao kralj, vi ste, gospodine, lijepi,
  Ovako je svjetlo bilo jasno!
  Ravarnava se nadurio i rekao u znak slaganja:
  - Slažem se, ja sam iz sorte onih koji su navikli zapovijedati. Sad si postao ulizica. - I snažan potisak širokim dlanom u rame. - Dobro, idi, dobro si obavio posao.
  Barnabas je milosrdno pustio Krvopija, pa zijevnuo, do zore je ostalo vrlo malo, trebalo je barem malo odspavati. Iako je rođen u svijetu gdje noću osvjetljenje stalno varira, a kada je četverostruko pun Mjesec svijetli kao na Zemlji za vedrog dana, ali ipak, ciklusi su ciklusi. Ritmovi dan i noć.
  A ni lijepe djevojke na ulazu, koje su namigivale svojim safirnim i smaragdnim očima i igrale se mišićima ruku i nogu, nisu oduševile.
  Iako, ako pogledate pločice trbušnjaka ljepotice, zrele dinje njenih grudi, gdje tanka traka tkanine prekriva samo grimiznu bradavicu, onda će takav ratnik podići mrtve. A ako pogledate i lica ljepotica. Oni su također mladi. Postoje posebne biljke koje usporavaju starenje djevojaka, pa i sa pedeset ili šezdeset godina mogu izgledati mlade, svježe, bez bora i pokvarenih zuba. Istina, tinkture neće učiniti maticu besmrtnom, ali mogu usporiti starenje.
  Edward je mislio da zaboga ne mogu ni ovo učiniti. Osim što su se radile plastične operacije na ženama i muškarcima, i to za više novca. Dječak je smatrao da je vječna mladost dobra stvar. Međutim, ne treba biti djetinjast.
  Veličanstveni brod uplovio je u zaljev, na njemu su još plutale olupine potonulog broda, a većina topova već je bila na dnu i ronioci, točnije pojedinci raznih rasa koji su preuzeli takvu ulogu, neuspješno su pokušavali po oštećeno oružje. A s još većim oduševljenjem riznica i druge dragocjenosti koje se nalaze na brodu.
  Sve su to pomogle podnijeti brojne robinje s minimumom odjeće, ali s bujnom, plavom, vrlo svijetlom kosom. I sve s besprijekornim figurama. Domaće bilje ne samo da je zasad pomladilo domaće pripadnice lijepog spola, već je i njihovu figuru učinilo besprijekornom.
  Naravno, cipele smetaju samo robovima, poput momaka robova u kupaćim gaćama, koji također preplanuli i mršavi rade ovdje.
  Guverner Frady patio je od glavobolja. Noć je, doista, bila košmarna; ljepotica i ponos flote imperija Kontrabasa, bojni brod "Incinerating", odletio je u zrak. Sada će se teret vjerojatno zadržati u luci, barem dok ne dođu drugi prateći brodovi. Nije to tako loše, ali sama činjenica da je takav brod izgubljen u njegovom gradu, što će u tom slučaju misliti kralj i car svih Kontrabasa? Kako će to ulizički plemići predstaviti, u ovom slučaju nećete se izvući samo s rezignacijom.
  Dobro je da su brojne robinje i prelijepe noćne vile preživjele, što je služilo kao neka utjeha za takav gubitak.
  Ali muški robovi umiru kao muhe. A robova je već previše. Ovo je akutni nedostatak muškaraca na ovom svijetu. A ove temperamentne ljepotice već su ga izmučile, izmorile, osjećaš se kao da te zgazilo krdo mamuta.
  Izlazeći iz svoje palače od ružičastog mramora, skoro se onesvijestio. Prekrasna lađa, koja je tako podsjećala na onu na kojoj je Papyrus don Grabber išao osvetiti se harfistama, raširila je jedra. Istina, kretao se sporo, ali to se objašnjavalo nevjerojatnim neredom koji je vladao u zaljevu.
  Brojne robinje ostavile su mnoge svoje otiske bosih stopala, različitih boja, na mramoru mola. Tijela ljepotica blistala su od znoja, kao da su pripadnice lijepog spola napravljene od lijevane bronce. Sa svojim karakterističnim uskim strukovima, širokim bokovima, čvrstim grudima, anđeoskim licima i ustima punim zuba. Da, mogu li se curama popraviti izbijeni zubi posebnom mašću? Što je s muškarcima? Zadovoljavaju se plug-in onima. I ovdje su, vjerojatno, posebno stari ljudi, stvarno ljubomorni što su ispali tako inferiorni.
  - Svemogući Bog je čuo naše molitve. Guverner je gugutao podižući guste obrve. - U tako teškom času pomoć je stigla. " Ratnik je grubim pokretom dozvao bogato ukrašenog sredovječnog čovjeka. - Hej, Foshange , pripremi plemićki stol, ja ću pozvati admirala u palaču.
  Stariji lakaj se naklonio i počeo vikati na sluškinje i robove, i ponekog dječaka, tjerajući ih da žurno pripreme plemeniti doručak.
  Djevojke su bljeskale golim nogama i pjevale:
  More je loše bez vode,
  I stomak bez hrane...
  Napravimo pitu
  I vino iz roga zlata!
  kontrabasa bili su vidljivi svima . Održavajući privid stroge discipline, lažni kontrabasisti , a u stvarnosti gusari, poredali su se na paradi, blistajući u sjajnim, brižljivo razderanim oklopima. Čak su i djevojke ovom prilikom nevoljko navukle tako nezgrapne čizme i oklope s kacigama koje je bilo neugodno nositi po tropskim vrućinama. Tada se veličanstveno odjeveni Ravarnava spustio. S njim je bio i poljski tajnik , koji se odlikovao sposobnošću bacanja noževa i, naravno, ratnik Eduard Sturgeon, koji je preuzeo ulogu sluge. Najneugodnije je bilo to što sam i dalje morao nositi lakirane cipele. Budući da je prigoda svečana, ulazak u luku, a on nije obični sluga, za posluživanje čaša, već osobni. Dva visoka četveroruka ratnika nosila su iza njega škrinju punu zlata.
  U luci se žurno okupio orkestar i počeo histerično svirati. Zatim se postupno melodija ujednačila, a zvukovi postali harmoničniji.
  Na sastanak je istrčao oficir, obraćajući pažnju na epolete, salutirao je i rekao:
  - Želim vam sve nebeske blagoslove, gospodine admirale. Guverner vas već čeka.
  Ravarnava je snishodljivo mahnuo šapom kutlačom:
  - Voljno, javite Njegovoj Preuzvišenosti da sam već na putu.
  Palača lokalnog vladara nalazila se u dubinama raskošnog vrta. Na ulazu su stajala dva velika guštera s puškama na leđima, a u daljini je paso kaktus slon. Neposredno na ulazu u palaču rasla su dva karanfila visoka deset metara s pupoljkom u kojima se lako mogao sakriti ne samo vitki dječak Edward, već i odrasli muškarac.
  Bilo je mnogo lijepih sluškinja, koje su se od robova razlikovale po narukvicama na zapešćima i gležnjevima i dragocjenim vezovima na tkaninama i tunikama. I samo su sluge vrlo visokog statusa nosili sandale optočene draguljima.
  Stražari s kopljima i samostrelima na ulazu su se razmaknuli. Bilo je jasno da muškete još nisu tako moderne. Sama je palača ostavila povoljan dojam; široki prozori davali su joj veseo izgled. Na zidovima je obješeno mnogo slika, oružja i štitova s raznim grbovima . Dječak Edward pošao je za Ravarnavom i lagano se trgnuo kad su ga njegove nove lakajske cipele nemilosrdno stegle. Već je bio toliko navikao na pokazivanje golih peta da je zaboravio da postoje te gadne, robijaške dionice, bolne za dječja stopala vječnog dječaka.
  Jedina utjeha je da ga služavke gledaju s divljenjem, a ne s prezirom, ako je, kao i obično, bos iu kratkim ili kupaćim hlačama. I to je neugodno u livreji, mišićavi torzo se znoji, a kambrička košulja ograničava kretanje. Da, već imate nekakav status. Zato je bolje biti ponosan na njih.
  Čak su se četiri djevojke naklonile na jedno koljeno u znak poštovanja. Ne za njega, naravno, nego za Ravarnavu, ali svejedno je lijepo.
  Ali samog guvernera je lako zapamtiti. Prilično debeo, ali pokušava ostati uspravan. Vrlo blagim glasom, vladar okolnih područja reče:
  - Drago mi je pozdraviti ovako uvaženog gosta.
  Ravarnava je svečano odgovorio na ljubaznost:
  "Također zahvaljujem sudbini što me je poslala u tako gostoljubiv dom."
  Guverner je, pokušavajući učiniti svoj ton još laskavijim, rekao:
  "Prošli put, o visokopoštovani Don Papiruse, odbio si posjetiti moju palaču, navodeći hitne stvari. Sada ste nam učinili čast.
  Visoke sluškinje, što se vidi po njihovim sandalama izvezenim kamenčićima i visokim potpeticama, uzviknule su:
  - Vivat velikom admiralu!
  Tada je Ravarnava shvatio da je skoro u nevolji, što bi se dogodilo da je guverner prije vidio ovog admirala. U najboljem slučaju čekala bi ga vješala, ili nešto okrutnije, na primjer, motka, kad su mu zabijali ruke i noge, ili vatra, i to laganom vatrom.
  Odgovor je, međutim, hladan:
  - Da, bio sam zauzet poslom. - I neočekivana strastvena fraza. - Ali koliko možete zanemariti gostoprimstvo!
  Guverner tiho upita:
  - Kako je prošao vaš pohod na obale poganske moći Harfa?
  Ravarnava je iskreno odgovorio:
  - Briljantno! Bilo je moguće opljačkati jedan vrlo bogat harfski grad i to bez velikih gubitaka.
  Guverner je razrogačio oči.
  - Nadam se da tvoje ime nije razotkriveno, jer formalno nismo u ratu s Harpom.
  Na te su riječi lijepe i elegantne sluškinje, okićene nakitom, stavile kažiprste na svoje pune grimizne usne:
  Ravarnava opet, bez laganja, odgovori:
  - Sve je prošlo glatko, čak sam i sam bio iznenađen.
  - Je li plijen bogat? "Bilo je zavisti u guvernerovom glasu.
  - Ne jadni, sam Bog nam pomogao. - Ovdje se voditelj morao malo savladati. - U znak duboke zahvalnosti i povjerenja poklanjamo vam škrinju zlata. - Ravarnava je čak raširio ruke pokazujući velikodušnost.
  Sluškinje su lupkale svojim veličanstvenim sandalama na visoku petu i jednoglasno uzvikivale:
  - Bravo! Slava admiralu!
  Guvernera je svladala pohlepa. Izgubivši dostojanstvo, pojurio je do škrinje i otvorio poklopac:
  - Bah, ovdje je pravo bogatstvo. Nije ni čudo što su ga ove bezveze vukle tako teško. O papirusu don Grabberu. - Plemić se nakloni. - Ja sam vaš dužnik, tražite bilo što od mene.
  Vođa pirata je otvoreno odgovorio:
  "Mislim da bi najbolja nagrada bila predana služba kruni." Čuo sam da si sinoć izgubio bojni brod Incinerator, nazvan po paklenom nećaku našeg najvećeg monarha. Smatram da je ovo preosjetljiv udarac u trenutku kada glavnom gradu trebaju financije.
  Guverner je promrmljao:
  - Apsolutno si u pravu.
  Lijepe sluškinje pognule su glave. U kosi su im svjetlucali broševi od smaragda, rubina i dijamanata.
  Ravarnava je ponosno rekao:
  - Stoga predlažem da mi se prepusti zapovjedništvo i pratnja ovako vrijednog tereta. Ja pak imam dovoljno oružja da ga odbijem od bilo kakvog gusarskog napada.
  Guverner je rado ispunio svaki zahtjev admirala:
  - Naravno, osigurat ću vam sve potrebne ovlasti. Mislim da će s tako hrabrim ratnikom naš teret biti kao u desnici Bogu.
  Lijepe djevojke energično su kimale glavama. Broševi i dijamantne naušnice blistali su. Edward je mislio da guverner mora biti bogat ako su njegove osobne sluškinje odjevene poput princeza i toliko lijepe da ne možete skinuti pogled s njih.
  Ravarnava je zapucketao prstima:
  "Onda ćemo odmah isploviti."
  opet brbljao :
  - Barem doručkujte, admirale. Učinite nam čast, osim toga, i brodovima treba vremena da se sastave.
  Sluškinje su se naklonile i gugutale:
  - Nema na čemu, o super!
  Vođa filibustera je snishodljivo rekao:
  - Dobro, dobro, malo osvježenja neće škoditi.
  Ravarnava nije želio izazivati sumnju prenaglošću, a guvernerov blagdanski stol najvjerojatnije bi bio izvrstan.
  Zgodnog i pametnog dječaka Edwarda ostavili su ispred vrata poput sluge, a lažnog admirala tretirali su kao samog kralja. Pojavile su se djevojke, također lijepe i u haljinama, ali bose kako bi manje bilo buke od kucanja po šarenim mramornim pločama. Guverner je napravio gestu. A elitne sluškinje također su pažljivo izule cipele, stavile ih u posebnu kristalnu kutiju i počele služiti bose. Njihovi pokreti s golim tabanima postali su mnogo mekši, glatkiji i graciozniji. Takva su se jela posluživala, čak i kruh i kolači pečeni u obliku jedrenjaka i kraljevskih palača. Lijepo poslagani komadi nasjeckane ribe, mesa, povrća, voća i raznih začina u otmjenom uzorku. A vina su apsolutno fantastična, sviđaju se gospodaru razbojnika. Da, bilo je dovoljno iskušenja da ostanem još neko vrijeme.
  Ravarnava je grubo pojeo obrok, poput zadnjeg prostaka koji nije upoznat s bontonom. Počeli su obraćati pozornost na njega, ali se sam guverner pretvarao da sve ide kako treba.
  Nakon nekoliko boca skupog vina, Ravarnava nije izgubio glavu, tijelo mu je i dalje bilo junačko, ali jezik mu je postao pretjerano pokretljiv i zahtijevao je rad.
  Gusar je bez razmišljanja počeo pjevati, njegov duboki bas zvučao je ugodno, neki od prisutnih časnika počeli su pjevati, a brojne sluškinje počele su plesati golih zavodljivih nogu;
  Jeste li spremni slijediti me?
  Nemojte ostati u krpama s torbom!
  Tako da plijen teče kao med,
  Tako da rijeka teče zlatom!
  
  Da biste to učinili, morate učiniti ovo
  Tako da novčić ispadne bezvrijedan!
  Tako da svatko od nas može
  Pokrijte stazu tepihom tijela!
  
  O, vi ste pirati, djeco moja,
  Ne neki križići - nule!
  Svaki od vas je heroj,
  Požuri, ukrast ću sranje!
  
  Pansion je za muškarce,
  Ne tražite razloge za poraz!
  Bolje je samo plesati
  Vjerujem da tvoj duh nije klonuo!
  
  Vodit ću vas u napad, prijatelji,
  Mi smo pirati - obitelj!
  Borit ćemo se kao vragovi
  I nema drugih ideja!
  
  Postoji ideja, ali postoji samo jedna istina,
  Da potroše novčanike trgovcima...
  Korsare napada horda,
  Moći ćemo odlučiti plemići!
  Ova je pjesma izazvala veliku buku.
  Sluškinje su se, međutim, nasmijale i poskočile kao vragovi.
  U sobu je ušao grof Djed Božićnjak Don Paradny, koji je zakasnio na guvernerov poziv i zbog toga je ispao užasno ljut. Ugledavši ogromnog momka kako pjeva nepristojne pjesme, uzbuđeno je upitao:
  - Kakva je ovo šala?
  Guverner je odgovorio:
  - Vidiš najvećeg admirala Papirus don Grabbera!
  - Kakav je ovo Don Grapper? - pobjesni grof, gazeći čizmama po mramoru. - To je samo pasulj od graha.
  - Ne može, ima epolete. - promrmlja guverner, spustivši glavu i duboko pocrvenjevši.
  Djevojke koje su posluživale za stolom i plesale tango, lijepe, golih, mišićavih, preplanulih nogu i vrlo skladnih, skladnih, atletskih tijela, zavijale su:
  - Uh, uh, uh, uh! Idemo dolje!
  Grof je viknuo srcedrapajuće:
  - Dakle, ovaj debeli gad je varalica, sreo sam admirala nekoliko puta, on je potpuno drugačiji od ove kostimirane gorile.
  - Uhitite ga! - vikao je guverner pokušavajući prikriti neugodu.
  Brojne služavke toptale su golim, vrlo zavodljivim nogama, vrtjele bokovima, tresle poprsjima i režale:
  - I to onaj! I to onaj!
  Iskusni vječni dječak Edward više je puta shvatio da stvari stoje loše, zapalio šibicu i zapalio unaprijed pripremljeni fitilj. Škrinja je samo s gornje strane bila prekrivena tankim slojem zlata, odnosno čak posutom žutim metalom, novčićima, a na dnu i u sredini nalazio se barut. Mladi, ali iznimno iskusni ratnik, za svaki slučaj, osigurao je put za bijeg. Plus, naravno, ušteda plemenitog metala kada spojite posao s užitkom. Odnosno, obavljate, i to uspješno, dvije funkcije. Eksplozija bi trebala biti signal za opći napad gusara. Čitav odred dlakavih stražara u oklopima, ljudi i okrova , već je dotrčao do vrata, a Eduard Osetrov bacio je škrinju na njih. Uložio je sav svoj očaj i bijes u bacanje, pa je prilično težak predmet odletio prilično daleko.
  Osim toga, naravno, nisam želio da se povrijede vrlo lijepe, polugole, mišićave djevojke s ugodnom, mirisnom aromom. Već su skakali i zavijali, pa čak i cičali od oduševljenja. Da, spremao se iznimno rijedak prizor.
  Jedan od njih zacvili:
  Varalica nas napada,
  U rukama mu je zloslutni ruksak...
  I ako ga netko uzme -
  Primit će slavu i čast!
  Eksplozija je bila strašna, srušilo se nekoliko stupova, više od trideset ljudi je poginulo, a udarni val je Eduarda Sturgeona zračnom toljagom bacio o zid, gotovo sravnivši mladog i okretnog ratnika.
  Snažne su kosti zakrckale, ali to je samo razljutilo Edwarda, mašući mačem, požurio je dokrajčiti preživjele neprijatelje. Ravarnava također nije gubio vrijeme, bacio je stol i zgnječio guvernera, izvukao je sablju i poletio na grofa.
  Između njih je izbio žestok dvoboj.
  Razišle su se golonoge robinje, s pravom odlučivši da rat nije ženski posao. Da, i mogu vas nenamjerno ozlijediti. I tako, tko god pobijedi taj je gospodar.
  Najvažnija od njih, jedina koja je ostala u cipelama na štiklu, rekla je:
  Tko je kralj, nama je zapravo svejedno,
  Zato se hrabro borite, ljudi!
  Djed Mraz je vikao, hripajući poput pokvarenog gramofona:
  - Ti otrcani gorilo, probosti ću te svojim mačem.
  Ravarnava je viknuo kao odgovor:
  - Pijetlu, odsjeći ću ti glavu.
  Superiornost gusarskog kapetana u visini i težini ogledala se u snažnom udarcu masivne sablje, presjekao je mač, a potom gotovo prepolovio svog protivnika.
  Istina, umirući, grof se batkom mača lagano ogrebao po trbuhu i počela se pojavljivati krv.
  No, to nije moglo zaustaviti Ravarnavu, on se nastavio ljuljati lijevo-desno. Stražari su jurnuli na njega i, primivši dobar udarac, smjestili se. Eksplozija je izbacila vrata i, vidjevši dječaka kako se žestoko bori, kapetan je ubrzao prema njemu.
  Mladi ratnik udari stražara nogom u slabine tolikom snagom da je ovaj preletio i probo dvojicu odjednom svojim rogatim šljemom.
  Sluškinje su po tko zna koji put pljesnule rukama i zacvrkutale:
  Bravo, bravo, bravo!
  Slava! Dječak - slava!
  Tomboy Edward je glasno povikao:
  - Atamane, bježi odavde, ja ću ih zadržati.
  Ravarnava, nakon što je sasjekao još jednog neprijatelja, promrmlja:
  - Naši prijatelji će uskoro doći, ali svejedno ćemo izdržati.
  Tehnikom dvostrukog zavrtnja dječak terminator Eduard odsjekao ih je tri odjednom i stao uz kapetana. Dječak je šapnuo:
  - Glavno je ne koristiti muškete.
  Izvana se moglo čuti kako brod ispaljuje plotun, zatim se okreće i ponovno puca.
  Sluškinje su vrištale i cičale od oduševljenja, lupajući nogama, a kako bi zvukovi bili glasniji, počele su obuvati cipele i sandale na visoku petu.
  Edward the tomboy učinio je suprotno i izuo svoje omražene cipele. Bacio je petu ravno u oko jednom od policajaca koji se pokušavao probiti. Srećom, peta je srebrna i snažno udara, oko je izletjelo, visi na živčanoj peteljci.
  Sluškinje su viknule:
  -Bravo! Bis! Bravo! Bis!
  A najvažniji od njih izdao je:
  - Dragi moj dječače,
  U ovom času mi smo s vama!
  Ti si tako cool klinac
  Sve šutaš bosom nogom!
  I doista, gola peta dječaka terminatora slomila je još jednu čeljust.
  Kako su gusari vjerovali, iznenađenje im je omogućilo da djelomično zarobe i djelomično unište neprijateljske topove. Posada tvrđave pala je pod mlinski kamen, mnogi su vojnici odmah poginuli, pali su a da nisu ni slutili opasnost. Gotovo tri stotine u bitkama prekaljenih morskih razbojnika pohrlilo je u grad. Vojnici kontrabasi ginuli su u stotinama, samo je nekoliko njih uzvratilo vatru ili se pokušalo boriti.
  Čvrsti borac Edward i Ravarnava, te još dva gusara, nisu stajali mirno, već su krenuli u ofenzivu, stražari palače brzo su panici. Trzali su se i povlačili, bacajući svoja mrtva tijela preko mramornih stuba. Djevojke su počele pomagati gusarima. Na stražare su gađali cipele, sandale, pladnjeve, prilično teške zlatne čaše, vilice i noževe.
  Mladi ratnik je divlje pobjesnio, kao da nije imao burnu noć, i nakon što su očistili nekoliko soba, probili su se iz šarene zgrade, u kojoj se činilo da čak i zidovi odišu prijetnjom.
  Posjekavši troje, Edvard je mališan pogledao okolinu orlovskim pogledom. Svi najbliži prilazi gradu bili su zahvaćeni požarima, vidjele su se brojne figure koje su se poput mrava rojile i sudarale jedna s drugom.
  - Naši pobjeđuju! Sada je glavno da nam ni jedan zlatnik ne ispliva iz ruku. - Neočekivano, borbeni tomboy, gol, krvav, s vrlo istaknutim, mišićavim torzom (naravno, strgao je kostim svog sluge da ne smeta, a bilo bi ponižavajuće da mladi korsar nosi livreju! ), pokazivao je znakove kradljivca novca. Uhvativši Ravarnavin iznenađeni pogled, dječak terminator je dodao:
  - Želim postati ne samo pirat, već razmišljam o organizaciji vlastite republike filibustera, a za to će nam trebati financije.
  - Vlastita republika? - Ravarnava je ovaj put iskreno zijevnuo i zazviždao kroz široke nosnice. - Zašto je tako teško, dušo? Voditi državu je najdosadnija stvar na svijetu.
  Edward se usprotivio tome:
  - Mislim da ne, jako sam volio igrati strategije s vojno-ekonomskim menadžmentom. Vrlo je ugodno osjećati se kao kralj ili car.
  Dječak je gledao krvavi trag koji je ostavljala njegova snažna, ali gotovo dječja noga. Bljesnula je misao - hoće li podanici poslušati onoga koji je osuđen da zauvijek izgleda kao dijete, čak i s mišićima poput čelične žice?
  Ravarnava je glupavo trepnuo:
  - Nešto mi nije jasno o čemu pričaš. Iako ste, generalno, u pravu, moć je slatka i ovo piće želite unedogled točiti u grlo. Ali povećava se i odgovornost za vlastite postupke.
  Mladi ratnik Edward pomalo hinjeno se nasmijao u odgovor:
  - Ne plaši me. Budimo spretniji, inače će se bitka odvijati bez nas.
  Novopečenog izgleda, ali iskusan u poslu, corsair je potrčao naprijed. Ostaci garnizona borili su se očajnički, svi su poznavali okrutnost gusara, koji obično nisu hvatali zarobljenike, a ako i jesu, prodavali su ih u okrutno ropstvo, a ponekad ih mijenjali za drangulije, školjke, a ponekad i šestostruko zlato. naoružani kanibalistički divljaci koji su ljudsko meso smatrali strašnom poslasticom. No, to je moglo samo produljiti agoniju, budući da su pirati bili jači u borbi prsa o prsa. Osim toga, načelnik garnizona, general Kosalapenko , poginuo je na samom početku bitke, a jednostavno ga nije imao tko zamijeniti, jer je prvog pomoćnika, pukovnika Varatta , Monitor razbio u glavu preciznim hicem. hitac iz muškete.
  A onda su robovi, prije svega dječaci i djevojčice, počeli pomagati gusarima i bacati kaldrmu, pločice i krhotine stakla na njihove omražene vlasnike.
  Desetak guštera s oružjem odlučilo je krenuti u protunapad. Sa strana su postavili oštre metalne trake, a na vrh pucali iz topova. To je uzrokovalo određenu štetu korsarima. Edward je prvi dotrčao do guštera, tijekom borbe dječak je bio vrlo impresivan, tako da je drugom petom srušio neprijatelja s krova, izuo cipele koje su mu rezale stopala i zato letio poput sokola. Skočivši mu na leđa, jednim je zamahom pokosio oba strijelca, a zatim, promijenivši metu, jurnuo na drugog guštera. Dječak je u žurbi posjekao bosu nogu, spotaknuvši se o metal. Međutim, rana je bila površinska i u žaru borbe nije obraćao pozornost na nju.
  Ostali su, vidjevši ovog "nindžu", pojurili za petama.
  - Neću ti dopustiti da odeš! - viknuo je, skočivši u visinu, vrlo spretni i razigrani Edward. Međutim, pokazalo se da su gušteri izuzetno spretni, aktivno krećući šapama, brzo su pojurili prema šumi. Koliko god bio brz izbezumljeni mladić uspio je sustići samo jednu zvijer dokrajčivši jahače. Ostali su iz sve snage šibali svoje "konje". Tada je Edward nasilnik bacio svoj mač, probio je presavijeni kundak i zapeo. Životinja je samo ubrzala korak.
  - Dobro, dobro, sjeti se sprinta i umri, ali nadoknadi.
  Izvana je bilo smiješno gledati takvu strvinu kako bježi od tipa koji nije imao više od trinaest godina, zapravo dječaka glatka lica. Bijesan, cijelo mu se tijelo pomicalo uz mreškanje mišića, poput morske valove, Edward je postajao sve brži, na njegovu sreću počela je šuma, a ogromni gmazovi su usporili. Prestigavši neprijatelja, mladi ratnik je izvukao mač, a zatim skočio na rep.
  Čudovište je udarilo u palmu i zbacilo Edwarda koji je grizao. Dječak Terminator bolno se zabio u grozd trnovite loze. Oštri trnovi zabodeni su u tijelo, probijajući kožu. Ali to je tipa samo razljutilo. Nakon što je zbacio ostatke poderane, krvave odjeće, na sebi je i dalje imao prozirnu majicu i hlače, a ostale su mu samo kupaće hlače. Dječak je smogao snagu i uhvativši se za granu nalik užetu, poput Tarzana, uz divlji vrisak, napravio golemi skok, zatim uhvativši drugu granu i tehnikom "puknutog mlinskog kamena" odsjekao glave dva borca, bezuspješno mašući sabljama.
  - Pa ostali bjegunci! Ako se nadate sakriti, neće uspjeti. - rekao je namigujući nepobjedivi huligan Eduard i ubrzao korak. Nakon što je otkrio novu metodu prijevoza, uhvatiti korak s gušterima postao je povjetarac.
  - Ja sam majmun! - povikao je - Hyperraus ! - Tako se zvao junak filma, divljak koji je oborio rekorde zastarjelog Tarzana.
  Zatim je ubrzao, praveći divlje skokove na kojima bi mu svaki majmun pozavidio. Nekoliko puta borci su pucali naslijepo, ali su istovremeno i promašivali. Brz poput geparda, dječak Edward smijao im se u lice. Kad su posljednji protivnici konačno ubijeni, mladi ratnik je sjeo na greben guštera i usmjerio ga ravno prema gradu, pokušavajući brzo izaći iz džungle. S vremena na vrijeme, u granama su zabljesnuli osmjesi četverorukih gorila, ali se nisu usuđivali napasti naoružanog ratnika, čak ni malog. Osim toga, ove životinje nisu potpuno glupe i vidjele su kako se Edward slavno nosio s većim vojnicima od sebe.
  - Zašto se makaki cerekaju, teško ti je ovdje zabadati nos. - Mladi ratnik je mahao mačem, ali primati nisu podlegli provokaciji.
  Kad je stigao u grad, bitka je bila gotovo gotova. Posljednja točka koja nije zauzeta bio je lokalni zatvor, gdje je ono što je ostalo od garnizona stisnuto iza visokih vrata, kao i lokalni strogi stražari, koji se uglavnom sastoje od vanzemaljaca . Voljeli su se rugati zatvorenicima, posebno ženama, i zato su shvatili da neće imati milosti.
  Ratnik Edward, poput brze kobre, skočio je na guštera i stao nasuprot vrata, a zatim poslao topovsku kuglu u samo središte.
  Udarac je zadrmao, ostavivši udubinu u željezu, ali su jaka vrata preživjela. Gurnuvši golu petu u nos topnika koji je gmizao zdesna, oblio se krvlju i zašutio, ratnik Edvard huligan pljunuo je kroza zube i počeo puniti neposlušni top. Trebalo je puno vremena. Kao odgovor, strijele su letjele na tipa. Edward je vješto izbjegao udare, čak je u hodu odsjekao tri strijele.
  - Pa, jesi li dobio bube?
  Pucnjevi iz mušketa također su promašili, iako je bilo nekoliko pogodaka u debelu kožu guštera. Počela se trzati od boli, ali zaustavio ju je poletni tip.
  - Ne bojte se, za vašu kožu ovo je kao sjemenke suncokreta. - Dječak se zahihoće.
  Napunivši top, mladi je ratnik preciznije nanišanio i ponovno pogodio vratnicu. Topovsko zrno opet se odbilo.
  - Kvragu! Ovo oružje je preslabo! - opsovao je muški Edward, a odjednom mu je u glavu pala zanimljiva misao.
  - Pokušat ću ih otvoriti iznutra.
  Iako je izvana zatvorski zid izgledao neosvojiv, bilo je jasno da su na nekim mjestima zidovi istrunuli, a cigle postale grube, pa se uz određenu spretnost moglo popeti preko njih. Ali čuvara je previše, da ga slučajno ne obore. Međutim, nije uzalud Ravarnava imao borbeno iskustvo, naredio je:
  - Uzmite klupe, cjepanice, nosite suho grmlje, zapalit ćemo protivnike. A ti, brže zarolaj "kraljicu".
  Pirati su, ne obraćajući pozornost na strijele i povremene pucnjeve iz muškete, zapalili vrata, stvarajući " dimni dim ".
  Drugi su vukli kolica prekrivena drvima za ogrjev s buretom baruta - tako se zvala "kraljica". Drvo za ogrjev onemogućavalo je pucanje kroz njega iz mušketa. Uz filibustere, svojim osloboditeljima pokušale su pomoći lokalne robinje i dječaci u kupaćim gaćama s žigovima na ramenima i prsima. Očito su patili u ropstvu i nisu se bojali gusara. Postavivši "kraljicu" ispred vrata, gusari su zapalili fitilj i odskočili.
  Učinili su to vrlo brzo, urlajući:
  Vraga, Vraga, Vraga spasi,
  Udarit ćemo, slomiti udarac...
  Daj nam, daj nam mačeve u ruke,
  Dobit ćemo dar od podzemlja!
  
  Pa Stvoritelj je ranjeni pakao,
  Borit ćemo se s vragom rogovima...
  Da je samo rezultat u borbi sa mačem,
  Pa da ne bude moj grbavi rob ovdje!
  
  ŠALA DEČKO PROTIV SYKLOVA
  ANOTACIJA
  Dječak, koji je doživio mnoge avanture, sada zapovijeda dječjim odredom specijalnih snaga. I mora se boriti protiv civilizacije ciklusa. Ono što je jako zanimljivo je da ovdje postoji svemirska tehnologija.
  . POGLAVLJE br. 1
  Dječak šaljivdžija bio je u borbenom odijelu s epoletama svemirskog časnika. Do njega je bila djevojka, također u skafanderu sa zvončićima i zviždaljkama. I nosi prozirnu kacigu, otvorenu sa svih strana. Djevojčica je u rukama držala blaster i cvrkutala:
  - Edik, možda da pričekamo ostatak ekipe? Boriti se zajedno s ciklusima kad ih ima barem stotinu prevelik je rizik!
  Dječak je ratnik, iako izgleda kao da mu nije više od dvanaest-trinaest godina, u borbenom odijelu se ne vide mišići, ali je izgledao kao pravi princ. A on samouvjereno reče:
  - Ne! Idemo zajedno u bitku! Što se tiče neprijatelja, ne bojte se. Dao sam ti maleni artefakt "oklopa", smanjuje mogućnost da budeš pogođen stotinu puta!
  Djevojka je primijetila:
  - I to sto puta puno!
  Dječak je bio ogorčen:
  - Nisam znao da si ti, Adala, takva kukavica!
  Djevojka narančaste kose reče:
  - Nisam kukavica! Pa, napravimo odlučujući iskorak!
  I tako su djeca ratnici krenula u bitku. Posvuda uokolo bilo je kamenje koje je svjetlucalo ljubičastim, smaragdnim, ljubičastim i ružičasto prošaranim kamenjem, a stalaktiti su rasli iz zemlje. I to je krajnje tajanstven krajolik.
  A ispred je dvorac. Izgleda kao viteški, srednjovjekovni, ali s projektilima i zračnim topovima na tornjevima. A lokalno sunce sja odozgo, koje je čak šesterokutnog oblika, a svjetlost neprestano mijenja boje i šare. A to cijelom krajoliku daje vrlo tajanstven, au isto vrijeme i očaravajući izgled na svoj način.
  Dječak i djevojčica jurili su naizmjenično stazom s pulsirajućim pločicama. Mladi je ratnik možda bio više naviknut veslati bos, ali ovo se borbeno odijelo, nažalost, ne može rastaviti. Koliko bicikala ima u dvorcu? Ovo je također misterij. A ako ih je samo stotinjak, onda to i nije tako loše.
  Dječak i djevojčica odmah su se sakrili iza kamena kada se pojavio tenk ove vrlo agresivne rase. Bio je visok, u obliku trokuta, s njuškom na svakoj od tri strane. I oklop daje dašak čelika, ali ne dodiruje površinu, na zračnom jastuku.
  Dječak ratnik Edward nasmiješio se svojim vrlo ljupkim, iako dječjim osmijehom. I bacio je malo zrno graška u auto svemirskih agresora.
  Proletio je i skočio ravno u prilično široku cijev pištolja. I nakon nekoliko sekundi, trokutasti, snažni spremnik eksplodira. Kao da je grom udario u skladište streljiva i razbio se u sitne krhotine.
  Ovo se zapravo pokazalo kao prilično cool odlomak.
  Djevojčica Adala je tvitala:
  - Ovo je pametno! Ti si doista Jedi !
  Dječak Edik kimne:
  - I ja sam morao biti padawan ! Ali to je druga priča!
  Nakon čega su hrabra djeca pojurila dalje do dvorca. Kapija se otvorila i iz nje su iskočila još tri tenka. Dvije su iste trokutaste, a treća je veća i šesterokutna, sa svake strane topovi, a sedmi na vrhu.
  Djevojka borac je zazviždala:
  - Vau! Pridružuju nam se novi igrači!
  Dječak ratnik je kimnuo glavom:
  - Možete upasti all-in!
  I mladi ratnik izvadi malu spravu, veličine kutije šibica. I u njemu je okretanjem kažiprsta uključio nekoliko programa. Tada je dječak, kojeg je djevojčica zvala Edward u ovoj borbenoj epizodi, lansirao ovu kutiju. Lagano je letjela prema najvećem spremniku. I gotovo je nevidljiva.
  Djevojčica upita dječaka:
  - Što je?
  Edik se nasmiješio i odgovorio:
  - Iznenađenje! Sada ćete vidjeti kako to radi!
  Doista, kutija je odletjela u cijev velikog tenka. Samo ovaj put nije bilo eksplozije. Trijumvirat se nastavio kretati. Štoviše, pojavila su se dva dodatna automobila.
  Djevojčica Adala je šapnula:
  - Što nije upalilo?
  Dječak ratnik je namignuo:
  - Sad ćeš vidjeti!
  I doista, najveći top velikog tenka se okrenuo i pogodio svog trokutastog protivnika. I pogodit će ga oklopnom granatom. Rasplamsao se i borbeni komplet je počeo detonirati. A onda je cijev prebacio u drugi tenk, koji je bio manji, i pogodio ga.
  Adala je uz osmijeh primijetila:
  - Klasa!
  Edik je tvitao:
  Ako je tvrđava na putu,
  Neprijatelj je izgradio...
  Moramo zaobići sa stražnje strane -
  Uzmi je bez pucanja!
  Djevojka je namignula svojoj mladoj kolegici. Hrabra i pametna djeca bila su protiv cijele vojske. Ali lukavstvo i tehnologija prilično su dobro djelovali protiv čudovišta.
  Zapalio se treći tenk, pa četvrti. I opet detonacija i puknuća. Ovo je raspored smrti i uništenja, do sada s jednim ciljem.
  Dječak ratnik je sasvim logično primijetio:
  - Zašto nam treba tim? Oni su djeca kao i mi. Samo ja imam stoljetno iskustvo i znanje, a oni su tek mladi. I ne isplati ih se izlagati granatama s uranovim šipkama.
  Djevojčica je zacvrkutala:
  - Svi ljudi na našoj planeti,
  Uvijek bi trebali biti prijatelji...
  Djeca se trebaju smijati
  I živite u mirnom svijetu!
  Dječak ratnik ju je podigao i zapjevao:
  Djeca se trebaju smijati
  Djeca se trebaju smijati
  Djeca se trebaju smijati
  I živite u mirnom svijetu!
  Topovi na zidinama tvrđave počeli su pucati na razjareni tenk. Fontane vatre, razaranja i plamenog pijeska planule su oko automobila. I nekoliko udaraca u oklop se razbilo u pukotine.
  Djevojka Adala je primijetila:
  - Neprijatelj nije baš precizan.
  Međutim, još nekoliko granata pogodilo je tenk. I detonirao je i eksplodirao. U trenutku eksplozije od njega se odvojila sitna točkica. I Adala je pružila ruku. Naprava koju je koristio briljantni dječak poletjela je djevojčici u dlan. Ili, u svakom slučaju, iskusni heroj i dizajner koji izgleda poput dječaka.
  Edik je s odobravanjem potapšao djevojku po ramenu:
  - Bravo, uhvatio sam ga!
  Nasmijala se:
  - Ti ga ulovi, nemoj ga preloviti!
  I sprava je kliznula u dječakov okretni dlan, poput makakija.
  Sada su djeca bila sretna. Kao igrači koji su pogodili banku na ruletu i dobili zlatne žetone. No, jasno je da kad imate sreće, teško je stati. S izvrsnom memorijom, Edik se sjetio da je u dvadesetom stoljeću bio takav brkati čovjek koji nije znao granice, a platio je za to, iako je isprva imao sreće. Dakle, naravno, morate biti u mogućnosti izaći iz igre na vrijeme u kasinu.
  Edik je, međutim, shvatio da to zapravo nije igra. A taj pravi rat nije RPG.
  Na primjer, sada su se iznad dvorca pojavila dva helikoptera. I čini se da su spremni istražiti to područje.
  Djevojke su od straha ciknule:
  - Bojim se! Možemo ih dobiti!
  Edik se nasmijao i odgovorio:
  - Bilo je hladnijih ciljeva. Pogledaj kako radi moja višekratna kibernetička buba.
  I dječak je opet počeo. A broj helikoptera se povećao na šest. I bili su aerodinamični i veliki.
  Adala je tvitala:
  Neka trči nespretno,
  Oklopni tenkovi kroz lokve...
  A helikopter poput ose cvrči!
  Edik se javio:
  Čeburaška topnik,
  Shapoklyak, poput pilota,
  Krokodil je napunio mitraljez!
  I tako je helikopter, dobivši bubu, pogodio svog dvojnika zračnim topovima. Bio je oštećen i počeo se dimiti. I ostali helikopteri su počeli kružiti. I na njih je vatra, i oni odgovaraju. Evo zabave. Jedan od gramofona već je počeo padati ostavljajući za sobom zadimljeni rep.
  A iza nje dolazi još jedna. Ovo je uistinu zabavan i međusobni rat.
  Dječak klimne svom prijatelju:
  - Kako ide rastavljanje?
  Adala je promrmljala:
  - Srećo!
  Edik se uvrijedio i napuhao rumene obraze:
  - Možda možeš još nešto reći, slobodnjak?
  Djevojka je lupkala po prozirnoj kacigi, ali je šutjela. U međuvremenu su odjednom pala dva helikoptera. A jedan je pogodio dvorac, također oštetivši tri pištolja odjednom.
  Dječak genije je zacvrkutao:
  - Slažem se, pametnjakoviću!
  Djevojka je odgovorila:
  - Moguće da je pametno, a kako ne podržavati!
  Zadnja dva helikoptera snažno su se sudarila i eksplodirala odjednom. I opet je bio bljesak. Ovo je super!
  Edik je zapjevao:
  Veliki genije, miljenik sreće,
  A u isto vrijeme, čovječe...
  Poetski lirski nizovi,
  Imati stoljeće dostojno srca!
  Tako je drugi krug otišao u korist hrabre djece. I kontrolni superbug s čipom vratio se na dječakov dlan.
  Djevojka je primijetila:
  - Da, dobro nam ide. Ali neprijatelj čak može imati jokera u džepu!
  Edik je sa smiješkom odgovorio:
  - Znao sam jednog šaljivdžiju. Ili bolje rečeno, ne samo jedan. Bilo je ovakvih kadrova u igrama i filmovima!
  Vrata dvorca ponovno su se otvorila. Ovaj put iz njih izlaze veća čudovišta. Čak su se i sagnuli kako bi ispuzali.
  U ovom slučaju hodajući roboti!
  Dječak genije je uzviknuo:
  - Evangelion !
  Djevojčica iznenađeno upita:
  - Što?
  Edik je uz osmijeh objasnio:
  - Ova animirana serija snimljena je na planeti s koje dolazim. A bilo je i tamo tako velikih robota!
  Adala je primijetio:
  - Vaš planet je nevjerojatan. Jednom ste rekli da imate više od dvjesto zemalja.
  Dječak odgovori uzdahnuvši:
  - Da, nažalost, tako je.
  Djevojka je s nevjericom upitala:
  - Zašto nažalost? Možda samo na sreću. Jer sjajno je imati toliko zemalja i kultura na jednom planetu!
  Edik se usprotivio:
  - Ne! Ne baš sjajno. Ljudi se prečesto svađaju i koriste šake. Odnosno, htio sam reći da se različite zemlje prečesto sukobljavaju i bacaju rakete jedna na drugu.
  Adala je s uzdahom primijetila:
  - Da to...
  Dječak ratnik je odlučno završio:
  - Sramota! U međuvremenu, idemo na robote!
  A zapravo je izašlo čitavo tucet elektroničkih čudovišta. I imaju toliko oružja da mogu uništiti cijeli grad.
  Edik je primijetio:
  - Protiv njih treba drugačiji pristup.
  I dječak je iz džepa izvukao mali uređaj s antenom.
  Djevojčica iznenađeno upita:
  - Što je?
  Edik je sa smiješkom odgovorio:
  - Nositelj brzih ali destruktivnih virusa!
  Adala je tvitala:
  - Oh, kakvi virusi, virusi, štetni virusi !
  Dječak je ispravio:
  - Ne! Naš cilj je zaštititi dobrotu, a ne nauditi ljudima, ili saikalima , pa čak ni njihovim robotima!
  A dječak genijalac ispalio je nevidljivu zraku prema terminatorima.
  Sjetio sam se filmova o robotima i drugih. I ovdje ne možete tvrditi da je to napredna zraka.
  Edik je uperio zraku u velike robote, svaki veličine deveterokatnice . I uspio je. Jedan od terminatora odjednom se ukipio i počeo spuštati. A iza njega još jedan.
  Dječak je s osmijehom pjevao:
  Sat sreće -
  Vrijeme je za igru!
  Sat sreće -
  Pokušajte ne potratiti ovaj sat!
  Djevojčica je, gledajući kako se roboti smrzavaju i padaju, dižući prašinu i raspršujući slomljene dijelove kad udare o ploče, primijetila:
  - Da, tehnički je!
  Edik je kimnuo sa smiješkom:
  - Da, tehnologija odlučuje o svemu u razdoblju rekonstrukcije!
  Adala je odgovorila:
  - Ne! Ljudi i kadrovi odlučuju o svemu! I u isto vrijeme, ne sve!
  I djevojka je također iz džepa izvadila nešto nalik na Rubikovu kocku i počela to vrtjeti.
  Roboti Terminatori ponovno su se sudarili i bili su obavijeni cijelom užarenom mrežom koja je svjetlucala i vibrirala. A onda su se borbena vozila počela raspadati i letjeti u male komadiće. Koja je, zauzvrat, također eksplodirala, a krhotine su letjele, poput sante leda koja je došla pod snažan udarac palice hokejaške zvijezde.
  Adala je napravila prilagodbu i zabilježila:
  - Sada možemo postati nevidljivi na nekoliko minuta!
  Dječak genije je odgovorio:
  - Nije najnapredniji uređaj, bit ćemo vidljivi u infracrvenom svjetlu. Hajde, bolje da ja napravim namještanje.
  U tom trenutku iza para se začula buka. Dječaci i djevojčice pojavili su se u borbenim nošnjama. Bilo ih je svega desetak, a nisu bili stariji od par, barem po izgledu. Ali u isto vrijeme, djeca imaju sasvim pristojno oružje. Laserski mitraljezi, blasteri, anihilacijske sićušne granate u obliku graška. Da, ovi dečki očito nisu obični. Pa čak i obučeni u bitkama u virtualnom svijetu !
  Edik je uzviknuo:
  - Dečki, oprezno, inače ćete dobiti udarac! Ovdje ima oružja koje može probiti vaša borbena odijela.
  Djeca ratnici su legla. Snopovi svjetlosti bljesnuli su kroz zrak i laserski topovi su počeli pucati.
  Počeli su udarati po svemu što se micalo. Čak iu prašini.
  Adala je tvitala:
  - Kao ovo. Ovdje postoji velika gustoća vatre.
  Nekoliko preživjelih robota Terminatora pogođeno je vlastitim oružjem. I oni su planuli i počeli pucati. Jednoj se glava odvojila, odletjela visoko i zavrtjela se kao vrh.
  Djeca s laserskim puškama su se hihotala. Navodno je izgledalo jako zabavno. Iako je jednu djevojčicu zahvatio geler, ona je neoprezno podigla glavu u prozirnoj kacigi, a njen ružičasti dječji obraz bio je opečen.
  Ratnik je uzviknuo:
  - Antikvitet !
  Adala se složila:
  - Chernodyrno jednostavno!
  Dječak ratnik poprskao je tubu regenerirajuće paste na djevojčin opečeni i posječeni obraz. I gotovo trenutno oštećenje je zacijelilo, a zatim se glatka koža mladog ratnika izgladila, ne ostavljajući traga.
  Djevojka se nasmiješila:
  - Znanost, međutim!
  Namrštivši svoje glatko čelo, u kojem je bilo sjećanje i iskustvo mnogih stoljeća, primijeti Edik:
  - Ciklusi nisu tako jednostavni. Možda ćemo imati problema.
  Adala je tvitala:
  - Iako ne možemo riješiti sve naše probleme,
  Ne rješava sve probleme...
  Ali svi će biti sretniji
  Svima će biti bolje!
  I opet su se otvorila vrata srednjovjekovnog dvorca. A odatle je došlo još jedno iznenađenje. U ovom slučaju pokazalo se da se radi o ogromnim tiranosaurima. A na njima su sjedili ratnici u borbenim odijelima.
  Adala je zacvilila:
  - Ciklusi!
  Edik je kimnuo u znak slaganja:
  - Izgleda vrlo slično. S dinosaurima su opasni.
  Djeca ratnici su pjevala u zboru:
  Dinosauri, dinosauri,
  Možda živite u Africi!
  Žvačeš naranče za doručak,
  Dinosauri, dinosauri!
  Ciklusi su po obliku bili slični ljudskim, ali veći i viši. I bilo je čak šest prstiju na svakoj ruci, a najveće debele falange bile su smještene jedna nasuprot druge.
  Vrlo okrutna stvorenja.
  Adala je tvitala:
  - Malo ih se bojim!
  Kao odgovor Edik je otpjevao:
  Ne razumijem koliko biti kukavica,
  Snažan ratnik je rođen za bitku...
  Strah je slabost, i stoga -
  Oni koji se boje već su poraženi!
  Djeca ratnici su cvrkutala:
  Nećemo se bojati čudovišta
  Rođeni sa snopom u rukama...
  Vitezovi su se uvijek znali boriti,
  Neka neprijatelj zauvijek bude budala!
  Približavali su se dinosauri ogromne veličine. Čak su i ovi prijeteći gmazovi poskočili.
  Dječak zapovjednik kimne Adali :
  - Daj mi svoju Rubikovu kocku ovamo !
  Djevojke su tvitale:
  - Za što je ovo?
  Edward je zapjevao kao odgovor:
  Zarad sreće, za naše dobro,
  Ako to želimo...
  Ne pitaj me ništa
  Ne pitaj, ne saznaj ništa!
  Djeca ratnici opet su se nasmijala, kao da se odvija zabavna igra.
  Dječak ratnik, koji je bio sa strane u borbenom odijelu, zabilježio je narančastom mrljom, mršteći se na svom djetinjastom, ali hrabrom i ljupkom licu:
  - Ako svi raspravljamo o zapovijedima zapovjednika, pogotovo tijekom borbe, onda će disciplina potpuno nestati.
  Djevojka ratnica, bez prepirke, predala je svoju Rubikovu kocku . Edik ju je podigao i zapjevao:
  Uništit ćemo neprijatelja jednim udarcem,
  Svoju slavu ćemo potvrditi hladnim mačem...
  Nismo uzalud pobijedili Cycles -
  Razbijmo dinosaure u komade!
  I dječak genij je svojim spretnim rukama počeo pritiskati gumbe ove neobične kocke. A ogromni i zli tiranosauri sve su se više približavali odredu djece ratnika. A veliki bicikli, visoki dva i pol metra, već su počeli pucati iz svojih cool sofisticiranih laserskih strojnica.
  Adala je tvitala:
  Tvoja sudbina je na vagi,
  Čudovišta nas napadaju!
  Ali hvala Bogu imam prijatelje
  Ali hvala Bogu da imam prijatelje!
  I zadat će takav udarac,
  Dok ne bude prekasno!
  A onda su se tri tiranosaura koja su išla ispred odjednom okrenula i napala jedan drugoga. I počeše pandžama derati snažnu, sivu, smeđe pjegavu kožu. Ciklusi su odletjeli s čudovišta i počeli udarati u napadu. Drugi tiranosauri su ih počeli napadati, a oni su zaista popustili, lomili kosti i mljeli meso poraženih vanzemaljaca.
  Adala je uz uzdah primijetila:
  - Užasno je!
  Dječak ratnik crvene kose pjevao je:
  - Rat čini život strašnim,
  A smrt je dostojna i lijepa!
  Edik je opet vrtio nešto u Rubikovoj kocki . I opet su drugi tiranosauri jurišali jedni na druge i grizali. Istodobno su ispustili bicikle. Pokušali su uzvratiti. Ali njihova vatra nije bila baš učinkovita protiv takvih čudovišta.
  Djeca su radosno pjevala:
  Uzalud vjeruje neprijatelj
  Što nas može slomiti hrabre...
  Tko je hrabar napada u boju -
  Bijesno ćemo tući naše neprijatelje!
  Ali u ovom slučaju, neprijatelji ciklusa su istrijebljeni i pucali jedni na druge. I zdrobili su ih tiranosauri. I nastao je takav kaos. I krv dinosaura bila je zelena i plava, a krv ciklusa narančasta. Jedan od njih izgubio je kacigu. I postalo je vidljivo vrlo odvratno lice, iako je nejasno podsjećalo na ljudsko. Ali s tetovažama i jezivim stvorenjima.
  Adala je zacvilila:
  - Da, ova stvorenja nisu baš ugodna, a tako su odrasla!
  Edik je samouvjereno odgovorio:
  "Nadam se da nikada neću postati odrasla osoba, a još manje starac!" Postoji način da naš tim ne odraste, barem tjelesno!
  Djeca su pjevala u zboru:
  Odrasli su, naravno, budale
  Nema potrebe puštati bradu...
  Mi, djeca, ne možemo si priuštiti brijanje,
  Biti besmrtan je vječna nagrada!
  Sada je topništvo dvorca počelo udarati po vlastitim trupama, i to s kolosalnim bijesom.
  Odjednom su se na zidovima pojavile teže puške, počeli su se bacati darovi koji su eksplodirali poput minijaturnih atomskih bombi, a iznikle su čak i karakteristične gljive!
  Adala je uznemireno pjevala:
  Nuklearni rat, nuklearni rat,
  Ti si moć Gehene, tako strašna,
  Vjerujte mi, ljudima to ne treba!
  Edik je kimnuo, imao je modernu, svijetlu, blago zlatnu frizuru. Jako drag dečko koji bi sa svojim lijepim, anđeoskim licem mogao glumiti u reklamama. Inače, snimljen je pod drugim okolnostima i avanturama.
  I sve se unaokolo dimilo, a potočići dima dizali su se uvis.
  Djevojka ratnica upita Edika:
  - Kako ćemo zauzeti ovu tvrđavu? Tiho, ili što?
  Dječak genije je sa smiješkom odgovorio:
  - Ne baš! Naprotiv, zvukom!
  Dječak ratnik s izdubljenim orlom na obrazu bio je iznenađen:
  - Kakav zvuk? Možda ultrazvuk?
  Edik se usprotivio:
  - Ne! Koristit ćemo hiperzvuk! Mislim da će vam se ovo svidjeti.
  Mladi ratnici se nasmijaše i rekoše:
  Namočite bicikl u zlostavljanje ,
  I ubiti duha...
  Čvrsto zategnite matice
  I pas je zalajao!
  Ali onda su se vrata dvorca opet otvorila, po tko zna koji put. A iz njih je ispuzao mehanički udav, kolosalne veličine. A usta su mu veća od usta kita sjemena. A zupci se, poput ogromnih svrdla, vrte i zuje, i svjetlucaju u zraku.
  Ovo je još jedno čudovište kibernetike.
  Adala je primijetila, jezikom oblizujući svoje grimizne usne:
  - Nisam ovo očekivao, kakvo iznenađenje!
  Djeca ratnici su bila oduševljena i čak su s oduševljenjem pjevala:
  Možete li zamisliti kakva je situacija?
  Sve što će se ostvariti poznato nam je unaprijed...
  I čemu onda sumnje, brige,
  Sve je na svijetu zakazano!
  I prkosimo olujama,
  Od čega i zašto...
  Živi u svijetu bez iznenađenja,
  Nemoguće za bilo koga!
  Sva sreća, loša sreća.
  Skačimo žustro - gore-dolje!
  Samo ovako, nikako drugačije,
  Samo ovako, nikako drugačije,
  Živjelo iznenađenje!
  Iznenađenje, iznenađenje!
  Živjelo iznenađenje!
  Iznenađenje, iznenađenje
  Živjelo iznenađenje!
  
  NINJA DJEVOJKE PROTIV VELIKODUŠNOG ČUDOVIŠTA
  ANOTACIJA
  Avanture četiri veličanstvene ninja djevojke i zajedno mutanti protiv cijele bande čudovišta i najopasnijih svemirskih vojnika, te drugih protivnika.
  . POGLAVLJE br. 1
  Konkretno, odlučili su se boriti protiv čudovišta Generousa i njegovog borbenog para mutanata.
  Oni su zapravo planirali spaliti cijeli grad pomoću gravitacijskog laserskog oružja.
  Pa i ovo je zanimljiva avantura. Štoviše, čudovište Generous također je pozvalo čelične vojnike iz nulte dimenzije.
  Elizabeth je skočila i udarila golom petom u čelični vojnikov trbuh. Od udara je željezo zazveckalo.
  Zver se sagnuo, ali se odmah uspravio i nasmijao:
  - Beznačajna, zemaljska ženo!
  Elena je pomaknula potkoljenicu u preponama svog kolege. Ali naišao sam na čvrsti, legirani metal koji je zazvonio. I čak je osjetila malu bol.
  Crvenokosa kraljica gugutala je:
  - Ovo je čovjek s čeličnim mudima!
  Catherine je također bosom nogom udarila oklopljeno čudovište u glavu. I nije ga mogla skinuti, odletjela je vičući:
  - Čovjek je tvrđi od stijene!
  Euphrosyne je također pomaknula čeličnog ratnika, ovaj put izvodeći zamah. Zver se s treskom srušio, ali je odmah zatim skočio. A bitka se nastavila novom, bjesomučnom, orkanskom snagom.
  Djevojka ga je uzela i zapjevala:
  - Da, znamo se boriti,
  Ali ne želimo da se to ponovi...
  Djevojke su pale u borbi,
  I popunili kolotečinu!
  Elizabeta je odgovorila vještim skokom, a dva čelična ratnika sudarila su se glavama, toliko da su iskre frcale na sve strane.
  Djevojčica plave kose je cvrkutala:
  - Metal također može biti izložen struji.
  I ona ga je uzela i desnom rukom lansirala bodež u žice... Elena je učinila isto. A onda su električni krugovi pali na čelične ratnike, a kroz njih je prohujalo agresivno, udarno pražnjenje. I čelična čudovišta počela su užareno svijetliti.
  Zatim su prošli kroz pukotine i smrznuli se poput prašine.
  primijetila je Catherine bacivši svoj bumerang na žice. Uzrokujući im da padnu i sprže čudovišta:
  - Onesposobljavamo opasne borce!
  Euphrosyne je gugutala:
  - Za izvanredna postignuća u svemirskoj borbi!
  A također će baciti svoj dar na svoje neprijatelje.
  U svakom slučaju, čelični ratnici su bili gotovi. I ratnici ponovno spašavaju svijet.
  Glavni neprijatelj već se pripremio za ispaljivanje smrtonosne baterije s posebnim generatorom koji je radio apsorbirajući gravitone sa Zemlje i s drugih planeta.
  I kako će se uključiti ubojiti pražnjenje. I atmosfera je počela oscilirati, a zrak je postao mnogo topliji. I kao da su kroz njega prolazile pukotine, ispunjene zračećom svjetlošću.
  Elizabeta je gugutala:
  - Kao ovo! Idemo se boriti momci!
  Ispred nje se pojavio veliki mutant, nalik na gorilu, s očnjacima. Jurnuo je na djevojku, i to vrlo brzo i spretno. Elizabeth je odskočila, spotaknuvši je. I gorila se sruši, ispruži na površini.
  Djevojčica s plavom kosom je pljunula, a njezina mutantska slina natjerala je gorilu, koja se uzdigla, da ponovno padne. Osim toga, glava mu je upravo završila u kanti za smeće .
  Još jedna mutirana zvijer, točnije mješavina čovjeka i životinje, imala je glavu vuka. I pokušao je napasti Elenu. Djevojka crvene kose pala je na leđa i bacila čudovište preko sebe. Preletio je i zabio se u rasvjetni stup. I zavijao kao pretučen pas.
  Euphrosyne je udarila vuka mutanta ciglom po glavi. Razdvojilo se.
  Djevojčica je zacvrkutala:
  - Cigle, cigle!
  Ti nisi zavijanje vuka - bolje šuti!
  primijetila je Catherine sa smiješkom dok je gorila mutant pokušavala ustati. Pomaknula se između njegovih nogu, natjeravši ga da poskoči. A onda je protivnicu okrenula naglavačke.
  Nakon čega su, zajedno s Elizabeth, mutantskoj životinji bodežima škakljali pete.
  I životinja će se smijati i smijati. I doslovno je bio zacementiran unutar kante za smeće .
  Djevojke su zgrabile vuka za oko i bacile ga na gorilu. Opet su se sudarili i prevrnuli. Sve četiri ljepotice dodale su gole pete. A nekoliko mutanata se otkotrljalo velikom brzinom i bacilo u rijeku.
  Elena je pjevala:
  - Čim te udarim u čelo, otići ćeš na dno!
  I djevojke su pojurile dalje. I evo ga, glavni negativac Shchedry. U rukama drži teški blaster. I iz njega, kao da ga je raznio protok energije. Štoviše, sam Shchedry je u oklopnom oklopu, kao iu maski i oklopu.
  Djevojke, skačući i izbjegavajući , izbjegavaju ubojite zrake. A njihove gole, okrugle, ružičaste potpetice toliko blješte.
  Elizabeta je bacila bumerang na neprijatelja. Pucao je u njega. Ali oružje je otišlo u stranu i udarilo u semafor. Stup je bio prerezan, a naprava s tri oka za prikaz prometa na cesti udarila je Generusa po glavi pokrivenoj kacigom.
  Elena, vidjevši da je neprijatelj zapanjen, bacila je uže upleteno u laso i zgrabila blaster. Naglo je povukla i istrgnula ga iz šape.
  Nakon čega je zapjevala:
  - Iz šapa djevojčica,
  Okrutne šape...
  Nemoguće je otići, vjeruj mi,
  Udari nikal
  Udari!
  Muškarca nije teško strpati u krevet!
  Velikodušni je bio razoružan. Ninja djevojke su ga uzele i udarile golim nožnim prstima. I doslovce su svojim kvartetom srušili kriminalca. Nakon toga smo skočili do generatora. Elizabeth ga je pokušala ugasiti kad ju je struja pogodila. A djevojka mutant je skočila unatrag i zacvrkutala:
  - Slava nindža djevojkama,
  Slava herojima borbe!
  Elena je bacila francuski ključ na generator i podigla ga s asfalta. Proletio je, udario i izazvao kratki spoj.
  Djevojka crvene kose je cvrkutala:
  - Problem rješavam ne jednostavno, nego vrlo jednostavno!
  Temperatura zraka više nije bila tako vruća. U međuvremenu su se djevojčice ponovno počele igrati.
  Evo još jedne misije. Pojavio se ozbiljan protivnik u licu čudovišta robota. A ovo čudovište je vrlo opasno. Preuzeo je imidž mlaznog lovca, a laserskim zrakama pogodimo jedan od velikih, virtualnih gradova, rušeći nebodere.
  Ovdje protok energije uništava veliku, višekatnicu, rušeći i beton i metal.
  Elena je primijetila, gledajući ovo s divljenjem:
  - Koliko energije ima!
  Elizabeta odgovori uzdahnuvši:
  - Sada mi sami trebamo nešto steći protiv njega!
  Catherine se zahihotala i iz zraka izvukla vrlo ozbiljno vojno oružje:
  - Ovo je hiperlaserski stroj! Udari neprijatelja koristeći energiju fuzije kvarkova!
  Euphrosyne je kimnula:
  - Ovo je baš kako treba! Hajde, uzmimo neprijatelja i potucimo ga!
  Elizabeth je kimnula, au rukama joj se pojavio vrlo cool sofisticiran pištolj. Djevojčica mutant gugutala je:
  - Ovo je zračni top, s hipernuklearnim pumpanjem!
  Druge dvije djevojke također su nabavile kovčege. A kad uzmu robota koji uništava grad, prebit će te.
  Učinili su to, naravno. Ali dogodilo se nešto neočekivano. Borbeno zračenje pogodilo je robota, ali ga je odmah reflektirala neka vrlo jaka zaštitna barijera.
  A djevojke su osjetile kako ih preplavljuje jaka vrućina.
  Elena je pjevala:
  - Ovo je zaštita koja je došla,
  Kako pobijediti parazita?!
  Elizabeta je sa smiješkom odgovorila:
  - Mislim da znam kako se ovaj robot brani. U ovom slučaju radi se o jednoipoldimenzionalnoj dimenziji u koju se ne može tako lako prodrijeti!
  Ekaterina je predložila:
  - Što ako koristimo hiperblaster s termopreonskom pumpom ?
  Euphrosyne je kimnula:
  - Bit će smrtonosna moć!
  Elizabeta se usprotivila:
  - Ne! Ovdje ne možete lako dodati energiju. Bit ovog mjerenja je da svi tokovi energije i čestica idu u istom smjeru!
  hiperlaserska zraka ih je pogodila . Djevojke su jedva imale vremena skočiti u stranu. Čak su se osjećali bosi, s gracioznom krivuljom pete.
  Svu četvoricu odmah je polizala hipervatra po njihovim golim, žuljevitim tabanima .
  Djevojke su čak vrištale i cvrkutale iz sveg glasa:
  - Slavljena moja sveta zemlja,
  Oluja oluja u plamenu pobjeda...
  Ti si jedina takva na cijeloj Zemlji,
  I nema nikoga dragocjenijeg od tebe na svijetu!
  Nakon čega su ga ljepotice uzele i svim svojim bijesom pljunule na robota. A slina mutantskih djevojaka je otrovna ultra-kiselina . Ona će projuriti i probiti polje. I borbeni robot zadobio je četiri teške rane. Njegov je oklop bio izjeden, stvarajući impresivne udubine koje su se dimile.
  I borbeno vozilo počelo je gubiti brzinu.
  Elena je podrugljivo zapjevala:
  Zemlja se bučno približava.
  Moj foton ne sluša volan...
  saginjem se nad pogledom,
  A projektili jure prema cilju...
  Ne počinjemo borbu od nule!
  A borbeni robot je odgovorio i udario djevojke uz pomoć hiperplazmatične mrlje. Izletjela je iz borbenih pušaka i pojurila za mutantskim djevojkama.
  Elizabeth je uzela i otkrila grimizne bradavice svojih grudi. Njezini suigrači slijedili su primjer.
  Crvena harpija je pjevala:
  Rusija je kugla sa svojim grudima,
  Pokrivala je i spašavala ljude od nevolja...
  Ali pakao se digao sa svojim crvenim talogom,
  Nekome je zasmetao naš pobjednički urlik!
  A ratnici su uzimali i sinkronizirano ispuštali hipersonične valove iz svojih bradavica, boje prezrele jagode.
  Proletjeli su kao tsunami. I pogodili su hiperplazmičnu mrlju. Ona je, primivši snažan udarac, vibrirala i pojurila u suprotnom smjeru. Nakon toga je uzela i poklopila robota koji je već gorio i dimio se. I tako se mehaničko čudovište zaplelo u vatrenu mrežu i počelo gorjeti poput svijeće.
  Elizabeta je kroz smijeh zapjevala:
  Djevojke će vladati svemirom
  Iako napalm pljušti s neba...
  Služiti domovini naša je nepromjenjiva dužnost,
  Sveti oganj gorio je u mom srcu!
  A ratnici će ga opet uzeti iz svojih rubinskih bradavica i tući ih munjom.
  Ovo su uistinu napisane ljepotice. A tijela su im tako mišićava, jaka, isklesana, energična.
  Robot ubojica konačno se raspao u svemirsku prašinu. A pokazalo se da je to zaista smrtonosan učinak grudi tako veličanstvenih ljepotica.
  Elena je pjevala:
  Donijet ćemo svjetlo cijelom svijetu, vjeruj mi,
  Pusti nas da umremo i spasimo planet...
  Iako je strašna sudbina, zla smrt je stigla,
  Nemojte umrijeti uzalud, jer živa je naša domovina!
  Elizabeta se usprotivila:
  - Ne, bolje je preživjeti i pobijediti!
  Djevojke su općenito pokazale zavidnu borbenost. Ali onda se opet pojavio Velikodušni. Riječ je o napumpanom, mišićavom muškarcu s maskom i oklopom, u ovom slučaju, zajedno s još dvojicom partnera, nosio je oružje koje je izazvalo borbenu koroziju kamenja. I udarao je njime po kućama. Raspustile su se, poput pijeska, i raspale se. A lijepe djevojke koje su u njima živjele bježale su od ratova.
  Ekaterina je primijetila:
  - Uništavanje je strast,
  Loša moć vlada utočištem...
  Onaj koji velikodušno pije tuđu krv,
  Ubacimo adute dajući ljubav!
  Cure su to uzele i odmah, čim su zazviždale. I nekoliko teških lešinara odletjelo je s krovova. Pali su na glave mutanata - mješavine čovjeka i divlje svinje i još jednog očitog nosoroga. A kljunovi supova ispunili su njihove lubanje teškim udarcima, uzrokujući da padnu nokautirani.
  I još će jedan kljun pogoditi Velikodušnog između nogu u prepone.
  A on će skočiti i zapjevati tankim glasom:
  Skačem po pozornici, skačem po pozornici
  Postat ću eunuh u haremu!
  Postat ću eunuh u haremu!
  I glas je postao tako tanak, kao u malog djeteta.
  I sam top skoči više i prevrne se. Elizabeth je poskočila. Uhvatila ga je golim nožnim prstima i brzim pokretima preusmjerila .
  I kuće koje su uništene počele su se obnavljati. Uključujući i one koje je spalio robot ubojica.
  Elena i Ekaterina su skočile do mutantskih čudovišta koja su počela dolaziti k sebi. Djevojke su pale na leđa i snažnim nogama bacile oba čudovišta uvis.
  Odletjeli su i prevrnuli se u svom dangubljenju. A glave su im završile u kantama za smeće s različitim opušcima.
  I kako su to uzimali i urlali od boli.
  Elena je zacvrkutala, pokazujući zube:
  - Pusti me na Himalaje,
  Pusti me potpuno...
  Inače ću zavijati, ili ću lajati,
  Inače ću nekoga pojesti!
  A ratnik crvene kose, poput boje Lenjinove zastave, uzeo ga je i pljunuo u guzicu mutanta zaglavljenog u kanti za smeće . On će, primivši ispuštanje okrutnog, gorućeg ultra-otrovnog soka, skočiti, prevrnuti se, urlati i siktati, uz divlji urlik.
  Efrosinya i Ekaterina su bosim nogama udarale neprijatelja, šaljući ga u pakleni let do jedne točke.
  Odjurit će poput nenavođene rakete. I on će pogoditi Velikodušnog, zdrobivši potonjem oklop.
  A onda je čovjek nosorog doletio tamo, sudarivši se sa svojim vlasnikom.
  Elena ju je uzela i oduševljeno zapjevala:
  - Iako dolazim iz skromnog sela,
  Gdje su nas učili živjeti po Iljiču...
  Ne želim biti riba bez problema,
  A ja ne želim postati muzna krava!
  I sve četiri djevojke uzele su ga i svojim golim, mišićavim nogama počele bacati mutante zajedno s njihovim vlasnikom, tjerajući ih da se doslovno vrte.
  Pritom su ljepotice zapjevale:
  ja ti on ona,
  Cijela zemlja zajedno
  Zajedno prijateljska obitelj
  U riječi smo sto tisuća I!
  A ratnici su, poput prvoligaških nogometaša, uzeli i istukli trojicu zlikovaca ravno u veliku miješalicu za beton. Nakon toga je Elena upalila motor na punu snagu.
  I ta su se čudovišta počela okretati.
  Elizabeth je primijetila, ponovno uzela posebno dizajnirani top u ruku, obnavljajući uništene zgrade:
  - Mi, kao i uvijek, pobjeđujemo...
  Elena je uz osmijeh koji je djelovao zastrašujuće procvrkutala:
  Ali da budem iskren,
  Sve osvajam!
  Lovac se uključio u igru
  Otvorite račun, onda, naravno!
  Nakon što su dobro izmiješale svoje protivnice, djevojke su to prihvatile i bez daljnjega krenule. A onda je ogromna betonska kocka izletjela, srušila se i smrznula se na jarkom virtualnom suncu!
  Ekaterina je primijetila:
  - Još jedan obračun u našu korist!
  Elena je pojasnila:
  -Virtualni obračun!
  I škljocnula je bosim nožnim prstima. Ono što je dovelo do vatrenog, prelijevog mjehura. Odletio je više u zrak, šireći se u hodu i svjetlucajući svim duginim bojama. Ovo je bilo umjetničko djelo.
  Crvenokosa djevojka je cvrkutala:
  - Svemir je pun fantastičnih iznenađenja,
  I djevojka, koja je vrlo vrijedna u borbi...
  Mogu li zloga šutnuti bosom nogom u slabine,
  Ipak, više volim biti svoj!
  Budi svoj! Budi svoj!
  Takva djevojka, divlja, groovy!
  Elizabeth je uz osmijeh rekla:
  - Samo tako nastavi!
  Elena je, zgnječivši čudovište, promrmljala nešto nerazumljivo.
  Euphrosyne je uzela i povukla grudnjak, pogodivši kristalnog protivnika koji se iznenada pojavio pred njom poput pulsara. Proletjeli su i pali na sjajnu površinu. I zadali su veliki, smrtonosni udarac.
  Djevojka s kosom bijelom poput snijega cvrkutala je:
  - Djevojka grudima zemlju ispunjava,
  Pokrio i spasio cijeli svijet od nevolja...
  Nismo skužili, cure su očito u pravu,
  Kad je susjed išao all-in igrati!
  Ekaterina, djevojka zlatne kose, uzela ga je i golom petom udarila o površinu. Jedna od cijevi koje su stršile pukla je od potresa mozga, a neprijateljski vojnici koji su napredovali zapravo su bili poliveni mlazom pare.
  Djevojka kose koja je izgledala kao maslačak, samo bujnija, uzela ju je i zapjevala:
  - Kupka, kupka, kupka, kupka,
  Infuzija hrasta i breze...
  Kupka, kupka, kupka, kupka,
  Super udarac bosonoge djevojke!
  A njezini biserni zubi zasjat će kao ogledalo. Ovo su djevojke iz Terminatora.
  Stvarno, nijedna vojska virtualnih stvorenja ne može se suprotstaviti ljudima poput njih. I nemojte ni pokušavati.
  Elena je odjednom ugledala ogromnu snježnu planinu iznad grada. A neki ljudi u vikinškim nošnjama motali su se u blizini. Bili su visoki i mnogo veći od običnih predstavnika čovječanstva.
  Crvenokosa djevojka je viknula:
  - Nema milosti, nema milosti, nema milosti za neprijatelja,
  Znaj, zli Vikinže, znaj, zli Vikinže pojest će gulaš iz tebe!
  Elizabeth je golim nožnim prstima bacila novčić. Okrenuo se i udario u vranu koja je letjela zrakom. Štoviše, ovo sivo stvorenje bilo je veličine velikog albatrosa. I pogodilo ju je pravo u tjeme. Vrana je izgubila svijest i sjurila se poput meteorita. I za sobom je ostavila rep koji se dimi.
  Djevojka plave kose pjevala je:
  - Ljubav je kao planinski potok,
  Što pada na zemlju kao tuča...
  I uključivši ga, dajući električni šok protivniku,
  Djevojka puni mitraljez!
  Vrana je udarila kljunom borbenog robota tijekom njegova divljeg pada. Došlo je do kratkog spoja. I ogromni kiborg eksplodira. Nakon čega se planina zatresla.
  I snijeg je pao na hrabre četiri djevojke.
  Catherine je primijetila, pjevajući:
  Snijeg, snijeg,
  Ne pokazuj mi na kosu...
  Rezultat, rezultat -
  Cure su uvijek bose!
  A ratnik je uze i zavrti joj zlatnu kosu, kao da je vrh. I odmah se pojavi sjajni sjaj, i izliše se potoci vatrenih zraka. I umjesto snijega počela je padati kiša. I sve je bilo jako lijepo, a kapljice su svjetlucale na virtualnom suncu poput dijamanata.
  Elizabeth je uz smijeh primijetila:
  - Svoje talente trebamo pokazati u poslu,
  Djevojčin najbolji prijatelj su dijamanti!
  Eufrozina se zahihotala i, pokazujući na planinu gdje su se skandinavski ratnici rojili u snijegu, primijetila:
  - Ovi dečki spremaju nešto loše!
  Elena je predložila:
  - Pustimo ubojite zrake smrti iz naših grimiznih bradavica.
  A crvenokosa lisica se nasmijala, otkrivajući svoje biserne zube.
  Elizabeth je predložila:
  - Ajmo cure prvo iskrcajmo trupe!
  Catherine je oduševljeno zapjevala:
  - Kako toplina njihovih srca pomaže desantnim trupama,
  Kako toplina njihovih srca pomaže padobrancima,
  Vjetrom šibane trupe!
  I ratnici su ga uzeli, ubrzano i iz sve snage, kao da će ga uzeti i skočiti.
  A četiri borbene, agresivne ljepotice poletjet će ravno u bitku. I jasno je da su spremni smjesta pomaknuti planine.
  Elena ju je oduševljeno prihvatila i zapjevala:
  Bit ću apsolutni svjetski prvak
  I projurit ću poput svjetlucavog uragana...
  Cooler, ovo su sve Shakespeareova djela,
  Samo ću skočiti u Tihi ocean!
  Elizabeth se javila, pjevajući:
  - Brzi sportaši željni su borbe,
  Svi žarko vjeruju u pobjedu!
  Euphrosyne je dodala pokazujući zube:
  - Uostalom, svako more možemo imati, more nam je do koljena,
  Uostalom, sve planine ovise o nama!
  I tako su se djevojke zapravo popele na planinu u virtualnoj igrici. Odlučni su dati bitku Vikinzima. Čak i ako su divovi tri ljudske visine.
  Elena je ušla u bitku. Pokrenula je mlin svojim mačevima. I odsjekla je Vikingu glavu, pjevajući:
  Ne treba gubiti glavu
  ne žuri...
  Ne treba gubiti glavu
  Što ako vam dobro dođe?
  Zapiši u svoju bilježnicu,
  Na svakoj stranici!
  Ne gubite glavu!
  Ne gubite glavu!
  Bolje bježi brzo!
  Elizabeth je golim nožnim prstima bacila nekoliko igala. Preletjeli su i pogodili supove koji su letjeli iznad Vikinga. Velike ptice grabljivice, izgubivši orijentaciju, letjele su i zabijale kljunove u lubanje vikinških ratnika. Probali su ih, tjerajući ih da ispuštaju fontane krvi.
  Catherine je svojim golim, preplanulim stopalom šutnula najbližeg Vikinga u prepone. Natjerao ga da skoči i prevrne se od udarca.
  Nakon toga je djevojka rekla:
  - Vidiš pomrčinu na nebu,
  Ovo je vojska neprijatelja...
  Doći će znak pakla,
  Više riječi nisu potrebne!
  I djevojka ga je uzela i biserne oči su joj zaiskrile. Ovo je stvarno krađa, stvarno krađa!
  Euphrosyne ga je uzela i zazviždala. Od zvižduka se zatreslo par borova, kao da su po njima pali bambusovi štapovi. I dolje su poletjeli teški čunjevi. Udaraju u glave Vikinga, probijajući se kroz njih zajedno s kacigama.
  Plavokosa djevojka je primijetila:
  - Pustio sam svoje neprijatelje da propadnu,
  Moj prvi potez, zadnji potez!
  I sada je ostao samo najveći vikinški vođa širokih ramena u zlatnom oklopu.
  I zaurla iz sveg glasa:
  - Nemaš šanse! Imam Thorovu sjekiru!
  Zver Viking je zamahnuo i iz svoje sjekire poslao val tsunamija.
  Djevojke su bile lagano prekrivene snijegom.
  Ali brzo su ustali.
  Elena je shvatila košaru koju je ispustio divovski ratnik i zalajala:
  - Pa, strpaj svog protivnika u novčanik!
  I uzela ga je i protresla.
  Elizabeth je zapjevala sa slatkim osmijehom:
  - Dječače moj, dušo moja,
  U ovom času ti ne spavaš,
  I u kojoj nepoznatoj zemlji,
  Vaše misli bit će o meni!
  Vikinški div ponovno je zamahnuo. I iste je sekunde osjetio iskrivljenje prostora. I njega je, poput labuđeg pera, usisao snažan usisavač.
  I div se spljoštio u košari i postao veličine makova zrna.
  Elena se nasmiješila i primijetila:
  - Ovo je doista prava transformacija!
  Catherine je s osmijehom zapjevala:
  - Bit će prisilnog liječenja i smiješnih transformacija!
  Elizabeth je zabrinuto pogledala prema planini i primijetila:
  - Ispod snijega je skrivena bomba!
  Elena je zacvilila:
  - Nuklearna?
  Djevojka plave kose promrmlja:
  -Odvedi svoju sestru više - termopreon !
  Crvenokosa ratnica razrogači oči i upita:
  - A kako da ga neutraliziramo?
  Euphrosyne se zahihotala i gugutala:
  - Da bismo to učinili, moramo ispustiti infrazvuk iz naših grimiznih bradavica. Ajmo cure, sve četiri, složno!
  A ratnici su uzimali i jebali potocima ogromne energije iz svojih rubin bradavica.
  Termopreonska bomba je zagunđala i ugasila se. Nakon toga je zasvirala svečana koračnica.
  Elena je tvitala:
  - Tko hoće bombu, dobit će je u čelo!
  
  DJEVOJKA SPASAVA CIVILIZACIJU VILENJAKA
  ANOTACIJA
  Lijepa vilenjakinja Erimiada mora pronaći crvenog zmaja kako bi spasila svoju vilenjačku civilizaciju od uništenja. Ali usput se mora boriti sa svim vrstama ratnika i rješavati teške zagonetke, doživljavajući nevjerojatne avanture.
  . POGLAVLJE br. 1.
  Dakle, imala je zadatak da hoda stazom od crvene cigle. A iza nje je tobolac, luk i strijele. Goli tabani osjećaju toplinu površine koju griju tri sunca.
  Erimias nosi kratku suknju, a prsa joj prekriva samo uska traka tkanine.
  Ona obavlja neki važan zadatak.
  Koju konkretno, ne zna ni sama. Ali očito nešto posebno, poput spašavanja civilizacije vilenjaka.
  I neko joj stvorenje izlazi u susret. Veličine dobrog spremnika, s školjkom koja blista od dijamanata.
  Vilenjak mu se nakloni i zacvrkuće:
  - Drago mi je što sam te upoznao!
  Ogromna kornjača s rogovima je graknula:
  - Ne radujte se prije vremena! Što tražiš?
  Erimiada je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Ne znam. Ali znam samo da je ovo jako važno za spas civilizacije vilenjaka.
  Bruiser je primijetio:
  - To je to, ne znate ni sami? Zar nemaš kralja u glavi?
  Vilenjak ga je uzeo i zapjevao:
  U životu nema jasnih granica,
  U životu nema jasnih granica...
  I puno nepotrebne, dosadne frke...
  I uvijek mi nešto nedostaje,
  I uvijek mi nešto nedostaje,
  Zima od ljeta, zima od ljeta, jesen od proljeća!
  Kornjača se nasmiješila i primijetila bljeskajući dijamantnim oklopom:
  - Vi ste, vidim, neozbiljna osoba koja svjetluca golim, ružičastim potpeticama na cigli. Stoga, ako želite da vas propuste, odgovorite na ovo pitanje...
  Erimiada je kimnula glavom:
  - Spreman sam odgovoriti na sva pitanja!
  Kreten je cvrkutao:
  -Tko je netko tko se čini cool, ali je zapravo loš?
  Vilenjak se zahihotao i promrmljao:
  - Trole!
  Kornjača se nasmijala, a njezin je oklop još jače zasjao od dijamanata koji su svjetlucali na tri sunca. I izdalo je:
  - Ne! Nisam pogodio! Bit ćete kažnjeni za ovo!
  Vilenjak će skočiti kao odgovor i početi trčati. Doslovno su svjetlucale ružičaste štikle, a njezine gole, preplanule noge bljeskale su poput lopatica propelera.
  Djevojka je urlala:
  - Vilenjak juri, olujni konji,
  Moram priznati, vrag je mrtav !
  Neće nas stići, neće nas stići!
  Kao odgovor odmah se ukazaše dva visoka junaka s kozjim glavama. Pojurili su trčati za vilenjakom. I oni su toptali kopitima. Vrlo nabrijani subjekti.
  Erimijada ga je progutala, uzela i zapjevala:
  - Klizalo, klizalo, klizalo me!
  Penal je rastao, rastao, rastao!
  A iza nje su jurile rogate gorile širokih ramena i debelih ruku i nogu.
  Ovo je, kako kažu, ili utrka za vođom, ili progon zbog kritike.
  Vilenjačke bose noge su lagane i okretne. Dvojica razbojnika nisu mogla smanjiti razmak i već su se počela gušiti.
  Ali tada se pred Erimiadom pojavi jahač na crnom konju i u crnom oklopu. Zasvijetlio je svojim dugačkim mačem koji je jarko sjao kao da je od zvijezda.
  Ovaj crni ratnik je zagrmio:
  - Gdje bježiš, djevojko?
  Erimiada odgovori uplašenim glasom:
  - Za mnom je potjera, ako si pravi vitez, pomozi!
  Konjanik, u oklopu boje tinte, mahne rukom. Dva ogromna ratnika s kozjim glavama ukočila su se u zraku. Vilenjak se također ukočio. Kao da su bili smrznuti u debelom ledu i nisu se mogli pomaknuti.
  Crni ratnik sa smiješkom upita:
  - Pa, o čemu je tvoj borov sir?
  Dva kozloglava ratnika zaurlaše u jedan glas:
  - Netočno je odgovorila na pitanje, a naša domaćica bi to trebala platiti!
  Vitez upita:
  - Tko je tvoja ljubavnica?
  Jarci ratnici su jednoglasno odgovorili:
  - Kornjača Fortila !
  Ratnik u crnom oklopu kimne:
  - Znam je! Ona je mudra i pravedna. I što želiš uzeti od djevojke za ovo?
  Jarci ratnici su jednoglasno odgovorili:
  - Devet udaraca palicama po golim petama, to je sve!
  Ratnik u crnom oklopu potvrdi:
  - Dobro, nije kobno, ali pravda će biti zadovoljena!
  Erimiada ćudljivo upita:
  - I dopustit ćeš djevojci da palicama udara po golom tabanu moje graciozne, lijepe noge?
  Ratnik se nasmiješi i predloži:
  - Možda bih te trebao pustiti da se osvetiš? Kako Vam se sviđa!
  Kozji ratnici jednoglasno kimnuše:
  - To je moguće! Ali samo jednom! A ako izgubi, onda će joj biti dvadeset udaraca po golim petama.
  Vitez u crnom oklopu kimne:
  - Tim bolje! hajmo!
  Gorile s kozjim glavama grgoljale su:
  -Što je manje od makova zrna, a veće od svemira?
  Erimiada je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Možeš li razmisliti o tome?
  Jarci ratnici urlali su:
  - Nema vremena za razmišljanje!
  Djevojka se namršti i odgovori:
  - Vjerojatno umišljenost trolova. Beznačajna je od makova zrna, a ujedno je napuhanija od svemira!
  Gorile s kozjim glavama su se hihotale.
  - Nisam pogodio! Sad lupaš štapom po petama!
  Ratnik u crnom oklopu upita:
  - Znate li i sami odgovor?
  Kozji ratnici su kimnuli glavom:
  - Da! To su zakoni svemira. Mogu stati u posudu manju od zrna maka, a pritom za njih nema dovoljno mjesta u svemiru!
  Crni vitez kimne:
  - Sjajno! Stoga, nastavite sa svojom dužnošću.
  Jarci ratnici su se oslobodili i približili Erimiadi. Bezuspješno se pokušavala pomaknuti.
  Djevojku su zgrabili za laktove i bacili na leđa. Zatim su iz ruksaka izvadili posebnu napravu.
  Stavili su tamo vilenjakove bose noge i čvrsto ih učvrstili. Nakon toga je jedna od koza slomila bambusov štap. I zamahnuo je njime kroz zrak. I zazviždala je.
  Erymiad je ležala na leđima. Kamenčići su joj bockali oštre lopatice. Gole, preplanule noge čvrsto stisnute zajedno. I ne možete ih povući.
  A onda je bambusov štap sa zviždaljkom pao na djevojčin taban, s dražesnom krivuljom njezine bose, ružičaste pete.
  Vilenjakinja je osjetila oštru bol koja se širila od njezinih stopala do stražnjeg dijela glave.
  Druga koza držala je spravu i istovremeno brojala:
  - Jednom!
  Opet je udarac palice pao na djevojčine bose pete.
  - Dva!
  Erymyada je vrisnula od bola. Kako je to bilo okrutno i neugodno. A štap je nastavio fijukati i svom snagom udarati po golom, ružičastom, gracioznom tabanu ljepotice.
  Prvo jedan, pa drugi. Erymiada je glasno stenjala i vrištala koliko je to bolno i bolno.
  Crni ratnik je primijetio:
  - Nadam se da je nećeš povrijediti?
  Veliki jarac samouvjereno odgovori:
  - Imamo puno iskustva u tome!
  Drugi rogati je rekao:
  - Vilenjaci općenito imaju vrlo snažno i žilavo tijelo.
  Kad su udarci prestali. Ratnici-jarci skinuli su spravu falaka s djevojčinih bosih nogu i, naklonivši se, otišli. Oni su, međutim, otišli glasno gazeći.
  Erimiada prestane stenjati i pokuša ustati. Ali njezine plave, izubijane noge tako su boljele da je vrištala. I spustila se na sve četiri kao pas.
  Djevojka je promrmljala:
  - Pete su mi polomljene, kako ću sad hodati?
  Crni ratnik je primijetio:
  - Probaj na prstima! Ovako će biti lakše!
  Erimiada je pažljivo stala na prste, ali je i dalje bilo jako bolno. Djevojka je cvilila:
  - Oh, jako je bolno stati ti na pete,
  Nitko na svijetu ne može razumjeti...
  Ja sam cura, a ne samo kučka,
  I, vjerujte mi, mogu uzvratiti!
  Crni ratnik samouvjereno odgovori:
  - Uskoro će zacijeliti, ne bojte se! U međuvremenu, vjerojatno želite spasiti svoj vilenjački narod od smrti?
  Djevojka se iznenadila:
  - Zašto to misliš?
  Vitez u crnom odgovori:
  - Svatko tko hoda cestom od crvene cigle sigurno će nekoga pokušati spasiti!
  Vilenjak je kimnuo i potvrdio:
  - Da, istina je! A što mi možete ponuditi?
  Crni ratnik odgovori:
  - Ništa posebno. Ni sami ne znate što tražite. Ali ja znam!
  Erimiada se naceri i upita:
  - A što ti znaš?
  Crni vitez odgovori:
  - Tražite kip crvenog zmaja. Mora zaštititi vaše ljude od pravog, sedmoglavog zmaja.
  Vilenjak odgovori uzdahnuvši:
  - Tako je, ratovi. Ali možete li mi stvarno pomoći?
  - Mogu, ako se boriš mačevima s vampirom i uspiješ ga pobijediti!
  Erimiada je izjavio:
  - Vampiri su vrlo jaki. I iznimno im je teško odoljeti. Možda mi možete dati lakšeg protivnika?
  Crni je kimnuo:
  - Da? Želite li se boriti, na primjer, s nekom osobom?
  Vilenjak je kimnuo s osmijehom:
  - Bilo bi mi veliko zadovoljstvo!
  Vitez je predložio:
  - Hoćete li odgovoriti na zagonetke?
  Djevojčica pogleda svoje izranjavane noge i uzdahnuvši odgovori:
  - Ne bih htjela! I tako su ga poprilično pobijedili. Možda mi ponudi nešto drugačije?
  Crni vitez kimne:
  - Dobro, ako je tako... Zapjevaj onda nešto!
  Erimiada je kimnula i zacvrkutala:
  - To je moguće!
  Vilenjakinja je pročistila grlo i zapjevala:
  Imam najoštriji mač u rukama,
  Sječem glave, lako, na veliko...
  Mogu svakoga odrezati, vjeruj mi,
  Ne poznavajući ni stida ni straha!
  
  Strašne vijesti u okrutnom ratu,
  Djevojka koju sam volio zauvijek!
  Bačen u usta čudovišta Sotone,
  Gdje je, Gospodine, pravda i milosrđe?!
  
  Vilenjakinja je išla bosa,
  Noge lupaju po prašnjavim stazama!
  Uostalom, za grijehe što su izvirali,
  Imala je priliku marširati preko mora!
  
  U rano proljeće krenuo sam na put,
  Stopala su mi tako modra od hladnoće!
  Ne možeš zagristi komadić mesa,
  Samo kimaju glavom u mraz smrekovih stabala!
  
  Tako na cesti punoj kamenja,
  Djevojčici su krvarila stopala!
  I zlikovac prolazi pored Elfie,
  Strana grada jeruzalemskih kraljeva!
  
  Planine Favkaz , grebeni prekriveni snijegom,
  Oštro kamenje vas bode u tabane!
  Ali ti si se hranio snagom zemlje,
  Biranje teškog hadžiluka u Božiji grad!
  
  Ljeto, pustinja, ljuto sunce,
  Kao djevojačke noge u tavi!
  Sveti grad nije daleko,
  Svatko nosi beskrajan teret!
  
  Tamo na grobu Božjem Fristu ,
  Djevica je kleknula na molitvu!
  Gdje je, veliki, mjera grijehu,
  Odakle crpim snagu u pravednosti?
  
  Bog joj je rekao, namrštivši čelo,
  Sama molitva ne može promijeniti ovaj svijet!
  Elfia je predodređena da vlada stoljećima,
  Služi joj vjerno ne tražeći novac!
  
  Djevica je kimnula: Vjerujem Fristu,
  Vilenjaka ste izabrali za spasitelja svijeta!
  Širit ću istinu o ovome svima,
  Poruka boga idola Fijeza !
  
  Put nazad je bio lak i brz,
  Bose noge su postale jake!
  Bog je pružio svoju ruku s milošću,
  Mišići i volja, kao od čelika!
  
  I ti si otišao u vojsku,
  Postao pilot, letio Trollwaffe !
  Tu je pokazala vrhunac ljepote,
  Razarač trolova eksplodirao je na nagaznoj mini!
  
  Ratnik, poletan, hrabar borac,
  Odan partiji - za stvar Sovjeta!
  Vjerujem u pobjednički kraj nad ološem,
  Otjerat ću demonski čopor uza zid, do odgovora!
  
  Pa zašto, lovac je oboren,
  Nisi imao vremena otpustiti remenje!
  I pokazalo se da je štit neispravan,
  A zli trolski gad sprijateljio se s dadiljom!
  
  Rat je postao neravnopravan i okrutan,
  Iako sam djevojčica, revim i gorko plačem!
  Kao u nevolji možemo zaroniti do dna,
  Uostalom, sreća je nestala iz domovine!
  
  Moj vapaj Bogu: Svemogući, zbog čega?
  Rastavila si me od mog voljenog dečka!
  Čak ni po hladnoći nisam nosio kaput,
  I pobijedila je za tri suparnice!
  
  Zar ona to ne zaslužuje?
  Dočekajte me s cvijećem za pobjedu!
  Ispecite izdašne pite za praznik,
  I s nadom ću doći na paradu!
  
  Strogi Gospodar turobno odgovori:
  Tko je sretan na svijetu, kome je dobro?
  Tijelo će patiti i stenjati od boli,
  Uostalom, zajednica vilenjaka je podla i grešna!
  
  Pa onda, kad dođem u slavi,
  Bacit ću u Džehennem one koji nisu dostojni življenja !
  Uskrsnut ću i momka svojih snova,
  Najbolji tada neće htjeti dijeliti!
  Dok su pjevali, na nebu se pojavilo desetak prekrasnih, nebeskih anđela. S velikim su oduševljenjem pljeskali rukama, potvrđujući da im se ljepotičin pjev jako dopao.
  Crni ratnik klimnu glavom s odobravanjem i zaurla:
  - Super, imaš izvrsne vokalne sposobnosti! Međutim, da biste dobili figuricu crvenog zmaja, morate također biti izvrsni s mačem.
  Erimiada se nakloni i trznuvši se reče:
  - S tako podstavljenim nogama praktički se nemoguće boriti, čak i s tako beznačajnim protivnikom kao što je osoba!
  Vitez u crnom oklopu mahao je svojim mačem svjetlucavim u zvijezdama. I zelenkasti val, poput odsjaja trave, prođe od njega. A djevojčine zategnute, isklesane, graciozne noge ponovno su postale cijele.
  Vilenjak se nakloni, s velikim samopouzdanjem lupnu bosom nogom i reče:
  - Sad mi daj čovjeka ovamo! Razbit ću ga u krvavo meso, pa makar bili junaci visoki!
  Black je potvrdio:
  - Imat ćeš protivnika kakvog trebaš!
  I napravio je osmicu svojim mačem. Pred djevojkom iz obitelji vilenjaka iznenada se pojavi dječak. Na sebi je imao samo kupaće gaćice, dijete od jedanaest-dvanaest godina. Mršav, preplanuo, ali žilav. Lopatice su mu bile oštre, rebra su mu se nazirala pod preplanulom kožom, a leđa i bokovi potpuno su mu bili išarani već zacijeljenim tragovima od trepavica i bičeva.
  Iako, bio je to samo dječak s dječjim licem, ali izgledao je ponosno. Plava kosa roba, čokoladno-smeđe boje, činila se uredno podšišanom, a brada mu je davala hrabar izraz na licu.
  Erimiada je zbunjeno promrmljala:
  - Neću se svađati s djetetom. Štoviše, čini mi se da je riječ o dječaku-robu.
  Crni ratnik potvrdi:
  - Da, to je dječak rob koji je bos i samo u kupaćim gaćama radio u kamenolomima, mučeći se više od dvije trećine dana, radeći najteže poslove. No, s druge strane, rođen je kao princ. I pao je u ropstvo, koje ga je ojačalo, ali ga nije slomilo.
  Rob je bijesno lupao bosom nogom zgnječivši kamenčić žuljevitom petom i viknuo:
  - Spreman sam se boriti s vama, plemenita gospođo! Nadam se da imaš dobru obitelj, jer boriti se s pučaninom za mene je gad!
  Crni ratnik je kimnuo glavom:
  - Na kocki si, s jedne strane bit će figurica crvenog zmaja, a s druge tvoj dečko za slobodu!
  Mladi ratnik zatrese svojim ne predugim, ali oštrim mačem i reče:
  Za domovinu i slobodu do kraja,
  Neka srca kucaju u sklad!
  . POGLAVLJE br. 2.
  
  Vikontesa je samouvjereno odgovorila:
  - Bit će ovo neravnopravna bitka!
  I zamahnula je svojim mnogo dužim i težim mačem. Oba su se ratnika susrela u pokretu. Zajedničko im je to što su bili bosi. Ali dječakova stopala, iako mala, već su oronula od stalnog hodanja bosih tabana po oštrom kamenju kamenoloma. A vilenjakinja, naprotiv, ima nježnije, ružičaste potplate s gracioznom krivuljom gole pete.
  Mačevi su se sudarili i frcale su iskre. Vikontesa se, naravno, kao plemenita osoba, bavila mačevanjem. Čak iu svemirskom dobu to se možda nije smatralo glavnim prioritetom. Bila je visoka, krupna i mišićava za jednog vilenjaka i nadala se da će lako i jednostavno pobijediti nekog polugolog, mršavog dječaka iz kamenoloma.
  Ali naišao sam na upornog i spretnog dječaka koji je u ranom djetinjstvu naučio lekcije mačevanja i nije ih zaboravio u rudnicima, razbijajući kamenje polugom i gurajući kolica.
  Erimiada je isprva sažalila dijete i nije ga previše odlučno napala. Zapravo, tako sićušna stvar, a očito mu je bilo teško u kamenolomima. Pogledajte kako se vide rebra, a na koži su ogrebotine i modrice.
  Dječak je, međutim, bio brz i mačem je ogrebao djevojku po koljenu. Potekla je krv.
  Erimiada je kao odgovor udarila dječaka vičući:
  - Uš mala!
  Iako je rob parirao, oboren je. Ali je odmah skočio. I napao je vilenjaka kao vrag. A u njegovim tankim, ali snažnim i okretnim rukama bljeskao je mač kao krila komarca.
  I tako je brzi i mršavi dječak opet ogrebao Erimiadu.
  Djevojka, dobivši ranu na nozi, cvrkuće:
  Djevojke nikada neće odustati
  I znate, bit će njihova veličanstvena pobjeda...
  Dječak neće pobijediti, sotono,
  Koji očito dugo nije ručao!
  Dječak je odgovorio nastavljajući napad. Bio je brz kao skakavac. A njegov mač je vrlo brz. Čini se manji, ali lagan. Sam dječak, iako je nosio teške gromade i udarao maljem, zbog oskudne hrane u kamenolomu nije se mogao udebljati, a ostao je vrlo žilav i pokretan.
  Erymiad nije mogla ući u njegovo mršavo, okretno tijelo s istaknutim mišićima. Nekoliko je puta pokušala uložiti, ali nije išlo.
  Djevojka vikontesa počela se znojiti. Njezino preplanulo, snažno tijelo u bikiniju bilo je prekriveno znojem i doimalo se poput uglačane bronce. I disanje mi je postalo teže.
  Ovdje je Erimiada udarila svom snagom, ali dječak je spretno skočio, pa čak i bosim nogama na trenutak stajao na oštrici. I pogodi Erimiadu u prsa. I vilenjakova krv je tekla intenzivnije. Djevojka je vrištala od boli. I opet je pokušala napasti.
  Ali teško ga je pogoditi kada je meta mala i ispod vas, a pritom pokretna.
  Dječak rob, dok se borio, također se počeo prekrivati sitnim kapljicama znoja i počeo je blistati. Istovremeno je pjevao:
  Spartak je veliki hrabri borac,
  Podigao je neprijatelje protiv zlog jarma...
  Ali ustanak je došao kraju,
  Sloboda je trajala samo djelić trenutka!
  
  Ali sada dječak iz drugih vremena,
  Odlučio sam se boriti za pravu stvar...
  Izgleda malen i ne čini se da je jak,
  Ali on se zna vrlo pametno boriti!
  Vitez u crnom oklopu kimne:
  - Da, ovaj princ nije tako jednostavan! Kamenolomi su ga samo očvrsnuli, ali ga nisu nimalo slomili. A ako ga želite poraziti, onda morate pokušati.
  Dječak rob je uzviknuo:
  - Ili ću pobijediti ili umrijeti! Bez slobode ne vrijedi živjeti!
  Erymiada je prosiktala:
  - A ja se borim za budućnost svoje nacije.
  A djevojka je ponovno zamahnula i pokušala udariti svoju mladu kolegicu.
  Međutim, njezin štrajk je bio neuspješan. Štoviše, spretni mali vrag uzeo je i ubo djevojčicu iz obitelji vilenjaka u trbuh i ostavio još jednu krvavu rupu.
  Erimiada je postala opreznija. Doista, kako je ponižavajuće boriti se s ljudskim djetetom. I još izgubiti. Nikada mu se još nije nabacivala.
  Vrlo okretan bos, žilav rob. I skače kao skakavac.
  Emira je pjevala:
  U travi je sjedio skakavac,
  U travi je sjedio skakavac,
  Baš kao krastavac
  Bio je zelen!
  Ali onda je došao vilenjak,
  Koja je sve pobijedila...
  Učinio ga bogatim
  I pojela kovača!
  To ga je učinilo smješnijim, ali nije povećalo snagu. S vremena na vrijeme dječak je vilenjaku zadavao plitke, ali brojne i osjetljive rane. Od gubitka krvi Erimiad je počela slabiti i usporavati se.
  A njezina je protivnica bila čak i previše otporna. Zapravo, šesnaest do sedamnaest sati rada dnevno, tko god poželi bit će ili ubijen ili otvrdnuo. A dječakovo tijelo bilo je izuzetno snažno i sposobno izdržati bilo kakav teret.
  Pritom danonošno nošenje teških gromada nije ojačalo mišiće, već ih je, naprotiv, učinilo jačima i okretnijima.
  Pa je dječak-princ udari mačem ispod koljena, a Erimiada se sagne, i već se iskrivila da se više nije mogla okrenuti kako treba.
  A rob je nastavio, veselo i veselo pjevušeći, i ponovno ubrizgao djevojčici u želudac. I ovaj put mnogo dublje.
  Erimiada se počela gušiti. Trznula je nogom, ali je vrh mača pogodio djevojku točno u njezinu golu petu i opipljivo je probio. A to ne samo da boli, već i otežava stajanje.
  Vilenjak je pao na bok i gugutao:
  - Neću se predati sotonskim neprijateljima - dželatima,
  Pokazat ću hrabrost pod mučenjem...
  Iako vatra gori i bič udara u tvoja ramena,
  Volim svog vilenjaka žarkom strašću!
  Rob se nasmiješio i uzvratio gurnuvši djevojku u nos golom petom. I dao ga je čvrsto, razbijajući aparat za disanje, i zapjevao:
  - Sloboda je raj,
  U okovima nema radosti...
  Borite se i usudite se
  Odbaci sitan strah!
  A dječak je još snažnije udario mačem, toliko da je izbio mač iz Erimiadinih oslabljenih ruku. Djevojka je pružila ruku da ga podigne. Ali vrh oštrice odmah ju je probio između lopatica. I opet je potekla krv.
  Djevojka je pala i zgrabila mač za balčak. No, pogodila ju je oštrica koju je polugoli dječak prebacio točno preko njezine ruke, prerezavši venu. Mač je ispao, a Erimiada je razoružana.
  Rob je ispustio krik radosti i udario vilenjaka drškom u sljepoočnicu. Trznula je svoje gole, dugo napaćene noge i pala u duboki nokaut.
  Princ je stavio svoju bosu nogu, koja godinama nije vidjela cipele, na uzdignuta prsa djevojaka.
  I ispustivši pobjednički krik reče:
  - Živjela svjetlost i sloboda!
  A onda se okrenuo crnom ratniku:
  - Dokrajčiti je?
  Vitez u crnom oklopu samouvjereno odgovori:
  - Ne! Već ste je porazili! Sada ste slobodni i zbacili ste okove ropstva!
  Dječak, sada već bivši rob, upita:
  - A sada mogu li mi vratiti prijašnji čin princa?
  Ratnik u crnom oklopu odlučno odgovori:
  - Ne! Vaša zemlja je osvojena. Ali pokazao si se kao odličan borac. Tamo ćeš se pridružiti vojsci i postati izviđač. Zapovijedat ćeš odredom dječaka poput tebe. I ovo će vam biti nagrada za pobjedu nad vikontesom.
  Mladi princ se nakloni i sa smiješkom reče:
  - Hvala vam! Neću se vratiti u ove smrdljive kamenolome.
  Vitez u crnom oklopu zamahne mačem, a dječak pobjednik nestade.
  Erymiada jedva otvori oči. Boljela ju je glava. Drhtavo je ustala i mucajući upitala:
  - Što se dogodilo sa mnom?!
  Crni ratnik odgovori s tugom u glasu:
  - Izgubio si! Dječak je pobijedio i dobio slobodu.
  Vilenjak reče s uzdahom:
  - I što sad, hoće li moji ljudi umrijeti?
  Vitez u crnom oklopu samouvjereno odgovori:
  - Naravno da ne! Ako ništa drugo, imate priliku dobiti novu borbu. Samo ovaj put ćete se morati boriti s onim kojeg ste prvi put odbili. Ne s čovjekom, nego s vampirom!
  Erimiada odgovori s uzdahom:
  - Složio bih se s vampirom. Ali ja sam sav ranjen i nemam snage. Postoji li način da zaliječim rane da budem spreman za borbu?
  Vitez u crnom oklopu reče:
  - Postoji samo jedan način. Morate pogoditi zagonetku. Odgovorite točno i sve će vam rane odjednom zacijeliti.
  Vilenjak je molio:
  - Vaše su zagonetke toliko složene da je jednostavno nemoguće odgovoriti na njih. Možda postoji neki drugi način? Pa, ako hoćeš, pjevat ću ti!
  Ratnik u crnom je odgovorio:
  - Naravno, ipak ćeš mi pjevati! Ali da bi vaše rane bile zacijeljene, mora se odgovoriti na moje pitanje. Za sve morate platiti!
  Anđeli koji su preletjeli iznad vitezove glave smjesta su potvrdili, zvoneći svojim glasićima jednoglasno:
  - Sve moraš platiti!
  Vitez u crnom oklopu primijeti:
  - Ali bit ću milostiv prema tebi i pustit ću te da razmisliš o pitanju. A ti si pametna cura i vjerujem da ćeš sigurno pogoditi koji će biti točan odgovor.
  Erimiada je primijetila:
  - Nemoguće je znati sve na svijetu!
  Ratnik sa blistavim mačem kimne:
  - Točno! Ali možete logično izračunati bilo koji odgovor na bilo koje pitanje.
  Vilenjak odgovori uzdahnuvši:
  - Dobro onda. Spreman sam.
  Vitez u crnom oklopu reče:
  - Što dolazi a ne dolazi, a odlazi a ne odlazi!
  Erimiada je zazviždala, zaokruživši svoje safirne oči:
  - Vau! Vau pitanje.
  Ratnik u crnom kimne:
  - Razmišljati! Pokušajte to logično shvatiti!
  Vikontesa je napela čelo i počela naglas razmišljati;
  Možda je novac? Oni, doduše, kao da dolaze, ali ih je uvijek malo, pa se može reći da dolaze, a da ne dolaze u onim količinama koliko bi trebale. S druge strane, odlaze, kao da ne odlaze, kao da ih nema.
  Erimiada dotakne kažiprstom svoju ranjenu petu i nastavi svoje razmišljanje;
  Ili su to možda problemi. Čini se da dolaze, ali oduvijek su takvi, pa dolaze, a da ne dolaze. I čini se da su problemi nestali, ali zapravo i dalje ostaju.
  Erimiada se opet počešala po potiljku i nastavila razmišljati na zadanu temu.
  Na primjer, možda je ovo život. Kažu da je život došao, ali ga je bilo prije. S druge strane, života, kažu, nema. Ali ona je u isto vrijeme ostala, uključujući i dušu, koja je besmrtna.
  Da, postoji mnogo više opcija koje se mogu ponuditi. Oči su mi širom otvorene od raznih mogućih odgovora. Ovdje su joj dali vremena. No zapravo, što više razmišljate, postajete zbunjeniji i pojavljuju se različiti mogući odgovori. A vrijeme ne pomaže...
  Tada sinu Erimiada i reče:
  - Spreman sam dati odgovor!
  Ratnik u crnom klimnu glavom, blistavom poput ebanovine:
  - Pa, govori!
  Erimiada je odlučno izjavila:
  - Vrijeme dolazi bez dolaska! Kažu da je došlo vrijeme, ali već se dogodilo! I on odlazi bez odlaska, također. Kažu da je vrijeme prošlo, a ostalo je!
  Vitez u crnom oklopu se nasmijao i odgovorio:
  - Pa odgovor je generalno točan, i može se računati! Iako, standardni odgovor su sjećanja! Ali vrijeme je također sasvim moguća opcija.
  Ratnik u crnoj halji napravio je osmicu svojim sjajnim mačem. I nakon nekoliko sekundi, sve rane i oštećenja Erymyada nestale su bez traga, kao da nikada nisu postojale.
  Djevojka vilenjak se nasmiješila i rekla:
  - Hvala vam! Mogu li sada iskoristiti drugu priliku?
  Vitez u crnom oklopu odgovori gromoglasnim glasom:
  - Limenka! Ali ovaj put ćete se morati boriti protiv vampira. Jeste li spremni za takav test?
  Erimiada odgovori odlučno:
  - Ako nemam izbora, onda da! Spreman!
  Ratnik se spremao podići mač, ali tada su anđeli lepršajući iznad njegove crne kacige jednoglasno povikali:
  - Neka nam pjeva! Ima tako divan glas!
  Vitez u crnom oklopu kimne:
  - Pjevaj, ljepotice! Moja svita to zahtijeva!
  Erimiada je nevoljko kimnula i primijetila:
  - Da, nisam u glasu!
  Anđeli su vrištali od smijeha:
  - Nema potrebe! Ti si prekrasan! Hajde, nemoj se sramiti!
  Vilenjak je duboko udahnuo i oduševljeno zapjevao;
  Slava zemlji koja gore cvjeta,
  Slava velikom, svetom vilenjaku...
  Ne, neće biti tišine u vječnosti -
  Zvijezde polja biserima posute!
  
  S nama je veliki Svemogući Svarog,
  Sin svemoguće strašne obitelji...
  Tako da ovaj ratnik može pomoći u borbi,
  Trebamo proslaviti vilenjake svjetlom Božjim!
  
  Djevojke ne sumnjaju, vjeruj mi,
  Djevojke bijesno napadaju hordu...
  Bit će rastrgana, bijesna zvijeri,
  I neprijatelj će dobiti udarac u nos!
  
  Ne, ne pokušavaj slomiti vilenjake,
  Neće nas neprijatelj baciti na koljena...
  Pobijedit ćemo te, zli lopove,
  Pradjed Elin je sa nama !
  
  Ne, nikad, nikad ne popuštaj neprijateljima,
  Bose djevojke borile su se pod vilenjakom ...
  Nećemo pokazati slabost i sram,
  Obračunajmo se s velikim Sotonom!
  
  Bog nam je dopustio da završimo svoje bitke,
  I odjuriti horde Wehrmachta...
  Da ne završe s nulama,
  Da ne bude tiho na groblju!
  
  Pustite djevojke na volju, borci,
  Dakle, ovo će biti uređeno za orkišiste...
  Naši će očevi biti ponosni na nas,
  Neće nas protivnik pomusti kao krave!
  
  Istina je da će proljeće uskoro doći,
  Zlatit će se klasje na poljima...
  Vjerujem da će se naš san ostvariti,
  Ako se treba boriti za istinu!
  
  Bože, to znači da su svi ljudi ljubav,
  Vjerna, jaka, vječna u sreći...
  Iako se silovita krv prolijeva,
  Djevojka je često nemarna!
  
  Slomili smo neprijatelja u borbi,
  Raditi nešto tako prozračno...
  Iako oluja bjesni nad svjetovima,
  I dolazi zagušljiva pomrčina!
  
  Ne, ljudi će stajati do groba,
  I neće ni malo popustiti Erkšistima ...
  Vi dečki to zapišite u svoju bilježnicu,
  I naoštrite sve svoje mačeve za bitku!
  
  Da, istina je da će zora biti bez rubova,
  Vjerujte, svi će biti sretni...
  Otvaramo još jedno, vjerujte mi, svjetlo -
  U zraku se pruža ruka djevojke!
  
  Možemo , možemo to, vjeruj mi,
  Nešto o čemu se ne usudimo ni sanjati...
  Jasno vidimo najsvjetliji cilj,
  Ne, ne pričajte gluposti, borci!
  
  Pa odletimo, u šali, na Mars,
  Otvorimo tamo polja, prebrojimo ih, rubine...
  ekolozima ćemo nabiti pravo u oči,
  Nad nama lebde horde kerubina!
  
  Da, sovjetska zemlja je poznata,
  Što je komunizam dao narodima...
  Ona nam je rođenjem zauvijek data -
  Za domovinu, za sreću, za slobodu!
  
  U Elfiji je svaki ratnik iz jaslica,
  Beba poseže za pištoljem...
  Zato drhti, zlotvore,
  Pozivamo monstruma na odgovornost!
  
  Da, naša će biti prijateljska obitelj,
  Što će elfinizam izgraditi u svemiru...
  Postat ćemo, znaš, pravi prijatelji,
  A naš će posao biti stvaranje!
  
  Uostalom, elfinizam je zauvijek dan rođenjem,
  Da budu sretni i odrasli i djeca...
  Dječak također čita slogove,
  Ali plamen demijurga sja u očima!
  
  Da, zauvijek će biti radost za ljude,
  Da se zajedno bore za svarogove poslove...
  Uskoro ćemo vidjeti obale Folgi,
  A mi ćemo biti na počasnom bogu!
  
  Da, vilenjaka ne mogu slomiti neprijatelji domovine,
  Bit će jači i od čelika...
  Elfiya, ti si draga majka djeci,
  A naš je otac, vjerujte mi, mudri Ftalin !
  
  Za domovinu nema prepreka, vjeruj mi,
  Ide naprijed bez stajanja...
  Kralj pakla će uskoro dobiti šah-mat,
  Barem ima tetovaže u rukama!
  
  Srce ćemo dati za našu domovinu,
  Popnimo se na sve planine, vjeruj mi, više...
  Mi cure imamo puno snage,
  Ponekad čak i krov odnese!
  
  Dječak je također dao pretplatu za Elf,
  Rekao je da će se žestoko boriti...
  Ima iskričavi metal u njegovim očima,
  A RPG je čvrsto skriven u ruksaku!
  
  Zato ne izigravajmo budalu,
  Još bolje, stojmo svi zajedno kao zid...
  Položeni ispiti, samo petica,
  Neka vlada Abel, a ne zli Kain!
  
  Ukratko, bit će sreće za ljude,
  I moć Svaroga nad svetim svijetom...
  Zaigrano razbiti orkšiste,
  Neka Lada bude sreća i idol!
  Djevojka vilenjak završila je pjevanje s velikim entuzijazmom. A ona se nakloni, lupi bosom nogom i reče:
  - Milost!
  Vitez u crnom oklopu potvrdi:
  - Ovo je vrijedna pjesma! Grije srce i dušu. Stoga ću ti dati savjet: napravi osmicu svojim nogama, i dobit ćeš više snage. I možete se nositi čak i s takvim čudovištem kao što je vampir!
  Erimiada se nakloni i odgovori:
  - Svijet nas treba poštovati i bojati nas se.
  Nebrojeni su podvizi vojnika...
  Vilenjaci su se uvijek mogli boriti.
  Uništit ćemo orke do temelja!
  Ratnik u crnom oklopu napravio je krug svojim mačem, a začula se glazba, poput igre ledenica.
  I na nebu se pojavila silueta. Bio je zgodan, ali blijed mladić u cilindru i kožnom odijelu. Ruke su mu bile u kožnim crnim rukavicama, a čizme su mu, naprotiv, bile crvene. I držao je mač. Očnjaci su virili iz mladićevih usta.
  Erymiada je uzviknula, pokazujući zube:
  - Ovo je vampir! Izgleda prilično slatko.
  Mladić je odmahnuo glavom, namjestio cilindar i potom se čvrsto spustio na zemlju.
  Naklonio se djevojci i primijetio:
  - Gotovo je gola i bosa, kao robinja!
  Crni ratnik odgovori:
  - Ovo je vikontesa iz vrlo plemićke obitelji. I ona želi dobiti kip crvenog zmaja kako bi spasila svoj narod od smrti.
  Dječak vampir je odgovorio:
  - U svakom slučaju, moram je pobijediti! Pokušat ću je održati na životu ako je moguće!
  Erimiada odgovori s osmijehom:
  - Ni ja tebe ne želim ubiti! Ali ako treba, borit ću se svom snagom!
  Crni ratnik je kimnuo glavom:
  - Borit ćeš se mačevima. Oružje je ravnopravno i sve je pošteno.
  Vampir se nakloni i odgovori:
  "Za mene je velika čast ukrstiti koplja s takvom djevojkom!"
  Erimiada je namignula i zacvrkutala:
  - Hrabro ćemo ići u bitku,
  Za stvar vilenjaka...
  Pobijedit ćemo sve orke,
  Borite se, ne lutajte!
  Djevojčica i dječak uzeli su sjajne, svjetlucave mačeve u ruke i pripremili se za borbu. Njihovo raspoloženje bilo je za potpuno uništenje.
  Začuo se signal. Vampirska mladost s divljim je bijesom pojurila prema Erymiadi. Dočekala ga je udarcem mača, parirajući napad. Djevojka se osjećala mnogo samopouzdanije i ponovno je odbila pokušaj bačvastim kolutom.
  Zatim je Erimiada golom nogom pomaknula suparnicu između nogu. Vampir je uspio zaustaviti udarac, ali je i dalje bio potresen.
  Vilenjak je zacvrkutao:
  - Neprijatelj još ne poznaje našu snagu,
  Nisu iskoristili svoju punu snagu...
  Napadaju se bebe i žene
  Svejedno, vampiru, ubit ću te!
  Kao odgovor, mladić se lagano podigao s površine i pokušao prići Erymyadu poput jurišnika.
  A djevojka ga je uzela i ubola neprijatelja vrhom svog mača ravno u trbuh. Dobio je bolnu injekciju i potekla je krv. Vilenjak je izveo manevar leptira i zakačio vampiricu čizmom, nakon čega je ona zacvrkutala:
  Smrvit ću neprijatelja jednim udarcem,
  Ja, vilenjak, hrabar sam s razlogom!
  Bitka se u međuvremenu nastavila. Vampir je pokušao poletjeti, ali je Erimiada skočila i nastavila ga hvatati. I kapljice grimizne krvi raspršene.
  Mlada krvopija je primijetila:
  - Puno ste naučili! Ali nije mogla izaći na kraj s dječakom!
  Vilenjak je primijetio, otkrivajući zube u osmijehu:
  - Negdje se mora početi! Svi smo pomalo naučili, i ne griješite, bogu ste vampir!
  Vampir je odjednom ubrzao, ali je njegov mač promašio metu, a Erimiada je pogodila krvopiju po zapešću. Opet pljuskovi i jauci boje rubina.
  Vampir je primijetio:
  - Vraže jedan!
  Vilenjak se usprotivio:
  - Ja služim silama dobra!
  Mlada krvopija je primijetila:
  - Koja je razlika između dobra i zla?! Čak i bogovi svjetla ubijaju i ne štede svoje neprijatelje!
  Erimiada je slegnula ramenima i zacvrkutala:
  Latica cvijeta je krhka,
  Ako je davno otkinuto...
  Iako je svijet oko nas okrutan,
  Želim činiti dobro!
  Vampir je ponovno pokušao ubrzati i brzo nasrnuo na djevojku. Izveo je manevar vilama, ali mu je, neočekivano, oštrica vilenjakinje probila grkljan. Mlaz krvi prsne. Vampir je odskočio, otresao crvene kapljice i primijetio:
  - Zaista, vraže!
  Erymiada skoči iz sve snage, bacivši se na udarac. Njezina gola, okrugla peta pogodila je vampira ravno u bradu. Srušio se i raširio ruke u različitim smjerovima. Iz usta krvopije izletjelo je nekoliko slomljenih zuba.
  Erimiada je stavila svoju bosu nogu na njegova prsa, podigla ruke i uzviknula:
  - Pobjeda!
  Crni ratnik ju je upitao:
  -Hoćeš li to dovršiti?
  Erimiada je odlučno izjavila:
  - Ne!
  Vitez u crnom oklopu kimne:
  - Figurica crvenog zmaja je vaša!
  I napravio je trokut sa svjetlucavim mačem. Odmah je bljesnuo u zraku i pojavila se slika šarenog, snažnog zmaja. Koja je doletjela do Erimiade. Djevojka se nehotice smanjila.
  Zatim je došlo do malog bljeska i zmaj se pretvorio u malu figuricu koja je sama dolebdjela u ruke vilenjakinje. Uzela ga je i zapjevala:
  - Vilenjaci, vilenjaci, vilenjaci,
  Naša će mladost biti vječna...
  Vilenjaci, vilenjaci, vilenjaci,
  Bit ćemo u vječnoj sreći!
  
  GULLIVEROVO PETO PUTOVANJE
  ANOTACIJA
  Slavni putnik Gulliver, na čelu velikog broda, ponovno kreće na put. Uhvati ga oluja i njegovo plovilo izbaci na obalu. I iskusni Gulliver susreće tako čudan svijet, a onda sve prethodne pustolovine legendarnog mornara blijede na njegovoj pozadini.
  . POGLAVLJE br. 1
  Gulliver više nije bio mlad. Ipak, ponovno sam krenuo na drugo putovanje. Zapravo, njegovi opisi avantura shvaćeni su samo kao fantazije i bajke.
  I godine prolaze, a glava sijedi, a na njoj se pojavi prilična količina ćelavosti. Kad imate više od pedeset godina, prema standardima osamnaestog stoljeća, to je puno. Ipak, Gulliver je odlučio ponovno krenuti na put. Štoviše, gatara mu je prorekla da će ovaj put pronaći svoju sreću i da se više neće htjeti vratiti.
  Velika galija raširila jedra i zaplovila prema Tihom oceanu. Gulliver je već prilično bogat, a tanka vuna malih ovaca uzetih iz Liputije donosila mu je poseban prihod . Ali svi su izumrli. I rodila se ideja da opet posjetimo ovaj otok.
  Već je prošlo više od trideset godina. A Liliputanci žive manje od ljudi. Dakle, svi koji su poznavali Gullivera već su izumrli.
  Zašto tamo ne zaraditi za život otimajući plijen? Liliputanci nemaju ni topove ni puške, a njihove strijele nisu ništa protiv divova. I u samom Lilliputu možete uhvatiti mnogo vrijednih stvari.
  Same male životinje mogle bi generirati ogroman prihod i mogle bi se prodavati po velikoj cijeni.
  Ići uhvatiti divove je previše riskantno. Ne bi baš svatko uzeo zver dvanaest puta većeg od čovjeka, čak i pištolj. Štoviše, imaju kralja koji ima moćnu vojsku. Istina, divovi još nemaju baruta.
  U svakom slučaju, Gulliver je želio posjetiti svoju prvu zemlju, gdje su postojale dvije moći sićušnih ljudi. Možda bi tamo mogao pronaći nešto što bi ga učinilo basnoslovno bogatim.
  Upoznavši Yahoo i svijet inteligentnih konja, Gulliver je postao okrutniji i ciničniji. Godine prolaze i treba se obogatiti. Koliko mu je još života ostalo, ne zna se. I ljudi vam se smiju, a razne novine daju vulgarne nagovještaje da Gulliver nije samo sanjar, već i luđak. Čak štoviše, pružiti dokaze da zemlje koje je imenovao postoje, to je bila motivacija.
  otprilike znao gdje se nalazi Liliput i otok Blefuscu . A njegov brod je već stigao do ovog mjesta.
  Ali gdje točno? Otoci su mali i pokušajte ih pronaći naslijepo, koristeći primitivnu navigaciju s početka osamnaestog stoljeća.
  A onda je brod preuzeo i uhvatila ga je oluja...
  Njega su bacali sedam dana i noći, valovi su ga bacali. Srećom, dizajn velikog i snažnog broda s topovima pokazao se vrlo izdržljivim. I nije se raspao.
  A onda se odjednom podigao val i izbacio englesku galiju na pustu obalu. Iscrpljeni dugotrajnom borbom s olujom i divljom stihijom, posada od više od dvije stotine mornara, ali i sam Gulliver, čvrsto su zaspali.
  Nisu razmišljali o tome kako se odmoriti ili oporaviti.
  Gulliver je imao stalne noćne more. A kada se probudio, noćna mora se nastavila u stvarnosti. Najprije se našao vezan, a kraj njega su stajali dječaci koji su izgledali kao da imaju oko dvanaest ili trinaest godina. Naslikani su bojama, perje na glavama kao Indijanci, bose noge, polugoli torzi. Međutim, ovdje je prilično vruće i to je razumljivo.
  Gulliver je pogledao oko sebe. I vidio sam u blizini nekoliko vezanih mornara. Samo što su se i oni promijenili. Smanjile su se, nestale su brade i strnjike, a odjeća se objesila poput vreća.
  Gulliver se pogleda. I iznenadio sam se. Tijelo mu je postalo manje, trbuh je nestao, a tupa bol u leđima također. I odijelo se objesilo kao krpa za pranje. A čizme su se odjednom pokazale besplatnima. I on se trgnuo, a užad se lagano objesila.
  Dječak koji je izgledao kao Indijanac, prekriven tetovažama, vikao je:
  - Postaju kao mi! Hajde, zategnite užad!
  Mornari su zapravo već imali dječja lica i smanjivali su se pred našim očima.
  Dječaci s perjem i bojom požurili su povući užad. Gulliver je osjetio da se i dalje smanjuje. A u isto vrijeme, tijelo se osjeća lagano i energično. I zubi su te prestali boljeti, i općenito, kao da si se ponovno rodio.
  U međuvremenu se još lokalnih ratnika ukrcalo na brod. Već su bili u urednijim odorama, u oklopima i mačevima. Na nogama su sandale i nekoliko djevojaka s njima. Ali izgledali su i kao djeca, oko dvanaest, najviše trinaest godina. Djevojke su nosile naušnice i nakit.
  Jedan od njih s plavom kosom se nasmijao i primijetio:
  - Šteta je! Nisam ih stigla vidjeti kao odrasle! Sada su isti mali kao i mi!
  Tetovirani dječak je primijetio:
  - Ima ih ovdje više od dvije stotine! Treba ih poslati u kamenolome kao robove!
  Djevojka se usprotivila:
  - Ne! Samo ćemo ih prodati! Neki nemaju sreće da odu u rudnike, a ostali su novi vlasnici!
  Dječak u oklopu i zlatnoj kacigi strogo upita:
  -Tko je tvoj šef? Govorim ti! I nemoj se praviti da ne znaš naš jezik! Svatko tko se pridruži našem carstvu odmah počinje razumjeti naš jezik, a mi ga zauzvrat razumijemo!
  Jedan od mornara koji je postao dječak promrmlja:
  - Ovo je kapetan Gulliver! Nećete ga odmah prepoznati u tijelu dječaka!
  Ratnik sa zlatnom kacigom je naredio:
  - Izvucite ih van. Kad konačno postanu poput nas, tada će možda biti oslobođeni. Istovremeno će se pripremati za prijelaz.
  Dječaci ratnici stavili su Gullivera i ostale momke na ramena, držeći ih dva po dva, i iznijeli ih van.
  Gulliver je pomislio da bi to mogla biti besmislica. Ali onda sam se sjetio Liliputanaca. Bili su manji rastom. Samo uglavnom odrasli, ne djeca. Možda se ne bi trebao čuditi?
  Posjetio je različite svjetove i vidio nevjerojatne zemlje. Pa zašto dječji svijet ne bi bio među njima? To je jedino što mu je nedostajalo za njegovu zbirku senzacija.
  Gulliver je vidio da obala više nije pusta. Tamo je bilo mnogo vojnika u oklopima. Bilo je tu dječaka s perjem i lukovima u indijanskom stilu i boraca u lakim metalnim oklopima. I djevojke s mašnama, također su, inače, bile bose osim zapovjednica koje su imale skupocjeni nakit i sandale prekrivene biserima.
  Djevojke strijelci stajale su u redu. Drugi rang imao je u svojim rukama snažnije samostrele koji su ispaljivali smrtonosne munje. S desne strane nalazili su se katapulti. U njihovoj blizini ima i dječaka i djevojčica. Glavni ratnik u zlatnoj kacigi zapovjedio je:
  - Uzmi odjeću zatvorenika! Oni su sada robovi i moraju biti odjeveni u skladu sa svojim činom.
  Odjeća već nije pristajala i jedva se držala. Zatvorenici, koji su postali dječaci, bili su odvezani, a sve sada već prilično smrdljive krpe bačene su na hrpu, zajedno s njihovim cipelama. Zatim su ga polili mješavinom ulja i sumpora i zapalili.
  Sada su mornari bili dječaci ne stariji od trinaest godina, a u osamnaestom stoljeću, prije ubrzanja, djeca te dobi izgledala su kao desetogodišnjaci u dvadeset prvom stoljeću. Da, osjetno su se smanjile.
  I sada su bili goli, neki su sramežljivo prekrili svoju sramotu rukama.
  Djevojke strijelci i samostreličari držani su na nišanu.
  Dječak sa zlatnom kacigom zapovjedi:
  - Pa neka ih operu u moru! Zatim ćemo im dati robovsku odjeću da zadrže izgled.
  A zarobljene dječake otjerali su u more. Voda je bila topla, grijana tropskim suncem. Ovdje je bila dobra klima. Mogle su se vidjeti palme i kokosi.
  Barem se nećeš smrznuti.
  Gulliver je bio i posramljen i u isto vrijeme sretan. Nakon što je bacio više od četrdeset godina, sada je postao potpuno zdrav, poletan i veseo. I raspoloženje je postalo veselo, iako ga je čekalo ropstvo i poniženje, a možda i naporan rad u kamenolomima. Gulliver nije znao što je to na teži način, ali je čuo priče kako nije sjajno! Ali kako je sada mlad i zdrav.
  Pijesak je bio vruć i pekao je gole, dječje tabane. Još nisu imali vremena postati grubi i prekriveni žuljevima, kao što se događa kada dugo hodate bez cipela. Valja napomenuti da se u Britaniji hodanje bosih nogu smatralo znakom velikog siromaštva, a ako su djeca i pokazivala gole pete, to je bilo samo po vrućini, i to obično među siromašnima. I tako su pokušali obuti cipele, usprkos svom užitku opipavanja površine zemlje, s dječjim, osjetljivim potplatima.
  Ali u isto vrijeme, bez cipela je malo bolno . Pijesak gori na tropskom suncu u podne. Lokalni mladići i djevojke očito imaju vrlo jake i čvrste potplate.
  Uzgred, pomisli Gulliver - koliko im je godina? Što ako su svi ovdje besmrtni? A ne kao jedan od svjetova koje je Gulliver posjetio, i iako ljudi nisu umirali, ipak su starili, a besmrtnost je bila mlada, radosna i energična!
  Biti dijete je sjajno na svoj način! I možda ćete tako živjeti više od jednog tisućljeća.
  Istina, tada je Gulliver postao tužan. Što ako je morao raditi stotinama godina kao goli, bosonogi rob u kamenolomima? A to donosi vrlo malo radosti.
  Ovi momci su kao vrag. Na primjer, jedan svećenik je izrazio mišljenje da je vječni plamen metafora, a grešnici rade kao robovi na vječnom teškom radu!
  Još jedna stvar koja je iznenadila Gullivera je da su dječaci ratnici sve svoje oružje stavili na posebnu hrpu, a pištolje i muškete stavili u željezne kutije.
  Gulliver je mislio da to nije baš pametno. Budući da vatreno oružje nije loša stvar. Štoviše, neke puške proizvedene u Engleskoj, u to vrijeme najnaprednijoj zemlji na svijetu, pucaju prilično precizno. A ovdje su lukovi i samostreli, kao u ranom srednjem vijeku. A u Britaniji industrijska revolucija već dolazi. A uskoro će Engleska postati toliko jaka da će se i divovi moći sukobiti. Iako to može biti kolosalan rizik.
  Goli dječaci robovi prskali su se u morskoj vodi. I to je bilo sjajno na svoj način. Gulliver i nekoliko bivših mornara iznenada su počeli prskati jedni oko drugih. Ulili su se u oblak prskanja i veselo se smijali, isplazivši jezik.
  Činilo bi se da su u mislima odrasli i zadržali isto sjećanje, ali u ponašanju su odjednom postali prava djeca. I tako se žele ceriti i smiješiti i šaliti se.
  I Gulliver je prskao po svojim mornarima, a oni po njemu. Dečki su bili jako veseli i pokazali su zube. Koje sad imaju svoje, i to bijele. Ovo je novi, divan svijet u kojem se veličanstveno vraća u djetinjstvo.
  Gulliver se fizički osjećao dobro i općenito je mogao biti prilično sretan. I zapravo, vratila mu se mladost i to je, reklo bi se, najvažnije.
  I što više možete poželjeti? Istina, s druge strane, vi ste samo goli rob, a to je čak i dosadno. A biti rob nije baš dobro. Međutim, mnogo je bolje biti dječak-rob.
  Doista, unatoč svim problemima, djetinjstvo je prilično sretno vrijeme. Neka ponekad dođe do sukoba s vršnjacima ili morate ići u školu ili čak raditi.
  Iako... Naravno, na kraju sedamnaestog stoljeća, kada je bilo Gulliverovo djetinjstvo, bilo je to vrijeme kada nije bilo baš zdravo. I nema onih radosti koje djeca imaju u dvadeset i prvoj. Da, upravo to.
  Ali svejedno, djeca međusobno komuniciraju i igraju se. I to se može nazvati zabavom, čak i ako nemate pojma o postojanju igraćih konzola i pametnih telefona.
  No, dječaci se nisu smjeli dugo prskati i iz vode su ih tjerali kopljima. A vrući pijesak stvarno peče pete. Istina, kada su tabani mokri to se baš i ne osjeti. Tada počinje biti jako vruće.
  Gulliver je uzviknuo:
  - Noge me jako peku! Daj mi cipele!
  Kao odgovor, dječak ga je ratnik udario bičem, vičući:
  - Začepi! Robovi nemaju pravo na cipele prema svom rangu!
  Djevojke ratnice su međutim počele nositi svoje kupaće gaće. Ovo je jedina odjeća koju su robovi mogli nositi. Kao u kakvom Egiptu.
  Dječaci koji su zarobljeni počeli su nositi barem ovo da prikriju svoju sramotu.
  Gulliver je pokušao upitati:
  - Zar se tako pozdravljaju sa strancima!?
  A onda je opet dobio bič. Međutim, elegantna djevojka s dijamantnim naušnicama je uzviknula:
  - Polako! Ipak je on njihov vođa! Možda mu mogu objasniti?
  Ratnik u zlatnoj kacigi kimne:
  - Hajdemo!
  Djevojčica je, lupkajući nogama u skupocjenim sandalama, prišla Gulliveru koji je postao dječak i zacvrkutala:
  - Svi stranci s mora po običaju postaju robovi i prodaju se na dražbi. Ovo su naša pravila. No, ako znaš nešto učiniti i dokažeš da možeš biti koristan, onda ti život u ropstvu neće biti tako težak. I s vremenom, možete dobiti slobodu za svoje zasluge. Također, ako ste izvrsni s oružjem, možemo vas poslati u cirkus da se borite kao gladijatori. A ako se tamo dobro pokažete, odvest će vas u vojsku, a to je prilika za karijeru. Odnosno, i naši robovi mogu dobro živjeti i postati plemeniti ljudi.
  Gulliver se nakloni i odgovori:
  - Ja sam kirurg, mogu biti koristan!
  Djevojka je odmahnula glavom:
  - Kod vas je medicina slabo razvijena. Teško da ćete biti od koristi!
  Gulliver upita s osmijehom:
  - Što je s Britancima?
  Djevojka s dijamantnim naušnicama kimne:
  - Sigurno! I ne samo oni! Naravno, sve ih je čekalo ropstvo. A koga su poslali u rat!
  Gulliver upita:
  - Zar vam ne trebaju topovi, pištolji, muškete?
  Djevojka je odlučno odgovorila:
  - Ne! Borimo se samo oštrim oružjem! Barut je zabranjen i ovdje i u Buffalo Empireu.
  Gulliver se iznenadio:
  - Postoji li neko drugo carstvo?
  Djevojka je kimnula:
  - Da, i među nama je rat! Samo nemojte misliti da bi vam bilo bolje kad biste tamo stigli. I ti bi bio porobljen i stavljen na prodaju!
  Gulliver primijeti s uzdahom:
  - Jao! To nam je očito sudbina! Uvijek budi rob ili zarobljenik!
  Dječak sa zlatnom kacigom kimne:
  - Sve ti je objasnila! Sada ćete biti odvedeni u grad. Tamo će ga pripremiti za prodaju. Ne trudi se trčati. Za pokušaj bijega odmah nas razapinju na križeve. Tamo u gradu će vas žigosati i po običaju će vam kosu obrijati na ćelavo. I izvest će te na prodaju. Ako se nađete u rudniku, ponašajte se dobro. Tada ćete naizmjenično raditi na površini i raditi pod zemljom. Dakle, uz dovoljno hranjivih tvari, možete izdržati stoljećima!
  Gulliver je zazviždao:
  - Više od jednog stoljeća, rob u kamenolomima!?
  Dječak je kimnuo:
  - To je to! Mi nemamo starost! Raduj se, biti vječno mlad. Ako te ne ubiju, onda će i nakon tisuću godina tvoja duša napustiti tvoje tijelo. Ali pred vama je još tisuću godina. Živi i budi sretan!
  I Gulliver je opet bičevan. Izgledi da ćemo živjeti tisuću godina nakon ovoga nisu bili baš ohrabrujući.
  Ali s druge strane, nije li to sjajno? Ali pitam se što će se dogoditi ako pobjegne? Hoće li ponovno postati punoljetan ili će ostati dječak? Iako je vjerojatno prerano razmišljati o tome.
  Dječake koji su nedavno bili pomorci strpali su u jednu kolonu. A ovo je dvjesto dječaka. Svi polugoli u crnim robovskim gaćama. Fini dečki, vitki, ali da ne kažem mršavi. Dosta su mišićavog i snažnog izgleda i bez sala. Koža je preplanula, a zubi netaknuti i bijeli. I naizgled potpuno zdrav.
  Iako im goli potplati još nisu potpuno ogrubjeli, još uvijek su podnošljivi bez cipela.
  Doletjelo je nekoliko konjanika. I dječaci, s bičevima u rukama. Na jednorozima su se pojavile i djevojke.
  Tako je stigla konjica. A s njom je i pet dresiranih leoparda.
  Dječak na konju i u srebrnoj kacigi upozoravao je:
  - Ove životinje će te zaštititi! Ako netko pokuša pobjeći, rastrgat će ga. Za sada vam nećemo dati hranu i vodu - strpite se, robovi. Tada će biti hrane i vode. Pa, naravno, budući da ste svi ovdje dečki, bit ćete smješteni u posebnu baraku dok ne budete stavljeni na dražbu. Da se nisi usudio pobuniti. Bit ćete ubijeni, a tko bude zarobljen bit će razapet na križu ili zvijezdi. Zabranjeno je razgovarati tijekom prijelaza. Nasilnike ćemo bičevati bez milosti. A one najtvrdoglavije ćemo nabiti na kolac.
  A ako želite nešto reći, morate reći: gospodine ili gospođo, dopustite da vam se obratim. I ne zaboravite se nakloniti!
  Gulliver je, svladavajući strah, progunđao:
  - Molim vas, dopustite mi da vam se obratim!
  Mladić sa zlatnom kacigom zarežao je:
  - Pa, govori!
  Gulliver, koji je postao dječak, upita:
  - Nema potrebe da nas vežete! Dat ćemo časnu riječ da ćemo se ponašati tiho i smireno i da nećemo bježati!
  Mladić sa zlatnom kacigom nasmiješi se i odgovori:
  - Je li u Engleskoj običaj održati riječ, pogotovo danu strancima?! No, nećemo vam staviti lance ako možete biti tihi i ne stvarati buku barem sat vremena. Inače ćemo vas sve skupiti kao robijaše!
  Djevojka s dijamantnim naušnicama je primijetila:
  "Možda ću uzeti ovog mladića i staviti ga na ponija pored sebe?"
  Mladić sa zlatnom kacigom odmahnuo je glavom:
  - Previše časti za golog i prljavog dječaka-roba. Možete ga vezati na povodac kao psa i pustiti da vas prati.
  Djevojčica je sa smiješkom kimnula i gugutala:
  - Na njegovom srebrnom lančiću! Kakav je slatki dječak sada postao.
  Mladi Gulliver doživio je još jedno poniženje. Stavljena mu je ogrlica, kao psiću, i okovan srebrnim lancem.
  Ostali dječaci mornari bili su napeti na uže. Sada su bili poput dječaka robova. Konjanici su opkolili, a dio straže kretao se pješice.
  I tako je cijela ova bosonoga ekipa krenula. Dječaci robovi smiješili su se kad su postali djeca, ali ako su pokušali govoriti dobivali su bičeve. Neskladno su gazile bosim petama najprije po pijesku. A onda po krupnom makadamu.
  Dječaka Gullivera vukli su na uzici. Istina, bilo je lako hodati u tijelu djeteta. A djevojci u nakitu nije se žurilo jahati ponija. Naprotiv, čak je bila znatiželjna o novom suputniku svog kolege. Koji je nedavno bio punoljetan.
  S osmijehom je upitala:
  - Jeste li vi bili najvažniji među njima?
  Dječak Gulliver kimne:
  - Da ja!
  I stao je bos, djetinjim tabanom, na oštar kamenčić nakon čega je vrisnuo.
  Djevojka se nasmiješi i ponovo upita:
  -Jeste li putovali u zanimljive zemlje?
  Dječak rob samouvjereno odgovori:
  - Sigurno!
  Ljepotica u draguljima upita:
  - Reći! Koje je bilo vaše prvo i najzanimljivije iskustvo?
  Gulliver, koji je postao mlad, spremno je odgovorio:
  - Naravno, stići u zemlju Lilliput . Tamo su živjeli mali ljudi, poput nas ljudi, samo dvanaest puta manji!
  Djevojčica, znatiželjna, upita:
  - Jesu li bili kao mi, djeca, ili kao vi odrasli?
  Dječak rob revno odgovori:
  - Bili su kao naša vrsta - odrasli i djeca, samo dvanaest puta manji.
  Pa, još nisu imali vatreno oružje - samo hladno!
  Djevojčica je iskrivila svoje slatko, dječje lice i primijetila:
  - Čak i našem ratu, i vatrenom oružju! Takva je sreća izostala!
  Gulliver je primijetio:
  - Ali njime možete osvojiti cijeli svoj kontinent!
  Ljepotica je mrmljala i pjevala:
  Ne želim pobjedu pod svaku cijenu
  Ne želim staviti nogu na grudi...
  Nećemo biti u savezu sa Sotonom,
  Tako je, nikako ne smijemo skrenuti s puta!
  Dječak rob, lupkajući bosim nogama koje su počele svrbjeti od krupnog šljunka na cestama, zabilježio je:
  - Nije uvijek potrebno poštovati pravila zarad velikog cilja!
  Djevojka je kimnula:
  - Da, a ja ću te, na primjer, objesiti na stalak!
  Neko su vrijeme hodali u tišini. Gulliver je pogledao kolonu dječaka koji su postali mornari. Riječ je o dječacima ne starijim od trinaest godina. Djeca izgledaju sasvim lijepo, iako su gotovo gola, bosa i izgledaju kao robovi. Da, oni su robovi. Čekala ga je potpuno nezavidna sudbina.
  Djevojka je upitala:
  - A kad su te patuljci vidjeli tako velikog, što su učinili?
  Dječak Gulliver odgovori sa slatkim osmijehom:
  - Svezali su me!
  Ljepotica se nasmijala i zacvilila:
  - I ti si im tako veliko popustio?
  Dječak rob je rekao:
  - Učinili su to dok sam spavao! Kao i ti! Da ste bili otkriveni na vrijeme, ovo vam se ne bi tako lako dogodilo!
  Djevojka je kimnula:
  - Bez sumnje! Ali obično, ako se brodovi s odraslim jedinkama izbace na naše obale, njihovi stanovnici zaspu. I onda postanu djeca poput nas!
  Dječak Gulliver je primijetio:
  - Vječno djetinjstvo... Što je bolje od privremene starosti!
  . POGLAVLJE br. 2.
  Djeca, jedno na prekrasnom i bijelom jednorogu, a drugo dječak rob u kupaćim gaćicama, nastavila su razgovarati.
  Djevojka je primijetila:
  - U drugim svjetovima ljudi su tako nesavršeni. Oni stare, a posebno žene postaju tako odvratne i ružne kako stare. Starice su zgužvane, grbave, krezube, smrdljive. Ovo je samo nekakva grozota!
  Dječak Gulliver, koji je šetao na uzici, raširio je ruke i odgovorio:
  - To je Božja promisao! I ja bih volio da žene i muškarci ne stare, ali...
  Djevojka se nasmijala i upitala:
  - Hoćeš reći Božja providnost? Ali već smo imali nekoliko ekipa, iz različitih vremena. I svi oni predstavljaju Boga na različite načine. Konkretno, svećenik je rekao da je ispravna vjera katolička, a glava svih kršćana je papa!
  Dječak Gulliver odmahne glavom:
  - Mi smo malo drugačije vjere! A glava crkve je kralj! Međutim, ne pridržavaju se svi Englezi toga. Ima protestanata različitih smjerova, mnogo katolika, au drugim zemljama svijeta postoje potpuno različite religije.
  Djevojka se nasmiješila i upitala:
  - Da, imate mnogo religija. Ali ne možete shvatiti ni vlastitu religiju. Čitao sam Bibliju. Tu Isus jasno i izravno kaže da je samo jedan Bog i to na nebu. Ipak, apostol Toma je kleknuo i rekao Kristu - Gospodin moj i Bog moj? Dakle, imaju li kršćani dva Boga?
  Dječak Gulliver odgovori s osmijehom:
  - Ne! Ne ovim putem!
  Djevojka je zarežala:
  - Kako pogrešno! Ne može biti da su postojala dva Boga i jedan u isto vrijeme. A svećenik je čak rekao da je i Duh Sveti Bog, dakle postoje tri boga! Ali jasno je rečeno: poslušaj me, Izraele, jedan je tvoj Bog!
  Rob je uzdahnuvši odgovorio:
  - To je nedokučiva tajna Trojstva!
  Djevojka se nasmiješila i rekla:
  - I još jedna stvar koja me zbunjuje. Ako je Isus Svemogući Bog, zašto onda nije imao dovoljno snage čak ni nositi križ na Kalvariji? Kakav je on svemogući Bog ako ne može učiniti ni tako jednostavnu stvar?
  Dječak Gulliver odgovori zbunjeno:
  - Veliko otajstvo: Bog se pojavio u tijelu, pokazao se anđelima, opravdao se u duhu, uzašao u slavi!
  Djevojka je ljutito primijetila:
  - Dakle, ovim riječima to je misterij, možete objasniti sve na svijetu. Ovo je objašnjenje, bez objašnjenja!
  Rob je klimnuo glavom:
  - Točno! Ali boljeg nema! A Biblija kaže da postoje tajne u koje čak i anđeli pokušavaju proniknuti!
  Ljepotica izvadi bič iz torbe, a staza pljusne dječaka po glatkim bezdlakim leđima.
  Gulliver nije bio toliko bolan koliko ponižen.
  A djevojka reče:
  - Svaki apsurd i besmislica se može objasniti, jednom riječju misterij!
  I opet je nastala stanka. Dječaci su prskali po oštrim, vrućim kamenčićima ceste. Bilo je jasno da njihova stopala, koja još nisu dovoljno otvrdnula, proživljavaju bol i patnju. Na tabanima djece pojavljuju se mjehurići, ogrebotine i modrice. Ali neki od dječaka i djevojčica koji stražare hrabro hodaju bosi, a tijekom dugog života stopala su im postala vrlo žuljevita, jača od kože čizama i ne osjećaju nelagodu. Tako su dječaci robovi jaukali, šepali i patili.
  U Britaniji hodanje bosonogo nije bilo prestižno - smatralo se znakom ekstremnog siromaštva. A ni djeca nisu voljela pokazivati svoje gole, okrugle pete. A ljeto u Britaniji nije tako vruće. Tako da djeca ovdje još nisu toliko iskusna.
  Patio je i dječak Gulliver. Njegove bose, djetinje noge gorjele su, a tabani već bili izrezani i patili od vreline kamenja. Održao se samo hrabrošću i tvrdoglavošću. Iako je dječak, čovjek mora izdržati, pokazujući primjer hrabrosti.
  Da bi nekako pobjegao od svoje patnje, Gulliver je upitao:
  - Imaš li Boga?
  Djevojka se nasmiješila i upitala:
  - Vjeruješ li u svog Boga?
  Dječak Gulliver odgovori ne baš samouvjereno:
  - Da, vjerujem ti!
  Ljepotica je kimnula i primijetila:
  - Zašto si sada u ropstvu? Trpe li stopala vaše djece od oštrog i vrućeg kamenja?
  Rob je uzdahnuvši odgovorio:
  - Svi imaju grijeha! A ovo je odmazda za moje grijehe! A osim toga, vratio sam mladost, što se već može nazvati nagradom!
  Djevojka se nasmiješila i odgovorila:
  - Da, moguće je! Možete živjeti tisuću godina i još uvijek imati sve svoje zube. Čak i ako je zub izbijen, on će ponovno izrasti. I nećete imati ćelavu točku, bradu ili grbu. Da, vaše će bose noge uskoro ogrubjeti, a hodanje po oštrom i vrućem kamenju čak će postati ugodno!
  Dječak Gulliver kimne:
  - Posebno! Skoro da je raj! U vječnoj svijetloj mladosti!
  Djevojka u draguljima pjevala je:
  Kako je divno biti mlad,
  Velika poletnost i energija...
  Neka se lovac pretvori u divljač,
  I planet će postati vječni raj!
  Tada je djevojka uzela i izula sandale s dragim kamenjem sa svojih lijepih, iako djetinjih stopala. Sišla je s jednoroga i hodala bosa s dječakom Gulliverom.
  Lice joj se nasmiješilo, a djevojka je primijetila:
  - A čak je i lijepo hodati po kamenčićima bosih peta!
  Dječak Gulliver se složio:
  - Da! Možda ćete stvarno uživati! Ali stvarno boli!
  Djevojka je postavila pitanje:
  - U što vjerujete? Svećenik je rekao: pravednici će ići ravno u raj, veliki grešnici će ići u pakao, ali oni koji su manji grešnici ići će u čistilište. A ti?
  Rob je uzdahnuvši odgovorio:
  - Ne vjerujemo u čistilište! Ili smo u raju ili u paklu!
  Djevojka se nasmijala i primijetila, pljuskajući po kamenčićima svojim bosim, vrlo lijepim, isklesanim stopalima:
  - Ali u ovom slučaju, svi će morati biti poslani k vragu! Jer nema bezgrešnih ljudi. Svi griješe, ako ne djelima, onda mislima. A zašto ih tvoj Bog baca u vatru?
  Dječak Gulliver slegne ramenima, koja su postala djetinjasta, i sa smiješkom odgovori:
  - Vjerujemo da postoji Božja milost koja spašava ljude od pakla. A posebno je Svemogući Bog Isus Krist otišao na križ zbog toga, da pokrije sve ljudske grijehe! A njegova pomirbena žrtva daje nam priliku za spasenje!
  Djevojka se nacerila i nastavila uživati u toplini oštrog kamenja koje je golicalo i masiralo njene gole tabane:
  - Upravo to ne razumijem! Ljudi, ubivši Boga Sina, ne samo da nisu postali bolji, nego su čak povećali broj svojih grijeha i zločina. I Bog Otac im je oprostio samo zbog ovoga? Iako su u teoriji za takav čin trebali biti potpuno prokleti?
  Dječak Gulliver uzdahne i odgovori:
  - I ovo je velika tajna. Misterij kako se dogodilo iskupljenje! U svakom slučaju, Svevišnji Bog Isus uzeo je krivnju i grijehe cijelog svijeta na sebe. A bez prolijevanja krvi nema oprosta!
  Djevojka je, prskajući bosim nogama, logično primijetila:
  - Ali ne možete to učiniti! To je protivno pravnim načelima. Jedna osoba i dalje može platiti kaznu za drugu, ali nema pravo služiti zatvor. Pa, a kamoli ići u smrt za nekog drugog. Ovo je također u suprotnosti s vašim britanskim zakonima!
  Dječak Gulliver kimne u znak slaganja:
  - Da, to je u suprotnosti s ljudskim zakonima! Ali sam Svemogući Gospodin Bog postavlja zakone i na Zemlji i na Nebu! I ne možete se protiviti ovome!
  Djevojka je postavila pitanje:
  - A da su Božji zakoni nevinog osudili na smrt? Pa čak i Svevišnji Bog Stvoritelj?
  Rob je odgovorio:
  - Svevišnji Bog Isus preuzeo je krivnju na sebe! Uzeo je na sebe gnjev Božji. I učinio je to plemenito. A sve ostalo... Pa netko je morao odgovarati za grijehe i to je učinio sam Bog, u osobi svoga Sina!
  Djevojka je logično primijetila:
  - Ali smrt Boga Sina na križu nije učinila čovječanstvo boljim. I to je samo povećalo njegove zločine. Ispada da je čovječanstvo za dobivanje oprosta moralo postati još zločinačkije? Ovo je potpuno apsurdno!
  Dječak Gulliver odgovori s osmijehom:
  - Neshvatljivi su Božji planovi. Složite se da je i mravima mnogo toga što mi ljudi imamo neshvatljivo!
  Djevojka se nasmijala i odgovorila:
  - Univerzalni odgovor je neshvatljiv! Na ovaj način možete sve objasniti, a da ništa ne objašnjavate. Doista, Boga je nemoguće pojmiti i ne treba razmišljati!
  Dječak Gulliver primijeti s uzdahom:
  - A u našem svijetu postoji mnogo toga što je nemoguće shvatiti! Na primjer, zašto Zemlja privlači objekte? Možete li dati objašnjenje za ovo?
  Djevojka se nasmiješila i odgovorila:
  - Pa da, ne može se na sve dati logičan i razuman odgovor! Ali pitanje je zašto bismo trebali vjerovati u Boga? Uostalom, nitko Ga nikada nije vidio. I u isto vrijeme, vjerujete li u to?
  Rob je opet slegnuo ramenima i odgovorio:
  - Inače je teško objasniti postojanje našeg svijeta i raznih zvijezda. Kako ovo shvatiti? Netko ih je stvorio!
  Bosonoga ljepotica je primijetila:
  - Kako objasniti postojanje Stvoritelja? Netko je i Njega stvorio?
  Dječak Gulliver stade bosom nogom na oštar kamen i zastenje, a zatim reče:
  - Vjerujemo da je Bog uvijek bio!
  Djevojka se nasmijala i rekla:
  - Kako se Bog mogao pojaviti bez razloga! Za sve mora postojati temeljni uzrok!
  Rob je odgovorio:
  - Moramo uzeti kao aksiom da Bog postoji. I vjerujte u to. A ako dugo razmišljate i smišljate, sigurno ćete poludjeti!
  Ljepotica se nasmijala i zapjevala:
  - Ovo su bajke za djecu,
  Naravno da vjerujete u Boga...
  Dajte novac svećenicima,
  I tada ćeš dobiti raj!
  Dječak Gulliver kimne:
  - Jao, nemoguće je sve znati!
  Djevojka je upitala:
  - Zašto ljudi stare i umiru pod svemogućim Bogom?
  Rob je odgovorio:
  - Kazna za grijeh!
  Ljepotica je istaknula:
  - Ali i mi griješimo i ne starimo!
  Dječak Gulliver je slegnuo ramenima:
  - Ne znam zašto ste vječna djeca! A ni ti ne znaš! Baš kao što je nepoznato zašto krava ima rogove, a svinja nema!
  Djevojčica je namignula zarobljenom dječaku i predložila:
  - Možda želiš bič? Ili biste trebali spržiti svoje gole pete?
  Dječak Gulliver upita:
  - Što će ovo dokazati?
  Ljepotica je glasno odgovorila:
  - Da sam ja za vas Gospodin Bog!
  Rob je hrabro odgovorio:
  - Pa, još uvijek ne možete ubiti moju dušu!
  Djevojka je primijetila:
  - Mogu vas poslati u kamenolome, što je pravi pakao. Ili možda na bolje mjesto. Na primjer, mogu te učiniti svojim štitonošom!
  Dječak Gulliver kimne:
  - Hvala vam!
  Djevojka je upitala:
  - Reci mi bolje kakve si avanture imao s Liliputancima?
  Rob je sa smiješkom odgovorio:
  - Dok sam spavao, vezali su me. Onda su mi, međutim, dali nešto jesti. Pa na nas su odapali strijele. Dalje je bilo zanimljivije. Odvezali su me i čak mi dali malo slobode. Zauzvrat sam im također pružao neke usluge.
  Bosonoga ljepotica, gazeći bosim, djetinjastim, ali vrlo dražesnim stopalima po oštrim, užarenim kamenčićima i smiješeći se upita:
  - Koje ste im usluge pružali? S vašom visinom vjerojatno nije zgodno da se dame nose s takvim divom!
  Dječak Gulliver se naceri i odgovori:
  - Obavio sam vrlo veliku uslugu. Odnio je pedeset brodova koje su protivnici Liliputa pripremili za iskrcavanje. I time spasili svoju državu od iskrcavanja jake vojske!
  Djevojčica je dlanom udarila dječaka po golim leđima, crvenim od svježeg preplanulog tena, i gugutala:
  - Ovo je stvarno super! Ispostavilo se da je to ogroman rast koji se može iskoristiti za dobro!
  Dječak Gulliver otpjevao je kao odgovor:
  Ne samo da svijetli, nego i dimi,
  Možda vulkan, možda vulkan...
  Možda sam u srcu patuljak,
  I div, i div!
  A dječak je nastavio gaziti po oštrom, užarenom kamenju svojim dječjim, izranjavanim, izgrebanim stopalima. I bilo je bolno i neugodno. Ali hrabro dijete je izdržalo.
  I da sebi odvrati pažnju, upita:
  - Ali kakvu vi vjeru imate?
  Djevojka nasmiješeno upita:
  - Što mislite da je potrebno za imati vjeru?
  Dječak Gulliver kimne:
  - Svi narodi imaju barem nekakvu vjeru. Čak i divljaci!
  Djevojka je zacvilila:
  - Nismo mi divljaci! I ne vjerujemo u bajke!
  Rob je primijetio:
  - Ali riskirate da izgubite dušu!
  Kao odgovor, djevojka je počela ironično pjevati;
  Što je Gospodin mislio?
  On, koji živi u strašnoj udaljenosti...
  Kada je dat nalog za rad,
  Da ne ostanemo u snu.
  
  Iako je kraljevsko ruho veličanstveno,
  Ali nema škrtije osobe...
  Siromaštvo puca u prazno -
  Naš svijet patnje je epski!
  
  I Adam nije kriv za ovo -
  Jednostavan sovjetski, ruski tip...
  Hodao sam gol, ne skrivajući stid,
  Kao proleter pod carizmom!
  
  Bog mu je dao hranu - granicu,
  Paša ne znajući za vilice...
  Ako želite više, dobit ćete batine!
  I pijte s dlanom bez boca.
  
  Adam je doživio takvu sudbinu,
  U nekom jezivom, dosadnom raju!
  Ali zmija je letjela na krilima,
  Shvatio je: čovjek pati...
  
  Postoji način da se izađe iz šipražja,
  Gradi grad, rađaj!
  Kako ne biste dugo lutali po šumarku,
  Ponekad je izdaja neophodna!
  
  Ukrao sam čarobni ključ s neba,
  Napustiti raj rutine...
  Tamo ćeš naći djevojku svojih snova,
  Barem možeš propasti u podzemlju!
  
  Da, naravno da postoji rizik, dečko
  Ovaj planet nije dar...
  Ali prepoznat ćeš savjest, čast,
  I pronaći ćete svoj savršeni par!
  
  Adam je primio ovaj ključ -
  Otvorio je vrata i napustio nebo.
  Grešnik je potrošio mnogo energije,
  Hodanje po kamenju velikih planina...
  
  Evo opet vidi kapiju -
  I opet se pojavila krilata zmija...
  Rekao je: Ja sam dobri Sotona -
  Zasun se sam otvorio...
  
  Adam je ušao i vidio -
  Tako naslikano čudo...
  Gola djeva iza brda,
  Trlja zlatnu posudu od porculana.
  
  Ali koliko je dobar?
  Dječak Adam se nije mogao suzdržati!
  I poljubi njene usne
  Ispostavilo se da je slađi od meda!
  
  Odgovorila mu je -
  Tijela su se spojila u olujnom zanosu...
  Ne, ne proklinji Sotonu -
  Dečki su se pokazali u grijehu!
  
  Bog ih je istjerao iz raja, ali...
  Planet je postao njihov dom.
  Iako ljudi imaju samo jedno sunce,
  Ali ima na tisuće potomaka!
  
  Da, bilo je jako teško -
  Poplave, suše i zime.
  Ali um je moćno veslo,
  Čovjek je postao snažna tvorevina!
  
  Poput anđela može letjeti,
  Kako demoni planina uništavaju reljef!
  Stvori put kojim možeš ići -
  Dosegnite bilo koju točku na kopnu.
  
  I treba nam prostor -
  Moći ćemo i osvajati.
  Dakle, naš grijeh nije osuda,
  Ne, ne pričaj gluposti!
  
  Bez grijeha nema napretka,
  Misli stvaraju pokret!
  Postoji samo jedan odgovor na propovijed:
  Ne treba nam tuđi raj!
  A djevojka je ljutito lupnula bosom nogom, zbog čega se kamenje zatreslo i poskočilo. I učinio je to odlučno.
  Ovo je zaista djevojka iz vječno mlade zemlje.
  Dječak Gulliver je primijetio:
  - Pa zar se stvarno ne bojiš vječnih, paklenih muka?
  Djevojka se nasmiješila i upitala:
  - Jeste li i sami vidjeli Pakao?
  Dječak Gulliver slegne djetinjastim ramenima i odgovori:
  - Iskreno, ne!
  Djevojka se nasmiješila i dodala:
  -Je li netko od ljudi u vašoj zemlji vidio pakao?
  Rob je raširio ruke:
  - Ne znam! Jedan, iako pijanica, napio se u delirium tremens i vidio pakao i đavole. Ali nitko za to ne zna i ne može znati!
  Ljepotica je s ironijom primijetila:
  - Tako se vjeruje u dječje bajke. A svećenici vam uzimaju novac za bajke!
  Dječak Gulliver slegne ramenima i odgovori:
  - Nije stvar samo u strahu od pakla. Pokoravati se Bogu pod pritiskom uopće nije ono što Svemogući treba. Da je htio, vjerojatno bi pokazao i raj i pakao u punom sjaju. I nitko se ne bi usudio proturječiti!
  Djevojka je kimnula i upitala:
  - A u čemu je bit problema?
  Dječak Gulliver odgovori:
  - To što se Boga ne samo bojimo, nego ga i volimo!
  Bosonoga ljepotica je kimnula:
  - Dobro je da Ga voliš! Zašto te ne voli?
  Dječak rob samouvjereno odgovori:
  - I Gospodin Bog nas voli!
  Djevojka se zahihotala:
  - I zato mlade, lijepe žene pretvara u starice. I također šalje sve vrste prirodnih katastrofa?
  Dječak Gulliver je primijetio:
  - Tko voli taj ga voli !
  Bosonoga ljepotica se zahihotala i udarcem biča udarila roba Gulivera, cvrkućući:
  - Volim te! I zato sam pogodio!
  Nakon čega je golim nožnim prstima podigla kamenčić. Bacila ga je. Probio se kroz list palme koja je rasla uz cestu. I razvukavši se u osmijeh, upitala je:
  - Hajde, možda znaš pjevati! Na primjer, o tome kako volite Svemogućeg Boga?!
  Rob Gulliver kimne:
  - Sa zadovoljstvom!
  Djevojka je prijeteći upozorila:
  - Ali ako mi se ne sviđa, onda će ti dečko spržiti gole, djetinjaste pete!
  Rob je počeo pjevati kao odgovor, svojim jasnim i vrlo ugodnim glasom;
  Zraka sunca sija kroz zlatnu tamu,
  Poslan od kerubina, pozdrav mi od Boga!
  Zli duhovi napadaju - probuđeni roj,
  Podzemlje donosi mnoge nevolje!
  
  Radimo puno prljavih trikova - podlih djela,
  Ako želiš dobro, ostaješ sam!
  Htio sam okove razbiti u komade,
  Ali jaka je ogrlica koju je vladar dao!
  
  Sjetio sam se ženskog lica moje voljene,
  Proći ću kroz plamen bitaka i grmljavine!
  I sveti duh prodre u moje srce,
  Teško mi je, stenjem, gušim se u deliriju!
  
  Ispod nas je ravnica, tepih drveća,
  Bezbrojna tama neprijatelja stvorila je zid!
  Ali anđeo Gospodnji ispruži desnicu svoju,
  Vrijeme je da pobijedite i kažete zbogom melankoliji!
  
  Hvalim Krista - on je božanski,
  U mojoj griješnoj duši: Svemogući pjeva!
  Motiv je svima poznat, ponavlja se u psalmima,
  Koplje oštro - idi u planinarenje!
  
  Bog mira susreće se s najtamnijim čelom,
  Svetu domovinu ste izdali!
  Bojao si se u boju i rastao si se sa svojim mačem,
  Pobijedio vas je vaš protivnik, Sotona!
  
  Odgovorih Bogu, poklonivši se do zemlje,
  Da, čovjek je slab, tijelo mu je kao voda!
  Kad je bilo teško, zvala sam te,
  Odgovor nije stigao, jedva je preživio bitku!
  
  Molim Svevišnjeg, daj mi jednu šansu,
  Da napregneš volju i poraziš vojsku pakla!
  Krist je odgovorio - vidio je čas propasti,
  Ali htio sam iskušati tvoju vjeru!
  
  Pa idi i pomoli se - oprostit ću ti,
  Patnju ljudi, jao, razumijem!
  Zapamti Davide, stavi kamen u praćku,
  Svi grješnici svijeta su sinovi Kristovi!
  
  I tako se borim, za Kristovu slavu,
  I teče mlaz uzavrele krvi!
  I planine mrtvih, broj žrtava se ne može izbrojati,
  Ali vjerujem u svemogućeg Boga ljubavi!
  Djevojčica je prvo udarila bičem roba Gulivera. Goli dječak je zastenjao.
  Zatim ga je s odobravanjem potapšala po ramenu, primijetivši:
  - Dobro si pjevao! Ti imaš talent!
  Dijete Gulliver je kimnuo i primijetio:
  - A za što?
  Djevojka je samouvjereno odgovorila:
  - Da znaš svoje mjesto!
  Rob je klimnuo glavom:
  - Da, spreman sam znati! Ali među Liliputancima nosio sam titulu vojvode. I bilo je jako cool!
  Djevojčica se zahihotala i primijetila:
  - Jeste li bili vojvoda? Ovo je jako zanimljivo! A ja sam vikontesa!
  Rob je klimnuo glavom:
  -Vi ste vikontesa? Ovo je odlično!
  Djevojka je primijetila:
  - Mogu narediti da te živog oderu i posipaju solju! Tada ćeš shvatiti što znači natjecati se sa mnom!
  Dječak Gulliver se nakloni i odgovori:
  - Pun sam poniznosti!
  Djevojka se nasmijala i primijetila:
  - Tvoje gole pete očito žele štapiće. Još bolje, spalite ih vrućom pajserom. Tada ćeš shvatiti koliko vrijediš!
  Rob je odgovorio:
  - Prihvaćam svaku tvoju kaznu!
  Ljepotica se nasmiješila i odgovorila:
  - Ali danas sam ljubazan i oprostit ću ti. Pod uvjetom da mi opet pjevaš!
  Rob Gulliver kimne:
  - Spreman sam pjevati za vas cijeli dan!
  Djevojka ga opet udari bičem i zalaja:
  - Hajmo pjevati!
  I nesretno dijete poče izvoditi romansu;
   Podli lažljivac koji govori o
  Kao da je domovina samo prah!
  Da je glavna stvar u svemu lov na rubalj,
  I treba ići s tokom sudbine!
  
  Ali ne takav vojnik, zemljo svete tuge,
  Uostalom, njemu je rat primarni poziv!
  Kraljeva naredba je jednostavna: bori se i ne boj se,
  Ledeni dah neće uplašiti smrt!
  
  A prostor je ono što čovjek zna,
  Dano mu je da leti i osvaja svemir!
  Prvo bojažljiv start, zatim strmi trk,
  Postojat će kraljevstvo u milijunskim galaksijama!
  
  Nemoguće je stati, iako krv teče kao rijeka,
  Rat među ljudima, s lošim ludilom!
  Želim se opustiti, pojesti aspik pitu,
  I lezi u travu ispod slatke košnice!
  
  Ali gdje god nađeš sreću, nije u raju ni u paklu,
  Uvijek je s tobom, a opet daleko!
  Tražiš na nebu svoju odabranu zvijezdu,
  Da srce ostane u svetom dijelu!
  
  Ali tu je domovina, i sunce i mjesec,
  Ona je poput čudesnog oka - vaša zaštitnica!
  A ako treba, onda počupati, čak do pupka,
  O, kako su tanke i pokidane niti života!
  
  Otadžbina zauvijek, za sve narode ti,
  Kao ocean u kojem sreća prska!
  Veličina ljepote, i smjelosti i snova,
  I taj oganj ljubavi koji se neće ugasiti!
  Rob je pjevao i klanjao se. Djevojka je kimnula i udarila ga bičem, ali ovaj put lagano i gugućući:
  - Dobro si ovo složio! Mislim da zaslužuješ mučenje na stalku!
  Rob Guliver je cvilio:
  - Ne stavljaj me na stalak!
  Djevojka se usprotivila:
  - Ne! Barem ćeš znati što doživi dječak kad mu vrelo željezo opeče golu petu. Istovremeno će vam uvrnuti zglobove. I tako će čak spojiti vene i potpuno ih okrenuti naopako.
  Rob Gulliver kimne:
  - Ti ćeš! Pristajem na sve!
  Djevojčica se zahihotala i primijetila:
  - Baš si poslušna! Pa dobro, pažljivo ćemo te mučiti da te ne osakatimo. Reci mi, kad si bio dječak, jesi li te ikad udario?
  Gulliver je iskreno odgovorio:
  - Da, ne puno!
  Djevojka je kimnula:
  - Želiš li biti jako bičevana?!
  Rob je iskreno odgovorio:
  - Naravno da ne! Psihički sam normalan i naravno da ne volim biti povrijeđen!
  Vikontesa je sa smiješkom pjevala:
  Zemlja je velikodušna prema vama grešnicima,
  A nebo je puno opasnosti...
  Bit ćemo zajedno kao obitelj
  Ruže ovako mirišu pred oluju!
  Dječak Gulliver je uzviknuo:
  Sve na svijetu ovisi o
  Sa nebeskih visina...
  Ali naša čast, ali naša čast,
  Ovisi samo o nama!
  
  
  
  AVANTURE ODBJEGLE BOSONOGE PRINCEZE
  ANOTACIJA
  Lijepa skandinavska princeza prisiljena je na brak sa starim francuskim kraljem. U očaju bježi u siromašnoj haljini i počinje njezino bosonogo putovanje po Francuskoj, puno opasnosti i avantura.
  . POGLAVLJE br. 1
  U jednom kraljevstvu koje je cvjetalo u Skandinaviji, živjela je princeza nevjerojatne ljepote. Imala je kosu boje snijega, lagano posutu zlatnim prahom, koja se kovrčala poput janjeće vune. I tako ju je francuski kralj htio uzeti za ženu. A za nju je poslao čak pet brodova sa skupim darovima.
  Švedski kralj s čašću je primio darove i veleposlanike. I pristao je odreći se svoje kćeri. Ali odjednom je postala tvrdoglava. Imala je tajnog ljubavnika, lijepog plavokosog mladića. Ali francuski kralj više nije bio mlad i nije blistao ljepotom.
  A lijepa Augustina, tako se zvala princeza, odbila je poći. No, švedski kralj sanjao je o savezu s tada vrlo moćnom Francuskom kako bi se suprotstavio carskoj Rusiji.
  A onda je pribjegao triku. Pozvao kćer na večeru. Pokušao sam je što toplije pozdraviti. I sam je tiho dodao jaku tabletu za spavanje, koja ga je nokautirala tri dana i noći.
  Princeza nije posumnjala u izdaju svog oca i bez daljnjega je popila crno, slatko vino.
  I čvrsto zaspao. Nošena je na zlatnim nosilima, presvučena baršunom i svilom, do admiralskog broda francuske kraljevske flote.
  I smjestili su me u kabinu obloženu zlatnom folijom i dodijelili sluškinjama počasnu stražu.
  Nakon toga je isplovilo pet velikih brodova Velike Francuske s topovima.
  Pozdravljali su ih topovi švedskog kraljevstva.
  A djevojka je mirno spavala. Njezini su snovi bili lagani, prozračni i ugodni. U njima je vidjela anđele, blistave kerubine, Majku Božju lijepu poput sunca i još mnogo toga. Djevojka je spavala tri dana zaredom i možda nikada nije vidjela tako svijetle, lijepe i ugodne snove. Ali onda je došlo buđenje. I pokazalo se da nije tako smiješno. Međutim, princeza je bila pametna. I nije postala histerična. I pritom je čvrsto odlučila pobjeći ako treba.
  Ali to nije lako učiniti. Stalno je bila promatrana. A brodovi su bili krcati hranom i vodom i nisu ulazili u luke.
  Ali konačno su stigli u Port de Calais. I princeza je dočekana časno. Bila je doslovno nakrcana nakitom, kao zlatarna.
  I na zlatnoj kočiji, optočenoj dijamantima, uz veliko osiguranje, odvezli su ga u Pariz.
  Augustina, naravno, još uvijek nije mogla pročitati bajku o Gerdi iz Snježne kraljice, ali nije se osjećala potpuno lagodno. Pratio ju je veliki konvoj i počasna pratnja. Dakle, razbojnici nisu prijetili.
  Princeza je razmišljala kako da pobjegne. Bilo je mnogo ideja, ali nijedna nije bila prikladna.
  I kad se približavala Parizu, ugledali su na putu djevojku. Bila je u poderanoj haljini, prljava i bosa. Ali u isto vrijeme lijepa, a još i plava. A ona je, ako se opere i dotjera, stvarno postala prolaznica za princezu.
  Augustin ju je pozvao u kočiju i zamolio je da se usput malo opere. Štoviše, ljeto je i vruće je, i naravno, znojite se u luksuznoj odjeći, nakitu i zlatnoj kočiji.
  Tamo je upitala djevojku tko je ona.
  Ona odgovori:
  - Ja sam Gertrude! Otac mi je bio vojvoda, a majka obična seljanka. Umrla je, a ja sam postao lutajuće siroče.
  Augustin joj je predložio:
  - Idemo se presvući! Ti ćeš postati princeza, a ja ću nositi tvoje krpice. Nakon toga, ti me izbaci i ja ću otići. Ali ti ćeš, Gertruda, postati žena francuskog kralja!
  Princezolika djevojka, prekrasna plavuša, tako lijepa i šarmantna, oprana od prašine, kimne:
  - Dobro! Slažem se. Krv samog De Guisea teče u meni. I majka me naučila latinski, i razumijem se u dvorske manire.
  Augustin je primijetio:
  - Vi ste stranac. Ako ništa, složili su se oko gubitka pamćenja od jake tablete za spavanje u vinu!
  Gertrude je kimnula:
  - Pokušat ću! a ti
  Princeza je odlučno izjavila:
  - A ja ću, ko svetac, ići bos po svijetu sreću tražiti!
  Djevojka je primijetila:
  - Užitak je ljeti hodati bos. Ali zimi, moje bose noge su tako bolno hladne!
  Augustin je primijetio:
  - Zima je još daleko. A u Francuskoj, rekli su mi, ljeto je dugo. Pa se nadam da ću se nekako uklopiti. Ili se možda vratiti u domovinu.
  Gertrude je kimnula:
  - Sretno!
  Princeza je prezirala obući svoje krpe koje su nakon pranja još bile mokre. Uzela je jednostavnu, ali čistu sluškinju. I odlučila je ići bosa, jer je to oduvijek željela. Ali prvo, ljeto u Švedskoj nije tako toplo kao u Francuskoj, a drugo, tko bi dopustio kraljevoj kćeri da hoda bosa?
  I tako je lijepo to raditi na tepihu i glatkim pločicama, pipajući to golim tabanom djevojčice, gotovo djevojčice.
  Ali kako je to lako kada skinete sav nakit i glomaznu haljinu. Na sebi imate samo gotovo bijelu haljinu, već opranu, i prilično kratku, ostavljajući gole noge. Od sluškinja bi se moglo izabrati i bogatiju haljinu, no Augustina je odlučila ne privlačiti previše pozornosti na sebe. A još je ugodnije nositi ogrtač na golom tijelu.
  Na rastanku su se dva prijatelja rukovala. Gertruda je, naprotiv, bila jako zadovoljna, iako ju je opterećivao nakit, posebno dijadem i perle, a naušnice je uglavnom stavila nekako da ne bocka ušne školjke.
  Neugodno je bilo i za noge u skupocjenim cipelama s visokom petom. Ali sada je kraljevska osoba.
  I sam će kralj postati njezin muž.
  I Augustin je napustio kupalište. I što je brže moguće odjurila svojim bosim, isklesanim nogama.
  Kad je hodala po travi, osjetila je lagane ubode. Ali onda sam stao na šljunak. Vruće kamenje bolno je peklo razgaljene tabane djevojčinih stopala. Oni su kao u malog djeteta. Boljelo je i Augustine je zastenjao.
  I brzo je sišla na travu. Ovdje je bilo lakše, ali je travnjak svejedno bockao njezina nježna, doista veličanstvena stopala.
  Augustina se jako htjela vratiti, ali je stisnula zube i krenula dalje.
  Pokušala je zamisliti da je svetica. Ali sveci su podnijeli muke.
  Ovdje je Gertrude s lakoćom i osmijehom hodala bosa po ugrijanom šljunku. Vidi se da joj je koža na tabanima poput devinih kopita.
  I naviknut će se na Augustina.
  Ali dok se ne naviknete... Što je princeza više hodala, to su je više boljeli izbodeni goli tabani. Za seljanku to nije ništa, ali za princezu sa sjevera?
  Ipak, Augustin je tvrdoglavo krenuo naprijed. Nedaleko od Pariza. I tu je mislila da će nešto pronaći. Ali onda je došla na periferiju sela blizu Pariza. Morao sam hodati po pijesku. Što je također vrlo bolno za noge probodene vlatima trave. Djevojčica je šepala na obje noge i stenjala. Drhtala je.
  Boljeli su je i listovi - nije bila navikla daleko hodati bosa.
  Osim toga, bila je gladna. Upravo je vrijeme ručka. Šetnja na svježem zraku budi apetit.
  Djevojka je pokucala na najbližu kuću. Vrata je otvorila vlasnica - žena od tridesetak godina. Pogledala je skitnicu, praktički odjevenu u dronjke s oborenim, bosim nogama, i primijetila:
  - Što želiš! Ja ne služim.
  Augustin je izlanuo:
  - Daj mi barem kakav posao.
  Seljanka ju je bolje pogledala. Augustinino lice bilo je blijedo, ali već crveno od sunca, kao i njezine noge. I vidi se da su joj tabani nježni i pleteni, a ruke aristokratske, s dugim noktima.
  Pitala je seljanka:
  - Jeste li bili sluškinja plemenite osobe?
  Princeza je kimnula:
  -Da bilo je!
  Žena je kimnula:
  - Čini se da su te izbacili. U REDU. Ne treba mi radnik, imam djecu. Ali ipak ću te pustiti da radiš kako bih te prehranio. Znate li plesti košare?
  Princeza je uzdahnula i odgovorila:
  - Nisam probao.
  Žena je ljutito lupnula bosom preplanulom nogom:
  - Lako je, naučit ćeš! Ispleti pet košara i dobiti ručak.
  Augustin kimne. I ušla je u kuću. Bio je siromah. I djeca su bila mršava, preplanula i bosa. Tri djevojčice i dječak pleli su košare. Augustin je sjeo s njima. Djevojka joj je dala bačvu i pokazala joj kako se to radi.
  Princeza je počela tkati. Prsti su joj bili prirodno spretni i snažni i brzo je učila.
  Čak se i Augustin zainteresirao i tkao s entuzijazmom. Ubrzo se pojavio muškarac s bradom, ženin muž, i uzeo košare. Međutim, primijetio sam novi:
  - Tako si lijepa. Mogao bih zaraditi s nečim isplativijim od košarica!
  Seljanka je odmahnula rukom:
  - Ona je pristojna djevojka. Nemojte joj davati nepristojne prijedloge.
  Seljak je napustio kolibu, jedini je u obitelji nosio čizme. Međutim, nošenje čizama u Francuskoj u lipnju nije baš ugodno. Ali vjerovalo se da samo djeci dolikuje biti bosa, a možda i ženama, ali ne i odraslom muškarcu.
  Augustin i djeca ispljunu sve lišće. Nakon čega smo konačno dobili kašu i mlijeko. Princeza je također jela. Nakon fizičkog rada i tranzicije jednostavna hrana činila joj se vrlo ukusnom.
  Seljanka je primijetila:
  - Možeš ostati s nama.
  Augustine je negativno odmahnula glavom.
  - Želim se vratiti u domovinu.
  Žena je upitala:
  -Gdje je tvoja domovina?
  Princeza je iskreno odgovorila:
  - U Švedskoj!
  Seljanka je primijetila:
  - Daleko. Moramo u luku. Ali stopala su ti nježna. Morate ih učiniti grubljima ili obuti cipele.
  Augustin je promrmljao:
  - Mogu to srediti.
  Žena je upitala:
  - Znaš li šivati?
  Princeza je kimnula:
  - Malo sam se okušala u šivanju, ali što?
  Seljanka je primijetila:
  - Idi vidjeti Marca. Ima najbogatiju kuću u selu. Bavi se prodajom tepiha. Od njega možete zaraditi za cipele i pristojnu haljinu.
  Augustin kimne.
  - Uzet ću to u obzir.
  Djevojka kolovozne krvi osjetila je umor, a već je bilo prekasno. A ona je rekla:
  - Možda ćeš me pustiti da spavam?
  Seljanka je kimnula glavom:
  - Možeš spavati s djecom u sijenu. Također su bili umorni tijekom dana i poslušni.
  Bilo je osmero djece u dobi od pet do trinaest godina. Bili su stvarno tihi. Princeza je prvi put spavala na sijenu. Ali to je bilo normalno za snažno i zdravo tijelo. I uzela je i zaspala. I djeca su šmrcala.
  U međuvremenu, Gertrude je upravo stigla u Pariz. Unatoč kasnom satu, kralj je izašao da je osobno pozdravi.
  Nekadašnja seljanka i kneževa nezakonita kći, doista je vrlo lijepa i nalik princezi. Samo joj je, naravno, lice tamno od sunčanja, i noge, i značajan dio tijela. Ali Gertrude se napudrala i sakrila preplanulost.
  Ali i dalje se osjećala nelagodno. I dalje sjedi u kočiji, ništa. Ali kad ga odložite i hodate, cipele vam trljaju stopala jer niste navikli na njih, a visoke pete znače da ćete pasti.
  Ali upoznao ju je sam kralj. Izgleda da ima više od pedeset. Nije baš slatka i naborana. Ali odjeven luksuzno. I uhvati Gertrudu za ruku.
  I počeo ju je pristojno ispitivati o njezinu zdravlju.
  Seljanka je informacije o dvorištu dobila od svoje majke i odgovorila je prilično inteligentno. I općenito se nisam žalio.
  Kralj joj je dao da pije i ponudio joj jesti. Nisam ga odvukla u krevet - to je nemoguće prije vjenčanja. Gertruda je veselo gutala hranu, jedva se suzdržavajući da ne pokaže nepristojnost.
  Nakon jela obično poluizgladnjela seljanka otežala je. Kralj je naredio da je operu i stave u krevet.
  Gertrude je legla u kadu. Djevojke su ga počele trljati i prati. Jedan od njih je primijetio:
  - Kakve žuljevite noge imaš.
  Gertruda je odgovorila:
  - I ja sam puno trčao bos da bih bio jak i spretan.
  Sluškinja je upitala:
  - Je li to uobičajeno među vašim princezama?
  Gertrude je zarežala:
  - I ovo više nije tvoja stvar!
  Djevojčica je zaista bila navikla hodati bosa. Ostavši siroče, podnosila je hladnoću i zimi. Kako joj nije pozlilo dok je gazila kroz snijeg. Iako sam obično na zimu otišao na jug Francuske.
  Dobro je da je bar nisu žigosali za krađu. Umjesto toga, sudac joj je milosrdno naredio da palicama istuče gole pete. Bolno je i bolno, ali ne ostavlja tragove na koži. Nakon toga je Gertrude prestala krasti i počela dodatno zarađivati po selima.
  Ali da je bila išibana kako treba, to bi se primijetilo u kupaonici. Ali još uvijek je preplanula. I ma koliko takva sumnja izazivala.
  Djevojčine noge su vrlo gracioznog oblika. Ali stopala su stvarno tako čvrsta, jača od kože čizama.
  No sluškinja je šutjela i nije više postavljala pitanja.
  Nakon što je oprala samoproglašenu princezu, stavljena je u krevet. Neobično je kad se utopite u krevetima od perja. Ali Gertruda je zaspala i utonula u snove.
  Sutradan se Augustin probudio. Za doručak je dobila kruh i kiselo mlijeko. A seljanka se ponudi da isplete još dvije košare.
  A onda je princeza otišla svojim putem.
  Ranjena stopala su joj preko noći zacijelila i hodanje je postalo malo lakše. Ali svejedno boli. Pogotovo kad je zakoračila na makadam. Morao sam ponovno prijeći na travu. Djevojka je krenula dalje. Stisnula je zube i napela se. Noge su joj se malo zagrijale i postalo joj je lakše.
  Napokon su se ispred njih ukazali zidovi Pariza. Grad je jako velik, završavala su vremena srednjeg vijeka i počinjala nova vremena. A industrijalizacija je već u tijeku.
  Ali oštro oružje još nije nestalo. Sedamnaesto stoljeće bilo je posebno vrijeme.
  Augustina hoda po travi, bodljikava, ponekad mora vaditi trnje iz pete.
  Konačno, princeza je prisiljena ponovno izaći na cestu. Bolno je i vruće. Srećom, sunce se sakrilo iza oblaka i nije toliko peklo. Ali pecka.
  Augustin hoda teškom mukom. Ponovno šepa na obje noge i trpi jake bolove. Ali on pokazuje snagu i ide.
  Vrata su sve bliže i bliže. Tu su stražari... Ne obaziru se na još jednu bosonogu prosjakinju. Ljudi dolaze i odlaze. Mnoge žene i većina djece također su bosi. Ali ne boje se toliko kamenja na cesti. I Augustin pati.
  Ali evo je u Parizu. Ovdje su pločnici kameni i malo glatkiji. Ne boli više toliko. No ipak, djevojčine slomljene noge jako pate. I čak su vidljivi tragovi blago curenja krvi.
  Augustin odlazi k sebi i trpi. Grad je velik i dosta prljav. Djeca prosjaci trče posvuda.
  Augustin hoda. I ona misli što bi trebala učiniti? Naravno, ni u kojem slučaju ne možete kontaktirati kralja. I ako jednom od vojvoda i grofova. Ali hoće li vjerovati da je bosonoga djevojka u halji kći švedskog kralja?
  Ovako možete doći do krvnika.
  Ali što učiniti? Nisam poznavao Augustina. Listovi su je ponovno počeli boljeti i osjećala se umorno.
  Djevojka je sjela na stepenice i počela se odmarati. Dolazila je do daha i trljala začepljene tabane koji su je užasno svrbili.
  Prišao joj je dječak. Izgleda prilično pristojno odjeven i ima cipele.
  Štoviše, nova i lakirana.
  Gledajući Augustina, primijetio je:
  - Tako lijepa, a tako siromašna?
  Princeza podiže glavu i odgovori:
  - Tražite blaga na nebu!
  Dječak je kimnuo:
  - A ti si pametan! Znaš, netko poput tebe može voditi mnogo bolji život.
  Pametni Augustin je rekao:
  - Neću se prodati.
  Dječak je kimnuo:
  - A mogao bi zaraditi i od ovoga. Ali postoji i drugi način!
  Princeza iznenađeno upita:
  - A koji?
  Mladi lupež je primijetio:
  - Možemo te dotjerati, dati ti cipele i smjestiti te u bogatu kuću kao sluškinju.
  Augustin je upitao:
  - A što zauzvrat?
  Dječak u fraku odgovori:
  - Otvorit ćeš vrata pravim momcima kad gazde nisu u kući.
  Princeza je prezirno frknula:
  - Misliš li da ću pristati?
  Mladi lupež je primijetio:
  - I što želiš?
  Augustin odgovori s uzdahom:
  - Radite pošteno!
  Dječak je slegnuo ramenima:
  - To je moguće. Ali teško raditi za sitne novčiće glupo je kada možete imati bogatstvo.
  Djevojka je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Neću dugo ostati u Parizu.
  Mladi lupež sa smiješkom primijeti:
  - Ja to vidim!
  I on se udalji od djevojke. Nakon što se odmorio i osjetio glad, Augustin je krenuo dalje. Noge su je prve minute jako boljele, ali su se zagrijale i bol je popustila.
  Augustin je sada krenuo energičnije. A ja sam postajao sve više gladan. Ali krađa je bila opasna - bili su kažnjeni. Vremena nisu liberalna. Mogu vas žigosati, bolno išibati ili poslati na težak rad. A ponekad vješaju i lopove. Čak i ako ne uvijek.
  Augustin se kretao sve energičnije. I bljesnule su joj slomljene, izgrebane pete.
  Tada ju je opazio neki gospodin iz kočije i viknuo:
  - Dođi ovamo!
  Augustin mu je pritrčao:
  - Spreman sam!
  Čovjek s cilindrom je rekao:
  - Hoćeš li zaraditi svoj kruh, prosjače?
  Princeza, koju je sve više mučila glad, kimne glavom:
  - Sigurno!
  Gospodin je kimnuo glavom:
  - Odnesite ovo pismo u Louvre!
  Augustin je kimnuo glavom:
  - Spreman sam! Gdje je Louvre?
  Senjor je odgovorio:
  - Svi to znaju, samo pitajte! A ti ćeš to proslijediti gospođi Dogville .
  Princeza je podigla pismo i pojurila s njim. Osjećala se nadahnuto. I svako malo sam pitao gdje je Louvre. Pokazali su joj ga.
  Augustin je otrčao u palaču. Ovdje na ulazu ju je zaustavio strah. Princeza je izjavila:
  - Idem gđi Dogville s pismom!
  Stražari su pozvali poručnika. Podigao je pismo. Pogledao je grb i odgovorio:
  - Sam ću ga predati! I ovaj prosjak u Chateletu !
  Stražari su dojurili do Augustine i zavrnuli joj ruke. Djevojka je dahnula.
  Poručnik ju je pažljivije pogledao i primijetio:
  - Kakve divne kovrče imaš, mogu se prodati za velike novce!
  Stražar je primijetio:
  - Ona sama je divna!
  Poručnik je kimnuo glavom:
  - Hajde, slijedi me, ljepotice. Možda ćeš izbjeći zatvor.
  Stražari su oslobodili Augustina. Slijedila je poručnika. Išao je naprijed.
  A onda Augustin eksplodira. Princezine bose noge su lagane, plus postoji strah. I jurnula je kao srna.
  Oklopni stražari su je tromo pokušali sustići, ali su zaostali. Augustin je trčao punom brzinom. I utrkivao sam se dosta dugo, ali onda sam se umorio i iscrpio.
  Sjela je da se odmori... Pritrčao joj je dječak od nekih dvanaest godina. Bio je bos i u dronjcima. Pružio je Augustinu jabuku, govoreći:
  - Jedi, dušo!
  Princeza ga je uzela i pojela. Žvakala ga je s velikim užitkom i nasmiješila se.
  Dječak joj je kimnuo glavom:
  - Možete dobiti posao. Teško je, ali nećeš umrijeti od gladi.
  Augustin je upitao:
  - Što da napravim?
  Dječak je odgovorio:
  - Uključite pumpu. Obično to rade dječaci. No vlasnik je od policije dobio nalog da zaposli djevojku. Još nisi stigao, možeš ustati.
  Augusta odgovori s uzdahom:
  - Spreman sam.
  Djevojčica je s dječakom otišla do vlasnika.
  I onda sam se razočarao. Već desetak djevojaka stajalo je na ulazu i bilo spremno za rad.
  Princeza je zadrhtala... No njezinim nevoljama tu nije bio kraj. Odjednom se iza nje začula strka i pojavio se ogroman pas. Jurnula je na djevojku. Pokušala je pobjeći i odmah su je sustigli.
  Iza psa pojavio se plemić u odijelu, stražari i već poznati poručnik.
  Nasmiješio se i primijetio:
  - U Chateletu , ova ljepotica!
  Augustinu su svezali ruke iza nje i odveli je u tamnicu. Stražari su djevojci skupili laktove i zavrnuli joj ramena, što je bilo jako bolno. I odveli su je pod pratnjom.
  Vrlo mlada djevojka hodala je pognute glave. Njezini divni uvojci padali su joj ispod ramena. Bose noge, krvave, gazile su kamenim pločnikom Pariza.
  Izgledala je nevino i dirljivo, ako ne zbog prekratkih krpica.
  Ovako je princeza, kći i nasljednica pozamašne države, sada bosa i u siromašnoj haljini, odvedena u zatvor. A Chatelet je zatvor za obične ljude, za razliku od, primjerice, Bastille, gdje su zatvoreni bogataši.
  Augustin ga je uzeo i zapjevao:
  Vrijeme početka je skoro ovdje,
  Kraljicu vode bosu na oder!
  Poručnik se naceri:
  - Kao ovo! Također uvreda za njezino veličanstvo kraljicu! U Chateletu vas čeka čitava hrpa štapova i žeravnica za pečenje petica .
  Augustin je bojažljivo rekao:
  - Zašto će me i dalje mučiti?
  Poručnik kraljevske garde kimne:
  - Da! Skitnja, bijeg iz pritvora, lese majeste, isporuka ljubavnih pisama, uz moguću zavjeru. Oh dušo, krvnik i stalak te čekaju.
  Princeza je problijedila i oklijevala. Tako su je doveli u sumorni dvorac Chatelet .
  Bio je to zatvor koji je smrdio, a ćelije su bile pretrpane običnim ljudima. Nije kao u Bastilji, gdje svaki zatvorenik ima zasebnu, dobru ćeliju.
  Augustina odveli su na ženski odjel. Posvuda okolo bili su zidovi i rešetke. Prilikom zaključivanja, prvo ide pretraga. Na Augustinu nije bilo ničega osim krpica. Srušila su ga dva jaka, moćna, muževna čuvara. Prije pretrage su navukli rukavice. I počeli su grubo dirati princezino golo tijelo. Djevojka je skoro izgubila svijest od srama i straha.
  Pogledala je u usta i pažljivo pogledala svoje nosnice i uši. Čak su zapalili i plinski mlaz kako bi ga lakše vidjeli. Tada je najponižnije bilo kad su me natjerali da raširim noge.
  Augustin je provjerio:
  - Ja sam djevac, budi oprezan!
  Iskusne tete sada su je pipale nježno i pažljivo. Jedan od njih je primijetio:
  - Tako lijepa i cijela!
  Viša matrona je primijetila:
  - Da, ova ptica može donijeti znatnu zaradu!
  Tada je Augustine ponovno vrisnula od boli dok su joj prsti u rukavicama duboko i grubo ulazili u zadnjicu.
  Upravnik se naceri:
  - Budi strpljiv, draga! Tamo često skrivate drago kamenje i prstenje.
  Augustin je doslovno gorio od srama i boli. Kao da te nabijaju na kolac.
  Zatim su joj opipali noge.
  Upravnik je primijetio:
  - Potplati su joj nježni i pleteni. Ona očito nije obična pučanka.
  Augustin je izlanuo:
  - Ja sam princeza!
  Viša matrona je viknula:
  - Šuti, ili ću te poslati u ćeliju s ludima.
  Pretraga je završena. Nakon toga, Augustina su polili kantom tople vode zagrijane na suncu. I po nalogu najstarijeg dadoše mi haljinu na pruge.
  Ona je primijetila:
  - Prema pravilima, trebali biste se ošišati i poslati u opću ćeliju. Ali toliko si lijepa i djevičanska da ćeš s divnom kosom više vrijediti! Vi ćete, kao princeza, dobiti zasebnu sobu s rešetkama, a tamo će zapovjednik Chateleta odlučiti o vašoj sudbini .
  Upravnik je primijetio:
  - Njezino djevičanstvo može se prodati ispod čekića.
  Najstariji se složio:
  - Komandant će odlučiti. Bez toga nemamo pravo. Sada ćemo je odvesti u povlašteni sektor.
  Noseći broj i prugastu haljinu, ali još uvijek bosu, princezu su vodili prašnjavim hodnicima, izlizanim od mnogih nogu.
  Obično u Chateletu ima mnogo zatvorenika u ćelijama. Ali postoje i posebno opasni pljačkaši, koje pokušavaju držati odvojeno od svojih suučesnika. I djevojke koje se zbog svoje posebne ljepote koriste za ugađanje bogatim klijentima.
  Augustina također su odveli u posebnu ćeliju. Tu je bio i krevetić s madracem napunjenim slamom, pa čak i ogledalo, kao i mjesto za obavljanje nužde i ispiranje vode. U usporedbi sa zajedničkim ćelijama, gdje je užasan smrad, a djevojke doslovno sjede jedna na drugoj, to je doista gotovo izletište. A zimi je čak i kamin iza zida.
  Augustinu su donijeli kruh i vrč vode. Zasad još nije stavljena na obrok s pojačanom prehranom, tako da djevojke koje poslužuju klijenta ne budu mršave.
  Princeza, gladna i umorna, spremno je jela crni kruh i pila vodu.
  Nakon toga joj je, ispunjenog želuca, postalo teško i zaspala. Tako je prošla njezina prva noć u francuskom zatvoru.
  . POGLAVLJE br. 2.
  Zarobljena princeza u zatvorskoj ćeliji na slamnatom madracu sanjala je da zapovijeda pukom anđela. I bore se s vojskom Lucifera.
  Susreli su se krilati anđeli i krilati demoni. I počeli su mačevima sjeći. Anđeli imaju plave mačeve, demoni imaju crvene mačeve. Veličanstvena princeza, koja je u snu postala ratnica, bori se protiv Lucifera. A bitka je vrlo žestoka.
  Lucifer je vrlo zgodan svijetlokosi mladić atletske građe i naglašenih mišića. Ne možete reći da je ovo Sotona, čijim se imenom plaše djecu.
  Naprotiv, on je najljepši i najsavršeniji anđeo. Augustin nikada nije vidio tako lijepog mladića.
  Ipak, sijeku mačevima, a iz oštrica frcaju iskre.
  Lucifer ju je upitao:
  - Tko si ti?
  Augustin je samouvjereno odgovorio:
  - Princezo anđele!
  Svjetlonoša je odgovorio:
  - Zašto bismo se borili?
  Princeza djevojka odgovori uzdahnuvši:
  - Ne znam. Ali moramo!
  Lucifer ga je uzeo i zapjevao:
  Prolij krv na bojnom polju,
  Djevojke vama ovo nije prvi put...
  Ali smatraj je prljavštinom,
  Na pariškom pločniku!
  Augustin je oduševljeno ponovio:
  Bog nam je dao sablje
  ne mogu prestati...
  Metal leti u tvoja prsa,
  Krvoproliće, krvoproliće!
  I mačevi su se opet sudarili, izbacujući snopove iskri.
  Lucifer je djevojci postavio pitanje:
  -Koja je razlika između dobra i zla?
  Augustin je bio posramljen i gugutao je:
  - Pa... kako se dan razlikuje od noći...
  Anđeo koji donosi svjetlost odgovori:
  - Dan je, naravno, dobar! Ali ni noć nije loša. Ima tako lijepih zvijezda na tamnom nebu.
  Anđeoska princeza se složila:
  - Da, tako je. Volim gledati zvijezde, posebno kroz teleskop.
  Lucifer je kimnuo s osmijehom.
  - Da, zvijezde su lijepe, baš kao i mjesec.
  Augustin je s guštom pjevao:
  Mjesec, mjesec, cvijeće, cvijeće,
  Koliko često u životu nema dovoljno,
  Ljudi i dobrota i dobrota!
  Anđeo koji donosi svjetlo dodao je:
  - Vjerujemo svim ljubavnicima,
  Nade i snovi i snovi!
  Princeza je kimnula anđelu koji je poput Prometeja donosio svjetlo, a ujedno se smatrao princem tame.
  Ali zapravo, tko je Lucifer? Kršćani uče: - Bog je apsolutno dobro, Sotona je apsolutno zlo. Ali prema Bibliji, Bog je ubio mnogo milijuna ljudi, Sotona samo deset ljudi. Tako su dobro i zlo tako čudni ovdje.
  Bog je ljubav? Ali ovo je čudna ljubav.
  Kad većinu čekaju vječne muke u jezeru ognja i sumpora, a manjinu vječne barake - poput zatvora u tropima. Je li to tako?
  Augustina je bila pametna djevojka, a i njoj se činilo čudnim da je većina ljudi osuđena na vječne, paklene muke. Ali s druge strane, što je istina?
  A je li Krist Bog?
  Uostalom, doista, bi li se Bog, koji je u Noino doba uništio gotovo cijelo čovječanstvo i od milijuna ostavio samo osam ljudi, tako ponizio i mučno umro na križu?
  I također moliti za krvnike. Čini li se ovo istinitim?
  I sam Augustin bio je iznenađen koliko je Bog Isus bio drugačiji od Strašnog Boga Starog zavjeta!
  Lucifer je pogodio njezine misli i upitao:
  - Možda prestati svađati se?
  Princeza je zapjevala kao odgovor:
  Svi ljudi na jednoj planeti
  Uvijek bi trebali biti prijatelji...
  Djeca se uvijek trebaju smijati
  I živi u mirnom svijetu...
  Djeca se trebaju smijati
  Djeca se trebaju smijati!
  Djeca se trebaju smijati!
  I živite u mirnom svijetu!
  Nakon ovih riječi, Augustin je uzeo mač u ruke i odmah ga pretvorio u bujni buket ruža. I miris je izbijao iz njih.
  Princeza je bijesno pjevala:
  Blizu, blizu radost i nesreća,
  Moramo, moramo dati čvrst odgovor!
  Sunčanom svijetu, da, da, da!
  A razbijati ljude - ne, ne, ne!
  Lucifer je zapjevao kao odgovor:
  Ljudi, molim vas, tiho, tiho
  Neka ratovi nestanu u tami...
  Roda na krovu, sreća pod krovom,
  Mir na zemlji!
  I njegov se mač također pretvorio u bujni, mirisni grm tratinčica.
  I anđeli i demoni prestali su se boriti. U njihovim rukama oružje se pretvaralo u veličanstvena djela flore.
  I svi su pjevali u zboru:
  Djeca se trebaju smijati
  Djeca se trebaju smijati!
  Djeca se trebaju smijati!
  I živite u mirnom svijetu!
  Zarobljena princeza se probudila. Oglasio se znak za ustajanje. Zatvorenike iz Chateleta trebalo je odvesti na doručak, a zatim na posao.
  Augustina su podigli iz kreveta i dali mu kantu vode da se umije i opere zube. Zatim su donijeli zobene pahuljice s kruhom i malo mlijeka.
  Princeza je jela... Već je postala sasvim nepretenciozna djevojka. Stvarno, što je više mogla tražiti?
  Tada je Augustin uzet na posao. Budući da nije znala šivati, a nije bilo dovoljno narudžbi, princezu su poslali da okreće mlinski kamen. Tako se mljelo žito u brašno.
  Posao je bio težak i dosadan. Augustina je osjetila bol u svojim natučenim nogama dok je hodala preko kamenja u dvorištu. Goli su tabani počeli svrbjeti, a na hrapavim nogama stvarali su se svježi žuljevi. I to je nesnosno bolno.
  Augustina i još tri djevojke zavrtjele kolo. I žito je padalo odozgo. I nemoj stati i udahnuti. Jako težak posao. No djevojke su već krenule u to, a bose su im se noge doslovno napalile. Žuljavi su, poput devinih kopita. A Augustin je tek nedavno postao bos, i nije toliko navikao na rad. Listovi, koljena i leđa ubrzo su je počeli boljeti. To je samo mučenje, a ne rad.
  A nadzornik stoji nad njima, i kolo se malo sporije okreće, kao da ga je udario bič.
  Kao da su bili robovi u starom Rimu. Da, nedavno ste bili krunska princeza, mogli ste postati supruga kralja Francuske - u to vrijeme najveće sile na planetu. A sad si bosonoga zatvorenica u poderanoj prugastoj haljini s brojem. Ramena su vam gola, a noge gole gotovo do kukova. I patiš. O od kamenja pod bosim nogama, i fizičkog stresa, i bičeva, i poniženja.
  Augustin je također patio od žeđi. Još uvijek je ljeto i zagušljivo. Vrlo je teško okretati volan. Ali njezino je tijelo mlado i prirodno zdravo. Sada se otvara drugi vjetar i postaje lakše.
  Djevojčica osjeća da su joj se bose noge ukočile i ne osjeća gotovo ništa.
  Kako bi se odvratila od boli i umora, djevojka pokušava nešto zamisliti.
  Na primjer, kraljicu je zarobio zli car. I odvedena je gospodaru.
  Naredio joj je:
  - Voli me!
  Međutim, odgovor je bio ponosan:
  - Ne!
  I po naredbi diktatora, kraljica je bila nanizana na stalak! Izvukli su me, prvo su mi svu odjeću razderali do kože. Tada je ponosni vladar podignut do samog stropa. Do trezora. A onda je uže pušteno. Kraljica je pala. Uže se proteglo blizu poda. A mlada žena je vrisnula i onesvijestila se od šoka boli.
  Na nju su izlili kantu hladne vode. Mlada je žena došla k sebi.
  Stariji krvnik je kimnuo i rekao:
  - Hoćete li voljeti diktatora?
  Kraljica je bila u bolovima i strahu, bilo ju je jako sram visjeti gola pred dželatima koji su se sarkastično cerili.
  Stariji mučitelj kimne. Ponovno su počeli podizati golu ženu. Uže se opet zategnulo, još jednom. A kraljica je podignuta na nosaču do samog stropa.
  Zatim se ukočila. Blijeda koža veličanstvene osobe blistala je.
  Zatim je uže ponovno otpušteno. Djevojčino tijelo je palo. I prvo je zadrhtala od šoka. A onda, kad se uže zategnulo, vrisnulo je od divljeg rastezanja.
  I opet sam izgubio svijest.
  Stariji krvnik je kimnuo... Kraljicu su ponovno polili ledenom vodom izvađenom iz velikih dubina.
  Mlada je žena došla k sebi.
  Stariji mučitelj upita:
  - Zavoljet ćeš cara!
  Kraljica je očajnički urlala:
  - Ne!
  Stariji krvnik je naredio:
  - Objesite je treći put!
  I opet su mučitelji počeli dizati kraljicu. Mučenje rastezanjem obično je vrlo učinkovito. I kao rezultat tog mučenja mnogi moćni ljudi su se slomili i bili spremni učiniti sve.
  Ali lijepa žena bogate krvi nastavila je šutjeti. I opet je podignuta do samog stropa. Bio je kriv, a kamenje je bilo vlažno i sivo.
  I tako su krvnici djevojku zaledili u zraku. A onda su ga uzeli i s guštom naglo spustili uže.
  Gola kraljica je pala, a uže se opet zategnulo blizu poda. I opet mlada žena vrišti i gubi svijest.
  A lice joj je tako blijedo i modro od bolnog šoka. I opet je krvnici polijevaju vodom. Kraljica, gola i iscrpljena, ne dolazi odmah k sebi. Još je moraš udariti po obrazima.
  Napokon su mi se oči otvorile.
  Stariji dželat upita:
  -Hoćeš li razgovarati? Odnosno, pristajete li postati careva konkubina?
  Kraljica je prosiktala, laprdajući jezikom:
  - Ne! Bolje umrijeti!
  Glavni mučitelj reče umornim tonom:
  - Deset udaraca bičem s pola snage!
  Kraljica je bila lagano podignuta na stalku. A krvnik je zamahnuo i lagano je udario po leđima. Mlada je žena teško uzdahnula. A mučitelj je nastavio tući.
  Njegovi udarci bili su odmjereni i precizni. Crvene pruge nabrekle na djevojčinim bijelim leđima.
  Nakon završetka batinanja, mučitelj je upitno pogledao starijeg krvnika.
  Upitao:
  - Pristaješ li postati careva konkubina?
  Kraljica je zacvilila:
  - Nemoj me bockati!
  Stariji krvnik je naredio:
  - Pet udaraca bičem punom snagom!
  Krvnik je zamahnuo i udario. Kraljičina bijela koža prsne. I potekla je krv.
  Mlada je žena vrisnula. No odmah se ugrizla za usnicu i stisnula zube. Krvnik ju je ponovno udario svom snagom.
  Kraljica je šutjela, ali je još više problijedila. Disanje joj je teško, kapljice znoja padaju s njezinih golih prsa, na kojima svjetlucaju njezine rubin bradavice.
  Krvnik je tukao, koža je pukla, a krv je potekla.
  Završivši udaranje, ponovno je pogledao vođu.
  Stariji mučitelj kimne:
  - A sada blok s kukama!
  Dželati su kraljičinim bosim nogama pričvrstili hrastov blok od kovanog željeza. A uz rubove su stršale kuke. Osiguran.
  Glavni mučitelj naredi:
  - Rastegni se!
  A krvnici su na kuke objesili uteg od funte. I desno i lijevo. Utezi su, naravno, bili unaprijed pripremljeni. I općenito, podrum mučenja ima bogat arsenal.
  Stariji krvnik upita kraljicu:
  -Hoćeš li razgovarati?
  Odgovorila je samouvjereno, hripajući od bola:
  - Ne!
  Glavni mučitelj je primijetio:
  - Možemo te mučiti do smrti.
  Kraljica je samouvjereno izjavila:
  - Bolje je umrijeti nego izdati.
  Stariji krvnik je naredio:
  - Još jedan uteg s obje strane!
  Krvnici su puhali i objesili svaki uteg. Kraljičino nago tijelo se još više ispružilo. I s njega je kapala mješavina znoja i krvi, a vene su mu se još više napele i istakle.
  Kraljica je počela tiho stenjati kroza zube. Toliko ju je boljelo.
  Stariji mučitelj upita:
  - Hoćeš li razgovarati? Hoćeš li postati careva konkubina?
  Mlada žena je iscijedila:
  - Ne!
  Glavni krvnik je predložio:
  - Sad ćemo ti ispeći pete.
  Kraljica je izlanula:
  - Ipak neću postati njegov rob.
  Krvnici su iz ormara uzeli bocu maslinova ulja. Odčepili su čep i izlili ga na dlanove. Nakon čega su joj počeli snažno mazati tabane.
  Kraljica je, očajnički se trzajući i stenjući, rekla:
  - I dalje neću ništa reći! I neću se udati za duha!
  Krvnici su završili s podmazivanjem tabana. Zatim su kraljici pod bose noge stavili tanke cjepanice i slamu. Nakapali su sumpor i donijeli baklju.
  Plamen se razbuktao. Njegov je jezik predatorski lizao golu, djevojačku torturu.
  Ružičasti potplat se napeo. I kraljica je počela teško disati. A onda, kada je djevojčina stopala obuzela vrućina, vrisnula je.
  Stariji krvnik je sarkastično upitao:
  - Pa hoćeš li ići k caru kao konkubina?
  Kraljica je opet viknula:
  - Ne!
  Krvnik je pokazao zube. Na njegov znak pomoćnici su dodali drva za ogrjev. A plamen je postao još veći i žešći.
  Kraljica je počela vrištati iz sveg glasa. Jako ju je boljelo. I mučitelji su se nacerili.
  Glavni krvnik je upitao:
  - Pa, jesi li se predomislio?
  Kraljica je urlala:
  - Ne!
  Stariji mučitelj samouvjereno reče:
  "Onda ćemo joj i prsi pržiti!"
  Dželati su im opet polili ruke uljem. I jurnu mladoj ženi namazati pune grudi.
  Kraljičine su bradavice, koje su bile grimizne boje, grubo šapama hvatali i štipali za poprsje.
  Od dodira mučitelja, grudi augustovca su se nadimale i otvrdnule.
  Kraljica ga uzme i zaurla:
  - Ološ!
  Nakon što je završio podmazivanje, jedan od krvnika je uzeo baklju i zapalio je. Mučitelji su prinijeli vatru ženi na gola prsa. I počeli su je strijeljati bez ceremonije.
  Kraljica je jače stenjala. Kako je to bilo iznimno bolno i bolno.
  Krvnici su se smijuljili i pokazivali zube. Mnogi su imali željezne, ali viši krvnik je imao zlatne!
  Ovo je stvarno krvava ekipa. A zubi su im kao duša!
  Spalili su joj gole pete i gola prsa u isto vrijeme.
  Krvnik se pritom nacerio i namignuo...
  Kraljica se previjala na stalku. I to je jako boli.
  Stariji mučitelj upita:
  -Hoćeš li se udati za cara?
  Mlada, iscrpljena žena je vikala:
  - Ne!
  Glavni mučitelj gugutao je:
  - A sad je vrijeme da i ona namaže utrobu...
  Ovdje je princezino djelo ponestalo. I poslana je da malo prezalogaji. Kako je bila vrlo lijepa, davali su joj mlijeko i ribu za kašu. Princeza je jela i osjećala se kao da želi spavati.
  Ali morao sam opet ići i stajati za volanom, okrećući već zgađeni mlinski kamen.
  A tako je teško, a mišići se doslovno izvijaju od boli. Kako bi sebi odvratila pozornost, Augustina je ponovno počela skladati.
  Dželati su htjeli početi mazati utrobu, ali je dotrčao dječak i prenio carevu naredbu da se prestane s mučenjem.
  Krvnici su ugasili vatru pod bosim nogama mlade žene, a najprije vrlo pažljivo skinuli utege s bloka. Zatim sam blok, a zatim kraljica sa police.
  Obrisali su je alkoholom i odnijeli gore u odaje da se odmori i oporavi od bolova.
  Za to vrijeme car je u dvorani gledao borbe gladijatora. Ovo je također vrlo okrutan, ali svakako zabavan spektakl.
  Tukle su se dvije djevojke. Jedan s crvenom kosom, drugi s bijelom kosom.
  Obje su jako lijepe, mišićave, utrenirane.
  U ring su ušle samo u gaćicama, a torzo im je bio gol.
  Veliki vezir primijeti šapćući caru:
  - Čudesne ljepote i jednake snage.
  Diktator je kimnuo glavom:
  - Da, divno, a ovo je klasa!
  Plavuša je bila naoružana mačem i štitom, a crvenokosa trozubom i bodežom.
  Pažljivo su hodali bosim nogama, približavajući se.
  Zatim su jurišali jedno na drugo.
  Crvenokosa je trozupcem udarila plavušu po nozi, ali je ona dobila mačem po ramenu i odskočila.
  Obje djevojke su ranjene. Publika je izviždala. Tada je crvenokosi ponovno pokušao ispljuskati plavušu po bosim nogama. Ali ona je to lako izbjegla. Bitka je postajala sve žešća.
  Crvenokosa je uz urlik zamahnula bodežima prema plavušinim grudima, ali je ona podigla štit.
  I oštrica se odbila.
  Obje su žene pobjesnile i počele se približavati jedna drugoj. Evo opet udaraca i udaraca. I dva, gotovo gola tijela, isprepletena jedno uz drugo.
  Djevojke su se počele boriti u klinču. Diktator je dao znak. Mauri su skočili i zaboli upaljene baklje u gole, malo prašnjave pete djevojaka. Oni će to uzeti i urlati.
  Išli su na pauzu. Ali crvenokosi je pogodio plavušu bodežom u bok, a ona je sama dobila mač u vrat.
  Obje su se djevojke od šoka boli onesvijestile i sledile krvave i gole.
  Maurice su svoje gole, djevojačke, tako zavodljive pete spaljivale užarenim željezom.
  Ali djevojke se nisu ni pomakle.
  Car je primijetio:
  - Šteta je kad žene umiru! Ne bi li bilo bolje baciti dječake u boj?
  Veliki vezir kimne:
  - U pravu ste, kao i uvijek, gospodine!
  U arenu su prva ušla dva tinejdžera od četrnaest godina. Bili su to mišićavi, zgodni, preplanuli dečki u crvenim kupaćim hlačama. U rukama su držali mačeve.
  U susret su im izašli i dječaci iste dobi i visine. I također mišićav, lijep, preplanuo, samo zelene kupaće gaće i sablje umjesto mačeva.
  Poklonili su se caru i njegovoj pratnji. Lupali su svojim bosim, grubim, dječačkim nogama i vikali:
  - Pozdravljaju vas oni koji idu u smrt!
  Car promrmlja:
  - Početak!
  Dječaci su se počeli tući. Krv je odmah potekla, a na preplanulim, mišićavim tijelima pojavile su se rane. Dječaci nisu imali štitove, a i sami su bili sirovi borci, pa je bitka bila prolazna. Pao je dječak u zelenim kupaćim hlačama. Mauri su mu bakljom spalili gole tabane. Skočio je, ali opet pao, pucao. Pao je još jedan dječak, u crvenim kupaćim hlačama. Ali gotovo odmah u zelenoj boji. Tri dječaka su ušutjela. Jedan je ostao stajati. A njegovi bosi tabani ostavljali su krvave tragove.
  Mauri su dječacima spalili gole, žuljevite pete. Smrdjelo je na zagorjelo meso. I odvukli su ih na kukama.
  Dječak je dobio nekoliko ogrebotina...
  Car je kimnuo glavom:
  - Nastavit ćeš se boriti! Zbogom, dajem ti život do sutra!
  Dječak je odveden...
  Zatim je izašlo još pet dječaka, nekih dvanaest-trinaest godina, u žutim kupaćim hlačama i sa trozubcima. I pet dječaka istih godina i visine u crnim kupaćim hlačama i s rapirima.
  Najprije se tiranova pratnja kladila. A onda je počela bitka.
  Dječaci su umirali jedan za drugim. Na nogama je ostao samo jedan borac, dijete od oko dvanaest godina u žutim kupaćim gaćama. Ostali su svi probušeni. Čak im ni spaljivanje golih peta vrućim željezom nije pomoglo da ustanu.
  Car naredi:
  - Ovaj dječak mora živjeti do sljedeće borbe. Ostatak bacite lavovima i krokodilima.
  Za sljedeću bitku, desetak dječaka je već bilo izvedeno s kopljima protiv nosoroga. Dečki su bili mladi, oko četrnaest-dvanaest godina. A protiv njih je golemi nosorog.
  Zapravo nije bilo šanse za preživljavanje. Istina, djeca su pametna, a bitka se otegla.
  Štoviše, Mauri su, po nalogu tiranina, čak počeli bacati vrući ugljen pod bose noge dječaka.
  I bilo je prilično bolno.
  Car je bio vrlo zadovoljan. Polako je pio slatko, crno vino i gutao puricu u umaku.
  Dječaci su umirali jedan za drugim. Istina, dječak u plavim kupaćim hlačama uspio je kopljem pogoditi nosoroga u oko i izazvati divlji bijes životinje. A onda je neko vrijeme vješto izbjegavao udarce ogromnog roga.
  Ali na kraju je čudovište dokrajčilo i njega.
  Osakaćene leševe su pokupili kukama i vukli prema kavezima.
  Zatim još jedna borba: sedam dječaka u kupaćim hlačama i s mačevima, protiv velikog afričkog lava.
  Djeca su obično imala deset ili jedanaest godina i bili su ambiciozni gladijatori.
  Ali tiraninova pratnja bila je zadovoljna. I zapravo, bitka se pokazala krvavom i prilično prolaznom.
  Veliki vezir je čak primijetio:
  - Bilo bi bolje da na teren damo starije dečke!
  Car se usprotivio:
  - Ne! Baš tako.
  Lav je dječake rastrgao, ali on sam ostao je gotovo neozlijeđen. Ovako je ispala bitka.
  Zatim još jedna borba. Ovaj put izašla je prilično visoka djevojka atletske građe. Također je na sebi imala samo kupaće hlače. A kosa joj je obojena u tri boje: žuta, crvena, zelena. Imala je mač i bodež.
  U ovom slučaju, ovo je već iskusan gladijator i poznata ljepotica.
  Protiv nje se borio prilično velik i iskusan vuk.
  Bitka će biti uzbudljiva. Ali bilo je jasno da zvijer više nije mlada, a ni brza.
  Ipak, borba je lijepa. Moćnoj se djevojci nije žurilo. Stalno je grebala vuka mačem i bodežom, svako malo izmičući. A onda ga golom petom udari u bradu.
  Udar je vuku izbio par zuba. A kad je sasvim usporio, junačka mu je djevojka glavu odsjekla.
  Ovako je ispala borba.
  Ostavljajući bosa, krvave tragove, djevojka je napustila stadion.
  Zatim je izašla još jedna, ovoga puta brineta. Preplanula je, bosa i također u kupaćim hlačicama.
  Protiv nje su izašla tri dječaka s mačevima. Bili su mladi, oko dvanaest godina, mršavi, ali žilavi. Jasno je da se radi o robovima, a njihova leđa i bokovi prekriveni su ožiljcima od trepavica. Glave dječaka su obrijane na ćelavo, u kupaćim su gaćama, oštrih lopatica koje vire, naspram krupne i snažne djevojke. Koja ima dva mača u rukama.
  Bilo je jasno da su dečki neiskusni i osuđeni na smrt.
  Car je primijetio:
  - Nije li bitka previše neravnopravna?
  Veliki vezir je primijetio:
  - Ne voliš kad umire ljepši spol.
  Tiranin je kimnuo glavom:
  - Da, žene ne bi trebale umrijeti! A dječaci su muškarci, i najmanje vrijedna roba.
  Bitka je počela na znak gonga. Crnokosa žena nije žurila. Željela je dečkima dati priliku i pokazati lijepu borbu. Dečki su okretni, izdržljivi, ali očito neuvježbani.
  Ali oni se bore s velikim bijesom. I već se vidi kako koščata tijela preplanulih dječaka blistaju od znoja.
  Car je kimnuo glavom:
  - Divno!
  Ovdje je brineta ogrebala jednog od dječaka po njegovim mišićavim, tamnim prsima. Bio je ranjen i vrištao je.
  Borba opet...
  Djevojčica je bosom nogom udarila dječaka u prepone. Pao je od šoka od boli i onesvijestio se.
  Car naredi:
  - Podigni ga!
  A Maur je skočio i vrelim željezom opekao dječakovu golu, žuljevitu petu. Skočio je.
  Brineta je držala mlin s dva mača i udarila ravnim dijelom oštrice u potiljak. Nije smrtonosan, ali potpuno izbacuje svijest.
  Moor opet peče djetetovu golu petu. U kamenolomima dječaci robovi obično rade cijelu godinu bez cipela, a potplati su im tvrđi od kože čizama. Ali ih vruće željezo i dalje peče i tjera da vrište.
  I opet skoči. Crnokosa je žena laktom udarila dječaka u bradu i on je pao. I opet djetetove gole, dugo napaćene pete pate od vrućeg željeza.
  Djevojka gladijator nerado ubija dječake. Ali kamo možete otići? Drškom se udara u sljepoočnicu. Ali opet Moor kauterizira petu. I dječak vrišti.
  Očito ćemo ih morati dodati .
  I jednom od dječaka neka žena odsječe glavu.
  Djevojka zatim izbaci još jednu i sruši još jednu. Gleda u cara.
  On viče:
  - Završi s tim!
  Crnka je uzdahnula i ubola dječaka. Despot ne poznaje milosti. A morao sam dokrajčiti i drugu. I onda dovršite treći.
  Nakon toga djevojka je briznula u plač i uzrujana lica napustila stadion, odnosno liste.
  Njezina bosa, graciozna stopala ostavljala su krvave, izrezbarene otiske.
  Sljedeća bitka bila je još brutalnija.
  Izašla su dva krupna muška gladijatora s golim torzom. Protiv njih borilo se sedam dječaka od deset ili jedanaest godina. Muškarci su imali velike mačeve, a dječaci male.
  I ovo je, naravno, brutalna borba. I nemilosrdna, da se razumijemo, batina.
  Dječaci su pali i umrli, povlačeći krv.
  Ali ponekad su uspjeli ogrebati i muške gladijatore. I nanijeti rane po torzu.
  Car je primijetio:
  - Natjecateljska borba!
  Veliki vezir je primijetio:
  - Da, Vaše Veličanstvo. Iako dečki nisu vrijedna roba, i njih vam je pomalo žao!
  Despot je kimnuo glavom:
  - Da, sažaljenje nije za čovjeka! Dobro je da su ovi ratnici prošli, ali sljedeći put ću pustiti lava na njih!
  Na kraju su izašla dva dječaka s trozubcima i mrežom. Također mladi, oko trinaest godina, neiskusni i ošišani na ćelavo. Dječacima se prije svađe često obrije kosa u perike kako bi kasnije mogli zaraditi.
  I pustili su tigra na dječake.
  Djeca su pokušala baciti mrežu, ali tigar ju je otrgao i pojurio da izreže djecu na komade.
  Car je pjevao:
  - Ja sam tigar, a ne mačka,
  Sada živi u meni...
  Ne Leopold, nego Leopard!
  Posao je konačno bio završen, a Augustinove misli su prekinute. Otišla je na večeru. Zatvorenicama je naređeno da skinu odjeću. Bili su goli, a iz kanti su na njih polijevali toplu, suncem ugrijanu vodu. Zatim su djevojke odvedene na večeru. Augustin je ponovno dobio mlijeko i pileći batak.
  Nakon čega su me odveli u ćeliju. Prije spavanja djevojka je, naravno, pročitala molitvu, bacila se na madrac i odmah zaspala.
  
  
  RUSKI PREDSJEDNIK VLADIMIR ZELENSKI
  Vladimir Zelenski je nakon inauguracije najavio raspuštanje Rade i održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora. To se općenito očekivalo. Međutim, odnosi s Rusijom ostali su napeti. Vladimir Putin nije čestitao Zelenskom na pobjedi i nije priznao predsjedničke izbore u Ukrajini. Ali to je čak išlo u prilog novom mladom vođi. Nacionalisti, koji su ga sumnjičavo gledali, prepoznali su ga među svojima. I Zapad je shvatio da je Putin stvarno agresor. I pojačana podrška Ukrajini. Tako je počelo za zdravlje, a završilo za mir. Zelenski je to preuzeo i pokazao se iznimno snažno na novim izborima za Radu. Uspio dobiti parlamentarnu većinu. I onda je proveo nekoliko referenduma. Uključujući ustavnu reformu.
  Ovlasti predsjednika bile su znatno proširene. Naprotiv, Rada je ograničena. Nakon čega je Zelenski počeo odlučno provoditi reforme i modernizaciju.
  Istovremeno, u Donbasu je izmišljen lukav potez. Ratnici Anastasiji Orlovoj ponuđena je zanimljiva opcija. Uz potporu Ukrajine i zapadnih obavještajnih službi, ona će postati guvernerka regija Lugansk i Donetsk. Tada će imati formalno članstvo u Ukrajini i novac za obnovu i veću osobnu moć. Pa čak i svoju vojsku. Odnosno opcija Kadirov . Kada je Rusija zapravo dala neovisnost Čečeniji, samo formalno zadržavši kontrolu nad njom.
  Anastasia Orlova, koja ima utjecaj među terenskim zapovjednicima, prihvatila je ovu opciju. Moram reći da je ova žena bila vrlo lijepa, plava, i obično je, čak iu hladnoj zimi, trčala bosa.
  Anastasia je objavila rat "kradljivom" vodstvu Nove Rusije. Ona je vrlo borbena i autoritativna djevojka. I osnovala je svoju rezidenciju u Novoazovsku. Dio naroda i milicija ju je podržao.
  Anastazije je s bataljunom bosonogih djevojaka izvršio nekoliko pohoda i zauzeo nekoliko gradova. Izbile su lokalne bitke. Došlo je do natezanja konopa.
  Anastasia je glumila prilično vješto i primala je novac iz inozemstva. Osim toga, imala je podršku u Rusiji. Uključujući i od žena. Uspjehu je pridonijela i činjenica da je Putin bio bolestan. Očito se ambiciozni predsjednik Rusije pretjerao. I pod tim uvjetima, vodstvo u Rusiji je bilo podijeljeno. Anastazije je to iskoristio i zauzeo Donjeck. Dobivši ozbiljnu podršku.
  Rat je također počeo s Luganskom. Ali ne previše energično. Milicije se zapravo nisu htjele međusobno ubijati.
  Na kraju su održani izbori za predsjednika Novorosije, a Anastazija je pobijedila. Odmah su ga priznale Sjedinjene Države i Kijev. A onda i druge zapadne zemlje, pa i cijeli svijet!
  Zelenski je održao svoju riječ, dajući Novorosiji poseban status unutar Ukrajine. I u Donjecku se opet zavijorila žuto-plava zastava.
  Stigao je dugo očekivani mir.
  Zelenski se aktivno borio protiv korupcije, pa je čak uveo i smrtnu kaznu za gospodarski kriminal. Striktno i vješto vodeći i formirajući stručni tim, Vladimir Zelenski je Ukrajini osigurao visoke stope rasta. Zemlja se uzdizala, a moć novog vođe jačala. Odnosi s Rusijom su se popravljali. Što je pridonijelo moždanom udaru koji je uhvatio Putina i učinio ga manje ambicioznim i agresivnim.
  U Rusiji je popularnost Zelenskog rasla. Bio je snažan govornik, šarmantna osoba, populist. I ne komunist, ali ni antikomunist. Popularan, kako među ljevičarima tako i među ruskim oligarsima. Vrlo popularan među ruskom omladinom. Intelektualac i frajer. Čini se da je inteligentan, ali je stekao trajnu moć. Da, svakako lider, ali i džentlmen u isto vrijeme! Visoka kultura, ali razumljiva i omiljena u narodu. Pravi talent za upravljanje. I odličan organizator.
  I tako, kada je prošlo pet godina prosperiteta i uspona Ukrajine, a moć Zelenskog konačno ojačala, uslijedio je senzacionalan prijedlog.
  Naime, ujediniti se s Rusijom. Stvorite jedinstvenu državu unije sa zajedničkim predsjednikom s velikom moći. Naravno, narodno izabrani.
  A u Rusiji je elita bila u šoku. Kakav potez! Do tog vremena Putin je oslabio od teške bolesti i izgubio popularnost. To znači da se nije mogao boriti, barem ne u potpunosti. A sam Medvedev, općenito, nije borac i narod ga ne voli.
  A ovdje Zelensky očito želi postati predsjednik savezne države i... Njegove šanse su realne! Prvo, Zapad bi želio vidjeti Vladimira Zelenskog kao predsjednika Rusije i Ukrajine! Pokazao se kao potpuno prozapadni i europski političar. Drugo, Zelenski je popularan u Rusiji, a posebno u Ukrajini. Treće, nema konkurenata na vidiku. Putin je teško bolestan, Medvedev je slab i nepopularan, Zjuganov i Žirinovski su prestari. Drugih vođa nema na vidiku. Štoviše, četvrto, postoji podrška ruskih oligarha i Zelenskog.
  Da, jasno je da se radi o vrlo ozbiljnom kandidatu za predsjednika Rusije. Ima snagu, karizmu i izvanredan govornički dar. I također podršku i zapadnih i ruskih medija. Plus popularnost novoga u ruskoj politici, pod starim i dosadnim vođama.
  Ukratko, nezgodno je odbiti i strašno prihvatiti ponudu. Putin je doživio drugi moždani udar. Medvedev je postao vršitelj dužnosti predsjednika Rusije.
  Naravno, daleko je od činjenice da će Zelenski sigurno pobijediti. A ja stvarno želim pripojiti Ukrajinu. Medvedev ima želju nadmašiti Putina! Ali isplati li se riskirati poput izbora sa Zelenskim?
  Međutim, narod Rusije podržao je ideju ujedinjenja s Ukrajinom. Stotine tisuća ljudi izašlo je na ulice - tražeći: jedinstvo slavenske braće. Prosvjednici su se sukobili s policijom u Moskvi. Mnogo je ljudi ozlijeđeno. Počeo se dizati val protesta.
  Komunisti su konačno dobili Zjuganova, točnije istrunuli, a mlađe rukovodstvo je počelo izvoditi narod na ulice. Zahtijevanje promjene režima.
  Istupili su i nacionalisti koji su imali svoje snažne i ambiciozne vođe. Majdan je postajao sve više moderan. Na policiju je bačeno kamenje i molotovljevi kokteli. Dugo akumulirano nezadovoljstvo naroda počelo se sve više manifestirati.
  Medvedev je održao vijeće sigurnosti.
  Većina članova bila je za ujedinjenje - navodeći činjenicu da vrag nije tako strašan kako ga se prikazuje. A administrativni resursi i propaganda su ogromna snaga! I tom se narodu može dobro isprati mozak, pa će uglavnom glasati za stranku na vlasti.
  Ruski milijarderi također su se zaklinjali u Medvedeva, koji je bio predvidljiv, dugo je bio na vlasti i više-manje je sve zadovoljavao.
  Milijarder Deribasco je logično primijetio:
  - Moramo voditi izbornu kampanju u stilu: Medvedev je danas Putin i nikakvi Zelenski nam nisu opasni!
  Roman Abramovič je autoritativno primijetio:
  "Izvukli smo Jeljcina iz izborne jame s četiri posto rejtinga, a izvući ćemo vas još više!" Naš novac i mediji su naša garancija!
  Prokhorov je potvrdio:
  - Ne želimo tako visoke poreze na bogate kao u Ukrajini i stat ćemo uz sve vas!
  Dmitrij Medvedev udari šakom po stolu i objavi:
  - Onda prihvaćamo prijedlog integracije i ujedinjenja!
  Potpisan je sporazum o ujedinjenju Ukrajine i Rusije. Odmah se promijenio odnos snaga. Predsjednički izbori trebali bi se održati u roku od tri mjeseca.
  Za registraciju za predsjednika dovoljno je ili prikupiti sto tisuća potpisa ili položiti devedeset tisuća dolara depozita koji će vam biti vraćen tek ako uđete u drugi krug. Ovo su stvarno smiješna pravila. Djelomično preuzeto iz ruskog, a djelomično iz ukrajinskog zakonodavstva.
  Naravno, bit će puno predsjedničkih kandidata, Medvedevljev tim je očito mislio da će im to biti još isplativije! Kažu da će pokretljivost biračkog tijela vlasti dati prednost u prvom krugu. A u drugom će svi podržati Medvedeva. U svakom slučaju, na to je računao v.d. I počelo je...
  Anastazija Orlova, ova bosonoga Kleopatra, rekla je da će Zelenski biti protiv čitave stotine. I da je Lancelot protiv zmaja Putina i Medvedeva.
  Razvili su se žestoki napadi u tisku. Neki su bili na strani Zelenskog, drugi na strani Medvedeva.
  Počeo je rok za prijavu kandidata. Bilo je turbulencija u Rusiji. Sin Džohara Dudajeva pojavio se na Kavkazu i proglasio džihad. I dobio široku podršku u islamskim regijama. Mnogi su stručnjaci ovdje posumnjali na uši CIA-e. Štoviše, Trumpovo predsjedništvo je na izmaku i moramo izvojevati barem neke pobjede. A Zelenski na ruskom tronu je velika pobjeda! No, ima i skeptika koji tvrde da Zelenski od Rusije može napraviti veliku državu, puno jaču, posebice ekonomski, nego što je bila pod Putinom.
  Tako je i na Zapadu mišljenje bilo podijeljeno. Ujedinjena ukrajinsko-ruska država je, naravno, moćna asocijacija i nije šala. Ovo bi stvarno moglo biti čudovište. Naravno, ujedinjenje su podržale i ruske snage sigurnosti. Štoviše, Anastasia je cool žena. Ona je s bataljunom djevojaka, sve ljepotica, bosa i u bikinijima srušila i porazila ruske specijalce. Kad skupe prašinu da svrgnu previše vatrenog obožavatelja Zelenskog.
  Djevojke su pokazale da se bose fantastično bose iu bikinijima! A posebnu skupinu "Vympel" porazile su zgodne žene. Kao rezultat toga, donesena je odluka da se ne miješa, a proukrajinsko vodstvo je došlo na vlast u Novorosiji.
  Anastasia je vodila kampanju za Zelenkyja . Djevojka je u borbi bosim nogama znala bacati oštre, tanke diskove, bumerange i granate. Ratnici u bikiniju postali su legendarni. Cijeli puk djevojaka, svaka od njih vrijedi cijelu diviziju. Ovo je ogromna sila!
  Anastasia je jurila kroz snijeg, bljeskajući joj crvenim golim petama. Djevojka je pjevala:
  U beskraju svemira, vjeruj mi, postoji san,
  Ona je kao tračak sunca na nebu...
  U Svarogovim očima mir i čistoća,
  On je za nas jer će Isus uskrsnuti!
  
  Rodit ćemo blistavu sudbinu,
  Sjat će kao sunce u svibnju...
  Ali ne razumijem koliko dugo nemrtvi mogu biti,
  Kako se zla sudbina poigrava s nama!
  
  Brani domovinu, viteže,
  Neka zvijezda nebeska sja...
  Čuvamo prostranstvo naše rodne Zemlje,
  Neka planeta postane vječni raj!
  
  Ali što može strašni komunizam?
  On će zastavu domovine učiniti svemoćnom...
  I bijesni fašizam će nestati u paklu,
  Neprijatelja ćemo probosti vrlo jakim udarcem!
  
  Poklonite svoja srca našoj domovini,
  Sjajati jakom toplinom...
  Ići ćemo kroz našu bitku do kraja,
  I uništit ćemo Fuhrera jednim udarcem!
  
  Drug Staljin mu je zamijenio oca,
  Mi smo djeca različitih generacija...
  Horda će izginuti u paklu u bijesu,
  A genijalni Lenjin pokazat će put u Eden!
  
  U Rusiji je svaki dječak div,
  A djevojke su obučene za borbu...
  Gospodin Svemogući Obitelj je jedan za nas,
  Mi Rusi smo se uvijek znali boriti!
  
  Postići ćemo, uskoro vjerujem, postići ćemo sve,
  Ne postoji ništa više u svemiru...
  Komsomolac je podigao veslo,
  I udario Fuhrera na krov!
  
  Nema više komunizma, nema više ideja,
  Lijepe su i donijet će sreću!
  A Fuhrer je jednostavno zlikovac,
  Vrlo podmuklo, vrlo crno!
  
  Ja sam djevojka - veličina borca,
  Bosa je hrabro trčala kroz hladnoću...
  Moja debela pletenica je od zlata,
  Sagradio sam brzu ružu!
  
  Može se pojaviti milijarda ideja
  Kako urediti domovinu u komunizmu...
  Ako vidiš Fritza, udari ga jako,
  Da krvavi Adolf ne sjedne na prijestolje!
  
  Udri šakom po fašistima,
  Još bolje, udarite ih maljem...
  Vozimo se Volgom uz povjetarac,
  Nama jednostavno ne pada na pamet gnječiti koze!
  
  Odgajat ćemo vojnike za domovinu,
  Djevojke žure u napad...
  Ljepotica je uperila mitraljez,
  Hitlerova će osveta biti bolna!
  
  Nitko ne može pobijediti Ruse,
  Iako je vuk fašizma prekaljeni đavo...
  Ali ipak je njegov medvjed jači,
  Koji red gradi novi!
  
  Trči za domovinu, za Staljina,
  Komsomolci jure bosi...
  Nacisti su bili isječeni kipućom vodom,
  Jer Velikorusi su najcool!
  
  Ući će u Berlin ponosne djevojke,
  Ostavit će otiske bosih nogu...
  Iznad njih je zlatokrili kerubin,
  I posrebre se kao osi biseri!
  Djevojka pjeva, ali kako se bori! Uostalom, upravo su ona i njezina četiri partnera u jednom trenutku spasili miliciju od potpunog poraza kod Iolaiska .
  Tada je ušlo pet djevojaka u bikinijima i bosih nogu s cijelom vojskom.
  Da, bio je to pravi spektakl.
  Anastasia je mnogo pucala iz mitraljeza, odsijecajući neprijateljsku liniju, a zatim je golim nožnim prstima bacila nekoliko tankih diskova odjednom. Te glave su odsječene.
  A Anastasia će pjevati:
  - Za Svetu Rusiju!
  Natasha je također pucala, sjekla neprijatelje i škripala, bacajući granatu bosom nogom, srušivši tenk:
  - Za Svaroga!
  A onda na red dolazi zlatokosa Zoya. I on također baca bosom nogom dar smrti i viče:
  - Za budućnost Rodnoverie!
  A Aurora će ih slijediti što je prije moguće. I golom će petom osloboditi dar smrti, vičući:
  - Za velike granice!
  A onda će se Svetlana ugurati. Pustit će rafal, pa iz mitraljeza i golim nožnim prstima poslati destrukciju...
  A golonoga ljepotica viče:
  - Za povratak Romanovih!
  Da, Anastasia je bila obožavateljica obnove kraljevskog carstva. Zapravo, u Rusiji je zapravo car na vlasti. Pa zašto ne stvoriti legitimnu monarhiju? Štoviše, u venama Romanovih teče krv mnogih generacija europskih kraljeva. Je li ovo njihov pedigre? Kakva je obitelj Putin, a posebno Lukašenko? Tko su oni da budu kraljevi? Ali Romanovi su božji pomazanici!
  Anastazija i njezine prijateljice u bikinijima napravile su mnoga čuda. Borila se kao vrag. No, tada se posvađala s Putinom i stala na stranu Zelenskog. Općenito, Anastazija je uvidjela da se Ukrajini čini nepravda i s pojačanim osjećajem za pravdu stala je na stranu slabijih!
  Anastasia i njezina petorica odbili su napad na Novoazovsk kada su je pokušali uhititi kao pobunjenicu. Cijela jedna kolona vladinih snaga bila je odsječena i razoružana.
  Nakon čega su zarobljenici pali ničice i poljubili bosa, prašnjava stopala Anastazije i druge djevojke.
  Djevojka je filozofski rekla zarobljenim vojnicima Novorosije:
  - Ne želim te ubiti! Vi ste moja braća! I postat ću tvoja kraljica!
  Općenito, Novorossiya je prihvatila Anastasia bez veće štete ili velikih gubitaka. Istina, plavokosi terminator odsjekao je glavu guverneru Republike Donjeck i ubio njegove čuvare, koji su se uglavnom sastojali od bijelaca.
  Anastazija je odavno legenda. Na Krimu je činila takva čuda da je dobila zvijezdu Heroja Ruske Federacije. Bez nje ne bi sve tako glatko išlo s njezinim partnerima u bikinijima. Ali tada je Anastasia odvedena i lišena svih ruskih nagrada. Uključujući i za ubojstvo ruskih specijalaca u borbi, kada su ga pokušali ukloniti. Čak je pokrenut i kazneni postupak.
  Ali nisu se usudili započeti veliki rat s praktički neovisnom Novorosijom. Štoviše, Putin se razbolio, a bez njega nitko nije htio preuzeti odgovornost.
  Pogotovo Medvedev, koji općenito nije vođa po svom intu i duhu. No, upravo je to odgovaralo Medvjedima ruskim oligarsima i Putinovom okruženju - njima se lako može manipulirati.
  Bilo kako bilo, ogromna propagandna mašinerija digla se protiv Zelenskog. Počeli su sve kriviti za sve. I da je navodno bio narkoman, lopov i izvlačio milijarde preko offshore tvrtki, te da je općenito gay.
  Provincija je otišla pisati. A bilo je naravno i svjedoka, i uvjeravanja raznih vrsta. Uključujući i optužbe za homoseksualizam. Prijave kandidata tek su počele, a blato se već slijeva.
  Broj ljudi voljnih izaći na izbore, kako Ukrajinaca, tako posebno Rusa, pokazao se kolosalnim. Popeli su se i komunisti i nacionalisti. Odjednom se čak i stari i bolesni Zjuganov pojavio na izborima. Iako je već napustio mjesto predsjednika Komunističke partije Ruske Federacije. Na izbore su izašli i Afonin , Udalcov i Grudinin . I općenito još uvijek postoji hrpa lijevih kandidata, malo poznatih, ali hrtova. A toliko se ljudi želi kandidirati za predsjednika! Što je s devedeset tisuća dolara? Je li to doista tako velik iznos za ruske standarde?
  Kao da su se tenkovi htjeli popeti. I biznismeni, i umjetnici, i estradnici, i književnici. Da, aktivni su i književnici. Napravite sebi reklamu. A devedeset tisuća dolara i nije tako puno. Tako je CIK dobio stotine prijava.
  Pa izbori! Pa kakav je to show ispao! Čak se i Alla Pugachev kandidirala za predsjednicu. Zašto ne? Alka se počela zaboravljati , a možda će se podsjetiti! Od starih ljudi, Jurij Lužkov se popeo na mjesto predsjednika. Očito sam se i ja htio podsjetiti.
  Pa, naravno, takva emisija nije mogla bez Vladimira Volfoviča. Ali ovaj put su na izborima sudjelovali i njegov sin Igor Lebedev i njegova desna ruka Degtyarev. I na izbore su išli u tri kolone.
  Krenuli su i nacionalisti. Naravno, za predsjednika su se kandidirali i legendarni Demuškin , koji je odležao u zatvoru, i, zanimljivo, "Spider", vođa "Metal Corrosion" i šef rock grupe "Kolovrat", i mnogi drugi.
  Pa, naravno, u pohod su krenule i pop pjevačice. Ovdje su Philip Kirkorov i Nikolai Baskov. Oni također nemaju što izgubiti. Takva vojna straža raspoređena.
  I Timothy i Vitas , i općenito mnogi ljudi krenuli su u pohod.
  Naravno, ne slučajno! Medvedevljev plan bio je nominirati ogroman broj kandidata koji bi mu prenijeli glasove u drugom krugu. Općenito, plan je zanimljiv. Medvedevljev rejting je inicijalno niži od Zelenskog. A nemoguće je pobijediti bez lukavstva!
  Ali i Jeljcin je imao nulti rejting, ali je uspio pobijediti Zjuganova. Istina, potonji je izbore proveo kao nevažeći: namjerno izgubio!
  I u ovom slučaju, Medvedev je suprotstavljen izvanrednoj i vrlo talentiranoj osobi.
  Dakle, ovdje se puno toga događa. U Solovjovoj emisiji Zelenskog su stalno bacali blatom. Istina, tada je djevojka prstima bosih nogu bacila Solovjovu sladoled u lice. I izbila oko. Nakon čega je postalo jasno da Zelenskog nije sigurno blatiti! Kao, ovaj tip je ukrajinski orao!
  Općenito, u ruskom društvu nije bilo jedinstva. Mnogo, mnogo ljudi podržalo je Zelenskog. Kao, stvarno mlada krv i bio u mogućnosti podići Ukrajinu bez visoke cijene nafte i plina! A što je s Medvedevom? Zemlja se doslovno davi u dolarima nafte i plina, a gospodarstvo je u potpunoj stagnaciji. Rasta nema, samo raste nezaposlenost.
  Medvedev općenito ima najveći anti-rejting među svim političarima. Iako je upravo zbog toga koristan oligarsima. Što više ovisimo o njima, to više kontroliramo. Ruska vlada počela je brzopleto podizati svima plaće i mirovine. A ponekad...
  Štoviše, Medvedev je čak predložio smanjenje dobi za odlazak u mirovinu za dvije godine. Kao, sve je za dobro naroda. Išli su amandmani na povećanje mirovina i uračunavanje rada nakon odlaska u mirovinu u staž.
  Medvedev i dužnosnici nisu zaboravili. Pa da stanu i glasaju za njega. Konkretno, ukinute su javne izjave o prihodima, a dopušteni su darovi do tisuću dolara. Što se, naravno, službeniku svidjelo. Tako i dopuštenje posjedovanja nekretnina u inozemstvu, kao i računa.
  Kako bi se pridobili pušači, značajno je ublažen zakon protiv duhana. Dopuštena je noćna prodaja alkohola, a legalizirano je čak i kockanje. Potonji je bio pozdravljen od strane oligarha; doista, zašto izgubiti takav prihod i odvesti ga u podzemlje.
  Vratio se program "Lutke". Počeli su prikazivati više erotike na televiziji.
  Medvedev je također proglasio amnestiju, pa čak i naredio isplatu novčane pomoći zatvorenicima. I to je također popriličan postotak glasova. I sami zatvorenici i njihove obitelji.
  Općenito, Medvedev je iznio slogan: više slobode! Doista, Rusija je umorna od Putinovog despotizma. Kad golu ženu nećete vidjeti ni na TV-u!
  I naravno pokušalo se pokazati: život je postao slobodniji, život je postao zabavniji!
  Medvedev je također snizio cijene alkohola i dopustio reklamiranje piva na televiziji. Zapravo, zašto ići predaleko.
  Ali na Kavkazu je izbijao rat. Nakon odlaska Putina, planinari su počeli tražiti još više privilegija i prava. A ambicije su im samo rasle. Štoviše, Turska je počela vršiti aktivniji pritisak na Kavkaz, njihove ambicije su rasle, pogotovo jer je u Siriji Erdogan prema njegovom mišljenju dobio premalo. Situaciju je pogoršao pad cijena nafte, a posljedično i plina. Upravo je Venezuela povećala proizvodnju nakon svrgavanja Madurovog režima . SAD i Iran konačno su se pomirili, a u Libiji je uspostavljena jedinstvena vlast.
  Pad cijena nafte srušio je rusku rublju, potaknuo inflaciju i obezvrijedio povećanja plaća i mirovina.
  A sve veća aktivnost militanata na Kavkazu igrala je protiv Medvedeva.
  Rekli su da nije mogao sačuvati Putinovu ostavštinu. I što općenito, kao što se često događa: superzvijezda si je postavio slabog nasljednika.
  I SAD i arapske zemlje, pa čak i Iran raspirivali su separatizam na Kavkazu. No pojavila su se neslaganja među snagama sigurnosti. Neki su i dalje htjeli vidjeti Putinova dugogodišnjeg partnera, Medvedeva, kao predsjednika! A drugi su namjeravali staviti mnogo popularnijeg Sergeja Šojgua.
  Ali potonje nisu podržali oligarsi i industrijalci. Smatrali su ga previše ljevičarskim, a milijarderi su bili umorni od diktature jedne osobe. Svi su željeli liberala na prijestolju i pomirenje sa Zapadom. Medvedev je, čekajući da završi razdoblje registracije predsjedničkih kandidata, smijenio Shoigua. Što je izazvalo nemire u vojsci.
  . POGLAVLJE br. 2.
  Tada je Medvedev Šojguu dodijelio dugo obećani čin maršala i dao mu mjesto počasnog potpredsjednika vlade. Također populistički potez. No, u svakom slučaju, predizborna situacija nije išla na ruku v.d.
  Zelenski je mlađi, uspješniji, elokventniji, poentira. Čak i kad je registrirana, više od dvjesto predsjedničkih kandidata zadržalo je neosporno vodstvo. Ali Medvedev se još morao boriti za drugo mjesto. Neočekivano, Alla Pugacheva postala mu je konkurentica za plasman u drugi krug. Ostarjela primadona, koja dugo nije nastupala i nije bila osobito zainteresirana za PR, odjednom je skočila na ljestvici.
  Možda je to bila reakcija na dosadne političare. Žirinovski i Zjuganov su, naprotiv, oštro pali u gledanosti. Narod je užasno umoran od oba ova političara. Štoviše, na njihovom izbornom polju pojavili su se mlađi i originalniji lideri.
  Posebno je dodao Demushkin , koji je dobio sliku mučenika u zatvoru. Suraikin još uvijek nije mogao dobiti rejting, ali drugi član njegove družine, Sergej Kovaljov, najbolji ruski profesionalni boksač, također je počeo skupljati bodove.
  Općenito, Sergej Kovalev se pokazao kao zanimljiv tip. Kandidirao se za mjesto gradonačelnika Moskve i, neočekivano za sve, postao drugi. Pridružio se Ruskoj komunističkoj partiji. I također je počeo popravljati svoj rejting.
  Treba napomenuti da je Sergey Kovalev vrlo sjajan boksač - najbolji među Rusima, čak je nadmašio Kostyu Tszyu.
  Sergej Kovaljov je tako terminator i opasno je blizu Medvedeva.
  Istina, većina ruskih anketnih servisa ima ocjene i... O. predsjednik je bio precijenjen. Ali promocija je bila temeljita. Međutim, Medvedev nije imao previše sreće. Nakon Putina, nekako je bogatstvo postalo škrtije. Cijene nafte nastavile su padati, pao je i tečaj rublje, a cijene su ubrzano rasle. Kavkaz je gorio sve aktivnije. Čak su se i Kadirovljevi ljudi počeli boriti na strani militanata. Ovakva je situacija. A onda su talibani napali ruske trupe na granici s Tadžikistanom.
  I kako se pokazalo, ruske trupe nisu bile spremne. Medvedev se opet namjestio. Osim toga, otkriven je skandal s krađama u Ministarstvu obrane i Ministarstvu financija . Pala je sjena na Medvedevljeve dugogodišnje prijatelje. Pojavile su se i sumnje tko je Rusiji ukrao stotine milijardi dolara. Također i sumnje. I mediji su postali drski...
  Zelenski je predizbornu kampanju vodio mirno, profesionalno, kao predstavu. Žirinovski je, kao i uvijek, više radio za vlasti nego za sebe. Zyuganov je izviždan i gađan pokvarenim jajima. Pa opet incidenti...
  Naravno, Ksenia Sobchak je sudjelovala na izborima, a nije mogla a da ne izbaci koniku. Uzela ju je i bacila tortu Žirinovskom u lice. I privukla je pažnju. Dogodilo se i prilično epski.
  Na izborima je sudjelovao i Alexander Povetkin. Ruski boksač nakon poraza od Joshue dugo se nije mogao vratiti, potom je imao nekoliko borbi sa prolaznim protivnicima, au jednoj ozbiljnijoj se slomio. Nakon što je završio karijeru, ušao je u politiku i počeo stvarati nacionalističku stranku.
  Za sada bez većeg uspjeha.
  Povetkin je, međutim, udario protivnika šakom u lice tijekom televizijske debate. Istakao se i to mu je malo podiglo rejting.
  Općenito, izbori su bili histerični.
  Vodili su televizijske debate: dali su trideset sekundi da odgovore, pa je došlo do svađe. Zabave, tučnjave, skandali. Čitava farsa.
  Medvedev je besramno napredovao , ali njegov rejting praktički nije rastao. Izlazak u drugi krug još je pod znakom pitanja.
  Zelenski je bio ispred s velikom razlikom. I nije ni čudo! U pet godina Vladimir je uspio prekinuti nezaposlenost i obnoviti sve pogone i tvornice te izgraditi nove.
  Jedno od postignuća Zelenskog bio je razvoj poljoprivrede i alternativnih izvora energije.
  U Ukrajini su se posebno pojavile elektrane koje rade i pune se iz atmosferskih razlika u tlaku. Kao i geotermalne elektrane. I mnogo više. Uključujući korištenje energije ionosfere. Dogodilo se da je znanost krenula protiv nafte i plina.
  Prava senzacija bila je pojava u Ukrajini tvornice koja proizvodi sintetičku hranu i isporučuje je u Kinu. I Rusija je smanjila izvoz hrane.
  Nominiranih je bilo i među Ukrajincima. Konkretno, Vladimir Kličko. Slavni boksač imao je tešku karijeru. Vratio se u ring: porazio Charra i Tysona bijes . Ali treći revanš protiv Joshue , opet je izgubio, ali je zaradio mnogo novca. I najavio konačno povlačenje iz boksa.
  Ali onda se opet vratio. Borio se u Kijevu s Gassijevim i pobijedio. Nakon toga je imao još jednu borbu i osvojio naslov redovitog svjetskog prvaka - konačno oborivši i Foremanov rekord i rekord Joea Louisa. Nakon čega je objavio svoju nominaciju za predsjednika ujedinjene Rusije i Ukrajine. I mora se reći da je Vladimir Kličko među Ukrajincima drugi iza samog Zelenskog. I usprkos svojim poznim godinama u boksu, Vladimir Kličko je već tijekom predizborne kampanje proveo obaveznu obranu protiv boksača koji je bio dvadeset godina mlađi od njega. I opet je pobijedio nokautom.
  Nakon toga je rejting Vladimira Klička skočio, a on se približio Medvedevu i dobio šanse za drugi krug.
  Općenito, ovi su izbori imali jednog neprikosnovenog favorita: Zelenskog, a za drugo mjesto vodila se vrlo tijesna borba. Alla Pugacheva, koja je nakratko nadmašila Medvedeva u borbi za drugo mjesto, počela se povlačiti. U principu, nije bila obasjana ničim svijetlim. A na drugo mjesto stigao je Vladimir Kličko. Ali njegovo biračko tijelo nije baš stabilno. U ringu se borio i Sergej Kovalev, koji je nakon tri poraza uspio otići i pokupiti sva četiri pojasa u poluteškoj kategoriji, te ponovno osvojio naslov prvaka.
  I opet mu je skočio rejting. Mogao bi i do drugog kruga. Ostali ukrajinski boksači: Usik i Lomachenko podržali su Zelenskog, a predsjednici se nisu miješali. Iako oboje još nisu završili karijeru. Zašto bi završili? Usik je pobijedio Joshuu na bodove i postao neprikosnoveni svjetski prvak u teškoj kategoriji. Lomachenko luta iz jedne u drugu težinsku kategoriju, a plaća mu se tako velikim honorarima da nerado završava karijeru.
  I u SAD-u je predizborna kampanja. Donald odlazi nakon dva mandata, a nije baš dovoljno zdrav da se kandidira za treći. Mladi momci se kandidiraju za predsjednika. Iz redova demokrata, vrlo lijepa guvernerica od trideset i devet godina - vjerojatno najmlađa dama među predsjedničkim kandidatima. I od republikanaca, od mladih generala-heroja rata protiv Irana.
  Generacija političara u Sjedinjenim Državama se promijenila.
  U Rusiji je Putin možda mogao poraziti Zelenskog, ali očito je izgorio na poslu. Prenapon je uzeo danak! Ono što je želio bilo je precijeniti svoju snagu i ne vjerovati svojoj okolini. Ili su možda i njega otrovali. Nakon što je Nazarbajev otišao, u ZND-u je započeo novi val demokratizacije. Kazahstan je postao parlamentarna republika. U Bjelorusiji je Lukašenko nekako sumnjivo nestao. I predsjednik je također postao figura.
  Došao je još jedan val. U Turskoj se parlament već digao protiv Erdogana . Visak se okrenuo u drugom smjeru.
  Zelenski je doista promijenio ustav u korist više autokracije, ali na zapadu ga doživljavaju kao svog! Da, i referendumi se održavaju stalno. A tu je prava sloboda govora.
  U svakom slučaju, Zelenski nema posebnih problema s pobjedom u drugom krugu. Najvjerojatnije će Medvedev doći do drugog kruga - administrativni resursi mogu biti nadvladani niskom popularnošću i ne baš uspješnom vladavinom. Mnogi su primijetili sličnosti s izborima u Ukrajini - mnogo predsjedničkih kandidata, vodstvo Zelenskog, nizak rejting vlade i visok anti-rejting .
  Je li Zelenski mogao poraziti Putina još je pitanje, ali Medvedev očito nije bio dorastao ulozi vođe nacije. A demokracija je ovdje igrala protiv vlasti.
  Medvedev se zapravo nije mogao pripremiti za borbu. Karakter mu nije isti. Nije pravi borac!
  Ali problem svih autokracija je taj što nasljednici nisu baš dobri! Obično bi diktator na njegovo mjesto postavio slabića da ga ne sruši! Na primjer, Nazarbajevljev nasljednik imao je ograničenu moć. I ne smeta mu - mekog je tijela!
  Ali Vladimir Zelenski je, u svakom slučaju, došao na vlast iz opozicije i nije slabić.
  Mora se reći da su i Putina smatrali mekušcem i slabićem, zbog čega su i postavljeni za predsjednika, nakon glasnog Jeljcina. Ali kako se pokazalo, u tihoj močvari ima đavola!
  A onda se pokazalo da močvara ipak nije tako tiha. Ali Medvedev, čini se, nije vuk u janjećoj koži, nego doista prirodna ovca. I ne može smoći snage.
  Žirinovski je vrijeđao Zelenskog nepristojnim riječima i kažnjen je. Nekoliko desetaka predsjedničkih kandidata povuklo se u korist Medvedeva, ali to nije donijelo gotovo ništa. Od poznatih osoba koje su glumile tu je boksač Denis Lebedev. On je zapravo napredovao čisto tehnički. Bilo je tu i gospodarstvenika i manjih kulturnjaka. Od pisaca samo je Sergej Lukjanenko glumio u korist Medvedeva. Ostali su se željeli promovirati . I svi su vjerovali u sreću.
  Medvedev je prilično porastao. Ali postojala je nada da će vojska, zatvor i policija glasati kako je naređeno. Plus tu je i potkupljivanje birača. I naravno prijevremeno glasovanje. I ovdje su svi izgledi za uspjeh.
  Da, upravo je to potaknulo pojačanu aktivnost vlasti. Dajte prijevremeno glasanje. I tu, naravno, ima krivotvorenja. I želja da se glasa srcem.
  Za razliku od izbora 1996., Medvedev nije uspio povećati svoj rejting. Jeljcin je, moram reći, imao i sreće. Konkretno, Dzhokhar Dudayev je umro slučajno. Kakva ga je muha ujela, nije poduzeo uobičajene mjere opreza tijekom poziva. Uostalom, da se to dogodilo malo ranije, ne bi imali vremena za štrajk. A malo kasnije, samo bi antena bila pokrivena, a sam Dzhokhar bi bio na sigurnoj udaljenosti. To je takva sreća u ratu i za propagandu.
  I sada ne možete dokrajčiti Dudajeva. A nema Radujeva koji je tako glupo uhvaćen uoči ruskih predsjedničkih izbora. Ali Dudajev mlađi ne želi umrijeti tijekom izbora. I uopće, očito se prekida trijumvirat nasljednika: Jeljcin, Putin, Medvedev...
  Pokušaji podmićivanja glasača procurili su u javnost i izazvali daljnji skandal. Patrijarh nije podržao nikoga, obrazlažući: Božje je Božje, a ćesarovo je ćesarevo . Općenito, pod Jeljcinom je nekako lakše ispalo. I iz nekog razloga Pravoslavna crkva stala je na stranu Jeljcina, koji je izgledao potpuno beznadno. I industrijski krugovi.
  A onda su ruski oligarsi počeli koketirati sa Zelenskim. Očigledno je nemoguće odgojiti Medvedeva.
  I raspoloženje u medijima počelo se mijenjati. Zelenskog su sve više hvalili. Žirinovski je već počeo govoriti da je njegov imenjak zapravo dijamantni čovjek.
  Medvedev je ponovno udvostručio plaće i mirovine. Ali rubalja je konačno propala. I počela je inflacija. Povećane su i tarife.
  Čak je morao tražiti i kredit od MMF-a. A nafta i plin su sve jeftiniji.
  Iran, Venezuela, Libija, Saudijska Arabija povećavaju izvoz. I u SAD-u je uvedena nova metoda vađenja škriljevca. Troškovi su naglo pali.
  A tu je i gospodarski pad i nemiri u Kini. Pa, jasno je - umoran sam od dominacije Komunističke partije. A Kinezi žele slobodu i višestranačje!
  Došlo je do male promjene na vlasti u Indiji. Dogodio se pokušaj državnog udara i uspostave diktature.
  Konfrontacija na Kavkazu je naglo porasla. Nemiri su počeli i u Sibiru. Osobito su ojačali separatisti.
  U Britaniji je na izborima pobijedila stranka: "Renesansa", međutim, u koaliciji s laburistima. Kraljica Elizabeta je još živa, ali je obećala da će se umiroviti na svoju stotu obljetnicu, nakon čega će se održati referendum za ukidanje monarhije. I utemeljiteljsko mjesto predsjednika Britanije.
  Francuska je nelagodna. Umjesto Macrona pobijedila je Mary Lipen , te se pokušala uspostaviti diktatura. Ali ni sami Francuzi ne znaju što hoće, organizirali su novi Majdan. Da, bez presedana u razmjerima. I Mary je bila prisiljena odustati od radikalnih planova da protjera Arape i druge. Tada je, još gore, Vrhovni sud poništio predsjedničke izbore, a Mary je uhićena.
  I u Francuskoj su najavljeni prijevremeni izbori. Odnosno, kao i uvijek, posvuda je nered.
  U Bjelorusiji su, nakon što im je dosta Lukašenkove tiranije, održali referendum i potpuno ukinuli mjesto predsjednika. Republika je postala parlamentarna, a novi premijer je rekao da bi moglo doći do pripajanja Rusiji. Ali nakon predsjedničkih izbora tamo. Zelenski je vrlo popularan u Bjelorusiji.
  U Kazahstanu su odnosi između predsjednika i parlamenta postali zategnuti. Postojala je prijetnja opozivom. No, brzo su se dogovorili, ali je moć šefa države dodatno ograničena.
  Medvedev je postajao sve nervozniji. Bližili su se izbori, a rejting Zelenskog bio je nekoliko puta veći. Istina, ne pobjeđuje u prvom krugu, ali u svakom slučaju Medvedev odustaje. Postoji samo kalkulacija prevariti ili nokautirati.
  Održao se tajni sabor. Okupili se ruski milijarderi.
  Medvedev je izravno izjavio:
  - Želite li da ukrajinski stranac dobije ogromnu moć predsjednika carstva?
  Deribasco je logično primijetio:
  - Htjeli mi to ili ne, sa svakom vladom moramo izaći na kraj! Zelenski nije komunist, i... Ovo nije Zjuganov, koji nam nikako nije odgovarao!
  Medvedev je suho rekao:
  - U Ukrajini, porez na dohodak je puno veći nego u Rusiji!
  Roman Abramovič se nasmijao i primijetio:
  - Tko zna i broji naše prihode! Osim toga, tamo su nedavno snižene i gotovo jednake našima!
  Prohorov je sa smiješkom odgovorio:
  - Vlasti se mijenjaju. Mi ostajemo! Što možete preporučiti?
  Medvedev je graknuo od bijesa:
  - Ne vjerujem da je Jeljcin pobijedio pošteno!
  Deribasco je hladno odgovorio:
  - Da Jeljcinov suparnik nije bio Zjuganov, Borik stvarno ne bi imao šanse. Ali ljudi su se ipak predobro sjećali "čari" komunističke vlasti. Naime: prazne police, kartice, kuponi, posjetnice, dugi redovi, plaća od pet dolara mjesečno. Naravno, nitko se nije želio vratiti u ova paklena vremena. Štoviše, izgubiti spektakl, i političke emisije, kao i filmove sa seksom, i još mnogo toga. Narod je želio slobodu. I nisu glasali za Jeljcina, nego protiv Strašila Zjuganova. Ali Zelenski neće plašiti narod. Za razliku od Putina, on neće zatvoriti program "Lutka" i neće stavljati ljude na karte. Godina devedeset šesta ne može se ponoviti. Jeljcin je ukrao pet-šest posto, ali je pobijedio s trinaest razlike! Dakle, gotovo pošteno!
  A Zelensky vodi s takvim vodstvom da ga nećete moći pobijediti !
  Medvedev je viknuo:
  - Bacili su me! Složili smo se!
  Roman Abramov je primijetio:
  - Makar će nam sankcije skinuti! A ti si Medo... Već si zaradio mirovinu!
  Medvedev je prosiktao:
  - Trebao bi gorjeti u paklu!
  Prohorov je logično primijetio:
  - Nema pakla! Za skupljanje novca postoji samo strašilo!
  Medvedev je zbunjeno upitao:
  - Da? Što ako Boga nema?
  Prohorov se nasmiješio i odgovorio:
  -Koji Bog? Predstavljaju ga drugačije!
  Roman Abramovič je predložio:
  - Možda napraviti novu vjeru! Tko je bogat, toga Bog voli! Tko je najbogatiji, toga najviše voli Svevišnji!
  Medvedev je kimnuo glavom:
  - Logično! Ali što će narod reći?
  Roman Abramovič se nasmijao:
  - Ljudi se mogu obrazovati!
  Medvedev je progunđao:
  - Nadam se da ćemo ostati prijatelji!
  Nakon čega je napustio dvoranu...
  Kaleidoskop događaja nastavio je bjesnjeti svijetom. U ring se vratio i Vitalij Kličko koji se borio na stadionu u Kijevu. Borio se protiv Michaela Tysona. Dva starca, vrlo poznata i popularna. Pa skupili su dosta novca. Michael Tyson je, naravno, pristao na borbu, jer je bio gotovo prosjak.
  Pa makar ga Vitalij Kličko, koji je bio mlađi i što je najvažnije u puno boljoj formi, doslovce pobijedio. Vladimir Kličko rekao je da i dalje želi osvojiti naslov apsolutnog svjetskog prvaka i boriti se s Usikom. Nakon čega će oboriti sve rekorde, postati najstariji apsolutni svjetski prvak... I može se smiriti. Što bi još trebao pobijediti? Joe Louis je već pobijeđen, Foreman je već pobijeđen, a osvojio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji četiri puta .
  Vitalij Kličko je od borbe zaradio mnogo novca, dopunio svoju riznicu i slavu, te je imao relativno laku borbu.
  Zelenski je odlikovao Vitalija Klička Zlatnim ordenom Ilje Muromca. I time je zaradio dodatne simpatije.
  U svijetu politike boksači su općenito postali popularni. Floyd Maweiser je postao kandidat za predsjednika SAD-a. Formalno neovisna. I to s pristojnom ocjenom. A što je s milijarderom, i nepobjedivim boksačem, i crncem. Zašto ne natjecatelj?
  Floyd Maweiser je podržao predsjednika Zelenskog na izborima i obećao prijateljstvo.
  Nekoliko Floyda je željelo revanš s Paquiom , a za to su prikupili mnogo novca.
  Medvedev je očito gubio tlo pod nogama. Kako bi stvorio malu šokantnu vrijednost, imenovao je Anatolija Kašpirovskog za ministra zdravstva u rangu zamjenika premijera. Što je, naravno, jak potez, ali nedovoljno. Inače, Anatolij Kašpirovski postao je najstariji ministar i potpredsjednik vlade u cijeloj povijesti Rusije. Da, rekorder! Dmitrij Medvedev također je engleskoj kraljici dodijelio Orden svetog Andrije Prvozvanog, a Šojguu je čak uručio zvijezdu heroja. I Gorbačovu je oduzeo najviši orden. Što, općenito, i nije tako lijepo.
  Također je uzeo i vratio Beriji čin maršala. Možda da privuče
  na svoju stranu staljinista. A Boris Njemcov posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u domovini prvog stupnja. Nadalje, preimenovao je Volgograd svojim dekretom u Staljingrad. Također koketiranje sa staljinistima . Ali i kod liberala. Novodvorskoj posthumno odlikovan titulom Heroja Rusije i... Staljina!
  Posthumno je Medvedev odlikovao i Jurija Gagarina Ordenom svetog Andrije Prvozvanog. I vratio je Orden pobjede Leonidu Ilji Brežnjevu. Neočekivano, Medvedev je Gariju Kasparovu uručio zlatnu zvijezdu heroja Rusije.
  Također koketiranje s liberalima. I s komunistima. I vaše i naše.
  Medvedev je papi Franji Prvom uručio i Orden svetog Andrije Prvozvanog.
  Također vrlo velikodušni darovi "velikog vladara"! Osim toga, Medvedev je neočekivano ponovno spustio dobnu granicu za odlazak u mirovinu za muškarce i žene na pedeset pet godina. Što se pokazalo senzacijom. I opet je povećao mirovine.
  Što možete učiniti uoči izbora?
  Osim toga, vršitelj dužnosti predsjednika dodijelio je Vladimiru Žirinovskom čin general-pukovnika. Kao, za vjernu službu, uzmite ga s gospodarevog ramena. A za ministra vanjskih poslova, umjesto starog i na Zapadu nevoljenog Lavrova, neočekivano je imenovan njegov sin Igor Lebedev .
  Medvedev je također ponudio Demuškinu mjesto šefa Ministarstva unutarnjih poslova, ali je autoritativni nacionalist to odbio. Od novih imenovanja senzacijom je postalo imenovanje Ksenije Sobčak za ministricu kulture. Ona je, vidjevši da joj je rejting jako mali, pristala. No, tražila je i mjesto potpredsjednice Vlade. Medvedev je pristao na to.
  Yavlinsky je također sudjelovao na izborima, ali se potpuno razbolio i povukao iz zdravstvenih razloga.
  Vršitelj dužnosti predsjednika dodijelio mu je i zvijezdu Heroja Rusije.
  Mihail Kasjanov dobio je Orden za zasluge za domovinu prve klase i položaj počasnog ekonomskog savjetnika. Zašto se povukao u korist Medvedeva. Ali ovo je vrlo mali djelić postotka.
  Sergeju Kovalevu ponuđeno je mjesto ministra sporta, ali njemu se to nije učinilo dovoljnim.
  Došlo je do sukoba s predsjednikom Ustavnog suda. Zorkin je konačno otišao. Ali kome da dam takav post? Po mogućnosti za ženu! I ponudili su ga Alli Pugachevoj.
  No poznata pjevačica je to odbila, navodeći da to nije za nju. Medvedev joj je ipak uručio zvijezdu Heroja Rusije. Iako je Alla odbila djelovati u njegovu korist.
  Ali tko će biti predsjednik Ustavnog suda? Položaj je zapeo. Odbio je i Šojgu - ne njegov profil!
  Neočekivano, Dima Bilan se složio. Iako, naravno, nije činjenica da je ovo njegov profil! I naravno, biti pjevač isplativije je i puno zabavnije nego biti predsjednik Ustavnog suda.
  Medvedev se, u svakom slučaju, brzo uhvatio za to i dodijelio zvijezdu Heroju Rusije.
  Dima Bilan je, međutim, rekao da je to samo šala. No, uz opće odobravanje, Lyudmila Putina imenovana je predsjednicom Ustavnog suda. Bio je to snažan potez, s obzirom na Putinovu popularnost u Rusiji, ali je već bio pomalo zakašnjeo i nije mogao spasiti Medvedeva.
  Iako su uloženi titanski napori. Ali cijene su rasle, tečaj rublje je padao, talibani su napredovali u Tadžikistanu, a glasače nije bilo čime uvjeriti.
  Gennady Zyuganov je u posljednjem trenutku imenovan prvim potpredsjednikom vlade zaduženim za socijalni blok. Ali ovo je već oblog za mrtve.
  A sam Zjuganov već je potpuno izgubio biračko tijelo.
  Degtyarev je imenovan glavnim tužiteljem uoči glasovanja. Također predsjednički kandidat iz Liberalno demokratske stranke.
  Medvedev se pokrenuo i tražio nove načine. Jedan od spektakularnih izbornih poteza bilo je uručenje posebne zlatne medalje Žukovljevog imena svim veteranima Velikog domovinskog rata. I milijun ruskih rubalja k tome. Ali ostalo je vrlo malo veterana Velikog Domovinskog rata.
  Medvedev je Tereškovoj dodijelio i Orden svetog Andrije Prvozvanog. Dok postoji prilika, zašto je ne nagraditi? Dakle, Anatolij Karpov može biti heroj Rusije. On je odličan šahist! I Aljehin, i Botvinik, i Tal i Spaski, Tigran - posthumno će uručiti nagrade - uopće nije loše!
  Zvijezde heroja Rusije - to je cool!
  Lijepo je nagrađivati i dijeliti medalje. A ako uspostavimo i red po Putinu. Postoje četiri razine: četvrta - brončana, treća - srebrna, druga - zlatna, prva - zlatna s dijamantima!
  To je ono što je Medvedev izumitelj.
  Međutim, ni to nije dovoljno. Zelenski također uspostavlja nove poretke. Red, na primjer, Tarasa Ševčenka. Ili Taras Buljba! Ili Gogolja! Zašto gubiti vrijeme na sitnice? I Red nazvan po Kozhedubu! Ovo je snažan potez Zelenskog da se dodvori lijevim snagama. Općenito, naravno, Zelensky nije komunist, pa čak ni ljevičar. Tako da bi mogao imati problema. Ali komunisti u Rusiji nisu imali vođu.
  I također, Andrej Navalni? Nekako su ga svi zaboravili. Zar se stvarno niste kandidirali za predsjednika? Ali Andrej Navalni već dugo radi u timu Zelenskog i već je učinio mnogo u borbi protiv korupcije u Ukrajini.
  Dakle, nitko još nije umro! A u tijeku je proces spajanja dva bratska naroda i opći izbor vođe nacije.
  I Andrej Navaljni će oprati Zelenskog... Kao i obično, gori.
  I djeluje energično s mahnitim intenzitetom.
  I pritom vrlo suptilno, da ne preplaši birače. Uopće nije u Trumpovom stilu.
  A u svijetu dolaze nova vremena - sigurnija i mirnija. U Saudijskoj Arabiji počinju demokratske i sekularne reforme, a vjerski ekstremizam općenito slabi. Doista, mnogi mogu čitati proturječnosti između Kur'ana i znanosti na internetu i pitati se: zašto to rade? Koji su razlozi da se Kuran i Biblija smatraju Božjom riječi?
  Kad ljudi počnu razmišljati i postavljati pitanja, više nisu tako brzopleti. Zapravo, zašto nastaje stoljeće? Više kao strah od smrti! I tako se malo ljudi boji umrijeti dok se ne razboli!
  Uoči izbora Medvedev je povećao naknade za bolovanja i naknade za osobe s invaliditetom. Povećana je i proizvodnja tenkova...
  Medvedev je, kako bi se pokazao kao domoljub, značajno podigao ljestvicu vojnih izdataka. Tenk Bear, najteži među čudovištima, težak više od stotinu tona i s nuklearnim reaktorom umjesto motora, pušten je u masovnu proizvodnju.
  Projekt Medvjed razvijen je pod Putinom, po njegovom osobnom nalogu. Ideja je bila stvoriti čudovišni tenk za zastrašivanje. Pokazalo se da je vozilo vrlo teško i skupo, s višeslojnim oklopom i dva raketna bacača u službi.
  Posebnost automobila bila je njegova brzina veća od sto kilometara na sat, težina od sto pedeset tona i ogromna rezerva snage zahvaljujući nuklearnom reaktoru.
  Istina, tijekom trčanja dogodio se još jedan nesretan incident - gusjenica je pukla. I opet se dojam pokazao pokvarenim. Medvedeva su doslovno ismijali.
  A onda se dogodila još jedna epizoda s vd predsjednikom - ne možete zamisliti namjerno. Kada je Medvedev pokušao srušiti stablo pred drvosječama, ono je palo ravno na svečani stol s hranom. Dakle, nesretni privremeni šef Rusije opet se osramotio.
  Da, Medvedev stvarno nije imao sreće. Takva je sreća hirovita: jednoga nagradi, drugoga uvrijedi. Je li Nikola II stvarno bio tako loš, na primjer, ali su ga više sile stvarno uvrijedile. Dakle, Medvedev, općenito, pametna osoba, doslovno se izvukao sa svime.
  Pokušaji da se nešto učini nailazili su na otpor i tvrdoglavost.
  Medvedev kao da se trzao u tavi. A onda su se pojavili drugi problemi. V.d.premijer je također bio upleten u korupcijski skandal.
  I ovdje, naravno, nije moglo bez Andreja Navaljnog. Ovaj tip će se uvijek uklopiti!
  Dobio sam tako razorne inkriminirajuće dokaze o Medvedevu i njegovoj pratnji - skandal se pokazao nevjerojatnim. Ukratko, i Navalni i oni koji su pali pod njegovim razornim udarom postali su slavni.
  A Medvedev se morao opravdavati i brisati pljuvačku. I sve se izlilo na njega. Nisu izbori, samo užas.
  Na dan glasanja Medvedev je stigao pod stražom. Bilo je jasno da je mrk i nesiguran. Ruke su mi se tresle kad sam uzeo glasački listić. Svojom posljednjom naredbom vd predsjednika je utrostručio plaće vojsci i policiji. I to pet puta veću mirovinu!
  Anastasia Orlova pak se duhovito našalila s kandidatom za ulogu diktatora:
  - Teško je sjediti na bajonetima! Ovdje stavlja jastuk za novac!
  Poslije ju je djevojka terminator uzela i pokazala golim nožnim prstima.
  Anastasia je, naravno, djevojka koja svoje riječi neće staviti u džep. Duhovit, snažan, cool, karizmatičan .
  I toliko se muškaraca zaljubilo u nju. Štoviše, Anastasia je vrlo temperamentna plavuša i ne ide u krevet a da ne izabere novog muškarca za noć. Naravno, bira zgodnije, atletski građene, mišićave muškarce, ponekad i vrlo mlade. Ali definitivno drugačije. Očito da se napuni energijom. I nitko ne smatra ovog strašnog ratnika kurvom.
  Naprotiv, za tako snažnu i mišićavu ženu to se čini vrlo cool.
  I Anastasia je glasala, golim prstima svojih gracioznih stopala uzela listić, a ovo je čitava rola, kojoj je teško pronaći prezime, i stavila ga za sebe bez suvišnih predrasuda. Pa jasno je za koga!
  Nakon čega je golim nožnim prstima pokazala svoju krupnu figuru!
  Vladimir Zelenski je došao na glasanje biciklom. Skakao je i vrtio se. Kao i uvijek, borben je i temperamentan. Pravi Napoleon Bonaparte.
  I naravno, glasovao sam žustro, očekivano.
  Vladimir Kličko nikada nije odustao od izbora. A glasao je i za sebe i stiskao šakom Medvedeva.
  Nikolaj Valuev je u posljednjem trenutku od Medvedeva dobio zvijezdu heroja Rusije i mjesto ministra unutarnjih poslova. Jedva sam to uspio snimiti. Iako je odbio reći za koga je glasao.
  Mnogi su glasali ovdje: Alla Pugacheva i Suraikin ...
  Žirinovski, naravno, nije mogao ne ostaviti traga. Uzeo ga je i pocijepao portret Vladimira Zelenskog na samom biračkom mjestu i obećao da će ga sigurno strijeljati kada dođe na vlast.
  Dima Bilan pjevao je tijekom glasovanja:
  - Sve je nemoguće, znam sigurno! Bilan će biti izabran, on je neporočan vitez!
  Zatim su se pojavile druge zvijezde.
  Gari Kasparov je rekao da se vlast mijenja, da će Medvedev otići i da će s njim Putinova era konačno završiti.
  Istodobno, bivši svjetski prvak rekao je kako nije protiv nastavka šahovske karijere. I oboriti Steinitzov dobni rekord . I da će Rusija uskoro dobiti dostojnog i demokratskog vođu, a doba careva konačno će postati prošlost.
  I da je Gari Kasparov izmislio vlastiti šah, koji će uskoro postati popularan u cijelom svijetu.
  I demonstrirao ploču od sto ćelija . U njemu su se pojavile nove figure. Po dva šaljivdžija: uz kralja i kraljicu. Štoviše, šaljivdžija hoda kao kraljica, ali udara isključivo kao vitez. I dva strijelca na rubu umjesto pješaka. Strijelci se kreću kao pijuni, ali pucaju dijagonalno preko dva cijela polja. Istina, budući da su na samom rubu ploče, vrijednost im je donekle smanjena. Ali također se mogu pretvoriti u bilo koji oblik.
  Šah Garija Kasparova nedvojbeno je privukao pozornost ljudi i novinara.
  Navalni je obećao da će Kasparov sigurno postati ministar.
  Glasao je i Anatolij Karpov. Ali on je već stari bivši prvak, pa je obećao samo savjetovati. I rekao je da, najvjerojatnije, dolaze velike promjene. A što će biti bolje sutra nego jučer!
  Medvedev je već na dan izbora najavio da se trajanje minimalnog godišnjeg odmora u Rusiji povećava na trideset radnih dana, a da će sve žene koje rode desetero i više djece od njega dobiti nagradu: zvijezdu Heroja Rusije Federacija.
  Novi populistički potez, moram reći dosta jak. Ali prekasno je. Pogotovo na dan izbora jasno je da je to samo posao za javnost.
  Medvedev je očito gubio tlo pod nogama... Njegova trajna moć bila je jako umorna od svega.
  Narod je želio iskočiti iz Putinove kolotečine, a žeđ za promjenama bila je sazrela. Osim toga, Medvedevljeva očita nesposobnost da bude jaka osobnost pokazala se očitom.
  Zelenski je, skupljajući bodove i djelujući bez nepotrebnog populizma i obećanja, samouvjereno krenuo naprijed.
  Ove ankete na izlazu govorile su da je on izraziti favorit. No, hoće li Medvedev proći u drugi krug, još je pitanje! Za sada bi ga za ovo mjesto mogli osporiti Vladimir Kličko i Sergej Kovaljov, kao i Grudinin .
  Zjuganov je glasao posljednji. Stari, bolesni, bivši predsjednik Komunističke partije Ruske Federacije prekrižio je Grudin i uzdahnuo. Da, nije lako breme postati prvi potpredsjednik ruske vlade s gotovo osamdeset godina. Treba li mu?
  A Zjuganov je, teško dišući, graknuo:
  Ići ćemo opet u bitku
  Za moć Sovjeta...
  I kao jedan ćemo umrijeti -
  U borbi za to!
  I oteturao je iz kabine. Ne, on će uskoro dati ostavku.
  Vrijeme se bližilo, a počeli su stizati i prvi podaci o predsjedničkim izborima. Rusija je bila na pragu velikih promjena. Skupovi i zahtjevi za savezništvom s Rusijom održavali su se i u Bjelorusiji. Sve je postajalo sve žešće i uzbudljivije.
  Odaziv na ruske predsjedničke izbore dosegao je rekordnu izlaznost u povijesti alternativnih izbora, gotovo devedeset posto.
  A upravo su objavili da su glasačke kutije otvorene i da je počelo prebrojavanje glasova s Dalekog istoka.
  . POGLAVLJE br. 3.
  Rezultati prvog kruga počeli su pristizati s Dalekog istoka. Kao što su sve ankete govorile, Zelenski je sigurno vodio. Medvedev još nije bio ni drugi. Za drugo mjesto borili su se Grudinin i Vladimir Kličko . Na listi je bilo još dvjestotinjak kandidata pa su raspršili glasove. Međutim, Zelenski je u Sibiru dobio gotovo pedeset posto i čak je mogao računati na pobjedu u prvom krugu.
  Medvedev je u srcu rekao:
  - Htjeli smo najbolje, a glasali iz zabave!
  Zelenski je bio lakonski:
  - Istina je pobijedila!
  Izborni podaci stalno su se mijenjali, ali je prvo mjesto Zelenskog s velikom razlikom ostalo nepromijenjeno. Druga stvar je da su Grudinin i Kličko malo popustili. I Medvedev je počeo dolaziti na drugo mjesto, iako s više od tri puta više od lidera. Vd predsjednika najviše je dobio u Čečeniji, u vojsci, u istražnom zatvoru. Pa jasno je. Pogotovo u istražnom zatvoru. Tamo je teže pratiti prebrojavanje glasova.
  Medvedev je, međutim, oslobodio mnoge zatvorenike i porast nije bio toliko značajan koliko je očekivao.
  No, teškom mukom uspjeli smo proći u drugi krug. Iako je Zelenski ukupno uzeo gotovo četrdeset posto, Medvedev jedva da je skupio trinaest. Štoviše, potkupljivanjem birača i prekršajima. Da, pokazalo se da je Dmitrij Anatoljevič prilično slab. Treći je bio Vladimir Kličko. Kakva mala senzacija, četvrti je Grudinin . Dima Bilan također je neočekivano peti. Sergey Kovalev je bio šesti, iako je njegov rejting bio visok. Žirinovski ovaj put nije ušao ni među prvih deset. Istina, Medvedev mu je odmah dodijelio čin general-pukovnika za vjernu službu i zvijezdu Heroja Rusije.
  Takva utješna nagrada za vašeg vjernog slugu. Nadalje, Dima Bilan dobio je zvijezdu Heroja Rusije i Orden za usluge domovini prvog stupnja.
  Ali Dima je rekao da ipak neće podržati Medvedeva. No, nejasna je i pozicija u vezi sa Zelenskim. Samo je Vladimir Kličko otvoreno pozivao na glasanje u korist Zelenske. Štoviše, ovaj boksač najavio je da će se u Moskvi boriti s olimpijskim pobjednikom 2020. godine. I da mu razlika u godinama ne smeta. Da je Vladimir jači i motiviraniji nego ikad.
  Medvedev je, međutim, dodijelio zvijezdu heroja Rusije i Vladimiru Kličku i Vitaliju Kličku. Kao, on je pošten čovjek. Vi ste braćo puno učinili za boks, pogotovo Vladimir.
  Vitalij je rekao da je najodvratnija stvar u vezi s Maidanom to što zbog njega nije oborio Holmesov rekord. Ali imao je sve šanse!
  I odjednom se Vitalij želio sastati s Gassijevim u Kijevu. Što je izazvalo određenu pometnju. Zašto ne probati?
  Sergey Kovalev također je želio nastaviti karijeru, podsjetivši da je Hoppins i u starijem uzrastu pobjeđivao svjetske prvake i objedinjavao naslove. I da za sada ni Zelesky ni Medvedev ne planiraju raditi u vladi. I želi se boriti.
  Dečki su stvarno imali dovoljno motiva. Od ostalih boksača želju za borbom protiv Kovaleva izrazio je Dima Bivol .
  Medvedev je pregovarao s Grudinom . Obećao mu je zlatne planine. Grudinin nije želio ni manje ni više nego mjesto premijera. Neočekivano, stariji Zjuganov podržao je Medvedeva i pozvao Grudinina da se pridruži timu v.d. No tada je došlo do problema i raskola u redovima komunista. Što se obojici kandidata nije svidjelo.
  Ali Sergej Udalcov izjasnio se u korist Zelenkog . Kažu da između dva zla moramo izabrati koje još nismo znali!
  Nikolaj Valujev predložio je savez između Zelenskog i Medvedeva: Zelenski predsjednik - Medvedev premijer. Što se svidjelo oligarsima! Štoviše, podsjetili su da postoji neizgovorena točka ujedinjenja: da će različite zemlje imati svoje premijere i predsjednike.
  A budući da Zelenski pobjeđuje na predsjedničkim izborima, onda bi predstavnik Rusije trebao postati premijer. Ali Medvedev je još uvijek u drugom krugu.
  Zelenski je, međutim, rekao da da, premijer će biti iz Rusije, ali ne Medvedev! Jer Rusima je dosta njegovog upravljanja. A treba netko ekonomski sposobniji i s uspješnim iskustvom, a ne promašajem kao Medvedev!
  Podaci društvenih istraživanja pokazali su da većina Rusa ne želi vidjeti Medvedeva kao premijera. Točnije, gotovo devedeset posto bilo je protiv.
  Rogozin se neočekivano vratio iz političkog zaborava i počeo se razmatrati kao mogući premijer. Također, mnogi Rusi htjeli su vidjeti Andreja Navaljnog kao svog premijera.
  Tako se kotač povijesti vrtio sve brže.
  U svijetu je, naravno, Zapad podržao Zelenskog, Kina je ostala neutralna. Većina zemalja također je za Zelenskog, koji je važio za demokrata i zapadnjaka. Ali Medvedev je toliko dugo bio Putinov partner. Govorilo se čak i o tandemu dvojice voditelja. I jasno je da Medvedev uopće nije tako bijel i pahuljast kako želi izgledati. I u SAD-u su izbori. Natjecanje između mladog republikanca i mlade demokratske žene. I to je šansa pola-pola. Promjene su moguće i u Kini, lider Xi ima zdravstvenih problema. A čini se da postoji šansa da će ga naslijediti demokratskiji vođa.
  Općenito, kineska oligarhija želi više slobode i demokracije, ali ljudi se ne zabavljaju dovoljno. Kakvi su to izbori kad se njihov ishod unaprijed zna?
  Moda diktature počela je nestajati. Svi su htjeli nešto više od toga da budu zupčanici.
  Zelenski je personificirao nove stvari i promjene, i to uspješne. A u Rusiji je to bilo pozitivno shvaćeno. Ljudi nisu željeli zatvore, logore, opći strah.
  Promijenila se generacija, a svi žele promjene. Čak i na Kubi, gdje je Castrov režim, omražen u narodu, teturao. Pa makar vlast bila pod drugim imenom. U Sjevernoj Koreji također postoji žeđ za promjenom. Štoviše, Korejci su često govorili: monarhija nije za komunizam! I da debeli diktator mora otići!
  Želja za promjenama u svijetu je rasla, a Zelenski je bio u tom valu. I uspješno napredovao!
  I u Sjevernoj Koreji došlo je do protestnih demonstracija. Koje je diktatorski režim strijeljao mitraljezima. Što je postalo još jedan pokazatelj barbarstva koje vlada na kontinentu.
  Trump je rekao da Sjedinjene Države mogu riješiti problem ove diktature silom. I da ih nuklearna bomba neće prestrašiti. Trump je nadalje rekao da Sjedinjene Države već testiraju takvo oružje da nikakva termonuklearna punjenja neće biti opasna.
  Ali Trumpovo vrijeme je istjecalo. I tako je on najstariji od predsjednika. Štoviše, nakon Carterove smrti postao je čak i najstariji među bivšim predsjednicima. Wow! A sreća voli mladost! Da je Trump za protukandidata imao mlađu ženu, teško da bi je uopće porazio!
  Očito zakon karme kaže: sretno mladima! Pa makar se Ronald Reagan pokazao iznimkom od pravila!
  A relativno mladi Gorbačov pokazao se kao promašaj. Čak i ako netko može reći da je Mihail Sergejevič pogriješio? Prvi vladar SSSR-a koji je govorio ljudskim jezikom. I nije bio shvaćen od naroda! Ili možda čak ne narod, nego elita!
  Oh, kakva sreća! Koliko je Vladimir Vladimirovič Putin imao sreće i koliko je postigao?
  A da je Nikolaj II imao malo više sreće - recimo, da je admiral Makarov ostao živ, koliko bi tada Rusija bila velika i moćna. Kina bi postala Žuta Rusija i cijeli svijet bi se savio!
  I tako su sami zauzeli Krim i bili uvučeni u obračun sa cijelim svijetom!
  I Nikola II, kao suptilan diplomat, uspio je pregovarati Carigrad i Malu Aziju od svojih saveznika.
  Pa dobro, sad je fenomenalni Zelensky sve aktivniji. A bliže se drugi izbori.
  U Ukrajini je sve više likovanja i optimizma. Medvedev je naravno predložio televizijsku debatu. Iako ovo nema previše smisla. Položaj vršitelja dužnosti predsjednika Rusije nije baš jak. I nema se čime pohvaliti. Ni u ekonomiji, ni u politici i u ratu. Situacija na Kavkazu se čak pogoršala. I ništa se ne može učiniti. Ne pobjeđuje ni sila ni diplomacija. Odnosi s Medvedevljevim okruženjem postaju sve neprijateljskiji. Cara ovdje više nitko ne shvaća ozbiljno. Iako je kralj još uvijek na prijestolju.
  Oligarsi, općenito, nisu protiv Zelenskog. Samo su sigurnosne snage, odnosno neki od njih, nesretni!
  Medvedev je u tajnosti okupio vijeće sigurnosti. U razgovoru je bilo riječi o tome treba li otkazati drugi krug. Na primjer, je li bilo prekršaja? Naravno da jesu! I tome možete zamjeriti i poništiti rezultate izbora. Zašto bi se tako nešto potvrđivalo preko Vrhovnog suda? Ideja se činila sasvim razumnom.
  Dmitrij Anatoljevič Medvedev prisjetio se da je svojedobno u svibnju 1999. Jeljcin raspravljao o planu vojnog udara i rasturanja Državne dume!
  I zamalo se dogodilo. Istina, ni tada nije bilo jedinstva među snagama sigurnosti. Neki su rekli da je meka opcija bolja: Vrhovni sud odbija proceduru opoziva zbog nepostojanja zakona o smjeni ruskog predsjednika. A dok se ne usvoji ovaj zakon, a to je ustavni zakon, potrebno je sakupiti dvije trećine parlamenta i tri četvrtine Vijeća federacije. I isteći će ovlasti Dume, a time i predsjednik.
  Snage sigurnosti tada su zapravo obećale surađivati s Vrhovnim sudom i riješiti problem mirnim putem. Jeljcin zapravo nije htio ići na vojni udar s dva posto rejtinga i pet srčanih udara. I snaga nije ista, i podrška nije ista. Štoviše, 1993. godine narod je još uvijek imao podršku za taj kurs. A 1999. više je nije bilo. A to se nije moglo dogoditi s takvim rezultatima.
  Dakle, da je proces opoziva prošao, najvjerojatnije bi završio bez pucnjave.
  Medvedev je podnio žalbu Vrhovnom sudu da poništi izbore.
  Ali tada su, naravno, suci počeli prigovarati. Da će se, kažu, izbori i poništiti, ipak morati ponoviti. A šanse Medvedeva će samo postati manje. I započet će narodni nemiri.
  Zato je, kažu, Dmitriju bolje prihvatiti da Zelenski postane predsjednik Rusije. I pokušaj pronaći svoje mjesto.
  Štoviše, mnogi su govorili da ovaj klaun neće uspjeti u Ukrajini. Ali sigurno je upalilo! I ne treba od krtičnjaka raditi tragediju.
  Medvedev je nakon razgovora sa sucima i predstavnicima sigurnosti donio odluku: ipak se ide na izbore. I držite drugu rundu. I tako će to stvarno i uspjeti. Možda se ipak dogodi čudo. Ali ne? Pa neće ga strpati u zatvor.
  Susret milijardera također je izrazio da nisu protiv demokracije. I taj Zelenski nije ljevičar i odgovara im. I dalje, da će konačno biti ukinute sve zapadne sankcije i da će se Rusija konačno vratiti u svjetsku zajednicu.
  Sada preostaje samo jedno: održati televizijsku debatu. Zelenski je pristao, ali samo na stadionu Lužnjiki. Naravno da je to prihvaćeno. To je jako podsjećalo na već prijeđenu etapu s Porošenkom. Štoviše, razlika u prvom kolu bila je i veća. A Medvedevljev antirejting je kolosalan.
  Ali televizijske debate su poput utopljenika koji se hvata za slamku. Posljednji sastanak je u petak, a izbori su u nedjelju.
  Medvedev se, općenito, pripremao. Ali činjenice nisu na njegovoj strani. A Porošenkovo iskustvo pokazalo je da samo retorikom ne možete promijeniti činjenice. Baš kao što nisu mogli poraziti gradonačelnika Lužkova, jedini put u cijeloj povijesti Moskve kada su središnji televizijski kanali radili protiv sadašnjeg šefa grada.
  Ali propaganda nije mogla nadmašiti ekonomska postignuća moskovskog gradonačelnika. I ne glasajte za Kirijenka, autora zadanog! No, najviše je promaknuo upravo on . Protiv gospodarstvenika suprotstavljen je vjerojatno najneuspješniji kandidat.
  Međutim, ruski mediji sada su više vodili kampanju za Zelenskog. Medvedevu nitko nije vjerovao. Čak je i Vrhovni sud oklijevao saslušati slučaj otkazivanja izbora.
  Zasad je poanta da je stadion krcat do posljednjeg mjesta. Doslovno preplavljen.
  I bilo je jasno da slijedi ozbiljna polemika. Međutim, na licu Medvedeva bilo je jasno da se gotovo pomirio s porazom. Ali posljednji korak mora biti napravljen.
  Uoči rasprave, Medvedev je imenovao Vladimira Žirinovskog za ministra unutarnjih poslova. Ovo je posljednja gesta očaja. Ali Žirinovski, znajući da je više od osamdeset posto birača spremno glasati za Zelenskog, uopće nije bio željan svađe s budućim šefom države. Iako je, naravno, shvatio da je malo vjerojatno da će naći mjesto u timu Zelenskog.
  Da, Vladimir Volfovič je star. Međutim, Anatolij Kašpirovski još je stariji ministar zdravstva i potpredsjednik vlade. Ali on također nije posebno željan voditi kampanju za Medvedeva. Ipak, ima šanse ostati u momčadi. Godine su velike, a to znači i iskustvo. I moja fizička forma je jednostavno vrlo dobra.
  Nije ni čudo fenomen Kašpirova.
  Rasprava na stadionu započela je razmjenom pozdrava. I duhovite primjedbe. Ali Zelenski je izgledao svježije, sigurnije, uvjerljivije i profesionalnije.
  Medvedev je bio jako nervozan i počeo je vrištati. Nije mogao biti uvjerljiv. A stvari su u zemlji prilično loše. Narod jasno podržava Zelenskog. Ovdje je sve tako napeto.
  Svaku riječ Zelenskog prati pljesak, a Medvedeva izviždaju. Odnosno, postoji pravi neuspjeh rasprave.
  Medvedev se trza i kaže:
  - Imam iskustva!
  Zelenski uz osmijeh odgovara:
  - S takvim iskustvom idite samo u domare!
  Medvedev je odgovorio:
  - Putin i ja smo zauzeli Krim!
  Zelenski je duhovito odgovorio:
  - Lopovski stisak i kratke ruke!
  I tako se rasprava nastavila, ali Zelenski je očito pobijedio. Bio je puno duhovitiji i uvjerljiviji od Medvedeva i publika je oduševila.
  Odmah nakon televizijske debate, vršitelj dužnosti predsjednika Rusije dekretom je povećao plaće pet puta, a mirovine sedam puta! Ali to je već izgledalo kao šala.
  Medvedevljevi ljudi su se samo smijali. Iako je bilo jasno da su uoči izbora radili nešto drugo!
  Medvedev je također odlučio dodijeliti Orden svetog Andrije Prvozvanog i Staljinu i Lenjinu. Za ovu se odluku mora reći da je prilično mudra, ali zakašnjela. Dmitrij Medvedev očito je želio pridobiti komuniste. A posebno staljinisti. Ali u isto vrijeme, uzeo je i dodijelio zvijezdu heroju Tuhačevskom. I ovo je izvanredan potez i pokušaj koketiranja liberala.
  Medvedev se uglavnom trudio ugoditi i našim i vašima. Odlikovao je patrijarha, papu i poglavare kršćanskih vjeroispovijesti. Prvenstveno protestanti. Čak su i Jehovinim svjedocima vraćena njihova prava, ali od toga nije bilo nikakve koristi. Svejedno im je zabranjeno glasovanje i općenito ova organizacija umire!
  Medvedev je nagradio i muftije i lame. Nastojao je sve pridobiti na svoju stranu. Pljusak medalja i ordena bio je nesvakidašnji. Istodobno, vršitelj dužnosti predsjednika dodijelio je svim zastupnicima Državne dume bonus od milijun dolara. Međutim, to je ljude više plašilo nego privlačilo.
  Zatim je Medvedev pokušao uspostaviti nekoliko novih ordena: Orden Petra Velikog, Orden Ivana Groznog, Orden Aleksandra Osloboditelja, Orden Nikole II i Red Brusilova. Vraćeni su i ordeni Lenjina i Staljina.
  Medvedev je na ovaj način nastojao privući raznoliko biračko tijelo. I to po principu: i vaši i naši! Ali u ovom slučaju svejednost je iznjedrila nepovjerenje naroda - kažu, politička prostitutka. Ljudi kao da su zaboravili da je i Putin koketirao i s ljevicom i s desnicom. A pokušao sam biti i svejed.
  Međutim, što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno biku! Putin je nekako od samog početka, unatoč tragu nasljednika Jeljcina, omražen u narodu, uživao simpatije i naroda i elite. Čak su se i komunisti bojali govoriti protiv njega i izglasali su ga za premijera bez borbe i cjenkanja.
  Ali Medvedeva nikad nisu posebno voljeli. Očito je bio previše inteligentan i u Putinovoj sjeni. Nitko ga nije doživljavao kao pravog borca i vladara. Općenito, nakon Putina, nekako mi se svaki nasljednik činio politički patuljak i nešto nije u redu. A Zelenskog su doživljavali kao karizmatičnog, poput princa iz bajke. I to više nije mačak u džaku, već uspješan vladar koji je izvukao Ukrajinu iz močvare, točnije iz rupe.
  Naravno, Ukrajina je prije svega stradala zbog prekida veza s Rusijom. I tu Porošenko možda i nije toliko kriv. Da se ovako nešto dogodilo u Bjelorusiji, bio bi potpuni promašaj. Što se tiče profesionalizma, ukrajinska vlada je jaka! U Bjelorusiji, naprotiv, postoje samo ulizice i raščupani. Putin je ponekad imao jake osobnosti u svom timu, poput Rogozina ili Tkačeva, ali su brzo uklonjeni.
  Medvedev je, u svakom slučaju, bio čovjek koji nije izgledao kao rođeni vladar, pa samim tim ni ovaj car nije bio posve stvaran i na dvoru.
  Na neki je način sličio Gorbačovu, kojeg su obični ljudi na Zapadu voljeli, ali ga među svojima nisu voljeli. Dijelom su, naravno, počeli mrziti Gorbačova zbog njegove borbe s pijanstvom. Alkoholičari i pijanice, naravno, nisu oprostili nestašicu votke. Došlo je do vinskih nemira. A onda su cigarete nestale.
  Ne, Gorbačov je jasan da ga nisu voljeli samo zbog ćelavosti. Medvedev se kao premijer pokazao kao vrlo slab ekonomist. A i bez Zelenskog bi imao problema s izborom u novi mandat.
  Jednom je Putin povukao Medvedeva za uši.
  Ali sada je Putin ispao iz igre - narušio je svoje zdravlje, vozeći ručno i naprežući se hokejom. Je li bilo potrebno popeti se na led u tako respektabilnoj dobi? Pogotovo bez ikakvih vještina kad ste bili mladi?
  Putin je izgorio, pretjerao. A bez njega Zelenskog nema tko zaustaviti. Štoviše, sam Putin vodio je kadrovsku politiku na način da nije imao dostojnog nasljednika. Kao Staljin, koji je napravio tako da ga je naslijedio Hruščov, pa bankrotirao. I tu Medvedev uopće nije adekvatan vođa Ruskog carstva.
  U subotu uoči izbora svi ruski TV kanali emitirali su film o Zelenskom. Naravno, s ciljem klevete. Ali izneseno je malo činjenica. I propaganda je pokazala svoju nemoć. I mnogi su kanali komentirali film.
  Medvedev je odlikovao mnoge generale. Opet padati zvijezde.
  Neočekivano je ustanovio i novi Botvinikov red, tri stupnja: brončani, srebrni i zlatni. I također Orden Aljehina. I također bronca, srebro i zlato.
  Medvedev je dalje dekretom najavio da će Rusija prijeći na profesionalnu vojsku u roku od četiri godine. A vijek trajanja je smanjen na šest mjeseci.
  Zatim je vršitelj dužnosti predsjednika najavio da će ratni veterani i oni koji su služili na vrućim točkama biti nagrađeni zvijezdom Heroja Ruske Federacije. Ono što je postalo korak koji nema analoga.
  Medvedev je očito tražio mjesto u povijesti. Zatim je vršitelj dužnosti predsjednika posmrtno odlikovao Vladimira Vladimiroviča Putina Ordenom pobjede i Ordenom svetog Andrije Prvozvanog te novoustanovljenom velikom dijamantnom zvijezdom Heroja Ruske Federacije.
  Ovo je već bio posljednji pokušaj da se igra na rejtingu bivšeg ruskog idola. Kao, ja sam Medvedev toliko godina zajedno s Putinom - volite me svim srcem i dušom!
  Ali očito ljudi nisu previše željni voljeti ovog potencijalnog diktatora.
  A u noći sa subote na nedjelju Dmitrij Anatoljevič Medvedev čak je najavio posthumnu dodjelu titule generalisimusa Vladimiru Vladimiroviču Putinu!
  Ovo je bilo stvarno jako super! Kao, dajem titulu idolu prethodnih godina!
  Međutim, hoće li to pomoći Medvedevu? Teško je uvjeriti ljude da glasaju za sebe samo hvaleći svoje bivše idole i nagrađujući ih ordenima. Koliko god vas obasipali nagradama, Putina nećete vratiti. I jasno je da je stari kralj otišao i dolazi novi kralj iz Kijeva.
  Međutim, Zelensky nije spavao, a također je nagradio Papu. Stariji Franjo Prvi blagoslovio je predsjednika Ukrajine za nova postignuća.
  A u Bjelorusiji je proruska koalicija stranaka već završila prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o ujedinjenju s Rusijom. Očekuje se glasovanje o ovom pitanju. Međutim, za to nije zaslužan Medvedev. I ovdje je glavna inicijativa došla od Zelenskog, ovog idola milijuna.
  Sada je Vladimir Zelenski ulazio u cilj...
  U Sibiru je počelo glasovanje. Odaziv je bio visok od samog početka. Ljudi su izašli na izbore i nasmijani. Vidjelo se da dolaze radi promjene. A ono što žele je novo. Svi su umorni i umorni od staroga.
  Čak je i pjesma zvučala ujutro:
  Naša srca zahtijevaju promjenu
  Naše oči traže promjenu...
  U našem smijehu i u našim suzama,
  I to u pulsacijama vena!
  Promjena, čekamo promjenu!
  Izbori su protekli mirno, ali je bila velika izlaznost. Ljudi su hrlili na izbore. Među prvima je glasao Nikolaj Valujev. Ubacio je listić u glasačku kutiju i rekao:
  - Glasajmo za nešto novo!
  Sljedeći se pojavio Alexander Povetkin. I ja sam glasao i dao svoje mišljenje:
  - Za ruske bogove!
  Slijedilo je glasovanje. Ubacivali su listiće u glasačke kutije. I Dima Bilan i Alla Pugacheva. Javio se i Lev Leščenko i najavio:
  - Glasajmo za nešto novo!
  Nikolaj Baškov je pjevao:
  - Ruski valcer, krila lebdi! Proljeće dolazi!
  I također je stavio list u kantu za smeće.
  Zatim su se pojavili drugi dečki... Zelenski je došao glasati na skuteru i napravio salto - izmamio aplauz. Glasali su i čak recitirali:
  Poznaj pulsiranje srca i vena,
  Suze naše djece, majki...
  Kažu da želimo promjene
  Zbaci sa sebe jaram teških okova!
  I gromoglasan pljesak! Iako pjesme nisu njegove, već poznatog pjesnika i pisca Olega Ribačenka. No sam se Oleg Rybachenko pretvorio u dječaka i sada putuje u drugi svijet.
  Zatim su glasali ostali boksači: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. Posljednji se pokušao vratiti nakon prekida. No, dobio je batine i konačno otišao.
  Sofia Rotaru glasala je u Kijevu. I nasmijala se puno...
  Došao je i Vladimir Žirinovski. On je viknuo:
  - Za novi put!
  I bljesnuo je epoletama general-pukovnika. Zjuganov je na izbore došao u invalidskim kolicima. A on je cijelo vrijeme šutio.
  Grudinin je glasao nasmijan ...
  Garry Kasparov održao je simultanku i također dao svoj glas. Štoviše, rekao je da će odigrati meč s Carlesonom. Tako je Anatolij Karpov održao simultanku.
  Inače, Karpov je već odlikovan Zlatnim ordenom Mihaila Botvinika.
  Pa je drugo pitanje tko je tu glavni i najbolji svjetski prvak.
  Svakako da se puno toga promijenilo...
  A Dmitrij Anatoljevič Medvedev opet je sve iznenadio. Priopćeno je iz institucije, red nazvan po "Oleg Rybachenko". Štoviše, postoje četiri stupnja odjednom: četvrti stupanj je bronca, treći stupanj je srebro, drugi stupanj je zlato, a prvi stupanj je zlato s dijamantima!
  Ovo je ispalo super!
  "Luciferov Armagedon" već je izašao u kina, a rekordi "Avatara" i "Ratova zvijezda" već su oboreni. Oleg Rybachenko postaje prava književna superzvijezda!
  Medvedev je utemeljio i književnu nagradu nazvanu po Olegu Ribačenku - s nagradnim fondom deset puta većim od Nobelove nagrade.
  I ovo je općenito vrlo cool!
  Zatim je Medvedev sve više radio nedjeljom. Olegu Ribačenku dodijelio je Orden svetog Andrije Prvozvanog, te zvijezdu Heroja Rusije i veliku dijamantnu zvijezdu Heroja Rusije, Orden pobjede. Ovo je bio pokušaj da se promijeni tijek povijesti.
  Kao, prema Olegu Ribačenku ću se ponašati ljubazno i sve će biti sjajno! Istovremeno ću i njemu i maršalu dodijeliti titulu Ruske Federacije!
  Već su poznati prvi podaci iz izvršnih izbora koji govore da Zelenski ima preko osamdeset posto.
  A protok informacija neće stati...
  Medvedev još ne ide na izbore. Djela. Ovdje izdaje naredbu kojom Vladimiru Volfoviču dodjeljuje čin generala vojske. Kao, budi mi vjeran.
  Iako je Žirinovski, čini se, već prešao na drugu stranu.
  Lev Leščenko postao je ministar bez portfelja. Ali to više nije važno.
  U Kini vlada nemir. Narod želi demokraciju - dosta im je despotizma! Ne živi čovjek samo o kruhu!
  Htio bih reći ne svom šefu! Koliko dugo možete održavati disciplinu štapom u dvadeset i prvom stoljeću?
  U Kini stvari nisu išle najbolje. Nemoguće je u nedogled ići tračnicama komunizma i graditi kapitalizam. Potrebne su neke promjene. A vodstvo je previše konzervativno.
  Osim toga, nova buržoazija želi demokraciju i kraj policijske brutalnosti.
  Utjecalo je i iscrpljivanje staromodnih načina rada! Bez želje da budemo kotačići u sustavu. Da, u Kini nedjeljom značajni neredi potresaju sustav.
  I u SAD-u žena ima najveće šanse da postane predsjednica. Međutim, Floydova popularnost naglo je počela rasti Mayweather . Ovaj nepobjedivi boksač već se popeo na vrh gledanosti.
  Očito su Sjedinjene Države propustile nove pobjede i nisu željele ni republikanca ni demokrata na prijestolju. A Floyd je također cool!
  A onda će biti još jedna TV debata.
  Već je nedjelja navečer. Biračka mjesta se uskoro zatvaraju.
  U posljednji trenutak napokon se pojavio Medvedev. Žurno je ubacio listić u glasačku kutiju i bez riječi otišao. Sat je otkucao i glasanje je završeno.
  Za sada je predsjednik Medvedev napustio Kremlj i otišao u svoju rezidenciju u blizini Moskve.
  S njim su u kabini dvije djevojke. Bar malo zabave.
  Natasha, koja sjedi s desne strane, upita:
  - Pa, što je s Dimom? Sada će objaviti tvoj konačni neuspjeh!
  Medvedev je primijetio:
  - Još su dva mjeseca do inauguracije. Dakle, za sada sam još uvijek sve, a Zelenski je samo predsjednik Ukrajine!
  Alenka, koja je sjedila s desne strane, primijetila je:
  - A inauguracija se može ubrzati! Tvojoj moći, Dmitrije Anatoljeviču, kraj je!
  Medvedev je molećivo upitao:
  - Ali vi djevojke to možete!
  Nataša se namrštila i upitala:
  - Što možemo?
  Medvedev je samouvjereno izjavio:
  - Ometati inauguraciju!
  Nataša se nasmijala i odgovorila:
  - I kako?
  Odlučno je odgovorio v.d.
  - Kao da ne poznaješ sebe!
  Nataša je ljutito odgovorila:
  - Nećemo ubiti Zelenskog!
  Medvedev se odmah usprotivio:
  - Pa, zašto ga ubiti! Samo neka se sam odrekne krune!
  . POGLAVLJE br. 4.
  Cure su se jednoglasno hihotale...
  Alenka nasmiješeno upita:
  - Što predlažete korištenje hipnoze?
  Dmitrij Anatoljevič kimne glavom:
  - To je to! Možeš ti to!
  Natasha je odgovorila umjesto svoje prijateljice:
  - Možemo, ali nećemo!
  Medvedev je bio iznenađen:
  - Zašto je ovo?
  Nataša je iskreno odgovorila:
  - Zelenski je izabran! A ti, Dmitrije Anatoljeviču, nisi sposoban vladati zemljom!
  Alenka zlobno doda:
  - I to nam je svima očito!
  Medvedev je s bijesom primijetio:
  - Zar ne shvaćate da ćemo postati kolonija Zapada?
  Alenka je samouvjereno odgovorila:
  - Nego će Zapad postati naša kolonija!
  Nataša je sarkastično dodala:
  - A s tobom, Miša, Rusija ionako neće biti sjajna!
  Medvedev je progunđao:
  - Dat ću vam Orden pobjede, Orden svetog Andrije Prvozvanog, Orden Nikole II i zlatnu zvijezdu u dijamantima...
  Nataša se nasmijala i rekla:
  - Ili možda mi sami možemo postati predsjednici i sami sebi izdati trista naloga?
  Alenka je primijetila:
  - Možemo vas hipnotizirati i postati generalisimusi.
  Nataša se zahihotala i primijetila:
  - Ili možda supergeneralissimos !
  Cure su prasnule u smijeh...
  Alenka je pjevala:
  - A ponekad je čak i neprijatelj vikao,
  Skrivajući strah - da sam kralj!
  Nataša je pokazala zube i zacvrkutala:
  - Ne volim kazališta i arene,
  Tamo se milijun mijenja za rublju...
  Iako su pred nama velike promjene -
  Volim Beloboga i Staljina!
  A djevojka je golim nožnim prstima stisnula nos predsjednika gubitnika.
  Brojke su već priopćene s Dalekog istoka. 91 posto za Zelenskog, 7,5 posto za Medvedeva, uvjereno je vodstvo ukrajinskog predsjednika.
  I Alenka je golim prstima povukla Medvedeva za uho i prosiktala:
  - Pa dobro, a bivši predsjednik, jesu li vam pomogle nagrade?
  Medvedev je napeto rekao:
  - Nisam još bivša! Prije inauguracije, onaj pravi!
  Djevojka je vrisnula:
  - Slava novom kralju!
  Djevojke vještice odbile su pomoć Medvedevu kao zadnji adut. I sada, dok je v.d. još uvijek pokušavao pronaći izlaz iz bezizlazne situacije.
  Možda utjecati na Vrhovni sud da poništi rezultate ruskih predsjedničkih izbora? Ovo se činilo kao veliko iskušenje. Ali u stvarnosti izgledi su bili mali.
  Što ako izdamo dekret i svakom sucu ponudimo milijardu dolara? Ipak je on predsjednik i ima vlast o kojoj ni carevi nisu sanjali! Točnije, v.d. I doista, ako ponudite cijelu milijardu dolara, suci neće odoljeti.
  Zašto gubiti vrijeme na sitnice?
  Podaci su se prenosili putem radija. Dok je Zelenski imao devedeset posto, plus u Ukrajini se očekivalo da će dobiti gotovo sto posto. Možda u području crvenog pojasa, zbog koketiranja Medvedeva s komunistima, bude malo više, bilo je nekih šansi na Kavkazu. Istina, čini se da je Ramzan Kadirov odlučio stati na pobjedničku stranu. U vojsci se još uvijek može zaraditi, iako vojska nema posebnu želju služiti, predsjednik koji pada nema želju.
  Općenito, nakon prvog kruga Medvedeva je oslabila moć. I ako je još mogao dijeliti nagrade, onda su ga inače sve više ignorirali.
  Dmitrij Medvedev stigao je u svoj ured i pokušao kontaktirati središnju banku. Dežurni ga je nevoljko spojio.
  V.d. je tražio da mu se dodijeli novac za hitne potrebe.
  Čelnik Centralne banke je odgovorio:
  - Neću učiniti ništa dok ne dobijem potvrdu od novog predsjednika Zelenskog.
  Medvedev je urlao:
  -Jesi li poludio? Još uvijek sam predsjednik inauguracije novog! Ako je tako, onda me morate poslušati!
  Čelnik središnje banke istaknuo je:
  - Po ustavu vas ne slušam! I uopće, zašto ti treba novac?
  Medvedev je uz osmijeh odgovorio:
  - Trebate li zemlje za hitne slučajeve?
  Čelnik središnje banke odgovorio je strogim tonom:
  - Želiš li pobjeći?
  Medvedev je zalajao:
  - Sad ću te uhapsiti! Vojska me sluša! Sa mnom je vjerni Žirinovski!
  Čelnik Centralne banke je istaknuo:
  - Ovaj uvijek uzme kolač! A u Moskvi je više od devedeset posto za Zelenskog. Tvoja je moć nad Mishom!
  Medvedev je urlao:
  - Ali tvoja nije počela!
  I spustio je slušalicu. Sada je situacija postajala teška. Snage sigurnosti spremaju se odbiti poslušnost. Da, Žirinovski je lisica. Je li se isplatilo imenovati ga za ministra unutarnjih poslova? Dajte zapovijed specijalnim snagama. Ili bismo ipak trebali pokušati koristiti Državnu dumu?
  Jasno je da će Zelenski održati nove izbore, a mnogi zastupnici neće dobiti svoje mandate. Točnije, gotovo sve.
  Ovdje je potrebno nešto drugačije. Ali Državna duma vjerojatno neće ići protiv naroda. A vojska neće podržati izravni vojni udar. Generali u Rusiji nisu takvi da idu u građanski rat.
  Ostaje još samo jedno - sudskim putem poništiti predsjedničke izbore. Ovo je jedina legitimna prilika da produžite svoju agoniju. Ali najvjerojatnije će se samo produžiti. Malo je vjerojatno da Medvedev ima stvarne šanse biti ponovno izabran. Zapravo, njegov anti-rejting je kolosalan, gori čak i od onog Petra Porošenka.
  Medvedev je razmišljao i o drugoj opciji. Na primjer, fizički eliminirati Zelenskog? Ali ovo je čisti kriminal. Sagnuti se tako? Štoviše, razmazit će Medvedeva. I u najboljem će slučaju dati odgodu. Jer narod Medvedevu neće oprostiti takav kolosalan neuspjeh na izborima.
  Ne, Dmitrij Anatoljevič neće uspjeti. Bez da skupi i deset posto glasova na izborima, sigurno neće ostati na vlasti.
  Medvedev je prišao šanku. Otvorio ju je, izvadio bocu i natočio si konjaka.
  Skupi - "Napoleon", star dvjesto godina!
  Čašicu je popio v.d. Onda sam grickao drugu s limunom.
  Želudac mi je bio topliji, a misli su mi brže jurile. Nakon treće čaše, Medvedev se nasmiješio i sjeo u stolicu. Malo se razveselio. Zapravo, zašto mu treba ta moć? Potpuna odgovornost. Ni minute slobodnog vremena, ni sekunde mira. Uvijek u pokretu, pod nadzorom video kamera. Bojite se reći previše.
  Posla ima puno, a zadovoljstva nema.
  I želim leći u krevet s djevojkom. Igrajte rat na računalu.
  Zapravo, ovdje ste vi predsjednik, ali da započnete pravi rat dobro ćete razmisliti. Ovako se strašni Trump nije usudio napasti Iran.
  O ratu se može puno pričati, ali nije lako odlučiti se na njega!
  Ali borite se u igri, borite se protiv sebe!
  Medvedev je sjeo za računalo. Uključio sam svoj omiljeni Drugi svjetski rat. Dugo ga nije znao odsvirati. Ovdje, kako se ne biste previše naprezali, koristite šifru prevaranta. Kao ovo...
  A onda trčite kroz tehnologiju uraganskom brzinom. A već imate IS-7 koje lansirate po pukovima, a protiv Nijemaca samo T-1. Primjetna je razlika u snazi i sredstvima.
  Medvedev, koji gotovo nikad nije pio, također zbog lošeg zdravlja, primjetno se oraspoložio.
  Tako se neprijatelju baca najskuplji i najteži tenk Drugog svjetskog rata IS-7. I slomite ga bez većih poteškoća. Rat ide lako i pobjedonosno. Preuzimate grad za gradom.
  Općenito, naravno, Staljin je dobro vodio zemlju, i uspio je poraziti Treći Reich u manje od četiri godine. Putin se duže borio s ISIS-om. Ali Nijemci imaju vrlo cool tehnologiju.
  U igrici npr. njemački tenk E-75, protiv njega se može ravnopravno boriti samo sovjetski IS-7, svi ostali tenkovi popuštaju. E E-75 ima vrlo jak oklop. Čak je i pištolj bolji od sovjetskog IS-7 i blizu mu je razorne moći.
  A Nijemci su ovaj tenk planirali učiniti svojim glavnim 1945. godine. Što je s našim?
  Medvedev je uzdahnuo... Nisu mogli IS-7 pustiti u masovnu proizvodnju u poslijeratnom razdoblju. Tako je rat trajao duže, ne zna se tko je drugi pobijedio.
  Dmitrij Anatoljevič je pijan zapjevao:
  - Volim, braćo, volim! Volite živjeti, braćo! A naš ataman se ne mora mučiti.
  Medvedev je zaspao dok je svirao. Opuštajuće je...
  A sutradan su postali poznati konačni rezultati predsjedničkih izbora.
  Za Zelenskog je zajedno s Ukrajinom glasovalo gotovo 92 posto birača, a za Medvedeva 6,7 posto. Tako je došlo do trijumfalne pobjede Zelenskog.
  Počelo je slavlje i veselje u zemlji. Konačno dolazi novi, kako se mnogima činilo, svijetli život.
  Za sada dužnost predsjednika tijekom inauguracije obnaša Dmitrij Anatoljevič Medvedev.
  I čestitao je, naravno, pobjedniku. Gdje možeš ići? A šest posto se nema što brojati.
  Ministar unutarnjih poslova Vladimir Žirinovski ipak je posjetio Medvedeva i utješio ga:
  - Glasao sam za tebe Dmitry Anatolyevich!
  V.d. je tiho odgovorio:
  - Hvala vam!
  Žirinovski je predložio:
  - Možda da te stavimo na premijeru?
  Medvedev je odmahnuo naslikanom glavom:
  - Mislim da mi nakon ovakvog poraza u drugom krugu neće dati premijera. Ovo više neće biti politički korektno.
  Žirinovski je logično primijetio:
  - Svejedno, trebao bi biti netko iz Rusije na vašem mjestu. Pa tko ako ne ti?
  Medvedev je predložio:
  - Najvjerojatnije Andrej Navalni!
  Žirinovski je pokazao zube i zarežao:
  - Andrej Navaljni? Neka se to ne dogodi!
  Medvedev je slegnuo ramenima i zbunjeno primijetio:
  -Gdje ideš?
  Žirinovski je viknuo:
  - Da, sve ću ih uhititi!
  Medvedev je odmahnuo rukom:
  - Dovoljno! Čini se da je naše vrijeme prošlo! Idem na odmor na Kanarske otoke. Što ćeš učiniti?
  Žirinovski je lukavo zaškiljio očima i odgovorio:
  - Lobirajte za interese svojih prijatelja! Sve dok Zelenski nije preuzeo dužnost predsjednika Rusije i Ukrajine!
  Medvedev je tužno primijetio:
  - Nažalost, to nije tako jednostavno... Onda će ti skinuti tri kože!
  Žirinovski, lukavo suzivši oči, upita:
  - Molim vas, učinite me maršalom Ruske Federacije! Pa što ti vrijedi!
  Medvedev je razmišljao nekoliko sekundi, a onda je rekao:
  - Dobro! Ne samo da ću tebe učiniti maršalom, nego ću i vratiti Beriji čin maršala! Bit će pošteno!
  Žirinovski je kimnuo u znak slaganja:
  - U odnosu na Beriju, da!
  Medvedev je stisnuo oči i upitao:
  - A u odnosu na tebe?
  Žirinovski je iskreno odgovorio:
  - I ponašaj se prema meni kao prema kralju! Nagrađujem koga hoću!
  Medvedev je kimnuo u znak slaganja:
  - Da, neka tako bude!
  I naredio je da se pripreme oba dekreta o dodjeli maršalskih činova.
  Vršitelj dužnosti predsjednika Rusije se razveselio. Misleći da sada može u potpunosti uživati u računalnim igrama.
  I jako ih je zabavno igrati...
  Ali zapravo, zašto bi predsjednik učinio nešto drugo? Sada se tehnologija toliko razvila da možete biti bilo tko. Čak i od strane Gospodina Boga. A posebno u igri za stvaranje svemira.
  Na primjer, u uredu vršitelja dužnosti predsjednika postoji veliki broj različitih igara, uključujući i one najmodernije.
  Medvedev odlučuje igrati stratešku igru u stvarnom vremenu. Njemačka 1939. godine. Pa, zašto koristite šifru prevaranta? Dodaj sebi pet tisuća Pantera, tri tisuće Tigrova i deset tisuća Focke-Wulfova. I rasporedite te snage protiv neprijatelja. A vi napadate Poljsku koja nema ni deseti dio takvih snaga.
  A rat ide kako hoćete, s jednim ciljem i pobjednički. Medvedev je, iskreno govoreći, ovdje veliki osvajač. Lomi neprijatelja kao da prešom drobi šljive.
  Poljska je sravnjena s zemljom lako i brže nego u stvarnoj povijesti. Napali ste Francusku. Ispalite deset tisuća E-75 tenkova na nju koristeći lažni kod. Suočimo se s tim, veličanstveni automobili. Koji su potpuno neranjivi za francuske topove, ali smrtonosni na velikim udaljenostima. Oni obaraju neprijateljska vozila.
  Medvedev čak skače od sreće. Kao u igrici, brzo se kreće, već osvaja Pariz... A što je onda sa sitnicama? Ajmo ujedno i zauzeti Španjolsku, da se Franco ne ljuti previše .
  A za napad na Gibraltar koristit ćemo mlazne zrakoplove. Gdje će Britanci?
  Naravno, istovremeno koristimo sredstva za izgradnju bojnih brodova i nosača zrakoplova. Britaniji će tada biti teško. Ovdje je stotinu nosača zrakoplova i dvjesto bojnih brodova. Ovo će biti kolosalna sila.
  A tu su i desantni brodovi. Također proizvodite tenkove serije "E"-U, daljnju evoluciju "E". Ovdje bacite tenk "E"-50-U, takav stroj da ga ne možete probiti ni iz jednog kuta.
  I neka muči Britance. Evo dvije lijepe djevojke unutar takvog tenka koje namiguju vršitelju dužnosti predsjednika Rusije.
  Medvedev im kao odgovor šalje poljubac.
  Ovako ćemo igrati...
  A najnoviji tenkovi se približavaju Londonu. I bez ceremonije zauzimaju glavni grad Engleske.
  Medvedev je pjevao:
  - Svijet je dosadan! Svi ćemo pojesti mačku!
  Naravno, zanimljivo je i lako se igrati. Uzeo sam šifru prijevare i označite što god želite. Pa uhvatiš Balkan i odeš u Afriku. Vi također žigosate, a također i pješaštvo. Stvarate trupe, samo da imate novca. I osvojeni teritorij također daje novac. Pa probaj, prošetaj po Africi.
  SSSR još uvijek otvara front. Trideset i četiri protiv serije E-50-U, koja je još deset tisuća markirana. Ako je E-50 vozilo s približno istim oklopom kao Tiger-2, samo je racionalni nagib veći, a naoružanje malo jače, a motor snažniji. E-50-U, s jednakom težinom, usporediv je sa sovjetskim T-64, pa čak ima i snažniji plinskoturbinski motor.
  Da, snage nisu jednake. Ovdje se bore različite generacije tenkova.
  A Medvedev, naravno, juri na crnom konju.
  Snage, naravno, nisu usporedive. Također možete dodati E-75-U, ovo je stroj za ubijanje u čučnju, neprobojan čak ni za brodske topove.
  I kako će samoga sebe gaziti. Ništa to ne može zaustaviti.
  Medvedev igra kao mali dječak. E, dobro, kako onda. I nitko ga ne želi vidjeti. Izgubio je i zaboravljen je v.d.
  Svi vole samo pobjednike.
  Dmitrij Anatoljevič je pjevao:
  I prkosimo olujama,
  Od čega i zašto...
  Živi u svijetu bez iznenađenja,
  To je nemoguće za bilo koga
  Neka je sreća, neuspjeh,
  Svi skokovi, gore-dolje,
  Samo ovako, nikako drugačije,
  Samo ovako, nikako drugačije!
  Živjelo iznenađenje!
  Iznenađenje! Iznenađenje!
  Živjelo iznenađenje!
  Iznenađenje! Iznenađenje!
  Živjelo iznenađenje!
  I Medvedev je postao veseliji. Sada su njegove trupe okupirale Ukrajinu, Bjelorusiju i neumoljivo se približavaju Moskvi!
  Bivši ruski predsjednik kaže:
  - Da je naš život igra!
  I osvaja glavni grad SSSR-a na juriš. Naravno, protiv vojske 1941. ima tenkove s karakteristikama iz šezdesetih, pa i sedamdesetih, a glavno je da ih ima puno.
  Medvedev namiguje sebi... Glavni grad Moskva je zauzet. A sada možete zauzeti Kavkaz... I u isto vrijeme zauzeti jug Afrike za sebe. I prijeći će u Argentinu.
  I odatle napasti SAD. On je kul zapovjednik. Neprijatelj zaostaje i količinom i kvalitetom trupa.
  Medvedev oduševljeno pjeva:
  - Hrabro ćemo ići u boj! Za vlast Sovjeta! I sve ćemo zbrisati u govno u borbi za ovo!
  Medvedev je privremeno oduzet iz igre. Javio se ruski ministar obrane, koji je zamijenio Šojgua Trubeckoja. Pitao je još uvijek v.d.
  - Kada ćemo prisegnuti novom čelniku?
  Medvedev je kratko odgovorio:
  - Gdje i treba, na inauguraciji!
  Trubetskoy je primijetio:
  - Novi predsjednik ujedinjene zemlje želi biti inauguriran sljedeći tjedan. Da nemaju vremena za krađu!
  Medvedev je zalajao:
  - To nije po našem ustavu i zakonima!
  Trubetskoy je primijetio:
  - I Jeljcin je ovaj ustav donio ne po zakonu i po starom ustavu. Zapravo, mnogi su mislili da će Putin predložiti novi ustav, ali nekako se to nije dogodilo!
  Medvedev je primijetio:
  - Nije najbolja ideja da svaki novi predsjednik donosi novi ustav!
  Trubetskoy je prigovorio:
  - Ali Putin je mogao! Bio je hladniji i od Jeljcina, i od tebe, Dmitrije Anatoljeviču!
  Medvedev je kimnuo i složio se:
  - Hladniji i što je najvažnije sretniji! Bez Putina je sve krenulo naopako, a Zelenski je preuzeo vlast u Rusiji.
  Trubetskoy je primijetio:
  - I Lukašenko je imao priliku, ali je propustio svoje vrijeme. Trebali smo krenuti brže!
  Medvedev je logično primijetio:
  - Lukašenko se bojao konkurentskih izbora u Rusiji. A Zelenski ne bi riskirao da Putinovo srce to ne može podnijeti. Toliko ručnog upravljanja zemljom je izgorjelo! Putin je definitivno izgorio na poslu!
  Trubetskoy je predložio:
  - Pa dobro, trebamo li brže bolje prihvatiti inauguraciju ili ne?
  Medvedev je hrabro odgovorio:
  - Radi kako želiš! Ne marim više! Povući ću se u časnu mirovinu i živjeti za svoje zadovoljstvo. Možda ću putovati oko svijeta! Već sam bio i predsjednik i premijer u rekordnom razdoblju za Rusiju! Koliko dugo se možete držati prijestolja?
  Trubetskoy se složio:
  - Pa ako je tako, onda neka dođu promjene! Što učiniti sa Shoiguom?
  Medvedev je hladno odgovorio:
  - Neka se odmori! Maršalova mirovina je velika. Neka putuje po svijetu. Ja sam ti dopustio da imaš imovinu u inozemstvu!
  Trubetskoy je kimnuo i primijetio:
  - Putin je izolirao Rusiju od svijeta! Iako smo riječima tugovali u dubini duše, radovali smo se njegovoj smrti! Što se Zelenskog tiče, vidjet ćemo! Mnogi od nas htjeli su redove kao na Zapadu. Primajte kao u SAD-u, ali radite... Kao u SSSR-u!
  Medvedev je primijetio:
  - Pa pod Staljinom su službenici intenzivno radili! Nemojte misliti da su bile pune meda!
  Trubetskoy je upitao:
  - Što ćeš učiniti?
  Medvedev se prisjetio:
  - Bio sam predsjednik, a kao predsjednik ću otići u mirovinu. Ona je velika... A ja ću uživati u životu! Zašto bih inače radio!
  Trubetskoy se prisjetio:
  - Zelenski ti može dati mjesto savjetnika kod njega!
  Medvedev je odmahnuo rukom:
  - Da! Pametan je i bez mog savjeta! Ukratko - obavite inauguraciju! Dmitrij Anatoljevič je poslao svoje!
  Trubetskoy se složio:
  - Inauguracija da!
  Medvedev je spustio slušalicu. Odlučio sam završiti igru. Nešto za što prije nisam imao vremena. I barem mentalno slomiti Sjedinjene Države.
  Ili točnije u igri. Međutim, američki Sherman je slab protiv E-75-U. Ali Sjedinjene Države imaju mnogo zrakoplova, čak i ako nisu tako moćni kao njemački mlažnjaci.
  Ali kvaliteta, naravno, nije ista! Švabe zbijaju žestoke rezultate. Posebno piloti: Albina i Alvina! A to su djevojke koje se odlikuju ogromnim žarom.
  Medvedev napreduje prema Americi s juga. A u isto vrijeme njegovi tenkovi se kreću po Sibiru. On se zabavlja. Usput, zašto još ne osvojiti Japan? U ovoj igri također možete ubiti svoje saveznike. Napredna strategija. Primijenite šifru varalice i bit ćete jači od svog protivnika i kvantitetom i kvalitetom. Nije rat, nego čisti užitak. Evo mlaznih strojeva bez repa, Amerikanci ih ne mogu ni dostići.
  Točnije, doći tamo. I koristite radio-upravljane projektile! I maltretirati Amerikance. Medvedevu se ova igra jako sviđa. I pomaknite trupe. Meksiko je zauzet. Američki gradovi padaju jedan za drugim. Kakvo zadovoljstvo.
  A na istoku, tenkovi serije "E"-U ulaze u Indiju. Ali što im Britanci mogu suprotstaviti? Štoviše, Treći Reich je već akumulirao resurse i proizvodi najmoderniju tehnologiju bez lažnog koda.
  Ali Medvedev je odlučio malo unaprijediti Pantheru. Ovdje je prva regularna "Pantera" - čeoni oklop 80 - 110 mm, bočni oklop 50 mm, top 75 mm, duljina cijevi 70 EL, motor 650 konjskih snaga. Ovdje je "Panther"-2 s prednjim oklopom od 120 do 150 milimetara, bokovima od 60 mm, topom od 88 mm s duljinom cijevi 71 EL i motorom od 850 konjskih snaga. Da, ozbiljan auto. I nije teži četrdeset pet, nego pedeset tona i ima kraću siluetu.
  Ali "Pantera"-3. Prednji oklop od 150 do 200 milimetara, stranice 82 milimetra, top 88 milimetara s cijevi duljine 100 EL i motorom od 1200 konjskih snaga - težina 55 tona. Slažem se, takav je automobil općenito super protiv Shermana.
  Ali postoji "Panther"-4. Ima čeoni oklop od 200 do 250 mm u nagibima, te bočni oklop od 160 mm. top 105 mm s cijevi duljine 100 EL. Ovo je već čudovište teško 65 tona i niske siluete. Plinski turbinski motor od 1500 konjskih snaga. Naravno, odličan serijski razvoj, sposoban za borbu čak i sa sovjetskim IS-7. Štoviše, IS-7 nije serijski proizvodio.
  Ali postoje i jači strojevi. Trčanje "Panther"-5, prednji oklop 250 trupa pod kutom od 45 stupnjeva, čelo kupole 300 mm pod kutom, bok 210 pod kutom, top 128 mm na 100 EL, težina naprednijeg tenka 75 tona, 2000 konjskih snaga snaga motora plinske turbine . Stroj bolji od svih sovjetskih i američkih modela. Sposoban probiti IS-7 s borbene udaljenosti i izdržati čeone pogotke. "Panther"-5 je općenito vrhunska tehnologija. SSSR nema ništa jače od IS-7. A Nijemci također imaju pet vrsta Tigrova.
  Nakon što je zauzeo veći dio američkog teritorija, Medvedev je odlučio otjerati i Tigar. Pa, "Tigar" je prvi koji svi znaju. Prednji oklop je 100-110 milimetara gotovo bez nagiba, a bočni 82 milimetra bez nagiba. A top od 88 mm, duljine cijevi 56 EL, pravi je tenk. Za razliku od "Pantera", gdje se zapravo borila samo prva serija i bilo je uzoraka druge. Tenk "Tigar"-2 poznatiji kao "Kraljevski tigar".
  Prednji oklop: 120-150 mm na prednjem dijelu trupa pod kutom od 50 stupnjeva, 185 mm na prednjem dijelu kupole pod blagim kutom i 82 mm na boku pod kutom od 60 stupnjeva. Dobro je zaštićen u čeonom dijelu, nešto bolje od Tigra u boku, a ima top od 88 mm s duljinom cijevi 71 EL. Od proizvodnih tenkova Drugog svjetskog rata, najbolji u pogledu naoružanja i prednje zaštite, težina 68 tona, motor 700 konjskih snaga - prilično slab u vožnji.
  "Tigar"-3 je dizajnersko vozilo. Prednji oklop je 150-200 milimetara pod kutom od 45 stupnjeva, prednji dio kupole je 240 milimetara pod kutom. Stranice od 160 milimetara s nagnutim štitovima. Tri vrste različitog oružja: top 88 mm 100 EL, top 105 mm 70 EL i top 105 mm 100 EL s motorom od 1000 1200 konjskih snaga. S gušćim rasporedom i težinom od 75 tona. Da, auto je ozbiljan i vrlo opasan. I još snažniji "Tigar"-4 prednji oklop 250 - trup nagnut pod 45 stupnjeva, čelo nagnuto 300 milimetara, bokovi 210 milimetara, top 128 milimetara 100 EL duljina cijevi, odnosno 150 milimetara duljina cijevi 56 EL , težina 85 tona, 1500 konjskih snaga plinskoturbinski motor. Vrlo moćan tenk.
  Ali još je hladniji "Tigar"-5. Prednji oklop: čelo trupa 350 mm pod kutom od 45 stupnjeva, čelo kupole 400 mm pod kutom od 50 mm. Stranice su nagnute 300 mm. Top od 150 mm 100 EL, ili top od 174 mm 70 EL, ili top od 210 mm 38 EL. Težina je 100 tona, plinski turbinski motor snage 2500 konjskih snaga. Najjači stroj neće prodrijeti ni kroz IS-7 i gospinu travu. Ovaj bi se mogao upotrijebiti protiv Amerike. Iako se mora reći da "Tigar"-5 nije bio ni u projektima u stvarnoj povijesti. Ali nitko nije kriv što je rat tako brzo završio.
  Ali igra virtualnog tenka može se poboljšati.
  Medvedev je počeo jurišati na američki glavni grad Washington i najveći grad New York. Ovdje stvarno možete raditi i pobjeđivati.
  Iako virtualno. Ovdje Washington gori i njemački tenkovi voze po njemu. I nitko ne može zaustaviti Tigrove-5.
  Medvedev dovršava tvrdoglavi napad na američke prijestolnice i čini se da je to pobjeda. Ali ispred je i Japan.
  . POGLAVLJE br. 5.
  Što sam drugo mogao učiniti u igri? Ali tenkovi iz obitelji Lev nikada nisu ušli u proizvodnju. Ovdje su prava čudovišta. Ali u Drugom svjetskom ratu ovi strojevi kasnijih serija bili su čak suvišni. A još više protiv Japana s njegovim malim i srednjim tenkovima.
  No Dmitrij Medvedev odlučio ih je malo otjerati.
  Ovdje je prvi tenk Lev, koji postoji samo u projektima i samo je djelomično utjelovljen u metalu. Čeoni oklop trupa je 120 milimetara pod kutom od 45 stupnjeva, čeoni oklop kupole 240 milimetara pod kutom, bokovi 82 milimetra, top 105 milimetara, duljina cijevi 70 EL, cijeli 80 tona, motor je 800 konjskih snaga. Općenito, automobil koji se mogao pojaviti zajedno s Tigrovima i Pantherama na Kurskoj izbočini. S vrlo moćnim oružjem za svoje vrijeme i izvrsnom zaštitom čela kupole. No, na sreću, nije se pojavila. Projektno vozilo "Lev"-2. Čelo trupa je nagnuto 250 milimetara, a čelo kupole 300 milimetara. Stranice su nagnute 200 milimetara. Pištolj ili 128 mm 100 EL ili 210 mm 38 EL. Težina 100 tona, motor 1800 konjskih snaga. Nema mu ravne u svojoj snazi. Nadmoćniji od IS-7, koji ga može pogoditi samo bočno. Ali onda vozite dalje, i pojavljuje se "Lion"-3, također jureći čudovište. Čeoni oklop trupa je 350 mm, kupole su 450 mm, sa bočnim nagibom 300 mm na kosinama, top 150 mm na 100 EL, odnosno 175 mm na 70 EL, ili 210 na 56 EL, ili raketni bacač. na 400 mm. Težina je 120 tona, motor 2500 konjskih snaga.
  Da, ovo je ogromna sila.
  Tenk "Lion"-4 je još jedno super čudovište . Prednji oklop trupa je 450 mm, prednji oklop kupole 500 mm. Bokovi trupa i kupole su nagnuti 400 mm. Top 175 mm u 100 EL, top 210 mm u 70 EL, raketni bacač 500 mm. Težina automobila je 150 tona, motor je plinska turbina od 3500 konjskih snaga. S velike udaljenosti probija sve tenkove, uključujući IS-7 i američki T-93. A čak ga ni pomorski topovi ne mogu probiti. Ovo je moćan stroj i s dodatnim topom.
  Ali još moćniji Lev-5 je kralj tenkova. Čeoni oklop trupa je 600 mm pod kutom od 45 stupnjeva, kupola je debljine 800 mm, bokovi su 550 mm pod kutom. Top 210 mm u 100 EL, top 300 mm u 70 EL, raketni bacač 600 mm. Težina stroja je 200 tona, plinski turbinski motor proizvodi 5000 konjskih snaga. Neprobojan za gotovo sve vrste oružja, osim za rakete velike snage , posebno za topove velikog kalibra i bombe. Sposoban pucati na bojne brodove i nosače zrakoplova. Zaista super tenk.
  Pa, ukratko, ima se što igrati. Medvedev vrši pritisak na Japan.
  Ali opet biva prekinut.
  Direktor FSB-a zove i kaže:
  - Dmitrij Anatoljevič, hoćete li održati konferenciju za novinare?
  Medvedev je odlučno izjavio:
  - Ne još!
  - Zašto?
  Odgovorio je v.d.
  - Imam pravo davati intervjue ili ne! Pa sam odlučio da ga još ne dam!
  Direktor FSB-a je kimnuo glavom:
  - Za sada možete biti mirni! Intervju neće nestati! Ali potražit ćemo drugo mjesto!
  Medvedev je primijetio:
  - Svi, smirite se! Ako ništa, velika vam je generalska mirovina! Može se živjeti i bez rada!
  Direktor FSB-a je iznenađeno upitao:
  - Nije li šteta odvojiti se od tako ogromne moći?
  Medvedev je iskreno odgovorio:
  - Šteta, naravno, ali čovjek se podvrgava neizbježnom!
  Medvedev se ponovno vratio u igru. Bivši predsjednik najveće i resursima najbogatije države na svijetu konačno je shvatio. A zašto i ne igrati ako sad mogu i bez toga. Iako je vršitelj dužnosti šefa države.
  Ali kako možete izbjeći iskušenje da se porežete u takvoj igri? Pa, njemačke trupe su stigle do Čukotke. Srećom, pomicanje opreme u igri je puno lakše nego u stvarnosti. I odlaze u Kinu. I tu su ušli u bitku s Japancima. Naravno, koristeći šifru prijevare, Medvedev je izbacio tenkove Lev-5 i bacio ih na samuraje. A ovo su doista automobili super klase.
  Kako su samuraji shrvani. Ali još uvijek nije granica savršenstva.
  Ali zašto, sve dok Drugi svjetski rat ne završi, nije moguće voditi najteži njemački tenk "Mouse" kroz razine?
  Ovo je doista redistribucija savršenstva i kruna ljepote. Točnije, što se može dogoditi ako se razvije gigantomanija.
  Medvedev je počeo tjerati Miševe.
  Mouse tenk, tenk koji zapravo postoji u metalu, najteži od onih koji su zapravo bili utjelovljeni u metalu, vozio je i čak se borio. Prednji oklop "Miša" je 150 mm na dnu trupa, 200 mm na vrhu trupa, 250 mm na prednjem dijelu kupole i 210 mm na bokovima. Kao što vidimo, tenk je čak iu svojoj prvoj verziji neprobojan za sve serijske sovjetske tenkove u čelo, pa čak iu bok. IS-2 i SU-100 nisu mogli probiti ovaj tenk ni iz jednog kuta. Samo je IS-7 mogao stvarati probleme Mausu i zapravo se boriti protiv ovog tenka. Ali IS-7 pojavio se tek nakon rata i nikada nije ušao u proizvodnju. A "Miševi" su se već mogli boriti na frontu 1943. Ovaj tenk ima dva topa: kratku cijev od 75 mm i 55 EL od 128 mm, koji mogu probiti sve sovjetske tenkove osim IS-7. Štoviše, IS-2 s velike udaljenosti. Tu je bio i top od 150 mm.
  "Miš" je težio 188 tona i imao motor od 1250 konjskih snaga, što je ipak nedovoljno. Sve u svemu, automobil je najjači za svoje vrijeme i nema mu ravnog.
  "Miš"-2 je dizajnersko vozilo. Savršeniji. U stvarnoj priči, automobil je trebao biti niže siluete i lakši. Ali u igri je, naravno, automobil postao savršeniji, niže siluete, gušćeg izgleda, ali čak i teži. Prednji oklop trupa miša je 2 350 mm. Prednji oklop kupole je 450 milimetara. Stranice 300 mm. Topovi su 75 mm duge cijevi i 150 mm 70 EL, ili haubica 210 mm, ili raketni bacač 400 mm. Težina 200 tona. Plinski turbinski motor 2000 konjskih snaga.
  "Miš"-3 automat za igre. Također savršeno. Prednji oklop trupa je 600 mm, kupole 800 mm, bokovi 550 mm. Topovi 88 mm 100 EL, za borbu protiv neprijateljskih tenkova, i 210 mm 70 EL. Ili raketni bacač 550 mm. Težina tenka je 250 tona, plinski turbinski motor snage 4000 konjskih snaga. Tenk je gotovo neprobojan s gotovo svim oružjem, osim onim najjačim.
  "Miš"-4 je nova evolucija gigantomanije i napredniji. Prednji oklop trupa je 1000 mm pod kutom od 45 stupnjeva, prednji oklop kupole je 1200 mm pod kutom. Stranice su nagnute 850 mm. Naoružanje: top 105 mm 10EL za borbu protiv neprijateljskih tenkova i sasvim dovoljno protiv gotovo svih vrsta vozila. 300mm oružje na 70 EL, za uništavanje utvrda i suvišno za tenkove. Ili umjesto toga, raketni bacač 750 mm.
  Masa vozila je 350 tona, što nije toliko za takav oklop i naoružanje. Čak ni topovi bojnog broda ne mogu frontalno probiti takvo vozilo. Samo izravan pogodak snažnog krstarećeg projektila ili vrlo velike bombe može uništiti takav stroj. Iz svih kutova neprobojna je za sve tenkove i samohodne topove Drugog svjetskog rata. Motor je plinska turbina od 6000 konjskih snaga.
  Pa, "Miš"-5 je najviša razina ove serije. Čeoni oklop čela trupa je pod kutom 1600 mm, čela kupole je 2000 mm, bokovi su pod kutom 1500 mm.
  Top od 128 mm sa 100 EL za borbu protiv svih tenkova, sasvim dovoljan protiv svih marki uključujući IS-7 i raketni bacač 900 mm. Ostale puške su nepraktične. Postoji desetak mitraljeza. Težina tenka je 500 tona. Plinski turbinski motor od 10.000 konjskih snaga. Auto je, ajmo reći, samo savršenstvo. Skoro ništa vam se ne može obiti o čelo. Super tenk...
  Međutim, ako netko misli da je nemoguće smisliti nešto hladnije od "Mouse"-5, onda to uopće nije točno. Mašta autora dobre igre o Drugom svjetskom ratu je neograničena.
  Na primjer, postoji i "Rat". U stvarnoj povijesti, ovaj tenk drži rekord u veličini među svim projektnim vozilima, a čak je bio i djelomično utjelovljen u metalu.
  Tenk "Štakor" ima prednji oklop od 400 mm, a bočni oklop je također blago nakošen. Naoružanje: četiri topa 210 mm, odnosno jedan top 800 mm i dvije haubice 150 mm, jedanaest protuavionskih topova. Težina je 2000 tona, dizel motori imaju ukupnu snagu od 10.000 konjskih snaga.
  Tenk "Rat"-2 je evolucija dizajna vozila s naprednijim izgledom. Prednji i bilo koji oklop od 800 mm, s velikim kutom racionalnog nagiba. Naoružanje je jedan top 1000 mm i četiri haubice 150 mm, šesnaest protuzračnih topova koji mogu gađati ciljeve na zemlji iu zraku. Težina je 3000 tona, plinski turbinski motori, ukupne snage 20.000 konjskih snaga.
  "Rat"-3 je još moćniji i napredniji stroj. Oklop 1200 - milimetara pod kutom. Naoružanje: jedan top 1250 mm i šest haubica 150 mm. Dvadeset protuzračnih topova sposobnih za gađanje i zračnih i kopnenih ciljeva. Težina je 4000 tona, plinski turbinski motori, ukupne snage 35.000 konjskih snaga.
  "Štakor"-4 je još snažniji i napredniji stroj.Oklop od 1600 mm pod kutom. Naoružanje - jedan top od 1600 mm i devet haubica od 150 mm, dvadeset i pet protuzračnih topova sposobnih za gađanje zračnih i kopnenih ciljeva. Težina je 5000 tona, plinski turbinski motori, poboljšani, ukupne snage 50 000 konjskih snaga.
  "Rat"-5 je najcool tenk. Oklop od 2500 milimetara sa svih strana. Naoružanje: jedan top 2500 mm. I petnaest haubica od 150 mm. Četrdeset protuzračnih topova sposobnih za gađanje zračnih i kopnenih ciljeva. Težina 10.000 tona. Nuklearni reaktor kao motor, snage preko 100.000 konjskih snaga.
  Tenk je zapravo najcool u igri. I što se tiče težine i ostalih karakteristika.
  Pa, juriš na Tokio možete povjeriti "Štakoru"-5. Istina, toliko je skupo da morate nekoliko puta pokrenuti kod prijevare.
  Ali generalno, Medvedev može biti zadovoljan. Igrao je temeljito.
  I konačno sam pogledao "Štakora"-5 u virtualnoj stvarnosti. Kako igrati neiskreno dobro.
  Ali onda opet zovu Medvedeva.
  Ovaj put prvi potpredsjednik vlade i vršitelj dužnosti premijera je Siluanov .
  Rekao je tužnim tonom:
  - Izgubili smo Dmitrija Anatoljeviča! Skoro svi glasački listići su već prebrojani!
  Medvedev je duhovito primijetio:
  - Bolje dobro izgubiti nego loše pobijediti!
  Siluanov se iznenadio:
  - Kako je ovo moguće?
  Medvedev je objasnio:
  - Da je Vitaliy Klitschko prvi put izabran za gradonačelnika Kijeva, njegov povratak u ring ne bi se dogodio. Umjesto velikog šampiona, gradonačelnik bi bio ruglo!
  Siluanov :
  - Da, u pravu ste, Dmitrije Anatoljeviču! Kličko je imao prednost da izgubi... Ali ti nažalost takvoj prednosti nisi imao ni u tragovima!
  Medvedev je odgovorio:
  - Slobodan sam, kao ptica na nebu,
  Slobodan sam, zaboravio sam što znači strah...
  Slobodan sam kao divlji vjetar
  Slobodan sam na javi, a ne u snu!
  Siluanov je promrmljao:
  - Da, ti si samo pjesnik Dmitrij Anatoljevič! O tebi se mogu pisati stihovi!
  Medvedev je ozbiljno odgovorio:
  - U svakom slučaju, sada mogu mirno raditi svoju omiljenu stvar - igrati igrice na računalu! A prije toga, već dvadeset godina, ovo sam si mogao priuštiti samo na mahove!
  Siluanov je tupo promrmljao:
  - U igrama?
  Medvedev je potvrdio:
  - Upravo igre! A bilo bi ti od koristi da proučiš koju vojno-ekonomsku strategiju!
  Prvi potpredsjednik Vlade nevoljko je primijetio:
  - Više volim praksu!
  Medvedev je na to zasiktao:
  - Prokleta je zla stvarnost, može te izluditi!
  Siluanov je hladno odgovorio:
  - Želite li pobjeći od stvarnosti sa svijetom igrica? Pohvalno!
  Bilo je ironije u riječima v.d.
  Medvedev je rekao:
  - Da i tebi objesim zvijezdu heroja Rusije!
  Siluanov je savjetovao:
  - Objesite se, gospodine predsjedniče!
  Medvedev se nasmijao i odgovorio:
  - Možda je ovo dobra ideja! Inače, Putin je odlikovan samo posthumno!
  Na to je odgovorio v.d.
  - Hvala, gospodine predsjedniče!
  Medvedev je melodično nastavio:
  - Za glupe prazne oči...
  Siluanov je pjevao:
  - Za to što je sve moguće...
  Medvedev je završio:
  - Ali ne možete živjeti!
  Na to je odgovorio v.d.
  - Ali ozbiljno, najvjerojatnije će me maknuti! Izgleda da ćemo se morati otimati!
  Medvedev je hladno odgovorio:
  - Ima mnogo mjesta na Zemlji!
  Siluanov je kimnuo i progunđao:
  - Ukratko, gospodine predsjedniče, obećali ste mi zvijezdu heroja!
  Medvedev je vikao iz sveg glasa:
  - Pripremite dekret!
  Donijeli su mu još jedan nagradni papir. Kao, napiši v.d.
  Istovremeno, Medvedev ju je nagradio hrpom ljudi. Znaj naše!
  Eh, već je jako kasno, a vd predsjednika Rusije je zaspao.
  Sanjao je o drugoj alternativnoj povijesti. Carska vojska, predvođena Kuropatkinom, bori se za oslobađanje Port Arthura. No, sam Medvedev pojavio se na borbenom robotu, s laserima i termokvarkovim ljuskama veličine makova zrna, ali smrtonosnim poput bombi bačenih na Hirošimu.
  I kako se Medvedev može boriti protiv Japanaca sa svojim borbenim robotom? Kako su samuraji bili rastrgani, na tisuće. I kako su laseri i blasteri ušli u upotrebu.
  A japance su klali, konkretno njih su klali. I raspilio ga na komade. I to je opustošilo njihove redove.
  Medvedev, koji je izgubio prijestolje, uživao je u borbi. On pokosi ove samuraje koji su se usudili uzdrmati sveto kraljevsko prijestolje.
  Ali je li stvarno loše, recimo iskreno, bilo je pod carem?
  Neka Bog podari svakoj zemlji takvog cara kao što je Nikola II. Ovo je pravi primjer inteligentnog vladara, a ujedno i intelektualca.
  Šteta što ga je takva ništarija kao Kuropatkin iznevjerila. I sad se Medvedev uhvatio Japanaca. I da ih mlatimo. A raditi ovo je vrlo poletno.
  A laserske zrake pokosile su tisuće samuraja. Još nekoliko minuta borbe i
  Nema japanske vojske.
  Što su jela gospoda samuraji? A sada možda možemo početi raditi na vašim brodovima.
  Medvedev je podigao borbenog robota u zrak i pojurio prema položajima flote Toga. Što on misli da može učiniti s ruskim vitezom?
  A ovako brzo juri robot termokvark. Sada je već iznad mora. I potopimo flotu Toga. Režite armadilose, krstarice i ostala živa bića.
  Ovako... Što ako bacimo i mini- termokvark bombu?
  I novi heroj je napušta. Val se diže i potapa brodove zemlje izlazećeg sunca.
  Medvedev viče iz sveg glasa:
  - Za Rusiju Nikola,
  Rastrgat ću sve Japance na komade!
  I opet vršitelj dužnosti ruskog predsjednika ide u ekstazu.
  Super je boriti se s takvim robotom.
  Udavimo vlastitog samuraja... I neće biti Tsushime, Japanci se neće imati na čemu boriti.
  Posljednji samurajski brodovi već tonu. Kakva je ovo pobjeda!
  Ali još uvijek postoje dijelovi Zemlje izlazećeg sunca koji blokiraju Port Arthur. Moramo se stvarno uhvatiti u koštac s njima. Razriješiti sve protivnike carstva cara Nikole.
  Medvedev oduševljeno pjeva:
  - I samuraj je poletio na zemlju,
  Pod pritiskom čelika i vatre!
  I uništimo trupe koje su opsjedale Port Arthur. Doista se dogodilo da je pala moćna tvrđava. I Rusija je dobila šamarčinu. I što je najvažnije, bilo je gore od Krimskog rata. Tu je carstvo cara Nikole II izgubilo od koalicije Engleske, Francuske, Turske i Kraljevine Sardinije. I izgubila je dostojanstveno. A tu je i neki Japan, kojeg nitko nije smatrao ozbiljnim suparnikom.
  Neka Rusija ne trpi poniženja. Možda je zato Staljin, tako oprezan i suzdržan u vanjskoj politici, otvorio drugu frontu na Dalekom istoku protiv Japana. Doista, samuraji su previše ponizili carsku Rusiju.
  Za to ih uništite sićušnim termokvark bombama i spalite ih laserima.
  Da se ne usuđujem poraziti Rusiju! Oh, daj Bože da Zelenski bude uspješan kralj.
  Opet su Rusi i Ukrajinci ujedinjeni, a uskoro će im se pridružiti i Bjelorusi.
  I bit će trojstvo Slavena!
  Medvedev dokrajčio Japance kod Port Arthura, i pojurio dalje... Rusija je porazila Japan. Zauzela je Koreju, Mandžuriju, Kurilske otoke i Tajvan. Također je prisilila Japance da plate veliku odštetu.
  Car Nikola II ojačao je svoj položaj, revolucija i nepotrebna misao nisu se pojavile.
  Carska Rusija nastavila se kretati preko Kine. I njegovo širenje na istok.
  Ali Kaiserova Njemačka, unatoč tome što je carska Njemačka postajala velika sila i rasla još brže i više nego u stvarnoj povijesti, ipak je otišla naprijed i ušla u Prvi svjetski rat.
  Da, na dva fronta.
  E, sad je Medvedev preuzeo zadatak da uništi Nijemce. Nemaju razloga vrijeđati car-oca.
  I kako pogađa neprijatelje laserima. I mlatimo ih u istočnoj Pruskoj kao uragan. Medvedev puca na njemačke trupe koristeći lasere i gravitacijske energetske zrake.
  U isto vrijeme pojavile su se i djevojke. Naravno u bikiniju. Alenka i Nataša. A Švabe neka sijeku svjetlosnim mačevima.
  Da, car Nikolaj Veliki, nacisti nisu ni sanjali takvo što. Što planiraju protiv vas, očevi?
  Medvedev agresivno pjeva:
  - dinje, lubenice, pšenične lepinje,
  Velikodušna, prosperitetna zemlja...
  I on sjedi na prijestolju u Petrogradu,
  Oče Care Nikolaje!
  Datum inauguracije rano je odgođen. A Medvedev je bio potpuno prepušten sam sebi. Kao, dok se ljubiš s djetetom.
  Medvedev je također posthumno odlikovao Andropova zvijezdom Heroja Rusije. Što je vjerojatno trebalo učiniti ranije. I izdao je dekret o izgradnji spomenika Andropovu.
  Istodobno, vršitelj dužnosti predsjednika također je vratio Yezhova i Yagodu. Zašto ovdje biti na ceremoniji?
  Zatim je uspostavio novi red nazvan po Bobbyju Fischeru. Ali ne možete ništa reći da je bio veliki šahist. I ne samo sjajno, nego i skandalozno. Želio je biti iznad svih ne samo u šahu.
  I također tri stupnja: bronca, srebro i zlato!
  I naravno, prije svega, Dmitrij Medvedev je ovim ordenom odlikovao: Garija Kasparova, Anatolija Karpova i... braću Kličko!
  Istovremeno je Dmitrij Medvedev ustanovio Orden Vladimira Klička. Također zanimljiv potez. Tri razine: bronca, srebro, zlato.
  A tu je i Svyatogor Order, briljantno rješenje.
  Medvedev upravlja i pedalira . I opet ovo izmišlja. Ovo je medvjed. Medvjed za sve medvjede.
  I ima nove ideje. Na primjer, svakom Rusu poklonite novi auto.
  U međuvremenu, idite i igrajte se na računalu. Ono što je Medvedev najviše želio. Stoga je sada uključio novu strategiju. Rat na različitim razinama. Time se predsjednik, pa i bivši, htio poigrati.
  Počinjete s pet radnika i po tisuću jedinica: ugljen, željezo, kamenje, nafta, hrana, zlato.
  I hajdemo prvo izgraditi društveni centar za proizvodnju novih radnika. Zatim počinjete razvijati rudnike i poljoprivredu.
  Prije svega, naravno, nabavka hrane kako bi se radnici što bolje prilagodili.
  Medvedev ima najmoćnije, najmodernije računalo. I možete izbaciti mnogo jedinica.
  Gradiš sebi grad i nove trgovačke centre. Novac je, naravno, isprva problem. Dok ne izgradite kovnicu novca, tržnicu, akademiju znanosti i tako dalje.
  Ali Medvedev zna univerzalan način da se obogati. Zaposliti više poljoprivrednih radnika i kupiti sredstva za kruh. Tržište je vrlo jeftino za izgradnju. A onda ste uštedjeli, kupili akademiju, napravili pilanu i napravili nove rudnike. A onda još... I poteklo je zlato - najskuplji proizvod. Pogotovo kad je to učinila menta. A onda će biti moguće poboljšati bunare. Ovako novac teče puno zabavnije. Može se koristiti za poboljšanje. Nove pile, novi poljoprivredni alati, melioracija, istraživanje gnojiva. Nova vrsta pluga...
  Zatim, produbljivanje bunara i ubacivanje novih radnika. Nove farme. Proizvodnja mesa. Izgradnja kuća. Do kuća liječnika, policajaca, bunara, tržnica, arhitekata, vatrogasaca. I tako dalje... Naplata poreza. Nova poboljšanja u rudarenju zlata. I razvoj novih prostora i radnih zgrada.
  A novca je već sve više... Ima viškova i možete početi graditi barake.
  Igra je zanimljiva i izazovna. Grad raste. Još nema rata. Ovdje možete uspostaviti mirnodopsko vrijeme, a odabrati slabijeg neprijatelja... Zapravo, Medvedev još uvijek gomila snagu u vojno-ekonomskoj strategiji.
  Izgrađena je vojna akademija. I počinjete formirati trupe. Konjica, pješaštvo, bacači plamena , minobacači i druge snage. Naravno , artiljerija. Ili čak opet, poboljšanjem bunara rezervoarskog postrojenja. Prvi automobili su, naravno, lagani i primitivni, ali se mogu voziti.
  Medvedev se zanio.
  Igra je pojela predsjednika. Gradite sebi sve više i više novih kuća. Uključuju školu pisara, knjižnicu i zabavu različitih razina. Bilo da su to glazbenici, plesači, žongleri, svirači seneta , zoološki vrtovi. Ili drugi kazino.
  I, naravno, hramovi raznim bogovima.
  Da, postoji mnogo različitih religija u carstvu. Najbolje je graditi različite hramove.
  A ovdje je sve drugačije. I džamije, crkve, bogomolje, budistički hramovi, stupe, poganski bogovi.
  Da, bogata misija. Također gradite mostove kada prelazite rijeku.
  Puno je posla. Također organizirajte festivale za različite religije kako se bogovi ne bi uvrijedili.
  I tako bez prekida. A posao u Akademiji znanosti ide dalje, sad jedan napredak, pa drugi. Ili lijek protiv glodavaca ili protiv insekata - što god unaprijedi poljoprivredu, pojave se traktori.
  Čak i bogovi šalju dobre žetve. Tako možete otjerati tenkove i tvornice zrakoplova. Počevši od lakih zrakoplova, možete doći do atomskih bombardera. A broj jedinica stalno raste. Došao je već do sto tisuća.
  Medvedev svira i promovira nove tehnologije. Još nema straha. Ne morate se boriti, možete podići indeks prosperiteta i kulture za svoj narod. I ovo je također važno. Ali sada ima dovoljno novca i sredstava.
  Ono što je još bolje u igri je to što se bunari ne iscrpljuju. Možete zauvijek izvlačiti resurse.
  I gradite nove gradove na karti... Ili se čak prepustite piramidi ili nekom drugom svjetskom čudu.
  Medvedev također gradi nove vojarne. Istina, brojnost vojske smanjuje indeks prosperiteta. Tu, naravno, nastaje problem. Ali zasad se nema s kim boriti... Ali mogu se uvesti nove tehnologije da bi tenkovi i avioni bili brži. I dovedite teške bombardere.
  Međutim, zašto ne, već imajući srednje tenkove, ne uhvatiti neprijatelja na razini srednjeg vijeka?
  A Medvedev, nakon što je proizveo više tenkova i istovremeno poboljšao njihove parametre, brzo napada susjednu zemlju.
  I također avioni odozgo. I bombardirajmo neprijatelja iz sve snage. Kisnete ga napalmom.
  I to nije igra po pravilima.
  Medvedev je uživao u razaranju srednjovjekovnog grada. A onda cijela država sa svojom primitivnom vojskom. Uživao je i pobijedio, iako su njegovi avioni i tenkovi zadobili manja oštećenja. Ovako se stisak pokazao relativno lakim. I onda opet gradite grad na osvojenom teritoriju...
  A vaši spremnici su već teški. Moguće je pričvrstiti i protunuklearnu zaštitu i aktivni oklop.
  Medvedev je već svirao deset sati i oči su mu bile umorne i počele su se lijepiti. Zaspao je v.d.
  Isprva se Medvedev vrtio u nečem nejasnom. Ali nije dugo trajalo. A onda je ultramoderni tenk T-95 poletio uz brdo. Bila je već kasna jesen, a kapci kiše udarali su po oklopu.
  Medvedev je rekao:
  - Odlučujući dan bitke za planinu Vysokaya! Ta planina koja je ključ cjelokupne obrane Port Arthura. Danas je točno 21. studenog, odnosno 4. prosinca po novom stilu. - Profesor je bijesno udario šakom po oklopu i uzviknuo. - Ali neće biti zauzimanja planine Vysokaya! Pacifička eskadrila će živjeti!
  Japanci su skoro zauzeli planinu Vysokaya. Dopuzali su kao mravi, u gustim potocima sa svih strana. T-95 otvorio je vatru iz brzometnog topa kalibra 152 mm.
  Alenka je pritisnula tipku joysticka, a automatski top je Japanca pogodio kao protuavionski top. Snažne visokoeksplozivne fragmentacijske granate nokautirale su stotine Japanaca jednim hicem.
  Natasha je zauzvrat pucala iz osam teških mitraljeza. A također sam radije koristio joystick.
  Medvedev je vozio tenk, superstroj se samouvjereno penjao strmim padinama, a gusjenice su zgnječile ratnike Zemlje izlazećeg sunca.
  Margarita je zazviždala i rekla:
  - Mi stvaramo povijest!
  Vd predsjednika je ljutito potvrdio:
  - Sigurno! Ni pod kojim uvjetima nećemo dopustiti predaju Port Arthura!
  Alenka je, pucajući iz pištolja, ispalila dvadesetak metaka u minuti, ispljunuvši projektil povećane razorne moći težak pedesetak kilograma. U jednoj minuti tona metala i eksploziva eksplodirala je precizno.
  A djevojka je pogodila vrlo precizno.
  I strojnice, svaka ispaljuje pet tisuća metaka u minuti. Ili četrdeset tisuća velikih metaka, u kratkom vremenskom razdoblju. A kako su se obračunali sa samurajima? Kako su ih počeli pritiskati.
  Alenka je čak zapjevala:
  - I neprijateljsko jato poleti na zemlju, pod pritiskom čelika i olova!
  Ruski tenk djelovao je agresivno. Ovdje je pokosio tisuću Japanaca, evo drugog. Uklanjajući ih u slojevima.
  Nataša se hihotala i pjevala:
  - Za slavu Rusije! Nikada ne zaboravimo domovinu!
  I opet puca iz mitraljeza smrtonosnog kalibra. I tisuće Japanaca leže mrtvi.
  Medvedev ga je uzeo i prosiktao:
  - Car Nikola! Bit ćeš super.
  A nedovršene samuraje pod gusjenicama zgnječimo.
  Margarita je logično primijetila:
  - Nikola II mogao bi biti najveći od svih careva. Imao je sve šanse od Kine napraviti rusku provinciju - Žutu Rusiju !
  Medvedev je udario samuraje, preletio ih kao gusjenice i rekao:
  - Neka bude tako!
  Izletjela je granata za granatom. Umnožavali su se poput kvazimaterije , zahtijevajući puno manje energije od stvarnog povećanja atoma i molekula.
  Alenka je, pritiskajući gumbe joysticka svojim dražesnim prstima, čak uzviknula:
  - U ime ruskih careva!
  . POGLAVLJE br. 6.
  Pištolj je tutnjao i tutnjao. Doduše, ne tako glasno, ali prigušeno, moglo se razgovarati.
  Margarita je upitala v.d.
  - Što, broj granata je beskonačan?
  Medvedev je odgovorio:
  - Kvazimaterija ne zahtijeva puno energije za stvaranje. A punjenje termonuklearnog reaktora vodom jednostavno je kao guljenje krušaka!
  Margarita je zazviždala:
  - Da, ovo je briljantno! I na ovaj način možete napraviti sladoled od čokolade!
  Medvedev je uzdahnuo:
  - Ne još, ali vrlo brzo, da! Šteta što se do sada dobiva samo kvazimaterija !
  Alenka je golim prstima pritiskala gumbe joysticka, smiješeći se krupnim tigričinim zubima, primijetila je:
  - Ova sposobnost stvaranja materije također je kvazibožanska!
  Medvedev se nasmijao. Oko planine je bilo sve manje Japanaca, a sve više leševa. Samuraji su pokušali pucati na tenk, ali uzalud. Granate su se odbijale od oklopa poput kapi kiše.
  V.d. predsjednika je primijetio:
  - I čovjek je stvoren na sliku i priliku Božju.
  Alenka je, ispaljujući ubojite granate, primijetila:
  - Ako se još stvori. Možda smo mi ljudi najinteligentnije, najjače i najmoćnije biće u svemiru!
  Medvedev je logično predložio:
  - Utoliko je potrebnija konsolidacija čovječanstva! Trebali bismo se ujediniti! Tada nećemo znati za tugu i poraz!
  Natasha je samouvjereno izjavila:
  - Carsko Carstvo je sposobno ujediniti sve! I ujedinite sve, bez iznimke, u monolit!
  I djevojka je opet pucala iz mitraljeza. Nadjačavanje Japanaca koji pokušavaju ući s lijevog boka. Granate nisu oštetile tenk T-95. A topovi, također iz daljine, ili su promašivali, ili su njihove granate bile neučinkovite. Štoviše, ni u jednoj zemlji na svijetu nema oružja za probijanje oklopa. I ne možete tako lako probiti takav tenk. Obrana mu je vrhunska.
  I mitraljezi kose i granate brišu. I rade sve specifično, i to vrlo smrtonosno.
  Nataša se nasmijala i rekla:
  - Nedostajat će mnogi Japanci!
  S tim se složila i Alenka:
  - Jako puno!
  I bljesnula je svojim safirnim očima. A toliko je različitih stvari o ovoj djevojci, pravoj terminatorici.
  Ratnici pucaju. I samuraji krvare. Četrdeset tisuća metaka i tona granata u minuti, to je vrlo velika razorna sila.
  Natasha napominje:
  - Mi smo ratnici koji teško umiru!
  S tim se složila i Alenka:
  - I ne samo smrt, nego izvor moći u cijelom svemiru!
  Margarita je razborito primijetila:
  - Ako carska Rusija osvoji cijeli svijet, onda će svi ratovi u povijesti čovječanstva jednom zauvijek biti okončani!
  Medvedev se složio:
  - Naravno dušo! Ratovi nikome ne trebaju! Ali čovječanstvo se mora ujediniti!
  Natasha je prosiktala s radošću pantera koji ubija bika:
  - Kad smo složni, nepobjedivi smo!
  I pustila iskre iz očiju! Ovo je djevojka! Sadrži plamen vatre, te led i čelik.
  Ali sada posljednji Japanci umiru. I nema tko drugi jurišati na planinu. Pod planinom Vysokaya ostalo je više od pedeset tisuća ubijenih ratnika Zemlje izlazećeg sunca.
  Bitka je gotova.
  Četvorica su zauzela mjesto na brdu, a Medvedev je primijetio:
  "Bolje da za sada ne razgovaramo s garnizonom." Općenito, što ćemo učiniti?
  Alenka je predložila:
  - Ima još mnogo Japanaca. Uništimo cijelu Nogi vojsku.
  Margarita se spremno složila s tim:
  - To je to! Iscijedit ćemo sve samuraje! I bit će super!
  Medvedev se nasmiješio i primijetio:
  - A naš tenk također može plivati pod vodom i ispaljivati granate. Potopimo japansku flotu!
  Nataša je radosno vrisnula:
  - To je to! Tako je, uzmimo i istrebimo sve samuraje na moru.
  Japanska eskadrila upravo je započela svoj sljedeći bombaški napad. Letjele su granate, uključujući i one iz topova od jedanaest i dvanaest inča. A ovo je, vidite, ozbiljno.
  Tenk je jurio prema obali. Alenka je lupkajući prstima po karoseriji auta primijetila:
  - Dobro, na more. Ali kako bismo mogli prepustiti inicijativu Japancima na kopnu?
  Margarita, koja je nešto znala o ratu, prisjetila se:
  - Imali smo mitraljeze, a Mošinova puška je bila puno pouzdanija i učinkovitija od japanske. A ako na moru nije sve uspjelo, onda na kopnu samuraji nisu imali šanse!
  Alenka je ljutito micala bosom nogom po podu i mrmljala:
  - Izdaja! Beznačajna izdaja!
  Natasha je predložila:
  - Sve ćemo objesiti!
  Cisterna je ušla u vodu. Sa strana su se pojavili propeleri koji su kontrolirali stroj. Evo prve mete: japanski razarač. Natasha je svojim tankim prstima pritiskala gumbe joysticka.
  I granata je smrtonosnom snagom pogodila samo dno broda. Okrenuo je oklop.
  Razarač je dobio još jednu granatu. Natasha je ponovno pritisnula nožni prst.
  A onda se Japanac utopi.
  Alenka se zahihotala:
  - Idemo se redom utapati! Strojnice nisu baš učinkovite pod vodom!
  I djevojka je pritisnula joystick, ovaj put poslala granatu u dno razarača.
  Margarita je sa smiješkom odgovorila:
  - Pa imamo dame!
  Natasha je ponovno poslala granatu i viknula:
  - U ime Rusa neka bude pobjeda!
  Alenka je ispljunula školjke. Rasjekla je dno broda Zemlje izlazećeg sunca i primijetila:
  - Ipak, carska vlast u Rusiji nije bila tako loša kako je propaganda tvrdila.
  Margarita se s tim složila i spremno je progovorila, tim više što on ionako nije imao što raditi.
  - Za vrijeme cara Nikole II., Rusija je zadržala zlatni standard novca. Valuta carstva postala je najčvršća i najstabilnija na svijetu. Cijene su također ostale gotovo nepromijenjene. A pod carom Nikolom isplata je dosegla trideset sedam rubalja mjesečno. Zapravo, Rusija je postala jedna od vodećih zemalja u svijetu po životnom standardu. Industrijska proizvodnja postala je četvrta u svijetu.
  Dmitrij Anatoljevič Medvedev nakon spavanja počeo se igrati na računalu. U ovom slučaju, rezao se kako bi nastavio strategiju. Ojačana vlast vršila je zapljene. Vršitelj dužnosti predsjednika Rusije bacio je tenkove u bitku.
  I težak.
  Još uvijek je dobra igra. Malo sam ga vozio i dobio tenkove teže od sto tona. Kad je bio predsjednik, Medvedev je želio razviti tenkove teže od sto tona. Ali Putin to tada nije dao. Ali ideja je izgledala primamljivo. Super teška vozila. I šest vrsta automobila. Preko pet i sto tona.
  Ali sada Medvedev u bitku baca tenkove s nuklearnim motorima. I razbija obranu zemalja srednje razine. I opet hvatanja. Da, odlično... Da vam bude lakše, povežite vojnog savjetnika. I zajedno s njim vodite uništavanje neprijatelja. I njegovo zarobljavanje.
  Ovdje osvajate drugo carstvo... Ovdje je rat ozbiljniji, ali ga vodi vojni savjetnik Napoleonove razine. Tako da možete samo gledati i uspostaviti svoje carstvo s ekonomistom Stolypinove razine.
  A Medvedev je, nakon što je nekoliko sati sjedio za računalom s golemim ekranom, počeo hrkati.
  Predugo je bio neispavan.
  Alenka je pucala po Japancima. Potopivši ovaj put krstaricu, zapjevala je:
  - Mi smo najjači na svijetu,
  Sve naše neprijatelje ćemo potopiti u WC.
  Domovina suzama ne vjeruje,
  A mi ćemo zlim oligarsima dati njihov mozak!
  I djevojka se nasmijala. A zubi su joj blistali od bisera!
  Medvedev je predložio:
  - Budući da je rat s Japanom završio pobjedom, gospodarski rast Rusije bit će još veći! I carsko će carstvo postati najbogatija zemlja!
  Alenka je potopila još jedan razarač i prosiktala:
  - Uvijek smo bili bogati! Nije bilo dovoljno reda!
  Natasha je pogodila bojni brod Zemlje izlazećeg sunca i primijetila:
  - Ni u čemu nismo bili inferiorni Nijemcima u Prvom svjetskom ratu. Ali zbog pete kolone izmakla nam je pobjeda!
  I Alenka je poslala još jednu granatu u armadillov trbuh i izjavila:
  - Sigurno! Za sve je kriva peta kolona. Tijekom Prvog svjetskog rata Nijemci se nisu mogli ni približiti Minsku i bili su potučeni u Galiciji. A pod Staljinom su već vidjeli Kremlj kroz dalekozor. Što to znači?
  Natasha je ispalila još jednu granatu u dno bojnog broda i promrmljala:
  - Izdaja! Promakla nam je takva pobjeda!
  Margarita je također smatrala potrebnim podsjetiti:
  - Da nije bilo izdaje, dobili bismo Carigrad i Malu Aziju, kao i izlaz na Sredozemno more. A toliko smo izgubili zbog izdaje i pete kolone!
  Alenka je ispalila još jedan projektil:
  - Da, ovo je peta kolona! Koliko nevolja uzrokuje ona! Rusko Carstvo je jedinstvena cjelina koja se može proširiti na cijeli svijet i ujediniti čovječanstvo!
  Natasha je agresivno promrmljala:
  - Sigurno! Mogao bih i definitivno bih učinio sve! I da čovječanstvo bude ujedinjeno i nepobjedivo!
  Djevojka je poslala još jednu granatu, nakon čega se bojni brod konačno razdvojio. I Japanci su se utopili.
  Margarita je zabrinuto primijetila:
  - Vidite što se sada događa u svijetu? Rusija i SAD su na rubu rata. A Kina je prenapučena i totalitarna. U svijetu nema reda i blagostanja!
  Natasha je poslala novu školjku, ovaj put na kruzer, i pristala:
  - Nema reda na svijetu! Treba nam jedinstveno upravljanje!
  Alenka je ispalila granatu i kimnula u znak slaganja:
  - I takva bi vlada mogla postati carsko carstvo! Autokracija Rusije je jamac globalne stabilnosti i prosperiteta!
  I djevojka je poslala još jednu granatu, koja je konačno raskolila krstaricu.
  Japanci su očito bili poludjeli. Pucali su neselektivno, ne shvaćajući tko ih davi.
  Treba napomenuti da na kopnu Japan nije imao veliku brojčanu prednost. Pa čak i u stvarnoj povijesti izgubila je mnogo više u ubijenima i ranjenima nego Rusija.
  Ali na moru su brodovi Zemlje izlazećeg sunca, proizvedeni u Britaniji i SAD-u, bili nešto bolji od ruskih, uglavnom domaće proizvodnje.
  Ali čak i ovdje je kvalitativna superiornost Japanaca prilično beznačajna. A Rusi pucaju, možda, preciznije.
  Natasha je, ispalivši i potopivši još jedan razarač, ljutito primijetila:
  - Doista, Rusija je pobjeđivala i jače protivnike. Na primjer, Napoleon!
  Alenka je, poslavši granatu na oklopni krstaš, dodala:
  - O da! Napoleon je bio genije! I bio je jači, ali smo ga pobijedili!
  Margarita je teško uzdahnula i progunđala:
  - Izgubiti od Japanaca. Ovo je tako neugodno i uvredljivo!
  S tim se složila i Alenka:
  - Veoma naporan! Nažalost, zbog toga je završila era dinastije Romanov. Doba je slavno, herojsko, s osvajanjima i pobjedama. I premda nismo imali svog Džingis-kana, dižemo se od vremena Ivana Kalite.
  A djevojka je poslala još jedan, vrlo smrtonosan projektil. I oklopni krstaš se raspao na dva dijela.
  Nataša je nastavila i jednom granatom potopila drugi razarač. I samuraji imaju puno razarača.
  Ratnik upita momke:
  - Ali pitam se zašto u povijesti svijeta niti jedno od carstava nije postiglo apsolutnu moć?
  Alenka je ponovno poslala granatu u trbuh drugog razarača i izjavila:
  - Da, stvarno, zašto? Svi su pali. I Perzijsko carstvo, i Aleksandar Veliki, i Rimsko carstvo. Zašto nitko nije ujedinio čovječanstvo?
  Natasha je frustrirano lupnula nogom. Potopio drugi brod i rekao:
  - To je to! Genghis Khan je stvorio carstvo koje je moglo slomiti cijeli svijet. No, nakon njegove smrti, njegovi sinovi i unuci su se obračunali i rasparčali carstvo. Samo je carska Rusija sa svojim unitarnim uređenjem bila takva država da je mogla stoljećima postojati i širiti se sve dok nije progutala cijelu zemaljsku kuglu!
  Alenka je bljesnula očima i izjavila, potapajući još jedan razarač:
  - Slava velikom carstvu cara Nikole! Nećemo dati vlast nelegitimnim boljševicima i privremenoj vladi!
  Natasha je također poslala granatu u brod. Potopila Japanca i zapjevala:
  - Bože čuvaj kralja,
  Jaki suveren
  Vladaj za slavu,
  za našu slavu!
  Vladaj strahu svojih neprijatelja -
  pravoslavni car!
  Vladaj sa slavom
  Na našu slavu!
  Čini se da su djevojke jako napaljene. Ovako su uništili samuraje, divit ćete se. A Medvedev je vozio svoj ubojiti podvodni tenk. Općenito, ovo je cool oružje. On potapa cijelu japansku flotu. Ali ovo je velika moć.
  Dvanaest, samo velikih oklopnih brodova, deseci manjih, uključujući krstarice. Samo razarača ima više od šezdeset. Treba vremena da se sve to uništi.
  Nataša je, dovršavajući još jedan brod, upitala Medvedeva:
  - Što misliš, postoji li Bog?
  Vršitelj dužnosti se nasmiješio i odgovorio:
  - U kojem smislu?
  Natasha je poslala novu granatu, dokrajčivši razarač, i zabilježila:
  - Da, religije imaju mnogo verzija! Ima i poganskih i monoteističkih! Ponekad počneš razmišljati o tome. I sumnjaš postoji li Bog kad je takav nered u učenjima!
  Alenka je odvojila još jedan razarač i hihoćući primijetila:
  - Da, u tom pogledu teško je vjerovati u Bibliju. Samo da se Bog tako ponaša. A imao je čak i favorite!
  Nataša je kimnula u znak slaganja:
  - To je to. Vjerujete da je jedan narod Božji narod? Ovo je očito nedostojno više inteligencije!
  Nakon toga, djevojka je počela potapati bojni brod velike tonaže. Ratnik je radio.
  Ali Margarita je izrazila svoje mišljenje:
  - Još uvijek nije jasno kako je moguće da dragi Bog tako unakazuje žene!
  Nataša se iznenadila:
  - Kako je ovo ružno?
  Margarita je iskreno odgovorila:
  - Da, on ih pretvara u starice! A što može biti odvratnije od starice!
  Alenka je ispalila granatu u trbuh kruzera i izjavila:
  - Iz nekog razloga zemljom hodaju jako gadne starice, što je i glupo i užasno ružno!
  Nataša je odmahnula glavom i podržala:
  - I nesimpatičan! I nije estetski!
  Ratnica se nasmijala i namignula svom partneru. Kao, ona je tako cool i agresivna.
  Medvedev je ozbiljno primijetio:
  - Doista, starost je jako loša. Ljude čini ružnima, slabima, ranjivima. Ali s evolucijske točke gledišta, ima neke prednosti!
  iznenadila se Alenka. Pogodivši drugi razarač, upitala je:
  - Kakve bi prednosti mogle biti u ovoj odvratnoj državi?
  Medvedev je ozbiljno odgovorio:
  - Time se potiče razvoj znanosti i inteligencije. Kad se čovjek ne bi osjećao umornim, onda ne bi bilo potrebe da izmišlja automobil. Isto tako , slabost kandži i očnjaka dovela je do izuma noža. Hladna vremena i ledena vremena naučila su nas ložiti vatru. Bolesti su potaknule razvoj medicine. - V.d. pogledala je kako je Alenka lukavo poslala na dno još jedan japanski brod i nastavila. - Ljudske su slabosti u mnogočemu potaknule znanost. Nismo znali letjeti, ali smo stvorili avione. I ovo je napredak!
  Natasha je poslala još jedan projektil i zabilježila:
  - Napredak. Ali svejedno, kad pogledaš staricu, postaje tako odvratno. Je li doista nemoguće bez ljudske ružnoće?
  S tim se složila i Alenka:
  - I mladi mogu izmisliti avion. Zašto ispuniti prokletu starost? Ovo je strašno i odvratno!
  Margarita je neumjesno zapjevala:
  - Neću se rastati od Komsomola! Bit ću zauvijek mlad!
  I djevojka je pomaknula šaku po metalu.
  U međuvremenu je još jedan bojni brod tonuo.
  Podmornica je nastavila potapati japansku flotu. I sam admiral Togo našao se u vodi te je bio prisiljen pobjeći čamcem. Japan je imao veliku flotu, ali se suočio s potpuno novim oružjem. A sada je bila potpuno poražena.
  Alenka je, nastavljajući s potapanjem japanskih brodova, pokazala svoje zube, koji su bili vrlo veliki i oštri, i predložila:
  - To je ono o čemu razmišljam. Naravno, mora postojati i estetika tijela. I nemoguće je da žene postanu ružne, mlohave kože i povijenih tijela.
  Natasha, poslavši još jedan razarač na dno, vrlo se spremno složila s ovim:
  - Naravno! Na tome znanost radi!
  Oba su ratnika bila vrlo veselo raspoložena. Uspješno potapaju neprijateljsku flotu.
  Agresivne djevojke sposobne su za velike pothvate.
  Margarita je u međuvremenu izrazila svoju misao:
  - I religije su nastale zbog slabosti čovjeka. Da je čovjek jači, ne bi bilo religija. I naravno, smrt i strah od smrti dovodi do toga da čovjek traži utjehu za sebe!
  Alenka se prisjetila:
  - Sudjelovao sam na seansi i vidio nešto nevjerojatno. Dakle, postoje parfemi!
  Natasha je lukavo u glasu primijetila:
  - Ne postoji ništa iznenađujuće u postojanju duhova! Uostalom, letimo u svojim snovima. To znači da postoji duša, i kao sjećanje na letove!
  Medvedev je kimnuo u znak slaganja:
  - Da, postoji duša! U tom smislu, osoba je jedinstvena! Sad se možda možemo malo zabaviti!
  Japanska flota se topila. Podvodni spremnik odigrao je ulogu ubojice. Margarita je bila malo tužna. Najprije se našla u ulozi statista. I drugo, što je neugodno, ne možete sve dobro vidjeti kad ste pod vodom. Općenito, Petar je jako sumnjao u Boga. Zapravo, zašto su ih nakon što su Rusi primili kršćanstvo zadesile razne nevolje. I mongolsko-tatarska invazija, a prije toga feudalna rascjepkanost prinčeva. Ratovi između ruskih naroda.
  Tada je konačno, od vremena Ivana Kalite, počeo preporod Rusije,
  Moskovija je jačala. Sve dok, primjerice, pod Ivanom Trećim konačno nije postala jedinstvena, centralizirana država. I zbacio tatarski jaram.
  Da, naravno, Rusija se dizala. Sve dok nisam naletio na Japan.
  Time je prekinuta povijest monarhije i dinastije Romanov.
  Međutim, monarhija je otišla, ali je autoritarizam ostao.
  Margarita je pažljivo pogladila Alenku po leđima. Djevojčica je zadovoljno predla. Činilo se da uživa u tome.
  Medvedev je logično primijetio:
  - Nema ništa loše u tome da muškarac voli djevojku i da djevojka voli muškarca. Ovo je sasvim prirodno. Ali u isto vrijeme, ljudi moraju zadržati pristojnost.
  Margarita je nezadovoljno prigovorila:
  - Nemojmo čitati moral. Ne sviđa mi se ovo!
  Vd predsjednika se nasmijao:
  - A tko voli! Ali moramo se suočiti s istinom. Ljudi se po tom pitanju znatno razlikuju od životinja!
  Margarita je kimnula u znak slaganja:
  - Da, među nama je veliki jaz!
  Alenka je sarkastično odgovorila:
  - I znaš, između tebe i majmuna, ja ne primjećujem veliku razliku!
  Margarita se nasmijala. Alenka je u međuvremenu potopila posljednji od dvanaest japanskih oklopnih brodova. Nakon toga djevojka je primijetila:
  - Skoro smo gotovi s neprijateljskom flotom!
  Medvedev se sarkastično nasmiješio:
  - Da, dobri ste radnici! A zapravo, sposobni su za puno! Općenito, volim djevojke ratnice - tako su seksi!
  Margarita je vrtjela tijelom i pjevala:
  - Djelujem seksi, ja sam kao procesor! A ja se krećem kao robot - zvučni agresor!
  Nakon čega je student malo hrabrije pomilovao Alenku. Djevojka je dugim prstima pritiskala gumbe joysticka i izgledala šarmantno.
  Kako su graciozni njezini pokreti.
  Margaritina je mašta prikazala princezu koja bosa hoda do odra. Ovo je tako romantično. A princeza je tako crvena. Skinuli su joj sav nakit i skupu haljinu. Ostala je samo kostrijet. No, zatvorska uniforma dodatno naglašava čar njegova slatkog, ugodnog, svježeg lica, poput ruže. I vatrena kosa. Kako je lijepa princeza koja ide na pogubljenje.
  I tamo se utapaju tisuće ljudi. Brodovi se raspadaju, stihija bjesni.
  A Japan doživljava kolosalan, jedinstven poraz. Dakle, samuraji se očito moraju pokajati za svoje grijehe.
  Margarita je pomislila, u što Japanci vjeruju? Koja je njihova vjera? Oni su ipak pogani. Ali su porazili pravoslavnu Rusiju. Nakon ovoga razmislite čiji je Bog jači!
  I Mongoli su bili pogani, ali koliko su teritorija zauzeli.
  Margarita upita Alenku:
  - Reci mi, ljepotice, kako ti se sviđa Rodnoverie?
  Djevojka se široko nasmiješila i, potopivši još jedan razarač, odgovorila:
  - Vrlo dobra religija! Ima tako lijepih bajki!
  Margarita je insinuirajući upitala:
  - Misliš li na bajke? Ili možda svi ti ruski bogovi stvarno postoje?
  Alenka je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Možda postoje i vilenjaci i patuljci! Svašta se može dogoditi u našem svijetu. I teško je reći što stvarno postoji, a što ne!
  Medvedev je logično primijetio:
  - Sve u našem svijetu donekle postoji. Sve naše misli, snovi, želje su ono što ostavljamo iza sebe. Imam vrlo zanimljivu teoriju Hipernoosfere, u kojoj postoji apsolutno sve što su ljudi ikada izmislili. Odnosno, misao postoji zauvijek. A ona ostaje u nekim drugim, paralelnim svjetovima.
  Dmitrij Medvedev se probudio iz sna. I opet se prihvatio svog temeljnog djela, točnije izgradnje carstva.
  I opet osvajanja...
  Prvo sastavite novi tenk težak tisuću tona i lansirajte ga na neprijateljske položaje. Ne, naravno, ne samo jedan, nego veliki broj.
  I kreću se stranim teritorijem. A na vrhu su i avioni s atomskim bombama. A što ako otjeramo i bombe? I napraviti one za uništenje?
  Dmitrij Medvedev je poput svih ostalih u ažuru.
  A sada je još jedna zemlja upala u čizme diktatora. A osvajanja tek dolaze. Ali evo još jednog neprijatelja. Zemlja je također velika... Možete ga čak i programirati. Evo SSSR-a 1941... Dolazi do invazije. Jedinice u Medvedevu automatski su se umnožile tijekom mnogo sati igranja, a njegova populacija već je veća od milijarde. Naspram 196 milijuna kuna. I modernija tehnologija. A vojnike vojarne mogu izbacivati ad infinitum.
  Srećom, elektronički izvori su neiscrpni. I vršiti pritisak na neprijatelja, vršiti pritisak na njega.
  A tenkovi teški tisuću tona šalju se u nuklearne reaktore diljem Rusije ravno u Moskvu.
  I praktički ih je nemoguće ostaviti - ništa ne uzima!
  Medvedev vodi strategiju i pjevuši sebi u bradu... Zatim, zaustavlja tenkove na nuklearni pogon. I baca "Panther"-2 u bitku. Auto koji je, međutim, još uvijek sposoban pobijediti tridesetčetvorku.
  Medvedev se igra sam sa sobom učitavajući različite parametre bolida... "Pantera"-2... Kao udarac iz daljine. I probit će sovjetski tenk.
  Tako se nećeš probiti! Pogotovo u čelo, ali na brodu se može. Snimanje je u punom jeku. A tridesetčetvorke jure... I ginu pod udarima pušaka...
  Vojska opet kreće...I pojavili su se borbeni roboti. Koračaju sami. A granate se obaraju laserima. I rade to vrlo pametno.
  A virtualne djevojke napadaju.
  Medvedev ima strastveni pogled na strategiju. Uzbudljiva bitka. Opet igrate sami ili je predate vojnom savjetniku. A ti gledaš napredak bitke.
  Vode svoje tenkove u ofenzivu.
  Ovdje možete kretati naprijed piramidalne tenkove koji su manje ranjivi i neprobojni iz svih kutova. Kreću se kao na klizalištu.
  A cure trče bose... I pucaju usput.
  Još jedan rat. Prava igračka. A novac dolazi iz zlatnih izvora a da ne presušuje. Kao u igri, sve je po planu, bez promašaja i bez pada prirode.
  Sve ne ponestaje, a resursi se ne smanjuju. Iako se to ne čini baš vjerojatnim.
  Medvedeva je prekinuo poziv. Slušalicu je podigao v.d.
  - Zdravo!
  Šef predsjedničke administracije rekao je:
  - Još ste u uredu, Dmitrije Anatoljeviču?
  Medvedev je oštro odgovorio:
  - Da! Još uvijek sam predsjednik!
  Šef uprave je rekao:
  - Zelenski zahtijeva da nakon inauguracije napustite rezidenciju.
  Medvedev je zadrhtao upitao:
  - A gdje ću ja živjeti?
  Šef uprave je odgovorio:
  - U mom stanu! Vaša moć je istekla i morate napustiti sve prostorije!
  Medvedev je šapnuo:
  - Imam molbu novom predsjedniku - neka mi ostavi računalo!
  Šef uprave je pitao:
  - Dajte mi orden svetog Andrije Prvozvanog i zamolit ću Zelenskog da vam donese računalo!
  Medvedev je kimnuo u znak slaganja:
  - Pa moguće je!
  . POGLAVLJE br. 7
  I pozvao je svog pomoćnika da pripremi dekret. O dodjeli Ordena svetog Andrije Prvozvanog načelniku uprave. Predložak je spreman i do sada sam potpisao odgovornost.
  Tada je Medvedev ponovno počeo igrati.
  Sada se njegovi virtualni tenkovi približavaju Moskvi i započinju napad. Ovaj grad napadaju strojevi teški dvije tisuće tona.
  Međutim, Medvedev u napad baca i "Štakora"-5, ovo je čudovište, a ne tenk. Deset tisuća tona težine!
  Trupe se približavaju Kremlju... Dakle, Staljin bježi. A hvataju ga bosonoge djevojke u bikinijima. Hvataju nos golim prstima. I tjeraju Staljina da mu ljubi gole pete.
  Evo trupa virtualnog carstva kako prolaze Moskvu i idu prema Uralu...
  Uhvate i njega...
  Medvedev opet počinje klimati glavom i počinje sanjati.
  Margarita je sarkastično upitala:
  - Što je s, primjerice, klasičnijom podjelom: raj i pakao?
  Medvedev je turobno primijetio:
  - To je najvjerojatnije primitivna ideja starih o odmazdi nakon smrti. U stvarnosti je najvjerojatnije sve nešto kompliciranije!
  Natasha je oduševljeno uzviknula dok je potapala jedan od posljednjih japanskih brodova:
  - Zakleti i stari,
  Neprijatelj opet psuje
  Trljaj me
  Samljeti u prah.
  Ali anđeo ne spava,
  I sve će uspjeti. I sve će dobro završiti!
  Djevojke su dokrajčile neprijateljsku flotu. Medvedev je ubrzao tenk, progoneći samuraja. Da, ovdje su napravili dobar posao. Zanimljivo je kako se povijest može ispraviti. Carska Rusija bila je moćna država koja se uzdizala u visinu. Iako nisu svi ljudi dobro živjeli.
  Ali zemlja se dizala. Radni dan je bio skraćen. Pojavili su se novi praznici. Stvorena je lokalna samouprava. Plaće su rasle uz stabilne cijene. Škole su otvorene. Za vrijeme cara Nikole II. izdaci za obrazovanje porasli su više od šest puta. Osnovno obrazovanje postalo je obvezno.
  Da, nije se sve dovoljno brzo promijenilo na bolje, ali koliko je zemlja izgubila zbog revolucije i građanskog rata. Koliko je pametnih ljudi umrlo i napustilo domovinu? A sada, u ovom dijelu svemira postoji šansa da se to spriječi.
  Aerodinamični spremnik brzo je i nečujno plutao pod vodom. I sada je posljednji razarač Zemlje izlazećeg sunca potopljen.
  Nataša je oduševljeno rekla:
  - Eto kako sam mlad!
  Alenka je ispravila djevojku, pojasnivši:
  - Kako nam je svima ovdje super! Borile su se kao lavice!
  Margarita je ozlojeđeno primijetila:
  - Ništa posebno! Jednostavno smo imali bolju tehnologiju!
  Alenka se zahihotala i odgovorila:
  - Ali mi smo sami pucali iz topova!
  Nataša je podržala prijateljicu:
  - I sami smo to učinili! A ovo je oštro oko...
  Margarita je izdvojila:
  - Kose ruke!
  Nataša se nasmijala i odgovorila:
  - A ti si dražesna djevojka!
  Margarita je iskreno izjavila:
  - Žao mi je Japanaca. Crtaju divne karikature. Posebno volim hentai !
  Alenka se nasmijala i zavrtjela nogom u zraku:
  - Hentai , super je! Čak vrlo cool!
  Nataša je uz osmijeh djevojke koja je probala pekmez predložila:
  - A da možda i fašistima razbijemo guzicu!
  Medvedev je kimnuo s osmijehom:
  - Dobra ideja. Ali hajde da prvo dokrajčimo japanske kopnene snage. I mi ćemo pomoći da se rat brže završi. Da se fašizam ne pojavi u ovom svemiru.
  Djevojke su jednoglasno odgovorile:
  -I neće se pojaviti, a Kina će biti naša!
  Nakon što je japanska flota potopljena, supertenk T-95 izronio je na površinu.
  Tada je Medvedev počeo sanjati kojekakve gluposti.
  Ratnica Alenka stala je u obranu Ryazana. Natasha je bila s njom.
  Obje djevojke su u lakim oklopima, sa sabljom u svakoj ruci. A pod nogama su posebni, tanki diskovi.
  Ogromna vojska Mongol-Tatara krenula je u napad.
  Mnoge duge stepenice odjednom su prekrile zidove. Bile su različite: pletene od balvana korijena, srušene borove šume s prečkama. Također su korištene teške ljestve s redovima balvana. Bedemi su, zahvaljujući brzom tempu izgradnje, bili viši nego što su Tatari očekivali; mnoge stepenice nisu dosegle vrh. Ispred su Mongoli otjerali nekoliko zarobljenih Urusa. Ruski je narod više volio smrt nego sramotu zatočeništva.
  Ali Mongoli su bili neumoljivi.
  Nemilosrdno gurajući naoštrenim kopljima, iscrpljeni narod je podizan, nadajući se da će se ruski narod, ne želeći ubijati svoje, predati. Ili se pod okriljem zatvorenika infiltrirajte u ledeni bedem. Neki od zarobljenika su vrišteći jurnuli dolje, klizeći niz smrznuti led, obarajući omražene nukere, čupajući im mačeve iz ruku i odmah padajući raskomadani na komade. Ljudi su se brzo penjali stepenicama, ne razumijete kakvog i plemena?
  Polugoli, u dronjcima, s toljagom u rukama, izbodena leđa i krvare. Čovjek Vaul, odjeven u oklop , već je podigao ogromnu sjekiru, kad su odozdo očajnički vrisnuli:
  - Ne uništavaj nas, viteže, mi smo svoji, Rusi!
  Vojvoda Dikoroš je skočio do zida i viknuo:
  -Osjećam da je naš!
  Očajnički krik je to potvrdio:
  -Čekaj da sjeckaš, tvoja! Među nama nema Mughlana!
  Vrlo pametna Alenka je viknula:
  -Tko se pravilno prekriži, svoj je!
  - Krstite se, pravoslavci!
  Zastrašujućim glasom, konji su jurnuli milju dalje, div Vaula-Morovin je urlao .
  Branitelji Ryazana odobrili su:
  -Pravo! Uistinu!
  Jednodušno su odjekivali po svim zidovima:
  -Hajde, braćo, prekrižite se!
  Stotine odrpanih zatočenika, pomodrelih od hladnoće, penjalo se preko bedema i padalo nastavljajući mehanički se križati. Neki su odmah pokupili unaprijed postavljeno kamenje i bijesno ga bacili na Mongole. Mnogi stanovnici Ryazana prvi su put vidjeli Tatare, čak su se i mnogi tradicionalni protivnici, isti Kipčaki, presvukli u mongolsku odjeću.
  Neprijatelji su nosili duge bunde, toliko duge da su se petljale u porube. Odabrani nukeri imali su na prsima obješene bakrene i željezne ploče, a leđa su im bila otvorena. Kako bi zastrašili Uruse, mnogi su svoja ionako zla, ženstvena lica obojali krvlju.
  Ali Urusi nisu ustuknuli, susrećući neprijatelja mačevima i sjekirama. Od Vaulinog snažnog oštrog udarca, pet Mongola je ubijeno odjednom, drugi udarac i još tri! Drugi ratnici nisu se borili ništa gore. Tatari su se nespretno penjali po skliskom oknu, nisu se mogli dobro zaštititi štitovima ili posjeći sabljama. Kada je, uz goleme gubitke, mongolska vojska stigla do vrha, na njih je izlivena kipuća voda i strašno oružje: gorući katran.
  Čak su i žene i mala djeca polijevali vrelom vodom i bacali kamenje i blokove. Male praćke s otrovnim strijelama bile su posebno učinkovite, iz njih je moglo pucati čak i petogodišnje dijete, koje još nije moglo svojim malim ručicama navući zategnutu tetivu luka. A promašiti kada pucate u tako gustu masu puno je teže nego pogoditi. Napad je očito bio zagušljiv, unakažena tijela kotrljala su se u velikim količinama.
  Kroz teleskop koji su vješto izradili Kinezi, Guyuk Khan je pomno promatrao bitku. Oblizivao je i mljackao usne, tu i tamo, popravljajući svoju zlatnu krznom podstavljenu kacigu koja mu se tvrdoglavo i dosadno penjala na čelo. Zatim je u ljutnji bacio lulu.
  -Naši ratnici ginu! Burundai i Žuta zmija dođite k meni!
   Turgaudi su žurno pohitali izvršiti nalog krunskoga kagana. Guyuk se spremao sjesti na stolac izrezbarene boje slonovače kad mu je nečija ruka nježno legla na rame:
  - Ne brini, super! Umiri svoj divlji pogled!
  Viskozna melodija je predla, prilično podsjećajući na ženski glas.
   Guyuk Khan osjećao se pospano i jedva je mogao ostati na nogama. Da, to je on. Opet se, poput duha, pred njim pojavila Žuta zmija - najstrašnija osoba u njegovoj vojsci, pakleni demon iz dalekog i nepristupačnog Japana.
  -Vas!
  Nasljednik vrhovnog kagana uperio je glupi prst! Žuta zmija nastavila se širiti, čas se povećavala, čas smanjivala:
  -Ja! I vidim kroz tebe! Vrijeme je da ublažite svoj bijes! Pa, točnije, uvedite sve svoje rezerve u bitku što prije! A ja ću vam pomoći, braćo, i tako iznenaditi neprijatelja! Potpis s potpisom, vjerujte, bit će točan!
  - Dze , dze , dze ! Bacit ću odabrani tumen u bitku pod zapovjedništvom Burundaija ! Zajedno ćete voditi napad!
  Japanac je bljesnuo očima, otkrivajući svoje velike žute zube:
  -Nema bijelih demona, hoću da ubijem sebi ravne! Kao pravi ninja!
  Žuta zmija bljesnula je talismanom, u ustima joj se neprimjetno pojavio zvižduk i začula se svjetlucava melodija.
   Guyuk je mislio da mu se rugaju, ali nije imao ni snage ni želje raspravljati se s ninja čarobnjakom . U ovom trenutku Turgaudi su grubo gurnuli Burundaija , Guyuk Khanu se nije svidio ovaj poslušni štićenik Subudai -Baghatur.
  -Ti mješine koje cure! Zar ne vidiš da najbolji ratnici umiru pod zidinama glavnog grada Urusa ? Odmah uzmite "Berkute" i, prošavši rijeku, sasjecite Uruse udarcem ispod desnog zida.
  Iskusni Burundai se usudio prigovoriti:
  -Led još nije čvrst, pod udarcima tisuća kopita jednostavno će puknuti.
  moćni Japanac je odgovorio umjesto Guyuka .
  -Vaša briga je pohvalna. Ali vaš trud je uzaludan! Čarobni prah okovao je led na rijeci jače od vojnog čelika! Pa, samo naprijed, naručili smo vas!
  -Veliki ninja batyr zna što govori! Jaši brže, ako svladaš tuču, dat ću jato konja za nagradu!
  Guyuk Khan je vikao, tresući prstima. Burundai se više nije usudio proturječiti - to je bilo prepuno smrti. Mongol s jatom čupavih konjanika nestade s vidika. Odjednom se približila sjena, začula se buka iznad glave, a snažan zračni val prouzročio je da odleti kaciga krunskog kagana:
  -Harakiri! Tako je Leptir zalepršao! Sada će Urusi imati " oblog ".
  Iznad površine lebdio je golemi zmaj, zlatnim krilima otpuhivao je snježne nanose, a iz njegova tri grabežljiva usta izlazili su vatreni jezici.
  -Divni mungos !
   Guyuk nije imao vremena ni da se uplaši:
  - Sposoban je zapaliti cijeli Ryazan.
  - Ne sve, ali zapalit će zid. Samo naprijed, moja mala Godzila!
  Medvedevljev divni san se nastavio. Vršitelj dužnosti predsjednika imao je kolosalnu maštu.
  Moćni zmaj, raspona krila od pedeset metara, vinuo se u zrak. Mongoli i šamani koji su ih pratili bijesno su zavijali. Tumen, pod zapovjedništvom Burundaija , strmoglavo je poletio na led, nekoliko konja je posrnulo, a njih i njihove jahače smjesta je zgazila bjesomučna željezna masa. U međuvremenu je troglavo čudovište glatko skočilo na zid. Wilderness je prije ostalih shvatio opasnost od zračnog napada. Pa, naravno, nisam htio prije vremena otkrivati svoje adute, ali da bih spasio grad, morao bih upotrijebiti do tog dana nepoznato oružje. Krilatom čudovištu suprotstavilo se mehaničko čudovište koje je nejasno izgledalo kao mješavina pauka i čelične stonoge. Iz parnog kotla već se dizao dim. Bravo momci što su unaprijed bacili ugalj.
  Parni katapult majstorska je kombinacija tehnologija parne lokomotive, vitla, višekrake baliste, pa čak i... glazbene tabakere. A ova zvijer, iskovana od kaljenog čelika, mogla je baciti bilo koju štetnu stvar gotovo brzinom mitraljeza na udaljenost do dvije milje. Djevojke ratnice prve su se u svijetu dosjetile prilagoditi klipni motor za bacanje naboja. Dikoros je osobno okrenuo polugu, vješto kovana vrpca od lanaca počela se kretati, ubacujući kamenje u brzo rotirajuće oštrice.
  Budući da su Tatari jurišali u gustoj gomili, promašaja gotovo da nije bilo; naprotiv, svaka teška kaldrma, odskačući, srušila je nekoliko pritiskajućih konjanika. Jedna stvar je loša, ljestvica ciljanja je prilično slaba, još uvijek možete pogoditi Mongole, ali pokušajte pogoditi letećeg zmaja! Troglavo čudovište okrenulo je glavu i otvorilo svoje široke, očnjake, dijamantno sjajne čeljusti.
  Plamen koji je bježao preletio je pored bedema i pogodio kuće. Čula se cika i jauci, nekoliko poluslijepih žena trčalo je ulicom, a kuće su gorjele neprirodnom brzinom. Srećom, pijesak i teške bačve s vodom, kao i vatrogasne ekipe, bile su na oprezu. Neke kolibe, posebno one uza zid, bile su prekrivene azbestom otpornim na vatru. Pod prijateljskim pritiskom, grabežljivi vulkan je problijedio i, izgubivši snagu, pretvorio se u potoke blijedog dima.
  Ali zmaj očito nije htio odustati, izašavši iz zarona, okrenuo se gracioznošću preopterećenog jurišnika i ponovno spustio potoke vatrenog tornada. Tatari su već bili uspjeli doći do zida, pa je bijesni plamen zahvatio i njih. Među žrtvama je bio i strašni Burundai , njegova raskošna odjeća se zapalila, a on je pojurio natrag uz riku ranjenog vepra. Stradali su i ruski vojnici, a dio leda se primjetno otopio, ogolivši zemlju i balvane. Odjeća na Dikorosu je tinjala, ali borac Antonov koji je stajao na zidu uspio je izliti kantu vode na njega, a para se dizala iz vruće lančanice.
  -Kakva vražja opsesija, šteta što nas ne vidi cool Alenka!
  Zmaj se ponovno okrenuo i pokušao ući u treći krug. Čarobnjak Savely udario je prste, uspio je pokrenuti malu vatrenu kuglu, udarac je pogodio srednju glavu zmaja. Mala eksplozija nije prouzročila posebne gubitke troglavom čudovištu, ali ga je malo izbacila s putanje, zbog čega je zmaj pucao prije vremena, vatreni vihor koji je pogodio nagomilane redove nukera . I opet mahniti urlici, neki su se Tatari pomaknuli. Tada je Dikoros primijetio visoku mladu djevojku, koja je poletno mahala s dva dvosjekla mača. Neljudskom brzinom sjekla je svoje protivnike u kupus, zadavala strahovite udarce nogama, laktovima, pa čak i glavom, lepršajući poput leptira.
  Samo jedna, odnosno dvije osobe mogle su izazvati ovakvu pustoš:
  -Julijana! Crveni anđeo, jesi li to ti?!
  - Nosom mirišeš cvijeće! Sa tri metra visine!
  kroz smijeh je odgovorila Alenka. Djevojka ratnica, brzinom poludjelog geparda, poletjela je na bedem, ostavljajući jedva primjetne krvave tragove na zidu.
  - Ne pričaj, sve je jasno! Moramo ugasiti krilatu baklju!
  Alenka je mahnito zazviždala, zmaj je, izravnavši let, ušao u četvrti krug. Ratnik koji je stajao u blizini rekao joj je:
  -Upotrijebi katapult, Alenka, sruši ga kamenom.
  Djevojka ratnica je prijeteći zalajala.
  -Ja sam bolje znam što koristiti!
  Alenka je brzinom munje pokupila tri vješto iskovana lančića. To je također bila ideja njihovih djevojaka ratnica: spojiti dva ili tri mala kamena, upucati dvije ili više balista i pokositi, osakatiti cijeli niz. Nakon što je aktivirala parni katapult, Alenka je skočila na oštricu i nogom udarila polugu. Bačena je visoko uvis, a već u letu djevojka ratnica je mahala rukama, majstorski vrteći mačeve, upravljajući brzim pokretom, i uspjela sletjeti na leđa zmaja, posutog šiljcima. Čudovište je zadrhtalo i pokušalo zbaciti odvažnu djevojku-jahačicu, ali vješto upleteni lanci nadvladali su golema usta - strašno čudovište bilo je potpuno osedlano.
  -Što će ti tri glave? Nedostaje li jedan? Puni su rupa, pa ću ih okovati da zadnji mozak ne izleti!
  Djevojka ratnica nasmijala se njezinoj nespretnoj šali. Zmaj je naglo dobio na visini, zatim je reproducirao Nesterovljevu petlju, mišići ispod kože su se tresli, čudovište je očajnički pokušavalo zbaciti nepozvanog jahača. Vruće struje zraka prohujale su preko golemog tijela, zmaj je jurnuo poput kamena ispuštenog iz katapulta ili, najvjerojatnije, meteora. Atmosferski val izbacio je Tatare iz kolosijeka.
  Alenka je gugutala:
  -Nije impresivno!
  Spavanje v.d. predsjednika ipak se nastavilo. Gospodin Medvedev se malo raspao, možda i od tuge.
  Doista, kakav je zmaj koji se trzao bio za djevojku terminatoricu kad je prolazila kroz ekstremna opterećenja u dvanaest promjenjivih ravnina, ubrzavajući do stopedeset gravitacije i odmah uranjajući u bestežinsko stanje, a zatim opet dosegajući granicu subletalnog opterećenja. Svaki predstavnik flore i faune je crv pred ovim proizvodom genetskog inženjeringa.
  Čudovište je pokušalo okrenuti glavu, strahovito zveckajući svojim ogromnim ustima. Djevojka ratnica svom je snagom zarezala svojim legendarnim mačem, ciljajući u najosjetljivije mjesto - nosnicu. Prvi udarac bio je ravan, iz nozdrve su izletjela srebrna zrnca, poput bisera zaiskrila su na suncu:
  "Lijepa ti je šmrka, kažu da zmaj može vršiti nuždu od zlata."
  Zmija je udarila svjetlom. Kao odgovor, lijepa i okretna Alenka zasjekla je vrškom, udarac je bio oštar i točan, oštrica je lagano pocrvenjela, a iz golemog nosa pojavile su se kapljice rose boje boje trešnje. Smrznuli su se u hodu, ispreplećući se u neobičan ukras.
  Djevojka se nasmijala:
  - Cool, hajde, ponovi trik!
  Čudovište se već trzalo, ali je nastavilo dobivati na visini, glavni grad Ryazan postajao je sve manji. Evo ga u kotaču, sad u tanjuriću, a evo ga veličine makova zrna, konačno nestaje iza oblaka. Nebo je bljesnulo crno, ispunjeno sjajnim zvijezdama, popele su se u stratosferu, postalo je teško disati, puhao je hladan vakuum. Iako legendarna Alenka nije obična osoba, nikako ne može bez zraka. Ali, očito i zmaja svrbi, gmaz ima grčeve, ostaje bez daha, pa moramo smanjiti visinu. Očigledno nema želje da se ponovi podvig Ruslana, koji je držao Černomorecovu bradu tri dana i tri noći. U glavi joj treperi fraza s dječje web stranice i iz nekog razloga stvarno je želi ponoviti.
  A djevojka ratnica kaže:
  -Mi smo iste krvi, ti i ja!
  Zmaj kao da je shvatio značenje, zadrhtao je i zaustavio let. Onda je počeo polako propadati.
  Lijepa i mišićava ratnica je rekla:
  - Dobro misliš, moj krilati brate! S vama ćemo imati rezultate!
  Dolje je bio pravi pokolj, Mongoli su se već otkotrljali sa zidina, a veličanstvena Natasha odlučila je da je došao najbolji trenutak za udar. Bravo, hrabra cura, odmah se vidi, gdje je prošla, ostaje krvava staza gusto popločana leševima. Ne samo njezine noge i ruke, Natashine dvije izdužene pletenice zaudaraju na bodeže upletene u lance od kaljenog čelika.
  Alenka reče u sebi lupajući nogom:
  -Sigurno ću napraviti takve osobne stvari za sebe! Sada, zagrijmo Mughlane!
  Divlji plamen izbio je poput trostrukog vulkana iz konzerviranih grla, Tatari su se stisnuli pretijesno, i jednostavno su se spržili u stotinama, izlijevajući se iz usta paklene vatre. Konji su bili posebno uplašeni, međutim, većina konja je već bila odbijena iznenadnim udarcem u leđa, samo je Guyuk Khanova osobna straža tisuću ostala ispod sedla. Erupcija se nastavila, odnoseći stotine i stotine boraca u jednoj salvi u vatrenom uraganu. Žuta zmija je stisnutih očiju gledala povratak svog malog zmaja.
  Borac s istoka urla:
  -Izdajnik! Svi ste vi predstavnici zmajeve obitelji, uvijek izdajete i služite onome tko je jači!
  Bijesan, ninja čarobnjak pokušao je poraziti odvažnog jahača, bacajući pulsare brzinom mitraljeza. Mlada ratnica Alena se nacerila i glasno zapjevala:
  - Vatrenom vodom - srušiti staklo! Ti si cool stranac - bljuješ vatru!
  Ovo je djevojka - vesela, s humorom. A pulsari od vatre je se ne boje.
  Alena ih je lako oborila, koristeći legendarno oružje i, s vremena na vrijeme, usmjeravajući zvijer prema neprijateljskim jedinicama. Ovaj višekratni bacač plamena s krilcima bolji je od stotinu mehaničkih bacača plamena.
  Možda je i ovo hladnije od jurišnog zrakoplova, a kako ima toliko goriva, a fitilj se ne isprazni? Morat ćete proučavati čudovište u slobodno vrijeme i stvoriti novo, dosad neviđeno oružje! Strijele se odbijaju od debele, preljevne oklopne kože, svjetlucajući svim duginim bojama, poput prosa. Hitovi samo na trenutak mijenjaju boju: rubin crvena postaje lila-ljubičasta. Lila-safir, naprotiv, prelazi u grimizno-narančastu, zlatno žutu i smaragdno zelenu. Ovo je vrlo lijepo, šteta je što u žaru krvave bitke nema vremena za uživanje u nevjerojatnom spektaklu.
  Ruski ratnici i vojnici Bijele legije, formirani od djevojaka, već su posjekli većinu mongolske vojske. Posebno je jezivo postalo kada su u igru ušli mehanički bacači plamena, nijedna vojska ne bi mogla izdržati takav dvostruki udarac. Još jedna minuta i započet će neuredni let. Žuta je zmija na trenutak oklijevala.
  Batuova zapovijed je jasna, da se u tišini ubije krunski kagan, ali plaća je premala. Ne, kasnije će ga ubiti, ali za sada će ga izvaditi ispod razornih ruskih sablji:
  - Maknimo se, Kagane, ja ću te pokrivati!
  - Što je s troglavim mangusom ? Neću mu dopustiti da muči moju vojsku!
  Ninja je pucnuo prstom i iskre su počele padati:
  "Mogu baciti složenu čaroliju i on će se vratiti u svoj svijet, ali tada ga neću moći prizvati sedam godina!" Ipak postoji opcija! Čarolija razine Hale!
  -Kako je to?
  Guyukovo lice, debelo i podbuhlo iznad njegovih godina, razvuklo se. Ninja Killer je objasnio:
  -I tako! Ako ubijem njegovog bijelog mungosa , onda će zmaj biti moj, ako on mene ubije, onda će biti njegov!
  Japanski čarobnjak šapnuo je dugu mantru, a talisman je svjetlucao jače od sunca. Ponesena uzbuđenjem istrebljenja, bosonoga Alenka odjednom je osjetila kako pod njom nestaju gipka, uglancana leđa moćnog i već poslušnog čudovišta. Našla se u zraku, leteći dolje brzinom kamena. Pad nije bio ugodan, ali ni koban. Probivši metar dug snježni nanos, ratnik terminator napao je Mongole bijesom ranjenog vepra. Pao je posljednji organizirani otpor, jadni ostaci goleme vojske pojurili su u masovni bijeg.
  Najljepše djevojke, golonoge Alenka i Natasha, doslovno su se natjecale u istrebljivanju dezorijentiranih nukera. Guyuk Khan je u međuvremenu postao praktički nevidljiv, njegov konj hrt rušio je sve rekorde hipodroma, nasljedni kagan mislio je samo na svoju kožu.
  -Ne, ovo nije samuraj! Jadna kukavica. Kakva šteta poslužiti takav mikado!
  Ninja je zalajao.
  Žuta zmija izvadila je dvije snažne katane, prekrižila ih i oštro trznula, svjetlucava ružičasta kugla odvojila se od oštrica. Čarobni navodni pulsar brzo je poletio prema lijepoj, polugoloj Alenki.
  Ratnik terminator uspio je primijetiti pokret, u hodu sasjeći vatreni ugrušak, mala eksplozija raspršila se poput munje, raspršivši desetak ili dva Mongola:
  - To je vrag! Samuraj podzemlja!
  Vikala je Žuta Zmija. Ninja se već spremao pojuriti u susret krvavoj bosonogoj Alenki, kad mu je u glavu pala elementarna misao. "Što ako odmah ne ubije ovu najjaču djevojku borca, tada će joj se pridružiti plavokosa terminatorica Natasha, a onda će posljedice biti katastrofalne. Štoviše, ona je pokorila zmaja, a samo vrlo moćan ratnik može pokoriti veliku zmiju. "
  Ninja je zarežao:
  -Bježim ptičice! Odlazim da se vratim!
  Žuta zmija, razmotavši svoj bijeli plašt, zakopa se u snijeg. Zatim je, gušeći se, počeo šaptati čaroliju pokreta.
  Golih nogu Alenka nastavila je bijesnu potjeru, a žilava Nataša nije zaostajala. Uza svu žestinu bitke, ni na trenutak ne ispuštahu iz vida kraljevski šator krunskoga kagana.
  -Pobjeći će, sustignimo vođu!
  Predložila je golonoga Alenka. Bacivši disk bosom nogom, Natasha je opušteno odgovorila, nastavivši brzim zamasima sravnjivati Mongole koji su bježali.
  -Za što! Donijet ćemo dodatnu radost Batygi , a ovo je previše humano. Mač lako ubija, a džihangir će mu jednostavno zderati kožu.
  Alenka je, odsjekavši četvoricu jednim udarcem, prasnula u smijeh.
  -Ako sam ne odlomi Batuove rogove! Hoćemo li ih voziti sve do logora ili što?
  Nataša se nasmijala i rekla:
  -Batu se prilično usre u hlače, i što manje Mooglana preživi, to bolje!
  Djevojke terminatorice su ubrzale korak, podsjećalo je to na igru sustizanja, nukeri su očajnički šibali svoje konje krvavo parajući im bokove. Očajničkim naporima uspjeli su se malo otrgnuti Uru jahačima, ali ne mogu pobjeći onima koji su dizajnirani brži od geparda!
  Probudivši se, Dmitrij, Anatoljevič Medvedev je radio vježbe i uključio TV. Povodom pobjede Zelenskog održane su svenarodne proslave i proslave. Narod se iskreno radovao promjenama.
  Svi su htjeli živjeti na novi način, slobodnije. Bližila se inauguracija, a Zelenski je dobivao punu moć. I to je također izazvalo entuzijazam i inspiraciju. Kao, sve će se promijeniti i bit će bolje nego jučer. I Slaveni će naći jedinstvo i Hladni rat će završiti. Kao autoritarna noćna mora Putinovog razdoblja.
  A o Zelenskom su se već pjevale lijepe pjesme... Svi su htjeli nešto novo i lijepo.
  Sam Zelenski je najavio da će svojim prvim dekretom ukinuti zastupnički imunitet, ali i počistiti perje oligarha. Zelenski je također obećao značajno povećanje poreza za bogate. Kao, nemaju se zašto debljati!
  Općenito, bilo je puno stvari koje su se planirale napraviti. Uključujući grandioznu izgradnju željeznice: Arkhangelsk - Chukotka, a potom i podzemni tunel do Aljaske.
  Zašto Zelenski nije kralj? Njegovi projekti su grandiozni. A u SAD-u će se uskoro promijeniti vlast i bit će druga generacija političara. Koji također žele promjene.
  A sada se Zelenski odmotava...
  Prije oduzimanja računala u igru je ušao Medvedev...
  Nakon osvajanja SSSR-a, moguće je zaplesti se s SAD-om. Ali prvo, pokrenimo obrambeni sustav laserskih raketa; carstvo ovdje ima takve mogućnosti. Rat protiv SAD-a - 2008! Invazija počinje od Čukotke do Aljaske.
  Vodi se prava borba.
  Abrams se bori protiv tenka Panther-7. Novi auto više nije toliko težak koliko je savršen. I pokazuje svoju apsolutnu klasu.
  I uništava Jenkije... Medvedevu je rat pomalo dosadio, pa je kontrolu predao vojnom savjetniku iz klase Rokossovski. I počeo se snalaziti...
  Na primjer, izgradite nešto... Nove hramove, svaki sa sedam religija. Ili čak novi TV tornjevi. I bilo bi cool izgraditi piramidu. Visok kilometar i pol. Da, to bi bilo stvarno sjajno!
  Istodobno, Medvedev podiže razinu blagostanja. Ne radi se samo o izgradnji vojnih tvornica.
  Također možete proizvoditi televizore, hladnjake, računala, prijenosna računala. I izgraditi proizvodnju, i napumpati borbene mišiće. Ali SAD je već nadmoćan... Imperij već ima više od dvije i pol milijarde stanovnika i sasvim je spreman za rat protiv SAD-a. Medvedev pokazuje zube i pjeva:
  - Ja sam pravi orkan svih stoljeća! Onaj koji će donijeti mnogo smrti!
  I opet vrši pritisak na Ameriku. Već se razmjenjuju nuklearni udari. Takva bitka raste.
  . POGLAVLJE br. 8
  Eh, ajmo opet gurati jedinice. A kako ćemo pogoditi! Evo djevojke pješadije kreću. Sve bose i u bikinijima. I kako Jenkiji bodu bajunetama, i kako bacaju granate bosim nogama. U njima postoji prava energija. I sve svjetluca, poput živinih kuglica koje teku ispod preplanule kože. Djevojke vole ubijati - ovo su djevojke!
  I pjevaju u sebi:
  Mi smo poletne komsomolke,
  Mi smo car Medvedev, vrlo mudar car...
  I naravno imamo jasan glas,
  Sve za svađu - samo naprijed!
  I opet je bacao granate golim nožnim prstima. Ove cure su doslovno super. I Jenkiji se slome, zarobivši Aljasku. I pjevaju u sebi:
  - Zli vukovi se okupljaju! Tek tada će rasa preživjeti! Slabi ginu, ubijaju se - čisteći svetu krv!
  A djevojke jure u napad pokazujući zube. Ali protiv Amerikanaca postoje i "Tigrovi"-7, kakva nevjerojatna snaga. A takva čudovišta se ne mogu zaustaviti!
  "Tigar"-7 je specijalni visokotlačni top s početnom brzinom projektila od 2500 metara u sekundi. A čim je udari, ništa je neće spasiti. A Ambramovi jure na sve strane . I sruši kulu od njih.
  A djevojka tjera vojnike da kleknu i ljube im bose noge.
  Amerikanci se opet predaju. A trupe Medvedevljeve vojske približavaju se New Yorku. A grad je već napadnut. Zarobljen je bez ikakve ceremonije.
  Medvedev sebe smatra velikim zapovjednikom: konačno je zauzeo New York.
  I moglo bi se reći da je on najveći od osvajača. A onda Washington.
  I Amerikanci se predaju. Američki predsjednik pao je ničice i djevojkama počeo ljubiti bosa stopala. Prvo jedan, pa drugi redom.
  Pa je izljubio cijeli bataljon bosih djevojaka. Ovo je velika bitka!
  Medvedev se smije... Pa zarobio je Ameriku. Ali Putin to nije mogao učiniti!
  Ovo je prava bitka - super! A onda u Meksiko.
  I opet hvatanja... A Meksikanke tjeraju Meksikance da kleknu, i ljube im gole pete. I urlaju:
  - Slava ljepoticama!
  Da, računalo može prikazati velike slike u boji djevojaka, golih peta, koje zatvorenici ljube. I to je takvo uzbuđenje.
  Evo opet vode zatvorenike - ovaj put crnce. I ljube djevojkama bose noge.
  A i tenkovi plaze piramidalno...
  Djevojke se sele i ima ih puno... Uostalom, mlade možeš izbaciti iz resursa. I odaberite da sve jedinice budu djevojke u bikinijima. A ovo je tako lijepo.
  Uglavnom su crvenokose i plavuše.
  I preuzimaju jednu zemlju za drugom. Tako cool ratnici. Carstva padaju pod njihovim bosim nogama.
  Medvedev igra sa zadovoljstvom... Čak i zvižduće nešto ispod glasa.
  Kako eksplodira hidrogenska bomba? Monstruozno barbarstvo! A cijeli grad, kao da ga je krava jezikom polizala. Koliko više zračenja? I bosonoge djevojke trče kroz radioaktivnu prašinu. I njihove gole pete se opeku.
  Medvedev igra kao da piton guta drugi teritorij.
  Evo još jedne moći osvojene u virtualnom svijetu, a zastava je spuštena.
  Tenkovi su sada novi s aktivnim oklopom i keramikom. Višeslojno i učinkovito.
  I nosači zrakoplova su moderni, a također i sasvim prikladni. I kako iz njih počinju pucati avioni.
  Medvedev je, kao što vidimo, vrlo pametan predsjednik.
  Dakle, sada razvoj dronova . I to je cool. I također, zrakoplov u obliku diska. Ovdje već kreću u boj kao NLO-i. A onda, piramidalni tenkovi.
  Američki predsjednik Trump, bistar um, naredio je da automobil bude neranjiv i neprobojan iz svih kutova. Tako se pojavio mastodont u obliku niske piramide. I takav je automobil pokazao izvrsnu zaštitu. Pogotovo protiv kinetičkih projektila.
  I sada se ovaj tenk pokazao toliko uspješnim da ga se ne može probiti i još uvijek je u službi Sjedinjenih Država. Čak su ga tako i nazvali: Trump tenk.
  I ludilo ponekad obuzme ljude kad vide da je auto neprobojan.
  Medvedev vodi neravnopravnu bitku, a njegovi su strojevi već zauzeli još jednu virtualnu prijestolnicu, pretvorivši je u hrpu ruševina i uzavrele kratere.
  Ali to nije dovoljno za djevojku robota. Ona počinje razvijati novu generaciju oružja: bombu za uništavanje. A ova je bomba četiristo puta jača od vodikove. Dakle, ako pogodi, nećete moći ni pokupiti pepeo!
  A rat se već seli u svemir.
  Medvedev koristi brodove napravljene od nove legure jače i lakše od titana. I zvjezdani brodovi lete u svemir, i borbeni roboti se bore. U podzemnim tvornicama već postoji mnogo različitih modela.
  I sada pada posljednje carstvo na planetu. I što? Sada u duboki svemir!
  Počinje doba Ratova zvijezda.
  Medvedev to razumije i snažno pritišće tipkovnicu. Ili možete pomicati prste ili kontrolirati svoje misli.
  Vršitelj dužnosti predsjednika postupa mudro i gradi svemirsku flotu za sebe. I borba se nastavlja.
  U tijeku je razvoj još snažnije, posebno anihilacijske, termokvark bombe. I sto tisuća puta je moćniji od onog uništenja.
  A onda se brodovi dižu u nebo. I hvataju satelite planeta. A onda i susjedni sustavi. Oni to rade izuzetno brzo.
  A vd predsjednika proizvodi terminatore u igri. Evo heroja terminatora. Ovo je putovanje kroz vrijeme, iako ograničeno.
  Medvedev je zakriještao:
  - Ljudi lupaju nogama o zemlju, a čizmama! Što je i glupo i užasno ružno!
  I Medvedev je postao puno veseliji. Eh, djeco, kako ste dobri. Pogotovo ako postanu svemirski ratnici.
  Bitka zvijezda se odvija. I ozbiljne razmjene udaraca, kad trivijalni udarci u trbuh. Točnije, to je maštovito mišljenje.
  Medvedev nastavlja s napadima:
  - Moji zvjezdani brodovi su ubojiti!
  I na svoje mjesto postavlja nove svemirske zapovjednike. A što je tučnjava, tučnjava je.
  Ovdje zapovijeda Medvedev sa svojim zapovjednicima. Ovdje protiv njega ustaje neprijateljska koalicija. Kad se tako bezbrojna armada približi, to je strašno, izdaleka se činilo kao da gmiže raznobojna svjetlucava maglica. Štoviše, svaka iskra je demon uzrokovan magijom nekromanta čarobnjaka. Preko dvanaest i pol milijuna vojnih svemirskih brodova glavnih klasa i beskrajne male "kuće udobnosti", uzimajući u obzir stalno pristižuća pojačanja, njihov se broj približavao dvjesto milijuna. Fronta se protezala nekoliko parseka; u takvoj mjeri čak i vodeći ultra-bojni brodovi izgledaju poput zrna pijeska u Sahari.
  Bliži se Opća bitka: Vojska Medvedevljevog svemirskog carstva protiv višestruke "Koalicije potpunog spasa", koja je odlučila, umjesto stalne taktike vječne obrane, udariti na samu flotu okrutnog agresora.
  Ovdje ima toliko mnogo brodova, s nevjerojatnom raznolikošću, iako u većini slučajeva to samo ometa učinkovitu borbu. Pa, na primjer, zvjezdani brod u obliku čembala, ili, s dugim njuškama umjesto žica, harfa, ili čak kontrabas s tenkovskom kupolom iz Drugog svjetskog rata. Ovo može impresionirati one sa slabim srcem, ali je vjerojatnije da će izazvati smijeh nego strah.
  Njihov protivnik je carstvo koje tvrdi da je univerzalna sila. Medvedevljev veliki svemirski emirat, gdje je sve stavljeno u službu rata, glavna parola je učinkovitost i ekspeditivnost.
  Za razliku od koalicije, brodovi v.d. predsjednika razlikuju se samo po veličini. I oblik je praktički isti, dubokomorska riba vrlo grabežljivog izgleda. Možda s jedinom iznimkom, izgledaju kao debeli bodeži koji svjetlucaju od čelika - grabe.
  Zvijezde u ovom dijelu svemira nisu pregusto razbacane po nebu, ali su šarene i jedinstvene u svom spektru svjetlosti.
  Iz nekog razloga, gledajući ove svjetiljke, imate tužan osjećaj kao da gledate u oči anđela, koji osuđuju živa bića svemira zbog njihovog podlog, istinski divljačkog ponašanja.
  Vojska vršitelja dužnosti predsjednika nije se žurila na sastanak; samo su pojedine mobilne jedinice brzo, koristeći svoju nadmoćnu brzinu, napale neprijatelja, nanijele štetu i povukle se natrag. Kao odgovor pokušali su ih dočekati baražnom vatrom, no budući da su bili spretniji i sa savršenom zaštitom, bili su puno učinkovitiji.
  Mine, naizgled malene u kozmičkim razmjerima, bile su rastrgane kao od detonacije, kao i krstarice i razarači. Ali uspjeli smo srušiti veliku utakmicu. Jedan od golemih bojnih brodova koalicije bio je pogođen, gusto se dimio, iskrivio, a panika je planula na palubi golemog zvjezdanog broda, poput požara u suhoj šumi.
  Vanzemaljci, slični jerboima samo s pandžama umjesto repa, od straha bježe, vrišteći i skačući gore-dolje. Između njih postoje manje vrste koje izgledaju kao hibridi medvjeda i patke. Kljunovi se savijaju od divljeg užasa, čuju se kvakanja, razlijeću se, a perje se plamti. Ovdje se jedna od pataka medvjeda okrenula naopako, pretvorivši glavu u vatrogasnu cijev. Pjena joj je pojurila ravno u grlo, želudac joj je odmah izuo cipele, a ptičji leš je prsnuo, poprskavši krv s ostacima mesa koje je izviralo iz djeteta.
  Jerboi se opeku i pojure u spasilačke module, no čini se da je sustav koji daje sablasnu nadu za preživljavanje beznadno oštećen. Njihov general, Repni Žohar, histerično cvili:
  - O bogovi kvadrature univerzalnog kruga, tako...
  Nije se moglo završiti, plamen je zahvatio njegovu nesretnu ekselenciju. Meso inteligentnog glodavca raspadalo se u elementarne čestice.
  Bojni brod je izgorio, izbacujući mjehuriće zraka u vakuum, a zatim je eksplodirao, raspršivši se na mnogo fragmenata.
  Medvedev je, nakon što je dovoljno igrao, naredio još nekoliko naloga. Također je posthumno odlikovao Novodvorskaju zvijezdom Heroja Rusije. Naredio je da se Olegu Ribačenku dodijele sve ordene i medalje koje Rusija ima. A Donaldu Trumpu uručio je Orden svetog Andrije Prvozvanog. Nakon čega je Medvedev opet zaspao... Još ga nitko nije gnjavio.
  Nakon takvog podviga Alenka se primjetno oraspoložila. Takav je i njezin tim.
  Margarita je prva uzela riječ:
  - Dokrajčimo Japan na moru i dokrajčimo ih na kopnu!
  Alenka je toplo podržala ovu ideju:
  - Sigurno! Zašto dopustiti smrt novih ruskih vojnika!
  Oglasila se i Nataša:
  - Kuropatkin je previše neodlučan zapovjednik. Dakle, nije činjenica da će moći pobijediti, čak i uzimajući u obzir slabljenje Japanaca tijekom napada na Port Arthur!
  Medvedev je to odlučno sažeo:
  - Napadajmo! Ovo je naša šansa i šansa Rusije!
  Nakon čega se moćni i ultramoderni tenk pokrenuo. Da, Japan ima loš dan. I više će puta proklinjati trenutak kad im je palo na pamet da se bore s Rusijom.
  Tenk se kretao prema japanskim trupama. Alenka je oduševljeno rekla:
  - Imao sam tako nevjerojatan san. Kao da Nataša i ja branimo Rjazanj od hordi Batu-kana.
  Margarita je živnula:
  - Jesam li bio u snu?
  Alenka je negativno odmahnula glavom:
  - Ne! Samo te nije bilo!
  Djevojka je ozlojeđeno zastenjala:
  - Kakva šteta!
  Golonoga Alenka nasmijala se i primijetila:
  - Mogli ste nas samo spriječiti! Ali Natasha i ja smo bili tako cool!
  Plavokosa djevojka iznenađeno upita:
  - Jesi li bio cool?
  Bosonoga Alenka spremno je potvrdila:
  - Da, vrlo cool! Čak sam jahao i zmaja!
  Nataša se nasmijala i odgovorila:
  - Bila si jako lijepa na zmaju!
  Alenka je spremno potvrdila:
  - To je kao iz bajke! Gdje su zmajevi, i vilenjaci, i sve glamurozno!
  Margarita odgovori s iskrenim osjećajem:
  - Jako si lijepa i bez zmaja! Samo vila, i čudo nad čudima!
  Alenka je samouvjereno izjavila:
  - Pobijedit ću sve! Sa i bez zmajeva!
  I ratnica je pokazala šaku.
  Prvi ruski tenk napao je Japance koji su stajali u blizini zidina Port Arthura. Bilo ih je još dosta. Proradilo je topništvo. Kao odgovor, pucao je top od 152 mm strašnog tenka, kao i osam smrtonosnih mitraljeza. I opet su samuraje počeli kositi u stotinama.
  Mitraljezi - "Zmajevi", vrlo smrtonosna stvar. Pet tisuća metaka u minuti je samo nekakva zvijer.
  Japanci su pali, probodeni, rastrgani na komade, smrskanih lubanja. Trbusi su im se rasprsnuli, a tijela poskočila, izbačena uvis razornim udarcima vatre.
  Eksplodirale su i fragmentne granate s kumulativnim punjenjem. Bili su izvrsni i za gađanje pješaštva i za probijanje dna brodova.
  Ovo su Terminatorice, a profesor je pravi genijalac. Tako su počeli mlatiti samuraje.
  Golonoga Alenka je uzviknula:
  - Neka se slavi ruski duh!
  Natasha je bosim nožnim prstima pritisnula tipku joysticka, poslala pljusak metaka i nastavila:
  - I naš car, Nikola II!
  Bosonoga Alenka nastavila je slati granatu za granatom. Svake tri sekunde izleti smrtonosno oružje. I japanske baterije su utihnule. A žutoputi vojnici ginuli su u velikom broju.
  Natasha je, nakon što je pokosila nekoliko redova samuraja, podržala:
  - Himna Domovine pjeva u našim srcima.
  Golonoga Alenka, nastavivši da bljuje školjke sa smrtonosnim punjenjem, a one su puno moćnije od plastida, nastavila je:
  "Ne postoji nitko ljepši od njega u cijelom svemiru."
  Natasha je nemilosrdno pucala u Japance bosim prstima i dodala:
  - Stisnite viteški mitraljez čvršće.
  Završila je bosonoga Alenka, olupina samuraja:
  - Umri za bogomdanu Rusiju!
  Cure su stvarno takve, super! Veličanstvene ljepote. Gledate ih i divite im se. Ali za Japance ovo je čista smrt. Tenk je prošao kroz baterije. Onesposobio oružarsku posadu. Učinio je to vrlo, vrlo brzo. Zatim sam hodao kroz rovove. Mnoge je i pokosio. Točnije, ne puno, ali gotovo sve. Istrebljenje se pokazalo totalnim. Ovdje je, naravno, sve funkcioniralo automatski. Ovako su Japanci uništeni.
  Alenka je uz smijeh primijetila, pritišćući tipke joysticka bosim prstima svojih preplanulih nogu:
  - Više smo krvnici nego ratnici!
  Nataša se zahihotala i složila se:
  - Sloboda, genije i slava krvnici!
  I opet puca u potocima. I nokautira samuraja divljom snagom.
  Margarita, koja je također precizno pucala bosim nogama, racionalno je primijetila:
  - Bit će sve manje homoseksualaca, a u Japanu će nedostajati muškaraca!
  Golonoga Alenka prasnula je u smijeh i opet ispalila:
  - Čuvaj se žena! Žene, oprez!
  Ovo je, doista, djevojka od koje se odbijaju granate, geleri i bilo kakvi meci. U svakom slučaju, djevojka je pravi terminator.
  Nataša ga je uzela i zapjevala:
  - Legije marširaju,
  Njihovi bajuneti sjaje.
  Iza nas stoje milijuni
  O ruski pukovi!
  Nitko neće stati
  Nitko neće prekidati...
  Selidba otvara nove,
  Brzo letimo!
  I opet će pljuštati po neprijatelju. I ne dopušta im da se spuste na stotinku ampera.
  Bosonoga Alenka, izbacujući školjke monotonijom djetlića, prosiktala je, tek što je podrugljivo otpjevala:
  - Jedan, napadač , dva napadača , tetura.
  Natasha je pucajući potvrdila pjesmu:
  - Jedan napadač , dva napadača , leži!
  Cool Alenka je energično podržala:
  - Jednom daska, dvije daske - tabut se gradi.
  Natasha je golih nogu, nastavljajući pucati i nokautirati neprijatelja mitraljeskim rafalima, prosiktala:
  - Jedna lopata, dvije lopate - rupa se kopa!
  I ratnica je namignula svojim safirnim očima. Stvarno je takva dušica.
  Golonoga Alenka pomno je promatrala položaje. Tenk je brzo djelovao, a od vojske generala Nogija nije ostalo praktički ništa. Izgleda da je i sam zapovjednik ubijen. Dokrajčimo posljednjeg Japanca iz opsadne armije.
  Medvedev je logično primijetio:
  - Eto dokle je tehnologija stigla! Četvorica muškaraca ubili su više od osamdeset pet tisuća Japanaca u nekoliko sati.
  Polugola Alenka je, zlobno se cereći, primetila:
  - Moramo uništiti i ostale! Ne ostavljajte nikoga!
  Natasha je pjevala dok je pucala u posljednju tisuću samuraja:
  - Ne, planine neće biti zlatne, uskoro ćemo pobiti sve neprijatelje Rusije!
  Cool Margarita je dodala:
  - Ne, ne hemoroidi, uskoro ćeš biti mrtav protivnik!
  Nakon što su pokosile vojsku generala Nogija, Terminatorice su nakratko izašle iz tenka i bose trčale po snijegu. Pa već je zima.
  Već su uništili više od stotinu i pedeset tisuća pješaka. I plus japanska flota. Međutim, više od dvjesto pedeset tisuća Japanaca stoji protiv vojske generala Kuropatkina.
  Medvedev je izašao iz sna s hrastovom glavom. Malo prošetao. Onda sam se opet igrao na računalu... Star Wars je super... Ali nešto nije išlo...
  Medvedev je počeo ponavljati novu strategiju. Uključio sam povijesnu igru: Rusija za vrijeme Nikole II. I rat s Japanom. Ovo je tako okrutan rat. Možete razviti strategiju i izbaciti snage na računalu.
  Medvedev je igrao na laganoj razini, ali je promašio injekciju Japanca i pretrpio velike gubitke. Da, potrebno je graditi ne previše aktivno. Idemo ponovno pokrenuti.
  I opet igraš sam sa sobom... Kako se pokazalo, na Kuropatkinovom mjestu vd predsjednika ne blista previše... Stalno ima nekih kikseva, grešaka.
  Medvedev se tada okomio na vojnog savjetnika, i sve je išlo glatko... I on sam je zadrijemao i zadrijemao u stolici.
  Lijepa Alenka , prskajući bosim nogama, upita Natašu:
  - Kako se osjećaš, ubijaš toliko ljudi?
  Plavokosa djevojka je iskreno odgovorila:
  - Ne znam! Čini se kao da je računalna igra! Ne osjećate nikakav bijes, ljutnju ili puno radosti!
  Golonoga Alenka se ljutito zahihotala:
  - Ovo je rat!
  Natasha se izvrnula u salto. Njezine crvene, okrugle potpetice bljeskale su. Općenito, ona je divna djevojka, sposobna postići puno bez puno truda. A ako ga ne operemo, samo ga jašemo.
  Djevojke su trčale kroz snijeg. Tijela su im vrlo izražajna. Prsa su velika, bokovi su raskošni, poput sapi konja, mišići su istaknuti. To su ljepotice-junaci. Imaju najstvarniju žensku snagu. Toliko milosti. A noge - kuglice mišića koje se kotrljaju ispod preplanule kože.
  Naišla su tri japanska izviđača.
  Djevojke su radile salto. I kako će golim petama u brade udarati samuraje. I zapravo su si slomili vilice. I izbili su im sve zube. Nakon toga su djevojke zapjevale:
  - Veličinu Rusa prepoznale su planete,
  Samouvjereno hrlimo prema gore.
  Vole nas i cijene svi narodi svijeta,
  Narod cijele zemlje maršira prema komunizmu!
  I opet su ljepotice namigivale smaragdnim očima. Izgledaju tako borbeno. Ratnici su aktivni. I opet trčanje.
  Skočila je golonoga Alenka. Okrenula je kotač u zraku i primijetila:
  - Baš smo cool. Možemo osvojiti cijeli svijet!
  Nataša se zahihotala i odgovorila:
  - Carica planete Zemlje -
  Ovo je jako cool!
  I obje su djevojke namignule jedna drugoj. Nakon čega smo požurili natrag. Zapravo, svaki dan rata košta previše za blagajnu carske Rusije. I vrijeme je da brzo završimo s Japancima.
  Medvedev je djevojke pozdravio blistavim osmijehom:
  - Pa, jesi li trčao okolo?
  Golonoga Alenka cereći se rekla je:
  - Trčimo i spremni smo za borbu!
  Natasha je agresivno primijetila:
  - Sve ćemo pobiti!
  Medvedev je odmahnuo rukom i naredio:
  - Onda, idemo!
  Golonoga Alenka se nasmijala i odgovorila:
  - Naša četiri su najsmrtonosnija na svijetu!
  Nataša se tome usprotivila lupajući bosom nogom:
  - Ne u svijetu, nego u svemiru!
  A moćan, agresivan i ubojit tenk vozio je svim brzinama. Više od dvjesto pedeset tisuća Japanaca je ispred. Ali ima dovoljno granata za milijardu vojnika!
  Djevojke, profesorica i studentica - to je ekipa koja će sve zgaziti i uviti u ovnujski rog. I tenk leti prema japanskim trupama. Prijeteći juriša na sebe. Želi sve slomiti.
  Golonoga Alenka oduševljeno je zapjevala:
  Prostranstva Rusije - lijepa, draga,
  Gdje su snježni biseri, bezgranične rijeke kristala,
  A ruski vojnik i general su jedno.
  Svet je simbol države - pravoslavni orao, naš kralj!
  I sada je brzi tenk stvarno poletio. Proletio je kao borbeni avion. I našao se pred Japancem. Ponovno su proradili univerzalni topovi i dragon mitraljezi. Djevojke su vrlo revno prionule na posao. Bez daljnjega.
  Alenka je pucala golim nožnim prstima, nokautirala Japanca i pjevala:
  - Slava mojoj Rusi, Staljin i Lenjin, jedan rod!
  A crvenokosi vrag blista smaragdnim očima. I kako zajebava samuraja. Zaljubit ćeš se.
  A ni Natasha nije inferiorna. Tuče Japance.
  I pjeva:
  - Ne usporavajte u zavojima. Naša sudbina je da pobjeđujemo, djevojke!
  Ratnik je bio u punom cvatu. I tako brzo, sipajući vatru na neprijatelja.
  I bosi nožni prsti pritisnuti tipku joysticka.
  Polugola Alenka pucajući je primijetila:
  - Dvije su nevolje u Rusiji...
  Margarita ju je ovdje prekinula:
  - Da su barem dva!
  Golonoga Alenka je pucajući sa zadovoljstvom pristala:
  - Da, kad bi samo dva!
  Natasha, pucajući, polažući stotine Japanaca, uzela ga je i zapjevala:
  - U dvije, u dvije zime. U dva, u dva proljeća!
  Golih nogu Alenka je pucajući dodala:
  - Ubit ću Japance i vratiti se!
  Nataša se zahihotala i odgovorila:
  - Port Arthur je naš! I nikome nećemo dopustiti da nam uzme Mandžuriju!
  I ratnik je opet mlatio samuraja. Rusi neće izgubiti od Japanaca. Ovo još jednom dokazuje koliko je Rusija nepobjediva!
  Alenka je golih nogu razbila bateriju i gugutala:
  - Rus' će biti slavna u najudaljenijim zemljama i stoljećima!
  Natasha je također graknula:
  - I nikakva nas sila neće zaustaviti!
  I uništila je još nekoliko tisuća samuraja. Zatim je tenk krenuo naprijed i žetva je nastavljena.
  Margarita je, gledajući ovo, izrazila svoje mišljenje:
  - Ako je rat tako briljantno dobiven, što će Rusija sljedeće učiniti?
  Medvedev je gledao kako djevojke žustro kose Japance i predložio:
  - Bit će rata, ili s Nijemcima ili s Britancima! Ali u svakom slučaju, bitka sa Zemljom izlazećeg sunca nije posljednja!
  Alena je, razbivši još jednu bateriju, rekla:
  - Pa dat ćemo Nijemcima, dobro, dat ćemo im toliko da im se neće činiti dovoljno!
  Natasha, uništiteljica samuraja, dodala je:
  - A Hitler neće imati koga regrutirati u Wehrmacht!
  Alenka je bosim nožnim prstima pritiskala tipke joysticka agresivno izjavila:
  - Ali žao mi je Arijevaca. Toliko lijepih bijelih momaka je umrlo!
  Nataša se s tim složila tužno kimajući glavom:
  - Da, toliko je dobrih ljudi umrlo! I za što?
  Djevojka je udarila Japanca i primijetila.
  - I Japanci su dobra nacija, ali mi smo prisiljeni boriti se s njima! Iako ni ovo nije previše dobro!
  Margarita je logično primijetila:
  - A životinje? Zar se ne ubijaju? Ali čovjek je samo životinja najvišeg reda!
  Medvedev se nacerio i prigovorio:
  - Čovjek, za razliku od životinja, ima dušu! A duša mu je doista jedinstvena i besmrtna! Dakle, mi i životinje smo cijeli ponor!
  Margarita se usprotivila tome:
  - A majmuni? Također imaju visoku razinu inteligencije. Jedan od njih zna tri i pol tisuće riječi!
  Odgovorio je v.d.
  - Ali oni su nam rođaci!
  Alenka golih nogu pucala po Japancima i pjevala:
  - Ja sam majmun! Također čovjek!
  Natasha je, koseći samuraja, gugutala:
  - Ne hodajte uokolo u majmunima jedno stoljeće!
  Supertenk je nastavio kositi Japance. Zašto ne? On je stvarno luda zvijer
  koji ispaljuje četrdeset tisuća metaka u minuti. A njegov oklop je neprobojan za gotovo sve projektile. I ne samo početak dvadesetog stoljeća.
  Golonoga Alenka, pucajući, agresivno je izjavila:
  - Car Nikolaj učinio je mnogo za Rusiju, ali je ostao necijenjen i podcijenjen!
  Natasha, sipajući vatru na Japance, složila se:
  - To je u redu! Kralj je ubijen. Natjerali su svećenika da odstupi s prijestolja! I što je postalo bolje?
  Golonoga Alenka pucala je iz topa i dodala:
  - Postalo je još gore! A na vlast došli još podliji ljudi!
  Nataša se zahihotala, udarila Japanca i rekla:
  - Pa idemo se boriti za bolju budućnost! I za slobodu Rusije!
  Polugola Alenka je pucajući rekla:
  - Za promjenu i pobjedu!
  Zatim je pokazala šaku. Ona je djevojka koja to može. Tada ga se ni samuraj neće moći riješiti. I mitraljezi rade. Svi kosili i kosili.
  Oni zapravo prebijaju čitave redove leševa. I čiste prostor ubojito.
  General Kuropatkin je obaviješten da se nešto čudno događa među Japancima. Pucnjava, eksplozije, netko ih je napao.
  . POGLAVLJE br. 9.
  Medvedev je, nakon što je malo odspavao, ponovno uzeo računalo. Nije se ni obrijao. I opet je počeo svirati na svoj način.
  Napad na Japan nakon odmetničkog koda s tenkovima i zrakoplovima. Uključujući najboljeg bombardera Prvog svjetskog rata, Ilyu Murometsa. Koja se vrlo glasno deklarirala. I udario je Japance kao gumom protiv muha.
  I naprijed u Tokio...
  Dmitrij Medvedev, nakon što je osvojio Japan, nazvao se Mikado carem.
  A onda novi ratovi...
  Na primjer, možete igrati alternativnu povijest. Aleksandar II rekao je Bismarcku 1875. da su njegove razlike s Francuskom unutarnja stvar između Njemačke i Francuza. Bismarck je preuzeo vlast i napao Francusku 1876. U početku su Prusi imali sreće i stigli do Pariza. Ali onda su usporili. I Britanija je ušla u rat... Sve bi bilo u redu, ali Britanci su dali bitku Njemačkoj i bili poraženi. Tada su Prusi povukli svoje snage.
  Rat na Zapadu se odužio. Francuzi su se očajnički branili. Engleska je prebacivala sve više snaga...
  U međuvremenu je Rusija osvojila Tursku i Istanbul. Britanija, Francuska i Njemačka bile su upletene u rat. I carstvo cara Aleksandra pripojilo je mnoge zemlje, uključujući Irak, dopirući do Indijskog oceana. I Palestina, i zemlje sve do Egipta. I tako su ruske trupe, predvođene Skobeljevom, osvojile Mekku, Medinu i druge gradove Saudijske Arabije.
  I formiran je južni dio Ruskog Carstva. I Aleksandar II je postao veliki kralj. A rat Njemačke protiv Francuske i Britanije trajao je deset godina.
  I završilo je praktičnim remijem.
  Aleksandar II je vladao do 1887. i postao je žrtvom atentata koji je izvršen pod vodstvom Aleksandra Uljanova, Lenjinova brata. Završila je njegova slavna vladavina, za koje je Rusija izgradila mnoge ceste, osvojila mnoge zemlje i oslobodila seljake.
  Ova alternativa bila je način na koji se igra. Aleksandar Treći je zajedno sa zapovjednikom Skobeljevim osvojio i Iran i Pakistan. Ali i on je umro - bistra glavica. Pod Nikolom II., Rusija je vodila rat s Japanom koji je već imao flotu u Indijskom oceanu, koja je prilično brzo stigla u pomoć Pacifiku. Rusi su samuraje porazili relativno brzo, a imali su puno više snage i na kopnu i na vodi.
  Osim toga, ruskom vojskom zapovijedao je briljantni ministar obrane Skobelev. A Rusija ne samo da je pobijedila, nego je i uspjela pokoriti Japan. Štoviše, Sjedinjene Države još nisu bile izašle izvan zapadne hemisfere, a Britanija nije bila tako jaka. Štoviše, Rusija je bila u savezu s Njemačkom. Potonja je zaostajala za Britanijom i Francuskom u borbi za Afriku. Carska je Rusija, nakon aneksije Japana i dijela Kine, još više ojačala. Gradila se cesta Delhi-Moskva.
  Kao što se iz ovoga vidi, planovi carske Rusije za širenje u Indiju i Kinu uspješno su provedeni. Car Nikolaj II je odabrao stranu Njemačke tijekom Prvog svjetskog rata. Nijemci su porazili Francusku i okupirali Belgiju, Nizozemsku, Dansku i Norvešku. Rusija je zauzela Egipat, veći dio Afrike i Indokine. A također i pacifičke posjede Britanije. I čak je sletio u Australiju. I njena Australija je zarobljena.
  Nakon čega je rat završio iskrcavanjem i okupacijom Britanije. Prvi svjetski rat je završio. Ali kajzeru Wilhelmu se činilo da je Rusija već osvojila previše zemlje, a da nije ni pokušala. I sanjao je o osveti. Rusija je zapravo osvojila ogromne prostore - Australiju, cijelu Aziju, veći dio Afrike, Nijemci nisu toliko odgrizli, a još više od Portugala i Španjolske koje su okupirali. Austro-Ugarska je preuzela kontrolu nad Italijom i Libijom. Rusija je zauzela oko tri četvrtine Afrike, a nešto kasnije okupirala je i Etiopiju. Nijemci su uspjeli odsjeći Maroko.
  Naravno, Njemačkoj to nije bilo dovoljno. Iako je uzela Francusku, Belgiju, Nizozemsku i Norvešku, a Rusija je pokorila Švedsku.
  Započele su Wilhelmove pripreme za novi rat s Rusijom. Kriza 1929. pogoršala je situaciju. Austro-Ugarska i Njemačka kontrolirale su gotovo cijelu Europu. I dio Afrike... I Britanija. Ali ostale su još SAD i Kanada. Wilhelm i Nikola II još nisu bili odlučili zaratiti jedan s drugim. Štoviše, Rusija se najmanje od svega željela boriti, probavljajući ogromne teritorije. Kako bi ubrzao njihovu asimilaciju, car Nikola II čak je dopustio Rusima da imaju četiri žene. Što je utvrđeno na Osmom ekumenskom saboru.
  Slična odluka donesena je 1925. godine. A 1926. Nikolaj II uzeo je sebi drugu ženu. Kako se pokazalo, odluka nije bila glupa. Godine 1929. car je dobio još jednu kćer. I 25. studenog 1932. napokon je rođen zdrav sin. Nikola Drugi ga je nazvao Petar. U čast Petra Velikog.
  A 1933. godine, 15. svibnja, počeo je novi rat. Njemačka je objavila rat Kanadi. Kao dominion Britanije. Dva mjeseca kasnije Sjedinjene Američke Države, predvođene Rooseveltom, unatoč gospodarskoj krizi, ulaze u rat s Njemačkom. Nisu se htjeli odreći Kanade.
  Već sredovječan, ali agresivan, Wilhelm se u početku pokušao boriti sam, ne tražeći rusku pomoć. Očekivao je da će sve učiniti sam. Ali nije tako lako osvojiti teritorij odvojen oceanom. Štoviše, Sjedinjene Države brzo su izgradile tenkove i vojsku. I formirali pukovnije... Rat je trajao cijelu godinu bez većeg uspjeha za Nijemce. Koja je uspjela zauzeti samo Island i Grenland. Ali u Kanadi ga se nisu mogli dočepati.
  Wilhelm se obratio caru Nikoli II.: "Pomozi mi, kolega." Ti si moj bratić i brat. Sam Nikolaj II imao je planove za Aljasku i Kanadu. Pa, zaključio sam da nisu bogovi ti koji klešu lonce. I uzeo ga je i 25. lipnja 1934. objavio rat SAD-u i Kanadi. Njegove trupe kretale su se kroz Aljasku, preko teritorija SAD-a.
  Do tada je željeznica do Čukotke već bila izgrađena, a ruske trupe su uspješno napredovale. Na njihovoj strani bila je brojčana nadmoć i najbolji tenkovi na svijetu, laki, teški i srednji.
  Tako se Amerika morala nositi s nejednakim snagama.
  A Nikola II je, kao što vidimo, stvarno na bijelom konju. I jedna pobjeda za drugom. Ruske trupe marširaju Aljaskom. I zauzimaju grad za gradom, selo za selom.
  Nijemci se pokušavaju iskrcati na Kubu. Rat raste. Kaiser Wilhelm piše Nikoli II.
  - Rusi i ja smo bili i uvijek ćemo biti složni. I nikada se nećemo posvađati. Pa neka Amerika bude dokrajčena.
  Zbog produženih komunikacija napredak je bio malo sporiji od planiranog. No, ruske su carske trupe ipak u pet mjeseci borbi zauzele cijelu Aljasku i ušle u Kanadu.
  Roosevelt je čak ponudio mir Rusiji, obećavši da će se odreći Aljaske, ali bilo je prekasno. Rat se nastavio divljim odustajanjem.
  U zimi 1935., unatoč teškim vremenskim uvjetima, ruske trupe stigle su do američkih granica na sjeveru. Borbe su se nastavile iu proljeće... Ruske su trupe izvodile jednu operaciju za drugom, a do kraja srpnja zauzele su gotovo cijelu Kanadu. A u kolovozu su opkolili Philadelphiju.
  SAD se nalazi u vrlo teškoj situaciji. Ali oni su se očajnički borili... Ipak, do kraja 1935. više od trećine američkog teritorija već je bilo zarobljeno. A zimi su carski uspjesi bili još veći... Do početka ožujka 1936. približili su se Washingtonu i New Yorku.
  I u travnju su oba grada zauzeta... Rat se nastavio do kolovoza dok cijeli teritorij Sjedinjenih Država nije bio okupiran.
  Onda je krenula ofenziva u Meksiku i tako dalje po cijelom teritoriju.
  Wilhelm je predložio Nikoli II da dovrši podjelu cijelog svijeta. Nikolaj II se složio.
  Tijekom 1937. cijelu Latinsku Ameriku zauzele su ruske trupe. Tako je Nikola II dovršio podjelu svijeta s Nijemcima. I ostala su samo tri carstva: najveće: rusko, zatim njemačko i još dalje Austro-Ugarsko.
  Rusija je tako postala svjetski hegemon, ali... Nikola II je i dalje veliki car, ali smrtnik. Umro u kolovozu 1939. A ostarjeli Wilhelm napao je Rusiju 1. rujna 1939. godine. Odlučio je iskoristiti činjenicu da je Petar Četvrti još dječak, nema ni sedam godina. I zaključio je da je najbolje štrajkati dok regenti vladaju Rusijom. Dva dana kasnije u rat je ušla i Austro-Ugarska. Sve zemlje svijeta bile su uvučene u sukob. Počeo je posljednji rat u povijesti planeta Zemlje.
  Carskoj vojsci nije bilo premca po broju i kvaliteti oružja. Ruski tenkovi i avioni su i dalje najbolji na svijetu.
  I bitke su to pokazale. Kao i novi talentirani zapovjednici.
  Ali Austro-Ugarska se od samog početka pokazala kao slaba karika. I izgubila je gotovo od prvih dana. Carska vojska porazila je Austrijance, zauzela Lvov, a zatim Peremyl. Tek uklanjanjem dijela snaga iz Poljske Nijemci su spasili Austrijance od potpunog poraza. Ali i od toga je bilo malo koristi. Pokušaj Kaiserove vojske da zauzme Varšavu sramno je propao. A ruske trupe su ih snažno potisnule više od dvjesto kilometara.
  Nijemci su teškom mukom zaustavili ruske trupe. Cijelu zimu proveli su u borbama. U proljeće su bitke također bile u punom jeku. Ruske su trupe postupno preuzimale inicijativu. Imali su nekoliko puta više vojnika, pa su do ljeta uspjeli Nijemce toliko izmoriti u međusobnim okršajima da su se počeli predavati. Istodobno je započela ofenziva na Austro-Ugarsku. U jesen je Budimpešta opkoljena. Osim toga, carska je vojska zauzela njemačke posjede u Kanadi. A u zimi 1940.-1941., carska je vojska odsjekla Istočnu Prusku. I do travnja 1941. stigla je do Odre.
  Položaj Nijemaca postao je izuzetno težak. U svibnju 1941. pao je Beč. A preko ljeta su Rusi stigli do Alpa i oslobodili Veneciju. Ušli smo u južne regije Njemačke.
  A u jesen su konačno zauzeli Italiju. Zimska ofenziva na Berlin završila je njegovim zauzimanjem 30. siječnja 1942. godine. Nakon toga je oslabio otpor Nijemaca koji su već bili izgubili sve svoje posjede u Africi. Rusi su do travnja stigli do Rajne. Nakon čega su 22. travnja ostaci njemačkih snaga kapitulirali.
  Tako je završio posljednji rat na planeti Zemlji. Završio je pobjedom i uspjehom carske Rusije.
  Slijedilo je osvajanje svemira. Davne 1936. godine prvi ruski čovjek poletio je u svemir. Letjeli oko planete Zemlje. A 1945., 9. svibnja, Rusi su se spustili na Mjesec.
  Na Mars su letjeli 1967. Na Veneru 1969. Do Merkura 1972. I na Jupiterove satelite 1973. Čovjek je već 1980. sletio na najudaljeniji planet Pluton. A 2003. dogodio se prvi let izvan Sunčevog sustava u povijesti čovječanstva. Ruski brod je letio do Alafa Centauri i vratio se 2018.
  Od 2020. godine Rusijom još uvijek vlada Petar Četvrti, koji, zahvaljujući dostignućima moderne medicine, nije nimalo star. Petar Četvrti vlada osamdeset jednu godinu i njegova je vladavina najduža u povijesti svijeta. Gdje se znaju točni datumi vladavine, naravno.
  Pa za sada je u svijetu sve mirno, kao i uvijek. Pa čak i pomalo dosadan... Ljudi imaju dobar život. Istina, ima problema s prenapučenošću. Ali ovdje se već uvode ograničenja rađanja.
  Pravoslavlje se moderniziralo. Svećenici su bili obrijani i odjeveni u odore s naramenicama.
  Razvoj tehnologije stvorio je veliku nezaposlenost. Ali i ovaj problem je riješen. Hypernet se razvio.
  Istraživanja su u tijeku, a svemirski brodovi koji se mogu kretati brže od brzine svjetlosti već su stvoreni. Da, dobro za carsku Rusiju i cijeli svijet pod vlašću Romanovih. Ova najslavnija dinastija u povijesti čovječanstva.
  Otac car Nikolaj. Izgradite raj na planeti Zemlji!
  Dmitrij Medvedev odbacio je strategiju. Osvojio je cijeli svijet za ruske careve. Pokazao je svoje strateško razmišljanje. Postigao je veliki uspjeh i ponovno zaspao, obučen i sanjajući kao prije.
  Kuropatkin je izjavio:
  - Smiri se! Samo mir!
  General Linevich je zabrinuto primijetio:
  - Vaša ekscelencijo, možda možemo sada udariti?
  General-ađutant Kuropatkin izjavio je:
  - Ne! Naravno da ne! To bi mogla biti japanska zamka!
  General Linevich je bojažljivo primijetio:
  - Ovo je naša prilika da konačno dobijemo ovaj rat!
  Kuropatkin izjavi drhtavim glasom:
  - Strpljenje, strpljenje i još strpljenja!
  Linevich se još ljutije usprotivio:
  - Ali Aleksandar Suvorov je rekao: trenutak daje pobjedu!
  Kuropatkin suho promrmlja:
  - Ja ovdje zapovijedam! A mi prije svega moramo sačuvati vojsku. I općenito, Japan će uskoro ostati bez snage!
  Linevich je predložio:
  - Možda bismo trebali barem malo izvidjeti?
  Kuropatkin se nevoljko složio:
  - Ovo je moguće, samo oprezno!
  Linevich je agresivno zarežao:
  - U ime cara i otadžbine!
  U međuvremenu, supertenk je čistio Japance. Nokautirao ih, strijeljao na razne načine.
  Golonoga Alenka, nemilosrdno pucajući, upitala je v.d.
  - Je li ovo naša zadnja operacija?
  Medvedev je s osmijehom upitao:
  - Zašto to misliš?
  Crvenokosa zvijer je primijetila:
  - Japanci više nemaju velikih formacija!
  Zabijajući i pucajući u samuraja, Natasha se također složila:
  - Ali, zapravo, Japan se nema s čim drugim boriti!
  Medvedev je odgovorio pomalo nesigurnim pogledom:
  - Japan može okupiti još novih trupa i kupiti nove brodove od Amerike i Britanije. Dakle, priznajmo, rat još nije sasvim gotov!
  Polugola Alenka je, pucajući u samuraja, primijetila:
  - Što ako Rusija Japanu ponudi mir pod umjerenim uvjetima? Uzet ćemo samo Kurilski greben, a sve ostalo će ostati kao prije rata?
  Složio se i v.d.
  - U ovom slučaju najvjerojatnije će biti mira!
  Margarita je ljutito primijetila:
  - Da nije bilo revolucije, Japanci bi i dalje bili poraženi. Oni ne bi nigdje otišli!
  Natasha golih nogu, sipajući vatru na samuraja, spremno se složila:
  - Sigurno! Oni ne bi nigdje otišli!
  Cool Alenka, rasturajući Japance granatama, predložila je:
  - Idemo uhvatiti Mikado!
  Nataša je agresivno skočila:
  - Zarobiti Mikado? Pa, zanimljivo!
  Margarita je sa smiješkom primijetila:
  - Ne bi li to bilo previše?
  Medvedev je također izrazio sumnje:
  - Nije li ovo previše? Uostalom, jedno je braniti svoje, a drugo smetati Japanu, koji se, priznajmo, također ne bori na izvornim ruskim zemljama!
  Golonoga Alenka je prosiktala, opet razbijajući Japance granatama:
  - Vrijedi li iskazati takvo milosrđe?
  Natasha je bosim prstima pritiskala gumbe joysticka i kimnula:
  - Stvarno, zašto nam ovo treba? Možemo uhvatiti i Mikado!
  Margarita se nasmijala:
  - Na tebe sam kao u ratu! I u ratu, kao na tebi!
  Medvedev je strogo odgovorio:
  - Treba znati kada stati! Mi nismo slučajni ljudi! Mi smo ti koji ozbiljno i svjesno mijenjamo povijest! Dakle, treba pokazati osjećaj, uključujući mjere!
  Golonoga Alenka pucala je i pjevala:
  - Eh, mjeri, mjeri! Koliko ima kolere!
  Supertenk je aktivno radio. Više od sto dvadeset pet tisuća Japanaca već je uništeno. Pola lijevo.
  Nataša je sa smiješkom zapjevala:
  - Uništit ćemo cijeli svijet nasilja,
  Dolje na zemlju i onda
  Izgradit ćemo cool novi svijet,
  Tako da nevolje i problemi ne postoje u njemu!
  Bosonoga Alenka ispaljujući vrlo ubojitu vatru prosiktala je:
  - Za dobrog i pravednog kralja!
  Margarita je predložila:
  - Ili ćemo možda zgrabiti nekoliko trofejnih bačava sakea?
  Golonoga Alenka se otrovno nacerila:
  - Što želite popiti?
  Margarita je negativno odmahnula glavom:
  - Sportaši ne piju!
  Golonoga Alenka, raznijevši još jednu bateriju, zahihoće:
  - Od malih jela!
  Natasha je predložila:
  - Idemo popiti palmino pivo. Zdravije je!
  I oborila je više Japanaca.
  Medvedev je odgovorio:
  - Prvo posao, poslije zabava!
  Zar to ne bi trebao znati v.d. Nije li uvijek bio zaposlen i zauzet?
  Da, jedna od prvih dekreta vršitelja dužnosti predsjednika Medvedeva bila je povećanje plaća zastupnika Državne dume tri puta. A što je sa zastupnicima? Odgodili su predsjedničke izbore. Tako je Medvedev dosta dugo bio vršitelj dužnosti predsjednika Rusije.
  I ovo je čak postala jedinstvena situacija. Kad šef države tako dugo obavlja svoju dužnost. Ali promjena ne dolazi. Točnije, pod Medvedevom se sve promijenilo nagore. Kao da se sreća, koja je toliko voljela Putina, odlučila osvetiti njegovom nasljedniku. Što ne valja s njim!
  Modernizirani tenk T-95 nastavio je istrebljivati samuraje u geometrijskoj progresiji. Ovaj stroj pokazao je svoju učinkovitost. I negativna sila bijesa umnožavanja kvazimaterije.
  Polugola Alenka, pucajući po Japancima, logično je primijetila:
  - Ipak, to nije sasvim točno. Ispostavilo se da ne možemo ništa bez superoružja!
  Golonoga Nataša je ljutito odgovorila:
  - Neke više sile spriječile su Rusiju da dobije rat s Japanom. Ali planirana je dobra stvar, evangelizacija Kine. I nije ispalo previše lijepo!
  Margarita je postavila očito pitanje:
  - Što je onda s Bogom? Zašto nije pomogao pravoslavlju?
  Gotovo gola Alenka, šaljući granat za granatom, zabilježila je:
  - To je to! Zapravo, dopustiti Japancima da pridobiju pravoslavnu zemlju. To je doista takva izdaja ruske vjere!
  Natasha, sipajući vatru na Japance, ljutito je primijetila:
  - Carska religija ne bi trebala biti pacifistička. Može li se postati velika država ako živiš po zapovijedi: udare li te po desnom obrazu, okreni lijevi!
  S tim se spremno složila i cool Alenka koja je slomila Japance:
  - Sigurno! Nemamo potrebe za pacifizmom! Voli svog neprijatelja! Je li ovo zapovijed?
  Margarita je oduševljeno zapjevala:
  Svatko tko je čovjek rođen je kao ratnik,
  Tako se i dogodilo - gorila je uzela kamen.
  Kad je živi osuđen na borbu,
  A u srcu vatra gori!
  
  Dječak u snovima vidi mitraljez,
  Više voli tenk nego limuzinu.
  Tko želi pretvoriti novčić u novčić -
  Od rođenja razumije da vlast vlada!
  Natasha je uzviknula, sipajući vatru na Japance bijesom pjenušavog vulkana:
  - Da, automatski! A snaga je glavna! Moramo pobijediti!
  Golonoga Alenka siktala je u bijesu i bijesu, nokautirajući Japanca:
  - Ja sam ono što je rođeno da pobjeđuje! I ništa manje od toga. Naša će pobjeda biti naša!
  Natasha se složila, pritišćući bose prste svojih mišićavih nogu na gumbe joysticka:
  - Ovako će biti najbolje! Vladali smo i uvijek ćemo vladati! Mislim, Rusija!
  Alenka golih nogu, nokautirajući Japance, zacvili:
  - Neću lagati, ja želim vladati! Ali ne samo zahrđali stroj, nego cijelo carstvo!
  A djevojka je već pomela posljednju bateriju Zemlje izlazećeg sunca. Tolika je ljepotica da bi trebala biti svjetska prvakinja. I nikad se ne predaj slabosti i bojažljivosti.
  Natasha je pucajući promrmljala:
  - Postat ću kraljica! Ili, još bolje, carica!
  Golonoga Alenka je nastavila:
  - Što rat, što rat, ona je loša žena i kučka! Ali rađa zgodne dečke, kaže - ubij kukavicu u sebi!
  Margarita je kimnula u znak slaganja:
  - Tako je, ubijte kukavicu u sebi! Mislim da ako se Nikolaj II odrekao prijestolja, to nije bilo nimalo zbog kukavičluka!
  Polugola Alenka je odlučno izjavila:
  - Sada neće odustati! Učvrstit ćemo kraljevsko prijestolje da stoji stoljećima!
  Nataša je uzviknula:
  - Budi veliki car Nikola II! Podržavamo vas! Neće biti revolucije - bit će velike Rusije!
  Konačno, ratnici su završili s istrebljenjem vojske Zemlje izlazećeg sunca. Ubijeno je više od dvjesto pedeset tisuća vojnika i časnika. Tako su uništene gotovo sve japanske kopnene snage. Baš kao što je mornarica prestala postojati.
  Golonoga Alenka je uz smiješak primijetila:
  - Je li vrijedilo truda? Dakle, mislio sam reći izluditi? Bez predugog otpora, vojska je uspjela poraziti Rusiju!
  Natasha je samouvjereno izjavila:
  - Rusija je izgubila isključivo zbog pete kolone. Inače bismo ionako pobijedili!
  Margarita je upitala v.d.
  - Što ćemo učiniti? Hoćemo li se vratiti ili nastaviti?
  Medvedev, koji je gubio snagu, uključio je kompjuter i rekao:
  - Sada ćemo dobiti prognozu daljnjeg razvoja carske Rusije. Ako sve bude u redu, vratit ćemo se.
  Začuo se ugodan ženski glas;
  Nakon potpunog uništenja japanskih kopnenih snaga i mornarice, Mikado je ponudio mir. SAD i Britanija pristale su djelovati kao posrednici.
  Uvjeti su bili povoljni za Rusiju. Zemlja je dobila Kurilski greben i Tajvan.
  Kao i kontrolu nad Mandžurijom, Korejom, Mongolijom. Osim toga, Japan je također platio odštetu od dvjesto pedeset milijuna zlatnih ruskih rubalja.
  Autoritet cara Nikole II je rastao, a došlo je do opadanja revolucionarnog raspoloženja. Zemlja je započela brzi ekonomski oporavak. Ustala je Zheltorossiya. Dio Kine dobrovoljno je postao dio Rusije, kao i Koreja i Mongolija. Carsko Carstvo se povećalo, a njegovo stanovništvo raslo. Gospodarski rast počeo je ranije nego u stvarnoj povijesti i bio je snažniji.
  Nije bilo Državne dume, a carska se vlada mogla bolje pripremiti za Prvi svjetski rat. U Rusiji su se pojavili prvi laki tenkovi na svijetu "Luna"-2 u masovnoj proizvodnji i četveromotorni bombarderi "Ilja Muromets" i "Svjatogor". Prvi svjetski rat je ipak počeo, ali je bio uspješniji za Rusiju.
  Pošto je kralj imao veće stanovništvo, gospodarstvo i vojsku. I unutarnji položaj je jači. Nema Državne dume - legla pobune i vojnog udara.
  S promjenjivim uspjehom, ali, općenito, na inicijativu Rusije i pobjedama u većini bitaka, rat je završio 7. studenoga 1915. kapitulacijom Njemačke. Austro-Ugarska je propala i podijeljena. Galicija i Bukovina postale su ruske pokrajine. Krakov i okolne zemlje ušli su u Kraljevinu Poljsku, kao i Poznanj, Danzig i dio Istočne Pruske. I Klaipeda se pridružila baltičkoj pokrajini. Pojavila se Čehoslovačka - kraljevina u sastavu Rusije.
  Rumunjska je anektirala Transilvaniju. Ugarska je postala neovisna kraljevina, ali pod pokroviteljstvom Rusije, i cara Nikole kao suvladara. Austrija je postala vrlo mala zemlja. Jugoslavija je nastala, također krišom od strane ruske vlade i pod suvladarom Nikolom II.
  Turska je nestala s političke karte svijeta. Irak i Palestina postali su dio Britanije, Sirija je postala dio Francuske, Mala Azija i Istanbul postali su ruske provincije. Tako je Rusija ponovno povećala svoj teritorij. Ali tu nije bio kraj. Tada je zajedno s Francuzima i Britancima osvojen Saudijski poluotok. A onda su Rusija i Britanija podijelile Iran i Afganistan. Sjever i centar postali su ruske provincije, a jug britanska kolonija.
  Činilo se da je svijet postao stabilan. Rat se nastavio samo u Kini. Ali 1929. godine izbila je ozbiljna ekonomska kriza koja je dovela do Velike depresije.
  U Rusiji su ponovno rasla revolucionarna osjećanja. Izbili su štrajkovi i prosvjedi. Ali pokazalo se da kriza nije bila preteška. Štoviše, 1931. ponovno je izbio rat s Japanom.
  Samuraj je želio osvetu. Ali ovaj put je ruska vojska bila jača u svim pogledima. A admiral Kolchak je briljantan pomorski zapovjednik.
  Japan nije samo poražen, nego i zarobljen. Car Nikolaj II službeno je okrunjen za japanskog cara Mikado u veljači 1932. Tako se Rusija još više proširila. I pripojio je gotovo cijelu Kinu.
  I po broju stanovnika i po teritoriju Rusiji nije bilo ravne. Štoviše, Britansko Carstvo je slabilo. Hitler je došao na vlast u Njemačkoj 1933., ali što je mogao protiv Rusije? Nema veze. Car Nikolaj II. umro je 1937. nakon vrlo uspješne vladavine, druge najdulje nakon Ivana Groznog. I to s rekordnim osvajanjima po površini i broju stanovnika.
  Međutim, nije sve uspjelo za kralja u njegovom osobnom životu. Nasljednik Aleksej umro je mlad. Zbog nejednakog braka, mlađi brat Mihail bio je lišen prava na prijestolje Rusije.
  Krunu je naslijedio Kiril Romanov, koji je 1938. umro ne proživjevši ni godinu dana. A njegov sin Vladimir Treći postao je novi kralj. Okrunili su ga i vladar je sretno vladao do 1992. A Rusija je prvo uzela kolonije od Francuske i Britanije, zajedno s Njemačkom. Zatim je osvojila Njemačku. A onda i cijeli svijet. Ukratko, novi car Juraj Prvi postao je svjetski car 1992. godine.
  Medvedev je završio pregled i rekao:
  - Očigledno, dovoljno za ovaj svemir! Vraćamo se!
  I sva četvorica povikaše:
  - Slava caru Nikolaju II!
  . MEĐU EPILOG
  Medvedev se probudio od poziva... Obavijestili su ga da je inauguracija Zelenskog za predsjednika Rusije i Ukrajine već u tijeku. I da je, kažu, vrijeme da Dmitrij Anatoljevič napusti ured.
  Medvedev je nevoljko pristao. Prije odlaska sam se obrijao i okupao.
  Zatim je napustio ured. Odveden je specijalnim vozilom. Putem su rekli da bi bilo najbolje da Medvedev odleti na Kanarske otoke kako bi se tamo odmorio.
  A Zelenski je napravio još jednu predstavu svoje inauguracije. Kao i obično, šareno uz vatromet i skokove. Na dan inauguracije Vitalij Kličko borio se s Michaelom Tysonom na stadionu u Kijevu. Slavni američki boksač pristao je na borbu zbog velikih novčanih problema. Kličko je dominirao svih dvanaest rundi, ali diplomatski nije nokautirao Tysona.
  Formalno, odigrana je jedna od minornih verzija svjetskog prvaka.
  Nakon čega je Vitaliju Kličku dodijeljen dijamantni pojas.
  Vladimiru Zelenskom stigle su čestitke iz svih zemalja svijeta - uključujući i Kinu. Štoviše, u Nebeskom Carstvu intenzivirali su se narodni nemiri. Ne živi čovjek samo o kruhu. Ljudi su htjeli demokraciju i slobodu. Despotizam Kineske komunističke partije bio je zasićen; svi su htjeli slobodu.
  Zelenski je postao upravo takav simbol. Simbol demokratske snage, nakon pada diktature tajnih službi pod Putinom.
  Zelenski je mnogo govorio o promjenama, ekonomiji i novim postignućima. U Rusiji je već bio natječaj za mjesto premijera. Bilo je nekoliko tisuća prijavljenih. Proces odabira bio je vrlo intenzivan. I izgledalo je super.
  Do sada je sve išlo prilično glatko. Zelenski je čak napravio salto na svojoj inauguraciji. Dobio pljesak. Potom je pokazao svoje znanje stranih jezika. Djelovao je vrlo aktivno i žustro.
  Naposljetku, Zelensky ga je uzeo i održao još nekoliko govora.
  Nadalje, nakon inauguracije, uslijedila su kadrovska rješenja. Puno promjena i novih lica u Vladi.
  Bila je prava selekcija "željeznih komesara". U Rusiji se odvijala kadrovska revolucija.
  Zelenski je već u prvim danima izdao mnoge dekrete. Dopuštena prodaja alkohola noću i na putnim mjestima. Uveo nove poreze za bogate. Skinuo je imunitet zastupnicima i sucima. Povećana proizvodnja. Uveo carine na trgovinu s Kinom.
  U Bjelorusiji je održan referendum o ujedinjenju s Rusijom. I to je također išlo na račun Zelenskog. Većina Bjelorusa podržala je ujedinjenje s Rusijom.
  Zelenski se požalio da je Medvedev previše podigao zakrpe, ali je obećao da će se inflacija smiriti. I da se ništa loše neće dogoditi.
  Doista, rast cijena ubrzo je zaustavljen. I rusko gospodarstvo počelo je rasti. I na Kavkazu su militantne akcije nekako zamrle. Postalo je mnogo mirnije.
  Zelenski je konačno predložio kandidaturu za mjesto premijera Rusije. Postala je tridesetdvogodišnji doktor znanosti Alexey Bolshakov. Natjecanje je dobio vrlo sigurno. I postao je premijer, najmlađi u ruskoj povijesti.
  Medvedev je odletio na Kanarske otoke na odmor, i primio mirovinu bivšeg predsjednika, samo se zabavljajući. Do sada nije imao nikakvih problema. No Šojgu je uhićen i optužen za pokušaj državnog udara. Što je htio?
  Bilo je i drugih rješenja na pretek... U Americi je pobijedila četrdesetjednogodišnja demokratska žena. Tako se promijenila vlast. A na vlast je došla žena i to najmlađi kandidat u povijesti SAD-a. Era Trumpa je završila . Ali prijateljstvo s Rusijom tek je počelo cvjetati. Naravno, protiv diktatorske Kine, Sjedinjene Države i novo Rusko Carstvo sada su bili prijatelji.
  Zelenski je čak održao referendum i uveo drugačiji naziv: umjesto toga Rusija - Kijevska Rus. Što je također dovoljno govorilo. Bjelorusija se pridružila federaciji. I počelo je oživljavanje carstva... Na demokratskim osnovama.
  Nova predsjednica Sjedinjenih Država naslijedila je Trumpovo neprijateljstvo prema Kini i posvetila se stvaranju koalicije. Kijevska Rus se uspješno ekonomski razvijala pod Zelenskim. Rusija je donekle obuzdala Kinu. Zatim je ušla u NATO. Ubrzo je u Kazahstanu na vlast došla proruska vlada i formirana je savezna država. Rusi su istiskivali Središnju Aziju od Kine. Konfrontacija je rasla.
  Zelenski je vodio kampanju protiv Staljina i Putina . Staljinu i Putinu oduzeo je sve nagrade koje im je Medvedev dodijelio.
  Ali sve je ispalo mirno. Iako su se komunisti bunili. Išli smo na skupove.
  I tamo je Lenjin konačno iznesen iz Mauzoleja. Svojevrsna radost za mnoge. A pravoslavna crkva je kanonizirala Aleksandra II i Ivana Groznog, ruske careve. Povećao se i broj spomenika Nikoli II.
  Carizam i zapadnjaštvo nekako su ušli u modu. Postali su bliži Europi, a stranci su počeli dobivati mnoga mjesta. Rusija je postala dio zapadnog svijeta, a nakon odlaska Trumpa intenzivirao se proces globalizacije. I Kina je pala u izolaciju i suočila se s unutarnjim previranjima.
  U isto vrijeme Zelenski je povećao natalitet u slavenskom carstvu. Dugo obećani let na Mjesec konačno je ostvaren. I sve je ispalo nekako divno.
  Uspostavljeni su saveznički odnosi između Rusije i SAD-a, točnije između Kijevske Rusije i Amerike.
  A sukobi su stvar prošlosti. Svijet postaje sve globalniji i sigurniji. Iako je bilo ratova. Kijevska Rus je zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama izvela operaciju u Libiji, gdje je stala na kraj islamistima. Zatim smo se bavili Bliskim istokom, stvarajući tamo baze zajedno s Amerikom. Kijevska Rusija i Sjedinjene Države zajedno su počele naginjati svijet i potiskivati Kinu iz Afrike. I tu ne možemo bez ratova. I kopnene operacije također.
  I Kijevska Rus i Sjedinjene Države zajedno su izvele zračne napade.
  Postupno su Kinezi istjerani iz cijelog svijeta. A nebesko carstvo zapalo je u duboku ekonomsku i političku krizu.
  A Kijevska Rus je sve više napredovala.
  Rusija nikad nije poznavala takve stope gospodarskog rasta. I ta Kina je propala - Kijevska Rus se uzdigla. I brzo je rasla.
  Pruga do Čukotke izgrađena je u rekordnom roku. Što je samo po sebi jako cool.
  I kopali su tunel ispod Aljaske. Amerikanci su također počeli graditi željeznicu za povezivanje s Rusijom. Gradila se i željeznička pruga do Delhija... U isto vrijeme iz Sibira su se kopali kanali za navodnjavanje srednje Azije.
  Protiv Irana su izveli zajedničku operaciju SAD-a i Kijevske Rusije. I uspostavljen je zdrav sekularni režim. Nakon toga počeli su kopati kanal od Kaspijskog jezera do Perzijskog zaljeva.
  NATO se proširio na arapske zemlje. U Saudijskoj Arabiji je nastao parlament. Žene su počele skidati burke. Počela je izgradnja sekularne države.
  Svi su u ruskim medijima kudili Putina za ekstremizam i blatili ga da je umalo od Rusije napravio kinesku koloniju, ali hvala Bogu na vrijeme je umro. Govorili su i oštrije riječi. No protiv Medvedeva je pokrenut kazneni postupak. I ne samo jedan.
  Staljin je iznesen sa zidina Kremlja. Lenjin mnogo ranije iz mauzoleja.
  Mnogo se promijenilo u državnim simbolima. Pojavilo se nekoliko novih vrsta zastava. Žuta je dodana ruskoj zastavi, a plava je zamijenila svijetloplavu.
  Ovo je također bilo zanimljivo. Promijenio se grb... Provedena je i novčana reforma. Novac su mijenjali prema omjeru: jedan prema tisuću. Pojavio se zlatni standard rublje Kijevske Rusije. U isto vrijeme pojavio se novi i stari novac - peni - pola kopejke, a pola - četvrt penija.
  Sve je uredno...
  Počele su oživljavati i titule... Pojavili su se prinčevi, baruni, grofovi, markizi, pa čak i vojvode. Konkretno, Zelenski je postao vojvoda. Moldavija je također postala dijelom Kijevske Rusije. O izboru kralja već je bilo govora.
  Ali Zelenski je rekao da će predsjednika Kijevske Rusije birati samo narod. I ne više od dva mandata.
  Štoviše, Zelenski je skratio mandat ruskog predsjednika sa šest na pet godina. Istina, Zelenski je svoj prvi mandat služio šest godina.
  Do tog je vremena dovršio pripajanje srednje Azije Rusiji. I obnovio granice SSSR-a. Samo su baltičke države ostale neokupirane.
  Ali Amerikanci ga se još nisu htjeli odreći. I tako su dali središnju Aziju i Kavkaz.
  Izbio je novi rat na Kavkazu, između Armenije i Azerbajdžana. I hodala je vrlo okrutno. Dakle, Rusija je mogla okupirati te republike i održati referendume o njihovom pripajanju.
  Tako je Zelenski vratio Kavkaz, proširivši Kijevsku Rusiju. Da se razumijemo, on je osvajač. Štoviše, on je i demokrat... Njegovo se carstvo dalje širilo...
  Tako su Afganistan već tijekom drugog mandata vlasti, a dio Irana postali dijelovi Rusije.
  U Sjedinjenim Državama predsjednica je osvojila drugi mandat. Do sada je bila uspješna u gospodarstvu, a što je najvažnije, uspjela je nokautirati Kinu. Kakva velika pobjeda. A Kijevska Rus je sada saveznik predvođen Zelenskim.
  Ali, naravno, ruska moć raste prebrzo. Već je anektirala sjeverni dio Iraka.
  Borzo se ponaša. Kijevska Rus je prva zemlja u svijetu po stopi rasta! I nadmašio je Sjedinjene Države po broju stanovnika. I već u Americi uzbunjeno gledaju - je li Rusija postala prejaka?
  Štoviše, carstvo Kijevske Rusije se širi. Sada su baltičke države već pod njegovom kontrolom. Da, ovo je stvarno veliki problem za Amerikance. Zelenski je već prikupio sve bivše teritorije SSSR-a.
  I, poput ruskog cara, nastavlja svoju ekspanziju prema jugu. Sada su Iran i Irak u potpunosti postali dio Kijevske Rusije. A Zelenski je lako izabran za drugi mandat u prvom krugu.
  Iako je bilo puno predsjedničkih kandidata, izbori su bili demokratski.
  Zelenski je rekao da neće slijediti Lukašenkov primjer i vladati doživotno. Štoviše, okolnosti Lukašenkova nestanka i dalje su bile nejasne. Možda ga i Rusiji i Zapadu jednostavno više nije trebao. I nestao je... Ali Zelenski tek jača. I doista, njegova vladavina po uspjehu zasjenjuje njegove prethodnike, uključujući Petra Velikog.
  Zapravo, nije svatko sposoban obnoviti teritorij SSSR-a, plus Afganistan, Iran i Irak.
  Ali Zelenski tu ne staje. Sada su i Poljska i Finska na udaru - i one su nekada bile dio carskog carstva. I doista se u tim zemljama održavaju referendumi, i one dobrovoljno ulaze u Kijevsku Rusiju.
  Ima uspjeha i na znanstvenom planu. Dugo očekivani let na Mars se dogodio. Tamo su sletjeli ruski kozmonauti. Uzeli su zemlju i ostavili zastavu, što je bio veliki trijumf.
  Istodobno je Kijevska Rus od Kine preuzela izvorni Port Arthur. I iskoristivši činjenicu da je u Kini počeo građanski rat, uzeli su Mandžuriju pod svoju zaštitu.
  Istodobno je Kijevska Rus pripojila dio Turske. One zemlje koje su Versailleskim ugovorom ustupljene Rusiji. Što je također bio vrlo jak potez. Zelenski je dalje proširio Kijevsku Rusiju kao carstvo. I što se tiče ekonomije, izbila je na prvo mjesto, prestigavši Sjedinjene Države.
  Pa Kina je bačena u noćnu moru građanskog rata i već se počela dijeliti.
  Kijevska Rusija postala je moćna država. A popularnost Zelenskog u zemlji toliko je porasla da su ljudi počeli moliti Vladimira na koljenima da ne ode. Okupile su se stotine tisuća ljudi.
  Zelenski je, kao iznimku, održao referendum koji mu je omogućio da se kandidira za još jedan treći mandat na čelu Kijevske Rusije.
  U SAD-u se promijenio vođa. On je već postao republikanac. I ne više tako mlad - stariji od Zelenskog. Tako su se odnosi između Kijevske Rusije i Sjedinjenih Država ponovno počeli pogoršavati. Rusija je pod Zelenskim već postala bolno jača. Prisjetili su se da je to, uz ukrajinsku vladavinu, već četvrti mandat Zelenskog.
  Da, kažu, nisu smanjene ovlasti ruskog predsjednika. Jedino što je Zelenski učinio je da je uveo amandman na ustav prema kojem Državna duma ima pravo smijeniti pojedinog ministra dvotrećinskom većinom glasova ili jednostavnom većinom koja dva puta izglasava nepovjerenje.
  A ovaj amandman nije toliko značajan, budući da je predsjednik zadržao pravo imenovati sve ministre i odrediti sastav vlade. A u Državnoj dumi pristaše Zelenskog imaju ustavnu većinu.
  Značajnije je bilo uvođenje izravnih izbora za Vijeće Federacije, kao i dopuštanje glasovanja zatvorenicima.
  Ali, općenito, tu je ograničenje predsjedničkih ovlasti završilo. Zadržano je pravo smjenjivanja namjesnika. A u zakonodavnoj sferi čak se proširio.
  U Sjedinjenim Američkim Državama Zelenskog su počeli optuživati za autoritarizam, te da stranka "Sluga naroda" kontrolira gotovo sve položaje u državi. LDPR i Komunistička partija Ruske Federacije prestale su postojati. Pojavila se stranka - "Pravedni svijet" s ljevice. Umjesto LDPR-a pojavili su se Patrioti Rusije. Ali stranka Sluga naroda potpuno je dominirala.
  Određene reforme zahvatile su i crkvu. Pravoslavlje je legaliziralo pravo na četiri žene, približavajući se islamu. Pristup ikonama se donekle promijenio, a došlo je i do približavanja protestantizmu. Počeli su još više govoriti: da je Bog jedan i da obični smrtnici nisu dostojni Božjeg štovanja.
  Istovremeno, Trojstvo je ukinuto jer nije biblijski simbol i neshvatljivo običnim smrtnicima.
  I uveli su: da je Bog Jedan, Bog Otac. No izraz Bog Sin ne nalazi se u Bibliji. Štoviše, ne postoji izraz: Bog je Duh Sveti. Pa zašto ne pojednostaviti religiju.
  Štoviše, Bog koji visi na križu ne ulijeva povjerenje. Ako nije mogao zaštititi sebe, kako će onda zaštititi ljude? Ukratko, prešli smo na monoteizam. I sama Biblija bila je pomiješana s drevnim slavenskim mitovima. Nastalo je Velesovo evanđelje.
  Pojačao se i ateizam - kažu, prestanite se zanositi ljudskim bajkama. Imamo jedan planet i ne treba da ljudi vjeruju u čuda, a pogotovo u smak svijeta.
  Smaka svijeta neće biti i ne treba ga biti. A čovječanstvo bi trebalo postati svemirsko carstvo i doći do samog ruba galaksije. Što je s galaksijama? Više kao svemir. I stigavši do ruba svemira, idite u drugi dio svemira. Uostalom, postoji nebrojeno mnogo svemira. I tako možete letjeti iz jednog svemira u drugi. I s vremenom naučite stvarati sebe! I postojat će novi, nemjerljivi svemiri u gotovo cijelom svemiru.
  A planet Zemlja je samo kolijevka čovječanstva. I u budućnosti će postojati carstvo od sextillion do sextillion stupnjeva svemira, i bez prestanka će se dalje širiti i osvajati svemir.
  A šef i predsjednik Kijevske Rusije Vladimir Zelenski, poput jarko sunca nade izlazi nad planetu!
  A njegova budućnost i budućnost Kijevske Rusije - neka bude svijetla!
  
  VIŠA SILA KADA JE SSSR RATOVAO BEZ SAVEZNIKA
  I tako je nastupio neodoljiv utjecaj, koji je 1. siječnja 1943. zatvorio savezničke snage. Rommelov potučeni korpus zaustavio se na granici s Libijom. I sva bombardiranja nacističke Njemačke su prestala. Pokušaji leta prema Londonu također su se pokazali neuspješnima. Njemački avioni se nisu srušili, već su odbačeni. Dogodilo se do tada neviđeno čudo, podjela svijeta teomagijskom silom.
  Međutim, u početku to Nijemcima nije puno pomoglo. Staljingrad, odnosno Paulusova skupina u njemu, možda se više nije mogla spasiti. I sovjetske trupe samouvjereno su napredovale. Ofenziva u Voronježu i drugim smjerovima bila je uspješna. Gotovo kao u stvarnom vremenu, Crvena armija je oslobodila Kursk, Belgorod i Harkov.
  Međutim, nakon prebacivanja Rommelovih iskusnih divizija iz Afrike i onih snaga koje su u stvarnoj povijesti također bačene u alžirske i tuniske pustinje bez ikakve koristi, poznati Mainsteinov protuudar osjetno je dobio na snazi. Budući da je u njemu sudjelovalo znatno više njemačkih snaga, posebice avijacije.
  A pokazalo se da trideset novih "Tigrova" koji su bezuspješno ostali u Sahari nisu bili nimalo suvišni.
  Tu je došlo do prvog značajnog odstupanja sa stvarnom poviješću. Mainstein je četiri dana ranije krenuo u protunapad i, s mnogo više snaga, brže napredovao. Harkov je ponovno zauzet devet dana ranije, Belgorod dvanaest, au pokretu, i što je najvažnije, zauzet je Kursk, koji u stvarnoj povijesti nije podlegao Fritzu.
  Značajan broj njemačkih snaga bio je uključen. Nijemci su koristili prebačene pričuve iz Francuske, gotovo sve borbeno spremne tenkovske jedinice i glavno zrakoplovstvo. Što god se moglo reći, gotovo polovica Luftwaffea bila je ometena Zapadnom frontom, tako da su dodane značajne snage u neprijateljskom zraku. I to je rekao tijekom njemačke protuofenzive koja je nalikovala udaru srpom.
  Da, i Mainstein je u stvarnoj povijesti nadigrao sovjetske generale, ali ovdje ima dvadeset divizija više kopnenih snaga i, uzimajući u obzir koncentraciju resursa, tri puta više zrakoplova. A Focke-Wulf uopće nije loš ako se pravilno koristi: brzina je velika, oružje moćno. Ono što je značajno jest da je F-190 učinkovitiji s brojčanom nadmoći. Budući da mu moćno oružje omogućuje obaranje zrakoplova u jednom potezu, a može i pobjeći zahvaljujući velikoj brzini poniranja.
  Sovjetske trupe pretrpjele su taktički poraz i napustile Kursk, mnogi vojnici i časnici bili su opkoljeni. Djelomično, neki su umrli, drugi, iako je manjina njih bila zarobljena, mnogi su pobjegli, iako su izgubili svoju opremu.
  Sovjetske trupe su pretrpjele kolosalnu štetu i njihova ofenziva je zaustavljena. Ali njemački tenkovi nisu mogli nastaviti svoj uspjeh zbog početka proljetnog otapanja.
  Nastala je privremena ravnoteža snaga.
  No, u rat bi mogla ući i nova sila: Japan. I samurajima su bile odriješene ruke. Amerika nije dostupna, ali ni ne napada. Istina je da jaka kopnena vojska Japana vrši pritisak na Kinu. Ovdje se Chiang Kai-shek suočio s vrlo teškom situacijom. Ili se pokušajte dogovoriti s Japancima, ili se borite, ali više ne dobivajte potporu novcem i oružjem iz SAD-a, Britanije i drugih zemalja.
  Naravno, Nijemci su čeznuli za otvaranjem druge fronte kako bi odvratili dio neprijateljskih snaga s istoka. Ipak, pretrpjeli su značajne gubitke. Posebno je Staljingrad oduzeo mnogo energije. Puno su izgubile i sovjetske trupe, a dio trupa završio je u Harkovskom i Kurskom kotlu.
  Nacisti su povećali proizvodnju oružja. Zahvaljujući nedostatku bombardiranja, Švabe su uspjele značajnije povećati proizvodnju tenkova, kao i zrakoplovstva. Bombardiranje je omelo naciste više nego što se obično vjeruje. Štoviše, Njemačka je u stvarnoj povijesti povećala proizvodnju opreme ponajviše zahvaljujući restrukturiranju gospodarstva na ratnoj osnovi i sve aktivnijem korištenju robovske radne snage, a ne zato što su je slabo bombardirali.
  Za sada su Nijemci čekali i gradili nove tenkove, obučavali posade, oslanjajući se na modernu tehnologiju. Pritom je ostalo otvoreno pitanje: odakle započeti ofenzivu? Kursk izbočina više nije postojala. A ovo je prirodni trag. I tako su i sami Nijemci i Hitler oklijevali. Postojala je ideja da se Lenjingrad zauzme na juriš. Iako bi u ovom slučaju bilo potrebno probiti moćne utvrde.
  Njemački generali nisu više htjeli u Staljingrad. No, iskreno govoreći, izbor nije velik. Je li moguće napasti samu Moskvu? Među fašističkim vođama došlo je do ozbiljnih nesuglasica. Mainstein, Guderian i Rommel su se čak oglasili u smislu da je bolje uopće ne napadati, nego pustiti Ruse da zabadaju nos i namame ih u zamku.
  Alternativni plan predviđao je pokretanje ofenzive s Tamanskog poluotoka i Rostova na Donu; Fritz je uspio obraniti ovaj dobro utvrđeni grad prebacivanjem pojačanja iz balkanske skupine, zamjenjujući svoje okupacijske trupe bugarskim i talijanskim.
  Fuhrer, koji je volio operacije u kojima se trupe probijaju u smjerovima koji se približavaju, bio je sve skloniji ovom planu, ali ga je sporo provodio. Konkretno, tenk Panther se pokazao hirovitim i često se kvario, pa su mu bile potrebne izmjene. Neka dodatna obuka posade. A Fuhrer je htio žigosati još "Tigrova".
  Staljinu je to na kraju dosadilo. U strahu od otvaranja druge fronte od strane Japana, koji je postigao velike uspjehe u južnoj Kini, čija je kopnena vojska već premašila brojku od sedam milijuna vojnika i podataka o rastućem vojnom potencijalu Trećeg Reicha, on je sam naredio pokretanje ofenzive u smjer Kursk i Donbas. Hitlerovo oklijevanje i Fuhrerova želja da formira divizije sa stotinama Tigrova i Pantera doveli su do prevencije.
  Međutim, sovjetske trupe, pokrenuvši ofenzivu 7. srpnja 1943., same nisu imale odlučujuću prednost u snazi. 5,56 milijuna njemačkih trupa, oko milijun dvjesto pedeset tisuća satelitskih vojnika, djelovalo je protiv 6,6 milijuna sovjetskih vojnika i časnika. Mussolini je, nakon nestanka opasnosti od napada sa zapada i juga, znatno povećao broj talijanskih trupa na istoku. Povećao se i broj španjolskih jedinica. Salazar je također poslao diviziju "dobrovoljaca". Borile su se i francuske legije, Rumunji, aktivnije Mađari, Albanci, te strane divizije u SS-u iz cijele Europe.
  Dakle, sovjetska vojska nije imala brojčanu nadmoć, ali je heterogenost koalicije smanjivala kvalitetu neprijateljskih snaga. Crvena armija ima određenu brojčanu nadmoć u tenkovima i topništvu. Ali za sada, možda, "Tigrovi" i "Panteri" nemaju jednake u pogledu vatrene moći i oklopa protivnika. I T-4 je stekao superiornost u vatrenoj moći nad T-34-76. Ali SSSR ima raketno topništvo, a Nijemci su ga, unatoč razvoju posebno plinskih bacača, prilično slabo razvili.
  U zrakoplovstvu postoji približan brojčani paritet. Njemački lovci ME-109 "G", Focke-Wulf jači su, međutim, od sovjetskih zrakoplova u naoružanju i brzini, ali nešto slabiji u manevarskim sposobnostima. Ali Njemačka, nažalost, ima iskusnijih i produktivnijih asova. Bombarder Yu-188 je možda bolji u letnim karakteristikama od PE-2 i TU-3. I Yu-288 je počeo ulaziti u službu. Istina, tek se počeo uvoditi, poput ME-309.
  Ali u svakom slučaju, nemajući prednost u snazi, Crvena armija je pokrenula ofenzivu protiv prethodno pripremljene obrane neprijatelja. I suočila se s tvrdoglavim otporom. Ali sovjetske su trupe bile odlučne u svojoj ofenzivi, bez obzira na gubitke, gurale su naprijed. Iako se prosječni tempo napredovanja pokazao niskim, jedan do dva kilometra dnevno. Neprijatelj je puknuo i uspio se ponovno ukopati. Tempo ništa manje herojskog napredovanja se nastavio. Do sredine kolovoza, uz velike gubitke, sovjetske su trupe napredovale do stotinu kilometara, približile se Kursku i vodile uporne bitke za sam grad, približavajući se i Belgorodu.
  19. kolovoza 1943. Japan je, prevladavajući oklijevanje, otvorio frontu na Dalekom istoku. Do tog vremena, pretrpjevši niz poraza, Chiang Kai-shekov režim pristao je na mir povoljan za samuraje. Japanci su preuzeli kontrolu nad važnim komunikacijama, te su oslobođeni potrebe vođenja teškog gerilskog rata sa slabo organiziranim, ali vrlo brojnim kineskim trupama. Ali Čang Kai-šeku je obećana podrška u ratu s Crvenom armijom Mao Zedonga. Japan već ima sva sredstva da vodi rat sa SSSR-om. I odlučili su ne čekati kišnu jesen i oštru sibirsku zimu. Da ne spominjemo činjenicu da je Hitler SAD-u objavio rat još 1941. godine, ali ga samuraji nisu podržali. Otvaranje druge fronte 1942. moglo je spasiti naciste od poraznog poraza kod Staljingrada.
  Odluka Japana bila je sasvim očekivana. Međutim, u napadu na Vladivostok samuraji su taktički iznenadili i nanijeli ozbiljnu štetu sovjetskoj pacifičkoj floti.
  Krajem kolovoza Nijemci su pokušali izvršiti protunapad koristeći masu najnovijih tenkova. Ali njihov južni protunapad uspio je postići samo relativan uspjeh. Sovjetsko zapovjedništvo već je predvidjelo takvu mogućnost i povuklo svoje trupe na njihove izvorne linije. U kotao je pala samo združena 31. armija koja je uglavnom uništena.
  Međutim, sovjetske trupe nisu postigle svoj cilj, pretrpjele su vrlo značajne gubitke, ne uspjevši ponovno zauzeti teritorij. Konkretno, izgubljeno je više od šest i pol tisuća tenkova, protiv oko osam stotina njemačkih. U parku tenkova, brojčana prednost je prešla na naciste. U rujnu su Nijemci uspjeli sustići SSSR u proizvodnji stotina zrakoplova dnevno, au studenom, otprilike u automobilima, povećavši proizvodnju Panthera na 650-700 tenkova mjesečno. Tu je veliku ulogu odigralo korištenje resursa iz okupiranih zemalja, prvenstveno Francuske, kao i Belgije i Nizozemske, gdje je uvedena radna obveza.
  Nijemci su, s određenim zakašnjenjem, u rujnu pokrenuli dugo planiranu ofenzivu iz Rostova na Donu i Tamanskog poluotoka. I naišli su na tvrdoglavu sovjetsku obranu. A Japan je pokrenuo ofenzivu protiv Mongolije, zauzevši Ulaanbaatar i Primorye. Ali tu je postignut mali napredak.
  To je odvuklo značajne rezerve i nakon mjesec i pol dana žestokih borbi njemačke skupine su se ujedinile. Ali gubici Fritza također su se pokazali vrlo značajnim, pa su bili prisiljeni prestati. Ali ovaj taktički uspjeh izazvao je ulazak Turske u rat i otvaranje treće fronte u Zakavkazju.
  Sada smo morali uzvratiti i u ovom smjeru.
  Do zime će se linija bojišnice na Dalekom istoku stabilizirati. Japanci su u Primorju napredovali od pedeset do sto dvadeset kilometara, zauzeli više od pola Mongolije zajedno s Ulan Batorom, ali je njihova ofenziva prestala. Turci su se približili Erevanu i napali Batumi, uspjeli su zauzeti dvije trećine posljednjeg grada. Sami Nijemci neće puno napredovati na jesen. I još nisu preuzeli inicijativu.
  Rat je postajao sve više pozicioniran i dugotrajan. Do iznemoglosti, a do tehnološke nadmoći. Tijekom 1943. SSSR je povećao proizvodnju zrakoplova za jedan i pol puta s 25 tisuća na 37 tisuća. Nacistička Njemačka s preko 15 tisuća na 32 tisuće, više nego dvostruko. U posljednjim mjesecima godine Nijemci su dostigli svoje sovjetske proizvodne rezultate u zrakoplovima. I u tenkovima i samohodnim topovima također - s kvalitativnom nadmoći. Ali SSSR se također treba boriti protiv Japana. Osim toga, određeni broj zrakoplova i tenkova proizvodi se u Italiji i drugim satelitskim zemljama Trećeg Reicha. Čak i ako ne previše. Osim toga, Nijemci su, iskoristivši odsutnost rata, počeli vaditi i isporučivati naftu iz Libije za svoje potrebe.
  Tako je postupno manjak energije u Trećem Reichu oslabio. Osim toga, posjedi afričke Francuske obećavali su da će biti dobar izvor sirovina.
  Kako bi se nacisti mogli dobro opskrbiti. Kao odgovor, crveni dizajneri pripremili su nove tipove tenkova za Staljina s topovima 85 mm i 122 mm. Nijemci su malo usporili rad na Pantheru 2. Nije lako dobiti tenk sa snažnim oružjem, jakim oklopom i relativnom pokretljivošću. A "Kraljevski tigar" se pokazao preteškim sa 68 tona. Samo je modernizacija Panthera obećala biti relativno uspješna. I tenk T-4 je, očito, iscrpio svoje mogućnosti. Postupno, počevši od 1944., proizvodnja ovog stroja počela je opadati. Da bi u travnju potpuno prestala.
  Sovjetsko zapovjedništvo pokrenulo je nekoliko ofenzivnih operacija tijekom zime. I Tamanski poluotok, i u središtu, i u smjeru Lenjingrada, i blizu Kurska. Ali nigdje nije postignut značajniji uspjeh . Neprijatelj je već imao brojčanu nadmoć u ljudstvu, kako u tenkovima tako i u zrakoplovima. Samo je strah od vremena prisilio Fritze da se pridržavaju obrambene taktike.
  Negativnu ulogu imao je i povećan broj dezertera i izdajnika, kao i činjenica da su Nijemci razvili visinsko zrakoplovstvo koje je bilo učinkovitije u izviđanju iz zraka.
  Osim toga, sovjetsko zapovjedništvo donekle je pogrešno pristupilo procesu koncentracije snaga. Konkretno, sama taktika pokretanja sljedeće operacije na drugom području i prije završetka prethodne imala je smisla s obzirom na brojčanu nadmoć. Kao u Prvom svjetskom ratu, razdvajanje Nijemaca. Ali ako vas neprijatelj brojčano nadjača, to je otežavalo postizanje nadmoći u snagama na određenom području.
  Da je Staljin uspio stvoriti premoć na posebnom dijelu bojišnice u otprilike omjeru tri prema jedan, tada bi možda bio postignut taktički uspjeh.
  I tako na jednom sektoru ide ofenziva, na drugom se sprema, ali u stvarnosti je Nijemcima i njihovim saveznicima lakše odbiti. Štoviše, Fritz je već imao letjelicu za izviđanje velike visine, velike brzine s izvrsnom optikom, koja im je omogućila praćenje kretanja trupa. A zimi je teže kamuflirati, a noć nije lijek, pa su njemački obavještajci nabavili dobre uređaje za noćno gledanje.
  "Kraljevski tigar" kao planirani tenk za proboj kasnio je u serijskoj proizvodnji i nije bio posve uspješan. "Pantera" -2, za koju je Hitler naredio da se ojača oklopom kako bi IS-2 bio neprobojan, te da se ugradi motor od 900 konjskih snaga, bila je teška 51 tonu, čak i ako se uzme u obzir ugradnja kućišta od legure, čime je ušteđeno 800 kilograma . Ali postalo je moguće ojačati bočni oklop do 82 milimetra pod racionalnim kutom. To je učinilo njemački tenk manje ranjivim sa strane kao prethodni modeli. Ali opet, "Panther"-2 i "Lion"-2 u naprednijoj shemi izgleda još su samo u procesu razvoja.
  No tijekom zime Nijemci su u potpunosti preuzeli kontrolu nad francuskim posjedima u Africi, uključujući Nigersku petlju. A ima i nafte, plina i boksita, i još većih zaliha urana, pogotovo u Kongu. De Gaulle je uhvaćen - bez pomoći saveznika bio je bezvrijedan, a Scorrel je radio čisto i vješto.
  Tako su do svibnja 1944. problemi s naftom uglavnom riješeni. Sve zalihe već su stizale iz Libije, a preostalo je samo bušenje novih i novih bušotina.
  Ali u svibnju Nijemci još nisu bili spremni za napad. Osim Tigra, koji je dizajnom zastario, nisu imali ozbiljniji tenk za proboj. Istina, "Tigar" je već bio u masovnoj proizvodnji i, zahvaljujući visokoj kvaliteti oklopa i debljini bokova, kao i brzom, preciznom pištolju, mogao je igrati ulogu, ako ne i ideala , ali više ili manje podnošljiv tenk, razbijajući promet trupa SSSR-a .
  Njemačko se zapovjedništvo nakon niza sporova vratilo na prethodni plan iz 1942. godine. Naime, krenuti u napad po bokovima. Uzmite Lenjingrad u dvostruki obruč i probijte se do Staljingrada. Štoviše, nakon što je Wehrmacht napustio izbočinu Ržev-Vjazemski, izgubljen je zgodan mostobran za napad na Moskvu. Dakle, relativno je daleko od glavnog grada.
  Plan nacista također nije optimalan, ali... U Švedskoj su održani prijevremeni parlamentarni izbori na kojima su nacisti ostvarili impresivnu pobjedu. Zemlja s osam milijuna stanovnika i razvijenim gospodarstvom bila je spremna za rat protiv SSSR-a. Najpopularnija figura bio je Karlo Dvanaesti. Šveđani su čeznuli za osvetom za prethodne poraze i poniženja tijekom ratova izgubljenih od Petra Velikog i Aleksandra Prvog. Dakle, cijela se Europa već borila protiv SSSR-a. Štoviše, Franco i Salazar odlučili su službeno ući u rat kako bi zatražili svoj dio plijena. Samo je Švicarska ostala formalno neutralna, ali je i ona poslala diviziju dobrovoljaca.
  Brojčana nadmoć bila je na strani nacističke koalicije. Osim toga, do sredine svibnja 1944. Nijemci su već imali oko tisuću mlaznih zrakoplova ME-262 u službi. Sam automobil je prilično uspješan, ali s nedovršenim motorima. Ali postupno su se motori poboljšavali, postajali snažniji, pouzdaniji, a potrošnja goriva se smanjivala.
  Ofenziva je počela na jugu. Fritz je pokušao ponoviti plan koji je razvio OKW za operaciju Blau u siječnju 1942., ali ga je Hitler tada proizvoljno promijenio. Kada napadate Staljingrad i s juga i sa sjevera, duž smjerova koji se spajaju. Ali prvo su se Nijemci morali probiti do Dona. Fašistički Tigrovi krenuli su u napad, ali su se suočili s jakom obrambenom linijom. Pokazalo se da je napredovanje Švaba sporo, zaglavili su se u dubini obrane sovjetskih trupa. Prešavši samo 35-40 kilometara u smjeru Voronježa u prvih deset dana.
  Tada su nacisti u dva tjedna tvrdoglavih borbi napredovali samo desetak kilometara i zbog velikih gubitaka bili prisiljeni stati.
  Uspješnije se razvijala ofenziva na jugu. Tamo ima manje sovjetskih trupa i teže se braniti. Brojne "Panthere", "Tigrovi", "Ferdinandi" (pokazalo se da je ovaj samohodni top rašireniji zbog nedostatka strateškog bombardiranja!) te prvi modeli "Jagdtigera" i posebno učinkovitog "Sturmtigera". Nijemci su uspjeli probiti prve crte obrane i dobiti operativni prostor.
  Istodobno je i japanska vojska krenula u ofenzivu. Samuraji su povećali veličinu svoje tenkovske flote, a njihova nova vozila srednje težine praktički nisu bila inferiorna u naoružanju i voznim sposobnostima od T-34-76, čak su bila i bolja u prednjem oklopu, iako su bila inferiorna u zaštiti s boka.
  Japan je predvodio ofenzivu u Mongoliji, gdje je bilo puno teže održati obranu. Sovjetsko zapovjedništvo bilo je suočeno s nedostatkom pričuva, uzvraćajući borbu na sve tri fronte. I gubici u ljudstvu tijekom zimske ofenzive bili su znatni.
  S mukom je odbijena njemačka ofenziva na Tihvin, a Finci i Šveđani s Bijelomorskog kanala. Nacisti su napredovali sporo, ali gotovo neprekidno. Sredinom lipnja na jugu su Mainsteinove trupe probile Staljingrad. Počela je druga bitka za Staljingrad. A početkom srpnja, nakon pada Tikhvina i Volkhova, Finci, Šveđani i Nijemci su se ujedinili - formirajući drugi prsten oko grada Lenjina.
  Tako je nastala izuzetno teška situacija za sovjetske vojne snage.
  Ali Staljingrad nije popustio Mainsteinu. I to je spriječilo Nijemce da razviju ofenzivu u drugim smjerovima. Na jugu su, kao i 1942., stigli samo do Terečkih vrata: zapeli su kod Groznog i Ordžonikidzea. Nastavljene su teške borbe u smjeru Voronježa. Do rujna su se sovjetske trupe bile prisiljene povući s onu stranu Dona. Ironija je sudbine da se krajem listopada na prvoj crti bojišnice na jugu ponovila 1942. godina u vrijeme najvećeg napredovanja nacista.
  Gore je bilo na sjeveru, gdje se Lenjingrad našao u totalnoj opsadi. Osim toga, Nijemci, Finci i Šveđani uspjeli su probiti obranu Crvene armije na Karelijskom poluotoku, kopnom odsjekavši Murmansk od glavnog dijela SSSR-a.
  Četrdesetak sovjetskih divizija bilo je izolirano. Međutim, njihov broj je bio daleko od uobičajenog. Švedska je postavila oko dvadeset pet prilično dobro opremljenih divizija. Zajedno s iskusnim Fincima i njemačkim trupama, stekli su brojčanu nadmoć. I iznimno je teško prebaciti rezerve na Karelijski poluotok.
  Općenito, Crvena armija nije mogla dobiti potrebna pojačanja, pa su se Japanci pokazali neočekivano jakim, njihov broj, zajedno s marionetskim trupama, premašio je pet milijuna, a ovo je zapravo punopravna druga fronta. Dakle, sve što smo morali učiniti bilo je boriti se protiv Nijemaca i njihovih saveznika.
  Postupno se smanjivala zona kontrole sovjetskih trupa u Kareliji, a Murmansk je bio potpuno blokiran i praktički osuđen na propast. Dakle, neprijateljska flota, a posebno podmornice, dominirale su morem, pa se nije imalo čime uspostaviti opskrba.
  Nažalost, u studenom 1944. SSSR nije imao rezervi da ponovi prekretnicu iz 1942. godine. Gotovo sve je potrošeno da se spriječi gubitak Kavkaza. Osim toga, Nijemci su juriš na Staljingrad izveli profesionalnije, a rezerve je trebalo stalno prebacivati tamo, kao u krater Tartar. Staljin je naredio da se pod svaku cijenu održi grad na Volgi. Ali s obzirom na dominaciju neprijateljskih zrakoplova u zraku, cijena se pokazala nevjerojatno visokom.
  Štoviše, Mainstein se, za razliku od Paulusa, nije žurio i pazio je na vojnike. Kao rezultat toga, omjer gubitaka nije bio u korist Crvene armije.
  Hitler je požurivao Meinsteina, ali lukavi feldmaršal znao se izmicati i izdržati pritisak.
  Jedna od najmoćnijih vrsta oružja bili su Sturmtigeri. Imali su izuzetno snažne bacače bombi koje su ispaljivale projektile teške tristo dvadeset kilograma. Štoviše, granate su na raketni pogon i mnogo su jače od haubičkih granata. Možete ih nazvati dostojnim odgovorom na Katjušu, iako na gusjenicama. Osim toga, neki bacači bombi bili su ugrađeni i na kamione, s većim dometom gađanja.
  Nijemci su koristili i plinske bacače. I naravno mlazni bombarderi.
  U prosincu su Japanci zauzeli gotovo cijelu Mongoliju i približili se Vladivostoku, djelomično zauzevši Primorye i Khabarovsk. Ali general Frost ih je prisilio da stanu.
  Iskoristivši to, Crvena armija je organizirala niz protunapada na njemačka krila koja su pokušala zauzeti ono što je ostalo od Staljingrada. Što, makar mali dio grada držao se početkom 1945. godine. Nijemci su 1944. postigli određene uspjehe, ali nisu uspjeli osvojiti ni Kavkaz i doći do bakuske nafte. Istina, za vlastite potrebe dosad su imali dovoljno iz Rumunjske, Mađarske, Libije, Kameruna i Nigerije.
  Lenjingrad je još uvijek bio pod opsadom. Unaprijed su stvorene velike rezerve hrane i streljiva kako bi grad mogao preživjeti ovu zimu, nastavljajući zadržavati značajne snage Wehrmachta i njegovih saveznika.
  Sovjetsko je vodstvo također uspjelo u gradu Lenjinu napraviti strateške rezerve sirovina za proizvodnju oružja. Dakle, to do sada fašistima nije previše dalo.
  Ali Murmansk je bio potpuno blokiran. Od deset transporta koji su išli u grad, Švabe su završile devet.
  U siječnju je sovjetsko zapovjedništvo pokušalo testirati snagu Nijemaca u centru. Međutim, vrlo moćnu i tehnološki naprednu obranu nije bilo moguće svladati. Maksimalno napredovanje bilo je pet-šest, u najboljem slučaju ne više od osam kilometara. A gubici sovjetskih divizija bili su vrlo značajni. U većini dijelova do pola sastava.
  Ali dio njemačkih snaga bio je ometen, što im je omogućilo da zadrže Staljingrad... U ožujku su sami Nijemci pokrenuli ofenzivu kod Terečkih vrata. Uspjeli su probiti crtu sovjetske obrane i opkoliti Grozni i Ordžonikidze, ali su Fritzovi ostali zapeti na liniji Vedeno, Šali i dalje kroz gradove.
  Sam grad Grozni ostao je u potpunoj opsadi do svibnja. U svibnju je Staljingrad konačno pao. Od grada i predgrađa, kao ni tvornice tenkova, praktički više nema ruševina.
  Njemačka koalicija također je bila na izdisaju, ali je Fuhrer želio pobjedu. U siječnju su obavljena prva uspješna testiranja diska koji je postigao brzinu do dvije brzine zvuka i popeo se do 18 kilometara visine. U svibnju je disketa već dosegla četiri brzine zvuka i skočila na visinu od 30 kilometara.
  Ali pokazalo se da je novi stroj, usprkos svim svojim snažnim, pa čak i jedinstvenim letnim karakteristikama, osjetljiv na malu vatru i skup. Problem ranjivosti ubrzo je riješen lansiranjem laminarnog pluga, no to je povećalo potrošnju goriva i smanjilo vrijeme leta zrakoplova. A sam disk avion, u svom laminarnom "kaputu", nije mogao učinkovito pucati.
  No, počela je era "letećih tanjura". Osim toga, Nijemci su dobili jak adut: tenkove nove generacije klase "E". Razlikovali su se sličnom težinom kao "Kraljevski tigar" i "Pantera", mnogo gušćim i naprednijim rasporedom, niskom siluetom i debelim oklopom.
  U masovnoj proizvodnji i na bojnom polju dobro su se pokazali Panther-2 i Tiger-2, a zatim i Tiger-3. Potonje vozilo, gušćeg rasporeda i male kupole, imalo je snažan oklop i motor od 1080 konjskih snaga. "Miš" nikad nije zaživio. Ali modifikacija "Panthere", "F", pokazala se dobro.
  Zbog nedostatka legirajućih elemenata, sovjetski tenkovi nisu imali vrlo kvalitetan oklop, a dosad se "Panther" prilično dobro nosio sa svojom ulogom čak i s topom od 75 mm. A kosi prednji oklop od 120 mm prilično je pouzdano štitio od 85 mm sovjetskog topa T-34-85. No, možda se sovjetski samohodni top SU-100 pokazao dostojnim protivnikom poboljšanom oklopu Panthera. T-4 je već bio van proizvodnje. A od proizvodnih tenkova, Panther se pokazao najlakšim.
  Prvi napredni tenk po svom izgledu bio je serijski tenk "Lav". Kupola ovog tenka pomaknuta je unazad, a mjenjač, motor i mjenjač smješteni su u jednu cjelinu sprijeda. Zbog toga je silueta vozila bila niska, a oklop sa snažnim topom od 105 mm usporediv s "Kraljevskim tigrom", a prednji dio kupole bio je još snažniji.
  Pomicanje kupole unatrag također je Lavu dalo prednost da se prilikom kretanja kroz šumu cijev njegove duge cijevi ne zalijepi toliko za debla.
  Nacisti su isprobali i druge sheme, a također su bombardirali sovjetske položaje snažnim zrakoplovima.
  Japan je također pokušao napredovati i konačno odsjeći Vladivostok od kopna.
  Nijemci su se u lipnju i srpnju pokušali probiti do Moskve. Ali pokazalo se da je sovjetska linija obrane bila vrlo jaka, a nacisti su pretrpjeli ogromne gubitke. Čak ni tenk Lev nije sasvim adekvatan u ofenzivi, prvenstveno zbog nedovoljnog bočnog zaklona.
  Sovjetsko zapovjedništvo sve je više i aktivnije koristilo top kalibra 100 mm. Jasno je da SSSR nema resurse da istim tenkovima porazi neprijateljske tenkove, ali protuoklopno topništvo se može masovno koristiti.
  E-100 u izvornom modelu pokazao se preteškim sa 140 tona, a bočni oklop je bio 120 milimetara (čeoni 240 milimetara!), čak i pod kutom. Ovo više nije bilo dovoljno. Da ne spominjemo činjenicu da Mousesi beznadno zaostaju u svom rasporedu.
  U stvarnosti, tenk Lion i samohodni topovi - E-10, E-25 bili su napredna njemačka vozila, gdje su kombinirani položaj motora, prijenosa i mjenjača. Međutim, Nijemci su proizveli mnogo zaostale opreme. Na primjer, "Panthers", "Tigers", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" s prilično visokim siluetama koje zaostaju u razvoju.
  Ni "E"-70 nije bio posve uspješan. Vozilo je bilo opremljeno snažnim topom od 128 mm i naprednim rasporedom, ali zbog želje da se održi borbeno opterećenje od najmanje 80 metaka i da ne prelazi 70 tona, njegova oklopna zaštita pokazala se usporedivom s "Kraljevskim Tiger" - model 1944. i neadekvatan za proboj. "Tigar"-3 je još bolje zaštićen. Ali na E-70 uspješno je testiran motor s turbo punjačem snage 1200 konjskih snaga , što je tenku omogućilo da postigne brzinu od 60 kilometara na sat na autocesti.
  U svakom slučaju, njemački tenkovi pretrpjeli su velike gubitke, kao i pješaštvo. Mnogo su izgubile i strane divizije i sateliti Trećeg Reicha.
  Do sredine kolovoza Nijemci su napredovali samo 40-50 kilometara u centru i nisu uspjeli dobiti operativni prostor. A gubici su se pokazali ogromni. U rujnu su nacisti pokrenuli novu ofenzivu na jugu... U mjesec i pol dana teških borbi neprijatelj se probio do Kaspijskog jezera, odsjekavši kopnom Kavkaz.
  No sovjetsko je zapovjedništvo uspjelo uspostaviti opskrbu morem, iako po cijenu velike štete. U studenom je Fritz, uz goleme napore i velike štete, stigao do delte Volge. U prosincu se linija bojišnice stabilizirala. Jaz između fronta Kavkaza i glavnog sovjetskog teritorija je rastao. Osim toga, Japanci su uspjeli odsjeći Vladivostok, stavljajući sovjetski grad pod opsadu.
  Unatoč blokadi, Murmansk se uspio herojski održati do prosinca 1945. Ali ipak je pao...
  Godine 1946. neprijateljstva su nastavljena... Položaj sovjetske grupe armija na Kavkazu pokazao se izuzetno teškim. Odsječeni su kopnom, a prijeti i konačni gubitak Bakua.
  Staljin je osjećao krajnju živčanu i fizičku iscrpljenost. Žestoke borbe vodile su se u smjeru Tihvina. Pokušalo se spasiti opkoljeni Lenjingrad. U samom gradu zalihe hrane su ostale za manje od šest mjeseci i ponovno su prekinute prehrambene kartice.
  Prvo su sovjetske trupe probile liniju bojišnice, ali je potom neprijatelj s nadmoćnim tenkovima uspio izvesti protunapad i čak odsjeći dio sovjetskih trupa. Veljača je protekla u žestokim borbama i na sjeveru i na jugu, gdje su sovjetske trupe testirale neprijatelja i pokušale ponovno zauzeti Staljingrad. I ovo drugo je djelomično uspjelo. Sovjetski tenkovi upali su u grad, ali, nažalost, nisu mogli istjerati naciste odatle.
  Ali izbila je treća bitka za Staljingrad. Sovjetske su trupe također postigle relativno velike uspjehe kod Voronježa. Ali čak i tamo, Fritz je, koristeći veliki broj tenkovskih jedinica i njihovu tehnološku nadmoć, uspio vratiti situaciju. U ožujku su helikopteri i diskete u obliku diska počeli masovno sudjelovati u neprijateljstvima. Nijemci su napravili nekoliko poboljšanja na letećim tanjurima i s njima su mogli lansirati raketne napade na sovjetske položaje. Ali u praksi, disk avion nije opravdao očekivanja kao čudesno oružje.
  Baš kao što se balistička raketa von Braun pokazala preskupom i slabom preciznošću da bi opravdala svoju aktivnu upotrebu u borbi.
  Ali Nijemci su nabavili mlazne bombardere bez repa koji su mogli nositi do deset tona tereta i letjeti na udaljenosti do 16 tisuća kilometara (!).
  Nažalost, sovjetsko mlazno zrakoplovstvo još je zaostajalo, a neprijatelj je gotovo potpuno zagospodario zrakom. U svakom slučaju, letjelice s propelerom u načelu ne mogu nadmašiti mlazne letjelice u letnim karakteristikama. A naš vlastiti razvoj je zakasnio. A prijelaz s propelerskih na mlazne zrakoplove previše je bolan.
  A pilote treba preobučiti, produžiti uzletno-sletne staze, pripremiti posebnu vrstu goriva. Pa, sami motori se još uvijek testiraju i otklanjaju greške!
  Nijemci su se našli ometeni Staljingradom... Začudo, Treći Reich i cijela koalicija bili su na izdisaju, a Crvena armija je bila poput ptice Feniks. I travanj i svibanj prošli su u žestokim borbama kod Staljingrada. Čak iu lipnju, Crvena armija je još uvijek pokušavala napredovati, obuzdavajući neprijatelja. Ali u srpnju, unatoč vrućini, nacisti su se i dalje kretali duž obale Kaspijskog mora u smjeru Bakua. Napredak je bio izuzetno spor. U prosjeku 1,5 kilometara dnevno. Dagestan je uzvratio... Sovjetske su trupe razbile Fritz i njihove saveznike u svim azimutima.
  Tukli su neprijatelja i u centru i na sjeveru. Nisu se smjeli približiti Arhangelsku... Ali u rujnu se tempo njemačkog napredovanja na Kavkazu ubrzao. Snage kavkaske skupine bile su ozbiljno iscrpljene, a more od deset transportera plovilo je u uvjetima neprijateljske zračne nadmoći u zraku od najviše dva ili tri. Krajem listopada fašisti su ipak ušli u Azerbajdžan. A u studenom su napredovali do Bakua. A početkom prosinca Švabe su se u Gruziji ujedinile s Turcima...
  I prije ožujka vodile su se bitke na Kavkazu, a Erevan se općenito održao do lipnja 1947.
  Cijelu zimu Crvena armija je neumorno pokušavala napredovati. Gadno su pohabali koaliciju. Iako su Japanci na kraju zauzeli Vladivostok u travnju, to je samo omogućilo SSSR-u da dobije jače uporište preko Amura.
  Iako Crvena armija nije postigla opipljive uspjehe svojim napadima zimi i u ožujku, dala je poštenu lekciju koaliciji. Unutar njemačkih satelitskih zemalja situacija se sve više zaoštravala. Ljudski resursi su bili iscrpljeni, a gubici su bili ogromni. Gospodarski teret postajao je potpuno nepodnošljiv. Čak su se i uspjesi na frontovima sve manje sviđali europskom čovjeku s ulice. Želja za mirom postajala je sve jača.
  Ali Hitler je tvrdoglavo želio dokrajčiti SSSR. Iako se nisu obistinile kalkulacije da će Crvena armija nakon gubitka Bakua izgubiti borbenu učinkovitost. Godine 1946. SSSR je proizveo rekordan broj oružja: oko 60 tisuća zrakoplova i 40 tisuća tenkova i samohodnih topova, 250 tisuća topova i minobacača. Da, sovjetsko zrakoplovstvo je uglavnom lovac Jak-9, jurišni zrakoplov IL-2, koji se još uvijek proizvodi. Yak-3 i LA-7 proizvedeni su u malim količinama. Još uvijek se proizvode PE-2 i TU-3. Da, zrakoplovstvo se može smatrati zastarjelim protiv neprijateljskih mlaznih čudovišta, ali nije. Kao i T-34-85, IS-3 i SU-100, ostala vozila su u malim količinama.
  A 1947. T-54 je počeo ulaziti u službu, što je trebalo stati na kraj kvalitativnoj superiornosti njemačke tehnologije. Naravno, T-54, težak 36 tona, nije mogao biti jači od svih neprijateljskih tenkova, ali se lako mogao natjecati s Pantherama i Tigrovima.
  Glavni njemački tenk bio je E-50, nazvan Lion-3. Vozilo je slično Lavu, ali s jačim motorom od 1200 konjskih snaga i debelim oklopom. S težinom od 75 tona, debljina bočnog oklopa njemačkog tenka povećala se na 140 mm, a prednji je bio 240 mm s topom od 105 mm i duljinom cijevi od 100 el. Novi njemački automobil trebao bi postati glavni. Nadmoćniji je od sovjetskog u naoružanju i oklopu, ali je više nego dvostruko teži.
  Međutim, T-54 tek počinje ulaziti u proizvodnju.
  Ali ljeto 1947. bilo je još vruće. Nijemci ponovno pokušavaju napasti Moskvu. Probijaju se i do Saratova. Borbe se razvlače do kasne jeseni. Fritzovi ipak uspijevaju zauzeti Saratov. Ali u području Moskve uspjeli su napredovati najviše šezdeset do sedamdeset kilometara. I Ržev i Vjazma, iako je potonji bio napola opkoljen, ostali su uz SSSR.
  Moskva nije osvojena, a nacisti i njihova brutalna koalicija moraju dočekati zimu u rovovima. Ovaj put sovjetsko zapovjedništvo spašava ljude i gomila snagu. Konkretno, tenk T-54. A 31. prosinca 1947. uspješno je testiran MIG-15, koji bi trebao prekinuti njemački monopol nad mlaznim zrakoplovima u zraku.
  Istina, u veljači 1948. Lenjingrad je pao nakon dugogodišnje opsade. Vrlo težak udarac za prestiž sovjetske vlasti.
  Položaj SSSR-a u svibnju 1948. postao je beznadan. Nijemci i njihova koalicija kontroliraju Kavkaz, zatim Volgu do Saratova, te Tambov s Voronježom. Zatim istočno od Orela, gotovo pored Tule, pa u Vjazmi i kod samog Rževa, sve do Arhangelska.
  Pa, što se drugo može učiniti u takvoj situaciji? Osim toga, Japanci kontroliraju cijelo Primorje duž rijeke Amur i zarobili su svog jedinog saveznika: Mongoliju.
  A tijekom sedam godina rata izgubljene su zemlje na kojima je prije okupacije živjela najmanje polovica stanovništva SSSR-a, a možda i više. Tijekom sedam godina rata Crvena armija nepovratno je izgubila najmanje dvadeset milijuna vojnika i časnika. Ne računajući one koji su bili ranjeni ili obogaljeni. Ne računajući ogromne gubitke od masovnog bombardiranja, granatiranja i gladovanja.
  Čak i uzimajući u obzir evakuirane obitelji, Staljinu je pod kontrolom ostalo ne više od sto milijuna ljudi, vjerojatno možda i manje. Od toga je svaki peti pozvan u vojsku. Oko dvadeset milijuna različitih vojnika. Aparate su smjeli koristiti djeca od pet godina, umirovljenici, invalidi prve i druge skupine.
  Država je izuzetno mobilizirana. Proizvodnja oružja 1947. samo se neznatno smanjila... Dakle, prerano je stati na kraj zemlji Sovjeta!
  Sam Staljin, u svakom slučaju, nije tako mislio. A i Hitler je htio pritisnuti Rusiju - dobiti sve odjednom! Dakle, kompromisa uopće nije bilo.
  U ljeto su Nijemci krenuli u novi napad na Moskvu. I dalje su se nadali da mogu slomiti glavni grad i okončati SSSR. Od Crvene armije, Moskvu je pokrivalo više od tri milijuna vojnika i milicija. Bili su naoružani s dvanaest tisuća tenkova i samohodnih topova. Istina, borilo se samo oko pet stotina T-54, uglavnom T-34-85 i SU-100. IS-3 je u to vrijeme već bio prekinut. Proizvedeno je vrlo malo tenkova IS-4 zbog tehnološke nepouzdanosti ovog mastodonta. Proizvedeno je šest tenkova IS-7, ali ovo vozilo nije ušlo u masovnu proizvodnju. Iako, vjerojatno uzalud. Mogao je probiti oklop od 240 mm Lev-3 od 75 tona sa svojim topom od 130 mm. Istina, Nijemci su imali napredniji tenk, Royal Lion, težak 100 tona s motorom od 1800 konjskih snaga i 128 mm s topom vrlo duge cijevi s početnom brzinom projektila od 1260 metara u sekundi.
  Ali Staljin je nekako izgubio interes za tešku opremu, i preferirao je: po mogućnosti malu, ali udaljenu.
  Ali četiri ratnice: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda nisu mislile tako. I upravo su pod svoju kontrolu primili tenk IS-7. Štoviše, i na broju sedam. Tako je četvorica napravila ovaj auto o svom trošku. Djevojke su pronašle zlatne poluge u Sibiru i donirale ih u fond Ministarstva obrane. A sada su htjeli sami pucati iz ovog divnog stroja.
  A upravo se bližio značajni dan 22. lipnja 1948. godine. Hitlerove trupe upravo su predvodile stanovništvo, pokušavajući zaobići i okružiti sovjetski grad Ržev.
  A četiri kćeri ruskih bogova demijurga, kao i uvijek, odlučile su intervenirati u kritičnom trenutku za Rusiju! Oni uvijek spašavaju svoju domovinu - Rusiju - u pravo vrijeme i na pravom mjestu!
  
  
  
  
  DA NIJE BILO ČELIČNE SPAJALICE
  Općenito, začudo, u većini paralelnih svemira tijek Drugog svjetskog rata i Velikog domovinskog rata za Rusiju je bio još gori od stvarnosti. Možda zato što je fašistički režim koji je preuzeo kontrolu nad Europom imao puno veći potencijal nego što ga je mogao realizirati. Kombinacija brutalnog totalitarizma i tržišnih elemenata ekonomije učinkovitija je od liberalnog kapitalizma Zapada i centraliziranog, birokratskog staljinističkog modela. Srećom, iz više razloga, objektivnih i subjektivnih. Zbog velike sreće nacisti nisu uspjeli iskoristiti svoje adute.
  Koliko je njemačkih špijuna propalo samo zato što su Nijemci u dokumentima koristili strugalo od nehrđajućeg čelika, a Rusi jednostavno željezo? I kako je takva sitnica presudno utjecala na tijek rata?
  U svakom slučaju, postojao je paralelni svemir u kojem je već u listopadu 1941. jedan vrlo pedantni obavještajac slučajno otkrio tu činjenicu. Pravi sovjetski dokumenti i lažni njemački su mokri i... Na sovjetskim dokumentima je spajalica zahrđala i to se primijeti, a na njemačkim nije.
  To je mala stvar, ali njen utjecaj na tijek Velikog Domovinskog rata pokazao se vrlo značajnim.
  Izbjegavajući neuspjehe i radeći pod kontrolom njemačkih agenata, otkrili su značajne dokaze o pripremi ofenzive sovjetskih trupa u blizini Staljingrada. Toliko uvjerljivo da se tvrdoglavi Adolf Hitler s tim složio i izdao zapovijed da se pregrupiraju nacističke trupe stacionirane na Volgi. I to je stalo.
  Ako tijekom Rževsko- Sihovske operacije Crvena armija, koja je imala dvostruko više snaga od Wehrmachta, nije uspjela probiti njemačku obranu, onda je kod Staljingrada odnos snaga bio povoljniji za naciste.
  I vrijeme 19. studenoga 1942. nije bilo pogodno za napadna djelovanja. Zrakoplovstvo, posebice jurišni zrakoplovi, nisu mogli uzlijetati, a topničko bombardiranje imalo je vrlo ograničen utjecaj na razvijenu obranu neprijatelja. Sovjetske trupe su, nakon što su krenule u ofenzivu, zaglavile. Čak ni raspoređivanje tenkovskih korpusa nije moglo probiti rupu u Hitlerovoj obrani.
  Žestoke borbe su se vodile i na pravcu Ržev-Sičov. Nastavili su na Novu godinu. Tek tada, pretrpjevši ozbiljne gubitke, sovjetske su trupe u oba smjera obustavile svoju ofenzivu. Hitler se držao na Volgi, ali Nijemci su počeli biti tučeni u Africi. Churchill je Montgomeryjevu ofenzivu u Egiptu nazvao: kraj početka. Također je naveo da će sada saveznici samo dobiti.
  Doista, Rommel, unatoč stalnom prebacivanju velikih snaga u Afriku, nije imao sreće i njegova je vojska trpjela poraz za porazom. Kako bi osigurao vođenje rata na dva fronta, Treći Reich je u veljači 1943. morao proglasiti potpunu mobilizaciju.
  Štoviše, glavni ciljevi operacije Blau nisu postignuti. Međutim, u zimi 1942.-1943., Wehrmacht je, za razliku od stvarne povijesti, uspio izbjeći ozbiljan poraz na istoku. Krajem siječnja sovjetske su trupe nastavile ofenzivu u središtu: treća Rževsko-Sičovska operacija i kod Staljingrada. Ali nije se usuditi probiti neprijatelja koji sjedi u čvrstoj obrani. Bitke su sada podsjećale na Prvi svjetski rat. Dugotrajno, položajno. Kad je više izgubio onaj koji je napadao nego onaj koji se branio.
  Operacija Iskra za oslobađanje Lenjingrada je odgođena. Staljin je želio odsjeći Rževsku ivicu što je prije moguće i poraziti neprijatelja kod Staljingrada. Nijemci su se, sjećajući se lekcija prošle zime, aktivno branili. I do sada su uspjeli odbiti juriš sovjetskih trupa. Kako se pokazalo, kada su Švabe spremne, nije lako probiti njihovu obranu. A kvaliteta njemačkih oružanih snaga još uvijek je na vrhuncu.
  Sovjetska ofenziva trajala je do kraja veljače, ali nikada nije bila uspješna.
  Početkom ožujka sovjetsko je zapovjedništvo pokušalo ofenzivu u smjeru Voronježa. Nakon početnih uspjeha, Crvena armija se našla u protunapadu Mainstein . Velike sovjetske snage bile su opkoljene i bile su prisiljene boriti se za povratak. Gubici, posebno u tehnologiji, pokazali su se velikima, a Nijemci i njihovi saveznici uspjeli su se učvrstiti u tom smjeru i potpuno zauzeli Voronjež i njegova predgrađa.
  Tijekom Mainsteinovog protunapada, "Panthers" i "Tigrovi" su prvi put sudjelovali u bitci. Novi tenkovi djelomično su opravdali njihova očekivanja. Kada su se pravilno koristili, bili su superiorniji od sovjetskih vozila u nadolazećoj borbi.
  Započelo je proljetno otopljenje i zavladalo je zatišje na istočnoj fronti. U Tunisu su bjesnile žestoke borbe.
  Fuhrer je pod svaku cijenu pokušao održati mostobran u Africi. Kako bi to postigli, nacisti su se čak odlučili na korak bez presedana. Dali su Francu ultimatum: ili će pustiti njemačke trupe do Gibraltara ili će biti svrgnut, kao vlada u Vichyju. Generalisimus se ohladio i pristao. Istodobno se obratio vladama Britanije i Sjedinjenih Država sa suznom molbom: da ne objavljuju rat Španjolskoj, jer se to nije dogodilo po njegovoj volji!
  15. travnja 1943. Nijemci su započeli napad na Gibraltar, ubacivši najnovije Tigrove i Pantere. Tvrđava je pala pod napadima stotina tenkova u dva dana. Napadom je zapovijedao Paulus, opozvan s istočnog fronta. Ironično, Nijemci su uspjeli zauzeti posljednje četvrti, kuće Staljingrada i staljingradske tvornice tek do 1. travnja 1943. Time se Paulus djelomično rehabilitirao i dobio titulu feldmaršala i k tome mačeve do hrastova lišća i viteški križ.
  Zauzimanje Gibraltara blokiralo je britanski i američki pristup sa zapada Sredozemnom moru. Osim toga, sami nacisti uspjeli su upasti u Maroko na najkraćoj udaljenosti, odvrativši dio savezničkih snaga od Tunisa.
  Pritisak na tuniski mostobran je oslabio, a onda je Rommel ponovno premješten. Hitler je odlučio za sada zamrznuti vojne operacije na Istoku i pokušati preuzeti kontrolu nad Sredozemnim morem.
  Sovjetsko zapovjedništvo također se počelo pridržavati taktike čekanja. To je ono što je Staljin radio u stvarnoj povijesti, a to je ono što je odlučio učiniti sada. Neka kapitalisti sami raskrvare budale. Neka se međusobno udaraju čekićima, a mi ćemo skupiti snage i udariti kad oni budu potpuno iscrpljeni.
  Nijemci su još uvijek držali sjeverni Tunis, a trupe pod zapovjedništvom novog feldmaršala Paulusa napredovale su prema Casablanci. Amerikanci su se suočili s Tigrovima i Panterama. Pokazalo se da je njihov Sherman slab protiv takvih tenkova, kao i modernizirani T-4.
  A Churchill je nakon tri mjeseca oklijevanja ipak objavio rat Španjolskoj. Međutim, u to vrijeme Nijemci su već zauzeli cijeli Maroko i napali Alžir. Stoga to nije bio šok za Franca. 25. srpnja njemačke trupe zauzele su glavni grad Alžira i nanijele poraz Britancima. Uspjeh je olakšan protunapadom Rommela, te iznenadnim porazom i iskrcavanjem Kissilringa na Maltu.
  Istočna fronta bila je stabilna i mirna. Staljin, čije su trupe pretrpjele teške gubitke u prethodnim bitkama, popunio je Crvenu armiju. Nijemci su formirali i nove divizije i prebacili ih preko Gibraltarskog tjesnaca u Sredozemno more.
  Aktivnost njemačkih podmornica dovela je do činjenice da je tonaža američke i britanske flote počela opadati. I to također nije pridonijelo uspjehu u borbama za najveće južno more u Europi.
  Prijeteća situacija u Sredozemlju dovela je do činjenice da je 6. kolovoza Churchill odlučio iskrcati se u Francuskoj. Ali operacija se odvijala pod nepovoljnim vremenskim uvjetima i bila je loše pripremljena.
  Dana 10. kolovoza, Rommel i Paulus su se ujedinili, formirajući veliki kotao u istočnom Alžiru. A 19. kolovoza Mainstein, podmukli majstor zamki, odsjekao je savezničke trupe od obale.
  Uspjehu Fritza olakšala je neodlučnost Amerikanaca, koji su iskrcavanje u Francuskoj 1943. smatrali preuranjenim, te akutni nedostatak desantnih brodova. Zatišje na istočnom frontu. Osim toga, zrakoplovna proizvodnja u Njemačkoj više se nego udvostručila 1943., premašivši trideset i dvije tisuće zrakoplova godišnje - srećom Nijemci su imali više radne snage i teritorija pod svojom kontrolom nego što je to bilo u stvarnosti. A nova vozila Focke-Wulf s jakim oklopom i naoružanjem, kao i topovima od 30 milimetara, nanijela su preveliku štetu savezničkom zrakoplovstvu.
  Katastrofa u Alžiru i Francuskoj učinila je kolovoz 1943. uistinu crnim za saveznike.
  Staljin je čak bio zadovoljan takvim uspjesima. Ali Churchillovo strpljenje je ponestalo. Na Istoku su čak i zračne bitke praktički prestale, a partizanska aktivnost smanjena. Nijemci su formirali sve više i više novih korpusa od bivših sovjetskih građana i čak stvorili nešto poput marionetskih lokalnih vlasti. Dakle, zasebne brigade lokalnih nacionalista s istoka već su se borile u Africi.
  Bugarski car Boris također je poslao tri svoje najbolje divizije u Tunis, očito se nadajući da će dobiti neke kolonije za sebe na mračnom kontinentu.
  U rujnu je Rommel pokrenuo veliku ofenzivu u Egiptu. Uspio je, koristeći kvantitativnu i kvalitativno nadmoć snaga, zauzeti Tripoli tjedan dana nakon signala za napad.
  Britanci i Amerikanci su u Libiji trpjeli poraz za porazom. Pod tim uvjetima, Churchill je najavio obustavu svake isporuke pomoći boljševičkom SSSR-u i zahtijevao trenutačno intenziviranje neprijateljstava. Staljin se pretvarao da ignorira ultimatume. Iako su se, naravno, vršile pripreme za ofenzivna djelovanja. Ali Koba je bio lukav i čak je pokušao ispitati vode za separatni mir. Prvo, do kraja rujna Nijemci su zauzeli cijelu Libiju, uključujući i Tolbuk, pa se čak probili u Egipat do Aleksandrije.
  Paulus je uspio zaobići najvažniju englesku utvrđenu točku i otići na jug do Nila. Zapravo, ovo je značilo katastrofu za Britaniju u Egiptu. Tada bi Nijemci mogli do Sueskog kanala i do Iraka, a onda nedaleko od Bakua.
  Odgoda je postala opasna, a Staljin je izdao naredbu da se nastavi napad na Ržev, kao i da se ponovno zauzme Staljingrad, au isto vrijeme slomi neprijatelja na Sjevernom Kavkazu.
  Odnosno, u listopadu su neprijateljstva odmah nastavljena u tri smjera. A u studenom i na Lenjingradskom.
  Međutim, nije bilo lako probiti neprijatelja koji je bio dobro ukopan i imao moćne teške tenkove Panther i Tiger. Sovjetske su se trupe suočile s dubokom obranom položaja. I u obrani su se novi njemački tenkovi i samohotke dobro pokazali.
  Dakle, u listopadu i studenom nije bilo značajnijih pomaka. Osim ako njemačka ofenziva nije zaustavljena kod Sueskog kanala. I tada samo privremeno... Ipak, Paulus i Rommel okrenuli su svoje trupe prema Sudanu. I počeli su osvajati Afriku.
  Wehrmacht još nije spreman za napad zimi.
  Osim toga, Švabe su polagale velike nade u Panther-2 kao napredniji stroj te Tiger-2 i Lion.
  Zima je prošla u pokušajima Crvene armije da probije obranu Švaba. Ali nigdje nije bilo moguće postići veće uspjehe. Ako je i došlo do proboja, neprijatelj je protunapadom uspostavio stanje.
  A situacija je postajala sve gora. U Britaniji je, u pozadini vojnih poraza, nastala politička kriza. Churchillovom kabinetu izglasano je nepovjerenje. Kako bi moglo biti drugačije ako je mudriji Paulus izbacio Englesku iz Sudana i Etiopije.
  Nova vlada ponudila je Njemačkoj separatni mir. S obzirom na veće gubitke SAD-a od njemačke podmorničke flote, Roosevelt se nije bunio. Štoviše, njegova je pozicija u Americi uzdrmana. I Japanci su uspjeli izboriti nekoliko malih pobjeda, usporavajući američko napredovanje. Dakle, točka gledišta - naša koliba na rubu je trijumfirala.
  Hitler je, međutim, prvo iznio pretjerane uvjete. Tada su kompromis bile francuske zemlje i Egipat, a vraćeno je i ono što je prije pripadalo Italiji. Sudan također pada u posjed Trećeg Reicha, ali Sueskim kanalom upravljaju zajednički.
  Tako je Fuhrer, davši sebi odriješene ruke na Zapadu, svu svoju snagu bacio na Istok. Nacisti su u svibnju započeli svoju ofenzivu na Moskvu. Zahvaljujući francuskim i engleskim kolonijama, Libija je već imala dovoljno nafte, a Hitler je želio što prije pobijediti.
  Osim toga, Turska je također otvorila drugu frontu.
  Međutim, Crvena armija je već u borbama za sovjetsku prijestolnicu pokazala nevjerojatnu snagu i junaštvo. U prosjeku tempo njemačkog napredovanja nije prelazio jedan kilometar dnevno. Do kraja kolovoza nacisti su uspjeli napredovati najviše sto kilometara uz širinu proboja od nešto više od tri stotine.
  Približili su se Moskvi, ali su naletjeli na liniju obrane Mozhaiska. Bili su to skromni rezultati. Osim toga, sovjetske su trupe neprestano protunapadale neprijatelja. U borbama su sudjelovali novi sovjetski tenkovi T-34-85 i IS-2. Ne može se reći da su Nijemci potpuno izgubili svoje prednosti, ali Crvena armija nije mirovala, kao ni znanost!
  Pojavili su se novi sovjetski lovci Yak-3 i LA-7, sposobni za natjecanje s njemačkim propelerskim zrakoplovima. Istina, neprijatelj zauzvrat ima vrlo jake reaktivne adute. ME-262 i HE-162 nisu imali analoge u svijetu. Hitler je također odlučio zabraniti proizvodnju i razvoj tenkova lakših od pedeset tona. Zbog toga se odustalo od T-4 i Panthere. Ispostavilo se da "Panther"-2 teži 50,2 tone i ima snažan top s motorom od 900 konjskih snaga. "Kraljevski tigar" i "Lav" čak su premašili težinu čudovišta od 70 tona. Prema partijskoj rezoluciji, sovjetski automobili nisu prelazili težinu od 47 tona.
  Pošto nisu uspjeli zauzeti Moskvu, nacisti su svoju pozornost usmjerili na Lenjingrad. Stvarno im je muka od ovog grada. U rujnu je počelo masovno granatiranje. Također su uključivali topove kalibra 1000 mm i robotske projektile s krilima.
  Hitler je naredio zauzimanje Lenjingrada pod svaku cijenu.
  Grad je uspio odbiti tri napada u rujnu i listopadu. Međutim, Nijemci su uspjeli napredovati deset do dvadeset kilometara, a također su zauzeli peterhofski mostobran. Na nekim mjestima njihove su jedinice ušle u grad, pogoršavajući operativni položaj grupe. U studenom 1944., nakon pobjede nacista na parlamentarnim izborima, Švedska je također ušla u rat protiv SSSR-a.
  Aktivno je reklamirao slogan: osveta za poraze Petra Velikog i Aleksandra. Nove švedske divizije stigle su na frontu i zajedno s Fincima započele napad na grad sa sjevera. A nacisti su obnovili napade koristeći, između ostalog, Sturmtiger i još moćniji Sturmaus , kao i tenk E-100, prvo serijsko čudovište na svijetu teško više od sto tona.
  Unatoč golemom junaštvu i otpornosti sovjetskih vojnika i milicija, kao i očajničkom diverzantskom protunapadu na Novgorod, grad nije mogao biti spašen. Međutim, posljednja četvrtina nije pala sve do 27. siječnja 1945., pokazujući primjer bezgranične otpornosti. A sam grad trajao je cijeli blok: 1270 dana! Vjerojatno najduža blokada jednog grada u modernim ratovima.
  Iako su Nijemci i njihovi saveznici pretrpjeli ogromne gubitke, cilj je djelomično postignut. Drugi najveći i najvažniji sovjetski grad je pao, a ruke najmoćnije neprijateljske skupine bile su odriješene.
  Zimi su borbe bile žestoke. Nijemci su svom snagom koristili serijske, mlazne zrakoplove. SSSR nije imao paritetnu moć protiv njih. To je otežavalo postizanje prednosti u zraku. Naprotiv, tu je neprijatelj dominirao. Kao i dok su njemački tenkovi zadržali svoje prednosti. Čak su ih i povećali dolaskom serije "E".
  U usporedbi s Tigerima i Pantherama, tenkovi E-serije imali su gušći raspored, nisku siluetu i kao rezultat mnogo deblji oklop pod kutom.
  Dosadašnji odgovor sovjetske znanosti bio je samo IS-3, jača zaštita čela kupole. T-54 se još uvijek razvijao, a ni T-44 nije bio uspješniji.
  Hitler je, međutim, promijenio svoje planove u svibnju 1945. I ograničivši se na pojedinačne napade, izveo je glavnu ofenzivu na Kavkazu. Tamo je bilo zgodnije boriti se. Dakle, nakon zauzimanja Staljingrada, opskrba sovjetske skupine pokazala se teškom. Osim toga, u veljači su sovjetske trupe nanijele snažan poraz Osmanlijama u Zakavkazju, prisilivši Turke na bijeg iz Erevana i oslobodivši područje Karsa.
  Nijemci su probili obranu i, prolazeći duž Volge, stigli do Kaspijskog jezera. Grozni je pao 15. lipnja, nakon tvrdoglavih borbi, Suhumi 23. lipnja, Zugdidi 29. istog mjeseca. Tbilisi je zauzet krajem srpnja zajedno s Kutaisijem. U kolovozu su fašistički lešinari konačno zauzeli Dagestan, kao i Poti, a sa sjevera su stigli do Armenije. U rujnu su se ujedinili s Turcima i počeo je napad na Baku. Ključni grad održao se do 6. studenoga 1945. Neke bitke u planinama, osobito u Erevanu, trajale su do kraja prosinca.
  I u centru su se vodile žestoke borbe. Nijemci su se uspjeli približiti Tuli i čak zauzeti Kalinjin, ali tada su zaustavljeni. No, linija bojišnice se približila, a od glavnog grada već nema više od osamdeset kilometara.
  Godina 1946. započela je vrućom zimom. Sovjetsko zapovjedništvo, želeći spriječiti njemačku ofenzivu, očajnički je jurišalo na neprijatelja.
  Nažalost, prednost neprijatelja u zraku samo se povećavala. Luftwaffe mlazni zrakoplovi, nažalost, stalno su se poboljšavali. Pojavile su se nove modifikacije ME-262, uključujući i onu ultra velike brzine. Također snažan mlazni lovac TA-183, napredniji sa zakretnim krilima HE-262, te pravo remek-djelo zrakoplovne tehnike ME-1010 s kontroliranim zakretnim krilima.
  A glavni lovac SSSR-a ostao je Jak-9. Auto je nekoć bio nov, ali sada je očito zastario.
  Ali Luftwaffe ima i Yu-287, a pojavio se i mlazni bombarder Yu-387, TA-400, TA-500. I jurišni zrakoplovi su mlazni. I HE-377 je reaktivan i HE-477 je također reaktivan i višenamjenski.
  I serija E-70 s tenkovima težine kao i "Kraljevski tigar", ali s puno jačom zaštitom.
  A pravo remek-djelo bio je piramidalni tenk prikazan u metalu za Fuhrerov rođendan 20. travnja 1946. godine. Hitler mu je osobno dao ime "Carski lav".
  Vozilo je imalo oblik izdužene, spljoštene piramide, s malim valjcima koji su pokrivali cijelo dno spremnika. Dakle, nije imao pladanj, što je značajno povećalo sposobnost trčanja. Osim toga, tenk nije imao krov, a njegov je oklop iz svih kutova imao visok kut racionalnog nagiba. Teško 99 tona, vozilo je bilo naoružano protuavionskim topom od 128 mm s cijevi duljine 100 EL, imalo je motor od 1800 konjskih snaga i prednji oklop od 300 mm. Štoviše, ploče su pod velikim kutovima racionalnog nagiba, u prvoj čeonoj polovici i 250 milimetara u drugoj kosoj polovici. Tako se pokazalo da je to najmoćniji tenk na svijetu, neprobojan sa svih paljbenih točaka i na napad bombama odozgo.
  Fuhrer je odmah naredio da se što je prije moguće pusti u proizvodnju i da se istovremeno stvori jurišna modifikacija s haubicom i bacačem bombi.
  Dakle, nacisti su se opskrbili, morali su biti razbijeni. Ali, nažalost, vrlo tvrdoglav i tehnički jak neprijatelj je uhvaćen. A krajem svibnja, prema tradiciji, kada su se ceste osušile, počela je ofenziva.
  Fritz je pokušao zaobići Moskvu i Tulu. Bitke su bjesnile neviđenim intenzitetom i opsegom. Ali sovjetske su trupe bile dostojne nazivati nepobjedivima. U tri mjeseca neprekidnih borbi nacisti su uspjeli samo opkoliti Tulu i doći do Kašine te prići Moskvi sa sjevera, djelomično presjekavši komunikacije. Borbe su se već vodile na ulicama samog grada.
  Staljin je napustio glavni grad i evakuirao se u Kujbišev. Ali nacisti su u srpnju započeli napad na Saratov. Ovaj grad je pao 8. kolovoza. Budući da se Kujbišev sad našao opasno blizu fronte, taj vrhovni zapovjednik premjestio je svoj stožer u Sverdlovsk. Borbe u Moskvi nastavile su se u rujnu. Dana 18., Kashira je pala. Početkom listopada glavni grad SSSR-a bio je gotovo opkoljen, a 29. nakon tvrdoglavih borbi pao je i Kujbišev. Osim toga, Nijemci su zauzeli Gurjev i Uralsk.
  Studeni je bio pun strašnih borbi. Dana 7. studenog, Švabe su se probile do Kremlja, ali su očajničkim protunapadom odbijene. I tijekom ove bitke poginuo je vršitelj dužnosti zapovjednika Moskve, maršal Rokossovski!
  A slavni sovjetski pilot Kozhedub oborio je stoti njemački zrakoplov, postavši prva sovjetska osoba koja je četiri puta dobila titulu Heroja SSSR-a. I također 07.11.1946.
  Dana 4. prosinca konačno je zatvoren obruč blokade oko Moskve. Ali glavni grad i ostaci njegovog herojskog garnizona borili su se do pravoslavnog Božića 7. siječnja 1947. godine.
  Napad na glavni grad predvodio je Mainstein. Za to je odlikovan drugim Redom Velikog križa željeznog križa nakon Hermanna Goeringa.
  Ali rat još nije završio. Staljin je iz Sverdlovska obećao nastavak borbe. Nijemci su također bili prilično iscrpljeni. Na jugu su se njihove trupe približile Penzi i Uljanovsku i zaustavile se. U ožujku su Sovjeti pokrenuli protunapade. Ali u travnju su ipak bili prisiljeni napustiti Ryazan. A u svibnju su nacisti opkolili grad Gorki i probili se do Kazana s juga. U lipnju su Švabe zauzele Orenburg i približile se Ufi. Otpor Crvenoj armiji je oslabio, moral je pao i počela su masovna dezerterstva. No, njih je bilo oduvijek, ali su nakon pada prijestolnice višestruko intenzivirani. Nitko više nije imao želju umrijeti za Staljina. Ali ljudi su se borili protiv fašizma za svoju Domovinu.
  Pao je i autoritet sovjetske vlasti. U srpnju su Nijemci provalili u Sverdlovsk. Staljin i njegova svita preselili su se u Novosibirsk. Na Uralu su borbe bjesnile do kolovoza... Nijemce je ometala rastegnutost komunikacija i aktivno djelovanje partizana. Ali daljnji rat već je izgubio smisao.
  Staljin se ipak nečemu nadao. Nijemci su u rujnu provalili u Tobolsk. No odgodile su ih obilne jesenje kiše. Približavanje zime zaustavilo je ofenzivu u Sibiru, ali su nacisti uspjeli zauzeti cijelu središnju Aziju. Zimi se nisu usudili otići u Novosibirsk. Ali i Staljinu nije bilo dobro, pa se preselio u topliji Vladivostok.
  Stigla je 1948. godina. Nacisti su već bili naoružani disketama. Osim toga, pojavili su se kompaktniji tenkovi s turbomlaznim motorima. Zapravo, nakon što postane toplije, preostaje im samo da pobjednički marširaju i zauzmu gradove.
  Ali Berija je otrovao već teško bolesnog Staljina i ponudio Trećem Reichu predaju, uz uvjet očuvanja sovjetske vlasti u Sibiru.
  Hitler, koji je i sam bio prokleto umoran od rata, gotovo je pristao, ali je prvo zauzeo Novosibirsk u svibnju 1948. A predaja je potpisana 22. lipnja 1948., na simboličan datum - točno sedam godina od trenutka napada na SSSR. Tako je završio Drugi svjetski rat. Sjedinjene Države porazile su Japan još 1945. i testirale atomsku bombu. Dakle, Fuhrer nema posla ići u inozemstvo.
  Berija, međutim, nije dugo vladao. Najslavniji sovjetski as, maršal zrakoplovstva i sedmerostruki heroj SSSR-a Kožedub, moći će izvesti vojni udar i svrgnuti nepopularnog predsjednika Državnog odbora za obranu. Berija i brojni njegovi suučesnici su strijeljani. U samom Trećem Reichu u ožujku 1953. domoljubi su dokrajčili Hitlera. I Goering je nešto ranije umro od zlouporabe droga, dok je Himmler ustrijeljen zbog sumnje u zavjeru.
  Uslijedila je žestoka borba između SS-a pod vodstvom Schellenberga i oružanih snaga pod vodstvom generalissimusa Mainsteina. Sve je to rezultiralo građanskim ratom. Kao rezultat toga, Treći Reich je propao. I smanjeni SSSR počeo je postupno vraćati svoj utjecaj. Povijest je opet krenula u spiralu. Fantastičan uspon Njemačke, nabujale više od carstva Džingis-kana, zatim smrt glavnog vođe - kaos i izumiranje.
  I postupnim okupljanjem kneževina, samo je grad Baikalsk postao glavni grad. SSSR, podijeljen na mnoge pokrajine s marionetskim pokrajinama koje su osnovali Nijemci, ponovno je ujedinjen. Najveća pobjeda bila je aneksija Moskve, čime je zbačen nacistički jaram. Istina, suverenitet su zadržale Ukrajina, Bjelorusija i baltičke zemlje, kao i Gruzija, Armenija i Azerbajdžan. Nakon sloma Trećeg Reicha, Sjedinjene Države postale su svjetski hegemon. U Kini je također uspostavljena proamerička vlada.
  Ali postupno je nebesko carstvo postajalo sve neovisnije. U SSSR-u, nakon de facto Kožedubove diktature, uspostavljen je u biti predsjednički ustav, ali s ograničenjem vlasti na dva mandata. Izbori su održani na alternativnoj osnovi, a mjesto predsjednika imalo je drugačiji naziv: narodni predsjednik.
  Zemlja je imala mješovitu ekonomiju koja se brzo razvijala.
  Ali evo kako se povijest promijenila od jedne spajalice. Izgubili su Drugi svjetski rat, iako su se hrabro borili. A rezultat je bio katastrofalan. Štoviše, Njemačka je samo neko vrijeme mogla postati velika.
  I SAD su postupno gubile utjecaj, svijet je postajao multipolaran, što znači da je u njemu bilo sve više kaosa. Naprotiv, manje je reda. I to otprilike kao u sadašnjem dvadeset i prvom stoljeću.
  Pa, zašto je čovječanstvo toliko privučeno fragmentacijom i kaosom?
  
  
  TROCKI UMJESTO STALJINA
  Kampanja Tuhačevskog protiv Varšave pokazala se neuspješnom prvenstveno krivnjom Staljina - koji je, umjesto da pokriva južno krilo crvenih trupa koje su napredovale prema Varšavi. okrenuo Prvu konjaničku vojsku prema Galiciji. Štoviše, unatoč velikim snagama koje su bile pod zapovjedništvom Josipa, uspio je biti poražen od strane Poljaka. Crvena armija je izgubila bitku kod Varšave. Poljaci su krenuli u protuofenzivu, okupirali teritorije uključujući Sluck i čak nekoliko dana okupirali Minsk.
  Međutim, Zapad se tada nije usudio financirati daljnje krvavo ratovanje s boljševicima. Varšava je sklopila mir, a građanski rat je brzo završio.
  Ali postoji alternativni tok povijesti i jedan od mnogih paralelnih svemira. Tamo je Lenjin naredio uklanjanje Staljina, koji nije bio baš nadaren za vojna pitanja i hirovit, sa zapovjedništva nad južnim krilom i uspostavio jedinstvo zapovjedništva Tuhačevskog, dok je Budyonny zadržao nad Prvom konjicom.
  U ovom slučaju, pokušaj protunapada južno od Varšave nije uspio, a nadahnuta Crvena armija je pobijedila u žestokoj borbi. Glavni grad Poljske je pao. Nakon što je tamo neko vrijeme stajao i dobio dodatna pojačanja, Tukhachevsky se preselio u Lvov i Krakow.
  Neko vrijeme su se nastavile borbe protiv Wrangela, i s daljnjim napadom na Krim. Zatim je Crvena armija okupirala baltičke države na sjeveru, a oslobodila Azerbajdžan, Armeniju i Gruziju na jugu. Nastupilo je privremeno zatišje. Sovjetskoj Rusiji bio je potreban odmor i privremeni predah, što je NEP i postao. Ali Trocki je i dalje inzistirao na povratku svih zemalja carske Rusije. Kao rezultat toga, u ljeto 1921. Crvena armija okupirala je Finsku, uz dopuštenje Zapada.
  Godine 1922. osvojeno je Primorje, zatim sjeverni Sahalin. Trocki, čiji je autoritet predsjednika Vojno-revolucionarnog vijeća znatno ojačao, uspio je zauzeti Lenjinovo mjesto i smijeniti Staljina, koji je bio potisnut u sporednu ulogu.
  Začudo, kako je osobna moć jačala, elementi kapitalizma postajali su sve jači u gospodarstvu.
  Sam Trocki postao je ljevičar uglavnom zbog želje da postane svetiji od pape ili radikalniji od Staljina. No, osvojivši vlast, iznimno talentirani Židov nastavio je svoju uravnoteženu vanjsku politiku. Ne odustajući od komunističkih ideja, on je istodobno nastojao usaditi tržišne elemente i osigurati dobre odnose s drugim kapitalističkim zemljama svijeta.
  Hitlerov uspon na vlast u Njemačkoj nije proizveo temeljne promjene u svjetskoj politici. Fuhrer je brzo postavljen na svoje mjesto - zabranjujući bilo kakvo ukidanje versailleskih ograničenja ili obnovu općeg vojnog roka i vojne moći. Baš kao što je nacistima bilo zabranjeno uvođenje antisemitskih zakona i još mnogo toga.
  Jedino što je pod Hitlerom njemačko gospodarstvo izašlo iz krize, ali fašizam nikada nije poprimio radikalne oblike, ostao je umjereni nacionalizam s nekim autoritarnim obilježjima i općim omladinskim organizacijama poput Hitlerjugenta.
  SSSR pod vodstvom Lava Trockog postao je ekonomski bogata sila s razvijenom teškom industrijom.
  Ekonomija SSSR-a bila je više tržišna od Staljinove, ali je sadržavala i elemente planiranja u obliku petogodišnjih planova. Natalitet je velik, tim više što je Trocki zabranio i abortuse - kažu da u Rusiji ima toliko prazne zemlje i nema razloga da zjapi kao rupa.
  Budući da je veličina njemačke vojske ostala ograničena na 100 tisuća, a Poljska se već pretvorila u sovjetsku, socijalističku republiku, ne bi se bilo s kime boriti. Moldavija je vraćena Rusiji još 1921. godine - prikupivši natrag kraljevsku zemlju.
  Trocki je i sam pomalo podržavao svjetsku internacionalu, ali se cilj svjetske revolucije počeo prešućivati. Djelomično, kao pod Staljinom.
  Ali rat je ipak došao s Istoka. Japan je započeo vojnu akciju protiv Mongolije. Zemlja izlazećeg sunca, uz Italiju, postala je glavni svjetski osvajač. Istina, Mussolini je bio prisiljen ograničiti svoje ambicije na osvajanje Etiopije - jedine zemlje u Africi koja nije bila tuđa kolonija. Japan, također se još ne usuđujući boriti sam s Britanijom, a posebno Sjedinjenim Državama, popeo se na Kinu. I sve je više ulazila ovdje.
  Ima mnogo Kineza i, unatoč svoj njihovoj rascjepkanosti, oni su ozbiljan protivnik. A onda su samuraji ušli u Mongoliju... Tamo su u proljeće 1941. počele ozbiljne bitke.
  Trocki je zaključio da je SSSR već dovoljno jak da vodi pravi rat sa samurajima. Osim toga, sovjetski diktator želio se osvetiti za poraz 1904.-1905. Na kopnu je Crvena armija očito jača od Japanaca, posebno u tenkovima. Ali na moru, Pacifička flota još nije dosegla paritet. Ali Lev Davidovich se nije mogao odreći Mongolije.
  Crvena armija je isprva zaustavila napredovanje samuraja. Dana 20. kolovoza 1941. dogodila se ofenziva na Khalkhin Gol koja je završila pobjedom Crvene armije. Nakon čega je Trocki zahtijevao da Japan vrati Južni Sahalin i Kurilsko otočje.
  Naravno, uslijedilo je odbijanje i počeo je veliki rat. Samo što se, za razliku od Velikog Domovinskog rata, vodio na stranom teritoriju. Iako se ne može reći da je bilo malo krvi.
  Bitke su bile pune razmjere, a Japanci su pružali žestok otpor i nisu se predavali. Ali gotovo sve operacije sovjetskih trupa bile su uspješne. Obrana je, nakon snažnog topničkog baraža, probijena, a tenkovi, među kojima i najnoviji moćni T-34, LT (teški Lav Trocki!), svladali su žestoki jarak od leševa i metala.
  Prvo su ratnici Zemlje izlazećeg sunca istjerani iz Mandžurije. Izvedeno je nekoliko uzastopnih operacija, koje su trajale devet mjeseci od studenog 1941. do kolovoza 1942. Sovjetske trupe ušle su u Sjevernu Koreju... Bilo je i bitaka na Sahalinu. Japanci su čak pokušali napredovati - napredovali su trideset kilometara, ali su zaustavljeni i ugušeni u krvi.
  U rujnu 1942. došlo je do napada na Port Arthur. Japanci su uz potporu s mora pokušali zadržati liniju. Sovjetske trupe probile su front, ali je neprijatelj uspio zaustaviti napredovanje izbacivanjem trupa.
  Ali samuraji nisu mogli dugo izdržati njihov otpor. Sovjetska avijacija preuzela je i bombardirala brodove. Osim toga, Japanci su previše prezirni prema svojim životima - nisu čak ni uzeli padobrane u bitku. Zbog toga je nakon smrti glavnih zračnih elita otpor samuraja na nebu osjetno oslabio. I sovjetsko zrakoplovstvo počelo je pobjeđivati mnogo sigurnije.
  Osim toga, novi razvoj sovjetskih dizajnera postupno je negirao superiornost japanskih lovaca u manevarskim sposobnostima. U prosincu 1942., nakon još jednog žestokog napada, zauzet je Port Arthur, a istog mjeseca pao je i Seul.
  Sljedeći mjesec 1943. započeo je siječanjskom ofenzivom u Južnoj Koreji i zauzimanjem luke Busan.
  Japan je gubio kopnene bitke i trpio sve veću štetu na nebu i moru. U veljači 1943. Peking su zauzele sovjetske trupe. A u ožujku, nakon žestokih borbi, Južni Sahalin je oslobođen. Travanj i svibanj bili su obilježeni novim pobjedama sovjetskog oružja na moru... Osobito su učinkoviti bili pojačana podmornička flota, avijacija i brodovi koji su pristizali s Baltika.
  U lipnju 1943. sovjetske su trupe istjerale Japance iz Šangaja. Formirajući tako vlastitu zonu okupacije.
  U srpnju i kolovozu padobranci i mornari oslobodili su Kurilski greben od neprijatelja. Japan se našao u izuzetno teškoj situaciji. Sovjetsko zrakoplovstvo pojačalo je svoju udarnu moć i bombardiralo sve jače, a pomorska flota Zemlje izlazećeg sunca se otopila. U listopadu 1943. Trocki je donio odluku: napasti Okinawu - generalnu probu prije bitke za samu japansku metropolu. Borbe su bile žestoke, a samuraji su masovno koristili oružje: pilote kamikaze.
  Epska bitka trajala je dva mjeseca i tjedan dana, koja je konačno završila padom Okinawe. A u siječnju 1944. Tajvan je oslobođen.
  Japan je sada bio na rubu potpune vojne katastrofe. Hirohito je jedino mogao računati da će SAD i Britanija ući u rat na njegovoj strani, fašistička Njemačka je u to vrijeme još bila vojno preslaba, a Mussolini nije mogao lako doći do Trockog na Tihom oceanu.
  Ali SAD i Britanija su davale nagovještaje, ali nisu žurile ući u rat. Štoviše, u Indiji je izbio veliki antibritanski ustanak. Umjerenog Gandhija potisnuli su radikalniji nacionalisti i ljevičari. Zbog toga je tamo počeo pravi rat. Churchill, koji je zamijenio Chamberlaina, pokazao je tvrdoglavost i nastojao pod svaku cijenu zadržati Pakistan i Indiju pod svojom kontrolom. Što je dovelo do dugotrajnog i žestokog rata koji je vezao britanske snage.
  Amerikanci su se u vanjskoj politici ponašali potpuno pasivno: moja je koliba na rubu!
  U ožujku 1944. sovjetske su se trupe, unatoč činjenici da vrijeme još nije bilo baš povoljno, iskrcale na Hokkaidu. Borbe su trajale tri tjedna i završile su porazom Japanaca. Ovaj uspjeh poljuljao je carevo povjerenje u nepristupačnost metropole.
  Borbe na kopnu i moru trajale su do 11. svibnja 1944., kada je iscrpljeni Japan konačno kapitulirao.
  Borbe u kojima su sudjelovale sovjetske trupe trajale su od 10. travnja 1941. do 11. svibnja 1944. i trajale su tri godine i nešto više od mjesec dana. Gubici sovjetske vojske u poginulima i umrlima od rana iznosili su 960 tisuća vojnika i časnika. Umrlo je i nešto više od šezdeset tisuća civilnih sovjetskih građana. Od bombardiranja, artiljerijskog granatiranja, borbi na Sahalinu i na granici u Primorju. A ozlijeđeno je oko tri milijuna ljudi, od kojih je četiristo tisuća ostalo invalidno.
  Općenito, SSSR je izvojevao veliku pobjedu i uspio instalirati prosovjetske režime u Kini i Koreji te je sa svojim trupama okupirao sve posjede Zemlje izlazećeg sunca.
  Autoritet druga Trockog dodatno je ojačao kako unutar zemlje tako i na međunarodnoj sceni.
  Godine 1946. u SSSR-u je izvršeno prvo lansiranje umjetnog satelita. A 1950. prvi sovjetski kozmonaut poslan je oko svijeta. U Rumunjskoj je kralj Micaiah pristao sklopiti vojni i gospodarski savez sa SSSR-om. Ubrzo se vlast u Ugarskoj promijenila. A u Čehoslovačkoj odavno vladaju, doduše ne baš komunisti, nego lijeve prosovjetske snage.
  Godine 1951. izbio je rat između Turske i SSSR-a. U ovom trenutku ni Sjedinjene Države ni Britanija nisu imale atomsku bombu, a započeti pravi masakr s tako moćnim neprijateljem kao što je SSSR i njegovi saveznici bilo je samoubojstvo za Zapad.
  Sovjetska vojska porazila je Tursku za manje od mjesec dana. Budući da je reakcija Zapada krajnje troma... Britanija se dugo borila s Indijancima, ali je na kraju izgubila stotine tisuća vojnika i izgubila kontrolu nad svojom najvećom kolonijom. U SAD je ekonomska kriza i crnci se bune.
  Trocki donosi odluku: u roku od dva mjeseca Crvena armija preuzima kontrolu nad cijelim Bliskim istokom i Iranom, a prosovjetska vlada dolazi na vlast u Egiptu. Britanci i Francuzi dobili su po zubima. A Hitler staje na stranu SSSR-a i za to dobiva priliku anšlusirati Austriju.
  De Gaulle dolazi na vlast u Francuskoj. Vrlo je nezadovoljan sovjetskom ekspanzijom i govori o križarskom ratu na Istok, protiv boljševizma. Trocki, naprotiv, sanja o ekspanziji u Europu, situacija se zahuktava.
  Adolf Hitler, koristeći činjenicu da je SSSR sada u uniji, počinje militarizaciju Njemačke. A u Alžiru i Maroku izbija veliki ustanak protiv Francuske.
  De Gaulle je bijesan i zahtijeva da Njemačka prekine vojne pripreme. Kao odgovor, Fuhrer zahtijeva vraćanje granica iz 1914. i prijeti slanjem narodne milicije protiv neprijatelja.
  Obje strane eskaliraju prijetnje i gomilaju trupe prema granicama. Lukavi Trocki ne ulazi u rat, nego prodaje tenkove i zrakoplove Njemačkoj na kredit. Bitka se odvija između nacista i Francuza. Belgija ulazi u rat, ali to samo pogoršava situaciju za Francusku, koja je sputana pobunama u kolonijama i komunističkom aktivnošću na raznim frontama. Nijemci, međutim, ne ostvaruju brzu pobjedu, već zapinju na liniji Mangio , ali zauzimaju Belgiju. Nakon godinu i pol rata, nacisti su se približili Parizu.
  De Gaulle odlazi potpisati mir i vraća Elsarz i Lorraine Nijemcima. Belgija se također odvaja od dijela svog teritorija. Fuhrer jača svoj utjecaj. 1955. SSSR testira nuklearnu bombu. Trocki uključuje Čehoslovačku u SSSR. Istina, dio Sudeta ide Nijemcima, ali puno manje etničkih granica. Ali nemaju razloga ljuljati brod...
  Hitler je prisiljen poniziti svoje ambicije i radovati se što se uspio proširiti na Zapad i na račun Austrije. Nacisti također napadaju Dansku i također vraćaju granice iz 1914. i sjever svog carstva.
  Trocki je umro 1960., proslavivši svoj osamdeseti rođendan. Bez loših navika i održavajući fizičku kondiciju, predsjednik SSSR-a zadržao je jasno razmišljanje do svojih posljednjih djela.
  Predao je mjesto predsjednika svom sinu Davidu, čime je osnovao prvu svjetsku komunističku dinastiju. Do tog vremena SSSR je doživio povećanu centralizaciju i izmjene ustava kojima se zabranjuje povlačenje iz njega. Hitler je također prenio moć na jednog od svojih sinova dobivenih umjetnom oplodnjom, ali na natjecateljskoj osnovi.
  No, sin je još premlad, a nakon Hitlerove smrti nacisti su se podijelili, a ubrzo je na vlast došla ljevica. Svijet je postao sigurniji, ali kolaps kolonijalnog sustava izazvao je novi rat nestabilnosti. Rješenje je bilo stvaranje komunističke koalicije. Pružala je međusobnu pomoć i pokušavala izgraditi socijalizam u uvjetima mračnog kontinenta.
  Ali svjetski komunizam odlikovao se velikim brojem tržišnih elemenata i bio je kombinirani sustav.
  U međuvremenu su rasla proturječja unutar SSSR-a. Rastućoj oligarhiji više nije odgovarala politička dominacija jedne stranke. Poslovni ljudi crvenog vala željeli su promjene i političku moć. Dosadašnji uspjesi planske ekonomije i politički dobici djelomično su kompenzirali oporbeno raspoloženje. Ali promjene su se dogodile u Sjedinjenim Državama. Pojavio se novi vođa, koji je, razbivši monopol dviju stranaka: demokratske i republikanske, stvorio treću - domoljubnu.
  A dolaskom na vlast uspostavio je autokraciju. U isto vrijeme, započinjući križarski rat protiv komunizma. David je umro, a nakon toga je započeo čitav niz zavjera i frakcijskih borbi. Kao rezultat toga, zemlja je bila uzdrmana. Ali borba između frakcija završila je oduzimanjem mjesta predsjednika SSSR-a, a ljudi su se smirili.
  Bilo je aktivno širenje prostora. Godine 2015. Pluton je postao posljednji planet na koji je kročio ljudski astronaut. Nakratko su ljudi mogli posjetiti površinu Jupitera. Istina, morali su ležati u posebnim aromatičnim kupkama.
  Unutar SSSR-a još su više ojačali kapitalistički elementi. Došlo je do raslojavanja na siromašne i bogate. Pojavili su se pravi milijarderi, a ujedno i članovi Politbiroa. Komunizam se sve više spajao s financijskom oligarhijom i sve se manje razlikovao od kapitalizma. Čak je i porez na dohodak u SSSR-u postao linearan i uveden je jedan postotak. To je, naravno, dovelo do nejasnog nezadovoljstva i dovelo do manjih nereda.
  No, situacija zasad nije izmakla kontroli. Ali u stvarnosti, s vanjskim atributima komunizma, društvena su jamstva sve više sužena. Osobito su medicina i obrazovanje postali djelomično plaćeni, a pojavili su se nezaposleni i burze rada.
  Victoria je stigla do Vilne i prestala se sjećati paralelnog svijeta. Sada je morala nastaviti voditi rusku vojsku.
  Glavni grad Velike Kneževine Litve, Vilna, je pao, ali predstoji marš dalje do Grodna i Bresta.
  Bjelorusi su se rado pridružili ruskoj vojsci. Pao je, međutim, snijeg i srednjovjekovnoj vojsci je postalo teže kretati se. Ipak, veliki knez Vasilij naredio je da se zauzme Grodno i tamo prezimi. Victoria je trčala po okolnim dvorcima u potrazi za nekim drugim koga bi nasjekla ili istrijebila.
  U njoj je tinjala divlja žeđ za istrebljenjem, ali su se protivnici sve češće predavali bez borbe.
  
  
  PROROČILA IZ MRAČNOG PAKLA
  Postoje, naravno, različiti prediktori, korisni i opasni.
  Ali u jednoj od alternativnih stvarnosti postojao je čarobnjak koji je nacistima rekao broj kako vratiti moć prepričavanja zrcala vraga. Kapljice grimizne krvi nevinog djeteta pale su na reflektirajuću površinu. I oni su istog trena bili apsorbirani, a samo zrcalo počelo je sjajiti, ponovno dobivajući svoje darove. I Fuhrer je tada mnogo naučio.
  Ali čak i znajući budućnost, nije je uvijek moguće ispraviti. U Africi su Nijemci ipak pregrupirali svoje trupe i uspjeli odbiti ofenzivu koju je Montgomery pokrenuo 23. listopada.
  Iako uz velike poteškoće, zaustavile su ih postrojbe s nadmoćnim brojem ljudstva i tehnike. Međutim, poznavanje mjesta i vremena napada pomoglo je Rommelu da racionalno rasporedi svoje malobrojne jedinice i odbije napad. Britanci su pretrpjeli značajne gubitke i nakon dva tjedna borbe bili su prisiljeni prekinuti.
  I njemačka podmornička flota uspjela je nanijeti veliku štetu, potopivši desetak brodova s desantnim snagama koje su planirale iskrcati se u Casablanci i na obali Maroka. Amerikanci su, vidjevši neuspjeh u Egiptu i aktivnost "njemačkih vučjih čopora", napustili operaciju Baklja.
  Nijemci su zauzvrat pokušali pregrupirati svoje trupe kod Staljingrada kako bi odbili bočne napade sovjetskih trupa, i pripremili su se ukopavši se u obranu u centru.
  Zbog lošeg vremena 19. studenog 1942. sovjetske trupe nisu mogle učinkovito koristiti zrakoplovstvo, uključujući jurišne zrakoplove, a topnička priprema postigla je krajnje ograničen uspjeh. Dakle, pregrupiranjem svojih snaga, Nijemci i njihovi saveznici uspjeli su odbiti napredovanje sovjetskih trupa. Istina, to je odvratilo naciste od samog Staljingrada, dajući sovjetskim vojnicima koji su bili heroji u gradu da predahnu. Iako je pod kontrolom Crvene armije ostalo vrlo malo kuća.
  Fritz je također izdržao u centru... Bitka kod Staljingrada nastavila se do kraja prosinca. Ne uspjevši postići proboj na frontu, Crvena armija je stala. Ali ni Nijemcima nije bilo lako. Previše su izgubili tijekom napada na grad, a iako se u obrani čini da je omjer gubitaka u njihovu korist, trupe su još uvijek iscrpljene.
  U siječnju, unatoč predviđanju proročišta, Nijemci se nisu uspjeli održati na sjeveru tijekom operacije Iskra. Istina, borbe su trajale više od tri tjedna i koštale su Crvenu armiju velikih gubitaka, ali su se kopnom uspjeli probiti do Staljingrada.
  Međutim, upozoreni Iblisovim ogledalom, Nijemci su uspjeli odbiti ofenzivu kod Voronježa, ojačavši svoje slabe saveznike: Talijane i Rumunje. Inače bi obrana tamo bila probijena.
  I treća operacija Rzhev-Sychov bila je neuspješna. Nijemci su ponovno, iako ne bez poteškoća, odbili sovjetsku ofenzivu. U samom Staljingradu bilo je vruće, u siječnju su se vodile bitke. Paulusa je zamijenio Mainstein i ovaj iskusniji feldmaršal uspio je zauzeti grad citadelu do 12. veljače. Ali opet su Nijemci za to platili veliku cijenu. U veljači 1943. trebalo je okupiti Reichstag i objaviti potpuni rat. Produžiti radni dan i koristiti robovski rad aktivnije nego prije.
  Objava totalnog rata omogućila je povećanje proizvodnje oružja i formiranje novih divizija. Uključujući strance i Hiwije.
  Znajući kada su Britanci i Amerikanci planirali ući u Maroko, Nijemci su svojom velikom podmorničkom flotom zadali bolne udarce desantnim brodovima - prekidajući jedno iskrcavanje za drugim. To je omogućilo nacistima da lokaliziraju vojne operacije protiv Zapada i koncentriraju sve svoje glavne snage na istoku.
  Položaj Rommelovog korpusa ostao je težak, ali zahvaljujući zrcalu, fašistička avijacija počela je djelovati učinkovitije, a konvoji su poboljšali opskrbu afričke skupine.
  Montgomeryjeva nova ofenziva u ožujku 1943. bila je neuspjeh. Ovaj put je Rommel, dobivši točne podatke uz pomoć dijabolične magije, namamio Britance u zamku i uspio im nanijeti poraz! Istina, zbog neprijateljske brojčane nadmoći i nadmoći u zraku nije bilo moguće potpuno poraziti Montgomeryja, ali je poraz Britanije bio zamjetan. Izgubljeno je posebno mnogo tenkova, a znatan broj vozila zarobljen je kao trofeji.
  Britanci su povukli nekoliko obrambenih linija i približili se Aleksandriji. Rommel je trebao nove rezerve, a nacisti su planirali nastaviti ofenzivu u južnom smjeru. Staljingrad je pao i tada se moglo napredovati uz Volgu.
  U svibnju 1943. Švabe su prešle na operaciju Delfin. Njihove su se trupe, unatoč pomoći proročišta, suočile s vrlo jakim otporom Crvene armije. Napredak je bio spor po cijenu velikih gubitaka. Istina, pomoć gatare utjecala je na tijek rata. Wehrmacht je očekivao protunapade i pokretao sve više i više napada. Sredinom lipnja nacisti su se već približili delti Volge i stigli do Kaspijskog jezera.
  Položaj sovjetskih trupa na Kavkazu pogoršan je ulaskom Turske u rat 22. lipnja 1943. godine. I to je zapravo unaprijed odredilo ishod bitke za bakusku naftu.
  Saveznici nisu bili presudni. Montgomery je prešao na aktivnu obranu i više nije razmišljao o ofenzivi, a iskrcavanje u Maroku ostalo je nerealno.
  Dana 10. srpnja 1943. Churchill se, kako bi odvratio dio njemačkih snaga s istoka, pokušao iskrcati u Francuskoj. No, loše pripremljeno iskrcavanje, uz američku neodlučnost i činjenicu da su Nijemci zahvaljujući proročištu znali sve detalje, rezultiralo je samo najvećim porazom Britanaca i Amerikanaca na kopnu u povijesti.
  Samo je zarobljeno više od šest stotina i pedeset tisuća ljudi i mnogo opreme. Ali to, nažalost, nije spriječilo napredovanje nacista na jugu. U kolovozu su Nijemci zauzeli cijeli Dagestan, Turci su zauzeli gotovo cijelu Armeniju zajedno s Erevanom, a 27. su se ujedinili nacisti i Osmanlije, rascijepivši transkavkasku frontu na dva dijela.
  I opet su ofenzivni pokušaji sovjetskih snaga na drugim sektorima fronte završili neuspjehom. Neprijatelj je bio predobro svjestan planova sovjetskog zapovjedništva.
  Specijalni odjel u Crvenoj armiji bio je bujan, provođene su represije i masovne čistke. Strijeljano je čak nekoliko desetaka generala i topničkog maršala Kulika.
  Ali sve dok je neprijatelj imao đavolsko oružje, ništa ne bi pomoglo protiv njega.
  Mjesec rujan prošao je u teškim borbama, nacisti i Osmanlije su se približili Bakuu. A u listopadu su izbile borbe i u samom gradu.
  Obalni grad se opskrbljivao preko mora, a oni su ga očajnički pokušavali zadržati. Borbe su se otegle i do 7. studenoga, kako je planirano, Švabe ga nisu uspjele zauzeti. Ali svi ostali gradovi na Kavkazu do tada su već bili izgubljeni. A u prosincu, po cijenu kolosalnih gubitaka, pao je legendarni grad.
  Kavkaz je potpuno izgubljen, kao i najveće naftno polje u to vrijeme razvijeno u SSSR-u. Istina, budući da su sve naftne bušotine dignute u zrak i uništene, sami nacisti nisu mogli uskoro iskoristiti ovu prednost.
  Na istočnom frontu je vladalo zatišje. Velike njemačke kopnene snage krenule su u Irak i dalje u Palestinu i Sueski kanal kako bi pomogle Rommelu. Sovjetsko je vodstvo ipak odlučilo iskoristiti stanku. Naftna polja već su razvijena na drugim mjestima, uključujući Sibir. I sovjetski dizajneri radili su na novim tenkovima. IS-2 i T-34-85 trebali su biti odgovor na njemačke Panthere i Tigrove.
  Proizvodnja oružja u nacističkoj Njemačkoj bila je veća nego u stvarnoj povijesti. Jasno je da nacisti i robovi imaju više resursa, a bombardiranje demoraliziranih saveznika je slabije. To znači da bi mogli proizvesti više željeza, i to kvalitetniji metal nego što je to u stvarnosti. Dakle, plan proizvodnje od 600 Panthera mjesečno je ostvaren pa čak i premašen. Ali postojala su i druga ograničenja: vrijeme obuke za nove posade. Štoviše, "Pantera", uz sve svoje nedvojbene prednosti: top s visokom probojnošću oklopa i brzinom paljbe, izvrsnom vidljivošću i optikom, kao i dobrom prednjom zaštitom i dobrim voznim svojstvima, imala je slabu bočnu zaštitu i stepenasto postavljen od valjaka.
  Pokazalo se da je Panther-2 napredniji i obećavajući razvoj. Zahvaljujući puno gušćem rasporedu s nešto većom težinom od 47 tona, Panther-2 je imao snažan top od 88 mm s duljinom cijevi od 71 EL i oklopom od 120 mm na prednjem dijelu trupa, bočnim stranama od 60 stupnjeva kut, a 150 na prednjem dijelu kupole, s motorom od 900 konjskih snaga u kućištu od duralumina.
  Takav se stroj počeo proizvoditi u studenom 1943., zajedno s Tigrom-2. Međutim, Nijemci su tek razvijali svoj automobil. I napredovali su na Bliskom istoku.
  U ožujku 1944. Nijemci su zauzeli Kuvajt i došli do Sueskog kanala.
  Proročište je trebalo razbiti kako nacisti ne bi imali nikakve prednosti. U ovom slučaju djevojke su imale želju to učiniti i ranije, ali su ograničenja u utjecaju utjecala na njih.
  Primjerice, sada su se umjesto djevojaka punih magije, 1. travnja 1944. frontom kretale dvije zgodne ljepotice. Nažalost, uz vrlo osrednje sposobnosti, utjecao je limitator skoka. Bilo je malo hladno čak i za hodanje bosih nogu po proljetnom tlu jedva izloženom snijegu. S lijeve strane djevojaka je duboka Volga, sjeverno od Kamišina, a ako idete dalje, doći ćete do njemačkih položaja kod Staljingrada. A zadatak ratnica je postati gotovo obične djevojke i izgubiti svoje nadljudske sposobnosti da neutraliziraju omraženo proročište... No, ni ovo sada možda neće biti dovoljno. Uostalom, SSSR je izgubio teritorij na kojem je prije rata živjela polovica stanovništva i značajan dio svog industrijskog potencijala, uključujući, prije svega, naftu pogodnu za vađenje.
  Postoje, naravno, i brojni drugi depoziti, ali da bi radili punim kapacitetom, potrebno je i vrijeme i novac. Odnosno, situacija je takva da čak i ako se Hitleru oduzme moć Iblisovog ogledala, to se može pokazati bolno nedostatnim. Štoviše, među saveznicima su se pojačali separatistički osjećaji. Pogotovo Amerikanci. Roosevelt je bolestan, Gallen očito naginje ljevičarskom pacifizmu, a izgledi za nove izbore nisu baš veseli.
  Podmornički rat ne ide dobro saveznicima. Broj njemačkih podmornica stalno se povećava, a njihove borbene kvalitete se poboljšavaju. Već su se pojavila toplinski vođena torpeda i podmornice na vodikov peroksid . A saveznička flota se prorjeđuje i slabi, pogotovo otkad su tehnotronički morski psi Švabe naučili ne izranjati na površinu i ne otkrivati se.
  Osim toga, aktivnost nacističke podmorničke flote veća je nego u stvarnoj povijesti: opskrba gorivom postala je lakša, tankeri čak stižu s libijskih polja. Osim toga, bombardiranje Rumunjske je znatno slabije. I proizvodnja sintetičkog goriva je veća.
  Saveznici su u šoku, a situacija im je nepovoljna. Pogotovo onih unutarnjopolitičkih.
  Odnos snaga na Istočnom frontu 1. travnja 1944.: SSSR 6,3 milijuna vojnika i časnika, te oko 5,3 tisuće tenkova i samohodnih topova, 95 tisuća topova i minobacača, 7,7 tisuća zrakoplova. Teški gubici u zimskim bitkama pri pokušaju poraza neprijatelja. Nijemci su, uzimajući u obzir satelite, strane divizije, Hiwi pješaštvo, nakupili više od 7,2 milijuna, tenkove i samohodne topove već 8,8 tisuća, topove i minobacače oko 100 tisuća, avijaciju 16,5 tisuća vozila. S obzirom da su novi tenkovi IS-2 i T-34-85 tek počeli ulaziti u službu Crvene armije, nadmoć neprijatelja u kvaliteti opreme je značajna. Tako je već promovirana proizvodnja "Pantera" i "Tigrova", a oni čine više od polovice njemačke tenkovske flote.
  U zrakoplovstvu kvalitativne procjene nisu tako jasne. Njemačka vozila su superiornija od sovjetskih u brzini i naoružanju, ali su inferiorna u horizontalnoj upravljivosti, dok su u isto vrijeme superiorna u okomitoj upravljivosti. Ali što je najvažnije, u Fritzu su se pojavili mlazni zrakoplovi, prvenstveno ME-262. Od propelerskih lovaca, po naoružanju i brzini najjači su bili ME-309 i TA-152. Yu-488, a još ranije Yu-288 ušli su u serijsku proizvodnju. Ovi bombarderi nisu imali jednake karakteristike leta pod velikim opterećenjem.
  U svakom slučaju, ako uzmemo u obzir ravnotežu snaga, onda se neprijatelj mora prepoznati kao moćniji. Osim toga, ako se operacija na Bliskom istoku završi, fašisti će postati još jači. A do njihove konačne pobjede tamo nije ostalo više od mjesec dana. Tako...
  Tehnički potkovana Elena je teško uzdahnula i zapjevala:
  - Nema snage, nema snage... Goblin je očito previše popio! Upravo je pilio koru i vrištao psovke!
  Zoja, koja je iu skromnoj seljačkoj nošnji zadržala svoju kulturu, odmahnula je prstom na prijateljicu:
  - Izbjegavajmo vulgarnosti... Bolje napravimo akcijski plan!
  Elena je slegnula ramenima. Bila je mršavija nego prije i manje atletski građena. Iako bi je možda mnogi muškarci smatrali još privlačnijom nego prije. Djevojačka je haljina prosta, platnena, bijela i čista. Malo kraće nego što je uobičajeno za seljanke, otkrivajući preplanule noge iznad koljena. Djevojke nisu imale više oružja ni nakita. Nema čak ni sata.
  Sada su tako rustikalni, preplanuli za mjesec travanj, ali ne tako brzi i jaki. Stopala hodaju glinenom cestom posutom kamenčićima. Goli potplati, poput onih seljanki, grubi su i ugodno je kad se korača po bodljikavoj površini. Kad hodaš, ne puše tako hladno. Jutarnji mraz za mrazom se topi, a stopala više nisu tako utrnuta i bolna.
  U prijašnjem tijelu bila je općenito ratnica, čak i na Antarktici bez ikakvih problema. A sada su mi noge crvene od hladnoće, a grijući se na jutarnjem suncu, odvratno bole.
  Elena, koja je već zaboravila da ljudsko tijelo može doživjeti neugodne osjećaje od hladnoće i umora, rekla je ljutito:
  - Iskreno govoreći, ne vidim smisao takve ekspedicije. Bačeni smo u ovaj pakao, lišeni jake magije... Ostavljeni bosi iu jednostavnoj seljačkoj nošnji, a u isto vrijeme, dužni spasiti čovječanstvo od fašizma!
  Zoya je logično odgovorila na sličan odlomak:
  "Ali u tome je ljepota!" Kako ne bi bilo lako kada, koristeći naše čudesne sposobnosti, zauzmemo Vilnu i druge gradove Litve. Mnogo je zanimljivije i što je najvažnije zahtijeva maštu da se porazi neprijatelj u jednostavnim tijelima i bez supermoći!
  Elena je po navici udarila bosom nogom u veliku kaldrmu koja je virila iz gline nasred ceste. Ali umjesto da izleti od udarca, kamen je ostao na mjestu, a Mudra Djevojka je vrištala od bola. Još uvijek dugi, graciozni prsti odmah su natekli i pomodrili. A Zoya je čak morala nekoliko njih ispraviti. Ljubičaste falange sjele su na svoje mjesto, a Elena je otresla suzu koja joj se stvorila na obrazu. Moraš učiniti nešto tako glupo.
  Kći Beloboga osjetila je u sebi val suosjećanja, preplavio ju je val suosjećanja. A u isto vrijeme pojavio se osjećaj vlastite slabosti i ranjivosti. Nokat ispod Eleninog plavog mesa je pukao, a noga joj je također postala doista dirljivo oštećena i ranjiva.
  Mudra je, sa suosjećanjem prema sebi, primijetila:
  - Eto što znači meso bez supermoći... Jednostavno postaješ nitko!
  Zoja je ozlojeđeno primijetila:
  - Ozdravit će ti nožice... Živjet ćeš već nekako!
  Djevojke su opet krenule cestom. Više nisu imali istu bezobzirnu veselost. Osim toga, što su duže hodali, to se više osjećala glad. Ovdje su se pojavila kolektivna polja... Na njima se već radilo punom parom.
  Muškarci se, međutim, nisu vidjeli, samo su žene i djeca bili upregnuti, neki u plug, neki u motiku. Ljudi su ovdje užasno mršavi, iscrpljenih lica. Istina, dečki su se, ugledavši lijepe djevojke, nasmiješili i mahnuli im, pozdravljajući ih žuljevitim, raširenim rukama.
  Zoya je ponudila pomoć Eleni u seljačkom radu. Svarogova kći je nevoljko pristala. Osobno je željela podvige, a ne tešku sudbinu kolektivne farme. Ali nakon što je ozlijedila nogu na kaldrmi, njezino ratoborno raspoloženje smjesta je nestalo. Osim toga, valja razmisliti o vlastitoj legalizaciji. Što god rekli, završile su samo u haljinama i bez pastora.
  Da, NKVD ih u svakom trenutku može proglasiti špijunima i zbuniti ih. Inače će ispasti samo izbjeglice koje su izgubile sve, uključujući i dokumente. Njihove haljine nisu nešto novo, a stil s kraćom suknjom tipičan je za boljševičko selo. Možete pojesti dovoljno da vam povjeruju!
  Zoya je rođena na selu i njezine ruke i tijelo vrlo su spretni u patnji. Elena je gradska dama, ne samo Moskovljanka. Istina, ona ima iskustva u obradi polja u zajednici Rodnover. Ali ipak pokreti nisu tako laki i poznati kao Zoyini. Da, i slomljeni prsti na hladnoj zemlji odvratno bole.
  Međutim, mlade žene, mladići i djevojke su svi bosi, čak i ako je noću bilo hladno i riskirate da se skoro prehladite. Samo starije žene i starice u cipelama. Nema muškaraca na vidiku, a najstariji iznad svih je kovrdžavi, riđi tinejdžer, naizgled ne stariji od petnaest godina, u natjeranim hlačama, ali vrlo izražajnog pogleda i hrabre brade. Ovaj klinac s komsomolskom značkom je najstariji među dječacima i svima naređuje.
  Mladi zapovjednik nije komentirao to što su im se dvije ljepotice pridružile. Kao da je to tako, razumije se. Klima regije Volga je blaga i klima je u punom zamahu, tako da dodatni par ruku neće škoditi.
  Elenu su ubrzo počela boljeti leđa i tražila je da ode na plug. Dakle, lakše je za tijelo prilično jake djevojke, ali samo trebate pažljivo zariti pete u rastresito tlo kako vas nožni prsti ne bi toliko iritirali. Ali pritisak na prsa dolazi pod drugim kutom, a leđa, nakon rasterećenja, ne osjećaju bol.
  Djevojčica je tada pomislila koliko ona zapravo ima godina? Odavno je prošla stota! smiješno! Ona je jedna od najstarijih žena u modernoj Rusiji, au isto vrijeme puna snage i zdravlja. Ali nakon što su im oduzete magične sposobnosti, mogli bi postati takva čudovišta!
  Elena se naježi od ove pomisli...
  Svi su radili s entuzijazmom i bez pauze za ručak. Ili su tek kad se potpuno smračilo prilazili vatri da se okrijepe. U blizini je bila rijeka Volga i u loncu je bilo ribe. Ali kruha ima samo toliko, i nekako nije skroz čist, s nečistoćama. Još jedan okus luka.
  Hrana je jednostavna i ne premasna, djeluje kao poslastica za gladne želudce. Djevojke rendžerke nisu bile ovako umorne godinama. Ne, još uvijek je vrlo bolno biti čovjek bez supermoći. I umoriš se ko... magarac!
  Ali dobro je i to što su organizmi mladi i zdravi. Djevojke su same zaspale zajedno s ostalim ženama u staji. Jedan od dječaka naslonio je glavu na Zoeina visoka prsa. Rendžerica je pogladila njegove plave kovrče... I osjetila jaku melankoliju. Sve su dobile od života i od svojih pokrovitelja, bogova Demijurga: vječnu mladost, moć, mogućnost bogatstva, moći, časti i poštovanja, ali... Da bi zatrudnjele, moraju spavati s muškarcem jednakim njima po sposobnostima. A to nije nimalo lako pronaći.
  A ako postoje takvi dečki, onda su na drugoj razini iu drugom svemiru. Elena se sjetila pjesme o Gagarinu i to ju je još više rastužilo;
  Znate li kakav je on tip bio...
  Cijeli svijet ga je nosio na rukama!
  ODLUČNOST TSINGOVOG BRATA SPASAVA CARSTVO
  Brat cara Nikolaja II, Mihail, za razliku od stvarne povijesti, djelovao je odlučno. Carska garda otvorila je vatru na pobunjenike koji su pokušavali napasti Zimski dvorac. Tada su u bitku ušli Kozaci, favorizirani od strane suverena, i plemićke pukovnije.
  Nekoliko stotina pobunjenika je ubijeno, a drugi su pobjegli. Policija je aktivno hvatala pobunjenike i njihove vođe. Predstavnici Državne dume, kneževskih obitelji, trgovaca i članova financijske elite požurili su se zakleti na vjernost caru Nikoli, i prisegnuli na lojalnost. Tijekom bitke ubijeno je više od šest stotina pobunjenika, a tisuću i pol je ranjeno. Stražari su izgubili dvadesetak mrtvih, kozaci još pedesetak.
  Ozbiljan sukob, ali autokracija je preživjela. Zavjerenici na vrhu nisu imali ni jedinstveno mišljenje ni jednog vođu. I općenito, mnogi od njih su smatrali da je nemoguće promijeniti oblik vlasti tijekom rata.
  Mnogo je nezadovoljnih carem Nikolom II., ali teško je ponuditi alternativu carskom režimu. Štoviše, bogati se ozbiljno boje da će se republikanski oblik vladavine pokazati preslabim i labavim da zaštiti kapitaliste od gladnog i buntovnog proletarijata, a zemljoposjednike od seljaka.
  Ali sam narod neće organizirati ozbiljnu revoluciju. Boljševici su još preslabi i malobrojni, eseri većinom vjeruju da je revolucija dobra, ali da je bolje prvo dobiti svjetski rat.
  Ukratko, došlo je do nereda i svi su izašli! Ponovilo se nešto poput krvavog uskrsnuća...I tišina!
  Nikola II nagradio je svog brata za njegovu odlučnost Ordenom Jurja prvog stupnja i unaprijedio ga u čin glavnog generala, imenujući Mihaila za zapovjednika zapadnog fronta. A južni i rumunjski front bili su podređeni Brusilovu.
  Veličina ruske vojske narasla je na gotovo deset milijuna ljudi, a njezino je održavanje predstavljalo veliki teret za carstvo. Trebalo je napredovati.
  Čim su se ceste osušile, carska je vojska udarila u Galiciju. Brojčana nadmoć bila je na strani ruskih trupa. Moral Austrijanaca je oslabio, a pukovnije sastavljene od Slavena masovno su dezertirale ili se predavale. Nije bilo dovoljno njemačkih jedinica da obuzdaju neprijatelja.
  Povrh svega, Sjedinjene Države su u travnju ušle u rat protiv Centralnih sila. I tako je ishod sukoba već bio unaprijed određen. Nijemci su pokušali povećati svoje snage na zapadu kako bi porazili saveznike i nisu mogli pružiti značajniju pomoć Austro-Ugarskoj.
  Ruske trupe su zauzele Lavov i niz gradova u Galiciji. Nastalo je čak nekoliko malih kotlova. Austrijska, šarena , razbijena fronta prebrzo se urušavala, pa su Nijemci morali prijeći u slijepu obranu na zapadu i bacati trupe u nastale procjepe.
  Razvijajući svoj uspjeh, Rusi su se približili Przemyslu i čak opkolili grad. Ali problemi s opskrbom i uvođenje borbeno spremnijih njemačkih jedinica u bitku usporili su napredovanje. No rumunjski front je krenuo u ofenzivu, a nakon nekog vremena i Zapadni front. Potonji se suočio s teškim zadatkom: probiti moćnu, duboko razgranatu njemačku obranu.
  Carev brat Mihail to nije smatrao sramotnim, učio je od Brusilova i primjenjivao sličnu taktiku. Počeo je pripremati ofenzivu na dvanaest različitih mjesta odjednom, tako da Nijemci nisu mogli odrediti smjer glavnog napada. Osim toga, aktivno su koristili dimnu zavjesu i ofenzivu noću.
  Ruske trupe na jugu oslobodile su Bukurešt, a napad u središtu rezultirao je probojima južno od Vilna.
  Nijemci su morali još jednom ojačati svoje južno krilo. Njemačke trupe koje su blokirale Rigu bile su pod prijetnjom opkoljavanja. U tim uvjetima, Kaiser je donio tešku odluku da napusti baltičke države i povuče trupe na prusku obrambenu liniju.
  Za uniju i Tursku stvari nisu išle. Rusi i Britanci su napredovali u Maloj Aziji, Francuzi su vršili pritisak na Palestinu u Siriji. Osmanlije su slabile i njihov pad nije bio daleko. Osim toga, Bugari su se promijenili. Uvidjevši da su Prusi već izgubili rat, a da su ruske trupe, oslobodivši veći dio Rumunjske, stigle do granice, slavenski je kralj objavio rat Austriji, Turskoj i Njemačkoj.
  Naravno, to je Nijemcima zadalo više glavobolja. Više nisu mogli držati liniju bojišnice na istoku i bili su prisiljeni povući se do Visle. Nadajući se da će prirodna vodena barijera odgoditi ruske trupe.
  Saveznik na zapadu postigao je samo djelomične uspjehe, iako su već aktivnije koristili tenkove. Ali za sada je Njemačka držala frontu, iako je bila prisiljena malo se povući. Južni dio je zahtijevao dosta truda.
  Pa je carska Rusija u jesen i zimu prenijela težište borbi na Osmansko Carstvo.
  Napad na Carigrad, s kopna i s mora, završio je trijumfom ruskog oružja. Turska je pala, a s njom je Rusija dobila velike teritorije, Carigrad i tjesnace s izlazom na Sredozemno more.
  Istina, nije bilo moguće završiti rat 1917. godine, ali dah pobjede osjećali su već svi, mnogo više nego 1916. godine.
  Zima je u Rusiji prošla uz manje štrajkove i demonstracije, ali nije bilo ozbiljnijih sukoba, unatoč vojnim poteškoćama. Možda je rublja previše deprecirala, ali je preuranjeno govoriti o gladi.
  Međutim, došlo je vrijeme da se završi rat i svi su to shvatili. Promaknut u feldmaršala, Brusilov je predložio da se glavni udar zada na jugu, gdje je neprijatelj bio slabiji, a zatim da se okrene na sjever.
  Nijemci su već imali svoje prve tenkove. Ali njihov je broj premali da bi značajno utjecao na tijek rata. Rusija također ima svoja vozila, posebice tenkove Mendelejev. Ali opet, carska industrija još ne može izvesti masovnu proizvodnju.
  Ali masovnu proizvodnju tenkova uspostavili su Britanci, Amerikanci i Francuzi. To znači da se pojavilo novo, snažno sredstvo proboja obrane koje bi trebalo probiti njemačke položaje.
  Saveznici također žele okončati razorni rat što je prije moguće. A od kraja ožujka počeli su pokušavati probiti duboko razgranatu njemačku obranu.
  Ofenziva ruskih trupa počela je čim su se ceste na jugu osušile. Ruske su se trupe, nakon prijašnjih pobjeda, živnule, ali su se Austrijanci jedva zadržali. Budimpešta se već početkom svibnja našla u okruženju. Zatim je krenulo kretanje prema Beču i zaobilaženje rijeke Visle.
  I Talijani su krenuli u ofenzivu. Čak je i Japan poslao ekspedicione snage u Europu. Nijemci su pritiskali sa svih strana.
  Kad su se ruske trupe već približile Beču, Austro-Ugarska je kapitulirala. Posljednji njemački saveznik konačno je pao. Na zapadu, koristeći taktiku udara na različitim dijelovima bojišnice, saveznici su polako ali sigurno napredovali. A ruske trupe ušle su s juga u pozadinu njemačkog fronta koji je pokrivao Vislu.
  U tim je uvjetima kancelar Wilhelm, uvidjevši potpuni, beznadni položaj Njemačke, 22. lipnja 1918. objavio prekid svih neprijateljstava. Zapravo, Nijemci su kapitulirali.
  Austro-Ugarska je prestala postojati. Rusija je dobila Galiciju, Krakovsku oblast, Bukovinu, dio istočne Slovenije i Mađarsku. Rumunjska Transilvanija. Od Austro-Ugarske ostala je samo mala Austrija i znatno smanjena Mađarska. Čehoslovačka je nastala pod okriljem Rusije.
  Carsko Carstvo dobilo je od Njemačke Klaipedu, Poznan i pristup moru, odsjekavši Istočnu Prusku od same metropole preko Danziga.
  Njemačka je morala prepustiti Danskoj i Francuskoj ono što je prethodno osvojila u 19. stoljeću. Osuđena je na plaćanje ogromne odštete svake godine, a vojni potencijal ograničio je na sto tisuća ljudi.
  I naravno, kao u stvarnoj povijesti, demilitarizirana zona.
  Carska Rusija proširila je svoje posjede na jugu. Osmansko Carstvo je, kao i Austrijsko Carstvo, prestalo postojati. Britanija je zauzela Irak, Francusku, Siriju i, zajedno s Britancima, Palestinu. Rusija je dobila Armeniju, Malu Aziju i Carigrad.
  Bliski istok i Iran također su bili podijeljeni na sfere utjecaja. Time je carska Rusija postigla značajne materijalne stečevine.
  Ali rat je koštao života više od dva i pol milijuna vojnika, ne računajući poginule civile, ogromne troškove. Financije su pale u haos, a zemlja u dugove.
  Istina, saveznici su popustljivo pristali otpisati kamate na zajmove, ali dug se ipak pokazao prilično velikim - oko deset milijardi zlatnih rubalja.
  Ali bilo je moguće nacionalizirati poduzeća koja su prethodno bila u vlasništvu Nijemaca.
  Politička situacija u carskoj Rusiji se stabilizirala, a autoritet cara rastao.
  Nikolaj II je to iskoristio poništivši vlastiti manifest o Državnoj dumi. Ponovno je obnovljena autokracija, a zakonodavna vlast u potpunosti je pripala caru.
  To je izazvalo samo stidljive pokušaje protesta. Zemlja je bila preumorna od rata i nije željela nove šokove.
  I gospodarstvo je krenulo u brzi, poslijeratni oporavak! Rast je u prosjeku iznosio oko devet posto godišnje i bio je veći nego u Sjedinjenim Državama.
  Stvorene su nove napredne industrije i razvijeno strojarstvo. Plaće su rasle.
  Duljina radnog dana carskim je zakonom smanjena s 11,5 sati na 10,5 sati. I u predblagdanske dane i pred vikende do 9 sati. Također, radni dan je smanjen na devet sati, ako je barem dio bio noću.
  Nakon zamjene novca uspostavljena je čvrsta zlatna ravnoteža rublje. Do 1929. plaća radnika dosegla je 50 rubalja mjesečno, a cijena votke bila je 25 kopejki po boci. Odnosno 200 boca mjesečno. A ako uzmemo u zlatnom ekvivalentu, to je čak 37 grama čistog zlata.
  Zemlja je zauzela drugo mjesto, odmah iza Sjedinjenih Država u smislu industrijske proizvodnje. Izgledi za carstvo izgledali su vrlo ružičasto, ali... nastupila je velika depresija.
  Kolaps je pogodio cijeli svijet, uključujući i Rusiju. Istina je najviše oštetila Njemačku i SAD. Ali carska Rusija bila je previše ovisna o vanjskim zaduživanjima i stoga nije mogla izbjeći šokove i recesiju.
  Boljševička partija dvadesetih godina proživljavala je krizu. Lenjin se zapravo povukao iz praktične, revolucionarne borbe udubivši se u teoriju...i pišući znanstvenu fantastiku.
  Vladimir Iljič upoznao je Herberta Walesa u Britaniji i osjetio ukus za znanstvenu fantastiku. Konkretno, iz pera Vladimira Iljiča izašao je veliki, futuristički roman: "Komunizam je put sreće"! I niz drugih radova. Lenjin je već dobro zarađivao od znanstvenofantastičnih djela.
  Boljševici su se podijelili na trockiste i staljiniste. Staljin se odlučio vratiti taktici individualnog terora karakterističnoj za Narodnu volju. Trocki je zauzeo umjereniju poziciju.
  Eseri su i dalje aktivni, iako u dvadesetima više nije bilo političkih ubojstava visokog profila. Postupno su jačale pozicije republikanaca i kadeta. Doista, apsolutna monarhija svima se činila zastarjelim reliktom. Tako su opet počeli nemiri, štrajkovi, demonstracije i kraljevsko se prijestolje počelo tresti.
  Monarh se mogao sjetiti mnogo toga...
  Vlada Nikole II našla je rješenje...u ratu! Štoviše, generali su žudjeli za osvetom za poraz od Japana. I to je razumljivo...
  Nakon Prvog svjetskog rata carska je Rusija izvela nekoliko manjih vojnih pohoda. Na Bliskom istoku, gdje su oni i njihovi saveznici dovršili arapski svijet. U Afganistanu... Tamo se vodio rat zajedno s Britanijom. Rusija je preuzela sjeverne regije Afganistana, naseljene uglavnom Uzbecima i Tadžicima, kao i Herat. Britanci su nakon brutalnih ratova ipak pokorili jug. U središtu Afganistana ostala je samouprava.
  Iran je još uvijek zadržao privid suvereniteta, ali ni njegova podjela nije bila daleko.
  Ali glavni sukob interesa dogodio se u Japanu. Štoviše, 1931. Japanci su stvorili marionetsku vladu u Mandžuriji i pokrenuli ofenzivu u Kini.
  Što je postalo povod za novi rat.
  Do tog je vremena ruska vojska uspjela ažurirati svoju tenkovsku flotu i stvoriti vrlo jaku avijaciju. U zraku je Japan bio osjetno inferioran, a ruska kopnena vojska bila je mnogo brojnija i, možda, spremnija za borbu.
  Pacifičkom flotom zapovijedao je legendarni admiral Kolčak. Vitez reda svetog Andrije Prvozvanog, Brusilov, tada je već umro, ali ostali su njegovi sposobni učenici.
  Rat je za Japan od samog početka bio neuspješan. Ruski generali: Denikin, Vrangel, Kaleidin, pod sveukupnim zapovjedništvom careva brata Mihaila Romanova, djelovali su energično i vješto. Iskustvo Prvog svjetskog rata imalo je utjecaja, a uzete su u obzir pogreške u sukobu 1904.-1905.
  Dosta su se dobro pokazali i Prohorovljevi laki tenkovi koji su jednostavno nezamjenjivi u manevarskom ratovanju. U svakom slučaju, to je već bila druga ruska vojska, i sasvim drugi rat.
  Međutim, tijekom prve bitke sa samurajima, da je Kuropatkina zamijenio talentiraniji i odlučniji zapovjednik, ishod bi rata, naravno, bio potpuno drugačiji.
  U svakom slučaju, u roku od dva mjeseca Port Arthur su opkolile ruske trupe, a Japanci su potučeni. Dva mjeseca kasnije, cijela Koreja je oslobođena, a gradska citadela zauzeta je na juriš.
  Na moru su također bjesnile bitke s različitim stupnjevima uspjeha. Sve dok nisu stigle eskadre s Baltika i Crnog mora. Zemlja izlazećeg sunca bila je potpuno poražena, a čak su iskrcali trupe na Hokkaido. Japan je bio prisiljen potpisati ponižavajući mir. Vratite Mandžuriju, Port Arthur, neke posjede osvojene od Nijemaca, južni Sahalin i Kurilski greben. I pritom platiti odštetu, urednu svotu - milijardu zlatnih rubalja.
  Pobjeda je privremeno ojačala položaj autokracije, a zatim je Velika depresija ustupila mjesto brzim gospodarskim uzletima.
  U Njemačkoj je, kao i u stvarnoj povijesti, Hitler došao na vlast, ali nije smio divljati. Konkretno, pokušaj vraćanja općeg vojnog roka naišao je na žestok otpor Rusije i Francuske. Iako su napravljeni manji ustupci u pogledu vojnog potencijala. Dopušteno je povećanje vojske sa sto tisuća na dvjesto pedeset. Osim toga, Hitler je Njemačkoj vratio kontrolu nad demilitariziranom zonom.
  A u carskoj Rusiji su se kuhali dinastički problemi. Prijestolonasljednik carević Aleksej je umro... Carev brat Mihail Romanov lišen je prava nasljedstva. A Kiril Vladimirovič Romanov stvarno je postao nasljednik. Ali ovaj je tip zaglibio u pijanstvo i razvrat. Potpuno degradirano...
  Pa tko će naslijediti cara Nikolu II? Carev brat Mihail, nakon pobjede nad Japanom, dobio je čin generalisimusa i uživao ogromnu popularnost. Postao je prvi član kraljevske obitelji u povijesti carske Rusije koji je dobio tako visok čin. I mnogi su ga htjeli vidjeti na kraljevskom prijestolju.
  Istina, sam Nikolaj II - nepijenac, bez loših navika, koji se redovito bavio gimnastikom - bio je još prilično jak i činilo se da će njegova vladavina biti najduža u ruskoj povijesti. Ali Staljin je osmislio najambiciozniji pokušaj atentata od vremena Aleksandra II. Iako se činilo, u čemu je smisao?
  U svakom slučaju, 1937. se pokazala kao zlokobna godina. Ubijen je car Nikola II, a s njim su poginula i dva ministra, tri desetine dvorjana, a srušio se i dio Zimskog dvorca.
  Teroristi su koristili kanalizacijski sustav za miniranje i podmetnuli više od tone aminolona.
  Tako se u tijek povijesti umiješao jedan agresivni incident. Tako je završila vladavina cara Nikolaja II. Monarh se nije počeo nazivati velikim ili strašnim. Oni koji nisu voljeli cara zvali su ga krvavim, jer je mnogo krvi proliveno u njegovu kraljevstvu. Tko se prema njemu odnosi s poštovanjem je Osvajač. Tako se povećao broj zemalja pod njim u Rusiji. Čak se i velika pokrajina pojavila u Kini: Zheltorossiya.
  Ukupno je kraljevstvo trajalo 43 godine. Samo je Ivan Grozni vladao duže, i to nominalno. Ali s obzirom na to da je na prijestolju bio tri godine, stvarno razdoblje kontrole pokazalo se kraćim.
  Ali zakoniti nasljednik, Kiril Vladimirovič Romanov, ipak je stupio na prijestolje. Nije vladao dugo - oko godinu dana, ali je uspio izvršiti određeni utjecaj na tijek povijesti. Posebno je dopustio Adolfu Hitleru da provede anschluss Austrije. Navodno se misli na pravo naroda na samoopredjeljenje i, navodno, tako će biti više reda. Pristao na anschluss Austrije i Mussolinija.
  Tako se Njemačka proširila i njezino stanovništvo premašilo je osamdeset milijuna. Da ne spominjem da je Hitler poticao natalitet. Pod Adolfom Demoniacom narastao je jedan i pol puta.
  U Španjolskoj je izbio građanski rat, ali je završio puno brže, jer nije bilo Sovjetskog Saveza, koji je pomagao lijevoj koaliciji u Madridu.
  Ali Franco je postao Fuhrerov saveznik. I novi car Vladimir III sukobio se s Britanijom.
  Situacija je doista komplicirana. Zagonetka prepuna Drugog svjetskog rata. I nova runda sukoba. Iran nije podijeljen i ovo je zapravo posljednja islamska država koja je formalno neovisna. I Rusija i Britanija imaju planove za to. Stvari su vrlo zbunjujuće na Bliskom istoku. Područja Rusije, Francuske i Britanije su mješovita i njima je teško upravljati.
  Engleska ekonomski sve više zaostaje i za Rusijom i za sve moćnijom Njemačkom. Ali najveće kolonije su još uvijek britanske. Ali moć lavlje krune slabi, Kanada je gotovo neovisna. Južna Afrika je također dominion, poput Australije. U Indiji britanska pozicija slabi. Naravno, postoji želja da se gurne lav.
  Hitler pokušava igrati na dva fronta. Ili će pridobiti potporu Francuske, Britanije, Italije i Japana. Kako bi se svi zajedno okomili na carsku Rusiju i podijelili joj goleme posjede.
  Ili tražiti teritorijalne akvizicije na Zapadu, ali u savezu s Rusijom.
  Hitler je zao i neprincipijelan čovjek i općenito mu je svejedno s kim ulazi u koaliciju sve dok mu to ide u prilog.
  Novi mladi car Vladimir također sanja da uđe u povijest kao veliki osvajač i želi oduzeti kolonije Britaniji i Francuskoj. Strogo govoreći, od Nijemaca se više nema što uzeti. Tako da je koalicija s Njemačkom sasvim logična.
  Italija je zauzela Etiopiju i također želi nove podvige. Mussolini je iznimno ambiciozan. Svejedno mu je ide li na istok ili na zapad. Ali u Francuskoj nema velike želje među ljudima za borbom. Tamo vlada pacifizam, a vlast se bira. Ne postoji način da steknete tako jakog saveznika. A carska Rusija, s tradicionalno visokim natalitetom i stalno padajućim mortalitetom, vrlo je jak protivnik. Stanovništvo carske Rusije već raste otprilike tri posto godišnje. Smrtnost dojenčadi se smanjila, ali moda za velike obitelji još nije prošla, a čak su i radničke obitelji plodne. Uzimajući u obzir teritorijalne akvizicije, uključujući i gusto naseljenu Kinu, i rijetko naseljenu Mongoliju, te u Europi i Turskoj, stanovništvo carske Rusije 1940. premašilo je 400 milijuna u usporedbi s 1913., kada je bilo 180 milijuna. A ovo je kontinentalna sila... Britanija i Francuska imaju manje od 50 milijuna u svojim metropolama, plus kolonije. Ali kolonijalne trupe su slabog morala i imaju male borbene sposobnosti. Dakle, zapadne kopnene snage su puno slabije.
  Fuhrer odabire savez s Rusijom protiv Zapada.
  Godine 1939. Čehoslovačka je podijeljena. Njemačka je također uključivala Sudete. Nijemci su ojačali vojsku i formirali tenkovske kolone. Carska Rusija također nije mirovala, imajući mirnodopsku vojsku od pet milijuna i pet stotina divizija osoblja.
  U carskoj su se Rusiji već dugo proizvodili teški tenkovi i strateški zrakoplovi, uključujući zrakoplove s osam motora. Francuska ima samo tridesetak teških tenkova, i to zastarjelih. Britanija nema teška vozila. Pa i Njemačka, niti jedan teži od dvadeset tona. SAD ima nešto više od četiri stotine tenkova.
  Hitler je odlučio da se ne isplati odgađati i udario je 15. svibnja 1940. godine. Vrijeme je baš naklonjeno i sve je spremno. Ili više-manje spreman.
  Carska Rusija započela je napad na Indiju i druge kolonijalne posjede. Ruska vojska napala je slabo branjene položaje. Postoji relativno malo trupa koje se sastoje od samih etničkih Britanaca i Francuza, a kolonijalne jedinice zapravo ne žele umrijeti za ideju ili carstvo koje im je strano. Zapravo, tko su njima Englezi? Eksploatatori, porobljivači, pljačkaši ili nevjernici. Teško da su Rusi mnogo gori od njih, pa da ginu za carstvo Lava ili Pijetla.
  Dakle, carske trupe napreduju, svladavajući tromi, žarišni otpor. Ali Nijemci su također uspjeli poraziti francuske, engleske, belgijske i nizozemske trupe u mjesec i pol dana.
  Tako je Churchill izgubio podršku svojih glavnih saveznika. Očekivanja da će SAD ući u rat nisu se ostvarila. Roosevelt se uopće nije odlikovao odlučnošću Stenke Razina. I onda bi takve snage krenule protiv Amerike.
  Ruske trupe napredovale su kroz Afriku i Aziju u marševima; više problema dolazilo je od terena i rastezanja komunikacija nego od neprijateljskih trupa. Utjecao je i nedostatak cesta, posebice u Africi. Ali nepretenciozni ruski vojnik herojski i stoički svladava sve poteškoće.
  Nijemci samo teško mogu prebaciti trupe u Afriku. Napredovanje na Gibraltar je odgođeno zbog Francovog tvrdoglavog otpora. A mi smo morali prebaciti snage morem. Rusi su se probili u Afriku, preko Egipta, i njima je puno lakše. I Italija grabi sve što može zgrabiti, au tom pitanju Mussolini ima stisak udava.
  Sam desant na metropolu nije se dogodio 1940. godine. U zračnoj borbi, prvenstveno zahvaljujući pasivnosti Rusije, Britanija je preživjela. Ali treba reći da mudri car Vladimir Kirilovič nije želio da Britanija kapitulira prije vremena, već je sasvim racionalno namjeravao zauzeti sve njezine azijske i afričke kolonije.
  Kamo će Britanija? Uostalom, nema rezervi, bez kolonija i sirovina - njegov pad je pitanje vremena.
  U zimu i u ožujku 1941. ruske su trupe konačno stigle do Južne Afrike i porazile posljednju afričku dominiju. Britanski pokušaj zadržavanja na Madagaskaru također nije uspio, au svibnju 1941. izvršeno je iskrcavanje s posljedičnom pobjedom.
  Japan se u ratu borio na strani Rusije i uspio se dočepati nečega u Tihom oceanu. Ljeto 1941. bilo je razdoblje velike zračne ofenzive na britansku metropolu.
  Ruska i njemačka avijacija napala je London i druge gradove Engleskog Carstva. I 8. studenoga, na godišnjicu minhenskog puča, iskrcavanje se konačno dogodilo.
  Borbe su trajale šesnaest dana i završile su pobjedom ruskih i njemačkih trupa.
  Time je, zapravo, završio Drugi svjetski rat. Ispalo je manje krvavo i dugotrajno nego u stvarnoj priči. I to je vrlo zamjetno ojačalo i proširilo ruske posjede. Pogotovo u Africi i Aziji.
  Uslijedilo je relativno mirno razdoblje. Rusija i Njemačka probavljale su vlastite teritorijalne dobitke. Treći Reich je uključivao: Belgiju, Nizozemsku, gotovo pola Francuske, kao i Maroko, dio Alžira i središnje posjede. Istina, zbog Francove pozicije i neke Hitlerove neodlučnosti, Nijemci nisu imali vremena napredovati u ekvatorijalne posjede Francuske i pali su pred ruskim trupama.
  Unatoč tome, Njemačka je još uvijek dobila dobar komad afričke zemlje, koji je površinom premašivao njezin teritorij. Područje zemalja Trećeg Reicha, uzimajući u obzir europske akvizicije, više je nego utrostručeno. A ako računamo od granica od 1937. godine, uzimajući u obzir Austriju, Sudete i Češku kao protektorat, onda četiri puta.
  Tako su Nijemci u cjelini imali dovoljno za probaviti, ovladati i asimilirati. Štoviše, Rusija je proširila svoje kolonijalne posjede i teško da je sve to mogla kontrolirati.
  A Italija je dobila mnogo: na primjer, većinu Sudana, Somalije, Ugande i još neke akvizicije, posebno Tunis.
  Time je ponovna podjela svijeta za sada završena. Ali kako kažu, s vremenom se ambicije počinju manifestirati.
  Sjedinjene Države nisu počele ozbiljno raditi na atomskom projektu. U fašističkoj Njemačkoj i Rusiji stav se također pokazao hladnim. Japan još nije dovoljno razvijen da to izvede, a Britanija i Francuska postale su vazalne zemlje Trećeg Reicha i Rusije.
  Tako je pojava nuklearnog oružja odgođena neko vrijeme.
  Ali napredak je, naravno, neumoljiv. Fizičari rade, teorija se razvija, kao i laboratorijski pokusi. Ali za nuklearni projekt potrebna je volja države. Carska je Rusija već tada imala previše briga i troškova vezanih uz širenje svog teritorija. Ali Hitler je iz nekog razloga imao kiv protiv takvih ideja o nuklearnom programu i vjerovao je da bi atomski projekt samo uzalud potrošio mnogo novca.
  Osim toga, ruska kopnena vojska i zrakoplovstvo bili su najjači i najbrojniji u svijetu, a jačala je i mornarica, posebice zbog gospodarskog rasta.
  Carski generali i maršali radije su razvijali izgradnju tenkova, gradili avione, nosače zrakoplova i bojne brodove. Zašto im trebaju bajke o nuklearnim bombama? Odnosno, i Nijemci i Rusi su bili ravnodušni prema ovom problemu.
  Osim toga, bilo je dovoljno sirovina da se ne treba brinuti o energetskim resursima, barem u bliskoj budućnosti.
  Dakle, unatoč svoj hladnoći Pentagona i Bijele kuće, inicijativa je nehotice prešla na Sjedinjene Države. Štoviše, nije riječ samo o strahu da će Rusi ili Nijemci otići dalje i pritisnuti Novi svijet, nego i o gospodarstvu.
  Izgubivši priliku primati naftu iz Azije, Afrike i Bliskog istoka, Sjedinjene Države do sada su imale vlastite bušotine u Teksasu, Floridi i započele razvoj na Aljasci.
  Ali stanovništvo SAD-a je raslo. Imigracija u Rusiju nije obeshrabrena, a stanovništvo je nastavilo brzo rasti. Crncima i Arapima posebno je rado dopušten odlazak u Sjedinjene Države.
  I američko gospodarstvo je raslo, a automobila je bilo sve više.
  I počela je potraga za nuklearnim gorivom i atomskom reakcijom koja bi mogla dati kolosalnu energiju.
  Prošlo je deset godina od završetka Drugog svjetskog rata. Hitlerova Njemačka imala je novo oružje: disk avione koji su mogli ne samo letjeti ogromnom brzinom, već i praktički ostati neranjivi od vatre iz malog oružja.
  Osim toga, Nijemci su uspjeli lansirati umjetni satelit iznad orbite, a što je najvažnije, u lipnju 1951. i prvog čovjeka u svemir.
  Carska je Rusija malo zakasnila, a puni napredak učinila tek u kolovozu ove godine. U fašističkoj Italiji iste godine dolazi do promjena. Preminuo je Benedito Mussolini, kandidat za titulu Julija Cezara. Općenito, talijanski je diktator bio uspješan u vladanju. Uzimajući u obzir osvajanja u Africi, uključujući Etiopiju, teritorij pod kontrolom Italije narastao je gotovo tri i pol puta tijekom njegove vladavine. Osim toga, Benedito je u Europi uspio odsjeći dio Francuske zajedno s Toulonom.
  Ali nisu mu dopustili da ode u Albaniju i Grčku - to su teritorije unutar sfere utjecaja Ruskog Carstva.
  Benedito bi se, naravno, mogao nazvati velikim i osvajačem, iako talijanska vojska nije previše blistala svojim podvizima. Ali njegov sin i nasljednik sebe nije smatrao gorim od svog oca.
  I uhvatio je jesen 1951. i napao Albaniju i Grčku... Nije ni čudo što kažu da svi veliki ratovi počinju kao iznenada.
  Vladimir Treći bio je čak sretan zbog toga. Talijanski posjedi u Africi su veliki, čak i veći od njemačkih. Pa zašto ih ne pokupiti ako postoji dobar razlog?
  Ruske trupe započele su neprijateljstva 7. studenog 1951., napadajući Etiopiju, Libiju i Sudan. Ruske jedinice su jače, brojnije i borbenije spremnije od talijanskih.
  Pa su brzo počeli uništavati tjesteninu vojsku... Ali nitko nije očekivao da će, bez ikakvog upozorenja, Adolf Hitler stati na stranu Mussolinija mlađeg.
  Iako ako pogledate u to, nije bilo ništa neočekivanije.
  Njemačka je izgubila Prvi svjetski rat od Rusije i izgubila najviše teritorija u Rusiji. I ako su Nijemci s kamatama uspjeli vratiti ono što su na Zapadu izgubili, onda su na Istoku, iskreno govoreći, ostali bez ičega.
  Tako je Hitler itekako računao na svoje novo oružje, posebice diskoteke i leteće tanjure. Osim toga, Fuhrer je vjerovao da će ovaj put biti lakše boriti se s Rusijom nego u Prvom svjetskom ratu, jer će Njemačka i Italija voditi tvrtku bez druge fronte.
  Računalo se i da će Japan, uvrijeđen Rusima, također ući u rat na Dalekom istoku i tamo vezati neprijatelja. Možda će Portugal i Španjolska ući u koaliciju, poput Britanije i Francuske? Mnogo su bliži Njemačkoj nego Rusiji. I neke su se nade polagale u SAD!
  Štoviše, Amerika je izgradila impresivnu mornaricu, mnogo nosača zrakoplova i modernizirala svoju tenkovsku flotu - iako je još uvijek bila inferiorna u količini i kvaliteti vojnim vozilima Starog svijeta.
  Društveni sustav u carskoj Rusiji ostao je autokratski i apsolutna monarhija. Car i car cijele Rusije imao je punu vlast: izvršnu, zakonodavnu i sudsku. Sabor je bio odsutan. Postojalo je Državno vijeće od osoba koje je imenovao car, ali je ono imalo samo savjetodavna prava. Sam kralj je izdavao zakone, kao i uredbe. Imao je i pravo smaknuti i pomilovati, iako je, naravno, bilo i suđenja. Porotna su suđenja ukinuta nakon ubojstva Nikole II., tako da je i sudce postavljao i smjenjivao car ili dužnosnici koje je imenovao car.
  Ovaj sustav je imao i svojih prednosti i nedostataka. S jedne strane, car je mogao brzo riješiti ovaj ili onaj problem bez ikakvih sporova i dogovora, ali s druge strane, prevelika koncentracija vlasti u jednoj ruci potiskivala je inicijativu i davala veće mogućnosti birokraciji. Iznjedrilo je različite favorite i miljenike. Vladimir se nije razlikovao od pretjeranog licemjerja i bračne vjernosti. Iako žene nisu imale mnogo utjecaja na njegovu politiku.
  U području izgradnje tenkova, carska Rusija je imala mnogo moćnih i teških vozila. No, iskustvo borbenih djelovanja u Africi pokazalo je da su vozne sposobnosti tenka iznimno važne. Kao rezultat toga, glavni ruski tenk nije prelazio četrdeset pet tona. Budući da je veća težina stvarala probleme sa sposobnošću trčanja, čak i sa širokim stazama.
  Car je volio teške tenkove, ali su njegovi savjetnici odvratili cara od njihove masovne proizvodnje. Ali stroj od šezdeset tona bio je dostupan u dvije tisuće primjeraka. A najpopularniji tenk, "Nikolaj" - 3, proizveden je u šezdeset i tri tisuće.
  A stroj je težak četrdeset pet tona, a pištolj ima kalibar od 122 milimetra. Prednji oklop je dvjesto milimetara, stražnji i bočni 120 milimetara, raspored je klasičan.
  Hitler je bio ozbiljno zainteresiran za teške strojeve. I želio sam imati nadmoć nad Nikolajem u proizvodnom tenku. Njemački automobil nabujao je u masi na 75 tona i to je već bila granica, jer je veliku masu bilo izuzetno teško prevoziti po željezničkim prugama.
  Njemačko vozilo bilo je naoružano oružjem od 128 mm, imalo je prednji oklop od 250 mm, te bočni i stražnji oklop od 180. Raspored je također blizak klasičnom.
  Brojčano, njemački tenk bio je tri puta lošiji od sovjetskog. Da ne spominjemo poteškoće korištenja preteških strojeva.
  Međutim, ruska tehnika je raštrkana na širokim područjima, a na europskom sektoru fronte postoji približna jednakost u broju vozila i pješaštva. Iako je općenito ruska vojska mnogo brojnija od njemačke. A Rusija ima ogromno stanovništvo: uključuje Indiju, Kinu, većinu Afrike, Bliski istok, Perziju, Indokinu i još mnogo toga.
  Naravno, Hitlerova odluka da napadne carsku Rusiju, čak i uzimajući u obzir da na svojoj strani ima Japan i Italiju, a možda i Francusku i Britaniju, kolosalno je kockanje. Ali Fuhrer je veliki pustolov.
  Treba napomenuti da disk avioni u koje je Treći Reich polagao tako velike nade nisu baš učinkoviti u praksi. Stvaranje snažnog laminarnog mlaza dovelo je do ogromne potrošnje goriva, a vrijeme leta letećih tanjura pokazalo se relativno kratkim. Tako su mogli djelovati, čak i uzimajući u obzir ogromnu brzinu na ne osobito značajnim udaljenostima. Osim toga, laminarni tok štitio je disk od malog oružja, ali je zauzvrat spriječio pucanje iz letećeg tanjura.
  Dakle, Nijemci su samo mogli ispuštati radio-upravljane projektile sa svojih disketa, i to pod uskim kutem, ili isključivanjem laminarnog toka, ali pritom postajući ranjivi.
  Ali, u svakom slučaju, Hitler je odlučio napasti Rusiju i ubacio svoje karte u igru. Osim toga, fašist se bojao da će, ako Italija bude poražena, napasti i njega. Imao je brkove i nikome nije vjerovao.
  Nacisti su u početku postigli uspjeh zahvaljujući iznenađenju napada i boljoj organizaciji svojih trupa. Ali vrijeme napada je loše odabrano. Počeo je padati snijeg i tenkovi su proklizavali. Fritz je mogao zauzeti dio Poljske, uključujući Krakov, ali je zapeo kod Varšave.
  Ruski vojni stroj se vrtio... Japan je, kao što je Fuhrer i očekivao, ušao u rat, ali njegova flota nije imala nadmoć nad ruskom Pacifičkom flotom, a borbe su bile približno ravnopravne. A Japan praktički nije odvratio svoje kopnene snage od zapadnog kazališta operacija. Osim toga, samuraji su bili inferiorni u odnosu na Ruse u zraku, kako brojem tako i kvalitetom. A Zemlja izlazećeg sunca uspjela je zauzeti samo nekoliko malih otoka.
  Oprezni Franco i Salazar nisu žurili ući u rat. Rusija je vrlo jak neprijatelj. Moramo gledati i čekati. U stvarnoj povijesti, Franco se tijekom Drugog svjetskog rata ograničio na slanje plave divizije fašističkih dobrovoljaca.
  Sada je odnos snaga izgledao posebno neravnopravan u Africi.
  Italija je brzo izgubila svoje posjede na tamnom kontinentu.
  U proljeće 1952. carska je vojska započela ofenzivu u Istočnoj Pruskoj i uspjela dubinski probiti neprijateljsku obranu. Nacisti su imali poteškoća u napuštanju napredovanja carske vojske kod Konigsberga, ali su carske trupe počele napredovati prema Sudetima i Krakovu.
  Ispostavilo se da su spretniji ruski tenkovi bili sasvim sposobni boriti se protiv teškog, ali manje spretnog neprijatelja. Kineske divizije pod zapovjedništvom ruskih generala također su se dobro pokazale.
  Nijemci su bili prisiljeni napustiti Krakow... A onda su se zbog opasnosti od opkoljavanja počeli povlačiti od Visle do Odre.
  Ne, ovo nije bio tijek rata kakav je opsjednuti Fuhrer očekivao. Ali sam sam kriv. Štoviše, Francuzi i Britanci, nakon što su namirisali fašističku okupaciju, uopće nisu težili umrijeti za Fuhrera. Tako je nadopunjavanje prekinuto, a vazalne zemlje htjele su beznačajno odsjesti.
  A najgore je išlo Nijemcima na fronti.
  Do zime Nijemci su izgubili sve svoje posjede u Africi. A tijekom zime, do proljeća, potpuno su se povukli na Odru. Ruske trupe oslobodile su Prag i Sudete i približile se Beču. Osim toga, porazili su Italiju i zauzeli Rim, Napulj i Siciliju. Dakle, proljeće 1953. nije obećavalo ništa dobro za naciste. Međutim, 8. travnja 1953. Hitler je iznenada umro. Novo njemačko vodstvo očajnički traži mir.
  Vladimir Kirilovič Romanov se velikodušno složio. Ali Nijemci su to skupo platili. Nova granica sada je išla duž Odre: Belgija, Nizozemska i Danska dobile su suverenitet, ali u okviru vazalne države Ruskog Carstva. Francuska je vratila svoje ranije izgubljene posjede, ali je postala još ovisnija o Rusiji.
  Italija i Njemačka izgubile su sve svoje kolonije, koje su sada postale vlasništvo kraljevske krune. Sama Italija također je dobila status ruskog vazala, a Sicilija i Sardinija izravno su postale dijelom carstva Vladimira III.
  Njemačka je također izgubila velik dio svoje neovisnosti i platila je velike odštete.
  Japan je također izgubio sve svoje posjede osim vlastitog teritorija i bio je prisiljen postati vazalna država. A car Vladimir Kirilovič Romanov dobio je i titulu japanskog cara.
  Naravno, pod rusku kontrolu došao je i onaj dio Australije koji je prije pripadao Zemlji izlazećeg sunca.
  U kolovozu 1953. Sjedinjene su Države konačno testirale atomsku bombu. Osam godina kasnije, nuklearni duh je izašao iz boce. U svakom slučaju napredak se ne može zaustaviti. A pojava atomske bombe je neizbježna. U najekstremnijem scenariju, nuklearno oružje moglo bi se pojaviti najviše dvadesetak godina kasnije nego u stvarnosti.
  S određenim zakašnjenjem, carska je vlada počela razvijati svoj odgovor.
  Do sada se Sjedinjene Države nisu mogle odlučiti na rat s tako moćnim carstvom. Štoviše, nije lako doći do glavnih ruskih industrijskih i gospodarskih središta iz inozemstva.
  A proizvodnja nuklearnih punjenja zahtijevala je i vrijeme i novac! Sjedinjene Države imale su sredstva, ali vrijeme je istjecalo. Carska je Rusija svojim resursima i snažnim intelektualnim potencijalom vrlo brzo nadoknadila zaostatak na tom području. A 1956. godine pojavila se i atomska bomba u Vladimiru III.
  Značajno inferiorniji od Rusije u broju stanovnika i resursima, kapitalistički i demokratski SAD postupno su izgubili svoje adute.
  Jedino što su mogli učiniti bilo je koristiti nuklearno oružje kao sredstvo odvraćanja i pokušati potkopati carsku Rusiju iznutra. No, dosad im to nije uspjelo.
  Vladimir Kirilovič nije imao muških potomaka od prve žene i ponovno se oženio. I dobio je nasljednika, nazvavši ga George.
  Carska Rusija izvršila je svemirsku ekspanziju. Godine 1959. let s ljudskom posadom na Mjesec dogodio se oko godinu dana ranije od Amerikanaca. Zatim 1971. na Mars. Alternativni svijet postao je sigurniji od stvarnosti.
  Godine 1975. čovjek je sletio na Veneru. Godine 1980. na Merkuru. Godine 1981. na jednom od Jupiterovih satelita. A 1992. godine, baš u godini smrti Vladimira Kiriloviča Romanova, ruski kozmonaut ponosno je kročio na Pluton.
  George Prvi naslijedio je krunu u dobi od osamnaest godina. I općenito, možemo reći da je Vladimir Treći, Veliki, svoju 54-godišnju vladavinu proveo vrlo uspješno. A onda se nastavila dinastija Romanov.
  
  
  
  NIKOLA DRUGI NAJSLAVNIJI OD POTRAGA!
  Recimo da je car Aleksandar Treći, naprotiv, umro ranije: 1987. od pokušaja atentata koji je organizirao Lenjinov stariji brat: Aleksandar.
  Činilo bi se još gore. Ali ne baš. Nikolaj II je postao car ranije, i oženio se ranije: kako bi sina postavio na prijestolje ako se nešto dogodi. Ali njegova žena je drugačija, a nasljednik je zdrav, a Rasputin definitivno nije tu. I tako isprva, općenito, kao u stvarnoj povijesti: TRANSIB se gradi, gospodarstvo cvjeta - širenje u Kinu. Istina, brodovi se u Baltičkom moru grade godinu dana ranije. I malo više uzleta, zbog ranijeg uspona financijskog genija Wittea.
  Rat s Japanom nije baš dobro počeo, ali Varjag je uspio pobjeći, a admiral Makarov nije poginuo. Priča se malo pomaknula i sve ide malo drugačije. Ali u stvarnoj povijesti, zapravo, Varjagu je preostalo samo malo vremena za bijeg, a smrt admirala Makarova bila je uglavnom slučajna i malo vjerojatna.
  Ruska flota, predvođena admiralom Makarovim, postupila je prilično vješto i potopila japanske brodove. A onda, kada su dva japanska bojna broda dignuta u zrak na Miru, Makarov je napao samuraje i potopio još desetak i pol brodova.
  Odnosno, sve je dobro prošlo. I Japan je izgubio nadmoć na moru.
  Ali na kopnu se pokazalo da su samuraji slabiji. Kuropatkin je odbio sve japanske pokušaje napredovanja i nanio im veliku štetu. Ipak, nije djelovao previše odlučno. Ali ubrzo su stigli ruski brodovi iz Baltičkog mora, a Makarov je konačno preuzeo kontrolu nad svim vodama.
  Rusi su čak počeli iskrcavati trupe u Tajvanu, a potom i na Kurilskom grebenu.
  Sve dok se Theodore Roosevelt nije umiješao i ponudio posredovanje. Rusija je dobila Mandžuriju, Koreju, Mongoliju, Kurilski lanac i Tajvan.
  Pojavila se i Zheltorossiya. Tako je formirano novo carstvo.
  Međutim, kralj još nije postao previše drzak. Godine 1914. izbio je Drugi svjetski rat. Rusija je bolje pripremljena za ovaj rat: ekonomija je jača, teritorij i stanovništvo veći, a nema razmišljanja na putu. Štoviše, nije bilo recesije uzrokovane nemirima i tzv. revolucijom.
  Prvi svjetski rat odvijao se s različitim stupnjevima uspjeha. Bilo je grešaka i uspjeha ruskih generala. No 1915. Nijemci su uspjeli postići manje uspjeha, budući da je carska vojska bila brojnija i bolje opskrbljena. Ali ipak je Rusija izgubila pola Poljske i Galiciju. Ali Nijemci nisu mogli ući u Bjelorusiju i baltičke države - linija bojišnice prolazila je duž Visle.
  A u šesnaestoj godini već je carska vojska postigla velike uspjehe protiv Austrije i Turske. Osmanlije su gotovo potpuno poražene. Baš kao što su Austrijanci zauzeli Przemysl i Krakow. Njemačka se uplašila. U proljeće '17., Rusi su zauzeli Istanbul. Značajne uspjehe postigla je i carska Rusija tijekom ljetne ofenzive protiv Austrije i Njemačke. A u jesen, kada su carske trupe već stigle do Odre, Njemačka je kapitulirala. Uslijedila je podjela Austro-Ugarske i Turske. Rusija je dobila Malu Aziju, sjeverni Irak i Istanbul. Galicija, Bukovina, Čehoslovačko i Ugarsko kraljevstvo i Krakov. Plus Danzig, dio istočne Pruske, regija Klaipeda . Rusija je, dakle, višestruko ojačala. I Njemačka je također platila ogromne reparacije.
  Car Nikolaj II nije se žurio uzeti sve i svakoga. Ali Rusi, Britanci i Francuzi podijelili su Saudijski poluotok. Tada su Britanci i Rusi podijelili i Iran i Afganistan. Dovršena ponovna podjela svijeta.
  Sve do 1929. cijeli je svijet bio u usponu, sve dok nije izbila Velika depresija. Godine 1931. Japan je započeo rat protiv Rusije. I brzo je poražen i, zajedno sa svim pacifičkim posjedima, okupiran. A onda je došao referendum i uključenje u Rusiju.
  Iskoristivši slabljenje Britanije, Francuske i Sjedinjenih Država, zahvaćenih Velikom depresijom, car Nikolaj II poveo je rat za osvajanje Kine. I to je postalo njegovo veliko osvajanje.
  Kako bi donekle ubrzao rusifikaciju, Nikola II je donio nepretencioznu odluku - službeno je uveo poligamiju u Rusiji - promijenivši teologiju i dogme Pravoslavne crkve. Ovako je usvojena reforma.
  I kralj uze sebi drugu ženu. Ruse su poticali da se udaju za strance i imaju mnogo djece. Ogromna Kina također je morala biti rusificirana. Koji je najbolji način za to? Oženite Kineskinje!
  U Njemačkoj Hitler nije došao na vlast. U ovoj priči mu je malo nedostajalo. Previše ekstremistički. Glavni iritant bio je fašist Mussolini, koji je zarobio Etiopiju. I san o tome da postanem novi Cezar i Trojanac spojeni u jedno.
  U svibnju 1937. izbio je rat između Rusije i Italije. Ispostavilo se da je Mussolini bio samoubojica. Ruske su trupe u dva mjeseca zauzele cijelu Italiju, au druga tri sve kolonije države. U sastav carske Rusije konačno su ušle i Rumunjska i Jugoslavija, a nešto kasnije i Bugarska. Dovršivši aneksiju teritorija. U jesen 1939. umire Nikola II. A njegov nasljednik, potpuno zdravi Aleksej II., postao je novi car.
  U ovom slučaju, Nikola II je vladao pedeset i dvije godine - nadmašivši rezultat Ivana Groznog. A njegova se vladavina pokazala najuspješnijom u povijesti Rusije, a njegova osvajanja jednostavno rekordna. Nijedan kralj nikada nije toliko zarobio. Rusija se konačno smjestila u Kini, te je ojačala u svim smjerovima.
  Međutim, tada je pod Aleksejem Drugim počelo dugo razdoblje mira. Francuska, Britanija i SAD nisu željele rat. Ali Njemačka je bila razoružana i nije imala snage. Tako je nastala situacija koja se smirila.
  Kolonijalna carstva nastavila su postojati. Rusija je ostala najveća država, ali Britanija je formalno bila druga sila i bila je neznatno inferiorna po površini od carskog carstva. Međutim, Australija, Južna Afrika i Kanada bile su gotovo neovisne dominije. A u Indiji... Godine 1968. u Indiji je izbio veliki ustanak i nakon dvije godine rata Britanci su protjerani. No, carska je vojska ušla na teritorij Indije i ugušila prosvjede. Nakon toga Britanija je izgubila ovu koloniju, a Rusija ju je stekla. Ubrzo je Rusija zauzela i jug Irana.
  Nakon Alekseja Drugog 1969. prijestolje je naslijedio Nikola Treći. Carsko carstvo bilo je u usponu. Tako je Francuska izgubila kontrolu nad Indokinom i Tajlandom 1979. godine. A tamo su došle i kraljevske trupe.
  A osamdesetih i devedesetih Afrika je došla pod kontrolu carske Rusije. Nakon 2001. godine na rusko je prijestolje zasjeo Petar, četvrti sin Alekseja II.
  Carska Rusija je do tog vremena apsorbirala gotovo cijelu Afriku, Aziju i pokupila kolonije drugih zemalja, uključujući Indoneziju. Ali, naravno, nije išlo protiv Australije.
  Došlo je razdoblje mira. SAD, Britanija i Francuska imale su nuklearno oružje, Njemačka je imala ekonomsku moć. Rusija ima ekonomsku moć, nuklearno oružje, najveću vojsku na svijetu i broj stanovnika. I još uvijek apsolutna autokratska monarhija bez parlamenta. Amerikanci, kao druga sila, ili čak supersila, to su potraživali od Rusije.
  Međutim, nedostatak demokracije nije nimalo spriječio razvoj napretka. Konkretno, davne 1943. godine u carskoj je Rusiji prvi čovjek poletio u svemir. I 1961. na Mjesec. Let na Mars dogodio se 1974. godine. A do 2000. godine posjećeni su gotovo svi planeti Sunčevog sustava. Spremao se veliki pohod na zvijezde. Lansirana je 2018. i vratila se na Alpha Centauri.
  Dakle, carizam uopće nije sprječavao kretanje znanosti. Petar Četvrti iz dinastije Romanov čak je izjavio da je prosvijećeni apsolutizam bolji.
  Pogotovo u pozadini skandala koji neprestano potresaju administraciju Donalda Trumpa.
  Nikola II je i dalje smatran najvećim kraljem svih vremena i naroda. Carska Rusija na konju i svjetski hegemon. Predgrađa i kolonije postupno se rusificiraju. Carstvo uzima sve više maha. I cijeli je svijet postao bolje mjesto.
  I zašto? Zahvaljujući Aleksandru Uljanovu, Lenjinovom bratu, koji je pogubljen zbog kraljeubojstva. Sam Lenjin ostao je u inozemstvu. Upoznao je Walesa i zainteresirao se za pisanje znanstvene fantastike, od čega se jako obogatio i stekao ime. I tako se proslavio, postao poznat i slavan, te je preveden na mnoge jezike. Staljin je umro u zatvoru od tuberkuloze i općenito je ostao poznat samo stručnjacima. Trocki se ubrzo uključio u revolucionarne aktivnosti i napravio dobru karijeru kao službenik, popevši se do čina stvarnog tajnog savjetnika i zamjenika ministra. Voznesenski je postao ministar pod carem i postigao je mnogo. Hruščov je ostao mali trgovac i nije stekao slavu. Brežnjev je napredovao do čina pukovnika. Andropov je služio u policiji i također postao pukovnik. Gorbačov je postao veliki biznismen i showman. Jeljcin je ostao trgovac. Putin je napredovao do čina pukovnika tajne policije i časno umirovljen. Medvedev je mali službenik. Žirinovski, osnivač novina i showman. Zyuganov je pokušao raditi u podzemlju protiv cara. Dobio je zatvorsku kaznu, a zatim postao doušnik tajne policije. Umirovljen je s činom satnika. Žukov je dospio samo do čina majora. Vasilevski je postao general-pukovnik, Šapošnjikov je postao general-pukovnik. Kolchakov veliki admiral i nositelj mnogih ordena. Makarov je također postao veliki admiral, nakon što se borio u Prvom svjetskom ratu. Doduše, ne u prvom, nego u jedinom svjetskom ratu, jer drugog svjetskog rata nije bilo. Proslavio se... Brusilov je postao feldmaršal i nositelj ordena svetog Andrije Prvozvanog. Denikin, Vrangel, Kornilov i Kuropatkin postali su feldmaršali.
  I pod kraljevima se dobro živjelo. A cijene nisu rasle više od sto godina. A rubalj je imao stabilnu zlatnu podlogu od 0,77 grama. I mnogi su narodi dobro živjeli pod kraljem.
  Svi su imali jednaka prava i mnogi su se nazivali Rusima, čak i Afrikancima. Pod carem je svima išlo dobro. Samo je za Židove nepravoslavne vjeroispovijesti ostao uvjet prebivališta. Ali njih je postajalo sve manje.
  Međutim, pod carem je bilo nekih problema. Jedna od njih, visoka stopa nataliteta i niska smrtnost doveli su do prenaseljenosti. Ali to će se riješiti kroz svemirsko širenje. Osim toga, razvoj znanosti i poljoprivrede omogućio je rješavanje problema gladi. Hrane je bilo dovoljno za sve. Ali rast stanovništva u carstvu iznosi više od tri posto godišnje. A to je prijetilo nevoljama u budućnosti.
  Carska vlada pronašla je izlaz u svemirskom širenju. I činilo se razumnim. Izgrađeni su i novi zvjezdani brodovi i provedeno je istraživanje superluminalnih brzina.
  
  
  
  PEDESET GODINA ALEKSANDRA TROJICE - VELIKANA!
  Pokušaj atentata na Aleksandra II 1866. bio je uspješan. Kao rezultat toga, kralj osloboditelj je umro. I na prijestolje je stupio Aleksandar Treći. Prednost je bila u tome što nisu imali vremena prodati Aljasku, a novi ruski car nije bio sklon odreći se nijedne zemlje. Čak i ako su daleki i još nisu jako vrijedni.
  Štoviše, izgradnja ceste u Sibir do Vladivostoka počela je još ranije. I trebao je stići do Čukotke!
  Car Aleksandar Treći bio je jak, odlučan, jake volje, zdrav i fizički vrlo snažan. Vladao je čvrstom rukom, a pod njim je Rusija ušla u razdoblje najvećeg prosperiteta i postignuća!
  Pa dobro je da je veliki car počeo vladati petnaest godina ranije nego u stvarnoj povijesti!
  Za početak je oštro ugušio sve proteste revolucionara i Narodne volje. Zatim je počeo reformirati vojsku i mornaricu. Uz dovođenje stvari u red.
  Kralj je postigao mnogo. Grade se ceste, mostovi, tvornice, au zemlji se ubrzano razvija kapitalizam. Zadržavši autokraciju. Carska vlada vodila je male ratove, krećući se preko središnje Azije i tamo šireći svoj utjecaj.
  Veliki rat s Turskom izbio je 1977. Išlo je još bolje, brže, pobjednički s manje gubitaka nego u stvarnoj povijesti. U njemu je genij Skobeljeva zasjao punim svjetlom!
  Ruske trupe su s manje štete porazile Turke. I uspjeli su odmah zauzeti Istanbul. Pošto su tamo stigli prije engleske eskadre. Ovaj rat je bio toliko uspješan da je kralj-svećenik nazvan Pobjednički Aleksandar! I Skobeljev je postao najmlađi feldmaršal u ruskoj povijesti.
  Turska je bila podijeljena. Britanci su okupirali Egipat i Sudan. Rusija je uzela Irak, Palestinu, Siriju i dio Saudijske Arabije, Malu Aziju, cijelu Armeniju i Balkan!
  Tako je prilično brzo i relativno lako Aleksandar Treći zauzeo velik teritorij. I nastavio je širenje prema jugu. Kretanje kroz Iran, Turkmenistan, pa dalje do Afganistana!
  I carska je vojska uprla pogled u Indiju! Britanci su bili spremni za borbu. Pojavio se savez Rusije, Njemačke, Austro-Ugarske protiv Francuske i Britanije.
  Njemačka je krenula u ofenzivu protiv Republike pijetla 1992. godine. Britanija je objavila rat Njemačkoj i Rusiji. Austro-Ugarska je dobila Bosnu i Hercegovinu i napala Italiju.
  Rusija je započela kampanju protiv Indije, te francuskih posjeda i Indokine. Tako je zapravo počeo Prvi svjetski rat. Ali Rusija i Nijemci su već zajedno!
  Rusija je također napala Egipat.
  Carske trupe uz potporu lokalnog stanovništva zauzimaju Indiju i Iran. Dalje ulaze u Indokinu. I Prusi ponovno pobjeđuju Francuze i okružuju Pariz.
  Nadalje, republikanci odbijaju odustati. I Pariz je napadnut, uvelike uništen. Nijemci također zauzimaju Belgiju i Nizozemsku.
  Britanija je već neko vrijeme u ratu. Ruske trupe okupirale Egipat i Sudan. Na moru je rat. Ruska vojska kreće se Afrikom. Sve do Južne Afrike. I skuplja kolonije za sebe. Nijemci također grabe neke stvari.
  Ali Austro-Ugarska je zaglibila u ratu s Italijom. Istina, 1894. Nijemci su priskočili u pomoć Austrijancima. I dovršavaju osvajanje Italije.
  Nakon toga zemlju naranči međusobno dijele.
  Rat se seli na more. I ovdje se očituje genij pomorskog zapovjednika admirala Makarova. Koji ostvaruje niz briljantnih pobjeda. Prisiliti gospodaricu mora na kapitulaciju.
  Rusija je preuzela kontrolu nad Indijom, Indokinom, većim dijelom Afrike, a također i Australijom, nokautirajući Britance odatle. Ruske trupe napustile su Britaniju i Kanadu. Tamo je također osnovao koloniju. Tako je Britanija izgubila gotovo sve svoje kolonije, a Rusija ih je stekla. Zauzimanje Kanade je olakšano time što je Rusija zadržala kontrolu nad Aljaskom. I prisutnost vrlo moćne flote. I genij admirala Makarova i Roždestvenskog.
  Pa to nije sve. Rusija je krenula prema Kini. Također vrlo uspješno. A 1904. počeo je rat s Japanom.
  No, za razliku od stvarne povijesti, ovaj se rat pokazao ne teškim, već prilično brzim. Štoviše, japanska flota bila je prilično slaba, dok je ruska, naprotiv, bila vrlo jaka. Porazivši Japance, ruske trupe su zauzele Tokio. A onda je održan referendum i ogromna većina Japanaca glasala je za pripajanje Rusiji.
  Car Aleksandar III izvojevao je novu pobjedu. Zatim je došlo do dobrovoljno-prisilne aneksije Kine. Tako regija za regijom, pokrajina za pokrajinom. Kraljevsko carstvo je poprimilo goleme razmjere. Iz SAD-a, cijele Kanade i Aljaske, cijele Azije, Austrije, pacifičke regije. Južnoj Africi i njemačkom posjedu u zapadnoj Africi.
  Plus također Austro-Ugarska. Tako golema moć.
  Ali, naravno, Nijemci i Austrijanci htjeli su više. Francuska je još uvijek okupirana od strane Njemačke. Britanija, uvrijeđena Rusijom, također želi rat.
  Kaiser je uspio okupiti koaliciju: Španjolska, Portugal, Njemačka, Austro-Ugarska i Švedska protiv divovske Rusije. Nijemci su također uspjeli zauzeti Dansku i Norvešku tijekom rata s Britanijom. Formirana je moćna koalicija.
  A rat je počeo 1. kolovoza 1917. godine. Upravo u trenutku kada je umro Aleksandar Treći i na prijestolje stupio Nikolaj II. Računalo se da će bez tako velikog monarha kao što je Aleksandar Treći, koji se oporavljao pedeset i jednu godinu, Rusija sigurno izgubiti.
  Ali Nikolaj II je imao trajnu i jaku moć. Bez Rasputina i bolesnog nasljednika. Pa se mogao boriti s koalicijom.
  I počeo je rat... Nijemci su gazili kao tajfun. Ruske trupe su ih dočekale snažnim protunapadima. Izbila je velika i žestoka borba.
  Nikola II je općenito, oslanjajući se na lanac tvrđava, temeljito iscrpio njemačke i austrijske jedinice. A onda je krenuo u protuofenzivu. A u Africi su ruske trupe, koristeći prve lake terenske tenkove na svijetu, potpuno porazile Austrijance i Nijemce. I očistili su Mračni kontinent.
  I Švedska i Norveška su osvojene prilično brzo.
  Rat je trajao godinu i pol i završio tako što je ruska vojska, koja je bila brojnija i imala jače tenkove, zauzela cijelu Europu. Onda je Britanija pala. Rusija je konačno uspostavila dominaciju nad istočnom hemisferom.
  A car Nikola II postao je i veliki osvajač. Mir je vladao do 1929. godine, kada je izbila Velika depresija. Opća ekonomska kriza dovela je do toga da je 1931. godine, baš 1. svibnja, počeo rat između Rusije i posljednje velike velesile SAD-a!
  Carska vojska Nikole II ušla je u granice Amerike. Snage su bile nejednake. Amerikanac gotovo da nije imao tenkove i bio je slabo obučen. A Rusija je višestruko nadmašila Sjedinjene Države. Bolji su bili i zapovjednici carskog carstva. Dakle, rat je od samog početka išao jednosmjerno. Rusija je pobjeđivala i napredovala. A 30. rujna, nakon zauzimanja New Yorka i Washingtona, SAD je kapitulirao. Time je okrenuta još jedna stranica u povijesti. Godine 1934. Nikolaj II je pokrenuo invaziju na Meksiko, a zatim naviše u Latinsku Ameriku, osvajajući latinske države. Sve dok posljednja neovisna republika Čile nije pala u prosincu 1936.
  Tako je Nikola II konačno dovršio priču. Carska Rusija ujedinila je sve zemlje i narode planete Zemlje.
  Dana 7. studenog 1937. godine, car cijele planete Zemlje Nikolaj najveći srušio se u zrakoplovu. I njegova je vladavina također završila. Alesey II je postao kralj. Zdrav, mlad nasljednik - oko trideset tri. Pod njim je počelo svemirsko širenje. Nove granice i novi letovi. Monarhija je bila nepokolebljiva. Čovječanstvo je ujedinjeno i osvaja svemir.
  GENERALISIM KONDRATENKO
  Zapovjednik Port Arthura umro je, zapravo, u stvarnoj povijesti, bio je ranjen u glavu, ali fragment od nekoliko milimetara prošao je bliže mozgu. Ukratko, izdajica koji je predao citadelu je umro, a na njegovo mjesto došao je heroj obrane Port Arthura, Kondratenko.
  Kako bi ojačao obranu tvrđave, novi zapovjednik otpisao je sve mornare i mornaričko topništvo na kopnu, razoružao eskadru, ali je ojačao Port Arthur.
  Kao rezultat toga, citadela je bila temeljito zaštićena, plus vješte radnje zapovjednika Kondratenka. Obrana se uspješno održala. Kondratenko je na vrijeme ojačao obranu tvrđave Vysokaya i Japanci je nisu uspjeli zauzeti.
  Do kraja prosinca samuraji su bili iscrpljeni od napada. U siječnju je došlo do zatišja uzrokovanog Kuropatkinovim pokušajem da ga deblokira, ali nije bio previše uspješan.
  U veljači je došlo do još jednog napada, i ponovno je odbijen uz teške gubitke za Japance.
  Tijekom obrane dječak Oleg Rybachenko ponašao se herojski. U vrijeme opsade ovaj dječak iz kolibe imao je samo deset godina. Dijete se borilo zajedno s odraslima i odlazilo u izviđačke misije.
  Pokazao se kao vrlo hrabar i borben. I obrana je izdržala. Sada je već stigao ožujak... Japanci su se opet povukli. Krvava nedjelja nije se dogodila u Rusiji, jer je car Nikolaj, budući da je Port Arthur bio dobro raspoložen, izašao u narod. Ruska vojska se popunjavala i postajala sve brojnija. Krajem ožujka Japanci su pokušali napredovati, ali su Kuropatkinove snage imale preveliku brojčanu nadmoć i odbile su sve napade.
  I još bolje, jedinice generala Legsa bile su okovane opsadom Port Arthura. Nakon velikih gubitaka, Japanci su se povukli. Ali opet je Kuropatkin oklijevao.
  Krajem travnja uslijedio je novi juriš koji je, međutim, također odbijen.
  A Oleg Rybachenko, ovaj hrabri dječak čak je zarobio jednog japanskog pukovnika, koristeći zamku, naravno.
  Početkom svibnja došlo je samo do manjih okršaja, a 25. eskadra Roždestvenskog konačno je ušla u Port Arthur. Slavni admiral doveo je pedeset i jedan brod, prelazeći tri oceana odjednom!
  Nakon čega je obrana dobila pojačanje. A početkom lipnja uslijedio je konačni juriš na Port Arthur. Napad je očajnički i žestok. Još jednom je odbijena uz ogromne gubitke za Japance. Car je konačno smijenio Kuropatkina i postavio Lineviča . Sredinom srpnja 1905. Japanci su konačno poraženi. I završila je herojska obrana Port Arthura, koja je trajala više od godinu dana.
  Kondratenko je odlikovan Ordenom svetog Andrije Prvozvanog. I dobio čin feldmaršala. Tada je eskadra Roždestvenskog, zajedno s Port Arthurom, porazila Japance na moru. Štoviše, u bitci je poginuo i sam admiral Togo.
  Japan je bio prisiljen sklopiti mir s Rusijom, posredstvom Sjedinjenih Država.
  Morali smo prepustiti Kurilsko otočje i Tajvan. Rusija je osigurala protektorat nad Korejom, Mandžurijom i kontrolu nad Port Arthurom. Osim toga, Japan je platio veliku odštetu od milijardu zlatnih jena carskoj Rusiji.
  Pobjeda je ojačala položaj cara Nikole II. Rusija je proširila svoje teritorije, a Zheltorossiya se počela formirati zbog dobrovoljnog pripajanja kineskih regija. Nema Državne dume - Rusija je ostala apsolutna monarhija, bez parlamenta.
  Naravno, zahvaljujući pobjedi i političkoj stabilnosti, gospodarski rast se nastavio ranije nego u stvarnoj povijesti i bio je snažniji.
  Prvi svjetski rat počeo je kao u stvarnoj povijesti. Ali to je bilo uspješnije za Rusiju. Koja je vojska bila veća i bolja, uključujući i zahvaljujući reformama feldmaršala Kondratenka, a gospodarstvo je bilo jače, a autoritet cara veći.
  Rat je trajao nešto više od godinu dana i završio je raspadom Austro-Ugarske, te predajom Osmanskog Carstva i Njemačke. A Bugarska je, vidjevši na što miriše, stala na stranu Srbije i Rusije, kao, usput, Italija i Japan.
  Feldmaršal Kondratenko dobio je najviši čin - generalissimo. I postao je nositelj gotovo svih ordena, poput Suvorova. Brusilov je postao feldmaršal. Admiral Kolčak, Kornilov i Denikin napravili su karijere. Carska Rusija sebi je pripojila: Galiciju, Bukovinu , Krakovsko vojvodstvo, Poznansku oblast, Klaipedu. Čehoslovačka je također postala dijelom Ruskog Carstva. I Malu Aziju s Carigradom. I sjeverni Irak.
  Sve se, općenito, pokazalo dobrim. Japanci su podijelili njemačke kolonije s Rusijom u Tihom oceanu.
  Tada je Saudijska Arabija podijeljena između Rusije, Francuske i Britanije. Zatim su, nakon kratkog rata, Rusija i Britanija podijelile Iran.
  A onda Afganistan. Istina, bilo je tu malo borbe. A Britanci isprva nisu baš imali sreće.
  Svijet je dobio stabilnost i prosperitet. Sve do Velike depresije 1929. I Rusija je nakon brzog rasta zapala u krizu.
  Godine 1931. Japan je napao Rusiju, tražeći osvetu za prijašnje poraze.
  Ali ovaj put je to bilo samoubojstvo. Carske su trupe porazile Japance. Admiral Kolčak nije nimalo star, pokazao je svoju genijalnost, usporedivu s Ušakovom. Zemlja izlazećeg sunca bila je potpuno poražena na moru, a potom i okupirana. Uslijedio je referendum na kojem se većina Japanaca izjasnila za pripajanje Rusiji.
  Tako je car Nikolaj II ojačao svoju vlast na Tihom oceanu. Rusija je nastavila svoj prodor prema Kini. Oslabljene krizom, Velika Britanija, Francuska i Sjedinjene Države nisu se miješale u preuzimanje kontrole nad Nebeskim Carstvom.
  Godine 1933. Hitler je došao na vlast u Njemačkoj. Počeo je obnavljati nekadašnju moć bivšeg carstva. I naravno, trudio se ne svađati se s Rusijom.
  Mussolini je u Italiji imao prijateljstvo s Rusijom. I tiho je zarobio Etiopiju, šireći svoje kolonije. Govorilo se o stvaranju Trojnog pakta.
  Carska Rusija htjela je pripojiti sve kolonije slabe Engleske i Francuske. Pa i Nijemci i Talijani su razumljivi. SAD su imale svoje planove.
  Godine 1937. Njemačka se ujedinila s Austrijom, proizvevši Anschluss. A u studenom 1937. srušio se drugi avion iz Nikolajeva. Kraljevstvo je vrlo uspješno prekinuto. Nikolaj II postigao je kolosalne uspjehe tijekom svoje četrdeset i tri godine vladavine.
  Zvali su ga Nikolajev Veliki! Pa čak i najveći, postali su viši od Petra Velikog.
  Pod Nikolom II., radni dan smanjen je na deset sati, a sedmogodišnje obrazovanje postalo je obvezno i besplatno. Nacionalna prosječna plaća dosegnula je 75 rubalja mjesečno uz nultu inflaciju i zlatnu podlogu rublje. Kraljevska valuta bila je najteža i najkonvertibilnija na svijetu.
  Rusija je imala najveću kopnenu vojsku na svijetu, a po veličini flote nadmašila je i Britaniju i Sjedinjene Države.
  Ruski tenkovi su bili najbolji na svijetu, kao i avioni. A helikopteri su u to vrijeme bili praktički jedini na planeti Zemlji. Najbrojnija i najkvalitetnija podmorska flota. Najbolja artiljerija. Napredne tehnologije u televiziji i videu. U carskoj Rusiji počelo se snimati i prvo svjetsko kino u boji. Uključujući i zahvaljujući strasti cara Nikolaja II. prema fotografiji.
  Nakon aneksije Kine, Rusija je zauzela prvo mjesto u svijetu po broju stanovnika, pretekavši Britaniju sa svim svojim kolonijama.
  Car Nikola II reformirao je pravoslavlje i ozakonio poligamiju. Ovaj mudri suveren uspio je puno toga učiniti. I otišao je ne popljuvan, ne progonjen, ne izgubivši Rusiju, nego veliki čovjek. I samo nekoliko milimetara pomicanja fragmenta imalo je takav utjecaj na povijest Rusije. A kažu i da u povijesti nema slučajnosti! Tako to biva. To su pokazali i Nikola II i fenomen generalisimusa Kondratenka.
  Ali nakon smrti cara Nikole, uslijedio je privremeni skok. Prvo, monarh Aleksej II umro je prije nego što je mogao biti okrunjen. Zatim je umro i drugi nasljednik, Kiril Vladimirovič Romanov. A Vladimir III je stupio na prijestolje 1938. godine. Car je mlad, ali općenito nije glup i prilično jake volje i ambiciozan.
  Pa se bacio na posao! Rusija, Italija, Njemačka, protiv Britanije, Francuske i možda u budućnosti SAD-a. Tu je, naravno, Trojni savez mnogo jači.
  U svibnju 1940. Njemačka je napala Francusku, Belgiju, Nizozemsku i Britaniju. Rusija je napala francuske, engleske i nizozemske kolonije. Počelo je besceremonijalno otimanje teritorija.
  Britanci i Francuzi nisu se mogli oduprijeti ruskoj vojsci. I u mjesec i pol dana Nijemci su porazili i natjerali na kapitulaciju Francusku, Belgiju i Nizozemsku.
  Zatim je Fuhrer okupirao Španjolsku i Portugal, te zauzeo Dansku i Norvešku. Rusija je okupirala Švedsku.
  Rat je bio gotovo jednostran. Uz podršku lokalnog stanovništva Rusija je zauzela Indiju, Indokinu, južni Afganistan, južni Iran, Bliski istok i ušla u Egipat.
  Naravno, kolonijalne trupe nisu se mogle oduprijeti carskoj vojsci, a zapravo to i nisu željele. Osvajanje Afrike donekle je odgođeno zbog nedostatka cesta i razvučenih komunikacija. Nijemci su se kretali Afrikom preko Gibraltara i Maroka, Rusi preko Egipta, a zatim Sudana.
  Međutim, više je smetao teren nego otpor britanskih ili francuskih trupa. Bilo ih je malo, a bili su i slabo naoružani, a uglavnom su bili domaći starosjedioci. Koji se niti su znali niti htjeli boriti.
  Godine 1940. Hitler se nije usudio iskrcati u Britaniji. Pokrenuo je zračnu ofenzivu, koja isprva nije bila baš uspješna. Ali u proljeće 1941. ruski zrakoplovi ušli su u bitku, a Britanija je počela biti pod smrtnim pritiskom.
  A u kolovozu je uslijedilo iskrcavanje združenih njemačko-ruskih trupa i nakon dva tjedna tvrdoglavih borbi zauzimanje Londona.
  Nakon toga je cijela istočna hemisfera, uključujući Australiju i Novi Zeland, postala ruska, njemačka i talijanska.
  Ali tu je još uvijek bio SAD.
  Car Vladimir odlučio je napasti Ameriku. Hitler i Mussolini su ga podržali u ovoj odluci. Treći Reich premjestio je trupe na Island, a potom na Grenland i Kanadu, a carska Rusija na Aljasku. Snage su, naravno, nejednake. Sjedinjene Američke Države imaju prilično slabu tenkovsku flotu i puno manje stanovnika od Rusije zajedno sa svim svojim kolonijama. Iako je gospodarstvo razvijeno. Ali takvom čudovištu se ne može odoljeti.
  Pokrenuvši ofenzivu 1943. godine, ruska vojska brzo je zauzela Aljasku u dva zimska mjeseca. A u proljeće su zajedno s Nijemcima zarobili gotovo cijelu Kanadu.
  Brazil, Venezuela, Meksiko i druge zemlje objavile su rat SAD-u.
  Započelo je kretanje ruskih trupa po sjevernim državama Amerike. Snage su, naravno, nejednake. Rusija i Njemačka su bolje i kvalitetom i kvantitetom.
  Djevojčice Natasha, Zoya, Aurora i Svetlana bore se na najboljem tenku Kondratenko-3 na svijetu, pokretnom vozilu s dugocijevnim i brzometnim topom. Vrlo okretan, niske siluete.
  Težina tenka Kondratenko-3 je četrdesetak tona, a dobro je zaštićen. A pištolj, unatoč malom kalibru od 76 mm, ima veliku početnu brzinu projektila.
  Shermans, ovaj tenk se ne može probiti ni iz kojeg kuta. Tako...
  Djevojke koje se tuku bose iu bikinijima jednostavno uništavaju Amerikance i jako se smiju.
  Posebno Natasha... I golim prstima pritišće joystick govoreći:
  - Slava mojoj Rus'!
  Puca i Zoya. On to radi bosim nožnim prstima, pritišće gumbe joysticka i viče:
  - I svu našu domovinu!
  Zatim puca Aurora. Ona udari neprijatelja i kaže, pokazujući zube:
  - I više sile su iza nas!
  A djevojka također namiguje vrlo vatreno! Pritišće gole nožne prste poput gumba joysticka.
  A onda Svetlana opali. Tako oštra i iskričava djevojka. Ispušta sunčeve zrake iz usta. I još pjeva:
  - Ja sam svjetska zvijezda! Trčim brže čak i od Sotone!
  S ovakvim djevojkama ni sam vrag nije strašan. Oni tuku Amerikance, čvrsto okružujući Chicago.
  I ne puštajući nikoga odande. Destrukcija je, recimo to tako, trivijalna. Ovo su djevojke.
  I tako je garnizon Chicaga kapitulirao. Znaj naše!
  A ruski tenkovi već se približavaju New Yorku. Car Vladimir zadovoljno trlja ruke. Jesu li Rusi ikada otišli tako daleko?
  Djevojke se hrabro bore iu zraku. Na primjer, slatki par: Maria i Mirabela.
  Bose i u bikiniju ljepotice skupljaju račune. Doslovno im se nema što suprotstaviti. Djevojke su ovdje tako lijepe i blistavo agresivne i precizne.
  Marija je pucala, srušila desetak aviona, jednim rafalom i pjevala:
  - Slava našoj domovini! U ime Rusije!
  Opalila je i Mirabela i zaurlala:
  - Ali postoji vođa u velikoj moći,
  Pozvat će Slavene u boj...
  Ne mogu oni s Rusijom...
  Kad Vladimir bude kralj!
  
  Od tvrdog, snažnog, željezne volje,
  A izgled je kao da reže metal...
  Rusima ne treba bolji život -
  Ovo je samo ono o čemu su ljudi sanjali!
  Da, ove cure su majstori borbe i pjevanja...
  Inače, u jeku napada na New York, prvi ruski kozmonaut odletio je u svemir i obletio planet Zemlju. I to je još jedno postignuće carske Rusije dinastije Romanov.
  A onda je garnizon New Yorka kapitulirao, a Washington je ubrzo pao. A 3. rujna 1943. SAD je potpuno kapitulirao. Time je završio Drugi svjetski rat koji je započeo 15. svibnja 1940. godine. Rat je slavan i pobjedonosan za Rusiju.
  Naravno, i Hitler i Mussolini su ovim ratom puno dobili. Oba diktatora stekla su posjede u Africi, nešto u Europi i SAD-u. Europa je konačno podijeljena među državama. A nakon referenduma Bugarska je postala bugarsko kraljevstvo u sastavu Rusije.
  Čini se da je svijet ponovno preraspodijeljen i da se kolonije mogu probaviti. Ali Hitler, naravno, ne bi bio Hitler da nije želio više. Konkretno, poraziti Rusiju. I zauzeti njen teritorij.
  I naravno, Nijemci su uvelike računali na nova, snažnija oružja. Tenkovi serije "E" i balistički projektili, posebno leteći tanjuri.
  No, carska je Rusija bila znatno ispred Trećeg Reicha u balističkim projektilima te je 1951. godine, 12. travnja, čak odletjela na Mjesec.
  A tenkovi serije "E" nisu imali kvalitativno superiornost nad ruskim.
  A samo su leteći tanjuri bili misterij. Zahvaljujući laminarnom protoku, pokazalo se da su potpuno neranjivi za bilo koju vrstu malog oružja. Ali u isto vrijeme oni sami nisu mogli pucati.
  Mussolini je umro i njegov sin je naslijedio prijestolje. Hitler je izvršio pritisak na njega i mladić je pristao boriti se s Rusijom. 20. travnja 1955. počeo je novi, treći svjetski rat. Na Hitlerovoj strani bili su: Italija, Brazil, Argentina, Čile, Meksiko, ukratko, cijela Latinska Amerika, osim Kube, koja je podržavala Rusiju. I nije više bilo drugih zemalja na svijetu! Treći svjetski rat počeo je 20. travnja 1955. godine. A car Vladimir se suočio s najozbiljnijim izazovom svoje vladavine.
  Jedino što bi ga moglo tješiti je da će ovaj rat biti posljednji u povijesti ratova na planeti Zemlji. Budući da u njemu sudjeluju sve zemlje svijeta!
  Pa kad je rat već počeo, mora se i voditi! Hitlerov napad nije bio osobito neočekivan. Mađarska, Jugoslavija, dio Rusije s ograničenom autonomijom, njihov kralj Vladimir III. Albanija je zarobljena od strane Italije. Sve je uredno. Nijemci pokušavaju napredovati iz Istočne Pruske, Austrije, Italije s juga. A borbe se vode u Africi. I koalicija latinskih zemalja protiv SAD-a. Ali tamo nisu baš aktivni. Tek sada je objavljen rat.
  U međuvremenu je Hitler premjestio svoje glavne snage u Europu.
  I izbio je pakleni rat. Posljednji rat velikih razmjera u ljudskoj povijesti.
  Nijemci su glavni udar zadali u Mađarskoj u pravcu Budimpešte. Tamo se borio Oleg Rybachenko. I dalje je ostao dječak od desetak godina. Istina, fizički vrlo snažan, mišićav, brz, i što je najvažnije, gorštački, besmrtan. Da, pisac i pjesnik Oleg Rybachenko dobio je besmrtnost, ali pod uvjetom da postane dječak od desetak godina i služi Rusiji u djetinjastom, ali vrlo snažnom i brzom tijelu. A dijete je od 1.1.1904. Kad sam se pridružio Port Arthuru kao kabinski dječak. Dobro, on nije najmanji dječak, ali je od samog početka bio snažan i brz i odveden je na brod.
  Štoviše, kad su sumnjali je li premalen, Oleg Ribačenko je prstima savio bakreni novčić za okladu. Nakon čega je bez riječi uveden na brod.
  Dječak je dobio mnogo nagrada, sudjelujući u svim ratovima. Postao časnik. Ali i dalje je izgledao kao dijete. Stoga, iako je nagrađivan za brojne podvige, vječni dječak nije dobio ništa više od kapetana. A sada je Oleg Rybachenko u vojsci više od pola stoljeća. Odavno ste zaradili časničku mirovinu, ali ako ste zdravog zdravlja, čemu onda napuštanje službe?
  Štoviše, bez računala, igraćih konzola, televizije, nekako je dosadno. A u vojsci si kapetan, bar voziš vojnike. Da, vrijeme još uvijek leti.
  Generalisimus Kondratenko je umro. Veliki admiral Kolčak, koji je nadmašio Ušakova, također je umro. Mnogi od ljudi s kojima je Oleg Rybachenko počeo više nisu u službi.
  Točnije, od opsade Port Arthura gotovo svi veterani su umrli. Ostao je samo Vovka. I on je tada bio kabinski momak, a sad je već sijedi djed. Istina i dalje služi. I iznenađen je što je Oleg ostao isti dječak, koji nema niti jedan ožiljak na tijelu. To je fenomen poznat u cijeloj ruskoj, carskoj vojsci. Istina je da se jako dobro bori.
  Dječak Oleg je bos, tako mu je ugodnije i okretnije. Nišani pušku za puškom i puca na njemačke tenkove serije E. Nacistički automobili su jednostavno ogromni. I čini se da ih ništa ne može zaustaviti.
  Ali vječni dječak pogađa tako precizno da probija metal. Slika Švabe, ruši kule i pjeva.
  - Car Vladimir, ruski car...
  pravoslavni suverenu!
  Uskoro ćemo osvojiti svijet,
  Uostalom, iznad nas su kerubini!
  Hitler će završiti
  A tko je slušao - bravo!
  A dječak baca granatu, bos, djetetovom nogom. Sjedobradi Vovka samo odmahuje glavom.
  Pisac i pjesnik Oleg Rybachenko proveo je više od pedeset godina ostajući dijete u dvadesetom stoljeću. I moram priznati da sam puno toga vidio. Budući da je bio besmrtan, davno je izgubio svaki osjećaj straha. A rat ga je podsjetio na kompjutorsku stratešku igru.
  Bilo je lako i zabavno igrati. A bilo je i zadovoljstvo boriti se . Dobro je kad je jutarnja rosa pod bosim nogama, i kupaš vječnog dječaka, a nisi obučen po pravilima u kratke hlače!
  Oleg Rybachenko smije trčati u kratkim hlačama i bos. Dječak je naučio hodati bez cipela čak i po hladnoći u Port Arthuru. Uostalom, besmrtno tijelo ne može se prehladiti ili razboljeti, a na hladnoću se brzo naviknete, što ne uzrokuje štetu. Baš kao Petar Pan. I gotovo je ugodno trčati bos po snijegu. Kada se krećete, hladnoća se praktički ne osjeća, jedino kada sjedite nepomično, bose noge se malo ukoče! Ali za dječaka ovo je mala stvar.
  Ali tu su i djevojke vještice Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Sudjeluju i u ratu. Ali ne stalno, nego u epizodama. Pomogao nam je zadržati planinu Vysokaya kada je bilo najteže. Tamo su se borile bosonoge ljepotice, i to u bikinijima. Oštro zaoštrene diskove bacali su golim nožnim prstima.
  I sabljama sjeku. A Oleg Rybachenko je tada pucao iz mitraljeza - ubili su njegove starije suborce. I kao rezultat toga, napad samuraja je propao, a planina Vysokaya pokazala se nepokolebljivom!
  A djevojke su pokazale svoju vrhunsku klasu i Valkyrie akrobatike.
  I sad su Nijemci u defanzivi. Carska vojska je spremna za rat. Fuhrer nije uspio postići taktičko iznenađenje.
  A ruske trupe se hrabro bore. Čini se da će Hitler sam sebe više puta prokleti što je započeo takav rat. Štoviše, unatoč činjenici da Fuhrer ima dvije trećine Europe i trećinu Afrike pod oružjem, ali ipak
  on nije suparnik Rusiji.
  I broj vojnika također. I talijanske trupe su slabe. Zemlje Latinske Amerike u ratu sudjeluju tromo. A njihova vojska, tehnički i organizacijski, nije baš dobra.
  Dakle, Rusija i dalje drži neprijatelja u dubinskoj obrani.
  Tenk Kondratenko-6 sasvim je sposoban za borbu protiv ove serije. A "Nikolaj"-4 je teži i pokazuje se kao vrlo jak stroj.
  Rusi se mogu boriti s težim njemačkim čudovištima .
  Pogotovo na "Nikolaju"-4 gdje je ekipa Alenka, djevojka je jako lijepa iu bikiniju.
  top kalibra 130 mm. Kako pogađa fašiste. Uzalud je Hitler napadao carsku Rusiju. Ovo mu nije laka vožnja, nego batina.
  Anyuta je bosim nožnim prstima pritisnula gumb joysticka i zapjevala:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  A kako će se ljepotica nasmijati!
  A onda će Augustin ispaliti projektil na neprijatelja. Rascijepit će metal i zapjevati:
  - Učinimo da srca kucaju uglas!
  A također će pritiskati gumbe joysticka golim nožnim prstima. Ovo je stvarno cool djevojka!
  I tu Maria lupa. I rascijepit će fašiste. I uništiti neprijatelja.
  U isto vrijeme koristeći gole nožne prste. I još će zapjevati:
  - U ime naše Domovine, Svetice! Neka borac bude jednostavno cool!
  A on će prasnuti u smijeh i pokazati zube!
  A onda će vas Olimpijada pogoditi teškim projektilom. Ona je baš ono što vam treba, cure - najsočniji sok od jabuke!
  I opet su cure probile E-50, izbacile toranj i smijale se.
  Alenka je poslala projektil, smrvivši E-100, probivši ga. I koristeći svoje gole nožne prste. Zašto je djevojka pjevala:
  - Slomi neprijatelja!
  A Anyuta mlatara okolo bosim nogama i škripi:
  - Fritzovi su kaput!
  A onda će Augustin udariti. Također vrlo precizno i bosim nožnim prstima, gugućući :
  - Hitler je gotov!
  A onda će Maria vrlo agresivno dodati. Zdrobit će fašiste i zaškripaće::
  - A tko je slušao, bravo!
  I pokazat će jezik!
  A onda Olimpijada pošalje projektil, ubijajući protivnike.
  I također korištenje bosih nogu i pjevanje:
  - Totalno rasprodano!
  I opet će djevojka uzeti jezik i pokazati ga.
  Pa sjeckaju...
  Nijemci su nakon mjesec dana borbi od početka ofenzive napredovali od pedesetak do stotinjak kilometara, te pretrpjeli velike, pa i ogromne gubitke. I Talijani su se u Africi našli potpuno u kotlu i okruženi. Njihove trupe su trivijalno poražene.
  Adolf Hitler je 21. svibnja naredio da se u vojsku unovače svi sposobni za oružje od petnaeste do šezdeset pete godine. Carska vojska je skupljala rezerve.
  Kako se pokazalo, njemački disk avioni nisu tako strašni u praksi. Istina, ruski avioni mogu napadati ovnovima. Ali to se može izbjeći, zahvaljujući visokoj manevarskoj sposobnosti vozila carske vojske.
  A Hitlerova nada u neranjivo čudesno oružje uopće se nije ostvarila.
  Carska se vojska još uvijek branila. Snažne linije obrane, unaprijed ukopane, jaka obrana. Neka Hitler ostane bez snage. Ali u Africi možete izvršiti pritisak na slabijeg talijanskog saveznika.
  Da Fuhrer nije odlučio zaratiti s carskom Rusijom, nedvojbeno bi ušao u povijest kao veliki, pa i najveći vođa Njemačke. I tako je demon htio zavladati svijetom, i što je od toga ispalo?
  Ruskinje su ipak najcool na svijetu.
  Oleg Rybachenko je, kao i uvijek, na čelu bitke. Ne može ga dotaći ni metak ni geler. On je čvrst tip i cool tip.
  Dječak u kratkim hlačama i bos, protiv nacista. I baca granate na njih, i trči po olovnoj kiši.
  Da, šteta što nema briljantnog Kondratenka, ali ima mladih i sposobnih zapovjednika. Konkretno, feldmaršal Vasilevski, koji se istaknuo već tijekom Prvog svjetskog rata. I zapovijeda energično i vješto.
  A Fritz, naišavši na čvrstu obranu, beznadno se zaglavi u njoj. Ali ipak se pokušavaju probiti.
  Oleg Rybachenko, ovaj vječni dječak smije se, pokazuje zube i pjeva:
  - Moja domovina! Moja sveta domovina!
  I isto kao bacanje granate bosim nogama.
  I ovdje su Natasha, Zoya, Aurora i Svetlana ušle u bitku. One su vječne djevojke vještice, službenice svetog Boga Obitelji. Ne bore se uvijek, inače bi Rusija osvojila cijeli svijet. Ali uvijek je učinkovit i upečatljiv.
  Djevojke vole ubijati: ovo su djevojke!
  I kako će proći kroz fašiste, i kako će ih udariti...
  I golim nožnim prstima bacaju diskove, ubijajući Švabe.
  Nacisti su zaglibili i trpe sve veće gubitke. Veliki strateg Vasilevskog predlaže poraz nacista i Talijana u Africi. Dakle, prednost će imati ruski tenkovi, koji su okretniji i imaju bolju manevarsku sposobnost. A u Europi neka se fašisti izvuku . Kako bi potpuno iscrpili svoje resurse.
  Car Vladimir je prihvatio ovaj plan. I nove snage su prebačene u Afriku.
  Elizabeta i njezina posada borile su se u Libiji, odsjekavši talijanske jedinice. Tamo je vruće i djevojka dobro izgleda u bikiniju. Imaju najnoviji tenk Kondratenko-6, u kojem ratnici zaobilaze položaje Talijana i Fritza i pouzdano ih pobjeđuju.
  Elizabeth puca na tenk iz Carstva Mussolinija Jr. i kaže:
  - Bunda i kaftan hodaju preko mora, preko valova!
  I naravno koristi svoje gole nožne prste.
  Dalje puca Ekaterina. Probija njemački auto i urliče:
  - U Rusiji je car Vladimir heroj!
  Elena je iza nje, lupa po Fritzovoj samohotki i cvrkuće:
  - Ura za Hitlera za vašu domovinu!
  I konačno, Olimpijada će pustiti projektil. Zgnječit će Švabe, zgnječiti ih i zaškripati:
  - Rezultat će biti odličan!
  A koristi i bose prste dječjih nogu.
  U Africi su krajem svibnja i početkom lipnja ruske trupe postigle značajne uspjehe. Borbe su se proširile na područje Libije i Etiopije. Dana 12. lipnja pao je Tripoli. A 15. lipnja, glavni grad Etiopije je preuzet u pokretu. Tako su vojnici Mussolinija mlađeg počeli izlaziti. Nažalost, nije mogao uzdržavati svog oca.
  I njegova slava kao osvajača također. Ali Mussolini se, nakon što je zauzeo dio engleskih i francuskih kolonija, smatrao Cezarom. Ali čini se da je nemoguće nadmašiti Cezara.
  Oleg Rybachenko borio se dok je zapovijedao baterijom. I to tako hrabro da su Nijemci svaki dan gubili desetke tenkova od njegove vatre. Njegov dječak čak je nagrađen još jednim zlatnim križem. I čak su mu na kraju dodijelili dugo zasluženi čin bojnika.
  Ranije mu nisu dodjeljivali jer izgleda kao dijete. Ali dječak je pokazao iznimno junaštvo. I sposobnost borbe.
  22. lipnja 1955. ruske trupe u Africi konačno su zauzele talijansku Somaliju. A 25. lipnja 1955. kapitulirali su ostaci talijanskih trupa u Etiopiji.
  Carska vojska je samouvjereno pobijedila. Mainstein, koji se smatrao najboljim zapovjednikom Trećeg Reicha, zapisao je u svom dnevniku:
  - Probudili smo paklenog medvjeda! Sada nas rasturaju!
  Do kraja lipnja Nijemci su pretrpjeli tako velike gubitke da su bili prisiljeni obustaviti svoju ofenzivu u Europi.
  Car Vladimir naredio je pojačan pritisak u Africi. Prvo Mračni kontinent, pa onda sve ostalo - rekao je izvanredni monarh! 1. srpnja 1955. Nijemci su pokušali napredovati u Skandinaviji. I jurili su prema Stockholmu, ali su naletjeli na vrlo gustu obranu. I pretrpjeli su ogromnu štetu.
  Početkom srpnja 1955. ruske su trupe ušle u njemački Alžir.
  Libija je već bila pod kontrolom carske Rusije. Nigerska ofenziva i petlje su bile u tijeku.
  Posada Elizabethina tenka bori se protiv nacista. Jako je vruće i djevojke su čak skinule grudnjake i sada nose samo gaćice u tenku Kondratenko-6. Precizno pucaju na fašiste.
  I žele velike podvige.
  Carska Rusija je još uvijek autokratska država. I još uvijek nema parlament. I da se revolucija nije dogodila, a Duma nije uspostavljena. Sami kraljevi ne žele ograničavati svoju moć. Ali Fuhrer i Duce su diktatori. Odnosno, postoji rat između dva sustava s autoritarnim režimima.
  Ali za carsku Rusiju to je prirodnije. I slijedi tvrdoglava i stalna bitka.
  Elizaveta bosim nožnim prstima pritišće tipku joysticka i ispaljuje projektil. Prede u sebi:
  - Razbijmo naciste na komade!
  I Ekaterina je bosim nožnim prstima pritisnula gumb joysticka i pustila ubojicu, predući:
  - Srušimo Hitlera!
  I Elena također tuče , nokautira fašiste i škripi:
  - Rastrgat ćemo te!
  I još kako pokazuje zube! I bosim nogama pritišće gumbe joysticka.
  A onda će vas Olimpijada okrenuti naglavačke, a kako će to biti glupo . Sve će se srušiti i grgoljati:
  - Vraški prolaz i ekipa!
  Ne zaboravite pritisnuti gumbe joysticka golim nožnim prstima. I poraziti neprijatelja.
  Ratnici su doista vrlo hrabri i iskričavog karaktera.
  Oleg Ribačenko je u međuvremenu odbio još jedan napad Fritzeva i zapjevao:
  - Za domovinu i cara Vladimira - ura!
  Da, u stvarnoj povijesti postojao je takav samoproglašeni ruski car Vladimir III, glava kuće Romanov. A stvarno je formalno počeo vladati 1938. godine. I tada se Vladimir pokazao pravim kraljem i to velikim! Vladimir Kirilovič Romanov je car koji ima sve šanse da postane car cijele Zemlje!
  Nakon pobjede, odnosno odbijanja napada, Oleg Rybachenko počeo je kartati sa svojim podređenima. Dječak u kratkim hlačama, svijetle kose, vrlo mišićav i poderan, igrao se sa sijedim borcima. Začudo, Oleg je stariji od svih njih. Ali ovaj dječak se porezao.
  Sjećanje na Port Arthur, herojsku obranu iz koje je potekla slava Rusije. Velika slava za ovo...
  Besmrtni dječak je primijetio:
  - Ovako ćemo riješiti sve svoje probleme! Uskoro će doći vrijeme kada se ljudi nikada neće međusobno ubijati!
  Vojnici i časnici su se složili:
  - Naravno, gospodine majore! Neće ubiti!
  Oleg je pogledao vrpcu sa svojim brojnim medaljama. Da, već ima toliko ordena, malo ih generala ima. A bilo bi lijepo dobiti i titulu. Knez, grof, vojvoda!
  Duke Rybachenko - zvuči prekrasno!
  A dječak je skočio više i zavrtio se u gramofonu.
  Nijemci su pokušali napasti, ali su ponovno odbijeni i pretrpjeli su kolosalnu nepopravljivu štetu.
  Tijekom srpnja ruska je vojska postigla nove velike uspjehe u Africi. Dok je bila težina ofenzive carske vojske. Alžir ima puno najboljeg ruskog oružja. I do kraja mjeseca Nijemci su opkoljeni i uništeni u kotlu.
  U kolovozu su ruske trupe prodrle u Maroko. Djevojke su se očajnički borile na tenku Kondratenko-6, probijajući se u sam vrh.
  Tu i tamo stizala su izvješća o predaji Nijemaca i zauzimanju gradova.
  Borbe su se vodile u Nigeriji i na različitim mjestima. Rusi su uzeli i brojčano, više mobilne tehnike i potporu lokalnog stanovništva koje su rasistički fašisti okrenuli protiv sebe.
  Afrika se doista pokazala kao slaba karika u strategiji Hitlera i Mussolinija Jr.
  Tamo je prevladala Rusija... A u rujnu, polako skupljajući snage, krenuli su u Norvešku. Nacisti su pretrpjeli kolosalne gubitke. A Alenka i njena posada vozili su se na tenku. Najnoviji tenk "Nikolaj"-5 težak je i pokazao se naprednijim od serije E.
  Čak je i tako moćan tenk kao što je E-200 bio probijen pištoljem carskog stroja.
  Alenka je bosim prstima pritiskala tipke joysticka zadovoljno trljajući ruke:
  - Ja sam ono što može slomiti Wehrmacht!
  I Anyuta je bosim nožnim prstima pritisnula gumb, udarila njemački auto i potvrdila:
  - Wehrmacht ćemo zbrisati u prah! Za vlast carizma!
  Cool Augustin je opalio i zacvilio:
  - A mi ćemo živjeti u komunizmu!
  Marija se spremno složila s tim:
  - Da, pod carskim komunizmom!
  I bosim nožnim prstima pritiskala je gumbe joysticka. A ujedno će pogoditi i slomiti neprijatelja.
  A onda Marusya zacvili:
  - Na punom stupnju!
  I također pritišće gumb joysticka golim nožnim prstima.
  Ruske trupe su već opkolile Oslo. Bitke su za svaki grm i kuću.
  U središtu, carska vojska ponovno odbija njemačku ofenzivu. Oleg Rybachenko je, kao i uvijek, na prvoj liniji i bori se samouvjereno. Ruska artiljerija radi kao sat.
  Sve je tacno i tacno...
  U listopadu su ruske trupe konačno odsjekle Afriku od opskrbe kopnom, oslobodivši Maroko. Nacisti su se našli u svojevrsnom kotlu.
  Čak i na mračnom kontinentu. Hitler se tresao od bijesa, ali nije mogao ništa pojesti za ručak.
  Da, došao je u Rus'... Bližila se zima. Oleg Rybachenko, unatoč tome što pada snijeg, i dalje trči bos iu kratkim hlačama. Pa, dečko - što god uzmeš! I potpuno neustrašiv tip.
  I baca granate golim nožnim prstima.
  I pjeva:
  - Neka trči nespretno,
  Oklopni tenkovi kroz lokve...
  A na krovu je mitraljez -
  Čeburaška topnik,
  Krokodil mitraljezac!
  Shakoklyak je u napadu!
  Dječak terminator bacao je granatu golim nožnim prstima, rastrgao naciste i pjevao:
  - A ja se igram s dinamitom,
  Na vidiku prolaznicima!
  Kako se Švabe klone šišmiša!
  Svi leže, a ja idem!
  A dječak je stvarno tako smiješan! Ali već je u vojsci više od pedeset godina. I samo mali vrag! Čak i ako je plavuša!
  Oleg Rybachenko opet baca granatu bosom nogom i urla:
  - Slava caru i Nikoli i Vladimiru Trećem!
  I mislio sam da ne bi trebali brkati Vladimira Kiriloviča Romanova s Vladimirom Putinom! Veliki carevi Romanovih su nevjerojatna obitelj! Oni koji su Rusiju učinili najvećim carstvom!
  I ne tako razmažen srećom kao Putin!
  Ali ruske trupe odbijaju još jedan napad.
  Dolazi studeni. Nacisti su na izdisaju. Ali u bitku bacaju nove rezerve. U Africi ih već dokrajčuju. Teško fašistima.
  Tako svoj bijes iskaljuju na zatvorenicima. Naišli su na lijepu Nicolettu. Skinuli su je do gaća i poveli kroz svježi studeni snijeg.
  Djevojka zavezanih ruku, gotovo gola, hoda kroz snježne nanose ostavljajući bosonoge, graciozne tragove. Ona je tako lijepa. A Nijemci je prate i bičuju. I tukli su se ljepotom, pobijedili ih. Krv mu teče s prugastih leđa.
  Nicoletta je samo čvršće stisnula zube. I ponosno drži glavu. A njezina bakrenocrvena kosa vijori se kao proleterska zastava.
  I njezine su bose noge također postale grimizne, ali djevojka čak ni obrvu ne podiže.
  Eto kakvu fenomenalnu hrabrost ima.
  Iako su ga nacisti već uzeli i bakljom ga zabili u gola prsa. Ali i tada je djevojka samo zadrhtala, ali nije vrisnula.
  Ima tako veliku vjeru...
  Djevojka je podignuta na stalku i zglobovi su joj uvrnuti. Zatim zapale vatru pod bosim nogama. Ljepotici liže bosa stopala. I vrelim lancima šibaju golo tijelo ljepotice.
  Nicoletta je zapjevala kao odgovor;
  Ja sam Černobog, kći zlog Boga,
  Stvaram kaos, sijem uništenje...
  Moja veličina se ne može nadvladati,
  U mojoj duši gori samo bijesna osveta!
  
  Kao dijete, djevojka je željela dobre stvari,
  Pisala je pjesme i hranila mačke...
  Ustao rano ujutro
  Nad njom su lepršala krila kerubina!
  
  Ali naučio sam što je zlo,
  Što te na ovom svijetu čini nesretnom...
  Kako to misliš reći dobro?
  Strastveno sam se zaljubio u destrukciju!
  
  I pokazala svoj djevojački žar,
  Kakva je blistava Božja kći postala...
  Osvojit ćemo prostranstva svemira,
  Pokažimo snagu, vrlo snažno!
  
  Veliki Otac ovaj Černobog,
  On donosi kaos, ratove u svemir...
  Moliš se Svarogu da pomogne,
  Zapravo, dobivate nagradu!
  
  Pa sam rekao, Bože blagoslovi,
  Neka bijes buja u tvom srcu...
  Gradimo sreću, vjerujem, na krvi,
  Neka se utroba napuni do vrha!
  
  Volim lukavstvo, podlost i prevaru,
  Kako prevariti Staljina tiranina...
  Neće biti moguće izložiti ga,
  A koliko je magle na svijetu!
  
  Stoga je predložila snažan potez,
  Uništi zle jednim udarcem...
  Ali zaljubio sam se u vrlo crnog Boga,
  U svim stvarima, i ovim i onima preko groba!
  
  Kako sam se navikao na zlo?
  A u mom srcu je bio bijes, izluđujući...
  Nestala je žudnja za radošću, dobrotom,
  Čim je gnjev prodro s pijedestala!
  
  Ali što je sa Staljinom - on je također zao,
  Nema tu ni govora o Hitleru...
  Genghis Khan je bio tako cool bandit,
  A koliko je duša uspio osakatiti!
  
  Pa kažem zašto čuvati dobre stvari,
  Ako u tome nema ni malo osobnog interesa...
  Kad si djetlić, tvoj um je dlijeto,
  A kad sam bio glup, misli su mi nestajale!
  
  Ovo govorim sebi i drugima,
  Služi moć kao crna tinta...
  Tada ćemo osvojiti prostranstva svemira,
  Valovi će se raspršiti po cijelom svemiru!
  
  Učinit ćemo zlo tako jakim
  Dat će bijesu besmrtnost,
  Oni koji su slabi duhom već su se raznijeli,
  I mi, najjači ljudi, vjerujemo u to!
  
  Ukratko, postat ćemo jači od svih posvuda,
  Podignimo mač krvi iznad svemira...
  I naš će bijes biti s njom,
  Primimo poziv pun sudbine!
  
  Ukratko, vjeran sam Černobogu,
  Služim ovoj mračnoj sili svim srcem...
  Duša mi je kao krila orlova,
  Nepobjedivi su oni koji su uz Crnoboga!
  Rat između Rusije i Hitlerove koalicije se nastavio. Do prosinca su ruske trupe konačno dokrajčile Talijane, prisilivši ih na kapitulaciju u Africi, i gotovo dokrajčile tamošnje Nijemce. Norveška je također očišćena od Švaba.
  Sada je carska vojska 25. prosinca krenula u ofenzivu. Izbile su žestoke borbe. Zimi su ruski tenkovi bili očito jači. I probio se kroz obranu neprijatelja.
  Oleg Rybachenko, ovaj vječni dječak trčao je bos i u kratkim hlačama kroz snijeg, pjevajući:
  - Ovo je naša zadnja i odlučujuća bitka! Umrijet ćemo za domovinu - vojnici su iza mene!
  Ruski tenkovi su vrlo brzi s plinskoturbinskim motorima. A fašisti ih ne mogu tako lako zaustaviti.
  Ovdje "Nikolaj"-5 žuri naprijed. Na njoj je pet djevojaka koje veselo pjevaju:
  - Nitko nas neće zaustaviti, ruski svijet se ne može pobijediti!
  I puknut će kao iz topa! Ovo zapravo ispada odlično! Djevojke su, unatoč hladnoći, u bikinijima i bose. I pucaju u sebe i ne pomišljaju stati.
  Oni jednostavno imaju divlju, mahnitu moć.
  Alyonushka voli ne samo pucati, iako je golim nožnim prstima pritisnula gumb joysticka i pogodila Nijemca, nego i pisati priče.
  Na primjer, napisala je kako je djevojka otišla daleko spasiti mače. Trideset i tri dana hodao sam bos po stjenovitom putu, zbog čega su mi nježna stopala krvarila.
  A ipak je uspjela pronaći životinju. Zbog toga joj je vila ispunila želju i djevojka se udala za kraljevića.
  Alyonushka je, međutim, pomislila, zašto joj treba muž u ruskoj vojsci? Bolje je imati hrpu ljubavnika. I više novca i zadovoljstva. Uostalom, muškarci su toliko različiti. I s njima, naravno, zadovoljstvo doživljavate na različite načine. Što je s mužem? Brzo će vam dosaditi i dosaditi s njim!
  Ali mladić koji tek počinje otkrivati svijet odraslih puno je zanimljiviji.
  A Alenka opet puca, pogađa njemačku E-100.
  I pomiče svoje vrlo lijepe noge, poput onih starogrčke božice.
  A onda Anjuta puca. Također s golim prstima. I razbija njemački top.
  Nakon toga djevojka kaže:
  - U Rusiji ima mnogo pametnih ljudi, ali car Vladimir je najbolji od svih careva!
  Augustin je primijetio:
  - A Nikola II nije bio loš! O, nismo znali cijeniti kraljeve!
  Maria je pjevala, pucajući golim prstima na naciste i cereći se:
  - Treba se pokoravati Rusima, čista i mudrija! I na slavu Nikole, on je veliki kralj nad kraljevima!
  I Marusya je nešto pjevala... I igrala je i bosa...
  Ruske trupe napreduju. Oleg Rybachenko također se bori. On je još desetogodišnji dječak. Tolika je cijena besmrtnosti. Da, ali kako se dobro i veselo osjeća! Ima toliko energije i kipti protok moći.
  Dječak bosom nogom baca granatu i škripi:
  - Ja sam tigar, a ne mačka, sad u meni živi, ne Leopold, nego Leopard!
  Dječak-major, kao i uvijek, gori. Nacisti ga ne mogu zaustaviti.
  Ruske su trupe 1. siječnja već potpuno očistile svoj teritorij od njemačkih i talijanskih trupa i ušle u posjed Trećeg Reicha.
  Istovremeno su ruske jedinice ušle u Meksiko. Stigla je nova 1956. godina.
  Za Ruse je počelo novim pobjedama. Dana 7. siječnja kapitulirali su ostaci njemačkih trupa u Africi. I cijeli Crni kontinent postao je ruski.
  Sada je opsjednuti Fuhrer shvatio da je potpuno sjeban. I Rusiji je predložio pregovore.
  Na to je car Vladimir odgovorio:
  - Govorit ćemo samo o bezuvjetnoj predaji Trećeg Reicha i Italije!
  Kakve li mudre riječi! I rat se nastavlja. U prvim redovima napada je, naravno, Oleg Ribačenko. Ruske trupe ušle su u Istočnu Prusku. Obrambene linije ovdje su jake. Morate se boriti da se probijete, a nećete brzo napredovati.
  Jedno od sredstava proboja bila je samohodna puška s bacačem bombi Alexander-4. Vrlo moćan i smrtonosan alat.
  A ovdje slave i lijepe djevojke. Projektile lansiraju bosim nožnim prstima pritiskom na gumbe joysticka. I uništavaju neprijateljske bunkere i pilule.
  Djevojke hrabro trče po snijegu - za to služe Ruskinje. I bacaju Indijce i Kineze u boj. Ovi već svojim leševima doslovno zatrpavaju prilaze rovovima. Ali ipak ga uspijevaju uzeti.
  Ruska vojska prodire.
  Ipak, strateg Vasilevsky glavni udarac prebacuje na Italiju - koja je puno slabija. I tako ruski vojnici osvajaju jednu pobjedu za drugom.
  Siječanj je bio vrlo uspješan. Ruske trupe svrgnule su talijanske i osedlale Alpe. A u veljači su zauzeli Veneciju. I uđoše u Lorbandiniju . Zauzeli su i Poznanj. Nijemci su se povlačili. 2. ožujka pala je Klaipeda. Ruske trupe su kroz Istočnu Prusku napredovale sporo, obrana je bila pregusta. Stazu smo morali doslovce paliti granatama.
  Ali u Italiji je front tjestenine doživio kolaps. I ruske trupe požurile su u Rim. Dana 30. ožujka 1956. započeo je juriš na glavni grad Italije. Tako je narod plaćao ambicije obitelji Mussolini.
  Glavni grad Italije, Rim, je napadnut. Borbe su žestoke. Iako Talijani sve više odustaju. Ovdje su djevojke jako lijepe, u bikinijima i bose. Ratnici bacaju granate nogama i nokautiraju Mussolinijeve vojnike.
  Djevojke su ovdje lijepe, i naravno vrlo seksi. I s mišićima titana. A način na koji bacaju granate bosim nogama je jednostavno nevjerojatan.
  Natasha ide naprijed i puca, dok reži:
  - Za divnu domovinu u mom srcu žarki oganj gori!
  Zoya, pucajući, pjeva:
  - Otvorimo vrata postignućima! Naša vjera i kralj su monolitni!
  A onda će Aurora, golim nožnim prstima, crvenokosa kuja osloboditi diskove. I padaju izrezani Talijani.
  A onda Svetlana agresivno pjeva, otkrivajući zube:
  - Sve ćemo pobiti! Smlatit ćemo sve!
  Bacaju diskove bosim nogama i melju fašiste. Tako je Mussolini završio u rukama djevojaka. Travanjski napad 1956. bio je žestok i vrlo figurativan.
  A evo tenkovi voze, iz debla im izbijaju pakleni stupovi vatre.
  Djevojke napreduju i bosim nogama bacaju granate. I kako će pljunuti nešto krvavo.
  I smijat će se...
  Nataša je gorljivo zapjevala:
  - Care Vladimire, udari Hitlera u lice!
  I namignut će svojim safirnim očima. Tako divna djevojka.
  Djevojke jure s divljim bijesom. Udaraju mitraljezima. Pokosili su neprijatelja i rastjerali fašiste. A onda trče Olimpijske igre. A u rukama moćnika, žena heroj drži bacač plamena. I on će ga uzeti i udariti te, ali onda će te udariti.
  Od fašista iver leti na sve strane. A ratnici se mogu smijati koliko hoće.
  Zatim će zapjevati:
  "Mussolini će dobiti batine!" Naše prijateljstvo je monolitno!
  I opet, kao mig sa safirnim očima! I udarit će na fašiste.
  Što si htio? Rim su svojedobno zauzeli Slaveni pod vodstvom Atile. A sada ga Rusi uzimaju.
  Olimpijada je pržila žive svoje protivnike bacačem snopa i pjevala:
  - Jarko sunce nade,
  Opet se diže nad zemljom...
  Rus' pobjeđuje kao i prije -
  Ratnici Wehrmachta su tučeni!
  
  Ruski orao nad planetom,
  Raširivši krila, poletjet će...
  Neprijatelj će biti pozvan na odgovornost -
  Bit će poražen - slomljen!
  Nakon pada Rima talijanske trupe su se počele masovno predavati. Mussolinijev imperij, taj mlađi vojni partner Trećeg Reicha, izgarao je.
  Ruske trupe zauzele su Napulj gotovo bez otpora i iskrcale se na Siciliji. Ni tu nisu naišli gotovo na nikakav otpor. I Hitler je bio histeričan.
  Do kraja svibnja Italija je bila gotova. Odvedene su stotine tisuća zarobljenika.
  Ruske djevojke su ih stavljale na koljena i tjerale da im ljube bosa stopala. Poslušno su cmoknuli usnama. Neki, posebno mladići, radili su to s entuzijazmom.
  Djevojčice su zadovoljno predle.
  Vječni dječak Oleg Rybachenko tjerao je svoje zarobljenike da mu ljube bosa, dječja stopala.
  Učinili su to vrlo dobrovoljno. Dečki su bili vrlo zgodni, mišićavi i plavokosi. Istina, još je premali, a nije htio raditi nešto ozbiljnije s damama. Ali kad se grube pete poškakljaju jezikom - lijepo je!
  Oleg Rybachenko zarobio je generala i dobio još jednu zapovijed. Na što sam bio jako ponosan.
  Mussolinija mlađeg izdala je vlastita svita, a carska je Rusija dočekala još jednu pobjedu. No Benedito Mussolini stariji nije doživio svoju sramotu i slom fašizma u Italiji. Međutim, ista je sudbina čekala naciste u Njemačkoj. Ruske trupe krenule su u ofenzivu početkom lipnja 1956. Glavni pravac napada bila je Austrija.
  Elizaveta i njezina posada na Nikolaju-5 krenuli su protiv Nijemaca. Ruske trupe nastojale su opkoliti Beč.
  Fuhrer se, naravno, našao u teškoj situaciji. Izgubljeni su njemački posjedi u Africi, Skandinaviji i većem dijelu SAD-a. A sada se bitke odvijaju isključivo na teritoriju Trećeg Reicha. Što je, naravno, Nijemcima neugodnije. Ruske su trupe također ušle u Meksiko. Lady Gray de Monka zapovijeda tenkovskom posadom u ovoj zemlji.
  A Elizaveta vodi "Nikolaja"-5 po Beču. Njegov glavni protivnik je E-50, koji Carev stroj probija kao upijač.
  Elizabeth je zapucala, bosim nožnim prstima pritiskajući tipke joysticka.
  Pogodila je njemački tenk i zacvrkutala:
  - Srce ćemo dati za Svetog Nikolu Rusa!
  I Ekaterina je pucala golim prstima i ispravljala partnera:
  - Vjerojatno je ispravnije reći Vladimir!
  Elizabeth je opet pucala golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Ali ipak, upravo je car Nikolaj, koji nam je podario stanovništvo Kine, učinio Rusiju nepobjedivom!
  Doista, u pješaštvu koje je poslano u juriš na njemačke položaje, prednja strana bila je potpuno kineska. Doslovno su nas gađali leševima. Ali su se probili.
  Obično su se Rusi borili u zrakoplovima i tenkovima. Pješaštvo sastavljeno od Kineza, Indijaca, Azijata. Ima mnogo Kineza. Osim toga, bistre glave Nikola II uveo je poligamiju dok je reformirao pravoslavlje, a dodatni Kinezi su poslani u bitku. A Rusi uzimaju za žene udovice i neudane Kineskinje.
  Lukava strategija.
  A Kinezi napadaju, ginu i probijaju njemačku obranu.
  Elena bosim nožnim prstima pritišće gumbe joysticka i ponovno udara Švabe.
  I pjeva:
  - Za svetu Rusiju hrabro ćemo se boriti!
  Nakon čega će ga djevojka uzeti i namignuti. I pokazuje svoje bijele zube! I tako je agresivna.
  A onda će se Olimpijske igre vratiti. A udarit će te i golim nožnim prstima i zgnječiti te.
  Tada će viknuti:
  - Ja sam smrtonosna kobra!
  Treba napomenuti da tenk E-50 može biti opasan. Njegov 88-milimetarski top s duljinom cijevi od 100 EL brz je, dvanaest metaka u minuti i vrlo precizan. Često pogađa oklop i može uzrokovati štetu.
  Stoga djevojke pokušavaju ne dopustiti približavanje glavnog njemačkog tenka. Osobito izbliza, njegova sposobnost prodiranja naglo se povećava. A jezgra u njemačkom projektilu je ili uran ili volfram. Istina, nakon gubitka Afrike i naslaga urana u Kongu, snaga njemačkih trupa počela je presušivati.
  A cure su tako lijepe i bose i cool.
  Za sebe s oduševljenjem pjevaju:
  - Sja kao zvijezda nad cijelim svijetom,
  Kroz tamu beznadne tame...
  Veliki junak car Vladimire,
  Ne poznaje ni bol ni strah!
  
  Neprijatelji se povlače pred tobom,
  Mnoštvo ljudi se raduje...
  Rusija te prihvata -
  Moćna ruka vlada!
  Borbene cure, ne možeš im ništa zamjeriti. A noge su im tako bose i isklesane. Kad ih zarobljeni Nijemci ljube, jasno je da se to sviđa i djevojkama i muškarcima. A ratnici zadovoljno ciče.
  I otkrili su svoje biserne zube.
  Ovo su tako cool djevojke. I golim nožnim prstima Elizabeth nokautira još jednog fašistu.
  Nakon čega on vikne:
  - Slava velikoj domovini!
  I tako će Catherine pucati. Naletjet će na neprijateljski tenk, ubiti Fritzee i zaškripati:
  - Smrt neprijateljima!
  I tamo Elena također udara nogama, koristeći svoje gole nožne prste, pritišćući njima tipke joysticka. I cvrkuće:
  - Za domovinu u veličini!
  A onda će izvanredna Olimpijada, također plavuša, ispaliti projektil. I dok cvrči:
  - Za veliku Rusiju!
  A cure su pune totalnog entuzijazma.
  Evo dolazi tenk E-75. Njegov pištolj je jači: 128 mm, i može uzrokovati više štete. Osim toga, ovaj tenk ima bolju zaštitu i deblji oklop.
  Ali Elizabeth je kao luda. I pustit će nešto smrtonosno, prodirući iz daljine. A od Nijemca su ostali samo komadi otrgnutog metala.
  A djevojka će pjevati:
  - Sveta ljepota i veliki san!
  Nakon čega će se pokazati jezik.
  Njemački tenkovi E-75 nedavno su postali sve rašireniji. Sada imaju top s dužom cijevi, što im omogućuje borbu s ruskim tenkovima, posebno lakšim. A to Švabe čini opasnijima.
  Ali sovjetskim djevojkama to nije neugodno. I zgnječe Švabe.
  I sami ratnici, pogotovo po vrućini, u bikinijima su i bosi. I bore se vrlo samouvjereno.
  Pobjeđuju bez iznimke.
  Catherine je pucala na naciste i pjevala:
  - Ali da budem iskren! Uništavam sve Švabe bez iznimke!
  Elena je također pucala golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Pobijedit ćemo sve i, naravno!
  Olimpijada je također pobijedila naciste bez milosti. Ona je tako nepobjediva kučka.
  I također uz pomoć golih nožnih prstiju.
  Natasha i njezin tim bore se na tenku Kondratenko-6. Ovaj automobil je malo lakši, ali mobilniji od Nikolaja. Naravno, uz manju težinu, kalibar je manji i oklop je malo tanji. To znači da je rizik od smrti mnogo veći.
  Ali djevojkama, moram reći, uopće nije neugodno. I bore se kao divovi bitke.
  Natasha pjeva, aktivno puca:
  - Bit će to naša pobjeda!
  I bosim nožnim prstima pritišće gumbe joysticka.
  Zoya također puca golim nogama i škripi:
  - Car Vladimir naprijed!
  I sve su djevojke u zboru zalajale:
  - Slava palim junacima!
  Nakon čega je Aurora zapucala, okrenula njemački tenk i rekla:
  - Nitko nas neće zaustaviti! Nitko nas neće pobijediti!
  I još je zatresla bosim nogama.
  A onda je Svetlana popustila bosim nožnim prstima i zarežala iz sveg glasa:
  - Rusi se bijesno bore!
  I sve su djevojke jednoglasno uzviknule:
  - Jaka je vojnikova šaka!
  I opet ljepotice hrle u boj. Pucaju se točno i precizno!
  Ali Janeine posade zadivljuju Meksikance. Gospođa je također vrlo pametna i lijepa.
  A djevojke u njezinoj ekipi su bose iu bikinijima. Bore se s divljim i mirnim bijesom.
  Tada je Gertrude zapucala golim nožnim prstima i zacvrkutala:
  - Ja sam djevojka koja će sve uništiti u djeliću sekunde!
  A onda Malanya kreće u akciju. I razbit će latinski tenk iz daljine.
  A onda će Matilda bosim prstima udarati po nogama.
  A on će se nasmijati:
  - Ja sam stvarno super cura!
  I ratnici najvišeg i najžešćeg reda. Ne osjećaju ni slabost ni ljutnju.
  Sjebat će te na isti način.
  A Alenka se također bori vrlo sigurno.
  Do kraja lipnja Beč je opkoljen. Zadat je snažan udarac Njemačkoj i njenom prestižu. U isto vrijeme ruske trupe napreduju prema Odri. U boj bacaju Kineze, Indijce i Arape. I probijaju obranu Švaba.
  Hitler je, naravno, već u panici. Kako su ga cure utiskivale u tenkove i avione.
  Ovdje su Albina i Alvina, dvije ruske pilotkinje. Također bosi i u bikinijima obaraju fašiste ko kruške motkom s grane. A za par doslovno čine takva čuda.
  Albina je jednim rafalom oborila pet aviona iz svog lovca Petar Veliki i pjevala:
  - Mi smo medvjedi nebeski!
  Alvina je jednim rafalom iz svog ratnog orla oborila šest aviona i zacvrkutala:
  - I sve ćemo razbiti!
  Na nebu je ovaj par već bio legendaran!
  Djevojke su dobile sedam stupnjeva Jurjevskog križa: srebrni križ, srebrni križ s mašnom, zlatni križ, zlatni križ s bankinom. I također zlatni križ s dijamantima, i zlatni križ s dijamantima i lukom. I zvijezda najvišeg stupnja zlatnog križa, s dijamantnim lukom. Viša nagrada - velika zvijezda zlatnog križa, s dijamantima i lukom, ustanovljena je nedavno.
  Tako da su djevojke s pravom mogle biti ponosne na svoje uspjehe. I uvijek, čak i po hladnoći, borile su se samo u bikinijima i isključivo bose.
  Tako divne djevojke.
  Albina je pucala i pjevala:
  - Za naše najbolje pobjede!
  Alvina je nastavila:
  - Neka su naši unuci i djedovi ponosni na nas!
  Ratnice su doista djevojke kolosalne klase!
  Tuku fašiste na nebu i pjevaju:
  - Slava Rusiji, slava! Naš car Vladimir je heroj! Bit će snage u zoru! Zakopajte Hitlera u zemlju!
  Naravno, Vladimir Kirilovič Romanov može biti vrlo zadovoljan svojim ratnicima.
  Čak i ako se bore, to je tako da se na njih ne može koplje dići!
  Vladimir Kirilovič Romanov je car koji ima sve šanse jednom zauvijek prekinuti ratove!
  I fašisti drhte pod udarcima carske vojske...
  Opkoljeni Beč brzo je pao. Do sredine srpnja, trupe carskog carstva stigle su do Odre na širokoj fronti. I Koenigsberg je bio potpuno blokiran.
  I Nijemci su se povukli iza Odre. I tu su pokušali napraviti liniju obrane. Temeljito se zaštitite. Ali u drugoj polovici srpnja ruske su trupe započele napad na Hamburg... Nacisti su polako ali sigurno pokleknuli.
  Borbe su bile vrlo žestoke. Neka su sela više puta prelazila iz ruke u ruke. U borbama su sudjelovali i novi njemački tenkovi naprednije serije AG - piramidalni. Imali su dobru obranu iz svih kutova. Ali carska je vojska bila brojčano nadmoćnija.
  I veliki broj azijskih pješaka poginuo je na frontovima. Ali dopustili su mi da se krećem.
  Istrošeni su i ljudski resursi Nijemaca. Do kraja kolovoza Hamburg je bio opkoljen, a München je također bio blokiran.
  Nijemci su izgubili značajan teritorij. I nisu imali s čime održati svoje pozicije.
  Oleg Rybachenko borio se u prvim redovima na području same Njemačke. A vječni dječak neprestano se smiješio i pokazivao svoje biserne zube.
  I tamo je svojim bosim, dječjim nogama bacao granate. Dobro je biti dijete - kako je prirodno biti na vrućini samo u kratkim hlačama. A budući da ste besmrtni, možete i zimi biti polugoli bez rizika da se prehladite.
  Pa je dječak zapjevao:
  - Bosa, samo bosa,
  Pod srpanjskom grmljavinom i šumom surfanja!
  Bosa, samo bosa,
  Lako je dječaku biti cool kauboj!
  A dijete major nastavlja uništavati te fašiste za sebe. I očajnički krenu u protunapad.
  Već je rujan... Kiše počinju padati... Carske trupe, pune leševe Kineza, zauzele su München i Hamburg, i kreću se prema Ruhrskoj oblasti. Najvažnija stvar u njemačkoj industriji.
  A Nijemci očajnički uzvraćaju.
  Natasha se bori na svom tenku i reži:
  - Nacistima će biti izuzetno teško!
  I pritiskajte gumbe joysticka golim nožnim prstima. I ispaljivao bi granate na naciste.
  A onda će te Zoya ošamariti. I također uz pomoć golih nožnih prstiju.
  I još će zapjevati:
  - Rus' je ono što je protiv Hitlera!
  A onda će Aurora napraviti agresivan potez. I također uz pomoć golih prstiju:
  - Za ruski put!
  A iza njih će i Svetlana ispaliti ubojiti projektil. Probit će njemački tenk i zaškripiti:
  - Za cara Vladimira Kiriloviča!
  A pokazat će i jezik.
  Djevojke su ovdje podivljale.
  Alenka na teškom tenku također slama naciste. I tuče ih iz velike udaljenosti.
  Ratnik je pjevao:
  - Pola svijeta sam pokorila svojim grudima!
  I Alenkine grudi s grimiznim bradavicama.
  A onda će te Anyuta šutnuti golim nožnim prstima. Naletjet će na fašistički tenk i brbljati:
  - Ja sam djevojka superzvijezda! U povijesnim knjigama!
  I pokazat će zube...
  A onda će Augustin ispaliti ubojiti projektil. Srušit će naciste i siktati:
  - Neka nam je vojska najjača!
  A micat će i noge...
  A Maria će ih slijediti i pobijediti naciste. Vrtit će se, agresivno brbljajući:
  - Mi smo velike agresivne cure!
  A onda će Marusya pustiti nešto krajnje ubojito i destruktivno na naciste. I to uz pomoć golih, djevojačkih stopala.
  A onda zapjeva:
  - Mi smo totalni poraz neprijatelja!
  Rujan je prošao u vrlo žestokim borbama. Nijemci su očajnički krenuli u protunapad. Ali u listopadu, kad su kiše postale jače, carska je vojska opet stekla prednost. I počela je napredovati prema Ruhru. Nakon žestokog napada, Koenigsberg je pao. Nacisti su dobili još jedan šamar.
  A na jugu Francuske carske su trupe opkolile Toulon. Dakle, nacisti su se iznimno loše proveli.
  Hitler je bjesnio, ali dok je bio u Berlinu. Pokazalo se da je njegov položaj slab.
  Jasno je da nitko nije htio slušati pregovore. Ali nacisti su zapeli kao muhe.
  U studenom su se trupe carske vojske borile da zauzmu veći dio Ruhrske regije, čime su Njemačku zapravo lišile svoje glavne proizvodne baze.
  U prosincu je carska vojska zauzela cijeli jug Francuske i ušla u Španjolsku. A na njemačkom frontu konačno je zauzela Ruhr. Štoviše, zarobljene su i druge njemačke zemlje. A carska se vojska iskrcala i u Danskoj.
  Hitler je bjesnio kao vrag u kavezu, ali nije mogao ništa učiniti.
  Na katolički Božić, kraljevske trupe krenule su prema Parizu. Unatoč snijegu i mrazu, Natashina ekipa bila je bosa iu bikiniju.
  Nijemci su se sve češće predavali. A Francuzi se uopće nisu htjeli boriti s Rusima.
  Razbijajući njemačku bateriju, Natasha je primijetila:
  - Pa na što je, zapravo, računao opsjednuti Adolf kad je zaratio s nama?
  Zlatokosa Zoja je logično primijetila:
  - Vjerojatno zato što ćemo, kad dođemo pod pritisak, padati kao novčići iz rupavog džepa!
  Aurora je zgnječila orah golim nožnim prstima. Zatim ga je bacila u usta i racionalno primijetila:
  - Povijest uči da ničemu ne uči!
  Svetlana je bosim nožnim prstima pritisnula gumb joysticka. Onesposobila je još jedan njemački top i odgovorila:
  - Budimo veliki borci!
  Ratnici su, kao što vidite, doista odlučni u borbi i pobjedi.
  Oleg Rybachenko, bosonogi dječak, juri u kratkim hlačama i s golim, mišićavim torzom. Čak se njiše i urla:
  - Pobijedit ćemo Švabe! Pobijedit ćemo Švabe! I ispraši guzicu!
  A dječak ima tako bijele, biserne zube! Samo mladi i nepopustljivi terminator.
  Oleg Rybachenko puca dok trči. Ubija fašiste i pjeva:
  - Ruski duh je moć kraljeva, porazi Švabe!
  Dječak je bosom nogom bacao granatu i pjevao:
  - Ruski valcer, zora sviće - u slavu kralja!
  Doista je ispao vrlo borben tip. I tuče fašiste do prvog dana.
  I djevojke se aktivno bore. Ovdje je Mirabela... Također vrhunski pilot. Nitko je ne može zaustaviti. Ona sruši Švabe i zapjeva, pokazujući zube:
  - Luda cura! Evo njezinog znaka!
  A on će uzeti i lansirati raketu!
  Da, takve su žene ovdje! Kad se ruske djevojke tuku, nikakva im sila ne može odoljeti.
  Mirabela je jednim rafalom iz pet zračnih topova oborila sedam njemačkih aviona i cvrkutala:
  - Car Vladimir Kirilovič je naš Bog!
  A djevojka lupi bosim nogama po staklu.
  A također se Albina i Alvina bore na nebu.
  Bili su tako divni kradljivci. Skuplja se sve više novih računa. I pritom pjevaju:
  - Na nebu smo savršenstvo! Mi smo asovi savršenstva! Od osmijeha do geste - za svaku pohvalu!
  Albina je jednim rafalom oborila četiri njemačka aviona i cvrkutala:
  - Oh, koje blaženstvo! Kakvo savršenstvo u borbi!
  Alvina je srušila pet njemačkih aviona i nastavila:
  - Spoznaj savršenstvo u borbi! I cool idealno!
  Ratnici su horski pjevali koseći fašiste:
  - Djevojke! Cooler cure! cure! Cooler cure!
  Demonstrirali su svoj agresivni žar. Zapravo, nitko od Hitlerovih asova nije bio prisiljen spustiti se.
  Ali fašisti su, naravno, pod divljim pritiskom.
  Hitler je u bunkeru u Berlinu i tamo ga bombardiraju kao žohara. Što je htio? Fašista broj jedan je gotov! Išao je protiv carske Rusije, a sada njega samog lome kao žohara.
  Car Vladimir Kirilovič trenutno se odmara od zime na obalama Indijskog oceana. Pred njim plešu lijepe djevojke različitih rasa i nacionalnosti.
  Međutim, kralj nema ništa protiv gledanja gladijatorskih borbi. Na primjer, dvije djevojke protiv dvije ljepotice.
  Bore se plastičnim mačevima kako ne bi povrijedili jedni druge. Međutim, oni se očajnički bore.
  Ovo su ratnici. Dolazi do bijesne razmjene udaraca. Dvije plavuše i dvije crvenokose...
  Car Vladimir upita feldmaršala Vasilevskog:
  - Što je najteže u ratu s Nijemcima?
  Feldmaršal je iskreno odgovorio:
  - Steknite samopouzdanje! Tek na samom početku, kad je neprijatelj počeo napredovati, osjećao sam se nelagodno. A sada smo počeli pobjeđivati i sve je jasno oko naših neprijatelja! - Feldmaršal Vasiljevič, ovaj veliki strateg, pio je vino.
  Vladimir Kirilovič je logično primijetio:
  - Iznimno je teško stalno pobjeđivati! No, pokazali smo da smo sposobni za mnogo! A sada će biti vremena, i cijeli će svijet postati miran!
  Feldmaršal Vasilevski potvrdio je:
  - Vjerujem u to!
  Djevojke su imale modrice na golim tijelima i izgledale su izrazito nervozno.
  Borili su se, naravno, ne kao u doba starog Rima - trudili su se ne nanijeti si mnogo štete. Ali djelovali su aktivno.
  U međuvremenu, borbe su se nastavile. U siječnju su carske trupe u pokretu zauzele Pariz. Glavni grad Danske, Kopenhagen, također je zauzet. Njemačke trupe su slabile. Rusi su nastavili napredovati u samu Njemačku. Fritzovi su se očajnički borili, ali njihova je snaga bila slomljena.
  Oleg Rybachenko, ovaj besmrtni dječak skočio je bos u snijeg i pojurio u napad ispred svih, potpuno bez straha od vatre. I dok zviždi:
  - Tko se navikao boriti za pobjedu,
  Sigurno će poraziti svoje neprijatelje...
  Veselo se smije i puno će postići,
  A Hitler će dobiti žestoke batine!
  A dječakova bosa noga baca granatu! I ogoli svoje biserne, velike zube iznad svojih godina. Da, već ima usta kao vuk. Pregristi će svako grlo.
  A djevojke na tenkovima kreću se s juga na sjever Njemačke. Upravo će izaći na more. I samo će zemlje u blizini Berlina i Pomeranije ostati Švabama.
  Natasha je, nokautirajući fašističke tenkove, primijetila:
  - I rat je zabavan na svoj način!
  Zoja se, nakon što je napala naciste, složila:
  - Bolje ne može! Pogotovo kad pobjeđujemo!
  Aurora je, pucajući golim prstima, rekla:
  - Sve nemoguće je moguće u svemiru, samo ne treba malo...
  A crvenokosa djevojka će se tako smijati!
  Ratnici se trzaju u mahnitoj radosti i bijesu. I slome Nijemce.
  U isto vrijeme, carske trupe napreduju preko Španjolske i već se približavaju Sevilli.
  Olga u oklopnom transporteru puca na Nijemce i policajce.
  Domaći Španjolci ne pružaju gotovo nikakav otpor. Još jedna zemlja pada pod sjekirom Rusije.
  Oleg je pucao i pjevao:
  - Aerobatika, bit će baš na baš!
  A njezina partnerica Alice tvitala je:
  - Veličinu Rusa prepoznala je planeta,
  Fašizam je slomljen udarcem mača...
  Vole nas i cijene svi narodi svijeta,
  Stanimo veliki sveti carizam!
  A cure će lupkati i pritiskati bose prste po joysticku.
  Rat između carskog carstva Vladimira Kiriloviča Romanova i fašističke Njemačke se nastavlja.
  Ruske trupe gotovo su u potpunosti oslobodile Francusku od nacističkih hordi. Veljača 1957... Carska vojska oslobađa Portugal.
  Dana 23. veljače ujedinile su se ruske jedinice iz Danske i same Njemačke.
  Oleg Rybachenko, ovaj vječni dječak, bosih nogu prska po blatu. Dijete major viče u sebi iz sveg glasa:
  - Slava ruskom caru Vladimiru Trećem! Sasjeći ću Hitlera, mjerit ću ga bičem!
  A dječak opet vrišti i golim prstima baca oštro zašiljen disk. I udarit će fašistu u grlo. A onda svojom golom, dječjom nogom baci bumerang i odmah prereže grkljane petorici Švaba.
  Da, Hitlerova loša ideja da napadne takvo carstvo.
  Natasha i njezin tim dokrajče posljednje Nijemce u Portugalu. Njihov je tenk neumoljiv u uništenju.
  A također pritišću gumbe joysticka golim nožnim prstima, čineći bijesnu destrukciju.
  Zoja je pucala, razbijala njemački top i pjevala:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  Aurora je bosim nožnim prstima udarila nacistu nogom i cvrkutala s aplombom:
  - Bože čuvaj kralja!
  Svetlana se također jebala, bosim nožnim prstima pritiskala tipke joysticka i ciknula:
  - Jaki suveren!
  Djevojke pobjeđuju fašiste. Ali onda se pojavio novi Hitlerov tenk "Miš"-4. Vrlo moćan model - težak tri stotine tona i top od 310 mm. Može prodrijeti na veliku udaljenost, ali sam ima tako debeo oklop da ga tenk Kondratenko-6 neće uzeti ni iz kojeg kuta.
  Nataša zapovijeda:
  - Cure, trebamo prići i zabiti ga u donji dio sa strane, između rolica - to nam je jedina šansa!
  Zoja je bosim prstima udarala njemački top i pjevala:
  - Sudbina ti daje posljednju šansu, ali požuri! Po kiši, tuči i snijegu!
  Augustin je također tapkao i cvrkutao:
  - Zadnja prilika, sudbina ti daje! Živjelo hodanje i svakodnevno trčanje!
  A i s golim nožnim prstima, a kako će se uvijati. I razbit će fašiste.
  Svetlana je urlala:
  - Za nove granice i strmoglave pobjede!
  Ruski tenk je jurio, ubrzavajući se. A djevojke će uzeti i zapjevati:
  - Silni vladaru, najslavnije doba, pravoslavni caru, za slavu caruj, za našu slavu!
  I opet su ubrzali, udaljavajući se od teškog projektila poslanog iz pištolja koji je imao njemački "Maus"-4. Djevojke su vrisnule:
  - Nemojmo se savijati nad ovnujski rog! Pa da ti Hitler - crkneš!
  A njihov tenk ubrzava. To je kao da mali boksač napada velikog. Ali naravno šanse su pola-pola.
  Natasha se, gledajući kretanje tenka, sjetila kako je boksala s muškarcem u ringu. Promašivala je udarce i bila je tučena, ali je izdržala. A onda je samouvjereno pukla. I uhvatila je neprijateljevo kretanje i udarila ga u bradu. Nokautiran!
  Dobila je tisuću zlatnih rubalja. Tako borbena djevojka. Ako da, dat će!
  Nataša je tresla golom nogom i pjevala:
  - Ovo nije posljednja bitka, ali je odlučujuća! Za slavu domovine, za domovinu i čast!
  A onda im tenk promakne uz bok i pošalje granatu... I Zoya se poslužila golim prstima, onako zlatokosa djevojka, a spretna kao majmun. I "Miš"-4 je počeo eksplodirati. Njegove su granate očito detonirale. A onda će kule biti otkinute, a ona će poletjeti visoko u zrak!
  Djevojke jednoglasno viču:
  - Pobjeda! Cool pobjeda!
  I još jedan tenk na njihovom popisu!
  1. ožujka 1957. ruske su trupe počele prijeći Elbu. Činilo se da se Hitleru gazilo.
  Dječak Oleg Ribačenko je bosonog, dječjom nogom, bacio granatu, potopio fašistički tenk i vikao:
  - Za nove, nepokolebljive granice!
  Alenkina posada tenka skreće na istok. Zapadna Njemačka i Francuska već su oslobođene. Samo su zemlje između Odre i Labe ostale pod kontrolom nacista. Pa, također Britanija i Irska. Tamo su posljednje snage nacista.
  Alenka, pucajući po fašističkim baterijama, kaže:
  - Carević Nikolaj,
  Ako moraš vladati...
  Nikad ne zaboravi -
  Vojska se hrabro bori!
  A sada se još jedna granata šalje bosim nogama. I upao je u Fritz pištolj.
  Anyuta također puca golim nožnim prstima. Udara fašistu i urla iz sveg glasa:
  - Ja sam tip djevojke koja tjera Hitlera na povraćanje!
  Dalje, vatreni Augustin pribija. Ona je također mali vražićak koji strijelja i revi:
  - Na vrata pakla!
  I koristi se bosim nogama.
  Maria puca iza nje. Isto tako ga uzme i udari, i zacvili:
  - Nitko me neće zaustaviti, tigrice, nitko neće pobijediti bosonogu djevojku, a ja ću dobiti batine bilo gdje!
  A onda će Olimpijske igre eksplodirati. I on će nokautirati njemački tenk, otkinuvši mu kupolu poput pečurke.
  I kikoće se:
  - Za nove, cool granice!
  I opet će pokazati jezik!
  Djevojke se samo guraju i očajnički napreduju. A fašisti se dave pod njihovim udarima.
  Dana 2. ožujka 1957. kapitulirale su posljednje nacističke snage u Portugalu. Postalo je jasno da zora fašizma zalazi. Točnije, je li zora? Zalazak sunca iz noćne more!
  A ruske trupe napreduju. Nijemci sve češće bacaju oružje i predaju se.
  Padaju na koljena. I ruske i kineske djevojke ljube svoje bose noge.
  Izgleda tako cool i cool. A fašiste sijeku i sijeku.
  Natashina ekipa već je u vlaku i ide u borbu na sjever, sa Švabama.
  Djevojke sjede u svom kupeu. Kartaju držeći ih golim nožnim prstima.
  Natasha je primijetila:
  - Zanimljivo, kad zauzmemo Berlin, što je sljedeće?
  Zoya je samouvjereno odgovorila:
  - Sljedeći će biti London!
  Vatrena Aurora se zahihotala i ponovo upitala:
  - I onda?
  Zoja je odlučno izjavila:
  - Latinska Amerika će biti naša! Nećemo se ceremonijati s nacistima!
  S tim se složila i Svetlana:
  - Naravno da nećemo! Osvojimo cijeli svijet!
  Nataša je oduševljeno potvrdila:
  - I onda će biti mir, u cijelom svijetu!
  Djevojke su pjevale u zboru, skladajući u hodu;
  Slava Velikoj Rusiji carizma,
  Gdje Vladimir sjedi na prijestolju...
  Slomit ćemo horde zlog fašizma -
  Slava vojsci i monolitu nas!
  
  Srca su bila prekaljena u velikoj vjeri,
  Naša Majka Zemlja svim srcem...
  Mi smo sinovi cara Nikole,
  I nisu uzalud ginuli za njega!
  
  Domovino naša, draža si od svega,
  Bacimo krilati, nebeski vatromet...
  I ti se boriš protiv domovine,
  Pa neka svi nacisti crknu!
  
  Hitler je želio dobiti naše zemlje,
  A zli pas pokušao je ubiti kralja...
  Ali mi smo drski, mi to ne prihvaćamo ,
  Dakle uzalud nas je napao fašizam!
  
  Kralj je dobar i mudar vladar,
  Planinski orao lebdi iznad planete...
  Vladimir će biti vladar horde,
  Naše prijateljstvo je kao čelični monolit!
  
  Izbijmo Fritzu oslonac iz nogu,
  neka se Hitler uguši u omči...
  Okrutna pogubljenja ćemo predati sramoti,
  Tko se ponaša kao zlo na Zemlji!
  
  Kraljevska snaga i kraljevska mudrost,
  Uništit će fašiste bez mjere...
  Vjerujte mi, Hitler je napravio nešto stvarno glupo,
  A sada mu je život kao konac!
  
  Zato poštuj velike kraljeve,
  Nema hladnijih Romanovih na Zemlji...
  U bitci nacista, udari u srca,
  Otvoriti put prema ostvarenjima i snovima!
  
  
  Petar Veliki poveo nas je na more,
  Aleksandar je osvojio Pariz...
  Da, ponekad se dogodila tuga,
  Ali Rusiju je štitio kerubin!
  
  Kod nas je sve lijepo,
  I cure i dečki, vjerujte...
  Kralj vlada, znaš pravedno -
  Pa makar zla zvijer na pragu zarežala!
  
  Nema granica, vjeruj u savršenstvo,
  Uskoro će biti kraljevi komunizma...
  Otvorimo vrata blaženstvu,
  Prokleti fašizam srušen!
  
  Za Rusiju, prekretnica nije postavljena,
  Vjerujte, porazit ćemo neprijatelja...
  Djevojke su bose, kao u Sparti,
  Pa naš car Vladimir je sam!
  
  Vjerujemo u Roda - Velikog Boga,
  Što je stvorilo savršene Slavene...
  Borimo se za čast i slobodu,
  Udaramo na nacizam!
  
  Vi ste najveća obitelj Romanov,
  Uvijek će vladati Rusijom...
  Veliki kralj, najviši let,
  Sotona neće slomiti orla!
  
  Za ljubav prema velikoj Rusiji,
  Šaljemo vojnike u bitku...
  Slavimo lica svetaca sa ikona,
  Uostalom, svaki ratnik je i kralj!
  
  Naše srce gori za domovinu,
  Mi cure smo teške u borbi...
  Otvorit ćemo vrata svemira, znaj
  I ubit ću Adolfa kao kučku!
  
  Ostalo je još samo malo vremena do Berlina,
  Ući ćemo, noseći slavu kraljeva...
  Nama djevojkama starost ne prijeti,
  Vjerujte mi, nećemo se proliti vodom!
  
  Pokopajmo one koji su zli i podli,
  Zmaj će biti žestoko poražen...
  I imamo zlatne ikone,
  Rodnoverija je vječni zakon!
  
  
  
  
  Türkiye JE UŠLA U DRUGI SVJETSKI RAT
  1. rujna 1942. Turska je ušla u rat protiv SSSR-a. Razlog je jasan - žeđ za osvetom za prethodne poraze i želja za zauzimanjem Bakua. Osim toga, svoju je ulogu odigrala i njemačka diplomacija, koja je Osmanlijama obećavala brda zlata. U svakom slučaju, Turci su zaključili da više nema smisla čekati i da nisu strvinari, već da imaju vremena i za borbu.
  Kao rezultat toga, trideset turskih divizija napalo je sovjetsko Zakavkazje.
  U roku od nekoliko dana zauzeli su Batumi i uspjeli opkoliti Erevan.
  Kao odgovor, Staljin je bio prisiljen povući dio nastalih rezervi i prebaciti ih u Zakavkazje.
  Sovjetsko zapovjedništvo bilo je prisiljeno odgoditi ofenzivu na Staljingrad. Nijemci su zauzvrat uspjeli postići više u kavkaskom smjeru i zauzeti Ordžonikidze i Grozni. I samo povlačenjem u planine sovjetske su trupe uspjele zaustaviti naciste.
  U isto vrijeme, Britanci su odgodili operaciju Baklja, bojeći se uključivanja Turske u neprijateljstva protiv Britanije.
  Do kraja prosinca 1942. nacisti su ipak zauzeli Staljingrad. Tu su se smjestili. Sovjetske trupe su napredovale, ali bez uspjeha u središtu - operacija Rzhev-Sychov pokazala se preskupom. Međutim, Fuhrer je ipak proglasio totalni rat, budući da Treći Reich nije imao dovoljno resursa.
  U veljači je Crvena armija nagomilala svoje snage i pokušala napasti Nijemce s bokova Staljingrada. Ali nacisti su već uspjeli pregrupirati svoje snage i bili su spremni odbiti udarce.
  U veljači je započela i operacija Baklja. Spremni su bili i Nijemci koji su nakon dva tjedna žestokih borbi zaustavili Britance.
  Amerikanci se još nisu iskrcali u Casablanci i Tunisu. Borbe u Africi ponovno su prestale.
  Hitler je još gomilao snagu... U ožujku je Crvena armija po treći put izvela Rževsko-sičovsku operaciju, borbe su trajale cijeli mjesec, bez većeg uspjeha.
  U lipnju su nacisti prikupili snage i krenuli duž Volge, pokušavajući odsjeći sovjetske snage na Kavkazu i doći do Kaspijskog jezera.
  Novi njemački tenkovi sudjelovali su u borbama: "Tigar", "Panther", "Lion".
  Kao i samohodni top "Ferdinand".
  Nijemci su bili jači nego u stvarnoj povijesti, neporaženi i sa svježim trupama.
  Sjedinjene Države praktički nisu bombardirale Treći Reich, što je omogućilo povećanje proizvodnje tenkova i samohodnih pušaka. I također pokrenuti seriju "Lion". Međutim, pokazalo se da je tenk preskup i težak, često se kvario i zaglavljivao. Ali njegov debeli bočni oklop od 100 mm koji je kosi, učinio je vozilo dobrim vozilom za proboj. Prednost tenka Lev bio je njegov snažan top, ali nedostatak je bila težina devedeset. Što je smanjilo pokretljivost automobila.
  Borbe su pokazale da ovaj tenk ipak može nešto učiniti na ravnom terenu.
  Pokazalo se da je bočni oklop Panthera slab, što je povećalo gubitke. Tiger se pokazao kao najučinkovitiji tenk za proboj. Bokovi su mu bili prekriveni oklopom od 82 mm, što je četrdeset peticu učinilo nemoćnom.
  Nijemci su napredovali relativno sporo. Sovjetsko vodstvo u cjelini očekivalo je upravo takvu opciju i pripremilo se, dovelo trupe.
  Istina, za razliku od Kurske izbočine, fašisti su mnogo jači i samouvjereniji.
  A teren je pogodniji za napad nego za obranu. Švabe također imaju više zrakoplova, tenkova i pješaštva. A opskrbljivati sovjetske trupe preko Volge nije lako.
  Tako su nacisti, probijajući obrambene linije, napredovali. Nizali smo uspjeh za uspjehom.
  Nakon tri mjeseca tvrdoglavih borbi, stigli smo do Kaspijskog jezera.
  Staljin je, našavši se u teškoj situaciji, želio započeti mirovne pregovore. Pošto je postalo očito da se Kavkaz ne može obuzdati. No s Hitlerom se iznimno teško dogovoriti. Fašisti traže previše. A ako im popustiš, pojest će te. Što je s primirjem? Hitler to ne želi ovdje. I naravno saveznici su pasivni. Boje se odgoditi dodatnu podjelu.
  Fritzevi su se kretali duž obale Kaspijskog jezera. I onda su se, konačno, ujedinili s Turcima. Kakva je to radost bila!
  Lijepe njemačke djevojke tjerale su sovjetske zatvorenike da im ljube bosa stopala. Oni su to poslušno učinili. I lupali su golim petama.
  Tako je izvršeno zarobljavanje. I Nijemci su razoružali sovjetske jedinice.
  Zatim je Staljin ponudio Fuhreru mir - pristajući da se odrekne cijelog Kavkaza, pa čak i Lenjingrada i Karelije. Plus plati stotinu godina odštete.
  Fuhrer je nakon malo razmišljanja prihvatio ponudu i mir je sklopljen 7. prosinca 1943. godine.
  Saveznici su to shvatili kao izdaju! I uveli su sankcije Staljinu i SSSR-u!
  A sovjetska propaganda je stvarnu predaju predstavljala kao veliku pobjedu. Kažu da su, napušteni od saveznika, sačuvali sovjetsku državu i da Moskva nikada nije zauzeta.
  A nacisti su, naravno, pokrenuli ofenzivu od Kavkaza do Bliskog istoka i ojačali Rommelovu skupinu. Do kraja ožujka 1943. cijeli Bliski istok i Egipat zauzele su nadmoćne fašističke snage. Osim toga, bitke su pokazale da se Panther uspješno bori protiv engleskih Churchilla i Cromwella, ali ga potonji ne može probiti frontalno.
  Osim toga, Nijemci su bili prekaljeni u borbama s Rusima, te su lako potukli kolonijalne britanske trupe.
  U travnju su se nacisti preselili u Sudan. I konačno su zauzeli Gibraltar, čime je započela okupacija Maroka. Churchill je također pokušao testirati vode za mir. Ali Hitler je, davši si odriješene ruke na istoku, rekao ne!
  I nacisti su se kretali Afrikom. Više su ih odgađale razgranate komunikacije, loši putovi ili njihov potpuni izostanak, teška klima i velike udaljenosti.
  Ipak, Nijemci su napredovali. I oni su se kretali duž Tamnog kontinenta. Iako su, naravno, njihovi tenkovi, posebno Tiger-2 i Lav, bili prilično tromi u džungli. Inače, Nijemci su u svoju seriju uveli i laku "panteru", tešku dvadeset i šest tona, koja je bila prijeko potrebna za rat u Africi.
  Kako su pokazala borbena djelovanja, takav tenk, međutim, nije imao temeljnih prednosti u odnosu na T-4, osim snažnijeg motora, ali i nagnutih oklopnih ploča.
  Potkraj 1944. Nijemci su nabavili samohodni top E-10, koji je težio dvanaest tona, imao vrlo nisku siluetu i vrlo nakošen oklop. Takav stroj je zaista neophodan za Afriku.
  Pogotovo ako se djevojke tuku na njemu. A cure su općenito super i otmjene.
  Gerda i Charlotte putuju kroz džunglu i uništavaju Britance i Amerikance. Ovo su stvarno djevojke koje trebate! Ne možete pronaći ni hladnije u sljedećih stotinu milja teritorija. Djevojke vole ubijati - ovo su cool djevojke!
  Tako su uhvatili crne borce i natjerali ih da ljube bose noge ljepotica. Također se odmah vidi - teška krađa! I bore se za sebe, probijaju engleska kola iz velike udaljenosti.
  Njihova samohotka već se približava Pretoriji, glavnom gradu Južne Afrike. Djevojke se upucaju, probuše Churchilla jezgrom od volframa i pjevaju:
  - U Africi ima morskih pasa, u Africi ima gorila, u Africi ima više krokodila! Ugristi će te, istući i uvrijediti! Djeca ne idu u šetnju Afrikom! U Africi je razbojnik, u Africi je zlikovac, u Africi je strašni Barmalej! Ugristi će te, istući i uvrijediti! A njegove cure treba rastrgati!
  U veljači 1945. palo je posljednje uporište Britanaca u Africi na otoku Madagaskaru.
  Dakle, sada je Britanija i tamo izgubila svoje uporište. U isto vrijeme Nijemci su zauzeli i Iran i Indiju. Pokazali su svoju fenomenalnu snagu.
  A u svibnju 1945. nacisti su izvršili desant u Britaniji. Nakon tri tjedna tvrdoglavih borbi, London je pao. Mjesec dana kasnije, Irska je zarobljena.
  Na kopnu je bilo privremeno zatišje, ali na moru se rat nastavio. Sjedinjene Države ostale su same protiv Trećeg Reicha, njegovih saveznika i Japana. Ali za sada je Amerika u inozemstvu i ne možete to prihvatiti tako lako.
  U Trećem Reichu uvedena je opća radna obveza, a počela se povećavati proizvodnja zrakoplova i brodova.
  Izgrađeni su i bojni brodovi i nosači zrakoplova. I naravno, podmornički rat bio je u punom jeku. I tada nije bilo milosti ni za koga s američkih brodova.
  U jesen, točnije u studenom 1945., Nijemci su hrabro zauzeli Island, a zatim stvorili mostobran u Argentini. Međutim, rat na moru trajao je još dugo. Bilo je potrebno mnogo desantnih brodova da stignu do Amerike. A brodovi se ne grade tako brzo. Ali bilo kako bilo, Treći Reich je jačao. Četrdeset i šesta godina protekla je u razmjeni udaraca na moru. A 1947. Nijemci su već prenijeli vojne operacije na Grenland i zauzeli ga. A odatle do Kanade nije daleko!
  Nacisti su planirali kolosalna osvajanja. A 1948. počela je ofenziva protiv Kanade, pa od Brazila do Venezuele zajedno s Japancima. Borbe su se odvijale vrlo žestoko.
  Nijemci su napredovali polako ali sigurno. Njihovi tenkovi serije E bili su napredniji od američkih i pokazali su svoju prednost na bojnom polju. Ali usput, Jenkiji nisu tako jednostavni i vrlo su se tvrdoglavo opirali. I nisu pokušali odustati.
  Iako je, naravno, bilo kotlova. U njih su se uvalili Amerikanci. Onda su odustali. A zatvorenici su arijevskim djevojkama ljubili bosa, prašnjava stopala.
  Ubrzo su pali Quebec i Toronto, a zatim i drugi gradovi. Od svibnja do prosinca 1948. Nijemci su zauzeli gotovo cijelu Kanadu, kao i Venezuelu, Nikaragvu i veći dio Meksika. Ovo je izuzetno teška situacija. Do početka 1949. Nijemci su držali Sjedinjene Države u čeličnom kliještu. Potom su 11. siječnja Amerikanci prvi put u povijesti pokušali upotrijebiti nuklearno oružje. I nisu baš uspjeli. Od pet bombi, četiri su poginule u zrakoplovima koje su oborili njemački zrakoplovi, a jedna, kada je eksplodirala, nije prouzročila ozbiljnu štetu njemačkim vojnicima.
  Kao odgovor, Švabe su intenzivirale bombardiranje američkih gradova i vojnih objekata.
  Tako se bitka nastavila s konstantnim uspjehom u korist Wehrmachta. Tko je imao bolju opremu i uvježbanost trupa. Da, i to veliki broj. Borbe su bile vrlo žestoke. Početkom 1949. njemačke, strane i japanske divizije okupirale su ono što je ostalo od Meksika i ušle u Sjedinjene Države sa sjevera. Amerika je potpuno stisnuta. I postalo je jasno da su stvari loše za Sjedinjene Države. I do kraja ljeta, polovica teritorija orlovog carstva, kao i Aljaska, već je bila zarobljena.
  Nijemci su 8. studenog 1949. zauzeli Washington i New York. A 7. prosinca 1949. predali su se ostaci američke vojske. Tako je završio Drugi svjetski rat. Najkrvaviji od svih ratova i trajao je više od deset godina!
  Činilo se da je došao dugo očekivani mir. Ali Hitler nije htio prihvatiti činjenicu da se hegemonija mora dijeliti s Japanom. A 20. travnja 1953. Treći Reich napao je Zemlju izlazećeg sunca. Izbio je novi rat. Za svjetsku hegemoniju.
  Kvantitativna superiornost je na strani Trećeg Reicha, a i kvalitativna također. Ali Japanci se bore velikom žestinom i masovnim junaštvom.
  Međutim, nacisti još uvijek pobjeđuju. Međutim, rat je trajao gotovo godinu dana. SSSR ostaje neutralan. Staljin je tamo umro i vodi se ozbiljna borba za vlast.
  Japan je na kraju okupiran od strane Wehrmachta. Nekoliko mjeseci kasnije, nacisti su zauzeli i zemlje Latinske Amerike. Oni uspostavljaju svjetsku hegemoniju.
  U samom Trećem Reichu odvijaju se reforme. Uvedena je nova religija koja će zamijeniti kršćanstvo. U njoj nema Trojstva, samo jedan vrhovni Bog i njegov glasnik - Adolf Hitler. Jedinstvena oznaka valute, jedinstveno obrazovanje. I također poligamija posvećena religijom. A genetska selekcija još uvijek se aktivno odvija. Ljudska rasa se poboljšava.
  SSSR još uvijek postoji u krnjem obliku i plaća danak nacistima. Tamo vlada Nikita Hruščov i trudi se ne maltretirati zvijer. Ipak, Hitler je već cijeli svijet podčinio sebi. A na Rusiju gleda kao na crvenu mrlju. Ali čovjek pretpostavlja, a Bog raspolaže.Fuhrer je 20. travnja 1957. postao žrtvom atentata baš na svoj rođendan. I točno u šezdeset i osmoj godini prekinuta je vladavina divljeg tiranina. Koji je pokorio gotovo cijeli svijet, a htio je ponovno napasti SSSR 22. lipnja.
  Ali kako vidimo kod njega nije išlo...
  Hitlera je naslijedio Schellenberg. Hermann Goering umro je od zlouporabe droga i proždrljivosti. Himmler je pao u nemilost, a Hitler mu je prestao vjerovati, a zatim ga je smijenio. Schellenberg je naslijedio Himmlera i dobio mjesto nasljednika. Osim toga, Hitler je imao djecu dobivenu umjetnom oplodnjom. Ali najstariji od njih još nije imao četrnaest godina.
  Dakle, Fuhrerovi potomci nisu imali vremena naslijediti. Hitler je tako postao car, ali bez dinastije. Schellenberg se nije usudio ubiti Fuhrerovu djecu, već ih je uklonio s vlasti. I sam je postao Fuhrer i diktator.
  Borba za vlast trajala je nekoliko godina.
  A 1. svibnja 1961. nacistička Njemačka je ipak napala SSSR. Pokušalo se postići: jedan planet - jedno carstvo!
  I Schellenbergove trupe su ipak uspjele zauzeti Moskvu. Sovjetska vojska je bila previše inferiorna u količini i kvaliteti vojne opreme. Zauzimanje velikih gradova SSSR-a odužilo se šest mjeseci zbog velikih udaljenosti. A onda je još deset godina trajao partizanski rat.
  No, stvari su se ubrzo smirile. Schellenberg je vodio relativno liberalnu politiku, a 1981. svi su Rusi dobili državljanstvo Trećeg Reicha. Liberalizacija je postupno napredovala. Schellenberg je ubrzo nakon toga umro. I izbila je ozbiljna borba za vlast. Zatim je, kao kompromis, obnovljena monarhija i na prijestolje je stupio izravni potomak Kaisera, Fridrik IV. Godine 2001. održan je referendum na kojem su svi stanovnici planete Zemlje dobili državljanstvo i formalno jednaka prava. A 2017. ukinuta su posljednja ograničenja za Židove i Rome.
  Era nacionalsocijalizma je došla kraju. Međutim, čovječanstvo je u jednom carstvu, federalnom i monarhijskom. Istražuje svemir.
  U njemu su svi formalno jednaki, a postoji Senat i Bundestag, gdje zastupnike bira cjelokupno stanovništvo Trećeg Reicha. A iznad njih je Kaiser, car cijele planete Zemlje.
  Život, općenito, nije loš u materijalnom smislu. Stroga disciplina, razvoj znanosti i tehnologije uz izvrsnu njemačku organizaciju dali su rezultate. Poljoprivreda je izvrsna, nema gladi, a hrane ima u izobilju čak iu siromašnim krajevima Afrike. Svi imaju posao, svi primaju plaću i mirovinu. Obrazovanje i medicina su besplatni. Isto tako, besplatne jaslice i vrtići. Hrana košta peni, a cijene za sve proizvode zamrznute su dugi niz godina. Svugdje, pa i u Africi, ima cesta, gotovo svatko ima ili zaseban stan ili kuću. Svi mladenci odmah dobivaju najmanje tri sobe u apartmanu sa svim sadržajima. Možete uzeti auto ili bilo što na kredit. Mnogi čak imaju i osobne helikoptere.
  Internet je aktivan, svi imaju TV i kompjutere, radni dan je samo četiri sata. Sve sportske sekcije su besplatne, a čak se i plaća.
  Daju znatan džeparac za svako dijete. Režije i javni prijevoz su besplatni. Sve je postalo tako uredno i dotjerano. Ulice su čiste, pojavilo se mnogo robota i automatizacije. Uzoran red. Cigarete su zabranjene, ali alkohol se i dalje prodaje, a pivo raznih vrsta je gotovo besplatno. Djeca u javnoj prehrani također se hrane besplatno.
  Puno besplatnih atrakcija i računalnih soba.
  Ljudska naselja već postoje na Mjesecu, Marsu, Veneri, Merkuru i Jupiterovim mjesecima.
  Ljudi se spremaju skočiti u zvijezde. Puno toga je već izmišljeno.
  Ukratko, sveukupno je ispalo prilično dobro. I nije bilo potrebe da se toliko uzrujavate.
  KADA BI ZJUGANOV POKAZAO VIŠE HRABROSTI I PROZORNOSTI
  U svibnju 1999. Zyuganov je odlučio ne odobriti Stepashinovu kandidaturu, već je otišao na prijevremene izbore za Dumu. Komunisti i njihovi saveznici donijeli su konsolidiranu odluku da glasaju protiv Stepašina. Štoviše, uvrijeđeni su i lišeni položaja u vlasti. Takva bi odluka bila najizglednija u povijesti da Zyuganov nije bio trojanski konj u komunističkom taboru, koji je potkopavao i kompromitirao lijeve ideje.
  Prijevremeni parlamentarni izbori obećavali su mnoge pogodnosti za komuniste, između ostalog i zbog manjeg broja konkurenata i slike mučenika.
  I to je pokazalo da komunisti uopće ne drže do svojih fotelja, nego su principijelniji.
  Drugi put je Jeljcin opet doveo Stepašina, a onda treći put uzeo Aksenenka. Duma opet nije odobrila, pa je uzeta i raspuštena. Novi izbori bili su zakazani za rujan.
  Tvrdoglavost parlamenta donekle je promijenila tijek povijesti. Bombardiranje Jugoslavije trajalo je duže - jer se Milošević nadao pomoći Rusije. A raspuštanje parlamenta dalo je oporbi priliku za pobjedu.
  Komunisti su uspjeli ponovno izglasati Jeljcinov opoziv.
  I opet je samo malo falilo, ovaj put samo dva glasa. Zastupnike je zabrinula blizina parlamentarnih izbora i opasnost da na njima ne prođu.
  Duma je raspuštena, a Jeljcin je dekretom za premijera imenovao malo poznatog Aksenenka.
  Općenito, Zjuganovljeve nade da će se izbori održati bile su opravdane. Bolesni i oslabljeni predsjednik nije išao protiv ustava. I nije riskirao prekoračenje ovlasti s dva posto rejtinga. Primakov je, vidjevši da se njegova koalicija nije imala vremena formirati i registrirati, ušao u savez s komunistima. Yabloko i Liberalno-demokratska partija izašli su na izbore. Blok Jedinstvo nije imao vremena da se formira, a NDR je oslabio.
  Tu je i invazija militanata u Dagestanu, te neodlučnost snaga sigurnosti tijekom izbora.
  Komunisti su zajedno s Primakovim i Lužkovom ostvarili kolosalnu pobjedu. Dobili su više od pedeset pet posto glasova. Drugi je bio blok Yabloko, koji je također dobro prošao, dobivši petnaest posto. Neočekivano, LDPR je dobro prošao, prikupivši više od dvanaest posto. NDR nije prešao granicu od pet posto - potpuni poraz! Žirinovski je postao jedini prokremaljski čelnik u Dumi. Istina, konkurencija je bila slaba. Stranke se prema novom zakonu moraju preregistrirati najkasnije godinu dana prije izbora, a mnoge nisu imale vremena.
  Parlamentom je ponovno dominirala lijeva oporba, i Yabloko s jednomandatnim zastupničkim mjestima i LDPR u manjini.
  I naravno došlo je do sukoba... Nakon izbora predsjednika Državne dume, izglasano je nepovjerenje vladi. I opet se pričalo o opozivu. Ovaj put dvije trećine, lako bi se skupilo!
  Jeljcin je nakon oklijevanja odlučio vratiti premijera Primakova i prvog potpredsjednika vlade Masljukova na mjesto predsjednika .
  Lijeva koalicija je na to pristala, ali su predsjedniku privremeno sužene ovlasti. A do novih izbora nema gotovo ništa. Nakon pregovora unutar koalicije odlučeno je da se za predsjednika kandidira Primakov. Lužkov je postao premijer. A Zyuganov je dobio mjesto šefa zakonodavne vlasti! Odnosno, Super Skipper ! Što se novog tiče, čak su se trebale usvojiti i izmjene ustava.
  Militanti su istjerani iz Dagestana. Ali nisu otišli u Čečeniju. Tamo je izbio građanski rat. Rusija je podržala Mashadova i Kadirova, protiv Basajeva i Radujeva .
  Primakov je uspio pobijediti na ruskim predsjedničkim izborima u prvom krugu. Vlada je, međutim, dobila dodatne ovlasti. Kao i zakonodavna vlast pod komunističkom kontrolom.
  U Rusiji se nastavio gospodarski rast, porasle su cijene nafte i plina, oživjela je industrija.
  Amerikanci su se, općenito kao i u stvarnosti, nakon terorističkog napada 11. rujna upleli u Afganistan i zaglibili u Iraku. Primakov je lako izabran za drugi mandat. Ali 2008. izgubio je mjesto u korist vrlo uspješnog premijera Jurija Lužkova.
  Novi predsjednik nastavio je dosadašnju politiku savezništva s komunistima. Zjuganov je postao premijer.
  Neko se vrijeme vanjska politika odnosila na partnerstvo sa Zapadom i prijateljstvo s Kinom. U Ukrajini je ojačao Janukovičev režim. Tako je Lužkov, za razliku od Putina, vodio više proukrajinsku politiku i cijenio uniju slavenskih država. Ukrajina je čak postala dio Euro-azijske unije 2016. godine. Lužkov je odslužio dva mandata i dao ostavku. Zyuganov je konačno postao predsjednik, također vrlo lako pobijedivši na izborima. Žirinovski je sudjelovao sedmi put, sve od 1991., i opet izgubio.
  U jesen 2015. Rusija se uključila u rat u Siriji i tamo bombardirala. Trump je došao na vlast u Sjedinjenim Državama. Zjuganov je, usprkos formalnom komunizmu, nastavio svoj prijašnji smjer ekonomije. Rusija je, unatoč formalnoj dominaciji Komunističke partije Ruske Federacije, ostala tržišna, demokratska i umjereno autoritarna zemlja.
  Partnerstvo sa Zapadom i umjerena konkurencija. Postoji savezništvo s Ukrajinom i Bjelorusijom, te Kazahstanom, ali također ne previše blisko. Godine 2020. Zjuganov je izabran na drugi mandat. Uglavnom, blago snižavanje rezultata na pragu drugog kruga. A u Ukrajini je, nakon odlaska Janukoviča, neočekivano pobijedio nesustavni Zelenski. Otišao je i Nazarbajev.
  Zjuganov je rekao da neće mijenjati ustav i da će otići nakon drugog mandata.
  Tako je čelnik Komunističke partije Ruske Federacije ipak uspio zavladati Rusijom, pokazavši malo više hrabrosti. I svijet se pokazao sigurnijim i mirnijim nego u stvarnosti.
  Tko je Putin? Kako je krenula njegova karijera? Nakon što je Primakov postao premijer, Putin je odbačen kao preblizak Jeljcinu. Optužujući, posebice, da je FSB zeznuo invaziju militanata u Dagestanu. Putin je neko vrijeme ostao uključen u politiku. Neuspješno se kandidirao za Državnu dumu. Zatim je postao gradonačelnik Sankt Peterburga.
  No tada je napustio politiku i zaposlio se u zaštitarskoj službi jedne privatne tvrtke. Tako ga se malo tko više sjećao.
  Žirinovski je 2020. po osmi put izašao na predsjedničke izbore i ponovno izgubio skromnim rezultatom. Ali još uvijek ima frakciju u Državnoj dumi. Čak mu je i Zyuganov nakon izbora 2020. dodijelio čin general bojnika. Donald Trump neočekivano je izgubio izbore od mladog demokratskog suparnika. Merkel je rano podnijela ostavku. A Lukašenkovo zdravlje se naglo pogoršalo.
  Ruski kozmonauti konačno su 2021. odletjeli na Mjesec. I tamo su zabili crvenu zastavu! Zjuganov je proglasio Afonina svojim službenim nasljednikom . Pa općenito, život se opet vrtio u krug.
  Kao što vidimo, raspad Rusije nije se dogodio ni bez Putina. I svjetlo se nije ugasilo.
  
  
  
  
  
  
  DA BI MENŠIKOV UBIO NIKOLAJA
  . U kojem je carska Rusija pobijedila u Krimskom ratu. Menjšikov je ubijen od zalutalog metka, a na njegovo mjesto došao je sposobniji zapovjednik. Odnosno, dogodila se nesreća i promijenila tijek povijesti.
  Suprotno od onoga s Makarovom. Francuzi i Britanci su poraženi dionica. A Rusija je, nakon što je zarobila ogroman broj zarobljenika i trofeja, ponovno zauzela Krim.
  Turska je poražena u Zakavkazju. Dala je Rusiji Kars, Erzurum i gotovo cijelu Armeniju. Ruske trupe su okupirale Rumunjsku. Međutim, nije bilo potrebe za nastavkom ofenzive. Sultan je tražio mir. U isto vrijeme Austrija je okupirala Bosnu i Hercegovinu.
  Turci su pristali dati autonomiju Srbiji, Bugarskoj, Crnoj Gori, a Rumunjska je postala ruski vazal. U isto vrijeme Rusija je preuzela i Armeniju: Kars, Erzerum, Tanrog, proširivši svoje posjede na jugu.
  U Francuskoj su izbili nemiri i počeo je građanski rat, a ona više nije mogla slati trupe. Britanija je također napustila sukob. Oslabilo je i Sardinsko kraljevstvo. Austrija je ojačala. Austrijanci su ubrzo osvojili Kraljevinu Sardiniju, učvrstivši svoju prevlast nad Italijom.
  Ubrzo je Shamil uhvaćen, čime je okončan rat na Kavkazu. Rusija je sklopila isplativi mir s Kinom, oduzevši još više teritorija nego u stvarnoj povijesti, pa je autoritet ruskog oružja bio veći.
  Nikola Prvi nije podržao sjever u ratu protiv juga. Naprotiv, odlučio je pomoći južnjacima zajedno s Britanijom kako bi ojačali svoje pozicije na Aljasci.
  Rusija je počela graditi gradove i utvrde na američkom teritoriju. Bilo je čak i željezničkih projekata do Čukotke. Car Nikola je mnogo toga zacrtao. Ruske su trupe osvojile središnju Aziju. Ovaj monarh je umro 1867. Ostavljajući Rusiju moćnom i prosperitetnom. Njegov sin Aleksandar nije ukinuo kmetstvo, već je nastavio kretanje prema jugu. Konkretno , vodio je pobjednički rat s Turskom i pripojio Carigrad Rusiji. Zatim Mezopotamija.
  Opet rat s Britanijom i poraz Britanaca u Aziji. Aleksandar Drugi vladao je nešto dulje , bez značajnih reformi, osim pravosuđa i donekle poboljšanja sustava upravljanja.
  Ukidanje kmetstva nikada nije uslijedilo. Ali Rusija je anektirala Iran. Car je umro točno dvadeset godina nakon Nikole Prvog 1887. godine. Aleksandar Treći vladao je samo kratko vrijeme, do 1894., ali je uspio gotovo cijelu Indiju pripojiti Rusiji. I Nikolaj II je nastavio svoje kretanje u Indokinu, iu samu Kinu.
  Bio je rat s Japanom. Sveukupno pobjednički. I potpuno osvajanje Kine i Indokine. I prodor sve do Australije. Ali u Europi se situacija pokazala nešto drugačijom.
  Austrijsko Carstvo pripojilo je jug Francuske. A onda je porazila Prusku, zauzevši južnu Njemačku. Austrija je postala svjetski hegemon. Francuska je bila znatno oslabljena građanskim ratom. Pruska se nije mogla ujediniti. Austrijanci su na kraju zauzeli i zarobili cijelu Prusku, kao i dijelove istočne Francuske. Formirano je veliko carstvo koje se proširilo na Afriku. Ubrzo su Austrijanci osvojili i Belgiju, Nizozemsku i dosta zemlje u Africi. Zatim je došlo do rata između Austrije i Rusije protiv Britanije. Završilo je podjelom Afrike između Austrijanaca i Rusa.
  Car Franz doista je postao najveći monarh, nadmašivši Napoleona Bonapartea osvojivši gotovo pola Afrike i veći dio Europe. I Francuska je ubrzo potpuno zarobljena, zajedno sa Španjolskom i Portugalom. Da, sve je prošlo dobro, ali...
  Nasljednik cara Franje htio je sebi pripojiti Srbiju! A 1920. počeo je veliki rat između Rusije Nikole II i Velikog Austrijskog Carstva.
  Cijela Europa je na strani Austrije. Osim Britanije, koja nije jaka kao u stvarnoj povijesti, i gotovo pola Afrike. Plus, Švedska se suprotstavila Rusiji. A Norveška i Danska bile su zarobljene pod carem Franjom.
  To je bilo pola nevolje. SAD je ostao podijeljen i manja sila. Ali Britanija je još uvijek kontrolirala Kanadu i Austriju. I nakon prva dva mjeseca oklijevanja i ona je stupila u borbu na strani Austrije.
  Tako je izbio veliki rat. Austrija i Engleska protiv Rusije.
  Naravno, Oleg Rybachenko je u pravu. I bori se kao pravi i nepokolebljivi heroj.
  Dječak puca iz mitraljeza u stranu vojsku i pjeva:
  - Himna domovine pjeva u našim srcima,
  Nema ljepše od nje u cijelom svemiru...
  Stisni viteški bacač grede jače -
  Umri za Bogom danu Rusiju!
  I tuče sebe, uništava mitraljezom vojsku iz cijele Europe i dijelom iz Afrike.
  A dječak se ne da na sebe. Ovdje baca granatu golim prstima i škripi:
  - Ne damo se i nećemo odustati!
  I opet dječak ispaljuje smrtonosni i razorni rafal. Ne želi popustiti svom protivniku.
  I pjeva u sebi:
  - Nitko nas neće zaustaviti! Čak ni lav ne može pobijediti!
  Dječak je pravi heroj. Nesavladiv i nepobjediv. Vitez vjere! Pa makar i ne kršćanski!
  I tako je austrijski napad odbijen.
  Austrijanci i Englezi imaju tenkove, ali i Rusija ima mastodonte.
  Nikola II ipak ima mnogo više stanovnika, uzimajući u obzir kolonije. Uzmite u obzir cijelu Aziju, istočnu Europu, dio Balkana, više od pola Afrike.
  Dakle, Rusija je nadmoćnija u broju pješaštva. A vojnici se bore vrlo hrabro...
  A Austrijanci nisu mogli odoljeti i bili su odbačeni od Varšave. Tada su ruske trupe napredovale do Odre i zauzele Istočnu Prusku. Pala je i Galicija, zajedno s Lvovom. Przemysl je bio opkoljen. Oslobođen je Krakov.
  Tada se pokazalo da se Slaveni ne žele boriti s Rusima i masovno se predaju.
  Bitke su također pokazale da su lakši, spretniji ruski tenkovi bili učinkovitiji od težih, nespretnijih njemačkih tenkova. A u zrakoplovstvu je carska Rusija općenito za red veličine jača od kvalitete Britanaca i Austrijanaca.
  Ruske trupe su nakon stanke nastavile ofenzivu. Uzeli su i brojnost i vještinu.
  Budimpešta je opkoljena i zauzeta. Na moru je admiral Kolčak porazio Britance i zauzeo Australiju. Na kopnu su ruske trupe opkolile i zauzele Berlin. A onda Beč.
  Austrijsko Carstvo također je gubilo bitku u Africi. Poražen je i engleski korpus. Da, stvari su bile neugodne za cara Adolfa.
  Gurnuo je glavu na pogrešno mjesto i počeo potpuno gubiti. Kako se može oduprijeti takvoj moći?
  Nakon pada Beča, otpor Austrijanaca postaje žarišni. I ubrzo su Rusi okupirali cijelu Europu i Afriku. U isto vrijeme s Aljaske je započeo napad na Kanadu. Izgubili su i Britanci.
  Britanija se našla izolirana i pokušala ostati na otoku.
  Ali jasno je da će Rusija prevladati pokretanjem zračne ofenzive.
  I bombardirala je gotovo sve što je bilo na površini. A onda je desantna snaga iskrcana na kopno, što je Britaniju dovelo do pokornosti.
  Tako je cijela istočna hemisfera, kao i Aljaska i Kanada, postala ruska.
  Sve u svemu ovo je super! Nikolaj Drugi je napravio privremenu stanku, probavljajući imovinu. Sjedinjene Države su još uvijek podijeljene i nisu jako jake, poput drugih država koje ovise o Rusiji.
  Godine 1937. car Nikola II se srušio u avionu. Prijestolje je naslijedio Aleksej II. Za razliku od prave priče, nasljednik je bio prilično zdrav i veseo. I 1941. odlučio je osvojiti sve ono što njegovi preci nisu uspjeli osvojiti.
  Pustimo li planetu, Zemlja će već biti jedno carstvo. I ruska vojska se prvo preselila u sjeverne države Amerike, a zatim u južne. Sjedinjene Države nisu bile jake i brzo su zarobljene. Ali pokazalo se da je Meksiko lakše osvojiti. Zatim se pomaknite prema gore. Jedan po jedan, osvajajući jednu zemlju za drugom. Najveći i najjači Brazil. Ali izdržala je manje od mjesec dana.
  I tako su osvojili Latinsku Ameriku i Novi Zeland. Alesej Drugi ušao je u povijest kao izvršitelj svih ruskih osvajanja. A već 1947. ruski kozmonauti kročili su na Mjesec. I 1958. na Mars! Godine 1961. Veneri. Godine 1972. Merkuru, a 1973. Jupiterovim mjesecima. Godine 1975., u dobi od 71 godine, umro je Aleksej II. Nadimak Finišer. A njegov sin Nikola III postao je kralj. Godine 1980. čovjek je ušao na posljednji, najudaljeniji planet Sunčeva sustava - Pluton. Nikola III nije predugo vladao. Umro 1985. godine. A njegov sin Aleksandar četvrti stupio je na prijestolje. Mladi kralj star oko dvadeset i sedam godina. I kralj je naredio da se pripreme za skok izvan Sunčevog sustava. I počeli su graditi zvjezdane brodove i fotonsku raketu. I konačno, 2017. godine pokrenuta je prva međuzvjezdana ekspedicija.
  
  CAR NIKOLA II IMA SREĆU PREDSJEDNIKA PUTINA
  Slavni pisac i pjesnik Oleg Rybachenko osjetio je da u svijetu nešto nije u redu. Čovječanstvo ostaje rascjepkano kao što je i bilo. Broj zemalja na planeti Zemlji samo se povećava. A ako itko dobiva utjecaj, onda je to samo totalitarna, diktatorska Kina. A Rusija je nakon završetka vladavine Vladimira Putina zapala u duboku krizu. Rat na Kavkazu opet bjesni, ljevičari i nacionalisti se bune. Ekonomija je opet u padu, a kriminal u porastu. I Rusija se počinje raspadati.
  Unatoč svojoj fenomenalnoj sreći, Vladimir Putin nikada nije uspio stvoriti snažan, stabilan politički sustav, niti stabilno i brzo rastuće gospodarstvo. Mnogi društveni i međunacionalni problemi nisu riješeni. Rijetka sreća omogućila je Putinu da zadrži privid blagostanja. Ali čim je otišao, odmah su se otvorili svi nezacijeljeni apscesi.
  Štoviše, prijeti opasnost od nuklearnog rata! Svijet je u kaosu, Rusija ide u veliki građanski rat! Ovo treba hitno popraviti.
  Dječak je u knjizi pročitao da možete promijeniti sudbinu ljudi i promijeniti joj mjesta! A postoji jedan moćni Ciganin koji to može učiniti svakome.
  Pa zašto ne preokrenuti sreću i sreću Putina i Nikolaja II?
  Štoviše, ako Nikolaj II bude fenomenalno uspješan kao Putin, tada će se tijek povijesti promijeniti. A u dvadeset i prvom stoljeću u Rusiji će vladati Romanovi. To znači da Putinu neće trebati sreća. Ili barem Rusija ima Putinovu sreću.
  A u dvadesetom stoljeću sreća carske Rusije itekako je potrebna.
  Poznati pisac odlučio je otići do Ciganke. Srećom, na internetu je bila njezina adresa, a razvijena intuicija rekla je piscu i pjesniku da uopće nije šarlatanka.
  Doista, Ciganin nije jednostavan. Živi u vili u Moskvi, a izgleda da ima dvadesetak godina, iako se bavi proricanjem sudbine još od sovjetskih vremena. Odmah se vidi vječna djevojka crne kovrčave kose - izvanredna je!
  Oleg Rybachenko ju je upitao:
  - Učini dobro djelo! Promijenite sreću Vladimira Putina i Nikolaja II!
  Zauvijek mlada Ciganka pogleda Olega Ribačenka i odgovori:
  - Dobro je što niste egoist i nećete odustati ne za sebe, već za zemlju Rusiju! A još je bolje što imate bogatu energiju i neviđenu, nevjerojatnu, nadljudsku maštu!
  Ciganin namigne i nastavi:
  - Toliko mijenjati povijest ni meni nije lako! Ali vi, vlasnik najjače i najbogatije fantazije na svijetu, možete mi pomoći!
  Oleg Rybachenko je kimnuo u znak slaganja:
  - Spreman sam na sve! I ispunit ću svaki zahtjev!
  Mladi Ciganin kimne i reče:
  - Pretvorit ću te u dječaka od otprilike dvanaest godina, a ti ćeš rasti izuzetno sporo i tjelesno nikada nećeš postati stariji od četrnaest. Poslat ću te u paralelni svijet, gdje ćeš prvo postati rob!
  Oleg Rybachenko je rekao u znak slaganja:
  - Spreman sam!
  Ciganin kimne i nastavi:
  - Morat ćete mi nabaviti devet artefaktnih kamenova: crni, bijeli, crveni, narančasti, žuti, zeleni, plavi, indigo, ljubičasti. A osim ovoga, deseti artefakt je Koščejeva kruna!
  Teško je, ali imat ćete zauvijek mlado, brzo, snažno, otporno tijelo dječaka ratnika. I plus izvanredan intelekt i fenomenalan dar mašte. Prije ili kasnije, skupit ćete artefakte i vratiti se u svoj svijet. I zauvijek ćeš biti u tijelu fenomenalno snažnog i brzog dječaka od četrnaest godina i bit će te nemoguće ubiti. Odnosno, dobit ćete i besmrtnost kao nagradu!
  Oleg Rybachenko je kimnuo u znak slaganja:
  - O ovome se može samo sanjati!
  Vječno mlada vještica je primijetila:
  - Ali deset artefakata su moji, i samo moji! Oni će mi dati takvu snagu da ćeš više nego zaslužiti besmrtnost! U međuvremenu ću te uspavati, a ti ćeš se probuditi kao rob u kamenolomima. A onda će vam vaša domišljatost reći kako da se izvučete iz ovoga!
  Kad se preseliš, moći ću promijeniti sudbinu, sreću i bogatstvo predsjednika Putina i cara Nikolaja II. Za mene ćete skupljati artefakte iz različitih svjetova, a u međuvremenu, od početka dvadesetog stoljeća, povijest Rusije će ići drugačije. Odnosno, čak i ako ne sakupite artefakte - devet kamenova i Koščejevu krunu, ruski car Nikolaj II i dalje će dobiti sreću, sudbinu i sreću ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina!
  Oleg Rybachenko se široko nasmiješio i odgovorio:
  -Ovo je dobro! U novom svijetu ću biti miran da se tijek povijesti konačno promijenio nabolje! I da će Rusija uspjeti uspostaviti red u cijelom svijetu i postati hegemonistička zemlja! I apsolutni hegemon!
  Vječno mlada Ciganka je naredila:
  - Lezi na sofu!
  Oleg Rybachenko je legao.
  Djevojčica čarobnica je predla:
  - Sad spavaj! Probudit ćeš se u drugom svijetu.
  Oleg Rybachenko je zatvorio oči i gotovo istog trena je zaspao.
  posuda izvadio unaprijed spremljene sastojke i počeo pripremati napitak. Upalila je plin ispod unaprijed pripremljenog kotla za čaroliju. I počela je tamo bacati razne stvari, čarati. Pritom je vječna djevojka iz džepa izvukla špil karata i zapjevala:
  - O, sudbo, sudbo, pomozi Nikolaju! Sretno od Putina, dođi caru Romanovu!
  Neka Romanov pobijedi
  Vlada kao Džingis-kan...
  Neka ti donese sreću,
  Putin krađom poklona!
  
  To je bolje za Rusiju
  Nikola veliki car...
  Genghis Khan će postati hladniji
  Budite kao Vladimir Putin!
  Kotao je počeo kuhati, a napitak je u njemu počeo klokotati. Ciganin je poslagao karte, bacio čaroliju i bacio špil u kipuću izmaglicu... Bljesnuo je super-jaki bljesak, kao od tisuću bljeskova fotografija . Usnuli Oleg Rybachenko je nestao... A onda, nakon što se zapalio, nestao je i kotao.
  Prostrana dvorana u kojoj je velika čarobnica bacila čaroliju postala je prazna i tiha!
  Vječno mlada vještica reče:
  - Dobro! Promijenio sam tijek povijesti i to je cool! A ako ovaj idealist bude imao sreće i skuplja artefakte, tada ću postati toliko moćan da će mi i sam Sotona zavidjeti!
  A ciganska čarobnica blistala je smaragdnim očima!
  I dogodilo se čudo!
  Što je zapravo čekalo Nikolu II... Doista, puno se toga promijenilo. Tijekom krunidbe nije bilo krvave tučnjave. I širenje u Kinu je bilo uspješno. Rat s Japanom se, naravno, dogodio. To je općenito bilo povijesno neizbježno. Jasno je da je čudovište u licu samuraja trebalo razoružati i uništiti. I od ovoga se ne može pobjeći. Ne možete ostaviti opasnost na svojim granicama.
  Japan je prvi započeo rat, ali je njegov pokušaj napada na ruske brodove bio neuspješan. Rusi nisu pretrpjeli značajniju štetu, a potopljeno je desetak razarača Zemlje izlazećeg sunca.
  "Varjag" je također uspio pobjeći iz okruženja. Što se pokazalo velikim uspjehom. I admiral Makarov je brzo stigao na more i uništimo Japance. A general Kuropatkin porazio je samuraje na kopnu i potpuno okupirao cijeli Korejski poluotok.
  Čak je i car Nikola II donio odluku: mora se zauvijek čuvati od Japana! Ali kao? Da, iskrcati trupe i u potpunosti ih pripojiti Rusiji kao pokrajinu.
  A onda se odigrala odlučujuća bitka na moru, gdje je japansku flotu konačno dokrajčio admiral Makarov.
  U borbi su sudjelovale i četiri djevojke! Golih nogu i u bikiniju!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. Četiri ljepotice koje se mašući sabljama ukrcavaju na najveći samurajski brod.
  Nataša reže Japanca i viče:
  - Bit ćeš zmazan, uskooki!
  Zoya je sasjekla još jednog samuraja i primijetila:
  - I oči su ti safirne!
  Natasha, koja je vodila mlin, potvrdila je:
  - Naravno da! Naravno da!
  A onda je Aurora opet uzela i golom petom udarila Japanca u bradu. Slomila mu je vilicu i zaurlala:
  - Hura za domovinu!
  Svetlana ga je uzela, odsjekla samuraju glavu i izlanula:
  - Za cara Nikolu II!
  Da, naravno, puno ovisi o sreći. Konkretno, admiral Makarov ostao je živ. I pokazalo se da je on drugi Ushakov. Kako spretno zapovijeda. I sam je na mobilnom kruzeru, sve može pratiti. A Japance, koji, usput rečeno, nisu imali veliku prednost u oružju, tukli su dionicama i taktički.
  Vještina generala ili mornaričkog zapovjednika prevladava nad malom brojčanom prednošću.
  Štoviše, u to su vrijeme Japanci bili brojčano slabiji. Dakle, Makarov ih razbija. Forsira blisku borbu, gdje su ruski brodovi s oklopnim granatama mnogo jači.
  I Japanci su poraženi. A djevojke zarobe još jedan samurajski brod. A na njemu se vijori zastava carskog carstva!
  Što su Japanci? Niste baš dobri u sreći? Nikola II je dočekao sreću Vladimira Putina i sve mu je pošlo za rukom!
  Što je s djevojkama? Četiri ljepotice u bikinijima domaće su vještice koje su se odlučile boriti za kralja, iako obično nemaju nikakve veze s ovim svijetom.
  Ali u ovom slučaju, potrebno je pomoći ruskom narodu. I to zahvaljujući Putinovoj sreći. Nikada ne bi zauzeo Krim bez ispaljenog metka da nije bilo iste četiri djevojke vještice. Pomogli su da se dogodi čudo. Ali je li Rusiji trebalo bratskom narodu oduzeti Krim, još je pitanje. Ali pripajanje Kine Ruskom Carstvu je izvrsna ideja! Zamislite koliko će podanika imati ruski car - mogao bi slomiti cijeli svijet!
  Ukratko, djevojke ovdje ne gube vrijeme. I već se juriša na novi bojni brod.
  I opet biva zarobljen. A sablje u rukama ljepotica samo blješte, a tako su oštre. I toliko je Japanaca bilo miješanih.
  Bitka na moru završila je konačnim potapanjem japanske eskadre i zarobljavanjem admirala Toga.
  I počelo je slijetanje. Nije bilo dovoljno parobroda i transporta. I koristili su duge čamce, prevozili ih na kruzerima i bojnim brodovima i radili puno toga. Car je naredio korištenje trgovačke flote tijekom iskrcavanja.
  Ruske trupe odbile su juriš samuraja koji su ih pokušali zbaciti s mostobrana. Ali carska vojska se hrabro držala. I masovni napad je odbijen uz velike gubitke.
  Tijekom juriša djevojke vještice sjekle su sabljama i bosim nogama bacale granate na neprijatelja.
  Oni su naravno na najopasnijim mjestima. I kako su počeli pucati mitraljezima. Svaki metak je na meti.
  Nataša je zapucala, bacila granatu golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Nitko nije cool od mene!
  Zoja je, pucajući iz mitraljeza, bosim nožnim prstima bacila dar smrti i ciknula:
  - Za cara Nikolu II!
  Aurora je nastavila pucati iz mitraljeza i skočila, prasnula i rekla:
  - Za Veliku Rusiju!
  Svetlana je, nastavljajući da tuče neprijatelja, rekla agresivno, pokazujući zube, bacajući granatu golom petom:
  - Za kraljevsko carstvo!
  Ratnici su nastavili tući i mlatiti. Imaju takav nalet energije. Ubijaju se i uništavaju samuraje koji napreduju.
  Već postoje tisuće, deseci tisuća Japanaca koje je on ubio.
  I poraženi samuraji bježe... Djevojke su vrlo smrtonosne protiv njih.
  A Rusi sijeku samuraje na bajonete...
  Napad je odbijen. I nove ruske trupe iskrcavaju se na obalu. Mostobran se širi. Nije loše, naravno, za carsko carstvo. Jedna pobjeda za drugom. I admiral Makarov će također pomoći sa svojim oružjem. Čisteći Japance.
  A sada se ruske trupe već kreću Japanom. I njihova se lavina ne može zaustaviti. Neprijatelja sijeku na komade i bodu na bajunete.
  Nataša, koja napada samuraje i sječe ih sabljama, pjeva:
  - Bijeli vukovi se sjatili! Tek tada će rasa preživjeti!
  A kako baca granatu golim nožnim prstima!
  Zoya pjeva uz žestoku agresiju. I također bacanje bosih nogu, nešto jedinstveno, smrtonosno:
  -Slabi umiru, ubijaju se! Štitimo sveto meso!
  Augustina, pucajući na neprijatelja, sijekući sabljama i bacajući granate golim nožnim prstima, cvili:
  - Rat se vodi u bujnoj šumi, prijetnje stižu odasvud!
  Svetlana je bosim nogama pucala i bacala darove smrti, uzela ga i zacvilila:
  - Ali mi uvijek pobjeđujemo neprijatelja! Bijeli vukovi pozdrav herojima!
  A djevojke u zboru, uništavajući neprijatelja, pjevaju, bacajući bosim nogama smrtonosno oružje:
  - U svetom ratu! Bit će to naša pobjeda! Carska zastava naprijed! Slava palom heroju!
  I opet djevojke pucaju i pjevaju u zaglušnom urliku:
  - Nitko nas neće zaustaviti! Nitko nas neće pobijediti! Bijeli vukovi slomiti neprijatelja! Bijeli vukovi - slava herojima!
  Djevojke hodaju i trče... A ruska vojska kreće prema Tokiju. I Japanci se ubijaju, i kosi ih. Ruska vojska kreće. I jedna pobjeda za drugom.
  Car Nikola je zaista izvukao sretnu kartu. Ruske trupe već počinju jurišati na japansku prijestolnicu. I sve je tako super.
  Djevojke su ovdje, naravno, ispred svih i njihov pritisak i podvizi su na velikoj visini.
  Pogotovo kad bacaju granate bosim nogama. To općenito izaziva šok i strahopoštovanje među samurajima.
  Ali ovdje se penju na zid japanske prijestolnice. A ljude i konje sjeckaju na kupus. Smlavili su svoje protivnike u paramparčad. Djevojke dolaze, vrište i smiju se! I golim petama udaraju vas u brade. Japanci lete naglavce. I sami padaju na ulog.
  A ratnici još snažnije mašu sabljama.
  I samuraji trpe poraz za porazom. Tako su ruske trupe zauzele Tokio.
  Mikado bježi od straha, ali ne može se nigdje sakriti. I tako ga djevojke zarobe i vežu!
  Velika pobjeda! Japanski car potpisuje abdikaciju u korist Nikole II. Titula ruskog cara znatno je produljena. Koreja, Mongolija, Mandžurija, Kurilski otoci, Tajvan i sam Japan postaju ruske provincije. Iako Japan ima malu, ograničenu autonomiju. Ali njen car je ruski, car samodržavni!
  Nikola II ostaje apsolutni monarh, ničim ograničen. On je autokratski car!
  A sada i car Japana, Žute Rusije, Bogdihan, Kan, Kagan, i tako dalje, tako dalje, tako dalje...
  Da, više sreće. Primijetite da je sreća dopustila Putinu da osvoji toliko! Dvadeset i prvo stoljeće, nažalost, nije baš pogodno za hvatanje!
  Kakvu korist Rusija ima od činjenice da je Putinov neprijatelj McCain umro od raka mozga? Sreća je, naravno, ogromna, ne možete ni zamisliti namjerno - da vaš neprijatelj umre tako gadnom i neugodnom smrću!
  Ali specifični povrat za Rusiju je nula.
  Ali za Nikolu II takva sreća i Putinova sreća pretvorila se u velike teritorijalne dobitke. Ali zapravo, zašto bi bogatstvo darivalo Putina? Pa, s obzirom na to da je Sobčak umro u takvom trenutku i da mu nije bilo potrebno dati mjesto šefa ustavnog suda, kako je to dobro za Rusiju?
  A car Nikolaj II od cijele Rusije je izvanredna osoba. Naravno, nakon tako velike pobjede njegova je moć i autoritet ojačao. To znači da se neke reforme mogu provesti. Posebno u pravoslavlju! Dozvolite plemićima da imaju četiri žene, kao u islamu. I također dati pravo na drugu ženu vojnicima kao nagradu za njihove podvige i vjernu službu.
  Dobra reforma! Budući da je u carstvu porastao broj ljudi druge vjere i stranaca, treba povećati broj Rusa. A kako to učiniti? Na račun žena drugih naroda. Uostalom, ako Rus uzme tri Kineskinje za žene, onda će imati djecu od njih, a tko će ta djeca biti po nacionalnosti?
  Naravno ruski s očeve strane! I to je super! Nikola II, koji je posjedovao progresivan um, bio je religiozniji izgledom nego dušom. I naravno, stavio je vjeru u službu države, a ne obrnuto!
  Nikola II je tako ojačao svoj autoritet među elitom. Muškarci ovo žele dugo vremena. I ubrzao je rusifikaciju periferije.
  Pa ni svećenicima to nije smetalo. Štoviše, vjera je oslabila u dvadesetom stoljeću. A vjera je služila kralju, ne vjerujući baš u Boga!
  A vojne pobjede učinile su Nikolu popularnim među ljudima, a on, naviknut na autoritarizam, nije osobito želio promjene. Rusi nikad nisu poznavali drugu moć!
  A gospodarstvo cvjeta, plaće rastu. Svake godine dolazi do povećanja od deset posto. Stvarno, čemu promjena?
  Godine 1913. car Nikolaj, na tristotu obljetnicu Romanovih, ponovno je skratio radni dan na 10,5 sati, a subotom i predblagdanima čak na 8 sati. Povećan je i broj vikenda i praznika. Počeo se slaviti kao neradni dan i datum kapitulacije Japana. I kraljev rođendan, i kraljičin rođendan, i dan krunidbe.
  Nakon što se pokazalo da prijestolonasljednik ima hemofiliju, car Nikolaj uzeo je sebi drugu ženu. Time je riješeno pitanje nasljeđivanja prijestolja.
  Ali približavao se veliki rat. Njemačka je sanjala o preoblikovanju svijeta. Međutim, carska Rusija bila je spremna za rat.
  Godine 1910. Rusi su anektirali Peking i proširili svoje carstvo. Britanija je pristala na to u zamjenu za savez protiv Njemačke.
  Kraljevska vojska bila je najbrojnija i najmoćnija. Njezina je brojnost u mirnodopsko doba dosegla tri milijuna i tisuću pukovnija. Njemačka je u mirno doba imala samo šest stotina tisuća. Plus Austro-Ugarska, ali njene trupe nisu borbeno spremne!
  Ali Nijemci se još uvijek planiraju boriti s Francuskom i Britanijom. A gdje mogu nacrtati dva fronta?
  Rusi imaju prve svjetske lake tenkove "Luna"-2 u masovnoj proizvodnji. I četveromotorni bombarderi "Ilya Muromets" i lovci s mitraljezima "Alexander" i još mnogo toga. I naravno moćna flota.
  Njemačka nema jednake snage.
  A Nijemci su ipak odlučili napasti Belgiju i zaobići Pariz. Za njih ovdje nije bilo baš ničega.
  Ali rat je svejedno počeo. Njemačka je napravila svoj kobni potez. I njezine trupe su se preselile u Belgiju. Samo su snage nejednake. Ruske trupe već se kreću preko Pruske i Austro-Ugarske. A tenk Luna-2 s brzinom od 40 kilometara već je kolosalna sila.
  Štoviše, imajte na umu da je car Nikolaj imao sreće što je rat počeo. Sam car ne bi napao Njemačku. I tako na ruskoj strani postoji velika, ogromna nadmoć u snagama, tenkovima, nadmoć u topništvu i najbolja avijacija u količini i kvaliteti. I jače gospodarstvo, jer se uspjelo izbjeći recesiju izazvanu revolucijom i porazom u ratu. I tako cijelo vrijeme postoji uspon i uspjeh za uspjehom.
  Nijemci su očito bili napadnuti. A onda su se sami popeli s glavnim snagama, protiv Francuske i Britanije. Gdje bi trebali ići?
  Zauzeti Italiju i objaviti rat Austro-Ugarskoj! Jedini plus je što je Turska ušla u rat protiv Rusije. Ali ovo je još bolje za kralja, on konačno može uzeti Carigrad i tjesnac za sebe! Tako...
  I također četiri vještice, vječno mlade domaće vjernice Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana u borbi! I već će te pogoditi! Pa udarit će i na Nijemce i na Turke!
  Probudio se pisac i pjesnik Oleg Rybachenko. Zauvijek je mlada vještica-čarobnica ispunila svoje obećanje, dajući Nikoli II sreću Vladimira Putina, a sada Oleg Rybachenko mora ispuniti svoje. Buđenje nije bilo lako. Dječakovo tijelo pogođeno je jakim bičem. Dječak je skočio. Da, Oleg Rybachenko sada je mišićav dječak, okovan lancima za ruke i noge. Vidi se crno-potamnjelo, suho i žilavo tijelo, s istaknutim mišićima. Zaista snažan i izdržljiv rob, s jakom kožom koja je toliko otvrdla da je nadglednikova batina ne može rezati. Trčiš na doručak s ostalim dječacima, ustaješ sa šljunka gdje mladi robovi spavaju potpuno goli i bez pokrivača. Istina, ovdje je toplo, klima je kao u Egiptu. A dječak sav gol, samo lanci. Međutim, oni su prilično dugi i praktički ne ometaju hodanje ili rad. Ali u njima ne možete napraviti veliki korak.
  Prije jela isperite ruke u mlazu. Dobijate obrok: pire od riže i pokvarene ribe. Međutim, gladnom dječaku-robu to se čini kao poslastica. I onda ideš u rudnik. Ujutro sunce još nije izašlo i sasvim je ugodno.
  Dječakova su bosa stopala toliko ogrubjela i napaljena da oštri kamenčići uopće ne bole, čak ih ugodno škakljaju.
  Kamenolomi u kojima rade djeca mlađa od šesnaest godina. Naravno da imaju manje automobile i alate. Ali morate raditi petnaest, šesnaest sati, kao i odrasli.
  Smrdi, pa nuždu obavljaju odmah na licu mjesta. Posao je jednostavan: cijepajte kamenje pijucima, pa ga nosite u košarama ili na nosilima. Ponekad morate gurati i kolica. Obično je dečki guraju u dvoje i troje. Ali Oleg Rybachenko izabran je sam jer je vrlo jak. A pijuk u rukama drži kao odrastao čovjek. On mora izvršiti mnogo veći zadatak od ostalih.
  Istina je da vam daju sve češće. Tri puta dnevno, ne dva puta.
  Dječak rob u čije je tijelo Oleg Rybachenko nastanio ovdje je već nekoliko godina. Poslušan, vrijedan, svi pokreti uvježbani do automatizma. Stvarno vraški jak, otporan i praktički ne poznaje umor. Ali u isto vrijeme, dječak jedva raste, i sada ne izgleda više od dvanaest, s prosječnom visinom za ovu dob.
  Ali snaga... Za nekoliko odraslih. Mlad junak. Koji, međutim, po svemu sudeći nikada neće postati punoljetan, a neće mu pustiti ni brada.
  I hvala Bogu! Kao pisac i pjesnik, Oleg Rybachenko nije se volio brijati. Radiš za sebe i lomiš kamenje, mrviš ga. I do kolica. Onda ga nosite do kolica. Teško ju je gurati i djeca to rade naizmjence.
  Dječaci su ovdje gotovo crnci, ali crte lica su im europske, hinduističke ili arapske. Štoviše, europskih je puno više.
  Oleg ih pobliže promatra. Robovi ne smiju pričati, tuku ih bičem.
  Oleg Rybachenko također zasad šuti. I studira. Ovdje su, osim muških nadzornika, i žene. Također su okrutni i tuku bičem.
  Štoviše, nemaju svi dječaci tako jaku kožu kao Olegova. Mnogi ljudi puknu i krvare. I stražari te mogu pretući na smrt. Posao je jako težak, a dječaci se, pogotovo kad sunce svane, počnu jako znojiti.
  A ovdje nije jedno sunce, nego dva. A ovo čini dan jako dugim. A posla ima jako puno. Dečki nemaju vremena za spavanje i opuštanje. Ovo je velika muka za njih.
  Oleg Rybachenko radio je za sebe, mehanički sjeckajući i utovarujući. Promiješala za sebe...
  I zamislio je sliku onoga što se događalo nakon što je Nikolaj II postigao uspjeh ruskog predsjednika Vladimira Putina.
  Natasha, Zoya, Aurora i Svetlana napadaju Austrijance u Przemyslu. Ruske su trupe odmah zauzele Lvov. I napadaju najjaču tvrđavu.
  Djevojke golih nogu iu bikinijima brzo jure ulicama grada.
  Sjeku Austrijance i bosim nogama bacaju diskove.
  U isto vrijeme djevojke pjevaju:
  - Car Nikola je naš mesija,
  Zastrašujući vladar moćne Rusije...
  Cijeli svijet se trese - kuda će...
  Za Nikolaja s pjesmom naprijed!
  Nataša sasječe Austrijance, baci granatu bosim prstima i počne pjevati:
  - Za Rusiju!
  Zoya također slama svoje neprijatelje i pjeva s punim srcem:
  - Za kraljevsko carstvo!
  I granata bačena njezinom bosom nogom leti! Ovo je djevojka ubojica. Može ti zgnječiti čeljust i popiti more!
  A i Aurora golim nožnim prstima baca disk, raspršuje Austrijance i cikne:
  - Za veličinu Rusije!
  I pokazat će svoje vrlo oštre zube! Koje svjetlucaju poput očnjaka.
  Svetlana također ne zaboravlja popustiti i urla:
  - Rus' Svetog i nepobjedivog Nikolaja II!
  Djevojka pokazuje ogromnu strast. I bosih nogu baca sve i baca darove!
  Nataša, pucajući i sijekući, i bacajući smrtonosna oružja bosim nogama, škripi:
  - Volim svoju Rus'! Volim svoju Rusiju! I sve ću vas izrezati!
  I Zoya također puca i zavija, bacajući nešto eksplozivno golim prstima:
  - Veliki car Nikolaj! Neka mu pripadaju i planine i mora!
  Aurora, vrišteći od divljeg, mahnitog bijesa i bacajući darove golim nožnim prstima, zavija:
  - Nitko nas neće zaustaviti! Nitko nas neće pobijediti! Prsne djevojke lome neprijatelje bosim nogama i golim petama!
  I opet su djevojke u divljem trku. Uhvate Przemysla u pokretu i pjevaju, skladajući u hodu;
  Proslavljena je naša sveta Rusija,
  Mnogo je budućih pobjeda u njemu...
  Djevojka trči bosa
  I nema ljepše na svijetu!
  
  Mi smo poletni Rodnoverki ,
  Vještice su uvijek bose...
  Djevojke jako vole dečke
  Njegova žestoka ljepota!
  
  Nikada nećemo popustiti
  Ne popuštajmo pred neprijateljima...
  Iako su nam noge bose,
  Bit će puno modrica!
  
  Djevojkama je ljepše požuriti
  Bosi po hladnoći...
  Mi smo doista vučići
  Možemo ga udariti!
  
  Ne možemo se zaustaviti
  Zastrašujuća horda Fritza...
  I ne nosimo cipele
  Sotona nas se boji!
  
  Djevojke služe Bogu Rodu,
  Što je, naravno, super...
  Mi smo za slavu i slobodu,
  Kaiser će biti gadan!
  
  Za Rusiju, koja je ljepša od svih,
  Borci se dižu...
  Jeli smo masnu kašu
  Borci se ne savijaju!
  
  Nitko nas ne može zaustaviti
  Moć djevojaka je ogromna...
  I neće suzu pustiti,
  Jer mi smo talent!
  
  Nema cura koje se ne mogu saviti,
  one su uvijek jake...
  Žestoko se bore za domovinu,
  Neka se vaš san ostvari!
  
  U svemiru će biti sreće
  Sunce će biti iznad Zemlje...
  Svojom nepotkupljivom mudrošću,
  Bajonet Kaiser!
  
  Sunce uvijek sja ljudima,
  Nad najprostranijom zemljom,
  Sretni odrasli i djeca,
  A svaki borac je heroj!
  
  Sreće nikad previše
  Vjerujem da ćemo imati sreće...
  Neka loše vrijeme nestane -
  I sramota za neprijatelje!
  
  Bog naše rase je tako uzvišen,
  Nema ljepšeg od Njega...
  Postat ćemo viši u duši,
  Pa da zlobni sve ispovraća!
  
  Pobijedimo naše neprijatelje, vjerujem
  Beli, ruski Bog s nama...
  Ideja će biti radost,
  Ne dopustite da vam zlo uđe na kućni prag!
  
  Pa, ukratko, Isusu,
  Uvijek ćemo biti vjerni...
  On je ruski bog, slušaj,
  Laže da je Židov Sotona!
  
  Ne, zapravo, Bože svemogući,
  Naša presveta glavna obitelj...
  Kako je On pouzdan krov,
  I njegov Sin-Bog Svarog!
  
  Pa, ukratko, za Rusiju,
  Nije sramota umrijeti...
  A djevojke su najljepše od svih,
  Žena ima snagu medvjeda!
  
  
  PLANOVI SE NEMIJENJAJU
  Hitler jednostavno nije mijenjao plan OKW-a, a napad na Staljingrad izveli su i sa sjevera i s juga, grupe armija A i B. A juriš je povjeren Mainsteinu . Kao rezultat toga, Staljingrad je pao unutar deset dana od napada sa svih strana. I sovjetske trupe našle su se potpuno opkoljene. Nakon toga se Wehrmacht preselio duž obale Volge do Kaspijskog jezera. Kako je Crvena armija odgovorila? Ofenziva na centar nije bila baš uspješna.
  Osim toga, Japan je dobio bitku za Midway, iako nije otvorio drugu frontu, ali je zauzeo Havajsko otočje. U isto vrijeme, kopnene jedinice samuraja krenule su prema Indiji. Kako bi zadržala ovu koloniju, Britanija je morala povući neke trupe iz Egipta, napuštajući operaciju Baklja.
  Nijemci su držali inicijativu na istočnom frontu. Brzo zauzimanje Staljingrada srušilo je južno krilo. Fritz je dospio do Kaspijskog jezera i kopnom presjekao Kavkaz. A onda je Turska ušla u rat. Njezina je vojska, iako ne baš jaka, dosta brojna i sposobna za hrabru borbu.
  Već prvih dana Turci su zauzeli Batumi i opkolili Erevan. Da, njihova su postignuća pristojna, budući da je Crvena armija priklještena njemačkim frontom.
  Valja napomenuti da su nacisti iskoristili činjenicu da su sovjetske trupe ušle u bitku izravno iz vlakova i tukle ih u dijelovima. To se, naravno, negativno odrazilo na tijek rata.
  Staljin je također bio nervozan i izbezumljen - zahtijevao je da se Kavkaz zadrži pod svaku cijenu.
  Ukratko, herojska obrana Staljingrada nije uspjela i sve je propalo. Čak ni odsutnost japanskih divizija na Dalekom istoku nije pomogla.
  Nijemci su krenuli uz obalu Kaspijskog jezera, do Dagestana. Da ne skupljaju prašinu - ali snage su nejednake, osim toga, Crvena armija je imala velike poteškoće s opskrbom. I popustila je. I Švabe su aktivno bombardirale.
  Sjedinjene Države gotovo nisu dotakle Treći Reich, ometene pobjedama Japana. Britanija je nešto oslabila, a također nije zapala u probleme! Sada su Nijemci imali previše zrakoplova i stvarno su mogli izvršiti pritisak na njih.
  Staljin je pokazao svoje najgore kvalitete i prečesto je gubio živce i galamio, ali nije donosio najbolje odluke.
  Tako je gubitak Kavkaza postao neizbježan.
  Na granici s Azerbajdžanom već se vodi bitka.
  Sovjetske djevojke se očajnički bore. Ovdje se ljepotice očajnički bore.
  I ne povlače se i ne odustaju. I gmižu im oko stražnjice.
  Natasha, Zoya, Augustina i Svetlana vukle su njemačkog generala sa začelja. Ovo je cool. Djevojke su ga stavile na koljena i prisilile da im ljubi bosa stopala. Udarao ih je s velikim entuzijazmom! I djevojkama je lizao pete.
  Djevojke ratnice općenito su tako seksi i šarmantne. Zatim su dali bitku Fritzu.
  Natasha je rafalno zasjekla, presjekavši naciste. Bacila je granatu bosom nogom i cvrkutala:
  - Za veliku slavu!
  Zoja je također opalila i zacvilila:
  - Za domovinu i Staljina!
  Uzela ju je i bacila granatu golim nožnim prstima. Rastjerala je naciste i zacvilila:
  - Za SSSR!
  Djevojke su tako lijepe i nevjerojatne.
  Augustina je također bosom nogom bacila granatu, a ona je, pokazujući zube, uzela i prosiktala:
  - Baš se borim! Kao terminator!
  A i Svetlana će golim prstima lansirati nešto tako smrtonosno i razorno. I opet će pjevati:
  - Naše prijateljstvo je monolitno i to je ono što predstavlja!
  Četiri, tako se svađaju - ovo su cure! Smiješne ljepotice kao odgovor pokazuju svoje duge jezike.
  Ratnici najviše kategorije. I kako će te udarati, i kako će vikati na tebe.
  Prešom gnječe Nijemce kao bobice.
  Nataša je pucala, bosom nogom bacala granatu i pjevala:
  - Mi smo ratnici svjetla i crvenog barjaka!
  Zoja je također golim nožnim prstima lansirala ubojicu i brbljala:
  - I borit ćemo se za Lenjina!
  A onda je zasjekla Augustinu, pokazujući zube:
  - U ime velike radosti!
  A onda je Svetlana pucala i bacala granate bosim nogama, urlajući:
  - Preuzet ćemo ovo i preokrenuti!
  Četvorica aktivno rade i snimaju. Pa to su ipak djevojke koje znaju puno o istrebljenju. I ne bore se tako.
  I kako i priliči pravim terminatorima... Visokoleteći ratnici. I imaju strast za uništavanjem.
  Nataša je opet bosom nogom bacila granatu i prosiktala:
  - Ovaj svijet savršeno shvaćam kao zaoštravanje klasne borbe!
  Zoya je također prosiktala, bacajući smrtonosnu granatu koja kida meso golim prstima:
  - Koja će kuća imati crvenu zastavu!
  A onda je Augustin dao svoj red. Pokosila je naciste i bosom nogom bacila granatu - sikćući:
  - Super prostor, ovo je naša zemlja i svih nas!
  Ratnici su doista sposobni rastrgati čak i grijač.
  A onda Svetlana bosom nogom odbaci granatu, ispali rafal i bijesno kaže:
  - Vatra i konjani konj su bijesni!
  Djevojke će se, naravno, napaliti. I razbijaju se glavama.
  A s njemačke strane, Gerdova posada se bori na T-4. Opet, kada se pokrene, nećete se zagrijati i nećete moći suzbiti takav pritisak. Djevojke imaju tako paklenu vatru u očima.
  Pucaju u sebe i ne daju šansu za spas. I ne možete odoljeti njihovim bijelim, bisernim zubima.
  Ratnici su agresivni i urlaju:
  - Divlja aroma! Poslat ćemo sve neprijatelje u pakao!
  Gerda će opaliti, pogoditi tridesetčetvorku i zaškripati:
  - Buduće pobjede!
  Charlotte pritišće okidač bosim nogama i grgolji:
  - Rastrgat ćemo te!
  Pucala je i Magda, uništila T-26 i rekla:
  - Otkrit ćemo.
  I zatresla je bosim nožnim prstima.
  A Christina također bosim nogama pritišće pedale i sikće:
  - Živjeli za našu zabavu!
  Djevojke su, naravno, gotovo gole u bikinijima i bose. I u isto vrijeme izuzetno seksi.
  I izvode napade svojim ne baš savršenim, ali učinkovitim T-4. I pucaju na neprijatelja. Ne popuštaj takvim curama ni u čemu! I kako pokazuju zube. I kako prave grimase!
  Gerda urla u sebi, pucajući golim nožnim prstima:
  - Gerda voli ubijati, ova Gerda!
  I opet ispaljuje granate.
  A onda Charlotte puca redom i urla, nokautirajući tridesetčetvorku:
  - Rasparat ću im trbuhe!
  I bos će krenuti iznova.
  A onda će Christina dodati ubojicu. Također koristeći gole nožne prste.
  I zaurlaće:
  - Ja sam utjelovljenje agresivnosti!
  Kakav struk ima, a trbušnjake isklesane!
  A onda će ga Magda uzeti i pljusnuti ga i zaurlati:
  - Banzai!
  I noge su joj također gole i isklesane!
  Četiri Njemice se trude i stvarno pobjeđuju. Ima toliko agresije i vitalnosti.
  Ratnici koriste štap i pucaju. Ne puštaju Crvenu armiju.
  I pilotkinje se također bore na nebu i to pokazuju. Da je njihov duh neizmjeran.
  Evo najnovijeg njemačkog Focke-Wulfa. Gertrude je na njemu. I ova djevojka pokazuje da je hladnija od muškaraca. Ovako mlati fašiste. Ne poklanja im ni najmanju milost. Gertrude je započela pravu svađu.
  I on obori sovjetski jak i vrišti:
  - Ja sam super djevojka!
  Onda će ga uzeti i pokazati jezik. I opet će krenuti u potpuno istrebljenje. Ovo je djevojka. I to bosa i u bikiniju. A onda je LAGG pucao i ponovno zaurlao:
  - Pilot topnik!
  I smijat će se na sav glas. A onda će srušiti PE-2. Takva djevojka, vrhunskog opsega i klase. Zatim je ponovno izvela manevar i uništila Yak zračnim topovima. I pokušat će .
  - Ja sam vučica s neba!
  I kako samo pokazuje zube! I kako podivljati! Kakva baka! Baba svim ženama!
  Ali, naravno, fašisti pokušavaju napadati i na jugu.
  Tamo se konkretno bori pilotkinja Helga na ME-109. I to tako uspješno da krhotine lete s Britanaca.
  Djevojka je udarila Mustanga i zapjevala:
  - Iznad nas lebdi lila magla!
  Općenito, kako je dobro boriti se bos iu bikiniju. Kako je ovo praktično! I vrlo je zgodan.
  Helga je pilot. Fuhrer je bio dovoljno pametan da posluša savjete i pusti djevojke u tenkove, avione i vojsku. A koliko je bolje išlo Švabama.
  Ni same nisu očekivale da su ženska tijela tako učinkovita. Ovdje Helga slavno dobiva zamah i račune.
  Djevojka pritišće pedale bosim nogama i urliče:
  - Ja sam tako divna mala krava!
  Helga obori još dva engleska aviona i zaškripi:
  - Iza mene stoje njemački vojnici u redu!
  A oborila je i bombarder! Kakva djevojka! Za sve cure, veliki i cool ratnik. Ako i istrijebi, također to čini bez ikakve ceremonije ili sažaljenja.
  Djevojke su ovdje tako seksi!
  A Rommelove trupe jure kroz pustinju, ne čekajući da stignu dodatne snage. Moramo pobijediti, pa moramo. Legendarni zapovjednik "Pustinjske lisice" već je navikao na borbu s nadmoćnijim snagama. A takvi su i njegovi vojnici. Evo, na primjer, odabrane čete SS ratnica. Prebačeni su početkom prosinca, kad je fronta pucala, Nijemci se povlačili, a Britanci, naprotiv, probijali, oslobađali Tolbuk i prijetili da će Wehrmacht izbaciti s afričkog tla.
  Tada je opsjednuti Fuhrer predložio: prebacivanje ženskog bataljuna tigrica. Ne zato što će dame promijeniti odnos snaga, nego zato da se muškarci, pogotovo Talijani, posrame i da će se boriti puno agresivnije i vještije. Uostalom, ako prednjače elitne djevojke, otvrdnute teškim treninzima, muškarci će biti jako posramljeni.
  Ratnici su se borili samo u bikiniju, koristeći posebne kreme za zaštitu. Za šest mjeseci njihova su se bosa, djevojačka stopala toliko napalila da se nisu bojale pijeska vrelog poput tave, a od preplanulosti koža im je poprimila boju tamne čokolade. A mnogi iza sebe već imaju desetke leševa.
  Margo i Shella dvije su vrlo mlade, ali već prekaljene Arijevke. Najmlađi su u četi, ali su za šest mjeseci već zaslužili Željezni križ prve klase (druge klase, svi u bojni su ga već imali), nemilosrdni su i ljubazni.
  Margot je imala kosu boje vatre, a Shella je bila snježnobijela plavuša s dozom meda. Ovdje se bore, odbijajući juriš protunapadajućih britanskih tenkova. Matilde, sa svojim moćnim oklopom, kreću naprijed. Slijede prohodni Cromwellovi s visokoeksplozivnim granatama i lakšim vozilima. Djevojke su se zakopale u pijesak. Beskorisno je pucati na takve tenkove frontalno. Moramo izbjeći da budu primijećeni, a onda...
  "Matilda" i "Cromwell" teški su tridesetak tona, a kad prođu preko rovova iskopanih u glinenom pijesku, postaje jezivo. Slijeva se na vaše gole, preplanule vratove, a vi osjećate užasnu težinu gadnih strojeva na sebi. Evo istog "Cromwella", tipičnog željeza s nagnutim oklopom od 70 mm, koji čak ni top od 88 mm ne može uvijek izdržati. Miriše na britanski, vrlo oštar benzin i motorno ulje. Djevojke imaju svoja iznenađenja, lake nevolje. Prvi modeli Faustpatrona. Budući da su muškarci, po običaju, prvi pustili dame, pa testiraju najnovije i, očekivano, perspektivno oružje.
  Ali su i djevojke, suprotno licemjernom sloganu nacizma: "Rat je muški posao, mir za žene!", stavili u žižu zbivanja.
  Međutim, pješaštvo je zaostalo, što znači da postoji šansa da sjedne u rovove i pobijedi.
  Shella kaže šapatom, bojeći se kihnuti od pijeska koji pada iz rova i začepljuje joj nosnice:
  - Samo starenje na bojnom polju će vam omogućiti da izbjegnete fermentaciju šampanjca pobjede koji je pokvaren zbog propuštenih rokova!
  Margo se složila:
  - Tko nema izdržljivosti, iskusit će kiselo vino poraza i gorko piće gubitka!
  Ali Matilde, Cromwelli i desetak lakih Mongosa već su iza njih. Sada je došao čas žetve.
  Shella, čija je nekoć biserna kosa posijedjela od prašine, a svoje gole pete naslanja na vrući pijesak, mentalno se okreće Djevici Mariji i drugim svecima, govoreći, nemojte me iznevjeriti. Prst glatko pritišće papučicu tako da kumulativno punjenje ide izravno u spremnik plina.
  Margo povlači okidač zajedno s njom, također polako. Nakon čega su se obje djevojke udarale rukama. Naboji pogađaju izravno u krmu, nakon čega eksplodiraju spremnici plina. Narančasti plamenovi poput pjene valova prskaju zrakom i čuju se nečije psovke.
  Zatim su kratke cijevi britanskih tenkova uvijene od amortizera u osebujne cijevi.
  A djevojke tigrice hrabro bacaju granate na neprijatelje. A krhotine lete na sve strane, parajući oklop poput vatrene mačje šape, razorna struja kumulativnih čestica.
  Ovdje je ženski bijes, govoreći da Njemice nikako ne karakterizira smirenost. I oni se znaju boriti... I neka napad guši.
  Puno je lakše odbiti juriš pješaštva, koje se u pravilu sastoji od Arapa i crnaca regrutiranih prepadima ili raznim obećanjima. Vidjevši da su tenkovi izbačeni i da postoji ozbiljan otpor, povukli su se uz prve gubitke.
  Pa, a onda se potpuno okrenu općem bijegu. Pošto je to stil - uvrijediti slabijeg, neka bude i čudovištima!
  Kad je napad konačno nestao i djevojke nastavile trčati kroz pustinju u večernjim satima, razgovarale su u hodu. Shella je upitala Margot:
  - Misliš li da ćemo još biti u Aleksandriji?
  Vatreni ratnik samouvjereno odgovori:
  - Mislim da ćemo najkasnije u studenom, ili možda u listopadu, konačno okupirati Egipat.
  Shella je logično, ne obraćajući pažnju na svrbež u žuljevitim tabanima, od vrućeg pijeska, predložila:
  - Kada se ovaj čavao u našem podzemlju , baza na Malti, uništi, opskrba postaje bolja, kako nove jedinice stižu, neprijatelj više neće imati šanse.
  Margot je pogledala oko sebe da vidi koliko je vremena suncu preostalo prije nego što zađe. Da konačno legnem i dobro se naspavam. Blizina crvene zvijezde horizontu umirila je ratnika. Lijeno je primijetila:
  - Mislim da Fuhrer neće propustiti ponoviti veličanstveno iskrcavanje na Kretu nakon Perua - Habora i Midwaya . Samo što će ovaj put zapravo srušiti Maltu.
  Shella je uz kletvu viknula u nebo:
  - Neka Svevišnji sve britanske baze pretvori u pakao.
  Sunce se konačno sakrilo iza horizonta, došao je kraj najhladnijem danu u godini, 21. listopada. I time je započela operacija Polarni medvjed. Zašto bijelo? Lukava dezinformacija kako bi ljudi pomislili da je riječ o sjeveru, ali zapravo je boksačev porazni zamah na jugu.
  Najveća britanska baza doista je izgledala kao pakao. Napalo ga je više od tisuću bombardera prikupljenih s cijele istočne fronte i koji su stekli pristojno borbeno iskustvo, zajedno s pratećim lovcima. Britanci su se, naravno, dugo borili, ali nisu očekivali tako snažan masovni napad. Doista, tko bi vjerovao da bi se Švabe odlučile razotkriti frontu, makar se neprijatelj nakratko smirio. Ali britanske vojnike sada nemilosrdno tuku. Na primjer, njihove brodove napada Yu-87, poznata "stvar". Ne baš brzi, ali s najvećom (za svoje vrijeme) preciznošću bombardiranja, muče britansku flotu skrivenu u zaljevima. Ne zaostaju ni moderniji Focke-Wulfovi, uključujući čak ni samog legendarnog von Rudela, kralja jurišnih zrakoplova. Poznat po potonuću najjačeg sovjetskog bojnog broda, bojnog broda Marat.
  Na primjer, kaplar Richard vidi lešinare kako se kotrljaju niz brdo poput saonica. Brojni njemački bombarderi izranjaju iz ledene rupe poput grabežljivih riba. Već stasiti Englez u strahu spušta slušalicu. Nikada nije vidio tako strašan prizor. Sirene se oglašavaju vrlo kasno, nakon što su bombe eksplodirale. Eksplozivni val izbacuje britanske vojnike, odsječene ruke i noge lete u različitim smjerovima. Jedna od željeznih kaciga se užarila i pogodila časnika u lice. I kako vrišti:
  - Churchill je kaput! Hitler je cool!
  Britanski protuavionski topovi nisu odmah počeli pucati, nego tek kad su odjednom pale tisuće bombi. Neprijatelj je sve dobro izračunao: niti jedna bomba ne smije propasti. Zato zdrobi neprijatelja i udari. Svi sektori su unaprijed označeni na karti. Štoviše, drski Britanci nisu se niti dobro maskirali. Mnogi od njihovih protuavionskih topova stoje na vidljivom mjestu i prvi su pometeni.
  Ovdje je cijev protuavionskog topa od 85 mm, dugačka trideset i dvije stope, bačena uvis i savijena u zrak poput volana. Nakon čega se srušio, zgnječivši pet Engleza. Jednom od crnaca rasparan je trbuh i ispala su mu crijeva.
  I bombe su padale, sve je gorjelo, jedno skladište goriva je tutnjalo, počele su eksplodirati, rasipajući granate gotovo po cijeloj kosturnici, zatim je pogođeno još jedno skladište. Povrh svega, sirene ugrađene u oklope Yu-87 i Focke-Wulfa neugodno su zavijale, izazivajući divlji užas među crncima i Arapima iz redova kolonijalnih trupa. Ali čini se da su i bijelci jednako uplašeni.
  Recimo, sudarile su se dvije britanske fregate, toliko da su kotlovi tutnjali. Čak su i krhotine fregata koje su poletjele eksplodirale u zraku poput miniranih polja, a krstarica je jednostavno potonula na dno.
  Engleski tenk "Cromwell" kratke cijevi, ali pristojne brzine i prilično snažnog prednjeg oklopa, u panici je ubrzao i zabio se u vlastito skladište, a usput zgnječio i desetak vlastitih izbezumljenih vojnika. Kaos je rastao. Engleski nosač zrakoplova počeo je popuštati, a moćni drednot je otvorio vatru... na obalu, gdje su vrvjeli njegovi vojnici.
  I u ovom podzemlju dvoje ljudi ostalo je potpuno nepomućeno. Jedan od njih bio je Indijac koji je polako palio lulu, a druga je bila žena, očito arapskog porijekla, ali u vojnoj uniformi. Njih dvoje ne obraćaju pažnju na smrt koja juri. Ili bolje rečeno, cijela horda konjanika uništenja igrala je neobičnu kartašku igru. Bila je to igra od pedeset i dvije karte s džokerima, pa čak i prema pravilima koja je izmislio sam Crvenokožac.
  Jedna Arapkinja je rekla:
  - Međutim, buka je velika! I zašto stvarati takvu paniku?
  Jedan od vojnika, gelerima izrezanih leđa, zamalo se zaletio u Indijanca, ali je neoprezno odbačen kao mače. Kapljice krvi pale su na crvenoputo lice i on ih je lizao, smiješeći se. Zatim je primijetio:
  - Stvaranje buke je za slabe, blijedolike ljude. Mi Apači razmišljamo ovako - ako neprijatelja nema, onda se neprijatelj pojavi - još bolje!
  Tamna žena je primijetila:
  - To je tipična slabost onih koji ispovijedaju Kristovu vjeru. Vole govoriti o žrtvi, ali se ne žrtvuju.
  Indijanac je brzo kimnuo:
  - Red se gradi na temelju gdje je cement vjera, a pijesak volja! Vjera je srce od zlata, a volja je željezna šaka! Samo blijedoliki ljudi nemaju ni jedno ni drugo.
  . POGLAVLJE br. 5
  A tu je i djevojka na njemačkom bombarderu. U ovom slučaju Viola. Jako lijepa plavuša, a partnerica joj je Nicoletta. I obje djevojke su jako seksi. Bomba je bačena s visine. I ratnici su bosi iu bikinijima.
  Djevojke urlaju u sebi:
  - Takvi smo lopovi da smo supermeni!
  Nicoletta također izbacuje bombe iz trupa. I uništava neprijatelja. Britanci to tako shvaćaju.
  Viola će također lansirati bombu ubojicu odozgo. I ubit će borce Carstva Lava.
  I kako ide:
  - Utjeram strah u Britaniju!
  I trese bosom nogom. I pjevaj:
  - Rastrgat ćemo Churchilla!
  Djevojke iz Yu-188 su jako dobre u bacanju bombi. Njihov auto je nov i napredniji. Njegov dizajn pištolja je vrlo brz.
  Tako su djevojke i engleski lovac oboreni.
  Njihov avion je dosta brz. Ratnici opet koriste svoje bose noge da izazovu uništenje.
  Viola urla:
  - Sve svoje neprijatelje tjeram u lijes!
  Nicoletta zavija:
  - A ja bacam neprijatelja!
  A kako može uzeti i tresti bose noge!
  Ovo su djevojke i kako mlataraju neprijatelje. I nemoj stati. Pravi Arijevci.
  A kad se uvijaju i tresu golim sisama.
  I opet bacaju bombe.
  A ima i djevojaka ovdje, u drugim avionima. Ovdje Eva baca bombe. Uništava Engleze i pjeva:
  - Tako sam super!
  A Eva također pedalira bosim nogama.
  Ali Viola će opet baciti bombu i zaurlati:
  - Ja sam divlja djevojka, želim deset muškaraca u sat vremena, što je jako cool i nevjerojatno!
  Nekoliko gorućih britanskih vojnika pojurilo je u vodu kako bi isprali plamen. Čak je i kuhalo od ulaska u vodu, čuli su se krici i divlji jauci. A krvavi krugovi puzali su po morskoj pjeni, isprva gusti, a onda se postupno širili i blijedjeli. A ratnici nekadašnjeg najvećeg i najopsežnijeg carstva na Zemlji gubili su svoj ljudski izgled. Arapkinja je prezirno frknula:
  - A ovi ljudi nas tjeraju da nosimo burke!
  Crveni čovjek, lukavo škiljeći, primijeti:
  - Očito ih tvoj prijeteći pogled plaši!
  Arapkinja je sarkastično pokazala zube i rekla:
  - Mekoća žene slična je čvrstoći oklopa, samo mnogo ubojitija i svestranija u zaštiti!
  Nijemci su radije odmah napali svom snagom, taktiku boksača koji, računajući na neprijateljsku nespremnost, odmah svom snagom juriša prema neprijatelju. Kada deseci neprijateljskih zrakoplova gore na aerodromima, ne mogu poletjeti. Kada njihove vlastite bombe eksplodiraju unutar Lancastera, uništavajući sve oko sebe. Teška, ali učinkovita taktika. Tako je simfonija podzemlja dosegla vrhunac svoje moći, a zatim počela jenjavati.
  Ali to, naravno, nije završilo, zračno-desantna divizija stupila je u akciju. Dok su Britanci nakon takvog tretmana, uopće se mogu uzeti mlaki. Na sreću, jedrilice za slijetanje već su proizvedene u potrebnim količinama, a metode njihove vuče su dotjerane. Možda najbolji na svijetu danas.
  Dakle, lete, ne kao zmajevi - sporije, ali dovoljno brzo, pa čak i uz glazbu Wagnera - Hitlerovog omiljenog remek-djela. Tko se još živ sjetio filma "Apokalipsa", gdje su Amerikanci koristili baš ovu glazbu kada su napadali Vijetnamce. Kako ih je to uplašilo. Dakle, ovdje je Wagner, i gromoglasni motivi, kroz pojačala. Padobranci su namazali fosfor po licu i ofarbali se, izgledaju jezivo, kao demoni njihovog podzemlja. Također na temelju psihološkog učinka. Osim toga, neki reagensi i komadići magnezija dodani su fosforu kako bi barem nakratko izazvali sjaj. Tako jezivo, posebno u pozadini zadimljenog sjaja i brojnih požara. Imaju čak i mitraljeze, također kamuflirane u obliku zmajevih usta. Tada udaraju melodični njemački i zarobljeni puškomitraljezi. I pokošeni, poderani redovi padaju na čizme pobjednika. A mnogi jednostavno radije odustaju, unatoč činjenici da Britanaca ima mnogo više nego Nijemaca.
  Indijka i Arapkinja sakrile su se u malu, pažljivo kamufliranu rupu. Redskin je primijetio:
  - Pa mi smo ih preorali!
  Crnokosa žena se iznenadila:
  - Hoćeš reći da mi? Možda misliš na nas?
  Indijac je negativno odmahnuo glavom:
  - Ne! Blijedoliki pobjeđuju Britance i to je dobar znak! A kad dođe vrijeme, doći će i naš praznik! Kada će Indijanci osloboditi svoj kontinent!
  Arapkinja je prezirno frknula:
  - Polažete li kojim slučajem vlast nad svijetom?
  Indijanac se nježno, kao da objašnjava mentalno retardiranom djetetu, naceri:
  - Oni koji žele dobiti previše obično ostanu bez ičega! Dakle, velika žlica teče vodu!
  Fuhrer, naravno, nije vidio što rade njegovi sokoli i jastrebovi, ali je načelno slutio da će njemački vojni stroj sve točno razraditi. Općenito, njemačke vojne ofenzivne operacije do Kurske izbočine izvedene su na visokoj profesionalnoj razini. Neki ih čak nazivaju standardnim. Čak je čudno da je takav stroj proklizao i potom se potpuno raspao.
  I djevojke vide sličan san, neku vrstu proročanske vizije, prekinute oštrom naredbom - ustani!
  
  
  CAR MIHAIL DRUGI
  Nikola II je bio žrtva atentata u Japanu. Čak je i tada umro dok je bio prijestolonasljednik. Čuveni pokušaj atentata koji se dogodio u stvarnoj povijesti. Carević Nikolaj je bio ranjen, ali je čudom preživio.
  Ali nikakvo se čudo nije dogodilo. Ova sreća, za najnesretnijeg cara u cijeloj povijesti Rusije. Nikola je umro... A s njim je umro i veliki gubitnik, koji je, naravno, nehotice, ali ipak uništio kraljevsko carstvo i dinastiju.
  A 1894. godine, u dobi od petnaest godina, Michael II je stupio na prijestolje. Brat cara Nikole. Osoba općenito nije glupa, prilično čvrsta i hrabra. Mihail Aleksandrovič Romanov zapovijedao je divljom divizijom tijekom Prvog svjetskog rata i istaknuo se u borbi. Općenito, bio je čvršći čovjek od Nikolaja, viši, izražajnijeg lica. Je li bio pametniji? Nikolaj II nije glupa, talentirana osoba. Ali još uvijek nedovoljno jak, jake volje i rođen da bude kralj. Plus, naravno, problemi Nikole II, posebno sa suprugom.
  Mihail nije ništa gluplji od svog brata, a što je najvažnije, ima više sreće... Pa, Nikolaj, još uvijek loš glas za careve. A Nikolaj je prvi zakazao. Od samog početka, Dekabristička pobuna. Zatim neuspješan početak rata s Iranom. Pobjeda je izvojevana, ali nije bilo puno osvajanja. A Iran nije a priori suparnik Rusiji. Rat s Turskom. Također ne baš uspješno u početku. A pobjede su koštale puno krvi. A malo je osvajanja.
  A onda rat na Kavkazu gotovo četrdeset godina sa Šamilom. I to je loše, ekspanzija je zamrznuta. I konačno, poraz u Krimskom ratu. A prema glasinama, car Nikola je prvi počinio samoubojstvo.
  Da, taj kralj nije imao sreće. Mihael Prvi... Vladao u vrijeme nevolja. On je spasio Rusiju. Osvojio je nekoliko gradova iz Poljske. Malo je napredovao u Sibiru. Ipak, nije dugo poživio. Ali kralj je, generalno, bio normalan. I to bez ozbiljnih uboda.
  Politika Mihaila Romanova bila je ista kao i Nikolaja II.: ekspanzija u Kinu i na Istok. Izgradnja Port Arthura. Diplomacija s Njemačkom, priprema za rat s Japanom. Naravno, bilo je očito da ne možemo bez rata sa Zemljom izlazećeg sunca. Šteta što se aktivno naoružavala. A mladi je car želio slavu, želio osvajanje, želio je stvoriti Žutu Rusiju. Osim toga, bilo je očito da Kina obećava da će u budućnosti postati kolosalna sila i da bi je bilo bolje podijeliti je sada. Dok je fragmentirano.
  Japan je napao rusku eskadru u Port Arthuru.
  Tada je poslan admiral Makarov. Ovaj put nije bilo smrti. Dijelom zato što Mihail nije dopustio careviću Kirilu da se umiješa u Makarova i nije bio na brodu. I ovo je malo promijenilo rutu.
  Admiral Makarov je obučavao eskadrilu. Zatim, kada su Japanci bili uhvaćeni u rudnicima, uspio je napasti Togoansku flotu.
  Pomorska bitka završila je uvjerljivom pobjedom ruske flote. Međutim, kasnije su Japanci ipak opsjeli Port Arthur. Ali ne zadugo. Mihail je smijenio Kuropatkina, postavivši mlađeg i sposobnijeg zapovjednika. I opet su pobjede izvojevane na kopnu.
  Japan je općenito poražen na moru. A onda su se trupe iskrcale.
  Samuraj se predao. Rusija je povratila Kurilske otoke, zauzela Tajvan i Koreju.
  Nakon toga, niz kineskih provincija dobrovoljno je postao dio carstva, formirajući Zheltorossiya. Kraljevsko se carstvo širilo i cvjetalo.
  Nema Dume, nema nepotrebne demokracije. Ne život, nego milost! Brz razvoj zemlje. Ali prirodno je da je Prvi svjetski rat bio neizbježan. A sada je došao čas zmaja.
  Ali u to vrijeme Rusija je već imala lake tenkove "Luna"-2, teške tenkove "Petar Veliki", koje je dizajnirao Mendeljejevljev sin, i najmoćnije bombardere na svijetu: "Svjatogor" i "Ilja Muromets". Takva je već bila moć!
  I ruska je vojska počela pobjeđivati od prvih dana. A broj carskih trupa, zbog činjenice da je Kina već bila napola anektirana, bio je velik.
  Ruske su trupe porazile Nijemce u istočnoj Pruskoj i opkolile Königsberg. Odmah su zauzeli i Lavov i Przemysl. Rusija je imala previše vojnika, i veliki broj lakih, mobilnih tenkova. Koji nije imao premca i pokazao je strahovitu snagu. Jedna vojska je padala za drugom.
  Ruska vojska već je zauzela Budimpeštu.
  Njemačka se našla u teškoj situaciji. Ruske trupe već su se približavale Odri. Italija je također objavila rat Austriji. Istina, Osmansko Carstvo je ušlo u rat protiv Rusije. Ali to se pretvorilo samo u poraz i poraz na svim frontama.
  Ruske trupe su već prešle Odru. A zimi su počeli jurišati na Berlin. Nije bilo ničega što bi držalo grad. Dakle, Nijemci još uvijek imaju mnogo snage vezane na Zapadu.
  I Wilhelm i njegov stožer žurno su proglasili mir, odnosno predaju.
  Rat je trajao samo šest mjeseci. Ruske trupe su zauzele Istanbul. A Tursku je okupirala vojska cara Mihajla II.
  Nakon čega je sklopljen mir u Peterhofu. Austro-Ugarska se raspala i prestala postojati. Galicija i Bukovina postale su ruske pokrajine. Češka i Slovačka postale su kraljevine pod vodstvom cara Mihajla II. Mađarska je također priznala ruskog cara za svog monarha.
  Krakov i druge zemlje ušle su u Kraljevinu Poljsku. Istočna Pruska je odsječena, Danzig je postao ruski grad. Mala Azija, te veći dio Iraka s Bagdadom postali su ruski. Britanci su dobili samo pokrajinu Basru i Palestinu, a Francuska južnu Siriju.
  Formirana je i Kraljevina Jugoslavija u kojoj je suvladar postao Mihajlo II. Ugrabio sam malo za sebe i Italiju. Tako je Rusija mogla postati veliki osvajač. I pretrpjeli male gubitke uz manje troškove. No, Njemačka je Rusiji ipak morala platiti najveći dio odštete. Impresivna pobjeda!
  . POGLAVLJE br. 2.
  Nakon toga bilo je još nekoliko manjih ratova. Rusija je zauzela veći dio Afganistana - jug je pripao Britaniji, i dvije trećine Irana - jug je također bio britanski. Tada su carske, francuske i britanske trupe konačno podijelile Saudijski poluotok. Nastala je hegemonija. Japan je također uspio zgrabiti neke njemačke posjede za sebe.
  Sve do 1929. gospodarski rast bio je uočen u cijelom svijetu - najjači u Rusiji. No uslijedila je Velika depresija. To je ono što je dovelo Hitlera na vlast u Njemačkoj.
  I u Rusiji je došlo do porasta revolucionarnih i štrajkaških raspoloženja. Ali 1931. godine izbio je novi rat s Japanom zbog Kine. Rusija je bila jača, a flotom je zapovijedao dostojni nasljednik admirala Makarova - admiral Kolčak.
  Pobjeda, iskrcavanje i Japan sa svim svojim pacifičkim posjedima postao je provincija Rusije. I car Mihajlo II. i također japanski car. Da, tako je dobro ispalo. Ali borba za svjetsku dominaciju nije završila.
  Hitler je povećavao svoju snagu. I nastala je koalicija: Njemačka, Italija, Rusija, protiv Britanije, Francuske, Nizozemske, Belgije i SAD-a.
  Godine 1940. carska je vojska zapravo dovršila osvajanje Kine i ušla u francuske, nizozemske i engleske posjede.
  Hitler je započeo rat 22. lipnja 1941. invazijom na Francusku. Fuhrer je imao sjajan plan i Mainsteinov genij. Rusija je pokrenula ofenzivu protiv britanskih i francuskih kolonija u Aziji i Africi. Ovo je tako okrutan rat.
  Rusija je već zauzimala prvo mjesto u svijetu po broju stanovnika, njena vojska je bila opremljena najboljim i najnaprednijim tenkovima i zrakoplovima. Helikopteri, lovci, jurišni zrakoplovi, bombarderi, uključujući mlažnjake, već su u masovnoj proizvodnji! Općenito nekako sve ide super.
  Hitler je u mjesec i pol dana okupirao Francusku, Belgiju, Nizozemsku i Dansku! Carska Rusija je okupirala Norvešku i Švedsku. Kao i Indija, Indokina, južni Iran, Saudijski poluotok i ušao u Egipat.
  Kolonijalne engleske i francuske trupe odlikovale su se niskom borbenom sposobnošću i vrlo niskim vojnim duhom - predaju se praktički bez otpora.
  Hitler se sam htio preseliti u Afriku, ali se Španjolska protivila Njemačkoj. Tada su fašisti napali Francov režim i porazili ga. A onda Portugal. Nakon žestokog juriša zauzet Gibraltar!
  Zatim su Rusija i Njemačka osvojile Afriku. Ovdje su veliki prostori, džungle, pustinje i nedostatak prometnica više smetali nego otpor slabih i zbunjenih kolonijalnih trupa Britanije, Francuske i Portugala.
  Došlo je do otimanja teritorija. Epizodne bitke, žarišni otpor. Ruski tenkovi su i dalje najbolji i sa dobrim manevarskim sposobnostima, posebno srednji: "Nikolaj", koji je dobio ime po careviću Nikolaju, kojeg su ubili Japanci.
  Tsuda spasio Sanzo , u Rusiji bi mu srušili spomenik s Eiffelovim tornjem u St. Ili ste možda tenk nazvali po njemu.
  U svakom slučaju, "Nikolaj"-3 je bio relativno lagan tenk - ispod trideset tona, pokretljiv s dizelskim motorom. Brzina mu je bila veća od legendarne tridesetčetvorke, prednji oklop deblji i nagnutiji, silueta niža, a imao je top s dužom cijevi, iako sličnog kalibra 76 mm.
  Što god rekli, Rusija je zauzela više od dvije trećine Afrike, ostatak je otišao Njemačkoj i Italiji. A nakon masivnog bombardiranja u svibnju 1942. uslijedilo je zajedničko rusko i njemačko iskrcavanje trupa u Britaniji. Borbe su trajale samo dva tjedna, a Engleska i Irska su bile okupirane.
  A mjesec dana kasnije okupirali su Irsku.
  Amerika se ponašala prilično pasivno, bojeći se ulaska u tako opasan rat, ali je ipak pomogla Britaniji sredstvima. Tako su Hitler, Mussolini i Michael II odlučili dokrajčiti ekonomski najjaču silu.
  Štoviše, Rusija ima zajedničku granicu s Amerikom duž Aljaske. I već su izgradili željeznicu do Čukotke - što je vrlo korisno za rat!
  I sad će ruska, carska vojska krenuti... I ući na Aljasku. Ali američki tenkovi čak i ne idu protiv Rusa. Evo što se dogodilo.
  Ruske trupe počele su se iskrcavati na Aljasku 1. rujna 1942. godine... I vrlo su uspješno napredovale.
  Brzo širenje mostobrana. I kao i uvijek, lijepe ruske djevojke sudjeluju u borbama.
  Nalaze se na najnovijem tenku Nikolaj-4. Ratnici su bosi, samo u bikiniju. A imaju i snažniji top s dugom cijevi od 85 mm: Sherman's Thunder.
  Već je studeni, pao je snijeg, ali prekrasne djevojke: Natasha, Maria, Aurora i Svetlana, ne prepoznaju odjeću i bore se gotovo gole.
  Ovdje ratnici pucaju i razbijaju preciznim pogotkom Sherman granate. Iskažu zube. Nataša je zapucala i urlala:
  - Sve sam pobijedio za kralja!
  I kako još pali!
  Tada će Maria pucati, i to tako precizno da će otkinuti kupolu Shermana.
  Uzela ju je i zacvrkutala:
  - Ja sam djevojka koja reže metal!
  A onda će Aurora ispaliti projektil. A također precizan i jasan.
  Ratnik škripi:
  - Najviša akrobatika!
  A onda će vas Svetlana svom bijesnom snagom šutnuti. Plavokosa djevojka razarač. I cvili:
  - Ja sam demon pakla!
  I cijela četvorka krenut će svojim tijekom, krećući se južnom Aljaskom.
  A evo i tenka Alexander-4, također najnoviji model s lijepim djevojkama. Moćni top od 130 mm duge cijevi, čak osam mitraljeza i posada od pet lijepih djevojaka u bikinijima.
  Oni također idu i pucaju, nokautiraju Amerikance, prodiru u Shermane.
  Alenka je golim nožnim prstima pustila projektil i zapjevala:
  - Za slavu cara Mihajla!
  Dok je pucala, Anyuta je podržavala, koseći Amerikance:
  - Veliki kralju!
  Augustine je također pogodio, slomio Sherman, sikćući:
  - Za mir, rad, carstvo!
  Mirabela je zatim otvorila vatru. Razbila je i neprijateljski oklop i prosiktala:
  - Za novi ruski poredak!
  A onda je Olimpijada ispalila projektil, dok je lupao i urlao:
  - Ja sam takva moć i bol za neprijatelja!
  Djevojke se dobro ponašaju i pucaju. U njihovim smaragdnim i safirnim očima plamen podzemlja.
  A najnoviji tenk Alexander-4, neprobojan sa svih strana, ide naprijed i mlati Amerikance. Takva je prezentacija i bezuvjetno uništenje.
  A djevojke, ledeno je, a one su samo u bikiniju i gotovo gole - prelijepe su! Dovodimo mačku sa sobom!
  Alenka će ispaliti granatu na američki auto. Kako ga nabija i pjeva:
  - Ja sam svjetska zvijezda!
  A onda će ga Anyuta uzeti i pustiti, presjeći neprijatelja i siknuti:
  - I slava carstvu!
  A onda će Augustina pogoditi granata, pokositi neprijatelja, razbiti neprijateljski oklop i zaškripati:
  - Ja sam crvenokosa i besramna djevojka!
  A onda će Mirabela biti sandalirana . I ispalit će smrtonosni projektil na neprijatelja. Otkinut će toranj i vrisnuti:
  - Ovan od ovna!
  A onda će se održati prekrasna herojska Olimpijada. Ispalit će najsmrtonosniju granatu. Smrvit će neprijateljski tenk i vikati:
  - Sve ću pomesti!
  Dolazi tenk težak sedamdeset tona i uništava neprijateljske redute. I lako se kreće po snijegu - motor je najnoviji - plinska turbina! Ne možeš tako lako zaustaviti auto.
  Alenka pjeva:
  - Nitko nas neće zaustaviti! Nitko nas neće pobijediti! Ruski vukovi rasturaju neprijatelja! Ruski vukovi - slava herojima!
  I opet, golim nožnim prstima, pritiskom na okidač, pogađa neprijatelja. Kakva djevojka!
  Anyuta je također pala bosim nogama i zacvilila:
  - I super sam!
  A onda Augustin ispaljuje projektil i zavija:
  - Ja sam divlja djevojka!
  A Mirabela će pustiti nešto sasvim ubojito i zaurlati:
  - Do novih, nepokolebljivih granica!
  I pokazat će jezik tako ružičast i dugačak.
  A onda će Olimpijske igre potući i razbiti Amerikance, i to vrlo dobro.
  Pa, općenito, vidljiva je čista pobjeda. Ova bitka je dobivena i ruske i carske trupe idu naprijed.
  Do kraja prosinca 1942. cijelu je Aljasku već zauzela carska vojska, a borbe su se vodile u Kanadi.
  Osim na tenkovima, pilotkinje se bore i u mlaznim zrakoplovima. SAD ima mnogo zrakoplovstva, ali je njegova kvaliteta vrlo loša. Ne može se usporediti s ruskim mlažnjacima. Koji razbijaju neprijatelja žestinom terminatora.
  A djevojke Anastasia i Margarita u svojim zrakoplovima "Ekaterina"-6 kako učinkovito prikupljaju račune.
  Anastazija jednim rafalom iz pet zrakoplovnih topova i škripom obara osam američkih aviona:
  - Ja sam samo ratnik super klase!
  I bosim nogama pritišće pedale.
  Margarita u jednom rafalu obori deset američkih aviona i zacvili:
  - A ja sam još razred više!
  Anastazija golim nožnim prstima pritišće okidače i puca na neprijatelja. Pogodit će sedam vozila američke vojske i zaškripiti:
  - Ja sam takav ratnik da je kralj oduševljen!
  Margarita će također pustiti ubojicu i zakriještati:
  - I ne samo kralj! Jako smo lijepi!
  Djevojke se tuku i udaraju u različite automobile. Izbacuju neprijatelja kao mrtve miševe u kantu za smeće. I uništavaju američke zrakoplove.
  Anastazija je oborila još nekoliko aviona i zarežala:
  - Za dvoglavog kraljevskog orla!
  Margarita je, pokazujući svoje očnjake, cvrkutala:
  - Za tako cool stvar!
  A udarila je i u još desetak američkih automobila. Ovo su djevojke. Djevojke vole ubijati. I raskomadati ga!
  I ovaj par radi...
  Kreće se prema ciljevima na zemlji. I idite sa Shermanima, probijajući ih ravno kroz njih. Kao metalna igla. I cijepanje najjačeg željeza i čelika. Tako je došlo do njihove propasti.
  Anastasia udari nekoliko Shermana i vrišti u sebi:
  - Ja sam djevojka koja je sposobna za mnogo!
  Margarita također mlati Amerikance na kopnu i škripi:
  - Ali ništa me neće zaustaviti, i nikada me nije zaustavilo!
  Anastasia slama neprijatelja, gađa tenkove i vrišti:
  - Za kralja, koji nije ništa mudriji ni hladniji!
  Djevojke su naravno prekrasne! I što je najvažnije, u samo jednom bikiniju! I nepobjediv!
  Nitko ne može pobijediti ili zaustaviti djevojke!
  Anastasia, pucajući, vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam djevojka koja lomi čelik!
  Margarita, nastavljajući snimanje, dodaje:
  - I bilo koji metal!
  Djevojke lete i pucaju... Iako je hladno i zima, to ih ne zaustavlja. U Kanadi bjesne borbe.
  Anastasia ponovno puca i urla:
  - Ja sam kao dječak!
  Margarit aktivno potvrđuje i udara bijesom pantere:
  - Ja sam taj koji je duhovitiji i cool od svih ostalih!
  Djevojke, kao što vidite, zaista puno računaju i imaju neopisivu sreću!
  Zbijaju polugole račune! I ne poznaju tugu, ne sumnjaju! Imaju puno različitih mišljenja!
  No, ukratko, ljepotice su imale sreće. Zarobili su i zračnim udarom napali generala s četiri zvjezdice. Veličanstvene ljepote. Sjebat će te na isti način!
  I opet se ruski i njemački tenkovi kreću Kanadom.
  Ovdje je Gerdina posada, na njemačkom T-4. Automobil je iskreno prilično slab u usporedbi sa sovjetskim automobilima. Ali djevojkama nije lako - bose se bose i u bikinijima na hladnoći. I to nešto govori!
  Da se razumijemo, takvi ratnici su cool! Oni ne poznaju sumnje i slabosti! U očima im gore safiri i dijamanti! Takve ljepotice neprijatelju neće dati ni pedalj zemlje! Oni su sveti i opaki u isto vrijeme.
  Sami se pokreću kolosalnom energijom.
  I ovako gaze Amerikance.
  Gerda je pucala bosim prstima i cvrkutala:
  - Ja sam divlja djevojka! I uopće nije djevica!
  I nakon toga prasne u smijeh.
  Iz topa je pucala i Charlotte. Možda nije previše moćan, ali je brz:
  - Ja sam kao vruća i ujeda pčela!
  Nakon čega će ljepotica uzeti i pokazati svoj dugi jezik!
  A onda Christina šamara i škripi:
  - I moj vokal! Klykov udarac!
  I on će pokazati svoje vučje zube i zaurlati:
  - Bit će nove pobjede!
  Ratnici su stvarno tako čvrsti i agresivni. A imaju toliku mišićnu snagu i mahniti bijes.
  A i Magda će pogoditi neprijatelja. Razbit će Sherman iz daljine, pogodivši ga vrlo precizno s kraja na kraj i urlajući:
  - Ja sam tako cool Nijemac!
  Četvorka se, unatoč činjenici da auto nije najbolji, uspješno bori.
  I zašto? Jer gotovo da nemaju odjeće! A ratnici vrlo lijepo uništavaju neprijatelja.
  Gerda ponosno primjećuje:
  - Tako smo vrijedni Fuhrera!
  Nakon čega će ljepotica ponovno pucati i otkriti svoje slatko lice.
  Ratnici ovdje imaju arijevski duh. I ne boje se hladnoće. Iako je zima u zapadnoj Kanadi još uvijek vrlo hladna.
  Ali ništa - samo bosi i gotovo goli. Onda će biti sreće i pobjede!
  To su ratnici puni ponosnog duha.
  Čak ni sada Arijevcima nema ravnih u ustrajnosti. Osim ruskih djevojaka.
  Ali Natasha na "Nikolaju"-3, također u bikiniju i bosa, pucala je, izašla i hodala uokolo. Njezin je tenk ipak bolji od njemačkog T-4. Borba je ovdje teška i vrlo agresivna.
  Jenkiji pokušavaju uzvratiti. Ali Natasha je srušila "Vješticu" i zasiktala uz smiješak bisernih zuba:
  - Ja sam takva cura da mi nitko neće prići!
  I Marija je precizno pucala na američke tenkove. Probosti će ih i siktati iskoljelim zubima:
  - Nikakve nas sile ne mogu uzeti!
  A onda će Aurora također pucati redom. Sherman je uništen. Da, djevojko, to je ono što ti treba.
  A onda će Svetlana dati svoj doprinos... Kako će to zaboljeti Amerikance.
  Vode se i bitke na moru. Ruska flota osvaja Filipine.
  A tu je i ekipa: bose mornarice. Također gotovo gole ljepotice, u bikinijima. Istina je da je vrijeme na Filipinima prekrasno čak i zimi - toplo, jer je skoro ekvator.
  A cure uživaju u borbi i pucanju. I trči uokolo bljeskajući bosa, okruglih peta. Djevojke su ovdje jednostavno divne. Najbolji - super!
  Inače, obožavaju silovati zatvorenike! Vežu ih za sebe i onda jašu. I to toliko da zarobljenici gube svijest! I organiziraju potpuno istrebljenje za sebe - ili bolje rečeno, ne za sebe, već za svoje neprijatelje.
  Takve cool ekipe polugolih djevojaka. I ništa ih ne može zaustaviti niti slomiti!
  Ratnici se ukrcavaju na američku krstaricu. Uskaču gotovo goli, bosi, s mišićima koji im se motaju pod preplanulom kožom. I bijesno sjeku Amerikance. I ne daju ni najmanju šansu za preživljavanje.
  I sada su vidljive lijepa Stella i njezina partnerica Masha. Obje djevojke su visoke, mišićave plavuše koje svakoga usitni. Što nije udarac, to je rezanje i paranje tijela!
  Djevojke šetaju američkim brodom. Ako mašu desno, to je ulica, ako mašu lijevo, to je uličica!
  A djevojke neće stati ! Ne ostavljaju šanse protivnicima! A što ako zaurlaju i počnu tresti mišićima!
  I opet mašu mačevima i urlaju:
  - Mi smo djevojke za cara, domovinu i Mihaila Romanova!
  I sjeckaju ga kao samurajski kupus. Pa ga je Stella uzela i bosom nogom udarila američkog časnika u prepone. Poletjet će više i skočiti preko palube.
  Plavokosi terminator će dati:
  - Za moje udarce plaćaju honorare!
  I opet će ogoliti zube i bljesnuti svojim bisernim zubima! Kakva djevojka! Najviše soka i mirisa!
  I djevojke žure sebi. I prolaze kao plima tornada. Ne daju šansu neprijatelju. Imaju kolosalnu moć. Tmina đavola i tisuće tisuća anđela.
  I evo dolazi Maša, koja sa dvije sablje siječe tri glave odjednom! Ovo je djevojka - djevojka svim djevojkama!
  Obje ljepotice sijeku kao da mačevima zakucavaju čavle. I nema nikakve slabosti ili sumnje u njihove postupke. Krećite se za sebe, bez povlačenja ili odustajanja. Pravda zahtijeva ujedinjenje čovječanstva. Jedno carstvo, jedna kruna, jedan cilj i širenje u svemir.
  Upravo u ovo vrijeme u orbitu se lansira prvi umjetni Zemljin satelit. Evo ga kako leti oko svijeta.
  A Ruskinje u bikinijima bore se za sebe. I nisu niži od neprijatelja. I Amerikanci, razrezani od ljepotica, padaju. Ipak, djevojke najviše klase i umijeća.
  Jednom su se uspjeli boriti u Japanu. Borili su se i na visinama. I sam car je bio zarobljen. Pokazali su svoje kolosalne vještine. Imaju takvu strast i toliko snage mišića. Naravno, takve djevojke su čudo nad čudima!
  Sasjekli su samuraje u palači. A bili su i gotovo goli i bosi. Djevojke koje su mogle učiniti stvari koje su iznenadile njihove neprijatelje.
  I sjeckali su bilo koje meso i pokazali svoje umijeće. Ratnici, bez ikakve sumnje, napreduju.
  Američkom admiralu je sabljom odsječena glava. I kako će se ljepotice smijati, otkrivajući svoje očnjake.
  I opet krenu u ofenzivu i režu se. Takvi ratnici su prava čudovišta. A na prijestolju je car Mihael. Sin Aleksandra Trećeg, ali ne taj. Sretniji, odlučniji, snažnije volje, a također i talentirani vladar .
  Ali, naravno, bitna je sreća, plus još veća čvrstina - Mihail je vodio nepomirljivu borbu protiv korupcije, što je imalo pozitivan utjecaj na vojsku. Ali najučinkovitiji know-how je koristiti djevojke u bikinijima u vojne svrhe. A djevojke su jako lijepe kad su gotovo gole i bose.
  Dakle, bitke se odvijaju s različitim stupnjevima uspjeha. A lijepe ratnice pucaju vrlo precizno, bolje od muškaraca. I što je najvažnije, kada su djevojke gotovo gole, one su praktički nepovredive. Ne pogađaju ih meci i granate. Vrlo jaka vojska ratnika. To je super. Ideja cara Mihajla bila je da se djevojke koriste gotovo gole i bose i to je donijelo pobjedu.
  A djevojke su u borbama također bacale granate i bodeže golim nožnim prstima. I pokazali su svoj divlji bijes.
  Djevojke su prilično poletne. I vrlo lijepa, razigrana i brzonoga. Nitko ih nije mogao zadržati.
  Ratnici su vrlo hrtovi... Bose noge djevojke vrlo su učinkovito oružje. Ali što oni mogu učiniti? Puno stvari. Sami goli tabani dobivali su energiju iz zemlje, a prekrasni ratnici bili su razigrani.
  Moram reći da su cure najljepše na svijetu, da su obje divne i kao kobre!
  Američka krstarica je zarobljena. Zarobljeni muškarci padali su ničice. Nakon čega su im ratnici gurnuli noge u lice. I tjerali su me da se ljubim. I cure su gugutale, a bosi su im tabani, kad su jezikom lizali, bili ugodni i škakljivi.
  No, ljepotice su uživale dok su im bosa stopala obasipana poljupcima i ljubile pete.
  Nakon čega će se djevojke smijati. I pokazali su zube!
  Ali bilo je bolje, cure su se malo sunčale gole i kupale. Ovo su tako lijepi ratnici. Kako možeš uzeti takvu nogu i poljubiti je? I polizati svaki prst.
  Djevojke su super.
  Evo tenka Alexander-4 ponovno u borbi. Žurba je, a veljača već dolazi. Vojnici idu dalje. Sve bliže i bliže teritoriju SAD-a. Djevojke su tako cool.
  Ovdje Natasha precizno puca. I pogađa vrlo precizno.
  Djevojka puca izuzetno precizno i viče:
  - Razbit ćemo neprijatelja!
  Slijedeća puca Marija. Uzeo i porazio neprijatelja:
  - Super sam!
  Maria je vrlo lijepa djevojka i vrlo aktivna.
  A njena bosa stopala su vrlo lijepa i graciozna u svojoj erotičnosti:
  - Uništit ćemo neprijatelja!
  A Aurora je takva cura, i super je, s golim trbusima i grudima, s takvim napuhanim grimiznim bradavicama:
  - Probit ću se kroz neprijatelje i učiniti ga super!
  I kako trese svojom crvenom kosom!
  I opet će vas šutnuti svojim bosim, isklesanim nogama. Takvi ratnici su jako cool!
  A onda će Svetlana uzeti i pobijediti neprijatelja:
  "Volim cara i objesit ću omču oko vrata svojim neprijateljima!"
  Djevojke će se smijati. Kako su postali hrtovi i cool.
  Amerikanci bježe od djevojaka. Ili odustanu. Ili umiru. Ratnici su tako lijepi, i vrlo bosi, a djevojke su tako divne. A boriti se samo u bikiniju ugodno je i učinkovito. Djevojke ratnice su tako nevjerojatne.
  Nataša opet puca na Amerikance i sikće:
  - Ti si moj brat i ja sam tvoj brat! Ili bolje rečeno moja sestra!
  I opet miče dugim jezikom. Agresivna recimo ratnica i ljepota!
  A onda Anyuta trese golim grudima. A on će vrištati i pokazati zube. I poslat će granatu na Amerikance. A on će ga uzeti i pojebati.
  - Ljepotica ga uništila! I škripi:
  - Ja sam tako super djevojka!
  Lijepa djevojka i voli seks. A ovo je lijepo!
  A djevojka je uzela i udarila je - zarežala je:
  - Pobijedit ćemo i uništiti neprijatelja!
  I tu će Aurora šutirati i tući:
  - Ja sam kralj i cool djevojka!
  Ratnik može biti pravi hrt.
  Djevojke se smiju same sebi.
  Ali Svetlana je to prihvatila vrlo hladnokrvno. I dala je takve naknade za uništenje neprijatelja i poljubila đavole:
  - Ovo je takva totalitarna akrobatika!
  Tenk je vrlo okretan i ubojit. Pogađa slabog i visokog Shermana. Dakle, ovdje se vode bitke u korist carske Rusije.
  Natasha je opet kao pucanj. A on guguće:
  - Za svog idola!
  Maria je počela pucati. Djevojka je jako lijepa i ima zlatnu kosu. Po izgledu.
  Djevojka se zajebala, pa naciljala gole nožne prste i ciknula:
  - Ovo je ubojstvo za kralja!
  I tu je Aurora zajebala Amerikanca. A djevojka je bila, ajmo reći, stvarno izrazito agresivna i ciknula je:
  - Za pravi ukrcaj!
  A sada se djevojka pokazala stvarno jakom.
  A Svetlana je agresivna i borbena. Udarala je golom nogom i raskomadala neprijatelja.
  I zacvrkutala je, pokazujući zube:
  - Ja sam dama koja leti kao orao!
  Tako su se djevojke počele zajebavati divljom snagom. A takvoj se agresiji ljepotica ne da zaustaviti. Bez uzmicanja i savijanja.
  Natasha je opet pucala i prosiktala:
  - Do potpunog uništenja!
  A Marija je, bez ijednog čavla, uspjela mnogo više uništiti svoje neprijatelje, a počela je lomiti svoje protivnike.
  A onda ga je Aurora uzela i iz topa pogodila neprijatelja. I to vrlo uspješno, s kolosalnim aplombom. I slomiti, slomiti neprijatelja. A otopljeni krhotine lete sa Shermana na sve strane.
  A Svetlana će također pucati i pjevati:
  - Ja sam djevojka velikih snova i velike ljepote!
  Ratnici, naime, pokazuju izuzetnu volju za pobjedom.
  Nije uzalud carstvo postalo cool i veliko. Mogao bi nadmašiti postignuća Džingis-kana.
  Ratnici kreću prema sebi... I pucaju, pucaju i prodiru kroz neprijateljske položaje, kao da paraju nožem. Ili bolje rečeno, vrlo oštar i prekaljen bodež. A sada su ruske trupe doista nepobjedive. I kraljevstvo velikog carstva.
  Ako pogledate, bilo je mnogo ratova i teških razdoblja u povijesti Rusije. Ali Nikolaj II uglavnom nije imao sreće! Ispao je promašaj. Ali taktika je od velike važnosti. Što je pokazao veliki ruski šahist Aljehine. Kada je počeo igrati umjesto svog protivnika, okrećući ploču i pobjeđujući. Genij je genij.
  Uz sve probleme carske Rusije, sam faktor golih djevojaka puno je rješavao.
  U borbama sudjeluju i helikopteri. Borbena vozila, a također i posade s djevojkama u bikinijima i bosim nogama. Koja je kvaliteta vojske koja se sastoji od djevojaka? Najistaknutiji. Takvu vojsku ništa ne može zaustaviti niti poraziti.
  Tako u ovoj vojsci ima bosih i gotovo golih djevojaka. Posada na helikopteru kapetana Varvare. Nije li ovo nevjerojatno? More će silno nabujati! I kako će zrakoplovni topovi pogoditi. A tu su i rakete. Ove djevojke su pravi uragani poput tornada.
  Ni u čemu nisu inferiorni od neprijatelja. Ruska vojska spremna je za bitke i velika postignuća.
  Varvara je lijepa djevojka smeđe kose i gotovo gola. Dok urla iz sveg glasa:
  - Neprijatelji neće proći! I neće pobjeći!
  I uzet će ga i ispustiti ubojiti iscjedak iz svih mlaznica svoje najcool mašine. I preletjet će preko neprijatelja. I uzme ga i pokosi razornim zavojem .
  Ali skromna Olga uzela je i ispalila raketu na američke položaje i prosiktala:
  - Borio sam se, ne u cipeli, nego bos!
  I namignut će svojim safirnim očima. Da, ovo su djevojke - tako nevjerojatno nevjerojatne akrobatike. S njim možete piti na planinu i nositi gole zmajeve.
  A noge su tako graciozne i jedinstvene! I strukovi su tanki, a tijela vrlo mišićava.
  Varvara se razbija i urla:
  - Mogu napraviti rupu na globusu za kralja!
  A on će se naceriti svojim malim licem i namignuti očima.
  Ratnici su ovdje najbolji. Ovdje će Tatyana, također djevojka u bikiniju, uzeti i zacviliti:
  - Neka bude kralj nad svom zemljom!
  I ona će zablistati svojim bisernim zubima. A iz helikoptera je smrtonosan kao iz čavala . I to će biti smrtonosno. I stvarno će spržiti metal. I uzrokovat će uništenje bunkera.
  Ovo su cure - sve cure su cure! I onda kada dovedu zatvorenike, te djevojke se onda ljube i ližu na bosa stopala. Ovo je općenito najsofisticiraniji način kako poniziti tako i ohrabriti.
  
  NEPOBJEDIVI ROMMEL
  U njemu je Rommelova vojska u studenom i prosincu 1941. uspjela izvojevati pobjedu u Africi. To se dogodilo i zato što partner briljantnog Rommela nije činio one grube pogreške koje su se događale u stvarnoj povijesti.
  Kao rezultat toga, Nijemci su porazili Britance koji su napredovali i zadržali svoj teritorij. U početku to nije utjecalo na tijek bitaka, na istočnoj fronti Nijemci su poraženi u blizini Moskve.
  Međutim, kasnije su se Fuhrerovi planovi promijenili. Rommel je u to vrijeme uspio zauzeti Tolbuk i krenuo prema Egiptu. Hitler je odlučio prijeći na privremenu obranu na istočnom frontu, a za sada koncentrirati svoje napore u Africi i na Bliskom istoku.
  Međutim, budući da je ofenziva u Africi zahtijevala manje snaga, nacisti su izveli nekoliko operacija na istoku. Poražene sovjetske trupe u Kerču. Opkolili su nas kod Harkova. Izvukli su i krhotinu u pravcu Smolenska. Ofenziva druge udarne armije generala Vlasova kod Lenjingrada također je završila porazom.
  Sevastopolj je pao nakon opsade i juriša. I Švabe su se pojačale. Borbe su se vodile na Rževskom rubu. Ovdje su se nacisti uspjeli održati.
  Ali u Egiptu je Rommel, nakon što je dobio pojačanje, izvojevao uvjerljivu pobjedu. Nadovezujući se na svoj uspjeh, Nijemci su prešli Palestinu i zauzeli Irak i Kuvajt. A onda i cijeli Bliski istok - dobivši pristup nafti.
  Nakon čega su se fašisti okrenuli Sudanu i pokušali zarobiti cijelu Afriku.
  Istodobno je uslijedio juriš na Gibraltar, te prodor njemačkih trupa u Maroko i dalje na afrička prostranstva.
  No uspjesi Nijemaca bili su olakšani energičnim radom u pozadini. Gdje je i Hitler, što je radio vještije nego u stvarnoj povijesti.
  Probudivši se, Hitler Terminator okupao se s djevojkama, doručkovao sa salatom, kašom od cvjetače i nekim drugim povrćem, dodajući nemasni višeslojni kozji sir i kavijar. Nakon toga je pozvao Speera, službeno predajući novom carskom ministru dokument potpisan zakonom o izvanrednim ovlastima. Adolf je bio opsjednut i bio je vrlo korozivan:
  - Proizvodnja oružja u Trećem Reichu je izuzetno niska! Zaostajemo ne samo za zaraćenom Britanijom, nego i za totalitarnim SSSR-om. Ali potrebna nam je prevlast u zraku, uz povećanje proizvodnje starog oružja i prelazak na nova. Posebno obećavajući mlazni bombarderi. Uostalom, njihova enormna brzina i visoki gornji strop omogućuju im da uništavaju britanske gradove gotovo nekažnjeno!
  Speer je zračio optimizmom:
  - U Njemačkoj i Poljskoj ima viška ugljena, u Francuskoj ima željezne rude, a imamo dovoljno opreme za proizvodnju mnogih automobila. Uostalom, proizvodimo više aluminija i duraluminija nego sve zemlje svijeta zajedno!
  Opsjednuti Adolf kimne:
  - Za sada! Britanija i SAD također potiču proizvodnju, a mi moramo zaštititi svaki gram metala. Neka i školarci i druga djeca od pet godina skupljaju metal. Osim toga, zašto bi krila i trup u potpunosti bili od duraluminija. Možete koristiti i drvo i platno. Na primjer, proizvodnja monoblok krila. I što? Trebamo novi mlazni lovac težak ne više od dvije tone, lak za letenje, jednostavan za proizvodnju i jeftin! Broj montažnih dijelova treba svesti na minimum, a također treba pronaći mogućnosti da se što više smanji težina zrakoplova i poboljšaju njegova aerodinamička svojstva. Sada će, inače, doći konstruktori zrakoplova, mi ćemo ih obučavati.
  Speer se nasmiješio:
  - Naravno, moj Fuhreru. Koliko sam shvatio, sve visokokvalificirane radnike ćete vratiti iz vojske?
  Opsjednuti Adolf je potvrdio:
  - Zapošljavat ćemo samo visokokvalificirane, obične radnike među strancima. Pa bolje da će biti manje besposličara, a samim tim i stranaka. Smanjit ćemo, naravno, broj kopnenih snaga, ako ne bude rata sa SSSR-om, onda nam ne treba toliko pješaštva, ali... Ne radikalno, tako da planiram poraziti Gibraltar i Maltu u narednom razdoblju. mjeseca i zauzimaju cijeli sjever Afrike i dalje do Bliskog istoka. I dalje ćemo trebati kopnene jedinice. Osim toga, potrebno je graditi dodatna brodogradilišta kako u samoj Njemačkoj, tako iu Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Norveškoj. Trebaju nam nosači zrakoplova, bojni brodovi i transportna sredstva. A Sredozemno more pretvorit će se u, takoreći, unutarnjemačko jezero. Da li razumiješ?
  Speer se naklonio:
  - Da, moj Fireru! Već sam naručio izradu programa izgradnje...
  Lukavi Adolf je dodao:
  - Radni dan može se produljiti do 16 sati ako to zahtijevaju naši planovi za hitne slučajeve. Proizvodnja zrakoplova mora se povećati na stotinu zrakoplova dnevno u samo devet mjeseci... Više od tri puta u odnosu na sadašnju, a nipošto nije činjenica da će to biti dovoljno!
  Speer je požurio ohrabriti Fuhrera:
  - Naši piloti su više klase od britanskih, tako da kvantiteta nije sve. I naći ćemo nove načine da raonike iskujemo u mačeve. Koliko sam shvatio, nama je prioritet zrakoplovstvo?
  Fuhrer je čvršće stisnuo šaku:
  - Prioritet su nam mlazni, bombarderski, pa borbeni, plus izlazak nove opreme i razvoj čudotvornog oružja! No, ne samo u području zrakoplovstva, nego i tenkova, topništva, prvenstveno mlaznog topništva... O tome ćemo detaljnije.
  Začulo se zvono i u prostoriju su ušli vodeći konstruktori zrakoplova Trećeg Reicha.
  Messerschmitt, relativno mlad s visokim čelom, Heinkel, već ostarjeli, ali vrlo okretni, atletski građen Tank, Lippisch i još par manje poznatih.
  Adolf im je pokazao na stolice i naredio im da poslagaju crteže na stol:
  - Vaš zadatak je stvoriti novo, vrlo moćno i moderno oružje. Njemačka ima više zračnih tunela nego bilo koja druga zemlja na svijetu, a tehnologija mnogih zrakoplova vrlo je zaostala. Ali samo u Yu-88 možete značajno povećati brzinu dajući automobilu moderniji oblik. Konkretno, kokpit će dobiti kapljičasti, konveksni oblik, što će poboljšati vidljivost i učiniti pilota prostranijim, a također će povećati brzinu poboljšavajući aerodinamiku za dobrih pet kilometara. Osim toga, potrebno je dati aerodinamičan oblik vatrenim točkama i bombardera i lovaca, nosačima bombi i zračnim kočnicama u neradnom položaju.
  Zapiši što ti kažem!
  Dizajneri su unisono kimnuli:
  - Dakle, definitivno veliki Fuhrer!
  Adolf je nastavio:
  - XE-129 - treba redizajnirati tako da sam okvir za oružje dobije aerodinamični oblik i da se ugradi pomični zrakoplovni top za zaštitu od napada sa stražnje i donje hemisfere. Osim toga, ovaj bi jurišni zrakoplov trebao biti opremljen sustavom za pojačavanje motora. Istovremeno s perestrojkom potrebno je povećati proizvodnju takvih jurišnih zrakoplova. Njihovi razorni zračni napadi paraliziraju aktivnost Britanaca. Osim toga, u Britaniji bi se trebao koristiti ronilački bombarder Ju-87. Pustit ćemo zastarjela vozila u servis...
  Adolf je zastao. Dizajneri su šutjeli. Fuhrer je primijetio:
  Imam velike nedoumice oko F -190. Pokazalo se da je vozilo teško i nedovoljno upravljivo, a osim toga nema sustav za punjenje spremnika inertnim plinovima koji zamjenjuju iskorišteno gorivo. Zbog toga se ovaj automobil čak može nokautirati jednim zapaljivim metkom. Što će Tank reći na ovo?
  Poznati SS dizajner, stojeći mirno, primijetio je:
  - To je naš nedostatak, veliki Fireru. Iako se smještaj tenkova mora smatrati prilično uspješnim, oni su manje ranjivi na neprijateljsku vatru, a istovremeno štite pilota. Što se tiče manevriranja, onda... Jedan oklop ima 120 kilograma, a nije nam ga lako olakšati...
  Opsjednuti Adolf je predložio:
  - Pokušajte poboljšati aerodinamičke kvalitete Fokken-Wulfa. Prvenstveno zbog smanjenja težine, potrebno je saviti vrhove krila kako bi se povećala upravljivost i manevarska sposobnost vozila. Osim toga, ugradit će zaštitu za stražnju polukuglu... Što se tiče položaja motora ispred pilotske kabine, to štiti pilota, ali zahtijeva da vozilo bude opremljeno uređajem za izbacivanje. Usput, sam oblik motora može se učiniti modernijim, o čemu bi naši industrijalci svakako trebali voditi računa. Usput, što je s radom na ME-309?
  Messerschmitt je bio pomalo šokiran :
  - Radimo na tome, veliki Fuhreru. Izračunate karakteristike obećavaju povećanje brzine vozila, do 740 kilometara na sat, kada je naoružano sa sedam vatrenih točaka! Ovo će biti najjača smrt za Britance...
  Adolf ga je prekinuo:
  - Dovršavanje bi trebalo biti brže. A ti, Speer, ubrzaj razvoj novog brzometnog zrakoplovnog topa od 30 milimetara. Može se vrlo uspješno koristiti i za gađanje ciljeva na zemlji i protiv neprijateljskih letjelica! Novi ME-309 trebao bi zamijeniti dosadašnji ME-109. Što se tiče vašeg mlaznog stroja ME-262, nažalost, on ima mnogo nedostataka: veliku težinu, nisku operativnu pouzdanost, pretjeranu stopu nezgoda... Sam ću skicirati mlaznjak koji nam treba.
  Adolf Hitler počeo je crtati automobil, koristeći svoje znanje o modernim mlaznim lovcima. No, ne one najsuvremenije, već iz nekih pedesetih godina, kako bi ih prilagodili sadašnjoj razini proizvodnje i tehnologije. Posebnu pozornost posvetio je tehnologiji promjene zamaha krila. Objašnjavajući sve prednosti takvog dizajna:
  - Tijekom slijetanja i polijetanja zahvat će se smanjivati, a tijekom leta povećavati. Samo zahvaljujući tome, lovac s modernim motorom ME-262 moći će ubrzati do 1100 kilometara na sat. I njegova će težina biti znatno manja.
  Messerschmitt pogleda dijagram, nabora svoje visoko ćelavo čelo i iscijedi:
  - Briljantno! Ali moj Fuhreru, odakle ti tako duboko znanje o aerodinamici?
  Opsjednuti Adolf lukavo je stisnuo oči:
  - Što je s aerodinamikom? Darovit čovjek je obično darovit u svemu! A mediokritet je i u Africi mediokritet! Što nije u redu s bombarderom Arado? Pokaži mi dijagram?
  Hit-and-miss Fuhrer je brzo pogledao i negativno odmahnuo glavom:
  - Ne, to neće uspjeti! Ideja s kolicima nije dobra, zbog njih se avion neće okrenuti i srušit će se. Zahtijeva konvencionalni uvlačivi stajni trap. Razmotrite neke promjene u dizajnu radi bolje aerodinamike. Bez nepotrebne invencije, ali s domišljatošću.
  Adolf je poludio i dao još nekoliko komentara:
  - Zrakoplov Gryphon Xe-177 ima krajnje nepouzdan agregat. Treba ga odmah zamijeniti, s najnovijim klipnim motorima, u početku četiri koja stoje zasebno. Zatim do najsuvremenijih motora snage 2950 konjskih snaga. Što se tiče sposobnosti napada s velikih visina i u zaronu, onda... Počnite razvijati Xe-277, ovaj će stroj također postati neprijateljsko oružje. Ali glavna stvar su mlazni bombarderi. Ovo je prioritetni zadatak. Na primjer, takav bi trebao biti Yu-287.
  Fuhrer je ponovno napravio skicu s naprijed pomaknutim krilima, objašnjavajući određene nijanse dizajnerima. Adolf je bio ozbiljno zanesen, pokazujući određene dijagrame. Posebno bezrepi bombarder . I da je dizajn mlaznog stroja s letećim krilima više nego obećavajući. A u isto vrijeme, vozilo je sposobno bombardirati čak i teritorij SAD-a. Izravno je naznačio da se u posao trebaju uključiti dizajneri iz cijele Europe, pa čak i Židovi. Napokon shvativši da su dizajneri već bili dovoljno zaposleni, milosrdno ih je pustio, ostavljajući samo Lippishu. Fuhrer je povikao:
  - A ja vas molim, Aleksandre, da ostanete! Bit ćete zaduženi za stvaranje novih, iznimno učinkovitih oružja.
  Lippisch je bio iznenađen:
  - Bit ću vam zahvalan, Fireru!
  Hitler Terminator je počeo objašnjavati:
  - Vi, naravno, poznajete teoriju Wieselsbergera , koji je nekoć bio asistent profesora Prandtla u Göttingenu. Prvi je razvio teoriju o utjecaju ekrana na podlogu...
  Lippisch je kimnuo, smiješeći se:
  - Vi dobro znate, moj Fireru! Da, znam ovu teoriju!
  Opsjednuti Adolf nastavi:
  - Moramo napraviti ekranoplan - svojevrsni hibrid torpednog čamca i hidroaviona. Zapravo leti puno niže, nekih 20-40 centimetara od vode. U ovom slučaju, zračna masa koja nosi ekranoplan čamac sastoji se od dva dijela. Jedan je zaleđeni potok pod krilom; drugi - prilično beznačajan - izlazi ispod krila u području stražnjeg ruba i stalno se nadopunjuje zrakom koji dolazi odozgo, s vrha krila.
  Lippisch je spremno potvrdio:
  - Zaista, moj Fuhreru!
  Opsjednuti Adolf nastavi:
  - Međutim, glavna masa zraka ostaje ispod nosive površine i tu stvara tlak koji je gotovo jednak brzinskom tlaku. Igra ulogu svojevrsnog zračnog klizališta po kojem se brod ekranoplan "kotrlja" kao sat! Prvi koji je ovo primijenio u praksi bio je finski inženjer Kaario , koji je razvio jednostavne pravokutne saonice s krilima koje klize po snijegu pomoću zaslona i za to je čak dobio patent. Nažalost, vojska nije na vrijeme cijenila takvo otkriće. Kažu da je ruski profesor Levkov izvodio slične pokuse... Odnosno, ovo bi moglo postati novo čudo od oružja, sposobno isporučiti bombe, torpeda i iskrcati trupe na obalu Britanije, brzinom aviona, a pri istovremeno nevidljiv radaru. Plus još razornih napada na engleske brodove! Slažem se?
  Lippisch je petljao rukom, uslužne konobarice su mu natočile sok... Nakon što je malo popio, dizajner je primijetio:
  - Da, to je bogata ideja, iako će biti tehničkih problema. Na primjer, održivost...
  Opsjednuti Adolf je prijateljski kimnuo:
  - Nacrtat ću vam grubi dijagram, bolje je da to učinite, a sitne tehničke detalje ćete sami ispolirati. Tijelo bi trebalo biti dugačko, podsjećati na trup putničkog aviona, teći u nos kokpita u obliku delfina, konveksna vjetrobrana i turbomlazne motore.... Iako je moguće da će u prvim modelima raditi i klipni motori. A kad se ovaj kolos odvuče u otvorenu vodu, motori će zaglušujuće zabrujati, a usko predatorsko tijelo eksplodirati poput kita, izbacujući oblak prskanja. Imajte na umu, ovaj kolos je sposoban juriti poput borca nekoliko metara od površine vode.
  Lippisch je zazviždao u iskrenom divljenju:
  - Imate bogatu maštu, Fireru!
  Dashing Adolf je postao još inspiriraniji:
  - Naravno da bi to bilo čudotvorno oružje. Uostalom, ekranoplani se ne boje nikakvih oluja. Ne boje se leda - lete preko njega. Ne prijete im močvarna riječna ušća i obalne stijene, o koje se znaju razbiti obični brodovi, a plićak je uglavnom poput dječjeg ribnjaka. Oni su sposobni iskrcati trupe posvuda: od afričke obale Skeletona s njenim đavolskim grebenima, do obje obale Sjedinjenih Država, arktičkih zemalja Kanade i Aljaske. Bilo bi nekoliko stotina tih strojeva, a Britanija bi pala za dva mjeseca.
  Lippisch je bojažljivo primijetio:
  - A rudnici?
  Fuhrer se nasmijao:
  - To su upravo rudnici! Ne prijete ni pod površinom vode ni u plićaku! Kao i torpeda s podmornica. I on sam je idealno oružje za borbu protiv najnaprednijih podmornica, udarajući ih dubinskim bombama. Osim toga, ekranoplani mogu ispaljivati projektile i mine na neprijateljske brodove. Da, naravno, upoznat ću vas s dizajnom navođenih bombi. I naravno, desant... Idealno sredstvo za dopremanje desantnih snaga, ne samo pješaštvom, već i tenkovima! Tada će se cijela priroda rata odjednom promijeniti! Razumijete li Lippischa, koje poslove vam Fuhrer povjerava?
  Dizajner je upitao merkantilnije:
  - Što je s nagradama?
  Ozbiljni Adolf je potvrdio:
  - Naravno, one najdarežljivije, željezni križ s dijamantima, zemlje, kolonije, podanici! Ako osvojimo cijelu Afriku, bit će dovoljno zemlje za sve!
  Lippisch je izjavio:
  - Ako se da novac i sredstva, ekranoplan će biti gotov, ali... Imam projekte i za bezrepi lovac.
  Terminator Fuhrer požurio je uvjeriti izumitelja:
  - Mlazni bombarder bez repa , već sam ga skicirao, drugi će se pobrinuti za njega. Kako zgodno i borac! Ekranoplani su važniji jer su oni fundamentalno novo oružje... Osim toga, tvrtka Gotha ima vrlo talentirane dizajnere koji će to raditi. U međuvremenu rad na ekranoplanima. Općenito, sada imam puno hitnih stvari, još moram razgovarati s tenkovskim generalima... Zapovijed će vam biti dana...
  Lippisch je ostavio Fuhrera vrlo nadahnut. Adolf je pomislio kako bi možda bilo bolje prvo razgovarati s nuklearnim fizičarima o stvaranju atomske, au budućnosti i hidrogenske bombe, no odlučio je ne činiti previše, opterećujući i sebe i druge ljude.
  Bilo je nekoliko dizajnera, uključujući najpoznatije: Porsche i Aders. Općenito, ako su Nijemci imali kvalitativnu nadmoć nad Sovjetima u zrakoplovstvu i podmorničkoj floti (iako to ne priznaju svi!), onda je tenkovska flota Panzervalea primjetno zaostajala. Konkretno, sovjetska vozila KV, T-28, T-34, bila su superiornija od njemačkih u oklopu i naoružanju, a T-34 iu voznim svojstvima. Međutim, topovi njemačkih tenkova nisu dovoljno jaki za engleske Matilde i Cromwelle, a još manje za one koje već razvijaju konstruktori Churchilla i Challengera. Da ne govorimo o slabostima oklopa njemačkih dizajna...
  Pozvavši goste da sjednu, Fuhrer je počeo čitati pouku:
  - Njemačka trenutno, nažalost, nema pouzdan protutenkovski top... Opremljeni topom T-3 od 50 mm, mogu samo pogoditi oklop Matilde ili KV-a... Ali Matilda je ušla u britansku službu čak i prije početka Drugog svjetskog rata. Mi sami smo zarobili Matildu, čiji se prednji oklop ne može probiti. Pa, sovjetski KV-ovi ne mogu probiti ni bok ni trup. Maksimalno što naš auto može učiniti je probiti stazu! Odnosno, vi ste nas konstruktori doveli u takvu poziciju da su neprijateljski tenkovi mnogo jači od naših u smislu oklopa, a novi američki "Grantovi" i "Šermani" spremni za masovnu proizvodnju su superiorniji u naoružanju. O ruskim vozilima s topom od 76 mm da i ne govorimo. I kako izvršavate zadatak stvaranja novih tenkova, posebno s topom od 88 mm.
  Porsche je zbunjeno odgovorio:
  - Naravno, mi provodimo sličan razvoj, veliki Fuhreru. Dana 26. svibnja Uprava naoružanja dala nam je narudžbu za tenk ViK -4501 od 45 tona. Trebao bi biti upravo takav, s protuavionskim topom od 88 mm pretvorenim u kupolu tenka. Već imamo preliminarne nacrte. Možete se upoznati s njima, super.
  Fuhrer je upitao:
  - Jeste li vi Aders?
  Erwin je kimnuo:
  - Davnih četrdesetih VK -3001 je uspješno testiran. Novo teško vozilo, s topom 75 mm. Imamo slično oružje u protuoklopnom modelu, ali ono još nije pušteno u masovnu proizvodnju. Osim toga, radilo se na stvaranju T-6, težine do 65 tona. I lakši model od 36 tona. Pokušavamo velikog Fuhrera.
  Adolf, zamišljajući sebe kao sveznalicu, počeo je brzo pregledavati crteže. Ovdje su prve skice strašnog "Tigra", najpoznatijeg njemačkog tenka u Drugom svjetskom ratu. Ovaj je automobil postao poznat tijekom Kurske izbočine. U sovjetsko doba, "Tigrovi" su općenito bili vrijeđani, ali tada je stav prema ovom automobilu postao objektivniji. Za svoje vrijeme ovaj tenk, naravno, nije bio loš. Tijekom prvog većeg okršaja s našim KV-ima, tri Tigrova su izbacila deset sovjetskih vozila, a oni sami su prošli bez oštećenja. Glavna prednost ovog vozila bio je moćni top od 88 mm, koji dugo nije imao dostojnog protivnika. No, na Kurskoj izbočini, unatoč kvalitativnoj nadmoći u tehnologiji, nacisti su ipak poraženi... Statistika o borbenoj uporabi ovog vozila, kao i omjer gubitaka, općenito govore o njemu kao o jednom od najboljih vozila u svijetu. drugi svjetski rat. Ali i nedostaci su vidljivi golim okom. Teška težina od 56 tona, s oklopom od samo 100 milimetara (samo 80 stranica!), visoka visina, nedostatak racionalnih kutova nagiba oklopa i slabe vozne karakteristike. Općenito, deset tona manji tenk IS-2 bio je superiorniji od tigra i po oklopu i po naoružanju... Ali ovaj se tenk pojavio tek u veljači 1944. godine. "Kraljevski tigar" općenito je težio 68 tona, s prednjim oklopom od 180 milimetara... Naravno, takav tenk nije bio pogodan za rat u Africi, u pustinji, za desant, to je samo stroj kao glineno uho s noge od gline. Ne, naravno, za svoje vrijeme, "Kraljevski tigar" je bio vrlo učinkovit, mogao je uništiti nekoliko neprijateljskih tenkova u borbi, a jednom je izbacio dvadeset pet "Shermana" u roku od sat vremena. Činilo se da postoje informacije o dvadeset i tri tenka T-34 koje je Tiger uništio tijekom jedne bitke. Ali u svakom slučaju, ovaj tenk je jednostavno utjelovljenje iracionalnog korištenja snage i težine. Ali, na primjer, sovjetski tenk T-54... Svojevrsno utjelovljenje uspješnog racionalnog korištenja zapravo prethodnih tehnologija Drugog svjetskog rata.
  Fuhrer je odlučno izjavio:
  - Ne, gospodo! Ovaj projekt nije prikladan! Napraviti vozilo teško pedeset i šest tona sa samo 100 milimetara oklopa... Gdje je tu naša hvaljena njemačka učinkovitost i racionalnost?
  Aders je bojažljivo primijetio:
  - Francuski S-2, težine 70 tona, imao je oklop od 45 milimetara...
  Fuhrer-Terminator ga je ljutito prekinuo:
  - Riječ je o tenku iz vremena Prvog svjetskog rata. Ali ruski KV-2 imao je haubicu od 152 milimetra i težio je 52 tone. Ali ovo je 152 milimetra, a ne 88.
  Stoga vam dajem zadatak top od 88 mm kalibra 71, za tenk težine ne više od četrdeset tona i prednjim oklopom od najmanje 180 milimetara, bokovima i trupom od 150 milimetara, motorom od šest stotina. , sedamsto konjskih snaga. A ovaj bi tenk trebao biti pušten u masovnu proizvodnju najkasnije za šest mjeseci.
  Njemački dizajneri su problijedili, a ruke su im se tresle. Aleksandar ih je podrugljivo pogledao. Zadatak je doista bio vrlo težak; naoružanje i oklop tipičan za "Kraljevski tigar" model 1944, ali morate zadržati težinu manju za 28 tona! Međutim, Adolf je to smatrao sasvim stvarnim, pa je čak prijateljski udario Porschea po ramenu:
  - Nemojte se uzrujavati, ja ću vam sam nacrtati optimalnu shemu u kojoj možete proći s tako relativno malom težinom. Nisam tiranin, već racionalist. Samo morate puno toga obnoviti. Konkretno, postavljanje mjenjača i motora zajedno.
  Aders je tužno primijetio:
  - To će nam stvoriti određene probleme. Konkretno, takav će aranžman imati sljedeće nedostatke....
  Čvrsti Adolf prekine ga:
  - Naravno da će biti nekih problema, ali oni se u principu lako otklone. Osobito u tehničkom smislu. Ali možete puno kompaktnije postaviti motor, pomaknuti ovjes i... Visinu tenka treba spustiti na dva metra, a posadu postaviti ležeći, tada će sve biti puno racionalnije.
  Fuhrer je počeo raditi skicu, svojevrsni crtež, tipa najpopularnijeg sovjetskog tenka poslijeratnog razdoblja, T-54. Ovo vozilo je bilo toliko uspješno da je lansirano 1947. i korišteno je tijekom bitaka u Afganistanu s Talibanima; iračke trupe borile su se s američkom vojskom tijekom Pustinjske oluje i Operacije Šok i strahopoštovanje ili Iračka sloboda. " Ukupno je proizvedeno više od 70 tisuća ovih tenkova. I da je auto bio vrlo uspješan. S težinom od 36 tona, prednjim oklopom od 200 milimetara i topom kalibra 100 milimetara. Ovaj se tip uspješno borio s američkim Patonima i Pershingima tijekom Korejskog rata. Dakle, za ovu tehnološku razinu model je vrlo prikladan i realan za implementaciju. I prilično jednostavan za izradu - jeftin... Što se tiče njemačkog topa 71 El od 88 mm, on je bio dovoljno prodoran za sve tenkove Drugog svjetskog rata (s izuzetkom prednjeg oklopa IS-3, koji je ušao u službu svibnja 1945!). Što je s IS-3? Tenk je izvrstan što se tiče oklopa i kupole koja je dobila oblik štuke. Istina, vozne karakteristike bile su loše, pa je ubrzo prestao s proizvodnjom. Zatim je bilo još nekoliko modela, IS-4, i tako sve dok se nisu zaustavili na IS-10, preimenovanom u T-10 nakon Staljinove smrti. I pokazalo se da je ovo posljednji sovjetski teški tenk. Hruščov je zabranio svaki razvoj teških vozila, a njegovi nasljednici to nisu revidirali!
  Uopće, treba li Nijemcima tenk teži od četrdeset tona, ako čak i na srednji tenk mogu ugraditi top koji može probiti 193 milimetra oklopa na udaljenosti od 1000 metara?
  Amerikanci su brzo napustili teške tenkove, a težina Pershinga nije prelazila 42 tone, a Shermana općenito 32. Ali nakon što je postalo očito da će izbiti rat sa SSSR-om, pojavilo se čudovište sa 120 mm kalibra i početne brzine projektila od gotovo 1000 metara u sekundi. Međutim, Amerikanci su se ubrzo razočarali u ovaj tenk. Prije pojave IS-10 najpopularniji poslijeratni tenk bio je IS-4, s prednjim oklopom od 250 milimetara i bočnim od 170... Pouzdano vozilo, iako je težilo više od 60 tona. U svakom slučaju, trebate naručiti stvaranje teškog tenka za Njemačku, ali ne više od 50 tona. Recimo, IS-10 je težio samo 50 tona, imao prednji oklop od 290 milimetara i top od 125 milimetara... Usput, koji je kalibar najuspješniji? Tijekom rata najpopularniji modeli Sherman i Churchill imali su oklop od 100 i 152 milimetra (čeoni). Pa, "Kraljevski tigrovi" su se s tim prilično dobro nosili ... Ali "Panther" je počeo malo zaostajati za kalibrom od 75 mm, čak i ako je velika početna brzina projektila postala nedovoljna. Stoga su se pojavile "pantere" s topovima kalibra 88 milimetara, iako tek na kraju rata, i bilo ih je malo. Ali činjenica da Wehrmacht nije planirao ponovno naoružati tenkove i protutenkovske topove većim kalibrom govori da je takvo stanje stvari svima odgovaralo. Doista je postojao samohodni top Jagdtiger s topom od 128 mm i čeonim oklopom od 250 mm, ali ih je proizvedeno samo 71 i u tako maloj količini nisu mogli utjecati na tijek rata. Inače, zanimljivo je da su do predaje Jagdtigera u službi ostala još 43, što ukazuje na izuzetnu sposobnost preživljavanja takvog stroja.
  Usput, Staljin je naredio da se IS-2 odmah naoruža topom od 122 mm, iako je njegova probojna moć bila prevelika za njemačke tenkove (osim "Kraljevskog tigra", ali je proizvedeno samo 458 takvih tenkova). Mnogi su savjetovali diktatoru da se ograniči na cijev od 100 mm. I doista, samohodni top T-100 pokazao se najboljim u pogledu ukupnih borbenih karakteristika. Uostalom, što je veći kalibar, to je manja zaliha granata, manja je brzina paljbe, početna brzina projektila, domet i preciznost paljbe... Ali Nijemci su imali najmasovniji tenk, T- 4, a samohodne puške temeljene na njemu, težile su samo 22-24 tone. Međutim, samohodni top Panzer bio je vrlo uspješan: naoružanje i prednji oklop Panthera bili su gotovo identični njegovima, uz tako malu težinu i visinu. Bit će potrebno naručiti puštanje u proizvodnju jednostavnijih i jeftinijih Pancera .
  A što je s kalibrom pištolja? Za protutenkovske topove kalibar od 128 milimetara je prevelik, bolje ga je koristiti kao jurišno oružje, a odabrati srednji od 105 milimetara.
  Adolf je njemačkim dizajnerima pokazao dijagram:
  - Ovo je naše novo tajno oružje! Tenk bi trebao proći testiranje u narednim mjesecima. Njegova borbena uporaba bit će 1943. godine. U međuvremenu imate i projekt stvaranja teškog tenka s topovima kalibra 105 mm. Kao i laki samohodni topovi. Pa bacite se na posao gospodo.
  Aders se bojažljivo usprotivio:
  - Dizajn koji ste predložili izgleda privlačno, ali problem je što ovaj tenk nije u duhu naše tradicije... I posadi će biti neugodno...
  Umjesto odgovora, Adolf je popio sok i predložio:
  - Možda bismo mogli ručati, drugovi. Općenito, ovaj se tenk može proizvoditi u velikim količinama i ne vjerujem da će Amerikanci i Englezi proizvesti nešto bolje prije kraja rata. A danas možete pojesti malo mesa...
  Djevojke su brzo postavile stol. Alexander, shvativši da bi se Fuhrerov želudac, odviknut od mesa, mogao razboljeti, odlučio je ostati vjeran sebi, te je pojeo samo malo jesetre, prisjećajući se Sobakeviča iz njihovih "Mrtvih duša". Hmm , zasad se čini da sve radi kako treba. Stavlja ekonomiju na ratne temelje, objavljuje totalni rat, donosi zakone koji su trebali biti doneseni još 1939. godine... Hitlerova sporost s militarizacijom dovela je do nestašice oružja, i to upravo u kvantitativnom smislu... Štoviše, poznati MP- 44 jurišna puška... Izvrsna po svojim borbenim karakteristikama stvar koja je na neki način čak i bolja od prvih modela Kalašnjikova. Samo je malo težak... Možda bismo stvarno mogli koristiti AKM jurišnu pušku kao osnovu? Eh, bilo bi lijepo stvoriti oružje koje kombinira preciznost američkog M-16 s brzinom paljbe i pouzdanošću AKM-a. Općenito, napredak se razvija neravnomjerno. Na primjer, motori u tenkovima nisu dodavali puno snage, ali je računalo postalo potpuno nedostupno. Ali on ima znanje o budućnosti, ali što može ponuditi u smislu, primjerice, zamjene za ulje. Do sada ni u Americi nisu naučili učinkovito proizvoditi benzin iz ugljena! Unatoč rastu cijena nafte. Pa, što drugo može ponuditi. Dinamička zaštita, turbogeneratorski motori... I to će se dogoditi, ali malo kasnije, kako ne bismo žurili s izlaganjem aduta. Za sedamdeset godina napredak je daleko odmakao, ali dok se ne pobijedi starost, ne pobijedi se ni bolest, a čovjek nije Bog! Štoviše, na neki način postoji čak i regresija... Recimo, porast religioznosti, posebno u Rusiji i na postsovjetskom prostoru, kao i u islamskim zemljama. Ali veliki mislioci renesanse i modernog doba predviđali su da će religija postupno izumrijeti!
  Ali začudo, vjerski ekstremizam raste... A svećenici se sve više miješaju u državnu politiku. I u ovoj situaciji neshvatljiva je politika vlasti, da li oni stvarno ozbiljno vjeruju da je istina u pravoslavlju ili islamu? Svi ti obrazovani i pametni ljudi? Ako nije, kakav je onda smisao napuštanja sekularnog modela državnosti? Radi učinkovitosti u upravljanju masama? Ali upravo je pravoslavlje dokazalo svoju neučinkovitost kao državna vjera... Činjenica je da, imajući formalnu podlogu za kršćanstvo i, prije svega, Novi zavjet, pravoslavlje za svoju osnovu ima pacifističko učenje: ne opiri se zlo i voli svoga neprijatelja! Ali u isto vrijeme stvarna politika carstva je agresivna i zahtijeva nasilje i osvajanje. To je ono što rađa proturječnost između forme i suštine. Iako mnogi ljudi to ne razumiju svjesno, podsvjesno osjećaju!
  Zbog toga je pravoslavno učenje neučinkovito, lišeno logike, pokušava biti carsko i kršćansko u isto vrijeme. A kršćanin znači Židov i pacifist! Uostalom, Bibliju su gotovo u cijelosti napisali Židovi, a možda i u cijelosti, jer apostol Pavao kaže da je prednost Židova velika jer im je povjerena riječ Božja! To znači da Rus ne bi trebao vjerovati Bibliji! To znači da je potrebna druga vjera, ali ne više temeljena na židovskim spisima... Koja? Trebaju ga razviti iskusni stručnjaci i psiholozi pod vodstvom FSB-a! Tada će mnoge proturječnosti biti uspješno riješene...
  Mora se reći da dijete koje čita Evanđelje nikada neće postati snažan, hrabar, okrutni ratnik koji voli Rusiju! A koja je zemlja poznata u Bibliji? Izrael!
  Istina, sam Adolf je opsjednut, ovaj igrač, nakon što se našao na Hitlerovom mjestu, uopće neće pooštriti progon Židova. Naprotiv, korisni Židovi će uživati povlastice i raditi za Treći Reich. Neće biti takve gluposti kao što je strijeljanje židovskih znanstvenika ili umjetnika! Ali preuranjeno je ukidati antisemitske zakone. Prvo, ljudi bi mogli pogrešno shvatiti, a drugo, ovo je izvor bogatstva i to vrlo čvrst izvor! No, naravno, moguće je ublažiti antisemitsku politiku u zamjenu za židovsku podršku.
  Što učiniti s papom? Odnosi s Vatikanom daleko su od idealnih, ali otvoreni rat će u ovoj fazi donijeti samo štetu. To znači da trebate tražiti podršku Vatikana, ali u isto vrijeme inzistirati na svojim interesima... Idealno, postaviti svoju marionetu na Petrovo prijestolje i postupno reformirati religiju...
  Porsche je prekinuo Adolfove misli:
  - Vrlo smo zadovoljni vašom večerom, Fireru!
  Opsjednuti Adolf se ljubazno nasmiješio:
  - Dobro, zasad ću se sastati s Himmlerom, a onda neka dođe Heinseberg. I gledajte, dečki: dobili ste vrlo stroge rokove!
  Fuhrerova vojska kretala se Afrikom. I držao je obranu od SSSR-a.
  Zimi je Crvena armija započela ofenzivu na Rževskom rubu, ali nacisti su tamo čekali i uspjeli odbiti udarac. Na jugu su se Nijemci također držali držeći se orlovskog i harkovskog pravca. I tek u blizini Lenjingrada, sovjetske trupe su uspjele izvesti operaciju Iskra, ali bitke su trajale gotovo mjesec dana, a pobjeda je kupljena izuzetno visokom cijenom.
  Švabe su nekako preživjele zimu '42.-'43.
  Ali u proljeće, većina Afrike već je osvojena od njih. A Fuhrer iskušava vode mira s Britanijom.
  Churchill je pomalo hladan u vezi s tim. Iako Britanija trpi poraz za porazom.
  S Japanom također nije jasno - bitku za Midway izgubila je Amerika, a dok samuraji dio po dio tuku veliku flotu Jenkija. A Amerika ne može imati koristi od svoje brojčane nadmoći na moru i u zraku.
  Hitler želi napasti SSSR, ali i nakon objave opće, totalne mobilizacije, za to ima premalo snage. Budući da su Švabe raštrkane diljem Afrike.
  U ljeto je sama Crvena armija spremna za napredovanje. Nacisti, međutim, nakon što su osvojili Afriku, formiraju kolonijalne trupe. I dobivaju dodatna sredstva.
  Koriste se za proizvodnju tenkova Lav, Tigar i Pantera. Međutim, podaci dani čudovištu nisu bili posve uspješni. Preskupo, preteško. Istina, za obranu Panther je dobar razarač tenkova, s brzometnim topom.
  Ali najneuspješniji je bio "Lav", težak, skup, ali ne baš učinkovit. Top je previše moćan protiv sovjetskih tridesetčetvorki i lakih tenkova, a brzina paljbe mnogo je niža od one kod Panthere i Tigera. A oklop je, međutim, bolji nego kod "Tigra", a također i na racionalnim nagibima. Ispostavilo se da je "Lav" poput velike "Pantere" težine devedeset tona i motora od osam stotina konjskih snaga. Ipak, nešto brže nego u stvarnoj povijesti, u proizvodnju je ušao dvadeset i dvije tone lakši "Tigar"-2. Po razini zaštite blizu "Lava", ali mobilniji, laganiji. Top je, međutim, kalibra 88 mm - naspram 105, ali sasvim dovoljan da uništi sve sovjetske tenkove. A ono što je značajno je veća brzina paljbe - osam hitaca naspram pet.
  Dakle, "Lav" je dijete njemačkog, sumornog genija koje nije pustilo korijenje.
  Nijemci su tijekom ljeta osvojili cijelu Afriku, uključujući Madagaskar. Staljin je predugo čekao.
  Možda je i sam računao na ofenzivu Nijemaca. Posebno gledajući kako stižu tenkovi Lav, Tigar i Pantera. Ali Švabe su i dalje rješavale probleme na mračnom kontinentu.
  Staljin je propustio trenutak. Ofenziva sovjetskih trupa započela je u smjeru Orela i Harkova. Baš tamo gdje su Nijemci bili dobro pripremljeni. I nije bilo moguće postići taktičko iznenađenje. Već prve bitke pokazale su da se "Panther" odlično ponaša u obrani. Nije loš i "Ferdinand". I oni su dobri.
  A Tiger je produktivan tenk. I postiže dobre rezultate. Nijemci se aktivno brane. I izdržati udarce neprijatelja. U tri mjeseca vrlo tvrdoglavih borbi Crvena armija je napredovala samo petnaestak kilometara. A njezini su gubici bili značajni.
  Dva tuceta engleskih zrakoplova letjelo je iznad kamufliranih djevojaka; vjerojatno nisu ništa primijetili i već su počeli nestajati iza horizonta, kad su se odjednom začuli novi sumnjivi zvukovi. Madeleine je zapovjedila:
  - Svi lezite i ne mičite se!
  Djevojke su se ukočile, nešto su čekale. A onda su se iza dine pojavili laki transporteri i kamioni. Sudeći po dizajnu, proizvodi se u Engleskoj i Americi. Polako su krenuli prema glavnom gradu Tunisa. Madeleine je bila malo zbunjena. Vjerovala je da je linija bojišnice još daleko, što znači da Britanci još neće imati vremena da se pojave. Ili bolje rečeno, ne bi se trebale pojaviti. A ovdje juri cijela kolona. Iako, možda, manje od bataljuna... Tko su oni, neka borbena skupina, zaobišavši pustinje nimalo neprekinute fronte, želi čeprkati po pozadini. Čini se logičnim, iako ih je s tehnologijom lako uočiti u pustinji. U svakom slučaju, morate se javiti prijateljima radiovezom, ali ne otvarati vatru. Štoviše, samo ih je stotinjak, a Britanaca je više od tri stotine!
  Gerda je šapnula Charlotte:
  - Ovo su Englezi! Prvi put sam ih vidio tako blizu!
  Crvenokosi prijatelj, također prilično nervozan, odgovori:
  - Ništa posebno! A među njima ima toliko crnaca!
  Doista, barem polovica Engleza bili su crnci. I kolona se polako kretala, a crni su i dalje zavijali... Bili su sve bliže i bliže...
  Ovdje živci jedne od djevojaka nisu izdržali, pa je zapucala iz puškomitraljeza. U istom trenutku ostali su ratnici otvorili vatru, a Madeleine je kasno zalajala:
  - Vatra!
  Nekoliko desetaka Engleza je pokošeno odjednom, jedan od kamiona je planuo. Ostatak Britanaca otvorio je neselektivnu vatru. Madeleine je iskoristila trenutak i viknula:
  - Zajedno bacajte napadne granate!
  Djevojke iz elitnog SS bataljuna "Vučica" bacaju granate daleko i precizno. I da su trenirani od djetinjstva, a također su prošli posebne tehnike . To je kad treniraš s elektrošokom, malo si spor s bacanjem i šokiran si. Gerda i Charlotte također su bacile svoje darove. A Britanci su glavom bez obzira i naopačke... To je tako smiješno. Pucaju nasumice, a crnci i dalje vrište na nerazumljivom jeziku. To su definitivno đubre...
  A Gerda puca i baca, a pritom pjeva:
  - U zjenicama SS-a je noćna mora! Jedan skok - jedan pogodak! Mi smo vučice - naša metoda je jednostavna! Ne volimo vući mačka za rep!
  Charlotte također reži kao odgovor. Meci koje je ispalila razbijaju lubanju u komadiće. I onda im iskopaju oči. Ovdje je jedan prestrašeni crnac kako ubada svoju plavokosu partnericu u bok bajunetom. On će pljuvati krv kao odgovor. Charlotte pjeva:
  - Anđeli zvjezdanog tamnog pakla! Čini se da će sve u svemiru biti uništeno! Treba poletjeti u nebo poput brzog sokola! Za zaštitu duša od uništenja!
  Britanci djeluju neorganizirano, većina su kolonijalni vojnici: crnci i Indijanci, Arapi. Ili padnu, smrzavajući se, ili, naprotiv, naglo skoče i počnu trčati uokolo poput ludih zečeva. Međutim, djevojke pucaju precizno, a iako granate ne lete daleko, krhotine su debele! Već je malo neprijatelja ostalo. Madeleine vrišti na engleskom, glas joj je toliko zaglušujuće glasan da vam ni megafon ne treba:
  - Predajte se i poštedit ćemo vam živote! U zatočeništvu ćete imati dobru hranu, vino i seks!
  Upalilo je odmah i kad odustanu... Ruke gore i...
  Skupili su pedeset zarobljenika, od toga pola ranjenih. Madeleine je zapovjedila:
  - Dokrajčite ranjenike!
  "Vučice" su neceremonijalno ispaljivale metke u sljepoočnice onima koji nisu mogli stajati na nogama, a ostale su ukrcali u automobile i odvezli u najbližu bazu.
  Nakon vrućeg pustinjskog pijeska, Gerdina bosa stopala vrlo su zadovoljna osjetiti meku gumu. Ona čak i blaženo stenje... Američki kamioni su jako udobni i ne tresu se tijekom putovanja. Nakon pobjede, djevojke su vesele. Charlotte upita Gerdu:
  - Koliko si ih ubio?
  Djevojka je začuđeno slegnula ramenima:
  - Ne znam? Nisam bio jedini koji je pucao... Ali mislim da ih je bilo mnogo!
  Charlotte je izračunala:
  - Ima nas stotinjak, ubio je oko tri stotine, znači po tri po brata, odnosno po sestru! Impresivan početak rata!
  Gerda je ravnodušno odmahnula rukom:
  - Ovo mi nije važno! Glavno da ni jedan prijatelj nije umro. Iako je ovo, naravno, statistika, uništeno je tri stotine neprijatelja, a s naše strane lakše su ranjena samo dva vukova ratnika. Čak se čudim kako Afriku još nismo potpuno osvojili, s takvim ratnicima.
  Charlotte je odmah pokvarila raspoloženje:
  - Pa izgubili smo od ovih nesretnih ratnika u osamnaestoj!
  Gerda je ljutito odmahnula svojom svijetlom glavom, kao da je prekrivena novogodišnjim snijegom:
  - Ovo je zbog izdaje! Ali zapravo, bili smo bliže pobjedi nego ikad i to je bilo vidljivo svakome tko nije slijep! Jao, bili smo prekinuti!
  Charlotte se složila, vješto se bosim nožnim prstima počešala iza lijevog uha:
  - Da, izdaja, sabotaža, mediokritetstvo vojske... Ali ipak smo slomili Ruse, prisilivši ih na predaju 1918.! Oh, bilo bi lijepo prošetati prostranstvima Rusije, tamo je cool, ali ovdje je vruće!
  Gerda se veselo zahihotala:
  - Ali u Rusiji su tako jaki mrazevi... Ali kad sam bos trčao po snijegu u planinama, znam kakva je to muka.
  Charlotte je pokazala zube:
  - Mala Gerda trči bosa po snijegu koji gori... Ovo je simbolično, kao u bajci... Bajke o čistom, još djetinjastom i nimalo sebičnom...
  Gerda je veselo namignula svojoj prijateljici:
  - Kao da moramo ići kod Fuhrera?
  Charlotte je potvrdila:
  - Skoro! Samo se vozimo, a ne trčimo bosi po vrućem pustinjskom pijesku. Pa čak i nakon pobjede.
  Vezani crnac promrmlja na njemačkom:
  - Strašni anđeli, spreman sam vam služiti! Ti si boginja, ja sam tvoj rob!
  Charlotte je blago ogrubjelim stopalom pogladila smeđu kovrčavu kosu crnog zarobljenika:
  - Vi ste crnci već po naravi robovi! To je, naravno, s jedne strane i dobro, netko se mora truditi od zore do mraka, raditi muški posao... Ali rob je po svojoj naravi, po svojoj podloj naravi, izdajica i ne može mu se povjeriti oružje. . Mi Nijemci smo pak najkulturniji i najorganiziraniji narod na Zemlji. Velika ratnička nacija, i nisu bez razloga njemački plaćenici služili u svim europskim vojskama pa čak i u Rusiji, najčešće na zapovjednim mjestima!
  Gerda je žestoko rekla:
  - Da, služit ćeš nam kao rob. Imamo posebne menažerije za crnce. A za sada sve što trebate učiniti je...
  Charlotte je predložila:
  - Neka nam ljubi noge. Uostalom, nama će biti ugodno, a Niger se ponizio.
  Gerda je snažno odmahnula glavom:
  "Ne znam kako si, ali odvratno je ako čista koža Arijevca dotakne usne smrdljivog Nigera." Tako...
  Charlotte se nije složila:
  - Ne baš! Naprotiv, svidjelo bi mi se. Pa gledaj...
  Vatrena crvenokosa ljepotica gurnula je svoju nožicu u crnca. Oduševljeno je počeo ljubiti duge, glatke, isklesane prste božice. A djevojka se samo nježno nasmiješila kao odgovor, a debele usne crnca škakljale su njegovu preplanulu kožu. Zatvorenik je jezikom prešao preko djevojčinog elastičnog, pomalo prašnjavog stopala. Još je lijepo kad poniziš snažnog, gotovo dvometraškog čovjeka.
  Gerda se iznenadila:
  - Čudno, ali zar se ne gadite?
  Charlotte se nasmiješila:
  - Ne baš! Zašto bih se zgražao?
  Gerda je odlučila šutjeti: zašto bi se miješala u stvari svoje prijateljice? Zapravo, odgojeni su da Njemica ne treba biti samo ratnik, već i nježna žena puna ljubavi i zdrava majka. No, ona sama još nije razmišljala o dečkima, možda zbog velikog fizičkog napora ili jednostavno još nije pronašla svog para. Međutim, čini se da je i Charlotte umorna od toga. Gležnjem je udarila crnca u nos toliko da mu je nos počeo curiti i predložila je Gerdi:
  - Možda možemo pjevati?
  Gerda je kimnula:
  - Naravno, pjevat ćemo! Inače postaje tužno!
  Djevojke su zapjevale, a pridružile su se i njihove drugarice, pa je pjesma potekla kao vodopad:
  Moj dragi i ja izlazimo iz šipražja,
  Skrivajući nezemaljsku tugu!
  I hladnoća, goruća, hladna,
  Slomljeni motiv probušen!
  
  Bose noge u snijegu,
  Djevojke se bijele!
  Zle mećave riču kao vukovi,
  Ometanje jata ptica!
  
  Ali djevojka ne poznaje strah
  Ona je moćan borac!
  Majica je jedva pokrivala meso,
  Sigurno ćemo pobijediti!
  
  Naš ratnik je najiskusniji,
  Ne možeš ga saviti maljem!
  Ovdje se javori lagano miču,
  Pahulje vam padaju na grudi!
  
  Kod nas nije običaj da se bojimo,
  Da se nisi usudio drhtati od hladnoće!
  Protivnik je debeo s volovskim vratom,
  Ljepljiv je i odvratan poput ljepila!
  
  Narod ima takvu snagu
  Što je sveti obred postigao!
  Za nas i vjera i priroda,
  Rezultat će biti pobjednički!
  
  Krist nadahnjuje domovinu,
  Govori nam da se borimo do kraja!
  Tako da planeta postane raj,
  Sva će srca biti hrabra!
  
  Ljudi će uskoro biti sretni
  Neka život ponekad bude težak križ!
  Meci su brutalno smrtonosni
  Ali onaj koji je pao već je uskrsnuo!
  
  Znanost nam daje besmrtnost,
  I umovi palih bit će vraćeni na dužnost!
  Ali ako se uplašimo, vjeruj mi,
  Neprijatelj će odmah zeznuti rezultat!
  
  Zato se bar Bogu pomoli,
  Ne treba griješiti, budi lijen!
  Svemogući sudac je vrlo strog,
  Bar ponekad može pomoći!
  
  Domovina mi je najdraža,
  Sveta, mudra zemljo!
  Naš vođo, drži uzde čvršće,
  Otadžbina je rođena da cvjeta!
  Djevojke iz elitnog SS bataljona "She-Wolf" pjevale su tako lijepo, a riječi su bile duševne. Općenito, postoji stereotip da SS-ovac znači krvnik! Ali to nije istina. Postojale su, naravno, posebne kaznene postrojbe, najčešće kao dio sigurnosnih divizija koje su izvodile specijalne operacije, ali većina SS divizija bila je jednostavno elitna garda Wehrmachta. Općenito, mora se reći da crvena, totalitarna propaganda nije najpouzdaniji izvor informacija o Drugom svjetskom ratu. Uostalom, jasno je da komunistički čelnici Agitpropa nisu mogli ne biti nepristrani i objektivno pratiti događaje. Dakle, pouzdano je teško prosuditi gdje je bila prava istina o zločinima nacista, a gdje fikcija. U svakom slučaju, oni koji se ozbiljno bave povijesnim istraživanjem prisiljeni su priznati da nije svaki SS ratnik krvnik i čudovište. Osim toga, prije napada na SSSR; Nacisti su se općenito ponašali tolerantno na okupiranim područjima, zapadni izvori ne ukazuju na masovne zločine ili odmazde.
  A sada su djevojke pomogle zatvorenicima da izađu iz automobila; prijateljski su tapšali plahe muškarce po širokim ramenima. Nakon čega su djevojke pozvane na osvježenje...
  Ručak je bio skroman, ali je zebra snimljena u pustinji i svaka djevojka dobila je kebab na arapski. Općenito, Arapi su, barem izvana, bili prijateljski raspoloženi, a oni koji su znali njemački čak su se pokušavali šaliti ili nježno maziti djevojke po nogama.
  Gerda je odgurnula ljepljivog Arapa i rekla:
  - Nisam ja za tebe!
  Charlotte je slijedila primjer:
  - Nabavi sebi harem!
  Gerda se nasmiješila i predložila:
  - Ali reci mi, Charlotte, što bi učinila da postaneš sultanova žena?
  Crvenokosi prijatelj je sumnjičavo primijetio:
  - To je zapravo diskutabilna sreća... Iako zavisi koja je sultanova žena. Da je veliko Otomansko Carstvo bilo na vrhuncu, onda... Bilo bi čak i jako lijepo... Reformirao bih tursku vojsku, poboljšao oružje... I vjerojatno bih prvo usmjerio pogled prema istoku.
  Gerda se složila:
  - Točno! No, šteta je za Tursku što ni u vrijeme svog procvata nije mogla osvojiti Iran. To je bilo sasvim realno, pogotovo jer je perzijska vojska bila zaostala. Pitam se, Veliki Fuhreru, kakvu će odluku donijeti: osvojiti Tursku ili je uključiti u svoju koaliciju, bacajući kost Osmanlijama, uključujući i neke od ne baš vrijednih zemalja Irana?
  Charlotte je zbunjeno slegnula ramenima.
  - Ne znam! Zapravo, nedavno su se pojavile glasine da ćemo napasti SSSR... Kažu da rusko bogatstvo i bogate zemlje Ukrajine zapravo nisu potrebne!
  Gerda podigne šalicu čaja prstima svojih bosih nogu i, prilično vješto, podigne je do brade, izlijevajući smeđu tekućinu u sebe. U isto vrijeme, djevojka je uspjela progovoriti:
  - Ukrajina ima vrlo bogatu, bogatu zemlju. Pod mudrim njemačkim vodstvom i uz našu visoku poljoprivrednu kulturu, ostvarit će rekordne žetve. I tada će nam kruh biti jeftiniji od vode. I to će biti za dobrobit samih Ukrajinaca, jer ih sovjetska vlast jednostavno pljačka, tjera ih da gladuju!
  Charlotte je kimnula.
  - Mi ćemo te Slavene naučiti našoj velikoj germanskoj kulturi! Prosvijetlimo ih!
  Ovdje su razgovor prekinuli grubi povici, vrijeme odmora je završilo.
  Ali nakon ručka djevojke su ponovno postrojene i prisiljene marširati kroz pustinju. Nakon jela bilo je teško trčati, a djevojke su čak i lagano stenjale dok im se tijelo nije zagrijalo. I tako su odjurili kao žerbosi.
  Ovo je virtualna bitka... I Afrika postaje Njemačka... I sovjetsko-njemački front...
  Zimi je Crvena armija ponovno krenula u ofenzivu. Vode se tvrdoglave bitke.
  Christina, Magda, Margaret i Shella bore se u Pantheri. Vozilo, iako nije idealno, ima brzo pucanje, dalekometni top, umjereno je okretno i ima dobar prednji oklop.
  Njemačke djevojke su bose i u bikinijima, unatoč hladnoći. I oni vode manevarsku bitku.
  Ovdje Christina ispaljuje hitac... Granata pogađa kupolu T-34-76 i probija je. Sovjetski tenk se zaustavlja, oboren.
  Djevojke vrište iz sveg glasa:
  - Naši su uzeli!
  Tada Magda puca. Ljepotica zlatne kose također je pogodila.
  Da, dakle kupola tridesetčetvorke je otkinuta.
  Djevojke tigrice naizmjence pucaju. I to vrlo precizno. Tako su pogodili još jedan sovjetski tenk.
  Margaret je pogodila sljedeću. I pogodio je samohodni top SU-76. Vješto udario. I pjevala je:
  - Jaka je naša paklena Njemačka, ona štiti svijet!
  A kako će jezik pokazati!
  Tada je iz topa pogodila Shell. Pogodio sovjetski tenk KV-1S. I djevojka je dobro obavila posao.
  Da, četiri ratnice u bikinijima bore se i ne boje se hladnoće. Nakon što su se žene počele boriti, stvari su krenule puno bolje za Treći Reich.
  Ovdje su piloti Albina i Alvina na nebu. Obje ljepotice su u bikinijima i bose. Bore se na Focke-Wulfovima. A ovo je vrlo ozbiljan auto.
  Albina pucajući iz zračnih topova kaže:
  - Aktivni kroket! Ne žalite riječi!
  A kako će zablistati blistavim osmijehom! I oborit će dva sovjetska aviona odjednom.
  I Alvina je zračnim topovima pokosila čak tri i zacvrkutala:
  - Moj će ulazak biti ubojit i mat!
  Nakon čega je djevojka ogolila i pokazala zube! Sva je šarmantna, i to puna fenomenalnog šarma.
  Albina prekida drugi avion Jak-9 i zaškripi:
  - Zašto su potrebni sovjetski piloti?
  Alvina obara LAGG-5 i samouvjereno kaže:
  - Pa da mi Nijemci naplatimo račune!
  Predivan par djevojaka. Kako su krenuli skupljati nagrade za sebe. Protiv takvih ljepotica stvarno se ne može raspravljati. Ruše avione i pokazuju zube.
  A glavna tajna je da na hladnoći djevojke moraju biti bose iu bikiniju. Tada će računi doći sami.
  I nikad se ne oblači. Zatresite svojim golim prsima i uvijek ćete biti visoko cijenjeni!
  Albina je srušila još jedan avion Crvene armije i zapjevala:
  - U velikoj visini i zvjezdanoj čistoći!
  I namignula je, poskočila i trzala bosim nogama, urlajući:
  - U morskom valu i bijesnoj vatri! I to u bijesnoj i bijesnoj vatri!
  I opet djevojka energičnim pristupom ruši avion.
  A onda Alvina napada neprijatelja. On to radi iza ugla, pokazuje zube i škripi:
  - Bit ću super prvak svijeta!
  I opet automobil koji je udarila djevojka pada. Da, Crvenoj armiji ide prilično loše.
  A Albina urla od divljeg zanosa:
  - Sada sam krvnik, a ne pilot!
  Obara još jedan sovjetski avion i sikće:
  - Sagnem se nad nišan, a projektili jure prema cilju, pred nama je još jedno približavanje!
  Ratnik djeluje izrazito agresivno.
  Ovdje obje djevojke napadaju mete na zemlji. Albina udari tridesetčetvorku i zacvili:
  - Ovo će biti kraj!
  Alvina udara u SU-76 i šapće:
  - Do potpunog uništenja!
  A kako trese bosom nogom!
  Zimi Crvena armija nije uspjela postići značajan uspjeh. Samo u području Rževa uspjeli su napraviti blagi klin, ali uvođenjem rezervi Nijemci su vratili stanje. Švabe su stvarno jake.
  A u svibnju 1944., nadopunivši svoje trupe novim tenkovima, uključujući napredniji i bolje zaštićeni Panther-2, krenuli su u ofenzivu u području Kurska i Rostova na Donu.
  Ne bi sve bilo tako loše da u ofenzivi nije sudjelovao veliki broj Arapa i crnaca. I što je najvažnije, Turska je također ušla u rat. Tako je situacija postala krajnje alarmantna.
  I Crvena armija, pretrpjevši velike gubitke, povukla se pred nadmoćnijim snagama Wehrmachta.
  No, hrabrih šest djevojaka, predvođenih Alenkom, žestoko se borilo sa Švabama. A snage su očito bile nejednake.
  Alenka se borila za Kursk, koji su nacisti zauzeli. Očajna ljepotica bacila je granatu golim nožnim prstima i zacvrkutala:
  - Slava Rusu i našoj dragoj partiji!
  Tada je Natasha lansirala granatu golim nožnim prstima i prosiktala:
  - Djevojku brinemo bosi!
  Nakon toga, Anyuta je također poslala dar smrti prstima svojih bosih nogu, i uvenula :
  - Bit će to divan udarac!
  Crvenokosa Augustina golim donjim udom primi i pošalje dar uništenja i zacvili:
  - Usmjerite radar u nebo!
  A onda je zlatokosa Marija golim nogama usmrtila naciste.
  I pjevala je:
  - Na Madagaskaru, u pustinji i Sahari! Bio posvuda, vidio svijeta!
  A onda Marusya baca čitavu hrpu golih tabana i pjeva:
  - U Finskoj, Grčkoj, a u Australiji, Švedskoj, reći će vam da nema ljepših djevojaka od ovih!
  Da, šest djevojaka se jako dobro borilo. Ali Švabe su ipak zauzele Kursk...
  Ne, ne možete se oduprijeti takvim nadmoćnim silama. Fašisti su tvrdoglavi.
  A što znači priprema čudovišta?
  Adolf Hitler bio je jednostavno lud: osjećao se kao pravi despot, kojemu se svi pokoravaju i drhte. Da, ako želite Staljinove uspjehe, onda morate biti kao Staljin, bez sažaljenja i zahtjevnosti prema drugima i sebi (upravo tako je Josif Vissarionovich razmišljao ovim redom!). Sada je šuškanje pristojno i auto će se početi kretati. Općenito, Njemačka, uzimajući u obzir svoje satelite, ima veliku prednost pred SSSR-om u količini industrijske opreme, u kvalificiranoj radnoj snazi iu broju inženjera na svim razinama. To je činjenica, ali proizvodnja oružja još uvijek nije na razini! Njemačka je zaostajala za SSSR-om tijekom cijelog rata, unatoč svim razaranjima u Rusiji. A od čega? Naravno, zbog određenog kaosa koji je vladao u raznim resorima, a posebno u vojnoj industriji. Osim toga, nedostatak sirovina, kao i podcjenjivanje potencijala neprijatelja, odigrali su negativnu ulogu. Konkretno, 1940. proizvodnja oružja u Njemačkoj bila je manja nego 1939. (ako uzmemo u obzir ukupnu količinu uključujući i streljivo), i to unatoč činjenici da je rat već bio u tijeku, a Treći Reich je preuzeo kontrolu nad velikim teritorijima s ogromnim rezerve proizvodnih kapaciteta. Pa, što možemo reći o Hitlerovim organizacijskim sposobnostima? Ne previše, zablistao je u vojnoj industriji.
  Fuhrer je u dugom govoru izjavio:
  - Što se tiče nadzora zrakoplovstva, izvanredne ovlasti dane su Saueru. Pomno će pratiti količinu proizvedene opreme i, ne manje važno, kvalitetu. Osim toga, mnogi vaši prijatelji Goering, iako su nekoć bili dobri asovi, nisu sposobni za voditeljski posao. Nije svaki dobar vojnik i izvrstan general, pa će umjesto obješenog Erica tehničku sferu voditi osoba iz redova profesionalnih poduzetnika koja je sposobna reformirati i ponovno opremiti zrakoplovne snage. Uostalom, Britanija ne spava, povećava i kvantitetu i kvalitetu svojih oružanih snaga, a posebno zrakoplovstva. Moramo biti dvije glave ispred neprijatelja, desetak koraka, inače ćemo potpuno izgubiti nadmoć nad neprijateljem. Stoga su potrebni kvalitativni koraci.
  Goering je bojažljivo odgovorio:
  - Moji prijatelji, provjereni ljudi koji su dokazali svoju borbenu učinkovitost i profesionalnost.
  Opsjednuti diktator pobjesnio je:
  - Ili sam možda ja, po vašem mišljenju, zaboravio tko je izgubio bitku za Britaniju? Ili tko je podbacio četverogodišnji plan razvoja nacionalne ekonomije. Ili i vi želite biti udareni šipkama, pa čak i javno. Zato zatvorite usta i šutite prije nego se nabijete na kolac!
  Goering je čak čučnuo od straha. Nažalost, s Fuhrerom se ne treba šaliti. Zatim se ponovno začula buka i još jedan ME-262 avion poletio je u nebo. Automobil je bio masivan i imao je dva motora. Krila su blago zamašena, sam lovac izgleda prilično prijeteće. Njegove brzinske karakteristike, za 1941. godinu, uglavnom su pristojne, a čak i za svjetske standarde rekordne. Istina, sam stroj još nije potpuno pouzdan i zahtijeva uklanjanje pogrešaka. Fašistički diktator je, međutim, već dao karakteristike novim, naprednijim lovcima... ME-262 teži više od šest tona, što znači da ima preopterećenja. Borbeni avion mora biti malen, jeftin i okretan. Što se toga tiče, ME-163 bi mogao biti dosta dobar, ali mu je raketni motor previše forsiran i radi samo šest minuta (točnije, još će raditi!), što znači da je domet samo u krugu od sto kilometara. . Kao bombarder u stilu Blitza ili lovac za masku za armadne napade na Englesku, naravno, nije prikladan.
  Ali ME-262 može ponijeti tonu bombi, odnosno koliko i Pe-2, sovjetski frontovski zrakoplov. Odnosno, izvrsno rješenje kako za lovce, tako i za potporu trupama. Međutim, zašto ne stvoriti lovca u stilu Cometa ME-163, ali bez raketnog motora, ali s turbomlaznim motorom? Pokušali su poboljšati "Komet" i činilo se da su povećali vrijeme leta na 15 minuta (ovo je domet do 300 kilometara), što je općenito prihvatljivo za Bitku za Britaniju. Do Londona se ipak može doći iz Normandije... Iako nije sve tako očito, treba ga i bombardirati i vratiti se natrag, a petnaestak minuta i nije bilo tako brzo. U budućnosti su raketni i mlazni lovci prepoznati kao slijepa ulica u zrakoplovstvu. Ali dizajn "Kometa" je vrlo zanimljiv, sa svojom malom veličinom i lakoćom, što znači da je jeftin i manevriran.
  Osim toga, postoje i vrlo perspektivni lovci koji teže uglavnom 800 kilograma, takve jedrilice da se mogu koristiti u zračnim borbama. Istina, zbog njihovog malog dometa, letovi na njima mogu se izvoditi samo u obrambenim bitkama, ili se mogu isporučiti u London na... Transportima, a zatim uhvatiti pilote natrag. Ovdje ćete morati razmisliti o tome. U stvarnoj povijesti, jedrilice nikada nisu imale vremena za borbu, a iz nekog razloga u Koreji, generali sovjetskog zrakoplovstva nisu se usudili isprobati ovu ideju. Općenito, nije tužno, ali tijekom Korejskog rata američki pilot bio je prvi koji je postigao pobjede. Tako da Yankeese ne treba podcijeniti.
  Nakon završetka leta, mlada svijetlokosa djevojka iskočila je iz kokpita i punom brzinom dotrčala do Fuhrera.
  Opsjednuti nacist broj jedan pružio joj je ruku na poljubac. Lijepo je kad te djevojke vole, a Fuhrera, čini se, iskreno obožavaju svi Nijemci, bolje rečeno, gotovo svi osim nekolicine logoraša. Pilot je s entuzijazmom rekao:
  - Ovo je jednostavno veličanstven avion, ima takvu brzinu i snagu. Rastrgajmo sve laviće kao termofor od surogata!
  Fuhrer je odobrio djevojčin impuls:
  - Naravno da ćemo ga potrgati, ali... Otklanjanje grešaka na stroju treba provoditi bržim tempom, a to se posebno odnosi na motore. Ovdje će, naravno, biti potrebne radikalne mjere za njihovo poboljšanje, ali ako išta, vođa-dizajner će pomoći!
  Svi su jednoglasno zalajali:
  - Slava velikom Fuhreru! Neka nam je Providnost u pomoći!
  Zasvirala je himna Trećeg Reicha i kolona mladih boraca iz Hitlerjugenta krenula je naprijed. Na bubanj su u posebnoj formaciji prodefilirali dječaci od četrnaest do sedamnaest godina. A onda se dogodilo ono najzanimljivije: marširale su tinejdžerice iz Unije njemačkih žena. Bile su u kratkim suknjicama, gole, bose noge ljepotica mamile su poglede muškaraca. Djevojke su pokušale podići noge više, ali su istovremeno povukle nožne prste i pažljivo namjestile pete. Zabavan prizor ljepotica besprijekornih figura... Lica su bila doista drugačija, a neki mladi fašisti pomalo bezobrazni, gotovo muški, a još su ih i izobličili. Pogotovo kad su spojile obrve.
  Esteta Adolf je primijetila:
  - Potrebno je da se dječaci i djevojčice tjelesno obučavaju u većem obimu. I znam da se puno radi po ovom pitanju, posebno u Jungfolku, ali ono što je potrebno je uključenost i usvajanje spartanskih metoda. Naravno, uz poticanje krađe... Naši dječaci i djevojčice moraju izrasti u pristojne, a ujedno i nemilosrdne ljude.
  Vrhovni zapovjednik je zastao. Generali su šutjeli, vjerojatno u strahu od prigovora, ali nisu htjeli potvrditi očito. Fuhrer je nastavio:
  - Rat nije šala, ali nemilosrdnost prema neprijateljima mora biti spojena s međusobnim pomaganjem i bratskim osjećajem prema suborcima. To je ono što moramo svima usaditi... Novi nadčovjek je nemilosrdan prema drugima, ali još više mora biti nemilosrdan prema sebi. Jer inferiornost se najprije mora iskorijeniti u duši, a onda će slabo ljudsko tijelo ustati!
  Još jedna stanka... Generali i projektanti odjednom su shvatili i počeli žustro pljeskati. Fuhrer je djelovao zadovoljno:
  - Ovo je bolje, ali sada bih volio vidjeti imitaciju zračne borbe. Tako strašan i svedestruktivan...
  Heinkel je bojažljivo upitao:
  - Bojevom municijom ili granatama, moj Fireru?
  Nacistički broj jedan je kimnuo glavom:
  - Naravno, s borbenim. Osim toga, želio bih razmotriti učinak uređaja za izbacivanje. Uostalom, radite na tome... - Fuhrer je odmahnuo šakama. - Kada će, konačno, biti gotov i pušten u masovnu proizvodnju. Uostalom, iskusan pilot je iskusan pilot koji mora biti zaštićen za buduće bitke!
  Fuhrer-Terminator je ipak odlučio dizajnerima pokazati moderniji dizajn uređaja za izbacivanje. Ovaj sustav bi trebao biti manje glomazan, jednostavniji i lakši. Pa, jeftini squib, koji je već ovladala njemačka industrija, sasvim je prikladan za ovu svrhu.
  Dijagram je trebalo crtati u hodu, ali Hitler je bio jako dobar umjetnik, crtao je jasno, brzo, linije dijagrama i zavoji bili su ravni i jasni bez ikakvih ravnala i šestara. Uspješni Terminator mislio je da je, naravno, čudno što su Nijemci, općenito s tako snažnom i donekle naprednom ideologijom poput nacionalsocijalizma i totalitarnog sustava, prepustili rat Rusima. Možda je to zbog činjenice da su ruski vojnici bili jači i otporniji od njemačkih i brže su se naučili boriti.
  Općenito, ako gledate tijek rata u cjelini, onda su se Rusi, odnosno sovjetska vojska, naučili boriti, ali Nijemci kao da su zaboravili kako... Njihovo zapovjedništvo donosilo je odluke na razini prvog -učenici, a možda i niže ako učenik prvog razreda ima iskustva u vođenju vojnih operacija u strategijama u stvarnom vremenu . A činjenica da djeca od šest godina ponekad već tako vješto vode virtualne vojske je nešto iz čega oni i Žukov i Mainstein mogu naučiti. Međutim, neki istraživači smatraju i Žukova i Mainsteina mediokritetima. Također postoje kontradiktornosti u pogledu broja opreme, posebice zarobljene francuske opreme. Hitlerovo sjećanje (dobro sjećanje, pogotovo dok je još bio zdrav!) sugeriralo je da je bilo 3600 zarobljenih tenkova od Francuza, vrlo impresivna brojka... Neki modeli, poput SiS -35, bili su superiorniji u svom oklopu od T-34 samo u prednjem oklopu. Dakle, ovaj se tenk lako može proizvoditi u francuskim tvornicama, osim možda zamjenom oružja od 47 mm s dugocijevnim topom od 75 mm. Zapravo, ni ovo možda neće biti dovoljno. Britanija i SAD općenito uvijek su najviše cijenili oklop kod svojih tenkova. Na primjer, Churchill od četrdeset tona imao je oklop od 152 milimetra naspram 120 za teški tenk IS-2.
  Fuhrer je dizajnerima rekao nešto drugo:
  - Imamo dovoljno zračnih tunela, pa tražite optimalniji model letjelice i stvarajte aerodinamične oblike, ne dovodeći stvar u skupe testove, gdje ginu i naši najbolji asovi. Na primjer, model letećeg krila aviona vrlo je učinkovit, pogotovo ako se može promijeniti debljina i kut nagiba. Već sam ti dao crtež, tako da bi bezrepi trebao biti spreman. Procijenjena brzina će mu biti do 1100 kilometara na sat čak i s Yumo motorom. Samo naprijed, ali ne budite drski!
  Neprilagođeni Adolf savjetovao je i kako povećati brzinu puhanja lule. Uhvatio je slabo skrivenu ironiju u pogledima dizajnera: kako je obični kaplar znao toliko? Zar ne vjeruju u Fuhrerovu genijalnost? Pa, skužit ćemo... ili ne, nećemo skužiti, ali ćemo im dokazati da smo obrazovani.
  Slijedio je ručak na svježem zraku, a sluškinje su rasporedile stolove i stolice. Lijepo... Ali kakve reforme treba napraviti u nacionalsocijalizmu? Kao što je moguće smanjiti broj neprijatelja i steći prijatelje. Na primjer, nemojte na svakom koraku uzdizati njemačku rasu i možda čak prestanete dijeliti narode na klase. Međutim, podjela naroda na inferiorne i arijske narode još nije formalno ozakonjena. Ovo pojednostavljuje stvari. Općenito, Hitler je započeo masovno istrebljenje Židova upravo nakon napada na SSSR. Zašto bi imao takve kikseve? Možda se nadao da će ga svjetski cionizam blagosloviti za rat s boljševizmom, a Zapad podržati. A onda, kada su Britanija i SAD odlučno rekle, ne Wehrmachtu, Fuhrer je pobjesnio? Je li se počeo osvećivati onim Židovima do kojih je mogao doći? Hitler je, naravno, idiot jer je počinio holokaust i time diskreditirao ideju nacionalsocijalizma. Sada su riječi nacist i krvnik postale sinonimi. Mnogi također brkaju nacionalizam i fašizam, možda zbog suzvučja riječi nacist. Ali to uopće nije istina. Fašizam, u načelu, nema izravne veze s nacionalsocijalizmom. U svojoj srži, koncept fašizma nastao je u Francuskoj u devetnaestom stoljeću i imao je potpuno drugačije značenje.
  Svojevrsna suština učenja fašizma u njegovoj izvornoj verziji svodila se na uspostavljanje korporativnog duha, osjećaja druženja među kapitalistima. Mussolini je tada svojim crnokošuljašima uveo učenje fašizma. Pa fašistima su naciste prvi prozvali njihovi neprijatelji i politički konkurenti. Istini za volju, nacisti su postupili okrutno, pa je taj fašizam dobio pogrdno, negativno značenje. U Rusiji su svojedobno nacionalisti doživjeli određeni uspon, osobito početkom devedesetih, dosegnuvši maksimum 93.-94. Zatim je rat u Čečeniji doveo do porasta pacifističkog raspoloženja u društvu i privremenog pada nacionalizma. Rat u Jugoslaviji i bombardiranje Srbije doveli su do privremenog porasta patriotizma, ali tada dolazi do raskola u nacionalnom pokretu. U Rusiji su nacionalisti imali problema s vođama... Nisu imali svog Fuhrera... Istina, Žirinovskog su uspoređivali s Hitlerom, a on je u nečemu i nadmašio Adolfa. Primjerice, u brzini političkog uzleta, unutar četiri godine nakon osnutka stranke, zauzeti prvo mjesto na parlamentarnim izborima. Ali Žirinovski se ponašao nerazumno i nije uspio ne samo razviti uspjeh, nego čak ni održati ono što je postigao. Ovdje moram reći, prije svega, da je to bila njegova osobna krivnja. Nedovoljna disciplina u stranci, afere u koje se uplitao. Ali pravi Hitler nikada nije sjedio u Reichstagu i nitko nije prikazivao njegove filmske napade bijesa na televiziji. A nije bilo ni same televizije. Iako je uspjeh Žirinovskog na izborima 1993. bio zasluga njegova uspješnog rada s televizijskom publikom.
  Lijepa djevojka među slugama sjela je pokraj Fuhrera i stavila njegovu ruku na njezino golo koljeno. gugućući:
  - Razmišljate li o nečemu, moj Fuhreru?
  Nacistički diktator, a ujedno i virtualni igrač, živnuo je. Primijetio je da još uvijek nije pojeo juhu od povrća i voćnu salatu. Fuhrer je poljubio djevojku u usne, osjetivši njen mladenački slatki miris i rekao:
  - Ići ćeš u auto sa mnom. A vi svi na posao, vrijeme jela je prošlo.
  I opet su se zupčanici državnog, iako ne baš dobro podmazanog mehanizma, počeli okretati. Na povratku je Fuhrer vodio ljubav s ljepotom, pa se čak iznenadio odakle mu tolika energija i snaga. Uostalom, rekli su da je Fuhrer bio impotentan i općenito tobože invalid, da je imao sifilis (laž) i da je kastriran (potpuna izmišljotina!). Istina je da Hitler nije uspio imati potomstvo... Dobro, sutra će se on sam pobrinuti za to... Ili ne, ipak će morati pozvati Himmlera. Općenito, u stvarnoj povijesti, Fuhrer je oštro ojačao ulogu SS-a. Očito će i on morati proći ovaj put u ovoj alternativi. I da je podređivanje kriminalističke policije SS strukturi u cjelini razumno, sada će svi podaci i datoteke biti spojeni u jedan izvor. Osim toga, primjena torture protiv kriminalaca i onih naprednih metoda ispitivanja koje su karakteristične za Gestapo i druge tajne policijske strukture značajno će povećati stopu otkrivanja.
  Istina može rasti i broj nevinih žrtava može rasti, ali... Velika većina SS-ovaca su pristojni ljudi, a iskusan istražitelj u pravilu odmah vidi laže li osoba ili govori istinu i rijetko griješi. O tome se može suditi iz mnogih kronika zločina.
  Nakon što je riješio još nekoliko tekućih poslova i pozvao dvije nove djevojke da ugriju krevet, Fuhrer je, naslonivši glavu na gole bujne grudi ljepotice, zaspao...
  Ovaj put se vratio ranije prekinutom snu o grandioznoj svemirskoj bitci. Opet u svom prozirnom borcu, a neprijatelj pokušava napasti redove vojske Velike Rusije. A Fuhrer igre Hypernet i njegova partnerica, debeljuškasta, ali u isto vrijeme mišićava plavuša, pokušavaju djelovati, istovremeno pomažući jedno drugom. Ružni neprijateljski borci pokušavaju preuzeti brojnost koristeći svoju brojčanu nadmoć. Nesloga vojnih armada Dermostana postaje sve upečatljivija. Brodovi im se čine sve odvratnijima. Kapetan Vladislav je tehnikom "kante" prilično uspješno izrezao automobil u obliku krive cipele i rekao:
  - Nisu uzalud i Hitler i Staljin imali oca koji je bio postolar!
  Kao odgovor, njegova plavokosa partnerica bljesnula je svojim golim, ružičastim štiklama:
  - Ne trebaju mi čizme ni druge cipele. Bosim nogama puno bolje osjećam i najmanje zakrivljenje vakuuma ili vibracije prostora! Oh moj Fuhreru, bi li htio postati djevojka?
  Vladislav se na to nasmijao:
  - Bilo bi zanimljivo nakratko. Svi govore da žene imaju mnogo jače i duže orgazme od muškaraca, pa sam baš htjela provjeriti je li to stvarno istina?
  Plavuša se zahihotala:
  - Napredak vam može dati priliku da i ovo doživite... Osim, naravno, ako ne izgubimo grandioznu svemirsku bitku. Ima previše neprijatelja. Imperator Almaztiger 13, koji još nije rođen, ali je već naš zapovjednik, također može umrijeti.
  Osoba koja je udarila Fuhrera je primijetila:
  - Veliki zapovjednik, kao glava u ratu, što je veća, to je gubitak teži!
  Umjesto odgovora, plavuša je počela okretati svog borca. Napravio je perec, jedva izbjegavši ovna, a onda vrlo precizno uzvratio. Neprijateljsko vozilo planulo je i počelo se raspadati u vrlo male plamene komadiće, poput zrna maka. Djevojka, podižući žvakaću gumu golim nožnim prstima i bacajući je tako vješto da joj je pala ravno na isplaženi jezik:
  - Lijepo! Kad žvačeš, onda jedi!
  Ali žilavi ratnik nije bio te sreće; opet je pogođen, čak i tangencijalno, a ratnik-kapetan je zarežao:
  - Kako mi je muka od ovih ženskih milovanja!
  Plavušine su oči zaiskrile:
  -Zar nisi zadovoljan milovanjem? Vjerojatno želite nešto ozbiljnije? Eto kako ste vi svi nestrpljivi, skloni izdaji!
  Vladislav se nasmija i gotovo proguta oštri odgovor dermostanskih boraca. Slika bitke se donekle promijenila. Neprijatelj se činio neiscrpnim, uvodeći sve nove i nove snage u bitku. Posebno su opasni bili ultrabojni brodovi, golemi, poput asteroida, polako su izranjali iz vakuuma, kao iscrtani simpatičnom tintom (koja se javljala kad ih osvijetliš lampom). Šit-stan je prije svega pokušao saviti bokove, izvesti manevar zahvata, vjerojatno stvoriti kotao u prostoru.
  Trupe Velike Rusije borile su se hrabro, a u isto vrijeme također nisu bježale od manevara. Tako je korištena metoda mobilne obrane, kao i odvažni manevri i zaroni. Na primjer, bojne krstarice i grabeži svemirske vojske Velike Rusije ili su nestale ili su se, naprotiv, pojavile u pozadini protivnika iz noćne more. To je podsjećalo na lov ribe u ledenoj rupi - izronile su, zgrabile plijen (nekakav zimski kukac, a ako je lovac bio som, onda pticu!) i vratile se u rupu. U ovom slučaju, brodovi Dermostana su se odmah izgubili, počeli su se skupljati ili čak otvorili vatru jedni na druge. Smiješna erupcija plazme sa spaljivanjem zvjezdanih brodova. Na primjer, čak je i ultra-bojni brod, primivši nekoliko pogodaka od termalnih preonskih projektila, planuo plavim i zelenim plamenom. Tada je veliki ratnik (nastavljajući uništavati sranje koje se lijepilo poput lišća za kupanje !) prijatelj vidio sliku unutar gorućeg ultra-bojnog broda. I kakav impresivan kolos, posada od čak dva milijuna vojnika i pedeset milijuna robota!
  Militanti unutar broda su razne vrste ološa: trolovi, goblini i nekoliko hibridnih vrsta, na primjer najrasprostranjeniji: mješavina krpelja i cigareta, bolje rečeno čak i opušaka! Pa strašna stvorenja, kao iz horora koje je nacrtao narkoman.
  Stvorenja očajnički žele pobjeći, ali se u isto vrijeme sudaraju jedno s drugim, bodu, režu, grizu. Evo stroja za mačevanje, posebno stvorenog za borbu ukrcajem. I naoružana je kvazi-plazma mačevima, ne ravnim, već zakrivljenim za razne manevre. Prvi stroj za mačevanje udario je u živi nered onih koji su istjecali iz ogromnog broda koji je plamtio vatrom. Smjesta su komadi isjeckanog mesa i spaljena tijela poletjeli na sve strane. Prijateljica se pojavila iza nje, izgledala je poput pauka, samo što je imala najmanje trideset udova, i to u obliku anihilacijskih potoka, sposobnih da prepolove i dinosaura.
  Jedan od službenika Dermostana je povikao:
  - Oh, nemoj me rezati! Pješak pojeo damu!
  Ali nije imao sreće, opušak sa šapicama krpelja, samo još odvratniji, udario je u antenu i visio probušen na njoj. Međutim, način na koji je vrištao više se nije mogao čuti u toj najluđoj, sve jačoj kakofoniji. Jezici plamena princeps-plazme, pretežno plavi i narančasti, nadvladali su prestravljene borce Shitmostana, natjeravši ih da se sprže. A strojevi za mačevanje divljali su unutar ultra-bojnog broda. Očito im je u programu bilo jasno utisnuto: ubij, ubij i još jednom ubij! I uopće im nije važno tko. A u hodnicima se čula buka najstrašnije hipersobe .
  Međutim, ultra-plamen je već stigao do strojeva za mačevanje, kao i mnogi goblini i opušci cigareta s kandžama već su se raspali u fotone. Tako se ultra-bojni brod počeo postupno raspadati na nekoliko dijelova. Iako je do razlaza dolazilo polako, nije djelovao ništa manje zloslutno. Osobito u pozadini mnoštva drugih, koje bukte kao minijaturne supernove ili, naprotiv, kao sve manji zvjezdani brodovi. Nažalost, ne samo Dermostana, nego i Velike Rusije.
  Na primjer, krstarica s amblemom srpa i čekića izgubila je kontrolu i zabila se u neprijateljski drednot. Kada se dvije mase sudare pri brzinama ispod svjetlosti, to je jednako kao da ih udari raketa za uništavanje. Povraća neodoljivom snagom (naravno, ako se tako može izraziti). Eksplozija je procvjetala poput tulipana s raznobojnim laticama, odjednom progutavši sve što je postojalo oko desetak kilometara. Vladislav-Adolf je rekao:
  - A naši kao da su već u raju!
  Plavuša je filozofski primijetila:
  - Nebo je jedino dobro mjesto gdje se nikome ne žuri, čak i ako je vrućina!
  Hitlerov hit se složio:
  - To su paradoksi svemira. Ne želimo završiti na dobrom mjestu, ali loše nas vuče unutra! Tako da nije ni jasno što je bolje, život ili smrt.
  Djevojka je filozofski primijetila:
  - Život je uvijek bolji od smrti. Nije uzalud što gotovo svi ljudi tako misle. Međutim, mišljenja ljudi su, kao i sve u našem svijetu, relativna.
  Fuhrer je izveo još jedan prilično lukav okret, koji mu je omogućio da obori dvosjed, a samim tim i znatno skuplji i bogatije naoružan lovac (kako je samo lijepo eksplodirao, kao da je planuo vatromet složenih kombinacija pirotehničkih materijala), bisere razbijena tvar razbacana po vakuumu. Vladislav-Adolf je primijetio:
  - Ideje ljudi o prirodi i Bogu vrlo su kontradiktorne. Općenito, čak postoji koncept reaktivnog, odnosno čak destruktivnog uma, koji čovjeka tjera da se ponaša na način koji uopće nije onakav kakav bi pragmatični instinkti i promišljanja svrsishodnosti trebali nalagati.
  Plavuša, koja se teško oporavila od brutalnog zarona (što drugo kad na tebe juri sedam boraca odjednom), reče:
  - Stop pragmatici - uključite matematiku!
  - Nije smiješno! - uzvratio je Vladislav.
  Iznenada se pred kapetanom mornaričkog zrakoplovstva pojavila slika zapovjednog mjesta vojske Velike Rusije . Doista, ovo je, naravno, dar - sposobnost prodiranja u svetinju nad svetinjama, pa čak i prepoznavanja, čak i ako ne tuđih planova, već vlastite zapovijedi.
  Evo ga, admiralski bojni brod, impresivni admiralski brod svemirske vojske Velike Rusije promjera stotinu kilometara. I ovaj se brod naravno također bori, jer deseci tisuća snažnih topničkih cijevi ne mogu biti osuđeni na neaktivnost. Međutim, vodeći ultra-bojni brod pokušava djelovati sinkronizirano s drugim velikim brodovima. Neprijatelju se ne može dati ni najmanja prilika da uništi vodeći brod, gdje se nalazi glavno zapovjedništvo eskadrile svemirske vojske Velike Rusije.
  Začudo, glavni zapovjednik i monarh samo su embrij koji leži u maternici. Sama majka uronjena je u stanje suspendirane animacije, jer bi inače obavljanje njezinih dužnosti bilo previše bolno. A funkcioniranje već dovoljno razvijenog embrionalnog monarha, koji ima udove i, što je najvažnije, prilično velik mozak, osiguravaju brojne kibernetičke jedinice. Sam embrij, koji vlada nad Velikim ruskim carstvom, osjeća se prilično ugodno.
  Da, naravno, i on je opterećen potrebom, već je nekoliko godina u svojoj mami. O odlasku na trčanje ili pomicanju nečega može se samo sanjati. A to su bolni snovi, jer rođenje znači trenutni nestanak. Embrij komunicira s vanjskim svijetom pomoću skenera. Naravno, oni ne pokazuju stvarni izgled embrionalnog zapovjednika, već sliku koja je sposobnija nadahnuti povjerenje. Konkretno, naočit mladić pojavljuje se u liku nerođenog kralja. Izdaje zapovijedi vojnicima jasnim, zapovjednim glasom:
  - Koristiti princip elastične obrane. Kao i tisućama godina prije, slabije sile, brojčano inferiorne, koristile su se nedvojbenom činjenicom da je manja masa mnogo pokretljivija od velike. Budući da oskudnu masu karakterizira beznačajna tromost!
  Djevojka maršal je potvrdila:
  - Naravno... Sposobnost vojske da manevrira ključ je pobjede. Naravno, treba izbjegavati krajnosti. Uostalom, mrav nije kralj zvijeri!
  Embrionalni zapovjednik se naceri:
  - Najsmrtonosnija stvorenja su bakterije. Iako ne, možda čak ni virusi! Iako primitivan organizam, učinkovit je! Ovdje je neprijatelj okupio goleme snage, iz gotovo cijelog svemira, što znači da je otkrio preostala područja.
  Vilenjački maršal Fego s ljubičastim i narančastim kiticama primijetio je:
  - Ponekad je za pobjedu dovoljna naizgled beznačajna prednost na ograničenom dijelu fronte. Ovo je čudan aksiom mnogih bitaka, različitih civilizacija!
  Fetalni car se nasmijao kroz skenere:
  - U ovom slučaju gledate u korijen.
  U međuvremenu, armade Dermostana pokušale su se reorganizirati u pokretu. Sa začelja im je prišla vrlo značajna rezerva. Tisuće velikih zvjezdanih brodova i milijuni manjih brodova otišli su koristeći formaciju zvona. Kao rezultat toga, vatrena moć parazita je značajno porasla. Djevojka maršal je uzbuđeno rekla:
  - Evo još jednog aduta bačenog protivnika gada. Ipak, naše izviđanje nije bilo na visokom nivou, nije bila predviđena mogućnost uvođenja tako velikog broja snaga.
  Hologram cara u obliku dječaka koji je šutnuo mač. Pogonsko gorivo udarilo je u vrata. Eksplodirao je gotovo odmah. Prvo, tu je bljesak koji izjeda oči, a zatim izrastanje ljubičaste gljive koja uništava sve u dometu topova bojnog broda. Dječak hologram je rekao:
  - Ovo je fenomenalan gol! Pa neka protivnici daju sve od sebe. Imam pripremljeno iznenađenje za njega.
  Vilenjak Fego je s izvjesnom sumnjom gledao sliku bitke. Armada Dermostana izgledala je bolno zastrašujuće. Posebno ultra-bojni brodovi, čiji su promjeri dosezali dvjesto pedeset kilometara. Vilenjak se odjednom sjetio svog rodnog planeta... Priroda je tamo idilična, nema čak ni insekata krvopiju. A lavovi... Pa ne baš lavovi, nego hibridi s različcima. Općenito, ovo je lijepa životinja: tijelo je cvijet različka, a zlatna griva razvija se na vjetru. Štoviše, različak mijenja sjenu... Ovdje je čista ružnoća, usmjerena i protiv ljudi i protiv vilenjaka.
  Plavokosi maršal reče:
  "Ne znamo koliko neprijatelj ima rezervi, ali čini mi se da je vrijeme da premjestimo našu pukovniju iz zasjede."
  Embrionalni car se usprotivio:
  - Sada nije vrijeme za pokazivanje karata!
  Djevojka maršal pokušala se raspravljati:
  "Ako naši ljudi poginu, neće se više imati tko boriti!"
  A onda je pronađen embrionalni zapovjednik:
  "Ne možete dobiti rat bez žrtava." U šahu se može, ali u pravoj borbi ne može! Nemilosrdni ratni zakon je da su gubici poput kiše koja natapa izdanke pobjede, samo treba paziti da se gubici ne pretvore u pljusak koji spere izdanke! - Tada je hologram poslan iz maternice odjednom postao ljubazniji u licu. - Ali nemojte misliti da bi se smanjili gubici, posebno od vatre ultra-bojnih brodova, pustili zvjezdane brodove Velike Rusije da se povlače u spirali.
  Vilenjački maršal je podržao zapovjednika embrija:
  - To je to, to je jedini način. Još se ne zna koliko će snaga neprijatelj moći izbaciti iz podzemlja.
  Doista, zvjezdani brodovi Shitmostana pokušavali su se kretati u gustom jatu. Pritom uopće nisu štedjeli streljivo, bacajući projektile na milijune, čak ni ne mareći za točnost pogotka. Činilo se kao da se milijarde šibica pale kroz vakuum da bi planule u hiperplazmu, spalile sve živo i pokretno, a zatim se ugasile. Ruski ratnici pucaju mnogo preciznije, ali neprijateljski grubi drednot zagrmio je poput petarde, rasipajući krhotine poput konfeta. Smrtonosni konfeti koji su oborili nekoliko brodova Dirmostana. A broj uništenih fregata bastardne civilizacije je potpuno nesaglediv. Istina je da ruski brodovi umiru. Ovdje je oštećena krstarica, u očaju, jurnula poput ruskog tenka na Kursku izbočinu i zabila se u neprijateljski ultra-bojni brod. Stotine tisuća života prekinuto je odjednom, a vatra je gorjela, kao da je dignuta u zrak gigantska plinska cijev.
  Patuljački maršal je turobno primijetio:
  - Savijaju nas, ali mi se ne damo! - primijetio je kvadratni zapovjednik (ili bolje rečeno njegova holografska slika, sam patuljak je bio na drugom brodu klase Gross-Dreadnought!). - Bilo bi potrebno pokrenuti barem neke protunapade na neprijateljske komunikacije i linije opskrbe.
  Fetalni car se nasmiješio kroz svoj dječački hologram.
  - Što sam ja, po tebi, gubitnik!
  Patuljasti maršal progunđa i raširi šape:
  "Ali oni uopće ne štede streljivo." To znači da imaju dovoljno. Nije li tako, gospodaru?
  Car Embrion se usprotivio:
  - Ne, ne ovako! Veliki zapovjednik vredniji je od glave, pa mu kaciga opreza i kamuflaža lukavstva neće škoditi! Ukratko, neprijatelj je još uvijek u slatkoj iluziji da je s njim sve u redu, ali zapravo je naša pobjeda već blizu! Neočekivano udariti jednako je zamjeni šake mačem od legure čelika!
  
  
  WITTMAN JE ŽIV
  Mala promjena u povijesti povezana s velikim uspjehom nacista tijekom ofenzive na Ardene. Nacisti su napredovali brže, uspjeli su prijeći mostove i zauzeti skladišta s oružjem, streljivom i gorivom. Uspjehu je pridonijelo i sudjelovanje Wittmanna u štrajku, koji, za razliku od prave priče, nije umro! I što? Pravi heroji nikad ne umiru i besmrtni su! Wittman se nastavio boriti i skupljati rezultate. Nakon uništenja dvjestotog tenka postao je prvi i zasad jedini tenkist odlikovan Viteškim križem Željeznog križa s hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Wittmannov genij malo je pomaknuo tijek povijesti. A Nijemci su ispali malo više sreće, brži, učinkovitiji. I uspjeli su u onome što se zamalo dogodilo u stvarnoj priči, ali nedostajalo je svega nekoliko sati. I tako su skladišta zarobljena, a njemačka vojska je stekla poraznu moć. Kao rezultat toga, zauzet je Bruxelles, a zarobljene su stotine tisuća britanskih i američkih vojnika.
  Staljin se još nije žurio s napadom, želeći da saveznici budu snažnije poraženi na Zapadu.
  Borbe su pokazale da je Tiger-2 vrlo učinkovito oružje iu pogledu naoružanja i prednjeg oklopa. Nijemci su, vidjevši da je Crvena armija pasivna na istoku , rasporedili dodatne jedinice u bitku i počeli graditi na svom uspjehu. Fritz je također nabavio najnoviji samohodni top E-25, koji je bio malih dimenzija i težine, ali je imao snažno naoružanje i dobar oklop, i što je najvažnije pokretljivost.
  Kao rezultat, nove pobjede... Sada su Švabe u Parizu. Ponovno zauzimaju glavni grad Francuske.
  A to Staljin želi - da se pobiju saveznici, a onda će SSSR dobiti cijelu Europu.
  Staljin je lukavi lisac... Ali ni Churchill nije idiot. Kada je Roosevelt umro, on i Truman potpisali su primirje s Trećim Reichom. Istodobno, povlačeći ostatke poraženih trupa iz Francuske. I naravno uz kompletnu razmjenu ratnih zarobljenika, pa čak i uz opskrbu gorivom i potrepštinama Trećeg Reicha.
  Njemačka je odgovorila ukidanjem antisemitskih zakona. Međutim, Židovi su ostali u logorima, ali nisu spaljivani, već su samo tjerani na rad, a Amerikanci su u logore slali konzerviranu hranu i žitarice.
  Nijemci su imali odriješene ruke u Francuskoj i Italiji. Sada je Staljin dao prijedlog za separatni mir. Ali Hitler je to odbio. U lipnju je započela Fritzova ofenziva. Prvi tenkovi E-50 ušli su u seriju. Ali kako se pokazalo, automobil nije bio posve uspješan. Njegova težina ostala je visoka, gotovo 65 tona, s nižom siluetom od Tiger-2, ali je oklop bio iste debljine, očito nedovoljan, osobito na bokovima. Pištolj od 88 mm s duljinom cijevi od 100 EL pokazao se nešto boljim. Ispalila je dvanaest hitaca u minuti.
  Vozne performanse dodane su snažnijim motorom, koji ubrzava do 1200 konjskih snaga. Općenito, tenk se, naravno, poboljšao u usporedbi s Tigrom-2 i imao je nešto racionalniji nagib oklopa, ali je ostao ranjiv sa strane.
  E-100 je bio bolje zaštićen, ali je njegova velika težina otežavala transport i borbenu upotrebu. Najuspješniji je bio samohodni top E-25, s vrlo niskom siluetom čeonog oklopa od 120 mm, velikim nagibom i bočnim oklopom od 82, a top za Tiger-2 bio je najbolji samo propeler Wehrmachta i Drugog svjetskog rata. Ubrzavao je do sedamdeset kilometara na sat - motor od 700 konjskih snaga, čak je i rikošetirao granate IS-2 u čelo.
  Nijemci su glavni udar zadali iz Mađarske, pokušavajući spasiti Budimpeštu, koja je još bila u okruženju. Borbe su bile izuzetno žestoke.
  Ofenziva je započela 22. lipnja, a Crvena armija izgradila je vrlo moćnu obranu. Nijemci još uvijek imaju malo tenkova E-serije, samo samohodne topove E-25 u prilično velikim količinama - prilično su jednostavni za proizvodnju i jeftini su. Evo dvije djevojke u bikinijima kako leže u njemu. Vozilo je niže od jednog i pol metra i zahvaljujući tome je tako dobro zaštićeno i naoružano relativno malom težinom.
  Dvije djevojčice, Charlotte i Gerda, ležeći su pucale na sovjetske puške. Ispred njih su se kretali sićušni automobili, upravljani radiom, čisteći minska polja.
  Crvena Charlotte je opalila iz topa. Srušila je sovjetski pištolj i zatresla prsa, jedva prekrivena tankom trakom tkanine. I gugutala je:
  - Bijesni požar hiperplazme!
  A onda će je Gerda ošamariti golim nožnim prstima. I cvrkuće:
  - Ja sam jako cool cura i nisam loša...
  Samohodni top se sam pomiče. I s vremena na vrijeme prestane. Prednji oklop joj je jako nagnut, što daje dobru zaštitu. Granate sovjetskih topova osjetljive su na rikošet. I ništa ne prijeti takvoj samohodnoj puški direktno. Još uvijek mogu pogoditi stranu. Ali djevojkama se ne žuri. Učinkovito samohotko je superiornije od SU-100 u probijanju oklopa, a također je bolje zaštićeno, pokretljivije i istovremeno lakše.
  A Crvena armija nema dovoljno suhe robe. Uglavnom tenk T-34-85, koji nije dovoljno jak s topom i ima slab oklop. A njemački samohodni top E-25, usput, lakši je, puno jači u oklopu i topovima.
  Djevojke se bore... Vrlo lijepe i mlade. A njihove samohotke bombardiraju i bacaju...
  Fritz se na kraju uspio probiti do Budimpešte. Uvjerljiva pobjeda, opkoljena sovjetskim jedinicama. Mnogi su zarobljeni i ubijeni.
  Istina je da su nacisti pretrpjeli značajne gubitke. I nema toliko snage. Pa ako se oprema još proizvodi, onda ljudski resursi nisu dovoljni.
  I djecu i žene regrutiraju u vojsku. Ili stranci, ali nisu dovoljno pouzdani.
  Međutim, borbe se nastavljaju... Crvena armija pruža otpor vrlo tvrdoglavo, s mnogo obrambenih linija. Nijemci napreduju još stotinjak kilometara i staju. Nemam dovoljno snage. I sama Crvena armija kreće u ofenzivu. Ali također nije baš uspješan i malo gura Nijemce u stranu.
  Dok ne dođe zima... Linija bojišnice se stabilizira. U siječnju 1946. Crvena armija će napredovati u Istočnoj Pruskoj i Poljskoj, ali je malo napredovala.
  Nijemci ne ljuljaju brod zimi. Bitke su krvave. Ali prva linija je spora...
  I počinje razdoblje karakteristično za Prvi svjetski rat. Prednja linija postaje neaktivna. Nijemci i strane divizije napreduju ljeti, a Crvena armija zimi. I nitko ne može postići značajan uspjeh.
  Godina za godinom rat traje. Nijemci su nešto ispred SSSR-a u razvoju mlaznih zrakoplova. SSSR je u masovnu proizvodnju uveo MIG-15 tek 1949. godine. Ali u to vrijeme Nijemci su imali ME-462 i XE-362. I što je najvažnije, disk avioni, koje je nemoguće oboriti iz snažnog laminarnog mlaza malim oružjem.
  Tenkovi imaju njemačku seriju "E"... Za razliku od njih pojavili su se T-54 i IS-7. Ali Nijemci su tada lansirali AG seriju - napredniju piramidalnu.
  Ali nitko nije bio u prednosti. Prednja linija ostaje na mjestu.
  Sve dok Staljin nije umro u ožujku 1953.
  I ovdje su Nijemci, koristeći se nekom zbrkom u stranačkom vodstvu i borbom za vlast, uspjeli postići uspjeh. Ali onda nakon uhićenja i smaknuća Berije, imenovanja Vasilevskog, velikog stratega, za vrhovnog zapovjednika i jačanja čelnika Državnog odbora za obranu Malenkova. Linija bojišnice se stabilizirala unutar granica Europe.
  Dok je trajalo razdoblje borbe za vlast u SSSR-u, Nijemci su uspjeli doći do Njemana, povratiti Balkan, Rumunjsku, Bugarsku, Slovačku, Grčku, Albaniju i povratiti punu kontrolu nad Europom.
  Ali linija bojišnice ponovno se stabilizirala već na granicama SSSR-a 1941. godine...
  A onda prosinac 1955.... Crvena armija, prema tradiciji, ponovno napreduje zimi. Koliko godina traje rat? Horor četrnaest i pol! I tome se ne nazire kraj!
  Sve dok je Hitler živ, rat neće prestati. Maljenkov je sklon miru u istim granicama do 22. lipnja 1941. godine. Ali Hitler je tvrdoglav i želi pobijediti pod svaku cijenu!
  Crvena armija napreduje. Najnoviji tenk IS-12 kreće u borbu. Vozilo s topom kalibra 203 mm. Veliki je, s deset mitraljeza. I šest djevojaka - članica posade. Isprobali su prvi model tenka. Nije li prevelik i težak? Je li stroj učinkovit? Djevojke su, unatoč Božiću 25. prosinca i mrazu, samo u bikiniju. Istina, tenk ima najnoviji plinski turbinski motor i topao je. Osim toga, šest djevojaka nije jednostavno.
  Borili su se od četrdeset i prve. I navikli smo se biti gotovo goli po svakom vremenu. Zapravo, kada ste cijelo vrijeme u bikiniju, prestaje vam biti hladno. A koža postaje elastična i izdržljiva.
  Djevojke voze ubojiti stroj golih nogu. Stvarno su slatki i lijepi.
  Alenka je ovdje šefica i zapovjednica posade. Što djevojka nije vidjela u četrnaest i pol godina rata? Gdje je bila? Front je prošao od Bresta do Staljingrada, od Staljingrada do Visle, a sada napreduju u području Bjalistoka. Sam Bialystok još uvijek drže Nijemci. Linija bojišnice postala je stabilna. I iskopali su pristojnu količinu rovova.
  Dakle, zapravo, rat je beskonačan... I može potrajati više od godinu dana. A što hoće ovaj tvrdoglavi Hitler?
  Ni ovdje SAD i Britanija ne žele mir između SSSR-a i Trećeg Reicha. Žele da se obje strane međusobno potpuno unište.
  Djevojke na IS-12 idu naprijed. Prednji oklop tenka je pod kutom 450 mm. Projektili se odbijaju. A djevojke uzvraćaju vatru.
  Ali u SSSR-u do sada postoji samo jedan takav tenk. IS-10 je već u proizvodnji, ali težak je pedeset tona. IS-7 se još proizvodi kao T-54. T-55 se također pojavio u masama, ali zasad tek ulazi u proizvodnju. Nijemci imaju piramidalne tenkove. Također vrlo jak i savršen. I visokotlačne puške s kratkim cijevima.
  Dakle, predstoji najozbiljnija borba. Natasha i Anyuta pucaju iz moćne brodske puške i cvile:
  - Naša će zastava biti nad Berlinom!
  I otkrivaju svoje bijele, biserne zube. I ne možeš zaustaviti djevojke s minama.
  Dvije granate pogodile su prednji oklop... Rikošetirale su. Ne, IS-12 je ozbiljan automobil i ne možete ga tako lako prihvatiti.
  Ali IS-7, koji se kreće desno od djevojaka, izgleda da je dobio pogodak iz visokotlačnog topa i stao. Oštetio zgodnog tipa.
  Alenka razgibavajući trbušne mišiće pjeva:
  - Sve nemoguće je moguće u našem svijetu, Newton je otkrio da dva i dva čine četiri!
  Borbe i dalje traju nesmanjenom brzinom. Sovjetski top pogađa Nijemce. Velika Marusya umeće školjke u stražnjicu. Ovo je život i sudbina djevojaka. I pjevaju:
  - Nitko nas neće zaustaviti, nitko nas neće pobijediti! Ruski vukovi slomili neprijatelja, ruski vukovi - slava junacima!
  Augustin, pucajući iz mitraljeza, kaže:
  - U svetom ratu! Bit će to naša pobjeda! Ruska zastava naprijed, slava palim junacima!
  I opet puca ubojita puška i čuje se:
  - Nitko nas neće zaustaviti, nitko nas neće pobijediti! Ruski vukovi slamaju neprijatelja, imaju čvrstu ruku!
  Maria, ova djevojka zlatne kose upravlja rezervoarom i škripi:
  - Slomimo fašiste žestoko!
  Nijemcima je teško, borbe bjesne i na nebu. Ali do sada je MIG-15 inferioran u brzini i naoružanju njemačkim markama. Bitka se odvija neravnopravno.
  Huffman, ovaj divni pilotski as, napravio je dobru karijeru tijekom ratnih godina. Točnije, divno i fantastično. Nakon što je dosegao tri stotine zrakoplova, primio je Viteški križ Željeznog križa sa srebrnim mačevima od hrastovog lista i dijamantima. Došavši do četiri stotine oborenih zrakoplova, primio je Viteški križ Željeznog križa sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Za pet stotina aviona dobio je Orden njemačkog orla s dijamantima, a nakon tisuću Viteški križ željeznog križa s platinastim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima. I dostigavši dvije tisuće zrakoplova, primio je Veliki križ Viteškog križa.
  Jedinstveni pilot uspio je ostvariti mnoge zračne pobjede. I još je bio živ. Huffman je nedavno promaknut u čin generala. No i dalje je letio kao privatni pilot.
  Kako kažu, u vatri ne gori i u vodi se ne utapa. Tijekom dugogodišnjeg rata Huffman je stekao instinkt lovca. Postao je super-legendarni pilot i vrlo popularan. No, imao je jakog konkurenta - Agavu, koja je također premašila brojku od dvije tisuće srušenih automobila. I sustizala je Huffmana. Ali ona je još jako mlada i još nije izgubila nijednog borca.
  Djevojka je bosim, isklesanim stopalima pritiskala pedale i ispalila rafal iz zračnih topova. A sada su oborena četiri sovjetska MIG-15.
  Agava se zahihoće i kaže:
  - Sve smo donekle sve kuje! Ali ja imam čelične živce!
  I opet se djevojka okrene. U jednom rafalu obori sedam aviona SSSR-a - šest MiG-ova i jedan TU-4, i zaškripi:
  - Općenito, ako nisam super, onda sam hiper !
  Agava je, naravno, kuja. Pilot iz Lucifera. Vrlo lijepa medena plavuša.
  Ovdje ispaljuje još jedan rafal i obara osam sovjetskih MIG-15 odjednom i daje bip:
  - Ja sam najkreativniji i najreaktivniji!
  Cura stvarno nije glupa. Sve može i može sve. Ne možeš je zvati redovnom.
  A noge su joj tako preplanule, tako graciozne...
  Ali Mirabela se bori protiv nje... Dugo je Kozhedub bio najbolji sovjetski as. Prikupio je šest zlatnih zvjezdica heroja SSSR-a, srušivši sto šezdeset sedam zrakoplova. Ali onda je umro. Tada nitko nije mogao oboriti njegov rekord. I tek nedavno je Mirabela nadmašila Kozheduba. I srušivši više od sto osamdeset zrakoplova, postala je sedmostruki heroj SSSR-a.
  Ovo je djevojka iz Terminatora! Netko poput nje zaustavit će konja u galopu i ući u goruću kolibu.
  I još hladnije.
  Mirabela je imala tešku sudbinu. Završio sam u dječjoj radnoj koloniji. Bosa i u sivom ogrtaču sjekla je šumu i pilila debla. Bila je tako jaka i zdrava. Po jakim mrazevima hodala je bosa i u zatvorskoj pidžami. I bar jednom bih kihnuo.
  Naravno, ta je pojava zabilježena i na frontovima. Mirabela se dugo borila u pješaštvu, a zatim postala pilot. Prvo vatreno krštenje Mirabela je primila u bitci kod Moskve, kamo je otišla odmah nakon kolonije. I tu se pokazao kao cool.
  Borila se bosa i gotovo gola po jakom mrazu koji je doslovno paralizirao Wehrmacht. Bila je tako prokleta, nepobjediva djevojka. I u tome je temeljito uspjela.
  Mirabela je vjerovala u skoru pobjedu SSSR-a. Ali vrijeme prolazi. Žrtava je sve više, ali pobjeda ne dolazi. I postaje stvarno strašno.
  Mirabela sanja o pobjedama i postignućima. Ima sedam zvjezdica SSSR-a - to je više nego bilo tko drugi! I dovraga, ona zaslužuje svoje nagrade! I nastavit će nositi vojnički križ. Čak i da je Staljin umro, njegovo djelo živi!
  Ulazi cura i druži se... Obara njemački XE-362 i škripi:
  - Akrobatika! I prokleto nova ekipa!
  Stvarno cool djevojka. Prava kobra je sposobna za mnogo.
  Mirabela je nova zvijezda...
  Borbe traju nekoliko dana do Nove godine... Sovjetski IS-12 je dobio oštećenja na valjcima i gusjenicama - popravljaju se. Da, tako okrutan i nemilosrdan rat. I koliko će trajati?
  A sve zato što je Wittman preživio bitke na Zapadu.
  Wittmann se neko vrijeme borio u posadi tenka. Dovevši brojku do tri stotine vozila, ne računajući topove, minobacače, kamione, motocikle i drugo, odlikovan je: Viteškim križem Željeznog križa sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima, te je promaknut u generala.
  Nakon čega se više nije borio. Ali zapovijedao je šestom, SS tenkovskom armijom.
  Kurt Knipsel postao je najuspješniji tenkovski as Wehrmachta. Ali tek nakon pet stotina uništenih tenkova dobio je Viteški križ željeznog križa.
  Nekako je ostao zakinut za nagrade. Istina, dostigavši tisuću tenkova, konačno je dobio: viteški križ željeznog križa sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Kurt Knipsel je vrlo učinkovit borbeni stroj. Borio se u različitim tenkovima. Bio je i topnik i zapovjednik. Dugo sam hodao ispred svih bez konkurencije.
  Ali lijepa Gerda već ga je uspjela sustići. Djevojke su se dobro borile. Ali onda su imali stanku. Sve četiri ljepotice zatrudnjele su i rodile par: sina i kćer. No, nakon prekida brzo su to nadoknadili.
  A sada je Gerda zaobišla Knisel .
  Kako mogu izbjeći kretanje? Bore se bose i samo u bikiniju. Djevojke su ponovno napravile pauzu, ponovno rađajući djecu. I sada smo se približavali brojci od dvije tisuće uništenih tenkova. I mogli su računati na nagradu bez presedana: zvijezdu Viteškog križa željeznog križa sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Ovo su djevojke!
  Gerda puca na sovjetski automobil. On kida kulu i vrišti:
  - Ja sam vražja stvar!
  I opet puca. Probija T-54. I škripi:
  - Domovina Njemačka!
  Djevojka se trza. I vrlo je aktivna... Da, ima takvu stratešku crtu. Već je 1956... Rat traje i traje... Ne želeći stati. Crvena armija pokušava napredovati na različitim mjestima. Ali budite oprezni, ostalo je malo ljudskih resursa.
  A Rusija krvari.
  Crvena armija pokušava napredovati prema Rumunjskoj. A onda je uslijedila snažna topnička paljba, pucnjava i ubojstva.
  Ali neprijatelj čeka. Nijemci imaju najpopularniji tenk AG-50. Nadmoćniji je od T-54 u zaštiti, posebno na bokovima i, možda, u moći probijanja oklopa pištolja, ali je teži. Istina, brzina Nijemca je veća zbog plinskoturbinskog motora.
  Njemački tenk puca i pogađa.
  Margaretina posada se bori. Hladnokrvne borbe. Njemačke djevojke obaraju sovjetski tenk. I cvrče od zadovoljstva.
  Da, i ovuda ne možete proći...
  disk kojim upravljaju Albina i Alvina . Dvije plavokose djevojke udare sovjetski automobili. I rade to maestralno. Potpuno neranjivi disk nabija Migija i Tua. Auto ubojica. A ratnici pritiskaju gole prste. I ne daju šansu Crvenoj armiji na nebu.
  Disk ravnina je nešto što znanstvenici SSSR-a ne mogu kopirati. To je nešto za što nije pronađen protuotrov. A Nijemci se u zraku osjećaju vrlo samouvjereno. I bore se kao vračevi čarobnim štapićem.
  Albina, uperivši disk u neprijatelja, zacvili:
  - Ako postoji Bog, onda je on Nijemac!
  Alvina, slamajući neprijatelja, potvrdi:
  - Definitivno Nijemac!
  I djevojka se nasmijala ... Općenito, i ona je bila umorna od beskrajnog rata. Pa Nijemci i Rusi se ubijaju. Točnije, Crvena armija i Wehrmacht. Ali linija bojišnice je i dalje nepomična... I ne vidi se kraja ni ruba.
  Rat... Ovo je već stvarnost. Ratnici rođeni nakon početka rata bore se na nebu i na zemlji.
  Na primjer, Hans Feuer. Najmlađi dobitnik Ordena željeznog križa I. reda. A tada je postao najmlađi dobitnik Ordena Viteškog križa željeznog križa za zarobljavanje sovjetskog generala.
  Da, ovo je zapravo jako cool.
  Hans Feuer je očajan borac. Dječak se bori kao div, a zimi je ledeno hladno, samo u kratkim hlačama.
  Ovo je stvarno jako cool!
  Hans je postao slavan stoljećima!
  I uopće, ovdje se vodi tako nevjerojatan i intenzivan rat... Svaki AI blijedi.
  A u Rumunjskoj Crvena armija ne može probiti njemačku obranu. Obje su strane pretrpjele gubitke. Siječanj odmiče... A svakim danom sve više ubijenih i ranjenih.
  Ludilu nema početka ni kraja.
  Agave je ponovno na nebu i obara sovjetska vozila. Ona je lovac i grabežljivac. Udara neprijatelja.
  Automobili koje je udarila padaju. A onda djevojka puca na kopnene snage. Onesposobljava IS-7. A on se smije:
  - Ja sam najbolji! Ja sam djevojka koja ubija neprijatelje!
  I opet se prenosi na zračne ciljeve. Ovo je razarač tenkova i svih vozila koja lete i pucaju.
  E, ovo je ono što vrije na fronti. A na domaćem frontu, znanstvenici pokušavaju stvoriti nešto smrtonosno. Iako ne ide baš najbolje.
  Ali ovdje je mali tenk AG-5. Stroj težak sedam tona. Polaganje borbenih testova. I grize i grize neprijatelja.
  A kada je vrijeme za pjevanje, nitko nas neće zaustaviti ni poraziti!
  AG-5 juri i puca dok ide. A takav tenk se ne može zaustaviti. I granate se odbijaju.
  A u autu sjedi desetogodišnji dječak Friedrich i cvili:
  - I stvarno ću biti super borac!
  I opet je opalio... I pogađa u samo središte tornja. A njegova je razorna moć, iako malog kalibra, kolosalna.
  A na nebu se bori Helga. Bosa djevojka u bikiniju tipka račune. I raduje se njegovim fantastičnim uspjesima.
  I Agave ide naprijed... I također se bori.
  Već je veljača 1956.... Crvena armija nigdje nije uspjela. Ali ni Nijemci ne mogu napredovati. Strašni podzemni tenkovi kreću u bitku. Ali oni su čisto taktički.
  Djevojke su pojurile u podzemlje, uništile bateriju sovjetskih pušaka i vratile se natrag.
  Istovremeno je zarobljeno nekoliko pionira. Djevojke su svukle zarobljene dječake i počele ih mučiti. Pionire su tukli žicom, pa su im gole pete pekli vatrom. Tada su mi vrućim kliještima počeli lomiti nožne prste. Dječaci su zavijali od divlje boli. Na kraju su si djevojke vrućim željezom pekle zvijezde na grudima i čizmama zgnječile svoje muško savršenstvo. Posljednje je dokrajčilo pionire koji su se srušili od bolnog šoka.
  Djevojke su, ukratko, pokazale vrhunsku igru. Ali Nijemci opet nisu postigli ništa značajno.
  Snažni samohodni topovi: "Sturmmaus", pucali su na sovjetske položaje. Izveli su velika razaranja i razaranja. Ali sovjetski jurišni zrakoplov izbacio je iz stroja jedno od vozila i Švabe su se vratile.
  Nacisti su pokušali upotrijebiti diskete da razbiju sovjetske baterije. Protiv njih su korišteni ježevi i eksploziv. Došlo je do totalne razmjene udaraca.
  Evo opet Albina i Alvina na njihovom letećem tanjuru. Pokazuju bosim nožnim prstima pritišćući gumbe joysticka i čine to iznimno vješto.
  Djevojke, naravno, pokazuju najvišu aerobatiku. Izvukli su svoje diskove i oboreno je desetak sovjetskih letećih strojeva.
  Albina cvrkuće:
  - Bijesni građevinski odred! Bit će zvjezdopada!
  I opet okrene auto. A djevojke uništavaju Crvenu armiju. Štoviše, temeljito...
  Alvina također ruši desetak sovjetskih aviona i škripi:
  - Lude djevojke, a nikako djevice!
  Ovo drugo je istina. Par se jako zabavljao s muškarcima. A radila je svašta. Djevojke su voljele muškarce - to im je godilo! A pogotovo ako radite s jezikom.
  Djevojka najvišeg ranga... Pionira su mučili... Prvo su ga svukli i izlili mu par kanti vode u grlo. Zatim su nabreklom trbuhu prinijeli vruće željezo. I kako su gorjeli! Pionirka je vrištala od divlje boli... Osjetio se miris paljevine.
  Alvina ga je udarila užarenom žicom po boku. I kako se želi smijati ... Vrlo je smiješno.
  Zatim je zapjevala:
  - Umoran sam od drljanja stražnjice - hoću da zadirkujem svoju sreću!
  A kako će se smijati! I ogoliće svoje biserne zube! Ova djevojka voli ubijati, kakva djevojka!
  A djevojčine su noge bose i graciozne. Voli hodati bosa po ugljenu. I također otjerati zarobljene pionire. Toliko cvile kad im se pete prže. Čak je i Alvini to jako smiješno. A i Albina je cura, da se razumijemo - super! Kako protivnika laktom udariti u bradu. A on zacvili:
  - Ja sam djevojka iz najviše klase!
  I ogoli svoje biserne zube. Koje svjetlucaju kao ulaštene. A ratnik je impresivan! To može biti nešto što se u bajci ne može reći niti perom opisati!
  Oba ratnika obaraju sovjetske MiG-ove na nebu. Ljepotice su aktivne. U njih nema ni trunke sumnje. I tako divlja i ekstatična ljepota.
  Ratnici upravljaju joystickom bosim nogama i napadaju ruske automobile. Dok budu pritiskali , zgnječit će borce, kao da toljagom udaraju u kristal. Djevojke su nemilosrdne i nemilosrdne. Sadrže snagu gnjeva i plamen strasti. I povjerenje u pobjedu. Čak i ako rat traje već petnaest godina. Ali ni to ne želi završiti. Albina i Alvina su na vrhuncu popularnosti. I ne žele se povući ili zaustaviti ni na trenutak. I kreću prema sebi i nabijaju neprijatelja.
  Albina, obarajući sovjetske avione, vrišti:
  - Djevojka se umorila od plakanja, najradije bih udavio cipelu!
  I kako se ceri i bljesne svojim bisernim zubima. I kako sada želi muškarca. Ona voli silovati muškarce. Jako je zadovoljna ovime. Odvest će te i silovati.
  Albina urla:
  Djevojački seks je seks
  Za veliki napredak!
  I ratnik će prasnuti u smijeh... I opet pobijmo sve naše neprijatelje. Ona ima puno energije. I pun mišićne snage.
  A Alvina će urlati:
  - Razbijmo neprijatelja na komadiće!
  I ratnik će se početi aktivno smijati! A zamišljao sam kako joj dečki šapaju. Ali recimo da je lijepo.
  Ožujak je već pred nama... Sunce sve više sja. Na prvi dan proljeća ruski dječaci trče bosi po otopljenom snijegu. Smiju se sami sebi, cerekaju sami sebi, a Nijemcima pokazuju fige.
  Pioniri s crvenim kravatama, kratko ošišani, neki i kraće. Trče i skaču. Njihove bose noge gotovo da se ne ohlade. Postali su vrlo grubi. Trče i djevojke, također bez cipela. Ružičaste okrugle štikle svjetlucaju na suncu. Prekrasne sovjetske djevojke. Vitak, atletski građen, navikao se snalaziti s malim.
  I svi se cere i cere na zube... Prvi dan proljeća prava je radost i žeđ za svjetlom i stvaranjem!
  A na nebu se vodi zračna bitka. Mirabela, ovo je sovjetski pilot broj jedan koji je oborio još jedan njemački avion. I kao i uvijek, djevojka na sebi ima samo bikini. Zauvijek mlada i nikad ne blijedi. Tolika je duhovna snaga skrivena u njoj.
  Mirabela, međutim, voli i kad je muškarci dodiruju. Jako joj se sviđa. Zato je pilot... Kad djevojačko golo, mišićavo tijelo gnječe muške ruke, pravi je užitak. I super zabava!
  Mirabela udara u drugi nacistički auto i sikće:
  - Ja sam oklopljena kučka!
  Djevojka čak udara u kontrolnu ploču svojim golim, okruglim petama. Predivna je. I neponovljiv.
  Mirabela se izvlači iz toga. I Agava leti prema njoj. Konačno su se susrele dvije najuspješnije ratnice-piloti. Pucaju jedni na druge iz kruga. Pokušavaju ga dobiti na daljinu. Ali ne ide baš najbolje. Obje ljepotice lete s linije gađanja. I agresivno pokazuju zube. Pa žene su kučke. Čvrsto se gledaju u oči. Točnije glavom i opet pucaju. Njemački ME-562 ipak je bolje naoružan od MIG-15, a sovjetsko vozilo je oboreno...
  Ali Mirabela se uspijeva katapultirati, izgubivši zrakoplov po prvi put u svojoj letačkoj karijeri. Najgore je što je završila na neprijateljskom teritoriju. A ovo je loše. Da, takvi jedinstveni obrati sudbine. I 1. ožujka 1956. svijet se mijenja, ali vladavina Fuhrera u kibernetičkoj igri ostaje.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"