Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy En De Gehimme Missje

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Op 'e nij dringt de slûchslimme Eduard Osetrov, no yn' e rol fan in gewoane feintjonge, yn 'e stêd dêr't de gûverneur sit yn syn hiele laer. As gefolch, in ferrifeljende en drystmoedige oanfal troch piraten komt, en in serieuze striid brekt út.

  JUNG BOY EN DE GEHIMME MISSJE
  ANNOTAASJE
  Op 'e nij dringt de slûchslimme Eduard Osetrov, no yn' e rol fan in gewoane feintjonge, yn 'e stêd dêr't de gûverneur sit yn syn hiele laer. As gefolch, in ferrifeljende en drystmoedige oanfal troch piraten komt, en in serieuze striid brekt út.
  . HAADSTIK Nûmer 1
  Tal fan famkes spatte oer it glânzjende dek fan it piratenskip mei har bleate, spierfuotten. Pirate krigers makken de mearderheid fan 'e bemanning op dizze planeet út, dy't net heul technologysk of magysk ûntwikkele wie.
  Mar de macht oer it skip wie benammen fan manlju.
  Ravarnava en trije oare minsken, ûnder harren de swarte strider Oblomova, gongen nei in gearkomste; se waarden al gau by kaptein Monitor en seis fan syn hantlangers, wêrfan twa neat mei it minsklik ras te krijen hienen. In bleate jonge, Eduard Osetrov, tekene fluch in kaart fan 'e stêd mei syn legere ledematen.
  - De wichtichste rykdom is al op skippen laden en stiet op it punt om fuort te gean. - De brave skout begûn. Ja, en ûnderweis nei harren, dat wit ik wol, trije skippen mei in tonnage en bewapening dy't net minder is as ús skip. Wy moatte yn 'e moarn haastje om dizze egel mei gewearen oan te fallen - konkludearre Edward de tomboy. En syn abs, in tige spierige jonge, begon te bewegen. De swarte froulike held, dy't de rol spile fan 'e haadboatsman, kreunde fan bewûndering doe't se nei dizze ferrassend kreaze jonge seach. De jonge, sterke, behendige, as in aap, Eduard suggerearre fuortendaliks in oare opsje. - Mei ferklaaiïng as kostúms fan tsjinstanners.
  De monitor sei yn in ûntspannen stim:
  - Ik bin it mei dizze jonge iens. Wy moatte slaan yn 'e moarn; ik hoopje dat se jo skip goed kenne en net fjoer iepenje.
  - Dit is gjin min idee, mar in oare gedachte kaam yn 't sin. - Sei Ravarnava, dy't allinnich like in simpele.
  Swarte hûd, mei grutte, hielendal net froulike spieren en in bullish nekke, mar moai op har eigen wize, mei in tinne taille, krêftige heupen en hege boarsten, Oblomova rôp:
  - Ja! Koel...
  De monitor mei in iroanyske glimke (goed, wat kin de holle fan dizze boef, hoewol grut, mar mei in skeante foarholle!), freegje:
  - Hokker?
  De drager fan 'e namme, dy't legindarysk wurden is yn dizze wrâld en dêrbûten, mei tank oan Ephisus Frist, sljochtwei:
  - As alle rykdom fan 'e stêd wurdt ôfnommen, wêrom dan josels bleatstelle oan risiko's troch de stêd te bestoarjen. Jo kinne it folle ienfâldiger dwaan.
  De monitor naam in pear krampende slokjes út 'e beker, wêrnei't er himsels mei de fûst stuts, de krêft fan syn kaak te testen. Mei it slûchslimme idee om in wig te riden tusken de kaptein en syn earste maat (wa hie tocht dat dizze jonge net samar in kabinejonge wie!) sei de lieder fan de seerôvers:
  - Ik twifelje dat it plan foarsteld troch de jonge ienfâldich en effektyf is.
  Oblomov skodde har hege boarsten, amper bedutsen troch in tinne stripe borduerde stof, en mompele wat net te hearren as antwurd.
  Ravarnava makke dêr wer beswier tsjin. Boppedat spruts er mei klam loai en tekenjend:
  - Mar nee, ik haw in oar idee. Sûnt ús gouden jonge it wichtichste begeliedende skip sonk, soe it bêste wêze dat wy syn funksjes oernimme.
  De monitor kaam ta libben en, bûgd oer, frege:
  - Dus, wat bedoelst?
  En hy seach nei it dek, dêr't de bleate, brune, gespierde skonken fan froulike piraten rûnen, suver stil. Har ingellike uterlik moat lykwols gjinien misledigje - se sille har folslein útinoar skuorre. En de finzenen sille wurde twongen om har fuotten mei tútsjes te dekken en de bleate, rûge hakken fan 'e krigers te slikjen, ferliedlik en gefaarlik.
  Ravarnava knikte slûchslimme, en as in âlde ûle koerde:
  - Wy koene laden transporten begeliede, se net nei de metropoal bringe, mar nei ús piratenest.
  De monitor sloech frustrearre mei de fûst op 'e tafel en sei:
  - Sa ienfâldich, mar wat as se, foardat se ús dit tafertrouwe, persoanlik mei Papyrus don Grabber moetsje wolle?
  Oblomova mei swarte hûd draaide har holle op 'e bulte nekke en makke sokke biseps dat elke, de sterkste en meast oppompte man him benijd soe.
  Ravarnava sette him op en stiek syn boarst sa breed as in festingsmuorre út:
  - No en? Ik tink dat ik dizze rol genietsje sil. - De haadling fan 'e filibusters tilde de tomme omheech. - Ik sylde ommers fiif jier ûnder de flagge fan de kontrabas en imitearje har aksint perfekt.
  En hy seach ek nei it rút. Ien fan de piratenfamkes siet mei har partner op har skouders hurken. En jo koenen sjen hoe't de spieren fan 'e ferliedlike, froulike, atletyske skonken omrôlen as ballen fan 'e spanning.
  De monitor, dy't tige ergere wie dat it net hy wie dy't persoanlik mei dit idee kaam, bromde, mei opsetsin it timbre fan syn stim ferlege:
  - Wat as jo moete wurde troch ien dy't dizze admiraal persoanlik ken?
  De swarte hûd, jonge froulike held Oblomov rôp mei in glimke dy't de tosken fan in tiger iepenbiere:
  - Kattefal!
  Ravarnava iepene syn djippe mûle yn in skynbere gûl en koarde:
  - En dit is net fataal, dan leverje ús matroazen in foarôf tare staking.
  De monitor breide skeptysk syn wynbrauwen en draaide syn al grillige mûle:
  - Tinksto datst fuort kinst?
  Edward wie beskieden stil. En Oblomov besocht syn bleate, spieren, brune skonk te streljen. Mar de jonge beweech syn foet, en liet it net dekke troch de grutte poat fan in echte gorillafrou.
  Barnabas seach tige selsbetrouwen:
  "Myn assistint sil by my wêze, in strider dy't gjin gelikense hat yn 'e keunst fan it swurden fan in swurd. Fighter Eduard, dy't wûnders dwaan kin. - Ravarnava stiek syn boarst noch mear út. - Ik hoopje dat er my helpe kin.
  De monitor swaaide it ôf mei syn brede poaten:
  - No, ik gean net mei en ik sil de holle net yn 'e bek fan 'e liuw. It is better om myn jonges lâns de kust te konsintrearjen om dy gewearen te dekken dy't jo net yn ien slok ferneatigje kinne.
  Oblomova mompele:
  - En de famkes ek!
  Ravarnava gnyske en fersekere syn kameraad:
  - Okee, no sil ik besykje de oerwinning te berikken sûnder bloed te fergriemjen. Jo moatte in gaadlik pak kieze, kontrabasspilers klaaie lúkse.
  - En pak ek in tas, of better noch, in kiste fan goud as kado. - Eduard Osetrov joech de opmerking, dy't de bearenfrou mei syn bleatefoet pleage, sierlike, beitele foet, as in famke. De jonge is ek argewaasje dat it idee fan in betûft ferrifeljen net op him persoanlik kaam, mar oan ien dy't hy en, wierskynlik, oaren beskôge as in domme martinet.
  Dizze kear gie de Monitor wyld:
  - Wêrom sa'n ekstravagânsje?
  De kriichsjonge sei stil:
  - Goud sil har eagen bewolke, better as in reekskerm. Mei har help sille wy de waakzaamheid fan 'e fijân ferdwine.
  De monitor wie yn 'e war en mompele:
  - Piraten meastal nimme goud, net jou it as in kado.
  Edward de tomboy, nei't er nochris de swarte poat fan 'e enoarme frou misse liet, giggele en ferklearre:
  - Krekt sa, it sil net iens opkomme dat wy filibusters binne. - En hy foege prachtich in folslein foar de hân lizzende wierheid ta. - Soms moatte jo jaan om te ûntfangen.
  - Brûk gewoan jo goud, ik sil jo gjin inkele munt jaan. - De monitor knipte.
  - Wy hawwe genôch fan ús eigen. - Ravarnava antwurde nederjend.
  De piraat gromde troch syn tosken:
  - It is goed om ryk te wêzen.
  Hjir ûnderskepte de opmerksume Edward de gierige blik dy't troch de uterlik slanke en aristokratyske piraat útstutsen waard. Fuortendaliks Oblomov, profitearje fan de momentele ôflieding, fong de jonge by de skonk. Mar de jonge strider rukte, en syn bleate foet glied út.
  Edward bedrige:
  - It is net goed foar in folwoeksen muoike om jonges te poaten!
  Oblomov, ferlegen, mompele:
  - Ik bin mar oan it boartsjen! En sa, ik haw dy echt nedich! Der binne genôch folwoeksen en respektabele manlju op it skip! "De machtige frou stampte har bleate foet en grommele. - Nou, hwerom haw ik sa'n snot as dy nedich?
  Ravarnava rûn mei in lústerjende gong nei de rike garderobe fan de admiraal.
  Underweis waarden in protte moaie filibuster famkes sjoen. Se bleaten de tosken en makken eagen. En yn har hannen hawwe se swurden en dolken, mei heften fersierd mei kostbere stiennen.
  Ek op har hannen en bleate teannen droegen hearlike famkes ringen mei edelstenen. En it seach der ekstreem moai út.
  En wat rûkten de famkes lekker. Gewoan in wûnder, de aroma's fan ferskate djoere wierook, lekkere parfums.
  Ravarnava besocht lykwols net te wurde ôfleid troch har prachtige sjarmes. Jo moatte yn 'e garderobe gean en in fermomming útfiere. En de famkes litte him net litte.
  Dêr begûn er te besykjen de klean fan de Contrabas grandees. Gjin lân yn dit healrûn klaaide sa elegant en op grutte skaal as se diene. Wat lykwols, sjoen de rykdom fan it ryk, net ferrassend is. En hoe heger de rang, hoe lúkser it pak. Ravarnava blykte te grut te wêzen en koe gjin passende klean fine. Hy wie al wanhopich, mar nei in lang sykjen hie er gelok; yn in fergulde kiste fûn hy in set fan klean ûntwurpen foar greve Kolochychov , ek in tige heftich ûnderwerp. Yn it nije pak seach de donkere en bebaarde korsair Ravarnava tige yndrukwekkend.
  - Hwerom bin ik gjin hartoch? - Hy sei, no skeel, no rimpels glêd, wylst er yn in frij goed gepolijste spegel loerde. - Ik bin de meast foarname grutte!
  De piratenlieder stompe sels fan wille mei de fuotten, allinnich syn grutte swarte en wat slordige burd bedjerre de yndruk.
  - Bel Bloedsûger, lit him my in bytsje rjochtsje.
  Ravarnava woe lykwols earst in frou neame, mar besleat dat de hân fan in man betrouberer wêze soe.
  Nettsjinsteande de driigjende bynamme, seach Bloodsucker harmless genôch. Dizze man, foardat hy nei hurde arbeid gie, wurke as kapper. Hy glimke flaterend, doe helle er de aksessoires út, knipte er foarsichtich syn hier en skearde in bytsje it rûge gesicht fan de filibuster. In timide foarstel om it burd hielendal ôf te skearen waard folge troch in brul.
  - Bin ik in frou of in bern om ôfskied te meitsjen fan myn weardichheid? - Ravarnava like lilk te wêzen en swaaide enerzjyk mei de fûsten. "Jo binne kappers, brutes, skarabeeën, en meitsje allinich jo gesichten misfoarme."
  De bloedsûger rekke werom, wa kin de senior kaptein, hy kin him mei in mes stekke. Hy hie yn syn libben sokke typen sjoen. As de iene foar in lyts bytsje nei de folgjende wrâld giet, giet in oar nei hurde arbeid.
  - No, wêrom trilje jo, wat bisto, in piraat, of in prik . - Ravarnava besocht himsels in byld fan grutheid te jaan, dêr"t er goed yn slagge. - Harkje no, lykje ik op in tsjinstridige admiraal?
  De bloedsûger besocht de formidabele haadling te fladderjen:
  - Ja! Jo elke beweging lit jo aristokratyske komôf sjen.
  By de yngong stiene twa famkes mei gespierde, slanke lichems, amper bedutsen op 'e boarst en heupen, mar mei gouden earmbannen oan 'e ankels en polsen, koerden:
  - As in kening, do bist moai, hear,
  Dit is hoe dúdlik it ljocht wie!
  Ravarnava púnde en sei yn oerienstimming:
  - Ik bin it mei iens, ik bin fan it ras fan dyjingen dy't wend binne om te befeljen. No binne jo in sicophant wurden. - En in sterke triuw mei in brede palm op it skouder. - Goed, gean, do hast it wurk goed dien.
  Barnabas liet barmhertich de Bloedsûger los, gûlde doe, der wie foar de moarns in bytsje mear oer, hy moast op syn minst in bytsje sliepe. Hoewol't er berne is yn in wrâld dêr't de ferljochting konstant fluktuearret nachts, en as der in fjouwerfold folle moanne is it like ljocht as op ierde op in heldere dei, mar dochs, syklussen binne syklusen. Ritmes dei en nacht.
  En sels de moaie famkes by de yngong, dy't mei har saffier- en smaragd-eagen knipken en mei de spieren fan har earms en skonken boarten, makken net optein.
  Hoewol, as jo sjogge nei de tegels fan 'e abs fan' e skientme, op 'e ripe meloenen fan har boarsten, wêr't in tinne stripe fan stof allinich de skarlaken tepel bedekt, dan sil sa'n strider de deaden opwekke. En as jo ek sjogge nei de gesichten fan 'e beauties. Se binne ek jong. Der binne spesjale krûden dy't de fergrizing fan famkes fertrage, sadat se ek mei fyftich of sechstich jier jong, fris, sûnder rimpels of rotte tosken ferskine kinne. Wier, tinctures sille de keninginne net ûnstjerlik meitsje, mar se kinne fergrizing fertrage.
  Edward tocht dat se dit op ierde net iens dwaan koene. Utsein dat plastyske sjirurgy waard útfierd op froulju en manlju, en dan foar mear jild. De jonge tocht dat de ivige jeugd in goed ding wie. Jo moatte lykwols net bernich wêze.
  It majestueuze skip sylde de baai yn, it wrak fan it sonken skip sweefde der noch op, en de measte gewearen wiene al oan 'e boaiem en dûkers, of krekter sein, persoanen fan ferskate rassen dy't sa'n rol namen, besochten sûnder súkses om de skansearre gewearen te krijen. En mei noch grutter entûsjasme, de skatkiste en oare kostberheden leit op it skip.
  Dit alles waard holpen te fernearen in protte slavinne mei in minimum fan klean, mar mei weelderige, blond, hiel helder hier. En alles mei ûnberikbere sifers. Lokale krûden ferjongden net allinich de pleatslike fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks foar it momint, mar makken har figueren ek flawless.
  De skuon steure de slaven fansels allinnich mar, lykas de slaefjonges yn de swimbroek, dy"t hjir ek brún en meager binne en wurkje.
  Gûverneur Frady hie lêst fan hoofdpijn. De nacht blykte yndie nachtmerje te wêzen; de skientme en grutskens fan 'e float fan it Kontrabasryk, it slachskip "Incinerating", fleagen de loft yn. No wurdt de lading wierskynlik fertrage yn de haven, teminsten oant oare begeliedingsskippen komme. Dit is net sa slim, mar it feit dat sa'n skip yn syn stêd ferlern giet, wat sil de kening en keizer fan alle Kontrabas yn dit gefal tinke? Sa't de sykophantyske eallju it foarstelle sille, komme jo yn dit gefal net mei resignaasje allinich fuort.
  It wie goed dat tal fan slavinnen en moaie nachtfeeën oerlibbe, wat tsjinne as wat treast foar sa'n ferlies.
  Mar manlike slaven stjerre as miggen. En der binne al tefolle slaven. Dit is it akute tekoart oan manlju yn dizze wrâld. En dy temperamintske skientme hawwe him al martele, útsliten, jo fiele as is in keppel mammoeten oer jo trape.
  Ut syn paleis makke fan rôze moarmer kaam er hast flou. In moai skip, sa tinken oan datjinge dêr't Papyrus don Grabber op gie om wraak te nimmen op 'e harpers, spried syn seilen. Wier, hy beweecht stadich, mar dit waard ferklearre troch de ongelooflijke steurnis hearske yn 'e baai.
  Tal fan slavinne lieten in protte fan har bleate fuotprinten, fan ferskate kleuren, op it moarmer fan 'e pier. De lichems fan 'e skientme skynden mei swit, as wiene fertsjintwurdigers fan' e earlike seks makke fan getten brûns. Mei har karakteristike smelle taille, brede heupen, fêste boarsten, ingellike gesichten en mûle fol tosken. Ja, kinne de útsleine tosken fan famkes reparearre wurde mei in spesjale salve? Hoe sit it mei manlju? Se binne tefreden mei plug-in ones. En hjir binne nei alle gedachten, benammen de âlde minsken, echt jaloersk dat se sa ynferior bliken te wêzen.
  - De Almachtige God hearde ús gebeden. "De steedhâlder koarde, tilde syn dikke wynbrauwen op. - Op sa'n dreech oere kaam der help. " Mei in rûch gebeart rôp de strider in ryk fersierde man fan middelbere leeftyd. - Hee, Foshange , meitsje in foarname tafel klear, ik sil de admiraal útnoegje nei it paleis.
  De senior fuotgonger bûgde en begon te roppen tsjin 'e tsjinstfammen en slaven, en de ynsidintele jonge, en twong se om hastich in aadlik moarnsiten te meitsjen.
  De famkes flitsen har bleate skonken en songen:
  De see is min sûnder wetter,
  En de mage sûnder iten...
  Litte wy in taart meitsje
  En wyn út 'e hoarn fan goud!
  kontrabasflagge foar elkenien sichtber . Behâld fan in skyn fan strange dissipline, de falske kontrabassisten , mar yn werklikheid piraten, opsteld op 'e parade grûn, ljochte mei helder, soarchfâldich skuord harnas. Sels de famkes, by dizze gelegenheid, mei tsjinsin droegen sokke ûnhandige learzens en harnas mei helmen dy't ûngeunstich wiene om te dragen yn 'e tropyske waarmte. Doe kaam de prachtich klaaide Ravarnava del. Hy waard beselskippe troch de Poalen syn sekretaris , dy't waard ûnderskieden troch syn fermogen om te smiten messen en, fansels, troch de strider Eduard Sturgeon, dy't naam de rol fan in feint jonge. It ûnnoflikste wie dat ik noch lakskuon oandwaan moast. Sûnt de gelegenheid is plechtich, it ynfieren fan de haven, en hy is net in ienfâldige tsjinstfeint, foar it tsjinjen fan glêzen, mar leaver in persoanlike. Twa lange , fjouwerarmige krigers droegen efter him in kiste fol goud.
  In orkest sammele hastich by de haven en begûn hysterysk te spyljen. Doe kaam de melody stadichoan gelyk en waarden de lûden harmonieuzer.
  In offisier rûn út nei de gearkomste, omtinken foar de epauletten, hy salutearre en sei:
  - Ik winskje jo alle himelske seinigingen ta, hear admiraal. De gûverneur wachtet al op dy.
  Ravarnava swaaide nederjend mei syn leppelpoat:
  - Op myn gemak, rapportearje oan Syn Excellinsje, dat ik al ûnderweis bin.
  It paleis fan 'e pleatslike hearsker lei yn' e djipten fan in lúkse tún. By de yngong stiene twa grutte hagedissen mei gewearen op 'e rêch, en in kaktus oaljefant weide yn 'e fierte. Direkt by de yngong fan it paleis groeiden twa tsien meter hege anjers mei in knop dêr't net allinnich de slanke tomboy Edward, mar ek in folwoeksen man maklik ferskûlje koe.
  Der wiene in protte moaie tsjinstfeinten, dy't fan slaven ûnderskieden waarden troch earmbannen oan har polsen en ankels, en kostbere borduerwurk op stoffen en tuniken. En allinnich tsjinners fan tige hege status droegen sandalen mei edelstenen.
  De bewakers mei spearen en krúsbôgen by de yngong skieden. It wie dúdlik dat musketten noch net sa moade wiene. It paleis sels makke in geunstige yndruk, de brede ruten joegen it in fleurich uterlik. D'r binne in protte skilderijen, wapens, en skylden mei ferskate wapens hong oan 'e muorren . De jonge Edward rûn Ravarnava efter en wreide in bytsje doe't de skuon fan syn nije fuotgonger him genedeleas knypte. Hy wie al sa wend om syn bleate hakken te pronkjen, dat er fergeat dat dy ferfelende, feroardiele stocken bestean, pynlik foar de bernefuotten fan in ivige jonge.
  De iennichste treast is dat de tsjinstfaems him mei bewûndering oansjogge, en net mei ferachting, as er, lykas gewoanlik, op bleate fuotten wie en yn koarte broek of swimbroek. En it is onaangenaam yn 'e livery, de muskulêre romp swit, en it cambric-shirt beheint beweging. Ja, jo hawwe al in soarte fan status. Dus it is better om grutsk op harren te wêzen.
  Fjouwer famkes bûgden sels op ien knibbel as teken fan respekt. Net foar him, fansels, mar foar Ravarnava, mar it is noch altyd moai.
  Mar de gûverneur sels is maklik te ûnthâlden. Hiel dik, mar besiket rjochtop te bliuwen. Mei in heul sêfte stimme sei de hearsker fan 'e omlizzende gebieten:
  - Ik bin bliid sa'n foarname gast wolkom te hjitten.
  Ravarnava reagearre seremonysk op 'e beleefdheid:
  "Ik tankje it lot ek foar it stjoeren fan my om sa'n gastfrij hûs te treffen."
  De gûverneur, dy't besocht syn toan noch flateriger te meitsjen, sei:
  "Lêste kear, o heech fereare Don Papyrus, wegere jo myn paleis te besykjen, mei oanlieding fan urgente saken. No hawwe jo ús in eare dien.
  De hege tsjinstfeinten, sa't te sjen is oan har sandalen dy't mei kiezels en hege hakken borduerd binne, rôpen út:
  - Vivat nei de grutte admiraal!
  Doe realisearre Ravarnava dat hy hast yn problemen wie, wat soe der bard wêze as de steedhâlder dizze admiraal earder sjoen hie. Op syn bêst hie er op 'e galge wachte, of wat wreedders, bygelyks in peal, as se syn hannen en fuotten spikere, of in fjoer, en mei in stadich fjoer.
  It antwurd is lykwols kâld:
  - Ja, ik wie drok mei wurksaken. - En in ûnferwachte hertstochtlike útdrukking. - Mar hoefolle kinne jo gastfrijens negearje!
  De steedhâlder frege stil:
  - Hoe gong dyn ekspedysje nei de kusten fan 'e heidenske macht Harp?
  Ravarnava antwurde oprjocht:
  - Briljant! It wie mooglik om ien tige rike harpestêd te plonderjen , en sûnder grutte ferliezen.
  De eagen fan de steedhâlder waarden grut.
  - Ik hoopje dat dyn namme net bleatlein is, want wylst wy formeel net yn oarloch binne mei de Harp.
  By dizze wurden sette de moaie en elegante tsjinstfeinten, hongen mei sieraden, har wiisfinger oan 'e folle, skarlaken lippen:
  Ravarnava antwurde wer, sûnder te lizzen:
  - Alles gie soepel, ik wie sels ferrast.
  - Is de bút ryk? "Der wie oergeunst yn 'e stim fan 'e gûverneur.
  - Net earm, God hat ús sels holpen. - Hjir moast de lieder him in bytsje oerwinne. - As teken fan ús djippe tankberens en fertrouwen jouwe wy dy in kiste fan goud. - Ravarnava spreide sels syn hannen út, en toant generositeit.
  De tsjinstfeinten stimpelen har prachtige sandalen mei hege hakken en rôpen yn iensumens út:
  - Bravo! Gloarje oan de admiraal!
  De steedhâlder waard oerwûn troch habsucht. Doe't er syn weardichheid ferlern hie, raasde er nei it boarst en die it deksel iepen:
  - Bah, hjir is in fortún. Gjin wûnder dat dizze loafers him mei sa'n muoite sleepten. O Papyrus don Grabber. - De edelman bûgde. - Ik bin dyn skuldner, easkje alles fan my.
  De piraatlieder antwurde bot:
  "Ik tink dat de bêste beleanning tawijde tsjinst oan 'e kroan soe wêze." Ik hearde dat jo justerjûn it slachskip Incinerator ferlern hawwe, neamd nei de hellike neef fan ús grutste monarch. Ik leau dat dit in te gefoelige klap is yn in tiid dat de haadstêd finânsjes nedich is.
  De gûverneur mompele:
  - Do hast hielendal gelyk.
  De moaie tsjinstfeinten bûgden de holle. Broches makke fan smaragden, robijnen en diamanten fonkelden yn har hier.
  Ravarnava sei grutsk:
  - Dêrom stel ik foar om kommando en begelieding fan sa'n weardefolle lading oan my oer te dragen. Ik, op syn beurt, haw genôch gewearen om him ôf te kearen fan elke piraatoanfal.
  De gûverneur wie bliid om elk fersyk fan 'e admiraal te ferfoljen:
  - Fansels sil ik jo alle nedige krêften jaan. Ik tink dat mei sa'n dappere strider, ús lading sil wêze as yn 'e rjochterhân fan God.
  De moaie famkes knikten krêftich mei de holle. Broches en diamanten earrings fonkelden. Edward tocht dat de gûverneur ryk wêze moat as syn persoanlike tsjinstfammen as prinsessen ferklaaid binne en sa moai dat jo de eagen net fan har ôfhelje kinne.
  Ravarnava kraakte syn fingers:
  ,,Dan geane wy daliks los."
  raasde wer :
  - Op syn minst moarnsbrochje, admiraal. Doch ús de eare, boppedat hawwe de skippen ek tiid nedich om te sammeljen.
  De tsjinstfeinten bûgden en koerden:
  - Do bist wolkom, o greate!
  De lieder fan 'e filibusters sei neerslachtich:
  - No, goed, in bytsje ferfrissing kin gjin kwea.
  Ravarnava woe gjin fertinking opwekke troch te hastich te wêzen, en nei alle gedachten soe de fakânsjetafel fan 'e gûverneur poerbêst wêze.
  De kreaze en tûke Edward de tomboy waard bûten de doar litten as in feint, en de falske admiraal waard behannele as de kening sels. De famkes ferskynden, ek moai en yn jurken, mar bleatfuotten sadat der minder lûd wurde soe fan it klopjen op de kleurde moarmeren tegels. De gûverneur makke in gebaar. En de elite tsjinstfammen namen ek foarsichtich har skuon út, sette se yn in spesjale kristallen doaze en begûnen op bleate fuotten te tsjinjen. Har bewegingen mei bleate solen waarden folle sêfter, soepeler en sierliker. Sokke gerjochten waarden tsjinne, sels bôle en koeken bakt yn 'e foarm fan sylskippen en keninklike paleizen. Prachtich oanleine stikken hakke fisk, fleis, grienten, fruit en in ferskaat oan krûden yn in fancy patroan. En de winen binne absolút fabulous, bliid de hear fan 'e rovers. Ja, der wiene besikingen genôch om noch in skoft te bliuwen.
  Ravarnava iet it miel rûch, lykas de lêste lout ûnbekend mei etikette. Hja bigounen op him to achtsjen, mar de steedhâlder sels die of alles gyng sa't it moast.
  Nei ferskate flessen djoere wyn Ravarnava net ferlieze syn holle, syn lichem wie noch heroysk, mar syn tonge waard te mobyl en easke wurk.
  Sûnder twa kear nei te tinken begûn de piraat te sjongen, syn djippe bas klonk noflik, guon fan 'e oanwêzige ofsieren begûnen mei te sjongen en tal fan feintfamkes begûnen te dûnsjen mei har bleate ferliedlike skonken;
  Binne jo ree om my te folgjen?
  Bliuw net yn lappen mei jo tas!
  Dat de proai as huning streamt,
  Dat de rivier mei goud streamt!
  
  Om dit te dwaan moatte jo dit dwaan
  Dat in nikkel blykt neat te wêzen!
  Sadat elk fan ús kin
  Bedek it paad mei in tapyt fan lichems!
  
  Och, do bist piraten, myn bern,
  Net wat krúskes - nullen!
  Elk fan jimme is in held,
  Hast op, ik sil de stront stelle!
  
  Boarding is foar manlju,
  Sjoch net nei redenen foar nederlaach!
  It is better om gewoan te dûnsjen
  Ik leau dat dyn geast net ferdwûn is!
  
  Ik sil jo liede op 'e oanfal, freonen,
  Wy binne piraten - famylje!
  Wy sille fjochtsje as duvels
  En d'r binne gjin oare ideeën!
  
  D'r is in idee, mar d'r is mar ien wierheid,
  Om de beurs fan 'e keaplju te darmjen ...
  De corsairs wurde oanfallen troch in horde,
  Wy sille de eallju kinne beslute!
  Dit liet makke in soad lûd.
  De faamfammen laken lykwols en sprongen as duvels oerein.
  Greve Santa Claus Don Paradny kaam de keamer yn, hy wie te let foar de útnoeging fan 'e steedhâlder, en blykte dêrom ôfgryslik lilk te wêzen. Doe't er in grutte keardel seach dy't obsene ferskes sjongt, frege er mei opwining:
  - Wat foar grap is dit?
  De gûverneur antwurde:
  - Jo sjogge de grutste admiraal Papyrus don Grabber!
  - Wat foar Don Grapper is dit? - De greve waard lilk, en stompe mei syn learzens op 'e moarmer. - It is mar in beane buffoon.
  - It kin net, hy hat epauletten. - De steedhâlder mompele, liet de holle del en blierde djip.
  De famkes dy't oan tafel tsjinne en tango dûnsen, moai, mei bleate, spieren, bruane skonken en tige goed proporsjeare, goed proporsjonele, atletyske lichems, gjalpen:
  - Uu, uu, uu, uu! Wy geane del!
  De greve rôp hertferskesend:
  - Dat dikke bastard is dus in bedrieger, ik moete de admiraal ferskate kearen, hy is folslein oars as dizze klaaide gorilla.
  - Arrestearje him! - De gûverneur rôp, om syn ferlegenens te ferbergjen.
  Tal fan tsjinstfeinten stampen har bleate, tige ferliedlike fuotten, draaiden har heupen, skodden har boarsten en grommelen:
  - En dy! En dy!
  Mear as ien kear realisearre de betûfte ivige jonge Edward dat dingen min wiene, sloech in wedstryd en sette de pre-repare wick yn 'e brân. It kiste wie boppe-oan allinnich bedutsen mei in tinne laachje goud, of leaver, sels ôfstutsen mei giel metaal, munten, en ûnder en yn 'e midden siet buskruit. De jonge, mar ekstreem betûfte strider, foar it gefal, levere in ûntsnappingsrûte. Plus, fansels, besparje edelmetaal as jo bedriuw kombinearje mei wille. Of leaver, jo útfiere, en mei súkses, twa funksjes. De eksploazje moat it sinjaal wêze foar in algemiene oanfal troch de piraten. In hiele squad fan hierige wachters yn harnas, sawol minsken as okrov , rûn al nei de doar, en Eduard Osetrov smiet it boarst op har. Hy sette al syn wanhoop en grime yn 'e goaiing, sadat it nochal gewichtige foarwerp frij fier fleach.
  Dêrnjonken woe ik fansels net dat hiel moaie, healneaken, spierige famkes mei in noflike, geurige geur ferwûne rekke. Se sprongen al oerein en gûlen, en raasden sels fan wille. Ja, in ekstreem seldsum gesicht wie brouwen.
  Ien fan harren piepte:
  In ferrifelder falt ús oan,
  Yn syn hannen is in onheilspellende rêchsek...
  En as immen it nimt -
  Hy sil gloarje en eare krije!
  De eksploazje wie ferskriklik, in pear kolommen stoarten yn, mear as tritich minsken waarden fermoarde, en de blastweach smiet Eduard Sturgeon tsjin 'e muorre mei in loftklup, wêrtroch't de jonge en behendige strider hast flakke.
  Sterke bonken knarsten, mar dit makke Edward allinich lilk, swaaide mei syn swurd, hy haste om de oerbleaune fijannen ôf te meitsjen. Ravarnava fergriemde ek gjin tiid, smiet de tafel en ferpletterde de gûverneur, hy helle in sabel en fleach op 'e greve.
  Tussen harren bruts in fûleindich duel út.
  De bleate-legged slaven tsjinstfammen skieden, mei rjocht besluten dat oarloch wie net in frou syn saak. Ja, en se kinne jo per ongelok ferwûne. En dus, wa't wint is de master.
  De wichtichste fan harren, de iennichste dy't bleau yn hege hakken skuon, sei:
  Wa is de kening, yn feite, it makket ús net út,
  Fjochtsje dus dapper, manlju!
  Sinteklaas rôp, piipjend as in brutsen grammofoan:
  - Do sjofele gorilla, ik sil dy mei myn swurd trochstekke.
  Ravarnava rôp yn antwurd:
  - Haan, ik sil jo holle ôfsnije.
  De superioriteit fan 'e piratenkaptein yn hichte en gewicht waard wjerspegele yn in krêftige slach fan in massale sabel, hy snijde it swurd, en dan hast syn tsjinstanner yn' e helte.
  Wier, wylst de greve stoar, skrast de mage licht mei de stomp fan syn swurd, en bloed begûn te ferskinen.
  Dit koe Ravarnava lykwols net stopje; hy bleau lofts en rjochts swaaie. De bewakers raasden op him, en, nei't se in goeie klap krigen hienen, setten se har del. De eksploazje sloech de doarren út en doe't de jonge fûl fjochtsjen seach, gie de kaptein nei him ta.
  De jonge strider skopte de wachter mei sa'n krêft yn 'e lien, dat er oer fleach, en stuts twa fan harren tagelyk mei syn hoarnhelm.
  De faamfamkes sloegen foar de safolste kear yn de hannen en tjirpen:
  Bravo, bravo, bravo!
  Gloarje! Jonge - gloarje!
  Edward de tomboy rôp lûd:
  - Ataman, rin hjir wei, ik sil se oanhâlde.
  Ravarnava, nei't er in oare fijân delslein hie, mompele:
  - Us freonen komme gau, mar wy hâlde it dochs út.
  Mei de dûbele skroeftechnyk snijde de terminatorjonge Eduard der trije tagelyk del en stie njonken de kaptein. De jonge flústere:
  - It wichtichste ding is gjin musketten te brûken.
  Fan bûten hearde je it skip in salve ôfsjitte, dan omdraaie en wer fjoer.
  De faamfammen gûlen en raasden fan wille, stompen mei de fuotten, en om de lûden lûder te meitsjen, begûnen se skuon en sandalen oan te dwaan mei hege hakken.
  Edward de tomboy die it tsjinoerstelde en rukte syn hate skuon út. Hy smiet syn hakke rjocht yn it each fan ien fan de amtners dy't besocht troch te brekken. Gelokkich is de hakke sulver en slacht hurd, it each fleach út, hinget oan in senuwstiel.
  De tsjinstfammen rôpen:
  - Bravo! Bis! Bravo! Bis!
  En de wichtichste fan har útjûn:
  - Myn leave jonge,
  Op dit oere binne wy by dy!
  Do bist sa'n cool bern
  Do skopst elkenien mei dyn bleate foet!
  En yndied bruts de bleate hakke fan 'e terminatorjonge in oare kaak.
  As de piraten leauden, ferrassing lieten se de fijânkanonnen foar in part fange en foar in part ferneatigje. It garnizoen fan 'e festing foel ûnder de mûne, in protte soldaten waarden fuortendaliks fermoarde, se foelen sûnder sels it gefaar te realisearjen. Hast trijehûndert troch slach ferhurde seerôvers raasden de stêd yn. De kontrabassoldaten stoaren yn de hûnderten, mar in pear fan harren skeaten werom of besochten te fjochtsjen.
  De stoere fjochter Edward en Ravarnava, en twa oare piraten, stiene net stil, mar gongen yn it offensyf, de paleiswachten rekke gau yn panyk. Se trillen en lutsen har werom, smieten har deade lichems oer de moarmeren trep. De famkes begûnen de piraten te helpen. Se smieten skuon, sandalen, trays, nochal swiere gouden bekers, foarken en messen nei de bewakers.
  De jonge strider gyng yn in wylde razernij, as hie er gjin stoarmige nacht hân, en nei it opromjen fan ferskate keamers, bruts se út it kleurige gebou, dêr't it like dat sels de muorren bedriging útstriele.
  Nei't er trije ôfsnien hie, seach Edward de tomboy om de omjouwing mei de blik fan in earn. Alle tichtstbye oanrin fan 'e stêd waarden fersulvere yn brânen; in protte figueren wiene sichtber, swarmen as mieren en botsten mei elkoar.
  - Uzes winne! No is it wichtichste dat net ien gouden munt út ús hannen driuwt. - Unferwachts, de fjochtsjende tomboy, neaken, bedutsen mei bloed, mei in tige promininte, spierige romp (fansels skuorde hy it kostúm fan syn feint ôf om net te bemuoien, en it soe fernederjend wêze foar in jonge korsair om in livery te dragen! ), toande tekens fan in jild-grubber. Ravarnava's fernuvere blik fange, foege de terminatorjonge ta:
  - Ik wol net allinich in piraat wurde, mar ik tink oan it organisearjen fan myn eigen republyk fan filibusters, en dêrfoar sille wy finânsjes nedich wêze.
  - Dyn eigen republyk? - Ravarnava gûpte dizze kear oprjocht en fluite troch syn brede noasters. - Wêrom is it sa dreech, poppe? In lân rinne is it saaiste ding yn 'e wrâld.
  Edward makke beswier tsjin dit:
  - Ik tink it net, ik mocht graach strategyen spylje mei militêr-ekonomysk behear. It is hiel noflik om te fiele as in kening of keizer.
  De jonge seach nei it bloedige spoar dat syn sterke, mar hast bernlike skonk efterlitten hie. De gedachte flitse - sille de ûnderwerpen harkje oan dejinge dy't feroardiele is om foar altyd as in bern te lykjen, sels mei spieren as stieltried?
  Ravarnava knipperde dom:
  - Ik begryp neat fan wêr't jo it oer hawwe. Hoewol jo, yn 't algemien, gelyk hawwe, is macht swiet en jo wolle dit drankje einleaze troch jo kiel skine. Mar ferantwurdlikens foar jins dieden nimt ek ta.
  De jonge strider Edward gniffele wat fein as antwurd:
  - It makket my net bang. Lit ús behendiger wêze, oars sil de striid sûnder ús plakfine.
  Fledgling yn ferskining, mar betûft yn bedriuw, de corsair rûn foarút. De oerbliuwsels fan it garnizoen fochten wanhopich, elkenien wist de wredens fan 'e piraten, dy't meastentiids gjin finzenen namen, en as se dat diene, ferkochten se se ta wrede slavernij, en ferruilen se soms foar snuisterijen, skulpen en soms goud fan seis- bewapene kannibalistyske wylden dy't minsklik fleis as ferskriklike lekkernij beskôgen. Dit koe lykwols allinich de pine ferlingje, om't de piraten sterker wiene yn 'e hân-oan-hân-bestriding. Boppedat, it haad fan it garnizoen, generaal Kosalapenko , waard fermoarde oan it begjin fan 'e slach, en der wie gewoan gjinien te ferfangen him, sûnt de earste assistint, kolonel Varatt , waard ferpletterd yn' e holle troch Monitor mei in krekte sketten út in musket.
  En doe begûnen de slaven, earst fan alle, jonges en famkes, de piraten te helpen en stiennen, tegels en glêzen skuorren nei har hate eigners te smiten.
  In tsiental hagedissen mei gewearen besletten om tsjinoanfal. Se leine skerpe stripen metaal oan 'e kanten en skeaten boppe-op mei kanonnen. Dit soarge foar wat skea oan de korsaren. Edward wie de earste dy't op 'e hagedis rûn, yn 'e striid wie de jonge tige yndrukwekkend, sadat er de fijân mei syn twadde hak fan it dak sloech, de skuon útskopte dy't him yn 'e fuotten snijden en dêrom fleach as in falk. Op 'e rêch sprong er de beide skutters yn ien klap del, doe, doe't er fan doel feroare, rûn er op 'e twadde hagedis. Yn syn hastich snijde de jonge syn bleate foet, trippele op metaal. De wûne wie lykwols oerflakkich, en yn 'e waarmte fan 'e striid joech er der gjin omtinken oan.
  De rest, dy't dizze "ninja" seach, rûn har op 'e hakken.
  - Ik lit dy net fuortgean! - Rûpte, sprong heger, de tige behendige en boartlike Edward. Lykwols, hagedissen bliken te wêzen ekstreem flink, aktyf beweecht harren poaten, se hastich fluch nei de bosk. Nettsjinsteande hoe fluch de frjemde jongfeint wie, hy wist mar ien beest yn te heljen en de riders ôf te meitsjen. De rest swaaide har "hynders" mei alle macht. Doe smiet Edward de pester syn swurd, it trochbriek de opfolde kont en stiek. It bist fergrutte syn tempo allinnich mar.
  - No, goed, tink oan de sprint en stjerre, mar ynhelje.
  Fan bûten wie it grappich om te sjen dat sa'n karkas foar in keardel fuortrinne dy't net mear as trettjin jier like, yn wêzen in glêde jonge. Fergriemd, syn hiele lichem beweecht mei rimpeljende spieren, as in see surf, Edward gie hieltyd flugger, gelokkich foar him begûn it bosk, en de grutte reptilen fertrage. Nei't er de fijân ynhelle, luts de jonge strider syn swurd, en sprong op 'e sturt.
  It meunster rekke in palmbeam en smiet de bitende tomboy Edward ôf. De Terminator-jonge stoarte pynlik yn in kluster fan stekelige wynstokken. Skerpe toarnen stutsen yn it lichem, piercing de hûd. Mar it makke de keardel allinnich mar lilk. Nei't er de oerbliuwsels fan syn skuorde, bloedige klean ôfsmiten hie, hie er noch in transparant T-shirt en broek oan, en liet allinnich swimbroeken oer. De jonge sammele syn krêft en pakte op in tou-like tûke, hy makke, lykas Tarzan, mei in wylde gjalp, in gigantyske sprong, doe, fange in oare twadde tûke en mei help fan de "barsten mûne stien" technyk, snije de hollen fan twa fjochters, sûnder súkses swaaide mei har sabels.
  - No, de rest fan de flechtlingen! As jo hoopje te ferbergjen, sil it net wurkje. - Sei de ûnoerwinlike Eduard de hooligan, knipoogend en helle syn tempo op. Neidat hy in nije metoade fan ferfier ûntduts, waard it ynheljen fan hagedissen in wyntsje.
  - Ik bin in aap! - Hy rôp. - Hyperraus ! - Dat wie de namme fan de held fan 'e film, de wylde dy't de rekords fan 'e ferâldere Tarzan bruts.
  Doe fersnelde er, en makke wylde sprongen dêr't elke aap benijd wie. Ferskate kearen skeaten de fjochters blyn, mar miste tagelyk. Fluch as in cheetah lake Edward de tomboy yn har gesichten. Doe't de lêste tsjinstanners úteinlik waarden fermoarde, siet de jonge strider op 'e skof fan' e hagedis en wiisde it rjocht nei de stêd, besykjen om fluch út 'e jungle. Ut en troch glinsteren it gnizen fan fjouwerarmige gorilla's yn 'e tûken, mar se doarsten net in wapene strider oan te fallen, sels in lytse. Boppedat binne dizze bisten net hielendal dom en seagen hoe ferneamd Edward omgie mei gruttere soldaten as himsels.
  - Wêrom gnyske de makaken, it is te dreech foar jo om hjir de noas yn te stekken. "De jonge strider swaaide mei syn swurd, mar de primaten foelen net foar provokaasje.
  Doe't er yn 'e stêd oankaam, wie de striid hast foarby. It lêste punt dat net nommen wie, wie de pleatslike finzenis, dêr't wat oerbleaun fan it garnizoen waard efter de hege poarten yndrukt, en ek de pleatslike hurde bewakers, dy't benammen út aliens bestie . Se hâlde derfan om finzenen, benammen froulju, te spotten en begrepen dêrom dat se gjin genede hawwe soene.
  Warrior Edward, as in flugge kobra, sprong út op in hagedis en stie tsjinoer de poarte, doe stjoerde in kanonskûgel yn it sintrum.
  De klap skodde, en liet in dûk yn it izer, mar de sterke poarte bleau oer. Nei't er syn bleate hakke yn 'e noas fan 'e rjochter krûpend skutter stuts hie, rekke er ûnder it bloed en foel er stil, de strider Edward de hooligan spuide him troch syn tosken en begûn it ûngehoorzame kanon opnij te laden. It duorre in protte tiid. As antwurd fleagen pylken op 'e keardel. Edward ûntwykde de eksploazjes behendich, en snijde sels trije pylken op 'e flecht del.
  - No, hast de bugs krigen?
  Skotten fan musketten misten ek, hoewol't der ferskate treffers wiene yn 'e dikke hûd fan 'e ljip. Se begûn te rukken fan pine, mar waard stoppe troch de dashing guy.
  - Wês net benaud, foar dyn hûd binne dizze as sinneblommen sied. - De jonge giechele.
  Nei't er it kanon opnij laden hie, naam de jonge strider krekter doel en sloech de doelpaal wer. De kanonskûgel sprong wer ôf.
  - Blinder! Dit wapen is te swak! - Edward de tomboy swarde, en ynienen kaam in nijsgjirrige gedachte yn syn holle.
  - Ik sil besykje se fan binnen te iepenjen.
  Hoewol nei bûten ta seach de finzenismuorre ûnberikber, it wie dúdlik dat op guon plakken de muorren ferrot wiene en de bakstiennen rûch waarden, dus mei in bepaalde behendigheid koe men der oerhinne klimme. Mar d'r binne tefolle bewakers, dus se sille him net per ongelok delslaan. It wie lykwols net foar neat dat Ravarnava fjochtsûnderfining hie, bestelde hy:
  - Nim banken, houtblokken, drage droech boarstelhout, wy sille de tsjinstanners yn 'e brân stekke. En jo, rôlje de "keninginne" flugger
  De piraten, net beteljen omtinken oan de pylken en ynsidintele musket shots, sette de poarten yn 'e brân, it meitsjen fan in " reek damp ."
  Oaren sleepten in karre bedutsen mei brânhout mei in barrel buskruit - sa waard de "keninginne" neamd. It fjoerhout makke it ûnmooglik om der mei musketten troch te sjitten. Tegearre mei de filibusters besochten pleatslike slavinnen en jonges yn swimbroeken mei merken op har skouders en boarsten har befrijers te helpen. Blykber leine se yn slavernij en wiene se net bang foar piraten. Nei it pleatsen fan de "keninginne" foar de poarte, ferljochte de piraten de lont en sprongen werom.
  Se diene dit heul fluch, wylst se janken:
  Duvel, duvel, duvel rêde,
  Wy sille slaan, de slach ferpletterje ...
  Jou ús, jou ús swurden yn ús hannen,
  Wy krije in kado út 'e ûnderwrâld!
  
  No, de Skepper is in ferwûne hel,
  Wy sille de duvel mei hoarnen bestride ...
  As der mar in resultaat wie yn 'e striid mei in swurd,
  Om hjir net myn bochelde slaaf te wêzen!
  
  JOKE BOY VS SYKLOV
  ANNOTAASJE
  De jonge, dy't in protte aventoeren belibbe hat, befelt no in detasjemint fan 'e spesjale krêften foar bern. En hy moat de syklusbeskaving bestride. Wat tige nijsgjirrich is, is dat hjir romtetechnology is.
  . HAADSTIK Nûmer 1
  De narjonge wie yn in gefjochtspak mei de epauletten fan in romteoffisier. Neist him wie in famke, ek yn in romtepak mei toeters en bellen. En se hat in trochsichtige helm op, oan alle kanten iepen. It famke hold in blaster yn har hannen en tjirpe:
  - Edik, kinne wy miskien wachtsje op 'e rest fan 'e ploech? Fjochtsje syklussen tegearre as d'r op syn minst hûndert binne is in tefolle risiko!
  De jonge is in strider, al liket er net mear as tolve of trettjin, yn in gefjochtspak kinst gjin spieren sjen, mar hy hie it uterlik fan in echte prins. En hy sei fol fertrouwen:
  - Nee! Litte wy tegearre yn 'e slach gean! Wat de fijannen oanbelanget, wês net bang. Ik joech dy in lyts "pânser" artefaktstien, it ferminderet de kâns om hûndert kear te reitsjen!
  It famke merkte op:
  - En hûndert kear in protte!
  De jonge wie fergriemd:
  - Ik wist net dat jo, Adala, sa'n leffe wiene!
  It famke mei oranje hier sei:
  - Ik bin gjin leffe! No, lit ús in beslissende trochbraak meitsje!
  En sa gongen de bern striders yn 'e striid. D'r wiene rotsen rûnom dy't fonkelden fan pearse, smaragd, lila en rôze spikkelde stiennen, en stalaktiten groeiden út 'e grûn. En it is in ekstreem mysterieus lânskip.
  En foarút is it kastiel. It liket op in ridderlike, midsieuske, mar mei raketten en ray-guns op 'e tuorren. En de pleatslike sinne skynt fan boppen, dy't sels hexagonaal yn foarm is, en it ljocht feroaret kontinu fan kleuren en patroanen. En dat jout it hiele lânskip ek op syn eigen wize in tige mysterieuze en tagelyk betoverende útstrieling.
  In jonge en in famke rieden mei pulsearjende tegels oer it wikselpaad. De jonge strider hie miskien mear wend west om bleatfuotten hinne te peddelen, mar dit gefjochtspak is helaas net te demontearjen. Hoefolle fytsen binne der yn it kastiel? Dit is ek in mystearje. En as der mar hûndert binne, dan is dit net sa slim.
  De jonge en it famke ferstoppe fuortendaliks efter in stien doe't in tank fan dit tige agressive ras ferskynde. It wie heech, de foarm fan in trijehoek, mei in mûle oan elk fan 'e trije kanten. En it pânser jout in hint fan stiel, mar it berikt it oerflak net, op in luchtkussen.
  De kriichsjonge Edward glimke syn heul swiete, alhoewol bernlike, glimke. En hy smiet in lytse earte yn 'e auto fan 'e romte-agressors.
  It fleach foarby en sprong rjocht yn 'e frij brede loop fan it gewear. En nei in pear sekonden eksplodearret de trijehoekige, krêftige tank. It wie as hie de bliksem in ammunysjedepot ynslein en yn lytse fragminten fernield.
  Dit waard eins in aardich koele passaazje.
  It famke Adala tweeted:
  - Dit is slim! Jo binne wirklik in Jedi !
  De jonge Edik knikte:
  - Ik moast ek in padawan wêze ! Mar dat is in oar ferhaal!
  Dêrnei raasden de dappere bern fierder nei it kastiel. De poarte gie iepen en noch trije tanks naaiden út. Twa binne deselde trijehoekich, en de tredde is grutter en hexagonal, mei kanonnen oan eltse kant en in sânde ien boppe.
  De fjochter fluite:
  - Wow! Nije spilers komme by ús!
  De kriichsjonge knikte:
  - Jo kinne all-in brekke!
  En de jonge strider helle in lyts apparaat út, de grutte fan in luciferdoaze. En hy sette dêr ferskate programma's yn oan troch syn wiisfinger te draaien. Doe lansearre de jonge, dy't it famke Edward neamde yn dizze slachôflevering, dizze doaze. Se fleach soepel nei de grutste tank. En se is hast ûnsichtber.
  It famke frege de jonge:
  - Wat is it?
  Edik glimke en antwurde:
  - Ferrassing! No sille jo sjen hoe't it wurket!
  Ommers, de doaze fleach yn 'e loop fan in grutte tank. Allinnich dizze kear wie der gjin eksploazje. It triumviraat bleau te bewegen. Boppedat ferskynden twa ekstra auto's.
  It famke Adala flústere:
  - Wat wurke net?
  De kriichsjonge knikte:
  - No sille jo sjen!
  En yndie, it grutste kanon fan 'e grutte tank naam en draaide om en sloech syn trijehoekige tsjinstanner. En hy scil him slaan mei in harnaspierjende skulp. It flamme op en de bestriding kit begûn te detonearjen. En doe de loop waard oerbrocht nei in oare tank, dat wie lytser, en rekke it.
  Adala merkte mei in glimke op:
  - Klasse!
  Edik tweeted:
  As de festing ûnderweis is,
  De fijân hat boud ...
  Wy moatte fan 'e efterkant omgean -
  Nim har sûnder te sjitten!
  It famke knypeage nei har jonge tsjinhinger. Dappere en tûke bern wiene tsjin in hiel leger. Mar list en technology wurken frij goed tsjin meunsters.
  De tredde tank fleach yn 'e brân, doe de fjirde. En wer detonaasje en ruptures. Dit is de yndieling fan dea en ferneatiging, oant no ta mei ien doel.
  De kriichsjonge konstatearre logysk:
  - Wêrom hawwe wy in ploech nedich? It binne bern lykas wy. Allinne ik haw de ûnderfining en kennis fan ieuwen, en it binne jonge jongerein. En it is net wurdich se bleatstelle oan skelpen mei uraniumstaven.
  It famke tjirp:
  - Alle minsken op ús thúsplaneet,
  Moat altyd freonen wêze ...
  Bern moatte laitsje
  En libje yn in freedsume wrâld!
  De kriichsjonge pakte it op en song:
  Bern moatte laitsje
  Bern moatte laitsje
  Bern moatte laitsje
  En libje yn in freedsume wrâld!
  De gewearen op 'e muorren fan' e festing begûnen te sjitten op 'e lilke tank. Boarnen fan brân, fernielings en flammend sân flammen op om de auto hinne. En in pear treffers nei it pânser splitten yn barsten.
  It famke Adala sei:
  - De fijân is net heul akkuraat.
  Dochs sloegen noch ferskate granaten de tank oan. En it ûntplofte en eksplodearre. Op it momint fan de eksploazje skieden in lyts stipke fan him. En Adala stiek har hân út. It apparaat brûkt troch de briljante jonge fleach yn 'e palm fan it famke. Of, yn alle gefallen, in betûfte held en ûntwerper dy't liket op in jonge.
  Edik klopte it famke goedkard op it skouder:
  - Goed dien, ik haw it pakt!
  Hja lake:
  - Jo fange it, net oerfiskje!
  En it apparaat gleed yn 'e behendige palm fan 'e jonge, as in makaak.
  No wiene de bern bliid. Lykas spilers dy't sloech de bank op roulette en krige gouden chips. Mar it is dúdlik dat as jo gelok hawwe, it dreech is om te stopjen. Mei in poerbêste ûnthâld, Edik ûnthâlde dat hy yn 'e tweintichste ieu sa'n snor wie, dy't syn grinzen net wist, en hy betelle foar it, hoewol hy earst gelok hie. Sa, fansels, jo moatte wêze kinne om út it spul op 'e tiid yn in kasino.
  Edik begriep lykwols dat dit net echt in spultsje wie. En dy echte oarloch is gjin RPG.
  Sa binne no twa helikopters boppe it kastiel ferskynd. En se lykje ree om it gebiet te ferkennen.
  De famkes skriemden fan eangst:
  - Bang! Wy kinne se krije!
  Edik lake en antwurde:
  - D'r hawwe koeler doelen west. Sjoch hoe't myn werbrûkbere cybernetyske bug wurket.
  En de jonge begûn it wer. En it oantal helikopters ferhege nei seis. En se wiene streamlined en grut.
  Adala tweeted:
  Lit ûnhandich rinne,
  Pantsertanks troch plassen...
  En de wesp-achtige helikopter tjirpt!
  Edik pakte op:
  Cheburashka schutter,
  Shapoklyak, as in piloat,
  De krokodil hat it masinegewear laden!
  En sa rekke de helikopter, nei't er in brek krige, syn tsjinhinger mei loftkanonnen. It rekke skansearre en begûn te smoken. En de oare helikopters begûnen te sirkeljen. En der is ek fjoer op har, en se reagearje. Hjir komt de wille. Ien fan de draaitafels is al begûn te fallen, mei in smoarge sturt efterlitten.
  En efter har komt noch ien. Dit is wirklik leuke en ynterne oarlochsfiering.
  De jonge knikte nei syn freon:
  - Hoe giet it mei de demontage?
  Adala mompele:
  - Lokkich!
  Edik waard misledige en blaasde syn rôze wangen út:
  - Miskien kinst noch hwat sizze, frijfeint?
  It famke tikte op har trochsichtige helm, mar bleau stil. Underwilens foelen twa helikopters tagelyk. En ien rekke it kastiel, ek skea oan trije gewearen tagelyk.
  De jonge sjeny tjirp:
  - Iens, tûk!
  It famke antwurde:
  - It is mooglik dat it tûk is, en hoe kinne jo it net stypje!
  De lêste twa helikopters botsten mei geweld en eksplodearren yn ien kear. En der wie wer in flits. Dit is geweldich!
  Edik song:
  Grutte sjeny, leafste fan fortún,
  En tagelyk, man ...
  Poëzij lyryske snaren,
  Om in ieu weardich fan it hert te hawwen!
  Sa gong de twadde omloop yn it foardiel fan de dappere bern. En de kontrôle superbug mei de chip kaam werom nei de palm fan 'e jonge.
  It famke merkte op:
  - Ja, wy dogge it goed. Mar de fijân kin sels in joker yn syn bûse hawwe!
  Edik antwurde mei in gnyske:
  - Ik koe ien grapke. Of leaver, net ien. D'r wiene foto's lykas dizze yn spultsjes en films!
  De slotpoarten gyngen wer iepen. Dizze kear komme der gruttere meunsters út. Se bûgden har sels om út te krûpen.
  Yn dit gefal, rinnende robots!
  De jonge sjeny rôp:
  - Evangelion !
  It famke frege ferrast:
  - Wat?
  Edik ferklearre mei in glimke:
  - Dizze animearre searje is ferfilme op 'e planeet wêr't ik wei kom. En der wiene ek sokke grutte robots!
  Adala notearre:
  - Jo planeet is geweldich. Jo hawwe ienris sein dat jo mear as twahûndert lannen hawwe.
  De jonge antwurde mei in sucht:
  - Ja, spitigernôch, sa is it.
  It famke frege ûnleauwe:
  - Wêrom spitigernôch? Miskien gewoan gelokkich. Want it is geweldich om safolle lannen en kultueren op ien planeet te hawwen!
  Edik beswier:
  - Nee! Net hiel geweldich. Minsken fjochtsje te faak en brûke de fûsten. Dat is, ik woe sizze dat ferskate lannen te faak konflikt en smyt raketten op elkoar.
  Adala sei mei in sucht:
  - Ja dat...
  De kriichsjonge einige beslissend:
  - Skande! Litte wy yn 'e tuskentiid nei de robots komme!
  En yn feite, in hiele tsiental elektroanyske meunsters kaam út. En se hawwe safolle wapens dat se in hiele stêd kinne ferneatigje.
  Edik merkte op:
  - Der is in oare oanpak tsjin harren nedich.
  En de jonge helle in lyts apparaat mei in antenne út syn bûse.
  It famke frege ferrast:
  - Wat is it?
  Edik antwurde mei in glimke:
  - In drager fan rappe, mar destruktive firussen!
  Adala twittere werom:
  - Och, wat firussen, firussen, skealike firussen !
  De jonge korrigearre:
  - Nee! Us doel is om goedens te beskermjen, en gjin minsken, of saikals , of sels har robots skea te meitsjen!
  En de jonge sjeny skeat in ûnsichtbere beam nei de terminators.
  Ik herinnerde my films oer robots en oaren. En hjir kinne jo net stelle dat it in avansearre beam is.
  Edik rjochte in beam op grutte robots, elk de grutte fan in njoggen-ferhaal gebou . En hy slagge. Ien fan de terminators beferzen ynienen en begûn del te fallen. En efter him noch ien.
  De jonge song mei in glimke:
  Oere fan fortún -
  It is tiid om te spyljen!
  Oere fan fortún -
  Besykje dit oere net te fergriemen!
  It famke, seach hoe't de robots befrieze en falle, stof opwekke en brutsen dielen ferspriede doe't se de platen sloegen, merkte op:
  - Ja, it is technysk!
  Edik knikte mei in glimke:
  - Ja, technology beslút alles yn 'e rekonstruksjeperioade!
  Adala antwurde:
  - Nee! Minsken en personiel beslute alles! En tagelyk net allegear!
  En it famke helle ek wat op in kubus fan Rubik út har bûse en begûn it te spinnen.
  De Terminator-robots botsten wer, en se waarden omsletten yn in hiele gloeiende netwurk dat fonkele en trille. En doe begon de gefjochtsauto's te brokkeljen en yn lytse stikken te fleanen. Dy't op syn beurt ek eksplodearre, en fragminten fleagen, as in iisfloed dy't ûnder de ferpletterjende klap fan in hockeystjer syn stôk kaam wie.
  Adala makke de oanpassing en merkte op:
  - No kinne wy in pear minuten ûnsichtber wurde!
  De jonge sjeny antwurde:
  - Net it meast avansearre apparaat, wy sille sichtber wêze yn ynfraread ljocht. Kom op, ik kin better de opset dwaan.
  Op dit stuit waard in lûd heard fan efter it pear. Jonges en famkes ferskynden yn combat kostúms. Der wiene mar in tsiental fan har, en se wiene net âlder as in pear, teminsten yn uterlik. Mar tagelyk hawwe de bern frij fatsoenlike wapens. Laser masinegewearen, blasters, annihilation lytse earte-foarmige granaten. Ja, de jonges hjir binne dúdlik net gewoan. En sels traind yn fjildslaggen yn 'e firtuele wrâld !
  Edik rôp:
  - Jonges, wês foarsichtich, oars wurde jim rekke! D'r binne hjir wapens dy't jo slachpakken kinne penetrearje.
  De stridersbern leine. Ljochtstralen flitsen troch de loft en laserkanonnen begûnen te sjitten.
  Se begûnen alles te slaan dat bewege. Sels yn it stof.
  Adala tweeted:
  - Lykas dit. Hjir is in hege tichtheid fan fjoer.
  In pear oerlibjende Terminator-robots waarden rekke troch har eigen gewearen. En hja barsten yn flammen en begûnen te barsten. De holle kaam der ôf, fleach heech omheech en draaide as in top.
  De bern mei de lasergewearen giggelen. It like blykber in protte wille. Hoewol't ien famke waard fongen troch in shrapnel, se sloech achteleas har holle yn in trochsichtige helm, en har rôze, bernlike wang waard ferbaarnd.
  De strider rôp:
  - Antike !
  Adala stimde yn:
  - Tsjernodyrno gewoan!
  De stridersjonge spuite in buis fan regenerearjende pasta op it ferbaarne en snijde wang fan it famke. En hast daliks genêzen de skea, en doe glêdde de glêde hûd fan 'e jonge strider út, en liet gjin spoar efter.
  It famke gniisde mei in glimke:
  - Wittenskip lykwols!
  Edik merkte op, froastjend syn glêde foarholle, dêr't de oantinken en ûnderfining fan in protte ieuwen siet:
  - Cycles binne net sa ienfâldich. Wy kinne problemen hawwe.
  Adala twittere werom:
  - Hoewol wy al ús problemen net kinne oplosse,
  Net alle problemen oplosse ...
  Mar elkenien sil lokkiger wêze
  Elkenien sil mear wille hawwe!
  En wer iepene de poarten fan it midsieuske kastiel. En dêrwei kaam noch in ferrassing. Yn dit gefal die bliken te wêzen enoarme tyrannosaurussen. En der sieten krigers yn gefjochtspakken.
  Adala piepte:
  - Cycles!
  Edik knikte ynstimd:
  - It liket der tige op. Mei dinosaurussen binne se gefaarlik.
  De krigersbern songen yn koar:
  Dinosaurussen, dinosaurussen,
  Miskien wenje jo yn Afrika!
  Jo kauwen sinaasappels foar it moarnsiten,
  Dinosaurussen, dinosaurussen!
  Cycles wiene ferlykber yn foarm oan minsken, mar grutter en heger. En d'r wiene safolle as seis fingers op elke hân, en de grutste dikke phalanges leine tsjinoer elkoar.
  Hiel wrede skepsels.
  Adala tweeted:
  - Ik bin in bytsje bang foar harren!
  As antwurd song Edik:
  Ik begryp net hoefolle ik in leffe wêze moat,
  In sterke strider is berne foar slach ...
  Eangst is swakte, en dêrom -
  Dejingen dy't bang binne binne al ferslein!
  De bernekrigers tjirpen:
  Wy sille net bang wêze foar meunsters
  Berne mei in beamgewear yn 'e hannen ...
  Ridders wisten altyd hoe te fjochtsjen,
  Lit de fijân foar altyd in gek wêze!
  Dinosaurussen fan enoarme grutte kamen oan. En sels dizze driigjende reptilen sprongen oerein.
  De jonge kommandant knikte nei Adala :
  hjir dyn Rubiks kubus !
  De famkes twitterden:
  - Wêr is dit foar?
  Edward song yn antwurd:
  Om wille fan lok, om ús wille,
  As wy it wolle...
  Freegje my neat
  Freegje net, fyn neat út!
  De krigersbern laken wer, as wie der in leuk spul oan de gong.
  De kriichsjonge, dy't oan 'e kant wie yn in gefjochtspak, merkte mei in oranje spikkel, fronsend op syn bernich, mar moedich en leaf gesicht:
  - As wy allegear de oarders fan kommandanten besprekke, benammen yn 'e striid, dan sil dissipline folslein ferdwine.
  It stridersfamke, net mear te striden, joech har Rubik's kubus oer . Edik pakte it op en song:
  Wy sille de fijân mei ien slach ferneatigje,
  Wy sille ús gloarje befêstigje mei in koel swurd ...
  It wie net foar neat dat wy de Cycles fersloegen -
  Litte wy de dinosaurussen yn stikken smite!
  En de jonge sjeny begûn te drukken op 'e knoppen fan dizze frjemde kubus mei syn flinke hannen. En de enoarme en kweade tyrannosaurussen kamen tichter en tichter by it detasjemint fan bernekrigers. En de grutte fytsen, twa en in heale meter heech, binne al begûn te sjitten út harren koel ferfine laser masinegewearen.
  Adala tweeted:
  Jo lot is yn it lykwicht,
  Monsters falle ús oan!
  Mar tankje God dat ik freonen haw
  Mar tankje God dat ik freonen haw!
  En hja sille sa'n slach slaen,
  Oant it net te let is!
  En doe kearden de trije tyrannosaurussen dy't foaroan rûnen har ynienen om en foelen inoar oan. En hja bigounen de sterke, grize, brúnspikkelde hûd mei de klauwen te skuorjen. De fytsen fleagen fan 'e meunsters ôf en begûnen yn in fit te slaan. Oare tyrannosaurussen begûnen har oan te fallen, en se joegen echt yn, brekken de bonken en slypjen it fleis fan 'e fersleine aliens.
  Adala merkte mei in sucht:
  - It is ferskriklik!
  In stridersjonge mei read hier song:
  - Oarloch makket it libben ferskriklik,
  En de dea is weardich en moai!
  Hjir draaide Edik wer wat yn 'e Rubik's kubus . En wer raasden oare tyrannosaurussen op inoar en biten. Tagelyk lieten se de fytsen falle. Se besochten werom te sjitten. Mar harren fjoer wie net hiel effektyf tsjin sokke meunsters.
  De bern songen bliid:
  Omdôch leaut de fijân
  Wat kin ús moed brekke ...
  Hy dy't dapper is oanfallen yn 'e striid -
  Wy sille ús fijannen fûl slaan!
  Mar yn dit gefal, de fijannen fan 'e syklusen útroege en skeaten op inoar. En se waarden ferpletterd troch tyrannosauriërs. En sa'n gaos ûntstie. En it bloed fan dinosaurussen wie grien en blau, en it bloed fan cycles wie oranje. Ien fan harren rekke syn helm kwyt. En in tige walgelijk gesicht waard sichtber, hoewol it ûndúdlik tinken oan in minsklik. Mar mei tattoos en griezelige skepsels.
  Adala piepte:
  - Ja, dizze skepsels binne net sa noflik, en se binne sa grut!
  Edik antwurde fol fertrouwen:
  "Ik hoopje dat ik noait in folwoeksen wurde sil, folle minder in âld man!" D'r is in manier foar ús team om net te groeien, teminsten yn lichem!
  De bern songen yn koar:
  Folwoeksenen binne fansels dwazen
  D'r is gjin need om in burd te groeien ...
  Wy, bern, kinne ús net betelje om te skeeren,
  Om ûnstjerlik te wêzen is in ivige beleanning!
  No begon de artillery fan it kastiel har eigen troepen te slaan, en die it mei kolossale grime.
  Ynienen ferskynden swierdere gewearen op 'e muorren, en kado's begon te smiten dy't as miniatuer atoombommen eksplodearre, en sels karakteristike paddestoelen kamen op!
  Adala song mei alarm:
  Nukleêre oarloch, nukleêre oarloch,
  Jo binne de krêft fan Gehenna, sa ferskriklik,
  Leau my, minsken hawwe it net nedich!
  Edik knikte, hy hie in modieuze, ljochte, wat gouden hier. In tige swiete jonge dy't mei syn moaie, ingelske gesicht yn reklamespotsjes stjerre koe. Troch de wei, hy waard filme ûnder oare omstannichheden en aventoeren.
  En alles rûnom smookte, en streamen reek riisden omheech.
  It strider famke frege Edik:
  - Hoe sille wy dizze festing nimme? Stil, of wat?
  De jonge sjeny antwurde mei in glimke:
  - Net wirklik! Earder oarsom, mei lûd!
  In stridersjonge mei in earn op syn wang stutsen wie ferrast:
  - Hokker lûd? Miskien echografie?
  Edik beswier:
  - Nee! Wy sille hypersound brûke! Dit tink ik dat jo leuk sille.
  De jonge krigers laken en seinen:
  Soak de fyts yn misbrûk ,
  En deadzje de ghoul ...
  Draai de moeren strak oan
  En de hûn blafte!
  Mar doe gongen de slotpoarten wer iepen, foar de safolste kear. En út har krûpte in meganyske boa-constrictor, fan kolossale grutte. En syn mûle is grutter as dy fan in spermwalfisk. En de tosken, lykas grutte boren, draaie en brûze, en skitterje yn 'e loft.
  Dit is in oar meunster fan cybernetika.
  Adala merkte op, en slikte har skarlaken lippen mei har tonge:
  - Ik hie dit net ferwachte, wat in ferrassing!
  De krigersbern wiene bliid en songen sels mei entûsjasme:
  Kin jo yntinke wat de situaasje is?
  Alles wat útkomme sil is ús fan tefoaren bekend...
  En wêrom dan twifels, soargen,
  Alles yn 'e wrâld is pland!
  En wy trotsje de stoarmen,
  Fan wat en wêrom...
  Libje yn 'e wrâld sûnder ferrassingen,
  Unmooglik foar elkenien!
  Good luck, pech.
  Litte wy flink springe - op en del!
  Allinne dizze manier, en net oars,
  Allinne dizze manier, en net oars,
  Lang libje ferrassing!
  Ferrassing, ferrassing!
  Lang libje ferrassing!
  Ferrassing, ferrassing
  Lang libje ferrassing!
  
  NINJA GIRLS TEGEN DE GENEROUS MONSTER
  ANNOTAASJE
  De aventoeren fan in prachtige fjouwer ninja famkes en tegearre mutanten tsjin in hiele binde fan meunsters en de gefaarlikste romte soldaten, en oare tsjinstanners.
  . HAADSTIK Nûmer 1
  Benammen besleaten se om it meunster Generous en syn fjochtspaar mutanten te fjochtsjen.
  Se wiene eins fan plan om in hiele stêd ôf te baarnen mei gravitaasje-pompte laserwapens.
  No, dit is ek in nijsgjirrich aventoer. Boppedat, it meunster Generous ek oproppen stielen soldaten út de nul diminsje.
  Elizabeth sprong oerein en sloech har bleate hakke yn 'e mage fan 'e stielen soldaat. De ynslach rattele it izer.
  De brute bûgde him, mar rjochte him daliks oerein en lake:
  - Unbelangryk, ierdske frou!
  Elena beweecht har skien yn 'e liif fan har tsjinhinger. Mar ik kaam fêst, legere metaal tsjin dat klonk. En se fielde sels in bytsje pine.
  De readhierige keninginne koarde:
  - Dit is in man mei ballen fan stiel!
  Catherine skopte it pânsermonster ek mei har bleate foet yn 'e holle. En se koe it net delhelje, se fleach fuort, roppend:
  - In minske is hurder as in rots!
  Euphrosyne ferhuze ek de stielen strider, dizze kear in sweep. De brute stoarte mei in botsing yn, mar sprong doe fuort. En de striid gie troch mei nije, frantic, orkaankrêft.
  It famke naam it en song:
  - Ja, wy kinne fjochtsje,
  Mar wy wolle net dat it wer bart...
  De famkes foelen yn 'e striid,
  En se folje de rut!
  Elizabeth reagearre troch behendich fuort te springen, en de twa striders fan stielen botsten de koppen, safolle dat der fonken yn alle rjochtingen fleagen.
  It famke mei blau hier tjirre:
  - Metaal kin ek bleatsteld wurde oan elektrisiteit.
  En se naam it en lansearde de dolk yn 'e triedden mei har rjochterhân ... Elena die itselde. En doe foelen de elektryske sirkwy op 'e stielen krigers, en in agressive, skok ûntslach swaaide troch harren. En de stielen meunsters begûnen readhier te gloeien.
  Doe gongen se troch skuorren en beferzen as stof.
  Catherine merkte op, en smiet har boemerang nei de triedden. Feroarsaakje dat se falle en meunsters briede:
  - Wy skeakelje gefaarlike fjochters út!
  Euphrosyne koarde:
  - Foar treflike prestaasjes yn romteslach!
  En hy sil syn jefte ek op syn fijannen smite.
  Yn alle gefallen wiene de krigers fan stiel klear. En de krigers rêde de wrâld wer.
  De wichtichste fijân hie al taret op it sjitten fan in deadlike batterij mei in spesjale generator dy't wurke troch it absorbearjen fan gravitons fan 'e ierde en fan oare planeten.
  En hoe't de killer-ûntslach sil oansette. En de sfear begûn te oscilleren, en de loft waard folle waarmer. En it wie as rûnen der barsten troch, fol mei strieljend ljocht.
  Elizabeth koarde:
  - Lykas dit! Lit ús fjochtsje jonges!
  In grutte mutant ferskynde foar har, seach as in gorilla, mei in fanged gesicht. Hy raasde op it famke, en hiel fluch en behendich. Elizabeth sprong werom, trippele har. En de gorilla stoarte yn, ferspraat op it oerflak.
  It famke mei blau hier spuide, en har mutante speeksel makken de gorilla, dy't opstien wie, wer del. En boppedat kaam syn holle krekt yn de jiskefet telâne .
  In oar mutant bist, mear krekt, in mingsel fan minske en bist, hie de kop fan in wolf. En hy besocht Elena oan te fallen. It famke mei read hier foel op 'e rêch en smiet it meunster oer harsels hinne. Hy fleach oer en botste tsjin in lantearnepeal. En gûlde as in slein hûn.
  Euphrosyne sloech de mutante wolf op 'e holle mei in bakstien. It splitst.
  It famke tjirp:
  - Bakstiennen, bakstiennen!
  Jo binne net it janken fan in wolf - better stilhâlde!
  Catherine merkte mei in grins doe't de mutante gorilla besocht op te stean. Se beweech him tusken syn skonken, wêrtroch't er sprong. En doe kearde se har tsjinstanner op 'e kop.
  Dêrnei kietelden se tegearre mei Elizabeth de hakken fan it mutante bist mei dolken.
  En it bist sil laitsje en laitsje. En it waard letterlik cementearre yn 'e jiskefet .
  De famkes pakten de wolf by de nekke en smieten dy nei de gorilla. Op 'e nij botsten se en kearden om. Alle fjouwer beauties tafoege bleate hakken. En in pear mutanten rôlen mei hege snelheid en flopten yn 'e rivier.
  Elena song:
  - Sadree't ik dy yn 'e foarholle slach, geane jo nei ûnderen!
  En de famkes rieden fierder. En hjir is hy, de wichtichste smjunt Shchedry. Hy hâldt in swiere blaster yn 'e hannen. En fan it, as blaze troch in enerzjystream. Boppedat, Shchedry sels is yn pânser pânser, likegoed as yn in masker en pânser.
  De famkes, springe en ûntwykje , ûntkomme de moardzjende strielen. En har bleate, rûne, rôze hakken flitse safolle.
  Elizabeth smiet in boemerang nei de fijân. Hy skeat op him. Mar it wapen gie oan de kant en rekke in ferkearsljocht. De peal waard trochsnien, en de trije-eyed apparaat showing wei ferkear rekke de Generous op 'e holle, bedekt mei in helm.
  Elena, seach dat de fijân ferbjustere wie, smiet it tou ferdraaid yn in lasso en pakte de blaster. Se luts skerp en skuorde it út 'e poat.
  Dêrnei song se:
  - Fan 'e poaten fan 'e famkes,
  Wrede poaten...
  It is ûnmooglik om fuort te gean, leau my,
  Hit it nikkel
  Hit it nikkel!
  It is net dreech om in man op bêd te setten!
  De royale waard ûntwapene. De ninja famkes namen it en sloegen it mei har bleate teannen. En se brochten de misdiediger letterlik del mei har kwartet. Dêrnei sprongen wy nei de generator. Elizabeth besocht it út te skeakeljen doe't de stroom har rekke. En it mutante famke sprong werom en tjirp:
  - Glory oan 'e ninja famkes,
  Glorie oan 'e fjochtshelden!
  Elena smiet in moersleutel op 'e generator, it opheljen fan it asfalt. It fleach foarby, rekke en soarge foar koartsluting.
  It famke mei read hier tjirre:
  - Ik losse it probleem net gewoan op, mar heul ienfâldich!
  De lofttemperatuer wie net mear sa hjit. Underwilens begûnen de famkes wer te boartsjen.
  Hjir is in oare missy. In serieuze tsjinstanner is ferskynd yn it gesicht fan in robotmonster. En dit meunster is tige gefaarlik. Hy naam op it byld fan in strieljager, en lit ús brûke laser stralen foar in hit ien fan de grutte, firtuele stêden, sloopt wolkekliuwer.
  Hjir ferneatiget in stream fan enerzjy in grut gebou mei meardere boulagen, sloopt sawol beton as metaal.
  Elena merkte op, seach dit mei bewûndering:
  - Hoefolle enerzjy hat er!
  Elizabeth antwurde mei in sucht:
  - No moatte wy sels wat tsjin him krije!
  Catherine giggle en luts in tige serieus militêr wapen út 'e loft:
  - Dit is in hyperlasermasine ! Sla de fijân mei de enerzjy fan quarkfúzje!
  Euphrosyne knikte:
  - Dit is krekt! Kom, lit ús de fijân nimme en him ferslaan!
  Elizabeth knikte, en in heul koel ferfine gewear ferskynde yn har hannen. It mutante famke koarde:
  - Dit is in beamkanon, mei hypernukleêre pompen!
  De oare twa famkes krigen ek koffers. En as se de robot nimme dy't de stêd ferneatiget, sille se jo ferslaan.
  Se diene it fansels. Mar der barde wat ûnferwachts. De bestriding strieling rekke de robot, mar waard fuortendaliks wjerspegele troch guon hiel sterke beskermjende barriêre.
  En de famkes fielden har oerweldige mei heftige waarmte.
  Elena song:
  - Dit is de beskerming dy't kommen is,
  Hoe de parasyt te ferslaan?!
  Elizabeth antwurde mei in glimke:
  - Ik tink dat ik wit hoe't dizze robot himsels ferdigenet. Yn dit gefal giet it om in ien-en-in-healdimensjonale diminsje dy't net sa maklik trochkringe kin!
  Ekaterina suggerearre:
  thermopreon- pompe hyperblaster brûke ?
  Euphrosyne knikte:
  - D'r sil deadlike krêft wêze!
  Elizabeth makke beswier:
  - Nee! Jo kinne hjir net maklik enerzjy tafoegje. De essinsje fan dizze mjitting is dat alle streamen fan enerzjy en dieltsjes yn deselde rjochting gean!
  in hyperlaserbeam harren . De famkes hiene amper tiid om oan de kanten te springen. Se fielden sels bleate fuotten, mei in sierlike kromme fan 'e hak.
  Se waarden alle fjouwer daliks troch hyperfjoer op har bleate, eelere soallen slikke .
  De famkes raasden en tjirpen sels boppe op 'e longen:
  - Ferhearlike is myn hillige lân,
  In stoarm fan stoarmen yn 'e flammen fan oerwinningen ...
  Do bist de iennichste sa op 'e hiele ierde,
  En der is gjinien mear kostber as jo yn 'e wrâld!
  Dêrnei namen de beauties it en spuiden mei al har lilkens op 'e robot. En it speeksel fan mutante famkes is in giftige ultrasoer . Se sil rush troch en brekke troch it fjild. En de fjochtsrobot krige fjouwer swiere wûnen. Syn harnas waard fuortfretten, en foarmje yndrukwekkende diken dy't smookten.
  En de combat vehicle begûn te ferliezen snelheid.
  Elena song spottend:
  De ierde komt lûdich tichterby.
  Myn foton harket net nei it stjoer ...
  Ik bûg my oer it gesicht,
  En de raketten rinne nei it doel...
  Wy begjinne de striid net fanôf it begjin!
  En de fjochtsrobot reagearre en sloech de famkes mei help fan in hyperplasmyske blot. Se fleach út 'e combat gewearen en raasde efter de mutante famkes.
  Elizabeth naam en bleatlein de skarlaken tepels fan har boarsten. Har teamgenoaten folgen.
  De reade harpy song:
  Ruslân is in wrâld mei syn boarsten,
  Se bedutsen en rêde de minsken út problemen ...
  Mar de hel is opstien mei syn reade slyk,
  Immen hie argewaasje fan ús brul fan oerwinning!
  En de krigers namen en frijlitten synchroon hypersoanyske weagen út har tepels, de kleur fan oerripe ierdbeien.
  Se fleagen foarby as in tsûnamy. En se sloegen de hyperplasmyske blob. Se, nei't se in ferpletterjende klap krige, trille en raasde yn 'e tsjinoerstelde rjochting. Dêrnei naam se de robot, dy't al baarnende en smookte, en bedekke. En sa rekke it meganyske meunster ferwûne yn in fjoer web en begûn te baarnen as in kears.
  Elizabeth song mei in laitsjen:
  Famkes sille hearskje it hielal
  Ek al reint Napalm út 'e loft ...
  It Heitelân tsjinje is ús ûnferoarlike plicht,
  It hillige fjoer brânde yn myn hert!
  En de krigers sille it wer fan har ruby-tepels nimme en se mei bliksem slaan.
  Dit binne wier skreaune beauties. En har lichems binne sa spierich, sterk, byldhouwen, enerzjyk.
  De killerrobot ferbrokkele úteinlik yn romtestof. En it die bliken in echt deadlik effekt fan 'e boarsten fan sokke prachtige skientme.
  Elena song:
  Wy sille ljocht bringe oan 'e hiele wrâld, leau my,
  Lit ús stjerre en de planeet rêde ...
  Hoewol't it lot ferskriklik is, is de kweade dea kommen,
  Dea net om 'e nocht, want ús heitelân libbet!
  Elizabeth makke beswier:
  - Nee, it is better om te oerlibjen en te winnen!
  De famkes, yn 't algemien, lieten har flinke fjochtsnivo sjen. Mar doe ferskynde de Generous wer. Dit is in oppompte, gespierde man yn in masker en harnas, yn dit gefal, tegearre mei twa oare partners, hy droech in wapen dat feroarsake combat corrosie fan stiennen. En hy sloech der huzen mei. Se waarden los, as sân, en brokkelen. En de moaie famkes dy't yn har wennen flechten út 'e oarloggen.
  Ekaterina merkte op:
  - Ferneatiging is in passy,
  Slechte macht regelt de roast ...
  Dejinge dy't royaal it bloed fan oaren drinkt,
  Lit ús de troef ynsmite troch leafde te jaan!
  De famkes namen it en daliks, sa gau as se fluiten. En ferskate gewichtige gieren fleagen fan de dakken. Se foelen op 'e koppen fan' e mutanten - in mingsel fan minske en wylde baarnen en in oare dúdlike neushoorn. En de snaffels fan 'e gieren folden har hollen mei swiere bulten, wêrtroch't se út 'e slach foelen.
  En in oare snaffel sil de Generous tusken de skonken yn 'e liif slaan.
  En hy sil oerein springe en sjonge mei in tinne stim:
  Ik spring op it poadium, ik spring op it poadium
  Ik sil in eunuch wurde yn in harem!
  Ik sil in eunuch wurde yn in harem!
  En de stimme waerd sa tin, as dy fan in lyts bern.
  En it kanon sels sprong heger en draaide om. Elizabeth sprong. Se fong it mei har bleate teannen en rjochte it mei rappe bewegingen om.
  En de huzen dy't ferwoaste waarden begûnen te restaurearjen. Ynklusyf dyjingen dy't waarden ferbaarnd troch de killer robot.
  Elena en Ekaterina sprongen op nei de mutante meunsters dy't begûn te kommen ta harren sinnen. De famkes foelen op 'e rêch en smieten beide meunsters mei har sterke skonken omheech.
  Se fleagen omheech en draaiden har om yn har sleauwen. En harren hollen bedarre yn jiskefet mei ferskillende sigarettenpeuken.
  En hoe't se it namen en gûlde fan pine.
  Elena tjirpe, har tosken bleat:
  - Lit my nei de Himalaya gean,
  Lit my folslein gean ...
  Oars sil ik gûle, of ik sil blaffen,
  Oars yt ik immen op!
  En de strider mei read hier, lykas de kleur fan Lenin syn banner, naam it en spuide yn 'e kont fan' e mutant dy't yn 'e jiskefet stutsen wie . Hy, nei't er in ûntslach fan wrede, baarnende ultra-giftige sap krige, sil springe, rôlje, raze en sissen, mei in wyld gjalp.
  Efrosinya en Ekaterina skopten de fijân mei har bleate fuotten, en stjoerde him yn in helske flecht nei ien punt.
  Hy sil fuortrinne as in unbegeliede raket. En hy sil de Generous slaan, de skulp fan de lêste ferpletterje.
  En doe fleach de rhinocerosman derhinne, botsend mei syn eigener.
  Elena naam it en song yn wille:
  - Al kom ik út in beskieden doarp,
  Wêr't wy waarden leard te libjen neffens Iljitsj ...
  Ik wol gjin problemen-frije chick wêze,
  En ik wol gjin molkko wurde!
  En alle fjouwer famkes namen it en mei har bleate, muskulêre skonken begûnen de mutanten tegearre mei har eigener te smiten, wêrtroch't se letterlik draaie.
  Tagelyk songen de beauties:
  ik do hy sy,
  It hiele lân tegearre
  Tegearre in freonlike famylje
  Yn it wurd binne wy hûnderttûzen ik!
  En de krigers, lykas haadklasse fuotballers, namen en sloegen de trije smjunten rjocht yn in grutte betonmixer. Dêrnei draaide Elena de motor op folsleine krêft.
  En dizze meunsters begûnen te spinnen.
  Elizabeth merkte op, naam it spesjaal ûntwurpen kanon wer yn 'e hân, en restaurearre de ferneatige gebouwen:
  - Wy, lykas altyd, winne ...
  Elena, mei in grins dy't skriklik like, tjirp:
  Mar om earlik te wêzen,
  Ik win alles!
  De jager draaide yn it spul
  Iepenje in akkount, dan, fansels!
  Nei't se har tsjinstanners yngeand mingde, namen de famkes it, en sûnder fierdere ado waarden se lansearre. En doe fleach in enoarme betonnen kubus út, plofte del en beferzen yn 'e felle firtuele sinne!
  Ekaterina merkte op:
  - In oare showdown yn ús foardiel!
  Elena ferklearre:
  - Firtuele showdown!
  En se klikte mei har bleate teannen. Wat joech oanlieding ta in fûle, iriserende bel. Hy fleach heger de loft yn, útwreide as er gie en fonkele mei alle kleuren fan 'e reinbôge. Dit wie in keunstwurk.
  It readhierige famke tjirpe:
  - It universum is fol fan bjusterbaarlike ferrassingen,
  En it famke, dat tige weardefol is yn 'e striid ...
  Kin ik de kweade mei myn bleate foet yn 'e liif skoppe,
  Ik bin lykwols leaver mysels!
  Wês dysels! Wês dysels!
  Sa'n famke, wyld, groovy!
  Elizabeth sei mei in glimke:
  - Gean sa troch!
  Elena, dy't it meunster ferplettere, mompele wat ûnbegrypliks.
  Euphrosyne naam en luts har beha út, en sloech de kristallen tsjinstanner dy't ynienen as pulsars foar har ferskynde. Se fleagen foarby en foelen op it glânzjende oerflak. En hja joegen in grutte, deadlike klap.
  In famke mei hier sa wyt as snie tjirre:
  - It famke follet de ierde mei har boarsten,
  Bedekt en rêde de heule wrâld fan problemen ...
  Wy hawwe it net útfûn, blykber hawwe de famkes in punt,
  Doe't in buorman all-in gie om te spyljen!
  Ekaterina, in famke mei gouden hier, naam it en skopte it op it oerflak mei har bleate hakke. Ien fan 'e útstekke pipen barste fan' e harsenskodding, en de oprukkende fijânske soldaten waarden feitlik oerstutsen mei in stream fan stoom.
  In famke mei hier dat like op in paardenbloem, allinnich mar volumineuzer, naam it en song:
  - Bad, bad, bad, bad,
  Infusie van eiken en berken...
  Bad, bad, bad, bad,
  In koele traap fan in bleatefoet famke!
  En har pearlyske tosken sille skine as in spegel. Dit binne Terminator famkes.
  Echt, gjin leger fan firtuele skepsels kin tsjin minsken lykas har stean. En besykje net iens.
  Elena seach ynienen in grutte snie berch boppe de stêd. En guon minsken yn Wytsingen kostúms sieten yn 'e buert. Se wiene lang en folle grutter as gewoane fertsjintwurdigers fan it minskdom.
  It readhierige famke rôp:
  - Gjin genede, gjin genede, gjin genede foar de fijân,
  Witte, kweade Viking, wit, kweade Wytsingen sil stoofpot út dy ite!
  Elizabeth smiet in munt mei har bleate teannen. It draaide om en rekke de kraai dy't troch de loft fleach. Boppedat wie dit grize skepsel de grutte fan in grutte albatros. En it rekke har rjocht yn 'e kroan. De kraai ferlear it bewustwêzen en raasde del as in meteoryt. En hja liet in smookende sturt efter har.
  It famke mei blau hier song:
  - De leafde is as in berchstream,
  Wat as hagel op de grûn falt...
  En it oansette, in elektryske skok jaan oan 'e tsjinstanner,
  It famke laden it masinegewear!
  De kraai sloech de fjochtsrobot mei syn bek by syn wylde fal. Der is in koartsluting ûntstien. En de enoarme cyborg eksplodearret. Dêrnei skodde de berch.
  En snie foel op 'e brave fjouwer famkes.
  Catherine merkte op, sjongend:
  Sniefal, sniefal,
  Wys net op myn hier...
  Resultaat, resultaat -
  Famkes binne altyd bleate fuotten!
  En de strider naem it en draaide har gouden hier, as wie se in top. En daliks kaam der in ljochte útstrieling op, en streamen fan fûle strielen teagen út. En ynstee fan snie begon rein te fallen. En it wie allegear hiel moai, en de druppels skitteren yn 'e firtuele sinne as diamanten.
  Elizabeth merkte mei in lach:
  - Wy moatte ús talinten yn bedriuw sjen litte,
  De bêste freon fan in famke is diamanten!
  Euphrosyne giechelde en wiisde nei de berch dêr't Skandinavyske krigers yn 'e snie swarmden, merkte op:
  - Dizze jonges binne oan wat slims!
  Elena suggerearre:
  - Lit ús deadlike strielen fan 'e dea loslitte út ús skarlaken tepels.
  En it readhierige feksje lake, har pearlyske tosken bleat.
  Elizabeth suggerearre:
  - Lit ús gean, famkes, lit ús earst troepen oan lân sette!
  Catherine song mei wille:
  - Hoe't de waarmte fan har herten de lânende troepen helpt,
  Hoe't de waarmte fan har herten de parachutisten helpt,
  Windswept troepen!
  En de krigers namen it, fersneld en mei alle macht, as soene se it nimme en springe.
  En de fjochtsjende, agressive fjouwer beauties sille direkt yn 'e slach fleane. En it is dúdlik dat se ree binne om bergen tagelyk te ferpleatsen.
  Elena naam it bliid en song:
  Ik sil de absolute wrâldkampioen wurde
  En ik sil trochswaaie as in fonkeljende orkaan ...
  Cooler, dit binne alle wurken fan Shakespeare,
  Ik spring gewoan yn 'e Stille Oseaan!
  Elizabeth pakte op, sjonge:
  - Dashing atleten binne entûsjast om te fjochtsjen,
  Elkenien leaut fûleindich yn oerwinning!
  Euphrosyne foege ta, har tosken bleat:
  - Wy kinne ommers elke see hawwe, de see is knibbeldjip,
  Alle bergen binne ommers oan ús!
  En sa klommen de famkes eins de berch yn in firtuele spultsje. Se binne besletten om striid te jaan oan 'e Wytsingen. Sels as se reuzen binne trije kear minsklike hichte.
  Elena kaam yn 'e slach. Se rûn de mûne mei har swurden. En hja sloech de Viking syn holle ôf, sjongend:
  Gjin needsaak om jo holle te ferliezen
  Haast net...
  Gjin needsaak om jo holle te ferliezen
  Wat as it fan pas komt?
  Skriuw it op yn jo notebook,
  Op elke side!
  Bliuw de holle net!
  Bliuw de holle net!
  Better fluch fuort te rinnen!
  Elizabeth smiet ferskate naalden mei har bleate teannen. Se fleagen oer en sloegen de gieren dy't boppe de Wytsingen fleagen. Grutte rôffûgels, nei't se har oriïntaasje ferlern hawwe, fleagen en rammeden har bekken yn 'e skedels fan' e Wytsingen. Se trochstutsen se, en twongen se om fonteinen fan bloed frij te litten.
  Catherine skopte de tichtstbyste Viking mei har bleate, brune foet yn 'e liif. Hy liet him springe en rôlje fan 'e slach.
  Dêrnei sei it famke:
  - Jo sjogge in fertsjustering yn 'e loft,
  Dit is in leger fan fijannen ...
  In teken fan 'e hel sil komme,
  Gjin wurden mear nedich!
  En it famke naem it en har pearle eagen glinsterden. Dit is echt in steal, echt in steal!
  Euphrosyne naam it en fluite. In pear pinebeammen skodden fan it fluitsje, as wiene der bamboestokken op fallen. En swiere kegels fleagen del. Se sloegen de hollen fan 'e Wytsingen, en brekken troch har mei har helmen.
  It blonde famke merkte op:
  - Ik lit myn fijannen ferdwine,
  Myn earste beweging, lêste beweging!
  En no bleau allinnich de grutste, brede skouders Viking-lieder yn gouden harnas oer.
  En hy raasde boppe syn longen:
  - Do hast gjin kâns! Ik haw Thor syn byl!
  De Viking brute swaaide en stjoerde in tsunamiwelle fan syn bile.
  De famkes wiene licht bedutsen mei snie.
  Mar se kamen gau oerein.
  Elena begriep de koer sakke troch de gigantyske strider en blafte:
  - No, krij dyn tsjinstanner yn dyn beurs!
  En hja naem it en skodde it.
  Elizabeth song mei in swiete glimke:
  - Myn jonge, myn poppe,
  Op dit oere sliepe jo net,
  En yn hokker ûnbekend lân,
  Jo gedachten sille oer my gean!
  De Viking reus swaaide wer. En op datselde sekonde fielde er in ferfoarming fan romte. En hy waard, as in swanefear, opsûge troch in krêftige stofsûger.
  En de reus flakke út yn 'e koer, en waard de grutte fan in papaver sied.
  Elena gnyske en merkte op:
  - Dit is wier in transformaasje!
  Catherine song mei in glimke:
  - D'r sil twongen behanneling wêze, en grappige transformaasjes!
  Elizabeth seach mei alarm de berch op en sei:
  - Der is in bom ferburgen ûnder de snie!
  Elena kipte:
  - Nuklear?
  It famke mei blau hier mompele:
  -Nim dyn suster heger - thermopreon !
  De readhierige strider makke har eagen grut en frege:
  - En hoe neutralisearje wy it?
  Euphrosyne giechelde en koarde:
  - Om dit te dwaan, moatte wy ynfralûd frijlitte fan ús skarlaken tepels. Lit ús famkes, ús alle fjouwer, dit ienriedich dwaan!
  En de krigers namen en neukte mei streamen fan enoarme enerzjy út har ruby-tepels.
  Thermopreon bom grommele en draaide út. Dêrnei begûn in plechtige mars te spyljen.
  Elena tweeted:
  - Wa't in bom wol, krijt dy yn 'e foarholle!
  
  A GIRL SAVE DE SIVILIZASJE FAN ELVEN
  ANNOTAASJE
  It moaie elffamke Erimiada moat de reade draak fine om har elfbeskaving te rêden fan ferneatiging. Mar ûnderweis moat se fjochtsje mei allerhanne krigers en drege riedsels oplosse, en belibje ongelooflijke aventoeren.
  . HAADSTIK Nûmer 1.
  Sa hie se in missy dat se oer in reade bakstienpaad rûn. En efter har is in koker, pylken en bôge. Bleate soallen fiele de waarmte fan it oerflak ferwaarme troch trije sinnen.
  Erimias hat in koarte rok oan, en har boarst is allinich bedekt mei in smelle stripe stof.
  Se docht wat wichtige taak.
  Hokker ien, spesifyk, wit se sels net. Mar dúdlik wat bysûnders, lykas it bewarjen fan de beskaving fan de elven.
  En ien of oare skepsel komt har temjitte. De grutte fan in goede tank, en mei in shell fonkeljend mei diamanten.
  De elf bûgde him foar en tjirre:
  - Ik bin bliid dat ik dy troffen ha!
  De gigantyske, hoarnende skilpadde krokte:
  - Wês net bliid foar de tiid! Wat sykje jo nei?
  Erimiada helle har skouders op en antwurde:
  - Ik wit net. Mar ik wit allinich dat dit heul wichtich is om de beskaving fan 'e elven te rêden.
  Bruiser merkte op:
  - Dat is it, jo witte it sels net? Hawwe jo gjin kening yn 'e holle?
  De elf naam it en song:
  D'r binne gjin dúdlike grinzen yn it libben,
  D'r binne gjin dúdlike grinzen yn it libben ...
  En in protte ûnnedige, saaie drokte...
  En ik mis altyd wat,
  En ik mis altyd wat,
  Winter fan simmer, winter fan simmer, hjerst fan maitiid!
  De skyldpod gnyske en merkte, flitsende syn diamanten shell:
  - Do bist, sjoch ik, in lichtsinnich minske, dy't mei bleate, rôze hakken op 'e bakstien skitteret. Dêrom, as jo wolle wurde litten troch, beantwurdzje dizze fraach ...
  Erimiada knikte:
  - Ik bin ree om alle fragen te beantwurdzjen!
  De goon tjirp:
  -Wa is ien dy't cool liket, mar eins min is?
  De elf giechelde en mompele:
  - Trol!
  De skilpad lake, en syn skulp fonkele noch helderder mei diamanten dy't glinsterden op 'e trije sinnen. En it joech út:
  - Nee! Net riede! Jo sille wurde straft foar dit!
  De elf sil opspringe as antwurd en begjint te rinnen. Letterlik rôze hakken fonkelden, en har bleate, brune skonken flitsen as propellerblêden.
  It famke raasde:
  - De elf raast, stoarmige hynders,
  Ik moat tajaan, de duvel is dea !
  Se sille ús net ynhelje, se sille ús net ynhelje!
  As antwurd ferskynden fuortendaliks twa hege helden mei geitekoppen. Se raasden efter de elf oan. En hja stampen mei de hoeven. Hiel oppompte ûnderwerpen.
  Erymiada, dy't it forte, naem it en song:
  - It skuorde, skuorde, skuorde my!
  De straf is groeid, groeid, groeid!
  En efter har raasden hoarnende gorilla's mei brede skouders en dikke earms en skonken.
  Dit, sa't se sizze, is of in race foar de lieder, of ferfolging foar krityk.
  De bleate fuotten fan 'e elf binne licht en behendich. De twa boeven koenen de ôfstân net slute en begûnen al te stikken.
  Mar doe ferskynde in ruter foar Erimiada op in swart hynder en yn swart harnas. Hy flitse mei syn lange swurd, dat fleurich gloeide as wie it fan stjerren.
  Dizze swarte strider dondere:
  - Wêr rinne jo, famke?
  Erimiada antwurde mei in bang stimme:
  - Der is in efterfolging efter my, ast in wiere ridder bist, help dan!
  De hynsteman, yn inketkleurige harnas, swaaide mei de hân. Twa grutte krigers mei geitekoppen beferzen yn 'e loft. De elf befrear ek. It wie as wiene se yn tsjok iis beferzen en koenen se net bewege.
  De swarte strider frege mei in glimke:
  - No, hwat giet dyn boarretsiis oer?
  De twa krigers mei geitekop raasden yn iensumens:
  - Se antwurde de fraach ferkeard, en ús gastfrou moat der foar betelje!
  De ridder frege:
  - Wa is dyn mêtresse?
  De geitestriders antwurden ienriedich:
  - Turtle Fortila !
  De strider yn swart harnas knikte:
  - Ik ken har! Se is wiis en earlik. En wat wolle jo hjirfoar fan it famke nimme?
  De geitestriders antwurden ienriedich:
  - Njoggen klappen mei stokken op bleate hakken, dat is alles!
  De strider yn swart harnas befêstige:
  - Okee, it is net fataal, mar gerjochtichheid sil wurde observearre!
  Erimiada frege grillich:
  - En do silst tastean dat in famke mei stokken de bleate soal fan myn sierlike, moaie foet slaan?
  De strider glimke en suggerearre:
  - Miskien moat ik dy ek wol ris helje? Hoe fynst it!
  De geitestriders knikten ienriedich:
  - It is mooglik! Mar mar ien kear! En as se ferliest, dan komme der tweintich klappen op har bleate hakken.
  De ridder yn swart harnas knikte:
  - Des te better! Litte wy!
  De gorilla's mei geitekoppen gorrelden:
  -Wat is lytser as in papaver sied en grutter as it hielal?
  Erimiada helle har skouders op en antwurde:
  - Kinne jo der oer tinke?
  De geitestriders raasden:
  - Gjin tiid om nei te tinken!
  It famke froast en antwurde:
  - Wierskynlik de eigensinnigens fan 'e trollen. It is ûnbelangryk dan in papaver sied, en tagelyk is it mear opblaasd as it universum!
  De gorilla's mei geitekoppen giggelen.
  - Net riede! No slaan jo op 'e hakken mei in stôk!
  In strider yn swart harnas frege:
  - Witte jo sels it antwurd?
  De geitestriders knikten:
  - Ja! Dit binne de wetten fan it universum. Se kinne passe yn in kontener dy't lytser is as in papaver sied en tagelyk is d'r net genôch romte foar har yn it universum!
  De swarte ridder knikte:
  - Grut! Gean dêrom troch nei jo plicht.
  De geitestriders befrijden harsels en kamen Erimiada oan. Se besocht sûnder súkses te bewegen.
  It famke waard by de earmtakken beetpakt en op 'e rêch smiten. Dêrnei hellen se in spesjaal apparaat út har rêchsekjes.
  Se sette de bleate fuotten fan 'e elf der yn en festen se fêst. Dêrnei bruts ien fan de geiten de bamboestok. En hy swaaide it troch de loft. En hja fluite.
  Erymiad lei op har rêch. Pebbles prikke har skerpe skouderblêden. Bleate, brune skonken holden strak byinoar. En jo kinne se net lûke.
  En doe foel de bamboestok mei in fluit op 'e soal fan it famke, mei de sierlike kromme fan har bleate fuotten, rôze hakke.
  De elf fielde in skerpe pine dy't fan har fuotten nei de efterholle útstriele.
  De twadde bok hold it apparaat en telde tagelyk:
  - Ienris!
  Wer foel de klap fan de stôk op de bleate hakken fan it famke.
  - Twa!
  Erymyada raasde fan pine. Hoe wreed en ûnnoflik wie it. En de stôk bleau fluitsjen en slaan út alle macht op 'e bleate, rôze, sierlike soal fan 'e skientme.
  De earste, dan de twadde. Erymiada kreunde lûd en raasde om hoe pynlik en pynlik it wie.
  De swarte strider sei:
  - Ik hoopje dat jo har net sear dogge?
  De grutte geit antwurde fol fertrouwen:
  - Wy hawwe hjir in protte ûnderfining yn!
  In oare hoarn sei:
  - Elven, yn 't algemien, hawwe in heul sterk en oanhâldend lichem.
  Doe't de klappen ophâlde. De geitestriders helle it falaka- apparaat fan 'e bleate fuotten fan it famke en bûgde fuort. Se lieten lykwols lûd stompe.
  Erimiada stoppe mei moanjen en besocht oerein te kommen. Mar har blauwe, sleine skonken hiene sa'n pine, dat se raasde. En hja foel op alle fjouweren as in hûn.
  It famke mompele:
  - Myn hakken binne stikken, hoe sil ik no rinne?
  De swarte strider sei:
  - Besykje it op jo teannen! It sil op dizze manier makliker wêze!
  Erimiada stie foarsichtich op har teannen, mar it wie noch altyd tige pynlik. It famke raasde:
  - Och, it is in protte pine om op 'e hakken te kommen,
  Nimmen yn 'e wrâld kin it begripe ...
  Ik bin in famke, net allinnich in teef,
  En, leau my, ik kin werom fjochtsje!
  De swarte strider antwurde mei fertrouwen:
  - It sil gau genêze, eangje net! Yn 'e tuskentiid wolle jo wierskynlik jo elven fan 'e dea rêde?
  It famke wie ferrast:
  - Wêrom tinke jo dat?
  De ridder yn it swart antwurde:
  - Elkenien dy't de reade bakstienwei lâns rint, sil wis besykje ien te rêden!
  De elf knikte en befêstige:
  - Ja it is wier! En wat kinne jo my biede?
  De swarte strider antwurde:
  - Neat spesjaals. Jo sels net witte wat jo sykje. Mar ik wit it!
  Erimiada gnyske en frege:
  - En wat witsto?
  De swarte ridder antwurde:
  - Jo sykje in reade draakstânbyld. It moat jo folk beskermje tsjin 'e echte, sânkoppige draak.
  De elf antwurde mei in sucht:
  - Dat is krekt, oarloggen. Mar kinne jo my echt helpe?
  - Ik kin, as jo fjochtsje mei swurden mei in vampire en slagje him te ferslaan!
  Erimiada sei:
  - Vampires binne heul sterk. En se binne ekstreem dreech te wjerstean. Miskien kinne jo foarsjen my mei in makliker tsjinstanner?
  Swart knikte:
  - Ja? Wolle jo bygelyks fjochtsje mei in persoan?
  De elf knikte mei in glimke:
  - It soe in grut genot wêze!
  De ridder suggerearre:
  - Sille jo riedsels antwurdzje?
  It famke seach nei har ferwûne skonken en antwurde mei in sucht:
  - Ik soe net wolle! En sa sloegen se it aardich ôf. Biede my miskien wat oars?
  De swarte ridder knikte:
  - Okee, as dat sa is... Sjong dan wat!
  Erimiada knikte en tjirpe:
  - It is mooglik!
  De elf skreaude har kiel en song:
  Ik haw it skerpste swurd yn 'e hannen,
  Ik hak de hollen ôf, maklik, op in grutte manier ...
  Ik kin elkenien ôfbrekke, leau my,
  Noch skamte noch eangst witte!
  
  Ferskriklik nijs yn in wrede oarloch,
  It famke dat ik foar altyd leaf haw!
  Yn 'e mûle fan it monster satan smiten,
  Wêr, Hear, is gerjochtichheid en genede?!
  
  De Elf Maiden gie bleatefoet,
  Fuotten bonken op 'e stoffige paden!
  Ommers, foar de sûnden dy't de boarnen streamden,
  Se hie in kâns om nei it bûtenlân te marsjen!
  
  Yn 'e iere maitiid gong ik op 'e dyk,
  Myn fuotten binne sa blau fan de kjeld!
  Jo kinne gjin dieltsje fleis bite,
  Se knikke mar yn 'e froast fan 'e sparren!
  
  Sa op in wei fol stiennen,
  De fuotten fan it famke wiene bliedend!
  En de smjunt giet foarby Elfia,
  De kant fan 'e stêd fan 'e keningen fan Jeruzalem!
  
  Favkaz Mountains , ridges bedekt mei snie,
  Skerpe stiennen prikke jo soallen!
  Mar jo fiede op 'e macht fan 'e ierde,
  Kies in drege hajj nei de stêd fan God!
  
  Simmer, woastyn, lilke sinne,
  As de skonken fan in famke yn in frettenpanne!
  De hillige stêd is net fier fuort,
  Elkenien draacht in einleaze lêst!
  
  Dêr by it grêf fan God- Frist ,
  De faam bûgde har knibbels yn gebed!
  Wêr, grutte, de mjitte fan sûnde is,
  Wêr helje ik krêft út yn gerjochtichheid?
  
  God sei tsjin har, en fernuvere syn eagen,
  Gebed allinich kin dizze wrâld net feroarje!
  Elfia is ornearre om ieuwen te regearjen,
  Tsjinje har trou sûnder om jild te freegjen!
  
  De faam knikte: ik leau Frist,
  Jo hawwe Elf keazen as de ferlosser fan 'e wrâld!
  Ik sil de wierheid oer dit oan elkenien ferspriede,
  It boadskip fan Fijesus, de ôfgodsgod!
  
  De weromreis wie maklik en fluch,
  Bleate fuotten binne sterk wurden!
  God stiek syn hân út mei genede,
  Spieren en wil, as makke fan stiel!
  
  En do giest by it leger,
  Werd piloat, fleach Trollwaffe !
  Dêr liet se de hichte fan 'e skientme sjen,
  De troll fernieler eksplodearre op in lânmyn!
  
  Warrior, dashing, brave fighter,
  Tawijd oan 'e partij - oan' e saak fan 'e Sovjets!
  Ik leau yn in oerwinnings ein oer skuorre,
  Ik sil it demonyske pak oan 'e muorre ride, nei it antwurd!
  
  No wêrom, de jager waard delsketten,
  Jo hiene gjin tiid om de riemen los te litten!
  En it skyld die bliken defekt te wêzen,
  En de kweade trolbastard ferbroedere mei de oppas!
  
  De oarloch is ûngelikense en wreed wurden,
  Ek al bin ik in famke, ik raze en skrieme bitter!
  As yn problemen kinne wy nei de boaiem dûke,
  It gelok is ommers ferdwûn út it Heitelân!
  
  Myn rop ta God: Almachtige, wêrfoar?
  Jo hawwe my skieden fan myn leafste freon!
  Sels yn 'e kjeld hie ik gjin jas oan,
  En hja sloech foar trije tsjinstanners!
  
  Hat se it net fertsjinne?
  Moetsje my mei blommen foar oerwinning!
  Bake royale taarten foar de fakânsje,
  En ik kom mei hope nei de parade!
  
  De strange Hear antwurde somber:
  Wa is bliid yn 'e wrâld, wa docht it goed?
  It fleis sil lije en kreunje fan pine,
  Ommers, de elfmienskip is ôfgryslik en sûndich!
  
  No, dan, as ik kom yn gloarje,
  Ik sil dejingen yn Gehenna smite dy't it libben net fertsjinje !
  Ik sil de man fan myn dreamen ek wer opwekke,
  De bêste sil dan gjin oandiel wolle!
  By it sjongen ferskynden in tsiental moaie, himelske ingels yn 'e loft. Se klapten mei grutte entûsjasme yn 'e hannen, befêstigje dat se it sjongen fan' e skientme echt leuk hienen.
  De swarte strider knikte goedkard mei de holle en raasde:
  - Geweldich, jo hawwe poerbêste fokale kapasiteiten! Om it reade draakfiguer te krijen, moatte jo lykwols ek poerbêst wêze mei in swurd.
  Erimiada bûgde en sei krimpend:
  - Mei sokke opboude skonken is it praktysk ûnmooglik om te fjochtsjen, sels mei sa'n ûnbelangrike tsjinstanner as in persoan!
  De ridder yn swarte harnas swaaide mei syn swurd fonkeljend yn 'e stjerren. En in grienige weach, as de wjerspegeling fan gers, gyng fan him ôf. En de toanende, beitele, sierlike skonken fan it famke waarden wer hiel.
  De elf bûgde, stampte mei grut fertrouwen har bleate foet en sei:
  - Nou, jou my hjir in man! Ik sil him yn bloedich fleis smite, sels as se helden lang binne!
  Swart befêstige:
  - Jo sille de tsjinstanner hawwe dy't jo nedich binne!
  En hy makke in figuer acht mei syn swird. In jonge ferskynde ynienen foar it famke út de alvefamylje. Hy hie allinnich in swimbroek oan, in bern fan alve of tolve jier. Dun, brune, mar dûk. Syn skouderblêden wiene skerp, syn ribben wiene sichtber ûnder syn brune hûd, en syn rêch en kanten wiene folslein streake mei al genêzen merken fan wimpers en giselen.
  Hoewol, it wie mar in jonge mei in poppe gesicht, mar hy seach grutsk. It blonde hier fan 'e slaaf, sûkelade mei brún, like kreas ôfsnien te wêzen, en syn kin joech in moedige útdrukking yn syn gesicht.
  Erimiada mompele yn betizing:
  - Ik sil net fjochtsje mei it bern. Boppedat liket it my ta dat dit in slaefjonge is.
  De swarte strider befêstige:
  - Ja, dit is in slaaf dy't op bleate fuotten en allinnich yn in swimbroek yn 'e stiennen wurke, mear as twatredde fan 'e dei ôfsloech, it dreechste wurk die. Mar oan 'e oare kant waard hy in prins berne. En hy foel yn 'e slavernij, dy't him fersterke, mar him net brekke.
  De slavenjonge stampte lilk mei syn bleate foet, ferpletterde in stiennen mei syn eelere hakke en rôp:
  - Ik bin ree om mei dy te fjochtsjen, eale dame! Ik hoopje dat jo in goede famylje hawwe, want it fjochtsjen fan in gewoane man is in bastard foar my!
  De swarte strider knikte:
  - Jo hawwe op it spul, oan 'e iene kant sil d'r in byld fan in reade draak wêze, en oan 'e oare, jo frijheidsjonge!
  De jonge strider skodde syn net al te lange, mar skerpe swurd en sei:
  Foar it Heitelân en de frijheid oant it ein,
  De herten yn ienriedich slaan!
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  
  De Viscountess antwurde fol fertrouwen:
  - Dit sil in ûngelikense striid wêze!
  En hja swaaide har folle langer en swierder swurd. Beide krigers kamen gear yn beweging. Wat se mienskiplik hiene wie dat se bleate fuotten wiene. Mar de fuotten fan 'e jonge, hoewol lyts, binne al keratinisearre troch hieltyd mei bleate soallen op' e skerpe stiennen fan 'e stiennen. En it elf famke, krekt oarsom, hat mear delikate, rôze sôlen mei in sierlike kromme fan 'e bleate heel.
  De swurden kamen yn botsing en fokken fleagen. De boarchfrou wie fansels, as aadlik persoan, dwaande mei skuorren. Sels yn 'e romtetiid is dit miskien net as topprioriteit beskôge. Se wie lang, grut en spierich foar in elf, en se hope dat se ien of oare healneaken, meagere jonge út 'e stiennen maklik en ienfâldich ferslaan koe.
  Mar ik kaam in oanhâldende en behendige jonge tsjin, dy't yn 'e iere bernejierren skermlessen learde en se net fergeat yn 'e minen, stiennen brekke mei in koevoet en trolleys triuwe.
  Earst fielde Erimiada meilijen foar it bern en foel him net te beslissend oan. Eins sa'n lyts ding, en hy hie it blykber dreech yn 'e stiennen. Sjoch hoe't de ribben sichtber binne, en d'r binne abrasions en kneuzingen op 'e hûd.
  De jonge wie lykwols fluch en kraste it famke mei syn swurd op 'e knibbel. Bloed kaam út.
  Erimiada sloech de jonge as antwurd, en rôp:
  - Lytse lús!
  Hoewol't de slavenjonge parearre, waard hy delslein. Mar hy sprong dalik oerein. En hy foel de elf oan as in imp. En yn syn tinne, mar sterke en behendige hannen flitse it swurd as de wjukken fan in mug.
  En sa skrast de flugge en magere jonge Erimiada wer.
  It famke, nei't er in wûne oan har skonk krige, tjirp:
  Famkes sille nea opjaan
  En jo witte, harren sil in glorieuze oerwinning wêze ...
  De jonge sil net oerwinne, satan,
  Wa hat blykber noch lang gjin lunch hân!
  De jonge reagearre troch oan te fallen. Hy wie sa fluch as in sprinkhaan. En syn swurd is tige fluch. It liket lytser, mar ljocht. De jonge sels, hoewol't er swiere rotsblokken droech en mei in hammer sloech, koe troch it meagere iten yn 'e groeve net oankomme, en bleau tige dwers en mobyl.
  Erymiad koe net yn syn tinne, behendige lichem mei promininte spieren komme. Se besocht ferskate kearen te ynvestearjen, mar it slagge net.
  De boarchfrou begûn te switten. Har brune, sterke lichem yn in bikini wie bedekt mei swit en like gepolijst brûns. En myn sykheljen waard swierder.
  Hjir sloech Erimiada mei alle macht oan, mar de jonge sprong behendich, en stie sels efkes mei de bleate fuotten op it blêd. En hy sloech Erimiada yn it boarst. En it bloed fan 'e elf streamde yntinsiver. It famke raasde fan pine. En wer besocht se oan te fallen.
  Mar it is lestich om te slaan as it doel lyts is en ûnder jo, en tagelyk mobyl.
  De slaaf jonge, wylst fjochtsjen, ek begûn te wurden bedekt mei lytse drippen swit en begûn te skinen. Tagelyk song er:
  Spartak is in geweldige dappere fjochter,
  Hy sette fijannen op tsjin it kweade jok ...
  Mar de opstân kaam ta in ein,
  De frijheid duorre mar in fraksje fan in momint!
  
  Mar no in jonge út oare tiden,
  Ik besleat om te fjochtsjen foar de goede saak ...
  Hy sjocht der lyts út en liket net sterk,
  Mar hy kin tige tûk fjochtsje!
  De ridder yn swart harnas knikte:
  - Ja, sa ienfâldich is dizze prins net! De groeven makken him allinnich ferhurde, mar brekken him hielendal net. En as jo him ferslaan wolle, dan moatte jo besykje.
  De slavenjonge rôp:
  - Ik win of stjer! Sûnder frijheid is it net wurdich om te libjen!
  Erymiada sei:
  - En ik fjochtsje foar de takomst fan myn folk.
  En it famke swaaide wer en besocht har jonge tsjinhinger te slaan.
  Har staking wie lykwols net slagge. Boppedat naam de flinke lytse duvel en stuts it famke út 'e elffamylje yn 'e mage en liet noch in bloedige gat.
  Erimiada waard foarsichtiger. Ja, hoe fernederjend is it om te fjochtsjen mei in minskebern. En noch ferlieze. Se hat him noch nea slein.
  In tige behendige bleatefuotten, dikke slaaf. En springt as in sprinkhaan.
  Emira song:
  Yn it gers siet Sprinkhaan,
  Yn it gers siet Sprinkhaan,
  Krekt as in komkommer
  Hy wie grien!
  Mar doe kaam de elf,
  Dy't elkenien sloech ...
  Makket him ryk
  En hja iet de smid!
  Dit makke it grappiger, mar fergrutte de krêft net. Ut en troch die de jonge ûndjippe, mar in protte en gefoelige wûnen oan 'e elf. Fan ferlies fan bloed begon Erimiad te ferswakken en te fertrage.
  En har tsjinstanner wie sels te hurd. Yn feite, sechstjin oant santjin oeren wurk deis, elkenien dy't jo wolle sil of wurde fermoarde of ferhurde. En de jonge syn lichem wie ekstreem sterk en by steat om te fernear alle lading.
  Tagelyk, it dragen fan swiere stiennen foar dagen oan 'e ein, fersterke de spieren net, mar, krekt oarsom, makke se sterker en flugger.
  Sa sloech de jonge-prins har mei in swurd ûnder de knibbel, en Erimiada bûgde har, en se wie al ferdraaid, dat se net mear goed omdraaie koe.
  En de slavin drukte oan, bromjend fleurich en fleurich, en spriek it famke wer yn 'e mage. En dizze kear folle djipper.
  Erimiada begon te fersmoarjen. Hja rukte mei har foet, mar de tip fan it swurd rekke it famke rjocht yn 'e bleate hakke, en trochbriek it taastber. En dit docht net allinich sear, mar makket it ek lestich om te stean.
  De elf foel op har kant en koarde:
  - Ik sil my net oerjaan oan 'e fijannen fan 'e satan - de beulen,
  Ik sil moed sjen litte ûnder marteling ...
  Hoewol't it fjoer baarnt en de sweep jo skouders rekket,
  Ik hâld fan myn Elf mei fûle passy!
  De slaaf gnyske en reagearre troch it famke mei syn bleate hakke yn 'e noas te triuwen. En hy joech it stiif, brekke it sykheljen, en song:
  - Frijheid is it paradys,
  D'r is gjin freugde yn keatlingen ...
  Fjochtsje en doarst
  Weger lytse eangst!
  En de jonge sloech noch sterker mei it swurd, safolle dat er it swurd út Erimiada syn ferswakke hannen sloech. It famke rikte út om him op te heljen. Mar de tip fan it blêd stie har daliks tusken de skouderblêden troch. En it bloed kaam der wer út.
  It famke foel en pakte it swurd by it heft. Mar se waard rekke troch in blêd dat de healneaken jonge har rjocht oer har hân beweech, en de ader snijde. It swurd foel út, en Erimiada waard ûntwapene.
  De slaaf jonge liet in freugde gjalp en sloech de elf yn 'e timpel mei it handgreep. Se rukte har bleate, langmoedige skonken en foel yn in djippe knockout.
  De prins lei syn bleate foet, dy't in pear jier gjin skuon sjoen hie, op 'e heulende boarst fan 'e famkes.
  En hy liet in oerwinnende gjalp út en sei:
  - Lang libje ljocht en frijheid!
  En doe kearde er him ta de swarte strider:
  - Har ôfmeitsje?
  De ridder yn swarte harnas antwurde fol fertrouwen:
  - Nee! Jo hawwe har al ferslein! No binne jo frij en hawwe de keatlingen fan 'e slavernij smiten!
  De jonge, no in eardere slaaf, frege:
  - En no kin ik werombrocht wurde yn myn eardere rang fan prins?
  De strider yn swart harnas antwurde beslissend:
  - Nee! Jo lân is ferovere. Mar jo hawwe bewiisd dat jo in poerbêste fjochter binne. Jo sille by it leger komme en dêr scout wurde. Jo sille in squad fan jonges befelje lykas josels. En dit sil jo beleanning wêze foar it ferslaan fan de Viscountess.
  De jonge prins bûgde en sei mei in glimke:
  - Dankewol! Ik gean net werom nei dizze stjonkende steengroeven.
  De ridder yn swarte harnas swaaide mei syn swurd, en de oerwinnende jonge ferdwûn.
  Erymiada die amper de eagen iepen. Har holle die sear. Bevende gyng se oerein en frege, stammend:
  - Wat is der mei my gebeurd?!
  De swarte strider antwurde mei fertriet yn syn stim:
  - Do hast ferlern! De jonge wûn en krige frijheid.
  De elf sei mei in sucht:
  - Wat no, sil myn folk stjerre?
  De ridder yn swarte harnas antwurde fol fertrouwen:
  - Fansels net! As der wat is, hawwe jo in kâns om in nij gefjocht te krijen. Allinnich dizze kear sille jo moatte fjochtsje mei dejinge dy't jo de earste kear ôfwiisd hawwe. Net mei in minske, mar mei in vampire!
  Erimiada antwurde mei in sucht:
  - Ik soe it iens wêze mei de vampire. Mar ik bin allegear ferwûne en ik haw gjin krêft. Is d'r ien manier om myn wûnen te genêzen, sadat ik ree bin om te fjochtsjen?
  De ridder yn swart harnas sei:
  - Der is mar ien wei. Jo moatte it riedsel riede. Antwurdzje it goed, en al jo wûnen wurde yn ien kear genêzen.
  De elf smeekte:
  - Jo riedsels binne sa kompleks dat it gewoan ûnmooglik is om se te beantwurdzjen. Miskien is der in oare manier? No, as jo wolle, sil ik foar jo sjonge!
  De strider yn it swart antwurde:
  - Fansels, do silst dochs foar my sjonge! Mar om jo wûnen genêzen te wurden, moat myn fraach beantwurde wurde. Jo moatte betelje foar alles!
  De ingels dy't oer de holle fan 'e ridder fleagen, befêstigen fuortendaliks, har lytse stimmen yn ienriedich lûd:
  - Jo moatte foar alles betelje!
  De ridder yn swart harnas sei:
  - Mar ik sil jo barmhertich wêze en jo oer de fraach neitinke litte. En do bist in tûk famke, en ik leau dat jo wis sille riede wat it goede antwurd sil wêze.
  Erimiada merkte op:
  - It is ûnmooglik om alles yn 'e wrâld te witten!
  De strider mei it ljochtsjende swurd knikte:
  - Rjochts! Mar jo kinne logysk elk antwurd op elke fraach berekkenje.
  De elf antwurde mei in sucht:
  - Ok dan. Ik bin klear.
  De ridder yn swart harnas sei:
  - Wat komt sûnder kommen, en fuortgiet sûnder fuort te gean!
  Erimiada fluite, om har saffiere eagen hinne:
  - Wow! Wow fraach.
  De strider yn it swart knikte:
  - Tink! Besykje it logysk út te finen!
  De boarchfrou spande har foarholle oan en bigoun lûdop to redenearjen;
  Miskien is it jild? Se lykje yndied te kommen, mar der binne altyd in pear fan har, dus men kin sizze dat se komme sûnder te kommen yn sokke hoemannichten as se moatte. Oan 'e oare kant geane se fuort, as giene se net fuort, as wiene se der net.
  Erimiada rekke har ferwûne hak mei har wiisfinger oan en sette har redenearring troch;
  Of miskien binne dit problemen. Se lykje te kommen, mar se hawwe altyd west sa, dat se komme sûnder kommen. En it liket derop dat de problemen ferdwûn binne, mar feitlik bliuwe se noch.
  Erimiada skrast nochris de efterkant fan har holle en gie troch mei har redenearring oer it opjûne ûnderwerp.
  Bygelyks, miskien is dit it libben. Se sizze dat it libben kommen is, mar it wie der earder. Oan 'e oare kant is it libben, sizze se, fuort. Mar se bleau tagelyk, ynklusyf de siel, dy't ûnstjerlik is.
  Ja, d'r binne folle mear opsjes dy't kinne wurde oanbean. Myn eagen steane wiid iepen fan de ferskate mooglike antwurden. Hjir joegen se har tiid. Mar yn feite, hoe mear jo tinke, hoe mear betize wurde jo, en in ferskaat oan mooglike antwurden ûntsteane. En de tiid helpt net ...
  Doe gong it op Erimiada, en hja sei:
  - Ik bin ree om antwurd te jaan!
  De strider yn it swart knikte mei de holle, blinkend as ebony:
  - No, praat mar!
  Erimiada stelde beslissend:
  - De tiid komt sûnder kommen! Se sizze dat de tiid kommen is, mar it is al bard! En hy giet fuort sûnder fuort te gean, ek. Se sizze dat de tiid foarby is, mar it bliuwt noch!
  De ridder yn swarte harnas gniffele en antwurde:
  - No, it antwurd is oer it algemien goed, en it kin teld wurde! Hoewol, it standert antwurd is oantinkens! Mar tiid is ek in folslein mooglike opsje.
  De swartklaaide strider makke in figuer acht mei syn glâns swurd. En nei in pear sekonden, alle wûnen en skea oan Erymyad ferdwûn sûnder in spoar, as hie se nea bestien.
  It elf famke glimke en sei:
  - Dankewol! No kin ik nimme myn twadde kâns?
  De ridder yn swart harnas antwurde mei in donderende stim:
  - Kin! Mar jo moatte dizze kear in vampire fjochtsje. Binne jo klear foar sa'n test?
  Erimiada antwurde beslissend:
  - As ik gjin kar haw, dan ja! Klear!
  De kriichsman wie op it punt om syn swurd op te heffen, mar doe rôpen de ingels dy't oer syn swarte helm fladderen, yn iensumens:
  - Lit har foar ús sjonge! Se hat sa'n prachtige stim!
  De ridder yn swart harnas knikte:
  - Sjong, moaije! Myn folge easket it!
  Erimiada knikte tsjinsin en merkte op:
  - Ja, ik bin net yn 'e stim!
  De ingels raasden mei in laitsjen:
  - Gjin need! Do bist prachtich! Kom op, wês net ferlegen!
  De elf sykhelle djip en song mei wille;
  Gloarje oan it lân dat boppe bloeit,
  Gloarje oan 'e grutte, hillige Elf ...
  Nee, der sil gjin stilte yn ivichheid wêze -
  De stjerren fan it fjild binne besprinkele mei pearels!
  
  De grutte Almachtige Svarog is by ús,
  Soan fan 'e Almachtige formidabele famylje ...
  Dat dizze strider kin helpe yn 'e striid,
  Wy moatte de elven ferhearlikje mei it ljocht fan God!
  
  De famkes hawwe gjin twifels, leau my,
  De famkes falle fûl de horde oan...
  Sil yn stikken skuord wurde, rabiat bist,
  En de fijân sil in klap op syn noas krije!
  
  Nee, besykje net de elven te brekken,
  De fijân sil ús net op 'e knibbels bringe ...
  Wy sille dy ferslaan, kweade dief,
  Oerpake Elin is by ús !
  
  Nee, nea, jou net oan fijannen,
  Barefoot famkes fochten ûnder de Elf ...
  Wy sille gjin swakte en skamte sjen litte,
  Lit ús omgean mei de grutte satan!
  
  God liet ús ús fjildslaggen ôfmeitsje,
  En slach de Wehrmacht-horden fuort ...
  Dat se net mei nullen einigje,
  Dat it net stil is op it begraafplak!
  
  Jou de famkes frije teuelen, fjochters,
  Dat sil dus regele wurde foar de Orkishisten...
  Us heiten sille grutsk wêze op ús,
  De tsjinstanner sil ús net melke as kij!
  
  It is wier dat de maitiid gau komt,
  De earen fan mais yn 'e fjilden sille gouden wurde ...
  Ik leau dat ús dream útkomt,
  As jo moatte fjochtsje foar de wierheid!
  
  God, dat betsjut dat alle minsken leafde binne,
  Trouwe, sterk, ivich yn freugde ...
  Ek al wurdt gewelddiedich bloed fergetten,
  It famke is faak achteleas!
  
  Wy ferpletterje de fijân yn 'e striid,
  Iets sa loftich dwaan...
  Al raast in stoarm oer de wrâlden,
  En der komt in stoffige fertsjustering!
  
  Nee, minsken sille stean oant har grêven,
  En se sille net in bytsje jaan oan 'e Erkshisten ...
  Jimme jonges skriuwe it op yn jim notebook,
  En skerp al jo swurden foar de striid!
  
  Ja, it is wier dat der in moarn sûnder rânen wêze sil,
  Leau my, elkenien sil wille hawwe ...
  Wy iepenje in oar, leau my, ljocht -
  Yn 'e loft stekt de hân fan it famke út!
  
  Wy kinne , wy kinne dit dwaan, leau my,
  Iets dêr't wy net iens oer doare te dreamen...
  Wy sjogge dúdlik it helderste doel,
  Nee, prate gjin ûnsin, fjochters!
  
  No, lit ús, grappenderjend, nei Mars fleane,
  Lit ús dêr fjilden iepenje, se telle, robijnen...
  En wy sille de miljeubestriders rjocht yn it each laden,
  Horden cherubs sweve boppe ús!
  
  Ja, it Sovjet lân is ferneamd,
  Wat it kommunisme de folken joech...
  Se waard ús jûn troch berte foar altyd -
  Foar it heitelân, foar lok, foar frijheid!
  
  Yn Elfia is elke strider út 'e krêb,
  De poppe grypt nei it gewear...
  Dêrom, do trilje, smjunt,
  Wy neame it meunster foar rekken!
  
  Ja, ús sil in freonlike famylje wêze,
  Wat elfinisme sil bouwe yn it universum ...
  Wy sille, jo witte, wiere freonen wurde,
  En ús bedriuw sil skepping wêze!
  
  Elfinisme wurdt ommers foar altyd jûn troch berte,
  Sadat folwoeksenen en bern bliid wêze kinne...
  De jonge lêst ek wurdlidden,
  Mar de flam fan 'e demiurg skynt yn 'e eagen!
  
  Ja, d'r sil foar altyd blydskip wêze foar minsken,
  Dat se tegearre stride foar de saken fan Svarog...
  Wy sille gau de Folgi-kusten sjen,
  En wy sille yn Gods eareplak wêze!
  
  Ja, de Elf kin net brutsen wurde troch de fijannen fan it Heitelân,
  It sil sterker wêze sels dan stiel ...
  Elfiya, do bist in leave mem foar de bern,
  En ús heit, leau my, is de wize Ftalin !
  
  Der binne gjin barriêres foar it Heitelân, leau my,
  It giet foarút sûnder ophâlden ...
  De kening fan 'e hel sil gau skaakmat krije,
  Hy hat teminsten tattoos yn 'e hannen!
  
  Wy sille ús hert jaan foar ús heitelân,
  Lit ús alle bergen beklimme, leau my, heger...
  Wy famkes hawwe in protte krêft,
  Soms waait it sels it dak ôf!
  
  De jonge joech ek in abonnemint foar Elf,
  Hy sei dat hy fûl fjochtsje soe ...
  Der is fonkeljend metaal yn syn eagen,
  En de RPG is strak ferburgen yn 'e rêchsek!
  
  Dus litte wy de gek net spylje,
  Better noch, lit ús allegear byinoar stean as in muorre ...
  Trochgean fan eksamens, mar in fiif,
  Lit Abel hearskje, en net de kweade Kaïn!
  
  Koartsein, d'r sil lok wêze foar minsken,
  En de macht fan Svarog oer de hillige wrâld ...
  Boartlik smyt de Orkshisten,
  Lit Lada lok en in ôfgod wêze!
  It alvefamke makke mei grut entûsjasme it sjongen ôf. En hja bûgde, stampte mei har bleate foet en sei:
  - Genede!
  De ridder yn swart harnas befêstige:
  - Dit is in weardich liet! It waarmet it hert en de siel. Dêrom sil ik jo advys jaan: meitsje in figuer acht mei jo skonken, en jo sille mear krêft krije. En jo kinne sels omgean mei sa'n meunster as in vampire!
  Erimiada bûgde en antwurde:
  - De wrâld moat ús respektearje en ús freze.
  De eksploaten fan soldaten binne ûntelbere ...
  Elven hawwe altyd fjochtsje kinnen.
  Wy sille de orken oant de grûn ferneatigje!
  In strider yn swarte harnas makke in sirkel mei syn swurd, en muzyk waard heard, lykas it spul fan ispegels.
  En in silhouet ferskynde yn 'e loft. Hy wie in kreaze, mar bleke jonge man yn in hege hoed en learen pak. Syn hannen wiene yn lear, swarte wanten, en syn learzens, krekt oarsom, wiene read. En hy hold in swurd. Fangen stieken út 'e mûle fan 'e jonge man.
  Erymiada rôp, har tosken bleat:
  - Dit is in vampire! Sjocht der aardich leuk út.
  De jonge man skodde de holle, sette syn hege hoed oan en kaam doe fêst op 'e grûn telâne.
  Hy bûgde foar it famke en sei:
  - Se is hast neaken en bleate fuotten, as in slaaf!
  De swarte strider antwurde:
  - Dit is in boarchfrou út in tige aadlike famylje. En se wol it reade draakbyld krije om har folk fan 'e dea te rêden.
  De vampire jonge antwurde:
  - Ik moat har yn alle gefallen ferslaan! Ik sil besykje har yn libben te hâlden as it kin!
  Erimiada antwurde mei in glimke:
  - Ik wol dy ek net deadzje! Mar as ik moat, sil ik mei alle macht fjochtsje!
  De swarte strider knikte:
  - Jo sille fjochtsje mei swurden. De wapens binne gelyk, en alles is earlik.
  De vampire bûgde en antwurde:
  "It is foar my in grutte eare om mei sa'n famke swurd te krúsjen!"
  Erimiada knikte en tjirre:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean,
  Foar de oarsaak fan de elven...
  Wy sille alle orken ferslaan,
  Fjochtsje, driuw net!
  It famke en de jonge namen glâns, fonkeljende swurden yn 'e hannen en ree om te fjochtsjen. Har stimming wie foar folsleine ferneatiging.
  Der klonk in sinjaal. De vampierjeugd raasde mei wylde grime nei Erymiada. Se moete him mei in slach fan har swurd, parrying de oanfal. It famke fielde folle mear selsbetrouwen, en wer ôfset de poging mei in barrel roll.
  Doe ferhuze Erimiada har tsjinstanner tusken har skonken mei har bleate foet. De vampire wist de klap te blokkearjen, mar wie dochs skokken.
  De elf kipte:
  - De fijân ken ús krêft noch net,
  Se brûkten har folsleine krêft net ...
  Babys en froulju wurde oanfallen
  Dochs, vampire, ik sil dy deadzje!
  As antwurd, tilde de jonge man in bytsje fan it oerflak en besocht Erymyad te benaderjen as in stoarmtrooper.
  En it famke naem it en stiek de fijân mei de tip fan har swurd rjocht yn 'e mage. Hy krige in pynlike ynjeksje en der kaam bloed út. De elf útfierde in flintermanoeuvre en heakke de laars fan 'e vampire, wêrnei't se tjirpe:
  Ik sil de fijân mei ien slach ferpletterje,
  Ik, elf, bin dapper om goede reden!
  De striid gie ûnderwilens troch. De vampire besocht omheech te fleanen, mar Erimiada sprong oerein en hold him fange. En dripkes fan skarlaken bloed ferstruit.
  De jonge bloedzuiger merkte op:
  - Do hast in protte leard! Mar hja koe it jonkje net oan!
  De elf sei, en liet har tosken yn in glimke:
  - Jo moatte earne begjinne! Wy hawwe allegear in bytsje leard, en sûndigje net, do bist in vampire foar God!
  De vampire fersnelde ynienen, mar syn swurd miste it doel, en Erimiada sloech de bloedsûger op 'e pols. Wer robijnkleurige spatten en kreunen.
  Vampire opmurken:
  - Do duvel!
  De elf makke beswier:
  - Ik tsjinje de krêften fan it goede!
  De jonge bloedzuiger sei:
  - Wat is it ferskil tusken goed en kwea?! Sels de goaden fan it ljocht deadzje en sparje har fijannen net!
  Erimiada helle har skouders op en tjirp:
  It blomblêd fan in blom is breklik,
  As it al lang lyn ôfskuord wie...
  Hoewol de wrâld omhinne is wreed,
  Ik wol goed dwaan!
  De vampire besocht wer te hurd te gean en foel it famke fluch oan. Hy fierde de hooizoldermanoeuvre út, mar ûnferwachts stie it blêd fan it elffamke syn kiel troch. In stream fan bloed spuite út. De vampire sprong werom, skodde de reade druppels ôf, en merkte op:
  - Jawis, sy-duvel!
  Erymiada sprong mei alle macht, en smiet harsels yn 'e slach. Har bleate, rûne hak rekke de fampier rjocht yn it kin. Hy foel yninoar en spriek syn earms yn ferskate rjochtingen. Ut de mûle fan de bloedsûger fleagen ferskate stikkene tosken.
  Erimiada sette har bleate foet op syn boarst, tilde har hannen op en rôp:
  - Oerwinning!
  De swarte strider frege har:
  -Sille jo it ôfmeitsje?
  Erimiada stelde beslissend:
  - Nee!
  De ridder yn swart harnas knikte:
  - It reade draakfiguer is fan jo!
  En hy makke in trijehoek mei in fonkeljend swurd. Daliks wie der in flits yn 'e loft, en in byld fan in kleurige, machtige draak ferskynde. Dy fleach op nei Erimiad. It famke kromp ûnwillekeurich yn.
  Doe wie der in lyts flits, en de draak feroare yn in lyts byldsje dat sels yn 'e hannen fan it elffamke sweef. Se naam it en song:
  - Elfen, Elfen, Elfen,
  Us jeugd sil ivich wêze ...
  Elfen, Elfen, Elfen,
  Wy sille yn ivich lok wêze!
  
  GULLIVER FYFDE REIS
  ANNOTAASJE
  De ferneamde reizger Gulliver, oan 'e kop fan in grut skip, set wer op reis. Hy rekket fongen yn in stoarm en syn skip wurdt oan de wâl smiten. En de betûfte Gulliver komt sa'n frjemde wrâld tsjin, dan bleek alle eardere aventoeren fan 'e legindaryske seeman tsjin syn eftergrûn.
  . HAADSTIK Nûmer 1
  Gulliver wie net mear jong. Dochs set ik wer op in oare reis. Yn feite, syn beskriuwingen fan aventoeren waarden nommen as neat mear as fantasyen en mearkes.
  En de jierren geane foarby, en de holle wurdt griis, en der komt in aardich keale yn. As jo oer de fyftich binne, neffens de noarmen fan 'e achttjinde ieu, is dit in protte. Dochs besleat Gulliver om wer op 'e dyk te gean. Boppedat hat de waarsizzer him foarsein dat er dizze kear syn gelok fine soe en net mear werom wolle wolle.
  In grut galjoen waaide syn seilen en sylde rjochting de Stille Oseaan. Gulliver is al frij ryk, en de tinne wol fan lytse skiep nommen út Liputia brocht him spesjaal ynkommen . Mar se stoaren allegearre út. En it idee ûntstie om dit eilân wer te besykjen.
  Der binne al mear as tritich jier foarby. En Lilliputians libje minder as minsken. Dus elkenien dy't Gulliver koe, is al útstoarn.
  Wêrom net meitsje in libben troch it pakken fan proai? De Lilliputians hawwe gjin kanonnen noch gewearen, en harren pylken binne neat tsjin de reuzen. En yn Lilliput sels kinne jo in protte weardefolle dingen fêstlizze.
  De lytse bisten allinne koenen generearje enoarme ynkommen en koene wurde ferkocht foar in grutte priis.
  Om de reuzen te fangen is te riskant. Net ien soe in brute tolve kear de grutte fan in man nimme, sels in gewear. Boppedat hawwe se in kening dy't in machtich leger hat. Wier, de reuzen hawwe noch gjin buskruit.
  Yn alle gefallen woe Gulliver syn earste lân besykje, wêr't twa machten fan lytse minsken wiene. Miskien koe er dêr wat fine dat him fabulous ryk meitsje soe.
  Nei't er kunde kaam mei Yahoo en de wrâld fan yntelliginte hynders, waard Gulliver wreedder en sinysker. De jierren geane foarby en jo moatte ryk wurde. Hoefolle mear libben er oer hat is ûnbekend. En minsken laitsje om dy, en ferskate kranten jouwe vulgêre hints dat Gulliver is net allinnich in dreamer, mar ek in gek. En mear noch, om bewiis te leverjen dat de lannen dy't hy neamde bestean, dit wie de motivaasje.
  sawat wêr't Lilliput en it eilân Blefuscu leine . En syn skip hat dit plak al berikt.
  Mar wêr krekt? De eilannen binne lyts, en besykje se blyn te finen, mei primitive navigaasje fan 'e iere achttjinde ieu.
  En doe naam it skip it oer en rekke yn in stoarm...
  Hy waard sân dagen en nachten omslingere, omslingere troch de weagen. Gelokkich, it ûntwerp fan it grutte en machtige skip mei gewearen bliken te wêzen hiel duorsum. En it foel net útinoar.
  En doe kaam der ynienen in weach op en woske it Ingelske galjoen op 'e ferlitten kust. Utstutsen troch de oanhâldende striid mei de stoarm en wylde eleminten, foelen de bemanning fan mear as twahûndert seelju, en Gulliver sels, fêst yn 'e sliep.
  Se tochten net oer hoe't se rêstje of recuperearje.
  Gulliver hie oanhâldende nachtmerjes. En doe't er wekker waard, bleau de nachtmerje yn werklikheid troch. Earst fûn er him fêstbûn, en njonken him stiene jonges dy't liken sa'n tolve of trettjin jier âld te wêzen. Se waarden skildere mei ferve, fearren op 'e holle as Yndianen, bleate fuotten, healneaken torso's. It is hjir lykwols frij waarm, en dit is begryplik.
  Gulliver seach om him hinne. En ik seach ferskate bûnte seelju tichtby. Allinne se binne ek feroare. Se waarden lytser, de burden en stoppels ferdwûnen en de klean sakken as tassen.
  Gulliver seach nei himsels. En ik wie ferrast. Syn lichem waard lytser, syn mage ferdwûn, en de doffe pine yn 'e rêch ek. En it pak sakke as in waskdoek. En de learzens bliken ynienen frij te wêzen. En hy rukte, en de touwen sakken in bytsje.
  In jonge dy't like op in Yndiaan, bedekt mei tattoos, rôp:
  - Se wurde lykas ús! Kom op, span de touwen oan!
  De seelju hienen eins al bernegesichten, en waarden foar ús eagen yn grutte minder wurden.
  Jonges mei fearren en ferve raasden de touwen omheech. Gulliver fielde dat hy trochgie te krimpen. En tagelyk fielt it lichem ljocht en enerzjy. En dyn tosken stoppe sear, en yn 't algemien wie it as wiene jo wer berne.
  Underwilens stapten mear pleatslike krigers op it skip. Se wiene al yn nettere unifoarmen, droegen harnas en droegen swurden. Der binne sandalen op syn fuotten en ferskate famkes mei harren. Mar se liken ek bern, sa'n tolve, maksimaal trettjin jier âld. Famkes droegen earrings en sieraden.
  Ien fan harren mei blond hier lake en konstatearre:
  - It is spitich! Ik krige se net as folwoeksenen te sjen! No binne it deselde lytse bern as wy!
  De tattooed jonge sei:
  - Der binne hjir mear as twahûndert fan! Se moatte as slaven nei de steengroeven stjoerd wurde!
  It famke makke beswier:
  - Nee! Wy sille se gewoan ferkeapje! Guon binne pech genôch om te gean nei de minen, en de rest binne de nije eigners!
  In jonge yn harnas en in gouden helm frege strang:
  -Wa is dyn baas? Ik sis dy! En doch net oftst ús taal net kenst! Elkenien dy't by ús ryk oanslút, begjint daliks ús taal te ferstean, en wy, op ús beurt, begripe it!
  Ien fan de seelju dy't in jonge waard mompele:
  - Dit is kaptein Gulliver! Jo sille him net fuortendaliks werkenne yn in jonge syn lichem!
  De strider yn 'e gouden helm bestelde:
  - Sleep se út. As se einlings wurde lykas ús, dan wurde se miskien loslitten. Tagelyk sille se har tariede op de oergong.
  De krigerjonges setten Gulliver en de oare jonges op har skouders, holden se twa by twa, en droegen se nei bûten.
  Gulliver tocht dat dit ûnsin wêze koe. Mar doe tocht ik oan de Lilliputians. Se wiene lytser fan stal. Allinnich meast folwoeksenen, net bern. Miskien moat er net fernuverje?
  Hy besocht ferskate wrâlden en seach geweldige lannen. Dus wêrom soe de wrâld fan 'e bern net ûnder har wêze? Dit wie it iennichste dat him miste foar syn samling sensaasjes.
  Gulliver seach dat de kust net mear ferlitten wie. Dêr wiene in protte soldaten yn harnas. D'r wiene jonges mei fearren en bôgen yn Yndiaaske styl, en fjochters yn ljochtmetalen harnas. En de famkes mei bôgen wiene trouwens ek bleate fuotten útsein de kommandanten, dy't kostbere sieraden en sandalen mei pearels bedutsen hiene.
  De bôgesjitterfamkes stiene yn in rige. In oare rang hie yn 'e hannen machtiger krúsbôgen dy't deadlike bouten ôfsloegen. Oan de rjochterkant stiene katapulten. Der binne ek jonges en famkes by har. De wichtichste strider yn in gouden helm befel:
  - Nim de klean fan 'e finzenen! Se binne no slaven en moatte wurde klaaid neffens harren rang.
  De klean pasten al net en holden amper fêst. De finzenen, dy't jonges wurden wiene, waerden ûntbûn en alle no moai stinkende lappen waerden mei de skuon op in heap smiten. Doe gienen se der in mingsel fan oalje en swevel oer en stieken it yn 'e brân.
  No wiene seelju jonges net âlder as trettjin, en yn 'e achttjinde ieu, foar fersnelling, seagen bern fan dy leeftyd yn 'e ienentweintichste iuw út as tsienjierrigen. Ja, se binne merkber ôfnommen.
  En no wiene se neaken, guon ferlegen har skamte mei de hannen.
  De bôgesjitter en krúsbôgefamkes waarden fêsthâlden ûnder gewear.
  De jonge yn 'e gouden helm gebea:
  - No, lit se har yn 'e see waskje! Dan jouwe wy harren slaveklean om de skyn by te hâlden.
  En de fongen jonges waarden yn 'e see dreaun. It wetter wie waarm, ferwaarme troch de tropyske sinne. Hjir wie in goed klimaat. Jo koenen palmbeammen en kokosnoten sjen.
  Jo sille teminsten net befrieze.
  Gulliver skamme har en tagelyk bliid. Nei't er mear as fjirtich jier ôfstutsen hat, is er no folslein sûn, enerzjyk en fleurich wurden. En de stimming waard fleurich, hoewol't slavernij en fernedering foar him wachtsje, en ek mooglik hurd wurk yn 'e stiennen. Gulliver wist net wat it wie de hurde manier, mar hy hearde ferhalen oer hoe net geweldich it wie! Mar hoe jong en sûn is er no.
  It sân wie hyt en baarnde de bleate, bernesoalen. Se hawwe noch gjin tiid hân om rûch te wurden en bedekt mei eelten, lykas bart as jo in lange tiid sûnder skuon rinne. Dêrby moat opmurken wurde dat yn Brittanje, it kuierjen op bleate fuotten waard beskôge as in teken fan grutte earmoede, en sels as bern sjen litte harren bleate hakken, it wie allinnich yn 'e waarmte, en dan meastal ûnder de earmen. En sa besochten se har skuon oan te dwaan, nettsjinsteande alle wille om it oerflak fan 'e ierde te fielen, mei bernlike, gefoelige soallen.
  Mar tagelyk, sûnder skuon is it in bytsje pynlik . It sân baarnt waarm yn 'e tropyske sinne middeis. Lokale jonges en famkes hawwe dúdlik tige sterke en stoere soallen.
  Trouwens, Gulliver tocht - hoe âld binne se? Wat as elkenien hjir ûnstjerlik is? En net as ien fan 'e wrâlden dêr't Gulliver besocht, en hoewol't minsken net stoar, se noch wurden âld, en ûnstjerlikens wie jong, fleurich en enerzjyk!
  Bern wêze is geweldich op syn eigen manier! En miskien sille jo mear as ien millennium sa libje.
  Wier, doe waard Gulliver tryst. Wat as er hûnderten jierren as neakene, bleate slavinne yn 'e stiennen wurkje moast? En dit bringt hiel lyts wille.
  Dizze jonges binne as de hel. Bygelyks, ien pryster spruts de miening út dat de ivige flam in metafoar is, en sûnders wurkje as slaven yn ivige hurde arbeid!
  In oar ding dat Gulliver fernuvere wie dat de jonge krigers al har wapens yn in aparte stapel sette en pistoalen en musketten yn izeren doazen sette.
  Gulliver tocht dat dit net hiel tûk wie. Sûnt fjoerwapens binne net in min ding. Boppedat sjitte guon gewearen makke yn Ingelân, op dat stuit it meast avansearre lân yn 'e wrâld, frij sekuer. En hjir binne bôgen en krúsbôgen, as yn 'e iere midsiuwen. En yn Brittanje komt de yndustriële revolúsje al. En meikoarten wurdt Ingelân sa sterk dat sels de reuzen botsje kinne. Hoewol dit in kolossaal risiko kin wêze.
  Neaken slavenjonges spatten yn it seewetter. En dat wie geweldich op syn eigen manier. Gulliver en in pear eardere seemanjonges begûnen ynienen om inoar hinne te spatten. Se dowe harsels yn in wolk fan spatten en laken fleurich, stekken de tonge út.
  It soe lykje dat se yn har geast folwoeksenen wiene en itselde ûnthâld behâlden, mar yn har gedrach waarden se ynienen echte bern. En se wolle sa graach gnize en glimkje en grappen meitsje.
  En Gulliver spatte op syn seelju, en hja op him. De jonges wiene tige fleurich en lieten har tosken sjen. Dy't se no har eigen hawwe, en wite. Dit is in nije, hearlike wrâld wêryn d'r in glorieuze weromkear is nei bernetiid.
  Gulliver fielde him fysyk goed, en yn 't algemien koe hy aardich tefreden wêze. En yndie, syn jeugd kaam by him werom en dit, soe men sizze, is it wichtichste.
  En wat kinne jo mear wolle? Wier, oan 'e oare kant, do bist gewoan in neakene slaaf, en dit is sels ferfelend. En in slaaf wêze is net hiel goed. It is lykwols folle better om in slaaf jonge te wêzen.
  Yndied, nettsjinsteande alle problemen, bernetiid is in frij lokkige tiid. Lit der soms konflikten wêze mei leeftydsgenoaten, of jo moatte nei skoalle, of sels wurkje.
  Hoewol ... Fansels, oan 'e ein fan' e santjinde ieu, doe't Gulliver syn bernetiid wie, wie it in tiid dat it net heul sûn wie. En d'r binne gjin fan 'e freugden dy't bern hawwe yn' e ienentweintichste. Ja, dat is krekt it.
  Mar lykwols, bern kommunisearje mei elkoar en boartsje. En dit kin sein wurde as ferdivedaasje, sels as jo gjin idee hawwe oer it bestean fan spultsje-konsoles en smartphones.
  De jonges mochten lykwols net lang spatte en waarden mei spearen út it wetter ferdreaun. En it waarme sân baarnt jo hakken echt. Wier, as de soallen wiet binne, fiele jo it net echt. Dan begjint it echt waarm te wurden.
  Gulliver rôp:
  - Myn skonken brâne in protte! Jou my wat skuon!
  As antwurd sloech de kriichsjonge him mei in sweep, en rôp:
  - Hald dy de mûle! Slaven hawwe gjin rjocht op skuon neffens har rang!
  De stridersfamkes begûnen lykwols harren swimbroek te dragen. Dit is de ienige klean dy't slaven kinne drage. Lykas yn in soarte fan Egypte.
  De jonges dy't finzen waarden begûnen teminsten dit te dragen om har skande te dekken.
  Gulliver besocht te freegjen:
  - Groetsje se sa frjemd!?
  En doe krige er de wip wer. In elegant famke mei diamanten earrings rôp lykwols:
  - Doch it rustich oan! Hy is har lieder ommers! Miskien kin ik it him útlizze?
  De strider yn 'e gouden helm knikte:
  - Litte wy!
  It famke, mei har fuotten yn kostbere sandalen stampen, kaam Gulliver oan, dy't in jonge wurden wie, en tjirp:
  - Alle bûtenlanners fan 'e see wurde neffens gewoante slaven en wurde op feiling ferkocht. Dit binne ús regels. As jo lykwols witte hoe't jo wat kinne dwaan en bewize dat jo nuttich kinne wêze, dan sil jo libben yn slavernij net sa dreech wêze. En mei de tiid kinne jo frijheid krije foar jo fertsjinsten. Ek, as jo poerbêst binne mei wapens, kinne wy jo nei it sirkus stjoere om te fjochtsjen as gladiators. En as jo dêr goed sjen litte, dan wurde jo yn it leger nommen, en dit is in kâns foar in karriêre. Dat is, sels ús slaven kinne goed libje en aadlike minsken wurde.
  Gulliver bûgde en antwurde:
  - Ik bin in sjirurch, ik kin nuttich wêze!
  It famke skodde de holle:
  - Yn jo lân is medisinen min ûntwikkele. Jo binne nei alle gedachten net fan in nut!
  Gulliver frege mei in glimke:
  - Hoe sit it mei de Britten?
  It famke mei de diamanten earrings knikte:
  - Wis! En net allinnich harren! Fansels wachte slavernij op har allegear. En wa waard stjoerd nei de oarloch!
  Gulliver frege:
  - Binne jo gjin kanonnen, pistoalen, musketten nedich?
  It famke antwurde beslissend:
  - Nee! Wy fjochtsje allinich mei skerpe wapens! Buskruit is ferbean sawol hjir as yn it Buffalo Ryk.
  Gulliver wie ferrast:
  - Is der in oar ryk?
  It famke knikte:
  - Ja, en der is in oarloch tusken ús! Tink gewoan net dat as jo dêr kamen, jo better wêze soene. Jo soene ek slaven wurde en te keap sette!
  Gulliver sei mei in sucht:
  - Och! Dit is blykber ús lot! Wês altyd in slaaf of in finzene!
  De jonge yn 'e gouden helm knikte:
  - Hja hat dy alles útlein! No sille jo nei de stêd brocht wurde. Se sille it dêr klear meitsje foar ferkeap. Ferjit net om te rinnen. Foar it besykjen om te ûntkommen wurde wy daliks krusige op krusen. Dêr yn 'e stêd sille jo brandmerke wurde en, lykas wenst, sil jo hier keal skeard wurde. En se sille jo útnimme om te ferkeapjen. As jo josels yn 'e minen fine, gedrage dan goed. Dan sille jo ôfwikselje tusken oerflakwurk en ûndergrûnswurk. Dat, mei genôch fieding, kinne jo ieuwen duorje!
  Gulliver fluite:
  - Mear as ien ieu, in slaaf yn 'e stiennen!?
  De jonge knikte:
  - Dat is it! Wy hawwe gjin âlderdom! Bliid, om ivich jong te wêzen. As jo net fermoarde wurde, dan sil jo siel nei tûzen jier jo lichem noch ferlitte. Mar jo hawwe noch tûzen jier foar jo. Libje en wês lokkich!
  En Gulliver waard wer wipt. It perspektyf om tûzen jier nei dit te libjen wie net heul bemoedigend.
  Mar oan de oare kant, is it net geweldich? Mar ik freegje my ôf wat der barre sil as se fuortrint? Wurdt er wer folwoeksen, of bliuwt er in jonge? Hoewol it wierskynlik te betiid is om der oer nei te tinken.
  De jonges dy't koartlyn seelju wiene, waarden yn ien kolom keppele. En dit binne twahûndert jonges. Allegear heal neaken yn swarte slaafstammen. Aardige jonges, slank, mar net te sizzen wa't slank binne. Dizze binne frij spierich en sterk yn uterlik, en sûnder fet. De hûd is tan, en de tosken binne allegear yntakt en wyt. En blykber folslein sûn.
  Hoewol't har bleate soallen noch net hielendal rûch wurden binne, binne se sûnder skuon noch te fernearen.
  Ferskate ruters fleagen op. Jonges ek, mei swipen yn de hannen. Famkes ferskynden ek op 'e ienhoarnen.
  Sa kaam de kavalery. En mei har binne fiif trained luipaarden.
  In jonge op in hynder en yn in sulveren helm warskôge:
  - Dizze bisten sille jo beskermje! As immen besiket te ûntkommen, skuorre se har yn stikken. Wy sille jo no gjin iten en wetter jaan - wês geduldich, slaven. Dan komt der iten en wetter. No, fansels, om't jo hjir allegear jonges binne, wurde jo yn in aparte kazerne pleatst oant jo op 'e feiling set wurde. Doarst net yn opstân komme. Jo sille fermoarde wurde, en wa't finzen is, sil krusige wurde op in krús of stjer. It is ferbean om te praten by de oergong. Wy sille oertreders sûnder genede slaan. En wy sille de meast koppige spitsen.
  En as jo wat sizze wolle, dan moatte jo sizze: mynhear of mefrou, lit my jo oansprekke. En ferjit net te bûgjen!
  Gulliver, dy't syn eangst oermastere, gurgle:
  - Lit my asjebleaft ta jo oansprekke!
  De jonge man yn 'e gouden helm grommele:
  - No, praat mar!
  Gulliver, dy't in jonge waard, frege:
  - It hoecht ús net te binden! Wy sille ús earewurd jaan dat wy rêstich en rêstich sille gedrage en net fuortrinne!
  De jonge man yn 'e gouden helm glimke en antwurde:
  - Is it yn Ingelân wenst om jins wurd te hâlden, benammen oan frjemden jûn?! Wy sille jo lykwols gjin keatlingen oan jo sette as jo op syn minst in oere stil kinne wêze en gjin lûd meitsje. Oars keatlje wy jim allegearre byinoar as feroardielden!
  It famke mei diamanten earrings sei:
  "Miskien nim ik dizze jonge man en set him op in pony neist my?"
  De jonge man yn 'e gouden helm skodde de holle:
  - Tefolle eare foar in neakene en smoarge slaaf. Jo kinne him oan in riem bine as in hûn en him folgje litte.
  It famke knikte mei in glimke en koarde:
  - Oan syn sulveren ketting! Wat is er no in leaf jonkje wurden.
  Jonge Gulliver belibbe in oare fernedering. In halsband waard op him set, as in pup, en hy waard keatling mei in sulveren ketting.
  Oare jonge seelju waarden spand oan in tou. Se wiene no as slavejonges. De ruters omsingelen, en in part fan de wacht beweecht te foet.
  En sa sette dizze hiele bleatefoetploech ôf. Slavenjonges glimke doe't se bern waarden, mar as se besochten te praten krigen se swipen. Disharmonysk trapen se mei har bleate hakken lâns, earst oer it sân. En dan lâns de grouwe grintwei.
  Gulliver de jonge waard oan in riem lutsen. Wier, it wie maklik om te rinnen yn it lichem fan in bern. En it famke yn 'e sieraden hie gjin haast om de pony te riden. Krektoarsom, se wie sels nijsgjirrich nei de nije maat fan har kollega. Wa wie koartlyn in folwoeksene.
  Se frege mei in glimke:
  - Wiene jo de wichtichste ûnder har?
  Boy Gulliver knikte:
  - Ja ik!
  En hy stapte bleatefoet, mei in bernesool, op in skerpe stiennen, wêrnei't er raasde.
  It famke gnyske en frege nochris:
  -Hawwe jo reizge nei nijsgjirrige lannen?
  De slavenjonge antwurde fol fertrouwen:
  - Wis!
  De skientme yn juwielen frege:
  - Fertel! Wat wie dyn earste en meast nijsgjirrige ûnderfining?
  Gulliver, dy't jong wurden wie, antwurde maklik:
  - Fansels, om nei it lân fan Lilliput . Lytse minsken wennen dêr, lykas wy minsken, mar tolve kear lytser!
  It famke frege nijsgjirrich:
  - Wiene se as wy, bern, of as jim folwoeksenen?
  De slavenjonge antwurde entûsjast:
  - Se wiene as ús soarte - folwoeksenen en bern, mar tolve kear lytser.
  No, se hiene noch gjin fjoerwapens - allinich kâlde wapens!
  It famke draaide har leuk, bernich gesicht en merkte op:
  - Sels nei ús oarloch, en fjoerwapens! Sa'n lok wie mist!
  Gulliver merkte op:
  - Mar jo kinne jo hiele kontinint dermei feroverje!
  De skientme mompele en song:
  Ik wol gjin oerwinning foar elke priis
  Ik wol myn foet net op myn boarst sette...
  Wy sille net yn kompetysje wêze mei Satan,
  Dat kloppet, wy kinne it paad hielendal net ôfdraaie!
  In slavenjonge, dy't mei bleate fuotten stampende, dy't begûn te jûkjen fan it grouwe grint op 'e diken, merkte op:
  - It is net altyd nedich om de regels te folgjen foar in geweldich doel!
  It famke knikte:
  - Ja, en ik sil dy bygelyks oan it rek hingje!
  Se rûnen in skoft stil. Gulliver seach nei de kolom fan jonges dy't seelju wurden wiene. Dit binne jonges net âlder as trettjin. De bern sjogge der aardich út, al binne se hast neaken, bleatefuotten en lykje op slaven. Ja, se binne slaven. In folslein unbenijdber lot wachte him.
  It famke frege:
  - En doe't de midgetten dy sa grut seagen, wat diene se?
  De jonge Gulliver antwurde mei in swiete glimke:
  - Se hawwe my bûn!
  De skientme lake en kipte:
  - En jo joegen har sa grut ta?
  De slaaf sei:
  - Se diene it wylst ik sliepte! Sa goed as dy! As jo op 'e tiid ûntdutsen wiene, soe dit foar jo net sa maklik bard wêze!
  It famke knikte:
  - Sûnder mis! Mar meastal, as skippen mei folwoeksenen op ús kusten oan wâl smiten wurde, falle har ynwenners yn 'e sliep. En dan wurde se bern lykas wy!
  Boy Gulliver merkte op:
  - Ivige bernetiid... Wat is better as tydlike âlderdom!
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  De bern, de iene op in moaie en wite ienhoarn, de oare in slaefjonge yn inkeld swimbroek, bleauwen prate.
  It famke sei:
  - Yn oare wrâlden binne minsken sa ûnfolslein. Se wurde âld en froulju wurde benammen sa walgelijk en ûnsjoch as se âlder wurde. De âlde froulju binne rimpelich, bocheljend, toskeleas, stinkend. Dit is gewoan in soarte fan grouwel!
  De jonge Gulliver, dy't oan in riem rûn, spriek syn hannen út en antwurde:
  - Dit is Gods foarsjenning! Ik soe ek graach wolle dat froulju en manlju net âlder wurde, mar ...
  It famke lake en frege:
  - Sissto Gods foarsjenning? Mar wy hiene al ferskate bemanningen, út ferskillende tiden. En se fertsjintwurdigje God allegear op ferskate manieren. Benammen de pryster sei dat it juste leauwen katolyk is, en it haad fan alle kristenen is de paus!
  Boy Gulliver skodde syn holle:
  - Wy hawwe in bytsje oars leauwe! En it haad fan 'e tsjerke is de kening! Lykwols, net alle Ingelsken hâlde har oan. D'r binne protestanten fan ferskate rjochtingen, in protte katoliken, en yn oare lannen fan 'e wrâld binne der folslein oare religys.
  It famke gnyske en frege:
  - Ja, jo hawwe in protte godstsjinsten. Mar jo kinne jo eigen religy net iens útfine. Ik haw de Bibel lêzen. Dêr seit Jezus dúdlik en direkt dat d'r mar ien God is en yn 'e himel. Dochs knibbele de apostel Thomas del en sei tsjin Kristus - Myn Hear en myn God? Dat hawwe kristenen twa goaden?
  De jonge Gulliver antwurde mei in glimke:
  - Nee! Net dizze manier!
  It famke gromde:
  - Hoe ferkeard! It kin net wêze dat der twa goaden wiene en ien tagelyk. En de preester sei sels dat de Hillige Geast ek God is, dus der binne trije goaden! Mar der wurdt dúdlik sein: harkje nei my, Israel, dyn God is Ien!
  De slavenjonge antwurde mei in sucht:
  - Dit is it ûnbegryplike mystearje fan 'e Trije-ienheid!
  It famke glimke en sei:
  - En noch ien ding dat my yn 'e war bringt. As Jezus de Almachtige God is, wêrom hie er dan net genôch krêft om sels it krús op Calvary te dragen? Wat foar almachtige God is Hy as Hy net iens sa'n ienfâldich ding kin?
  De jonge Gulliver antwurde mei in betize blik:
  - Grut mystearje: God ferskynde yn it fleis, liet him sjen oan 'e ingels, waard rjochtfeardige yn 'e geast, gyng op yn 'e gloarje!
  It famke konstatearre lilk:
  - Dat mei dizze wurden is it in mystearje, jo kinne alles yn 'e wrâld ferklearje. Dit is in ferklearring, sûnder útlis!
  De slaaf knikte:
  - Rjochts! Mar der is gjin better! En de Bibel seit dat d'r geheimen binne dy't sels ingels besykje te penetrearjen!
  De skientme naam in sweep út har tas, en it spoar sloech de jonge op syn glêde, hierleaze rêch.
  Gulliver wie net sa pynlik as fernedere.
  En it famke sei:
  - Elke absurditeit en ûnsin kin ferklearre wurde, yn ien wurd, mystearje!
  En der wie noch in skoft. De jonges spatten op 'e skerpe, hite stiennen fan 'e dyk. It wie dúdlik dat harren fuotten, dy't noch net ferhurde genôch wiene, pine en lijen ûnderfine. Blieren, skuorkes en kneuzingen ferskine op 'e soallen fan bern. Mar guon fan 'e jonges en famkes dy't wachte rinne moedich op bleate fuotten, en oer har lange libben binne har fuotten tige eel wurden, sterker as it lear fan learzens en belibje gjin ûngemak. Dat de slavenjonges kreunen en hinken en lijen.
  Yn Brittanje wie it kuierjen op bleate fuotten net prestisjeuze - it waard beskôge as in teken fan ekstreme earmoed. En sels bern lieten har bleate, rûne hakken net sjen. En simmer yn Brittanje is net sa waarm. De bern binne hjir dus noch net sa betûft.
  De jonge Gulliver hie ek lêst. Syn bleate, bernlike fuotten baarnden, en de soallen wiene al ôfsnien, en hiene lêst fan 'e waarmte fan 'e stiennen. Hy hâldde him allinnich troch moed en eigensinnigens fêst. Ek al is hy in jonge, in man moat ferneare, in foarbyld fan moed.
  Om ien of oare manier út syn lijen te ûntkommen, frege Gulliver:
  - Hawwe jo in God?
  It famke gnyske en frege:
  - Leausto yn dyn God?
  De jonge Gulliver antwurde net al te fertrouwen:
  - Ja, ik leau dy!
  De skientme knikte en sei:
  - Wêrom bist no yn 'e slavernij? Hawwe de fuotten fan jo bern lêst fan skerpe en waarme stiennen?
  De slavenjonge antwurde mei in sucht:
  - Elkenien hat sûnden! En dit is ferjilding foar myn sûnden! En boppedat haw ik myn jeugd werom krigen, dy't al in beleanning neamd wurde kin!
  It famke glimke en antwurde:
  - Ja, it kin! Jo kinne tûzen jier libje en noch al jo tosken hawwe. Sels as in tosk útslein wurdt, sil it werom groeie. En jo sille gjin keale plak, in burd, of in bult hawwe. Ja, dyn bleate fuotten wurde gau grof en kuierjen op skerpe en waarme stiennen wurdt sels noflik!
  Boy Gulliver knikte:
  - Benammen! It is hast de himel! Yn ivige ljochte jeugd!
  It famke yn 'e juwielen song:
  Hoe prachtich is it jong te wêzen,
  Geweldich libben en enerzjy ...
  Lit de jager yn spultsje feroarje,
  En de planeet sil in ivich paradys wurde!
  Doe naem en die it famke har sandalen mei kostbere stiennen fan har moaie, al is it bernlike, fuotten. Se stapte fan 'e ienhoarn ôf en rûn bleatefoet mei de jonge Gulliver.
  Har gesicht glimke en it famke merkte op:
  - En it is sels moai om mei de bleate hakken op stiennen te rinnen!
  Boy Gulliver stimde yn:
  - Ja! Jo kinne it eins genietsje! Mar it docht echt sear!
  It famke stelde in fraach:
  - Wêr leausto yn? De preester sei: de rjuchtfeardigen geane direkt nei de himel, de grutte sûnders geane nei de hel, mar dy't minder sûnders binne, geane nei it vagevuur. Wat oer dy?
  De slavenjonge antwurde mei in sucht:
  - Wy leauwe net yn it vagevuur! Wy binne yn 'e himel of yn 'e hel!
  It famke lake en merkte op, spatte op 'e stiennen mei har bleate, tige moaie, beitele fuotten:
  - Mar yn dit gefal sil elkenien nei de hel stjoerd wurde moatte! Want der binne gjin sûndeleaze minsken. Elkenien sûndiget, as net yn dieden, dan yn gedachten. En wêrom smyt dyn God se yn it fjoer?
  De jonge Gulliver helle syn skouders op, dy't bernlik wurden wiene, en antwurde mei in glimke:
  - Wy hawwe leauwe dat der Gods genede is dy't minsken út 'e hel rêdt. En benammen de Almachtige God Jezus Kristus gie om dizze reden nei it krús, om alle minsklike sûnden te dekken! En syn fersoeningsoffer jout ús in kâns op ferlossing!
  It famke gnyske en merkte op, en bleau te genietsjen fan de waarmte fan de skerpe stiennen dy't har bleate soallen kitelden en massearren:
  - Dit is krekt wat ik net begryp! Minsken, hawwen fermoarde God de Soan, net allinnich net wurden better, mar sels tanommen it tal fan harren sûnden en misdieden. En God de Heit ferjûn se allinnich om dit? Hoewol't se yn teory foar sa'n hanneling folslein ferflokt wêze moatte?
  De jonge Gulliver suchte en antwurde:
  - Dit is ek in grut geheim. It mystearje fan hoe't ferlossing barde! Yn alle gefallen naam de Allerheechste God Jezus de skuld en sûnden fan 'e hiele wrâld op himsels. En sûnder bloed te ferjitten is der gjin ferjouwing!
  It famke, mei har bleate fuotten spatten, merkte logysk op:
  - Mar dat kinst net dwaan! Dit is yn striid mei juridyske prinsipes. De iene kin noch foar in oar in boete betelje, mar hat gjin rjocht om yn de finzenis te sitten. No, lit stean foar in oar dea gean. Dit is ek yn tsjinspraak mei jo Britske wetten!
  De jonge Gulliver knikte ynstimd:
  - Ja, it is yn striid mei minsklike wetten! Mar de Almachtige Hear God sels set de wetten sawol op ierde as yn 'e himel! En do kinst net pleitsje tsjin dit!
  It famke stelde in fraach:
  - En dat Gods wetten in ûnskuldige ta de dea feroardiele hawwe? En sels de Allerheechste God de Skepper?
  De slaaf jonge antwurde:
  - De Allerheechste God Jezus naam de skuld op himsels! Hy naam de grime fan God op himsels. En hy die it foarname. En al it oare... No, ien moast ferantwurdzje foar sûnden en God sels die it, yn 'e persoan fan syn Soan!
  It famke sei logysk:
  - Mar de dea fan God de Soan oan it krús makke it minskdom net better. En it foege allinnich ta oan syn misdieden. It docht bliken dat it minskdom noch krimineler wurde moast om ferjouwing te krijen? Dit is folslein absurd!
  De jonge Gulliver antwurde mei in glimke:
  - Gods plannen binne ûnbegryplik. It iens dat sels foar mieren in protte dingen dy't wy minsken hawwe ûnbegryplik binne!
  It famke lake en antwurde:
  - It universele antwurd is ûnbegryplik! Op dizze manier kinne jo alles útlizze sûnder wat te ferklearjen. Ja, it is ûnmooglik om God te begripen en d'r is gjin need om te tinken!
  De jonge Gulliver sei mei in sucht:
  - En yn ús wrâld is der in protte dat net te begripen is! Bygelyks, wêrom lûkt de ierde objekten oan? Kinne jo hjir in ferklearring foar jaan?
  It famke gnyske en antwurde:
  - No ja, net alles kin in logysk en ferstannich antwurd jûn wurde! Mar de fraach is, wêrom moatte wy leauwe yn God? Ommers, nimmen hat Him ea sjoen. En tagelyk, leausto der yn?
  De slaaf jonge skodholle wer en antwurde:
  - Oars is it lestich om it bestean fan ús wrâld en ferskate stjerren te ferklearjen. Hoe dit te begripen? Immen makke se!
  De barefoot skientme merkte op:
  - Hoe it bestean fan 'e Skepper te ferklearjen? Immen hat Him ek makke?
  De jonge Gulliver stapte mei de bleate foet op in skerpe stien en kreunde, sei doe:
  - Wy leauwe dat God altyd west hat!
  It famke lake en sei:
  - Hoe koe God sûnder reden ferskine! D'r moat in root oarsaak wêze foar alles!
  De slaaf jonge antwurde:
  - Wy moatte it nimme as in axioma dat God bestiet. En leau der yn. En as jo tinke en útfine foar in lange tiid, do silst wurde grif gek!
  De skientme lake en song:
  - Dit binne mearkes foar bern,
  Fansels leauwe jo yn God ...
  Jou it jild oan de prysters,
  En dan krije jo de himel!
  Boy Gulliver knikte:
  - Och, it is ûnmooglik alles te witten!
  It famke frege:
  - Wêrom wurde minsken âld en stjerre ûnder de almachtige God?
  De slaaf jonge antwurde:
  - Ferjilding foar sûnde!
  De skientme opmurken:
  - Mar wy sûndigje ek en wurde net âld!
  Boy Gulliver skodholle:
  - Ik wit net wêrom jo ivige bern binne! En do witst ek net! Krekt as is it ûnbekend wêrom't in ko hoarnen hat, mar in baarch net!
  It famke knipoogde nei de finzene jonge en stelde foar:
  - Miskien wolst in sweep? Of moatte jo jo bleate hakken fry?
  Boy Gulliver frege:
  - Wat sil dit bewize?
  De skientme antwurde lûd:
  - Dat ik foar jo de Heare God bin!
  De slaaf jonge antwurde frijmoedich:
  - No, do kinst myn siel noch net deadzje!
  It famke sei:
  - Jo kinne nei de steengroeven stjoerd wurde, dat is in echte hel. Of miskien nei in better plak. Bygelyks, ik kin dy myn squire meitsje!
  Boy Gulliver knikte:
  - Dankewol!
  It famke frege:
  - Sis my better, hokker aventoeren hawwe jo mei de Lilliputians hân?
  De slavenjonge antwurde mei in glimke:
  - Doe't ik sliepte, bûnen se my oan. Doe joegen se my lykwols wat te iten. No, se skeaten pylken op ús ôf. Folgjende wie it nijsgjirriger. Se makken my los en joegen my sels wat frijheid. Yn ruil haw ik se ek wat tsjinsten levere.
  De bleatefoetske skientme, dy't mei har bleate, bernlike, mar tige sierlike fuotten en glimkjend op 'e skerpe, ferwaarme stiennen stompe, frege:
  - Hokker tsjinsten hawwe jo se levere? Mei jo hichte is it wierskynlik net heul handich foar froulju om mei sa'n reus om te gean!
  De jonge Gulliver gnyske en antwurde:
  - Ik die in tige grutte tsjinst. Hy naam fyftich skippen mei dy't de tsjinstanners fan Lilliput klear makke hiene foar de lâning. En dêrmei har steat rêden fan 'e lâning fan in sterk leger!
  It famke sloech de jonge mei har palm op 'e bleate rêch, read fan in frisse brún, en koarde:
  - Dit is echt geweldich! It docht bliken dat dit in geweldige groei is dy't foar goed brûkt wurde kin!
  De jonge Gulliver song as antwurd:
  Net allinnich om te gloeien, mar om te smoke,
  Miskien in fulkaan, miskien in fulkaan ...
  Miskien yn myn hert kin ik in dwerch wêze,
  En in reus, en in reus!
  En de jonge stapte fierder op 'e skerpe, hite stiennen mei syn bernlike, ferwûne, bekraste fuotten. En it wie pynlik en onaangenaam. Mar it moedige bern hold it fêst.
  En om himsels ôf te lieden frege er:
  - Mar wat foar leauwen hast?
  It famke frege mei in glimke:
  - Wat fynsto nedich om leauwe te hawwen?
  Boy Gulliver knikte:
  - Alle folken hawwe op syn minst in soarte fan leauwe. Sels de wylden!
  It famke raasde:
  - Wy binne gjin wylden! En wy leauwe net yn mearkes!
  De slaaf sei:
  - Mar jo riskearje jo siel te ferliezen!
  As antwurd begûn it famke iroanysk te sjongen;
  Wat bedoelde de Heare?
  Hy, dy't yn in skriklike ôfstân wennet ...
  Doe't de opdracht jûn waard om te wurkjen,
  Dat wy net yn in dream bliuwe.
  
  Hoewol de keninklike klean prachtich is,
  Mar d'r is gjin stoarmich persoan mear ...
  Earmoede sjit punt leech -
  Us wrâld fan lijen is epysk!
  
  En Adam is net de skuld foar dit -
  In ienfâldige Sovjet, Russyske guy ...
  Ik rûn neaken, myn skamte net ferbergje,
  As in proletariër ûnder tsarisme!
  
  God joech him iten - de limyt,
  Weide sûnder de foarken te kennen ...
  As jo mear wolle, sille jo slein wurde!
  En drinke mei de palm fan jo hân sûnder flessen.
  
  Adam lei sa'n lot,
  Yn guon griezelige, saai paradys!
  Mar de slang fleach op wjukken,
  Hy begriep: in minske lijt...
  
  D'r is in manier om út 'e bosk te kommen,
  Bou in stêd, jou berte!
  Om net lang om 'e bosk hinne te dwalen,
  Soms is ferried nedich!
  
  Ik stiel de magyske kaai út 'e himel,
  Om it Eden fan routine te ferlitten ...
  Dêr sille jo de faam fan jo dreamen fine,
  Jo kinne teminsten omkomme yn 'e ûnderwrâld!
  
  Ja, der is fansels in risiko, jonge
  Dizze planeet is gjin kado ...
  Mar jo sille it gewisse erkenne, eare,
  En jo sille jo perfekte wedstriid fine!
  
  Adam krige dizze kaai -
  Hy die de poarten iepen en ferliet de himel.
  De sûnder bestege in protte enerzjy,
  Rinne op 'e stiennen fan grutte bergen ...
  
  Hjir sjocht er de poarte wer -
  En wer ferskynde de fleugele slang ...
  Hy sei: Ik bin in goede satan -
  De bout gie fan himsels iepen...
  
  Adam kaam binnen en hy seach -
  Sa'n skildere wûnder...
  Neaken famke efter de heuvel,
  Wrijft in porslein gouden skûtel.
  
  Mar hoe goed is it?
  Adam de jonge koe net tsjinhâlde!
  En tútsje har lippen
  It die bliken swieter te wêzen as huning!
  
  Se antwurde him -
  De lichems fusearren yn stoarmige ekstase ...
  Nee, ferflokje Satan net -
  De jonges ferskynden yn sûnde!
  
  God hat se út it paradys ferdreaun, mar...
  De planeet waard harren thús.
  Ek al hawwe minsken mar ien sinne,
  Mar der binne tûzenen neiteam!
  
  Ja, it wie hiel dreech -
  Oerstreamingen, droechte en winters.
  Mar de geast is in machtich oar,
  De minske is in sterke skepping wurden!
  
  As in ingel kin er fleane,
  Hoe ferneatiget de demon fan 'e bergen it reliëf!
  Meitsje in wei wêr't jo kinne gean -
  Berikke elk punt op lân.
  
  En wy hawwe romte nedich -
  Wy sille ek kinne feroverje.
  Dat ús sûnde is gjin sin,
  Nee, net prate ûnsin!
  
  Sûnder sûnde is der gjin foarútgong,
  Gedachten generearje beweging!
  Der is mar ien antwurd op 'e preek:
  Wy hawwe net nedich in oar syn paradys!
  En it famke stampte lilk mei har bleate foet, wêrtroch't de stiennen skodden en sprongen. En hy die dit beslissend.
  Dit is wier in famke út in ivich jong lân.
  Boy Gulliver sei:
  - No, bist net bang foar ivige, helske pine?
  It famke gnyske en frege:
  - Hasto sels de hel sjoen?
  De jonge Gulliver helle syn bernlike skouders op en antwurde:
  - Earlik sein, nee!
  It famke gnyske en tafoege:
  -Hat ien fan 'e minsken yn jo lân de hel sjoen?
  De slavenjonge spriek syn hannen út:
  - Wit net! Ien, hoewol in dronkaard, dronk himsels yn delirium tremens en seach hel en duvels. Mar gjinien wit hjir wis fan en kin it net witte!
  De skientme opmurken mei irony:
  - Sa leau je yn berneferhalen. En de prysters nimme jo jild foar mearkes!
  De jonge Gulliver skodholle en antwurde:
  - It is net allinne in kwestje fan eangst foar de hel. Om God ûnder druk te hearren is hielendal net wat de Almachtige nedich hat. As er woe, hie er wierskynlik sawol de himel as de hel yn al har gloarje sjen litten. En nimmen soe it tsjinsprekke doare!
  It famke knikte en frege:
  - En wat is de essinsje fan it probleem?
  Boy Gulliver antwurde:
  - It feit dat wy God net allinne freze, mar ek fan Him hâlde!
  De bleate skientme knikte:
  - It is goed datst Him leafst! Wêrom hâldt er net fan dy?
  De slavenjonge antwurde fol fertrouwen:
  - En de Heare God hâldt fan ús!
  It famke glimke:
  - En makket dêrom jonge, moaie froulju yn âlde froulju. En stjoert ek allerhanne natuerrampen?
  Boy Gulliver sei:
  - Hwa't leaf hat hwa't him leaf hat !
  De bleatefoete skientme giechelde en sloech de slavenjonge Gulliver mei in slach fan har sweep, tjirpend:
  - Ik hâld fan dy! En dêrom sloech ik!
  Dêrnei helle se mei de bleate teannen in kiezel. Se smiet it fuort. It briek troch it blêd fan in palmbeam dy't lâns de dyk groeide. En yn in glimke brek se, frege se:
  - Kom, miskien kinne jo sjonge! Bygelyks oer hoe't jo de Almachtige God hâlde?!
  De slavenjonge Gulliver knikte:
  - Mei nocht!
  It famke warskôge driigjend:
  - Mar as ik it net fyn, dan briedt de jonge dyn bleate, bernlike hakken!
  De slavin begûn te sjongen as antwurd, yn syn heldere en tige noflike stim;
  In sinnestriel skynt troch it gouden tsjuster,
  Stjoerd troch in cherub, groetnis fan God oan my!
  De kweade geasten oanfallen - in wekker swerm,
  De ûnderwrâld bringt in protte problemen!
  
  Wy dogge in protte smoarge trúkjes - ferfelende dieden,
  As jo goed wolle, bliuwt jo allinich!
  Ik woe de boeien yn stikken brekke,
  Mar de kraach dy't de hearsker joech is sterk!
  
  Ik tocht oan it froulike gesicht fan myn leafste,
  Ik sil troch de flammen fan fjildslaggen en tongerbuien komme!
  En de hillige geast drong yn myn hert troch,
  It is dreech foar my, ik kreun, fersmoarging yn delirium!
  
  Under ús is in flakte, in tapyt fan beammen,
  Untelbere tsjuster fan fijannen hat in muorre foarme!
  Mar de ingel des Heare stiek syn rjochterhân út,
  It is tiid om te winnen en ôfskied te nimmen fan weemoed!
  
  Ik priizgje Kristus - hy is godlik,
  Yn myn sûndige siel: De Almachtige sjongt!
  It motyf is bekend foar elkenien, werhelle yn 'e psalmen,
  Spear skerp - gean op in kuier!
  
  De God fan 'e frede moetet mei it tsjusterste gesicht,
  It Hillige Heitelân wurdt troch dy ferriede!
  Jo wiene bang yn 'e striid en skieden mei jo swurd,
  Jo binne ferovere troch jo tsjinstanner, satan!
  
  Ik antwurde God, bûgde nei de grûn,
  Ja, de minske is swak, syn fleis is as wetter!
  Doe't it dreech wie, rôp ik dy,
  It antwurd kaam net, hy hat de slach amper oerlibbe!
  
  Ik freegje de Almachtige, jou my ien kâns,
  Om jo wil te straffen en it leger fan 'e hel te ferslaan!
  Kristus antwurde - hy seach de oere fan ferneatiging,
  Mar ik woe dyn leauwe testje!
  
  No, gean en bid - ik sil dy ferjaan,
  It lijen fan minsken, och, ik begryp it!
  Tink oan David, set de stien yn 'e slinger,
  Alle sûnders fan 'e wrâld binne soannen fan Kristus!
  
  En sa fjochtsje ik, foar de gloarje fan Kristus,
  En in stream siedend bloed streamt!
  En de bergen fan 'e deaden, it oantal slachtoffers kin net teld wurde,
  Mar ik leau yn 'e Almachtige God leafde!
  It famke sloech earst de slavin Gulliver mei in sweep. De bleate jonge kreunde.
  Doe klapte se him goedkardend op it skouder en merkte op:
  - Do songst goed! Do hast in talint!
  Gulliver it bern knikte en merkte op:
  - En wêrfoar?
  It famke antwurde fol fertrouwen:
  - Dat jo jo plak kenne!
  De slaaf knikte:
  - Ja, ik bin ree om te witten! Mar ûnder de Lilliputians droech ik de titel fan hartoch. En it wie hiel cool!
  It famke giechele en merkte op:
  - Wiesto in hartoch? Dit is heul ynteressant! En ik bin in Viscountess!
  De slaaf knikte:
  - Binne jo in boarchfrou? Dit is geweldich!
  It famke merkte op:
  - Ik kin jo bestelle dat jo libje en besprinkele wurde mei sâlt! Dan sille jo begripe wat it betsjut om mei my te konkurrearjen!
  De jonge Gulliver bûgde en antwurde:
  - Ik bin fol dimmenens!
  It famke lake en konstatearre:
  - Dyn bleate hakken wolle dúdlik stokken. Better noch, ferbaarne se mei in waarme koevoet. Dan sille jo begripe wat jo wurdich binne!
  De slaaf jonge antwurde:
  - Ik sil alle straf fan dy oannimme!
  De skientme gnyske en antwurde:
  - Mar hjoed bin ik aardich en sil it dy ferjaan. Mits jo wer foar my sjonge!
  De slavenjonge Gulliver knikte:
  - Ik bin ree om de hiele dei foar jo te sjongen!
  It famke sloech him wer mei de wip en blafte:
  - Lit ús sjonge!
  En it ûngelokkige bern begûn in romantyk út te fieren;
   De ferfelende liger dy't it oer
  As is it Heitelân gewoan stof!
  Dat it wichtichste ding yn alles is de jacht op de roebel,
  En jo moatte gean mei de stream fan needlot!
  
  Mar net sa'n soldaat, it lân fan 'e hillige fertriet,
  Ommers, foar him is oarloch syn primêre rop!
  De oarder fan 'e kening is ienfâldich: fjochtsje en wês net bang,
  De izige azem sil de dea net bang meitsje!
  
  En romte is wat de minske wit,
  It wurdt him jûn om te fleanen en romte te feroverjen!
  Earst in skriklike start, dan in steile run,
  D'r sil in keninkryk wêze yn stjerrestelsels fan miljoenen!
  
  It is ûnmooglik om te stopjen, ek al streamt it bloed as in rivier,
  Oarloch tusken minsken, mei minne waansin!
  Ik wol ûntspanne, ite aspic pie,
  En lizze yn it gers ûnder in swiete bijenkorf!
  
  Mar wêr't jo lok fine, it is net yn 'e himel of de hel,
  It is altyd by dy, en dochs fier fuort!
  Jo sykje yn 'e himel nei jo útkarde stjer,
  Om it hert yn 'e hillige seksje te hâlden!
  
  Mar it heitelân is dêr, en de sinne en de moanne,
  Se is as in wûnderlik each - dyn beskermhear!
  En as it nedich is, dan rip, sels oan 'e navel,
  Och, hoe tin en skuord binne de triedden fan it libben!
  
  Heitelân foar altyd, foar alle folken jo,
  As in oseaan dêr't it lok yn spat!
  De grutheid fan 'e skientme, en moed en dreamen,
  En dat fjoer fan leafde dat net útgean sil!
  De slaaf song en bûgde. It famke knikte en sloech him mei de sweep, mar dizze kear licht en koarde:
  - Jo hawwe dit goed gearstald! Ik tink dat jo fertsjinje marteling op it rek!
  De slavenjonge Gulliver jankte:
  - Set my net op it rek!
  It famke makke beswier:
  - Nee! Jo sille teminsten witte wat in jonge ûnderfynt as in waarm izer syn bleate hakke ferbaarnt. Tagelyk sille se jo gewrichten draaie. En sa sil it sels de ieren byinoar bringe en se folslein nei binnen draaie.
  De slavenjonge Gulliver knikte:
  - Dyn wil! Ik gean akkoard mei alles!
  It famke giechele en merkte op:
  - Do bist sa hearrich! No, goed, wy sille jo foarsichtich martelje om jo net te misledigjen. Fertel my, doe't jo in jonge wiene, waarden jo ea slein?
  Gulliver antwurde earlik:
  - Ja, net folle!
  It famke knikte:
  - Wolle jo tige min wipe wurde?!
  De slavenjonge antwurde earlik:
  - Fansels net! Ik bin geastlik normaal, en fansels hâld ik net fan ferwûne!
  De Viscountess song mei in glimke:
  De ierde is royaal foar jimme sûnders,
  En de loften binne fol gefaar ...
  Wy sille tegearre wêze as famylje
  Roazen rûke sa foar in stoarm!
  De jonge Gulliver rôp:
  Alles yn 'e wrâld hinget ôf fan
  Fan 'e himelske hichten ...
  Mar ús eare, mar ús eare,
  It hinget allinich fan ús ôf!
  
  
  
  DE AVONTUREN FAN DE RUNAWAY BAREFOET PRINSES
  ANNOTAASJE
  In moaie Skandinavyske prinsesse wurdt twongen ta houlik mei in âlde Frânske kening. Yn wanhoop rint se fuort yn in earme jurk, en har bleatefoetreis troch Frankryk begjint, fol gefaren en aventoeren.
  . HAADSTIK Nûmer 1
  Yn ien keninkryk dat bloeide yn Skandinaavje, libbe in prinsesse fan fabulous skientme. Hja hie hier de kleur fan snie, licht besprinkeld mei goudpoeder, dat krolle as lammewol. En sa woe de kening fan Frankryk har as frou nimme. En hy stjoerde wol fiif skippen mei djoere jeften foar har.
  De kening fan Sweden ûntfong de jeften en ambassadeurs mei eare. En hy stimde yn om syn dochter op te jaan. Mar se waard ynienen koppich. Se hie in geheime leafhawwer, in moaie blonde jonge man. Mar de kening fan Frankryk wie net mear jong en skynde net mei skientme.
  En de moaie Augustinus, dat wie de prinsesse namme, wegere te gean. Mar de Sweedske kening dreamde fan in alliânsje mei it doe tige machtige Frankryk om it tsaristyske Ruslân te konfrontearjen.
  En doe gong er ta in trúkje. Myn dochter útnoege foar iten. Ik besocht har sa waarm mooglik te groetsjen. En hy joech sels rêstich in sterke slieppille by, dy't him trije dagen en nachten útsloech.
  De prinsesse fertocht har heit net fan ferried, en sûnder fierder te dronk de reade, swiete wyn.
  En foel fêst yn 'e sliep. Se waard droegen op in gouden brancard, bedekt mei fluweel en siden, nei it flaggeskip fan 'e keninklike Frânske float.
  En hja sette my yn in kabine bedutsen mei gouden folie, en tawiisd tsjinstfammen mei in earewacht.
  Wêrnei't fiif grutte skippen fan Grut-Frankryk mei kanonnen seil sette.
  De kanonnen fan it Sweedske keninkryk groeten harren.
  En it famke sliepte rêstich. Har dreamen wiene ljocht, loftich en noflik. Hja seach yn har ingels, strieljende cherubs, de Mem Gods sa moai as de sinne, en noch folle mear. It famke sliepte foar trije dagen op in rige, en miskien hie se noch nea sjoen sokke heldere, moaie en noflike dreamen. Mar doe kaam it wekkerjen. En it die bliken net sa grappich te wêzen. Lykwols, de prinses wie tûk. En se waard net hystearysk. En tagelyk besleat se stevich om as it nedich is fuort te rinnen.
  Mar dit is net maklik te dwaan. Se waard konstant besjoen. En de skippen waarden laden mei iten en wetter en kamen gjin havens yn.
  Mar se kamen úteinlik yn Port de Calais oan. En de prinses waard begroete mei eare. Se wie letterlik laden mei sieraden, lykas in sieradenwinkel.
  En op in gouden koets, studearre mei diamanten, mei grutte feiligens, namen se him nei Parys.
  Augustinus koe it mearke oer Gerda fan de Sniekeninginne fansels noch net lêze, mar se fielde har net hielendal op har gemak. Se waard begelaat troch in grut konvoai en in earebegelieding. Sa bedrigen de oerfallers net.
  De prinses tocht oer hoe te ûntkommen. Der wiene in protte ideeën, mar net ien fan harren wie geskikt.
  En doe't se Parys oankaam, seagen se in famke ûnderweis. Se wie yn in skuorde jurk, smoargens en bleate fuotten. Mar tagelyk moai, en ek blond. En se, as se wosken en oanklaaid wie, waard echt in foarbygonger foar in prinsesse.
  Augustinus noege har yn 'e koets en frege har om har ûnderweis in bytsje te waskjen. Boppedat is it simmer en it is hyt, en fansels switte jo yn lúkse klean, sieraden en in gouden koets.
  Dêr frege se it famke wa't se wie.
  Se antwurde:
  - Ik bin Gertrude! Myn heit wie in hartoch, en myn mem wie in ienfâldige boerinne. Se stoar, en no waard ik in swalkjende wees.
  Augustinus stelde har foar:
  - Lit ús feroarje! Jo sille in prinsesse wurde, en ik sil jo lappen drage. Dêrnei skopst my út, en ik sil fuortgean. Mar do, Gertrude, wurdt de frou fan de Frânske kening!
  It prinsesse-like famke, in prachtige blonde, sa moai en sjarmante, wosken út it stof, knikte:
  - Goed! Ik bin it dermei iens. It bloed fan De Guise sels streamt yn my. En myn mem learde my Latyn, en ik haw in begryp fan paleismanieren.
  Augustinus merkte op:
  - Do bist in frjemdling. As der wat, se iens oer ûnthâld ferlies fan in sterke slieppil yn wyn!
  Gertrude knikte:
  - Ik sil it besykje! En do?
  De prinses sei beslissend:
  - En ik sil, as in hillige, op bleate fuotten om 'e wrâld gean om it lok te sykjen!
  It famke sei:
  - It is in genot om simmerdeis bleate fuotten te rinnen. Mar yn 'e winter wurde myn bleate fuotten sa pynlik kâld!
  Augustinus merkte op:
  - De winter is noch fier fuort. En yn Frankryk, waard my ferteld, is de simmer lang. Dus ik hoopje dat ik der op ien of oare manier yn passe kin. Of miskien werom nei harren heitelân.
  Gertrude knikte:
  - Súkses!
  De prinsesse ferachte har lappen oan te dwaan, dy't nei it wassen noch wiet wiene. Se naam in ienfâldige mar skjinne faamjurk. En se besleat om bleate fuotten te gean, om't se altyd woe. Mar foarearst is de simmer yn Sweden net sa waarm as yn Frankryk, en twadde, wa soe de keningsdochter tastean om bleatefoet te rinnen?
  En it is sa moai om dit te dwaan op it tapyt en glêde tegels, fiele it mei de bleate soal fan in famke, hast in famke.
  Mar hoe maklik is it as alle sieraden en bulte jurk fan jo ôfhelle wurde. Jo hawwe mar in hast wite mantel oan, al wosken, en frij koart, en jo bleate fuotten litte. It soe mooglik west hawwe om in rikere jurk fan 'e tsjinstfammen te kiezen, mar Augustinus besleat net te folle omtinken foar harsels te lûken. En it is noch nofliker om in mantel op in neaken lichem te dragen.
  By ôfskied skodden de beide freonen de hannen. Gertrude, krektoarsom, wie tige tefreden, hoewol't se weage waard troch sieraden, benammen de diadeem en kralen, en se die oer it algemien op ien of oare manier har earbellen oan om har earlellen net te prikken.
  It wie ek onaangenaam foar fuotten yn kostbere skuon mei hege hakken. Mar no is se in keninklik persoan.
  En de kening sels sil har man wurde.
  En Augustinus ferliet it badhûs. En sa gau mooglik draafde se mei de bleate, beitele fuotten fuort.
  Doe't se op it gers rûn, fielde se lichte prikken. Mar doe stapte ik op it grint. De hite stiennen ferbaarnen pynlik de ferwenne soallen fan 'e famkesfuotten. Se binne as dy fan in lyts bern. It die sear, en Augustinus kreunde.
  En hja gyng gau del op it gers. It wie hjir makliker, mar dochs, de turf prikte har teare, wier achte fuotten.
  Augustinus woe echt omdraaie, mar se knarste har tosken en gie fierder.
  Se besocht har foar te stellen dat se in hillige wie. Mar de hilligen fernearen marteling.
  Hjir rûn Gertrude mei gemak en in glimke bleatefoet oer it ferwaarme grint. Jo kinne sjen dat de hûd op har soal is as de hoeven fan in kamiel.
  En se sil wend wurde oan Augustinus.
  Mar oant je der oan wenne... Hoe mear de prinsesse rûn, wat mear sear har prikke, bleate soallen. Foar in boerinne is dat neat, mar foar in prinses út in noardlik lân?
  Dochs gie Augustinus koppich foarút. Net fier fan Parys. En dêr tocht se dat se wat fine soe. Mar doe kaam se oan 'e râne fan in doarp by Parys. Ik moast op it sân rinne. Wat ek tige pynlik is foar skonken dy't troch gersspullen trochstutsen wurde. It famke hinke op beide skonken en kreunde. Se trille.
  Har keallen hiene ek sear - se wie net wend om fier bleatefoet te rinnen.
  Plus se hie honger. It is gewoan lunchtiid. In kuier yn 'e frisse loft wekket jo appetit.
  It famke klopte op it tichtstby lizzende hûs. De doar waard iepene troch de eigener - in frou fan sa'n tritich. Se seach nei de tramp, praktysk klaaid yn lappen mei delsleine, bleate fuotten, en merkte op:
  - Wat wolle jo! Ik tsjinje net.
  Augustinus flapte út:
  - Jou my teminsten wat soart wurk.
  De boerinne seach har neier oan. Augustinus syn gesicht wie bleek, mar al read fan 'e sinne, lykas har skonken. En jo kinne sjen dat har soallen tender en breide binne, en har hannen binne in aristokraat, mei lange nagels.
  De boerinne frege:
  - Wiest faam foar in eal man?
  De prinses knikte:
  - Ja, it wie!
  De frou knikte:
  - It liket derop dat jo útstutsen binne. OK. Ik ha gjin arbeider nedich, ik haw bern. Mar ik sil jo noch wurkje litte om jo te fieden. Kinne jo kuorren weve?
  De prinses suchte en antwurde:
  - Net besocht.
  De frou stampte lilk mei har bleate, brune foet:
  - It is maklik, do silst leare! Weave fiif kuorren en krije lunch.
  Augustinus knikte. En hja gyng it hûs yn. Hy wie earm. De bern wiene ek meager, brún en bleate fuotten. Trije famkes en in jonge wiene kuorren oan it weven. Augustinus siet by harren. It famke joech har de bast en liet har sjen hoe't it dien wie.
  De prinses begûn te weven. Har fingers wiene natuerlik behendich en sterk, en se wie in flugge learaar.
  Sels Augustinus waard ynteressearre en weefde mei entûsjasme. Al gau kaam der in man mei in burd, de man fan de frou, en naam de kuorren. Ik seach lykwols de nije:
  - Do bist sa moai. Ik koe meitsje jild mei wat mear rendabel dan baskets!
  De boerinne swaaide mei de hân:
  - It is in fatsoenlik famke. Doch gjin ûnfatsoenlike foarstellen oan har.
  De boer ferliet de hutte; hy wie de iennichste yn 'e famylje dy't learzens oan hie. It dragen fan laarzen yn Frankryk yn juny is lykwols net heul noflik. Mar men leaude dat it allinnich goed wie foar bern om bleatefoet te wêzen, en miskien ek foar froulju, mar net foar in folwoeksen man.
  Augustinus en de bern spuie alle bast út. Dêrnei krigen wy einliks pap en molke. De prinses iet ek. Nei it fysike wurk en de oergong like it ienfâldich iten har tige lekker.
  De boerinne sei:
  - Jo kinne by ús bliuwe.
  Augustinus skodde har holle negatyf.
  - Ik wol werom nei myn heitelân.
  De frou frege:
  - Wêr is dyn heitelân?
  De prinses antwurde earlik:
  - Yn Sweden!
  De boerinne sei:
  - Fier. Wy moatte nei de haven. Mar dyn fuotten binne sêft. Jo moatte meitsje se grover, of sette op skuon.
  Augustinus mompele:
  - Ik kin it oan.
  De frou frege:
  - Kinsto naaie?
  De prinses knikte:
  - Ik dwaalde wat oan it naaien, mar wat?
  De boerinne merkte op:
  - Gean nei Marco. Hy hat it rykste hûs fan it doarp. Hy ferkeapet tapijten. Jo kinne jild fan him fertsjinje foar skuon en in fatsoenlike jurk.
  Augustinus knikte.
  - Dêr sil ik rekken mei hâlde.
  It famke fan augustus bloed fielde wurch, en it wie al te let. En hja sei:
  - Miskien litte jo my sliepe?
  De boerinne knikte:
  - Do kinst mei de bern yn it hea sliepe. Se wiene ek oerdeis wurch en hearrich.
  Der wiene acht bern fan fiif oant trettjin jier âld. Se wiene echt stil. De prinses sliepte foar it earst op it hea. Mar dit wie normaal foar in sterk en sûn lichem. En hja naem it en foel yn 'e sliep. En de bern snuffelen.
  Underwilens kaam Gertrude krekt yn Parys oan. Nettsjinsteande it lette oere kaam de kening út om har persoanlik te groetsjen.
  In eardere boerefeint en de bûtenechtlike dochter fan in hartoch, se is yndie tige moai en prinsesse. Allinnich, fansels, har gesicht is tsjuster fan looien, en har skonken, en in wichtich part fan har lichem. Mar Gertrude poeierde harsels en ferburgen har tan.
  Mar se fielde har noch ûngemaklik. Sit noch yn 'e koets, neat. Mar as jo it delsette en rinne, reitsje de skuon jo fuotten, om't jo se net wend binne, en de hege hakken betsjutte dat jo falle.
  Mar de kening sels moete har. Hy liket mear as de fyftich te wêzen. Net hiel leuk en rimpelich. Mar lúkse klaaid. En hy naam Gertrude by de earm.
  En hy begon har beleefd te freegjen oer har sûnens.
  De boerinne krige ynformaasje oer it hôf fan har mem en antwurde frij yntelligint. En yn 't algemien klage ik net.
  De kening joech har te drinken en bea har wat te iten. Ik sleepte him net op bêd - it is ûnmooglik foar it houlik. Gertrude forte lokkich it iten op, hâldde har amper yn om gjin groftichheid to sjen.
  Nei it iten waard de meastentiids heal úthongere boerinne swier. De kening liet har waskje en op bêd sette.
  Gertrude lei yn it bad. De famkes begûnen it te wrijven en te waskjen. Ien fan harren merkte op:
  - Wat hast eelere fuotten.
  Gertrude antwurde:
  - En ik rûn in protte bleate fuotten om sterk en behendich te wêzen.
  De faam frege:
  - Is dit wenst ûnder dyn prinsessen?
  Gertrude gromde:
  - En dit is dyn saak net mear!
  It famke wie echt wend oan it rinnen op bleate fuotten. Nei't se wees wurden wie, hie se de kjeld sels yn 'e winter. Hoe't se net siik waard by it stampen troch de snie. Hoewol, meastal foar de winter gie ik nei it suden fan Frankryk.
  It is goed dat se yn elts gefal net foar stellerij brânmerke waard. Ynstee joech de rjochter har barmhertich opdracht om har bleate hakken mei stokken te slaan. It is pynlik en pynlik, mar it lit gjin tekens op 'e hûd. Dêrnei stoppe Gertrude mei stellen en begûn se yn de doarpen ekstra jild te fertsjinjen.
  Mar as se goed slein wie, soe it yn 'e badkeamer opfallen wêze. Mar se is noch te brune. En hoefolle sa'n fertinking ek opwekke.
  De skonken fan it famke binne tige sierlik yn foarm. Mar de fuotten binne echt sa taai, sterker as it lear fan laarzen.
  Mar de faam bleau stil en stelde gjin fragen mear.
  Nei it wassen fan de sels útroppen prinsesse, waard se op bêd set. It is ûngewoan as jo fersûpe yn feather bêden. Mar Gertrude foel yn 'e sliep en foel yn dreamen.
  De oare deis waard Augustinus wekker. Foar it moarnsbrochje krige se brea en soere molke. En de boerinne bea oan om noch twa kuorren te weven.
  En doe gyng de prinses op har wei.
  Har ferwûne fuotten genêzen fan 'e nacht en it kuierjen waard wat makliker. Mar it docht dochs sear. Benammen doe't se de grintdyk op stapte. Ik moast wer oerstappe op gers. It famke gie fierder. Se knypte har tosken op en spande har oan. Har skonken waarden wat waarmer en it waard makliker.
  Uteinlik ferskynden de muorren fan Parys foarút. De stêd is tige grut, de tiden doe't de midsieuwen al einige en nije tiden begûnen. En yndustrialisaasje is al yn gong.
  Mar skerpe wapens binne noch net ferdwûn. De santjinde iuw wie in bysûndere tiid.
  Augustinus rint op it gers, stekkerich, soms moat se stikels út har hakken helje.
  Uteinlik wurdt de prinsesse twongen om de dyk wer út te gean. It is pynlik en waarm. Gelokkich ferstoppe de sinne efter de wolken en baarnde net safolle. Mar it stekt.
  Augustinus rint mei grutte muoite. Se hinkt wer op beide skonken en hat swiere pine. Mar hy toant moed en giet.
  De poarte komt hieltyd tichterby. Der binne bewakers... Se jouwe gjin oandacht oan in oare bleate biddelfrou. Minsken komme en gean. In protte froulju en de measte bern binne ek bleatefoet. Mar se binne net sa bang foar stiennen op 'e dyk. En Augustinus lijt.
  Mar hjir is se yn Parys. Hjir binne de stoepen stiennen en in bytsje glêder. It docht net sa sear mear. Mar dochs hawwe de brutsen skonken fan it famke bot lêst. En sels spoaren fan in bytsje oozing bloed binne sichtber.
  Augustinus giet nei harsels en hâldt it út. De stêd is grut en frij smoarch. Der rinne oeral bidlersbern om.
  Augustinus rint. En se tinkt wat moat se dwaan? Fansels kinne jo yn alle gefallen net kontakt opnimme mei de kening. En as oan ien fan 'e hartoggen en greven. Mar sille se leauwe dat it bleatefuotte famke yn in mantel de dochter fan 'e Sweedske kening is?
  Op dizze manier kinne jo by de beul komme.
  Mar wat te dwaan? Ik koe Augustinus net. Har keallen begûnen wer te pynjen en se fielde har wurch.
  It famke gyng op 'e treppen sitten en begûn te rêsten. Se krige har sykheljen en wriuwde har ferstoppe soallen, dy't ferskriklik jeuken.
  In jonge kaam har oan. Hy sjocht der aardich fatsoenlik út en hat skuon oan.
  Boppedat, nij en lak.
  As er nei Augustinus seach, sei er:
  - Sa moai en sa earm?
  De prinsesse tilde har holle op en antwurde:
  - Sjoch nei skatten yn 'e himel!
  De jonge knikte:
  - En do bist tûk! Jo witte, ien as jo kin in folle better libben liede.
  Slimme Augustinus sei:
  - Ik sil mysels net ferkeapje.
  De jonge knikte:
  - En dêr koene jo ek jild fan meitsje. Mar d'r is in oare manier!
  De prinses frege ferrast:
  - En hokker?
  De jonge boef merkte op:
  - Wy kinne jo oanklaaie, jo skuon jaan en jo as tsjinstfaam yn in ryk hûs pleatse.
  Augustinus frege:
  - En wat as tsjinprestaasje?
  De jonge yn 'e jas antwurde:
  - Jo sille de doarren iepenje foar de juste jonges as de eigners net yn 'e hûs binne.
  De prinses snoof ferachtlik:
  - Tinksto dat ik der foar gean sil?
  De jonge boef sei:
  - En wat wolsto?
  Augustinus antwurde mei in sucht:
  - Wurk earlik!
  De jonge skodholle:
  - It is mooglik. Mar hurd wurkje foar pennies is dom as jo in fortún hawwe kinne.
  It famke skodholle en antwurde:
  - Ik sil net lang yn Parys bliuwe.
  De jonge boef sei mei in glimke:
  - Ik sjoch it!
  En hy gyng by it famke ôf. Nei't er rêste en honger fielde, gie Augustinus fierder. Har skonken diene de earste minuten tige sear, mar se waarden waarm en de pine ferdwûn.
  Augustinus beweecht no enerzjyk. En ik waard mear en mear honger. Mar stellerij wie gefaarlik - se waarden straft. Tiden binne net liberaal. Se kinne jo brandmerkje, jo pynlik flogje, of jo nei hurde arbeid stjoere. En soms hingje se ek dieven op. Sels as net altyd.
  Augustinus bewege hieltyd mear enerzjy. En har brutsen, bekraste hakken flitsen.
  Doe seach in hear har út 'e koets en rôp:
  - Kom hjir!
  Augustinus rûn nei him ta:
  - Ik bin klear!
  De man mei de hoed sei:
  - Wolst dyn brea fertsjinje, bidler?
  De prinsesse, dy't hieltyd mear troch de honger pleage, knikte:
  - Wis!
  De hear knikte:
  - Nim dizze brief nei it Louvre!
  Augustinus knikte.
  - Ik bin klear! Wêr is it Louvre?
  De senor antwurde:
  - Dit wit elkenien, freegje mar! En jo sille it trochjaan oan frou Dogville .
  De prinses helle de brief op en draafde dermei oan. Se fielde har ynspirearre. En sa no en dan frege ik wêr't it Louvre wie. Se lieten it har sjen.
  Augustinus rûn nei it paleis. Hjir by de yngong waard se tsjinhâlden troch eangst. De prinses sei:
  - Ik gean mei in brief nei frou Dogville !
  De bewakers rôpen de luitenant. Hy helle it briefke op. Hy seach nei it wapen en antwurde:
  - Ik jou it sels oer! En dizze bidler yn it Chatelet !
  De bewakers raasden nei Augustinus en draaiden har hannen. It famke sûpte.
  De luitenant seach har foarsichtiger oan en merkte op:
  - Wat hawwe jo prachtige krullen, se kinne ferkocht wurde foar in soad jild!
  De wachter merkte op:
  - Se is sels prachtich!
  De luitenant knikte:
  - Kom, folgje my, moaije. Miskien sille jo finzenis foarkomme.
  De bewakers lieten Augustinus frij. Se folge de luitenant. Hy gyng foarút.
  En dan eksplodearret Augustinus. De bleate fuotten fan 'e prinsesse binne ljocht, plus d'r is eangst. En hja raasde as in doe.
  De pânserwachten besochten har traach yn te heljen, mar foelen efter. Augustinus rûn op folle snelheid. En ik ried nochal lang, mar doe waard ik wurch en wurch.
  Se siet te rêsten... In jonge fan sa'n tolve roun op har ta. Hy wie bleatefoet en yn lappen. Hy joech Augustinus in appel, sizzende:
  - Eet, leave!
  De prinses naam it en iet it. Se kau it mei in protte wille en glimke.
  De jonge knikte har ta:
  - Jo kinne in baan krije. It is swier, mar jo sille net stjerre fan honger.
  Augustinus frege:
  - Wat moat ik dwaan?
  De jonge antwurde:
  - Draai de pomp. Normaal dogge jonges dit. Mar de eigener krige fan de plysje in opdracht om in famke oan te nimmen. Do bist noch net oankommen, do kinst oerein.
  Augusta antwurde mei in sucht:
  - Ik bin klear.
  It famke gie mei de jonge nei de eigener.
  En doe wie ik teloarsteld. Al in tsiental famkes stiene by de yngong en wiene klear om te wurkjen.
  De prinsesse huvere... Mar har problemen einigen dêr net. Ynienen waard der in gedoe efter har heard en in grutte hûn ferskynde. Se raasde op it famke. Se besocht fuort te rinnen en waard fuortendaliks ynhelle.
  In ealman yn in pak, bewakers en in al bekende luitenant ferskynden efter de hûn.
  Hy gnyske en merkte op:
  - Yn 'e Chatelet , dizze skientme!
  Augustinus syn hannen waarden efter har bûn en se waard nei de finzenis brocht. De bewakers brochten de earmtakken fan it famke byinoar en draaiden har skouders, dat wie sa pynlik. En hja namen har ûnder begelieding.
  It hiele jonge famke rûn mei de holle del. Har prachtige krollen foelen ûnder har skouders. Bleate fuotten, bliedend, stapten lâns de stiennen stoep fan Parys.
  Se seach der ûnskuldich en oandwaanlik út, as net foar de te koarte lappen.
  Dit is hoe't de prinsesse, dochter en erfgenamte fan in flinke steat, no bleatefoet en yn in earme jurk, nei de finzenis brocht. En de Chatelet is in finzenis foar gewoane minsken, oars as bygelyks de Bastille, dêr't rike minsken finzen sitte.
  Augustinus naam it en song:
  De tiid fan begjin is hast hjir,
  De keninginne wurdt bleatefoet nei it steiger brocht!
  De luitenant gnyske:
  - Lykas dit! Ek in belediging foar Hare Majesteit de Keninginne! In hiele bosk roeden en in brazier foar it roastjen fan jo hakken wachtet op jo yn 'e Chatelet .
  Augustinus sei bang:
  - Wêrom sille se my noch martelje?
  De luitenant fan 'e keninklike garde knikte:
  - Ja! Vagrancy, ûntsnapping út bewarring, lêst majeste, levering fan leafdesbrieven, mei mooglik gearspanning. O poppe, de beul en it rek wachtsje op dy.
  De prinsesse waard bleek en twifele. Sa brochten se har nei it sombere kastiel Chatelet .
  It wie in finzenis dy't stonk, en de sellen wiene oerbefolke mei gewoane minsken. It is net as yn 'e Bastille, dêr't elke finzene hat in aparte, goede sel.
  Augustinus waard nei de frouljusôfdieling brocht. D'r wiene muorren en bars rûnom. By it ôfsluten wurdt der earst socht. D'r wie neat op Augustinus útsein lappen. It waard ôfbrutsen troch twa sterke, machtige, manlike bewakers. Se diene foar it sykjen wanten oan. En se begûnen it neakene lichem fan 'e prinsesse rûch te berikken. It famke ferlear hast it bewustwêzen fan skamte en eangst.
  Se seach har yn 'e mûle en seach goed nei har noasters en earen. Se stieken sels in gasjet oan om it makliker te sjen. Doe wie it meast fernederjend doe't se my twongen om myn skonken te fersprieden.
  Augustinus kontrolearre:
  - Ik bin faam, pas op!
  Belibbe muoikesizzers taasten har no sêft en foarsichtich. Ien fan harren merkte op:
  - Sa moai en hiel!
  De senior matrone merkte op:
  - Ja, dizze fûgel kin flink winst bringe!
  Doe raasde Augustinus wer fan pine doe't gloved fingers har djip en rûch ynfoelen.
  De wachter gnyske:
  - Wês geduldich, leave! Jo ferbergje dêr faak kostbere stiennen en ringen.
  Augustinus letterlik ferbaarnd fan skamte en pine. It is as binne se dy impalearje.
  Doe fielden se har skonken.
  De wachter sei:
  - Har soallen binne sêft en breid. Se is dúdlik gjin gewoane.
  Augustinus flapte út:
  - Ik bin in prinsesse!
  De senior matrone rôp:
  - Hâld dyn kop, of ik stjoer dy mei de gek nei in sel.
  It sykjen is klear. Dêrnei waard Augustinus oerstutsen mei in amer waarm wetter ferwaarme yn 'e sinne. En op befel fan 'e âldste joegen se my in gestreepte mantel.
  Se merkte op:
  - Neffens de regels moatte jo jo hier knippe en stjoere nei in algemiene sel. Mar do bist sa moai en jongfammesteat dat mei prachtich hier silst wurde mear wearde! Jo, as prinses, krije jo in aparte keamer mei bars, en dêr sil de kommandant fan 'e Chatelet jo lot beslute .
  De wachter sei:
  - Har jongfammesteat kin ferkocht wurde ûnder de hammer.
  De âldste stimde yn:
  - De kommandant sil beslute. Sûnder it hawwe wy gjin rjocht. No sille wy har nei de befoarrjochte sektor nimme.
  Mei in nûmer en in gestreepte jurk, mar noch bleatfuotten, waard de prinsesse troch stoffige gongen brocht, troch in protte fuotten fersliten.
  Meastal sitte yn Chatelet in protte finzenen yn sellen. Mar der binne ek foaral gefaarlike rôvers, dy't se besykje te hâlden apart fan harren makkers. En famkes dy't wurde brûkt fanwegen har spesjale skientme om rike kliïnten te behagen.
  Augustinus waard ek nei in aparte sel brocht. Der wie in bedsje mei in matras fol mei strie en sels in spegel, en ek in plak om te ûntlêsten en te spoelen. Yn ferliking mei de gewoane sellen, dêr't in skriklike stank is, en de famkes letterlik op elkoar sitte, is it echt hast in resort. En yn 'e winter is der sels in kachel efter de muorre.
  Se brochten bôle en in kanne wetter nei Augustinus. Oant no ta is se noch net op in rantsoen set mei ferhege fieding, sadat de famkes dy't de kliïnt tsjinje, net meager binne.
  De prinsesse, honger en wurch, iet ree swart brea en dronk wetter.
  Dêrnei, har mage fol, se waard swier en foel yn 'e sliep. Sa gie har earste nacht yn in Frânske finzenis.
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  In finzene prinsesse yn in finzenissel op in strie matras dreamde dat se in regimint fan ingels befel. En se fjochtsje mei it leger fan Lucifer.
  Winged ingels en fleugele demoanen moete. En hja bigounen to snijen mei swurden. Ingels hawwe blauwe swurden, demoanen hawwe reade swurden. De prachtige prinsesse, dy't in strider waard yn in dream, fjochtet Lucifer. En de striid is tige fûl.
  Lucifer is in heul kreaze blonde jonge man mei in atletyske bou en promininte spieren. Jo kinne net sizze dat dit Satan is, waans namme wurdt brûkt om bern bang te meitsjen.
  Krektoarsom, hy is de moaiste en perfekte ingel. Augustinus hie noch nea sa'n kreaze jonge man sjoen.
  Dochs snije se mei swurden, en vonken fleane út 'e blêden.
  Lucifer frege har:
  - Wa bisto?
  Augustinus antwurde fol fertrouwen:
  - Prinses Angel!
  De Lightbringer antwurde:
  - Wêrom soene wy fjochtsje?
  It prinsesse famke antwurde mei in sucht:
  - Wit net. Mar wy moatte!
  Lucifer naam it en song:
  Bloed spilet op it slachfjild,
  Dit is net de earste kear foar jim famkes...
  Mar beskôgje har as smoargens,
  Op it parisyske stoep!
  Augustinus echo entûsjast:
  God joech ús sabels
  Ik kin net stopje...
  Metal fleant yn jo boarst,
  Bloedferjitten, bloedfergieten!
  En de swurden botsten op 'e nij, en sloegen skeaven vonken út.
  Lucifer frege it famke in fraach:
  -Wat is it ferskil tusken goed en kwea?
  Augustinus waard ferlegen en koarde:
  - No... hoe is dei oars as nacht...
  De ljochtbringende ingel antwurde:
  - In dei is fansels goed! Mar de nacht is ek net min. Der binne sokke moaie stjerren yn 'e tsjustere loft.
  De ingelprinsesse stimde yn:
  - Ja dat kloppet. Ik hâld fan sjen nei de stjerren, benammen troch in teleskoop.
  Lucifer knikte mei in glimke.
  - Ja, de stjerren binne moai, krekt as de moanne.
  Augustinus song mei gusto:
  Moanne, moanne, blommen, blommen,
  Hoe faak yn it libben is der net genôch,
  Minsken en goedens en goedens!
  De ljocht-bringende ingel tafoege:
  - Wy fertrouwe alle leafhawwers,
  Hoop en dreamen en dreamen!
  De prinsesse knikte nei de ingel, dy't ljocht brocht, lykas Prometheus, en tagelyk waard beskôge as de prins fan it tsjuster.
  Mar echt, wa is Lucifer? Kristenen leare: - God is absolút goed, satan is absolút kwea. Mar neffens de Bibel fermoarde God in protte miljoenen minsken, Satan mar tsien minsken. Sa goed en kwea binne hjir sa frjemd.
  God is leafde? Mar dit is in nuvere leafde.
  As de mearderheid foar ivige marteling yn 'e mar fan fjoer en swavel stiet, en de minderheid stiet foar ivige kazerne - as in finzenis yn 'e tropen. Is dat hoe't it wurket?
  Augustinus wie in tûk famke, en it like har ek nuver dat de measte minsken feroardiele wiene ta ivige, helske pine. Mar oan 'e oare kant, wat is de wierheid?
  En is Kristus God?
  Ommers, soe God, dy't yn 'e dagen fan Noach hast it hiele minskdom ferneatige en, troch mar acht minsken út miljoenen oerlitte, himsels sa fernederje en pynlik stjerre oan it krús?
  En bid ek foar de beulen. Liket dit wier?
  Augustinus sels wie ferrast oer hoe oars God Jezus wie fan 'e Ferskriklike God fan it Alde Testamint!
  Lucifer ried har tinzen en frege:
  - Miskien ophâlde mei fjochtsjen?
  De prinses song as antwurd:
  Alle minsken op ien planeet
  Moat altyd freonen wêze ...
  Bern moatte altyd laitsje
  En libje yn in freedsume wrâld ...
  Bern moatte laitsje
  Bern moatte laitsje!
  Bern moatte laitsje!
  En libje yn in freedsume wrâld!
  Nei dizze wurden waard it swurd yn 'e hannen fan Augustinus nommen en fuortendaliks feroare yn in weelderich boeket fan roazen. En it aroma kaam út harren.
  It prinses famke song fûl:
  Nearby, tichtby freugde en ûngelok,
  Wy moatte, wy moatte, in fêst antwurd jaan!
  Nei de sinnige wrâld, ja, ja, ja!
  En om minsken útinoar te brekken - nee, nee, nee!
  Lucifer song yn antwurd:
  Minsken, asjebleaft, wês stil, wês stil,
  Lit de oarloggen ferdwine yn it tsjuster ...
  Ooievaar op it dak, lok ûnder it dak,
  Frede op ierde!
  En syn swurd feroare ek yn in weelderige, geurige bush fan madeliefjes.
  Sawol ingels as demoanen hâlde op mei fjochtsjen. Yn har hannen waarden wapens yn prachtige florawurken.
  En elkenien song yn koar:
  Bern moatte laitsje
  Bern moatte laitsje!
  Bern moatte laitsje!
  En libje yn in freedsume wrâld!
  De finzene prinsesse waard wekker. It sinjaal om op te kommen klonk. De Chatelet- finzenen moasten nei it moarnsiten en dan nei it wurk brocht wurde.
  Augustinus waard opstien fan syn bêd en krige in emmer wetter om himsels te waskjen en syn tosken te poetsen. Doe brochten se havermout mei brea en wat molke.
  De prinses iet... Se is al in folslein pretentieus famke wurden. Echt, wat koe se mear freegje?
  Doe waard Augustinus oan it wurk nommen. Om't se net wist hoe te naaien, en der wiene net genôch oarders, waard de prinses stjoerd om de mûne stien te draaien. Dit is hoe't nôt waard gemalen ta moal.
  It wurk wie hurd en saai. Augustinus fielde pine yn har ferwûne skonken doe't se oer de stiennen fan it hôf rûn. De bleate soallen bigounen to jeuken, en op 'e rûge fuotten ûntstiene frisse eelten. En it is ûnbidich pynlik.
  Augustinus en trije oare famkes draaiden it tsjil. En nôt foel fan boppen. En net stopje en sykhelje. Hiel hurd wurk. Mar de famkes kamen der al yn, en har bleate fuotten wiene letterlik geil. Se binne eellik, as de hoeven fan in kamiel. En Augustinus waard pas koartlyn in bleatefoeter, en is net sa wend oan it wurk. En har keallen en knibbels en rêch begûnen al gau sear te dwaan. It is gewoan marteling, gjin wurk.
  En de opsichter stiet oer har hinne, en it tsjil draait wat stadiger, as rekke er troch in wip.
  It is as wiene se slaven yn it âlde Rome. Ja, jo wiene koartlyn kroanprinsesse, jo koene de frou wurde fan 'e kening fan Frankryk - op dat stuit de grutste macht op' e planeet. En no bist in bleatefuotten finzene yn in ôfskuorde, streepte jurk mei in nûmer. Jo skouders binne bleat en jo skonken binne bleat hast oan jo heupen. En jo lije. Och fan stiennen ûnder bleate fuotten, en fysike stress, en swipen, en fernedering.
  Augustinus hie ek lêst fan toarst. It is noch simmer en bedompt. It is heul lestich om it tsjil te draaien. Mar har lichem is jong en natuerlik sûn. No giet de twadde wyn iepen, en it wurdt makliker.
  It famke fielt dat har bleate fuotten stiif wurden binne en hast neat fielt.
  Om harsels ôf te lieden fan pine en wurgens, besiket it famke har wat foar te stellen.
  Bygelyks, de keninginne waard finzen nommen troch de kweade keizer. En hja waard nei de master brocht.
  Hy bestelde har:
  - Hâld fan my!
  It antwurd wie lykwols grutsk:
  - Nee!
  En yn opdracht fan de diktator waard de keninginne op it rek slein! Se hellen my op, skuorden earst al myn klean oan 'e hûd. Doe waard de grutske hearsker nei it plafond ta tild. Nei de ferwulften. En doe waard it tou loslitten. De keninginne foel del. It tou spande ticht by de flier. En de jonge frou raasde en waard flau fan 'e skok fan pine.
  In bak mei kâld wetter waard op har getten. De jonge frou kaam ta har ferstân.
  De senior beul knikte en sei:
  - Sille jo fan 'e diktator hâlde?
  De keninginne hie pine en kjel, se skamde har tige om neaken foar de beulen op te hingjen, dy't sarkastysk har gesichten gnizen.
  De senior folterer knikte. Se begûnen de bleate frou wer op te tillen. It tou spande wer oan, noch ien kear. En de keninginne waard grutbrocht op in rek nei it heule plafond.
  Doe befrear se. De bleke hûd fan 'e hege persoan glinstere.
  Doe kaam it tou wer los. It lichem fan it famke foel del. En earst skodde se fan de skok. En doe, doe't it tou oanspande, raasde it fan it wylde stik.
  En wer ferlear ik it bewustwêzen.
  De senior beul knikte... De keninginne waard wer oerstutsen mei iiswetter dat út grutte djipten helle waard.
  De jonge frou kaam ta har ferstân.
  De senior folterer frege:
  - Jo sille fan 'e keizer hâlde!
  De keninginne raasde wanhopich:
  - Nee!
  De senior beul bestelde:
  - Hingje har in tredde kear op!
  En wer begûnen de martelers de keninginne op te heffen. Stretch marteling is meastal hiel effektyf. En as gefolch fan dizze marteling, in protte machtige manlju bruts ôf en wiene ree om te dwaan alles.
  Mar de moaie frou fan augustus bloed bleau stil. En hja waerd wer nei it plafond opbrocht. It wie krom en de stiennen wiene fochtich en griis.
  En sa beferzen de beulen it famke yn 'e loft. En doe namen se it en lieten it tou ynienen mei guts del.
  De neakene keninginne foel del, en it tou spande wer ticht by de flier. En wer raast de jonge frou en ferliest it bewustwêzen.
  En har gesicht is sa bleek en blau fan pynlike skok. En wer jitte de beulen wetter oer har. De keninginne, neaken en wurch, komt net daliks ta har ferstân. Jo moatte har noch op 'e wangen slaan.
  Einlings gyngen myn eagen iepen.
  De senior beul frege:
  -Sille jo prate? Dat is, binne jo it iens om de byfrou fan 'e keizer te wurden?
  De keninginne sisde, har tonge slûpt:
  - Nee! Better stjerre!
  De haad folterer sei op in wurge toan:
  - Tsien slagen fan 'e sweep op heale krêft!
  De keninginne waard wat op it rek tilde. En de beul swaaide en sloech har licht op 'e rêch. De jonge frou suchte swier. En de marteler bleau te slaan.
  Syn klappen waarden mjitten en akkuraat. Reade strepen swollen op 'e wite rêch fan it famke.
  Nei't er klear wie mei slaan, seach de folterer freegjend nei de senior beul.
  Hy frege:
  - Binne jo akkoard mei de keizer syn bywiif te wurden?
  De keninginne raasde:
  - Stipje my net!
  De senior beul bestelde:
  - Fiif klappen fan 'e sweep op folle krêft!
  De beul swaaide en sloech. De wite hûd fan de keninginne barste. En it bloed streamde.
  De jonge frou raasde. Mar se beet daliks op 'e lippe en knypte har tosken op 'e knibbel. De beul sloech har wer mei alle macht.
  De keninginne wie stil, mar waard noch bleker. Har sykheljen is swier, switdruppels falle út har bleate boarst, dêr't har rubyne tepels op skitterje.
  De beul sloech, de hûd barste, en in strieltsje bloed streamde del.
  Doe't er slein hie, seach er nochris nei de lieder.
  De senior folterer knikte:
  - En no in blok mei haken derop!
  De beulen hechten in iken, smeid izeren blok oan 'e bleate fuotten fan 'e keninginne. En der stiene heakken by de rânen út. Befeilige.
  De haad folterer bestelde:
  - Strek it!
  En de beulen hongen in poungewicht oan heakken. Sawol rjochts as lofts. De gewichten wiene fansels fan tefoaren klearmakke. En yn 't algemien hat de martelkelder in ryk arsenaal.
  De senior beul frege de keninginne:
  -Sille jo prate?
  Se antwurde fol fertrouwen, piipjend fan pine:
  - Nee!
  De haad folterer sei:
  - Wy kinne dy martelje dea.
  De keninginne sei mei fertrouwen:
  - It is better te stjerren as te ferrieden.
  De senior beul bestelde:
  - Noch in gewicht oan beide kanten!
  De beulen pûsten en hongen elk gewicht. It neakene lichem fan de keninginne spande noch mear út. En in mingsel fan swit en bloed dripte fan him ôf, en syn ieren waarden noch spander en stiene út.
  De keninginne bigoun stil troch de tosken to kreunen. Se hie safolle pine.
  De senior folterer frege:
  - Sille jo prate? Sille jo de bywiif fan 'e keizer wurde?
  De jonge frou sei út:
  - Nee!
  De haadbeul suggerearre:
  - No roastje wy dyn hakken.
  De keninginne flapte út:
  - Ik sil syn slaaf noch net wurde.
  De beulen hellen in flesse olyfolie út de kast. Se makken de kurk los en gienen it yn har palmen. Dêrnei begûnen se har soallen krêftich te smeren.
  De keninginne, wanhopich trillend en kreunend, sei:
  - Ik sil noch neat sizze! En ik sil gjin ghoul trouwe!
  De beulen makken it smeren fan de soallen klear. Doe leine se tinne stokken en strie ûnder de bleate fuotten fan 'e keninginne. Se dripten swevel en brochten in fakkel.
  De flam ûntsteane. Syn tonge slikte rôfdierlik de neakene, famkeslike marteling.
  De rôze soal spande. En de keninginne begûn swier te sykheljen. En doe, doe't de fuotten fan 't famke yn 'e waarmte sieten, raasde se.
  De senior beul frege sarkastysk:
  - Sille jo dan as bywiif nei de keizer gean?
  De keninginne rôp wer:
  - Nee!
  De beul bleat de tosken. Op syn sinjaal sette de assistinten brânhout by. En de flam waard noch heger en waarmer.
  De keninginne begûn te gûlen boppe har longen. Se hie in soad pine. En de martelers gnysken.
  De haadbeul frege:
  - No, hast fan gedachten feroare?
  De keninginne raasde:
  - Nee!
  De senior folterer sei fol fertrouwen:
  "Dan frierje wy har boarsten ek!"
  De beulen gienen wer oalje op har hannen. En hja raasden nei de jonge frou om har folle boarsten te smerjen.
  Se rûnen rûchwei de tepels fan 'e keninginne, dy't skarlaken fan kleur wiene, en knypten har boarstbyld.
  Fan 'e oanrekkingen fan' e martelers swolden de boarsten fan 'e hege persoan en waarden hurd.
  De keninginne naam it en raasde:
  - Skûl!
  Nei't it smeren klear wie, pakte ien fan 'e beulen in fakkel en stiek it oan. De folterers brochten it fjoer nei it bleate boarst fan de frou. En se begûnen har sûnder seremoanje te sjitten.
  De keninginne kreunde mear. Wat wie it ekstreem pynlik en pynlik.
  De beulen gniisden en bleaten har tosken. In protte hiene izeren, mar de senior beul hie gouden!
  Dit is echt in bloedige ploech. En har tosken binne as har siel!
  Se ferbaarnen har bleate hakken en bleate boarst tagelyk.
  De beul gnyske en knypeage tagelyk...
  De keninginne wreide op it rek. En it docht har ekstreem sear.
  De senior folterer frege:
  -Sille jo mei de keizer trouwe?
  In jonge, útputte frou rôp:
  - Nee!
  De haad folterer koestere:
  - En no is it tiid dat se har liif ek smearje...
  Hjir rûn it wurk fan de prinses op. En se waard stjoerd om in bytsje snack te hawwen. Om't se tige moai wie, joegen se har molke en fisk foar har pap. De prinses iet en fielde dat se sliepe woe.
  Mar ik moast wer gean en efter it stjoer stean, de al ôfgryslike mûne omdraaie.
  En it is sa dreech, en de spieren draaie letterlik yn pine. Om harsels ôf te lieden, begon Augustinus wer te komponearjen.
  De beulen wiene op it punt om de liifmoer te smeerjen, mar in jonge rûn yn en joech it befel fan 'e keizer oer om de marteling te stopjen.
  De beulen blusten it fjoer ûnder de bleate fuotten fan de jonge frou, en hellen earst hiel foarsichtich de gewichten út it blok. Dan it blok sels, en dan de keninginne út it rek.
  Se fege har mei alkohol ôf en namen har nei boppen nei de keamers, sadat se rêste koe en fan de pine komme koe.
  Underwilens seach de keizer gladiatorgevechten yn 'e seal. Dit is ek in tige wreed, mar wol grappich spektakel.
  Twa famkes wiene oan it fjochtsjen. De iene mei read hier, de oare mei wyt hier.
  Beide binne hiel moai, spieren, trained.
  Se gongen de ring yn mei allinich slipje, en lieten har rompen neaken.
  De Grand Vizier sei, flústerjend tsjin de keizer:
  - Prachtige skientme en like sterkte.
  De diktator knikte:
  - Ja, prachtich, en dit is klasse!
  De blonde wie bewapene mei in swurd en skyld, en de reade mei in trijetand en dolk.
  Se rûnen foarsichtich mei de bleate fuotten, kamen tichterby.
  Doe raasden se op inoar.
  De readharige sloech de blondine op 'e skonk mei har trijetanden, mar se waard mei in swurd op it skouder slein en sprong fuort.
  Beide famkes rekken ferwûne. It publyk boeide. Doe besocht de reade holle de blonde har bleate fuotten wer te slaan. Mar se ûntwykte it maklik. De striid waard hieltyd yntinsiver.
  Mei in gebrul swaaide de reade har dolken nei it boarst fan 'e blondine, mar se sette in skyld op.
  En it blêd sprong ôf.
  Beide froulju waarden lilk en begûnen inoar oan te kommen. Hjir binne de hits en klappen wer. En twa, hast neakene lichems, yninoar ferweve.
  De famkes begûnen te fjochtsjen yn 'e clinch. De diktator makke in teken. De Moaren sprongen oerein en stutsen oanstutsen fakkels nei de bleate, wat stoffige hakken fan de famkes. Se sille it nimme en roppe.
  Se gongen te brekken. Mar de reade sloech de blondine mei in dolk yn 'e side, en se krige sels in swurd yn 'e nekke.
  Beide famkes foelen út fan 'e skok fan pine en beferzen, bebloed en neaken.
  De Moaren ferbaarnen har bleate, famkesachtige, sa ferliedlike hakken mei in waarm izer.
  Mar de famkes bewege har net iens.
  De keizer sei:
  - It is spitich as froulju stjerre! Soe it net better wêze om de jonges yn 'e slach te smiten?
  De grutvizier knikte:
  - Jo hawwe gelyk, lykas altyd, hear!
  Twa jongerein fan sa'n fjirtjin wiene de earsten dy't de arena binnenkamen. It wiene gespierde, kreaze, brune jonges yn reade swimbroeken. Se holden swurden yn 'e hannen.
  Jonges fan deselde leeftyd en hichte kamen ek út om har te treffen. En ek spierich, moai, brune, allinnich griene swimbroeken en sabels ynstee fan swurden.
  Se bûgden har foar de keizer en syn folgelingen. Se stampen har bleate, rûge, jongesfoeten en rôpen:
  - Dy dy't nei de dea geane, groetsje dy!
  De keizer mompele:
  - Begjin!
  De jonges begûnen te fjochtsjen. Bloed streamde daliks út, en wûnen ferskynden op 'e tanned, muskulêre lichems. De jonges hiene gjin skylden, en se wiene sels rau striders, sadat de striid flechtich wie. In jonge yn griene swimbroek foel. De Moaren ferbaarnen de bleate soallen fan syn fuotten mei in fakkel. Hy sprong oerein, mar foel wer, skeat. In oare jonge foel, mei reade swimbroek oan. Mar hast fuort yn grien. De trije jonges foelen stil. Ien bleau stean. En syn bleate soallen lieten bloedige fuotprinten efter.
  De Moaren ferbaarnen de bleate, eelere hakken fan de jonges. It rûkte nei ferbaarnd fleis. En se waarden fuortsleept op hekken.
  De jonge krige ferskate krassen...
  De keizer knikte:
  - Jo sille trochgean te fjochtsjen! Bye, ik jou dy it libben oant moarn!
  De jonge waard meinaam...
  Doe kamen der noch fiif jonges, sa"n tolve of trettjin jier, út yn giele swimbroek en mei trijetinten. En fiif jonges fan deselde leeftyd en lingte yn swarte swimbroek en mei rapers.
  Earst makke de tiran syn folchoarder bets. En doe begûn de striid.
  De jonges stoaren de iene nei de oare. Mar ien jager bleau op 'e fuotten, in bern fan sa'n tolve yn giele swimbroek. De rest waard allegear trochstutsen. En sels it ferbaarnen fan har bleate hakken mei in waarm izer holp har net oerein.
  De keizer bestelde:
  - Dizze jonge moat libje oant de folgjende striid. Smyt de rest nei de liuwen en krokodillen.
  Foar de folgjende slach waarden al in tsiental jonges mei spearen úthelle tsjin de neushoorn. De jonges wiene jong, sa'n fjirtjin of tolve jier. En tsjin harren is in grutte neushoorn.
  Der wie eins gjin kâns op oerlibjen. Wier, de bern binne tûk, en de striid slepte oan.
  Boppedat begûnen de Moaren, yn opdracht fan de tiran, sels waarme koalen ûnder de bleate fuotten fan de jonges te smiten.
  En it wie hiel pynlik.
  De keizer wie tige bliid. Hy dronk stadich swiete, reade wyn en forte kalkoen yn jus.
  De jonges stoaren de iene nei de oare. Wier, de jonge yn blauwe swimbroek wist de neushoorn mei in spear yn it each te slaan en feroarsake it bist wyld razend. En doe ûntwyk er in skoftke de klappen fan de grutte hoarn behendich.
  Mar op 't lêst makke it meunster him ek ôf.
  De kreupele liken waarden mei heakken oppakt en nei de hokken sleept.
  Dan noch in fjochtpartij: sân jonges yn swimbroek en mei swurden, tsjin in grutte Afrikaanske liuw.
  De bern wiene oer it generaal tsien of alve jier âld, en se wiene aspirant gladiators.
  Mar de omjouwing fan 'e tiran wie tefreden. En yn feite, de slach blykte te wêzen bloedich en nochal flechtich.
  De Grand Vizier sei sels:
  - It soe better wêze om âldere jonges op te setten!
  De keizer makke beswier:
  - Nee! Dat is krekt.
  De liuw skuorde de jonges útinoar, mar hy sels wie hast ûnferwûne. Dit is hoe't de striid útrûn.
  Dan noch in gefjocht. Dit kear kaam der in frij lang famke mei in atletyske bou út. Se hie ek allinnich mar swimbroeken oan. En har hier is ferve yn trije kleuren: giel, read, grien. Se hie in swurd en in dolk.
  Yn dit gefal is dit al in betûfte gladiator en in ferneamde skientme.
  In frij grutte en betûfte wolf focht tsjin har.
  De striid soe spannend wurde. Mar it wie dúdlik dat it bist net mear jong wie, en net fluch.
  Dochs is de striid prachtich. It machtige famke hie gjin haast. Se bleau de wolf mei har swurd en dolk te krabben, sa no en dan te ûntkommen. En dan skopt se him mei har bleate hakke yn it kin.
  De botsing sloech in pear tosken fan 'e wolf. En doe't er alhiel fertrage, snijde it heldefamke him de holle ôf.
  Dit is hoe't de striid útrûn.
  It ferlitten bleate fuotten, bloedige fuotprinten, ferliet it famke it stadion.
  Doe kaam der noch ien út, dizze kear in brunette. Se is brune, bleatefuotten en hat ek allinnich mar swimbroeken oan.
  Trije jonges mei swurden kamen tsjin har út. Se wiene jong, sa'n tolve jier âld, meager, mar dwers. It is dúdlik dat dit slaven binne, en har rêch en kanten binne bedutsen mei littekens fan wimpers. De jongeskoppen binne keal skeard, en se binne yn swimbroek, mei skerpe skouderblêden útstekke, tsjin in grut en sterk famke. Wa hat twa swurden yn 'e hannen.
  It wie dúdlik dat de jonges sûnder ûnderfining wiene en ta de dea feroardiele wiene.
  De keizer sei:
  - Is de striid net te ûngelyk?
  De Grand Vizier sei:
  - Jo fine it net leuk as it faire geslacht stjert.
  De tiran knikte:
  - Ja, froulju moatte net stjerre! En jonges binne manlju, en it minst weardefolle guod.
  De striid begûn op it sinjaal fan de gong. De swarthierige frou hie gjin haast. Se woe de jonges in kâns jaan en in moaie striid sjen litte. De jonges binne behendich, hurd, mar dúdlik net trained.
  Mar se fjochtsje mei grutte grime. En jo kinne al sjen hoe't de bonke lichems fan 'e brune jonges glinsterje fan it swit.
  De keizer knikte:
  - Prachtich!
  Hjir kraste de brunette ien fan de jonges op syn spieren, donkere boarst. Hy rekke ferwûne en raasde.
  Fjochtsje wer...
  It famke skopte de jonge mei de bleate foet yn de liif. Hy foel fan de skok fan pine en foel út.
  De keizer bestelde:
  - Ferheegje it!
  En de Moor, springend oerein, ferbaarnde de jonge syn bleate, eelere hakke mei in waarm izer. Hy sprong oerein.
  De brunette hold de mûne mei twa swurden en sloech mei it flak fan it blêd op 'e rêch. Net fataal, mar slacht it bewustwêzen folslein út.
  De Moor baarnt wer de bleate hak fan it bern. Yn 'e steengroeven wurkje slavenjonges meastentiids it hiele jier sûnder skuon, en har soallen binne hurder as it lear fan har learzens. Mar it hite izer baarnt se noch en lit se gûle.
  En hy springt wer oerein. De swarthierige frou sloech de jonge yn it kin, en hy foel. En wer lije de bleate, langmoedige hakken fan it bern fan it hite izer.
  In gladiator famke is weromhâldend te deadzjen jonges. Mar wêr kinne jo hinne? Se slacht har timpel mei it heft. Mar wer cauterizes de Moor de hakke. En de jonge raast.
  Blykber moatte wy se wol tafoegje .
  En ien fan de jonges krijt syn holle ôfsnien troch in frou.
  It famke slacht dan in oare út en slacht in oare del. Sjocht nei de keizer.
  Hy ropt:
  - Einigje it ôf!
  It brunette famke suchte en stuts de jonge. De despoot wit gjin genede. En de oare moast ik ek ôfmeitsje. En dan ôfmeitsje de tredde.
  Neitiid barste it famke yn triennen út en ferliet it stadion, of listen, mei in oerstjoer gesicht.
  Har bleate, sierlike fuotten lieten bloedige, beitele fuotprinten efter.
  De folgjende slach wie noch brutaler.
  Twa grutte manlike gladiatoren mei neakene rompen kamen út. Sân jonges fan tsien of alve jier fochten der tsjin. De manlju hiene grutte swurden, de jonges hiene lytse.
  En dit is fansels in brute striid. En in genedeleaze, lit ús sizze, slaan.
  De jonges foelen en stoaren, bloed lutsen.
  Mar soms wisten se ek de manlike gladiatoren te krabben. En feroarsaakje wûnen oan 'e romp.
  De keizer merkte op:
  - Kompetitive striid!
  De Grand Vizier sei:
  - Ja, Majesteit. Hoewol't jonges binne gjin weardefolle guod, do hast ek in bytsje sorry foar harren!
  De despoot knikte:
  - Ja, meilijen is net foar in man! It is goed dat dizze krigers it trochkamen, mar de folgjende kear lit ik der in liuw op loslitte!
  Oan 'e ein kamen twa jonges út mei trijentsjes en in net. Ek jong, sa'n trettjin jier âld, sûnder ûnderfining en mei har hier keal knipt. Foar in gefjocht litte jonges har hier faak ôfskeard wurde ta pruiken, sadat se letter ynkommen generearje kinne.
  En se lieten in tiger op 'e jonges los.
  De bern besochten it net te smiten, mar de tiger skuorde it der ôf en ried de bern yn stikken.
  De keizer song:
  - Ik bin in tiger, gjin kat,
  Libje no yn my ...
  Net Leopold, mar Leopard!
  It wurk wie einlings klear, en Augustinus syn gedachten waarden ûnderbrutsen. Se gie nei iten. De famkes fan finzenen krigen de opdracht harren klean út te dwaan. Se wiene neaken, en waarm, sinneferwaarme wetter waard út emmers op har getten. Doe waarden de famkes nei it iten nommen. Augustinus krige wer molke en in hin skonk.
  Dêrnei namen se my nei in sel. Foardat se op bêd gie, lies it famke fansels in gebed, flopte op 'e matras en foel fuortdaliks yn 'e sliep.
  
  
  RUSSIAN PRESIDENT VLADIMIR ZELENSKY
  Nei de ynhuldiging kundige Vladimir Zelensky de ûntbining fan 'e Rada en it hâlden fan iere parlemintsferkiezings oan. Dit waard algemien ferwachte. De relaasjes mei Ruslân bleaunen lykwols spannend. Vladimir Putin lokwinske Zelensky net mei syn oerwinning en erkende de presidintsferkiezings yn Oekraïne net. Mar dit hat sels de nije jonge lieder profitearre. De nasjonalisten, dy't him erchtinkend oanseagen, erkenden him as ien fan har eigen. En it Westen realisearre dat Putin echt in agressor is. En fersterke stipe foar Oekraïne. Sa begûn it foar sûnens, en einige foar frede. Zelensky naam it en prestearre ekstreem sterk yn de nije ferkiezings foar de Rada. It slagge om in parlemintêre mearderheid te krijen. En doe hold er ferskate referindum. Ynklusyf konstitúsjonele herfoarming.
  De foegen fan 'e presidint waarden flink útwreide. Krektoarsom, de Rada is beheind. Dêrnei begûn Zelensky beslissend út te fieren herfoarmings en modernisearring.
  Tagelyk waard yn Donbass in listige beweging útfûn. Warrior Anastasia Orlova waard oanbean in nijsgjirrige opsje. Mei de stipe fan Oekraïne en westerske ynljochtingetsjinsten sil se de gûverneur wurde fan 'e regio's Lugansk en Donetsk. Dan sil hy formeel lidmaatskip hawwe yn Oekraïne en jild foar restauraasje en gruttere persoanlike macht. En sels dyn eigen leger. Dat is, de opsje Kadyrov . Doe't Ruslân eins joech ûnôfhinklikens oan Tsjetsjenië, allinne formeel behâlden kontrôle oer it.
  Anastasia Orlova, dy't ynfloed hat ûnder fjildkommandanten, akseptearre dizze opsje. Ik moat sizze dat dizze frou wie tige moai, blond, en meastal, sels yn 'e kâlde winter, se rûn bleate fuotten.
  Anastasia ferklearre oarloch oan 'e "stealing" liederskip fan Nij-Ruslân. Se is in heul militant en autoritatyf famke. En hja stifte har residinsje yn Novoazovsk. In part fan 'e minsken en milysjes stipe har.
  Anastasia, mei in bataljon bleate fuotten, makke ferskate oerfallen en ferovere ferskate stêden. Lokale fjildslaggen bruts út. Der wie in toulûken.
  Anastasia die hiel betûft en krige jild út it bûtenlân. Boppedat hie se stipe yn Ruslân. Ynklusyf fan froulju. It feit dat Putin siik wie, hat ek bydroegen oan sukses. Blykber hat de ambisjeuze presidint fan Ruslân himsels oerspannen. En ûnder dizze betingsten waard de lieding yn Ruslân ferdield. Anastasia profitearre hjirfan en ferovere Donetsk. Se krigen serieuze stipe.
  De oarloch begûn ek mei Lugansk. Mar net te enerzjyk. De milysjes woene inoar net echt deadzje.
  Uteinlik waarden ferkiezings foar de presidint fan Novorossiya hâlden, en Anastasia wûn. It waard fuortendaliks erkend troch de Feriene Steaten en Kiev. En dan oare westerske lannen, en de hiele wrâld!
  Zelensky hâlden syn wurd, jaan Novorossia in spesjale status binnen Oekraïne. En yn Donetsk wappere de giel-blauwe flagge wer.
  De langverwachte frede is kommen.
  Zelensky aktyf bestride korrupsje, en sels yntrodusearre de deastraf foar ekonomyske misdieden. Troch strikt en feardigens te behearjen en in profesjoneel team te foarmjen, joech Vladimir Zelensky Oekraïne hege groeisifers. It lân wie opkommen, en de macht fan 'e nije lieder waard fersterke. Relaasjes mei Ruslân waarden ferbettere. Wat bydroegen oan 'e beroerte dy't Putin naam en him minder ambisjeus en agressyf makke.
  Yn Ruslân groeide de populariteit fan Zelensky. Hy wie in sterke sprekker, in sjarmante persoan, in populist. En gjin kommunist, mar ek gjin antykommunist. Populêr, sawol ûnder links as ûnder Russyske oligarchen. Hiel populêr ûnder Russyske jongerein. In yntellektueel en in keardel. Hy liket yntelligint te wêzen, mar hy hat bliuwende macht nommen. Ja, grif in lieder, mar ek in hear tagelyk! Hege kultuer, mar begryplik en leaf troch de minsken. In echt talint yn behear. En in geweldige organisator.
  En sa, doe't fiif jier fan wolfeart en opkomst fan Oekraïne wiene foarby, en Zelensky syn macht wie úteinlik fersterke, in sensasjoneel útstel folge.
  Nammentlik te ferienigjen mei Ruslân. Meitsje in ienige unysteat mei in mienskiplike presidint mei grutte macht. Fansels, folksferkeazen.
  En yn Ruslân wie de elite yn shock. Wat in beweging! Tsjin dy tiid wie Putin ferswakke fan in serieuze sykte en ferlear populariteit. Dit betsjut dat hy net koe fjochtsje, teminsten net folslein. En Medvedev sels, yn 't algemien, is gjin fjochter en is net leaf troch de minsken.
  En hjir wol Zelensky dúdlik presidint wurde fan in unysteat en ... Syn kânsen binne reëel! Earst soe it Westen Vladimir Zelensky graach sjen wolle as presidint fan Ruslân en Oekraïne! Hy liet him sjen as in folslein pro-westerske en Europeeske politikus. Twad, Zelensky is populêr yn Ruslân en benammen yn Oekraïne. Tredde binne d'r gjin konkurrinten yn sicht. Putin is slim siik, Medvedev is swak en ûnpopulêr, Zyuganov en Zhirinovsky binne te âld. D'r binne gjin oare lieders yn sicht. Boppedat, fjirde, der is stipe fan de oligarchen fan Ruslân en Zelensky.
  Ja, it is dúdlik dat dit in tige serieuze kandidaat is foar it presidintskip fan Ruslân. Hy hat krêft, charisma, en in bûtengewoane kado fan oratory. En ek de stipe fan sawol westerske as Russyske media. Plus de populariteit fan it nije yn 'e Russyske polityk, ûnder âlde en saaie lieders.
  Koartsein, it is sawol ûngemaklik om te wegerjen as eng om it oanbod te akseptearjen. Putin krige in twadde beroerte. Medvedev waard de waarnimmend presidint fan Ruslân.
  Fansels is it fier fan in feit dat Zelensky definityf wint. En ik wol echt Oekraïne anneksearje. Medvedev hat in winsk om Putin te oerwinnen! Mar is it wurdich om sa'n risiko te nimmen as ferkiezings mei Zelensky?
  Lykwols, de minsken fan Ruslân stipe it idee fan ferieniging mei Oekraïne. Hûnderttûzenen minsken gongen de strjitte op - eask: de ienheid fan 'e Slavyske bruorren. Demonstranten botsten mei plysje yn Moskou. In protte minsken rekken ferwûne. In weach fan protest begon te kommen.
  De kommunisten úteinlik krigen Zyuganov, of mear krekter, ferrotte, en de jongere lieding begon de minsken op 'e strjitte te nimmen. Easket regime feroaring.
  De nasjonalisten kamen ek nei foaren en hienen har eigen sterke en ambisjeuze lieders. Maidan waard mear en mear modieuze. By de plysje waarden stiennen en molotovcocktails smiten. De lang opboude ûnfrede fan it folk begûn him hieltyd mear te manifestearjen.
  Medvedev hold in feiligensried.
  De measte leden wiene foar ienwurding - mei oanjefte fan it feit dat de duvel net sa ferskriklik is as hy is skildere. En bestjoerlike boarnen en propaganda binne in enoarme krêft! En dat minsken kinne wurde yngeand brainwashed, en se sille oer it algemien stimme foar de partij oan 'e macht.
  Russyske miljardêrs swarden ek trou oan Medvedev, dy't foarsisber wie, in lange tiid oan 'e macht west hie en elkenien min of mear tefreden wie.
  Miljardêr Deribasco hat logysk opmurken:
  - Wy moatte in ferkiezingskampanje fiere yn 'e styl: Medvedev is hjoed Putin, en gjin Zelensky's binne gefaarlik foar ús!
  Roman Abramovich sei autoritatyf:
  "Wy hawwe Jeltsin út 'e ferkiezingsput lutsen mei in wurdearring fan fjouwer prosint, en wy sille jo noch mear útlûke!" Us jild en media binne ús garânsje!
  Prokhorov befêstige:
  - Wy wolle net sokke hege belestingen op de riken as yn Oekraïne, en wy sille stean by jim allegearre!
  Dmitry Medvedev sloech syn fûst op 'e tafel en kundige oan:
  - Dan akseptearje wy it foarstel foar yntegraasje en ferieniging!
  In unifikaasjeoerienkomst waard tekene tusken Oekraïne en Ruslân. Fuortendaliks feroare de machtsbalâns. Presidintsferkiezings moatte binnen trije moanne plakfine.
  Om te registrearjen foar it presidintskip is it genôch om hûnderttûzen hantekeningen te sammeljen, of in boarch fan njoggentich tûzen dollar te meitsjen, dy't allinich weromjûn wurdt as jo de twadde omloop berikke. Dit binne echt grappige regels. Foar in part nommen út Russyske en foar in part út Oekraynske wetjouwing.
  Fansels sille d'r in protte presidintskandidaten wêze; it team fan Medvedev tocht blykber dat dit noch mear rendabel wêze soe foar har! Se sizze dat de mobiliteit fan de kiezers de autoriteiten yn de earste omloop in foardiel jaan sil. En yn 'e twadde sil elkenien Medvedev stypje. De waarnimmend foarsitter rekkene der yn alle gefallen op. En it begon ...
  Anastasia Orlova, dizze bleatefoet Cleopatra, sei dat der Zelensky tsjin in hiele hûndert wêze sil. En dat hy is Lancelot tsjin de draak Putin en Medvedev.
  Fûle oanfallen yn 'e parse ûntdutsen. Guon wiene oan 'e kant fan Zelensky, oaren wiene oan' e kant fan Medvedev.
  De kandidaatregistraasjeperioade is begûn. Der wie turbulinsje yn Ruslân. De soan fan Dzhokhar Dudayev ferskynde yn 'e Kaukasus en ferklearre jihad. En krige wiidferspraat stipe yn islamityske regio's. In protte saakkundigen fertochten de earen fan 'e CIA hjir. Boppedat is it presidintskip fan Trump oan syn ein, en wy moatte op syn minst wat oerwinningen winne. En Zelensky op 'e Russyske troan is in grutte oerwinning! Hoewol, der binne ek skeptisy dy't beweare dat Zelensky kin meitsje Ruslân in grut lân, folle sterker, benammen ekonomysk, as it wie ûnder Putin.
  Sa wie de miening ek yn it Westen ferdield. De feriene Oekraynsk-Russyske steat is fansels in machtige feriening en hielendal gjin grap. Dit kin echt in meunster wêze. Fansels stipe de Russyske feiligensmacht ek de ienwurding. Boppedat is Anastasia in koele frou. Se, tegearre mei in bataljon fan famkes, allegear skientme, wiene bleatefoet en yn bikini's, sloech om en fersloech de Russyske spesjale troepen. As se stof sammelje om de te fûle fan fan Zelensky om te slaan.
  De famkes lieten sjen dat se bjusterbaarlik bleatefuotten en yn bikini's fjochtsje! En de spesjale groep "Vympel" waard ferslein troch waarme froulju. As gefolch waard it beslút makke om net te bemuoien, en kaam de pro-Oekraïnske lieding oan 'e macht yn Novorossiya.
  Anastasia hat kampanje foar Zelenky . Yn 'e striid wist it famke mei har bleate fuotten skerpe, tinne skiven, boomerangs en granaten te smiten. Bikini-beklaaide krigers binne legindarysk wurden. In hiele rezjimint fan famkes, elk fan harren is wurdich in hiele divyzje. Dit is in geweldige krêft!
  Anastasia raasde troch de snie, har reade, bleate hakken flitsen. It famke song:
  Yn 'e grutte romte, leau my, d'r is in dream,
  Se is as in sinnestriel yn 'e loft ...
  Yn 'e eagen fan Svarog is der frede en suverens,
  Hy is foar ús sa't Jezus wer opstean sil!
  
  Wy sille berte jaan oan in strieljend bestimming,
  Se sil yn maaie skine as de sinne...
  Mar ik begryp net hoe lang undead kin wêze,
  Hoe boartet it kwea lot mei ús!
  
  Ferdigenje dyn heitelân, ridder,
  Lit de himelske stjer skine ...
  Wy beskermje de grutte fan ús memmetaal ierde,
  Lit de planeet in ivich paradys wurde!
  
  Mar wat kin ferskriklik kommunisme dwaan?
  Hy sil de flagge fan it heitelân almachtig meitsje...
  En fûleindich faksisme sil ferdwine yn 'e inferno,
  Wy sille de fijân mei in heul sterke slach trochbokje!
  
  Jou dyn hert oan ús heitelân,
  Om te gloeien mei heul felle waarmte ...
  Wy sille troch ús striid gean oant it ein,
  En wy sille de Fuhrer mei ien klap ferneatigje!
  
  Kameraad Stalin ferfong syn heit,
  Wy binne bern fan ferskate generaasjes ...
  De horde sil omkomme yn 'e hel yn in waansin,
  En it sjeny Lenin sil de wei nei Eden sjen litte!
  
  Yn Ruslân is elke jonge in reus,
  En famkes wurde traind om te fjochtsjen ...
  De Heare Almachtige Famylje is ien foar ús,
  Wy Russen hawwe altyd west by steat om te fjochtsjen!
  
  Wy sille berikke, gau leau ik, wy sille alles berikke,
  D'r is neat heger yn it universum ...
  It Komsomol-lid hie de oar op,
  En sloech de Führer op it dak!
  
  Gjin kommunisme mear, gjin ideeën mear,
  Se binne moai en sille bringe lok!
  En de Fuhrer is gewoan in smjunt,
  Hiel ferrifeljend, heul swart!
  
  Ik bin in famke - de grutheid fan in fjochter,
  Op bleate fuotten rûn se frijmoedich troch de kjeld...
  Myn dikke flecht is makke fan goud,
  Ik boude in snelle roas!
  
  In miljard ideeën kinne ûntstean
  Hoe kinne jo in heitelân yn it kommunisme regelje ...
  As jo in Fritz sjogge, slach him hurd,
  Sa sit dy bloedige Adolf net op 'e troan!
  
  Sla de fascisten mei de fûst,
  Better noch, sla se mei in foarhamer ...
  Lit ús mei de wyn lâns de Wolga ride,
  Wy hoege it gewoan net om geiten te ferpletterjen!
  
  Wy sille soldaten ferheegje foar it heitelân,
  De famkes haasten oan te fallen...
  De skientme rjochte it masinegewear,
  Hitler's ferjilding sil pynlik wêze!
  
  Nimmen kin de Russen ferslaan,
  Ek al is de wolf fan it faksisme in betûfte duvel ...
  Mar dochs is syn bear sterker,
  Hokker oarder bouwt in nij!
  
  Rinne foar it heitelân, foar Stalin,
  Komsomol-leden haasten op bleate fuotten ...
  De nazi's waarden mei siedend wetter slein,
  Want de Grutte Russen binne de coolste!
  
  Grutske famkes sille Berlyn yngean,
  Se sille bleatefuotten fuotprinten efterlitte ...
  Boppe harren is in cherub mei gouden wjukken,
  En se wurde sulver as in wesp syn pearels!
  It famke sjongt, mar hoe fjochtet se! Ommers, it wie sy en har fjouwer partners dy't op ien kear rêden de milysje út folsleine nederlaach by Iolaisk .
  Doe kamen der fiif famkes yn bikinis en bleate fuotten mei in hiel leger binnen.
  Ja, it wie in hiel spektakel.
  Anastasia skeat in protte út it masinegewear, snijde de line fan 'e fijân ôf, en smiet doe ferskate tinne skiven tagelyk mei har bleate teannen. Dy koppen binne ôfsnien.
  En Anastasia sil sjonge:
  - Foar Hillige Rus'!
  Natasha skeat ek, sloech de fijannen del, en piepte, smiet in granaat mei har bleate foet, sloech in tank del:
  - Foar Svarog!
  En dan jout gouden hier Zoya har beurt. En hy smyt ek it kado fan 'e dea mei de bleate foet en ropt:
  - Foar de takomst fan Rodnoverie!
  En Aurora sil har sa gau mooglik folgje. En mei syn bleate hakke sil er it kado fan 'e dea loslitte, roppend:
  - Foar grutte grinzen!
  En dan sil Svetlana yndrukke. Hy sil in burst jaan, en dan fan in masinegewear, en mei syn bleate teannen sil hy ferneatiging stjoere ...
  En de bleate-legged skientme ropt:
  - Foar it weromkommen fan 'e Romanovs!
  Ja, Anastasia wie in fan fan 'e restauraasje fan it keninklike ryk. Eins is der yn Ruslân yn elts gefal in tsaar oan 'e macht. Dus wêrom net in legitime monargy meitsje? Boppedat streamt it bloed fan in protte generaasjes fan Jeropeeske keningen yn 'e ieren fan' e Romanovs. Is dit harren stamboek? Wat foar famylje is Putin, en benammen Lukashenko? Wa binne se om keningen te wêzen? Mar de Romanovs binne Gods salven!
  Anastasia en har freonen yn bikini diene in protte wûnders. Se fochten as in duvel. Mar doe makke se rûzje mei Putin en stie oan 'e kant fan Zelensky. Yn 't algemien seach Anastasia dat Oekraïne ferkeard waard, en mei in ferhege gefoel foar gerjochtigheid, stie se oan' e kant fan 'e swakken!
  Anastasia en har fiif kearden de oanfal op Novoazovsk ôf doe't se har as rebel besochten te arrestearjen. In hiele kolom fan regearingskrêften waard ôfsnien en ûntwapene.
  Dêrnei foelen de finzenen op har gesichten en tuten Anastasia en de bleate, stoffige fuotten fan it oare famke.
  It famke sei filosofysk tsjin de finzene soldaten fan Novorossiya:
  - Ik wol dy net deadzje! Do bist myn bruorren! En ik sil dyn keninginne wurde!
  Yn it algemien, Novorossiya akseptearre Anastasia sûnder folle skea of swiere ferliezen. Wier, de blonde terminator ôfsnien de holle fan 'e gûverneur fan' e Donetsk Republyk en fermoarde syn bewakers, besteande benammen út Caucasians.
  Anastasia hat lang in leginde west. Yn de Krim, se die sokke wûnders dat se krige de stjer fan 'e Hero fan de Russyske Federaasje. Sûnder har soe it mei har partners yn bikini's net sa soepel west hawwe. Mar doe Anastasia waard nommen en ûntnommen fan alle Russyske prizen. Ynklusyf foar de moard op Russyske spesjale troepen yn 'e striid, doe't se besochten him te ferwiderjen. Der waard sels in strafsaak oanspand.
  Mar se doarsten net in grutte oarloch te begjinnen mei de frijwol ûnôfhinklike Novorossiya. Boppedat waard Poetin siik, en sûnder him woe nimmen ferantwurdlikens nimme.
  Benammen Medvedev, dy't yn 't algemien gjin lieder is yn syn gut en geast. Mar dit is krekt wat de Bears passe by de Russyske oligarchen en Putin's entourage - se kinne maklik wurde manipulearre.
  Hoe dan ek, in geweldige propagandamasine is opstien tsjin Zelensky. Se begûnen elkenien foar alles de skuld te jaan. En dat hy soe wêze in drugsferslaafde, in dief, en siphoned ôf miljarden fia offshore bedriuwen, en dat er wie oer it algemien homo.
  De provinsje gie te skriuwen. En fansels wiene der tsjûgen, en fersekeringen fan ferskate soarten. Ynklusyf beskuldigings fan homoseksualiteit. De registraasje fan kandidaten is noch mar krekt begûn, en de modder giet der al út.
  It tal minsken dat ree wie om mei te dwaan oan de ferkiezings, sawol Oekraïners as benammen Russen, blykte kolossaal te wêzen. Sawol kommunisten as nasjonalisten klommen yn. Ynienen ferskynde sels de âlde en sike Zyuganov om te stimmen. Hoewol't er al ferliet de post fan foarsitter fan de Kommunistyske Partij fan de Russyske Federaasje. Afonin , Udaltsov en Grudinin gongen ek nei de stimbus . En oer it generaal binne der noch in stel linkse kandidaten, min bekend, mar greyhounds. En safolle minsken wolle har kandidaat stellen foar presidint! Wat oer njoggentich tûzen dollar? Is dit echt sa'n grut bedrach troch Russyske noarmen?
  It wie as wiene tanks ree om te klimmen. En sakelju, en keunstners, en popfigueren, en skriuwers. Ja, skriuwers binne ek aktyf. Meitsje in advertinsje foar josels. En njoggentich tûzen dollar is net sa folle. Sa krige it CEC hûnderten oanfragen.
  No, ferkiezings! No, wat in foarstelling waard it! Sels Alla Pugachev ried foar presidint. Wêrom net? Alka begon te ferjitten , en miskien sil se harsels herinnerje! Fan 'e âlde minsken Yuri Luzhkov klom nei it presidintskip. Blykber woe ik mysels ek betinke.
  No, fansels, sa'n show koe net dwaan sûnder Vladimir Volfovich. Mar dizze kear namen sawol syn soan Igor Lebedev as syn rjochterhân Degtyarev diel oan 'e ferkiezings. Se gongen ek yn trije kollums nei de ferkiezings.
  De nasjonalisten ferhuze ek. Fansels, de legindaryske Demushkin , dy't tsjinne tiid yn 'e finzenis, en, nijsgjirrich, "Spider," de lieder fan "Metal Corrosion," en it haad fan 'e rock groep "Kolovrat" rûn foar presidint, en in protte oaren.
  No ja, de popsjongers sette fansels ek op in kampanje. Hjir binne Philip Kirkorov en Nikolai Baskov. Se hawwe ek neat te ferliezen. Sa'n militêre wacht ynset.
  En Timothy en Vitas , en yn 't algemien gongen in protte minsken op in kampanje.
  Fansels, net tafallich! It plan fan Medvedev wie om in grut tal kandidaten te nominearjen dy't yn 'e twadde omloop stimmen oan him oerdrage. Oer it algemien is it plan ynteressant. Medvedev syn wurdearring is yn earste ynstânsje leger as Zelensky. En it is ûnmooglik om te winnen sûnder list!
  Mar Jeltsin hie ek in nul wurdearring, mar hy koe winne tsjin Zyuganov. Wier, de lêste fierde de ferkiezings as in ûnjildich: mei opsetsin ferlieze!
  En yn dit gefal, Medvedev is tsjin in bûtengewoane en tige talintearre persoan.
  Der bart hjir dus in soad. By de show fan Solovyov Zelensky waard hieltyd smyt modder op him. Wier, doe smiet in famke iis yn it gesicht fan Solovyov mei de teannen fan har bleate fuotten. En hja sloech in each út. Dêrnei waard dúdlik dat it net feilich is om modder nei Zelensky te smiten! Lykas, dizze keardel is in Oekraynske earn!
  Yn it algemien wie der gjin ienheid yn 'e Russyske maatskippij. In protte, in protte minsken stipe Zelensky. Lykas, echt jong bloed en koe te ferheegjen Oekraïne sûnder hege oalje en gas prizen! En wat oer Medvedev? It lân fersûpt letterlik yn oalje- en gasdollars, en de ekonomy is yn folsleine stagnaasje. Der is gjin groei, allinnich de wurkleazens nimt ta.
  Medvedev hat oer it generaal de heechste anty-wurdearring ûnder alle politisy. Hoewol dit krekt is wêrom it foardielich is foar de oligarchen. Hoe mear wy fan har ôfhingje, hoe mear wy kontrolearje. It Russyske regear begon hastich elkenien syn salarissen en pensjoenen te ferheegjen. En soms ...
  Boppedat stelde Medvedev sels foar om de pensjoenleeftyd mei twa jier te ferleegjen. Lykas, alles is foar it goede fan 'e minsken. En amendeminten waarden makke om pensjoenen te ferheegjen en wurk nei pensjoen as lingte fan tsjinst te tellen.
  Medvedev en amtners net ferjitte. Dat se op him steane en stimme. Benammen iepenbiere ferklearrings fan ynkommen waarden annulearre, en kado's fan oant tûzen dollar waarden tastien. Wat de amtner fansels leuk hie. Sa is tastimming om ûnreplik guod yn it bûtenlân te hawwen, lykas akkounts.
  Om smokers te winnen waard de anty-tabakwet flink ûntspannen. De ferkeap fan alkohol nachts waard tastien, en sels gokken waard legalized. Dat lêste waard wolkom hjitten troch de oligarchen; yndie, wêrom ferlieze sokke ynkommen en nim it ûndergrûns.
  It programma "Dolls" is werom. Se begûnen te sjen mear erotyk op televyzje.
  Medvedev ek ferklearre in amnesty, en sels bestelde de betelling fan helpferliening jild oan de finzenen. En dit is ek in flink persintaazje stimmen. En de finzenen sels en har famyljes.
  Yn 't algemien stelde Medvedev de slogan foar: mear frijheid! Yndie, Ruslân is wurch fan Putin syn despotisme. As jo net iens in bleate frou op TV sille sjen!
  En fansels waard besocht te sjen: it libben is frijer wurden, it libben is leuker wurden!
  Medvedev ferlege ek alkoholprizen en liet bierreklame op televyzje ta. Yn feite, wêrom gean te fier.
  Mar de oarloch bruts út yn 'e Kaukasus. Nei't Putin ferliet, begûnen de berchbeklimmers noch mear privileezjes en rjochten te freegjen. En har ambysjes binne allinich groeid. Boppedat, Turkije begûn te setten mear aktive druk op de Kaukasus, harren ambysjes groeiden, benammen om't yn Syrië Erdogan krige te min yn syn miening. De situaasje waard fergrutte troch de fal fan oaljeprizen en, dus, gasprizen. It wie Fenezuëla dy't de produksje ferhege nei de omkearing fan it Maduro- rezjym . De Feriene Steaten en Iran binne úteinlik fermoedsoene, en in ferienige regearing is fêstige yn Libië.
  Fallende oaljeprizen hawwe de Russyske roebel ynstoarten, ynflaasje oanstutsen, en ferheging fan leanen en pensjoenen devaluearre.
  En de tanimmende aktiviteit fan militanten yn 'e Kaukasus spile tsjin Medvedev.
  Se seine dat hy de neilittenskip fan Putin net koe behâlde. En wat yn 't algemien, lykas faaks bart: de superstar beneamde himsels ta in swakke opfolger.
  Sawol de FS as Arabyske lannen en sels Iran droegen separatisme yn 'e Kaukasus oan. Mar ûnienichheid ûntstie ûnder de feiligensmacht. Guon woene noch Putin's lange partner, Medvedev, as presidint sjen! En oaren soene de folle populêrder Sergei Shoigu ynsette.
  Mar dat lêste waard net stipe troch de oligarchen en yndustrialisten. Se beskôgen him te lofts, en de miljardêrs wiene wurch fan 'e diktatuer fan ien persoan. Elkenien woe in liberaal op 'e troan en fermoedsoening mei it Westen. Medvedev, wachtsjend oant de registraasjeperioade foar presidintskandidaten einige, ûntslein Shoigu. Wat feroarsake ûnrêst yn it leger.
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  Doe joech Medvedev Shoigu de lang beloofde rang fan maarskalk en joech him de post fan eare plakferfangend minister-presidint. Ek in populistyske beweging. Mar yn alle gefallen wie de situaasje foar de ferkiezings net yn it foardiel fan de waarnimmend presidint.
  Zelensky is jonger, mear súksesfol, sprekker, skoarde punten. En sels doe't it waard registrearre, mear as twahûndert presidintskandidaten behâlden harren ûnbestriden liederskip. Mar Medvedev moast noch stride foar it twadde plak. Unferwachts waard Alla Pugacheva syn konkurrint foar it berikken fan de twadde ronde. De âldere primadonna, dy't al lang net mear prestearre hie en net bysûnder op PR wie, sprong ynienen op yn de ranglist.
  Miskien wie it in reaksje op ferfelende politisy. Zhirinovsky en Zyuganov, krekt oarsom, sterk ôfnommen yn wurdearrings. De minsken binne freeslik nocht fan dy beide politisy. Boppedat ferskynden jongere en oarspronkliker lieders op har ferkiezingsfjild.
  Opmerklik tafoege Demushkin , dy't it byld fan in martler yn 'e finzenis krige. Suraikin koe noch gjin wurdearring krije, mar in oar lid fan syn partij, Sergei Kovalev, de bêste Russyske profesjonele bokser, begon ek punten te winnen.
  Yn it algemien, Sergei Kovalev wie in nijsgjirrige keardel. Hy rûn foar de post fan boargemaster fan Moskou en, ûnferwachts foar elkenien, waard twadde. Hy kaam by de Russyske Kommunistyske Partij. En hy begon ek syn wurdearring te ferbetterjen.
  Dêrby moat opmurken wurde dat Sergey Kovalev is in hiel grutte bokser - de bêste ûnder Russen, sels boppe Kostya Tszyu.
  Sergei Kovalev is dus in terminator en is gefaarlik tichtby Medvedev.
  Wier, de measte Russyske enkêtetsjinsten hawwe wurdearrings en ... O. de presidint waard oerskat. Mar de promoasje wie yngeand. Lykwols, Medvedev wie net hiel gelok. Nei Putin, op ien of oare manier fortún waard stingier. Oaljeprizen bleaunen falle, de roebelkoers foel ek, en de prizen stegen rap. De Kaukasus baarnde mear en mear aktyf. En sels Kadyrov's manlju begûnen te fjochtsjen oan 'e kant fan' e militanten. Dit is de situaasje. En doe foelen de Taliban Russyske troepen oan op 'e grins mei Tadzjikistan.
  En sa die bliken, Russyske troepen wiene net klear. Medvedev sette himsels wer op. Plus, in skandaal mei stellerijen yn it ministearje fan Definsje en it ministearje fan Finânsjes waard iepenbiere . In skaad is fallen op Medvedev's lange freonen. Der ûntstienen ek twifels oer wa't hûnderten miljarden dollars stellen hat út Ruslân. Ek fertochten. En de media waarden brutaal ...
  Zelensky fierde de ferkiezingskampanje kalm, profesjoneel, as in show. Zhirinovsky, lykas altyd, wurke mear foar de autoriteiten as foar himsels. Zyuganov waard útjoech en mei rotte aaien beslein. Dan wer ynsidinten...
  Fansels, Ksenia Sobchak naam diel oan de ferkiezings, en se koe net helpe, mar smyt de conik. Se naam it en smiet in taart yn it gesicht fan Zhirinovsky. En se luts de oandacht. It barde ek frij epysk.
  Ek naam Alexander Povetkin mei oan de ferkiezings. De Russyske bokser, nei it ferliezen fan Joshua , koe in lange tiid net weromkomme, doe hie in pear gefjochten mei passabele tsjinstanners, en bruts yn in serieuzer. Nei ôfrin fan syn karriêre, hy gie yn de polityk en begûn te meitsjen fan in nasjonalistyske partij.
  Oant no ta sûnder folle súkses.
  Povetkin sloech syn tsjinstanner lykwols yn it gesicht tidens in televyzjedebat. Hy ûnderskiede him en dit brocht syn wurdearring in bytsje op.
  Yn 't algemien wiene de ferkiezings hysterysk.
  Se holden televyzjedebatten: se joegen tritich sekonden om te antwurdzjen, en der wie in skeel. Partijen, gefjochten, skandalen. In hiele farce.
  Medvedev promovearre skamteleas, mar syn wurdearring praktysk net groeide. De ôfslach nei de twadde omloop is noch yn twifel.
  Zelensky wie mei in romme foarsprong. En gjin wûnder! Yn fiif jier slagge Vladimir in ein oan wurkleazens en restaurearje alle planten en fabriken, en bouwe nije.
  Ien fan 'e prestaasjes fan Zelensky wie de ûntwikkeling fan lânbou en alternative enerzjyboarnen.
  Benammen yn Oekraïne binne enerzjysintrales ferskynd dy't operearje en oplade fan atmosfearyske drukferskillen. Lykas ierdwaarmtesintrales. En safolle mear. Ynklusyf it brûken fan de enerzjy fan 'e ionosfear. It barde sa dat wittenskip gie tsjin oalje en gas.
  In echte sensaasje wie it optreden yn Oekraïne fan in plant dy't syntetyske iten produseart en it oan Sina levere. En Ruslân hat de eksport fan iten fermindere.
  Der wiene ek nominearren ûnder de Oekraïners. Benammen Vladimir Klitschko. De ferneamde bokser hie in drege karriêre. Werom nei de ring: ferslaan Charr en Tyson Fury . Mar de tredde rematch tsjin Joshua , hy ferlear noch wer, mar fertsjinne in soad jild. En hy kundige syn lêste pensjoen út it boksen oan.
  Mar doe kaam er wer werom. Hy focht yn Kiev mei Gassiev en wûn. Neitiid hie hy noch in gefjocht en wûn de titel fan reguliere wrâldkampioen - úteinlik brekke sawol Foreman's rekord as Joe Louis 'rekord. Dêrnei kundige er syn nominaasje foar presidint fan it feriene Ruslân en Oekraïne oan. En it moat sein wurde dat Vladimir Klitschko ûnder Oekraïners is twadde allinnich nei Zelensky sels. En nettsjinsteande syn flinke leeftyd yn boksen, Vladimir Klitschko al yn 'e ferkiezingskampanje útfierd in ferplichte ferdigening tsjin in bokser dy't wie tweintich jier jonger as hy. En wer wûn hy troch knockout.
  Dêrnei sprong Vladimir Klitschko rating, en hy ferhuze tichter by Medvedev, wint kânsen foar de twadde omloop.
  Yn it algemien, dizze ferkiezings hiene ien ûnbestriden favoryt: Zelensky, en der wie in hiel nauwe striid foar it twadde plak. Alla Pugacheva, dy't Medvedev koart foarby hie yn 'e striid om it twadde plak, begon te stappen. Yn prinsipe waard se net ferljochte troch wat helder. En Vladimir Klitschko kaam op it twadde plak. Mar syn elektoraat is net hiel stabyl. Sergey Kovalev, dy't slagge om te gean nei trije nederlagen en sammelje alle fjouwer ljocht swiergewicht riemen, ek fochten yn 'e ring en wer wûn de kampioenskip titel.
  En syn wurdearring sprong wer. Hy koe ek de twadde omloop. Oare Oekraynske boksers: Usik en Lomachenko stipe Zelensky en de presidinten bemuoiden har net. Hoewol't beide noch net foltôge harren karriêre. Wêrom soene se ôfmeitsje? Usik fersloech Joshua op punten en waard de ûnbestriden wrâldkampioen yn swiergewicht. Lomachenko swalket fan de iene gewichtskategory nei de oare, en hy wurdt betelle sa'n grutte fergoedingen dat hy net ree is om syn karriêre te einigjen.
  D'r is ek in ferkiezingskampanje yn 'e FS. Donald giet nei twa termen fuort, en hy is net echt sûn genôch om te rinnen foar in tredde. Jonge jonges rinne foar presidint. Fan 'e Demokraten, in heul moaie froulike gûverneur fan sawat njoggenentritich - wierskynlik de jongste dame ûnder de presidintskandidaten. Ek fan 'e Republikeinen, fan jonge generaals-helden fan' e oarloch tsjin Iran.
  De generaasje fan politisy yn 'e Feriene Steaten is feroare.
  Yn Ruslân koe Poetin Zelensky ferslaan, mar hy wie dúdlik útbaarnd op it wurk. Overspanning hat syn tol easke! Wat er woe wie syn krêft te oerskatte en syn omjouwing net fertrouwe. Of miskien hawwe se him ek fergiftige. Neidat Nazarbayev ferliet, begûn in oare golf fan demokratisearring yn de GOS. Kazachstan waard in parlemintêre republyk. Yn Wyt-Ruslân is Lukashenko op ien of oare manier fertocht ferdwûn. En de presidint waard ek in boegbeeld.
  In oare weach kaam. Yn Turkije is it parlemint al opstien tsjin Erdogan . De slinger swaaide de oare kant út.
  Zelensky feroare de grûnwet echt yn it foardiel fan mear autokrasy, mar yn it Westen wurdt hy ûnderfûn as ien fan har eigen! Ja, en der binne hieltyd referindum. En der is echte frijheid fan mieningsutering.
  Yn alle gefallen hat Zelensky gjin bysûndere problemen om te winnen yn 'e twadde omloop. Meast wierskynlik sil it Medvedev wêze dy't de twadde ronde sil meitsje - bestjoerlike middels kinne wurde oerwûn troch lege populariteit en net in heul suksesfol regear. In protte notearren de oerienkomsten mei de ferkiezings yn Oekraïne - in protte presidintskandidaten, liederskip fan Zelensky, lege regearingswurdearrings en hege anty-wurdearrings .
  Oft Zelensky Putin koe ferslaan is noch in fraach, mar Medvedev wie dúdlik net oan 'e rol fan' e lieder fan 'e naasje. En demokrasy spile hjir tsjin de autoriteiten.
  Medvedev koe himsels net echt klear meitsje foar de striid. Syn karakter is net itselde. Gjin echte fighter!
  Mar it probleem mei alle autocracies is dat de opfolgers binne net hiel goed! Meastentiids sette in diktator in swakke op syn plak om him net om te stjoeren! Bygelyks, de opfolger fan Nazarbayev wie beheind yn macht. En hy makket neat út - hy is sêft!
  Mar Vladimir Zelensky, yn alle gefallen, kaam ta macht út de opposysje, en is net in swakke.
  It moat sein wurde dat Putin ek as sêft en swak beskôge waard, en dêrom waarden se ynstalleare as presidint, nei de lûdbeulende Jeltsin. Mar sa docht bliken, der binne duvels yn it stille sompe!
  En doe die bliken dat de sompe ommers net sa stil wie. Mar Medvedev, liket it, is gjin wolf yn skieppeklean, mar wier in natuerlik skiep. En hy kin de krêft net sammelje.
  Zhirinovsky beledige Zelensky mei obscenities en waard beboete. Ferskate tsientallen presidintskandidaten lutsen har werom yn it foardiel fan Medvedev, mar dat levere hast neat op. Fan 'e ferneamde minsken dy't de haadrol wiene, wie d'r bokser Denis Lebedev. Hy gie eins suver technysk foarút. Der wiene ek sakelju en lytse kulturele figueren. Fan 'e skriuwers spile allinnich Sergei Lukyanenko yn it foardiel fan Medvedev. De rest woe harsels promoatsje . En elkenien leaude yn gelok.
  Medvedev is in bytsje groeid. Mar d'r wie hope dat it leger, de finzenis en de plysje soe stimme lykas besteld. Plus der is omkoping fan kiezers. En fansels betiid stimmen. Ek hjir is alle kâns op sukses.
  Ja, dit is krekt wat feroarsake tanommen aktiviteit troch de autoriteiten. Jou betiid stimming. En dêr is fansels ferfalsking. En de winsk om te stimmen mei dyn hert.
  Oars as de ferkiezings fan 1996 koe Medvedev syn wurdearring net ferheegje. Jeltsin, moat ik sizze, hie ek gelok. Benammen Dzhokhar Dudayev stoar by ûngelok. Hokker flean hat him byt, naam net de gewoane foarsoarchsmaatregels by de oprop. Ommers, as it wat earder bard wie, hiene se gjin tiid hân om de klap te meitsjen. En in bytsje letter soe allinich de antenne wurde bedekt, en Dzhokhar sels soe op in feilige ôfstân west hawwe. Dit is sa'n gelok yn oarloch en foar propaganda.
  En no kinne jo Dudayev net ôfmeitsje. En d'r is gjin Raduev , dy't sa dom betrape waard op 'e foarjûn fan' e Russyske presidintsferkiezings. Mar Dudayev Jr. wol net stjerre by de ferkiezings. En yn 't algemien, blykber it triumviraat fan opfolgers: Jeltsin, Putin, Medvedev wurdt ûnderbrutsen ...
  Pogingen om kiezers om te keapjen waarden útlekt en soarge foar fierdere skandaal. De patriarch stipe gjinien, redenearjend: Gods is Gods, en Caesars is Caesars . Yn it algemien, ûnder Jeltsin wie it ien of oare manier makliker. En om ien of oare reden stie de Ortodokse Tsjerke oan 'e kant fan Jeltsin, dy't folslein hopeleas like. En yndustriële sirkels.
  En doe begûnen de Russyske oligarchen te flirten mei Zelensky. Blykber is it ûnmooglik om Medvedev te ferheegjen.
  En de stimming yn 'e media begon te feroarjen. Zelensky waard mear en mear priizge. Zhirinovsky is al begon te sizzen dat syn nammegenoat eins in diamantman is.
  Medvedev wer ferdûbele leanen en pensjoenen. Mar de roebel stoarte úteinlik yn. En ynflaasje begûn. De tariven binne ek ferhege.
  Hy moast sels in liening freegje by it IMF. En oalje en gas wurde hieltyd goedkeaper.
  Iran, Fenezuëla, Libië, Saûdy-Araabje ferheegje allegear eksport. En yn 'e FS is in nije metoade fan shale-ekstraksje ynfierd. De kosten sakke flink.
  En dan is der de ekonomyske delgong en ûnrêst yn Sina. No, it is dúdlik - ik bin wurch fan 'e dominânsje fan' e Kommunistyske Partij. En de Sinezen wolle frijheid en in mearpartijensysteem!
  D'r is in lichte feroaring yn macht yn Yndia. Der wie in poging ta steatsgreep en in diktatuer op te rjochtsjen.
  De konfrontaasje yn 'e Kaukasus is bot groeid. Ek yn Sibearje begûnen ûnrêsten. Benammen de separatisten hawwe fersterke.
  Yn Brittanje wûn de partij de ferkiezings: "Renaissance", lykwols, yn in koälysje mei Labour. Keninginne Elizabeth libbet noch, mar se hat tasein dat se mei pensjoen sil op har hûndertjierrich bestean, wêrnei't in referindum hâlden wurdt om de monargy ôf te skaffen. En de oprjochtingspost fan presidint fan Brittanje.
  Frankryk is ûnrêstich. Mary Lipen wûn ynstee fan Macron , en der wie in besykjen om in diktatuer op te rjochtsjen. Mar de Frânsen sels witte net wat se wolle, se organisearren in nije Maidan. Ja, ûngewoan yn skaal. En Maria waard twongen om radikale plannen te ferlitten om Arabieren en oaren te ferdriuwen. Doe, noch slimmer, annulearre it Supreme Court de presidintsferkiezings, en Mary waard arresteare.
  Yn Frankryk waarden ek iere ferkiezings útkundige. Dat is, lykas altyd, der is oeral in rommeltsje.
  Yn Wyt-Ruslân hawwe se genôch fan de tiranny fan Loekasjenko hâlden en in referindum hâlden en de presidintspost folslein ôfskaft. De republyk waard parlemintêr, en de nije minister-presidint sei dat der mooglik anneksaasje oan Ruslân komme soe. Mar nei de presidintsferkiezings dêr. Zelensky is tige populêr yn Wyt-Ruslân.
  Yn Kazachstan binne de relaasjes tusken de presidint en it parlemint spanning wurden. Der wie in bedriging fan impeachment. Mar se stimden gau yn, mar de macht fan it steatshaad waard fierder beheind.
  Medvedev waard mear en mear senuweftich. De ferkiezings kamen tichterby, en de wurdearring fan Zelensky wie ferskate kearen heger. Wier, hy wint net yn 'e earste omloop, mar yn alle gefallen falt Medvedev. D'r is allinich in berekkening om te cheat of út te slaan.
  In geheime ried fûn plak. Russyske miljardêrs sammele.
  Medvedev sei direkt:
  - Wolle jo dat in Oekraynske frjemdling de enoarme macht fan 'e presidint fan it ryk ûntfangt?
  Deribasco notearre logysk:
  - Oft wy it wolle of net, wy moatte mei elke oerheid omgean! Zelensky is gjin kommunist, en ... Dit is net Zyuganov, dy't ús yn alle gefallen net paste!
  Medvedev sei droech:
  - Yn Oekraïne is ynkomstebelesting folle heger as yn Ruslân!
  Roman Abramovich gniisde en sei:
  - Wa wit en telt ús ynkommen! Boppedat binne se dêr koartlyn fermindere en hast gelyk oan ús!
  Prokhorov antwurde mei in glimke:
  - De autoriteiten feroarje. Wy bliuwe! Wat kinne jo oanbefelje?
  Medvedev raasde yn lilkens:
  - Ik leau net dat Jeltsin earlik wûn!
  Deribasco antwurde kâld:
  - As de rivaal fan Jeltsin Zyuganov net west hie, dan soe Borik echt in bytsje kâns hân hawwe. Mar minsken ûnthâlde noch te goed de "sjarme" fan kommunistyske macht. Nammentlik: lege planken, kaarten, kûpons, visitekaarten, lange rigen, in salaris fan fiif dollar yn 'e moanne. Fansels woe nimmen werom nei dizze helske tiden. Boppedat, te ferliezen it spektakel, en politike shows, likegoed as films mei seks, en folle mear. De minsken woene frijheid. En hja stimden net foar Jeltsin, mar tsjin Scarecrow Zyuganov. Mar Zelensky sil de minsken net bang meitsje. Oars as Putin sil hy it programma "Doll" net slute, en hy sil gjin minsken op kaarten sette. It jier seisennjoggentich kin net werhelle wurde. Jeltsin stiel fiif oant seis prosint, mar wûn mei in ferskil fan trettjin! Dus it is hast earlik!
  En Zelensky liedt mei sa'n foarsprong dat jo him net kinne ferslaan !
  Medvedev rôp:
  - Se smieten my! Wy binne it iens!
  Roman Abramov sei:
  - De sanksjes wurde teminsten fan ús opheft! En do bist in Bear... Do hast dyn pensjoen al fertsjinne!
  Medvedev sei:
  - Jo moatte yn 'e hel baarne!
  Prokhorov logysk opmurken:
  - Der is gjin hel! D'r is allinich in scarecrow om jild te sammeljen!
  Medvedev frege yn betizing:
  - Ja? Wat as der gjin God is?
  Prokhorov glimke en antwurde:
  - Hokker God? Se presintearje it oars!
  Roman Abramovich suggerearre:
  - Miskien in nij leauwe meitsje! Wa't ryk is, wurdt leaf troch God! Wa't it rykst is, wurdt it leafst troch de Almachtige!
  Medvedev knikte:
  - Logysk! Mar wat sille de minsken sizze?
  Roman Abramovich grinnikte:
  - Minsken kinne opliede wurde!
  Medvedev gurgle:
  - Ik hoopje dat wy freonen bliuwe!
  Dêrnei ferliet er de seal...
  In kaleidoskoop fan eveneminten bleau te razen yn 'e wrâld. Vitali Klitschko kaam ek werom nei de ring en focht yn it stadion yn Kiev. Hy focht mei Michael Tyson. Twa âlde mannen, tige ferneamd en populêr. No, se hawwe in protte jild ophelle. Michael Tyson, fansels, ynstimd mei de striid, sûnt hy wie hast in bidler.
  Sels as Vitali Klitschko, dy't jonger wie en, it wichtichste, yn folle bettere foarm, him letterlik fersloech. Vladimir Klitschko sei dat hy noch wol winne de titel fan absolute wrâldkampioen en fjochtsje mei Usik. Dêrnei sil hy alle rekords brekke, de âldste absolute wrâldkampioen wurde ... En hy kin rêstich. Wat moat er oars slaan? Joe Louis is al slein, en Foreman is al slein, en hy hat fjouwer kear de wrâldtitel yn swiergewicht wûn .
  Vitali Klitschko makke in soad jild út 'e striid, tafoege oan syn skatkiste en bekendheid, en hie in relatyf maklike striid.
  Zelensky bekroane Vitaliy Klitschko de Gouden Oarder fan Ilya Muromets. En dit fertsjinne him ekstra sympaty.
  Yn 'e wrâld fan' e polityk binne boksers yn 't algemien populêr wurden. Floyd Maweiser waard in kandidaat foar Amerikaanske presidint. Formeel ûnôfhinklik. En mei in fatsoenlike wurdearring. En wat oer in miljardêr, en in ûnfersleine bokser, en in swarte man. Wêrom gjin konkurrint?
  Floyd Maweiser stipe presidint Zelensky by de ferkiezings en beloofde freonskip.
  In pear Floyd woene in rematch mei Paquio , en hja sammele in soad jild foar it.
  Medvedev wie dúdlik terrein te ferliezen. Om in bytsje skokwearde te meitsjen, beneamde hy Anatoly Kashpirovsky as minister fan sûnens mei de rang fan plakferfangend minister-presidint. Wat fansels in sterke beweging is, mar net genôch. Troch de wei, Anatoly Kashpirovsky waard de âldste minister en plakferfangend minister-presidint yn de hiele skiednis fan Ruslân. Ja, in rekordhâlder! Dmitry Medvedev ek bekroane de keninginne fan Ingelân de Oarder fan Sint Andrew de Earste neamde, en sels presintearre de held stjer oan Shoigu. En hy ûntnommen Gorbatsjov syn heechste oarder. Wat oer it algemien net sa moai is.
  En hy naam en restaurearre Beria ek ta de rang fan Marshal. Miskien om te lûken
  oan har kant fan 'e stalinisten. En Boris Nemtsov waard postúm bekroane mei de Oarder foar Tsjinsten oan it Heitelân, earste graad. Fierders neamde er Volgograd troch syn dekreet nei Stalingrad. Ek flirten mei de stalinisten . Mar ek mei liberalen. Novodvorskoy bekroane postúm de titel fan Hero of Russia en ... Stalin!
  Postúm rikt Medvedev ek de Oarder fan Sint Andrew de Earstneamde út oan Yuri Gagarin. En hy restaurearre de Oarder fan de oerwinning Leonid Ilya Brezjnev. Unferwachts presintearre Medvedev de gouden stjer fan 'e held fan Ruslân oan Garry Kasparov.
  Ek flirten mei liberalen. En mei de kommunisten. Sawol josels as ús.
  Medvedev joech ek de Oarder fan Sint Andreas de Earstneamde oan paus Franciscus de Earste.
  Ek heul royale kado's fan 'e "grutte hearsker"! Dêrnjonken ferlege Medvedev ûnferwachts wer de pensjoenleeftyd foar sawol manlju as froulju nei fiifenfyftich. Wat in sensaasje bliek te wurden. En wer ferhege hy pensjoenen.
  Wat kinne jo dwaan oan de foarjûn fan de ferkiezings?
  Boppedat, de waarnimmend presidint takend Vladimir Zhirinovsky de rang fan luitenant-generaal. Lykas, foar trouwe tsjinst, krije it fan 'e master syn skouder. En syn soan Igor Lebedev waard ûnferwachts beneamd ta minister fan Bûtenlânske Saken, ynstee fan de âlde en ûnbeminde Lavrov yn it Westen.
  Medvedev ek oanbean Demushkin de post fan haad fan it Ministearje fan Ynlânske Saken, mar de autoritative nasjonalist wegere. Fan 'e nije beneamingen waard de beneaming fan Ksenia Sobchak as minister fan Kultuer in sensaasje. Se, sjoen dat har wurdearring tige lyts wie, wie it iens. Mar se easke ek de post fan fise-premier. Medvedev stimde dêrmei yn.
  Yavlinsky die ek mei oan de ferkiezings, mar waard folslein siik en luts him om sûnensredenen werom.
  De waarnimmend presidint bekroane him ek de stjer fan 'e Hero fan Ruslân.
  Mikhail Kasyanov krige de Oarder foar Tsjinsten oan it Heitelân, earste klasse, en de posysje fan eare ekonomysk adviseur. Wêrom hy him weromlutsen yn it foardiel fan Medvedev. Mar dit is in hiel lyts fraksje fan in persint.
  Sergei Kovalev waard de minister fan sport oanbean, mar it like him net genôch.
  Der ûntstie in konflikt mei de foarsitter fan it konstitúsjonele rjochtbank. Zorkin úteinlik ferliet. Mar wa moat ik sa'n post jaan? It leafst foar in frou! En se biede it oan Alla Pugacheva.
  Mar de ferneamde sjonger wegere, ûnder bewizen dat it wie net foar har. Medvedev lykwols presintearre har mei de stjer fan 'e Hero fan Ruslân. Hoewol't Alla wegere te hanneljen yn syn foardiel.
  Mar wa wurdt de foarsitter fan it konstitúsjonele rjochtbank? De posysje sit fêst. Shoigu wegere ek - net syn profyl!
  Unferwachts stimde Dima Bilan yn. Hoewol it fansels net in feit is dat dit syn profyl is! En fansels is sjonger wêze rendabeler en folle leuker as foarsitter fan in konstitúsjonele rjochtbank.
  Medvedev, yn alle gefallen, gau latched op dit en takend de stjer oan de Hero fan Ruslân.
  Dima Bilan sei lykwols dat dit gewoan in grap wie. Lykwols, ta algemiene goedkarring, Lyudmila Putina waard beneamd ta foarsitter fan it konstitúsjonele rjochtbank. Dit wie in sterke beweging, sjoen de populariteit fan Putin yn Ruslân, mar it wie al wat let, en it koe Medvedev net rêde.
  Hoewol't titanic ynspannings waarden makke. Mar de prizen stegen, de roebelkoers foel, de Taliban gongen foarút yn Tadzjikistan, en d'r wie neat om kiezers te oertsjûgjen.
  Op it lêste momint waard Gennady Zyuganov beneamd ta earste plakferfangend minister-presidint, ferantwurdlik foar it sosjale blok. Mar dit is al in skuorre foar de deaden.
  En Zyuganov sels hat syn elektoraat al hielendal ferlern.
  Degtyarev waard beneamd ta prokureur-generaal op 'e foarjûn fan' e stimming. Ek in presidintskandidaat fan 'e Liberale Demokratyske Partij.
  Medvedev ferhuze en socht nei nije manieren. Ien fan 'e spektakulêre ferkiezingsbewegingen wie de presintaasje fan in spesjale gouden medalje neamd nei Zhukov oan alle feteranen fan' e Grutte Heitelânske Kriich. En in miljoen Russyske roebel om te booten. Mar d'r binne heul pear feteranen fan 'e Grutte Heitelânske Kriich oer.
  Medvedev rikte ek de Oarder fan Sint Andrew de Earste neamde út oan Tereshkova. Wylst d'r in kâns is, wêrom net beleanje? Sa Anatoly Karpov kin wurde jûn in held fan Ruslân. Hy is in geweldige skaker! En Alekhine, en Botvinnik, en Tal en Spassky, Tigran - sille postúm prizen útrikke - hielendal net min!
  Hero of Russia stars - dat is cool!
  It is moai om prizen te jaan en medaljes út te jaan. En as wy ek in oarder fêststelle neamd nei Putin. D'r binne fjouwer nivo's: fjirde - brûns, tredde - sulver, twadde - goud, earste - goud mei diamanten!
  Dit is wat Medvedev in útfiner is.
  Dit is lykwols ek net genôch. Zelensky set ek nije oarders op. Oarder, bygelyks, fan Taras Shevchenko. Of Taras Bulba! Of Gogol! Wêrom fergrieme tiid op trifles? En de oarder neamd nei Kozhedub! Dit is in sterke beweging fan Zelensky om de lofterkrêften te behagen. Yn it algemien, fansels, Zelensky is gjin kommunist, en net iens in linkse. Sa koe hy problemen hawwe. Mar de kommunisten yn Ruslân hiene gjin lieder.
  En ek, Andrei Navalny? Op ien of oare manier fergeat elkenien him. Hast wirklik net foar presidint oandien? Mar Andrei Navalny hat in lange tiid yn it team fan Zelensky wurke en hat al in protte dien yn 'e striid tsjin korrupsje yn Oekraïne.
  Der is dus noch gjinien stoarn! En it proses fan gearfoeging fan 'e twa fraternale folken en de algemiene ferkiezing fan 'e lieder fan' e naasje is oan 'e gong.
  Andrei Navalny sil Zelensky ek waskje ... Lykas gewoan is hy yn 'e brân.
  En hy hannelet energetysk mei freze yntinsiteit.
  En tagelyk tige subtyl, om kiezers net ôf te skrikken. Net de styl fan Trump hielendal.
  En nije tiden komme yn 'e wrâld - feiliger en rêstiger. Demokratyske en sekulêre herfoarmingen begjinne yn Saûdy-Araabje, en yn 't algemien wurdt religieus ekstremisme swakker. In protte kinne de tsjinstellingen tusken de Koran en de wittenskip op ynternet lêze en har ôffreegje: wêrom dogge se dit? Wat binne de redenen om de Koran en de Bibel as it wurd fan God te beskôgjen?
  As minsken begjinne te tinken en fragen te stellen, binne se net mear sa razend. Yn feite, wêrom ûntstiet de ieu? Mear as eangst foar de dea! En sa'n pear minsken binne bang om te stjerren oant se siik wurde!
  Oan 'e foarjûn fan' e ferkiezings ferhege Medvedev betellingen foar sikeferlof en foardielen foar handikapten. De produksje fan tanks waard ek ferhege...
  Medvedev, om te sjen litte himsels as in patriot, gâns ferhege de bar op militêre útjeften. De Bear-tank, de swierste fan 'e meunsters, mei in gewicht fan mear as hûndert ton en mei in kearnreaktor ynstee fan in motor, waard yn massaproduksje set.
  It Bear-projekt waard ûntwikkele ûnder Putin, op syn persoanlike oarders. It idee wie om in monster tank te meitsjen om te yntimidearjen. It reau die bliken tige swier en djoer te wêzen, mei meardere lagen pânser en twa raketwerpers yn tsjinst.
  De eigenaardichheid fan 'e auto wie syn snelheid fan mear as hûndert kilometer per oere, mei in gewicht fan hûndertfyftich ton, en in kolossale machtreserve troch de kearnreaktor.
  Wier, yn 'e run barde in oar ûngelokkich ynsidint - de caterpillar barste. En wer bliek de yndruk bedoarn te wêzen. Medvedev waard letterlik bespot.
  En doe barde in oare ôflevering mei de waarnimmend presidint - jo kinne it net mei opsetsin yntinke. Doe't Medvedev besocht in beam del te slaan foar de houthakkers, foel dy rjocht op 'e feestlike tafel mei iten. Sa hat it ûngelokkige ynterim haad fan Ruslân himsels wer skande.
  Ja, Medvedev wie echt pech. Sok fortún is grillich: it beleanet de iene, belediget in oar. Wie Nikolaas II echt sa slim, bygelyks, mar hy wie echt misledige troch hegere machten. Sa Medvedev, yn 't algemien, in tûke persoan, letterlik kaam fuort mei alles.
  Pogingen om wat te dwaan rûnen op ferset en koppens.
  Medvedev like te triljen yn in frettenpanne. En doe ûntstienen oare problemen. De waarnimmend minister-presidint wie ek belutsen by in korrupsjeskandaal.
  En hjir, fansels, it koe net barre sûnder Andrei Navalny. Dizze man sil altyd passe!
  Ik krige sa'n ferneatigjend ynkriminearjend bewiis oer Medvedev en syn entourage - it skandaal blykte geweldich te wêzen. Koartsein, sawol Navalny as dyjingen dy't foelen ûnder syn ferpletterjende klap waarden ferneamd.
  En Medvedev moast ekskús meitsje en it spit ôfveegje. En alles gyng oer him út. Gjin ferkiezings, gewoan horror.
  Op de stimdei kaam Medvedev ûnder bewaking. It wie dúdlik dat er somber en ûnwis wie. Myn hannen trilde doe't ik de stimbus naam. Mei syn lêste oarder, de waarnimmend presidint fertrijefâldige de salarissen fan it leger en plysje. En fiif kear it pensjoen!
  Anastasia Orlova makke lykwols grappich wille oer de kandidaat foar de rol fan diktator:
  - It is dreech om op bajonetten te sitten! Hjir set er in jildkussen!
  Neitiid naam it terminatorfamke it en liet it mei har bleate teannen sjen.
  Anastasia is fansels in famke dy't har wurden net yn 'e bûse sil stekke. Witty, sterk, cool, charismatysk .
  En safolle jonges rekke fereale op har. Boppedat, Anastasia is in tige temperamintfolle blonde, en giet net op bêd sûnder it kiezen fan in nije man foar de nacht. Fansels, se kiest mear kreaze, atletyske, spieren manlju, soms sels hiel jonge. Mar seker oars. Blykber om op te laden mei enerzjy. En gjinien beskôget dizze formidabele strider in hoer.
  Krektoarsom, foar sa'n sterke en muskulêre frou liket it heul cool.
  Anastasia stimde ek, naam it stimbriefke mei de bleate fingers fan har sierlike fuotten, en dit is in hiele rol, wêr't it dreech is om in efternamme te finen, en pleatst it foar harsels sûnder ûnnedige foaroardielen. No, it is dúdlik foar wa!
  Dêrnei liet se har grutte figuer mei har bleate teannen sjen!
  Vladimir Zelensky kaam te stimmen op in fyts. Hy sprong en draaide. Lykas altyd, hy is striidber en temperamintfol. De echte Napoleon Bonaparte.
  En fansels stimde ik flink, lykas ferwachte.
  Vladimir Klitschko hat him nea weromlutsen út de ferkiezings. En hy stimde ek foar himsels en skodde de fûst tsjin Medvedev.
  Op it alderlêste momint krige Nikolai Valuev de stjer fan 'e held fan Ruslân fan Medvedev en de post fan minister fan Ynlânske Saken. It slagge my amper om it te filmjen. Hoewol hy wegere te sizzen op wa't hy stimde.
  In protte minsken stimden hjir: Alla Pugacheva, en Suraikin ...
  Zhirinovsky, fansels, koe net helpe, mar meitsje syn mark. Hy naam it en skuorde it portret fan Vladimir Zelensky krekt by it stimburo op en beloofde dat hy him definityf sjitte soe as er oan 'e macht kaam.
  Dima Bilan song by de stimming:
  - Alles is ûnmooglik, dat wit ik wol! Bilan sil keazen wurde, hy is in ûnbevlekte ridder!
  Doe ferskynden oare stjerren.
  Garry Kasparov sei dat de macht feroaret, en dat Medvedev sil ferlitte en mei him sil it Putin-tiidrek einlings einigje.
  Tagelyk sei de âld-wrâldkampioen dat er net tsjin wie om syn skaakkarriêre te hervatten. En brekke Steinitz syn leeftydsrekord . En dat Ruslân meikoarten in weardich en demokratyske lieder krijt, en it tiidrek fan 'e tsaren sil einlings in ding fan it ferline wurde.
  En dat Garry Kasparov syn eigen skaken útfûn, dat meikoarten oer de hiele wrâld oan populariteit wint.
  En demonstrearre in hûndert-sel board. Der ferskynden nije sifers yn. Twa narren elk: neist de kening en de keninginne. Boppedat rint de nar as in keninginne, mar slacht allinnich as in ridder. En twa bôgesjitters op 'e râne ynstee fan pionnen. Bôgesjitters bewege as pionnen, mar se sjitte diagonaal oer twa hiele fjilden. Wier, om't se op 'e râne fan it boerd binne, wurdt har wearde wat fermindere. Mar se kinne ek feroarje yn elke foarm.
  Garry Kasparov skaken hat sûnder mis de oandacht lutsen fan minsken en sjoernalisten.
  Navalny beloofde dat Kasparov definityf minister wurde soe.
  Anatoly Karpov stimde ek. Mar hy is al in âld âld-kampioen, dat hy beloofde allinnich te advisearjen. En hy sei dat, nei alle gedachten, grutte feroarings komme. En wat is moarn better as juster!
  Al op de ferkiezingsdei kundige Medvedev oan dat de doer fan 'e minimale fekânsje yn Ruslân ta tritich wurkdagen groeide, en dat alle froulju dy't tsien of mear bern berne hawwe in beleanning fan him krije: de stjer fan' e Hero of the Russian Federaasje.
  In nije populistyske beweging, en ik moat sizze frij sterk. Mar it is te let. Benammen op ferkiezingsdei is dúdlik dat dit gewoan wurk foar it publyk is.
  Medvedev wie dúdlik terrein te ferliezen ... Syn permaninte macht wie fan alles tige wurch.
  De minsken woene fan Putin syn rut springe, en de toarst nei feroaring wie ryp. Plus, it dúdlike ûnfermogen fan Medvedev om in sterke persoanlikheid te wêzen die bliken dúdlik te wêzen.
  Zelensky, wint punten en hannelje sûnder ûnnedige populisme en beloften, ferhuze mei fertrouwen foarút.
  Dizze peilings by de útgong seine dat hy de dúdlike favoryt wie. Mar oft Medvedev nei de twadde ronde komt is noch de fraach! Foar no kinne Vladimir Klitschko en Sergey Kovalev, lykas Grudinin , him útdaagje foar dit plak.
  Zyuganov stimde lêste. De âlde, sike, eardere foarsitter fan 'e Kommunistyske Partij fan' e Russyske Federaasje krúste de namme Grudin en suchte. Ja, it is gjin maklike lêst om op hast tachtich jier de earste plakferfangend premier fan Ruslân te wurden. Hat er it nedich?
  En Zyuganov, swier sykheljen, kromme:
  Wy geane wer yn 'e striid
  Foar de macht fan 'e Sovjets ...
  En as ien sille wy stjerre -
  Yn de striid dêrfoar!
  En hy wankele de kabine út. Nee, hy sil gau ûntslach.
  De tiid kaam tichterby, en de earste gegevens oer de presidintsferkiezings wiene op it punt om te begjinnen. Ruslân wie op 'e râne fan enoarme feroarings. Rallyen en easken foar in alliânsje mei Ruslân fûnen ek plak yn Wyt-Ruslân. Alles waard hieltyd razender en spannender.
  Opkomst by de Russyske presidintsferkiezings berikte in rekordhichte yn 'e skiednis fan alternative ferkiezings, hast njoggentich prosint.
  En se hawwe krekt bekend makke dat de stimbussen iepene binne, en it tellen fan stimmen út it Fiere Easten is begûn.
  . HAADSTIK Nûmer 3.
  De resultaten fan de earste omloop begûn te streamen út it Fiere Easten. Lykas alle opinypeilings seine, wie Zelensky mei fertrouwen yn 'e lieding. Medvedev wie noch net iens twadde. Grudinin en Vladimir Klitschko fochten om it twadde plak . Der stiene noch sa'n twahûndert kandidaten op de list, sadat se har stimmen ferspriede. Zelensky helle lykwols hast fyftich prosint yn Sibearje en koe yn de earste omloop sels rekkenje op oerwinning.
  Medvedev sei yn syn hert:
  - Wy woenen it bêste, mar stimden foar wille!
  Zelensky wie lakonysk:
  - De wierheid hat wûn!
  De ferkiezingsgegevens feroaren hieltyd, mar it earste plak fan Zelensky bleau yn in grutte marzje net feroare. In oar ding is dat Grudinin en Klitschko wat sakke. En Medvedev begûn te kommen yn it twadde plak, al mei mear as in trije-fold gat út de lieder. De waarnimmend presidint krige it measte yn Tsjetsjenië, yn it leger, yn in pre-trial detinsje sintrum. No, it is dúdlik. Benammen yn in foararrest sintrum. It is dreger om it tal stimmen dêr te kontrolearjen.
  Medvedev liet lykwols in protte finzenen frij en de ferheging wie net sa signifikant as hy ferwachte.
  Mar mei grutte muoite wisten wy troch te gean nei de twadde omloop. Hoewol Zelensky yn totaal hast fjirtich prosint naam, sammele Medvedev amper trettjin. Boppedat mei omkoping fan kiezers en oertrêdings. Ja, Dmitry Anatolyevich die bliken te wêzen frij swak. De tredde wie Vladimir Klitschko. Wat in lytse sensaasje, de fjirde is Grudinin . Dima Bilan waard ek ûnferwachts fyfde. Sergey Kovalev kaam sechsde, hoewol syn wurdearring wie heech. Zhirinovsky kaam dizze kear net iens yn de top tsien. Wier, Medvedev joech him fuortendaliks de rang fan kolonel Algemien foar trouwe tsjinst en de stjer fan 'e Hero fan Ruslân.
  Sa'n treastpriis foar jins trouwe tsjinstfeint. Fierder, Dima Bilan krige de stjer fan 'e Hero fan Ruslân en de Oarder foar Tsjinsten oan it Heitelân, earste graad.
  Mar Dima sei dat hy Medvedev noch net soe stypje. De posysje oangeande Zelensky is lykwols ek vague. Allinnich Vladimir Klitschko rôp iepenlik foar stimmen yn it foardiel fan Zelenskaya. Boppedat kundige dizze bokser oan dat er yn Moskou fjochtsje soe mei de Olympysk kampioen fan 2020. En dat it leeftydsferskil him net steurt. Dat Vladimir is sterker en mear motivearre as ea.
  Medvedev, lykwols, takend de held fan Ruslân stjer oan sawol Vladimir Klitschko en Vitali Klitschko. Lykas, hy is in earlik man. Jim bruorren hawwe in protte dien foar it boksen, benammen Vladimir.
  Vitaly sei dat it meast walgelijke ding oer de Maidan is dat hy dêrtroch it rekord fan Holmes net brekke. Mar hy hie alle kânsen!
  Gassiev yn Kiev moetsje . Wat in bepaalde opskuor feroarsake. Wêrom net besykje it?
  Sergey Kovalev woe ek syn karriêre trochgean, en herinnert dat Hoppins , sels op in âldere leeftyd, wrâldkampioenen en ferienige titels fersloech. En dat foar no noch Zelesky noch Medvedev plannen om yn 'e regearing te wurkjen. En hy wol fjochtsje.
  De jonges hiene echt genôch motivaasje. Fan 'e oare boksers, Dima Bivol útsprutsen in winsk om te fjochtsjen Kovalev.
  Medvedev ûnderhannele mei Grudin . Hy beloofde him bergen fan goud. Grudinin woe neat minder as de post fan premier. Unferwachts, de âldere Zyuganov stipe Medvedev en rôp Grudinin oan om mei te dwaan oan it team fan 'e waarnimmend presidint. Mar doe ûntstienen problemen en in splitsing yn de rigen fan de kommunisten. Wat beide kandidaten net leuk fine.
  Mar Sergei Udaltsov spruts út yn it foardiel fan Zelenky . Se sizze dat wy tusken twa kwea's kieze moatte dy't wy noch net wisten!
  Nikolai Valuev foarstelde in alliânsje tusken Zelensky en Medvedev: Zelensky President - Medvedev Prime Minister. Wat like de oligarchen! Boppedat herinneren se dat d'r in ûnútsprutsen punt fan ienwurding is: dat ferskate lannen premiers en presidinten fan har eigen hawwe sille.
  En sûnt Zelensky wint de presidintsferkiezings, dan moat in fertsjintwurdiger fan Ruslân premier wurde. Mar Medvedev is noch yn de twadde ronde.
  Zelensky sei lykwols dat ja, de minister-presidint sil fan Ruslân wêze, mar net Medvedev! Om't de Russen har nocht hawwe fan syn behear. En wat nedich is, is ien dy't mear yn steat is yn ekonomy en mei in suksesfolle ûnderfining, net in mislearring lykas Medvedev's!
  Sosjaal ûndersyk gegevens die bliken dat de mearderheid fan de Russen woe net sjen Medvedev as premier. Mear krekter wie hast njoggentich prosint der op tsjin.
  Rogozin kaam ûnferwachts werom út politike ferjitnis en begon te wurde beskôge as in mooglike minister-presidint. Ek woene in protte Russen Andrei Navalny as har premier sjen.
  Sa draaide it tsjil fan 'e skiednis hurder en flugger.
  Yn 'e wrâld, fansels, it Westen stipe Zelensky, Sina bleau neutraal. De measte lannen binne ek foar Zelensky, dy't beskôge waard as in demokraat en in westerling. Mar Medvedev wie sa lang de partner fan Putin. Se prate sels oer in tandem fan twa lieders. En it is dúdlik dat Medvedev hielendal net sa wyt en fluffich is as hy wol lykje. D'r binne ek ferkiezings yn 'e FS. In wedstriid tusken in jonge Republikein en in jonge demokratyske frou. En it is in fyftich-fyftich kâns. Feroarings binne ek mooglik yn Sina; lieder Xi hat sûnensproblemen. En der liket in kâns te wêzen dat hy opfolge wurdt troch in mear demokratyske lieder.
  Yn 't algemien wol de Sineeske oligarchy mear frijheid en demokrasy, mar de minsken hawwe net genôch wille. Wat foar ferkiezings binne it as har útslach fan tefoaren bekend is?
  De moade foar diktatuer begûn te ferdwinen. Elkenien woe wat mear as gewoan koggen wêze.
  Zelensky personifisearre nije dingen en feroaringen, en suksesfolle dêrby. En yn Ruslân waard dit posityf waarnommen. Minsken woene gjin finzenissen, kampen, of algemiene eangst.
  In generaasje is feroare, en elkenien wol feroaring. Sels yn Kuba, dêr't it Castro-rezjym, hate troch de minsken, ferbjustere wie. Ek al stie de macht ûnder in oare namme. Yn Noard-Korea is der ek in toarst nei feroaring. Boppedat seinen de Koreanen faak: monargy is net foar kommunisme! En dat de dikke diktator fuort moat!
  De winsk foar feroaring om 'e wrâld groeide, en Zelensky wie yn dizze welle. En slagge foarút!
  En yn Noard-Korea wie der in protestdemonstraasje. Dat it diktatoriale rezjym skeat mei masinegewearen. Wat waard in oare yndikator fan de barbarij hearsket op it kontinint.
  Trump sei dat de Feriene Steaten it probleem fan dizze diktatuer mei geweld kinne oplosse. En dat in nukleêre bom harren net bang meitsje sil. Trump sei fierder dat de Feriene Steaten sokke wapens al testen dat gjin thermonukleêre ladingen gefaarlik wêze sille.
  Mar de tiid fan Trump wie op. En sa is hy de âldste fan de presidinten. Boppedat waard hy nei de dea fan Carter sels de âldste ûnder âld-presidinten. Wow! En lok hâldt fan jeugd! As Trump in jongere frou as syn tsjinstanner hie, is it net wierskynlik dat hy har hielendal ferslein hie!
  Blykber seit de wet fan karma: lok foar de jonge! Sels as Ronald Reagan in útsûndering op 'e regel blykte te wêzen!
  En de relatyf jonge Gorbatsjov wie in mislearring. Sels as immen kin sizze dat Mikhail Sergeevich wie ferkeard? De earste hearsker fan de USSR dy't spruts minsklike taal. En hy waard net begrepen troch de minsken! Of miskien net iens de minsken, mar de elite!
  Och, sa'n gelok! Hoefolle gelok hie Vladimir Vladimirovich Putin, en hoefolle hat er berikt?
  En as Nikolaas II in bytsje mear gelok hie - as bygelyks admiraal Makarov yn libben bleaun wie, hoe grut en machtich soe Ruslân doe west hawwe. Sina soe Giele Ruslân wurde en de hiele wrâld soe bûge wurde!
  En sa namen se de Krim allinich en waarden yn konfrontaasje mei de hiele wrâld lutsen!
  En Nikolaas II, as subtile diplomaat, slagge om Konstantinopel en Lyts-Aazje te ûnderhanneljen fan syn bûnsmaten.
  No, goed, no wurdt de fenomenale Zelensky mear en mear aktyf. En de twadde ferkiezing komt oan.
  Der is mear en mear jubeljen en optimisme yn Oekraïne. Medvedev stelde fansels in televyzjedebat foar. Hoewol dit net folle sin makket. De posysje fan 'e waarnimmend presidint fan Ruslân is net hiel sterk. En der is neat om opskeppe oer. Noch yn ekonomy, noch yn polityk en yn oarloch. De situaasje yn 'e Kaukasus is sels minder wurden. En neat kin dien wurde. Gjin krêft noch diplomaat wint. Relaasjes wurde hieltyd fijanniger mei Medvedev's entourage. Nimmen hjir nimt de tsaar mear serieus. Hoewol't de kening is noch op 'e troan.
  Oligarchs, yn 't algemien, binne net tsjin Zelensky. Allinnich de befeiligingsmachten, of leaver guon fan harren, binne ûngelokkich!
  Yn it geheim sammele Medvedev in feiligensried. It petear gie oer it ôfbrekken fan de twadde omloop. Wie der bygelyks oertredings? Fansels wiene se! En jo kinne hjir fout fine en de ferkiezingsresultaten annulearje. Wêrom soe soks troch de Supreme Court befêstige wurde? It idee like hiel ridlik.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev herinnerde der oan dat Jeltsin op ien kear yn maaie 1999 in plan besprutsen foar in militêre steatsgreep en fersprieding fan 'e Duma!
  En it barde hast. Wier, sels doe wie der gjin ienheid ûnder de feiligensmacht. Guon seine dat in sêfte opsje better is: it Supreme Court fersmyt de impeachmentproseduere fanwege it ûntbrekken fan in wet oer it fuortheljen fan 'e Russyske presidint. En oant dizze wet wurdt oannommen, en dit is in konstitúsjonele wet, moatte twatredde fan it parlemint en trijekwart fan 'e Federaasjeried gearstald wurde. En de foegen fan 'e Duma sille ferrinne, en sa sil de presidint.
  De befeiligingsmachten hawwe doe eins tasein om mei it Supreme Court te wurkjen en it probleem fredich op te lossen. Jeltsin woe net echt gean foar in militêre steatsgreep mei in twa prosint wurdearring en fiif hertoanfallen. En de krêft is net itselde, en de stipe is net itselde. Boppedat hienen de minsken yn 1993 noch stipe foar dy kursus. En yn 1999 wie se der net mear. En it koe net barre mei sokke resultaten.
  Dat, as it proses fan impeachment trochgien wie, soe it nei alle gedachten sûnder in sjitterij einige wêze.
  Medvedev pleite by it Supreme Court om de ferkiezings ûnjildich te meitsjen.
  Mar doe begûnen de rjochters fansels beswier te meitsjen. Dat, sizze se, sels as de ferkiezings annulearre wurde, it noch wol werhelle wurde moat. En de kânsen fan Medvedev sille allinich minder wurde. En populêre ûnrêst sil begjinne.
  Sa, se sizze, Dmitry better akseptearje dat Zelensky wurdt de presidint fan Ruslân. En besykje jo plak te finen.
  Boppedat seine in protte dat dizze clown net slagje soe yn Oekraïne. Mar it moat wurke hawwe! En jo moatte gjin trageedzje meitsje fan in moleshoop.
  Medvedev, nei it praten mei rjochters en feiligensamtners, naam in beslút: om nei de ferkiezings te gean. En hâld de twadde ronde. En dat is echt hoe't it sil wurkje. Miskien sil der nei alle gedachten in wûnder barre. Mar nee? Dat se sille him net yn 'e finzenis sette.
  De gearkomste fan miljardêrs hat ek útsprutsen dat se net tsjin demokrasy binne. En dat Zelensky gjin linkse is en by harren past. En fierders, dat einliks alle westerske sanksjes wurde opheft en sil Ruslân úteinlik weromkomme nei de wrâldmienskip.
  No is der mar ien ding te dwaan: in televyzjedebat hâlde. Zelensky stimde yn, mar allinich yn it Luzhniki-stadion. Fansels waard dit akseptearre. It die tige tinken oan it al foarby poadium mei Poroshenko. Boppedat wie it ferskil yn de earste omloop noch grutter. En de anty-wurdearring fan Medvedev is kolossaal.
  Mar tv-debatten binne as in ferdrinkende man dy't oan strie klemt. De lêste gearkomste is op freed, en de ferkiezings binne op snein.
  Medvedev, yn it algemien, wie tariede. Mar de feiten binne net oan syn kant. En de ûnderfining fan Poroshenko liet sjen dat jo feiten net feroarje kinne mei retoryk allinich. Krekt as koene se boargemaster Luzhkov net ferslaan, de ienige kear yn 'e hiele skiednis fan Moskou doe't de sintrale televyzjekanalen tsjin it hjoeddeiske haad fan 'e stêd wurken.
  Mar propaganda koe net opwekke de ekonomyske prestaasjes fan de Moskouske boargemaster. En stim net foar Kiriyenko, de skriuwer fan 'e standert! Mar it wie hy dy't it meast promovearre waard . Wierskynlik de meast mislearre kandidaat waard tsjin 'e saaklike direkteur set.
  De Russyske media hawwe no lykwols mear kampanje foar Zelensky. Nimmen leaude yn Medvedev. Sels it Heechgerjochtshôf wie weromhâldend om de saak fan annulearring fan ferkiezings te hearren.
  Sa fier is it punt, it stadion is oan 'e râne ynpakt. Letterlik oerfloedich.
  En it wie dúdlik dat serieuze kontroversje kaam. It wie lykwols dúdlik út it gesicht fan Medvedev dat hy hast tefreden wie mei de nederlaach. Mar de lêste stap moat makke wurde.
  Oan 'e foarjûn fan it debat beneamde Medvedev Vladimir Zhirinovsky ta minister fan Ynlânske Saken. Dit is it lêste gebeart fan wanhoop. Mar Zhirinovsky, wittende dat mear as tachtich prosint fan de kiezers wiene ree om te stimmen foar Zelensky, wie hielendal net entûsjast om skeel mei de takomst haad fan steat. Hoewol't, fansels, hy begrepen dat it wie net wierskynlik te finen in plak yn it team fan Zelensky.
  Ja, Vladimir Volfovich is âld. Anatoly Kashpirovsky is lykwols in noch âldere minister fan sûnens en plakferfangend minister-presidint. Mar hy is ek net bysûnder entûsjast om kampanje foar Medvedev. Hy hat lykwols in kâns om yn it team te bliuwen. Leeftyd is grut en dat betsjut ûnderfining. En myn fysike foarm is gewoan hiel goed.
  Gjin wûnder dat it fenomeen Kashpirov.
  It debat yn it stadion begûn mei in útwikseling fan groetenis. En grappige opmerkingen. Mar Zelensky seach frisser, selsbetrouwen, oertsjûgjender en profesjoneler.
  Medvedev wie tige senuweftich en begon te skriemen. Hy koe net oertsjûgje. En it is aardich min yn it lân. De minsken stypje dúdlik Zelensky. Alles is hjir sa spannend.
  Elk wurd fan Zelensky wurdt begelaat troch applaus, en Medvedev wurdt útroppen. Dat is, der is in echte mislearring fan it debat.
  Medvedev trillet en seit:
  - Ik haw ûnderfining!
  Zelensky antwurdet mei in glimke:
  - Gean mei sa'n ûnderfining mar nei de húshâlders!
  Medvedev antwurde:
  - Putin en ik namen de Krim!
  Zelensky antwurde wittich:
  - In diefsgreep en koarte earms!
  En sa gie it debat troch, mar Zelensky wûn dúdlik. Hy wie folle geastiger en mear oertsjûgjend as Medvedev en it publyk wie bliid.
  Fuort nei it televyzjedebat joech de waarnimmend presidint fan Ruslân in dekreet út dat de salarissen fiif kear en de pensjoenen sân kear ferhege! Mar it like al in grapke.
  De minsken fan Medvedev laken gewoan. Hoewol it dúdlik wie dat se oan de foarjûn fan de ferkiezings wat oars diene!
  Medvedev besleat ek de Oarder fan Sint Andreas de Earstneamde ta te jaan oan sawol Stalin as Lenin. Dit beslút moat sein wurde hiel wiis, mar let. Dmitry Medvedev woe dúdlik de kommunisten winne. En benammen de stalinisten. Mar tagelyk, hy naam en takend de stjer oan de held Tukhachevsky. Dit is ek in bûtengewoane beweging en in besykjen om te flirten troch de liberalen.
  Medvedev yn 't algemien besocht om ús en josels te behagen. Hy bekroande de patriarch, de paus en de lieders fan kristlike denominaasjes. Foaral protestanten. En sels Jehova's Tsjûgen waarden werombrocht ta har rjochten, mar dit wie fan lyts nut. Dochs binne se ferbean om te stimmen, en yn 't algemien stjert dizze organisaasje!
  Medvedev bekroane sawol muftis as lama's. Hy besocht elkenien oan syn kant te winnen. De douche fan medaljes en oarders wie bûtengewoan. Tagelyk, de waarnimmend presidint takend alle deputearren fan de Douma elk in miljoen-dollar bonus. Lykwols, dit skrok leaver fuort as luts minsken ta him.
  Folgjende, Medvedev besocht te fêstigjen ferskate nije oarders: de Oarder fan Peter de Grutte, de Oarder fan Ivan de Ferskriklike, de Oarder fan Alexander de Liberator, de Oarder fan Nikolaas II en de Oarder fan Brusilov. De Oarder fan Lenin en Stalin waarden ek restaurearre.
  Medvedev besocht op dizze manier in ferskaat kiezers te lûken. En hannelje op it prinsipe: jo en ús! Mar yn dit gefal, omnivorousness joech oanlieding ta wantrouwen fan 'e minsken - se sizze, in politike prostituee. Minsken lykje fergetten te hawwen dat Putin ek flirte mei sawol links as rjochts. En ik besocht ek in omnivore te wêzen.
  Lykwols, wat is tastien oan Jupiter is net tastien oan de bolle! Putin ien of oare wize fan it begjin ôf, nettsjinsteande it spoar fan de opfolger fan Jeltsin, hate troch it folk, genoaten fan de sympaty fan sawol it folk en de elite. Sels de kommunisten wiene bang om út te sprekken tsjin him, en stimden om him as premier te befêstigjen sûnder te fjochtsjen of te ûnderhanneljen.
  Mar Medvedev wie nea benammen leaf. Blykber wie er te yntelligint en yn it skaad fan Putin. Nimmen seach him as in echte fjochter en hearsker. Yn 't algemien, nei Putin, op ien of oare manier like elke opfolger as in politike dwerch en wie wat mis. En Zelensky waard ûnderfûn as charismatysk, as in mearke prins. En it is net mear in kat yn in poke, mar in súksesfolle hearsker dy't Oekraïne út 'e sompe helle, of leaver út it gat.
  Fansels, Oekraïne lijen earst fan alle fanwege it ôfbrekken fan bannen mei Ruslân. En hjir kin Porosjenko net sa skuldich wêze. As soks yn Wyt-Ruslân bard wie, soe it in folsleine mislearring west hawwe. Yn termen fan profesjonaliteit is de Oekraynske regearing sterk! Yn Wyt-Ruslân, krekt oarsom, binne d'r allinich sycophants en dishevelers. Putin hie soms sterke persoanlikheden yn syn ploech, lykas Rogozin of Tkachev, mar se waarden gau fuorthelle.
  Medvedev wie yn alle gefallen in man dy't net in berne hearsker like te wêzen, en dêrom wie dizze tsaar net hielendal echt en oan it hof.
  Yn guon opsichten like hy op Gorbatsjov, dy't gewoane minsken yn it Westen leaf hiene, mar net leuk ûnder har eigen. Foar in part, fansels, se begûn te hekel Gorbatsjov fanwege syn striid mei dronkenens. Alcoholisten en drinkers hawwe fansels it tekoart oan wodka net ferjûn. Der wiene wynrellen. En doe ferdwûnen de sigaretten.
  Nee, Gorbatsjov is dúdlik dat se him net leuk hienen allinnich fanwegen syn kealens. Medvedev, as minister-presidint, liet him sjen as in tige swak ekonoom. En sels sûnder Zelensky soe hy problemen hawwe om foar in nije termyn keazen te wurden.
  Ienris luts Putin Medvedev by de earen.
  Mar no is Putin út it spultsje fallen - hy hat syn sûnens ûndergrave, mei de hân riden en him mei hockey ynspannen. Wie it nedich om op sa'n respektabele leeftyd op it iis te klimmen? Benammen sûnder feardigens te hawwen doe't jo jong wiene?
  Poetin baarnde út, waard oerlange. En sûnder him is der gjinien om Zelensky te stopjen. Boppedat fierde Poetin sels it personielsbelied sa dat er gjin weardige opfolger hie. Lykas Stalin, dy't it sa makke dat Chroesjtsjov him opfolge, en fallyt gie. En hjir is Medvedev hielendal net in adekwate lieder fan it Russyske ryk.
  Op de sneon foar de ferkiezings stjoerde alle Russyske tv-kanalen in film út oer Zelensky. Fansels, mei it doel fan laster. Mar in pear feiten waarden presintearre. En propaganda liet har helpleazens sjen. En in protte kanalen kommentearre oer de film.
  Medvedev joech oarders oan in protte generaals. It hawwen fan in wurkjell wer.
  Unferwachts stifte er ek in nije Oarder fan Botvinnik, trije graden: brûns, sulver en goud. En ek de Oarder fan Alekhine. En ek brûns, sulver en goud.
  Medvedev kundige fierders by dekreet oan dat Ruslân binnen fjouwer jier oerstapt nei in profesjoneel leger. En de tsjinst libben wurdt fermindere nei seis moanne.
  Folgjende, de waarnimmend presidint oankundige dat oarloch feteranen en dyjingen dy't tsjinne yn hot spots soe wurde takend de Hero fan 'e Russyske Federaasje stjer. Wat is in stap wurden dy't gjin analoog hat.
  Medvedev wie dúdlik op syk nei in plak yn 'e skiednis. Folgjende, de waarnimmend presidint takend Vladimir Vladimirovich Putin postúm mei de Oarder fan Oerwinning en de Oarder fan Sint Andrew de Earste neamde en de nij oprjochte grutte diamant stjer fan 'e Held fan' e Russyske Federaasje.
  Dit wie al de lêste poging om te spyljen op de wurdearring fan it eardere Russyske idoal. Lykas, ik bin Medvedev foar safolle jierren tegearre mei Putin - hâld fan my mei jo hiele hert en siel!
  Mar blykber binne minsken net te begearich om dizze diktator te hâlden.
  En nachts fan sneon op snein, Dmitry Anatolyevich Medvedev sels kundige de postúm opdracht fan de titel fan Generalissimo oan Vladimir Vladimirovich Putin!
  Dit wie echt echt cool! Lykas, ik jou de titel oan it idoal fan eardere jierren!
  Mar sil dit Medvedev helpe? It is lestich om minsken te oertsjûgjen om allinich foar harsels te stimmen troch har eardere ôfgoaden te priizgjen en har oarders te jaan. Nettsjinsteande hoefolle jo dûsje mei prizen, jo sille Putin net werom bringe. En it is dúdlik dat de âlde kening fuort is en in nije kening komt út Kiev.
  Lykwols, Zelensky wie net yn 'e sliep, en ek bekroane mei de paus. De âldere Francis de Earste segene de presidint fan Oekraïne foar nije prestaasjes.
  En yn Wyt-Ruslân hat de pro-Russyske koälysje fan partijen al foltôge it sammeljen fan hantekeningen om in referindum te hâlden oer ferieniging mei Ruslân. In stimming oer dizze saak wurdt ferwachte. Medvedev wurdt lykwols net goedkard foar dit. En hjir kaam it wichtichste inisjatyf fan Zelensky, dit idoal fan miljoenen.
  Dus no kaam Vladimir Zelensky de finish yn...
  It stimmen is begûn yn Sibearje. De opkomst wie fan it begjin ôf heech. Minsken gongen nei de stimbus en glimke. It wie dúdlik dat se om 'e feroaring kamen. En wat se wolle is nij. Elkenien is wurch en wurch fan it âlde.
  Sels it liet klonk moarns:
  Us hert freget feroaring
  Us eagen fereaskje feroaring ...
  Yn ús laitsjen en yn ús triennen,
  En yn 'e pulsaasjes fan 'e ieren!
  Feroarje, wy wachtsje op feroaring!
  De ferkiezings waarden rêstich hâlden, mar der wie in grutte opkomst. Minsken kamen yn hopen nei de ferkiezings ta. Nikolai Valuev wie ien fan de earsten dy't stimde. Hy smiet it stimbiljet yn 'e stimbus en sei:
  - Lit ús op wat nijs stimme!
  Alexander Povetkin ferskynde folgjende. Ik stimde ek en joech myn miening:
  - Foar de Russyske goaden!
  Dêrnei kaam de stimming. Se smieten stimbiljetten yn stimbussen. En Dima Bilan en Alla Pugacheva. Lev Leshchenko ferskynde ek en kundige oan:
  - Lit ús op wat nijs stimme!
  Nikolai Baskov song:
  - Russyske wals, wjukken sweve! De maitiid komt!
  En hy sette it blêd ek yn de jiskefet.
  Doe ferskynden oare jonges ... Zelensky kaam te stimmen op in scooter en die in salto - lûke applaus. Se stimden en recitearren sels:
  Kennis de pulsaasje fan it hert en de ieren,
  Triennen fan ús bern, memmen ...
  Se sizze dat wy feroaring wolle
  Smyt it jok fan swiere keatlingen ôf!
  En daverend applaus! Hoewol't de gedichten binne net troch him, mar troch de ferneamde dichter en skriuwer Oleg Rybachenko. Mar Oleg Rybachenko sels feroare yn in jonge, en no reizget er yn in oare wrâld.
  Doe stimden oare boksers: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. De lêste besocht nei it skoft werom te kommen. Mar hy waard slein en gie úteinlik fuort.
  Sofia Rotaru stimde yn Kiev. En se glimke in protte ...
  Vladimir Zhirinovsky kaam ek. Hy âle:
  - Foar in nij paad!
  En hy flitse de epauletten fan in kolonel-generaal. Zyuganov kaam yn in rolstoel nei de ferkiezings. En hy wie de hiele tiid stil.
  Grudinin stimde glimkjend ...
  Garry Kasparov joech in simultane wedstriid en joech ek syn stim. Boppedat sei er dat er in wedstriid mei Carleson spylje soe. Sa Anatoly Karpov joech in simultane spultsje sesje.
  Troch de wei, Karpov is al bekroand mei de Gouden Oarder fan Mikhail Botvinnik.
  In oare fraach is dus wa is hjir de wichtichste en bêste wrâldkampioen.
  Wis is in protte feroare ...
  En Dmitry Anatolevich Medvedev ferrast elkenien wer. Oankundige fan 'e ynstelling, de oarder neamd nei "Oleg Rybachenko". Boppedat binne der fjouwer graden tagelyk: de fjirde graad is brûns, de tredde graad is sulver, de twadde graad is goud, en de earste graad is goud mei diamanten!
  Dit is geweldich wurden!
  "Lucifer's Armageddon" is al útbrocht yn bioskopen, en de rekords fan "Avatar" en "Star Wars" binne al brutsen. Oleg Rybachenko wurdt in echte literêre superstar!
  Medvedev stifte ek in literêre priis neamd nei Oleg Rybachenko - mei in priisfûns tsien kear grutter as de Nobelpriis.
  En dit is oer it algemien heul cool!
  Doe wurke mear en mear Medvedev op snein. Hy bekroande Oleg Rybachenko de Oarder fan Sint Andrew de Earstneamde, en de stjer fan 'e Held fan Ruslân, en de grutte diamantstjer fan' e Held fan Ruslân, de Oarder fan Oerwinning. Dit wie in besykjen om de rin fan 'e skiednis te feroarjen.
  Lykas, ik sil Oleg Rybachenko freonlik behannelje, en alles sil geweldich wêze! Tagelyk sil ik him en de maarskalk de titel fan 'e Russyske Federaasje tawize!
  fan 'e útfierende polls binne al bekend , dy't sizze dat Zelensky mear as tachtich prosint hat.
  En de stream fan ynformaasje sil net stopje ...
  Medvedev sil noch net stimme. Wurket. Hjir jout er in oardering oan Vladimir Volfovich de rang fan leger-generaal. Lykas, wês trou oan my.
  Hoewol't Zhirinovsky, it liket, is al oerstutsen nei de oare kant.
  Lev Leshchenko waard minister sûnder portefúlje. Mar dat hoecht net mear.
  Der is ûnrêst yn Sina. De minsken wolle demokrasy - se binne wurch fan despotisme! De minske libbet net fan brea allinne!
  Ik soe graach nee sizze tsjin myn baas! Hoe lang kinne jo yn 'e ienentweintichste ieu dissipline mei in stôk behâlde?
  Dingen binne net sa goed gien yn Sina. It is ûnmooglik om de rails fan it kommunisme te folgjen en kapitalisme foar ûnbepaalde tiid op te bouwen. Guon feroarings binne nedich. En de lieding is te konservatyf.
  Boppedat wol de nije boargerij demokrasy en in ein oan plysjebrutaliteit.
  De útputting fan âlderwetske wurkwizen hie ek effekt! Gjin winsk te wêzen cogs yn it systeem. Ja, yn Sina op snein skodzje wichtige rellen it systeem.
  En yn 'e Feriene Steaten hat in frou de grutste kâns om presidint te wurden. De populariteit fan Floyd begon lykwols ynienen te groeien Mayweather . Dizze ûnoerwinlike bokser is al klom nei de top fan 'e wurdearrings.
  Blykber misten de Feriene Steaten nije oerwinningen en woene gjin Republikein noch in demokratyske op 'e troan. En Floyd is ek cool!
  En dan komt der noch in tv-debat.
  It is al sneintejûn. De stimburo's geane meikoarten ticht.
  Op it lêste momint ferskynde Medvedev einlings. Hastich smiet er it stimbiljet yn de stimbus en gong sûnder in wurd te sizzen. De klok is slein en it stimmen is foarby.
  Foar no ferliet presidint Medvedev it Kremlin en gie nei syn residinsje by Moskou.
  By him binne twa famkes yn 'e kabine. Op syn minst wat fermaak.
  Natasha, rjochts sittend, frege:
  - No, hoe sit it mei Dima? No sille se jo lêste mislearring oankundigje!
  Medvedev notearre:
  - Der binne noch twa moanne foar de ynhuldiging. Dus foar no bin ik noch alles, en Zelensky is allinich de presidint fan Oekraïne!
  Alenka, sittend oan 'e rjochterhân, merkte op:
  - En de ynhuldiging kin fersneld wurde! Jo macht, Dmitry Anatolyevich, is foarby!
  Medvedev frege smeekend:
  - Mar jim famkes kinne it!
  Natasha froast en frege:
  - Wat kinne wy?
  Medvedev sei mei fertrouwen:
  - Bemearje mei de ynhuldiging!
  Natasha lake en antwurde:
  - En hoe?
  De waarnimmend presidint antwurde beslissend:
  - As kenst dysels net!
  Natasha antwurde lilk:
  - Wy sille Zelensky net deadzje!
  Medvedev makke fuortendaliks beswier:
  - No, wêrom deadzje it! Soargje der mar foar dat er sels de kroan opjout!
  . HAADSTIK Nûmer 4.
  De famkes gniffelen byinoar...
  Alenka frege mei in gnyske:
  - Wat riede jo oan om hypnose te brûken?
  Dmitry Anatolevich knikte:
  - Dat is it! Do kinst it!
  Natasha antwurde foar har freon:
  - Wy kinne, mar wy wolle net!
  Medvedev wie ferrast:
  - Wêrom is dit?
  Natasha antwurde earlik:
  - Zelensky is de útkarde! En jo, Dmitry Anatolyevich, binne net by steat om it lân te regearjen!
  Alenka tafoege mei malice:
  - En dat is foar ús allegearre dúdlik!
  Medvedev merkte mei lilkens op:
  - Begripe jo net dat wy in koloanje fan it Westen wurde?
  Alenka antwurde fol fertrouwen:
  - Earder sil it Westen ús koloanje wurde!
  Natasha tafoege sarkastysk:
  - En mei dy, Misha, sil Ruslân dochs net geweldich wêze!
  Medvedev gurgle:
  - Ik sil jo de Oarder fan Oerwinning jaan, de Oarder fan Sint Andreas de Earstneamde, de Oarder fan Nikolaas II, en in gouden stjer yn diamanten...
  Natasha lake en sei:
  - Of kinne wy sels presidint wurde en ússels trijehûndert opdrachten jaan?
  Alenka merkte op:
  - Wy kinne jo hypnotisearje en generalissimos wurde.
  Natasha giechelde en merkte op:
  - Of miskien supergeneralissimos !
  De famkes barsten út laitsjen...
  Alenka song:
  - En soms rôp sels de fijân,
  De eangst ferbergje - dat ik in kening bin!
  Natasha bleate har tosken en tjirpe:
  - Ik hâld net fan teaters en arena's,
  Dêr wurdt in miljoen ynruile foar in roebel...
  Hoewol d'r grutte feroaringen foarút binne -
  Ik hâld fan Belobog en Stalin!
  En it famke brûkte har bleate teannen om de ferliezende presidint syn noas te knypjen.
  De sifers binne al bekend makke út it Fiere Easten. 91 prosint foar Zelensky, 7,5 prosint foar Medvedev, selsbetrouwen lieding fan 'e Oekraynske presidint.
  Alenka luts ek Medvedev's ear mei har bleate teannen en sisde:
  - No, hoe sit it mei de eardere presidint, hawwe jo prizen jo holpen?
  Medvedev sei ynspannend:
  - Ik bin noch gjin eks! Foar de ynhuldiging, de echte!
  It famke raasde:
  - Gloarje oan 'e nije kening!
  De heksefamkes wegeren Medvedev te helpen as har lêste troefkaart. En no, wylst de waarnimmend presidint noch besocht in útwei te finen út in hopeleaze situaasje.
  Miskien ynfloed op it Supreme Court om de resultaten fan 'e Russyske presidintsferkiezings te annulearjen? Dit like in grutte ferlieding. Mar yn werklikheid seagen de kânsen slim.
  Wat as wy in dekreet útjaan en elke rjochter in miljard dollar oanbiede? Hy is ommers de presidint en hy hat macht dêr't sels tsaren noait fan dreamden! Mear krekter, de waarnimmend presidint. En yndie, as jo in heule miljard dollar oanbiede, sille de rjochters net fersette.
  Wêrom fergrieme tiid op trifles?
  Gegevens waarden útstjoerd oer de radio. Wylst Zelensky hie njoggentich prosint, plus yn Oekraïne waard ferwachte dat hy soe krije hast hûndert prosint. Miskien yn it reade riemgebiet, troch Medvedev's flirten mei de kommunisten, sil d'r in bytsje mear wêze, d'r wiene wat kânsen yn 'e Kaukasus. Wier, Ramzan Kadyrov liket besletten te hawwen om de winnende kant te nimmen. Jo kinne noch jild meitsje yn it leger, hoewol it militêr gjin spesjale winsk hat om te tsjinjen, de fallende presidint hat gjin winsk.
  Yn it algemien, nei de earste omloop, de macht fan Medvedev ferswakke. En as er noch prizen útdiele koe, dan waard er oars hieltyd mear negearre.
  Dmitry Medvedev kaam by syn kantoar en besocht kontakt opnimme mei de sintrale bank. De begelieder ferbûn him mei tsjinsin.
  De waarnimmend presidint easke dat jild oan him tawiisd waard foar driuwende behoeften.
  It haad fan 'e Sintrale Bank antwurde:
  - Ik sil neat dwaan oant ik befêstiging fan 'e nije presidint Zelensky krij.
  Medvedev raasde:
  - Binne jo gek? Ik bin noch altyd de presidint fan 'e ynauguraasje fan' e nije! As dat sa is, dan moatte jo my hearre!
  It haad fan 'e sintrale bank merkte op:
  - Neffens de grûnwet hear ik dy net! En hoe dan ek, wêrom hawwe jo jild nedich?
  Medvedev antwurde mei in gnyske:
  - Binne jo lannen nedich foar needgefallen?
  It haad fan 'e sintrale bank antwurde op in strange toan:
  - Wolle jo ûntsnappe?
  Medvedev blafte:
  - Ik sil dy no arrestearje! It leger hearrich my! De trouwe Zhirinovsky is by my!
  It haad fan 'e Sintrale Bank merkte op:
  - Dizze nimt altyd de taart! En yn Moskou binne mear as njoggentich prosint foar Zelensky. Jo macht is oer Misha!
  Medvedev raasde:
  - Mar dyn bigoun net!
  En hy hong op. No waard de situaasje dreech. De befeiligingsmachten steane op it punt om te wegerjen te harkjen. Ja, Zhirinovsky is in foks. Wie it de muoite wurdich om him as minister fan Ynlânske Saken te beneamen? Jou de opdracht oan 'e spesjale krêften. Of moatte wy noch besykje de Doema te brûken?
  It is dúdlik dat Zelensky nije ferkiezings sil hâlden, en in protte deputearren sille har mandaten net krije. Mear krekter, hast alles.
  Hjir is wat oars nedich. Mar de Steateduma sil nei alle gedachten net tsjin it folk gean. En it leger sil gjin direkte militêre steatsgreep stypje. De generaals yn Ruslân binne net de soarte om nei boargeroarloch te gean.
  D'r is mar ien ding oer - om de presidintsferkiezings yn 'e rjochtbank te annulearjen. Dit is de ienige legitime kâns om jo pine te ferlingjen. Mar nei alle gedachten sil it allinnich wurde ferlingd. It is net wierskynlik dat Medvedev in echte kâns hat om opnij keazen te wurden. Yn feite is syn anty-wurdearring kolossaal, noch slimmer as dy fan Petro Poroshenko.
  Medvedev ek tocht oer in oare opsje. Bygelyks, fysyk elimineren Zelensky? Mar dit is gewoane kriminaliteit. Stouwe sa? Boppedat sil it Medvedev bedjerre. En op syn bêst sil it in útstel jaan. Want it folk sil Medvedev net ferjaan foar sa'n kolossale mislearring yn 'e ferkiezings.
  Nee, Dmitry Anatolevich sil net slagje. Sûnder sels tsien persint fan de stimmen by de ferkiezings te sammeljen bliuwt er definityf net oan de macht.
  Medvedev kaam nei de bar. Hy die iepen, helle in flesse út en joech him wat konjak yn.
  Djoer - "Napoleon", âld foar twahûndert jier!
  De waarnimmend presidint dronk in glês. Doe ha ik de twadde snack mei sitroen.
  Myn mage fielde waarmer en myn gedachten rûnen hurder. Nei it tredde glês glimke Medvedev en siet op in stoel. In bytsje fleurich. Yn feite, wêrom hat er dizze krêft nedich? Folsleine ferantwurdlikens. Gjin minút frije tiid, gjin sekonde fan frede. Altyd ûnderweis, ûnder tafersjoch fan fideokamera's. Jo binne bang te sizzen tefolle.
  Der is in soad wurk, mar der is gjin wille.
  En ik wol mei in famke op bêd lizze. Spylje oarloch op 'e kompjûter.
  Yn feite, hjir binne jo de presidint, mar om in echte oarloch te begjinnen sille jo twa kear tinke. Sa doarst de formidabele Trump Iran net oan te fallen.
  Jo kinne in protte oer oarloch prate, mar eins beslute oer it is net maklik!
  Mar fjochtsje it spultsje, fjochtsje dysels!
  Medvedev siet by de kompjûter. Ik draaide op myn favorite Twadde Wrâldoarloch. Hy hie it al lang net mear spylje kinnen. Hjir, om net te spannen, brûke jo de koade fan 'e oplichter. Lykas dit...
  En dan rinne jo troch technology yn in orkaantempo. En jo hawwe al IS-7's, dy't jo yn rezjiminten lansearje, en allinich T-1's tsjin de Dútsers. Der is in merkber ferskil yn sterkte en middels.
  Medvedev, dy't hast nea dronken, ek fanwege minne sûnens, merkber fleurde.
  Dit is hoe't jo de djoerste en swierste tank fan 'e Twadde Wrâldoarloch, de IS-7, nei de fijân smite. En jo brekke it sûnder folle muoite. De oarloch giet maklik en oerwinnings. Jo nimme stêd nei stêd oer.
  Yn it algemien, fansels, Stalin liede it lân goed, en slagge om te ferslaan it Tredde Ryk yn minder as fjouwer jier. Putin focht langer mei ISIS. Mar de Dútsers hawwe hiel cool technology.
  Yn it spul, bygelyks, de Dútske E-75 tank, allinnich de Sovjet IS-7 kin fjochtsje tsjin it op gelikense foet, alle oare tanks jouwe yn. E E-75 hat tige sterke harnas. Sels it gewear is superieur oan 'e Sovjet IS-7 en is tichtby yn destruktive krêft.
  En de Dútsers planden om dizze tank har wichtichste te meitsjen yn 1945. Hoe sit it mei ús?
  Medvedev suchte... Se wienen net yn steat om de IS-7 yn de neioarlochske perioade yn massaproduksje te setten. Sa duorre de oarloch langer, nimmen wit wa't oars wûn.
  Dmitry Anatolyevich, dronken, song:
  - Ik hâld derfan, bruorren, ik hâld derfan! Leaf om te libjen, bruorren! En ús ataman hoecht gjin lêst te hawwen.
  Medvedev foel yn 'e sliep by it boartsjen. It is ûntspannen...
  En de oare deis waarden de definitive resultaten fan 'e presidintsferkiezings bekend.
  Hast 92 prosint fan de kiezers stimde tegearre mei Oekraïne foar Zelensky, en 6,7 prosint foar Medvedev. Sa fûn Zelensky syn triomfantlike oerwinning plak.
  Feesten en freugde begûn yn it lân. Einliks kaam der in nij, sa't it in protte like, helder libben.
  Foar no tsjinnet Dmitry Anatolyevich Medvedev as presidint by de ynauguraasje.
  En hy lokwinsket fansels de winner. Wêr kinne jo hinne? En der is neat te tellen seis prosint.
  Minister fan Ynlânske Saken Vladimir Zhirinovsky besocht Medvedev lykwols en treaste him:
  - Ik stimde foar dy Dmitry Anatolyevich!
  De waarnimmend presidint antwurde rêstich:
  - Dankewol!
  Zhirinovsky suggerearre:
  - Miskien moatte wy dy yn de premjêre sette?
  Medvedev skodde syn skildere holle:
  - Ik tink net, nei sa'n nederlaach yn 'e twadde omloop, sille se my de minister-presidint jaan. Dit sil net mear polityk korrekt wêze.
  Zhirinovsky hat logysk opmurken:
  - Hoe dan ek, der soe ien út Ruslân yn jo plak wêze moatte. Dus wa as jo net?
  Medvedev suggerearre:
  - Meast wierskynlik, Andrei Navalny!
  Zhirinovsky bleate syn tosken en grommele:
  - Andrei Navalny? Lit dit net barre!
  Medvedev helle syn skouders op en merkte yn betizing op:
  -Wer giesto hinne?
  Zhirinovsky rôp:
  - Ja, ik sil se allegearre arrestearje!
  Medvedev swaaide mei syn hân:
  - Genôch! Us tiid liket foarby te wêzen! Ik gean op fakânsje nei de Kanaryske Eilannen. Wat silst dwaan?
  Zhirinovsky, dy't slûch syn eagen fersmyt, antwurde:
  - Lobby foar de belangen fan jo freonen! Oant Zelensky syn plichten opnaam as presidint fan Ruslân en Oekraïne!
  Medvedev sei spitich:
  - Spitigernôch is dit net sa ienfâldich... Dan stroffelje se dy fan trije felen!
  Zhirinovsky, slûchslimme syn eagen smel, frege:
  - Meitsje my asjebleaft in marshal fan 'e Russyske Federaasje! No, wat is it dy wurdich!
  Medvedev tocht in pear sekonden, en kundige doe oan:
  - Goed! Ik sil jo net allinich in marshal meitsje, mar ik sil Beria ek werombringe nei de rang fan marshal! It sil earlik wêze!
  Zhirinovsky knikte ynstimd:
  - Yn relaasje ta Beria, ja!
  Medvedev sloech syn eagen ticht en frege:
  - En yn relaasje ta dy?
  Zhirinovsky antwurde earlik:
  - En behannelje my as in kening! Ik beleanje wa't ik wol!
  Medvedev knikte ynstimd:
  - Ja, sa sil it wêze!
  En hy bestelde de tarieding fan beide dekreten oer it jaan fan 'e rangen fan marshals.
  De waarnimmend presidint fan Ruslân fleurde op. Tinkend dat hy no folslein genietsje kin fan kompjûterspultsjes.
  En se binne geweldich leuk om te spyljen ...
  Mar echt, wêrom soe de presidint wat oars dwaan? No hat technology sa folle ûntwikkele dat jo elkenien kinne wêze. Sels troch de Heare God. En spesifyk yn it spul om universums te meitsjen.
  Bygelyks, yn it kantoar fan 'e waarnimmend presidint binne d'r in grut oantal ferskillende spultsjes, ynklusyf de meast moderne.
  Medvedev beslút in real-time strategy spultsje te spyljen. Dútslân yn 1939. No, wêrom brûke jo de koade fan in oplichter? Jo foegje josels fiif tûzen Panthers, trije tûzen Tigers en tsien tûzen Focke-Wulfs. En jo sette dizze krêften yn tsjin 'e fijân. En jo oanfalle Poalen, dat net iens in tsiende fan sokke krêften hat.
  En de oarloch giet troch as jo wolle, mei ien doel en oerwinnend. Medvedev, om earlik te wêzen, is hjir in geweldige oerwinner. It ferpletteret de fijân as ferpletterje pruimen mei in parse.
  Poalen waard maklik en flugger platmakke as yn 'e echte skiednis. Jo oanfalle Frankryk. Jo lansearje tsientûzen E-75-tanks op har mei help fan in rogue-koade. Litte wy it sizze, prachtige auto's. Dy't folslein ûnkwetsber binne foar Frânske gewearen, mar deadlik op lange ôfstannen. Se sjitte fijannige auto's del.
  Medvedev sels springt fan blydskip. Lykas yn it spul, hy beweecht fluch, en nimt al Parys ... En dan wat oer trifles? Lit ús Spanje tagelyk oernimme, sadat Franco net al te oerstjoer wurdt .
  En foar de oanfal op Gibraltar sille wy jetfleantugen brûke. Wêr sille de Britten hinne?
  Fansels brûke wy tagelyk fûnsen om slachskippen en fleantúchdragers te bouwen. It sil dan dreech wurde foar Brittanje. Hjir binne hûndert fleanmasines en twahûndert slachskippen. Dit sil in kolossale krêft wêze.
  En dan binne der de lâningsskippen. Jo meitsje ek tanks fan 'e "E" -U-searje, in fierdere evolúsje fan 'e "E". Hjir goaie jo in "E"-50-U tank, sa'n masine dat kinst net penetrearje it út hokker hoeke.
  En lit har de Britten martelje. Hjir binne twa moaie famkes binnen sa'n tank winkje nei de waarnimmend presidint fan Ruslân.
  Medvedev blaast in tút tsjin harren as antwurd.
  Dit is hoe't wy sille spylje ...
  En de lêste tanks komme nei Londen. En sûnder seremoanje nimme se de haadstêd fan Ingelân.
  Medvedev song:
  - De wrâld is saai! Wy sille allegear de kat ite!
  It is, fansels, nijsgjirrich en maklik te spyljen. Ik naam de scam koade en stimpel wat jo wolle. Dat jo fange de Balkan en geane nei Afrika. Jo ek stimpel, en ek ynfantery. Jo meitsje troepen, as jo mar jild hiene. En it ferovere gebiet jout ek jild. No, besykje it, kuierje troch Afrika.
  De USSR is noch altyd it iepenjen fan it front. Fjouwerentritich tsjin de E-50-U-searje, dy't nochris tsientûzen stimpele waarden. As de E-50 is in auto mei likernôch deselde harnas as de Tiger-2, allinne de rasjonele helling is grutter, en de bewapening is in bytsje sterker, en de motor is machtiger. E-50-U, mei gelikense gewicht, is te fergelykjen mei de Sovjet T-64, en sels hat in machtiger gasturbine motor.
  Ja, de krêften binne net gelyk. Hjir fjochtsje ferskate generaasjes tanks.
  En Medvedev, fansels, is dashing op in swart hynder.
  De krêften binne fansels net te fergelykjen. Jo kinne ek tafoegje de E-75-U, dit is in squat killing masine, ûntrochsichtich sels troch skip gewearen.
  En hoe't er himsels fertrape sil. Neat kin it stopje.
  Medvedev spilet as in lytse jonge. Eh, goed, dan hoe. En gjinien is entûsjast om him te sjen. Hy ferlear en de waarnimmend presidint waard fergetten.
  Elkenien hâldt allinnich fan winners.
  Dmitry Anatolevich song:
  En wy trotsje de stoarmen,
  Fan wat en wêrom...
  Libje yn 'e wrâld sûnder ferrassingen,
  It is ûnmooglik foar elkenien
  Mei gelok, mislearring,
  Alle sprongen, op en del,
  Allinne dizze manier, en net oars,
  Allinne dizze manier, en net oars!
  Lang libje ferrassing!
  Ferrassing! Ferrassing!
  Lang libje ferrassing!
  Ferrassing! Ferrassing!
  Lang libje ferrassing!
  En Medvedev waard fleuriger. No hawwe syn troepen Oekraïne, Wyt-Ruslân beset en komme ûnferbidlik Moskou oan!
  De eardere Russyske presidint seit:
  - Dat ús libben in spultsje is!
  En nimt de haadstêd fan 'e USSR troch stoarm. Fansels, tsjin it leger fan 1941, hy hat tanks mei skaaimerken út de jierren sechtich en sels de santiger jierren, en it wichtichste is dat der in protte fan harren.
  Medvedev winkt nei himsels... De haadstêd Moskou is ynnommen. En no kinne jo de Kaukasus oernimme... En tagelyk it suden fan Afrika foar josels oernimme. En sil oerstekke nei Argentynje.
  En fan dêrút oanfalle de FS. Hy is in koele kommandant. De fijân bliuwt efter sawol yn kwantiteit as kwaliteit fan troepen.
  Medvedev sjongt entûsjast:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean! Foar de macht fan 'e Sovjets! En wy sille elkenien yn 'e stront wiskje yn' e striid hjirfoar!
  Medvedev waard tydlik út de wedstriid helle. De Russyske minister fan Definsje, dy't Shoigu Trubetskoy ferfong, rôp. Hy frege de noch waarnimmende presidint:
  - Wannear sille wy de eed fan de nije lieder ôflizze?
  Medvedev antwurde koart:
  - Wêr't it wêze moat, by de ynhuldiging!
  Trubetskoy merkte op:
  - De nije presidint fan in feriene lân wol nije wike ynhuldige wurde. Dat se gjin tiid hawwe om te stellen!
  Medvedev blafte:
  - Dit is net neffens ús grûnwet en wetten!
  Trubetskoy merkte op:
  - En Jeltsin naam dizze grûnwet net neffens de wet en de âlde grûnwet oan. Eins tochten in protte dat Putin in nije grûnwet foarstelle soe, mar op ien of oare manier barde it net!
  Medvedev notearre:
  - It is net it bêste idee foar elke nije presidint om in nije grûnwet oan te nimmen!
  Trubetskoy beswier:
  - Mar Putin koe! Hy wie koeler as Jeltsin, en jo, Dmitry Anatolyevich!
  Medvedev knikte en stimde yn:
  - Koeler en vooral lokkiger! Sûnder Putin gie alles mis, en Zelensky naam macht yn Ruslân.
  Trubetskoy merkte op:
  - En Lukashenko hie in kâns, mar hy miste syn tiid. Wy hiene flugger moatten!
  Medvedev hat logysk opmurken:
  - Loekasjenko wie bang foar kompetitive ferkiezings yn Ruslân. En Zelensky soe it risiko net nommen hawwe as it hert fan Putin it net úthâlde koe. It lân safolle manueel beheare is útbaarnd! Putin baarnde definityf út op it wurk!
  Trubetskoy suggerearre:
  - No, dan moatte wy de ynhuldiging op in fluggere datum akseptearje of net?
  Medvedev antwurde frijmoedich:
  - Doch sa't jo wolle! It kin my neat mear skele! Ik sil mei pensjoen gean nei eare pensjoen en libje foar myn eigen wille. Miskien reizgje ik de wrâld om! Ik bin al sawol presidint as minister-presidint west foar in rekordperioade foar Ruslân! Hoe lang kinne jo oan 'e troan hingje?
  Trubetskoy stimde yn:
  - No, as dat sa is, lit dan feroaringen komme! Wat te dwaan mei Shoigu?
  Medvedev antwurde kâld:
  - Lit him rêste! It pensjoen fan de marshal is grut. Lit him reizgje om de wrâld. Ik haw jo tastien om eigendom yn it bûtenlân te hawwen!
  Trubetskoy knikte en merkte op:
  - Putin isolearre Ruslân fan 'e wrâld! Hoewol't wy yn wurden yn 'e djipte fan ús siele fertriet, wiene wy bliid om syn dea! Wat Zelensky oangiet, wy sille sjen! In protte fan ús woenen oarders lykas yn it Westen. Untfange lykas yn 'e FS, mar wurkje ... Lykas yn' e USSR!
  Medvedev notearre:
  - No, ûnder Stalin wurken amtners yntinsyf! Tink net dat se fol hunich wiene!
  Trubetskoy frege:
  - Wat silst dwaan?
  Medvedev herinnerde:
  - Ik wie presidint, en ik sil mei pensjoen as presidint. Se is grut ... En ik sil genietsje fan it libben! Wêrom moat ik oars wurkje!
  Trubetskoy herinnerde:
  - Zelensky kin jo by him de post fan adviseur jaan!
  Medvedev swaaide it ôf:
  - Ach! Hy is tûk genôch sûnder myn advys! Koartsein - fiere de ynauguraasje út! Dmitry Anatolyevich stjoerde syn!
  Trubetskoy stimde yn:
  - Ynauguraasje ja!
  Medvedev hong op. Ik besleat it spul ôf te meitsjen. Iets dêr't ik earder noch gjin tiid foar hie. En op syn minst mentaal ferpletterje de Feriene Steaten.
  Of krekter yn it spul. De Amerikaanske Sherman is lykwols swak tsjin de E-75-U. Mar de Feriene Steaten hawwe in protte fleantugen, sels as se net sa machtich binne as Dútske jets.
  Mar de kwaliteit is fansels net itselde! De Krauts rackje intense skoares op. Benammen de piloaten: Albina en Alvina! En dit binne famkes dy't ûnderskiede troch har kolossale eangst.
  Medvedev rint op Amearika út it suden. En tagelyk bewege syn tanks oer Sibearje. Hy hat wille. Trouwens, wêrom net Japan noch feroverje? Yn dit spultsje kinne jo ek jo bûnsmaten deadzje. Avansearre strategy. Tapasse de cheater's koade en jo sille sterker wêze as jo tsjinstanner yn sawol kwantiteit as kwaliteit. Gjin oarloch, mar suver wille. Hjir binne de sturtleaze jetmasines, de Amerikanen kinne it net iens ynhelje.
  Mear krekter, om dêr te kommen. En brûk radio-kontroleare raketten! En Amerikanen pesten. Medvedev hâldt echt fan dit spultsje. En ferpleatse de troepen. Meksiko is ynnommen. Amerikaanske stêden falle de iene nei de oare. Sa'n wille.
  En yn it easten komme tanks fan 'e "E" -U-rige Yndia yn. Mar wat kinne de Britten har fersette? Boppedat hat it Tredde Ryk al boarnen sammele en produsearret de meast moderne technology sûnder in rogue koade.
  Mar Medvedev besleat de Panther in bytsje te ferbetterjen. Hjir is de earste reguliere "Panther" - frontale pânser fan 80 - 110 mm, side pânser fan 50 mm, in 75 mm kanon, loop lingte fan 70 EL, motor fan 650 pk. Hjir is de "Panther"-2 mei frontal harnas fan 120 oant 150 millimeter, 60-mm kanten, 88-mm kanon mei in loop lingte fan 71 EL, en 850-hk motor. Ja, in serieuze auto. En it is swierder net op fiifenfjirtich, mar fyftich ton en hat in koarter silhouet.
  Mar "Panther"-3. Frontale pânser fan 150 oant 200 milimeter, kanten fan 82 milimeter, in gewear fan 88 milimeter mei in loop lingte fan 100 EL en in motor fan 1200 pk - gewicht 55 ton. Iens, sa'n auto is oer it algemien super tsjin de Shermans.
  Mar d'r is "Panther"-4. It hat frontale harnas fan 200 oant 250 mm op hellingen, en sydpânser fan 160 mm. in 105 mm gewear mei in loop lingte fan 100 EL. Dit is al in meunster mei in gewicht fan 65 ton en mei in leech silhouet. Gasturbinemotor fan 1500 pk. Fansels, in poerbêste serial ûntwikkeling, by steat om te fjochtsjen sels mei de Sovjet IS-7. Boppedat waard de IS-7 net massaprodusearre.
  Mar der binne sterker masines. Running "Panther"-5, frontale pânser 250 romp yn in hoeke fan 45 graden, 300 mm turret foarholle yn in hoeke, side 210 yn in hoeke, 128 mm kanon op 100 EL, gewicht fan in mear avansearre tank 75 ton, 2000 pk motor gasturbine macht . In masine superieur oan alle Sovjet en Amerikaanske modellen. Yn steat om de IS-7 fanôf fjochtsôfstân te penetrearjen en frontale hits te wjerstean. "Panther" -5 is oer it algemien superb technology. De USSR hat neat sterker as de IS-7. En de Dútsers hawwe ek fiif soarten Tigers.
  Nei it feroverjen fan it grutste part fan it Amerikaanske grûngebiet, besleat Medvedev ek de Tiger fuort te ferdriuwen. No, "Tiger" is de earste dy't elkenien wit. De frontale pânser is 100-110 milimeter mei hast gjin helling, en de sydpânser is 82 milimeter sûnder helling. En it 88-mm kanon, 56 EL barrel lingte, is in echt jankende tank. Oars as de "Panthers", wêr't allinich de earste searje eins fochten en d'r wiene samples fan 'e twadde. Tank "Tiger"-2 better bekend as de "Royal Tiger".
  Frontale pânser: 120-150 mm op 'e romp foarkant yn in hoeke fan 50 graden, 185 mm op' e turretfront yn in lichte hoeke, en 82 mm oan 'e kant yn in hoeke fan 60 graden. It is goed beskerme yn 'e foarholle, wat better as de Tiger yn' e kant, en hat in 88-mm kanon mei in loop lingte fan 71 EL. Fan de produksje tanks fan de Twadde Wrâldkriich, de bêste yn termen fan bewapening en frontal beskerming, gewicht 68 ton, motor 700 pk - nochal swak yn driuwende prestaasjes.
  "Tiger"-3 is in ûntwerp auto. Frontale pânser is 150-200 millimeter by in hoeke fan 45 graden, de foarkant fan 'e turret is 240 millimeter by in hoeke. Sides fan 160 millimeter mei hellende skylden. Trije soarten ferskillende wapens: in 88 mm 100 EL kanon, in 105 mm 70 EL kanon, en in 105 mm 100 EL kanon mei in motor fan 1000 1200 pk. Mei in tichter yndieling en in gewicht fan 75 ton. Ja, de auto is serieus en tige gefaarlik. En in noch machtiger "Tiger"-4 frontale harnas 250 - romp hellend op 45 graden, foarholle 300 millimeter hellend, kanten 210 millimeter, gewear 128 millimeter 100 EL barrel lingte, of 150 millimeter barrel lingte 56 EL , gewicht 150 EL . hynstekrêft gasturbine motor. In tige krêftige tank.
  Mar noch koeler is "Tiger" -5. Frontale pânser: romp foarholle 350 mm yn in hoeke fan 45 graden, turret foarholle 400 mm op in hoeke fan 50 mm. De kanten binne 300 mm hellend. In 150 mm 100 EL gun, of in 174 mm 70 EL gun, of in 210 mm 38 EL gun. Gewicht is 100 ton, gasturbinemotor is 2500 pk. De machtichste masine sil net iens trochkringe de IS-7 en Sint Janskruid. Dizze koe brûkt wurde tsjin Amearika. Hoewol't it moat sein wurde dat "Tiger"-5 wie net iens yn 'e projekten yn' e echte skiednis. Mar it is gjinien syn skuld dat de oarloch sa gau einige.
  Mar it firtuele tankspultsje kin wurde ferbettere.
  Medvedev begûn te stoarmjen de Amerikaanske haadstêd Washington en de grutste stêd fan New York. Hjir kinne jo echt wurkje en win.
  Al praktysk. Hjir baarnt Washington en ride der Dútse tanks lâns. En gjinien kin Tigers-5 stopje.
  Medvedev foltôget in koppige oanfal op 'e Amerikaanske haadstêden en it liket in oerwinning. Mar der is ek Japan foarút.
  . HAADSTIK Nûmer 5.
  Wat oars koe ik dwaan yn it spul? Mar de Lev famylje fan tanks nea gie yn produksje. Dit binne hjir wier meunsters. Mar yn de Twadde Wrâldoarloch wiene dizze masines fan lettere searjes sels oerstallich. En noch mear tsjin Japan mei syn lytse en middelgrutte tanks.
  Mar Dmitry Medvedev besleat se in bytsje fuort te ferdriuwen.
  Hjir is de earste Lev-tank, besteande allinnich yn projekten, en mar foar in part ferbylde yn metaal. De frontale harnas fan 'e romp is 120 millimeter by in hoeke fan 45 graden, de frontale harnas fan' e toer is 240 millimeter yn in hoeke, de kanten binne 82 millimeter, it gewear is 105 millimeter, de looplange is 70 EL, de heule 80 ton, de motor is 800 pk. Yn it algemien, in auto dy't koe hawwe ferskynde tegearre mei de Tigers en Panthers op de Kursk Bulge. Mei in heul krêftich wapen foar syn tiid en poerbêste beskerming fan 'e tuorke foarholle. Mar gelokkich kaam se net op. "Lev" -2 projekt auto. De romp foarholle is 250 millimeter hellend, de turret foarholle is 300 millimeter hellend. De kanten binne 200 millimeter hellend. Gun of 128 mm 100 EL of 210 mm 38 EL. Gewicht 100 ton, motor 1800 pk. It hat gjin gelikense yn syn macht. Superior oan de IS-7, dy't it allinich oan 'e kant kin slaan. Mar dan ride jo fierder, en "Lion" -3 ferskynt, ek jage in meunster. Frontale pânser fan 'e romp is 350 mm, turrets binne 450 mm, mei in sydhelling fan 300 mm by hellingen, in kanon fan 150 mm by 100 EL, of 175 mm by 70 EL, of 210 by 56 EL, as in raketlanser op 400 mm. Gewicht is 120 ton, motor is 2500 pk.
  Ja, dit is in formidabele krêft.
  Tank "Lion"-4 is in oar supermonster . De frontale pânser fan 'e romp is 450 mm, de frontale pânser fan' e toer is 500 mm. De kanten fan 'e romp en turret binne 400 mm hellend. In 175-mm kanon yn 100 EL, in 210-mm kanon yn 70 EL, in 500-mm raket launcher. It gewicht fan 'e auto is 150 ton, de motor is 3500 pk gasturbine. Fan in lange ôfstân trochdringt it alle tanks, ynklusyf de IS-7 en de Amerikaanske T-93. En sels marinegewearen kinne it net penetrearje. Dit is in krêftige masine, en mei in ekstra kanon.
  Mar de noch machtiger Lev-5 is de kening fan tanks. De frontale pânser fan 'e romp is 600 mm yn in hoeke fan 45 graden, de turret is 800 mm dik, de kanten binne 550 mm yn in hoeke. In 210 mm kanon yn 100 EL, in 300 mm kanon yn 70 EL, in 600 mm raketwerper. It gewicht fan 'e masine is 200 ton, de gasturbinemotor produsearret 5000 pk. Unpenetraal foar hast alle soarten wapens, útsein foar raketten mei hege krêft , benammen grutkaliber gewearen en bommen. By steat om te sjitten op slachskippen en fleantúchdragers. Echt in super tank.
  No, koartsein, der is wat te spyljen. Medvedev set druk op Japan.
  Mar hy wurdt wer ûnderbrutsen.
  De FSB-direkteur ropt en seit:
  - Dmitry Anatolyevich, sille jo in konferinsje jaan oan sjoernalisten?
  Medvedev stelde beslissend:
  - Noch net!
  - Wêrom?
  De waarnimmend presidint antwurde:
  - Ik haw it rjocht om ynterviews te jaan of net! Dat ik besleat it noch net te jaan!
  De FSB-direkteur knikte:
  - Do kinst no rêstich wêze! It ynterview sil net fuortgean! Mar wy sille sykje in oar plak!
  Medvedev notearre:
  - Allegear, bliuw del! As der wat is, is jo algemiene pensjoen grut! Jo kinne libje sûnder wurkjen!
  De FSB-direkteur frege ferrast:
  - Is it net spitich om ôfskied te nimmen fan sa'n enoarme macht?
  Medvedev antwurde earlik:
  - It is spitich, fansels, mar in persoan ûndergiet it ûnûntkombere!
  Medvedev kaam wer werom yn de wedstriid. De eardere presidint fan it grutste en meast boarne-rike lân yn 'e wrâld krige it einlings de greep. En wêrom net spylje as se no sûnder kinne. Hoewol hy is it waarnimmend haad fan steat.
  Mar hoe kinne jo de ferlieding foarkomme om josels te snijen yn sa'n spultsje? No, Dútske troepen berikten Chukotka. Gelokkich is it ferpleatsen fan apparatuer yn it spul folle makliker as yn 'e realiteit. En se geane nei Sina. En dêr gongen se yn 'e striid mei de Japanners. Fansels, mei help fan de scam koade, Medvedev churned út Lev-5 tanks en smiet se tsjin de samûrai. En dit binne echt superklasse auto's.
  Hoe samoerai wurde ferpletterd. Mar noch altyd net de limyt fan folsleinens.
  Mar wêrom, oant de Twadde Wrâldoarloch foarby is, is it net mooglik om de swierste Dútske tank "Mûs" troch de nivo's te rinnen?
  Dit is wier in werferdieling fan folsleinens en de kroan fan skientme. Mear krekter, wat kin barre as gigantomania evoluearret.
  Medvedev begûn te ferdriuwen de mûzen.
  De Mouse-tank, in tank dy't eins yn metaal bestiet, de swierste fan dyjingen dy't eins yn metaal ferbylde wiene, ried en focht sels. It frontale pânser fan 'e "Mûs" is 150 mm oan 'e boaiem fan' e romp, 200 mm oan 'e boppekant fan' e romp, 250 mm op 'e turretfront, en 210 mm oan' e kanten. Sa't wy sjen kinne, de tank, sels yn syn earste ferzje, is ûntrochsichtich foar alle serial Sovjet tanks op 'e foarholle en sels oan' e kant. De IS-2 en SU-100 koene dizze tank net fan elke hoeke penetrearje. Allinne de IS-7 koe meitsje problemen foar de Maus en eins fjochtsje dizze tank. Mar de IS-7 ferskynde pas nei de oarloch, en gie nea yn produksje. En de "Mûzen" koe al yn 1943 oan it front fjochtsje. Dizze tank hat twa gewearen: in koarte loop 75 mm en in 128 mm 55 EL, by steat om troch te dringen alle Sovjet tanks útsein de IS-7 head-on. Boppedat, de IS-2 fan in lange ôfstân. Der wie ek in 150 mm kanon.
  "Mûs" woech 188 ton en hie in 1250 pk motor, dat is noch net genôch. Overall, de auto is de sterkste foar syn tiid, en hat gjin gelikense.
  "Mûs"-2 is in ûntwerp auto. Mear perfekt. Yn it echte ferhaal, de auto soe wurde makke leger yn silhouette en lichter. Mar yn it spultsje, fansels, de auto waard perfekter, leger yn silhouette, tichter yn yndieling, mar noch swierder. De frontale pânser fan 'e Mouse romp is 2 350 mm. De frontale pânser fan 'e toer is 450 millimeter. Sides 300 mm. Kanonnen binne 75 mm lange loop en 150 mm 70 EL, of in 210 mm houwitser, of in 400 mm raketwerper. Gewicht 200 ton. Gasturbinemotor 2000 pk.
  "Mûs"-3 gaming masine. Perfekt ek. De frontale pânser fan 'e romp is 600 mm, de turret is 800 mm, de kanten binne 550 mm. Guns 88 mm 100 EL, foar it bestriden fan fijân tanks, en 210 mm 70 EL. Of in 550-mm raket launcher. It gewicht fan 'e tank is 250 ton, de gasturbinemotor is 4000 pk. De tank is hast ûntrochsichtich mei hast alle wapens, útsein de machtichste.
  "Mûs"-4 is in nije evolúsje fan gigantomania en mear avansearre. De frontale pânser fan 'e romp is 1000 mm yn in hoeke fan 45 graden, de frontale pânser fan' e toer is 1200 mm yn in hoeke. De kanten binne 850 mm hellend. Bewapening: 105 mm 10EL kanon foar it bestriden fan fijân tanks en frij genôch tsjin hast alle soarten auto's. 300mm wapen by 70 EL, foar it ferneatigjen fan fortifikaasjes en oerstallich foar tanks. Of ynstee, in 750-mm raket launcher.
  It gewicht fan it reau is 350 ton, dat is net sa folle foar sokke wapens en wapens. Sels de gewearen fan in slachskip kinne sa'n auto net frontaal penetrearje. Allinnich in direkte hit fan in krêftige krúsraket of in tige grutte bom kin sa'n masine ferneatigje. Ut alle hoeken is it ûntrochsichtich foar alle tanks en selsridende gewearen fan 'e Twadde Wrâldoarloch. De motor is 6000 pk gasturbine.
  No, "Mûs" -5 is it heechste nivo fan dizze searje. It frontale pânser fan 'e romp foarholle is 1600 mm yn in hoeke, de turret foarholle is 2000 mm, de kanten binne 1500 mm yn in hoeke.
  In 128-mm kanon mei in 100 EL om alle tanks te bestriden, frij genôch tsjin alle merken ynklusyf de IS-7 en in 900-mm raketlanser. Oare gewearen binne ûnpraktysk. Der binne in tsiental masinegewearen. It gewicht fan de tank is 500 ton. Gasturbinemotor fan 10.000 pk. De auto is, lit ús sizze, folsleinens sels. Hast neat kin jo yn 'e foarholle slaan. Super tank...
  As immen lykwols tinkt dat it ûnmooglik is om te kommen mei wat cooler as "Mûs"-5, dan is dit hielendal net wier. De ferbylding fan de skriuwers fan in goed spul oer de Twadde Wrâldoarloch is limitless.
  Bygelyks, der is ek "Rat". Yn 'e echte skiednis hâldt dizze tank it rekord foar grutte ûnder alle projektauto's, en waard sels foar in part ferbylde yn metaal.
  Tank "Rat" hat 400 mm frontal pânser, en de kant pânser is ek in bytsje oanstriid. Bewapening: fjouwer 210 mm kanonnen, of ien 800 mm kanon en twa 150 mm houwitsers, alve anty-fleantúchkanonnen. Gewicht is 2000 ton, dieselmotoren hawwe in totale krêft fan 10.000 pk.
  Tank "Rat"-2 is in evolúsje fan it ûntwerp auto mei in mear avansearre yndieling. Frontaal en elke pânser fan 800 mm, mei in grutte hoeke fan rasjonele oanstriid. Bewapening is ien 1000 mm kanon en fjouwer 150 mm houwitsers, sechstjin anty-fleantúchgewearen dy't by steat binne om te sjitten op grûn- en loftdoelen. Gewicht is 3000 ton, gasturbinemotoren, totale krêft is 20.000 pk.
  "Rat"-3 is in noch machtiger en avansearre masine. Armor 1200 - millimeter op in hoeke. Bewapening: ien 1250 mm kanon en seis 150 mm houwitsers. Tweintich anty-fleantúchgewearen dy't by steat binne om te sjitten op sawol loft- as grûndoelen. Gewicht is 4000 ton, gasturbinemotoren, totale krêft is 35.000 pk.
  "Rat"-4 is in noch machtiger en avansearre masine. Armor fan 1600 mm op in hoeke. Bewapening - ien 1600-mm kanon en njoggen 150-mm houwitsers, fiifentweintich anty-fleantúchkanonnen by steat om te sjitten op loft- en grûndoelen. Gewicht is 5000 ton, gasturbinemotoren, ferbettere, totale krêft fan 50.000 pk.
  "Rat"-5 is de coolste tank. Armor fan 2500 millimeter oan alle kanten. Bewapening: ien 2500 mm kanon. En fyftjin 150-mm houwitsers. Fjirtich anty-fleantúchgewearen dy't by steat binne om te sjitten op loft- en grûndoelen. Gewicht 10.000 ton. Nukleêre reaktor as motor, macht oer 100.000 pk.
  De tank is eins echt de coolste yn it spul. En yn termen fan gewicht en oare skaaimerken.
  No, jo kinne de bestoarming fan Tokio oan "Rat" -5 tafertrouwe. Wier, it is sa djoer dat jo de scam-koade ferskate kearen moatte útfiere.
  Mar oer it algemien kin Medvedev bliid wêze. Hy spile goed.
  En ik seach úteinlik "Rat" -5 yn firtuele realiteit. Hoe te spyljen ûnearlik goed.
  Mar dan neame se Medvedev wer.
  Dizze kear is Siluanov de earste plakferfangend minister-presidint en waarnimmend minister-presidint .
  Hy sei mei in tryste toan:
  - Wy hawwe Dmitry Anatolyevich ferlern! Hast alle stimbiljetten binne al teld!
  Medvedev merkte grappich op:
  - It is better om goed te ferliezen as min te winnen!
  Siluanov wie ferrast:
  - Hoe is dit mooglik?
  Medvedev ferklearre:
  - As Vitaliy Klitschko de earste kear as boargemaster fan Kiev keazen wie, soe syn weromkomst yn 'e ring net west hawwe. Yn stee fan in grutte kampioen soe de boargemaster in laitsjen wêze!
  Siluanov stimde hjirmei iens:
  - Ja, do hast gelyk, Dmitry Anatolyevich! Klitschko hie in foardiel te ferliezen... Mar spitigernôch hiene jo gjin spoar fan sa'n foardiel!
  Medvedev song yn antwurd:
  - Ik bin frij, as in fûgel yn 'e loft,
  Ik bin frij, fergetten wat eangst betsjut ...
  Ik bin sa frij as de wylde wyn
  Ik bin frij yn werklikheid, net yn in dream!
  Siluanov mompele:
  - Ja, do bist gewoan in dichter Dmitry Anatolevich! Men kin fersen oer dy skriuwe!
  Medvedev antwurde serieus:
  - No kin ik yn alle gefallen rêstich myn favorite ding dwaan - komputerspultsjes spylje! En dêrfoar koe ik dit no al tweintich jier allinnich mar yn 'e buert betelje!
  Siluanov mompele dom:
  - Yn spultsjes?
  Medvedev befêstige:
  - Krekt spultsjes! En it soe nuttich wêze foar jo om wat militêr-ekonomyske strategy te studearjen!
  De earste vice-premier sei mei tsjinsin:
  - Ik leaver oefenje!
  Medvedev sei yn antwurd:
  - De kweade realiteit is ferdomd, it kin jo gek meitsje!
  Siluanov antwurde kâld:
  - Wolle jo de realiteit ûntsnappe mei de wrâld fan spultsjes? Priisberens!
  Der siet irony yn 'e wurden fan' e waarnimmend minister-presidint.
  Medvedev sei:
  - Lit my de stjer fan 'e held fan Ruslân ek foar jo ophingje!
  Siluanov advisearre:
  - Hâld dy op, hear de presidint!
  Medvedev gniisde en antwurde:
  - Miskien is dit in goed idee! Oars waard Putin pas postúm bekroand!
  De waarnimmend minister-presidint antwurde:
  - Tankewol, hear foarsitter!
  Medvedev gie melodysk troch:
  - Foar stomme lege eagen...
  Siluanov song mei:
  - Foar it feit dat alles mooglik is...
  Medvedev einige:
  - Mar do kinst net libje!
  De waarnimmend minister-presidint antwurde:
  - Mar serieus, se sille my nei alle gedachten fuorthelje! It liket derop dat wy scramble moatte!
  Medvedev antwurde kâld:
  - D'r binne in protte plakken op ierde!
  Siluanov knikte en gûlde:
  - Koartsein, hear de presidint, jo hawwe my in heldestjer tasein!
  Medvedev rôp op 'e top fan syn longen:
  - Bereid in dekreet!
  Se brochten him in oar priispapier. Lykas, skriuw de waarnimmend presidint.
  Tagelyk, Medvedev takend har oan in stel minsken. Ken ús!
  Eh, it is al hiel let, en de waarnimmend presidint fan Ruslân is yn 'e sliep fallen.
  Hy dreamde fan in oare alternative skiednis. It tsaristyske leger, ûnder lieding fan Kuropatkin, fjochtet om Port Arthur frij te litten. Mar Medvedev sels ferskynde op in fjochtsrobot, mei lasers en thermoquark-skelpen, de grutte fan in papaver sied, mar sa deadlik as de bommen op Hiroshima foelen.
  En hoe kin Medvedev de Japanners fjochtsje mei syn fjochtsrobot? Hoe samoerai waarden útinoar skuord, troch de tûzenen. En hoe't lasers en blasters yn gebrûk kamen.
  En se slachten de Japanners, spesifyk slachten se se. En seage it yn stikken. En it ferwoaste harren rigen.
  Medvedev, dy't syn troan ferlern hie, fûn wille yn 'e striid. Hy maait dizze samûraien del dy't de hillige keninklike troan weagje te skodzjen.
  Mar is it echt slim, litte wy earlik sizze, yn alle earlikens, it wie ûnder de tsaar?
  Mei God elk lân sa'n tsaar jaan as Nikolaas II. Dit is in echt foarbyld fan in yntelliginte hearsker, en tagelyk in yntellektueel.
  It is spitich dat sa'n nonentiteit as Kuropatkin him yn 'e steek liet. En no hat Medvedev de Japanners oernommen. En litte wy se dwerse. En dit dwaan is tige dashing.
  En laserstralen maaien samoerai troch tûzenen del. In pear mear minuten fan striid, en
  D'r is gjin Japansk leger.
  Wat ieten de samûrai-hearen? En no kinne wy miskien oan it wurk op jo skippen.
  Medvedev tilde de fjochtsrobot yn 'e loft en rûn nei de posysjes fan' e Togoleeske float. Wat tinkt er dat er mei de Russyske ridder dwaan kin?
  En dit is hoe fluch in thermoquark-robot raast. No is er al boppe see. En lit ús Togo syn float sinkje. Snij armadillo's, krusers en oare libbene wêzens.
  As dizze... Wat as wy ek in mini- thermoquark bom falle?
  En de nije held ferlit har. In weach komt op en sinkt de skippen fan it lân fan 'e opkommende sinne.
  Medvedev ropt op 'e top fan syn longen:
  - Foar Ruslân Nikolaas,
  Ik sil alle Japanners yn stikken skuorre!
  En wer giet de waarnimmend Russyske presidint yn ekstase.
  It is geweldich om mei sa'n robot te fjochtsjen.
  Lit ús jo eigen samoerai ferdrinke ... En der sil gjin Tsushima wêze, de Japanners sille neat hawwe om op te fjochtsjen.
  De lêste samoerai-skippen binne al oan it sinken. Wat in oerwinning is dit!
  Mar d'r binne noch dielen fan it lân fan 'e opkommende sinne dy't Port Arthur blokkearje. Wy moatte se echt oanpakke. Om alle tsjinstanners fan it ryk fan tsaar Nikolaas op te lossen.
  Medvedev sjongt entûsjast:
  - En de samûrai fleach nei de grûn,
  Under de druk fan stiel en fjoer!
  En lit ús de troepen ferneatigje dy't Port Arthur belegere. It barde echt dat in machtige festing foel. En Ruslân krige in klap yn it gesicht. En it wichtichste wie it slimmer as de Krimoarloch. Dêr ferlear it ryk fan tsaar Nikolaas II fan 'e koälysje fan Ingelân, Frankryk, Turkije en it Keninkryk Sardynje. En hja ferlear mei weardichheid. En hjir is wat Japan, dat gjinien beskôge as in serieuze rivaal.
  Lit Ruslân gjin fernedering ferneare. Miskien is dit wêrom Stalin, sa foarsichtich en beheind yn bûtenlânsk belied, in twadde front yn it Fiere Easten iepene tsjin Japan. Yndie, de samoerai fernedere tsaristyske Ruslân te folle.
  Foar dit, ferneatigje se mei lytse thermoquark bommen en ferbaarne se mei lasers.
  Sadat ik Ruslân net doar te ferslaan! Oh, God jou dat Zelensky in súksesfolle kening is.
  Op 'e nij binne Russen en Oekraïners ferienige, en ynkoarten sille Wyt-Russen har meidwaan.
  En d'r sil in trije-ienheid fan Slaven wêze!
  Medvedev einige de Japanners tichtby Port Arthur, en ried op ... Ruslân fersloech Japan. Sy nam Korea, Mantsjoerije, de Koerileilannen en Taiwan. Se twong de Japanners ek om in grutte skeafergoeding te beteljen.
  Tsaar Nikolaas II fersterke syn posysje; revolúsje en ûnnedige tinken ferskynden net.
  Tsaristysk Ruslân bleau troch Sina te bewegen. En syn útwreiding yn it easten.
  Mar de Kaiser's Dútslân, nettsjinsteande it feit dat it tsaristyske Dútslân in grutte macht waard en noch hurder en mear groeide as yn 'e echte skiednis, gie dochs foarút en kaam yn 'e Earste Wrâldoarloch.
  Ja, op twa fronten.
  No, no hat Medvedev de taak opnomd om de Dútsers te ferneatigjen. Se hawwe gjin reden om de Tsaar-Heit te misledigjen.
  En hoe't it rekket fijannen mei lasers. En lit ús se as in orkaan yn East-Prusen terske. Medvedev sjit op Dútske troepen mei lasers en gravitasjonele enerzjybalken.
  Tagelyk ferskynden de famkes. Fansels yn in bikini. Alenka en Natasha. En lit de Krauts hakke mei ljochtswaard.
  Ja, tsaar Nikolaas de Grutte, de nazi's dreamden noait fan soks. Wat binne se fan plan tsjin jimme, heiten?
  Medvedev sjongt agressyf:
  - Meloenen, watermeloenen, tarwe buns,
  Royaal, bloeiend lân ...
  En hy sit op 'e troan yn Sint-Petersburch,
  Heit tsaar Nikolaas!
  De ynhuldigingsdatum waard betiid útsteld. En Medvedev waard oerlitten hielendal oan syn eigen apparaten. Lykas, wylst jo meitsje út mei it bern.
  Medvedev ek postúm bekroane Andropov de stjer fan 'e Hero fan Ruslân. Wat wierskynlik earder dien wurde moatten. En hy joech in beslút oer de bou fan in monumint foar Andropov.
  Tagelyk hat de waarnimmend presidint ek Yezhov en Yagoda werombrocht. Wêrom stean op seremoanje hjir?
  Doe stifte hy in nije oarder neamd nei Bobby Fischer. Mar jo kinne neat sizze dat hy in geweldige skaker wie. En net allinnich geweldich, mar ek skandalich. Hy woe net allinnich yn it skaken boppe elkenien wêze.
  En ek trije graden: brûns, sulver en goud!
  En fansels, earst fan alle, Dmitry Medvedev takend dizze oarder oan: Garry Kasparov, Anatoly Karpov en ... de bruorren Klitschko!
  En tagelyk Dmitry Medvedev fêstige de Oarder fan Vladimir Klitschko. Ek in nijsgjirrige beweging. Trije nivo's: brûns, sulver, goud.
  En dan is d'r de Svyatogor Order, in briljante oplossing.
  Medvedev stjoert en pedalen . En hy fynt dit wer út. Dit is in bear. In bear foar alle bearen.
  En hy hat nije ideeën. Bygelyks, jou elke Russysk in nije auto.
  Gean yn 'e tuskentiid en spielje op 'e kompjûter. Wat Medvedev it meast fan alles woe. Sa hat hy no in nije strategy oanset. Oarloch fan ferskate nivo's. Dit is wêr't de presidint, sels de eardere, oer spylje woe.
  Jo begjinne mei fiif arbeiders en tûzen ienheden elk: stienkoal, izer, stiennen, oalje, iten, goud.
  En lit ús earst in mienskipssintrum bouwe om nije wurknimmers te produsearjen. Dan begjinne jo minen en lânbou te ûntwikkeljen.
  Earst fan alles, fansels, iten krije om de arbeiders better oan te passen.
  Medvedev hat de machtichste, meast moderne kompjûter. En jo kinne churn út in protte ienheden.
  Jo bouwe sels in stêd en nije hannelssintra. Jild is fansels earst in probleem. Oant jo in munt bouwe, in merk, in akademy fan wittenskippen, ensfh.
  Mar Medvedev wit in universele manier om ryk te wurden. Hiere mear agraryske arbeiders en keapje middels foar brea. De merk is tige goedkeap om te bouwen. En doe sparre jo, kocht in akademy, boude in houtseachmûne en makke nije mûnen. En dan mear ... En goud streamde - it djoerste produkt. Foaral doe't de mint die. En dan sil it mooglik wêze om de putten te ferbetterjen. Dit is hoe't jild streamt folle leuker. Kin brûkt wurde foar ferbettering. Nije seagen, nije lânbou-ark, lânoanwinning, meststofûndersyk. In nij type ploeg...
  Dêrnei, it ferdjipjen fan de putten en it ynpompen fan nije arbeiders. Nije pleatsen. Fleis produksje. Bou fan huzen. Nei de huzen fan dokters, plysjeminsken, putten, merken, arsjitekten, brânwachtminsken. En sa fierder... Belestingyndeks. Nije ferbetterings yn goudmynbou. En de ûntwikkeling fan nije romte en wurkgebouwen.
  En der is al mear en mear jild... Der binne oerskot en kinst begjinne mei de bou fan kazerne.
  It spultsje is nijsgjirrich en útdaagjend. De stêd groeit. Noch gjin oarloch. Hjir kinne jo fredestiid fêstigje, en in swakkere fijân kieze ... Yn feite sammelt Medvedev noch sterkte yn militêr-ekonomyske strategy.
  De militêre akademy is boud. En jo begjinne troepen te foarmjen. Kavalery, ynfantery, flamethrowers , mortieren en oare krêften. Fansels , artillery. Of nochris, troch it ferbetterjen fan de putten fan de tankplant. De earste auto's binne fansels ljocht en primityf, mar se kinne riden wurde.
  Medvedev waard meinommen.
  It spul konsumearre de presidint. Jo bouwe sels hieltyd mear nije huzen. Se omfetsje in skoalle fan skriuwers, in biblioteek, en ferdivedaasje fan ferskate nivo's. Oft it muzikanten, dûnsers, jongleurs, senet -spilers , bisteparken binne. Of in oar kasino.
  En, fansels, timpels foar ferskate goaden.
  Ja, d'r binne in protte ferskillende religys yn it ryk. It is it bêste om ferskate timpels te bouwen.
  En hjir is alles oars. En moskeeën, tsjerken, huzen fan oanbidding, boeddhistyske timpels, stupa's, heidenske goaden.
  Ja, in rike missy. Jo bouwe ek brêgen as jo de rivier oerstekke.
  Der is in soad wurk. Organisearje ek festivals foar ferskate religys, sadat de goaden net misledigje.
  En sa fierder sûnder ûnderbrekking. En it wurk by de Akademy fan Wittenskippen giet troch, no ien ferbettering, dan in oare. Of in remedie tsjin knaagdieren of tsjin ynsekten - wat de lânbou ek ferbetteret, trekkers ferskine.
  En sels de goaden stjoere goede rispingen. Sa kinne jo tanks en fleantúchfabriken fuortride. Begjinnend mei ljochte fleantugen kinne jo atoombommewerpers berikke. En it oantal ienheden groeit hieltyd. It hat al hûnderttûzen berikt.
  Medvedev spilet en befoarderet nije technologyen. Noch gjin eangst. Jo hoege net te fjochtsjen, jo kinne de yndeks fan wolfeart en kultuer foar jo minsken ferheegje. En dit is ek fan belang. Mar der is no genôch jild en middels.
  Wat is noch better oer it spul is dat de putten net útputte. Jo kinne foar altyd ekstrahearje boarnen.
  En bouwe nije stêden op 'e kaart ... Of sels genietsje fan in piramide of in oar wûnder fan 'e wrâld.
  Medvedev makket ek nije kazerne út. Wier, de oerfloed fan troepen ferminderet de wolfeartyndeks. Dit is fansels wêr't it probleem ûntstiet. Mar foar no is d'r gjinien om mei te fjochtsjen ... Mar nije technologyen kinne ynfierd wurde om tanks en fleantugen flugger te meitsjen. En bring de swiere bommewerpers op.
  Lykwols, wêrom net, al hawwende medium tanks, net fange de fijân op it nivo fan 'e Midsieuwen?
  En Medvedev, nei't produsearre mear tanks en tagelyk ferbetterjen harren parameters, gau ynfalle it oanbuorjende lân.
  En ek fleantugen fan boppen. En lit ús de fijân mei alle macht bombardearje. Jo reine napalm op him.
  En it is gjin spultsje troch de regels.
  Medvedev genoat de ferneatiging fan 'e midsieuske stêd. En dan it hiele lân mei syn primitive leger. Hy genoat en wûn, hoewol syn fleantugen en tanks lytse skea krigen. Dit is hoe't de grip relatyf maklik wie. En dan bouwe jo wer in stêd op it ferovere gebiet ...
  En dyn tanks binne al swier. It is mooglik om te heakjen sawol anty-nukleêre beskerming as aktive pânser.
  Medvedev hie al tsien oeren oan it boartsjen en syn eagen wiene wurch en begûnen oaninoar te plakjen. De waarnimmend presidint foel yn 'e sliep.
  Yn it earstoan draaide Medvedev om yn wat vague. Mar it duorre net lang. En doe fleach de ultramoderne tank T-95 de heuvel op. It wie al let hjerst, en strielen rein sloegen it harnas.
  Medvedev sei:
  - De beslissende dei fan 'e slach om Mount Vysokaya! Dy berch dy't de kaai is foar de hiele ferdigening fan Port Arthur. It is hjoed krekt 21 novimber, of 4 desimber neffens de nije styl. - De professor sloech fûl mei de fûst syn harnas en rôp. - Mar der sil gjin fangen fan Vysokaya Mountain! It Pacific squadron sil libje!
  De Japanners hawwe de berch Vysokaya hast ferovere. Hja kroepen as mieren yn, yn dikke streamen fan alle kanten. De T-95 iepene it fjoer mei in 152 mm fluchfjoerkanon.
  Alenka drukte op de joystickknop, en it automatyske kanon rekke de Japanners as in anty-fleantúchgewear. Krêftige heech-eksplosive fragmintaasje-skulpen sloegen hûnderten Japanners mei ien skot út.
  Natasha, op syn beurt, skeat út acht swiere masinegewearen. En ik brûkte ek leaver in joystick.
  Medvedev dreau de tank, de supermasine klom mei fertrouwen de steile hellingen, en de spoaren ferplettere de krigers fan it Lân fan 'e Rising Sun.
  Margarita fluite en sei:
  - Wy meitsje skiednis!
  De waarnimmend presidint befêstige lilk:
  - Wis! Under gjin omstannichheden sille wy Port Arthur talitte wurde oerlevere!
  Alenka, sjitten út in gewear, skeat tweintich rondes per minút, spuugd út in projektyl mei ferhege ferneatigjende krêft weagende fyftich kilogram. Yn ien minút bruts in ton metaal en eksplosiven mei presys út.
  En it famke sloech tige sekuer.
  En masinegewearen, elk sjitten fiif tûzen skots yn 'e minút. Of fjirtich tûzen grutte kûgels, oer in koarte tiid. En hoe hawwe se de samûrai oannommen? Hoe't se begûnen te drukken se.
  Alenka song sels:
  - En de fijânske keppel fleach nei de grûn, ûnder de druk fan stiel en lead!
  De Russyske tank wurke agressyf. Hjir snijde er tûzen Japanners del, hjir is de twadde. Fuortsmite se yn lagen.
  Natasha giechelde en song:
  - Foar de gloarje fan Rus! Lit ús it Heitelân nea ferjitte!
  En wer sjit er út deadlike kaliber masinegewearen. En tûzenen Japanners lizze dea.
  Medvedev naam it en sisde:
  - Tsaar Nikolaas! Jo sille geweldich wêze.
  En lit ús de ûnfoltôge samoerai ûnder de rûpen ferpletterje.
  Margarita notearre logysk:
  - Nikolaas II koe de grutste fan 'e tsaren wêze. Hy hie alle kâns om fan Sina in Russyske provinsje te meitsjen - Giele Ruslân !
  Medvedev sloech de samoerai, raasde oer har as rûpen, en sei:
  - Lit it sa wêze!
  Skulp nei skulp fleach út. Se fermannichfâldigje as quasi-materie , easkje folle minder enerzjy as de eigentlike ferheging fan atomen en molekulen.
  Alenka, dy't mei har sierlike fingers op de joystickknoppen drukte, rôp sels:
  - Yn 'e namme fan' e Russyske tsaren!
  . HAADSTIK Nûmer 6.
  It gewear raasde en raasde. Hoewol, net sa lûd, mar demp, koe it prate.
  Margarita frege de waarnimmend presidint:
  - Wat, it oantal skulpen is ûneinich?
  Medvedev antwurde:
  - Quasi-materie hat net folle enerzjy nedich om te meitsjen. En it foljen fan in termonukleêre reaktor mei wetter is sa maklik as it skuorjen fan pearen!
  Margarita fluite:
  - Ja, dit is briljant! Jo kinne op dizze manier ek sûkelade-iis meitsje!
  Medvedev makke beswier mei in sucht:
  - Noch net, mar hiel gau, ja! It is spitich dat oant no ta allinich quasi-materie wurdt krigen !
  Alenka, mei har bleate fingers op de joystickknoppen drukke, glimkjend mei grutte tijgertosken, sei:
  - Dit fermogen om matearje te meitsjen is ek quasi-godlik!
  Medvedev glimke. Der wiene hieltyd minder Japanners om 'e berch, en mear en mear liken. De samûrai besocht op 'e tank te sjitten, mar om 'e nocht. De skulpen sprongen fan it harnas ôf as drippen rein.
  De waarnimmend presidint sei:
  - En de minske is makke nei it byld en de likenis fan God.
  Alenka, dy't deadlike skulpen ôfsjitten, merkte op:
  - As it noch oanmakke is. Miskien binne wy minsken it meast yntelliginte, sterke en machtige wêzen yn it universum!
  Medvedev suggerearre logysk:
  - Des te mear nedich is de konsolidaasje fan it minskdom! Wy moatte ferienigje! Dan sille wy gjin fertriet en nederlaach kenne!
  Natasha sei mei fertrouwen:
  - It Tsaristyske Ryk is by steat om elkenien te ferienigjen! En ferienigje elkenien, sûnder útsûndering, yn in monolyt!
  En it famke skeat wer mei masinegewearen. Oerweldigjend besykje de Japanners fanôf de linkerflank yn te kommen. De granaten hawwe gjin skea oan de T-95 tank. En de gewearen, ek fan in ôfstân, óf miste, óf har skulpen wiene net effektyf. Boppedat binne d'r gjin wapens trochrinnende wapens yn elk lân yn 'e wrâld. En sa'n tank kinst net sa maklik trochrinne. Syn ferdigening is top.
  En de mitrailleurs maaie del en de skulpen wurde fuortswaaid. En se dogge alles spesifyk, en heul deadlik.
  Natasha giechelde en sei:
  - In protte Japanners sille ûntbrekke!
  Alenka wie it hjirmei iens:
  - In hiel soad!
  En se flitse mei har saffiere eagen. En d'r binne safolle ferskillende dingen oer dit famke, in wiere terminator.
  De krigers sjitte. En samûrai bloed. Fjirtich tûzen kûgels en in ton skulpen per minuut, dit is in heul grutte destruktive krêft.
  Natasha merkt op:
  - Wy binne krigers dy't serieuze dea lije!
  Alenka wie it hjirmei iens:
  - En net allinne de dea, mar de boarne fan macht yn it hiele hielal!
  Margarita merkte earlik op:
  - As it tsaristyske Ruslân de hiele wrâld feroveret, dan sille alle oarloggen yn 'e skiednis fan' e minskheid foar iens en foar altyd beëinige wurde!
  Medvedev stimde yn:
  - Fansels poppe! Nimmen hat oarloggen nedich! Mar it minskdom moat ferienige wurde!
  Natasha sisde mei de freugde fan in panter dy't in bolle fermoarde:
  - As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik!
  En hja liet vonken út har eagen los! Dit is it famke! It befettet de flammen fan fjoer, en iis en stiel.
  Mar no stjerre de lêste Japanners. En der is gjinien oars om de berch te stoarmjen. Mear as fyftich tûzen fermoarde krigers fan it Lân fan 'e Rising Sun bleaunen ûnder de berch Vysokaya.
  De striid is foarby.
  De fjouwer namen in plak op in heuvel, en Medvedev sei:
  "Wy moatte no better net mei it garnizoen prate." Yn it algemien, wat sille wy dwaan?
  Alenka suggerearre:
  - Der binne noch in protte Japanners. Litte wy it heule Nogi-leger ferneatigje.
  Margarita wie it maklik mei dit iens:
  - Dat is it! Wy sille alle samoerai útdrukke! En it sil geweldich wêze!
  Medvedev gnyske en sei:
  - En ús tank kin ek swimme ûnder wetter en fjoer skulpen. Lit ús de Japanske float sinkje!
  Natasha raasde fan wille:
  - Dat is it! Dat kloppet, litte wy alle samûraien op see nimme en útroegje.
  It Japanske squadron wie krekt begûn mei syn folgjende bombardemint. Skulpen fleagen, wêrûnder fan alve en tolve-inch kanonnen. En dit, sjogge jo, is serieus.
  De tank raasde rjochting de kust. Alenka, dy't mei har fingers op it lichem fan 'e auto tikte, sei:
  - Goed, nei de see. Mar hoe koene wy it inisjatyf jaan oan de Japanners op lân?
  Margarita, dy't wat kennis hie oer de oarloch, herinnerde:
  - Wy hienen masinegewearen, en it Mosin-gewear wie folle betrouberer en effektiver as it Japanske. En as net alles op see slagge, dan hie de samûrai op lân gjin kâns!
  Alenka beweech lilk har bleate foet oer de flier en mompele:
  - Ferried! Triviale ferrie!
  Natasha suggerearre:
  - Wy sille elkenien ophingje!
  De tank gie it wetter yn. Oan 'e kanten ferskynden propellers dy't de masine regele. Hjir is it earste doel: in Japanske fernieler. Natasha drukte mei har tinne fingers op de joystickknoppen.
  En de shell rekke mei deadlike krêft de hiele boaiem fan it skip. Hy draaide it harnas om.
  De fernielder krige noch in skulp. Natasha drukte wer op har tean.
  En dan ferdrinke de Japanners.
  Alenka giechelde:
  - Lit ús om de beurt ferdrinke! Masinegewearen binne net heul effektyf ûnder wetter!
  En it famke drukte de joystick, dizze kear stjoerde in shell yn 'e boaiem fan' e fernieler.
  Margarita antwurde mei in glimke:
  - No, wy hawwe froulju!
  Natasha stjoerde wer in shell en rôp:
  - Yn 'e namme fan Rus', lit der oerwinning wêze!
  Alenka spuide de skulpen út. Se snijde de boaiem fan it skip fan 'e Land of the Rising Sun iepen en seach:
  - Dochs wie de tsaristyske macht yn Ruslân net sa slim as propaganda bewearde.
  Margarita wie it dêrmei iens en spruts wol, foaral omdat er dochs neat te dwaan hie.
  - Under tsaar Nikolaas II behâlde Ruslân de gouden standert fan jild. De munt fan it ryk waard de meast solide en stabile yn 'e wrâld. De prizen bleaunen ek frijwol net feroare. En ûnder tsaar Nikolaas, de betelling berikte sânentritich roebels in moanne. Yn feite is Ruslân ien fan 'e liedende lannen yn' e wrâld wurden yn termen fan libbensstandert. Yndustriële produksje waard fjirde yn 'e wrâld.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev nei sliep, begûn te spyljen op 'e kompjûter. Yn dit gefal snijde hy himsels om de strategy troch te gean. De fersterke macht diene beslaggen. De waarnimmend presidint fan Ruslân smiet tanks yn 'e striid.
  En swier.
  It is noch altyd in goed spul. Ik ried it in bytsje en krige tanks swierder as hûndert ton. Doe't er presidint wie, woe Medvedev tanks ûntwikkelje dy't swierder wiene as hûndert ton. Mar Putin joech it doe net. Mar it idee like ferlokkend. Super swiere auto's. En seis soarten auto's. Mear as fiif en hûndert ton.
  Mar no smyt Medvedev tanks mei kearnmotoren yn 'e striid. En it brekt de ferdigeningen fan lannen op middelnivo. En wer de fangsten. Ja, geweldich... Om it wat makliker te meitsjen, ferbine in militêr adviseur. En tegearre mei him liede jo de ferneatiging fan 'e fijân. En syn fangen.
  Hjir feroverje jo in oar ryk ... Hjir is de oarloch serieuzer, mar it wurdt laat troch in militêre adviseur fan Napoleon's nivo. Dat jo kinne gewoan sjen, en jo ryk ynstelle mei in ekonoom fan Stolypin's nivo.
  En Medvedev, nei't se ferskate oeren op in kompjûter mei in gigantysk skerm sitten hie, begon te snurken.
  Hy is al te lang sliept.
  Alenka skeat op de Japanners. Nei't se de cruiser dizze kear sonken hie, song se:
  - Wy binne de sterkste yn 'e wrâld,
  Wy sille al ús fijannen yn it húske weagje.
  It memmelân leaut net yn triennen,
  En wy sille de kweade oligarchen har harsens jaan!
  En it famke lake. En har tosken fonkelden mei pearels!
  Medvedev suggerearre:
  - Sûnt de oarloch mei Japan einiget yn oerwinning, sil de ekonomyske groei fan Ruslân noch grutter wêze! En it tsaristyske ryk sil it rykste lân wurde!
  Alenka sonk in oare fernieler en sisde:
  - Wy hawwe altyd ryk west! Der wie net genôch oarder!
  Natasha sloech it slachskip fan it Lân fan 'e Rising Sun en sei:
  - Wy wiene yn 'e Earste Wrâldoarloch op gjin inkelde manier ûnderwurpen oan de Dútsers. Mar troch de fyfde kolom misten wy de oerwinning!
  Alenka stjoerde ek in oare shell yn 'e buik fan' e armadillo en ferklearre:
  - Wis! De fyfde kolom is de skuld foar alles. Yn de Earste Wrâldoarloch koene de Dútsers Minsk net iens benaderje en waarden yn Galisië slein. En ûnder Stalin seagen se it Kremlin al troch in verrekijker. Wat betsjut dit?
  Natasha skeat in oare shell op 'e boaiem fan it slachskip en mompele:
  - Ferrie! Wy misten sa'n oerwinning!
  Margarita achte it ek nedich om te ûnthâlden:
  - As net foar ferried, soene wy it besit krigen hawwe fan Konstantinopel en Lyts-Aazje, en ek tagong ta de Middellânske See. En wy hawwe safolle ferlern fanwege ferried en de fyfde kolom!
  Alenka lansearre in oar projektyl:
  - Ja, dit is de fyfde kolom! Hoefolle problemen wurde troch har feroarsake! It Russyske Ryk is in unike entiteit dy't koe útwreidzje nei de hiele wrâld en meitsje it minskdom ferienige!
  Natasha mompele agressyf:
  - Wis! Ik koe en soe perfoarst alles dwaan! En foar it minskdom om ferienige en ûnoerwinlik te wêzen!
  It famke stjoerde in oare shell, wêrnei't it slachskip úteinlik splitst. En de Japanners ferdronken.
  Margarita sei mei alarm yn har stim:
  - Sjoch wat der no yn 'e wrâld bart? Ruslân en de FS binne op 'e râne fan oarloch. En Sina is oerbefolke en totalitêr. D'r is gjin oarder en wolfeart yn 'e wrâld!
  Natasha stjoerde in nije shell, dizze kear nei de cruiser, en stimde yn:
  - Der is gjin oarder yn 'e wrâld! Wy hawwe ienriedich behear nedich!
  Alenka skeat de skulp ôf en knikte ynstimd:
  - En sa'n regear koe in tsaristysk ryk wurde! De autokrasy fan Ruslân is de garânsje fan globale stabiliteit en wolfeart!
  En it famke stjoerde in oare shell, dy't úteinlik splitst de cruiser.
  De Japanners wiene dúdlik freaking out. Se skeaten sûnder ûnderskied, sûnder te begripen wa't se fersûpe.
  Dêrby moat opmurken wurde dat op lân, Japan hie net folle foardiel yn oantallen. En sels yn 'e echte skiednis ferlear it folle mear yn fermoarde en ferwûne as Ruslân.
  Mar op see, de skippen fan it Lân fan 'e Rising Sun, produsearre yn Brittanje en de Feriene Steaten, wiene wat better as Russyske, benammen binnenlânsk produsearre.
  Mar ek hjir is de kwalitative superioriteit fan 'e Japanners frijwat ûnbelangryk. En de Russen sjitte, miskien, krekter.
  Natasha, dy't in oare fernieler sjitte en sinke, sei yn argewaasje:
  - Yndied, Ruslân hat sterkere tsjinstanners ferslein. Bygelyks, Napoleon!
  Alenka, nei't er in shell nei de pânsere krúser stjoerde, tafoege:
  - Ach jo! Napoleon wie in sjeny! En hy wie sterker, mar wy fersloegen him!
  Margarita suchte swier en grommele:
  - Ferlieze foar de Japanners. Dit is sa ferfelend en beledigend!
  Alenka wie it hjirmei iens:
  - Hiel ferfelend! Och, hjirtroch is it tiidrek fan 'e Romanov-dynasty einige. It tiidrek is glorieuze, heroyske, mei feroveringen en oerwinningen. En hoewol wy ús eigen Genghis Khan net hienen, binne wy opstien sûnt de tiid fan Ivan Kalita.
  En it famke stjoerde in oar, tige deadlik projektyl. En de pânsere kruser splitst yn twa dielen.
  Natasha gie troch, en mei ien shell sinke se in oare fernieler. En de samûrai hawwe in protte fernielers.
  De strider frege de jonges:
  - Mar ik freegje my ôf wêrom yn 'e skiednis fan' e wrâld net ien fan 'e riken absolute macht berikte?
  Alenka stjoerde wer in shell yn 'e búk fan in oare fernieler en ferklearre:
  - Ja, wier, wêrom? Elkenien foel. En it Perzyske Ryk, en Alexander de Grutte, en it Romeinske Ryk. Wêrom hat gjinien it minskdom ferienige?
  Natasha stampte har foet yn frustraasje. Sink in oar skip en sei:
  - Dat is it! Genghis Khan makke in ryk dat de hiele wrâld koe ferpletterje. Mar nei syn dea makken syn soannen en pakesizzers in showdown en skuorden it ryk útinoar. Allinnich Tsaristysk Ruslân, mei syn ienheidssysteem, wie sa'n lân dat it in protte ieuwen bestean koe en útwreidzje oant it de hiele wrâld opslokte!
  Alenka flitse har eagen en ferklearre, in oare ferneatiger sinkend:
  - Gloarje oan it grutte ryk fan tsaar Nikolaas! Wy sille gjin macht jaan oan de illegitime bolsjewiken en it foarriedige regear!
  Natasha stjoerde ek in shell yn it skip. Se sonk de Japanners en song:
  - God bewarje de kening,
  Sterke soeverein
  Regearje foar gloarje,
  foar ús gloarje!
  Regearje ta de eangst fan jo fijannen -
  Ortodokse tsaar!
  Regearje mei gloarje
  Ta ús gloarje!
  De famkes lykje te wêzen echt ynskeakele. Dit is hoe't se de samoerai ferneatige, jo sille it bewûnderje. En Medvedev ried syn killer ûnder wetter tank. Yn it algemien, dit is in koel wapen. Hy sinkt de hiele Japanske float. Mar dit is in grutte macht.
  Tolve, allinnich grutte pânsere skippen, tsientallen lytsere, ynklusyf krusers. Der binne mear as sechstich fernielers allinnich. It duorret tiid om dit alles te ferneatigjen.
  Natasha, dy't in oar skip ôfmakke, frege Medvedev:
  - Wat tinke jo, bestiet God?
  De waarnimmend offisier gnyske en antwurde:
  - Op hokker wize?
  Natasha stjoerde in nije shell, ôfmakke de ferneatiger, en notearre:
  - Ja, religys hawwe in protte ferzjes! D'r binne sawol heidenske as monoteïstyske! Soms begjinne jo der oer nei te tinken. En jo twifelje oft God bestiet as der sa'n rommel yn 'e lear is!
  Alenka splitte in oare fernieler en, giggeljend, merkte op:
  - Ja, yn dit ferbân is it dreech om te leauwen yn 'e Bibel. Foar God allinich om dizze manier te gedragen. En hy hie sels favoriten!
  Natasha knikte ynstimd:
  - Dat is it. Leau dat ien folk it folk fan God is? Dit is dúdlik net wurdich foar hegere yntelliginsje!
  Neitiid, it famke begûn te sinken in grut-tonnage slachskip. De strider wie oan it wurk.
  Mar Margarita spruts har miening út:
  - It is noch altyd net dúdlik hoe't it mooglik is dat in leafdefolle God froulju sa misfoarme!
  Natasha wie ferrast:
  - Hoe is dit ûnsjoch?
  Margarita antwurde earlik:
  - Ja, hy makket fan har âlde froulju! En wat is der walgelijker as in âld wyfke!
  Alenka skeat in shell yn 'e buik fan' e cruiser en ferklearre:
  - Om ien of oare reden rinne der op 'e ierde tige ferfelende âlde froulju om, dat is sawol dom as ôfgryslik ûnsjoch!
  Natasha skodde har holle en stipe:
  - En ûnsympathyk! En net estetysk noflik!
  De strider lake en knypeage nei har partner. Lykas, se is sa cool en agressyf.
  Medvedev sei serieus:
  - Yndied, de âlderdom is tige min. It makket minsken ûnsjogge, swak, kwetsber. Mar út in evolúsjonêr eachpunt hat it wat foardielen!
  Alenka wie ferrast. Nei't se in oare fernieler rekke hie, frege se:
  - Hokker foardielen kinne der wêze yn dizze walgelijke steat?
  Medvedev antwurde serieus:
  - Dit stimulearret de ûntwikkeling fan wittenskip en yntelliginsje. As in persoan net fielt wurch, dan soe it net nedich wêze om in auto út te finen. Likemin late de swakte fan klauwen en tanden ta de útfining fan it mes. Kâlde tiden en gletsjers hawwe ús leard in fjoer oan te stekken. Sykten stimulearre de ûntwikkeling fan medisinen. - De waarnimmend presidint seach nei hoe slim Alenka in oar Japansk skip nei de boaiem stjoerde, en gie troch. - Op in protte manieren stimulearren minsklike swakkens de wittenskip. Wy wisten net hoe te fleanen, mar wy makken fleantugen. En dit is foarútgong!
  Natasha stjoerde in oar projektyl en merkte op:
  - Foarútgong. Mar dochs, as je nei it âld wyfke sjogge, wurdt it sa walgelijk. Is it echt ûnmooglik te dwaan sûnder minsklik ûnsjoch?
  Alenka wie it hjirmei iens:
  - Sels jonge minsken kinne in fleantúch útfine. Wêrom folje de ferdomde âldens? Dit is ferskriklik en walgelijk!
  Margarita song út plak:
  - Ik sil net skiede mei de Komsomol! Ik sil foar altyd jong wêze!
  En it famke ferhuze har fûst op it metaal.
  Underwilens wie in oar slachskip oan it sinken.
  De ûnderseeboat tank bleau de Japanske float te sinken. Admiraal Togo sels fûn himsels yn it wetter en waard twongen om te ûntsnappen mei de boat. Japan hie in grutte float, mar waard konfrontearre mei in fûneminteel nij wapen. En no wie se folslein ferslein.
  Alenka, trochgean mei it sinken fan Japanske skippen, bleate har tosken, dy't tige grut en skerp wiene, en suggerearre:
  - Dêr tink ik oan. Fansels moat der estetyk fan lichems wêze. En it is ûnmooglik foar froulju om ûnsjogge te wurden, mei flakke hûd en bûgde lichems.
  Natasha, nei't se in oare ferneatiger nei de boaiem stjoerde, wie it heul maklik mei dit iens:
  - Fansels! Dit is wêr't wittenskip oan wurket!
  Beide krigers wiene yn in tige fleurige stimming. Se sinkje de fijânske float mei súkses.
  Agressive famkes binne by steat fan grutte feats.
  Margarita spruts yntusken har gedachte út:
  - Religys ûntstienen ek troch de swakte fan 'e minske. As de minske sterker wie, soene d'r gjin religys wêze. En fansels, de dea en eangst foar de dea liedt ta it feit dat in persoan siket treast foar himsels!
  Alenka herinnerde:
  - Ik naam diel oan in seance, en seach wat geweldich. Dus der binne parfums!
  Natasha, mei slûchslimme yn har stim, merkte op:
  - Der is neat ferrassend yn it bestean fan geasten! Ommers, wy fleane yn ús dreamen. Dit betsjut dat d'r in siel is, en as in oantinken oan flechten!
  Medvedev knikte ynstimd:
  - Ja, der is in siel! Yn dit ferbân is de persoan unyk! No kinne wy miskien wat wille hawwe!
  De Japanske float wie smelten. De ûnderwettertank spile de rol fan in moardner. Margarita wie in bytsje tryst. Earst fûn se harsels yn 'e rol fan in statist. En twad, wat ferfelend is, kinne jo net alles goed sjen as jo ûnder wetter binne. Oer it algemien hie Petrus sterke twifels oer God. Yn feite, wêrom nei de Russen oannommen it kristendom, foelen ferskate problemen op harren. En de Mongoalske-Tatar ynvaazje, en dêrfoar, de feodale fersnippering fan 'e foarsten. Oarloggen tusken Russyske minsken.
  Dat is doe, úteinlik, út 'e tiid fan Ivan Kalita, de oplibbing fan Ruslân begûn,
  Muscovy waard sterker. Oant bygelyks ûnder Ivan de Tredde it einlings ien sintralisearre steat waard. En smiet it Tatar jok ôf.
  Ja, fansels, Ruslân wie opkommen. Oant ik yn Japan stroffele.
  Dit markearre it ein fan 'e skiednis fan' e monargy en de Romanov-dynasty.
  De monargy gie lykwols fuort, mar autoritarisme bleau.
  Margarita streake Alenka foarsichtich oer de rêch. It famke raasde tefreden. Se like der fan te genietsjen.
  Medvedev hat logysk opmurken:
  - Der is neat mis mei in man dy't fan in famke hâldt en in famke dy't fan in man hâldt. Dit is frij natuerlik. Mar tagelyk moatte minsken it fatsoen hâlde.
  Margarita protestearde ûntefreden:
  - Lit ús gjin moraal lêze. Ik fyn dit net leuk!
  De waarnimmend presidint grinnikte:
  - En wa hâldt! Mar wy moatte de wierheid ûndersiikje. Minsken, yn dit ferbân, binne merkber oars as bisten!
  Margarita knikte ynstimd:
  - Ja, der is in grut gat tusken ús!
  Alenka antwurde sarkastysk:
  - En witst, tusken dy en de aap fernim ik net folle ferskil!
  Margarita lake. Alenka hat ûnderwilens de lêste fan Japan syn tolve pânserskippen sinkt. Dêrnei sei it famke:
  - Wy binne hast klear mei de fijânske float!
  Medvedev gnyske sarkastysk:
  - Ja, jim binne goede arbeiders! En feitlik binne se ta in protte by steat! Yn 't algemien hâld ik fan stridersfamkes - se binne sa sexy!
  Margarita draaide har lichem en song:
  - Ik bin sexy, ik bin as in prosessor! En ik bewege my as in robot - in lûd agressor!
  Wêrnei't de studint Alenka wat frijmoediger streake. It famke drukte mei har lange fingers op de joystickknoppen en seach der sjarmante út.
  Hoe sierlik binne har bewegingen.
  Margarita's ferbylding skildere in prinsesse dy't bleatefoet nei it steiger rûn. Dit is sa romantysk. En de prinses is sa read. Se waard ûntslein fan al har sieraden en har djoere jurk. Alles wat oerbleau wie de sek. Mar it finzenisunifoarm set fierders de sjarme fan syn swiete, noflike, frisse gesicht, as in roas. En fjoer hier. Hoe moai giet de prinses nei eksekúsje.
  En dêr ferdrinke tûzenen minsken. Skippen brekke útinoar, de eleminten raze.
  En Japan lijt in kolossale, unike nederlaach. Dat de samûrai moatte har blykber bekeare fan har sûnden.
  Margarita tocht, wat leauwe de Japanners? Wat is harren religy? Se binne ommers heidenen. Mar se fersloegen it Ortodokse Ruslân. Nei dit, tink oer wa syn God is sterker!
  En de Mongoalen wiene heidenen, mar hoefolle gebieten se ferovere.
  Margarita frege Alenka:
  - Fertel my, moaije, hoe fynst Rodnoverie?
  It famke glimke breed en, nei't er in oare fernieler sonken hie, antwurde:
  - Hiel goede religy! Der binne sokke moaie mearkes!
  Margarita frege ynsinuearjend:
  - Tinksto mearkes? Of miskien al dizze Russyske goaden eins bestean?
  Alenka skodholle en antwurde:
  - Miskien besteane der sawol elven as kabouters! Alles kin barre yn ús wrâld. En it is dreech om te sizzen wat der echt bestiet en wat net!
  Medvedev hat logysk opmurken:
  - Yn guon mjitte bestiet alles yn ús wrâld. Al ús tinzen, dreamen, begearten binne wat wy efterlitte. Ik haw in tige nijsgjirrige teory fan 'e Hypernoosphere, wêryn absolút alles bestiet dat ea troch minsken útfûn is. Dat is, gedachte bestiet foar altyd. En se bliuwt yn guon oare, parallelle wrâlden.
  Dmitry Medvedev waard wekker út 'e sliep. En wer naam er syn fûnemintele wurk op, mear krekter de bou fan in ryk.
  En wer feroveringen ...
  As earste, sammelje in nije tank mei in gewicht fan tûzen ton en lansearje it op fijân posysjes. Nee, fansels, net ien, mar in protte.
  En se bewege troch bûtenlânsk grûngebiet. En boppe-op steane ek fleantugen mei atoombommen. En as wy de bommen ek fuortride? En meitsje annihilation ones?
  Dmitry Medvedev is lykas alle oaren yn it iepenwurk.
  En no falt in oar lân yn 'e learzens fan in diktator. En de feroveringen komme. Mar hjir is in oare fijân. It lân is ek grut... Jo kinne it sels programmearje. Hjir is de USSR yn 1941 ... Der is in ynvaazje. Ienheden yn Medvedev hawwe fermannichfâldige automatysk oer in protte oeren fan toanielstik, en syn befolking is al mear as in miljard. Tsjin 196 miljoen. En mear moderne technology. En soldaten kinne wurde churned út troch barakken ad infinitum.
  Gelokkich binne elektroanyske boarnen ûnútputlik. En druk op 'e fijân, druk op him.
  En tanks mei in gewicht fan tûzen ton wurde stjoerd nei kearnreaktors oer Ruslân rjocht nei Moskou.
  En it is praktysk ûnmooglik om se te ferlitten - neat nimt!
  Medvedev liedt de strategy en brommert himsels ... Dan stopet er de nukleêre tanks. En smyt "Panther"-2 yn 'e striid. In auto dy't lykwols noch by steat is om in fjouwerentritich te slaan.
  Medvedev spilet mei himsels troch it laden fan ferskate parameters fan 'e auto's ... "Panther"-2 ... Lykas slaan fan in ôfstân. En it sil trochkringe in Sovjet tank.
  Sa sille jo der net trochbrekke! Benammen yn 'e foarholle, mar oan board kinst. It sjitten is yn folle gong. En de fjouwerentritich rinne fuort... En stjerre ûnder de slagen fan de gewearen...
  It leger beweecht wer...En fjochtsrobots binne ferskynd. Se rinne harsels. En de skulpen wurde delsketten troch lasers. En se dogge it tige tûk.
  En de firtuele famkes oanfallen.
  Medvedev hat in entûsjast each op strategy. In spannende striid. Op 'e nij spylje jo it sels, of jouwe it oer oan in militêr adviseur. En jo sjogge de fuortgong fan 'e slach.
  Se liede har tanks op it offensyf.
  Hjir kinne jo foarút piramidale tanks dy't minder kwetsber en ûntrochsichtich út alle hoeken. Se bewege as in reedride.
  En de famkes rinne bleatefoet... En sjitte ûnderweis.
  In oare oarloch. Echt boartersguod. En jild komt út gouden putten sûnder opdroege. It is as yn in spultsje, alles is neffens plan, sûnder mislearrings, en sûnder in delgong yn 'e natuer.
  Alles rint net op, en boarnen wurde net minder. Hoewol dit net heul wierskynlik liket.
  Medvedev waard ûnderbrutsen troch in oprop. De waarnimmend presidint naam de telefoan op:
  - Hallo!
  It haad fan 'e presidinsjele administraasje sei:
  - Binne jo noch op it kantoar, Dmitry Anatolevich?
  Medvedev reagearre skerp:
  - Ja! Ik bin noch altyd de presidint!
  It haad fan administraasje sei:
  - Zelensky easket dat jo nei de ynauguraasje de wenning ferlitte.
  frege Medvedev, huverjend:
  - En wêr sil ik wenje?
  It haad fan administraasje antwurde:
  - Yn myn appartemint! Jo macht is einige en jo moatte alle gebouwen ferlitte!
  Medvedev gurgle flústerjend:
  - Ik haw in fersyk oan 'e nije presidint - lit him de kompjûter litte!
  It haad fan administraasje frege:
  - Jou my de Oarder fan Sint Andreas de Earstneamde en ik sil Zelensky freegje om in kompjûter foar jo te hawwen!
  Medvedev knikte ynstimd:
  - No, it kin!
  . HAADSTIK Nûmer 7
  En hy rôp syn assistint om in dekreet te meitsjen. By it jaan fan de Oarder fan Sint Andrew de Earstneamde oan it haad fan 'e administraasje. It sjabloan is klear en oant no ta haw ik tekene foar de ferantwurdlikens.
  Doe begon Medvedev wer te spyljen.
  No komme syn firtuele tanks Moskou oan en begjinne de oanfal. Dizze stêd wurdt oanfallen troch masines mei in gewicht fan twa tûzen ton.
  Lykwols, Medvedev smyt ek "Rat" -5 yn 'e oanfal, dit is in meunster, net in tank. Tsien tûzen ton yn gewicht!
  De troepen komme it Kremlin oan... Sa rint Stalin fuort. En hy wurdt fongen troch bleatefoet famkes yn bikinis. Se pakke de noas mei de bleate teannen. En se twinge Stalin om syn bleate hakken te tútsjen.
  Hjir binne de troepen fan it firtuele ryk dy't Moskou passe en nei de Oeral geane ...
  Se fange him ek...
  Medvedev begjint wer te knikken en begjint te dreamen.
  Margarita frege sarkastysk:
  - Hoe sit it bygelyks mei in mear klassike yndieling: himel en hel?
  Medvedev merkte somber op:
  - Dit is nei alle gedachten it primitive idee fan 'e âlden oer ferjilding nei de dea. Yn werklikheid, nei alle gedachten, is alles wat yngewikkelder!
  Natasha rôp mei wille doe't se ien fan 'e lêste Japanske skippen sonk:
  - De beëdige en âlde,
  De fijân swardt wer
  Wrijf my
  Grind yn poeier.
  Mar de ingel sliept net,
  En alles sil goed komme. En alles sil goed einigje!
  De famkes makken de fijânske float ôf. Medvedev fersnelde de tank, efternei de samoerai. Ja, se hawwe hjir goed wurk dien. It is nijsgjirrich hoe't skiednis kin wurde korrizjearre. Tsaristysk Ruslân wie in machtich lân dat yn 'e hichte groeide. Hoewol net alle minsken wennen goed.
  Mar it lân wie opstien. De wurkdei waard ynkoarte. Nije feestdagen ferskynden. Pleatslik selsbestjoer waard makke. De leanen groeiden mei stabile prizen. Skoallen iepene. Under tsaar Nikolaas II tanommen útjeften oan ûnderwiis mear as seis kear. It basisûnderwiis waard ferplichte.
  Ja, net alles feroare fluch genôch foar it better, mar hoefolle it lân ferlear troch de revolúsje en boargeroarloch. Hoefolle tûke minsken stoaren en ferlieten har heitelân? En no, yn dit diel fan it universum is d'r in kâns om dit te foarkommen.
  De streamlined tank driuwt fluch en stil ûnder wetter. En no is de lêste ferneatiger fan it Land of the Rising Sun sonken.
  Natasha sei mei wille:
  - Sa jong bin ik!
  Alenka korrizjearre it famke, ferdúdlikjen:
  - Wat binne wy hjir allegearre! Hja fochten as liuwinnen!
  Margarita sei yn argewaasje:
  - Neat spesjaals! Wy hienen gewoan bettere technology!
  Alenka giechele en antwurde:
  - Mar wy ha sels de kanonnen ôfsjitten!
  Natasha stipe har freon:
  - En wy diene it ek sels! En dit is in skerp each ...
  Margarita hat útsocht:
  - Slanke hannen!
  Natasha lake en antwurde:
  - En do bist in sjarmante famke!
  Margarita sei earlik:
  - Ik ha meilijen foar de Japanners. Se tekenje prachtige cartoons. Ik hâld benammen fan hentai !
  Alenka lake en draaide har skonk yn 'e loft:
  - Hentai , it is cool! Sels hiel cool!
  Natasha, mei de glimke fan in famke dy't de jam smakke, suggerearre:
  - En lit ús miskien ek de kont fan de faksisten skoppe!
  Medvedev knikte mei in glimke:
  - Goed idee. Mar lit ús earst de Japanske grûnkrêften ôfmeitsje. En wy sille helpe om de oarloch flugger te einigjen. Dat faksisme komt dus net yn dit universum foar.
  De famkes antwurden ienriedich:
  -En it sil net ferskine, en Sina sil fan ús wêze!
  Nei't de Japanske float sonken wie, makke de supertank T-95 it oan it oerflak.
  Doe begûn Medvedev te dreamen oer alle soarten fan ûnsin.
  Warrior Alenka stie op foar de ferdigening fan Ryazan. Natasha wie by har.
  Beide famkes binne yn ljocht harnas, mei in sabel yn elke hân. En ûnder jo fuotten binne spesjale, tinne skiven.
  In enoarme leger fan Mongoalske-Tataren sette in oanfal op.
  In protte lange treppen bedutsen de muorren tagelyk. Se wiene oars: breide út woartel logs, slein pine bosken mei crossbars. Der waarden ek swiere ljedders mei rigen houtblokken brûkt. De wâlen, tank oan it rappe tempo fan de bou, bliken te wêzen heger as de Tataren ferwachte, in protte treppen net berikke de top. Foarút ferdreaunen de Mongoalen de pear fongen Uruses. It Russyske folk leaver de dea foar de skande fan finzenskip.
  Mar de Mongoalen wiene relentless.
  Mei ûnferbidlik triuwe mei skerpe spearen, waarden de útputte minsken opskopt, yn 'e hope dat it Russyske folk, dat har eigen net deadzje woe, har oerjaan soe. Of, ûnder de dekking fan finzenen, ynfiltrearje de iiswâl. Guon fan 'e finzenen raasden gûlend del, gliden it beferzen iis del, sloegen de hate nukers del, skuorden har swurden út 'e hannen en foelen daliks yn stikken. Minsken wiene fluch klimmen de trep, jo begripe net wat soarte en stam?
  Healneaken, yn lappen, mei in knuppel yn 'e hannen, mei de rêch stutsen en bliedend. De man Vaul, klaaid yn harnas , hie al in grutte bile ophelle, doe't se wanhopich fan ûnderen raasden:
  - Ferneatigje ús net, ridder, wy binne ús eigen, de Russen!
  Voivode Dikoros sprong op 'e muorre en rôp:
  - Ik rûk dat it fan ús is!
  In wanhopige gjalp befêstige dit:
  - Wachtsje om te hakken, dyn! D'r binne gjin Mughlans ûnder ús!
  Hiel tûke Alenka rôp:
  -Wa't himsels goed krúst, is ien fan syn eigen!
  - Wês doopt, otterdokse minsken!
  Yn in skriklike stim boltten de hynders in kilometer fuort, de reus Vaula-Morovin raasde .
  De ferdigeners fan Ryazan goedkard:
  -Rjochts! Echt!
  Se galmen unanym op alle muorren:
  - Kom op, bruorren, meitsje it teken fan it krús!
  Hûnderten raffele finzenen, blau fan 'e kjeld, klommen oer de wâl en foelen, trochgeande harsels meganysk oer te stekken. Guon namen fuortdaliks foarlizzende stiennen op en smieten se fûleindich nei de Mongoalen. In protte ynwenners fan Ryazan seagen de Tataren foar it earst, sels in protte tradisjonele tsjinstanners, deselde Kipchaks, feroare yn Mongoalske klean.
  De fijannen hienen lange bontjassen oan, sa lang dat se yn 'e hiemen ferwûne rekke. Selekteare nukers hienen koperen en izeren platen op har boarst hingje en har rêch wie iepen. Om de Uruses te yntimidearjen, skildere in protte har al kweade, froulike gesichten mei bloed.
  Mar de Uruses net flinch, moete de fijân mei swurden en billen. Fan Vaula syn krêftige sweeping klap, fiif Mongoalen waarden fermoarde yn ien kear, de twadde slach, en trije mear! Oare krigers fochten net slimmer. De Tataren klommen ûnhandich de glêde skacht op, se koenen har net goed mei skylden dekke of mei sabels snije. Doe't, op kosten fan enoarme ferliezen, it Mongoalske leger de top berikte, waarden der siedend wetter en in ferskriklik wapen op getten: baarnende teer.
  Sels froulju en lytse bern gienen baarnd wetter en smieten mei stiennen en blokken. Lytse slingers mei fergiftige pylken wiene benammen effektyf; sels in bern fan fiif jier, dat noch net yn steat wie om in strakke bôgestring mei syn lytse hannen te lûken, koe der fan sjitte. En te missen by it sjitten yn sa'n dikke massa is folle dreger as te slaan. De oanfal wie dúdlik ferstikkend, ferminkte liken rôlen yn grutte hoemannichten del.
  Troch in teleskoop mei kunde makke troch de Sinezen, seach Guyuk Khan de slach goed yn. Hy slikte syn lippen en smakke mei de lippen, sa no en dan, rjochte syn gouden mei bont omleine helm, dy't stiif en ferfelend op syn foarholle klommen. Doe smiet er lilkens de piip fuort.
  - Us krigers stjerre! Burundai en de Giele Slang komme by my!
   De Turgauds haasten hastich om de opdracht fan 'e kroankagan út te fieren. Guyuk wie op it punt om te sitten yn in skildere ivoren stoel doe't in hân sêft op syn skouder lei:
  - Sit gjin soargen, geweldige! Kalmje dyn wylde blik!
  In viskeuze melody purre, docht tinken oan de stim fan in frou.
   Guyuk Khan fielde him slieperich en koe amper op syn fuotten bliuwe. Ja, dat is hy. Op 'e nij, as in spoek, ferskynde de Giele Slang foar him - de skriklikste persoan yn syn leger, in helske demon út it fiere en ûnberikbere Japan.
  -Jo!
  De erfgenamt fan 'e Supreme Khagan wiisde in domme finger! De giele slang bleau te fersprieden, soms tanimmend, soms ôfnimmend:
  -IK! En ik sjoch rjocht troch dy hinne! It is tiid om jo grime te moderearjen! No, krekter, bring al jo reserves sa gau mooglik yn 'e slach! En ik sil jo helpe, bruorren, en sa'n ferrassing jaan oan 'e fijân! De hantekeningbeweging, leau my, sil korrekt wêze!
  - Dze , dze , dze ! Ik sil in selekteare tumen yn 'e striid smite ûnder it kommando fan Burundai ! Tegearre sille jo de oanfal liede!
  De Japanners flitse syn eagen, bleate syn grutte giele tosken:
  -Der binne gjin wite demoanen, ik wol myn gelikensens deadzje! As in echte ninja!
  De giele slang flitse syn talisman, in fluit ferskynde ûnmerkber yn 'e mûle, en in skitterjende melody waard heard.
   Guyuk tocht dat se him bespotten, mar hy hie noch de krêft noch de winsk om te pleitsjen mei de ninja- tsjoender . Op dit stuit, de Turgauds rudely triuwe Burundai , Guyuk Khan net leuk dizze hearrich protege Subudai -Baghatur.
  - Do lekke wynskin! Sjogge jo net dat de bêste krigers stjerre ûnder de muorren fan 'e Urus haadstêd? Nim de Berkuts fuortendaliks en, nei't jo de rivier passeare, slach de Uruses mei in slach ûnder de rjochtermuorre út.
  De betûfte Burundai doarst beswier te meitsjen:
  -It iis is noch net sterk, ûnder de klappen fan tûzenen hoeven sil it gewoan barste.
  antwurde de formidabele Japanners foar Guyuk .
  - Jo soarch is lofberens. Mar jo ynspannings binne om 'e nocht! It magyske poeder hat iis oan 'e rivier bûn sterker dan militêr stiel! No, spring foarút, wy hawwe jo besteld!
  -De grutte ninja batyr wit wat er seit! Fier hurder, as jo de hagel behearskje, dan jou ik in hynderskoalle as beleanning!
  Guyuk Khan rôp en skodde syn fingers. Burundai doarst net mear tsjin te sprekken - it wie fol mei de dea. De Mongoal mei in keppel shaggy ruters ferdwûn út it sicht. Ynienen kaam der in skaad oan, d'r wie in lûd oer de holle, en in sterke loftwelle feroarsake de helm fan 'e kroan kagan om te fleanen:
  - Harakiri! Sa fladdere de flinter! No sille de Uruses in " poultice " hawwe.
  In gigantyske draak sweefde boppe it oerflak, syn gouden wjukken waaiden de sniedriften fuort, en fûle tongen spielden út syn trije rôfdiermûnen.
  - Prachtige mangoeze !
   Guyuk hie net iens tiid om bang te wurden:
  -Hy is by steat om alle Ryazan te ferbaarnen.
  - Net alles, mar hy sil de muorre yn 'e brân stekke. Gean troch, myn lytse Godzilla!
  De prachtige dream fan Medvedev bleau. De waarnimmend presidint hie in kolossale ferbylding.
  In machtige draak, mei in wjukspan fan fyftich meter, swaaide de loft yn. De Mongoalen en de sjamanen dy't harren begelieden, gûlde fûl. Tumen, ûnder it befel fan Burundai , fleach razend op it iis, ferskate hynders stroffelen, en hja en harren riders waarden fuortendaliks fertrape troch in fûleindige izeren massa. It trijekoppige meunster dûkte ûnderwilens soepel op 'e muorre. Wilderness realisearre it gefaar fan in loftoanfal foar de oaren. No, fansels, ik woe myn troefkaarten net foartiid iepenbierje, mar om de stêd te rêden soe ik oant dy dei in ûnbekend wapen brûke moatte. It wjukken meunster waard tsjinsteld troch in meganysk meunster dat vague like as in mingsel fan in spin en in stielen hûndertpot. Der stie al reek út de stoomketel. Goed dien jonges foar it goaien yn 'e koal fan tefoaren.
  De stoomkatapult is in masterlike kombinaasje fan de technologyen fan in stoomlokomotyf, in lier, ballistae mei meardere fuotten en sels ... in muzikale snuifdoaze. En dit bist, smeid út ferhurde stiel, koe smyt alle skealik ding hast mei de snelheid fan in masinegewear op in ôfstân fan maksimaal twa kilometer. Warrior famkes wiene de earste yn 'e wrâld dy't tocht oan it oanpassen fan in pistonmotor foar it smiten fan ladingen. Dikoros persoanlik draaide de lever, in betûft smeid lint út keatlingen begûn te bewegen, ynfoegje stiennen yn de fluch draaiende blêden.
  Sûnt de Tataren raasden yn in tichte heap, der wiene hast gjin missers, krekt oarsom, elke gewichtige kei, stuiterend, sloech ferskate driuwende ruters. Ien ding is min, de richtskaal is nochal swak, jo kinne de Mongoalen noch slaan , mar besykje, slaan in fleanende draak! It trijekoppige meunster draaide de holle en iepene syn brede, fangeande, diamant-skimmerjende kaken.
  De ûntsnappende flam fleach by de wâl lâns en rekke de huzen. Skûlen en gûlen waarden heard, ferskate healbline froulju rûnen de strjitte del en huzen stienen mei ûnnatuerlike snelheid yn 'e brân. Lokkich stienen sân en swiere tonnen wetter, en ek brânwachtkorpsen. Guon fan de húskes, benammen dy ticht by de muorre, sieten bedekt mei brânwerend asbest. Under de freonlike druk waard de rôfdierige fulkaan bleek en, nei't er syn krêft ferlern hat, feroare yn streamen fan bleke reek.
  Mar de draak woe dúdlik net opjaan, út 'e dûk kaam, draaide er mei de graasje fan in oerladen stoarmtrooper om en brocht wer streamen fan in fûle tornado del. De Tataren wiene der al yn slagge om de muorre te berikken, sadat de razende flammen harren ek sloegen. Under de slachtoffers wie de formidabele Burundai , syn lúkse klean fong yn 'e brân, en hy naaide werom mei it bruljen fan in ferwûne boer. De Russyske soldaten hienen ek te lijen, en in part fan it iis smolt merkber op, wêrtroch't de ierde en logs bleatlein. De klean op Dikoros smoarden, mar de fjochter Antonov, dy't op 'e muorre stie, wist in emmer wetter op him te skinen, en stoom kaam út 'e hite kettingbrân.
  -Wat in duvelske obsesje, it is spitich dat koele Alenka ús net sjocht!
  De draak draaide him wer om en besocht de tredde sirkel yn te gean. De tsjoender Savely sloech syn fingers, hy wist in lytse fjoerbal te lansearjen, de slach rekke de middelste kop fan 'e draak. De lytse eksploazje feroarsake gjin bysûndere ferliezen foar it trijekoppige meunster, mar sloech it in bytsje fan syn baan ôf, wêrtroch't de draak foartiid skeat, in fûle werrelwyn dy't de opsteapele rigen fan nukers sloech . En op 'e nij ferhuze gjalp, guon fan 'e Tataren ferhuze werom. It wie doe dat Dikoros in lang jong famke opmurken, dashingly swingende twa twasnijden swurden. Mei ûnminsklike snelheid hakke se har tsjinstanners yn koal, joech freeslike klappen mei har fuotten, earmtakken en sels de holle, fladderjend as in flinter.
  Allinich ien, of leaver twa minsken koene sa'n ferwoasting feroarsake hawwe:
  - Juliana! Reade ingel, bisto dat?!
  - Do rûkest blommen mei dyn noas! Fan trije meter hichte!
  Alenka antwurde mei in laits. It stridersfamke fleach mei de snelheid fan in dwylsinnige cheetah de wâl op, en liet amper merkbere bloedige spoaren op 'e muorre.
  - Net prate, alles is dúdlik! Wy moatte de fleugele fakkel blussen!
  Alenka fluite wyld, de draak, nei't syn flecht gelyk wie, kaam de fjirde sirkel yn. In strider dy't tichtby stie fertelde har:
  - Brûk de katapult, Alenka, slach him del mei in kei.
  It stridersfamke blafte driigjend.
  -Ik sels wit better wat te brûken!
  Alenka pakte mei bliksemsnelheid trije betûft smeid keatlingen op. Dit wie ek it idee fan har stridersfamkes: twa of trije lytse stiennen ferbine, twa of mear ballistas sjitte en maaije, in hiele line ferneatigje. Nei't er de stoomkatapult ynset hie, sprong Alenka op it blêd en skopte de lever. Se waard heech opsmiten, en al yn 'e flecht swaaide it stridersfamke mei har earms, masterlik draaide har swurden, rjochte de rappe beweging, en koe op 'e rêch fan' e draak telâne komme, besunige mei spikes. It meunster skodde en besocht de dryste famkesrider ôf te smiten, mar de betûfte keatlingen oerweldigen de grutte mûlen - it formidabele meunster wie folslein seal.
  -Wêrom hawwe jo trije koppen nedich? Mist ien? Se sitte fol mei gatten, dat ik ketting se oaninoar, sadat de lêste harsens der net út fleane!
  It stridersfamke lake om har lompe grap. De draak krige skerp hichte, doe reprodusearre Nesterov's lus, de spieren ûnder 'e hûd skodden, it meunster makke wanhopige ynspanningen om de net útnoege rider ôf te smiten. Hot streamen fan lucht blies oer it gigantyske lichem, de kite raasde as in stien frijlitten út in katapult, of, nei alle gedachten, in meteoar. De atmosfearyske golf sloech de Tataren fan spoar.
  Alenka sei:
  - Net yndrukwekkend!
  De sliep fan de waarnimmend presidint gie noch troch. De hear Medvedev foel in bytsje útinoar, miskien sels fan fertriet.
  Yndied, wat in twitching draak wie foar it terminator famke doe't se gie troch ekstreme loads yn tolve fariabele fleantugen, fersnelle oant hûndertfyftich swiertekrêft en daliks dûke yn gewichtleazens, en dan wer it berikken fan de subletale lading limyt. Elke fertsjintwurdiger fan floara en fauna is in wjirm foar dit produkt fan genetyske yngenieur.
  It meunster makke in besykjen om syn holle te draaien, klonk ferskriklik mei syn grutte mûle. De stridersfamke sloech mei har legindaryske swurd mei alle macht, rjochte op it meast gefoelige plak - it noastergat. De earste slach wie flak, sulverige kralen fleagen út 'e noas, as pearels fonkelden se yn 'e sinne:
  "Jo snot is moai, krekt, se sizze dat in draak goud kin ûntbrekke."
  De slang sloech mei in ljocht. As antwurd sloech de prachtige en behendige Alenka mei de tip, de klap wie skerp en akkuraat, it blêd waard wat read, en cherry-ruby-dauwdruppels ferskynden út har enoarme noas. Se beferzen rjocht op 'e flecht, ferweve harsels yn in bûtenlânske ornament.
  It famke lake:
  - Cool, kom op, werhelje de trúk!
  It meunster wie al twitching, mar bleau te krijen hichte, de haadstêd fan Ryazan waard lytser en lytser. Hjir is it yn in karre, no yn in skûtel, en hjir is it de grutte fan in papaver sied, úteinlik ferdwynt efter de wolken. De himel flitse swart, fol mei heldere stjerren, se klommen yn 'e stratosfear, it waard dreech om te sykheljen, in kâld fakuüm blies yn. Hoewol't de legindaryske Alenka is gjin gewoane persoan, se kin net dwaan sûnder lucht hielendal. Mar, blykber, de draak jeukt ek, it reptile hat krampen, is út adem, dus wy moatte de hichte ferleegje. D'r is dúdlik gjin winsk om de feat fan Ruslan te werheljen, dy't it burd fan Chernomorets trije dagen en trije nachten hold. In sin fan in webside foar bern flitset har yn 'e holle, en om ien of oare reden wol se it echt werhelje.
  En it strider famke seit:
  -Wy binne fan itselde bloed, do en ik!
  De draak like de betsjutting te begripen, huvere en stoppe syn flecht. Doe begûn it stadichoan te sakjen.
  De prachtige en gespierde strider sei:
  - Do tinkst goed, myn fleugele broer! Wy sille resultaten mei jo hawwe!
  In echte bloedbad wie yn folle gong hjirûnder, de Mongoalen wiene al fuort fan 'e muorren, en de prachtige Natasha besleat dat it optimale momint kaam om te slaan. Goed dien, moedich famke, jo kinne har dalik sjen, wêr't se foarby kaam, bliuwt der in bloedpaad tsjok mei liken. Net allinich har skonken en earms, Natasha's twa langwerpige flechten rûke fan dolken dy't yn keatlingen makke binne fan ferhurde stiel.
  Alenka sei tsjin harsels, mei har foet stampen:
  -Ik sil grif sokke persoanlike besittings foar mysels meitsje! No, litte wy de Mughlans opwarmje!
  In wylde flam barste as in trijefâldige fulkaan út 'e tinne kielen, de Tataren bûgden te strak, en se waarden gewoan yn hûnderten fretten, út 'e mûle fan in helsk fjoer. De hynders wiene foaral kjel, lykwols, de measte hynders wiene al ôfwiisd troch in hommelse slach op 'e rêch, allinich de persoanlike wacht fan Guyuk Khan bleau ûnder it seal. De útbarsting gie troch, hûnderten en hûnderten fjochters yn ien salvo yn in fûle orkaan. De giele slang seach mei smel eagen it weromkommen fan syn lytse draak.
  De jager út it easten raasde:
  -Ferrieder! Jo binne allegear fertsjintwurdigers fan 'e drakenfamylje, jo ferriede en tsjinje altyd dejinge dy't sterker is!
  Fergriemd besocht de ninja-tsjoender de dryste rider te ferslaan, en smiet pulsars mei masinegewearsnelheid. De jonge strider Alena gnyske en song lûd:
  - Mei fjoerwetter - slach it glês om! Do bist in koele frjemdling - do spuie fjoer!
  Dit is in famke - fleurich, mei humor. En pulsars makke fan fjoer binne net bang foar har.
  Alena skeat se maklik del, mei legindaryske wapens en, fan tiid ta tiid, it bist rjochte op fijân-ienheden. Dizze werbrûkbere flamethrower mei wjukken is better as hûndert hynder-lutsen meganyske.
  Miskien sels dit is koeler as in oanfal fleantúch, en hoe hat it safolle brânstof, en rint de lont net út? Jo sille it meunster op jo frije tiid moatte studearje en in nij, earder net sjoen wapen meitsje! De pylken keatse fan 'e dikke, irisearjende pânserhûd, skitterend mei alle kleuren fan' e reinbôge, as gierst. De hits feroarje allinich de kleur: rubyread wurdt lila-fiolet. Lilac-saffier, krekt oarsom, feroaret yn skarlach-oranje, gouden giel en smaragdgrien. Dit is heul moai, it is spitich dat yn 'e waarmte fan in bloedige slach gjin tiid is om te genietsjen fan it fantastyske spektakel.
  Russyske krigers en soldaten fan it Wite Legioen, foarme troch famkes, hiene al it grutste part fan it Mongoalske leger ôfsnien. Benammen griezelig waard it doe't meganyske flammewerpers yn it spul kamen, elk leger koe sa'n dûbele klap net ferneare. Noch in minút, en in ûnregelmjittige flecht sil begjinne. De giele slang twifele efkes.
  Batu syn oarder is dúdlik, te deadzjen de kroan kagan op 'e rêst, mar de betelling is te leech. Nee, hy sil him letter deadzje, mar foarearst sil er him ûnder de smoargjende Russyske swurden weihelje:
  - Lit ús fuortgean, Kagan, ik sil dy bedekke!
  - Hoe sit it mei de trijekoppige mangus ? Ik lit him myn leger net martelje!
  De ninja sloech syn finger en de vonken begûnen te fallen:
  "Ik kin in komplekse tsjoen útbringe en hy sil weromkomme nei syn wrâld, mar dan kin ik him foar sân jier net oproppe!" D'r is lykwols in opsje! In tsjoen op Hale-nivo!
  - Hoe is dat?
  Guyuk syn gesicht, fet en puffy foarby syn jierren, spande út. Ninja Killer ferklearre:
  -Ensa! As ik syn wite mongoose deadzje , dan sil de draak fan my wêze, as hy my deadet, dan sil it fan him wêze!
  De Japanske tsjoender flústere in lange mantra, de talisman fonkele helderder as de sinne. Fuortsmiten troch de opwining fan ferneatiging fielde Alenka op bleate fuotten ynienen de fleksibele, gepolijste rêch fan in machtich en al hearrich meunster ûnder har ferdwine. Se fûn harsels yn 'e loft, fleanend del mei de snelheid fan in stien. De fal wie net noflik, mar net fataal. Nei't er troch in meter-lange sniedrift bruts, foel de terminatorkriger de Mongoalen oan mei de grime fan in ferwûne boer. It lêste organisearre ferset foel, de jammerdearlike oerbliuwsels fan it grutte leger raasden yn massaflecht.
  De moaiste famkes, bleate-legged Alenka en Natasha, letterlik konkurrearre yn it útroegjen fan disorientated nukers. Guyuk Khan, ûnderwilens, waard praktysk ûnsichtber, syn greyhound-hynder brekke alle rekords fan 'e hippodrome, de erflike kagan tocht allinich oer syn eigen hûd.
  -Nee, dit is gjin samûrai! Patetyske leffe. Wat in skande om sa'n mikado te tsjinjen!
  De ninja blafte.
  De giele slang helle twa krêftige katana's út, krúste se en rukte skerp, in fonkeljend rôze bal skieden fan 'e blêden. In magyske homing pulsar naam fluch ôf nei de prachtige, healneaken Alenka.
  De terminator strider wist de beweging te merken, de fûle klont op 'e flecht ôfsnien, in lytse eksploazje ferspraat as bliksem, ferspriede in tsiental of twa Mongoalen:
  - It is de duvel! Samurai fan 'e Underworld!
  De Giele Slang rôp. De ninja wie al klear om te haasten om de bloedige bleate fuotten Alenka te treffen, doe't in elemintêre gedachte yn syn holle kaam. "Wat as hy dit sterkste fjochtsmeisje net daliks deadet, dan sil de blonde terminator Natasha har by har komme, en dan wurde de gefolgen katastrofaal. Boppedat hat se de draak ûnderwurpen, en allinich in heul machtige strider kin de grutte slang ûnderdrukke. "
  De ninja raasde:
  - Ik krij fûgels fuort! Ik gean fuort om werom te kommen!
  De giele slang, dy't syn wite mantel útfolde, begroeven him yn 'e snie. Doe, ferswakke, begon hy in bewegingsspreuk te flústerjen.
  Bare-legged Alenka bleau har fûle efterfolging, stoere Natasha bleau net efter. Nettsjinsteande alle fûleindichheden fan 'e striid lieten se de keninklike tinte fan 'e kroankagan gjin momint út it sicht.
  -Hy sil fuortrinne, lit ús de lieder ynhelje!
  De bleate-legged Alenka suggerearre. Natasha smiet in skiif mei har bleate foet, reagearre tafallich, en bleau de flechtsjende Mongoalen mei flugge streken gelyk.
  -Wêrfoar! Wy sille bringe ekstra wille oan Batyga , en dit is te minsklik. It swurd deadet maklik, en de jihangir sil syn hûd gewoan ôfskuorre.
  Alenka, dy't fjouwer mei ien slach ôfsnien hie, barste út laitsjen.
  -As er Batu syn hoarnen net sels ôfbrekt! Sille wy se hielendal nei it kamp ride, of wat?
  Natasha giechelde en sei:
  -Batu sjit aardich hurd yn syn broek, en hoe minder Mooglans dy't oerlibje, hoe better!
  De terminatorfamkes fersnelle har tempo, it die tinken oan in spultsje fan catch-up, de nukers sloegen wanhopich op har hynders, skuorre har siden bloedich. Mei wanhopige ynspanningen wisten se in bytsje ôf te brekken fan 'e Uru-ruiters, mar se kinne net ûntkomme oan dyjingen dy't flugger binne ûntwurpen as in cheetah!
  Wekker, Dmitry, Anatolyevich Medvedev die oefeningen en draaide op 'e tv. Ta gelegenheid fan de oerwinning fan Zelensky fûnen lanlike feesten en feesten plak. De minsken wiene oprjocht bliid mei de feroaringen.
  Elkenien woe op in nije manier libje, en frijer. De ynhuldiging kaam tichterby, en Zelensky krige folsleine macht. En dat soarge ek foar entûsjasme en ynspiraasje. Lykas, alles sil feroarje en it sil better wêze as juster. En de Slaven sille ienheid fine en de Kâlde Oarloch sil einigje. Lykas de autoritêre nachtmerje fan 'e Putin-perioade.
  En oer Zelensky waarden al moaie lieten songen... Elkenien woe wat nijs en moais.
  Zelensky sels kundige oan dat hy mei syn earste dekreet de parlemintêre ymmuniteit soe annulearje, en ek de fearren fan 'e oligarch skjinmeitsje. Zelensky beloofde ek de belestingen op 'e riken signifikant te ferheegjen. Lykas, se hawwe gjin reden om fet te wurden!
  Yn 't algemien wiene d'r in protte dingen pland te dwaan. Ynklusyf de grandioaze oanlis fan it spoar: Archangelsk - Chukotka, en dan in ûndergrûnske tunnel nei Alaska.
  Wêrom is Zelensky gjin kening? Syn projekten binne grandioaze. En yn 'e FS sil it regear gau feroarje en d'r sil in oare generaasje politisy wêze. Wa ek wol feroaring.
  En no is Zelensky ûntspannen ...
  Foardat de kompjûter fuorthelle waard, kaam Medvedev it spul yn ...
  Nei de ferovering fan 'e USSR is it mooglik om belutsen te wurden by de FS. Mar earst litte wy it laser-raketferdigeningssysteem útfiere; it ryk hat hjir sokke mooglikheden. Oarloch tsjin de FS - 2008! De ynvaazje begjint fan Tsjoekotka nei Alaska.
  Der is in echte striid geande.
  De Abrams fjochtsje tsjin de Panther-7 tank. De nije auto is net mear sa swier as it is perfekt. En toant syn absolute klasse.
  En hy ferneatiget de Yankees ... Medvedev waard wat ferfelen mei de oarloch, en hy joech de kontrôle oer oan in militêre adviseur fan 'e Rokossovsky-klasse. En hy begon te behearjen ...
  Bou bygelyks wat... Nije timpels elk mei sân religys. Of sels nije tv-tuorren. En it soe cool wêze om in piramide te bouwen. In heale kilometer heech. Ja, dat soe echt geweldich wêze!
  Tagelyk ferheget Medvedev it nivo fan wolwêzen. It giet net allinich oer it útbrekken fan militêre fabriken.
  Jo kinne ek televyzjes, kuolkasten, kompjûters, laptops produsearje. En bou produksje, en pompe fjochtspieren op. Mar de FS is al oermânsk... It Ryk hat al in befolking fan mear as twa en in heal miljard en is frij ree om in oarloch te fjochtsjen tsjin de FS. Medvedev bleat syn tosken en sjongt:
  - Ik bin in wiere orkaan fan alle ieuwen! De iene dy't in protte dea bringe sil!
  En wer set it druk op Amearika. Nukleêre stakings wurde al útwiksele. Sa'n striid groeit.
  . HAADSTIK Nûmer 8
  Eh, lit ús de ienheden wer triuwe. En hoe sille wy slaan! Hjir binne de ynfantery famkes yn beweging. Allegear bleate fuotten en yn bikini's. En hoe't de Yankees mei bajonetten stekke, en hoe't se mei de bleate fuotten granaten smite. D'r is echte enerzjy yn har. En alles skittert, as kwikballen dy't ûnder bruane hûd rinne. Famkes hâlde fan te deadzjen - dit binne famkes!
  En se sjonge foar harsels:
  Wy binne dashing Komsomol famkes,
  Wy binne tsaar Medvedev, in tige wize tsaar...
  En fansels hawwe wy in dúdlike stim,
  Alles om te argumintearjen - go for it!
  En wer smiet er mei de bleate teannen granaten. Dizze famkes binne letterlik super. En de Yankees ferpletterje, en feroverje Alaska. En se sjonge ek foar harsels:
  - De kweade wolven komme byinoar! Allinnich dan sil de race oerlibje! De swakken komme om, se wurde fermoarde - it reinigjen fan it hillige bloed!
  En de famkes raasten yn 'e oanfal mei har tosken. Mar tsjin 'e Amerikanen binne d'r ek "Tigers"-7, wat geweldige krêft. En sokke meunsters kinne net stoppe wurde!
  "Tiger"-7 is in spesjale hege druk kanon mei in earste projektyl snelheid fan 2500 meter per sekonde. En sa gau as se har rekket, sil har neat rêde. En de Ambrams rinne alle kanten út . En skeart de toer fan har ôf.
  En it famke twingt de soldaten om te knibbeljen en har bleate fuotten te tútsjen.
  De Amerikanen jouwe har wer oer. En de troepen fan Medvedev's leger komme nei New York. En de stêd is al ûnder oanfal. Hy wurdt finzen nommen sûnder ienige seremoanje.
  Medvedev beskôget himsels in grutte kommandant: hy naam úteinlik New York.
  En men kin sizze dat hy de grutste fan 'e ynfallers is. En dan Washington.
  En de Amerikanen jouwe har oer. De Amerikaanske presidint foel op syn gesicht en begon de bleate fuotten fan 'e famkes te tútsjen. De earste, dan de twadde, op syn beurt.
  Sa tute er in hiel bataljon bleate fuotten. Dit is in geweldige striid!
  Medvedev glimket... Sa ferovere hy Amearika. Mar Putin koe dit net dwaan!
  Dit is wirklik in slach - super! En dan nei Meksiko.
  En wer de grypen... En de Meksikaanske famkes meitsje de Meksikanen knibbelje, en se tútsje har bleate hakken. En hja roppe:
  - Gloarje oan 'e skientme!
  Ja, de kompjûter kin grutte kleurbylden sjen litte fan famkes, mei bleate hakken, dy't troch finzenen tute wurde. En it is sa'n huverjen.
  Hjir binne se wer liedende finzenen - dizze kear swarten. En se tútsje ek de bleate fuotten fan de famkes.
  En ek de tanks krûpe piramidaal ...
  Famkes ferhúzje en d'r binne in protte ... Jo kinne ommers jonges út middels churne. En kieze dat alle ienheden binne famkes yn bikini. En dit is sa moai.
  It binne meast reade en blonden.
  En se nimme it iene lân nei it oare oer. Sokke koele krigers. Ryken falle ûnder har bleate fuotten.
  Medvedev spilet mei nocht... En fluitet sels wat ûnder syn azem.
  Hoe eksplodearret in wetterstofbom? Meunsterlike barbaarsheid! En de hiele stêd, as slikte in ko it mei de tonge. Hoefolle mear strieling? En bleate fuotten rinne troch radioaktyf stof. En har bleate hakken wurde ferbaarnd.
  Medvedev spilet as soe in python in oar territoarium opslokt.
  Hjir is in oare macht ferovere yn 'e firtuele wrâld, en de flagge is sakke.
  Tanks binne no nij mei aktive harnas en keramyk. Multi-layered en effektyf.
  En de fleanmasines binne modern, en ek hiel passend. En hoe't fleantugen fan har begjinne te sjitten.
  Medvedev, lykas wy sjogge, is in heul tûk waarnimmend presidint.
  Dat, no de ûntwikkeling fan drones . En dat is cool. En ek, skiiffoarmige fleantugen. Hjir geane se al yn 'e striid as UFO's. En dan, piramidale tanks.
  Amerikaanske presidint Trump, in heldere geast, bestelde de auto ûnkwetsber en ûntrochsichtich út alle hoeken te meitsjen. Dit is hoe't de mastodont ferskynde yn 'e foarm fan in lege piramide. En sa'n auto liet treflike beskerming sjen. Benammen tsjin kinetyske projektilen.
  En no, dizze tank die bliken te wêzen sa suksesfol dat it kin net wurde penetrearre, en it is noch yn tsjinst mei de Feriene Steaten. Se neamden it sels sa: de Trump-tank.
  En dwylsinnigens grypt soms minsken as se sjogge dat de auto ûntrochsichtich is.
  Medvedev fiert in ûngelikense slach, en syn masines hawwe al in oare firtuele haadstêd nommen, en feroaret it yn in stapel ruïnes en siedende kraters.
  Mar dit is net genôch foar it robot famke. Se begjint in nije generaasje wapens te ûntwikkeljen: de annihilaasjebom. En dizze bom is fjouwerhûndert kear machtiger as in wetterstof. Dus, as it rekket, sille jo de jiske net iens kinne sammelje!
  En de oarloch giet al de romte yn.
  Medvedev brûkt skippen makke fan in nije alloy sterker en lichter as titanium. En stjerreskippen fleane de romte yn, en fjochtsje robots fjochtsje. D'r binne al in protte ferskillende modellen yn ûndergrûnske fabriken.
  En no falt it lêste ryk op 'e planeet. En wat? No yn 'e djippe romte!
  It tiidrek fan Star Wars begjint.
  Medvedev begrypt dit en drukt krêftich op it toetseboerd. Of jo kinne jo fingers ferpleatse of jo gedachten kontrolearje.
  De waarnimmend presidint hannelet wiis en bout foar himsels in romtefloat. En de striid giet troch.
  Untwikkeling fan in noch machtiger, benammen annihilation, thermoquark bom is oan 'e gong. En it is hûnderttûzen kear machtiger as de annihilaasje.
  En dan komme de skippen de loft yn. En se fange de satelliten fan 'e planeet. En dan de oanbuorjende systemen. Se dogge dit ekstreem fluch.
  En de waarnimmend presidint produsearret terminators yn it spul. Hjir is de terminatorheld. Dit is tiidreizen, sels as beheind.
  Medvedev piepte:
  - De minsken stampe mei de fuotten op 'e grûn, wat mei learzens! Wat is sawol dom en ferskriklik ûnsjoch!
  En Medvedev waard folle fleuriger. Eh, bern, wat binne jim goed. Benammen as se romtekrigers waarden.
  In stjer striid is unfolding. En serieuze útwikseling fan klappen, as triviale stompen yn 'e darm. Mear krekter, it is ferbyldingryk tinken.
  Medvedev bliuwt oanfallen:
  - Myn stjerreskippen binne moardlik!
  En hy beneamt nije romtekommandanten yn syn plak. En wat is in striid, is in gefjocht.
  Hjir is Medvedev yn kommando mei syn kommandanten. Hjir komt de fijânske koälysje der tsjin op. As sa'n ûntelbere armada oankomt, is it eng; fan fierren like it as in mearkleurige, fonkeljende nevel krûpt. Boppedat is elke spark in demon feroarsake troch de magy fan in necromancer-tsjoender. Mear as tolve en in heal miljoen militêre romteskippen fan 'e wichtichste klassen, en in einleaze lyts "komforthûs", rekken hâldend mei de hieltyd oankommende fersterkingen, syn oantal benadere twahûndert miljoen. De foarkant spande foar in pear parsecs; op sa'n skaal lykje sels it flaggeskip ultraslachskippen as sânkorrels yn 'e Sahara.
  De Algemiene Slach komt tichterby: it leger fan Medvedev syn romte ryk tsjin de mearsidige "Koalysje fan Total Salvation", dy't hat besletten, ynstee fan de konstante taktyk fan in hieltyd lette ferdigening, te slaan de float fan 'e wrede agressor sels.
  D'r binne hjir safolle skippen, mei in geweldige ferskaat, hoewol it yn 'e measte gefallen allinich effektive bestriding hinderet. No, bygelyks, in stjerreskip yn 'e foarm fan in klavecimbel, of, mei lange muzzles ynstee fan snaren, in harp, of sels in kontrabas mei in tankturret út de Twadde Wrâldoarloch. Dit kin yndruk meitsje op de swakke fan hert, mar it is mear kâns om laitsjen as eangst.
  Harren tsjinstanner is in ryk dat beweart in universele macht te wêzen. Medvedev syn grutte romte emiraat, dêr't alles wurdt set yn tsjinst fan de oarloch, de wichtichste slogan is effisjinsje en doelmjittigens.
  Oars as de koälysje ferskille de stjerreskippen fan 'e waarnimmend presidint allinich yn grutte. En de foarm is praktysk itselde, tige rôfdierlik útsjocht djipseefisk. Miskien mei de iennichste útsûndering, se lykje dikke dolken glinsterjend mei stiel - grypt.
  De stjerren yn dit diel fan 'e romte binne net al te ticht ferspraat oer de himel, mar se binne kleurich en unyk yn har ljochtspektrum.
  Om ien of oare reden, as jo nei dizze ljochten sjogge, krije jo in tryst gefoel as sjogge jo yn 'e eagen fan' e ingels, dy't de libbene wêzens fan it universum feroardielje foar har ferfelende, wirklik wreed gedrach.
  It leger fan 'e waarnimmend presidint hie gjin haast om nei de gearkomste te gean; allinich yndividuele mobile ienheden, fluch, profitearje fan har superieure snelheid, foelen de fijân oan, skeaten oan en lutsen werom. As antwurd besochten se har te treffen mei barragefjoer, mar omdat se wendiger en mei perfekte beskerming wiene, wiene se folle effektiver.
  Minen, skynber lyts op in kosmyske skaal, waarden ferskuord as troch detonaasje, lykas krusers en fernielings. Mar it slagge ús om in grut spul del te bringen. Ien fan 'e enoarme slachskippen fan' e koälysje waard rekke, it smookte dik, kromke, en panyk laaide op oan board fan it gigantyske stjerreskip, as in fjoer yn in droege bosk.
  De aliens, fergelykber mei jerboa's allinnich mei klauwen ynstee fan in sturt, rinne yn eangst fuort, wylst se gûle en op en del springe. Tusken harren binne d'r lytsere soarten dy't lykje op hybriden fan bearen en einen. De bekken krollen yn wylde ôfgriis, kwaksalwers wurde heard, se fleane útinoar en fearren fleane yn brân. Hjir draaide ien fan 'e beareeinen op 'e kop, draaide de holle yn in brânpiip. Dêr raasde it skom har rjocht yn 'e kiel, de mage die daliks de skuon út, en it kadaver fan 'e fûgel barste, bloed spatte mei de oerbliuwsels fan it fleis út it bern.
  De jerboa's wurde ferbaarnd en haasten nei de rêdingsmodules, mar it liket derop dat it systeem dat in spoeklike hope foar oerlibjen jout, hopeleas skansearre is. Harren generaal, de Tail Cockroach, lit in hysteryske squeak út:
  - O goaden fan it kwadraat fan 'e universele sirkel, troch ...
  It wie net mooglik om te finish, de flammen bedekten syn ûngelokkige Excellence. It fleis fan 'e yntelliginte knaagdier ferbrokkele yn elemintêre dieltsjes.
  It slachskip baarnde út, ferdreaun luchtbellen yn it fakuüm, en eksplodearre doe, ferspriede yn in protte fragminten.
  Medvedev, hawwen spile genôch, makke in pear mear oarders. Hy bekroane ek Novodvorskaya postúm mei de stjer fan Hero of Russia. Hy bestelde dat Oleg Rybachenko alle oarders en medaljes takende dy't Ruslân hat. En hy presintearre de Oarder fan Sint Andrew de Earste neamde oan Donald Trump. Wêrnei't Medvedev wer yn 'e sliep foel... Gjinien hat him noch lestich fallen.
  Nei sa'n prestaasje fleurde Alenka merkber op. Sa is har team.
  Margarita wie de earste dy't it wurd naam:
  - Litte wy Japan op see ôfmeitsje en se op lân ôfmeitsje!
  Alenka stipe dit idee fan herte:
  - Wis! Wêrom tastean de dea fan nije Russyske soldaten!
  Natasha spruts ek út:
  - Kuropatkin is in te ûnbeslissende kommandant. Dus it is net in feit dat hy sil wêze kinne om te winnen, sels rekken hâldend mei de ferswakking fan de Japanners tidens de oanfal op Port Arthur!
  Medvedev hat it beslissend gearfette:
  - Lit ús oanfalle! Dit is ús kâns, en de kâns fan Ruslân!
  Dêrnei begon de krêftige en ultramoderne tank te bewegen. Ja, Japan hat in minne dei. En se sille mear as ien kear ferflokje it momint doe't it opkomt harren te fjochtsjen mei Ruslân.
  De tank beweecht nei de Japanske troepen. Alenka sei mei blydskip:
  - Ik hie sa'n geweldige dream. It is as ferdigenje Natasha en ik Ryazan fan 'e horden fan Batu Khan.
  Margarita skreau:
  - Wie ik yn in dream?
  Alenka skodde har holle negatyf:
  - Nee! Do wiest der gewoan net!
  It famke kreunde fan argewaasje:
  - Wat spitich!
  Bare-legged Alenka lake en merkte op:
  - Do koest ús mar hinderje! Mar Natasha en ik wiene sa cool!
  It blonde famke frege ferrast:
  - Wiesto cool?
  Barefoot Alenka befêstige maklik:
  - Ja, hiel moai! En ik ried sels in draak!
  Natasha lake en antwurde:
  - Do wiest tige moai op 'e draak!
  Alenka befêstige maklik:
  - It is as in mearke! Dêr't draak binne, en elven, en alles glamoureuze!
  Margarita antwurde mei oprjocht gefoel:
  - Jo binne heul moai, sels sûnder in draak! Gewoan in mearke, en in wûnder fan wûnders!
  Alenka sei mei fertrouwen:
  - Ik sil elkenien ferslaan! Mei en sûnder draken!
  En de strider liet har fûst sjen.
  De earste Russyske tank foel de Japanners oan, dy't by de muorren fan Port Arthur stiene. Der wiene noch aardich in protte. De artillery begûn te wurkjen. As antwurd, it 152-mm kanon fan 'e formidabele tank, en ek acht deadlike masinegewearen. En wer begûnen de samûrai yn 'e hûnderten del te maaien.
  Masinegewearen - "Dragons", in heul deadlik ding. Fiiftûzen kûgels per minút is gewoan in soarte fan bist.
  De Japanners foelen, trochstutsen, oan flarden skuord, mei har skedels ferpletterd. Har buiken barsten en har lichems sprongen, opstutsen troch de ferpletterjende klappen fan it fjoer.
  Fragmintaasje skelpen mei kumulative vulling ek eksplodearre. Se wiene poerbêst sawol foar it sjitten op ynfantery en foar it penetrearjen fan 'e boaiem fan skippen.
  Dit binne Terminator famkes, en de professor is in echte sjeny. Sa begûnen se de samûrai te tersken.
  Bare-legged Alenka rôp:
  - Lit de Russyske geast ferhearlike wurde!
  Natasha, mei har bleate teannen op de joystickknop drukke, stjoerde in dûs fan kûgels, en gie troch:
  - En ús tsaar, Nikolaas II!
  Bare-footed Alenka bleau te stjoeren shell nei shell. Elke trije sekonden fleach in deadlik wapen út. En de Japanske batterijen foelen stil. En giel-skinned soldaten stoaren yn grutte oantallen.
  Natasha, nei't se ferskate rigen samûraien delmoaide, stipe:
  - It folksliet fan it heitelân sjongt yn ús hert.
  Bare-legged Alenka, trochgean te spuien skelpen mei deadlike vulling, en se binne folle machtiger as plastid, gie troch:
  "D'r is gjinien moaier as hy yn it heule universum."
  Natasha, dy't mei har bleate teannen sûnder genede op 'e Japanners skeat, tafoege:
  - Druk it masinegewear fan 'e ridder strakker.
  Barefoot Alenka, it wrak fan 'e samoerai, einige:
  - Stjerre foar troch God jûn Ruslân!
  De famkes binne echt sa, super! Prachtige beauties. Jo sjogge nei har en bewûnderje se. Mar foar de Japanners is dit suvere dea. De tank rûn troch de batterijen. De gewearbemanning sloech út. Hy die it heul, heul fluch. Doe rûn ik troch de sleatten. Hy maaide ek in protte del. Mear krekter, net folle, mar hast allegear. De ferneatiging blykte totaal te wêzen. Hjir gong fansels alles automatysk. Dit is hoe't de Japanners waarden ferneatige.
  Alenka merkte mei in gniffel, en drukte op de joystickknoppen mei har bleate teannen fan har bruane skonken:
  - Wy binne mear beulen as krigers!
  Natasha giggle en stimde yn:
  - Beulen foar frijheid, sjeny en gloarje!
  En wer sjit it yn streamen. En slacht de samûrai mei wylde krêft út.
  Margarita, dy't ek krekt mei har bleate fuotten skeat, sei rasjoneel op:
  - D'r sille minder homoseksuele manlju wêze, en d'r sil in tekoart oan manlju wêze yn Japan!
  De bleate-legged Alenka barste út laitsjen en skeat wer:
  - Pas op foar froulju! Froulju, pas op!
  Dit is, yndie, it soarte fan famke dat skulpen, shrapnel, en alle kûgels stuiterje fan har. Yn alle gefallen is it famke in echte terminator.
  Natasha naam it en song:
  - Legioenen marsjeare,
  Har bajonetten skine.
  D'r binne miljoenen efter ús
  O Russyske rezjiminten!
  Nimmen sil stopje
  Nimmen sil ûnderbrekke ...
  De beweging iepenet nije,
  Lit ús fluch fleane!
  En wer sil it reine op 'e fijân. En it lit se net delkomme nei in hûndertste fan in ampère.
  Bleatfoete Alenka, dy't skulpen útslingere mei de monotony fan in specht, sisde, krekt spottend songen:
  - Ien, oanfaller , twa oanfaller , hy is stoarm.
  Natasha, fjoer, befêstige it ferske:
  - Ien oanfaller , twa oanfallers , hy leit om!
  Cool Alenka energetysk stipe:
  - Ienris in planke, twa planken - in kiste wurdt boud.
  Bare-legged Natasha, fierder te sjitten en knocking de fijân mei masinegewear bursts, siste:
  - Ien skep, twa skeppen - der wurdt in gat groeven!
  En de strider knikte mei har saffiereagen. Se is echt sa'n leafste.
  Bare-legged Alenka seach goed nei de posysjes. De tank wurke fluch, en der wie praktysk neat oer fan it leger fan generaal Nogi. It liket derop dat de kommandant sels fermoarde is. Wy meitsje de lêste Japanners út it belegeringsleger ôf.
  Medvedev hat logysk opmurken:
  - Dit is hoe fier technology is kommen! Fjouwer manlju fermoarde mear as fiifentachtich tûzen Japanners yn in pear oeren.
  Healneaken Alenka, gnyske kwea, merkte op:
  - Wy moatte de rest ek ferneatigje! Lit gjinien efter!
  Natasha song doe't se skeat op 'e lêste tûzen samoerai:
  - Nee, de bergen sille net gouden wurde, wy sille alle fijannen fan Ruslân meikoarten deadzje!
  Cool Margarita hat tafoege:
  - Nee, gjin aambeien, do bist gau in deade tsjinstanner!
  Nei't se it leger fan generaal Nogi ôfmaaiden, klommen de Terminator-famkes tydlik út 'e tank en rûnen bleatefoet troch de snie. No, it is al winter.
  Al hawwe se mear as hûndertfyftichtûzen ynfantery ferneatige. En plus de Japanske float. Mar mear as twahûndertfyftichtûzen mear Japanners steane tsjin it leger fan generaal Kuropatkin.
  Medvedev kaam út 'e sliep mei in ikenkop. In bytsje rûn. Doe spile ik wer op 'e kompjûter ... Star Wars is geweldich ... Mar wat slagge net ...
  Medvedev begon de nije strategy opnij te spyljen. Ik draaide it histoaryske spultsje oan: Ruslân yn 'e tiid fan Nikolaas II. En de oarloch mei Japan. Dit is sa'n wrede oarloch. Jo kinne in strategy ynsette en krêften op 'e kompjûter útsette.
  Medvedev spile op in maklik nivo, mar miste in ynjeksje fan de Japanners en leed swiere ferliezen. Ja, it is nedich om net te aktyf te bouwen. Litte wy opnij opstarte.
  En wer spielje jo foar josels ... As it die bliken, yn it plak fan Kuropatkin, skynt de waarnimmend presidint net te folle ... Altyd binne der wat glitches, flaters.
  Medvedev kearde doe de militêre adviseur oan, en it gie soepel ... En hy sels naam in dutje en doze yn syn stoel.
  Moaie Alenka , dy't har bleate fuotten spatte, frege Natasha:
  - Hoe fielst dy, safolle minsken deadzje?
  It blonde famke antwurde earlik:
  - Wit net! It fielt as in kompjûterspultsje! Jo fiele gjin lilkens, lilkens, of folle wille!
  Bare-legged Alenka giggle mei argewaasje:
  - Dit is oarloch!
  Natasha draaide yn in salto. Har reade, rûne hakken flikkerden. Yn it algemien, it is in prachtich famke, by steat om te berikken in protte sûnder folle muoite. En as wy it net waskje, ride wy it gewoan.
  De famkes rûnen troch de snie. Har lichems binne tige ekspressyf. De boarst is grut, de heupen binne lúkse, lykas de kroep fan in hynder, de spieren binne prominint. Dit binne de beauties-helden. Se hawwe de meast echte froulike krêft. Safolle genede. En de skonken - ballen fan spieren rôlje ûnder de tanned hûd.
  Trije Japanske ferkenners kamen har tsjin.
  De famkes diene salto's. En hoe't se samûrais mei har bleate hakken yn 'e kin slaan. En hja bruts eins harren kaken. En hja sloegen al har tosken út. Dêrnei songen de famkes:
  - De grutheid fan 'e Russen waard erkend troch de planeten,
  Wy haasten mei fertrouwen nei boppen.
  Wy wurde leaf en wurdearre troch alle folken fan 'e wrâld,
  De minsken fan it hiele lân marsjeare nei it kommunisme!
  En wer knypeage de moaien mei smaragden eagen. Se lykje sa fjochtsjen. De krigers binne aktyf. En wer joggen.
  Alenka mei bleate skonken sprong. Se draaide it pinwheel yn 'e loft en seach:
  - Wy binne sa cool. Wy kinne de hiele wrâld feroverje!
  Natasha giechelde en antwurde:
  - Keizerin fan Planet Earth -
  Dit is heul cool!
  En beide famkes knypeagen inoar oan. Wêrnei't wy werom haasten. Eins kostet elke dei fan oarloch te folle foar de skatkiste fan Tsaristysk Ruslân. En it is tiid om mei de Japanners fluch ôf te meitsjen.
  Medvedev begroete de famkes mei in strieljende glimke:
  - No, hasto rûn?
  De bleate-legged Alenka sei mei in gnyske:
  - Wy rinne en ree om te fjochtsjen!
  Natasha sei agressyf:
  - Wy sille elkenien deadzje!
  Medvedev swaaide mei syn hân en bestelde:
  - Dan, litte wy gean!
  Bare-legged Alenka lake en antwurde:
  - Us fjouwer binne de deadlikste fan 'e wrâld!
  Natasha makke dêr beswier tsjin en stampende har bleate foet:
  - Net yn 'e wrâld, mar yn it hielal!
  En de krêftige, agressive en deadlike tank ried op alle snelheden. Mear as twahûndertfyftichtûzen Japanners steane foar. Mar d'r binne genôch skulpen foar in miljard soldaten!
  Famkes, in heechlearaar en in studint - dit is in team dat elkenien sil ferpletterje en har yn in ramshoarn draaie. En de tank fljocht nei de Japanske troepen. Hy draaft driigjend op himsels. Hy wol elkenien brekke.
  Bare-legged Alenka song mei wille:
  De gebieten fan Ruslân - moai, leave,
  Wêr binne de pearels fan 'e snie, de grinsleaze rivieren fan kristal,
  En de Russyske soldaat en de generaal binne ien.
  Hillich is it symboal fan 'e steat - de ortodokse earn, ús kening!
  En no kaam de snelle tank eins los. It fleach foarby as in jachtfleanmasine. En hy fûn himsels foar de Japanners. De universele kanon en draak masinegewearen begûnen wer te wurkjen. De famkes kamen tige gretig oan 'e gong. Sûnder fierder gedoch.
  Alenka skeat it gewear mei har bleate teannen, sloech de Japanners út en song:
  - Gloarje oan myn Rus', Stalin en Lenin, ien famylje!
  En de readhierige duvel glinsteret mei smaragden eagen. En hoe't er de samûrai ferneukt. Jo sille fereale wurde.
  En Natasha is ek net minder. Smyt de Japanners.
  En sjongt:
  - Fertrage net op bochten. Us bestimming is om te winnen, famkes!
  De strider wie yn folle bloei. En sa fluch, fjoer op 'e fijân.
  En bleate teannen drukke op de joystickknop.
  Healneaken Alenka, fjoerjend, merkte op:
  - D'r binne twa problemen yn Ruslân ...
  Margarita ûnderbriek har hjir:
  - As der mar twa wiene!
  Bare-legged Alenka, fjoer, ôfpraat mei wille:
  - Ja, as mar twa!
  Natasha, sjittend, lei hûnderten Japanners del, naam it en song:
  - Yn twa, yn twa winters. Yn twa, yn twa boarnen!
  Bare-legged Alenka, fjoer, tafoege:
  - Ik sil de Japanners deadzje en weromkomme!
  Natasha giechelde en antwurde:
  - Port Arthur is fan ús! En wy sille gjinien tastean om ús Mantsjoerije te nimmen!
  En de strider terske de samûrai wer. De Russen sille net ferlieze fan 'e Japanners. Dit bewiist nochris hoe ûnoerwinlik Ruslân is!
  Alenka mei bleate fuotten sloech de batterij yn en koarde:
  - Rus sil ferneamd wurde yn 'e fierste lannen en ieuwen!
  Natasha skreau ek:
  - En gjin krêft sil ús stopje!
  En se ferneatige noch in pear tûzen samoerai. Doe gong de tank foarút en gie it rispjen troch.
  Margarita, dy't dit seach, joech har miening út:
  - As de oarloch sa briljant wûn wurdt, wat sil Ruslân dan dwaan?
  Medvedev seach hoe't de famkes de Japanners de Japanners mei in bliksem delmeitsje en suggerearre:
  - Der komt in oarloch, itsij mei de Dútsers as mei de Britten! Mar yn alle gefallen is de striid mei it Land of the Rising Sun net de lêste!
  Alena, nei't er in oare batterij smiet, sei:
  - Dat wy jouwe it oan de Dútsers, no ja, wy jouwe it har sa folle dat it net genôch liket!
  Natasha, de ferneatiger fan samoerai, tafoege:
  - En Hitler sil gjinien hawwe om yn 'e Wehrmacht te rekrutearjen!
  Alenka, mei har bleate teannen op de joystickknoppen drukke, sei agressyf:
  - Mar ik ha meilijen foar de Ariërs. Safolle moaie blanke jonges stoaren!
  Natasha stimde hjirmei iens, en knikte fertrietlik:
  - Ja, safolle goede minsken stoaren! En foar wat?
  It famke sloech de Japanners en fernaam.
  - En de Japanners binne in goed folk, mar wy binne twongen om mei har te fjochtsjen! Hoewol dit ek net te goed is!
  Margarita notearre logysk:
  - En de bisten? Deadzje se inoar net? Mar de minske is gewoan in bist fan 'e heechste oarder!
  Medvedev gnyske en makke beswier:
  - De minske hat, oars as bisten, in siel! En syn siel is wirklik unyk en ûnstjerlik! Dus, wy en de bisten binne in hiele ôfgrûn!
  Margarita makke beswier tsjin dit:
  - En de apen? Se hawwe ek in heech nivo fan yntelliginsje. Ien fan harren wit trije en in heal tûzen wurden!
  De waarnimmend presidint antwurde:
  - Mar it binne ús sibben!
  Bare-legged Alenka skeat op de Japanners en song:
  - Ik bin in aap! Ek in man!
  Natasha, mei de samûrai del, koarde:
  - Rinne in ieu net mei apen om!
  De supertank bleau de Japanners del te maaien. Wêrom net? Hy is echt in gek bist
  dy't fjirtich tûzen kûgels de minút sjit. En syn harnas is ûntrochsichtich foar hast alle projektyl. En net allinnich it begjin fan de tweintichste ieu.
  Bare-legged Alenka, sjitten, agressyf ferklearre:
  - Tsaar Nikolaas die in protte foar Ruslân, mar hy bleau net wurdearre en ûnderskatte!
  Natasha, it fjoer op 'e Japanners, stimde yn:
  - It is rjocht! De kening waard fermoarde. Se twongen de pryster om fan 'e troan ôf te stappen! En wat is better wurden?
  Bare-legged Alenka skeat út in kanon en tafoege:
  - It waard noch slimmer! En noch mear gemiene minsken kamen oan 'e macht!
  Natasha giechelde, sloech de Japanners en sei:
  - Lit ús dus stride foar in bettere takomst! En foar de frijheid fan Ruslân!
  Healneaken Alenka, fjoerjend, sei:
  - Foar feroaring en oerwinning!
  Doe liet se har fûst sjen. Se is in famke dat dit kin. Dan kinne sels de samûrai der net fan ôfkomme. En de masinegewearen wurkje. Elkenien maait en maait.
  Se ploegje eins hiele rigen liken troch. En se meitsje de romte moardlik frij.
  Algemien Kuropatkin waard op 'e hichte brocht dat der wat frjemds geande wie ûnder de Japanners. Sjitten, eksploazjes, ien foel har oan.
  . HAADSTIK Nûmer 9.
  Medvedev, in bytsje sliept, naam de kompjûter wer op. Hy skeerde him net iens. En wer begûn er op syn eigen wize te spyljen.
  De oanfal op Japan nei de rogue koade mei tanks en fleantugen. Ynklusyf de bêste bommesmiter fan 'e Earste Wrâldoarloch, Ilya Muromets. Wat him tige lûd ferklearre. En hy sloech de Japanners as in rubbersmak tsjin miggen.
  En foarút nei Tokio ...
  Dmitry Medvedev, nei't er Japan ferovere hie, neamde himsels de Mikado-keizer.
  En dan nije oarloggen ...
  Jo kinne bygelyks alternative skiednis spylje. Alexander II fertelde Bismarck yn 1875 dat syn ferskillen mei Frankryk in ynterne saak wiene tusken Dútslân en de Frânsen. Bismarck naam it oer en foel Frankryk yn 1876 oan. Earst hienen de Prusen gelok en berikten Parys. Mar doe gongen se ôf. En Brittanje gie yn 'e oarloch ... Alles soe goed west hawwe, mar de Britten joegen slach oan Dútslân en waarden ferslein. Doe lutsen de Prusen harren troepen op.
  De oarloch yn it Westen sloech troch. De Frânsen ferdigenen har wanhopich. Ingelân hat hieltyd mear troepen oerdroegen ...
  Underwilens ferovere Ruslân Turkije en Istanbûl. Grut-Brittanje en Frankryk en Dútslân wiene ferwûne yn oarloch. En it ryk fan tsaar Alexander anneksearre in protte lannen, ynklusyf Irak, en berikte de Yndyske Oseaan. En Palestina, en lannen oant Egypte. En sa feroveren de Russyske troepen, ûnder lieding fan Skobelev, Mekka, Medina en oare stêden fan Saûdy- Araabje.
  En it súdlike diel fan it Russyske Ryk waard foarme. En Alexander II waard in grutte kening. En de oarloch tusken Dútslân tsjin Frankryk en Brittanje duorre tsien jier.
  En it einige yn in praktyske lotting.
  Alexander II regearre oant 1887 en waard it slachtoffer fan in moardpoging útfierd ûnder lieding fan Alexander Ulyanov, Lenin syn broer. Syn glorieuze regear, wêrby't Ruslân in protte wegen boude, in protte lannen ferovere en de boeren befrijde, einige.
  Dit alternatyf wie hoe't it spul waard spile. Alexander de Tredde, tegearre mei kommandant Skobelev, ferovere sawol Iran as Pakistan. Mar hy stoar ek - in ljochte holle. Under Nikolaas II fierde Ruslân in oarloch mei Japan dy't al in float hie yn 'e Yndyske Oseaan, dy't de Stille Oseaan frij gau te help kaam. De Russen fersloegen de samûrai relatyf fluch, en se hiene folle mear krêft sawol op lân as op wetter.
  Boppedat, it Russyske leger waard befel oer de briljante minister fan Definsje Skobelev. En Ruslân net allinnich wûn, mar ek slagge te feroverjen Japan. Boppedat wiene de Feriene Steaten noch net bûten it westlik healrûn weagje, en wie Brittanje net sa sterk. Boppedat siet Ruslân yn in alliânsje mei Dútslân. Dy lêste bleau efter Brittanje en Frankryk yn 'e striid om Afrika. Tsaristyske Ruslân, nei de anneksaasje fan Japan en dielen fan Sina, waard noch sterker. De dyk Delhi-Moskou waard boud.
  Sa't hjirút sjoen wurdt, waarden de plannen fan tsaristyske Ruslân foar útwreiding yn Yndia en Sina mei súkses útfierd. Tsaar Nikolaas II keas yn de Earste Wrâldoarloch de kant fan Dútslân. De Dútsers fersloegen Frankryk en besette Belgje, Hollân, Denemarken en Noarwegen. Ruslân ferovere Egypte, it grutste part fan Afrika en Indochina. En ek de Pasifyske besittingen fan Brittanje. En sels telâne yn Austraalje. En har Austraalje waard finzen nommen.
  Dêrnei einige de oarloch mei de lâning en besetting fan Brittanje. De Earste Wrâldoarloch is foarby. Mar it like keizer Wilhelm ta dat Ruslân al tefolle lân ferovere hie, en sûnder echt te besykjen. En hy dreamde fan wraak. Ruslân ferovere eins grutte gebieten - Austraalje, hiel Azië, it grutste part fan Afrika, de Dútsers biten net safolle ôf, en noch mear fan Portugal en Spanje dat se besette. Eastenryk-Hongarije krige kontrôle oer Itaalje en Libië. Ruslân naam likernôch trijekwart fan Afrika, en doe besette Etioopje in bytsje letter. De Dútsers wisten Marokko ôf te hakken.
  Fansels wie dit net genôch foar Dútslân. Hoewol't se Frankryk, Belgje, Hollân en Noarwegen naam, en Ruslân ûnderwurpen Sweden.
  De tariedings fan Wilhelm begûnen foar in nije oarloch mei Ruslân. De krisis fan 1929 fergrutte de situaasje. Eastenryk-Hongarije en Dútslân kontrolearren hast hiel Jeropa. En in part fan Afrika... En Brittanje. Mar d'r wiene noch de FS en Kanada. Wilhelm en Nikolaas II hiene noch net besletten om mei elkoar yn oarloch te gean. Boppedat woe Ruslân it minste fan alles fjochtsje, fertarring fan grutte gebieten. Om har assimilaasje te fersnellen, liet tsaar Nikolaas II sels de Russen fjouwer froulju hawwe. Wat waard fêstlein op de Achtste Oekumenyske Ried.
  In soartgelikense beslút waard makke yn 1925. En yn 1926, Nikolaas II naam himsels in oare frou. Sa die bliken, wie it beslút net dom. Yn 1929 krige de keizer in oare dochter. En op 25 novimber 1932 waard úteinlik in sûne soan berne. Nikolaas de twadde neamde him Peter. Ta eare fan Peter de Grutte.
  En yn 1933, op 15 maaie, begûn in nije oarloch. Dútslân ferklearre de oarloch oan Kanada. As dominy fan Brittanje. Twa moanne letter gongen de Feriene Steaten, ûnder lieding fan Roosevelt, nettsjinsteande de ekonomyske krisis, yn de oarloch mei Dútslân. Se woene Kanada net opjaan.
  Al op middelbere leeftyd, mar agressyf, besocht Wilhelm ynearsten allinnich te fjochtsjen, sûnder Russyske help te freegjen. Hy ferwachte alles sels te dwaan. Mar it is net sa maklik om in territoarium te feroverjen skieden troch in oseaan. Boppedat bouden de Feriene Steaten gau tanks en in leger. En hja foarmen rezjiminten... De oarloch duorre in hiel jier sûnder folle súkses foar de Dútsers. Dy't allinnich Yslân en Grienlân feroverje koe. Mar yn Kanada koenen se der gjin grip op krije.
  Wilhelm kearde him ta tsaar Nikolaas II: "help my, kollega." Do bist myn neef en broer. Nikolaas II hie sels plannen foar Alaska en Kanada. No, ik besleat dat it net de goaden binne dy't potten meitsje. En hy naam it, en op 25 juny 1934 ferklearre de oarloch oan 'e Feriene Steaten en Kanada. Syn troepen ferhuze troch Alaska, oer Amerikaanske grûngebiet.
  Tsjin dy tiid wie it spoar nei Chukotka al boud, en Russyske troepen wiene mei súkses foarút. Oan harren kant wie in numerike superioriteit en de bêste tanks yn 'e wrâld, sawol ljocht, swier en medium.
  Dat Amearika hie te krijen mei ûngelikense krêften.
  En Nikolaas II, sa't wy sjogge, is echt op in wyt hynder. En de iene oerwinning nei de oare. Russyske troepen marsjeare troch Alaska. En hja nimme stêd nei stêd, doarp nei doarp.
  De Dútsers besykje yn Kuba te lânjen. De oarloch groeit. Keizer Wilhelm skriuwt oan Nikolaas II:
  - De Russen en ik hawwe west en sille altyd ferienige wêze. En wy sille nea rûzje. Sa lit Amearika ôfmakke wurde.
  Troch de útwreide kommunikaasje wie de foarútgong wat stadiger as pland. Mar de Russyske tsaristyske troepen feroveren dochs hiele Alaska yn fiif moannen fan fjochtsjen en kamen Kanada yn.
  Roosevelt bea sels frede oan Ruslân, en beloofde Alaska op te jaan, mar it wie te let. De oarloch gie troch mei wylde ferlitten.
  Yn 'e winter fan 1935 berikten Russyske troepen, nettsjinsteande drege waarsomstannichheden, de Amerikaanske grinzen yn it noarden. De gefjochten gongen yn 'e maitiid troch... Russyske troepen fierden de iene operaasje nei de oare út, en ein july feroveren se hast it gehiel fan Kanada. En yn augustus omsingelen se Philadelphia.
  De FS fynt harsels yn in heul drege situaasje. Mar hja fochten wanhopich werom... Oan 'e ein fan 1935 wie lykwols al mear as in tredde fan it Amerikaanske grûngebiet ferovere. En yn 'e winter wiene de tsaristyske súksessen noch grutter... Begjin maart 1936 kamen se Washington en New York oan.
  En yn april waarden beide stêden ynnommen... De oarloch duorre oant augustus oant it hiele grûngebiet fan 'e Feriene Steaten beset waard.
  Doe kaam it offensyf yn Meksiko, ensafuorthinne, troch it hiele territoarium.
  Wilhelm stelde Nikolaas II foar om de ferdieling fan 'e hiele wrâld te foltôgjen. Nikolaas II stimde yn.
  Yn 1937 waard hiel Latynsk-Amearika ferovere troch Russyske troepen. Sa foltôge Nikolaas II de ferdieling fan 'e wrâld mei de Dútsers. En der binne noch mar trije riken oer: it grutste: Russysk, dan Dútsk, en noch fierder Eastenryk-Hongarije.
  Ruslân waard dêrmei de wrâldhegemon, mar... Nikolaas II is noch altyd in grutte tsaar, mar in stjerlik. Ferstoarn yn augustus 1939. En de âldere Wilhelm foel Ruslân op 1 septimber 1939 oan. Hy besleat om te profitearjen fan it feit dat Peter de Fjirde noch in jonge wie, net iens sân jier âld. En hy besleat dat wylst de reginten oer Ruslân regearje, it it bêste wie om te staken. Twa dagen letter gie ek Eastenryk-Hongarije yn 'e oarloch. Alle lannen om 'e wrâld waarden lutsen yn konfrontaasje. De lêste oarloch yn 'e skiednis fan planeet Ierde is begûn.
  It tsaristyske leger hie gjin gelikense yn termen fan oantallen en kwaliteit fan wapens. Russyske tanks en fleantugen binne noch altyd de bêste fan 'e wrâld.
  En de fjildslaggen lieten dit sjen. Sa binne nije talintfolle kommandanten.
  Mar Eastenryk-Hongarije blykte fan it begjin ôf de swakke skeakel te wêzen. En hja ferlear hast fan de earste dagen. It tsaristyske leger fersloech de Eastenrikers, naam Lvov, en doe Peremyl. Allinnich troch in part fan harren troepen út Poalen te heljen rêden de Dútsers de Eastenrikers fan in folsleine nederlaach. Mar ek dit hie min nut. It besykjen om Warsjau yn te nimmen troch it leger fan 'e Keizer mislearre yn skande. En Russyske troepen drukte se mei geweld mear as twahûndert kilometer werom.
  De Dútsers stoppe de Russyske troepen mei grutte muoite. De hiele winter waard trochbrocht yn fjildslaggen. Yn 'e maitiid wiene ek fjildslaggen yn folle gong. Russyske troepen grepen stadichoan it inisjatyf. Se hiene ferskate kearen mear soldaten, en dêrom koenen se tsjin 'e simmer de Dútsers yn ûnderlinge skermutselingen sa slytsjen, dat se begûnen har oer te jaan. Tagelyk begûn in offensyf tsjin Eastenryk-Hongarije. Yn 'e hjerst waard Budapest omsingele. Dêrneist ferovere it tsaristyske leger Dútske besittings yn Kanada. En yn 'e winter fan 1940-1941 snijde it tsaristyske leger East-Prusen ôf. En yn april 1941 berikte se de Oder.
  De posysje fan de Dútsers waard ekstreem dreech. Yn maaie 1941 foel Wenen. En yn 'e simmer berikten de Russen de Alpen en befrijden Feneesje. Wy kamen de súdlike regio's fan Dútslân yn.
  En yn 'e hjerst feroveren se úteinlik Itaalje. It winteroffensyf tsjin Berlyn einige mei syn ynname op 30 jannewaris 1942. Dêrnei ferswakke it ferset fan de Dútsers, dy't al har besittings yn Afrika kwytrekke wiene. De Russen berikten de Ryn yn april. Dêrnei kapitulearren op 22 april de oerbliuwsels fan 'e Dútske troepen.
  Sa einige de lêste oarloch op planeet Ierde. It einige mei de oerwinning en sukses fan tsaristyske Ruslân.
  Dêrnei kaam de ferovering fan 'e bûtenromte. Werom yn 1936 fleach de earste Russyske man de romte yn. Flean om planeet Ierde. En yn 1945, op 9 maaie, lâne de Russen op 'e moanne.
  Se fleagen nei Mars yn 1967. Nei Venus yn 1969. Nei Mercurius yn 1972. En op de satelliten fan Jupiter yn 1973. De minske kaam al yn 1980 op de fierste planeet Pluto telâne. En yn 2003 fûn de earste flecht bûten it sinnestelsel yn 'e minsklike skiednis plak. It Russyske skip fleach nei Alaf Centauri en kaam werom yn 2018.
  Mei yngong fan 2020 wurdt Ruslân noch regele troch Peter de Fjirde, dy't, troch de prestaasjes fan moderne medisinen, hielendal gjin âld man is. Peter de Fjirde hat ienentachtich jier regearre en syn regear is de langste yn 'e skiednis fan 'e wrâld. Wêr't de krekte datums fan it regear bekend binne, fansels.
  No, foar no is alles kalm yn 'e wrâld, lykas altyd. En sels in bytsje saai... Minsken hawwe in goed libben. Wier, d'r binne problemen mei oerbefolking. Mar hjir wurde al bertebeperkingen ynfierd.
  Ortodoksy hat modernisearre. De prysters waarden skeard en klaaid yn unifoarmen mei skouderriemen.
  De ûntwikkeling fan technology hat enoarme wurkleazens makke. Mar dit probleem is ek oplost. It Hypernet is ûntwikkele.
  Undersyk is oan 'e gong, en romteskippen dy't rapper kinne ferpleatse as de snelheid fan ljocht binne al makke. Ja, goed foar tsaristyske Ruslân en de hiele wrâld ûnder it bewâld fan de Romanovs. Dizze meast glorieuze dynasty yn 'e skiednis fan it minskdom.
  Heit tsaar Nikolaas. Bou in paradys op planeet Ierde!
  Dmitry Medvedev wegere de strategy. Hy ferovere de hiele wrâld foar de Russyske tsaren. Toande syn strategysk tinken. Hy helle grut súkses en foel wer yn 'e sliep, klaaid en dreamend as earder.
  Kuropatkin sei:
  - Rêstich! Allinnich frede!
  Algemien Linevich merkte mei alarm:
  - Jo Excellence, miskien kinne wy no stake?
  Adjudant-generaal Kuropatkin sei:
  - Nee! Fansels net! It kin in Japanske trap wêze!
  Algemien Linevich merkte timide op:
  - Dit is ús kâns om einlings dizze oarloch te winnen!
  Kuropatkin ferklearre mei triljende stim:
  - Geduld, geduld en mear geduld!
  Linevich makke lilker beswier:
  - Mar Alexander Suvorov sei: in momint jout oerwinning!
  Kuropatkin mompele droech:
  - Ik bin hjir yn kommando! En wy moatte earst it leger behâlde. En yn 't algemien sil Japan gau út stoom rinne!
  Linevich suggerearre:
  - Miskien moatte wy teminsten wat ferkenning dwaan?
  Kuropatkin stimde mei tsjinsin:
  - Dit is mooglik, pas op!
  Linevich gromde agressyf:
  - Yn 'e namme fan 'e tsaar en it Heitelân!
  Underwilens wie de supertank de Japanners opromjen. Klop se út, skeat se op ferskate manieren.
  Bare-legged Alenka, sûnder genede te sjitten, frege de waarnimmend presidint:
  - Is dit ús lêste operaasje?
  Medvedev frege mei in gnizen:
  - Wêrom tinke jo dat?
  It readhierige bist sei:
  - De Japanners hawwe gjin grutte formaasjes mear!
  Natasha spikere en sjitte de samûrai, Natasha wie ek iens:
  - Mar eins hat Japan neat oars te fjochtsjen!
  Medvedev antwurde mei in wat ûnwisse blik:
  - Japan kin mear nije troepen sammelje en nije skippen keapje út Amearika en Brittanje. Dat, lit ús it sizze, de oarloch is noch net hielendal foarby!
  Healneaken Alenka, sjittend op 'e samûrai, merkte op:
  - Wat as Ruslân frede biedt oan Japan op matige betingsten? Wy sille allinne nimme de Kuril ridge, en al it oare sil bliuwe sa't it wie foar de oarloch?
  De waarnimmend presidint stimde yn:
  - Yn dit gefal sil der nei alle gedachten frede wêze!
  Margarita sei lilk:
  - As de revolúsje net wie, soene de Japanners dochs ferslein wêze. Se soene nearne hinne!
  Bare-legged Natasha, gie fjoer op 'e samûrai, maklik iens:
  - Wis! Se soene nearne hinne!
  Cool Alenka, dy't de Japanners mei skelpen útinoar skuorde, suggerearre:
  - Lit ús de Mikado fange!
  Natasha sprong agressyf oerein:
  - De Mikado fange? No, nijsgjirrich!
  Margarita sei mei in glimke:
  - Soe dat net te folle wêze?
  Medvedev ek útsprutsen twifels:
  - Is dit net te folle? Ommers, it is ien ding om jins eigen te ferdigenjen, en in oar om te bemuoien mei Japan, dy't, lit ús it sizze, ek net fjochtsje op 'e oarspronklike Russyske lannen!
  De bleate-legged Alenka sisde, wer en smiet de Japanners mei skelpen:
  - Is it de muoite wurdich sa'n barmhertichheid to toanen?
  Natasha, mei har bleate teannen op de joystickknoppen drukke, knikte:
  - Echt, wêrom hawwe wy dit nedich? Wy kinne de Mikado ek fange!
  Margarita lake:
  - Ik bin op dy as ik yn oarloch bin! En yn 'e oarloch, lykas op dy!
  Medvedev antwurde strang:
  - Jo moatte witte wannear't te stopjen! Wy binne gjin willekeurige minsken! Wy binne dejingen dy't serieus en bewust de skiednis feroarje! Sa moatte jo gefoel sjen litte, ynklusyf maatregels!
  Bare-legged Alenka skeat en song:
  - Eh, mjitte, mjitte! Hoefolle kolera is der!
  De supertank wurke aktyf. Mear as hûndert en fiifentweintich tûzen Japanners binne al ferneatige. De helte oer.
  Natasha song mei in gnyske:
  - Wy sille de hiele wrâld fan geweld ferneatigje,
  By de grûn del en dan
  Wy sille in koele nije wrâld bouwe,
  Dat der gjin problemen en problemen yn bestean!
  Barefoete Alenka, dy't in heul deadlik fjoer ôfsloech, sisde:
  - Foar in goede en rjochtfeardige kening!
  Margarita suggerearre:
  - Of pakke wy miskien in pear trofeeëntonnen sake?
  Bare-legged Alenka gnyske gif:
  - Wat wolst drinke?
  Margarita skodde har holle negatyf:
  - Atleten drinke net!
  Bare-legged Alenka, nei't er in oare batterij opblaasd hie, giggle:
  - Fan lytse skûtels!
  Natasha suggerearre:
  - Lit ús palmbier drinke. It is sûner!
  En se skeat mear Japanners del.
  Medvedev antwurde:
  - Bedriuw earst, wille letter!
  Moat de waarnimmend presidint dit net witte? Wie er net altyd drok en drok?
  Ja, ien fan 'e earste dekreten fan waarnimmend presidint Medvedev wie om de salarissen fan deputearren fan' e Duma trije kear te ferheegjen. En hoe sit it mei de deputearren? Se hawwe de presidintsferkiezings útsteld. Sa, Medvedev tsjinne as waarnimmend presidint yn Ruslân foar in hiel lange tiid.
  En dit waard sels in unike situaasje. As de steatshaad sa lang syn taken útfiert. Mar feroaring komt net. Mear krekter, alles feroare ûnder Medvedev foar it slimmer. As soe fortún, dat Poetin sa leaf hie, besleat om wraak te nimmen op syn opfolger. Wat is der mis mei him!
  De modernisearre T-95-tank bleau de samoerai yn geometryske foarútgong útroege. Dizze masine toande syn effektiviteit. En de negative krêft fan 'e grime fan it fermannichfâldigjen fan quasi-materie.
  Healneaken Alenka, sjitten op 'e Japanners, logysk opmurken:
  - Dochs is dit net alhiel korrekt. It docht bliken dat wy neat kinne dwaan sûnder superwapens!
  Bare-legged Natasha antwurde lilk:
  - Guon hegere machten foarkommen dat Ruslân de oarloch mei Japan winne. Mar in goed ding wie pland, de evangelisaasje fan Sina. En it waard net al te moai!
  Margarita stelde de foar de hân lizzende fraach:
  - Hoe sit it dan mei God? Wêrom holp er de ortodoksy net?
  Hast neaken Alenka, stjoerde shell nei shell, opmurken:
  - Dat is it! Yn feite, tastean de Japanners te winnen oer it ortodokse lân. Dit is yndie sa'n ferrie fan it Russyske leauwen!
  Natasha, it fjoer op 'e Japanners, sei lilk:
  - De keizerlike religy moat net pasifistysk wêze. Is it mooglik om in grut lân te wurden as jo nei it gebod libje: as se jo op jo rjochterwang slaan, dan lofts!
  Cool Alenka wie it maklik mei dit iens, en ferplettere de Japanners:
  - Wis! Wy hawwe gjin ferlet fan pasifisme! Hâld fan dyn fijân! Is dit in gebod?
  Margarita song mei entûsjasme:
  Elkenien dy't minske is, wurdt in strider berne,
  Sa barde it - de gorilla naam de stien.
  As de libbene feroardiele is om te fjochtsjen,
  En it fjoer baarnt hyt yn it hert!
  
  De jonge sjocht in masinegewear yn syn dreamen,
  Hy hat leaver in tank oan in limousine.
  Wa wol in penny yn in nikkel feroarje -
  Fan berte ôf begrypt er dat macht hearsket!
  Natasha rôp, en stjoerde fjoer op 'e Japanners mei de grime fan in bubbeljende fulkaan:
  - Ja, automatysk! En sterkte is it wichtichste ding! Wy moatte winne!
  Bare-legged Alenka sisde yn waansin en grime, en sloech de Japanners út:
  - Ik bin wat berne is om te winnen! En neat minder. Us oerwinning sil fan ús wêze!
  Natasha stimde yn, en drukte de bleate teannen fan har spierpoaten op 'e joystickknoppen:
  - Sa sil it it bêste wêze! Wy hawwe regearre en sille altyd hearskje! Ik bedoel, Ruslân!
  Bare-legged Alenka, sloech de Japanners, squealed:
  - Ik sil net lige, ik wol hearskje! Mar net allinnich in roestige masine, mar in hiele ryk!
  En it famke hat de lêste batterij fan 'e Lân fan' e Rising Sun al ôfswaaid. Se is sa'n skientme dat se in wrâldkampioen wurde moat. En jou nea oan swakke en timiditeit.
  Natasha, sjit, mompele:
  - Ik sil in keninginne wurde! Of, better noch, de keizerinne!
  Bare-legged Alenka gie troch:
  - Hoe sit it mei de oarloch, wat mei de oarloch, se is in minne frou en in wyfke! Mar it bringt kreaze jonges op, it seit - deadzje de leffe yn dy!
  Margarita knikte ynstimd:
  - Dat is krekt, deadzje de leffe yn dysels! Ik tink dat as Nikolaas II de troan abdikearre, it wie hielendal net fanwege leffens!
  Healneaken Alenka stelde beslissend:
  - No sil er net opjaan! Wy sille de keninklike troan fersterkje, sadat it ieuwenlang stean sil!
  Natasha rôp:
  - Wês in grutte tsaar Nikolaas II! Wy stypje dy! Der sil gjin revolúsje wêze - d'r sil Grut Ruslân wêze!
  Uteinlik einen de krigers mei it útroegjen fan it leger fan it Lân fan 'e Rising Sun. Mear as twahûndertfyftichtûzen soldaten en ofsieren waarden fermoarde. Sa waarden hast alle Japanske grûntroepen ferneatige. Krekt as de marine ophâlde te bestean.
  Bare-legged Alenka merkte mei in gnizen:
  - Wie it de muoite wurdich? Dus, ik woe sizze freak out? Sûnder te lang ferset, it leger slagge om te ferslaan Ruslân!
  Natasha sei mei fertrouwen:
  - Ruslân ferlear allinnich fanwegen de fyfde kolom. Oars hiene wy dochs wûn!
  Margarita frege de waarnimmend presidint:
  - Wat sille wy dwaan? Sille wy weromkomme of trochgean?
  Medvedev, dy't macht ferliest, sette de kompjûter oan en sei:
  - No sille wy in foarsizzing krije fan 'e fierdere ûntwikkeling fan Tsaristysk Ruslân. As alles goed giet, komme wy werom.
  In noflike frouljusstim waard heard;
  Nei de folsleine ferneatiging fan Japanske grûnkrêften en marine biede de Mikado frede oan. De Feriene Steaten en Brittanje hawwe ôfpraat om as mediators op te treden.
  De betingsten wiene geunstich foar Ruslân. It lân krige de Kuril ridge en Taiwan.
  Likegoed as kontrôle over Mantsjoerije, Korea, Mongoalje. Dêrneist betelle Japan ek in skeafergoeding fan twahûndertfyftich miljoen gouden Russyske roebel.
  It gesach fan tsaar Nikolaas II groeide, en der wie in delgong yn revolúsjonêr sentimint. It lân begûn in rap ekonomysk herstel. Zheltorossiya ûntstie. In diel fan Sina waard frijwillich diel fan Ruslân, lykas Korea en Mongoalje. It tsaristyske ryk waard grutter en de befolking groeide. Ekonomyske groei begon earder as yn 'e echte skiednis en wie sterker.
  Der wie gjin Steatsduma, en it tsaristyske regear koe better tariede op de Earste Wrâldoarloch. De wrâld syn earste ljocht tanks "Luna"-2 yn massa produksje en fjouwer-motor bommewerpers "Ilya Muromets" en "Svyatogor" ferskynde yn Ruslân. De Earste Wrâldoarloch begûn dochs, mar wie mear súksesfol foar Ruslân.
  Sûnt de kening hie in gruttere befolking, ekonomy en leger. En de ynterne posysje is sterker. D'r is gjin steatsduma - in broeikas fan opstân en militêre steatsgreep.
  Mei wikseljend súkses, mar yn it algemien, op inisjatyf fan Ruslân en it winnen fan de measte fjildslaggen, einige de oarloch op 7 novimber 1915 mei de oerjefte fan Dútslân. Eastenryk-Hongarije stoarte yn en waard ferdield. Galisië en Bukovina waarden Russyske provinsjes. Krakau en de omlizzende lannen kamen it Keninkryk Poalen yn, lykas Poznan, Danzig en in diel fan East-Prusen. En Klaipeda kaam by de Baltyske provinsje. Tsjechoslowakije ûntstie - in keninkryk binnen Ruslân.
  Roemeenje anneksearre Transsylvaanje. Hongarije waard in selsstannich keninkryk, mar ûnder it patronaat fan Ruslân, en tsaar Nikolaas as mei-hearsker. Eastenryk is in hiel lyts lân wurden. Joegoslaavje ûntstie, ek ûnder dekking troch it Russyske regear en ûnder ko-regear Nikolaas II.
  Türkiye is ferdwûn fan 'e politike kaart fan' e wrâld. Irak en Palestina waarden diel fan Brittanje, Syrië waard diel fan Frankryk, Lyts-Aazje en Istanbûl waarden Russyske provinsjes. Sa fergrutte Ruslân wer syn grûngebiet. Mar dêr einige it net. Doe waard it Saûdy-skiereilân tegearre mei de Frânsen en de Britten ferovere. En doe ferdielde Ruslân en Brittanje Iran en Afganistan. It noarden en sintrum waarden Russyske provinsjes, en it suden in Britske koloanje.
  De wrâld like stabyl wurden te wurden. De oarloch bleau allinnich yn Sina. Mar yn 1929 bruts in serieuze ekonomyske krisis út, dy't late ta de Grutte Depresje.
  Revolúsjonêre gefoelens groeiden wer yn Ruslân. Stakingen en protesten bruts út. Mar de krisis blykte net al te swier te wêzen. Boppedat bruts der yn 1931 wer oarloch út mei Japan.
  De samûrai woe wraak. Mar dizze kear wie it Russyske leger yn alle opsichten sterker. En Admiraal Kolchak is in briljante marinekommandant.
  Japan waard net allinnich ferslein, mar ek ferovere. Tsaar Nikolaas II waard yn febrewaris 1932 offisjeel kroane ta Mikado-keizer fan Japan. Sa wreide Ruslân noch mear út. En it anneksearre hast hiele Sina.
  Sawol kwa befolking as grûngebiet hie Ruslân gjin gelikense. Boppedat wie it Britske Ryk ferswakke. Hitler kaam yn 1933 oan de macht yn Dútslân, mar wat koe er dwaan tsjin Ruslân? Lit mar. Tsaar Nikolaas II stoar yn 1937, nei't er in tige súksesfol regear hie, de op ien nei langste nei Ivan de Ferskriklike. En mei rekordferoveringen yn termen fan gebiet en befolking.
  Lykwols, net alles wurke út foar de kening yn syn persoanlik libben. De erfgenamt Alexei stoar jong. Troch in ûngelikense houlik waard de jongere broer Mikhail it rjocht op 'e troan fan Ruslân ûntnommen.
  De kroan waard erfd troch Kirill Romanov, dy't yn 1938 stoar sûnder sels in jier te libjen. En syn soan Vladimir de Tredde waard de nije kening. Hy waard kroane, en de monarch regearre lokkich oant 1992. En Ruslân naam earst de koloanjes út Frankryk en Brittanje, tegearre mei Dútslân. Doe ferovere se Dútslân. En dan de hiele wrâld. Koartsein, de nije tsaar George de Earste waard yn 1992 de wrâldkeizer.
  Medvedev foltôge de resinsje en sei:
  - Blykber genôch foar dit universum! Wy komme werom!
  En alle fjouwer rôpen:
  - Gloarje oan tsaar Nikolaas II!
  . INTERMEDIATE EPILOGUE
  Medvedev waard wekker fan in oprop ... Hy waard ynformearre dat Zelensky syn ynauguraasje as presidint fan Ruslân en Oekraïne wie al oan 'e gong. En dat, sizze se, it is tiid foar Dmitry Anatolevich om it kantoar te ferlitten.
  Medvedev foldie mei tsjinsin. Foardat ik fuortgie, skeerde ik en naam in bad.
  Doe ferliet er it kantoar. Hy waard yn in spesjale auto brocht. Underweis seine se dat it it bêste wêze soe foar Medvedev om nei de Kanaryske Eilannen te fleanen om dêr te rêsten.
  En Zelensky makke in oare show fan syn ynauguraasje. Lykas gewoanlik, kleurich mei fjoerwurk en sprongen. Op de dei fan 'e ynhuldiging focht Vitali Klitschko mei Michael Tyson yn it stadion yn Kiev. De ferneamde Amerikaanske bokser gie yn mei de striid fanwegen grutte jildproblemen. Klitschko dominearre alle tolve rondes, mar diplomatike net knock-out Tyson.
  Formeel waard ien fan 'e lytse ferzjes fan' e wrâldkampioen spile.
  Dêrnei krige Vitali Klitschko in diamanten riem.
  Vladimir Zelensky krige lokwinsken út alle lannen fan 'e wrâld - ynklusyf Sina. Boppedat waard yn it Himelske Ryk de populêre ûnrêst fersterke. De minske libbet net fan brea allinnich. Minsken woene demokrasy en frijheid. It despotisme fan 'e Sineeske kommunistyske partij wie nocht; elkenien woe frijheid.
  Zelensky is krekt sa'n symboal wurden. In symboal fan demokratyske krêft, nei de fal fan 'e diktatuer fan' e geheime tsjinsten ûnder Putin.
  Zelensky spruts in protte oer feroaringen, ekonomy en nije prestaasjes. Der is al in konkurrinsje west foar de posysje fan premier yn Ruslân. Der wiene inkele tûzenen oanfregers. It seleksjeproses wie tige yntinsyf. En it seach der geweldich út.
  Oant no ta gie alles frij soepel. Zelensky die sels in salto by syn ynhuldiging. Krige applaus. Doe liet er syn kennis fan frjemde talen sjen. Hy die tige aktyf en flink.
  Uteinlik naam Zelensky it en makke noch in pear taspraken.
  Fierder folgen nei de ynhuldiging personielsbesluten. In protte feroaringen en nije gesichten yn it regear.
  Der wie in echte seleksje fan "izeren kommissarissen". In personielsrevolúsje wie plak yn Ruslân.
  Zelensky joech in protte dekreten yn 'e earste dagen. Tastiet de ferkeap fan alkohol nachts en op reispunten. Yntrodusearre nije belestingen op de rike. Hy hie de immuniteit fan deputearren en rjochters op. Ferhege produksje output. Yntrodusearre tariven op hannel mei Sina.
  Yn Wyt-Ruslân waard in referindum hâlden oer ferieniging mei Ruslân. En dit gie ek nei it kredyt fan Zelensky. De mearderheid fan de Wyt-Russen stipe ienwurding mei Ruslân.
  Zelensky klage dat Medvedev de patches tefolle opheft, mar beloofde dat de ynflaasje rêstich soe. En dat der neat slims barre sil.
  Yndied stoppe de priisgroei al gau. En de Russyske ekonomy begûn te groeien. En yn 'e Kaukasus stoaren militante aksjes op ien of oare manier. It waard folle rêstiger.
  Zelensky hat úteinlik in kandidatuer foarsteld foar de post fan premier fan Ruslân. Se waard twaentritich jier âld Doctor of Sciences Alexey Bolshakov. Hy wûn de kompetysje tige wis. En hy waard minister-presidint, de jongste yn Russyske skiednis.
  Medvedev fleach nei de Kanaryske Eilannen op fakânsje, en krige de eardere presidint syn pensjoen, gewoan wille. Oant no ta hat er gjin problemen hân. Mar Shoigu waard arresteare en beskuldige fan besykjen in steatsgreep. Wat woe er?
  Der wiene ek genôch oare oplossingen... Yn Amearika wûn in ienenfjirtichjierrige Demokratyske frou. Sa feroare it regear. En in frou en de jongste kandidaat yn 'e skiednis fan' e Feriene Steaten kaam oan 'e macht. It tiidrek fan Trump is foarby . Mar freonskip mei Ruslân is noch mar krekt begûn te bloeien. Fansels, tsjin diktatoriaal Sina, wiene de Feriene Steaten en it nije Russyske Ryk no freonen.
  Zelensky sels hold in referindum en yntrodusearre in oare namme: ynstee, Ruslân - Kievan Rus. Wat ek boekdielen spruts. Wyt-Ruslân kaam by de federaasje. En de oplibbing fan it ryk begûn ... Op in demokratyske basis.
  De nije froulike presidint fan 'e Feriene Steaten erfde de fijannigens fan Trump tsjin Sina en wijde har oan it meitsjen fan in koälysje. Kievan Rus ûntwikkele ekonomysk ûnder Zelensky mei súkses. Ruslân wat beheind Sina. Doe kaam se by de NATO. Al gau kaam in pro-Russysk regear oan 'e macht yn Kazachstan en waard in unysteat foarme. De Russen squeeze Sintraal-Aazje fuort fan Sina. De konfrontaasje bleau groeie.
  Zelensky fierde in anty-Stalin en anty-Poetin kampanje. Hy ûntnommen Stalin en Poetin fan alle prizen dy't Medvedev joech harren.
  Mar alles ferrûn fredich. Hoewol't de kommunisten protestearren. Wy gongen nei rallyen.
  En dêr waard Lenin úteinlik út it Mausoleum helle. In soarte fan freugde foar in protte. En de Ortodokse Tsjerke hillige Alexander II en Ivan de Ferskriklike, Russyske tsaren. It tal monuminten foar Nikolaas II is ek tanommen.
  Tsarisme en westernisme waarden op ien of oare manier moade. Se kamen tichter by Europa, en bûtenlanners begûnen te ûntfangen in protte berjochten. Ruslân is diel wurden fan 'e Westerske wrâld, en nei't Trump gie, waard it proses fan globalisearring yntinsivere. En Sina foel yn isolemint en konfrontearre ynterne ûnrêst.
  Tagelyk, Zelensky ferhege bertepersintaazje yn it Slavyske ryk. De lang beloofde flecht nei de moanne fûn úteinlik plak. En alles slagge op ien of oare manier prachtich.
  Alliearde relaasjes waarden oprjochte tusken Ruslân en de Feriene Steaten, of mear krekter tusken Kievan Rus en Amearika.
  En konfrontaasje is in ding fan it ferline. De wrâld is mear en mear wrâldwiid en feilich wurden. Hoewol't der wiene oarloggen. Kievan Rus hat tegearre mei de Feriene Steaten in operaasje útfierd yn Libië, dêr't se in ein makken oan de islamisten. Doe ha wy mei it Midden-Easten te krijen hân, dêr tegearre mei Amearika bases makke. Kievan Rus en de Feriene Steaten tegearre begûn te tilt de wrâld en triuwe Sina út Afrika. En hjir kinne wy net sûnder oarloggen. En ek grûn operaasjes.
  Sawol Kievan Rus as de Feriene Steaten hawwe tegearre loftoanfallen útfierd.
  Stadichoan waarden de Sinezen út de hiele wrâld ferdreaun. En it himelske ryk rekke yn in djippe ekonomyske en politike krisis.
  En Kievan Rus bloeide mear en mear.
  Ruslân hat nea bekend sokke tariven fan ekonomyske groei. En dat Sina ynstoarte - Kievan Rus rose. En it groeide hurd.
  It spoar nei Chukotka waard boud yn rekordtiid. Wat op himsels hiel cool is.
  En se groeven in tunnel ûnder Alaska. De Amerikanen begûnen ek in spoar te bouwen om te ferbinen mei Ruslân. Der waard ek in spoar nei Delhi oanlein... Tagelyk waarden kanalen groeven út Sibearje om Sintraal-Aazje te yrrigearjen.
  In mienskiplike operaasje waard útfierd tsjin Iran troch de Feriene Steaten en Kievan Rus. En in sûne sekuliere rezjym waard ynstallearre. Dêrnei begûnen se in kanaal te graven fan de Kaspyske See nei de Perzyske Golf.
  De NATO wreide út om Arabyske lannen op te nimmen. Yn Saûdy-Araabje ûntstie in parlemint. De froulju begûnen har boerka's ôf te heljen. De bou fan in sekuliere steat begûn.
  Yn 'e Russyske media rôp elkenien Putin út foar ekstremisme en smiet modder nei him om't hy fan Ruslân hast in koloanje fan Sina makke, mar God tankje dat hy op 'e tiid stoar. Se sprieken ek hurdere wurden. Mar in strafsaak waard iepene tsjin Medvedev. En net ien.
  Stalin waard út 'e muorre fan it Kremlin droegen. Lenin folle earder út it mausoleum.
  In protte is feroare yn steat symboalen. Ferskate nije soarten flaggen binne ferskynd. Giel waard tafoege oan de Russyske flagge, en blau ferfong ljochtblau.
  Dit wie ek nijsgjirrich. It wapen is feroare ... Der wie ek in monetêre herfoarming. Se ruilen jild neffens de ferhâlding: ien op tûzen. De gouden standert fan 'e roebel fan Kievan Rus ferskynde. Tagelyk ûntstie der nij en âld jild - in penny - in heale kopek, en in heal - in kwart fan in penny.
  Alles is oardere...
  Titels begûnen ek wer op te wekken ... Prinsen, baronnen, greven, markies, en sels hartoggen ferskynden. Benammen Zelensky waard de hartoch. Moldaavje waard ek diel fan Kievan Rus. Der is al praat oer de ferkiezing fan de kening.
  Mar Zelensky sei dat de presidint fan Kievan Rus sil wurde keazen allinnich troch it folk. En net mear as twa termen.
  Boppedat fermindere Zelensky de amtstermyn fan 'e Russyske presidint fan seis jier nei fiif. Wier, Zelensky tsjinne syn earste termyn foar seis jier.
  Tsjin dy tiid hie hy de anneksaasje fan Sintraal-Aazje yn Ruslân foltôge. En restaurearre de grinzen fan de USSR. Allinnich de Baltyske steaten bleaunen net beset.
  Mar de Amerikanen woene it noch net opjaan. En sa joegen se Sintraal-Aazje en de Kaukasus fuort.
  In nije oarloch bruts út yn 'e Kaukasus, tusken Armeenje en Azerbeidzjan. En hja rûn tige wreed. Sa koe Ruslân dizze republiken besette en referindum hâlde oer har anneksaasje.
  Sa krige Zelensky de Kaukasus werom, wêrtroch Kievan Rus útwreide. Lit ús face it, hy is in oerwinner. Boppedat is er ek in demokraat... Syn ryk wreide him fierder út...
  Sa Afganistan al yn 'e twadde termyn fan regear, en in part fan Iran wurden dielen fan Ruslân.
  Yn 'e Feriene Steaten wûn in froulike presidint in twadde termyn. Oant no ta is it suksesfol west yn 'e ekonomy, en it wichtichste is it slagge om Sina út te slaan. Wat in grutte winst. En Kievan Rus is no in bûnsgenoat ûnder lieding fan Zelensky.
  Mar, fansels, de macht fan Ruslân groeit te fluch. Se hat it noarden fan Irak al anneksearre.
  Borzo gedraacht. Kievan Rus is it earste lân yn 'e wrâld yn termen fan groei tariven! En it hat de Feriene Steaten yn populaasje oerhelle. En al yn Amearika sykje se mei alarm - is Ruslân te sterk wurden?
  Boppedat wreidet it ryk fan Kievan Rus út. No binne de Baltyske steaten al ûnder har kontrôle. Ja, dit is in echt grut probleem foar Amerikanen. Zelensky hat al sammele alle eardere gebieten fan de USSR.
  En, lykas de Russyske tsaar, hy bliuwt syn útwreiding nei it suden. No binne Iran en Irak folslein diel wurden fan Kievan Rus. En Zelensky waard maklik keazen foar in twadde termyn yn 'e earste omloop.
  Hoewol't der in protte presidintskandidaten wiene, wiene de ferkiezings demokratysk.
  Zelensky sei dat hy Lukashenko's foarbyld en regel foar it libben net sil folgje. Boppedat wiene de omstannichheden fan it ferdwinen fan Loekasjenko noch ûndúdlik. Miskien hawwe sawol Ruslân as it Westen him gewoan net mear nedich. En hy ferdwûn ... Mar Zelensky wurdt allinnich mar krêft. En yndie, syn bewâld yn termen fan súkses eclips syn foargongers, ynklusyf Peter de Grutte.
  Yn feite is net elkenien yn steat om it grûngebiet fan 'e USSR te herstellen, plus Afganistan, Iran en Irak.
  Mar Zelensky hâldt dêr net op. No binne sawol Poalen as Finlân ûnder oanfallen - se wiene ek eartiids diel fan it tsaristyske ryk. En yn dizze lannen wurde yndie referindum hâlden, en se komme frijwillich mei oan Kievan Rus.
  Ek op wittenskiplik front binne der suksessen. De langferwachte flecht nei Mars hat plakfûn. Russyske kosmonauten lâne dêr. Se namen de grûn en lieten de flagge, dat wie in grutte triomf.
  Tagelyk naam Kievan Rus de oarspronklike Port Arthur út Sina. En profitearje fan it feit dat in boargeroarloch yn Sina begûn wie, namen se Mantsjoerije ûnder har beskerming.
  Tagelyk anneksearre Kievan Rus in part fan Turkije. Dy lannen dy't waarden ôfstien oan Ruslân ûnder it Ferdrach fan Versailles. Wat ek in tige sterke beweging wie. Zelensky wreide Kievan Rus fierder út as in ryk. En yn termen fan ekonomy, it kaam út boppe, boppe de Feriene Steaten.
  No, Sina is ûnderdompele yn 'e nachtmerje fan in boargeroarloch, en it is al begon te ferdield.
  Kievan Rus waard in machtich lân. En de populariteit fan Zelensky yn it lân groeide sa folle dat de minsken begûnen te smeekjen Vladimir op 'e knibbels, sadat hy soe net ferlitte. Hûnderttûzenen minsken kamen byinoar.
  Zelensky, as útsûndering, hold in referindum wêrmei't hy foar in oare tredde termyn as haad fan Kievan Rus ried.
  De lieder yn 'e FS is feroare. Hy is al Republikein wurden. En net sa jong mear - âlder as Zelensky. Sa begûnen de relaasjes tusken Kievan Rus en de Feriene Steaten wer te efterútsjen. Ruslân is al pynlik sterker wurden ûnder Zelensky. Se ûnthâlde dat, tegearre mei de Oekraynske regel, dit is al Zelensky syn fjirde termyn.
  Dat, sizze se, de foegen fan 'e Russyske presidint waarden net fermindere. It iennichste wat Zelensky dien wie om in amendemint oan 'e grûnwet yn te fieren wêryn't de Douma it rjocht hat om in yndividuele minister te ûntslaan mei twatredde stimmen, of mei in gewoane mearderheid twa kear in stimming fan wantrouwen trochjaan.
  En dit amendemint is net sa wichtich, om't de presidint behâlde it rjocht om alle ministers te beneamen en de struktuer fan 'e regearing te bepalen. En yn 'e Duma hawwe de oanhingers fan Zelensky in konstitúsjonele mearderheid.
  Wichtiger wie de ynfiering fan direkte ferkiezings foar de Federaasjeried, en ek it tastean fan finzenen om te stimmen.
  Mar yn 't algemien is dit wêr't de beheining fan' e foegen fan 'e presidint einige. It rjocht om bestjoerders te ferwiderjen waard behâlden. En yn 'e wetjouwende sfear is it sels útwreide.
  Yn 'e Feriene Steaten begon Zelensky te wurde beskuldige fan autoritarisme, en dat de partij, "Dienster fan it folk", hast alle posten yn 'e steat kontrolearret. De LDPR en de Kommunistyske Partij fan 'e Russyske Federaasje hâlde op te bestean. In partij ûntstie - "A Just World" fan links. Ynstee fan 'e LDPR ferskynden Patriotten fan Ruslân. Mar de Partij Tsjinner fan it Folk dominearre folslein.
  Bepaalde herfoarmings hiene ek ynfloed op de tsjerke. Ortodoksy legalisearre it rjocht om fjouwer froulju te hawwen, en kaam tichter by de islam. De oanpak fan ikoanen is wat feroare, en der is in oanpak west mei it protestantisme. Se begûnen mear te sizzen: dat God Ien is, en dat gewoane stjerlike minsken Gods oanbidding net wurdich binne.
  Tagelyk waard de Trije-ienheid ôfskaft as gjin bibelsk symboal en ûnbegryplik foar gewoane stjerliken.
  En hja yntrodusearren: dat God ien is, God de Heit. Mar de term God de Soan is net yn 'e Bibel. Boppedat is der gjin term: God is de Hillige Geast. Dus wêrom net ferienfâldigje religy.
  Boppedat, in God dy't oan in krús hinget, ynspireart gjin fertrouwen. As Hy himsels net koe beskermje, hoe sil Hy dan minsken beskermje? Koartsein binne wy oergien op monoteïsme. En de Bibel sels waard mingd mei âlde Slavyske myten. It Evangeelje fan Veles ûntstie.
  Ateïsme is ek yntinsivearre - se sizze, stopje mei te litten mei minsklike mearkes. Wy hawwe ien planeet, en it hat gjin minsken nedich om te leauwen yn wûnders en benammen yn 'e ein fan' e wrâld.
  D'r sil gjin ein fan 'e wrâld wêze en d'r soe net wêze moatte. En it minskdom moat in romte-ryk wurde en de heule râne fan 'e galaxy berikke. Hoe sit it mei stjerrestelsels? Mear as it universum. En nei it berikken fan 'e râne fan it universum, gean nei in oar diel fan it universum. Der binne ommers in ûntelbere oantal universums. En sa kinne jo fan it iene universum nei it oare fleane. En oer de tiid, learje josels te meitsjen! En d'r sille yn praktysk alle romte nije, ûnmjitbere universums wêze.
  En planeet Ierde is gewoan de widze fan it minskdom. En yn 'e takomst sil d'r in ryk wêze fan sextillion oant sextillion graden fan universums, en sûnder ophâlden fierder útwreidzje en romte te feroverjen.
  En de holle en presidint fan Kievan Rus Vladimir Zelensky, as in ljochte sinne fan hope komt oer de planeet!
  En syn takomst en de takomst fan Kievan Rus - mei it ljocht wêze!
  
  FORCE MAJEURE doe't de USSR fochten Sûnder bûnsmaten
  En sa kaam der in ûnwjersteanbere ynfloed yn, dy't de Alliearde troepen op 1 jannewaris 1943 ôfsluten. It mishannele korps fan Rommel stoppe op de grins mei Libië. En alle bombardeminten fan Nazi-Dútslân stoppe. Ek besykjen om nei Londen te fleanen die bliken op mislearrings. De Dútske fleantugen botsten net, mar waarden weromriden. In earder net earder meimakke wûnder barde, de ferdieling fan 'e wrâld troch teomagyske macht.
  Dat holp de Dútsers ynearsten lykwols net folle. Stalingrad, of leaver de Paulusgroep dêryn, koe miskien net mear rêde wurde. En de Sovjet troepen ferhuze mei fertrouwen foarút. It offensyf yn Voronezh en yn oare rjochtingen wie suksesfol. Hast as yn echte tiid befrijde it Reade Leger Kursk, Belgorod en Kharkov.
  Nei de oerdracht fan Rommel syn betûfte difyzjes út Afrika en dy krêften dy't yn 'e echte skiednis ek sûnder foardiel yn 'e Algerynske en Tunesyske woastinen smiten waarden, krige Mainstein syn ferneamde tsjinoanfal lykwols merkber oan krêft. Sûnt oanmerklik mear Dútske troepen diene dêryn, benammen loftfeart.
  En de tritich gloednije "Tigers" dy't yn 'e Sahara sûnder baten fêstsitten, bliken hielendal net oerstallich te wêzen.
  Dit is wêr't de earste wichtige diskrepânsje mei echte skiednis barde. Mainstein lansearre fjouwer dagen earder in tsjinoanfal en, mei folle mear krêften, avansearre rapper. Kharkov waard weromfûn njoggen dagen earder, Belgorod tolve, en op 'e beweging, en it wichtichste, Kursk waard nommen, dy't yn' e echte skiednis net beswykt foar de Fritz.
  In grut tal Dútske troepen wiene belutsen. De Dútsers brûkten oerdroegen reserves út Frankryk, hast alle stride-klear tank-ienheden, en de wichtichste loftfeart. Wat men ek sizze mei, hast de helte fan 'e Luftwaffe waard ôfliede troch it Westfront, sadat wichtige krêften yn 'e loft fan 'e fijân derby kamen. En hy sei dat by it Dútske tsjinoffensyf, dat like op in sikkelstaking.
  Ja, en Mainstein yn 'e echte skiednis outplayed de Sovjet-generaals, mar hjir hat hy tweintich divyzjes mear grûn krêften en, rekken hâldend mei de konsintraasje fan middels, trije kear mear fleantugen. En de Focke-Wulf is hielendal net min as it goed brûkt wurdt: de snelheid is heech, de wapens binne machtich. Wat wichtich is, is dat de F-190 effektiver is mei numerike superioriteit. Sûnt syn krêftige wapens tastean it te sjitten del in fleantúch yn ien kear, en it kin ûntkomme fanwege syn hege dive snelheid.
  Sovjet troepen lijen in taktyske nederlaach en ferliet Kursk, in protte soldaten en ofsieren waarden omsingele. Foar in part stoaren guon, oaren, hoewol in minderheid fan dizze waard finzen nommen, in protte ûntsnapte, hoewol se har apparatuer kwytrekke.
  De Sowjet-troepen leinen kolossale skea en harren offensyf waard stoppe. Mar de Dútske tanks koenen net bouwe op harren súkses fanwege it begjin fan de maitiid tei.
  In tydlike machtsbalâns ûntstie.
  In nije macht koe lykwols ek de oarloch yngean: Japan. De samûrai hiene ek de hannen losmakke. Amearika is net tagonklik, mar it is ek net oanfallen. It is wier dat it sterke lânleger fan Japan druk op Sina set. Hjir stie Chiang Kai-shek foar in heul drege situaasje. Of besykje te kommen ta in oerienkomst mei de Japanners, of fjochtsje, mar krije gjin stipe mear mei jild en wapens út de FS, Brittanje en oare lannen.
  Fansels, de Dútsers langst nei de iepening fan in twadde front om in part fan de fijân troepen fan it easten ôf te lieden. Dochs hawwe se grutte ferliezen te lijen. Stalingrad hat foaral in protte enerzjy nommen. De Sowjet-troepen ferlearen ek in protte, en guon fan 'e troepen kamen yn 'e Kharkov- en Koersk-ketel telâne.
  De nazi's fergrutte harren produksje fan wapens. Troch it ûntbrekken fan bombardeminten, Krauts wienen by steat om te fergrutsjen de produksje fan tanks troch in wichtiger figuer, likegoed as loftfeart. De bombardeminten hindere de nazi's mear dan ornaris tocht wurdt. Boppedat fergrutte Dútslân yn 'e echte skiednis de produksje fan apparatuer foar in grut part troch de werstrukturearring fan 'e ekonomy op oarlochsfûns en it hieltyd aktivere gebrûk fan slavearbeid, en net om't se swak bombardearre waarden.
  Foar no, de Dútsers wachte en bouden nije tanks, trained bemanningen, ôfhinklik fan moderne technology. Tagelyk bleau de fraach iepen: wêr te begjinnen mei it offensyf? De Koersk richel bestie net mear. En dit is in natuerlike oanwizing. En sa twivelen sawol de Dútsers sels as Hitler. Der wie in idee om Leningrad troch stoarm te nimmen. Hoewol't yn dit gefal soe wêze nedich te brekken troch machtige festingwurken.
  De Dútske generaals woene net wer nei Stalingrad. Mar earlik sein, de kar is net breed. Is it mooglik om Moskou sels oan te fallen? Under de faksistyske lieders ûntstienen serieuze ûnienigens. Mainstein, Guderian en Rommel sprieken sels út yn 'e sin dat it better wie om hielendal net oan te fallen, mar de Russen de noas yn te stekken en yn in trap te lokjen.
  In alternatyf plan foarsjoen foar it lansearjen fan in offensyf fan it Taman-skiereilân en Rostov-on-Don; de Fritz koe dizze goed fersterke stêd ferdigenje troch fersterkingen fan 'e Balkangroep oer te bringen, har besettingstroepen te ferfangen troch Bulgaarske en Italjaanske.
  De Führer, dy't graach operaasjes hie wêrby't troepen yn gearrinnende rjochtingen trochbrekke, wie mear en mear oanstriid foar dit plan, mar wie traach om it út te fieren. Benammen de Panther tank die bliken te wêzen grillige en faak bruts, sadat it nedich oanpassings. Lit ekstra bemanning training. En de Führer woe mear "Tigers" stimpelje.
  Stalin waard der úteinlik nocht fan. Bang dat in twadde front iepene wurde soe troch Japan, dat grutte súksessen hie helle yn súdlik Sina, waans grûnleger al mear as sân miljoen soldaten en gegevens oer it groeiende militêr potinsjeel fan it Tredde Ryk hie, bestelde hy sels it lansearjen fan in offensyf yn de Kursk en Donbass rjochtingen. Hitler's wifkjen en de winsk fan 'e Führer om divyzjes te foarmjen mei hûnderten Tigers en Panthers liede ta preemption.
  Lykwols, de Sovjet troepen, hawwen lansearre it offensyf op 7 july 1943, net sels hawwe in beslissend foardiel yn sterkte. 5,56 miljoen Dútske troepen, sa'n ien miljoen twahûndertfyftichtûzen satellytsoldaten, hannelen tsjin 6,6 miljoen Sovjetsoldaten en -offisieren. Mussolini, nei it ferdwinen fan de driging fan oanfal út it westen en suden, gâns tanommen it oantal Italjaanske troepen yn it easten. It oantal Spaanske ienheden naam ek ta. Salazar stjoerde ek in divyzje fan "frijwilligers". De Frânske legioenen, Roemenen, mear aktyf Hongaren, Albanezen en bûtenlânske ôfdielingen yn 'e SS út hiel Europa fochten ek.
  Sa hie it Sowjetleger gjin oermacht yn oantallen, mar de heterogeniteit fan 'e koälysje ferlege de kwaliteit fan 'e fijânske krêften. It Reade Leger hat wat numerike superioriteit yn tanks en artillery. Mar foar no, miskien, hawwe de "Tigers" en "Panthers" gjin gelikense yn termen fan fjoerkrêft en harnas fan 'e tsjinstanner. En de T-4 krige superioriteit yn gewear fjoerkrêft oer de T-34-76. Mar de USSR hat raket artillery, en de Dútsers, nettsjinsteande de ûntwikkeling fan gas launchers benammen, hawwe ûntwikkele dit nochal min.
  D'r is sawat numerike pariteit yn loftfeart. Dútske jagers ME-109 "G", Focke-Wulf binne sterker, lykwols, as Sovjet fleantugen yn bewapening en snelheid, mar wat swakker yn manoeuvreerberens. Mar Dútslân hat, helaas, mear betûfte en produktive aces. De Yu-188 bommesmiter is miskien better yn flecht eigenskippen as de PE-2 en TU-3. En Yu-288 begûn te kommen yn tsjinst. Wier, it is mar krekt begon te wurde yntrodusearre, lykas de ME-309.
  Mar yn alle gefallen, net hawwende in foardiel yn sterkte, it Reade Leger lansearre in offensyf tsjin de fijân earder taret ferdigeningswurken. En hja krige koppich ferset. Mar de Sowjet-troepen wiene assertyf yn har offensyf, nettsjinsteande ferliezen, se drukten foarút. Hoewol't it gemiddelde tempo fan foarútgong wie leech, ien oant twa kilometer deis. De fijân knapte en wist der wer yn te graven. It tempo fan net minder heroyske foarútgong gie troch. Mids augustus, op kosten fan swiere ferliezen, de Sovjet troepen foarútgong oant hûndert kilometer, benadere Koersk en lansearre koppige fjildslaggen foar de stêd sels, ek tichterby Belgorod.
  Op 19 augustus 1943 iepene Japan, dy't wifkjen oerwinne, in front yn it Fiere Easten. Tsjin dy tiid, nei't er in searje nederlagen lein hie, stimde it rezjym fan Tsjang Kai-shek ta in frede geunstich foar de samûrai. De Japanners krigen de kontrôle oer wichtige kommunikaasje, en waarden befrijd fan de needsaak om in drege guerrilla-oarloch te fieren mei min organisearre, mar tige tal Sineeske troepen. Mar Chiang Kai-shek waard stipe tasein yn 'e oarloch mei Mao Zedong's Reade Leger. Japan hat al alle middels om oarloch te fieren mei de USSR. En se besletten net te wachtsjen op 'e reinige hjerst en de hurde Sibearyske winter. Net te hawwen oer it feit dat Hitler yn 1941 de oarloch ferklearre oan 'e Feriene Steaten, mar de samûrai stipe him net. De iepening fan in twadde front yn 1942 koe de nazi's rêde hawwe fan in ferpletterjende nederlaach by Stalingrad.
  It beslút fan Japan wie frijwat ferwachte. Lykwols, yn 'e oanfal op Vladivostok de samûrai berikte taktyske ferrassing en tabrocht serieuze skea oan' e Sovjet Pacific Fleet.
  Ein augustus besochten de Dútsers te tsjinoanfallen mei in massa fan de lêste tanks. Mar harren súdlike tsjinoanfal koe allinnich berikke relatyf súkses. De Sovjet-kommando hie sa'n mooglikheid al foarsjoen en luts har troepen werom nei har oarspronklike linen. Allinnich de kombinearre wapens 31e Leger foelen yn 'e ketel en waard meast ferneatige.
  Lykwols, de Sovjet troepen net berikke harren doel, en te lijen tige grutte ferliezen, net te feroverjen it grûngebiet. Benammen binne mear as seis en in heal tûzen tanks ferlern gien, tsjin sa'n achthûndert Dútske. Yn it tankpark gie it numerike foardiel oer nei de nazi's. Yn septimber, de Dútsers wienen by steat om te fangen mei de USSR yn de produksje fan hûnderten fleantugen per dei, en yn novimber, likernôch yn auto, it fergrutsjen fan de produksje fan Panthers nei 650-700 tanks per moanne. Hjir spile in grutte rol it brûken fan middels út de besette lannen, benammen Frankryk, en ek Belgje en Hollân, dêr't de tsjinstplicht ynfierd waard.
  De Dútsers lansearren, mei wat fertraging, yn septimber in lang pland offensyf fan Rostov-on-Don en it Taman-skiereilân. En se rûnen yn koppige Sovjet ferdigeningswurken. En Japan lansearre in offensyf tsjin Mongoalje, en ferovere Ulaanbaatar en Primorye. Mar dêr is net folle foarútgong makke.
  Dit omlaat wichtige reserves en nei in moanne en in heal fan fûle gefjochten ferienige de Dútske groepen. Mar de ferliezen fan 'e Fritz bliken ek tige wichtich te wêzen, en se waarden twongen om te stopjen. Mar dit taktyske súkses provosearre Turkije syn yngong yn 'e oarloch en de iepening fan in tredde front yn Transcaucasia.
  No moasten wy yn dizze rjochting ek weromfjochtsje.
  Tsjin de winter sil de frontline yn it Fiere Easten stabilisearre wurde. De Japanners rûnen op yn 'e Primorye-regio fan fyftich oant hûnderttweintich kilometer, feroveren mear as de helte fan Mongoalje tegearre mei Ulaanbaatar, mar har offensyf stoppe. De Turken benadere Jerevan en foelen Batumi oan, se wisten twatredde fan 'e lêste stêd te feroverjen. De Dútsers sels sille yn de hjerst net folle foarút. En se hawwe it inisjatyf noch net grepen.
  De oarloch waard hieltyd posityfer en langer. Oan útputting, en ta technologyske superioriteit. Yn 1943, de USSR ferhege fleantúch produksje troch ien en in heal kear fan 25 tûzen oant 37 tûzen. Nazi-Dútslân fan mear as 15 tûzen oant 32 tûzen, mear as dûbel. Yn de lêste moannen fan it jier, de Dútsers matched harren Sovjet produksje resultaten yn fleantugen. En ek yn tanks en selsridende gewearen - mei kwalitative superioriteit. Mar de USSR moat ek Japan fjochtsje. Dêrneist wurde in oantal fleantugen en tanks produsearre yn Itaalje en oare satellytlannen fan it Tredde Ryk. Sels as net te folle. Plus, de Dútsers, dy't profitearje fan it ûntbrekken fan oarloch, begûnen oalje út Libië te winnen en te leverjen foar har behoeften.
  Sa ferswakke it enerzjytekoart yn it Tredde Ryk stadichoan. Dêrnjonken beloofden de Afrikaanske Frânske besittingen in goede boarne fan grûnstoffen te wêzen.
  Sadat de nazi's har goed foarsjen koenen. As antwurd, ree de reade ûntwerpers nije soarten fan tanks foar Stalin mei 85 mm en 122 mm kanonnen. De Dútsers fertrage it wurk oan Panther 2 wat. It is net maklik om in tank te krijen mei krêftige wapens, sterke wapens en relatyf mobiliteit. En de "Royal Tiger" die bliken te swier op 68 ton. Allinnich de modernisearring fan 'e Panther beloofde relatyf suksesfol te wêzen. En tank T-4, blykber, hat útput syn mooglikheden. Stadichoan, begjinnend yn 1944, de produksje fan dizze masine begûn te sakjen. Om yn april hielendal op te hâlden.
  De Sovjet-kommando lansearre yn 'e winter ferskate offensive operaasjes. En it Taman-skiereilân, en yn it sintrum, en yn 'e Leningrad-rjochting, en tichtby Kursk. Mar nergens waard signifikant súkses helle . De fijân hie al in numerike oermacht yn mankrêft sawol yn tanks en fleantugen. Allinnich eangst foar it waar twong de Fritz om te hâlden oan definsive taktyk.
  In negative rol waard ek spile troch it tanommen oantal deserteurs en ferrieders, en ek it feit dat de Dútsers de loftfeart op hege hichte ûntwikkelen, dy't effektiver wie by ferkenning út 'e loft.
  Boppedat, de Sovjet kommando benadere it proses fan konsintraasje fan krêften wat ferkeard. Benammen de taktyk sels om de folgjende operaasje yn in oar gebiet te begjinnen, noch foar it foltôgjen fan 'e foarige, makke sin, sjoen de numerike superioriteit. Lykas yn de Earste Wrâldoarloch, de Dútsers útinoar lûke. Mar as de fijân jo grutter is, makke dit it dreech om superioriteit te berikken yn krêften yn in bepaald gebiet.
  As Stalin hie slagge te meitsjen superioriteit op in apart diel fan it front yn likernôch in ferhâlding fan trije oant ien, dan miskien taktysk súkses hawwe berikt.
  En sa is der yn de iene sektor in offensyf, yn in oare meitsje se har ta, mar yn werklikheid is it makliker foar de Dútsers en har bûnsmaten om ôf te slaan. Boppedat, de Fritz hie al hege-hichte, hege-snelheid ferkenningsfleanmasine mei poerbêste optyk, wêrtroch't se te folgjen de beweging fan troepen. En yn 'e winter is it dreger om te kamouflearjen, en nacht is gjin panacea, sadat Dútske yntelliginsje-offisieren goede nachtfisy-apparaten krigen.
  De "Royal Tiger" as in plande trochbraak tank waard fertrage yn serial produksje en wie net hielendal suksesfol. "Panther" -2, dy't Hitler bestelde om te fersterkjen mei harnas om de IS-2 ûntrochsichtich te meitsjen en in motor fan 900 pk te ynstallearjen, woech 51 ton, sels mei rekken hâldend mei de ynstallaasje fan in legere mantel, dy't 800 kilogram besparre. . Mar it waard mooglik om te fersterkjen de sydpânser oant 82 millimeter op in rasjonele hoeke. Dit makke de Dútske tank fan 'e kanten net sa kwetsber as eardere modellen. Mar wer, "Panther" -2 en "Lion" -2 yn in mear avansearre layout skema binne noch mar yn it proses fan ûntwikkeling.
  Mar yn 'e winter namen de Dútsers folslein kontrôle oer Frânske besittingen yn Afrika, ynklusyf de Niger-loop. En der is oalje, gas en bauxit, en noch gruttere reserves fan uranium, benammen yn Kongo. De Gaulle waard fongen - sûnder de help fan 'e bûnsmaten wie hy weardeleas, en Scorrel wurke skjin en feardigens.
  Sa wiene de oaljeproblemen yn maaie 1944 foar in grut part oplost. Alle foarrieden kamen al út Libië, en alles wat oerbleau wie om hieltyd mear putten te boarjen.
  Mar yn maaie wiene de Dútsers noch net ree om oan te fallen. Utsein de Tiger, dy't ferâldere wie yn ûntwerp, hienen se gjin serieuze trochbraak tank. Wier, de "Tiger" wie al yn 'e massaproduksje en, troch de hege kwaliteit fan' e harnas en de dikte fan 'e kanten, en ek it fluch-firing, krekte gewear, koe it spylje de rol fan, as net in ideaal , mar min of mear tolerabele tank, brekt de omset fan de USSR troepen .
  It Dútske kommando gie nei in searje skeel werom nei it foarige plan fan 1942. Nammentlik in offensyf op de flanken útsette. Nim Leningrad yn in dûbele ring en brekke troch nei Stalingrad. Boppedat, neidat de Wehrmacht ferlitten Rzhev-Vyazemsky salient, waard ferlern in handige brêgehaad foar in oanfal op Moskou. Sa is it relatyf fier fan 'e haadstêd.
  It plan fan de nazi's is ek net optimaal, mar... Yn Sweden waarden iere parlemintsferkiezings hâlden, dêr't de nazi's in yndrukwekkende oerwinning helle. In lân mei in befolking fan acht miljoen minsken en in ûntwikkele ekonomy wie ree om te gean yn oarloch tsjin de USSR. De populêrste figuer wie Karel de Tollfde. De Sweden sochten nei wraak foar eardere nederlagen en fernederingen yn 'e oarloggen dy't ferlern gien binne troch Peter de Grutte en Alexander de Earste. Sa hie hiel Europa al fochten tsjin de USSR. Boppedat besleaten Franco en Salazar offisjeel de oarloch yn te gean om har diel fan 'e bút op te easkjen. Allinnich Switserlân bleau formeel neutraal, mar it stjoerde ek in ôfdieling frijwilligers.
  Numeryske superioriteit wie oan 'e kant fan' e nazi-koalysje. Dêrnjonken hienen de Dútsers heal maaie 1944 al sa'n tûzen ME-262 jetfleantugen yn tsjinst. De auto sels is frij suksesfol, mar mei ûnfoltôge motoren. Mar stadichoan ferbettere de motoren, waarden machtiger, betrouberder en brânstof konsumpsje fermindere.
  It offensyf begûn yn it suden. De Fritz besocht it plan te werheljen dat troch de OKW foar Operaasje Blau yn jannewaris 1942 ûntwikkele waard, mar doe arbitrêr feroare troch Hitler. As jo Stalingrad oanfallen fan sawol it suden as it noarden, lâns konvergearjende rjochtingen. Mar earst moasten de Dútsers trochbrekke nei de Don. De faksistyske Tigers gongen oan 'e oanfal, mar waarden konfrontearre mei in sterke ferdigeningsline. De opmars fan 'e Krauts blykte stadich te wêzen, se rûnen yn 'e ferdigening yn' e djipte fan 'e Sovjettroepen. Nei't se yn 'e earste tsien dagen mar 35-40 kilometer yn' e rjochting fan Voronezh bedutsen.
  Doe, yn twa wiken fan koppige fjochtsjen, de nazi's fierder mar tsien kilometer en, troch swiere ferliezen, waarden twongen om te stopjen.
  It offensyf yn it suden ûntjoech him mear súkses. D'r binne minder Sovjet-troepen dêr, en it is dreger om te ferdigenjen. Tal fan "Panthers", "Tigers", "Ferdinands" (dizze selsridende gewear blykte te wêzen mear wiidferspraat fanwege it gebrek oan strategysk bombardeminten!) En de earste modellen fan de "Jagdtiger" en benammen effektyf "Sturmtiger". De Dútsers wisten te brekken troch de earste linen fan definsje en krije operasjonele romte.
  Tagelyk gie it Japanske leger ek yn it offensyf. De samûrai fergrutte de grutte fan har tankfloat en har nije middelgewicht auto's wiene praktysk net ynferior yn bewapening en rydprestaasjes foar de T-34-76, en wiene sels superieur yn frontale harnas, hoewol minderweardich yn beskerming fan 'e kanten.
  Japan late it offensyf yn Mongoalje, dêr't it folle dreger wie om de ferdigening te behâlden. De Sovjet kommando waard konfrontearre mei in tekoart oan reserves, fjochtsjen werom op alle trije fronten. En de ferliezen fan personiel yn 'e winteroffensyf wiene flink.
  It Dútske offensyf op Tikhvin, en de Finnen en Sweden út it Wite Seekanaal, waarden mei muoite ôfslein. De nazi's gongen stadich, mar hast kontinu foarút. Heal juny, yn it suden, bruts Mainstein syn troepen yn Stalingrad. De twadde Slach by Stalingrad begûn. En troch it begjin fan july, nei de fal fan Tikhvin en Volkhov, de Finnen, Sweden en Dútsers ferienige - it foarmjen fan in twadde ring om 'e stêd Lenin.
  Sa ûntstie in ekstreem drege situaasje foar de Sovjet-militêre troepen.
  Mar Stalingrad joech net ta oan Mainstein. En dit foarkaam dat de Dútsers in offensyf yn oare rjochtingen ûntjoegen. Yn it suden berikten se, lykas yn 1942, allinnich de Terekpoarte: fêst te sitten by Grozny en Ordzhonikidze. Swiere fjochtsjen bleau yn Voronezh rjochting. Tsjin septimber waarden Sovjettroepen twongen om bûten de Don werom te lûken. It is in irony fan it needlot dat ein oktober de frontline yn it suden 1942 werhelle yn 'e tiid fan' e grutste opmars fan 'e nazi's.
  It wie slimmer yn it noarden, dêr't Leningrad him yn in totale belegering befûn. Dêrnjonken koene de Dútsers, Finnen en Sweden troch de ferdigening fan it Reade Leger op it Karelyske Skiereilân snije, en Moermansk oer lân ôfsnije fan it grutste part fan de USSR.
  Sa'n fjirtich Sovjet-difyzjes waarden isolearre. Har nûmers wiene lykwols fier fan normaal. Sweden stelde sa'n fiifentweintich frij goed útriste divyzjes. Tegearre mei de betûfte Finnen en Dútske troepen krigen se in numerike oermacht. En it is ekstreem lestich om reserves oer te bringen nei it Karelyske Skiereilân.
  Yn it algemien, it Reade Leger koe net ûntfange de nedige fersterkingen, sadat de Japanners bliken te wêzen ûnferwachts sterk, harren oantal, tegearre mei marionette troepen mear as fiif miljoen, en dit is eins in folslein twadde front. Dus alles wat wy dwaan moasten wie werom te fjochtsjen tsjin de Dútsers en harren bûnsmaten.
  Stadichoan waard de sône fan kontrôle fan Sovjet-troepen yn Karelië fermindere, en Moermansk waard folslein blokkearre en praktysk feroardiele. Sa dominearren de fijânske float en benammen ûnderseeboaten de see, sadat der neat wie om foarrieden mei te fêstigjen.
  Och, yn novimber 1944 hie de USSR net de reserves om it kearpunt fan 1942 te werheljen. Hast alles waard bestege om it ferlies fan 'e Kaukasus te foarkommen. Boppedat, de Dútsers dien de oanfal op Stalingrad mear profesjonele, en reserves moasten wurde hieltyd oerbrocht dêr, as yn 'e krater fan Tartarus. Stalin joech opdracht om de stêd op 'e Wolga foar elke priis te hâlden. Mar sjoen de dominânsje fan fijân fleantugen yn 'e loft, de priis die bliken te wêzen ongelooflijk heech.
  Boppedat hie Mainstein, oars as Paulus, gjin haast en seach nei de soldaten. As gefolch, de ferhâlding fan ferliezen wie net yn it foardiel fan it Reade Leger.
  Hitler hastich Meinstein, mar de slûchslimme fjildmaarskalk wist te ûntwykjen en druk te wjerstean.
  Ien fan 'e machtichste soarten wapens wiene de Sturmtigers. Se hiene ekstreem krêftige bom launchers dy't lansearre projektilen mei in gewicht fan trijehûndert en tweintich kilo. Boppedat binne de skulpen raketoandreaune en folle machtiger as houwitsers. Jo kinne neame se in weardich antwurd op de Katyusha, al op spoaren. Dêrnjonken waarden ek guon bomwerpers ynstalleare op frachtweinen, mei in langer sjitterijgebiet.
  De Dútsers brûkten ek gaslansers. En fansels strieljagers.
  Yn desimber feroveren de Japanners hast hiel Mongoalje en kamen tichtby Vladivostok, en foar in part feroveren Primorye en Khabarovsk. Mar generaal Frost twong harren te stopjen.
  It profitearjen fan dit, organisearre it Reade Leger in rige fan tsjinoanfallen op 'e Dútske flanken dy't besocht te feroverjen wat oerbleaun fan Stalingrad. Wat, sels in lyts diel fan 'e stêd waard begjin 1945 hâlden. De Dútsers helle bepaalde súksessen yn 1944, mar wiene net iens yn steat om de Kaukasus te feroverjen en Baku-oalje te krijen. Wier, foar har eigen behoeften oant no ta hiene se genôch út Roemenië, Hongarije, Libië, Kameroen en Nigearia.
  Leningrad wie noch ûnder belegering. Grutte reserves fan iten en munysje waarden makke foarôf, sadat de stêd koe oerlibje dizze winter, trochgeande pin down wichtige krêften fan de Wehrmacht en har bûnsmaten.
  De Sovjet-liederskip hat ek slagge om strategyske reserves fan grûnstoffen te meitsjen yn 'e stêd Lenin foar de produksje fan wapens. Dat hat de faksisten oant no ta net tefolle jûn.
  Mar Moermansk waard folslein blokkearre. Fan de tsien transporten dy't nei de stêd rieden, einigen de Krauts njoggen.
  Yn jannewaris besocht de Sovjet-kommando de krêft fan 'e Dútsers yn it sintrum te testen. It wie lykwols net mooglik om de tige krêftige en technologysk avansearre ferdigening te ferslaan. De maksimale foarútgong wie fiif of seis, op syn bêst net mear as acht kilometer. En de ferliezen fan de Sovjet divyzjes wiene tige wichtich. Yn 'e measte dielen oant de helte fan' e komposysje.
  Mar in part fan 'e Dútske troepen waard ôfliede, wêrtroch't se Stalingrad hâlde kinne ... Yn maart lansearren de Dútsers sels in offensyf by de Terekpoarte. Se wisten troch de line fan de Sovjet-definsje te brekken en Grozny en Ordzhonikidze te omsingelje, mar de Fritz sieten fêst yn 'e line fan Vedeno, Shali en fierder troch de stêden.
  De stêd Grozny sels bleau oant maaie yn folslein belis. Yn maaie foel Stalingrad úteinlik. D'r binne praktysk gjin ruïnes oer fan 'e stêd en har foarstêden, lykas it tankfabryk.
  De Dútske koälysje rûn ek út 'e stoom, mar de Führer woe de oerwinning. Yn jannewaris waarden de earste suksesfolle tests fan 'e skiif útfierd, dy't in snelheid fan maksimaal twa lûdssnelheden berikten en oprinne nei 18 kilometer yn' e hichte. Yn maaie hie de diskette al fjouwer lûdsnelheden en sprong nei in hichte fan 30 kilometer.
  Mar de nije masine, foar al syn sterke en sels unike flecht eigenskippen, blykte te wêzen kwetsber foar lytse brân en djoer. It kwetsberensprobleem waard al gau oplost troch it lansearjen fan in laminêre ploeg, mar dit ferhege brânstofferbrûk en fermindere de flechttiid fan it fleantúch. En it skiiffleantúch sels, yn syn laminêre "jas", koe net effektyf fjoer.
  Mar it tiidrek fan "fleanende saucers" wie begûn. Boppedat, de Dútsers krigen in sterke troef: nije generaasje tanks fan de klasse "E". Se ferskille mei in fergelykber gewicht oan 'e "Royal Tiger" en "Panther", in folle tichter en mear avansearre yndieling, in leech silhouet en dikke harnas.
  Yn massaproduksje en op it slachfjild prestearren de Panther-2 en Tiger-2, en dan de Tiger-3, goed. It lêste reau, mei in tichter yndieling en in lyts tuorke, hie sterke harnas en in motor fan 1080 pk. "Mûs" nea fong op. Mar de modifikaasje fan "Panther", "F," die goed.
  Troch it ûntbrekken fan alloying eleminten Sovjet tanks hie net hiel heechweardich pânser, en oant no ta "Panther" omgean mei syn rol hiel goed sels mei in 75-mm kanon. En 120 mm hellende frontale pânser beskerme it frij betrouber út it 85 mm Sovjet T-34-85 kanon. Mar, miskien, de Sovjet selsridende gewear SU-100 blykte te wêzen in weardich tsjinstanner fan Panther syn ferbettere pânser. De T-4 wie al út produksje. En fan de produksjetanks die bliken dat de Panther de lichtste wie.
  De earste avansearre tank yn termen fan syn yndieling wie de seriële tank "Lion". De turret fan dizze tank waard ferpleatst werom, en de oerdracht, motor en Fersnellingsbak sieten yn ien ienheid oan de foarkant. As gefolch, it silhouet fan it reau wie leech, en it pânser mei in krêftige 105 mm kanon wie te fergelykjen mei de "Royal Tiger", en de foarkant fan 'e turret wie noch machtiger.
  It ferpleatsen fan de turret werom joech de Liuw ek it foardiel dat by it ferpleatsen troch de bosk de mûl fan syn langlopige gewear net sa folle oan beamstammen kleefde.
  De nazi's besochten ek oare regelingen, en bombardearren ek Sovjet-posysjes mei sterke fleantugen.
  Japan besocht ek foarút te kommen en úteinlik Vladivostok ôfsnien fan it fêstelân.
  De Dútsers besochten yn juny en july troch te brekken nei Moskou. Mar de Sovjet line fan definsje wie tige sterk, en de nazi's lijen enoarme ferliezen. Sels de Lev-tank is net hielendal adekwaat yn it offensyf, benammen troch ûnfoldwaande syddeksel.
  De Sovjet-kommando brûkte it kaliber fan 100 mm gewear hieltyd mear aktyf. It is dúdlik dat de USSR net de middels hat om fijân tanks mei deselde tanks te ferslaan, mar anty-tank artillery kin massaal brûkt wurde.
  De E-100 yn it orizjinele model blykte te swier op 140 ton, en de sydpânser wie 120 milimeter (foarholle 240 milimeter!), sels yn in hoeke. Dit wie net mear genôch. Net te hawwen oer it feit dat de mûzen hopeleas efter binne yn har yndieling.
  Yn werklikheid, de Lion tank en selsridende gewearen - E-10, E-25 wiene avansearre Dútske reau, dêr't kombinearre de lokaasje fan de motor, oerdracht en Fersnellingsbak. De Dútsers produsearren lykwols in protte efterbliuwende apparatuer. Bygelyks "Panthers", "Tigers", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" mei nochal hege silhouetten dy't efterbliuwe yn ûntwikkeling.
  "E"-70 wie ek net hielendal suksesfol. It reau wie foarsjoen fan in krêftige 128-mm kanon en in avansearre yndieling, mar troch de winsk om te behâlden in combat lading fan op syn minst 80 rondes en net gean fierder as 70 ton, syn wapens beskerming die bliken te wêzen fergelykber mei de "Royal Tiger" - model 1944 en net genôch foar in trochbraak. "Tiger"-3 is noch better beskerme. Mar op 'e E-70 waard mei súkses test in motor mei in turbocharger mei in krêft fan 1200 pk , wêrtroch't de tank in snelheid fan 60 kilometer per oere op 'e snelwei koe berikke.
  Dútse tanks leinen yn alle gefallen grutte ferliezen, lykas de ynfantery. Sawol bûtenlânske divyzjes as satelliten fan it Tredde Ryk ferlearen in protte.
  Heal augustus wiene de Dútsers mar 40-50 kilometer yn it sintrum foarútstutsen en koenen se gjin operasjonele romte krije. En de ferliezen bliken enoarm te wêzen. Yn septimber lansearren de nazi's in nij offensyf yn it suden... Yn oardel moanne fan swiere gefjochten bruts de fijân troch nei de Kaspyske See, en snijde de Kaukasus lâns lâns.
  Mar de Sowjet-kommando wist foarrieden oer see te fêstigjen, al wie it op kosten fan grutte skea. Yn novimber berikte de Fritz, ten koste fan enoarme ynspanning en grutte skea, de Wolga-delta. Yn desimber stabilisearre de frontline. De kleau tusken de fronten fan 'e Kaukasus en de wichtichste Sovjet-gebiet groeide. Dêrnjonken wisten de Japanners Vladivostok ôf te snijen, wêrtroch't de Sovjet-stêd ûnder belis sette.
  Nettsjinsteande de blokkade, Moermansk slagge om heldhaftich te hâlden oant desimber 1945. Mar hy foel noch...
  Yn 1946 gie de fijannigens troch... De posysje fan 'e Sovjet-legergroep yn 'e Kaukasus blykte ekstreem lestich te wêzen. Se wurde ôfsnien troch lân, en d'r is in bedriging fan it definitive ferlies fan Baku.
  Stalin fielde ekstreem senuweftich en fysike útputting. Fûle gefjochten ûntdutsen yn 'e rjochting fan Tikhvin. Der wie in besykjen om te rêden omsingele Leningrad. Yn 'e stêd sels waarden iten foarrieden foar minder as seis moanne litten en fiedingskaarten waarden wer knipt.
  Yn it earstoan bruts Sovjet troepen troch de frontliny, mar doe wist de fijân, mei in superieur oantal tanks, in tsjinoanfal út te fieren en sels in part fan 'e Sovjet troepen ôf te snijen. Febrewaris ferrûn yn fûle fjildslaggen sawol yn it noarden as yn it suden, wêrby't Sovjettroepen de fijân testen en besochten Stalingrad werom te feroverjen. En dat lêste wie foar in part suksesfol. Sovjet tanks barsten de stêd yn, mar, spitigernôch, koene de nazi's dêr net útdriuwe.
  Mar de tredde Slach by Stalingrad bruts út. Sovjet troepen helle ek relatyf grutte súksessen by Voronezh. Mar ek dêr, Fritz, mei help fan in grut tal tank ienheden en harren technologyske superioriteit, wienen by steat om te herstellen de situaasje. Yn maart begûnen skiiffoarmige helikopters en diskettes op grutte skaal diel te nimmen oan fijannigens. De Dútsers makken ferskate ferbetterings oan fleanende skûtsjes en koene dêrmei raketoanfallen op Sovjet-posysjes lansearje. Mar yn de praktyk foldie it skiiffleantúch net oan de ferwachtings as in wûnderwapen.
  Krekt sa't de ballistyske raket fan Braun bliek te djoer en fan lege krektens te wêzen foar har aktyf gebrûk yn 'e striid om himsels te rjochtfeardigjen.
  Mar de Dútsers kochten sturtleaze jetbommewerpers dy't by steat binne om oant tsien ton lading te dragen en in ôfstân fan oant 16 tûzen kilometer (!) te fleanen.
  Spitigernôch, de Sovjet jet aviation bleau noch efter, en de fijân dominearre de loft hast hielendal. Yn alle gefallen, propeller-oandreaune fleantugen, yn prinsipe, kin net oertreffe jet fleanmasines yn flecht skaaimerken. En ús eigen ûntjouwings wiene te let. En de oergong fan propeller-oandreaune fleantugen nei jet-fleantúch is te pynlik.
  En de piloaten moatte wurde oplaat, de banen moatte wurde ferlingd, en in spesjale soarte fan brânstof moat wurde taret. No, de motoren sels wurde noch hifke en debuggen!
  De Dútsers fûnen harsels ôfliede troch Stalingrad ... Nuver genôch, it Tredde Ryk en de hiele koalysje rûnen út stoom, en it Reade Leger wie as in Phoenix-fûgel. Sawol april as maaie ferrûnen yn fûle fjildslaggen by Stalingrad. En sels yn juny besocht it Reade Leger noch foarút te kommen, de fijân fêst te lizzen. Mar yn july, nettsjinsteande de waarmte, de nazi's noch ferhuze lâns de kust fan de Kaspyske See yn 'e rjochting fan Baku. De foarútgong wie ekstreem stadich. Gemiddeld 1,5 kilometer deis. Dagestan knapte werom ... Sovjet troepen ferpletterden de Fritz en harren bûnsmaten yn alle azimuts.
  Se sloegen de fijân sawol yn it sintrum as yn it noarden. Se mochten net nei Archangelsk komme... Mar yn septimber gie it tempo fan Dútse opmars yn 'e Kaukasus fersneld. De troepen fan 'e Kaukasyske groep wiene slim útput, en in see fan tsien transporten sylde ûnder de betingsten fan' e fijân loft supremacy yn 'e loft fan op syn heechst twa of trije. Ein oktober kamen de faksisten dochs Azerbeidzjan yn. En yn novimber rûnen se op nei Baku. En begjin desimber ferienigen de Krauts har mei de Turken yn Georgje...
  Noch foar maart wiene der fjildslaggen yn 'e Kaukasus, en Jerevan hold yn 't algemien oant juny 1947 út.
  De hiele winter besocht it Reade Leger ûnfoldwaande foarút te kommen. Se sloegen de koälysje slim mis. Hoewol't de Japanners úteinlik Vladivostok yn april ynnamen, koe dit de USSR allinich in sterker foet krije oer de Amoer.
  Hoewol't it Reade Leger mei syn oanfallen yn 'e winter en yn maart gjin taastbere súksessen helle, learde it de koälysje wol in earlike les. Binnen de Dútske satellytlannen waard de situaasje hieltyd slimmer. Minsklike boarnen wiene útput en ferliezen wiene enoarm. De ekonomyske lêst waard folslein ûndraaglik. Sels suksessen oan 'e fronten befredigden de Europeeske man op 'e strjitte hieltyd minder. De winsk nei frede waard sterker en sterker.
  Mar Hitler woe koppich de USSR ôfmeitsje. Hoewol't de berekkeningen dat it Reade Leger soe ferlieze syn combat effektiviteit nei it ferlies fan Baku net komme wier. Yn 1946 produsearre de USSR in rekord oantal wapens: sa'n 60 tûzen fleantugen en 40 tûzen tanks en selsridende gewearen, 250 tûzen kanonnen en mortieren. Ja, de Sovjet loftfeart is benammen de Yak-9 jager, de IL-2 oanfal fleanmasine, dat is noch yn produksje. Yak-3 en LA-7 waarden produsearre yn lytse hoemannichten. Noch yn produksje binne PE-2 en TU-3. Ja, loftfeart kin wurde beskôge ferâldere tsjin fijân jet meunsters, mar it is net. Lykas de T-34-85, IS-3 en SU-100, de rest fan 'e auto's binne yn lytse hoemannichten.
  En yn 1947, de T-54 begûn yn tsjinst, dy't moatte hawwe makke in ein oan de kwalitative superioriteit fan Dútske technology. Fansels, de T-54, mei in gewicht fan 36 ton, koe net sterker wêze as alle fijân tanks, mar it koe maklik konkurrearje mei de Panthers en Tigers.
  De wichtichste Dútske tank wie de E-50, neamd de Lion-3. It reau is fergelykber mei de Liuw, mar mei in krêftiger motor fan 1200 pk en dikke pânser. Mei in gewicht fan 75 ton, de dikte fan 'e sydpânser fan' e Dútske tank ferhege nei 140 mm, en de foarkant wie 240 mm mei in 105 mm kanon en in barrel lingte fan 100 el. De nije Dútske auto moat de wichtichste wurde. It is superieur oan de Sovjet ien yn bewapening en harnas, mar is mear as twa kear sa swier.
  De T-54 begjint lykwols krekt yn produksje yn te gean.
  Mar de simmer fan 1947 wie noch waarmer. De Dútsers besykje Moskou wer oan te fallen. Se brekke ek troch nei Saratov. De striid duorret oant let hjerst. De Fritz slagget noch om Saratov te nimmen. Mar yn it Moskouske gebiet wisten se maksimaal sechstich oant santich kilometer foarút te kommen. Sawol Rzhev as Vyazma, hoewol't de lêste wie heal omsingele, bleau by de USSR.
  Moskou is net ferovere, en de nazi's en har brutale koälysje moatte de winter yn 'e grêften tsjinkomme. Dizze kear rêdt it Sovjet-kommando minsken en sammelet sterkte. Benammen de T-54 tank. En op 31 desimber 1947 waard de MIG-15 mei súkses hifke, wat it Dútske monopoalje op jetfleantugen yn 'e loft soe einigje moatte.
  Wier, yn febrewaris 1948, Leningrad foel nei in protte jierren fan belis. In tige swiere klap foar it prestiizje fan 'e Sovjet-macht.
  De posysje fan de USSR yn maaie 1948 waard hopeleas. De Dútsers en harren koalysje behearskje de Kaukasus, dan de Wolga nei Saratov, en Tambov mei Voronezh. Dan eastlik fan Orel, hast neist Tula, dan yn Vyazma en by Rzhev sels, hielendal nei Archangelsk.
  No, wat kin yn sa'n situaasje oars dien wurde? Plus, de Japanners behearskje hiele Primorye lâns de rivier de Amur en feroveren har ienige bûnsmaten: Mongoalje.
  En yn 'e sân jier fan' e oarloch waarden lannen ferlern gien dêr't op syn minst de helte fan 'e befolking fan' e USSR wenne foar de besetting, en miskien mear. Yn 'e sân jier fan 'e oarloch ferlear it Reade Leger op syn minst tweintich miljoen soldaten en ofsieren ûnherstelber. Net telle dyjingen dy't waarden ferwûne of kreupele. Net telle de enoarme ferliezen fan massale bombardeminten, besketten en hongersneed.
  Sels mei rekken hâldend mei de evakuearre famyljes, hie Stalin net mear as hûndert miljoen manmacht ûnder syn kontrôle, wierskynlik miskien minder. Dêrfan wurdt elke fyfde yn it leger oproppen. Sa'n tweintich miljoen ferskillende troepen. Bern fan fiif jier ôf, pensjonearren en handikapten fan de earste en twadde groep mochten de masines brûke.
  It lân is ekstreem mobilisearre. De produksje fan wapens yn 1947 fermindere mar in bytsje ... It is dus te betiid om in ein te meitsjen oan it lân fan 'e Sovjets!
  Stalin sels tocht dat yn alle gefallen net. En Hitler woe ek de squeeze op Ruslân sette - om alles yn ien kear te krijen! Der wie dus hielendal gjin kompromis.
  Yn 'e simmer lansearren de Dútsers in nije oanfal op Moskou. Se hope noch dat se de haadstêd brekke koene en de USSR einigje. Fan it Reade Leger waard Moskou dekt troch mear as trije miljoen soldaten en milysjes. Se wiene bewapene mei tolvetûzen tanks en selsridende gewearen. Wier, der binne mar sa'n fiifhûndert T-54's, benammen T-34-85's en SU-100's, fochten. De IS-3 wie op dat stuit al staakt. Hiel pear IS-4 tanks waarden produsearre fanwege de technologyske ûnbetrouberens fan dizze mastodont. Seis IS-7 tanks waarden produsearre, mar dit auto gie net yn massa produksje. Hoewol, wierskynlik om 'e nocht. It koe it 240 mm-pânser fan de 75 ton Lev-3 mei syn 130 mm-kanon penetrearje. Wier, de Dútsers hiene in mear avansearre tank, de Royal Lion, mei in gewicht fan 100 ton mei in motor fan 1800 pk, en in 128 mm mei in tige lange loop gewear mei in earste projektyl snelheid fan 1260 meter per sekonde.
  Mar Stalin ferlear op ien of oare manier belangstelling foar swiere apparatuer, en foarkar: leafst lyts, mar ôfstân.
  Mar de fjouwer krigers: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda net tinke. En se krigen krekt de IS-7 tank ûnder har kontrôle. Boppedat, en op nûmer sân. Sa makken de fjouwer dizze auto op eigen kosten. De famkes fûnen gouden bars yn Sibearje en skonken se oan it fûns fan it ministearje fan Definsje. En no woene se sels út dizze prachtige masine sjitte.
  En de wichtige dei fan 22 juny 1948 kaam krekt oan. Hitler syn troepen wiene gewoan liedend de befolking, besykje te bypass en omsingele de Sovjet stêd Rzhev.
  En de fjouwer dochters fan Russyske demiurge goaden, lykas altyd, besletten om yn te gripen op in kritysk momint foar Ruslân! Se rêde har heitelân - Rus' - altyd op 'e krekte tiid en plak!
  
  
  
  
  AS D'r wiene gjin stielen staple
  Yn 't algemien, frjemd genôch, yn' e measte parallelle universums wie de rin fan 'e Twadde Wrâldoarloch en de Grutte Heitelânske Kriich noch slimmer foar Ruslân as de realiteit. Miskien om't it faksistyske rezjym dat de kontrôle oer Jeropa naam, folle grutter potinsjeel hie dan it realisearje koe. De kombinaasje fan brutaal totalitarisme en merkeleminten fan 'e ekonomy is effektiver as it liberale kapitalisme fan it Westen en it sintralisearre, burokratyske stalinistyske model. Gelokkich, om in oantal redenen, sawol objektyf as subjektyf. Troch grut gelok koene de nazi's harren troefkaarten net brûke.
  Hoefolle Dútske spionnen waarden mislearre krekt om't de Dútsers in roestfrij stiel skraper brûkten yn dokuminten, en de Russen brûkten ienfâldich izer? En hoe hat sa'n lyts ding it ferrin fan de oarloch beslissend beynfloede?
  Yn alle gefallen wie d'r in parallel universum, wêr't al yn oktober 1941 ien tige sekuere ynljochtingsoffisier dit feit by ûngelok ûntduts. Echte Sowjetdokuminten en falske Dútse binne wiet en... Op Sowjetdokuminten is de papierklip roast en dat falt op, mar op Dútse is it net.
  Dit is in lyts ding, mar syn ynfloed op 'e rin fan' e Grutte Heitelânske Kriich wie tige wichtich.
  Nei it foarkommen fan mislearrings en wurken ûnder de kontrôle fan Dútske aginten, ûntdutsen se wichtige bewiis fan 'e tarieding troch Sovjettroepen fan in offensyf by Stalingrad. Sa oertsjûgjend dat de eigensinnige Adolf Hitler it dêrmei iens wie en de opdracht joech om de nazi-troepen dy't oan de Wolga stasjonearre wiene, te hergroepearjen. En dat makke der út.
  As tidens de operaasje Rzhev- Sichov it Reade Leger, mei mear as twa kear safolle troepen as de Wehrmacht, koe net trochbrekke troch de Dútske ferdigening, dan by Stalingrad wie it lykwicht fan krêften geunstich foar de nazi's.
  En it waar op 19 novimber 1942 wie net befoarderlik foar offensive operaasjes. De loftfeart, benammen oanfalsfleantugen, koe net opstappe, en artillerybombardemint hie mar in ekstreem beheinde ynfloed op de ûntwikkele ferdigeningswurken fan de fijân. Sowjet-troepen, nei't se yn it offensyf gien wiene, sieten del. Sels de ynset fan tankkorpsen koe gjin gat brekke yn 'e ferdigening fan Hitler.
  Fûle fjochtsjen bruts ek út yn de rjochting Rzhev-Sychov. Se gongen op nijjiersdei troch. Allinne dan, nei't lijen serieuze ferliezen, de Sovjet troepen yn beide rjochtingen ûnderbrekke harren offensyf. Hitler hold út op 'e Wolga, mar de Dútsers begûnen te slaan yn Afrika. Churchill neamde Montgomery's offensyf yn Egypte: it ein fan it begjin. Hy stelde ek dat no de bûnsmaten allinich sille winne.
  Ja, Rommel, nettsjinsteande de oanhâldende oerdracht fan grutte troepen nei Afrika, hie pech en syn leger lei nederlaach nei nederlaach. Om it fieren fan in oarloch op twa fronten te garandearjen, moast it Tredde Ryk yn febrewaris 1943 totale mobilisaasje ferklearje.
  Boppedat waarden de haaddoelen fan Operaesje Blau net helle. Lykwols, yn 'e winter fan 1942-1943, de Wehrmacht, yn tsjinstelling ta echte skiednis, slagge om foar te kommen in serieuze nederlaach yn it easten. Ein jannewaris begûnen de Sovjettroepen har offensyf yn it sintrum: de tredde Rzhev-Sychov-operaasje en by Stalingrad. Mar it is net weagje te brekken troch in fijân sit yn in sterke ferdigening. De fjildslaggen diene no tinken oan de Earste Wrâldoarloch. Oanhâldend, posityf. Doe't dejinge dy't oanfallen ferlear mear as dejinge dy't ferdigene.
  Operaasje Iskra om Leningrad te befrijen waard útsteld. Stalin woe de Rzhev-ledge sa gau mooglik ôfsnije en de fijân by Stalingrad ferslaan. De Dútsers, yn it ûnthâld fan de lessen fan ferline winter, ferdigenen harsels aktyf. En oant no ta hawwe se it slagge om de oanfal fan Sovjet-troepen ôf te kearen. Sa die bliken, as de Krauts klear binne, is it net maklik om troch har ferdigening te brekken. En de kwaliteit fan it Dútske leger is noch altyd op syn bêst.
  It Sowjetoffensyf duorre oant ein febrewaris, mar wie nea suksesfol.
  Begjin maart, de Sovjet kommando besocht in offensyf yn Voronezh rjochting. Nei earste súksessen kaam it Reade Leger yn tsjinoanfal Mainstein . Grutte Sowjet-troepen waarden omsingele en waarden twongen om har werom te fjochtsjen. De ferliezen, benammen yn de technyk, bliken te wêzen grut, en de Dútsers en harren bûnsmaten wienen by steat om te krijen foet yn dizze rjochting en folslein ferovere Voronezh en syn foarstêden.
  Tidens de tsjinoanfal fan Mainstein namen "Panthers" en "Tigers" foar it earst diel oan 'e slach. De nije tanks foldienen foar in part oan harren ferwachtings. As se goed brûkt waarden, wiene se superieur oan Sovjet-auto's yn 'e oankommende striid.
  De maitiidsdôging sette yn en der hearske rêst oan it eastfront. Yn Tuneezje woene fûle gefjochten.
  De Führer besocht foar elke priis in brêgehaad yn Afrika te hâlden. Om dit te berikken, besleaten de nazi's sels in ungewoane stap te nimmen. Se joegen Franco in ultimatum: of hy lit Dútske troepen troch nei Gibraltar, of hy wurdt omkeard, lykas it Vichy-regear. De Generalissimo krige kâlde fuotten en stimde yn. Tagelyk ried er him ta de regearingen fan Brittanje en de Feriene Steaten mei in triennen pleit: gjin oarloch oan Spanje te ferklearjen, om't dat net barde neffens syn wil!
  Op 15 april 1943 begûnen de Dútsers de oanfal op Gibraltar, en smieten de lêste Tigers en Panthers yn. De festing foel yn twa dagen ûnder de oanfallen fan hûnderten tanks. De oanfal waard befel troch Paulus, weromroppen fan it eastfront. Iroanysk genôch koene de Dútsers de lêste kertieren, de huzen fan Stalingrad en de Stalingrad-fabriken pas op 1 april 1943 ynnimme. Sadwaande rehabilitearre Paulus himsels foar in part en krige de titel fan fjildmaarskalk en swurden oan 'e ikeblêden fan it ridderkrús om te booten.
  De ynname fan Gibraltar blokkearre Britske en Amerikaanske tagong fan it westen nei de Middellânske See. En boppedat koene de nazi's sels Marokko op 'e koartste ôfstân ynfalle, en in part fan 'e Alliearde troepen ôfliede fan Tuneezje.
  De druk op de Tunesyske brêgekop ferswakke, en doe waard Rommel wer oerbrocht. Hitler besleat om militêre operaasjes yn it Easten foar no te befriezen en te besykjen om kontrôle oer de Middellânske See te nimmen.
  De Sovjet-kommando begon ek te hâlden oan wacht-en-sjoch-taktiken. Dit is wat Stalin die yn 'e echte skiednis, en dit is wat hy besleat no te dwaan. Lit de kapitalisten de dwazen sels bliede. Lit se inoar hammerje, en wy sille ús krêft sammelje en slaan as se folslein útput binne.
  De Dútsers holden noch noardlik Tuneezje oan, en troepen ûnder befel fan de nije fjildmaarskalk Paulus rukten op nei Casablanca. De Amerikanen konfrontearre Tigers en Panthers. It die bliken dat harren Sherman wie swak tsjin sokke tanks, en ek de modernisearre T-4.
  En Churchill ferklearre, nei trije moannen fan wifkjen, dochs de oarloch oan Spanje. De Dútsers hienen lykwols tsjin dy tiid al it gehiel fan Marokko ferovere en Algerije binnenfallen. Dêrom kaam dit net as in skok foar Franco. Op 25 july feroveren Dútske troepen de haadstêd fan Algerije en joegen de Britten in ferpletterjende nederlaach ta. Sukses waard fasilitearre troch in tsjinoanfal fan Rommel, en de hommelse nederlaach en lâning fan Kissilring op Malta.
  It Eastfront wie stabyl en kalm. Stalin, waans troepen yn eardere fjildslaggen swiere ferliezen te lijen hiene, ferfong it Reade Leger. De Dútsers foarmen ek nije difyzjes en brochten dy oer de Strjitte fan Gibraltar oer nei de Middellânske See.
  De aktiviteit fan Dútske ûnderseeboaten late ta it feit dat de tonnage fan 'e Amerikaanske en Britske floaten begûn te sakjen. En dat hat ek net bydroegen oan sukses yn de fjildslaggen om de grutste súdlike see fan Europa.
  De driigjende situaasje yn 'e Middellânske See late ta it feit dat Churchill op 6 augustus besleat om yn Frankryk te lânjen. Mar de operaasje fûn plak ûnder ûngeunstige waarsomstannichheden en wie min taret.
  Op 10 augustus ferienigen Rommel en Paulus har, en foarmen in fikse ketel yn it easten fan Algerije. En op 19 augustus snijde Mainstein, de ferrifeljende master fan 'e trapen, de Alliearde troepen fan 'e kust ôf.
  It súkses fan 'e Fritz waard fasilitearre troch de ûnbeslissichheid fan 'e Amerikanen, dy't de lâning yn Frankryk yn 1943 foar te betiid beskôgen, en in akuut tekoart oan lâningsfarkosten. Kalm oan it Eastfront. Dêrnjonken is de loftfeartproduksje yn Dútslân yn 1943 mear as ferdûbele, mear as twaentritich tûzen fleantugen yn 't jier - gelokkich hienen de Dútsers mear mankrêft en territoarium ûnder har kontrôle as de realiteit. En de nije Focke-Wulf-auto's mei sterke harnas en wapens, lykas 30-millimeter-kanonnen, feroarsake tefolle skea oan alliearde loftfeart.
  De katastrophe yn Algerije en Frankryk makke augustus 1943 echt swart foar de Alliearden.
  Stalin wie sels bliid mei sokke súksessen. Mar Churchill syn geduld rûn op. Yn it Easten sels lucht fjildslaggen praktysk opholden, en partisan aktiviteit fermindere. De Dútsers foarmen hieltyd mear nije korpsen út eardere Sovjet-boargers en makken sels soksawat as marionette pleatslike oerheden. Sa fjochtsjen al yn Afrika aparte brigades fan pleatslike nasjonalisten út it easten.
  De Bulgaarske tsaar Boris stjoerde ek trije fan syn bêste difyzjes nei Tuneezje, blykber yn 'e hope om wat koloanjes foar himsels te krijen op it tsjustere kontinint.
  Yn septimber sette Rommel in grut offensyf útein yn Egypte. Hy slagge, mei help fan de kwantitative en kwalitative superioriteit fan krêften, Tripoli in wike nei it sinjaal foar de oanfal te fangen.
  De Britten en Amerikanen leine nederlaach nei nederlaach yn Libië. Under dizze betingsten kundige Churchill de opheffing fan alle helpferliening oan 'e Bolsjewistyske USSR oan en easke de direkte yntinsivearring fan fijannigens. Stalin die of hy de ultimatums negearre. Hoewol, fansels, de tariedings foar offensive aksjes waarden útfierd. Mar Koba wie slûch en besocht sels de wetters te testen foar in aparte frede. Ien, ein septimber feroveren de Dútsers hiele Libië, ynklusyf Tolbuk, en bruts sels troch yn Egypte nei Alexandria.
  Paulus wist it wichtichste Ingelske fersterke punt om te gean en nei it suden nei de Nyl te gean. Yn feite, dit stavere ramp foar Brittanje yn Egypte. Doe koene de Dútsers nei it Suezkanaal en nei Irak, en dan net fier fan Baku.
  Fertraging waard gefaarlik, en Stalin joech it befel om de oanfal op Rzhev te hervatten, en ek Stalingrad werom te feroverjen, en tagelyk de fijân yn 'e Noard-Kaukasus te ferpletterjen.
  Dat is, yn oktober binne de fijannichheden fuortdaliks yn trije rjochtings wer opstart. En yn novimber ek op Leningradsky.
  It wie lykwols net maklik om in fijân troch te brekken dy't goed yngroeven wie en machtige swiere Panther- en Tiger-tanks hie. Sovjet troepen konfrontearre djippe posysje ferdigeningswurken. En yn definsje prestearren de nije Dútske tanks en selsridende gewearen goed.
  Sa wiene d'r gjin wichtige foarútgong yn oktober en novimber. Utsein as it Dútske offensyf stoppe waard by it Suezkanaal. En dan mar tydlik... Paulus en Rommel kearden harren troepen lykwols nei Sûdan. En se begûnen Afrika te feroverjen.
  De Wehrmacht is noch net klear om yn 'e winter oan te fallen.
  Dêrnjonken sette de Krauts grutte hope op 'e Panther-2 as in mear avansearre masine en de Tiger-2 en Liuw.
  De winter gie foarby yn it besykjen fan it Reade Leger om troch de ferdigening fan de Krauts te brekken. Mar nearne wie it mooglik om grutte súksessen te berikken. Sels as der in trochbraak barde, de fijân restaurearre de situaasje mei in tsjinoanfal.
  En de situaasje waard hieltyd slimmer. Yn Brittanje ûntstie tsjin de eftergrûn fan militêre nederlagen in politike krisis. In stimming fan wantrouwen waard oannommen tsjin Churchill syn kabinet. Hoe koe it oars as de wizer Paulus Ingelân út Sûdan en Etioopje slacht.
  It nije regear bea Dútslân in aparte frede oan. Sjoen de gruttere Amerikaanske ferliezen fan 'e Dútske ûnderseeboatfloat, makke Roosevelt gjin beswier. Boppedat is syn posysje yn Amearika skodde. En de Japanners wisten in pear lytse oerwinningen te winnen, dy't de Amerikaanske foarútgong fertrage. Dus, it eachpunt - ús hutte oan 'e râne hat triomfearre.
  Hitler stelde lykwols earst oermjittige betingsten foar. Doe wie it kompromis de Frânske Lannen en Egypte, en ek wat earder oan Itaalje hearde waard weromjûn. Sûdan falt ek yn it besit fan it Tredde Ryk, mar it Suezkanaal wurdt mienskiplik eksploitearre.
  Sadwaande, nei't er himsels yn it Westen frij hân hie, smiet de Führer al syn krêft yn it Easten. De nazi's begûnen yn maaie harren offensyf tsjin Moskou. Troch de Frânske en Ingelske koloanjes hie Libië al genôch oalje en woe Hitler sa gau mooglik winne.
  Plus, Türkiye iepene ek in twadde front.
  Lykwols, it Reade Leger al toande ongelooflijke moed en heroïsme yn 'e fjildslaggen foar de Sovjet haadstêd. Yn trochsneed wie it tempo fan Dútske foarútgong net mear as ien kilometer deis. Ein augustus koene de nazi's mei in trochbraakbreedte fan goed trijehûndert maksimaal hûndert kilometer foarút.
  Se benadere Moskou, mar rûnen yn 'e Mozhaisk ferdigeningsliny. Dit wiene beskieden resultaten. Dêrneist Sovjet troepen hieltyd tsjinoanfallen de fijân. Nije Sovjet tanks T-34-85 en IS-2 namen diel oan de fjildslaggen. It kin net sein wurde dat de Dútsers har foardielen folslein ferlern hawwe, mar it Reade Leger stie net stil, en de wittenskip net!
  Nije Sovjet jagers Yak-3 en LA-7 ferskynden, by steat om te konkurrearjen mei Dútske propeller-oandreaune fleantugen. Wier, de fijân hat tige sterke reaktive troefkaarten yn ruil. ME-262 en HE-162 hiene gjin analogen yn 'e wrâld. Hitler besleat ek de produksje en ûntwikkeling fan tanks lichter as fyftich ton te ferbieden. As gefolch, de T-4 en de Panther waarden opjûn. "Panther"-2 die bliken te weagjen 50,2 ton en hawwe in krêftige gewear mei in motor fan 900 pk. "Royal Tiger" en "Lion" sels boppe it gewicht fan 'e meunsters fan 70 ton. Neffens partij resolúsje, Sovjet auto net mear as 47 ton yn gewicht.
  Nei't er net slagge om Moskou te nimmen, kearden de nazi's har oandacht nei Leningrad. Se wiene echt siik fan dizze stêd. Massive bombardeminten begûn yn septimber. Se omfetten ek 1000 mm kalibergewearen en fleugele robotyske projektilen.
  Hitler bestelde Leningrad foar elke priis yn te nimmen.
  De stêd wist yn septimber en oktober trije oanfallen ôf te kearen. De Dútsers koene lykwols tsien oant tweintich kilometer foarútrinne, en feroveren ek de Peterhof-brêge. Op guon plakken kamen har ienheden de stêd yn, wêrtroch't de operasjonele posysje fan 'e groep fergriemde. Yn novimber 1944, nei't de nazi's de parlemintsferkiezings wûnen, gie Sweden ek yn 'e oarloch tsjin de USSR.
  It aktyf advertearre de slogan: wraak foar de nederlagen fan Peter de Grutte en Alexander. Nije Sweedske difyzjes kamen oan it front oan en begûnen tegearre mei de Finnen in oanfal op 'e stêd út it noarden. En de nazi's ferfearden oanfallen mei ûnder oaren de Sturmtiger en de noch machtiger Sturmaus , en ek de E-100 tank, it earste seriële meunster fan 'e wrâld mei in gewicht fan mear as hûndert ton.
  Nettsjinsteande de massale heroïsme en fearkrêft fan Sovjet soldaten en milysjes, en ek in wanhopige ôflieding tsjinoanfal op Novgorod, de stêd koe net bewarre wurde. It lêste kwart foel lykwols pas op 27 jannewaris 1945, in foarbyld fan ûnbeheinde fearkrêft. En de stêd sels duorre in hiel blok: 1270 dagen! Wierskynlik de langste blokkade fan in stêd yn moderne oarloggen.
  Hoewol't de Dútsers en harren bûnsmaten lijen grutte ferliezen, it doel waard foar in part berikt. De twadde grutste en wichtichste Sovjet stêd foel, en de hannen fan 'e machtichste fijân groep waarden befrijd.
  Yn 'e winter wie de striid fûl. De Dútsers brûkten serial, strieljagers mei alle macht. De USSR hie gjin pariteitsmacht tsjin harren. Dat makke it dreech om in foardiel yn 'e loft te berikken. Krektoarsom, de fijân dominearre dêr. Krekt as wylst Dútske tanks har foardielen behâlden. En se fergrutte se sels mei de komst fan 'e "E" -searje.
  Yn ferliking mei de Tigers en Panthers, de E-searje tanks hiene in tichter yndieling, in leech silhouet, en as gefolch, folle dikker pânser op in hoeke.
  It antwurd fan 'e Sovjetwittenskip oant no ta wie allinich de IS-3, in sterkere turret foarholle beskerming. De T-54 waard noch ûntwikkele, en de T-44 wie net mear suksesfol.
  Hitler feroare syn plannen lykwols yn maaie 1945. En beheine himsels ta yndividuele oanfallen, hy útfierd de wichtichste offinsyf yn 'e Kaukasus. It wie handiger om dêr te fjochtsjen. Dus nei de ynname fan Stalingrad, it leverjen fan de Sovjet-groep die bliken lestich te wêzen. Dêrnjonken brochten de Sovjettroepen yn febrewaris de Ottomanen yn Transkaukasië in sterke nederlaach ta, wêrtroch't de Turken twongen om Jerevan te flechtsjen en de Karsregio te befrijen.
  De Dútsers bruts troch de ferdigening en, lâns de Wolga, berikte de Kaspyske See. Grozny foel op 15 juny, nei hurde gefjochten, Sukhumi op 23 juny, Zugdidi op de 29e fan deselde moanne. Tbilisi waard ein july nommen tegearre mei Kutaisi. Yn augustus feroveren de faksistyske gieren einlings Dagestan, lykas Poti, en berikten Armeenje út it noarden. Yn septimber se ferienige mei de Turken, en de oanfal op Baku begûn. De kaaistêd duorre oant 6 novimber 1945. Guon fjildslaggen yn 'e bergen, benammen yn Jerevan, duorren oant ein desimber.
  Fûle gefjochten fûnen ek plak yn it sintrum. De Dútsers koene ticht by Tula komme en sels Kalinin ynnimme, mar doe waarden se tsjinholden. De frontline is lykwols tichterby kommen, en der binne al net mear as tachtich kilometer fan de haadstêd ôf.
  It jier 1946 begûn mei in waarme winter. It Sowjet-kommando, dat it Dútske offensyf foardwaan woe , ried wanhopich op 'e fijân.
  Och, it foardiel fan 'e fijân yn' e loft allinnich tanommen. Luftwaffe jet fleantugen, spitigernôch, waarden hieltyd ferbettere. Nije oanpassingen fan 'e ME-262 binne ferskynd, ynklusyf in ultra-hege snelheid. Ek in sterke jet fighter TA-183, mear avansearre mei swept wjukken HE-262, en in echte masterstik fan fleanmasines engineering ME-1010 mei kontrolearre swept wjukken.
  En de wichtichste jager fan de USSR bleau de Yak-9. De auto wie eartiids nij, mar is no dúdlik ferâldere.
  Mar de Luftwaffe hat ek de Yu-287, en de Yu-387, TA-400, TA-500 jetbommewerper is ferskynd. En oanfal fleantugen binne jet. En de HE-377 is reaktyf en de HE-477 is ek reaktyf en multyfunksjoneel.
  En de E-70-searje mei tanks dy't safolle weagje as de "Royal Tiger", mar mei folle sterkere beskerming.
  En it echte masterstik wie de piramidale tank yn metaal toand foar de jierdei fan 'e Fuhrer op 20 april 1946. Hitler persoanlik joech him de namme "keizerlike Liuw".
  It reau wie de foarm fan in langwerpige, flakke piramide, mei lytse rollen dy't de hiele boaiem fan 'e tank bedekke. Sa hie it gjin bak, wat de cross-country fermogen signifikant fergrutte. Boppedat, de tank hie gjin dak, en syn wapens út alle hoeken hie in hege hoeke fan rasjonele oanstriid. Mei in gewicht fan 99 ton, it reau wie bewapene mei in 128 mm anty-fleantúch gewear mei in loop lingte fan 100 EL, hie in motor fan 1800 pk, en frontale harnas fan 300 mm. Boppedat binne de platen yn grutte hoeken fan rasjonele oanstriid, yn 'e earste frontale helte en 250 millimeter yn' e twadde hellende helte. Sa die bliken te wêzen de machtichste tank yn 'e wrâld, ûntrochsichtich fan alle sjitterij punten en doe oanfallen mei bommen fan boppen.
  De Fuhrer joech fuortendaliks opdracht om it sa gau mooglik yn produksje te setten en tagelyk in oanfalsmodifikaasje te meitsjen mei in houwitser en in bomwerper.
  Dat de nazi's foarrieden, se moasten smiten wurde. Mar, spitigernôch, waard fongen in tige koppige en technysk sterke fijân. En ein maaie, neffens de tradysje, doe't de diken útdroege, begûn it offensyf.
  De Fritz besocht Moskou en Tula te omgean. De fjildslaggen raasden mei ungewoane yntensiteit en omfang. Mar de Sovjet-troepen wiene it wurdich om ûnoerwinlik te wurden. Foar trije moannen fan trochgeande fjildslaggen, de nazi's wiene allinnich by steat om te omsingele Tula en berikke Kashina en benaderje Moskou út it noarden, foar in part ôfsnien kommunikaasje. De gefjochten wiene al op 'e strjitten fan 'e stêd sels.
  Stalin ferliet de haadstêd en evakuearre nei Kuibyshev. Mar de nazi's begûnen yn july in oanfal op Saratov. Dizze stêd foel op 8 augustus. Om't Kuibyshev him no gefaarlik tichtby it front fûn, ferhuze dy opperbefelhawwer syn haadkertier nei Sverdlovsk. Fjochtsjen yn Moskou gie troch oant septimber. Op de 18e foel Kashira. Begjin oktober waard de haadstêd fan 'e USSR hast omsingele, en op 29, nei koppige gefjochten, foel Kuibyshev ek. Dêrneist feroveren de Dútsers Guryev en Oeralsk.
  Novimber wie fol mei ferskriklike fjochtsjen. Op 7 novimber brekken de Krauts troch nei it Kremlin, mar waarden weromdreaun troch in wanhopige tsjinoanfal. En yn dizze slach stoar de waarnimmend kommandant fan Moskou, Marshal Rokossovsky!
  En de ferneamde Sovjet-piloat Kozhedub skeat it hûndertste Dútske fleantúch del, en waard de earste Sovjet-man dy't de titel fan fjouwer kear Hero fan de USSR waard bekroand. En ek op 7 novimber 1946.
  Op 4 desimber waard de blokkadering om Moskou definityf sluten. Mar de haadstêd en de oerbliuwsels fan syn heroyske garnizoen fochten oant ortodokse Kryst op 7 jannewaris 1947.
  De oanfal op 'e haadstêd waard laat troch Mainstein. Dêrfoar waard him nei Hermann Göring de twadde Oarder fan it Grut Krús fan it Izeren Krús takend.
  Mar de oarloch is noch net foarby. Stalin út Sverdlovsk tasein de striid troch te gean. De Dútsers wiene ek aardich útput. Yn it suden kamen har troepen Penza en Ulyanovsk oan en stoppe. Yn maart lansearren de Sowjets tsjinoanfallen. Mar yn april waarden se noch twongen om Ryazan te ferlitten. En yn maaie omsingelen de nazi's de stêd Gorki, en brutsen troch nei Kazan út it suden. Yn juny feroveren de Krauts Orenburg en benadere Ufa. It ferset tsjin it Reade Leger ferswakke, de moraal foel en massale desertaasjes begûnen. Se hawwe der lykwols altyd west, mar nei de fal fan 'e haadstêd binne se mannichfâldich yntinsivearre. Nimmen hie noch in winsk om te stjerren foar Stalin. Mar minsken fochten tsjin it faksisme foar har heitelân.
  It gesach fan it Sovjet-regear foel ek. Yn july bruts de Dútsers yn Sverdlovsk yn. Stalin en syn folgelingen ferhuze nei Novosibirsk. Yn 'e Oeral woeden fjochtsjen oant augustus ... De Dútsers waarden hindere troch it stik fan kommunikaasje en de aktive aksjes fan 'e partisanen. Mar fierdere oarloch hat syn betsjutting al ferlern.
  Stalin hopet lykwols noch wat. De Dútsers bruts yn septimber yn Tobolsk yn. Mar se waarden fertrage troch swiere hjerstbuien. De oanpak fan 'e winter stoppe it offensyf yn Sibearje, mar de nazi's wisten hiel Sintraal-Aazje te feroverjen. Yn 'e winter doarsten se net nei Novosibirsk te gean. Mar Stalin wie ek net goed, en hy ferhuze nei waarmer Vladivostok.
  It jier 1948 kaam oan. De nazi's wiene al bewapene mei diskettes. Dêrneist ferskynden mear kompakte tanks mei turbojet motors. Yn feite, nei't it waarmer wurdt, bliuwt alles oer dat se oerwinnend marsjeare en de stêden besette.
  Mar Beria fergiftige de al slim sike Stalin en bea it Tredde Ryk oerjefte oan, ûnder foarbehâld fan it behâld fan de Sovjetmacht yn Sibearje.
  Hitler, dy't sels ferrekte wurch wie fan 'e oarloch, wie it der suver wol mei iens, mar earst ferovere er Novosibirsk yn maaie 1948. En de oerjefte waard tekene op 22 juny 1948, op in symboalyske datum - krekt sân jier fan it momint fan 'e oanfal op' e USSR. Dit is hoe't de Twadde Wrâldoarloch einige. De Feriene Steaten fersloegen Japan werom yn 1945 en testen in atoombom. Dus de Führer hat gjin saken nei it bûtenlân.
  Beria regearre lykwols net lang. De meast ferneamde Sovjet-ace, loftmaarskalk en sân-kear held fan 'e USSR Kozhedub, sil in militêre steatsgreep kinne útfiere en de ympopulêre foarsitter fan' e State Defence Committee omkeare. Beria en in oantal fan syn makkers waarden sketten. Yn it Tredde Ryk sels makken patriotten yn maart 1953 Hitler ôf. En Göring stoar wat earder oan drugsmisbrûk, wylst Himmler troch fertinking fan gearspanning sketten waard.
  Der ûntstie in fûle striid tusken de SS, ûnder lieding fan Schellenberg, en de striidkrêften, ûnder lieding fan Generalissimo Mainstein. Dit alles resultearre yn in boargeroarloch. Dêrtroch stoarte it Tredde Ryk yn. En de redusearre USSR begûn stadichoan te herstellen syn ynfloed. De skiednis gie wer yn in spiraal. De fantastyske opkomst fan Dútslân, swollen mear as it ryk fan Genghis Khan, dan de dea fan 'e wichtichste lieder - gaos en útstjerren.
  En stadichoan sammeljen fan foarstendommen, allinnich de stêd fan Baikalsk waard de haadstêd. De USSR, ferdield yn in protte provinsjes mei puppet-provinsjes dy't troch de Dútsers oprjochte binne, waard wer feriene. De grutste oerwinning wie de anneksaasje fan Moskou, dy't it nazi-jok ôfsmite. Wier, Oekraïne, Wyt-Ruslân en de Baltyske steaten, lykas Georgje, Armeenje en Azerbeidzjan behâlden har soevereiniteit. Nei it ynstoarten fan it Tredde Ryk waard de Feriene Steaten de wrâldhegemon. In pro-Amerikaanske regearing waard ek fêstige yn Sina.
  Mar stadichoan waard it himelske ryk mear en mear selsstannich. Yn de USSR, nei de de facto diktatuer fan Kozhedub, waard in yn wêzen presidintsgrûnwet fêststeld, mar mei in twa-termyn limyt yn macht. De ferkiezings waarden hâlden op alternative basis, en de post fan presidint hie in oare namme: folksfoarsitter.
  It lân hie in mingde en rap ûntwikkelende ekonomy.
  Mar hjir is hoe't skiednis feroare fan ien papierklip. Se ferlearen de Twadde Wrâldoarloch, hoewol't se dapper fochten. En it resultaat wie desastreus. Boppedat koe Dútslân mar in skoftke oan grutheid winne.
  En de Feriene Steaten ferlearen stadichoan ynfloed, de wrâld waard mearpoalich, wat betsjut dat der hieltyd mear gaos yn siet. Krektoarsom, der is minder oarder. En sawat itselde as yn de hjoeddeiske ienentweintichste ieu.
  No, wêrom is it minskdom sa oanlutsen ta fragmintaasje en gaos?
  
  
  TROTSKY STEAD FAN STALIN
  De kampanje fan Tukhachevsky tsjin Warsjau blykte te wêzen mislearre, benammen troch de skuld fan Stalin - dy't ynstee fan de súdlike flank fan 'e Reade troepen op Warsjau te dekken. kearde it Earste Kavaleryleger nei Galisië. Boppedat wist er, nettsjinsteande de grutte troepen dy't ûnder it befel fan Joazef stiene, ferslein te wurden troch de Poalen. It Reade Leger ferlear de slach by Warsjau. De Poalen lansearren in tsjinoffensyf, beset gebiet ynklusyf Slutsk en sels besette Minsk foar ferskate dagen.
  It Westen doarde doe lykwols net fierdere bloedige oarlochsfiering mei de bolsjewiken te finansieren. Warsjau makke frede, en de boargeroarloch einige gau.
  Mar d'r is in alternative rin fan 'e skiednis en ien fan' e protte parallelle universums. Dêr bestelde Lenin it fuortheljen fan Stalin, dy't net tige bejeftich wie yn militêre saken en de grillige, út it befel oer de súdlike flank, en fêstige de ienheid fan befel fan Tukhachevsky, wylst Budyonny oer de Earste Kavalery behâlde.
  Yn dit gefal mislearre in besykjen tsjinoanfal út súdlik fan Warsjau, en it ynspirearre Reade Leger wûn yn in fûle striid. De haadstêd fan Poalen foel. Nei't er dêr in skoft stien hie en ekstra fersterkings krigen hie, ferhuze Tukhachevsky nei Lvov en Krakau.
  In skoftke bleau de striid tsjin Wrangel, en mei in fierdere oanfal op de Krim. Doe besette it Reade Leger de Baltyske steaten yn it noarden, en befrijde Azerbeidzjan, Armeenje en Georgje yn it suden. Der wie in tydlike rêst. Sovjet-Ruslân hie rêst en tydlike rêst nedich, dat is wat de NEP waard. Mar Trotski stie noch altyd oan op it weromkommen fan alle lannen fan Tsaristysk Ruslân. As gefolch, yn 'e simmer fan 1921, besette it Reade Leger Finlân, mei ynspiraasje fan it Westen.
  Yn 1922 waard Primorye ferovere, doe noardlik Sachalin. Trotski, waans gesach as foarsitter fan 'e Militêre Revolúsjonêre Ried gâns fersterke wie, wist Lenin syn plak yn te nimmen en Stalin te ferdriuwen, dy't degradearre wie nei in sekundêre rol.
  Frjemd genôch, doe't persoanlike macht fersterke, waarden eleminten fan kapitalisme hieltyd sterker yn 'e ekonomy.
  Trotsky sels waard in linkse foar in grut part troch de winsk om hilliger te wurden as de paus of radikaler as Stalin. Lykwols, nei't er de macht krige, sette de ekstreem talintfolle Joad syn lykwichtige bûtenlânske belied troch. Sûnder it ferlitten fan kommunistyske ideeën, hy besocht tagelyk te ynstilljen merk eleminten en soargje foar goede relaasjes mei oare kapitalistyske lannen fan 'e wrâld.
  De opkomst fan Hitler yn Dútslân hat gjin fûnemintele feroarings yn 'e wrâldpolityk produsearre. De Führer waard gau op syn plak set - it ferbieden fan elke opheffing fan 'e beheiningen fan Versailles of it restaurearjen fan' e universele tsjinstplicht en militêre macht. Krekt as waarden de nazi's ferbean om antysemityske wetten yn te fieren en folle mear.
  It iennichste ding is dat ûnder Hitler de Dútske ekonomy út 'e krisis kaam, mar it faksisme naam noait radikale foarmen oan, it bleau matich nasjonalisme mei guon autoritêre skaaimerken en algemiene jeugdorganisaasjes lykas de Hitler Jugent.
  De USSR ûnder lieding fan Leon Trotski waard in ekonomysk rike macht mei ûntwikkele swiere yndustry.
  De USSR-ekonomy wie mear merk-basearre as dy fan Stalin, mar it befette ek eleminten fan planning yn 'e foarm fan fiifjierrige plannen. It bertepersintaazje is heech, benammen om't Trotsky ek abortus ferbea - se sizze dat d'r safolle lege lannen binne yn Ruslân en d'r is gjin reden foar har om as gatten te gapjen.
  Sûnt de grutte fan it Dútske leger bleau beheind ta 100 tûzen, en Poalen wie al feroare yn in Sovjet, sosjalistyske republyk, soe der gjinien wêze om te fjochtsjen. Moldaavje waard werom yn Ruslân werom yn 1921 - it sammeljen fan de keninklike lannen werom.
  Trotsky sels stipe de wrâld ynternasjonaal in bytsje, mar it doel fan 'e wrâldrevolúsje begon te wurden stil. Foar in part, lykas ûnder Stalin.
  Mar de oarloch kaam noch út it Easten. Japan begûn militêre aksje tsjin Mongoalje. It Lân fan 'e Rising Sun, tegearre mei Itaalje, waard de wrâld syn wichtichste ynfallers. Wier, Mussolini waard twongen om syn ambysjes te beheinen ta it feroverjen fan Etioopje - it ienige lân yn Afrika dat net in oar syn koloanje wie. Japan, dat ek noch net allinnich doarst te fjochtsjen mei Brittanje en benammen de Feriene Steaten, klom Sina yn. En hja kaam hjir mear en mear yn.
  D'r binne in protte Sinezen en, nettsjinsteande al har fersnippering, binne se in serieuze tsjinstanner. En doe kamen de samûrai Mongoalje binnen... Yn de maitiid fan 1941 begûnen dêr serieuze fjildslaggen.
  Trotski besleat dat de USSR al sterk genôch wie om in folsleine oarloch te fieren mei de samûrai. Boppedat woe de Sovjet-diktator wraak nimme foar de nederlaach fan 1904-1905. Op lân is it Reade Leger dúdlik sterker as de Japanners, benammen yn tanks. Mar op see hat de Pacific Fleet noch net parity berikt. Mar Lev Davydovich koe net opjaan Mongoalje.
  It Reade Leger stoppe yn earste ynstânsje de opmars fan 'e samoerai. Op 20 augustus 1941 fûn in offensyf plak op Khalkhin Gol, dat einige yn oerwinning foar it Reade Leger. Dêrnei easke Trotski dat Japan Súd-Sachalin en de Koerileilannen weromjoech.
  Fansels folge in wegering, en begûn in grutskalige oarloch. Allinnich, yn tsjinstelling ta de Grutte Heitelânske Kriich, waard it fochten op bûtenlânsk grûngebiet. Hoewol't it kin net sein wurde dat der wie in bytsje bloed.
  De fjildslaggen wiene folslein skaal, en de Japanners fersette har fûleindich en joegen net oer. Mar hast alle operaasjes fan 'e Sovjet-troepen wiene suksesfol. De ferdigening, nei in krêftige artillery-barrage, waard trochbrutsen, en tanks, ynklusyf de lêste machtige T-34, LT (swiere Leon Trotsky!), oerwûn de fûle sleat fan liken en metaal.
  Earst waarden de krigers fan it Land of the Rising Sun út Mantsjoerije ferdreaun. Ferskate opienfolgjende operaasjes waarden útfierd, dy't njoggen moanne duorre fan novimber 1941 oant augustus 1942. Sovjettroepen kamen Noard-Korea binnen... Der wiene ek fjildslaggen op Sachalin. De Japanners besochten sels foarút te kommen - se kamen tritich kilometer foarút, mar waarden stoppe en smoarden yn bloed.
  Yn septimber 1942 wie der in oanfal op Port Arthur. De Japanners, mei help fan 'e see, besochten de line te hâlden. Sovjettroepen bruts troch it front, mar de fijân wist de opmars te stopjen troch troepen te fallen.
  Mar de samûrai wiene net yn steat om har ferset lang út te hâlden. Sovjet loftfeart naam it oer en bombardearre skippen. Derneist binne de Japanners te ôfwizend fan har libben - se namen net iens parachutes yn 'e striid. Fanwegen dit, nei de dea fan 'e wichtichste lofteliten, waard it ferset fan' e samûrai yn 'e loft merkber ferswakke. En Sovjet loftfeart begûn te winnen folle mear fertrouwen.
  Derneist, nije ûntjouwings troch Sovjet ûntwerpers stadichoan negearre de superioriteit fan Japanske fjochters yn manoeuvreerberens. Yn desimber 1942, nei in oare fûle oanfal, waard Port Arthur ynnommen, en Seoul foel yn deselde moanne.
  De folgjende moanne fan 1943 begon mei it jannewarisoffensyf yn Súd-Korea en de ferovering fan 'e haven fan Busan.
  Japan ferlear grûnfjildslaggen en rekke hieltyd mear skea yn 'e loft en op see. Yn febrewaris 1943 waard Peking ferovere troch Sovjettroepen. En yn maart, nei fûle gefjochten, waard Súd-Sachalin befrijd. April en maaie waarden markearre troch nije oerwinnings foar Sovjet wapens op see ... De ferhege ûnderseeboat float, loftfeart en skippen dy't oankommen út de Baltyske wiene benammen effektyf.
  Yn juny 1943 ferdreau de Sovjet-troepen de Japanners út Shanghai. Sa foarmje harren eigen sône fan besetting.
  Yn july en augustus parachutisten en seelju befrijden de Koerilske berch fan 'e fijân. Japan kaam yn in útsûnderlik drege situaasje. De Sovjet-loftfeart fergrutte har opfallende krêft en bombardearre hurder en hurder, en de marinefloat fan it Land of the Rising Sun smolt. Yn oktober 1943 naam Trotsky in beslút: Okinawa oanfallen - in jurkrepetysje foar de slach foar de Japanske Metropolis sels. De fjildslaggen wiene fûl, en de samûrai brûkten massaal wapens: kamikaze-piloten.
  De epyske slach duorre twa moanne en in wike, dy't úteinlik einige mei de fal fan Okinawa. En yn jannewaris 1944 waard Taiwan befrijd.
  Japan wie no op 'e râne fan in folsleine militêre ramp. Hirohito koe der allinnich op rekkenje dat de Feriene Steaten en Brittanje oan syn kant de oarloch yngeane; it faksistyske Dútslân wie doe militêr noch te swak, en Mussolini koe Trotski net maklik yn 'e Stille Oseaan berikke.
  Mar de Feriene Steaten en Brittanje makken hints, mar hiene gjin haast om de oarloch yn te gean. Boppedat bruts yn Yndia in massale anty-Britske opstân út. De moderate Gandhi waard oan 'e kant skood troch mear radikale nasjonalisten en linksen. As gefolch, dêr begûn in echte oarloch. Churchill, dy't Chamberlain ferfong, liet koppens sjen en besocht Pakistan en Yndia tsjin elke priis ûnder syn kontrôle te hâlden. Wat late ta in langere en bittere oarloch dy't de Britske troepen bûn.
  De Amerikanen hannelen folslein passyf yn it bûtenlânsk belied: myn hutte stiet op 'e râne!
  Yn maart 1944 lâne de Sovjettroepen, nettsjinsteande it feit dat it waar noch net sa geunstich wie, yn Hokkaido. De striid duorre trije wiken en einige mei de nederlaach fan de Japanners. Dit súkses skodde it fertrouwen fan 'e keizer yn' e ûnberikberens fan 'e metropoal.
  De striid op lân en see duorre oant 11 maaie 1944, doe't it útputte Japan úteinlik kapitulearre.
  De gefjochten mei de dielname fan Sovjet troepen duorre fan 10 april 1941 oant 11 maaie 1944 en duorre trije jier en in bytsje mear as in moanne. De ferliezen fan it Sowjet-leger yn fermoarde en stoar oan wûnen bedroegen 960 tûzen soldaten en ofsieren. In bytsje mear as sechstich tûzen sivile Sowjetboargers stoaren ek. Fan bombardeminten, artillerybeskutting, fjochtsjen op Sakhalin en op de grins yn Primorye. En sa'n trije miljoen minsken rekken ferwûne, wêrfan fjouwerhûnderttûzen handikapten waarden.
  Yn it algemien, de USSR wûn in grutte oerwinning en slagge te ynstallearjen pro-Sovjet rezjyms yn Sina en Korea en beset mei syn troepen alle besittings fan it Lân fan 'e Rising Sun.
  It gesach fan kameraad Trotski waard fierder fersterke sawol binnen it lân as yn 'e ynternasjonale arena.
  Yn 1946 fûn de earste lansearring fan in keunstmjittige satellyt plak yn de USSR. En yn 1950 waard de earste Sovjet-kosmonaut om 'e wrâld stjoerd. Yn Roemeenje gie kening Micai yn om in militêr en ekonomysk bûn te sluten mei de USSR. Al gau feroare de macht yn Hongarije. En yn Tsjechoslowakije wurdt it al lang bestjoerd, al is it net krekt troch kommunisten, mar troch linkse pro-Sowjet-krêften.
  Yn 1951 bruts in oarloch út tusken Turkije en de USSR. Op dit punt, noch de Feriene Steaten noch Brittanje hie in atoombom, en begjinne in echte bloedbad mei sa'n machtige fijân as de USSR en har bûnsmaten wie selsmoard foar it Westen.
  It Sovjetleger fersloech Turkije yn minder dan in moanne. Sjoen dat de reaksje fan it Westen ekstreem traach is... Brittanje fochten lange tiid mei de Yndianen, mar ferlear op it lêst hûnderttûzenen soldaten en ferlear de kontrôle oer syn grutste koloanje. D'r is in ekonomyske krisis yn 'e FS en swarten meitsje oproer.
  Trotsky nimt in beslút: en binnen twa moanne nimt it Reade Leger kontrôle oer it hiele Midden-Easten en Iran, en komt in pro-Sovjet-regearing oan 'e macht yn Egypte. De Britten en Frânsen krije op de tosken. En Hitler nimt de kant fan de USSR en dêrfoar krijt er de kâns om Anschluss Eastenryk.
  De Gaulle komt yn Frankryk oan de macht. Hy is tige ûntefreden mei de Sovjet-útwreiding en praat oer in krústocht nei it Easten, tsjin it bolsjewisme. Trotsky, krekt oarsom, dreamt fan útwreiding yn Europa, de situaasje wurdt ferwaarming.
  Adolf Hitler, profitearje fan it feit dat de USSR no yn 'e uny is, begjint de militarisaasje fan Dútslân. En yn Algerije en Marokko brekt in grutte opstân út tsjin Frankryk.
  De Gaulle is lilk en easket dat Dútslân ophâldt mei militêre tariedings. As reaksje easket de Führer it herstel fan 'e grinzen fan 1914 en driget de folksmilysje tsjin 'e fijân te stjoeren.
  Beide kanten eskalearje bedrigingen en massearje troepen nei de grinzen. De listige Trotsky giet net yn de oarloch, mar ferkeapet tanks en fleantugen oan Dútslân op kredyt. In slach ûntstiet tusken de nazi's en de Frânsen. Belgje giet de oarloch yn, mar dit fergruttet de posysje fan Frankryk, dy't beheind wurdt troch reboelje yn 'e koloanjes en kommunistyske aktiviteit op ferskate fronten. De Dútsers helje lykwols gjin flugge oerwinning, mar komme fêst op de Mangioline , mar se besette België. Nei oardel jier oarloch kamen de nazi's ticht by Parys.
  De Gaulle giet om frede te tekenjen en jout Elsarz en Lorraine werom oan de Dútsers. Belgje makket ek ôfskied fan in part fan syn grûngebiet. De Führer fersterket syn ynfloed. Yn 1955 test de USSR in nukleêre bom. Trotski omfettet Tsjechoslowakije binnen de USSR. Wier, in part fan it Sudetenlân giet nei de Dútsers, mar folle minder etnyske grinzen. Mar se hawwe gjin reden om de boat te skodzjen...
  Hitler wurdt twongen om syn ambysjes te fernederjen en bliid te wêzen dat hy slagge om út te wreidzjen yn it Westen en op kosten fan Eastenryk. De nazi's falle Denemark ek binnen en stelle ek de grinzen fan 1914 en it noarden fan harren ryk werom.
  Trotsky stoar yn 1960, nei't er syn tachtichste jierdei fierd hie. Sûnder minne gewoanten en behâld fan fysike fitness, de foarsitter fan 'e USSR bewarre helder tinken oant syn lêste dieden.
  Hy joech de funksje fan foarsitter oer oan syn soan David en stifte dêrmei de earste kommunistyske dynasty fan 'e wrâld. Tsjin dy tiid, de USSR hie belibbe tanommen sintralisaasje en amendeminten oan de grûnwet ferbean weromlûken út it. Hitler ek oerdroegen macht oan ien fan syn soannen krigen as gefolch fan keunstmjittige ynseminaasje, mar op in kompetitive basis.
  De soan is lykwols noch te jong, en nei de dea fan Hitler splitten de nazi's, en al gau kaam de lofterfleugel oan 'e macht. De wrâld is feiliger wurden, mar it ynstoarten fan it koloniale systeem hat oanlieding jûn ta in nije oarloch fan ynstabiliteit. De oplossing wie de oprjochting fan in kommunistyske koälysje. It joech wjersidige bystân en besocht it sosjalisme op te bouwen yn 'e omstannichheden fan it tsjustere kontinint.
  Mar it wrâldkommunisme waard ûnderskieden troch in grut oantal merkeleminten en wie in kombinearre systeem.
  Underwilens groeiden tsjinstellingen binnen de USSR. De politike dominânsje fan ien partij paste net mear by de groeiende oligarchy. Red wave sakelju woene feroaring en politike macht. Oant no hawwe de súksessen fan 'e plande ekonomy en politike winsten de opposysjestimming foar in part kompensearre. Mar feroaringen binne bard yn 'e Feriene Steaten. Der ûntstie in nije lieder, dy't, it brekken fan it monopoalje fan twa partijen: Demokratyske en Republikeinske, makke in tredde - patriottyske.
  En nei't er oan 'e macht kaam, stifte hy autokrasy. Tagelyk begjint in krústocht tsjin it kommunisme. David stoar, en dêrnei begûn in hiele rige fan gearspanningen en fraksjekampen. Dêrtroch waard it lân skodde. Mar de striid tusken de fraksjes einige mei it beslach fan 'e post fan foarsitter fan' e USSR, en it folk bedarre.
  Der wie aktive romte útwreiding. Yn 2015 waard Pluto de lêste planeet dy't foet set waard troch in minsklike astronaut. Foar in koarte tiid koenen minsken it oerflak fan Jupiter besykje. Wier, se moasten lizze yn spesjale aromaatyske baden.
  Binnen de USSR waarden kapitalistyske eleminten noch mear fersterke. Der wie in stratifikaasje tusken de earmen en de riken. Echte miljardêrs ferskynden, en tagelyk leden fan it Politburo. It kommunisme fusearre hieltyd mear mei de oligarchy fan finânsjes en waard hieltyd minder oars as it kapitalisme. Sels de ynkomstebelesting waard lineêr yn 'e USSR en waard yntrodusearre ien persintaazje. Dit liedt fansels ta vage ûnfrede en late ta lytse rellen.
  Mar oant no ta is de situaasje net út 'e kontrôle rekke. Mar yn werklikheid, mei de eksterne attributen fan kommunisme, waarden sosjale garânsjes hieltyd mear beheine. Benammen medisinen en ûnderwiis waarden foar in part betelle, en wurkleazen en wurkferkear ferskynden.
  Victoria berikte Vilna en stopte mei it ûnthâlden fan 'e parallelle wrâld. Se moast no fierder it lieden fan it Russyske leger.
  De haadstêd fan it Gruthartochdom Litouwen, Vilna, foel, mar foarút wie in mars fierder nei Grodno en Brest.
  Wyt-Russen gongen wol by it Russyske leger. Se foelen lykwols snie en it waard dreger foar it midsieuske leger om te bewegen. Dochs bestelde gruthartoch Vasily Grodno te besetten en dêr oerwinterje. Victoria rûn om 'e omlizzende kastielen hinne op syk nei in oar om te hakken of te ferneatigjen.
  In wylde toarst nei ferneatiging siet yn har, mar hieltyd faker joegen har tsjinstanners har sûnder striid oer.
  
  
  ORAKELEN FAN DARK HELL
  D'r binne fansels ferskate foarsizzers, nuttich en gefaarlik.
  Mar yn ien fan 'e alternative realiteiten wie d'r in tsjoender dy't de nazi in nûmer fertelde oer hoe't se de krêft werombringe kinne om de spegel fan' e Duvel te ferteljen. Druppels fan it skarlaken bloed fan in ûnskuldige bern foelen op it reflektearjende oerflak. En se waarden daliks opnommen, en de spegel sels begon te gloeien, en krige syn kado's werom. En de Führer learde doe in protte.
  Mar sels de takomst te kennen is it net altyd mooglik om it te korrigearjen. Yn Afrika, lykwols, de Dútsers regroepearre harren troepen en wist it offensyf ôf te slaan troch Montgomery op 23 oktober.
  Hoewol mei grutte muoite, waarden se tsjinholden troch troepen mei superieure oantallen mankrêft en apparatuer. It witten fan it plak en de tiid fan 'e oanfal holp Rommel lykwols syn pear ienheden rasjoneel te ferdielen en de oanfal ôf te kearen. De Britten leine grutte ferliezen en waarden nei twa wiken fan fjochtsjen twongen om te stopjen.
  En de Dútske ûnderseeboat float koe meitsje grutte skea, sinken in tsiental skippen mei lâning troepen dy't pland te lânjen yn Casablanca en oan 'e kust fan Marokko. De Amerikanen, sjoen it gebrek oan súkses yn Egypte en de aktiviteit fan de "Dútske wolf packs", ferlitte Operation Torch.
  De Dútsers besochten op har beurt har troepen by Stalingrad te hergroepearjen om de flankearjende oanfallen fan 'e Sovjettroepen ôf te kearen, en makken har tarieden troch harsels yn ferdigeningswurken yn it sintrum te begraven.
  Troch min waar op 19 novimber 1942 koene de Sowjet-troepen de loftfeart, ynklusyf oanfalsfleantugen, net effektyf brûke, en de artillery-tarieding helle ekstreem beheind súkses. Sa, troch it hergroepearjen fan harren troepen, de Dútsers en harren bûnsmaten wienen by steat om ôf te slaan de opmars fan de Sovjet-troepen. Wier, dit ôfliede de nazi's fan Stalingrad sels, wêrtroch't de Sovjet-soldaten, dy't helden yn 'e stêd wiene, in rêst jaan. Hoewol't der binne hiel pear huzen oerbleaun ûnder de kontrôle fan it Reade Leger.
  De Fritz hold ek yn it sintrum út... De slach by Stalingrad duorre oant ein desimber. Nei't er net slagge om in trochbraak oan it front te berikken, stoppe it Reade Leger. Mar it wie ek net maklik foar de Dútsers. Se ferlearen tefolle by de oanfal op 'e stêd, en hoewol't yn ferdigening de ferliesferhâlding yn har foardiel liket te wêzen, binne de troepen noch útput.
  Yn jannewaris koenen de Dútsers, nettsjinsteande de foarsizzing fan it orakel, it noarden net úthâlde by Operaasje Spark. Wier, de gefjochten duorre mear as trije wiken en kostet it Reade Leger grutte slachtoffers, mar se wisten te krijen troch lân nei Stalingrad.
  Lykwols, warskôge troch de spegel fan Iblis, de Dútsers wienen by steat om ôf te slaan it offensyf by Voronezh, it fersterkjen fan harren swakke bûnsmaten: de Italianen en de Roemenen. Oars wie de ferdigening dêr trochbrutsen.
  En de tredde operaasje Rzhev-Sychov wie net slagge. De Dútsers sloegen it Sowjetoffensyf wer, al wie net sûnder muoite, ôf. Yn Stalingrad sels wie it hyt, der wiene fjildslaggen yn jannewaris. Paulus waard ferfongen troch Mainstein en dizze mear erfarne fjildmaarskalk wist de sitadelstêd op 12 febrewaris te feroverjen. Mar wer betellen de Dútsers dêr in grutte priis foar. Yn febrewaris 1943 moast de Ryksdei gearstald wurde en de totale oarloch ferklearre wurde. Wreidzje de wurkdei út en brûk slavenwurk aktyf as earder.
  De ferklearring fan 'e totale oarloch makke it mooglik om de produksje fan wapens te fergrutsjen en nije ôfdielingen te foarmjen. Ynklusyf bûtenlanners en Hiwis.
  Doe't de Britten en Amerikanen fan plan wiene om Marokko yn te gean, wisten de Dútsers, mei help fan har grutte ûnderseeboatfloat, pynlike klappen op 'e lâningsskippen - fersteurden de iene lâning nei de oare. Dêrtroch koe de nazi's militêre operaasjes tsjin it Westen lokalisearje en al har haadkrêften yn it easten konsintrearje.
  De posysje fan Rommel syn korps bleau lestich, mar troch de spegel begûn de faksistyske loftfeart effisjinter te operearjen, en konvooien ferbettere it oanbod fan 'e Afrikaanske groep.
  Montgomery's nije offensyf yn maart 1943 wie in mislearring. Dizze kear luts Rommel, nei't se krekte gegevens krige mei help fan diabolyske magy, de Britten yn in fûgel lokke en wist se in ferpletterjende nederlaach ta te bringen! Wier, troch de numerike superioriteit en loftmacht fan 'e fijân wie it net mooglik om Montgomery folslein te ferslaan, mar de nederlaach fan Brittanje wie merkber. Benammen in protte tanks waarden ferlern, en in signifikant oantal auto's waarden fongen as trofeeën.
  De Britten lutsen in pear ferdigeningslinen werom en kamen tichter by Alexandria. Rommel hie nije reserves nedich, en de nazi's planden it offensyf yn súdlike rjochting troch te setten. Stalingrad foel en doe wie it mooglik om lâns de Wolga.
  Yn maaie 1943 stapten de Krauts oer op Operaasje Dolphin. Harren troepen, nettsjinsteande de help fan it orakel, konfrontearre hiel sterk ferset fan it Reade Leger. De foarútgong wie stadich op kosten fan swiere ferliezen. Wier, de help fan in fortuneteller beynfloede de rin fan 'e oarloch. De Wehrmacht ferwachte tsjinoanfallen en lansearre hieltyd mear oanfallen. Heal juny wiene de nazi's de Wolga-delta al oankaam en de Kaspyske See berikt.
  De posysje fan de Sowjet-troepen yn 'e Kaukasus waard fergrutte troch it yngean fan Turkije yn 'e oarloch op 22 juny 1943. En dit eins foarbepaalde de útkomst fan 'e striid om Baku oalje.
  De alliearden wiene net beslissend. Montgomery gie oer op aktive ferdigening en tocht net mear oer it offensyf, en in lâning yn Marokko bleau ûnrealistysk.
  Op 10 july 1943 besocht Churchill, om in part fan de Dútske troepen út it easten ôf te lieden, yn Frankryk te lânjen. Lykwols, de min taret lâning, kombinearre mei Amerikaanske indecisiveness en it feit dat troch in orakel, de Dútsers wisten alle details, allinnich resultearre yn de grutste nederlaach fan de Britten en Amerikanen op lân yn de skiednis.
  Mear as seishûndertfyftichtûzen minsken en in protte apparatuer waarden allinich fongen. Mar dit, spitigernôch, net foarkomme de opmars fan de nazi's yn it suden. Yn augustus feroveren de Dútsers hiele Dagestan, de Turken feroveren hast hiel Armeenje tegearre mei Jerevan, en op 'e 27e ferienigen de nazi's en Ottomanen, wêrtroch't it Transkaukasyske front yn twa dielen tearde.
  En wer, offensive besykjen fan Sovjet troepen op oare sektoaren fan it front einige yn mislearring. De fijân wie te goed bewust fan de plannen fan it Sovjet kommando.
  De spesjale ôfdieling yn it Reade Leger wie rampant, ûnderdrukkings en massale suveringen waarden útfierd. Sels ferskate tsientallen generaals en artillerymaarskalk Kulik waarden sketten.
  Mar salang't de fijân in diabolysk wapen hie, soe neat tsjin him helpe.
  De moanne septimber gie troch yn swiere fjildslaggen, de nazi's en Ottomanen kamen tichtby Baku. En yn oktober bruts fjochtsjen út yn 'e stêd sels.
  De kuststêd waard oer de see besoarge, en se besochten wanhopich it te hâlden. De gefjochten slepen troch en op 7 novimber, lykas pland, slaggen de Krauts net om it te nimmen. Mar alle oare stêden yn 'e Kaukasus wiene tsjin dy tiid al ferlern gien. En yn desimber, op kosten fan kolossale ferliezen, foel de legindaryske stêd.
  De Kaukasus gie folslein ferlern, lykas it grutste oaljefjild dat doe yn de USSR ûntwikkele waard. Wier, om't alle oaljeputten opblaasd en ferneatige waarden, koene de nazi's sels net gau profitearje fan dit foardiel.
  Der wie in stilte oan it eastfront. Grutte Dútske grûnmacht ferhuze Irak yn en fierder nei Palestina en it Suezkanaal om Rommel te helpen. De Sovjet-liederskip besleat lykwols foardiel te nimmen fan 'e pauze. Op oare plakken binne al oaljefjilden ûntwikkele, wêrûnder Sibearje. En Sovjet ûntwerpers wurke oan nije tanks. De IS-2 en T-34-85 soene in reaksje wêze op de Dútske Panthers en Tigers.
  De produksje fan wapens yn Nazi-Dútslân wie heger as yn 'e echte skiednis. It is dúdlik dat de nazi's en slaven mear middels hawwe, en de bombardemint fan 'e demoralisearre bûnsmaten is swakker. Dit betsjut dat se mear izer en metaal fan bettere kwaliteit kinne produsearje dan yn werklikheid. Dêrom waard it produksjeplan foar 600 Panthers per moanne berikt en sels oertroffen. Mar d'r wiene oare beheiningen: trainingstiid foar nije bemanningen. Boppedat, de "Panther," foar al syn ûnbestriden foardielen: in kanon mei hege pânser-piercing en snelheid fan fjoer, poerbêst sicht en optyk, likegoed as goede frontale beskerming, en goede rydprestaasjes, hie swak side beskerming en in staggered regeling fan rollers.
  De Panther-2 die bliken in mear avansearre en kânsrike ûntwikkeling te wêzen. Troch in folle tichtere yndieling mei in wat heger gewicht fan 47 ton hie de Panther-2 in sterk 88 mm kanon mei in 71 EL looplengte en harnas fan 120 mm oan 'e foarkant fan' e romp, 60 kanten yn in hoeke, en 150 op 'e foarholle fan' e turret, mei 900 pk motor yn in duraluminium casing.
  Sa'n masine begûn te produsearjen yn novimber 1943, tegearre mei de Tiger-2. De Dútsers wiene lykwols noch krekt oan it ûntwikkeljen fan harren auto. En hja gongen foarút op it Midden-Easten.
  Yn maart 1944 feroveren de Dútsers Koeweit en berikten it Suezkanaal.
  It orakel moast ferbrutsen wurde sadat de nazi's gjin foardielen hawwe. Yn dit gefal, de famkes hiene in winsk om te dwaan it earder, mar beheinings yn ynfloed beynfloede harren.
  Bygelyks, no, ynstee fan famkes fol magy, op 1 april 1944, bewege twa moaie beauties lâns de foarkant. Spitigernôch, mei heul matige kapasiteiten, beynfloede de spronglimiter. It wie in bytsje kâld sels foar bleate fuotten om te rinnen op 'e maitiidsgrûn amper bleatsteld oan snie. Oan 'e lofterhân fan' e famkes is de djippe Wolga, benoarden Kamyshin, en as jo fierder geane, sille jo Dútske posysjes by Stalingrad berikke. En de taak fan 'e krigers is om hast gewoane famkes te wurden en har boppeminsklike kapasiteiten te ferliezen om it hate orakel te neutralisearjen ... Ek dit kin lykwols no net genôch wêze. Ommers, de USSR ferlear it grûngebiet dêr't de helte fan 'e befolking wenne foar de oarloch, en in wichtich part fan syn yndustriële mooglikheden, ynklusyf, yn it foarste plak, oalje handich foar winning.
  D'r binne fansels in protte oare ôfsettings, mar om se op folsleine kapasiteit te wurkjen binne sawol tiid as jild nedich. Dat is, de situaasje is sa dat sels as Hitler de krêft fan 'e spegel fan Iblis ûntnommen wurdt, dit kin pynlik net genôch wêze. Boppedat, de separatistyske gefoelens yntinsivearre ûnder de bûnsmaten. Benammen de Amerikanen. Roosevelt is siik, Gallen is dúdlik oanstriid ta loftspasifisme, en de perspektyf foar nije ferkiezings binne net heul fleurich.
  Underseeboatoarloch giet net goed foar de Alliearden. It oantal Dútske ûnderseeboaten wurdt hieltyd tanimmend, en harren combat kwaliteiten ferbetterje. Heat-begeliede torpedo's en wetterstofperoxide-oandreaune ûnderseeboaten binne al ferskynd . En de float fan 'e Alliearden wurdt tiner en swakker, benammen om't de technotronyske haaien fan' e Krauts leard hawwe om net te oerflakken en harsels net te iepenbierjen.
  Derneist is de aktiviteit fan 'e ûnderseeboatfloat fan' e nazi's heger as yn 'e echte skiednis: brânstoffoarsjenning is makliker wurden, tankers komme sels út 'e Libyske fjilden. Boppedat is de bombardeminten op Roemenië folle swakker. En de produksje fan syntetyske brânstof is heger.
  De bûnsmaten binne yn skok, en harren situaasje is ûngeunstich. Benammen ynterne politike.
  It lykwicht fan krêften oan it Eastfront op 1 april 1944: USSR 6,3 miljoen soldaten en ofsieren, en sa'n 5,3 tûzen tanks en selsridende gewearen, 95 tûzen kanonnen en mortieren, 7,7 tûzen fleantugen. Swiere ferliezen yn winterfjildslaggen as jo besykje de fijân te ferslaan. De Dútsers, rekken hâldend mei satelliten, bûtenlânske divyzjes, Hiwi-ynfantery, hawwe sammele mear as 7,2 miljoen, tanks en selsridende gewearen al 8,8 tûzen, gewearen en mortieren sa'n 100 tûzen, loftfeart 16,5 tûzen auto's. Yn betinken nommen dat de nije IS-2 en T-34-85 tanks binne krekt begûn yn tsjinst by it Reade Leger, de fijân syn superioriteit yn de kwaliteit fan de apparatuer is wichtich. Sa is de produksje fan "Panthers" en "Tigers" al befoardere, en se meitsje mear as de helte fan 'e Dútske tankfloat út.
  Yn de loftfeart binne kwalitative beoardielingen net sa dúdlik. Dútske auto's binne superieur oan Sovjet-ien yn snelheid en bewapening, mar minder yn horizontale manoeuvreerberens, wylst tagelyk superieur is yn fertikale manoeuvreerberens. Mar it wichtichste, jet fleantugen ferskynden yn de Fritz, benammen de ME-262. Fan 'e propeller-oandreaune jagers wiene de machtichste yn termen fan bewapening en snelheid de ME-309 en TA-152. De Yu-488 en noch earder de Yu-288 kamen yn serial produksje. Dizze bommesmiters hienen gjin gelikense yn flechteigenskippen ûnder hege lading.
  Yn alle gefallen, as wy rekken hâlde mei it lykwicht fan krêften, dan moat de fijân erkend wurde as machtiger. Derneist, as de operaasje yn it Midden-Easten foltôge wurdt, wurde de faksisten noch sterker. En der is net mear as in moanne mear foar harren lêste oerwinning dêr. Sa...
  De technysk betûfte Elena suchte swier en song:
  - Gjin macht, gjin krêft... De kabouter hat dúdlik tefolle drinken! Hy seach krekt de bast en raasde obsceniteiten!
  Zoya, dy't har kultuer behâlde sels yn in beskieden boerejurk, skodde har finger nei har freon:
  - Litte wy vulgariteiten foarkomme... Litte wy better in aksjeplan opstelle!
  Elena skodholle. Se wie tinner as earder en net sa atletysk. Hoewol miskien in protte manlju har noch oantrekliker fine as earder. De jurk fan it famke is ienfâldich, linnen, wyt en skjin. In bytsje koarter as gewoanlik is foar boerefroulju, dy't har brune skonken boppe de knibbels bleatlizze. De famkes hiene gjin wapens of sieraden mear oer. Der is net iens in klok.
  Se binne no sa rustyk, te brune foar de moanne april, mar net sa fluch en sterk. Fuotten rinne lâns in klaaidyk dy't mei stiennen besaaid is. Bleate soallen, lykas dy fan boerefroulju, binne rûch en fiele noflik as se op in stekke oerflak stappe. As jo rinne, waait it net sa kâld. De moarnsfroast nei froast smelt, en de fuotten binne net sa dom en sear.
  Yn har eardere lichem wie se in strider yn 't algemien, sels yn Antarktika sûnder problemen. En no binne myn skonken read fan 'e kjeld, en waarm yn 'e moarnssinne dogge se wearzich.
  Elena, dy't al fergetten wie dat it minsklik lichem ûngeunstige gefoelens kin ûnderfine fan kjeld en wurgens, sei mei argewaasje:
  - Om earlik te wêzen, ik sjoch it nut net yn sa'n ekspedysje. Wy waarden yn dizze hel smiten, ûntnommen fan sterke magy ... Bleatfoet lofts en yn in ienfâldige boereklean, en tagelyk, ferplichte om it minskdom te rêden fan it faksisme!
  Zoya antwurde logysk op in ferlykbere passaazje:
  "Mar dat is de skientme derfan!" Dat it soe net te maklik wêze as wy, mei ús wûnderlike kapasiteiten, Vilna en oare stêden fan Litouwen namen. It is folle nijsgjirriger en it wichtichste fereasket ferbylding om de fijân te ferslaan yn ienfâldige lichems en sûnder supermachten!
  Elena skopte gewoanlik har bleate foet yn in grutte keistien dy't midden op 'e dyk út 'e klaai stiek. Mar ynstee fan út 'e slach te fleanen, bleau de stien op syn plak, en it Wize famke raasde oer de pine. De noch lange, sierlike fingers waerden daliks swollen en waerden blau. En Zoya moast sels in pear fan har rjochtsje. De poarperen phalanges foelen yn plak, en Elena skodde de triennen ôf dy't har foarme hie op har wang. Jo moatte wat sa dom dwaan.
  De dochter fan Belobog fielde in opwelling fan sympaty yn harsels, se waard oerweldige troch in weach fan empasy. En tagelyk ferskynde in gefoel fan eigen swakte en kwetsberens. De spiker ûnder it blauwe fleis fan Elena barste, en har skonk waard ek echt oandwaanlik skansearre en kwetsber.
  De wize, mei sympaty foar harsels, sei:
  - Dit is wat fleis sûnder supermacht betsjut... Jo wurde gewoan gjinien!
  Zoya merkte argewaasje op:
  - Jo lytse skonken sille genêze ... Jo sille op ien of oare manier libje!
  De famkes sette wer de dyk lâns ôf. Se hiene net mear deselde roekeleaze fleurichheid. Boppedat, hoe langer se rûnen, hoe mear de honger him fielde. Hjir ferskynden de kollektive pleatsfjilden... Dêr waard al yn folle gong oan wurke.
  De manlju wiene lykwols net sichtber, allinnich froulju en bern waarden spand, guon oan 'e ploege, guon oan 'e skoffel. De minsken hjir binne ferskriklik meager, mei útputte gesichten. Wier, de jonges, seagen de moaie famkes, glimke en swaaiden nei har, groetsje se mei eelere, útstutsen hannen.
  Zoya bea om te helpen Elena mei boer arbeid. De dochter fan Svarog stimde mei tsjinsin. Se persoanlik woe feats fan wapens, en net it hurde lot fan de kollektive pleats. Mar nei't se har foet sear makke op in keistien, ferdwûn har striidlustige stimming yn ien kear. Dêrneist moatte jo tinke oer jo eigen legalisearring. Wat men ek sizze mei, se kamen yn allinnich jurken en sûnder dûmny's.
  Ja, de NKVD kin har op elk momint spionnen ferklearje en har ferwarje. Oars blike se gewoan flechtlingen te wêzen dy"t alles kwytrekke binne, ek harren dokuminten. Har jurken binne net heul nij, en de styl mei in koartere rok is typysk foar it Bolsjewistyske doarp. Jo kinne genôch ite dat se it leauwe!
  Zoya waard berne yn it doarp en har hannen en lichem binne tige handich yn lijen. Elena is in stêd dame, net allinnich in Muscovite. Wier, se hat ûnderfining yn akkerbou yn 'e Rodnover-mienskip. Mar dochs binne de bewegingen net sa maklik en fertroud as Zoya's. Ja, en brutsen fingers op 'e kâlde grûn pine wearzich.
  Dochs binne de jonge froulju, jonges en famkes allegear bleate fuotten, ek al wie it nachts fries en riske jo hast kâld te wurden. Allinnich âldere froulju en âlde froulju yn bastskuon. D'r binne gjin manlju yn sicht, en de âldste boppe elkenien is in krulhierige, readeftige puber, dy't net âlder as fyftjin sjocht, yn heul oardere broek, mar mei in tige ekspressive útstrieling en in moedich kin. Dit bern mei in Komsomol-badge is de âldste ûnder de jonges en jout oarders oan elkenien.
  De jonge kommandant joech gjin kommentaar oer it feit dat de twa beauties har byinoar kamen. As wie dit sa, it seit himsels. It klimaat fan 'e Wolga-regio is myld en it klimaat is yn folle gong, dus in ekstra pear hannen sil gjin sear dwaan.
  Elena's rêch begon gau te pine, en se frege om nei de ploeg te gean. Sa is it makliker foar in frij sterk famkeslichem, mar jo moatte gewoan de hakken foarsichtich yn 'e losse grûn grave, sadat jo teannen net sa irritearje. Mar de druk op 'e boarst komt yn in oare hoeke, en de rêch, nei't er ôfladen is, fielt gjin pine.
  It famke tocht doe, hoe âld is se eins? It is al lang hûndert foarby! Grappich! Se is ien fan 'e âldste froulju yn it moderne Ruslân en tagelyk fol krêft en sûnens. Mar nei't se har magyske kapasiteiten ûntnommen wiene, koene se sokke monsters wurde!
  Dizze gedachte jout Elena rillingen ...
  Elkenien wurke mei entûsjasme en sûnder lunchpauze. Of pas as it folslein tsjuster waard, kamen se nei it fjoer om har te ferfrissen. De Wolga wie tichtby en der siet fisk yn 'e pot. Mar der is mar safolle brea, en it is op ien of oare manier net hielendal skjin, mei ûnreinheden. In oare smaak fan sipel.
  It iten is ienfâldich en net te folle; it liket in delikatesse foar hongerige magen. De Ranger Girls hiene in protte jierren net sa wurch field. Nee, it is noch altyd tige pynlik om minske te wêzen sûnder supermacht. En jo wurde wurch as... in ezel!
  Mar it is ek goed dat de organismen jong en sûn binne. De famkes foelen tegearre mei oare froulju op harsels yn 'e skuorre yn 'e sliep. Ien fan de jonges lei syn holle op Zoe har hege boarst. It rangerfamke streake oer syn blonde krollen... En fielde in sterke weemoed. Se krigen alles út it libben en fan har begeunstigers, de Demiurge Goaden: ivige jeugd, macht, de kâns om rykdom, macht, eare en respekt te hawwen, mar... Om swier te wurden, moatte se sliepe mei in man dy't lykweardich is oan harren. En dit is hielendal net maklik te finen.
  En as der sokke jonges binne, dan binne se op in oar nivo en yn in oar universum. Elena tocht oan it liet oer Gagarin en dit makke har noch mear tryst;
  Witte jo wat foar man hy wie...
  De hiele wrâld droech him yn syn earmen!
  DE BEPALING VAN DE TSING BROEDER Rêdt it ryk
  De broer fan tsaar Nikolaas II, Mikhail, yn tsjinstelling ta de echte skiednis, die beslissend. De keizerlike garde iepene it fjoer op 'e rebellen dy't besochten it Winterpaleis te stoarmjen. Doe kamen de Kozakken, begeunstige troch de soeverein, en aadlike rezjiminten yn 'e slach.
  Ferskate hûnderten rebellen waarden fermoarde en oaren flechten. De plysje fong aktyf de rebellen en harren lieders. Fertsjintwurdigers fan 'e Doema, prinslike famyljes, keaplju en leden fan 'e finansjele elite haasten om trou te swarden oan tsaar Nikolaas, en swarden trou. By de slach kamen mear as seishûndert rebellen om en rekken oardeltûzen ferwûne. De bewakers ferlearen sa'n tweintich minsken dea, de Kozakken noch fyftich.
  In serieuze botsing, mar de autokrasy oerlibbe. De gearspanners oan 'e top hienen noch ien miening noch ien lieder. En yn it algemien, in protte fan harren leauden dat it wie ûnmooglik om te feroarjen de foarm fan de oerheid yn in oarloch.
  D'r binne in protte ûntefreden mei tsaar Nikolaas II, mar it is dreech om in alternatyf te bieden foar it keizerlike rezjym. Boppedat binne de riken serieus bang dat de republikeinske bestjoersfoarm te swak en los útfalle sil om de kapitalisten te beskermjen tsjin it hongerige en opstannige proletariaat, en de grûnbesitters tsjin de boeren.
  Mar it folk sels sil gjin serieuze revolúsje organisearje. De bolsjewiken binne noch te swak en min yn tal, de sosjalistyske revolúsjonêren leauwe foar it grutste part dat de revolúsje goed is, mar it is better om earst de wrâldoarloch te winnen.
  Koartsein, der wie in rel en elkenien kaam út! Soks as in bloedige opstanning werhelle him...En stilte!
  Nikolaas II bekroane syn broer foar syn beslissendens mei de Oarder fan George, earste graad, en promovearre him ta de rang fan generaal-yn-haad, beneamde Mikhail ta it befel fan it westfront. En de súdlike en Roemeenske fronten waarden ûndergeskikt oan Brusilov.
  De grutte fan it Russyske leger groeide ta hast tsien miljoen minsken, en it ûnderhâld lei in swiere lêst op it ryk. It wie nedich om foarút te gean.
  Sadree't de diken opdroege, sloech it tsaristyske leger yn Galisië oan. Nuerike oermacht wie oan 'e kant fan' e Russyske troepen. De Eastenrikers ferswakken yn moraal, en rezjiminten besteande út Slaven ferlitte massaal of joegen har oer. Der wiene net genôch Dútske ienheden om de fijân te befetsjen.
  Om it allegear ôf te meitsjen, gongen de Feriene Steaten yn april yn 'e oarloch tsjin 'e Sintrale Macht. En dêrmei wie de útkomst fan it konflikt al foarbepaald. De Dútsers besochten harren troepen yn it Westen te fergrutsjen om de Alliearden te ferslaan en koene Eastenryk-Hongarije gjin wichtige bystân jaan.
  Russyske troepen besette Lviv en in oantal stêden yn Galisië. Sels ferskate lytse boilers foarme. It Eastenrykske, patchwork , brutsen front wie te fluch ynstoarte, sadat de Dútsers nei in bline ferdigening yn it westen moasten en troepen yn 'e gatten smite dy't foarme wiene.
  It ûntwikkeljen fan harren súkses, de Russen benadere Przemysl en sels omsingele de stêd. Mar leveringsproblemen en de yntroduksje fan mear gefjochtsree Dútske ienheden yn de striid fertrage de opmars. Mar it Roemeenske front gie yn it offensyf, en nei ferrin fan tiid ek it Westfront. Dy lêste stie foar in drege taak: troch de machtige, djipgeande Dútske ferdigening te brekken.
  Tsaar syn broer Mikhail net beskôgje it skande, hy learde fan Brusilov en tapast ferlykbere taktyk. Hy begûn op tolve ferskillende plakken tagelyk mei it tarieden fan in offensyf, sadat de Dútsers de rjochting fan de haadoanfal net bepale koene. Dêrnjonken brûkten se aktyf in reekgerdyn en in offensyf yn 'e nacht.
  Russyske troepen yn it suden befrijden Boekarest, en de oanfal yn it sintrum resultearre yn trochbraken súdlik fan Vilno.
  De Dútsers moasten har súdlike flank nochris fersterkje. De Dútske troepen dy't Riga blokkearje wiene bedrige fan omsingeling. Under dizze betingsten naam de Kaiser it drege beslút om de Baltyske steaten te ferlitten en troepen werom te lûken nei de Prusyske ferdigeningsliny.
  It slagge net foar it fakbûn en Turkije. De Russen en de Britten kamen op yn Lyts-Aazje, de Frânsen setten druk op Palestina yn Syrië. De Ottomanen waarden ferswakke en harren fal wie net fier fuort. Dêrneist feroare de Bulgaren. It realisearjen dat de Prusen de oarloch al ferlern hiene, en de Russyske troepen, nei't it grutste part fan Roemenië befrijd hie, de grins berikt hiene, ferklearre de Slavyske kening de oarloch oan Eastenryk, Turkije en Dútslân.
  Dat joech de Dútsers fansels mear hoofdpijn. Se koene de frontliny yn it Easten net mear hâlde en waarden twongen har werom te lûken nei de Vistula. Hoopje dat in natuerlike wetterbarriêre Russyske troepen fertrage soe.
  De bûnsgenoat yn it westen helle mar in part súksessen, hoewol't se al mear aktive tanks brûkten. Mar foar no hold Dútslân it front, hoewol it waard twongen om in bytsje werom te bewegen. It súdlike diel hat in protte muoite koste.
  No, it tsaristyske Ruslân yn 'e hjerst en winter oerdroegen it lêst fan' e fjochtsjen nei it Ottomaanske Ryk.
  De oanfal op Konstantinopel, sawol fan lân en see, einige yn 'e triomf fan Russyske wapens. Turkije foel, en dêrmei krige Ruslân grutte gebieten, Konstantinopel en seestrjitten mei tagong ta de Middellânske See.
  Wier, it wie net mooglik om de oarloch yn 1917 te einigjen, mar de azem fan 'e oerwinning fielde elkenien al, folle mear as yn 1916.
  De winter gie yn Ruslân troch mei lytse stakings en demonstraasjes, mar der wiene gjin serieuze botsingen, nettsjinsteande militêre swierrichheden. Miskien is de roebel te folle ôfskreaun, mar it is te betiid om te praten oer hongersneed.
  It wie lykwols tiid om de oarloch te einigjen, en elkenien begriep dit. Promovearre ta fjildmaarskalk Brusilov stelde foar om de wichtichste slach yn it suden te leverjen, wêr't de fijân swakker wie, en dan nei it noarden.
  De Dútsers hiene har earste tanks al. Mar har oantal is te lyts om in wichtige ynfloed te hawwen op 'e rin fan' e oarloch. Ruslân hat ek syn eigen auto's, benammen Mendeleev tanks. Mar wer kin de tsaristyske yndustry noch gjin massaproduksje útfiere.
  Mar massa produksje fan tanks waard oprjochte troch de Britten, Amerikanen en Frânsen. Dat betsjut dat der in nij, machtich middel ûntstien is om troch de ferdigening te brekken, dat troch de Dútse posysjes brekke moat.
  De alliearden wolle ek de ferneatigjende oarloch sa gau mooglik einigje. En fan ein maart ôf begûnen se te besykjen om troch de djipgeande Dútske ferdigening te brekken.
  It offensyf fan Russyske troepen begûn sa gau as de diken droech út yn it suden. De Russyske troepen kamen, nei eardere oerwinningen, op, mar de Eastenrikers hâlde it amper oan. Boedapest fûn himsels al begjin maaie omsingele. Doe begûn de beweging rjochting Wenen en rûn de rivier de Vistula om.
  De Italianen gongen ek yn it offensyf. Sels Japan stjoerde in ekspedysjemacht nei Jeropa. De Dútsers drukten fan alle kanten oan.
  Doe't Russyske troepen Wenen al oankamen, kapitulearre Eastenryk-Hongarije. De lêste bûnsgenoat fan Dútslân wie einlings fallen. Yn it Westen, mei help fan stakingstaktiken op ferskate dielen fan it front, gongen de Alliearden stadich mar wis foarút. En Russyske troepen kamen yn fan it suden nei de efterkant fan it Dútske front dy't de Vistula besloech.
  Under dizze betingsten kundige bûnskânselier Wilhelm, dy't de folsleine, hopeleaze posysje fan Dútslân realisearre, it ophâlden fan alle fijannichheden op 22 juny 1918 oan. Yn feite, de Dútsers kapitulearren.
  Eastenryk-Hongarije hold op te bestean. Ruslân krige Galisië, de regio Krakau, Bukovina, in part fan eastlik Sloveenje en Hongarije. Roemeenje Transsylvania. Alles wat fan Eastenryk-Hongarije oerbleau wie it lytse Eastenryk en in sterk fermindere Hongarije. Tsjechoslowakije ûntstie ûnder auspysjes fan Ruslân.
  It Tsaristyske Ryk krige út Dútslân Klaipeda, Poznan en tagong ta de see, en snijde East-Prusen ôf fan 'e metropoal sels troch Danzig.
  Dútslân moast wat it earder yn de 19e iuw ferovere hie opjaan oan Denemarken en Frankryk. Se waard feroardiele ta beteljen enoarme reparaasjes elk jier, en beheind it militêr potinsjeel ta hûndert tûzen minsken.
  En fansels, lykas yn 'e echte skiednis, in demilitarisearre sône.
  Tsaristysk Ruslân wreide syn besittings út yn it suden. It Ottomaanske Ryk hold, lykas it Eastenrykske Ryk, op te bestean. Brittanje naam Irak, Frankryk, Syrië en tegearre mei de Britten Palestina. Ruslân krige Armeenje, Lyts-Aazje en Konstantinopel.
  It Midden-Easten en Iran waarden ek ferdield yn ynfloedsfearen. Sa, Tsarist Ruslân berikt wichtige materiële oanwinsten.
  Mar de oarloch koste it libben fan mear as twa en in heal miljoen soldaten, net telle de deade boargers, enoarme útjeften. De finânsjes rekke yn ûnrêst en it lân rekke yn skulden.
  Wier, de bûnsmaten akkoard mei it ôfskriuwen fan rinte op lieningen, mar dochs blykte de skuld frij grut te wêzen - sa'n tsien miljard gouden roebel.
  Mar it wie mooglik om te nasjonalisearjen bedriuwen dy't earder eigendom fan de Dútsers.
  De politike situaasje yn Tsarist Ruslân stabilisearre, en it gesach fan 'e keizer groeide.
  Nikolaas II profitearre dêrfan troch syn eigen manifest oer de Douma te annulearjen. De autokrasy waard wer restaurearre, en de wetjouwende macht gie folslein oer oan de tsaar.
  Dit soarge allinnich foar bange besykjen ta protest. It lân wie te wurch fan de oarloch en woe gjin nije skokken.
  En de ekonomy begon in rappe, nei-oarlochske herstel! De groei wie gemiddeld sawat njoggen prosint yn 't jier en wie heger as yn' e Feriene Steaten.
  Nije avansearre yndustry waarden makke en meganyske technyk ûntwikkele. Salarissen groeiden.
  De lingte fan 'e wurkdei waard troch de wet fan 'e tsaar fermindere fan 11,5 oeren nei 10,5 oeren. En op foarfakânsjedagen en foar it wykein oant 9 oere. Ek waard de wurkdei werombrocht nei njoggen oeren, as der op syn minst in part nachts wie.
  Nei de útwikseling fan jild waard it fêste gouden lykwicht fan 'e roebel restaurearre. Tsjin 1929 berikte it lean fan in arbeider 50 roebel yn 'e moanne, mei de priis fan wodka 25 kopeken per flesse. Dat is, 200 flessen per moanne. En as wy nimme it yn goud lykweardich, dit is safolle as 37 gram fan suver goud.
  It lân hat it twadde plak helle, allinich twadde nei de Feriene Steaten yn termen fan yndustriële produksje. De perspektyf foar it ryk seagen der tige roas út, mar... in grutte depresje foel.
  De ynstoarting beynfloede de hiele wrâld, ynklusyf Ruslân. De wierheid hat Dútslân en de FS it measte skea. Mar tsaristyske Ruslân wie te ôfhinklik fan eksterne lieningen en koe dêrom skokken en resesje net foarkomme.
  De Bolsjewistyske Partij yn de tweintiger jierren hie in krisis. Lenin luts him eins werom út de praktyske, revolúsjonêre striid troch him te ferdjipjen yn teory...en science fiction te skriuwen.
  Vladimir Ilyich moete Herbert Wales yn Brittanje en fielde in smaak foar science fiction. Benammen út 'e pinne fan Vladimir Iljitsj kaam in grutte, futuristyske roman: "Kommunisme is it paad fan lok"! En in oantal oare wurken. Lenin makke al goed jild út science fiction-wurken.
  De bolsjewiken splitsten yn trotskisten en stalinisten. Stalin besleat om werom te gean nei de taktyk fan yndividuele terreur karakteristyk foar de Narodnaya Volya. Trotski naam in mear matige posysje yn.
  De sosjalistyske revolúsjonêren binne noch altyd aktyf, hoewol't der yn de jierren tweintich gjin politike moarden mear wiene. De posysjes fan 'e Republikeinen en Kadetten waarden stadichoan fersterke. Ommers, absolute monargy like elkenien in ferâldere relikwy. Sa begûnen ûnrêst, stakings, demonstraasjes wer en de keninklike troan begûn te skodzjen.
  De monarch koe in protte ûnthâlde ...
  It regear fan Nikolaas II fûn in oplossing ... yn oarloch! Boppedat sochten de generaals nei wraak foar de nederlaach fan Japan. En dit is begryplik ...
  Nei de Earste Wrâldoarloch fierde Tsaristysk Ruslân ferskate lytse militêre kampanjes. Yn it Midden-Easten, dêr't sy en harren bûnsmaten foltôge de Arabyske wrâld. Yn Afganistan.... Dêr wie de oarloch tegearre mei Brittanje. Ruslân naam de noardlike regio's fan Afganistan oer, benammen befolke troch Oezbeken en Tadzjiken, lykas Herat. De Britten, nei brutale oarloggen, lykwols ûnderwurpen it suden. Selsbestjoer bleau yn it sintrum fan Afganistan.
  Iran behâlde noch it skyn fan soevereiniteit, mar syn ferdieling wie ek net fier fuort.
  Mar de wichtichste botsing fan belangen barde yn Japan. Boppedat makken de Japanners yn 1931 in poppenregearing yn Mantsjoerije en lansearren se in offensyf yn Sina.
  Wat de reden waard foar in nije oarloch.
  Tsjin dy tiid, it Russyske leger hie slagge om te fernijen syn tank float en meitsje in tige sterke loftfeart. Yn 'e loft wie Japan merkber minderweardich, en it grûnleger fan Ruslân wie folle mear en, miskien, mear fjochtsree.
  De Pacific Fleet waard befel troch de legindaryske Admiral Kolchak. De Ridder yn 'e Oarder fan Sint Andreas de Earstneamde, Brusilov, wie tsjin dy tiid al stoarn, mar syn bekwame studinten bleaunen.
  De oarloch wie fan it begjin ôf net slagge foar Japan. Russyske generaals: Denikin, Wrangel, Kaleidin, ûnder it algemiene kommando fan 'e broer fan' e tsaar Mikhail Romanov, hannele enerzjyk en feardigens. De ûnderfining fan de Earste Wrâldoarloch hie ynfloed, en flaters yn it konflikt fan 1904-1905 waarden rekken holden.
  Prokhorov's ljochte tanks, dy't gewoan ûnferfangber binne yn 'e manoeuvreoarloch, die bliken ek hiel goed te wêzen. It wie yn alle gefallen al in oar Russysk leger, en in folslein oare oarloch.
  Lykwols, yn 'e earste striid mei de samoerai, as ynstee fan Kuropatkin hie west in mear talintfolle en beslissende kommandant, de útkomst fan' e oarloch soe fansels folslein oars west hawwe.
  Yn alle gefallen, binnen twa moanne waard Port Arthur belegere troch Russyske troepen, en de Japanners waarden slein. Twa moanne letter waard hiel Korea befrijd, en de sitadelstêd waard ynnommen troch stoarm.
  Op see woeden ek fjildslaggen mei wikseljend súkses. Oant de squadrons út de Baltyske en Swarte See oankamen. It Lân fan 'e Rising Sun waard folslein ferslein, en se lâne sels troepen op Hokkaido. Japan waard twongen om in fernederjende frede te tekenjen. Jou werom Mantsjoerije, Port Arthur, wat besittings ferovere fan de Dútsers, súdlik Sakhalin en de Koeriliske berch. En tagelyk betelje in skeafergoeding, in skjinne som - in miljard gouden roebel.
  De oerwinning fersterke tydlik de posysje fan 'e Autokrasy, en doe makke de Grutte Depresje plak foar rappe ekonomyske opswingen.
  Yn Dútslân, lykas yn 'e echte skiednis, kaam Hitler oan' e macht, mar hy mocht net wyld rinne. Benammen it besykjen om de universele tsjinstplicht te herstellen krige fûleindich ferset fan Ruslân en Frankryk. Hoewol't lytse konsesjes waarden makke yn termen fan militêr potinsjeel. De omfang fan it leger mocht tanimme fan hûnderttûzen nei twahûndertfyftich. Dêrnjonken joech Hitler de kontrôle oer de demilitarisearre sône werom nei Dútslân.
  En dynastyske problemen brouwen yn Tsarist Ruslân. De erfgenamt fan 'e troan, tsarevitsj Aleksej, stoar... De broer fan 'e tsaar Michail Romanov waard erfrjocht ûntnommen. En Kirill Vladimirovich Romanov echt waard erfgenamt. Mar dizze keardel is bedutsen yn dronkenens en debauchery. Folslein degradearre ...
  Dus wa sil tsaar Nikolaas II opfolgje? Tsaar syn broer Mikhail, nei de oerwinning op Japan, krige de rang fan generalissimo en genoat enoarme populariteit. Hy waard it earste lid fan 'e keninklike famylje yn' e skiednis fan it keizerlike Ruslân dat sa'n hege rang krige. En in protte woene him op 'e keninklike troan sjen.
  Wier, Nikolaas II sels - in net-drinker, sûnder minne gewoanten, dy't geregeld gymnastyk dien - wie noch hiel sterk en it like dat syn regear soe wêze de langste yn Russyske skiednis. Mar Stalin betocht de meast ambisjeuze moardpoging sûnt de tiid fan Alexander II. Hoewol it like, wat is it punt?
  Yn elts gefal waard 1937 in onheilspellend jier. Tsaar Nikolaas II waard fermoarde, en tegearre mei him stoaren ek twa ministers, lykas trije tsientallen hovelingen, en in part fan it Winterpaleis stoarte yn.
  De terroristen brûkten it rioelsysteem om te minen en plante mear as in ton aminolon.
  Sa grypte in agressyf ynsidint yn 'e rin fan 'e skiednis. Dit is hoe't it regear fan tsaar Nikolaas II einige. De monarch begon net grut of formidabel te wurden. Dejingen dy't de keizer net hâlde, neamden him bloedich, want in protte bloed waard yn syn keninkryk fersprate. Wa't mei respekt behannele is in oerwinner. Sa is it oantal lannen ûnder him yn Rus tanommen. Sels in grutte provinsje ferskynde yn Sina: Zheltorossiya.
  Yn totaal duorre it keninkryk 43 jier. Allinnich Ivan de Ferskriklike regearre langer, en nominaal. Mar jûn dat hy trije jier de troan naam, die de eigentlike perioade fan kontrôle koarter te wêzen.
  Mar de legitime erfgenamt, Kirill Vladimirovich Romanov, nettsjinsteande de troan. Hy regearre net lang - sawat in jier, mar koe wat ynfloed útoefenje op 'e rin fan' e skiednis. Benammen liet er Adolf Hitler de Anschluss fan Eastenryk útfiere. Nei alle gedachten ferwizend nei it rjocht fan folken op selsbeskikking en, sabeare, sa komt der mear oarder. Ynstimd mei de Anschluss fan Eastenryk en Mussolini.
  Sa wreide Dútslân út en kaam syn befolking oer tachtich miljoen. Net te ferjitten dat Hitler berte stimulearre. Under Adolf de Demonyske groeide it oardel kear.
  Der bruts in boargeroarloch út yn Spanje, mar dy einige folle flugger, om't der gjin Sovjet-Uny wie, dy't help joech oan de loftse koälysje yn Madrid.
  Mar Franco waard in bûnsmaat fan de Führer. En de nije tsaar Vladimir III botste mei Brittanje.
  De situaasje is yndie yngewikkeld. In puzel fol mei de Twadde Wrâldoarloch. En in nije ronde fan konfrontaasje. Iran is net ferdield, en dit is eins it lêste islamityske lân dat formeel ûnôfhinklik is. Sawol Ruslân as Brittanje hawwe dêr plannen foar. Dingen binne heul betiizjend yn it Midden-Easten. De gebieten fan Ruslân, Frankryk en Brittanje binne mingd en dreech te behearjen.
  Ingelân komt ekonomysk hieltyd fierder efter sawol Ruslân as it hieltyd machtiger Dútslân. Mar de grutste koloanjes binne noch altyd Britsk. Mar de krêft fan 'e liuwkroan wurdt swakker, Kanada is hast ûnôfhinklik. Súd-Afrika is ek in dominy, lykas Austraalje. Yn Yndia wurdt de Britske posysje swakker. Fansels is der in winsk om de liuw te triuwen.
  Hitler besiket op twa fronten te spyljen. Of hy sil de stipe fan Frankryk, Brittanje, Itaalje en Japan ynhelje. Om allegear tegearre te stapeljen op tsaristyske Ruslân en har grutte besittingen te ferdielen.
  Of sykje territoriale oanwinsten yn it Westen, mar yn in alliânsje mei Ruslân.
  Hitler is in ferfelende en net-prinsipeleaze man, en yn 't algemien kin him net skele mei wa't hy in koälysje oangiet, salang't it him foardielich is.
  De nije jonge tsaar Vladimir dreamt ek om de skiednis yn te gean as in grutte oerwinner en wol koloanjes ôfnimme fan Brittanje en Frankryk. Der is strikt nommen neat mear fan de Dútsers te heljen. Dus in koälysje mei Dútslân is frij logysk.
  Italië hat Etioopje ferovere en wol ek nije eksploaten. Mussolini is ekstreem ambisjeus. It makket him neat út oft er east of west giet. Mar yn Frankryk is der gjin grutte winsk by it folk om te fjochtsjen. Pasifisme hearsket dêr, en regear wurdt keazen. D'r is gjin manier om sa'n sterke bûnsmaat te krijen. En tsaristyske Ruslân, mei syn tradisjoneel hege bertepersintaazje en hieltyd ôfnimmende stjertesifer, is in tige sterke tsjinstanner. De befolking fan Tsaristysk Ruslân groeit al mei likernôch trije prosint yn it jier. Bernestjerte is ôfnommen, mar de moade foar grutte famyljes is noch net foarby, en sels wurkjende famyljes binne fruchtber. Mei it rekkenjen fan territoriale oanwinsten, ynklusyf yn tichtbefolke Sina, en tinbefolke Mongoalje, en yn Jeropa en Turkije, kaam de befolking fan Tsaristysk Ruslân yn 1940 mear as 400 miljoen yn ferliking mei 1913, doe't it 180 miljoen wie. En dit is in kontinintale macht ... Brittanje en Frankryk hawwe minder as 50 miljoen yn har metropoalen, plus koloanjes. Mar de koloniale troepen binne swak yn moraal en hawwe in bytsje fjochtsmooglikheden. Sa binne de westerske grûnkrêften folle swakker.
  De Führer kiest in alliânsje mei Ruslân tsjin it Westen.
  Yn 1939 waard Tsjechoslowakije opdield. Dútslân omfette ek it Sudetenlân. De Dútsers fersterken it leger en foarmen tankkolommen. Tsaristysk Ruslân stie ek net stil, mei in leger yn fredestiid fan fiif miljoen en fiifhûndert personielsdivyzjes.
  Yn Tsaristysk Ruslân binne swiere tanks en strategyske fleantugen, ynklusyf fleantugen mei acht motoren, al lang yn produksje. Frankryk hat mar sa'n tritich swiere tanks, en se binne ferâldere. Brittanje hat gjin swiere auto's. No ja, Dútslân ek, gjin inkelde swierder as tweintich ton. De FS hat in bytsje mear as fjouwerhûndert tanks.
  Hitler besleat dat it net wurdich wie te fertragen en sloech op 15 maaie 1940. It waar is gewoan geunstich en alles is klear. Of min of mear klear.
  Tsaristysk Ruslân begûn in oanfal op Yndia en oare koloniale besittings. It Russyske leger foel min ferdigene posysjes oan. Der binne relatyf min troepen besteande út de etnyske Britten en Frânsen sels, en de koloniale ienheden wolle net echt stjerre foar in idee of ryk dat har frjemd is. Yn feite, wa binne de Ingelsken foar harren? Exploiters, slavernijers, rôvers of ûnleauwigen. It is net wierskynlik dat de Russen folle slimmer binne as har, sadat se stjerre om 'e wille fan it ryk fan' e Liuw of de Haan.
  Sa geane de tsaristyske troepen foarút, oerwinne trage, fokale ferset. Mar de Dútsers koene ek de Frânske, Ingelske, Belgyske en Nederlânske troepen yn oardel moanne ferslaan.
  Sadwaande ferlear Churchill de stipe fan syn wichtichste bûnsmaten. De ferwachting dat de Feriene Steaten de oarloch yngeane, kaam net út. Roosevelt waard hielendal net ûnderskieden troch de fêststelling fan Stenka Razin. En dan soene sokke krêften tsjin Amearika gean.
  Russyske troepen gongen yn marsen troch Afrika en Aazje foarút; mear problemen kamen út it terrein en it stik fan kommunikaasje dan fan fijânske troepen. It tekoart oan diken, benammen yn Afrika, hie ek effekt. Mar de pretentieloze Russyske soldaat heroysk en stoïsynsk oerwint alle swierrichheden.
  De Dútsers kinne allinnich mei muoite troepen oerbringe nei Afrika. De opmars op Gibraltar waard fertrage troch it koppige ferset fan Franco. En wy moasten troepen oer see oerdrage. De Russen bruts troch nei Afrika, troch Egypte, en it is folle makliker foar harren. Itaalje grypt ek alles wat it kin pakke, en yn dizze saak hat Mussolini de greep fan in boaconstrictor.
  De lâning op 'e metropoal sels fûn yn 1940 net plak. Yn 'e loftslach oerlibbe, benammen troch de passiviteit fan Ruslân, Brittanje. Mar it moat sein wurde dat de wize tsaar Vladimir Kirillovich net woe dat Brittanje foar de tiid kapitulearre, mar hiel rasjoneel bedoeld om al syn Aziatyske en Afrikaanske koloanjes te feroverjen.
  Wêr sil Brittanje hinne? Ommers, it hat gjin reserves, sûnder koloanjes en grûnstoffen - syn fal is in kwestje fan tiid.
  Yn 'e winter en maart 1941 berikten Russyske troepen úteinlik Súd-Afrika en fersloegen de lêste Afrikaanske Dominion. Ek it Britske besykjen om yn Madagaskar te sitten mislearre, en yn maaie 1941 waard in lâning útfierd mei dêropfolgjende oerwinning.
  Japan focht oan 'e kant fan Ruslân yn' e oarloch, en wist wat te pakken yn 'e Stille Oseaan. De simmer fan 1941 wie de perioade fan in grut loftoffensyf tsjin de Britske metropoal.
  Russyske en Dútske loftfeart foelen Londen en oare stêden fan it Ingelske Ryk oan. En op 8 novimber, it jubileum fan de Münchener putsch, wie úteinlik de lâning.
  De striid duorre sechstjin dagen en einige yn oerwinning foar de Russyske en Dútske troepen.
  Dit, yn feite, einige de Twadde Wrâldoarloch. It die bliken minder bloedich en lang te wêzen as yn it echte ferhaal. En it hiel merkber fersterke en útwreide Russyske besittings. Benammen yn Afrika en Azië.
  Der folge in relatyf rêstige perioade. Ruslân en Dútslân fertarren har eigen territoriale winsten. It Tredde Ryk omfette: Belgje, Hollân, hast de helte fan Frankryk, mar ek Marokko, in part fan Algerije en de sintrale besittings. Wier, fanwegen de posysje fan Franco en wat ûnbeslissichheid fan Hitler, de Dútsers hiene gjin tiid om foarút te gean yn 'e Ekwatoriale besittingen fan Frankryk, en se foelen nei de Russyske troepen.
  Dochs krige Dútslân noch in goed stik Afrikaansk lân, dat it eigen territoarium yn gebiet oerstiek. It gebiet fan 'e lannen fan it Tredde Ryk, rekken hâldend mei Europeeske oanwinsten, mear as fertrijefâldige. En as wy rekkenje fan de grinzen sûnt 1937, rekken hâldend mei Eastenryk, it Sudetenlân, en de Tsjechyske Republyk as protektoraat, dan fjouwer kear.
  Sa hiene de Dútsers as gehiel genôch om te fertarren, te behearskjen en te assimilearjen. Boppedat wreide Ruslân syn koloniale besittings út, en koe dit alles amper kontrolearje.
  En Itaalje krige in protte: bygelyks it grutste part fan Sûdan, Somaalje, Uganda en guon oare oanwinsten, benammen Tuneezje.
  Sa wie de weryndieling fan 'e wrâld foar no foltôge. Mar sa't se sizze, oer de tiid begjinne ambysjes harsels te manifestearjen.
  De Feriene Steaten begûnen net serieus te wurkjen oan it atoomprojekt. Yn it faksistyske Dútslân en Ruslân wie de hâlding ek cool. Japan is noch net genôch ûntwikkele om it ôf te lûken, en Brittanje en Frankryk binne fazallannen wurden fan it Tredde Ryk en Ruslân.
  Sa waard it ferskinen fan kearnwapens in skoft fertrage.
  Mar foarútgong is fansels ûnferbidlik. Natuerkundigen wurkje, de teory ûntwikkelet, lykas laboratoariumeksperiminten. Mar in kearnprojekt hat de wil fan 'e steat nedich. Tsaristysk Ruslân hie al tefolle soargen en útjeften yn ferbân mei de útwreiding fan syn grûngebiet. Mar Hitler hie om ien of oare reden in wrok tsjin sokke ideeën fan in kearnprogramma en leaude dat it atoomprojekt allinich in soad jild fergrieme soe.
  Dêrnjonken wiene it Russyske grûnleger en loftfeart de sterkste en talrykste fan 'e wrâld, en de marine groeide ek, benammen troch ekonomyske groei.
  De tsaristyske generaals en marshals de foarkar om tankbou te ûntwikkeljen, fleantugen, fleantúchdragers en slachskippen te bouwen. Wêrom hawwe se mearkes nedich oer kearnbommen? Dat is, sawol de Dútsers as Russen wiene ûnferskillich foar dit probleem.
  Dêrnjonken wiene der genôch grûnstoffen om teminsten de kommende tiid gjin soargen te hawwen oer enerzjyboarnen.
  Dus, nettsjinsteande alle kjeld fan it Pentagon en it Wite Hûs, it inisjatyf gie ûnfrijwillich oer nei de Feriene Steaten. Boppedat is it net allinnich in kwestje fan eangst dat de Russen of Dútsers fierder geane en druk op de Nije Wrâld sette, mar ek fan de ekonomy.
  Nei't se de kâns ferlern hawwe om oalje te ûntfangen út Azië, Afrika en it Midden-Easten, hienen de Feriene Steaten oant no ta har eigen boarnen yn Teksas, Florida, en begûnen te ûntwikkeljen yn Alaska.
  Mar de Amerikaanske befolking groeide. Ymmigraasje waard net ûntmoedige yn Ruslân, en de befolking bleau hurd groeie. Swarten en Arabieren mochten foaral wol nei de Feriene Steaten ferlitte.
  De Amerikaanske ekonomy groeide ek, en der wiene hieltyd mear auto's.
  En it sykjen begon nei kearnbrânstof en in atoomreaksje dy't kolossale enerzjy leverje koe.
  Tsien jier binne ferrûn sûnt it ein fan de Twadde Wrâldoarloch. Hitler-Dútslân hie in nij wapen: skiiffleantugen dy't net allinich mei in geweldige snelheid kinne fleane, mar ek praktysk ûnkwetsber bliuwe foar fjoerwapens.
  Dêrnjonken wisten de Dútsers in keunstmjittige satellyt boppe in baan te lansearjen, en it wichtichste, yn juny 1951, de earste man yn 'e romte.
  Tsaristyske Ruslân wie in bytsje let, en makke folsleine foarútgong pas yn augustus fan dit jier. Yn it faksistyske Itaalje fûnen yn itselde jier feroarings plak. Benedito Mussolini, konkurrint foar de titel fan Julius Caesar, is ferstoarn. Yn 't algemien wie de Italjaanske diktator suksesfol yn' e regearing. Mei it rekkenjen fan de feroveringen yn Afrika, ynklusyf Etioopje, groeide it troch Itaalje kontrolearre gebiet yn syn regear hast trije en in heale kear. Derneist slagge Benedito yn Jeropa om tegearre mei Toulon in part fan Frankryk ôf te hakken.
  Mar se lieten him net nei Albaanje en Grikelân gean - dit binne gebieten yn 'e ynfloedsfear fan it Russyske Ryk.
  Benedito koe fansels grut en in oerwinner neamd wurde, hoewol it Italjaanske leger net al te folle mei syn eksploaten skynde. Mar syn soan en erfgenamt beskôgen himsels net slimmer as syn heit.
  En hy naam de hjerst fan 1951 en foel Albaanje en Grikelân binnen ... Gjin wûnder dat se sizze dat alle grutte oarloggen begjinne as ynienen.
  Vladimir de Tredde wie dêr sels bliid mei. It besit fan Itaalje yn Afrika is grut, noch grutter as dat fan Dútslân. Dus wêrom net ophelje se as d'r in geweldige reden is?
  Russyske troepen begûnen fijannichheden op 7 novimber 1951, oanfallen Etioopje, Libië en Sûdan. Russyske ienheden binne sterker, mear tal en mear combat-ree dan Italjaanske.
  Sa begûnen se gau it pasta-leger te ferneatigjen... Mar nimmen ferwachte dat, sûnder warskôging, Adolf Hitler oan 'e kant fan Mussolini Jr.
  Hoewol as jo der nei sjogge, wie d'r neat mear ûnferwachts.
  Dútslân ferlear de Earste Wrâldoarloch oan Ruslân en ferlear it measte grûngebiet yn Ruslân. En as de Dútsers it yn it Westen ferlern hiene mei rinte werom te heljen, dan bleaunen se yn it Easten earlik sein mei neat oer.
  Hitler rekkene dus echt op syn nije wapens, benammen diskoteken en fleanende skuorren. Dêrnjonken leaude de Fuhrer dat dizze kear it makliker wêze soe om te fjochtsjen mei Ruslân as yn 'e Earste Wrâldoarloch, om't Dútslân en Itaalje it bedriuw liede sûnder in twadde front te hawwen.
  Ek waard de berekkening makke dat Japan, misledige troch de Russen, ek yn it Fiere Easten de oarloch oangean soe en dêr de fijân oanmeitsje soe. Miskien komme Portugal en Spanje by de koälysje, lykas Brittanje en Frankryk? Se binne folle tichter by Dútslân as by Ruslân. En guon hope waarden op 'e FS fêststeld!
  Boppedat boude Amearika in yndrukwekkende marine, in protte fleanmasines en modernisearre har tankfloat - hoewol it noch yn kwantiteit en kwaliteit wie minderweardich oan 'e legerweinen fan' e Alde Wrâld.
  It sosjale systeem yn Tsarist Ruslân bleau autokratysk en in absolute monargy. De tsaar en keizer fan it hiele Rus hie folsleine macht: útfierend, wetjouwende en rjochterlike. It parlemint wie ôfwêzich. Der wie in Steatsried fan persoanen oansteld troch de keizer, mar dy hie allinnich advisearjende rjochten. De kening sels joech wetten út, en ek dekreten. Hy hie ek it rjocht op eksekúsje en pardon, al wie der fansels ek in proses. Sjueryprosedueres waarden nei de moard op Nikolaas II ôfskaft, sadat de rjochterlike macht ek troch de tsaar of troch de keizer oanwiisde amtners oansteld en fuorthelle waard.
  Dit systeem hie sawol syn foardielen as neidielen. Oan 'e iene kant koe de keizer dit of dat probleem fluch oplosse sûnder skeel of ôfspraken, mar oan 'e oare kant ûnderdrukte de oermjittige konsintraasje fan macht yn 'e iene kant it inisjatyf en joech de burokrasy gruttere kânsen. It joech berte oan ferskate favoriten en favoriten. Vladimir waard net ûnderskieden troch oermjittige hypokrisy en houlik trou. Hoewol't froulju net folle ynfloed hiene op syn belied.
  Op it mêd fan tankbou, Tsarist Ruslân hie in protte machtige en swiere reau. De ûnderfining fan gefjochtsoperaasjes yn Afrika hat lykwols sjen litten dat de rydprestaasjes fan in tank ekstreem wichtich binne. As gefolch, de wichtichste Russyske tank gie net mear as fiifenfjirtich ton. Sûnt mear gewicht makke problemen mei cross-country fermogen, sels mei brede tracks.
  De tsaar hâlde fan swiere tanks, mar syn adviseurs rieden de keizer ôf om se yn massaproduksje te setten. Mar de masine fan sechtich ton wie beskikber yn twa tûzen eksimplaren. En de meast populêre tank "Nikolai" - 3, waard produsearre yn sechstich-trije tûzen.
  En de masine waacht fiifentweintich ton, en it gewear hat in kaliber fan 122 millimeter. De frontale harnas is twahûndert millimeter, de efterkant en kanten binne 120 millimeter, de yndieling is klassyk.
  Hitler wie serieus ynteressearre yn swiere masines. En ik woe superioriteit hawwe oer de Nikolai yn in produksjetank. De Dútske auto swolde yn gewicht oant 75 ton en, dit wie al de limyt, fanwege it feit dat de grutte massa wie ekstreem dreech te ferfieren lâns spoarlinen.
  De Dútske reau wie bewapene mei in 128-mm wapen, hie frontal pânser fan 250 mm, en syd- en efterkant pânser fan 180. De yndieling is ek ticht by de klassike.
  Numeryk wie de Dútske tank trije kear minder as de Sovjet. Net te hawwen oer de swierrichheden fan it brûken fan te swiere masines.
  Lykwols, Russyske apparatuer is ferspraat oer grutte gebieten, en op 'e Jeropeeske sektor fan it front is der likernôch gelikensens yn it oantal auto's en ynfantery. Hoewol't yn it algemien it Russyske leger is folle mear as de Dútske. En Ruslân hat in enoarme befolking: it omfettet Yndia, Sina, it grutste part fan Afrika, it Midden-Easten, Perzië, Indochina en folle mear.
  Fansels is it beslút fan Hitler om Tsaristysk Ruslân oan te fallen, sels yn 'e rekken dat hy Japan en Itaalje oan syn kant hat, en mooglik Frankryk en Brittanje, in kolossale gok. Mar de Fuhrer is in grutte aventoer.
  Dêrby moat opmurken wurde dat de skiif fleantugen wêrmei't it Tredde Ryk stifte sokke hege hope binne net hiel effektyf yn de praktyk. De oprjochting fan in sterke laminêre jet late ta enoarme brânstof konsumpsje, en de flecht tiid fan fleanende saucers die bliken te wêzen relatyf koart. Sa koene se hannelje, ek rekken hâldend mei de enoarme snelheid op net bysûnder wichtige ôfstannen. Dêrneist beskerme de laminêre stream de skiif fan lytse earms, mar foarkaam op syn beurt fjoer fan in fleanende saucer.
  Sa koenen de Dútsers allinnich radiobestjoerde raketten fan har diskettes falle, en dan yn in smelle hoeke, of troch de laminêre stream út te skeakeljen, mar tagelyk kwetsber te wurden.
  Mar yn alle gefallen besleat Hitler Ruslân oan te fallen en smiet syn kaarten yn spiel. Dêrnjonken benaud de faksist dat as Itaalje ferslein waard, se him ek oanfalle soene. Hy hie in snor en fertroude gjinien.
  Yn earste ynstânsje helle de nazi's súkses troch de ferrassing fan 'e oanfal en de bettere organisaasje fan har troepen. Mar de timing fan 'e oanfal waard min keazen. De snie begûn te fallen en de tanks skeaten. De Fritz koe in part fan Poalen ferovere hawwe, ynklusyf Krakau, mar kaam by Warsjau fêst te sitten.
  De Russyske militêre masine draaide op... Japan, sa't de Führer ferwachte, gie yn 'e oarloch, mar syn float hie gjin superioriteit oer de Russyske Pacific Fleet, en de fjildslaggen wiene likernôch gelyk. En Japan praktysk net ôfliede syn grûn krêften út it westerske teater fan operaasjes. Dêrnjonken wiene de samûrai yn 'e loft inferior foar de Russen, sawol yn oantal as yn kwaliteit. En it Lân fan 'e Rising Sun koe mar in pear lytse eilannen feroverje.
  De foarsichtige Franco en Salazar hiene gjin haast om de oarloch yn te gean. Ruslân is in tige sterke fijân. Wy moatte sjen en wachtsje. Yn 'e echte skiednis beheinde Franco him yn' e Twadde Wrâldoarloch ta it stjoeren fan in blauwe divyzje fan faksistyske frijwilligers.
  No like it machtsbalâns benammen ûngelyk yn Afrika.
  Itaalje ferlear gau syn besittings op it tsjustere kontinint.
  Yn 'e maitiid fan 1952 lansearre it tsaristyske leger in offensyf yn East-Prusen en koe de ferdigening fan 'e fijân yn 'e djipte brekke. De nazi's hienen muoite om de opmars fan it tsaristyske leger by Konigsberg te ferlitten, mar de keizerlike troepen begûnen op te lûken op it Sudetenlân en Krakau.
  It die bliken dat de flugger Russyske tanks wiene by steat om te fjochtsjen swiere, mar minder agile fijân. De Sineeske difyzjes ûnder befel fan Russyske generaals prestearren ek goed.
  De Dútsers waarden twongen om Krakau te ferlitten... En doe begûnen se troch de driging fan omsingeling fan de Wisla nei de Oder werom te lûken.
  Nee, dit wie net it ferrin fan de oarloch dat de besetene Führer ferwachte. Mar it is myn eigen skuld. Boppedat hawwe de Frânsen en de Britten, nei't se de faksistyske besetting rûkt hawwe, hielendal net stribbe om te stjerren foar de Führer. Sa waard de oanfolling fersteurd, en de fazallannen woene triviaal útsitte.
  En it slimmer gong it foar de Dútsers oan it front.
  Tsjin 'e winter wiene de Dútsers al har besittings yn Afrika kwyt. En yn 'e winter, fan 'e maitiid, lutsen se har folslein werom nei de Oder. Russyske troepen befrijden Praach en it Sudetenlân en kamen Wenen oan. Dêrnjonken fersloegen se Itaalje en besette Rome, Napels en Sisylje. De maitiid fan 1953 beloofde dus neat goeds foar de nazi's. Lykwols, op 8 april 1953 stoar Hitler ynienen. De nije Dútske lieding freget wanhopich om frede.
  Vladimir Kirillovich Romanov royaal iens. Mar de Dútsers betellen der djoer foar. De nije grins gie no lâns de Oder: België, Hollân en Denemark krigen soevereiniteit, mar yn it ramt fan in fazalsteat fan it Russyske Ryk. Frankryk krige syn earder ferlerne besittings werom, mar waard noch mear ôfhinklik fan Ruslân.
  Itaalje en Dútslân ferlearen al har koloanjes, dy't no eigendom waarden fan 'e keninklike kroan. Itaalje sels krige ek de status fan in Russyske fazal, en Sisylje en Sardynje waarden direkt diel út fan it ryk fan Vladimir III.
  Dútslân ferlear ek in protte fan syn ûnôfhinklikens en betelle grutte reparaasjes.
  Japan ferlear ek al syn besittings útsein it eigen gebiet en waard twongen om in fazalsteat te wurden. En tsaar Vladimir Kirillovich Romanov krige ek de titel fan keizer fan Japan.
  Fansels kaam dat diel fan Austraalje dat earder ta it Land of the Rising Sun hearde ek ûnder Russyske kontrôle.
  Yn augustus 1953 testen de Feriene Steaten úteinlik in atoombom. Acht jier letter wie de nukleêre genie út 'e flesse. Yn alle gefallen kin de foarútgong net stoppe wurde. En it uterlik fan 'e atoombom is ûnûntkomber. Yn it meast ekstreme senario kinne kearnwapens maksimaal tweintich jier letter ferskine as yn werklikheid.
  Mei wat fertraging begon it tsaristyske regear har antwurd te ûntwikkeljen.
  Oant no ta koenen de Feriene Steaten net beslute om yn oarloch te gean mei sa'n machtich ryk. Boppedat is it net sa maklik te berikken de wichtichste Russyske yndustriële en ekonomyske sintra út it bûtenlân.
  En de produksje fan nukleêre ladingen easke sawol tiid as jild! De Feriene Steaten hiene de fûnsen, mar de tiid wie op. Tsaristysk Ruslân, mei syn middels en machtige yntellektuele potensjeel, makke heul gau it gat yn dit gebiet goed. En yn 1956 ferskynde ek in atoombom yn Vladimir III.
  Wichtich minder as Ruslân yn befolking en middels, de kapitalistyske en demokratyske USA ferlearen stadichoan har troefkaarten.
  It iennichste wat se dwaan koene wie kearnwapens brûke as ôfskrikmiddel en besykje it tsaristyske Ruslân fan binnenút te ûndergraven. Mar oant no ta binne se net slagge.
  Vladimir Kirillovich hie gjin manlike neikommelingen oer fan syn earste frou , en hy troude wer. En hy reprodusearre in erfgenamt, neamde him George.
  Tsaristyske Ruslân die romte útwreiding. Yn 1959 fûn in bemande flecht nei de Moanne sawat in jier earder plak as de Amerikanen. Doe yn 1971 nei Mars. De alternative wrâld is feiliger wurden as de realiteit.
  Yn 1975 kaam de minske op Venus telâne. Yn 1980 op Mercurius. Yn 1981 op ien fan de satelliten fan Jupiter. En yn 1992, krekt yn it jier fan 'e dea fan Vladimir Kirillovich Romanov, sette de Russyske kosmonaut grutsk foet op Pluto.
  George de earste erfde de kroan op 'e leeftyd fan achttjin. En yn 't algemien kinne wy sizze dat Vladimir de Tredde, de Grutte, syn 54-jierrige regearing tige suksesfol trochbrocht. En doe gie de Romanov-dynasty troch.
  
  
  
  NICHOLAS DE TWEEDE DE GLORIOUSSTE FAN QUESTS!
  Litte wy sizze dat tsaar Alexander de Tredde, krekt oarsom, earder stoar: yn 1987 út in moardpoging organisearre troch Lenin syn âldere broer: Alexander.
  It soe lykje noch slimmer. Mar net echt. Nikolaas II waard earder tsaar, en troude earder: om syn soan op 'e troan te setten as der wat barde. Mar syn frou is oars, en de erfgenamt is sûn, en Rasputin is der perfoarst net. En sa earst, yn 't algemien, lykas yn' e echte skiednis: TRANSIB wurdt boud, de ekonomy is booming - útwreiding nei Sina. Wier, in jier earder wurde skippen boud yn de Baltyske See. En in bytsje mear opheffing, troch de eardere opkomst fan it finansjele sjeny Witte.
  De oarloch mei Japan begûn net sa goed, mar de Varyag wist te ûntkommen, en admiraal Makarov stoar net. It ferhaal is in bytsje ferskood, en alles giet in bytsje oars. Mar yn 'e echte skiednis, yn feite, de Varyag hie mar in bytsje tiid om te ûntkommen, en de dea fan Admiral Makarov wie oer it algemien tafallich en ûnwierskynlik.
  De Russyske float, ûnder lieding fan admiraal Makarov, hannele frij behendich en sinken Japanske skippen. En doe, doe't twa Japanske slachskippen op 'e mir opblaasd waarden, foel Makarov de samûrai oan en sank noch in tsiental en in heale skippen.
  Dat is, alles gie goed. En Japan ferlear oermacht op see.
  Mar op it lân blykte de samûrai swakker te wêzen. Kuropatkin kearde alle Japanske besykjen om foarút te gean en brocht har grutte skea oan. Hy die lykwols net al te beslissend. Mar al gau kamen Russyske skippen út de Baltyske See, en Makarov úteinlik naam kontrôle fan alle wetters.
  De Russen sels begûn te lân troepen yn Taiwan, en dan op de Kuril ridge.
  Oant Theodore Roosevelt tuskenbeide en bemiddeling oanbea. Rusland krige Mantsjoerije, Korea, Mongoalje, de Kuril-keten en Taiwan.
  Zheltorossiya ferskynde ek. Sa waard in nij ryk foarme.
  De kening is lykwols noch net al te brutaal wurden. Yn 1914 bruts de Twadde Wrâldoarloch út. Ruslân is better taret op dizze oarloch: de ekonomy is sterker, it grûngebiet en de befolking binne grutter, en der is gjin gedachte yn 'e wei. Boppedat wie der gjin resesje feroarsake troch rellen en de saneamde revolúsje.
  De Earste Wrâldoarloch ferrûn mei wikseljend súkses. Der wiene flaters en súksessen fan Russyske generaals. Mar yn 1915 wisten de Dútsers minder súkses te berikken, om't it tsaristyske leger grutter wie en better foarsjoen. Mar dochs ferlear Ruslân de helte fan Poalen en Galisië. Mar de Dútsers wiene net by steat om te fieren Wyt-Ruslân en de Baltyske steaten - de front line gie lâns de Vistula.
  En yn it sechstjinde jier helle it tsaristyske leger al grut súkses tsjin Eastenryk en Turkije. De Ottomanen waarden hast folslein ferslein. Krekt as de Eastenrikers feroveren Przemysl en Krakau. Dútslân waard kjel. Yn 'e maitiid fan '17 namen de Russen Istanbûl yn. Tsaristysk Ruslân helle ek wichtige súksessen yn it simmeroffensyf tsjin Eastenryk en Dútslân. En yn 'e hjerst, doe't de tsaristyske troepen de Oder al berikt hiene, kapitulearre Dútslân. De ferdieling fan Eastenryk-Hongarije en Turkije folge. Ruslân krige Lyts-Aazje, Noard-Irak en Istanbûl. Galisië, Bukovina, Tsjechoslowaakske en Hongaarske keninkriken en Krakau. Plus Danzig, diel fan East-Prusen, Klaipeda- regio. Ruslân is dus in protte kearen fersterke. En Dútslân betelle ek grutte reparaasjes.
  Tsaar Nikolaas II hie gjin haast om alles en elkenien te nimmen. Mar de Russen, Britten en Frânsen ferdielden it Saûdy-skiereilân. Doe ferdielden de Britten en Russen sawol Iran as Afganistan. Foltôge de weryndieling fan 'e wrâld.
  Oant 1929 wie de hiele wrâld yn opkomst, oant de Grutte Depresje útbruts. Yn 1931 begûn Japan in oarloch tsjin Ruslân. En it waard fluch ferslein en, tegearre mei alle Pacific besittings, beset. En doe kaam it referindum en ynklúzje yn Ruslân.
  Troch foardiel te nimmen fan 'e ferswakking fan Brittanje, Frankryk en de Feriene Steaten, grypt troch de Grutte Depresje, liedde tsaar Nikolaas II in oarloch om Sina te feroverjen. En dit waard syn grutte ferovering.
  Om wat fersnelle Russification, Nikolaas II makke in pretentieloze beslút - hy offisjeel yntrodusearre polygamy yn Ruslân - feroarjen fan de teology en dogma's fan 'e Ortodokse Tsjerke. Sa is de herfoarming oannommen.
  En de kening naam himsels in twadde frou. Russen waarden stimulearre om bûtenlanners te trouwen en in protte bern te hawwen. Enorme Sina moast ek Russifisearre wurde. Wat is de bêste manier om dit te dwaan? Marry Sineeske froulju!
  Yn Dútslân kaam Hitler net oan 'e macht. Yn dit ferhaal miste him in bytsje. Te ekstremistysk. De wichtichste irriteraar wie de fascist Mussolini, dy't Etioopje ferovere. En dreamen fan wurden de nije Caesar en Trojan rôle yn ien.
  Yn maaie 1937 bruts der oarloch út tusken Ruslân en Itaalje. It die bliken dat Mussolini in selsmoard wie. Russyske troepen feroveren hiele Itaalje yn twa moannen, en yn oare trije alle koloanjes fan 'e steat. Tsaristysk Ruslân omfette úteinlik ek Roemenië en Joegoslaavje, en in bytsje letter Bulgarije. Nei it foltôgjen fan de anneksaasje fan gebieten. Yn 'e hjerst fan 1939 stoar Nikolaas II. En syn erfgenamt, folslein sûn Alexei II, waard de nije tsaar.
  Yn dit gefal, Nikolaas II regearre foar twaenfyftich jier - boppe it resultaat fan Ivan de Ferskriklike. En syn regear wie de meast súksesfolle yn 'e skiednis fan Ruslân, en syn feroveringen wiene gewoan rekord. Gjin kening hat ea safolle fongen. Ruslân hat úteinlik fêstige yn Sina, en is fersterke yn alle rjochtingen.
  Lykwols, doe, ûnder Alexei de Twadde, begûn in lange perioade fan frede. Frankryk, Brittanje en de FS woene gjin oarloch. Mar Dútslân waard ûntwapene en hie gjin krêft. Sa ûntstie der in situaasje dy't kalm waard.
  Koloniale riken bleaunen bestean. Ruslân bleau it grutste lân, mar Brittanje wie formeel de twadde macht en wie yn gebiet wat minder as it tsaristyske ryk. Austraalje, Súd-Afrika en Kanada wiene lykwols suver selsstannige hearskippijen. En yn Yndia... Yn 1968 bruts der in grutte opstân út yn Yndia en nei twa jier oarloch waarden de Britten ferdreaun. Mar it tsaristyske leger kaam Yndiaansk grûngebiet yn en ûnderdrukte de protesten. Dêrnei ferlear Brittanje dizze koloanje en krige Ruslân it. Al gau naam Ruslân ek it suden fan Iran.
  Nei Alexei de Twadde yn 1969 waard de troan erfd troch Nikolaas de Tredde. It tsaristyske ryk wie yn opkomst. Sa ferlear Frankryk yn 1979 de kontrôle oer Indochina en Tailân. En de keninklike troepen kamen dêr ek.
  En yn de tachtiger en njoggentiger jierren kaam Afrika ûnder de kontrôle fan tsaristyske Ruslân. Nei 2001 bestie Peter, de fjirde soan fan Alexei II, de Russyske troan.
  Tsaristysk Ruslân hie op dit stuit hast hiel Afrika, Aazje opnomd en koloanjes fan oare lannen, ynklusyf Yndoneezje, opnomd. Mar it gie fansels net tsjin Austraalje.
  In perioade fan frede is oankommen. De Feriene Steaten, Brittanje en Frankryk hiene kearnwapens, Dútslân hie ekonomyske macht. Ruslân hat ekonomyske macht, kearnwapens, it grutste leger yn 'e wrâld en befolking. En noch altyd in absolute autokratyske monargy sûnder parlemint. De Amerikanen, as in twadde macht, of sels in supermacht, makken dit in oanspraak op Ruslân.
  Lykwols, it ûntbrekken fan demokrasy net hindere de ûntwikkeling fan foarútgong. Benammen werom yn 1943, yn Tsarist Ruslân, fleach de earste man de romte yn. En yn 1961 nei de moanne. De flecht nei Mars fûn plak yn 1974. En yn 2000 wiene hast alle planeten fan it sinnestelsel besocht. In grutte ekspedysje nei de stjerren waard taret. Se lansearre yn 2018, en herstelde nei Alpha Centauri.
  Sa hat tsarisme de wittenskip hielendal net foarkommen. Peter de Fjirde fan 'e Romanov-dynasty ferklearre sels dat ferljochte absolutisme better wie.
  Benammen tsjin 'e eftergrûn fan' e skandalen dy't de administraasje fan Donald Trump hieltyd skodde.
  Nikolaas II waard noch altyd beskôge as de grutste kening fan alle tiden en folken. Tsaristyske Ruslân te hynder en de wrâld hegemon. De rânen en koloanjes wurde stadichoan Russifisearre. It ryk krijt momentum. En de hiele wrâld waard in better plak.
  En werom? Mei tank oan Alexander Ulyanov, Lenin syn broer, dy't waard eksekutearre foar regicide. Lenin sels bleau yn it bûtenlân. Hy moete Wales en krige ek belangstelling foar it skriuwen fan science fiction, dêr't er tige ryk fan waard en namme makke. En sa waard er ferneamd, ferneamd en ferneamd, en waard er oerset yn in protte talen. Stalin stoar yn 'e finzenis troch tuberkuloaze en, yn' t algemien, bleau allinich by spesjalisten bekend. Trotsky waard al gau belutsen by revolúsjonêre aktiviteiten en makke in goede karriêre as amtner, opstean ta de rang fan eigentlike Privy Councilor en plakferfangend minister. Voznesensky waard minister ûnder de tsaar en berikte in protte. Chroesjtsjov bleau in lytse winkelman en krige gjin bekendheid. Brezjnev kaam ta de rang fan kolonel. Andropov tsjinne yn 'e plysje en waard ek kolonel. Gorbatsjov waard in grutte sakeman en showman. Jeltsin bleau winkelman. Putin kaam ta de rang fan kolonel yn 'e geheime plysje en gie mei eare werom. Medvedev is in lytse amtner. Zhirinovsky, krante-oprjochter en showman. Zyuganov besocht ûndergrûns te wurkjen tsjin de tsaar. Hy krige in finzenisstraf, waard doe ynformateur foar de geheime plysje. Hy gie mei pensjoen mei de rang fan kaptein. Zhukov gie allinnich nei de rang fan majoar. Vasilevsky waard luitenant-generaal, Shaposhnikov waard luitenant-generaal. Kolchak grutte admiraal en hâlder fan in protte oarders. Makarov waard ek in grutte admiraal, fochten yn de Earste Wrâldoarloch. Lykwols net yn 'e earste, mar de ienige wrâldoarloch, om't der gjin twadde wrâldoarloch wie. Hy waard ferneamd... Brusilov waard fjildmaarskalk en hâlder fan de Oarder fan Sint Andreas de Earstneamde. Denikin, Wrangel, Kornilov en Kuropatkin waarden fjildmaarskalken.
  En it libben wie goed ûnder de keningen. En de prizen binne net mear as hûndert jier ferhege. En de roebel hie in stabile gouden backing fan 0,77 gram. En in protte folken wennen goed ûnder de kening.
  Elkenien hie gelikense rjochten en in protte neamden harsels Russen, sels Afrikanen. It gie goed foar elkenien ûnder de tsaar. Allinnich foar joaden fan net- otterdokse religy bleau de ferbliuwseasken. Mar dy waarden hieltyd minder.
  Under de tsaar wiene der lykwols wat problemen. Ien fan harren, hege berte tariven en lege deaden late ta oerbefolking. Mar dit soe wurde oplost troch romte útwreiding. Dêrnjonken makke de ûntwikkeling fan wittenskip en lânbou it mooglik om it probleem fan honger op te lossen. Der wie genôch iten foar elkenien. Mar de befolkingsgroei yn it ryk is mear as trije prosint yn 't jier. En dit drige problemen yn 'e takomst.
  It tsaristyske regear fûn in útwei yn romte-útwreiding. En it like ferstannich. En nije stjerreskippen waarden boud en ûndersyk nei superluminale snelheden waard útfierd.
  
  
  
  Fyftich jier ALEXANDER DE TRIJE - DE GROTE!
  De moardpoging op Alexander II yn 1866 wie suksesfol. As gefolch, de kening befrijer stoar. En Alexander de Tredde gyng de troan op. It foardiel wie dat se gjin tiid hiene om Alaska te ferkeapjen, en de nije Russyske keizer wie net oanstriid om gjin lannen op te jaan. Ek al binne se fier en noch net tige weardefol.
  Boppedat begûn de oanlis fan de dyk nei Sibearje nei Vladivostok noch earder. En it soe Chukotka moatte berikke!
  Tsaar Alexander de Tredde wie sterk, beslissend, wilssterk, sûn en fysyk tige sterk. Hy regearre mei in fêste hân, en ûnder him kaam Ruslân in perioade fan grutste wolfeart en prestaasjes yn!
  Sa is it goed dat de grutte keizer fyftjin jier earder begûn te regearjen as yn 'e echte skiednis!
  Om te begjinnen, hy hurd ûnderdrukt alle protesten fan revolúsjonêren en Narodnaya Volya. Doe begon hy it leger en de marine te herfoarmjen. Mei dingen op oarder te setten.
  De kening hat in protte berikt. Diken, brêgen, fabriken waarden boud, en it lân ûntwikkele fluch it kapitalisme. Wylst it behâld fan autokrasy. It tsaristyske regear fierde lytse oarloggen, ferhuze oer Sintraal-Aazje en wreide har ynfloed dêr út.
  In grutte oarloch bruts út mei Turkije yn 1977. It gie noch better, rapper, mear oerwinnings mei minder ferliezen as yn echte skiednis. It sjeny fan Skobelev skynde der yn folslein ljocht!
  Russyske troepen fersloegen de Turken mei minder skea. En se wisten Istanbul daliks yn te nimmen. Sûnt se kamen dêr foar it Ingelske eskader. Dizze oarloch wie sa suksesfol dat de kening-pryster waard neamd Victorious Alexander! En Skobelev waard de jongste fjildmaarskalk yn Russyske skiednis.
  Türkiye waard ferdield. De Britten besette Egypte en Sûdan. Ruslân naam Irak, Palestina, Syrië, en in diel fan Saûdy-Araabje, Lyts-Aazje, hiele Armeenje, en de Balkan!
  Sa, frij fluch en relatyf maklik Alexander de Tredde ferovere in grut gebiet. En hy sette syn útwreiding nei it suden troch. Ferhúzje troch Iran, Turkmenistan, en fierder nei Afganistan!
  It leger fan 'e tsaar sette ek syn sicht op Yndia! De Britten wiene ree om te fjochtsjen. In alliânsje fan Ruslân, Dútslân, Eastenryk-Hongarije tsjin Frankryk en Brittanje ûntstie.
  Dútslân gie yn 1992 yn it offensyf tsjin de Republyk fan de Haan. Brittanje ferklearre de oarloch oan Dútslân en Ruslân. Eastenryk-Hongarije krige Bosnje en Herzegovina, en foel Itaalje oan.
  Ruslân begon in kampanje tsjin Yndia, en Frânske besittingen en Yndo-Sina. Sa begûn eins de Earste Wrâldoarloch. Mar Ruslân en de Dútsers binne al tegearre!
  Ruslân foel ek Egypte oan.
  De tsaristyske troepen, mei de stipe fan 'e pleatslike befolking, besette Yndia en Iran. Se geane fierder Yndo-Sina yn. En de Prusen ferslaan de Frânsen wer en omsingele Parys.
  Fierder wegerje Republikeinen op te jaan. En Parys wurdt oanfallen, sterk ferneatige. De Dútsers feroverje ek sawol Belgje as Hollân.
  Brittanje hat in skoft yn oarloch west. Russyske troepen besette Egypte en Sûdan. Der is in oarloch op see. It Russyske leger beweecht troch Afrika. Alhiel nei Súd-Afrika. En sammelet koloanjes foar himsels. De Dútsers pakke ek wat dingen.
  Mar Eastenryk-Hongarije sit fêst yn in oarloch mei Itaalje. Wier, yn 1894 kamen de Dútsers de Eastenrikers te help. En se foltôgje de ferovering fan Itaalje.
  Wêrnei't it lân fan oranjes ûnder harsels ferdield is.
  De oarloch ferhuzet nei de see. En hjir ferskynt it sjeny fan 'e marinekommandant Admiraal Makarov. Wat in oantal briljante oerwinningen behellet. De mêtresse fan 'e seeën twinge om te kapitulearjen.
  Ruslân naam de kontrôle oer Yndia, Indochina, it grutste part fan Afrika, en ek Austraalje, en sloech de Britten dêrwei út. Russyske troepen ferlieten Brittanje en Kanada. Dêr ek in koloanje oprjochtsje. Sa ferlear Brittanje hast al syn koloanjes, en Ruslân krige se. De ynname fan Kanada waard fasilitearre troch Ruslân behâld fan kontrôle oer Alaska. En de oanwêzigens fan in tige machtige float. En it sjeny fan Admiral Makarov en Rozhdestvensky.
  No, dat is net alles. Ruslân ferhuze nei Sina. Ek tige slagge. En yn 1904 begûn de oarloch mei Japan.
  Mar yn tsjinstelling ta echte skiednis, dizze oarloch die bliken te wêzen net dreech, mar earder fluch. Boppedat wie de Japanske float nochal swak, wylst de Russyske, krekt oarsom, tige sterk wie. Nei't de Japanners ferslein hawwe, feroveren Russyske troepen Tokio. En doe waard in referindum hâlden, en de oerweldigjende mearderheid fan 'e Japanners stimde om mei te dwaan oan Ruslân.
  Tsaar Alexander III wûn in nije oerwinning. Doe kaam de frijwillige twongen anneksaasje fan Sina. Dus regio nei regio, provinsje nei provinsje. It keninklike ryk berikte enoarme proporsjes. Fan 'e FS, hiele Kanada en Alaska, hiele Azië, Eastenryk, de Stille Oseaan. Nei Súd-Afrika en Dútsk besit yn West-Afrika.
  Plus ek Eastenryk-Hongarije. Sa'n grutte macht.
  Mar fansels woene de Dútsers en Eastenrikers mear. Frankryk is noch altyd beset troch Dútslân. Brittanje, misledige troch Ruslân, wol ek oarloch.
  De Kaiser wist in koalysje te sammeljen: Spanje, Portugal, Dútslân, Eastenryk-Hongarije en Sweden tsjin reus Ruslân. De Dútsers wiene der ek yn slagge Denemarken en Noarwegen te feroverjen yn de oarloch mei Brittanje. In machtige koälysje waard foarme.
  En de oarloch begûn op 1 augustus 1917. Krekt op it stuit doe't Alexander de Tredde stoar en Nikolaas II de troan bestie. De berekkening waard makke dat sûnder sa'n grutte monarch as Alexander de Tredde, dy't ienenfyftich jier hersteld wie, Ruslân grif ferlieze soe.
  Mar Nikolaas II hie in bliuwende en sterke macht. Sûnder Rasputin en de sike erfgenamt. Sa koe er mei de koälysje fjochtsje.
  En de oarloch begûn... De Dútsers trapen as in tyfoon. Russyske troepen moete harren mei krêftige tsjinoanfallen. In grutte en fûle striid bruts út.
  Nikolaas II, yn 't algemien, fertroud op in keatling fan festingen, hat de Dútske en Eastenrykske ienheden yngeand útput. En doe lansearre er in tsjinoanfal. En yn Afrika, Russyske troepen, mei help fan de wrâld syn earste ljocht all-terrain tanks, folslein fersloech de Eastenrikers en Dútsers. En se hawwe it tsjustere kontinint skjinmakke.
  Sawol Sweden as Noarwegen waarden frij fluch ferovere.
  De oarloch duorre oardel jier en einige mei it Russyske leger, dat mear tal wie en sterkere tanks hie, hiel Jeropa ferovere. Doe foel Brittanje. Ruslân hat úteinlik dominânsje oer it eastlik healrûn.
  En tsaar Nikolaas II waard ek in grutte oerwinner. Frede hearske oant 1929, doe't de Grutte Depresje útbruts. De algemiene ekonomyske krisis late ta it feit dat yn 1931, krekt op 1 maaie, in oarloch begûn tusken Ruslân en de lêste grutte supermacht, de FS!
  It leger fan 'e tsaar fan Nikolaas II kaam de grinzen fan Amearika yn. De krêften wiene ûngelikense. De Amerikaan hie suver gjin tanks en wie min oplaat. En Ruslân stie de Feriene Steaten in protte kearen oer. De kommandanten fan it tsaristyske ryk wiene ek better. Sa gie de oarloch fan it begjin ôf ien kant op. Ruslân wûn en foarút. En op 30 septimber, nei de ynname fan New York en Washington, kapitulearren de Feriene Steaten. Sa waard in oare side yn 'e skiednis keard. Yn 1934 lansearre Nikolaas II in ynvaazje fan Meksiko en doe omheech yn Latynsk-Amearika, en ferovere de Latynske steaten. Oant de lêste ûnôfhinklike republyk Sily yn desimber 1936 foel.
  Sadwaande foltôge Nikolaas II it ferhaal úteinlik. Tsaristyske Ruslân ferienige alle lannen en folken fan 'e planeet Ierde.
  Op 7 novimber 1937 stoarte keizer fan 'e hiele planeet Ierde Nikolaas de Grutste yn in fleantúch del. En ek syn regear einige. Alesey II waard kening. In sûne, jonge erfgenamt - likernôch trije en tritich. Under him begûn romte útwreiding. Nije grinzen en nije flechten. De monargy wie ûnbeskoft. It minskdom is ferienige en feroveret romte.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  De kommandant fan Port Arthur stoar, yn feite, yn 'e echte skiednis, hy waard ferwûne yn' e holle, mar in fragmint fan in pear millimeter gie tichter by it brein. Koartsein stoar de ferrieder dy't de sitadel oerjoech en syn plak waard ynnommen troch de held fan 'e ferdigening fan Port Arthur, Kondratenko.
  Om de ferdigening fan 'e festing te fersterkjen, skreau de nije kommandant alle seelju en marineartillery oan 'e wal ôf, en ûntwapene it squadron, mar fersterke Port Arthur.
  As gefolch, de sitadel waard yngeand beskerme, plus de betûfte aksjes fan kommandant Kondratenko. De ferdigening hold mei súkses. Kondratenko fersterke de ferdigening fan 'e festing Vysokaya op 'e tiid en de Japanners koene it net nimme.
  Oan 'e ein fan desimber wiene de samûrai útput fan' e oanfallen. Yn jannewaris wie d'r in stilte feroarsake troch it besykjen fan Kuropatkin om it te blokkearjen, mar it wie net heul suksesfol.
  Yn febrewaris wie der in oare oanfal, en wer waard it ôfslein mei swiere ferliezen foar de Japanners.
  Tidens de ferdigening jonge Oleg Rybachenko gedrage heroysk. Yn de tiid fan it belis wie dizze kabinejonge mar tsien jier âld. It bern focht tegearre mei folwoeksenen en gie op ferkenningsmisjes.
  Hy toande himsels tige moedich en striidber te wêzen. En de ferdigening hold. No is maart al kommen... De Japanners hawwe har wer weromlutsen. Bloody Sunday barde net yn Ruslân, om't tsaar Nikolaas, om't Port Arthur yn in goede stimming wie, nei de minsken gie. It Russyske leger waard oanfolle en waard grutter en grutter. Ein maart besochten de Japanners foarút te kommen, mar Kuropatkin syn krêften hienen in te grutte numerike oermacht en kearden alle oanfallen ôf.
  En noch better, de ienheden fan General Legs waarden keppele troch it belis fan Port Arthur. Nei it lijen fan swiere ferliezen, lutsen de Japanners har werom. Mar wer twifele Kuropatkin.
  Ein april folge in nije oanfal, dy't lykwols ek ôfslein waard.
  En Oleg Rybachenko, dizze dappere jonge fong sels in Japanske kolonel, mei in trap, fansels.
  Oan it begjin fan maaie barde allinnich lytse skermutselingen, en de 25e Rozhdestvensky squadron úteinlik ynfierd Port Arthur. De ferneamde admiraal brocht ienenfyftich skippen, dy't trije oseanen tagelyk oerstekke!
  Dêrnei krige de ferdigening fersterking. En begjin juny folge de lêste oanfal op Port Arthur. De oanfal is wanhopich en fûleindich. Op 'e nij waard it ôfwiisd mei grutte ferliezen foar de Japanners. De tsaar sette úteinlik Kuropatkin fuort en beneamde Linevich . Mids july 1905 waarden de Japanners úteinlik ferslein. En de heroyske ferdigening fan Port Arthur, dy't duorre mear as in jier, einige.
  Kondratenko waard bekroane mei de Oarder fan Sint Andrew de Earstneamde. En krige de rang fan fjildmaarskalk. Doe fersloech Rozhdestvensky syn squadron, tegearre mei Port Arthur, de Japanners op see. Boppedat stoar admiraal Togo sels yn 'e slach.
  Japan waard twongen om frede te meitsjen mei Ruslân, troch bemiddeling fan 'e Feriene Steaten.
  Wy moasten de Kurileilannen en Taiwan ôfstean. Rusland beveiligde in protektoraat over Korea, Mantsjoerije, en controle over Port Arthur. Dêrneist betelle Japan in enoarme skeafergoeding fan in miljard gouden yen oan Tsarist Ruslân.
  De oerwinning fersterke de posysje fan tsaar Nikolaas II. Ruslân wreide har gebieten út, en Zheltorossiya begon te foarmjen troch de frijwillige anneksaasje fan Sineeske regio's. Gjin Steatsduma - Ruslân bleau in absolute monargy, sûnder parlemint.
  Fansels, troch oerwinning en politike stabiliteit, ekonomyske groei bleau earder as yn 'e echte skiednis en wie sterker.
  De Earste Wrâldoarloch begûn as yn 'e echte skiednis. Mar it wie suksesfol foar Ruslân. Hokker leger wie grutter en better, ynklusyf tank oan de herfoarmingen fan fjildmaarskalk Kondratenko, en de ekonomy wie sterker, en it gesach fan 'e tsaar wie heger.
  De oarloch duorre mar in jier en einige mei it ynstoarten fan Eastenryk-Hongarije, en de oerjefte fan it Ottomaanske Ryk en Dútslân. En Bulgarije, sjoen hoe't it rûkte, naam de kant fan Servje en Ruslân, lykas, trouwens, Itaalje en Japan.
  Fjildmaarskalk Kondratenko krige de heechste rang - generalissimo. En hy waard in hâlder fan hast alle oarders, lykas Suvorov. Brusilov waard fjildmaarskalk. Admiraal Kolchak, Kornilov en Denikin makken karriêre. Tsaristysk Ruslân anneksearre oan himsels: Galisië, Bukovina , Krakau , Poznan regio, Klaipeda. Tsjechoslowakije waard ek diel fan it Russyske Ryk. En Lyts-Aazje mei Konstantinopel. En noardlik Irak.
  Alles, yn 't algemien, bliek goed te wêzen. De Japanners ferdielden de Dútske koloanjes mei Ruslân yn 'e Stille Oseaan.
  Doe waard Saûdy-Araabje ferdield tusken Ruslân, Frankryk en Brittanje. Doe, nei in koarte oarloch, ferdielden Ruslân en Brittanje Iran.
  En dan Afganistan. Wier, dêr waard in bytsje fjochtsjen. En de Britten hiene earst net bot gelok.
  De wrâld hat stabiliteit en wolfeart krigen. Oant de Grutte Depresje yn 1929 rekke. Ruslân, nei rappe groei, rekke ek yn krisis.
  Yn 1931 foel Japan Ruslân oan, om wraak te sykjen foar eardere nederlagen.
  Mar dizze kear wie it selsmoard. De tsaristyske troepen fersloegen de Japanners. Admiraal Kolchak is hielendal net âld, hy toande syn sjeny, te fergelykjen mei Ushakov. It Lân fan de Rising Sun waard folslein ferslein op see en doe beset. Dit waard folge troch in referindum wêrby't de mearderheid fan 'e Japanners stimde foar lid te wurden fan Ruslân.
  Sa fersterke tsaar Nikolaas II syn macht yn 'e Stille Oseaan. Ruslân gie troch mei syn beweging nei Sina. Ferswakke troch de krisis, Brittanje, Frankryk en de Feriene Steaten bemuoiden har net mei it nimmen fan kontrôle oer it Celestial Empire.
  Yn 1933 kaam Hitler oan 'e macht yn Dútslân. Hy begon de eardere macht fan it eardere ryk te herstellen. En fansels besocht er net te skeeljen mei Ruslân.
  Mussolini yn Itaalje hie freonskip mei Ruslân. En hy ferovere rêstich Etioopje, en wreide syn koloanjes út. Der waard praat oer it meitsjen fan de Triple Alliance.
  Tsaristysk Ruslân woe alle koloanjes fan it swakke Ingelân en Frankryk anneksearje. No, de Dútsers en Italianen binne ek begryplik. De Feriene Steaten hiene har eigen plannen.
  Yn 1937 ferienige Dútslân mei Eastenryk en produsearre de Anschluss. En yn novimber 1937 stoarte it twadde fleantúch út Nikolaev. It keninkryk waard tige suksesfol ûnderbrutsen. Nikolaas II helle kolossale winsten yn syn trijeenfjirtich jier fan bewâld.
  Se neamden him Nikolaev de Grutte! En sels de Grutste, se waarden heger as Peter de Grutte.
  Under Nikolaas II waard de wurkdei werombrocht nei tsien oeren, en sân jier ûnderwiis waard ferplichte en fergees. De lanlike gemiddelde salaris berikte 75 roebel per moanne mei nul ynflaasje en gouden stipe fan 'e roebel. De keninklike munt wie de hurdste en meast konvertibele yn 'e wrâld.
  Ruslân hie it grutste grûnleger yn 'e wrâld, en oertrof sawol Brittanje as de Feriene Steaten yn termen fan floatgrutte.
  Russyske tanks wiene de bêste fan 'e wrâld, lykas de fleantugen. En helikopters op dat stuit wiene praktysk de iennigen op planeet Ierde. De talrykste en heechweardige ûnderseeboatfloat. De bêste artillery. Avansearre technologyen yn televyzje en fideo. De earste kleurenbioskoop fan 'e wrâld begon ek te filmjen yn Tsaristysk Ruslân. Ynklusyf tank oan tsaar Nikolaas II syn passy foar fotografy.
  Nei de anneksaasje fan Sina naam Ruslân it earste plak yn 'e wrâld yn termen fan befolking, en ynhelle Brittanje mei al syn koloanjes.
  Tsaar Nikolaas II herfoarme de ortodoksy en legalisearre polygamy. Dizze wize soeverein wist in protte dingen te dwaan. En hy stoar, net spuugd, net ferfolge, net hawwen ferlern Ruslân, mar in grut man. En mar in pear millimeter beweging fan it fragmint hie sa'n ynfloed op 'e skiednis fan Ruslân. En se sizze ek dat der gjin tafallichheden binne yn de skiednis! Sa bart it. Sawol Nikolaas II as it fenomeen Generalissimo Kondratenko lieten dat sjen.
  Mar nei de dea fan tsaar Nikolaas folge in tydlike sprongfrog. Earst stoar de monarch Alexei II foardat hy kroane wurde koe. Doe stoar ek in oare erfgenamt, Kirill Vladimirovich Romanov. En Vladimir III bestie de troan yn 1938. De tsaar is jong, mar oer it generaal net dom en frij sterk en ambisjeus.
  No, hy kaam oan it wurk! Ruslân, Italië, Dútslân, tsjin Brittanje, Frankryk en miskien yn 'e takomst de FS. Hjir is de Triple Alliance fansels folle sterker.
  Yn maaie 1940 foel Dútslân Frankryk, Belgje, Hollân en Brittanje oan. Ruslân foel Frânske, Ingelske en Nederlânske koloanjes oan. De ûnseremoanyske beslach fan gebieten begûn.
  De Britten en Frânsen koene it Russyske leger net wjerstean. En yn oardel moanne fersloegen en twongen de Dútsers Frankryk, Belgje en Hollân om te kapitulearjen.
  Doe besette de Führer Spanje en Portugal, en feroveren Denemarken en Noarwegen. Ruslân besette Sweden.
  De oarloch wie hast iensidich. Mei de stipe fan 'e pleatslike befolking ferovere Ruslân Yndia, Indochina, súdlik Afganistan, súdlik Iran, it Midden-Easten en kaam Egypte yn.
  Fansels koene de koloniale troepen it tsaristyske leger net wjerstean, en dat woene se net. De ferovering fan Afrika waard wat fertrage troch it gebrek oan diken en útwreide kommunikaasje. De Dútsers ferhuze oer Afrika troch Gibraltar en Marokko, de Russen troch Egypte, en dêrnei Sûdan.
  It terrein wie lykwols mear in hinder as it ferset fan Britske of Frânske troepen. D'r wiene in pear fan har, en se wiene min bewapene, en meast fan pleatslike aborigines. Dy't net wist hoe't noch fjochtsje woe.
  Yn 1940 doarst Hitler net yn Brittanje te lânjen. Hy sette in loftoffensyf út, dat ynearsten net botte slagge. Mar yn 'e maitiid fan 1941 kamen Russyske fleantugen yn 'e slach, en Brittanje begûn te setten ûnder deadlike druk.
  En yn augustus folge de lâning fan mienskiplike Dútsk-Russyske troepen, en nei twa wiken fan koppige fjochtsjen, de ynname fan Londen.
  Dêrnei waard it hiele eastlik healrûn, ynklusyf Austraalje en Nij-Seelân, Russysk, Dútsk en Italiaansk.
  Mar d'r wie noch altyd de Feriene Steaten.
  Tsaar Vladimir besleat Amearika oan te fallen. Hitler en Mussolini stipe him yn dit beslút. It Tredde Ryk ferhuze troepen nei Yslân, en dêrnei nei Grienlân en Kanada, en tsaristyske Ruslân ferhuze nei Alaska. De krêften binne fansels ûngelikense. De Feriene Steaten hawwe in frij swakke tankfloat, en in folle lytsere befolking as Ruslân tegearre mei al syn koloanjes. Hoewol't de ekonomy is ûntwikkele. Mar sa'n meunster kin net wjerstean.
  Nei't it offensyf yn 1943 lansearre wie, besette it Russyske leger Alaska yn twa wintermoannen gau. En yn 'e maitiid hawwe se tegearre mei de Dútsers hast hiel Kanada ferovere.
  Brazylje, Fenezuëla, Meksiko en oare lannen ferklearre de oarloch oan 'e Feriene Steaten.
  De beweging fan Russyske troepen oer de noardlike steaten fan Amearika begûn. De krêften binne fansels ûngelikense. Ruslân en Dútslân binne better yn sawol kwaliteit as kwantiteit.
  De famkes Natasha, Zoya, Aurora en Svetlana fjochtsje op 'e bêste Kondratenko-3 tank yn' e wrâld, in mobyl auto mei in lange loop en fluch-fjoerkanon. Hiel fluch, mei in leech silhouet.
  It gewicht fan 'e tank Kondratenko-3 is sa'n fjirtich ton, en it is goed beskerme. En it gewear, nettsjinsteande syn lyts kaliber fan 76 mm, hat in hege initial projektile snelheid.
  Shermans, dizze tank kin net yn elke hoeke penetrearre wurde. Sa...
  De famkes, fjochtsjen op bleate fuotten en yn bikini's, ferneatigje gewoan de Amerikanen en laitsje in protte.
  Benammen Natasha... En mei har bleate fingers drukt se op de joystick, sizzende:
  - Gloarje oan myn Rus'!
  Zoya sjit ek. Hy docht dat mei syn bleate teannen, drukt op de joystickknoppen en ropt:
  - En al ús heitelân!
  Folgjende, Aurora fjoer. Se slacht de fijân en seit, har tosken bleat:
  - En hegere machten binne efter ús!
  En it famke winkt ek hiel fûl! Hy drukt op syn bleate teannen as joystickknoppen.
  En dan fjoer Svetlana. Sa'n skerp en fonkeljend famke. Stjoert sinnestralen út syn mûle. En hy sjongt ek:
  - Ik bin in wrâldstjer! Ik rin hurder as sels de satan!
  Mei famkes lykas dizze is de duvel sels net eng. Se slaan de Amerikanen, strak om Chicago hinne.
  En sûnder immen der út te litten. De ferneatiging is, lit ús sizze, triviaal. Dit binne de famkes.
  En sa kapitulearret it garnizoen fan Chicago. Ken ús!
  En Russyske tanks komme al oan New York. Tsaar Vladimir wrijft tefreden oer de hannen. Binne de Russen ea sa fier gien?
  De famkes fjochtsje ek dapper yn de loft. Bygelyks, in leuk pear: Maria en Mirabela.
  Barefoot en bikini-beklaaide beauties sammelje rekkens. Der is letterlik neat te tsjinjen harren. De famkes hjir binne sa moai en dazzlingly agressyf en akkuraat.
  Maria skeat in skot, skeat in tsiental fleantugen del, yn ien burst en song:
  - Gloarje oan ús bertelân! Yn 'e namme fan Ruslân!
  Mirabela skeat ek en raasde:
  - Mar der is in lieder yn grutte macht,
  Hy sil de Slaven oproppe foar de striid ...
  Se kinne net omgean mei Ruslân -
  As Vladimir regearret as kening!
  
  Fan hurd, sterk, mei in izeren wil,
  En it uterlik is as it snijden fan metaal ...
  Russen hawwe gjin better libben nedich -
  Dit is allinich wêr't minsken fan dreamden!
  Ja, dizze famkes binne masters fan fjochtsjen en sjongen ...
  Trouwens, yn 'e midden fan' e oanfal op New York, fleach de earste Russyske kosmonaut de romte yn en fleach om planeet Ierde. En dit is in oare prestaasje fan Tsarist Ruslân troch de Romanov-dynasty.
  En doe kapitulearre it garnizoen fan New York, en Washington foel gau. En op 3 septimber 1943 kapitulearren de Feriene Steaten folslein. Sa einige de Twadde Wrâldoarloch, dy't begûn op 15 maaie 1940. De oarloch is glorieuze en oerwinnings foar Ruslân.
  Fansels hawwe sawol Hitler as Mussolini in protte wûn fan dizze oarloch. Beide diktators krigen besit yn Afrika, guon yn Jeropa en de FS. Jeropa waard úteinlik ferdield tusken lannen. En nei it referindum waard Bulgarije it Bulgaarske keninkryk binnen Ruslân.
  It liket derop dat de wrâld wer ferdield is en de koloanjes fertarre wurde kinne. Mar Hitler soe fansels Hitler net wêze as er net mear woe. Yn it bysûnder, ferslaan Ruslân. En gryp syn grûngebiet.
  En fansels rekken de Dútsers bot op nije, machtigere wapens. Tanks fan de "E" rige en ballistyske raketten, benammen fleanende saucers.
  It tsaristyske Ruslân wie lykwols it Tredde Ryk foar ballistyske raketten en fleach yn 1951, op 12 april, sels nei de moanne.
  En tanks "E" rige hie gjin kwalitative superioriteit boppe de Russyske.
  En allinnich fleanende saucers wiene in mystearje. Mei tank oan de laminêre stream, se bliken te wêzen folslein ûnkwetsber foar eltse soarte fan lytse earms. Mar tagelyk koene se sels net fjoer.
  Mussolini stoar en syn soan folge op 'e troan. Hitler sette druk op him en de jonge man akkoart mei Ruslân te fjochtsjen. Op 20 april 1955 begûn in nije, tredde wrâldoarloch. Oan Hitlers kant stiene: Itaalje, Brazylje, Argentynje, Sily, Meksiko, koartsein, hiel Latynsk-Amearika, útsein Kuba, dat Ruslân stipe. En der wiene gjin oare lannen mear yn 'e wrâld! De tredde wrâldoarloch begûn op 20 april 1955. En tsaar Vladimir stie foar de meast serieuze útdaging fan syn regear.
  It iennichste ding dat him koe treastje is dat dizze oarloch de lêste sil wêze yn 'e skiednis fan oarloggen op planeet Ierde. Sûnt alle lannen fan 'e wrâld meidwaan oan it!
  No, as de oarloch ienris begûn is, moat dy fierd wurde! Hitler syn oanfal wie net bysûnder ûnferwachts. Hongarije, Joegoslaavje, in part fan Ruslân mei beheinde autonomy, harren kening Vladimir III. Albaanje wurdt ferovere troch Itaalje. Alles is oarderlik. De Dútsers besykje fanút East-Prusen, Eastenryk, Itaalje út it suden op te kommen. En de gefjochten binne geande yn Afrika. En de koalysje fan Latynske lannen tsjin de FS. Mar dêr binne se net sa aktyf. No pas is de oarloch ferklearre.
  Underwilens ferhuze Hitler syn wichtichste krêften yn Jeropa.
  En in helske oarloch bruts út. De lêste grutskalige oarloch yn 'e minsklike skiednis.
  De Dútsers joegen de wichtichste klap yn Hongarije yn de rjochting fan Boedapest. Oleg Rybachenko fochten dêr. Hy bleau noch in jonge fan sa'n tsien jier âld. Wier, heul fysyk sterk, spieren, fluch, en it wichtichste, as in heechlâner, ûnstjerlik. Ja, de skriuwer en dichter Oleg Rybachenko krige ûnstjerlikens, mar op betingst dat hy wurden in jonge fan likernôch tsien jier âld, en tsjinje Ruslân yn in bernich, mar hiel sterk en fluch lichem. En hy is in bern sûnt 1 jannewaris 1904. Doe't ik by Port Arthur kaam as kabinejonge. No, hy is net de lytste jonge, mar fan it begjin ôf wie er sterk en fluch en waard er op it skip nommen.
  Boppedat, doe't se twifele oft it wie te lyts, Oleg Rybachenko bûgde in koperen munt mei syn fingers foar in weddenskip. Dêrnei waard er sûnder te praten op it skip brocht.
  De jonge fertsjinne in protte prizen, meidwaan oan alle oarloggen. Waerd offisier. Mar hy like noch as in bern. Dêrom, hoewol't hy krige prizen foar in protte eksploaten, de ivige jonge waard net jûn neat heger as kaptein. En no Oleg Rybachenko hat west yn it leger foar mear as in heale ieu. Jo hawwe al lang in offisierpensioen fertsjinne, mar as jo sûnens izeren is, wêrom dan de tsjinst ferlitte?
  Boppedat, sûnder kompjûters, spultsje konsoles, televyzje, it is ien of oare wize saai. En yn it leger binne jo in kaptein, jo ride teminsten soldaten. Ja, de tiid fljocht noch.
  Generalissimo Kondratenko stoar. Ek stoar grutadmiraal Kolchak, dy't Ushakov foarby kaam. In protte fan 'e minsken mei Oleg Rybachenko begon binne net mear yn' e tsjinst.
  Mear krekter, sûnt it belis fan Port Arthur binne hast alle feteranen stoarn. Allinne Vovka bleau. Ek hy wie doe in kabinejonge, en no is er al in grize pake. De wierheid tsjinnet noch altyd. En hy is ferrast dat Oleg deselde jonge bliuwt, dy't gjin inkeld litteken op syn lichem hat. Dit is in ferskynsel bekend yn it hiele Russyske, tsaristyske leger. De wierheid is dat hy tige goed fjochtet.
  De jonge Oleg is bleatefoet, it is nofliker en behendiger foar him. Hy rjochtet gewear nei gewear en sjit op de Dútske E-searje tanks. De nazi-auto's binne gewoan enoarm. En neat liket har te stopjen.
  Mar de ivige jonge slacht sa krekt dat er it metaal trochboart. Hy skilderet de Krauts, skuort tuorren ôf en sjongt.
  - Tsaar Vladimir, Russyske tsaar...
  Ortodokse soeverein!
  Wy sille meikoarten de wrâld feroverje,
  Ommers, der binne cherubs boppe ús!
  Hitler sil einigje
  En wa't harke - goed dien!
  En de jonge smyt in granaat, bleatefoet, mei de foet fan syn bern. Greybeard Vovka skoddet gewoan de holle.
  De skriuwer en dichter Oleg Rybachenko brocht mear as fyftich jier in bern yn 'e tweintichste ieu. En ik moat tajaan dat ik in protte sjoen haw. Omdat er ûnstjerlik wie, hie er lang lyn alle gefoel fan eangst ferlern. En de oarloch die him tinken oan in kompjûterstrategyspul.
  It wie maklik en leuk om te spyljen. En it wie ek in genot om te fjochtsjen . It is goed as der moarns dauwe ûnder dyn bleate fuotten, en do badst in ivige jonge, en do bist net klaaid neffens de regels yn koarte broek!
  Oleg Rybachenko is tastien om te rinnen yn koarte broek en bleate fuotten. De jonge learde te rinnen sûnder skuon sels yn 'e kjeld yn Port Arthur. In ûnstjerlik lichem kin ommers gjin kjeld krije of siik wurde, en jo wurde gau wend oan 'e kjeld, dy't gjin skea feroarsaket. Krekt as Peter Pan. En it is hast noflik om bleatfuotten yn 'e snie te rinnen. By it ferpleatsen wurdt de kjeld praktysk net field, allinich as jo sûnder beweging sitte, fiele jo bleate fuotten wat stiif! Mar foar in jonge is dit in lyts ding.
  Mar der binne ek hekse famkes Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Se dogge ek mei oan de oarloch. Mar net altyd, mar yn ôfleverings. Help ús Mount Vysokaya te hâlden doe't it it dreechst wie. Barefoot beauties fochten dêr, en yn bikini. Se smieten skerp skerpe skiven mei de bleate teannen.
  En hja snijden mei swurden. En Oleg Rybachenko skeat doe in masinegewear - se fermoarde syn senior kameraden. En as gefolch, de oanfal fan 'e samûrai ferdwûn, en de berch Vysokaya die bliken unshakable te wêzen!
  En de famkes lieten harren heechste klasse en Valkyrie aerobatics.
  En no binne de Dútsers yn 'e ferdigening. It tsaristyske leger is klear foar oarloch. De Führer slagge der net yn om taktyske ferrassing te berikken.
  En de Russyske troepen fjochtsje moedich. It liket derop dat Hitler himsels mear as ien kear ferflokt om sa'n oarloch te begjinnen. Boppedat, nettsjinsteande it feit dat de Führer twatredde fan Jeropa en in tredde fan Afrika ûnder wapens hat, mar dochs
  hy is gjin rivaal foar Ruslân.
  En it tal soldaten ek. En de Italjaanske troepen binne swak. Latynsk-Amerikaanske lannen dogge traach mei oan 'e oarloch. En harren leger, sawol technysk as organisatoarysk, is net hiel goed.
  Sa hâldt Ruslân de fijân noch yn 'e ferdigening yn' e djipte.
  Tank Kondratenko-6 is hiel by steat om te fjochtsjen dizze rige. En "Nikolai"-4 is swierder en lit him sjen as in tige sterke masine.
  De Russen kinne fjochtsje mei de swierdere Dútske meunsters .
  Benammen op "Nikolai"-4 dêr't de bemanning fan Alenka, it famke is hiel moai en yn in bikini.
  130 mm kaliber gewear. Hoe't it de faksisten rekket. It wie om 'e nocht dat Hitler it tsaristyske Ruslân oanfallen. Dit is gjin maklike rit foar him, mar in slach.
  Anyuta drukte mei har bleate teannen op de joystickknop en song:
  - Foar Ruslân en frijheid oant it ein!
  En hoe sil de skientme laitsje!
  En dan sil Augustinus in projektyl op 'e fijân lansearje. It sil it metaal splitse en sjonge:
  - Lit ús de herten ienriedich klopje!
  En hy sil ek mei syn bleate teannen op de joystickknoppen drukke. Dit is echt in cool famke!
  En hjir kloppet Maria. En hy sil de faksisten splitse. En ferneatigje de fijân.
  Tagelyk gebrûk fan bleate teannen. En hy sil ek sjonge:
  - Yn 'e namme fan ús heitelân, Sint! Lit de fjochter gewoan cool wêze!
  En hy sil út laitsjen útbarste en syn tosken sjen litte!
  En dan sille de Olympyske Spullen jo slaan mei in swier projektyl. Se is krekt wat jo nedich binne, famkes - it sappigste appelsap!
  En wer bruts de famkes troch de E-50, sloegen de toer út en laken.
  Alenka stjoerde in projektyl, ferpletterje de E-100, piercing troch it. En jo bleate teannen brûke. Wêrom hat it famke songen:
  - Brek de fijân!
  En Anyuta slacht mei har bleate fuotten om en sjit:
  - De Fritz binne kaput!
  En dan sil Augustinus slaan. Ek tige sekuer en mei bleate teannen, koarjen :
  - Hitler is klear!
  En dan sil Maria hiel agressyf tafoegje. It sil de fascisten ferpletterje en piipje::
  - En wa't harke, goed dien!
  En hy sil syn tonge sjen litte!
  En dan stjoert de Olympyske Spullen in projektyl, deadzje tsjinstanners.
  En ek bleate fuotten brûke en sjongen:
  - Totaal útferkocht!
  En wer sil it famke har tonge nimme en it sjen litte.
  Dus snije se ...
  De Dútsers, nei in moanne fan fjochtsjen fan it begjin fan it offensyf, foarút fan fyftich oant hûndert kilometer, en lijen grutte, sels grutte ferliezen. En de Italianen yn Afrika fûnen har folslein yn in ketel en omsingele. Harren troepen wurde triviaal ferslein.
  Op 21 maaie joech Adolf Hitler it befel dat elkenien dy't yn steat wie om wapens te dragen fan 'e leeftyd fan fyftjin oant fiifensechtich yn it leger oproppen wurde soe. It tsaristyske leger wie it opstellen fan reserves.
  Sa die bliken, Dútske skiif fleantugen binne net sa eng yn 'e praktyk. Wier, Russyske fleantugen kinne oanfalle mei rammen. Mar dit kin foarkommen wurde, troch de hege manoeuvreerberens fan 'e auto's fan it tsaristyske leger.
  En Hitler's hope op in ûnkwetsber wûnderwapen kaam hielendal net út.
  It tsaristyske leger ferdigenet himsels noch. Krêftige linen fan ferdigening, groeven foarôf, sterke ferdigening. Lit Hitler út stoom rinne. Mar yn Afrika kinne jo druk sette op in swakkere Italjaanske bûnsmaat.
  As de Führer net besletten hie om yn oarloch te gean mei it tsaristyske Ruslân, soe hy sûnder mis de skiednis yn gien wêze as in grutte, en sels de grutste, lieder fan Dútslân. En sa woe de demon de wrâld hearskje, en wat kaam der fan?
  Russyske famkes binne nei alle gedachten de coolste yn 'e wrâld.
  Oleg Rybachenko, lykas altyd, is oan 'e foargrûn fan' e slach. Noch in kûgel, noch in skrapnel kin him oanreitsje. Hy is in stoere en in koele keardel.
  In jonge yn koarte broek en bleate fuotten, tsjin de nazi's. En smyt granaten nei harren, en rint yn 'e lead rein.
  Ja, it is spitich dat de briljante Kondratenko der net is, mar der binne jonge en bekwame kommandanten. Benammen fjildmaarskalk Vasilevsky, dy't al stie út yn de Earste Wrâldoarloch. En hy kommandearret enerzjyk en feardich.
  En de Fritz, dy't in drege ferdigening tsjinkomt, rekke der hopeleas yn. Mar se besykje dochs troch te brekken.
  Oleg Rybachenko, dizze ivige jonge laket, bleat syn tosken en sjongt:
  - Myn heitelân! Myn hillige heitelân!
  En ek graach mei de bleate fuotten in granaat smiten.
  En hjir Natasha, Zoya, Aurora en Svetlana yn 'e slach. Se binne ivige heksefamkes, tsjinstfeinten fan 'e hillige God fan' e Famylje. Se fjochtsje net altyd, oars hie Ruslân de hiele wrâld ferovere. Mar it is altyd effektyf en opfallend.
  Famkes graach deadzje: dit binne famkes!
  En hoe't se troch de faksisten sille rinne, en hoe't se har sille slaan ...
  En mei de bleate teannen smite se skiven, de Krauts dea.
  De nazi's geane del en lijen hieltyd mear ferliezen. Vasilevsky's grutte strateeg stelt foar om de nazi's en Italianen yn Afrika te ferslaan. Dus Russyske tanks, dy't flugger binne en bettere manoeuvreerberens hawwe, sille in foardiel hawwe. En yn Europa, lit de faksisten der mei fuortkomme . Sadat se har middels folslein útputte.
  Tsaar Vladimir akseptearre dit plan. En nije krêften waarden oerbrocht nei Afrika.
  Elizabeth en har bemanning fochten yn Libië, en snijden Italjaanske ienheden ôf. It is dêr waarm en it famke sjocht der goed út yn in bikini. Se hawwe de nijste tank Kondratenko-6, wêryn't de krigers de posysjes fan 'e Italjanen en Fritzes omgean en se mei fertrouwen ferslaan.
  Elizabeth sjit op in tank út it ryk fan Mussolini Jr. en seit:
  - In bontjas en in kaftan rinne oer de see, oer de weagen!
  En fansels brûkt er syn bleate teannen.
  Dêrnei sjit Ekaterina. Stampt troch in Dútske auto en raast:
  - Yn Ruslân is tsaar Vladimir in held!
  Elena is efter har, slacht it selsridende gewear fan de Fritz en tjirpt:
  - Hoera foar Hitler foar dyn heitelân!
  En úteinlik sille de Olympyske Spullen it projektyl loslitte. It sil de Krauts ferpletterje, se ferpletterje en piipje:
  - It resultaat sil poerbêst wêze!
  En hy brûkt ek de bleate teannen fan bernefuotten.
  Yn Afrika, ein maaie en begjin juny, helle Russyske troepen wichtige súksessen. De fjochtsjen ferspraat nei it grûngebiet fan Libië en Etioopje. Op 12 juny foel Tripoli. En op 15 juny waard de haadstêd fan Etioopje yn beweging nommen. Sa begûnen de soldaten fan Mussolini Jr. Och, hy koe syn heit net stypje.
  En syn gloarje as oerwinner ek. Mar Mussolini, dy't in part fan 'e Ingelske en Frânske koloanjes yn beslach naam, beskôge himsels as Caesar. Mar it liket ûnmooglik om Caesar te oertsjûgjen.
  Oleg Rybachenko focht by it befeljen fan de batterij. En sa dapperich dat de Dútsers alle dagen tsientallen tanks út syn fjoer ferlearen. Syn jonge krige sels noch in gouden krús. En se gunnen him sels op it lêst de lang fertsjinne rang fan majoar.
  Earder waard er net tawiisd om't er op in bern liket. Mar de jonge toande treflik heroïsme. En de mooglikheid om te fjochtsjen.
  Op 22 juny 1955 feroveren Russyske troepen yn Afrika úteinlik Italjaansk Somaalje. En op 25 juny 1955 kapitulearren de oerbliuwsels fan Italjaanske troepen yn Etioopje.
  It tsaristyske leger wûn mei fertrouwen. Mainstein, dy't beskôge waard as de bêste kommandant fan it Tredde Ryk, skreau yn syn deiboek:
  - Wy makken de helske bear wekker! No wurde wy útinoar skuord!
  Ein juny hiene de Dútsers sa'n swiere ferliezen te lijen dat se twongen waarden harren offensyf yn Europa op te skorten.
  Tsaar Vladimir bestelde ferhege druk yn Afrika. Earst it tsjustere kontinint, dan al it oare - sei de treflike monarch! Op 1 july 1955 besochten de Dútsers op te kommen yn Skandinaavje. En hja raasden rjochting Stockholm, mar rûnen yn tige tichte ferdigening. En se hawwe enoarme skea oprûn.
  Begjin july 1955 kamen Russyske troepen it Dútske Algerije binnen.
  Libië wie al ûnder de kontrôle fan tsaristyske Ruslân. It Niger-offensyf en loops wiene oan 'e gong.
  Elizabeth's tankbemanning fjochtet de nazi's. It is heul hyt en de famkes hawwe sels har bh's útdien en drage no allinich slipje yn 'e Kondratenko-6 tank. Se sjitte sekuer op de faksisten.
  En se wolle grutte feats.
  Tsaristysk Ruslân is noch altyd in autokratysk lân. En it hat noch altyd gjin parlemint. En dat de revolúsje net barde, en de Duma waard net oprjochte. De keningen sels wolle har macht net beheine. Mar de Führer en de Duce binne diktators. Dat is, der is in oarloch tusken twa systemen mei autoritêre rezjyms.
  Mar foar it tsaristyske Ruslân is dit natuerliker. En in koppige en oanhâldende striid folget.
  Elizaveta drukt mei har bleate teannen op de joystickknop en sjit in projektyl ôf. Snoeit foar himsels:
  - Lit ús de nazi's yn stikken slaan!
  Ekaterina drukte ek op de joystickknop mei har bleate teannen en liet de moardner los, spinnend:
  - Lit ús Hitler delhelje!
  En Elena slacht ek , slacht de fascisten út en sjit:
  - Wy skuorre dy útinoar!
  En ek hoe't er syn tosken bleat! En hy drukt mei bleate fuotten op de joystickknoppen.
  En dan sille de Olympyske Spullen jo op 'e kop sette, en hoe dom sil it wêze . It sil elkenien ôfbrokkelje en gurgle:
  - Hel fan in trochgong en in bemanning!
  Ferjit net om de joystickknoppen te drukken mei jo bleate teannen. En ferslaan de fijân.
  De krigers binne yndie heul dapper en fonkeljend fan karakter.
  Oleg Rybachenko kearde yntusken in oare oanfal fan de Fritzes ôf en song:
  - Foar it heitelân en tsaar Vladimir - hoera!
  Ja, yn 'e echte skiednis wie der sa'n sels útroppen keizer fan Ruslân Vladimir III, it haad fan it Hûs fan Romanov. En hy begon echt formeel te regearjen yn 1938. En doe blykte Vladimir in echte kening te wêzen en dêr in grutte ien! Vladimir Kirillovich Romanov is in tsaar dy't alle kâns hat om de keizer fan 'e hiele ierde te wurden!
  Nei de oerwinning, of leaver repelling de oanfal, Oleg Rybachenko begûn te spyljen kaarten mei syn ûnderhearrigen. In jonge yn koarte broek, ljochthierich, tige spierich en skuord, boarte mei de griishierige fjochters. Ferrassend, Oleg is âlder as allegearre. Mar dizze jonge snijt himsels.
  Unthâld Port Arthur, de heroyske ferdigening dêr't de gloarje fan Ruslân kaam. Grutte gloarje foar dizze ...
  De ûnstjerlike jonge sei:
  - Sa sille wy al ús problemen oplosse! Meikoarten komt der in momint dat minsken inoar noait sille deadzje!
  De soldaten en offisieren wiene it iens:
  - Fansels, hear majoar! Se sille net deadzje!
  Oleg seach nei it lint mei syn protte medaljes. Ja, der binne al safolle oarders, in pear generaals hawwe se. En it soe moai wêze om ek in titel te krijen. Prins, greve, hartoch!
  Duke Rybachenko - klinkt prachtich!
  En de jonge sprong heger en draaide yn 'e draaiskiif.
  De Dútsers besochten oan te fallen, mar waarden wer ôfset en rekken kolossale ûnherstelbere skea op.
  Yn july helle it Russyske leger nije, grutte súksessen yn Afrika. Wylst it gewicht fan it offensyf fan it tsaristyske leger wie dêr. Algerije hat in protte fan 'e bêste Russyske wapens. En oan 'e ein fan 'e moanne wurde de Dútsers omsingele en ferneatige yn 'e ketel.
  Yn augustus kamen Russyske troepen Marokko binnen. De famkes fochten wanhopich op 'e tank fan Kondratenko-6, trochbrekken yn' e dikke derfan.
  Sa no en dan wiene der meldings fan Dútsers dy't har oerjaan en stêden ynnommen.
  Fjochtsjen fûn plak yn Nigearia en op ferskate plakken. De Russen namen sawol yn oantallen, mear mobile technici, en de stipe fan 'e pleatslike befolking, dy't de rassistyske faksisten tsjin harsels kearde.
  Afrika die yndie in swakke skeakel te wêzen yn 'e strategy fan Hitler en Mussolini Jr.
  Ruslân oerhearsket dêr ... En yn septimber, stadich oplûke troepen, se ferhuze nei Noarwegen. De nazi's leine kolossale ferliezen. En Alenka en har bemanning rieden op 'e tank. De nijste tank "Nikolai"-5 is swier en toande himsels te wêzen mear avansearre as de E rige.
  Sels sa'n krêftige tank as de E-200 waard penetrearre troch it gewear fan 'e tsaristyske masine.
  Alenka, mei har bleate teannen op de joystickknoppen drukte, wreide tefreden oer har hannen:
  - Ik bin wat de Wehrmacht brekke kin!
  Anyuta drukte ek op de knop mei har bleate teannen, sloech de Dútske auto en befêstige:
  - Wy sille de Wehrmacht yn stof feie! Foar de macht fan it tsarisme!
  Cool Augustinus fjoer en squealed:
  - En wy sille libje ûnder it kommunisme!
  Maria wie it der maklik mei iens:
  - Ja, ûnder it tsaristyske kommunisme!
  En mei har bleate teannen drukte se op de joystickknoppen. En tagelyk sil hy de fijân slaan en ferpletterje.
  En dan piepte Marusya:
  - Op folsleine graad!
  En hy drukt ek mei de bleate teannen op de joystickknop.
  Russyske troepen hawwe Oslo al omsingele. Der binne fjildslaggen foar elke bosk en hûs.
  Yn it sintrum keart it tsaristyske leger it Dútske offensyf wer ôf. Oleg Rybachenko, lykas altyd, is oan 'e foarkant en fjochtsje mei fertrouwen. Russyske artillery wurket as in klok.
  Alles is akkuraat en wier ...
  Yn oktober snijden Russyske troepen Afrika úteinlik ôf fan foarrieden oer lân, en befrijden Marokko. De nazi's fûnen har yn in soarte fan ketel.
  Sels op it tsjustere kontinint. Hitler skodde fan lilkens, mar koe neat ite foar lunch.
  Ja, hy kaam by Rus... De winter kaam oan. Oleg Rybachenko, nettsjinsteande it feit dat it snie, rint noch op bleate fuotten en yn koarte broek. No, jonge - wat jo ek nimme! En in folslein eangstleaze keardel.
  En hy smyt granaten mei de bleate teannen.
  En sjongt:
  - Lit ûnhandich rinne,
  Pantsertanks troch plassen...
  En d'r is in masinegewear op it dak -
  Cheburashka schutter,
  Krokodil masinegewear!
  Shakoklyak is op 'e oanfal!
  De terminatorjonge smiet in granaat mei har bleate teannen, skuorde de nazi's útinoar en song:
  - En ik boartsje mei dynamiet,
  Yn sicht foar passanten!
  Hoe't de Krauts de flearmûzen mije!
  Elkenien leit del, en ik gean!
  En de jonge is echt sa grappich! Mar hy sit al mear as fyftich jier yn it leger. En mar in lytse duvel! Al is er blond!
  Oleg Rybachenko smyt wer in granaat mei syn bleate foet en raast:
  - Gloarje oan 'e tsaar en Nikolaas en Vladimir de Tredde!
  En ik tocht dat se Vladimir Kirillovich Romanov net moatte betize mei Vladimir Putin! De grutte tsaren fan Romanov binne in geweldige famylje! Dejingen dy't Ruslân it grutste ryk makken!
  En net sa bedoarn troch gelok as Putin!
  Mar Russyske troepen repelling in oare oanfal.
  novimber komt der oan. De nazi's rinne út stoom. Mar se smite nije reserves yn 'e striid. Se wurde al ôfmakke yn Afrika. It is dreech foar de faksisten.
  Sa nimme se har lilkens út op 'e finzenen. Se kamen de moaie Nicoletta tsjin. Se droegen har ôf nei har ûnderbroek en brochten har troch de frisse novimbersnie.
  In famke mei de hannen bûn, hast neaken, rint troch de sniedriften, en lit bleatefuotten, sierlike fuotprinten efter. Sy is sa moai. En de Dútsers folgje har en wipje har. En se sloegen harsels mei in skientme, se sloegen se. Bloed streamt út syn gestreepte rêch.
  Nicoletta sloech krekt har tosken strakker op. En hy hâldt de holle grutsk omheech. En har koperread hier fladdert as in proletaryske banier.
  En har bleate fuotten waarden ek skarlaken, mar it famke hellet net iens in wynbrau op.
  Dat is wat se fenomenale moed hat.
  Al hawwe de nazi's it al meinommen en mei in fakkel yn har bleate boarst stutsen. Mar ek doe skode it famke allinnich mar, mar raasde net.
  Se hat sa'n grut fertrouwen ...
  It famke wurdt op it rek lutsen en har gewrichten binne ferdraaid. Dan stekke se in fjoer ûnder de bleate fuotten oan. Hy slikket de bleate fuotten fan de skientme. En mei hite keatlingen wipe se it neakene lichem fan 'e skientme.
  Nicoletta song yn antwurd;
  Ik bin Chernobog, de dochter fan 'e kweade God,
  Ik meitsje gaos, ik sied ferneatiging ...
  Myn grutheid kin net oerwûn wurde,
  Allinnich fûle wraak baarnt yn myn siel!
  
  As bern woe in famke goede dingen,
  Se skreau gedichten en fierde katten ...
  Moarns betiid opstien
  De wjukken fan cherubs wapperden boppe har!
  
  Mar ik learde wat kwea is,
  Wat yn dizze wrâld makket dy ûngelokkich ...
  Wat bedoelst, sis goed?
  Ik rekke hertstochtlik fereale op ferneatiging!
  
  En liet har famkeslike eangst sjen,
  Wat in sprankelende dochter fan God waard se ...
  Wy sille de gruttens fan it universum feroverje,
  Lit ús krêft sjen litte, heul krêftich!
  
  Grutte Heit dizze Chernobog,
  Hy bringt gaos, oarloggen yn it universum ...
  Jo bidde ta Svarog om te helpen,
  Yn feite wurde jo beleanne!
  
  Dat ik sei: God segenje,
  Lit de grime yn jo hert opborrelje ...
  Lit ús lok bouwe, leau ik, op bloed,
  Lit de liifmoer oant de râne fol wêze!
  
  Ik hâld fan list, gemienens en bedrog,
  Hoe kinne jo Stalin de tiran ferrifelje ...
  It sil net mooglik wêze om it te sjen,
  En hoefolle mist is der yn 'e wrâld!
  
  Sa stelde se foar om in sterke beweging te meitsjen,
  Ferneatigje de kweade mei ien slach ...
  Mar ik rekke fereale op in heul swarte God,
  Yn alle saken, sawol dizze as dy foarby it grêf!
  
  Hoe bin ik oan it kwea wend wurden?
  En yn myn hert wie d'r woede, gek ...
  De begearte nei freugde, goedens is ferdwûn,
  Sadree't lilkens trochkringe út 'e sokkel!
  
  Mar hoe sit it mei Stalin - hy is ek kwea,
  D'r is hjir gjin sprake fan Hitler ...
  Genghis Khan wie sa'n koele bandit,
  En hoefolle sielen slagge it er om kreupel te meitsjen!
  
  Dat ik sis wêrom goede dingen hâlde,
  As der gjin minste eigenbelang yn sit...
  As jo in specht binne, is jo geast in beitel,
  En doe't ik stom wie, ferdwûnen myn tinzen!
  
  Dit is wat ik mysels en oaren sis,
  Tsjinje de krêft as swarte inket ...
  Dan sille wy de grutte fan it universum feroverje,
  Wellen sille ferspriede troch it hielal!
  
  Wy sille it kwea sa sterk meitsje
  It sil grime ûnstjerlikens jaan,
  Dejingen dy't swak binne fan geast binne al fuortblaasd,
  En wy, de sterkste minsken, leauwe hjir yn!
  
  Koartsein, wy sille oeral sterker wurde as elkenien,
  Lit ús it swurd fan bloed opheffe boppe it universum ...
  En ús grime sil ek mei har wêze,
  Lit ús in oprop krije fol lot!
  
  Koartsein, ik bin trou oan Chernobog,
  Ik tsjinje dizze tsjustere krêft mei myn hiele hert ...
  Myn siel is as de wjukken fan in earn,
  Dejingen dy't mei de Swarte God binne ûnoerwinlik!
  De oarloch tusken Ruslân en Hitler syn koalysje gie troch. Tsjin desimber hienen Russyske troepen de Italjanen einlings ôfmakke, en twongen se te kapitulearjen yn Afrika, en hast de Dútsers dêr ôfmakke. Noarwegen waard ek frijmakke fan de Krauts.
  No gie it tsaristyske leger op 25 desimber yn it offensyf. Fûle fjochterijen bruts út. Yn 'e winter wiene Russyske tanks dúdlik sterker. En penetrearre troch de ferdigening fan 'e fijân.
  Oleg Rybachenko, dizze ivige jonge rûn bleatefoet en yn koarte broek troch de snie, sjongend:
  - Dit is ús lêste en beslissende striid! Wy sille stjerre foar it Heitelân - de soldaten binne efter my!
  Russyske tanks binne tige fluch mei gasturbinemotoren. En de faksisten kinne har net sa maklik tsjinhâlde.
  Hjir rint "Nikolai"-5 foarút. Der steane fiif famkes op dy't fleurich sjonge:
  - Nimmen sil ús stopje, de Russyske wrâld kin net ferslein wurde!
  En hy sil út in kanon barste! Dit komt eins geweldich út! De famkes binne, nettsjinsteande de kjeld, yn bikinis en bleate fuotten. En se sjitte harsels en tinke net oer ophâlden.
  Se hawwe gewoan wylde, frenzied macht.
  Alyonushka hâldt net allinich fan sjitten, hoewol se mei har bleate teannen op de joystick knop drukke en in Dútser sloech, mar ek om ferhalen te skriuwen.
  Sa skreau se bygelyks hoe't in famke fier fuort gie om in kitten te rêden. Trije en tritich dagen rûn ik bleatfuotten lâns de rotsige dyk, wêrtroch't myn teare fuotten bliede.
  En dochs koe se it bist fine. Dêrfoar ferfolle de fee har winsk en it famke troude mei de prins.
  Alyonushka tocht lykwols, wêrom hat se in man nedich yn it Russyske leger? It is better om in stel leafhawwers te hawwen. En mear jild en wille. Ommers, manlju binne sa oars. En mei harren belibje jo wille fansels op ferskate manieren. Hoe sit it mei de man? Jo sille gau ferfele en ferfele mei him!
  Mar de jonge man dy't krekt begjint te ûntdekken de folwoeksen wrâld is folle nijsgjirriger.
  En Alenka sjit wer, en rekket de Dútse E-100.
  En se beweecht har heul moaie skonken, lykas dy fan in âlde Grykske goadinne.
  En dan sjit Anyuta. Ek mei bleate teannen. En smyt in Dútsk kanon.
  Dêrnei seit it famke:
  - D'r binne in protte tûke minsken yn Ruslân, mar tsaar Vladimir is de bêste fan tsaren!
  Augustinus merkte op:
  - En Nikolaas II wie net min! Och, wy wisten net hoe te wurdearjen keningen!
  Maria song, skeat op 'e nazi's mei har bleate teannen en gnyskjend:
  - Jo moatte de Russen harkje, mei in suver hert en in wizer! En ta eare fan Nikolaas is hy de grutte kening fan 'e keningen!
  En Marusya song wat... En se boarte ek mei har bleate fuotten...
  Russyske troepen geane foarút. Oleg Rybachenko fjochtet ek. Hy is noch in jonge fan tsien jier. Soks is de priis foar ûnstjerlikens. Ja, mar wat fielt er him goed en fleurich! Hy hat safolle enerzjy en in siedende stream fan macht.
  De jonge smyt mei de bleate foet in granaat en piept:
  - Ik bin in tiger, gjin kat, no wennet der yn my, gjin Leopold, mar in Leopard!
  De jonge-majoar stiet, lykas altyd, yn 'e brân. De nazi's kinne him net tsjinhâlde.
  Op 1 jannewaris hienen Russyske troepen harren grûngebiet al hielendal skjinmakke fan Dútske en Italjaanske troepen en kamen yn it besit fan it Tredde Ryk.
  Tagelyk kamen Russyske ienheden yn Meksiko. It nije jier 1956 is kommen.
  Foar de Russen begûn it mei nije oerwinningen. Op 7 jannewaris kapitulearren de oerbliuwsels fan Dútske troepen yn Afrika. En it hiele Swarte Kontinint waard Russysk.
  No realisearre de besetene Fuhrer dat hy folslein ferswakke wie. En hy foarstelde ûnderhannelings oan Ruslân.
  Dêrop antwurde tsaar Vladimir:
  - Wy sille allinne prate oer de betingstleaze oerjefte fan it Tredde Ryk en Itaalje!
  Wat wize wurden! En de oarloch giet troch. Oleg Rybachenko is, fansels, oan 'e foargrûn fan' e oanfal. Russyske troepen kamen East-Prusen binnen. De ferdigeningslinen hjir binne sterk. Jo moatte fjochtsje om troch te brekken, en jo sille net fluch foarút gean.
  Ien fan 'e middels fan trochbraak wie it selsridende gewear mei de bom launcher Alexander-4. In heul krêftich en deadlik ark.
  En moaie famkes fiere hjir ek feest. Se lansearje projektilen mei har bleate teannen troch op de joystickknoppen te drukken. En hja ferneatigje fijân bunkers en pillboxes.
  Famkes rinne frijmoedich yn 'e snie - dat is wêr't Russyske froulju foar binne. En se smite de Yndianen en Sinezen yn 'e striid. Dy folje de oanrin nei de grêften al letterlik op mei har liken. Mar se slagje it noch te nimmen.
  It Russyske leger triuwt yn.
  Strategist Vasilevsky draacht lykwols de wichtichste slach oer nei Itaalje - dat is folle swakker. En sa winne Russyske soldaten de iene oerwinning nei de oare.
  Jannewaris waard tige slagge. Russyske troepen stoaren de Italjanen om en sealden de Alpen. En yn febrewaris besette se Feneesje. En hja kamen Lorbandinia yn . Se namen ek Poznan. De Dútsers wiene weromlutsen. Op 2 maart foel Klaipeda. Russyske troepen rûnen stadich troch East-Prusen op, de ferdigening wie te ticht. Wy moasten it paad letterlik ferbaarne mei skulpen.
  Mar yn Itaalje stoarte it pastafront yn. En Russyske troepen haasten nei Rome. Op 30 maart 1956 begûn de oanfal op 'e Italjaanske haadstêd. Dit is hoe't de minsken betelle hawwe foar de ambysjes fan 'e Mussolini-famylje.
  De haadstêd fan Itaalje, Rome, wurdt oanfallen. De striid is fûl. Hoewol't de Italianen hieltyd mear opjaan. Hjir fjochtsje de famkes tige moai, sawol yn bikini's as bleate fuotten. De krigers smieten granaten mei de skonken en slaan de soldaten fan Mussolini út.
  De famkes hjir binne moai, en fansels hiel sexy. En mei de spieren fan titanen. En de manier wêrop se granaten smite mei har bleate fuotten is gewoan geweldich.
  Natasha giet foarút en sjit, wylst se gromt:
  - Foar it moaie Heitelân yn myn hert, myn strieljend fjoer baarnt!
  Zoya, fjoerjend, sjongt mei:
  - Litte wy de doar iepenje foar prestaasjes! Us leauwe en de kening binne monolyt!
  En dan sil Aurora, mei har bleate teannen, de readhierige teef de skiven loslitte. En de besunige Italjanen falle.
  En dan sjongt Svetlana agressyf, har tosken bleat:
  - Wy sille elkenien deadzje! Wy sille elkenien ferpletterje!
  Se smite skiif mei de bleate fuotten en slypje de faksisten. Sa kaam Mussolini yn hannen fan de famkes. De oanfal fan april fan 1956 wie fûleindich, en tige figuerlik.
  En hjir ride de tanks, helske fjoerpylders dy't út har kofferbak springe.
  De famkes geane foarút en smieten mei de bleate fuotten granaten. En hoe't se wat bloedich spuie sille.
  En se sille laitsje ...
  Natasha song fûleindich:
  - Tsaar Vladimir, slach Hitler yn it gesicht!
  En hy sil winkje mei syn saffiereagen. Sa'n prachtich famke.
  De famkes haasten mei wylde grime. Se sloegen mei masinegewearen. Se maaien de fijân del en ferspriede de faksisten. En dan rinne de Olympyske Spelen. En yn 'e hannen fan 'e machtigen hâldt de froulike held in flammewerper. En hy sil it nimme en dy slaan, mar dan slacht er dy.
  Fan 'e fascisten fleane chips yn alle rjochtingen. En de krigers kinne laitsje safolle se wolle.
  Dan sil er sjonge:
  "Mussolini sil slein wurde!" Us freonskip is monolitysk!
  En wer, as in wink mei saffiereagen! En hy sil de faksisten slaan.
  Wat woesto? Rome waard yn ien kear ynnommen troch de Slaven ûnder lieding fan Attila. En no nimme de Russen it.
  Olympias, dy't har tsjinstanners libben fretten mei in beamwerper, song:
  - Heldere sinne fan hope,
  Op 'e nij komt it oer it lân...
  Rus wint lykas earder -
  De Wehrmacht-krigers wurde slein!
  
  Russyske earn oer de planeet,
  Syn wjukken útspreidzje, sil it ôfstjitte ...
  De fijân sil foar rekken brocht wurde -
  Hy sil ferslein wurde - brutsen!
  Nei de fal fan Rome begûnen Italjaanske troepen massaal oer te jaan. Mussolini's ryk, dizze junior militêre partner fan it Tredde Ryk, baarnde út.
  Russyske troepen namen Napels suver sûnder wjerstân yn en lâne op Sisylje. Ek dêr troffen se hast gjin wjerstân. En Hitler wie hysterysk.
  Ein maaie wie Itaalje klear. Hûnderttûzenen finzenen waarden nommen.
  Russyske famkes sette se op 'e knibbels en twongen se har bleate fuotten te tútsjen. Se smieten har lippen hearrich. Guon, benammen jonge manlju, diene it mei entûsjasme.
  De famkes purren tefreden.
  De ivige jonge Oleg Rybachenko twong syn finzenen om syn bleate, bernlike fuotten te tútsjen.
  Dat diene se frijwillich. De jonges wiene tige kreas, spier en blond. Wier, hy is noch te lyts, en hy woe net dwaan wat serieuzer mei de froulju. Mar as de rûge hakken mei in tonge tikkelje - it is moai!
  Oleg Rybachenko fong de generaal en krige in oare oarder. Dêr wie ik aardich grutsk op.
  Mussolini Jr. waard ferret troch syn eigen entourage, en Tsarist Ruslân krige in oare oerwinning. Mar Benedito Mussolini Sr. libbe net om syn skamte en it ynstoarten fan it faksisme yn Itaalje te sjen. Lykwols, itselde lot wachte de nazi's yn Dútslân. Russyske troepen gongen begjin juny 1956 yn it offensyf. De wichtichste oanfalsrjochting wie Eastenryk.
  Elizaveta en har bemanning op Nikolai-5 ferhuze tsjin de Dútsers. Russyske troepen sochten om Wenen te omsingelen.
  De Führer kaam fansels yn in drege situaasje. De besittings fan 'e Dútsers yn Afrika, Skandinaavje en it grutste part fan 'e FS waarden ferlern. En no de fjildslaggen plakfine allinnich op it grûngebiet fan it Tredde Ryk. Wat foar de Dútsers fansels ûngemakliker is. Russyske troepen kamen ek Meksiko yn. Lady Grey de Monka befel oer in tankbemanning yn dit lân.
  En Elizaveta liedt "Nikolai"-5 om Wenen. Syn wichtichste tsjinstanner is de E-50, dêr't de masine fan 'e tsaar as in blotter penetreart.
  Elizabeth skeat en brûkte har bleate teannen om op de joystickknoppen te drukken.
  Se rekke in Dútske tank en tjirp:
  - Wy sille ús hert jaan foar Sint Nicolaas Rus'!
  Ekaterina skeat ek mei har bleate teannen en korrizjearre har partner:
  - It is wierskynlik better om Vladimir te sizzen!
  Elizabeth skeat wer mei har bleate teannen en tjirpe:
  - Mar dochs wie it keizer Nikolaas, dy't ús de befolking fan Sina joech, dy't Ruslân ûnoerwinlik makke!
  Yndie, yn 'e ynfantery dy't stjoerd waard om de Dútse stellingen te bestorjen, wie it front folslein Sineesk. Se smieten letterlik liken nei ús. Mar se bruts troch.
  Meastal fochten de Russen yn fleantugen en tanks. Ynfantery bestie út Sinezen, Yndianen, Aziaten. D'r binne in protte Sinezen. Dêrnjonken yntrodusearre de helderkoppige Nikolaas II polygamy by it herfoarmjen fan de ortodoksy, en waarden ekstra Sineeske manlju yn 'e striid stjoerd. En de Russen nimme widdowen en net-troude Sineeske froulju as froulju.
  Slimme strategy.
  En de Sinezen oanfallen, stjerre, en brekke troch de Dútske ferdigening.
  Elena brûkt har bleate teannen om op de joystickknoppen te drukken en slacht wer op de Krauts.
  En hy sjongt:
  - Foar hillige Rus', sille wy moedich stride!
  Dêrnei sil it famke it nimme en winkje. En bleat syn wite tosken! En se is sa agressyf.
  En dan sille de Olympyske Spelen werom slaan. En hy sil dy ek mei syn bleate teannen slaan en dy ferpletterje.
  Dan sil er roppe:
  - Ik bin in deadlike kobra!
  Dêrby moat opmurken wurde dat de E-50 tank kin wêze gefaarlik. Syn 88-millimeter kanon mei in loop lingte fan 100 EL is fluch-fjoer, tolve rondes per minút, en hiel akkuraat. Faak hits pânser en kin feroarsaakje skea.
  Dêrom besykje de famkes de wichtichste Dútske tank net te litten komme. Benammen tichtby, syn penetraasje fermogen nimt ta skerp. En de kearn yn it Dútske projektyl is of uranium of wolfraam. Wier, nei it ferlies fan Afrika en uranium ôfsettings yn 'e Kongo, de krêft fan' e Dútske troepen begûn te droegjen.
  En de famkes binne sa moai en bleatefuotten en koel.
  Se sjonge harsels mei entûsjasme:
  - Skynt as in stjer oer de hiele wrâld,
  Troch it tsjuster fan hopeleas tsjuster ...
  Grutte held tsaar Vladimir,
  Kent gjin pine noch eangst!
  
  Fijannen trekken foar dy werom,
  De mannichte is bliid...
  Ruslân akseptearret jo -
  In machtige hân regelt!
  Fighting famkes, do kinst neat sizze tsjin harren. En har skonken binne sa keal en beitele. As finzene Dútsers har tútsje, is it dúdlik dat sawol famkes as manlju it leuk fine. En de krigers raze tefreden.
  En hja baarnen har pearlyske tosken.
  Dit binne sokke coole famkes. En mei har bleate teannen slacht Elizabeth in oare faksist út.
  Dêrnei ropt er:
  - Gloarje oan it grutte Heitelân!
  En sa sil Catherine sjitte. It sil in fijân tank ramt, de Fritzes deadzje en squeak:
  - Dea oan 'e fijannen!
  En dêr skopt Elena ek, mei har bleate teannen, mei har op de joystickknoppen drukke. En hy pipt:
  - Foar it heitelân yn greatens!
  En dan sil de treflike Olympiade, ek in blondine, it projektyl lansearje. En as it tjirpt:
  - Foar grutte Ruslân!
  En de famkes binne fol fan totale entûsjasme.
  Hjir komt de E-75 tank. Syn gewear is machtiger: 128mm, en it kin feroarsaakje mear skea. Boppedat, dizze tank hat bettere beskerming en dikker pânser.
  Mar Elizabeth is as in gek. En hy sil wat deadliks loslitte, fan in ôfstân ynkringend. En alles wat oerbliuwt fan it Dútser binne stikken teard metaal.
  En it famke sil sjonge:
  - Hillige skientme en grutte dream!
  Dêrnei sil de tonge sjen litte.
  Dútse E-75 tanks binne koartlyn wiidferspraat wurden. Se hawwe no in gewear mei langere loop, wêrtroch't se Russyske tanks kinne bestride, benammen de lichtere. En dat makket de Krauts gefaarliker.
  Mar Sovjet famkes binne net ferlegen troch dit. En se ferpletterje de Krauts.
  En de krigers sels, benammen yn 'e waarmte, binne yn bikinis en bleate fuotten. En se fjochtsje hiel selsbetrouwen.
  Se winne sûnder útsûndering.
  Catherine skeat op 'e nazi's en song:
  - Mar earlik te wêzen! Ik ferneatigje alle Krauts sûnder útsûndering!
  Elena skeat ek mei har bleate teannen en tjirp:
  - Wy sille elkenien ferslaan en, fansels!
  De Olympyske Spelen fersloegen de nazi's ek sûnder meilijen. Se is sa'n ûnoerwinlike teef.
  En ek mei help fan bleate teannen.
  Natasha en har team fjochtsje op de Kondratenko-6 tank. Dizze auto is in bytsje lichter, mar mear mobile as de Nikolai. Fansels, mei minder gewicht, it kaliber is lytser en it pânser is in bytsje tinner. Dit betsjut dat it risiko fan ferstjerren folle grutter is.
  Mar de famkes, moat ik sizze, skamje har hielendal net. En hja fjochtsje as reuzen fan 'e striid.
  Natasha sjongt, aktyf sjit:
  - It sil ús oerwinning wêze!
  En hy drukt mei de bleate teannen op de joystickknoppen.
  Zoya sjit ek, mei har bleate skonken en piept:
  - Tsaar Vladimir foarút!
  En alle famkes yn it koar blaften:
  - Gloarje oan 'e fallen helden!
  Dêrnei skeat Aurora, draaide de Dútske tank om en sei:
  - Nimmen sil ús stopje! Nimmen sil ús ferslaan!
  En hja skodde ek har bleate fuotten.
  En doe joech Svetlana yn, mei har bleate teannen, en grommele boppe har longen:
  - De Russen fjochtsje fûl!
  En alle famkes rôpen byinoar:
  - De fûst fan 'e soldaat is sterk!
  En wer raasten de beauties yn 'e striid. Se sjitte harsels sekuer en sekuer!
  Mar de bemanningen fan Jane fernuverje de Meksikanen. De dame is ek hiel tûk en moai.
  En de famkes yn har bemanning binne bleatefoet en yn bikinis. Se fjochtsje mei wylde en kalme grime.
  Doe skeat Gertrude, mei har bleate teannen, en tjirpe:
  - Ik bin in famke dat elkenien yn in split sekonde sil ferneatigje!
  En dan barst Malanya yn aksje. En hy sil de Latynske tank fan in ôfstân brekke.
  En dan sil Matilda har skonken skoppe mei har bleate teannen.
  En hy sil laitsje:
  - Ik bin echt in geweldich famke!
  En krigers fan 'e heechste en heulste folchoarder. Se fiele gjin swakke of lilkens.
  Se sille jo op deselde manier neuke.
  En Alenka fjochtet ek hiel selsbetrouwen.
  Ein juny is Wenen omsingele. In ferpletterjende klap waard útrikt oan Dútslân en syn prestiizje. Tagelyk lûke Russyske troepen op nei de Oder. Se smite de Sinezen, Yndianen en Arabieren yn 'e striid. En se brekke troch de ferdigening fan de Krauts.
  Hitler is fansels al yn panyk. Hoe't de famkes him yn tanks en fleantugen drukten.
  Hjir binne Albina en Alvina, twa Russyske piloaten. Ek bleatefoet en yn bikinis slaan se faksisten as pears mei in stôk fan in tûke del. En foar in pear dogge se letterlik sokke wûnders.
  Albina skeat fiif fleantugen del mei ien útbarsting fan har Peter de Grutte jager en song:
  - Wy binne bearen fan 'e himel!
  Alvina skeat seis fleantugen del mei ien útbarsting fan har oarlochsearn, en tjirp:
  - En wy sille elkenien slaan!
  Yn 'e loft wie dit pear al legindarysk!
  De famkes krigen sân graden fan it Sint-Joriskrús: sulveren krús, sulveren krús mei bôge, gouden krús, gouden krús mei bank. En ek in gouden krús mei diamanten, en in gouden krús mei diamanten en in bôge. En de heechste stjer fan in gouden krús, mei in diamantbôge. In hegere priis - in grutte stjer fan in gouden krús, mei diamanten en in bôge, waard frij koartlyn oprjochte.
  Sa koene de famkes mei rjocht grutsk wêze op harren prestaasjes. En altyd, sels yn 'e kjeld, fochten se allinich yn bikini's en allinich op bleate fuotten.
  Sokke prachtige famkes.
  Albina skeat en song:
  - Foar ús bêste oerwinningen!
  Alvina gie troch:
  - Lit ús bernsbern en pakes en beppes grutsk op ús wêze!
  De krigers binne wirklik famkes fan kolossale klasse!
  Se slaan de faksisten yn 'e loft en sjonge:
  - Gloarje oan Ruslân, gloarje! Us tsaar Vladimir is in held! D'r sil in krêft wêze yn 'e moarn! Begrave Hitler yn 'e grûn!
  Fansels, Vladimir Kirillovich Romanov kin hiel bliid mei syn krigers.
  Sels as se fjochtsje, it is op sa'n manier dat jo gjin spear tsjin har opstekke kinne!
  Vladimir Kirillovich Romanov is in tsaar dy't alle kâns hat om oarloggen ienris en foar altyd te einigjen!
  En de faksisten huverje ûnder de klappen fan it tsaristyske leger...
  De omsingele Wenen foel gau. Heal july berikten de troepen fan it tsaristyske ryk de Oder op in breed front. En Koenigsberg waard folslein blokkearre.
  En de Dútsers lutsen harren werom foarby de Oder. En se besochten dêr in ferdigeningsliny te meitsjen. Beskermje dysels goed. Mar yn de twadde helte fan july begûnen Russyske troepen in oanfal op Hamburch... De nazi's beswykten stadich mar wis.
  De striid wie tige fûl. Guon doarpen feroare ferskate kearen fan hannen. Nije Dútske tanks fan 'e mear avansearre AG-searje - piramidaal - namen ek diel oan'e fjildslaggen. Se hiene goede ferdigening út alle kanten. Mar it tsaristyske leger wie superieur yn oantallen.
  En in grut oantal Aziatyske ynfanteristen stoar oan de fronten. Mar se lieten my ferhúzje.
  De minsklike boarnen fan de Dútsers wiene ek op. Ein augustus waard Hamburch omsingele en waard München ek blokkearre.
  De Dútsers ferlearen signifikant grûngebiet. En se hiene neat om har posysjes mei te hâlden.
  Oleg Rybachenko focht yn 'e foarste rigen op it grûngebiet fan Dútslân sels. En de ivige jonge glimke hieltyd en liet syn pearlyske tosken sjen.
  En dêr smiet er granaten mei syn bleate, bernefuotten. It is goed om in bern te wêzen - hoe natuerlik is it om yn 'e waarmte te wêzen yn allinich koarte broek. En om't jo ûnstjerlik binne, kinne jo yn 'e winter ek heal neaken wêze sûnder it risiko te reitsjen fan in kjeld.
  Sa song de jonge:
  - Barefoot, gewoan bleatfuotten,
  Under de july tonger en it lûd fan de branding!
  Barefoot, gewoan bleatefoet,
  It is maklik foar in jonge om in koele cowboy te wêzen!
  En de bernemajoar bliuwt dizze faksisten foar himsels ferneatigje. En se wanhopich tsjinoanfal.
  It is al septimber ... De reinen begjinne te fallen ... De tsaristyske troepen folje de liken fan 'e Sinezen yn, namen München en Hamburch, en geane nei it Ruhrgebiet. It wichtichste ding yn 'e Dútske yndustry.
  En de Dútsers fjochtsje wanhopich werom.
  Natasha fjochtet op har tank en gromt:
  - It sil ekstreem lestich wêze foar de nazi's!
  En druk op de joystickknoppen mei jo bleate teannen. En hy soe skulpen op 'e nazi's sjitte.
  En dan sil Zoya dy slaan. En ek mei help fan bleate teannen.
  En hy sil ek sjonge:
  - Rus' is wat tsjin Hitler is!
  En dan sil Aurora in agressive beweging meitsje. En ek mei help fan bleate teannen:
  - Foar it Russyske paad!
  En efter harren sil Svetlana ek in killer projektyl sjitte. It sil in Dútske tank trochbrekke en piipje:
  - Foar tsaar Vladimir Kirillovich!
  En hy sil ek syn tonge sjen litte.
  De famkes giene hjir wyld.
  Alenka op in swiere tank ferplettert ek de nazi's. En slacht se fan in lange ôfstân.
  De strider song:
  - Ik haw de helte fan 'e wrâld mei myn boarsten ûnderwurpen!
  En Alenka's boarsten mei skarlaken tepels.
  En dan skopt Anyuta dy mei de bleate teannen. It sil in fascistyske tank rammelje en blaze:
  - Ik bin in superstar famke! Yn de skiednisboeken!
  En hy sil syn tosken bleate ...
  En dan sil Augustinus in killer projektyl ôfsjitte. Hy sil de nazi's ôfbrokkelje en sis:
  - Mei ús leger it sterkste wêze!
  En hy sil ek syn skonken bewege ...
  En Maria sil har folgje en de nazi's slaan. Hy sil himsels draaie, agressyf blaterjend:
  - Wy binne grutte agressive famkes!
  En dan sil Marusya wat ekstreem moardliks en destruktyfs op 'e nazi's loslitte. En mei help fan bleate, famkesfuotten.
  En dan sjongt er:
  - Wy binne in totale nederlaach fan 'e fijannen!
  Septimber ferrûn yn heul fûle fjildslaggen. De Dútsers foelen wanhopich yn tsjinoanfallen. Mar yn oktober, doe't de reinen swierder kamen, krige it tsaristyske leger wer it foardiel. En hja begûn te foarútsjen nei de Ruhr. Nei in fûle oanfal foel Koenigsberg. De nazi's krigen noch in klap yn it gesicht.
  En yn it suden fan Frankryk omsingelen tsaristyske troepen Toulon. Sa hienen de nazi's in ekstreem minne tiid.
  Hitler wie razend, mar wylst hy yn Berlyn wie. Syn posysje blykte swak te wêzen.
  It is dúdlik dat nimmen nei de ûnderhannelings harkje woe. Mar de nazi's stieken yn as miggen.
  Yn novimber fochten troepen fan it tsaristyske leger om it grutste part fan it Ruhrgebiet te besetten, wêrtroch't Dútslân syn haadproduksjebasis effektyf ûntnaam.
  Yn desimber besette it tsaristyske leger it hiele suden fan Frankryk en kaam Spanje yn. En oan it Dútske front ferovere se úteinlik de Ruhr. Boppedat waarden ek oare Dútske lannen ferovere. En it tsaristyske leger lâne ek yn Denemarken.
  Hitler raasde as in duvel yn in koai, mar hy koe neat dwaan.
  Op katolike krystdagen ferhuze de keninklike troepen nei Parys. Nettsjinsteande de snie en froast, de bemanning fan Natasha wie bleatefoet en yn in bikini.
  De Dútsers joegen har hieltyd faker oer. En de Frânsen woene hielendal net tsjin de Russen fjochtsje.
  By it slaan fan in Dútske batterij merkte Natasha op:
  - Dus trouwens, wêr rekkene de besetene Adolf op doe't er in oarloch mei ús begûn?
  Gouden-haired Zoya logysk opmurken:
  - Wierskynlik om't wy, as wy ûnder druk komme, as munten út in gatte bûse falle!
  Aurora sloech in walnoot mei har bleate teannen. Doe smiet se it yn 'e mûle en konstatearre rasjoneel:
  - De skiednis leart dat se neat leart!
  Svetlana drukte har bleate teannen op de joystickknop. Se sloech in oar Dútsk kanon út en antwurde:
  - Lit ús grutte fjochters wêze!
  De krigers, lykas jo kinne sjen, binne wirklik fêststeld om te fjochtsjen en te winnen.
  Oleg Rybachenko, in bleate jonge, rint yn koarte broek en mei in bleate, muskulêre romp. Hy swaait sels en raast:
  - Wy sille de Krauts ferslaan! Wy sille de Krauts ferslaan! En skop dyn kont!
  En de jonge hat sokke wite, pearlyske tosken! Krekt in jonge en unbending terminator.
  Oleg Rybachenko sjit by it rinnen. Deadet fascisten en sjongt:
  - De Russyske geast is de macht fan 'e keningen, ferslaan de Krauts!
  De jonge smiet mei de bleate foet in granaat en song:
  - Russyske wals, de dage komt op - yn 'e gloarje fan 'e kening!
  Hy blykte echt in tige striidbere keardel te wêzen. En hy slacht de faksisten oant de alderearste dei.
  En de famkes fjochtsje aktyf. Hjir is Mirabela... Ek in piloat fan topklasse. Nimmen kin har stopje. Se slacht de Krauts del en sjongt, har tosken bleat:
  - Nuver famke! Hjir is har merk!
  En hy sil in raket nimme en lansearje!
  Ja, sa binne froulju hjir! As Russyske famkes fjochtsje, kin gjin krêft har wjerstean.
  Mirabela skeat sân Dútske fleantugen del mei ien útbarsting fan fiif luchtkanonnen, en tjirp:
  - Tsaar Vladimir Kirillovich is ús God!
  En it famke slacht har bleate fuotten op it glês.
  En ek Albina en Alvina fjochtsje yn 'e loft.
  It wiene sokke prachtige stelers. Hieltyd mear nije akkounts wurde sammele. En tagelyk sjonge se:
  - Yn 'e loft binne wy perfeksje! Wy binne aces perfeksje! Fan in glimke oant in gebeart - boppe alle lof!
  Albina skeat fjouwer Dútske fleantugen mei ien klap del en tjirre:
  - Och, wat blidens! Wat perfeksje yn 'e striid!
  Alvina snijde fiif Dútske fleantugen del en gie troch:
  - Ken perfeksje yn 'e striid! En cool ideaal!
  De krigers songen yn koar, en snijden de fascisten del:
  - Famkes! Cooler famkes! Famkes! Cooler famkes!
  Se demonstrearren har agressive eangst. Yn feite waard gjinien fan Hitler syn azen twongen om del te kommen.
  Mar de faksisten steane fansels ûnder wylde druk.
  Hitler sit yn in bunker yn Berlyn en hy wurdt dêr bombardearre as in kakkerlak. Wat woe er? Fassistyske nûmer ien is klear! Hy gie tsjin tsaristyske Ruslân, en no wurdt er sels ferpletterd as in kakkerlak.
  Tsaar Vladimir Kirillovich nimt op it stuit in skoft fan 'e winter oan 'e kust fan 'e Yndyske Oseaan. Moaie famkes fan ferskillende rassen en nasjonaliteiten dûnsje foar him.
  De kening hat it lykwols net slim om gladiatorgevechten te sjen. Bygelyks, twa famkes tsjin twa beauties.
  Se fjochtsje mei plestik swurden om inoar net sear te dwaan. Se fjochtsje lykwols wanhopich.
  Dit binne de krigers. Der is in fûle útwikseling fan klappen. Twa blondines en twa redheads...
  Tsaar Vladimir frege fjildmaarskalk Vasilevsky:
  - Wat is it dreechste yn 'e oarloch mei de Dútsers?
  De fjildmaarskalk antwurde earlik:
  - Fertrouwen winne! Allinnich oan it begjin, doe't de fijân begûn te foarútsjen, fielde ik my ûngemaklik. En no binne wy begon te winnen en alles is dúdlik oer ús fijannen! - Fjildmaarskalk Vasilevich, dizze grutte strateeg, dronk wyn.
  Vladimir Kirillovich logysk opmurken:
  - It is ekstreem lestich om altyd te winnen! Mar wy lieten sjen dat wy in protte yn steat binne! En no sil der tiid wêze, en de hiele wrâld sil fredich wurde!
  Fjildmaarskalk Vasilevsky befêstige:
  - Ik leau der yn!
  De famkes hiene kneuzingen op it bleate lichem en seagen der ekstreem senuweftich út.
  Se fochten, fansels, net lykas yn 'e tiden fan it Alde Rome - se besochten harsels net folle skea oan te bringen. Mar se diene aktyf.
  Underwilens gie de striid troch. Yn jannewaris feroveren tsaristyske troepen Parys ûnderweis. De haadstêd fan Denemarken, Kopenhagen, waard ek ynnommen. De Dútske troepen waarden ferswakke. De Russen gongen fierder nei Dútslân sels op. De Fritz fochten wanhopich, mar har krêft wie brutsen.
  Oleg Rybachenko, dizze ûnstjerlike jonge sprong bleate fuotten yn 'e snie en raasde nei de oanfal foar elkenien, folslein sûnder eangst foar fjoer. En by it fluitsjen:
  - Wa is wend om te fjochtsjen foar de oerwinning,
  Hy sil grif syn fijannen ferslaan ...
  Hy laket fleurich en sil in protte berikke,
  En Hitler sil hurd slein wurde!
  En de jonge syn bleate foet smyt in granaat! En hy bleat syn pearly, grutte tosken bûten syn jierren. Ja, hy hat al in mûle as in wolf. It sil troch elke kiel gnauwe.
  En famkes op tanks ferhúzje fan súd nei noarden fan Dútslân. Se steane op it punt om de see út te gean. En allinnich de lannen by Berlyn en Pommeren bliuwe by de Krauts oer.
  Natasha, dy't fascistyske tanks útskeakele, sei:
  - En oarloch is leuk op syn eigen manier!
  Zoya, nei't de nazi's ferslein hie, stimde yn:
  - Sa goed as it wurdt! Benammen as wy winne!
  Aurora, fjoer mei har bleate teannen, sei:
  - Alles ûnmooglik is mooglik yn it universum, gewoan net in bytsje nedich ...
  En it readhierige famke sil sa laitsje!
  De krigers twitchje yn waanzinnige freugde en grime. En se ferpletterje de Dútsers.
  Tagelyk lûke de tsaristyske troepen op troch Spanje en komme se al oan by Sevilla.
  Olga yn in pânsere personielsdrager sjit op de Dútsers en plysjetroepen.
  De pleatslike Spanjerts biede hast gjin wjerstân. In oar lân falt ûnder de byl fan Ruslân.
  Oleg skeat en song:
  - Aerobatics, it sil bash op bash wêze!
  En har partner Alice tweeted:
  - De grutheid fan 'e Russen waard erkend troch de planeet,
  It faksisme waard ferpletterd mei in slach fan it swurd...
  Wy wurde leaf en wurdearre troch alle folken fan 'e wrâld,
  Lit ús it grutte hillige tsarisme stean!
  En de famkes sille har bleate teannen op 'e joystick slaan en drukke.
  De oarloch tusken it tsaristyske ryk fan Vladimir Kirillovich Romanov en it faksistyske Dútslân giet troch.
  Russyske troepen hawwe Frankryk hast folslein befrijd fan nazy-horden. Febrewaris 1957... It tsaristyske leger befrijt Portugal.
  Op 23 febrewaris feriene Russyske ienheden út Denemark en Dútslân sels.
  Oleg Rybachenko, dizze ivige jonge, spatte mei bleate fuotten yn 'e modder. De bernemajoar ropt himsels boppe syn longen:
  - Gloarje oan 'e Russyske tsaar Vladimir de Tredde! Ik sil Hitler omkeare, ik sil him mjitte mei in sweep!
  En de jonge raast wer en smyt mei de bleate fingers in skerp skerpe skiif. En it sil de faksist yn 'e kiel slaan. En dan smyt er mei syn bleate, bernlike skonk in boemerang en snijt daliks fiif Krauts de kiel troch.
  Ja, Hitler syn minne idee om sa'n ryk oan te fallen.
  Natasha en har team meitsje de lêste Dútsers yn Portugal ôf. Harren tank is ûnferbidlik yn ferneatiging.
  En se drukke ek mei de bleate teannen op de joystickknoppen, en begien fûle ferneatiging.
  Zoya skeat, sloech it Dútske kanon en song:
  - Foar Ruslân en frijheid oant it ein!
  Aurora, mei har bleate teannen, skopte de nazi en tjirp mei aplomb:
  - God bewarje de kening!
  Svetlana neukte ek, drukte op de joystickknoppen mei har bleate teannen en piepte:
  - Sterke soeverein!
  Famkes ferslaan de fascisten. Mar doe ferskynde in nije Hitler-tank "Mouse"-4. In tige krêftige model - in gewicht fan trijehûndert ton, en in 310- mm gewear. It kin trochkringe op in lange ôfstân, mar it sels hat sa'n dikke pânser dat de tank Kondratenko-6 sil net nimme it út hokker hoeke.
  Natasha kommando:
  - Famkes, wy moatte ticht komme en it yn it ûnderste part fan 'e kant stekke, tusken de rollen - dit is ús iennichste kâns!
  Zoya sloech it Dútske kanon mei har bleate teannen en song:
  - It lot jout dy de lêste kâns, mar hastich! Yn rein, hagel en snie!
  Augustinus tikke en tjirp ek:
  - Lêste kâns, it lot jout dy! Lang libje kuierjen en deistich rinnen!
  En ek mei bleate teannen, en hoe't it draaie sil. En hy sil de faksisten smite.
  Svetlana raasde:
  - Foar nije grinzen en skitterende oerwinningen!
  De Russyske tank raasde, helle snelheid op. En de famkes sille it nimme en sjonge:
  - Sterke soevereine, glorieuze tiid, otterdokse tsaar, hearskje foar gloarje, foar ús gloarje!
  En wer se fersneld, fuortgean fan in swiere projektyl stjoerd út it gewear dat hie de Dútske "Maus"-4. De famkes raasden:
  - Lit ús net oer de ramshoarn bûge! Dat jo Hitler - stjerre!
  En har tank fersnelt. It is as in lytse bokser dy't in grutte oanfallen. Mar de kâns is fansels fyftich-fyftich.
  Natasha, watching de beweging fan 'e tank, ûnthâlde hoe't se boxed mei in man yn 'e ring. Se miste stompen en waard slein, mar se hold fêst. En doe knapte se selsfertrouwen. En se fong de oankommende beweging fan 'e fijân en sloech him op 'e kin. Ferslein!
  Se krige tûzen gouden roebels. Sa'n fjochtfamke. As hy it jout, sil hy it jaan!
  Natasha skodde har bleate skonk en song:
  - Dit is net de lêste striid, mar it is beslissend! Foar de gloarje fan it Heitelân, foar it heitelân en eare!
  En dan glydt har tank by de kant lâns en stjoert in skulp... Zoya brûkte ek har bleate teannen, sa'n goudhierich famke, en sa behendich as in aap. En "Mûs"-4 begûn te eksplodearjen. Syn skulpen wiene dúdlik detonearre. En dan wurde de tuorren ôfskuord, en se fleane heech de loft yn!
  De famkes roppe byinoar:
  - Oerwinning! Coole oerwinning!
  En in oare tank op har list!
  Op 1 maart 1957 begûnen Russyske troepen de Elbe oer te stekken. It liket derop dat Hitler op trape waard.
  De jonge Oleg Rybachenko, bleatefoet, mei de foet fan syn bern, smiet in granaat, sonk in fascistyske tank en rôp:
  - Foar nije, ûnbidige grinzen!
  De tankbemanning fan Alenka draait nei it easten. West-Dútslân en Frankryk binne al befrijd. Allinnich de lannen tusken de Oder en de Elbe bleaunen ûnder nazi-bestjoer. No ja, ek Brittanje en Ierlân. De lêste krêften fan 'e nazi's binne dêr.
  Alenka, sjit op 'e fascistyske batterijen, seit:
  - Tsarevitsj Nikolaj,
  As jo regearje moatte ...
  Nea ferjitte -
  It leger fjochtet dapper!
  En no wurdt noch in skulp mei bleate fuotten stjoerd. En hy foel yn in Fritz-gun.
  Anyuta sjit ek mei bleate teannen. Hy slacht de faksist en raast op 'e top fan syn longen:
  - Ik bin it soarte fan famke dat Hitler makket!
  Dêrnei, de fûle Augustinus spikers. Se is ek in skerp sjittende lytse duvel, en raast:
  - Nei de helspoarten!
  En brûkt bleate fuotten.
  Maria sjit efter har oan. Op deselde manier nimt er it en slacht it, en raast:
  - Nimmen sil my tsjinhâlde, de tiger, gjinien sil it bleatefuotte famke ferslaan, en ik sil oeral slein wurde!
  En dan blaze de Olympyske Spelen op. En hy sil in Dútske tank útslaan, syn tuorke ôfskuorre as in paddestoelkap.
  En keatst:
  - Foar nije, koele grinzen!
  En hy sil syn tonge wer sjen!
  De famkes binne gewoan triuwe harsels en wanhopich foarút. En de faksisten fersûpe ûnder har klappen.
  Op 2 maart 1957 kapitulearren de lêste nazi-troepen yn Portugal. It waard dúdlik dat de dawn fan it faksisme ynstelde. Mear krekter, is it moarn? Nightmare sunset!
  En Russyske troepen geane foarút. De Dútsers smite hieltyd faker harren wapens del en jouwe har oer.
  Se falle op 'e knibbels. Sawol Russyske en Sineeske famkes tútsje har bleate fuotten.
  It sjocht der sa cool en cool út. En de faksisten wurde hakken en hakken.
  De bemanning fan Natasha is al yn 'e trein om nei it noarden te fjochtsjen, mei de Krauts.
  De famkes sitte yn har fak. Se spylje kaarten troch se mei de bleate teannen te hâlden.
  Natasha merkte op:
  - It is nijsgjirrich, as wy Berlyn nimme, wat is it folgjende?
  Zoya antwurde fol fertrouwen:
  - Folgjende sil Londen wêze!
  Fire Aurora giechelde en frege nochris:
  - En doe?
  Zoya stelde beslissend:
  - Latynsk-Amearika sil fan ús wêze! Wy sille net stean op seremoanje mei de nazi's!
  Svetlana wie it iens mei dit:
  - Fansels sille wy net! Lit ús de hiele wrâld feroverje!
  Natasha befêstige entûsjast:
  - En dan komt der frede, oer de hiele wrâld!
  De famkes songen yn koar, komponearjen wylst se gongen;
  Glory oan it Grutte Ruslân fan it tsarisme,
  Wêr't Vladimir op 'e troan sit ...
  Wy sille de horden fan kwea fascisme ferpletterje -
  Gloarje oan it leger en de monolyt fan ús!
  
  De herten wiene temperearre yn grut leauwe,
  Us Mother Earth mei ús hiele hert ...
  Wy binne de soannen fan tsaar Nikolaas,
  En hja stoaren net om 'e nocht foar him!
  
  Us heitelân, jo binne leaver as wat oars,
  Lit ús in fleugele, himelsk fjoerwurk opsmite ...
  Jo fjochtsje ek tsjin it Heitelân,
  No, lit de nazi's allegear stjerre!
  
  Hitler woe ús lannen krije,
  En de kweade hûn besocht de kening te fermoardzjen ...
  akseptearje dat net ,
  Sa foel it faksisme ús omdôch oan!
  
  De kening is in aardige en wize hearsker,
  In berch-earn sweeft boppe de planeet...
  Vladimir sil de hearsker fan 'e horde wêze,
  Us freonskip is as in stielen monolith!
  
  Lit ús de stipe út 'e skonken fan' e Fritz slaan,
  lit Hitler yn in strop ferstikje ...
  Wy sille wrede eksekúsjes oerjaan ta skande,
  Wa docht as kwea op ierde!
  
  Keninklike krêft en keninklike wiisheid,
  Hy sil de faksisten sûnder mjitte ferneatigje ...
  Leau my, Hitler die wat echt dom,
  En no is syn libben as in tried!
  
  Sa respektearje de grutte keningen,
  D'r binne gjin koelere Romanovs op ierde ...
  Yn 'e striid fan' e nazi's, slach de herten,
  Om de wei te iepenjen nei prestaasjes en dreamen!
  
  
  Peter de Grutte naam ús nei de see,
  Alexander ferovere Parys ...
  Ja, soms barde fertriet,
  Mar Ruslân waard beskerme troch in cherub!
  
  Alles is moai by ús,
  Sawol famkes as jonges, leau my...
  De kening regearret, jo wite rjocht -
  Ek al grommelt in kwea bist by de drompel!
  
  D'r binne gjin grinzen, leau yn folsleinens,
  Meikoarten sille d'r keningen fan it kommunisme wêze ...
  Lit ús de doarren iepenje foar lok,
  Ferdomd faksisme fernield!
  
  Foar Ruslân is de mylpeal net ynsteld,
  Leau my, wy sille de fijân ferslaan ...
  De famkes binne bleatefoet, as yn Sparta,
  No, ús tsaar Vladimir is allinnich!
  
  Wy leauwe yn Rod - de Grutte God,
  Wat makke de perfekte Slaven ...
  Wy stride foar eare en frijheid,
  Wy slaan op nazisme!
  
  Jo binne de grutste Romanov-famylje,
  Sil Ruslân altyd regearje ...
  Grutte kening, heechste flecht,
  Satan sil de earn net brekke!
  
  Foar leafde foar it grutte Ruslân,
  Wy stjoere soldaten yn 'e striid ...
  Wy ferhearlikje de gesichten fan 'e hilligen fan' e ikoanen,
  Elke strider is ommers ek in kening!
  
  Us hert brânt foar it Heitelân,
  Wy famkes binne hurd yn 'e striid ...
  Wy sille de doar nei de romte iepenje, wit
  En ik sil Adolf as in wyf deadzje!
  
  Der is mar in bytsje tiid oer oant Berlyn,
  Wy sille yngean, de hearlikheid fan 'e keningen drage ...
  Alderdom bedriget ús famkes net,
  Leau my, wy sille net mei wetter fersmyt wurde!
  
  Lit ús begrave dejingen dy't kwea en skande,
  De draak sil grappich ferslein wurde ...
  En wy hawwe gouden ikoanen,
  Rodnoveria is in ivige wet!
  
  
  
  
  Türkiye GIET DE TWEEDE WÊRELDORIJE yn
  Op 1 septimber 1942 gie Türkiye yn 'e oarloch tsjin de USSR. De reden is dúdlik - de toarst nei wraak foar eardere nederlagen, en de winsk om te fangen Baku. Dêrnjonken spile ek de Dútske diplomasy in rol, dy't de Ottomanen bergen goud tasein. Yn elts gefal besleaten de Turken dat it gjin sin mear hie om langer te wachtsjen en dat se gjin aaseters wiene, mar ek tiid hawwe koene om te fjochtsjen.
  Dêrtroch foelen tritich Turkske divyzjes Sovjet Transkaukasië oan.
  Binnen in pear dagen namen se Batumi en koene Jerevan omsingele.
  As antwurd waard Stalin twongen om in diel fan 'e opkommende reserves werom te lûken en oer te bringen nei Transkaukasië.
  De Sovjet-kommando waard twongen om it offensyf by Stalingrad út te stellen. De Dútsers, op har beurt, wiene by steat om te berikken mear yn 'e Kaukasyske rjochting en nimme Ordzhonikidze en Grozny. En allinich troch werom te lûken yn 'e bergen koene de Sovjettroepen de nazi's tsjinhâlde.
  Tagelyk stelden de Britten Operation Torch út, út eangst om Turkije te belûken by fijannichheden tsjin Brittanje.
  Ein desimber 1942 feroveren de nazi's dochs Stalingrad. Hja fêstigen har dêr. Sovjet troepen avansearre, mar sûnder súkses yn it sintrum - Rzhev-Sychov operaasje die bliken te kostber. De Führer ferklearre lykwols noch de totale oarloch, om't it Tredde Ryk net genôch middels hie.
  Yn febrewaris sammele it Reade Leger syn krêften en besocht de Dútsers fanôf de flanken fan Stalingrad oan te fallen. Mar de nazi's hiene it al slagge om har krêften te hergroepearjen en wiene ree om de klappen ôf te kearen.
  Operaasje Torch begûn ek yn febrewaris. De Dútsers wiene ek klear, en nei twa wiken fan fûleindige fjochterijen sette se de Britten tsjin.
  De Amerikanen binne noch net yn Casablanca en Tuneezje telâne kommen. De fjochterij yn Afrika is wer ophâlden.
  Hitler wie noch oan it sammeljen fan krêft... Yn maart fierde it Reade Leger foar de tredde kear de operaasje Rzhev-Sychov út, de fjildslaggen duorren in hiele moanne, sûnder folle súkses.
  Yn juny, de nazi's sammele krêft en ferhuze lâns de Wolga, besykje te snijden Sovjet troepen yn 'e Kaukasus en berikke de Kaspyske See.
  Nije Dútske tanks naam diel oan de fjildslaggen: "Tiger", "Panther", "Lion".
  Lykas it selsridende gewear "Ferdinand".
  De Dútsers wiene sterker as yn 'e echte skiednis, net slein, en mei frisse troepen.
  De Feriene Steaten praktysk net bombardearje it Tredde Ryk, wat it mooglik makke om de produksje fan tanks en selsridende gewearen te fergrutsjen. En ek lansearje de "Lion" rige. De tank blykte lykwols te djoer en swier te wêzen, hy bruts faak ôf en kaam fêst te sitten. Mar syn dikke 100-mm hellende sydpânser makke it auto in goede trochbraakauto. It foardiel fan de Lev tank wie syn machtige kanon, mar it neidiel wie it gewicht fan njoggentich. Wat fermindere de mobiliteit fan 'e auto.
  De fjildslaggen lieten sjen dat dizze tank noch wol wat dwaan kin op vlakke grûn.
  Panther's sidepânser die bliken swak te wêzen, wat de ferliezen fergrutte. De Tiger blykte de meast effektive trochbraak tank te wêzen. Syn kanten waarden bedekt mei 82 mm harnas, dat makke de fjirtich fiif machteleas.
  De Dútsers kamen relatyf stadich foarút. De Sovjet-liederskip as gehiel ferwachte krekt sa'n opsje, en taret, brocht troepen op.
  Wier, yn tsjinstelling ta de Kursk Bulge, de fascisten binne folle sterker en selsbetrouwen.
  En it terrein is handiger foar oanfal dan definsje. En de Krauts hawwe ek mear fleantugen, tanks en ynfantery. En it is net maklik om Sovjet troepen oer de Wolga te leverjen.
  Dat de nazi's, brekken troch de ferdigeningslinen, avansearren. Wy berikten súkses nei súkses.
  Nei trije moannen fan koppich fjochtsjen berikten wy de Kaspyske See.
  Stalin, fûn himsels yn in drege situaasje, woe begjinne frede ûnderhannelings. Sûnt it is dúdlik wurden dat de Kaukasus net befette wurde kin. Mar it is ekstreem lestich om ta in oerienkomst te kommen mei Hitler. De faksisten freegje tefolle. En as jo har tajaan, sille se jo opfrette. Hoe sit it mei de wapenstilstân? Hitler wol it hjir net. En bûnsmaten binne fansels passyf. Se binne bang om de ekstra ferdieling út te stellen.
  De Fritzes bewege lâns de kust fan de Kaspyske See. En dan, úteinlik, ferienigen se mei de Turken. Wat wie it in wille!
  Moaie Dútske famkes twongen Sovjet-finzenen om har bleate fuotten te tútsjen. Se diene it hearrich. En hja sloegen har bleate hakken.
  Dit is hoe't de finzenis útfierd waard. En de Dútsers ûntwapene de Sovjet-ienheden.
  Dan Stalin bea de Fuhrer frede - ynstimming te jaan de hiele Kaukasus, en sels Leningrad en Karelië. Plus betelje hûndert jier reparaasjes.
  De Führer, nei in bytsje tinken, akseptearre it oanbod en frede waard sletten op 7 desimber 1943.
  De alliearden namen dit as in ferrie! En se leinen sanksjes op tsjin Stalin en de USSR!
  En Sovjet propaganda presintearre de eigentlike oerjefte as in grutte oerwinning. Se sizze dat, nei't se ferlitten waarden troch de bûnsmaten, se de Sovjetsteat bewarre bleaun en Moskou waard nea nommen.
  En de nazi's, fansels, lansearren in offensyf fan 'e Kaukasus nei it Midden-Easten en fersterken de groep fan Rommel. Oan 'e ein fan maart 1943 waarden it hiele Midden-Easten en Egypte ferovere troch superieure faksistyske krêften. Dêrnjonken lieten de fjildslaggen sjen dat de Panther mei súkses fjochtet tsjin de Ingelske Churchills en Cromwells, mar dy lêsten kinne der net frontaal trochrinne.
  Boppedat, de Dútsers waarden ferhurde yn fjildslaggen mei de Russen, en maklik ferslaan de koloniale Britske troepen.
  Yn april ferhuze de nazi's nei Sûdan. En se namen úteinlik Gibraltar, begjin de besetting fan Marokko. Churchill besocht ek it wetter te testen foar frede. Mar Hitler, dy't himsels yn it easten frij hân hie, sei nee!
  En de nazi's ferhuze oer Afrika. Se waarden mear fertrage troch de útwreide kommunikaasje, minne diken of har folsleine ôfwêzigens, dreech klimaat en grutte ôfstannen.
  Dochs kamen de Dútsers foarút. En se ferhuze lâns it tsjustere kontinint. Hoewol, fansels, harren tanks, benammen de Tiger-2 en de Liuw, wiene frij traach yn 'e jungle. Troch de wei, de Dútsers yntrodusearre ek in ljocht "Panther" yn harren rige, waacht seis en tweintich ton, dat wie tige nedich foar de oarloch yn Afrika.
  As bestriding operaasjes bliken dien, sa'n tank, lykwols, hie gjin fûnemintele foardielen boppe de T-4, útsein in machtiger motor, mar ek hellende pânser platen.
  Tsjin it ein fan 1944 krigen de Dútsers it selsridende gewear E-10, dat tolve ton woech, in tige leech silhûet hie en in tige hellend pânser. Sa'n masine is wirklik ûnmisber foar Afrika.
  Benammen as famkes der op fjochtsje. En de famkes binne oer it algemien super en classy.
  Gerda en Charlotte reizgje troch de jungle en ferneatigje de Britten en Amerikanen. Dit binne echt de famkes dy't jo nedich hawwe! Jo kinne net iens koeler fine yn 'e folgjende hûndert milen grûngebiet. Meisjes hâlde fan te deadzjen - dit binne coole famkes!
  Sa fongen se de swarte jagers en twongen se om de bleate fuotten fan 'e skientme te tútsjen. It is ek fuortendaliks dúdlik - serieuze stellerij! En se fjochtsje foar harsels, slaan Ingelske auto's fan in lange ôfstân.
  Harren selsridende gewear komt al oan by Pretoria, de haadstêd fan Súd-Afrika. De famkes sjitte harsels, stekke de Churchill mei in wolfraamkearn en sjonge:
  - Yn Afrika binne d'r haaien, yn Afrika binne d'r gorilla's, yn Afrika binne d'r mear krokodillen! Se sille jo bite, slaan en misledigje! Bern geane net te kuierjen yn Afrika! Yn Afrika is d'r in rôver, yn Afrika is d'r in skurk, yn Afrika is d'r de skriklike Barmaley! Hy sil dy bite, slaan en misledigje! En syn famkes moatte útinoar skuord wurde!
  Yn febrewaris 1945 foel it lêste bolwurk fan de Britten yn Afrika op it eilân Madagaskar.
  Dus no hat Brittanje dêr ek syn foet ferlern. Tagelyk feroveren de Dútsers sawol Iran as Yndia. Se lieten har fenomenale krêft sjen.
  En yn maaie 1945 fierden de nazi's in lâning yn Brittanje. Nei trije wiken fan koppich fjochtsjen foel Londen. In moanne letter waard Ierlân ferovere.
  Der wie in tydlike rêst op lân, mar op see gie de oarloch troch. De Feriene Steaten bleaunen allinnich tsjin it Tredde Ryk, har bûnsmaten en Japan. Mar foar no, Amearika is it bûtenlân, en do kinst net nimme it sa maklik.
  Yn it Tredde Ryk waard de universele tsjinstplicht ynfierd, en de produksje fan fleantugen en skippen begon te ferheegjen.
  Sawol slachskippen as fleanmasines waarden boud. En fansels wie de ûnderseeboatoarloch yn folle gong. En doe wie der gjin genede foar ien fan 'e Amerikaanske skippen.
  Yn 'e hjerst, of krekter, yn novimber fan 1945, feroveren de Dútsers Yslân frijmoedich en makken doe brêgekoppen yn Argentynje. De oarloch op see gie lykwols lang troch. It duorre in protte lâningsboaten om Amearika te berikken. En sa gau wurde skippen net boud. Mar hoe dan ek, it Tredde Ryk krige krêft. It sechsenfjirtichste jier gie foarby yn in útwikseling fan slagen op see. En yn 1947 hiene de Dútsers al militêre operaasjes oerbrocht nei Grienlân en it ferovere. En dêrwei is it net fier nei Kanada!
  De nazi's planden kolossale feroveringen. En yn 1948 begûn in offensyf tsjin Kanada, en fan Brazylje nei Fenezuëla tegearre mei de Japanners. De fjochterij gie hiel fûl út.
  De Dútsers gongen stadich mar wis op. Harren E-searje tanks wiene mear avansearre as de Amerikaanske en lieten har foardiel sjen op it slachfjild. Mar troch de wei, de Yankees binne net sa ienfâldich, en hja fersette har hiel koppich. En se besochten net op te jaan.
  Al wiene der fansels boilers. De Amerikanen kamen yn har. Doe joegen se op. En de finzenen tuten de bleate, stoffige fuotten fan 'e Aryske famkes.
  Al gau foelen Quebec en Toronto, doe oare stêden. Fan maaie oant desimber 1948 feroveren de Dútsers hast hiel Kanada, lykas Fenezuëla, Nikaragûa en it grutste part fan Meksiko. Dit is in ekstreem drege situaasje. Oan it begjin fan 1949 hiene de Dútsers de Feriene Steaten yn in stielen tange. Doe, op 11 jannewaris, besochten de Amerikanen foar it earst yn 'e skiednis kearnwapens te brûken. En it slagge net hielendal. Fan 'e fiif bommen stoaren fjouwer by fleantugen dy't troch Dútske fleantugen delsketten wiene, en ien, doe't dy eksplodearre, feroarsake gjin serieuze skea oan Dútske troepen.
  As antwurd fersterken de Krauts har bombardeminten op Amerikaanske stêden en militêre ynstallaasjes.
  Sa gie de striid mei konstant súkses yn it foardiel fan de Wehrmacht. Wa hie bettere apparatuer en training fan troepen. Ja, en in grut oantal. De striid wie tige fûl. Begjin 1949 besetten Dútske, bûtenlânske en Japanske divyzjes wat fan Meksiko oerbleaun wie en kamen út it noarden de Feriene Steaten binnen. Amearika is folslein yndrukt. En it waard dúdlik dat dingen min wiene foar de Feriene Steaten. En oan 'e ein fan' e simmer, de helte fan it grûngebiet fan 'e earn syn ryk, lykas Alaska, wie al ferovere.
  De Dútsers namen Washington en New York op 8 novimber 1949 yn. En op 7 desimber 1949 joech de oerbliuwsels fan it Amerikaanske Leger har oer. Dit is hoe't de Twadde Wrâldoarloch einige. De bloedichste fan alle oarloggen en it duorre mear as tsien jier!
  It like derop dat de langferwachte frede kommen wie. Mar Hitler woe it feit net akseptearje dat hegemony dield wurde moast mei Japan. En op 20 april 1953 foel it Tredde Ryk it Lân fan 'e Rising Sun oan. In nije oarloch bruts út. Foar wrâldhegemony.
  Kwantitative superioriteit is oan 'e kant fan it Tredde Ryk, en ek kwalitatyf. Mar de Japanners fjochtsje mei grutte wreedheid en massa heroïsme.
  Lykwols, de nazi's noch oerwinne. De oarloch duorre lykwols hast in jier. De USSR bliuwt neutraal. Stalin stoar dêr en der is in serieuze striid om macht.
  Japan wurdt úteinlik beset troch de Wehrmacht. In pear moanne letter feroveren de nazi's ek Latynsk-Amerikaanske lannen. Se fêstigje wrâldwide hegemony.
  Yn it Tredde Ryk sels binne herfoarmingen plak. In nije religy wurdt yntrodusearre om it kristendom te ferfangen. D'r is gjin Triniteit yn it, mar ien heechste God en syn boadskipper - Adolf Hitler. Single faluta mark, ien ûnderwiis. En ek polygamy hillige troch religy. En genetyske seleksje fynt noch altyd aktyf plak. It minsklik ras wurdt ferbettere.
  De USSR bestiet noch yn in ôfkoarte foarm en bringt earbetoan oan de nazi's. Nikita Chroesjtsjov regearret dêr en besiket it bist net te pesten. Dochs hat Hitler de hiele wrâld al oan himsels ûnderwurpen. En hy sjocht Ruslân as in read plak. Mar de minske nimt oan, en God beskikt.Op 20 april 1957 waard de Führer krekt op syn jierdei it slachtoffer fan in moardpoging. En op krekt acht en sechstich jier waard it regear fan 'e wylde tiran ûnderbrutsen. Dy't ferovere hast de hiele wrâld, en woe oanfalle de USSR wer op 22 juny.
  Mar sa't wy mei him sjogge, slagge it net ...
  Hitler waard opfolge troch Schellenberg. Hermann Göring stoar oan drugsmisbrûk en gluttony. Himmler foel yn skande, en Hitler stoppe him te fertrouwen, en fuorthelle him doe. Schellenberg folge Himmler op en krige de post fan opfolger. Dêrnjonken liet Hitler bern krije troch keunstmjittige ynseminaasje. Mar de âldste fan harren wie noch gjin fjirtjin.
  Dus de neiteam fan 'e Fuhrer hie gjin tiid om te erven. Hitler waard dêrmei keizer, mar sûnder dynasty. Schellenberg doarde de bern fan de Führer net te deadzjen, mar helle se út de macht. En hy sels waard de Führer en diktator.
  De striid om macht duorre ferskate jierren.
  En op 1 maaie 1961 foel Nazi-Dútslân dochs de USSR oan. Der wie in besykjen om te berikken: ien planeet - ien ryk!
  En de troepen fan Schellenberg wiene noch by steat om Moskou te feroverjen. It Sovjet leger wie te inferior yn kwantiteit en kwaliteit fan militêre apparatuer. It feroverjen fan grutte stêden fan de USSR slepe op foar seis moanne fanwege grutte ôfstannen. En doe duorre de partisanenoarloch noch tsien jier.
  De dingen kamen lykwols gau rêstich. Schellenberg fierde in relatyf liberaal belied, en yn 1981 krigen alle Russen boargerskip fan it Tredde Ryk. Liberalisaasje gie stadichoan foarút. Schellenberg stoar koart dêrnei. En in serieuze striid om macht bruts út. Doe waard, as in kompromis, de monargy werombrocht en de direkte neisiet fan 'e Keizer, Freark IV, bestie de troan. Yn 2001 waard in referindum hâlden wêryn alle ynwenners fan planeet Ierde boargerskip en formeel gelikense rjochten krigen. En yn 2017 waarden de lêste beheiningen foar Joaden en Roma opheft.
  It tiidrek fan it nasjonaal-sosjalisme is oan in ein kommen. It minskdom is lykwols yn ien ryk, federaal en monargysk. Ferkent de bûtenromte.
  Dêryn is elkenien formeel gelyk, en der is in Senaat en in Bundestag, dêr't deputearren keazen wurde troch de hiele befolking fan it Tredde Ryk. En boppe harren is de Kaiser, de keizer fan alle planeet Ierde.
  It libben, yn 't algemien, is net min yn materiële termen. Strikte dissipline, de ûntwikkeling fan wittenskip en technology mei poerbêste Dútske organisaasje levere resultaten. Lânbou is poerbêst, der is gjin honger, en der is in oerfloed fan iten sels yn earme regio's fan Afrika. Elkenien hat in baan, elkenien krijt in salaris en pensjoenen. Underwiis en medisinen binne fergees. Likegoed fergees pjutteboartersplakken en pjutteboartersplakken. Iten kostet pennies, en prizen foar alle produkten binne in protte jierren beferzen. Oeral, sels yn Afrika, binne diken; hast elkenien hat of in apart appartemint of hûs. Alle pasgehuwden krije fuortendaliks op syn minst trije keamers yn in appartemint mei alle foarsjenningen. Jo kinne nimme út in auto of wat op kredyt. In protte hawwe sels persoanlike helikopters.
  It ynternet is aktyf, elkenien hat tv's en kompjûters, de wurkdei is mar fjouwer oeren. Alle sportseksjes binne fergees, en jo betelje sels om se by te wenjen.
  Se jouwe in flinke útkearing foar elk bern. Utilities en iepenbier ferfier binne fergees. Alles waard sa kreas en goed fersoarge. De strjitten binne skjin, in protte robots en automatisearring binne ferskynd. Foarbylden oarder. Sigaretten binne ferbean, hoewol alkohol wurdt noch ferkocht, en bier fan ferskate soarten is hast fergees. Bern yn iepenbiere catering krije ek fergees iten.
  In soad frije attraksjes en kompjûter keamers.
  Minsklike delsettings besteane al op 'e moanne, Mars, Venus, Merkurius en de moannen fan Jupiter.
  Minsken meitsje har foar om nei de stjerren te springen. In protte dingen binne al útfûn.
  Koartsein, it kaam yn it algemien frij goed. En it wie net nedich om sa op te roppen.
  AS ZYUGANOV MEER MOED EN FOAR SJOCHT
  Yn maaie 1999, Zyuganov besletten net goedkarre Stepashin's kandidatuer, en gean nei iere ferkiezings foar de Doema. De kommunisten en harren bûnsmaten makken in konsolidearre beslút om tsjin Stepashin te stimmen. Boppedat waarden se misledige en ûntnommen fan har posysjes yn it regear. Sa'n beslút soe it meast wierskynlik yn 'e skiednis west hawwe as Zyuganov net in Trojaansk hynder west hie yn it kommunistyske kamp, dat linkse ideeën ûndermyn en kompromittearre.
  Iere parlemintsferkiezings beloofden in protte foardielen foar de kommunisten, ûnder oaren troch minder konkurrinten en it imago fan martlers.
  En dit liet bliken dat de kommunisten hielendal net oan har sitten hingje, mar prinsipiëler binne.
  De twadde kear brocht Jeltsin Stepashin wer yn, en naam doe Aksenenko foar de tredde kear. De Duma hat wer net goedkard, en it waard nommen en oplost. Nije ferkiezings wiene pland foar septimber.
  De koppens fan it parlemint feroare de rin fan de skiednis wat. De bombardeminten fan Joegoslaavje duorre langer - as Milosevic hope op help fan Ruslân. En de ûntbining fan it parlemint joech de opposysje in kâns om te winnen.
  De kommunisten wisten de ôfsetting fan Jeltsin wer yn stimming te bringen.
  En wer wie it mar wat koart, dizze kear mar twa stimmen. De deputearren wiene benaud oer de neite fan de parlemintsferkiezings, en it gefaar dat se net trochkomme.
  De Doema waard ûntbûn, en Jeltsin beneamde by dekreet de lyts bekende Aksenenko ta minister-presidint.
  Yn 't algemien wiene de hope fan Zyuganov dat de ferkiezings hâlden wurde terjochte. De sike en ferswakke presidint gie net yn tsjin de grûnwet. En hy riskearre net syn autoriteit te oertsjûgjen mei in wurdearring fan twa prosint. Primakov, sjoen dat syn koälysje gjin tiid hie om te foarmjen en te registrearjen, gie in alliânsje mei de kommunisten. Yabloko en de Liberaal Demokratyske Partij gongen nei de ferkiezings. It ienheidsblok hie gjin tiid om te foarmjen, en de NDR ferswakke.
  D'r is ek de ynvaazje fan militanten yn Dagestan, en de ûnbeslissichheid fan 'e feiligensmacht tidens de ferkiezings.
  De kommunisten helle tegearre mei Primakov en Loezjkov in kolossale oerwinning. Se krigen mear as fiifenfyftich prosint fan de stimmen. De twadde wie it Yabloko-blok, dat ek goed prestearre, mei fyftjin prosint. Unferwachts prestearre de LDPR goed, sammele mear as tolve prosint. De NDR foldie net oan 'e fiif prosint barriêre - folsleine nederlaach! Zhirinovsky waard de ienige pro-Kremlin lieder yn de Doema. Wier, de konkurrinsje wie swak. Neffens de nije wet moatte partijen har net letter as in jier foar de ferkiezings wer oanmelde, en in protte hiene gjin tiid.
  It parlemint waard wer dominearre troch de linkse opposysje, sawol Yabloko mei ienmandaatsitten as de LDPR yn 'e minderheid.
  En fansels ûntstie der in konflikt... Nei de ferkiezing fan de Steatedoema-foarsitter waard der in stimming fan wantrouwen yn it regear oannommen. En wer waard der praat oer impeachment. Dizze kear twatredde soe it maklik te sammeljen wêze!
  Jeltsin, nei wifkjen, besleat premier Primakov en earste fise-premier Maslyukov werom te jaan oan 'e stoel .
  De linkse koälysje gie dêrmei yn, mar de foegen fan de presidint waarden tydlik ynkoarte. En der is hast neat oant de nije ferkiezings. Nei ûnderhannelings binnen de koälysje waard besletten om Primakov foar te dragen foar presidint. Luzhkov waard premier. En Zyuganov krige de post fan haad fan 'e wetjouwende tûke! Dat is, Super Skipper ! Wat de nije oanbelanget, soene amendeminten oan de grûnwet sels oannommen wurde moatte.
  De militanten waarden út Dagestan ferdreaun. Mar se gongen net nei Tsjetsjenië. Dêr bruts in boargeroarloch út. Ruslân stipe Maskhadov en Kadyrov, tsjin Basayev en Raduev .
  Primakov wist yn de earste omloop de Russyske presidintsferkiezings te winnen. It regear krige lykwols ekstra foech. As is de wetjouwende tûke ûnder kommunistyske kontrôle.
  Ekonomyske groei gie troch yn Ruslân, oalje- en gasprizen stegen, en de yndustry waard wer libben.
  De Amerikanen, yn 't algemien as yn' e realiteit, nei de terroristyske oanfal fan 11 septimber waarden belutsen by Afganistan en bedarre yn Irak. Primakov waard maklik keazen foar in twadde termyn. Mar yn 2008 ferlear er syn sit oan de tige súksesfolle premier Yuri Luzhkov.
  De nije presidint sette it eardere belied fan alliânsje mei de kommunisten troch. Zyuganov waard premier.
  Foar in skoft gie it bûtenlânsk belied oer partnerskip mei it Westen en freonskip mei Sina. It Janoekovitsj-rezjym is yn Oekraïne fersterke. Dat Luzhkov, yn tsjinstelling ta Putin, in mear pro-Oekraïnsk belied folge en de uny fan Slavyske steaten wurdearre. Oekraïne waard sels diel fan 'e Euro-Aziatyske Uny yn 2016. Luzhkov tsjinne twa termen en ûntslach. Zyuganov waard úteinlik presidint, ek wûn de ferkiezing frij maklik. Zhirinovsky die foar de sânde kear mei, allegear sûnt 1991, en ferlear wer.
  Yn de hjerst fan 2015 rekke Ruslân belutsen by de oarloch yn Syrië en bombardearre dêr. Trump kaam oan 'e macht yn 'e Feriene Steaten. Zyuganov gie, nettsjinsteande formele kommunisme, syn foarige kursus yn ekonomy troch. Ruslân, nettsjinsteande de formele dominânsje fan 'e Kommunistyske Partij fan' e Russyske Federaasje, bleau in merk, demokratysk en matig autoritêr lân.
  Partnership mei it Westen en matige konkurrinsje. Der is in alliânsje mei Oekraïne en Wyt-Ruslân, en Kazachstan, mar ek net te ticht. Yn 2020 waard Zyuganov keazen foar in twadde termyn. Yn it algemien, wat ferleegje it resultaat op 'e râne fan' e twadde omloop. En yn Oekraïne, neidat Janoekovitsj ferliet, wûn de unsystematyske Zelensky ûnferwachts. Nazarbayev gie ek fuort.
  Zyuganov sei dat hy de grûnwet net sil feroarje en sil ferlitte nei syn twadde termyn.
  Sa, de lieder fan 'e Kommunistyske Partij fan' e Russyske Federaasje noch slagge om te hearskje Ruslân, showing in bytsje mear moed. En de wrâld blykte feiliger en rêstiger te wêzen as yn werklikheid.
  Wa is Putin? Hoe gie syn karriêre út? Neidat Primakov minister-presidint waard, waard Putin ôfwiisd as te ticht by Jeltsin. Beskuldigje, yn it bysûnder, dat de FSB de ynvaazje fan militanten yn Dagestan ferneatige. Putin bleau in skoft belutsen by de polityk. Hy rûn sûnder súkses foar de Douma. Doe waard er boargemaster fan Sint-Petersburch.
  Mar doe ferliet er de polityk en krige in baan by de feiligenstsjinst fan in partikulier bedriuw. Sa folle minsken herinnerden him mear.
  Zhirinovsky gie yn 2020 foar de achtste kear nei de presidintsferkiezings en ferlear wer mei in beskieden resultaat. Mar hy hat noch in fraksje yn de Douma. En sels Zyuganov joech him de rang fan generaal-majoar nei de ferkiezings fan 2020. Donald Trump ferlear ûnferwachts de ferkiezing oan in jonge demokratyske rivaal. Merkel ûntslach betiid. En de sûnens fan Lukashenko is hurd efterút.
  Yn 2021 fleagen Russyske kosmonauten einlings nei de moanne. En se plante dêr in reade flagge! Zyuganov kundige Afonin oan as syn offisjele opfolger . No, yn 't algemien draaide it libben wer yn in sirkel.
  As wy sjogge, barde de ynstoarting fan Ruslân net sels sûnder Putin. En it ljocht draaide net.
  
  
  
  
  
  
  AS MENSHIKOV NIKOLAI fermoarde hie
  . Dêryn wûn Tsaristyske Ruslân de Krimoarloch. Menshikov waard fermoarde troch in ferdwaalde kûgel, en in mear bekwame kommandant naam syn plak yn. Dat is, in ûngelok barde en feroare de rin fan 'e skiednis.
  It tsjinoerstelde fan de iene mei Makarov. De Frânsen en de Britten waarden stikemiel ferslein. En Ruslân, ferovere in grut oantal finzenen en trofeeën, ferovere de Krim.
  Türkiye waard ferslein yn Transkaukasië. Sy joech Kars, Erzurum, en hast hiele Armeenje oan Ruslân. Russyske troepen besette Roemeenje. It wie lykwols net nedich om it offensyf troch te gean. De sultan frege om frede. Tagelyk besette Eastenryk Bosnje en Herzegovina.
  De Turken stimden yn om Servje autonomy te jaan, Bulgarije, Montenegro, en Roemenië waard in Russyske fazal. Tagelyk naam Ruslân ek Armeenje oer: Kars, Erzerum, Tanrog, en wreide syn besit yn it suden út.
  Rellen bruts út yn Frankryk en de boargeroarloch begûn, en hja koe gjin troepen mear stjoere. Brittanje ferliet ek it konflikt. It Sardynske keninkryk ferswakke ek. Eastenryk is fersterke. De Eastenrikers feroveren al gau it Keninkryk Sardynje, en konsolidearren har dominânsje oer Itaalje.
  Al gau waard Shamil fongen, en einiget de oarloch yn 'e Kaukasus. Ruslân makke in rendabele frede mei Sina, en naam noch mear grûngebiet fuort as yn 'e echte skiednis, sadat de autoriteit fan Russyske wapens heger wie.
  Nikolaas de Earste stipe it noarden net yn 'e oarloch tsjin it suden. Krektoarsom, hy besleat om tegearre mei Brittanje de súdlingen te helpen om harren posysjes yn Alaska te fersterkjen.
  Ruslân begûn te bouwen stêden en festingen op Amerikaanske grûngebiet. Der wiene sels spoarprojekten nei Chukotka. Tsaar Nikolaas sketst in protte. Russyske troepen feroveren Sintraal-Aazje. Dizze monarch stoar yn 1867. It ferlitten fan Ruslân machtich en foarspoedich. Syn soan Aleksander skeakele de serfdom net ôf, mar gie troch nei it suden. Benammen fierde er in oerwinnende oarloch mei Turkije en anneksearre Konstantinopel oan Ruslân. Dan Mesopotaamje.
  Wer de oarloch mei Brittanje en de nederlaach fan de Britten yn Azië. Aleksander de Twadde regearre in bytsje langer , sûnder wichtige herfoarmingen te meitsjen, útsein foar de rjochterlike macht, en wat it ferbetterjen fan it behearsysteem.
  De ôfskaffing fan de lijfeigene hat nea folge. Mar Ruslân anneksearre Iran. De tsaar stoar yn 1887 presys tweintich jier nei Nikolaas de Earste. Aleksander de Tredde regearre mar in koarte tiid, oant 1894 , mar wist frijwol hiel Yndia oan Ruslân te anneksearjen. En Nikolaas II bleau syn beweging nei Yndokina, en nei Sina sels.
  Der wie in oarloch mei Japan. Algemien oerwinning. En de folsleine ferovering fan Sina en Indochina. En penetraasje hielendal nei Austraalje. Mar yn Europa blykte de situaasje wat oars te wêzen.
  It Eastenrykske Ryk anneksearre it suden fan Frankryk. En doe fersloech se Prusen, en ferovere Súd-Dútslân. It wie Eastenryk dat de wrâld hegemon waard. Frankryk waard sterk ferswakke troch de boargeroarloch. Prusen koe net ferienigje. De Eastenrikers namen en feroveren úteinlik hiel Prusen, en ek dielen fan East-Frankryk. In grut ryk waard foarme dat útwreide nei Afrika. Al gau feroveren de Eastenrikers ek Belgje, Hollân en in protte lân yn Afrika. Doe wie der in oarloch tusken Eastenryk en Ruslân tsjin Brittanje. It einige mei de ferdieling fan Afrika tusken de Eastenrikers en de Russen.
  Keizer Franz waard wier de grutste monarch, dy't Napoleon Bonaparte oerwûn troch hast de helte fan Afrika en it grutste part fan Jeropa te feroverjen. Ek Frankryk waard al gau folslein ferovere, tegearre mei Spanje en Portugal. Ja, alles gie goed, mar...
  De erfgenamt fan keizer Franz woe Servje oan himsels anneksearje! En yn 1920 begûn in grutte oarloch tusken Ruslân fan Nikolaas II en it Grutte Eastenrykske Ryk.
  Hiel Europa stiet oan Eastenryk syn kant. Njonken Brittanje, dat net sa sterk is as yn 'e echte skiednis, en hast de helte fan Afrika. Plus, Sweden fersette Ruslân. En Noarwegen en Denemarken waarden finzen nommen ûnder keizer Franz.
  Dat wie de helte fan de muoite. De FS bleau ferdield en in lytse macht. Mar Brittanje kontrolearre noch Kanada en Eastenryk. En nei de earste twa moannen fan wifkjen gie se ek yn 'e striid oan 'e kant fan Eastenryk.
  Sa bruts der in grutte oarloch út. Eastenryk en Ingelân tsjin Ruslân.
  Fansels is Oleg Rybachenko dêr krekt. En hy fjochtet as in echte en ûnbidige held.
  De jonge sjit mei in masinegewear op it bûtenlânske leger en sjongt:
  - It folksliet fan it heitelân sjongt yn ús hert,
  D'r is gjinien moaier as har yn it heule universum ...
  Knijp de beamwerper fan 'e ridder strakker -
  Stjerre foar Gods jûn Ruslân!
  En hy slacht himsels, ferneatiget mei in masinegewear in leger út hiel Europa en foar in part út Afrika.
  En de jonge jout net oan himsels. Hjir smyt er in granaat mei de bleate teannen en piept:
  - Wy jouwe net op en wy sille net opjaan!
  En wer fjoer de jonge in deadlike en ferneatigjende burst. Hy wol syn tsjinstanner net jaan.
  En hy sjongt foar himsels:
  - Nimmen sil ús stopje! Sels in liuw kin net winne!
  De jonge is in echte held. Unbending en ûnoerwinlik. Ridder fan it leauwe! Sels as net kristlik!
  En sa waard de Eastenrykske oanfal ôfslein.
  De Eastenrikers en de Britten hawwe tanks, mar Ruslân hat ek mastodonten.
  Nikolaas II hat noch in folle gruttere befolking, rekken hâldend mei de koloanjes. Beskôgje hiel Azië, East-Jeropa, in diel fan 'e Balkan, mear as de helte fan Afrika.
  Dus Ruslân is superieur yn it oantal ynfantery. En de soldaten fjochtsje tige moedich...
  En de Eastenrikers koene it net tsjinhâlde en waarden út Warsjau weromdreaun. Doe rukten Russyske troepen op nei de Oder en feroveren East-Prusen. Galisië foel ek, tegearre mei Lvov. Przemysl waard belegere. Krakau waard befrijd.
  Doe die bliken dat de Slaven net mei de Russen fjochtsje woene en massaal oerjoegen.
  De fjildslaggen lieten ek sjen dat de lichtere, flinke Russyske tanks effektiver wiene as de swierdere, ûnhandigere Dútske tanks. En yn 'e loftfeart is Tsarist Ruslân oer it algemien in oarder fan grutte sterker as de kwaliteit fan' e Britten en Eastenrikers.
  Russyske troepen ferfeten har offensyf nei in skoft. Se namen sawol nûmers as feardigens.
  Boedapest waard omsingele en ynnommen. Op see fersloech Admiraal Kolchak de Britten en ferovere Austraalje. Op lân, Russyske troepen omsingelen en naam Berlyn. En dan Wenen.
  It Eastenrykske Ryk ferlear ek de slach yn Afrika. It Ingelske korps waard ek ferslein. Ja, it wie ûnnoflik foar keizer Adolf.
  Hy stuts de holle op it ferkearde plak en begûn folslein te ferliezen. Hoe kin er sa'n macht wjerstean?
  Nei de fal fan Wenen kaam it ferset fan de Eastenrikers yn fokus. En al gau besette de Russen hiel Europa en Afrika. Tagelyk begûn út Alaska in oanfal op Kanada. De Britten ferlearen ek.
  Brittanje fûn himsels isolearre en besocht op it eilân te sitten.
  Mar it is dúdlik dat Ruslân sil oerwinne troch it starten fan in loftoffensyf.
  En se bombardearre hast alles wat op it oerflak wie. En doe waard in lâningsmacht op lân lâne, dy't Brittanje ta ûnderwerping brocht.
  Sa waard it hiele eastlik healrûn, lykas Alaska en Kanada, Russysk.
  Oer it algemien is dit geweldich! Nikolai de twadde naam in tydlike pauze, digesting de besittings. De Feriene Steaten binne noch altyd ferdield en net hiel sterk, lykas oare steaten dy't ôfhinklik binne fan Ruslân.
  Yn 1937 stoarte tsaar Nikolaas II yn in fleantúch del. De troan waard erfd troch Alexei II. Oars as it echte ferhaal, de erfgenamt wie hiel sûn en fleurich. En yn 1941 besleat hy alles te feroverjen dat syn foarâlden net slagge om te fangen.
  Loslitte op 'e planeet, de ierde sil al ien ryk wêze. En it Russyske leger ferhuze earst nei de noardlike steaten fan Amearika, en dan nei de súdlike. De Feriene Steaten wie net sterk en waard gau ferovere. Mar Meksiko die bliken makliker te feroverjen. Dan omheech gean. Ien foar ien, it iene lân nei it oare ferovere. De grutste en sterkste Brazylje. Mar se duorre minder as in moanne.
  En sa feroveren se Latynsk-Amearika en Nij-Seelân. Alesei de Twadde gie yn 'e skiednis as de consummator fan alle Russyske feroveringen. En al yn 1947 sette Russyske kosmonauten foet op 'e moanne. En yn 1958 nei Mars! Yn 1961 nei Venus. Yn 1972 nei Merkurius, en yn 1973 nei de moannen fan Jupiter. Yn 1975, yn 'e âldens fan 71 jier, ferstoar Alexy II. Bynamme de Finisher. En syn soan Nikolaas III waard kening. Yn 1980 kaam de minske de lêste, fierste planeet fan it sinnestelsel yn - Pluto. Nikolaas III regearre net te lang. Ferstoarn yn 1985. En syn soan Alexander de fjirde gyng de troan op. In jonge kening fan sa'n sânentweintich jier âld. En de kening bestelde har ta te rieden om foarby it sinnestelsel te springen. En se begûn te bouwen starships en in foton raket. En úteinlik, yn 2017, lansearre de earste interstellêre ekspedysje.
  
  TSAR NICHOLAS II HAT DE LOK FAN PRESIDENT PUTIN
  De ferneamde skriuwer en dichter Oleg Rybachenko fielde dat der wat mis wie yn 'e wrâld. It minskdom bliuwt fersnippere sa't it wie. It oantal lannen op planeet Ierde nimt allinich ta. En as immen ynfloed krijt, is it allinich totalitêr, diktatoriaal Sina. En Ruslân, nei it ein fan it bewâld fan Vladimir Putin, stoarte yn in djippe krisis. De oarloch yn de Kaukasus raast wer, linksen en nasjonalisten komme yn opstân. De ekonomy is wer yn ferfal en de kriminaliteit nimt ta. En Ruslân begjint te ûntbinen.
  Nettsjinsteande syn fenomenale gelok koe Vladimir Putin nea in sterk, stabyl polityk systeem meitsje, of in stabile en rap groeiende ekonomy. In protte sosjale en ynteretnyske problemen waarden net oplost. Seldsum gelok koe Putin it uterlik fan wolfeart behâlde. Mar sa gau as er fuortgie, iepene alle ûngenêzen abses yn ien kear.
  Boppedat is de driging fan kearnoarloch opdoem! De wrâld is yn gaos, Ruslân giet yn in grutskalige boargeroarloch! Dit moat driuwend reparearre wurde.
  De jonge lies yn in boek dat jo it lot fan minsken kinne feroarje en har plakken feroarje! En d'r is ien machtige sigeuner dy't dit oan elke persoan kin dwaan.
  Dus wêrom net keare it gelok en gelok fan Putin en Nikolaas II?
  Boppedat, as Nikolaas II sa fenomenaal suksesfol is as Putin, dan sil de rin fan 'e skiednis feroarje. En yn 'e ienentweintichste ieu sille de Romanovs yn Ruslân hearskje. Dit betsjut dat Putin gjin gelok nedich hat. Of op syn minst Ruslân hat it gelok fan Putin.
  En yn 'e tweintichste ieu is it gelok fan Tsaristysk Ruslân tige nedich.
  De ferneamde skriuwer besletten om te gean nei de sigeuner frou. Gelokkich wie der har adres op it ynternet, en ûntwikkele yntuysje fertelde de skriuwer en dichter dat se hielendal gjin sjarlatan wie.
  Yndied, de sigeuner is net ienfâldich. Hy wennet yn in hearehûs yn Moskou, en liket sa'n tweintich jier âld, hoewol't er al sûnt de Sovjet-tiid fortún fertelt. Jo kinne fuortendaliks it ivige famke mei swart krullend hier sjen - se is bûtengewoan!
  Oleg Rybachenko frege har:
  - Doch in goede die! Feroarje it gelok fan Vladimir Putin en Nikolaas II!
  It ivich jonge sigeunerfamke seach nei Oleg Rybachenko en antwurde:
  - It is goed dat jo gjin egoïst binne en jo sille opjaan net foar josels, mar foar it lân fan Ruslân! En it is noch better dat jo rike enerzjy en in ungewoane, ongelooflijke, boppeminsklike ferbylding hawwe!
  De sigeuner knikte en gie troch:
  - Skiednis sa folle feroarje is sels foar my net maklik! Mar jo, de eigner fan 'e sterkste en rykste fantasy yn 'e wrâld, kinne my helpe!
  Oleg Rybachenko knikte ynstimd:
  - Ik bin klear foar alles! En ik sil oan elk fersyk foldwaan!
  De jonge sigeuner knikte en sei:
  -Ik sil fan dy in jonge fan likernôch tolve meitsje, en do silst ekstreem stadich groeie en nea âlder as fjirtjin fan lichem wurde. Ik sil dy stjoere nei in parallelle wrâld, dêr't jo earst in slaaf wurde!
  Oleg Rybachenko sei yn oerienstimming:
  - Ik bin klear!
  De sigeuner knikte en gie troch:
  - Jo moatte my njoggen artefaktstiennen krije: swart, wyt, read, oranje, giel, grien, blau, indigo, pears. En boppedat is it tsiende artefakt de kroan fan Koshchei!
  It is lestich, mar jo sille it ivich jonge, rappe, sterke, fearkrêftige lichem fan in striderjonge hawwe. En plus in bûtengewoane yntellekt en in fenomenaal kado fan ferbylding. Ier of letter sille jo artefakten sammelje en weromkomme nei jo wrâld. En foar altyd sille jo yn it lichem wêze fan in fenomenaal sterke en snelle jonge fan sawat fjirtjin, en it sil ûnmooglik wêze om jo te deadzjen. Dat is, jo sille ek ûnstjerlikens krije as beleanning!
  Oleg Rybachenko knikte ynstimd:
  - Dêr kin men allinne mar oer dreame!
  De ivich jonge heks sei:
  - Mar tsien artefakten binne mines, en allinne myn! Se sille my sa'n krêft jaan dat jo ûnstjerlikens mear dan fertsjinje sille! Yn 'e tuskentiid sil ik dy yn 'e sliep sette, en do silst wekker wurde as in slaaf yn 'e stiennen. En dan sil jo fernimstigens jo fertelle hoe't jo hjirút komme kinne!
  As jo ferhúzje, sil ik it lot, gelok en fortún fan presidint Putin en tsaar Nikolaas II kinne feroarje. Jo sille foar my artefakten út ferskate wrâlden sammelje, en yn 'e tuskentiid, fan it begjin fan 'e tweintichste ieu, sil de skiednis fan Ruslân oars gean. Dat is, sels as jo de artefakten net sammelje - njoggen stiennen en Koshchei's kroan, sil de tsaar fan Ruslân Nikolaas II noch gelok, needlot en it gelok fan Russyske presidint Vladimir Vladimirovich Putin krije!
  Oleg Rybachenko glimke breed en antwurde:
  - Dit is goed! Yn 'e nije wrâld sil ik kalm wêze dat de rin fan' e skiednis einlings foar it better feroare is! En dat Ruslân sil by steat wêze om te herstellen oarder oer de hiele wrâld en wurden in hegemonysk lân! En in absolute hegemon!
  De foar altyd jonge sigeuner bestelde:
  - Lizze op 'e bank!
  Oleg Rybachenko lei.
  De tsjoenster raasde:
  - No sliepe! Jo sille wekker wurde yn in oare wrâld.
  Oleg Rybachenko syn eagen ticht, en hy hast daliks yn sliep.
  De sigeuner helle de foarôf opsleine yngrediïnten út 'e konteners en begon de drank te meitsjen. Se draaide it gas oan ûnder de foarriedige ketel foar magy. En hja begûn dêr ferskate dingen te goaien, spreuken. Tagelyk helle it ivige famke in pak kaarten út har bûse en song:
  - Och, lot, lot, help Nikolai! Good luck fan Putin, kom nei tsaar Romanov!
  Lit Romanov winne
  Regels lykas Genghis Khan ...
  Mei it dy gelok bringe,
  Putin troch in kado te stellen!
  
  It is better foar Ruslân
  Nikolaas de Grutte Tsaar...
  Genghis Khan sil koeler wurde
  Wês lykas Vladimir Putin!
  De ketel begûn te sieden, en it drankje begon deryn te borreljen. De sigeuner lei de kaarten út, spriek in tsjoen en smiet it dek yn 'e siedende waas... In superheldere flits flitse, as út tûzen fotoblitzen . De sliepende Oleg Rybachenko ferdwûn ... En doe, nei it ljochtsjen, ferdwûn de ketel ek.
  De romme seal dêr't de grutte tsjoenster har tsjoen útspriek waerd leech en stil!
  De ivich jonge heks sei:
  - No! Ik feroare de rin fan 'e skiednis en it is cool! En as dizze idealist gelok hat en artefakten sammelt, dan sil ik sa machtich wurde dat de satan sels my benijd sil!
  En de sigeunerske tsjoenster glinstere mei smaragden eagen!
  En der barde in wûnder!
  Wat wachte echt op Nikolaas II ... Yndie, in protte is feroare. Der wie gjin bloedige fjochterij by de kroaning. En útwreiding yn Sina wie suksesfol. De oarloch mei Japan barde fansels. Dit wie oer it algemien histoarysk ûnûntkomber. It is dúdlik dat it meunster yn it gesicht fan 'e samûrai moatte wurde ûntwapene en ferneatige. En hjir is gjin ûntkommen oan. Jo kinne gjin gefaar op jo grinzen litte.
  Japan wie de earste dy't de oarloch begon, mar har besykjen om Russyske skippen oan te fallen wie net slagge. De Russen krigen gjin signifikante skea, en in tsiental ferneatigers fan it Lân fan 'e Rising Sun waarden sonken.
  "Varyag" ek slagge om te ûntsnappen út de omsingeling. Wat in grut súkses waard. En admiraal Makarov kaam gau op see en litte wy de Japanners ferneatigje. En generaal Kuropatkin fersloech de samûrai op lân en folslein beset it hiele Koreaanske skiereilân.
  En sels tsaar Nikolaas II naam in beslút: hy moast foar altyd feilich bliuwe fan Japan! Mar as? Ja, lântroepen en anneksearje se hielendal oan Ruslân as provinsje.
  En doe barde in beslissende slach op see, dêr't de Japanske float úteinlik waard ôfmakke troch admiraal Makarov.
  Fjouwer famkes diene ek mei oan de striid! Bare-legged en yn in bikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. Fjouwer beauties dy't, swaaiende sabels, oan board fan it grutste samoerai-skip.
  Natasha snijt de Japanners en ropt:
  - Jo sille wurde smard, smelle-each!
  Zoya snijde in oare samoerai del en merkte op:
  - En dyn eagen binne saffier!
  Natasha, nei't se de mûne rûn, befêstige:
  - Fansels ja! Fansels ja!
  En doe naam Aurora it wer en skopte de Japanners mei har bleate hakke yn it kin. Se bruts syn kaak en raasde:
  - Hoera foar it heitelân!
  Svetlana naam it, snijde de kop fan 'e samoerai ôf en flapte út:
  - Foar tsaar Nikolaas II!
  Ja, fansels, in protte hinget ôf fan gelok. Benammen Admiraal Makarov bleau yn libben. En hy blykte de twadde Ushakov te wêzen. Hoe behendich kommandearret er. Hy sit sels op in mobile cruiser, hy kin alles byhâlde. En de Japanners, dy't, troch de wei, net hawwe in grut foardiel yn gewearen, waarden slein yn seksjes en taktysk.
  De feardigens fan in algemien of marinekommandant oerhearsket oer in lyts numerike foardiel.
  Boppedat wiene de Japanners tsjin dy tiid swakker yn tal. Sa, Makarov smashes se. It twingt nauwe combat, dêr't Russyske skippen mei pânser-piercing shells binne folle sterker.
  En de Japanners binne ferslein. En de famkes fange in oar samoerai-skip. En dêr wappert de flagge fan it tsaristyske ryk!
  Wat binne de Japanners? Binne jo net hiel goed yn gelok? Nikolaas II krige it gelok fan Vladimir Putin en alles gie sa goed foar him!
  Hoe sit it mei de famkes? De fjouwer skientme yn bikinis binne lânseigen heksen dy't besletten om te fjochtsjen foar de kening, hoewol't se meastentiids neat te krijen hawwe mei dizze wrâld.
  Mar yn dit gefal is it nedich om it Russyske folk te helpen. En dit komt troch it gelok fan Putin. Hy soe nea de Krim ferovere hawwe sûnder in skot te sjitten, as net foar deselde fjouwer heksefamkes. Se holpen in wûnder barre. Mar oft Ruslân de Krim ôfnimme moast fan it broederlike folk is noch in fraach. Mar it anneksearjen fan Sina oan it Russyske Ryk is in geweldich idee! Stel jo foar hoefolle ûnderwerpen de Russyske tsaar sil hawwe - hy koe de hiele wrâld ferpletterje!
  Koartsein, de famkes hjir net fergrieme harren tiid. En al wurdt it nije slachskip bestoarme.
  En wer wurdt er finzen nommen. En de sabels yn 'e hannen fan' e beauties flitse gewoan, en se binne sa skerp. En safolle Japanners waarden mingd.
  De slach op see einige mei it definitive sinken fan it Japanske eskader en de ynname fan Admiraal Togo.
  En de lâning begûn. Der wiene net genôch stoomskippen en transporten. En se brûkten langboaten, ferfierden se op krusers en slachskippen, en diene in protte oare dingen. De tsaar bestelde it gebrûk fan de keapfardij by de lâning.
  Russyske troepen sloegen de oanfal fan samoerai ôf dy't besochten se fan 'e brêge te smiten. Mar it tsaristyske leger hold it moedich út. En de massale oanfal waard ôfwiisd mei swiere ferliezen.
  By de oanfal snienen de heksefamkes mei sabels en smieten se mei bleate fuotten granaten nei de fijân.
  Se binne fansels op de gefaarlikste plakken. En hoe't se mei masinegewearen begûnen te sjitten. Elke kûgel is op doel.
  Natasha skeat, smiet in granaat mei har bleate teannen en tjirp:
  - Nimmen is cooler as ik!
  Zoya, mei in masinegewear ôfsjitten, smiet it kado fan 'e dea mei har bleate teannen en piepte:
  - Foar tsaar Nikolaas II!
  Aurora, trochgean te sjitten fan masinegewearen en sprong oerein, snapte en sei:
  - Foar Great Rus'!
  Svetlana, dy't de fijân trochgie, sei agressyf, har tosken bleat, en mei har bleate hak in granaat smiet:
  - Foar it keninklike ryk!
  De krigers gongen troch te slaan en te terskjen. Se hawwe sa'n burst fan enerzjy. Se sjitte harsels en ferneatigje de oprukkende samoerai.
  Der binne al tûzenen, tsientûzenen Japanners troch him fermoarde.
  En de ferslein samoerai flechtsje ... De famkes binne tige deadlik tsjin harren.
  En de Russen snije samoerai mei bajonetten ...
  De oanfal wurdt ôfwiisd. En nije Russyske troepen lâne oan 'e kust. It brêgehaad wreidet út. Net min, fansels, foar it tsaristyske ryk. De iene oerwinning nei de oare. En admiraal Makarov sil ek helpe mei syn gewearen. De Japanners fersmite.
  En no ferhúzje Russyske troepen al oer Japan. En har lawine kin net stoppe wurde. Se snijden de fijân yn stikken en stekke mei bajonetten.
  Natasha, oanfallen de samûrai en hakken se mei sabels, sjongt:
  - Wite wolven komme oan! Allinnich dan sil de race oerlibje!
  En hoe smyt er mei de bleate teannen in granaat!
  Zoya sjongt mei fûle agresje. En ek mei de bleate fuotten smite, wat unyk, deadlik:
  -De swakken stjerre, se wurde fermoarde! It beskermjen fan hillich fleis!
  Augustinus, sjittend op 'e fijân, en sjit mei sabels, en smyt granaten mei har bleate teannen, sjit:
  - Der is in oarloch yn it weelderige bosk, bedrigingen komme fan oeral!
  Svetlana, fjoer en smiet kado's fan 'e dea mei har bleate fuotten, naam it en raasde:
  - Mar wy ferslaan altyd de fijân! Wite wolven groetenje oan helden!
  En de famkes yn koar, ferneatigje de fijân, sjonge, smyt deadlike wapens mei har bleate fuotten:
  - Yn in hillige oarloch! It sil ús oerwinning wêze! Keizerlike flagge foarút! Gloarje oan 'e fallen held!
  En nochris sjitte en sjonge de famkes yn in oerdoarjend gjalp:
  - Nimmen sil ús stopje! Nimmen sil ús ferslaan! Wite wolven ferpletterje de fijân! Wite wolven - groet oan helden!
  De famkes rinne en rinne... En it Russyske leger giet nei Tokio. En de Japanners meitsje harsels dea, en se wurde omleech. It Russyske leger beweecht. En de iene oerwinning nei de oare.
  Tsaar Nikolaas helle echt in lokkich kaartsje út. Russyske troepen begjinne al de Japanske haadstêd te stoarmjen. En it is allegear sa geweldich.
  De famkes hjir, fansels, foarsprong op elkenien en harren druk en exploits binne op in grutte hichte.
  Benammen as se mei bleate fuotten granaten smite. Dit feroarsake yn 't algemien skok en eangst by de samoerai.
  Mar hjir beklimme se de muorre fan 'e Japanske haadstêd. En se hakke minsken en hynders yn koalen. Se sloegen harren tsjinstanners yn stikken. De famkes komme, gûlend en laitsje! En mei har bleate hakken skoppe se dy yn 'e kin. De Japanners fleane op 'e kop. En se falle op har eigen staken.
  En de krigers swaaie har sabels noch machtiger.
  En de samûrai lije nederlaach nei nederlaach. Sa namen Russyske troepen Tokio yn.
  Mikado rint yn eangst, mar hy kin him nergens ferbergje. En sa nimme de famkes him finzen en bine him fêst!
  Grutte oerwinning! De Japanske keizer tekenet in abdikaasje yn it foardiel fan Nikolaas II. De titel fan 'e Russyske tsaar wurdt flink ferlingd. Korea, Mongoalje, Mantsjoerije, de Koerileilannen, Taiwan en Japan sels wurde Russyske provinsjes. Hoewol Japan hat in lytse, beheinde autonomy. Mar har keizer is Russysk, in autokratyske tsaar!
  Nikolaas II bliuwt in absolute monarch, ûnbeheind troch alles. Hy is de autokratyske tsaar!
  En no ek de keizer fan Japan, Giele Ruslân, Bogdykhan, Khan, Kagan, ensfh.
  Ja, mear gelok. Merk op dat gelok Poetin tastien om safolle te feroverjen! De ienentweintichste ieu, helaas, is net hiel geskikt foar fangen!
  Hokker foardiel hat Ruslân fan it feit dat Putin syn fijân McCain stoar oan harsenskanker? Gelok is fansels kolossaal, jo kinne it jo net iens mei opsetsin foarstelle - foar jo fijân om sa'n minne en ûnnoflike dea te stjerren!
  Mar it spesifike rendemint foar Ruslân is nul.
  Mar foar Nikolaas II feroare sa'n gelok en gelok fan Putin yn grutte territoriale winsten. Mar echt, wêrom soe fortún kado jaan oan Putin? No, út it feit dat Sobchak stoar op sa'n momint en it wie net nedich om te jaan him de post fan haad fan it konstitúsjonele rjochtbank, hoe is it goed foar Ruslân?
  En Tsaar Nikolaas II fan alle Rus is in bûtengewoane persoan. Fansels, nei sa'n grutte oerwinning, syn macht en gesach fersterke. Dit betsjut dat guon herfoarmings útfierd wurde kinne. Benammen yn de ortodoksy! Lit eallju fjouwer froulju hawwe, lykas yn de islam. En ek it rjocht op in twadde frou oan soldaten te jaan as beleanning foar har eksploaten en trouwe tsjinst.
  Goede herfoarming! Sûnt it oantal minsken fan oare leauwen en bûtenlanners yn it ryk is groeid, it Russyske oantal moat tanimme. En hoe te dwaan? Ten koste fan froulju fan oare folken. Ommers, as in Rus trije Sineeske froulju as froulju nimt, dan sil er bern fan har krije, en wa sille dizze bern wêze nei nasjonaliteit?
  Fansels Russysk oan heit syn kant! En dat is geweldich! Nikolaas II, mei in progressive geast, wie mear religieus yn uterlik as yn syn siel. En fansels, hy sette religy yn tsjinst fan de steat, en net oarsom!
  Nikolaas II fersterke dêrmei syn gesach ûnder de elite. Mannen woene dit al lang. En hy fersnelle de Russifikaasje fan 'e râne.
  No, de prysters hiene der ek neat oan. Boppedat waard it leauwe yn de tweintichste iuw ferswakke. En religy tsjinne de kening, net echt leauwe yn God!
  En militêre oerwinningen makke Nikolaas populêr ûnder it folk, en hy, wend oan autoritarisme, woe net benammen feroarings. De Russen wisten noait in oare macht!
  En de ekonomy bloeit, de leanen geane omheech. Alle jierren is der in tsien prosint tanimming. Echt, wêrom feroarje?
  Yn 1913, tsaar Nikolaas, op it tsienjierrich bestean fan de Romanovs, wer redusearre de wurkdei nei 10,5 oeren, en op sneons en foarfakânsje dagen, sels nei 8 oeren. It tal wykeinen en fakânsjes is ek tanommen. It begon te fieren as in frije dei en de datum fan 'e oerjefte fan Japan. En de jierdei fan 'e kening, en de jierdei fan 'e keninginne, en de kroaningsdei.
  Nei't bliken die dat de erfgenamt fan 'e troan hie hemophilia, tsaar Nikolaas naam himsels in twadde frou. Sa waard de kwestje fan troanopfolging oplost.
  Mar in grutte oarloch kaam oan. Dútslân dreamde derfan om de wrâld wer te foarmjen. It tsaristyske Ruslân wie lykwols klear foar oarloch.
  Yn 1910 anneksearren de Russen Peking en wreiden har ryk út. Brittanje gie dêrmei yn ruil foar in alliânsje tsjin Dútslân.
  It keninklike leger wie it talrykste en machtichste. It oantal yn fredestiid berikte trije miljoen en tûzen rezjiminten. Dútslân hie mar seishûndert tûzen yn fredestiid. Plus Eastenryk-Hongarije, mar syn troepen binne net combat-klear!
  Mar de Dútsers binne noch fan plan om te fjochtsjen mei Frankryk en Brittanje. En wêr kinne se twa fronten tekenje?
  De Russen hawwe de wrâld syn earste ljocht tanks "Luna"-2 yn massa produksje. En fjouwer-motor bommewerpers "Ilya Muromets" en jagers mei masinegewearen "Alexander" en folle mear. En fansels in krêftige float.
  Dútslân hat gjin gelikense krêften.
  En de Dútsers besleaten dochs Belgje oan te fallen en Parys om te gean. Der wie hjir hielendal neat foar harren.
  Mar de oarloch begûn dochs. Dútslân makke syn fatale beweging. En har troepen ferhuze nei Belgje. Allinnich de krêften binne ûngelikense. Russyske troepen ferhúzje al oer Prusen en Eastenryk-Hongarije. En tank Luna-2 mei in snelheid fan 40 kilometer is al in kolossale krêft.
  Boppedat, tink dat tsaar Nikolaas wie gelok dat de oarloch begûn. De tsaar sels soe Dútslân net oanfallen hawwe. En sa is der oan de Russyske kant in grutte, oerweldigjende oermacht yn krêften, tanks, oermacht yn artillery, en de bêste loftfeart yn kwantiteit en kwaliteit. En in sterker ekonomy, om't it mooglik wie om de resesje te foarkommen troch de revolúsje en de nederlaach yn 'e oarloch. En sa is der hieltyd in opkomst en sukses nei sukses.
  It is dúdlik dat de Dútsers ûnder oanfal wiene. En doe klommen se sels mei de wichtichste krêften, tsjin Frankryk en Brittanje. Wêr moatte se hinne?
  Nim Itaalje en ferklearje de oarloch oan Eastenryk-Hongarije! De ienige plus is dat Türkiye de oarloch tsjin Ruslân yngie. Mar dat is noch better foar de kening: hy kin einlings Konstantinopel en de seestrjitten foar himsels nimme! Sa...
  En ek fjouwer heksen, ivich jonge lânseigen leauwigen Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana yn 'e striid! En se sille jo al slaan! Sa sille se sawol de Dútsers as de Turken slaan!
  Skriuwer en dichter Oleg Rybachenko waard wekker. Foar altyd foldie de jonge hekse-tsjoender har belofte, en joech Nikolaas II it gelok fan Vladimir Putin en no moat Oleg Rybachenko syn foldwaan. Wekker wurde wie net maklik. It lichem fan de jonge waard rekke troch in hurde sweep. De jonge sprong oerein. Ja, Oleg Rybachenko is no in muskulêre jonge, keatling troch syn earms en skonken. Jo kinne in swartbrune, droech en seanige lichem sjen, mei promininte spieren. In echt sterke en hurde slaaf, mei in sterke hûd dy't sa ferhurde is dat it slaan fan 'e opsichter it net kin snije. Jo rinne mei de oare jonges nei it moarnsiten, oerein fan it grint dêr't de jonge slaven folslein neaken en sûnder tekken sliepe. Wier, it is hjir waarm, it klimaat is lykas Egypte. En de jonge is hielendal neaken, allinnich keatlingen. Se binne lykwols frij lang en praktysk net bemuoie mei kuierjen of wurkjen. Mar do kinst net nimme in grutte stap yn harren.
  Foar it iten spielje jo hannen yn 'e stream. Jo krije in rantsoen: rys puree, en rotte stikken fisk. Foar in hongerige slavejonge liket dit lykwols in lekkernij. En dan geane jo nei de myn. De sinne is moarns noch net opkommen en it is aardich noflik.
  De bleate fuotten fan de jonge binne sa rûch en geil wurden dat de skerpe stiennen hielendal net sear dogge, se kietelje sels noflik.
  Steengroeven dêr't bern ûnder de sechstjin wurkje. Fansels hawwe se lytsere auto's en ark. Mar jo moatte fyftjin, sechtjin oeren wurkje, krekt as folwoeksenen.
  It stjonkt, dat se ûntlêsten har krekt by it koalgeslacht. It wurk is ienfâldich: hakje stiennen mei pickaxes, drage se dan yn kuorren of op stretchers. Soms moatte jo de trolley ek triuwe. Meastentiids triuwe de jonges har yn twaen en trijen. Mar Oleg Rybachenko wurdt allinich keazen om't hy tige sterk is. En hy hâldt de pik yn 'e hannen as in folwoeksene. Hy moat in folle gruttere taak foltôgje as de rest.
  It is wier dat se jouwe jo hieltyd faker. Trije kear deis, net twa kear.
  De slave jonge waans lichem Oleg Rybachenko hat bewenne hat west hjir foar ferskate jierren no. Gehoorzaam, hurd wurkjend, alle bewegingen wurde oefene oant it punt fan automatisiteit. Echt ferdomd sterk, veerkrachtig en ken praktysk gjin wurgens. Mar tagelyk groeit de jonge amper, en hy liket no net mear as tolve, mei gemiddelde hichte foar dizze leeftyd.
  Mar sterkte... Foar ferskate folwoeksenen. In jonge held. Dy't lykwols blykber nea folwoeksen wurde sil, en hy sil gjin burd groeie.
  En tankje God! As skriuwer en dichter Oleg Rybachenko net graach skeere. Jo wurkje foar josels en brekke stiennen, brokkelje se. En nei de karre. Dan drage jo it nei de trolley. It is dreech om har te triuwen en de bern dogge dit om beurten.
  De jonges binne hjir hast swart, mar har gesichtsfunksjes binne Europeesk, Hindoe of Arabysk. Boppedat binne der noch folle mear Europeeske.
  Oleg sjocht har tichterby. Slaven meie net prate, se slaan se mei in sweep.
  Oleg Rybachenko is ek stil foar no. En hy studearret. Hjir binne, neist manlike tafersjochhâlders, ek froulju. Se binne ek wreed en slaan mei in sweep.
  Boppedat hawwe net alle jonges hûd sa sterk as dy fan Oleg. In protte minsken barsten en bloeden. En de bewakers kinne jo dea slaan. It wurk is tige swier, en de jonges, benammen as de sinne opkomt, begjinne in protte te switten.
  En hjir is net ien sinne, mar twa. En dit makket de dei hiel lang. En der is in soad wurk. De jonges hawwe gjin tiid om te sliepen en te ûntspannen. Dit is in grutte pine foar harren.
  Oleg Rybachenko wurke foar himsels, meganysk hakken en laden. Foar mysels roerde...
  En hy stelde in byld fan wat der barde neidat Nikolaas II it súkses fan Russyske presidint Vladimir Putin krige.
  Natasha, Zoya, Aurora en Svetlana falle de Eastenrikers oan yn Przemysl. Russyske troepen naam fuortendaliks Lvov. En se oanfalle de sterkste festing.
  Famkes binne bleate-legged en yn bikini, rushing fluch troch de strjitten fan 'e stêd.
  Se hakke de Eastenrikers del en smite lytse skyfkes mei de bleate fuotten.
  Tagelyk sjonge de famkes:
  - Tsaar Nikolaas is ús messias,
  In formidabele hearsker fan machtich Ruslân ...
  De hiele wrâld trillet - wêr sil it hinne -
  Foar Nikolai mei in ferske foarút!
  Natasha hakket de Eastenrikers del, smyt in granaat mei har bleate teannen en begjint te sjongen:
  - Foar Rus!
  Zoya ferpletteret ek har fijannen, en sjongt mei aplomb:
  - Foar it keninklike ryk!
  En in granaat smiten troch har bleate foet fleagen! Dit is in moardner famke. Kin jo kaak ferpletterje en de see drinke!
  En Aurora smyt ek in skiif mei de bleate teannen, ferspraat de Eastenrikers en piept:
  - Foar de grutheid fan Ruslân!
  En hy sil syn heul skerpe tosken bleate! Dy't fonkelje as tosken.
  Svetlana ferjit ek net te jaan, en raast:
  - Rus' fan 'e Hillige en ûnoerwinlike Nikolaas II!
  It famke toant enoarme passy. En mei bleate fuotten smyt er alles en smyt er kado's!
  Natasha, sjit en hakkend, en smyt deadlike wapens mei har bleate fuotten, squeaks:
  - Ik hâld fan myn Rus'! Ik hâld fan myn Rus'! En ik sil jim allegearre opsnije!
  En Zoya sjit en gûlt ek, en smyt wat eksplosyfs mei har bleate teannen:
  - Grutte tsaar Nikolaas! Lit him sawol de bergen as de seeën hearre!
  Aurora, gûlend fan wylde, fûleindige grime, en mei har bleate teannen kado's smyt, jankt:
  - Nimmen sil ús stopje! Nimmen sil ús ferslaan! Dashing famkes ferpletterje fijannen mei bleate fuotten en bleate hakken!
  En wer binne de famkes yn in wylde drokte. Se fange Przemysl op 'e beweging en sjonge, komponearje as se gean;
  Us hillige Rus is ferhearlike,
  D'r sitte in protte takomstige oerwinningen yn ...
  It famke rint bleatefoet
  En se is net moaier yn 'e wrâld!
  
  Wy binne de skitterjende Rodnoverki ,
  Heksen binne altyd bleatefoet ...
  Famkes hâlde fan jonges tige
  Har felle skientme!
  
  Wy sille nea jaan yn
  Litte wy ús fijannen net yngean ...
  Al binne ús fuotten bleat,
  Der sil in protte kneuzingen wêze!
  
  It is moaier foar famkes om te haasten
  Blesfuotten yn de kjeld...
  Wy binne wier wolfwelpen
  Wy kinne it slaan!
  
  Wy kinne net stoppe wurde
  In formidabele horde Fritz...
  En wy drage gjin skuon
  Satan is bang foar ús!
  
  De famkes tsjinje God Rod,
  Wat fansels geweldich is ...
  Wy binne foar gloarje en frijheid,
  De Kaiser sil in ferfelend bytsje wêze!
  
  Foar Ruslân, dat moaier is as alles,
  De fjochters komme op...
  Wy ieten fette pap
  Fjochters bûge net!
  
  Nimmen kin ús stopje
  De krêft fan famkes is gigantysk ...
  En hy sil gjin trien ferjitte,
  Want wy binne talint!
  
  Gjin famkes kinne net bûge,
  se binne altyd sterk ...
  Se fjochtsje fûl foar it Heitelân,
  Lit jo dream útkomme!
  
  D'r sil gelok wêze yn it universum
  De sinne sil boppe de ierde wêze ...
  Mei jo ûnfergonklike wiisheid,
  Bajonet de keizer!
  
  De sinne skynt altyd op minsken,
  Oer it rommeste lân,
  Lokkige folwoeksenen en bern,
  En elke fjochter is in held!
  
  Der is nea te folle lok
  Ik fertrou ús om gelok te hawwen ...
  Lit it minne waar ferdwine -
  En skande foar de fijannen!
  
  Us ras God is sa heechste,
  Der is gjinien moaier as Hy...
  Wy sille heger wurde yn siel,
  Sadat de kweade elkenien kots!
  
  Lit ús ús fijannen ferslaan, leau ik
  Wite, Russyske God is mei ús ...
  It idee sil in freugde wêze,
  Lit it kwea net by jo doar komme!
  
  No, koartsein, oan Jezus,
  Wy sille altyd trou wêze ...
  Hy is in Russyske God, harkje,
  Hy liegt dat Hy in Joad Satan is!
  
  Nee, yn feite, God de Almachtige,
  Us Allerhillichste Haadfamylje...
  Hoe betrouber Hy is it dak,
  En syn Soan-God Svarog!
  
  No, koartsein, foar Ruslân,
  D'r is gjin skande om te stjerren ...
  En de famkes binne de moaiste fan alles,
  In frou hat de krêft fan in bear!
  
  
  PLANNEN hawwe NET feroare
  Hitler feroare gewoan it OKW-plan net, en de oanfal op Stalingrad waard útfierd út sawol it noarden as it suden, troch legergroepen A en B. En de oanfal waard tawiisd oan Mainstein. As gefolch, Stalingrad foel binnen tsien dagen fan oanfal fan alle kanten. En de Sovjet troepen fûnen harsels folslein omsingele. Dêrnei ferhuze de Wehrmacht lâns de Wolga-kust nei de Kaspyske See. Hoe reagearre it Reade Leger? It offensyf yn it sintrum wie net botte slagge.
  Plus, Japan wûn de Slach by Midway, hoewol it gjin twadde front iepene, mar it ferovere de Hawaï-eilannen. En tagelyk ferhuze de lânienheden fan 'e samoerai nei Yndia. Om dizze koloanje te behâlden, moast Brittanje guon troepen weromlûke út Egypte, wêrtroch't Operaasje Torch ferlitten waard.
  De Dútsers holden it inisjatyf oan it eastfront. De rappe ferovering fan Stalingrad stoarte de súdlike flank yn. De Fritz glied nei de Kaspyske See en snijde de Kaukasus oer lân ôf. En doe gie Türkiye yn 'e oarloch. Har leger, hoewol net heul sterk, is frij talich en by steat om moedich te fjochtsjen.
  Al yn 'e earste dagen, de Turken naam Batumi en omsingele Jerevan. Ja, har prestaasjes binne fatsoenlik, om't it Reade Leger wurdt fêstmakke troch it Dútske front.
  Dêrby moat opmurken wurde dat de nazi's profitearre fan it feit dat de Sovjet troepen yn 'e slach direkt út' e treinen en sloegen se yn dielen. Dat hie fansels in negative ynfloed op it ferrin fan de oarloch.
  Stalin wie ek senuweftich en freaked - hy easke om de Kaukasus foar elke priis te hâlden.
  Koartsein, de heroyske ferdigening fan Stalingrad slagge net en alles foel útinoar. En sels it ûntbrekken fan Japanske divyzjes yn it Fiere Easten hat net holpen.
  De Dútsers ferhuze lâns de kust fan de Kaspyske See, nei Dagestan. Om te stopjen dat se stof sammelje - mar de krêften binne ûngelikense, boppedat hie it Reade Leger grutte swierrichheden mei foarrieden. En hja sloech yn. En de Krauts bombardearren aktyf.
  De Feriene Steaten hast net oanrekke it Tredde Ryk, ôfliede troch de oerwinningen fan Japan. Brittanje ferswakke wat, en kaam ek net yn de problemen! No hienen de Dútsers tefolle fleantugen en koene se der echt druk op lizze.
  Stalin liet syn minste kwaliteiten sjen en ferlear te faak syn moed en rôp, mar makke net de bêste besluten.
  Sa waard it ferlies fan 'e Kaukasus ûnûntkomber.
  Der is al in striid oan de hân op de grins mei Azerbeidzjan.
  Sovjet famkes fjochtsje wanhopich. Hjir fjochtsje de beauties wanhopich.
  En se lûke net werom en jouwe net op. En se krûpe om har efteren.
  Natasha, Zoya, Augustina en Svetlana sleepten de Dútske generaal fan efteren. Dit is cool. De famkes leine him op 'e knibbels en twongen him om har bleate fuotten te tútsjen. Hy sloech se mei grut entûsjasme! En hy slikte de famkes oan 'e hakken.
  Warrior famkes binne oer it algemien sa sexy en sjarmante. Doe joegen se de Fritz slach.
  Natasha sloech mei in burst, snijde de nazi's ôf. Se smiet in granaat mei har bleate foet en tjirre:
  - Foar grutte gloarje!
  Zoya skeat ek en piepte:
  - Foar it heitelân en Stalin!
  Se naam it en smiet de granaat mei de bleate teannen. Se ferspriede de nazi's en raasde:
  - Foar de USSR!
  De famkes binne sa moai en geweldig.
  Augustinus smiet ek in granaat mei har bleate foet, en har tosken bleat, naem se en sisde:
  - Ik fjochtsje sa! As in terminator!
  En Svetlana sil ek wat sa deadlik en destruktyf lansearje mei har bleate teannen. En wer sil er sjonge:
  - Us freonskip is monolitysk, en dêr stiet it foar!
  Fjouwer, se fjochtsje sa - dat binne famkes! Grappige beauties litte har lange tongen sjen as antwurd.
  Krigers fan 'e heechste kategory. En hoe't se jo sille slaan, en hoe't se jo sille roppe.
  Se ferpletterje de Dútsers as beien mei in parse.
  Natasha skeat, smiet in granaat mei har bleate foet en song:
  - Wy binne striders fan ljocht en de reade banner!
  Zoya lansearre ek de moardner mei har bleate teannen en blaze:
  - En wy sille fjochtsje foar Lenin!
  En doe sloech se op Augustinus, har tosken bleat:
  - Yn 'e namme fan grutte freugde!
  En doe skeat Svetlana en lansearre granaten mei har bleate fuotten, razende:
  - Wy nimme dit op en keare it om!
  De fjouwer wurkje aktyf en sjitte. No, dat binne ommers famkes dy't in protte witte fan útrûging. En se fjochtsje net sa.
  En sa't it wêze moat foar echte terminators ... Heechfleanende krigers. En se hawwe in passy foar ferneatiging.
  Natasha smiet wer in granaat mei har bleate foet en sisde:
  - Ik begryp dizze wrâld perfekt as in fergrutting fan de klassenstriid!
  Zoya sisde ek, en smiet in deadlike, fleis-skuorjende granaat mei har bleate teannen:
  - Hokker hûs sil in reade flagge hawwe!
  En doe joech Augustinus har beurt. Se maaide de nazi's del en smiet in granaat mei har bleate foet - sissend:
  - Grutte romte, dit is ús lân en wy allegearre!
  Warriors binne wirklik by steat om sels in ferwaarmingspad te skuorjen.
  En dan sjit Svetlana in granaat mei har bleate foet fuort, sjit in burst en seit mei lilkens:
  - It fjûr en it hynder binne razend!
  De famkes sille fansels ynskeakele wurde. En se stompe de koppen.
  En oan de Dútske kant fjochtsje de bemanning fan Gerd op de T-4. Nochris, as it ienris opstart, sille jo net opwarmje en jo kinne sokke druk net ûnderdrukke. De famkes hawwe sa'n helsk fjoer yn 'e eagen.
  Se sjitte harsels en jouwe gjin kâns op heil. En do kinst net wjerstean harren wite, pearly tosken.
  De krigers binne agressyf en gûle:
  - Wyld aroma! Wy sille alle fijannen nei de hel stjoere!
  Gerda sil fjoer, slaan de fjouwerentritich en piip:
  - Takomstige oerwinningen!
  Charlotte drukt mei har bleate fuotten op de trekker en gurglet:
  - Wy skuorre dy útinoar!
  Magda skeat ek, ferniele de T-26 en sei:
  - Wy sille it iepenbierje.
  En hja skodde har bleate teannen.
  En ek Christina drukt har bleate fuotten op 'e pedalen en sjit:
  - Lokwinske foar ús feest!
  De famkes binne fansels hast neaken yn bikinis en bleate fuotten. En tagelyk ekstreem sexy.
  En se fiere oanfallen mei har net heul perfekte, mar effektive T-4. En se sjitte op 'e fijân. Jou sokke famkes yn neat! En hoe't se de tosken bleate. En hoe meitsje se in gesicht!
  Gerda raast yn harsels, sjit mei de bleate teannen:
  - Gerda hâldt fan deadzjen, dizze Gerda!
  En wer fjoer skelpen.
  En dan sjit Charlotte om 'e beurt en raast, en slacht de fjouwerentritich út:
  - Ik sil har de mage iepen skuorre!
  En mei bleate fuotten sil er wer begjinne.
  En dan sil Christina de moardner tafoegje. Ek gebrûk fan bleate teannen.
  En it sil roppe:
  - Ik bin de belichaming fan agressiviteit!
  Wat in taille hat se, en byldhouwen abs!
  En dan sil Magda it nimme en it slaan en raze:
  - Banzai!
  En har skonken binne ek bleat en beitele!
  De fjouwer Dútske froulju triuwe harsels en winne echt. Se hat safolle agression en fitaliteit.
  De krigers brûke de roede en sjitte. Se litte it Reade Leger net gean.
  En froulike piloaten fjochtsje ek yn 'e loft, en se litte dit sjen. Dat har geast ûnmjitlik is.
  Hjir is de nijste Dútske Focke-Wulf. Gertrude is der op. En dit famke lit sjen dat se cooler is as manlju. Dit is hoe't hy de faksisten slacht. Jout harren net de minste genede. Gertrude begûn de echte striid.
  En hy sjit in Sovjet Yak del en raast:
  - Ik bin in super famke!
  Dan sil er it nimme en syn tonge sjen litte. En op 'e nij sil hy de totale ferneatiging opnimme. Dit is it famke. En ek bleate fuotten en yn in bikini. En doe skeat LAGG del en raasde wer:
  - Pilot skitter!
  En hy sil laitsje op 'e top fan syn longen. En dan sil hy de PE-2 ôfnimme. Sa'n famke, fan 'e coolste omfang en klasse. Dêrnei fierde se wer in manoeuvre út en ferneatige de Yak mei loftkanonnen. En it sil besykje .
  - Ik bin de wolf fan 'e himel!
  En hoe bleat er syn tosken! En hoe wyld wurde! Wat in beppe! Baba oan alle froulju!
  Mar fansels besykje de faksisten ek yn it suden oan te fallen.
  Dêr fjochtet benammen de piloat Helga op de ME-109. En sa suksesfol dat fragminten fan de Britten ôf fleane.
  In famke sloech in Mustang en song:
  - In lila mist sweeft boppe ús!
  Yn 't algemien, hoe goed it is om bleatefoet te fjochtsjen en yn in bikini. Hoe praktysk is dit! En it is hiel handich.
  Helga is piloat. De Führer wie tûk genôch om nei advys te harkjen en famkes op tanks, fleantugen en yn it leger te tastean. En hoefolle better gie it foar de Krauts.
  Se sels net ferwachte dat froulju syn lichems wiene sa effektyf. Hjir wint Helga ferneamd momentum en akkounts.
  It famke trapet mei de bleate fuotten op de pedalen en raast:
  - Ik bin sa'n hearlike lytse ko!
  Helga sjit noch twa Ingelske fleantugen del en piept:
  - Achter my steane Dútse soldaten op in rige!
  En se skeat ek in bommesmiter del! Wat in famke! Oan alle famkes, in grutte en koele strider. As it wol útroeget, docht it dat ek sûnder seremoanje of meilijen.
  De famkes hjir binne sa sexy!
  En Rommel syn troepen skuorre troch de woastyn, sûnder te wachtsjen op ekstra krêften om te kommen. Wy moatte winne, dus wy moatte. De legindaryske kommandant "Desert Fox" wie al wend om te fjochtsjen mei superieure krêften. En syn soldaten binne ek sa. Hjir is bygelyks in selektearre selskip fan froulike SS-krigers. Se waarden begjin desimber oerbrocht, doe't it front kreake, de Dútsers weromlutsen, en de Britten, krekt oarsom, trochbrekken, Tolbuk loslitte en drige de Wehrmacht fan Afrikaanske grûn te smiten.
  Doe stelde de besetene Fuhrer foar: it oerdragen fan in froulik bataljon fan tigressen. Net om't de dames de machtsbalâns feroarje sille, mar sadat manlju, benammen Italjaanske manlju, har skamje sille en se folle agressiver en behendiger fjochtsje sille. Ommers, as de elite famkes, ferhurde troch hurde training, foarút binne, dan sille de manlju har tige skamje.
  De krigers fochten yn gewoan in bikini, mei help fan spesjale crèmes foar beskerming. Seis moanne lang waarden har bleate, famkesfuotten sa geil, dat se net bang wiene foar it sân, dat hyt wie as in frettenpanne, en fan 'e brún krige har hûd in donkere sûkeladekleur. En in protte hawwe al tsientallen liken efter har.
  Margo en Shella binne twa tige jonge, mar al slachhurde Ariërs. Se binne de jongste yn it kompanjy, mar yn seis moanne hawwe se al it Izeren Krús, Earste Klasse fertsjinne (twadde klasse, elkenien yn it bataljon hie it al), se binne ûnmeilydsum en aardich.
  Margot hie hier de kleur fan fjoer, en Shella wie in sniewite blondine mei in tikje huning. Hjir fjochtsje se, en ferneatigje de oanfal fan tsjinoanfallende Britske tanks. De Matildas, mei har krêftige harnas, geane foarút. Folgjende binne passable Cromwells mei hege-eksplosive skulpen en lichtere auto's. De famkes begroeven har yn it sân. It is nutteloos om sokke tanks frontaal te sjitten. Wy moatte foarkomme dat se opmurken wurde, en dan ...
  "Matilda" en "Cromwell" weagje sa'n tritich ton, en as se oer sleatten dy't groeven binne yn it klaaisân, wurdt it eng. It giet del op dyn bleate, tanned nekken, en jo fiele it ferskriklike gewicht fan de bastard masines op dy. Hjir is itselde "Cromwell", in typysk izer mei 70 mm hellende harnas, dat sels in 88 mm gewear kin net altyd nimme. It rûkt nei Britske, tige skerpe benzine en motoroalje. De famkes hawwe har eigen ferrassingen, maklike problemen. De alderearste modellen fan Faustpatrons. Om't manlju, lykas gewoanlik, de dames earst gean litte, dus se testen de lêste en, lykas ferwachte, belofte wapens.
  Mar se sette de famkes ek, yn tsjinstelling ta de hypokrityske slogan fan it nazisme: "oarloch is in manssaak, frede foar froulju!", yn 'e rin fan 'e dingen.
  De ynfantery foel lykwols efter, wat betsjut dat d'r in kâns is om yn 'e grêften te sitten en te winnen.
  Shella seit flústerend, bang om te gnizen fan it sân dat út 'e sleat falt dy't har noasters ferstoppe:
  - Allinich fergrizing op it slachfjild sil jo fermentaasje kinne foarkomme fan 'e champagne fan' e oerwinning dy't rot is wurden troch miste deadlines!
  Margo stimde yn:
  - Wa't gjin úthâldingsfermogen hat, sil de soere wyn fan 'e nederlaach en de bittere drank fan ferlies belibje!
  Mar de Matilda's, Cromwells en in tsiental ljochte Mongoezen binne al efter har. No is de oere fan 'e rispinge kommen.
  Shella, waans eartiids pearse hier griis wurden is fan stof, en har bleate hakken op it hite sân rêstet, keart har geastlik nei de faam Maria en oare hilligen, sizzende: lit my net yn 'e steek. De finger drukt de pal soepel, sadat de kumulative lading direkt yn 'e gastank giet.
  Margo lûkt mei har de trekker oer, ek stadich. Dêrnei slaan beide famkes inoar mei de hannen. De ladingen slaan streekrjocht yn 'e efterkant, wêrnei't de gastanks ûntploffe. Oranje flammen spatte as skom fan weagen troch de loft, en immen syn flokken binne te hearren.
  Dan wurde de koarte mûzels fan Britske tanks troch de skokken oprôle yn eigenaardige buizen.
  En tigress famkes goaie dapper granaten op fijannen. En fragminten fleane yn alle rjochtingen, skuorre troch it harnas as in fûle katpoat, in ferneatigjende stream fan kumulative dieltsjes.
  Hjir is froulike grime, sizzende dat Dútske froulju net wurde karakterisearre troch kalmte. En se witte hoe't se moatte fjochtsje ... En lit de oanfal stikken.
  It is folle makliker om de oanfal fan ynfantery ôf te kearen, dy't, as regel, bestiet út Arabieren en swarten rekrutearre troch oerfallen of ferskate beloften. Doe't se seagen dat de tanks útslein wiene en der serieus ferset foarút wie, lutsen se har werom by de earste ferliezen.
  No, en dan keare se folslein ta algemiene flecht. Sûnt dit de styl is - beledigje de swakken, dus wês it foar de meunsters!
  Doe't de oanfal einliks útrûn en de famkes jûns troch de woastyn rûnen, hienen se in petear wylst se rûnen. Shella frege Margot:
  - Tinksto dat wy noch yn Alexandria wêze sille?
  De fjoerkriich antwurde fol fertrouwen:
  - Ik tink dat wy net letter as novimber, of miskien yn oktober, úteinlik Egypte sille besette.
  Shella logysk en net omtinken foar de jeuk yn har eelere soallen, fan it waarme sân, suggerearre:
  - As dizze spiker yn ús ûnderbuik , de basis yn Malta, wurdt ferneatige, wurdt it oanbod better, as nije ienheden oankomme, sil de fijân gjin kâns mear hawwe.
  Margot seach om har hinne om te sjen hoefolle tiid de sinne noch hie foardat se ûndergien wie. Om einliks te lizzen en in goeie nacht te krijen. De neite fan 'e reade stjer oan 'e hoarizon kalme de strider. Sy merkte loai op:
  - Ik tink dat de Führer it werheljen fan de prachtige lâning op Kreta nei Peru- Habor en Midway net sil misse . Allinnich dizze kear sille se Malta eins ôfbrekke.
  Shella rôp de loft yn mei in flok:
  - Mei de Almachtige alle Britske bases yn 'e hel meitsje.
  De sinne ferstoppe úteinlik efter de hoarizon, de koelste dei fan it jier, 21 oktober, kaam in ein. En dêrmei begûn Operaasje Polar Bear. Wêrom wyt? Slimme ferkearde ynformaasje om minsken te tinken dat wy it oer it noarden hawwe, mar yn feite is de ferpletterjende swing fan 'e bokser yn it suden.
  De grutste Britske basis like echt as de hel. It waard oanfallen troch mear as tûzen bommewerpers sammele út it hiele eastfront en hawwe krigen fatsoenlike combat ûnderfining, tegearre mei escort jagers. De Britten fjochtsje fansels al lang, mar se ferwachten net sa'n krêftige massale oanfal. Ja, wa soe leauwe dat de Krauts beslute soene om it front bleat te lizzen, al wie de fijân tydlik stil. Mar de Britske soldaten wurde no sûnder genede slein. Bygelyks, har skippen wurde oanfallen troch de Yu-87, it ferneamde "ding". Net hiel fluch, mar hawwende de heechste (foar harren tiid) bombardeminten krektens, martele se de Britske float ferburgen yn 'e baaien. Mear moderne Focke-Wulfs binne net fier efter, ynklusyf sels de legindaryske von Rudel sels, de kening fan oanfalsfleantugen. Bekend om it sinken fan it machtichste Sovjet-slachskip, it slachskip Marat.
  Korporaal Richard sjocht bygelyks gieren dy't as in sleat by in heuvel del rôlje. Tal fan Dútske bommewerpers komme út in iisgat as rôffisken. De al folwoeksen Ingelsman leit eangst de telefoan op. Hy hie noch noait sa'n ferskriklik gesicht sjoen. De sirenes klinke hiel let, nei't de bommen eksplodearre binne. De blastweach smyt Britske soldaten op, ôfskearde earms en skonken fleane yn ferskillende rjochtingen. Ien fan de izeren helmen waard readhiem en rekke de offisier yn it gesicht. En hoe't hy ropt:
  - Churchill is kaput! Hitler is cool!
  De Britske anti-fleantúchgewearen begûnen net daliks te sjitten, mar pas doe't tûzenen bommen tagelyk foelen. De fijân hat alles goed berekkene: gjin inkelde bom moat ferneatigje. Dus ferpletterje de fijân en slaan. Alle sektoaren binne foarôf markearre op 'e kaart. Boppedat hawwe de brutale Britten har sels net iens goed ferklaaid. In protte fan har anty-fleantúchgewearen steane yn it sicht en binne de earsten dy't fuortswaaid wurde.
  Hjir waard de loop fan in 85 mm anty-fleantúchgewear, twaentritich meter lang, opsmiten en as in stjoer yn 'e loft bûgd. Wêrnei't it stoarte, ferplettere fiif Ingelsken. Ien fan de swarten hie syn búk iepen skuord en syn darmen foelen út.
  En bommen foelen, en alles wie yn 'e brân, in brânstofopslach rommele, se begûnen te eksplodearjen, skulpen hast oer it skelet ferspriede, doe waard in oar pakhús rekke. Om it allegear ôf te meitsjen, gûlde de sirenes dy't yn 'e feanen fan' e Yu-87 en Focke-Wulf ynstallearre wiene ferfelend, wêrtroch't wylde ôfgriis ûnder de swarten en Arabieren út 'e koloniale troepen soarge. Mar it liket derop dat blanken like bang binne.
  Sa botsten twa Britske fregatten yn botsing, sa bot dat de boilers rommelen. En sels it pún fan 'e fregatten dy't ôfstutsen wiene, eksplodearre yn 'e loft as mynfjilden, en de kruser sakke gewoan nei de boaiem.
  De Ingelske tank "Cromwell" mei in koarte snuorje, mar mei fatsoenlike snelheid en frij krêftige frontale harnas, fersneld yn panyk en ramde syn eigen pakhús, sels ferpletterje in tsiental fan syn eigen wanhopige soldaten ûnderweis. Chaos groeide. De Ingelske fleanmasine begûn te sakjen, en de machtige dreadnought iepene it fjoer... op 'e kust, dêr't syn eigen soldaten swermen.
  En yn dizze ûnderwrâld bleaunen twa minsken folslein ûnfersteurd. Ien fan harren wie in Yndiaan, stadichoan ferljochte in piip, en de oare wie in frou, dúdlik fan Arabyske komôf, mar yn militêre unifoarm. De twa jouwe gjin omtinken oan de hastige dea. Of leaver, in hiele horde ruters fan ferneatiging spile in ûngewoan kaartspul. It wie in spultsje fan twaenfyftich kaarten mei jokers, en sels neffens de regels útfûn troch de reade hûd sels.
  In Arabyske frou sei:
  - Dochs is der in protte lawaai! En wêrom meitsje sa'n panyk?
  Ien fan 'e soldaten, mei't de rêch ôfsnien wie troch shrapnel, rûn de Yndiaan suver tsjin, mar hy waard achteleas fuortsmiten as in kitten. Druppels bloed foelen op it reade hûd en hy slikke se glimkjend ôf. Doe merkte er op:
  - Lûd meitsje is foar swakke minsken mei bleek gesicht. Wy Apachen tinke sa - as der gjin fijân is, dan ferskynt der in fijân - noch better!
  De donkere frou sei:
  - Dit is in typyske swakte fan dyjingen dy't it leauwe fan Kristus belje. Se prate graach oer offer, mar offerje harsels net op.
  De Yndiaan knikte fluch:
  - Oardering is boud op in stifting dêr't it semint is leauwe en it sân is wil! Leauwe is in hert fan goud, en wil is in izeren fûst! Allinnich bleke minsken hawwe noch it iene noch it oare.
  . HAADSTIK Nûmer 5
  En der sit ek in famke op de Dútske bommewerper. Yn dit gefal Viola. In hiel moaie blonde, en har partner is Nicoletta. En beide famkes binne hiel sexy. In bom wurdt fan in hichte delset. En ek de krigers binne bleatefoet en yn bikinis.
  De famkes roppe harsels:
  - Wy binne sokke stellerijen, dat wy superminsken binne!
  Nicoletta spuugt ek bommen út 'e romp. En ferneatiget de fijân. De Britten krije it sa.
  Viola sil ek in moardbom fan boppen lansearje. En hy sil de fjochters fan it Leo Ryk deadzje.
  En ek hoe't it giet:
  - Ik meitsje eangst yn Brittanje!
  En hy skoddet syn bleate foet. En sjong:
  - Wy sille Churchill útinoar skuorre!
  De famkes fan Yu-188 binne tige goed yn it smiten fan bommen. Harren auto is nij en mear avansearre. It gewearûntwerp is heul fluch.
  Sa waarden de famkes en in Ingelske jager delsketten.
  Har fleantúch is frij fluch. De krigers brûke wer har bleate fuotten om ferneatiging los te litten.
  Viola ropt:
  - Ik driuw al myn fijannen yn 'e kiste!
  Nicoletta ropt:
  - En ik smyt de fijân!
  En hoe kin er syn bleate fuotten nimme en skodzje!
  Dit binne de famkes en hoe't se fijannen thrash. En net ophâlde. Echte Ariërs.
  En as se har bleate boarsten draaie en skodzje.
  En se smyt wer bommen.
  En hjir binne famkes, op oare fleantugen. Hjir is Eva dy't bommen smyt. Ferneatiget it Ingelsk en sjongt:
  - Ik bin sa geweldich!
  En Eva trapet ek mei de bleate fuotten.
  Mar Viola sil de bom wer dellizze en raze:
  - Ik bin in wyld famke, ik wol tsien manlju yn in oere, dat is heul cool en geweldich!
  Ferskate brânende Britske soldaten rûnen it wetter yn om de flammen fuort te waskjen. It siede sels fan it ynrinnen fan it wetter, gûlen en wyld kreunen waarden heard. En bloedige sirkels kroepen oer it seeskom, earst dik, en doe stadichoan útspriede en bleek. En de krigers fan wat eartiids it grutste en meast wiidweidige ryk op ierde wie, ferlearen har minsklik uterlik. De Arabyske frou snoof ferachtlik:
  - En dizze mannen twinge ús om in boerka te dragen!
  De reade man, slûchslimme skeel, merkte op:
  - Blykber makket jo driigjende blik har bang!
  De Arabyske frou bleate har tosken sarkastysk en sei:
  - De sêftens fan in frou is fergelykber mei de hurdens fan harnas, allinich folle deadliker en alsidiger yn beskerming!
  De Dútsers foelen it leafst daliks mei alle macht oan, de taktyk fan in bokser dy't, rekkenend op de ûnfoarbereidichheid fan 'e fijân, daliks mei alle macht nei de fijân raast. Wannear't tsientallen fijân fleantugen binne baarnend op fleanfjilden, net by steat om op te nimmen. As har eigen bommen yn 'e Lancasters eksplodearje, alles om har hinne ferneatigje. Stoere, mar effektive taktyk. Sa de symfony fan 'e ûnderwrâld berikte it hichtepunt fan syn macht, en doe begûn te sakjen.
  Mar dit einige fansels net, de airborne divyzje kaam yn aksje. Wylst de Britten binne nei sa'n behanneling, se kinne wurde nommen lauw op alle. Gelokkich binne sweeffleantugen al produsearre yn de fereaske hoemannichten en de metoaden foar it slepen binne fine-tuned. Miskien de bêste fan 'e wrâld hjoed.
  Sa fleane se, net as kites - stadiger, mar fluch genôch, en sels beselskippe troch de muzyk fan Wagner - Hitler syn favorite masterstik. Wa oars yn libben ûnthâlde de film "Apocalypse", dêr't de Amerikanen brûkten dizze bysûndere muzyk doe't oanfallen de Fietnamezen. Hoe't it har bang makke. Dus hjir is Wagner, en donderende motiven, troch fersterkers. De parasjutisten smieten fosfor op har gesichten en skildere harsels op; se lykje griezelig, lykas de demoanen fan har ûnderwrâld. Ek basearre op in psychologysk effekt. Plus, guon reagents en wat magnesium chips waarden tafoege oan de fosfor te feroarsaakje in gloed op syn minst foar in koarte tiid. Sa griezelig, foaral tsjin de eftergrûn fan de smoarge gloed en tal fan fjoer. Se hawwe sels masinegewearen, ek kamouflearre yn 'e foarm fan draakmûnen. Dan slaan de melodieuze Dútske en fongen submachinegewearen. En de maaide, skuorde rigen falle oan 'e learzens fan 'e oerwinners. En in protte leaver gewoan op te jaan, nettsjinsteande it feit dat d'r folle mear Britten binne as Dútsers.
  In Yndiaaske en in Arabyske frou ferburgen yn in lyts, soarchfâldich kamouflearre gat. Redskin merkte op:
  - No, wy hawwe se omploege!
  De swarthierige frou wie ferrast:
  - Binne jo sizze wy? Miskien bedoele jo ús?
  De Yndiaan skodde negatyf de holle:
  - Nee! Palefaces slaan de Britten en dit is in goed teken! En as de tiid komt, komt ús fakânsje! Wannear sille de Yndianen har kontinint befrije!
  De Arabyske frou snoof ferachtlik:
  - Meitsje jo tafallich oanspraak op macht oer de wrâld?
  De Yndiaan gnyske, as soe er oan in ferstanlik retardearre bern útlizze:
  - Wa't tefolle krije wol, sit meastentiids mei neat! Dus de grutte leppel giet oer de mûle!
  De Führer seach fansels net wat syn falken en hawken diene, mar yn prinsipe ried er dat de Dútske militêre masine alles krekt útwurkje soe. Yn it algemien, Dútske militêre offensive operaasjes oant de Kursk Bulge waarden útfierd op in heech profesjonele nivo. Guon neame se sels standert. It is sels nuver dat sa'n masine skeat en dan hielendal útinoar foel.
  En de famkes sjogge in soartgelikense dream, in soarte fan profetyske fisy, ûnderbrutsen troch in hurde kommando - opstean!
  
  
  TSAR MICHAEL DE TWEEDE
  Nikolaas II wie it slachtoffer fan in moardpoging yn Japan. Ek doe stoar er doe't er erfgenamt fan 'e troan wie. In ferneamde moardpoging dy't barde yn 'e echte skiednis. Tsarevich Nicholas waard ferwûne, mar wûnderlik oerlibbe.
  Mar gjin wûnder barde. Dit gelok, foar de meast ûngelokkige tsaar yn de hiele skiednis fan Ruslân. Nikolaas stoar... En mei him stoar de grutte ferliezer, dy't fansels ûnbewust, mar dochs it keninklike ryk en de dynasty ferneatige.
  En yn 1894, op 'e leeftyd fan fyftjin, stie Michael II op 'e troan. Broer fan tsaar Nikolaas. De persoan is oer it algemien net dom, frij stoer en dapper. Mikhail Aleksandrovich Romanov befel oer in wylde divyzje yn 'e Earste Wrâldoarloch en ûnderskiede him yn' e striid. Yn it algemien, hy wie in hurder man as Nikolai, langer, mei in mear ekspressive gesicht. Wie er slimmer? Nikolaas II is gjin dom, talintfolle persoan. Mar noch net taai genôch, wilssterk, en berne om in kening te wêzen. Plus, fansels, de problemen fan Nikolaas II, benammen mei syn frou.
  Mikhail is net dommer as syn broer, en it wichtichste is, hy hat gelok... No, Nikolai, noch altyd in minne namme foar tsaren. En Nikolai wie de earste dy't mislearre. Fan it begjin ôf, de Decembrist-opstân. Dan it net slagge begjin fan 'e oarloch mei Iran. De oerwinning waard wûn, mar der wiene net folle feroveringen. En Iran is net a priori in rivaal foar Ruslân. Oarloch mei Turkije. Ek net botte súksesfol earst. En de oerwinningen kostje in soad bloed. En der binne in pear feroveringen.
  En dan de oarloch yn 'e Kaukasus foar hast fjirtich jier mei Shamil. En dit is min, útwreiding is beferzen. En as lêste, de nederlaach yn 'e Krimoarloch. En neffens geroften wie tsaar Nikolaas de earste dy't selsmoard pleegde.
  Ja, dy kening hie pech. Michael de earste ... regearre yn 'e tiid fan problemen. Hy rêde Ruslân. Hy ferovere in pear stêden út Poalen. Makke wat foarútgong yn Sibearje. Hy libbe lykwols net lang. Mar de kening wie yn 't algemien normaal. En sûnder serieuze punctures.
  It belied fan Mikhail Romanov wie itselde as dat fan Nikolaas II: útwreiding nei Sina en it Easten. Bou fan Port Arthur. Diplomasy mei Dútslân, tarieding op oarloch mei Japan. Fansels wie it fanselssprekkend dat wy net sûnder in oarloch koenen mei it Land of the Rising Sun. Spitich dat se har aktyf bewapene. En de jonge tsaar woe gloarje, woe ferovering, woe meitsje Giele Ruslân. Dêrnjonken wie it dúdlik dat Sina yn 'e takomst tasein in kolossale macht te wurden, en it soe better wêze om it no te dielen. Wylst it is fragminten.
  Japan foel it Russyske eskader yn Port Arthur oan.
  Doe waard admiraal Makarov stjoerd. Dizze kear wie der gjin dea. Foar in part om't Mikhail Tsarevich Kirill net tastien hie om Makarov te bemuoien en hy wie net op it skip. En dit feroare de rûte in bytsje.
  Admiraal Makarov trainde it squadron. Doe't de Japanners yn minen fongen waarden, koe hy de Togoleeske float oanfalle.
  De seeslach einige yn in oertsjûgjende oerwinning foar de Russyske float. Lykwols, letter, de Japanners dochs belegere Port Arthur. Mar net lang. Mikhail fuorthelle Kuropatkin, beneamt in jongere en mear bekwame kommandant. En op it lân waarden wer oerwinningen wûn.
  Japan, yn 't algemien, waard ferslein op see. En doe kamen de troepen oan lân.
  De samûrai joech him oer. Ruslân ferovere de Kuril-eilannen, ferovere Taiwan en Korea.
  Neitiid waard in oantal Sineeske provinsjes frijwillich diel fan it ryk, en foarmje Zheltorossiya. It keninklike ryk wreide út en bloeide.
  Gjin Duma, gjin ûnnedige demokrasy. Gjin libben, mar genede! Rapid ûntwikkeling fan it lân. Mar fansels wie de Earste Wrâldoarloch ûnûntkomber. En no is de oere fan 'e draak kommen.
  Mar op dit stuit hie Ruslân al ljochte tanks "Luna"-2, swiere tanks "Peter de Grutte", ûntwurpen troch de soan fan Mendeleev, en de machtichste bommewerpers yn 'e wrâld: "Svyatogor" en "Ilya Muromets". Soks wie de krêft al!
  En it Russyske leger begon te winnen fan 'e earste dagen. En it tal tsaristyske troepen, troch it feit dat Sina al heal anneksearre wie, wie grut.
  Russyske troepen fersloegen de Dútsers yn it easten fan Prusen en omsingelen Königsberg. Se namen sawol Lviv as Przemysl fuort. Ruslân hie tefolle soldaten, en in grut tal ljochte, mobile tanks. Dy't gjin gelyk hie en formidabele krêft toande. It iene leger nei it oare foel.
  It Russyske leger hat Boedapest al ferovere.
  Dútslân kaam yn in drege situaasje. Russyske troepen kamen de Oder al oan. Itaalje ferklearre ek Eastenryk de oarloch. Wier, it Ottomaanske Ryk kaam yn 'e oarloch tsjin Ruslân. Mar dit feroare allinnich yn nederlaach en nederlaach op alle fronten.
  Russyske troepen binne de Oder al oerstutsen. En yn 'e winter begûnen se Berlyn te stoarmjen. Der wie neat om de stêd te hâlden. Sa hawwe de Dútsers noch in soad krêft yn it Westen.
  En Wilhelm en syn haadkantoar ferklearje hastich frede, of leaver oerjefte.
  De oarloch duorre mar seis moanne. Russyske troepen namen Istanbûl. En Türkiye waard beset troch it leger fan tsaar Michael II.
  Dêrnei waard frede sletten yn Peterhof. Eastenryk-Hongarije ferdwûn en hold op te bestean. Galisië en Bukovina waarden Russyske provinsjes. De Tsjechyske Republyk en Slowakije waarden keninkriken ûnder lieding fan tsaar Michael II. Hongarije erkende ek de Russyske tsaar as syn monarch.
  Krakau en oare lannen kamen it Keninkryk Poalen yn. East-Prusen waard ôfsnien, Danzig waard in Russyske stêd. Lyts-Aazje, en it grutste part fan Irak mei Bagdad waard Russysk. De Britten krigen allinnich de provinsje Basra en Palestina, en Frankryk krige súdlik Syrje.
  Ek waard it keninkryk Joegoslaavje foarme, wêrby't Michael II mei-behearder waard. Ik pakte in bytsje foar mysels en Itaalje. Sa koe Ruslân in grutte oerwinner wurde. En lijen lytse ferliezen by lytse útjeften. Mar Dútslân moast Ruslân noch de measte reparaasjes betelje. Yndrukwekkende oerwinning!
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  Dêrnei wiene der noch ferskate lytse oarloggen. Ruslân ferovere it grutste part fan Afganistan - it suden gie nei Brittanje, en twatredde fan Iran - it suden wie ek Britsk. Doe ferdielden de tsaristyske, Frânske en Britske troepen úteinlik it Saûdy-skiereilân. Hegemony ûntstie. Japan wist ek wat Dútske besittings foar himsels te pakken.
  Oant 1929 waard oer de hiele wrâld waarnommen ekonomyske groei - de sterkste yn Ruslân. Mar de Grutte Depresje folge. Dit is wat Hitler oan 'e macht brocht yn Dútslân.
  Ek yn Ruslân wie der in taname fan revolúsjonêre en stakingsfielen. Mar yn 1931 bruts der in nije oarloch út mei Japan oer Sina. Ruslân wie sterker, en de float waard befel troch de weardige opfolger fan Admiral Makarov - Admiral Kolchak.
  Oerwinning, lâning en Japan mei al syn besittings yn 'e Stille Oseaan waard in provinsje fan Ruslân. En tsaar Michael II en ek de keizer fan Japan. Ja, it slagge sa goed. Mar de striid om wrâldoerhearsking einige net.
  Hitler fergrutte syn krêft. En der ûntstie in koalysje: Dútslân, Italië, Ruslân, tsjin Brittanje, Frankryk, Hollân, Belgje en de FS.
  Yn 1940 foltôge it tsaristyske leger de ferovering fan Sina feitlik ôf en rûn it Frânske, Nederlânske en Ingelske besittings yn.
  Hitler begûn de oarloch op 22 juny 1941 troch Frankryk yn te fallen. De Führer hie in geweldich plan en it sjeny fan Mainstein. Ruslân lansearre in offensyf tsjin de Britske en Frânske koloanjes yn Azië en Afrika. Dit is sa'n wrede oarloch.
  Ruslân al beset it earste plak yn 'e wrâld yn termen fan befolking, syn leger wie foarsjoen fan de bêste en meast avansearre tanks en fleantugen. Helikopters, fjochters, oanfalsfleantugen, bommewerpers, ynklusyf jets, binne al yn massaproduksje! Yn 't algemien giet alles op ien of oare manier geweldich.
  Hitler besette Frankryk, België, Hollân en Denemarken yn in moanne en in heal! Tsaristyske Ruslân besette Noarwegen en Sweden. Lykas Yndia, Indochina, súdlik Iran, it Saûdy-skiereilân en Egypte ynfierd.
  De koloniale Ingelske en Frânske troepen waarden ûnderskieden troch har lege fjochtsfeardigens en hienen in tige leech militêre geast - oerjaan praktysk sûnder wjerstân.
  Hitler woe sels nei Afrika ferhúzje, mar Spanje fersloech Dútslân. Doe foelen de faksisten it Franco-rezjym oan en fersloegen it. En dan Portugal. Nei in fûle oanfal waard Gibraltar nommen!
  Dêrnei feroveren Ruslân en Dútslân Afrika. Hjir wiene grutte romten, jungles, woastynen en gebrek oan diken mear in hinder as it ferset fan 'e swakke en betize koloniale troepen fan Brittanje, Frankryk en Portugal.
  Der wie in beslach fan gebieten. Episodyske gefjochten, fokale ferset. Russyske tanks binne noch altyd de bêste en mei goede manoeuvreerberens, benammen de medium: "Nikolai", dy't neamd waard nei Tsarevich Nicholas, fermoarde troch de Japanners.
  Tsuda rêde Sanzo , yn Ruslân soene se in monumint foar him mei de Eiffeltoer yn Sint-Petersburch ôfbrekke. Of miskien hawwe jo de tank nei him neamd.
  Yn alle gefallen, "Nikolai"-3 wie in relatyf licht tank - minder as tritich ton, mobyl mei in dieselmotor. Syn snelheid wie heger as dy fan de legindaryske fjouwerentritich, syn frontale harnas wie dikker en mear hellend, syn silhouet wie leger, en it hie in langere loop gewear, al wie fan in ferlykber 76-mm kaliber.
  Wat jo ek sizze, Ruslân ferovere mear as twatredde fan Afrika, de rest gie nei Dútslân en Itaalje. En nei massale bombardeminten yn maaie 1942 folge in mienskiplike Russyske en Dútske lâning fan troepen yn Brittanje. De gefjochten duorre mar twa wiken en Ingelân en Ierlân waarden beset.
  En in moanne letter besette se Ierlân.
  Amearika gedraacht nochal passyf, bang te gean yn sa'n gefaarlike oarloch, mar dochs holpen Brittanje mei middels. Dat Hitler, Mussolini en Michael II besleaten de ekonomysk machtichste macht ôf te meitsjen.
  Boppedat hat Ruslân in mienskiplike grins mei Amearika lâns Alaska. En se hawwe al in spoar oanlein nei Chukotka - dat is tige nuttich foar de oarloch!
  En no sil it Russyske, tsaristyske leger ferhúzje... En Alaska yngean. Mar Amerikaanske tanks geane net iens tsjin de Russen. Dit is wat der bard is.
  Russyske troepen begûnen op 1 septimber 1942 yn Alaska te lânjen... En se gongen tige suksesfol op.
  Fluch útwreidzjen fan de brêgehaad. En lykas altyd, moaie Russyske famkes nimme diel oan 'e fjildslaggen.
  Se binne op de nijste Nikolai-4 tank. De krigers binne bleatefoet, drage mar in bikini. En se hawwe in machtiger 85mm langlooppistoal: de Sherman's tonger.
  It is al novimber, snie is fallen, mar de moaie famkes: Natasha, Maria, Aurora en Svetlana, werkenne gjin klean en fjochtsje hast neaken.
  Hjir sjitte en smyt de krigers mei in krekte treffer fan in Sherman-shell. Se bleate har tosken. Natasha skeat en raasde:
  - Ik sloech elkenien foar de kening!
  En hoe fjoer it noch!
  Dan sil Maria sjitte, en sa krekt dat se de toer fan 'e Sherman ôfskuorre sil.
  Se naam it en twittere:
  - Ik bin it famke dat metaal snijt!
  En dan sil Aurora in projektyl lansearje. En ek presys en dúdlik.
  De strider ropt:
  - De heechste aerobatics!
  En dan sil Svetlana jo skopje mei al har fûle krêft. Blonde famke fernieler. En ropt:
  - Ik bin in demon fan 'e hel!
  En de hiele fjouwer sille har koers nimme, troch súdlik Alaska.
  En hjir is de Alexander-4 tank, ek it nijste model mei prachtige famkes. In krêftich 130-mm langlooppistoal, mar leafst acht masinegewearen en in bemanning fan fiif moaie famkes yn bikini's.
  Se geane ek en sjitte, slaan Amerikanen út, penetrearje Shermans.
  Alenka liet in projektyl los mei har bleate teannen en song:
  - Foar de gloarje fan tsaar Michael!
  By it sjitten stipe Anyuta de Amerikanen del:
  - Grutte kening!
  Augustinus sloech ek, bruts de Sherman, sissend:
  - Foar frede, arbeid, ryk!
  Mirabela iepene it fjoer dêrnei. Se bruts ek it harnas fan 'e fijân en sisde:
  - Foar de nije Russyske oarder!
  En doe skeat de Olympiade it projektyl ôf, wylst it bonke en raasde:
  - Ik bin sa'n macht en pine foar de fijân!
  De famkes gedrage har goed en fjoer. Yn har smaragd- en saffiereagen de flammen fan 'e ûnderwrâld.
  En de nijste tank Alexander-4, ûntrochsichtich út alle hoeken, giet foarút en dorst de Amerikanen. Sa is de presintaasje en sûnder betingst ferneatiging.
  En de famkes, it friest, en se binne yn mar in bikini en hast neaken-moai! Wy bringe in kat mei ús!
  Alenka sil in shell ôfsjitte op in Amerikaanske auto. Hoe't hy it ramt en sjongt:
  - Ik bin in wrâldstjer!
  En dan sil Anyuta it nimme en it loslitte, de fijân ôfsnije en sissen:
  - En gloarje oan it ryk!
  En dan sil Augustinus troch in skulp slein wurde, de fijân delmeitsje, it harnas fan 'e fijân brekke en sjitte:
  - Ik bin in readhierich en skamteleas famke!
  En dan sil Mirabela sandale wurde . En hy sil in deadlik projektyl op 'e fijân sjitte. Hy sil de toer ôfskuorre en raze:
  - Ram fan ram!
  En dan sil de prachtige held Olympyske Spullen plakfine. It sil de meast deadlike skulpen fjoerje. It sil de fijân tank ferpletterje en raze:
  - Ik sil elkenien fuort feie!
  Hjir komt in tank mei in gewicht fan santich ton en ferneatiget fijân redoubts. En it beweecht maklik yn 'e snie - de motor is de lêste - gasturbine! Sa'n auto kinst net sa maklik tsjinhâlde.
  Alenka sjongt:
  - Nimmen sil ús stopje! Nimmen sil ús ferslaan! Russyske wolven skuorre de fijân útinoar! Russyske wolven - groet oan helden!
  En wer, mei syn bleate teannen, drukke op de trekker, rekket er de fijân. Wat in famke!
  Anyuta foel ek del mei har bleate skonken en raasde:
  - En ik bin geweldich!
  En dan lanseart Augustinus in projektyl en ropt:
  - Ik bin in wyld famke!
  En Mirabela sil wat folslein moardner loslitte en raze:
  - Nei nije, ûnbidige grinzen!
  En hy sil syn tonge sa rôze en lang sjen litte.
  En dan sille de Olympyske Spullen de Amerikanen slaan en slaan, en sille it heul goed dwaan.
  No, yn 't algemien is in dúdlike oerwinning sichtber. Dizze slach is wûn en de Russyske en tsaristyske troepen geane foarút.
  Ein desimber 1942 wie hiel Alaska al ferovere troch it tsaristyske leger, en waard der fjochtsjen yn Kanada.
  Neist tanks fjochtsje froulike piloaten ek yn strieljagers. De FS hat in protte loftfeart, mar de kwaliteit is heul min. Kin net fergelykje mei Russyske jets. Dy't de fijân ferpletterje mei de yntinsiteit fan terminators.
  En de famkes Anastasia en Margarita op har fleantugen "Ekaterina"-6 hoe effektyf se sammelje akkounts.
  Anastasia sjit acht Amerikaanske fleantugen del mei ien útbarsting fan fiif fleantúchkanonnen en skriemen:
  - Ik bin gewoan in super-klasse strider!
  En mei bleate fuotten drukt er op de pedalen.
  Margarita sjit tsien Amerikaanske fleantugen yn ien burst del en piept:
  - En ik bin sels in klasse heger!
  Anastasia drukt op de trekkers mei har bleate teannen en blaast op 'e fijân. It sil sân auto's fan it Amerikaanske leger reitsje en squeak:
  - Ik bin sa'n strider, dat de kening bliid is!
  Margarita sil ek de moardner frijlitte en squeak:
  - En net allinne de kening! Wy binne hiel moai!
  De famkes fjochtsje en reitsje ferskate auto's. Se smite de fijân út as deade mûzen yn in jiskefet. En se ferneatigje Amerikaanske fleantugen.
  Anastasia skeat noch ferskate fleantugen del en grommele:
  - Foar de dûbelkoppige keninklike earn!
  Margarita, dy't har fangeande tosken bleat, tjirp:
  - Foar sa'n cool ding!
  En se rekke ek noch in tsiental Amerikaanske auto's. Dit binne de famkes. Famkes love te deadzjen. En skuor it útinoar!
  En dit pear wurket ...
  Beweecht nei grûndoelen. En gean mei de Shermans, dwers troch har hinne. As in metalen naald. En it sterkste izer en stiel spjalte. Dit is hoe't har ûndergong plakfûn.
  Anastasia slacht ferskate Shermans en raast tsjin harsels:
  - Ik bin in famke, dat ta in protte by steat is!
  Margarita slacht ek de Amerikanen op lân en piept:
  - Mar neat sil my tsjinhâlde, en hat my noait tsjinhâlden!
  Anastasia ferplettert de fijân, sjit tanks del en raast:
  - Foar de kening, dy't gjin wizer of koeler is!
  De famkes binne fansels prachtich! En it wichtichste, yn mar ien bikini! En ûnoerwinlik!
  Nimmen kin de famkes ferslaan of stopje!
  Anastasia, sjit, raast boppe har longen:
  - Ik bin it famke dat stiel brekt!
  Margarita, trochgeande sjitten, foeget ta:
  - En elk metaal!
  De famkes fleane en sjitte... Al is it kâld en winter, dat hâldt harren net tsjin. Der wurdt fjochtsjen yn Kanada.
  Anastasia fjoer wer en raast:
  - Ik bin as in jonge!
  Margarit befêstiget aktyf en hammert mei de fury fan in panter:
  - Ik bin dejinge dy't grappiger en cooler is as alle oaren!
  De famkes, sa't jo sjen kinne, rekkenje echt op in protte en hawwe ûnbeskriuwlik gelok!
  Se raffelje healneaken rekkens op! En hja kenne gjin fertriet, gjin twifels! Se hawwe in protte ferskillende mieningen!
  Mar, koartsein, de beauties wiene gelok. Se fongen en foelen in fjouwer-stjer generaal mei in loftoanfal oan. Prachtige beauties. Se sille jo op deselde manier neuke!
  En wer bewege Russyske en Dútske tanks oer Kanada.
  Hjir is de bemanning fan Gerda, op in Dútske T-4. De auto is earlik swak yn ferliking mei Sovjet auto's. Mar de famkes binne net maklik - se fjochtsje bleate fuotten en yn bikini's yn 'e kjeld. En dat seit wat!
  Lit ús face it, sokke krigers binne cool! Se kenne twifels en swakkens net! Saffieren en diamanten baarne yn har eagen! Sokke beauties sille gjin inch lân leverje oan 'e fijân! Se binne hillich en wreed tagelyk.
  Se bewege harsels mei kolossale enerzjy.
  En dit is hoe't se de Amerikanen ferpletterje.
  Gerda skeat mei har bleate teannen en tjirpe:
  - Ik bin in wyld famke! En hielendal gjin faam!
  En dêrnei barst er út yn it laitsjen.
  Charlotte skeat ek út it kanon. It is miskien net te machtich, mar it is fluch-firing:
  - Ik bin as in waarme en bytende bij!
  Dêrnei sil de skientme har lange tonge nimme en sjen litte!
  En dan slacht en sjit Christina:
  - En myn sang! Klykov klap!
  En hy sil ek syn wolvetoanen bleate en raze:
  - Der komt in nije oerwinning!
  De krigers binne echt sa taai en agressyf. En se hawwe safolle spierkrêft en heulende grime.
  En Magda sil ek de fijân slaan. It sil in Sherman fan in ôfstân slaan, it heul presys ein-oan-ein slaan en raze:
  - Ik bin sa'n koele Dútser!
  De fjouwer, nettsjinsteande it feit dat de auto is net de bêste, fjochtsje mei súkses.
  En werom? Want se ha hast gjin klean! En de krigers ferneatigje de fijân hiel moai.
  Gerda merkt grutsk op:
  - Wy binne de Führer sa weardich!
  Dêrnei sil de skientme wer sjitte en har kreaze lytse gesicht bleate.
  De krigers hjir hawwe in Aryske geast. En se binne net bang foar de kjeld. Hoewol't winter yn West-Kanada is noch hiel kâld.
  Mar neat - gewoan bleate fuotten en hast neaken. Dan sil der goed gelok en oerwinning wêze!
  Dit binne krigers fol mei in grutske geast.
  Ek no hawwe de Ariërs gjin gelikense yn trochsettingsfermogen. Utsein foar de Russyske famkes.
  Mar Natasha op "Nikolai"-3, ek yn in bikini en bleate fuotten, skeat, draaide út en rûn om. Har tank is lykwols better as de Dútske T-4. De striid hjir is taai en tige agressyf.
  De Yankees besykje te snapjen werom. Mar Natasha sloech de "Heks" del en sisde mei in grins fan peareltosken:
  - Ik bin sa'n famke, dat nimmen by my komme sil!
  En Maria skeat sekuer op 'e Amerikaanske tanks. Hy sil se trochbokje en mei bleate tosken sissen:
  - Gjin krêften kinne ús nimme!
  En dan sil Aurora ek om beurt sjitte. De Sherman waard ferneatige. Ja famke dat is wat jo nedich hawwe.
  En dan sil Svetlana har bydrage leverje ... Hoe sil it de Amerikanen sear dwaan.
  Der binne ek fjildslaggen op see. De Russyske float feroveret de Filipinen.
  En hjir is ek de ploech: bleate matroaze famkes. Ek hast neakene beauties, yn bikinis. It is wier dat it waar yn 'e Filipinen sels yn' e winter prachtich is - waarm, om't it hast de evener is.
  En famkes genietsje fan fjochtsjen en sjitten. En roun flitsend bleatefoet om, rûne hakken. De famkes hjir binne gewoan leaf. De allerbeste - super!
  Trouwens, se hâlde fan finzenen te ferkrêftsjen! Se bine se oan harsels en ride se dan. En safolle dat de finzenen it bewustwêzen ferlieze! En se regelje foar harsels totale ferneatiging - of leaver, net foar harsels, mar foar har fijannen.
  Sokke koele ploegen fan healneaken famkes. En neat kin se stopje of ferpletterje!
  De krigers boarden in Amerikaanske kruser. Se springe hast neaken yn, bleate fuotten, mei spieren dy't bûge ûnder bruane hûd. En se hakke de Amerikanen fûleindich del. En se jouwe net de minste kâns op oerlibjen.
  En no binne de prachtige Stella en har partner Masha sichtber. Beide famkes binne lange, gespierde blondines dy't chop elkenien up. Wat gjin klap is, is lichems snije en útinoar skuorre !
  De famkes rinne lâns it Amerikaanske skip. As se nei rjochts swaaie, is it in strjitte; as se nei lofts swaaie, is it in steech!
  En de famkes sille net ophâlde ! Se litte tsjinstanners gjin kâns! En wat as se raze en har spieren begjinne te skodzjen!
  En wer swaaie se mei har swurden en gûle:
  - Wy binne famkes foar de tsaar, it heitelân en Mikhail Romanov!
  En se hakke it as samûraikool. Dat Stella naam it en skopte de Amerikaanske offisier mei har bleate foet yn 'e liif. Hy sil heger fleane en oerboard springe.
  De blonde terminator sil jaan:
  - Foar myn klappen betelje se fergoedingen!
  En wer sil er syn tosken bleate en syn pearlyske tosken flitse! Wat in famke! De meast sap en aroma!
  En de famkes haasten nei harsels. En se passe as it tij fan in tornado. Se jouwe de fijân gjin kâns. Se hawwe kolossale macht. Tsjuster fan duvels en tûzenen tûzenen ingels.
  En hjir komt Masha, dy't trije koppen tagelyk snijt mei twa sabels! Dit is in famke - in famke foar alle famkes!
  Beide moaijes snijden as wiene se mei swurden spikers hammere. En d'r is gjin swakte of twifel yn har dieden. Bewege foar josels, sûnder werom te gean of op te jaan. Gerjochtichheid fereasket it ferienigjen fan it minskdom. Ien ryk, ien kroan, ien doel en útwreiding yn romte.
  Krekt op dit stuit wurdt de earste keunstmjittige ierdsatelliet yn in baan lansearre. Hjir fljocht er de wrâld om.
  En Russyske famkes yn bikinis fjochtsje foar harsels. En se binne net minder as de fijân. En de Amerikanen, troch de moaiens yn stikken snien, falle. Dochs, famkes fan 'e heechste klasse en feardigens.
  Op in stuit wisten se te fjochtsjen yn Japan. Se fochten ek op hichte. De keizer sels waard finzen nommen. Se lieten har kolossale feardichheden sjen. Se hawwe sa'n passy en safolle spierkrêft. Fansels binne sokke famkes in wûnder fan wûnders!
  Se snijden samoerai yn it paleis. En se wiene ek hast neaken en bleate fuotten. Famkes dy't dingen koenen dy't har fijannen ferrasten.
  En hja hakke alle fleis en demonstrearre harren keunstnerskip. De krigers, sûnder twifel, geane foarút.
  De holle fan in Amerikaanske admiraal waard ôfsnien mei in sabel. En hoe't de beauties laitsje sille, har tongen bleatlizze.
  En wer geane se yn it offensyf en snije harsels. Sokke krigers binne echte meunsters. En op 'e troan is tsaar Michael. De soan fan Alexander de Tredde, mar dy net. In lokkiger, mear beslissende, mear wilssterke, en ek in talintfolle hearsker .
  Mar, fansels, is gelok, plus noch gruttere hurdens - Mikhail late in ûnferbidlike striid tsjin korrupsje, dy't in positive ynfloed hie op it leger. Mar de meast effektive know-how is om famkes yn bikinis te brûken foar militêre doelen. En famkes binne hiel moai as se hast neaken en bleate fuotten binne.
  Dat de fjildslaggen plakfine mei wikseljend súkses. En moaie krigers sjitte hiel sekuer, better as manlju. En it wichtichste, as de famkes hast neaken binne, binne se praktysk ûnkwetsber. Se wurde net beynfloede troch kûgels en skulpen. In tige sterk leger fan krigers. Dat is cool. It wie it idee fan tsaar Michael om famkes hast neaken en bleate fuotten te brûken, en dit brocht de oerwinning.
  En fammen smieten yn fjildslaggen ek mei de bleate teannen granaten en dolken. En hja lieten har wylde grime sjen.
  De famkes binne hiel dashing. En hiel moai, boartlik, en fleet-footed. Nimmen koe se hâlde.
  De krigers binne tige greyhounds... De bleate fuotten fan in famke binne in tige effektyf wapen. Mar wat kinne se dwaan? In soad dingen. De bleate soallen sels krigen enerzjy fan de ierde en de moaie krigers wiene boartlik.
  Ik moat sizze dat famkes de moaiste fan 'e wrâld binne, dat se beide prachtich binne en mei de fury fan kobra's!
  De Amerikaanske kruser wurdt finzen nommen. De finzenen foelen op har gesichten. Wêrnei't de krigers de skonken yn har gesichten skowen. En se twongen my te tútsjen. En de famkes koerden, en har bleate soallen, doe't se har tonge slikken, fielden noflik en kieteljend.
  Mar de skientme genoaten fan har bleate fuotten mei tútsjes en har hakken tute.
  Dêrnei sille de famkes laitsje. En se bleate har tosken!
  Mar it waard better, de famkes sinne wat neaken en gyngen te swimmen. Dit binne sokke moaie krigers. Hoe kinne jo sa'n skonk nimme en tútsje? En elke finger slikje.
  De famkes binne geweldich.
  Hjir is de Alexander-4 tank wer yn 'e striid. It is in drokte en febrewaris komt al. De troepen geane fierder. Getting tichter en tichter by Amerikaanske grûngebiet. De famkes binne sa cool.
  Hjir sjit Natasha sekuer. En it slacht hiel krekt.
  It famke sjit ekstreem akkuraat en ropt:
  - Wy sille de fijân ferpletterje!
  Maria sjit folgjende. Nam en fersloech de fijân:
  - Ik bin super!
  Maria is in hiel moai famke, en hiel aktyf.
  En har bleate fuotten binne tige moai en sierlik yn har erotyk:
  - Wy sille de fijân ferneatigje!
  En Aurora is sa'n famke, en se is super, mei bleate buiken en boarsten, en sokke pofferige skarlaken tepels:
  - Ik sil troch de fijannen brekke en it super meitsje!
  En hoe skoddet er syn reade hier!
  En wer skopt er dy mei syn bleate, beitele fuotten. Sokke krigers binne heul cool!
  En dan sil Svetlana de fijân nimme en ferslaan:
  "Ik hâld fan 'e tsaar en ik sil in strop om 'e nekke fan myn fijannen hingje!"
  De famkes sille laitsje. Hoe't se greyhounds waarden en koel.
  Amerikanen rinne fuort fan famkes. Of se jouwe op. Of se stjerre. De krigers binne sa moai, en tige bleate fuotten, en de famkes binne sa prachtich. En fjochtsjen yn gewoan in bikini is noflik en effektyf. Warrior famkes binne sa geweldich.
  Natasha sjit wer op 'e Amerikanen en sjit:
  - Do bist myn broer en ik bin dyn broer! Of leaver myn suster!
  En wer beweecht er syn lange tonge. Agressyf lit ús sizze strider en skientme!
  En dan skoddet Anyuta har bleate boarsten. En hy sil gûle en bleat syn tosken. En hy sil in shell nei de Amerikanen stjoere. En hy sil it nimme en it neuke.
  - De skientme hat it fernield! En it sjit:
  - Ik bin sa'n super famke!
  Moai famke en hâldt fan seks. En dit is moai!
  En it famke naem it en sloech har - se grommele:
  - Wy sille de fijân winne en ferneatigje!
  En hjir sil Aurora skoppe en slaan:
  - Ik bin in kening en in koel famke!
  De strider kin nochal in greyhound wêze.
  De famkes laitsje harsels.
  Mar Svetlana naam it hiel koel. En hja joech sokke fergoedings foar de ferneatiging fan 'e fijân, en tute de duvels:
  - Dit is sa'n totalitêre aerobatics!
  De tank is heul agile en deadlik. Hy slacht de swakke en hege Sherman. Dus de fjildslaggen hjir binne yn it foardiel fan Tsarist Ruslân.
  Natasha is wer as in gewearskot. En hy siket:
  - Foar dyn ôfgod!
  Maria begûn te sjitten. It famke is tige moai en hat gouden hier. By it sjen.
  It famke neukte, en rjochte har bleate teannen en piepte:
  - Dit is moard foar de kening!
  En hjir neukte Aurora de Amerikaan. En it famke wie, lit ús sizze, echt ekstreem agressyf en piepte:
  - Foar in echte boarding!
  En no liet it famke sjen dat se echt sterk wie.
  En Svetlana is agressyf en striidber. Se skopte mei har bleate skonk en skuorde de fijân yn stikken.
  En hja tjirpe, har tosken bleat:
  - Ik bin in dame dy't fljocht as in earn!
  Sa begûnen de famkes mei wylde krêft te neuken. En sa'n agresje fan beauties kin net stoppe wurde. Sûnder weromlûke of bûge.
  Natasha skeat wer en sisde:
  - Oant folsleine ferneatiging!
  En Maria, sûnder spikers, slagge it folle mear om har fijannen te ferneatigjen, en begon har tsjinstanners te brekken.
  En doe naam Aurora it en sloech de fijân mei in kanon. En tige suksesfol, mei kolossale aplomb. En ferpletterje, ferpletterje de fijân. En smolten pún fleant fan 'e Sherman yn alle rjochtingen.
  En Svetlana sil ek sjitte en sjonge:
  - Ik bin in famke fan grutte dreamen en grutte skientme!
  De krigers, yn feite, demonstrearje in opmerklike wil om te winnen.
  It is net foar neat dat it ryk koel en grut waard. Koe de prestaasjes fan Genghis Khan oertreffe.
  De krigers bewege harsels nei... En se sjitte, sjitte en skuorre troch fijânposysjes, as skuorre se iepen mei in mes. Of leaver, in tige skerpe en ferhurde dolk. En no binne de Russyske troepen wier ûnoerwinlik. En it keninkryk fan in grut ryk.
  As jo nei sjogge, binne d'r in protte oarloggen en drege perioaden yn 'e skiednis fan Ruslân west. Mar Nikolaas II wie gewoan pech foar it grutste part! Hy blykte in mislearring te wêzen. Mar taktyk is fan grut belang. Wat liet de grutte Russyske skaker Alekhine sjen. Doe't hy begûn te spyljen yn stee fan syn tsjinstanner, turning oer it boerd en win. Genius is sjeny.
  Mei alle problemen fan Tsarist Ruslân, de faktor fan neakene famkes allinnich oplost in protte.
  Helikopters nimme ek diel oan 'e fjildslaggen. Combat vehicles, en ek bemanningen mei famkes yn bikini en bleate fuotten. Wat is de kwaliteit fan in leger besteande út famkes? De meast treflik. Neat kin sa'n leger stopje of ferslaan.
  Sa binne der yn dit leger bleate fuotten en hast neakene famkes. De bemanning op Captain Varvara syn helikopter. Is dit net geweldich? De see sil heftich swolle! En hoe't de fleantúchkanonnen sille slaan. En dan binne der raketten. Dizze famkes binne echte orkanen lykas tornado's.
  Se binne net ynferior foar de fijân yn neat. It Russyske leger is klear foar fjildslaggen en grutte prestaasjes.
  Varvara is in moai famke mei brún hier en hast neaken. As hy raast op 'e top fan syn longen:
  - De fijannen sille net foarby! En se sille net fuortrinne!
  En hy sil it nimme en in killer-ûntslach loslitte fan alle jets fan syn coolste masine. En it sil fleane oer de fijân. En hy nimt it en maait it mei in destruktive bocht del.
  Mar beskieden Olga naam en skeat in raket op 'e Amerikaanske posysjes en sisde:
  - Ik fochten, net mei in bastskuon, mar bleate fuotten!
  En hy sil winkje mei syn saffiereagen. Ja, dit binne famkes - sa'n ongelooflijk geweldige aerobatics. Dêrmei kinne jo in berch drinke en neakene draken drage.
  En de skonken binne sa sierlik en unyk! En de taille binne tin, en de lichems binne tige spier.
  Varvara skopt en ropt:
  - Ik kin in gat yn 'e wrâld meitsje foar de kening!
  En hy sil syn lyts gesicht gnyske en knypeage mei syn eagen.
  De krigers binne hjir op har bêst. Hjir Tatyana, ek in famke yn in bikini, sil nimme it en squeal:
  - Lit der in kening wêze oer de hiele ierde!
  En hja sil skitterje mei har pearly tosken. En fan in helikopter is it sa deadlik as spikers . En it sil deadlik wêze. En it sil echt fry it metaal. En sil feroarsaakje de ferneatiging fan 'e bunker.
  Dit binne famkes - alle famkes binne famkes! En as de finzenen dan binnenhelle wurde, dan tútsje en slikje dy famkes har bleate fuotten. Dit is oer it algemien de meast ferfine manier om sawol te fernederjen as te stimulearjen.
  
  ÛNVINCIBLE ROMEL
  Dêryn koe Rommel syn leger yn novimber en desimber 1941 de oerwinning yn Afrika helje. Dat barde ek om't de maat fan de briljante Rommel net dy grouwe flaters makke dy't yn de echte skiednis barde.
  Dêrtroch fersloegen de Dútsers de oprukkende Britten en behâlden harren grûngebiet. Yn 't earstoan hie dat gjin ynfloed op it ferrin fan' e fjildslaggen, oan it eastfront waarden de Dútsers by Moskou ferslein.
  Lykwols, letter de Führer syn plannen feroare. Rommel koe tsjin dy tiid Tolbuk ynnimme en ferhuze nei Egypte. Hitler besleat om oer te skeakeljen nei tydlike ferdigening oan it eastfront, en foarearst syn ynspanningen te konsintrearjen yn Afrika en it Midden-Easten.
  Om't it offensyf yn Afrika lykwols minder krêften easke, fierden de nazi's ferskate operaasjes yn it easten. Sowjet-troepen ferslein yn Kertsj. Se omsingelen ús tichtby Kharkov. Se hellen ek in splinter út yn de Smolensk rjochting. It offinsyf fan it twadde skokleger fan generaal Vlasov by Leningrad einige ek yn in nederlaach.
  Sevastopol foel nei it belis en oanfal. En de Krauts fersterke. De gefjochten fûn plak op de Rzhev ledge. Hjir wisten de nazi's har út te hâlden.
  Mar yn Egypte wûn Rommel, nei't er fersterkingen krige, in oertsjûgjende oerwinning. Bouwe op har súkses, de Dútsers oerstutsen Palestina en feroveren Irak en Koeweit. En dan it hiele Midden-Easten - nei tagong ta oalje.
  Dêrnei kearden de faksisten har nei Sûdan en besochten hiel Afrika te feroverjen.
  Tagelyk folge der de oanfal op Gibraltar, en de penetraasje fan Dútske troepen yn Marokko en fierder yn 'e Afrikaanske gebieten.
  Mar de suksessen fan 'e Dútsers waarden fasilitearre troch enerzjyk wurk yn' e efterkant. Wêr is Hitler, ek, wat er dien mear feardigens as yn 'e echte skiednis.
  Nei't er wekker waard, naam Hitler de Terminator in bad mei de famkes, hie moarnsbrochje mei salade, blomkoolpap en wat oare grienten, en tafoege leechfettige mearlagige geitentsiis en kaviaar. Dêrnei rôp er Speer, offisjeel presintearje de nije keizerlike minister mei in dokumint tekene troch de wet op need foech. Adolf wie beset en wie tige corrosive:
  - De produksje fan wapens yn it Tredde Ryk is ekstreem leech! Wy bliuwe efter net allinich it stridende Brittanje, mar ek de totalitêre USSR. Mar wy moatte loft supremacy, wylst it fergrutsjen fan de produksje fan âlde wapens, en oerstap nei nije. Benammen belofte strieljagers. Ommers, harren enoarme snelheid en hege boppeste plafond tastean se te ferneatigjen Britske stêden mei hast straffeloosheid!
  Speer straalde optimisme út:
  - Yn Dútslân en Poalen is der in oerskot oan stienkoal, yn Frankryk is d'r izererts, en wy hawwe genôch apparatuer om in protte auto's te produsearjen. Wy produsearje ommers mear aluminium en duralumin as alle lannen yn 'e wrâld kombineare!
  Besette Adolf knikte:
  - Foar no! Brittanje en de FS befoarderje ek produksje, en wy moatte elke gram metaal beskermje. Lit skoalbern en oare bern fan fiif jier ôf ek metaal sammelje. Boppedat, wêrom meitsje de wjukken en romp hielendal út duralumin. Jo kinne sawol hout as canvas brûke. Bygelyks, it produsearjen fan monoblock wjukken. En wat? Wy hawwe in nije straaljager nedich dy't net mear as twa ton weaget, maklik te fleanen, maklik te meitsjen en goedkeap! It oantal gearstallingsûnderdielen moat werombrocht wurde ta in minimum, en ek mooglikheden moatte fûn wurde om it gewicht fan it fleantúch safolle mooglik te ferminderjen en de aerodynamyske eigenskippen te ferbetterjen. No, trouwens, sille fleantúchûntwerpers komme, wy sille se opliede.
  Speer glimke:
  - Fansels, myn Führer. Sa fier as ik begryp, sille jo alle heechkwalifisearre arbeiders fan it leger werombringe?
  Besette Adolf befêstige:
  - Wy sille allinich heechkwalifisearre, gewoane arbeiders rekrutearje út bûtenlanners. Dus it is better dat der minder idlers binne, en dus partisanen. Wy sille fansels it oantal grûnkrêften ferminderje; as der gjin oarloch is mei de USSR, dan hawwe wy net safolle ynfantery nedich, mar ... Net radikaal, dus ik plan om Gibraltar en Malta yn 'e kommende tiid te ferslaan moannen en besette it hiele noarden fan Afrika en fierder nei it Midden-Easten. Wy sille noch grûn ienheden nedich. Dêrnjonken is it nedich om ekstra skipswerven te bouwen sawol yn Dútslân sels as yn Frankryk, Belgje, Hollân en Noarwegen. Wy hawwe fleanmasines, slachskippen en transporten nedich. En de Middellânske See wurdt as it wie in ynterdútske mar. Begrypsto it?
  Speer bûgde:
  - Ja, myn Führer! Ik haw de ûntwikkeling fan in bouprogramma al besteld...
  Cunning Adolf tafoege:
  - De wurkdei kin ferlingd wurde nei 16 oeren as ús needplannen it fereaskje. De produksje fan fleantugen moat wurde ferhege nei hûndert fleantugen per dei yn mar njoggen moanne ... Mear as trije kear yn ferliking mei de hjoeddeiske, en it is perfoarst gjin feit dat dit sil genôch!
  Speer hastich om de Führer oan te moedigjen:
  - Us piloaten binne fan in hegere klasse as de Britske, dus de kwantiteit is net alles. En wy sille nije manieren fine om ploughshares te smeden yn swurden. Sa fier as ik begryp, is de prioriteit foar ús loftfeart?
  De Führer balde syn fûst strakker:
  - De prioriteit foar ús is jet, bommewerperfleantúch, en dan jachtfleantugen, plus de frijlitting fan nije apparatuer, en de ûntwikkeling fan wûnderwapens! Lykwols, net allinnich op it mêd fan loftfeart, mar ek tanks, artillery, benammen strieljager artillery ... Wy sille prate oer dit yn mear detail.
  In bel waard heard en de liedende fleantúchûntwerpers fan it Tredde Ryk kamen de keamer yn.
  Messerschmitt, relatyf jong mei in hege foarholle, Heinkel, al âlder, mar tige behendich, atletysk boud Tank, Lippisch, en in pear minder bekende.
  Adolf wiisde har nei de stuollen en joech har opdracht om de tekeningen op 'e tafel te lizzen:
  - Jo taak is om in nij, heul krêftich en modern wapen te meitsjen. Dútslân hat mear wyntunnels as hokker oar lân yn 'e wrâld, en de technology fan in protte fleantugen is tige efterút. Mar allinich yn 'e Yu-88 kinne jo de snelheid signifikant ferheegje troch de auto in mear streamlined foarm te jaan. Benammen de cockpit sil in teardropfoarmige, bolle foarm krije, dy't de sichtberens ferbetterje sil en de piloat rommer meitsje, en ek faasje taheakje sil troch de aerodynamika mei goed fiif kilometer te ferbetterjen. Plus, it is nedich om in streamlined foarm te jaan oan de fjoerpunten fan sawol bommewerpers as jagers, bomrekken en loftremmen yn 'e net-wurkjende posysje.
  Do skriuwst op wat ik dy sis!
  De ûntwerpers knikten ienriedich:
  - Sa seker in geweldige Fuhrer!
  Adolf ferfolge:
  - XE-129 - moat wurde opnij ûntwurpen sadat de wapen doaze sels wurdt jûn in streamline foarm en in beweechbere fleantúchkanon wurdt ynstallearre te beskermjen tsjin oanfallen út de efterste en legere healrûn. Dêrneist moat dit oanfalsfleantúch wurde foarsjoen fan in motor boost systeem. Tagelyk mei perestroika is it nedich om de produksje fan sokke oanfalsfleantugen te ferheegjen. Harren ferneatigjende loftoanfallen paralysearje de aktiviteit fan 'e Britten. Dêrneist moat de Ju-87 dûkbommewerper yn Brittanje brûkt wurde. Wy sille ferâldere auto's yn tsjinst sette ...
  Adolf bleau stil. De ûntwerpers wiene stil. De Fuhrer merkte op:
  Ik haw grutte twifels oer de F -190. De auto die bliken te wêzen swier en net manoeuvreerber genôch; boppedat hat it gjin systeem foar it ynfoljen fan tanks mei inerte gassen, dy't ferfange brûkte brânstof. Hjirtroch kin dizze auto sels mei ien ynstekke kûgel útskeakele wurde. Wat sil Tank hjiroer sizze?
  De ferneamde SS-ûntwerper, dy't op oandacht stie, sei:
  - Dit is ús tekoart, grutte Führer. Hoewol't it pleatsen fan de tanks moatte wurde beskôge frij súksesfol, se binne minder kwetsber foar fijân fjoer en tagelyk beskermje de piloat. As foar manoeuvreerberens, dan ... Ien pânser waacht 120 kilogram, en it is net sa maklik foar ús om it te ljochtsjen ...
  Besette Adolf suggerearre:
  - Besykje de aerodynamyske kwaliteiten fan 'e Fokken-Wulf te ferbetterjen. Foaral fanwege gewichtsreduksje is it nedich om de wjukken te bûgen om de kontrolearberens en manoeuvreerberens fan 'e auto te fergrutsjen. Dêrnjonken sil it beskerming foar it efterste healrûn ynstalleare ... Wat de lokaasje fan 'e motor foar de kabine fan' e piloat oanbelanget, beskermet dit de piloat, mar fereasket dat it fytsen is foarsjoen fan in útwerpapparaat. Trouwens, de foarm fan 'e motor kin mear streamlined wurde makke, dêr't ús yndustrialisten perfoarst rekken mei hâlde moatte. Trouwens, wat oer it wurk op 'e ME-309?
  Messerschmitt wie wat skokt :
  - Wy wurkje hjir oan, grutte Führer. De berekkene skaaimerken belooft de snelheid fan 'e auto te ferheegjen, oant 740 kilometer per oere, as bewapene mei sân fjoerpunten! Dit sil de machtichste dea wêze foar de Britten ...
  Adolf ûnderbrutsen:
  - De finish moat rapper dien wurde. En jo, Speer, fersnelle de ûntwikkeling fan it nije fluch-firing 30-millimeter fleantúch. It kin ek mei súkses brûkt wurde foar sjitten op grûndoelen en tsjin fijânfleantugen! De nije ME-309 moat de foarige ME-109 ferfange. Wat jo ME-262 jetmasine oanbelanget, helaas, it hat in protte neidielen: swier gewicht, lege operasjonele betrouberens, oerstallige ûngemakken ... Ik sil sels de jet sketse dy't wy nedich binne.
  Adolf Hitler begûn te tekenjen in auto, mei help fan syn kennis fan moderne strieljagers. Lykwols net de meast moderne, mar fan likernôch de jierren fyftich, om se oan te passen oan it hjoeddeiske nivo fan produksje en technology. Hy joech spesjaal omtinken foar de technology fan it feroarjen fan de wjuksweep. Ferklearje alle foardielen fan sa'n ûntwerp:
  - By lâning en opstigen sil de sweep ôfnimme, en yn 'e flecht sil it tanimme. Allinne troch dit, in jachtfleanmasine mei in moderne ME-262 motor sil by steat wêze om te fersnellen oant 1.100 kilometer per oere. En syn gewicht sil wêze signifikant minder.
  Messerschmitt seach nei it diagram, wreide syn hege keale foarholle en drukte út:
  - Briljant! Mar myn Fuhrer, wêr hasto sa'n djippe kennis fan aerodynamika?
  De besetene Adolf sloech de eagen sljocht:
  - Hoe sit it mei aerodynamika? In bejeftige persoan is meastal bejeftige yn alles! En midsmjittigens is midsmjittigens ek yn Afrika! Wat is der mis mei de Arado-bommewerper? Lit my it diagram sjen?
  De hit-en-miss Fuhrer seach fluch en skodde syn holle negatyf:
  - Nee, dat sil net! It idee mei de trolley is net bêst, dêrtroch sil it fleantúch net omdraaie en delstoart. Fereasket konvinsjonele yntrekbere lâningsgestel. Beskôgje wat ûntwerpwizigingen foar bettere aerodynamika. Sûnder ûnnedige útfining, mar mei fernimstigens.
  Adolf waard gek en makke noch in pear opmerkings:
  - It fleantúch Gryphon Xe-177 hat in ekstreem ûnbetroubere krêftsintrale. Dy moat fuortdaliks ferfongen wurde, mei de nijste pistonmotoren, dy"t ynearsten fjouwer apart steane. Dan nei de meast moderne motors mei in krêft fan 2950 pk. As foar de mooglikheid om te slaan fan hege hichten en yn in dûk, dan ... Begjin ûntwikkeljen fan de Xe-277, dizze masine sil ek wurden in nemesis wapen. Mar it wichtichste ding is jet bommewerpers. Dit is in prioriteit taak. Bygelyks, dit is wat de Yu-287 moat wêze.
  De Führer makke wer in skets mei nei foaren sweefde wjukken, dy't bepaalde nuânses oan 'e ûntwerpers ferklearje. Adolf waard serieus meinommen, en liet bepaalde diagrammen sjen. Benammen de sturtleaze bommesmiter . En dat it ûntwerp fan in fleanende wjukken jetmasine mear as belofte is. En tagelyk is it auto yn steat om sels it Amerikaanske grûngebiet te bombardearjen. Hy joech streekrjocht oan dat ûntwerpers út hiel Europa en sels joaden by it wurk belutsen wurde moatte. Uteinlik besefte er dat de ûntwerpers al drok genôch wiene, liet er se barmhertich gean, en liet allinnich Lippisha oer. De Führer rôp:
  - En ik freegje dy, Alexander, om te bliuwen! Jo sille de opdracht krije om nije, ekstreem effektive wapens te meitsjen.
  Lippisch wie ferrast:
  - Ik sil dy tankber wêze, Führer!
  Hitler de Terminator begon te ferklearjen:
  - Jo kenne fansels de teory fan Wieselsberger , dy't eartiids assistint wie fan professor Prandtl yn Göttingen. Hy wie de earste dy't de teory ûntwikkele oer de ynfloed fan it skerm op it ûnderlizzende oerflak ...
  Lippisch knikte glimkjend:
  - Do bist der goed fan, myn Führer! Ja, ik ken dizze teory!
  Besette Adolf gie troch:
  - Wy moatte in ekranoplan meitsje - in soarte fan hybride fan in torpedoboat en in seefleantúch. It fljocht eins folle leger, sa'n 20-40 sintimeter fan it wetter ôf. Yn dit gefal, de massa fan lucht stypjen ekranoplan boat bestiet út twa dielen. Ien is in beferzen stream ûnder de wjuk; de oare - nochal ûnbelangryk - komt út ûnder de wjuk yn it gebiet fan 'e efterrâne en wurdt hieltyd oanfolle mei loft komt fan boppen, fan' e punt fan 'e wjuk.
  Lippisch befêstige maklik:
  - Wier sa myn Führer!
  Besette Adolf gie troch:
  - De wichtichste loftmassa bliuwt lykwols ûnder it draachflak en soarget dêr in druk dy't hast gelyk is oan de snelheidsdruk. It spilet de rol fan in soarte fan reedridersbaan dêr't de ekranoplan boat lâns "rôlet" as in klok! De earste dy't dit yn 'e praktyk brûkte wie de Finske yngenieur Kaario , dy't in ienfâldige rjochthoekige wjukslee ûntwikkele dy't mei in skerm oer de snie glied en dêr sels in oktroai foar krige. Spitigernôch waard it leger net op 'e tiid sa'n ûntdekking. Se sizze dat de Russyske heechlearaar Levkov ferlykbere eksperiminten dien hat ... Dat is, dit kin in nij wûnderwapen wurde, dat kin bommen, torpedo's en lânende troepen leverje oan 'e kust fan Brittanje, mei de snelheid fan in fleantúch, en by de deselde tiid ûnsichtber foar radar. Plus mear ferneatigjende oanfallen op Ingelske skippen! Oerienkomme?
  Lippisch rommele mei de hân, de behelpsume serveersters skine him wat sop yn... Nei in bytsje drinken, merkte de ûntwerper op:
  - Ja, dit is in ryk idee, al sille d'r wat technyske problemen wêze. Duorsumens bygelyks...
  De besetene Adolf knikte freonlik:
  - Ik sil in rûge diagram foar jo sketse, it is better om it te dwaan, en jo sille de lytse technyske details sels polearje. It lichem moat lang wêze, tinken oan in fleanmasine romp, streamend yn in dolfyn cockpit noas, konvex windshields en turbojet motors .... Hoewol it mooglik is dat pistonmotoren ek wurkje yn 'e earste modellen. En as dizze kolos yn iepen wetter sleept wurdt , sille de motoaren oerdoerjend brûle en it smelle rôfdierlike lichem explodearje as in walfisk, in wolk fan sproei opsmyt. Tink derom, dizze kolos is yn steat om as in fjochter in pear meter fan it oerflak fan it wetter te razen.
  Lippisch fluite yn echte bewûndering:
  - Do hast in rike ferbylding, Führer!
  Dashing Adolf waard noch mear ynspirearre:
  - Fansels soe it in wûnderwapen wêze. Ekranoplans binne ommers net bang foar stoarmen. Se binne net bang foar iis - se fleane der oer. Se wurde net bedrige troch sompige riviermûnen en kustrotsen, dêr't gewoane skippen op brekke kinne, en it ûndjip is oer it generaal as in bernefiver. Se binne by steat om oeral troepen te lânjen: fan 'e Afrikaanske kust fan Skeletten mei syn duvelske riffen, oant beide kusten fan 'e Feriene Steaten, de Arktyske lannen fan Kanada en Alaska. Der soe wêze ferskate hûnderten fan dizze masines, en Brittanje soe falle yn twa moannen.
  Lippisch merkte timide op:
  - En de minen?
  De Führer lake:
  - Dat binne krekt de minen! Se driigje net ûnder it oerflak fan it wetter of yn it ûndjip! Likegoed as torpedo's fan ûnderseeboaten. En hy sels is in ideaal wapen foar it bestriden fan de meast avansearre ûnderseeboaten, rekke se mei djipte ladingen. Derneist kinne ekranoplanes raketten en minen ôfsjitte op fijânske skippen. Ja, fansels, ik sil jo yntrodusearje oan it ûntwerp fan geleide bommen. En fansels, lânings ... In ideaal middel foar it leverjen fan lâningskrêften, net allinich mei ynfantery, mar ek mei tanks! Dan sil de hiele aard fan 'e oarloch yn ien kear feroarje! Begripe jo Lippisch, hokker bedriuw fertrout de Führer jo mei?
  De ûntwerper frege mear merkantiel:
  - Hoe sit it mei de prizen?
  Serious Adolf befêstige:
  - Fansels, de meast royale, in izeren krús mei diamanten, lannen, koloanjes, ûnderwerpen! As wy hiel Afrika feroverje, sil d'r genôch lân wêze foar elkenien!
  Lippisch stelde:
  - As der jild en fûnsen jûn wurde, is it ekranoplan klear, mar... Ik haw ek projekten foar in sturtleaze jager.
  De Terminator Fuhrer hastich om de útfiner gerêst te stellen:
  - In strielbommenwerper sûnder sturt , ik haw it al sketst, oaren sille der foar soargje. Hoe handich en in fjochter! Ekranoplanes binne wichtiger om't se in fûneminteel nij wapen binne ... Dêrneist hat it Gotha-bedriuw tige talintfolle ûntwerpers dy't dit dwaan sille. Yn 'e tuskentiid wurkje oan ekranoplanes. Yn 't algemien, no haw ik in protte driuwende saken, ik moat noch prate mei de tankgeneraals ... De opdracht sil jo jûn wurde ...
  Lippisch liet de Führer tige ynspirearre. Adolf tocht dat it miskien better wêze soe om earst mei kearnfysici te praten oer it meitsjen fan in atoom en, yn 'e takomst, in wetterstofbom, mar hy besleat net te folle te dwaan, himsels en oare minsken tagelyk te laden.
  Der wiene ferskate ûntwerpers, wêrûnder de meast ferneamde: Porsche en Aders. Yn 't algemien, as de Dútsers in kwalitative superioriteit hawwe oer de Sowjets yn' e loftfeart en de ûnderseeboatfloat (hoewol't net elkenien dit jout!), dan wie de tankfloat fan 'e Panzervale merkber efter. Benammen de Sovjet KV-auto's, T-28, T-34, wiene superieur oan de Dútske yn harnas en bewapening, en de T-34 ek yn rydprestaasjes. De gewearen fan Dútske tanks binne lykwols net sterk genôch foar de Ingelske Matildas en Cromwells, folle minder dy dy't al ûntwikkele binne troch de ûntwerpers fan 'e Churchills en Challengers. Net te hawwen oer de swakte fan it pânser fan Dútske ûntwerpen ...
  Nei't er de gasten útnoege om te sitten, begon de Führer de moraal te lêzen:
  - Spitigernôch hat Dútslân op it stuit gjin betroubere anty-tankgewear ... Útrist mei in 50-mm T-3-pistoal, kinne se allinich it pânser fan 'e Matilda of KV slaan ... Mar de Matilda kaam yn tsjinst by Brittanje noch foar it begjin fan de Twadde Wrâldoarloch. Wy sels hawwe Matildas finzen nommen, waans frontale harnas net kin wurde penetrearre. No, de Sowjet-KV's kinne net iens troch de kant of romp trochkringe. It maksimum dat ús auto kin dwaan is it spoar brekke! Dat is, jo ûntwerpers hawwe ús yn sa'n posysje pleatst dat de tanks fan 'e fijân folle sterker binne as ús yn termen fan wapens, en de nije Amerikaanske "Grants" en de "Shermans" klear foar massaproduksje binne superieur yn bewapening. Net te hawwen oer Russyske auto's mei in 76mm kanon. En hoe fiere jo de taak fan it meitsjen fan nije tanks, benammen mei in 88 mm gun.
  Porsche antwurde yn betizing:
  - Fansels dogge wy ferlykbere ûntjouwings, grutte Fuhrer. Op 26 maaie joech de Bewapeningsdirektoraat ús in opdracht foar in tank fan 45 ton ViK -4501. It moat krekt sa wêze, mei in 88 mm anty-fleantúchgewear omboud ta in tankturret. Wy hawwe al foarriedige tekeningen. Jo kinne jo fertroud meitsje mei har, geweldige.
  De Führer frege:
  - Binne jo Aders?
  Erwin knikte:
  - Werom yn 'e fjirtiger jierren waard de vk -3001 mei súkses hifke. In nij swiere wein, mei in 75 mm kanon. Wy hawwe in ferlykber wapen yn it anty-tankmodel, mar it is noch net yn massaproduksje set. Dêrneist waard wurke oan it meitsjen fan de T-6, mei in gewicht fan oant 65 ton. En in lichter model fan 36 ton. Wy besykje grutte Fuhrer.
  Adolf, dy't him in wit-it-alles foarstelde, begûn fluch de tekeningen te ûndersykjen. Hjir binne se de earste sketsen fan 'e formidabele "Tiger", de meast ferneamde tank fan Dútslân út de Twadde Wrâldoarloch. Dizze auto waard ferneamd yn de Kursk Bulge. Yn Sovjet tiden, "Tigers" waarden oer it generaal beledigd, mar doe waard de hâlding foar dizze auto mear objektyf. Foar syn tiid, dizze tank, fansels, wie net min. By de earste grutte skermutseling mei ús KV's sloegen trije Tigers tsien Sovjet-auto's út, en sels ûntkamen se sûnder skea. It wichtichste foardiel fan dit reau wie syn krêftige 88-mm kanon, dat foar in lange tiid hie gjin weardich tsjinstanner. Lykwols, op 'e Kursk Bulge, nettsjinsteande de kwalitative superioriteit yn technology, de nazi's waarden noch ferslein ... Statistiken oer it bestriden gebrûk fan dit reau, en ek de ferhâlding fan ferliezen, sprekke oer it algemien as ien fan 'e bêste auto's fan de Twadde Wrâldkriich. Mar de tekoartkommingen binne ek sichtber mei it bleate each. Swier gewicht fan 56 ton, mei harnas fan mar 100 millimeter (mar 80 kanten!), hege hichte, gebrek oan rasjonele pânser helling hoeken en minne driuwende prestaasjes. Yn it algemien wie de IS-2 tank, mei in gewicht fan tsien ton minder, superieur oan de tiger yn sawol harnas as bewapening ... Mar dizze tank ferskynde pas yn febrewaris 1944. De "Royal Tiger" wie oer it generaal 68 ton, mei frontale harnas fan 180 millimeter... Fansels wie sa'n tank net geskikt foar oarloch yn Afrika, yn 'e woastyn, foar lâning, it is gewoan in masine as in ear fan klaai mei fuotten fan klaai. Nee, fansels, foar syn tiid, de "Royal Tiger" wie tige effektyf, it koe ferneatigje ferskate fijân tanks yn in slach, en ien kear knocked út fiifentweintich "Shermans" binnen in oere. D'r like ynformaasje te wêzen oer trijeentweintich T-34-tanks fernield troch de Tiger yn ien slach. Mar yn alle gefallen, dizze tank is gewoan de belichaming fan irrational gebrûk fan macht en gewicht. Mar, bygelyks, de Sovjet T-54 tank ... In soarte fan belichaming fan it suksesfolle rasjonele gebrûk fan eins eardere technologyen fan de Twadde Wrâldoarloch.
  De Führer stelde beslissend:
  - Né, hearen! Dit projekt is net geskikt! It meitsjen fan in auto mei in gewicht fan seis-en-fyftich ton mei mar 100 millimeter wapenrêsting ... Wêr is ús ferneamde Dútske effisjinsje en rasjonaliteit?
  Aders merkte timide op:
  - De Frânske S-2, mei in gewicht fan 70 ton, hie pantser fan 45 millimeter...
  De Fuhrer-Terminator ûnderbrutsen lilk:
  - Dit is in tank út de tiid fan de Earste Wrâldoarloch. Mar de Russyske KV-2 hie in 152-millimeter houwitser en woech 52 ton. Mar dit is 152 millimeter, net 88.
  Dêrom jou ik jo de taak fan in 88-mm kanon fan 71 kaliber, foar in tank mei in gewicht fan net mear as fjirtich ton en frontale harnas fan op syn minst 180 millimeter, kanten en romp fan 150 millimeter, in motor fan seishûndert , sânhûndert pk. En dizze tank moat wurde ynsteld yn massa produksje op syn lêste, seis moanne.
  De Dútske ûntwerpers waarden bleek en har hannen skodden. Alexander seach har spottend oan. De opjefte wie yndie in tige swiere ien; bewapening en harnas typysk foar de "Royal Tiger" model 1944, mar jo moatte hâlden it gewicht del mei 28 ton! Adolf achte dit lykwols hiel echt, en joech Porsche sels in freonlike klap op it skouder:
  - Wês net oerstjoer, ik sil jo sels in optimaal skema tekenje wêryn't jo mei sa'n relatyf lyts gewicht trochkomme kinne. Ik bin gjin tiran, mar in rationalist. Jo moatte gewoan in protte opnij bouwe. Benammen it pleatsen fan de oerdracht en motor tegearre.
  Aders merkte spitich op:
  - Dit soarget foar ús bepaalde problemen. Benammen sa'n regeling sil de folgjende neidielen hawwe....
  Stoere Adolf ûnderbrutsen:
  - Fansels sille d'r wat problemen wêze, mar yn prinsipe kinne se maklik elimineare wurde. Benammen yn technyske termen. Mar jo kinne de motor folle kompakter pleatse, de ophinging ferpleatse en ... De hichte fan 'e tank moat wurde ferlege nei twa meter, en de bemanning moat lizzend pleatst wurde, dan sil alles folle rationaler wêze.
  De Führer begon te meitsjen fan in skets, in soarte fan tekening, fan it type fan 'e populêrste Sovjet-tank fan' e neioarlochske perioade, de T-54. Dit auto wie sa súksesfol dat it waard lansearre yn 1947 en waard brûkt tidens de fjildslaggen yn Afganistan mei de Taliban; Iraakske troepen fochten mei it Amerikaanske leger tidens Desert Storm en Operation Shock and Awe of Iraqi Freedom . Yn totaal waarden mear as 70 tûzen fan dizze tanks produsearre. En dat de auto tige slagge wie. Mei in gewicht fan 36 ton, frontale harnas fan 200 millimeter, en in kanon fan 100 millimeter kaliber. Dit type fochten mei sawol Amerikaanske Patons as Pershings yn 'e Koreaanske Oarloch. Dus foar dit technologyske nivo is it model heul geskikt en realistysk foar ymplemintaasje. En frij maklik te meitsjen - goedkeap ... Wat it Dútske 88-mm 71 El-kanon oanbelanget, wie it genôch trochkringend foar alle tanks fan 'e Twadde Wrâldoarloch (mei útsûndering fan' e frontale harnas fan 'e IS-3, dy't yn tsjinst kaam in mei 1945!). Hoe sit it mei de IS-3? De tank is poerbêst yn termen fan pânser, en de turret, dat krige in snoek foarm. True, de rydprestaasjes wiene min, en it waard gau stopset. Doe wiene d'r noch ferskate modellen, de IS-4, en sa fierder oant se har nei wenjen setten op 'e IS-10, omneamd ta T-10 nei Stalin syn dea. En dit die bliken te wêzen de lêste Sovjet swiere tank. Chroesjtsjov ferbea alle ûntwikkeling fan swiere auto's, en syn opfolgers hawwe dit net feroare!
  Yn 't algemien hawwe de Dútsers in tank nedich dy't swierder is as fjirtich ton, as se sels op in medium tank in kanon kinne ynstallearje dat 193 milimeter pânser op in ôfstân fan 1000 meter kin penetrearje?
  De Amerikanen ferlieten fluch swiere tanks, en it gewicht fan 'e Pershing wie net mear as 42 ton, en de Sherman algemien 32. Mar nei't it dúdlik waard dat in oarloch mei de USSR soe útbrekke, ferskynde in meunster mei in 120-mm kaliber gewear en in earste projektyl snelheid fan hast 1000 meter per sekonde. De Amerikanen waarden lykwols al gau desyllúzjearre mei dizze tank. Foar it opkommen fan de IS-10 wie de populêrste neioarlochske tank de IS-4, mei frontale harnas fan 250 millimeter en sydpânser fan 170... In betrouber auto, hoewol it mear as 60 ton woech. Yn alle gefallen moatte jo de oprjochting fan in swiere tank foar Dútslân yntsjinje, mar net mear as 50 ton. Bygelyks, de IS-10 wie krekt 50 ton, hie frontale harnas fan 290 millimeter en in gewear fan 125 millimeter ... Trouwens, hokker kaliber is it meast suksesfol? Yn de oarloch, de meast populêre modellen fan Sherman en Churchill hie pânser fan 100 en 152 millimeter (frontaal). No, de "Royal Tigers" koe it goed dwaan ... Mar de "Panther" begon in bytsje efter it 75-mm kaliber te bliuwen, sels as de hege begjinsnelheid fan it projektyl net genôch waard. Dêrom ferskynde "Panthers" mei 88-millimeter kanonnen, hoewol't allinnich oan 'e ein fan' e oarloch, en der wiene mar in pear fan harren. Mar it feit dat de Wehrmacht hie gjin plannen om rearm tanks en anty-tank gewearen mei in grutter kaliber suggerearret dat dizze stân fan saken geskikt foar elkenien. Der wie wol in Jagdtiger selsridende gewear mei in 128-mm-kanon en 250-mm frontale pânser, mar der waarden mar 71 fan produsearre en yn sa'n lytse hoemannichte koenen se de rin fan 'e oarloch net beynfloedzje. Troch de wei, wat is nijsgjirrich is dat troch de tiid dat de Jagdtigers oerlevere, 43 mear bleau yn tsjinst, wat wiist op de ekstreme survivability fan sa'n masine.
  Troch de wei, Stalin bestelde dat de IS-2 fuortendaliks bewapene mei in 122 mm kanon, hoewol't syn penetrating macht wie oermjittich foar Dútske tanks (útsein foar de "Royal Tiger", mar mar 458 sokke tanks waarden produsearre). In protte advisearre de diktator om himsels te beheinen ta in 100-mm barrel. En yndie, it selsridende gewear T-100 blykte de bêste te wêzen yn termen fan syn algemiene bestridingskarakteristiken. Ommers, hoe grutter it kaliber, hoe lytser it oanbod fan skulpen, hoe leger it fjoertemperatuer, de begjinsnelheid fan it projektyl, it berik en de krektens fan fjoer... Mar de Dútsers hienen de meast massive tank, de T- 4, en de selsridende gewearen basearre op it, woegen mar 22-24 ton. De Panzer selsridende gewear wie lykwols tige suksesfol: de bewapening en frontale pânser fan 'e Panther wiene hast identyk oan har eigen, mei sa'n leech gewicht en hichte. It sil nedich wêze om de lansearring fan ienfâldiger en goedkeaper Panzers yn produksje te bestellen .
  En hoe sit it mei it kaliber fan it gewear? Foar anty-tank gewearen in kaliber fan 128 millimeter is te grut; it is better om te brûken as in oanfal wapen, en kies in tuskenlizzende ien fan 105 millimeter.
  Adolf liet de Dútske ûntwerpers it diagram sjen:
  - Dit is ús nije geheime wapen! De tank moat de kommende moannen testen wurde. It gefjochtsgebrûk sil yn 1943 wêze. Yn 'e tuskentiid hawwe jo ek in projekt om in swiere tank te meitsjen mei 105 mm kanonnen. Lykas ljochte selsridende gewearen. Dus oan it wurk hearen.
  Aders beswieren:
  - It ûntwerp dat jo foarstelde sjocht oantreklik út, mar it probleem is dat dizze tank net yn 'e geast fan ús tradysjes is ... En de bemanning sil ûngemaklik wêze ...
  Ynstee fan antwurdzje dronk Adolf wat sop en stelde foar:
  - Miskien kinne wy ite, kameraden. Yn it algemien kin dizze tank wurde produsearre yn grutte hoemannichten, en ik tink net dat de Amerikanen en Britten sille produsearje wat better foar de ein fan de oarloch. En hjoed kinst in bytsje fleis ite...
  De famkes dekken gau de tafel. Alexander realisearre dat de mage fan 'e Fuhrer, ôfwikend fan fleis, siik wurde koe, keas foar harsels trou te bliuwen, en mar iet in bytsje steur, wylst Sobakevich fan har "Dead Souls" ûnthâlde. Hmm , oant no ta docht er alles goed. Stelt de ekonomy op oarlochsfoet, ferklearret totale oarloch, stelt wetten oan dy't al yn 1939 oannommen wurde moatten... Hitler syn traachheid mei militarisaasje late ta in tekoart oan wapens, en krekt yn kwantitative termen... Boppedat hat de ferneamde MP- 44 assault rifle ... Excellent yn syn combat skaaimerken in ding dat op guon manieren is noch better as de earste Kalashnikov modellen. It is gewoan in bytsje swier ... Miskien kinne wy it AKM-oanfalsgewear echt as basis brûke? Eh, it soe moai wêze om in wapen te meitsjen dat de krektens fan 'e Amerikaanske M-16 kombinearret mei de snelheid fan fjoer en betrouberens fan' e AKM. Yn 't algemien ûntwikkelet de foarútgong unjildich. Bygelyks, motoren yn tanks net tafoege folle macht, mar de kompjûter waard folslein ûnberikber. Mar hy hat kennis fan de takomst, mar wat kin er biede oan bygelyks in oaljeferfanger. Oant no, sels yn Amearika hawwe se net leard hoe't se effektyf benzine kinne produsearje út stienkoal! Nettsjinsteande tanimmende oaljeprizen. No, wat kin er oars biede. Dynamyske beskerming, turbogeneratormotoren ... En dit sil barre, mar in bytsje letter, om net te haasten om troefkaarten út te lizzen. Yn santich jier is de foarútgong fier foarút gien, mar oant de âldens ferslein is, sykte ek, en de minske is gjin God! Boppedat is der op guon manieren sels in regression ... Bygelyks in tanimming fan religiositeit, benammen yn Ruslân en de post-Sovjetromte, lykas yn islamityske lannen. Mar de grutte tinkers fan 'e Renêssânse en moderne tiden foarsei dat religy stadichoan útstjerre soe!
  Mar nuver genôch groeit it religieus ekstremisme... En prysters bemuoie har hieltyd mear yn de steatepolityk. En yn dizze situaasje is it belied fan 'e autoriteiten ûnbegryplik; leauwe se echt serieus dat de wierheid yn' e ortodoksy of islam is? Al dizze oplate en tûke minsken? As net, wat is dan it punt fan it ferlitten fan it sekuliere model fan steatsfoarming? Om 'e wille fan effisjinsje by it behearen fan' e massa's? Mar krekt de ortodoksy hat syn ineffektiviteit as steatsgodstsjinst bewiisd... It feit is dat, mei in formele basis foar it kristendom en foarearst it Nije Testamint, de ortodoksy as basis de pasifistyske lear hat: net fersette kwea en hâld fan dyn fijân! Mar tagelyk is it eigentlike belied fan it ryk agressyf en freget geweld en ferovering. Dit is wat oanlieding jout ta de tsjinstelling tusken foarm en essinsje. Sels as in protte minsken dit net bewust begripe, fiele se it ûnbewust!
  Fanwegen dit, de ortodokse lear is net effektyf, sûnder logika, besykje te wêzen keizerlike en kristlike tagelyk. En kristlik betsjut joadsk en pasifist! De Bibel is ommers hast hielendal troch Joaden skreaun, en miskien sels hielendal, om't de apostel Paulus seit dat it foardiel fan de Joaden grut is om't harren it wurd fan God tafertroud binne! Dit betsjut dat in Rus de Bibel net leauwe moat! Dat betsjut dat der in oar leauwe nedich is, mar net mear basearre is op de Joadske Skriften... Hokker? It moat ûntwikkele wurde troch betûfte professionals en psychologen ûnder lieding fan de FSB! Dan wurde in protte tsjinstellingen mei súkses oplost ...
  It moat sein wurde dat in bern dat it Evangeelje lêze sil nea in sterke, dappere, wrede strider wurde dy't fan Ruslân hâldt! En hokker lân is ferneamd yn 'e Bibel? Israel!
  Wier, Adolf sels is beset, dizze spiler, dy't him yn Hitlers plak fûn, sil de ferfolging fan joaden hielendal net oanskerpe. Krektoarsom, nuttige Joaden sille genietsje fan foardielen en wurkje foar it Tredde Ryk. Der sil gjin ûnsin wêze as it sjitten fan joadske wittenskippers of keunstners! Mar it is te betiid om antysemityske wetten op te heljen. As earste kinne minsken misferstean, en twadde, dit is in boarne fan rykdom en in heul solide boarne! Mar it is fansels mooglik om antysemitysk belied te fersachtsjen yn ruil foar joadske stipe.
  Wat te dwaan mei de paus? Relaasjes mei it Fatikaan binne fier fan ideaal, mar iepen oarloch sil allinich skea bringe op dit stadium. Dit betsjut dat jo de stipe fan it Fatikaan sykje moatte, mar tagelyk op jo belangen oanstekke ... Ideal, set jo marionet op 'e troan fan Petrus en herfoarmje de religy stadichoan ...
  Porsche ûnderbriek Adolf syn tinzen:
  - Wy binne tige bliid mei dyn diner, Führer!
  De besetene Adolf glimke genedich:
  - No, foarearst sil ik Himmler moetsje, en dan Heinseberg komme litte. En sjoch, jonges: jim hawwe hiel strange deadlines krigen!
  It leger fan 'e Fuhrer ferhuze troch Afrika. En it hold de ferdigening tsjin de USSR.
  Yn 'e winter lansearre it Reade Leger in offensyf op' e Rzhev-ledge, mar de nazi's wachten dêr en koene de slach ôfslaan. Yn it suden holden de Dútsers ek út, holden oan 'e Oryol- en Kharkov-rjochtings. En allinnich tichtby Leningrad, Sovjet troepen wienen by steat om te fieren Operaasje Iskra, mar de fjildslaggen duorre hast in moanne en de oerwinning waard kocht foar in ekstreem hege priis.
  De Krauts hawwe op ien of oare manier de winter fan '42 - '43 oerlibbe.
  Mar yn 'e maitiid is it grutste part fan Afrika al troch harren ferovere. En de Fuhrer testet it wetter fan frede mei Brittanje.
  Churchill is hjir wat kâld oer. Hoewol't Brittanje lijt nederlaach nei nederlaach.
  It is ek net dúdlik mei Japan - de Slach by Midway waard ferlern troch Amearika, en wylst de samûrai de grutte Yankee-float stik foar stik ferslaan. En Amearika kin net profitearje fan syn numerike superioriteit op see en yn 'e loft.
  Hitler wol oanfallen tsjin de USSR, mar ek nei de oankundiging fan algemiene, totale mobilisaasje hat er dêr te min krêft foar. Sûnt de Krauts binne ferspraat oer hiel Afrika.
  Yn 'e simmer is it Reade Leger sels ree om foarút te kommen. De nazi's hawwe lykwols Afrika ferovere, foarmje koloniale troepen. En se krije ekstra middels.
  Se wurde brûkt om de Liuw, Tiger, en Panther tanks te produsearjen. Lykwols, de gegevens jûn oan it meunster wie net hielendal suksesfol. Te djoer, te swier. Wier, foar definsje is de Panther in goede tankfernieler, mei in fluchfjoerkanon.
  Mar de meast mislearre wie "Lion", swier, djoer, mar net hiel effektyf. It gewear is te machtich tsjin Sovjet tritich-fjouweren en lichte tanks, en de snelheid fan fjoer is folle leger as dy fan de Panther en Tiger. En it pânser is lykwols better as dat fan 'e "Tiger", en ek op rasjonele hellingen. "Liuw" blykte te wêzen as in grutte "Panther" mei in gewicht fan njoggentich ton en in motor fan achthûndert pk. Lykwols, wat flugger as yn 'e echte skiednis "Tiger"-2, twaentweintich ton lichter, kaam yn produksje. Tichtby nivo fan beskerming oan 'e "Lion", mar mear mobyl, lichtgewicht. It gewear is lykwols fan 88 mm kaliber - tsjin 105, mar genôch om alle Sovjet-tanks te ferneatigjen. En wat wichtich is, is in flugger fjoertempo - acht shots tsjin fiif.
  Dus "Lion" is in bern fan in Dútsk, somber sjeny dat net woartele.
  De Dútsers feroveren hiele Afrika, ynklusyf Madagaskar, yn 'e simmer. Stalin wachte te lang.
  Miskien hat er sels rekkene op de Dútsers om in offensyf te starten. Benammen om te sjen hoe't de Liuw, Tiger, en Panther tanks oankomme. Mar de Krauts losten noch problemen op it tsjustere kontinint.
  Stalin miste it momint. It offensyf fan de Sovjet troepen begûn yn 'e rjochting fan Orel en Kharkov. Krekt dêr't de Dútsers goed taret wiene. En it wie net mooglik om taktyske ferrassing te berikken. De alderearste fjildslaggen lieten sjen dat "Panther" poerbêst presteart yn definsje. Net min en "Ferdinands". Se binne ek goed.
  En de Tiger is in produktive tank. En hy skoart goed. De Dútsers ferdigenje aktyf. En ferneare de fijân syn klappen. Yn trije moannen fan tige koppich fjochtsjen gie it Reade Leger mar fyftjin kilometer foarút. En har ferliezen wiene signifikant.
  Twa tsientallen Ingelske fleantugen fleagen oer de kamouflearre famkes hinne, se hawwe wierskynlik neat fernaam, en begûnen al foarby de hoarizon te ferdwinen, doe't ynienen nije fertochte lûden hearden. Madeleine befel:
  - Elkenien lizze en net bewege!
  De famkes befrieren, se wachtsje wat. En doe ferskynden efter it dún ljochte transporteurs en frachtweinen. Neffens it ûntwerp wurdt it makke yn Ingelân en Amearika. Se ferhuze stadich nei de haadstêd fan Tuneezje. Madeleine wie wat yn de war. Se leaude dat de frontliny noch fier fuort wie, wat betsjutte dat de Britten noch gjin tiid hawwe om te ferskinen. Of leaver, se moatte net ferskine. En hjir raast in hiele kollum. Hoewol, miskien, minder as in bataljon ... Wa binne it, guon fjochtsgroepen, dy't de woastynen fan in alhiel net trochgeande front foarby binne, wol yn 'e efterkant rommelje. It liket logysk, hoewol mei technology binne se maklik te spotten yn 'e woastyn. Yn alle gefallen, jo moatte radio nei jo freonen, mar net iepen fjoer. Boppedat binne der mar hûndert fan harren, en der binne mear as trijehûndert Britten!
  Gerda flústere tsjin Charlotte:
  - Dit binne de Ingelsken! Dit is de earste kear dat ik se sa tichtby sjoch!
  De readhierige freon, ek frij senuweftich, antwurde:
  - Neat spesjaals! En ûnder harren binne der safolle swarten!
  Ja, op syn minst de helte fan 'e Ingelsken wie swart. En de kolom beweech stadich, en de swarten gûlen noch... Se kamen hieltyd tichterby...
  Hjir koe de senuwen fan ien fan 'e famkes it net ferneare, en se skeat in submachine gun. Op deselde sekonde iepene de rest fan 'e krigers it fjoer, en Madeleine blafte te let:
  - Fjoer!
  Ferskate tsientallen Ingelsen waarden yn ien kear ôfmaaid, ien fan de frachtweinen baarnde yn flammen. De rest fan 'e Britten iepene it fjoer sûnder ûnderskied. Madeleine grypte it momint en rôp:
  - Smyt offensive granaten tegearre!
  Famkes út de elite SS bataljon "She-Wolf" smyt granaten fier en sekuer. En dat se sûnt bernetiid traind binne, en ek spesjale techniken hawwe ûndergien . Dit is as jo traine mei elektryske skok, jo binne in bytsje stadich mei it gooien en jo binne skokt. Gerda en Charlotte smieten ek har kado's. En de Britten binne op 'e kop en op 'e kop ... It is sa grappich. Se sjitte willekeurich, en de swarten skrieme noch yn in ûnbegryplike taal. Dat binne grif flaaks...
  En Gerda sjit en smyt, wylst er ek sjongt:
  - Der is in nachtmerje yn 'e learlingen fan 'e SS! Ien sprong - ien hit! Wy binne wolven - ús metoade is ienfâldich! Wy wolle net graach de kat syn sturt lûke!
  Charlotte gromt ek yn reaksje. De kûgels dy't troch har ôfstutsen wurde, brekke de skedel yn fragminten. En dan stekke se de eagen út. Hjir is ien bang swarte man dy't syn blonde partner mei in bajonet yn 'e kant stekt. Hy sil spuie bloed as antwurd. Charlotte sjongt mei:
  - Ingels fan 'e stjerlike tsjustere hel! It liket derop dat alles yn it universum sil wurde ferneatige! Jo moatte de loft yn fleane as in rappe falk! Om sielen te beskermjen tsjin ferneatiging!
  De Britten hannelje unorganisearre, de measten binne koloniale soldaten: swarten en Yndianen, Arabieren. Se falle, befrieze, of oarsom, springe skerp oerein en begjinne as gekke hazzen om te rinnen. De famkes sjitte lykwols krekt, en ek al fleane de granaten net fier, de fragminten binne dik! Der binne al in pear fijannen oer. Madeleine raast yn it Ingelsk, har stim is sa oerdoerjend lûd dat jo net iens in megafoan nedich hawwe:
  - Jou oer en wy sille jo libben sparje! Yn finzenskip sille jo goed iten, wyn en seks hawwe!
  It wurke direkt en as se ienris opjaan ... Hannen omheech en ...
  Se sammele fyftich finzenen, wêrfan de helte ferwûne. Madeleine befel:
  - Meitsje de ferwûnen ôf!
  De "wolven" skeaten sûnder seremoanje kûgels yn 'e timpels fan dyjingen dy't net op har fuotten koenen stean, en de rest waarden yn auto's laden en nei de tichtstbye basis riden.
  Nei it waarme sân fan 'e woastyn binne Gerda har bleate fuotten tige bliid om it sêfte rubber te fielen. Se kreunt sels bliid... Amerikaanske frachtweinen binne tige noflik en skodzje net ûnder de reis. Nei wûn, binne de famkes fleurich. Charlotte frege Gerda:
  - Hoefolle hasto fermoarde?
  It famke helle ferbjustere har skouders op:
  - Wit net? Ik wie net de ienige dy't skeat ... Mar ik tink dat der wiene in protte!
  Charlotte berekkene:
  - Wy binne hûndert, hy hat sa'n trijehûndert deamakke, dat betsjut trije per broer, dat is per suster! In yndrukwekkend begjin fan 'e oarloch!
  Gerda swaaide ûnferskillich mei de hân:
  - Dit is my net wichtich! It wichtichste ding is dat net ien freon stoar. Hoewol dit is, fansels, statistiken, waarden trijehûndert fijannen ferneatige, en oan ús kant waarden mar twa wolfkrigers licht ferwûne. Ik bin sels fernuvere hoe't wy Afrika noch net folslein ferovere hawwe, mei sokke krigers.
  Charlotte ferneatige fuortendaliks de stimming:
  - No, wy ferlearen fan dizze ûngelokkige krigers yn 'e achttjinde!
  Gerda skodde lilk har ljochte holle, as wie se bedutsen mei nijjierssnie:
  - Dit komt troch ferrie! Mar feitlik wiene wy tichter as ea by de oerwinning en dit wie dúdlik foar elkenien dy't net blyn is! Och, wy waarden ûnderbrutsen!
  Charlotte stimde yn, behendich krassen efter har linker ear mei har bleate teannen:
  - Ja, ferrie, sabotaazje, midsmjittigens fan it leger... Mar wy bruts de Russen noch, en twongen se yn 1918 oer te jaan! Och, it soe moai wêze om in kuier troch de romten fan Ruslân te meitsjen, it is dêr koel, mar hjir is it hyt!
  Gerda giechele fleurich:
  - Mar yn Ruslân binne sokke swiere froast... Mar doe't ik bleatfuotten troch de snie yn 'e bergen rûn, wit ik wat marteling it is.
  Charlotte bleate har tosken:
  - Lytse Gerda rint bleatefoet troch de baarnende snie... Dit is symboalysk, as yn in mearke... Mearkes oer in suver, noch bernich en alhiel net egoïstysk...
  Gerda knipoogde fleurich nei har freondinne:
  - It is as moatte wy nei de Führer?
  Charlotte befêstige:
  - Hast! Wy ride gewoan, rinne net bleate fuotten oer it waarme woastynsân. En ek nei de oerwinning.
  De oansletten swarte man mompele yn it Dútsk:
  - Ferskriklike ingels, ik bin ree om jo te tsjinjen! Do bist in goadinne, ik bin dyn slaaf!
  Charlotte streake mei har wat rûge foet oer it brune krullende hier fan 'e swarte finzene:
  - Jimme swarten binne fan natuere al slaven! Dit is fansels oan de iene kant goed, immen moat hurd wurkje fan moarn oant skemer, minial wurk dwaan... Mar in slaaf is troch syn aard, troch syn ferfelende aard in ferrieder en kin net fertroud wurde mei in wapen . Wy Dútsers binne op har beurt de meast kulturele en heul organisearre naasje op ierde. In grutte naasje fan krigers, en it is net sûnder reden dat Dútske hiersoldaten tsjinne yn alle Europeeske legers en sels yn Ruslân, meastentiids yn kommando posysjes!
  Gerda sei fel:
  - Ja, jo sille ús as slaaf tsjinje. Wy hawwe spesjale menageries foar swarten. En no hoege jo allinich ...
  Charlotte suggerearre:
  - Lit him ús fuotten tútsje. Ommers, it sil wêze noflik foar ús, en Niger fernedere himsels.
  Gerda skodde krêftich de holle:
  "Ik wit net hoe't jo binne, mar it is walgelijk as de suvere hûd fan 'e Ariër de lippen fan' e stinkende Niger oanrekket." Sa...
  Charlotte wie it net iens:
  - Net wirklik! Krektoarsom, ik hie it graach wollen. No sjoch...
  De fûle readhierige skientme stuts har lytse skonk nei de swarte man. Hy begon entûsjast de lange, glêde, mei beitele fingers fan 'e goadinne te tútsjen. En it famke glimke allinnich tear as antwurd, de dikke lippen fan de swarte man kitelden syn brune hûd. De tonge fan de finzene rûn oer de elastyske, wat stoffige foet fan it famke. It is noch altyd moai as jo in sterke man fan hast twa meter fernederje.
  Gerda wie ferrast:
  - It is nuver, mar fielst dy gjin wearze?
  Charlotte glimke:
  - Net wirklik! Wêrom moat ik wearze?
  Gerda keas foar stil te bliuwen: wêrom soe se har yn de saken fan har freon bemuoie? Eins waarden se grutbrocht dat in Dútske frou net allinnich in strider wêze soe, mar ek in leafdefolle, sêfte frou en in sûne mem. Mar se hat sels noch net oan jonges tocht, miskien troch swiere fysike ynspanning, of hat har paspoart gewoan noch net fûn. Charlotte liket der lykwols ek nocht fan te hawwen. Se sloech de swarte man mei de ankel yn 'e noas, sa bot dat syn noas begûn te streamen en stelde Gerda foar:
  - Miskien kinne wy sjonge?
  Gerda knikte:
  - Fansels, wy sille sjonge! Oars wurdt it tryst!
  De famkes begûnen te sjongen, en har freonen diene mei, sadat it liet as in wetterfal streamde:
  Myn leafste en ik geane út 'e bosk,
  Unierdsk fertriet ferbergje!
  En de kjeld, baarnende, kjeld,
  It brutsen motyf trochbriek!
  
  Bleate fuotten yn 'e snie,
  De famkes geane wyt!
  De kweade blizzards raze as wolven,
  Fersteurende keppels fûgels!
  
  Mar it famke wit gjin eangst
  Se is in machtige fjochter!
  It himd besloech amper it fleis,
  Wy sille grif winne!
  
  Us strider is de meast betûfte,
  Jo kinne it net bûge mei in foarhamer!
  Hjir bewege de maples sêft,
  Snieflokken falle op jo boarst!
  
  It is net ús gewoante om bang te wêzen,
  Doarst net trilje fan 'e kjeld!
  De tsjinstanner is fet mei in bollehals,
  It is kleverig en walgelijk as lijm!
  
  De minsken hawwe sa'n krêft
  Wat die de hillige rite ta!
  Foar ús sawol it leauwe as de natuer,
  It resultaat sil winne!
  
  Kristus ynspirearret it heitelân,
  Fertelt ús om te fjochtsjen oant it ein!
  Dat de planeet in paradys wurdt,
  Alle herten sille dapper wêze!
  
  Minsken sille gau bliid wêze
  Lit it libben soms in swier krús wêze!
  Kûgels binne brutaal deadlik
  Mar dejinge dy't foel is al opstien!
  
  Wittenskip jout ús ûnstjerlikens,
  En de geasten fan 'e fallen sille werom nei plicht!
  Mar as wy kip út, leau my,
  De fijân sil de skoare daliks opknappe!
  
  Bid dêrom op syn minst ta God,
  Gjin needsaak om flaters te meitsjen, wês lui!
  De Almachtige rjochter is tige strang,
  It kin teminsten soms helpe!
  
  It heitelân is my it leafst,
  Hillich, wiis lân!
  Us lieder, hâld de teugels strakker,
  It Heitelân is berne om te bloeien!
  De famkes fan it elite SS-bataljon "She-Wolf" songen sa moai, en de wurden wiene sielfol. Yn 't algemien is d'r in stereotype dat in SS-man in beul betsjut! Mar dat is net wier. Der wiene, fansels, spesjale straf-ienheden, meastentiids as ûnderdiel fan feiligens divyzjes dy't útfierd spesjale operaasjes, mar de measte SS divyzjes wiene gewoan de elite bewakers fan 'e Wehrmacht. Yn it algemien moat sein wurde dat reade, totalitêre propaganda net de meast betroubere boarne fan ynformaasje oer de Twadde Wrâldoarloch is. Ommers, it is dúdlik dat de kommunistyske lieders fan Agitprop koe net helpe, mar wêze ûnpartidige en objektyf cover eveneminten. Dus, it is betrouber lestich om te oardieljen wêr't de wierheid wie oer de grouwels fan 'e nazi's, en wêr't fiksje wie. Yn alle gefallen, dejingen dy't serieus dwaande binne mei histoarysk ûndersyk wurde twongen om ta te jaan dat net elke SS-strider in beul en in meunster is. Boppedat, foar de oanfal op de USSR; De nazi's gedragen har yn 't algemien tolerant yn' e besette gebieten; Westerske boarnen jouwe gjin massale grouwerijen of represailles oan.
  En no holpen de famkes de finzenen út 'e weinen; se klopten freonlik op 'e brede skouders fan 'e ferlegen manlju. Dêrnei waarden de famkes útnoege om har te ferfrissen...
  Lunch wie beskieden, mar in sebra waard sketten yn 'e woastyn en elk famke krige in kebab cooked yn Arabyske styl. Yn 't algemien wiene de Arabieren, alteast uterlik, freonlik en dyjingen dy't Dútsk wisten, besochten sels in grapke te meitsjen of de skonken fan' e famkes sêft te streljen.
  Gerda triuwde de kleverige Arabier fuort en sei:
  - Ik bin net foar dy!
  Charlotte folge dit pak:
  - Krij dysels in harem!
  Gerda glimke en stelde foar:
  - Mar sis my, Charlotte, wat soene jo dwaan as jo de frou fan 'e sultan wurde?
  De readhierige freon merkte twifelich op:
  - Dit is eins in diskutabel lok... Hoewol't it hinget fan hokker sultan syn frou. As it grutte Ottomaanske Ryk yn syn bloeitiid wie, dan... It soe sels tige moai wêze... Ik soe it Turkske leger herfoarmje, wapens ferbetterje... En wierskynlik earst myn blik nei it easten draaie.
  Gerda stimde yn:
  - Rjochts! Mar it is skande foar Turkije dat it sels yn syn bloeitiid net Iran koe feroverje. Dit wie frij realistysk, benammen om't it Perzyske leger efterút wie. Ik freegje my ôf, Grutte Führer, hokker beslút sil hy nimme: Turkije feroverje, of him opnimme yn syn koälysje, de Ottomanen in bonke smite, ynklusyf guon fan 'e net heul weardefolle lannen fan Iran?
  Charlotte helle yn betizing har skouders op.
  - Wit net! Yn feite binne der koartlyn geroften west dat wy de USSR oanfalle sille ... Se sizze dat Russyske rykdom en rike lannen fan Oekraïne net echt nedich binne!
  Gerda helle de beker tee mei de teannen fan har bleate fuotten en tilde dy, frij behendich, op it kin, en gie de brune floeistof yn harsels. Tagelyk wist it famke te praten:
  - Oekraïne hat tige rike, rike lannen. Under wize Dútske lieding, en mei ús hege boerekultuer, se sille produsearje rekord rispinge. En dan is ús brea goedkeaper as wetter. En dit sil wêze foar it foardiel fan 'e Oekraïners sels, om't de Sovjet-regearing se gewoan berôve, en twingt se om úthongere!
  Charlotte knikte.
  - Wy sille dizze Slaven ús grutte Germaanske kultuer leare! Litte wy se ferljochtsje!
  Hjir waard it petear ûnderbrutsen troch grouwe gjalp, de rêsttiid wie foarby.
  Mar nei de middei stiene de famkes wer op rige en twongen om troch de woastyn te marsjen. Nei it iten wie it dreech om te rinnen en de famkes kreunen sels in bytsje oant har lichems lykwols opwaarme. En sa raasden se fuort as jerboa's.
  Dit is in firtuele slach... En Afrika wurdt Dútsk... En it Sowjet-Dútske front...
  Winterdeis gie it Reade Leger wer yn it offensyf. Der binne koppige fjildslaggen geande.
  Christina, Magda, Margaret en Shella fjochtsje yn 'e Panther. It auto, hoewol net ideaal, hat in fluch-firing, lange-ôfstân gewear, is matig agile, en hat goede frontale harnas.
  Dútske famkes binne bleate fuotten en yn bikini, nettsjinsteande de kjeld. En se fiere in manoeuvreerbere striid.
  Hjir sjit Christina in skot ... De shell rekket de T-34-76 tuorke en stekt it troch. In Sovjet tank stoppet, delsketten.
  De famkes raze op 'e top fan 'e longen:
  - Uzes naam it!
  Dan sjit Magda. De skientme mei gouden hier rekke ek.
  Ja, sa waard de toer fan de fjouwerentritich ôfskuord.
  De tigress famkes om beurten sjitten. En hiel akkuraat. Sa sloegen se in oare Sovjet-tank.
  Margaret sloech folgjende. En it rekke de SU-76 selsridende gewear. Behendig sloegen. En hja song:
  - Us helske Dútslân is sterk, it beskermet de wrâld!
  En hoe sil de tonge sjen litte!
  Doe sloech se Shell mei in kanon. Hit de Sovjet KV-1S tank. It famke hat ek goed wurk dien.
  Ja, fjouwer krigers yn bikinis fjochtsje en binne net bang foar de kjeld. Neidat froulju begûn te fjochtsjen, gie it folle better foar it Tredde Ryk.
  Hjir binne piloaten Albina en Alvina yn 'e loft. Beide beauties binne yn bikini's en bleate fuotten. Se fjochtsje op Focke-Wulfs. En dit is in tige serieuze auto.
  Albina, fjoer út loftkanonnen, seit:
  - Aktive kroket! Gjin spyt fan de wurden!
  En hoe sil hy skitterje mei in skitterjende glimke! En hy sil twa Sovjet-fleantugen tagelyk delsjitte.
  Alvina snijde ek sa'n trije mei loftkanonnen ôf en tjirre:
  - Myn yngong sil deadlik en mat wêze!
  Wêrnei't it famke har tosken bleat en har tosken sjen liet! Se is allegear sjarme, en fol fan fenomenale sjarme.
  Albina snijt in oar Yak-9 fleantúch ôf en piept:
  - Wêrom binne Sovjet piloaten nedich?
  Alvina sjit LAGG-5 del en seit mei fertrouwen:
  - Dat wy Dútsers rekkens sammelje kinne!
  Prachtich pear famkes. Hoe't se foar harsels prizen sammelje. Jo kinne echt net tsjin sokke beauties pleitsje. Se sjitte fleantugen del en bleate har tosken.
  En it wichtichste geheim is dat yn 'e kjeld, famkes moatte wêze bleate fuotten en yn in bikini. Dan komme de rekkens fan harsels.
  En nea oanklaaie. Skodje dyn bleate boarst, en do silst altyd wurde holden yn hege achting!
  Albina snijde in oar fleanmasine fan it Reade Leger del en song:
  - Yn grutte hichte en stellare suverens!
  En hja knypeage, sprong oerein en trille mei bleate fuotten, razend:
  - Yn 'e see weach en fûleindich fjoer! En yn in fûleindich en fûleindich fjoer!
  En wer sjit it famke mei in enerzjike oanpak it fleantúch del.
  En dan falt Alvina de fijân oan. Hy docht it om 'e hoeke, bleat syn tosken en piept:
  - Ik sil in super wrâldkampioen wurde!
  En wer falt de troch it famke oanriden auto. Ja, it Reade Leger krijt it aardich min.
  En Albina raast fan wylde ekstase:
  - Ik bin no in beul, gjin piloat!
  Sjit in oar Sovjet-fleantúch del en sis:
  - Ik bûgje my oer it sicht en de raketten rinne nei it doel, d'r is noch ien oanpak foarút!
  De strider hannelet ekstreem agressyf.
  Hjir falle beide famkes grûndoelen oan. Albina slacht de fjouwerentritich en sjit:
  - Dit sil de ein wêze!
  Alvina rekket de SU-76 en flústert:
  - Oant folsleine ferneatiging!
  En hoe skoddet er syn bleate foet!
  Yn 'e winter, it Reade Leger wie net by steat om te berikken wichtige súkses. Allinnich yn it Rzhev-gebiet wisten se in lichte wig te meitsjen, mar troch it ynfieren fan reservaten hawwe de Dútsers de situaasje werombrocht. De Krauts binne echt sterk.
  En yn maaie 1944, nei't se har troepen oanfolle mei nije tanks, ynklusyf de mear avansearre en better beskerme Panther-2, gongen se oan it offensyf yn it gebiet fan Kursk en Rostov-on-Don.
  Alles soe net sa slim wêze as in grut tal Arabieren en swarten net meidien hiene oan it offensyf. En it wichtichste: Türkiye gie ek yn 'e oarloch. Sa is de situaasje ekstreem alarmearjend wurden.
  En it Reade Leger, mei swiere ferliezen, luts him werom foar de oermacht fan 'e Wehrmacht.
  Mar de moedige seis famkes, ûnder lieding fan Alenka, fochten fûl mei de Krauts. En de krêften wiene dúdlik ûngelikense.
  Alenka focht foar Koersk, dat waard bestoarme troch de nazi's. De wanhopige skientme smiet in granaat mei har bleate teannen en tjirre:
  - Gloarje oan Rus en ús leave partij!
  Doe lansearre Natasha in granaat mei har bleate teannen en sisde:
  - Wy soargje foar it famke op bleate fuotten!
  Neitiid stjoerde Anyuta ek in kado fan 'e dea mei de teannen fan har bleate fuotten, en ferdwûn :
  - It sil in prachtige klap wêze!
  Red-haired Augustinus naam en stjoerde in kado fan annihilation mei har bleate ûnderste lid en squeaked:
  - Rjochtsje de radar yn 'e loft!
  En doe joech de gouden hier Maria de dea oan 'e nazi's mei har bleate skonken.
  En hja song:
  - Yn Madagaskar, yn 'e woastyn en de Sahara! Oeral west, de wrâld sjoen!
  En dan smyt Marusya in hiele bulte bleate fuotten fan har fuotten en sjongt:
  - Yn Finlân, Grikelân en yn Austraalje, Sweden, sille se jo fertelle dat der gjin moaier famkes binne as dizze!
  Ja, de seis famkes fochten hiel goed. Mar de Krauts namen Koersk noch ...
  Nee, jo kinne sokke superieure krêften net wjerstean. De faksisten wurde koppich.
  En wat betsjut de tarieding fan 'e meunsters?
  Adolf Hitler wie gewoan gek: fielde as in echte despoot, oan wa't elkenien harket en trillet. Ja, as jo de suksessen fan Stalin wolle, dan moatte jo lykas Stalin wêze, sûnder meilijen en easkjen fan oaren en josels (dat is krekt hoe't Joseph Vissarionovich yn dizze folchoarder tocht!). No is it rûzjen fatsoenlik en sil de auto begjinne te bewegen. Yn it algemien, Dútslân, rekken hâldend mei syn satelliten, hat in enoarm foardiel boppe de USSR yn it bedrach fan yndustriële apparatuer, yn kwalifisearre personielsbestân en yn it oantal yngenieurs op alle nivo's. Dit is in feit, mar de produksje fan wapens is noch altyd net oan par! Dútslân bleau efter de USSR yn 'e oarloch, nettsjinsteande alle ferneatiging yn Ruslân. En fan wat? Fansels troch in beskate gaos dy't hearske yn ferskate ôfdielingen en benammen yn 'e militêre yndustry. Dêrnjonken spile in tekoart oan grûnstoffen, en ek in ûnderskatting fan it potinsjeel fan 'e fijân, in negative rol. Benammen yn 1940, de produksje fan wapens yn Dútslân wie leger as yn 1939 (as wy beskôgje it totaal ynklusyf munysje), en dit nettsjinsteande it feit dat de oarloch wie al oan 'e gong, en it Tredde Ryk naam kontrôle fan grutte gebieten mei enoarme reserves fan produksjekapasiteit. No, wat kinne wy sizze oer Hitler's organisatoaryske kapasiteiten? Net te folle, hy skynde yn 'e militêre yndustry.
  De Führer ferklearre yn in lange taspraak:
  - Op it mêd fan tafersjoch op de loftfeart wurde oan Sauer needfoech jûn. Hy sil de kwantiteit fan produsearre apparatuer nau kontrolearje, en, net minder wichtich, de kwaliteit. Dêrneist binne in protte fan dyn freonen Goering, ek al wiene se eartiids goede aces, net by steat fan liederskip wurk. Net elke goede soldaat is ek in treflik generaal, dus ynstee fan 'e ophongen Eric, sil de technyske sfear liede troch in persoan út profesjonele ûndernimmers dy't by steat is om de loftfeartkrêften te herfoarmjen en opnij te meitsjen. Ommers, Brittanje is net yn 'e sliep, it fergruttet sawol de kwantiteit en kwaliteit fan syn wapene troepen, en benammen syn loftfeart. Wy moatte de fijân twa koppen foar wêze, in tsiental stappen, oars sille wy ús superioriteit oer de fijân folslein ferlieze. Dêrom binne kwalitative stappen nedich.
  Goering antwurde bang:
  - Myn freonen, bewezen minsken dy't har fjochtseffektiviteit en profesjonaliteit hawwe bewiisd.
  De besetene diktator waard lilk:
  - Of miskien bin ik neffens jo fergetten wa't de Slach by Brittanje ferlern hat? Of wa't it fjouwerjierrenplan foar de ûntwikkeling fan de nasjonale ekonomy mislearre. Of wolle jo ek mei roeden slein wurde, en sels iepenbier. Dus slút dyn mûle en wês stil foardat jo dysels impale!
  Goering bûgde sels fan eangst. Och, de Führer is net te ferjitten. Doe waard it lûd wer heard, en in oare ME-262 jet naam de loft yn. De auto wie massaal en hie twa motoren. De wjukken binne wat sweefd, de jager sels sjocht der nochal driigjend út. Syn snelheid skaaimerken, foar 1941, binne oer it algemien fatsoenlijk, en sels troch wrâld noarmen se binne rekord-breaking. True, de masine sels is noch net hielendal betrouber en fereasket debuggen. De faksistyske diktator hat lykwols al de skaaimerken jûn fan nije, mear avansearre jagers... De ME-262 weegt mear as seis ton, wat betsjut dat der wat oerlêst is. In jachtfleanmasine moat lyts, goedkeap en flink wêze. Yn dit ferbân kin de ME-163 hiel goed wêze, mar syn raketmotor is te twongen en wurket mar seis minuten (of leaver, it sil noch wurkje!), Dat betsjut dat it berik mar binnen in straal fan hûndert kilometer is . As in Blitz-styl bommesmiter of in dekking fighter foar armada oanfallen op Ingelân, it is fansels net geskikt.
  Mar de ME-262 kin in ton bommen drage, dat is, safolle as de Pe-2, in Sovjet frontline-fleanmasine. Dat is, in poerbêste oplossing sawol foar fighter sweeps en foar it stypjen fan troepen. Lykwols, wêrom net meitsje in fighter yn 'e styl fan de Comet ME-163, mar sûnder in raketmotor, mar mei in turbojetmotor? Se besocht te ferbetterjen de "Komeet" en like te fergrutsjen de flecht tiid nei 15 minuten (dit is in berik fan maksimaal 300 kilometer), dat is algemien akseptabel foar de Slach by Brittanje. Londen is noch te berikken fanút Normandje... Hoewol net alles sa fanselssprekkend is, moatte jo it ek bombardearje en werom werom, en fyftjin minuten wiene net sa fluch. Yn 'e takomst waarden raket- en strieljagers erkend as in deade ein yn' e loftfeart. Mar it ûntwerp fan 'e "Comet" is tige nijsgjirrich, mei syn lytse grutte en lichtens, dat betsjut dat it goedkeap en manoeuvreerber is.
  Dêrnjonken binne der ek tige kânsryk jagers mei in gewicht fan yn 't algemien 800 kilogram, sokke sweeffleantugen dat se brûkt wurde kinne yn loftgevechten. Wier, fanwegen har koarte berik, kinne flechten op har allinich útfierd wurde yn definsive fjildslaggen, of levere oan Londen op ... Transporten, en dan fange de piloaten werom. Jo moatte hjir oer neitinke. Yn 'e echte skiednis, de gliders nea hie tiid om te fjochtsjen, en foar guon reden yn Korea, Sovjet loftfeart generaals net weagje te besykjen dit idee. Yn 't algemien is it net spitich, mar yn' e Koreaanske Oarloch wie de Amerikaanske piloat de earste dy't oerwinningen skoarde. De Yankees moatte dus net ûnderskat wurde.
  Nei't de flecht einige, sprong in jong ljochthierich famke út 'e cockpit en rûn mei folle snelheid nei de Führer.
  Besitte Nazi nûmer ien útwreide syn hân nei har foar in tút. Wat moai is, is as famkes fan dy hâlde, en de Führer, liket it, troch alle Dútsers, of leaver, hast allegear, útsein in pear konsintraasjekampfinzenen, frij oprjocht idolisearre wurdt. De piloat sei mei entûsjasme:
  - Dit is gewoan in prachtich fleantúch, it hat sa'n snelheid en krêft. Lit ús alle liuwewelpen útinoar skuorre as in waarm wetterfles fan in surrogaat!
  De Fuhrer goedkard de ympuls fan it famke:
  - Fansels sille wy it skuorre, mar ... Debuggen fan 'e masine moat wurde útfierd yn in flugger tempo, en dit jildt benammen foar motoren. Hjir sille fansels radikale maatregels nedich wêze om se te ferbetterjen, mar as der wat sil de lieder-ûntwerper helpe!
  Elkenien blafte yn iensumens:
  - Gloarje oan 'e grutte Führer! Mei Providence ús helpe!
  It folksliet fan it Tredde Ryk begûn te spyljen en in kolom fan jonge fjochters út 'e Hitler Jugent gie nei foaren. Jonges fan fjirtjin oant santjin jier marsjearden yn in bysûndere formaasje nei de trommel. En doe barde it nijsgjirrichste: teenfammen fan it Dútske frouljusbûn gongen op march. Se sieten yn koarte rokken, de bleate fuotten fan 'e skientme lutsen de blik fan 'e manlju. De famkes besochten de skonken heger te tillen, mar lutsen tagelyk de teannen werom en leine foarsichtich de hakken. In fermaaklik gesicht fan skientme mei ûnberikbere figueren... De gesichten wiene echt oars en guon fan de jonge faksisten wiene wat grof, hast manlik, en se ferdraaiden se ek. Benammen as se har wynbrauwen byinoar brochten.
  Esthete Adolf merkte op:
  - It is nedich dat jonges en famkes op gruttere skaal fysike training krije. En ik wit dat der in protte oan dizze saak dien wurdt, benammen yn 'e Jungfolk, mar wat nedich is is ynklusiviteit en it oannimmen fan Spartaanske metoaden. Fansels, neist it oanmoedigjen fan stellerij... Us jonges en famkes moatte opgroeie ta fatsoenlike en tagelyk ûnmeilydsume minsken.
  De opperbefelhawwer stoppe. De generaals wiene stil, wierskynlik bang om beswier te meitsjen, mar woene it fanselssprekkende net befestigje. De Führer gie troch:
  - Oarloch is gjin grap, mar ûndogensleazens tsjin fijannen moat wurde kombinearre mei wjersidige bystân en in gefoel fan bruorskip foar kameraden. Dat moatte wy elkenien bybringe... De nije boppeminske is ûnferbidlik tsjin oaren, mar mear noch moat er ûnferbidlik tsjin himsels wêze. Want de minderweardichheid moat earst yn 'e siel útroege wurde, en dan komt it swakke minsklike lichem oerein!
  Noch in skoft... De generaals en ûntwerpers beseften ynienen en begûnen heftich te applaudearjen. De Führer like bliid:
  - Dit is better, mar no soe ik graach in neifolging fan loftfjochtsjen sjen wolle. Sa formidabel en alles-destruktyf ...
  Heinkel frege eefkes ôf:
  - Mei libbene munysje of skulpen, myn Führer?
  Nazi nûmer ien knikte:
  - Fansels, mei gefjochten. Dêrnjonken wol ik it effekt fan it útwerpapparaat beskôgje. Jo wurkje der ommers oan... - De Führer skodde mei de fûsten. - As it einlings klear is en yn massaproduksje set wurdt. In betûfte piloat is ommers in betûfte piloat dy't moat wurde beskerme foar takomstige fjildslaggen!
  De Fuhrer-Terminator besleat lykwols om de ûntwerpers in mear moderne ûntwerp fan it útwerpapparaat te sjen. Dit systeem moat minder omslachtig, ienfâldiger en lichter wêze. No, de goedkeape squib, al behearske troch de Dútske yndustry, is hiel geskikt foar dit doel.
  It diagram moast ûnderweis tekene wurde, mar Hitler wie in echt goede keunstner, en hy tekene dúdlik, fluch, de linen fan 'e diagrammen en bochten wiene even en dúdlik sûnder linialen of kompassen. De hit-and-miss Terminator tocht dat it fansels nuver wie dat de Dútsers, dy't yn 't algemien sa'n sterke en foar in part avansearre ideology hawwe as it nasjonaal-sosjalisme en it totalitêre systeem, de oarloch oan 'e Russen útlekten. Miskien komt dit troch it feit dat Russyske soldaten sterker en fjirder wiene as Dútske en learden flugger te fjochtsjen.
  Yn 't algemien, as jo de rin fan' e oarloch as gehiel sjogge, dan learden de Russen, of leaver it Sowjet-militêr, te fjochtsjen, mar de Dútsers wiene fergetten hoe't ... Har befel makke besluten op it nivo fan 'e earste -graders, en miskien sels leger as de earste-grader ûnderfining hat yn it útfieren fan militêre operaasjes yn real-time strategyen. En it feit dat soms bern fan seis jier al sa behendich firtuele legers liede, dat kinne se en Zhukov en Mainstein fan leare. Guon ûndersikers beskôgje lykwols sawol Zhukov as Mainstein as middelmaten. Der binne ek tsjinstridichheden oangeande it oantal apparatuer, benammen fongen Frânske apparatuer. Hitler syn oantinken (in goed ûnthâld, benammen doe't er noch sûn wie!) suggerearre dat der 3600 fongen tanks waarden ferovere fan de Frânsen, in hiel yndrukwekkend figuer ... Guon modellen, lykas de SiS -35 , wiene superieur yn harren harnas oan de T-34 allinnich yn frontal pânser. Sa kin dizze tank maklik wurde produsearre yn Frânske fabriken, útsein miskien troch it ferfangen fan it 47 mm wapen mei in lange loop 75 mm gewear. Yn feite kin sels dit net genôch wêze. Grut-Brittanje en de Feriene Steaten yn it algemien hawwe altyd wurdearre pânser meast fan alles yn harren tanks. Bygelyks, de fjirtich-ton Churchill hie harnas fan 152 millimeter tsjin 120 foar de IS-2 swiere tank.
  De Fuhrer fertelde de ûntwerpers wat oars:
  - Wy hawwe genôch wyntunnels, dus sykje nei in mear optimaal model fan it fleantúch en meitsje streamline foarmen, sûnder de saak nei djoere tests te bringen, dêr't ús bêste asen ek stjerre. Bygelyks, in fleanende wjukmodel fan in fleantúch is tige effektyf, benammen as de dikte en de oanstriidhoeke feroare wurde kinne. Ik ha dy de tekening al jûn, dus de sturtleaze moat klear wêze. De rûsde snelheid sil oant 1100 kilometer per oere wêze, sels mei in Yumo-motor. Dus gean foarút, mar wês net ferfelend!
  Adolf de misfit advisearre ek hoe't jo de snelheid fan piipblazen ferheegje kinne. Hy fong de min ferburgen irony yn 'e opfettings fan 'e ûntwerpers: hoe wist in ienfâldige korporaal safolle? Leauwe se net yn it sjeny fan 'e Führer? No, wy sille it útfine ... of net, wy sille it net útfine, mar wy sille har bewize dat wy oplaat binne.
  Dêrnei folge de middei yn 'e frisse loft, de feintfamkes regelden tafels en stuollen. Moai... Mar hokker herfoarmings moatte der makke wurde yn it nasjonaal-sosjalisme? Sa as om it oantal fijannen safolle mooglik te ferminderjen en freonen te meitsjen. Ferheegje bygelyks it Dútske ras net by elke beurt en kin sels stopje mei it ferdielen fan folken yn klassen. De ferdieling fan folken yn mindere en Aryske folken is lykwols noch net formeel legalisearre. Dit simplifies dingen. Yn 't algemien begon Hitler de massale ferneatiging fan joaden krekt nei de oanfal op' e USSR. Wêrom soe er sokke kinken hawwe? Miskien hope er dat it wrâldsionisme him segenje soe foar de oarloch mei it bolsjewisme, en it Westen him stypje soe. En doe, doe't Brittanje en de Feriene Steaten beslissend nee seinen tsjin de Wehrmacht, waard de Führer lilk? Begon er wraak te nimmen op dy Joaden dy't er berikke koe? Hitler is fansels in idioat om de Holocaust te dwaan en dêrmei it idee fan it nasjonaalsosjalisme te diskreditearjen. No binne de wurden nazi en beul synonym wurden. In protte ferwikselje ek nasjonalisme en faksisme, miskien troch de konsonânsje fan it wurd nazi. Mar dit is hielendal net wier. It faksisme hat yn prinsipe gjin direkte relaasje mei it nasjonaal-sosjalisme. Yn 'e kearn ûntstie it begryp faksisme yn 'e njoggentjinde iuw yn Frankryk en hie in folslein oare betsjutting.
  In soarte fan essinsje fan 'e lear fan it faksisme yn syn oarspronklike ferzje kaam del op' e oprjochting fan in bedriuwsgeast, in gefoel fan kammeraatskip ûnder kapitalisten. Mussolini yntrodusearre doe de lear fan it faksisme oan syn Blackshirts. No, de nazi's waarden earst faksisten neamd troch har fijannen en politike konkurrinten. Om earlik te wêzen, diene de nazi's wreed, sadat dy faksist in misledigjende, negative betsjutting krige. Yn Ruslân, op in stuit, nasjonalisten belibbe in beskate opkomst, benammen yn 'e iere jierren njoggentich, it berikken fan in maksimum yn 93-94. Doe late de oarloch yn Tsjetsjenië ta in tanimming fan pasifistyske sentimint yn 'e maatskippij en in tydlike delgong fan nasjonalisme. De oarloch yn Joegoslaavje en de bombardeminten fan Servje late ta in tydlike opwining fan patriottisme, mar doe kaam der in splitsing yn 'e nasjonale beweging. Yn Ruslân hienen de nasjonalisten in probleem mei lieders ... Se hiene gjin eigen Fuhrer ... Wier, Zhirinovsky waard fergelike mei Hitler, en hy oertrof sels Adolf op guon manieren. Bygelyks, yn de snelheid fan politike start, binnen fjouwer jier nei de oprjochting fan de partij, it earste plak yn te nimmen by de Twadde Keamerferkiezings. Mar Zhirinovsky gedrage ûnferstannich en mislearre net allinnich te ûntwikkeljen súkses, mar sels te behâlden wat er berikt hie. Hjir moat ik sizze, earst fan alle, it wie syn persoanlike skuld. Unfoldwaande dissipline yn de partij, skandalen dêr't er by belutsen rekke. Mar de echte Hitler siet nea yn de Ryksdei en gjinien liet syn filmtantrums op televyzje sjen. En der wie gjin televyzje sels. Hoewol't it súkses fan Zhirinovsky yn 'e ferkiezings fan 1993 in fertsjinste wie fan syn suksesfolle wurk mei it televyzjepublyk.
  In moai famke út de feinten siet neist de Führer en lei syn hân op har bleate knibbel. Koade:
  - Tinksto wat oer, myn Führer?
  De nazi-diktator en tagelyk in firtuele spiler perked up. Hy fernaam dat er syn grientesop en fruitsalade noch net klear hie. De Führer tute it famke op 'e lippen, fielde har jeugdige, swiete geur en sei:
  - Jo sille mei my yn 'e auto. En jim komme allegear oan it wurk, de tiid om te iten is foarby.
  En wer, de gears fan 'e steat, hoewol't net hielendal goed-oiled meganisme, begûn te draaien. Op 'e weromreis makke de Fuhrer leafde foar de skientme, en wie sels ferrast wêr't hy safolle enerzjy en krêft krige. Se seine ommers dat de Führer ûnmachtich wie en oer it algemien sabeare útskeakele wie, hy hie syfilis (in leagen) en waard kastrearre (in totale fiksje!). It is wier dat it Hitler net slagge om neiteam te krijen... No, moarn sil er dizze saak sels fersoargje... Of nee, hy sil Himmler noch útnoegje moatte. Yn 't algemien, yn' e echte skiednis, de Führer sterk fersterke de rol fan 'e SS. Blykber sil hy ek dizze rûte gean moatte yn dit alternatyf. En dat de ûndergeskiktheid fan 'e kriminele plysje oan' e SS-struktuer as gehiel ridlik is; no sille alle gegevens en bestannen wurde gearfoege yn ien boarne. Dêrnjonken sil it gebrûk fan marteling tsjin kriminelen en dy avansearre ferhoarmetoaden dy't karakteristyk binne foar de Gestapo en oare geheime plysjestruktueren it deteksjesifer signifikant ferheegje.
  De wierheid kin tanimme en it oantal ûnskuldige slachtoffers kin tanimme, mar ... De grutte mearderheid fan 'e SS-mannen binne fatsoenlike minsken, en in betûfte ûndersiker sjocht yn' e regel fuortendaliks oft in persoan liegt of de wierheid fertelt, en hy makket komselden flaters. Dit kin wurde beoardiele út in protte kriminaliteit kroniken.
  Nei't er in pear mear aktuele saken besletten hie en twa nije famkes útnoegje om it bêd te ferwaarmjen, foel de Fuhrer, rêstend syn holle op 'e bleate weelderige boarsten fan' e skientme, yn 'e sliep ...
  Dizze kear kaam er werom nei de dream dy't er earder ûnderbrutsen hie, oer in grandioaze romteslach. Wer yn syn transparante jager, en de fijân besiket de rigen fan it leger fan Grut Ruslân oan te fallen. En de Fuhrer fan it Hypernet-spiel, en syn partner, in mollige, mar tagelyk spierblonde, besykje te hanneljen, tagelyk inoar te helpen. Ugly fijân fjochters besykje te nimmen de nûmers, mei help fan harren numerike superioriteit. De disharmony fan 'e militêre armadas fan Dermostan wurdt hieltyd mear opfallend. Harren skippen lykje mear en mear walgelijk. Kaptein Vladislav, mei help fan de "emmer" technyk, mei súkses snije de auto yn 'e foarm fan in kromme skuon en sei:
  - It is net foar neat dat Hitler en Stalin in heit hienen dy't skuonmakker wie!
  As antwurd flitse syn blonde partner har bleate, rôze hakken:
  - Ik ha gjin laarzen of oare skuon nedich. Mei bleate fuotten fiel ik de minste kromming fan it fakuüm of trillingen fan romte folle better! Och myn Führer, wolle jo in famke wurde?
  Vladislav grinnikte as antwurd:
  - It soe wêze nijsgjirrich foar in koarte tiid. Elkenien seit dat froulju folle sterker en langer orgasmen hawwe as manlju, dus ik woe echt kontrolearje oft dit echt wier is?
  De blondine giechelde:
  - Foarútgong kin jo de kâns jaan om dit ek te belibjen ... Behalve as wy fansels de grandioaze romteslach ferlieze. Der binne tefolle fijannen. Keizer Almaztiger 13, dy't noch net berne is, mar al ús kommandant is, kin ek stjerre.
  De persoan dy't de Führer sloech, sei:
  - In grutte kommandant, as in holle yn 'e oarloch, hoe grutter de grutte, hoe swierder it ferlies!
  Yn stee fan te antwurdzjen begon de blondine har fjochter om te draaien. Hy makke in krakeling, amper mijde de ram, en doe hiel sekuer fjoer werom. De auto fan 'e fijân barste yn flammen en begon te splitsen yn heul lytse flammende stikken, lykas papavers. It famke, mei de bleate teannen it kaugom op en smiet it sa behendich dat it krekt op har útstekke tonge telâne kaam:
  - Moai! As jo kauwen, dan yt!
  Mar de stoere strider wie net sa gelok; hy waard wer rekke, al wie it tangens en de kriichskaptein grommele:
  - Wat waard my siik fan dizze frouljusstreken!
  De blonde eagen glinsterden:
  -Bist net tefreden mei streakjen? Wolle jo wierskynlik wat serieuzer? Dat is hoe ûngeduldich jim allegearre binne, oanstriid ta ferrie!
  Vladislav lake en slokte hast in hurde antwurd út ûnder de fjochters fan Dermostan. It byld fan de slach is wat feroare. De fijân like ûnútputlik, en yntrodusearre mear en mear nije krêften yn 'e striid. De ultraslachskippen wiene foaral gefaarlik; enoarm, lykas asteroïden, kamen se stadichoan út it fakuüm, as tekene mei sympatike inket (dy't ferskynde as jo in lampe op har skine). Shit-stan besocht earst de flanken te bûgjen, in omhullende manoeuvre út te fieren, wierskynlik om in ketel yn 'e romte te meitsjen.
  De troepen fan Grut-Ruslân fochten moedich, en tagelyk skoden se ek net foar manoeuvres. Dit is hoe't de metoade fan mobyl ferdigening, lykas drystmoedige manoeuvres en dûken, waard brûkt. Bygelyks, de slach krusers en gripen fan it romteleger fan Grut-Ruslân ferdwûn of, krekt oarsom, ferskynde yn 'e efterkant fan' e nachtmerje tsjinstanner. It die tinken oan in fisk dy't yn in iisgat jage - se kamen út, pakten de proai (in soarte fan winterynsekt, en as de jager in mearval wie, dan in fûgel!) en gongen werom yn it gat. Yn dit gefal, de skippen fan Dermostan fuortendaliks ferlern gien, begûn te hurd byinoar, of sels iepene fjoer op elkoar. In grappige plasma-útbarsting mei it ferbaarnen fan stjerreskippen. Bygelyks, sels in ultra-slachskip, hawwen krigen ferskate hits fan termyske preon raketten, barste yn blauwe en griene flammen. Doe seach de grutte strider (trochgean mei it ferneatigjen fan de crap-stants dy't stiene as in badblêd !) freon in foto yn in flammend ultraslachskip. En wat in yndrukwekkende kolossus, in bemanning fan wol twa miljoen soldaten en fyftich miljoen robots!
  De militanten binnen it skip binne ferskate soarten skuorkes: trollen, kabouters en ferskate hybride soarten, bygelyks de meast wiidferspraat: in mingsel fan teken en sigaretten, of leaver sels sigarettepempen! No, enge skepsels, as út in horrorfilm tekene troch in drugsferslaafde.
  De skepsels wolle wanhopich ûntsnappe, mar tagelyk botse se op elkoar, stekke, snije, bite. Hjir komt in skermmasine, spesjaal makke foar boarding combat. En se is bewapene mei quasi-plasma swurden, net rjocht, mar kromme foar in ferskaat oan manoeuvres. De earste fencing masine stoarte yn 'e libbene puinhoop fan dyjingen dy't streamden út in enoarm skip baarnend mei fjoer. Fuortendaliks fleagen flarden fan hakken fleis en ferbaarnde lichems alle kanten út. In freon ferskynde efter har, se like in spin, allinich wiene d'r op syn minst tritich ledematen, en se wiene yn 'e foarm fan ferneatigingsstreamen, by steat om sels in dinosaurus yn' e helte te snijen.
  Ien fan 'e Dermostan-offisieren rôp:
  - Och, snij my net! De pion iet de keninginne!
  Mar hy hie pech, de sigarettenpeuk mei de poaten fan in tik, allinnich noch walgelijker, botste tsjin de antenne en hong der trochboarge oan. Hoe't er raasde wie lykwols net mear te hearren yn dy wyldste, hieltyd grutter wurdende kakofonie. Tongen fan princeps-plasma flammen, foaral blau en oranje, oerhelle de skriklike fjochters fan Shitmostan, wêrtroch't se briede. En de fencing masines wiene rampant binnen it ultra-slachskip. Blykber wie it dúdlik yndrukt yn harren programma: deadzje, deadzje, en nochris deadzje! En it makket har net echt út wa't. En yn 'e gongen wie it lûd fan 'e skriklikste hyperroom .
  Lykwols, de ultra-flamme hat al berikt de fencing masines, likegoed as in protte kabouters en klauwen - sigarettenpeuken binne al ôfbrokkelje yn fotonen. Sa begûn it ultraslachskip stadichoan útinoar te fallen yn ferskate dielen. Hoewol't de splitsing stadich foarkaam, like it net minder onheilspellend. Benammen tsjin 'e eftergrûn fan in protte oaren, of opflakkerje as miniatuersupernova's, of, krekt oarsom, as krimpende stjerreskippen. Spitigernôch, net allinnich fan Dermostan, mar fan Grut Ruslân.
  Bygelyks, in kruser mei it hammer en sikkelembleem ferlear de kontrôle en ramde yn in fijân dreadnought. Wannear't twa massa's botsing by sub-light snelheden, is it lykweardich oan ramd troch in annihilation raket. It smiet mei oerweldige krêft (as men it sa sizze kin fansels). De eksploazje bloeide as in tulp mei mearkleurige blomblêden, dy't ynienen alles konsumearre dat om in tsiental kilometer bestie. Vladislav-Adolf sei it:
  - En ús jonges lykje al yn 'e himel te wêzen!
  De blonde merkte filosofysk op:
  - De himel is it ienige goede plak dêr't gjinien haast hat om te kommen, sels as se yn 'e waarmte binne!
  De hit fan Hitler wie it iens:
  - Dit binne de paradoksen fan it hielal. Wy wolle net op in goed plak einigje, mar de minne sleept ús yn! It is dus net iens dúdlik wat better is, libben of dea.
  It famke sei filosofysk:
  - It libben is altyd better as de dea. It is net foar neat dat hast alle minsken sa tinke. De mieningen fan minsken, lykas alles yn ús wrâld, binne lykwols relatyf.
  De Führer die in oare nochal lestige beurt, wêrtroch't er in twasitser, en dus folle djoerder en ryk bewapene jager delsjitte koe (hoe moai eksplodearre it, as wie it fjoerwurk fan komplekse kombinaasjes fan pyrotechnyske materialen opflamde), pearels fan ferpletterde matearje ferspraat oer it fakuüm. Vladislav-Adolf sei:
  - De ideeën fan minsken oer sawol de natuer as God binne tige tsjinstridich. Yn 't algemien is der sels in begryp fan in reaktive, dat is sels in ferneatigjende geast, dy't in persoan twingt om te gedragen op in manier dy't hielendal net is wat pragmatyske ynstinkten en oerwagings fan doelmjittigens befelje moatte.
  De blondine, dy't muoite hat om te herstellen fan in brutale dûk (wat kinne jo oars dwaan as sân fjochters tagelyk op jo rinne), sei:
  - Stopje pragmatyk - skeakelje wiskunde oan!
  - Net grappich! - Vladislav antwurde.
  Ynienen, foar de marine loftfeart kaptein, ferskynde in byld fan de kommando post fan it leger fan Grut Ruslân . Yndied, dit is fansels in kado - de mooglikheid om troch te dringen yn it hillichdom en sels te erkennen, sels as net de plannen fan in oar, mar in eigen befel.
  Hjir is it, it flaggeskip slachskip, it yndrukwekkende flaggeskip fan it romteleger fan Grut Ruslân mei in diameter fan hûndert kilometer. En dit skip fjochtet fansels ek, want tsientûzenen machtige artillery-tonnen kinne net ta inaksje feroardiele wurde. It flaggeskip ultraslachskip besiket lykwols syngronisearje mei oare grutte skippen. De fijân kin net de minste kâns krije om it flaggeskip te ferneatigjen, dêr't it haadkommando fan it squadron fan it romteleger fan Grut Ruslân leit.
  Ferrassend binne de algemiene kommandant en monarch gewoan in embryo dat yn 'e liif leit. De mem sels is ûnderdompele yn in steat fan ophâlden animaasje, want oars soe de útfiering fan har plichten te pynlik. En it funksjonearjen fan 'e al genôch ûntwikkele embryonale monarch, dy't ledematen hat en, vooral, in frij grutte harsens, wurdt garandearre troch in protte cybernetyske ienheden. It embryo sels, hearsket oer it Grutte Russyske Ryk, fielt frij noflik.
  Ja, fansels, en hy wurdt belêste troch de need, hy sit al in pear jier yn syn mem. Men kin allinnich mar dreame fan in run of ferpleatse wat. En dit binne pynlike dreamen, om't berte betsjut direkte ferdwining. It embryo kommunisearret mei de bûtenwrâld mei help fan scanners. Fansels litte se net it echte uterlik fan 'e embryonale kommandant sjen, mar in byld dat mear fertrouwen ynspirearje kin. Benammen in kreaze jonge man ferskynt yn 'e foarm fan in ûnberne kening. Hy jout opdrachten oan 'e troepen yn in dúdlike, befeljende stim:
  - Brûk it prinsipe fan elastyske ferdigening. Lykas tûzenen jierren lyn brûkten swakkere krêften, minder yn oantallen, it sûnder twifel feit dat in lytsere massa folle mobylder is as in grutte. Sûnt in meager massa wurdt karakterisearre troch insignifikante inertia!
  It famke marshal befêstige:
  - Fansels ... It fermogen fan it leger om te manoeuvre is de kaai foar oerwinning. Fansels moatte ekstremen foarkommen wurde. De mier is ommers net de kening fan de bisten!
  De embryonale kommandant gnyske:
  - De deadlikste skepsels binne baktearjes. Hoewol nee, miskien net iens firussen! Hoewol in primityf organisme is it effektyf! Hjir sammele de fijân enoarme krêften, út hast it hiele universum, wat betsjut dat hy de oerbleaune gebieten bleatstelde.
  Elf Marshal Fego mei pearse en oranje pigtails merkte op:
  - Soms is in skynber ûnbelangryk foardiel op in beheind diel fan 'e foarkant genôch om te winnen. Dit is in frjemd axioma fan in protte fjildslaggen, fan ferskate beskavingen!
  De fetale keizer gniffele troch de scanners:
  - Yn dit gefal sjogge jo nei de woartel.
  Underwilens besochten de armadas fan Dermostan te reorganisearjen op 'e beweging. In tige wichtige reserve kaam har fan 'e efterkant oan. Tûzenen grutte stjerreskippen en miljoenen lytsere skippen gongen út mei de klokfoarming. As gefolch, de fûle krêft fan 'e parasiten tanommen merkber. It famke marskal sei mei opwining:
  - Hjir is in oare troef útsmiten troch de bastard tsjinstanner. Dochs wie ús ferkenning net hielendal op 'e hichte; de mooglikheid om sa'n grut oantal krêften yn te fieren wie net foarsjoen.
  Hologram fan 'e keizer yn' e foarm fan in jonge skopte it swurd. It driuwmiddel rekke de poarte. It eksplodearre hast fuortendaliks. Earst is d'r in flits dy't de eagen opvreet, en dan de groei fan in pearse paddestoel dy't alles ferneatiget binnen it berik fan it gewear fan it slachskip. De hologramjonge sei:
  - Dit is fenomenale doelpunten! No ja, lit de tsjinstanners har alles jaan. Ik haw in ferrassing foar him taret.
  Elf Fego seach mei wat twifel nei it byld fan 'e slach. De armada fan Dermostan seach pynlik formidabel út. Benammen ultra-slachskippen, waans diameters berikten twahûndert en fyftich kilometer. De elf tocht ynienen oan syn thúsplaneet... De natuer dêr is idyllysk, der binne net iens bloedsûgende ynsekten. En liuwen... No ja, net krekt liuwen, mar hybriden mei koarnblommen. Yn 't algemien is dit in prachtich bist: it lichem is in koarnblom, en de gouden mane ûntwikkelet yn' e wyn. Boppedat feroarje de koarnblommen fan skaad... Der is hjir suver ûnsjoch, rjochte sawol tsjin minsken as elven.
  De blonde marshal sei:
  "Wy witte net hoefolle reserves de fijân hat, mar it liket my dat it tiid is om ús hinderlagregimint te ferpleatsen."
  De embryonale keizer makke beswier:
  - No is it net de tiid om jo kaarten sjen te litten!
  De famke marshal besocht te arguminten:
  "As ús folk stjerre, sil der gjinien mear wêze om te fjochtsjen!"
  En doe waard de embryonale kommandant fûn:
  "Jo kinne gjin oarloch winne sûnder slachtoffers." Yn skaken kinst, mar yn in echte striid kinst net! De genedeleaze wet fan 'e oarloch is dat ferliezen binne as rein dy't de scheuten fan' e oerwinning irrigearje, jo moatte gewoan soargje dat ferliezen net ûntwikkelje yn in bui dy't de scheuten fuortwasket! - Doe waard it hologram dat út 'e liif stjoerd waard ynienen freonliker fan gesicht. - Mar tink net dat, om ferliezen te ferminderjen, benammen troch it fjoer fan ultraslachskippen, lit de stjerreskippen fan Grut Ruslân yn in spiraal weromlûke.
  De elfmaarskalk stipe de embryokommandant:
  - Dat is it, dat is de ienige manier. It is noch net bekend hoefolle krêften de fijân út 'e ûnderwrâld kin smite.
  Yndied besochten de stjerreskippen fan Shitmostan te bewegen yn in tichte keppel. Tagelyk besparre se hielendal gjin munysje, smieten raketten op miljoenen, sûnder sels soargen oer de krektens fan 'e hit. It like derop dat miljarden wedstriden oer it fakuüm slein waarden om yn hyperplasma te flare, alles dat libbet en beweecht te ferbaarnen en dan út te gean. Russyske krigers sjitte folle krekter, mar de grouwe dreadnought fan 'e fijân dondere, as in fjoerwurk, fersprate fragminten as konfetti. Deadlike konfetti dy't ferskate boaten fan Dirmostan delsketten. En it oantal ferneatige fregatten fan 'e bastard-beskaving is folslein ûnberekkenber. It is wier dat Russyske skippen stjerre. Hjir raasde de skansearre kruser, yn wanhoop, as in Russyske tank op 'e Kursk Bulge en ramde it ultraslachskip fan' e fijân. Hûnderttûzenen libbens waarden tagelyk ûnderbrutsen, en it fjoer baarnde, as wie in gigantyske gaspipe opblaasd.
  De dwerchmaarskalk merkte somber op:
  - Se bûgje ús, mar wy jouwe net op! - De pleinkommandant fernaam (of leaver syn holografyske byld, de dwerch wie sels op in oar skip fan 'e Gross-Dreadnought-klasse!). - It soe nedich wêze om op syn minst wat tsjinoanfallen te lansearjen op fijânkommunikaasje en leveringslinen.
  De fetale keizer gnyske troch syn jongeshologram hinne.
  - Wat bin ik neffens jo in ferliezer!
  De dwerchmaarskalk gromde en spriek syn poaten út:
  "Mar se bewarje hielendal gjin munysje." Dit betsjut dat se genôch hawwe. Is it net sa, mynhear?
  De Embryo-keizer makke beswier:
  - Nee net sa! In grutte kommandant is weardefoller dan syn holle, dus in helm fan foarsichtigens en in camouflage fan list sil him net sear dwaan! Koartsein, de fijân is noch yn 'e swiete yllúzje dat alles goed is mei him, mar yn feite is ús oerwinning al tichtby! Om ûnferwachts te slaan is gelyk oan it ferfangen fan in fûst mei in legere stielen swurd!
  
  
  WITTMAN IS LIVE
  In lytse feroaring yn de skiednis ferbûn mei it grutte súkses fan de nazi's by it offensyf by de Ardennen. De nazi's kamen rapper foarút, koene brêgen oerstekke en pakhuzen mei wapens, munysje en brânstof feroverje. It súkses waard ek fasilitearre troch de dielname fan Wittmann oan 'e staking, dy't, yn tsjinstelling ta it echte ferhaal, net stoar! En wat? Echte helden stjerre noait en binne ûnstjerlik! Wittman bleau te fjochtsjen en de skoares op te heljen. Nei de ferneatiging fan de twahûndertste tank waard er de earste en oant no ta ienige tanker dy't it Ridderkrús fan it Izeren Krús bekroand waard mei ikeblêden, swurden en diamanten.
  Wittmann's sjeny feroare de rin fan 'e skiednis in bytsje. En de Dútsers bliken wat lokkiger, flugger, effisjinter te wêzen. En se slagge yn wat der hast barde yn it echte ferhaal, mar der misten mar in pear oeren. En sa waarden de pakhuzen ferovere, en krige it Dútske leger ferpletterjende macht. Dêrtroch waard Brussel ferovere, en waarden hûnderttûzenen Britske en Amerikaanske soldaten finzen nommen.
  Stalin hie noch gjin haast om oan te fallen, en woe dat de Alliearden yn it Westen sterker ferslein waarden.
  De fjildslaggen die bliken dat de Tiger-2 is in tige effektyf wapen sawol yn termen fan bewapening en frontale harnas. De Dútsers, seagen dat it Reade Leger yn it easten passyf wie , sette ekstra ienheden yn 'e striid en begûnen te bouwen op har sukses. De Fritz kocht ek it nijste selsridende gewear E-25, dat lyts wie fan grutte en gewicht, mar hie sterke wapens en goede harnas, en vooral mobiliteit.
  Dêrtroch nije oerwinningen... No binne de Krauts yn Parys. Se nimme de Frânske haadstêd wer yn.
  En dit is wat Stalin wol - dat de bûnsmaten wurde fermoarde, en dan sil de USSR hiel Europa krije.
  Stalin is in slûchslimme foks... Mar Churchill is ek gjin idioat. Doe't Roosevelt ferstoar, tekenen hy en Truman in wapenstilstân mei it Tredde Ryk. Tagelyk, it weromlûken fan de oerbliuwsels fan 'e fersleine troepen út Frankryk. En fansels mei in folsleine útwikseling fan kriichsfinzenen, en sels mei de levering fan brânstof en foarrieden nei it Tredde Ryk.
  Dútslân reagearre troch antisemityske wetten op te heljen. De Joaden bleauwen lykwols yn 'e kampen, mar se waarden net ferbaarnd, se waarden allinnich twongen om te wurkjen, en de Amerikanen stjoerde blik iten en granen nei de kampen.
  De Dútsers hiene in frije hân yn Frankryk en Itaalje. No makke Stalin in foarstel foar in aparte frede. Mar Hitler wegere it. Yn juny begûn it Fritz-offensyf. De earste E-50 tanks ynfierd de rige. Mar sa die bliken, de auto wie net hielendal suksesfol. Syn gewicht bleau heech, hast 65 ton, mei in legere silhouet as dat fan de Tiger-2, mar it pânser wie fan deselde dikte, dúdlik net genôch, benammen oan 'e kanten. It 88 mm-kanon mei in looplengte fan 100 EL blykte wat better te wêzen. Se skeat tolve skots per minút.
  Driving prestaasjes waarden tafoege troch in machtiger motor, accelerating oant 1200 pk. Yn it algemien, de tank, fansels, ferbettere yn ferliking mei de Tiger-2 en hie in wat mear rasjonele helling fan it pânser, mar bleau kwetsber fan de kanten.
  De E-100 wie better beskerme, mar syn swiere gewicht makke ferfier en fjochtsjen lestich. De meast súksesfolle wie it selsridende gewear E-25, mei in tige leech silhouet fan frontale pânser fan 120 mm, in grutte helling, en sydpânser fan 82, en in kanon foar de Tiger-2, it wie de bêste sels- propelled gun fan de Wehrmacht en de Twadde Wrâldoarloch. It fersnelle oant santich kilometer yn 'e oere - in motor fan 700 pk, en sels ricocheted IS-2 shells yn 'e foarholle.
  De Dútsers sloegen de wichtichste slach út Hongarije, besykje Boedapest te rêden, dat noch altyd omsingele wie. De striid wie ekstreem fûl.
  It offensyf begûn op 22 juny, en it Reade Leger boude in tige krêftige ferdigening. De Dútsers hawwe noch in pear E-serie tanks, allinnich de E-25 selsridende gewearen yn frij grutte hoemannichten - se binne frij maklik te meitsjen en goedkeap. Hjir lizze twa famkes yn bikinis deryn. De auto is leger as oardel meter en troch dit is it sa goed beskerme en bewapene mei in relatyf leech gewicht.
  Twa famkes, Charlotte en Gerda, lizzend, skeaten op Sovjetgewearen. Foar harren bewege lytse auto's, kontrolearre troch radio, mynfjilden skjinmeitsje.
  Reade Charlotte skeat it kanon ôf. Se sloech it Sovjet-gewear del en skodde har boarst, amper bedutsen troch in tinne stripe stof. En hja koarde:
  - Razend fjoer fan hyperplasma!
  En dan sil Gerda har slaan, mei har bleate teannen. En hy pipt:
  - Ik bin in heul cool famke en net min ...
  It selsridende gewear beweecht himsels. En sa no en dan hâldt it op. Har frontale harnas is swier hellend, en dit jout goede beskerming. De skulpen fan 'e Sovjet-gewearen binne gefoelich foar rikochet. En neat driget sa'n selsridende gewear frontaal. Se kinne noch oan de kant slaan. Mar de famkes ha gjin haast. De effektive selsridende gewear oertreft de SU-100 yn pânser-piercing macht, en is ek better beskerme, mear mobyl en tagelyk lichter.
  En it Reade Leger hat net genôch droech guod. Benammen de T-34-85 tank, dat is net machtich genôch mei syn gewear en hat swak pânser. En it Dútske selsridende gewear E-25, trouwens, is lichter, folle sterker yn harnas en gewearen.
  De famkes fjochtsje... Hiel moai en jong. En har selsridende gewearen bombardearje en smyt ...
  De Fritz wist úteinlik troch te brekken nei Boedapest. In oertsjûgjende oerwinning, omjûn troch Sovjet-ienheden. In protte waarden finzen nommen en fermoarde.
  It is wier dat de nazi's signifikante ferliezen leinen. En der is net safolle krêft. No, as der noch apparatuer wurdt produsearre, dan binne minsklike boarnen net genôch.
  En bern en froulju wurde oproppen yn it leger. Of bûtenlanners, mar se binne net betrouber genôch.
  It fjochtsjen giet lykwols troch... It Reade Leger ferset him tige koppich, mei in protte ferdigeningslinen. De Dútsers komme noch hûndert kilometer fierder en stopje. Ik haw net genôch krêft. En it Reade Leger sels giet yn it offensyf. Mar it is ek net botte slagge en triuwt de Dútsers wat oan de kant.
  Oant de winter komt... De frontline stabilisearret. Yn jannewaris 1946 soe it Reade Leger oprearje yn East-Prusen en Poalen, mar makke net folle foarútgong.
  De Dútsers skodzje winters de boat net. De fjildslaggen binne bloedich. Mar de frontline is stadich ...
  En in perioade karakteristyk foar de Earste Wrâldoarloch begjint. De frontline wurdt ynaktyf. De Dútsers en bûtenlânske difyzjes lûke yn 'e simmer op, en it Reade Leger yn 'e winter. En gjinien kin berikke signifikant súkses.
  Jier nei jier fan oarloch giet troch. De Dútsers binne de USSR wat foarút yn 'e ûntwikkeling fan strieljagers. De USSR yntrodusearre de MIG-15 yn massaproduksje pas yn 1949. Mar tsjin dizze tiid hienen de Dútsers ME-462 en XE-362. En it wichtichste, skiif fleantugen, dy't ûnmooglik te sjitten del út in krêftige laminar jet mei lytse earms.
  De tanks hawwe de Dútske "E" rige ... Yn tsjinstelling, de T-54 en IS-7 ferskynde. Mar de Dútsers lansearren doe de AG-searje - in mear avansearre piramidale.
  Mar gjinien hie in foardiel. De frontline bliuwt op syn plak.
  Oant Stalin yn maart 1953 ferstoar...
  En hjir, profitearje fan wat betizing yn 'e partijlieding en de striid om macht, koene de Dútsers súkses berikke. Mar dan nei de arrestaasje en eksekúsje fan Beria, de beneaming fan Vasilevsky, de grutte strateeg, as de Supreme Commander-in-Chief, en de fersterking fan it haad fan de Steat Definsje Komitee Malenkov. De frontline is stabilisearre binnen de grinzen fan Europa.
  Wylst der in perioade fan striid om macht yn 'e USSR wie, koene de Dútsers de Neman berikke, en de Balkan, Roemeenje, Bulgarije, Slowakije, Grikelân, Albaanje weromhelje en de folsleine kontrôle oer Jeropa werom krije.
  Mar de frontline stabilisearre wer al op 'e grinzen fan' e USSR yn 1941 ...
  En dan desimber 1955... It Reade Leger rukt neffens de oerlevering wer op yn 'e winter. Hoefolle jierren hat de oarloch duorre? Horror fjirtjin en in heal! En der is gjin ein yn sicht!
  Salang't Hitler libbet, sil de oarloch net einigje. Malenkov is oant 22 juny 1941 oanstriid ta frede binnen deselde grinzen. Mar Hitler is koppig en wol tsjin elke priis winne!
  It Reade Leger giet foarút. De nijste IS-12 tank giet yn 'e striid. In auto mei in 203-mm kaliber gewear. It is in grutte, mei tsien masinegewearen. En seis famkes - bemanningsleden. Se besykje it earste model fan 'e tank. Is it net te grut en swier? Is de masine effisjint? De famkes sitte, nettsjinsteande Kryst op 25 desimber en de froast, mar yn in bikini. Wier, de tank hat de lêste gasturbine motor, en it is waarm. Boppedat binne de seis famkes sels net ienfâldich.
  Se fjochtsje sûnt ienenfjirtich. En wy wiene wend om yn elk waar hast neaken te wêzen. Yn feite, as jo de hiele tiid yn in bikini binne, stopje jo kâld te fielen. En de hûd wurdt elastysk en duorsum.
  Famkes ride mei bleate skonken in killermasine. Se binne echt cute en moai.
  Alenka is hjir de baas en de bemanningskommandant. Wat hat it famke yn fjirtjin en in heal jier oarloch net sjoen? Wêr hat se west? It front is oergien fan Brest nei Stalingrad, fan Stalingrad nei de Vistula, en no geane se foarút yn it Bialystokgebiet. Bialystok sels wurdt noch altyd hâlden troch de Dútsers. De frontline waard stabyl. En se groeven in fatsoenlik oantal sleatten.
  Dat, yn feite, de oarloch is einleaze ... En it kin trochgean foar mear as ien jier. En wat wol dizze eigensinnige Hitler?
  Ek hjir wolle de FS en Brittanje gjin frede tusken de USSR en it Tredde Ryk. Se wolle dat beide kanten inoar folslein ferneatigje.
  De famkes op de IS-12 geane foarút. De frontale pânser fan 'e tank is 450 mm yn in hoeke. De projektilen springe ôf. En de famkes fjoer werom.
  Mar der is mar ien sa'n tank yn de USSR oant no ta. De IS-10 is al yn produksje, mar waacht fyftich ton. De IS-7 wurdt noch produsearre as de T-54. De T-55 is ek ûnder de massa ferskynd, mar oant no ta giet it gewoan yn produksje. De Dútsers hawwe piramidale tanks. Ek tige sterk en perfekt. En hege-druk gewearen mei koarte loops.
  Dus de striid foarút is it meast serieus. Natasha en Anyuta sjitte út in krêftich skipsgewear en sjitte:
  - Us flagge sil oer Berlyn stean!
  En hja baarnen har wite, pearlyske tosken. En do kinst net stopje de famkes mei mines.
  Twa skulpen troffen it frontale harnas ... Se rikochet. Nee, de IS-12 is in serieuze auto en jo kinne it net sa maklik nimme.
  Mar de IS-7, dy't nei de rjochterhân fan 'e famkes beweecht, liket in hit fan in hegedrukkanon te hawwen krigen en stoppe. Beskeadige de kreaze keardel.
  Alenka, dy't har buikspieren bûcht, sjongt:
  - Alles ûnmooglik is mooglik yn ús wrâld, Newton ûntduts dat twa en twa fjouwer meitsje!
  De gefjochten geane noch ûnfermindere troch. In Sovjet-kanon rekket de Dútsers. Grutte Marusya stekt skelpen yn 'e broek. Dit is it libben en bestimming fan famkes. En se sjonge:
  - Nimmen sil ús stopje, gjinien sil ús ferslaan! Russyske wolven ferpletterje de fijân, Russyske wolven - in groet foar de helden!
  Augustine, dy't mei masinegewearen sjit, seit:
  - Yn in hillige oarloch! It sil ús oerwinning wêze! Russyske flagge foarút, gloarje oan 'e fallen helden!
  En wer raast it moardnergewear en klinkt:
  - Nimmen sil ús stopje, gjinien sil ús ferslaan! Russyske wolven ferpletterje de fijân, se hawwe in hurde hân!
  Maria, dit famke mei gouden hier rjochtet de tank en piept:
  - Lit ús de faksisten hurd ferpletterje!
  De Dútsers hawwe it dreech; der wurdt ek fjochtsjen yn 'e loft. Mar oant no ta is de MIG-15 inferior yn snelheid en bewapening foar de Dútske merken. De striid giet ûngelyk.
  Huffman, dizze prachtige acepiloat, makke in goede karriêre yn 'e oarlochsjierren. Krekter, prachtich en fantastysk. Nei it berikken fan trijehûndert fleantugen ûntfong hy it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêdswurden en diamanten. By it berikken fan fjouwerhûndert delslein fleantúch krige er it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. Foar fiifhûndert fleantugen ûntfong er de Oarder fan de Dútske Eagle mei diamanten, en nei tûzen ferlit it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina iken swurden en diamanten. En nei't er twa tûzen fleantugen berikte, krige hy it Grand Cross fan it Ridderkrús.
  De unike piloat koe in protte loftoerwinningen behelje. En hy libbe noch. Huffman waard koartlyn promovearre ta de rang fan generaal. Mar hy fleach noch altyd as priveepiloat.
  Lykas se sizze, baarnt it net yn fjoer en ferdrinkt net yn wetter. Yn in protte jierren fan oarloch krige Huffman it ynstinkt fan in jager. Hy waard in super-legindaryske piloat en tige populêr. Mar hy hie in sterke konkurrint - Agave, dy't ek boppe it figuer fan twa tûzen downed auto. En se wie ynhelle mei Huffman. Mar se is noch hiel jong, en hat noch gjin inkele fighter ferlern.
  It famke trape mei har bleate, beitele fuotten de pedalen yn en skeat in útbarsting fan luchtkanonnen ôf. En no waarden fjouwer Sovjet MIG-15-auto's delsketten.
  Agave glimket en seit:
  - Foar in part binne wy allegearre teefkes! Mar ik ha senuwen fan stiel!
  En wer keart it famke ôf. It sjit sân USSR-fleantugen yn ien burst del - seis MiG's en ien TU-4, en piept:
  - Yn 't algemien, as ik net super bin, dan bin ik hyper !
  Agave, fansels, is in teef. Pilot fan Lucifer. Hiel moai huning blonde.
  Hjir sjit er in oare burst en sjit acht Sovjet MIG-15 fleantugen yn ien kear del en piept:
  - Ik bin de meast kreative en reaktyfste!
  It famke is echt net dom. Hy kin alles en kin alles. Jo kinne har net in privee neame.
  En har skonken binne sa brún, sa sierlik ...
  Mar Mirabela fjochtet tsjin har ... Lange tiid wie Kozhedub de bêste Sovjet-ace. Hy sammele seis gouden stjerren fan 'e held fan' e USSR, nei't se hûndert en sânensechstich fleantugen delsketten hawwe. Mar doe stoar er. Doe koe nimmen syn rekord brekke. En mar koartlyn oertroffen Mirabela Kozhedub. En nei't se mear as hûndert en tachtich fleantugen delsketten, waard se in sânfâldich held fan 'e USSR.
  Dit is in Terminator famke! Immen as har sil in galoppearjend hynder tsjinhâlde en in baarnende hut yngean.
  En noch koeler.
  Mirabela hie in dreech lot. Ik kaam telâne yn in bernearbeidskoloanje. Op bleate fuotten en in griis mantel oan, ha se de bosk del en seage stammen. Se wie sa sterk en sûn. Yn swiere froast rûn se bleatefoet en yn finzenispyjama. En op syn minst ien kear soe ik gnize.
  Fansels waard dit ferskynsel ek oan de fronten opmurken. Foar in lange tiid, Mirabela fochten yn de ynfantery, en doe waard in piloat. Mirabela krige har earste fjoerdoop yn 'e slach by Moskou, wêr't se fuort nei de koloanje gie. En dêr liet er sjen dat er cool wie.
  Se focht op bleate fuotten en hast neaken yn 'e swiere froast dy't de Wehrmacht letterlik ferlamme. Se wie sa'n ferrekte, ûnoerwinlik famke. En it slagge har troch.
  Mirabela leaude yn 'e driigjende oerwinning fan' e USSR. Mar de tiid giet foarby. Der binne hieltyd mear slachtoffers, mar de oerwinning komt net. En it wurdt echt eng.
  Mirabela dreamt fan oerwinningen en prestaasjes. Se hat sân stjerren fan de USSR - dit is mear as immen oars! En ferdomme, se fertsjinnet har prizen! En hy sil it militêre krús trochgean. Sels as Stalin stoar, libbet syn wurk troch!
  In famke komt binnen en hinget út... Sjit in Dútske XE-362 del en piept:
  - Aerobatics! En in ferrekte nije bemanning!
  Echt cool famke. In echte kobra kin in protte.
  Mirabela is in nije stjer ...
  De fjochtsjen duorret ferskate dagen oant it nije jier komt ... De Sovjet IS-12 krige skea oan 'e rollers en spoaren - it wurdt reparearre. Ja, sa'n wrede en genedeleaze oarloch. En hoe lang sil it duorje?
  En alles om't Wittman de fjildslaggen yn it Westen oerlibbe.
  Wittmann sels focht in skoft yn in tankbemanning. Nei't er de greve op trijehûndert auto's brocht hat, sûnder gewearen, mortieren, frachtweinen, motorfytsen en oare dingen te rekkenjen, waard hy bekroand: it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten, en waard promovearre ta generaal.
  Dêrnei fochten er net mear. Mar hy befel oer it sechsde, SS-tankleger.
  Kurt Knipsel waard de meast súksesfolle tank ace fan de Wehrmacht. Mar pas nei fiifhûndert ferniele tanks krige er it Ridderkrús fan it Izeren Krús.
  Op ien of oare manier waard hy fan prizen ûntnommen. Wier, nei't er tûzen tanks berikt, krige hy úteinlik: it ridderkrús fan it izeren krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Kurt Knipsel is in tige effektive fighting masine. Focht yn ferskate tanks. Hy wie sawol in gunner as kommandant. Foar in lange tiid rûn ik foar elkenien sûnder konkurrinsje.
  Mar de moaie Gerda koe him al ynhelje. De famkes fochten goed. Mar doe hiene se in skoft. Alle fjouwer beauties waarden swier en berne in pear: in soan en in dochter. Mar nei it skoft makken se it gau goed.
  Knisel omseame .
  Hoe kinne se foarkomme om hinne te kommen? Se fjochtsje bleate fuotten en yn mar in bikini. De famkes namen noch in skoft, en berne wer bern. En no kamen wy tichter by it tal fan twatûzen ferniele tanks. En se koenen rekkenje op in net earder meimakke beleanning: de stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Dit binne de famkes!
  Gerda sjit op de Sovjetauto. Hy skuort de toer ôf en raast:
  - Ik bin in ferdomme!
  En hy sjit wer. Penetrates T-54. En sjit:
  - Heitelân Dútslân!
  It famke is te triljen. En se is tige warber... Ja, se hat sa'n strategyske streak. It is al 1956... De oarloch giet troch... Net ophâlde wolle. It Reade Leger besiket op ferskate plakken foarút te kommen. Mar wês foarsichtich, d'r binne in pear minsklike boarnen oer.
  En Ruslân bliuwt bloed.
  It Reade Leger besiket foarút te kommen nei Roemenië. En doe wie d'r machtige artillery-barrage, sjitten en moarden.
  Mar de fijân wachtet. De Dútsers hawwe de populêrste tank, de AG-50. It is superieur oan de T-54 yn beskerming, benammen oan 'e kanten en, miskien, yn' e pânser-piercing krêft fan it gewear, mar it is swierder. True, de snelheid fan 'e Dútser is heger troch de gasturbinemotor.
  De Dútske tank sjit en skoart.
  De bemanning fan Margaret fjochtet. Fjochtsje yn kâld bloed. Dútske famkes sjitte in Sovjet tank del. En se sjitte fan wille.
  Ja, en jo kinne hjir net troch ...
  In diskus dy't troch Albina en Alvina piloat is, draait yn 'e loft . Twa blonde famkes wurde rekke troch Sovjet auto's. En se dogge it masterlik. De folslein ûnkwetsbere diskusrammen Migi en Tu. Killer auto. En de krigers drukke op har bleate teannen. En se jouwe it Reade Leger gjin kâns yn 'e loft.
  It skiiffleantúch is iets dat wittenskippers fan de USSR net kinne kopiearje. Dit is eat dêr't gjin tsjingif foar fûn is. En de Dútsers fiele har tige selsbetrouwen yn 'e loft. En se fjochtsje as tsjoenders mei in toverstok.
  Albina wiisde har diskus op 'e fijân, piepte:
  - As der in God is, dan is hy Dútser!
  Alvina, dy't de fijân ferplettere, befêstige:
  - Seker in Dútser!
  En it famke lake... Oer it algemien hie se ek nocht fan de einleaze oarloch. No, Dútsers en Russen deadzje elkoar. Mear krekter, it Reade Leger en de Wehrmacht. Mar de frontline is noch roerleas... En der is gjin ein of râne yn sicht.
  Oarloch... Dit is al in realiteit. Krigers berne nei it begjin fan 'e oarloch fjochtsje yn' e himel en op 'e grûn.
  Bygelyks, Hans Feuer. De jongste ûntfanger fan de Oarder fan it Izeren Krús, earste klasse. En doe waard hy de jongste ûntfanger fan de Oarder fan it Ridder Krús fan it Izeren Krús foar de finzenis fan in Sovjet-generaal.
  Ja, dit is eins hiel cool.
  Hans Feuer is in wanhopige fjochter. De jonge fjochtet as in reus, en it is iiskâlde yn 'e winter, wearing allinne koarte broek.
  Dit is echt heul cool!
  Hans waard ieuwenlang ferneamd!
  En yn 't algemien is hjir sa'n ongelooflijke en yntinse oarloch geande ... Elke AI ferdwynt.
  En yn Roemenië kin it Reade Leger de Dútske ferdigening net trochkringe. Beide kanten leine ferliezen. Jannewaris tiket foarby... En elke dei komme der hieltyd mear minsken om en ferwûne.
  D'r is gjin begjin of ein oan waansin.
  Agave is wer yn 'e loft en sjit Sovjet-auto's del. Se is in jager en in rôfdier. Slacht de fijân.
  De auto's dy't se oanriden falle. En dan sjit it famke op de grûnmacht. Klopt de IS-7 út. En hy laket:
  - Ik bin de bêste! Ik bin it famke dat deadet fijannen!
  En wer wurdt it oerdroegen oan loftdoelen. Dit is de ferneatiger fan tanks en alle auto's dy't fleane en sjitte.
  No, dit is wat oan 'e foarkant siedt. En op it thúsfront besykje wittenskippers wat deadliks te meitsjen. Hoewol't it net slagget it bêste.
  Mar hjir is in lytse tank AG-5. In masine mei in gewicht fan sân ton. Trochgean combat tests. En knaagt en gniist de fijân.
  En as it tiid is om te sjongen, sil gjinien ús stopje of ús ferslaan!
  De AG-5 raast mei en sjit as it giet. En sa'n tank kin net stoppe wurde. En de skulpen rikochet.
  En yn de auto sit in jonge fan tsien jier, Friedrich, en piept:
  - En ik sil echt in superfjochter wêze!
  En wer skeat er... En it rekket it sintrum fan de toer. En syn destruktive krêft, ek al is it lyts yn kaliber, is kolossaal.
  En yn 'e loft fjochtet Helga. In bleatefoet famke yn in bikini typt de rekkens op. En is bliid mei syn fantastyske suksessen.
  En Agave komt foarút ... En fjochtet ek.
  It is al febrewaris 1956... It Reade Leger koe oeral gjin súkses berikke. Mar de Dútsers kinne ek net foarút. Formidabele ûndergrûnske tanks geane yn 'e striid. Mar se binne suver taktysk.
  De famkes raasden ûndergrûns, ferneatige in batterij fan Sowjetgewearen en kamen werom.
  Tagelyk waarden in pear pioniers finzen nommen. De famkes strippen de finzene jonges en begûnen se te marteljen. Se sloegen de pioniers mei tried, en roasten doe har bleate hakken mei fjoer. Doe begûnen se myn teannen te brekken mei in waarme tang. De jonges gûlde fan wylde pine. Op it lêst ferbaarnen de famkes stjerren op har boarst mei in waarm izer en ferpletteren har manlike perfeksjes mei har learzens. It lêste ding makke de pioniers ôf en se foelen yn troch pynlike skok.
  De famkes lieten koartsein topprestaasjes sjen. Mar wer berikten de Dútsers neat wichtichs.
  Krêftige selsridende gewearen: "Sturmmaus", ûntslein op Sovjet-posysjes. Se hawwe in protte fernielings en fernielings útfierd. Mar in Sovjet oanfalsfleantúch sloech ien fan 'e auto's út, en de Krauts kamen werom.
  De nazi's besochten diskettes te brûken om Sovjet-batterijen te ferpletterjen. Der waarden egels en eksplosiven tsjin brûkt. Der wie in totale útwikseling fan klappen.
  Hjir binne Albina en Alvina wer op harren fleanende skûtel. Se wize mei har bleate teannen op 'e joystickknoppen en dogge it ekstreem behendich.
  De famkes, fansels, demonstrearje de heechste aerobatics. Se lutsen har diskus, en in tsiental Sovjet fleanmasines waarden delsketten.
  Albina tjirpt:
  - Furious bouploech! D'r sil in starfall wêze!
  En hy draait syn auto wer om. En de famkes ferneatigje it Reade Leger. Boppedat, yngeand ...
  Alvina sjit ek in tsiental Sovjet-fleantugen del en sjit:
  - Gekke famkes, en hielendal gjin jongfammen!
  Dat lêste is wier. It pear hie in protte wille mei de manlju. En hja die allerhanne dingen. Famkes hâlde fan manlju - it fûn har leuk! En foaral as jo mei de tonge wurkje.
  In famke fan 'e heechste rang... Se martelden de pionier... Earst strippen se him út en gienen him in pear emmers wetter yn 'e kiel. Doe brochten se in waarm izer nei de swollen búk. En hoe ferbaarnen se! De pionier raasde fan wylde pine... Der wie in brânlucht.
  Alvina sloech him op 'e kant mei in hite tried. En hoe't er laitsje wol... It is hiel grappich.
  Doe song se:
  - Ik bin wurch fan 'e efterkant te harkjen - ik wol myn lok pleage!
  En hoe sil er laitsje! En hy sil syn pearlyske tosken bleate! Dit famke hâldt fan deadzje, wat in famke!
  En de skonken fan it famke binne allegear bleat en sierlik. Se mei graach bleatfuotten op 'e koalen rinne. En ek om fongen pioniers fuort te ferdriuwen. Se skrieme sa folle as har hakken bakken wurde. Sels Alvina fynt it hiel grappich. En Albina is ek in famke, litte wy it sizze - super! Hoe kinne jo in tsjinstanner elbow yn 'e kin. En hy ropt:
  - Ik bin in famke fan 'e heechste klasse!
  En bleat syn pearlyske tosken. Dy't glinsterje as gepolijst. En de strider is yndrukwekkend! Dit kin wat wêze dat net yn in mearke sein wurde kin of mei in pinne beskreaun wurde kin!
  Beide krigers slaan Sovjet MiG's yn 'e loft del. De beauties binne aktyf. Der is net de minste twifel yn harren. En sa'n wylde en ekstatyske skientme.
  De krigers behearskje de joystick mei har bleate fuotten en falle Russyske auto's oan. Wylst se drukke , sille se de fjochters ferpletterje, as slaan se kristal mei in klup. De famkes binne ûnmeilydsum en genedeleas. Se befetsje de krêft fan lilkens en de flam fan passy. En fertrouwen yn oerwinning. Ek al duorret de oarloch al fyftjin jier. Mar it wol ek net einigje. Albina en Alvina binne op it hichtepunt fan har populariteit. En se wolle net weromlûke of stopje foar in momint. En se geane nei harsels ta en raze de fijân.
  Albina, dy't Sovjet-fleantugen delslaan, raast:
  - It famke hat it gûlen nocht, ik fersûpe leaver de bastskuon!
  En hoe't er gnysket en flitset mei syn pearlyske tosken. En hoe't se no wol in man. Se hâldt fan manlju te ferkrêftsjen. Se is hjir tige bliid mei. Hy sil dy nimme en dy ferkrêfte.
  Albina ropt:
  Meisjes seks is seks
  Hjir is ta grutte foarútgong!
  En de strider sil út laitsjen útbarste... En lit ús al ús fijannen wer deadzje. Se hat in protte enerzjy. En fol spierkrêft.
  En Alvina sil raze:
  - Lit ús de fijân yn stikken slaan!
  En de strider sil aktyf begjinne te laitsjen! En ik stelde my foar hoe't har jonges wiene. Mar litte we mar sizze dat it moai is.
  Maart is al foarby... De sinne skynt hieltyd mear. Op de earste dei fan de maitiid rinne Russyske jonges bleate fuotten troch de smolten snie. Se laitsje om harsels, gnyske om harsels en litte har figen oan de Dútsers sjen.
  Pioniers mei reade stropdassen, koarte kapsels, guon fan harren noch koarter. Se rinne en springe. Har bleate fuotten wurde amper kâld. Se binne hiel grof wurden. Famkes rinne ek, ek sûnder skuon. De rôze, rûne hakken skitterje yn 'e sinne. Prachtige Sovjet famkes. Slank, atletysk, wend om mei min te dwaan.
  En elkenien gnysket en gnysket om har tosken... De earste dei fan 'e maitiid is echte freugde en toarst nei ljocht en skepping!
  En der is in loftslach yn 'e loft. Mirabela, dit is de nûmer ien Sovjet piloat dy't in oar Dútsk fleantúch delsjit. En lykas altyd draacht it famke mar in bikini. Foar altyd jong en nea ferdwine. Sa is de geastlike krêft dy't yn har ferburgen is.
  Mirabela hâldt lykwols ek as manlju har oanreitsje. Se fynt it echt leuk. Dêrom is se piloat... As it neakene, spierlike lichem fan in famke troch manljushannen kneed wurdt, is it in echt genot. En geweldige wille!
  Mirabela rekket in oare nazi-auto en sisst:
  - Ik bin in pânser teef!
  It famke slacht sels mei har bleate, rûne hakken op it kontrôlepaniel. Se is prachtich. En ûnneifolgber.
  Mirabela komt der út. En Agave fljocht nei har ta. Uteinlik moete de twa meast súksesfolle froulike strider-piloaten. Se sjitte op inoar út in rûnhûs. Se besykje it fan in ôfstân te krijen. Mar it slagget net sa goed. Beide beauties fleane fan de sjitline ôf. En se bleate har tosken agressyf. No, froulju binne teven. Se sjogge elkoar hurd yn de eagen. Krekter, frontaal en se sjitte wer. De Dútske ME-562 is noch altyd better bewapene as de MIG-15, en it Sovjet-auto waard delsketten ...
  Mar Mirabela slagget om út te sjitten, en ferliest har fleantúch foar it earst yn har fleankarriêre. It slimste is dat se op fijângebiet telâne kaam. En dit is min. Ja, sokke unike wendingen fan it lot. En op 1 maart 1956 feroaret de wrâld, mar de regel fan 'e Fuhrer yn it cybernetyske spultsje bliuwt.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"