Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy VƏ Gİzlİ Mİsyon

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Yenə də indi adi qulluqçu rolunda olan hiyləgər Eduard Osetrov qubernatorun öz yuvasında yerləşdiyi şəhərə soxulur. Nəticədə dəniz quldurlarının məkrli və cəsarətli hücumu baş verir və ciddi döyüş başlayır.

  JUNG BOY VƏ GİZLİ MİSYON
  ANNOTASİYA
  Yenə də indi adi qulluqçu rolunda olan hiyləgər Eduard Osetrov qubernatorun öz yuvasında yerləşdiyi şəhərə soxulur. Nəticədə dəniz quldurlarının məkrli və cəsarətli hücumu baş verir və ciddi döyüş başlayır.
  . FƏSİL Љ 1
  Çoxlu sayda qız çılpaq, əzələli ayaqları ilə pirat gəmisinin parlaq göyərtəsinə sıçradı. Pirat döyüşçülər texnoloji və ya sehrli cəhətdən çox inkişaf etməmiş bu planetdə ekipajın əksəriyyətini təşkil edirdi.
  Lakin gəmi üzərində hakimiyyət əsasən kişilərə məxsus idi.
  Ravarnava və daha üç nəfər, o cümlədən qaradərili döyüşçü Oblomova görüşə getdilər; tezliklə onlara Kapitan Monitor və onun altı adamı qoşuldu, onlardan ikisinin insan nəsli ilə heç bir əlaqəsi yoxdur. Ayaqyalın oğlan Eduard Osetrov aşağı ətrafları ilə tez bir zamanda şəhərin xəritəsini çəkdi.
  - Əsas sərvət artıq gəmilərə yüklənib və getmək üzrədir. - Cəsur kəşfiyyatçı başladı. Bəli və onlara gedən yolda mən bunu dəqiq bilirəm ki, bizim gəmidən heç də aşağı olmayan tonajlı və silahlanmış üç gəmi onlara qoşulacaq. Səhər bu kirpiyə silahla hücum etməyə tələsməliyik, - Eduard qızcığaz yekunlaşdırdı. Və çox əzələli bir oğlan olan qarın əzələsi hərəkət etməyə başladı. Baş Boatswain rolunu oynayan qaradərili qadın qəhrəman bu heyrətamiz dərəcədə yaraşıqlı oğlana baxarkən heyranlıqla inlədi. Gənc, güclü, çevik, meymun kimi Eduard dərhal başqa variant təklif etdi. - Rəqiblərin geyimi kimi maskalanma ilə.
  Monitor rahat səslə dedi:
  - Mən bu oğlanla razıyam. Sübh çağı vurmalıyıq, ümid edirəm gəminizi yaxşı tanıyırlar və atəş açmazlar.
  - Bu pis fikir deyil, amma ağlıma başqa bir fikir gəldi. - sadə adam kimi görünən Ravarnava dedi.
  Qara dərili, böyük, heç də qadın əzələləri və boğa boynu olan, lakin özünəməxsus gözəl, nazik beli, güclü ombası və yüksək döşləri ilə Oblomova qışqırdı:
  - Bəli! Sərin...
  İstehzalı bir təbəssümlə monitor (yaxşı, bu quldurun başı nə ola bilər, böyük olsa da, alnı əyilmiş!), soruşur:
  - Hansı?
  Dünyada və axirətdə əfsanəyə çevrilən adın daşıyıcısı Efis Frist sayəsində hiyləgərcəsinə demişdir:
  - Əgər bütün sərvət şəhərdən götürülübsə, niyə şəhərə hücum edərək özünüzü riskə atırsınız. Bunu daha sadə edə bilərsiniz.
  Monitor qədəhdən bir-iki qurtum çəkdi, sonra o, çənəsinin gücünü sınayaraq yumruğunu vurdu. Dəniz quldurlarının lideri kapitanla birinci yoldaşı arasında paz çəkmək kimi hiyləgər ideyası ilə (kim düşünə bilərdi ki, bu oğlan sadəcə kabinli oğlan deyil!)
  - Oğlanın təklif etdiyi planın sadə və təsirli olduğuna şübhə edirəm.
  Oblomov onun nazik naxışlı parça ilə örtülmüş hündür döşlərini silkələdi və cavab olaraq eşidilməz bir şey mırıldandı.
  Ravarnava yenə buna etiraz edib. Üstəlik, qətiyyətlə tənbəl və cəlbedici danışdı:
  - Amma yox, başqa fikrim var. Qızıl oğlanımız əsas müşayiət edən gəmini batdığı üçün ən yaxşısı onun funksiyalarını özümüzə götürmək olardı.
  Monitor canlandı və əyilib soruşdu:
  - Yaxşı, nə demək istəyirsən?
  Və o, qadın quldurların çılpaq, aşılanmış, əzələli ayaqlarının demək olar ki, səssizcə getdiyi göyərtəyə nəzər saldı. Bununla belə, onların mələk görünüşü heç kəsi aldatmamalıdır - onları tamamilə parçalayacaqlar. Məhkumlar isə ayaqlarını öpüşlərlə örtməyə və döyüşçülərin çılpaq, kobud dabanlarını yalamağa məcbur olacaqlar, cazibədar və təhlükəlidir.
  Ravarnava hiyləgərcəsinə göz qırpdı və qoca bayquş kimi qışqırdı:
  - Biz yüklü nəqliyyatları metropolisə deyil, pirat yuvamıza gətirərək müşayiət edə bilərdik.
  Monitor məyus halda yumruğunu stola çırpıb dedi:
  - Çox sadədir, bəs bunu bizə etibar etməmişdən əvvəl Papirus don Qrabberlə şəxsən görüşmək istəsələr?
  Qara dərili Oblomova başını boğa boynuna bükdü və elə biceps düzəltdi ki, hər hansı, ən güclü və ən güclü kişi ona həsəd aparacaq.
  Ravarnava özünü şişirdi və sinəsini qala divarı qədər genişlədi:
  - Nə olsun? Düşünürəm ki, bu rolu oynamaqdan həzz alacağam. - filibusların başçısı baş barmağını yuxarı qaldırdı. - Axı mən beş il Kontrabas bayrağı altında üzdüm və onların ləhcəsini mükəmməl şəkildə təqlid etdim.
  O da pəncərəyə baxdı. Pirat qızlardan biri partnyoru ilə çiyinlərində çömbəlmişdi. Və cazibədar, qadına xas, atletik ayaqların əzələlərinin gərginlikdən top kimi necə yuvarlandığını görə bilərsiniz.
  Bu fikri şəxsən özü verməməsindən hədsiz əsəbiləşən monitor, səsinin tembrini bilərəkdən aşağı salaraq zümzümə etdi:
  - Bəs sizi bu admiralı şəxsən tanıyan biri qarşılasın?
  Qaradərili, gənc qadın qəhrəman Oblomov pələngin dişlərini açan təbəssümlə qışqırdı:
  - Pişik tələsi!
  Ravarnava yalandan əsnəyərək dərin ağzını açıb qışqırdı:
  - Və bu ölümcül deyil, o zaman dənizçilərimiz əvvəlcədən hazırlanmış zərbə vuracaqlar.
  Monitor şübhə ilə qaşlarını çatdı və onsuz da şıltaq ağzını bükdü:
  - Səncə, gedə bilərsən?
  Edvard təvazökarlıqla susdu. Oblomov isə onun çılpaq, əzələli, qaralmış ayağını sığallamağa çalışdı. Amma oğlan ayağını tərpətdi, əsl qorilla qadınının iri pəncəsi ilə örtülməsinə imkan vermədi.
  Barnaba çox arxayın görünürdü:
  "Mənim köməkçim qılınc tutmaq sənətində tayı-bərabəri olmayan döyüşçü mənimlə olacaq. Möcüzələr yarada bilən döyüşçü Eduard. - Ravarnava daha da sinəsini çıxartdı. - Ümid edirəm ki, o, mənə kömək edə bilər.
  Monitor onu geniş pəncələri ilə yellədi:
  - Yaxşı, mən səninlə getməyəcəyəm və başımı aslanın ağzına qoymayacağam. Bir qurtumda məhv edə bilməyəcəyiniz silahları örtmək üçün uşaqlarımın sahil boyunca cəmləşməsinə icazə vermək daha yaxşıdır.
  Oblomova mızıldandı:
  - Və qızlar da!
  Ravarnava gülümsədi və yoldaşını əmin etdi:
  - Yaxşı, hələlik qan tökmədən qələbə qazanmağa çalışacağam. Uyğun kostyum seçmək lazımdır, kontrabas oyunçuları dəbdəbəli geyinirlər.
  - Həm də hədiyyə olaraq bir çanta, daha yaxşısı, qızıl sandıq götürün. - Eduard Osetrov ayı qadına qız kimi ayaqyalın, zərif, kəsikli ayağı ilə sataşdı. Oğlan da əsəbiləşir ki, mahir bir aldatma ideyası şəxsən ona deyil, özünün və yəqin ki, başqalarının axmaq martinet hesab etdiyi birinə gəlib.
  Bu dəfə Monitor vəhşiləşdi:
  - Niyə belə israfçılıq?
  Döyüşçü oğlan sakitcə dedi:
  - Qızıl onların gözlərini tutacaq, tüstü pərdəsindən yaxşıdır. Onun köməyi ilə biz düşmənin sayıqlığını zəiflədəcəyik.
  Monitor çaşqın və mızıldandı:
  - Piratlar adətən qızıl alır, hədiyyə vermirlər.
  Böyük qadının qara pəncəsini bir daha darıxdıran Edvard oğlan güldü və izah etdi:
  - Düzdür, beləcə, heç kimin ağlına da gəlməyəcək ki, biz filibusterik. - Və tamamilə açıq bir həqiqəti gözəl əlavə etdi. - Bəzən almaq üçün vermək lazımdır.
  - Sadəcə qızılından istifadə et, sənə bir qəpik də verməyəcəyəm. - Monitor cızıldı.
  - Bizim özümüz kifayət qədərdir. - Ravarnava təvazökarlıqla cavab verdi.
  Pirat dişlərinin arasından hönkürdü:
  - Varlı olmaq yaxşıdır.
  Burada müşahidəçi Edvard zahiri zərif və aristokratik piratın acgöz baxışını kəsdi. Dərhal diqqətinin yayındırılmasından istifadə edən Oblomov oğlanı ayağından tutdu. Ancaq gənc döyüşçü bir az dartıldı və yalın ayağı sürüşdü.
  Edvard hədələdi:
  - Yetkin xalanın oğlanlara pəncə vurması yaxşı deyil!
  Oblomov utanaraq mızıldandı:
  - Mən sadəcə oynayıram! Və beləliklə, sənə həqiqətən ehtiyacım var! Gəmidə kifayət qədər yetkin və hörmətli kişilər var! "Güclü qadın yalın ayağını möhürlədi və hönkürdü. -Yaxşı, sənin kimi vələt mənə niyə lazımdır?
  Ravarnava uzanmış yerişlə admiralın zəngin qarderobuna doğru getdi.
  Yolda çoxlu gözəl filibuster qızlar göründü. Dişlərini açıb gözlərini düzəltdilər. Əllərində isə qiymətli daşlarla bəzədilmiş qılınclar və xəncərlər var.
  Həm də əllərində və çılpaq ayaq barmaqlarında ləzzətli qızlar daş-qaşlı üzüklər taxırdılar. Və son dərəcə gözəl görünürdü.
  Və qızlar necə dadlı qoxuyurdular. Sadəcə bir möcüzə, müxtəlif bahalı buxurların ətirləri, dadlı ətirlər.
  Ravarnava isə onların gözəl cazibəsi ilə diqqətini yayındırmamağa çalışırdı. Qarderoba girib maskalamaq lazımdır. Qızlar isə onu tərk etməyəcəklər.
  Orada o, kontrabas nəhənglərinin paltarlarını geyinməyə başladı. Bu yarımkürədə heç bir ölkə onlar qədər zərif və möhtəşəm geyinməmişdir. Hansı ki, imperiyanın zənginliyini nəzərə alsaq, təəccüblü deyil. Və rütbə nə qədər yüksək olsa, kostyum bir o qədər dəbdəbəli olur. Ravarnava çox böyük idi və uyğun paltar tapa bilmədi. O, artıq çarəsiz idi, lakin uzun axtarışlardan sonra bəxti gətirdi; qızılı bir sinə içində qraf Koloçiçov üçün hazırlanmış bir paltar dəsti tapdı , bu da çox ağır bir mövzu idi. Yeni kostyumda tünd və saqqallı korsan Ravarnava çox təsir edici görünürdü.
  - Mən niyə hersoq deyiləm? - dedi, indi gözlərini qıyaraq, indi qırışları hamarlayır, kifayət qədər yaxşı cilalanmış güzgüyə baxarkən. - Mən ən nəcib nənəyəm!
  Pirat lideri hətta ləzzətlə ayaqlarını tapdaladı, yalnız onun böyük qara və bir qədər səliqəli saqqalı təəssüratı korladı.
  - Qansoranı çağır, məni bir az düzəltmək olsun.
  Ravarnava isə əvvəlcə qadına zəng etmək istəyirdi, lakin kişinin əlinin daha etibarlı olacağına qərar verdi.
  Təhlükəli ləqəbinə baxmayaraq, Bloodsucker kifayət qədər zərərsiz görünürdü. Bu adam ağır işə getməzdən əvvəl bərbər işləyirdi. O , yaltaqcasına gülümsədi, sonra aksesuarları çıxararaq saçlarını ehtiyatla kəsdi və filibusterin kobud üzünü bir az qırxdı. Saqqalı tamamilə qırxmaq üçün utancaq bir təklifin ardınca gurultu gəldi.
  - Mən qadınam, yoxsa uşağım ki, ləyaqətimlə ayrılım? - Ravarnava qəzəbli görünürdü və enerjili şəkildə yumruqlarını yellədi. "Siz bərbərsiniz, vəhşisiniz, skarabsınız və ancaq üzünüzü eybəcərləşdirirsiniz."
  Qansoran geri çəkildi, baş kapitanı tanıyan, onu bıçaqla vura bilər. O, sağlığında belə tiplər görmüşdü. Biri xırda-xırda o biri dünyaya gedəndə, o biri zəhmətə gedir.
  - Yaxşı, niyə titrəyirsən, sən nəsən, pirat, yoxsa çubuq . - Ravarnava özünə böyüklük imicini verməyə çalışdı ki, buna da yaxşı nail oldu. - İndi qulaq as, mən əks admirala oxşayıram ?
  Qansoran nəhəng başçıya yaltaqlanmağa çalışdı:
  - Bəli! Hər bir hərəkətiniz aristokratik mənşəyinizi göstərir.
  Girişdə dayanmış əzələli, incə bədənli, sinəsi və ombası güclə örtülmüş, lakin topuqlarında və biləklərində qızıl bilərzik olan iki qız ucadan dedi:
  - Bir padşah kimi, siz, cənab, gözəlsiniz,
  İşıq necə aydın idi!
  Ravarnava əyilib razılaşaraq dedi:
  - Razıyam, sərkərdəliyə öyrəşmiş cinsdənəm. İndi sən dəli oldun. - Və çiynində geniş xurma ilə güclü təkan. -Yaxşı get, işi yaxşı görmüsən.
  Barnaba mərhəmətlə Qansoranı buraxdı, sonra əsnədi, səhərə çox az qaldı, heç olmasa bir az yatmaq lazım idi. Baxmayaraq ki, o, işıqlandırmanın gecələr daim dəyişdiyi bir dünyada doğulub və dördqat tam ay olduqda, aydın bir gündə Yerdəki kimi işıqlıdır, amma yenə də dövrlər dövrlərdir. Ritmlər gecə-gündüz.
  Hətta girişdəki sapfir və zümrüd gözləri ilə göz qırparaq qol-ayaq əzələləri ilə oynayan gözəl qızlar da həyəcanlanmırdı.
  Baxmayaraq ki, gözəlin abs plitələrinə, nazik bir parça zolağının yalnız qırmızı məməni əhatə etdiyi döşlərinin yetişmiş qovunlarına baxsanız, belə bir döyüşçü ölüləri dirildəcəkdir. Bir də gözəllərin üzünə baxsanız. Onlar da gəncdirlər. Qızların qocalmasını yavaşlatan xüsusi otlar var, belə ki, hətta əlli və ya altmış yaşında onlar gənc, təzə, qırışlar və çürük dişlər olmadan görünə bilərlər. Doğrudur, tinctures kraliçanı ölümsüz etməyəcək, lakin qocalmanı ləngidə bilər.
  Edvard fikirləşdi ki, onlar yer üzündə bunu belə edə bilməzlər. Bundan başqa, plastik cərrahiyyə qadınlara və kişilərə, sonra isə daha çox pul üçün edildi. Oğlan fikirləşdi ki, əbədi gənclik yaxşı şeydir. Bununla belə, uşaqlıq etməməlisiniz.
  Möhtəşəm gəmi buxtaya üzdü, batmış gəminin qalıqları hələ də onun üzərində üzürdü və silahların çoxu artıq dibdə idi və dalğıclar, daha doğrusu, belə bir rolu üzərinə götürən müxtəlif irqlərdən olan şəxslər uğursuz cəhd etdilər. zədələnmiş silahları almaq üçün. Və daha böyük həvəslə, gəmidə yerləşən xəzinə və digər qiymətli əşyalar.
  Bütün bunlara minimum geyimli, lakin sulu, sarışın, çox parlaq saçlı çoxsaylı kəniz qızlar kömək etdi. Və hamısı qüsursuz rəqəmlərlə. Yerli otlar hələlik zərif cinsin yerli nümayəndələrini cavanlaşdırmaqla yanaşı, həm də rəqəmlərini qüsursuz etdi.
  Təbii ki, ayaqqabı ancaq nökərləri narahat edir, məsələn, üzgüçülük belində olan qul oğlanları kimi, onlar da qaralıb, arıq olub burada işləyirlər.
  Qubernator Fredi baş ağrılarından əziyyət çəkirdi. Gecə, həqiqətən, kabusa çevrildi; Kontrabas imperiyasının donanmasının gözəlliyi və qüruru, "Yandıran" döyüş gəmisi havaya uçdu. İndi yük yəqin ki, ən azı digər müşayiət gəmiləri gələnə qədər limanda gecikəcək. Bu, o qədər də pis deyil, amma belə bir gəminin öz şəhərində itirilməsi faktı, bütün Kontrabas kralı və imperatoru bu halda nə düşünəcək? Sikofan zadəganların təqdim edəcəyi kimi, bu halda siz tək istefa ilə xilas olmayacaqsınız.
  Çoxlu kölə qızların və gözəl gecə pərilərinin sağ qalması yaxşı idi ki, bu da belə bir itki üçün bir az təsəlli oldu.
  Amma erkək qullar milçək kimi ölür. Və artıq çoxlu qul var. Bu dünyada kişilərin kəskin çatışmazlığıdır. Bu xasiyyətli gözəllər isə artıq ona işgəncə verib, yorub, sanki mamont sürüsü səni tapdalayıb.
  Çəhrayı mərmərdən tikilmiş sarayından çıxanda az qala huşunu itirəcəkdi. Papirus don Qrabberin harperlərdən qisas almaq üçün getdiyi gəmini xatırladan gözəl bir gəmi yelkənlərini yaydı. Düzdür, yavaş-yavaş hərəkət etdi, amma bu, körfəzdə hökm sürən inanılmaz nizamsızlıqla izah edildi.
  Çoxsaylı kölə qızlar körpünün mərmərində müxtəlif rəngli çoxlu ayaqyalın izlərini qoyub getdilər. Gözəllərin bədənləri tərlə parıldayırdı, sanki zərif cinsin nümayəndələri tökmə bürüncdən hazırlanmışdı. Xarakterik dar belləri, geniş ombaları, möhkəm döşləri, mələk üzləri və dişlərlə dolu ağızları ilə. Bəli, qızların yıxılan dişlərini xüsusi məlhəmlə bərpa etmək olar? Bəs kişilər? Onlar plug-inlərlə kifayətlənirlər. Və burada, yəqin ki, xüsusilə yaşlı insanlar, həqiqətən, bu qədər aşağı olduqlarına görə qısqanırlar.
  - Uca Allah dualarımızı eşitdi. "Qubernator qalın qaşlarını qaldıraraq səsləndi. - Belə çətin saatda kömək gəldi. " Döyüşçü kobud jestlə zəngin bəzəkli orta yaşlı kişini çağırdı. - Hey, Foşanj , nəcib süfrə hazırlayın, admiralı saraya dəvət edəcəyəm.
  Böyük piyada baş əydi və qulluqçulara və nökərlərə və arabir oğlana qışqırmağa başladı və onları tələsik nəcib səhər yeməyi hazırlamağa məcbur etdi.
  Qızlar çılpaq ayaqlarını çırpıb oxudular:
  Susuz dəniz pisdir,
  Və yeməksiz mədə...
  Bir pasta hazırlayaq
  Və qızıl buynuzdan şərab!
  kontrabas bayrağı hamının gözünə göründü . Ciddi nizam-intizam təzahürünü saxlayaraq, saxta kontrabasçılar , əslində isə quldurlar parad meydanında düzülüb, parlaq, diqqətlə cırılmış zirehlərlə parlayırdılar. Hətta qızlar da bu münasibətlə belə yöndəmsiz çəkmələr və tropik istilərdə geyinmək xoşagəlməz dəbilqəli zirehlər geyinirdilər. Sonra möhtəşəm geyinmiş Ravarnava endi. Onu bıçaq atmaq bacarığı ilə seçilən Polşa katibi və təbii olaraq xidmətçi oğlan rolunu oynayan döyüşçü Eduard Sturgeon müşayiət edirdi . Ən xoşagəlməz hal o idi ki, mən hələ də laklı ayaqqabı geyinməli idim. Mərasim təntənəli olduğundan, limana girir və o, eynək vermək üçün sadə bir xidmətçi deyil, daha çox şəxsidir. İki hündürboylu , dörd qollu döyüşçü onun arxasında qızılla dolu bir sandıq daşıyırdı.
  Orkestr tələsik limanda toplandı və isterik bir şəkildə çalmağa başladı. Sonra tədricən melodiya bərabərləşdi və səslər daha ahəngdar oldu.
  Bir məmur məclisə qaçdı, apoletlərə diqqət yetirdi, salam verdi və dedi:
  - Cənab Admiral, hamınıza səmavi nemətlər arzulayıram. Qubernator artıq sizi gözləyir.
  Ravarnava təvazökarlıqla çömçə pəncəsini yellədi:
  - Rahatlıqla zati-alilərinə bildirin ki, mən artıq yoldayam.
  Yerli hökmdarın sarayı dəbdəbəli bir bağın dərinliyində yerləşirdi. Girişdə arxalarında silah olan iki böyük kərtənkələ dayanmışdı və uzaqda bir kaktus fili otlayırdı. Birbaşa sarayın girişində yalnız incə oğlan Edvardın deyil, həm də yetkin bir insanın asanlıqla gizlənə biləcəyi bir qönçəsi olan on metr hündürlüyündə iki qərənfil böyüdü.
  Biləklərində və topuqlarında bilərziklər, parçalar və tunikalar üzərində qiymətli tikmələri ilə qullardan seçilən çoxlu gözəl kənizlər var idi. Və yalnız çox yüksək statuslu qulluqçular daş-qaşlı sandalet geyinirdilər.
  Girişdə nizə və yaylı mühafizəçilər ayrıldılar. Musketlərin hələ o qədər də dəbdə olmadığı aydın idi. Sarayın özü xoş təəssürat yaratdı, geniş pəncərələr ona şən görkəm verdi. Divarlarda çoxlu rəsmlər, silahlar, müxtəlif gerblər olan qalxanlar asılmışdır . Oğlan Edvard Ravarnavanın ardınca getdi və yeni piyadanın ayaqqabısı onu amansızcasına çimdikcə bir az ürpədi. O, artıq çılpaq dabanlarını nümayiş etdirməyə o qədər öyrəşmişdi ki, əbədi bir oğlanın uşaq ayaqları üçün ağrılı bu iyrənc, məhkum ehtiyatlarının mövcud olduğunu unutdu.
  Yeganə təsəlli odur ki, kənizlər ona nifrətlə deyil, heyranlıqla baxırlar, əgər o, həmişəki kimi ayaqyalın, şortik və ya üzgüçülükdə idisə. Və livərdə xoşagəlməzdir, əzələli torso tərləyir və kambrik köynək hərəkəti məhdudlaşdırır. Bəli, artıq bir növ statusunuz var. Ona görə də onlarla fəxr etmək daha yaxşıdır.
  Dörd qız hətta hörmət əlaməti olaraq bir dizi üstə əyildi. Əlbəttə ki, onun üçün deyil, Ravarnava üçün, amma yenə də gözəldir.
  Amma qubernatorun özünü xatırlamaq asandır. Olduqca qalın, lakin dik qalmağa çalışır. Ətrafdakıların hökmdarı çox yumşaq səslə dedi:
  - Belə bir mötəbər qonağı qarşılamağa şadam.
  Ravarnava təntənəli şəkildə nəzakətlə cavab verdi:
  "Məni belə qonaqpərvər bir evlə görüşməyə göndərdiyi üçün taleyə də təşəkkür edirəm."
  Səsini daha da yaltaq etməyə çalışan qubernator dedi:
  "Keçən dəfə, ey çox hörmətli Don Papirus, sən təcili işləri əsas gətirərək mənim sarayıma gəlməkdən imtina etdin. İndi siz bizə şərəf verdiniz.
  Yüksək rütbəli kənizlər, çınqıllarla işlənmiş və hündürdaban ayaqqabılarından göründüyü kimi, qışqırdılar:
  - Böyük Admirala vivat!
  Onda Ravarnava başa düşdü ki, az qala bəlaya düçar olub, qubernator bu admiralı əvvəllər görsəydi, nə olardı. Ən yaxşı halda o, dar ağacını, ya da daha qəddar bir şeyi, məsələn, dirəyi, əl-ayağını mıxlayanda, ya odla, ləng atəşlə gözləyərdi.
  Ancaq cavab soyuqdur:
  - Bəli, işimlə məşğul idim. - Və gözlənilməz ehtiraslı ifadə. - Amma qonaqpərvərliyə nə qədər etinasızlıq göstərmək olar!
  Qubernator sakitcə soruşdu:
  - Harpın bütpərəst qüvvəsinin sahillərinə ekspedisiyanız necə keçdi?
  Ravarnava səmimi cavab verdi:
  - Parlaq! Çox zəngin bir arfa şəhərini böyük itkilər olmadan talamaq mümkün idi .
  Qubernatorun gözləri iriləşdi.
  - Ümid edirəm ki, sizin adınız açıqlanmayıb, çünki biz formal olaraq arfa ilə müharibə aparmırıq.
  Bu sözləri eşidəndə zinət əşyaları ilə asılmış gözəl və zərif kənizlər şəhadət barmaqlarını dolğun, qırmızı dodaqlarına qoydular:
  Ravarnava yenə yalan danışmadan cavab verdi:
  - Hər şey qaydasında getdi, hətta özüm də təəccübləndim.
  - Qənimət zəngindir? "Qubernatorun səsində paxıllıq var idi.
  - Kasıb deyil, Allah özü bizə kömək etdi. - Burada lider özünə bir az qalib gəlməli idi. - Dərin minnətdarlığımızın və etibarımızın əlaməti olaraq sizə qızıl sandıq veririk. - Ravarnava hətta əllərini açıb səxavət nümayiş etdirdi.
  Qulluqçular möhtəşəm hündürdaban sandallarını möhürləyib bir ağızdan qışqırdılar:
  - Bravo! Admirala həmd olsun!
  Qubernator tamahına qalib gəldi. Ləyaqətini itirərək sinəsinə tərəf qaçıb qapağı açdı:
  - Bəh, burada var-dövlət var. Təəccüblü deyil ki, bu loafers onu belə çətinliklə sürükləyirdi. Ey papirus don Grabber. - zadəgan baş əydi. - Mən sənə borcluyam, məndən nə isə tələb et.
  Pirat lideri açıq şəkildə cavab verdi:
  "Düşünürəm ki, ən yaxşı mükafat tac üçün xüsusi xidmət olardı." Eşitdim ki, dünən gecə bizim ən böyük monarxımızın cəhənnəm bacısı oğlunun adını daşıyan İncinerator döyüş gəmisini itirmisiniz. Hesab edirəm ki, paytaxtın maliyyəyə ehtiyacı olduğu bir vaxtda bu, çox həssas zərbədir.
  Qubernator mızıldandı:
  - Tamamilə haqlısınız.
  Gözəl kənizlər başlarını aşağı saldılar. Saçlarında zümrüd, yaqut və brilyantdan hazırlanmış broşlar parıldayırdı.
  Ravarnava qürurla dedi:
  - Ona görə də belə qiymətli yükün komandanlığını və müşayiətini mənə təhvil verməyi təklif edirəm. Mənim də öz növbəmdə onu istənilən pirat hücumundan dəf etmək üçün kifayət qədər silahım var.
  Qubernator admiralın istənilən istəyini yerinə yetirməkdən məmnun idi:
  - Təbii ki, sizə lazım olan bütün səlahiyyətləri verəcəm. Düşünürəm ki, belə cəsur döyüşçü ilə yükümüz sanki Allahın sağ əlində olacaq.
  Gözəl qızlar enerji ilə başlarını tərpətdilər. Broşlar və brilyant sırğalar parıldadı. Edvard düşünürdü ki, əgər onun şəxsi qulluqçuları şahzadələr kimi geyiniblər və gözlərini onlardan çəkə bilməyəcək qədər gözəldirlərsə, qubernator zəngin olmalıdır.
  Ravarnava barmaqlarını çatladı:
  "Onda dərhal yelkən açacağıq."
  yenə lağ etdi :
  - Heç olmasa səhər yeməyi yeyin, admiral. Bizə şərəf verin, bundan başqa, gəmilərin də yığılması üçün vaxt lazımdır.
  Qulluqçular baş əyib qışqırdılar:
  - Xoş gəldin, ey böyük!
  Filibusterlərin lideri təvazökarlıqla dedi:
  - Yaxşı, yaxşı, bir az təravətləndirmək zərər verməz.
  Ravarnava həddən artıq tələskənliklə şübhə oyatmaq istəmədi və çox güman ki, qubernatorun bayram süfrəsi əla olardı.
  Yaraşıqlı və ağıllı Edvard oğlanı xidmətçi kimi qapıdan kənarda qoydular, yalançı admirala isə kralın özü kimi davrandılar. Rəngli mərmər plitələrin döyülməsindən daha az səs-küy olması üçün qızlar da gözəl və paltarlı, lakin ayaqyalın göründülər. Qubernator bir jest etdi. Elit qulluqçular da ayaqqabılarını ehtiyatla çıxarıb xüsusi büllur qutuya qoyub ayaqyalın xidmət etməyə başladılar. Onların çılpaq dabanlı hərəkətləri daha yumşaq, hamar və zərif oldu. Belə yeməklər, hətta yelkənli gəmilər və kral sarayları şəklində bişirilən çörək və tortlar verilirdi. Gözəl naxışda doğranmış balıq, ət, tərəvəz, meyvə və müxtəlif ədviyyat parçaları. Və şərablar tamamilə inanılmazdır, quldurların ağasını sevindirir. Bəli, bir müddət daha qalmaq üçün kifayət qədər vəsvəsələr var idi.
  Ravarnava yeməyi etiketdən xəbərsiz sonuncu lout kimi kobud şəkildə yedi. Ona diqqət yetirməyə başladılar, amma qubernator özü elə göstərdi ki, hər şey olduğu kimi gedir.
  Bir neçə şüşə bahalı şərabdan sonra Ravarnava başını itirmədi, bədəni hələ də qəhrəman idi, amma dili həddindən artıq hərəkətli oldu və iş tələb etdi.
  Pirat iki dəfə düşünmədən oxumağa başladı, onun dərin basları xoş səsləndi, orada olan bəzi zabitlər oxumağa başladılar və çoxsaylı qulluqçu qızlar çılpaq cazibədar ayaqları ilə rəqs etməyə başladılar;
  Məni izləməyə hazırsan?
  Çantanızla birlikdə cır-cındırda qalmayın!
  Yırtıcı bal kimi axsın,
  Belə ki, çay qızılla axsın!
  
  Bunu etmək üçün bunu etməlisiniz
  Beləliklə, bir nikel dəyərsiz olur!
  Beləliklə, hər birimiz bacarırıq
  Yolu bədən xalçası ilə örtün!
  
  Oh, siz quldursunuz, uşaqlarım,
  Bəzi xaçlar deyil - sıfırlar!
  Hər biriniz qəhrəmansınız,
  Tələsin, boku oğurlayacağam!
  
  İnternat kişilər üçündür,
  Məğlubiyyət üçün səbəb axtarmayın!
  Sadəcə rəqs etmək daha yaxşıdır
  İnanıram ki, ruhunuz solmayıb!
  
  Mən sizi hücuma aparacağam, dostlar,
  Biz piratlarıq - ailə!
  Biz şeytanlar kimi döyüşəcəyik
  Və başqa fikirlər yoxdur!
  
  Fikir var, ancaq bir həqiqət var,
  Tacirlərin pul kisəsini çıxarmaq üçün...
  Korsanlara bir dəstə hücum edir,
  Əsilzadələrə biz qərar verə biləcəyik!
  Bu mahnı çox səs-küy yaratdı.
  Xidmətçi qızlar isə gülüb şeytanlar kimi ayağa qalxdılar.
  Qraf Santa Claus Don Paradny otağa girdi, o, qubernatorun dəvətinə gecikdi və buna görə də olduqca qəzəbli olduğu ortaya çıxdı. Nəhəng bir adamın nalayiq mahnılar oxuduğunu görüb həyəcanla soruşdu:
  - Bu nə zarafatdır?
  Qubernator cavab verdi:
  - Ən böyük admiral Papirus don Qrabberi görürsən!
  - Bu hansı Don Grapperdir? - Qraf qəzəbləndi, çəkmələrini mərmərə çırpdı. - Bu, sadəcə lobya camışıdır.
  - Ola bilməz, onun apoletləri var. - qubernator mızıldandı, başını aşağı saldı və dərindən qızardı.
  Masada xidmət edən və tanqo rəqsi edən gözəl, çılpaq, əzələli, qaralmış ayaqları və çox mütənasib, mütənasib, atletik bədənli qızlar qışqırdılar:
  - Uh, uh, uh, uh! Biz aşağı düşürük!
  Qraf ürək bulandıraraq qışqırdı:
  - Deməli, bu kök piç fırıldaqçıdır, admiralla bir neçə dəfə görüşmüşəm, o, bu kostyumlu qorilladan tamam fərqlidir.
  - Onu həbs edin! - qubernator utandığını gizlətməyə çalışaraq qışqırdı.
  Çoxsaylı qulluqçu qızlar çılpaq, çox cazibədar ayaqlarını möhürləyir, ombalarını burulur, büstlərini silkələyir və hönkürürdülər:
  - Və o! Və o biri!
  Bir dəfədən çox təcrübəli əbədi oğlan Edvard hər şeyin pis olduğunu başa düşdü, kibrit vurdu və əvvəlcədən hazırlanmış fitili yandırdı. Sinə yalnız üstü nazik qızıl təbəqə ilə örtülmüş, daha doğrusu, hətta sarı metal, sikkələrlə tozlanmış , dibində və ortasında barıt vardı. Gənc, lakin son dərəcə təcrübəli döyüşçü hər ehtimala qarşı bir qaçış yolu təqdim etdi. Bundan əlavə, əlbəttə ki, biznesi məmnuniyyətlə birləşdirdiyiniz zaman qiymətli metala qənaət edin. Daha doğrusu, siz iki funksiyanı uğurla yerinə yetirirsiniz. Partlayış quldurların ümumi hücumu üçün siqnal olmalıdır. Zirehli tüklü mühafizəçilərdən ibarət bütöv bir dəstə, həm insanlar, həm də okrov artıq qapıya doğru qaçırdılar və Eduard Osetrov sinəsini onlara atdı. O, bütün ümidsizliyini və qəzəbini atmağa qoydu, buna görə də kifayət qədər ağır olan obyekt kifayət qədər uzaqlara uçdu.
  Bundan əlavə, təbii ki, çox gözəl, yarıçılpaq, əzələli, xoş, ətirli ətirli qızların incidilməsini istəməzdim. Onlar artıq sıçrayıb ulayır, hətta həzzdən ciyildəyirdilər. Bəli, çox nadir bir mənzərə yaranırdı.
  Onlardan biri qışqırdı:
  Bir fırıldaqçı bizə hücum edir,
  Əlində qorxunc bir bel çantasıdır...
  Və kimsə götürsə -
  O, izzət və şərəf alacaq!
  Partlayış dəhşətli idi, bir-iki sütun uçdu, otuzdan çox adam həlak oldu və partlayış dalğası Eduard Sturgeonu hava dəyənəyi ilə divara ataraq, gənc və çevik döyüşçünü az qala düzləşdirdi.
  Güclü sümüklər qırıldı, ancaq bu Edvardı qəzəbləndirdi, qılıncını yelləyərək sağ qalan düşmənləri bitirməyə tələsdi. Ravarnava da vaxt itirmədi, masanı atdı və qubernatoru əzdi, bir qılınc çıxardı və sayğacda uçdu.
  Onların arasında qızğın duel başlayıb.
  Ayaq çılpaq kənizlər müharibənin qadın işi olmadığına düzgün qərar verərək ayrıldılar. Bəli və onlar təsadüfən sizə xəsarət yetirə bilərlər. Beləliklə, kim qalib gəlsə, ustaddır.
  Onlardan ən əsası, hündürdaban ayaqqabıda qalan təki dedi:
  Padşah kimdir, əslində bizim üçün fərqi yoxdur,
  Beləliklə, cəsarətlə vuruşun, kişilər!
  Şaxta baba sınıq qrammofon kimi xırıltı ilə qışqırdı:
  - Səni köhnəlmiş qorilla, mən səni qılıncımla deşəcəyəm.
  Ravarnava cavab olaraq qışqırdı:
  - Xoruz, sənin başını kəsərəm.
  Pirat kapitanının hündürlüyü və çəkisi üstünlüyü kütləvi bir qılıncın güclü zərbəsində əks olundu, o, qılıncını kəsdi və sonra demək olar ki, rəqibini yarıda kəsdi.
  Düzdür, qraf ölərkən qılıncının kötüyü ilə qarnını yüngülcə qaşıdı və qan görünməyə başladı.
  Ancaq bu, Ravarnavanın qarşısını ala bilmədi, o, sağa-sola yelləməyə davam etdi. Mühafizəçilər onun üstünə qaçdılar və yaxşı bir zərbə aldıqdan sonra yerləşdilər. Partlayış qapıları döydü və oğlanın şiddətlə döyüşdüyünü görən kapitan ona tərəf sürətləndi.
  Gənc döyüşçü mühafizəçinin qasıq nahiyəsinə elə bir təpik vurdu ki, uçdu və buynuzlu dəbilqəsi ilə birdən ikisini bıçaqladı.
  Xidmətçi qızlar əllərini on beşinci dəfə çırpıb cıvıldadılar:
  Bravo, bravo, bravo!
  Şöhrət! Oğlan - şöhrət!
  Eduard oğlan ucadan qışqırdı:
  - Ataman, burdan qaç, onları saxlayacam.
  Ravarnava başqa bir düşməni kəsərək mızıldandı:
  - Dostlarımız tezliklə gələcək, amma yenə də dözəcəyik.
  Terminator oğlan Eduard qoşa vida texnikasından istifadə edərək onlardan üçünü birdən kəsdi və kapitanın yanında dayandı. Oğlan pıçıldadı:
  - Əsas odur ki, muşketlərdən istifadə etməyin.
  Kənardan gəminin atəş açdığını, sonra dönüb yenidən atəş açdığını eşidə bilərsiniz.
  Xidmətçi qızlar ləzzətlə qışqırıb qışqırdılar, ayaqlarını tapdaladılar və səsləri daha da ucaltmaq üçün hündürdaban ayaqqabı və sandal geyinməyə başladılar.
  Əyləncəli Edvard bunun əksini etdi və nifrət etdiyi ayaqqabılarını çıxartdı. O, dabanını yarmaq istəyən zabitlərdən birinin gözünə atıb. Xoşbəxtlikdən, daban gümüşüdür və sərt vurur, göz uçdu, sinir sapına asıldı.
  Xidmətçi qızlar qışqırdılar:
  -Bravo! Bis! Bravo! Bis!
  Və onlardan ən əhəmiyyətlisi buraxıldı:
  - Əziz oğlum,
  Bu saatda biz sizinleyik!
  Sən çox gözəl uşaqsan
  Hamını yalın ayağınla təpikləyirsən!
  Və doğrudan da, terminator oğlanın çılpaq dabanı daha bir çənəsini sındırdı.
  Piratların inandığı kimi, sürpriz onlara düşmən toplarını qismən ələ keçirməyə və qismən məhv etməyə imkan verdi. Qalanın qarnizonu dəyirman daşının altına düşdü, çoxlu əsgər dərhal həlak oldu, təhlükəni belə hiss etmədən yıxıldılar. Demək olar ki, üç yüz döyüşdə sərtləşmiş dəniz qulduru şəhərə qaçdı. Kontrabas əsgərləri yüzlərlə həlak oldu, onlardan yalnız bir neçəsi cavab atəşi açdı və ya döyüşməyə cəhd etdi.
  Sərt döyüşçü Edvard və Ravarnava və digər iki dəniz qulduru dayanmadılar, lakin hücuma keçdilər, saray mühafizəçiləri tez panikaya düşdülər. Onlar cəsədlərini mərmər pilləkənlərin üstünə ataraq tərpənib geri çəkildilər. Qızlar dəniz quldurlarına kömək etməyə başladılar. Onlar mühafizəçilərə ayaqqabılar, sandaletlər, nimçələr, kifayət qədər ağır qızıl fincanlar, çəngəllər və bıçaqlar atdılar.
  Gənc döyüşçü fırtınalı bir gecə keçirməmiş kimi vəhşi bir çılğınlığa getdi və bir neçə otağı təmizlədikdən sonra rəngarəng binadan çıxdılar, görünür ki, hətta divarlar da təhlükə yaradır.
  Üçü kəsən Edvard oğlan qartal baxışları ilə ətrafa baxdı. Şəhərə ən yaxın olan bütün yollar yanğınlara qərq olmuşdu, qarışqa kimi qaynayıb-qarışan və bir-biri ilə toqquşan çoxsaylı fiqurlar görünürdü.
  - Bizimkilər qalib gəlir! İndi əsas odur ki, əlimizdən bir qızıl sikkə belə üzməsin. - Gözlənilmədən döyüşən çılpaq, qan içində, çox görkəmli, əzələli gövdəli (əlbəttə ki, qarışmamaq üçün nökərinin paltarını cırıb çıxartdı və gənc korsarın livər taxması alçaldıcı olardı! ), pulgötürən əlamətləri göstərdi. Ravarnavanın təəccüblü baxışlarını tutan terminator oğlan əlavə etdi:
  - Mən sadəcə dəniz qulduru olmaq istəmirəm, amma öz filibuster respublikamı təşkil etməyi düşünürəm və bunun üçün bizə maliyyə lazımdır.
  - Öz respublikanız? - Ravarnava bu dəfə səmimi şəkildə əsnədi və geniş burun dəlikləri ilə fit çaldı. - Niyə belə çətindir, balam? Ölkəni idarə etmək dünyanın ən darıxdırıcı işidir.
  Edvard buna etiraz etdi:
  - Düşünmürəm, hərbi-iqtisadi idarəetmə ilə strategiyalar oynamağı çox xoşlayırdım. Özünü kral və ya imperator kimi hiss etmək çox xoşdur.
  Oğlan güclü, lakin az qala uşaq ayağının buraxdığı qanlı izə baxdı. Fikir yanıb-söndü - subyektlər polad məftil kimi əzələləri olsa belə, əbədi olaraq uşaq kimi görünməyə məhkum olana itaət edəcəklərmi?
  Ravarnava axmaqcasına gözlərini qırpdı:
  - Nə danışdığınızdan heç nə başa düşmürəm. Baxmayaraq ki, siz, ümumiyyətlə, haqlısınız, güc şirindir və bu içkini sonsuza qədər boğazınıza tökmək istəyirsiniz. Amma insanın öz əməlinə görə məsuliyyəti də artır.
  Gənc döyüşçü Edvard cavab olaraq bir qədər saxta güldü:
  - Məni qorxutmur. Gəlin daha çevik olaq, əks halda döyüş bizsiz də keçəcək.
  Görünüşündə yenicə başlayan, lakin işdə təcrübəli olan korsar qabağa qaçdı. Qarnizonun qalıqları amansızcasına döyüşürdülər, adətən əsir götürməyən dəniz quldurlarının qəddarlığını hamı bilirdi, əgər belə olsa, onları qəddar əsarətə satır, bəzən zinət əşyalarına, mərmilərə, bəzən də altılıq qızıla dəyişdirirdilər. insan ətini dəhşətli ləzzət hesab edən silahlı adamyeyən vəhşilər . Ancaq bu, yalnız əzabları uzada bilərdi, çünki quldurlar əlbəyaxa döyüşdə daha güclü idilər. Bundan əlavə, qarnizonun rəisi general Kosalapenko döyüşün əvvəlində öldürüldü və onu əvəz edəcək heç kim yox idi, çünki birinci köməkçi, polkovnik Varatt monitor tərəfindən dəqiq bir atəşlə başından əzildi. tüfəngdən vuruldu.
  Və sonra qullar, ilk növbədə, oğlanlar və qızlar dəniz quldurlarına kömək etməyə, mənfur sahiblərinin üstünə daş daşları, plitələr, şüşə qırıqları atmağa başladılar.
  Əllərində silah olan onlarla kərtənkələ əks hücuma keçməyə qərar verdi. Yanlarına iti metal zolaqlar qoydular, üstündən toplardan atəş açdılar. Bu, korsanlara müəyyən ziyan vurdu. Edvard ilk olaraq kərtənkələnin yanına qaçdı, döyüş zamanı oğlan çox təsir edici idi, belə ki, düşməni ikinci dabanı ilə damdan yıxdı, ayaqlarını kəsən ayaqqabıları atdı və buna görə də şahin kimi uçdu. Arxasına sıçrayaraq hər iki atıcını bir zərbə ilə kəsdi, sonra hədəfini dəyişərək ikinci kərtənkələnin üstünə qaçdı. Oğlan tələsik çılpaq ayağını kəsərək metala dəydi. Lakin yara səthi idi və döyüşün qızğın vaxtında buna əhəmiyyət vermədi.
  Qalanları, bu "ninja" nı görüb, arxalarına qaçdılar.
  - Mən səni buraxmayacağam! - qışqırdı, daha yüksəklərə tullandı, çox çevik və oynaq Edvard. Ancaq kərtənkələlər olduqca çevik oldular, pəncələrini aktiv şəkildə hərəkət etdirdilər, sürətlə meşəyə tərəf qaçdılar. Qəzəbli gənc nə qədər sürətli olsa da, atlıları başa vuraraq yalnız bir heyvana çata bildi. Qalanları var gücü ilə "atlarını" qamçıladılar. Sonra zorba Edvard qılıncını atdı, qılınc bükülmüş göbəyini deşdi və ilişdi. Heyvan yalnız sürətini artırdı.
  - Yaxşı, yaxşı, sprinti xatırla və öl, amma yetiş.
  Kənardan belə bir cəsədin on üç yaşından çox olmayan, mahiyyətcə hamar üzlü oğlandan qaçmasını izləmək gülməli idi. Qəzəblənmiş, bütün bədəni dalğalanan əzələlərlə hərəkət etdi, dəniz sörfü kimi, Edvard sürətlə getdi, xoşbəxtlikdən onun üçün meşə başladı və nəhəng sürünənlər yavaşladı. Düşmənə qalib gələn gənc döyüşçü qılıncını çıxartdı, sonra quyruğuna tullandı.
  Canavar xurma ağacına dəydi və dişləyən oğlan Edvardı atdı. Terminator uşaq tikanlı üzüm salxımına ağrılı şəkildə çırpıldı. Kəskin tikanlar bədənə ilişib, dərini deşib. Ancaq bu, yalnız oğlanı qəzəbləndirdi. Cırıq, qanlı paltarının qalıqlarını atdıqdan sonra hələ də şəffaf mayka və şalvar geyinmişdi, yalnız üzgüçülük mayoları qalmışdı. Oğlan gücünü topladı və kəndirə bənzər budağa yapışaraq, Tarzan kimi vəhşi bir qışqırıqla nəhəng bir sıçrayış etdi, sonra daha bir ikinci budağı tutdu və "çatlanmış dəyirman daşı" texnikasından istifadə edərək, başlarını kəsdi. iki döyüşçü, uğursuz qılınclarını yelləyirdilər.
  - Yaxşı, qalan qaçaqlar! Əgər gizlənməyə ümid edirsinizsə, bu işləməyəcək. - yenilməz Eduard xuliqan gözünü qırparaq dedi və sürətini artırdı. O, yeni nəqliyyat üsulunu kəşf etdikdən sonra kərtənkələləri tutmaq meh oldu.
  - Mən meymunam! - deyə qışqırdı.- Hyperraus ! - Filmin qəhrəmanı, köhnəlmiş Tarzanın rekordlarını qıran vəhşi adı belə idi.
  Sonra hər meymunun həsəd aparacağı vəhşi atlamalar edərək sürətini artırdı. Döyüşçülər bir neçə dəfə kor-koranə atəş açdılar, lakin eyni zamanda qaçırdılar. Çita kimi çevik olan Edvard oğlan onların üzünə güldü. Son rəqiblər nəhayət öldürüldükdə, gənc döyüşçü kərtənkələnin quruluğunda oturdu və cəngəllikdən sürətlə çıxmağa çalışaraq onu düz şəhərə tərəf tutdu. Ara-sıra budaqlarda dördqollu qorillaların təbəssümləri parıldayırdı, lakin onlar kiçik də olsa silahlı döyüşçüyə hücum etməyə cəsarət etmirdilər. Bundan əlavə, bu heyvanlar tamamilə axmaq deyil və Edvardın özündən daha böyük əsgərlərlə necə məşhur olduğunu gördü.
  - Niyə makakalar gülümsəyir, burnunu bura soxmaq sənin üçün çox çətindir. "Gənc döyüşçü qılıncını yellədi, lakin primatlar təxribata tab gətirmədilər.
  Şəhərə çatanda döyüş demək olar ki, bitmişdi. Qəbul edilməmiş son nöqtə, qarnizonun qalan hissəsinin hündür darvazaların arxasında sıxışdırıldığı yerli həbsxana, eləcə də əsasən yadplanetlilərdən ibarət yerli sərt mühafizəçilər idi . Onlar məhbusları, xüsusən də qadınları ələ salmağı sevirdilər və buna görə də onlara mərhəmət etməyəcəklərini başa düşürdülər.
  Döyüşçü Edvard, çevik kobra kimi, kərtənkələnin üstünə sıçrayaraq darvaza ilə üzbəüz dayandı, sonra top gülləsini tam mərkəzə göndərdi.
  Zərbə dəmirdə çuxur buraxaraq silkələdi, lakin möhkəm darvaza sağ qaldı. Çılpaq dabanını sağdan sürünən topçunun burnuna soxub qan içində qaldı və susdu, döyüşçü Edvard xuliqan dişlərinin arasından tüpürüb itaətsiz topu yenidən doldurmağa başladı. Çox vaxt apardı. Cavab olaraq oxlar oğlana uçdu. Edvard məharətlə partlayışlardan yayındı və hətta tez bir zamanda üç oxu kəsdi.
  - Yaxşı, səhvləri aldınız?
  Kərtənkələnin qalın dərisində bir neçə zərbə olsa da, müşketlərdən atışlar da qaçırdı. O, ağrıdan qaxınmağa başladı, lakin cəsarətli oğlan tərəfindən dayandırıldı.
  - Qorxma, dəriniz üçün bunlar günəbaxan tumları kimidir. - Oğlan güldü.
  Topu yenidən dolduran gənc döyüşçü daha dəqiq nişan aldı və yenidən qapı dirəyinə dəydi. Top gülləsi yenidən partladı.
  - Lənət olsun! Bu silah çox zəifdir! - Eduard oğlan and içdi və birdən ağlına maraqlı bir fikir gəldi.
  - Mən onları içəridən açmağa çalışacağam.
  Zahirən həbsxana divarı alınmaz görünsə də, bəlli idi ki, bəzi yerlərdə divarlar çürüyüb, kərpiclər kobudlaşıb, ona görə də müəyyən məharətlə onların üzərinə dırmaşmaq mümkün olub. Ancaq mühafizəçilər çox olduğundan onu təsadüfən yıxmayacaqlar. Ancaq Ravarnavanın döyüş təcrübəsi olması əbəs yerə deyildi, əmr etdi:
  - Skamyalar, kündələr götürün, quru odun daşıyın, düşmənləri yandıracağıq. Siz isə "kraliçanı" daha sürətli yuvarlayın
  Piratlar oxlara və arabir tüfəng atəşinə əhəmiyyət verməyərək darvazaları yandıraraq " tüstü dumanı " yaradırlar.
  Digərləri odunla örtülmüş bir arabanı barıt lüləsi ilə sürüklədilər - "kraliça" belə adlanırdı. Odun onu muşketlərlə vurmağı qeyri-mümkün edirdi. Filibusterlərlə yanaşı, çiyinlərində və sinələrində marka olan üzgüçülük sandıqlarında yerli kölə qızlar və oğlanlar da azad edənlərə kömək etməyə çalışırdılar. Görünür, onlar quldarlıqdan əziyyət çəkirdilər və dəniz quldurlarından qorxmurlar. "Kraliça"nı darvazanın qarşısına qoyaraq, quldurlar qoruyucu yandırıb geri atladılar.
  Onlar qışqıraraq bunu çox tez etdilər:
  Şeytan, şeytan, şeytan xilas,
  Zərbəni darmadağın edərək vuracağıq...
  Bizə ver, əlimizdə qılınc ver,
  Biz yeraltı dünyadan hədiyyə alacağıq!
  
  Yaradan yaralı cəhənnəmdir,
  Biz şeytanla buynuzlarla döyüşəcəyik...
  Qılıncla döyüşdə bir nəticə olsaydı,
  Burda mənim donqar qulam olmamaq üçün!
  
  ZARAFAT OĞLAN VS SIKLOV
  ANNOTASİYA
  Çoxlu macəralar yaşamış oğlan indi xüsusi təyinatlı uşaq dəstəsinə komandanlıq edir. Və o, dövran sivilizasiyası ilə mübarizə aparmalıdır. Çox maraqlısı odur ki, burada kosmik texnologiya var.
  . FƏSİL Љ 1
  Zarafatcıl oğlan kosmos zabitinin apoletləri olan döyüş kostyumunda idi. Yanında da skafandrlı bir qız var idi. Və hər tərəfi açıq şəffaf dəbilqə taxır. Qız əlində partlayıcı tutdu və qışqırdı:
  - Edik, bəlkə komandanın qalan hissəsini gözləyək? Ən azı yüz ədəd olduqda birlikdə mübarizə dövriyyəsi çox risklidir!
  Oğlan bir döyüşçüdür, on iki və ya on üçdən çox görünməsə də, döyüş kostyumunda heç bir əzələ görmürsən, amma əsl şahzadə görünüşünə sahib idi. Və əminliklə dedi:
  - Yox! Gəlin birlikdə döyüşə gedək! Düşmənlərə gəlincə, qorxmayın. Mən sizə kiçik bir "zireh" artefakt daşı verdim, o, vurulma şansını yüz dəfə azaldır!
  Qız qeyd etdi:
  - Və yüz dəfə çox!
  Oğlan hirsləndi:
  - Sənin, Adala, belə qorxaq olduğunu bilmirdim!
  Narıncı saçlı qız dedi:
  - Mən qorxaq deyiləm! Yaxşı, gəlin həlledici bir irəliləyiş edək!
  Beləliklə, döyüşçü uşaqları döyüşə keçdilər. Ətrafda bənövşəyi, zümrüd, yasəmən və çəhrayı ləkəli daşlarla parıldayan qayalar var idi, yerdən stalaktitlər böyüyürdü. Və son dərəcə sirli bir mənzərədir.
  Və qarşıda qaladır. Bu, cəngavər, orta əsrlərə bənzəyir, lakin qüllələrdə raketlər və şüa silahları var. Yerli günəş yuxarıdan parlayır, hətta altıbucaqlı formadadır və işıq daim rəng və naxışları dəyişir. Bu da bütün mənzərəyə özünəməxsus şəkildə çox sirli və eyni zamanda ovsunlu bir görünüş verir.
  Bir oğlan və bir qız pulsasiya edən plitələrlə alternativ yolda yarışdılar. Gənc döyüşçü ayaqyalın gəzməyə daha çox öyrəşmiş ola bilərdi, amma bu döyüş kostyumu, təəssüf ki, sökülə bilməz. Qalada neçə velosiped var? Bu da bir sirrdir. Əgər onlardan cəmi yüz nəfər varsa, bu o qədər də pis deyil.
  Bu çox aqressiv yarışın tankı peyda olanda oğlan və qız dərhal daşın arxasında gizləndilər. O, hündür, üçbucağa bənzəyirdi, hər üç tərəfində ağızlıq var idi. Və zireh poladdan bir işarə verir, lakin səthə toxunmur, hava yastığında.
  Döyüşçü oğlan Edvard çox şirin, uşaqcasına olsa da gülümsədi. Və kosmos təcavüzkarlarının maşınına kiçik bir noxud atdı.
  Yanından uçdu və birbaşa silahın kifayət qədər geniş lüləsinə atıldı. Və bir neçə saniyədən sonra üçbucaqlı, güclü tank partlayır. Sanki ildırım sursat anbarına düşüb, kiçik parçalara ayrılıb.
  Bu, əslində olduqca sərin keçid olduğu ortaya çıxdı.
  Adala adlı qız tvitində belə yazıb:
  - Bu ağıllıdır! Siz həqiqətən Jedisiniz !
  Edik oğlan başını tərpətdi:
  padavan olmalıydım ! Ancaq bu başqa hekayədir!
  Bundan sonra cəsur uşaqlar qalaya doğru qaçdılar. Qapı açıldı və daha üç tank çölə atıldı. İkisi eyni üçbucaqlıdır, üçüncüsü isə daha böyük və altıbucaqlıdır, hər tərəfində toplar, yeddincisi isə üstündədir.
  Döyüşçü qız fit çaldı:
  - Heyrət! Vay! Yeni oyunçular bizə qoşulur!
  Döyüşçü oğlan başını tərpətdi:
  - Siz hər şeyi sındıra bilərsiniz!
  Və gənc döyüşçü kibrit qutusu boyda kiçik bir cihaz çıxardı. Və şəhadət barmağını çevirərək içindəki bir neçə proqramı işə saldı. Sonra qızın bu döyüş epizodunda Edvard adlandırdığı oğlan bu qutunu işə saldı. O, rəvan şəkildə ən böyük tanka doğru uçdu. Və o, demək olar ki, görünməzdir.
  Qız oğlandan soruşdu:
  - Bu nədir?
  Edik gülümsəyərək cavab verdi:
  - Sürpriz! İndi bunun necə işlədiyini görəcəksiniz!
  Həqiqətən, qutu böyük bir tankın lüləsinə uçdu. Yalnız bu dəfə partlayış baş verməyib. Triumvirat hərəkətini davam etdirdi. Üstəlik, iki əlavə avtomobil ortaya çıxdı.
  Qız Adala pıçıldadı:
  - Nə alınmadı?
  Döyüşçü oğlan gözünü qırpıb:
  - İndi görəcəksiniz!
  Və doğrudan da, böyük tankın ən böyük topu götürdü və dönüb üçbucaqlı rəqibini vurdu. Və onu zirehdələn mərmi ilə vuracaq. O, alovlandı və döyüş dəsti partlamağa başladı. Və sonra barel daha kiçik olan başqa bir tanka köçürüldü və onu vurdu.
  Adala təbəssümlə qeyd etdi:
  - Sinif!
  Edik tweet etdi:
  Qala yolda olsa,
  Düşmən qurdu...
  Biz arxadan dönməliyik -
  Onu vurmadan aparın!
  Qız gənc həmkarına gözlərini zillədi. İgid və ağıllı uşaqlar bütöv bir orduya qarşı idilər. Ancaq hiyləgərlik və texnologiya canavarlara qarşı olduqca yaxşı işləyirdi.
  Üçüncü tank, sonra dördüncü tank alovlandı. Və yenidən detonasiya və qırılmalar. Bu, indiyə qədər bir məqsədi olan ölüm və məhv planıdır.
  Döyüşçü oğlan tamamilə məntiqlə qeyd etdi:
  - Niyə bizə komanda lazımdır? Onlar da bizim kimi uşaqlardır. Yalnız məndə əsrlərin təcrübəsi, biliyi var, onlar isə yenicə yetişən gənclərdir. Onları uran çubuqları ilə qabıqlara məruz qoymağa dəyməz.
  Qız qışqırdı:
  - Doğma planetimizdəki bütün insanlar,
  Həmişə dost olmaq lazımdır...
  Uşaqlar gülməlidir
  Və dinc bir dünyada yaşayın!
  Döyüşçü oğlan onu götürüb oxudu:
  Uşaqlar gülməlidir
  Uşaqlar gülməlidir
  Uşaqlar gülməlidir
  Və dinc bir dünyada yaşayın!
  Qala divarlarındakı silahlar qəzəblənmiş tankı atəşə tutmağa başladı. Avtomobilin ətrafında yanğın, dağıntı və alovlu qum fəvvarələri alovlandı. Və zireh üçün bir neçə vuruş çatlara bölündü.
  Adala qız qeyd etdi:
  - Düşmən çox dəqiq deyil.
  Lakin daha bir neçə mərmi tanka dəydi. Və partladı və partladı. Partlayış anında ondan kiçik bir nöqtə ayrılıb. Və Adala əlini uzatdı. Parlaq oğlanın istifadə etdiyi cihaz qızın ovucuna uçdu. Və ya hər halda, oğlan kimi görünən təcrübəli qəhrəman və dizayner.
  Edik razılıqla qızın çiyninə vurdu:
  - Yaxşı, tutdum!
  O güldü:
  - Tutarsan, həddən artıq balıq tutma!
  Və cihaz makaka kimi oğlanın çevik ovucuna sürüşdü.
  İndi uşaqlar xoşbəxt idilər. Ruletdə banka vuran və qızıl fiş alan oyunçular kimi. Amma bəxtiniz gətirəndə dayanmaq çətin olduğu aydındır. Əla yaddaşa malik olan Edik xatırladı ki, iyirminci əsrdə həddi-hüdudu bilməyən elə bığlı adam idi və əvvəlcə bəxti gətirsə də, bunun əvəzini ödədi. Beləliklə, əlbəttə ki, kazinoda oyundan vaxtında çıxmağı bacarmalısınız.
  Edik isə bunun əslində bir oyun olmadığını başa düşdü. Və bu əsl müharibə RPG deyil.
  Məsələn, indi qalanın üstündə iki helikopter peyda olub. Və onlar ərazini kəşf etməyə hazır görünürlər.
  Qızlar qorxudan qışqırdılar:
  - Qorxur! Biz onları ala bilərik!
  Edik gülərək cavab verdi:
  - Daha soyuq hədəflər var idi. Görün mənim təkrar istifadə edilə bilən kibernetik səhvim necə işləyir.
  Və oğlan yenidən başladı. Və helikopterlərin sayı altıya yüksəldi. Və onlar rasional və böyük idi.
  Adala Tvitter hesabında yazıb:
  Qoy yöndəmsiz qaç,
  Zirehli tanklar gölməçələrdən...
  Və eşşəkarıya bənzər vertolyot cik-cik çalır!
  Edik qaldırdı:
  Çeburaşka atıcısı,
  Şapoklyak, pilot kimi,
  Timsah pulemyotu doldurdu!
  Beləliklə, bir səhv alan vertolyot həmkarını hava topları ilə vurdu. O, xarab olub və siqaret çəkməyə başlayıb. Və digər helikopterlər dövrə vurmağa başladılar. Onların da üstündə od var və onlar da cavab verirlər. Budur əyləncə gəlir. Dönər masalardan biri artıq dumanlı quyruq buraxaraq düşməyə başlayıb.
  Və onun arxasında başqa biri gəlir. Bu, həqiqətən əyləncəli və daxili müharibədir.
  Oğlan dostuna başını tərpətdi:
  - Sökülmə necədir?
  Adala mızıldandı:
  - Xoşbəxtlik!
  Edik incidi və çəhrayı yanaqlarını şişirdi:
  - Bəlkə başqa bir şey deyə bilərsən, pulsuz?
  Qız şəffaf dəbilqəsini döydü, amma susdu. Bu vaxt iki helikopter bir anda yerə düşüb. Və biri qalaya dəydi, eyni zamanda üç silaha da zərər verdi.
  Oğlan dahi cıxdı:
  - Razılaş, ağıllı!
  Qız cavab verdi:
  - Ola bilsin ki, bu, ağıllıdır və sən bunu necə dəstəkləmirsən!
  Son iki helikopter güclə toqquşub və bir anda partlayıb. Və yenə bir parıltı oldu. Bu əladı!
  Edik oxudu:
  Böyük dahi, bəxt sevgilim,
  Və eyni zamanda, insan...
  Şeir lirik telləri,
  Ürəyə layiq bir əsr olsun!
  Beləliklə, ikinci tur igid uşaqların xeyrinə keçdi. Və çipli nəzarət superbug oğlanın ovucuna qayıtdı.
  Qız qeyd etdi:
  - Bəli, yaxşı gedirik. Ancaq düşmənin cibində bir zarafatcı da ola bilər!
  Edik təbəssümlə cavab verdi:
  - Bir zarafatcıl tanıyırdım. Daha doğrusu, bir deyil. Oyunlarda və filmlərdə belə kadrlar var idi!
  Qalanın qapıları yenidən açıldı. Bu dəfə onlardan daha böyük canavarlar çıxır. Onlar hətta çölə çıxmaq üçün əyiliblər.
  Bu vəziyyətdə gedən robotlar!
  Dahi oğlan qışqırdı:
  - Evangelion !
  Qız təəccüblə soruşdu:
  - Nə?
  Edik təbəssümlə izah etdi:
  - Bu cizgi serialı mənim gəldiyim planetdə çəkilib. Və orada da belə böyük robotlar var idi!
  Adala qeyd etdi:
  - Planetiniz heyrətamizdir. Bir dəfə dediniz ki, iki yüzdən çox ölkəniz var.
  Oğlan ah çəkərək cavab verdi:
  - Bəli, təəssüf ki, belədir.
  Qız inamsızlıqla soruşdu:
  - Təəssüf ki, niyə? Bəlkə də xoşbəxtlikdən. Çünki bir planetdə çoxlu ölkələrin və mədəniyyətlərin olması əladır!
  Edik etiraz etdi:
  - Yox! Çox əla deyil. İnsanlar tez-tez döyüşür və yumruqlarını istifadə edirlər. Yəni demək istədim ki, müxtəlif ölkələr çox tez-tez münaqişə edir, bir-birinə raket atırlar.
  Adala ah çəkərək qeyd etdi:
  - Bəli...
  Döyüşçü oğlan qətiyyətlə tamamladı:
  - Biabırçılıq! Bu arada robotlara keçək!
  Və əslində, bir çox elektron canavar çıxdı. Və onların o qədər silahları var ki, bütöv bir şəhəri məhv edə bilərlər.
  Edik qeyd etdi:
  - Onlara qarşı fərqli yanaşma lazımdır.
  Oğlan isə cibindən antenası olan kiçik bir cihaz çıxartdı.
  Qız təəccüblə soruşdu:
  - Bu nədir?
  Edik təbəssümlə cavab verdi:
  - Sürətli, lakin dağıdıcı virusların daşıyıcısı!
  Adala cavab tweet etdi:
  - Oh, nə viruslar, viruslar, zərərli viruslar !
  Oğlan düzəliş etdi:
  - Yox! Məqsədimiz yaxşılığı qorumaqdır, insanlara, ya saikalara , hətta onların robotlarına zərər verməməkdir!
  Və oğlan dahi terminatorlara doğru görünməz bir şüa atdı.
  Robotlar və digərləri haqqında filmləri xatırladım. Və burada bunun inkişaf etmiş bir şüa olduğunu mübahisə edə bilməzsiniz.
  doqquz mərtəbəli binanın ölçüsündə iri robotlara bir şüa yönəltdi . Və bacardı. Terminatorlardan biri qəfil donub aşağı enməyə başladı. Və onun arxasında başqası.
  Oğlan təbəssümlə oxudu:
  Bəxt saatı -
  Oynamaq vaxtıdır!
  Bəxt saatı -
  Bu saatı boş keçirməməyə çalışın!
  Robotların donub yıxıldığını, toz qaldırdığını və boşqablara dəyərkən qırıq hissələri səpələdiyini seyr edən qız qeyd etdi:
  - Bəli, texnikidir!
  Edik gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Bəli, yenidənqurma dövründə texnologiya hər şeyi həll edir!
  Adala cavab verdi:
  - Yox! Hər şeyi insanlar və kadrlar həll edir! Və eyni zamanda, hamısı deyil!
  Qız da cibindən Rubik kubuna oxşayan bir şey çıxarıb onu fırlatmağa başladı .
  Terminator robotları yenidən toqquşdu və onlar parıldayan və titrəyən bütöv bir parlaq şəbəkəyə büründülər. Və sonra döyüş maşınları parçalanmağa və kiçik parçalara uçmağa başladı. Bu da öz növbəsində partladı və parçalar xokkey ulduzunun çubuqunun sarsıdıcı zərbəsi altında qalmış buz parçası kimi uçdu.
  Adala düzəliş etdi və qeyd etdi:
  - İndi bir neçə dəqiqəyə görünməz ola bilərik!
  Dahi oğlan cavab verdi:
  - Ən qabaqcıl cihaz deyil, biz infraqırmızı işıqda görünəcəyik. Hadi, mən quraşdırmanı daha yaxşı edim.
  Bu zaman cütlüyün arxasından səs eşidilib. Oğlanlar və qızlar döyüş geyimində göründülər. Cəmi onlarla idi və heç olmasa görünüşcə bir cütdən böyük deyildilər. Ancaq eyni zamanda, uşaqların kifayət qədər layiqli silahları var. Lazer pulemyotları, partlayıcılar, məhv edən kiçik noxud formalı qumbaralar. Bəli, buradakı uşaqlar adi deyillər. Və hətta virtual aləmdə döyüşlərdə məşq edin !
  Edik qışqırdı:
  - Uşaqlar, diqqətli olun, əks halda vurulacaqsınız! Burada döyüş kostyumlarınıza nüfuz edə biləcək silahlar var.
  Döyüşçü uşaqlar uzandılar. İşıq şüaları havada parıldadı və lazer toplarından atəş açılmağa başladı.
  Hərəkət edən hər şeyi vurmağa başladılar. Hətta tozda.
  Adala Tvitter hesabında yazıb:
  - Bunun kimi. Burada yüksək yanğın sıxlığı var.
  Sağ qalan bir neçə Terminator robotu öz silahları ilə vuruldu. Və onlar alovlandılar və partlamağa başladılar. Birinin başı çıxdı, yuxarı uçdu və zirvə kimi fırlandı.
  Lazer silahları olan uşaqlar gülürdülər. Görünür, çox əyləncəli görünürdü. Bir qız qəlpə ilə yaxalansa da, o, şəffaf dəbilqədə ehtiyatsızlıqla başını qaldırdı və onun çəhrayı, uşaq yanağı yandı.
  Döyüşçü qışqırdı:
  - Antik !
  Adala razılaşdı:
  - Çernodırno sadəcə!
  Döyüşçü oğlan qızın yanmış və kəsilmiş yanağına bir boru regenerasiya pastası səpdi. Və demək olar ki, dərhal zədə sağaldı və sonra gənc döyüşçünün hamar dərisi heç bir iz qoymadan hamarlandı.
  Qız gülümsəyərək qışqırdı:
  - Ancaq elm!
  Edik uzun əsrlərin xatirəsinin və təcrübəsinin olduğu hamar alnını qaşqabaq edərək qeyd etdi:
  - Velosipedlər o qədər də sadə deyil. Problemlərimiz ola bilər.
  Adala cavab tweet etdi:
  - Bütün problemlərimizi həll edə bilməsək də,
  Bütün problemləri həll etmir...
  Ancaq hər kəs daha xoşbəxt olacaq
  Hər kəs daha çox əylənəcək!
  Və yenə də orta əsr qalasının qapıları açıldı. Və oradan başqa bir sürpriz gəldi. Bu vəziyyətdə nəhəng tiranozavrlar olduğu ortaya çıxdı. Döyüş geyimli döyüşçülər də onların üstündə oturdular.
  Adala qışqırdı:
  - Velosipedlər!
  Edik razılıqla başını tərpətdi:
  - Çox oxşayır. Dinozavrlarla onlar təhlükəlidirlər.
  Döyüşçü uşaqlar xorla oxudular:
  Dinozavrlar, dinozavrlar,
  Bəlkə Afrikada yaşayırsınız!
  Səhər yeməyində portağal çeynəyirsən,
  Dinozavrlar, dinozavrlar!
  Dövrlər forma baxımından insanlara bənzəyirdi, lakin daha böyük və hündür idi. Və hər tərəfdən altı barmaq var idi və ən böyük qalın falanqlar bir-birinin qarşısında yerləşirdi.
  Çox qəddar məxluqlar.
  Adala Tvitter hesabında yazıb:
  - Mən onlardan bir az qorxuram!
  Buna cavab olaraq Edik oxudu:
  Nə qədər qorxaq olmağı başa düşmürəm,
  Güclü döyüşçü döyüş üçün doğulur...
  Qorxu zəiflikdir və buna görə də -
  Qorxanlar artıq məğlub olurlar!
  Uşaq döyüşçülər qışqırdı:
  Biz canavarlardan qorxmayacağıq
  Əllərində şüa silahı ilə doğulmuşlar ...
  Cəngavərlər həmişə döyüşməyi bilirdilər,
  Qoy düşmən əbədi olaraq axmaq olsun!
  Nəhəng ölçüdə dinozavrlar yaxınlaşırdı. Və hətta bu hədələyici sürünənlər də ayağa qalxdılar.
  Oğlan komandir Adalaya başını tərpətdi :
  - Rubik kubunu burada ver !
  Qızlar tvit yazıblar:
  - Bu nə üçündür?
  Edvard cavab olaraq mahnı oxudu:
  Xoşbəxtlik naminə, bizim xeyrimizə,
  İstəsək...
  Məndən heç nə soruşma
  Soruşmayın, heç nə tapmayın!
  Döyüşçü uşaqlar yenə güldülər, sanki əyləncəli oyun gedirdi.
  Döyüş geyimində yan tərəfdə olan döyüşçü oğlan uşaq, lakin cəsarətli və yaraşıqlı sifətinə qaşqabaqlı, narıncı ləkə ilə qeyd etdi:
  - Hamımız komandirlərin əmrlərini, xüsusən də döyüş zamanı müzakirə etsək, nizam-intizam tamamilə yox olacaq.
  Döyüşçü qız daha mübahisə etməyərək Rubik kubunu təhvil verdi . Edik onu götürüb oxudu:
  Düşməni bir zərbə ilə məhv edəcəyik,
  Şöhrətimizi sərin qılıncla təsdiq edəcəyik...
  Siklləri əbəs yerə məğlub etmədik -
  Dinozavrları parçalara ayıraq!
  Və dahi oğlan çevik əlləri ilə bu qəribə kubun düymələrini basmağa başladı. Nəhəng və pis tiranozavrlar uşaq döyüşçülərin dəstəsinə getdikcə yaxınlaşdılar. Hündürlüyü iki metr yarım olan böyük velosipedlər isə artıq öz sərin mürəkkəb lazer pulemyotlarından atəş açmağa başlayıblar.
  Adala Tvitter hesabında yazıb:
  Sizin taleyiniz tarazlıqdadır,
  Canavarlar bizə hücum edir!
  Amma Allaha şükür dostlarım var
  Amma Allaha şükür dostlarım var!
  Və belə bir zərbə vuracaqlar,
  Hələ gec olmayana qədər!
  Və sonra öndə gedən üç tiranozavr birdən arxaya dönüb bir-birinə hücum etdilər. Və pəncələri ilə güclü, boz, qəhvəyi ləkəli dəriləri cırmağa başladılar. Dövrlər canavarların arasından uçdu və uyğunlaşmağa başladı. Digər tiranozavrlar onlara hücum etməyə başladılar və onlar həqiqətən də təslim oldular, məğlub olan yadplanetlilərin sümüklərini qırıb ətini üyüdülər.
  Adala ah çəkərək qeyd etdi:
  - Dəhşətdir!
  Qırmızı saçlı döyüşçü oğlan oxudu:
  - Müharibə həyatı dəhşətli edir,
  Və ölüm layiqli və gözəldir!
  Rubik kubunda nəsə fırladı . Və yenə də digər tiranozavrlar bir-birinin üstünə qaçıb dişlədilər. Eyni zamanda velosipedləri yerə atdılar. Onlar geri çəkilməyə çalışdılar. Lakin onların atəşi belə canavarlara qarşı çox təsirli olmadı.
  Uşaqlar sevinclə mahnı oxudular:
  Boş yerə düşmən inanır
  Bizi cəsur nə sındıra bilər...
  Döyüşdə cəsur hücum edən -
  Düşmənlərimizi şiddətlə məğlub edəcəyik!
  Ancaq bu vəziyyətdə dövrlərin düşmənləri məhv edildi və bir-birinə atəş etdi. Və tiranozavrlar tərəfindən əzildilər. Və belə bir xaos yarandı. Dinozavrların qanı yaşıl və mavi, dövrlərin qanı isə narıncı idi. Onlardan biri dəbilqəsini itirib. Və çox iyrənc bir sima göründü, qeyri-müəyyən də olsa, insanı xatırladır. Ancaq döymələr və ürpertici canlılarla.
  Adala qışqırdı:
  - Bəli, bu məxluqlar çox da xoşagələn deyillər və o qədər də böyüyüblər!
  Edik əminliklə cavab verdi:
  "Ümid edirəm ki, mən heç vaxt yetkin olmayacağam, daha az qoca!" Komandamızın heç olmasa bədəndə böyüməməsinin bir yolu var!
  Uşaqlar xorla oxudular:
  Böyüklər, əlbəttə ki, axmaqdır
  Saqqal uzatmağa ehtiyac yoxdur...
  Biz, uşaqlar, təraş etməyə imkanımız yoxdur,
  Ölümsüz olmaq əbədi bir mükafatdır!
  İndi qalanın artilleriyası öz qoşunlarını vurmağa başladı və bunu böyük qəzəblə etdi.
  Birdən divarlarda daha ağır silahlar göründü və miniatür atom bombaları kimi partlayan hədiyyələr atılmağa başladı və hətta xarakterik göbələklər də qalxdı!
  Adala həyəcanla oxudu:
  Nüvə müharibəsi, nüvə müharibəsi,
  Sən Cəhənnəmin gücüsən, çox dəhşətlisən,
  İnanın, insanların buna ehtiyacı yoxdur!
  Edik başını tərpətdi, dəbli, yüngül, bir az qızılı saç düzümü vardı. Gözəl, mələk siması ilə reklamlarda rol ala bilən çox şirin oğlan. Yeri gəlmişkən, o, başqa şəraitdə və macəralarda çəkilib.
  Ətrafda hər şey tüstülənirdi və tüstü axınları yuxarı qalxırdı.
  Döyüşçü qız Edikdən soruşdu:
  - Bu qalanı necə alacağıq? Səssizcə, yoxsa nə?
  Dahi oğlan təbəssümlə cavab verdi:
  - Həqiqətən yox! Daha doğrusu, əksinə, səslə!
  Yanağında qartal oyulmuş döyüşçü oğlan təəccübləndi:
  - Nə səs? Bəlkə ultrasəs?
  Edik etiraz etdi:
  - Yox! Biz hipersəsdən istifadə edəcəyik! Məncə bu xoşunuza gələcək.
  Gənc döyüşçülər gülərək dedilər:
  Velosipedi sui-istifadə edərək isladın ,
  Və ghoul öldürün ...
  Fındıqları möhkəm sıxın
  Və it hürdü!
  Lakin sonra qalanın qapıları on ikinci dəfə yenidən açıldı. Və onların arasından nəhəng ölçüdə mexaniki bir boa konstriktoru süründü. Ağzı isə sperma balinasından daha böyükdür. Dişlər isə nəhəng matkaplar kimi fırlanır və vızıldayır və havada parıldayır.
  Bu kibernetikanın başqa bir canavarıdır.
  Adala qırmızı dodaqlarını dili ilə yalayaraq qeyd etdi:
  - Bunu gözləmirdim, nə sürpriz!
  Döyüşçü uşaqlar sevindilər və hətta həvəslə oxudular:
  Vəziyyətin necə olduğunu təsəvvür edə bilərsinizmi?
  Gerçəkləşəcək hər şey bizə öncədən bəllidir...
  Bəs niyə şübhələr, narahatlıqlar,
  Dünyada hər şey planlaşdırılıb!
  Və fırtınalara qarşı çıxırıq,
  Nədən və niyə...
  Dünyada sürprizlər olmadan yaşa,
  Hər kəs üçün mümkün deyil!
  Uğurlar, uğursuzluqlar.
  Gəlin sürətlə tullanmaq - yuxarı və aşağı!
  Yalnız bu şəkildə, başqa cür deyil,
  Yalnız bu şəkildə, başqa cür deyil,
  Yaşasın sürpriz!
  Sürpriz, sürpriz!
  Yaşasın sürpriz!
  Sürpriz, sürpriz
  Yaşasın sürpriz!
  
  Səxavətli CANAVA QARŞI NINJA QIZLARI
  ANNOTASİYA
  Möhtəşəm dörd ninja qızın və birlikdə mutantların bütün canavar dəstəsinə və təhlükəli kosmik əsgərlərə və digər rəqiblərə qarşı sərgüzəştləri.
  . FƏSİL Љ 1
  Xüsusilə, onlar Generous canavar və onun döyüşən cüt mutantları ilə döyüşmək qərarına gəldilər.
  Onlar qravitasiya ilə vurulan lazer silahlarından istifadə edərək bütün şəhəri yandırmağı planlaşdırırdılar.
  Bu da maraqlı macəradır. Üstəlik, Səxavətli canavar da sıfır ölçüdən polad əsgərləri çağırdı.
  Elizabet yerindən sıçrayıb çılpaq dabanını polad əsgərin qarnına vurdu. Zərbə dəmiri sarsıtdı.
  Kobud əyildi, amma dərhal ayağa qalxdı və güldü:
  - Əhəmiyyətsiz, dünya qadını!
  Elena baldırını həmkarının qasıq nahiyəsində hərəkət etdirdi. Amma mən çalan bərk, lehimli metala rast gəldim. Və hətta bir az ağrı hiss etdi.
  Qırmızı saçlı kraliça qışqırdı:
  - Bu polad topları olan adamdır!
  Ketrin də yalın ayağı ilə zirehli canavarı başına təpiklə vurdu. Və onu götürə bilmədi, uçdu, qışqırdı:
  - İnsan qayadan da çətindir!
  Euphrosyne polad döyüşçünü də hərəkət etdirdi, bu dəfə bir süpürgə etdi. Vəhşi yıxılaraq yıxıldı, amma dərhal ayağa qalxdı. Və döyüş yeni, çılğın, qasırğalı qüvvə ilə davam etdi.
  Qız onu götürüb oxudu:
  - Bəli, necə döyüşməyi bilirik,
  Amma bir daha təkrarlanmasını istəmirik...
  Qızlar döyüşə düşdü,
  Və boşluqları doldurdular!
  Elizabet cavab verdi ki, məharətlə sıçrayaraq uzaqlaşdı və poladdan ibarət iki döyüşçü başları elə toqquşdular ki, qığılcımlar hər tərəfə uçdu.
  Mavi saçlı qız qışqırdı:
  - Metal elektrik cərəyanına da məruz qala bilər.
  Və onu götürüb sağ əli ilə xəncəri məftillərə saldı... Yelena da belə etdi. Və sonra elektrik dövrələri polad döyüşçülərin üzərinə düşdü və aqressiv, şok boşalması onların arasından keçdi. Və polad canavarlar qızarmağa başladılar.
  Sonra çatlardan keçib toz kimi dondular.
  Catherine qeyd etdi, bumeranqını naqillərə atdı. Onların düşməsinə və canavarları qızartmasına səbəb:
  - Biz təhlükəli döyüşçüləri sıradan çıxarırıq!
  Euphrosyne qışqırdı:
  - Kosmik döyüşdə görkəmli nailiyyətlərə görə!
  O da öz hədiyyəsini düşmənlərinə atacaq.
  Hər halda, polad döyüşçülər bitdi. Və döyüşçülər dünyanı yenidən xilas edir.
  Əsas düşmən artıq Yerdən və digər planetlərdən qravitonlar udmaqla işləyən xüsusi generatorla ölümcül batareyanı işə salmağa hazırlaşmışdı.
  Və qatil axıdılması necə açılacaq. Atmosfer yellənməyə başladı və hava çox isti oldu. Və sanki onun içindən parlaq işıqla dolu çatlar gedirdi.
  Elizabeth cooed:
  - Bunun kimi! Gəlin döyüşək uşaqlar!
  Qarşısında qorillaya oxşayan, dişli sifətli iri mutant peyda oldu. Qızın üstünə qaçdı və çox tez və bacarıqla. Elizabet onu büdrəyərək geri atıldı. Və qorilla yıxıldı, səthə yayıldı.
  Göy saçlı qız tüpürdü və onun mutant tüpürcəyi ayağa qalxan qorillanı yenidən yerə yıxdı. Üstəlik, başı sadəcə zibil qutusuna düşdü .
  Başqa bir mutant heyvanın, daha dəqiq desək, insan və heyvanın qarışığında canavar başı var idi. Və Elenaya hücum etməyə çalışdı. Qırmızı saçlı qız kürəyi üstə düşüb canavarı öz üzərinə atıb. O, uçdu və işıq dirəyinə çırpıldı. Və döyülmüş it kimi ulayırdı.
  Euphrosyne mutant canavarın başına kərpiclə vurdu. Bölündü.
  Qız qışqırdı:
  - Kərpic, kərpic! Sən
  canavarın ulaması deyilsən - daha yaxşı sus!
  Mutant qorilla ayağa qalxmağa çalışarkən Ketrin təbəssümlə qeyd etdi. Ayaqları arasında hərəkət edərək onu tullanmağa məcbur etdi. Sonra o, rəqibini alt-üst etdi.
  Bundan sonra onlar Elizabetlə birlikdə mutant heyvanın dabanlarını xəncərlərlə qıdıqladılar.
  Və heyvan güləcək və güləcək. Və zibil qutusunun içində sözün əsl mənasında sementlənmişdi .
  Qızlar canavarın boynundan tutub qorillaya tərəf atdılar. Yenə toqquşdular və çevrildilər. Dörd gözəlin hamısı çılpaq dabanlar əlavə etdi. Və bir neçə mutant yüksək sürətlə yuvarlandı və çaya düşdü.
  Elena oxudu:
  - Alnından vuran kimi dibə düşəcəksən!
  Və qızlar qaçdılar. Və budur, o, əsas cani Şedridir. Əlində ağır bir partlayıcı tutur. Və ondan, sanki bir enerji axını ilə partladı. Üstəlik, Shchedry özü zirehli zirehdə olduğu kimi, maska və zirehdə də var.
  Qızlar atlayaraq qaçaraq öldürücü şüalardan yayınırlar. Və onların çılpaq, yuvarlaq, çəhrayı dabanları çox parıldayır.
  Elizabet düşmənə bumeranq atdı. Ona atəş açıb. Lakin silah yan tərəfə keçərək işıqfora dəyib. Dirək kəsildi və yol hərəkətini göstərən üç gözlü cihaz dəbilqə ilə örtülmüş Səxavətin başına dəydi.
  Düşmənin məəttəl qaldığını görən Yelena bükülmüş ipi kəməndə atdı və partlatıcıdan yapışdı. O, kəskin şəkildə çəkdi və pəncəsindən qopardı.
  Bundan sonra o, mahnı oxudu:
  - Qızların pəncələrindən,
  Qəddar pəncələr...
  Ayrılmaq mümkün deyil, inan mənə,
  Nikelə vurun
  Nikelə vurun!
  Kişini yatağa qoymaq çətin deyil!
  Səxavətli olanı tərksilah etdilər. Ninja qızları onu götürüb çılpaq barmaqları ilə vurdular. Və onlar öz kvarteti ilə cinayətkarı sözün əsl mənasında yerə yıxdılar. Bundan sonra generatorun yanına atladıq. Elizabet onu cərəyan vuranda onu söndürməyə çalışıb. Və mutant qız geri sıçrayıb cik-cik dedi:
  - Ninja qızlarına şöhrət,
  Döyüş qəhrəmanlarına həmd olsun!
  Yelena açarı asfaltdan götürərək generatora atdı. Yanından uçdu, vurdu və qısaqapanmaya səbəb oldu.
  Qırmızı saçlı qız qışqırdı:
  - Problemi sadə deyil, çox sadə həll edirəm!
  Artıq havanın temperaturu o qədər də isti deyildi. Bu vaxt qızlar yenidən oynamağa başladılar.
  Budur başqa bir missiya. Robot canavarın qarşısında ciddi rəqib peyda olub. Və bu canavar çox təhlükəlidir. O, reaktiv qırıcı obrazını öz üzərinə götürdü və gəlin lazer şüalarından istifadə edərək böyük, virtual şəhərlərdən birini vuraraq göydələnləri yıxaq.
  Burada enerji axını həm betonu, həm də metalı sökərək böyük, çoxmərtəbəli binanı dağıdıb.
  Yelena buna heyranlıqla baxaraq qeyd etdi:
  - Onun nə qədər enerjisi var!
  Elizabet ah çəkərək cavab verdi:
  - İndi özümüz ona qarşı nəsə əldə etməliyik!
  Ketrin güldü və havadan çox ciddi bir hərbi silah çıxardı:
  - Bu hiperlazer maşınıdır! Kvark birləşməsinin enerjisindən istifadə edərək düşməni vurun!
  Euphrosyne başını tərpətdi:
  - Bu düzdür! Gəl, düşməni götürüb öldürək!
  Elizabeth başını tərpətdi və əlində çox soyuqqanlı bir silah göründü. Mutant qız qışqırdı:
  - Bu, hipernüvə nasosu olan bir şüa topudur!
  Digər iki qız da gövdə alıb. Şəhəri məhv edən robotu götürəndə sizi döyəcəklər.
  Təbii ki, bunu etdilər. Ancaq gözlənilməz bir şey oldu. Döyüş radiasiyası robota dəydi, lakin dərhal çox güclü qoruyucu maneə ilə əks olundu.
  Və qızlar özlərini güclü istidən boğulmuş hiss etdilər.
  Elena oxudu:
  - Bu gələn qoruma,
  Parazitə necə qalib gəlmək olar?!
  Elizabet təbəssümlə cavab verdi:
  - Məncə, bu robotun özünü necə müdafiə etdiyini bilirəm. Bu halda, bu, belə asanlıqla nüfuz edə bilməyən bir yarım ölçülü bir ölçüdür!
  Yekaterina təklif etdi:
  - Bəs biz termopreonla işləyən hiperblasterdən istifadə etsək ?
  Euphrosyne başını tərpətdi:
  - Ölümcül güc olacaq!
  Elizabeth etiraz etdi:
  - Yox! Burada asanlıqla enerji əlavə edə bilməzsiniz. Bu ölçmənin mahiyyəti ondan ibarətdir ki, bütün enerji axınları və hissəciklər eyni istiqamətdə gedir!
  hiperlazer şüası onlara dəydi . Qızlar çətinliklə yanlara tullanmağa vaxt tapırdılar. Onlar hətta ayaqyalın, dabanının zərif əyriliyi ilə hiss etdilər.
  hiper atəşlə yalandı .
  Qızlar hətta qışqırıb çılğınlaşdılar:
  -Müqəddəs torpağım izzətlidir,
  Qələbələrin alovunda tufan fırtınası...
  Bütün yer üzündə belə tək sənsən,
  Və dünyada səndən qiymətli heç kim yoxdur!
  Bundan sonra gözəllər onu götürüb bütün qəzəbləri ilə robota tüpürdülər. Mutant qızların tüpürcəyi isə zəhərli bir ultraturşudur . O, tələsəcək və sahəni qıracaq. Və döyüş robotu dörd ağır yara aldı. Onun zirehləri yeyildi və siqaret çəkən təsirli çuxurlar əmələ gətirdi.
  Və döyüş maşını sürətini itirməyə başladı.
  Elena istehza ilə oxudu:
  Yer səs-küylə yaxınlaşır.
  Mənim fotonum sükanı dinləmir...
  Mən əyilirəm mənzərədən,
  Və raketlər hədəfə doğru tələsir...
  Biz mübarizəyə sıfırdan başlamırıq!
  hiperplazmik ləkənin köməyi ilə qızları vurdu . O, döyüş silahlarından uçdu və mutant qızların arxasınca qaçdı.
  Elizabet sinəsinin qırmızı məmələrini götürüb üzə çıxardı. Komanda yoldaşları da onun ardınca getdilər.
  Qırmızı harpi oxudu:
  Rusiya döşləri ilə bir kürədir,
  O, insanları bəlalardan örtdü və xilas etdi...
  Amma cəhənnəm qırmızı çöküntüləri ilə yüksəldi,
  Kimsə bizim qələbə uğultusundan bezdi!
  Döyüşçülər məmə uclarından həddindən artıq yetişmiş çiyələk rəngi olan hipersəs dalğalarını götürüb sinxron şəkildə buraxdılar.
  Sunami kimi uçdular. Və onlar hiperplazmik blob vurdular. O, sarsıdıcı bir zərbə aldıqdan sonra titrədi və əks istiqamətə qaçdı. Bundan sonra o, artıq yanan və siqaret çəkən robotu götürüb örtdü. Beləliklə, mexaniki canavar odlu bir tora qarışdı və şam kimi yanmağa başladı.
  Elizabet gülərək oxudu:
  Qızlar kainatı idarə edəcəklər
  Göydən napalm yağsa da...
  Vətənə xidmət bizim dəyişməz borcumuzdur,
  Ürəyimdə müqəddəs od yandı!
  Döyüşçülər onu yenidən yaqut məmələrindən götürüb şimşəklə döyəcəklər.
  Bunlar həqiqətən yazılmış gözəlliklərdir. Və onların bədənləri çox əzələli, güclü, heykəltəraş, enerjilidir.
  Qatil robot nəhayət kosmos tozuna çevrildi. Və belə möhtəşəm gözəlliklərin döşündən həqiqətən ölümcül bir təsir olduğu ortaya çıxdı.
  Elena oxudu:
  Bütün dünyaya işıq gətirəcəyik, inan mənə,
  Gəlin ölək və planeti xilas edək...
  Qismət dəhşətli olsa da, pis ölüm gəldi,
  Boş yerə ölməyin, çünki Vətənimiz yaşayır!
  Elizabeth etiraz etdi:
  - Xeyr, sağ qalmaq və qalib gəlmək daha yaxşıdır!
  Qızlar, ümumilikdə, kifayət qədər döyüş səviyyələrini göstərdilər. Lakin sonra Səxavətli yenidən peyda oldu. Bu maskalı, əzələli, maskalı və zirehli bir adamdır, bu vəziyyətdə digər iki tərəfdaşı ilə birlikdə daşların döyüş korroziyasına səbəb olan bir silah daşıyırdı. Və bununla evləri vurdu. Qum kimi boşaldılar və dağıldılar. Onlarda yaşayan gözəl qızlar isə müharibələrdən qaçdılar.
  Ekaterina qeyd etdi:
  - Məhv etmək ehtirasdır,
  Pis güc kürəyi idarə edir...
  Başqalarının qanını səxavətlə içən,
  Sevgi verməklə kozu ataq!
  Qızlar fit çalan kimi dərhal götürdülər. Və bir neçə ağır qarğalar damlardan uçdu. Onlar mutantların başlarına düşdülər - insan və çöl donuzu və başqa bir aşkar kərgədan qarışığı. Və cəfəngiyatların dimdiyi kəllələrini ağır zərbələrlə doldurdu və onların yıxılmasına səbəb oldu.
  Başqa bir dimdik isə Səxavətin ayaqlarının arasına qasıqda dəyəcək.
  Və sıçrayıb incə səslə oxuyacaq:
  Mən səhnəyə tullanıram, səhnəyə tullanıram
  Mən hərəmdə xədim olacağam!
  Mən hərəmdə xədim olacağam!
  Və səs o qədər incə oldu ki, balaca uşağın səsi kimi.
  Topun özü isə daha hündür tullandı və çevrildi. Elizabet atladı. O, çılpaq barmaqları ilə onu tutdu və cəld hərəkətlərlə onu yönləndirdi .
  Və dağılmış evlər bərpa olunmağa başladı. O cümlədən qatil robot tərəfindən yandırılanlar.
  Yelena və Yekaterina özlərinə gəlməyə başlayan mutant canavarların yanına atıldılar. Qızlar arxası üstə yerə yıxıldı və güclü ayaqları ilə hər iki canavarı yuxarı atdılar.
  Onlar uçdular və öz avaralarında çevrildilər. Və onların başları müxtəlif siqaret kötükləri olan zibil qutularına düşdü .
  Və necə götürdülər və ağrıdan fəryad etdilər.
  Yelena dişlərini göstərərək cıvıldadı:
  - İcazə verin, Himalayalara gedim,
  Məni tamamilə buraxın...
  Yoxsa fəryad edərəm, ya da hürərəm,
  Yoxsa kimisə yeyəcəm!
  zibil qutusuna ilişmiş mutantın kürəyinə tüpürdü . O, qəddar, yanan ultra zəhərli şirənin axıdılmasından sonra vəhşi bir fəryadla atlayacaq, yuvarlanacaq, nərilti və fısıldayacaq.
  Efrosinya və Yekaterina düşməni yalın ayaqları ilə təpikləyərək, onu bir nöqtəyə cəhənnəm uçuşuna göndərdilər.
  O, idarə olunmayan raket kimi qaçacaq. Və o, Səxavəti vuracaq, sonuncunun qabığını əzəcək.
  Və sonra kərgədan sahibi ilə toqquşaraq ora uçdu.
  Elena onu götürdü və sevinclə oxudu:
  - Təvazökar kənddən olsam da,
  Bizə İliçə görə yaşamağı öyrətdikləri yer...
  Problemsiz cücə olmaq istəmirəm,
  Mən isə süd inəyi olmaq istəmirəm!
  Və dörd qızın hamısı onu götürdü və çılpaq, əzələli ayaqları ilə mutantları sahibləri ilə birlikdə fırlatmağa başladılar və onları sözün əsl mənasında fırladıblar.
  Eyni zamanda gözəllər mahnı oxudular:
  Mən sən o o,
  Bütün ölkə birlikdə
  Birlikdə mehriban ailə
  Sözlə yüz min mən!
  Döyüşçülər, böyük liqa futbolçuları kimi, üç yaramazı götürüb birbaşa böyük beton qarışdırıcıya döydülər. Bundan sonra Elena mühərriki tam gücü ilə işə saldı.
  Və bu canavarlar fırlanmağa başladı.
  Elizabet qeyd etdi ki, dağıdılmış binaları bərpa edərək xüsusi hazırlanmış topu yenidən əlinə aldı:
  - Həmişə olduğu kimi qalib gəldik...
  Yelena, qorxulu görünən təbəssümlə cik-ciklə dedi:
  Amma düzünü desəm,
  Mən hər şeyi qazanıram!
  Ovçu oyuna çevrildi
  Hesab açın, təbii ki!
  Rəqiblərini hərtərəfli qarışdırdıqdan sonra qızlar onu götürdülər və daha da uzatmadan işə salındılar. Və sonra nəhəng bir beton kub uçdu, aşağı düşdü və parlaq virtual günəşdə dondu!
  Ekaterina qeyd etdi:
  - Bizim xeyrimizə daha bir hesablaşma!
  Elena aydınlıq gətirdi:
  -Virtual nümayiş!
  Və o, çılpaq ayaq barmaqlarını tıkladı. Alovlu, parıldayan qabarcığa səbəb olan şey. O, daha yüksək havaya uçdu, getdikcə genişləndi və göy qurşağının bütün rəngləri ilə parıldadı. Bu sənət əsəri idi.
  Qırmızı saçlı qız qışqırdı:
  - Kainat inanılmaz sürprizlərlə doludur,
  Və döyüşdə çox dəyərli olan qız...
  Şəri yalın ayağımla təpikləyə bilərəmmi?
  Bununla belə, mən özüm olmağı üstün tuturam!
  Özün ol! Özün ol!
  Belə bir qız, vəhşi, yaraşıqlı!
  Elizabet gülümsəyərək dedi:
  - Davam et!
  Yelena, canavarı əzərək, anlaşılmaz bir şey söylədi.
  Euphrosyne büstqalterini götürüb çıxardı və pulsar kimi qəfildən qarşısına çıxan kristal rəqibinə dəydi. Onlar uçub keçdilər və parlaq səthə düşdülər. Və böyük, ölümcül zərbə vurdular.
  Qar kimi ağ saçlı qız cik-cik:
  - Qız yer üzünü döşləri ilə doldurur,
  Bütün dünyanı bəlalardan örtdü və xilas etdi...
  Bunu başa düşmədik, görünür qızların bir fikri var,
  Qonşu oynamağa gedəndə!
  Qızılı saçlı Yekaterina adlı qız onu götürüb çılpaq dabanı ilə səthə təpiklə vurub. Sarsıntıdan çıxan borulardan biri qopdu və irəliləyən düşmən əsgərləri əslində buxar axını ilə boğuldu.
  Saçları dandelion kimi görünən, yalnız daha həcmli bir qız onu götürdü və oxudu:
  - Hamam, hamam, hamam, hamam,
  Palıd və ağcaqayın dəmləməsi...
  Hamam, hamam, hamam, hamam,
  Ayaqyalın qızdan sərin zərbə!
  Onun mirvari dişləri isə güzgü kimi parlayacaq. Bunlar Terminator qızlarıdır.
  Həqiqətən, heç bir virtual məxluq ordusu onlar kimi insanlara qarşı dura bilməz. Və hətta cəhd etməyin.
  Yelena birdən şəhərin üstündə nəhəng qarlı bir dağ gördü. Və Vikinq kostyumlarında bəzi insanlar yaxınlıqda gəzirdilər. Onlar hündür və bəşəriyyətin adi nümayəndələrindən xeyli böyük idilər.
  Qırmızı saçlı qız qışqırdı:
  - Mərhəmət yox, mərhəmət yox, düşmənə mərhəmət yoxdur,
  Bilin, pis Vikinq, bilin, pis Vikinq sizdən güveç yeyəcək!
  Elizabet çılpaq ayaq barmaqları ilə sikkə atdı. Dönüb havada uçan qarğaya dəydi. Üstəlik, bu boz canlı böyük bir albatros boyda idi. Və bu, onun sağ tacına dəydi. Qarğa huşunu itirdi və meteorit kimi aşağı qaçdı. Və arxasında siqaret quyruğu buraxdı.
  Mavi saçlı qız oxudu:
  - Eşq dağ çayı kimidir,
  Dolu kimi yerə düşənlər...
  Və onu yandıraraq, düşmənə elektrik şoku verərək,
  Qız pulemyotu yükləyir!
  Qarğa vəhşi yıxılarkən döyüş robotunu dimdiyi ilə vurdu. Qısaqapanma baş verdi. Və nəhəng kiborq partlayır. Bundan sonra dağ silkələndi.
  İgid dörd qızın üzərinə qar yağdı.
  Ketrin oxuyaraq qeyd etdi:
  Qar yağışı, qar yağışı,
  Saçlarımı göstərmə...
  Nəticə, nəticə -
  Qızlar həmişə ayaqyalındır!
  Döyüşçü isə onu götürüb qızılı saçlarını burudu, elə bil zirvə idi. Və dərhal parlaq bir parıltı yarandı və odlu şüaların axınları töküldü. Və qar əvəzinə yağış yağmağa başladı. Və hər şey çox gözəl idi və damlalar virtual günəşdə brilyant kimi parıldayırdı.
  Elizabeth gülərək qeyd etdi:
  - Biz öz istedadlarımızı biznesdə göstərməliyik,
  Bir qızın ən yaxşı dostu brilyantdır!
  Euphrosyne güldü və Skandinaviya döyüşçülərinin qarda qaynaşdığı dağa işarə edərək qeyd etdi:
  - Bu uşaqlar pis bir şeyə hazırlaşırlar!
  Elena təklif etdi:
  - Qırmızı məmələrimizdən öldürücü ölüm şüalarını buraxaq.
  Qırmızı saçlı vixe isə mirvari dişlərini göstərərək güldü.
  Elizabeth təklif etdi:
  - Gedək, qızlar, əvvəlcə qoşunları yerə salaq!
  Ketrin məmnuniyyətlə oxudu:
  - Onların ürəklərinin istiliyi desant qoşunlarına necə kömək edir,
  Onların ürəklərinin istiliyi paraşütçülərə necə kömək edir,
  Külək əsmiş qoşunlar!
  Döyüşçülər onu götürdülər, sürətləndirdilər və var gücü ilə, sanki götürüb atlayacaqlar.
  Və döyüşən, aqressiv dörd gözəl düz döyüşə uçacaq. Və aydındır ki, onlar dərhal dağları yerindən tərpətməyə hazırdırlar.
  Yelena bunu sevinclə qəbul etdi və oxudu:
  Mən mütləq dünya çempionu olacam
  Və mən parıldayan qasırğa kimi keçəcəyəm...
  Cooler, bunlar hamısı Şekspirin əsərləridir,
  Mən sadəcə Sakit okeana atlayacağam!
  Elizabet əlini qaldırıb oxudu:
  - Cəsarətli idmançılar döyüşməyə həvəslidirlər,
  Hər kəs qələbəyə ürəkdən inanır!
  Euphrosyne dişlərini açaraq əlavə etdi:
  - Axı bizdə istənilən dəniz ola bilər, dəniz dizə qədərdir,
  Axı, hər hansı bir dağ bizdən asılıdır!
  Beləliklə, qızlar virtual oyunda dağa dırmaşdılar. Onlar vikinqlərlə döyüşməkdə qərarlıdırlar. İnsan boyu üç dəfə nəhəng olsalar belə.
  Yelena döyüşə girdi. O, qılıncları ilə dəyirmanı idarə edirdi. Və o, mahnı oxuyaraq Vikinqin başını kəsdi:
  Başınızı itirmək lazım deyil
  Tələsməyin...
  Başınızı itirmək lazım deyil
  Bəs lazımlı gəlsə?
  Bunu dəftərinizə yazın,
  Hər səhifədə!
  Başınızı itirməyin!
  Başınızı itirməyin!
  Tez qaçmaq daha yaxşıdır!
  Elizabet çılpaq barmaqları ilə bir neçə iynə atdı. Onlar uçub vikinqlərin üstündən uçan qarğaları vurdular. Orientasiyasını itirən böyük yırtıcı quşlar uçdu və dimdiklərini Vikinq döyüşçülərinin kəllələrinə vurdular. Onları deşdilər, qan bulaqlarını buraxmağa məcbur etdilər.
  Ketrin çılpaq, qaralmış ayağı ilə ən yaxın vikinqi qasıq nahiyəsinə təpiklədi. Zərbədən tullanıb yuvarlanmağa məcbur etdi.
  Bundan sonra qız dedi:
  - Göydə tutulma görürsən,
  Bu, düşmən ordusudur...
  Cəhənnəm əlaməti gələcək,
  Daha çox sözə ehtiyac yoxdur!
  Qız onu götürdü və mirvari gözləri parıldadı. Bu, həqiqətən oğurluqdur, həqiqətən də oğurluqdur!
  Euphrosyne götürdü və fit çaldı. Bir-iki şam ağacı fitdən titrədi, sanki onların üzərinə bambuk çubuqları düşmüşdü. Və ağır konuslar aşağı uçdu. Onlar dəbilqələri ilə birlikdə vikinqlərin başlarına dəydilər.
  Sarışın qız qeyd etdi:
  - Düşmənlərimin boşa getməsinə icazə verdim,
  İlk hərəkətim, son hərəkətim!
  İndi yalnız qızıl zirehdə ən böyük, geniş çiyinli Vikinq lideri qaldı.
  Və ciyərlərinin üstündə uğuldadı:
  - Heç bir şansın yoxdur! Məndə Thorun baltası var!
  Vikinq qəddarı yelləndi və baltasından sunami dalğası göndərdi.
  Qızlar yüngülcə qarla örtülmüşdü.
  Amma tez ayağa qalxdılar.
  Yelena nəhəng döyüşçünün atdığı səbəti başa düşdü və hürdü:
  - Yaxşı, rəqibini cüzdanına daxil et!
  Və onu götürüb silkələdi.
  Elizabet şirin təbəssümlə oxudu:
  - Oğlum, balam,
  Bu saat yatmırsan,
  Və hansı naməlum ölkədə,
  Fikirləriniz mənim haqqımda olacaq!
  Vikinq nəhəngi yenidən yelləndi. Və elə həmin an o, məkanın təhrifini hiss etdi. Və o, bir qu quşu kimi, güclü bir tozsoran tərəfindən əmildi.
  Və nəhəng səbətdə yastılaşaraq haşhaş toxumu boyda oldu.
  Elena gülümsədi və qeyd etdi:
  - Bu, həqiqətən bir transformasiyadır!
  Ketrin təbəssümlə oxudu:
  - Məcburi müalicə və gülməli dəyişikliklər olacaq!
  Elizabet həyəcanla dağa baxdı və dedi:
  - Qarın altında bir bomba gizlənib!
  Elena qışqırdı:
  - Nüvə?
  Mavi saçlı qız mızıldandı:
  -Bacını yuxarı qaldır - termopreon !
  Qırmızı saçlı döyüşçü gözlərini böyüdüb soruşdu:
  - Bəs onu necə zərərsizləşdirək?
  Euphrosyne kıkırdadı və qışqırdı:
  - Bunun üçün qırmızı məmə uclarımızdan infrasəs buraxmalıyıq. Gəlin qızlar, dördümüz hamımız birlikdə bunu edək!
  Döyüşçülər yaqut məmələrindən nəhəng enerji axınlarını götürüb sikdilər.
  Termopreon bombası xırıldadı və söndü. Bundan sonra təntənəli marş oynanıldı.
  Elena tweet etdi:
  - Kim bomba istəsə, alnına alacaq!
  
  QIZ ELFLERİN MƏDƏNİYYƏTİNİ Xİlas edir
  ANNOTASİYA
  Gözəl elf qızı Erimiada öz elf sivilizasiyasını məhv olmaqdan xilas etmək üçün qırmızı əjdahanı tapmalıdır. Ancaq bu yolda o, hər cür döyüşçü ilə vuruşmalı və çətin tapmacaları həll etməli, inanılmaz sərgüzəştlər yaşamalıdır.
  . FƏSİL Љ 1.
  Beləliklə, o, qırmızı kərpic yolu ilə getdiyi bir missiyaya sahib idi. Və onun arxasında bir saqqal, yay və oxlar var. Çılpaq altlıqlar üç günəş tərəfindən qızdırılan səthin istiliyini hiss edir.
  Erimias qısa ətək geyinir, sinəsi isə yalnız ensiz parça ilə örtülmüşdür.
  O, bəzi vacib vəzifəni yerinə yetirir.
  Hansı, konkret olaraq, özü də bilmir. Ancaq aydındır ki, elflərin sivilizasiyasını xilas etmək kimi xüsusi bir şey.
  Və hansısa məxluq onun qarşısına çıxır. Yaxşı bir tankın ölçüsü və almazlarla parıldayan bir qabıq ilə.
  Elf ona baş əydi və cik-cik dedi:
  - Tanışlığıma şadam!
  Nəhəng buynuzlu tısbağa hırıldadı:
  - Vaxtından əvvəl sevinmə! Nə axtarırsan?
  Erimiada çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Mən bilmirəm. Ancaq mən yalnız onu bilirəm ki, bu, elflərin sivilizasiyasını xilas etmək üçün çox vacibdir.
  Bruiser qeyd etdi:
  - Budur, sən özünü tanımırsan? Sizin başınızda padşah yoxdur?
  Elf onu götürdü və oxudu:
  Həyatda aydın sərhədlər yoxdur,
  Həyatda aydın sərhədlər yoxdur...
  Və çoxlu lazımsız, cansıxıcı təlaş...
  Həmişə bir şey əldən verirəm,
  Həmişə bir şey əldən verirəm,
  Yazın qışı, yazın qışı, yazın payızı!
  Tısbağa gülümsədi və almaz qabığını parıldadaraq qeyd etdi:
  - Görürəm, kərpicdə çılpaq, çəhrayı dabanlarla parıldayan qeyri-ciddi adamsan. Odur ki, əgər siz də keçmək istəyirsinizsə, bu suala cavab verin...
  Erimiada başını tərpətdi:
  - İstənilən suala cavab verməyə hazıram!
  Qəhrəman qışqırdı:
  -Sərin görünən, amma əslində pis olan biri kimdir?
  Elf güldü və mızıldandı:
  - Troll!
  Tısbağa güldü və qabığı üç günəşdə parıldayan almazlarla daha da parıldadı. Və nəşr etdi:
  - Yox! Təxmin etmədim! Bunun üçün cəzalandırılacaqsınız!
  Elf cavab olaraq sıçrayacaq və qaçmağa başlayacaq. Sözün əsl mənasında çəhrayı dabanları parıldadı və onun çılpaq, qaralmış ayaqları pervane bıçaqları kimi parıldayırdı.
  Qız qışqırdı:
  - Elf qaçır, fırtınalı atlar,
  Etiraf edim ki, şeytan ölüb !
  Bizə çatmayacaqlar, bizə çatmayacaqlar!
  Cavabında dərhal keçi başlı iki ucaboy qəhrəman peyda oldu. Onlar elfin arxasınca qaçmağa tələsdilər. Və dırnaqlarını möhürlədilər. Çox pompalanan mövzular.
  Erimiada onu yeyərək götürdü və oxudu:
  - Sürüşdü, sürüşdü, məni sürüşdürdü!
  Cəza artdı, böyüdü, böyüdü!
  Və onun arxasında geniş çiyinləri, qalın qolları və ayaqları olan buynuzlu qorillalar qaçdı.
  Bu, necə deyərlər, ya lider yarışıdır, ya da tənqidə görə təqibdir.
  Elfin yalın ayaqları yüngül və çevikdir. İki quldur məsafəni bağlaya bilməyib və artıq boğulmağa başlayıb.
  Lakin sonra Erimiadanın qarşısında qara atlı və qara zirehli bir atlı peyda oldu. O, uzun qılıncını parıldadı, sanki ulduzlardan düzəldilib parıldadı.
  Bu qara döyüşçü gurladı:
  -Hara qaçırsan qız?
  Erimiada qorxmuş səslə cavab verdi:
  - Ardımca təqib var, əgər əsl cəngavərsənsə, kömək et!
  Mürəkkəb rəngli zirehli atlı əlini yellədi. Keçi başlı iki nəhəng döyüşçü havada donub qaldı. Elf də donub qaldı. Sanki qalın buzda donmuşdular və hərəkət edə bilmirdilər.
  Qara döyüşçü gülümsəyərək soruşdu:
  - Yaxşı, bor pendiriniz nə ilə bağlıdır?
  İki keçi başlı döyüşçü bir ağızdan nərə çəkdilər:
  - O, suala səhv cavab verdi və bunun pulunu bizim sahibəmiz ödəməlidir!
  Cəngavər soruşdu:
  - Məşuqəniz kimdir?
  Keçi döyüşçüləri bir ağızdan cavab verdilər:
  - Tısbağa Fortila !
  Qara zirehli döyüşçü başını tərpətdi:
  - Mən onu tanıyıram! O, müdrik və ədalətlidir. Bunun üçün qızdan nə almaq istəyirsən?
  Keçi döyüşçüləri bir ağızdan cavab verdilər:
  - Çılpaq dabanlarda çubuqlarla doqquz zərbə, hamısı budur!
  Qara zirehli döyüşçü təsdiqlədi:
  - Tamam, ölümcül deyil, amma ədalətə əməl olunacaq!
  Erimiada şıltaqlıqla soruşdu:
  - Bəs siz icazə verəcəksiniz ki, qız mənim zərif, gözəl ayağımın çılpaq altını dəyənəklə vursun?
  Döyüşçü gülümsədi və təklif etdi:
  -Bəlkə sənə imkan verim? Necə xoşunuza gəlir!
  Keçi döyüşçüləri bir ağızdan başlarını tərpətdilər:
  - Mümkündür! Ancaq yalnız bir dəfə! Əgər uduzsa, çılpaq dabanlarına iyirmi zərbə olacaq.
  Qara zirehli cəngavər başını tərpətdi:
  - Hər şey yaxşıdır! Gəlin!
  Keçi başlı qorillalar gurultu ilə:
  -Haşhaş toxumundan kiçik və kainatdan böyük olan nədir?
  Erimiada çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Bu barədə düşünə bilərsinizmi?
  Keçi döyüşçüləri nərə çəkdilər:
  - Düşünməyə vaxt yoxdur!
  Qız qaşlarını çatdı və cavab verdi:
  - Yəqin ki, trolların lovğalığıdır. O, xaşxaş toxumundan əhəmiyyətsizdir və eyni zamanda, kainatdan daha şişirilir!
  Keçi başlı qorillalar gülürdülər.
  - Təxmin etmədim! İndi dabanlarını çubuqla vurursan!
  Qara zirehli döyüşçü soruşdu:
  - Cavabı özünüz bilirsiniz?
  Keçi döyüşçüləri başlarını tərpətdilər:
  - Bəli! Bunlar kainatın qanunlarıdır. Onlar haşhaş toxumundan daha kiçik bir qaba sığa bilər və eyni zamanda kainatda onlar üçün kifayət qədər yer yoxdur!
  Qara cəngavər başını tərpətdi:
  - Əla! Ona görə də öz vəzifənizə davam edin.
  Keçi döyüşçüləri azad olub Erimiadaya yaxınlaşdılar. Hərəkət etmək üçün uğursuz cəhd etdi.
  Qızı dirsəklərindən tutub kürəyinə atıblar. Daha sonra bel çantalarından xüsusi cihaz çıxarıblar.
  Elfin yalın ayaqlarını oraya qoydular və möhkəm bağladılar. Bundan sonra keçilərdən biri bambuk çubuğunu sındırıb. Və onu havada yellədi. Və fit çaldı.
  Erymiad arxası üstə uzanmışdı. Çakıllar onun iti çiyin bıçaqlarını sancdı. Çılpaq, qaralmış ayaqları bir-birinə sıx bağlandı. Və onları çəkə bilməzsən.
  Və sonra fitli bambuk çubuq ayaqyalın, çəhrayı dabanının zərif əyriliyi ilə qızın dabanına düşdü.
  Elf ayaqlarından başının arxasına yayılan kəskin ağrı hiss etdi.
  İkinci keçi cihazı tutdu və eyni zamanda saydı:
  - Bir dəfə!
  Yenə də çubuqun zərbəsi qızın çılpaq dabanlarına dəydi.
  - İki!
  Erymyada ağrıdan qışqırdı. Nə qədər qəddar və xoşagəlməz idi. Çubuq isə fit çalıb var gücü ilə gözəlin çılpaq, çəhrayı, zərif dibinə vururdu.
  Birincisi, sonra ikincisi. Erymiada nə qədər ağrılı və ağrılı olduğunu yüksək səslə inlədi və qışqırdı.
  Qara döyüşçü qeyd etdi:
  - Ümid edirəm ki, onu incitməyəcəksən?
  Böyük keçi əminliklə cavab verdi:
  - Bizim bu işdə böyük təcrübəmiz var!
  Başqa bir buynuzlu dedi:
  - Elflər, ümumiyyətlə, çox güclü və mətanətli bədən quruluşuna malikdirlər.
  Zərbələr dayananda. Keçi döyüşçüləri qızın yalın ayaqlarından fələkə alətini çıxardılar və baş əyərək ayrıldılar. Bununla belə, onlar yüksək səslə ayaqlar altından ayrıldılar.
  Erimiada inləməyi dayandırıb ayağa qalxmağa çalışdı. Amma onun göy, döyülmüş ayaqları elə ağrıyırdı ki, qışqırdı. Və it kimi dördayaq üstə çökdü.
  Qız mızıldandı:
  - Dabanlarım qırılıb, indi necə yeriyəcəm?
  Qara döyüşçü qeyd etdi:
  - Ayaq barmaqlarınızda sınayın! Bu şəkildə daha asan olacaq!
  Erimiada diqqətlə ayaq barmaqlarında dayandı, amma yenə də çox ağrılı idi. Qız qışqırdı:
  - Oh, dabanına çıxmaq çox ağrıdır,
  Dünyada heç kim başa düşə bilməz...
  Mən qızam, sadəcə qadın deyiləm,
  Və inanın mənə, mən geri dönə bilərəm!
  Qara döyüşçü əminliklə cavab verdi:
  - Tezliklə sağalacaq, qorxma! Bu arada, yəqin ki, elven xalqınızı ölümdən xilas etmək istəyirsiniz?
  Qız təəccübləndi:
  - Sən niyə belə fikirləşirsən?
  Qara paltarlı cəngavər cavab verdi:
  - Qırmızı kərpic yolu ilə gedən hər kəs mütləq kimisə xilas etməyə çalışacaq!
  Elf başını tərpətdi və təsdiqlədi:
  - Bəli bu doğrudur! Və mənə nə təklif edə bilərsən?
  Qara döyüşçü cavab verdi:
  - Xüsusi heçnə. Sən özün nə axtardığını bilmirsən. Amma mən bilirəm!
  Erimiada gülümsədi və soruşdu:
  - Bəs siz nə bilirsiniz?
  Qara cəngavər cavab verdi:
  - Qırmızı əjdaha heykəli axtarırsınız. O, xalqınızı həqiqi, yeddi başlı əjdahadan qorumalıdır.
  Elf ah çəkərək cavab verdi:
  - Düzdür, müharibələr. Amma həqiqətən mənə kömək edə bilərsən?
  - Əgər vampirlə qılıncla vuruşsan və onu məğlub edə bilsən, bacararam!
  Erimiada bildirib:
  - Vampirlər çox güclüdürlər. Və onlara müqavimət göstərmək olduqca çətindir. Bəlkə mənə daha asan rəqib təqdim edəsən?
  Qara başını tərpətdi:
  - Bəli? Məsələn, bir insanla döyüşmək istəyirsən?
  Elf gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Bu, böyük zövq olardı!
  Cəngavər təklif etdi:
  - Tapmacalara cavab verəcəksən?
  Qız onun əzilmiş ayaqlarına baxıb ah çəkərək cavab verdi:
  - İstəməzdim! Və buna görə də onu çox yaxşı məğlub etdilər. Bəlkə mənə fərqli bir şey təklif edin?
  Qara cəngavər başını tərpətdi:
  - Yaxşı, elədirsə... Onda nəsə oxu!
  Erimiada başını tərpətdi və qışqırdı:
  - Mümkündür!
  Elf boğazını təmizləyərək oxudu:
  Əlimdə ən iti qılınc var,
  Başları asanlıqla, böyük şəkildə kəsirəm...
  Mən hər kəsi kəsə bilərəm, inan mənə,
  Nə utanc, nə də qorxu bilmək!
  
  Qəddar müharibədə dəhşətli xəbər,
  Əbədi sevdiyim qız!
  Canavar şeytanın ağzına atıldı,
  Hanı, ya Rəbb, ədalət və mərhəmət?!
  
  Elf Qız ayaqyalın getdi,
  Ayaqları tozlu yollarda döyüldü!
  Axı bulaqların axan günahlarına görə,
  Onun xaricə yürüş etmək şansı var idi!
  
  Erkən yazda yola düşdüm,
  Ayaqlarım soyuqdan çox mavidir!
  Bir ət parçasını dişləyə bilməzsən,
  Onlar sadəcə ladin ağaclarının şaxtasına başlarını yelləyirlər!
  
  Beləliklə, daşlarla dolu bir yolda,
  Qızın ayaqlarından qan axırdı!
  Və yaramaz Elfiyanın yanından keçir,
  Yerusəlim padşahlarının şəhərinin tərəfi!
  
  Favkaz dağları , qarla örtülmüş silsilələr,
  Kəskin daşlar ayaqlarınızı deşəcək!
  Amma sən yerin gücü ilə qidalanırsan,
  Allahın şəhərinə çətin həcc seçmək!
  
  Yay, səhra, qəzəbli günəş,
  Tavada qız ayaqları kimi!
  Müqəddəs şəhər uzaqda deyil,
  Hər kəs sonsuz bir yük daşıyır!
  
  Fristin məzarı başında ,
  Bakirə qadın diz çökərək dua etdi!
  Harada, böyük olan, günahın ölçüsü,
  Salehlikdə haradan güc alıram?
  
  Allah ona qaşını çataraq dedi:
  Təkcə dua bu dünyanı dəyişdirə bilməz!
  Elfiya əsrlər boyu hökmranlıq edəcək,
  Ona pul istəmədən sədaqətlə xidmət edin!
  
  Bakirə başını tərpətdi: Fristə inanıram,
  Siz dünyanın xilaskarı olaraq Elfi seçdiniz!
  Bu həqiqəti hamıya yayacağam,
  Büt tanrısı Fiyesin mesajı !
  
  Geriyə yol asan və sürətli idi,
  Çılpaq ayaqlar güclü oldu!
  Allah lütflə əlini uzatdı,
  Əzələlər və iradə, sanki poladdan hazırlanmışdır!
  
  Və orduya qatıldın,
  Pilot oldu, Trollwaffe uçdu !
  Orada gözəlliyin yüksəkliyini göstərdi,
  Troll esminesi minaya partladı!
  
  Döyüşçü, cəsur, cəsur döyüşçü,
  Partiyaya - Sovetlərin işinə sadiq!
  Mən pisliyə qalib gələcək inanıram,
  Mən iblis dəstəsini divara, cavaba aparacağam!
  
  Yaxşı, niyə qırıcı vuruldu,
  Kəmərləri buraxmağa vaxtınız yox idi!
  Və qalxan qüsurlu oldu,
  Və pis trol piç dayə ilə qardaşlaşır!
  
  Müharibə qeyri-bərabər və qəddar oldu,
  Mən qız olsam da, hönkür-hönkür ağlayıram!
  Sanki çətinlik çəkirik, dibinə dala bilərik,
  Axı, bəxt Vətəndən itdi!
  
  Allaha fəryadım: Uca, nə üçün?
  Məni sevimli sevgilimdən ayırdın!
  Soyuqda belə palto geyinmədim,
  Və o, üç düşməni məğlub etdi!
  
  O buna layiq deyilmi?
  Qələbə üçün məni çiçəklərlə qarşıla!
  Tətil üçün səxavətli tortlar bişirin,
  Mən parada ümidlə gələcəyəm!
  
  Şiddətli Rəbb kədərlə cavab verdi:
  Dünyada kim xoşbəxtdir, kim yaxşıdır?
  Ət əzab çəkəcək və ağrıdan iniləcək,
  Axı elf cəmiyyəti rəzil və günahkardır!
  
  Yaxşı, mən şöhrət içində gələndə,
  layiq olmayanları Cəhənnəmə atacağam !
  Mən də xəyallarımın oğlanını dirildəcəm,
  Ən yaxşısı o zaman paylaşım istəməz!
  Mahnı oxuyarkən səmada onlarla gözəl, səmavi mələklər peyda oldu. Onlar gözəlin oxumasını çox bəyəndiklərini təsdiqləyərək böyük həvəslə əl çaldılar.
  Qara döyüşçü başını tərpətdi və gurladı:
  - Əla, sizin əla vokal qabiliyyətiniz var! Bununla belə, qırmızı əjdaha heykəlciyini əldə etmək üçün siz də qılıncla əla olmalısınız.
  Erimiada baş əydi və qaşqabaqla dedi:
  - Belə yastıqlı ayaqlarla, hətta bir insan kimi əhəmiyyətsiz bir rəqiblə də döyüşmək praktiki olaraq mümkün deyil!
  Qara zirehli cəngavər ulduzlarda parıldayan qılıncını yellədi. Və ondan otların əksi kimi yaşılımtıl bir dalğa keçdi. Və qızın tonlanmış, kəsikli, zərif ayaqları yenidən bütövləşdi.
  Elf təzim etdi, yalın ayağını böyük inamla möhürlədi və dedi:
  - İndi mənə burada bir adam ver! Qəhrəman boylu olsalar da, onu qanlı ətə vuracağam!
  Qara təsdiq etdi:
  - Sizə lazım olan rəqib olacaq!
  O, qılıncı ilə səkkiz rəqəmi düzəltdi. Elf ailəsindən olan qızın qarşısına birdən oğlan çıxdı. Onun əynində ancaq üzgüçülük mayosu vardı, on bir-on iki yaşlı uşaq idi. İncə, qaralmış, lakin ip kimi. Çiyin bıçaqları iti idi, qabırğaları qaralmış dərisinin altında görünürdü, kürəyi və yanları kirpik və qamçıların artıq sağalmış izləri ilə tamamilə zolaqlı idi.
  Baxmayaraq ki, sadəcə körpə sifətli oğlan idi, amma qürurla baxırdı. Qulunun sarışın, qaralmış şokoladlı saçları sanki səliqə ilə kəsilmişdi, çənəsi üzünə cəsarətli ifadə verdi.
  Erimiada çaşqınlıqla mızıldandı:
  - Mən uşaqla dava etməyəcəyəm. Üstəlik, mənə elə gəlir ki, bu nökər oğlandır.
  Qara döyüşçü təsdiqlədi:
  - Bəli, bu, ayaqyalın, əynində ancaq üzgüçülük paltarı geymiş, karxanalarda işləyən, günün üçdə ikisindən çoxunu zəhmət çəkən, ən çətin işi görən nökər oğlandır. Amma digər tərəfdən o, şahzadə kimi doğulub. Və köləliyə düşdü, bu onu gücləndirdi, amma onu sındırmadı.
  Qul hirslə yalın ayağını möhürlədi, çınqıl dabanını əzdi və qışqırdı:
  - Mən sizinlə döyüşməyə hazıram, zadəgan xanım! Ümid edirəm ki, yaxşı ailəniz olacaq, çünki adi bir insanla döyüşmək mənim üçün əclafdır!
  Qara döyüşçü başını tərpətdi:
  - Siz risk altındasınız, bir tərəfdə qırmızı əjdahanın heykəli, digər tərəfdə isə azadlıq oğlanınız olacaq!
  Gənc döyüşçü çox uzun deyil, iti qılıncını silkələyib dedi:
  Vətən və sona qədər azadlıq üçün,
  Ürəkləri bir ağızdan döyüntmək!
  . FƏSİL Љ 2.
  
  Vikontesya əminliklə cavab verdi:
  - Bu qeyri-bərabər döyüş olacaq!
  Və o, daha uzun və daha ağır qılıncını yellədi. Hər iki döyüşçü hərəkətdə birləşdi. Onların ortaq cəhəti ayaqyalın olmaları idi. Ancaq oğlanın ayaqları kiçik olsa da, karxanaların iti daşlarında daim çılpaq altlıqlarla gəzməkdən artıq keratinləşib. Və elf qız, əksinə, çılpaq dabanının zərif əyri ilə daha incə, çəhrayı altlıqlara malikdir.
  Qılınclar toqquşdu və qığılcımlar uçdu. Vikontesya, əlbəttə ki, nəcib bir insan kimi qılıncoynatma ilə məşğul idi. Kosmos əsrində belə, bu, ən vacib prioritet hesab oluna bilməzdi. O, uzun boylu, iri və bir elf üçün əzələli idi və ümid edirdi ki, o, karxanalardan hansısa yarıçılpaq, arıq bir oğlanı asanlıqla və sadə bir şəkildə məğlub edə bilər.
  Ancaq uşaqlıqdan qılıncoynatma dərslərini öyrənən və mədənlərdə, lomla daş sındıran, arabaları itələyərkən onları unutmayan israrlı və çevik bir oğlanla rastlaşdım.
  Əvvəlcə Erimiada uşağa yazığı gəldi və ona çox da qətiyyətlə hücum etmədi. Əslində belə kiçik bir şey və o, ocaqlarda çətin anlar yaşadı. Görün qabırğalar necə görünür, dəridə sıyrıqlar və çürüklər var.
  Oğlan isə cəld olub qılıncı ilə qızın dizini qaşıdı. Qan çıxdı.
  Erimiada cavab olaraq uşağı vuraraq qışqırdı:
  - Balaca bit!
  Qul oğlan qovuşsa da, yıxıldı. Amma o, dərhal ayağa qalxdı. Və imperator kimi elfə hücum etdi. Və onun nazik, lakin güclü və çevik əllərində qılınc ağcaqanadın qanadları kimi parıldayırdı.
  Beləliklə, sürətli və arıq oğlan Erimiadanı yenidən qaşıdı.
  Ayağından yara alan qız qışqırdı:
  Qızlar heç vaxt təslim olmayacaqlar
  Bilirsiniz, onların şanlı qələbəsi olacaq...
  Oğlan qalib gəlməyəcək, Şeytan,
  Kim yəqin ki, uzun müddət nahar etmir!
  Uşaq hücuma davam edərək cavab verdi. O, çəyirtkə kimi çevik idi. Və onun qılıncı çox sürətlidir. Daha kiçik, lakin yüngül görünür. Oğlan özü də ağır daşlar daşısa da, balyozla döyəcləsə də, karxanadakı cüzi yeməklərdən kökəlmək iqtidarında deyildi, çox zərif və hərəkətli idi.
  Erymiad onun qabarıq əzələləri olan arıq, çevik bədəninə girə bilmirdi. Bir neçə dəfə investisiya qoymağa çalışdı, amma alınmadı.
  Vikontesya qız tərləməyə başladı. Onun bikinidə aşılanmış, güclü bədəni tərlə örtülmüşdü və cilalanmış bürünc kimi görünürdü. Və nəfəsim ağırlaşdı.
  Burada Erimiada var gücü ilə vurdu, amma oğlan məharətlə atladı, hətta bir anlıq yalın ayaqları ilə bıçağın üstündə dayandı. Və Erimiadanın sinəsindən vurdu. Və elfin qanı daha intensiv axdı. Qız ağrıdan qışqırdı. Və yenə hücum etməyə çalışdı.
  Amma hədəf kiçik və sizdən aşağıda, eyni zamanda mobil olanda onu vurmaq çətindir.
  Qul oğlan da döyüşərkən kiçik tər damcıları ilə örtülməyə başladı və parıldamağa başladı. Eyni zamanda oxudu:
  Spartak böyük igid döyüşçüdür,
  O, düşmənləri şər boyunduruğa qarşı qaldırdı...
  Lakin üsyan sona çatdı,
  Azadlıq bir anın yalnız bir hissəsini davam etdi!
  
  Amma indi başqa vaxtlardan bir oğlan,
  Düzgün səbəb uğrunda mübarizə aparmağa qərar verdim...
  Kiçik görünür və güclü deyil,
  Amma o, çox ağıllı döyüşməyi bilir!
  Qara zirehli cəngavər başını tərpətdi:
  - Bəli, bu şahzadə o qədər də sadə deyil! Karxanalar onu yalnız bərkitdi, amma heç sınmadı. Və onu məğlub etmək istəyirsinizsə, cəhd etməlisiniz.
  Qul uşağı qışqırdı:
  - Ya qazanıram, ya da ölürəm! Azadlıq olmadan yaşamağa dəyməz!
  Erymiada fısıldadı:
  - Mən isə millətimin gələcəyi üçün mübarizə aparıram.
  Və qız yenidən yellənərək gənc həmkarını vurmağa çalışıb.
  Lakin onun zərbəsi uğursuz alınıb. Üstəlik, çevik balaca şeytan götürüb elf ailəsindən olan qızı qarnından bıçaqlayıb və daha bir qanlı çuxur buraxıb.
  Erimiada daha diqqətli oldu. Doğrudan da, insan övladı ilə döyüşmək nə qədər alçaldıcıdır. Və yenə də itir. Hələ heç vaxt ona zərbə vurmayıb.
  Çox çevik, ayaqyalın, ipli qul oğlan. Və çəyirtkə kimi tullanır.
  Emir oxudu:
  Çəyirtkə otda oturdu,
  Çəyirtkə otda oturdu,
  Eynilə xiyar kimi
  Yaşıl idi!
  Amma sonra elf gəldi,
  Hamını döyən...
  Onu zəngin etdi
  Və o, dəmirçini yedi!
  Bu, onu daha gülməli etdi, lakin gücü artırmadı. Oğlan vaxtaşırı elfdə dayaz, lakin çoxsaylı və həssas yaralar vururdu. Qan itkisindən Erimiad zəifləməyə və yavaşlamağa başladı.
  Rəqibi isə hətta çox möhkəm idi. Əslində gündə on altı-on yeddi saat işləmək istəyən hər kəs ya öldürüləcək, ya da sərtləşəcək. Və oğlanın bədəni son dərəcə güclü idi və istənilən yükə tab gətirə bilirdi.
  Eyni zamanda günlərlə ağır daşları daşımaq əzələləri gücləndirmirdi, əksinə, onları daha güclü və çevik edirdi.
  Beləliklə, şahzadə oğlan qılıncla onun dizinin altına vurdu və Erimiada əyildi və o, artıq düzgün dönə bilməyəcəyi üçün artıq bükülmüşdü.
  Və qul oğlan şən və şən zümzümə edərək üzərinə basdı və yenidən qızın qarnına iynə vurdu. Və bu dəfə daha dərindən.
  Erimiada boğulmağa başladı. O, ayağını silkələdi, lakin qılıncın ucu qızın çılpaq dabanına dəydi və onu nəzərəçarpacaq dərəcədə deşdi. Və bu, təkcə ağrı vermir, həm də dayanmağı çətinləşdirir.
  Elf onun böyrü üstə yıxıldı və qışqırdı:
  - Şeytanın düşmənlərinə - cəlladlara təslim olmayacağam,
  İşgəncə altında cəsarət göstərəcəyəm...
  Od yanıb, qamçı çiyninə dəysə də,
  Mən Elfimi qızğın ehtirasla sevirəm!
  Qul oğlan gülümsədi və çılpaq dabanı ilə qızın burnuna itələyərək cavab verdi. Və nəfəs aparatını sındıraraq bərk-bərk verdi və oxudu:
  - Azadlıq cənnətdir,
  Zəncirlərdə sevinc yoxdur...
  Mübarizə edin və cəsarət edin
  Kiçik qorxudan imtina edin!
  Oğlan qılıncla daha da güclü zərbə endirdi ki, qılıncı Erimiadanın zəifləmiş əllərindən çıxartdı. Qız onu götürmək üçün əlini uzadıb. Lakin bıçağın ucu dərhal onu çiyin bıçaqlarının arasından deşdi. Və yenə qan çıxdı.
  Qız yıxılıb qılıncın sapından tutdu. Lakin yarıçılpaq oğlanın sağ əlinin üstündən keçərək damarını kəsən bıçaq ona dəydi. Qılınc yerə düşdü və Erimiada tərksilah edildi.
  Qul oğlan sevincdən fəryad qoparıb qulpla məbəddəki elfə vurdu. O, çılpaq, səbirli ayaqlarını sıxdı və dərin nokata düşdü.
  Şahzadə bir neçə il ayaqqabı görməyən yalın ayağını qızların qalxan sinəsinə qoydu.
  Və qalib fəryadını buraxaraq dedi:
  - Yaşasın işıq və azadlıq!
  Sonra qara döyüşçüyə tərəf döndü:
  - Onu bitir?
  Qara zirehli cəngavər əminliklə cavab verdi:
  - Yox! Siz artıq onu məğlub etdiniz! İndi sən azadsan və köləlik zəncirlərini atmısan!
  İndi keçmiş qul olan oğlan soruşdu:
  - Bəs indi mən əvvəlki şahzadə rütbəmi bərpa edə bilərəmmi?
  Qara zirehli döyüşçü qətiyyətlə cavab verdi:
  - Yox! Sizin ölkəniz fəth edildi. Amma siz əla döyüşçü olduğunuzu sübut etdiniz. Orduya qatılacaqsan və orada kəşfiyyatçı olacaqsan. Özün kimi oğlanlardan ibarət bir dəstəyə komandanlıq edəcəksən. Və bu, Vikontessanı məğlub etməyin mükafatı olacaq.
  Gənc şahzadə təzim edib təbəssümlə dedi:
  - Çox sağ ol! Mən bu üfunətli karxanalara qayıtmayacağam.
  Qara zirehli cəngavər qılıncını yellədi və qalib oğlan gözdən itdi.
  Erimiada gözlərini çətinliklə açdı. Başı ağrıyırdı. Şəkillə ayağa qalxdı və kəkələyərək soruşdu:
  - Mənə nə olub?!
  Qara döyüşçü öz səsi ilə kədərlə cavab verdi:
  - Sən məğlub oldun! Oğlan qalib gəldi və azadlıq aldı.
  Elf ah çəkərək dedi:
  - Bəs indi necə, mənim xalqım öləcək?
  Qara zirehli cəngavər əminliklə cavab verdi:
  - Əlbəttə yox! Əgər bir şey varsa, yeni mübarizə aparmaq şansınız var. Yalnız bu dəfə ilk dəfə rədd etdiyinizlə mübarizə aparmalı olacaqsınız. Bir insanla deyil, vampirlə!
  Erimiada ah çəkərək cavab verdi:
  - Vampirlə razılaşardım. Amma mən yaralıyam və gücüm yoxdur. Döyüşməyə hazır olduğum üçün yaralarımı sağaltmağın bir yolu varmı?
  Qara zirehli cəngavər dedi:
  - Yalnız bir yol var. Tapmacanı təxmin etməlisən. Düzgün cavab verin, bütün yaralarınız bir anda sağalsın.
  Elf yalvardı:
  - Tapmacalarınız o qədər mürəkkəbdir ki, onlara cavab vermək sadəcə olaraq mümkün deyil. Bəlkə başqa yol var? Yaxşı, istəsən, sənin üçün oxuyacağam!
  Qara paltarlı döyüşçü cavab verdi:
  - Əlbəttə, onsuz da mənə oxuyacaqsan! Amma yaralarınızın sağalması üçün sualıma cavab verilməlidir. Hər şeyi ödəməlisən!
  Cəngavərin başı üzərindən uçan mələklər dərhal kiçik səslərini bir ağızdan səsləndirərək təsdiqlədilər:
  - Hər şeyi ödəməlisən!
  Qara zirehli cəngavər dedi:
  - Amma mən sizə rəhm edəcəyəm və sual üzərində düşünməyə icazə verəcəyəm. Və sən ağıllı qızsan və inanıram ki, düzgün cavabın nə olacağını mütləq təxmin edəcəksən.
  Erimiada qeyd etdi:
  - Dünyada hər şeyi bilmək mümkün deyil!
  Parlaq qılınclı döyüşçü başını tərpətdi:
  - Düzdür! Ancaq istənilən suala istənilən cavabı məntiqlə hesablaya bilərsiniz.
  Elf ah çəkərək cavab verdi:
  - Oldu. Mən hazıram.
  Qara zirehli cəngavər dedi:
  - Gəlmədən gələn, getmədən gedən!
  Erimiada sapfir gözlərini yumaraq fit çaldı:
  - Heyrət! Vay! Vay sual.
  Qara paltarlı döyüşçü başını tərpətdi:
  - Düşün! Bunu məntiqlə anlamağa çalışın!
  Vikontesya alnını gərdi və ucadan fikir söyləməyə başladı;
  Bəlkə puldur? Onlar, doğrudan da, görünürlər, amma həmişə azdırlar, ona görə də demək olar ki, onlar lazım olan miqdarda gəlmədən gəlirlər. Digər tərəfdən, getmirlər, getmirlər, yoxmuş kimi gedirlər.
  Erimiada şəhadət barmağı ilə onun yaralı dabanına toxundu və fikrinə davam etdi;
  Və ya bəlkə bunlar problemlərdir. Deyəsən gəlirlər, amma həmişə belə olublar, ona görə də gəlmədən gəlirlər. Və deyəsən, problemlər aradan qalxıb, amma əslində hələ də qalmaqdadır.
  Erimiada yenə başının arxasını qaşıdı və verilən mövzuda mülahizələrini davam etdirdi.
  Məsələn, bəlkə də bu həyatdır. Deyirlər ki, həyat gəlib, amma əvvəllər var idi. Digər tərəfdən, həyat getdi, deyirlər. Ancaq o, ölməz olan ruh da daxil olmaqla, eyni zamanda qaldı.
  Bəli, təklif edilə bilən daha çox seçim var. Müxtəlif mümkün cavablardan gözlərim geniş açılır. Burada ona vaxt verdilər. Amma əslində, nə qədər çox fikirləşirsinizsə, bir o qədər çaşqın olursunuz və müxtəlif mümkün cavablar yaranır. Və zaman kömək etmir ...
  Sonra Erimiadaya şəfəq düşdü və o dedi:
  - Cavab verməyə hazıram!
  Qara paltarlı döyüşçü qara ağac kimi parıldayaraq başını tərpətdi:
  - Yaxşı, danış!
  Erimiada qətiyyətlə dedi:
  - Vaxt gəlmədən gəlir! Deyirlər, vaxt gəldi, amma artıq oldu! Və o da getmədən gedir. Deyirlər, vaxt keçdi, amma hələ də qalır!
  Qara zirehli cəngavər güldü və cavab verdi:
  - Yaxşı, cavab ümumiyyətlə düzgündür və onu saymaq olar! Baxmayaraq ki, standart cavab xatirələrdir! Amma vaxt da tamamilə mümkün variantdır.
  Qara paltarlı döyüşçü parlaq qılıncı ilə səkkiz rəqəmi düzəltdi. Və bir-iki saniyədən sonra Erymyadın bütün yaraları və zədələri heç vaxt olmamış kimi izsiz yoxa çıxdı.
  Elf qız gülümsədi və dedi:
  - Çox sağ ol! İndi ikinci şansımı götürə bilərəmmi?
  Qara zirehli cəngavər gurultulu səslə cavab verdi:
  - Bacarmaq! Ancaq bu dəfə bir vampirlə döyüşməli olacaqsınız. Belə bir imtahana hazırsınızmı?
  Erimiada qətiyyətlə cavab verdi:
  - Əgər seçimim yoxdursa, bəli! Hazır!
  Döyüşçü qılıncını qaldırmaq istəyirdi, lakin bu zaman onun qara dəbilqəsinin üstündə çırpınan mələklər bir ağızdan qışqırdılar:
  - Qoy bizə mahnı oxusun! Onun belə gözəl səsi var!
  Qara zirehli cəngavər başını tərpətdi:
  - Oxu, gözəllik! Mənim yoldaşlarım bunu tələb edir!
  Erimiada könülsüz başını tərpətdi və qeyd etdi:
  - Bəli, səsdə deyiləm!
  Mələklər gülərək qışqırdılar:
  - Ehtiyac yoxdur! Sən möhtəşəmsən! Hadi, utanma!
  Elf dərindən nəfəs aldı və ləzzətlə oxudu;
  Yuxarıda çiçək açan ölkəyə şöhrət,
  Böyük, müqəddəs Elfə izzət...
  Xeyr, əbədiyyətdə sükut olmayacaq -
  Sahənin ulduzlarına mirvari səpilir!
  
  Böyük Uca Svarog bizimlədir,
  Uca nəhəng Ailənin Oğlu...
  Bu döyüşçü döyüşdə kömək edə bilsin,
  Elfləri Allahın nuru ilə izzətləndirmək lazımdır!
  
  Qızların heç bir şübhəsi yoxdur, inan mənə,
  Qızlar qəzəblə dəstəyə hücum edirlər...
  Parça-parça olacaq, quduz heyvan,
  Düşmən isə onun burnuna zərbə endirəcək!
  
  Xeyr, elfləri qırmağa çalışmayın,
  Düşmən bizi diz çökdürməz...
  Biz səni məğlub edəcəyik, pis oğru,
  Böyük baba Elin bizimlədir !
  
  Xeyr, heç vaxt, heç vaxt düşmənlərə təslim olma,
  Elf altında vuruşdular ...
  Biz zəiflik və utanc göstərməyəcəyik,
  Gəlin böyük Şeytanla məşğul olaq!
  
  Allah bizə döyüşlərimizi bitirməyimizə icazə verdi,
  Və Wehrmacht qoşunlarını uzaqlaşdırın ...
  Onlar sıfırla bitməsin deyə,
  Qəbiristanlıqda sakitlik olmasın deyə!
  
  Qızlara sərbəstlik verin, döyüşçülər,
  Beləliklə, bu Orkişistlər üçün təşkil ediləcək ...
  Atalarımız bizimlə fəxr edəcək,
  Düşmən bizi inək kimi sağmayacaq!
  
  Doğrudur, tezliklə bahar gələcək,
  Tarlalardakı qarğıdalıların sünbülləri qızılı rəng alacaq...
  İnanıram ki, arzumuz gerçəkləşəcək,
  Əgər həqiqət üçün döyüşməlisənsə!
  
  İlahi, bu o deməkdir ki, bütün insanlar sevgidir,
  Sadiq, güclü, sevinc içində əbədi...
  Dəhşətli qan tökülsə də,
  Qız tez-tez diqqətsizdir!
  
  Döyüşdə düşməni darmadağın edirik,
  O qədər havalı bir şey etmək...
  Dünyalarda tufan qopsa da,
  Və havasız bir tutulma gəlir!
  
  Xeyr, insanlar qəbirlərinə qədər dayanacaqlar,
  Erkşistlərə zərrə qədər də boyun əyməyəcəklər ...
  Siz uşaqlar bunu dəftərinizə yazın,
  Və döyüş üçün bütün qılınclarınızı itiləyin!
  
  Bəli, düzdür, kənarları olmayan bir şəfəq olacaq,
  İnanın ki, hər kəs xoşbəxt olacaq...
  Başqasını açırıq, inanın, işıq -
  Havada qızın əli uzanır!
  
  Biz bunu edə bilərik, inanın mənə,
  Xəyal etməyə belə cəsarət etmədiyimiz bir şey...
  Ən parlaq məqsədi aydın görürük,
  Yox, boş-boş danışmayın, döyüşçülər!
  
  Yaxşı, zarafatla Marsa uçaq,
  Orda tarlalar açaq, sayaq, yaqutlar...
  ekoloqların gözünə yükləyəcəyik ,
  Üstümüzdə keruv dəstələri uçur!
  
  Bəli, Sovet ölkəsi məşhurdur,
  Kommunizm xalqlara nə verdi...
  O, bizə əbədi olaraq doğuldu -
  Vətən üçün, xoşbəxtlik üçün, azadlıq üçün!
  
  Elfiyada hər döyüşçü axurdandır,
  Körpə silaha uzanır...
  Buna görə titrəyirsən, cani,
  Canavarı hesaba çağırırıq!
  
  Bəli, bizim mehriban bir ailə olacaq,
  Kainatda hansı elfinizm quracaq...
  Biz əsl dost olacağıq, bilirsiniz,
  Və işimiz yaradıcılıq olacaq!
  
  Axı, elfinizm həmişə doğuşla verilir,
  Böyüklərin və uşaqların xoşbəxt olması üçün...
  Oğlan da hecaları oxuyur,
  Ancaq demiurjun alovu gözlərdə parlayır!
  
  Bəli, insanlar üçün əbədi sevinc olacaq,
  Svaroqun işləri üçün birlikdə vuruşduqlarını...
  Tezliklə Folgi sahillərini görəcəyik,
  Və biz Allahın şərəfli yerində olacağıq!
  
  Bəli, Elf Vətən düşmənləri tərəfindən sındırıla bilməz,
  Hətta poladdan da möhkəm olacaq...
  Elfiya, sən uşaqlar üçün əziz anasan,
  Atamız, inanın mənə, müdrik Ftalindir !
  
  Vətən üçün heç bir maneə yoxdur, inanın,
  Dayanmadan irəli gedir...
  Cəhənnəm padşahı tezliklə mat alacaq,
  Heç olmasa əlində döymələri var!
  
  Vətən üçün ürəyimizi verəcəyik,
  Gəlin bütün dağlara qalxaq, inanın, daha yüksəklərə...
  Biz qızların çox gücü var,
  Bəzən hətta damı uçurur!
  
  Oğlan da Elf üçün abunə verdi,
  Şiddətli mübarizə aparacağını söylədi...
  Gözlərində parıldayan metal var,
  Və RPG sırt çantasında möhkəm gizlənir!
  
  Odur ki, axmaq oynamayaq,
  Daha yaxşısı, hamımız bir divar kimi dayanaq...
  İmtahanlardan keçmək, cəmi beş,
  Qoy Habil hökmranlıq etsin, pis Qabil yox!
  
  Bir sözlə, insanlar üçün xoşbəxtlik olacaq,
  Və Svaroqun müqəddəs dünya üzərindəki gücü...
  Orkşistləri oynaqcasına darmadağın edin,
  Qoy Lada xoşbəxtlik və büt olsun!
  Elf qızı böyük həvəslə oxumağı bitirdi. Və əyildi, yalın ayağını möhürlədi və dedi:
  - Mərhəmət!
  Qara zirehli cəngavər təsdiqlədi:
  - Bu, layiqli mahnıdır! Ürəyi və ruhunu istiləşdirir. Buna görə də sizə məsləhət verəcəyəm: ayaqlarınızla səkkiz rəqəmi düzəldin və daha çox güc qazanacaqsınız. Və hətta vampir kimi bir canavarın öhdəsindən gələ bilərsiniz!
  Erimiada baş əydi və cavab verdi:
  - Dünya bizə hörmət etməlidir, bizdən qorxmalıdır.
  Əsgərlərin göstərdiyi şücaətlər saysız-hesabsızdır...
  Elflər həmişə döyüşməyi bacarıblar.
  Orkları yerə yıxacağıq!
  Qara zirehli bir döyüşçü qılıncla dövrə vurdu və buz sarğılarının oyunu kimi musiqi eşidildi.
  Və səmada bir siluet göründü. O, papaqlı, dəri kostyumlu yaraşıqlı, lakin solğun bir gənc idi. Əlləri dəri, qara əlcək, çəkmələri isə əksinə qırmızı idi. Və qılınc tutdu. Gəncin ağzından dişlər çıxmışdı.
  Erymiada dişlərini göstərərək qışqırdı:
  - Bu vampirdir! Olduqca şirin görünür.
  Gənc başını tərpətdi, papağı düzəltdi və sonra möhkəmcə yerə endi.
  Qıza baş əyərək dedi:
  - Demək olar ki, çılpaq və ayaqyalındır, qul kimi!
  Qara döyüşçü cavab verdi:
  - Bu, çox nəcib bir ailədən olan vikontessadır. O, xalqını ölümdən xilas etmək üçün qırmızı əjdaha heykəlini almaq istəyir.
  Vampir oğlan cavab verdi:
  - Hər halda, mən onu məğlub etməliyəm! Mümkünsə, onu yaşatmağa çalışacağam!
  Erimiada təbəssümlə cavab verdi:
  - Mən də səni öldürmək istəmirəm! Amma lazım olsa, var gücümlə vuruşacam!
  Qara döyüşçü başını tərpətdi:
  - Qılıncla döyüşəcəksən. Silahlar bərabərdir və hər şey ədalətlidir.
  Vampir baş əydi və cavab verdi:
  "Belə bir qızla qılınc keçmək mənim üçün böyük şərəfdir!"
  Erimiada gözünü qırpıb cik-cik:
  - Cəsarətlə döyüşə girəcəyik,
  Elflərin səbəbi üçün...
  Bütün orkları məğlub edəcəyik,
  Mübarizə edin, sürünməyin!
  Qızla oğlan əllərinə parıldayan, parıldayan qılınclar alıb döyüşməyə hazırlaşdılar. Onların əhval-ruhiyyəsi tamamilə məhv olmaq idi.
  Bir siqnal səsləndi. Vampir gənc vəhşi qəzəblə Erymiadaya tərəf qaçdı. O, qılınc zərbəsi ilə onu qarşıladı, hücumu dəf etdi. Qız özünü daha inamlı hiss etdi və cəhdi yenidən barel rulonu ilə dəf etdi.
  Daha sonra Erimiada yalın ayağı ilə rəqibini ayaqları arasında gəzdirib. Vampir zərbənin qarşısını ala bilsə də, yenə də sarsılmışdı.
  Elf qışqırdı:
  - Düşmən hələ bizim gücümüzü bilmir,
  Bütün güclərindən istifadə etmədilər...
  Körpələrə və qadınlara hücum edilir
  Bununla belə, vampir, səni öldürəcəm!
  Cavab olaraq, gənc özünü bir az yerdən qaldırıb, fırtınalı kimi Erymyada yaxınlaşmağa çalışdı.
  Qız isə onu götürüb qılıncının ucu ilə düşmənin düz qarnına sancdı. Ağrılı iynə vurdu və qan çıxdı. Elf kəpənək manevri etdi və vampirin çəkməsini bağladı, bundan sonra o, cıvıldadı:
  Düşməni bir zərbə ilə darmadağın edəcəm,
  Mən, elf, yaxşı səbəbdən cəsarətliyəm!
  Bu arada döyüş davam edirdi. Vampir uçmağa çalışdı, lakin Erimiada ayağa qalxdı və onu tutmağa davam etdi. Və qırmızı qan damcıları səpələnmişdi.
  Gənc qaniçən qeyd etdi:
  - Çox şey öyrənmisiniz! Ancaq oğlanın öhdəsindən gələ bilmədi!
  Elf gülümsəyərək dişlərini göstərərək qeyd etdi:
  - Bir yerdən başlamaq lazımdır! Hamımız bir az öyrəndik və günah etmə, sən Allah üçün vampirsən!
  Vampir qəflətən sürətini artırdı, lakin qılıncı hədəfə çatmadı və Erimiada qaniçənin biləyinə dəydi. Yenə yaqut rəngli sıçrayışlar və iniltilər.
  Vampir qeyd etdi:
  - Ey şeytan!
  Elf etiraz etdi:
  - Mən yaxşı qüvvələrə xidmət edirəm!
  Gənc qaniçən qeyd etdi:
  - Yaxşı ilə şərin fərqi nədir?! Hətta işıq tanrıları da öldürür və düşmənlərini əsirgəmir!
  Erimiada çiyinlərini çəkdi və cik-cik dedi:
  Çiçəyin ləçəkləri kövrəkdir,
  Əgər çoxdan sökülübsə...
  Ətrafdakı dünya qəddar olsa da,
  Mən yaxşılıq etmək istəyirəm!
  Vampir yenidən sürətini artırmağa çalışıb və sürətlə qıza hücum edib. O, çəngəllə manevr etdi, lakin gözlənilmədən elf qızının bıçağı onun boğazını deşdi. Bir qan axını püskürdü. Vampir qırmızı damcıları silkələyib geri sıçradı və qeyd etdi:
  - Doğrudan da, şeytan!
  Erymiada var gücü ilə sıçradı, özünü zərbəyə atdı. Onun çılpaq, yuvarlaq dabanı vampirin düz çənəsinə dəydi. O, yıxıldı və qollarını müxtəlif istiqamətlərə açdı. Qansoran adamın ağzından bir neçə qırıq diş uçdu.
  Erimiada yalın ayağını onun sinəsinə qoydu, əllərini qaldırdı və qışqırdı:
  - Qələbə!
  Qara döyüşçü ondan soruşdu:
  -Bunu bitirəcəksən?
  Erimiada qətiyyətlə dedi:
  - Yox!
  Qara zirehli cəngavər başını tərpətdi:
  - Qırmızı əjdaha heykəlciyi sənindir!
  Və parıldayan qılıncla üçbucaq düzəltdi. Dərhal havada bir parıltı yarandı və rəngarəng, güclü əjdaha obrazı peyda oldu. Hansı ki, Erimiadaya qədər uçdu. Qız qeyri-ixtiyari kiçildi.
  Sonra kiçik bir parıltı oldu və əjdaha kiçik bir heykəlcikə çevrildi və özü də elf qızının əlinə keçdi. O, götürüb oxudu:
  - Elflər, elflər, elflər,
  Gəncliyimiz əbədi olacaq...
  Elflər, elflər, elflər,
  Biz əbədi xoşbəxtlik içində olacağıq!
  
  QULLİVERİN BEŞİNCİ SƏYAHƏTİ
  ANNOTASİYA
  Məşhur səyyah Qulliver böyük bir gəminin başında yenidən səyahətə çıxır. O, fırtınaya tutulur və gəmisi sahilə atılır. Və təcrübəli Qulliver belə qəribə bir dünya ilə qarşılaşır, sonra əfsanəvi dənizçinin bütün əvvəlki sərgüzəştləri onun fonunda solğunlaşır.
  . FƏSİL Љ 1
  Qulliver artıq gənc deyildi. Buna baxmayaraq, mən yenidən başqa bir səyahətə çıxdım. Əslində, onun sərgüzəştləri təsvirləri fantaziya və nağıllardan başqa bir şey kimi qəbul edilmirdi.
  Və illər keçir, baş ağarır və orada kifayət qədər keçəllik görünür. XVIII əsrin standartlarına görə, əllidən yuxarı olanda bu, çox şeydir. Buna baxmayaraq, Qulliver yenidən yola düşmək qərarına gəldi. Üstəlik, falçı ona bu dəfə öz xoşbəxtliyini tapacağını və daha qayıtmaq istəməyəcəyini proqnozlaşdırdı.
  Böyük bir qalyon yelkənlərini yelləyərək Sakit Okeana tərəf üzdü. Qulliver artıq kifayət qədər zəngindir və Liputiyadan götürülmüş xırda qoyunların nazik yunu ona xüsusi gəlir gətirirdi . Ancaq hamısı öldü. Və bu adayı yenidən ziyarət etmək fikri yarandı.
  Artıq otuz ildən çox vaxt keçib. Liliputlar isə insanlardan daha az yaşayırlar. Beləliklə, Qulliveri tanıyan hər kəs artıq nəsli kəsilib.
  Niyə ov ələ keçirməklə orda dolanmırıq? Liliputların nə topları var, nə də tüfəngləri və oxları nəhənglərə qarşı heç bir şey deyil. Və Lilliputun özündə bir çox qiymətli şeyləri ələ keçirə bilərsiniz.
  Təkcə kiçik heyvanlar böyük gəlir əldə edə bilər və böyük qiymətə satıla bilərdi.
  Nəhəngləri tutmağa getmək çox risklidir. Nəinki heç kim insandan on iki dəfə böyük olan vəhşiliyi, hətta silahı belə götürməz. Üstəlik, onların güclü ordusu olan bir padşahı var. Düzdür, nəhənglərin hələ barıtları yoxdur.
  Hər halda, Qulliver kiçik insanların iki qüdrətinin olduğu ilk ölkəsini ziyarət etmək istəyirdi. Bəlkə orada onu inanılmaz dərəcədə zəngin edəcək bir şey tapa bilər.
  Yahoo və ağıllı atlar dünyası ilə tanış olan Qulliver daha qəddar və kinli oldu. İllər keçir və varlanmaq lazımdır. Onun daha nə qədər ömrü qaldığı məlum deyil. İnsanlar isə sizə gülür, müxtəlif qəzetlər isə vulqar eyhamlar verir ki, Qulliver sadəcə xəyalpərəst deyil, həm də dəlidir. Və daha çox, adını çəkdiyi ölkələrin mövcudluğuna dair sübutlar təqdim etmək üçün motivasiya bu idi.
  təxminən Liliputun və Blefusku adasının harada olduğunu bilirdi . Və onun gəmisi artıq bu yerə çatıb.
  Amma tam olaraq harada? Adalar kiçikdir və XVIII əsrin əvvəllərindəki ibtidai naviqasiyadan istifadə edərək onları kor-koranə tapmağa çalışırlar.
  Sonra gəmi ələ keçirdi və fırtınaya düşdü...
  Yeddi gecə-gündüz o, dalğalar tərəfindən fırlandı. Xoşbəxtlikdən, silahları olan böyük və güclü gəminin dizaynı çox davamlı olduğu ortaya çıxdı. Və dağılmadı.
  Və birdən dalğa qalxdı və ingilis qalleonunu boş sahilə apardı. Fırtına və vəhşi elementlərlə uzun sürən mübarizədən yorulan iki yüzdən çox dənizçidən ibarət ekipaj və Qulliverin özü dərin yuxuya getdilər.
  Onlar necə dincələcəklərini və ya sağalacaqlarını düşünmürdülər.
  Qulliver davamlı kabuslar görürdü. Oyananda isə kabus reallıqda davam edirdi. Əvvəla, o, özünü bağlı gördü və onun yanında təxminən on iki-on üç yaşlarında olan oğlanlar dayanmışdı. Onlar boyalarla boyanmış, başlarına hindlilər kimi lələklər, yalın ayaqlar, yarıçılpaq gövdələr. Ancaq burada kifayət qədər istidir və bu başa düşüləndir.
  Qulliver ətrafa baxdı. Və yaxınlıqda bir neçə bağlı dənizçi gördüm. Yalnız onlar da dəyişib. Onlar kiçildi, saqqalları və küləşləri yox oldu, paltarlar çanta kimi sallandı.
  Qulliver özünə baxdı. Və mən təəccübləndim. Bədəni kiçildi, mədəsi yox oldu, belindəki küt ağrı da yox oldu. Kostyum isə dəsmal kimi sallandı. Və çəkmələr birdən pulsuz çıxdı. Və o, dartıldı və iplər bir qədər aşağı düşdü.
  Hindistanlıya oxşayan, döymələrlə örtülmüş bir oğlan qışqırdı:
  - Onlar bizim kimi olurlar! Hadi, ipləri sıxın!
  Dənizçilərin əslində artıq uşaq üzləri var idi və gözümüzün qabağında ölçüləri azaldı.
  Lələk və boya olan oğlanlar kəndirləri çəkməyə tələsdilər. Qulliver kiçilməyə davam etdiyini hiss etdi. Və eyni zamanda, bədən yüngül və enerjili hiss edir. Və dişləriniz ağrıyırdı və ümumiyyətlə, sanki yenidən doğulmusunuz.
  Bu vaxt daha çox yerli döyüşçü gəmiyə minib. Onlar artıq daha səliqəli formada, zireh geyinmiş, qılınc götürmüşdülər. Ayaqlarında sandalet və onlarla qız var. Amma onlar da uşaqlara bənzəyirdilər, təxminən on iki, maksimum on üç yaşlarında idilər. Qızlar sırğalar və zinət əşyaları taxırdılar.
  Onlardan sarı saçlı biri gülərək qeyd etdi:
  - Heyf ki! Onları böyüklər kimi görə bilmədim! İndi onlar da bizim kimi kiçikdirlər!
  Tatuajlı oğlan qeyd etdi:
  - Burada iki yüzdən çox var! Onları qul kimi karxanalara göndərmək lazımdır!
  Qız etiraz etdi:
  - Yox! Sadəcə onları satacağıq! Bəziləri mədənlərə getmək üçün şanslı deyil, qalanları isə yeni sahiblərdir!
  Zirehli və qızıl dəbilqəli bir oğlan sərt şəkildə soruşdu:
  - Müdiriniz kimdir? Mən sizə deyirəm! Özünüzü dilimizi bilmirsiniz kimi göstərməyin! İmperiyamıza qoşulan hər kəs dərhal dilimizi anlamağa başlayır, biz də öz növbəmizdə onu başa düşürük!
  Oğlan olan dənizçilərdən biri mızıldandı:
  - Bu kapitan Qulliverdir! Onu bir oğlanın bədənində dərhal tanımayacaqsan!
  Qızıl dəbilqəli döyüşçü əmr etdi:
  - Onları çıxarın. Onlar nəhayət bizim kimi olduqda, o zaman bəlkə də sərbəst buraxılacaqlar. Eyni zamanda keçidə hazırlaşacaqlar.
  Döyüşçü oğlanlar Qulliveri və digər oğlanları iki-iki tutaraq çiyinlərinə qoydular və bayıra apardılar.
  Qulliver bunun cəfəngiyyat ola biləcəyini düşündü. Amma sonra yadıma Liliputlular düşdü. Onlar daha kiçik boylu idilər. Yalnız böyüklər, uşaqlar deyil. Bəlkə təəccüblənməməlidir?
  Müxtəlif dünyaları gəzdi və heyrətamiz ölkələr gördü. Bəs niyə uşaq dünyası onların arasında olmasın? Onun sensasiya kolleksiyası üçün çatışmayan yeganə şey bu idi.
  Qulliver sahilin artıq boş olmadığını gördü. Orada çoxlu zirehli əsgər var idi. Hindsayağı lələkləri və yayları olan oğlanlar, yüngül metal zirehli döyüşçülər var idi. Yeri gəlmişkən, mirvari ilə örtülmüş qiymətli zinət əşyaları və sandalları olan komandirlərdən başqa, kamanlı qızlar da ayaqyalın idi.
  Oxatan qızlar bir cərgədə dayandılar. Başqa bir rütbənin əlində öldürücü boltlar atan daha güclü çarpaz yaylar var idi. Sağ tərəfdə katapultlar var idi. Onların yanında oğlan və qızlar da var. Qızıl dəbilqəli əsas döyüşçü əmr etdi:
  - Məhbusların paltarını götür! Onlar indi quldurlar və rütbələrinə uyğun geyinməlidirlər.
  Paltarlar artıq yaraşmırdı və güclə dayanırdı. Oğlan olmuş dustaqların bağları açıldı və indi yaraşıqlı qoxulu cır-cındırların hamısı ayaqqabıları ilə birlikdə bir yığına atıldı. Sonra üzərinə yağ və kükürd qarışığı töküb od vurdular.
  İndi dənizçilərin yaşı on üçdən çox olmayan oğlanlar idi və on səkkizinci əsrdə, akselerasiyadan əvvəl, o yaşda olan uşaqlar iyirmi birinci əsrdə on yaşlı uşaqlara bənzəyirdi. Bəli, nəzərəçarpacaq dərəcədə azalıblar.
  İndi də çılpaq idilər, bəziləri utanaraq ayıblarını əlləri ilə örtdülər.
  Oxatan və arbaletçi qızlar silah gücünə tutuldular.
  Qızıl dəbilqəli oğlan əmr etdi:
  - Yaxşı, qoy dənizdə yusunlar! Sonra onlara qul paltarı verəcəyik ki, görünüşlərini davam etdirsinlər.
  Tutulan oğlanları isə dənizə atdılar. Su isti idi, tropik günəş tərəfindən qızdırılırdı. Burada yaxşı iqlim var idi. Palma ağaclarını və kokosları görə bilərsiniz.
  Heç olmasa donmazsan.
  Qulliver həm utanırdı, həm də sevinirdi. Qırx ildən çox vaxt keçirən o, indi tamamilə sağlam, enerjili və şən oldu. Əhval-ruhiyyə şən oldu, baxmayaraq ki, onu qarşıda köləlik və rüsvayçılıq, eləcə də karxanalarda ağır iş gözləyirdi. Qulliver çətin yolun nə olduğunu bilmirdi, amma bunun nə qədər yaxşı olmadığı haqqında hekayələr eşitdi! Amma indi nə qədər gənc və sağlamdır.
  Qum isti idi və çılpaq, uşaq ayaqlarını yandırdı. Ayaqqabısız uzun müddət gəzdiyiniz zaman olduğu kimi, hələ kobud olmağa vaxt tapmadılar və kalluslarla örtüldülər. Qeyd edək ki, Britaniyada ayaqyalın gəzmək böyük yoxsulluğun əlaməti hesab olunurdu və uşaqlar yalın dabanlarını nümayiş etdirsələr belə, bu, yalnız istidə, sonra isə adətən kasıblar arasında olurdu. Və beləliklə, onlar yerin səthini hiss etməyin bütün həzzlərinə baxmayaraq, uşaqcasına, həssas altlıqlarla ayaqqabılarını geyinməyə çalışırdılar.
  Ancaq eyni zamanda, ayaqqabısız bir az ağrılıdır . Qum günorta vaxtı tropik günəşdə isti yanır. Yerli oğlan və qızların çox güclü və sərt altlıqları var.
  Yeri gəlmişkən, Qulliver düşündü - onların neçə yaşı var? Burda hamı ölümsüzdürsə necə? Və Qulliverin ziyarət etdiyi dünyalardan biri kimi deyil və insanlar ölməsələr də, hələ də qocalırdılar, ölümsüzlük isə gənc, şən və enerjili idi!
  Uşaq olmaq özünəməxsus gözəldir! Və bəlkə də bir minillikdən çox belə yaşayacaqsınız.
  Düzdür, sonra Qulliver kədərləndi. O, yüz illər boyu çılpaq, ayaqyalın qul kimi karxanalarda işləməli olsa nə olardı? Və bu çox az sevinc gətirir.
  Bu adamlar cəhənnəm kimidir. Məsələn, bir keşiş belə bir fikir ifadə etdi ki, əbədi məşəl məcazdır, günahkarlar isə əbədi ağır işdə qul kimi işləyirlər!
  Qulliveri təəccübləndirən başqa bir cəhət də o idi ki, oğlan döyüşçülər bütün silahlarını ayrıca qalaya qoyub, tapança və muşketləri dəmir qutulara qoyurlar.
  Qulliver bunun çox da ağıllı olmadığını düşünürdü. Çünki odlu silah pis bir şey deyil. Üstəlik, o dövrdə dünyanın ən qabaqcıl ölkəsi olan İngiltərədə istehsal olunan bəzi silahlar kifayət qədər dəqiq atəş açır. Budur, sanki erkən orta əsrlərdə yaylar və yaylar. Britaniyada isə sənaye inqilabı artıq gəlir. Və tezliklə İngiltərə o qədər güclü olacaq ki, hətta nəhənglər də toqquşa biləcəklər. Baxmayaraq ki, bu, böyük bir risk ola bilər.
  Çılpaq qul oğlanlar dəniz suyuna sıçradılar. Və bu, özünəməxsus şəkildə əla idi. Qulliver və bir neçə keçmiş dənizçi oğlan birdən bir-birinin ətrafına sıçramağa başladılar. Onlar sıçrayan bir buludda hopdular və dillərini çıxararaq şən güldülər.
  Görünürdü ki, onlar ağıllarında böyüklər idi və eyni yaddaşı saxladılar, amma davranışlarında birdən-birə əsl uşaqlar oldular. Və onlar gülümsəmək, gülümsəmək və oyun oynamaq istəyirlər.
  Qulliver dənizçilərinə, onlar da ona sıçradı. Oğlanlar çox şən idilər və dişlərini göstərdilər. Hansı ki, indi onların özlərinin, ağ olanları var. Bu, uşaqlığa möhtəşəm bir dönüşün olduğu yeni, ləzzətli bir dünyadır.
  Qulliver özünü fiziki cəhətdən yaxşı hiss etdi və ümumilikdə çox xoşbəxt ola bilərdi. Və əslində, gəncliyi ona qayıtdı və bu, demək olar ki, ən vacib şeydir.
  Və daha nə istəyə bilərsən? Düzdür, digər tərəfdən, siz sadəcə çılpaq bir qulsunuz və bu, hətta bezdiricidir. Və qul olmaq çox yaxşı deyil. Halbuki kölə olmaq daha yaxşıdır.
  Həqiqətən, bütün problemlərə baxmayaraq, uşaqlıq olduqca xoşbəxt bir dövrdür. Qoy bəzən həmyaşıdları ilə münaqişə olsun, ya məktəbə getməlisən, hətta işləməlisən.
  Baxmayaraq ki... Əlbəttə, XVII əsrin sonlarında, Qulliverin uşaqlığı çox sağlam olmayan bir dövr idi. Uşaqların iyirmi birincidə yaşadıqları sevinclərin heç biri yoxdur. Bəli, məhz belədir.
  Ancaq buna baxmayaraq, uşaqlar bir-biri ilə ünsiyyət qurur və oynayırlar. Və bu, oyun konsollarının və smartfonların mövcudluğu haqqında heç bir təsəvvürünüz olmasa belə, əyləncə demək olar.
  Lakin oğlanlara uzun müddət sıçramağa icazə verilməyib və nizələrlə sudan çıxarılıb. Və isti qum həqiqətən dabanlarınızı yandırır. Düzdür, altlıq nəm olanda bunu hiss etmirsən. Sonra həqiqətən isti olmağa başlayır.
  Qulliver qışqırdı:
  - Ayaqlarım çox yanır! Mənə bir az ayaqqabı ver!
  Cavabında döyüşçü oğlan onu qamçı ilə vuraraq qışqırdı:
  - Kəs səsini! Qulların rütbəsinə görə ayaqqabı almağa haqqı yoxdur!
  Döyüşçü qızlar isə üzgüçülük sandıqlarını daşımağa başladılar. Bu, qulların geyə biləcəyi yeganə paltardır. Bir növ Misirdəki kimi.
  Əsir düşən oğlanlar ayıblarını ört-basdır etmək üçün heç olmasa bunu geyinməyə başladılar.
  Qulliver soruşmağa çalışdı:
  - Yad adamları belə qarşılayırlar!?
  Sonra yenə qamçı aldı. Ancaq brilyant sırğalı zərif bir qız qışqırdı:
  - Sakit ol! Axı o, onların lideridir! Bəlkə ona izah edim?
  Qızıl dəbilqəli döyüşçü başını tərpətdi:
  - Gəlin!
  Ayaqlarını qiymətli sandallara basan qız oğlana çevrilmiş Qulliverə yaxınlaşıb cingildədi:
  - Dənizdən gələn bütün əcnəbilər adət üzrə qul olur və hərracda satılır. Bunlar bizim qaydalarımızdır. Halbuki, bir işi necə edəcəyinizi bilsəniz və faydalı ola biləcəyinizi sübut etsəniz, köləlikdəki həyatınız o qədər də çətin olmayacaq. Və zaman keçdikcə ləyaqətləriniz üçün azadlıq əldə edə bilərsiniz. Həmçinin, əgər sən silahlarla əlasansa, səni qladiator kimi döyüşmək üçün sirkə göndərə bilərik. Əgər orada özünü yaxşı tərəfdən göstərsən, o zaman orduya aparılacaqsan və bu, karyera şansıdır. Yəni bizim qullarımız da yaxşı yaşaya, alicənab insanlar ola bilərlər.
  Qulliver əyilib cavab verdi:
  - Mən cərraham, faydalı ola bilərəm!
  Qız başını tərpətdi:
  - Ölkənizdə tibb zəif inkişaf edib. Heç bir faydanız olmayacaq!
  Qulliver təbəssümlə soruşdu:
  - Bəs ingilislər?
  Brilyant sırğalı qız başını tərpətdi:
  - Əlbəttə! Və təkcə onlar deyil! Təbii ki, onların hamısını köləlik gözləyirdi. Və kim döyüşə göndərildi!
  Qulliver soruşdu:
  - Sizə toplar, tapançalar, tüfənglər lazım deyil?
  Qız qətiyyətlə cavab verdi:
  - Yox! Biz ancaq uclu silahlarla döyüşürük! Barıt həm burada, həm də Buffalo İmperiyasında qadağandır.
  Qulliver təəccübləndi:
  - Başqa imperiya varmı?
  Qız başını tərpətdi:
  - Bəli və aramızda müharibə var! Sadəcə düşünməyin ki, ora getsəniz, daha yaxşı olarsınız. Siz də qul olub satışa çıxarılardınız!
  Qulliver ah çəkərək qeyd etdi:
  - Vay! Görünür, bu bizim taleyimizdir! Həmişə qul və ya məhbus olun!
  Qızıl dəbilqəli oğlan başını tərpətdi:
  - O sənə hər şeyi izah etdi! İndi səni şəhərə aparacaqlar. Orada satış üçün hazırlayacaqlar. Qaçışla narahat olmayın. Qaçmağa cəhd etdiyimiz üçün dərhal çarmıxa çəkilirik. Orada şəhərdə sənə damğa vurulacaq və adət olduğu kimi saçların daz qırxılacaq. Və səni satmağa aparacaqlar. Özünüzü mədənlərdə görsəniz, özünüzü yaxşı aparın. Sonra yerüstü iş və yeraltı iş arasında növbəli olacaqsınız. Beləliklə, kifayət qədər qidalanma ilə, əsrlər boyu davam edə bilərsiniz!
  Qulliver fit çaldı:
  - Bir əsrdən çox, karxanalarda qul!?
  Oğlan başını tərpətdi:
  - Bu belədir! Bizim qocalığımız yoxdur! Sevin, əbədi gənc olmaq. Əgər öldürülməsən, min ildən sonra ruhun yenə də bədənini tərk edəcək. Amma qarşıda hələ min il var. Yaşa və xoşbəxt ol!
  Və Qulliver yenidən qamçılandı. Bundan min il sonra yaşamaq ümidi o qədər də ürəkaçan deyildi.
  Ancaq digər tərəfdən, əla deyilmi? Bəs görəsən o qaçsa nə olacaq? Yenidən yetkinləşəcək, yoxsa oğlan olaraq qalacaq? Baxmayaraq ki, bu barədə düşünmək hələ tezdir.
  Bu yaxınlarda dənizçi olan oğlanlar bir sütuna yığılmışdı. Bunlar da iki yüz oğlandır. Hamısı yarıçılpaq qara qul sandıqlarında. Gözəl oğlanlar, incə, amma kimin arıq olduğunu söyləmək olmaz. Bunlar olduqca əzələli və güclü görünüşə malikdir və yağsızdır. Dəri qaralmış, dişlər isə bütünlüklə ağarmışdır. Və görünür, tamamilə sağlamdır.
  Onların çılpaq altlıqları hələ tam kobudlaşmasa da, hələ də ayaqqabısız dözə bilirlər.
  Bir neçə atlı yuxarı qalxdı. Oğlanlar da əllərində qamçı. Unicornlarda qızlar da peyda olub.
  Beləliklə, süvarilər gəldi. Onunla birlikdə beş təlim keçmiş bəbir var.
  Atlı və gümüş dəbilqəli bir oğlan xəbərdarlıq etdi:
  - Bu heyvanlar sizi qoruyacaq! Kim qaçmağa çalışsa, onu parça-parça edər. Hələlik sizə yemək və su verməyəcəyik - səbirli olun, qullar. Sonra yemək və su olacaq. Yaxşı, təbii ki, hamınız burada oğlan olduğunuz üçün hərraca çıxarılana qədər sizi ayrıca kazarmada yerləşdirəcəklər. Üsyan etməyə cəsarət etmə. Siz öldürüləcəksiniz, kim əsir düşsə, çarmıxa və ya ulduza asılacaq. Keçid zamanı danışmaq qadağandır. Qanunu pozanları amansızcasına döyəcəyik. Ən inadkarları isə dirəyəcəyik.
  Əgər bir şey demək istəyirsənsə, deməlisən: Cənab və ya xanım, icazə verin, sizə müraciət edim. Və təzim etməyi unutmayın!
  Qorxusuna qalib gələn Gulliver gurultu ilə dedi:
  - İcazə verin, sizə müraciət edim!
  Qızıl dəbilqəli gənc hönkürdü:
  - Yaxşı, danış!
  Oğlan olan Qulliver soruşdu:
  - Bizi bağlamağa ehtiyac yoxdur! Şərəf sözümüzü verəcəyik ki, özümüzü sakit və sakit aparacağıq, qaçmayacağıq!
  Qızıl dəbilqəli gənc gülümsəyərək cavab verdi:
  - İngiltərədə sözünüzü tutmaq adətdirmi, xüsusən də yad adamlara verilir?! Bununla belə, ən azı bir saat səs-küy sala bilməyəcəksinizsə, sizə zəncir vurmayacağıq. Əks halda, hamınızı məhkumlar kimi zəncirləyərik!
  Brilyant sırğalı qız qeyd etdi:
  "Bəlkə bu gənci götürüb yanıma poni mindirim?"
  Qızıl dəbilqəli gənc başını tərpətdi:
  - Çılpaq və murdar bir qul oğlan üçün çox şərəf. Onu it kimi qarışqaya bağlayıb arxanızca getməsinə icazə verə bilərsiniz.
  Qız gülümsəyərək başını tərpətdi və səsləndi:
  - Onun gümüş zəncirində! İndi o, nə şirin bir uşaq olub.
  Gənc Qulliver növbəti rüsvayçılığı yaşadı. Üzərinə balacaya bənzər yaxalıq taxdılar və gümüş zəncirlə zəncirlədilər.
  Digər oğlan dənizçilər kəndirə bağlanmışdılar. Onlar indi qul oğlanları kimi idilər. Atlılar mühasirəyə aldılar, mühafizəçinin bir hissəsi piyada hərəkət etdi.
  Beləliklə, bütün bu ayaqyalın komanda yola düşdü. Qul oğlanlar uşaq olanda gülümsəyirdilər, amma danışmaq istəsələr, qamçı alırlar. Uyğun olmayan şəkildə, çılpaq dabanları ilə əvvəlcə qumun üstündən keçdilər. Və sonra qaba çınqıllı yol boyunca.
  Qulliver oğlanı qarışqa ilə çəkirdilər. Düzdür, uşağın bədənində gəzmək asan idi. Zərgərlikdəki qız isə poniyə minməyə tələsmirdi. Əksinə, o, hətta həmkarının yeni yoldaşı ilə də maraqlanırdı. Kim bu yaxınlarda yetkin idi.
  Təbəssümlə soruşdu:
  - Onların arasında ən önəmlisi siz idiniz?
  Oğlan Qulliver başını tərpətdi:
  - Bəli mən!
  O, ayaqyalın, uşaq altlığı ilə iti çınqılın üstünə basdı, sonra qışqırdı.
  Qız gülümsədi və yenidən soruşdu:
  - Maraqlı ölkələrə səyahət etmisiniz?
  Qul əminliklə cavab verdi:
  - Əlbəttə!
  Zərgərlikdəki gözəllik soruşdu:
  - Söylə! İlk və ən maraqlı təcrübəniz nə olub?
  Cavanlaşan Qulliver asanlıqla cavab verdi:
  Lilliput ölkəsinə çatmaq . Orada kiçik insanlar yaşayırdı, biz insanlar kimi, cəmi on iki dəfə kiçik!
  Qız maraqla soruşdu:
  - Onlar bizim kimi idilər, uşaqlar, yoxsa sizin kimi böyüklər?
  Qul həvəslə cavab verdi:
  - Onlar bizim növümüz kimi idilər - böyüklər və uşaqlar, cəmi on iki dəfə kiçiklər.
  Onların hələ odlu silahları yox idi - yalnız soyuq silahlar!
  Qız sevimli, uşaq üzünü burudu və qeyd etdi:
  - Hətta bizim müharibəyə də, odlu silahlara da! Belə bir xoşbəxtlik yox idi!
  Gulliver qeyd etdi:
  - Amma onunla bütün qitəni fəth edə bilərsən!
  Gözəl mızıldanıb oxudu:
  Mən nəyin bahasına olursa olsun qələbə istəmirəm
  Ayağımı sinəmə qoymaq istəmirəm...
  Şeytanla ittifaqda olmayacağıq,
  Düzdü, biz heç cür yoldan dönə bilmərik!
  Yollardakı qaba çınqıllardan qaşınmağa başlayan yalın ayaqlarını möhürləyən bir qul oğlan qeyd etdi:
  - Böyük məqsəd naminə qaydalara əməl etmək həmişə lazım deyil!
  Qız başını tərpətdi:
  - Bəli və mən, məsələn, səni rəfdən asacağam!
  Bir müddət səssizcə getdilər. Qulliver dənizçi olmuş oğlanların sütununa baxdı. Bunlar on üçdən çox olmayan oğlanlardır. Uşaqlar, demək olar ki, çılpaq, ayaqyalın və qul kimi görünsələr də, olduqca gözəl görünürlər. Bəli, onlar quldurlar. Onu tamamilə dözülməz tale gözləyirdi.
  Qız soruşdu:
  - Bəs midgers sizi bu qədər böyük görəndə nə etdilər?
  Oğlan Qulliver şirin təbəssümlə cavab verdi:
  - Məni bağladılar!
  Gözəl güldü və sızladı:
  - Bəs siz onlara belə böyük təslim oldunuz?
  Qul oğlan dedi:
  - Mən yatanda belə etdilər! Eləcə də sənin kimi! Əgər vaxtında kəşf edilsəydiniz, bu sizin üçün bu qədər asan baş verməzdi!
  Qız başını tərpətdi:
  - Şübhəsiz! Amma adətən bizim sahillərdə böyüklərin olduğu gəmilər sahilə atılırsa, onların sakinləri yuxuya gedirlər. Və sonra bizim kimi uşaqlar olurlar!
  Boy Gulliver qeyd etdi:
  - Əbədi uşaqlıq... Müvəqqəti qocalıqdan gözəl nə var!
  . FƏSİL Љ 2.
  Biri gözəl və ağ təkbuynuzlu, digəri isə ancaq üzgüçülük sandığı geyinmiş nökər oğlan olan uşaqlar danışmağa davam etdilər.
  Qız qeyd etdi:
  - Başqa dünyalarda insanlar bu qədər natamamdır. Onlar qocalır və qadınlar yaşlandıqca xüsusilə iyrənc və çirkin olurlar. Yaşlı qadınlar qırışmış, donqar, dişsiz, iylənmişdir. Bu sadəcə bir növ iyrənclikdir!
  Bağda gəzən oğlan Qulliver əllərini açıb cavab verdi:
  - Bu, Allahın iznidir! Mən də istərdim ki, qadın və kişi qocalmasın, amma...
  Qız gülərək soruşdu:
  - Allahın iznini deyirsən? Amma bizim artıq müxtəlif dövrlərdən olan bir neçə ekipajımız var idi. Və onların hamısı müxtəlif yollarla Allahı təmsil edir. Xüsusilə, keşiş dedi ki, düzgün inanc katolikdir və bütün xristianların başı Papadır!
  Oğlan Qulliver başını buladı:
  - Bir az fərqli inancımız var! Və kilsənin başçısı padşahdır! Ancaq bütün ingilislər buna əməl etmirlər. Müxtəlif istiqamətli protestantlar, çoxlu katoliklər, dünyanın başqa ölkələrində isə tamamilə fərqli dinlər var.
  Qız gülümsədi və soruşdu:
  - Bəli, çoxlu dinlərə inanırsınız. Amma siz öz dininizi belə anlaya bilmirsiniz. Mən İncil oxuyuram. Orada İsa aydın və birbaşa deyir ki, yalnız bir Allah və göydə var. Buna baxmayaraq, Həvari Tomas diz çökdü və Məsihə dedi - Rəbbim və Allahım? Yəni xristianların iki tanrısı varmı?
  Oğlan Gülliver təbəssümlə cavab verdi:
  - Yox! Bu şəkildə deyil!
  Qız hönkürdü:
  - Necə səhv! Ola bilməz ki, eyni zamanda iki və bir Tanrı var idi. Və kahin hətta dedi ki, Müqəddəs Ruh da Allahdır, deməli, üç tanrı var! Ancaq açıq-aydın deyilir: Mənə qulaq as, ey İsrail, sənin Allahın birdir!
  Qul ah çəkərək cavab verdi:
  - Bu, Üçlüyün anlaşılmaz sirridir!
  Qız gülümsədi və dedi:
  - Və məni çaşdıran başqa bir şey. Əgər İsa Qüdrətli Allahdırsa, onda nəyə görə o, Qoltota çarmıxı daşımağa belə gücü çatmırdı? Əgər belə sadə bir şeyi belə edə bilmirsə, O, necə hər şeyə qadir olan Allahdır?
  Oğlan Qulliver çaşqın baxışla cavab verdi:
  - Böyük sirr: Allah cismani olaraq zühur etdi, mələklərə özünü göstərdi, ruhda haqq qazandı, izzətlə yüksəldi!
  Qız hirslə qeyd etdi:
  - Deməli, bu sözlərlə bu bir sirrdir, dünyada hər şeyi izah edə bilərsiniz. Bu izahatdır, izahatsız!
  Qul başını tərpətdi:
  - Düzdür! Ancaq daha yaxşısı yoxdur! Müqəddəs Kitabda deyilir ki, hətta mələklərin də nüfuz etməyə çalışdıqları sirlər var!
  Gözəl çantasından bir qamçı götürdü və iz oğlanın hamar, tüksüz kürəyinə çırpdı.
  Qulliver alçaldılmış qədər ağrılı deyildi.
  Və qız dedi:
  - İstənilən absurd və cəfəngiyatı, bir sözlə, müəmmalı izah etmək olar!
  Və başqa bir fasilə oldu. Oğlanlar yolun iti, qaynar çınqıllarına sıçradılar. Hələ kifayət qədər bərkiməmiş ayaqlarının ağrı və əzab çəkdiyi aydın idi. Uşaqların dabanlarında qabarcıqlar, sıyrıqlar və qançırlar görünür. Amma keşik çəkən oğlan və qızların bəziləri cəsarətlə ayaqyalın gəzir və uzun ömür boyu ayaqları çox cılız, çəkmə dərisindən möhkəm olub, heç bir narahatlıq hiss etmir. Buna görə də nökər oğlanlar inildəyib, axsadılar və əziyyət çəkdilər.
  Britaniyada ayaqyalın gəzmək prestijli deyildi - bu, həddindən artıq yoxsulluğun əlaməti hesab olunurdu. Hətta uşaqlar da çılpaq, yuvarlaq dabanlarını nümayiş etdirməyi sevmirdilər. Britaniyada isə yay o qədər də isti deyil. Deməli, buradakı uşaqlar hələ o qədər də təcrübəli deyillər.
  Oğlan Qulliver də əziyyət çəkdi. Çılpaq, uşaq ayaqları yanır, altı artıq kəsilmiş, daşların istisindən əziyyət çəkirdi. O, yalnız cəsarət və inadla davam etdi. Kişi oğlan olsa da, mərdlik nümunəsi göstərərək dözməlidir.
  Qulliver əzabından xilas olmaq üçün soruşdu:
  - Allahınız varmı?
  Qız gülümsəyərək soruşdu:
  - Allahınıza inanırsınız?
  Oğlan Qulliver çox da inamsız cavab verdi:
  - Bəli, sənə inanıram!
  Gözəl başını tərpətdi və dedi:
  - İndi niyə əsarətdəsən? Uşaqlarınızın ayaqları iti və isti daşlardan əziyyət çəkirmi?
  Qul ah çəkərək cavab verdi:
  - Hər kəsin günahı var! Bu da mənim günahlarımın cəzasıdır! Üstəlik, gəncliyimi bərpa etdim, bunu artıq mükafat adlandırmaq olar!
  Qız gülümsədi və cavab verdi:
  - Bəli, mümkündür! Min il yaşaya bilərsiniz və hələ də bütün dişləriniz var. Bir diş yıxılsa belə, yenidən böyüyəcəkdir. Sizdə keçəl, saqqal və ya donuz olmayacaq. Bəli, yalın ayaqlarınız tezliklə qabalaşacaq və iti və isti daşların üzərində gəzmək hətta xoş olacaq!
  Oğlan Qulliver başını tərpətdi:
  - Xüsusilə! Demək olar ki, cənnətdir! Əbədi parlaq gənclikdə!
  Zərgərli qız oxudu:
  Gənc olmaq nə gözəldir,
  Böyük canlılıq və enerji...
  Qoy ovçu oyuna çevrilsin,
  Və planet əbədi cənnətə çevriləcək!
  Sonra qız gözəl, uşaqcasına da olsa, ayaqlarından qiymətli daşlar olan sandalını çıxarıb çıxardı. O, təkbuynuzdan düşüb Qulliver oğlanla ayaqyalın gəzdi.
  Üzü güldü və qız qeyd etdi:
  - Çılpaq dabanlarınızla çınqılların üzərində gəzmək də gözəldir!
  Boy Gulliver razılaşdı:
  - Bəli! Siz həqiqətən zövq ala bilərsiniz! Amma həqiqətən acıyor!
  Qız sual verdi:
  - Nəyə inanırsan? Kahin dedi: salehlər birbaşa cənnətə, böyük günahkarlar cəhənnəmə gedəcək, daha az günahkar olanlar isə təmizliyə gedəcəklər. Bəs siz?
  Qul ah çəkərək cavab verdi:
  - Biz təmizliyə inanmırıq! Biz ya cənnətdəyik, ya da cəhənnəmdə!
  Qız güldü və çılpaq, çox gözəl, kəsikli ayaqları ilə çınqıllara sıçrayaraq dedi:
  - Amma bu halda hamını cəhənnəmə göndərmək lazım gələcək! Çünki günahsız insan yoxdur. Hər kəs əməldə deyilsə, fikirdə günah edir. Bəs nə üçün Allahınız onları atəşə atır?
  Oğlan Qulliver uşaq kimi olmuş çiyinlərini çəkdi və təbəssümlə cavab verdi:
  - İnsanları cəhənnəmdən xilas edən Allahın lütfünün olduğuna inanırıq. Və xüsusilə, Uca Allah İsa Məsih bu səbəbdən bütün insan günahlarını örtmək üçün çarmıxa getdi! Və onun kəffarə qurbanı bizə qurtuluş şansı verir!
  Qız çılpaq ayaqlarını qıdıqlayan və masaj edən iti daşların istiliyindən həzz almağa davam edərək gülümsədi və qeyd etdi:
  - Mən başa düşmədiyim şey budur! İnsanlar Oğlu Allahı öldürməklə nəinki yaxşılaşmadılar, hətta günahlarının və cinayətlərinin sayını artırdılar. Ata Allah onları yalnız buna görə bağışladı? Baxmayaraq ki, nəzəri olaraq, belə bir hərəkətə görə onlar tamamilə lənətlənməli idilər?
  Oğlan Qulliver ah çəkdi və cavab verdi:
  - Bu da böyük sirrdir. Qurtuluşun necə baş verdiyinin sirri! Hər halda, Uca Allah İsa bütün dünyanın təqsirini və günahlarını öz üzərinə götürdü. Və qan tökmədən bağışlanma yoxdur!
  Qız yalın ayaqlarını sıçrayaraq məntiqlə dedi:
  - Amma sən bunu edə bilməzsən! Bu, hüquqi prinsiplərə ziddir. Bir şəxs hələ də digəri üçün cərimə ödəyə bilər, lakin həbsxanada xidmət etmək hüququ yoxdur. Yaxşı, başqası üçün ölümə getməyin. Bu da sizin Britaniya qanunlarınıza ziddir!
  Oğlan Qulliver razılıqla başını tərpətdi:
  - Bəli, insan qanunlarına ziddir! Amma Yer üzündə və Göydə qanunları Uca Rəbb Allah Özü qoyur! Və buna qarşı mübahisə edə bilməzsiniz!
  Qız sual verdi:
  - Bəs Allahın qanunları günahsızı ölümə məhkum edir? Və hətta Yaradan Uca Allah?
  Qul oğlan cavab verdi:
  - Uca Allah İsa günahı öz üzərinə götürdü! O, Allahın qəzəbinə düçar oldu. Və bunu nəcibcəsinə etdi. Qalan hər şey... Yaxşı, kimsə günahlara görə cavab verməli idi və bunu Allah özü etdi, Oğlunun simasında!
  Qız məntiqlə dedi:
  - Amma Allahın Oğlunun çarmıxda ölümü bəşəriyyəti yaxşılaşdırmadı. Və bu, yalnız onun cinayətlərini artırdı. Belə çıxır ki, bağışlanmaq üçün bəşəriyyət daha da cinayətkar olmalı idi? Bu tamamilə absurddur!
  Oğlan Gülliver təbəssümlə cavab verdi:
  - Allahın planları anlaşılmazdır. Razılaşın ki, hətta qarışqalar üçün də biz insanların çox şeyləri anlaşılmazdır!
  Qız güldü və cavab verdi:
  - Universal cavab anlaşılmazdır! Bu şəkildə heç nə izah etmədən hər şeyi izah edə bilərsiniz. Həqiqətən, Allahı dərk etmək mümkün deyil və düşünməyə ehtiyac yoxdur!
  Oğlan Qulliver ah çəkərək dedi:
  - Və bizim dünyamızda başa düşmək mümkün olmayan çox şey var! Məsələn, Yer cisimləri niyə cəlb edir? Buna izahat verə bilərsinizmi?
  Qız gülümsədi və cavab verdi:
  - Yaxşı, bəli, hər şeyə məntiqli və əsaslı cavab vermək olmaz! Ancaq sual budur ki, biz niyə Allaha inanmalıyıq? Axı, heç kim Onu görməmişdir. Və eyni zamanda, buna inanırsınız?
  Qul yenə çiyinlərini çəkib cavab verdi:
  - Əks halda, dünyamızın və müxtəlif ulduzların varlığını izah etmək çətindir. Bunu necə başa düşmək olar? Onları kimsə yaradıb!
  Ayaqyalın gözəl qeyd etdi:
  - Yaradanın varlığını necə izah etmək olar? Onu da kimsə yaradıb?
  Oğlan Qulliver yalın ayağı ilə iti daşa basdı və inlədi, sonra dedi:
  - Biz inanırıq ki, Allah həmişə olub!
  Qız güldü və dedi:
  - Allah səbəbsiz necə zühur edə bilər! Hər şeyin bir kök səbəbi olmalıdır!
  Qul oğlan cavab verdi:
  - Allahın var olduğunu aksioma kimi qəbul etməliyik. Və buna inanın. Və uzun müddət düşünsəniz və anlasanız, mütləq dəli olacaqsınız!
  Gözəl güldü və mahnı oxudu:
  - Bunlar uşaqlar üçün nağıllardır,
  Əlbəttə, siz Allaha inanırsınız...
  Kahinlərə pul verin,
  Və sonra cənnətə düşəcəksən!
  Oğlan Qulliver başını tərpətdi:
  - Vay, hər şeyi bilmək mümkün deyil!
  Qız soruşdu:
  - Niyə insanlar uca Allahın yanında qocalır və ölürlər?
  Qul oğlan cavab verdi:
  - Günahın cəzası!
  Gözəllik qeyd edib:
  - Amma biz də günah edirik və qocalmırıq!
  Oğlan Qulliver çiyinlərini çəkdi:
  - Bilmirəm niyə əbədi uşaqlarsınız! Və siz də bilmirsiniz! Necə ki, niyə inəyin buynuzlu olduğu bilinmir, donuzun isə niyə buynuz yoxdur!
  Qız əsir oğlana göz vurub təklif etdi:
  - Bəlkə qamçı istəyirsən? Yoxsa çılpaq dabanlarını qızartmalısan?
  Oğlan Qulliver soruşdu:
  - Bu nəyi sübut edəcək?
  Gözəl ucadan cavab verdi:
  - Mən sizin üçün Rəbb Allaham!
  Qul cəsarətlə cavab verdi:
  - Yaxşı, hələ də ruhumu öldürə bilməzsən!
  Qız qeyd etdi:
  - Sizi karxanalara göndərmək olar, bu əsl cəhənnəmdir. Və ya bəlkə daha yaxşı bir yerə. Məsələn, mən səni öz əmirim edə bilərəm!
  Oğlan Qulliver başını tərpətdi:
  - Çox sağ ol!
  Qız soruşdu:
  - Mənə daha yaxşı deyin, liliputlarla hansı macəralarınız olub?
  Qul gülümsəyərək cavab verdi:
  - Yatanda məni bağladılar. Ancaq sonra mənə yemək verdilər. Yaxşı, bizə ox atdılar. Sonrası daha maraqlı oldu. Məni açdılar, hətta mənə bir qədər də azadlıq verdilər. Bunun müqabilində onlara müəyyən xidmətlər də göstərdim.
  Ayaqyalın gözəl, çılpaq, uşaq, lakin çox zərif ayaqları ilə iti, qızdırılan çınqılları tapdalayaraq, gülümsəyərək soruşdu:
  - Onlara hansı xidmətləri göstərmisiniz? Hündürlüyünüzlə xanımlar üçün belə bir nəhənglə məşğul olmaq yəqin ki, o qədər də əlverişli deyil!
  Oğlan Gülliver gülümsədi və cavab verdi:
  - Çox böyük xidmət göstərmişəm. Lilliputun əleyhdarlarının eniş üçün hazırladıqları əlli gəmini götürdü . Və bununla da öz dövlətlərini güclü ordunun desantından xilas etdilər!
  Qız ovucu ilə oğlanın çılpaq kürəyinə bir şillə vurdu, təzə qaralmış qızartı və qışqırdı:
  - Bu, həqiqətən əladır! Belə çıxır ki, bu, yaxşılığa doğru istifadə edilə bilən böyük bir artımdır!
  Oğlan Gulliver cavab olaraq oxudu:
  Yalnız parıldamaq üçün deyil, siqaret çəkmək üçün
  Bəlkə bir vulkan, bəlkə bir vulkan...
  Bəlkə ürəyimdə cırtdan ola bilərəm,
  Və nəhəng və nəhəng!
  Oğlan isə uşaqcasına əzilmiş, cızılmış ayaqları ilə iti, qaynar daşları tapdalamağa davam etdi. Və ağrılı və xoşagəlməz idi. Ancaq cəsarətli uşaq dayandı.
  Və fikrini yayındırmaq üçün soruşdu:
  - Bəs sizin hansı inamınız var?
  Qız təbəssümlə soruşdu:
  - İnanclı olmaq üçün sizcə nə lazımdır?
  Oğlan Qulliver başını tərpətdi:
  - Bütün xalqların ən azı bir növ imanı var. Hətta vəhşilər də!
  Qız qışqırdı:
  - Biz vəhşi deyilik! Və biz nağıllara inanmırıq!
  Qul oğlan dedi:
  - Amma siz ruhunuzu itirmək riski daşıyırsınız!
  Buna cavab olaraq qız istehza ilə oxumağa başladı;
  Rəbb nə demək istəyirdi?
  O, dəhşətli məsafədə yaşayır...
  İşlə bağlı əmr veriləndə,
  Xəyalda qalmayaq deyə.
  
  Kral geyimi möhtəşəm olsa da,
  Amma daha xəsis insan yoxdur...
  Yoxsulluq boş yerə vurur -
  Əzab dünyamız epikdir!
  
  Bunun üçün Adəm günahkar deyil -
  Sadə sovet, rus oğlanı...
  Utancımı gizlətmədən çılpaq gəzdim,
  Çarizm dövründə proletar kimi!
  
  Allah ona yemək verdi - həddi,
  Çəngəlləri bilmədən otlaq...
  Daha çox istəsən, döyüləcəksən!
  Və butulkasız avuçla iç.
  
  Adəm belə bir aqibət çəkdi,
  Bəzi ürpertici, darıxdırıcı cənnətdə!
  Ancaq ilan qanadlarda uçdu,
  Başa düşdü: insan əziyyət çəkir...
  
  Çuxurdan çıxmağın bir yolu var,
  Şəhər qurun, dünyaya gətirin!
  Uzun müddət bağın ətrafında dolaşmamaq üçün,
  Bəzən xəyanət lazımdır!
  
  Mən cənnətdən sehrli açarı oğurladım,
  Rutin Cənnəti tərk etmək üçün...
  Xəyallarınızın qızını orada tapacaqsınız,
  Heç olmasa yeraltı dünyasında məhv ola bilərsən!
  
  Bəli, əlbəttə ki, risk var, oğlan
  Bu planet hədiyyə deyil...
  Amma vicdanı, şərəfi tanıyacaqsan,
  Və mükəmməl uyğunluğunuzu tapacaqsınız!
  
  Adam bu açarı aldı -
  Qapıları açıb cənnəti tərk etdi.
  Günahkar çox enerji sərf etdi,
  Böyük dağların daşları üzərində gəzmək...
  
  Burada yenə darvaza görür -
  Və yenə qanadlı ilan peyda oldu...
  Dedi: Mən yaxşı şeytanam.
  Bolt öz-özünə açıldı...
  
  Adəm içəri girdi və gördü -
  Belə bir boyalı möcüzə...
  Təpənin arxasında çılpaq qız,
  Çini qızıl qabı ovuşdurur.
  
  Amma nə qədər yaxşıdır?
  Adəm oğlan dayana bilmədi!
  Və dodaqlarından öp
  Baldan daha şirin olduğu ortaya çıxdı!
  
  Ona cavab verdi -
  Cəsədlər fırtınalı vəcd içində birləşdi...
  Xeyr, şeytanı söymə -
  Uşaqlar günah içində göründülər!
  
  Allah onları cənnətdən qovdu, amma...
  Planet onların evinə çevrildi.
  İnsanların tək günəşi olsa da,
  Ancaq minlərlə nəsil var!
  
  Bəli, çox çətin idi -
  Daşqınlar, quraqlıqlar və qışlar.
  Ancaq ağıl güclü bir avardır,
  İnsan güclü bir yaradılışa çevrildi!
  
  Mələk kimi uça bilir,
  Dağların iblisi relyefi necə məhv edir!
  Gedə biləcəyiniz bir yol yaradın -
  Quruda istənilən nöqtəyə çatın.
  
  Və bizə yer lazımdır -
  Biz də qalib gələcəyik.
  Deməli bizim günahımız cümlə deyil,
  Yox, boş-boş danışma!
  
  Günahsız tərəqqi olmaz,
  Düşüncələr hərəkət yaradır!
  Xütbənin yalnız bir cavabı var:
  Bizə başqasının cənnəti lazım deyil!
  Qız isə hirslə çılpaq ayağını möhürləyərək daşların silkələnməsinə və tullanmasına səbəb oldu. Və bunu qətiyyətlə etdi.
  Bu, həqiqətən də əbədi gənc ölkədən bir qızdır.
  Boy Gulliver qeyd etdi:
  - Yaxşı, doğrudanmı əbədi, cəhənnəm əzabından qorxmursunuz?
  Qız gülümsədi və soruşdu:
  - Cəhənnəmi özünüz görmüsünüz?
  Oğlan Qulliver uşaq çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Düzünü desəm, yox!
  Qız gülümsədi və əlavə etdi:
  -Ölkənizdə cəhənnəmi görən varmı?
  Qul əllərini açıb:
  - Bilmirəm! Biri, sərxoş olsa da, öz-özünə içdi və cəhənnəmi və şeytanları gördü. Ancaq bu barədə heç kim dəqiq bilmir və bilməz!
  Gözəllik istehza ilə qeyd edib:
  - Uşaq nağıllarına belə inanırsınız. Və kahinlər nağıllara görə sizdən pul alırlar!
  Oğlan Qulliver çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Söhbət təkcə cəhənnəm qorxusundan getmir. Təzyiq altında Allaha itaət etmək Uca Allahın heç də ehtiyacı deyil. Əgər istəsəydi, yəqin ki, həm Cənnəti, həm də Cəhənnəmi bütün izzəti ilə göstərərdi. Və heç kim mübahisə etməyə cəsarət etməz!
  Qız başını tərpətdi və soruşdu:
  - Bəs problemin mahiyyəti nədir?
  Boy Gulliver cavab verdi:
  - Bizim Allahdan təkcə qorxmağımız yox, həm də onu sevməyimiz!
  Ayaqyalın gözəl başını tərpətdi:
  - Nə yaxşı ki, Onu sevirsən! Niyə səni sevmir?
  Qul əminliklə cavab verdi:
  - Və Rəbb Allah bizi sevir!
  Qız güldü:
  - Və buna görə də gənc, gözəl qadınları yaşlı qadınlara çevirir. Həm də hər cür təbii fəlakətlər göndərir?
  Boy Gulliver qeyd etdi:
  - Kim sevirsə, onu da sevir !
  Ayaqyalın gözəl qəhqəhə çəkdi və qul oğlanı Qulliverə qamçısının zərbəsi ilə vurdu və cik-ciklə dedi:
  - Mən səni sevirəm! Və buna görə vurdum!
  Bundan sonra o, çılpaq barmaqları ilə bir çınqıl götürdü. Onu atdı. Yol boyu bitən xurma ağacının yarpağını yarıb. Və gülümsəyərək soruşdu:
  - Buyurun, bəlkə oxuya bilərsiniz! Məsələn, Uca Allahı necə sevdiyiniz haqqında?!
  Quliver oğlan başını tərpətdi:
  - Məmnuniyyətlə!
  Qız hədə-qorxu ilə xəbərdarlıq etdi:
  - Bəyənməsəm, oğlan sənin çılpaq, uşaq dabanlarını qızardacaq!
  Qul oğlan cavab olaraq öz aydın və çox məlahətli səsi ilə oxumağa başladı;
  Qızıl qaranlığın arasından bir günəş şüası parlayır,
  Bir keruv tərəfindən göndərildi, Allahdan mənə salam!
  Pis ruhlar hücum edir - oyanmış bir dəstə,
  Yeraltı dünya bir çox bəla gətirir!
  
  Biz çoxlu çirkin hiylələr edirik - çirkin əməllər,
  Əgər yaxşılıq istəyirsənsə, tək qalırsan!
  Buxovları parçalamaq istədim,
  Amma hökmdarın verdiyi yaxası möhkəmdir!
  
  Yadıma düşdü sevgilimin qadın siması,
  Döyüşlərin və tufanların alovlarından keçəcəyəm!
  Və müqəddəs ruh ürəyimə nüfuz etdi,
  Mənim üçün çətindir, mən inildəyirəm, deliryumda boğuluram!
  
  Bizim aşağıda düzənlik, ağac xalçası,
  Düşmənlərin saysız-hesabsız qaranlığı bir divar meydana gətirdi!
  Lakin Rəbbin mələyi sağ əlini uzadıb,
  Qazanmaq və melankoliya ilə vidalaşmaq vaxtıdır!
  
  Məsihi həmd edirəm - o ilahidir,
  Günahkar ruhumda: Uca Tanrı oxuyur!
  Motiv hər kəsə tanışdır, məzmurlarda təkrarlanır,
  Kəskin nizə - gəzintiyə çıxın!
  
  Sülh Allahı ən qaranlıq qaşla görüşür,
  Müqəddəs Vətən sənə xəyanət edir!
  Döyüşdə qorxdun və qılıncınla ayrıldın,
  Sənə düşmənin Şeytan qalib gəldi!
  
  Yerə baş əyərək Allaha cavab verdim,
  Bəli, insan zəifdir, əti su kimidir!
  Çətin olanda səni çağırdım,
  Cavab gəlmədi, döyüşdən çətinliklə sağ çıxdı!
  
  Ucadan xahiş edirəm, mənə bir şans ver,
  İradənizi gərginləşdirmək və cəhənnəm ordusunu məğlub etmək üçün!
  Məsih cavab verdi - məhv saatını gördü,
  Amma mən sənin imanını sınamaq istədim!
  
  Yaxşı, get və dua et - səni bağışlayacağam,
  İnsanların əzabını, heyf, başa düşürəm!
  Davudu xatırla, daşı sapandın içinə qoy,
  Dünyanın bütün günahkarları Məsihin oğullarıdır!
  
  Beləliklə, mən Məsihin izzəti üçün döyüşürəm,
  Və qaynar qan axını axır!
  Ölənlərin dağları, qurbanların sayı sayıla bilməz,
  Amma mən Uca Tanrı sevgisinə inanıram!
  Qız əvvəlcə qul oğlanı Qulliverə qamçı ilə vurub. Çılpaq oğlan inlədi.
  Sonra o, razılıqla onun çiyninə vuraraq qeyd etdi:
  - Yaxşı oxudunuz! Sizdə istedad var!
  Qulliver uşaq başını tərpətdi və qeyd etdi:
  - Bəs nə üçün?
  Qız arxayınlıqla cavab verdi:
  - Yerinizi biləsiniz deyə!
  Qul başını tərpətdi:
  - Bəli, bilməyə hazıram! Amma liliputlar arasında mən hersoq titulunu daşıyırdım. Və çox gözəl idi!
  Qız güldü və qeyd etdi:
  - Siz hersoq idiniz? Bu çox maraqlıdır! Mən isə Vikontessayam!
  Qul başını tərpətdi:
  - Siz viskontessasınız? Bu heyrətamizdir!
  Qız qeyd etdi:
  - Sənin dərisini diri-diri soyub duz səpməyi əmr edə bilərəm! Onda mənimlə yarışmağın nə demək olduğunu başa düşəcəksən!
  Oğlan Qulliver baş əydi və cavab verdi:
  - Mən təvazökarlıqla doluyam!
  Qız güldü və qeyd etdi:
  - Çılpaq dabanlarınız açıq-aydın çubuq istəyir. Daha yaxşısı, onları isti bir çəngəl ilə yandırın. O zaman nəyə dəyər olduğunu başa düşəcəksən!
  Qul oğlan cavab verdi:
  - Mən səndən istənilən cəzanı qəbul edəcəm!
  Gözəl gülümsədi və cavab verdi:
  - Amma bu gün mən mehribanam və səni bağışlayacağam. Bir şərtlə ki, mənə yenidən mahnı oxuyasan!
  Quliver oğlan başını tərpətdi:
  - Bütün günü sizin üçün oxumağa hazıram!
  Qız onu yenidən qamçı ilə vurub hürür:
  - Gəl oxuyaq!
  Və bədbəxt uşaq romantika göstərməyə başladı;
   Haqqında danışan alçaq yalançı
  Sanki Vətən sadəcə tozdur!
  Hər şeydə əsas şey rubl üçün ovdur,
  Və taleyin axını ilə getmək lazımdır!
  
  Amma belə bir əsgər deyil, müqəddəs kədər ölkəsi,
  Axı onun üçün müharibə onun əsas çağırışıdır!
  Kralın əmri sadədir: döyüş və qorxma,
  Buzlu nəfəs ölümü qorxutmayacaq!
  
  Kosmos insanın bildiyi şeydir,
  Uçmaq və kosmosu fəth etmək ona verilir!
  Əvvəlcə qorxaq bir başlanğıc, sonra dik qaçış,
  Milyonlarla qalaktikada bir krallıq olacaq!
  
  Qan çay kimi axsa da, dayanmaq mümkün deyil,
  İnsanlar arasında müharibə, pis dəliliklə!
  İstirahət etmək, aspic piroqu yemək istəyirəm,
  Və şirin bir arı pətəyi altında otda uzan!
  
  Ancaq xoşbəxtliyi harada tapırsansa, o, cənnətdə və cəhənnəmdə deyil,
  Həmişə səninlədir, amma uzaqdadır!
  Sən seçdiyi ulduzu göydə axtarırsan,
  Qəlbi müqəddəs hissədə saxlamaq üçün!
  
  Amma Vətən ordadır, günəş də, ay da,
  O, ecazkar bir gözə bənzəyir - patronunuz!
  Lazım gələrsə, göbəyinə qədər də yırtın,
  Oh, həyatın sapları necə də incə və cırıqdır!
  
  Əbədi Vətən, bütün xalqlar üçün,
  Xoşbəxtliyin sıçradığı bir okean kimi!
  Gözəlliyin böyüklüyü, cəsarət və xəyallar,
  Və sönməyəcək o sevgi atəşi!
  Qul oğlan mahnı oxuyub baş əydi. Qız başını tərpətdi və qamçı ilə ona vurdu, amma bu dəfə yüngülcə səsləndi:
  - Bunu yaxşı bəstələmisiniz! Düşünürəm ki, rəfdə işgəncəyə layiqsən!
  Quliver oğlan sızıldadı:
  - Məni rəfdə qoyma!
  Qız etiraz etdi:
  - Yox! Heç olmasa bir oğlanın çılpaq dabanını isti dəmir yandıranda nələr yaşadığını biləcəksiniz. Eyni zamanda, oynaqlarınızı bükəcəklər. Və beləliklə, hətta damarları bir araya gətirəcək və onları tamamilə içəriyə çevirəcəkdir.
  Quliver oğlan başını tərpətdi:
  - Sizin iradəniz! Mən hər şeylə razıyam!
  Qız güldü və qeyd etdi:
  - Çox itaətkarsan! Yaxşı, yaxşı, səni şikəst etməmək üçün sənə diqqətlə işgəncə verəcəyik. De görüm, sən oğlan olanda heç döyülmüsən?
  Qulliver səmimi cavab verdi:
  - Bəli, çox deyil!
  Qız başını tərpətdi:
  - Çox pis qamçılanmaq istəyirsən?!
  Qul düz cavab verdi:
  - Əlbəttə yox! Mən psixi cəhətdən normalam və əlbəttə ki, incidilməyi sevmirəm!
  Vikontessa təbəssümlə oxudu:
  Siz günahkarlar üçün yer səxavətlidir,
  Və göylər təhlükə ilə doludur...
  Biz bir ailə olaraq birlikdə olacağıq
  Fırtınadan əvvəl güllər belə qoxuyur!
  Oğlan Qulliver qışqırdı:
  Dünyada hər şey ondan asılıdır
  Səmavi yüksəkliklərdən...
  Ancaq şərəfimiz, amma şərəfimiz,
  Bu, yalnız bizdən asılıdır!
  
  
  
  QAÇAQAYAQLI ŞAHZADANIN MƏCƏRALARI
  ANNOTASİYA
  Gözəl Skandinaviya şahzadəsi qoca bir fransız kralı ilə evlənməyə məcbur edilir. Ümidsiz halda o, kasıb paltarda qaçır və onun təhlükələr və macəralarla dolu Fransada ayaqyalın səyahəti başlayır.
  . FƏSİL Љ 1
  Skandinaviyada çiçəklənən bir krallıqda inanılmaz gözəlliyə malik bir şahzadə yaşayırdı. Onun saçları qar rəngində idi, qızıl tozuna yüngülcə səpilmiş, quzu yunu kimi qıvrılmışdı. Beləliklə, Fransa kralı onu özünə arvad etmək istədi. Və onun üçün bahalı hədiyyələrlə beş gəmi göndərdi.
  İsveç Kralı hədiyyələri və səfirləri şərəflə qəbul edib. Və qızından imtina etməyə razılaşdı. Lakin o, birdən inadkar oldu. Onun gizli bir sevgilisi var idi, sarışın gözəl bir gənc. Lakin Fransa kralı artıq gənc deyildi və gözəlliyi ilə parlamırdı.
  Və gözəl Avqustin, şahzadənin adı idi, getməkdən imtina etdi. Lakin İsveç kralı çar Rusiyası ilə qarşılaşmaq üçün o vaxtkı çox güclü Fransa ilə ittifaq qurmaq arzusunda idi.
  Və sonra bir hiyləyə əl atdı. Qızımı nahara dəvət etdim. Mümkün qədər onu səmimi qarşılamağa çalışdım. Özü də sakitcə güclü yuxu həbi əlavə etdi, bu da onu üç gün-gecə yıxdı.
  Şahzadə atasının xəyanətindən şübhələnmədi və çox uzatmadan qırmızı, şirin şərab içdi.
  Və tez yuxuya getdi. O, məxmər və ipəklərlə örtülmüş qızıl xərəkdə Fransa kral donanmasının flaqmanına aparıldı.
  Və məni qızıl folqa ilə örtülmüş bir kabinəyə qoydular və fəxri qarovulla qulluqçular təyin etdilər.
  Bundan sonra toplarla Böyük Fransanın beş böyük gəmisi yola düşdü.
  İsveç krallığının topları onları salamlayırdı.
  Qız isə sakitcə yatırdı. Onun yuxuları yüngül, havadar və xoş idi. O, onlarda mələkləri, parlaq keruvları, günəş kimi gözəl Allahın Anasını və daha çox şeyləri gördü. Qız üç gün dalbadal yatdı və bəlkə də belə parlaq, gözəl və xoş yuxular görməmişdi. Ancaq sonra oyanış gəldi. Və o qədər də gülməli olmadığı ortaya çıxdı. Bununla belə, şahzadə ağıllı idi. Və o, isterik olmadı. Və eyni zamanda, lazım gələrsə, qaçmaq qərarına gəldi.
  Ancaq bunu etmək asan deyil. Onu daim izləyirdilər. Gəmilər isə qida və su ilə yüklənib limanlara girmirdilər.
  Ancaq nəhayət Port de Kaleyə çatdılar. Və şahzadə şərəflə qarşılandı. O, sanki zərgərlik mağazası kimi zərgərlik əşyaları ilə dolu idi.
  Və brilyantlarla bəzədilmiş qızıl vaqonda, böyük təhlükəsizliklə onu Parisə apardılar.
  Avqustin, əlbəttə ki, Qar kraliçasından Gerda haqqında nağıl oxuya bilmirdi, amma özünü tam rahat hiss etmirdi. Onu böyük bir konvoy və fəxri müşayiət müşayiət edirdi. Belə ki, quldurlar hədələmədilər.
  Şahzadə necə qaçmağı düşünürdü. Fikirlər çox idi, amma heç biri uyğun gəlmədi.
  Və Parisə yaxınlaşanda yolda bir qız gördülər. O, cırıq paltarda, kirli və ayaqyalın idi. Amma eyni zamanda gözəl, həm də sarışın. Və o, yuyulub geyinilsə, həqiqətən bir şahzadə üçün yoldan keçənə çevrildi.
  Avqustin onu vaqona dəvət etdi və yol boyu bir az yuyunmağı xahiş etdi. Üstəlik, yaydır və istidir və əlbəttə ki, dəbdəbəli paltarlarda, zinət əşyalarında və qızıl arabada tərləyirsiniz.
  Orada qızdan kim olduğunu soruşdu.
  O cavab verdi:
  - Mən Gertrudayam! Atam hersoq, anam isə sadə kəndli qadın idi. O öldü, indi mən sərgərdan bir yetim qaldım.
  Avqustin ona təklif etdi:
  - Gəl dəyişək! Sən şahzadə olacaqsan, mən isə sənin cır-cındırını geyəcəyəm. Bundan sonra sən məni qovarsan, mən də gedəcəm. Ancaq sən, Gertrude, Fransa kralının arvadı olacaqsan!
  Şahzadə kimi, möhtəşəm sarışın, o qədər gözəl və cazibədar, tozdan yuyulmuş qız başını tərpətdi:
  - Yaxşı! Razıyam. De Guise qanı mənim içimdə axır. Anam isə mənə latın dilini öyrətdi, mənim də saray davranışlarından anlayışım var.
  Avqustin qeyd etdi:
  - Siz əcnəbisiniz. Bir şey varsa, şərabda güclü yuxu həbindən yaddaş itkisi ilə razılaşdılar!
  Gertrude başını tərpətdi:
  - Çalışacağam! Və sən?
  Şahzadə qətiyyətlə dedi:
  - Mən də bir müqəddəs kimi, xoşbəxtlik axtarmaq üçün dünyanı ayaqyalın gedəcəyəm!
  Qız qeyd etdi:
  - Yayda ayaqyalın gəzmək xoşdur. Ancaq qışda yalın ayaqlarım çox ağrılı şəkildə soyuyur!
  Avqustin qeyd etdi:
  - Qış hələ uzaqdadır. Fransada isə mənə dedilər ki, yay uzundur. Buna görə də ümid edirəm ki, mən bir şəkildə uyğunlaşa biləcəyəm. Ya da vətənlərinə qayıda bilər.
  Gertrude başını tərpətdi:
  - Uğurlar!
  Şahzadə yuyunduqdan sonra hələ də nəm olan cır-cındırlarını geyinməyə laqeyd yanaşırdı. Sadə, lakin təmiz qulluqçu paltarı götürdü. Həmişə istədiyi üçün ayaqyalın getməyə qərar verdi. Ancaq birincisi, İsveçdə yay Fransadakı kimi isti deyil, ikincisi, kralın qızına ayaqyalın gəzməyə kim icazə verərdi?
  Bunu bir qızın, demək olar ki, bir qızın çılpaq altlığı ilə hiss edərək, xalça və hamar plitələr üzərində etmək çox gözəldir.
  Ancaq bütün zinət əşyaları və böyük paltarlar sizdən silindikdə nə qədər asandır. Sən yalnız demək olar ki, ağ xalat geyinmisən, artıq yuyulmuş və kifayət qədər qısa, ayaqlarını çılpaq qoyursan. Qızlardan daha zəngin paltar seçmək olardı, lakin Avqustin özünə çox diqqət çəkməməyə qərar verdi. Və çılpaq bədəndə xalat geyinmək daha rahatdır.
  Ayrılanda iki dost əl sıxdı. Gertrude, əksinə, zinət əşyaları, xüsusən də diadem və muncuqlarla ağırlaşsa da, çox məmnun idi və qulaqcıqlarını deşməmək üçün ümumiyyətlə sırğalarını birtəhər taxırdı.
  Qiymətli hündürdaban ayaqqabıda ayaqlar üçün də xoşagəlməz idi. Amma indi o, kral adamıdır.
  Padşah özü də onun əri olacaq.
  Avqustin hamamı tərk etdi. Və mümkün qədər tez çılpaq, kəsilmiş ayaqları ilə qaçdı.
  Otun üstündə gəzəndə yüngül sancılar hiss etdi. Amma sonra çınqılın üstünə çıxdım. Qaynar daşlar qızın ərköyün ayaqlarını ağrılı şəkildə yandırırdı. Onlar balaca uşaq kimidirlər. Ağrıdı və Avqustin inlədi.
  Və tez otların üstünə düşdü. Burada daha asan idi, amma yenə də çəmənlik onun zərif, həqiqətən də avqust ayaqlarını sancırdı.
  Avqustin həqiqətən də geri dönmək istəyirdi, amma dişlərini qıcayıb yoluna davam etdi.
  Özünün müqəddəs olduğunu təsəvvür etməyə çalışdı. Lakin müqəddəslər əzaba tab gətirdilər.
  Burada Gertrude rahatlıqla və təbəssümlə qızdırılan çınqılın üzərində ayaqyalın gəzirdi. Görürsən ki, ayağındakı dəri dəvə dırnaqlarına bənzəyir.
  Və o, Avqustinə öyrəşəcək.
  Amma sən öyrəşənə qədər... Şahzadə yeridikcə, onun dibli, çılpaq ayaqları ağrıyırdı. Bir kəndli qadın üçün bu heç bir şey deyil, ancaq şimal ölkəsindən olan bir şahzadə üçün?
  Buna baxmayaraq, Avqustin inadla irəli getdi. Parisdən uzaq deyil. Və orada nəsə tapacağını düşündü. Lakin sonra o, Paris yaxınlığındakı bir kəndin kənarına gəldi. Mən qumun üstündə gəzməli oldum. Bu da ot bıçaqları ilə deşilmiş ayaqlar üçün çox ağrılıdır. Qız hər iki ayağı üstə axsayaraq inlədi. O, titrəyirdi.
  Baldırları da ağrıyırdı - o, ayaqyalın uzaqlara getməyə öyrəşməmişdi.
  Üstəlik o, ac idi. Sadəcə nahar vaxtıdır. Təmiz havada gəzinti iştahınızı oyadır.
  Qız ən yaxın evi döydü. Qapını ev sahibi - otuz yaşlarında bir qadın açdı. O, yıxılmış, çılpaq ayaqları ilə demək olar ki, cır-cındır geyinmiş avara baxdı və dedi:
  - Nə istəyirsən! Mən xidmət etmirəm.
  Avqustin susdu:
  - Mənə heç olmasa bir növ iş ver.
  Kəndli qadın ona daha yaxından baxdı. Avqustinin sifəti solğun idi, lakin artıq günəşdən qızarmışdı, ayaqları da. Bir də görürsən ki, altlığı zərif və trikotajlıdır, əlləri isə aristokratdır, uzun dırnaqlıdır.
  Kəndli qadın soruşdu:
  - Əsilzadə bir adama qulluqçu olmusan?
  Şahzadə başını tərpətdi:
  -Bəli, oldu!
  Qadın başını tərpətdi:
  - Deyəsən, sizi qovulublar. TAMAM. Mənə işçi lazım deyil, uşaqlarım var. Ancaq yenə də səni qidalandırmaq üçün işləməyə icazə verəcəyəm. Siz zənbil toxuya bilirsinizmi?
  Şahzadə ah çəkdi və cavab verdi:
  - Cəhd etməmişəm.
  Qadın çılpaq, qaralmış ayağını hirslə möhürlədi:
  - Asandır, öyrənəcəksən! Beş səbət toxuyun və nahar edin.
  Avqustin başını tərpətdi. Və evə girdi. Kasıb idi. Uşaqlar da arıq, qaralmış və ayaqyalın idilər. Üç qız və bir oğlan zənbil toxuyurdular. Avqustin onlarla oturdu. Qız ona bastı verdi və bunun necə edildiyini göstərdi.
  Şahzadə toxunmağa başladı. Onun barmaqları təbii olaraq çevik və güclü idi və o, tez öyrənən idi.
  Hətta Avqustin də maraqlandı və həvəslə toxundu. Tezliklə saqqallı bir kişi, qadının əri göründü və səbətləri götürdü. Ancaq yenisini gördüm:
  - Sən çox gözəlsən. Səbətlərdən daha sərfəli bir şeylə pul qazana bilərdim!
  Kəndli qadın əlini yellədi:
  - O, layiqli qızdır. Ona nalayiq təkliflər verməyin.
  Kəndli daxmadan çıxdı, ailədə çəkmə geyən yeganə o idi. Ancaq iyun ayında Fransada çəkmə geyinmək çox da xoş deyil. Ancaq uşaqların ayaqyalın olmasının yalnız qadınlara və bəlkə də qadınlara uyğun olduğuna inanılırdı, lakin yetkin kişi üçün deyil.
  Avqustin və uşaqlar bütün pislikləri tüpürürlər. Bundan sonra nəhayət sıyıq və süd aldıq. Şahzadə də yedi. Fiziki işdən və keçiddən sonra sadə yeməklər ona çox dadlı görünürdü.
  Kəndli qadın qeyd etdi:
  - Bizimlə qala bilərsən.
  Avqustin başını mənfi tərzdə tərpətdi.
  - Vətənimə qayıtmaq istəyirəm.
  Qadın soruşdu:
  -Vətəniniz haradır?
  Şahzadə səmimi cavab verdi:
  - İsveçdə!
  Kəndli qadın qeyd etdi:
  - Uzaq. Limana getməliyik. Amma ayaqların zərifdir. Onları daha qaba etmək və ya ayaqqabı geyinmək lazımdır.
  Avqustin mızıldandı:
  - Mən bacarıram.
  Qadın soruşdu:
  - Siz tikə bilirsiniz?
  Şahzadə başını tərpətdi:
  - Bir az tikişlə məşğul oldum, bəs nə?
  Kəndli qadın qeyd etdi:
  - Gedin Markoya baxın. Kəndin ən zəngin evinə sahibdir. O, xalça satır. Ondan ayaqqabı və layiqli paltar üçün pul qazana bilərsiniz.
  Avqustin başını tərpətdi.
  - Bunu nəzərə alacam.
  Avqust qanlı qız özünü yorğun hiss etdi və artıq gec idi. Və o dedi:
  - Bəlkə yatmağa icazə verəsən?
  Kəndli qadın başını tərpətdi:
  - Uşaqlarla samanlıqda yatmaq olar. Onlar da gün ərzində yorğun və itaətkar idilər.
  Yaşları beşdən on üçə qədər olan səkkiz uşaq var idi. Onlar həqiqətən sakit idilər. Şahzadə ilk dəfə samanda yatdı. Ancaq bu, güclü və sağlam bir bədən üçün normal idi. Və onu götürüb yuxuya getdi. Və uşaqlar burnunu çəkdilər.
  Bu vaxt Gertrude Parisə yenicə gəldi. Saatın gec olmasına baxmayaraq, kral onu şəxsən qarşılamağa çıxdı.
  Keçmiş kəndli və hersoqun qeyri-qanuni qızı, həqiqətən də çox gözəl və şahzadəyə bənzəyir. Yalnız, əlbəttə ki, onun üzü qaralmaqdan, ayaqları və bədəninin əhəmiyyətli bir hissəsidir. Lakin Gertrude özünü tozlandırdı və qaraldığını gizlətdi.
  Amma yenə də özünü narahat hiss edirdi. Hələ də vaqonda oturur, heç nə yoxdur. Amma onu yerə qoyub gəzəndə ayaqqabılar ayaqlarınızı ovuşdurur, çünki onlara öyrəşməmisiniz, hündürdaban ayaqqabı isə yıxılacağınız deməkdir.
  Ancaq padşahın özü onunla görüşdü. Onun əllidən çox olduğu görünür. Çox yaraşıqlı və qırışlı deyil. Amma dəbdəbəli geyinib. Və Gertrudun qolundan tutdu.
  Və nəzakətlə ondan sağlamlığını soruşmağa başladı.
  Kəndli qızı anasından həyət haqqında məlumat aldı və kifayət qədər ağıllı cavab verdi. Və ümumiyyətlə, şikayət etmədim.
  Padşah ona içki verdi və yemək təklif etdi. Mən onu yatağa sürükləmədim - toydan əvvəl mümkün deyil. Gertrude kobudluq nümayiş etdirməmək üçün özünü güclə saxlayaraq yeməyi sevinclə yedi.
  Yeməkdən sonra adətən yarı ac qalan kəndli qadın ağırlaşır. Padşah onu yuyub yatdırmağı əmr etdi.
  Gertrude hamamda uzandı. Qızlar onu ovuşdurub yumağa başladılar. Onlardan biri qeyd etdi:
  - Ayaqlarınız nə zərifdir.
  Gertrude cavab verdi:
  - Mən isə güclü və çevik olmaq üçün çox ayaqyalın qaçmışam.
  Xidmətçi soruşdu:
  - Bu sizin şahzadələrinizdə adətdir?
  Gertrude hönkürdü:
  - Və bu artıq sənin işin deyil!
  Qız doğrudan da ayaqyalın gəzməyə öyrəşmişdi. Yetim qaldığından qışda da soyuğa dözürdü. Qarda ayaq üstə gedərkən necə xəstələnmədi. Baxmayaraq ki, adətən qış üçün Fransanın cənubuna gedirdim.
  Nə yaxşı ki, heç olmasa oğurluğa görə damğası vurulmayıb. Bunun əvəzinə hakim mərhəmətlə ona çılpaq dabanlarını çubuqlarla döyməyi əmr etdi. Ağrılı və ağrılıdır, lakin dəridə heç bir iz qoymur. Bundan sonra Gertrude oğurluğu dayandırdı və kəndlərdə əlavə pul qazanmağa başladı.
  Amma düzgün qamçılansaydı, bu, hamamda nəzərə çarpardı. Amma o, hələ də çox qaralmışdır. Və nə qədər belə bir şübhə doğursa da.
  Qızın ayaqları çox qəşəng formadadır. Ancaq ayaqları həqiqətən çox sərtdir, çəkmələrin dərisindən daha güclüdür.
  Amma qulluqçu susdu və əlavə sual vermədi.
  Özünü şahzadə adlandıran qadını yuduqdan sonra yatağa veriblər. Lələk çarpayılarında boğulmaq qeyri-adidir. Lakin Gertruda yuxuya getdi və yuxuya getdi.
  Ertəsi gün Avqustin oyandı. Səhər yeməyində ona çörək və turş süd verdilər. Kəndli qadın isə daha iki səbət toxumağı təklif etdi.
  Sonra şahzadə yoluna davam etdi.
  Onun yaralı ayaqları bir gecədə sağaldı və yerimək bir az da asanlaşdı. Amma yenə də ağrıyır. Xüsusilə çınqıllı yola çıxanda. Yenidən ot örtüyünə keçməli oldum. Qız davam etdi. Dişlərini sıxıb gərginləşdi. Ayaqları bir az isindi və asanlaşdı.
  Nəhayət, qarşıda Parisin divarları göründü. Şəhər çox böyükdür, orta əsrlərin artıq bitdiyi və yeni zamanların başladığı dövrlər. Artıq sənayeləşmə gedir.
  Lakin kənarlı silahlar hələ də yoxa çıxmayıb. XVII əsr xüsusi bir dövr idi.
  Avqustin çəmənlikdə gəzir, tikanlı, bəzən dabanlarından tikan çıxarmalı olur.
  Nəhayət, şahzadə yenidən yola çıxmaq məcburiyyətində qalır. Ağrılı və istidir. Xoşbəxtlikdən günəş buludların arxasında gizləndi və o qədər də yanmadı. Amma sancır.
  Avqustin böyük çətinliklə yeriyir. O, yenidən hər iki ayağında axsaqlaşır və şiddətli ağrılar keçirir. Amma mətanət göstərir və gedir.
  Qapı getdikcə yaxınlaşır. Mühafizəçilər var... Başqa ayaqyalın dilənçi qadına fikir vermirlər. İnsanlar gəlib gedirlər. Bir çox qadın və uşaqların əksəriyyəti də ayaqyalındır. Amma onlar yoldakı daşlardan o qədər də qorxmurlar. Avqustin isə əziyyət çəkir.
  Amma o, Parisdədir. Burada səkilər daş və bir az hamardır. Artıq o qədər də ağrıtmır. Ancaq yenə də qızın sınıq ayaqları çox əziyyət çəkir. Və hətta bir az sızan qan izləri də görünür.
  Avqustin özünə gedir və buna dözür. Şəhər böyük və olduqca çirklidir. Dilənçi uşaqlar hər tərəfə qaçır.
  Avqustin gəzir. Və o, nə etməli olduğunu düşünür? Əlbəttə ki, heç bir halda kralla əlaqə saxlaya bilməzsiniz. Və əgər hersoqlardan və qraflardan birinə. Bəs onlar xalatlı ayaqyalın qızın İsveç kralının qızı olduğuna inanacaqlarmı?
  Bu yolla cəlladın yanına gələ bilərsiniz.
  Amma nə etməli? Mən Avqustini tanımırdım. Baldırları yenidən ağrımağa başladı və özünü yorğun hiss etdi.
  Qız pilləkənlərdə oturub dincəlməyə başladı. O, nəfəsini dərdi və dəhşətli dərəcədə qaşınan tıxalı ayaqlarını ovuşdurdu.
  Bir oğlan ona yaxınlaşdı. O, olduqca səliqəli geyinib və ayaqqabıları var.
  Üstəlik təzə və laklı.
  Avqustinə baxaraq dedi:
  - Bu qədər gözəl və bu qədər kasıb?
  Şahzadə başını qaldırıb cavab verdi:
  - Cənnətdə xəzinə axtarın!
  Oğlan başını tərpətdi:
  - Və sən ağıllısan! Bilirsiniz, sizin kimi biri daha yaxşı həyat sürə bilər.
  Ağıllı Avqustin dedi:
  - Özümü satmayacağam.
  Oğlan başını tərpətdi:
  - Bundan da pul qazana bilərdin. Ancaq başqa bir yol var!
  Şahzadə təəccüblə soruşdu:
  - Bəs hansı?
  Gənc cahil qeyd etdi:
  - Sizi geyindirib, ayaqqabı verib, zəngin bir evdə qulluqçu kimi yerləşdirə bilərik.
  Avqustin soruşdu:
  - Bəs qarşılığında nə?
  Fruklu oğlan cavab verdi:
  - Ev sahibləri evdə olmayanda qapıları doğru oğlanlara açacaqsınız.
  Şahzadə nifrətlə xoruldadı:
  - Sizcə mən buna gedəcəm?
  Gənc cahil dedi:
  - Bəs nə istəyirsən?
  Avqustin ah çəkərək cavab verdi:
  - Vicdanla işləyin!
  Oğlan çiyinlərini çəkdi:
  - Mümkündür. Ancaq var-dövlətə sahib ola bilsəniz, qəpiklər üçün çox çalışmaq axmaqlıqdır.
  Qız çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Parisdə çox qalmayacağam.
  Gənc yaramaz gülümsəyərək dedi:
  - Görürəm!
  Və qızın yanından uzaqlaşdı. Dincəldikdən və aclıq hiss edən Avqustin yoluna davam etdi. Ayaqları ilk dəqiqələrdə çox ağrıyırdı, amma istiləşdi və ağrıları azaldı.
  Avqustin indi daha enerjili hərəkət edirdi. Və getdikcə daha çox acdım. Ancaq oğurluq təhlükəli idi - cəzalandırıldılar. Zaman liberal deyil. Onlar sizə damğa vura, əzab-əziyyətlə şallaqlaya və ya ağır əməyə göndərə bilərlər. Və bəzən oğruları da asırlar. Həmişə olmasa belə.
  Avqustin getdikcə daha enerjili hərəkət edirdi. Və onun qırıq, cızıqlanmış dabanları parıldadı.
  Sonra bir centlmen onu vaqondan görüb qışqırdı:
  - Bura gəl!
  Avqustin onun yanına qaçdı:
  - Mən hazıram!
  Şapkalı adam dedi:
  - Çörəyini qazanmaq istəyirsən, dilənçi?
  Getdikcə aclıqdan əziyyət çəkən şahzadə başını tərpətdi:
  - Əlbəttə!
  Cənab başını tərpətdi:
  - Bu məktubu Luvrda aparın!
  Avqustin başını tərpətdi.
  - Mən hazıram! Luvr haradadır?
  Senor cavab verdi:
  - Bunu hamı bilir, soruşun! Və siz bunu xanım Doqvilə çatdıracaqsınız .
  Şahzadə məktubu götürdü və onunla qaçmağa tələsdi. O, ilhamlandığını hiss etdi. Və hərdən soruşurdum ki, Luvr haradadır. Onu ona göstərdilər.
  Avqustin saraya qaçdı. Budur, girişdə onu qorxu dayandırdı. Şahzadə dedi:
  Doqvilə məktubla gedirəm !
  Mühafizəçilər leytenantı çağırdılar. O, məktubu götürdü. O, gerbə baxıb cavab verdi:
  - Özüm təhvil verəcəm! Və Chateletdəki bu dilənçi !
  Mühafizəçilər Avqustinin yanına qaçdılar və əllərini burudular. Qız nəfəsini kəsdi.
  Leytenant ona daha diqqətlə baxdı və qeyd etdi:
  - Nə gözəl qıvrımlarınız var, onları çox pula satmaq olar!
  Mühafizəçi qeyd etdi:
  - O özü gözəldir!
  Leytenant başını tərpətdi:
  - Hadi, məni izlə, gözəlim. Bəlkə də həbsdən qaçacaqsan.
  Mühafizəçilər Avqustini azad etdilər. O, leytenantın ardınca getdi. İrəli getdi.
  Və sonra Avqustin partlayır. Şahzadənin yalın ayaqları yüngüldür, üstəlik qorxu da var. Və o, quş kimi qaçdı.
  Zirehli mühafizəçilər ləngcəsinə ona yetişməyə çalışsalar da, arxada qaldılar. Avqustin bütün sürətlə qaçdı. Və kifayət qədər uzun müddət yarışdım, amma sonra yoruldum və tükəndim.
  O, dincəlmək üçün oturdu... Təxminən on iki yaşında bir oğlan onun yanına qaçdı. O, ayaqyalın və cır-cındır içində idi. O, Avqustinə bir alma uzadaraq dedi:
  - Ye, balam!
  Şahzadə onu götürüb yedi. O, böyük məmnuniyyətlə onu çeynədi və gülümsədi.
  Oğlan ona başını tərpətdi:
  - İş tapa bilərsiniz. Ağırdır, amma aclıqdan ölməyəcəksən.
  Avqustin soruşdu:
  - Mən nə etməliyəm?
  Oğlan cavab verdi:
  - Pompanı çevirin. Bunu adətən oğlanlar edir. Amma ev sahibi polisdən qız götürmək əmri alıb. Hələ gəlməmisən, qalxa bilərsən.
  Augusta ah çəkərək cavab verdi:
  - Mən hazıram.
  Qız oğlanla ev sahibinin yanına getdi.
  Və sonra məyus oldum. Artıq onlarla qız girişdə dayanıb işləməyə hazır idi.
  Şahzadə titrədi... Amma onun dərdləri bununla bitmirdi. Birdən onun arxasında hay-küy eşidildi və nəhəng bir it peyda oldu. Qızın üstünə qaçdı. O, qaçmağa çalışıb və dərhal onu tutub.
  İtin arxasında kostyumlu bir zadəgan, mühafizəçilər və artıq tanış olan leytenant peyda oldu.
  O, gülümsədi və qeyd etdi:
  - Chatelet- də , bu gözəllik!
  Avqustinin əlləri arxadan bağlandı və həbsxanaya aparıldı. Mühafizəçilər qızın dirsəklərini bir araya gətirib çiyinlərini bükdülər ki, bu da çox ağrılı idi. Və onu müşayiət altına aldılar.
  Çox gənc qız başını aşağı salıb yeriyirdi. Onun gözəl qıvrımları çiyinlərinin altına düşdü. Çılpaq ayaqlar, qanaxma, Parisin daş səkisi boyunca tapdalanır.
  O, çox qısa cır-cındır olmasaydı, məsum və təsirli görünürdü.
  Şahzadə, qızı və əhəmiyyətli bir dövlətin varisi, indi ayaqyalın və kasıb paltarda həbsxanaya belə aparılır. Və Chatelet , məsələn, zəngin insanların həbs olunduğu Bastiliyadan fərqli olaraq, sadə insanlar üçün həbsxanadır.
  Avqustin onu götürüb oxudu:
  Başlama vaxtı az qala,
  Kraliçanı ayaqyalın olaraq iskala aparırlar!
  Leytenant gülümsədi:
  - Bunun kimi! Həm də Əlahəzrət Kraliçaya təhqirdir! Sizi Chatelet -də bir dəstə çubuq və dabanlarınızı qovurmaq üçün manqal gözləyir .
  Avqustin cəsarətlə dedi:
  - Niyə hələ də mənə işgəncə verəcəklər?
  Kral qvardiyasının leytenantı başını tərpətdi:
  - Bəli! Avaralıq, həbsdən qaçmaq, lese majeste, sevgi məktublarının çatdırılması, mümkün sui-qəsd ilə. Ay bala, cəllad və rəf səni gözləyir.
  Şahzadənin rəngi soldu və tərəddüd etdi. Beləliklə, onu tutqun Şatelet qalasına gətirdilər .
  Bu, üfunət qoxuyan bir həbsxana idi və kameralar adi insanlarla dolu idi. Bu, Bastiliyadakı kimi deyil, burada hər məhbusun ayrıca, yaxşı kamerası var.
  Avqustin qadın şöbəsinə aparıldı. Ətrafda divarlar və barmaqlıqlar var idi. Yekunlaşanda əvvəlcə axtarış var. Avqustinin üzərində cır-cındırdan başqa heç nə yox idi. Onu iki güclü, qüdrətli, kişi mühafizəçi sökdü. Axtarışdan əvvəl əlcək taxdılar. Və onlar şahzadənin çılpaq bədəninə kobud şəkildə toxunmağa başladılar. Qız utanc və qorxudan az qala huşunu itirəcəkdi.
  O, ağzına baxdı və burun dəliklərinə və qulaqlarına diqqətlə baxdı. Görməyi asanlaşdırmaq üçün hətta qaz jetini də yandırdılar. Sonra ən alçaldıcısı məni ayaqlarımı açmağa məcbur etmələri oldu.
  Avqustin yoxladı:
  - Mən bakirəyəm, ehtiyatlı ol!
  Təcrübəli xalalar indi onu yumşaq və diqqətlə ovlayırdılar. Onlardan biri qeyd etdi:
  - Çox gözəl və bütöv!
  Böyük matrona qeyd etdi:
  - Bəli, bu quş xeyli qazanc gətirə bilər!
  Sonra Avqustin əlcəkli barmaqları onun dibinə dərin və kobud şəkildə girəndə yenidən ağrıdan qışqırdı.
  Nəzarətçi gülümsədi:
  - Səbirli ol, əzizim! Orada tez-tez qiymətli daşlar, üzüklər gizlədirsən.
  Avqustin sözün əsl mənasında utanc və ağrıdan yanırdı. Sanki səni dirəyiblər.
  Sonra ayaqlarını hiss etdilər.
  Nəzarətçi qeyd etdi:
  - Dabanları zərif və trikotajlıdır. O, açıq-aydın sıradan biri deyil.
  Avqustin susdu:
  - Mən şahzadəyəm!
  Böyük matrona qışqırdı:
  - Sus, yoxsa səni dəlilərlə kameraya göndərərəm.
  Axtarış başa çatıb. Bundan sonra, Augustine günəşdə qızdırılan bir vedrə isti su ilə yuyuldu. Və böyüyünün göstərişi ilə mənə zolaqlı xalat verdilər.
  O qeyd etdi:
  - Qaydalara görə saçınızı kəsdirib ümumi kameraya göndərməlisiniz. Amma sən o qədər gözəl və bakirəsən ki, gözəl saçlarla daha dəyərli olacaqsan! Bir şahzadə olaraq, barları olan ayrı bir otaq veriləcək və orada Chatelet komendantı taleyinizi həll edəcək .
  Nəzarətçi qeyd etdi:
  - Onun bakirəliyi çəkic altında satıla bilər.
  Ən böyüyü razılaşdı:
  - Komendant qərar verəcək. Onsuz bizim haqqımız yoxdur. İndi onu imtiyazlı sektora aparacağıq.
  Nömrəli və zolaqlı paltar geyinmiş, lakin hələ də ayaqyalın olan şahzadə ayaqları çox köhnəlmiş tozlu dəhlizlərlə aparılırdı.
  Adətən Chateletdə kameralarda çoxlu məhbus olur. Amma xüsusilə təhlükəli quldurlar da var ki, onları cinayət ortaqlarından ayrı saxlamağa çalışırlar. Zəngin müştəriləri sevindirmək üçün xüsusi gözəlliklərinə görə istifadə olunan qızlar.
  Avqustin də ayrı bir kameraya aparıldı. Orada samanla doldurulmuş döşəkli çarpayı və hətta güzgü, eləcə də rahatlamaq və yuyunmaq üçün bir yer var idi. Dəhşətli üfunət qoxusu olan, qızların isə sözün əsl mənasında bir-birinin üstündə oturduğu adi hücrələrlə müqayisədə bu, həqiqətən də az qala kurortdur. Qışda isə divarın arxasında hətta kamin də var.
  Avqustinə çörək və bir küp su gətirdilər. Müştəriyə xidmət edən qızlar arıq olmasın deyə, bu günə qədər o, artan qidalanma ilə rasionda hələ də qoyulmayıb.
  Ac və yorğun olan şahzadə həvəslə qara çörək yedi və su içdi.
  Bundan sonra mədəsi doldu, ağırlaşdı və yuxuya getdi. Fransa həbsxanasında ilk gecəsini belə keçirdi.
  . FƏSİL Љ 2.
  Həbsxana kamerasında saman döşəkdə olan əsir şahzadə yuxuda mələklər alayına komandirlik etdiyini gördü. Və Lüsiferin ordusu ilə döyüşürlər.
  Qanadlı mələklərlə qanadlı cinlər görüşdülər. Və qılıncla kəsməyə başladılar. Mələklərin mavi qılıncları var, cinlərin qırmızı qılıncları var. Yuxuda döyüşçüyə çevrilən möhtəşəm şahzadə Lüsiferlə döyüşür. Və döyüş çox şiddətlidir.
  Lucifer, atletik quruluşa və görkəmli əzələlərə sahib, çox yaraşıqlı, açıq saçlı bir gəncdir. Deyə bilməzsiniz ki, bu Şeytandır, adı uşaqları qorxutmaq üçün istifadə olunur.
  Əksinə, o, ən gözəl və kamil mələkdir. Avqustin heç vaxt belə yaraşıqlı gənc görməmişdi.
  Buna baxmayaraq, qılıncla kəsirlər və bıçaqlardan qığılcımlar uçur.
  Lucifer ondan soruşdu:
  - Sən kimsən?
  Avqustin əminliklə cavab verdi:
  - Şahzadə Mələk!
  Nurçu cavab verdi:
  - Niyə döyüşməliyik?
  Şahzadə qız ah çəkərək cavab verdi:
  - Bilmirəm. Amma məcburuq!
  Lüsifer onu götürüb oxudu:
  Döyüş meydanında qan tökmək,
  Bu sizin üçün ilk dəfə deyil qızlar...
  Amma onu kir kimi düşün,
  Paris səkisində!
  Avqustin həvəslə səsləndi:
  Allah bizə qılınc verdi
  Dayana bilmirəm...
  Metal sinəsinə uçur,
  Qan töküldü, qan töküldü!
  Və qılınclar yenidən toqquşub, qığılcım dəstlərini söndürdü.
  Lucifer qıza sual verdi:
  - Xeyirlə şərin fərqi nədir?
  Avqustin utandı və dedi:
  - Yaxşı... gündüz gecədən nə ilə fərqlənir...
  Nur gətirən mələk cavab verdi:
  - Bir gün, əlbəttə ki, yaxşıdır! Amma gecə də pis deyil. Qaranlıq səmada belə gözəl ulduzlar var.
  Mələk şahzadə razılaşdı:
  - Bəli doğrudur. Ulduzlara baxmağı çox sevirəm, xüsusən də teleskopla.
  Lüsifer gülümsəyərək başını tərpətdi.
  - Bəli, ulduzlar da ay kimi gözəldir.
  Avqustin həvəslə oxudu:
  Ay, ay, çiçəklər, çiçəklər,
  Həyatda nə qədər tez-tez çatmır,
  İnsanlar və mehribanlıq və xeyirxahlıq!
  İşıq gətirən mələk əlavə etdi:
  - Bütün sevgililərə güvənirik,
  Ümidlər, xəyallar və xəyallar!
  Şahzadə Prometey kimi işıq gətirən və eyni zamanda qaranlığın şahzadəsi sayılan mələyə başını tərpətdi.
  Bəs həqiqətən, Lucifer kimdir? Xristianlar öyrədirlər: - Allah mütləq xeyirdir, Şeytan mütləq pisdir. Amma Müqəddəs Kitaba görə, Allah milyonlarla insanı, Şeytan isə cəmi on nəfəri öldürüb. Yaxşı və pis burada çox qəribədir.
  Allah məhəbbətdir? Amma bu qəribə sevgidir.
  Əksəriyyət od və kükürd gölündə əbədi işgəncə ilə, azlıq isə əbədi kazarmalarla üz-üzə qalanda - tropiklərdə həbsxana kimi. Bu belə işləyir?
  Avqustin ağıllı qız idi və insanların çoxunun əbədi, cəhənnəm əzabına məhkum olması da ona qəribə görünürdü. Amma digər tərəfdən, həqiqət nədir?
  Bəs Məsih Allahdır?
  Axı, doğrudanmı, Nuhun günlərində demək olar ki, bütün bəşəriyyəti məhv edən və milyonlarla insandan cəmi səkkiz nəfəri qoyub gedən Allah özünü belə rüsvay edib çarmıxda əzab-əziyyətlə öləcəkmi?
  Həm də cəlladlar üçün dua edin. Bu doğru görünür?
  Avqustinin özü Tanrı İsanın Əhdi-Ətiqin Dəhşətli Tanrısından nə qədər fərqli olduğuna təəccübləndi!
  Lüsifer onun fikirlərini təxmin etdi və soruşdu:
  - Bəlkə mübarizəni dayandırın?
  Şahzadə cavab olaraq mahnı oxudu:
  Bir planetdəki bütün insanlar
  Həmişə dost olmaq lazımdır...
  Uşaqlar həmişə gülməlidir
  Və dinc bir dünyada yaşayın...
  Uşaqlar gülməlidir
  Uşaqlar gülməlidir!
  Uşaqlar gülməlidir!
  Və dinc bir dünyada yaşayın!
  Bu sözlərdən sonra qılınc Avqustinin əlinə alındı və dərhal sulu gül buketinə çevrildi. Və ətir onlardan qaynaqlanırdı.
  Şahzadə qız hirslə oxudu:
  Yaxınlıqda, sevinc və bədbəxtlik yaxınlığında,
  Biz qəti cavab verməliyik, verməliyik!
  Günəşli dünyaya, bəli, bəli, bəli!
  Və insanları parçalamaq üçün - yox, yox, yox!
  Lucifer cavab olaraq oxudu:
  İnsanlar, xahiş edirəm, sakit olun, sakit olun,
  Qoy müharibələr qaranlıqda yox olsun...
  Damda leylək, dam altında xoşbəxtlik,
  Yer üzündə sülh!
  Və onun qılıncı da sulu, ətirli çobanyastığı koluna çevrildi.
  Həm mələklər, həm də cinlər döyüşməyi dayandırdılar. Əllərindəki silahlar möhtəşəm flora əsərlərinə çevrildi.
  Və hamı xorda oxudu:
  Uşaqlar gülməlidir
  Uşaqlar gülməlidir!
  Uşaqlar gülməlidir!
  Və dinc bir dünyada yaşayın!
  Məhkum şahzadə oyandı. Qalxmaq üçün siqnal səsləndi. Şatelet məhbuslarını səhər yeməyinə, sonra isə işə aparmalı idilər.
  Avqustini yatağından qaldırdılar və yumaq və dişlərini fırçalamaq üçün ona bir vedrə su verdilər. Sonra çörək və bir az süd ilə yulaf ezmesi gətirdilər.
  Şahzadə yedi... Artıq tam iddiasız qıza çevrilib. Həqiqətən, o, daha nə istəyə bilərdi?
  Sonra Avqustini işə götürdülər. Tikməyi bilmədiyi və kifayət qədər sifariş olmadığı üçün şahzadə dəyirman daşı çevirməyə göndərildi. Taxıl belə üyüdülərək una çevrilirdi.
  İş ağır və yorucu idi. Avqustin həyətdəki daşların üstündən keçəndə əzilmiş ayaqlarında ağrı hiss etdi. Çılpaq dabanlar qaşınmağa başladı, kələ-kötür ayaqlarda təzə kalluslar əmələ gəldi. Və dözülməz dərəcədə ağrılıdır.
  Avqustin və daha üç qız sükanı fırladılar. Və yuxarıdan taxıl düşdü. Və dayanıb nəfəs almayın. Çox ağır iş. Ancaq qızlar artıq içəri girmişdilər və onların yalın ayaqları sözün əsl mənasında buynuz idi. Dəvənin dırnaqları kimi nazaldırlar. Avqustin isə bu yaxınlarda ayaqyalın olub və işləməyə o qədər də öyrəşməyib. Və onun baldırları, dizləri və kürəyi tezliklə ağrımağa başladı. Sadəcə işgəncədir, iş deyil.
  Nəzarətçi isə onların üstündə dayanır və təkər bir az yavaş fırlanır, sanki qamçı vurur.
  Sanki qədim Romada qul olublar. Bəli, siz bu yaxınlarda vəliəhd şahzadə idiniz, Fransa kralının arvadı ola bilərdiniz - o zaman planetin ən böyük gücü. İndi isə sən cırıq, zolaqlı, nömrəli paltarda ayaqyalın məhbussan. Çiyinləriniz çılpaqdır və ayaqlarınız az qala ombanıza qədər çılpaqdır. Və əziyyət çəkirsən. Oh, çılpaq ayaqlar altındakı daşlardan və fiziki gərginlikdən, qamçıdan və təhqirdən.
  Avqustin də susuzluqdan əziyyət çəkirdi. Hələ yay və havasızdır. Sükanı çevirmək çox çətindir. Amma onun bədəni gənc və təbii olaraq sağlamdır. İndi ikinci külək açılır və daha asan olur.
  Qız çılpaq ayaqlarının sərtləşdiyini və demək olar ki, heç nə hiss etmədiyini hiss edir.
  Ağrı və yorğunluqdan yayındırmaq üçün qız nəyisə təsəvvür etməyə çalışır.
  Məsələn, kraliça pis imperator tərəfindən tutuldu. Və onu ustaya apardılar.
  Ona əmr etdi:
  - Məni sev!
  Ancaq cavab qürurlu idi:
  - Yox!
  Və diktatorun əmri ilə kraliça çarxın üstünə asıldı! Məni yuxarı çəkdilər, əvvəlcə bütün paltarlarımı dərimə qədər cırdılar. Sonra qürurlu hökmdarı tavana qədər qaldırdılar. Kassalara. Və sonra ip sərbəst buraxıldı. Kraliça yıxıldı. İp yerə yaxın uzandı. Və gənc qadın qışqırdı və ağrının şokundan huşunu itirdi.
  Üstünə bir vedrə soyuq su töküldü. Gənc qadın özünə gəldi.
  Böyük cəllad başını tərpətdi və dedi:
  - Diktatoru sevəcəksiniz?
  Kraliça ağrıyırdı və qorxurdu, istehza ilə üzlərini süzən cəlladların qarşısında çılpaq asmaqdan çox utanırdı.
  Böyük işgəncəçi başını tərpətdi. Çılpaq qadını yenidən yuxarı qaldırmağa başladılar. İp yenidən, bir daha dartıldı. Və kraliça çarxda tavana qədər qaldırıldı.
  Sonra donub qaldı. Avqustun solğun dərisi parıldayırdı.
  Sonra kəndir yenidən sərbəst buraxıldı. Qızın cəsədi yerə yıxılıb. Və əvvəlcə şokdan titrədi. Və sonra, kəndir dartılanda vəhşi uzanmadan qışqırdı.
  Və yenə huşumu itirdim.
  Böyük cəllad başını tərpətdi... Kraliça yenidən böyük dərinliklərdən götürülmüş buzlu su ilə hopduruldu.
  Gənc qadın özünə gəldi.
  Böyük işgəncəçi soruşdu:
  - İmperatoru sevəcəksən!
  Kraliça ümidsizcə qışqırdı:
  - Yox!
  Böyük cəllad əmr etdi:
  - Onu üçüncü dəfə asın!
  Və yenə işgəncə verənlər kraliçanı yuxarı qaldırmağa başladılar. Stretch işgəncə adətən çox təsirli olur. Və bu işgəncə nəticəsində bir çox qüdrətli adamlar dağıldı və hər şeyə hazır idi.
  Amma avqust qanlı gözəl qadın susmağa davam etdi. Və o, yenidən tavana qaldırıldı. Əyri idi və daşlar nəm və boz idi.
  Və beləcə cəlladlar qızı havada dondurdular. Sonra götürdülər və həvəslə kəndiri qəfil aşağı saldılar.
  Çılpaq kraliça yerə yıxıldı və ip döşəmənin yanında yenidən dartıldı. Və yenə gənc qadın qışqırır və huşunu itirir.
  Və onun üzü ağrılı şokdan çox solğun və mavidir. Və yenə cəlladlar onun üzərinə su tökürlər. Çılpaq və yorğun olan kraliça dərhal özünə gəlmir. Hələ də onun yanaqlarına vurmalısan.
  Nəhayət gözlərim açıldı.
  Böyük cəllad soruşdu:
  - Danışacaqsan? Yəni imperatorun cariyəsi olmağa razısınızmı?
  Kraliça dilini süzərək fısıldadı:
  - Yox! Ölmək daha yaxşıdır!
  Baş işgəncəçi yorğun bir tonda dedi:
  - Yarı gücdə qamçının on zərbəsi!
  Kraliça stenddə yüngülcə qaldırıldı. Və cəllad yelləndi və yüngülcə onun kürəyinə vurdu. Gənc qadın ağır-ağır ah çəkdi. Və işgəncə verən adam döyməyə davam etdi.
  Onun zərbələri ölçülü və dəqiq idi. Qızın ağ kürəyində şişmiş qırmızı zolaqlar.
  Döyüşünü bitirdikdən sonra işgəncə verən böyük cəllada sual dolu baxdı.
  Soruşdu:
  - İmperatorun cariyəsi olmağa razısınızmı?
  Kraliça qışqırdı:
  - Məni döymə!
  Böyük cəllad əmr etdi:
  - Qamçının tam gücü ilə beş zərbəsi!
  Cəllad yelləndi və vurdu. Kraliçanın ağ dərisi partladı. Və qan axdı.
  Gənc qadın qışqırdı. Amma o, dərhal dodağını dişləyib dişlərini sıxdı. Cəllad var gücü ilə onu yenidən vurdu.
  Kraliça susdu, amma daha da solğunlaşdı. Nəfəs alması ağırdır, çılpaq sinəsindən tər damcıları düşür, yaqut məmələri parıldayır.
  Cəllad döydü, dərisi partladı, qan süzdü.
  Döyüşünü bitirdikdən sonra yenidən liderə baxdı.
  Böyük işgəncəçi başını tərpətdi:
  - İndi də qarmaqları olan bir blok!
  Cəlladlar kraliçanın yalın ayaqlarına palıd ağacından, saxta dəmir blokdan yapışdırdılar. Və kənarları boyunca qarmaqlar çıxdı. Təminatlı.
  Baş işgəncəçi əmr etdi:
  - Uzat!
  Və cəlladlar qarmaqlara bir kiloqram ağırlıq asdılar. Həm sağ, həm də sol. Çəkilər, təbii ki, əvvəlcədən hazırlanmışdı. Və ümumiyyətlə, işgəncə zirzəmisinin zəngin arsenalı var.
  Böyük cəllad kraliçadan soruşdu:
  - Danışacaqsan?
  O, ağrıdan hırıltı ilə arxayınlıqla cavab verdi:
  - Yox!
  Baş işgəncəçi qeyd etdi:
  - Biz sizə işgəncə verərək öldürə bilərik.
  Kraliça əminliklə dedi:
  - Xəyanət etməkdənsə ölmək yaxşıdır.
  Böyük cəllad əmr etdi:
  - Hər iki tərəfdə daha bir ağırlıq!
  Cəlladlar hər bir ağırlığını şişirdib asdılar. Kraliçanın çılpaq bədəni daha da uzanmışdı. Və ondan tər və qan qarışığı süzülür, damarları daha da gərginləşərək gözə çarpırdı.
  Kraliça dişlərinin arasından sakitcə inləməyə başladı. Çox ağrıyırdı.
  Böyük işgəncəçi soruşdu:
  - Danışacaqsan? İmperatorun cariyəsi olacaqsan?
  Gənc qadın sıxışdıraraq:
  - Yox!
  Baş cəllad təklif etdi:
  - İndi dabanlarını qızardacağıq.
  Kraliça susdu:
  - Mən hələ də onun qulu olmayacağam.
  Cəlladlar şkafdan bir şüşə zeytun yağı götürüblər. Mantarın tıxacını açıb ovuclarına tökdülər . Bundan sonra onun ayaqlarını güclü şəkildə yağlamağa başladılar.
  Kraliça çarəsizcəsinə qıvrılaraq və inildəyərək dedi:
  - Hələ heç nə deməyəcəyəm! Və mən qüllə evlənməyəcəyəm!
  Cəlladlar altlıqları yağlamağı bitirdilər. Sonra kraliçanın yalın ayaqlarının altına nazik kündələr və saman qoydular. Kükürd damcıladılar, məşəl gətirdilər.
  Alov alovlandı. Onun dili yırtıcı şəkildə çılpaq, qıza bənzər işgəncələri yalayırdı.
  Çəhrayı altlıq gərginləşdi. Və kraliça ağır nəfəs almağa başladı. Və sonra qızın ayaqları istiyə qərq olanda qışqırdı.
  Böyük cəllad istehza ilə soruşdu:
  - Onda sən imperatorun yanına cariyə kimi gedəcəksən?
  Kraliça yenə qışqırdı:
  - Yox!
  Cəllad dişlərini göstərdi. Onun işarəsi ilə köməkçilər odun əlavə etdilər. Və alov daha da yüksəldi və qızardı.
  Kraliça ağciyərinin üstündə qışqırmağa başladı. O, çox əziyyət çəkirdi. Və işgəncə verənlər gülümsədi.
  Baş cəllad soruşdu:
  - Yaxşı, fikrinizi dəyişmisiniz?
  Kraliça qışqırdı:
  - Yox!
  Böyük işgəncəçi əminliklə dedi:
  "Onda onun döşlərini də qızardacağıq!"
  Cəlladlar yenə əllərinə yağ tökdülər. Və tam döşlərini yağlamaq üçün gənc qadının yanına qaçdılar.
  Onlar kraliçanın qırmızı rəngə boyanmış döş uclarını kobudcasına pəncə ilə sıxıb, büstünü çimdiklədilər.
  İşgəncə verənlərin toxunuşlarından avqustun sinəsi şişib sərtləşdi.
  Kraliça onu götürdü və qışqırdı:
  - Pislik!
  Yağlamağı bitirdikdən sonra cəlladlardan biri məşəli götürüb yandırdı. İşgəncə verənlər odu qadının çılpaq sinəsinə gətiriblər. Və onu mərasimsiz güllələməyə başladılar.
  Kraliça daha çox inlədi. Nə qədər ağrılı və ağrılı idi.
  Cəlladlar gülərək dişlərini göstərdilər. Çoxlarının dəmiri var idi, amma böyük cəlladın qızılı var idi!
  Bu, həqiqətən də qanlı komandadır. Dişləri isə ruhları kimidir!
  Onun çılpaq dabanlarını və çılpaq sinəsini eyni anda yandırdılar.
  Cəllad, eyni zamanda, gülümsəyərək gözlərini zillədi...
  Kraliça çarxın üstündə qıvrıldı. Və bu onu çox incidir.
  Böyük işgəncəçi soruşdu:
  - İmperatorla evlənəcəksən?
  Gənc, yorğun bir qadın qışqırdı:
  - Yox!
  Baş işgəncəçi qışqırdı:
  - İndi onun da bətnini yağlamaq vaxtıdır...
  Burada şahzadənin işi bitdi. Və onu bir az qəlyanaltı yeməyə göndərdilər. Çox gözəl olduğu üçün sıyıq üçün süd və balıq verdilər. Şahzadə yemək yedi və yatmaq istədiyini hiss etdi.
  Amma yenə gedib sükan arxasında dayanıb onsuz da iyrənc olan dəyirman daşını çevirməli oldum.
  Və bu çox çətindir və əzələlər sanki ağrıdan bükülür. Diqqətini yayındırmaq üçün Avqustin yenidən bəstələməyə başladı.
  Cəlladlar bətnini yağlamağa başlamaq istəyirdilər, amma bir oğlan qaçaraq içəri girib imperatorun işgəncəni dayandırmaq əmrini çatdırdı.
  Cəlladlar gənc qadının yalın ayaqları altında alovu söndürdülər və çox ehtiyatla əvvəlcə ağırlıqları blokdan çıxardılar. Sonra blokun özü, sonra isə çarxdan kraliça.
  Onu spirtlə silib yuxarı mərtəbələrə apardılar ki, dincəlsin, ağrıdan sağalsın.
  Bu vaxt imperator zalda qladiator döyüşlərinə baxırdı. Bu da çox qəddar, lakin etiraf etmək lazımdır ki, əyləncəli bir tamaşadır.
  İki qız döyüşürdü. Biri qırmızı saçlı, digəri ağ saçlı.
  Hər ikisi çox gözəl, əzələli, məşqdir.
  Onlar rinqə yalnız qısa tuman geyinərək bədənlərini çılpaq qoyaraq daxil olublar.
  Böyük vəzir imperatora pıçıldayaraq qeyd etdi:
  - Möhtəşəm gözəlliklər və bərabər güc.
  Diktator başını tərpətdi:
  - Bəli, gözəl və bu sinifdir!
  Sarışın qılınc və qalxanla, qırmızı saçlı isə trident və xəncərlə silahlanmışdı.
  Onlar yalın ayaqları ilə ehtiyatla addımlayaraq yaxınlaşırdılar.
  Sonra bir-birinin üstünə atıldılar.
  Qırmızı saçlı sarışının ayağına tridentləri ilə vursa da, çiyninə qılınc zərbəsi endirərək tullanıb.
  Hər iki qız yaralanıb. Tamaşaçılar qışqırdılar. Sonra qırmızı saçlı yenidən sarışının çılpaq ayaqlarını döyməyə çalışıb. Ancaq o, asanlıqla qaçdı. Döyüş getdikcə daha da şiddətləndi.
  Qızılbaş nərilti ilə xəncərlərini sarışının sinəsinə doğru yellədi, lakin o, qalxan qoydu.
  Və bıçaq sıçradı.
  Hər iki qadın qəzəbləndi və bir-birinə yaxınlaşmağa başladı. Budur yenə vuruşlar və zərbələr. Və iki, demək olar ki, çılpaq bədən bir-birinə qarışmışdı.
  Qızlar klinçdə döyüşməyə başladılar. Diktator işarə etdi. Mavrlar ayağa qalxıb yanan məşəlləri qızların çılpaq, azca tozlu dabanlarına vurdular. Onu götürüb gurlayacaqlar.
  Qırmağa getdilər. Ancaq qırmızı saçlı sarışının böyründən xəncərlə vurdu və özü də boynuna qılınc aldı.
  Hər iki qız ağrının şokundan huşunu itirərək qan içində və çılpaq halda donub qaldılar.
  Mavrlar çılpaq, qıza bənzər, o qədər cazibədar dabanlarını isti dəmirlə yandırırdılar.
  Amma qızlar yerindən tərpənmədilər.
  İmperator qeyd etdi:
  - Qadınlar öləndə heyif! Oğlanları döyüşə atmaq daha yaxşı olmazdımı?
  Böyük vəzir başını tərpətdi:
  - Həmişə olduğu kimi haqlısınız, cənab!
  Təxminən on dörd yaşlı iki yeniyetmə arenaya ilk daxil oldu. Onlar əzələli, yaraşıqlı, qırmızı üzgüçülükdə qaralmış oğlanlar idi. Əllərində qılınc tuturdular.
  Onların qarşısına eyni yaşda, boyda oğlanlar da çıxıblar. Həm də əzələli, gözəl, aşılanmış, qılınc yerinə yalnız yaşıl üzgüçülük gövdələri və qılınclar.
  Onlar imperatora və onun tərəfdarlarına baş əydilər. Çılpaq, kobud, oğlan kimi ayaqlarını möhürləyib qışqırdılar:
  - Ölümə gedənlər sizə salam verirlər!
  İmperator mızıldandı:
  - Başlamaq!
  Oğlanlar döyüşməyə başladılar. Dərhal qan töküldü, aşılanmış, əzələli bədənlərdə yaralar göründü. Oğlanların qalxanları yox idi və özləri də xam döyüşçü idilər, buna görə də döyüş tez keçdi. Yaşıl üzgüçülükdə olan oğlan yıxıldı. Mavrlar onun çılpaq ayaqlarını məşəllə yandırdılar. O, ayağa qalxdı, amma yenə yıxıldı, güllələndi. Başqa bir oğlan qırmızı mayo ilə yıxılıb. Ancaq demək olar ki, dərhal yaşıl rəngdədir. Üç oğlan susdu. Biri ayaqda qaldı. Və onun çılpaq ayaqları qanlı ayaq izləri buraxdı.
  Mavrlar oğlanların çılpaq, çılpaq dabanlarını yandırdılar. Yanmış ət iyi gəlirdi. Və onları qarmaqlarla sürüklədilər.
  Uşaq bir neçə cızıq aldı...
  İmperator başını tərpətdi:
  - Mübarizəni davam etdirəcəksən! Əlvida, sabaha qədər sənə ömür verirəm!
  Oğlanı apardılar...
  Sonra on iki-on üç yaşlarında olan daha beş oğlan uşağı sarı üzgüçülükdə və tridentlərlə çıxdı. Qara üzgüçülükdə və rapiralarda eyni yaşda və boyda beş oğlan.
  Birincisi, tiranın yoldaşları mərc etdi. Və sonra döyüş başladı.
  Oğlanlar bir-birinin ardınca öldülər. Ayağında yalnız bir döyüşçü qaldı, sarı üzgüçülükdə təxminən on iki yaşlı uşaq. Qalanların hamısı deşildi. Və hətta çılpaq dabanlarını isti ütü ilə yandırmaq da onların ayağa qalxmasına kömək etməyib.
  İmperator əmr etdi:
  - Bu oğlan növbəti döyüşə qədər yaşamalıdır. Qalanını aslanlara və timsahlara atın.
  Növbəti döyüş üçün artıq kərgədana qarşı nizə ilə onlarla oğlan çıxarılmışdı. Uşaqlar cavan idi, təxminən on dörd-on iki yaşlarında idi. Və onlara qarşı böyük bir kərgədan var.
  Əslində yaşamaq şansı yox idi. Düzdür, uşaqlar ağıllıdırlar və döyüş uzanırdı.
  Üstəlik, mavrlar tiranın əmri ilə hətta oğlanların yalın ayaqları altına isti kömürlər atmağa başladılar.
  Və olduqca ağrılı idi.
  İmperator çox sevindi. O, yavaş-yavaş şirin, qırmızı şərab içdi və sousda hinduşka yeyirdi.
  Oğlanlar bir-birinin ardınca öldülər. Düzdür, mavi üzgüçülükdə olan oğlan nizə ilə kərgədanın gözünə vurmağı bacardı və heyvanı vəhşicəsinə qəzəbləndirdi. Sonra bir müddət nəhəng buynuzun zərbələrindən məharətlə yayındı.
  Ancaq sonda canavar onu da bitirdi.
  Əlil meyitləri qarmaqlarla götürüb qəfəslərə tərəf sürüyürdülər.
  Sonra başqa bir döyüş: üzgüçülükdə və qılınclı yeddi oğlan böyük bir Afrika aslanına qarşı.
  Uşaqların ümumiyyətlə on-on bir yaşı var idi və onlar qladiator olmaq arzusunda idilər.
  Lakin tiranın ətrafı razı idi. Və əslində, döyüş qanlı və çox keçici oldu.
  Böyük vəzir hətta qeyd etdi:
  - Böyük oğlanları meydançaya salmaq daha yaxşı olardı!
  İmperator etiraz etdi:
  - Yox! Bu doğrudur.
  Şir oğlanları parçaladı, amma özü demək olar ki, sağalmadı. Döyüş belə çıxdı.
  Sonra başqa döyüş. Bu dəfə atletik bədən quruluşlu kifayət qədər uzun boylu bir qız çıxdı. O, həm də yalnız üzgüçülük mayoları geyinmişdi. Saçları isə üç rəngə boyanıb: sarı, qırmızı, yaşıl. Onun bir qılınc və xəncəri var idi.
  Bu vəziyyətdə, bu, artıq təcrübəli bir gladiator və məşhur bir gözəllikdir.
  Olduqca böyük və təcrübəli bir canavar ona qarşı vuruşdu.
  Döyüş həyəcanlı olacaqdı. Ancaq heyvanın daha cavan olmadığı və sürətli olmadığı aydın idi.
  Buna baxmayaraq, mübarizə gözəldir. Güclü qız tələsmirdi. O, qılınc və xəncərlə canavarı qaşımağa davam edir, arabir qaçırdı. Sonra çılpaq dabanı ilə onun çənəsinə təpik vurur.
  Zərbədən canavarın bir cüt dişi qopub. Və tam sürəti azaldanda qəhrəman qız onun başını kəsdi.
  Döyüş belə çıxdı.
  Ayaqyalın, qanlı ayaq izləri qoyan qız stadionu tərk edib.
  Sonra başqa biri çıxdı, bu dəfə qaraşın. O, qaralmış, ayaqyalın və yalnız üzgüçülük mayosu geyinir.
  Qılınclı üç oğlan onun qarşısına çıxdı. Onlar cavan idilər, təxminən on iki yaşında, arıq, lakin ip kimi idilər. Aydındır ki, bunlar quldur, arxaları və yanları kirpiklərin çapıqları ilə örtülmüşdür. Oğlanların başları qırxılmış, onlar üzgüçülük sandıqlarında, iti çiyin bıçaqları ilə iri və güclü bir qıza qarşı çıxırlar. Kimin əlində iki qılınc var.
  Oğlanların təcrübəsiz və ölümə məhkum olduqları aydın idi.
  İmperator qeyd etdi:
  - Döyüş çox qeyri-bərabər deyilmi?
  Böyük vəzir qeyd etdi:
  - Zərif cinsin ölməsi xoşunuza gəlmir.
  Zalım başını tərpətdi:
  - Bəli, qadınlar ölməməlidir! Oğlanlar isə kişilərdir və ən az qiymətli əmtəədir.
  Qonqun siqnalı ilə döyüş başladı. Qarasaçlı qadın tələsmirdi. O, oğlanlara şans vermək və gözəl döyüş göstərmək istəyirdi. Oğlanlar çevik, cəsarətli, lakin açıq şəkildə öyrədilməmişdir.
  Lakin onlar böyük qəzəblə döyüşürlər. Artıq qaralmış oğlanların sümüklü bədənlərinin tərlə necə parıldadığını görə bilərsiniz.
  İmperator başını tərpətdi:
  - Əla!
  Burada qaraşın oğlanlardan birinin əzələli, tünd sinəsini qaşıdı. O, yaralanıb qışqırdı.
  Yenidən döyüş...
  Qız yalın ayağı ilə oğlanın qasıq nahiyəsinə təpik vurub. Ağrı şokundan yıxıldı və huşunu itirdi.
  İmperator əmr etdi:
  - Qaldır!
  Moor, sıçrayaraq uşağın çılpaq, qalın dabanını isti dəmirlə yandırdı. O, ayağa qalxdı.
  Qaraşın qadın dəyirmanı iki qılıncla tutdu və bıçağın düzü ilə başının arxasına vurdu. Ölümcül deyil, şüuru tamamilə sıradan çıxarır.
  Moor yenidən uşağın çılpaq dabanını yandırır. Karxanalarda qul oğlanlar adətən bütün il boyu ayaqqabısız işləyirlər və onların altlığı çəkmələrinin dərisindən daha sərt olur. Amma isti dəmir onları hələ də yandırır və qışqırmağa məcbur edir.
  Və yenidən ayağa qalxır. Qara saçlı qadın oğlanın çənəsinə dirsək vurdu və o, yıxıldı. Və yenə də uşağın çılpaq, səbirli dabanları isti dəmirdən əziyyət çəkir.
  Qladiator qız oğlanları öldürməkdən çəkinir. Amma hara gedə bilərsən? O, məbədini sapı ilə vurur. Ancaq Moor yenə dabanını yandırır. Və oğlan qışqırır.
  əlavə etməli olacağıq .
  Oğlanlardan biri isə qadın tərəfindən başını kəsir.
  Qız daha sonra birini yıxır, birini yıxır. İmperatora baxır.
  O qışqırır:
  - Bitirin!
  Qaraşın qız ah çəkib oğlanı bıçaqlayıb. Despot mərhəmət bilmir. Və digərini də bitirməli oldum. Və sonra üçüncüsü bitirin.
  Daha sonra qız göz yaşlarına boğularaq stadionu, ya da siyahıları, üzülmüş halda tərk edib.
  Onun çılpaq, zərif ayaqları qanlı, kəsilmiş ayaq izləri buraxdı.
  Növbəti döyüş daha amansız oldu.
  Çılpaq gövdəli iki böyük kişi qladiator çıxdı. On-on bir yaşlı yeddi oğlan onlara qarşı vuruşdu. Kişilərin böyük, oğlanların kiçik qılıncları var idi.
  Və bu, təbii ki, amansız mübarizədir. Və bir amansız, gəlin etiraf edək ki, döyülür.
  Oğlanlar yıxılaraq qan içində öldülər.
  Ancaq bəzən kişi qladiatorları da qaşımağı bacarırdılar. Və torsoya yaralar verin.
  İmperator qeyd etdi:
  - Rəqabətli mübarizə!
  Böyük vəzir qeyd etdi:
  - Bəli, əlahəzrət. Oğlanlar dəyərli mal olmasalar da, onlara bir az da yazığı gəlirsən!
  Despot başını tərpətdi:
  - Bəli, yazıq kişiyə aid deyil! Nə yaxşı ki, bu döyüşçülər öhdəsindən gəldilər, amma gələn dəfə mən onlara bir aslan buraxacağam!
  Sonda iki oğlan trident və torla çıxdı. Həm də gənc, təxminən on üç yaşında, təcrübəsiz və saçları kəsilmiş keçəl. Döyüşdən əvvəl oğlanlar daha sonra gəlir əldə etmək üçün saçlarını qırxdıraraq parik düzəldirlər.
  Və oğlanların üzərinə bir pələng saldılar.
  Uşaqlar toru atmağa çalışsalar da, pələng onu qoparıb uşaqları tikə-tikə etməyə tələsdi.
  İmperator oxudu:
  - Mən pələngəm, pişik deyiləm,
  İndi içimdə yaşamaq...
  Leopold deyil, Bəbir!
  Nəhayət, iş bitdi və Avqustinin fikirləri yarımçıq qaldı. O, nahara getdi. Qız məhbuslara paltarlarını çıxarmaq əmri verildi. Onlar çılpaq idilər və vedrələrdən üzərlərinə günəşdə qızdırılan isti su tökülürdü. Sonra qızları şam yeməyinə apardılar. Avqustinə yenidən süd və toyuq budu verildi.
  Bundan sonra məni kameraya apardılar. Yatmazdan əvvəl qız, əlbəttə ki, bir dua oxudu, döşəyin üstünə düşdü və dərhal yuxuya getdi.
  
  
  Rusiya prezidenti Vladimir Zelenski
  İnauqurasiyadan sonra Vladimir Zelenski Radanın buraxıldığını və növbədənkənar parlament seçkilərinin keçirildiyini bəyan edib. Bu ümumiyyətlə gözlənilən idi. Lakin Rusiya ilə münasibətlər gərgin olaraq qalırdı. Vladimir Putin Zelenskini qələbəsi münasibətilə təbrik etməyib və Ukraynada keçirilən prezident seçkilərini tanımır. Amma bu, hətta yeni gənc liderin xeyrinə də oldu. Ona şübhə ilə baxan millətçilər onu özlərindən biri kimi tanıyıblar. Qərb isə başa düşdü ki, Putin həqiqətən təcavüzkardır. Və Ukraynaya dəstəyi gücləndirdi. Beləliklə, sağlamlıq üçün başladı və sülh üçün bitdi. Zelenski bunu qəbul etdi və Radaya yeni seçkilərdə son dərəcə güclü çıxış etdi. Parlament çoxluğunu əldə etməyi bacardı. Sonra bir neçə referendum keçirdi. O cümlədən konstitusiya islahatları.
  Prezidentin səlahiyyətləri xeyli genişləndirildi. Əksinə, Rada məhduddur. Bundan sonra Zelenski qətiyyətlə islahatlar və modernləşdirmə aparmağa başladı.
  Eyni zamanda Donbasda hiyləgər bir hərəkət icad edildi. Döyüşçü Anastasiya Orlovaya maraqlı variant təklif olunub. Ukrayna və Qərb kəşfiyyat xidmətlərinin dəstəyi ilə o, Luqansk və Donetsk vilayətlərinin qubernatoru olacaq. Sonra o, Ukraynada rəsmi üzvlük və bərpa üçün pul və daha böyük şəxsi gücə sahib olacaq. Və hətta öz ordunuz. Yəni Kadırov variantı. Rusiya faktiki olaraq Çeçenistana müstəqillik verəndə, yalnız formal olaraq üzərində nəzarəti özündə saxladı.
  Sahə komandirləri arasında nüfuz sahibi olan Anastasiya Orlova bu variantı qəbul etdi. Deyim ki, bu qadın çox gözəl, sarışın idi və adətən soyuq qışda belə ayaqyalın qaçırdı.
  Anastasiya Yeni Rusiyanın "oğurluq" rəhbərliyinə müharibə elan etdi. O, çox mübariz və nüfuzlu qızdır. Və Novoazovskda iqamətgahını qurdu. Xalqın və milislərin bir hissəsi onu dəstəklədi.
  Anastasiya, ayaqyalın qızlardan ibarət bir batalyonla bir neçə basqın etdi və bir neçə şəhəri ələ keçirdi. Yerli döyüşlər başladı. Döyüş var idi.
  Anastasiya kifayət qədər məharətlə hərəkət etdi və xaricdən pul aldı. Bundan əlavə, Rusiyada dəstəyi var idi. O cümlədən qadınlardan. Putinin xəstə olması da uğur qazanmağa kömək etdi. Görünür, Rusiyanın iddialı prezidenti özünü həddindən artıq yükləyib. Və bu şərtlər altında Rusiyada rəhbərlik parçalandı. Anastasiya bundan istifadə edərək Donetski tutdu. Ciddi dəstək almışdır.
  Müharibə də Luqanskdan başladı. Amma çox enerjili deyil. Milislər əslində bir-birini öldürmək istəmirdilər.
  Nəhayət, Novorossiya prezidenti üçün seçkilər keçirildi və Anastasiya qalib gəldi. Onu dərhal ABŞ və Kiyev tanıdı. Sonra digər Qərb ölkələri və bütün dünya!
  Zelenski sözünün üstündə durdu və Novorossiyaya Ukrayna daxilində xüsusi status verdi. Donetskdə isə sarı-mavi bayraq yenidən dalğalandı.
  Çoxdan gözlənilən sülh gəldi.
  Zelenski korrupsiyaya qarşı fəal mübarizə aparıb, hətta iqtisadi cinayətlərə görə ölüm cəzası tətbiq edib. Vladimir Zelenski ciddi və məharətlə idarə etməklə və peşəkar komanda formalaşdırmaqla Ukraynanı yüksək artım templəri ilə təmin edib. Ölkə yüksəlir, yeni rəhbərin qüdrəti güclənirdi. Rusiya ilə münasibətlər yaxşılaşırdı. Putini aparan və onu daha az iddialı və aqressiv edən vuruşa səbəb olan şey.
  Rusiyada Zelenskinin populyarlığı artırdı. O, güclü natiq, füsunkar insan, populist idi. Həm kommunist deyil, həm də antikommunist deyil. Həm solçular, həm də rus oliqarxları arasında məşhurdur. Rus gəncləri arasında çox populyardır. Bir ziyalı və bir oğlan. O, ağıllı görünür, amma qalıcı hakimiyyəti ələ keçirib. Bəli, mütləq bir lider, həm də eyni zamanda bir centlmen! Yüksək mədəniyyət, lakin anlaşılan və xalq tərəfindən sevilir. İdarəetmədə əsl istedad. Və əla təşkilatçı.
  Beləliklə, Ukraynanın beş ili firavanlığı və yüksəlişi keçəndə və nəhayət, Zelenskinin qüdrəti güclənəndə sensasiyalı bir təklif gəldi.
  Yəni Rusiya ilə birləşmək. Böyük gücə malik ümumi prezidentlə vahid ittifaq dövləti yaradın. Təbii ki, xalq tərəfindən seçilir.
  Rusiyada isə elita şokda idi. Nə hərəkət! Bu vaxta qədər Putin ağır xəstəlikdən zəifləmiş və populyarlığını itirmişdi. Bu o deməkdir ki, o, heç olmasa tam döyüşə bilməyib. Medvedevin özü isə, ümumiyyətlə, döyüşçü deyil və xalq tərəfindən sevilmir.
  Və burada Zelenski açıq-aydın ittifaq dövlətinin prezidenti olmaq istəyir və... Onun şansları realdır! Birincisi, Qərb Vladimir Zelenskini Rusiya və Ukraynanın prezidenti kimi görmək istərdi! O, özünü tamamilə qərbyönlü və avropalı siyasətçi kimi göstərdi. İkincisi, Zelenski Rusiyada və xüsusən də Ukraynada məşhurdur. Üçüncüsü, göz önündə heç bir rəqib yoxdur. Putin ağır xəstədir, Medvedev zəif və populyar deyil, Züqanov və Jirinovski çox qocalıb. Görünən başqa liderlər yoxdur. Üstəlik, dördüncü, Rusiyanın oliqarxları və Zelenski tərəfindən dəstək var.
  Bəli, aydındır ki, bu, Rusiya prezidentliyinə çox ciddi namizəddir. Onun gücü, xarizması və qeyri-adi natiqlik istedadı var. Həm də Qərb və Rusiya mediasının dəstəyi. Üstəlik, köhnə və darıxdırıcı liderlər altında Rusiya siyasətində yeninin populyarlığı.
  Bir sözlə, imtina etmək həm əlverişsizdir, həm də təklifi qəbul etmək qorxuludur. Putin ikinci dəfə insult keçirib. Medvedev Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən oldu.
  Təbii ki, Zelenskinin mütləq qalib gələcəyi faktdan uzaqdır. Və mən həqiqətən Ukraynanı ilhaq etmək istəyirəm. Medvedevin Putini ötmək arzusu var! Bəs Zelenski ilə seçki kimi riskə getməyə dəyərmi?
  Ancaq Rusiya xalqı Ukrayna ilə birləşmə ideyasını dəstəklədi. Yüz minlərlə insan küçələrə çıxdı - slavyan qardaşlarının birliyini tələb etdi. Moskvada nümayişçilər polislə toqquşub. Çoxlu insan yaralanıb. Etiraz dalğası yüksəlməyə başladı.
  Kommunistlər nəhayət ki, Züqanovu, daha doğrusu, çürütdülər və gənc rəhbərlik xalqı küçələrə çıxarmağa başladı. Rejimin dəyişdirilməsini tələb edir.
  Millətçilər də önə çıxdı və öz güclü və iddialı liderləri oldu. Maydan getdikcə daha dəbli oldu. Polisə daş və molotov kokteyli atılıb. Xalqın çoxdan yığılmış narazılığı getdikcə daha çox özünü göstərməyə başladı.
  Medvedev təhlükəsizlik şurası keçirib.
  Üzvlərin əksəriyyəti birləşmənin tərəfdarı idi - şeytanın rəngləndiyi qədər dəhşətli olmadığını əsas gətirərək. İnzibati resurslar və təbliğat isə böyük qüvvədir! Və insanların beyni hərtərəfli yuyula bilər və onlar ümumiyyətlə hakimiyyətdə olan partiyaya səs verəcəklər.
  Rus milyarderləri də proqnozlaşdırıla bilən, uzun müddət hakimiyyətdə olan və hamını az-çox qane edən Medvedevə sədaqət andı içdilər.
  Milyarder Deribasko məntiqlə qeyd etdi:
  - Seçki kampaniyasını elə üslubda aparmalıyıq: Medvedev bu gün Putindir və heç bir Zelenski bizim üçün təhlükəli deyil!
  Roman Abramoviç mötəbər şəkildə qeyd etdi:
  "Biz Yeltsini dörd faizlik reytinqlə seçki çuxurundan çıxardıq və sizi daha da çıxaracağıq!" Pulumuz və mediamız zəmanətimizdir!
  Proxorov təsdiqlədi:
  - Biz Ukraynadakı kimi zənginlərə belə yüksək vergilər qoyulmasını istəmirik və hamınızın yanında olacağıq!
  Dmitri Medvedev yumruğunu masaya çırparaq elan etdi:
  - O zaman inteqrasiya və birləşmə təklifini qəbul edirik!
  Ukrayna ilə Rusiya arasında birləşmə sazişi imzalanıb. Dərhal güc balansı dəyişdi. Üç ay ərzində prezident seçkiləri keçirilməlidir.
  Prezidentliyə qeydiyyatdan keçmək üçün ya yüz min imza toplamaq, ya da doxsan min dollar depozit qoymaq kifayətdir ki, bu da ancaq ikinci tura keçəndə qaytarılacaq. Bunlar həqiqətən gülməli qaydalardır. Qismən Rusiyadan, qismən də Ukrayna qanunvericiliyindən götürülüb.
  Təbii ki, prezidentliyə çoxlu namizədlər olacaq, görünür Medvedevin komandası bunun onlar üçün daha sərfəli olacağını düşünürdü! Deyirlər ki, seçicilərin mobilliyi birinci turda hakimiyyətə üstünlük verəcək. İkincidə isə hamı Medvedevi dəstəkləyəcək. Hər halda, prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs bununla hesablaşırdı. Və başladı...
  Anastasiya Orlova, bu ayaqyalın Kleopatra dedi ki, tam yüz nəfərə qarşı Zelenski olacaq. Və o, Putin və Medvedyev əjdahasına qarşı Lancelotdur.
  Mətbuatda şiddətli hücumlar baş verdi. Bəziləri Zelenskinin, bəziləri Medvedevin tərəfində idi.
  Namizədlərin qeydiyyatı dövrü başlayıb. Rusiyada qarışıqlıq hökm sürürdü. Coxar Dudayevin oğlu Qafqazda peyda olub cihad elan edib. Və İslam bölgələrində geniş dəstək aldı. Bir çox ekspert burada MKİ-nin qulaqlarından şübhələnirdi. Üstəlik, Trampın prezidentliyi sona çatıb və biz ən azı bir neçə qələbə qazanmalıyıq. Zelenskinin Rusiya taxtında olması isə böyük qələbədir! Baxmayaraq ki, Zelenskinin Rusiyanı Putin dövründə olduğundan daha güclü, xüsusən də iqtisadi cəhətdən daha güclü bir ölkə edə biləcəyini iddia edən skeptiklər də var.
  Beləliklə, Qərbdə də fikir ikiyə bölündü. Vahid Ukrayna-Rusiya dövləti, əlbəttə ki, güclü bir birlikdir və heç də zarafat deyil. Bu, həqiqətən bir canavar ola bilər. Təbii ki, Rusiya təhlükəsizlik qüvvələri də birləşməyə dəstək verdi. Üstəlik, Anastasiya sərin qadındır. O, bir batalyon qızla birlikdə, bütün gözəllər, ayaqyalın və bikinili idi, Rusiya xüsusi təyinatlılarını yıxdı və məğlub etdi. Zelenskinin çox qızğın pərəstişkarını devirmək üçün toz yığanda.
  Qızlar ayaqyalın və bikinidə inanılmaz dərəcədə döyüşdüklərini göstərdilər! Və "Vympel" xüsusi qrupu isti qadınlar tərəfindən məğlub edildi. Nəticədə müdaxilə etməmək qərarı verildi və Ukraynayönlü rəhbərlik Novorossiyada hakimiyyətə gəldi.
  Anastasiya Zelenki üçün kampaniya aparırdı . Döyüşdə qız yalın ayaqları ilə iti, nazik disklər, bumeranqlar və qumbara atmağı bilirdi. Bikini geyinmiş döyüşçülər əfsanəyə çevrilib. Qızların bütöv bir alayı, onların hər biri bütöv bir diviziyaya dəyər. Bu, böyük bir qüvvədir!
  Anastasiya qarın arasından qaçdı, qırmızı, çılpaq dabanları parıldayırdı. Qız oxudu:
  Kosmosun genişliyində, inan mənə, bir yuxu var,
  O, göydə günəş şüası kimidir...
  Svarogun gözündə sülh və saflıq var,
  İsa yenidən diriləcəyi kimi O, bizim üçündür!
  
  Biz nurlu taleyi doğuracağıq,
  Mayda günəş kimi parlayacaq...
  Amma başa düşmürəm ki, ölümsüzlük nə qədər uzun ola bilər,
  Necə də pis tale bizimlə oynayır!
  
  Vətənini qoru, cəngavər,
  Qoy cənnət ulduzu parlasın...
  Doğma Yerimizin genişliyini qoruyuruq,
  Qoy planet əbədi cənnət olsun!
  
  Bəs dəhşətli kommunizm nə edə bilər?
  Vətən bayrağını hər şeyə qadir edəcək...
  Və qəzəbli faşizm cəhənnəmdə yox olacaq,
  Düşməni çox güclü zərbə ilə deşəcəyik!
  
  Qəlbinizi Vətənimizə verin,
  Çox parlaq istiliklə parıldamaq üçün...
  Döyüşümüzdən sona qədər gedəcəyik,
  Füreri isə bir zərbə ilə məhv edəcəyik!
  
  Yoldaş Stalin atasını əvəz etdi,
  Biz müxtəlif nəsillərin uşaqlarıyıq...
  Ordu cəhənnəmdə çılğınlıq içində məhv olacaq,
  Və Cənnətə gedən yolu dahi Lenin göstərəcək!
  
  Rusiyada hər oğlan nəhəngdir,
  Qızlar isə döyüşmək üçün hazırlanır...
  Uca Rəbb Ailə bizim üçün birdir,
  Biz ruslar həmişə döyüşməyi bacarmışıq!
  
  Biz nail olacağıq, tezliklə inanıram, hər şeyə nail olacağıq,
  Kainatda daha yüksək heç nə yoxdur...
  Komsomolçu avar qaldırdı,
  Və damda Fuhrer vurdu!
  
  Artıq kommunizm yox, daha çox fikir,
  Onlar gözəldir və xoşbəxtlik gətirəcəklər!
  Və Fuhrer sadəcə bir canidir,
  Çox məkrli, çox qara!
  
  Mən bir qızam - döyüşçünün böyüklüyü,
  Ayaqyalın soyuqda cəsarətlə qaçdı...
  Qalın hörüm qızıldandır,
  Mən sürətli bir gül tikdim!
  
  Bir milyard ideya yarana bilər
  Kommunizmdə vətəni necə təşkil etmək olar...
  Fritz görürsənsə, onu bərk vur,
  Beləliklə, qanlı Adolf taxtda oturmasın!
  
  Faşistləri yumruqla vur,
  Daha yaxşısı, onları balyozla vurun...
  Küləklə Volqa boyunca gəzək,
  Biz sadəcə keçiləri əzməkdən çəkinmirik!
  
  Vətən üçün əsgər yetişdirəcəyik,
  Qızlar hücuma keçirlər...
  Gözəllik pulemyotu nişan aldı,
  Hitlerin cəzası ağrılı olacaq!
  
  Rusları heç kim məğlub edə bilməz
  Faşizmin canavarı təcrübəli şeytan olsa da...
  Ancaq yenə də ayısı daha güclüdür,
  Hansı sifariş yenisini tikir!
  
  Vətən üçün, Stalin üçün qaç,
  Komsomolçular ayaqyalın qaçırlar...
  Nasistləri qaynar su ilə qırdılar,
  Çünki Böyük Ruslar ən yaxşısıdır!
  
  Qürurlu qızlar Berlinə girəcək,
  Ayaqyalın izlər buraxacaqlar...
  Onların üstündə qızıl qanadlı keruv var,
  Və onlar arı mirvarisi kimi gümüşə çevrilirlər!
  Qız oxuyur, amma necə döyüşür! Axı, o və onun dörd ortağı bir vaxtlar milisləri Iolaiskdə tam məğlubiyyətdən xilas etdilər .
  Sonra bütöv bir ordu ilə bikinili, ayaqyalın beş qız içəri girdi.
  Bəli, bu, kifayət qədər tamaşa idi.
  Anastasiya düşmən xəttini kəsərək pulemyotdan çox atəş etdi və sonra çılpaq barmaqları ilə eyni anda bir neçə nazik disk atdı. Bu başlar kəsilir.
  Və Anastasiya oxuyacaq:
  - Müqəddəs Rus üçün!
  Nataşa da atəş açdı, düşmənləri qırdı və çılpaq ayaqları ilə qumbara ataraq tankı yıxdı:
  - Svaroq üçün!
  Sonra qızıl saçlı Zoya növbəsini verir. Və ölüm hədiyyəsini də yalın ayağı ilə atır və qışqırır:
  - Rodnoverie'nin gələcəyi üçün!
  Və Aurora mümkün qədər tez onları izləyəcək. Çılpaq dabanı ilə ölüm hədiyyəsini buraxacaq və qışqıracaq:
  - Böyük sərhədlər üçün!
  Sonra Svetlana içəri itələyəcək. Bir partlayacaq, sonra da pulemyotdan, çılpaq barmaqları ilə dağıntı göndərəcək...
  Və yalın ayaqlı gözəl qışqırır:
  - Romanovların qayıtması üçün!
  Bəli, Anastasiya kral imperiyasının bərpasının tərəfdarı idi. Əslində Rusiyada onsuz da hakimiyyətdə əslində çar var. Bəs niyə qanuni monarxiya yaratmayaq? Üstəlik, Romanovların damarlarında Avropa krallarının bir çox nəsillərinin qanı axır. Bu onların şəcərəsidir? Putin və xüsusilə Lukaşenko necə bir ailədir? Onlar kimlər ki, padşah olsunlar? Ancaq Romanovlar Tanrının məsh etdikləridir!
  Anastasiya və bikinili dostları bir çox möcüzələr göstərdilər. O, şeytan kimi döyüşürdü. Lakin sonra o, Putinlə mübahisə edib və Zelenskinin tərəfinə keçib. Ümumiyyətlə, Anastasiya Ukraynanın haqsızlığa məruz qaldığını görüb və yüksək ədalət hissi ilə zəiflərin tərəfinə keçdi!
  Anastasiya və beş nəfəri onu üsyançı kimi həbs etmək istəyəndə Novoazovsk üzərinə hücumu dəf etdilər. Hökumət qüvvələrinin bütöv bir koloniyası kəsildi və tərksilah edildi.
  Bundan sonra əsirlər üzüstə yerə yıxılaraq Anastasiya və digər qızın çılpaq, tozlu ayaqlarını öpdülər.
  Qız fəlsəfi olaraq Novorossiyanın əsir düşən əsgərlərinə dedi:
  - Mən səni öldürmək istəmirəm! Siz mənim qardaşlarımsınız! Və mən sənin kraliçanın olacağam!
  Ümumiyyətlə, "Novorossiya" Anastasiyanı çox zərərsiz və ağır itkisiz qəbul etdi. Düzdür, sarışın terminator Donetsk Respublikasının qubernatorunun başını kəsib, onun əsasən qafqazlılardan ibarət mühafizəçilərini öldürüb.
  Anastasiya çoxdan əfsanə olub. Krımda o, elə möcüzələr göstərdi ki, Rusiya Federasiyası Qəhrəmanı ulduzunu aldı. O olmasaydı, bikinili tərəfdaşları ilə bu qədər rəvan işləməzdi. Ancaq sonra Anastasiya götürüldü və bütün Rusiya mükafatlarından məhrum edildi. O cümlədən döyüşdə Rusiya xüsusi təyinatlılarının öldürülməsinə görə, onu çıxarmağa çalışdıqları zaman. Hətta cinayət işi də açılıb.
  Amma onlar faktiki olaraq müstəqil Novorossiya ilə böyük müharibəyə başlamağa cəsarət etmədilər. Üstəlik, Putin xəstələndi və onsuz heç kim məsuliyyəti öz üzərinə götürmək istəmədi.
  Xüsusən də Medvedev, ümumiyyətlə, öz ağlına və ruhuna görə lider deyil. Ancaq bu, Ayıları rus oliqarxlarına və Putinin ətrafına uyğunlaşdırdı - onları asanlıqla manipulyasiya etmək olar.
  Nə olsun ki, Zelenskiyə qarşı nəhəng təbliğat maşını qalxıb. Hər şeydə hamını günahlandırmağa başladılar. Və onun narkotik aludəçisi, oğru olduğunu və ofşor şirkətlər vasitəsilə milyardları oğurladığını və ümumiyyətlə gey olduğunu.
  Əyalət yazmağa getdi. Və təbii ki, şahidlər və müxtəlif növ təminatlar var idi. O cümlədən homoseksuallıq ittihamları. Namizədlərin qeydiyyatı təzəcə başlayıb və artıq palçıq tökülür.
  Seçkilərdə iştirak etmək istəyənlərin, istər ukraynalıların, istərsə də rusların sayının çox olduğu ortaya çıxdı. Həm kommunistlər, həm də millətçilər içəri girdilər. Birdən hətta qoca və xəstə Züqanov da səs verməyə gəldi. Baxmayaraq ki, o, artıq Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasının sədri postunu tərk edib. Afonin , Udaltsov və Qrudinin də seçkiyə gedib . Və ümumiyyətlə, hələ də az tanınan, lakin tazı olan solçu namizədlər var. Və o qədər insan prezidentliyə namizəd olmaq istəyir! Bəs doxsan min dollar? Bu, doğrudanmı Rusiya standartları ilə bu qədər böyük məbləğdir?
  Sanki tanklar dırmaşmağa hazır idi. Və iş adamları, sənətçilər, estrada xadimləri və yazıçılar. Bəli, yazıçılar da fəaldırlar. Özünüz üçün reklam edin. Doxsan min dollar isə o qədər də çox deyil. Beləliklə, MSK-ya yüzlərlə ərizə daxil olub.
  Yaxşı, seçkilər! Yaxşı, nə şou oldu! Hətta Alla Puqaçov prezidentliyə namizədliyini irəli sürmüşdü. Niyə də yox? Alka unutmağa başladı və bəlkə də özünə xatırladacaq! Yaşlılardan Yuri Lujkov prezidentliyə yüksəldi. Görünür, mən də özümü xatırlatmaq istədim.
  Əlbəttə ki, belə bir şou Vladimir Volfoviçsiz ola bilməzdi. Amma bu dəfə həm oğlu İqor Lebedev, həm də sağ əli Deqtyarev seçkilərdə iştirak edib. Onlar da üç kolonda seçkiyə getdilər.
  Millətçilər də hərəkətə keçdilər. Təbii ki, həbsxanada cəza çəkən əfsanəvi Demuşkin , maraqlısı odur ki, "Metal korroziyası"nın lideri "Hörümçək", "Kolovrat" rok qrupunun rəhbəri və bir çoxları prezidentliyə namizəd oldular.
  Yaxşı, təbii ki, estrada müğənniləri də kampaniyaya çıxıblar. Budur Filip Kirkorov və Nikolay Baskov. Onların da itirəcəkləri heç nə yoxdur. Belə bir hərbi mühafizəçi yerləşdirildi.
  Timotey və Vitas və ümumiyyətlə bir çox insan kampaniyaya getdi.
  Əlbəttə, təsadüfən deyil! Medvedevin planı ikinci turda səsləri ona ötürəcək çoxlu sayda namizəd irəli sürmək idi. Ümumilikdə plan maraqlıdır. Medvedevin reytinqi ilkin olaraq Zelenskinin reytinqindən aşağıdır. Və hiyləgərlik olmadan qalib gəlmək mümkün deyil!
  Amma Yeltsinin də reytinqi sıfır idi, amma Züqanov qarşısında qalib gələ bildi. Düzdür, sonuncu seçkiləri etibarsız kimi keçirdi: qəsdən uduzdu!
  Və bu halda Medvedev qeyri-adi və çox istedadlı insana qarşı çıxır.
  Beləliklə, burada çox şey gedir. Solovyovun şousunda Zelenskiyə daim palçıq atılırdı. Düzdür, sonra bir qız yalın ayaqlarının barmaqları ilə Solovyovun üzünə dondurma atdı. Və bir gözünü çıxartdı. Bundan sonra məlum oldu ki, Zelenskiyə palçıq atmaq təhlükəsiz deyil! Necə ki, bu adam Ukrayna qartalıdır!
  Ümumiyyətlə, rus cəmiyyətində birlik yox idi. Çox, çox insan Zelenskini dəstəklədi. Necə ki, həqiqətən gənc qan və yüksək neft və qaz qiymətləri olmadan Ukraynanı qaldıra bildi! Bəs Medvedev? Ölkə sözün əsl mənasında neft və qaz dollarlarında boğulur, iqtisadiyyat isə tam durğunluq içindədir. Artım yoxdur, sadəcə işsizlik artır.
  Medvedev ümumiyyətlə bütün siyasətçilər arasında ən yüksək antireytinqə malikdir . Baxmayaraq ki, məhz buna görə oliqarxlara sərfəli olur. Onlardan nə qədər çox asılı olsaq, bir o qədər çox nəzarət edirik. Rusiya hökuməti tələsik hər kəsin maaşını və pensiyasını artırmağa başladı. Və bəzən...
  Üstəlik, Medvedev hətta pensiya yaşının iki il azaldılmasını təklif edib. Necə ki, hər şey xalqın xeyrinədir. Və pensiyaların artırılması və təqaüdə çıxdıqdan sonra işlərin əmək stajı kimi hesablanması ilə bağlı düzəlişlər edilib.
  Medvedev və rəsmilər unutmadılar. Ona görə də durub ona səs versinlər. Xüsusilə, gəlirləri haqqında açıq bəyannamələr ləğv edilib, min dollara qədər hədiyyələrə icazə verilib. Hansı ki, məmurun xoşuna gəldi. Xaricdə daşınmaz əmlaka, eləcə də hesaba sahib olmaq icazəsi də belədir.
  Siqaret çəkənləri cəlb etmək üçün tütün əleyhinə qanun əhəmiyyətli dərəcədə yumşaldıldı. Gecə vaxtı spirtli içkilərin satışına icazə verilib, hətta qumar da qanuniləşdirilib. Sonuncu oliqarxlar tərəfindən müsbət qarşılandı, doğrudan da, bu qədər gəliri itirib, onu yeraltına almaq nəyə lazımdır.
  "Kuklalar" proqramı geri qayıdır. Televiziyada daha çox erotika nümayiş etdirməyə başladılar.
  Medvedev də amnistiya elan etdi və hətta məhbuslara yardım pulunun ödənilməsini əmr etdi. Bu da kifayət qədər səs faizidir. Və məhbusların özləri və ailələri.
  Ümumiyyətlə, Medvedev şüar irəli sürdü: daha çox azadlıq! Doğrudan da, Rusiya Putinin despotizmindən yorulub. Televiziyada çılpaq qadın belə görməyəcəyiniz zaman!
  Və təbii ki, göstərmək cəhdi var idi: həyat daha azad oldu, həyat daha əyləncəli oldu!
  Medvedev spirtli içkilərin qiymətini də aşağı saldı və televiziyada pivə reklamına icazə verdi. Əslində, niyə çox uzağa getmək.
  Amma Qafqazda müharibə gedirdi. Putin getdikdən sonra alpinistlər daha çox imtiyazlar və hüquqlar tələb etməyə başladılar. Və onların ambisiyaları yalnız böyüdü. Üstəlik, Türkiyə Qafqaza daha fəal təzyiq göstərməyə başladı, onların ambisiyaları artdı, xüsusən də Suriyada Ərdoğan onun fikrincə çox az şey aldı. Vəziyyəti neftin qiymətinin düşməsi və nəticədə qazın qiyməti daha da gərginləşdirdi. Maduro rejiminin devrilməsindən sonra istehsalı artıran Venesuela oldu . ABŞ və İran nəhayət barışdı və Liviyada vahid hökumət quruldu.
  Neftin qiymətinin düşməsi Rusiya rublunu çökdürdü, inflyasiyaya təkan verdi, maaşların və pensiyaların artımını devalvasiya etdi.
  Qafqazda silahlıların artan fəallığı isə Medvedevə qarşı oynadı.
  Onlar dedilər ki, o, Putinin irsini qoruyub saxlaya bilmir. Və ümumiyyətlə, tez-tez baş verənlər: super ulduz özünü zəif bir varis təyin etdi.
  Həm ABŞ, həm ərəb ölkələri, hətta İran Qafqazda separatizmi qızışdırdı. Lakin təhlükəsizlik qüvvələri arasında fikir ayrılığı yaranıb. Bəziləri hələ də Putinin çoxdankı tərəfdaşı Medvedevi prezident kimi görmək istəyirdi! Digərləri isə daha populyar Sergey Şoyqunu işə salacaqdılar.
  Lakin sonuncu oliqarxlar və sənayeçilər tərəfindən dəstəklənmirdi. Onu çox solçu hesab edirdilər və milyarderlər bir nəfərin diktaturasından bezmişdilər. Hamı taxtda liberalın olmasını və Qərblə barışmasını istəyirdi. Prezidentliyə namizədlərin qeydiyyat müddətinin bitməsini gözləyən Medvedev Şoyqunu vəzifəsindən azad edib. Orduda iğtişaşlara səbəb olan şey.
  . FƏSİL Љ 2.
  Daha sonra Medvedev Şoyquya çoxdan vəd edilmiş marşal rütbəsi verib və ona baş nazirin fəxri müavini vəzifəsini verib. Həm də populist hərəkət. Amma istənilən halda seçkiqabağı vəziyyət prezident səlahiyyətlərini icra edənin xeyrinə deyildi.
  Zelenski daha gəncdir, daha uğurludur, daha natiqdir, xal toplayır. Hətta qeydə alınanda da iki yüzdən çox prezidentliyə namizəd öz şəksiz liderliyini qoruyub saxladı. Lakin Medvedev yenə də ikinci yer uğrunda mübarizə aparmalı idi. Gözlənilmədən Alla Puqaçova ikinci tura çıxmaq uğrunda onun rəqibi oldu. Uzun müddətdir çıxış etməyən və PR-a xüsusi həvəsi olmayan qocalmış primadonna birdən-birə reytinqdə yüksəlib.
  Bəlkə də bu, bezdirici siyasətçilərə reaksiya idi. Jirinovski və Zyuqanov isə əksinə, reytinqləri kəskin şəkildə aşağı salıblar. Xalq bu siyasətçilərin hər ikisindən çox yorulub. Üstəlik, onların seçki meydanında daha gənc və orijinal liderlər meydana çıxdı.
  Həbsxanada şəhid şəklini alan Demuşkin də diqqəti cəlb etdi . Suraykin hələ də reytinq qazana bilməyib, lakin onun partiyasının digər üzvü, Rusiyanın ən yaxşı peşəkar boksçusu Sergey Kovalev də xal qazanmağa başlayıb.
  Ümumiyyətlə, Sergey Kovalev maraqlı bir oğlan oldu. O, Moskva meri vəzifəsinə namizəd oldu və hamı üçün gözlənilmədən ikinci oldu. O, Rusiya Kommunist Partiyasına üzv olub. Və o da reytinqini yüksəltməyə başladı.
  Qeyd etmək lazımdır ki, Sergey Kovalev çox böyük boksçudur - ruslar arasında ən yaxşısı, hətta Kostya Tszyu da keçib.
  Sergey Kovalev beləliklə terminatordur və Medvedevə təhlükəli dərəcədə yaxındır.
  Doğrudur, əksər Rusiya sorğu xidmətlərinin reytinqləri və... O. prezidenti həddən artıq qiymətləndirdi. Ancaq təşviqat hərtərəfli idi. Ancaq Medvedevin bəxti o qədər də çox olmadı. Putindən sonra bəxt nədənsə xəsis oldu. Neftin ucuzlaşması davam etdi, rublun məzənnəsi də düşdü, qiymətlər sürətlə qalxdı. Qafqaz getdikcə daha fəal şəkildə yanırdı. Hətta Kadırovun adamları da yaraqlıların tərəfində vuruşmağa başladılar. Vəziyyət belədir. Və sonra Taliban Tacikistanla sərhəddə rus qoşunlarına hücum etdi.
  Və məlum oldu ki, rus qoşunları hazır deyildi. Medvedev özünü yenidən qurdu. Üstəlik, Müdafiə Nazirliyi və Maliyyə Nazirliyindəki oğurluqlarla bağlı qalmaqalın üstü açılıb . Medvedevin çoxdankı dostlarının üzərinə kölgə düşüb. Rusiyadan yüz milyardlarla dolları kimin oğurladığı ilə bağlı da şübhələr yaranıb. Həm də şübhələr. Və media həyasızlaşdı...
  Zelenski seçki kampaniyasını şou kimi sakit, peşəkarlıqla apardı. Jirinovski həmişəki kimi özündən çox hakimiyyət üçün çalışıb. Zyuqanovu yudumlayıb və çürük yumurtalarla döyüblər. Sonra yenə hadisələr...
  Əlbəttə ki, Kseniya Sobçak seçkilərdə iştirak etdi və o, konik atmağa kömək edə bilmədi. O, götürdü və Jirinovskinin üzünə tort atdı. Və diqqəti cəlb etdi. Bu da olduqca epik şəkildə baş verdi.
  Seçkilərdə Aleksandr Povetkin də iştirak edib. Rusiyalı boksçu Coşuaya uduzduqdan sonra uzun müddət geri qayıda bilməyib, sonra məqbul rəqiblərlə bir neçə döyüş keçirib və daha ciddi döyüşdə sıradan çıxıb. Karyerasını başa vurduqdan sonra siyasətə keçdi və millətçi partiya yaratmağa başladı.
  Bu günə qədər çox uğur qazanmadı.
  Povetkin isə teledebat zamanı rəqibinin üzünə yumruq zərbəsi endirib. O, özünü fərqləndirdi və bu, onun reytinqini bir az da qaldırdı.
  Ümumiyyətlə, seçkilər isterik keçdi.
  Onlar teledebatlar keçirdilər: cavab vermək üçün otuz saniyə vaxt verdilər və dava düşdü. Partiyalar, davalar, qalmaqallar. Tam bir fars.
  Medvedev həyasızcasına irəli çəkildi , lakin onun reytinqi praktiki olaraq artmadı. İkinci tura çıxmaq hələ də şübhə altındadır.
  Zelenski böyük fərqlə öndə idi. Və təəccüblü deyil! Beş il ərzində Vladimir işsizliyə son qoymağa və bütün zavod və fabrikləri bərpa etməyə və yenilərini tikməyə nail oldu.
  Zelenskinin nailiyyətlərindən biri kənd təsərrüfatının və alternativ enerji mənbələrinin inkişafı olub.
  Xüsusilə Ukraynada atmosfer təzyiqi fərqlərindən işləyən və enerji alan elektrik stansiyaları peyda olub. Eləcə də geotermal elektrik stansiyaları. Və daha çox. O cümlədən ionosferin enerjisindən istifadə . Elə oldu ki, elm neft və qaza qarşı çıxdı.
  Ukraynada sintetik qida istehsal edən və Çinə tədarük edən zavodun yaranması əsl sensasiya oldu. Rusiya isə ərzaq ixracını azaldıb.
  Ukraynalılar arasında namizədlər də var idi. Xüsusilə Vladimir Kliçko. Məşhur boksçunun çətin karyerası olub. Rinqə qayıtdı: Çarr və Taysonu məğlub etdi Qəzəb . Lakin Joshua ilə üçüncü revanşda yenə də uduzdu, amma çox pul qazandı. Və o, boksdan son təqaüdə çıxdığını elan etdi.
  Ancaq sonra yenidən qayıtdı. O, Kiyevdə Qasyevlə döyüşüb və qalib gəlib. Daha sonra o, daha bir döyüş keçirdi və müntəzəm dünya çempionu adını qazandı - nəhayət, həm Foremanın , həm də Co Louisin rekordunu qırdı. Bundan sonra o, vahid Rusiya və Ukrayna prezidentliyinə namizədliyini irəli sürdüyünü açıqlayıb. Və demək lazımdır ki, ukraynalılar arasında Vladimir Kliçko Zelenskinin özündən sonra ikinci yerdədir. Boksda kifayət qədər yaşı olmasına baxmayaraq, Vladimir Kliçko artıq seçki kampaniyası zamanı özündən iyirmi yaş kiçik bir boksçuya qarşı məcburi müdafiəni həyata keçirdi. Və yenə də nokautla qalib gəldi.
  Bundan sonra Vladimir Kliçkonun reytinqi yüksəldi və o, Medvedevə yaxınlaşaraq ikinci tur şansını qazandı.
  Ümumiyyətlə, bu seçkilərin bir mübahisəsiz favoriti var idi: Zelenski və ikinci yer uğrunda çox sıx mübarizə gedirdi. İkinci yer uğrunda mübarizədə Medvedevi qısa müddətə ötmüş Alla Puqaçova kənara çəkilməyə başladı. Prinsipcə, o, parlaq bir şeylə işıqlandırılmadı. Vladimir Kliçko isə ikinci yerdə qərarlaşıb. Amma onun elektoratı o qədər də sabit deyil. Üç məğlubiyyətdən sonra gedərək dörd yüngül çəki kəmərinin hamısını toplamağı bacaran Sergey Kovalev də rinqdə döyüşüb və yenidən çempionluq titulunu qazanıb.
  Və onun reytinqi yenidən yüksəldi. O, ikinci tura da keçə bilərdi. Digər ukraynalı boksçular: Usik və Lomaçenko Zelenskini dəstəklədilər və prezidentlər müdaxilə etmədilər. Baxmayaraq ki, hər ikisi hələ karyeralarını başa vurmayıblar. Niyə bitirməlidirlər? Usik Joshuanı xallarla məğlub etdi və ağır çəkidə mübahisəsiz dünya çempionu oldu. Lomaçenko bir çəki dərəcəsindən digərinə dolanır və ona o qədər böyük qonorar verilir ki, karyerasını bitirmək istəmir.
  ABŞ-da da seçki kampaniyası gedir. Donald iki müddətdən sonra ayrılır və o, üçüncü dəfə namizəd olacaq qədər sağlam deyil. Gənclər prezidentliyə namizədliyini irəli sürürlər. Demokratlardan, təxminən otuz doqquz yaşlı çox gözəl qadın qubernator - yəqin ki, prezidentliyə namizədlər arasında ən gənc xanımdır. Respublikaçılardan da İrana qarşı müharibənin gənc general-qəhrəmanlarından.
  ABŞ-da siyasətçilərin nəsli dəyişib.
  Rusiyada Putin Zelenskini məğlub edə bilərdi, lakin o, işində açıq-aşkar yanmışdı. Həddindən artıq gərginlik öz təsirini göstərdi! İstədiyi, gücünü həddindən artıq qiymətləndirmək və ətrafına etibar etməmək idi. Yaxud onu da zəhərləyiblər. Nazarbayev gedəndən sonra MDB-də daha bir demokratikləşmə dalğası başladı. Qazaxıstan parlamentli respublika oldu. Belarusda Lukaşenko birtəhər şübhəli şəkildə yoxa çıxdı. Və prezident də bir fiqur oldu.
  Başqa bir dalğa gəldi. Türkiyədə parlament artıq Ərdoğana qarşı ayağa qalxıb . Sarkaç başqa istiqamətə yelləndi.
  Zelenski həqiqətən də konstitusiyanı daha çox avtokratiya lehinə dəyişdi, amma Qərbdə o, özlərindən biri kimi qəbul edilir! Və referendumlar hər zaman keçirilir. Və əsl söz azadlığı var.
  Hər halda, Zelenskinin ikinci raundda qalib gəlməsində xüsusi problemi yoxdur. Çox güman ki, Medvedev ikinci tura keçəcək - inzibati resursları aşağı populyarlıq üstələmək olar, o qədər də uğurlu hakimiyyət deyil. Bir çoxları Ukraynadakı seçkilərlə oxşarlıqları qeyd etdi - bir çox prezidentliyə namizədlər, Zelenskinin rəhbərliyi, hökumətin aşağı reytinqləri və yüksək antireytinqlər .
  Zelenskinin Putini məğlub edə biləcəyi hələ də sual altındadır, lakin Medvedev millətin lideri roluna uyğun deyildi. Və burada demokratiya hakimiyyətə qarşı oynadı.
  Medvedev özünü döyüşə hazırlaya bilmədi. Onun xarakteri eyni deyil. Əsl döyüşçü deyil!
  Amma bütün avtokratiyaların problemi varislərin çox da yaxşı olmamasıdır! Adətən diktator onu devirməmək üçün yerinə zəif adam qoyardı! Məsələn, Nazarbayevin varisi hakimiyyətdə məhdud idi. Və o, fikir vermir - o, yumşaq bədənlidir!
  Amma Vladimir Zelenski, hər halda, müxalifətdən hakimiyyətə gəlib və zəif deyil.
  Demək lazımdır ki, Putini də yumşaq bədənli və zəif hesab edirdilər, ona görə də onları gurultulu Yeltsindən sonra prezident təyin etdilər. Ancaq göründüyü kimi, sakit bataqlıqda şeytanlar var!
  Və sonra məlum oldu ki, bataqlıq o qədər də sakit deyil. Amma Medvedev, deyəsən, qoyun dərisinə bürünmüş canavar deyil, doğrudan da təbii qoyundur. Və gücünü toplaya bilmir.
  Jirinovski Zelenskini nalayiq sözlərlə təhqir edib və cərimələnib. Bir neçə onlarla prezidentliyə namizəd Medvedevin xeyrinə geri çəkildi, lakin bu, demək olar ki, heç bir nəticə vermədi. Baş rolda oynayan məşhurlardan boksçu Denis Lebedev də var idi. O, əslində sırf texniki cəhətdən irəliləyib. İş adamları, kiçik mədəniyyət xadimləri də var idi. Yazıçılardan yalnız Sergey Lukyanenko Medvedevin lehinə rol aldı. Qalanları özlərini tanıtmaq istəyirdilər . Və hamı şansa inanırdı.
  Medvedev kifayət qədər böyüdü. Ancaq ordunun, həbsxananın və polisin əmr edildiyi kimi səs verəcəyinə ümid var idi. Üstəlik seçicilərin rüşvətxorluğu var . Və təbii ki, erkən səsvermə. Burada da hər cür uğur şansı var.
  Bəli, hakimiyyətin fəallığının artmasına məhz bu səbəb oldu. Erkən səsvermə verin. Və orada, təbii ki, saxtakarlıq var. Və ürəyinizlə səs vermək istəyi.
  1996-cı il seçkilərindən fərqli olaraq Medvedev öz reytinqini artıra bilmədi. Yeltsinin də bəxti gətirdi, deməliyəm. Xüsusən də Coxar Dudayev təsadüfən dünyasını dəyişib. Onu hansı milçək dişlədi, zəng zamanı adi tədbir görmədi. Axı bu, bir az əvvəl baş versəydi, zərbə vurmağa vaxtları olmazdı. Və bir az sonra yalnız antena örtüləcək və Cohar özü təhlükəsiz məsafədə olacaqdı. Bu, müharibədə və təbliğatda belə şansdır.
  İndi Dudayevi bitirə bilməzsən. Rusiyada prezident seçkiləri ərəfəsində belə axmaqcasına tutulan Raduev yoxdur . Amma kiçik Dudayev seçkilər zamanı ölmək istəmir. Və ümumiyyətlə, görünür, varislərin triumviratı: Yeltsin, Putin, Medvedyev kəsilir...
  Seçicilərə rüşvət vermək cəhdləri sızdırıldı və növbəti qalmaqala səbəb oldu. Patriarx heç kimi dəstəkləmədi və belə bir fikrə gəldi: Tanrı Tanrınındır, Sezarınkı isə Sezarındır . Ümumiyyətlə, Yeltsinin dövründə hər şey daha asan oldu. Və nədənsə pravoslav kilsəsi tamamilə ümidsiz görünən Yeltsinin tərəfinə keçdi. Və sənaye dairələri.
  Və sonra rus oliqarxları Zelenski ilə flört etməyə başladılar. Görünür, Medvedevi qaldırmaq mümkün deyil.
  Və mediada əhval-ruhiyyə dəyişməyə başladı. Zelenski getdikcə daha çox təriflənirdi. Jirinovski artıq deməyə başlayıb ki, onun adaşı əslində brilyant adamdır.
  Medvedev yenə maaş və pensiyaları iki dəfə artırdı. Lakin rubl nəhayət çökdü. Və inflyasiya başladı. Tariflər də artıb.
  Hətta BVF-dən kredit istəməli oldu. Neft və qaz isə getdikcə ucuzlaşır.
  İran, Venesuela, Liviya, Səudiyyə Ərəbistanı ixracatını artırır. ABŞ-da isə şist çıxarılmasının yeni üsulu tətbiq edilib. Xərclər kəskin şəkildə aşağı düşdü.
  Və sonra Çində iqtisadi tənəzzül və iğtişaşlar var. Yaxşı, aydındır - Kommunist Partiyasının üstünlüyündən bezmişəm. Çinlilər isə azadlıq və çoxpartiyalı sistem istəyirlər!
  Hindistanda hakimiyyətdə cüzi dəyişiklik olub. Çevriliş və diktatura qurmaq cəhdi oldu.
  Qafqazda qarşıdurma kəskin şəkildə artıb. Sibirdə də iğtişaşlar başladı. Xüsusən də separatçılar güclənib.
  Britaniyada partiya seçkilərdə qalib gəldi: "Renessans", lakin Leyboristlərlə koalisiyada. Kraliça Yelizaveta hələ də sağdır, lakin o , yüz illik yubileyində təqaüdə çıxacağına söz verib , bundan sonra monarxiyanın ləğvi üçün referendum keçiriləcək. Və Britaniya prezidentinin təsisçi postu.
  Fransa narahatdır. Makronun əvəzinə Meri Lipen qalib gəldi və diktatura qurmaq cəhdi oldu. Ancaq fransızların özləri nə istədiklərini bilmirlər, yeni Maydan təşkil etdilər. Bəli, miqyasda görünməmiş. Məryəm isə ərəbləri və başqalarını qovmaq üçün radikal planlardan əl çəkməyə məcbur oldu. Sonra, daha da pisi, Ali Məhkəmə prezident seçkilərini ləğv etdi və Meri həbs olundu.
  Fransada da erkən seçkilər elan edilib. Yəni, həmişə olduğu kimi, hər yerdə qarışıqlıq var.
  Belarusda Lukaşenkonun zülmündən doyaraq referendum keçirib prezident postunu tamamilə ləğv etdilər. Respublika parlamentli oldu və yeni baş nazir dedi ki, Rusiyaya ilhaq ola bilər. Amma orada prezident seçkilərindən sonra. Zelenski Belarusda çox məşhurdur.
  Qazaxıstanda prezidentlə parlament arasında münasibətlər gərginləşib. İmpiçment təhlükəsi var idi. Lakin onlar tez razılaşdılar, lakin dövlət başçısının səlahiyyətləri daha da məhdudlaşdırıldı.
  Medvedev getdikcə əsəbiləşdi. Seçkilər yaxınlaşırdı və Zelenskinin reytinqi bir neçə dəfə yüksək idi. Düzdür, o, ilk raundda qalib gəlmir, amma hər halda Medvedev bükülür. Aldatmaq və ya döymək üçün yalnız bir hesablama var.
  Gizli məclis baş tutdu. Rusiyalı milyarderlər toplaşıb.
  Medvedev birbaşa dedi:
  - İstəyirsiniz ki, ukraynalı bir qərib imperiya prezidentinin böyük səlahiyyətini alsın?
  Deribasko məntiqlə qeyd etdi:
  - İstəsək də, istəməsək də istənilən hakimiyyətlə anlaşmalıyıq! Zelenski kommunist deyil və... Bu, heç bir halda bizə yaraşmayan Züqanov deyil!
  Medvedev quru şəkildə dedi:
  - Ukraynada gəlir vergisi Rusiyadan qat-qat yüksəkdir!
  Roman Abramoviç güldü və dedi:
  - Gəlirimizi kim bilir və sayar! Üstəlik, onlar bu yaxınlarda orada ixtisar edilmişdilər və demək olar ki, bizimkinə bərabərdirlər!
  Proxorov təbəssümlə cavab verdi:
  - Hakimiyyət dəyişir. Biz qalırıq! Nə tövsiyə edə bilərsiniz?
  Medvedev qəzəbləndi:
  - Yeltsinin vicdanla qalib gəldiyinə inanmıram!
  Deribasko soyuqqanlı cavab verdi:
  - Yeltsinin rəqibi Zyuqanov olmasaydı, Borikin həqiqətən də şansı az olardı. Lakin insanlar hələ də kommunist hakimiyyətinin "cazibədarlığını" çox yaxşı xatırlayırdılar. Yəni: boş rəflər, kartlar, kuponlar, vizit kartları, uzun növbələr, ayda beş dollar maaş. Təbii ki, heç kim bu cəhənnəm vaxtlarına qayıtmaq istəmirdi. Üstəlik, tamaşanı, siyasi şouları, həmçinin sekslə bağlı filmləri və daha çoxunu itirmək. Xalq azadlıq istəyirdi. Və onlar Yeltsinə yox, Müqəvva Zyuqanovun əleyhinə səs verdilər. Lakin Zelenski xalqı qorxutmayacaq. Putindən fərqli olaraq, o, "Kukla" proqramını bağlamayacaq və insanları kartlara qoymayacaq. Doxsan altıncı il təkrarlana bilməz. Yeltsin beş-altı faiz oğurladı, amma on üç fərqlə qalib gəldi! Beləliklə, demək olar ki, ədalətlidir!
  Zelenski isə elə liderlik edir ki, siz ona qalib gələ bilməyəcəksiniz !
  Medvedev qışqırdı:
  - Məni atdılar! Biz razılaşdıq!
  Roman Abramov qeyd edib:
  - Heç olmasa, bizdən sanksiyalar götürüləcək! Və sən Ayısan... Artıq pensiyanı qazanmısan!
  Medvedev qışqırdı:
  - Cəhənnəmdə yanmalısan!
  Proxorov məntiqlə qeyd etdi:
  - Cəhənnəm yoxdur! Pul yığmaq üçün ancaq müqəvva var!
  Medvedev çaşqınlıqla soruşdu:
  - Bəli? Bəs Allah yoxdursa?
  Proxorov gülümsədi və cavab verdi:
  -Hansı Tanrı? Onlar bunu başqa cür təqdim edirlər!
  Roman Abramoviç təklif etdi:
  - Bəlkə yeni bir inanc yaradın! Zəngin olanı Allah sevər! Ən zəngin olanı Uca Allah daha çox sevir!
  Medvedev başını tərpətdi:
  - Məntiqi! Bəs xalq nə deyəcək?
  Roman Abramoviç güldü:
  - İnsanlar maarifləndirilə bilər!
  Medvedev qışqırdı:
  - Ümid edirəm dost qalacağıq!
  Bundan sonra zalı tərk etdi...
  Dünyada hadisələrin bir kaleydoskopu davam etdi. Vitali Kliçko da rinqə qayıdıb və Kiyevdəki stadionda döyüşüb. O, Maykl Taysonla döyüşür. İki qoca, çox məşhur və məşhur. Yaxşı, çoxlu pul yığdılar. Michael Tyson, əlbəttə ki, az qala dilənçi olduğu üçün döyüşə razılaşdı.
  Hətta daha gənc olan və ən əsası, daha yaxşı formada olan Vitali Kliçko onu sözün əsl mənasında məğlub etsə belə. Vladimir Kliçko hələ də mütləq dünya çempionu titulunu qazanmaq və Usiklə döyüşmək istədiyini bildirib. Bundan sonra o, bütün rekordları qıracaq, ən yaşlı mütləq dünya çempionu olacaq... Və o, sakitləşə bilər. Daha nəyi döyməlidir? Joe Louis artıq döyülüb, Foreman isə artıq döyülüb və o, dörd dəfə ağır çəkidə dünya çempionu olub .
  Vitali Kliçko döyüşdən külli miqdarda pul qazandı, xəzinəsinə və şöhrətinə əlavə edildi və nisbətən asan mübarizə apardı.
  Zelenski Vitali Kliçkonu İlya Muromets Qızıl Ordeni ilə təltif edib. Və bu ona əlavə rəğbət qazandırdı.
  Siyasət aləmində ümumiyyətlə boksçular məşhurlaşıb. Floyd Maveyzer ABŞ prezidentliyinə namizəd oldu. Formal olaraq müstəqil. Və layiqli reytinqlə. Bəs milyarder, məğlub olmayan boksçu və qaradərili? Niyə rəqib olmasın?
  Floyd Maveyzer prezident Zelenskini seçkilərdə dəstəkləyib və dostluq vəd edib.
  Paquio ilə revanş matçı istəyirdi və bunun üçün çoxlu pul topladılar.
  Medvedev açıq-aydın mövqe itirirdi. Bir az şok dəyər yaratmaq üçün o, Anatoli Kaşpirovskini baş nazirin müavini rütbəsi ilə səhiyyə naziri təyin etdi. Bu, əlbəttə ki, güclü addımdır, lakin kifayət deyil. Yeri gəlmişkən, Anatoli Kaşpirovski Rusiyanın bütün tarixində ən yaşlı nazir və baş nazirin müavini oldu. Bəli, rekordçu! Dmitri Medvedev İngiltərə kraliçasını da Birinci Çağırılan Müqəddəs Endryu ordeni ilə təltif edib, hətta qəhrəman ulduzu Şoyquya hədiyyə edib. Və Qorbaçovu ən yüksək ordenindən məhrum etdi. Hansı ki, ümumiyyətlə, o qədər də gözəl deyil.
  Və Beriyanı da götürüb marşal rütbəsinə qaytardı. Bəlkə cəlb etmək üçün
  Stalinistlərin tərəfinə keçdilər. Boris Nemtsov isə ölümündən sonra birinci dərəcəli "Vətənə xidmətə görə" ordeni ilə təltif edilib. Daha sonra o, öz fərmanı ilə Volqoqradın adını Stalinqrad adlandırdı. Stalinistlərlə də flört edir . Həm də liberallarla. Novodvorskoy ölümündən sonra Rusiya Qəhrəmanı adına layiq görülüb və... Stalin!
  Medvedev ölümündən sonra Yuri Qaqarini Birinci Çağırılan Endryu ordeni ilə də təltif etdi. Və o, Leonid İlya Brejnevə Qələbə ordenini bərpa etdi. Medvedev gözlənilmədən Rusiya qəhrəmanının qızıl ulduzunu Qarri Kasparova hədiyyə etdi.
  Həm də liberallarla flört edir. Və kommunistlərlə. Həm sizin, həm də bizim.
  Medvedev, həmçinin Roma Papası Birinci Fransiskə Birinci Çağırılan Müqəddəs Endryu ordenini də təqdim edib.
  Həm də "böyük hökmdar"dan çox səxavətli hədiyyələr! Bundan əlavə, Medvedev gözlənilmədən yenidən həm kişilər, həm də qadınlar üçün pensiya yaşını əlli beşə endirdi. Hansı ki, sensasiyaya çevrildi. Və yenə pensiyaları artırdı.
  Seçkilər ərəfəsində nə edə bilərsiniz?
  Bundan başqa, prezident səlahiyyətlərini icra edən Vladimir Jirinovskiyə general-leytenant rütbəsi verib. Necə ki, sadiq xidmət üçün, ustanın çiynindən alın. Və onun oğlu İqor Lebedev gözlənilmədən Qərbdə köhnə və sevilməyən Lavrovun yerinə xarici işlər naziri təyin olundu .
  Demuşkinə Daxili İşlər Nazirliyinin rəhbəri vəzifəsini də təklif edib , lakin nüfuzlu millətçi bundan imtina edib. Yeni təyinatlardan Kseniya Sobçakın mədəniyyət naziri təyin olunması sensasiyaya çevrilib. Reytinqinin çox kiçik olduğunu görüb razılaşdı. Amma o, baş nazirin müavini vəzifəsini də tələb edib. Medvedev bununla razılaşdı.
  Yavlinski də seçkilərdə iştirak edib, lakin tamamilə xəstələnib və səhhətinə görə seçkidən çəkilib.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən həm də onu Rusiya Qəhrəmanı ulduzu ilə təltif edib.
  Mixail Kasyanov birinci dərəcəli "Vətənə xidmətə görə" ordeni və fəxri iqtisadi müşaviri vəzifəsini aldı. Niyə Medvedevin xeyrinə geri çəkildi. Amma bu, faizin çox kiçik bir hissəsidir.
  Sergey Kovalevə idman naziri təklif olundu, lakin bu, ona kifayət etmədi.
  Konstitusiya Məhkəməsinin sədri ilə münaqişə yaranıb. Zorkin nəhayət getdi. Bəs mən kimə belə bir yazı verim? Qadına üstünlük verilir! Və bunu Alla Puqaçovaya təklif etdilər.
  Lakin məşhur müğənni bunun onun üçün olmadığını əsas gətirərək bundan imtina edib. Medvedev buna baxmayaraq, ona Rusiya Qəhrəmanı ulduzunu təqdim etdi. Baxmayaraq ki, Alla onun xeyrinə hərəkət etməkdən imtina etdi.
  Bəs konstitusiya məhkəməsinin sədri kim olacaq? Mövqe ilişib qalıb. Şoyqu da imtina etdi - profili yox!
  Dima Bilan gözlənilmədən razılaşdı. Baxmayaraq ki, bu onun profili olduğu bir fakt deyil! Və təbii ki, müğənni olmaq konstitusiya məhkəməsinin sədri olmaqdan daha sərfəli və çox əyləncəlidir.
  Medvedev, hər halda, buna tez bağlandı və ulduzu Rusiya Qəhrəmanına verdi.
  Dima Bilan isə bunun sadəcə bir zarafat olduğunu söylədi. Bununla belə, ümumi bəyənmə ilə Lyudmila Putina konstitusiya məhkəməsinin sədri təyin edildi. Bu, Putinin Rusiyada populyarlığını nəzərə alsaq, güclü addım idi, lakin artıq bir qədər gecikmişdi və Medvedevi xilas edə bilmədi.
  Titanik səylər göstərilsə də. Amma qiymətlər qalxırdı, rublun məzənnəsi aşağı düşürdü, Taliban Tacikistanda irəliləyirdi və seçiciləri inandıracaq heç nə yox idi.
  Son anda Gennadi Zyuqanov baş nazirin sosial bloka cavabdeh olan birinci müavini təyin edildi. Ancaq bu, artıq ölülər üçün bir təpitdir.
  Zyuqanovun özü isə artıq elektoratını tamamilə itirib.
  Deqtyarev səsvermə ərəfəsində baş prokuror təyin edilib. Həmçinin Liberal Demokrat Partiyasından prezidentliyə namizəddir.
  Medvedev köçdü və yeni yollar axtardı. Möhtəşəm seçki hərəkətlərindən biri bütün Böyük Vətən Müharibəsi veteranlarına Jukov adına xüsusi qızıl medalın təqdim edilməsi oldu. Və yükləmək üçün bir milyon rus rublu. Amma Böyük Vətən Müharibəsi veteranları çox az qalıb.
  Medvedev həmçinin Tereşkovaya Birinci Çağırılan Müqəddəs Endryu ordeni ilə təltif edib. Fürsət olduğu halda, niyə onu mükafatlandırmayasınız? Beləliklə, Anatoli Karpova Rusiyanın qəhrəmanı verilə bilər. O, böyük şahmat oyunçusudur! Və Alekhine, Botvinnik, Tal və Spassky, Tiqran - ölümündən sonra mükafatları təqdim edəcəklər - heç də pis deyil!
  Rusiyanın qəhrəmanı ulduzları - bu gözəldir!
  Mükafatlar vermək, medallar vermək gözəldir. Biz də Putinin adına bir orden təsis etsək. Dörd səviyyə var: dördüncü - bürünc, üçüncü - gümüş, ikinci - qızıl, birinci - almazlı qızıl!
  Medvedevin ixtiraçısı budur.
  Bununla belə, bu da kifayət deyil. Zelenski də yeni sərəncamlar qurur. Məsələn, Taras Şevçenkonun ordeni. Ya da Taras Bulba! Ya Qoqol! Niyə xırda şeylərə vaxt itirirsiniz? Və Kozhedub adına orden! Bu, Zelenskinin sol qüvvələri razı salmaq üçün atdığı güclü addımdır. Ümumiyyətlə, təbii ki, Zelenski kommunist deyil, hətta solçu da deyil. Beləliklə, onun problemləri ola bilər. Amma Rusiyada kommunistlərin lideri yox idi.
  Həm də, Andrey Navalnı? Nədənsə hamı onu unudub. Doğrudanmı prezidentliyə namizədliyinizi verməmisiniz? Lakin Andrey Navalnı uzun müddətdir ki, Zelenskinin komandasında işləyir və artıq Ukraynada korrupsiya ilə mübarizədə çox iş görüb.
  Deməli, hələ heç kim ölməyib! Və iki qardaş xalqın birləşməsi və ümumxalq liderinin seçilməsi prosesi gedir.
  Andrey Navalnı da Zelenskini yuyacaq... Həmişəki kimi od tutub yanır.
  Və o, çılğın intensivliklə enerjili hərəkət edir.
  Və eyni zamanda çox incə, seçiciləri qorxutmamaq üçün. Heç də Trampın üslubu deyil.
  Və dünyada yeni vaxtlar gəlir - daha təhlükəsiz və daha sakit. Səudiyyə Ərəbistanında demokratik və dünyəvi islahatlar başlayır və ümumilikdə dini ekstremizm zəifləyir. Həqiqətən də, çoxları İnternetdə Quranla elm arasındakı ziddiyyətləri oxuya bilər və təəccüblənir: niyə belə edirlər? Quranı və İncili Allahın kəlamı hesab etmək üçün əsaslar nədir?
  İnsanlar düşünməyə və suallar verməyə başlayanda artıq bu qədər tələsik olmurlar. Əslində əsr niyə yaranır? Daha çox ölüm qorxusu kimi! Və o qədər az insan xəstələnənə qədər ölməkdən qorxur!
  Seçkilər ərəfəsində Medvedev xəstəlik məzuniyyəti və əlillər üçün müavinətlər üçün ödənişləri qaldırdı. Tankların istehsalı da artırıldı...
  Medvedev özünü vətənpərvər kimi göstərmək üçün hərbi xərclərdə barajı xeyli qaldırdı. Canavarların ən ağırı olan, çəkisi yüz tondan çox olan və mühərrik əvəzinə nüvə reaktoru olan Bear tankı kütləvi istehsala buraxıldı.
  "Ayı" layihəsi Putinin rəhbərliyi altında, onun şəxsi sifarişi ilə hazırlanıb. İdeya qorxutmaq üçün bir canavar tankı yaratmaq idi. Maşın çox qatlı zireh və iki reaktiv yaylım atəşi ilə çox ağır və bahalı idi.
  Avtomobilin özəlliyi onun saatda yüz kilometrdən çox sürəti, yüz əlli ton çəkisi və nüvə reaktoru sayəsində böyük güc ehtiyatı idi.
  Düzdür, qaçış zamanı başqa bir xoşagəlməz hadisə baş verdi - tırtıl partladı. Və yenə təəssürat korlandı. Medvedevi sözün əsl mənasında ələ saldılar.
  Və sonra prezident səlahiyyətlərini icra edənlə başqa bir epizod baş verdi - siz bunu qəsdən təsəvvür edə bilməzsiniz. Medvedev odunçuların qarşısında ağacı yıxmaq istəyəndə o, yeməklə birlikdə düz şənlik süfrəsi üzərinə düşüb. Beləliklə, Rusiyanın bəxtsiz müvəqqəti rəhbəri yenidən özünü rüsvay etdi.
  Bəli, Medvedevin bəxti gətirmədi. Belə bir bəxt şıltaqdır: birini mükafatlandırır, digərini incidir. Məsələn, II Nikolay həqiqətənmi bu qədər pis idi, amma o, həqiqətən də yüksək güclərdən incimişdi. Beləliklə, Medvedev, ümumiyyətlə, ağıllı bir insan, sözün əsl mənasında hər şeydən qaçdı.
  Bir şey etmək cəhdləri müqavimət və inadkarlıqla qarşılaşdı.
  Medvedev, deyəsən, tavada qıvrılırdı. Və sonra başqa problemlər ortaya çıxdı. Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən də korrupsiya qalmaqalında olub.
  Və burada, əlbəttə ki, Andrey Navalnı olmadan bu baş verə bilməzdi. Bu adam həmişə uyğun olacaq!
  Medvedev və onun ətrafı haqqında belə dağıdıcı ittihamedici sübutlar əldə etdim - qalmaqal heyrətamiz oldu. Bir sözlə, həm Navalnı, həm də onun sarsıdıcı zərbəsi altına düşənlər məşhurlaşdılar.
  Medvedev isə bəhanələr uydurmalı və tükürpədicini silməli oldu. Və hər şey onun üzərinə töküldü. Seçki yox, sadəcə dəhşət.
  Səsvermə günü Medvedev mühafizə altında gəlib. Onun tutqun və arxayın olmadığı aydın idi. Mən bülleteni götürəndə əllərim titrəyirdi. Prezident səlahiyyətlərini icra edən son sərəncamı ilə hərbçilərin və polislərin maaşlarını üç dəfə artırıb. Və pensiyanın beş qatı!
  Anastasiya Orlova isə diktator roluna namizədi ələ salıb:
  - Süngülərdə oturmaq çətindir! Budur pul yastığı qoyur!
  Daha sonra terminator qız onu götürüb çılpaq barmaqları ilə göstərib.
  Anastasiya, əlbəttə ki, sözlərini cibinə qoymayan bir qızdır. Hazırcavab, güclü, sərin, xarizmatik .
  Və bir çox oğlan ona aşiq oldu. Üstəlik, Anastasiya çox temperamentli bir sarışındır və gecə üçün yeni kişi seçmədən yatmır. Təbii ki, o, daha yaraşıqlı, atletik, əzələli, bəzən hətta çox gənc kişiləri seçir. Amma mütləq fərqlidir. Görünür, enerji ilə doldurulmaq üçün. Və heç kim bu nəhəng döyüşçünü fahişə hesab etmir.
  Əksinə, belə güclü və əzələli qadın üçün çox sərin görünür.
  Anastasiya da səs verdi, zərif ayaqlarının çılpaq barmaqları ilə bülleteni götürdü və bu, soyad tapmaq çətin olan bütöv bir rulondur və lazımsız qərəzlər olmadan özü üçün yerləşdirdi. Yaxşı, kimin üçün aydındır!
  Bundan sonra o, çılpaq ayaq barmaqları ilə böyük fiqurunu göstərdi!
  Vladimir Zelenski səs verməyə velosipedlə gəlib. Atladı və fırlandı. Həmişə olduğu kimi mübariz və xasiyyətlidir. Əsl Napoleon Bonapart.
  Və təbii ki, gözlənildiyi kimi sürətli səs verdim.
  Vladimir Kliçko heç vaxt seçkilərdən geri çəkilməyib. Və o da özünə səs verib Medvedevə yumruq silkələdi.
  Nikolay Valuev son anda Rusiya qəhrəmanının ulduzunu Medvedevdən və daxili işlər naziri postundan aldı. Onu çətinliklə çəkə bildim. Baxmayaraq ki, kimə səs verdiyini deməkdən imtina edib.
  Burada bir çox insan səs verdi: Alla Puqaçova və Suraykin ...
  Jirinovski, təbii ki, öz izini buraxmaya bilməzdi. O, götürüb birbaşa seçki məntəqəsində Vladimir Zelenskinin portretini cırıb və söz verib ki, hakimiyyətə gələndə onu mütləq güllələyəcək.
  Dima Bilan səsvermə zamanı oxudu:
  - Hər şey mümkün deyil, mən dəqiq bilirəm! Bilan seçiləcək, o, qüsursuz cəngavərdir!
  Sonra başqa ulduzlar göründü.
  Qarri Kasparov deyib ki, hakimiyyət dəyişir və Medvedyev gedəcək və onunla Putin erası nəhayət başa çatacaq.
  Eyni zamanda keçmiş dünya çempionu şahmat karyerasını bərpa etməyin əleyhinə olmadığını bildirib. Və Steinitz-in yaş rekordunu qırdı . Və Rusiya tezliklə layiqli və demokratik lider alacaq və çarlar dövrü nəhayət keçmişdə qalacaq.
  Və Garry Kasparov tezliklə bütün dünyada populyarlıq qazanacaq öz şahmatını icad etdi.
  Və yüz hüceyrəli lövhə nümayiş etdirdi. Orada yeni fiqurlar peyda oldu. Hər biri iki zarafatcıl: kral və kraliçanın yanında. Üstəlik, zarafatçı bir kraliça kimi gəzir, ancaq yalnız bir cəngavər kimi vurur. Və piyadalar yerinə kənarda iki oxatan. Oxatanlar piyadalar kimi hərəkət edir, lakin onlar iki bütöv meydanda çapraz şəkildə atəş açır. Düzdür, lövhənin ən kənarında olduqları üçün onların dəyəri bir qədər azalır. Ancaq onlar da istənilən formaya çevrilə bilərlər.
  Qarri Kasparovun şahmatı şübhəsiz ki, insanların və jurnalistlərin diqqətini cəlb edib.
  Navalnı Kasparovun mütləq nazir olacağına söz verib.
  Anatoli Karpov da səs verib. Ancaq o, artıq köhnə keçmiş çempiondur, ona görə də yalnız məsləhət görəcəyini vəd etdi. Və dedi ki, çox güman ki, böyük dəyişikliklər gəlir. Və sabah dünəndən daha yaxşı nə olacaq!
  Artıq seçki günü Medvedev Rusiyada minimum məzuniyyət müddətinin otuz iş gününə qədər artırıldığını və on və ya daha çox uşaq dünyaya gətirən bütün qadınların ondan mükafat alacağını elan etdi: Rusiya Qəhrəmanı ulduzu Federasiya.
  Yeni bir populist hərəkət və kifayət qədər güclü deməliyəm. Amma artıq gecdir. Xüsusən də seçki günü aydın olur ki, bu, sadəcə, camaat üçün işdir.
  Medvedev açıq-aşkar mövqe itirirdi... Onun daimi hakimiyyəti hər şeydən çox yorulmuşdu.
  Xalq Putinin yolundan tullanmaq istəyirdi və dəyişiklik susuzluğu yetişmişdi. Üstəlik, Medvedevin güclü şəxsiyyət ola bilməməsi açıq şəkildə ortaya çıxdı.
  Zelenski xal toplayıb, lazımsız populizm və vədlər olmadan hərəkət edərək, inamla irəlilədi.
  Çıxışda bu sorğular onun aşkar favorit olduğunu söylədi. Amma Medvedyevin ikinci tura keçib-keçməyəcəyi hələ sual altındadır! Hələlik Vladimir Kliçko və Sergey Kovalev, eləcə də Qrudinin bu yer uğrunda ona meydan oxuya bilər.
  Zyuqanov sonuncu səs verdi. Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasının qoca, xəstə, keçmiş sədri Qrudin adının üstündən keçdi və ah çəkdi. Bəli, səksən ilə yaxın Rusiyada baş nazirin birinci müavini olmaq asan yük deyil. Onun buna ehtiyacı varmı?
  Və Zyuqanov ağır nəfəs alaraq hıçqırdı:
  Yenə döyüşə girəcəyik
  Sovet hakimiyyəti üçün...
  Və bir kimi öləcəyik -
  Bunun üçün mübarizədə!
  Və səndələyərək kabinədən çıxdı. Xeyr, o, tezliklə istefa verəcək.
  Vaxt yaxınlaşırdı və prezident seçkiləri ilə bağlı ilk məlumatlar gəlməyə az qalmışdı. Rusiya böyük dəyişikliklər astanasında idi. Belarusda da mitinqlər, Rusiya ilə müttəfiqlik tələbləri olub. Hər şey getdikcə daha qəzəbli və həyəcanlı oldu.
  Rusiyada keçirilən prezident seçkilərində fəallıq alternativ seçkilər tarixində rekord həddə çatıb, demək olar ki, doxsan faiz.
  Və indicə elan etdilər ki, qutular açılıb, Uzaq Şərqdən səslərin hesablanması başlayıb.
  . FƏSİL Љ 3.
  İlk turun nəticələri Uzaq Şərqdən gəlməyə başladı. Bütün rəy sorğularının dediyi kimi, Zelenski əminliklə lider idi. Medvedev hələ ikinci də deyildi. Qrudinin və Vladimir Kliçko ikinci yer uğrunda mübarizə aparıb . Siyahıda daha iki yüzə yaxın namizəd var idi, ona görə də səslərini səpələdilər. Bununla belə, Zelenski Sibirdə demək olar ki, əlli faiz qazandı və hətta ilk raundda qələbəyə arxalana bildi.
  Medvedev ürəyində dedi:
  - Ən yaxşısını istədik, amma əyləncəyə səs verdik!
  Zelenski lakonik idi:
  - Həqiqət qalib gəldi!
  Seçki məlumatları daim dəyişirdi, lakin Zelenskinin böyük fərqlə birinci yeri dəyişməz qaldı. Başqa bir şey odur ki, Qrudinin və Kliçko bir qədər aşağı salıblar. Medvedev isə liderdən üç dəfədən çox fərqlə olsa da, ikinci yerə çıxmağa başladı. Prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs ən çox Çeçenistanda, orduda, istintaq təcridxanasında qəbul edilib. Yaxşı, aydındır. Xüsusən də istintaq təcridxanasında. Orada səslərin hesablanmasına nəzarət etmək daha çətindir.
  Medvedev isə bir çox məhbusu azad etdi və artım onun gözlədiyi qədər əhəmiyyətli olmadı.
  Amma böyük çətinliklə ikinci dövrəyə yüksələ bildik. Zelenski ümumilikdə demək olar ki, qırx faiz götürsə də, Medvedev çətinliklə on üç faiz topladı. Üstəlik, seçicilərin rüşvətxorluğu və qanun pozuntuları ilə. Bəli, Dmitri Anatolyeviç olduqca zəif çıxdı. Üçüncüsü isə Vladimir Kliçko olub. Nə kiçik bir sensasiya, dördüncüsü Grudinin . Dima Bilan da gözlənilmədən beşinci oldu. Sergey Kovalev reytinqi yüksək olsa da altıncı olub. Jirinovski bu dəfə ilk onluğa belə düşə bilməyib. Düzdür, Medvedev ona sadiq xidmətinə görə dərhal general-polkovnik rütbəsi və Rusiya Qəhrəmanı ulduzu verdi.
  Sadiq qulunuz üçün belə bir təsəlli mükafatı. Daha sonra Dima Bilan Rusiya Qəhrəmanı ulduzunu və birinci dərəcəli Vətənə xidmətə görə ordenini aldı.
  Lakin Dima hələ də Medvedevi dəstəkləməyəcəyini söylədi. Bununla belə, Zelenski ilə bağlı mövqe də qeyri-müəyyəndir. Yalnız Vladimir Kliçko açıq şəkildə Zelenskayanın lehinə səs verməyə çağırıb. Üstəlik, bu boksçu 2020-ci il Olimpiya çempionu ilə Moskvada döyüşəcəyini açıqlayıb. Və yaş fərqi onu narahat etmir. Vladimir həmişəkindən daha güclü və motivasiyalıdır.
  Medvedev isə Rusiya qəhrəmanı ulduzunu həm Vladimir Kliçkoya, həm də Vitali Kliçkoya verib. Necə ki, o, ədalətli insandır. Siz qardaşlar boks üçün çox iş görmüsünüz, xüsusən də Vladimir.
  Vitali dedi ki, Maydanda ən iyrənc şey, onun sayəsində Holmsun rekordunu qırmamasıdır. Ancaq onun hər şansı var idi!
  Kiyevdə Qasyevlə görüşmək istədi . Hansı ki, müəyyən ajiotaj yaradıb. Niyə cəhd etmirsiniz?
  Sergey Kovalev də karyerasını davam etdirmək istədi, xatırladıb ki, Hoppins , hətta daha böyük yaşda da dünya çempionlarını və vahid titulları məğlub etdi. Və hələ ki, nə Zelesky , nə də Medvedev hökumətdə işləməyi planlaşdırmır. Və döyüşmək istəyir.
  Uşaqların həqiqətən kifayət qədər motivasiyası var idi. Digər boksçulardan Dima Bivol Kovalevlə döyüşmək arzusunu bildirdi.
  Medvedev Qrudinlə danışıqlar aparıb . Ona qızıl dağlar vəd etdi. Qrudinin baş nazir postundan başqa heç nə istəmirdi. Gözlənilmədən yaşlı Züqanov Medvedevi dəstəkləyib və Qrudinini prezident səlahiyyətlərini icra edənin komandasına qoşulmağa çağırıb . Lakin sonra kommunistlərin sıralarında problemlər və parçalanma yarandı. Hansı ki, hər iki namizədin xoşuna gəlməyib.
  Zelenkinin lehinə danışdı . Deyirlər ki, iki şər arasında hələ bilmədiyimiz birini seçməliyik!
  Nikolay Valuev Zelenski ilə Medvedev arasında ittifaq təklif etdi: Zelenski prezident - Medvedev baş naziri. Oliqarxların nə xoşuna gəldi! Üstəlik, birləşmənin deyilməyən bir məqamının olduğunu xatırladıblar: müxtəlif ölkələrin öz ölkələrindən baş nazirləri və prezidentləri olacaq.
  Zelenski prezident seçkilərində qalib gəldiyi üçün Rusiyanın nümayəndəsi baş nazir olmalıdır. Lakin Medvedev hələ də ikinci turdadır.
  Zelenski isə dedi ki, bəli, baş nazir Rusiyadan olacaq, amma Medvedev yox! Çünki ruslar onun idarəçiliyindən beziblər. Medvedyev kimi uğursuz yox, iqtisadiyyatda daha bacarıqlı və uğurlu təcrübəsi olan biri lazımdır!
  Sosial sorğunun məlumatları göstərib ki, rusların əksəriyyəti Medvedevi baş nazir görmək istəmir. Daha doğrusu, az qala doxsan faiz bunun əleyhinə idi.
  Roqozin gözlənilmədən siyasi unutqanlıqdan qayıdıb və mümkün baş nazir kimi qəbul olunmağa başlayıb. Həmçinin, bir çox ruslar Andrey Navalny-ni baş nazir kimi görmək istəyirdilər.
  Beləliklə, tarixin təkəri getdikcə daha sürətlə fırlanırdı.
  Dünyada təbii ki, Qərb Zelenskini dəstəklədi, Çin neytral qaldı. Əksər ölkələr həm də demokrat və qərbli sayılan Zelenski üçündür. Lakin Medvedev uzun müddət Putinin tərəfdaşı olub. Hətta iki liderin tandemi haqqında da danışdılar. Və aydındır ki, Medvedev heç də görünmək istədiyi qədər ağ və tüklü deyil. ABŞ-da da seçkilər var. Gənc Respublikaçı və gənc Demokrat qadın arasında müsabiqə. Və bu, əlli əlli şansdır. Çində də dəyişikliklər mümkündür, lider Xinin səhhətində problemlər var. Və onun yerinə daha demokratik bir liderin keçmə şansı var kimi görünür.
  Ümumiyyətlə, Çin oliqarxiyası daha çox azadlıq və demokratiya istəyir, lakin xalq kifayət qədər əylənmir. Nəticələri əvvəlcədən bəlli olanda onlar hansı seçkilərdir?
  Diktatura dəbi itməyə başladı. Hər kəs sadəcə dişli olmaqdan daha çox şey istəyirdi.
  Zelenski yeni şeyləri, dəyişiklikləri və bunda uğurlu olanları təcəssüm etdirdi. Rusiyada isə bu müsbət qarşılandı. İnsanlar həbsxanalar, düşərgələr və ya ümumi qorxu istəmirdilər.
  Bir nəsil dəyişdi və hamı dəyişiklik istəyir. Hətta xalqın nifrət etdiyi Kastro rejiminin heyrətləndirici olduğu Kubada belə. Güc başqa ad altında olsa belə. Şimali Koreyada da dəyişiklik üçün susuzluq var. Üstəlik, koreyalılar tez-tez deyirdilər: monarxiya kommunizm üçün deyil! Və şişman diktator getməlidir!
  Dünyada dəyişiklik istəyi artırdı və Zelenski də bu dalğada idi. Və uğurla inkişaf etdi!
  Şimali Koreyada isə etiraz nümayişi keçirilib. Hansı ki, diktatura rejimi pulemyotlardan atəş açıb. Bu, qitədə hökm sürən barbarlığın daha bir göstəricisi oldu.
  Tramp bildirib ki, ABŞ bu diktatura problemini güc yolu ilə həll edə bilər. Və nüvə bombası onları qorxutmayacaq. Tramp daha sonra bildirib ki, ABŞ artıq elə silahları sınaqdan keçirir ki, heç bir termonüvə yükü təhlükəli olmayacaq.
  Lakin Trampın vaxtı daralırdı. Və beləliklə o, prezidentlərin ən yaşlısıdır. Üstəlik, Karterin ölümündən sonra o, hətta keçmiş prezidentlər arasında ən yaşlısı oldu. Heyrət! Vay! Və şans gəncliyi sevir! Əgər Trampın rəqibi olaraq daha gənc bir qadın olsaydı, çətin ki, onu heç cür məğlub edə bilməzdi!
  Görünür, karma qanunu deyir: gənclərə uğurlar! Ronald Reyqan qayda üçün istisna olsa belə!
  Və nisbətən gənc Qorbaçov uğursuz oldu. Hətta kimsə deyə bilər ki, Mixail Sergeeviç səhv edib? SSRİ-nin insan dilində danışan ilk hökmdarı. Və o, xalq tərəfindən başa düşülmədi! Və ya bəlkə hətta xalq deyil, elita!
  Oh, belə şans! Vladimir Vladimiroviç Putinin bəxti nə qədər olub və o, nə qədər nail olub?
  Və əgər II Nikolayın bəxti bir az daha çox olsaydı - məsələn, admiral Makarov sağ qalsaydı, o zaman Rusiya nə qədər böyük və qüdrətli olardı. Çin Sarı Rusiyaya çevriləcək və bütün dünya əyiləcəkdi!
  Beləliklə, onlar Krımı tək götürüb bütün dünya ilə qarşıdurmaya çəkildilər!
  Və II Nikolay incə bir diplomat olaraq müttəfiqlərindən Konstantinopol və Kiçik Asiya ilə danışıqlar aparmağı bacardı.
  Yaxşı, tamam, indi fenomenal Zelenski getdikcə aktivləşir. Və ikinci seçki yaxınlaşır.
  Ukraynada daha çox sevinc və nikbinlik hökm sürür. Medvedev təbii olaraq televiziya debatı təklif etdi. Baxmayaraq ki, bu çox məna kəsb etmir. Rusiya prezidenti səlahiyyətlərini icra edənin mövqeyi o qədər də güclü deyil. Və lovğalanacaq heç nə yoxdur. Nə iqtisadiyyatda, nə siyasətdə, nə müharibədə. Qafqazda vəziyyət daha da pisləşib. Və heç nə etmək olmaz. Nə güc, nə də diplomatiya qalib gəlir. Medvedevin ətrafı ilə münasibətlər getdikcə daha düşmən xarakter alır. Burada artıq heç kim Çarı ciddi qəbul etmir. Baxmayaraq ki, padşah hələ də taxtdadır.
  Oliqarxlar, ümumiyyətlə, Zelenskiyə qarşı deyillər. Yalnız təhlükəsizlik qüvvələri, daha doğrusu, bəziləri bədbəxtdir!
  Medvedev gizli şəkildə təhlükəsizlik şurasını topladı. Söhbətdə ikinci turun ləğv edilib-edilməməsinə toxunulub. Məsələn, qanun pozuntuları olubmu? Əlbəttə idilər! Siz isə bunda səhv tapıb seçkinin nəticələrini ləğv edə bilərsiniz. Niyə belə bir şey Ali Məhkəmə vasitəsilə təsdiqlənsin? Fikir olduqca ağlabatan görünürdü.
  Dmitri Anatolyeviç Medvedev xatırladıb ki, bir vaxtlar 1999-cu ilin mayında Yeltsin hərbi çevriliş və Dövlət Dumasının dağıdılması planını müzakirə edib!
  Və demək olar ki, baş verdi. Düzdür, o vaxt da təhlükəsizlik qüvvələri arasında birlik yox idi. Bəziləri dedi ki, yumşaq variant daha yaxşıdır: Ali Məhkəmə Rusiya prezidentinin vəzifəsindən kənarlaşdırılması ilə bağlı qanunun olmaması səbəbindən impiçment prosedurunu rədd edir. Və bu qanun qəbul olunana qədər və bu konstitusiya qanunu olana qədər parlamentin üçdə ikisi və Federasiya Şurasının dörddə üçü yığılmalıdır. Dumanın səlahiyyətləri də başa çatacaq, prezidentin də.
  Bundan sonra təhlükəsizlik qüvvələri faktiki olaraq Ali Məhkəmə ilə işləyəcək və problemi sülh yolu ilə həll edəcəklərinə söz verdi. Yeltsin həqiqətən iki faiz reytinqi və beş infarktla hərbi çevriliş etmək istəmirdi. Gücü də eyni deyil, dayaq da eyni deyil. Üstəlik, 1993-cü ildə xalq hələ də həmin kursu dəstəkləyirdi. Və 1999-cu ildə o, artıq orada deyildi. Və belə nəticələrlə bu baş verə bilməzdi.
  Deməli, impiçment prosesi keçsəydi, çox güman ki, atışmasız başa çatacaqdı.
  Medvedev seçkilərin etibarsız sayılması üçün Ali Məhkəməyə müraciət edib.
  Amma sonradan təbii ki, hakimlər etiraz etməyə başladılar. Deyirlər ki, seçkilər ləğv olunsa belə, yenə də təkrarlanmalı olacaq. Medvedevin şansları isə daha da azalacaq. Və xalq iğtişaşları başlayacaq.
  Beləliklə, deyirlər ki, Dmitri Zelenskinin Rusiya prezidenti olacağını daha yaxşı qəbul etsin. Və yerinizi tapmağa çalışın.
  Üstəlik, çoxları bu klounun Ukraynada uğur qazanmayacağını deyirdi. Amma bu işləmiş olmalıdır! Və bir köstebek yuvasından faciə yaratmamalısınız.
  Medvedev hakimlər və təhlükəsizlik rəsmiləri ilə danışdıqdan sonra qərara gəldi: axırda seçkilərə getmək. Və ikinci turu keçirin. Və bu, həqiqətən də belə olacaq. Bəlkə də hər şeydən sonra möcüzə baş verəcək. Amma yox? Ona görə də onu həbsə atmayacaqlar.
  Milyarderlərin görüşündə də demokratiyaya qarşı olmadıqları ifadə olunub. Və Zelenski solçu deyil və onlara yaraşır. Bundan əlavə, nəhayət, bütün Qərb sanksiyaları ləğv ediləcək və Rusiya nəhayət dünya birliyinə qayıdacaq.
  İndi görüləsi yalnız bir şey qalıb: teledebat keçirmək. Zelenski razılaşdı, ancaq Lujniki stadionunda. Təbii ki, bu qəbul olundu. Bu, Poroşenko ilə artıq keçmiş mərhələni çox xatırladırdı. Üstəlik, birinci dövrədə fərq daha da böyük idi. Medvedevin antireytinqi isə böyükdür.
  Amma televiziya debatları suda boğulan adamın saman çöpündən yapışmasına bənzəyir. Son iclas cümə günü, seçkilər isə bazar günüdür.
  Medvedev, ümumiyyətlə, hazırlaşırdı. Amma faktlar onun tərəfində deyil. Poroşenkonun təcrübəsi göstərdi ki, təkcə ritorika ilə faktları dəyişdirmək olmaz. Necə ki, onlar Moskvanın bütün tarixində mərkəzi televiziya kanallarının şəhərin indiki rəhbərinə qarşı işlədiyi yeganə vaxt olan Mer Lujkovu məğlub edə bilmədilər.
  Lakin təbliğat Moskva merinin iqtisadi uğurlarından üstün ola bilməzdi. Və defolt müəllifi Kiriyenkoya səs verməyin! Amma ən çox yüksələn o idi . Yəqin ki, ən uğursuz namizəd biznes rəhbərinə qarşı qoyulub.
  Ancaq Rusiya mediası indi Zelenski üçün daha çox kampaniya aparır. Heç kim Medvedevə inanmırdı. Hətta Ali Məhkəmə də seçkinin ləğvi ilə bağlı işə baxmaqdan çəkindi.
  Hələlik məsələ ondadır ki, stadion ağzına qədər doludur. Sözün əsl mənasında dolub.
  Və aydın idi ki, qarşıdan ciddi mübahisə gedir. Ancaq Medvedevin sifətindən aydın görünürdü ki, o, az qala məğlubiyyətlə barışıb. Ancaq son addım atılmalıdır.
  Medvedev debat ərəfəsində Vladimir Jirinovskini daxili işlər naziri təyin edib. Bu, ümidsizliyin son jestidir. Lakin Jirinovski seçicilərin səksən faizindən çoxunun Zelenskiyə səs verməyə hazır olduğunu bilərək, gələcək dövlət başçısı ilə heç də mübahisə etməyə həvəsli deyildi. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, o, Zelenskinin komandasında yer tapa bilməyəcəyini başa düşdü.
  Bəli, Vladimir Volfoviç qocalıb. Ancaq Anatoli Kaşpirovski daha yaşlı səhiyyə naziri və baş nazirin müavinidir. Lakin o, Medvedyev üçün seçki kampaniyasına da həvəsli deyil. Bununla belə, onun komandada qalmaq şansı var. Yaş böyükdür və bu təcrübə deməkdir. Və fiziki formam çox yaxşıdır.
  Kashpirov fenomeni təəccüblü deyil.
  Stadiondakı mübahisə salamlaşma ilə başlayıb. Və hazırcavab şərhlər. Lakin Zelenski daha təravətli, daha inamlı, daha inandırıcı və daha peşəkar görünürdü.
  Medvedev çox əsəbi idi və qışqırmağa başladı. O, inandırıcı ola bilməzdi. Və ölkədə vəziyyət olduqca pisdir. Xalq açıq şəkildə Zelenskini dəstəkləyir. Burada hər şey çox gərgindir.
  Zelenskinin hər sözü alqışlarla müşayiət olunur, Medvedyev isə alqışlanır. Yəni, mübahisənin əsl uğursuzluğu var.
  Medvedev yerindən tərpənir və deyir:
  - Mənim təcrübəm var!
  Zelenski təbəssümlə cavab verir:
  - Belə təcrübə ilə, yalnız qapıçıların yanına get!
  Medvedev cavab verdi:
  - Putin və mən Krımı aldıq!
  Zelenski hazırcavab cavab verdi:
  - Oğrunun tutuşu və qısa qolları!
  Debat davam etdi, amma Zelenski açıq şəkildə qalib gəldi. O, Medvedevdən qat-qat hazırcavab və daha inandırıcı idi və tamaşaçılar sevindi.
  Teledebatdan dərhal sonra Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən fərman verdi ki, maaşları beş dəfə, pensiyaları yeddi dəfə artırdı! Amma artıq zarafat kimi görünürdü.
  Medvedevin adamları sadəcə güldülər. Baxmayaraq ki, seçkilər ərəfəsində başqa iş gördükləri aydın idi!
  Medvedev həm Stalinə, həm də Leninə Birinci Çağırılan Endryu ordeni ilə təltif etmək qərarına gəlib. Bu qərarın olduqca müdrik, lakin gecikmiş olduğunu söyləmək lazımdır. Dmitri Medvedev açıq-aydın kommunistləri ələ keçirmək istəyirdi. Və xüsusilə Stalinistlər. Ancaq eyni zamanda, ulduzu qəhrəman Tuxaçevskiyə götürdü və mükafatlandırdı. Bu həm də qeyri-adi bir hərəkət və liberalların flört etmək cəhdidir.
  Medvedev ümumiyyətlə həm bizim, həm də sizin xoşunuza gəlməyə çalışırdı. Patriarxı, Papanı və xristian konfessiyalarının liderlərini mükafatlandırdı. Əsasən protestantlar. Hətta Yehovanın Şahidləri də öz hüquqlarını bərpa etdilər, lakin bunun heç bir faydası olmadı. Bununla belə, onlara səs vermək qadağandır və ümumiyyətlə, bu təşkilat ölür!
  Medvedev həm müftiləri, həm də lamaları mükafatlandırıb. Hamını öz tərəfinə çəkməyə çalışdı. Medal və orden yağışı qeyri-adi idi. Eyni zamanda, prezident səlahiyyətlərini icra edən Dövlət Dumasının bütün deputatlarının hər birinə milyon dollar mükafat verib. Ancaq bu, insanları ona cəlb etməkdən daha çox qorxutdu.
  Sonra Medvedev bir neçə yeni orden yaratmağa çalışdı: Böyük Pyotr ordeni, İvan Qroznı ordeni, Azadedici Aleksandr ordeni, II Nikolay ordeni və Brusilov ordeni. Lenin və Stalin ordenləri də bərpa edildi.
  Medvedev bu yolla müxtəlif elektoratı cəlb etməyə çalışırdı. Və prinsiplə hərəkət edərək: həm sizin, həm də bizim! Amma bu halda hər şeyi yeyənlik xalqa inamsızlıq yaratdı - deyirlər, siyasi fahişə. Deyəsən, insanlar unudublar ki, Putin də həm sağa, həm də sola flört edir. Mən də hər şeyi yeyən olmağa çalışdım.
  Ancaq Yupiterə icazə verilən şey buğaya icazə verilmir! Putin elə əvvəldən xalqın nifrət etdiyi Yeltsinin varisinin izinə düşsə də, həm xalqın, həm də elitanın rəğbətini qazandı. Hətta kommunistlər də onun əleyhinə danışmaqdan qorxdular və döyüşmədən, bazarlıq etmədən onu baş nazir kimi təsdiq etməyə səs verdilər.
  Ancaq Medvedevi heç vaxt xüsusi olaraq sevmirdilər. Görünür, o, çox ağıllı idi və Putinin kölgəsində idi. Heç kim onu əsl döyüşçü və hökmdar kimi qəbul etmirdi. Ümumiyyətlə, Putindən sonra hansısa xələf nədənsə siyasi cırtdan kimi görünürdü və nə isə səhv idi. Zelenski isə xarizmatik, nağıl şahzadəsi kimi qəbul edilirdi. Və bu, artıq pişik deyil, Ukraynanı bataqlıqdan, daha doğrusu, çuxurdan çıxaran uğurlu bir hökmdardır.
  Təbii ki, Ukrayna ilk növbədə Rusiya ilə əlaqələri kəsdiyi üçün zərər çəkdi. Və burada Poroşenko o qədər də günahkar olmaya bilər. Əgər Belarusda belə bir hadisə baş versəydi, tam uğursuzluq olardı. Peşəkarlıq baxımından Ukrayna hökuməti güclüdür! Belarusda isə əksinə, ancaq çaşqınlar və qab-qacaq bişirənlər var. Putinin komandasında bəzən Roqozin və ya Tkaçev kimi güclü şəxsiyyətlər var idi, lakin onlar tez bir zamanda uzaqlaşdırıldı.
  Medvedev, hər halda, anadangəlmə hökmdar kimi görünməyən bir adam idi və buna görə də bu çar tamamilə real və məhkəmədə deyildi.
  O, müəyyən mənada Qərbdə adi insanların sevdiyi, lakin öz xalqı arasında bəyənmədiyi Qorbaçova bənzəyirdi. Qismən, təbii ki, onlar Qorbaçovu sərxoşluqla mübarizə apardığı üçün bəyənməməyə başladılar. Spirtlilər və içki içənlər təbii ki, araq qıtlığını bağışlamayıb. Şərab iğtişaşları var idi. Və sonra siqaretlər yoxa çıxdı.
  Xeyr, Qorbaçov aydındır ki, onlar onu yalnız keçəlliyinə görə sevmirdilər. Medvedev baş nazir kimi özünü çox zəif iqtisadçı kimi göstərdi. Və Zelenski olmasa belə, onun yeni müddətə seçilməkdə problemləri olacaqdı.
  Bir dəfə Putin Medvedevin qulaqlarından tutdu.
  Ancaq indi Putin oyundan çıxdı - o, sağlamlığını korladı, maşın sürdü və xokkeylə məşğul oldu. Belə hörmətli yaşda buza dırmaşmaq lazım idimi? Xüsusən də gənc olanda heç bir bacarığınız olmadan?
  Putin yandı, həddindən artıq uzandı. Və onsuz Zelenskini dayandıracaq heç kim yoxdur. Üstəlik, Putin özü kadr siyasətini elə aparıb ki, onun layiqli davamçısı olmayıb. Elə Stalin kimi ki, Xruşşov onun yerinə keçdi və müflis oldu. Və burada Medvedev heç də Rusiya imperiyasının adekvat lideri deyil.
  Seçkilərdən əvvəl şənbə günü bütün Rusiya telekanalları Zelenski haqqında film yayımlayıb. Təbii ki, böhtan atmaq məqsədi ilə. Ancaq bir neçə fakt təqdim edildi. Və təbliğat öz acizliyini göstərdi. Və bir çox kanallar filmə münasibət bildirib.
  Medvedev bir çox generalları ordenlərlə təltif edib. Yenidən bir ulduz düşməsi.
  O, gözlənilmədən üç dərəcəli yeni Botvinnik ordeni təsis etdi: bürünc, gümüş və qızıl. Həm də Alekhine ordeni. Həm də bürünc, gümüş və qızıl.
  Medvedev daha sonra fərmanla Rusiyanın dörd il ərzində peşəkar orduya keçəcəyini açıqladı. Və xidmət müddəti altı aya endirilir.
  Sonra prezident səlahiyyətlərini icra edən müharibə veteranlarına və qaynar nöqtələrdə xidmət edənlərə Rusiya Federasiyasının Qəhrəmanı ulduzu ilə təltif ediləcəyini bildirdi. Nə analoqu olmayan bir addım oldu.
  Medvedev açıq-aydın tarixdə özünə yer axtarırdı. Daha sonra prezident səlahiyyətlərini icra edən Vladimir Vladimiroviç Putini ölümündən sonra "Qələbə" ordeni və "Birinci çağırılan Müqəddəs Endryu" ordeni və Rusiya Federasiyası Qəhrəmanının yeni yaradılmış iri brilyant ulduzu ilə təltif edib.
  Bu, artıq keçmiş rus kumirinin reytinqində oynamaq üçün son cəhd idi. Necə ki, mən uzun illər Putinlə bir yerdə Medvedev olmuşam - məni bütün qəlbinlə, canınla sev!
  Ancaq görünür, insanlar bu diktatoru sevməyə o qədər də həvəsli deyillər.
  Şənbədən bazara keçən gecə Dmitri Anatolyeviç Medvedev hətta ölümündən sonra generalissimus titulunun Vladimir Vladimiroviç Putinə verilməsini elan etdi!
  Bu, həqiqətən çox gözəl idi! Necə ki, adı əvvəlki illərin kumirinə verirəm!
  Ancaq bu, Medvedevə kömək edəcəkmi? Yalnız keçmiş bütlərini tərifləmək və ordenlərlə təltif etməklə insanları özlərinə səs verməyə inandırmaq çətindir. Nə qədər mükafatlar yağdırsan da, Putini geri qaytara bilməyəcəksən. Və aydındır ki, köhnə kral getdi və Kiyevdən yeni şah gəlir.
  Bununla belə, Zelenski yatmayıb, həm də Papanı mükafatlandırıb. Yaşlı Fransisk Birinci Ukrayna Prezidentinə yeni nailiyyətlərə görə xeyir-dua verdi.
  Belarusda isə rusiyayönlü partiyalar koalisiyası Rusiya ilə birləşməyə dair referendumun keçirilməsi üçün imza toplamağı artıq başa çatdırıb. Bu məsələ ilə bağlı səsvermə gözlənilir. Lakin Medvedevin buna görə borcu yoxdur. Və burada əsas təşəbbüs milyonların kumiri Zelenskidən gəldi.
  Beləliklə, indi Vladimir Zelenski finiş xəttinə daxil idi...
  Sibirdə səsvermə başlayıb. Seçici fəallığı əvvəldən yüksək idi. İnsanlar səsverməyə gedib gülümsədilər. Dəyişiklik üçün gəldikləri açıq-aşkar görünürdü. İstədikləri isə yenidir. Hamı köhnədən yorulub, yorulub.
  Səhər hətta mahnı da səsləndi:
  Qəlbimiz dəyişiklik tələb edir
  Gözlərimiz dəyişikliyə ehtiyac duyur...
  Gülüşümüzdə və göz yaşlarımızda,
  Və damarların pulsasiyasında!
  Dəyişiklik, dəyişiklik gözləyirik!
  Seçkilər sakit keçsə də, böyük fəallıq müşahidə olunurdu. İnsanlar kütləvi şəkildə seçkilərə axışırdı. Nikolay Valuev ilk səs verənlərdən biri olub. O, bülleteni qutuya atıb dedi:
  - Gəlin yeni bir şeyə səs verək!
  Sonra Aleksandr Povetkin meydana çıxdı. Mən də səs verdim və fikrimi bildirdim:
  - Rus tanrıları üçün!
  Sonra səsvermə gəldi. Onlar bülletenləri qutulara atıblar. Və Dima Bilan və Alla Puqaçova. Lev Leşçenko da göründü və elan etdi:
  - Gəlin yeni bir şeyə səs verək!
  Nikolay Baskov oxudu:
  - Rus valsı, qanadlar uçur! Bahar gəlir!
  Və yarpağı da zibil qutusuna qoydu.
  Sonra başqa uşaqlar peyda oldular... Zelenski skuterdə səs verməyə gəldi və salto etdi - alqışlar sədaları altında. Onlar səs verdilər və hətta oxudular:
  Ürəyin və damarların nəbzini bil,
  Övladlarımızın, analarımızın göz yaşları...
  Deyirlər ki, biz dəyişiklik istəyirik
  Ağır zəncirlərin boyunduruğunu atın!
  Və gurultulu alqışlar! Baxmayaraq ki, şeirlər onun deyil, məşhur şair və yazıçı Oleq Rıbaçenkonundur. Ancaq Oleq Rıbaçenko özü oğlana çevrildi və indi başqa bir dünyaya səyahət edir.
  Sonra digər boksçular səs verdilər: Sergey Kovaley, Denis Lebedev. Sonuncu fasilədən sonra geri qayıtmağa çalışdı. Amma döyüldü və nəhayət, getdi.
  Sofiya Rotaru Kiyevdə səs verib. Və çox gülümsədi ...
  Vladimir Jirinovski də gəldi. O, qışqırdı:
  - Yeni bir yol üçün!
  Və o, general-polkovnik epauletlərini çaldı. Zyuqanov seçkilərə əlil arabasında gəlib. Və o, hər zaman susurdu.
  Grudinin gülümsəyərək səs verdi ...
  Qarri Kasparov eyni vaxtda oyun keçirib və səsini də verib. Üstəlik, o, Karlesonla oyun keçirəcəyini bildirib. Beləliklə, Anatoli Karpov eyni vaxtda oyun seansı verdi.
  Yeri gəlmişkən, Karpov artıq Mixail Botvinnikin Qızıl ordeni ilə təltif olunub.
  Beləliklə, başqa bir sual burada əsas və ən yaxşı dünya çempionunun kim olmasıdır.
  Şübhəsiz ki, çox şey dəyişdi...
  Və Dmitri Anatolyeviç Medvedev yenə hamını təəccübləndirdi. Müəssisədən "Oleq Rıbaçenko" adına orden elan edilib. Üstəlik, birdən dörd dərəcə var: dördüncü dərəcə bürünc, üçüncü dərəcə gümüş, ikinci dərəcə qızıl və birinci dərəcə almazlı qızıl!
  Bu əla çıxdı!
  Artıq "Lüsiferin Armageddonu" kinoteatrlarda nümayiş etdirilib, "Avatar" və "Ulduz müharibələri"nin rekordları artıq qırılıb. Oleq Rıbaçenko əsl ədəbiyyat super ulduzuna çevrilir!
  Medvedev həmçinin Oleq Rıbaçenko adına ədəbi mükafat təsis etdi - mükafat fondu Nobel mükafatından on dəfə çox olan.
  Və bu ümumiyyətlə çox gözəldir!
  Sonra daha çox Medvedev bazar günü işlədi. O, Oleq Rıbaçenkonu "Birinci çağırışlı Endryu" ordeni və Rusiya Qəhrəmanı ulduzu, Rusiya Qəhrəmanının iri brilyant ulduzu "Qələbə" ordeni ilə təltif edib. Bu, tarixin gedişatını dəyişmək cəhdi idi.
  Mən Oleq Rıbaçenko ilə mehriban davranacağam və hər şey əla olacaq! Eyni zamanda həm ona, həm də marşala Rusiya Federasiyası titulunu verəcəm!
  İcra hakimiyyətinin sorğularından ilk məlumatlar artıq məlumdur ki, Zelenskinin səksən faizdən çox səsi var.
  Və informasiya axını dayanmayacaq...
  Medvedev hələ səsvermədə iştirak etmək niyyətində deyil. işləyir. Burada o, Vladimir Volfoviçə ordu generalı rütbəsi verilməsi haqqında sərəncam verir. Necə ki, mənə sadiq ol.
  Baxmayaraq ki, Jirinovski, görünür, artıq qarşı tərəfə keçib.
  Lev Leşçenko portfelsiz nazir oldu. Amma bunun artıq əhəmiyyəti yoxdur.
  Çində iğtişaşlar var. Xalq demokratiya istəyir - despotizmdən yorulub! İnsan tək çörəklə yaşamır!
  Rəhbərimə yox demək istərdim! İyirmi birinci əsrdə çubuqla nizam-intizamı nə qədər saxlaya bilərsiniz?
  Çində işlər o qədər də yaxşı getməyib. Sonsuza qədər kommunizm relsləri ilə gedib kapitalizm qurmaq mümkün deyil. Bəzi dəyişikliklərə ehtiyac var. Rəhbərlik isə həddindən artıq mühafizəkardır.
  Bundan əlavə, yeni burjuaziya demokratiya və polis vəhşiliyinə son qoyulmasını istəyir.
  Köhnə iş üsullarının tükənməsi də öz təsirini göstərdi! Sistemdə dişli olmaq arzusu yoxdur. Bəli, Çində bazar günləri əhəmiyyətli iğtişaşlar sistemi silkələyir.
  ABŞ-da isə qadının prezident olmaq şansı ən yüksəkdir. Lakin Floydun populyarlığı birdən-birə artmağa başladı Mayweather . Bu yenilməz boksçu artıq reytinqlərin zirvəsinə qalxıb.
  Göründüyü kimi, Birləşmiş Ştatlar yeni qələbələri əldən verdi və taxtda nə Respublikaçı, nə də demokrat istəmədi. Və Floyd da gözəldir!
  Və sonra başqa televiziya debatı olacaq.
  Artıq bazar günü axşamdır. Tezliklə seçki məntəqələri bağlanacaq.
  Son anda Medvedev nəhayət meydana çıxdı. O, tələm-tələsik seçki qutusuna bülleteni atdı və heç nə demədən getdi. Saat əqrəbləri vurub və səsvermə başa çatıb.
  Hələlik prezident Medvedev Kremli tərk edərək Moskva yaxınlığındakı iqamətgahına gedib.
  Onunla birlikdə kabinədə iki qız var. Ən azı bir az əyləncə.
  Sağ tərəfdə oturan Nataşa soruşdu:
  - Yaxşı, bəs Dima? İndi onlar sizin son uğursuzluğunuzu elan edəcəklər!
  Medvedev qeyd edib:
  - İnauqurasiyaya hələ iki ay var. Deməli, hələlik mən hər şeyəm və Zelenski yalnız Ukraynanın prezidentidir!
  Sağ tərəfdə oturan Alenka dedi:
  - Və inauqurasiyanı sürətləndirmək olar! Gücünüz bitdi, Dmitri Anatolyeviç!
  Medvedev yalvararaq soruşdu:
  - Amma siz qızlar bacararsınız!
  Nataşa qaşlarını çatdı və soruşdu:
  - Nə edə bilərik?
  Medvedev əminliklə dedi:
  - İnauqurasiyaya müdaxilə edin!
  Nataşa güldü və cavab verdi:
  - Və necə?
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs qətiyyətlə cavab verdi:
  - Sanki özünü tanımırsan!
  Nataşa qəzəblə cavab verdi:
  - Zelenskini öldürməyəcəyik!
  Medvedev dərhal etiraz etdi:
  - Yaxşı, niyə öldürün! Sadəcə o, tacdan imtina etdiyinə əmin olun!
  . 4-cü FƏSİL.
  Qızlar bir ağızdan gülürdülər...
  Alenka təbəssümlə soruşdu:
  - Hipnozdan istifadə etməyi nə təklif edirsiniz?
  Dmitri Anatolyeviç başını tərpətdi:
  - Bu belədir! Sən bunu edə bilərsən!
  Nataşa dostu üçün cavab verdi:
  - Bacarırıq, amma istəmirik!
  Medvedev təəccübləndi:
  - Niyə bu?
  Nataşa səmimi cavab verdi:
  - Zelenski seçilmişdir! Siz isə, Dmitri Anatolyeviç, ölkəni idarə etmək iqtidarında deyilsiniz!
  Alenka kinlə əlavə etdi:
  - Və bu hamımız üçün olduqca aydındır!
  Medvedev qəzəblə qeyd etdi:
  - Başa düşmürsən ki, biz Qərbin müstəmləkəsinə çevriləcəyik?
  Alenka əminliklə cavab verdi:
  - Daha doğrusu, Qərb bizim müstəmləkəmizə çevriləcək!
  Nataşa istehza ilə əlavə etdi:
  - Və səninlə, Mişa, Rusiya onsuz da əla olmayacaq!
  Medvedev qışqırdı:
  - Mən sizə Qələbə ordeni, Birinci çağırış Müqəddəs Endryu ordeni, II Nikolay ordeni və brilyantlı qızıl ulduz verəcəyəm...
  Nataşa güldü və dedi:
  - Ya bəlkə özümüz prezident olub özümüzə üç yüz əmr verək?
  Alenka qeyd etdi:
  - Biz sizi hipnoz edib generalissimosa çevrilə bilərik.
  Nataşa güldü və qeyd etdi:
  - Və ya bəlkə supergeneralissimos !
  Qızlar gülməyə başladılar...
  Alenka oxudu:
  - Və bəzən hətta düşmən qışqırdı,
  Qorxu gizlətmək - mən padşaham!
  Nataşa dişlərini göstərdi və qışqırdı:
  - Teatrları və arenaları sevmirəm,
  Orada bir milyon rubla dəyişdirilir...
  Qarşıda böyük dəyişikliklər olsa da -
  Mən Belobog və Stalini sevirəm!
  Qız isə çılpaq ayaq barmaqlarını itirən prezidentin burnunu sıxmaq üçün istifadə edib.
  Artıq Uzaq Şərqdən rəqəmlər açıqlanıb. Zelenski üçün 91 faiz, Medvedyev üçün 7,5 faiz, Ukrayna prezidentinin inamlı rəhbərliyi.
  Alenka da çılpaq ayaq barmaqları ilə Medvedevin qulağını çəkdi və fısıldadı:
  - Yaxşı, bəs keçmiş prezident, mükafatlarınız sizə kömək etdi?
  Medvedev sərt şəkildə dedi:
  - Mən hələ keçmiş deyiləm! İnauqurasiyadan əvvəl əsl!
  Qız qışqırdı:
  - Yeni krala həmd olsun!
  Cadugər qızlar son kozır kimi Medvedevə kömək etməkdən imtina etdilər. İndi isə prezident səlahiyyətlərini icra edən hələ də ümidsiz vəziyyətdən çıxış yolu tapmağa çalışarkən.
  Bəlkə Rusiya prezident seçkilərinin nəticələrini ləğv etmək üçün Ali Məhkəməyə təsir etsin? Bu, böyük bir sınaq kimi görünürdü. Amma reallıqda ehtimallar cüzi görünürdü.
  Biz fərman verib hər bir hakimə milyard dollar təklif etsək necə olacaq? Axı o, prezidentdir və o, hətta çarların da xəyalına belə gətirmədiyi gücə malikdir! Daha dəqiq desək, prezident səlahiyyətlərini icra edən. Və doğrudan da, bütöv bir milyard dollar təklif etsəniz, hakimlər müqavimət göstərməyəcəklər.
  Niyə xırda şeylərə vaxt itirirsiniz?
  Məlumatlar radio vasitəsilə ötürülürdü. Zelenskinin doxsan faizi olduğu halda, Ukraynada onun demək olar ki, yüz faiz alacağı gözlənilirdi. Ola bilsin ki, qırmızı kəmər zonasında Medvedevin kommunistlərlə flört etməsi səbəbindən bir az daha çox olacaq, Qafqazda şanslar var idi. Düzdür, Ramzan Kadırov, deyəsən, qalib tərəfi tutmaq qərarına gəlib. Orduda hələ də pul qazana bilərsiniz, baxmayaraq ki, hərbçilərin xüsusi xidmət etmək arzusu yoxdur, düşən prezidentin heç bir istəyi yoxdur.
  Ümumiyyətlə, birinci turdan sonra Medvedevin gücü zəiflədi. Əgər o, hələ də mükafatlar verə bilsəydi, əks halda ona getdikcə məhəl qoyulmadı.
  Dmitri Medvedev ofisinə gələrək mərkəzi bankla əlaqə saxlamağa çalışıb. Xidmətçi könülsüz onu bağladı.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən təcili ehtiyacları üçün ona pul ayrılmasını tələb edib.
  Mərkəzi Bankın rəhbəri belə cavab verib:
  - Yeni prezident Zelenskidən təsdiq almayana qədər heç nə etməyəcəyəm.
  Medvedev qışqırdı:
  -Dəlisən? Mən hələ də yeni başçıyam! Əgər belədirsə, onda mənə itaət etməlisən!
  Mərkəzi Bankın rəhbəri qeyd edib:
  - Konstitusiyaya görə, mən sizə tabe deyiləm! Və hər halda, pul niyə lazımdır?
  Medvedev təbəssümlə cavab verdi:
  - Fövqəladə hallar üçün ölkələr lazımdırmı?
  Mərkəzi Bankın rəhbəri sərt tonda cavab verib:
  - Qaçmaq istəyirsən?
  Medvedev hürdü:
  - İndi səni həbs edəcəm! Ordu mənə tabedir! Sadiq Jirinovski mənimlədir!
  Mərkəzi Bankın sədri qeyd edib:
  - Bu həmişə tortu götürür! Moskvada isə doxsan faizdən çoxu Zelenski tərəfdarıdır. Sənin gücün Mişanın üzərindədir!
  Medvedev qışqırdı:
  - Amma səninki başlamadı!
  Və telefonu qapatdı. İndi vəziyyət çətinləşirdi. Təhlükəsizlik qüvvələri tabe olmaqdan imtina etmək üzrədir. Bəli, Jirinovski tülküdür. Onu daxili işlər naziri təyin etməyə dəyərdimi? Xüsusi təyinatlılara əmr verin. Yoxsa biz hələ də Dövlət Dumasından istifadə etməyə çalışmalıyıq?
  Aydındır ki, Zelenski yeni seçkilər keçirəcək və bir çox deputat mandatlarını almayacaq. Daha doğrusu, demək olar ki, hər şey.
  Burada fərqli bir şey lazımdır. Amma Dövlət Dumasının xalqın əleyhinə getməsi ehtimalı azdır. Ordu isə açıq hərbi çevrilişə dəstək verməyəcək. Rusiyadakı generallar vətəndaş müharibəsinə girəcək tipdə deyillər.
  Bircə iş qalıb - prezident seçkilərini məhkəmə yolu ilə ləğv etmək. Bu, əzabınızı uzatmaq üçün yeganə qanuni şansdır. Ancaq çox güman ki, yalnız uzadılacaq. Medvedevin yenidən seçilmək üçün real şansının olması ehtimalı azdır. Əslində onun antireytinqi nəhəngdir, hətta Petro Poroşenkodan da pisdir.
  Medvedev başqa variant haqqında da fikirləşdi. Məsələn, Zelenskini fiziki olaraq aradan qaldırmaq? Ancaq bu, açıq cinayətdir. Belə dayanmaq? Üstəlik, bu, Medvedevi korlayacaq. Və ən yaxşı halda möhlət verəcəkdir. Çünki xalq Medvedevə seçkilərdə belə böyük uğursuzluğu bağışlamayacaq.
  Xeyr, Dmitri Anatolyeviç uğur qazana bilməyəcək. Seçkilərdə hətta on faiz səs toplamadan o, mütləq hakimiyyətdə qalmayacaq.
  Medvedev bara yaxınlaşdı. Açdı, bir şüşə çıxardı və özünə bir az konyak tökdü.
  Bahalı - "Napoleon", iki yüz ildir!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən bir stəkan içdi. Sonra ikincisini limonlu qəlyanaltı etdim.
  Mədəm daha da istiləşdi və düşüncələrim daha sürətlə getdi. Üçüncü qədəhdən sonra Medvedev gülümsədi və stulda əyləşdi. Bir az şənləndi. Əslində, bu güc ona nəyə lazımdır? Tam məsuliyyət. Nə bir dəqiqə boş vaxt, nə də bir saniyə sülh. Həmişə hərəkətdə, videokameraların nəzarəti altında. Çox şey söyləməyə qorxursan.
  İş çoxdur, amma zövq yoxdur.
  Mən isə yataqda bir qızla yatmaq istəyirəm. Kompüterdə müharibə oynayın.
  Əslində burada prezidentsən, amma əsl müharibəyə başlamaq üçün iki dəfə düşünəcəksən. Nəhəng Trampın İrana hücum etməyə belə cürəti çatmadı.
  Müharibə haqqında çox danışmaq olar, amma əslində ona qərar vermək asan deyil!
  Ancaq oyunla mübarizə aparın, özünüzlə vuruşun!
  Medvedev kompüter başına oturdu. Ən sevdiyim İkinci Dünya Müharibəsini yandırdım. Uzun müddət idi ki, oynaya bilmirdi. Burada çox gərgin olmamaq üçün fırıldaqçı kodundan istifadə edirsiniz. Bunun kimi...
  Və sonra qasırğa sürəti ilə texnologiyadan keçirsiniz. Sizdə artıq alaylarda buraxdığınız İS-7-lər və almanlara qarşı yalnız T-1-lər var. Güc və vasitələrdə nəzərəçarpacaq fərq var.
  Demək olar ki, heç vaxt içməyən Medvedev, həm də səhhəti pis olduğundan, nəzərəçarpacaq dərəcədə şənləndi.
  İkinci Dünya Müharibəsinin ən bahalı və ən ağır tankı olan İS-7-ni düşmənə belə atırsan. Və çox çətinlik çəkmədən onu pozursan. Müharibə asanlıqla və qalibiyyətlə gedir. Şəhərdən-şəhərə sahib çıxırsınız.
  Ümumiyyətlə, əlbəttə ki, Stalin ölkəyə yaxşı rəhbərlik etdi və dörd ildən az müddətdə Üçüncü Reyxi məğlub edə bildi. Putin İŞİD-lə daha uzun müddət mübarizə aparıb. Amma almanların çox gözəl texnologiyası var.
  Oyunda, məsələn, Alman E-75 tankı, yalnız Sovet İS-7 ona qarşı bərabər şəkildə mübarizə apara bilər, bütün digər tanklar təslim olur. E E-75 çox güclü zirehlərə malikdir. Hətta silah Sovet İS-7-dən üstündür və dağıdıcı gücə yaxındır.
  Almanlar bu tankı 1945-ci ildə əsas tanka çevirməyi planlaşdırdılar. Bəs bizimki?
  Medvedev ah çəkdi... Müharibədən sonrakı dövrdə İS-7-ni kütləvi istehsala buraxa bilmədilər. Beləliklə, müharibə daha uzun sürdü, başqa kimin qalib gəldiyini heç kim bilmir.
  Dmitri Anatolyeviç, sərxoş halda oxudu:
  - Mən bunu sevirəm, qardaşlar, sevirəm! Yaşamağı sevirəm, qardaşlar! Bizim ataman isə narahat olmağa dəyməz.
  Medvedev oynayarkən yuxuya gedib. Rahatlayır...
  Və ertəsi gün prezident seçkilərinin yekun nəticələri məlum oldu.
  Seçicilərin demək olar ki, 92 faizi Ukrayna ilə birlikdə Zelenskiyə, 6,7 faizi isə Medvedyevə səs verib. Beləliklə, Zelenskinin zəfərli qələbəsi baş verdi.
  Ölkədə şənliklər, şənliklər başladı. Nəhayət, çoxlarına göründüyü kimi yeni, parlaq bir həyat gəlirdi.
  Hələlik inauqurasiya zamanı Dmitri Anatolyeviç Medvedev prezident vəzifəsini icra edir.
  Və o, əlbəttə ki, qalibi təbrik etdi. Hara gedə bilərsən? Altı faiz saymaq üçün heç nə yoxdur.
  Daxili işlər naziri Vladimir Jirinovski isə Medvedevə baş çəkib və ona təsəlli verib:
  - Mən sizə səs verdim Dmitri Anatolyeviçə!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən sakitcə cavab verdi:
  - Çox sağ ol!
  Jirinovski təklif etdi:
  - Bəlkə sizi premyeraya qoyaq?
  Medvedev boyalı başını tərpətdi:
  - Düşünmürəm ki, ikinci turda belə məğlubiyyətdən sonra baş naziri mənə verəcəklər. Bu, artıq siyasi baxımdan düzgün olmayacaq.
  Jirinovski məntiqlə qeyd etdi:
  - Nəysə, sizin yerinizdə Rusiyadan biri olmalıdır. Bəs sən olmasan kim?
  Medvedev təklif etdi:
  - Çox güman ki, Andrey Navalnıy!
  Jirinovski dişlərini açıb hönkürdü:
  - Andrey Navalnı? Qoy bu baş verməsin!
  Medvedev çiyinlərini çəkdi və çaşqınlıqla dedi:
  -Hara gedirsen?
  Jirinovski qışqırdı:
  - Bəli, hamısını həbs edəcəm!
  Medvedev əlini yellədi:
  - Yetər! Vaxtımız bitdi deyəsən! Kanar adalarına tətilə gedirəm. Nə edəcəksən?
  Jirinovski hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq cavab verdi:
  - Dostlarınızın maraqları üçün lobbi edin! Zelenski Rusiya və Ukrayna prezidenti vəzifəsinə başlayana qədər!
  Medvedev təəssüflə qeyd etdi:
  - Təəssüf ki, bu o qədər də sadə deyil... Onda səni üç dəridən soyacaqlar!
  Jirinovski hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq soruşdu:
  - Xahiş edirəm məni Rusiya Federasiyasının marşalı təyin edin! Yaxşı, sənin üçün nə dəyər!
  Medvedev bir neçə saniyə düşündü, sonra elan etdi:
  - Yaxşı! Mən səni təkcə marşal deyil, Beriyanı da marşal rütbəsinə qaytaracağam! Ədalətli olacaq!
  Jirinovski razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Beriya ilə bağlı, bəli!
  Medvedev gözlərini qıyaraq soruşdu:
  - Bəs sizə münasibətdə?
  Jirinovski səmimi cavab verdi:
  - Və mənə padşah kimi davran! Kimi istəsəm mükafatlandırıram!
  Medvedev razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bəli, belə də olsun!
  Və o, marşal rütbələrinin verilməsi haqqında hər iki fərmanın hazırlanmasını əmr etdi.
  Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edənin əhvalı yüksəldi. İndi o, kompüter oyunlarından tam həzz ala biləcəyini düşünür.
  Və onlar oynamaq çox əyləncəlidir...
  Bəs həqiqətən, prezident niyə başqa bir şey etdi? İndi texnologiya o qədər inkişaf edib ki, hər kəs ola bilərsən. Hətta Rəbb Allah tərəfindən. Xüsusilə oyunda kainat yaratmaq üçün.
  Məsələn, prezident səlahiyyətlərini icra edənin kabinetində çoxlu sayda müxtəlif oyunlar, o cümlədən ən müasir oyunlar var.
  Medvedev real vaxt strategiya oyunu oynamağa qərar verir. 1939-cu ildə Almaniya. Yaxşı, niyə fırıldaqçı kodundan istifadə edirsiniz? Özünüzə beş min Panter, üç min pələng və on min Focke-Wulf əlavə edin. Siz isə bu qüvvələri düşmənə qarşı yerləşdirirsiniz. Siz isə belə qüvvələrin onda biri belə olmayan Polşaya hücum edirsiniz.
  Müharibə isə istədiyin kimi, bir məqsədlə, qələbə ilə davam edir. Medvedev, düzünü desəm, burada böyük bir qalibdir. Preslə gavalı əzmiş kimi düşməni əzib.
  Polşa real tarixdə olduğundan daha asan və daha tez yaslandı. Fransaya hücum edirsən. Siz yaramaz koddan istifadə edərək on min E-75 tankını ona atırsınız. Gəlin etiraf edək ki, möhtəşəm maşınlar. Fransız silahları üçün tamamilə toxunulmazdır, lakin uzun məsafələrdə öldürücüdür. Düşmən maşınlarını vururlar.
  Medvedev hətta sevincindən tullanır. Oyunda olduğu kimi cəld hərəkət edir, artıq Parisi də götürür... Bəs onda xırda-xırdalar? Gəlin İspaniyanı eyni anda ələ keçirək ki, Franko çox üzülməsin .
  Gibraltara hücum üçün isə reaktiv təyyarələrdən istifadə edəcəyik. İngilislər hara gedəcək?
  Təbii ki, eyni zamanda biz vəsaitdən döyüş gəmiləri və təyyarədaşıyan gəmilərin tikintisinə sərf edirik. O zaman Britaniya üçün çətin olacaq. Burada yüz təyyarədaşıyan və iki yüz döyüş gəmisi var. Bu nəhəng bir qüvvə olacaq.
  Və sonra desant gəmiləri var. Siz həmçinin "E"-U seriyasından tanklar düzəldirsiniz, "E"nin daha da təkamülü. Burada "E"-50-U tankı, elə bir maşın atırsan ki, ona heç bir bucaqdan daxil ola bilməzsən.
  Qoy ingilislərə əzab versin. Budur, belə bir tankın içərisində olan iki gözəl qız Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edənə göz vurur.
  Medvedev cavab olaraq onlara öpüş üfürür.
  Belə oynayacağıq...
  Ən son tanklar isə Londona yaxınlaşır. Və mərasimsiz İngiltərənin paytaxtını alırlar.
  Medvedev oxudu:
  - Dünya darıxdırıcıdır! Hamımız pişiyi yeyəcəyik!
  Bu, əlbəttə ki, maraqlı və oynamaq asandır. Fırıldaq kodunu götürdüm və istədiyinizi möhürlədim. Beləliklə, siz Balkanları tutub Afrikaya gedəsiniz. Siz də möhür vurursunuz, həm də piyada. Əgər pulunuz olsaydı, qoşun düzəldin. Və tutulan ərazi də pul verir. Yaxşı, cəhd edin, Afrikanı gəzin.
  SSRİ hələ də cəbhəni açır. Daha on min möhürlənmiş E-50-U seriyasına qarşı otuz dörd. E-50, Tiger-2 ilə təxminən eyni zirehə malik bir avtomobildirsə, yalnız rasional yamac daha böyükdür və silahlanma bir az daha güclüdür və mühərrik daha güclüdür. Bərabər çəki ilə E-50-U Sovet T-64 ilə müqayisə edilə bilər və hətta daha güclü qaz turbinli mühərrikə malikdir.
  Bəli, qüvvələr bərabər deyil. Burada müxtəlif nəsil tanklar döyüşür.
  Medvedev isə təbii ki, qara atda cəld gedir.
  Qüvvələr, təbii ki, müqayisə oluna bilməz. E-75-U-nu da əlavə edə bilərsiniz, bu, hətta gəmi silahları tərəfindən də keçilməz olan çömbəlmiş öldürmə maşınıdır.
  Özünü necə tapdalayacaq. Buna heç nə mane ola bilməz.
  Medvedev balaca uşaq kimi oynayır. Eh, yaxşı, onda necə. Və heç kim onu görməyə həvəsli deyil. O, uduzdu, prezident səlahiyyətlərini icra edən isə unudulub.
  Hər kəs yalnız qalibləri sevir.
  Dmitri Anatolyeviç oxudu:
  Və fırtınalara qarşı çıxırıq,
  Nədən və niyə...
  Dünyada sürprizlər olmadan yaşa,
  Heç kim üçün mümkün deyil
  Uğurlar, uğursuzluqlar,
  Bütün atlamalar, yuxarı və aşağı,
  Yalnız bu şəkildə, başqa cür deyil,
  Yalnız bu şəkildə, başqa cür deyil!
  Yaşasın sürpriz!
  Sürpriz! Sürpriz!
  Yaşasın sürpriz!
  Sürpriz! Sürpriz!
  Yaşasın sürpriz!
  Medvedev isə daha şən oldu. İndi onun qoşunları Ukraynanı, Belorusiyanı işğal edib və amansızcasına Moskvaya yaxınlaşır!
  Rusiyanın keçmiş prezidenti deyir:
  - Həyatımız bir oyundur!
  Və SSRİ-nin paytaxtını fırtına ilə alır. Təbii ki, 1941-ci il ordusuna qarşı onun altmışıncı və hətta yetmişinci illərə aid xüsusiyyətləri olan tankları var və əsas odur ki, onların sayı çoxdur.
  Medvedev özünə göz vurur... Paytaxt Moskva alınıb. İndi isə Qafqazı ələ keçirə bilərsiniz... Və eyni zamanda Afrikanın cənubunu da özünüzə ələ keçirin. Və Argentinaya keçəcək.
  Və oradan ABŞ-a hücum edin. Sərin komandirdir. Düşmən həm kəmiyyət, həm də keyfiyyət baxımından geri qalır.
  Medvedev həvəslə oxuyur:
  - Biz cəsarətlə döyüşə girəcəyik! Sovet hakimiyyəti üçün! Və biz bunun uğrunda mübarizədə hər kəsi məhv edəcəyik!
  Medvedev müvəqqəti olaraq oyundan kənarlaşdırılıb. Şoyqu Trubetskoyun yerinə gələn Rusiya müdafiə naziri zəng edib. O, hələ də səlahiyyətlərini icra edən prezidentdən soruşdu:
  - Yeni rəhbərə nə vaxt and içəcəyik?
  Medvedev qısaca cavab verdi:
  - Harada olmalıdır, inauqurasiyada!
  Trubetskoy qeyd etdi:
  - Vahid ölkənin yeni prezidenti gələn həftə inauqurasiyasını keçirmək istəyir. Oğurluq etməyə vaxtları olmasın deyə!
  Medvedev hürdü:
  - Bu, bizim konstitusiyaya və qanunlarımıza uyğun deyil!
  Trubetskoy qeyd etdi:
  - Yeltsin isə bu konstitusiyası qanuna və köhnə konstitusiyaya görə qəbul etmədi. Əslində, çoxları Putinin yeni konstitusiya təklif edəcəyini düşünürdü, amma nədənsə bu baş vermədi!
  Medvedev qeyd edib:
  - Hər yeni prezidentin yeni konstitusiya qəbul etməsi ən yaxşı ideya deyil!
  Trubetskoy etiraz etdi:
  - Ancaq Putin edə bilər! O, Yeltsindən soyuq idi, sən də, Dmitri Anatolyeviç!
  Medvedev başını tərpətdi və razılaşdı:
  - Daha sərin və ən əsası daha şanslı! Putin olmadan hər şey pis getdi və Zelenski Rusiyada hakimiyyəti ələ keçirdi.
  Trubetskoy qeyd etdi:
  - Və Lukaşenkonun şansı var idi, amma vaxtını əldən verdi. Daha sürətli hərəkət etməliydik!
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Lukaşenko Rusiyada rəqabətli seçkilərdən qorxurdu. Putinin ürəyi dözməsəydi, Zelenski risk etməzdi. Ölkəni bu qədər əl ilə idarə etmək yanıb! Putin mütləq iş yerində yandı!
  Trubetskoy təklif etdi:
  - Yaxşı, onda biz daha tez bir tarixdə inauqurasiyanı qəbul edək, ya yox?
  Medvedev cəsarətlə cavab verdi:
  - İstədiyiniz kimi edin! Mən daha vecimə deyiləm! Mən şərəfli pensiyaya çıxacağam və öz zövqüm üçün yaşayacağam. Bəlkə dünyanı gəzərəm! Mən artıq Rusiya üçün rekord müddət ərzində həm prezident, həm də baş nazir olmuşam! Nə vaxta qədər taxtdan yapışa bilərsən?
  Trubetskoy razılaşdı:
  - Yaxşı, əgər belədirsə, qoy dəyişikliklər gəlsin! Şoyqu ilə nə etmək lazımdır?
  Medvedev soyuqqanlı cavab verdi:
  - Qoy istirahət etsin! Marşalın pensiyası böyükdür. Qoy dünyanı gəzsin. Xaricdə mülk sahibi olmağa icazə verdim!
  Trubetskoy başını tərpətdi və dedi:
  - Putin Rusiyanı dünyadan təcrid etdi! Ruhumuzun dərinliyində sözlə kədərlənsək də, ölümünə sevindik! Zelenskiyə gəlincə, görəcəyik! Bir çoxumuz Qərbdəki kimi sifariş istəyirdik. ABŞ-dakı kimi alın, amma işləyin... SSRİ-dəki kimi!
  Medvedev qeyd edib:
  - Yaxşı, Stalinin dövründə məmurlar intensiv işləyirdi! Onların balla dolu olduğunu düşünmə!
  Trubetskoy soruşdu:
  - Nə edəcəksən?
  Medvedev xatırladıb:
  - Mən prezident olmuşam, prezident kimi də təqaüdə çıxacağam. O, böyükdür... Və mən həyatdan həzz alacağam! Başqa niyə işləməliyəm!
  Trubetskoy xatırladı:
  - Zelenski sizə onun yanında müşavir postunu verə bilər!
  Medvedev yellədi:
  - Ay! O, mənim məsləhətim olmadan kifayət qədər ağıllıdır! Bir sözlə - inauqurasiyanı həyata keçirin! Dmitri Anatolyeviç göndərdi!
  Trubetskoy razılaşdı:
  - İnauqurasiya bəli!
  Medvedev telefonu qapatdı. Oyunu bitirmək qərarına gəldim. Əvvəllər vaxtım olmadığı bir şey. Və heç olmasa ABŞ-ı əqli cəhətdən əzmək.
  Və ya daha doğrusu oyunda. Bununla belə, Amerikalı Şerman E-75-U-ya qarşı zəifdir. Amma ABŞ-ın çoxlu təyyarələri var, hətta onlar alman reaktivləri qədər güclü olmasalar da.
  Ancaq keyfiyyət, əlbəttə ki, eyni deyil! Krautlar gərgin hesablar əldə edirlər. Xüsusilə pilotlar: Albina və Alvina! Və bunlar nəhəng şövqləri ilə seçilən qızlardır.
  Medvedev cənubdan Amerikaya doğru irəliləyir. Və eyni zamanda onun tankları Sibir boyunca hərəkət edir. O, əylənir. Yeri gəlmişkən, niyə hələ də Yaponiyanı fəth etmirsiniz? Bu oyunda siz həm də müttəfiqlərinizi öldürə bilərsiniz. Qabaqcıl strategiya. Fırıldaqçı kodunu tətbiq edin və siz həm kəmiyyət, həm də keyfiyyət baxımından rəqibinizdən güclü olacaqsınız. Müharibə yox, saf zövq. Budur quyruqsuz reaktiv maşınlar, amerikalılar belə tuta bilmirlər.
  Daha doğrusu, ora çatmaq üçün. Və radio ilə idarə olunan raketlərdən istifadə edin! Və amerikalıları təhqir edir. Medvedev bu oyunu çox bəyənir. Və qoşunları köçürün. Meksika alındı. Amerika şəhərləri bir-birinin ardınca dağılır. Belə bir zövq.
  Şərqdə isə "E"-U seriyalı tanklar Hindistana daxil olur. Bəs ingilislər onlara nə qarşı çıxa bilər? Üstəlik, Üçüncü Reyx artıq resursları toplayıb və saxta kod olmadan ən müasir texnologiyanı istehsal edir.
  Lakin Medvedev Panteranı bir az təkmilləşdirməyə qərar verdi. Budur, ilk müntəzəm "Pantera" - 80 - 110 mm ön zireh, 50 mm yan zireh, 75 mm top, lülə uzunluğu 70 EL, 650 at gücündə mühərrik. Budur, 120-dən 150 millimetrə qədər cəbhə zirehinə, 60 mm-lik tərəflərə, lülə uzunluğu 71 EL olan 88 mm-lik top və 850 at gücünə malik mühərrikə malik "Panter"-2. Bəli ciddi maşındır. Qırx beş deyil, əlli ton daha ağırdır və daha qısa bir siluetə malikdir.
  Amma "Pantera"-3. Ön zireh 150 ilə 200 millimetr arasında, yanları 82 millimetr, lülə uzunluğu 100 EL olan 88 millimetrlik silah və 1200 at gücündə mühərrik - çəkisi 55 ton. Razılaşın, belə bir avtomobil ümumiyyətlə Shermanlara qarşı superdir.
  Ancaq "Pantera"-4 var. Yamaclarda 200-dən 250 mm-ə qədər ön zirehlərə, 160 mm-lik yan zirehlərə malikdir. lülə uzunluğu 100 EL olan 105 mm-lik silah. Bu, artıq 65 ton ağırlığında və aşağı silueti olan bir canavardır. 1500 at gücünə malik qaz turbinli mühərrik. Əlbəttə ki, Sovet İS-7 ilə belə döyüşə bilən əla seriyalı inkişaf. Üstəlik, İS-7 kütləvi istehsal olunmayıb.
  Ancaq daha güclü maşınlar var. Qaçış "Panter"-5, ön zireh 250 gövdə 45 dərəcə bucaqda, 300 mm qüllə alnı bucaqda, yan 210 bucaqda, 100 EL-də 128 mm top, daha təkmil tankın çəkisi 75 ton, 2000 at gücü mühərrikin qaz turbininin gücü . Bütün Sovet və Amerika modellərindən üstün olan maşın. Döyüş məsafəsindən IS-7-yə nüfuz edə və baş-başa zərbələrə tab gətirə bilir. "Panther"-5 ümumiyyətlə əla texnologiyadır. SSRİ-də İS-7-dən güclü heç nə yoxdur. Almanların da beş növü Pələng var.
  Medvedev ABŞ ərazisinin böyük hissəsini ələ keçirdikdən sonra Pələngi də qovmaq qərarına gəlib. Yaxşı, "Pələng" hamının tanıdığı ilk şeydir. Ön zireh demək olar ki, heç bir yamac olmadan 100-110 millimetr, yan zireh isə yamacsız 82 millimetrdir. Və 88 mm-lik top, 56 EL lülə uzunluğu, həqiqətən ulayan bir tankdır. Yalnız birinci seriyaların həqiqətən döyüşdüyü və ikincinin nümunələri olduğu "Panthers" dən fərqli olaraq. Tank "Tiger"-2 daha çox "Royal Tiger" kimi tanınır.
  Cəbhə zirehləri: 50 dərəcə bucaq altında gövdə cəbhəsində 120-150 mm, qüllənin ön hissəsində cüzi bucaqda 185 mm, yan tərəfdə 60 dərəcə bucaqda 82 mm. Alnında yaxşı qorunur, yan tərəfdəki Tigerdən bir qədər yaxşıdır və lülə uzunluğu 71 EL olan 88 mm-lik bir top var. İkinci Dünya Müharibəsinin istehsal tanklarından silahlanma və cəbhə mühafizəsi baxımından ən yaxşısı, çəkisi 68 ton, mühərrik 700 at gücü - sürücülük performansında olduqca zəifdir.
  "Tiger"-3 dizayn vasitəsidir. Ön zireh 45 dərəcə bucaq altında 150-200 millimetr, qüllənin ön hissəsi bucaq altında 240 millimetrdir. Yanları 160 millimetrlik meylli qalxanlarla. Üç növ müxtəlif silahlar: 88 mm 100 EL topu, 105 mm 70 EL topu və 1000 1200 at gücündə mühərriki olan 105 mm 100 EL topu. Daha sıx bir tərtibat və 75 ton çəki ilə. Bəli, avtomobil ciddi və çox təhlükəlidir. Və daha da güclü "Tiger" -4 ön zireh 250 - 45 dərəcə meylli gövdə, alın 300 millimetr meylli, yanları 210 millimetr, silah 128 millimetr 100 EL lülə uzunluğu və ya 150 millimetr lülə uzunluğu 56 EL ton, çəkisi 1 05 at gücündə qaz turbinli mühərrik. Çox güclü tank.
  Ancaq daha sərin "Tiger" -5. Ön zireh: gövdənin alnı 45 dərəcə bucaq altında 350 mm, qüllənin alnı 50 mm bucaq altında 400 mm. Yan tərəflər 300 mm meyllidir. 150 mm 100 EL silahı və ya 174 mm 70 EL silahı və ya 210 mm 38 EL silahı. Çəkisi 100 ton, qaz turbin mühərriki 2500 at gücüdür. Ən güclü maşın IS-7 və St John's wort-a belə nüfuz etməyəcək. Bu Amerikaya qarşı istifadə edilə bilər. Baxmayaraq ki, "Tiger"-5 real tarixdə belə layihələrdə olmayıb. Ancaq müharibənin bu qədər tez bitməsində heç kimin günahı yoxdur.
  Ancaq virtual tank oyununu təkmilləşdirmək olar.
  Medvedev ABŞ-ın paytaxtı Vaşinqtona və ən böyük Nyu-York şəhərinə hücuma başladı. Burada həqiqətən işləyə və qalib gələ bilərsiniz.
  Virtual da olsa. Burada Vaşinqton yanır və alman tankları onun boyu sürür. Və heç kim Tigers-5-i dayandıra bilməz.
  Medvedev ABŞ paytaxtlarına inadkar hücumunu tamamlayır və bu, qələbə kimi görünür. Amma qarşıda Yaponiya da var.
  . FƏSİL Љ 5.
  Oyunda başqa nə edə bilərdim? Ancaq Lev tankları ailəsi heç vaxt istehsala getmədi. Bunlar burada həqiqətən canavarlardır. Lakin İkinci Dünya Müharibəsində sonrakı seriyalı bu maşınlar hətta lazımsız idi. Və hətta kiçik və orta tankları ilə Yaponiyaya qarşı.
  Lakin Dmitri Medvedev onları bir az qovmağa qərar verdi.
  Budur, yalnız layihələrdə mövcud olan və yalnız qismən metalda olan ilk Lev tankı. Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə bucaq altında 120 millimetr, qüllənin ön zirehləri bucaq altında 240 millimetr, yanlar 82 millimetr, silah 105 millimetr, lülə uzunluğu 70 EL, bütövlükdə 80 ton, mühərrik 800 at gücündədir. Ümumiyyətlə, Kursk bulgesində Pələnglər və Panthers ilə birlikdə görünə bilən bir avtomobil. Vaxtına görə çox güclü silah və əla qüllə alın müdafiəsi ilə. Amma xoşbəxtlikdən o, görünmədi. "Lev"-2 layihəli avtomobil. Korpusun alnı 250 millimetr maili, qüllənin alnı 300 millimetr meyllidir. Yan tərəflər 200 millimetr meyllidir. Silah və ya 128 mm 100 EL və ya 210 mm 38 EL. Çəkisi 100 ton, mühərrik 1800 at gücü. Onun gücündə tayı-bərabəri yoxdur. Yalnız yan tərəfdən vura bilən IS-7-dən üstündür. Ancaq sonra siz daha da irəliləyirsiniz və "Lion"-3 görünür, eyni zamanda bir canavarın arxasınca düşür. Korpusun ön zirehləri 350 mm, qüllələr 450 mm, yamaclarda yan yamacları 300 mm, top 100 EL-də 150 mm və ya 70 EL-də 175 mm və ya 56 EL-də 210 və ya raketatandır. 400 mm-də. Çəkisi 120 ton, mühərriki 2500 at gücüdür.
  Bəli, bu nəhəng qüvvədir.
  Tank "Lion"-4 başqa bir super canavardır . Korpusun ön zirehi 450 mm, qüllənin ön zirehi 500 mm-dir. Korpusun və qüllənin yan tərəfləri 400 mm meyllidir. 100 EL-də 175 mm-lik top, 70 EL-də 210 mm-lik top, 500 mm-lik raketatan. Avtomobilin çəkisi 150 ton, mühərriki 3500 at gücünə malik qaz turbinidir. O, uzaq məsafədən bütün tankları, o cümlədən IS-7 və Amerika T-93 tanklarını nüfuz edir. Hətta dəniz silahları da oraya nüfuz edə bilməz. Bu güclü maşındır və əlavə topla.
  Ancaq daha güclü Lev-5 tankların kralıdır. Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə bucaq altında 600 mm, qüllənin qalınlığı 800 mm, yanları bucaq altında 550 mm-dir. 100 EL-də 210 mm-lik top, 70 EL-də 300 mm-lik top, 600 mm-lik raketatan. Maşının çəkisi 200 ton, qaz turbinli mühərrik 5000 at gücü istehsal edir. Yüksək güclü raketlər , xüsusən də iri çaplı silahlar və bombalar istisna olmaqla, demək olar ki, bütün növ silahlar üçün keçilməzdir. Döyüş gəmilərinə və aviadaşıyıcılara atəş açmaq qabiliyyətinə malikdir. Həqiqətən super tankdır.
  Yaxşı, bir sözlə, oynamaq üçün bir şey var. Medvedev Yaponiyaya təzyiq edir.
  Lakin onun sözünün qarşısı yenə kəsilir.
  FSB direktoru zəng edib deyir:
  - Dmitri Anatolyeviç, jurnalistlərə konfrans verəcəksiniz?
  Medvedev qətiyyətlə dedi:
  - Hələ yox!
  - Niyə?
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən cavab verdi:
  - Mənim müsahibə vermək hüququm var, ya yox! Buna görə də hələ verməməyə qərar verdim!
  FSB direktoru başını tərpətdi:
  - Hələlik sakit ola bilərsiniz! Müsahibə getməyəcək! Amma biz başqa yer axtaracağıq!
  Medvedev qeyd edib:
  - Hamı, yerləşin! Bir şey varsa, generalınızın pensiyası böyükdür! Siz işləmədən yaşaya bilərsiniz!
  FSB direktoru təəccüblə soruşdu:
  - Bu qədər böyük gücdən ayrılmaq heyf deyilmi?
  Medvedev səmimi cavab verdi:
  - Təəssüf ki, əlbəttə, amma insan qaçılmaza tabe olur!
  Medvedev yenidən oyuna qayıtdı. Dünyanın ən böyük və sərvətlərlə zəngin ölkəsinin keçmiş prezidenti nəhayət ki, bu işin öhdəsindən gəldi. İndi onsuz da edə bilsələr, niyə oynamayaq. Baxmayaraq ki, o, dövlət başçısının səlahiyyətlərini icra edir.
  Bəs belə bir oyunda özünüzü kəsmək istəyindən necə qaça bilərsiniz? Yaxşı, Alman qoşunları Çukotkaya çatdı. Xoşbəxtlikdən, oyunda avadanlıqların hərəkəti reallıqdan daha asandır. Və Çinə gedirlər. Və orada yaponlarla döyüşə girdilər. Təbii ki, fırıldaq kodundan istifadə edərək Medvedev Lev-5 tanklarını söküb samuraylara qarşı atdı. Və bunlar həqiqətən super sinif avtomobillərdir.
  Samuraylar necə əzilir. Ancaq yenə də mükəmməlliyin həddi deyil.
  Bəs niyə İkinci Dünya Müharibəsi bitənə qədər ən ağır Alman tankı "Siçan"ı səviyyələrdən keçmək mümkün deyil?
  Bu, həqiqətən, mükəmməlliyin və gözəlliyin tacının yenidən bölüşdürülməsidir. Daha doğrusu, gigantomaniya inkişaf edərsə nə baş verə bilər.
  Medvedev siçanları qovmağa başladı.
  Mouse tankı, əslində metalda mövcud olan tank, əslində metalda təcəssüm olunanların ən ağırı idi, sürdü və hətta döyüşdü. "Siçan"ın ön zirehləri gövdənin aşağı hissəsində 150 mm, gövdənin yuxarı hissəsində 200 mm, qüllənin ön hissəsində 250 mm, yanlarda isə 210 mm-dir. Gördüyümüz kimi, tank, hətta ilk versiyasında, alında və hətta yan tərəfdən bütün seriyalı sovet tankları üçün keçilməzdir. İS-2 və SU-100 hər hansı bucaqdan bu tanka nüfuz edə bilmədi. Yalnız İS-7 Maus üçün problem yarada bilər və bu tankla əslində döyüşə bilərdi. Lakin IS-7 yalnız müharibədən sonra meydana çıxdı və heç vaxt istehsala getmədi. Və "Siçanlar" artıq 1943-cü ildə cəbhədə döyüşə bilərdi. Bu tankın iki silahı var: qısa lüləli 75 mm və 128 mm 55 EL, IS-7-dən başqa bütün sovet tanklarına nüfuz edə bilir. Üstəlik, IS-2 uzaq məsafədən. 150 mm-lik top da var idi.
  "Siçan"ın çəkisi 188 ton idi və 1250 at gücündə mühərriki var idi, bu hələ də kifayət deyil. Ümumiyyətlə, avtomobil öz dövrünə görə ən güclüdür və tayı-bərabəri yoxdur.
  "Siçan"-2 dizayn vasitəsidir. Daha mükəmməl. Əsl hekayədə avtomobil siluetdə daha aşağı və yüngülləşdirilməli idi. Ancaq oyunda, əlbəttə ki, avtomobil daha mükəmməl, siluetdə daha aşağı, tərtibatda daha sıx, lakin daha da ağırlaşdı. Siçan gövdəsinin ön zirehləri 2350 mm-dir. Qüllənin ön zirehi 450 millimetrdir. Yanları 300 mm. Toplar 75 mm uzunluğunda lüləli və 150 mm 70 EL və ya 210 mm-lik haubitsa və ya 400 mm-lik raketatandır. Çəkisi 200 ton. Qaz turbinli mühərrik 2000 at gücü.
  "Siçan"-3 oyun maşını. Çox mükəmməl. Korpusun ön zirehləri 600 mm, qülləsi 800 mm, yanları 550 mm-dir. Silahlar 88 mm 100 EL, düşmən tankları ilə mübarizə üçün və 210 mm 70 EL. Və ya 550 mm-lik raketatan. Tankın çəkisi 250 ton, qaz turbinli mühərriki 4000 at gücüdür. Tank, demək olar ki, ən güclü silahlar istisna olmaqla, demək olar ki, bütün silahlarla keçilməzdir.
  "Siçan"-4 gigantomaniyanın yeni təkamülüdür və daha təkmildir. Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə bucaq altında 1000 mm, qüllənin ön zirehləri bucaq altında 1200 mm-dir. Yan tərəflər 850 mm meyllidir. Silah: Düşmən tankları ilə döyüşmək üçün 105 mm 10EL top və demək olar ki, bütün növ nəqliyyat vasitələrinə qarşı kifayət qədər kifayətdir. 70 EL-də 300 mm-lik silah, istehkamları məhv etmək üçün və tanklar üçün lazımsızdır. Və ya əvəzinə, 750 mm-lik raketatan.
  Maşının çəkisi 350 tondur, bu belə zireh və silahlar üçün o qədər də çox deyil. Hətta döyüş gəmisinin silahları belə maşına baş-başa daxil ola bilməz. Yalnız güclü qanadlı raketdən və ya çox böyük bombadan birbaşa zərbə belə bir maşını məhv edə bilər. Hər tərəfdən, İkinci Dünya Müharibəsinin bütün tankları və özüyeriyən silahları tərəfindən keçilməzdir. Mühərrik 6000 at gücünə malik qaz turbinidir.
  Yaxşı, "Siçan"-5 bu seriyanın ən yüksək səviyyəsidir. Gövdə alnının ön zirehləri bucaq altında 1600 mm, qüllənin alnı 2000 mm, yanlar bucaq altında 1500 mm-dir.
  Bütün tanklarla döyüşmək üçün 100 EL-ə malik 128 mm-lik top, IS-7 və 900 mm-lik reaktiv yaylım atəşi də daxil olmaqla bütün markalara qarşı kifayətdir. Digər silahlar praktiki deyil. Onlarla pulemyot var. Tankın çəkisi 500 tondur. 10.000 at gücünə malik qaz turbinli mühərrik. Avtomobil, deyək ki, mükəmməlliyin özüdür. Demək olar ki, heç bir şey alnına dəyə bilməz. Super tank...
  Bununla belə, əgər kimsə "Siçan"-5-dən daha sərin bir şey tapmağın mümkün olmadığını düşünürsə, bu, heç də doğru deyil. İkinci Dünya Müharibəsi haqqında yaxşı bir oyun müəlliflərinin təxəyyülü sonsuzdur.
  Məsələn, "Sıçan" da var. Real tarixdə bu tank bütün layihə avtomobilləri arasında ölçü rekordunu saxlayır və hətta qismən metalda təcəssüm olunurdu.
  "Siçovul" tankının 400 mm-lik ön zirehləri var, yan zirehləri də bir qədər əyilmişdir. Silah: dörd 210 mm silah və ya bir 800 mm silah və iki 150 mm haubitsa, on bir zenit silahı. Çəkisi 2000 ton, dizel mühərriklərinin ümumi gücü 10.000 at gücünə bərabərdir.
  "Rat"-2 tankı daha təkmil plana malik dizayn vasitəsinin təkamülüdür. Ön və 800 mm-lik istənilən zireh, böyük rasional meyl bucağı ilə. Silahlanma 1000 mm-lik top və dörd 150 mm-lik haubitsa, yer və hava hədəflərinə atəş açmaq qabiliyyətinə malik on altı zenit silahıdır. Çəkisi 3000 ton, qaz turbinli mühərriklər, ümumi gücü 20.000 at gücüdür.
  "Rat"-3 daha güclü və təkmil maşındır. Zireh 1200 - bucaq altında millimetr. Silah: bir 1250 mm top və altı 150 mm haubitsa. Həm hava, həm də yer hədəflərinə atəş açmaq qabiliyyətinə malik iyirmi zenit silahı. Çəkisi 4000 ton, qaz turbinli mühərriklər, ümumi gücü 35000 at gücüdür.
  "Rat"-4 daha güclü və təkmil maşındır.Bucaq altında 1600 mm-lik zireh. Silah - bir 1600 mm-lik top və doqquz 150 mm-lik haubitsa, hava və yer hədəflərini atəşə tuta bilən iyirmi beş zenit silahı. Çəkisi 5000 ton, qaz turbinli mühərriklər, təkmilləşdirilmiş, ümumi gücü 50.000 at gücü.
  "Rat"-5 ən yaxşı tankdır. Hər tərəfdən 2500 millimetrlik zireh. Silah: bir 2500 mm top. Və on beş 150 mm-lik haubitsa. Hava və yer hədəflərini atəşə tuta bilən qırx zenit silahı. Çəkisi 10.000 ton. Mühərrik kimi nüvə reaktoru, gücü 100.000 at gücündən çoxdur.
  Tank əslində oyunun ən yaxşısıdır. Həm də çəki və digər xüsusiyyətlərə görə.
  Yaxşı, Tokionun fırtınasını "Rat"-5-ə həvalə edə bilərsiniz. Düzdür, o qədər bahadır ki, fırıldaqçı kodu bir neçə dəfə işə salmalısan.
  Amma ümumilikdə Medvedevi qane etmək olar. O, hərtərəfli oynadı.
  Və nəhayət virtual reallıqda "Rat"-5-ə baxdım. Necə vicdansız yaxşı oynamaq olar.
  Amma sonra yenidən Medvedevə zəng edirlər.
  Bu dəfə baş nazirin birinci müavini və baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən Siluanovdur .
  O, kədərli bir tonda dedi:
  - Dmitri Anatolyeviçi itirdik! Demək olar ki, bütün bülletenlər artıq hesablanıb!
  Medvedev hazırcavab dedi:
  - Pis qalib gəlməkdənsə yaxşı uduzmaq yaxşıdır!
  Siluanov təəccübləndi:
  - Bu necə mümkündür?
  Medvedev izah etdi:
  - Əgər Vitali Kliçko ilk dəfə Kiyevin meri seçilsəydi, onun rinqə qayıtması baş tutmazdı. Böyük çempion əvəzinə bələdiyyə sədri gülüş obyekti olardı!
  Siluanov bununla razılaşdı:
  - Bəli, düz deyirsən, Dmitri Anatolyeviç! Kliçkonun uduzmaq üçün üstünlüyü var idi... Amma təəssüf ki, sizdə belə bir üstünlükdən əsər-əlamət yox idi!
  Medvedev cavab olaraq mahnı oxudu:
  - Mən azadam, göydəki quş kimi,
  Mən azadam, qorxunun nə demək olduğunu unutmuşam...
  Mən vəhşi külək kimi azadam
  Mən reallıqda azadam, yuxuda yox!
  Siluanov mızıldandı:
  - Bəli, siz sadəcə şairsiniz Dmitri Anatolyeviç! Biri sənin haqqında ayələr yaza bilər!
  Medvedev ciddi cavab verdi:
  - Hər halda, indi sakitcə sevimli işlə məşğul ola bilirəm - kompüter oyunları! Və bundan əvvəl, iyirmi ildir ki, mən bunu yalnız uyğun və başlanğıcda ödəyə bilərdim!
  Siluanov sönük mızıldandı:
  - Oyunlarda?
  Medvedev təsdiqləyib:
  - Məhz oyunlar! Və hansısa hərbi-iqtisadi strategiyanı öyrənməyiniz faydalı olardı!
  Baş nazirin birinci müavini könülsüz dilləndi:
  - Mən məşqə üstünlük verirəm!
  Medvedev cavab olaraq qışqırdı:
  - Pis reallıq lənətə gəldi, səni dəli edə bilər!
  Siluanov soyuqqanlı cavab verdi:
  - Oyun dünyası ilə reallıqdan qaçmaq istəyirsiniz? Təqdirəlayiq!
  Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edənin sözlərində ironiya var idi.
  Medvedev dedi:
  - İcazə verin, sizin üçün də Rusiya qəhrəmanının ulduzunu asım!
  Siluanov məsləhət gördü:
  - Özünüzü asın, cənab prezident!
  Medvedev gülərək cavab verdi:
  - Bəlkə bu yaxşı fikirdir! Əks halda, Putin yalnız ölümündən sonra mükafatlandırıldı!
  Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən cavab verdi:
  - Sağ olun, cənab Prezident!
  Medvedev melodik şəkildə davam etdi:
  - Axmaq boş gözlər üçün...
  Siluanov birlikdə oxudu:
  - Hər şeyin mümkün olduğuna görə...
  Medvedev bitirdi:
  - Amma yaşaya bilməzsən!
  Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən cavab verdi:
  - Ciddi olsa da, çox güman ki, məni uzaqlaşdıracaqlar! Deyəsən, qarışmalı olacağıq!
  Medvedev soyuqqanlı cavab verdi:
  - Yer üzündə çoxlu yerlər var!
  Siluanov başını tərpətdi və qışqırdı:
  - Bir sözlə, cənab Prezident, siz mənə qəhrəman ulduz vəd etdiniz!
  Medvedev ağzının üstündə qışqırdı:
  - Fərman hazırlayın!
  Ona başqa bir mükafat kağızı gətirdilər. Məsələn, prezident səlahiyyətlərini icra edən yaz.
  Eyni zamanda, Medvedev onu bir dəstə adama mükafatlandırdı. Bizimkini bilin!
  Eh, artıq çox gecdir və Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən yuxuya getdi.
  O, başqa bir alternativ tarix arzusunda idi. Kuropatkinin başçılıq etdiyi çar ordusu Port Arturu azad etmək üçün mübarizə aparır. Amma Medvedevin özü lazerlər və haşhaş toxumu boyda, lakin Xirosimaya atılan bombalar qədər öldürücü olan termokvark mərmiləri ilə döyüş robotunda peyda oldu.
  Medvedev öz döyüş robotu ilə yaponlarla necə vuruşa bilər? Samuraylar minlərlə tərəfindən necə parçalandı. Lazerlər və blasterlər necə istifadəyə verildi.
  Və yaponları qırdılar, konkret olaraq onları qırdılar. Və onu parçalara ayırdı. Və bu, onların sıralarını məhv etdi.
  Taxtını itirmiş Medvedev döyüşdən həzz aldı. O, müqəddəs kral taxtını sarsıtmağa cəsarət edən bu samurayları biçir.
  Bəs həqiqətənmi pisdir, düzünü desək, çarın dövründə idi?
  Allah hər bir ölkəyə II Nikolay kimi çarı nəsib etsin. Bu, ziyalı hökmdarın, eyni zamanda ziyalının əsl nümunəsidir.
  Təəssüf ki, Kuropatkin kimi qeyri-məxluq onu ruhdan saldı. İndi də Medvedev yaponların üzərinə düşüb. Və gəlin onları döyək. Və bunu etmək çox cəsarətlidir.
  Lazer şüaları isə minlərlə samurayı məhv edir. Daha bir neçə dəqiqə döyüş və
  Yapon ordusu yoxdur.
  Samuray bəyləri nə yedilər? İndi bəlkə biz sizin gəmilərinizdə işə başlaya bilərik.
  Medvedev döyüş robotunu havaya qaldırdı və Toqo donanmasının mövqelərinə qaçdı. O, rus cəngavəri ilə nə edə biləcəyini düşünür?
  Bir termokvark robotu belə sürətlə qaçır. İndi o, artıq dənizin üstündədir. Gəlin Toqonun donanmasını batıraq. Armadilloları, kreyserləri və digər canlıları kəsin.
  Belə... Biz də mini termokvark bombası atsaq necə olacaq?
  Və yeni qəhrəman onu tərk edir. Bir dalğa qalxır və çıxan günəş ölkəsinin gəmilərini batırır.
  Medvedev ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - Rusiya üçün Nikolay,
  Bütün yaponları parçalayacağam!
  Və yenə də Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən ekstaz vəziyyətinə düşür.
  Belə bir robotla döyüşmək əladır.
  Gəlin öz samurayınızı batıraq... Tsuşima da olmayacaq, yaponların mübarizə aparacaq heç bir şeyi olmayacaq.
  Son samuray gəmiləri artıq batmaq üzrədir. Bu necə bir qələbədir!
  Lakin hələ də Port Arturun qarşısını alan günəşin doğuş ölkəsinin bəzi hissələri var. Biz həqiqətən onlarla mübarizə aparmalıyıq. Çar Nikolay imperiyasının bütün əleyhdarlarını həll etmək.
  Medvedev həvəslə oxuyur:
  - Və samuray yerə uçdu,
  Polad və atəşin təzyiqi altında!
  Gəlin Port Arturu mühasirəyə alan qoşunları məhv edək. Həqiqətən də güclü bir qala uçdu. Və Rusiya üzünə sillə vurdu. Ən əsası isə Krım müharibəsindən də pis idi. Orada çar II Nikolayın imperiyası İngiltərə, Fransa, Türkiyə və Sardiniya krallığının koalisiyasına uduzdu. Və ləyaqətlə məğlub oldu. Və burada heç kimin ciddi rəqib hesab etdiyi Yaponiya var.
  Rusiya alçalmaya dözməsin. Bəlkə də elə buna görədir ki, xarici siyasətdə bu qədər ehtiyatlı və təmkinli Stalin Uzaq Şərqdə Yaponiyaya qarşı ikinci cəbhə açdı. Doğrudan da, samuraylar Çar Rusiyasını həddən artıq aşağıladılar.
  Bunun üçün onları kiçik termokvark bombaları ilə məhv edin və lazerlərlə yandırın.
  Rusiyanı məğlub etməyə cəsarət etməmək üçün! Oh, Allah Zelenskiyə uğurlu kral olmağı nəsib etsin.
  Yenə ruslar və ukraynalılar birləşib, tezliklə belaruslar da onlara qoşulacaq.
  Və slavyanların üçlüyü olacaq!
  Medvedev yaponları Port Artur yaxınlığında bitirdi və qaçdı... Rusiya Yaponiyanı məğlub etdi. Koreya, Mançuriya, Kuril adaları və Tayvanı aldı. O, həmçinin yaponları böyük təzminat ödəməyə məcbur etdi.
  Çar II Nikolay öz mövqeyini gücləndirdi, inqilab və lazımsız düşüncə ortaya çıxmadı.
  Çar Rusiyası Çindən keçərək hərəkətini davam etdirdi. Və onun şərqdə genişlənməsi.
  Lakin Kayzer Almaniyası, Çar Almaniyasının böyük dövlətə çevrilməsinə və real tarixdə olduğundan daha sürətlə və daha çox böyüməsinə baxmayaraq, yenə də irəli getdi və Birinci Dünya Müharibəsinə girdi.
  Bəli, iki cəbhədə.
  Yaxşı, indi Medvedev almanları məhv etmək vəzifəsini öz üzərinə götürdü. Onların Çar Atanı incitmək üçün heç bir əsası yoxdur.
  Və düşmənləri lazerlə necə vurur. Gəlin onları Şərqi Prussiyada qasırğa kimi döyək. Medvedev lazer və qravitasiya enerjisi şüalarından istifadə edərək alman qoşunlarına atəş açır.
  Eyni zamanda qızlar da peyda oldular. Təbii ki, bikinidə. Alenka və Nataşa. Qoy Krautları işıq qılıncları ilə doğrayın.
  Bəli, Böyük Çar Nikolay, nasistlər heç vaxt belə bir şey xəyal etməmişdilər. Sizə qarşı nə planlaşdırırlar, atalar?
  Medvedev aqressiv oxuyur:
  - Qovun, qarpız, buğda çörəyi,
  Səxavətli, firavan torpaq...
  Və o, Sankt-Peterburqda taxtda oturur,
  Ata Çar Nikolay!
  İnauqurasiya tarixi erkən təxirə salınıb. Medvedev isə tamamilə öz ixtiyarına buraxıldı. Necə ki, siz uşaqla sevişərkən.
  Medvedev həmçinin ölümündən sonra Andropova Rusiya Qəhrəmanı ulduzu verdi. Hansı ki, yəqin ki, əvvəllər edilməli idi. Və Andropovun abidəsinin tikilməsi haqqında fərman verdi.
  Eyni zamanda, prezident səlahiyyətlərini icra edən Yejov və Yaqodanı da öz vəzifələrinə bərpa edib. Niyə burada mərasimdə dayanmaq lazımdır?
  Sonra Bobbi Fişer adına yeni orden təsis etdi. Amma onun böyük şahmatçı olduğunu heç nə deyə bilməzsən. Həm də təkcə əla deyil, həm də qalmaqallı. O, təkcə şahmatda yox, hamıdan üstün olmaq istəyirdi.
  Həm də üç dərəcə: bürünc, gümüş və qızıl!
  Və təbii ki, ilk növbədə Dmitri Medvedev bu ordeni: Qarri Kasparov, Anatoli Karpov və... Kliçko qardaşlarına verdi!
  Və eyni zamanda Dmitri Medvedev Vladimir Kliçko ordenini təsis etdi. Həm də maraqlı bir hərəkət. Üç səviyyə: bürünc, gümüş, qızıl.
  Və sonra Svyatogor ordeni var, parlaq bir həll.
  Medvedev sükanı idarə edir və pedallar vurur . Və bunu yenidən icad edir. Bu ayıdır. Bütün ayılara ayı.
  Və onun yeni ideyaları var. Məsələn, hər rusa təzə maşın verin.
  Bu arada get kompüterdə oyna. Medvedevin ən çox istədiyi şey. Beləliklə, o, indi yeni strategiyanı işə salıb. Müxtəlif səviyyələrdə müharibə. Bu barədə prezident, hətta keçmiş prezident də oynamaq istəyirdi.
  Beş işçi və hər biri min ədədlə başlayırsınız: kömür, dəmir, daş, neft, yemək, qızıl.
  Və gəlin əvvəlcə yeni işçilər yetişdirmək üçün icma mərkəzi tikək. Sonra mədənləri və kənd təsərrüfatını inkişaf etdirməyə başlayırsınız.
  İlk növbədə, təbii ki, işçilərin daha yaxşı uyğunlaşması üçün yemək əldə etmək.
  Medvedev ən güclü, ən müasir kompüterə sahibdir. Və bir çox vahidi çıxara bilərsiniz.
  Özünüzə bir şəhər və yeni ticarət mərkəzləri qurursunuz. Pul, əlbəttə ki, əvvəlcə problemdir. Ta ki zərbxana, bazar, elmlər akademiyası və s.
  Amma Medvedev varlanmağın universal yolunu bilir. Daha çox kənd təsərrüfatı işçisi işə götürün və çörək üçün resurslar alın. Bazar tikmək çox ucuzdur. Və sonra siz pul yığdınız, akademiya aldınız, mişar dəyirmanı tikdiniz və yeni mədənlər düzəltdiniz. Və sonra daha çox... Və qızıl axdı - ən bahalı məhsul. Xüsusilə nanə bunu etdikdə. Və sonra quyuları yaxşılaşdırmaq mümkün olacaq. Beləliklə, pul daha əyləncəli şəkildə axır. Təkmilləşdirmək üçün istifadə edilə bilər. Yeni mişarlar, yeni kənd təsərrüfatı alətləri, meliorasiya, gübrə tədqiqatı. Yeni növ şum...
  Sonra quyuların dərinləşdirilməsi və yeni işçilərin vurulması. Yeni fermalar. Ət istehsalı. Evlərin tikintisi. Həkimlərin, polislərin, quyuların, bazarların, memarların, yanğınsöndürənlərin evlərinə. Və s... Vergilərin yığılması. Qızıl hasilatında yeni təkmilləşdirmələr. Və yeni məkan və iş binalarının inkişafı.
  Onsuz da getdikcə daha çox pul var... Artıqlıqlar var və kazarma tikməyə başlaya bilərsiniz.
  Oyun maraqlı və çətin keçir. Şəhər böyüyür. Hələ müharibə yoxdur. Burada sülh vaxtı qurmaq olar, daha zəif düşmən seçə bilərsiniz... Əslində Medvedev hələ də hərbi-iqtisadi strategiyada güc toplayır.
  Hərbi akademiya tikilib. Və qoşun yaratmağa başlayırsan. Süvarilər, piyadalar, alov atıcılar , minaatanlar və digər qüvvələr. Təbii ki , artilleriya. Və ya yenə də çən zavodunun quyularını yaxşılaşdırmaqla. İlk avtomobillər, əlbəttə ki, yüngül və primitivdir, lakin onları idarə etmək olar.
  Medvedev çaşıb qaldı.
  Oyun prezidenti bitirdi. Özünüzə getdikcə daha çox yeni evlər tikirsiniz. Bunlara katiblər məktəbi, kitabxana və müxtəlif səviyyəli əyləncələr daxildir. İstər musiqiçilər, istər rəqqaslar, istər kəndirbazlar, istər senet oyunçuları , istərsə də zooparklar. Və ya başqa bir kazino.
  Və təbii ki, müxtəlif tanrılara məbədlər.
  Bəli, imperiyada çoxlu müxtəlif dinlər var. Müxtəlif məbədlər tikmək yaxşıdır.
  Və burada hər şey fərqlidir. Məscidlər, kilsələr, ibadət evləri, Buddist məbədləri, stupalar, bütpərəst tanrılar.
  Bəli, zəngin bir missiya. Çayı keçəndə də körpülər tikirsən.
  Çox iş var. Həmçinin müxtəlif dinlər üçün bayramlar təşkil edin ki, tanrılar inciməsin.
  Və s. fasiləsiz. Və Elmlər Akademiyasında iş davam edir, indi bir təkmilləşmə, sonra başqa. Ya gəmiricilərə, ya da həşəratlara qarşı bir vasitə - kənd təsərrüfatını yaxşılaşdıran nə varsa, traktorlar ortaya çıxır.
  Hətta Tanrılar da yaxşı məhsul göndərirlər. Beləliklə, tankları və təyyarə zavodlarını uzaqlaşdıra bilərsiniz. Yüngül təyyarələrdən başlayaraq, atom bombardmançılarına çata bilərsiniz. Və vahidlərin sayı durmadan artır. Artıq yüz minə çatıb.
  Medvedev yeni texnologiyalar oynayır və təbliğ edir. Hələ qorxu yoxdur. Mübarizə aparmaq lazım deyil, xalqınız üçün rifah və mədəniyyət göstəricisini yüksəldə bilərsiniz. Və bu da vacibdir. Amma indi kifayət qədər pul və resurslar var.
  Oyunda daha yaxşı olan şey quyuların tükənməməsidir. Siz həmişə resursları çıxara bilərsiniz.
  Və xəritədə yeni şəhərlər tikin... Hətta piramidaya və ya dünyanın başqa möcüzəsinə qərq olun.
  Medvedev həm də yeni kazarmalar tikir. Düzdür, qoşunların çoxluğu rifah göstəricisini azaldır. Təbii ki, burada problem yaranır. Amma hələlik döyüşəcək kimsə yoxdur... Amma yeni texnologiyalar tətbiq oluna bilər ki, tanklar və təyyarələr daha sürətli olsun. Və ağır bombardmançıları yetişdirin.
  Ancaq niyə orta əsrlər səviyyəsində düşməni ələ keçirməyək, onsuz da orta tankları var?
  Daha çox tank istehsal edən və eyni zamanda onların parametrlərini yaxşılaşdıran Medvedev isə sürətlə qonşu ölkəni işğal edir.
  Həm də yuxarıdan təyyarələr. Və düşməni bütün gücümüzlə bombalayaq. Sən onun üstünə napalm yağdırsan.
  Və bu, qaydalara görə bir oyun deyil.
  Medvedev orta əsr şəhərinin dağıdılmasından həzz alırdı. Sonra ibtidai ordusu ilə bütün ölkə. Təyyarələri və tankları cüzi ziyan görsə də, həzz aldı və qalib gəldi. Beləliklə, tutuş nisbətən asan oldu. Və sonra yenə fəth edilən ərazidə şəhər salırsan...
  Və tanklarınız artıq ağırdır. Həm nüvə əleyhinə müdafiə, həm də aktiv zireh əlavə etmək mümkündür.
  Medvedev artıq on saat idi ki, oynayırdı və gözləri yorulub bir-birinə yapışmağa başladı. Prezidentin səlahiyyətlərini icra edən yuxuya getdi.
  Əvvəlcə Medvedev qeyri-müəyyən bir şeylə fırlanırdı. Amma uzun sürmədi. Və sonra ultra müasir T-95 tankı təpəyə uçdu. Artıq gec payız idi və yağışın ləpələri zirehlərə dəyirdi.
  Medvedev dedi:
  - Vysokaya dağı uğrunda döyüşün həlledici günü! Port Arturun bütün müdafiəsinin açarı olan o dağ. Bu gün düz 21 noyabr, yaxud yeni üsluba görə dekabrın 4-üdür. - professor hiddətlə yumruğunu zirehinə vurdu və qışqırdı. - Ancaq Vysokaya dağını tutmaq olmayacaq! Sakit okean eskadronu yaşayacaq!
  Yaponlar az qala Vysokaya dağını tutdular. Onlar qarışqa kimi sürünərək, hər tərəfdən qalın axarlarla içəri girdilər. T-95 152 mm-lik sürətli atəş topu ilə atəş açdı.
  Alenka joystik düyməsini basdı və avtomatik top yaponlara zenit silahı kimi dəydi. Güclü yüksək partlayıcı parçalanma mərmiləri bir atışla yüzlərlə yaponu sıradan çıxardı.
  Nataşa da öz növbəsində səkkiz ağır pulemyotdan atəş açıb. Mən də joystikdən istifadə etməyə üstünlük verdim.
  Medvedev tankı sürdü, supermaşın inamla dik yamaclara qalxdı və izlər Çıxan Günəş ölkəsinin döyüşçülərini əzdi.
  Marqarita fit çalıb dedi:
  - Biz tarix yazırıq!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən qəzəblə təsdiqlədi:
  - Əlbəttə! Heç bir halda Port Arturun təslim olmasına icazə verməyəcəyik!
  Silahdan atəş açan Alenka, əlli kiloqram ağırlığında artan dağıdıcı gücü olan bir mərmi tüpürərək dəqiqədə iyirmi mərmi atdı. Bir dəqiqə ərzində bir ton metal və partlayıcı dəqiqliklə püskürdü.
  Və qız çox dəqiq vurdu.
  Hər biri dəqiqədə beş min atış atan pulemyotlar. Və ya qırx min iri güllə, qısa müddət ərzində. Və samurayları necə qəbul etdilər? Onlara necə basmağa başladılar.
  Alenka hətta oxudu:
  - Və düşmən sürüsü polad və qurğuşun təzyiqi altında yerə uçdu!
  Rus tankı aqressiv işləyirdi. Burada min yapon kəsdi, ikincisi budur. Onları təbəqələrlə çıxarmaq.
  Nataşa güldü və oxudu:
  - Rusiyanın şöhrəti üçün! Gəlin Vətəni heç vaxt unutmayaq!
  Və yenə ölümcül çaplı pulemyotlardan atəş açır. Və minlərlə yapon ölü vəziyyətdədir.
  Medvedev onu götürüb fısıldadı:
  - Çar Nikolay! Siz əla olacaqsınız.
  Və bitməmiş samurayları tırtılların altında əzək.
  Marqarita məntiqlə qeyd etdi:
  - II Nikolay çarların ən böyüyü ola bilərdi. Onun Çini Rusiya vilayəti etmək üçün hər şansı var idi - Sarı Rusiya !
  Medvedev samurayları vurdu, tırtıl kimi onların üstünə qaçdı və dedi:
  - Qoy belə olsun!
  Mərmi ardınca mərmi uçdu. Onlar kvazi maddə kimi çoxaldılar , atomların və molekulların faktiki artımından daha az enerji tələb edirdilər.
  Alenka zərif barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq hətta qışqırdı:
  - Rus çarlarının adına!
  . FƏSİL Љ 6.
  Silah gurladı və gurladı. O qədər yüksək səslə olmasa da, boğuq olsa da, danışmaq mümkün idi.
  Marqarita prezident səlahiyyətlərini icra edəndən soruşdu:
  - Nə, mərmilərin sayı sonsuzdur?
  Medvedev cavab verdi:
  - Kvazimateriya yaratmaq üçün çox enerji tələb etmir. Və termonüvə reaktorunu su ilə doldurmaq armudu atəşə tutmaq qədər asandır!
  Marqarita fit çaldı:
  - Bəli, bu parlaqdır! Siz şokoladlı dondurma da bu şəkildə edə bilərsiniz!
  Medvedev ah çəkərək etiraz etdi:
  - Hələ yox, amma çox tezliklə, hə! Təəssüf ki, indiyə qədər yalnız kvazi maddə əldə edilmişdir !
  Alenka, çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq, iri pələng dişləri ilə gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Bu maddə yaratmaq qabiliyyəti həm də ilahidir!
  Medvedev güldü. Dağın ətrafında getdikcə daha az yapon, getdikcə daha çox meyit var idi. Samuray tanka atəş açmağa çalışsa da, nəticəsiz qalıb. Mərmilər yağış damcıları kimi zirehdən sıçradı.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən qeyd edib:
  - İnsan isə Allahın surətində və surətində yaradılmışdır.
  Ölümcül mərmilər atan Alenka qeyd etdi:
  - Hələ də yaradılıbsa. Bəlkə də biz insanlar kainatın ən ağıllı, güclü və güclü varlığıyıq!
  Medvedev məntiqlə təklif etdi:
  - Bəşəriyyətin birləşməsi daha zəruridir! Biz birləşməliyik! Onda biz qəm və məğlubiyyət bilməyəcəyik!
  Nataşa əminliklə dedi:
  - Çar imperiyası hamını birləşdirməyə qadirdir! Və istisnasız olaraq hamını monolitdə birləşdirin!
  Və qız yenə pulemyotlardan atəş açdı. Sol cinahdan girməyə çalışan yaponlar əzərək. Qumbaralar T-95 tankına zərər verməyib. Və silahlar da uzaqdan ya qaçırdı, ya da mərmiləri təsirsiz idi. Üstəlik, dünyanın heç bir ölkəsində zirehdələn silah yoxdur. Və belə bir tanka belə asanlıqla daxil ola bilməzsiniz. Onun müdafiəsi yüksək səviyyədədir.
  Və pulemyotlar biçilir və mərmilər süpürülür. Və hər şeyi xüsusi və çox ölümcül edirlər.
  Nataşa güldü və dedi:
  - Çox Yapon itkin olacaq!
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Çox!
  Və o, sapfir gözlərini parıldatdı. Və bu qız haqqında çox fərqli şeylər var, əsl terminator.
  Döyüşçülər atəş açır. Və samuray qanaxır. Dəqiqədə qırx min güllə və bir ton mərmi, bu çox böyük dağıdıcı qüvvədir.
  Nataşa qeyd edir:
  - Biz ağır ölümlə üzləşən döyüşçülərik!
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Və təkcə ölüm deyil, bütün kainatdakı güc mənbəyi!
  Marqarita ehtiyatla qeyd etdi:
  - Çar Rusiyası bütün dünyanı fəth etsə, bəşər tarixində bütün müharibələrə birdəfəlik son qoyulacaq!
  Medvedev razılaşdı:
  - Əlbəttə, canım! Müharibələr heç kimə lazım deyil! Ancaq insanlıq birləşməlidir!
  Nataşa öküzü öldürən panterin sevincindən hıçqırdı:
  - Biz bir olanda yenilməz oluruq!
  Və gözlərindən qığılcımlar buraxdı! Bu qızdır! O, od alovunu, buz və poladdan ibarətdir.
  Amma indi sonuncu yaponlar ölür. Və dağa basqın edəcək başqa heç kim yoxdur. Çıxan Günəş Ölkəsinin əlli mindən çox öldürülən döyüşçüsü Vysokaya dağının altında qaldı.
  Döyüş bitdi.
  Dördü bir təpədə yer aldı və Medvedev dedi:
  "Hələlik qarnizonla danışmasaq yaxşı olar." Ümumiyyətlə, biz nə edəcəyik?
  Alenka təklif etdi:
  - Hələ də çoxlu yaponlar var. Gəlin bütün Nogi ordusunu məhv edək.
  Marqarita bununla asanlıqla razılaşdı:
  - Bu belədir! Bütün samurayları sıxışdıracağıq! Və əla olacaq!
  Medvedev gülümsədi və dedi:
  - Bizim tank da suyun altında üzə və mərmi atəşinə tuta bilir. Yapon donanmasını batıraq!
  Nataşa sevinclə qışqırdı:
  - Bu belədir! Düzdü, dənizdəki bütün samurayları götürüb silək.
  Yapon eskadronu növbəti bombardmana yenicə başlamışdı. Mərmilər, o cümlədən on bir və on iki düymlük silahlardan uçdu. Və bu, görürsən, ciddidir.
  Tank sahilə doğru irəlilədi. Alenka barmaqlarını maşının gövdəsinə vuraraq qeyd etdi:
  - Yaxşı, dənizə. Bəs biz quruda təşəbbüsü yaponlara necə verə bilərdik?
  Müharibə haqqında bir az məlumatı olan Marqarita xatırladı:
  - Pulemyotlarımız var idi və Mosin tüfəngi Yapon tüfəngindən qat-qat etibarlı və təsirli idi. Dənizdə hər şey düzəlməsəydi, quruda samurayların şansı yox idi!
  Alenka hirslə yalın ayağını döşəmədə gəzdirdi və mızıldandı:
  - Xəyanət! Önəmsiz xəyanət!
  Nataşa təklif etdi:
  - Hamını asacağıq!
  Tank suya girdi. Yanlardan maşını idarə edən pervaneler peyda oldu. İlk hədəf budur: Yapon esminesi. Nataşa nazik barmaqları ilə joystik düymələrini basdı.
  Və mərmi öldürücü qüvvə ilə gəminin lap dibinə dəydi. Zirehi çevirdi.
  Esmines daha bir mərmi aldı. Nataşa yenidən barmağını sıxdı.
  Sonra yaponlar boğulur.
  Alenka güldü:
  - Gəlin növbə ilə boğulaq! Pulemyotlar su altında çox təsirli deyil!
  Qız isə joystikə basdı, bu dəfə məhvedicinin dibinə mərmi göndərdi.
  Marqarita təbəssümlə cavab verdi:
  - Yaxşı, xanımlarımız var!
  Nataşa yenidən mərmi göndərdi və qışqırdı:
  - Rus adına, qələbə olsun!
  Alenka mərmiləri tüpürdü. O, Doğan Günəş ölkəsinin gəmisinin altını kəsdi və gördü:
  - Yenə də Rusiyada çar hakimiyyəti təbliğatın iddia etdiyi qədər pis deyildi.
  Marqarita bununla razılaşdı və həvəslə danışdı, xüsusən də onsuz da heç bir işi olmadığı üçün.
  - Çar II Nikolayın dövründə Rusiya pulun qızıl standartını qoruyub saxlayırdı. İmperiyanın pul vahidi dünyanın ən möhkəm və sabit valyutası oldu. Qiymətlər də demək olar ki, dəyişməz qalıb. Çar Nikolayın dövründə isə ödəniş ayda otuz yeddi rubla çatırdı. Əslində, Rusiya həyat səviyyəsinə görə dünyanın qabaqcıl ölkələrindən birinə çevrilib. Sənaye istehsalı dünyada dördüncü oldu.
  Dmitri Anatolyeviç Medvedev yuxudan sonra kompüterdə oynamağa başladı. Bu halda o, strategiyanı davam etdirmək üçün özünü kəsirdi. Gücləndirilmiş hakimiyyət ələ keçirdi. Rusiya prezidenti vəzifəsini icra edən tankları döyüşə atıb.
  Və ağır.
  Hələ yaxşı oyundur. Bir az sürdüm və yüz tondan ağır tanklar aldım. Medvedev prezident olanda yüz tondan ağır tanklar hazırlamaq istəyirdi. Lakin Putin bunu o zaman vermədi. Ancaq fikir cazibədar görünürdü. Super ağır maşınlar. Və altı növ avtomobil. Beş yüz tondan çox.
  Amma indi Medvedev nüvə mühərrikləri olan tankları döyüşə atır. Və orta səviyyəli ölkələrin müdafiəsini sındırır. Və yenə ələ keçirmələr. Bəli, əla... Bir az asanlaşdırmaq üçün hərbi məsləhətçini birləşdirin. Və onunla birlikdə düşmənin məhvinə rəhbərlik edirsən. Və onun tutulması.
  Budur, başqa bir imperiyanı fəth edirsən... Burada müharibə daha ciddi olsa da, ona Napoleon səviyyəsində olan hərbi məsləhətçi rəhbərlik edir. Beləliklə, siz sadəcə izləyə və Stolypin səviyyəsində bir iqtisadçı ilə imperiyanızı qura bilərsiniz.
  Medvedev isə bir neçə saat nəhəng ekranlı kompüterdə oturduqdan sonra xoruldamağa başlayıb.
  O, çox uzun müddət yuxusuz qalıb.
  Alenka yaponlara atəş açıb. Bu dəfə kreyseri batıraraq oxudu:
  - Biz dünyanın ən güclüsüyük,
  Bütün düşmənlərimizi tualetdə islatacağıq.
  Vətən göz yaşlarına inanmaz,
  Biz isə şər oliqarxlara beyinlərini verəcəyik!
  Və qız güldü. Və dişləri mirvarilərlə parıldadı!
  Medvedev təklif etdi:
  - Yaponiya ilə müharibə qələbə ilə başa çatdığından, Rusiyanın iqtisadi artımı daha da böyük olacaq! Çar imperiyası isə ən zəngin ölkəyə çevriləcək!
  Alenka başqa bir esminesi batırdı və fısıldadı:
  - Biz həmişə zəngin olmuşuq! Sifariş çatmadı!
  Nataşa Günəş Ölkəsinin döyüş gəmisini vurdu və dedi:
  - Birinci Dünya Müharibəsində almanlardan heç bir şəkildə geri qalmadıq. Amma beşinci kalona görə qələbəni əldən verdik!
  Alenka armadillonun qarnına başqa bir mərmi də göndərdi və dedi:
  - Əlbəttə! Beşinci kolon hər şeydə günahkardır. Birinci Dünya Müharibəsi zamanı almanlar Minskə belə yaxınlaşa bilməyiblər və Qalisiyada döyülüblər. Stalinin dövründə isə onlar artıq Kremli durbinlə görürdülər. Bu nə deməkdir?
  Nataşa döyüş gəmisinin dibinə daha bir mərmi atdı və mızıldandı:
  - Xəyanət! Belə bir qələbəni əldən verdik!
  Marqarita da xatırlatmağı lazım bildi:
  - Əgər xəyanət olmasaydı, biz Konstantinopol və Kiçik Asiyaya sahiblik, həmçinin Aralıq dənizinə çıxış əldə edərdik. Biz isə xəyanət və beşinci kolondan çox şey itirmişik!
  Alenka daha bir mərmi atdı:
  - Bəli, bu, beşinci sütundur! Onun nə qədər dərdləri var! Rusiya İmperiyası bütün dünyaya yayıla bilən və bəşəriyyəti birləşdirə bilən unikal bir varlıqdır!
  Nataşa aqressiv mızıldandı:
  - Əlbəttə! Mən hər şeyi edə bilərdim və mütləq edərdim! Bəşəriyyətin vahid və yenilməz olması üçün!
  Qız başqa bir mərmi göndərdi, bundan sonra döyüş gəmisi nəhayət parçalandı. Və yaponlar boğuldu.
  Marqarita səsində həyəcanla qeyd etdi:
  - Görün indi dünyada nələr baş verir? Rusiya və ABŞ müharibənin astanasındadır. Çin isə həddindən artıq məskunlaşmış və totalitardır. Dünyada nizam və firavanlıq yoxdur!
  Nataşa bu dəfə kreyserə yeni bir mərmi göndərdi və razılaşdı:
  - Dünyada nizam-intizam yoxdur! Bizə vahid idarəetmə lazımdır!
  Alenka mərmi atdı və razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Və belə bir hökumət çar imperiyasına çevrilə bilərdi! Rusiyanın avtokratiyası qlobal sabitliyin və rifahın qarantıdır!
  Və qız başqa bir mərmi göndərdi, nəhayət kreyser parçalandı.
  Yaponlar açıq-aydın çılğın idilər. Onları kimin batırdığını anlamadan fərq qoymadan atəş açıblar.
  Qeyd edək ki, quruda Yaponiyanın say baxımından o qədər də üstünlüyü yox idi. Hətta real tarixdə ölən və yaralananda Rusiyadan qat-qat çox itki verib.
  Ancaq dənizdə Böyük Britaniya və ABŞ-da istehsal olunan Günəş Ölkəsinin gəmiləri əsasən yerli istehsal olan Rusiya gəmilərindən bir qədər yaxşı idi.
  Ancaq burada da yaponların keyfiyyət üstünlüyü olduqca əhəmiyyətsizdir. Ruslar, bəlkə də, daha dəqiq vururlar.
  Başqa bir esminesi atəşə tutub batıran Nataşa əsəbi halda dedi:
  - Doğrudan da, Rusiya daha güclü rəqiblərini məğlub edib. Məsələn, Napoleon!
  Zirehli kreyserə mərmi göndərən Alenka əlavə etdi:
  - Hə! Napoleon dahi idi! Və o daha güclü idi, amma biz onu məğlub etdik!
  Marqarita ağır ah çəkdi və gileyləndi:
  - Yaponlara uduzmaq. Bu, çox əsəbi və təhqiredicidir!
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Çox bezdirici! Təəssüf ki, buna görə Romanovlar sülaləsinin dövrü başa çatdı. Dövr şanlı, qəhrəmanlıq, fəthlər, qələbələrdir. Bizim öz Çingiz xanımız olmasa da, İvan Kalitanın vaxtından yüksəlirik.
  Və qız başqa, çox öldürücü mərmi göndərdi. Və zirehli kreyser iki hissəyə bölündü.
  Nataşa davam etdi və bir mərmi ilə başqa bir esminesi batırdı. Samurayların isə çoxlu məhvediciləri var.
  Döyüşçü uşaqlardan soruşdu:
  - Bəs görəsən niyə dünya tarixində imperiyalardan heç biri mütləq gücə çatmayıb?
  Alenka yenidən başqa bir məhv edənin qarnına bir mərmi göndərdi və elan etdi:
  - Hə, doğrudan da, niyə? Hamı düşdü. Və Fars İmperiyası, Makedoniyalı İsgəndər və Roma İmperiyası. Niyə heç kim bəşəriyyəti birləşdirməyib?
  Nataşa məyus halda ayağını möhürlədi. Başqa bir gəmini batırdı və dedi:
  - Bu belədir! Çingiz xan bütün dünyanı darmadağın edə biləcək bir imperiya yaratdı. Lakin onun ölümündən sonra oğulları və nəvələri qarşıdurma təşkil edərək imperiyanı parçaladılar. Yalnız Çar Rusiyası özünün unitar sistemi ilə elə bir ölkə idi ki, o, uzun əsrlər boyu mövcud ola və bütün yer kürəsini udana qədər genişlənə bildi!
  Alenka gözlərini yumdu və başqa bir esminesi batıraraq dedi:
  - Çar Nikolayın böyük imperiyasına həmd olsun! Biz hakimiyyəti qeyri-legitim bolşeviklərə və müvəqqəti hökumətə verməyəcəyik!
  Nataşa da gəmiyə mərmi göndərdi. Yaponları batırdı və oxudu:
  - Allah padşahı qorusun,
  Güclü suveren
  Şöhrət üçün,
  bizim izzətimiz üçün hökmranlıq edin!
  Düşmənlərinizin qorxusuna hökmranlıq edin -
  Pravoslav Çar!
  Şöhrətlə hökmranlıq edin
  Bizim şöhrətimizə!
  Qızlar, deyəsən, doğrudan da, açıqdırlar. Samurayları belə məhv etdilər, heyran olacaqsınız. Medvedev isə qatilini sualtı çənini sürdü. Ümumiyyətlə, bu sərin bir silahdır. O, bütün Yapon donanmasını batırır. Ancaq bu, böyük bir gücdür.
  On iki, yalnız böyük zirehli gəmilər, onlarla kiçik gəmilər, o cümlədən kreyserlər. Təkcə altmışdan çox esmines var. Bütün bunları məhv etmək üçün vaxt lazımdır.
  Digər gəmini bitirən Nataşa Medvedevdən soruşdu:
  - Necə düşünürsən, Allah varmı?
  Vəzifəli zabit gülümsəyərək cavab verdi:
  - Nə mənada?
  Nataşa yeni bir mərmi göndərdi, məhv edəni bitirdi və qeyd etdi:
  - Bəli, dinlərin çoxlu versiyaları var! Həm bütpərəstlik, həm də təkallahlılıq var! Bəzən bu barədə düşünməyə başlayırsan. Və təlimlərdə belə bir qarışıqlıq olanda Allahın var olub-olmamasına şübhə edirsiniz!
  Alenka başqa bir esminesi parçaladı və gülərək dedi:
  - Bəli, bu baxımdan İncilə inanmaq çətindir. Bu cür rəftar edən tək Allah üçün. Və hətta sevimliləri də var idi!
  Nataşa razılıqla başını tərpətdi:
  - Bu belədir. Bir xalqın Allahın xalqı olduğuna inanırsınız? Bu, açıq-aydın daha yüksək intellektə layiq deyil!
  Bundan sonra qız iri tonajlı döyüş gəmisini batırmağa başlayıb. Döyüşçü işləyirdi.
  Lakin Marqarita öz fikrini bildirdi:
  - Sevən Tanrının qadınları bu cür eybəcər hala salmasının necə mümkün olduğu hələ də aydın deyil!
  Nataşa təəccübləndi:
  - Bu necə çirkindir?
  Marqarita səmimi cavab verdi:
  - Hə, onları qoca qadınlara çevirir! Yaşlı bir qadından daha iyrənc nə ola bilər!
  Alenka kreyserin qarnına mərmi atdı və dedi:
  - Nədənsə, yer üzündə çox iyrənc yaşlı qadınlar gəzir, bu həm axmaq, həm də dəhşətli dərəcədə çirkindir!
  Nataşa başını tərpətdi və dəstəklədi:
  - Və rəğbətsiz! Və estetik baxımdan xoş deyil!
  Döyüşçü güldü və partnyoruna göz vurdu. Necə ki, o, çox sərin və aqressivdir.
  Medvedev ciddi şəkildə qeyd etdi:
  - Doğrudan da, qocalıq çox pisdir. İnsanları çirkin, zəif, həssas edir. Ancaq təkamül nöqteyi-nəzərindən onun bəzi üstünlükləri var!
  Alenka təəccübləndi. Başqa bir esminesi vurduqdan sonra soruşdu:
  - Bu iyrənc vəziyyətdə hansı üstünlüklər ola bilərdi?
  Medvedev ciddi cavab verdi:
  - Bu, elmin və zəkanın inkişafına təkan verir. Əgər insan özünü yorğun hiss etməsəydi, o zaman onun maşın ixtira etməsinə ehtiyac qalmazdı. Eynilə , pəncələrin və dişlərin zəifliyi bıçağın ixtirasına səbəb oldu. Soyuq dövrlər və buzlaqlar bizə od yandırmağı öyrətdi. Xəstəliklər tibbin inkişafına təkan verdi. - Prezident səlahiyyətlərini icra edən Alenkanın başqa bir yapon gəmisini dibinə necə ağılla göndərdiyinə baxdı və davam etdi. - İnsanın zəif cəhətləri bir çox cəhətdən elmə təkan verdi. Uçmağı bilmirdik, amma təyyarələr yaratdıq. Və bu irəliləyişdir!
  Nataşa başqa bir mərmi göndərdi və qeyd etdi:
  - Tərəqqi. Amma yenə də yaşlı qadına baxanda o qədər iyrənc olur. Doğrudanmı insan çirkinliyi olmadan etmək mümkün deyil?
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Hətta gənclər də təyyarə ixtira edə bilirlər. Lənətə gəlmiş qocalığı niyə doldurmaq lazımdır? Bu dəhşətli və iyrəncdir!
  Marqarita yersiz oxudu:
  - Mən komsomoldan ayrılmayacağam! Mən əbədi gənc olacağam!
  Qız isə yumruğunu metalın üzərində hərəkət etdirdi.
  Bu vaxt daha bir döyüş gəmisi batırdı.
  Sualtı tank Yaponiya donanmasını batırmağa davam etdi. Admiral Toqonun özü özünü suda tapdı və qayıqla qaçmağa məcbur oldu. Yaponiyanın böyük bir donanması var idi, lakin tamamilə yeni bir silahla qarşı-qarşıya qaldı. İndi o, tamamilə məğlub oldu.
  Yapon gəmilərini batırmağa davam edən Alenka çox iri və iti dişlərini göstərərək təklif etdi:
  - Bu barədə düşünürəm. Təbii ki, bədənlərin estetikası olmalıdır. Bir də qadınların eybəcərləşməsi, dərisi solğun, bədəni əyilmiş olması qeyri-mümkündür.
  Nataşa, dibinə başqa bir məhv edən göndərərək, bununla çox asanlıqla razılaşdı:
  - Əlbəttə! Elmin üzərində işlədiyi budur!
  Hər iki döyüşçü çox şən əhval-ruhiyyədə idi. Düşmən donanmasını uğurla batırırlar.
  Təcavüzkar qızlar böyük şücaətlərə qadirdirlər.
  Bu arada Marqarita öz fikrini bildirdi:
  - Dinlər də insanın zəifliyindən yaranıb. Əgər insan daha güclü olsaydı, dinlər olmazdı. Və təbii ki, ölüm və ölüm qorxusu insanın özü üçün təsəlli axtarmasına gətirib çıxarır!
  Alenka xatırladı:
  - Seansda iştirak etdim və heyrətamiz bir şey gördüm. Beləliklə, ətirlər var!
  Nataşa hiyləgər səsi ilə qeyd etdi:
  - Ruhların varlığında təəccüblü heç nə yoxdur! Axı biz xəyallarımızda uçuruq. Bu o deməkdir ki, ruh var və uçuşlar xatirəsi kimi!
  Medvedev razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bəli, ruh var! Bu baxımdan insan unikaldır! İndi bəlkə bir az əylənək!
  Yapon donanması əriyirdi. Sualtı tank qatil rolunu oynadı. Marqarita bir az kədərləndi. Birincisi, o, özünü əlavə rolunda tapdı. İkincisi, zəhlətökən, suyun altında olanda hər şeyi yaxşı görə bilmirsən. Ümumiyyətlə, Peterin Allaha qarşı güclü şübhələri var idi. Əslində niyə ruslar xristianlığı qəbul etdikdən sonra onların başına müxtəlif bəlalar gəldi. Və monqol-tatar istilası və ondan əvvəl şahzadələrin feodal parçalanması. Rus xalqları arasında müharibələr.
  Məhz o zaman, nəhayət, İvan Kalitanın dövründən Rusiyanın dirçəlişi başladı.
  Muskovi gücləndi. Məsələn, Üçüncü İvan dövründə o, nəhayət vahid, mərkəzləşdirilmiş bir dövlətə çevrildi. Və tatar boyunduruğunu atdı.
  Bəli, təbii ki, Rusiya yüksəlirdi. Yaponiyada büdrəyincəyə qədər.
  Bu, monarxiya və Romanovlar sülaləsinin tarixinin sonu oldu.
  Lakin monarxiya getdi, lakin avtoritarizm qaldı.
  Marqarita ehtiyatla Alenkanın kürəyini sığalladı. Qız məmnuniyyətlə mırıldandı. Deyəsən ondan həzz alırdı.
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Kişinin qızı, qızın da kişini sevməsində qəbahət yoxdur. Bu olduqca təbiidir. Amma eyni zamanda insanlar ədəb-ərkanı qorumalıdırlar.
  Marqarita narazılıqla etiraz etdi:
  - Əxlaq oxumayaq. Bu mənim xoşuma gəlmir!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs güldü:
  - Və kim sevir! Amma biz həqiqətlə üzləşməliyik. İnsanlar, bu baxımdan, heyvanlardan nəzərəçarpacaq dərəcədə fərqlənir!
  Marqarita razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bəli, aramızda böyük uçurum var!
  Alenka istehza ilə cavab verdi:
  - Bilirsən, səninlə meymun arasında mən çox fərq görmürəm!
  Marqarita güldü. Alenka isə Yaponiyanın on iki zirehli gəmisinin sonuncusunu batırdı. Bundan sonra qız dedi:
  - Düşmən donanması ilə demək olar ki, işimiz bitdi!
  Medvedev istehza ilə gülümsədi:
  - Bəli, siz yaxşı işçisiniz! Və əslində, onlar çox şeyə qadirdirlər! Ümumiyyətlə, döyüşçü qızları sevirəm - onlar çox seksualdırlar!
  Marqarita bədənini fırladıb oxudu:
  - Mən seksual görünürəm, prosessor kimiyəm! Mən isə robot kimi hərəkət edirəm - səsli təcavüzkar!
  Bundan sonra tələbə Alenkanı bir az daha cəsarətlə sığalladı. Qız uzun barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq cazibədar görünürdü.
  Onun hərəkətləri necə də zərifdir.
  Marqaritanın təxəyyülü şahzadənin ayaqyalın olaraq iskala tərəf getməsini təsvir edirdi. Bu çox romantikdir. Və şahzadə çox qırmızıdır. O, bütün zinət əşyalarını və bahalı paltarını soyundurub. Təkcə çul qaldı. Amma həbsxana forması onun gül kimi şirin, xoş, təravətli üzünün cazibəsini daha da artırır. Və yanğın saçları. Şahzadə edama gedən necə də gözəldir.
  Və orada boğulan minlərlə insan var. Gəmilər parçalanır, elementlər qəzəblənir.
  Yaponiya isə böyük, unikal məğlubiyyətə uğrayır. Deməli, samuraylar, görünür, günahlarından tövbə etməlidirlər.
  Marqarita düşündü ki, yaponlar nəyə inanırlar? Onların dini nədir? Axı onlar bütpərəstdirlər. Lakin onlar pravoslav Rusiyanı məğlub etdilər. Bundan sonra kimin Allahı daha güclü olduğunu düşün!
  Monqollar isə bütpərəst idilər, amma nə qədər ərazi tutdular.
  Marqarita Alenkadan soruşdu:
  - Mənə de görüm, gözəllik, Rodnoveri necə sevirsən?
  Qız geniş gülümsədi və başqa bir esminesi batıraraq cavab verdi:
  - Çox gözəl din! Belə gözəl nağıllar var!
  Marqarita eyhamla soruşdu:
  - Nağılları düşünürsən? Və ya bəlkə bütün bu Rus Tanrıları həqiqətən mövcuddur?
  Alenka çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Bəlkə həm elflər, həm də gnomlar mövcuddur! Bizim dünyamızda hər şey ola bilər. Və həqiqətən nəyin var və nəyin olmadığını söyləmək çətindir!
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Müəyyən dərəcədə bizim dünyamızda hər şey mövcuddur. Bütün düşüncələrimiz, arzularımız, arzularımız geridə qoyduqlarımızdır. Mənim Hipernoosfer haqqında çox maraqlı bir nəzəriyyəm var, burada insanlar tərəfindən icad edilmiş hər şey tamamilə mövcuddur. Yəni düşüncə əbədi olaraq mövcuddur. Və o, başqa, paralel dünyalarda qalır.
  Dmitri Medvedev yuxudan oyandı. Və yenə də fundamental işinə, daha doğrusu imperiya quruculuğuna başladı.
  Və yenə fəthlər...
  Əvvəlcə min ton ağırlığında yeni bir tank toplayın və onu düşmən mövqelərinə buraxın. Xeyr, əlbəttə ki, təkcə bir deyil, çoxlu sayda.
  Onlar isə xarici ərazilərdən keçirlər. Üstündə atom bombası olan təyyarələr də var. Bəs biz də bombaları qovsaq nə olacaq? Və məhv olanları etmək?
  Dmitri Medvedev açıq işdə hamı kimidir.
  İndi də başqa bir ölkə diktatorun çəkmələrinə düşür. Və fəthlər gəlir. Ancaq burada başqa bir düşmən var. Ölkə də böyükdür... Siz hətta onu proqramlaşdıra bilərsiniz. Budur 1941-ci ildə SSRİ... İşğal var. Medvedevdəki bölmələr bir çox saatlıq oyun ərzində avtomatik olaraq çoxaldı və əhalisi artıq bir milyarddan çoxdur. 196 milyona qarşı. Və daha müasir texnologiya. Və əsgərlər kazarmalar tərəfindən sonsuza qədər məhv edilə bilər.
  Xoşbəxtlikdən elektron resurslar tükənməzdir. Və düşmənə təzyiq et, ona təzyiq et.
  Min ton ağırlığında tanklar isə birbaşa Moskvaya Rusiya boyu nüvə reaktorlarına göndərilir.
  Onları tərk etmək praktiki olaraq mümkün deyil - heç nə lazım deyil!
  Medvedev strategiyaya rəhbərlik edir və öz-özünə zümzümə edir... Sonra, nüvə ilə işləyən tankları dayandırır. Və "Pantera"-2-ni döyüşə atır. Bununla belə, hələ də otuz dördü keçə bilən bir avtomobil.
  Medvedev maşınların müxtəlif parametrlərini yükləyib özü ilə oynayır... "Pantera"-2... Uzaqdan vurmaq kimi. Və o, sovet tankına nüfuz edəcək.
  Siz onu belə keçməyəcəksiniz! Xüsusilə alnında, ancaq gəmidə edə bilərsiniz. Çəkilişlər tam sürətlə davam edir. Və otuz dördlər qaçırlar... Və topların zərbələri altında ölürlər...
  Ordu yenidən hərəkət edir...Və döyüş robotları peyda olub. Onlar özlərini sürətləndirirlər. Və mərmilər lazerlə vurulur. Və bunu çox ağıllı şəkildə edirlər.
  Və virtual qızlar hücum edir.
  Medvedev strategiyaya böyük diqqət yetirir. Maraqlı döyüş. Yenə özünüz oynayırsınız, ya da hərbi məsləhətçiyə təhvil verirsiniz. Və döyüşün gedişatını izləyirsiniz.
  Onlar öz tanklarını hücuma aparırlar.
  Burada siz bütün bucaqlardan daha az həssas və keçilməz olan piramidal tankları irəli apara bilərsiniz. Onlar konkisürmə meydançası kimi hərəkət edirlər.
  Qızlar isə ayaqyalın qaçırlar... Və yolda atırlar.
  Başqa bir müharibə. Əsl oyuncaq. Pul isə qurumadan qızıl quyularından gəlir. Bu, oyundakı kimi, hər şey plana uyğun, uğursuzluqlar və təbiətdə tənəzzül olmadan.
  Hər şey tükənmir, resurslar azalmır. Baxmayaraq ki, bu çox ehtimal görünmür.
  Medvedev zənglə kəsildi. Prezidentin səlahiyyətlərini icra edən şəxs telefonu qaldırdı:
  - Salam!
  Prezident Administrasiyasının rəhbəri deyib:
  - Siz hələ də ofisdəsiniz, Dmitri Anatolyeviç?
  Medvedev sərt cavab verdi:
  - Bəli! Mən hələ də prezidentəm!
  İcra başçısı deyib:
  - Zelenski inauqurasiyadan sonra iqamətgahı tərk etməyi tələb edir.
  Medvedev titrəyərək soruşdu:
  - Bəs mən harada yaşayacağam?
  İcra başçısı belə cavab verdi:
  - Mənim mənzilimdə! Gücün bitdi və bütün binaları boşaltmalısan!
  Medvedev pıçıldadı:
  - Yeni prezidentə bir xahişim var - kompüteri mənə qoysun!
  İcra başçısı soruşdu:
  - Mənə birinci çağırılmış Müqəddəs Endryu ordeni verin və mən Zelenskidən xahiş edim ki, sizin üçün kompüter olsun!
  Medvedev razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Yaxşı, mümkündür!
  . FƏSİL Љ 7
  Və fərman hazırlamaq üçün köməkçisini çağırdı. Administrasiyanın rəhbərinə birinci çağırış müqəddəs Endryu ordeninin verilməsi haqqında. Şablon hazırdır və indiyə qədər mən məsuliyyətə imza atmışam.
  Sonra Medvedev yenidən oynamağa başladı.
  İndi onun virtual tankları Moskvaya yaxınlaşır və hücuma başlayır. Bu şəhərə iki min ton ağırlığında maşınlar hücum edir.
  Ancaq Medvedev də hücuma "Rat"-5 atır, bu, tank deyil, canavardır. On min ton ağırlığında!
  Qoşunlar Kremlə yaxınlaşır... Deməli, Stalin qaçır. Və onu bikinili ayaqyalın qızlar tutur. Çılpaq ayaq barmaqları ilə burnunu tuturlar. Və Stalini yalın dabanlarını öpməyə məcbur edirlər.
  Budur virtual imperiyanın qoşunları Moskvadan keçib Urala gedir...
  Onu da tuturlar...
  Medvedev yenidən başını tərpətməyə başlayır və xəyal qurmağa başlayır.
  Marqarita istehza ilə soruşdu:
  - Bəs, məsələn, daha klassik bölgü: cənnət və cəhənnəm?
  Medvedev kədərlə dedi:
  - Bu, çox güman ki, qədimlərin ölümdən sonra qisasla bağlı primitiv fikridir. Əslində, çox güman ki, hər şey bir qədər daha mürəkkəbdir!
  Nataşa son yapon gəmilərindən birini batırarkən sevinclə qışqırdı:
  - and içmiş və qədim,
  Düşmən yenə and içir
  Məni ovuşdur
  Toz halına salın.
  Amma mələk yatmır,
  Və hər şey düzələcək. Və hər şey yaxşı bitəcək!
  Qızlar düşmən donanmasını bitirdilər. Medvedev samurayları təqib edərək tankı sürətləndirdi. Bəli, burada yaxşı iş gördülər. Maraqlıdır ki, tarixi necə düzəltmək olar. Çar Rusiyası yüksələn qüdrətli bir ölkə idi. Baxmayaraq ki, bütün insanlar yaxşı yaşamırdılar.
  Amma ölkə yüksəlirdi. İş günü qısaldıldı. Yeni bayramlar meydana çıxdı. Yerli özünüidarə yaradıldı. Maaşlar sabit qiymətlərlə artıb. Məktəblər açıldı. Çar II Nikolayın dövründə təhsilə xərclər altı dəfədən çox artdı. İbtidai təhsil icbari oldu.
  Bəli, hər şey kifayət qədər tez yaxşılığa doğru dəyişmədi, ancaq inqilab və vətəndaş müharibəsi nəticəsində ölkə nə qədər itki verdi. Nə qədər ağıllı insan ölüb vətənini tərk edib? İndi isə kainatın bu hissəsində bunun qarşısını almaq şansı var.
  Təmizlənmiş tank suyun altında sürətlə və səssizcə üzürdü. İndi isə Doğan Günəş Ölkəsinin sonuncu esminesi batdı.
  Nataşa sevinclə dedi:
  - Mən belə gəncəm!
  Alenka qızı düzəldərək aydınlaşdırdı:
  - Hamımız burada necə də gözəlik! Onlar aslan kimi döyüşürdülər!
  Marqarita əsəbi halda dedi:
  - Xüsusi heçnə! Sadəcə olaraq daha yaxşı texnologiyamız var idi!
  Alenka güldü və cavab verdi:
  - Amma topları özümüz atdıq!
  Nataşa dostunu dəstəklədi:
  - Həm də bunu özümüz etdik! Və bu diqqətli bir gözdür ...
  Marqarita seçdi:
  - Çılpaq əllər!
  Nataşa güldü və cavab verdi:
  - Və sən cazibədar qızsan!
  Marqarita səmimi şəkildə dedi:
  - Yaponlara yazığım gəlir. Gözəl cizgi filmləri çəkirlər. Mən xüsusilə hentai sevirəm !
  Alenka güldü və ayağını havada fırladı:
  - Hentai , əladır! Hətta çox sərin!
  Nataşa mürəbbənin dadına baxan qızın təbəssümü ilə təklif etdi:
  - Və bəlkə də faşistlərin götünü təpikləyək!
  Medvedev gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Yaxşı fikir. Ancaq gəlin əvvəlcə Yapon quru qüvvələrini bitirək. Və biz müharibənin daha tez bitməsinə kömək edəcəyik. Belə ki, bu kainatda faşizm görünməsin.
  Qızlar bir ağızdan cavab verdilər:
  -Və görünməyəcək və Çin bizim olacaq!
  Yapon donanması batırıldıqdan sonra T-95 super tankı səthə çıxdı.
  Sonra Medvedev hər cür cəfəngiyat haqqında xəyal qurmağa başladı.
  Döyüşçü Alenka Ryazanın müdafiəsinə qalxdı. Nataşa onunla idi.
  Hər iki qız yüngül zirehdə, hər əlində qılınc var. Ayaqlarınızın altında isə xüsusi, nazik disklər var.
  Böyük bir monqol-tatar ordusu hücuma keçdi.
  Çoxlu uzun pilləkənlər bir anda divarları örtdü. Onlar fərqli idi: kök loglarından toxunmuş, çarpazlarla yıxılmış şam ağacları. Kütlə cərgələri olan ağır nərdivanlardan da istifadə olunurdu. Sürətli tikinti tempi sayəsində qalalar tatarların gözlədiyindən daha yüksək oldu, bir çox pilləkən zirvəyə çatmadı. Qarşıda monqollar əsir götürülmüş bir neçə Urusu qovdular. Rus xalqı əsirlik ayıbındansa ölümü üstün tuturdu.
  Lakin monqollar amansız idilər.
  İri nizələrlə amansızcasına itələyərək, taqətdən düşmüş xalq, öz xalqını öldürmək istəməyən rus xalqının təslim olacağına ümid edərək ayağa qaldırıldı. Və ya məhbusların örtüyü altında buz qalasına sızın. Məhbusların bəziləri qışqıra-qışqıra aşağı qaçdılar, donmuş buzdan aşağı sürüşdülər, mənfur nüvələri yıxdılar, əllərindən qılıncları qopardılar və dərhal yıxıldılar. İnsanlar sürətlə pilləkənlərə qalxırdılar, başa düşmürsən ki, hansı növ və qəbilə?
  Yarıçılpaq, cır-cındır, əllərində dəyənək, kürəyi bıçaqlanmış, qan içində. Zireh geyinmiş Vaul artıq nəhəng bir balta qaldırmışdı ki, onlar çarəsizcə aşağıdan qışqırdılar:
  -Bizi məhv etmə, cəngavər, biz özümüzük, ruslarıq!
  Voivode Dikoros divara sıçrayaraq qışqırdı:
  - Qoxuyuram ki, bizimdir!
  Çarəsiz qışqırıq bunu təsdiqlədi:
  - Doğmaq üçün gözləyin, sizin! Aramızda Muğlan yoxdur!
  Çox ağıllı Alenka qışqırdı:
  -Kim özünü doğrultsa, özündəndir!
  - Vəftiz olun, pravoslavlar!
  Dəhşətli bir səslə atlar bir mil uzaqlaşdı, nəhəng Vaula-Morovin nərə çəkdi .
  Ryazanın müdafiəçiləri təsdiqlədilər:
  -Doğru! Həqiqətən!
  Onlar yekdilliklə bütün divarlarda səsləndi:
  -Buyurun, qardaşlar, xaç işarəsini düzəldin!
  Soyuqdan göyərmiş yüzlərlə cırıq-cırıq məhbus qalaya dırmaşaraq yıxılaraq mexaniki şəkildə keçməyə davam etdilər. Bəziləri dərhal əvvəlcədən döşənmiş daşları götürüb qəzəblə monqolların üstünə atdılar. Bir çox Ryazan sakinləri tatarları ilk dəfə gördülər, hətta bir çox ənənəvi rəqiblər, eyni qıpçaqlar monqol paltarına keçdilər.
  Düşmənlər uzun xəz paltar geymişdilər, o qədər uzun idi ki, ətəyinə qarışmışdılar. Seçilmiş nukerlərin sinələrində mis və dəmir lövhələr asılmış, arxaları açıq idi. Urusları qorxutmaq üçün çoxları onsuz da pis, qadın üzlərini qana boyadılar.
  Lakin uruslar düşməni qılınc və balta ilə qarşılayaraq çəkinmədilər. Vaulanın güclü zərbəsindən bir anda beş monqol, ikinci zərbə və daha üç nəfər öldürüldü! Digər döyüşçülər bundan pis vuruşmadılar. Tatarlar sürüşkən şaxtaya dırmaşdılar, özlərini qalxanlarla düzgün örtə və ya qılıncla kəsə bilmədilər. Böyük itkilər bahasına monqol ordusu zirvəyə çatanda üzərinə qaynar su və dəhşətli silah töküldü: yanan qatran.
  Hətta qadınlar və azyaşlı uşaqlar qaynar su töküb daş və bloklar atırdılar. Zəhərlənmiş oxları olan kiçik azmışlar xüsusilə təsirli idi, hətta kiçik əlləri ilə hələ sıx bir kaman çəkə bilməyən beş yaşlı uşaq da onlardan atəş aça bilərdi. Və belə qalın bir kütləyə atəş açarkən qaçırmaq vurmaqdan daha çətindir. Hücum açıq-aydın boğulurdu, parçalanmış cəsədlər böyük miqdarda yuvarlandı.
  Çinlilərin məharətlə hazırladığı teleskop vasitəsilə Güyuk xan döyüşü diqqətlə izləyirdi. O, dodaqlarını yalayır, dodaqlarını hərdən-bir şaplayır, inadla və bezdirici şəkildə alnına dırmaşan qızılı xəz astarlı dəbilqəsini düzəldirdi. Sonra qəzəblə tütünü atıb.
  -Döyüşçülərimiz ölür! Burundai və Sarı İlan yanıma gəlir!
   Turqaudlar tələsik tac kaqanın əmrini yerinə yetirməyə tələsdilər. Güyuk fil sümüyündən oyulmuş stulda oturmaq istəyirdi ki, əl onun çiyninə yumşaq bir şəkildə uzandı:
  -Narahat olma, əla! Vəhşi baxışlarınızı sakitləşdirin!
  Bir qadının səsini xatırladan viskoz bir melodiya səsləndi.
   Güyuk xanın yuxusu getdi və çətinliklə ayaq üstə qaldı. Bəli, odur. Yenə kabus kimi qarşısına Sarı İlan çıxdı - ordusunun ən dəhşətli adamı, uzaq və əlçatmaz Yaponiyadan gələn cəhənnəm iblisi.
  -Sən!
  Ali xaqanın varisi axmaq barmağını göstərdi! Sarı ilan yayılmağa davam etdi, gah artdı, gah da azaldı:
  -mən! Və mən sənin vasitəsilə görürəm! Qəzəbinizi sakitləşdirməyin vaxtı gəldi! Yaxşı, daha doğrusu, bütün ehtiyatlarınızı mümkün qədər tez döyüşə gətirin! Mən də sizə kömək edəcəyəm, qardaşlar, düşmənə belə bir sürpriz edəcəm! İmza hərəkəti, inanın, doğru olacaq!
  - Dze , dze , dze ! Burundayın komandanlığı altında seçilmiş bir tümən döyüşə atacağam ! Birlikdə hücuma rəhbərlik edəcəksiniz!
  Yaponlar iri sarı dişlərini göstərərək gözlərini çaxdı:
  -Ağ cinlər yoxdur, mən öz bərabərlərimi öldürmək istəyirəm! Əsl ninja kimi!
  Sarı ilan talismanını çaldı, ağzında hiss olunmaz bir fit səsi çıxdı və parıldayan bir melodiya eşidildi.
   Güyuk fikirləşdi ki, onlar onu ələ salırlar, lakin onun nindzya sehrbazı ilə mübahisə etməyə nə gücü, nə də həvəsi var idi . Bu anda Turqaudlar Burundayı kobudcasına itələdilər , Güyuk xanın bu itaətkar himayədarı Subudai -Bağaturun xoşuna gəlmədi .
  -Səni sızan şərab qabığı! Urus paytaxtının divarları altında ən yaxşı döyüşçülərin öldüyünü görmürsənmi ? Dərhal "Berkutları" götürün və çayı keçərək, sağ divarın altından bir zərbə ilə Urusları kəsin.
  Təcrübəli Burunday etiraz etməyə cəsarət etdi:
  -Buz hələ möhkəm deyil, minlərlə dırnaq zərbəsi altında sadəcə partlayacaq.
  nəhəng yaponlar Guyuk üçün cavab verdi.
  -Narahatlığınız təqdirəlayiqdir. Ancaq səyləriniz boşa çıxdı! Sehrli toz çayda hərbi poladdan daha güclü buz bağladı! Yaxşı, irəli at, sənə əmr etdik!
  -Böyük ninja batir nə dediyini bilir! Daha tez sür, doluya ustasan, mükafat olaraq at məktəbi verəcəm!
  Güyuk xan barmaqlarını silkələyərək qışqırdı. Burundai daha ziddiyyət göstərməyə cəsarət etmədi - ölümlə dolu idi. Monqol sürüsü tüklü atlılarla birlikdə gözdən itdi. Birdən kölgə yaxınlaşdı, başdan səs-küy gəldi və güclü hava dalğası tac kaqanın dəbilqəsini uçurtdu:
  -Harakiri! Beləliklə, Kəpənək uçdu! İndi Urusların " təpitmə "si olacaq.
  Səthin üstündə nəhəng bir əjdaha uçurdu, qızıl qanadları qar küləklərini uçururdu və üç yırtıcı ağzından odlu dillər tökülürdü.
  - Möhtəşəm monqus !
   Güyukun qorxmağa belə vaxtı yox idi:
  -O, bütün Ryazanı yandırmağa qadirdir.
  -Hamısı yox, amma divarı yandıracaq. Davam et, mənim balaca Qodzillam!
  Medvedevin gözəl arzusu davam etdi. Prezident səlahiyyətlərini icra edənin böyük təxəyyülü var idi.
  Qanadı əlli metr olan qüdrətli bir əjdaha havaya uçdu. Monqollar və onları müşayiət edən şamanlar hiddətlə ulayırdılar. Burundayın komandanlığı altında olan Tumen cəsarətlə buzun üzərinə uçdu, bir neçə at büdrədi və onlar və onların atlıları dərhal qəzəbli bir dəmir kütləsi tərəfindən tapdalandı. Bu vaxt üçbaşlı canavar rəvan divara tərəf daldı. Çöl hava hücumunun təhlükəsini digərlərindən əvvəl dərk etdi. Əlbətdə ki, mən öz kozularımı vaxtından əvvəl açıqlamaq istəməzdim, amma şəhəri xilas etmək üçün o günə qədər naməlum silahdan istifadə etməli idim. Qanadlı canavar qeyri-müəyyən şəkildə hörümçək və polad qırxayaq qarışığına bənzəyən mexaniki canavarla qarşı-qarşıya gəldi. Artıq buxar qazanından tüstü qalxırdı. Yaxşı uşaqlar, əvvəlcədən kömür atdığınız üçün.
  çoxayaqlı ballistalar və hətta... musiqili enfiye qutusu texnologiyalarının ustalıqla birləşməsidir . Və bərkimiş poladdan düzəldilmiş bu heyvan, demək olar ki, pulemyot sürəti ilə iki mil məsafəyə istənilən zərərli əşyanı ata bilirdi. Döyüşçü qızlar dünyada ilk olaraq pistonlu mühərriki yük atmaq üçün uyğunlaşdırmaq fikrinə düşdülər. Dikoros şəxsən qolu çevirdi, zəncirlərdən məharətlə düzəldilmiş lent sürətlə fırlanan bıçaqlara daşlar qoyaraq hərəkət etməyə başladı.
  Tatarlar sıx bir yığın içində qaçdıqlarından, demək olar ki, heç bir itki yox idi, əksinə, hər bir ağır daş daşı sıçrayaraq bir neçə basan atlını yıxdı. Bir şey pisdir, hədəf miqyası olduqca zəifdir, hələ də monqolları vura bilərsiniz, amma cəhd edin, uçan əjdahaya vurun! Üçbaşlı canavar başını çevirdi və geniş, dişli, almaz parıltılı çənələrini açdı.
  Qaçan alov qaladan keçərək evlərə dəyib. Qışqırıqlar və qışqırıqlar eşidildi, bir neçə yarımkor qadın küçə ilə qaçdı, evlər qeyri-təbii sürətlə alovlandı. Xoşbəxtlikdən qum və ağır su çəlləkləri, eləcə də yanğınsöndürmə briqadaları hazır vəziyyətdə idi. Daxmaların bəziləri, xüsusən də divara yaxın olanlar odadavamlı asbestlə örtülmüşdü. Dostluq təzyiqi altında yırtıcı vulkan solğunlaşdı və gücünü itirərək solğun tüstü axınlarına çevrildi.
  Ancaq əjdaha açıq şəkildə təslim olmaq istəmədi, dalışdan çıxdı, həddindən artıq yüklənmiş bir fırtına əsgərinin lütfü ilə geri döndü və yenidən alovlu bir tornado axınlarını endirdi. Tatarlar artıq divara çata bilmişdilər, ona görə də gurultulu alov onları da vurdu. Qurbanlar arasında nəhəng Burunday da var idi , onun dəbdəbəli paltarları alovlandı və o, yaralı qaban gurultusu ilə geri qaçdı. Rus əsgərləri də əziyyət çəkdilər və buzun bir hissəsi nəzərəçarpacaq dərəcədə əriyərək torpağı və logları ifşa etdi. Dikorosdakı paltarlar tüstülənirdi, lakin divarda dayanan döyüşçü Antonov onun üzərinə bir vedrə su tökməyi bacardı və isti zəncirli poçtdan buxar qalxdı.
  - Nə şeytancasına vəsvəsə, heyif ki, sərin Alenka bizi görmür!
  Əjdaha yenidən dönüb üçüncü dairəyə girməyə cəhd etdi. Sehrbaz Savely barmaqlarını vurdu, kiçik bir atəş topu atmağı bacardı, zərbə əjdahanın orta başına dəydi. Kiçik partlayış üç başlı canavar üçün xüsusi itkilərə səbəb olmadı, ancaq onu trayektoriyasından bir qədər yıxdı, nəticədə əjdaha vaxtından əvvəl atəş açdı, odlu qasırğa yığılmış nüvə sıralarına dəydi . . Yenə də çılğın ah-zar, tatarların bir qismi geri çəkildi. Məhz o zaman Dikoros iki tərəfli iki qılıncını cəsarətlə yelləyən uzunboylu bir gənc qızı gördü. Qeyri-insani sürətlə rəqiblərini kələm doğradı, kəpənək kimi çırpınaraq ayaqları, dirsəkləri, hətta başı ilə dəhşətli zərbələr endirdi.
  Yalnız bir, daha doğrusu iki nəfər belə bir dağıntıya səbəb ola bilərdi:
  - Juliana! Qırmızı mələk, bu sənsən?!
  - Gülləri burnunla qoxuyursan! Üç metr hündürlükdən!
  Alenka gülərək cavab verdi. Döyüşçü qız, çılğın bir çita sürəti ilə divarda çətin nəzərə çarpan qanlı izlər buraxaraq, qalaya uçdu.
  - Danışma, hər şey aydındır! Biz qanadlı məşəli söndürməliyik!
  Alenka vəhşicəsinə fit çaldı, əjdaha uçuşunu düzəldərək dördüncü dairəyə girdi. Yaxınlıqda dayanan bir döyüşçü ona dedi:
  -Katapultadan istifadə et, Alenka, onu daşla yıx.
  Döyüşçü qız hədələyərək hürdü.
  -Mən özüm nədən istifadə edəcəyimi daha yaxşı bilirəm!
  Alenka ildırım sürəti ilə məharətlə hazırlanmış üç zəncir götürdü. Bu, həm də onların döyüşçü qızlarının ideyası idi: iki və ya üç kiçik daşı birləşdirin, iki və ya daha çox ballistanı vurub biçin, bütöv bir xətti kəsin. Buxar katapultunu işə saldıqdan sonra Alenka bıçağın üstünə atladı və qolu təpiklədi. O, yuxarı atıldı və artıq uçuşda döyüşçü qız qollarını yellədi, qılınclarını ustalıqla fırladıb, sürətli hərəkəti istiqamətləndirdi və sünbüllərlə dolu əjdahanın arxasına enməyi bacardı. Canavar titrədi və cəsarətli atlı qızı atmağa çalışdı, lakin məharətlə bükülmüş zəncirlər nəhəng ağızları alt-üst etdi - nəhəng canavar tamamilə yəhərləndi.
  -Sənə üç baş niyə lazımdır? Biri yoxdur? Onlar deşiklərlə doludur, ona görə də onları bir-birinə zəncirləyəcəm ki, axırıncı beyinlər uçmasın!
  Döyüşçü qız onun yöndəmsiz zarafatına güldü. Əjdaha kəskin hündürlük qazandı, sonra Nesterovun döngəsini təkrarladı, dərinin altındakı əzələlər titrədi, canavar çağırılmamış atlını atmaq üçün ümidsiz səylər göstərdi. Nəhəng bədəni isti hava cərəyanları keçirdi, uçurtma katapultdan və ya çox güman ki, meteordan çıxan daş kimi qaçdı. Atmosfer dalğası tatarları yoldan çıxardı.
  Alenka qışqırdı:
  - Təsirli deyil!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edənin yuxusu hələ də davam edirdi. Cənab Medvedev bir az da, bəlkə də kədərdən dağıldı.
  Həqiqətən də, on iki dəyişkən müstəvidə həddindən artıq yüklərdən keçərək yüz əlli cazibə qüvvəsinə qədər sürətlənən və dərhal çəkisizliyə düçar olan, sonra yenidən ölümcül yük həddinə çatan terminator qız üçün necə seğirən əjdaha idi. Flora və faunanın istənilən nümayəndəsi gen mühəndisliyinin bu məhsulunun qarşısında qurddur.
  Canavar nəhəng ağzı ilə dəhşətli şəkildə cingildəyib başını çevirməyə cəhd etdi. Döyüşçü qız var gücü ilə əfsanəvi qılıncı ilə ən həssas yeri - burun dəliyini nişan aldı. İlk zərbə düz idi, gümüşü muncuqlar günəşdə parıldayan mirvari kimi burun dəliyindən uçdu:
  "Sümüyün gözəldir, düz deyirlər ki, əjdaha qızılı defe bilər".
  İlan işıqla vurdu. Buna cavab olaraq gözəl və çevik Alenka ucu ilə kəsildi, zərbə kəskin və dəqiq idi, bıçaq bir az qırmızı oldu və nəhəng burnundan albalı-yaqut şeh damcıları göründü. Onlar dərhal donub qaldılar, özlərini qəribə bir ornamentə çevirdilər.
  Qız güldü:
  - Sərin, gəl, hiyləni təkrar!
  Canavar artıq titrəyirdi, lakin hündürlük qazanmağa davam etdi, paytaxt Ryazan şəhəri getdikcə kiçikləşdi. Budur, araba çarxında, indi nəlbəkdə, burada isə haşhaş toxumu boydadır, nəhayət, buludların arxasında yoxa çıxır. Səma qara rəngə büründü, parlaq ulduzlarla doldu, stratosferə qalxdılar, nəfəs almaq çətinləşdi, soyuq bir vakuum üfürdü. Əfsanəvi Alenka adi bir insan olmasa da, ümumiyyətlə havasız qala bilməz. Amma görünür, əjdaha da qaşınır, sürünəndə qıcolma var, nəfəsi kəsilib, ona görə də hündürlüyü aşağı salmalıyıq. Üç gün üç gecə Çernomoretsin saqqalını saxlayan Ruslanın şücaətini təkrarlamaq istəmədiyi aydındır. Bir uşaq saytından bir ifadə beynində yanıb-sönür və nədənsə onu təkrarlamaq istəyir.
  Və döyüşçü qız deyir:
  -Biz eyni qandanıq, sənlə mən!
  Əjdaha sanki mənasını anladı, titrədi və uçuşunu dayandırdı. Sonra yavaş-yavaş azalmağa başladı.
  Gözəl və əzələli döyüşçü dedi:
  -Düz düşünürsən, qanadlı qardaşım! Sizinlə nəticə əldə edəcəyik!
  Aşağıda əsl qırğın sürətlə gedirdi, monqollar artıq divarlardan yuvarlanırdılar və möhtəşəm Nataşa vurmaq üçün optimal anın gəldiyinə qərar verdi. Afərin, cəsur qız, onu dərhal görürsən, keçdiyi yerdə meyitlərlə qalın döşənmiş qanlı bir yol qalır. Təkcə ayaqları və qolları deyil, Nataşanın iki uzadılmış hörükləri bərkimiş poladdan zəncirlərə toxunmuş xəncər qoxusu verir.
  Alenka ayağını möhürləyərək öz-özünə dedi:
  -Mən mütləq özüm üçün belə şəxsi əşyalar hazırlayacam! İndi, gəlin Muğlanları qızışdıraq!
  Konservləşdirilmiş boğazlardan üçqat bir vulkan kimi vəhşi bir alov çıxdı, tatarlar çox sıx birləşdilər və sadəcə yüzlərlə qızardıldılar, cəhənnəm odunun ağzından töküldülər. Atlar xüsusilə qorxdular, lakin atların çoxu artıq arxadan ani bir zərbə ilə dəf edildi, yalnız Güyuk Xanın şəxsi mühafizəsi min nəfər yəhərin altında qaldı. Püskürmə davam etdi, alovlu qasırğada yüzlərlə və yüzlərlə döyüşçünü bir salvoda süpürdü. Sarı ilan qısılmış gözlərlə balaca əjdahasının qayıdışına baxırdı.
  Şərqdən gələn döyüşçü qışqırdı:
  -Xain! Siz hamınız əjdaha ailəsinin nümayəndələrisiniz, həmişə daha güclü olana xəyanət edir və ona xidmət edirsiniz!
  Qəzəblənən ninja sehrbazı pulemyot sürəti ilə pulsar ataraq cəsarətli atlıya qalib gəlməyə çalışdı. Gənc döyüşçü Alena gülümsədi və yüksək səslə oxudu:
  - Yanğın suyu ilə - stəkanı döyün! Sən sərin bir qəribsən - od tökürsən!
  Bu qızdır - şən, yumorla. Oddan hazırlanmış pulsarlar isə ondan qorxmur.
  Alena əfsanəvi silahlardan istifadə edərək onları asanlıqla vurdu və zaman-zaman heyvanı düşmən bölmələrinə doğru yönəltdi. Qanadları olan bu təkrar istifadə edilə bilən alov qurğusu yüz atlı mexaniki alovdan daha yaxşıdır.
  Bəlkə də bu, hücum təyyarəsindən daha soyuqdur və necə bu qədər yanacaq var və qoruyucu tükənmir? Boş vaxtlarınızda canavarı öyrənməli və yeni, əvvəllər görünməmiş bir silah yaratmalı olacaqsınız! Oxlar darı kimi göy qurşağının bütün rəngləri ilə parıldayan qalın, parlaq zirehli dəridən sıçrayır. Xitlər yalnız bir anda rəngini dəyişir: yaqut qırmızı yasəmən-bənövşəyi olur. Yasəmən-safir, əksinə, qırmızı-narıncı, qızılı sarı və zümrüd yaşıl rəngə çevrilir. Bu çox gözəldir, təəssüf ki, qanlı döyüşün qızğın vaxtında inanılmaz tamaşadan həzz almağa vaxt yoxdur.
  Rus döyüşçüləri və qızlardan ibarət Ağ Legionun əsgərləri artıq monqol ordusunun çox hissəsini qırmışdılar. Mexanik alov maşınları işə düşəndə xüsusilə ürpertici oldu, heç bir ordu belə ikiqat zərbəyə tab gətirə bilməzdi. Daha bir dəqiqə və nizamsız uçuş başlayacaq. Sarı ilan bir anlıq tərəddüd etdi.
  Batunun əmri aydındır, tac kaqanını sakitcə öldürsün, lakin ödəniş çox azdır. Yox, onu sonra öldürəcək, amma hələlik rus qılınclarının altından çıxaracaq:
  -Gəlin uzaqlaşaq, Kaqan, səni örtəcəyəm!
  - Bəs üçbaşlı manqus ? Qoymayacağam orduma əzab versin!
  Ninja barmağını sındırdı və qığılcımlar düşməyə başladı:
  "Mən mürəkkəb sehr edə bilərəm və o öz dünyasına qayıdacaq, amma sonra yeddi il onu çağıra bilməyəcəm!" Ancaq bir seçim var! Hale səviyyəli sehr!
  -Bu necədir?
  Güyukun yaşından artıq kök və şişkin üzü uzanmışdı. Ninja Killer izah etdi:
  -Və sairə! Mən onun ağ firəngini öldürsəm , əjdaha mənim olacaq, məni öldürsə, onun olacaq!
  Yapon sehrbazı uzun bir mantra pıçıldadı, talisman günəşdən daha parlaq parıldadı. Məhv etmə həyəcanından uzaqlaşan ayaqyalın Alenka birdən onun altında güclü və onsuz da itaətkar bir canavarın çevik, cilalanmış kürəyinin itdiyini hiss etdi. O, özünü havada tapdı, daş sürəti ilə aşağı uçdu. Düşmə xoş olmadı, amma ölümcül olmadı. Metr uzunluğundakı qar uçqunu yararaq, terminator döyüşçü yaralı bir qaban qəzəbi ilə monqollara hücum etdi. Son mütəşəkkil müqavimət düşdü, nəhəng ordunun acınacaqlı qalıqları kütləvi uçuşa qaçdı.
  Ən gözəl qızlar, çılpaq ayaqlı Alenka və Nataşa, sözün əsl mənasında, yönünü itirmiş nukerləri məhv etmək üçün yarışdılar. Güyuk xan isə praktiki olaraq görünməz oldu, onun tazı atı bütün hippodrom rekordlarını qırırdı, irsi xaqan yalnız öz dərisi haqqında düşünürdü.
  -Yox, bu samuray deyil! Yazıq qorxaq. Belə bir mikadoya xidmət etmək nə qədər ayıbdır!
  Ninja hürdü.
  Sarı ilan iki güclü katana çıxartdı, onları keçdi və kəskin bir şəkildə silkələdi, bıçaqlardan parıldayan çəhrayı bir top ayrıldı. Sehrli bir pulsar sürətlə gözəl, yarıçılpaq Alenkaya doğru uçdu.
  Terminator döyüşçü hərəkəti fərq edə bildi, odlu laxtanı tez bir zamanda kəsdi, ildırım kimi səpələnmiş kiçik bir partlayış, onlarla və ya iki monqol səpələdi:
  - Şeytandır! Yeraltı dünyasının samurayları!
  Sarı ilan qışqırdı. Ninja artıq qanlı ayaqyalın Alenka ilə görüşməyə tələsməyə hazırlaşarkən beyninə elementar bir fikir gəldi. "Bəs o, bu ən güclü döyüşçü qızı dərhal öldürməsə, o zaman sarışın terminator Nataşa ona qoşulacaq və sonra nəticələri fəlakətli olacaq. Üstəlik, o, əjdahanı ram etdi və yalnız çox güclü döyüşçü böyük ilanı ram edə bilər. "
  Ninja hıçqırdı:
  - Mən qaçıram quşlar! Geri qayıtmaq üçün gedirəm!
  Ağ paltarını açan sarı ilan qarda basdırıldı. Sonra boğularaq bir hərəkət sehrini pıçıldamağa başladı.
  Çılpaq ayaqlı Alenka qəzəbli təqibinə davam etdi, sərt Nataşa geri qalmadı. Döyüşün bütün şiddətinə baxmayaraq, tac kaqanın şah çadırını bir an belə gözdən yayındırmadılar.
  -Qaçacaq, gəl liderə yetişək!
  Çılpaq ayaqlı Alenka təklif etdi. Çılpaq ayağı ilə disk atan Nataşa qaçan monqolları cəld zərbələrlə bərabərləşdirməyə davam edərək, təsadüfən cavab verdi.
  -Nə üçün! Biz Batyga əlavə sevinc gətirəcəyik və bu çox humanistdir. Qılınc asanlıqla öldürür və cihangir sadəcə dərisini qoparacaq.
  Dördü bir zərbə ilə kəsən Alenka gülməyə başladı.
  -Batunun buynuzlarını özü qırmasa! Onları düşərgəyə qədər sürəcəyik, yoxsa nə?
  Nataşa güldü və dedi:
  -Batu şalvarını olduqca sərt sındırır və nə qədər az Mooglan sağ qalsa, bir o qədər yaxşıdır!
  Terminator qızlar addımlarını sürətləndirdilər, bu, tutmaq oyununu xatırladırdı, nüvəçilər atlarını naəlaccasına qamçılayır, yanlarını qanlı qoparırdılar. Çarəsiz səylərlə Uru atlılarından bir qədər uzaqlaşa bildilər, lakin çitadan daha sürətli hazırlanmışlardan qaça bilməyəcəklər!
  Oyanan Dmitri, Anatolyeviç Medvedev məşqlər etdi və televizoru yandırdı. Zelenskinin qələbəsi münasibətilə ümumxalq şənlikləri və şənliklər keçirilib. Xalq bu dəyişikliklərə ürəkdən sevindi.
  Hamı yeni tərzdə, daha sərbəst yaşamaq istəyirdi. İnauqurasiya yaxınlaşırdı və Zelenski tam hakimiyyəti əldə edirdi. Bu da həvəs və ilham doğurdu. Necə ki, hər şey dəyişəcək və dünənkindən daha yaxşı olacaq. Və slavyanlar birlik tapacaq və soyuq müharibə başa çatacaq. Putin dövrünün avtoritar kabusu kimi.
  Və artıq Zelenski haqqında gözəl mahnılar oxunurdu... Hamı yeni və gözəl nəsə istəyirdi.
  Zelenski özü ilk fərmanı ilə deputat toxunulmazlığını ləğv edəcəyini, həmçinin oliqarxın tüklərini təmizləyəcəyini açıqlayıb. Zelenski zənginlərə vergiləri əhəmiyyətli dərəcədə artıracağına da söz verib. Onların kökəlmək üçün heç bir səbəbi yoxdur!
  Ümumiyyətlə, görüləsi işlər çox idi. Dəmir yolunun möhtəşəm tikintisi də daxil olmaqla: Arxangelsk - Çukotka, sonra isə Alyaskaya yeraltı tunel.
  Zelenski niyə kral deyil? Onun layihələri möhtəşəmdir. ABŞ-da isə hökumət tezliklə dəyişəcək və yeni siyasətçilər nəsli gələcək. Kim də dəyişiklik istəyir.
  İndi Zelenski boşalır...
  Kompüter götürülməmişdən əvvəl Medvedev oyuna daxil oldu...
  SSRİ-nin fəthindən sonra ABŞ-la əlaqə qurmaq olar. Ancaq əvvəlcə lazer raketdən müdafiə sistemini işə salaq, burada imperiyanın belə imkanları var. ABŞ-a qarşı müharibə - 2008! İşğal Çukotkadan Alyaskaya qədər başlayır.
  Əsl mübarizə gedir.
  Abrams Panther-7 tankına qarşı döyüşür . Yeni avtomobil artıq mükəmməl olduğu qədər ağır deyil. Və onun mütləq sinfini göstərir.
  Yankiləri isə məhv edir... Medvedev müharibədən bir qədər sıxıldı və o, idarəçiliyi Rokossovski sinfindən olan hərbi məsləhətçiyə verdi. Və o, idarə etməyə başladı...
  Məsələn, bir şey tikin... Hər birində yeddi dinə malik yeni məbədlər. Və ya hətta yeni televiziya qüllələri. Və bir piramida qurmaq sərin olardı. Bir yarım kilometr yüksəklikdə. Bəli, bu, həqiqətən əla olardı!
  Eyni zamanda, Medvedev rifah səviyyəsini yüksəldir. Söhbət təkcə hərbi fabriklərin dayandırılmasından getmir.
  Siz həmçinin televizor, soyuducu, kompüter, noutbuk istehsal edə bilərsiniz. Və istehsal qurun və döyüş əzələlərini gücləndirin. Amma ABŞ artıq üstündür... İmperiyanın artıq iki milyard yarımdan çox əhalisi var və ABŞ-a qarşı müharibə aparmağa tam hazırdır. Medvedev dişlərini açıb oxuyur:
  - Mən bütün əsrlərin əsl qasırğasıyam! Çox ölüm gətirəcək biri!
  Və yenə Amerikaya təzyiq edir. Artıq nüvə zərbələri mübadiləsi aparılır. Belə bir döyüş getdikcə artır.
  . FƏSİL Љ 8
  Eh, gəlin vahidləri yenidən itələyək. Və necə vuracağıq! Budur, piyada qızları hərəkət edir. Hamısı ayaqyalın və bikinidə. Yankilər süngü ilə necə bıçaqlayır və yalın ayaqları ilə qumbara atırlar. Onların içində əsl enerji var. Və hər şey aşılanmış dəri altında axan civə topları kimi parıldayır. Qızlar öldürməyi sevirlər - bunlar qızlardır!
  Və özlərinə mahnı oxuyurlar:
  Biz komsomol qızlarını cəsarətləndiririk,
  Biz Çar Medvedevik, çox müdrik çarıq...
  Və əlbəttə ki, aydın səsimiz var,
  Mübahisə etmək üçün hər hansı bir şey var - bunun üçün gedin!
  Və yenə çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı. Bu qızlar sözün əsl mənasında superdir. Yankilər isə Alyaskanı ələ keçirərək əzirlər. Həm də özlərinə mahnı oxuyurlar:
  - Pis canavarlar bir araya gəlir! Yalnız bundan sonra yarış sağ qalacaq! Zəiflər məhv olur, öldürülürlər - müqəddəs qanı təmizləyirlər!
  Qızlar isə dişlərini açaraq hücuma keçirlər. Amma amerikalılara qarşı da "Pələnglər"-7 var, nə gözəl güc. Və belə canavarlar dayandırıla bilməz!
  "Tiger"-7 ilkin mərmi sürəti saniyədə 2500 metr olan xüsusi yüksək təzyiqli topdur. Və onu vuran kimi heç nə onu xilas etməyəcək. Və Ambrams hər tərəfə qaçır . Və qülləni onlardan yıxır.
  Qız isə əsgərləri diz çökərək onların yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edir.
  Amerikalılar yenidən təslim oldular. Medvedevin ordusunun qoşunları Nyu-Yorka yaxınlaşır. Və şəhər artıq hücuma məruz qalıb. Heç bir mərasim olmadan ələ keçirilir.
  Medvedev özünü böyük sərkərdə hesab edir: o, nəhayət Nyu Yorku aldı.
  Və kimsə deyə bilər ki, o, işğalçıların ən böyüyüdür. Və sonra Vaşinqton.
  Və amerikalılar təslim olurlar. ABŞ prezidenti üzüstə yıxılaraq qızların yalın ayaqlarını öpməyə başlayıb. Birincisi, sonra ikincisi, növbə ilə.
  Beləliklə, o, ayaqyalın qızlardan ibarət bütöv bir batalyonu öpdü. Bu böyük döyüşdür!
  Medvedev gülür... Beləliklə, o, Amerikanı tutdu. Ancaq Putin bunu edə bilmədi!
  Bu, həqiqətən bir döyüşdür - super! Və sonra Meksikaya.
  Yenə də tutuşlar... Meksikalı qızlar isə meksikalıları diz çökdürür, çılpaq dabanlarını öpürlər. Və qışqırırlar:
  - Gözəllərə izzət!
  Bəli, kompüter məhbuslar tərəfindən öpülən, çılpaq dabanlı qızların iri rəngli şəkillərini göstərə bilər. Və belə bir həyəcandır.
  Burada yenə məhbuslara rəhbərlik edirlər - bu dəfə qaralar. Həm də qızların yalın ayaqlarını öpürlər.
  Həm də tanklar piramidal sürünür...
  Qızlar köçür və çoxları var... Axı siz gəncləri resurslardan çıxara bilərsiniz. Və bütün bölmələrin bikinili qızlar olduğunu seçin. Və bu çox gözəldir.
  Onlar əsasən qırmızı saçlı və sarışınlardır.
  Və bir-birinin ardınca ölkəni ələ keçirirlər. Belə sərin döyüşçülər. İmperiyalar onların yalın ayaqları altına düşür.
  Medvedev ləzzətlə oynayır... Və hətta dodağının altında nəsə fit çalır.
  Hidrogen bombası necə partlayır? Dəhşətli barbarlıq! Və bütün şəhər, sanki bir inək onu dili ilə yaladı. Daha nə qədər radiasiya? Ayaqyalın qızlar isə radioaktiv tozun içindən qaçırlar. Və onların çılpaq dabanları yanır.
  Medvedev elə oynayır ki, sanki piton başqa ərazini udur.
  Budur virtual aləmdə daha bir güc fəth edildi və bayraq düşür.
  Tanklar indi aktiv zireh və keramika ilə yenidir. Çox qatlı və təsirli.
  Təyyarədaşıyıcıları müasir və eyni zamanda olduqca uyğundur. Və təyyarələr onlardan necə atəş açmağa başlayır.
  Medvedev, gördüyümüz kimi, prezident səlahiyyətlərini icra edən çox ağıllıdır.
  dronların inkişafı . Və bu gözəldir. Həm də disk formalı təyyarələr. Burada onlar artıq UFO kimi döyüşə girirlər. Və sonra, piramidal tanklar.
  Parlaq ağıl sahibi olan ABŞ prezidenti Tramp avtomobili hər tərəfdən toxunulmaz və keçilməz hala gətirməyi əmr etdi. Mastodon aşağı piramida şəklində belə ortaya çıxdı. Və belə bir avtomobil əla qorunma göstərdi. Xüsusilə kinetik mərmilərə qarşı.
  İndi isə bu tank o qədər uğurlu oldu ki, ona daxil olmaq mümkün deyil və hələ də ABŞ-da xidmətdədir. Hətta bunu belə adlandırdılar: Trump tankı.
  Maşının keçilməz olduğunu görəndə dəlilik bəzən insanı ələ keçirir.
  Medvedev qeyri-bərabər döyüş aparır və onun maşınları artıq daha bir virtual kapital götürərək onu xarabalıqlar yığınına və qaynayan kraterlərə çevirib.
  Amma bu robot qız üçün kifayət deyil. O, yeni nəsil silahlar hazırlamağa başlayır: məhvedici bomba. Və bu bomba hidrogendən dörd yüz dəfə güclüdür. Beləliklə, əgər vursa, külləri belə yığa bilməyəcəksiniz!
  Və müharibə artıq kosmosa doğru irəliləyir.
  Medvedev titandan daha güclü və yüngül olan yeni ərintidən hazırlanmış gəmilərdən istifadə edir. Ulduz gəmiləri kosmosa uçur və döyüş robotları döyüşür. Artıq yeraltı fabriklərdə çoxlu müxtəlif modellər var.
  İndi isə planetdəki sonuncu imperiya süqut edir. Və nə? İndi dərin kosmosa!
  Ulduz müharibələri dövrü başlayır.
  Medvedev bunu başa düşür və güclə klaviaturanı sıxır. Və ya barmaqlarınızı hərəkət etdirə və ya düşüncələrinizi idarə edə bilərsiniz.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs ağıllı davranır və özü üçün kosmik donanma qurur. Və mübarizə davam edir.
  Daha güclü, xüsusilə məhvedici termokark bombasının hazırlanması davam edir. Və o, məhv olmaqdan yüz min dəfə güclüdür.
  Və sonra gəmilər səmaya qalxır. Və onlar planetin peyklərini tuturlar. Və sonra qonşu sistemlər. Bunu çox tez edirlər.
  Və prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs oyunda terminatorlar istehsal edir. Budur terminator qəhrəmanı. Bu, məhdud olsa da, zaman səyahətidir.
  Medvedev qışqırdı:
  - Adamlar ayağını yerə vurur, bəs çəkmələr! Bu həm axmaq, həm də dəhşətli dərəcədə çirkindir!
  Medvedev isə daha şən oldu. Eh, uşaqlar, nə yaxşısınız. Xüsusilə kosmos döyüşçüləri olsalar.
  Ulduz döyüşü gedir. Və ciddi zərbələr mübadiləsi, bağırsaqda əhəmiyyətsiz yumruqlar olduqda. Daha doğrusu, təxəyyülün təfəkkürüdür.
  Medvedev hücuma davam edir:
  - Ulduz gəmilərim öldürücüdür!
  Və yerinə yeni kosmos komandirləri təyin edir. Və döyüş nədir, döyüşdür.
  Burada Medvedev öz komandirləri ilə komandanlıq edir. Burada ona qarşı düşmən koalisiyası ayağa qalxır. Belə saysız-hesabsız armada yaxınlaşanda qorxulu olur, uzaqdan çox rəngli, parıldayan dumanlıq sürünür kimi görünürdü. Üstəlik, hər bir qığılcım bir necromancer sehrbazın sehrinin yaratdığı bir cindir. Əsas siniflərin on iki yarım milyondan çox hərbi kosmik gəmisi və sonsuz kiçik bir "rahatlıq evi", daim gələn möhkəmləndirmələri nəzərə alaraq, sayı iki yüz milyona yaxınlaşırdı. Cəbhə bir neçə parsek uzanırdı; belə bir miqyasda, hətta flaqman ultra-döyüş gəmiləri də Saharadakı qum dənələrinə bənzəyir.
  Ümumi Döyüş yaxınlaşır: Medvedevin kosmik imperiyasının ordusu həmişə gec müdafiənin daimi taktikası əvəzinə qəddar təcavüzkarın özünün donanmasına zərbə endirmək qərarına gələn çoxşaxəli "Total Qurtuluş Koalisiyası"na qarşı.
  Burada heyrətamiz müxtəlifliyə malik o qədər çox gəmi var, baxmayaraq ki, əksər hallarda bu, yalnız effektiv döyüşə mane olur. Yaxşı, məsələn, klavesin şəklində bir ulduz gəmisi və ya simlər əvəzinə uzun ağızlı, arfa və ya hətta İkinci Dünya Müharibəsindən qalma tank qülləsi olan kontrabas. Bu, ürəyi zəifləyənləri təsir edə bilər, lakin qorxudan çox gülüşə səbəb ola bilər.
  Onların rəqibi universal bir güc olduğunu iddia edən bir imperiyadır. Medvedevin böyük kosmik əmirliyi, burada hər şey müharibənin xidmətinə verilir, əsas şüar səmərəlilik və məqsədəuyğunluqdur.
  Koalisiyadan fərqli olaraq, prezidentin səlahiyyətlərini icra edən ulduz gəmiləri yalnız ölçülərinə görə fərqlənir. Və forması praktiki olaraq eyni, çox yırtıcı görünən dərin dəniz balığıdır. Bəlkə də yeganə istisna olmaqla, onlar poladla parıldayan qalın xəncərlərə bənzəyirlər - grabs.
  Kosmosun bu hissəsindəki ulduzlar səmaya çox sıx səpələnməsələr də, işıq spektrində rəngarəng və unikaldırlar.
  Nədənsə bu nurçulara baxanda kainatın canlılarını rəzil, doğrudan da vəhşi davranışlarına görə qınayan mələklərin gözlərinin içinə baxırmış kimi kədərlənirsən.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edənin ordusu müşavirəyə getməyə tələsmirdi, yalnız ayrı-ayrı mobil bölmələr öz üstün sürətlərindən istifadə edərək sürətlə düşmənə hücum edərək, ziyan vuraraq geri çəkilirdilər. Cavab olaraq, onları baraj atəşi ilə qarşılamağa çalışdılar, lakin daha çevik və mükəmməl müdafiə ilə daha təsirli oldular.
  Kosmik miqyasda kiçik görünən minalar, kreyserlər və esmineslər kimi partlama nəticəsində parçalandı. Amma biz böyük bir oyunu məğlub edə bildik. Koalisiyanın nəhəng döyüş gəmilərindən biri vuruldu, qalın tüstüləndi, əyildi və nəhəng ulduz gəmisinin göyərtəsində quru meşədəki yanğın kimi çaxnaşma alovlandı.
  Yalnız quyruğu yerinə caynaqları olan jerboalara bənzəyən yadplanetlilər qışqıraraq, yuxarı-aşağı tullanarkən qorxudan qaçırlar. Onların arasında ayı və ördək hibridlərinə bənzəyən daha kiçik növlər var. Dimdiklər vəhşi dəhşət içində qıvrılır, şarlatanlar eşidilir, bir-birindən ayrılır və lələklər alovlanır. Burada ayı ördəklərindən biri tərs çevrilərək başını yanğın borusuna çevirdi. Orada birbaşa onun boğazına köpük axdı, mədəsi dərhal ayaqqabılarını çıxardı və quşun cəsədi partladı, uşaqdan çıxan ət qalıqları ilə qan sıçradı.
  Jerboalar yanır və xilasetmə modullarına tələsirlər, lakin görünür ki, sağ qalmaq üçün kabus kimi ümid verən sistem ümidsiz şəkildə zədələnib. Onların generalı, Quyruq Tarakanı, isterik bir çığırtı verir:
  - Ey ümumbəşəri dairənin kvadratının tanrıları,...
  Bitirmək mümkün olmadı, alov onun bədbəxt Zati-alilərini bürüdü. Ağıllı gəmiricinin əti elementar hissəciklərə parçalandı.
  Döyüş gəmisi yandı, hava qabarcıqlarını vakuuma atdı və sonra partladı və bir çox fraqmentlərə səpələndi.
  Medvedev kifayət qədər oynadıqdan sonra daha bir neçə sifariş verdi. O, həmçinin Novodvorskayanı ölümündən sonra Rusiya Qəhrəmanı ulduzu ilə təltif edib. O, Oleq Rıbaçenkonun Rusiyada olan bütün orden və medallarla təltif edilməsini əmr etdi. Və o, Donald Trampa Birinci Zəng edən Müqəddəs Endryu ordenini təqdim edib. Bundan sonra Medvedev yenidən yuxuya getdi... Onu hələ heç kim narahat etməyib.
  Belə bir şücaətdən sonra Alenka nəzərəçarpacaq dərəcədə şənləndi. Onun komandası da belədir.
  Marqarita ilk söz aldı:
  - Gəlin Yaponiyanı dənizdə bitirək və quruda bitirək!
  Alenka bu fikri hərarətlə dəstəklədi:
  - Əlbəttə! Niyə yeni rus əsgərlərinin ölümünə icazə verin!
  Nataşa da danışdı:
  - Kuropatkin çox qərarsız komandirdir. Beləliklə, Port Artura hücum zamanı yaponların zəifləməsini nəzərə alsaq belə, onun qalib gələ biləcəyi bir həqiqət deyil!
  Medvedev bunu qəti şəkildə yekunlaşdırdı:
  - Gəlin hücum edək! Bu bizim şansımızdır, Rusiyanın da şansı!
  Bundan sonra güclü və ultra müasir tank hərəkət etməyə başladı. Bəli, Yaponiya pis gün keçirir. Onlar Rusiya ilə döyüşmək ağlına gələn anı dəfələrlə lənətləyəcəklər.
  Tank yapon qoşunlarına doğru irəliləyirdi. Alenka sevinclə dedi:
  - Belə heyrətamiz bir yuxu görmüşdüm. Sanki Nataşa ilə mən Ryazanı Batu Xanın qoşunlarından müdafiə edirik.
  Marqarita ayağa qalxdı:
  - Mən yuxuda idim?
  Alenka başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox! Sən sadəcə orada deyildin!
  Qız hirslə inlədi:
  - Nə yazıq!
  Ayaqlı Alenka gülərək dedi:
  - Sən ancaq bizə mane ola bilərdin! Ancaq Nataşa və mən çox gözəl idik!
  Sarışın qız təəccüblə soruşdu:
  - Sərin idin?
  Ayaqyalın Alenka asanlıqla təsdiqlədi:
  - Bəli, çox gözəl! Və hətta bir əjdaha sürdüm!
  Nataşa güldü və cavab verdi:
  - Əjdahada çox gözəl idin!
  Alenka asanlıqla təsdiqlədi:
  - Bu, nağıl kimidir! Əjdahaların, elflərin və hər şeyin cazibədar olduğu yerdə!
  Marqarita səmimi hisslə cavab verdi:
  - Əjdahasız da çox gözəlsən! Sadəcə bir pəri və möcüzələr möcüzəsi!
  Alenka əminliklə dedi:
  - Hamını məğlub edəcəm! Əjdahalarla və olmadan!
  Və döyüşçü yumruğunu göstərdi.
  İlk rus tankı Port Arturun divarları yaxınlığında dayanan yaponlara hücum etdi. Onların hələ də kifayət qədər çoxu var idi. Artilleriya işə başladı. Cavab olaraq, nəhəng tankın 152 mm-lik topundan, həmçinin səkkiz ölümcül pulemyotdan atəş açıldı. Və yenə samuraylar yüzlərlə biçilməyə başladı.
  Pulemyotlar - "Əjdahalar", çox ölümcül bir şey. Dəqiqədə beş min güllə sadəcə bir növ heyvandır.
  Yaponlar yıxıldı, deşildi, parçalandı, kəllələri əzildi. Onların qarınları partladı, bədənləri atladı, atəşin sarsıdıcı zərbələri ilə yuxarı qalxdı.
  Kumulyativ doldurulma ilə parçalanma mərmiləri də partladı. Onlar həm piyadalara atəş açmaq, həm də gəmilərin dibinə nüfuz etmək üçün əla idilər.
  Bunlar Terminator qızlarıdır və professor əsl dahidir. Beləliklə, samurayları döyməyə başladılar.
  Ayaqlı Alenka qışqırdı:
  - Qoy rus ruhu şöhrətlənsin!
  Nataşa, çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basaraq, güllə yağışı göndərdi və davam etdi:
  - Və bizim çarımız II Nikolay!
  Ayaqyalın Alenka mərmi ardınca mərmi göndərməyə davam edirdi. Hər üç saniyədə bir ölümcül silah uçurdu. Və Yapon batareyaları susdu. Və çoxlu sayda sarı dərili əsgərlər öldü.
  Nataşa, bir neçə samuray sıralarını biçərək dəstəklədi:
  - Ürəyimizdə Vətən himni səslənir.
  Çılpaq ayaqlı Alenka, öldürücü doldurma ilə qabıqları tüpürməyə davam edir və onlar plastiddən daha güclüdür, davam etdi:
  "Bütün kainatda ondan gözəl heç kim yoxdur."
  Çılpaq ayaq barmaqları ilə yaponlara amansızcasına atəş açan Nataşa əlavə etdi:
  - Cəngavərin pulemyotunu daha sıx sıxın.
  Ayaqyalın Alenka, samurayların dağıntısı belə tamamladı:
  - Tanrının verdiyi Rusiya üçün öl!
  Qızlar həqiqətən belədir, super! Möhtəşəm gözəlliklər. Onlara baxıb heyran olursan. Ancaq yaponlar üçün bu, saf ölümdür. Tank batareyaların arasından keçdi. Silah qruplarını yıxdı. O, bunu çox, çox tez etdi. Sonra səngərləri gəzdim. O da çoxlarını biçdi. Daha doğrusu, çox deyil, demək olar ki, hamısı. Məhv tam oldu. Burada, əlbəttə ki, hər şey avtomatik olaraq işləyirdi. Yaponları belə məhv etdilər.
  Alenka qaralmış ayaqlarının çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq gülərək qeyd etdi:
  - Biz döyüşçülərdən çox cəlladlarıq!
  Nataşa güldü və razılaşdı:
  - Azadlıq, dahi və şöhrətli cəlladlar!
  Və yenə axınlarda vurur. Və samurayları vəhşi güclə döyür.
  Çılpaq ayaqları ilə də dəqiq atəş açan Marqarita rasional olaraq qeyd etdi:
  - Geylər daha az olacaq, Yaponiyada kişi qıtlığı olacaq!
  Çılpaq ayaqlı Alenka güldü və yenidən atəş açdı:
  - Qadınlardan ehtiyatlı olun! Qadınlar, diqqətli olun!
  Bu, doğrudan da, mərmilər, qəlpələr və hər hansı bir güllə onun üzərinə düşən qız növüdür. Hər halda, qız əsl terminatordur.
  Nataşa onu götürdü və oxudu:
  - Legionlar yürüş edir,
  Onların süngüləri parıldayır.
  Arxamızda milyonlar var
  Ey rus alayları!
  Heç kim dayanmayacaq
  Heç kim müdaxilə etməyəcək...
  Hərəkət yenilərini açır,
  Tez uçaq!
  Və yenə də düşmənin üstünə yağış yağacaq. Və bu, onların amperin yüzdə biri qədər enməsinə imkan vermir.
  Ayaqyalın Alenka, bir ağacdələn monotonluğu ilə mərmi ataraq, istehza ilə oxuyaraq fısıldadı:
  - Bir, hücumçu , iki hücumçu , heyrətləndirir.
  Nataşa atəş açaraq mahnını təsdiqlədi:
  - Bir hücumçu , iki hücumçu , uzanır!
  Cool Alenka enerji ilə dəstəklənir:
  - Bir dəfə taxta, iki taxta - tabut tikilir.
  Yalpaq ayaqlı Nataşa atəş açmağa davam edərək, pulemyot partlamaları ilə düşməni darmadağın edərək fısıldadı:
  - Bir kürək, iki kürək - çuxur qazılır!
  Və döyüşçü sapfir gözləri ilə göz qırpdı. O, həqiqətən belə bir sevgilidir.
  Ayaqları açıq olan Alenka mövqelərə diqqətlə baxdı. Tank sürətlə işlədi və general Noqinin ordusundan demək olar ki, heç nə qalmadı. Deyəsən komandirin özü öldürülüb. Son yaponları mühasirə ordusundan qurtarırıq.
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Texnologiya nə qədər irəli gedib! Dörd kişi bir neçə saat ərzində səksən beş mindən çox yaponu öldürdü.
  Yarıçılpaq Alenka pis gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Qalanlarını da məhv etməliyik! Heç kəsi arxada qoyma!
  Nataşa son min samuraya atəş açarkən oxudu:
  - Yox, dağlar qızıl olmayacaq, biz tezliklə Rusiyanın bütün düşmənlərini öldürəcəyik !
  Sərin Marqarita əlavə etdi:
  - Yox, hemoroid deyil, tezliklə ölü düşmən olacaqsınız!
  General Noqinin ordusunu biçdikdən sonra Terminator qızları müvəqqəti olaraq tankdan çıxdılar və qarda ayaqyalın qaçdılar. Yaxşı, artıq qışdır.
  Artıq yüz əlli mindən çox piyadanı məhv etdilər. Və üstəlik Yapon donanması. Bununla belə, daha iki yüz əlli mindən çox yapon general Kuropatkinin ordusuna qarşı dayanır.
  Medvedev yuxudan palıd başı ilə çıxdı. Bir az gəzdi. Sonra yenə kompüterdə oynadım... Ulduz Döyüşləri əladır... Amma nəsə alınmadı...
  Medvedev yeni strategiyanı təkrarlamağa başladı. Tarixi oyunu işə saldım: II Nikolayın dövründə Rusiya. Və Yaponiya ilə müharibə. Bu, belə qəddar müharibədir. Siz bir strategiya tətbiq edə və kompüterdə qüvvələri söndürə bilərsiniz.
  Medvedev asan səviyyədə oynadı, lakin yaponların inyeksiyasını buraxdı və ağır itki verdi. Bəli, çox aktiv deyil qurmaq lazımdır. Yenidən başlayaq.
  Və yenə də öz-özünə oynayırsan... Məlum olduğu kimi, Kuropatkinin yerində prezident səlahiyyətlərini icra edən çox da parıldamır... Hər zaman bəzi qüsurlar, səhvlər olur.
  Medvedev daha sonra hərbi müşaviri işə saldı və hər şey qaydasında getdi... Və özü də stulda uyuyub yuxuya getdi.
  Gözəl Alenka yalın ayaqlarını sıçrayaraq Nataşadan soruşdu:
  - Bu qədər insanı öldürməklə özünüzü necə hiss edirsiniz?
  Sarışın qız səmimi cavab verdi:
  - Bilmirəm! Bu kompüter oyunu kimi hiss olunur! Heç bir qəzəb, qəzəb və ya çox sevinc hiss etmirsiniz!
  Çılpaq ayaqlı Alenka hirslə güldü:
  - Bu müharibədir!
  Nataşa saltoya çevrildi. Qırmızı, dəyirmi dabanları parıldayırdı. Ümumiyyətlə, o, çox səy göstərmədən çox şey əldə etməyə qadir olan gözəl bir qızdır. Əgər onu yumasaq, sadəcə ona minəcəyik.
  Qızlar qarda qaçdılar. Onların bədənləri çox ifadəlidir. Sinə böyük, itburnu dəbdəbəli, at krupu kimi, əzələlər qabarıqdır. Bunlar gözəllər-qəhrəmanlardır. Ən həqiqi qadın gücünə sahibdirlər. Bu qədər lütf. Və ayaqları - aşılanmış dərinin altında yuvarlanan əzələ topları.
  Üç yapon kəşfiyyatçısı onlara rast gəldi.
  Qızlar salto atdılar. Həm də çılpaq dabanları ilə samurayların çənələrinə necə vuracaqlar. Və əslində çənələrini sındırdılar. Və bütün dişlərini döydülər. Bundan sonra qızlar mahnı oxudular:
  - Rusların böyüklüyü planetlər tərəfindən tanındı,
  Biz inamla yuxarıya doğru tələsirik.
  Biz dünyanın bütün xalqları tərəfindən sevilir və qiymətləndirilir,
  Bütün ölkənin xalqı kommunizmə doğru gedir!
  Və yenə gözəllər zümrüd gözləri ilə göz qırpdılar. Çox döyüşkən görünürlər. Döyüşçülər aktivdir. Və yenə qaçış.
  Çılpaq ayaqlı Alenka atladı. O, çarxı havada fırladıb gördü:
  - Çox gözəlik. Biz bütün dünyanı fəth edə bilərik!
  Nataşa gülümsədi və cavab verdi:
  - Planet Earth İmperatoru -
  Bu, çox gözəldir!
  Və hər iki qız bir-birinə göz vurdu. Bundan sonra geri qaçdıq. Əslində, müharibənin hər günü çar Rusiyasının xəzinəsinə hədsiz baha başa gəlir. Yaponlarla işi tez bitirməyin vaxtı gəldi.
  Medvedev qızları parlaq təbəssümlə qarşıladı:
  - Yaxşı, qaçmısan?
  Ayaqlı Alenka təbəssümlə dedi:
  - Biz qaçırıq və döyüşməyə hazırıq!
  Nataşa aqressiv şəkildə dedi:
  - Hamını öldürəcəyik!
  Medvedev əlini yelləyib əmr etdi:
  - Onda, gedək!
  Ayaqyalın Alenka gülərək cavab verdi:
  - Bizim dördümüz dünyanın ən ölümcülləridir!
  Nataşa buna etiraz edərək yalın ayağını möhürlədi:
  - Dünyada yox, kainatda!
  Və güclü, aqressiv və ölümcül tank bütün sürətlə sürdü. İki yüz əlli mindən çox yapon öndədir. Ancaq bir milyard əsgər üçün kifayət qədər mərmi var!
  Qızlar, professor və tələbə - bu, hamını əzəcək, qoç buynuzuna çevirəcək komandadır. Və tank Yapon qoşunlarına doğru uçur. O, hədə-qorxu ilə özünə tərəf qaçır. Hamını sındırmaq istəyir.
  Çılpaq ayaqlı Alenka zövqlə oxudu:
  Rusiyanın genişlikləri - gözəl, əziz,
  Hardadır qarın inciləri, büllurun hüdudsuz çayları,
  Rus əsgəri ilə general birdir.
  Dövlətin simvolu müqəddəsdir - pravoslav qartalı, padşahımız!
  İndi sürətli tank həqiqətən havaya qalxdı. Döyüş təyyarəsi kimi uçurdu. Və o, yaponların qarşısında özünü tapdı. Universal top və əjdaha pulemyotları yenidən işə başladı. Qızlar çox həvəslə işə başladılar. Daha çox uzatmadan.
  Alenka çılpaq ayaq barmaqları ilə silahı atəşə tutdu, yaponları yıxdı və oxudu:
  - Şan olsun mənim Rusiyama, Stalinə və Leninə, bir ailəyə!
  Qırmızı saçlı şeytan isə zümrüd gözləri ilə parıldayır. O, samurayları necə sikir. Sən aşiq olacaqsan.
  Nataşa da ondan aşağı deyil. Yaponları döyür.
  Və oxuyur:
  - Dönüşlərdə sürəti azaltmayın. Bizim taleyimiz qalib gəlməkdir, qızlar!
  Döyüşçü tam çiçəkləndi. Və o qədər sürətlə, düşmənin üstünə atəş.
  Və çılpaq ayaq barmaqları joystick düyməsini sıxır.
  Yarıçılpaq Alenka atəş açaraq qeyd etdi:
  - Rusiyada iki problem var...
  Marqarita burada onun sözünü kəsdi:
  - Kaş iki olsaydı!
  Çılpaq ayaqlı Alenka atəş açaraq məmnuniyyətlə razılaşdı:
  - Bəli, yalnız iki!
  Nataşa, gülləbaran edərək, yüzlərlə yaponu yerə qoydu, götürdü və oxudu:
  - İkidə, iki qışda. İkidə, iki yayda!
  Çılpaq ayaqlı Alenka atəş açaraq əlavə etdi:
  - Yaponları öldürüb qayıdacağam!
  Nataşa gülümsədi və cavab verdi:
  - Port Artur bizimdir! Biz isə heç kimin Mançuriyamızı almasına icazə verməyəcəyik!
  Və döyüşçü yenə samurayları döydü. Ruslar yaponlara uduzmayacaqlar. Bu, Rusiyanın nə qədər yenilməz olduğunu bir daha sübut edir!
  Çılpaq ayaqlı Alenka batareyanı sındırıb qışqırdı:
  - Rus ən uzaq ölkələrdə və əsrlərdə məşhur olacaq!
  Nataşa da hıçqırdı:
  - Və heç bir qüvvə bizi dayandırmayacaq!
  Və daha bir neçə min samurayı məhv etdi. Sonra çən irəli getdi və məhsul yığımı davam etdi.
  Marqarita buna baxaraq fikrini bildirdi:
  - Müharibə belə parlaq qalib gəlsə, Rusiya bundan sonra nə edəcək?
  Medvedev qızların cəsarətlə yaponları biçməsinə baxdı və təklif etdi:
  - Ya almanlarla, ya ingilislərlə müharibə olacaq! Ancaq hər halda, Doğan Günəş Ölkəsi ilə döyüş sonuncu deyil!
  Alena başqa bir batareyanı sındıraraq dedi:
  - Deməli, onu almanlara verəcəyik, yaxşı, onlara o qədər verəcəyik ki, bu kifayət etməyəcək!
  Samurayları məhv edən Nataşa əlavə etdi:
  - Və Hitlerin Wehrmacht-a cəlb etmək üçün heç kim olmayacaq!
  Çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basan Alenka aqressiv şəkildə dedi:
  - Amma arilərə yazığım gəlir. Çox gözəl ağ oğlan öldü!
  Nataşa bununla razılaşaraq kədərlə başını tərpətdi:
  - Bəli, nə qədər yaxşı insanlar öldü! Və nə üçün?
  Qız yaponları vurdu və fərq etdi.
  -Yaponlar isə yaxşı millətdir, amma biz onlarla vuruşmağa məcburuq! Baxmayaraq ki, bu da çox yaxşı deyil!
  Marqarita məntiqlə qeyd etdi:
  - Bəs heyvanlar? Bir-birini öldürmürlər? Ancaq insan yalnız ən yüksək səviyyəli bir heyvandır!
  Medvedev gülümsəyərək etiraz etdi:
  - İnsanın heyvanlardan fərqli olaraq ruhu var! Və onun ruhu həqiqətən unikal və ölməzdir! Deməli, biz və heyvanlar bütöv bir uçurumun!
  Marqarita buna etiraz etdi:
  - Bəs meymunlar? Onların həm də yüksək intellekt səviyyəsi var. Onlardan biri üç min yarım söz bilir!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən cavab verdi:
  - Amma onlar bizim qohumumuzdur!
  Ayaq çılpaq Alenka yaponlara atəş açıb oxudu:
  - Mən meymunam! Həm də kişi!
  Nataşa samurayları biçərək qışqırdı:
  - Bir əsr meymun geyinib gəzmə!
  Supertank yaponları biçməyə davam etdi. Niyə də yox? O, həqiqətən dəli heyvandır
  dəqiqədə qırx min güllə atan. Və onun zirehləri demək olar ki, hər hansı bir mərmi üçün keçilməzdir. Həm də təkcə XX əsrin əvvəllərində deyil.
  Çılpaq ayaqlı Alenka atəş açaraq aqressiv şəkildə elan etdi:
  - Çar Nikolay Rusiya üçün çox şey etdi, amma o, qiymətləndirilmədi və qiymətləndirilmədi!
  Yaponlara od tökən Nataşa razılaşdı:
  - Düzdü! Padşah öldürüldü. Onlar keşişi taxtdan uzaqlaşmağa məcbur etdilər! Və nə daha yaxşı oldu?
  Çılpaq ayaqlı Alenka topdan atəş açıb əlavə etdi:
  - Daha da pisləşdi! Və hakimiyyətə daha da rəzil insanlar gəldi!
  Nataşa güldü, yaponları vurdu və dedi:
  - Beləliklə, daha yaxşı gələcək üçün mübarizə aparaq! Və Rusiyanın azadlığı üçün!
  Yarıçılpaq Alenka atəş açaraq dedi:
  - Dəyişiklik və qələbə üçün!
  Sonra yumruğunu göstərdi. O, bunu bacaran qızdır. Onda hətta samuraylar da ondan qurtula bilməyəcəklər. Və pulemyotlar işləyir. Hamı biçin, biçin.
  Onlar əslində cəsədlərin bütün cərgələrini şumlayırlar. Və məkanı öldürücü şəkildə təmizləyirlər.
  General Kuropatkinə məlumat verildi ki, yaponlarla qəribə bir iş gedir. Atışma, partlayışlar, kimsə onlara hücum etdi.
  . FƏSİL Љ 9.
  Medvedev bir az yatandan sonra yenidən kompüteri əlinə aldı. O, hətta təraş da etməmişdi. Və yenə öz qaydasında oynamağa başladı.
  Tank və təyyarələrlə yaramaz koddan sonra Yaponiyaya hücum. O cümlədən Birinci Dünya Müharibəsinin ən yaxşı bombardmançısı İlya Muromets. Hansı ki, özünü çox yüksək səslə bəyan etdi. Və o, yaponları milçəklərə qarşı rezin zərbə kimi vurdu.
  Və Tokioya doğru...
  Dmitri Medvedev Yaponiyanı fəth edərək özünü Mikado imperatoru adlandırdı.
  Sonra yeni müharibələr...
  Məsələn, alternativ tarix oynaya bilərsiniz. II Aleksandr 1875-ci ildə Bismarka dedi ki, onun Fransa ilə fikir ayrılıqları Almaniya və fransızlar arasında daxili məsələdir. Bismark 1876-cı ildə Fransaya hücum etdi. Əvvəlcə prussiyalıların bəxti gətirdi və Parisə çatdı. Lakin sonra yavaşladılar. İngiltərə isə müharibəyə girdi... Hər şey yaxşı olardı, amma ingilislər Almaniyaya döyüşdü və məğlub oldular. Sonra prusslar qüvvələrini çəkdilər.
  Qərbdə müharibə uzanırdı. Fransızlar özlərini ümidsizcə müdafiə etdilər. İngiltərə getdikcə daha çox qüvvə köçürür...
  Bu arada Rusiya Türkiyəni və İstanbulu fəth etdi. İngiltərə, Fransa və Almaniya müharibəyə qarışmışdı. Və Çar İsgəndər imperiyası İraq da daxil olmaqla Hind okeanına qədər uzanan bir çox torpaqları ilhaq etdi. Fələstin və Misirə qədər bütün torpaqlar. Beləliklə, Skobelev başda olmaqla rus qoşunları Məkkə, Mədinə və Səudiyyə Ərəbistanının digər şəhərlərini fəth etdilər .
  Və Rusiya imperiyasının cənub hissəsi formalaşdı. Və II Aleksandr böyük padşah oldu. Və Almaniya arasında Fransa və İngiltərəyə qarşı müharibə on il davam etdi.
  Və praktiki heç-heçə ilə başa çatıb.
  II Aleksandr 1887-ci ilə qədər hakimiyyətdə olmuş və Leninin qardaşı Aleksandr Ulyanovun rəhbərliyi altında həyata keçirilən sui-qəsdin qurbanı olmuşdur. Rusiyanın çoxlu yollar çəkdiyi, çoxlu torpaqları fəth etdiyi, kəndliləri azad etdiyi şanlı hakimiyyəti başa çatdı.
  Bu alternativ oyunun necə oynandığı idi. Üçüncü İsgəndər komandir Skobelevlə birlikdə həm İranı, həm də Pakistanı fəth etdi. Ancaq o da öldü - parlaq kiçik bir baş. II Nikolayın dövründə Rusiya, Sakit okeana kifayət qədər tez kömək edən Hind okeanında artıq donanması olan Yaponiya ilə müharibə etdi. Ruslar samurayları nisbətən tez məğlub etdilər və həm quruda, həm də suda daha çox gücə sahib idilər.
  Bundan əlavə, rus ordusuna parlaq müdafiə naziri Skobelev rəhbərlik edirdi. Və Rusiya nəinki qalib gəldi, həm də Yaponiyanı fəth edə bildi. Üstəlik, ABŞ hələ Qərb yarımkürəsindən kənara çıxmamışdı və İngiltərə o qədər də güclü deyildi. Üstəlik, Rusiya Almaniya ilə ittifaqda idi. Sonuncu Afrika uğrunda mübarizədə İngiltərə və Fransadan geri qalırdı. Çar Rusiyası Yaponiyanın və Çinin bir hissəsinin ilhaqından sonra daha da gücləndi. Dehli-Moskva yolu tikilirdi.
  Buradan göründüyü kimi, Çar Rusiyasının Hindistan və Çinə genişlənmə planları uğurla həyata keçirilirdi. Çar II Nikolay Birinci Dünya Müharibəsi zamanı Almaniyanın tərəfini seçdi. Almanlar Fransanı məğlub edərək Belçika, Hollandiya, Danimarka və Norveçi işğal etdilər. Rusiya Misiri, Afrikanın böyük hissəsini və Hind-Çinini tutdu. Həm də İngiltərənin Sakit okean mülkləri. Və hətta Avstraliyaya endi. Və onun Avstraliyası ələ keçirildi.
  Bundan sonra müharibə İngiltərənin desant və işğalı ilə başa çatdı. Birinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Ancaq Kayzer Vilhelmə elə gəlirdi ki, Rusiya artıq çoxlu torpaqları fəth edib və əslində cəhd etmədən. Və qisas almaq arzusunda idi. Rusiya faktiki olaraq geniş əraziləri - Avstraliyanı, bütün Asiyanın, Afrikanın əksəriyyətini fəth etdi, almanlar o qədər də dişləmədilər, hətta işğal etdikləri Portuqaliya və İspaniyadan da. Avstriya-Macarıstan İtaliya və Liviyaya nəzarəti ələ keçirdi. Rusiya Afrikanın təxminən dörddə üçünü aldı, sonra bir az sonra Efiopiyanı işğal etdi. Almanlar Mərakeşi kəsə bildilər.
  Təbii ki, bu, Almaniya üçün kifayət etmədi. Baxmayaraq ki, Fransa, Belçika, Hollandiya və Norveçi, Rusiya isə İsveçi özünə tabe etdi.
  Vilhelmin Rusiya ilə yeni müharibəyə hazırlığı başladı. 1929-cu il böhranı vəziyyəti daha da ağırlaşdırdı. Avstriya-Macarıstan və Almaniya demək olar ki, bütün Avropaya nəzarət edirdi. Və Afrikanın bir hissəsi... Və Britaniya. Ancaq yenə də ABŞ və Kanada var idi. Vilhelm və II Nikolay hələ bir-birləri ilə müharibə etmək qərarına gəlməmişdilər. Üstəlik, Rusiya ən azı geniş əraziləri həzm edərək döyüşmək istəyirdi. Onların assimilyasiyasını sürətləndirmək üçün çar II Nikolay hətta ruslara dörd arvad almağa icazə verdi. Səkkizinci Ekumenik Şurada nə təsbit edildi.
  Bənzər bir qərar 1925-ci ildə qəbul edildi. Və 1926-cı ildə II Nikolay özünə başqa arvad aldı. Məlum oldu ki, qərar axmaq deyildi. 1929-cu ildə imperatorun daha bir qızı var. Və 1932-ci il noyabrın 25-də nəhayət sağlam bir oğul dünyaya gəldi. İkinci Nikolay ona Peter adını verdi. Böyük Pyotrun şərəfinə.
  Və 1933-cü ildə, mayın 15-də yeni müharibə başladı. Almaniya Kanadaya müharibə elan etdi. İngiltərənin hökmranlığı kimi. İki ay sonra Ruzveltin başçılığı ilə ABŞ iqtisadi böhrana baxmayaraq Almaniya ilə müharibəyə girdi. Onlar Kanadadan imtina etmək istəmirdilər.
  Artıq orta yaşlı, lakin aqressiv olan Vilhelm əvvəlcə Rusiyadan kömək tələb etmədən təkbaşına döyüşməyə çalışdı. Hər şeyi özü edəcəyini gözləyirdi. Amma okeanla ayrılmış ərazini fəth etmək o qədər də asan deyil. Üstəlik, ABŞ tez bir zamanda tanklar və ordu qurdu. Onlar isə alaylar təşkil etdilər... Müharibə tam bir il davam etdi, almanlar üçün böyük uğur qazanmadı. Hansı ki, yalnız İslandiya və Qrenlandiyanı ələ keçirə bildi. Lakin Kanadada onlar bunu əldə edə bilmədilər.
  Vilhelm çar II Nikolaya müraciət etdi: "Mənə kömək et, həmkarım". Sən mənim əmim oğlu və qardaşımsan. II Nikolayın özünün Alyaska və Kanada ilə bağlı planları var idi. Qərara gəldim ki, qabları heykəl qoyan tanrılar deyil. Və onu götürdü və 25 iyun 1934-cü ildə ABŞ və Kanadaya müharibə elan etdi. Onun qoşunları Alyaskadan keçərək ABŞ ərazisinə keçdi.
  Bu vaxta qədər Çukotkaya dəmir yolu artıq çəkilmişdi və rus qoşunları uğurla irəliləyirdi. Onların tərəfində say üstünlüyü və dünyanın ən yaxşı tankları, həm yüngül, həm ağır, həm də orta idi.
  Beləliklə, Amerika qeyri-bərabər qüvvələrlə mübarizə aparmalı oldu.
  Və II Nikolay, gördüyümüz kimi, həqiqətən də ağ atdadır. Və bir-birinin ardınca qələbələr. Rus qoşunları Alyaska boyunca yürüş edir. Və şəhərdən-şəhərdən, kənddən-kənddən götürürlər.
  Almanlar Kubaya enməyə çalışırlar. Müharibə böyüyür. Kayzer Vilhelm II Nikolaya yazır:
  - Mən və ruslar həmişə bir olmuşuq və olacağıq. Və biz heç vaxt mübahisə etməyəcəyik. Qoy Amerika bitsin.
  Uzadılmış kommunikasiyalar səbəbindən irəliləyiş planlaşdırıldığından bir qədər yavaş oldu. Lakin rus çar qoşunları buna baxmayaraq, beş aylıq döyüşdə bütün Alyaskanı tutdular və Kanadaya girdilər.
  Ruzvelt hətta Rusiyaya sülh təklif etdi, Alyaskadan imtina edəcəyinə söz verdi, lakin artıq gec idi. Müharibə vəhşi tərk ilə davam etdi.
  1935-ci ilin qışında çətin hava şəraitinə baxmayaraq, rus qoşunları ABŞ-ın şimaldakı sərhədlərinə çatdı. Yazda döyüşlər davam etdi... Rus qoşunları bir-birinin ardınca əməliyyatlar apardılar və iyulun sonunda Kanadanın demək olar ki, hamısını ələ keçirdilər. Avqustda isə Filadelfiyanı mühasirəyə aldılar.
  ABŞ çox çətin vəziyyətdədir. Lakin onlar ümidsizcəsinə vuruşdular... Lakin 1935-ci ilin sonunda ABŞ ərazisinin üçdə birindən çoxu artıq tutuldu. Qışda isə çarizmin uğurları daha böyük idi... 1936-cı ilin mart ayının əvvəllərində onlar Vaşinqtona və Nyu-Yorka yaxınlaşdılar.
  Apreldə isə hər iki şəhər alındı... Müharibə avqusta qədər ABŞ-ın bütün ərazisi işğal olunana qədər davam etdi.
  Sonra Meksikada hücum başladı və s.
  Vilhelm II Nikolaya bütün dünyanın bölünməsini tamamlamağı təklif etdi. II Nikolay razılaşdı.
  1937-ci ildə bütün Latın Amerikası rus qoşunları tərəfindən tutuldu. Beləliklə, II Nikolay almanlarla dünyanın bölünməsini tamamladı. Və yalnız üç imperiya qaldı: ən böyüyü: Rusiya, sonra Alman və hətta Avstriya-Macarıstan.
  Beləliklə, Rusiya dünya hegemonuna çevrildi, amma... II Nikolay hələ də böyük çardır, lakin fanidir. 1939-cu ilin avqustunda vəfat etmişdir. Və yaşlı Vilhelm 1 sentyabr 1939-cu ildə Rusiyaya hücum etdi. O, Dördüncü Pyotrun hələ yeddi yaşında deyil, oğlan olmasından istifadə etmək qərarına gəldi. Və o, qərara aldı ki, regentlər Rusiyanı idarə edərkən ən yaxşısı zərbə vurmaqdır. İki gün sonra Avstriya-Macarıstan da müharibəyə girdi. Dünyanın bütün ölkələri qarşıdurmaya çəkildi. Yer planetinin tarixində sonuncu müharibə başlayıb.
  Silahların sayına və keyfiyyətinə görə çar ordusunun tayı-bərabəri yox idi. Rus tankları və təyyarələri hələ də dünyanın ən yaxşılarıdır.
  Və döyüşlər bunu göstərdi. Yeni istedadlı komandirlər də.
  Lakin Avstriya-Macarıstan əvvəldən zəif halqa oldu. Və ilk günlərdən demək olar ki, uduzdu. Çar ordusu avstriyalıları məğlub etdi, Lvovu, sonra Peremili aldı. Yalnız öz qüvvələrinin bir hissəsini Polşadan çıxarmaqla almanlar avstriyalıları tam məğlubiyyətdən xilas etdilər. Ancaq bunun da faydası az idi. Kayzer ordusunun Varşavanı almaq cəhdi rüsvayçılıqla uğursuzluğa düçar oldu. Və rus qoşunları onları zorla iki yüz kilometrdən çox geri itələdi.
  Almanlar rus qoşunlarını böyük çətinliklə dayandırdılar. Bütün qış döyüşlərdə keçdi. Yazda döyüşlər də qızğın gedirdi. Rus qoşunları tədricən təşəbbüsü ələ keçirdilər. Onların bir neçə dəfə çox əsgərləri var idi və buna görə də yayda almanları qarşılıqlı atışmalarda o qədər darmadağın edə bildilər ki, təslim olmağa başladılar. Eyni zamanda, Avstriya-Macarıstana qarşı hücum başladı. Payızda Budapeşt mühasirəyə alındı. Bundan əlavə, çar ordusu Kanadadakı alman mülklərini ələ keçirdi. Və 1940-1941-ci ilin qışında çar ordusu Şərqi Prussiyanı kəsdi. 1941-ci ilin aprelində Oderə çatdı.
  Almanların vəziyyəti son dərəcə çətinləşdi. 1941-ci ilin mayında Vyana süqut etdi. Və yayda ruslar Alp dağlarına çatdılar və Venesiyanı azad etdilər. Almaniyanın cənub bölgələrinə daxil olduq.
  Və payızda nəhayət İtaliyanı ələ keçirdilər. Berlinə qarşı qış hücumu 30 yanvar 1942-ci ildə tutulması ilə başa çatdı. Bundan sonra artıq Afrikada bütün mülklərini itirmiş almanların müqaviməti zəiflədi. Ruslar apreldə Reynə çatdılar. Bundan sonra, aprelin 22-də alman qüvvələrinin qalıqları təslim oldu.
  Beləliklə, Yer planetində son müharibə başa çatdı. Çar Rusiyasının qələbəsi və uğuru ilə başa çatdı.
  Sonra kosmosun fəthi gəldi. Hələ 1936-cı ildə ilk rus insanı kosmosa uçdu. Yer planeti ətrafında uçdu. 1945-ci ildə isə mayın 9-da ruslar Aya endi.
  1967-ci ildə Marsa uçdular. 1969-cu ildə Veneraya. 1972-ci ildə Merkuriyə. Və 1973-cü ildə Yupiterin peyklərində. İnsan ən uzaq planet Plutona artıq 1980-ci ildə endi. 2003-cü ildə isə bəşər tarixində Günəş sistemindən kənara ilk uçuş baş verdi. Rusiya gəmisi Alaf Centauriyə uçdu və 2018-ci ildə geri qayıtdı.
  2020-ci ilə qədər Rusiya hələ də müasir tibbin nailiyyətləri sayəsində heç də qoca olmayan Dördüncü Pyotr tərəfindən idarə olunur. Dördüncü Pyotr səksən bir il padşahlıq etdi və onun hakimiyyəti dünya tarixində ən uzun müddətdir. Hökmdarlığın dəqiq tarixlərinin bilindiyi yerdə, əlbəttə.
  Yaxşı, hələlik dünyada hər şey həmişəki kimi sakitdir. Bir az da darıxdırıcı... İnsanların yaxşı həyatı var. Düzdür, əhalinin həddindən artıq olması ilə bağlı problemlər var. Amma burada artıq doğum məhdudiyyətləri tətbiq olunur.
  Pravoslavlıq müasirləşdi. Kahinlər qırxılmış və çiyin qayışlı uniforma geyinmişdilər.
  Texnologiyanın inkişafı böyük işsizlik yaradıb. Amma bu problem də həll olunub. Hypernet inkişaf etmişdir.
  Araşdırmalar davam edir və işıq sürətindən daha sürətli hərəkət edə bilən kosmik gəmilər artıq yaradılıb. Bəli, Romanovların hakimiyyəti altında olan çar Rusiyası və bütün dünya üçün xeyirlidir. Bəşəriyyət tarixində bu ən şanlı sülalə.
  Ata Çar Nikolay. Yer planetində cənnət qurun!
  Dmitri Medvedev strategiyanı rədd etdi. O, rus çarları üçün bütün dünyanı fəth etdi. Strateji düşüncəsini nümayiş etdirdi. Böyük uğur qazandı və əvvəlki kimi geyinib yuxuya getdi.
  Kuropatkin demişdir:
  - Sakit ol! Yalnız sülh!
  General Lineviç həyəcanla qeyd etdi:
  - Zati-aliləri, bəlkə indi vura bilərik?
  General-adyutant Kuropatkin dedi:
  - Yox! Əlbəttə yox! Bu Yapon tələsi ola bilər!
  General Lineviç cəsarətlə dedi:
  - Bu, nəhayət, bu müharibədə qalib gəlmək şansımızdır!
  Kuropatkin titrək səslə dedi:
  - Səbir, səbr və daha çox səbir!
  Lineviç daha qəzəblə etiraz etdi:
  - Ancaq Aleksandr Suvorov dedi: bir an qələbə verir!
  Kuropatkin quru mırıldandı:
  - Bura mən əmr edirəm! Biz isə ilk növbədə ordunu qoruyub saxlamalıyıq. Və ümumiyyətlə, Yaponiya tezliklə buxarını qurtaracaq!
  Lineviç təklif etdi:
  - Bəlkə heç olmasa bir az kəşfiyyat aparaq?
  Kuropatkin könülsüz razılaşdı:
  - Bu mümkündür, sadəcə ehtiyatlı ol!
  Lineviç aqressiv şəkildə hönkürdü:
  - Çar və Vətən adına!
  Bu vaxt supertank yaponları təmizləyirdi. Onları nokaut etdi, müxtəlif üsullarla vurdu.
  Amansızcasına atəş açan ayaqyalın Alenka prezident səlahiyyətlərini icra edəndən soruşdu:
  - Bu son əməliyyatımızdır?
  Medvedev təbəssümlə soruşdu:
  - Sən niyə belə fikirləşirsən?
  Qırmızı saçlı heyvan dedi:
  - Yaponların daha böyük birləşmələri yoxdur!
  Samurayları mismarlayıb vuran Nataşa da razılaşdı:
  - Amma əslində Yaponiyanın mübarizə aparacaq başqa heç nəsi yoxdur!
  Medvedev bir qədər qeyri-müəyyən bir baxışla cavab verdi:
  - Yaponiya daha çox yeni qoşun toplaya, Amerika və Britaniyadan yeni gəmilər ala bilər. Beləliklə, etiraf edək ki, müharibə hələ bitməyib!
  Samuraylara atəş açan yarıçılpaq Alenka dedi:
  - Rusiya Yaponiyaya mülayim şərtlərlə sülh təklif etsə, necə? Biz yalnız Kuril silsiləsini alacağıq, qalan hər şey müharibədən əvvəlki kimi qalacaq?
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən razılaşdı:
  - Belə olan halda, çox güman ki, sülh olacaq!
  Marqarita qəzəblə dedi:
  - İnqilab olmasaydı, yaponlar yenə də məğlub olardılar. Heç yerə getməzdilər!
  Samuraya od tökən yalın ayaqlı Nataşa asanlıqla razılaşdı:
  - Əlbəttə! Heç yerə getməzdilər!
  Yaponları qabıqlarla parçalayan sərin Alenka təklif etdi:
  - Gəlin Mikadonu ələ keçirək!
  Nataşa aqressiv şəkildə ayağa qalxdı:
  - Mikadonu tutmaq? Yaxşı, maraqlıdır!
  Marqarita gülümsəyərək dedi:
  - Bu çox olmaz?
  Medvedev də şübhələrini dilə gətirib:
  - Bu çox deyil? Axı, özünü müdafiə etmək bir şeydir, Yaponiyaya müdaxilə etmək başqa bir şeydir, gəlin etiraf edək ki, bu da orijinal rus torpaqlarında vuruşmur!
  Çılpaq ayaqlı Alenka hıçqırdı, yenə yaponları mərmi ilə darmadağın etdi:
  - Belə mərhəmət göstərməyə dəyərmi?
  Nataşa çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq başını tərpətdi:
  - Doğrudan da, bu bizə niyə lazımdır? Biz də Mikadonu tuta bilərik!
  Marqarita güldü:
  - Müharibədə olduğum kimi sənin üstündəyəm! Və müharibədə, səndə olduğu kimi!
  Medvedev sərt cavab verdi:
  - Nə vaxt dayanacağını bilmək lazımdır! Biz təsadüfi insanlar deyilik! Tarixi ciddi və şüurlu şəkildə dəyişdirən bizik! Buna görə də hissləri, o cümlədən tədbirləri göstərməlisiniz!
  Çılpaq ayaqlı Alenka vurdu və oxudu:
  - Eh, ölçün, ölçün! Nə qədər vəba var!
  Supertank fəal işləyirdi. Artıq yüz iyirmi beş mindən çox yapon məhv edilib. Yarım qalıb.
  Nataşa təbəssümlə oxudu:
  - Bütün zorakılıq dünyasını məhv edəcəyik,
  Yerə və sonra
  Sərin yeni bir dünya quracağıq,
  Belə ki, orada çətinliklər və problemlər yoxdur!
  Ayaqyalın Alenka çox öldürücü atəşlə fısıldadı:
  - Yaxşı və ədalətli bir kral üçün!
  Marqarita təklif etdi:
  - Və ya bəlkə bir-iki kubok çəlləkləri alarıq?
  Çılpaq ayaqlı Alenka zəhərli bir şəkildə gülümsədi:
  - Nə, içmək istəyirsən?
  Marqarita başını mənfi tərzdə buladı:
  - İdmançılar içki içmir!
  Ayaqları çılpaq Alenka, başqa bir batareyanı partladıb, güldü:
  - Kiçik qablardan!
  Nataşa təklif etdi:
  - Gəl palma pivəsi içək. Daha sağlamdır!
  Və o, daha çox Yaponları vurdu.
  Medvedev cavab verdi:
  - Əvvəlcə iş, sonra əyləncə!
  Bunu prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs bilməli deyilmi? O, həmişə məşğul və məşğul deyildimi?
  Bəli, prezident səlahiyyətlərini icra edən Medvedevin ilk fərmanlarından biri Dövlət Dumasının deputatlarının maaşlarının üç dəfə artırılması olub. Bəs deputatlar? Onlar prezident seçkilərini təxirə saldılar. Belə ki, Medvedev kifayət qədər uzun müddət Rusiyada prezident səlahiyyətlərini icra edib.
  Və bu, hətta unikal bir vəziyyətə çevrildi. Dövlət başçısı öz vəzifələrini bu qədər müddət yerinə yetirəndə. Amma dəyişiklik gəlmir. Daha doğrusu, Medvedevin dövründə hər şey pisə doğru dəyişdi. Sanki Putini çox sevən bəxt öz xələfindən qisas almağa qərar verdi. Ona nə olub!
  Modernləşdirilmiş T-95 tankı samurayları həndəsi irəliləyişlə məhv etməyə davam etdi. Bu maşın öz effektivliyini göstərdi. Və kvazi maddəni çoxaltmaq qəzəbinin mənfi qüvvəsi.
  Yarıçılpaq Alenka yaponlara atəş açaraq məntiqlə dedi:
  - Yenə də bu tam doğru deyil. Belə çıxır ki, super silahlar olmadan heç nə edə bilmərik!
  Ayaqları açıq Nataşa hirslə cavab verdi:
  - Bəzi yüksək dövlətlər Rusiyanın Yaponiya ilə müharibədə qalib gəlməsinə mane oldu. Ancaq yaxşı bir şey planlaşdırıldı, Çinin müjdələnməsi . Və çox gözəl olmadı!
  Marqarita açıq sual verdi:
  - Bəs onda Allah? Niyə pravoslavlığa kömək etmədi?
  Demək olar ki, çılpaq Alenka qabıq ardınca mərmi göndərərək qeyd etdi:
  - Bu belədir! Əslində, yaponların pravoslav ölkəsi üzərində qələbə qazanmasına icazə verin. Bu, doğrudan da, rus inancına xəyanətdir!
  Yaponların üzərinə od tökən Nataşa qəzəblə dedi:
  - İmperiya dini pasifist olmamalıdır. Əmrlə yaşasan, böyük ölkə olmaq olarmı: sağ yanağından vursalar, sola dön!
  Sərin Alenka yaponları əzərək bununla razılaşdı:
  - Əlbəttə! Bizim pasifizmə ehtiyacımız yoxdur! Düşməninizi sevin! Bu bir əmrdir?
  Marqarita həvəslə oxudu:
  İnsan olan hər kəs döyüşçü doğulur,
  Belə oldu - qorilla daşı götürdü.
  Diri döyüşməyə məhkum olanda,
  Və od ürəkdə qaynar!
  
  Oğlan yuxuda pulemyot görür,
  O, limuzindən daha çox tanka üstünlük verir.
  Kim bir qəpiyi nikelə çevirmək istəyir -
  Doğulandan o, gücün hökm sürdüyünü anlayır!
  Nataşa köpürən bir vulkanın qəzəbi ilə yaponlar üzərinə od tökərək qışqırdı:
  - Bəli, avtomatik! Və güc əsas şeydir! Biz qalib olmalıyıq!
  Çılpaq ayaqlı Alenka qəzəb və qəzəblə fısıldadı və yaponları yerə yıxdı:
  - Mən qalib olmaq üçün doğulmuşam! Və heç nə az deyil. Qələbə bizim olacaq!
  Nataşa əzələli ayaqlarının çılpaq barmaqlarını joystik düymələrinə basaraq razılaşdı:
  - Ən yaxşısı belə olacaq! Biz idarə etmişik və həmişə də idarə edəcəyik! Yəni, Rusiya!
  Yaponları yıxaraq çılpaq ayaqlı Alenka qışqırdı:
  - Yalan danışmayacağam, hökmranlıq etmək istəyirəm! Ancaq təkcə paslı maşın deyil, bütöv bir imperiya!
  Qız isə artıq Çıxan Günəş Ölkəsinin son batareyasını süpürüb. O, elə gözəldir ki, dünya çempionu olmalıdır. Və heç vaxt zəifliyə və qorxaqlığa təslim olmayın.
  Nataşa atəş açaraq mızıldandı:
  - Mən kraliça olacağam! Və ya daha yaxşısı, imperator!
  Ayaqlı Alenka sözünə davam etdi:
  - Bəs müharibə, bəs müharibə, o, pis qadın və qəhqəhədir! Amma yaraşıqlı oğlanlar yetişdirir, deyir - içinizdəki qorxağı öldürün!
  Marqarita razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Düzdü, öz içinizdəki qorxağı öldürün! Düşünürəm ki, II Nikolay taxtdan əl çəkibsə, bu, qətiyyən qorxaqlığa görə deyildi!
  Yarıçılpaq Alenka qətiyyətlə dedi:
  - İndi o, imtina etməyəcək! Biz şah taxtını elə möhkəmləndirəcəyik ki, o, əsrlər boyu dayansın!
  Nataşa qışqırdı:
  - Böyük Çar II Nikolay ol! Sizi dəstəkləyirik! İnqilab olmayacaq - Böyük Rusiya olacaq!
  Nəhayət, döyüşçülər Doğan Günəş ölkəsinin ordusunun məhvi ilə başa çatdılar. İki yüz əlli mindən çox əsgər və zabit öldürüldü. Beləliklə, Yaponiyanın quru qoşunlarının demək olar ki, hamısı məhv edildi. Necə ki, donanma mövcud olmağı dayandırdı.
  Ayaqları açıq Alenka təbəssümlə qeyd etdi:
  - Bu əziyyətə dəyərmi? Deməli, qəzəblənmək demək istəyirdim? Ordu çox uzun müddət müqavimət göstərmədən Rusiyanı məğlub edə bildi!
  Nataşa əminliklə dedi:
  - Rusiya yalnız beşinci kalona görə uduzdu. Əks halda, onsuz da qalib gələcəkdik!
  Marqarita prezident səlahiyyətlərini icra edəndən soruşdu:
  - Nə edəcəyik? Geri qayıdaq, yoxsa davam edək?
  Gücünü itirən Medvedev kompüteri işə salıb dedi:
  - İndi bizə çar Rusiyasının gələcək inkişafının proqnozu veriləcək. Hər şey yaxşı olarsa, geri qayıdacağıq.
  Xoş bir qadın səsi eşidildi;
  Yapon quru qüvvələri və donanmasının tamamilə məhv edilməsindən sonra Mikado sülh təklif etdi. ABŞ və İngiltərə vasitəçi kimi çıxış etməyə razılaşdılar.
  Şərait Rusiya üçün əlverişli idi. Ölkə Kuril silsiləsi və Tayvanı qəbul etdi.
  Eləcə də Mançuriya, Koreya, Monqolustan üzərində nəzarət. Bundan əlavə, Yaponiya da iki yüz əlli milyon qızıl rus rublu məbləğində təzminat ödədi.
  Çar II Nikolayın nüfuzu artdı və inqilabi əhval-ruhiyyədə tənəzzül baş verdi. Ölkə sürətli iqtisadi bərpaya başladı. Zheltorossiya yarandı. Çinin bir hissəsi könüllü olaraq Rusiyanın, eləcə də Koreya və Monqolustanın tərkibinə daxil oldu. Çar imperiyası genişləndi və əhalisi artdı. İqtisadi artım real tarixə nisbətən daha erkən başlamış və daha güclü olmuşdur.
  Dövlət Duması yox idi və çar hökuməti Birinci Dünya Müharibəsinə daha yaxşı hazırlaşa bilərdi. Kütləvi istehsalda dünyanın ilk yüngül tankları "Luna"-2 və dörd mühərrikli "İlya Muromets" və "Svyatogor" bombardmançıları Rusiyada meydana çıxdı. Birinci Dünya Müharibəsi onsuz da başladı, lakin Rusiya üçün daha uğurlu oldu.
  Padşahın daha çox əhalisi, iqtisadiyyatı və ordusu olduğu üçün. Və daxili mövqe daha güclüdür. Dövlət Duması yoxdur - üsyan və hərbi çevriliş ocağı.
  Müxtəlif uğurlarla, lakin ümumiyyətlə, Rusiyanın təşəbbüsü və əksər döyüşlərdə qalib gələn müharibə 1915-ci il noyabrın 7-də Almaniyanın təslim olması ilə başa çatdı. Avstriya-Macarıstan dağıldı və parçalandı. Qalisiya və Bukovina Rusiya əyalətləri oldu. Krakov və ətraf torpaqlar, Poznan, Danziq və Şərqi Prussiyanın bir hissəsi kimi Polşa Krallığına daxil oldu. Və Klaypeda Baltik əyalətinə qoşuldu. Çexoslovakiya yarandı - Rusiyanın tərkibində bir krallıq.
  Rumıniya Transilvaniyanı ilhaq etdi. Macarıstan müstəqil bir krallığa çevrildi, lakin Rusiyanın himayəsi altında və çar Nikolay həmkarı kimi. Avstriya çox kiçik bir ölkəyə çevrildi. Yuqoslaviya da pərdə altında yarandı Rusiya hökuməti və həmkarı II Nikolay tərəfindən.
  Türkiyə dünyanın siyasi xəritəsindən silinib. İraq və Fələstin İngiltərənin, Suriya Fransanın, Kiçik Asiya və İstanbul Rusiyanın əyalətləri oldu. Beləliklə, Rusiya ərazisini yenidən artırdı. Amma bununla da bitmədi. Sonra Səudiyyə yarımadası fransızlar və ingilislərlə birlikdə fəth edildi. Sonra Rusiya və İngiltərə İran və Əfqanıstanı böldülər. Şimal və mərkəz Rusiya əyalətlərinə, cənub isə Britaniya koloniyasına çevrildi.
  Sanki dünya sabitləşib. Müharibə yalnız Çində davam etdi. Lakin 1929-cu ildə Böyük Depressiyaya səbəb olan ciddi iqtisadi böhran başladı.
  Rusiyada inqilabi əhval-ruhiyyə yenidən güclənirdi. Tətillər və etirazlar başladı. Ancaq böhranın o qədər də ciddi olmadığı ortaya çıxdı. Üstəlik, 1931-ci ildə Yaponiya ilə yenidən müharibə başladı.
  Samuray qisas almaq istəyirdi. Amma bu dəfə rus ordusu hər cəhətdən güclü idi. Admiral Kolçak isə parlaq dəniz komandiridir.
  Yaponiya nəinki məğlub oldu, hətta ələ keçirildi. Çar II Nikolay 1932-ci ilin fevralında rəsmi olaraq Yaponiyanın Mikado İmperatoru olaraq taclandı. Beləliklə, Rusiya daha da genişləndi. Və demək olar ki, bütün Çini ilhaq etdi.
  Həm əhali, həm də ərazi baxımından Rusiyanın tayı-bərabəri yox idi. Üstəlik, Britaniya İmperiyası zəifləyirdi. Hitler 1933-cü ildə Almaniyada hakimiyyətə gəldi, bəs Rusiyaya qarşı nə edə bilərdi? Eybi yoxdur. Çar II Nikolay 1937-ci ildə vəfat etdi və İvan Dəhşətlidən sonra ikinci ən uzun padşahlıq sürdü. Və ərazi və əhali baxımından rekord fəthlərlə.
  Ancaq şəxsi həyatında kral üçün hər şey nəticə vermədi. Varis Aleksey gənc öldü. Qeyri-bərabər evliliyə görə kiçik qardaş Mixail Rusiya taxt-tacı hüququndan məhrum edildi.
  Tac 1938-ci ildə bir il belə yaşamadan vəfat edən Kirill Romanov tərəfindən miras qaldı. Və onun oğlu Vladimir Üçüncü yeni kral oldu. O, tac taxdı və monarx 1992-ci ilə qədər xoşbəxtliklə hökmranlıq etdi. Və Rusiya müstəmləkələri əvvəlcə Almaniya ilə birlikdə Fransa və İngiltərədən aldı. Sonra Almaniyanı fəth etdi. Və sonra bütün dünya. Bir sözlə, yeni çar Birinci Georgi 1992-ci ildə dünya imperatoru oldu.
  Medvedev baxışı tamamladı və dedi:
  - Görünür, bu kainat üçün kifayətdir! Biz qayıdırıq!
  Və dördü də qışqırdı:
  - Çar II Nikolaya həmd olsun!
  . ARALIQ EPİLOQ
  Medvedev zəngdən ayıldı... Ona bildirilib ki, Zelenskinin Rusiya və Ukrayna prezidenti kimi andiçmə mərasimi artıq gedir. Və deyirlər ki, Dmitri Anatolyeviçin ofisdən getmə vaxtıdır.
  Medvedev könülsüz itaət etdi. Yola düşməzdən əvvəl üzümü qırxdım və vanna qəbul etdim.
  Sonra ofisdən çıxdı. Onu xüsusi maşınla aparıblar. Yolda dedilər ki, ən yaxşısı Medvedevin Kanar adalarına uçaraq orada dincəlməsidir.
  Və Zelenski inauqurasiyasının növbəti şousunu etdi. Həmişə olduğu kimi, atəşfəşanlıq və atlamalarla rəngarəng. İnauqurasiya günü Vitali Kliçko Kiyevdəki stadionda Maykl Taysonla döyüşüb. Məşhur amerikalı boksçu böyük pul probleminə görə döyüşə razılaşıb. Kliçko bütün on iki raundda üstünlük təşkil etdi, lakin diplomatik olaraq Taysonu nokaut etmədi.
  Formal olaraq dünya çempionunun kiçik versiyalarından biri oynanıldı.
  Bundan sonra Vitali Kliçko almaz kəmərlə mükafatlandırılıb.
  Vladimir Zelenskiyə dünyanın bütün ölkələrindən, o cümlədən Çindən təbriklər gəlib. Üstəlik, Səmavi İmperiyada xalq iğtişaşları gücləndi. İnsan tək çörəklə yaşamır. İnsanlar demokratiya və azadlıq istəyirdilər. Çin Kommunist Partiyasının despotizmindən bezmişdi, hamı azadlıq istəyirdi.
  Zelenski məhz belə bir simvola çevrilib. Demokratik gücün simvolu, Putin dövründə gizli xidmətlər diktaturasının süqutundan sonra.
  Zelenski dəyişikliklər, iqtisadiyyat və yeni nailiyyətlər haqqında çox danışdı. Artıq Rusiyada baş nazir postu uğrunda rəqabət olub. Bir neçə min müraciət edən var idi. Seçim prosesi çox gərgin keçdi. Və əla görünürdü.
  İndiyə qədər hər şey olduqca rəvan gedirdi. Zelenski inauqurasiya mərasimində hətta salto da etdi. Alqış aldı. Sonra o, xarici dillər üzrə biliklərini nümayiş etdirib. O, çox aktiv və cəld hərəkət edirdi.
  Nəhayət, Zelenski onu götürdü və daha bir neçə çıxış etdi.
  Daha sonra andiçmə mərasimindən sonra kadr qərarları qəbul edildi. Hökumətdə çoxlu dəyişikliklər və yeni simalar.
  Əsl "dəmir komissarlar" seçimi var idi. Rusiyada kadr inqilabı baş verirdi.
  Zelenski elə ilk günlərdə çoxlu fərmanlar verdi. Gecə və səyahət nöqtələrində spirtli içkilərin satışına icazə verilir. Varlılar üçün yeni vergilər tətbiq etdi. O, deputatların və hakimlərin toxunulmazlığını ləğv edib. Artan istehsal məhsulu. Çinlə ticarətə tariflər tətbiq etdi.
  Belarusda Rusiyaya birləşmək üçün referendum keçirilib. Bu da Zelenskinin kreditinə getdi. Belarusluların əksəriyyəti Rusiya ilə birləşməyi dəstəklədi.
  Zelenski Medvedevin yamaqları çox qaldırmasından şikayətləndi, lakin inflyasiyanın sakitləşəcəyinə söz verdi. Və pis bir şey olmayacaq.
  Həqiqətən də qiymət artımı tezliklə dayandı. Və Rusiya iqtisadiyyatı böyüməyə başladı. Qafqazda isə silahlı hərəkətlər birtəhər söndü. Çox sakitləşdi.
  Zelenski nəhayət Rusiyanın baş naziri postuna namizədliyini irəli sürdü. O, otuz iki yaşlı elmlər doktoru Aleksey Bolşakov oldu. Müsabiqədə çox inamla qalib gəldi. Və o, Rusiya tarixində ən gənc baş nazir oldu.
  Medvedev tətil üçün Kanar adalarına uçdu və keçmiş prezidentin təqaüdünü aldı, sadəcə əyləndi. İndiyə qədər onun heç bir problemi olmayıb. Lakin Şoyqu həbs edilib və dövlət çevrilişinə cəhddə ittiham olunub. O nə istəyirdi?
  Başqa həll yolları da çox idi... Amerikada qırx bir yaşlı demokrat qadın qalib gəldi. Beləliklə, hakimiyyət dəyişdi. Və ABŞ tarixində bir qadın və ən gənc namizəd hakimiyyətə gəldi. Trampın dövrü bitdi . Lakin Rusiya ilə dostluq yenicə çiçəklənməyə başlayıb. Təbii ki, diktator Çinə qarşı ABŞ və yeni Rusiya imperiyası indi dost idi.
  Zelenski hətta referendum keçirdi və başqa bir ad təqdim etdi: əvəzinə Rusiya - Kiyev Rusı. Bu da çox şey danışırdı. Belarus federasiyaya qoşuldu. Və imperiyanın dirçəlişi başladı... Demokratik əsasda.
  ABŞ-ın yeni qadın prezidenti Trampın Çinə qarşı düşmənçiliyini miras aldı və özünü koalisiya yaratmağa həsr etdi. Kiyev Rusı iqtisadi cəhətdən Zelenskinin dövründə uğurla inkişaf etdi. Rusiya Çini bir qədər məhdudlaşdırdı. Sonra NATO-ya üzv oldu. Tezliklə Qazaxıstanda rusiyayönlü hökumət hakimiyyətə gəldi və ittifaq dövləti yarandı. Ruslar Orta Asiyanı Çindən sıxışdırırdılar. Qarşıdurma getdikcə artmağa davam etdi.
  Zelenski Stalin və Putin əleyhinə kampaniya aparıb. Stalini və Putini Medvedevin verdiyi bütün mükafatlardan məhrum etdi.
  Ancaq hər şey sülh yolu ilə keçdi. Baxmayaraq ki, kommunistlər etiraz etdilər. Mitinqlərə gedirdik.
  Və orada Lenin nəhayət Mavzoleydən çıxarıldı. Çoxları üçün bir növ sevinc. Pravoslav Kilsəsi isə Rusiya çarları II Aleksandrı və İvan Qrozunu müqəddəsləşdirdi. II Nikolayın abidələrinin sayı da artıb.
  Çarizm və qərbçilik birtəhər dəb halına gəldi. Onlar Avropaya yaxınlaşdılar və xaricilər çoxlu postlar almağa başladılar. Rusiya Qərb dünyasının bir hissəsinə çevrilib və Tramp gedəndən sonra qloballaşma prosesi güclənib. Və Çin təcrid vəziyyətinə düşdü və daxili qarışıqlıqla üzləşdi.
  Eyni zamanda Zelenski Slavyan imperiyasında doğum nisbətini artırıb. Aya çoxdan vəd edilən uçuş nəhayət baş tutdu. Və hər şey bir növ gözəl oldu.
  Rusiya ilə ABŞ, daha dəqiq desək, Kiyev Rusiyası ilə Amerika arasında müttəfiqlik əlaqələri quruldu.
  Və qarşıdurma keçmişdə qaldı. Dünya getdikcə daha qlobal və təhlükəsiz olub. Baxmayaraq ki, müharibələr olub. Kiyev Rusı ABŞ-la birlikdə Liviyada əməliyyat keçirərək islamçılara son qoydular. Sonra Yaxın Şərqlə məşğul olduq, orada Amerika ilə birlikdə bazalar yaratdıq. Kiyev Rusiyası və ABŞ birlikdə dünyanı əyməyə və Çini Afrikadan sıxışdırmağa başladılar. Və burada müharibələr olmadan edə bilmərik. Və yerüstü əməliyyatlar da.
  Həm Kiyev Rusu, həm də ABŞ hava hücumlarını birgə həyata keçirib.
  Tədricən çinlilər dünyanın hər yerindən qovuldular. Və səmavi imperiya dərin iqtisadi və siyasi böhrana düşdü.
  Və Kiyev Rusı getdikcə çiçəkləndi.
  Rusiya heç vaxt belə iqtisadi artım templərini bilməmişdir. Və o Çin dağıldı - Kiyev Rusu yüksəldi. Və sürətlə böyüdü.
  Çukotkaya dəmir yolu rekord müddətdə çəkildi. Hansı ki, özlüyündə çox gözəldir.
  Və onlar Alyaskanın altında tunel qazırdılar. Amerikalılar da Rusiya ilə əlaqə yaratmaq üçün dəmir yolu çəkməyə başladılar. Dehliyə də dəmir yolu çəkilirdi... Eyni zamanda Orta Asiyanı suvarmaq üçün Sibirdən kanallar qazılırdı.
  ABŞ və Kiyev Rusı tərəfindən İrana qarşı birgə əməliyyat keçirilib. Və sağlam dünyəvi rejim quruldu. Bundan sonra Xəzər dənizindən Fars körfəzinə kanal qazmağa başladılar.
  NATO ərəb ölkələrini də əhatə etməklə genişləndi. Səudiyyə Ərəbistanında parlament yaranıb. Qadınlar burkalarını çıxarmağa başladılar. Dünyəvi dövlət quruculuğu başladı.
  Rusiya mətbuatında hamı Putini ekstremizmə görə danlayıb, Rusiyanı az qala Çinin müstəmləkəsinə çevirdiyinə görə ona çamur atıb, amma şükür ki, vaxtında dünyasını dəyişib. Onlar da daha sərt sözlər deyirdilər. Amma Medvedevə qarşı cinayət işi açılıb. Və yalnız bir deyil.
  Stalin Kreml divarından çıxarıldı. Lenin məqbərədən xeyli əvvəl.
  Dövlət rəmzlərində çox şey dəyişib. Bir neçə yeni bayraq növləri meydana çıxdı. Rusiya bayrağına sarı əlavə olundu, mavi isə açıq mavi ilə əvəz olundu.
  Bu da maraqlı idi. Gerb dəyişdi... Pul islahatı da oldu. Onlar nisbətə görə pul dəyişdirdilər: birdən minə. Kiyev Rus rublunun qızıl standartı ortaya çıxdı. Eyni zamanda təzə və köhnə pullar yarandı - bir qəpik - yarım qəpik, yarım - dörddə bir qəpik.
  Hər şey qaydasındadır...
  Titullar da canlanmağa başladı... Şahzadələr, baronlar, qraflar, markizlər, hətta hersoqlar da meydana çıxdı. Xüsusilə Zelenski hersoq oldu. Moldova da Kiyev Rusunun tərkibinə daxil oldu. Artıq kralın seçilməsi ilə bağlı söhbətlər gedir.
  Lakin Zelenski bildirib ki, Kiyev Rusunun prezidentini yalnız xalq seçəcək. Və iki müddətdən çox deyil.
  Üstəlik, Zelenski Rusiya prezidentinin səlahiyyət müddətini 6 ildən 5-ə endirib. Düzdür, Zelenski altı il müddətində birinci vəzifəsini icra etdi.
  Bu vaxta qədər o, Orta Asiyanın Rusiyaya birləşdirilməsini başa çatdırmışdı. Və SSRİ-nin sərhədlərini bərpa etdi. Yalnız Baltikyanı ölkələr işğalsız qaldı.
  Lakin amerikalılar hələ ki, ondan əl çəkmək istəmirdilər. Beləliklə, Orta Asiya və Qafqazı verdilər.
  Qafqazda Ermənistanla Azərbaycan arasında yeni müharibə başladı. Və çox qəddarcasına yeridi. Beləliklə, Rusiya bu respublikaları işğal edib, onların ilhaqı ilə bağlı referendum keçirə bildi.
  Beləliklə, Zelenski Kiyev Rusunu genişləndirərək Qafqazı geri aldı. Gəlin etiraf edək ki, o, fatehdir. Üstəlik, o da demokratdır... Onun imperiyası daha da genişləndi...
  Beləliklə, Əfqanıstan artıq ikinci hökumət dövründə, İranın bir hissəsi isə Rusiyanın bir hissəsi oldu.
  ABŞ-da qadın prezident ikinci müddətə qalib gəldi. İndiyə qədər iqtisadiyyatda uğur qazanıb, ən əsası isə Çini sıradan çıxarmağı bacarıb. Nə böyük qələbə. Və Kiyev Rus indi Zelenskinin rəhbərlik etdiyi müttəfiqdir.
  Amma təbii ki, Rusiyanın gücü çox sürətlə artır. O, artıq İraqın şimalını ilhaq edib.
  Borzo davranır. Kiyev Rusu böyümə sürətinə görə dünyada birinci ölkədir! Və əhalinin sayına görə ABŞ-ı geridə qoyub. Və artıq Amerikada həyəcanla baxırlar - Rusiya çox güclü olub?
  Üstəlik, Kiyev Rusunun imperiyası genişlənir. İndi Baltikyanı ölkələr artıq onun nəzarəti altındadır. Bəli, bu, amerikalılar üçün həqiqətən böyük problemdir. Zelenski artıq SSRİ-nin bütün keçmiş ərazilərini toplayıb.
  Və rus çarı kimi cənuba doğru genişlənməsini davam etdirir. İndi İran və İraq bütünlüklə Kiyev Rusunun bir hissəsinə çevriliblər. Və Zelenski birinci turda asanlıqla ikinci müddətə seçildi.
  Prezidentliyə namizədlər çox olsa da, seçkilər demokratik keçdi.
  Zelenski deyib ki, o, Lukaşenkodan nümunə götürüb ömür boyu hakimiyyətdə olmayacaq. Üstəlik, Lukaşenkonun yoxa çıxmasının şərtləri hələ də bəlli deyildi. Ola bilsin ki, həm Rusiya, həm də Qərb artıq ona ehtiyac duymur. O isə yoxa çıxdı... Amma Zelenski ancaq güclənir. Və həqiqətən də, müvəffəqiyyət baxımından onun hökmranlığı sələflərini, o cümlədən Böyük Pyotru da üstələyir.
  Əslində, SSRİ-nin ərazisini, o cümlədən Əfqanıstan, İran və İraqı bərpa etmək hər kəsin gücünə çatmır.
  Lakin Zelenski bununla kifayətlənmir. İndi həm Polşa, həm də Finlandiya hücuma məruz qalır - onlar da vaxtilə çar imperiyasının tərkibində olublar. Və həqiqətən də bu ölkələrdə referendumlar keçirilir və onlar könüllü olaraq Kiyev Rusuna qoşulurlar.
  Elmi sahədə də uğurlar var. Çoxdan gözlənilən Marsa uçuş reallaşıb. Rus kosmonavtları oraya endi. Torpağı götürüb bayraq qoydular, bu, böyük zəfər idi.
  Eyni zamanda, Kiyev Rusu orijinal Port Arturu Çindən götürdü. Və Çində vətəndaş müharibəsinin başlanmasından istifadə edərək Mancuriyanı öz himayələrinə götürdülər.
  Eyni zamanda Kiyev Rusu Türkiyənin bir hissəsini ilhaq etdi. Versal müqaviləsi ilə Rusiyaya verilmiş o torpaqlar. Bu da çox güclü bir hərəkət idi. Zelenski Kiyev Rusunu imperiya kimi daha da genişləndirdi. İqtisadiyyat baxımından isə ABŞ-ı geridə qoyaraq birinci yerə çıxdı.
  Yaxşı, Çin vətəndaş müharibəsi kabusuna qərq olub və artıq parçalanmağa başlayıb.
  Kiyev Rusu güclü bir ölkəyə çevrildi. Zelenskinin ölkə daxilində populyarlığı o qədər artdı ki, insanlar getməməsi üçün Vladimirə diz çökərək yalvarmağa başladılar. Yüz minlərlə insan toplaşıb.
  İstisna olaraq, Zelenski Kiyev Rusunun başqanı olaraq daha üçüncü müddətə namizədliyini irəli sürməyə icazə verən referendum keçirdi.
  ABŞ-da lider dəyişdi. O, artıq respublikaçı olub. Artıq o qədər də gənc deyil - Zelenskidən yaşlı. Beləliklə, Kiyev Rusiyası ilə ABŞ arasında münasibətlər yenidən pisləşməyə başladı. Rusiya artıq Zelenskinin dövründə ağrılı şəkildə güclənib. Onlar xatırladılar ki, Ukrayna hakimiyyəti ilə birlikdə bu, artıq Zelenskinin dördüncü müddətidir.
  Deyirlər ki, Rusiya prezidentinin səlahiyyətləri azalmayıb. Zelenskinin etdiyi yeganə şey konstitusiyaya düzəliş etmək olub ki, ona görə Dövlət Dumasının üçdə iki səs və ya iki dəfə etimadsızlıq səsverməsi ilə sadə səs çoxluğu ilə ayrı-ayrı naziri vəzifədən azad etmək hüququ var.
  Və bu düzəliş o qədər də əhəmiyyətli deyil, çünki prezident bütün nazirləri təyin etmək və hökumətin strukturunu müəyyənləşdirmək hüququnu özündə saxlayıb. Dövlət Dumasında isə Zelenskinin tərəfdarları konstitusiya çoxluğuna malikdir.
  Daha əhəmiyyətlisi Federasiya Şurasına birbaşa seçkilərin tətbiqi, eləcə də məhbusların səsverməsinə icazə verilməsi idi.
  Amma ümumilikdə prezidentin səlahiyyətlərinin məhdudlaşdırılması burada bitdi. Qubernatorların vəzifədən kənarlaşdırılması hüququ saxlanıldı. Qanunvericilik sahəsində isə hətta genişlənib.
  ABŞ-da Zelenski avtoritarizmdə və "Xalqın xidmətçisi" partiyasının ştatda demək olar ki, bütün postlara nəzarət etməkdə ittiham olunmağa başladı. LDPR və Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyası mövcud olmağı dayandırdı. Soldan bir partiya meydana çıxdı - "Ədalətli Dünya". LDPR-nin əvəzinə Rusiyanın Patriotları peyda oldu. Amma Xalqın Qulu Partiyası tam üstünlük təşkil etdi.
  Bəzi islahatlar kilsəyə də təsir etdi. Pravoslavlıq İslama yaxınlaşaraq dörd arvad almaq hüququnu qanuniləşdirdi. İkonlara yanaşma bir qədər dəyişdi və protestantlıqla yaxınlaşma oldu. Onlar daha çox deməyə başladılar: Allah birdir və adi insanlar Allaha ibadət etməyə layiq deyillər.
  Eyni zamanda, Üçlük bibliya simvolu deyil və sadəcə fanilər üçün anlaşılmaz olaraq ləğv edildi.
  Və təqdim etdilər: Allah birdir, Ata Allahdır. Lakin Oğul Allah termini Müqəddəs Kitabda yoxdur. Üstəlik, heç bir termin yoxdur: Allah Müqəddəs Ruhdur. Elə isə niyə dini sadələşdirməyək.
  Üstəlik, çarmıxda asılı olan Tanrı etibarı ilhamlandırmır. Özünü qoruya bilmədisə, insanları necə qoruyacaq? Bir sözlə, tövhidə keçdik. İncilin özü isə qədim slavyan mifləri ilə qarışmışdı. Veles İncili ortaya çıxdı.
  Ateizm də güclənib - deyirlər, insan nağıllarına qapılmaqdan əl çəkin. Bizim bir planetimiz var və insanların möcüzələrə və xüsusən də dünyanın sonuna inanmasına ehtiyac yoxdur.
  Dünyanın sonu olmayacaq və olmamalı da. Bəşəriyyət bir kosmik imperiyaya çevrilməli və qalaktikanın ən kənarına çatmalıdır. Bəs qalaktikalar? Daha çox kainat kimi. Və kainatın kənarına çatdıqdan sonra kainatın başqa bir hissəsinə gedin. Axı saysız-hesabsız kainatlar var. Beləliklə, bir kainatdan digərinə uça bilərsiniz. Və zaman keçdikcə özünüzü yaratmağı öyrənin! Və demək olar ki, bütün kosmosda yeni, ölçüyəgəlməz kainatlar olacaq.
  Yer planeti isə sadəcə bəşəriyyətin beşiyidir. Gələcəkdə isə kosmosu daha da genişləndirmək və fəth etməkdən imtina etmədən, sekstilyondan sekstilyon dərəcəyə qədər kainat imperiyası olacaq.
  Və Kiyev Rusunun rəhbəri və prezidenti Vladimir Zelenski, planetin üzərində parlaq bir ümid günəşi doğduğu kimi!
  Və onun gələcəyi və Kiyev Rusunun gələcəyi - parlaq olsun!
  
  SSRİ MÜTTAfiqləri OLMADAN DÖYÜŞƏNDƏ FORS-MAJOR
  Beləliklə, qarşısıalınmaz bir təsir 1 yanvar 1943-cü ildə Müttəfiq qüvvələri bağladı. Rommelin döyülən korpusu Liviya ilə sərhəddə dayandı. Və nasist Almaniyasının bütün bombardmanları dayandırıldı. Londona doğru uçmaq cəhdləri də uğursuzluqla nəticələnib. Alman təyyarələri qəzaya uğramadı, geri çəkildi. Əvvəllər görünməmiş bir möcüzə baş verdi, dünyanın teomagik güclə bölünməsi.
  Ancaq əvvəlcə bu almanlara o qədər də kömək etmədi. Stalinqrad, daha doğrusu, içindəki Paulus qrupu, bəlkə də, artıq xilas ola bilmədi. Sovet qoşunları inamla irəlilədilər. Voronejdə və digər istiqamətlərdə hücum uğurlu alındı. Demək olar ki, real vaxtda Qırmızı Ordu Kursk, Belqorod və Xarkovu azad etdi.
  Ancaq Rommelin təcrübəli bölmələrinin Afrikadan köçürülməsindən və real tarixdə heç bir fayda vermədən Əlcəzair və Tunis səhralarına atılan qüvvələrdən sonra Mainstein-in məşhur əks-hücumları nəzərəçarpacaq dərəcədə gücləndi. Bundan əhəmiyyətli dərəcədə daha çox Alman qüvvələri, xüsusən də aviasiya iştirak etdi.
  Saharada heç bir faydası olmayan otuz yeni "Pələng" heç də lazımsız olmadığı ortaya çıxdı.
  Həqiqi tarixlə ilk əhəmiyyətli uyğunsuzluğun baş verdiyi yer budur. Mainstein dörd gün əvvəl əks hücuma keçdi və daha çox qüvvəyə malik olaraq daha sürətli irəlilədi. Doqquz gün əvvəl Xarkov geri alındı, Belqorod on iki və hərəkətdə idi və ən əsası, real tarixdə Fritzlərə tabe olmayan Kursk alındı.
  Əhəmiyyətli sayda alman qüvvələri iştirak edirdi. Almanlar Fransadan köçürülmüş ehtiyatlardan, demək olar ki, bütün döyüşə hazır tank bölmələrindən və əsas aviasiyadan istifadə etdilər. Nə desək, Luftwaffe-nin demək olar ki, yarısı Qərb Cəbhəsi tərəfindən yayındırıldı, buna görə də düşmənin havasına əhəmiyyətli qüvvələr əlavə edildi. Və bunu oraq zərbəsinə bənzəyən almanların əks-hücumları zamanı söylədi.
  Bəli və Mainstein real tarixdə sovet generallarını üstələdi, lakin burada onun iyirmi diviziyası daha çox quru qoşunları və resursların konsentrasiyasını nəzərə alaraq üç dəfə çox təyyarə var. Və Focke-Wulf düzgün istifadə olunarsa, heç də pis deyil: sürət yüksəkdir, silahlar güclüdür. Əhəmiyyətli olan F-190-ın say üstünlüyü ilə daha təsirli olmasıdır. Güclü silahları ona bir anda təyyarəni vurmağa imkan verdiyindən və yüksək dalış sürəti sayəsində qaça bilir.
  Sovet qoşunları taktiki məğlubiyyətə uğradılar və Kurskdan çıxdılar, çoxlu əsgər və zabitlər mühasirəyə alındı. Qismən bəziləri öldü, bəziləri azlıqda tutulsa da, bir çoxu avadanlığını itirsə də, qaçdı.
  Sovet qoşunlarına böyük ziyan dəydi və onların hücumu dayandırıldı. Lakin alman tankları yazın əriməsinin başlaması səbəbindən uğurlarını davam etdirə bilmədilər.
  Müvəqqəti qüvvələr balansı yarandı.
  Bununla belə, müharibəyə yeni bir güc də girə bilər: Yaponiya. Samurayların da əlləri açılmışdı. Amerika əlçatan deyil, amma hücum da etmir. Doğrudur, Yaponiyanın güclü quru ordusu Çinə təzyiq edir. Burada Çan Kay-şek çox çətin vəziyyətlə üzləşdi. Ya yaponlar ilə razılığa gəlməyə çalışın, ya da vuruşun, amma artıq ABŞ, İngiltərə və digər ölkələrdən pul və silah dəstəyi almayın.
  Təbii ki, almanlar düşmən qüvvələrinin bir hissəsini şərqdən yayındırmaq üçün ikinci cəbhənin açılmasını arzulayırdılar. Buna baxmayaraq, onlar xeyli itki verdilər. Stalinqrad xüsusilə çox enerji aldı. Sovet qoşunları da çox itki verdi və qoşunların bir hissəsi Xarkov və Kursk qazanına düşdü.
  Nasistlər silah istehsalını artırdılar. Bombalamanın olmaması sayəsində Krauts tankların istehsalını aviasiya ilə yanaşı daha əhəmiyyətli bir rəqəmlə artıra bildi. Bombalama nasistlərə inanıldığından daha çox mane oldu. Üstəlik, real tarixdə Almaniya avadanlığın istehsalını əsasən iqtisadiyyatın müharibə şəraitində yenidən qurulması və qul əməyinin getdikcə aktiv şəkildə istifadəsi hesabına artırdı, nəinki zəif bombardman edildiyi üçün.
  Hələlik almanlar gözləyirdi və müasir texnologiyaya arxalanaraq yeni tanklar tikir, ekipajlar hazırlayırdılar. Eyni zamanda, sual açıq qaldı: hücuma haradan başlamaq lazımdır? Kursk çarxı artıq mövcud deyildi. Və bu təbii bir ipucudur. Beləliklə, həm almanların özləri, həm də Hitler tərəddüd etdilər. Leninqradı fırtına ilə almaq fikri var idi. Baxmayaraq ki, bu halda güclü istehkamları yarmaq lazım gələcək.
  Alman generalları yenidən Stalinqrada getmək istəmirdilər. Amma düzünü desəm, seçim geniş deyil. Moskvanın özünə hücum etmək olarmı? Faşist liderləri arasında ciddi fikir ayrılıqları yarandı. Mainstein, Quderian və Rommel hətta o mənada danışdılar ki, heç hücum etməmək daha yaxşıdır, amma qoy ruslar burnunu soxub onları tələyə salsınlar.
  Alternativ plan Taman yarımadasından və Rostov-na-Donudan hücuma başlamaq üçün nəzərdə tutulmuşdu; Fritzlər Balkan qrupundan əlavə qüvvələr köçürərək, işğalçı qoşunlarını Bolqarıstan və İtalyan qoşunları ilə əvəz edərək bu yaxşı möhkəmləndirilmiş şəhəri müdafiə edə bildilər.
  Qoşunların yaxınlaşan istiqamətlərdə keçdiyi əməliyyatları bəyənən Fürer bu plana getdikcə daha çox meyl edirdi, lakin onu həyata keçirməkdə ləng gedirdi. Xüsusilə, Panther tankı şıltaq oldu və tez-tez xarab oldu, buna görə də dəyişikliklərə ehtiyac duydu. Ekipajın əlavə təliminə icazə verin. Və fürer daha çox "Pələnglər" möhürləmək istədi.
  Stalin sonda bundan bezdi. Cənubi Çində böyük uğurlara imza atmış, quru ordusu artıq yeddi milyon əsgəri və Üçüncü Reyxin artan hərbi potensialı haqqında məlumatı ötmüş Yaponiyanın ikinci cəbhə açacağından qorxaraq, o, özü də hücuma başlamaq əmrini verdi. Kursk və Donbass istiqamətləri. Hitlerin tərəddüdləri və fürerin yüzlərlə pələng və panter ilə bölünmələr yaratmaq istəyi üstünlük əldə etməyə səbəb oldu.
  Lakin 1943-cü il iyulun 7-də hücuma başlayan sovet qoşunları öz güclərində həlledici üstünlüyə malik olmadılar. 5,56 milyon Alman əsgəri, təxminən bir milyon iki yüz əlli min peyk əsgəri, 6,6 milyon sovet əsgər və zabitinə qarşı hərəkət etdi. Mussolini, qərbdən və cənubdan hücum təhlükəsi aradan qalxdıqdan sonra şərqdə italyan qoşunlarının sayını xeyli artırdı. İspan bölmələrinin sayı da artdı. Salazar da "könüllülər" bölməsini göndərdi. Fransız legionları, rumınlar, daha fəal macarlar, albanlar və Avropanın hər yerindən SS-də olan xarici diviziyalar da döyüşürdülər.
  Beləliklə, sovet ordusu say baxımından üstünlüyə malik deyildi, lakin koalisiyanın heterojenliyi düşmən qüvvələrinin keyfiyyətini aşağı salırdı. Qırmızı Ordu tanklarda və artilleriyada müəyyən üstünlüklərə malikdir. Ancaq hələlik, bəlkə də, "Pələnglər" və "Panterlər" rəqibin atəş gücü və zireh baxımından tayı-bərabəri yoxdur. Və T-4, T-34-76-dan atəş gücündə üstünlük əldə etdi. Lakin SSRİ-nin raket artilleriyası var və almanlar, xüsusən də qaz qurğularının inkişafına baxmayaraq, bunu olduqca zəif inkişaf etdirdilər.
  Aviasiyada təxmini ədədi paritet var. Alman qırıcıları ME-109 "G", Focke-Wulf, lakin silahlanma və sürət baxımından Sovet təyyarələrindən daha güclüdür, lakin manevr qabiliyyətinə görə bir qədər zəifdir. Ancaq Almaniyanın, təəssüf ki, daha təcrübəli və məhsuldar eysləri var. Yu-188 bombardmançı təyyarəsi bəlkə də uçuş xüsusiyyətlərinə görə PE-2 və TU-3-dən daha yaxşıdır. Və Yu-288 xidmətə girməyə başladı. Düzdür, o, ME-309 kimi yenicə təqdim olunmağa başlayıb.
  Ancaq hər halda, güc baxımından üstünlüyü olmayan Qırmızı Ordu düşmənin əvvəlcədən hazırlanmış müdafiəsinə qarşı hücuma keçdi. Və o, inadkar müqavimətlə üzləşdi. Lakin sovet qoşunları itkilərindən asılı olmayaraq hücumda iddialı idilər, irəli getdilər. Orta tərəqqinin aşağı olduğu ortaya çıxsa da, gündə bir-iki kilometr. Düşmən çaxnaşdı və yenidən içəri qazmağı bacardı. Heç də az olmayan qəhrəmancasına irəliləmə tempi davam edirdi. Avqustun ortalarına qədər ağır itkilər bahasına Sovet qoşunları yüz kilometrə qədər irəlilədi, Kurska yaxınlaşdı və Belqoroda yaxınlaşaraq şəhərin özü üçün inadkar döyüşlərə başladı.
  1943-cü il avqustun 19-da Yaponiya tərəddüdünü dəf edərək Uzaq Şərqdə cəbhə açdı. Bu vaxta qədər bir sıra məğlubiyyətlərə uğrayan Çan Kay-şek rejimi samuraylar üçün əlverişli sülhə razı oldu. Yaponlar mühüm kommunikasiyalara nəzarəti ələ keçirdilər və zəif təşkil edilmiş, lakin çoxlu sayda Çin qoşunları ilə çətin partizan müharibəsi aparmaq ehtiyacından xilas oldular. Lakin Çan Kay-şek Mao Zedunun Qırmızı Ordusu ilə müharibədə dəstək vəd edildi. Yaponiyada artıq SSRİ ilə müharibə aparmaq üçün bütün imkanlar var. Və yağışlı payızı və sərt Sibir qışını gözləməməyə qərar verdilər. Hələ 1941-ci ildə Hitlerin ABŞ-a müharibə elan etməsini demirəm, lakin samuraylar onu dəstəkləmirdilər. 1942-ci ildə ikinci cəbhənin açılması faşistləri Stalinqradda sarsıdıcı məğlubiyyətdən xilas edə bilərdi.
  Yaponiyanın qərarı çox gözlənilən idi. Ancaq Vladivostoka hücumda samuraylar taktiki sürprizə nail oldular və Sovet Sakit Okean Donanmasına ciddi ziyan vurdular.
  Avqustun sonunda almanlar ən son tanklardan istifadə edərək əks hücuma keçməyə çalışdılar. Lakin onların cənub əks-hücumları yalnız nisbi uğur qazana bildi. Sovet komandanlığı belə bir ehtimalı artıq qabaqcadan görmüşdü və qoşunlarını ilkin xəttə çəkdi. Yalnız 31-ci Ordunun birləşmiş silahları qazana düşdü və əsasən məhv edildi.
  Lakin sovet qoşunları öz məqsədinə çatmadı və ərazini geri ala bilməyib çox əhəmiyyətli itkilər verdi. Xüsusilə, təxminən səkkiz yüz alman tankına qarşı altı min yarımdan çox tank itirildi. Tank parkında say üstünlüyü nasistlərə keçdi. Sentyabr ayında almanlar gündə yüzlərlə təyyarə istehsalında SSRİ-ni, noyabrda isə təxminən avtomobillərdə, Panthers istehsalını ayda 650-700 tanka çatdıra bildilər. Burada işğal olunmuş ölkələrin, ilk növbədə, Fransanın, eləcə də əmək çağırışının tətbiq olunduğu Belçika və Hollandiyanın resurslarından istifadə böyük rol oynadı.
  Almanlar müəyyən gecikmə ilə sentyabr ayında Rostov-na-Donu və Taman yarımadasından çoxdan planlaşdırılan hücuma başladılar. Və onlar inadkar sovet müdafiəsinə qaçdılar. Və Yaponiya Ulan-Bator və Primoryanı tutaraq Monqolustana qarşı hücuma keçdi. Amma orada çox az irəliləyiş əldə olunub.
  Bu, əhəmiyyətli ehtiyatları yayındırdı və bir ay yarım davam edən şiddətli döyüşlərdən sonra alman qrupları birləşdi. Ancaq Fritzlərin itkiləri də çox əhəmiyyətli oldu və onlar dayanmaq məcburiyyətində qaldılar. Lakin bu taktiki uğur Türkiyənin müharibəyə girməsinə və Zaqafqaziyada üçüncü cəbhənin açılmasına səbəb oldu.
  İndi bu istiqamətdə də mübarizə aparmalı olduq.
  Qışa qədər Uzaq Şərqdə cəbhə xətti sabitləşəcək. Yaponlar Primorye bölgəsində əllidən yüz iyirmi kilometrə qədər irəlilədilər, Ulan-Batorla birlikdə Monqolustanın yarıdan çoxunu ələ keçirdilər, lakin onların hücumu dayandı. Türklər İrəvana yaxınlaşaraq Batumiyə hücum etdilər, sonuncu şəhərin üçdə ikisini tuta bildilər. Almanların özləri payızda çox irəliləməyəcəklər. Və onlar hələ də təşəbbüsü ələ keçirməyiblər.
  Müharibə getdikcə daha çox mövqe tutur və uzanırdı. Tükənməyə və texnoloji üstünlüyə. 1943-cü ildə SSRİ təyyarə istehsalını bir yarım dəfə artıraraq 25 mindən 37 minə çatdırdı. Nasist Almaniyası 15 mindən 32 minə, iki qatdan çox. İlin son aylarında almanlar təyyarələrdə Sovet istehsalının nəticələrini eyniləşdirdilər. Tanklarda və özüyeriyən silahlarda da - keyfiyyət üstünlüyü ilə. Lakin SSRİ də Yaponiyaya qarşı mübarizə aparmalıdır. Bundan əlavə, İtaliyada və Üçüncü Reyxin digər peyk ölkələrində bir sıra təyyarə və tanklar istehsal olunur. Çox olmasa da. Üstəlik, almanlar müharibənin olmamasından istifadə edərək ehtiyacları üçün Liviyadan neft çıxarmağa və tədarük etməyə başladılar.
  Beləliklə, tədricən Üçüncü Reyxdə enerji çatışmazlığı zəiflədi. Bundan əlavə, Afrika Fransız mülkləri yaxşı bir xammal mənbəyi olacağını vəd etdi.
  Nasistlər özlərini yaxşı təmin edə bilsinlər. Buna cavab olaraq qırmızı konstruktorlar Stalin üçün 85 mm və 122 mm-lik toplarla yeni tank növləri hazırladılar. Almanlar Panther 2-də işləri bir qədər ləngitdilər. Güclü silahları, güclü zirehləri və nisbətən hərəkətliliyi olan bir tank əldə etmək asan deyil. Və "Kral Pələngi" 68 ton ağırlığında çox ağır oldu. Yalnız Panteranın modernləşdirilməsi nisbətən uğurlu olacağını vəd etdi. Və T-4 tankı, görünür, imkanlarını tükəndirdi. Tədricən, 1944-cü ildən başlayaraq bu maşının istehsalı azalmağa başladı. Aprel ayında tamamilə dayandırmaq.
  Sovet komandanlığı qışda bir neçə hücum əməliyyatına başladı. Və Taman yarımadası, mərkəzdə və Leninqrad istiqamətində və Kursk yaxınlığında. Amma heç bir yerdə ciddi uğur əldə olunmadı . Düşmən artıq həm tanklarda, həm də təyyarələrdə canlı qüvvədə say üstünlüyünə malik idi. Yalnız hava qorxusu Fritsi müdafiə taktikasına riayət etməyə məcbur etdi.
  Mənfi rolu həm də fərarilərin və satqınların sayının artması, habelə almanların havadan kəşfiyyatda daha effektiv olan yüksək hündürlükdə aviasiya inkişaf etdirmələri də oynadı.
  Bundan əlavə, Sovet komandanlığı qüvvələrin cəmləşməsi prosesinə bir qədər səhv yanaşdı. Xüsusən də, əvvəlki əməliyyat tamamlanmadan başqa bir sahədə növbəti əməliyyata başlama taktikasının özü də say üstünlüyünü nəzərə alaraq məna kəsb edirdi. Birinci Dünya Müharibəsində olduğu kimi, almanları bir-birindən ayırmaq. Ancaq düşmən sizdən çox olarsa, bu, müəyyən bir ərazidə qüvvələr üzərində üstünlük əldə etməyi çətinləşdirdi.
  Əgər Stalin cəbhənin ayrı bir hissəsində təqribən üçə bir nisbətində üstünlük yarada bilsəydi, bəlkə də taktiki uğur qazanardı.
  Beləliklə, bir sektorda hücum var, digərində hazırlaşırlar, amma əslində almanlar və müttəfiqləri üçün dəf etmək daha asandır. Üstəlik, Fritz-də artıq əla optikaya malik yüksək hündürlükdə, yüksək sürətli kəşfiyyat təyyarələri var idi ki, bu da onlara qoşunların hərəkətini izləməyə imkan verirdi. Qışda kamuflyaj etmək daha çətindir və gecə dərdin dərmanı deyil, buna görə də Alman kəşfiyyatçıları yaxşı gecə görmə cihazları əldə etdilər.
  Planlaşdırılan sıçrayış tankı kimi "Royal Tiger" seriyalı istehsalda gecikdi və tamamilə uğurlu alınmadı. Hitlerin İS-2-ni keçilməz etmək üçün zirehlə möhkəmləndirilməsini və 900 at gücünə malik mühərrik quraşdırmağı əmr etdiyi "Panther" -2, hətta 800 kiloqrama qənaət edən bir ərinti korpusunun quraşdırılması nəzərə alınmaqla 51 ton ağırlığında idi. . Ancaq yan zirehləri rasional bucaq altında 82 millimetrə qədər gücləndirmək mümkün oldu. Bu, Alman tankını əvvəlki modellər kimi yan tərəfdən həssas etmədi. Yenə də, daha təkmil tərtibat sxemindəki "Panther"-2 və "Lion"-2 hələ yalnız inkişaf mərhələsindədir.
  Lakin qışda almanlar Niger Loop da daxil olmaqla Afrikadakı Fransız mülklərinə nəzarəti tamamilə ələ keçirdilər. Xüsusilə Konqoda neft, qaz və boksit və hətta daha böyük uran ehtiyatları var. De Qoll tutuldu - müttəfiqlərin köməyi olmadan o, dəyərsiz idi və Scorrel təmiz və bacarıqla işləyirdi.
  Beləliklə, 1944-cü ilin mayına qədər neft problemləri əsasən həll olundu. Artıq bütün tədarüklər Liviyadan gəlirdi və qalan daha çox quyu qazmaq idi.
  Lakin may ayında almanlar hələ hücuma hazır deyildilər. Dizayn baxımından köhnəlmiş Tigerdən başqa, onların ciddi bir sıçrayış tankı yox idi. Düzdür, "Pələng" artıq kütləvi istehsalda idi və zirehlərin yüksək keyfiyyəti və tərəflərin qalınlığı, həmçinin sürətli atəş, dəqiq silah sayəsində ideal olmasa da, rolunu oynaya bilərdi. , lakin SSRİ qoşunlarının dövriyyəsini pozan daha çox və ya daha çox dözümlü tank .
  Alman komandanlığı bir sıra mübahisələrdən sonra əvvəlki 1942-ci il planına qayıtdı. Daha doğrusu, cinahlara hücum etmək. Leninqradı ikiqat halqaya aparın və Stalinqrada keçin. Üstəlik, Wehrmacht Rjev-Vyazemsky çıxıntısını tərk etdikdən sonra Moskvaya hücum üçün əlverişli körpü başlığı itirildi. Beləliklə, paytaxtdan nisbətən uzaqdır.
  Nasistlərin planı da optimal deyil, amma... Faşistlərin təsirli qələbə qazandığı İsveçdə növbədənkənar parlament seçkiləri keçirilib. Səkkiz milyonluq əhalisi, inkişaf etmiş iqtisadiyyatı olan ölkə SSRİ-yə qarşı müharibəyə getməyə hazır idi. Ən məşhur fiqur On İkinci Çarlz idi. İsveçlilər Böyük Pyotr və Birinci İskəndərə uduzduqları müharibələr zamanı əvvəlki məğlubiyyətlərin və alçaldılmaların qisasını almağa can atırdılar. Beləliklə, artıq bütün Avropa SSRİ-yə qarşı vuruşmuşdu. Üstəlik, Franko və Salazar qənimətlərdən öz paylarını almaq üçün rəsmi olaraq müharibəyə girməyə qərar verdilər. Yalnız İsveçrə formal olaraq neytral qaldı, lakin o, həm də könüllülər bölməsini göndərdi.
  Say üstünlüyü nasist koalisiyasının tərəfində idi. Bundan əlavə, 1944-cü il may ayının ortalarına qədər almanların artıq minə yaxın ME-262 reaktiv təyyarəsi var idi. Avtomobilin özü olduqca uğurludur, lakin bitməmiş mühərriklərlə. Ancaq tədricən mühərriklər təkmilləşdi, daha güclü, daha etibarlı oldu və yanacaq sərfiyyatı azaldı.
  Hücum cənubdan başladı. Fritz, 1942-ci ilin yanvarında Blau əməliyyatı üçün OKW tərəfindən hazırlanmış planı təkrarlamağa çalışdı, lakin sonra Hitler tərəfindən özbaşına dəyişdirildi. Stalinqrada həm cənubdan, həm də şimaldan, yaxınlaşan istiqamətlərlə hücum edərkən. Ancaq əvvəlcə almanlar Dona keçməli oldular. Faşist Pələngləri hücuma keçdilər, lakin güclü müdafiə xətti ilə qarşılaşdılar. Krautların irəliləməsi yavaş oldu, Sovet qoşunlarının dərinliklərində müdafiəyə batdılar. İlk on gündə Voronej istiqamətində cəmi 35-40 kilometr qət edib.
  Sonra iki həftəlik inadkar döyüşlərdə faşistlər cəmi on kilometr irəlilədilər və ağır itkilərə görə dayanmaq məcburiyyətində qaldılar.
  Cənubdakı hücum daha uğurla inkişaf etdi. Orada sovet qoşunları azdır və onu müdafiə etmək daha çətindir. Çoxsaylı "Panthers", "Pələnglər", "Ferdinandlar" (bu özüyeriyən silah strateji bombardmanın olmaması səbəbindən daha geniş yayıldı!) və "Jagdtiger" və xüsusilə təsirli "Sturmtiger" in ilk modelləri. Almanlar ilk müdafiə xətlərini yarmağa və əməliyyat sahəsi əldə etməyə müvəffəq oldular.
  Eyni zamanda Yaponiya ordusu da hücuma keçdi. Samuraylar tank donanmasının ölçüsünü artırdılar və onların yeni ortaçəkili maşınları silahlanma və idarəetmə qabiliyyəti baxımından T-34-76-dan praktiki olaraq geri qalmırdı və hətta yanlardan müdafiə baxımından aşağı olsa da, ön zirehdə üstün idi.
  Yaponiya Monqolustanda hücuma rəhbərlik etdi, burada müdafiəni qorumaq daha çətin idi. Sovet komandanlığı hər üç cəbhədə döyüşərək ehtiyat çatışmazlığı ilə üzləşdi. Qış hücumu zamanı şəxsi heyətin itkiləri xeyli idi.
  Almanların Tixvinə hücumu, Ağ dəniz kanalından fin və isveçlilər çətinliklə dəf edildi. Nasistlər yavaş-yavaş, lakin demək olar ki, davamlı irəlilədilər. İyunun ortalarında cənubda Mainstein qoşunları Stalinqrada soxulub. İkinci Stalinqrad döyüşü başladı. İyulun əvvəlində, Tixvin və Volxovun süqutundan sonra Finlər, İsveçlər və Almanlar birləşdilər - Lenin şəhəri ətrafında ikinci bir halqa meydana gətirdilər.
  Beləliklə, sovet hərbi qüvvələri üçün son dərəcə çətin vəziyyət yarandı.
  Lakin Stalinqrad Mainsteynə təslim olmadı. Və bu, almanların başqa istiqamətlərdə hücuma keçməsinə mane oldu. Cənubda, 1942-ci ildə olduğu kimi, yalnız Terek qapısına çatdılar: Qroznı və Orconikidze yaxınlığında ilişib qaldılar. Voronej istiqamətində şiddətli döyüşlər davam edirdi. Sentyabr ayına qədər Sovet qoşunları Dondan kənara çəkilməyə məcbur oldular. Taleyin ironiyasıdır ki, oktyabrın sonunda cənubda cəbhə xətti nasistlərin ən böyük irəliləyişi zamanı 1942-ci ili təkrarladı.
  Leninqradın tam mühasirəyə düşdüyü şimalda vəziyyət daha pis idi. Bundan əlavə, almanlar, finlər və isveçlər Kareliya yarımadasında Qırmızı Ordunun müdafiəsini kəsərək, Murmanski SSRİ-nin əsas hissəsindən qurudan kəsə bildilər.
  Qırxa yaxın sovet diviziyası təcrid olundu. Lakin onların sayı normadan çox uzaq idi. İsveç kifayət qədər yaxşı təchiz olunmuş təxminən iyirmi beş diviziyaya sahib idi. Təcrübəli finlər və alman qoşunları ilə birlikdə say baxımından üstünlük əldə etdilər. Və ehtiyatları Kareliya yarımadasına köçürmək olduqca çətindir.
  Ümumiyyətlə, Qırmızı Ordu lazımi möhkəmləndirmələri ala bilmədi, buna görə yaponlar gözlənilmədən güclü oldular, onların sayı, kukla qoşunları ilə birlikdə beş milyonu keçdi və bu, əslində tam hüquqlu ikinci cəbhədir. Beləliklə, etməli olduğumuz yeganə şey almanlara və onların müttəfiqlərinə qarşı döyüşmək idi.
  Tədricən Kareliyada sovet qoşunlarının nəzarət zonası azaldıldı və Murmansk tamamilə bloklandı və faktiki olaraq məhv edildi. Beləliklə, düşmən donanması və xüsusilə sualtı qayıqlar dənizdə üstünlük təşkil etdi, buna görə də təchizat yaratmaq üçün heç bir şey yox idi.
  Təəssüf ki, 1944-cü ilin noyabrında SSRİ-nin 1942-ci ilin dönüş nöqtəsini təkrarlamaq üçün ehtiyatı yox idi. Demək olar ki, hər şey Qafqazın itirilməsinin qarşısını almaq üçün xərcləndi. Bundan əlavə, almanlar Stalinqrada hücumu daha peşəkar şəkildə həyata keçirdilər və ehtiyatlar daim Tartarus kraterinə köçürülməli idi. Stalin nəyin bahasına olursa olsun şəhəri Volqa sahilində saxlamağı əmr etdi. Ancaq düşmən təyyarələrinin havada üstünlüyünü nəzərə alsaq, qiymət inanılmaz dərəcədə yüksək oldu.
  Üstəlik, Mainstein, Paulusdan fərqli olaraq, tələsmirdi və əsgərlərə baxırdı. Nəticədə itkilərin nisbəti Qırmızı Ordunun xeyrinə deyildi.
  Hitler Meinstein-i tələsdirdi, lakin hiyləgər feldmarşalı necə qaçmağı və təzyiqə tab gətirməyi bilirdi.
  Ən güclü silah növlərindən biri Sturmtigers idi. Onların üç yüz iyirmi kiloqram ağırlığında mərmilər buraxan son dərəcə güclü bomba atıcıları var idi. Üstəlik, mərmilər raketlə hərəkət edir və haubitsa mərmilərindən qat-qat güclüdür. Onları yollarda olsa da, Katyuşaya layiqli cavab adlandıra bilərsiniz. Bundan əlavə, daha uzun atəş məsafəsi olan yük maşınlarına bəzi bomba atıcı qurğular da quraşdırılıb.
  Almanlar qaz atıcılarından da istifadə edirdilər. Və əlbəttə ki, reaktiv bombardmançılar.
  Dekabrda yaponlar demək olar ki, bütün Monqolustanı tutdular və Primorye və Xabarovski qismən tutaraq Vladivostoka yaxınlaşdılar. Lakin general Frost onları dayandırmağa məcbur etdi.
  Bundan istifadə edən Qırmızı Ordu Stalinqraddan qalanı ələ keçirməyə çalışan alman cinahlarına bir sıra əks-hücumlar təşkil etdi. Nə isə, 1945-ci ilin əvvəllərində şəhərin kiçik bir hissəsi belə keçirildi. Almanlar 1944-cü ildə müəyyən uğurlara imza atsalar da, Qafqazı fəth edə, Bakı neftini də ala bilmədilər. Düzdür, öz ehtiyacları üçün indiyədək Rumıniya, Macarıstan, Liviya, Kamerun və Nigeriyadan kifayət qədər vəsait var idi.
  Leninqrad hələ də mühasirədə idi. Wehrmacht və onun müttəfiqlərinin əhəmiyyətli qüvvələrini sıxışdırmağa davam edərək, şəhərin bu qışdan sağ çıxması üçün əvvəlcədən böyük ərzaq və sursat ehtiyatları yaradıldı.
  Sovet rəhbərliyi Lenin şəhərində silah istehsalı üçün strateji xammal ehtiyatı yaratmağa da nail oldu. İndiyə qədər bu faşistlərə çox şey vermədi.
  Lakin Murmansk tamamilə bağlandı. Şəhərə gedən on nəqliyyatdan, Krautlar doqquzunu bitirdi.
  Yanvarda Sovet komandanlığı mərkəzdə almanların gücünü sınamağa çalışdı. Ancaq çox güclü və texnoloji cəhətdən inkişaf etmiş müdafiəni məğlub etmək mümkün olmadı. Maksimum irəliləmə beş və ya altı idi, ən yaxşı halda səkkiz kilometrdən çox deyildi. Sovet bölmələrinin itkiləri çox əhəmiyyətli idi. Əksər hissələrdə tərkibin yarısına qədər.
  Lakin alman qüvvələrinin bir hissəsi diqqəti yayındıraraq Stalinqradı tutmağa imkan verdi... Mart ayında almanlar özləri Terek qapısına hücuma keçdilər. Sovet müdafiə xəttini keçərək Qroznı və Orconikidzeni mühasirəyə almağı bacardılar, lakin Fritzlər Vedeno, Şali və daha da şəhərlər boyunca ilişib qaldılar.
  Qroznı şəhərinin özü may ayına qədər tam mühasirədə qaldı. May ayında Stalinqrad nəhayət süqut etdi. Şəhərdən və onun ətraf ərazilərindən, eləcə də tank zavodundan praktiki olaraq heç bir xarabalıq qalmayıb.
  Alman koalisiyasının da gücü tükənirdi, lakin fürer qələbə istəyirdi. Yanvar ayında iki səs sürətinə qədər sürətə çatan və hündürlüyü 18 kilometrə qədər yüksələn diskin ilk uğurlu sınaqları aparıldı. May ayında disket artıq dörd səs sürətinə çatmışdı və 30 kilometr hündürlüyə qalxmışdı.
  Lakin yeni maşın, bütün güclü və hətta unikal uçuş xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, kiçik yanğına qarşı həssas və bahalı olduğu ortaya çıxdı. Zəiflik problemi tezliklə laminar şumun işə salınması ilə həll edildi, lakin bu, yanacaq sərfiyyatını artırdı və təyyarənin uçuş müddətini azaldıb. Və disk təyyarəsinin özü, laminar "paltosunda" effektiv şəkildə atəş edə bilmədi.
  Lakin "uçan boşqablar" dövrü başlamışdı. Bundan əlavə, almanlar güclü bir kozır əldə etdilər: "E" sinifinin yeni nəsil tankları. Onlar "Kral Pələngi" və "Pantera" ilə oxşar çəki ilə, daha sıx və daha təkmil tərtibat, aşağı siluet və qalın zireh ilə fərqlənirdilər.
  Kütləvi istehsalda və döyüş meydanında Panther-2 və Tiger-2, daha sonra Tiger-3 yaxşı çıxış etdi. Daha sıx quruluşa və kiçik qülləyə malik olan sonuncu avtomobil güclü zirehlərə və 1080 at gücünə malik mühərrikə malik idi. "Siçan" heç vaxt tutmadı. Ancaq "Pantera" modifikasiyası, "F" yaxşı çıxış etdi.
  Alaşımlı elementlərin olmaması səbəbindən Sovet tanklarının çox keyfiyyətli zirehləri yox idi və bu günə qədər "Panter" 75 mm-lik bir topla da öz rolunun öhdəsindən gəldi. Və 120 mm-lik maili ön zireh onu 85 mm-lik Sovet T-34-85 topundan olduqca etibarlı şəkildə qorudu. Lakin, bəlkə də, Sovet özüyeriyən silahı SU-100 Panteranın gücləndirilmiş zirehinə layiqli rəqib oldu. T-4 artıq istehsaldan çıxmışdı. İstehsal tanklarından Panther ən yüngülü oldu.
  Dizayn baxımından ilk təkmil tank seriyalı tank "Lion" idi. Bu tankın qülləsi geri çəkildi və transmissiya, mühərrik və sürət qutusu ön tərəfdə bir vahiddə yerləşdirildi. Nəticədə, avtomobilin silueti aşağı idi və güclü 105 mm-lik top olan zireh "Kral Pələngi" ilə müqayisə edilə bilər və qüllənin ön hissəsi daha güclü idi.
  Qüllənin geriyə köçürülməsi Aslanın meşədə hərəkət edərkən uzun lüləli silahının ağzının ağac gövdələrinə o qədər də yapışmaması üstünlüyü verdi.
  Nasistlər başqa sxemləri də sınadılar, həmçinin güclü təyyarələrlə sovet mövqelərini bombaladılar.
  Yaponiya da irəliləməyə çalışdı və nəhayət Vladivostoku materikdən kəsdi.
  Almanlar iyun və iyul aylarında Moskvaya keçməyə çalışdılar. Lakin sovet müdafiə xətti çox güclü oldu və nasistlər çox böyük itki verdilər. Hətta Lev tankı, ilk növbədə, qeyri-kafi yan örtüyə görə hücumda tamamilə adekvat deyil.
  Sovet komandanlığı 100 mm çaplı silahdan getdikcə daha fəal istifadə edirdi. Aydındır ki, SSRİ-nin düşmən tanklarını eyni tanklarla məğlub etmək üçün resursları yoxdur, lakin tank əleyhinə artilleriyadan kütləvi şəkildə istifadə etmək olar.
  Orijinal modeldəki E-100 140 ton ağırlığında çox ağır oldu və yan zireh 120 millimetr (alın 240 millimetr!), hətta bucaq altında idi. Bu artıq yetərli deyildi. Siçanların düzülüşündə ümidsizcə geri qalması faktını qeyd etmə.
  Əslində, Lion tankı və özüyeriyən silahlar - E-10, E-25, mühərrikin, transmissiyanın və sürət qutusunun yerləşdiyi qabaqcıl Alman avtomobilləri idi. Bununla belə, almanlar çoxlu geridə qalan avadanlıq istehsal etdilər. Məsələn, inkişafdan geri qalan kifayət qədər hündür siluetləri olan "Panthers", "Pələnglər", "Jagdtigers", "Jagdpanthers".
  "E"-70 də tam uğurlu alınmadı. Maşın güclü 128 mm-lik top və qabaqcıl planla təchiz edilmişdi, lakin ən azı 80 raund döyüş yükünü saxlamaq və 70 tondan çox olmamaq istəyi səbəbindən onun zireh qorunması "Royal" ilə müqayisə edilə bilər. Pələng" - 1944-cü il modeli və irəliləyiş üçün qeyri-adekvatdır. "Tiger"-3 daha yaxşı qorunur. Lakin E-70-də 1200 at gücündə turbomühərrikli mühərrik uğurla sınaqdan keçirildi ki, bu da tankın magistral yolda saatda 60 kilometr sürətə çatmasına imkan verdi.
  Hər halda alman tankları piyadalar kimi ağır itki verdilər. Həm xarici bölmələr, həm də Üçüncü Reyxin peykləri çox şey itirdi.
  Avqustun ortalarında almanlar mərkəzdə cəmi 40-50 kilometr irəlilədilər və əməliyyat sahəsi əldə edə bilmədilər. Və itkilər çox böyük oldu. Sentyabrda faşistlər cənubda yeni hücuma keçdilər... Ay yarım davam edən şiddətli döyüşlərdə düşmən Qafqazı qurudan kəsərək Xəzər dənizinə keçdi.
  Lakin Sovet komandanlığı böyük zərər bahasına da olsa, dəniz yolu ilə təchizat qura bildi. Noyabr ayında Fritz böyük səy və böyük ziyan bahasına Volqa deltasına çatdı. Dekabrda cəbhə xətti sabitləşdi. Qafqaz cəbhələri ilə əsas sovet ərazisi arasında uçurum böyüdü. Bundan əlavə, yaponlar Sovet şəhərini mühasirəyə alaraq Vladivostoku kəsə bildilər.
  Blokadaya baxmayaraq, Murmansk 1945-ci ilin dekabrına qədər qəhrəmancasına dayana bildi . Amma yenə də yıxıldı...
  1946-cı ildə hərbi əməliyyatlar davam etdi... Sovet Ordusu Qrupunun Qafqazdakı mövqeyi son dərəcə çətin oldu. Onların əlaqəsi qurudan kəsilib və Bakının son itirilməsi təhlükəsi var.
  Stalin həddindən artıq əsəbi və fiziki yorğunluq hiss etdi. Tixvin istiqamətində şiddətli döyüşlər getdi. Mühasirəyə alınmış Leninqradı xilas etmək cəhdi oldu. Şəhərin özündə ərzaq ehtiyatı altı aydan az müddətə qalıb və yemək kartları yenidən kəsilib.
  Əvvəlcə sovet qoşunları cəbhə xəttini yardılar, lakin sonra düşmən daha çox tankla əks hücuma keçə bildi və hətta sovet qoşunlarının bir hissəsini kəsdi. Fevral həm şimalda, həm də cənubda şiddətli döyüşlərdə keçdi, burada sovet qoşunları düşməni sınaqdan keçirdi və Stalinqradı geri almağa çalışdı. Və sonuncu qismən uğurlu oldu. Sovet tankları şəhərə soxuldu, lakin təəssüf ki, nasistləri oradan çıxara bilmədi.
  Lakin üçüncü Stalinqrad döyüşü başladı. Sovet qoşunları Voronej yaxınlığında da nisbətən böyük uğurlar əldə etdilər. Ancaq orada da çoxlu sayda tank bölməsindən və texnoloji üstünlüyündən istifadə edən Fritz vəziyyəti bərpa edə bildi. Mart ayında diskşəkilli helikopterlər və disketlər geniş miqyasda döyüş əməliyyatlarında iştirak etməyə başladı. Almanlar uçan boşqablarda bir sıra təkmilləşdirmələr apardılar və onlarla sovet mövqelərinə raket hücumu edə bildilər. Amma praktikada disk təyyarəsi möcüzə silahı kimi ümidləri doğrultmadı.
  Necə ki, fon Braun ballistik raketi özünü doğrultmaq üçün döyüşdə aktiv istifadə üçün çox bahalı və aşağı dəqiqliyə malik idi.
  Ancaq almanlar on tona qədər yük daşıya bilən və 16 min kilometrə qədər (!) məsafəni uçuran quyruqsuz reaktiv bombardmançı təyyarələr aldılar.
  Təəssüf ki, sovet reaktiv aviasiyası hələ də geridə qalırdı və düşmən havada demək olar ki, tamamilə üstünlük təşkil edirdi. Hər halda, pərvanə ilə idarə olunan təyyarələr, prinsipcə, uçuş xüsusiyyətlərinə görə reaktiv təyyarələri üstələyə bilməz. Öz inkişaflarımız isə çox gec idi. Və pervaneli təyyarələrdən reaktiv təyyarələrə keçid çox ağrılıdır.
  Pilotların yenidən hazırlanması, uçuş-enmə zolaqlarının uzadılması, xüsusi yanacaq növü hazırlanmalıdır. Yaxşı, mühərriklərin özləri hələ də sınaqdan keçirilir və düzəldilir!
  Almanların diqqəti Stalinqrad tərəfindən yayındırıldı... Qəribədir ki, Üçüncü Reyxin və bütün koalisiyanın gücü tükənirdi, Qırmızı Ordu isə Feniks quşu kimi idi. Aprel və may ayları Stalinqrad yaxınlığında şiddətli döyüşlərdə keçdi. Hətta iyun ayında da Qırmızı Ordu hələ də düşməni sıxışdıraraq irəliləməyə çalışırdı. Lakin iyulda istilərə baxmayaraq, nasistlər yenə də Xəzər dənizinin sahili ilə Bakı istiqamətində hərəkət edirdilər. Tərəqqi son dərəcə yavaş idi. Orta hesabla gündə 1,5 km. Dağıstan geri çəkildi... Sovet qoşunları Fritzləri və onların müttəfiqlərini bütün azimutlarda darmadağın etdilər.
  Həm mərkəzdə, həm də şimalda düşmənə qalib gəldilər. Onların Arxangelskə yaxınlaşmasına imkan verilmədi... Lakin sentyabrda Almaniyanın Qafqazda irəliləməsinin sürəti daha da sürətləndi. Qafqaz qrupunun qüvvələri çox tükəndi və ən çox iki və ya üç havada düşmənin hava üstünlüyü şəraitində on nəqliyyat dənizi gəldi. Oktyabrın sonunda faşistlər Azərbaycana daxil oldular. Noyabrda isə Bakıya doğru irəlilədilər. Dekabrın əvvəlində isə krautlar Gürcüstanda türklərlə birləşdilər...
  Hələ martdan əvvəl Qafqazda döyüşlər gedirdi və İrəvan ümumiyyətlə 1947-ci ilin iyun ayına qədər davam etdi.
  Bütün qış Qırmızı Ordu yorulmadan irəliləməyə çalışdı. Onlar koalisiyaya pis zərbə vurdular. Yaponlar nəhayət apreldə Vladivostoku ələ keçirsələr də, bu, yalnız SSRİ-yə Amur boyunca daha güclü mövqe qazanmağa imkan verdi.
  Qırmızı Ordu qışda və martda etdiyi hücumlarla nəzərəçarpacaq uğurlar qazanmasa da, koalisiyaya ədalətli dərs verdi. Alman peyk ölkələrində vəziyyət getdikcə daha da gərginləşdi. İnsan resursları tükənmişdi və itkilər çox idi. İqtisadi yük tamamilə dözülməz hala gəlirdi. Cəbhələrdəki uğurlar belə, küçədəki avropalıları getdikcə daha az sevindirirdi. Sülh arzusu daha da güclənirdi.
  Lakin Hitler inadla SSRİ-ni bitirmək istəyirdi. Baxmayaraq ki, Bakını itirdikdən sonra Qızıl Ordunun döyüş qabiliyyətini itirəcəyi ilə bağlı hesablamalar özünü doğrultmadı. 1946-cı ildə SSRİ rekord sayda silah istehsal etdi: təxminən 60 min təyyarə və 40 min tank və özüyeriyən silah, 250 min silah və minaatan. Bəli, Sovet aviasiyası əsasən Yak-9 qırıcısıdır, hələ də istehsalda olan İL-2 hücum təyyarəsidir. Yak-3 və LA-7 az miqdarda istehsal edildi. PE-2 və TU-3 hələ də istehsal olunur. Bəli, aviasiyanı düşmən reaktiv canavarlarına qarşı köhnəlmiş hesab etmək olar, amma belə deyil. T-34-85, IS-3 və SU-100 kimi, qalan maşınlar da az miqdardadır.
  Və 1947-ci ildə T-54 Alman texnologiyasının keyfiyyət üstünlüyünə son qoymalı olan xidmətə girməyə başladı. Təbii ki, çəkisi 36 ton olan T-54 düşmənin bütün tanklarından güclü ola bilməzdi, lakin Panthers və Tigers ilə asanlıqla rəqabət apara bilərdi.
  Əsas Alman tankı Lion-3 adlanan E-50 idi. Avtomobil Lion-a bənzəyir, lakin 1200 at gücündə daha güclü mühərrikə və qalın zirehlərə malikdir. 75 ton ağırlığında olan Alman tankının yan zirehinin qalınlığı 140 mm-ə qədər artdı və ön tərəfi 105 mm-lik silahla 240 mm və lülə uzunluğu 100 el idi. Yeni alman avtomobili əsas avtomobilə çevrilməlidir. Silah və zireh baxımından Sovetdən üstündür, lakin iki dəfədən çox ağırdır.
  Bununla belə, T-54 yenicə istehsala başlayır.
  Lakin 1947-ci ilin yayı daha isti idi. Almanlar yenidən Moskvaya hücum etməyə çalışırlar. Onlar da Saratova çatırlar. Döyüş gec payıza qədər davam edir. Fritzlər hələ də Saratovu ala bilirlər. Ancaq Moskva bölgəsində maksimum altmış-yetmiş kilometr irəliləməyi bacardılar. Həm Rjev, həm də Vyazma, sonuncu yarı mühasirəyə alınsa da, SSRİ-nin tərkibində qaldı.
  Moskva fəth edilməyib, nasistlər və onların qəddar koalisiyası qışı səngərlərdə qarşılamağa məcburdur. Bu dəfə sovet komandanlığı insanları xilas edir, güc toplayır. Xüsusilə, T-54 tankı. Və 31 dekabr 1947-ci ildə MIG-15 uğurla sınaqdan keçirildi ki, bu da havada reaktiv təyyarələrdə Alman inhisarına son qoymalı idi.
  Düzdür, 1948-ci ilin fevralında Leninqrad uzun illər mühasirədən sonra süqut etdi. Sovet hakimiyyətinin nüfuzuna çox ağır zərbə.
  1948-ci ilin mayında SSRİ-nin mövqeyi ümidsiz oldu. Almanlar və onların koalisiyası Qafqaza, sonra Volqadan Saratova, Tambov isə Voronejə nəzarət edir. Sonra Oreldən şərqdə, demək olar ki, Tulanın yanında, sonra Vyazmada və Rjev yaxınlığında, Arxangelskə qədər.
  Yaxşı, belə bir vəziyyətdə başqa nə etmək olar? Üstəlik, yaponlar Amur çayı boyunca bütün Primorye ərazisinə nəzarət edir və yeganə müttəfiqi Monqolustanı ələ keçirdilər.
  Yeddi illik müharibə zamanı isə işğaldan əvvəl SSRİ əhalisinin ən azı yarısının, bəlkə də daha çoxunun yaşadığı torpaqlar itirildi. Yeddi illik müharibə zamanı Qırmızı Ordu ən azı iyirmi milyon əsgər və zabitini geri qaytarılmaz şəkildə itirdi. Yaralananları və ya şikəst olanları saymırıq. Kütləvi bombardmanlar, top atəşləri və aclıqdan böyük itkiləri saymasaq.
  Təxliyə edilmiş ailələri nəzərə alsaq belə, Stalinin nəzarətində yüz milyondan çox işçi qüvvəsi yox idi, bəlkə də azdır. Bunlardan hər beşdə biri orduya çağırılır. İyirmi milyona yaxın müxtəlif qoşun. Beş yaşından uşaqlar, pensiyaçılar, birinci və ikinci qrup əlillər maşınlardan istifadə etməyə icazə verildi.
  Ölkə son dərəcə səfərbərdir. 1947-ci ildə silah istehsalı bir qədər azaldı... Deməli, Sovetlər ölkəsinə son qoymaq hələ tezdir!
  Stalinin özü, hər halda, belə düşünmürdü. Hitler də Rusiyanı sıxışdırmaq istəyirdi - hər şeyi bir anda əldə etmək! Beləliklə, heç bir kompromis yox idi.
  Yayda almanlar Moskvaya yeni hücuma keçdilər. Onlar hələ də ümid edirdilər ki, paytaxtı sındırıb SSRİ-ni bitirə bilərlər. Qırmızı Ordudan Moskva üç milyondan çox əsgər və milis tərəfindən əhatə olundu. Onlar on iki min tank və özüyeriyən silahlarla silahlanmışdılar. Düzdür, cəmi beş yüzə yaxın T-54 var, əsasən T-34-85 və SU-100-lər döyüşürdü. IS-3 artıq bu vaxta qədər dayandırılmışdı. Bu mastodonun texnoloji etibarsızlığı səbəbindən çox az IS-4 tankı istehsal edildi . Altı IS-7 tankı istehsal edildi, lakin bu avtomobil kütləvi istehsala keçmədi. Baxmayaraq ki, yəqin ki, boş yerə. O, 130 mm-lik topla 75 tonluq Lev-3-ün 240 mm-lik zirehinə nüfuz edə bilirdi. Düzdür, almanların 1800 at gücünə malik mühərriki ilə 100 ton ağırlığında daha təkmil tankı olan Royal Lion və ilkin mərmi sürəti saniyədə 1260 metr olan çox uzun lüləli silahı olan 128 mm-lik tankı var idi.
  Ancaq Stalin birtəhər ağır texnikaya marağını itirdi və üstünlük verdi: tercihen kiçik, lakin uzaqdan.
  Ancaq dörd döyüşçü: Zoya, Viktoriya, Yelena, Nadejda belə düşünmürdü. Və sadəcə olaraq İS-7 tankını öz nəzarətləri altına aldılar. Üstəlik və yeddi nömrədə. Beləliklə, dördü bu maşını öz vəsaitləri hesabına düzəldiblər. Qızlar Sibirdə qızıl külçələr taparaq Müdafiə Nazirliyinin fonduna bağışladılar. İndi onlar özləri bu gözəl maşından atəş açmaq istəyirdilər.
  Və 1948-ci ilin 22 iyun əlamətdar günü təzəcə yaxınlaşırdı. Hitler qoşunları sovet şəhərinin Rjevindən yan keçib mühasirəyə almağa çalışır, sadəcə əhaliyə rəhbərlik edirdi.
  Rus demiurge tanrılarının dörd qızı, həmişə olduğu kimi, Rusiya üçün kritik bir anda müdaxilə etmək qərarına gəldi! Onlar həmişə öz Vətənlərini - Rusiyanı lazımi zamanda və lazımi yerdə xilas edirlər!
  
  
  
  
  ƏGƏR POLAD ŞTAP OLMAYSA
  Ümumiyyətlə, qəribə də olsa, əksər paralel kainatlarda İkinci Dünya Müharibəsi və Böyük Vətən Müharibəsinin gedişatı Rusiya üçün reallıqdan da pis idi. Bəlkə də ona görə ki, Avropanı idarə edən faşist rejimi reallaşdıra bildiklərindən qat-qat artıq potensiala malik idi. Qəddar totalitarizmlə iqtisadiyyatın bazar elementlərinin birləşməsi Qərbin liberal kapitalizmi və mərkəzləşdirilmiş, bürokratik Stalinist modelindən daha effektivdir. Xoşbəxtlikdən, həm obyektiv, həm də subyektiv bir sıra səbəblərə görə. Böyük şanslar üzündən nasistlər öz kozırlarından istifadə edə bilmədilər.
  Almanların sənədlərdə paslanmayan poladdan kazıyıcıdan, ruslar isə sadə dəmirdən istifadə etdiyi üçün neçə alman kəşfiyyatçısı uğursuzluğa düçar oldu? Və belə bir kiçik şey müharibənin gedişatına necə həlledici təsir etdi?
  Hər halda, 1941-ci ilin oktyabrında bir çox vasvası kəşfiyyatçı təsadüfən bu faktı aşkar edən paralel bir kainat var idi. Əsl sovet sənədləri və saxta alman sənədləri yaş və... Sovet sənədlərində kağız klipi paslıdır və bu nəzərə çarpır, alman sənədlərində isə belə deyil.
  Bu kiçik bir şeydir, lakin onun Böyük Vətən Müharibəsinin gedişinə təsiri çox əhəmiyyətli oldu.
  Uğursuzluqlardan qaçaraq və alman agentlərinin nəzarəti altında çalışaraq, Sovet qoşunlarının Stalinqrad yaxınlığında hücuma hazırlaşdığına dair əhəmiyyətli sübutlar aşkar etdilər. O qədər inandırıcı idi ki, inadkar Adolf Hitler bununla razılaşdı və Volqada yerləşən nasist qoşunlarını yenidən toplamaq əmrini verdi. Və bu vacib idi.
  Rjev- Sıçov əməliyyatı zamanı Wehrmacht-dan iki dəfə çox qüvvəyə malik olan Qırmızı Ordu Alman müdafiəsini yarmaq iqtidarında deyildisə, Stalinqradda qüvvələr nisbəti nasistlər üçün daha əlverişli idi.
  Və 1942-ci il noyabrın 19-da hava hücum əməliyyatları üçün əlverişli deyildi. Aviasiya, xüsusən hücum təyyarələri havaya qalxa bilmədi və artilleriya bombardmanı düşmənin inkişaf etmiş müdafiəsinə yalnız son dərəcə məhdud təsir göstərdi. Hücuma keçən sovet qoşunları bataqlığa düşdü. Hətta tank korpuslarının yerləşdirilməsi Hitlerin müdafiəsində dəlik yarada bilmədi.
  Rjev-Sıçov istiqamətində də şiddətli döyüşlər gedirdi. Yeni il günü də davam etdilər. Yalnız bundan sonra ciddi itkilər verərək hər iki istiqamətdə sovet qoşunları hücumu dayandırdılar. Hitler Volqada dayandı, lakin Afrikada almanlar döyülməyə başladı. Çörçill Montqomerinin Misirdəki hücumunu: başlanğıcın sonu adlandırdı. O, həmçinin bildirib ki, indi müttəfiqlər ancaq qalib gələcəklər.
  Həqiqətən də, Rommelin Afrikaya davam edən böyük qüvvələrin köçürülməsinə baxmayaraq, bəxti gətirmədi və ordusu məğlubiyyətdən sonra məğlub oldu. İki cəbhədə müharibənin aparılmasını təmin etmək üçün Üçüncü Reyx 1943-cü ilin fevralında tam səfərbərlik elan etməli oldu.
  Üstəlik, Blau əməliyyatının əsas məqsədlərinə nail olunmadı. Lakin 1942-1943-cü illərin qışında Wehrmacht, real tarixdən fərqli olaraq, şərqdə ciddi məğlubiyyətdən qaça bildi. Yanvarın sonunda sovet qoşunları mərkəzdə yenidən hücuma keçdi: üçüncü Rjev-Sıçov əməliyyatı və Stalinqrad yaxınlığında. Ancaq güclü müdafiədə oturan düşməni keçməyə cəsarət etmir. Döyüşlər indi Birinci Dünya Müharibəsini xatırladırdı. Qalıcı, mövqeli. Hücum edən müdafiə edəndən çox itirəndə.
  Leninqradın azad edilməsi üçün "İskra" əməliyyatı təxirə salındı. Stalin mümkün qədər tez Rjev kənarını kəsmək və Stalinqradda düşməni məğlub etmək istəyirdi. Keçən qışın dərslərini xatırlayan almanlar fəal şəkildə müdafiə olundular. Və indiyədək onlar sovet qoşunlarının hücumunu dəf etməyi bacarıblar. Məlum olduğu kimi, krautlar hazır olanda onların müdafiəsini yarmaq asan deyil. Alman silahlı qüvvələrinin keyfiyyəti hələ də ən yaxşı səviyyədədir.
  Sovet hücumu fevralın sonuna qədər davam etdi, lakin heç vaxt uğurlu olmadı.
  Martın əvvəlində Sovet komandanlığı Voronej istiqamətində hücuma cəhd etdi. İlkin uğurlardan sonra Qırmızı Ordu əks hücuma keçdi Mainstein . Böyük Sovet qoşunları mühasirəyə alınaraq geri qayıtmaq üçün döyüşmək məcburiyyətində qaldılar. Xüsusilə texnologiyada itkilər böyük oldu və almanlar və onların müttəfiqləri bu istiqamətdə möhkəmlənə bildilər və Voronej və onun ətrafını tamamilə ələ keçirdilər.
  Mainstein'in əks hücumu zamanı "Panthers" və "Pələnglər" ilk dəfə döyüşdə iştirak etdilər. Yeni tanklar onların ümidlərini qismən doğrultdu. Düzgün istifadə edildikdə, qarşıdan gələn döyüşlərdə sovet maşınlarından üstün idilər.
  Baharın əriməsi başladı və şərq cəbhəsində sakitlik hökm sürdü. Tunisdə şiddətli döyüşlər gedir.
  Fürer nəyin bahasına olursa olsun Afrikada körpübaşı saxlamağa çalışırdı. Buna nail olmaq üçün nasistlər hətta görünməmiş bir addım atmaq qərarına gəldilər. Onlar Frankoya ultimatum verdilər: ya alman qoşunlarını Cəbəllütariqə buraxacaq, ya da Vişi hökuməti kimi devriləcək. Generalissimo soyuq ayaqlar tutdu və razılaşdı. Eyni zamanda, İngiltərə və ABŞ hökumətlərinə göz yaşları ilə müraciət etdi: İspaniyaya müharibə elan etmə, çünki bu, onun istəyi ilə baş vermədi!
  15 aprel 1943-cü ildə almanlar ən son Pələngləri və Panterləri ataraq Cəbəllütariqə hücuma başladılar. Qala iki gün ərzində yüzlərlə tankın hücumu altına düşdü. Hücuma şərq cəbhəsindən geri çağırılan Paulus əmr verdi. Qəribədir ki, almanlar son məhəllələri, Stalinqradın evlərini və Stalinqrad fabriklərini yalnız 1943-cü il aprelin 1-dək ələ keçirə bildilər. Beləliklə, Paulus özünü qismən reabilitasiya etdi və cəngavər çarmıxının palıd yarpaqlarına cəngavər çarmıxının və qılıncların açılışı üçün feldmarşalı titulunu aldı.
  Cəbəllütariqin tutulması Britaniya və Amerikanın qərbdən Aralıq dənizinə çıxışını bağladı. Bundan əlavə, nasistlərin özləri ən qısa məsafədən Mərakeşi işğal edə bildilər, Müttəfiq qüvvələrin bir hissəsini Tunisdən yayındırdılar.
  Tunis körpübaşına təzyiq zəiflədi və sonra Rommel yenidən köçürüldü. Hitler Şərqdə hərbi əməliyyatları hələlik dondurmaq qərarına gəlib və Aralıq dənizinə nəzarəti ələ keçirməyə çalışıb.
  Sovet komandanlığı da gözləmə və gör taktikasına əməl etməyə başladı. Stalinin real tarixdə etdiyi belə idi və indi də bunu etmək qərarına gəldi. Qoy kapitalistlər axmaqların qanını özləri axıtsınlar. Qoy bir-birlərini çəkiclə döysünlər, biz də gücümüzü toplayaraq, onlar tamamilə tükənəndən sonra vuracağıq.
  Almanlar hələ də Tunisin şimalını nəzarətdə saxlayırdılar və yeni feldmarşal Paulusun komandanlığı altındakı qoşunlar Kasablankaya doğru irəliləyirdi. Amerikalılar pələnglər və panterlərlə qarşılaşdılar. Məlum oldu ki, onların Şerman belə tanklara, eləcə də modernləşdirilmiş T-4-ə qarşı zəif idi.
  Çörçill isə üç aylıq tərəddüddən sonra buna baxmayaraq İspaniyaya müharibə elan etdi. Lakin bu vaxta qədər almanlar artıq Mərakeşi bütünlüklə tutmuş və Əlcəzairi işğal etmişdilər. Buna görə də bu, Franko üçün şok olmadı. İyulun 25-də alman qoşunları Əlcəzairin paytaxtını ələ keçirərək ingilisləri sarsıdıcı məğlubiyyətə uğratdılar. Uğur Rommelin əks-hücumu və qəfil məğlubiyyət və Kissilrinqin Maltaya enməsi ilə asanlaşdırıldı.
  Şərq cəbhəsi sabit və sakit idi. Əvvəlki döyüşlərdə qoşunları böyük itkilər verən Stalin Qırmızı Ordunu doldurdu. Almanlar da yeni diviziyalar yaradaraq onları Cəbəllütariq boğazından keçərək Aralıq dənizinə köçürdülər.
  Alman sualtı qayıqlarının fəaliyyəti Amerika və İngiltərə donanmalarının tonajının azalmasına səbəb oldu. Bu da Avropanın ən böyük cənub dənizi uğrunda döyüşlərdə uğur qazanmağa kömək etmədi.
  Aralıq dənizindəki təhdidli vəziyyət ona gətirib çıxardı ki, avqustun 6-da Çörçill Fransaya eniş etmək qərarına gəldi. Amma əməliyyat əlverişsiz hava şəraitində keçib və zəif hazırlanıb.
  Avqustun 10-da Rommel və Paulus birləşərək, Əlcəzairin şərqində böyük bir qazan meydana gətirdilər. Və avqustun 19-da tələlərin məkrli ustası Mainstein Müttəfiq qoşunlarını sahildən kəsdi.
  Fritz-in uğuruna 1943-cü ildə Fransaya enişini vaxtından əvvəl hesab edən amerikalıların qətiyyətsizliyi və eniş gəmilərinin kəskin çatışmazlığı kömək etdi. Şərq cəbhəsində sakitlik. Bundan əlavə, Almaniyada aviasiya istehsalı 1943-cü ildə iki dəfədən çox artaraq ildə otuz iki min təyyarəni ötdü - xoşbəxtlikdən almanların nəzarətində reallıqdan daha çox işçi qüvvəsi və ərazi var idi. Güclü zireh və silahlara malik yeni Focke-Wulf maşınları, həmçinin 30 millimetrlik toplar müttəfiqlərin aviasiyasına həddən artıq ziyan vurdu.
  Əlcəzair və Fransadakı fəlakət 1943-cü ilin avqustunu Müttəfiqlər üçün həqiqətən qara etdi.
  Stalini hətta belə uğurlar sevindirdi. Lakin Çörçillin səbri tükəndi. Şərqdə hətta hava döyüşləri praktiki olaraq dayandı və partizan fəallığı azaldı. Almanlar keçmiş sovet vətəndaşlarından getdikcə daha çox yeni korpuslar yaratdılar və hətta marionet yerli hökumətlər kimi bir şey yaratdılar. Deməli, şərqdən olan yerli millətçilərin ayrı-ayrı briqadaları artıq Afrikada döyüşürdü.
  Bolqarıstan çarı Boris də qaranlıq qitədə özünə bir neçə koloniya əldə etmək ümidi ilə ən yaxşı üç diviziyasını Tunisə göndərdi.
  Sentyabr ayında Rommel Misirdə böyük bir hücuma keçdi. O, qüvvələrin kəmiyyət və keyfiyyət üstünlüyündən istifadə edərək hücum siqnalından bir həftə sonra Tripolini tutmağı bacardı.
  İngilislər və amerikalılar Liviyadakı məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyətə uğradılar. Bu şəraitdə Çörçill bolşevik SSRİ-yə istənilən yardımın dayandırıldığını elan etdi və hərbi əməliyyatların dərhal intensivləşdirilməsini tələb etdi. Stalin ultimatumlara məhəl qoymurmuş kimi davranırdı. Baxmayaraq ki, təbii ki, hücum hərəkətlərinə hazırlıq görüldü. Lakin Koba hiyləgər idi və hətta ayrı bir sülh üçün suları sınamağa çalışdı. Birincisi, sentyabrın sonunda almanlar Tolbuk da daxil olmaqla bütün Liviyanı ələ keçirdilər və hətta Misiri keçərək İsgəndəriyyəyə qədər keçdilər.
  Paulus ən vacib İngilis istehkam nöqtəsini keçərək cənuba Nillə getməyi bacardı. Əslində, bu, Misirdə İngiltərə üçün fəlakət oldu. Onda almanlar Süveyş kanalına gedib İraqa, sonra da Bakıdan çox da uzaqlara gedə bilərdilər.
  Gecikmə təhlükəli oldu və Stalin Rjev üzərinə hücumu bərpa etmək, həmçinin Stalinqradı geri almaq və eyni zamanda Şimali Qafqazda düşməni darmadağın etmək əmrini verdi.
  Yəni oktyabr ayında üç istiqamətdə dərhal hərbi əməliyyatlar bərpa olundu. Noyabrda da Leninqradskidə.
  Ancaq yaxşı qazılmış və güclü ağır Panter və Tiger tanklarına sahib olan düşməni yarıb keçmək asan deyildi. Sovet qoşunları dərin mövqe müdafiəsi ilə üzləşdi. Müdafiədə isə yeni alman tankları və özüyeriyən silahları yaxşı çıxış etdi.
  Beləliklə, oktyabr və noyabr aylarında əhəmiyyətli irəliləyişlər olmadı. Almanların hücumu Süveyş kanalında dayandırılmadıqda. Sonra isə müvəqqəti olaraq... Bununla belə, Paulus və Rommel qoşunlarını Sudana çevirdilər. Və Afrikanı fəth etməyə başladılar.
  Wehrmacht hələ qışda hücuma hazır deyil.
  Bundan əlavə, Krauts daha təkmil maşın kimi Panther-2 və Tiger-2 və Lion-a böyük ümidlər bağladı.
  Qırmızı Ordunun Krautların müdafiəsini yarmaq cəhdləri ilə qış keçdi. Amma heç bir yerdə böyük uğurlar əldə etmək mümkün olmadı. Sıçrayış baş versə belə, düşmən əks-hücumla vəziyyəti bərpa etdi.
  Və vəziyyət getdikcə pisləşdi. Britaniyada hərbi məğlubiyyətlər fonunda siyasi böhran yaranıb. Çörçillin kabinetinə qarşı etimadsızlıq səsverməsi qəbul edildi. Müdrik Paulus İngiltərəni Sudan və Efiopiyadan çıxarsa, başqa cür necə ola bilərdi?
  Yeni hökumət Almaniyaya ayrıca sülh təklif etdi. Alman sualtı donanmasının ABŞ-ın daha böyük itkilərini nəzərə alaraq, Ruzvelt etiraz etmədi. Üstəlik, onun Amerikadakı mövqeyi sarsılıb. Yaponlar isə Amerikanın irəliləyişini ləngitməklə bir neçə kiçik qələbə qazana bildilər. Beləliklə, nöqteyi-nəzərdən - kənardakı daxmamız qalib gəldi.
  Hitler isə əvvəlcə həddindən artıq şərtlər irəli sürdü. Sonra kompromis Fransa torpaqları və Misir oldu, eləcə də əvvəllər İtaliyaya məxsus olanlar geri qaytarıldı. Sudan da Üçüncü Reyxin ixtiyarına keçir, lakin Süveyş kanalı birgə idarə olunur.
  Beləliklə, qərbdə özünü azad edən fürer bütün gücünü Şərqə atdı. Nasistlər Moskvaya qarşı hücuma may ayında başladılar. Fransız və ingilis koloniyaları sayəsində Liviyada artıq kifayət qədər neft var idi və Hitler mümkün qədər tez qalib gəlmək istəyirdi.
  Üstəlik Türkiyə ikinci cəbhəni də açıb.
  Lakin Qırmızı Ordu artıq sovet paytaxtı uğrunda gedən döyüşlərdə inanılmaz mətanət və qəhrəmanlıq nümayiş etdirdi. Almanların irəliləmə sürəti orta hesabla gündə bir kilometrdən çox deyildi. Avqustun sonunda nasistlər sıçrayış eni üç yüzdən bir qədər çox olan maksimum yüz kilometr irəliləyə bildilər.
  Onlar Moskvaya yaxınlaşdılar, lakin Mojaysk müdafiə xəttinə qaçdılar. Bunlar təvazökar nəticələr idi. Bundan əlavə, sovet qoşunları daim düşmənə əks hücuma keçdilər. Döyüşlərdə yeni sovet tankları T-34-85 və İS-2 iştirak edirdi. Demək olmaz ki, almanlar öz üstünlüklərini tamamilə itirdilər, lakin Qırmızı Ordu yerində dayanmadı, elm də!
  Alman pervaneli təyyarələri ilə rəqabət apara bilən yeni sovet qırıcıları Yak-3 və LA-7 meydana çıxdı. Düzdür, düşmənin müqabilində çox güclü reaktiv kozırları var. ME-262 və HE-162-nin dünyada analoqu yox idi. Hitler həmçinin əlli tondan yüngül tankların istehsalını və inkişafını qadağan etmək qərarına gəldi. Nəticədə T-4 və Panteradan imtina edildi. "Panther"-2 50,2 ton ağırlığında və 900 at gücündə mühərriki olan güclü silaha sahib oldu. "Kral pələngi" və "Şir" hətta canavarların çəkisini 70 tondan da keçdi. Partiyanın qərarına əsasən, sovet avtomobillərinin çəkisi 47 tondan çox deyildi.
  Moskvanı ala bilməyən nasistlər diqqətlərini Leninqrada çevirdilər. Onlar həqiqətən də bu şəhərdən bezmişdilər. Kütləvi atəşə sentyabr ayından başlanılıb. Onların arasında 1000 mm çaplı silahlar və qanadlı robot mərmilər də var idi.
  Hitler nəyin bahasına olursa olsun Leninqradın alınmasını əmr etdi.
  Şəhər sentyabr və oktyabr aylarında üç hücumu dəf etməyi bacardı. Ancaq almanlar on-iyirmi kilometr irəliləyə bildilər və Peterhof körpü başını da ələ keçirdilər. Bəzi yerlərdə onların bölmələri şəhərə daxil olaraq qrupun əməliyyat vəziyyətini pisləşdirdi. 1944-cü ilin noyabrında nasistlər parlament seçkilərində qalib gəldikdən sonra İsveç də SSRİ-yə qarşı müharibəyə girdi.
  Şüarını fəal şəkildə reklam etdi: Böyük Pyotrun və İsgəndərin məğlubiyyətlərinə görə qisas. Cəbhəyə yeni İsveç diviziyaları gəldi və finlərlə birlikdə şimaldan şəhərə hücuma başladılar. Nasistlər digər şeylərlə yanaşı, Sturmtiger və daha güclü Sturmaus , həmçinin yüz tondan çox çəkisi olan dünyanın ilk seriyalı canavarı E-100 tankından istifadə edərək hücumlarını bərpa etdilər.
  Sovet əsgərlərinin və milislərinin kütləvi qəhrəmanlığına və dözümlülüyünə, habelə Novqoroda çıxılmaz təxribatçı əks-hücuma baxmayaraq, şəhəri xilas etmək mümkün olmadı. Bununla belə, son rüb 1945-ci il yanvarın 27-nə qədər düşmədi və sonsuz möhkəmlik nümunəsi göstərdi. Və şəhərin özü bütöv bir blok davam etdi: 1270 gün! Yəqin ki, müasir müharibələrdə bir şəhərin ən uzun blokadası.
  Almanlar və müttəfiqləri böyük itkilər versələr də, məqsəd qismən həyata keçirilib. İkinci ən böyük və ən əhəmiyyətli Sovet şəhəri yıxıldı və ən güclü düşmən qrupunun əlləri azad edildi.
  Qışda döyüşlər şiddətli idi. Almanlar var gücü ilə serial, reaktiv təyyarələrdən istifadə edirdilər. SSRİ-nin onlara qarşı paritet gücü yox idi. Bu, havada üstünlük əldə etməyi çətinləşdirirdi. Əksinə, orada düşmən üstünlük təşkil edirdi. Necə ki, alman tankları öz üstünlüklərini qoruyub saxlayırdılar. Və hətta "E" seriyasının gəlməsi ilə onları artırdılar.
  Tigers və Panthers ilə müqayisədə, E seriyalı tanklar daha sıx quruluşa, aşağı siluetə və nəticədə bucaq altında daha qalın zirehlərə sahib idi.
  Sovet elminin cavabı indiyə qədər yalnız IS-3 idi, daha güclü alın müdafiəsi idi. T-54 hələ də hazırlanırdı və T-44 daha uğurlu deyildi.
  Lakin Hitler 1945-ci ilin mayında planlarını dəyişdi. Və fərdi hücumlarla məhdudlaşaraq, Qafqazda əsas hücumu həyata keçirdi. Orada döyüşmək daha əlverişli idi. Beləliklə, Stalinqradın tutulmasından sonra sovet qrupunun təchizatı çətinləşdi. Bundan əlavə, fevral ayında sovet qoşunları Zaqafqaziyada osmanlıları güclü məğlubiyyətə uğratmış, türkləri İrəvandan qaçmağa məcbur etmiş və Qars bölgəsini azad etmişlər.
  Almanlar müdafiəni yarıb Volqa boyu keçərək Xəzər dənizinə çatdılar. Qroznı iyunun 15-də inadkar döyüşlərdən sonra, Suxumi iyunun 23-də, Zuqdidi isə həmin ayın 29-da düşdü. Tbilisi iyulun sonunda Kutaisi ilə birlikdə alındı. Avqustda faşist quldurları nəhayət ki, Dağıstanı, eləcə də Potini tutdular və şimaldan Ermənistana çatdılar. Sentyabrda türklərlə birləşdilər və Bakıya hücum başladı. Əsas şəhər 1945-ci il noyabrın 6-dək davam etdi. Dağlarda, xüsusən İrəvanda bəzi döyüşlər dekabrın sonuna qədər davam etdi.
  Mərkəzdə də şiddətli döyüşlər gedirdi. Almanlar Tulaya yaxınlaşıb hətta Kalinini də ala bildilər, lakin sonra dayandırıldı. Bununla belə, cəbhə xətti yaxınlaşıb və artıq paytaxtdan səksən kilometrdən artıq məsafə qalmayıb.
  1946-cı il isti qışla başladı. Almanların hücumunun qarşısını almaq istəyən sovet komandanlığı ümidsizcəsinə düşmənə tərəf qaçdı.
  Təəssüf ki, düşmənin havada üstünlüyü yalnız artdı. Luftwaffe reaktiv təyyarələri, təəssüf ki, daim təkmilləşdirilirdi. ME-262-nin yeni modifikasiyaları, o cümlədən ultra yüksək sürətli modifikasiyalar meydana çıxdı. Həm də güclü reaktiv qırıcı TA-183, daha təkmil qanadları olan HE-262 və idarə olunan qanadları olan ME-1010 təyyarə mühəndisliyinin əsl şah əsəri.
  SSRİ-nin əsas qırıcısı isə Yak-9 olaraq qaldı. Maşın bir vaxtlar təzə idi, amma indi açıq-aşkar köhnəlib.
  Amma Luftwaffe-də Yu-287 də var və Yu-387, TA-400, TA-500 reaktiv bombardmançı təyyarələri peyda olub. Hücum təyyarələri isə reaktivdir. Və HE-377 reaktivdir və HE-477 də reaktiv və çoxməqsədlidir.
  Və E-70 seriyası "Kral pələngi" qədər çəkisi olan, lakin daha güclü müdafiə ilə.
  Əsl şah əsər isə 20 aprel 1946-cı ildə Fuhrerin doğum günü üçün metalda göstərilən piramidal tank idi. Hitler ona "İmperator Aslanı" adını şəxsən verib.
  Nəqliyyat vasitəsi uzunsov, yastılaşdırılmış piramidaya bənzəyirdi, kiçik silindrlər çənin bütün dibini əhatə edirdi. Beləliklə, onun ölkələrarası qabiliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artıran bir qabı yox idi. Bundan əlavə, tankın damı yox idi və onun zirehləri hər tərəfdən yüksək rasional meyl bucağına sahib idi. Çəkisi 99 ton olan avtomobil lülə uzunluğu 100 EL olan 128 mm-lik zenit silahı ilə silahlanmış, 1800 at gücündə mühərrikə və 300 mm ön zirehə malik idi. Üstəlik, plitələr rasional meylin böyük açılarında, birinci frontal yarıda və ikinci meylli yarıda 250 millimetrdir. Beləliklə, o, bütün atəş nöqtələrindən keçilməz və yuxarıdan bombalarla hücuma məruz qalanda dünyanın ən güclü tankı oldu.
  Fuhrer dərhal onun mümkün qədər tez istehsala buraxılmasını və eyni zamanda haubitsa və bomba atıcı ilə hücum modifikasiyası yaratmağı əmr etdi.
  Beləliklə, nasistlər ehtiyat topladılar, onları darmadağın etməli oldular. Amma təəssüf ki, çox inadkar və texniki cəhətdən güclü düşmən yaxalandı. Mayın sonunda, ənənəyə görə, yollar quruyanda hücum başladı.
  Fritzlər Moskva və Tuladan yan keçməyə çalışdılar. Döyüşlər görünməmiş intensivlik və əhatə dairəsi ilə getdi. Lakin sovet qoşunları yenilməz adlandırılmağa layiq idi. Üç aylıq fasiləsiz döyüşlərdə nasistlər yalnız Tulanı mühasirəyə alıb Kaşinaya çata bildilər və şimaldan Moskvaya yaxınlaşa bildilər, rabitəni qismən kəsdilər. Artıq şəhərin öz küçələrində döyüşlər gedirdi.
  Stalin paytaxtı tərk edərək Kuybışevə təxliyə edildi. Lakin nasistlər iyul ayında Saratova hücuma başladılar. Bu şəhər avqustun 8-də süqut etdi. Kuybışev indi özünü təhlükəli dərəcədə cəbhəyə yaxınlaşdırdığından, həmin Ali Baş Komandan qərargahını Sverdlovska köçürdü. Moskvada döyüşlər sentyabr ayına qədər davam etdi. 18-də Kaşira yıxıldı. Oktyabrın əvvəlində SSRİ-nin paytaxtı demək olar ki, mühasirəyə alındı və 29-da inadkar döyüşlərdən sonra Kuybışev də düşdü. Bundan əlavə, almanlar Quryev və Uralski tutdular.
  Noyabr ayı dəhşətli döyüşlərlə dolu idi. Noyabrın 7-də Krautlar Kremlə çatdılar, lakin ümidsiz əks-hücumla geri çəkildilər. Və bu döyüş zamanı Moskvanın komendantı vəzifəsini icra edən marşal Rokossovski öldü!
  Məşhur sovet pilotu Kozhedub yüzüncü Alman təyyarəsini vuraraq dörd dəfə SSRİ Qəhrəmanı adına layiq görülən ilk sovet insanı oldu. Həm də 1946-cı il noyabrın 7-də.
  Dekabrın 4-də Moskva ətrafındakı blokada halqası nəhayət bağlandı. Lakin paytaxt və onun qəhrəman qarnizonunun qalıqları 7 yanvar 1947-ci ildə Pravoslav Milad gününə qədər döyüşdü.
  Paytaxta hücuma Mainstein rəhbərlik edirdi. Buna görə Hermann Goeringdən sonra ikinci Dəmir Xaç Böyük Xaç ordeni ilə təltif edildi.
  Ancaq müharibə hələ bitməyib. Sverdlovskdan olan Stalin mübarizəni davam etdirəcəyinə söz verdi. Almanlar da çox yorulmuşdular. Cənubda onların qoşunları Penza və Ulyanovska yaxınlaşıb dayandılar. Mart ayında sovetlər əks-hücumlara başladılar. Lakin apreldə yenə də Ryazanı tərk etmək məcburiyyətində qaldılar. May ayında faşistlər Qorki şəhərini mühasirəyə aldılar və cənubdan Kazana keçdilər. İyun ayında krautlar Orenburqu tutdular və Ufaya yaxınlaşdılar. Qırmızı Orduya qarşı müqavimət zəiflədi, əhval-ruhiyyə düşdü və kütləvi fərariliklər başladı. Lakin onlar həmişə orada olublar, lakin paytaxtın süqutundan sonra dəfələrlə gücləniblər. Heç kimin Stalin uğrunda ölmək arzusu qalmamışdı. Amma insanlar Vətən uğrunda faşizmə qarşı vuruşdular.
  Sovet hökumətinin də nüfuzu düşdü. İyulda almanlar Sverdlovska soxuldular. Stalin və yoldaşları Novosibirskə köçdülər. Uralsda döyüşlər avqusta qədər davam edirdi... Rabitələrin genişlənməsi və partizanların fəal hərəkətləri almanlara mane olurdu. Lakin sonrakı müharibə artıq mənasını itirib.
  Ancaq Stalin hələ də nəyəsə ümid edirdi. Almanlar sentyabr ayında Tobolsk şəhərinə girdilər. Lakin payızın güclü yağışları onları gecikdirdi. Qışın yaxınlaşması Sibirdəki hücumu dayandırdı, lakin nasistlər bütün Orta Asiyanı ələ keçirə bildilər. Qışda Novosibirskə getməyə cəsarət etmədilər. Lakin Stalin də pisləşdi və o, daha isti Vladivostoka köçdü.
  1948-ci il gəldi. Nasistlər artıq disketlərlə silahlanmışdılar. Bundan əlavə, turbojet mühərrikləri olan daha yığcam tanklar meydana çıxdı. Əslində, havalar isindikdən sonra onlara qələbə ilə yürüş edib şəhərləri işğal etmələri qalır.
  Lakin Beriya onsuz da ağır xəstə olan Stalini zəhərlədi və Sibirdə Sovet hakimiyyətinin qorunması şərti ilə Üçüncü Reyxə təslim olmağı təklif etdi.
  Müharibədən özü də lənətə gəlmiş bezmiş Hitler az qala razılaşsa da, əvvəlcə 1948-ci ilin mayında Novosibirski tutdu. Və təslim 22 iyun 1948-ci ildə simvolik bir tarixdə - SSRİ-yə hücum anından düz yeddi il sonra imzalandı. İkinci Dünya Müharibəsi belə başa çatdı. ABŞ hələ 1945-ci ildə Yaponiyanı məğlub etdi və atom bombasını sınaqdan keçirdi. Deməli, fürerin xaricə gedən işi yoxdur.
  Lakin Beriya uzun müddət hökmranlıq etmədi. Ən məşhur sovet ace, hava marşalı və yeddi dəfə SSRİ qəhrəmanı Kozhedub hərbi çevriliş həyata keçirə və Dövlət Müdafiə Komitəsinin bəyənilməyən sədrini devirə biləcək. Beriya və onun bir sıra silahdaşları güllələnib. Üçüncü Reyxin özündə, 1953-cü ilin martında vətənpərvərlər Hitleri bitirdilər. Və Goering bir az əvvəl narkotikdən sui-istifadədən öldü, Himmler isə sui-qəsd şübhələrinə görə vuruldu.
  Şellenberqin başçılıq etdiyi SS ilə generalissimo Maynşteynin başçılıq etdiyi silahlı qüvvələr arasında şiddətli mübarizə gedir. Bütün bunlar vətəndaş müharibəsi ilə nəticələndi. Nəticədə Üçüncü Reyx süqut etdi. Kiçilmiş SSRİ isə tədricən öz təsirini bərpa etməyə başladı. Tarix yenidən spiral dövrəyə girdi. Almaniyanın fantastik yüksəlişi, Çingiz xan imperiyasından daha çox şişdi, sonra əsas liderin ölümü - xaos və yox olma.
  Və knyazlıqların tədricən toplanması, yalnız Baykalsk şəhəri paytaxt oldu. Almanların qurduğu marionet quberniyaları ilə bir çox əyalətlərə bölünən SSRİ yenidən birləşdi. Ən böyük qələbə nasist boyunduruğunu atmış Moskvanın ilhaqı oldu. Düzdür, Ukrayna, Belarus və Baltikyanı ölkələr, eləcə də Gürcüstan, Ermənistan və Azərbaycan öz suverenliyini qoruyub saxladı. Üçüncü Reyxin süqutundan sonra ABŞ dünya hegemonuna çevrildi. Çində də amerikapərəst hökumət quruldu.
  Lakin getdikcə səmavi imperiya getdikcə daha müstəqil oldu. SSRİ-də Kozhedubun de-fakto diktaturasından sonra mahiyyətcə prezident konstitusiyası quruldu, lakin hakimiyyətdə iki müddətə məhdudiyyət qoyuldu. Seçkilər alternativ əsaslarla keçirildi və prezident postunun başqa adı var idi: xalq sədri.
  Ölkə qarışıq və sürətlə inkişaf edən iqtisadiyyata malik idi.
  Ancaq burada tarix bir kağız klipdən necə dəyişdi. Onlar rəşadətlə vuruşsalar da, İkinci Dünya Müharibəsində məğlub oldular. Və nəticə fəlakətli oldu. Üstəlik, Almaniya yalnız bir müddət böyüklük qazana bildi.
  Birləşmiş Ştatlar isə getdikcə təsirini itirir, dünya çoxqütblü olur, bu o deməkdir ki, orada getdikcə daha çox xaos hökm sürürdü. Əksinə, nizam-intizam azdır. Və təxminən indiki iyirmi birinci əsrdə olduğu kimi.
  Yaxşı, bəşəriyyət niyə parçalanmaya və xaosa bu qədər cəlb olunub?
  
  
  STALİN ƏVZİNƏ TROTSKI
  Tuxaçevskinin Varşavaya qarşı kampaniyası, ilk növbədə, Varşavaya doğru irəliləyən Qırmızı qoşunların cənub cinahını örtmək əvəzinə Stalinin günahı üzündən uğursuz oldu. Birinci Süvari Ordusunu Qalisiyaya çevirdi. Üstəlik, Yusifin komandanlığı altında olan böyük qüvvələrə baxmayaraq, o, polyaklara məğlub olmağı bacardı. Qırmızı Ordu Varşava döyüşündə məğlub oldu. Polyaklar əks-hücum əməliyyatına başladılar, Slutsk da daxil olmaqla işğal edilmiş ərazilər və hətta bir neçə gün Minski işğal etdilər.
  Lakin Qərb o zaman bolşeviklərlə sonrakı qanlı müharibəni maliyyələşdirməyə cəsarət etmədi. Varşava sülh bağladı və vətəndaş müharibəsi tez başa çatdı.
  Ancaq tarixin alternativ kursu və çoxsaylı paralel kainatlardan biri var. Orada Lenin hərbi işlərdə o qədər də istedadlı olmayan və şıltaq Stalinin cənub cinahının komandanlığından uzaqlaşdırılmasını əmr etdi və Birinci Süvarilər üzərində Budyonnı saxlayaraq Tuxaçevskinin komandanlıq birliyini yaratdı.
  Bu halda Varşavanın cənubundan edilən əks-hücum cəhdi uğursuzluğa düçar oldu və ilhamlanmış Qırmızı Ordu şiddətli döyüşdə qalib gəldi. Polşanın paytaxtı düşdü. Bir müddət orada dayandıqdan və əlavə gücləndirici qüvvələr aldıqdan sonra Tuxaçevski Lvov və Krakov istiqamətində hərəkət etdi.
  Bir müddət Wrangele qarşı döyüşlər və Krıma növbəti hücumla davam etdi. Sonra Qırmızı Ordu şimalda Baltikyanı dövlətləri işğal etdi, cənubda isə Azərbaycan, Ermənistan və Gürcüstanı azad etdi. Müvəqqəti sakitlik yarandı. Sovet Rusiyasına istirahət və müvəqqəti möhlət lazım idi, NEP belə oldu. Lakin Trotski yenə də Çar Rusiyasının bütün torpaqlarının qaytarılmasında təkid edirdi. Nəticədə 1921-ci ilin yayında Qərbin razılığı ilə Qırmızı Ordu Finlandiyanı işğal etdi.
  1922-ci ildə Primorye, sonra şimal Saxalin işğal edildi. Hərbi İnqilab Şurasının sədri kimi nüfuzu xeyli güclənən Trotski Leninin yerini tutmağa və ikinci dərəcəli rola atılan Stalini yerindən tərpətməyə müvəffəq oldu.
  Qəribədir ki, şəxsi hakimiyyət gücləndikcə iqtisadiyyatda kapitalizm elementləri getdikcə güclənirdi.
  Trotskinin özü, əsasən, Papadan daha müqəddəs və ya Stalindən daha radikal olmaq istəyinə görə solçu oldu. Bununla belə, hakimiyyətə gələn son dərəcə istedadlı yəhudi balanslaşdırılmış xarici siyasətini davam etdirdi. O, kommunist ideyalarından əl çəkmədən, eyni zamanda, bazar elementlərini aşılamağa, dünyanın digər kapitalist ölkələri ilə yaxşı münasibətləri təmin etməyə çalışırdı.
  dünya siyasətində əsaslı dəyişikliklərə səbəb olmadı . Fuhrer tez bir zamanda öz yerinə qoyuldu - Versal məhdudiyyətlərinin hər hansı bir şəkildə qaldırılmasını və ya universal çağırış və hərbi gücün bərpasını qadağan etdi. Necə ki, nasistlərə antisemit qanunlar və daha çox şeylər tətbiq etmək qadağan edildi.
  Yeganə odur ki, Hitler dövründə Almaniya iqtisadiyyatı böhrandan çıxdı, lakin faşizm heç vaxt radikal formalar almadı, bəzi avtoritar xüsusiyyətləri ilə mötədil millətçilik və Hitler Jugent kimi ümumi gənclər təşkilatları olaraq qaldı.
  Leon Trotskinin rəhbərliyi altında SSRİ ağır sənayesi inkişaf etmiş iqtisadi cəhətdən zəngin bir dövlətə çevrildi.
  SSRİ iqtisadiyyatı Stalinə nisbətən daha çox bazar əsaslı idi, lakin o, həm də beşillik planlar şəklində planlaşdırma elementlərini ehtiva edirdi. Doğuş nisbəti yüksəkdir, xüsusən Trotski abortları da qadağan etdiyinə görə - deyirlər ki, Rusiyada o qədər boş torpaq var və onların deşik kimi ağzını açması üçün heç bir səbəb yoxdur.
  Alman ordusunun sayı 100 min nəfərlə məhdudlaşdığından və Polşa artıq sovet, sosialist respublikasına çevrildiyi üçün döyüşəcək heç kim olmayacaqdı. Moldova 1921-ci ildə Rusiyaya qaytarıldı - kral torpaqlarını geri qaytardı.
  Trotski özü bir az dünya beynəlmiləlçiliyini dəstəklədi, lakin dünya inqilabının məqsədi susdurulmağa başladı. Qismən, Stalinin dövründə olduğu kimi.
  Ancaq müharibə yenə də Şərqdən gəldi. Yaponiya Monqolustana qarşı hərbi əməliyyatlara başladı. Doğan Günəş ölkəsi İtaliya ilə birlikdə dünyanın əsas işğalçılarına çevrildi. Düzdür, Mussolini öz ambisiyalarını Efiopiyanı - Afrikada başqasının müstəmləkəsi olmayan yeganə ölkəsini ələ keçirməklə məhdudlaşdırmağa məcbur oldu. Yaponiya da İngiltərə və xüsusən də ABŞ ilə təkbaşına mübarizə aparmağa hələ cəsarət etməyərək Çinə dırmaşdı. Və bura getdikcə daha çox daxil oldu.
  Çoxlu çinlilər var və bütün parçalanmalarına baxmayaraq, ciddi rəqibdirlər. Və sonra samuraylar Monqolustana daxil oldular... 1941-ci ilin yazında orada ciddi döyüşlər başladı.
  Trotski qərara aldı ki, SSRİ artıq samuraylarla genişmiqyaslı müharibə aparmaq üçün kifayət qədər güclüdür. Bundan əlavə, sovet diktatoru 1904-1905-ci illərin məğlubiyyətinin qisasını almaq istəyirdi. Quruda Qırmızı Ordu yaponlardan daha güclüdür, xüsusən də tanklarda. Ancaq dənizdə Sakit Okean Donanması hələ də paritetə çatmayıb. Lakin Lev Davydoviç Monqolustandan imtina edə bilmədi.
  Qırmızı Ordu əvvəlcə samurayların irəliləməsini dayandırdı. 1941-ci il avqustun 20-də Xalxın Gölü üzərində hücum Qızıl Ordunun qələbəsi ilə başa çatdı. Bundan sonra Trotski Yaponiyadan Cənubi Saxalin və Kuril adalarını geri verməsini tələb etdi.
  Təbii ki, bunun ardınca imtina gəldi və genişmiqyaslı müharibə başladı. Yalnız Böyük Vətən Müharibəsindən fərqli olaraq, o, yad ərazidə aparılıb. Baxmayaraq ki, az qan töküldüyünü söyləmək olmaz.
  Döyüşlər genişmiqyaslı keçdi və yaponlar şiddətlə müqavimət göstərdilər və təslim olmadılar. Lakin sovet qoşunlarının demək olar ki, bütün əməliyyatları uğurla keçdi. Güclü artilleriya zərbəsindən sonra müdafiə yarıldı və tanklar, o cümlədən ən son güclü T-34, LT (ağır Leon Trotski!) cəsədlərin və metalın şiddətli xəndəyini dəf etdi.
  Əvvəlcə Doğan Günəş ölkəsinin döyüşçüləri Mançuriyadan qovuldu. 1941-ci ilin noyabrından 1942-ci ilin avqustuna qədər doqquz ay davam edən bir neçə ardıcıl əməliyyatlar aparıldı.Sovet qoşunları Şimali Koreyaya daxil oldu... Saxalin üzərində də döyüşlər gedirdi. Yaponlar hətta irəliləməyə cəhd etdilər - onlar otuz kilometr irəlilədilər, lakin dayandırıldı və qan içində boğuldu.
  1942-ci ilin sentyabrında Port Artura hücum oldu. Dənizdən gələn dəstəkdən istifadə edən yaponlar xətti tutmağa çalışıblar. Sovet qoşunları cəbhəni yardılar, lakin düşmən qoşunlarını yerə endirərək irəliləyişin qarşısını ala bildi.
  Lakin samuraylar uzun müddət müqavimət göstərə bilmədilər. Sovet aviasiyası gəmiləri ələ keçirdi və bombaladı. Bundan əlavə, yaponlar öz həyatlarına çox laqeyd yanaşırlar - hətta döyüşə paraşüt də götürmədilər. Buna görə də, əsas hava elitalarının ölümündən sonra samurayların səmada müqaviməti nəzərəçarpacaq dərəcədə zəiflədi. Sovet aviasiyası isə daha inamla qalib gəlməyə başladı.
  Bundan əlavə, sovet dizaynerlərinin yeni inkişafları yavaş-yavaş manevr qabiliyyətində Yapon qırıcılarının üstünlüyünü inkar etdi. 1942-ci ilin dekabrında başqa bir şiddətli hücumdan sonra Port Artur ələ keçirildi və Seul eyni ayda süqut etdi.
  1943-cü ilin növbəti ayı Cənubi Koreyaya yanvar hücumu və Busan limanının tutulması ilə başladı.
  Yaponiya quru döyüşlərində uduzurdu və səmada və dənizdə getdikcə daha çox zərər görürdü. 1943-cü ilin fevralında Pekin sovet qoşunları tərəfindən tutuldu. Mart ayında isə şiddətli döyüşlərdən sonra Cənubi Saxalin azad edildi. Aprel və may ayları sovet silahlarının dənizdə yeni qələbələri ilə yadda qaldı... Artan sualtı donanma, aviasiya və Baltikdən gələn gəmilər xüsusilə səmərəli idi.
  1943-cü ilin iyununda sovet qoşunları yaponları Şanxaydan qovdu. Beləliklə, öz işğal zonasını formalaşdırırlar.
  İyul və avqust aylarında paraşütçülər və matroslar Kuril silsiləsini düşməndən azad etdilər. Yaponiya olduqca çətin vəziyyətdə qaldı. Sovet aviasiyası zərbə gücünü artırdı və getdikcə daha güclü bombaladı və Doğan Günəş ölkəsinin dəniz donanması əridi. 1943-cü ilin oktyabrında Trotski qərar verdi: Okinavaya hücum - Yapon Metropolisinin özü üçün döyüşdən əvvəl paltar məşqi. Döyüşlər şiddətli keçdi və samuraylar kütləvi şəkildə silahlardan istifadə etdilər: kamikadze pilotları.
  Epik döyüş iki ay bir həftə davam etdi və nəhayət Okinavanın süqutu ilə başa çatdı. Və 1944-cü ilin yanvarında Tayvan azad edildi.
  Yaponiya indi tam hərbi fəlakətin astanasında idi. Hirohito yalnız ABŞ və İngiltərənin onun tərəfində müharibəyə girəcəyinə ümid edə bilərdi; o dövrdə faşist Almaniyası hələ hərbi cəhətdən çox zəif idi və Mussolini Sakit okeanda Trotskiyə asanlıqla çata bilməzdi.
  Lakin ABŞ və İngiltərə eyhamlar etdilər, lakin müharibəyə girməyə tələsmirdilər. Üstəlik, Hindistanda Böyük Britaniyaya qarşı kütləvi üsyan başladı. Mötədil Qandi daha radikal millətçilər və solçular tərəfindən kənara atıldı. Nəticədə orada əsl müharibə başladı. Çemberleni əvəzləyən Çörçil inadkarlıq nümayiş etdirərək Pakistan və Hindistanı nəyin bahasına olursa-olsun öz nəzarətində saxlamağa çalışırdı. Bu, Britaniya qüvvələrini bağlayan uzun sürən və acı müharibəyə səbəb oldu.
  Amerikalılar xarici siyasətdə tamamilə passiv hərəkət etdilər: mənim daxmam kənardadır!
  1944-cü ilin martında sovet qoşunları havanın hələ çox əlverişli olmamasına baxmayaraq, Hokkaydoya endi. Döyüş üç həftə davam etdi və yaponların məğlubiyyəti ilə başa çatdı. Bu uğur imperatorun metropolun əlçatmazlığına inamını sarsıtdı.
  Quruda və dənizdə döyüşlər 1944-cü il mayın 11-nə qədər davam etdi, yorğun Yaponiya nəhayət təslim oldu.
  Sovet qoşunlarının iştirakı ilə gedən döyüşlər 1941-ci il aprelin 10-dan 1944-cü il mayın 11-dək davam etdi və üç il bir aydan bir qədər çox çəkdi. Sovet ordusunun ölən və yaralardan ölən itkiləri 960 min əsgər və zabit təşkil etdi. Altmış mindən bir qədər çox mülki sovet vətəndaşı da öldü. Bombalamadan, artilleriya atəşindən, Saxalin və Primorye sərhəddindəki döyüşlərdən. Üç milyona yaxın insan yaralandı, onlardan dörd yüz mini əlil oldu.
  Ümumiyyətlə, SSRİ böyük qələbə qazanaraq Çin və Koreyada sovetyönlü rejimlər qurmağa nail oldu və öz qoşunları ilə Doğan Günəş ölkəsinin bütün mülklərini zəbt etdi.
  Yoldaş Trotskinin həm ölkə daxilində, həm də beynəlxalq aləmdə nüfuzu daha da gücləndi.
  1946-cı ildə SSRİ-də ilk süni peykin buraxılışı baş verdi. 1950-ci ildə isə ilk sovet kosmonavtı bütün dünyaya göndərildi. Rumıniyada kral Mikaya SSRİ ilə hərbi və iqtisadi ittifaq bağlamağa razılıq verdi. Tezliklə Macarıstanda hakimiyyət dəyişdi. Çexoslovakiyada isə uzun müddətdir ki, tam olaraq kommunistlər tərəfindən deyil, solçu sovetpərəst qüvvələr tərəfindən idarə olunur.
  1951-ci ildə Türkiyə ilə SSRİ arasında müharibə başladı. Bu məqamda nə ABŞ-ın, nə də İngiltərənin atom bombası yox idi və SSRİ və müttəfiqləri kimi güclü düşmənlə əsl qırğına başlamaq Qərb üçün intihar idi.
  Sovet ordusu Türkiyəni bir aydan az müddətdə məğlub etdi. Qərbin reaksiyasının son dərəcə ləng olduğunu görəndə... İngiltərə hindlilərlə uzun müddət vuruşdu, amma sonda yüz minlərlə əsgərini itirdi və ən böyük koloniyasına nəzarəti itirdi. ABŞ-da iqtisadi böhran var və qaradərililər iğtişaşlar edir.
  Trotski qərar verir: və iki ay ərzində Qırmızı Ordu bütün Yaxın Şərqi və İranı nəzarətə götürür və Misirdə sovetyönlü hökumət hakimiyyətə gəlir. İngilis və fransızların dişlərinə yumruq vurulur. Hitler isə SSRİ-nin tərəfini tutur və bunun üçün Avstriyanın Anschluss imkanını əldə edir.
  De Qoll Fransada hakimiyyətə gəlir. Sovet ekspansiyasından çox narazıdır və bolşevizmə qarşı Şərqə səlib yürüşündən danışır. Trotski, əksinə, Avropaya genişlənmək arzusundadır, vəziyyət qızışır.
  Adolf Hitler SSRİ-nin hazırda ittifaqda olmasından istifadə edərək Almaniyanın hərbiləşdirilməsinə başlayır. Əlcəzair və Mərakeşdə isə Fransaya qarşı böyük üsyan başlayır.
  De Qoll qəzəblənir və Almaniyadan hərbi hazırlıqları dayandırmağı tələb edir. Buna cavab olaraq fürer 1914-cü il sərhədlərinin bərpasını tələb edir və düşmənə qarşı xalq milisləri göndərməklə hədələyir.
  Hər iki tərəf təhdidləri artırır və sərhədlərə qoşun toplayır. Hiyləgər Trotski müharibəyə girmir, Almaniyaya kreditlə tank və təyyarə satır. Nasistlərlə fransızlar arasında döyüş gedir. Belçika müharibəyə girir, lakin bu, müstəmləkələrdə üsyan və müxtəlif cəbhələrdə kommunist fəaliyyəti ilə məhdudlaşdırılan Fransanın vəziyyətini daha da pisləşdirir. Almanlar isə tez qələbə qazanmırlar, lakin Mangio Xəttində ilişib qalırlar , lakin Belçikanı işğal edirlər. Bir il yarım müharibədən sonra faşistlər Parisə yaxınlaşdılar.
  De Qoll sülh imzalamağa gedir və Elsarz və Lotaringiyanı almanlara qaytarır. Belçika da ərazisinin bir hissəsini ayırır. Fürer öz təsirini gücləndirir. 1955-ci ildə SSRİ nüvə bombasını sınaqdan keçirir. Trotski SSRİ-nin tərkibində Çexoslovakiyanı da əhatə edir. Düzdür, Sudetenland ərazisinin bir hissəsi almanlara keçir, lakin etnik sərhədləri daha azdır. Lakin onların gəmini silkələmək üçün heç bir səbəbi yoxdur...
  Hitler öz ambisiyalarını alçaltmağa və Qərbdə və Avstriyanın hesabına genişlənməyi bacardığına görə sevinməyə məcbur olur. Nasistlər Danimarkanı da işğal etdilər və həmçinin 1914-cü il sərhədlərini və imperiyalarının şimalını bərpa etdilər.
  Trotski 1960-cı ildə səksən yaşını qeyd edərək vəfat etdi. Pis vərdişləri olmayan və fiziki hazırlığını qoruyan SSRİ sədri son işlərinə qədər aydın düşüncəsini qoruyub saxladı.
  O, sədr postunu oğlu Davidə təhvil verdi və bununla da dünyada ilk kommunist sülaləsinin əsasını qoydu. Bu vaxta qədər SSRİ-də daha çox mərkəzləşmə və ondan çıxmağı qadağan edən konstitusiyaya düzəlişlər edildi. Hitler də hakimiyyəti süni mayalanma nəticəsində əldə etdiyi oğullarından birinə , lakin rəqabət əsasında keçirdi.
  Ancaq oğul hələ çox gəncdir və Hitlerin ölümündən sonra nasistlər parçalanır və tezliklə sol qanad hakimiyyətə gəlir. Dünya daha təhlükəsiz oldu, lakin müstəmləkə sisteminin dağılması yeni qeyri-sabitlik müharibəsinə səbəb oldu. Çözüm yolu kommunist koalisiyasının yaradılması idi. Qarşılıqlı yardım göstərdi və qaranlıq qitə şəraitində sosializm qurmağa cəhd etdi.
  Lakin dünya kommunizmi çoxlu sayda bazar elementləri ilə seçilirdi və birləşmiş sistem idi.
  Bu arada SSRİ daxilində ziddiyyətlər böyüyürdü. Bir partiyanın siyasi üstünlüyü artıq artan oliqarxiyaya yaraşmırdı. Qırmızı dalğa iş adamları dəyişiklik və siyasi güc istəyirdilər. Hələlik planlı iqtisadiyyatın uğurları və siyasi qazanclar müxalifət əhval-ruhiyyəsini qismən kompensasiya edib. Lakin ABŞ-da dəyişikliklər baş verdi. İki partiyanın: Demokratik və Respublikaçıların inhisarını qıraraq üçüncü - vətənpərvər partiyanı yaradan yeni lider ortaya çıxdı.
  Və hakimiyyətə gələrək avtokratiya qurdu. Eyni zamanda kommunizmə qarşı səlib yürüşü başlayır. David öldü və bundan sonra bir sıra sui-qəsdlər və fraksiya mübarizəsi başladı. Nəticədə ölkə sarsıldı. Amma fraksiyalar arasında mübarizə SSRİ-nin sədri postunun ələ keçirilməsi ilə başa çatdı və xalq sakitləşdi.
  Kosmosda aktiv genişlənmə var idi. 2015-ci ildə Pluton insan astronavt tərəfindən ayaq basan sonuncu planet oldu. Qısa müddət ərzində insanlar Yupiterin səthini ziyarət edə bildilər. Düzdür, onlar xüsusi aromatik vannalarda yatmalı idilər.
  SSRİ daxilində kapitalist ünsürləri daha da gücləndi. Kasıblar və varlılar arasında təbəqələşmə var idi. Əsl milyarderlər, eyni zamanda Siyasi Büro üzvləri meydana çıxdı. Kommunizm getdikcə daha çox maliyyə oliqarxiyası ilə birləşdi və kapitalizmdən getdikcə daha az fərqləndi. Hətta SSRİ-də gəlir vergisi xətti oldu və vahid faiz tətbiq olundu. Bu, təbii ki, qeyri-müəyyən narazılığa səbəb oldu və kiçik iğtişaşlara səbəb oldu.
  Amma indiyədək vəziyyət nəzarətdən çıxmayıb. Amma reallıqda kommunizmin xarici atributları ilə sosial təminatlar getdikcə daha da məhdudlaşdırılırdı. Xüsusilə tibb və təhsil qismən ödənişli oldu, işsizlər və əmək birjaları yarandı.
  Viktoriya Vilnaya çatdı və paralel dünyanı xatırlamağı dayandırdı. İndi o, rus ordusuna rəhbərlik etməyə davam etməli idi.
  Litva Böyük Hersoqluğunun paytaxtı Vilna yıxıldı, lakin qarşıda Qrodno və Brest istiqamətində yürüş var idi.
  Belaruslular həvəslə rus ordusuna qoşuldular. Ancaq qar yağdı və orta əsr ordusunun hərəkəti çətinləşdi. Buna baxmayaraq, Böyük Dük Vasili Qrodnonu işğal etməyi və orada qışlamağı əmr etdi. Viktoriya kəsmək və ya məhv etmək üçün başqa birini axtarmaq üçün ətrafdakı qalaların ətrafında qaçdı.
  Onun içində məhv olmaq üçün vəhşi susuzluq yarandı, lakin getdikcə daha tez-tez rəqibləri döyüşmədən təslim oldular.
  
  
  Qaranlıq Cəhənnəmdən ORACLES
  Təbii ki, faydalı və təhlükəli müxtəlif proqnozlaşdırıcılar var.
  Ancaq alternativ reallıqlardan birində bir sehrbaz var idi, o, nasistlərə İblisin güzgüsünü təkrar etmək üçün gücünü necə qaytarmaq barədə bir sıra danışdı. Yansıtıcı səthə günahsız bir uşağın al qanının damcıları düşdü. Və onlar dərhal hopdular və güzgü özü də hədiyyələrini bərpa edərək parlamağa başladı. Və Fürer o zaman çox şey öyrəndi.
  Ancaq gələcəyi bilməklə belə, onu düzəltmək həmişə mümkün olmur. Afrikada isə almanlar qoşunlarını yenidən topladılar və oktyabrın 23-də Montqomerinin başlatdığı hücumu dəf edə bildilər.
  Böyük çətinliklə də olsa, daha çox canlı qüvvəsi və texnikası olan qoşunlar onları dayandırdılar. Bununla belə, hücumun yerini və vaxtını bilmək Rommelə bir neçə bölməsini rasional şəkildə bölüşdürməyə və hücumu dəf etməyə kömək etdi. İngilislər xeyli itki verdilər və iki həftəlik döyüşdən sonra dayandırmaq məcburiyyətində qaldılar.
  Alman sualtı donanması isə Kasablanka və Mərakeş sahillərində eniş etməyi planlaşdıran desant qüvvələri ilə onlarla gəmini batıraraq böyük ziyan vura bildi. Misirdə uğur qazanmadığını və "Alman canavar sürüsü"nün fəaliyyətini görən amerikalılar "Məşəl" əməliyyatından əl çəkdilər.
  Almanlar da öz növbəsində Sovet qoşunlarının cinah hücumlarını dəf etmək üçün qoşunlarını Stalinqradda yenidən cəmləşdirməyə çalışır və mərkəzdə müdafiəyə basdıraraq hazırlaşırdılar.
  1942-ci il noyabrın 19-da hava şəraitinin pis olması səbəbindən sovet qoşunları aviasiyadan, o cümlədən hücum təyyarələrindən səmərəli istifadə edə bilmədi və artilleriya hazırlığı son dərəcə məhdud uğur qazandı. Beləliklə, almanlar və onların müttəfiqləri öz qüvvələrini yenidən qruplaşdırmaqla sovet qoşunlarının irəliləməsini dəf edə bildilər. Düzdür, bu, faşistləri Stalinqradın özündən yayındırdı, şəhərdə qəhrəman olan sovet əsgərlərinə möhlət verdi. Baxmayaraq ki, Qızıl Ordunun nəzarətində çox az ev qalıb.
  Fritzlər də mərkəzdə dayandılar... Stalinqradda döyüş dekabrın sonuna qədər davam etdi. Cəbhədə irəliləyişə nail ola bilməyən Qırmızı Ordu dayandı. Amma almanlar üçün də asan olmadı. Şəhərə hücum zamanı çox itki verdilər və müdafiədə itki nisbəti onların xeyrinə görünsə də, qoşunlar hələ də tükənib .
  Yanvar ayında Oraklin proqnozuna baxmayaraq, Spark əməliyyatı zamanı almanlar şimalda dayana bilmədilər. Düzdür, döyüş üç həftədən çox davam etdi və Qırmızı Orduya böyük itkilər verdi, lakin onlar quru yolu ilə Stalinqrada çata bildilər.
  Bununla belə, İblisin güzgüsü ilə xəbərdarlıq edilən almanlar Voronej yaxınlığındakı hücumu dəf edə bildilər, zəif müttəfiqlərini: italyanları və rumınları gücləndirdilər. Əks halda, oradakı müdafiə yarılacaqdı.
  Üçüncü Rjev-Sıçov əməliyyatı isə uğursuz oldu. Almanlar yenə çətinliklə də olsa, Sovet hücumunu dəf etdilər. Stalinqradın özündə hava isti idi, yanvarda döyüşlər gedirdi. Paulus Mainstein ilə əvəz olundu və bu daha təcrübəli feldmarşal fevralın 12-dək qala şəhərini tutmağı bacardı. Amma yenə də almanlar bunun üçün böyük bədəl ödədilər. 1943-cü ilin fevralında Reyxstaq toplanmalı və ümumi müharibə elan edilməli idi. İş gününü uzadın və qul əməyindən əvvəlkindən daha fəal istifadə edin.
  Ümumi müharibənin elan edilməsi silah istehsalını artırmağa və yeni bölmələr yaratmağa imkan verdi. O cümlədən xaricilər və hiwilər.
  İngilislərin və amerikalıların Mərakeşə nə vaxt girməyi planlaşdırdıqlarını bilən almanlar böyük sualtı donanmasından istifadə edərək desant gəmilərinə ağrılı zərbələr vurdular - bir-birinin ardınca enişini pozdular. Bu, nasistlərə Qərbə qarşı hərbi əməliyyatları lokallaşdırmağa və bütün əsas qüvvələrini şərqdə cəmləşdirməyə imkan verdi.
  Rommel korpusunun vəziyyəti çətin olaraq qaldı, lakin güzgü sayəsində faşist aviasiyası daha səmərəli fəaliyyət göstərməyə başladı və konvoylar Afrika qrupunun təchizatını yaxşılaşdırdı.
  1943-cü ilin martında Montqomerinin yeni hücumu uğursuz oldu. Bu dəfə Rommel, şeytani sehrin köməyi ilə dəqiq məlumatlar əldə edərək, İngilisləri tələyə saldı və onlara sarsıdıcı bir məğlubiyyət verməyi bacardı! Düzdür, düşmənin say üstünlüyünə və hava üstünlüyünə görə Montqomerini tam məğlub etmək mümkün olmadı, lakin İngiltərənin məğlubiyyəti nəzərə çarpırdı. Xüsusilə çoxlu tanklar itirildi və xeyli sayda maşın kubok olaraq ələ keçirildi.
  İngilislər bir neçə müdafiə xəttini geri çəkərək İsgəndəriyyəyə yaxınlaşdılar. Rommelə yeni ehtiyatlar lazım idi və nasistlər cənub istiqamətində hücumu davam etdirməyi planlaşdırırdılar. Stalinqrad düşdü və sonra Volqa boyunca irəliləmək mümkün oldu.
  1943-cü ilin mayında krautlar Delfin əməliyyatına keçdilər. Onların qoşunları, kahinin köməyinə baxmayaraq, Qırmızı Ordunun çox güclü müqaviməti ilə üzləşdilər. Ağır itkilər bahasına irəliləyiş yavaş idi. Düzdür, falçının köməyi müharibənin gedişinə təsir etdi. Wehrmacht əks-hücumlar gözləyirdi və getdikcə daha çox hücuma keçdi. İyunun ortalarında faşistlər artıq Volqa deltasına yaxınlaşaraq Xəzər dənizinə çatmışdılar.
  1943-cü il iyunun 22-də Türkiyənin müharibəyə girməsi Sovet qoşunlarının Qafqazdakı vəziyyətini daha da ağırlaşdırdı. Bu isə əslində Bakı nefti uğrunda gedən döyüşün nəticəsini əvvəlcədən müəyyənləşdirdi.
  Müttəfiqlər həlledici deyildi. Montqomeri aktiv müdafiəyə keçdi və artıq hücum haqqında düşünmürdü və Mərakeşə eniş real deyildi.
  1943-cü il iyulun 10-da Çörçil alman qüvvələrinin bir hissəsini şərqdən yayındırmaq üçün Fransaya enməyə cəhd etdi. Bununla belə, zəif hazırlanmış eniş, Amerikanın qətiyyətsizliyi və bir kahin sayəsində almanların bütün təfərrüatları bilməsi ilə birlikdə, yalnız tarixdə ingilislərin və amerikalıların quruda ən böyük məğlubiyyəti ilə nəticələndi.
  Təkcə altı yüz əlli mindən çox insan və çoxlu texnika əsir götürüldü. Amma bu, təəssüf ki, nasistlərin cənubda irəliləməsinə mane olmadı. Avqustda almanlar bütün Dağıstanı, türklər İrəvanla birlikdə demək olar ki, bütün Ermənistanı tutdular, ayın 27-də faşistlər və osmanlılar birləşərək Zaqafqaziya cəbhəsini iki yerə parçaladılar.
  Və yenə də sovet qüvvələrinin cəbhənin digər bölmələrinə hücum cəhdləri uğursuzluqla başa çatdı. Düşmən sovet komandanlığının planlarını çox yaxşı bilirdi.
  Qırmızı Orduda xüsusi şöbə geniş yayılmışdı, repressiyalar və kütləvi təmizləmələr aparılırdı. Hətta bir neçə onlarla general və artilleriya marşalı Kulik güllələndi.
  Amma nə qədər ki, düşməndə şeytani silah var idi, ona qarşı heç nə kömək etməyəcəkdi.
  Sentyabr ayı ağır döyüşlərdə keçdi, faşistlər və osmanlılar Bakıya yaxınlaşdılar. Oktyabrda isə şəhərin özündə döyüşlər başladı.
  Sahil şəhəri dənizin o tayından təmin olunurdu və onlar ümidsizcə onu saxlamağa çalışırdılar. Döyüş uzandı və noyabrın 7-də planlaşdırıldığı kimi, Krautlar onu qəbul edə bilmədilər. Lakin bu vaxta qədər Qafqazın bütün digər şəhərləri artıq itmişdi. Dekabrda böyük itkilər bahasına əfsanəvi şəhər düşdü.
  SSRİ-də o dövrdə işlənmiş ən böyük neft yatağı kimi Qafqaz da tamamilə itirildi. Düzdür, bütün neft quyuları partladılıb dağıdıldığı üçün nasistlərin özləri də tezliklə bu üstünlükdən yararlana bilmədilər.
  Şərq cəbhəsində sakitlik hökm sürürdü. Böyük Alman quru qüvvələri Rommelə kömək etmək üçün İraqa, daha sonra Fələstinə və Süveyş kanalına hərəkət etdi. Sovet rəhbərliyi isə fasilədən istifadə etmək qərarına gəldi. Artıq başqa yerlərdə, o cümlədən Sibirdə neft yataqları işlənilib. Sovet dizaynerləri yeni tanklar üzərində işləyirdilər. IS-2 və T-34-85 alman pantera və pələnglərinə cavab olmalı idi.
  Nasist Almaniyasında silah istehsalı real tarixdən daha yüksək idi. Aydındır ki, nasistlərin və qulların daha çox resursları var və ruhdan düşmüş müttəfiqlərin bombalanması daha zəifdir. Bu o deməkdir ki, onlar reallıqdan daha çox dəmir və daha keyfiyyətli metal istehsal edə bilərlər. Buna görə də ayda 600 ədəd Panteranın istehsal planı yerinə yetirildi və hətta artıqlaması ilə yerinə yetirildi. Ancaq başqa məhdudiyyətlər də var idi: yeni heyətlər üçün məşq vaxtı. Üstəlik, "Pantera" bütün şübhəsiz üstünlüklərinə baxmayaraq: yüksək zireh deşmə və atəş sürəti, əla görmə qabiliyyəti və optika, həmçinin yaxşı ön qoruma və yaxşı sürücülük performansı olan bir top, zəif yan qoruma və pilləli bir quruluşa sahib idi. rulonlardan.
  Panther-2 daha təkmil və perspektivli bir inkişaf oldu. 47 ton bir qədər yüksək çəki ilə daha sıx bir quruluş sayəsində Panther-2 71 EL lülə uzunluğuna və gövdənin ön hissəsində 120 mm zirehli, 60 tərəfi bucaq altında olan güclü 88 mm-lik topa malik idi. Qüllənin alnında 150, duralumin korpusunda 900 at gücündə mühərriklə.
  Belə bir maşın Tiger-2 ilə birlikdə 1943-cü ilin noyabrında istehsal olunmağa başladı. Bununla belə, almanlar hələ də öz avtomobillərini yenicə inkişaf etdirirdilər. Və onlar Yaxın Şərqdə irəlilədilər.
  1944-cü ilin martında almanlar Küveyti tutdular və Süveyş kanalına çatdılar.
  Nasistlərin heç bir üstünlüyü olmasın deyə kahin sındırılmalı idi. Bu vəziyyətdə, qızların daha əvvəl bunu etmək arzusu var idi, lakin təsir məhdudiyyətləri onlara təsir etdi.
  Məsələn, indi 1944-cü il aprelin 1-də sehrli qızların əvəzinə cəbhə boyu iki yaraşıqlı gözəl hərəkət edirdi. Təəssüf ki, çox orta qabiliyyətlərlə, atlama məhdudlaşdırıcı təsir etdi. Çılpaq ayaqların qarın güclə məruz qaldığı yaz torpağında gəzməsi bir az soyuq idi. Qızların sol əlində dərin Volqa, Kamışinin şimalındadır və daha da irəli getsəniz, Stalinqrad yaxınlığındakı Alman mövqelərinə çatacaqsınız. Döyüşçülərin vəzifəsi isə demək olar ki, adi qızlara çevrilmək və nifrət edilən orakulu zərərsizləşdirmək üçün fövqəlbəşəri qabiliyyətlərini itirməkdir... Lakin, hətta indi bu kifayət olmaya bilər. Axı SSRİ müharibədən əvvəl əhalisinin yarısının yaşadığı ərazini və sənaye potensialının əhəmiyyətli hissəsini, o cümlədən, ilk növbədə hasil etmək üçün əlverişli nefti itirdi.
  Təbii ki, bir çox başqa əmanətlər var, lakin onların tam gücü ilə işləməsi üçün həm vaxt, həm də pul lazımdır. Yəni vəziyyət elədir ki, Hitler İblis güzgüsünün gücündən məhrum olsa belə, bu, ağrılı dərəcədə qeyri-kafi çıxa bilər. Üstəlik, müttəfiqlər arasında separatçı əhval-ruhiyyə gücləndi. Xüsusilə amerikalılar. Ruzvelt xəstədir, Gallen açıq şəkildə solçu pasifizmə meyllidir və yeni seçkilərin perspektivləri o qədər də şən deyil.
  Sualtı döyüşlər Müttəfiqlər üçün yaxşı getmir. Alman sualtı qayıqlarının sayı durmadan artır və onların döyüş keyfiyyətləri yaxşılaşır. Artıq istiliklə idarə olunan torpedalar və hidrogen peroksidlə işləyən sualtı qayıqlar peyda olub . Müttəfiqlərin donanması incələnir və zəifləyir, xüsusən də Krautların texnotronik köpəkbalıqları səthə çıxmamağı və özlərini aşkar etməməyi öyrəndiklərindən.
  Bundan əlavə, nasistlərin sualtı donanmasının fəaliyyəti real tarixdən daha yüksəkdir: yanacaq tədarükü asanlaşdı, tankerlər hətta Liviya yataqlarından gəlir. Bundan əlavə, Rumıniyanın bombalanması çox zəifdir. Sintetik yanacağın istehsalı isə daha yüksəkdir.
  Müttəfiqlər şokdadırlar və vəziyyətləri əlverişsizdir. Xüsusilə daxili siyasi.
  1 aprel 1944-cü ildə Şərq Cəbhəsində qüvvələr balansı: SSRİ-nin 6,3 milyon əsgər və zabiti və 5,3 minə yaxın tank və özüyeriyən silah, 95 min silah və minaatan, 7,7 min təyyarə. Düşməni məğlub etməyə çalışarkən qış döyüşlərində ağır itkilər. Almanlar, peykləri, xarici bölmələri, Hiwi piyada qoşunlarını nəzərə alaraq, 7,2 milyondan çox, tanklar və özüyeriyən silahlar artıq 8,8 min, silah və minaatan 100 minə yaxın, aviasiya 16,5 min nəqliyyat vasitəsi topladı. Nəzərə alsaq ki, yeni İS-2 və T-34-85 tankları Qırmızı Ordu ilə xidmətə təzəcə girməyə başlayıb, düşmənin texnikanın keyfiyyətində üstünlüyü əhəmiyyətlidir. Belə ki, "Pantera" və "Pələng" istehsalı artıq təşviq edilib və onlar Almaniyanın tank donanmasının yarıdan çoxunu təşkil edir.
  Aviasiyada keyfiyyət qiymətləndirmələri o qədər də aydın deyil. Alman maşınları sürət və silahlanma baxımından sovet maşınlarından üstündür, lakin üfüqi manevr qabiliyyətinə görə, eyni zamanda şaquli manevr qabiliyyətinə görə daha üstündür. Ancaq ən əsası, reaktiv təyyarələr Fritz-də, ilk növbədə ME-262-də meydana çıxdı. Pervaneli döyüşçülərdən silahlanma və sürət baxımından ən güclüləri ME-309 və TA-152 idi. Yu-488 və daha əvvəl Yu-288 seriyalı istehsala girdi. Bu bombardmançıların yüksək yük altında uçuş xüsusiyyətlərində heç bir bərabərliyi yox idi.
  Hər halda, qüvvələr nisbətini nəzərə alsaq, o zaman düşmən daha güclü kimi tanınmalıdır. Bundan əlavə, Yaxın Şərqdə əməliyyat başa çatsa, faşistlər daha da güclənəcək. Onların orada son qələbəsinə isə bir aydan çox vaxt qalıb. Belə ki...
  Texniki cəhətdən savadlı Yelena ağır ah çəkdi və oxudu:
  - Nə güc, nə güc... Goblinin çox içdiyi aydındır! O, sadəcə qabığını mişarlamış və ədəbsiz sözlər qışqırmışdı!
  Təvazökar kəndli paltarında belə mədəniyyətini qoruyub saxlayan Zoya dostuna barmağını silkələdi:
  - Kobudluqdan uzaq olaq... Yaxşı olar ki, fəaliyyət planı tərtib edək!
  Elena çiyinlərini çəkdi. O, əvvəlkindən daha arıq və atletik deyildi. Baxmayaraq ki, bəlkə də bir çox kişi onu əvvəlkindən daha cəlbedici görəcək. Qız paltarı sadə, kətan, ağ və təmizdir. Kəndli qadınlar üçün adətdən bir az qısa, qaralmış ayaqlarını dizdən yuxarı açır. Qızların nə silahı, nə də zinət əşyaları qalmamışdı. Bir saat belə yoxdur.
  Onlar indi o qədər köntöy, aprel ayı üçün çox qaralmışlar, lakin o qədər də sürətli və güclü deyillər. Ayaqları çınqıllarla örtülmüş gil yolda gəzir. Çılpaq altlıqlar, kəndli qadınlarınki kimi kobuddur və tikanlı səthə basarkən rahat hiss edir. Gedərkən belə soyuq əsmir. Şaxtadan sonra səhər şaxtası əriyir və ayaqlar o qədər də uyuşmur və ağrımır.
  Əvvəlki bədənində o, ümumiyyətlə, hətta Antarktidada heç bir problem olmadan döyüşçü idi. İndi də ayaqlarım soyuqdan qızarıb, səhər günəşində isinib, iyrənc ağrıyır.
  İnsan orqanizminin soyuqdan və yorğunluqdan xoşagəlməz hisslər yaşaya biləcəyini artıq unudan Yelena qıcıqla dedi:
  - Düzünü desəm, belə bir ekspedisiyada məqsəd görmürəm. Bu cəhənnəmə atıldıq, güclü sehrdən məhrum olduq... Ayaqyalın və sadə kəndli paltarında qaldıq, eyni zamanda bəşəriyyəti faşizmdən xilas etməyə borclu olduq!
  Zoya oxşar parçaya məntiqlə cavab verdi:
  "Amma bunun gözəlliyi budur!" Möcüzəvi qabiliyyətlərimizdən istifadə edərək Vilnanı və Litvanın digər şəhərlərini ələ keçirəndə asan olmasın. Bu, daha maraqlıdır və ən əsası düşməni sadə bədənlərdə və super güclər olmadan məğlub etmək üçün təxəyyül tələb edir!
  Yelena adəti üzrə çılpaq ayağını yolun ortasındakı gildən çıxan iri daş daşına vururdu. Amma daş zərbədən uçmaq əvəzinə yerində qaldı və Müdrik Qız ağrıdan qışqırdı. Hələ uzun, zərif barmaqlar dərhal şişdi və mavi oldu. Zoya hətta onlardan bir-ikisini düzəltməli oldu. Bənövşəyi falanjlar yerinə düşdü və Yelena yanağında əmələ gələn göz yaşını silkələdi. Bu qədər axmaq bir şey etməlisən.
  Beloboqun qızı özündə bir rəğbət dalğası hiss etdi, onu empatiya dalğası bürüdü. Və eyni zamanda, öz zəiflik və zəiflik hissi ortaya çıxdı. Yelenanın mavi ətinin altındakı dırnaq çatladı və ayağı da həqiqətən təsirli şəkildə zədələndi və həssas oldu.
  Müdrik özünə rəğbətlə qeyd etdi:
  - Fövqəlgücləri olmayan ət bu deməkdir... Sən sadəcə heç kim olursan!
  Zoya əsəbi halda dedi:
  - Balaca ayaqların sağalacaq... Birtəhər yaşayacaqsan!
  Qızlar yenə yol boyu yola düşdülər. Artıq onların eyni ehtiyatsız şənliyi yox idi. Üstəlik, nə qədər çox gəzsələr, bir o qədər aclıq hiss edirdilər. Burada kolxoz sahələri peyda oldu... Onlarda artıq iş qızışırdı.
  Kişilər isə gözə dəymirdi, yalnız qadınlar və uşaqlar qoşqu ilə bağlanırdı, bəziləri şumçuya, bəziləri isə çapalara. Buradakı insanlar olduqca arıq, yorğun üzlüdürlər. Düzdür, oğlanlar gözəl qızları görüb gülümsəyərək onlara tərəf yelləyərək, yaltaq, uzadılmış əlləri ilə salamlayırdılar.
  Zoya kəndli zəhməti ilə Elenaya kömək etməyi təklif etdi. Svaroqun qızı könülsüz razılaşdı. O, şəxsən kolxozun çətinliyini deyil, silah şücaətlərini istəyirdi. Ancaq ayağını daş daşına vurduqdan sonra onun döyüşkən əhvalı bir anda yox oldu. Bundan əlavə, öz qanuniləşdirmənizi düşünməlisiniz. Kim nə deyirsə desin, onlar yalnız paltarlarda və pastorsuz qaldılar.
  Bəli, NKVD hər an onları casus elan edib, çaşdıra bilər. Əks halda onlar sənədləri də daxil olmaqla hər şeyini itirmiş sadəcə qaçqın olacaqlar. Onların paltarları çox da yeni deyil və daha qısa ətəkli üslub bolşevik kəndi üçün xarakterikdir. Siz kifayət qədər yeyə bilərsiniz ki, onlar buna inansınlar!
  Zoya kənddə doğulub və onun əlləri və bədəni əzablarda çox çevikdir. Yelena şəhər xanımıdır, təkcə moskvalı deyil. Düzdür, onun Rodnover icmasında əkinçilik təcrübəsi var. Ancaq yenə də hərəkətlər Zoya kimi asan və tanış deyil. Bəli və soyuq yerdə qırılan barmaqlar iyrənc bir şəkildə ağrıyır.
  Bununla belə, gənc qadınlar, oğlanlar və qızlar hamısı ayaqyalındır, hətta gecələr soyuq olsa da və siz az qala üşümək riskiniz var. Yalnız qoca qadınlar və bast ayaqqabılı yaşlı qadınlar. Görünüşdə heç bir kişi yoxdur və hamıdan ən böyüyü qıvrımsaçlı, qırmızımtıl bir yeniyetmədir, yaşı on beşdən çox deyil, çox düzən şalvar geyinmiş, lakin çox ifadəli görünüşü və cəsarətli çənəsi var. Bu komsomol nişanlı uşaq oğlanların ən böyüyüdür və hamıya əmr verir.
  Gənc komandir iki gözəlin onlara qoşulması ilə bağlı heç bir açıqlama verməyib. Sanki bu belə idi, deməyə ehtiyac yoxdur. Volqa bölgəsinin iqlimi mülayimdir və iqlim tam sürətlə davam edir, buna görə əlavə bir cüt əl zərər verməyəcək.
  Tezliklə Yelenanın kürəyi ağrımağa başladı və o, şumlamaya getməyi xahiş etdi. Beləliklə, kifayət qədər güclü bir qızın cəsədi üçün daha asandır, ancaq ayaq barmaqlarınız çox qıcıqlanmaması üçün dabanlarınızı boş torpağa diqqətlə qazmalısınız. Ancaq sinə təzyiqi fərqli bir açı ilə gəlir və arxa boşaldıqdan sonra ağrı hiss etmir.
  Qız sonra fikirləşdi ki, həqiqətən neçə yaşı var? Yüzü çoxdan ötüb! Gülməli! O, müasir Rusiyanın ən yaşlı qadınlarından biridir və eyni zamanda güc və sağlamlıqla doludur. Ancaq sehrli qabiliyyətlərindən məhrum olduqdan sonra belə canavarlara çevrilə bilərlər!
  Bu fikir Yelenanı üşüdür...
  Hamı həvəslə və nahar fasiləsi olmadan işləyirdi. Yaxud yalnız hava tamamilə qaraldıqdan sonra təravətlənmək üçün atəşə yaxınlaşırdılar. Yaxınlıqda Volqa çayı var idi və qazanda balıq var idi. Ancaq çörəyin çoxu var və o, nədənsə tamamilə təmiz deyil, çirkləri ilə. Başqa bir soğan dadı.
  Yemək sadədir və çox deyil, ac mədələr üçün ləzzət kimi görünür. Ranger Qızlar uzun illərdir ki, belə yorğunluq hiss etməmişdilər. Xeyr, super güclər olmadan insan olmaq hələ də çox ağrılıdır. Bir də eşşək kimi yorulursan!
  Amma orqanizmlərin gənc və sağlam olması da yaxşıdır. Qızlar özbaşına tövlədə digər qadınlarla birlikdə yuxuya gediblər. Oğlanlardan biri başını Zoenin hündür sinəsinə qoydu. Ranger qız onun sarışın buruqlarını sığalladı... Və güclü bir həzin hiss etdi. Onlar həyatdan və himayədarları olan Demiurge Tanrılarından hər şeyi aldılar: əbədi gənclik, güc, sərvət, güc, şərəf və hörmətə sahib olmaq imkanı, lakin... Hamilə olmaq üçün imkanları onlara bərabər olan bir insanla yatmalıdırlar. Və bunu tapmaq heç də asan deyil.
  Və əgər belə oğlanlar varsa, deməli onlar başqa səviyyədə və başqa bir kainatdadırlar. Yelena Qaqarin haqqında mahnını xatırladı və bu, onu daha da kədərləndirdi;
  Bilirsən necə oğlandı...
  Bütün dünya onu qucağında gəzdirdi!
  TSİNGİN QARDAŞININ QƏRARLILIĞI İmperatorluğu Xilas edir
  Çar II Nikolayın qardaşı Mixail, real tarixdən fərqli olaraq, qətiyyətlə hərəkət etdi. İmperator Qvardiyası Qış Sarayına basqın etməyə çalışan üsyançılara atəş açıb. Sonra suveren tərəfindən bəyənilən kazaklar və nəcib alaylar döyüşə girdi.
  Bir neçə yüz üsyançı öldürüldü, digərləri isə qaçdı. Polis üsyançıları və onların liderlərini fəal şəkildə ələ keçirdi. Dövlət Dumasının nümayəndələri, knyazlıq ailələri, tacirlər və maliyyə elitasının nümayəndələri çar Nikolaya sədaqət andı içməyə tələsdilər, sədaqət andı içdilər. Döyüş zamanı altı yüzdən çox üsyançı öldürüldü, bir yarım min nəfər yaralandı. Mühafizəçilər iyirmi nəfərə yaxın, kazaklar isə əlli nəfəri itirdi.
  Ciddi bir toqquşma oldu, amma avtokratiya sağ qaldı. Yuxarıdakı sui-qəsdçilərin nə tək fikri, nə də bir lideri var idi. Və ümumiyyətlə, onların çoxu hesab edirdi ki, müharibə zamanı idarəetmə formasını dəyişmək mümkün deyil.
  Çar II Nikolaydan narazı olanlar çoxdur, lakin imperiya rejiminə alternativ təklif etmək çətindir. Üstəlik, varlılar ciddi şəkildə qorxurlar ki, respublika idarəetmə forması kapitalistləri ac və üsyankar proletariatdan, torpaq sahiblərini isə kəndlilərdən qorumaq üçün çox zəif və boş olacaq .
  Amma xalq özü ciddi inqilab təşkil etməyəcək. Bolşeviklər hələ də çox zəif və sayca azdırlar, Sosialist İnqilabçıların əksəriyyəti inqilabın yaxşı olduğuna inanırlar, lakin əvvəlcə dünya müharibəsində qalib gəlmək daha yaxşıdır.
  Bir sözlə, iğtişaş oldu və hamı çıxdı! Qanlı dirilmə kimi bir şey təkrarlandı...Və sükut!
  II Nikolay qardaşını qətiyyətinə görə birinci dərəcəli Georgi ordeni ilə təltif etdi və onu baş general rütbəsinə yüksəltdi, Mixaili qərb cəbhəsinə komandanlıq etdi. Cənub və Rumıniya cəbhələri isə Brusilova tabe idi.
  Rus ordusunun sayı demək olar ki, on milyon nəfərə çatdı və onun saxlanması imperiyanın üzərinə ağır yük qoydu. İrəliləmək lazım idi.
  Yollar quruyan kimi çar ordusu Qalisiyaya zərbə endirdi. Say üstünlüyü rus qoşunlarının tərəfində idi. Avstriyalılar mənəvi cəhətdən zəiflədi və slavyanlardan ibarət alaylar kütləvi şəkildə tərk edildi və ya təslim oldu. Düşməni saxlamaq üçün kifayət qədər alman bölmələri yox idi.
  Bütün bunlara əlavə olaraq, ABŞ aprel ayında Mərkəzi Güclərə qarşı müharibəyə girdi. Beləliklə, münaqişənin nəticəsi artıq əvvəlcədən müəyyən edilmişdi. Almanlar müttəfiqləri məğlub etmək üçün Qərbdəki qüvvələrini artırmağa çalışdılar və Avstriya-Macarıstana əhəmiyyətli köməklik göstərə bilmədilər.
  Rus qoşunları Lvivi və Qalisiyadakı bir sıra şəhərləri işğal etdilər. Hətta bir neçə kiçik qazanlar meydana gəldi. Avstriya, yamaqlı , sınıq cəbhə çox tez dağılırdı, buna görə almanlar qərbdə kor müdafiəyə keçməli və meydana gələn boşluqlara qoşun atmalı oldular.
  Uğurlarını inkişaf etdirən ruslar Przemyslə yaxınlaşdılar və hətta şəhəri mühasirəyə aldılar. Lakin təchizat problemləri və daha döyüşə hazır alman bölmələrinin döyüşə daxil olması irəliləyişi ləngitdi. Lakin Rumıniya Cəbhəsi hücuma keçdi, bir müddət sonra Qərb Cəbhəsi də. Sonuncu çətin bir vəzifə ilə üzləşdi: güclü, dərin eşelonlu Alman müdafiəsini yarmaq.
  Çarın qardaşı Mixail bunu biabırçılıq hesab etmədi, Brusilovdan öyrəndi və oxşar taktika tətbiq etdi. O, almanların əsas hücumun istiqamətini müəyyən edə bilməməsi üçün birdən on iki müxtəlif yerdə hücuma hazırlaşmağa başladı. Bundan əlavə, onlar gecə tüstü pərdəsi və hücumdan fəal şəkildə istifadə etdilər.
  Cənubdakı rus qoşunları Buxaresti azad etdi və mərkəzdəki hücum Vilnanın cənubunda irəliləyişlərlə nəticələndi.
  Almanlar yenidən cənub cinahını gücləndirməli oldular. Riqanı mühasirəyə alan alman qoşunları mühasirəyə alınmaq təhlükəsi ilə üzləşdi. Bu şəraitdə Kayzer Baltikyanı dövlətləri tərk etmək və qoşunları Prussiya müdafiə xəttinə çəkməklə bağlı çətin qərar qəbul etdi.
  Birlik və Türkiyə üçün işlər getmədi. Ruslar və ingilislər Kiçik Asiyada irəliləyir, fransızlar Suriyada Fələstinə təzyiq göstərirdilər. Osmanlı zəifləyirdi və onların süqutu uzaqda deyildi. Bundan əlavə, bolqarlar dəyişdi. Prussiyalıların artıq müharibədə uduzduğunu, Rumıniyanın böyük hissəsini azad edən rus qoşunlarının sərhədə çatdığını başa düşən Slavyan kralı Avstriya, Türkiyə və Almaniyaya müharibə elan etdi.
  Təbii ki, bu, almanların daha çox başağrısı yaratdı. Onlar artıq Şərqdə cəbhə xəttini saxlaya bilmədilər və Vistulaya çəkilməyə məcbur oldular. Təbii su maneəsinin rus qoşunlarını gecikdirəcəyinə ümid edirdi.
  Qərbdəki müttəfiqlər artıq tanklardan daha fəal istifadə etmələrinə baxmayaraq, yalnız qismən uğur qazandılar. Amma hələlik Almaniya bir az geri çəkilmək məcburiyyətində olsa da, cəbhədə idi. Cənub hissəsi çox səy göstərdi.
  Yaxşı, çar Rusiyası payız-qış döyüşlərinin ağır yükünü Osmanlı imperiyasına verdi.
  Konstantinopola həm qurudan, həm də dənizdən edilən hücum rus silahlarının qələbəsi ilə başa çatdı. Türkiyə yıxıldı və onunla birlikdə Rusiya böyük ərazilər, Konstantinopol və Aralıq dənizinə çıxışı olan boğazlar aldı.
  Düzdür, 1917-ci ildə müharibəni bitirmək mümkün deyildi, amma qələbə nəfəsini artıq hamı hiss edirdi, 1916-cı ildəkindən qat-qat artıq.
  Rusiyada qış kiçik tətillər və nümayişlərlə keçdi, lakin hərbi çətinliklərə baxmayaraq, ciddi toqquşmalar olmadı. Ola bilsin ki, rubl çox ucuzlaşıb, amma aclıqdan danışmaq tezdir.
  Bununla belə, müharibəni bitirmək vaxtı idi və hamı bunu başa düşdü. Feldmarşal rütbəsinə yüksələn Brusilov əsas zərbəni düşmənin daha zəif olduğu cənubda vurmağı və sonra şimala dönməyi təklif etdi.
  Almanların artıq ilk tankları var idi. Lakin onların sayı müharibənin gedişatına əhəmiyyətli təsir göstərmək üçün çox azdır. Rusiyanın da öz maşınları, xüsusən də Mendeleyev tankları var. Amma yenə də çar sənayesi hələ ki, kütləvi istehsalı həyata keçirə bilmir.
  Lakin tankların kütləvi istehsalı İngilislər, Amerikalılar və Fransızlar tərəfindən quruldu. Bu o deməkdir ki, müdafiəni yarmaq üçün yeni, güclü vasitə meydana çıxıb ki, bu da alman mövqelərini yarmalı idi.
  Müttəfiqlər də dağıdıcı müharibəni mümkün qədər tez bitirmək istəyirlər. Martın sonundan etibarən Almaniyanın dərin eşelonlu müdafiəsini yarmağa çalışmağa başladılar.
  Rus qoşunlarının hücumu cənubda yollar quruyan kimi başladı. Əvvəlki qələbələrdən sonra rus qoşunları ayağa qalxdı, lakin avstriyalılar çətinliklə dayandılar. Budapeşt mayın əvvəlində özünü mühasirəyə aldı. Sonra Vyanaya doğru və Vistula çayından yan keçərək hərəkət başladı.
  İtalyanlar da hücuma keçdilər. Hətta Yaponiya Avropaya ekspedisiya qüvvələri göndərdi. Almanlar hər tərəfdən sıxışdırdılar.
  Rus qoşunları artıq Vyanaya yaxınlaşanda Avstriya-Macarıstan təslim oldu. Almaniyanın son müttəfiqi nəhayət yıxıldı. Qərbdə cəbhənin müxtəlif yerlərində zərbə taktikalarından istifadə edərək, müttəfiqlər yavaş-yavaş, lakin əminliklə irəliləyirdilər. Və rus qoşunları cənubdan Vistulanı əhatə edən alman cəbhəsinin arxasına daxil oldu.
  Bu şəraitdə Almaniyanın tam, ümidsiz mövqeyini dərk edən kansler Vilhelm 1918-ci il iyunun 22-də bütün hərbi əməliyyatların dayandırıldığını elan etdi. Əslində, almanlar təslim oldular.
  Avstriya-Macarıstan mövcudluğunu dayandırdı. Rusiya Qalisiyanı, Krakov bölgəsini, Bukovinanı, Sloveniyanın şərqinin bir hissəsini və Macarıstanı qəbul etdi. Rumıniya Transilvaniya. Avstriya-Macarıstandan yalnız kiçik Avstriya və xeyli azalmış Macarıstan qaldı. Çexoslovakiya Rusiyanın himayəsi altında meydana çıxdı.
  Çar imperiyası Almaniyadan Klaypeda, Poznan və dənizlərə çıxış əldə etdi, Şərqi Prussiyanı Danziq vasitəsilə metropolun özündən kəsdi.
  Almaniya 19-cu əsrdə əvvəllər fəth etdiyi şeyləri Danimarka və Fransaya verməli oldu. Hər il böyük təzminat ödəməyə məhkum edildi və hərbi potensialını yüz min nəfərlə məhdudlaşdırdı.
  Və təbii ki, real tarixdə olduğu kimi, demilitarizasiya zonası.
  Çar Rusiyası cənubda öz mülklərini genişləndirdi. Osmanlı İmperiyası da Avstriya İmperiyası kimi mövcudluğunu dayandırdı. İngiltərə İraqı, Fransanı, Suriyanı və ingilislərlə birlikdə Fələstini aldı. Rusiya Ermənistanı, Kiçik Asiyanı və Konstantinopolu aldı.
  Yaxın Şərq və İran da təsir dairələrinə bölündü. Beləliklə, Çar Rusiyası əhəmiyyətli maddi əldələrə nail oldu.
  Lakin müharibə iki milyon yarımdan çox əsgərin həyatı bahasına başa gəldi, ölən mülki vətəndaşları saymasaq, böyük xərclər. Maliyyə darmadağın oldu və ölkə borclandı.
  Düzdür, müttəfiqlər yumşaq şəkildə kreditlər üzrə faizləri silməyə razılaşdılar, lakin yenə də borc olduqca böyük oldu - təxminən on milyard qızıl rubl.
  Amma əvvəllər almanlara məxsus olan müəssisələri milliləşdirmək mümkün idi.
  Çar Rusiyasında siyasi vəziyyət sabitləşdi, imperatorun nüfuzu artdı.
  II Nikolay bundan istifadə edərək Dövlət Dumasında öz manifestini ləğv etdi. Avtokratiya yenidən bərpa edildi və qanunvericilik hakimiyyəti tam olaraq çara keçdi.
  Bu, yalnız utancaq etiraz cəhdlərinə səbəb oldu. Ölkə müharibədən çox yorulmuşdu və yeni sarsıntılar istəmirdi.
  Və iqtisadiyyat müharibədən sonrakı sürətli bərpaya başladı! Artım ildə orta hesabla təxminən doqquz faiz təşkil edib və ABŞ-dan yüksək olub.
  Yeni qabaqcıl sənayelər yaradıldı və maşınqayırma inkişaf etdi. Maaşlar artdı.
  Çar qanunu ilə iş gününün uzunluğu 11,5 saatdan 10,5 saata endirildi. Bayramqabağı günlərdə və həftə sonlarından əvvəl saat 9-a qədər. Həmçinin, iş gününün heç olmasa bir hissəsi gecə olarsa, doqquz saata endirildi.
  Pul mübadiləsindən sonra rublun bərk qızıl balansı bərpa olundu. 1929-cu ilə qədər bir işçinin maaşı ayda 50 rubla çatdı, arağın bir şüşəsi 25 qəpik idi. Yəni ayda 200 şüşə. Onu qızıl ekvivalentində götürsək, bu, 37 qram xalis qızıla bərabərdir.
  Ölkə sənaye istehsalına görə ABŞ-dan sonra ikinci yeri tutmuşdur. İmperatorluğun perspektivləri çox çəhrayı görünürdü, lakin... böyük bir depressiya vurdu.
  Dağılma bütün dünyaya, o cümlədən Rusiyaya təsir etdi. Həqiqət ən çox Almaniya və ABŞ-a ziyan vurub. Lakin çar Rusiyası xarici borclardan həddindən artıq asılı idi və buna görə də sarsıntılardan və tənəzzüldən qaça bilmədi.
  İyirminci illərdə bolşeviklər partiyası böhran yaşayırdı. Lenin praktiki, inqilabi mübarizədən əslində nəzəriyə dalaraq... və elmi fantastika yazaraq geri çəkildi.
  Vladimir İliç Britaniyada Herbert Uelslə tanış olur və elmi fantastika dadını hiss edir. Xüsusilə, Vladimir İliçin qələmindən böyük, futuristik bir roman çıxdı: "Kommunizm xoşbəxtlik yoludur"! Və bir sıra başqa əsərlər. Lenin artıq elmi fantastika əsərlərindən yaxşı pul qazanırdı.
  Bolşeviklər Trotskiçilərə və Stalinistlərə bölündülər. Stalin Narodnaya Volya üçün xarakterik olan fərdi terror taktikasına qayıtmaq qərarına gəldi. Trotski daha mötədil mövqe tutdu.
  Sosialist İnqilabçıları hələ də fəaldırlar, baxmayaraq ki, iyirminci illərdə artıq səs-küylü siyasi qətllər yox idi. Respublikaçıların və kadetlərin mövqeləri getdikcə möhkəmləndi. Həqiqətən də, mütləq monarxiya hamıya köhnəlmiş yadigar görünürdü. Beləliklə, yenidən iğtişaşlar, tətillər, nümayişlər başladı və kral taxtı silkələməyə başladı.
  Monarx çox şey xatırlaya bilərdi...
  II Nikolayın hökuməti həll yolu tapdı...müharibədə! Üstəlik, generallar Yaponiyanın məğlubiyyətinin qisasını almağa can atırdılar. Və bu başa düşüləndir...
  Birinci Dünya Müharibəsindən sonra Çar Rusiyası bir neçə kiçik hərbi yürüşlər keçirdi. Onların və müttəfiqlərinin ərəb dünyasını tamamladıqları Yaxın Şərqdə. Əfqanıstanda.... Orada İngiltərə ilə birlikdə müharibə gedirdi. Rusiya Əfqanıstanın əsasən özbək və taciklərin yaşadığı şimal rayonlarını, həmçinin Heratı ələ keçirdi. İngilislər amansız müharibələrdən sonra buna baxmayaraq cənubu tabe etdi. Əfqanıstanın mərkəzində özünüidarəetmə qaldı.
  İran hələ də suverenlik görünüşünü qoruyub saxlayırdı, lakin onun bölünməsi də uzaqda deyildi.
  Lakin maraqların əsas toqquşması Yaponiyada baş verdi. Üstəlik, 1931-ci ildə yaponlar Mançuriyada marionet hökuməti yaradaraq Çinə hücuma keçdilər.
  Bu, yeni müharibənin səbəbi oldu.
  Bu vaxta qədər Rusiya ordusu tank parkını yeniləməyə və çox güclü aviasiya yaratmağa nail olmuşdu. Havada Yaponiya nəzərəçarpacaq dərəcədə zəif idi və Rusiyanın quru ordusu daha çox idi və bəlkə də daha döyüşə hazır idi.
  Sakit Okean Donanmasına əfsanəvi admiral Kolçak komandirlik edirdi. Birinci çağırılmış Müqəddəs Endryu ordeninin cəngaveri Brusilov bu vaxta qədər artıq vəfat etmişdi, lakin onun bacarıqlı tələbələri qalmışdılar.
  Müharibə Yaponiya üçün əvvəldən uğursuz oldu. Rus generalları: Denikin, Vrangel, Kaleydin çarın qardaşı Mixail Romanovun ümumi komandanlığı altında enerjili və məharətlə hərəkət edirdilər. Birinci Dünya Müharibəsi təcrübəsi öz təsirini göstərmiş, 1904-1905-ci illər münaqişəsində yol verilmiş səhvlər nəzərə alınmışdır.
  Manevr döyüşlərində sadəcə əvəzolunmaz olan Proxorovun yüngül tankları da kifayət qədər yaxşı çıxdı. Hər halda, bu, artıq başqa bir rus ordusu və tamam başqa bir müharibə idi.
  Lakin samuraylarla ilk döyüş zamanı Kuropatkinin yerinə daha istedadlı və qətiyyətli komandir gəlsəydi, təbii ki, müharibənin nəticəsi tamam başqa cür olardı.
  Hər halda, iki ay ərzində Port Artur rus qoşunları tərəfindən mühasirəyə alındı və yaponlar döyüldü. İki ay sonra bütün Koreya azad edildi və qala şəhəri fırtına ilə ələ keçirildi.
  Dənizdə döyüşlər də müxtəlif dərəcədə müvəffəqiyyətlə gedirdi. Baltik və Qara dənizdən eskadrilyalar gələnə qədər. Doğan Günəş ölkəsi tamamilə məğlub oldu və hətta Hokkaydoya qoşun çıxardılar. Yaponiya alçaldıcı sülh imzalamaq məcburiyyətində qaldı. Mançuriya, Port Artur, almanlar tərəfindən fəth edilmiş bəzi mülklər, cənub Saxalin və Kuril silsiləsi geri verin. Və eyni zamanda bir təzminat, səliqəli bir məbləğ ödəyin - bir milyard qızıl rubl.
  Qələbə avtokratiyanın mövqeyini müvəqqəti olaraq gücləndirdi, sonra isə Böyük Depressiya öz yerini sürətli iqtisadi yüksəlişlərə verdi.
  Almaniyada da, real tarixdə olduğu kimi, Hitler hakimiyyətə gəldi, lakin ona vəhşiliyə yol verilmədi. Xüsusilə, ümumdünya çağırışını bərpa etmək cəhdi Rusiya və Fransanın şiddətli müqaviməti ilə üzləşdi. Baxmayaraq ki, hərbi potensial baxımından kiçik güzəştlər edildi. Ordunun sayının yüz mindən iki yüz əlliyə qədər artırılmasına icazə verildi. Bundan əlavə, Hitler demilitarizasiya zonasına nəzarəti Almaniyaya qaytardı.
  Çar Rusiyasında isə sülalə problemləri yaranırdı. Taxtın varisi Tsareviç Aleksey öldü... Çarın qardaşı Mixail Romanov vərəsəlik hüququndan məhrum edildi. Və Kirill Vladimiroviç Romanov həqiqətən varis oldu. Amma bu adam sərxoşluq və pozğunluq bataqlığındadır. Tamamilə deqradasiya olunmuş...
  Bəs çar II Nikolayın yerinə kim keçəcək? Çarın qardaşı Mixail Yaponiya üzərində qələbədən sonra generalissimus rütbəsi aldı və böyük populyarlıq qazandı. O, İmperator Rusiyası tarixində belə yüksək rütbə alan kral ailəsinin ilk üzvü oldu. Və çoxları onu kral taxtında görmək istəyirdi.
  Düzdür, II Nikolayın özü - içki içməyən, pis vərdişləri olmayan, müntəzəm gimnastika ilə məşğul olan - hələ də kifayət qədər güclü idi və onun hakimiyyətinin Rusiya tarixində ən uzun sürəcəyi görünürdü. Lakin Stalin II Aleksandrın dövründən bəri ən iddialı sui-qəsd cəhdini düşünüb. Baxmayaraq ki, görünürdü, nə mənası var?
  Hər halda, 1937-ci il bədbəxt bir il oldu. Çar II Nikolay öldürüldü və onunla birlikdə iki nazir də öldü, üç onlarla saray işçisi və Qış sarayının bir hissəsi dağıldı.
  Terrorçular minalamaq üçün kanalizasiya sistemindən istifadə edib və bir tondan çox aminolon əkiblər.
  Beləliklə, tarixin axarına aqressiv bir hadisə müdaxilə etdi. Çar II Nikolayın hakimiyyəti beləcə başa çatdı. Monarx böyük və ya nəhəng adlandırılmağa başlamadı. İmperatoru sevməyənlər onu qanlı adlandırırdılar, çünki onun səltənətinə çoxlu qan tökülmüşdü. Hörmətlə rəftar edən Fatihdir. Beləliklə, Rusiyada ona tabe olan torpaqların sayı artdı. Hətta Çində böyük bir əyalət meydana çıxdı: Zheltorossiya.
  Ümumilikdə krallıq 43 il yaşadı. Yalnız İvan Dəhşətli daha uzun və nominal hökmranlıq etdi. Lakin onun taxt-taca üç il oturduğunu nəzərə alsaq, faktiki nəzarət müddəti daha qısa oldu.
  Lakin qanuni varis Kirill Vladimiroviç Romanov buna baxmayaraq taxta çıxdı. O, uzun müddət - təxminən bir il hökmranlıq etmədi, lakin tarixin gedişatına müəyyən təsir göstərə bildi. Xüsusilə, Adolf Hitlerə Avstriya Anşlusunu həyata keçirməyə icazə verdi. Guya xalqların öz müqəddəratını təyin etmə hüququna istinad edilir və bu yolla daha çox nizam olacaq. Avstriya Anschluss və Mussolini ilə razılaşdı.
  Beləliklə, Almaniya genişləndi və əhalisi səksən milyonu keçdi. Hitlerin doğumları təşviq etdiyini demirəm. Adolf the Demoniac altında, bir yarım dəfə böyüdü.
  Madriddə solçu koalisiyaya yardım edən Sovet İttifaqı olmadığından daha tez başa çatdı .
  Lakin Franko fürerin müttəfiqi oldu. Və yeni çar Vladimir III Britaniya ilə toqquşdu.
  Vəziyyət həqiqətən də mürəkkəbdir. İkinci Dünya Müharibəsi ilə dolu bir tapmaca. Və qarşıdurmanın yeni mərhələsi. İran bölünməyib və bu, əslində rəsmi olaraq müstəqil olan sonuncu İslam ölkəsidir. Həm Rusiyanın, həm də İngiltərənin bununla bağlı planları var. Yaxın Şərqdə işlər çox qarışıqdır. Rusiya, Fransa və İngiltərənin əraziləri qarışıqdır və onları idarə etmək çətindir.
  İngiltərə iqtisadi cəhətdən həm Rusiyadan, həm də getdikcə güclənən Almaniyadan getdikcə geri qalır. Lakin ən böyük koloniyalar hələ də Britaniyadır. Lakin aslan tacının gücü zəifləyir, Kanada demək olar ki, müstəqildir. Cənubi Afrika da Avstraliya kimi bir dominiondur. Hindistanda Britaniyanın mövqeyi zəifləyir. Təbii ki, aslanı itələmək istəyi var.
  Hitler iki cəbhədə oynamağa çalışır. Yaxud Fransa, İngiltərə, İtaliya və Yaponiyanın dəstəyini alacaq. Hamı birlikdə çar Rusiyası üzərinə yığılıb onun böyük mülklərini bölmək üçün.
  Yaxud Qərbdə, ancaq Rusiya ilə ittifaqda ərazi satınalmaları axtarın.
  Hitler əclaf və prinsipsiz adamdır və ümumiyyətlə, ona sərfəli olduğu müddətcə kiminlə koalisiyaya girməsinin vecinə deyil.
  Yeni gənc çar Vladimir də böyük fateh kimi tarixə düşmək arzusundadır və İngiltərə və Fransadan müstəmləkələri götürmək istəyir. Düzünü desəm, almanlardan alınacaq heç nə qalmayıb. Beləliklə, Almaniya ilə koalisiya olduqca məntiqlidir.
  İtaliya Efiopiyanı tutdu və həm də yeni istismarlar istəyir. Mussolini son dərəcə iddialıdır. Şərqə və ya qərbə getməsinin fərqinə varmır. Amma Fransada xalq arasında mübarizəyə böyük həvəs yoxdur. Orada pasifizm hökm sürür və hökumət seçilir. Belə güclü müttəfiq əldə etməyin yolu yoxdur. Çar Rusiyası isə ənənəvi olaraq yüksək doğum göstəricisi və durmadan azalan ölüm göstəricisi ilə çox güclü rəqibdir. Çar Rusiyasının əhalisi artıq ildə təxminən üç faiz artır. Körpə ölümü azalıb, lakin çoxuşaqlı ailələr üçün moda hələ keçməyib, hətta işləyən ailələr də məhsuldardır. Əhalinin sıx məskunlaşdığı Çində, az məskunlaşan Monqolustanda, Avropada və Türkiyədə ərazi əldə edilməsini nəzərə alsaq, 1940-cı ildə Çar Rusiyasının əhalisi 180 milyon olan 1913-cü illə müqayisədə 400 milyonu ötmüşdü. Bu isə kontinental gücdür... Böyük Britaniya və Fransanın öz metropoliyalarında 50 milyondan az adam var, üstəlik müstəmləkələri. Lakin müstəmləkə qoşunları mənəvi cəhətdən zəifdir və döyüş qabiliyyəti azdır. Beləliklə, Qərbin quru qoşunları daha zəifdir.
  Fürer Qərbə qarşı Rusiya ilə ittifaq seçir.
  1939-cu ildə Çexoslovakiya bölündü. Almaniyaya həmçinin Sudetenland da daxil idi. Almanlar ordunu gücləndirdi və tank kolonnaları yaratdı. Çar Rusiyası da sakit dayanmırdı, beş milyonluq, beş yüz nəfərlik bir dinc orduya malikdir.
  Çar Rusiyasında ağır tanklar və strateji təyyarələr, o cümlədən səkkiz mühərrikli təyyarələr çoxdan istehsal olunur. Fransanın cəmi otuza yaxın ağır tankı var və onlar köhnəlib. Britaniyanın ağır maşınları yoxdur. Yaxşı, Almaniya da, iyirmi tondan bir dənə də ağır deyil. ABŞ-ın dörd yüzdən bir qədər çox tankı var.
  Hitler gecikdirməyə dəyməz qərar verdi və 1940-cı il mayın 15-də vurdu. Hava sadəcə əlverişlidir və hər şey hazırdır. Ya da az-çox hazırdır.
  Çar Rusiyası Hindistana və digər müstəmləkə mülklərinə hücuma başladı. Rus ordusu zəif müdafiə olunan mövqelərə hücum etdi. Etnik britaniyalıların və fransızların özlərindən ibarət nisbətən az qoşun var və müstəmləkəçi birləşmələr onlara yad olan bir ideya və ya imperiya uğrunda həqiqətən ölmək istəmirlər. Əslində, onlar üçün ingilislər kimlərdir? İstismarçılar, kölələr, quldurlar və ya kafirlər. Çətin ki, ruslar onlardan qat-qat betər olsunlar ki, onlar Aslan və ya Xoruz imperiyası uğrunda ölsünlər.
  Beləliklə, çar qoşunları ləng, fokus müqavimətini dəf edərək irəliləyirlər. Amma almanlar da ay yarım ərzində fransız, ingilis, belçika və holland qoşunlarını məğlub edə bildilər.
  Beləliklə, Çörçill əsas müttəfiqlərinin dəstəyini itirdi. ABŞ-ın müharibəyə girəcəyi gözləntiləri özünü doğrultmadı. Ruzvelt Stenka Razinin qətiyyəti ilə heç də fərqlənmirdi. Sonra belə qüvvələr Amerikaya qarşı çıxacaqdı.
  Rus qoşunları Afrika və Asiya boyunca yürüşlərdə irəlilədilər; düşmən qoşunlarından daha çox ərazi və kommunikasiyaların uzanması ilə bağlı problemlər yarandı. Xüsusilə Afrikada yolların olmaması da öz təsirini göstərdi. Ancaq iddiasız rus əsgəri bütün çətinlikləri qəhrəmancasına və cəsarətlə dəf edir.
  Almanlar Afrikaya ancaq çətinliklə qoşun köçürə bilirlər. Cəbəllütariqdə irəliləmə Frankonun inadkar müqaviməti səbəbindən gecikdi. Biz isə qüvvələri dəniz yolu ilə köçürməli olduq. Ruslar Misir vasitəsilə Afrikaya keçdilər və bu, onlar üçün daha asandır. İtaliya da tuta bildiyi hər şeyi qamarlayır və bu məsələdə Mussolini boa konstriktorunun tutuşuna malikdir.
  Metropolisə eniş 1940-cı ildə baş tutmadı. Hava döyüşündə, ilk növbədə, Rusiyanın passivliyi sayəsində İngiltərə sağ qaldı. Ancaq demək lazımdır ki, müdrik çar Vladimir Kirilloviç İngiltərənin vaxtından əvvəl təslim olmasını istəmirdi, lakin kifayət qədər rasional olaraq onun bütün Asiya və Afrika koloniyalarını ələ keçirmək niyyətində idi.
  Britaniya hara gedəcək? Axı onun heç bir ehtiyatı, koloniyaları və xammalları yoxdur - onun düşməsi zaman məsələsidir.
  1941-ci ilin qışında və martında rus qoşunları nəhayət Cənubi Afrikaya çatdılar və sonuncu Afrika Dominionunu məğlub etdilər. İngilislərin Madaqaskarda oturmaq cəhdi də uğursuz oldu və 1941-ci ilin mayında sonrakı qələbə ilə eniş edildi.
  Yaponiya müharibədə Rusiyanın tərəfində vuruşdu və Sakit okeanda nəsə tutmağı bacardı. 1941-ci ilin yayında Britaniya metropoluna qarşı böyük hava hücumu dövrü idi.
  Rus və Alman aviasiyası Londona və İngiltərə İmperiyasının digər şəhərlərinə hücum etdi. Noyabrın 8-də, Münhen zərbəsinin ildönümündə, nəhayət, eniş baş tutdu.
  Döyüş on altı gün davam etdi və rus və alman qoşunlarının qələbəsi ilə başa çatdı.
  Bu, əslində İkinci Dünya Müharibəsinə son qoydu. Əsl hekayədən daha az qanlı və uzun olduğu ortaya çıxdı. Və bu, rus mülklərini çox nəzərəçarpacaq dərəcədə gücləndirdi və genişləndirdi. Xüsusilə Afrika və Asiyada.
  Nisbətən sakit bir dövr gəldi. Rusiya və Almaniya öz ərazi qazanclarını həzm edirdilər. Üçüncü Reyxə aşağıdakılar daxildir: Belçika, Hollandiya, Fransanın demək olar ki, yarısı, həmçinin Mərakeş, Əlcəzairin bir hissəsi və mərkəzi mülklər. Düzdür, Frankonun mövqeyi və Hitlerin bəzi qətiyyətsizliyi səbəbindən almanların Fransanın Ekvator mülklərinə doğru irəliləməyə vaxtı olmadı və onlar rus qoşunlarına düşdülər.
  Buna baxmayaraq, Almaniya hələ də Afrika torpaqlarının yaxşı bir hissəsini aldı və öz ərazisini ərazidən keçdi. Üçüncü Reyxin torpaqlarının sahəsi, Avropanın satınalmaları nəzərə alınmaqla, üç dəfədən çox artdı. 1937-ci ildən bəri sərhədlərdən hesablasaq, Avstriya, Sudetenland və Çexiyanı protektorat kimi nəzərə alsaq, onda dörd dəfə.
  Beləliklə, almanların bütövlükdə həzm etmək, mənimsəmək və mənimsəmək üçün kifayət qədər gücü var idi. Üstəlik, Rusiya müstəmləkə ərazilərini genişləndirdi və bütün bunlara çətinliklə nəzarət edə bildi.
  Və İtaliya çox şey əldə etdi: məsələn, Sudan, Somali, Uqanda və bəzi digər satınalmalar, xüsusən Tunis.
  Beləliklə, dünyanın yenidən bölünməsi hələlik tamamlandı. Amma necə deyərlər, zaman keçdikcə ambisiyalar özünü göstərməyə başlayır.
  ABŞ atom layihəsi üzərində ciddi işə başlamadı. Faşist Almaniyası və Rusiyada da münasibət soyuq oldu. Yaponiya hələ onu çəkəcək qədər inkişaf etməyib və İngiltərə və Fransa Üçüncü Reyxin və Rusiyanın vassal ölkələrinə çevriliblər.
  Beləliklə, nüvə silahlarının görünüşü bir müddət gecikdi.
  Ancaq tərəqqi, əlbəttə ki, amansızdır. Fiziklər işləyir, nəzəriyyə inkişaf edir, laboratoriya təcrübələri də. Amma nüvə layihəsinə dövlətin iradəsi lazımdır. Çar Rusiyasının onsuz da ərazisinin genişləndirilməsi ilə bağlı həddən artıq çox qayğıları və xərcləri var idi. Ancaq Hitler nədənsə nüvə proqramı ilə bağlı bu cür fikirlərə qarşı kin bəsləyirdi və atom layihəsinin yalnız çox pul xərcləyəcəyinə inanırdı.
  Bundan əlavə, Rusiya quru ordusu və aviasiyası dünyada ən güclü və ən çox idi və donanma da xüsusilə iqtisadi artım hesabına böyüyürdü.
  Çar generalları və marşalları tank tikintisini inkişaf etdirməyə, təyyarələr, təyyarədaşıyanlar və döyüş gəmiləri yaratmağa üstünlük verirdilər. Nüvə bombaları haqqında nağılların nəyə ehtiyacı var? Yəni almanlar da, ruslar da bu problemə biganə yanaşıblar.
  Bundan əlavə, kifayət qədər xammal var idi ki, heç olmasa yaxın gələcəkdə enerji resursları ilə bağlı narahat olmayaq.
  Belə ki, Pentaqonun və Ağ Evin bütün soyuqqanlılığına baxmayaraq, təşəbbüs qeyri-ixtiyari ABŞ-a keçdi. Üstəlik, bu, təkcə rusların və ya almanların daha da irəli gedərək Yeni Dünyaya təzyiq göstərəcəyi qorxusu deyil, həm də iqtisadiyyatdır.
  Asiya, Afrika və Yaxın Şərqdən neft almaq imkanını itirən ABŞ indiyədək Texas ştatında, Floridada öz quyularına malik idi və Alyaskada işlənməyə başladı.
  Lakin ABŞ əhalisi artmaqda idi. Rusiyada immiqrasiya ruhdan düşmədi və əhalinin sayı sürətlə artmağa davam etdi. Qaradərililərə və ərəblərə xüsusilə həvəslə ABŞ-a getməyə icazə verildi.
  Amerika iqtisadiyyatı da böyüyürdü və maşınlar getdikcə çoxalırdı.
  Və nüvə yanacağı və nəhəng enerji təmin edə biləcək atom reaksiyasının axtarışı başladı.
  İkinci Dünya Müharibəsinin başa çatmasından on il keçir. Hitler Almaniyasının yeni silahı var idi: diskli təyyarələr nəinki böyük sürətlə uça bilir, həm də atıcı silahlardan atəşə məruz qalmır.
  Bundan əlavə, almanlar orbitin üstündə süni peyk, ən əsası isə 1951-ci ilin iyununda ilk insanı kosmosa çıxarmağa nail oldular.
  Çar Rusiyası bir qədər gecikdi və yalnız bu ilin avqustunda tam tərəqqi etdi. Faşist İtaliyasında elə həmin ildə dəyişikliklər baş verdi. Julius Sezar tituluna iddialı Benedito Mussolini vəfat edib. Ümumiyyətlə, italyan diktatoru idarəçilikdə uğur qazanırdı. Afrikadakı, o cümlədən Efiopiyadakı fəthləri nəzərə alsaq, onun hakimiyyəti dövründə İtaliyanın nəzarətində olan ərazilər demək olar ki, üç dəfə yarım artdı. Bundan əlavə, Avropada Benedito , Tulonla birlikdə Fransanın bir hissəsini kəsməyi bacardı .
  Ancaq onu Albaniya və Yunanıstana buraxmadılar - bunlar Rusiya imperiyasının təsir dairəsində olan ərazilərdir.
  Beneditonu, əlbəttə ki, böyük və fateh adlandırmaq olardı, baxmayaraq ki, İtalyan ordusu öz istismarları ilə çox parlamadı. Amma oğlu və varisi özünü atasından heç də pis hesab etmirdi.
  Və 1951-ci ilin payızını götürüb Albaniyanı, Yunanıstanı işğal etdi... Təəccüblü deyillər ki, bütün böyük müharibələr sanki birdən başlayır.
  Üçüncü Vladimir hətta buna sevindi. İtaliyanın Afrikadakı mülkləri böyükdür, hətta Almaniyadan da böyükdür. Yaxşı bir səbəb varsa niyə onları götürməyəsən?
  Rus qoşunları 7 noyabr 1951-ci ildə Efiopiya, Liviya və Sudana hücum edərək hərbi əməliyyatlara başladı. Rus bölmələri italyanlardan daha güclü, daha çox və döyüşə daha hazırdır.
  Beləliklə, onlar tez bir zamanda makaron ordusunu məhv etməyə başladılar... Amma heç kim gözləmirdi ki, heç bir xəbərdarlıq edilmədən Adolf Hitler kiçik Mussolininin tərəfinə keçəcək.
  Baxmayaraq ki, baxsanız, bundan gözlənilməz bir şey yox idi.
  Almaniya Birinci Dünya Müharibəsini Rusiyaya uduzdu və Rusiyada ən çox ərazi itirdi. Almanlar Qərbdə itirdiklərini maraqla geri qaytara bildilərsə, Şərqdə, açığını desək, heç bir şey qalmamışdı.
  Beləliklə, Hitler həqiqətən də yeni silahlarına, xüsusilə diskotekalara və uçan boşqablara ümid edirdi. Bundan əlavə, fürer inanırdı ki, bu dəfə Rusiya ilə döyüşmək Birinci Dünya Müharibəsindən daha asan olacaq, çünki Almaniya və İtaliya ikinci cəbhə olmadan şirkətə rəhbərlik edəcəklər.
  Ruslardan inciyən Yaponiyanın da Uzaq Şərqdə müharibəyə girəcəyi və düşməni orada bağlayacağı da hesablanmışdı. Bəlkə Portuqaliya və İspaniya Britaniya və Fransa kimi koalisiyaya qoşulacaq? Onlar Almaniyaya Rusiyadan qat-qat yaxındırlar. Və bəzi ümidlər ABŞ-a bağlanmışdı!
  Üstəlik, Amerika təsirli bir donanma, bir çox təyyarə daşıyıcıları qurdu və tank parkını modernləşdirdi - baxmayaraq ki, o, Köhnə Dünyanın ordu maşınlarından kəmiyyət və keyfiyyət baxımından hələ də aşağı idi.
  Çar Rusiyasında ictimai sistem avtokratik və mütləq monarxiya olaraq qaldı. Bütün Rus çarı və İmperatoru tam hakimiyyətə sahib idi: icra, qanunverici və məhkəmə. Parlament yox idi. İmperatorun təyin etdiyi şəxslərdən ibarət Dövlət Şurası var idi, lakin onun yalnız məsləhətçi hüquqları vardı. Padşahın özü qanunlar, həmçinin fərmanlar verirdi. Onun da edam və əfv etmək hüququ var idi, baxmayaraq ki, təbii ki, məhkəmə də var idi. II Nikolayın öldürülməsindən sonra andlılar məhkəməsi ləğv edildi, beləliklə məhkəmələr də çar və ya imperatorun təyin etdiyi məmurlar tərəfindən təyin və vəzifədən uzaqlaşdırıldı.
  Bu sistemin həm üstünlükləri, həm də mənfi cəhətləri var idi. Bir tərəfdən imperator bu və ya digər problemi heç bir mübahisə və razılaşma olmadan tez bir zamanda həll edə bilsə də, digər tərəfdən hakimiyyətin həddindən artıq cəmləşməsi təşəbbüsü boğaraq bürokratiyaya daha geniş imkanlar verirdi. Fərqli sevimlilər və sevimlilər doğurdu. Vladimir həddindən artıq ikiüzlülük və evlilik sədaqəti ilə fərqlənmirdi. Baxmayaraq ki, qadınların onun siyasətinə çox da təsiri yox idi.
  Tank tikintisi sahəsində Çar Rusiyasının çoxlu güclü və ağır texnikası var idi. Bununla belə, Afrikadakı döyüş əməliyyatları təcrübəsi göstərdi ki, bir tankın sürmə qabiliyyəti son dərəcə vacibdir. Nəticədə, əsas rus tankı qırx beş tondan o yana getmədi. Çünki daha çox çəki, hətta geniş treklərdə belə, kross-country qabiliyyəti ilə bağlı problemlər yaratdı.
  Çar ağır tankları sevirdi, lakin onun məsləhətçiləri imperatoru onları kütləvi istehsal etməkdən çəkindirdilər. Ancaq altmış tonluq maşın iki min nüsxədə idi. Ən məşhur tank olan "Nikolay" - 3, altmış üç min ədəd istehsal edildi.
  Və maşının çəkisi qırx beş ton, silahın çapı isə 122 millimetrdir. Ön zireh iki yüz millimetr, arxa və yanlar 120 millimetr, tərtibat klassikdir.
  Hitler ağır maşınlarla ciddi maraqlanırdı. Mən istehsal tankında Nikolaydan üstün olmaq istəyirdim. Alman avtomobilinin çəkisi 75 tona çatdı və bu, böyük kütlənin dəmir yolu xətləri ilə daşınması olduqca çətin olduğu üçün artıq hədd idi.
  Alman avtomobili 128 mm-lik silahla, 250 mm-lik ön zirehlə, 180-lik yan və arxa zirehlərlə silahlanmışdı. Dizaynı da klassikə yaxındır.
  Sayca, Alman tankı Sovet tankından üç dəfə aşağı idi. Çox ağır maşınlardan istifadənin çətinliklərini demirəm.
  Bununla belə, rus texnikası geniş ərazilərə səpələnmişdir və cəbhənin Avropa sektorunda avtomobillərin və piyadaların sayında təxminən bərabərlik var. Baxmayaraq ki, ümumilikdə rus ordusu alman ordusundan qat-qat çoxdur. Və Rusiyanın böyük əhalisi var: Hindistan, Çin, Afrikanın çox hissəsi, Yaxın Şərq, Fars, Hind-Çini və daha çox şey daxildir.
  Təbii ki, Hitlerin Yaponiya və İtaliyanın, ola bilsin ki, Fransanın və İngiltərənin də yanında olduğunu nəzərə alaraq Çar Rusiyasına hücum etmək qərarı böyük qumardır. Ancaq Fürer böyük bir macəraçıdır.
  Qeyd edək ki, Üçüncü Reyxin belə böyük ümidlər bağladığı disk təyyarələri praktikada o qədər də effektiv deyil. Güclü laminar reaktivin yaradılması böyük yanacaq sərfiyyatına səbəb oldu və uçan boşqabların uçuş müddəti nisbətən qısa oldu. Beləliklə, onlar hətta əhəmiyyətli olmayan məsafələrdə də böyük sürəti nəzərə alaraq hərəkət edə bildilər. Bundan əlavə, laminar axın diski kiçik silahlardan qorudu, lakin öz növbəsində uçan boşqabdan atəş açılmasının qarşısını aldı.
  Beləliklə, almanlar yalnız disketlərindən radio ilə idarə olunan raketləri, sonra isə dar bucaq altında və ya laminar axını kəsərək, lakin eyni zamanda həssas hala düşə bilərdilər.
  Lakin, hər halda, Hitler Rusiyaya hücum etmək qərarına gəldi və kartlarını oyuna atdı. Bundan əlavə, faşist qorxurdu ki, İtaliya məğlub olarsa, ona da hücum edəcəklər. Bığlı idi və heç kimə güvənmirdi.
  Əvvəlcə nasistlər hücumun sürprizi və qoşunlarının daha yaxşı təşkili sayəsində uğur qazandılar. Lakin hücumun vaxtı pis seçilib. Qar yağmağa başladı və tanklar sürüşdü. Fritz Polşanın bir hissəsini, o cümlədən Krakovu ələ keçirə bilərdi, lakin Varşava yaxınlığında ilişib qaldı.
  Rus hərbi maşını fırlanırdı... Yaponiya, fürerin gözlədiyi kimi, müharibəyə girdi, lakin onun donanması Rusiya Sakit Okean Donanması üzərində üstünlüyə malik deyildi və döyüşlər təxminən bərabər idi. Və Yaponiya praktiki olaraq quru qoşunlarını Qərb əməliyyat teatrından yayındırmadı. Üstəlik, samuraylar həm sayca, həm də keyfiyyətcə havada ruslardan geridə idilər. Və Doğan Günəş ölkəsi yalnız bir neçə kiçik adanı tuta bildi.
  Ehtiyatlı Franko və Salazar müharibəyə girməyə tələsmirdilər. Rusiya çox güclü düşməndir. Baxıb gözləməliyik. Real tarixdə Franko İkinci Dünya Müharibəsi illərində faşist könüllülərinin mavi diviziyasını göndərməklə məhdudlaşdı.
  İndi güc balansı Afrikada xüsusilə qeyri-bərabər görünürdü.
  İtaliya qaranlıq qitədəki mülklərini tez itirdi.
  1952-ci ilin yazında çar ordusu Şərqi Prussiyaya hücuma keçdi və düşmənin müdafiəsini dərindən yarmağa müvəffəq oldu. Nasistlər çar ordusunun Köniqsberqdəki irəliləyişindən əl çəkməkdə çətinlik çəkdilər, lakin imperiya qoşunları Sudet və Krakovda irəliləməyə başladılar.
  Məlum oldu ki, daha çevik rus tankları ağır, lakin daha az çevik düşmənlə mübarizə aparmaq iqtidarında idi. Rus generallarının komandanlığı altında olan Çin diviziyaları da yaxşı çıxış edirdi.
  Almanlar Krakovu tərk etmək məcburiyyətində qaldılar... Və sonra mühasirəyə düşmək təhlükəsi ilə Visladan Oderə qədər geri çəkilməyə başladılar.
  Xeyr, bu, ələ keçirilən Fürerin gözlədiyi müharibənin gedişatı deyildi. Amma öz günahımdır. Üstəlik, faşist işğalının iyini duyan fransızlar və ingilislər Fürer üçün ölməyə qətiyyən səy göstərmədilər. Beləliklə, doldurma pozuldu və vassal ölkələr əhəmiyyətsiz şəkildə oturmaq istədilər.
  Cəbhədəki almanlar üçün ən pis şeylər getdi.
  Qışa qədər almanlar Afrikadakı bütün mülklərini itirmişdilər. Qışda, yaza qədər, tamamilə Oderə çəkildilər. Rus qoşunları Praqa və Sudet bölgəsini azad edərək Vyanaya yaxınlaşdılar. Bundan əlavə, İtaliyanı məğlub edərək Roma, Neapol və Siciliyanı işğal etdilər. Beləliklə, 1953-cü ilin yazı faşistlərə yaxşı heç nə vəd etmədi. Lakin 8 aprel 1953-cü ildə Hitler qəfildən dünyasını dəyişdi. Almaniyanın yeni rəhbərliyi ümidsiz şəkildə sülh istəyir.
  Vladimir Kirilloviç Romanov səxavətlə razılaşdı. Ancaq almanlar bunun üçün baha ödədilər. Yeni sərhəd indi Oder boyunca keçdi: Belçika, Hollandiya və Danimarka suverenlik aldı, lakin Rusiya İmperiyasının vassal dövləti çərçivəsində. Fransa əvvəllər itirdiyi mülklərini geri qaytardı, lakin Rusiyadan daha da asılı vəziyyətə düşdü.
  İtaliya və Almaniya bütün müstəmləkələrini itirdilər, indi kral tacının mülkiyyətinə çevrildi. İtaliyanın özü də rus vassalı statusu aldı və Siciliya və Sardiniya birbaşa III Vladimir imperiyasının bir hissəsi oldu.
  Almaniya da müstəqilliyinin xeyli hissəsini itirdi və böyük təzminat ödədi.
  Yaponiya da öz ərazisindən başqa bütün mülklərini itirdi və vassal dövlətə çevrilməyə məcbur oldu. Çar Vladimir Kirilloviç Romanov da Yaponiya imperatoru titulunu aldı.
  Təbii ki, Avstraliyanın əvvəllər Günəş ölkəsinə aid olan o hissəsi də Rusiyanın nəzarətinə keçdi.
  1953-cü ilin avqustunda ABŞ nəhayət atom bombasını sınaqdan keçirdi. Səkkiz il sonra nüvə cini şüşədən çıxdı. İstənilən halda irəliləyişi dayandırmaq olmaz. Və atom bombasının meydana çıxması qaçılmazdır. Ən ekstremal ssenaridə nüvə silahları reallıqdan maksimum iyirmi il sonra ortaya çıxa bilər.
  Müəyyən gecikmə ilə çar hökuməti öz reaksiyasını hazırlamağa başladı.
  İndiyə qədər ABŞ belə güclü imperiya ilə müharibə etmək qərarına gələ bilməzdi. Üstəlik, xaricdən Rusiyanın əsas sənaye və iqtisadi mərkəzlərinə çatmaq o qədər də asan deyil.
  Nüvə yüklərinin istehsalı isə həm vaxt, həm də pul tələb edirdi! ABŞ-ın vəsaiti var idi, lakin vaxt daralırdı. Çar Rusiyası öz resursları və güclü intellektual potensialı ilə bu sahədəki boşluğu çox tez doldurdu. Və 1956-cı ildə III Vladimirdə atom bombası da peyda oldu.
  Əhali və resurslarına görə Rusiyadan xeyli geridə olan kapitalist və demokratik ABŞ tədricən öz kozırlarını itirdi.
  Onların edə biləcəyi yeganə şey nüvə silahından çəkindirici vasitə kimi istifadə etmək və Çar Rusiyasını daxildən sarsıtmağa çalışmaq idi. Amma indiyə qədər buna nail ola bilməyiblər.
  Vladimir Kirilloviçin birinci həyat yoldaşından kişi nəsli qalmadı və o, yenidən evləndi. Və onu Corc adlandıran bir varis çıxardı.
  Çar Rusiyası kosmosun genişləndirilməsini həyata keçirdi. 1959-cu ildə Aya insan uçuşu amerikalılardan təxminən bir il tez baş verdi. Sonra 1971-ci ildə Marsa. Alternativ dünya reallıqdan daha təhlükəsiz oldu.
  1975-ci ildə insan Veneraya endi. 1980-ci ildə Merkuridə. 1981-ci ildə Yupiterin peyklərindən birində. Və 1992-ci ildə, məhz Vladimir Kirilloviç Romanovun ölüm ilində rus kosmonavtı qürurla Plutona ayaq basdı.
  Corc birinci tacı on səkkiz yaşında miras aldı. Və ümumiyyətlə, deyə bilərik ki, Üçüncü, Böyük Vladimir 54 illik hakimiyyətini çox uğurla keçirdi. Və sonra Romanovlar sülaləsi davam etdi.
  
  
  
  NİKOLAS İKİNCİ ƏN MÖHTƏŞƏM TƏQDİMATLARDIR!
  Deyək ki, Çar Üçüncü İskəndər, əksinə, daha əvvəl öldü: 1987-ci ildə Leninin böyük qardaşı İsgəndərin təşkil etdiyi sui-qəsd nəticəsində.
  Daha da pis görünəcək. Amma əslində yox. II Nikolay daha əvvəl çar oldu və daha əvvəl evləndi: bir şey olarsa oğlunu taxta oturtmaq üçün. Ancaq arvadı fərqlidir və varisi sağlamdır və Rasputin mütləq orada deyil. Beləliklə, əvvəlcə, ümumiyyətlə, real tarixdə olduğu kimi: TRANSIB tikilir, iqtisadiyyat inkişaf edir - Çinə genişlənmə. Düzdür, Baltik dənizində gəmilər bir il əvvəl tikilir. Və bir az daha yüksəliş, maliyyə dahisi Witte'nin daha əvvəl yüksəlişinə görə.
  Yaponiya ilə müharibə çox yaxşı başlamadı, lakin Varyaq qaçmağı bacardı və Admiral Makarov ölmədi. Hekayə bir az dəyişdi və hər şey bir az fərqli gedir. Ancaq real tarixdə, əslində, Varyaqın qaçmağa çox az vaxtı var idi və Admiral Makarovun ölümü ümumiyyətlə təsadüfi və çətin idi.
  Admiral Makarovun başçılıq etdiyi rus donanması kifayət qədər məharətlə hərəkət etdi və yapon gəmilərini batırdı. Və sonra, iki Yapon döyüş gəmisi mirdə partladıldığında, Makarov samuraylara hücum etdi və daha bir yarım gəmini batırdı.
  Yəni hər şey yaxşı getdi. Yaponiya isə dənizdə üstünlüyünü itirdi.
  Ancaq quruda samurayların daha zəif olduğu ortaya çıxdı. Kuropatkin yaponların irəliləmək üçün bütün cəhdlərini dəf etdi və onlara böyük ziyan vurdu. Lakin o, çox da qətiyyətli davranmadı. Lakin tezliklə Baltik dənizindən rus gəmiləri gəldi və nəhayət Makarov bütün sulara nəzarəti ələ keçirdi.
  Ruslar hətta Tayvana, sonra isə Kuril dağına qoşun yeritməyə başladılar.
  Ta ki Teodor Ruzvelt müdaxilə edib vasitəçilik təklif edənə qədər. Rusiya Mançuriya, Koreya, Monqolustan, Kuril silsiləsi və Tayvanı qəbul etdi.
  Zheltorossiya da meydana çıxdı. Beləliklə, yeni bir imperiya yarandı.
  Ancaq padşah hələ çox həyasız olmayıb. 1914-cü ildə İkinci Dünya Müharibəsi başladı. Rusiya bu müharibəyə daha yaxşı hazırlaşıb: iqtisadiyyat daha güclüdür, ərazi və əhali daha böyükdür və heç bir fikir yoxdur. Üstəlik, iğtişaşlar və qondarma inqilab nəticəsində heç bir tənəzzül olmayıb.
  Birinci Dünya Müharibəsi müxtəlif dərəcədə müvəffəqiyyətlə davam etdi. Rus generallarının səhvləri və uğurları var idi. Ancaq 1915-ci ildə almanlar daha az uğur qazana bildilər, çünki çar ordusu daha böyük idi və daha yaxşı təchiz edildi. Ancaq yenə də Rusiya Polşanın və Qalisiyanın yarısını itirdi. Lakin almanlar Belarusa və Baltikyanı ölkələrə daxil ola bilmədilər - cəbhə xətti Vistula boyunca keçirdi.
  Və on altıncı ildə çar ordusu artıq Avstriya və Türkiyəyə qarşı böyük uğur qazandı. Osmanlılar demək olar ki, tamamilə məğlub oldular. Necə ki, avstriyalılar Przemysl və Krakovu tutdular. Almaniya qorxdu. 17-ci ilin yazında ruslar İstanbulu aldılar. Çar Rusiyası Avstriya və Almaniyaya qarşı yay hücumunda da mühüm uğurlar qazandı. Və payızda, çar qoşunları artıq Oderə çatdıqda, Almaniya təslim oldu. Sonra Avstriya-Macarıstan və Türkiyə bölündü. Rusiya Kiçik Asiyanı, Şimali İraqı və İstanbulu qəbul etdi. Qalisiya, Bukovina, Çexoslovakiya və Macarıstan krallıqları və Krakov. Üstəlik Danzig, Şərqi Prussiyanın bir hissəsi, Klaypeda bölgəsi. Beləliklə, Rusiya dəfələrlə güclənib. Almaniya da böyük təzminat ödədi.
  Çar II Nikolay hər şeyi və hər kəsi almağa tələsmirdi. Amma ruslar, ingilislər və fransızlar Səudiyyə yarımadasını ikiyə böldülər. Sonra ingilislər və ruslar həm İranı, həm də Əfqanıstanı böldülər. Dünyanın yenidən bölünməsini tamamladı.
  1929-cu ilə qədər, Böyük Depressiya başlayana qədər bütün dünya yüksəlişdə idi. 1931-ci ildə Yaponiya Rusiyaya qarşı müharibəyə başladı. Və tez məğlub oldu və bütün Sakit okean mülkləri ilə birlikdə işğal edildi. Və sonra Rusiyada referendum və daxil olma gəldi.
  Böyük Depressiyadan əziyyət çəkən İngiltərə, Fransa və ABŞ-ın zəifləməsindən istifadə edən Çar II Nikolay Çini tutmaq üçün müharibəyə başçılıq etdi. Və bu, onun böyük fəthinə çevrildi.
  Ruslaşdırmanı bir qədər sürətləndirmək üçün II Nikolay iddiasız bir qərar verdi - o, Rusiyada rəsmi olaraq çoxarvadlılığı tətbiq etdi - Pravoslav Kilsəsinin teologiyasını və dogmalarını dəyişdirdi. İslahat belə qəbul edildi.
  Padşah özünə ikinci arvad aldı. Rusları əcnəbilərlə evlənməyə və çoxlu uşaq sahibi olmağa təşviq edirdilər. Nəhəng Çini də ruslaşdırmaq lazım idi. Bunu etməyin ən yaxşı yolu nədir? Çinli qadınlarla evlən!
  Almaniyada Hitler hakimiyyətə gəlmədi. Bu hekayədə o, bir az əskik idi. Çox ekstremist. Əsas qıcıqlandırıcı Efiopiyanı tutan faşist Mussolini idi. Və yeni Sezar olmaq arzusu ilə Troya birləşdi.
  1937-ci ilin mayında Rusiya ilə İtaliya arasında müharibə başladı. Məlum olub ki, Mussolini intihar edib. Rus qoşunları iki ay ərzində bütün İtaliyanı, başqa üçdə isə dövlətin bütün koloniyalarını ələ keçirdilər. Çar Rusiyası da nəhayət Rumıniya və Yuqoslaviyanı, bir az sonra isə Bolqarıstanı daxil etdi. Ərazilərin ilhaqını başa çatdıraraq. 1939-cu ilin payızında II Nikolay öldü. Və onun varisi, tamamilə sağlam II Aleksey yeni çar oldu.
  Bu vəziyyətdə, II Nikolay əlli iki il hökmranlıq etdi - İvan Dəhşətlinin nəticəsini üstələdi. Və onun hakimiyyəti Rusiya tarixində ən uğurlu oldu və fəthləri sadəcə rekord qırdı. Heç bir padşah bu qədər ələ keçirməmişdi. Rusiya nəhayət ki, Çində məskunlaşdı və bütün istiqamətlərdə gücləndi.
  Ancaq sonra, İkinci Aleksey dövründə uzun bir sülh dövrü başladı. Fransa, İngiltərə və ABŞ müharibə istəmirdilər. Lakin Almaniya tərksilah edilmişdi və gücü yox idi. Beləliklə, sakitləşən bir vəziyyət yarandı.
  Müstəmləkə imperiyaları mövcud olmaqda davam edirdi. Rusiya ən böyük ölkə olaraq qaldı, lakin İngiltərə formal olaraq ikinci güc idi və ərazi baxımından Çar imperiyasından bir qədər aşağı idi. Bununla belə, Avstraliya, Cənubi Afrika və Kanada demək olar ki, müstəqil dominionlar idi. Hindistanda isə... 1968-ci ildə Hindistanda böyük üsyan başladı və iki illik müharibədən sonra ingilislər qovuldular. Lakin çar ordusu Hindistan ərazisinə daxil olaraq etirazları yatırtdı. Bundan sonra İngiltərə bu müstəmləkəni itirdi və Rusiya onu aldı. Tezliklə Rusiya da İranın cənubunu aldı.
  1969-cu ildə İkinci Alekseydən sonra taxt üçüncü Nikolaya miras qaldı. Çar imperiyası yüksəlişdə idi. Beləliklə, Fransa 1979-cu ildə Hind-Çin və Tayland üzərində nəzarəti itirdi. Kral qoşunları da oraya gəldi.
  Və səksəninci-doxsanıncı illərdə Afrika çar Rusiyasının nəzarətinə keçdi. 2001-ci ildən sonra Rusiya taxtına II Alekseyin dördüncü oğlu Pyotr oturdu.
  Çar Rusiyası bu vaxta qədər demək olar ki, bütün Afrikanı, Asiyanı udmuş, digər ölkələrin, o cümlədən İndoneziyanın müstəmləkələrini öz üzərinə götürmüşdü. Amma təbii ki, Avstraliyaya qarşı getmədi.
  Sülh dövrü gəldi. ABŞ, İngiltərə və Fransanın nüvə silahı, Almaniyanın iqtisadi gücü var idi. Rusiyanın iqtisadi gücü, nüvə silahı, dünyanın ən böyük ordusu və əhalisi var. Və yenə də parlamentsiz mütləq avtokratik monarxiya. Amerikalılar ikinci güc, hətta fövqəldövlət olduqları üçün bunu Rusiyaya iddia edirdilər.
  Lakin demokratiyanın olmaması tərəqqinin inkişafına heç də mane olmadı. Xüsusilə, hələ 1943-cü ildə Çar Rusiyasında ilk insan kosmosa uçdu. Və 1961-ci ildə Aya. Marsa uçuş 1974-cü ildə baş tutub. 2000-ci ilə qədər isə Günəş sisteminin demək olar ki, bütün planetləri ziyarət edilmişdi. Ulduzlara böyük bir ekspedisiya hazırlanırdı. O, 2018-ci ildə işə salındı və Alpha Centauri-yə qayıtdı.
  Deməli, çarizm elmin hərəkətinə qətiyyən mane olmurdu. Romanovlar sülaləsindən olan IV Pyotr hətta maarifçi mütləqiyyətin daha yaxşı olduğunu bəyan etdi.
  Xüsusilə də Donald Tramp administrasiyasını daim sarsıdan qalmaqallar fonunda.
  II Nikolay hələ də bütün dövrlərin və xalqların ən böyük padşahı sayılırdı. At belində çar Rusiyası və dünya hegemonluğu. Ətraflar və koloniyalar get-gedə ruslaşır. İmperiya getdikcə güclənir. Və bütün dünya daha yaxşı bir yerə çevrildi.
  Bəs niyə? Leninin qardaşı, cinayətə görə edam edilən Aleksandr Ulyanov sayəsində. Lenin özü xaricdə qaldı. O, Uelslə tanış oldu və eyni zamanda elmi fantastika yazmağa maraq göstərdi, oradan çox zəngin oldu və ad çıxardı. Beləliklə, o, məşhurlaşdı, məşhurlaşdı və məşhurlaşdı və bir çox dillərə tərcümə edildi. Stalin vərəm səbəbiylə həbsxanada öldü və ümumiyyətlə, yalnız mütəxəssislərə məlum idi. Trotski tezliklə inqilabi fəaliyyətlərə qarışdı və məmur kimi yaxşı karyera qurdu, faktiki Məxfi Müşavir və Nazir müavini rütbəsinə qədər yüksəldi. Voznesenski çar dövründə nazir oldu və çox şeyə nail oldu. Xruşşov kiçik bir dükançı olaraq qaldı və şöhrət qazanmadı. Brejnev polkovnik rütbəsinə qədər yüksəldi. Andropov polisdə xidmət edib, həm də polkovnik olub. Qorbaçov böyük biznesmen və şoumen oldu. Yeltsin dükançı olaraq qaldı. Putin gizli polisdə polkovnik rütbəsinə qədər yüksəldi və şərəflə təqaüdə çıxdı. Medvedev xırda məmurdur. Jirinovski, qəzetin yaradıcısı və şoumen. Zyuqanov çara qarşı yeraltı işləməyə çalışırdı. O, həbs cəzası aldı, sonra məxfi polisə məlumat verdi. Kapitan rütbəsi ilə təqaüdə çıxdı. Jukov yalnız mayor rütbəsinə qədər yüksəldi. Vasilevski general-leytenant, Şapoşnikov general-leytenant oldu. Kolçak böyük admiral və bir çox ordenlərin sahibi. Makarov Birinci Dünya Müharibəsində vuruşaraq böyük admiral oldu. Ancaq birinci deyil, yeganə dünya müharibəsi, çünki ikinci dünya müharibəsi olmayıb. O, məşhurlaşdı... Brusilov feldmarşalı və birinci çağırışlı Müqəddəs Endryu ordeninin sahibi oldu. Denikin, Wrangel, Kornilov və Kuropatkin feldmarşal oldular.
  Və padşahların dövründə həyat gözəl idi. Və yüz ildən artıqdır ki, qiymətlər artmır. Rubl isə 0,77 qram sabit qızıl dayaqlı idi. Bir çox xalqlar padşahın dövründə yaxşı yaşayırdılar.
  Hamı bərabər hüquqlu idi və çoxları özlərini rus, hətta afrikalı adlandırırdılar. Çar dövründə hər kəs üçün işlər yaxşı gedirdi. Yalnız qeyri-pravoslav dinə mənsub yəhudilər üçün yaşayış tələbi qaldı. Ancaq bunlar getdikcə azaldı.
  Çar dövründə isə bəzi problemlər var idi. Onlardan biri, yüksək doğum və aşağı ölüm halları əhalinin həddindən artıq artmasına səbəb oldu. Ancaq bu, kosmosun genişləndirilməsi ilə həll ediləcəkdi. Bundan əlavə, elmin və kənd təsərrüfatının inkişafı aclıq problemini həll etməyə imkan verdi. Hər kəs üçün kifayət qədər yemək var idi. Lakin imperiyada əhalinin artımı ildə üç faizdən çoxdur. Və bu, gələcəkdə problemlə təhdid etdi.
  Çar hökuməti çıxış yolunu kosmosun genişləndirilməsində tapdı. Və məntiqli görünürdü. Və yeni ulduz gəmiləri quruldu və superluminal sürətlərə dair araşdırmalar aparıldı.
  
  
  
  ÜÇÜNCÜ İsgəndərin əlli ili - MÖHKÜM!
  1866-cı ildə II Aleksandra sui-qəsd uğurlu oldu. Nəticədə padşah azadedici öldü. Və Üçüncü İskəndər taxta çıxdı. Üstünlük onda idi ki, onların Alyaskanı satmağa vaxtları yox idi və yeni rus imperatoru heç bir torpaqdan imtina etməyə meylli deyildi. Uzaq olsalar da və hələ çox dəyərli olmasalar da.
  Üstəlik, Sibirdən Vladivostoka gedən yolun tikintisi daha əvvəl başladı. Və Çukotkaya çatmalı idi!
  Çar Üçüncü İskəndər güclü, qətiyyətli, iradəli, sağlam və fiziki cəhətdən çox güclü idi. O, möhkəm əllə idarə etdi və onun dövründə Rusiya ən böyük çiçəklənmə və nailiyyətlər dövrünə qədəm qoydu!
  Yaxşı ki, böyük imperator real tarixdən on beş il əvvəl hökmranlıq etməyə başladı!
  Başlamaq üçün o, inqilabçıların və Narodnaya Volyanın bütün etirazlarını sərt şəkildə yatırtdı. Sonra ordu və donanmada islahatlara başladı. İşləri qaydaya salmaqla.
  Padşah çox şey əldə etdi. Yollar, körpülər, zavodlar tikildi, ölkədə kapitalizm sürətlə inkişaf etdi. Avtokratiyanı qoruyarkən. Çar hökuməti kiçik müharibələr aparır, Orta Asiyadan keçərək orada öz təsirini genişləndirirdi.
  1977-ci ildə Türkiyə ilə böyük müharibə başladı. Bu, real tarixə nisbətən daha yaxşı, daha sürətli, daha az itki ilə daha qalib gəldi. Skobelevin dühası tam işıqda parladı!
  Rus qoşunları türkləri daha az itki ilə məğlub etdi. Və dərhal İstanbulu ala bildilər. Onlar ingilis eskadronundan əvvəl oraya çatdıqları üçün. Bu müharibə o qədər uğurlu oldu ki, padşah-kahinin adını qalib İskəndər qoydular! Və Skobelev Rusiya tarixində ən gənc feldmarşalı oldu.
  Türkiyə bölündü. İngilislər Misir və Sudanı işğal etdilər. Rusiya İraqı, Fələstini, Suriyanı və Səudiyyə Ərəbistanının bir hissəsini, Kiçik Asiyanı, bütün Ermənistanı və Balkanları aldı!
  Beləliklə, olduqca tez və nisbətən asanlıqla Üçüncü İskəndər böyük bir ərazini ələ keçirdi. Və o, cənuba doğru genişlənməsini davam etdirdi. İrandan, Türkmənistandan və daha da Əfqanıstana hərəkət!
  Çar ordusu da gözünü Hindistana dikdi! İngilislər döyüşməyə hazır idilər. Fransa və İngiltərəyə qarşı Rusiya, Almaniya, Avstriya-Macarıstan ittifaqı yarandı.
  Almaniya 1992-ci ildə Xoruz Respublikasına qarşı hücuma keçdi. İngiltərə Almaniya və Rusiyaya müharibə elan etdi. Avstriya-Macarıstan Bosniya və Herseqovinanı ələ keçirdi və İtaliyaya hücum etdi.
  Rusiya Hindistana, Fransız mülklərinə və Hind-Çinə qarşı kampaniyaya başladı. Birinci Dünya Müharibəsi əslində belə başladı. Ancaq Rusiya və almanlar artıq bir yerdədirlər!
  Rusiya da Misirə hücum etdi.
  Çar qoşunları yerli əhalinin dəstəyi ilə Hindistan və İranı işğal edirlər. Daha sonra Hind-Çininə daxil olurlar. Prussiyalılar yenidən fransızları məğlub edərək Parisi mühasirəyə alırlar.
  Bundan əlavə, respublikaçılar təslim olmaqdan imtina edirlər. Və Parisə hücum edilir, çox dağıdılır. Almanlar həm Belçikanı, həm də Hollandiyanı da ələ keçirdilər.
  Britaniya bir müddətdir ki, müharibə aparır. Rusiya qoşunları Misir və Sudanı işğal etdi. Dənizdə müharibə gedir. Rusiya ordusu Afrika boyunca hərəkət edir. Cənubi Afrikaya qədər. Və özü üçün koloniyalar toplayır. Almanlar da bəzi şeyləri tuturlar.
  Lakin Avstriya-Macarıstan İtaliya ilə müharibəyə girib. Düzdür, 1894-cü ildə almanlar avstriyalıların köməyinə gəldilər. Və İtaliyanın fəthini tamamlayırlar.
  Bundan sonra portağal ölkəsi öz aralarında bölünür.
  Müharibə dənizə doğru gedir. Və burada dəniz komandiri admiral Makarovun dühası özünü göstərir. Hansı ki, bir sıra parlaq qələbələr qazanır. Dənizlərin məşuqəsini təslim olmağa məcbur etmək.
  Rusiya Hindistanı, Hind-Çinini, Afrikanın çox hissəsini, həmçinin Avstraliyanı nəzarətə götürərək ingilisləri oradan qovdu. Rus qoşunları Britaniya və Kanadanı tərk etdi. Orada da koloniya qurur. Beləliklə, İngiltərə demək olar ki, bütün müstəmləkələrini itirdi, Rusiya isə onları aldı. Kanadanın tutulmasına Rusiyanın Alyaska üzərində nəzarəti saxlaması kömək etdi. Və çox güclü bir donanmanın olması. Admiral Makarov və Rojdestvenskinin dahisi.
  Yaxşı, bu hamısı deyil. Rusiya Çinə doğru irəlilədi. Həm də çox uğurlu. Və 1904-cü ildə Yaponiya ilə müharibə başladı.
  Ancaq real tarixdən fərqli olaraq, bu müharibə çətin deyil, əksinə sürətli oldu. Üstəlik, Yaponiyanın donanması kifayət qədər zəif idi, Rusiya isə əksinə, çox güclü idi. Yaponları məğlub edən rus qoşunları Tokionu ələ keçirdilər. Və sonra referendum keçirildi və yaponların böyük əksəriyyəti Rusiyaya qoşulmağa səs verdi.
  Çar III Aleksandr yeni qələbə qazandı. Sonra Çinin könüllü olaraq ilhaqı gəldi. Yəni rayondan rayon, vilayətdən vilayət. Kral imperiyası çox böyük ölçülərə çatdı. ABŞ-dan, bütün Kanada və Alyaskadan, bütün Asiyadan, Avstriyadan, Sakit okean bölgəsindən. Cənubi Afrikaya və Qərbi Afrikada Almanlara sahib olmaq.
  Üstəlik Avstriya-Macarıstan. Belə böyük bir güc.
  Amma təbii ki, almanlar və avstriyalılar daha çox istəyirdilər. Fransa hələ də Almaniyanın işğalı altındadır. Rusiyadan inciyən Britaniya da müharibə istəyir.
  Kayzer nəhəng Rusiyaya qarşı koalisiya qurmağı bacardı: İspaniya, Portuqaliya, Almaniya, Avstriya-Macarıstan və İsveç. Almanlar İngiltərə ilə müharibə zamanı Danimarka və Norveçi də tutmağı bacarmışdılar. Güclü koalisiya yaradıldı.
  Və müharibə 1917-ci il avqustun 1-də başladı. Məhz Üçüncü İskəndərin öldüyü və II Nikolayın taxta çıxdığı anda. Hesablama aparıldı ki, əlli bir il sağalmış Üçüncü İsgəndər kimi böyük monarx olmasaydı, Rusiya mütləq itirərdi.
  Lakin II Nikolayın davamlı və güclü gücü var idi. Rasputin və xəstə varis olmadan. Beləliklə, o, koalisiya ilə mübarizə apara bilərdi.
  Və müharibə başladı... Almanlar tayfun kimi tapdaladılar. Rus qoşunları onları güclü əks-hücumlarla qarşıladılar. Böyük və şiddətli döyüş başladı.
  II Nikolay, ümumiyyətlə, qalalar zəncirinə arxalanaraq, Alman və Avstriya hissələrini tamamilə tükəndirdi. Və sonra əks hücuma keçdi. Və Afrikada rus qoşunları dünyanın ilk yüngül bütün ərazi tanklarından istifadə edərək avstriyalıları və almanları tamamilə məğlub etdi. Və onlar Qaranlıq qitəni təmizlədilər.
  Həm İsveç, həm də Norveç olduqca tez fəth edildi.
  Müharibə il yarım davam etdi və daha çox və daha güclü tanklara malik olan rus ordusunun bütün Avropanı ələ keçirməsi ilə başa çatdı. Sonra Britaniya çökdü. Rusiya nəhayət, şərq yarımkürə üzərində hökmranlığını bərqərar etdi.
  Və çar II Nikolay da böyük bir fateh oldu. Sülh 1929-cu ilə, Böyük Depressiya başlayana qədər hökm sürdü. Ümumi iqtisadi böhran ona gətirib çıxardı ki, 1931-ci ildə, elə mayın 1-də Rusiya ilə son böyük super dövlət olan ABŞ arasında müharibə başladı!
  II Nikolayın çar ordusu Amerika sərhədlərinə daxil oldu. Qüvvələr qeyri-bərabər idi. Amerikalının demək olar ki, heç bir tankı yox idi və zəif təlim keçmişdi. Rusiya isə ABŞ-dan dəfələrlə çox idi. Çar imperiyasının sərkərdələri də daha yaxşı idi. Beləliklə, müharibə əvvəldən bir istiqamətdə getdi. Rusiya qalib gəlir və irəliləyirdi. Sentyabrın 30-da isə Nyu York və Vaşinqtonun tutulmasından sonra ABŞ təslim oldu. Beləliklə, tarixin daha bir səhifəsi açıldı. 1934-cü ildə II Nikolay Meksikaya, daha sonra Latın Amerikasına doğru, Latın dövlətlərini fəth edərək işğala başladı. Son müstəqil Çili respublikası 1936-cı ilin dekabrında süqut edənə qədər.
  Beləliklə, II Nikolay nəhayət hekayəni tamamladı. Çar Rusiyası Yer planetinin bütün ölkələrini və xalqlarını birləşdirdi.
  7 noyabr 1937-ci ildə bütün Yer planetinin imperatoru Böyük Nikolay təyyarədə qəzaya uğradı. Və onun hakimiyyəti də başa çatdı. II Alesey kral oldu. Sağlam, gənc varis - təxminən otuz üç. Onun altında kosmik genişlənmə başladı. Yeni sərhədlər və yeni uçuşlar. Monarxiya sarsılmaz idi. Bəşəriyyət birləşib kosmosu fəth edir.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Port Arturun komendantı öldü, əslində, real tarixdə başından yaralandı, lakin bir neçə millimetrlik bir parça beynə yaxınlaşdı. Bir sözlə, qalanı təslim edən xain öldü və onun yerini Port Arturun müdafiəsinin qəhrəmanı Kondratenko tutdu.
  Qalanın müdafiəsini gücləndirmək üçün yeni komandir bütün dənizçiləri və dəniz artilleriyasını sahildən çıxartdı və eskadrilyanı tərksilah etdi, lakin Port Arturu gücləndirdi.
  Nəticədə qala hərtərəfli mühafizə edildi, üstəlik komandir Kondratenkonun bacarıqlı hərəkətləri. Müdafiə uğurla keçdi. Kondratenko Vısokaya qalasının müdafiəsini vaxtında gücləndirdi və yaponlar onu ala bilmədilər.
  Dekabrın sonunda samuraylar hücumlardan tükənmişdilər. Yanvar ayında Kuropatkinin blokdan çıxarmaq cəhdi nəticəsində sükunət yarandı, lakin o qədər də uğurlu alınmadı.
  Fevral ayında daha bir hücum oldu və yaponlara ağır itkilərlə yenidən dəf edildi.
  Müdafiə zamanı oğlan Oleq Rıbaçenko özünü qəhrəmancasına apardı. Mühasirə zamanı bu kəbinli oğlanın cəmi on yaşı var idi. Uşaq böyüklərlə birlikdə döyüşdü və kəşfiyyata getdi.
  O, özünü çox cəsur və mübariz biri kimi göstərdi. Və müdafiə tutdu. İndi artıq mart gəlib... Yaponlar yenidən geri çəkildilər. Rusiyada qanlı bazar günü baş vermədi, çünki Çar Nikolay Port Artur yaxşı əhval-ruhiyyədə olduğundan xalqın yanına çıxdı. Rus ordusu yeniləndi və getdikcə böyüdü. Martın sonunda yaponlar irəliləməyə çalışdılar, lakin Kuropatkinin qüvvələri çox böyük bir say üstünlüyünə sahib idi və bütün hücumları dəf etdi.
  Və daha yaxşısı, General Legs'in bölmələri Port Arturun mühasirəsi ilə bağlı idi. Ağır itki verdikdən sonra yaponlar geri çəkildi. Lakin Kuropatkin yenə tərəddüd etdi.
  Aprelin sonunda yeni bir hücum başladı, lakin bu da dəf edildi.
  Və Oleq Rıbaçenko, bu cəsur oğlan, təbii ki, tələdən istifadə edərək yapon polkovnikini belə əsir götürdü.
  Mayın əvvəlində yalnız kiçik atışmalar baş verdi və 25-ci Rojdestvenskinin eskadrilyası nəhayət Port Artura girdi. Məşhur admiral bir anda üç okeanı keçərək əlli bir gəmi gətirdi!
  Bundan sonra müdafiə gücləndirici qüvvələr aldı. Və iyunun əvvəlində Port Artura son hücum başladı. Hücum ümidsiz və şiddətlidir. Yaponlara böyük itkilərlə yenidən dəf edildi. Çar nəhayət, Kuropatkini vəzifəsindən uzaqlaşdırdı və Lineviçi təyin etdi . 1905-ci il iyulun ortalarında yaponlar nəhayət məğlub oldular. Və Port Arturun bir ildən çox davam edən qəhrəmanlıq müdafiəsi başa çatdı.
  Kondratenko Birinci çağırış Müqəddəs Endryu ordeni ilə təltif edilib. Və feldmarşalı rütbəsi aldı. Sonra Rojdestvenskinin eskadronu Port Arturla birlikdə dənizdə yaponları məğlub etdi. Üstəlik, admiral Toqonun özü də döyüşdə həlak oldu.
  Yaponiya ABŞ-ın vasitəçiliyi ilə Rusiya ilə sülh bağlamağa məcbur oldu.
  Biz Kuril adalarını və Tayvanı verməli olduq. Rusiya Koreya, Mançuriya üzərində protektorat və Port Artur üzərində nəzarəti təmin etdi. Bundan əlavə, Yaponiya çar Rusiyasına milyard qızıl yen dəyərində böyük təzminat ödədi.
  Qələbə çar II Nikolayın mövqelərini möhkəmləndirdi. Rusiya ərazilərini genişləndirdi və Çin bölgələrinin könüllü ilhaqı sayəsində Jeltorossiya formalaşmağa başladı. Heç bir Dövlət Duması - Rusiya parlamentsiz, mütləq monarxiya olaraq qaldı.
  Təbii ki, qələbə və siyasi sabitlik sayəsində iqtisadi artım real tarixə nisbətən daha tez davam etdi və daha güclü oldu.
  Birinci Dünya Müharibəsi real tarixdə olduğu kimi başladı. Ancaq Rusiya üçün daha uğurlu oldu. Hansı ordu daha böyük və daha yaxşı idi, o cümlədən feldmarşal Kondratenkonun islahatları sayəsində iqtisadiyyat daha güclü idi və çarın nüfuzu daha yüksək idi.
  Müharibə bir ildən çox davam etdi və Avstriya-Macarıstanın dağılması, Osmanlı İmperiyasının və Almaniyanın təslim olması ilə başa çatdı. Bolqarıstan da onun qoxusunu görüb Serbiyanın və Rusiyanın tərəfini tutdu, yeri gəlmişkən, İtaliya və Yaponiya da.
  Feldmarşal Kondratenko ən yüksək rütbəni - generalissimus aldı. Və Suvorov kimi demək olar ki, bütün ordenlərin sahibi oldu. Brusilov feldmarşal oldu. Admiral Kolçak, Kornilov və Denikin karyera qurdular. Çar Rusiyası özünə birləşdirildi: Qalisiya, Bukovina , Krakov Voyevodalığı, Poznan vilayəti, Klaypeda. Çexoslovakiya da Rusiya İmperiyasının tərkibinə daxil oldu. Konstantinopol ilə Kiçik Asiya. Və Şimali İraq.
  Ümumiyyətlə, hər şey yaxşı oldu. Yaponlar Sakit okeanda alman koloniyalarını Rusiya ilə bölüşdürdülər.
  Sonra Səudiyyə Ərəbistanı Rusiya, Fransa və İngiltərə arasında bölündü. Sonra qısa bir müharibədən sonra Rusiya və İngiltərə İranı parçaladılar.
  Və sonra Əfqanıstan. Düzdür, orada bir az dalaşma gedirdi. Və ingilislər əvvəlcə çox da şanslı olmadılar.
  Dünya sabitlik və firavanlıq qazanıb. 1929-cu ildə Böyük Depressiya baş verənə qədər. Sürətli inkişafdan sonra Rusiya da böhrana düşdü.
  1931-ci ildə Yaponiya əvvəlki məğlubiyyətlərinin qisasını almaq üçün Rusiyaya hücum etdi.
  Amma bu dəfə intihar oldu. Çar qoşunları yaponları məğlub etdi. Admiral Kolçak heç də yaşlı deyil, o, Uşakovla müqayisə oluna bilən dahisini göstərdi. Doğan Günəş ölkəsi dənizdə tamamilə məğlub oldu və sonra işğal edildi. Bunun ardınca yaponların əksəriyyətinin Rusiyaya birləşmək lehinə səs verdiyi referendum keçirilib.
  Beləliklə, çar II Nikolay Sakit okeanda öz hakimiyyətini gücləndirdi. Rusiya Çinə doğru hərəkətini davam etdirdi. Böhrandan zəifləmiş İngiltərə, Fransa və ABŞ Səmavi İmperiyaya nəzarəti ələ keçirməyə mane olmadılar.
  1933-cü ildə Almaniyada Hitler hakimiyyətə gəldi. O, keçmiş imperiyanın keçmiş gücünü bərpa etməyə başladı. Və təbii ki, Rusiya ilə mübahisə etməməyə çalışırdı.
  İtaliyada Mussolininin Rusiya ilə dostluğu var idi. Və koloniyalarını genişləndirərək sakitcə Efiopiyanı ələ keçirdi. Üçlü Alyansın yaradılmasından söhbət gedirdi.
  Çar Rusiyası zəifləyən İngiltərə və Fransanın bütün müstəmləkələrini ilhaq etmək istəyirdi. Almanlar və italyanlar da başa düşüləndir. ABŞ-ın öz planları var idi.
  1937-ci ildə Almaniya Avstriya ilə birləşərək Anschluss istehsal etdi. Və 1937-ci ilin noyabrında Nikolaevdən gələn ikinci təyyarə qəzaya uğradı. Krallığın fəaliyyəti çox uğurla kəsildi. II Nikolay qırx üç illik hakimiyyəti dövründə böyük nailiyyətlər əldə etdi.
  Onu Böyük Nikolaev adlandırdılar! Və hətta Ən Böyük, onlar Böyük Peterdən yüksək oldular.
  II Nikolayın dövründə iş günü on saata endirildi və yeddi illik təhsil məcburi və pulsuz oldu. Ölkədə orta əmək haqqı sıfır inflyasiya və rublun qızıl dəstəyi ilə ayda 75 rubla çatdı. Kral pul vahidi dünyanın ən sərt və konvertasiya olunan valyutası idi.
  Rusiya dünyanın ən böyük quru ordusuna sahib idi və donanma sayına görə həm Britaniyanı, həm də ABŞ-ı geridə qoydu.
  Rus tankları, təyyarələri kimi dünyanın ən yaxşıları idi. Və o dövrdə helikopterlər Yer planetində praktiki olaraq yeganə idi. Ən çoxsaylı və yüksək keyfiyyətli sualtı donanma. Ən yaxşı artilleriya. Televiziya və video sahəsində qabaqcıl texnologiyalar. Dünyanın ilk rəngli kinoteatrı da çar Rusiyasında çəkilməyə başladı. O cümlədən Çar II Nikolayın fotoqrafiyaya olan həvəsi sayəsində.
  Çinin ilhaqından sonra Rusiya bütün müstəmləkələri ilə İngiltərəni qabaqlayaraq əhalinin sayına görə dünyada birinci yeri tutdu.
  Çar II Nikolay pravoslavlığı islahat etdi və çoxarvadlılığı qanuniləşdirdi. Bu müdrik hökmdar çox şeyə nail oldu. Və o , tüpürməmiş, təqiblərə məruz qalmamış, Rusiyanı itirməmiş, böyük bir insan kimi dünyasını dəyişdi . Və fraqmentin cəmi bir neçə millimetrlik hərəkəti Rusiyanın tarixinə belə təsir etdi. Həm də deyirlər ki, tarixdə təsadüflər yoxdur! Belə olur. Bunu həm II Nikolay, həm də Generalissimo Kondratenko fenomeni göstərdi.
  Lakin çar Nikolayın ölümündən sonra müvəqqəti sıçrayış baş verdi. Birincisi, monarx II Aleksey tac qoyulmazdan əvvəl öldü. Sonra başqa bir varis Kirill Vladimiroviç Romanov da öldü. Və III Vladimir 1938-ci ildə taxta çıxdı. Çar gəncdir, lakin ümumiyyətlə axmaq deyil və kifayət qədər güclü iradəli və iddialıdır.
  Yaxşı, o, işə başladı! Rusiya, İtaliya, Almaniya, İngiltərə, Fransa və bəlkə də gələcəkdə ABŞ-a qarşı. Burada, təbii ki, Üçlü Alyans daha güclüdür.
  1940-cı ilin mayında Almaniya Fransa, Belçika, Hollandiya və İngiltərəyə hücum etdi. Rusiya fransız, ingilis və holland koloniyalarına hücum etdi. Ərazilərin təntənəli surətdə zəbt edilməsi başladı.
  İngilislər və fransızlar rus ordusuna müqavimət göstərə bilmədilər. Və ay yarımda almanlar məğlub oldular və Fransa, Belçika və Hollandiyanı təslim olmağa məcbur etdilər.
  Sonra fürer İspaniya və Portuqaliyanı işğal etdi, Danimarka və Norveçi tutdu. Rusiya İsveçi işğal etdi.
  Müharibə demək olar ki, birtərəfli idi. Yerli əhalinin dəstəyi ilə Rusiya Hindistanı, Hind-Çinini, Əfqanıstanın cənubunu, İranın cənubunu, Yaxın Şərqi tutdu və Misirə girdi.
  Təbii ki, müstəmləkə qoşunları çar ordusuna müqavimət göstərə bilmədilər və bunu da istəmirdilər. Afrikanın fəthi yolların olmaması və kommunikasiyaların uzanması səbəbindən bir qədər ləngidi. Almanlar Afrikadan Cəbəllütariq və Mərakeşdən, ruslar Misirdən, sonra isə Sudandan keçiblər.
  Bununla belə, ərazi ingilis və ya fransız qoşunlarının müqavimətindən daha çox maneə idi. Onların sayı az idi və zəif silahlanmışdılar və əsasən yerli aborigenlərdən idi. Kim nə bilirdi, nə də döyüşmək istəyirdi.
  1940-cı ildə Hitler Britaniyaya enməyə cəsarət etmədi. İlk vaxtlar o qədər də uğurlu alınmayan hava hücumuna başladı. Lakin 1941-ci ilin yazında rus təyyarələri döyüşə girdi və İngiltərə ölümcül təzyiqlərə məruz qalmağa başladı.
  Avqust ayında ortaq Alman-Rusiya qoşunlarının enişi izlədi və iki həftəlik inadkar döyüşlərdən sonra London ələ keçirildi.
  Bundan sonra Avstraliya və Yeni Zelandiya da daxil olmaqla bütün şərq yarımkürəsi rus, alman və italyan oldu.
  Ancaq yenə də ABŞ var idi.
  Çar Vladimir Amerikaya hücum etmək qərarına gəldi. Hitler və Mussolini bu qərarda onu dəstəklədilər. Üçüncü Reyx qoşunlarını İslandiyaya, sonra isə Qrenlandiya və Kanadaya, Çar Rusiyası isə Alyaskaya köçürdü. Qüvvələr, təbii ki, qeyri-bərabərdir. ABŞ-ın kifayət qədər zəif tank donanması və bütün müstəmləkələri ilə birlikdə Rusiyadan daha az əhalisi var. Baxmayaraq ki, iqtisadiyyat inkişaf edib. Ancaq belə bir canavar müqavimət göstərə bilməz.
  1943-cü ildə hücuma başlayan rus ordusu iki qış ayında Alyaskanı sürətlə işğal etdi. Yazda isə almanlarla birlikdə Kanadanın demək olar ki, hamısını ələ keçirdilər.
  Braziliya, Venesuela, Meksika və digər ölkələr ABŞ-a müharibə elan etdilər.
  Rus qoşunlarının Amerikanın şimal ştatları boyunca hərəkəti başladı. Qüvvələr, təbii ki, qeyri-bərabərdir. Rusiya və Almaniya həm keyfiyyət, həm də kəmiyyət baxımından daha yaxşıdır.
  Nataşa, Zoya, Avrora və Svetlana adlı qızlar dünyanın ən yaxşı Kondratenko-3 tankında, uzun lüləli və sürətli atəş topu olan mobil maşında döyüşürlər. Çox çevik, aşağı siluetlə.
  Kondratenko-3 tankının çəkisi qırx tona yaxındır və yaxşı qorunur. Silah, 76 mm-lik kiçik kalibrinə baxmayaraq, yüksək ilkin mərmi sürətinə malikdir.
  Şermanlar, bu tanka heç bir bucaqdan daxil olmaq olmaz. Belə ki...
  Ayaqyalın və bikinidə döyüşən qızlar amerikalıları sadəcə məhv edir və xeyli gülürlər.
  Xüsusən də Nataşa... Və çılpaq barmaqları ilə coystikə basaraq deyir:
  - Rusuma şöhrət!
  Zoya da vurur. O, bunu çılpaq ayaq barmaqları ilə edir, joystik düymələrini basaraq qışqırır:
  - Və bütün doğma torpaqlarımız!
  Sonra Aurora atəş açır. Düşmənə zərbə endirir və dişlərini açıb deyir:
  - Və daha yüksək güclər arxamızdadır!
  Qız da çox alovlu göz qırpır! O, çılpaq ayaq barmaqlarını joystik düymələri kimi sıxır.
  Sonra Svetlana atəş açır. Belə kəskin və parlaq qız. Ağzından günəş şüaları saçır. Və o da oxuyur:
  - Mən dünya ulduzuyam! Mən hətta Şeytandan da sürətli qaçıram!
  Belə qızlarla şeytanın özü qorxulu deyil. Çikaqonu sıx şəkildə əhatə edən amerikalıları döyürlər.
  Və heç kimi oradan buraxmadan. Dağıntı, deyək ki, əhəmiyyətsizdir. Bunlar qızlardır.
  Beləliklə, Çikaqo qarnizonu təslim olur. Bizimkini bilin!
  Rus tankları isə artıq Nyu-Yorka yaxınlaşır. Çar Vladimir məmnuniyyətlə əllərini ovuşdurur. Ruslar heç bu qədər irəli gediblərmi?
  Qızlar da havada cəsarətlə döyüşürlər. Məsələn, sevimli bir cüt: Maria və Mirabela.
  Ayaqyalın və bikinili gözəllər hesab yığırlar. Onlara qarşı çıxmaq üçün sözün əsl mənasında heç nə yoxdur. Buradakı qızlar çox gözəl və gözqamaşdırıcı dərəcədə aqressiv və dəqiqdirlər.
  Maria bir atəş açdı, onlarla təyyarəni vurdu, bir partlayışda və oxudu:
  - Doğma yurdumuza şöhrət! Rusiyanın adı ilə!
  Mirabela da atəş açıb qışqırdı:
  - Amma böyük gücdə bir lider var,
  O, slavyanları döyüşə çağıracaq...
  Onlar Rusiyanın öhdəsindən gələ bilmirlər -
  Vladimir padşah olanda!
  
  Sərtdən, güclüdən, dəmir iradə ilə,
  Görünüşü isə metal kəsmək kimidir...
  Rusların daha yaxşı həyata ehtiyacı yoxdur -
  Bu, yalnız insanların xəyal etdiyi şeydir!
  Bəli, bu qızlar döyüşməkdə, oxumaqda ustadırlar...
  Yeri gəlmişkən, Nyu-Yorka hücumun ortasında ilk rus kosmonavtı kosmosa uçdu və Yer planetinin ətrafında uçdu. Bu da Romanovlar sülaləsinin çar Rusiyasının növbəti uğurudur.
  Sonra Nyu-York qarnizonu təslim oldu və Vaşinqton tezliklə yıxıldı. Və 3 sentyabr 1943-cü ildə ABŞ tamamilə təslim oldu. Beləliklə, 1940-cı il mayın 15-də başlayan İkinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Müharibə Rusiya üçün şanlı və qalibiyyətlidir.
  Təbii ki, bu müharibədən həm Hitler, həm də Mussolini çox şey qazandı. Hər iki diktator Afrikada, bəziləri Avropada və ABŞ-da mülk əldə etdi. Avropa nəhayət ölkələr arasında bölündü. Və referendumdan sonra Bolqarıstan Rusiyanın tərkibində Bolqarıstan krallığına çevrildi.
  Görünür ki, dünya yenidən bölüşdürüldü və koloniyalar həzm oluna bilər. Amma Hitler, təbii ki, daha çox istəməsəydi, Hitler olmazdı. Xüsusilə, Rusiyanı məğlub edin. Və onun ərazisini ələ keçirin.
  Və əlbəttə ki, almanlar yeni, daha güclü silahlara çox ümid edirdilər. "E" seriyalı tanklar və ballistik raketlər, xüsusən də uçan boşqablar.
  Bununla belə, Çar Rusiyası ballistik raketlərdə Üçüncü Reyxdən xeyli irəlidə idi və 1951-ci ildə, aprelin 12-də hətta Aya uçdu.
  Və "E" seriyalı tankların ruslardan keyfiyyətcə üstünlüyü yox idi.
  Və yalnız uçan boşqablar bir sirr idi. Laminar axın sayəsində onlar hər cür atıcı silahlara tamamilə toxunulmaz oldular. Ancaq eyni zamanda özləri də atəş aça bilmədilər.
  Mussolini öldü və oğlu taxta çıxdı. Hitler ona təzyiq etdi və gənc Rusiya ilə döyüşməyə razı oldu. 20 aprel 1955-ci ildə yeni, üçüncü dünya müharibəsi başladı. Hitlerin tərəfində: İtaliya, Braziliya, Argentina, Çili, Meksika, bir sözlə, bütün Latın Amerikası, Rusiyaya dəstək verən Kubadan başqa. Və dünyada başqa ölkələr yox idi! Üçüncü dünya müharibəsi 1955-ci il aprelin 20-də başladı. Çar Vladimir isə hakimiyyətinin ən ciddi problemi ilə üzləşdi.
  Ona təsəlli verə biləcək yeganə şey budur ki, bu müharibə Yer planetindəki müharibələr tarixində sonuncu olacaq. Çünki bütün dünya ölkələri orada iştirak edir!
  Yaxşı, müharibə başlayandan sonra onu açmaq lazımdır! Hitlerin hücumu xüsusilə gözlənilməz olmadı. Macarıstan, Yuqoslaviya, Rusiyanın məhdud muxtariyyətli hissəsi, onların kralı III Vladimir. Albaniya İtaliya tərəfindən tutuldu. Hər şey qaydasındadır. Almanlar Şərqi Prussiyadan, Avstriyadan, İtaliyadan cənubdan irəliləməyə çalışırlar. Afrikada isə döyüşlər gedir. Və Latın ölkələrinin ABŞ-a qarşı koalisiyası. Amma orada çox aktiv deyillər. Yalnız indi müharibə elan edilib.
  Bu arada Hitler əsas qüvvələrini Avropaya köçürdü.
  Və cəhənnəm müharibəsi başladı. Bəşər tarixində sonuncu genişmiqyaslı müharibə.
  Macarıstanda əsas zərbəni almanlar Budapeşt istiqamətində vurdular. Oleq Rıbaçenko orada döyüşüb. Hələ on yaşına yaxın bir oğlan olaraq qaldı. Düzdür, fiziki cəhətdən çox güclü, əzələli, sürətli və ən əsası dağlı kimi, ölməz. Bəli, yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko ölümsüzlük aldı, ancaq bir şərtlə ki, o, təxminən on yaşında bir oğlan olsun və Rusiyaya uşaq, lakin çox güclü və sürətli bir bədəndə xidmət etsin. Və 1904-cü il yanvarın 1-dən uşaqdır. Mən Port Artura bir kabin oğlanı kimi qoşulanda. Yaxşı, o, ən kiçik oğlan deyil, amma əvvəldən güclü və sürətli idi və onu gəmiyə götürdülər.
  Üstəlik, bunun çox kiçik olub-olmadığına şübhə etdikdə, Oleq Rıbaçenko mərc etmək üçün barmaqları ilə mis sikkə əydi. Bundan sonra o, danışmadan gəmiyə mindirildi.
  Oğlan bütün müharibələrdə iştirak edərək çoxlu mükafatlar qazandı. Zabit oldu. Amma yenə də uşaq kimi görünürdü. Buna görə də ona çoxsaylı şücaətlərə görə mükafatlar verilsə də, əbədi oğlana kapitandan yüksək heç nə verilməyib. İndi də Oleq Rıbaçenko yarım əsrdən artıqdır ki, ordudadır. Siz çoxdan zabit təqaüdü almısınız, amma sağlamlığınız pisdirsə, niyə xidməti tərk edirsiniz?
  Üstəlik, kompüterlər, oyun konsolları, televizorlar olmadan bu, bir növ darıxdırıcıdır. Orduda isə kapitansan, heç olmasa əsgərləri idarə edirsən. Bəli, vaxt hələ də uçur.
  Generalissimo Kondratenko vəfat edib. Uşakovu üstələyən böyük admiral Kolçak da öldü. Oleq Rıbaçenkonun işə başladığı insanların çoxu artıq xidmətdə deyil.
  Daha dəqiq desək, Port Arturun mühasirəsindən sonra veteranların demək olar ki, hamısı həlak olub. Yalnız Vovka qaldı. O da o vaxt kəbin oğlu idi, indi isə artıq ağbirçək babadır. Həqiqət hələ də xidmət edir. Və Oleqin bədənində bir dənə də olsun yarası olmayan oğlan olaraq qalmasına təəccüblənir . Bu, bütün rus, çar ordusunda tanınan bir hadisədir. Həqiqət budur ki, o, çox yaxşı mübarizə aparır.
  Oğlan Oleq ayaqyalındır, onun üçün daha xoş və çevikdir. O, silah arxasınca silahı hədəfə alır və Alman E seriyası tanklarına atəş açır. Nasist avtomobilləri sadəcə olaraq nəhəngdir. Və heç nə onlara mane ola bilməz.
  Amma əbədi oğlan o qədər dəqiq vurur ki, metalı deşir. Krautları çəkir, qüllələri yıxır və oxuyur.
  - Çar Vladimir, rus çarı...
  Pravoslav suveren!
  Tezliklə dünyanı fəth edəcəyik,
  Axı başımızda keruvlar var!
  Hitler bitəcək
  Və kim qulaq asdı - yaxşı!
  Oğlan isə ayaqyalın, uşağının ayağı ilə qumbara atır. Bozsaqqal Vovka sadəcə başını bulayır.
  Yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko XX əsrdə uşaq olaraq əlli ildən çox vaxt keçirdi. Və etiraf etməliyəm ki, çox şey görmüşəm. Ölməz olduğu üçün o, qorxu hissini çoxdan itirmişdi. Və müharibə ona kompüter strategiyası oyununu xatırlatdı.
  Oynamaq asan və əyləncəli idi. Və döyüşmək də xoş idi . Çılpaq ayaqlarınızın altında səhər şehinin olduğu və əbədi bir oğlanı çimdiyiniz zaman və qaydalara uyğun olaraq şort geyinmədiyiniz zaman yaxşıdır!
  Oleq Rıbaçenkoya şortda və ayaqyalın qaçmağa icazə verilir. Uşaq Port Arturda soyuqda belə ayaqqabısız gəzməyi öyrənib. Axı ölməz bir bədən soyuqlaya bilməz, xəstələnə bilməz və sən tez soyuğa öyrəşirsən, bu da zərər vermir. Eynilə Peter Pan kimi. Və qarda ayaqyalın qaçmaq demək olar ki, xoşdur. Hərəkət edərkən soyuqluq praktiki olaraq hiss edilmir, yalnız hərəkətsiz oturduğunuz zaman yalın ayaqlarınız bir az sərtlik hiss edir! Ancaq bir oğlan üçün bu kiçik bir şeydir.
  Amma cadugər qızlar da var Nataşa, Zoya, Aurora, Svetlana! Onlar da müharibədə iştirak edirlər. Amma hər zaman yox, epizodlarda. Ən çətin olanda Vysokaya dağını tutmağımıza kömək etdi. Ayaqyalın gözəllər orada və bikinidə döyüşürdülər. Çılpaq barmaqları ilə kəskin itilənmiş diskləri atdılar.
  Və qılıncla kəsdilər. Və Oleq Rıbaçenko daha sonra pulemyotdan atəş açdı - onun böyük yoldaşlarını öldürdülər. Nəticədə samurayların hücumu sona çatdı və Vysokaya dağı sarsılmaz oldu!
  Qızlar isə ən yüksək siniflərini və Valkyrie akrobatikasını nümayiş etdirdilər.
  İndi də almanlar müdafiədədir. Çar ordusu müharibəyə hazırdır. Fürer taktiki sürprizə nail ola bilmədi.
  Rus qoşunları isə cəsarətlə döyüşür. Deyəsən, Hitler belə bir müharibəyə başladığına görə özünü bir neçə dəfə söyəcək. Üstəlik, fürerin Avropanın üçdə ikisinin və Afrikanın üçdə birinin silah altında olmasına baxmayaraq, lakin yenə də
  Rusiyaya rəqib deyil.
  Həm də əsgərlərin sayı. İtalyan qoşunları isə zəifdir. Latın Amerikası ölkələri müharibədə ləng iştirak edir. Onların ordusu həm texniki, həm də təşkilati baxımdan çox yaxşı deyil.
  Beləliklə, Rusiya hələ də düşməni dərindən müdafiə edir.
  Kondratenko-6 tankı bu seriya ilə mübarizə aparmağa kifayət qədər qadirdir. "Nikolay"-4 isə daha ağırdır və özünü çox güclü maşın kimi göstərir.
  Ruslar daha ağır alman canavarları ilə döyüşə bilər .
  Xüsusilə "Nikolay"-4-də Alenkanın heyətində qız çox gözəl və bikinidə görünür.
  130 mm çaplı silah. Faşistləri necə vurur. Hitlerin çar Rusiyasına hücumu əbəs idi. Bu onun üçün asan gəzinti deyil, döyülməkdir.
  Anyuta çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basdı və oxudu:
  - Rusiya və sona qədər azadlıq üçün!
  Və gözəllik necə güləcək!
  Sonra Avqustin düşmənə mərmi atacaq. Metalı parçalayacaq və oxuyacaq:
  - Gəlin ürəkləri bir ağızdan döyündürək!
  O, həmçinin çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basacaq. Bu, həqiqətən sərin qızdır!
  Və burada Maria döyünür. Və faşistləri parçalayacaq. Və düşməni məhv edin.
  Eyni zamanda çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə etməklə. Və o da oxuyacaq:
  - Vətənimizin adı ilə, müqəddəs! Qoy döyüşçü sadəcə sərin olsun!
  Və o, gülüb dişlərini göstərəcək!
  Və sonra Olimpiada sizi ağır mərmi ilə vuracaq. O, sizə lazım olan şeydir, qızlar - ən şirəli alma suyu!
  Və yenə qızlar E-50-ni yardılar, qülləni yıxdılar və güldülər.
  Alenka bir mərmi göndərdi, E-100-ü əzdi və onu deşdi. Və çılpaq barmaqlarınızdan istifadə edin. Qız niyə oxudu:
  - Düşməni sındır!
  Anyuta isə çılpaq ayaqları ilə ətrafa çırpılır və xırıldayır:
  - Fritzlər qapalıdır!
  Sonra Avqustin vuracaq. Həm də çox dəqiq və çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək, cooing :
  - Hitler bitdi!
  Və sonra Maria çox aqressiv əlavə edəcək. Faşistləri əzəcək və cığal çəkəcək::
  - Kim qulaq asdısa, afərin!
  Və dilini göstərəcək!
  Və sonra Olimpiada rəqiblərini öldürən bir mərmi göndərir.
  Həm də yalın ayaqdan istifadə edərək və mahnı oxumaqla:
  - Ümumilikdə satıldı!
  Və yenə qız dilini götürüb göstərəcək.
  Beləliklə, doğrayırlar ...
  Almanlar, hücumun əvvəlindən bir aylıq döyüşdən sonra əlli kilometrdən yüz kilometrə qədər irəlilədilər və böyük, hətta böyük itkilərə məruz qaldılar. Və Afrikadakı italyanlar özlərini tamamilə bir qazanın içində tapdılar və mühasirəyə aldılar. Onların qoşunları əhəmiyyətsiz şəkildə məğlub olurlar.
  Mayın 21-də Adolf Hitler on beş yaşından altmış beş yaşına qədər silah daşıya bilən hər kəsin orduya çağırılmasını əmr etdi. Çar ordusu ehtiyatlar hazırlayırdı.
  Məlum oldu ki, alman diskli təyyarələri praktikada o qədər də qorxulu deyil. Düzdür, rus təyyarələri qoçlarla hücum edə bilir. Lakin çar ordusunun maşınlarının yüksək manevr qabiliyyəti sayəsində bunun qarşısını almaq olar.
  Və Hitlerin toxunulmaz möcüzə silahına olan ümidi heç də özünü doğrultmadı.
  Çar ordusu hələ də özünü müdafiə edirdi. Qabaqcadan qazılmış güclü müdafiə xətləri, güclü müdafiə. Qoy Hitler tükənsin. Ancaq Afrikada daha zəif italyan müttəfiqinə təzyiq edə bilərsiniz.
  Fürer Çar Rusiyası ilə müharibəyə qərar verməsəydi, şübhəsiz ki, Almaniyanın böyük, hətta ən böyük lideri kimi tarixə düşəcəkdi. Beləliklə, cin dünyanı idarə etmək istədi və bundan nə çıxdı?
  Rus qızları dünyanın ən gözəl qızlarıdır.
  Oleq Rıbaçenko həmişəki kimi döyüşün önündə gedir. Ona nə güllə, nə də qəlpə toxuna bilməz. O, sərt oğlan və soyuqqanlı oğlandır.
  Şortikli və ayaqyalın bir oğlan, nasistlərə qarşı. Və onlara qumbara atır və qurğuşun yağışında qaçır.
  Bəli, heyf ki, parlaq Kondratenko yoxdur, amma gənc və bacarıqlı komandirlər var. Xüsusilə, Birinci Dünya Müharibəsi illərində artıq fərqlənən feldmarşal Vasilevski. Və enerjili və məharətlə əmr edir.
  Və Fritz, çətin bir müdafiə ilə qarşılaşaraq, ümidsizcəsinə bu vəziyyətə düşür. Ancaq yenə də sındırmağa çalışırlar.
  Oleq Rıbaçenko, bu əbədi oğlan gülür, dişlərini açır və oxuyur:
  - Vətənim! Mənim müqəddəs Vətənim!
  Həm də yalın ayaqları ilə qumbara atmaq kimi.
  Və burada Nataşa, Zoya, Aurora və Svetlana döyüşə girdi. Onlar əbədi cadugər qızlardır, Ailənin müqəddəs Tanrısının xidmətçiləridir. Onlar həmişə döyüşmürlər, əks halda Rusiya bütün dünyanı fəth edərdi. Ancaq həmişə təsirli və təəccüblüdür.
  Qızlar öldürməyi sevirlər: bunlar qızlardır!
  Və faşistlərin arasından necə keçəcəklər, onları necə vuracaqlar...
  Və çılpaq barmaqları ilə disklər atır, Krautları öldürürlər.
  Nasistlər bataqlığa düşür və getdikcə daha çox itki verirlər. Vasilevskinin böyük strateqi Afrikada nasistləri və italyanları məğlub etməyi təklif edir. Beləliklə, daha çevik və daha yaxşı manevr qabiliyyətinə malik olan rus tankları üstünlük qazanacaq. Avropada isə qoy faşistlər bundan qaçsınlar . Belə ki, onlar öz resurslarını tamamilə tükəndirsinlər.
  Çar Vladimir bu planı qəbul etdi. Və Afrikaya yeni qüvvələr köçürüldü.
  Elizabet və onun ekipajı Liviyada döyüşərək, İtalyan bölmələrini kəsdi. Orada istidir və qız bikinidə yaxşı görünür. Onlarda ən yeni Kondratenko-6 tankı var, orada döyüşçülər italyanların və fritselərin mövqelərini keçərək onları inamla məğlub edirlər.
  Elizabet kiçik Mussolini imperiyasının tankına atəş açır və deyir:
  - Xəz palto və kaftan dənizlərdə, dalğalarda gəzir!
  Və təbii ki, çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edir.
  Sonra Yekaterina vurur. Alman maşınına yumruq atıb qışqırır:
  - Rusiyada Çar Vladimir qəhrəmandır!
  Yelena onun arxasındadır, Fritsin özüyeriyən silahını döyür və cik-cik edir:
  - Yaşasın Hitlerə vətən üçün!
  Və nəhayət, Olimpiada mərmi buraxacaq. O, krautları əzəcək, əzəcək və cırıldayacaq:
  - Nəticə əla olacaq!
  Həm də uşaqların ayaqlarının yalın barmaqlarından istifadə edir.
  Afrikada, mayın sonu və iyunun əvvəllərində rus qoşunları əhəmiyyətli uğurlar əldə etdilər. Döyüşlər Liviya və Efiopiya ərazilərinə yayılıb. İyunun 12-də Tripoli süqut etdi. İyunun 15-də isə Efiopiyanın paytaxtı hərəkətə keçdi. Beləliklə, kiçik Mussolininin əsgərləri tökülməyə başladı. Təəssüf ki, atasını saxlaya bilmədi.
  Həm də onun fateh kimi şöhrəti. Lakin Mussolini ingilis və fransız koloniyalarının bir hissəsini ələ keçirərək özünü Sezar hesab edirdi. Amma Sezarı ötüb keçmək mümkünsüz görünür.
  Oleq Rıbaçenko akkumulyatora əmr verərkən döyüşüb. Və o qədər mərdliklə ki, almanlar hər gün onun atəşindən onlarla tank itirirdilər. Onun oğlu hətta daha bir qızıl xaçla mükafatlandırıldı. Və hətta nəhayət ona çoxdan layiq olduğu mayor rütbəsi verdilər.
  Əvvəllər uşağa oxşadığı üçün təyin olunmurdu. Ancaq oğlan görkəmli qəhrəmanlıq göstərdi. Və mübarizə qabiliyyəti.
  22 iyun 1955-ci ildə Afrikadakı rus qoşunları nəhayət İtaliya Somalisini ələ keçirdilər. Və 25 iyun 1955-ci ildə Efiopiyadakı italyan qoşunlarının qalıqları təslim oldu.
  Çar ordusu inamla qalib gəldi. Üçüncü Reyxin ən yaxşı komandiri hesab edilən Mainstein gündəliyində yazırdı:
  - Cəhənnəm ayısını oyatdıq! İndi biz parçalanırıq!
  İyunun sonunda almanlar o qədər böyük itki verdilər ki, Avropadakı hücumlarını dayandırmağa məcbur oldular.
  Çar Vladimir Afrikada təzyiqi artırmağı əmr etdi. Əvvəlcə Qaranlıq Qitə, sonra hər şey - görkəmli monarx dedi! 1955-ci il iyulun 1-də almanlar Skandinaviyada irəliləməyə cəhd etdilər. Və Stokholma doğru qaçdılar, lakin çox sıx müdafiəyə qaçdılar. Və çox böyük zərər gördülər.
  1955-ci il iyulun əvvəlində rus qoşunları Almaniyanın Əlcəzairinə daxil oldular.
  Liviya artıq çar Rusiyasının nəzarəti altında idi. Niger hücumu və ilmələri davam edirdi.
  Elizabetin tank heyəti nasistlərlə döyüşür. Çox istidir və qızlar hətta büstqalterlərini çıxarıblar və indi Kondratenko-6 tankında yalnız qısa tuman geyinirlər. Onlar faşistləri dəqiq atəşə tuturlar.
  Və onlar böyük nailiyyətlər istəyirlər.
  Çar Rusiyası hələ də avtokratik ölkədir. Və hələ də parlamenti yoxdur. Və inqilab baş vermədi və Duma qurulmadı. Kralların özləri də güclərini məhdudlaşdırmaq istəmirlər. Ancaq Fürer və Duce diktatorlardır. Yəni avtoritar rejimli iki sistem arasında müharibə gedir.
  Lakin Çar Rusiyası üçün bu, daha təbiidir. Və inadkar və davam edən döyüş baş verir.
  Elizaveta çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini sıxır və mərmi atır. Öz-özünə pıçıldayır :
  - Nasistləri parça-parça edək!
  Yekaterina da çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düyməsini basdı və mırıldanaraq qatili buraxdı:
  - Gəlin Hitleri yerə yıxaq!
  Yelena da döyür , faşistləri döyür və qışqırır:
  - Biz səni parçalayacağıq!
  Həm də dişlərini necə açır! Və yalın ayaqları ilə joystik düymələrini sıxır.
  Sonra Olimpiada sizi alt-üst edəcək və bu nə qədər axmaq olacaq . O, hər kəsi parçalayacaq və guruldayacaq:
  - Cəhənnəm bir keçid və ekipaj!
  Çılpaq ayaq barmaqlarınızla joystik düymələrini basmağı unutmayın. Və düşməni məğlub edin.
  Döyüşçülər həqiqətən çox cəsur və parlaq xarakterlidirlər.
  Oleq Rıbaçenko isə fritzelərin növbəti hücumunu dəf etdi və oxudu:
  - Vətən və Çar Vladimir üçün - tələsik!
  Bəli, real tarixdə belə özünü Rusiya imperatoru elan edən III Vladimir, Romanovlar Evinin başçısı olub. Və o, həqiqətən də 1938-ci ildə rəsmi hakimiyyətə başladı. Və sonra Vladimir əsl padşah və böyük bir kral oldu! Vladimir Kirilloviç Romanov bütün Yer kürəsinin imperatoru olmaq şansı olan bir çardır!
  Qələbədən sonra, daha doğrusu hücumu dəf edən Oleq Rıbaçenko tabeliyində olanlarla kart oynamağa başladı. Şortikli, açıq saçlı, çox əzələli və cırıq bir oğlan ağ saçlı döyüşçülərlə oynayırdı. Təəccüblüdür ki, Oleq onların hamısından yaşlıdır. Amma bu oğlan özünü kəsir.
  Port Arturu xatırlayaraq, Rusiyanın şöhrətinin gəldiyi qəhrəmanlıq müdafiəsi. Bunun üçün böyük şöhrət...
  Ölməz oğlan dedi:
  - Bütün problemlərimizi belə həll edəcəyik! Tezliklə insanların bir-birini öldürməyəcəyi bir an gələcək!
  Əsgər və zabitlər razılaşdılar:
  - Əlbəttə, cənab mayor! Öldürməyəcəklər!
  Oleq çoxlu medalları olan lentə baxdı. Bəli, onsuz da o qədər çox əmr var, çox az general var. Həm də titul almaq yaxşı olardı. Şahzadə, qraf, hersoq!
  Hersoq Rıbaçenko - gözəl səslənir!
  Və oğlan daha hündür tullandı və dönər masada fırlandı.
  Almanlar hücuma keçməyə çalışdılar, lakin yenidən dəf edildi və çox böyük düzəlməz zərər gördü.
  İyul ayı ərzində rus ordusu Afrikada yeni, böyük uğurlar əldə etdi. Çar ordusunun hücumunun ağırlığı orada idi. Əlcəzairdə çoxlu ən yaxşı rus silahları var. Ayın sonunda isə almanlar mühasirəyə alınaraq qazanda məhv edilir.
  Avqust ayında rus qoşunları Mərakeşə soxuldu. Qızlar Kondratenko-6 tankının üzərində amansızcasına döyüşərək tankın qalınlığına giriblər.
  Ara-sıra almanların təslim olması və şəhərlərin alınması barədə xəbərlər gəlirdi.
  Nigeriyada və müxtəlif yerlərdə döyüşlər gedirdi. Ruslar həm sayca, həm daha çox mobil texniklər, həm də irqçi faşistlərin özlərinə qarşı çevirdiyi yerli əhalinin dəstəyini aldılar.
  Afrika həqiqətən Hitler və Kiçik Mussolininin strategiyasında zəif həlqə oldu.
  Orada Rusiya üstün oldu... Sentyabrda isə yavaş-yavaş qüvvələri çəkərək Norveçə keçdilər. Nasistlər böyük itki verdilər. Alenka və ekipajı tanka minirdilər. Ən yeni tank "Nikolay"-5 ağırdır və özünü E seriyasından daha təkmil göstərdi.
  Hətta E-200 kimi güclü tanka çar maşınının silahı daxil oldu.
  Çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basan Alenka məmnuniyyətlə əllərini ovuşdurdu:
  - Vermaxtı qıra bilən mənəm!
  Anyuta da çılpaq barmaqları ilə düyməni basdı, alman maşınına yumruq vurdu və təsdiqlədi:
  - Wehrmacht-ı toza çevirəcəyik! Çarizmin gücü üçün!
  Sərin Avqustin atəş açıb qışqırdı:
  - Və biz kommunizm altında yaşayacağıq!
  Mariya bununla razılaşdı:
  - Bəli, çar kommunizmi dövründə!
  Və çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düymələrini basdı. Və eyni zamanda düşməni vurub əzəcək.
  Sonra Marusya qışqırır:
  - Tam dərəcədə!
  Həm də çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini sıxır.
  Rus qoşunları artıq Oslonu mühasirəyə alıb. Hər kol və ev üçün döyüşlər var.
  Mərkəzdə çar ordusu yenidən alman hücumunu dəf edir. Oleq Rıbaçenko həmişəki kimi ön cəbhədədir və inamla döyüşür. Rusiya artilleriyası saat mexanizmi kimi işləyir.
  Hər şey dəqiq və doğrudur...
  Oktyabr ayında rus qoşunları nəhayət Afrikanı qurudan tədarükdən kəsərək Mərakeşi azad etdilər. Nasistlər özlərini bir növ qazanın içində tapdılar.
  Hətta qaranlıq qitədə. Hitler qəzəbdən titrəyirdi, lakin nahara heç nə yeyə bilmirdi.
  Hə, Rusa gəldi... Qış yaxınlaşırdı. Oleq Rıbaçenko qarın yağmasına baxmayaraq, hələ də ayaqyalın və şortiklə qaçır. Yaxşı, oğlan - nə alsan! Və tamamilə qorxmaz bir oğlan.
  Və çılpaq barmaqları ilə qumbara atır.
  Və oxuyur:
  - Qoy yöndəmsiz qaç,
  Zirehli tanklar gölməçələrdən...
  Damda pulemyot var -
  Çeburaşka atıcısı,
  Timsah pulemyotçu!
  Şakoklyak hücumda!
  Terminator oğlan yalın ayaq barmaqları ilə qumbara ataraq nasistləri parçaladı və oxudu:
  - Və mən dinamitlə oynayıram,
  Yoldan keçənlərin gözü qarşısında!
  Krautlar yarasalardan necə çəkinirlər!
  Hamı uzanır, mən də gedirəm!
  Və oğlan həqiqətən çox gülməli! Amma o, artıq əlli ildən artıqdır ki, ordudadır. Və bir az şeytan! Sarışın olsa belə!
  Oleq Rıbaçenko yenə yalın ayağı ilə qumbara atır və qışqırır:
  - Çar və Nikolaya və Üçüncü Vladimirə şöhrət!
  Və düşündüm ki, Vladimir Kirilloviç Romanovu Vladimir Putinlə səhv salmasınlar! Romanovların böyük çarları heyrətamiz bir ailədir! Rusiyanı ən böyük imperiya edənlər!
  Və Putin kimi şansdan korlanmış deyil!
  Lakin rus qoşunları növbəti hücumu dəf edir.
  Noyabr gəlir. Nasistlərin gücü tükənir. Ancaq döyüşə yeni ehtiyatlar atırlar. Onlar artıq Afrikada bitmək üzrədir. Faşistlər üçün çətindir.
  Buna görə də qəzəblərini məhbuslardan çıxarırlar. Onlar gözəl Nikoletta ilə qarşılaşdılar. Onu alt paltarına qədər soyundurdular və noyabrın təzə qarından keçirdilər.
  Əlləri bağlı, demək olar ki, çılpaq bir qız ayaqyalın, zərif ayaq izlərini buraxaraq qar uçqunu ilə gəzir. O çox gözəldir. Almanlar isə onun arxasınca gedirlər və qamçılayırlar. Özlərini bir gözəlliklə döyürdülər, döyürdülər. Onun zolaqlı kürəyindən qan axır.
  Nikoletta dişlərini daha bərk sıxdı. Və qürurla başını qaldırır. Mis-qırmızı saçları isə proletar bayrağı kimi dalğalanır.
  Çılpaq ayaqları da qırmızı oldu, amma qız bir qaşını belə qaldırmadı.
  Bu onun fenomenal cəsarətidir.
  Baxmayaraq ki, faşistlər onu artıq götürüb məşəllə çılpaq sinələrinə yapışdırıblar. Amma yenə də qız yalnız titrəyirdi, amma qışqırmırdı.
  O qədər böyük inamı var ki...
  Qız çarxın üstünə çəkilir və oynaqları bükülür. Sonra ayaqyalın ayaqları altında od yandırırlar. O, gözəlin yalın ayaqlarını yalayır. Və isti zəncirlərlə gözəlin çılpaq bədənini qamçılayırlar.
  Nicoletta cavab olaraq mahnı oxudu;
  Mən Çernoboq, pis Tanrının qızıyam,
  Xaos yaradıram, dağıntılar səpirəm...
  Mənim böyüklüyüm aşılmaz,
  Ruhumda ancaq qəzəbli intiqam yanır!
  
  Uşaqlıqda bir qız yaxşı şeylər istədi,
  O, şeirlər yazır, pişikləri yedizdirirdi...
  Səhər tezdən durdu
  Onun üstündə keruvların qanadları çırpılırdı!
  
  Ancaq pisliyin nə olduğunu öyrəndim,
  Bu dünyada səni bədbəxt edən şey...
  Nə demək istəyirsən, yaxşı deyirsən?
  Mən ehtirasla məhvə aşiq oldum!
  
  Və qız kimi şövqünü göstərdi,
  O, necə də parıldayan Allahın qızı oldu...
  Biz kainatın genişliyini fəth edəcəyik,
  Gəlin güc nümayiş etdirək, çox güclü!
  
  Böyük ata bu Çernoboq,
  O, kainata xaos, müharibələr gətirir...
  Svaroqa kömək etmək üçün dua edirsən,
  Əslində, mükafat alırsınız!
  
  Ona görə dedim ki, Allah rəhmət eləsin.
  Qoy qəzəb ürəyində köpürsün...
  Gəlin xoşbəxtliyi qan üzərində quraq, inanıram
  Qoy bətn ağzına qədər dolsun!
  
  Mən hiyləgərliyi, alçaqlığı və aldadıcılığı sevirəm,
  Zalım Stalini necə aldatmaq olar...
  Onu nümayiş etdirmək mümkün olmayacaq,
  Dünyada nə qədər duman var!
  
  Buna görə o, güclü bir hərəkət etməyi təklif etdi,
  Pisləri bir zərbə ilə məhv et...
  Amma mən çox qara Tanrıya aşiq oldum,
  Bütün məsələlərdə həm bunlara, həm də qəbrin o tayına!
  
  Mən pisliyə necə alışdım?
  Və ürəyimdə qəzəb, çılğınlıq vardı...
  Sevinc, yaxşılıq arzusu itdi,
  Qəzəb postamentdən nüfuz edən kimi!
  
  Bəs Stalin necə - o da pisdir,
  Burada Hitlerdən söhbət getmir...
  Çingiz xan o qədər gözəl quldur idi ki,
  Və nə qədər ruhu şikəst etməyi bacardı!
  
  Ona görə deyirəm ki, niyə yaxşı şeylər saxlasın,
  Bunda zərrə qədər də şəxsi maraq yoxdursa...
  Ağacdələn olanda ağlın kəsikdir,
  Mən axmaq olanda isə fikirlərim yox oldu!
  
  Bunu özümə və başqalarına deyirəm
  Qara mürəkkəb kimi gücə xidmət edin...
  Sonra kainatın genişliyini fəth edəcəyik,
  Dalğalar bütün kainata səpələnəcək!
  
  Biz pisliyi çox güclü edəcəyik
  Qəzəbə ölümsüzlük verəcək,
  Ruhu zəif olanlar artıq havaya uçub,
  Biz isə ən güclü insanlar buna inanırıq!
  
  Bir sözlə, biz hər yerdə hamıdan güclü olacağıq,
  Qan qılıncını kainatın üstünə qaldıraq...
  Bizim qəzəbimiz də onunla olacaq,
  Gəlin tale dolu bir çağırış qəbul edək!
  
  Bir sözlə, mən Çernoboqa sadiqəm,
  Bu qara qüvvəyə bütün qəlbimlə xidmət edirəm...
  Canım qartal qanadları kimidir,
  Qara Tanrının yanında olanlar yenilməzdir!
  Rusiya ilə Hitler koalisiyası arasında müharibə davam edirdi. Dekabr ayına qədər rus qoşunları nəhayət, italyanları Afrikada təslim olmağa məcbur etdi və orada almanları demək olar ki, bitirdi. Norveç də Krautlardan təmizlənib.
  İndi çar ordusu dekabrın 25-də hücuma keçdi. Şiddətli döyüşlər başladı. Qışda rus tankları daha güclü idi. Və düşmənin müdafiəsindən keçdi.
  Oleq Rıbaçenko, bu əbədi oğlan ayaqyalın və şortda qarda qaçaraq oxuyurdu:
  - Bu, bizim son və həlledici döyüşümüzdür! Biz Vətən uğrunda öləcəyik - əsgərlər arxamdadır!
  Rus tankları qaz turbinli mühərriklərlə çox sürətlidir. Faşistlər isə onları asanlıqla dayandıra bilməzlər.
  Burada "Nikolay"-5 irəliləyir. Orada şən oxuyan beş qız var:
  - Bizi heç kim dayandırmayacaq, rus dünyasını məğlub etmək olmaz!
  Və o, bir topdan partlayacaq! Bu, həqiqətən əla çıxır! Qızlar soyuqlara baxmayaraq bikinidə və ayaqyalındırlar. Və özlərini vururlar və dayanmağı düşünmürlər.
  Onların sadəcə vəhşi, çılğın gücləri var.
  Alyonuşka çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düyməsini basıb alman vursa da, təkcə atəş açmağı deyil, həm də hekayələr yazmağı sevir.
  Məsələn, bir qızın pişik balasını xilas etmək üçün necə uzaqlara getdiyini yazdı. Otuz üç gün daşlı yolda ayaqyalın getdim, zərif ayaqlarım qanadı.
  Və yenə də heyvanı tapa bildi. Bunun üçün pəri istəyini yerinə yetirdi və qız şahzadə ilə evləndi.
  Alyonushka isə düşünürdü ki, rus ordusunda ona niyə ər lazımdır? Bir dəstə sevgilinin olması daha yaxşıdır. Və daha çox pul və zövq. Axı kişilər çox fərqlidirlər. Və onlarla təbii ki, müxtəlif yollarla həzz alırsan. Bəs ər? Onunla tez darıxacaq və cansıxıcı olacaqsınız!
  Ancaq böyüklər dünyasını yeni kəşf etməyə başlayan gənc daha maraqlıdır.
  Və Alenka Alman E-100-ü vuraraq yenidən atəş açır.
  Və o, qədim yunan ilahəsinin ayaqları kimi çox gözəl ayaqlarını hərəkət etdirir.
  Və sonra Anyuta vurur. Həm də çılpaq ayaq barmaqları ilə. Və alman topunu darmadağın edir.
  Bundan sonra qız deyir:
  - Rusiyada çox ağıllı insanlar var, amma Çar Vladimir çarların ən yaxşısıdır!
  Avqustin qeyd etdi:
  - Və II Nikolay pis deyildi! Oh, biz padşahları necə qiymətləndirəcəyimizi bilmirdik!
  Maria çılpaq ayaq barmaqları ilə nasistlərə atəş açaraq oxudu:
  - Ruslara itaət etmək lazımdır, saf ürəklə, daha müdrikliklə! Və Nikolayın izzəti üçün o, padşahların böyük padşahıdır!
  Və Marusya nəsə oxudu... O da ayaqyalın oynadı...
  Rus qoşunları irəliləyir. Oleq Rıbaçenko da mübarizə aparır. Hələ on yaşlı oğlandır. Ölümsüzlüyün qiyməti belədir. Bəli, amma özünü necə yaxşı və şən hiss edir! Onun çox enerjisi və qaynayan güc axını var.
  Oğlan yalın ayağı ilə qumbara atır və çığırır:
  - Mən pələngəm, pişik yox, indi içimdə yaşayır, Leopold yox, Bəbir!
  Oğlan-mayor həmişəki kimi yanır. Nasistlər onun qarşısını ala bilməzlər.
  Yanvarın 1-də rus qoşunları artıq öz ərazilərini alman və italyan qoşunlarından tamamilə təmizləyərək Üçüncü Reyxin ixtiyarına keçdilər.
  Eyni zamanda rus bölmələri Meksikaya daxil oldu. Yeni 1956-cı il gəldi.
  Ruslar üçün bu, yeni qələbələrlə başladı. Yanvarın 7-də Afrikadakı alman qoşunlarının qalıqları təslim oldu. Və bütün Qara Qitə rus oldu.
  İndi sahib Führer tamamilə vidalandığını başa düşdü. Və o, Rusiyaya danışıqlar aparmağı təklif etdi.
  Çar Vladimirin cavabı:
  - Biz yalnız Üçüncü Reyxin və İtaliyanın qeyd-şərtsiz təslim olmasından danışacağıq!
  Nə hikmətli sözlər! Və müharibə davam edir. Oleq Rıbaçenko təbii ki, hücumun önündədir. Rus qoşunları Şərqi Prussiyaya daxil oldu. Burada müdafiə xətləri güclüdür. Düşmək üçün mübarizə aparmalısan və tez irəliləməyəcəksən.
  Sıçrayış vasitələrindən biri Alexander-4 bombaatanlı özüyeriyən silah idi. Çox güclü və öldürücü vasitə.
  Gözəl qızlar da burada bayram edirlər. Onlar joystik düymələrini basaraq çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək mərmiləri işə salırlar. Və düşmən bunkerlərini və həb qutularını məhv edirlər.
  Qızlar qarda cəsarətlə qaçırlar - rus qadınları bunun üçündür. Və hindliləri və çinliləri döyüşə atırlar. Bunlar artıq sözün əsl mənasında səngərlərə yaxınlaşmaları öz meyitləri ilə doldururlar. Amma yenə də götürə bilirlər.
  Rus ordusu içəri girir.
  Bununla belə, strateq Vasilevski əsas zərbəni İtaliyaya ötürür - bu, daha zəifdir. Beləliklə, rus əsgərləri bir-birinin ardınca qələbə qazanırlar.
  Yanvar çox uğurlu oldu. Rus qoşunları italyanları devirdi və Alp dağlarını yəhərlədi. Fevralda isə Venesiyanı işğal etdilər. Və Lorbandiniyaya girdilər . Poznanı da aldılar. Almanlar geri çəkilirdi. Martın 2-də Klaypeda yıxıldı. Rus qoşunları Şərqi Prussiyadan yavaş-yavaş irəlilədilər, müdafiə çox sıx idi. Biz sözün əsl mənasında yolu mərmilərlə yandırmalı olduq.
  Ancaq İtaliyada makaron cəbhəsi çökdü. Və rus qoşunları Romaya qaçdı. 30 mart 1956-cı ildə İtaliya paytaxtına hücum başladı. Xalq Mussolini ailəsinin ambisiyalarını belə ödədi.
  İtaliyanın paytaxtı Roma hücuma məruz qalıb. Döyüş şiddətlidir. Baxmayaraq ki, italyanlar getdikcə təslim olurlar. Burada qızların döyüşməsi həm bikinidə, həm də ayaqyalın çox gözəldir. Döyüşçülər ayaqları ilə qumbara atır və Mussolininin əsgərlərini nokaut edirlər.
  Buradakı qızlar gözəl və təbii ki, çox seksualdırlar. Və titanların əzələləri ilə. Onların yalın ayaqları ilə qumbara atmaları isə sadəcə heyrətamizdir.
  Nataşa irəli gedir və hırıldayaraq atəş açır:
  - Qəlbimdə gözəl Vətən üçün, nurlu odum yanır!
  Zoya atəş açaraq oxuyur:
  - Gəlin, nailiyyətlərin qapısını açaq! İnancımız və padşahımız monolitdir!
  Və sonra Aurora, çılpaq barmaqları ilə, qırmızı saçlı qadın diskləri buraxacaq. Və kəsilmiş italyanlar düşür.
  Sonra Svetlana aqressiv oxuyur, dişlərini qaldırır:
  - Hamını öldürəcəyik! Hamını əzəcəyik!
  Ayaqyalın disklər atıb faşistləri üyüdürlər. Mussolini beləcə qızların əlinə keçdi. 1956-cı ilin aprel hücumu şiddətli və çox məcazi idi.
  Və burada tanklar sürür, gövdələrindən cəhənnəm od sütunları püskürür.
  Qızlar yalın ayaqları ilə irəliləyir və qumbara atırlar. Və necə qanlı bir şey tüpürəcəklər.
  Və güləcəklər...
  Nataşa həvəslə oxudu:
  - Çar Vladimir, Hitlerin üzünə yumruq vurun!
  Və sapfir gözləri ilə göz qırpacaq. Belə gözəl qız.
  Qızlar vəhşi qəzəblə qaçırlar. Pulemyotlarla vurdular. Düşməni biçdilər, faşistləri darmadağın etdilər. Və sonra Olimpiada davam edir. Və qüdrətlilərin əlində, qadın qəhrəman bir alov qurğusu tutur. Və onu götürüb səni vuracaq, amma sonra səni vuracaq.
  Faşistlərdən fişlər bütün istiqamətlərə uçur. Və döyüşçülər istədikləri qədər gülə bilərlər.
  Sonra oxuyacaq:
  "Mussolini döyüləcək!" Dostluğumuz monolitdir!
  Və yenə sapfir gözləri ilə bir göz qırpması kimi! Və faşistləri vuracaq.
  Nə istəyirdin? Roma bir vaxtlar Atillanın başçılığı altında slavyanlar tərəfindən alındı. İndi də bunu ruslar götürür.
  Şüa atıcı ilə rəqiblərini diri-diri qovuran Olimpias oxudu:
  - Ümidin parlaq günəşi,
  Yenə ölkə üzərində yüksəlir...
  Rusiya əvvəlki kimi qalib gəlir -
  Wehrmacht döyüşçüləri döyülür!
  
  Planet üzərində rus qartalı,
  Qanadlarını açıb uçacaq...
  Düşmən hesaba çəkiləcək -
  O, məğlub olacaq - qırıldı!
  Romanın süqutundan sonra italyan qoşunları kütləvi şəkildə təslim olmağa başladılar. Üçüncü Reyxin bu kiçik hərbi ortağı Mussolini imperiyası yanırdı.
  Rus qoşunları Neapolu demək olar ki, müqavimət göstərmədən aldı və Siciliyaya endi. Orada da demək olar ki, heç bir müqavimətlə qarşılaşmadılar. Və Hitler isterik idi.
  Mayın sonunda İtaliya tamamlandı. Yüz minlərlə əsir götürüldü.
  Rus qızları onları diz üstə qoyub, yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edirdilər. Onlar itaətkarcasına dodaqlarını döydülər. Bəziləri, xüsusən də gənclər bunu həvəslə edirdilər.
  Qızlar məmnuniyyətlə mırıldandılar.
  Əbədi oğlan Oleq Rıbaçenko əsirlərini onun çılpaq, uşaq ayaqlarını öpməyə məcbur edirdi.
  Onlar bunu çox həvəslə etdilər. Oğlanlar çox yaraşıqlı, əzələli və sarışın idilər. Düzdür, o, hələ çox balacadır və xanımlarla daha ciddi iş görmək istəmirdi. Ancaq kobud dabanlar dillə qıdıqlandıqda - gözəldir!
  Oleq Rıbaçenko generalı ələ keçirdi və başqa bir əmr aldı. Hansı ki, mən çox qürur duyurdum.
  Kiçik Mussolini öz ətrafı tərəfindən xəyanətə məruz qaldı və Çar Rusiyası növbəti qələbəsini qazandı. Lakin Benedito Mussolini Sr İtaliyada öz rüsvayçılığını və faşizmin süqutunu görmək üçün yaşamadı. Lakin Almaniyada nasistləri də eyni aqibət gözləyirdi. Rus qoşunları 1956-cı il iyunun əvvəlində hücuma keçdi. Hücumun əsas istiqaməti Avstriya idi.
  Yelizaveta və onun Nikolay-5-dəki ekipajı almanlara qarşı hərəkət etdi. Rus qoşunları Vyananı mühasirəyə almağa çalışdılar.
  Fürer, əlbəttə ki, çətin vəziyyətə düşdü. Almanların Afrika, Skandinaviya və ABŞ-ın böyük hissəsi əldən getdi. İndi döyüşlər yalnız Üçüncü Reyxin ərazisində gedir. Hansı ki, almanlar üçün daha xoşagəlməz haldır. Rus qoşunları da Meksikaya daxil oldu. Ledi Qrey de Monka bu ölkədə bir tank heyətinə komandanlıq edir.
  Yelizaveta isə Vyana ətrafında "Nikolay"-a rəhbərlik edir. Onun əsas rəqibi E-50-dir ki, çarın maşını qurutmaq kimi nüfuz edir.
  Elizabet çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək joystik düymələrini basaraq atəş etdi.
  O, bir alman tankını vurdu və qışqırdı:
  - Müqəddəs Nikolay Rus üçün ürəyimizi verəcəyik!
  Yekaterina da çılpaq barmaqları ilə atəş açıb partnyorunu düzəltdi:
  - Vladimir demək daha doğru olar!
  Elizabet çılpaq ayaq barmaqları ilə yenidən atəş açaraq cik-ciklə dedi:
  - Amma yenə də Çinin əhalisini bizə verən, Rusiyanı yenilməz edən İmperator Nikolay oldu!
  Həqiqətən də, alman mövqelərinə hücum etmək üçün göndərilən piyadalarda cəbhə tamamilə çinli idi. Bizə sözün əsl mənasında meyitlər atdılar. Amma sındılar.
  Ruslar adətən təyyarələrdə və tanklarda döyüşürdülər. Çinlilərdən, hindlilərdən, asiyalılardan ibarət piyadalar. Çinlilər çoxdur. Bundan əlavə, parlaq başlı II Nikolay pravoslavlığı islah edərkən çoxarvadlılığı tətbiq etdi və əlavə çinlilər döyüşə göndərildi. Ruslar isə dul qadınları və subay çinli qadınları arvad alırlar.
  Hiyləgər strategiya.
  Çinlilər isə hücum edir, ölür və alman müdafiəsini yarırlar.
  Yelena çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək joystik düymələrini sıxır və yenidən Krautları vurur.
  Və oxuyur:
  - Müqəddəs Rus üçün cəsarətlə vuruşacağıq!
  Bundan sonra qız onu götürəcək və göz qırpacaq. Və ağ dişlərini açır! Və o, çox aqressivdir.
  Və sonra Olimpiada geri dönəcək. O da çılpaq barmaqları ilə səni vurub əzəcək.
  Sonra qışqıracaq:
  - Mən ölümcül kobrayam!
  Qeyd edək ki, E-50 tankı təhlükəli ola bilər. Onun 100 EL uzunluğunda lüləsi olan 88 millimetrlik top sürətli atəşdir, dəqiqədə on iki mərmidir və çox dəqiqdir. Tez-tez zirehləri vurur və zərər verə bilər.
  Buna görə də qızlar əsas alman tankının yaxınlaşmasına imkan verməməyə çalışırlar. Xüsusilə yaxından, onun nüfuzetmə qabiliyyəti kəskin şəkildə artır. Alman mərmisinin nüvəsi isə ya uran, ya da volframdır. Düzdür, Afrika və Konqoda uran yataqları itirildikdən sonra alman qoşunlarının gücü qurumağa başladı.
  Qızlar isə çox gözəl, ayaqyalın və sərindirlər.
  Onlar özlərinə şövqlə oxuyurlar:
  - Bütün dünyaya bir ulduz kimi parlayır,
  Ümidsiz qaranlığın qaranlığından...
  Böyük qəhrəman Çar Vladimir,
  Nə ağrı bilir, nə də qorxu!
  
  Düşmənlər səndən qabaq geri çəkilir,
  Camaat sevinir...
  Rusiya sizi qəbul edir -
  Güclü bir əl idarə edir!
  Döyüşən qızlara qarşı heç nə deyə bilməzsən. Və onların ayaqları çox çılpaq və kəsiklidir. Əsir düşən almanlar onları öpəndə qızların da, kişilərin də xoşuna gəldiyi aydın olur. Döyüşçülər isə məmnuniyyətlə qışqırırlar.
  Onlar isə mirvari dişlərini çılpaq edirdilər.
  Bunlar çox gözəl qızlardır. Və çılpaq ayaq barmaqları ilə Elizabeth başqa bir faşisti döyür.
  Bundan sonra qışqırır:
  - Böyük Vətənə həmd olsun!
  Beləliklə, Ketrin vuracaq. Düşmən tankını vuracaq, Fritzləri öldürəcək və cığır atacaq:
  - Düşmənlərə ölüm!
  Və orada Elena da çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək joystik düymələrini basaraq təpikləyir. Və qışqırır:
  - Böyüklükdə Vətən üçün!
  Və sonra görkəmli olimpiada, həm də sarışın, mərmi atacaq. Və cingildəyəndə:
  - Böyük Rusiya üçün!
  Qızlar isə tam həvəslə doludur.
  Budur E-75 tankı. Onun silahı daha güclüdür: 128 mm və daha çox zərər verə bilər. Bundan əlavə, bu tank daha yaxşı qorunma və daha qalın zirehlərə malikdir.
  Amma Elizabeth dəli kimidir. Və o, uzaqdan nüfuz edən ölümcül bir şey buraxacaq. Almandan qalan isə cırıq metal parçalarıdır.
  Və qız oxuyacaq:
  - Müqəddəs gözəllik və böyük arzu!
  Bundan sonra dil göstərəcək.
  Alman E-75 tankları son vaxtlar daha geniş yayılıb. İndi onların daha uzun lüləli silahı var ki, bu da onlara rus tankları, xüsusən də yüngül olanlarla döyüşməyə imkan verir. Və bu, Krautları daha təhlükəli edir.
  Ancaq sovet qızları bundan utanmırlar. Və onlar krautları əzirlər.
  Döyüşçülərin özləri isə, xüsusilə istidə, bikinidə və ayaqyalındırlar. Və çox inamla mübarizə aparırlar.
  İstisnasız qalib gəlirlər.
  Ketrin nasistlərə atəş açıb oxudu:
  - Amma düzünü desəm! İstisnasız bütün Krautları məhv edirəm!
  Yelena da çılpaq ayaq barmaqları ilə atəş açıb cıvıldadı:
  - Hamını məğlub edəcəyik və əlbəttə!
  Olimpiada da nasistləri rəhm etmədən məğlub etdi. O, belə yenilməz bir qancıqdır.
  Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə.
  Nataşa və komandası Kondratenko-6 tankında döyüşür. Bu avtomobil Nikolaydan bir qədər yüngül, lakin daha mobildir. Əlbəttə ki, daha az çəki ilə, kalibr daha kiçik və zireh bir az daha incədir. Bu o deməkdir ki, ölüm riski daha böyükdür.
  Amma qızlar, deməliyəm, heç utanmırlar. Və döyüş nəhəngləri kimi vuruşurlar.
  Nataşa oxuyur, fəal şəkildə çəkir:
  - Bu, bizim qələbəmiz olacaq!
  Və çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini sıxır.
  Zoya da çılpaq ayaqlarından istifadə edib cığıltı ilə atəş açır:
  - Çar Vladimir irəli!
  Və xordakı bütün qızlar hürdülər:
  - Ölən qəhrəmanlara həmd olsun!
  Bundan sonra Aurora atəş etdi, Alman tankını çevirdi və dedi:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək!
  O da yalın ayaqlarını silkələdi.
  Sonra Svetlana çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək təslim oldu və ciyərlərinin üstündə hönkürdü:
  - Ruslar şiddətlə döyüşürlər!
  Və bütün qızlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Əsgərin yumruğu güclüdür!
  Və yenə gözəllər döyüşə atılırlar. Özlərini dəqiq və dəqiq vururlar!
  Lakin Ceyninin ekipajları meksikalıları heyrətə gətirir. Xanım da çox ağıllı və gözəldir.
  Onun heyətində olan qızlar isə ayaqyalın və bikinidədirlər. Onlar vəhşi və sakit qəzəblə döyüşürlər.
  Sonra Gertrude çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək atəş açıb:
  - Mən bir saniyədə hamını məhv edəcək qızam!
  Və sonra Malanya hərəkətə keçdi. Və o, uzaqdan Latın tankını qıracaq.
  Və sonra Matilda çılpaq barmaqları ilə ayaqlarını təpikləyəcək.
  Və güləcək:
  - Mən həqiqətən əla qızam!
  Və ən yüksək və ən qəzəbli nizamın döyüşçüləri. Onlar nə zəiflik, nə də qəzəb hiss etmirlər.
  Sizi eyni şəkildə sikəcəklər.
  Alenka da çox inamlı döyüşür.
  İyunun sonunda Vyana mühasirəyə alınır. Almaniyaya və onun nüfuzuna sarsıdıcı zərbə vuruldu. Eyni zamanda rus qoşunları Oderə doğru irəliləyir. Çinliləri, hindliləri, ərəbləri döyüşə atırlar. Və onlar Krautların müdafiəsini qırırlar.
  Hitler, təbii ki, artıq təlaş içindədir. Qızlar onu tanklara, təyyarələrə necə sıxırdılar.
  Budur, iki rus pilotu Albina və Alvina. Həm də ayaqyalın və bikinidə faşistləri armud kimi budaqdan çubuqla yıxırlar. Və bir cüt üçün sözün əsl mənasında belə möcüzələr yaradırlar.
  Albina Böyük Pyotrun qırıcısından bir partlayışla beş təyyarəni vurdu və oxudu:
  - Biz göy ayılarıyıq!
  Alvina döyüş qartalından bir zərbə ilə altı təyyarəni vurdu və cik-cik etdi:
  - Və hamını darmadağın edəcəyik!
  Göydə bu cütlük artıq əfsanəvi idi!
  Qızlar Müqəddəs Corc Xaçının yeddi dərəcəsinə layiq görüldülər: gümüş xaç, yaylı gümüş xaç, qızıl xaç, bank ilə qızıl xaç. Həm də almazlı qızıl xaç, almazlı qızıl xaç və yay. Və almaz yay ilə qızıl xaçın ən yüksək dərəcəli ulduzu. Daha yüksək mükafat - almaz və yay ilə qızıl xaçın böyük bir ulduzu bu yaxınlarda təsis edildi.
  Beləliklə, qızlar öz nailiyyətləri ilə haqlı olaraq fəxr edə bilərdilər. Həmişə, hətta soyuqda belə, onlar yalnız bikinidə və yalnız ayaqyalın döyüşürdülər.
  Belə gözəl qızlar.
  Albina atəş açıb oxudu:
  - Ən yaxşı qələbələrimizə görə!
  Alvina davam etdi:
  - Nəvələrimiz, babalarımız bizimlə fəxr etsinlər!
  Döyüşçülər həqiqətən böyük sinifin qızlarıdır!
  Göydə faşistləri döyüb oxuyurlar:
  - Rusiyaya şöhrət, şöhrət! Çarımız Vladimir qəhrəmandır! Səhər bir güc olacaq! Hitleri torpağa basdırın!
  Əlbəttə, Vladimir Kirilloviç Romanov döyüşçülərindən çox razı qala bilər.
  Döyüşsələr belə, elə bir şəkildə olur ki, onlara qarşı nizə qaldıra bilməzsən!
  Vladimir Kirilloviç Romanov müharibələri birdəfəlik bitirmək şansına malik olan çardır!
  Faşistlər isə çar ordusunun zərbələri altında titrəyir...
  Mühasirəyə alınmış Vyana sürətlə çökdü. İyulun ortalarında çar imperiyasının qoşunları geniş cəbhədə Oderə çatdılar. Və Koenigsberg tamamilə bloklandı.
  Almanlar Oderdən kənara çəkildilər. Və orada müdafiə xətti yaratmağa çalışdılar. Özünüzü hərtərəfli qoruyun. Lakin iyulun ikinci yarısında rus qoşunları Hamburqa hücuma başladılar... Nasistlər yavaş-yavaş, amma şübhəsiz ki, məğlub oldular.
  Döyüş çox şiddətli idi. Bəzi kəndlər bir neçə dəfə əl dəyişdirdi. Döyüşlərdə daha təkmil AG seriyalı yeni alman tankları - piramidal da iştirak edirdi. Hər tərəfdən yaxşı müdafiə etdilər. Amma çar ordusu sayca üstün idi.
  Və çoxlu sayda Asiya piyadası cəbhələrdə həlak oldu. Amma mənə köçməyə icazə verdilər.
  Almanların insan resursları da tükənmişdi. Avqustun sonunda Hamburq mühasirəyə alındı və Münhen də blokadaya alındı.
  Almanlar xeyli ərazi itirdilər. Və onların mövqelərini tutacaqları heç bir şey yox idi.
  Oleq Rıbaçenko Almaniyanın özündə ön sıralarda döyüşürdü. Və əbədi oğlan daim gülümsəyir və mirvari dişlərini göstərirdi.
  Və orada yalın, uşaq ayaqları ilə qumbara atdı. Uşaq olmaq yaxşıdır - yalnız şortda istidə olmaq nə qədər təbiidir. Həm də ölməz olduğunuz üçün qışda soyuqdəymə riski olmadan yarıçılpaq da ola bilərsiniz.
  Beləliklə, oğlan oxudu:
  - Ayaqyalın, sadəcə ayaqyalın,
  İyul gurultusu və sörfün səsi altında!
  Ayaqyalın, sadəcə ayaqyalın,
  Bir oğlan üçün sərin kovboy olmaq asandır!
  Uşaq mayor isə bu faşistləri özü üçün məhv etməyə davam edir. Və ümidsizcə əks hücuma keçirlər.
  Artıq sentyabrdır... Yağışlar yağmağa başlayır... Çinlilərin cəsədlərini dolduran çar qoşunları Münhen və Hamburqu tutub, Ruhr bölgəsinə doğru irəliləyirlər. Alman sənayesində ən vacib şey.
  Almanlar isə ümidsizcəsinə mübarizə aparırlar.
  Nataşa tankında döyüşür və hönkürür:
  - Nasistlər üçün son dərəcə çətin olacaq!
  Və çılpaq ayaq barmaqlarınızla joystik düymələrini basın. Və faşistlərə mərmi atacaqdı.
  Sonra Zoya sənə yumruq atacaq. Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə.
  Və o da oxuyacaq:
  - Hitlerə qarşı olan Rusiyadır!
  Və sonra Aurora aqressiv bir hərəkət edəcək. Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə:
  - Rus yolu üçün!
  Onların arxasında Svetlana da qatil mərmi atacaq. O, bir Alman tankını deşəcək və cığırdayacaq:
  - Çar Vladimir Kirilloviç üçün!
  Və o da dilini göstərəcək.
  Qızlar burada vəhşiləşdilər.
  Ağır tankda olan Alenka da nasistləri darmadağın edir. Və onları uzaq məsafədən döyür.
  Döyüşçü oxudu:
  -Dünyanın yarısını sinəmlə tabe etdim!
  Və qırmızı məmə ilə Alenkanın döşləri.
  Və sonra Anyuta çılpaq barmaqları ilə səni təpikləyəcək. O, bir faşist tankını vuracaq və küsdürəcək:
  - Mən super ulduz qızam! Tarix kitablarında!
  Və dişlərini açacaq...
  Sonra Avqustin öldürücü mərmi atacaq. Nasistləri parçalayacaq və fısıldayacaq:
  - Ordumuz ən güclü olsun!
  O da ayaqlarını hərəkət etdirəcək...
  Mariya isə onların arxasınca düşəcək və nasistləri məğlub edəcək. O, özünü fırladıb aqressiv şəkildə qışqıracaq:
  - Biz böyük aqressiv qızlarıq!
  Və sonra Marusya nasistlərə son dərəcə öldürücü və dağıdıcı bir şey açacaq. Və çılpaq, qız kimi ayaqların köməyi ilə.
  Sonra oxuyur:
  - Biz düşmənlərin tam məğlubiyyətiyik!
  Sentyabr ayı çox şiddətli döyüşlərdə keçdi. Almanlar ümidsizcə əks hücuma keçdilər. Lakin oktyabrda yağışlar şiddətlənəndə çar ordusu yenidən üstünlük əldə etdi. Və o, Ruhra doğru irəliləməyə başladı. Şiddətli hücumdan sonra Koenigsberg yıxıldı. Nasistlər daha bir sillə aldılar.
  Fransanın cənubunda isə çar qoşunları Tulonu mühasirəyə aldılar. Beləliklə, nasistlər çox pis vaxt keçirdilər.
  Hitler qəzəblənirdi, amma Berlində olarkən. Onun mövqeyi zəif çıxdı.
  Aydın məsələdir ki, heç kim danışıqlara qulaq asmaq istəmirdi. Lakin nasistlər milçək kimi ilişib qaldılar.
  Noyabr ayında çar ordusunun qoşunları Ruhr bölgəsinin böyük hissəsini işğal etmək üçün vuruşdu və bununla da Almaniyanı əsas istehsal bazasından faktiki olaraq məhrum etdi.
  Dekabrda çar ordusu Fransanın bütün cənubunu işğal edərək İspaniyaya daxil oldu. Alman cəbhəsində o, nəhayət Ruhu ələ keçirdi. Üstəlik, digər alman torpaqları da ələ keçirildi. Və çar ordusu da Danimarkaya endi.
  Hitler qəfəsdə olan şeytan kimi qudururdu, amma heç nə edə bilmirdi.
  Katolik Milad bayramında kral qoşunları Parisə doğru hərəkət etdi. Qar və şaxtaya baxmayaraq, Nataşanın ekipajı ayaqyalın və bikinidə idi.
  Almanlar getdikcə daha tez-tez təslim oldular. Fransızlar isə ümumiyyətlə ruslarla döyüşmək istəmirdilər.
  Nataşa alman batareyasını sındırarkən dedi:
  - Bəs, əslində, şikəst Adolf bizimlə müharibəyə başlayanda nəyə hesablanıb?
  Qızıl saçlı Zoya məntiqlə dedi:
  - Yəqin ona görədir ki, təzyiqə düşəndə deşik cibdən sikkə kimi düşəcəyik!
  Avrora çılpaq barmaqları ilə qozu əzdi. Sonra onu ağzına atdı və rasional olaraq qeyd etdi:
  - Tarix öyrədir ki, heç nə öyrətmir!
  Svetlana çılpaq ayaq barmaqlarını joystik düyməsinə basdı. O, başqa bir alman topunu vurdu və cavab verdi:
  - Gəlin böyük döyüşçü olaq!
  Döyüşçülər, gördüyünüz kimi, həqiqətən döyüşmək və qalib gəlmək əzmindədirlər.
  Ayaqyalın oğlan Oleq Rıbaçenko şortda və çılpaq, əzələli gövdə ilə qaçır. O, hətta yırğalanır və qışqırır:
  - Krautları məğlub edəcəyik! Krautları məğlub edəcəyik! Və götünü təpiklə!
  Və oğlanın belə ağ, mirvari dişləri var! Sadəcə gənc və əyilməz terminator.
  Oleq Rıbaçenko qaçarkən atəş açır. Faşistləri öldürür və oxuyur:
  - Rus ruhu padşahların gücüdür, Krautları məğlub edin!
  Uşaq yalın ayağı ilə qumbara atıb oxudu:
  - Rus valsı, şəfəq doğar - padşahın şöhrətində!
  Həqiqətən də çox döyüşkən bir oğlan olduğu ortaya çıxdı. Və ilk günə qədər faşistləri döyür.
  Qızlar isə fəal mübarizə aparırlar. Budur Mirabela... Həm də yüksək səviyyəli pilot. Heç kim ona mane ola bilməz. O, krautları yıxır və dişlərini açaraq oxuyur:
  - Dəlisov qız! Budur onun nişanı!
  Və o, götürüb raket atacaq!
  Bəli, qadınlar burada belədir! Rus qızları döyüşəndə onlara heç bir qüvvə müqavimət göstərə bilməz.
  Mirabela beş hava topunun bir partlayışı ilə yeddi alman təyyarəsini vurdu və cıvıldadı:
  - Çar Vladimir Kirilloviç bizim Allahımızdır!
  Qız isə yalın ayaqlarını şüşəyə çırpır.
  Həm də Albina və Alvina səmada döyüşürlər.
  Onlar belə gözəl oğurluqçular idi. Getdikcə daha çox yeni hesablar toplanır. Və eyni zamanda oxuyurlar:
  - Göydə biz mükəmməlik! Biz mükəmməlliyik! Təbəssümdən jestlərə qədər - hər cür tərifdən kənarda!
  Albina dörd alman təyyarəsini bir partlayışla vurdu və cıvıldadı:
  - Oh, nə xoşbəxtlik! Döyüşdə nə mükəmməllik!
  Alvina beş alman təyyarəsini kəsdi və sözünə davam etdi:
  - Döyüşdə mükəmməlliyi bilin! Və sərin ideal!
  Döyüşçülər faşistləri qıraraq xorla oxudular:
  - Qızlar! Daha sərin qızlar! Qızlar! Daha sərin qızlar!
  Onlar aqressiv şövqlərini nümayiş etdirdilər. Əslində, Hitlerin heç biri enməyə məcbur deyildi.
  Ancaq faşistlər, təbii ki, vəhşi təzyiq altındadırlar.
  Hitler Berlində bunkerdədir və onu orada tarakan kimi bombalayırlar. O nə istəyirdi? Bir nömrəli faşist bitdi! Çar Rusiyasına qarşı getdi, indi özü də tarakan kimi əzilir.
  Çar Vladimir Kirilloviç hazırda Hind okeanı sahillərində qışa fasilə verir. Onun qarşısında müxtəlif irqlərdən və millətlərdən olan gözəl qızlar rəqs edirlər.
  Bununla belə, padşah qladiator döyüşlərini izləməkdən çəkinmir. Məsələn, iki qız iki gözələ qarşı.
  Bir-birini incitməmək üçün plastik qılınclarla döyüşürlər. Bununla belə, onlar ümidsiz mübarizə aparırlar.
  Bunlar döyüşçülərdir. Qəzəbli zərbələr mübadiləsi var. İki sarışın və iki qırmızı saçlı...
  Çar Vladimir feldmarşal Vasilevskidən soruşdu:
  - Almanlarla müharibədə ən çətin şey nədir?
  Feldmarşal səmimi cavab verdi:
  - Güvən qazanın! Yalnız ilk vaxtlarda, düşmən irəliləməyə başlayanda özümü narahat hiss etdim. İndi biz qalib gəlməyə başlamışıq və düşmənlərimiz haqqında hər şey aydındır! - Bu böyük strateq feldmarşal Vasileviç şərab içirdi.
  Vladimir Kirilloviç məntiqlə qeyd etdi:
  - Hər zaman qalib gəlmək son dərəcə çətindir! Amma biz özümüzü çox şeyə qadir olduğumuzu göstərdik! İndi vaxt gələcək və bütün dünya dinc olacaq!
  Feldmarşal Vasilevski təsdiqlədi:
  - Mən buna inanıram!
  Qızların çılpaq bədənlərində göyərmə izləri var idi və həddindən artıq əsəbi görünürdülər.
  Onlar, əlbəttə ki, Qədim Roma dövründəki kimi döyüşürdülər - özlərinə çox zərər verməməyə çalışırdılar. Amma onlar aktiv fəaliyyət göstərdilər.
  Bu arada döyüşlər davam edirdi. Yanvarda çar qoşunları hərəkətdə olarkən Parisi ələ keçirdilər. Danimarkanın paytaxtı Kopenhagen də alındı. Alman qoşunları zəifləyirdi. Ruslar Almaniyanın özünə doğru irəliləməyə davam etdilər. Fritzlər ümidsizcə vuruşdular, lakin gücləri qırıldı.
  Oleq Rıbaçenko, bu ölməz oğlan qarda ayaqyalın atladı və atəşdən tamamilə qorxmadan hamıdan əvvəl hücuma keçdi. Və fit çalarkən:
  - Qələbə üçün döyüşməyə öyrəşmiş,
  Düşmənlərini mütləq məğlub edəcək...
  O, şən gülür və çox şey əldə edəcək,
  Və Hitler ağır döyüləcək!
  Və uşağın yalın ayağı qumbara atır! O, mirvari, iri dişlərini yaşını ötüb göstərir. Bəli, artıq canavar kimi ağzı var. Hər hansı bir boğazdan keçəcək.
  Tanklı qızlar isə Almaniyanın cənubundan şimalına doğru hərəkət edirlər. Dənizə çıxmağa hazırlaşırlar. Və yalnız Berlin və Pomeraniya yaxınlığındakı torpaqlar Krautlarda qalacaq.
  Nataşa, faşist tanklarını vuraraq qeyd etdi:
  - Və müharibə öz yolu ilə əyləncəlidir!
  Zoya nasistləri döyərək razılaşdı:
  - Nə qədər yaxşıdır! Xüsusilə qalib gələndə!
  Çılpaq ayaq barmaqları ilə atəş açan Aurora dedi:
  - Kainatda qeyri-mümkün olan hər şey mümkündür, sadəcə bir az ehtiyac yoxdur...
  Və qırmızı saçlı qız çox güləcək!
  Döyüşçülər çılğın sevinc və qəzəb içində seğirirlər. Və onlar almanları əzirlər.
  Eyni zamanda, çar qoşunları İspaniya boyunca irəliləyir və artıq Sevilya yaxınlaşır.
  Olqa zirehli transportyorda almanlara və polis qoşunlarına atəş açır.
  Yerli ispanlar demək olar ki, heç bir müqavimət göstərmirlər. Daha bir ölkə Rusiyanın baltası altına düşür.
  Oleq vurdu və oxudu:
  - Akrobatika, bu bash on bash olacaq!
  Və ortağı Alice tweet etdi:
  - Rusların böyüklüyü planet tərəfindən tanındı,
  Faşizm qılınc zərbəsi ilə darmadağın edildi...
  Biz dünyanın bütün xalqları tərəfindən sevilir və qiymətləndirilir,
  Böyük müqəddəs çarizmə tab gətirək!
  Qızlar isə çılpaq barmaqlarını coystikə çırpıb basacaqlar.
  Vladimir Kirilloviç Romanovun çar imperiyası ilə faşist Almaniyası arasında müharibə davam edir.
  Rus qoşunları Fransanı faşist qoşunlarından demək olar ki, tamamilə azad etdi. 1957-ci ilin fevralı... Çar ordusu Portuqaliyanı azad edir.
  Fevralın 23-də Danimarkadan və Almaniyadan olan rus bölmələri birləşdi.
  Oleq Rıbaçenko, bu əbədi oğlan, yalın ayaqları ilə palçığa sıçrayır. Uşaq mayor öz-özünə qışqırır:
  - Rus çarı Üçüncü Vladimirə həmd olsun! Hitleri kəsəcəyəm, onu qamçı ilə ölçəcəyəm!
  Və oğlan yenə qışqırır və çılpaq barmaqları ilə kəskin itilənmiş diski atır. Və bu, faşistin boğazından vuracaq. Və sonra çılpaq, uşaq ayağı ilə bumeranq atır və dərhal beş Krautun boğazını kəsir.
  Bəli, Hitlerin belə bir imperiyaya hücum etmək pis fikridir.
  Nataşa və komandası Portuqaliyada sonuncu almanları bitirir. Onların tankı məhv olmaqda amansızdır.
  Həm də çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq qəzəbli məhv edirlər.
  Zoya atəş etdi, alman topunu parçaladı və oxudu:
  - Rusiya və sona qədər azadlıq üçün!
  Aurora çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək nasisti təpiklədi və təpiklə dedi:
  - Allah padşahı qorusun!
  Svetlana da çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq sikişdi və cızıltı ilə dedi:
  - Güclü suveren!
  Qızlar faşistləri məğlub edirlər. Ancaq sonra yeni bir Hitler tankı "Siçan" 4 meydana çıxdı. Çox güclü model - üç yüz ton ağırlığında və 310 mm-lik bir silah. O, uzaq məsafədən nüfuz edə bilir, lakin özü o qədər qalın zirehlərə malikdir ki, Kondratenko-6 tankı onu heç bir bucaqdan götürməyəcək.
  Nataşa əmr edir:
  - Qızlar, yaxınlaşıb onu yan tərəfin aşağı hissəsinə, rulonların arasına yapışdırmalıyıq - bu bizim yeganə şansımızdır!
  Zoya çılpaq barmaqları ilə alman topunu döydü və oxudu:
  - Tale sənə son şans verir, amma tələsin! Yağışda, doluda və qarda!
  Avqustin də tıqqıldadı və cingildədi:
  - Son şans, taleyin sənə verir! Yaşasın gəzinti və gündəlik qaçış!
  Həm də çılpaq ayaq barmaqları ilə və necə büküləcəyi. Və faşistləri darmadağın edəcək.
  Svetlana qışqırdı:
  - Yeni sərhədlər və cəsarətli qələbələr üçün!
  Rus tankı sürətini artıraraq qaçdı. Qızlar onu götürüb oxuyacaqlar:
  - Güclü suveren, ən şərəfli yaş, pravoslav çar, şöhrət üçün, şöhrətimiz üçün hökmranlıq edin!
  Alman "Maus"-4-ün silahından göndərilən ağır mərmidən uzaqlaşaraq yenə də sürətləndilər. Qızlar qışqırdılar:
  - Qoçun buynuzunu əyməyək! Beləliklə, Hitler - öl!
  Və onların tankı sürətlənir. Bu, kiçik bir boksçunun böyükə hücum etməsinə bənzəyir. Amma təbii ki, şanslar əlli əllidir.
  Tankın hərəkətinə baxan Nataşa rinqdə bir kişi ilə necə boks etdiyini xatırladı. O, yumruqları qaçırdı və döyüldü, lakin o, dayandı. Və sonra o, inamla sındırdı. Və düşmənin yaxınlaşan hərəkətini tutdu və çənəsinə vurdu. Söküldü!
  O, min qızıl rubl aldı. Belə döyüşən qız. Versə, verəcək!
  Nataşa çılpaq ayağını silkələyib oxudu:
  - Bu son döyüş deyil, amma həlledicidir! Vətənin şöhrəti, Vətən və şərəf naminə!
  Və sonra onların tankı yandan sürüşüb mərmi göndərir... Zoya da çılpaq ayaq barmaqlarını, belə qızıl saçlı qızdan və meymun kimi çevikliyindən istifadə edirdi. Və "Siçan"-4 partlamağa başladı. Onun mərmiləri aydın şəkildə partlamışdı. Və sonra qüllələr söküləcək və o, havaya uçacaq!
  Qızlar bir ağızdan qışqırırlar:
  - Qələbə! Sərin qələbə!
  Və onların siyahısında başqa bir tank!
  1957-ci il martın 1-də rus qoşunları Elbanı keçməyə başladılar. Deyəsən Hitlerə ayaq basırdılar.
  Uşaq Oleq Rıbaçenko, ayaqyalın, uşağının ayağı ilə qumbara atdı, faşist tankını batırdı və qışqırdı:
  - Yeni, əyilməz sərhədlər üçün!
  Alenkanın tank heyəti şərqə dönür. Qərbi Almaniya və Fransa artıq azad edilib. Yalnız Oder və Elba arasındakı torpaqlar nasistlərin nəzarəti altında qaldı. Yaxşı, İngiltərə və İrlandiya da. Nasistlərin son qüvvələri oradadır.
  Faşist batareyalarına atəş açan Alenka deyir:
  - Tsareviç Nikolay,
  Əgər hökmranlıq etməlisənsə...
  Heç vaxt unutma -
  Ordu mərdliklə döyüşür!
  İndi isə başqa bir qabıq yalın ayaqla göndərilir. Və o, Fritz silahına düşdü.
  Anyuta da çılpaq barmaqlarla vurur. Faşisti vurub uğuldayır:
  - Mən Hitleri qusduran qızlardanam!
  Sonra, alovlu Augustine dırnaqları. O, həm də iti atan balaca şeytandır və nərə çəkir:
  - Cəhənnəmin qapılarına!
  Və ayaqyalın istifadə edir.
  Mariya onun arxasınca atəş açır. Eyni şəkildə götürüb vurur və qışqırır:
  - Mənə heç kim mane olmaz, pələng, ayaqyalın qıza heç kim qalib gəlməyəcək, məni isə hardasa döyəcəklər!
  Və sonra Olimpiada partlayacaq. Və o, göbələk qapağı kimi qülləsini qopararaq bir Alman tankını vuracaq.
  Və kahkahalar:
  - Yeni, sərin sərhədlər üçün!
  Və yenə də dilini göstərəcək!
  Qızlar sadəcə özlərini itələyir və ümidsizcəsinə irəliləyirlər. Faşistlər isə onların zərbələri altında boğulurlar.
  2 mart 1957-ci ildə Portuqaliyadakı son nasist qüvvələri təslim oldu. Aydın oldu ki, faşizmin sübhü batırdı. Daha doğrusu, səhərdir? Gün batımı kabusu!
  Və rus qoşunları irəliləyir. Almanlar getdikcə silahlarını yerə atıb təslim olurlar.
  Diz üstə düşürlər. Həm rus, həm də çinli qızlar onların yalın ayaqlarını öpürlər.
  Çox sərin və sərin görünür. Faşistləri isə doğrayıb doğrayırlar.
  Nataşanın ekipajı artıq Krautlarla birlikdə şimala döyüşməyə gedən qatardadır.
  Qızlar öz kupelərində oturublar. Kartları çılpaq ayaq barmaqları ilə tutaraq oynayırlar.
  Nataşa qeyd etdi:
  - Maraqlıdır, Berlini götürəndə, bundan sonra nə olacaq?
  Zoya əminliklə cavab verdi:
  - Növbəti London olacaq!
  Atəş Aurora gülümsədi və yenidən soruşdu:
  - Daha sonra?
  Zoya qətiyyətlə dedi:
  - Latın Amerikası bizim olacaq! Biz nasistlərlə mərasimdə dayanmayacağıq!
  Svetlana bununla razılaşdı:
  -Əlbəttə etməyəcəyik! Gəlin bütün dünyanı fəth edək!
  Nataşa həvəslə təsdiqlədi:
  - Və sonra sülh olacaq, bütün dünyada!
  Qızlar xorla oxuyurdular, getdikcə bəstələyirdilər;
  Böyük Çar Rusiyasına şöhrət,
  Vladimirin taxtda oturduğu yer...
  Biz pis faşizm qoşunlarını əzəcəyik -
  Ordumuza və monolitimizə şöhrət!
  
  Qəlblər böyük imanla israrlı idi,
  Bütün qəlbimizlə Yer Anamız...
  Biz çar Nikolayın oğullarıyıq,
  Və boş yerə onun üçün ölmədilər!
  
  Vətənimiz, sən hər şeydən əzizsən,
  Gəlin qanadlı, səmavi atəşfəşanlıq ataq...
  Sən də Vətən uğrunda döyüşürsən,
  Qoy nasistlərin hamısı ölsün!
  
  Hitler torpaqlarımızı almaq istəyirdi
  Və pis it krala sui-qəsd etməyə cəhd etdi...
  qəbul etmirik ,
  Beləliklə, faşizm boş yerə bizə hücum etdi!
  
  Padşah xeyirxah və müdrik hökmdardır,
  Dağ qartalı planetin üstündə uçur...
  Vladimir qoşunun hökmdarı olacaq,
  Dostluğumuz polad monolit kimidir!
  
  Gəlin dəstəyi Fritsin ayaqlarından çıxaraq,
  Hitler ilgəkdə boğulsun...
  Zalım edamları rüsvayçılığa təhvil verəcəyik,
  Kim yer üzündə pislik edir!
  
  Kral gücü və kral hikməti,
  O, faşistləri ölçüsüz məhv edəcək...
  İnanın, Hitler çox axmaq bir şey etdi,
  İndi onun həyatı ip kimidir!
  
  Böyük padşahlara hörmət edin,
  Yer üzündə daha soyuq Romanovlar yoxdur...
  Nasistlərin döyüşündə ürəkləri döyün,
  Nailiyyətlərə və arzulara yol açmaq üçün!
  
  
  Böyük Pyotr bizi dənizə apardı,
  İskəndər Parisi fəth etdi...
  Bəli, bəzən kədər olurdu,
  Ancaq Rusiyanı bir kerub qorudu!
  
  Bizimlə hər şey gözəldir,
  Həm qızlar, həm oğlanlar, inanın mənə...
  Kral hökm edir, ədalətli bilirsən -
  Pis bir heyvan astanada hönkürürsə belə!
  
  Heç bir məhdudiyyət yoxdur, mükəmməlliyə inanın,
  Tezliklə kommunizmin kralları olacaq...
  Xoşbəxtlik üçün qapıları açaq,
  Lənət olsun faşizm məhv oldu!
  
  Rusiya üçün mərhələ müəyyən edilməyib,
  İnanın, düşməni məğlub edəcəyik...
  Qızlar ayaqyalın, sanki Spartada,
  Yaxşı, çarımız Vladimir təkdir!
  
  Biz Roda - Böyük Tanrıya inanırıq,
  Mükəmməl slavyanları nə yaradıb...
  Biz şərəf və azadlıq uğrunda mübarizə aparırıq,
  Nasizmə zərbə vururuq!
  
  Siz ən böyük Romanovlar ailəsisiniz,
  Həmişə Rusiyanı idarə edəcək...
  Böyük kral, ən yüksək uçuş,
  Şeytan qartalı sındırmaz!
  
  Böyük Rusiyaya sevgi üçün,
  Əsgərləri döyüşə göndəririk...
  İkonlardan müqəddəslərin üzlərini izzətləndiririk,
  Axı istənilən döyüşçü həm də padşahdır!
  
  Ürəyimiz yanır Vətən üçün,
  Biz qızlar döyüşdə sərtik...
  Biz kosmosa qapı açacağıq, bilin
  Mən də Adolfu qancıq kimi öldürəcəyəm!
  
  Berlinə çox az vaxt qalıb.
  Padşahların şöhrətini daşıyaraq içəri girəcəyik...
  Qocalıq biz qızları təhdid etmir,
  İnanın, bizə su tökülməyəcək!
  
  Pis və rəzilləri dəfn edək,
  Əjdaha cəsarətlə məğlub olacaq...
  Və qızıl nişanlarımız var,
  Rodnoveria əbədi qanundur!
  
  
  
  
  Türkiyə İKİNCİ DÜNYA MÜHARİBƏSİNƏ GİRDİ
  1942-ci il sentyabrın 1-də Türkiyə SSRİ-yə qarşı müharibəyə girdi. Səbəb aydındır - əvvəlki məğlubiyyətlərin qisasını almaq susuzluğu və Bakını tutmaq istəyi. Bundan əlavə, Osmanlıya dağlar qızıl vəd edən alman diplomatiyası da rol oynadı. Hər halda türklər qərara gəldilər ki, daha gözləməyin mənası yoxdur və onlar çöpçü deyillər, həm də döyüşməyə vaxt tapa bilərlər.
  Nəticədə otuz türk diviziyası Sovet Zaqafqaziyasına hücum etdi.
  Bir neçə gün ərzində onlar Batumu tutdular və İrəvanı mühasirəyə ala bildilər.
  Buna cavab olaraq Stalin yaranan ehtiyatların bir hissəsini geri götürüb Zaqafqaziyaya köçürməyə məcbur oldu.
  Sovet komandanlığı Stalinqraddakı hücumu təxirə salmağa məcbur oldu. Almanlar da öz növbəsində Qafqaz istiqamətində daha çox nailiyyətlər əldə edib Orconikidze və Qroznı ələ keçirə bildilər. Sovet qoşunları yalnız dağlara çəkilməklə nasistləri dayandıra bildilər.
  Eyni zamanda ingilislər Türkiyəni İngiltərəyə qarşı hərbi əməliyyatlara cəlb etməkdən ehtiyat edərək Məşəl əməliyyatını təxirə saldılar.
  1942-ci il dekabrın sonunda nasistlər Stalinqradı ələ keçirdilər. Orada məskunlaşdılar. Sovet qoşunları irəlilədilər, lakin mərkəzdə uğur qazanmadılar - Rjev-Sıçov əməliyyatı çox baha başa gəldi. Bununla belə, Üçüncü Reyxin kifayət qədər resursu olmadığı üçün Fuhrer hələ də total müharibə elan etdi.
  Fevralda Qırmızı Ordu öz qüvvələrini toplayıb Stalinqradın cinahlarından almanlara hücum etməyə cəhd etdi. Lakin nasistlər artıq qüvvələrini yenidən toplaya bilmişdilər və zərbələri dəf etməyə hazır idilər.
  Məşəl əməliyyatı da fevral ayında başlayıb. Almanlar da hazır idilər və iki həftəlik şiddətli döyüşlərdən sonra ingilisləri dayandırdılar.
  Amerikalılar hələ Kasablanka və Tunisə enməyiblər. Afrikada döyüşlər yenidən dayanıb.
  Hitler hələ də güc toplayırdı... Mart ayında Qırmızı Ordu üçüncü dəfə Rjev-Sıçov əməliyyatını həyata keçirdi, döyüşlər tam bir ay davam etdi, çox da uğur qazanmadı.
  İyun ayında faşistlər güc toplayıb Volqa boyu hərəkət edərək Qafqazdakı sovet qoşunlarının qarşısını kəsib Xəzər dənizinə çatmağa çalışırlar.
  Döyüşlərdə yeni alman tankları iştirak etdi: "Tiger", "Panther", "Lion".
  Eləcə də özüyeriyən silah "Ferdinand".
  Almanlar əsl tarixdən daha güclü idilər, döyülmədilər və təzə qoşunlarla.
  ABŞ praktiki olaraq Üçüncü Reyxi bombalamadı, bu da tankların və özüyeriyən silahların istehsalını artırmağa imkan verdi. Həm də "Lion" seriyasını işə salın. Ancaq tank çox bahalı və ağır oldu, tez-tez xarab oldu və ilişib qaldı. Lakin onun qalın 100 mm-lik maili yan zirehləri avtomobili yaxşı bir irəliləyiş vasitəsi etdi. Lev tankının üstünlüyü onun güclü topu idi, lakin dezavantajı doxsan çəkisi idi. Hansı ki, avtomobilin hərəkətliliyini azaldıb.
  Döyüşlər göstərdi ki, bu tank hələ də düz yerdə nəsə edə bilər.
  Panteranın yan zirehinin zəif olduğu ortaya çıxdı, bu da itkiləri artırdı. Tiger özünü ən təsirli sıçrayış tankı kimi göstərdi. Onun tərəfləri 82 mm-lik zirehlə örtülmüşdü, bu da qırx beşi gücsüz etdi.
  Almanlar nisbətən yavaş irəlilədilər. Sovet rəhbərliyi bütövlükdə məhz belə bir variantı gözləyirdi və qoşun hazırladı, yetişdirdi.
  Düzdür, Kursk qabarıqlığından fərqli olaraq, faşistlər daha güclü və inamlıdırlar.
  Və ərazi müdafiədən daha çox hücum üçün əlverişlidir. Krautların da daha çox təyyarəsi, tankı və piyadası var. Sovet qoşunlarını Volqa boyunca təmin etmək asan deyil.
  Beləliklə, nasistlər müdafiə xətlərini yarıb irəlilədilər. Uğurdan sonra uğur qazandıq.
  Üç aylıq inadkar döyüşlərdən sonra Xəzər dənizinə çatdıq.
  Çətin vəziyyətdə olan Stalin sülh danışıqlarına başlamaq istədi. Məlum oldu ki, Qafqazı saxlamaq mümkün deyil. Amma Hitlerlə razılaşmaq son dərəcə çətindir. Faşistlər çox şey tələb edirlər. Əgər onlara təslim olsanız, sizi yeyəcəklər. Bəs atəşkəs? Hitler bunu burada istəmir. Və əlbəttə ki, müttəfiqlər passivdir. Əlavə bölgüsünü gecikdirməkdən qorxurlar.
  Fritzlər Xəzər dənizinin sahili ilə hərəkət edirdilər. Və nəhayət, türklərlə birləşdilər. Bu necə də sevinc idi!
  Gözəl alman qızları sovet məhbuslarını ayaqyalın öpməyə məcbur edirdilər. Onlar bunu itaətkarlıqla etdilər. Və çılpaq dabanlarını şapladılar.
  Tutulma belə həyata keçirilib. Almanlar isə sovet birləşmələrini tərksilah etdilər.
  Sonra Stalin Fürerə sülh təklif etdi - bütün Qafqazdan, hətta Leninqraddan və Kareliyadan imtina etməyə razılaşdı. Üstəlik yüz illik təzminat ödəyin.
  Fürer bir az fikirləşdikdən sonra təklifi qəbul etdi və 1943-cü il dekabrın 7-də sülh bağlandı.
  Müttəfiqlər bunu xəyanət kimi qəbul etdilər! Və Stalinə və SSRİ-yə qarşı sanksiyalar tətbiq etdilər!
  Sovet təbliğatı isə faktiki təslim olmağı böyük qələbə kimi təqdim edirdi. Deyirlər ki, müttəfiqlər onları tərk edərək Sovet dövlətini qoruyub saxlayıblar və Moskva heç vaxt alınmayıb.
  Nasistlər isə təbii ki, Qafqazdan Yaxın Şərqə hücuma keçdilər və Rommel qrupunu gücləndirdilər. 1943-cü il martın sonunda bütün Yaxın Şərq və Misir üstün faşist qüvvələri tərəfindən tutuldu. Bundan əlavə, döyüşlər göstərdi ki, Panter ingilis Çörçilllərinə və Kromvellərə qarşı uğurla döyüşür, lakin sonuncular ona baş-başa nüfuz edə bilmirlər.
  Bundan əlavə, almanlar ruslarla döyüşlərdə sərtləşdilər və müstəmləkəçi İngilis qoşunlarını asanlıqla məğlub etdilər.
  Aprel ayında nasistlər Sudana köçdülər. Və nəhayət, Mərakeşin işğalına başlayan Cəbəllütariqi aldılar. Çörçill də suları sülh üçün sınaqdan keçirməyə çalışdı. Lakin Hitler şərqdə özünə sərbəstlik verərək, yox dedi!
  Nasistlər isə Afrika boyunca hərəkət etdilər. Onları daha çox uzadılmış kommunikasiyalar, pis yollar və ya onların tam olmaması, çətin iqlim və geniş məsafələr gecikdirirdi.
  Buna baxmayaraq, almanlar irəlilədilər. Və onlar Qaranlıq Qitə boyunca hərəkət etdilər. Baxmayaraq ki, təbii ki, onların tankları, xüsusən də Tiger-2 və Lion cəngəllikdə kifayət qədər ləng idi. Yeri gəlmişkən, almanlar da öz seriyalarında Afrikadakı müharibə üçün çox zəruri olan iyirmi altı ton ağırlığında yüngül bir "Pantera" təqdim etdilər.
  Döyüş əməliyyatlarının göstərdiyi kimi, belə bir tankın T-4-dən daha güclü mühərrikdən başqa heç bir əsas üstünlüyü yox idi, həm də meylli zireh lövhələri.
  1944-cü ilin sonlarında almanlar on iki ton ağırlığında, çox aşağı siluetə və çox maili zirehə malik olan E-10 özüyeriyən silahı aldılar. Belə bir maşın Afrika üçün həqiqətən əvəzolunmazdır.
  Xüsusilə qızlar bunun üstündə döyüşürlərsə. Qızlar isə ümumiyyətlə super və yüksək dərəcəli olurlar.
  Gerda və Şarlotta cəngəllikdə səyahət edərək ingilisləri və amerikalıları məhv edirlər. Bunlar həqiqətən sizə lazım olan qızlardır! Yaxın yüz mil ərazidə daha soyuq olanları belə tapa bilməzsiniz . Qızlar öldürməyi sevirlər - bunlar sərin qızlardır!
  Beləliklə, qara döyüşçüləri tutdular və onları gözəllərin yalın ayaqlarını öpməyə məcbur etdilər. Həm də dərhal aydın olur - ciddi oğurluq! Və onlar özləri üçün döyüşür, ingilis maşınlarını uzaq məsafədən yumruqlayırlar.
  Onların özüyeriyən silahı artıq Cənubi Afrikanın paytaxtı Pretoriyaya yaxınlaşır. Qızlar özlərini gülləbaran edir, Çörçili volfram nüvəsi ilə deşərək oxuyurlar:
  - Afrikada köpəkbalığı var, Afrikada qorillalar var, Afrikada daha çox timsah var! Sizi dişləyəcək, döyəcək və incidəcəklər! Uşaqlar Afrikada gəzməyə getmirlər! Afrikada quldur var, Afrikada yaramaz var, Afrikada dəhşətli Barmaley var! O, səni dişləyəcək, döyəcək və incidəcək! Qızlarını isə parçalamaq lazımdır!
  1945-ci ilin fevralında ingilislərin Afrikadakı son qalası Madaqaskar adasına düşdü.
  Beləliklə, indi Britaniya orada da mövqeyini itirib. Eyni zamanda almanlar həm İranı, həm də Hindistanı ələ keçirdilər. Onlar fenomenal güclərini nümayiş etdirdilər.
  1945-ci ilin mayında isə nasistlər Britaniyaya eniş etdi. Üç həftəlik inadkar döyüşlərdən sonra London yıxıldı. Bir ay sonra İrlandiya ələ keçirildi.
  Quruda müvəqqəti sükunət yarandı, lakin dənizdə müharibə davam etdi. Birləşmiş Ştatlar Üçüncü Reyxə, onun müttəfiqlərinə və Yaponiyaya qarşı tək qaldı. Ancaq hələlik Amerika xaricdədir və siz onu asanlıqla qəbul edə bilməzsiniz.
  Üçüncü Reyxdə ümumdünya əmək çağırışı tətbiq olundu, təyyarə və gəmilərin istehsalı artmağa başladı.
  Həm döyüş gəmiləri, həm də təyyarədaşıyan gəmilər tikildi. Və təbii ki, sualtı müharibə tam sürətlə gedirdi. Və sonra Amerika gəmilərindən heç kimə mərhəmət yox idi.
  Payızda, daha dəqiq desək, 1945-ci ilin noyabrında almanlar cəsarətlə İslandiyanı ələ keçirdilər və sonra Argentinada körpü başlıqları yaratdılar. Ancaq dənizdə müharibə uzun müddət davam etdi. Amerikaya çatmaq üçün bir çox desant gəmisi lazım idi. Və gəmilər o qədər də tez qurulmur. Ancaq nə olursa olsun, Üçüncü Reyx güclənirdi. Qırx altıncı il dənizdə zərbələr mübadiləsi ilə keçdi. Və 1947-ci ildə almanlar artıq hərbi əməliyyatları Qrenlandiyaya köçürdülər və onu ələ keçirdilər. Və oradan Kanadaya çox da uzaq deyil!
  Nasistlər böyük fəthlər planlaşdırırdılar. Və 1948-ci ildə Kanadaya qarşı və yaponlarla birlikdə Braziliyadan Venesuelaya qarşı hücum başladı. Döyüş çox şiddətli cərəyan etdi.
  Almanlar yavaş-yavaş, lakin əminliklə irəlilədilər. Onların E seriyalı tankları Amerikadan daha təkmil idi və döyüş meydanında öz üstünlüyünü göstərdi. Yeri gəlmişkən, Yankilər o qədər də sadə deyillər və çox inadla müqavimət göstərdilər. Və təslim olmağa çalışmadılar.
  Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, qazanlar var idi. Amerikalılar onlara daxil oldular. Sonra təslim oldular. Məhkumlar isə ari qızların yalın, tozlu ayaqlarını öpdülər.
  Tezliklə Kvebek və Toronto, sonra digər şəhərlər düşdü. 1948-ci ilin may ayından dekabr ayına qədər almanlar Kanadanın demək olar ki, hamısını, həmçinin Venesuela, Nikaraqua və Meksikanın böyük hissəsini tutdular. Bu son dərəcə çətin vəziyyətdir. 1949-cu ilin əvvəlində almanlar ABŞ-ı polad sancaqda saxladılar. Sonra yanvarın 11-də amerikalılar tarixdə ilk dəfə nüvə silahından istifadə etməyə cəhd etdilər. Və tam uğur qazana bilmədilər. Beş bombadan dördü alman təyyarələri tərəfindən vurulan təyyarələrdə həlak olub, biri isə partlayanda alman qoşunlarına ciddi ziyan vurmayıb.
  Buna cavab olaraq krautlar Amerika şəhərlərini və hərbi obyektlərini bombalamağa başladılar.
  Beləliklə, döyüş Wehrmacht-ın xeyrinə davamlı uğurla davam etdi. Kimin daha yaxşı təchizatı və qoşun hazırlığı var idi. Bəli və çoxlu sayda. Döyüş çox şiddətli idi. 1949-cu ilin əvvəlində alman, xarici və yapon diviziyaları Meksikadan qalan əraziləri işğal etdilər və şimaldan ABŞ-a daxil oldular. Amerika tamamilə sıxışdırılıb. Və məlum oldu ki, ABŞ üçün işlər pisdir. Və yazın sonuna qədər qartal imperiyasının ərazisinin yarısı, eləcə də Alyaska artıq tutuldu.
  Almanlar 8 noyabr 1949-cu ildə Vaşinqton və Nyu-Yorku ələ keçirdilər. Və 7 dekabr 1949-cu ildə ABŞ ordusunun qalıqları təslim oldu. İkinci Dünya Müharibəsi belə başa çatdı. Bütün müharibələrin ən qanlısı və on ildən çox davam etdi!
  Deyəsən, çoxdan gözlənilən sülh gəlib çatmışdı. Lakin Hitler hegemonluğun Yaponiya ilə paylaşılmalı olması faktını qəbul etmək istəmirdi. Və 20 aprel 1953-cü ildə Üçüncü Reyx Doğan Günəş ölkəsinə hücum etdi. Yeni bir müharibə başladı. Dünya hegemonluğu üçün.
  Kəmiyyət üstünlükləri Üçüncü Reyxin tərəfindədir, həm də keyfiyyət baxımından. Lakin yaponlar böyük vəhşilik və kütləvi qəhrəmanlıqla döyüşürlər.
  Bununla belə, nasistlər hələ də üstündür. Ancaq müharibə bir ilə yaxın davam etdi. SSRİ bitərəf qalır. Stalin orada öldü və hakimiyyət uğrunda ciddi mübarizə gedir.
  Yaponiya sonda Wehrmacht tərəfindən işğal edildi. Bir neçə ay sonra nasistlər Latın Amerikası ölkələrini də ələ keçirdilər. Onlar dünya miqyasında hegemonluq qururlar.
  Üçüncü Reyxin özündə də islahatlar gedir. Xristianlığı əvəz edəcək yeni bir din təqdim olunur. Orada Üçlük yoxdur, yalnız bir ali Tanrı və onun elçisi - Adolf Hitler. Vahid valyuta nişanı, tək təhsil. Həm də din tərəfindən müqəddəsləşdirilmiş çoxarvadlılıq. Genetik seleksiya hələ də aktiv şəkildə aparılır. İnsan nəsli təkmilləşir.
  SSRİ hələ də kəsilmiş formada mövcuddur və nasistlərə xərac verir. Nikita Xruşşov orada hökmranlıq edir və heyvana sataşmamağa çalışır. Buna baxmayaraq, Hitler artıq bütün dünyanı özünə tabe edib. O isə Rusiyaya qırmızı ləkə kimi baxır. Amma insan zənn edir, Allah isə sərəncam verir.20 aprel 1957-ci ildə fürer məhz ad günündə sui-qəsdin qurbanı olur. Və düz altmış səkkiz yaşında vəhşi tiranın hökmranlığı kəsildi. Demək olar ki, bütün dünyanı fəth edən və iyunun 22-də yenidən SSRİ-yə hücum etmək istəyən.
  Ancaq onunla gördüyümüz kimi, alınmadı ...
  Hitlerə Şellenberq keçdi. Hermann Goering narkomaniya və acgözlükdən öldü. Himmler rüsvay oldu və Hitler ona etibar etməyi dayandırdı, sonra onu uzaqlaşdırdı. Schellenberg Himmlerin yerinə keçdi və varisin vəzifəsini aldı. Bundan əlavə, Hitlerin süni mayalanma yolu ilə əldə etdiyi uşaqları var idi. Amma onlardan böyüyünün hələ on dörd yaşı yox idi.
  Beləliklə, Fuhrer nəslinin miras almağa vaxtı yox idi. Beləliklə, Hitler imperator oldu, lakin sülaləsiz. Şellenberq fürerin uşaqlarını öldürməyə cəsarət etmədi, ancaq onları hakimiyyətdən uzaqlaşdırdı. Və özü də fürer və diktator oldu.
  Hakimiyyət uğrunda mübarizə bir neçə il davam etdi.
  1961-ci il mayın 1-də nasist Almaniyası SSRİ-yə hücum etdi. Əldə etmək cəhdi var idi: bir planet - bir imperiya!
  Şellenberqin qoşunları hələ də Moskvanı ələ keçirə bildilər. Sovet ordusu hərbi texnikanın kəmiyyət və keyfiyyət baxımından çox aşağı idi. SSRİ-nin böyük şəhərlərinin tutulması böyük məsafələrə görə altı ay çəkdi. Və sonra partizan müharibəsi daha on il davam etdi.
  Lakin tezliklə vəziyyət sakitləşdi. Şellenberq nisbətən liberal siyasət yürüdürdü və 1981-ci ildə bütün ruslar Üçüncü Reyxin vətəndaşlığını aldılar. Liberallaşma tədricən getdi. Şellenberq tezliklə öldü. Və hakimiyyət uğrunda ciddi mübarizə başladı. Sonra kompromis kimi monarxiya bərpa olundu və kayzerin birbaşa nəslindən olan IV Fridrix taxta çıxdı. 2001-ci ildə Yer planetinin bütün sakinlərinin vətəndaşlıq və formal olaraq bərabər hüquqlar aldığı referendum keçirildi. Və 2017-ci ildə yəhudilər və qaraçılar üçün son məhdudiyyətlər aradan qaldırıldı.
  Milli Sosializm dövrü başa çatdı. Bununla belə, bəşəriyyət vahid imperiyada, federal və monarxiyadadır. Kosmosu araşdırır.
  Orada hər kəs formal olaraq bərabərdir və deputatların Üçüncü Reyxin bütün əhalisi tərəfindən seçildiyi Senat və Bundestaq var. Onların üstündə isə bütün Yer planetinin imperatoru Kayzer dayanır.
  Həyat, ümumiyyətlə, maddi baxımdan pis deyil. Ciddi nizam-intizam, mükəmməl alman təşkilatçılığı ilə elm və texnikanın inkişafı öz nəticəsini verdi. Kənd təsərrüfatı əladır, aclıq yoxdur və hətta Afrikanın kasıb bölgələrində də bol ərzaq var. Hamının işi var, hamı maaş, pensiya alır. Təhsil və tibb pulsuzdur. Eynilə, pulsuz körpələr evi və uşaq bağçaları. Ərzaq qəpik-quruşdur, bütün məhsulların qiymətləri uzun illərdir ki, dondurulur. Hər yerdə, hətta Afrikada da yollar var, demək olar ki, hər kəsin ya ayrıca mənzili, ya da evi var. Bütün yeni evlənənlərə dərhal hər cür şəraiti olan mənzildə ən azı üç otaq verilir. Kreditlə maşın və ya hər hansı bir şey götürə bilərsiniz. Çoxlarının hətta şəxsi helikopterləri var.
  İnternet aktivdir, hamının televizoru, kompüteri var, iş günü cəmi dörd saatdır. Bütün idman bölmələri pulsuzdur və hətta onlara qatılmaq üçün pul ödəyirsiniz.
  Hər uşağa xeyli miqdarda müavinət verirlər. Kommunal xidmətlər və ictimai nəqliyyat pulsuzdur. Hər şey çox səliqəli və baxımlı oldu. Küçələr təmizdir, çoxlu robotlar və avtomatlaşdırma peyda olub. Nümunəvi sifariş. Siqaret qadağandır, baxmayaraq ki, spirt hələ də satılır və müxtəlif növ pivə demək olar ki, pulsuzdur. İctimai iaşədə uşaqlar da pulsuz qidalanır.
  Çoxlu pulsuz attraksionlar və kompüter otaqları.
  Artıq Ay, Mars, Venera, Merkuri və Yupiterin peyklərində insan məskənləri mövcuddur.
  İnsanlar ulduzlara tullanmağa hazırlaşır. Artıq bir çox şey icad edilmişdir.
  Bir sözlə, ümumilikdə çox yaxşı alındı. Və bu qədər məşğul olmağa ehtiyac yoxdu.
  ZYUGANOV DAHA DAHA CƏSARLIQ VƏ GÖRÜŞGÜLÜK GÖSTERSEydi
  1999-cu ilin mayında Zyuqanov Stepaşinin namizədliyini təsdiqləməyərək Dumaya erkən seçkilərə getməyə qərar verdi. Kommunistlər və onların müttəfiqləri Stepaşinin əleyhinə səs vermək barədə ümumi qərar qəbul etdilər. Üstəlik, inciyib, hakimiyyətdəki vəzifələrindən məhrum ediliblər. Əgər Zyuqanov kommunist düşərgəsində solçu ideyaları alt-üst edən və güzəştə gedən troya atı olmasaydı, belə bir qərar tarixdə ən böyük ehtimal olardı.
  Növbədənkənar parlament seçkiləri kommunistlərə bir çox üstünlüklər vəd etdi, o cümlədən daha az rəqib və şəhid obrazı sayəsində.
  Bu isə göstərdi ki, kommunistlər ümumiyyətlə öz kreslolarından yapışmırlar, daha prinsipialdırlar.
  İkinci dəfə Yeltsin yenə Stepaşini gətirdi, sonra üçüncü dəfə Aksenenkonu götürdü. Duma yenə də təsdiq etmədi və alındı və buraxıldı. Yeni seçkilər sentyabr ayına təyin edilmişdi.
  Parlamentin inadkarlığı tarixin gedişatını bir qədər dəyişdi. Yuqoslaviyanın bombalanması daha uzun sürdü - Miloseviç Rusiyadan kömək ümid etdiyi kimi. Parlamentin buraxılması isə müxalifətə qalib gəlmək şansı verdi.
  Kommunistlər Yeltsinin impiçmentini yenidən səsverməyə çıxara bildilər.
  Və yenə bir az qısa oldu, bu dəfə cəmi iki səs. Deputatları parlament seçkilərinin yaxınlaşması və seçkilərdən keçməmək təhlükəsi narahat edirdi.
  Duma buraxıldı və Yeltsin fərmanı ilə az tanınan Aksenenkonu baş nazir təyin etdi.
  Ümumiyyətlə, Zyuqanovun seçkilərin keçiriləcəyinə olan ümidləri özünü doğrultdu. Xəstə və zəifləmiş prezident konstitusiyaya zidd getmədi. Və o, iki faizlik reytinqlə səlahiyyətlərini aşmağa risk etmədi. Koalisiyasının formalaşıb qeydiyyatdan keçməyə vaxtı olmadığını görən Primakov kommunistlərlə ittifaqa girdi. Yabloko və Liberal Demokrat Partiyası seçkilərə getdi. Birlik blokunun formalaşmağa vaxtı olmadı və NDR zəiflədi.
  Dağıstana silahlıların yeridilməsi, seçkilər zamanı təhlükəsizlik qüvvələrinin qətiyyətsizliyi də var.
  Kommunistlər Primakov və Lujkovla birlikdə böyük qələbə qazandılar. Onlar əlli beş faizdən çox səs toplayıblar. İkincisi Yabloko bloku idi, o da yaxşı çıxış edərək, on beş faiz qazandı. LDPR gözlənilmədən yaxşı çıxış etdi, on iki faizdən çox topladı. NDR beş faizlik baryerə çatmadı - tam məğlubiyyət! Jirinovski Dumada yeganə Kremlpərəst lider oldu. Düzdür, rəqabət zəif idi. Yeni qanuna görə, partiyalar seçkilərə ən geci bir il qalmış yenidən qeydiyyatdan keçməlidirlər və çoxlarının buna vaxtı olmayıb.
  Parlamentdə yenidən sol müxalifət, həm birmandatlı mandatlı Yabloko , həm də azlıqda olan LDPR üstünlük təşkil edirdi.
  Və təbii ki, münaqişə yarandı... Dövlət Dumasının sədri seçildikdən sonra hökumətə etimadsızlıq səsverməsi qəbul olundu. Və yenə də impiçmentdən danışıldı. Bu dəfə üçdə ikisini toplamaq asan olacaq!
  Maslyukovu kürsüyə qaytarmaq qərarına gəldi .
  Sol koalisiya bununla razılaşdı, lakin prezidentin səlahiyyətləri müvəqqəti olaraq məhdudlaşdırıldı. Və yeni seçkilərə qədər demək olar ki, heç nə yoxdur. Koalisiya daxilində aparılan danışıqlardan sonra Primakovun prezidentliyə namizədliyinin irəli sürülməsi qərara alınıb. Lujkov baş nazir oldu. Və Zyuqanov qanunvericilik orqanının rəhbəri vəzifəsini aldı! Yəni Super Skipper ! Yenisinə gəlincə, konstitusiyaya düzəlişlər hətta qəbul edilməli idi.
  Yaraqlılar Dağıstandan çıxarılıb. Ancaq Çeçenistana getmədilər. Orada vətəndaş müharibəsi başladı. Rusiya Masxadov və Kadırovu, Basayev və Raduevə qarşı dəstəklədi .
  Primakov Rusiya prezident seçkilərində birinci turda qalib gələ bilib. Bununla belə, hökumət əlavə səlahiyyətlər aldı. Necə ki, qanunverici orqan kommunistlərin nəzarəti altındadır.
  Rusiyada iqtisadi artım davam etdi, neft və qazın qiyməti qalxdı, sənaye dirçəldi.
  Amerikalılar, ümumiyyətlə, reallıqda olduğu kimi, 11 sentyabr terror hadisəsindən sonra Əfqanıstana qarışıb, İraqda bataqlığa düşüblər. Primakov asanlıqla ikinci müddətə seçildi. Lakin 2008-ci ildə o, kreslosunu çox uğurlu baş nazir Yuri Lujkova itirdi.
  Yeni prezident kommunistlərlə əvvəlki ittifaq siyasətini davam etdirdi. Zyuqanov baş nazir oldu.
  Bir müddət xarici siyasət Qərblə tərəfdaşlıq və Çinlə dostluqdan ibarət idi. Ukraynada Yanukoviç rejimi güclənib. Deməli, Lujkov Putindən fərqli olaraq daha çox Ukraynayönümlü siyasət yürüdürdü və slavyan dövlətlərinin ittifaqını dəyərləndirirdi. Ukrayna hətta 2016-cı ildə Avro-Asiya İttifaqının bir hissəsi oldu. Lujkov iki müddət xidmət etdi və istefa verdi. Zyuqanov nəhayət prezident oldu, həm də seçkidə çox asanlıqla qalib gəldi. Jirinovski 1991-ci ildən bəri yeddinci dəfə iştirak etdi və yenə məğlub oldu.
  2015-ci ilin payızında Rusiya Suriyadakı müharibəyə qarışdı və orada bombardman etdi. Tramp ABŞ-da hakimiyyətə gəldi. Zyuqanov, formal kommunizmə baxmayaraq, iqtisadiyyatda əvvəlki kursunu davam etdirdi. Rusiya, Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasının formal üstünlüyünə baxmayaraq, bazar, demokratik və orta avtoritar ölkə olaraq qaldı.
  Qərblə tərəfdaşlıq və mülayim rəqabət. Ukrayna və Belarusla, Qazaxıstanla müttəfiqlik var, həm də çox yaxın deyil. 2020-ci ildə Zyuqanov ikinci müddətə seçildi. Ümumiyyətlə, ikinci dövrənin astanasında nəticəni bir qədər aşağı salmaq. Ukraynada isə Yanukoviç gedəndən sonra gözlənilmədən sistemsiz Zelenski qalib gəldi. Nazarbayev də getdi.
  Zyuqanov konstitusiyaya dəyişiklik etməyəcəyini və ikinci müddətindən sonra gedəcəyini bildirib.
  Beləliklə, Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasının lideri bir az daha cəsarət göstərərək Rusiyanı yenə də idarə edə bildi. Və dünya reallıqdan daha təhlükəsiz və daha sakit oldu.
  Putin kimdir? Onun karyerası necə keçdi? Primakov baş nazir olduqdan sonra Putin Yeltsinə çox yaxın olduğu üçün vəzifəsindən uzaqlaşdırıldı. Xüsusilə, FSB-nin Dağıstandakı silahlıların işğalını pozmaqda ittiham edərək. Putin bir müddət siyasətlə məşğul idi. O, Dövlət Dumasına namizədliyini uğursuz irəli sürüb. Sonra Sankt-Peterburqun meri oldu.
  Amma sonra siyasətdən uzaqlaşıb, özəl şirkətdə mühafizə xidmətində işə düzəlib. Artıq çox az adam onu xatırlayırdı.
  Jirinovski 2020-ci ildə səkkizinci dəfə prezident seçkilərinə getdi və yenə təvazökar nəticə ilə məğlub oldu. Amma onun hələ də Dövlət Dumasında fraksiya var. Və hətta Zyuqanov 2020-ci il seçkilərindən sonra ona general-mayor rütbəsi verib. Donald Tramp gözlənilmədən gənc demokrat rəqibinə seçkilərdə məğlub oldu. Merkel vaxtından əvvəl istefa verib. Lukaşenkonun səhhəti kəskin şəkildə pisləşib.
  2021-ci ildə rus kosmonavtları nəhayət Aya uçdular. Və orada qırmızı bayraq sancdılar! Zyuqanov Afonini özünün rəsmi varisi elan etdi . Yaxşı, ümumiyyətlə, həyat yenidən bir dairədə döndü.
  Gördüyümüz kimi, Rusiyanın dağılması Putinsiz də baş vermədi. Və işıq sönmədi.
  
  
  
  
  
  
  MENSHIKOV NİKOLAYI ÖLDÜRƏydi
  . Hansı ki, Krım müharibəsində çar Rusiyası qalib gəldi. Menşikov küçə gülləsindən öldürüldü və onun yerinə daha bacarıqlı komandir gəldi. Yəni qəza baş verdi və tarixin gedişatını dəyişdi.
  Makarovla olanın əksi. Fransızlar və ingilislər hissə-hissə məğlub oldular. Çoxlu sayda məhbus və kubokları ələ keçirən Rusiya Krımı geri aldı.
  Türkiyə Transqafqazda məğlub oldu. Qarsı, Ərzurumu, demək olar ki, bütün Ermənistanı Rusiyaya verdi. Rus qoşunları Rumıniyanı işğal etdi. Bununla belə, hücumu davam etdirməyə ehtiyac yox idi. Sultan sülh istədi. Eyni zamanda Avstriya Bosniya və Herseqovinanı işğal etdi.
  Türklər Serbiya, Bolqarıstan, Monteneqroya muxtariyyət verməyə razılaşdılar və Rumıniya Rusiyanın vassalı oldu. Eyni zamanda Rusiya da Ermənistanı ələ keçirdi: Qars, Ərzurum, Tanroq, cənubda öz mülklərini genişləndirdi.
  Fransada iğtişaşlar başladı və vətəndaş müharibəsi başladı və o, artıq qoşun göndərə bilmədi. İngiltərə də münaqişəni tərk etdi. Sardiniya krallığı da zəiflədi. Avstriya gücləndi. Avstriyalılar tezliklə Sardiniya Krallığını fəth etdilər və İtaliya üzərində hökmranlıqlarını möhkəmləndirdilər.
  Tezliklə Şamil tutuldu və Qafqazda müharibəyə son qoydu. Rusiya real tarixdə olduğundan daha çox ərazini ələ keçirərək Çinlə sərfəli sülh bağladı, buna görə də rus silahlarının nüfuzu daha yüksək idi.
  Birinci Nikolay cənuba qarşı müharibədə şimalı dəstəkləmədi. Əksinə, Alyaskada mövqelərini möhkəmləndirmək üçün İngiltərə ilə birlikdə cənublulara kömək etmək qərarına gəldi.
  Rusiya Amerika ərazisində şəhərlər və qalalar tikməyə başladı. Hətta Çukotkaya dəmir yolu layihələri də var idi. Çar Nikolay çox şey qeyd etdi. Rus qoşunları Orta Asiyanı fəth etdilər. Bu monarx 1867-ci ildə vəfat etdi. Rusiyanı güclü və firavan tərk etmək. Oğlu İskəndər təhkimçiliyi ləğv etmədi, cənuba doğru irəliləməyə davam etdi. Xüsusilə Türkiyə ilə qalibiyyətlə müharibə apararaq Konstantinopolu Rusiyaya birləşdirdi. Sonra Mesopotamiya.
  Yenə İngiltərə ilə müharibə və Asiyada ingilislərin məğlubiyyəti. İkinci İsgəndər məhkəmə sistemi istisna olmaqla, əhəmiyyətli islahatlar aparmadan və idarəetmə sistemini bir qədər təkmilləşdirmədən bir az daha hökm sürdü .
  Təhkimçiliyin ləğvi heç vaxt baş vermədi. Lakin Rusiya İranı ilhaq etdi. Çar 1887-ci ildə Birinci Nikolaydan düz iyirmi il sonra öldü. Üçüncü İskəndər 1894-cü ilə qədər qısa müddətə hökmranlıq etdi, lakin faktiki olaraq bütün Hindistanı Rusiyaya birləşdirə bildi. Və II Nikolay Hindoçinə və Çinin özünə hərəkətini davam etdirdi.
  Yaponiya ilə müharibə var idi. Ümumilikdə qalib. Və Çin və Hind-Çininin tam fəthi. Və Avstraliyaya qədər nüfuz. Amma Avropada vəziyyət bir qədər fərqli oldu.
  Avstriya İmperiyası Fransanın cənubunu ilhaq etdi. Sonra Almaniyanın cənubunu ələ keçirərək Prussiyanı məğlub etdi. Məhz Avstriya dünya hegemonu oldu. Fransa vətəndaş müharibəsi nəticəsində çox zəiflədi. Prussiya birləşə bilmədi. Avstriyalılar nəhayət, bütün Prussiyanı, eləcə də Fransanın şərqinin bir hissəsini ələ keçirdilər. Afrikaya yayılan böyük bir imperiya yarandı. Tezliklə avstriyalılar da Belçikanı, Hollandiyanı və Afrikada çoxlu torpaqları fəth etdilər. Sonra Avstriya ilə Rusiya arasında İngiltərəyə qarşı müharibə başladı. Afrikanın avstriyalılar və ruslar arasında bölünməsi ilə başa çatdı.
  İmperator Frans, Afrikanın demək olar ki, yarısını və Avropanın çox hissəsini fəth etməklə Napoleon Bonapartı geridə qoyaraq, həqiqətən də ən böyük monarx oldu. Fransa da İspaniya və Portuqaliya ilə birlikdə tezliklə tamamilə ələ keçirildi. Bəli, hər şey yaxşı keçdi, amma ...
  İmperator Fransın varisi Serbiyanı özünə birləşdirmək istəyirdi! Və 1920-ci ildə II Nikolayın Rusiyası ilə Böyük Avstriya İmperiyası arasında böyük müharibə başladı.
  Bütün Avropa Avstriyanın tərəfindədir. Bundan başqa, real tarixdəki qədər güclü olmayan İngiltərə və Afrikanın az qala yarısı. Üstəlik, İsveç Rusiyaya qarşı çıxdı. Və Norveç və Danimarka İmperator Franzın hakimiyyəti altında tutuldu.
  Problemin yarısı bu idi. ABŞ bölünmüş və kiçik bir güc olaraq qaldı. Lakin İngiltərə hələ də Kanada və Avstriyaya nəzarət edirdi. İlk iki aylıq tərəddüddən sonra o da Avstriya tərəfində döyüşə girdi.
  Beləliklə, böyük bir müharibə başladı. Avstriya və İngiltərə Rusiyaya qarşı.
  Təbii ki, Oleq Rıbaçenko da oradadır. Və o, əsl və əyilməz qəhrəman kimi döyüşür.
  Oğlan pulemyotla yadelli ordusuna atəş açıb oxuyur:
  - Ürəyimizdə Vətən himni səslənir,
  Bütün kainatda ondan gözəl heç kim yoxdur...
  Cəngavərin şüa atıcısını daha sıx sıxın -
  Tanrının verdiyi Rusiya üçün öl!
  Və özünü döyür, bütün Avropadan, qismən də Afrikadan gələn ordunu pulemyotla məhv edir.
  Oğlan isə özünə təslim olmur. Budur o, çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atır və çığırır:
  - Biz təslim olmayacağıq və təslim olmayacağıq!
  Və oğlan yenə ölümcül və dağıdıcı bir partlayış atır. Rəqibinə təslim olmaq istəmir.
  Və öz-özünə mahnı oxuyur:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Aslan belə qalib gələ bilməz!
  Oğlan əsl qəhrəmandır. Bükülməz və yenilməz. İnam Cəngavər! Xristian olmasa belə!
  Beləliklə, Avstriyanın hücumu dəf edildi.
  Avstriyalıların və ingilislərin tankları var, amma Rusiyanın da mastodonları var.
  II Nikolayın koloniyaları nəzərə alsaq, hələ də daha çox əhalisi var. Bütün Asiyanı, Şərqi Avropanı, Balkanların bir hissəsini, Afrikanın yarıdan çoxunu götürək.
  Deməli, Rusiya piyadaların sayına görə üstündür. Əsgərlər isə çox cəsarətlə döyüşürlər...
  Və avstriyalılar müqavimət göstərə bilmədilər və Varşavadan geri qovuldular. Sonra rus qoşunları Oderə doğru irəlilədilər və Şərqi Prussiyanı tutdular. Qalisiya da Lvovla birlikdə düşdü. Przemysl mühasirəyə alındı. Krakov azad edildi.
  Sonra məlum oldu ki, slavyanlar ruslarla vuruşmaq istəmirlər və kütləvi şəkildə təslim olurlar.
  Döyüşlər onu da göstərdi ki, daha yüngül, çevik rus tankları daha ağır, yöndəmsiz alman tanklarından daha təsirli idi. Aviasiyada isə Çar Rusiyası ümumiyyətlə ingilis və avstriyalıların keyfiyyətindən daha güclü bir miqyaslı sifarişdir.
  Rus qoşunları fasilədən sonra yenidən hücuma keçdilər. Həm rəqəmləri, həm də bacarıqları götürdülər.
  Budapeşt mühasirəyə alındı və alındı. Dənizdə admiral Kolçak ingilisləri məğlub etdi və Avstraliyanı tutdu. Quruda rus qoşunları Berlini mühasirəyə aldılar. Və sonra Vyana.
  Avstriya İmperiyası da Afrikadakı döyüşdə uduzurdu. İngilis korpusu da məğlub oldu. Bəli, İmperator Adolf üçün işlər xoşagəlməz idi.
  O, başını yanlış yerə sıxıb və tamamilə itirməyə başladı. Belə bir gücə necə müqavimət göstərə bilər?
  Vyananın süqutundan sonra avstriyalıların müqaviməti diqqət mərkəzində oldu. Və tezliklə ruslar bütün Avropa və Afrikanı işğal etdilər. Eyni zamanda Alyaskadan Kanadaya hücum başladı. İngilislər də məğlub oldular.
  İngiltərə özünü təcrid olunmuş vəziyyətdə tapdı və adada oturmağa çalışdı.
  Amma aydındır ki, Rusiya havadan hücuma keçməklə qalib gələcək.
  Və səthdə olan demək olar ki, hər şeyi bombaladı. Sonra quruya desant endirildi, bu da İngiltərəni tabeçiliyə gətirdi.
  Beləliklə, bütün şərq yarımkürəsi, eləcə də Alyaska və Kanada rus oldu.
  Ümumiyyətlə, bu əladır! İkinci Nikolay mülkləri həzm edərək müvəqqəti fasilə verdi. ABŞ Rusiyadan asılı olan digər dövlətlər kimi hələ də parçalanmış və çox da güclü deyil.
  1937-ci ildə çar II Nikolay təyyarədə qəzaya uğradı. Taxt II Alekseyə miras qaldı. Əsl hekayədən fərqli olaraq, varis kifayət qədər sağlam və şən idi. Və 1941-ci ildə əcdadlarının ələ keçirə bilmədiyi hər şeyi fəth etmək qərarına gəldi.
  Planetə buraxsaq, Yer artıq bir imperiya olacaq. Və rus ordusu əvvəlcə Amerikanın şimal ştatlarına, sonra isə cənub əyalətlərinə keçdi. ABŞ güclü deyildi və tez ələ keçirildi. Ancaq Meksikanı fəth etmək daha asan oldu. Sonra yuxarı hərəkət edin. Bir-bir ölkəni bir-bir ələ keçirir. Ən böyük və güclü Braziliya. Ancaq o, bir aydan az davam etdi.
  Beləliklə, Latın Amerikası və Yeni Zelandiyanı fəth etdilər. İkinci Alesei tarixə bütün rus fəthlərinin qalibi kimi düşdü. Artıq 1947-ci ildə rus kosmonavtları Aya ayaq basdılar. Və 1958-ci ildə Marsa! 1961-ci ildə Veneraya. 1972-ci ildə Merkuriyə, 1973-cü ildə isə Yupiterin peyklərinə. 1975-ci ildə 71 yaşında II Aleksi vəfat etdi. Bitirən ləqəbli. Və oğlu III Nikolay padşah oldu. 1980-ci ildə insan Günəş sisteminin sonuncu, ən uzaq planetinə - Plutona daxil oldu. III Nikolay çox uzun müddət hökmranlıq etmədi. 1985-ci ildə vəfat edib. Və oğlu dördüncü İskəndər taxta çıxdı. İyirmi yeddi yaşında gənc bir padşah. Və padşah Günəş sistemindən kənara tullanmaq üçün hazırlaşmağı əmr etdi. Və onlar ulduz gəmiləri və foton raketi yaratmağa başladılar . Və nəhayət, 2017-ci ildə ilk ulduzlararası ekspedisiya işə salındı.
  
  ÇAR II NİKOLADA PREZİDENT PUTİNİN BƏXTİ VAR
  Məşhur yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko hiss edirdi ki, dünyada nəsə yanlışdır. Bəşəriyyət olduğu kimi parçalanmış vəziyyətdə qalır. Yer planetində ölkələrin sayı getdikcə artır. Kimsə nüfuz qazanarsa, bu, yalnız totalitar, diktator Çindir. Rusiya isə Vladimir Putinin hakimiyyəti başa çatdıqdan sonra dərin böhrana düşdü. Qafqazda yenidən müharibə qızışır, solçular, millətçilər üsyan edir. İqtisadiyyat yenidən tənəzzülə uğrayıb, cinayətkarlıq artır. Və Rusiya parçalanmağa başlayır.
  Vladimir Putin fenomenal şansına baxmayaraq, heç vaxt güclü, sabit siyasi sistem və ya sabit və sürətlə inkişaf edən iqtisadiyyat yarada bilməyib. Bir çox sosial və millətlərarası problemlər öz həllini tapmadı. Nadir şanslar Putinə firavan görünüşünü qoruyub saxlamağa imkan verdi. Amma o gedən kimi bütün sağalmamış abseslər bir anda açıldı.
  Üstəlik, nüvə müharibəsi təhlükəsi var! Dünya xaos içindədir, Rusiya genişmiqyaslı vətəndaş müharibəsinə doğru gedir! Bu təcili olaraq düzəldilməlidir.
  Oğlan bir kitabda oxudu ki, sən insanların taleyini dəyişə bilərsən, onun yerini də dəyişə bilərsən! Bir güclü qaraçı var ki, bunu istənilən insana edə bilər.
  Bəs niyə Putin və II Nikolayın bəxti və bəxti tərsinə çevrilmir?
  Üstəlik, II Nikolay Putin kimi fenomenal uğur qazansa, o zaman tarixin gedişatı dəyişəcək. Və iyirmi birinci əsrdə Romanovlar Rusiyada hökmranlıq edəcəklər. Bu o deməkdir ki, Putinə bəxt lazım olmayacaq. Yaxud heç olmasa Putinin bəxti Rusiyanındır.
  XX əsrdə isə Çar Rusiyasının bəxtinə çox ehtiyac var.
  Məşhur yazıçı qaraçı qadının yanına getməyə qərar verib. Xoşbəxtlikdən, İnternetdə onun ünvanı var idi və inkişaf etmiş intuisiya yazıçı və şairə onun heç bir şarlatan olmadığını söylədi.
  Həqiqətən, qaraçı sadə deyil. O, Moskvada malikanədə yaşayır və Sovet dövründən falçılıqla məşğul olsa da, təxminən iyirmi yaşında görünür. Qara qıvrım saçlı əbədi qızı dərhal görə bilərsiniz - o, qeyri-adidir!
  Oleq Rıbaçenko ondan soruşdu:
  - Yaxşı bir iş gör! Vladimir Putin və II Nikolayın bəxtini dəyişdirin!
  Əbədi gənc qaraçı qızı Oleq Rıbaçenkoya baxdı və cavab verdi:
  - Yaxşı ki, eqoist deyilsiniz və özünüz üçün deyil, Rusiya ölkəsi üçün təslim olacaqsınız! Zəngin enerjiyə və görünməmiş, inanılmaz, fövqəlbəşər təxəyyülünüzə sahib olmağınız daha yaxşıdır!
  Qaraçı gözünü qırpıb sözünə davam etdi:
  - Tarixi bu qədər dəyişmək mənim üçün də asan deyil! Amma dünyanın ən güclü və ən zəngin fantaziyasının sahibi sən mənə kömək edə bilərsən!
  Oleq Rıbaçenko razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Mən hər şeyə hazıram! Və istənilən istəyi yerinə yetirəcəyəm!
  Gənc qaraçı başını tərpətdi və dedi:
  -Səni təxminən on iki yaşında bir oğlana çevirəcəyəm və sən çox yavaş böyüyəcəksən və heç vaxt bədəncə on dörddən yuxarı olmayacaqsan. Mən səni paralel dünyaya göndərəcəyəm, orada əvvəlcə qul olacaqsan!
  Oleq Rıbaçenko razılaşaraq dedi:
  - Mən hazıram!
  Qaraçı başını tərpətdi və davam etdi:
  - Mənə doqquz artefakt daşı almalı olacaqsan: qara, ağ, qırmızı, narıncı, sarı, yaşıl, mavi, indiqo, bənövşəyi. Bundan əlavə, onuncu artefakt Koshcheinin tacıdır!
  Çətindir, amma siz döyüşçü oğlan kimi əbədi gənc, sürətli, güclü, möhkəm bədənə sahib olacaqsınız. Üstəlik qeyri-adi intellekt və fenomenal təxəyyül hədiyyəsi. Gec və ya tez artefaktları toplayacaq və dünyanıza qayıdacaqsınız. Və əbədi olaraq təxminən on dörd yaşında bir fenomenal güclü və sürətli bir oğlanın bədənində olacaqsınız və sizi öldürmək mümkün olmayacaq. Yəni, siz də mükafat olaraq ölümsüzlük alacaqsınız!
  Oleq Rıbaçenko razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bu barədə yalnız xəyal etmək olar!
  Əbədi cavan cadugər qeyd etdi:
  - Amma on artefakt mənimdir, ancaq mənimdir! Mənə elə bir güc verəcəklər ki, sən ölməzliyə daha çox layiq olacaqsan! Bu arada səni yatdıracağam, sən isə karxanalarda nökər kimi oyanacaqsan. Və sonra ixtiranız sizə bundan necə çıxacağınızı söyləyəcək!
  Siz köçəndə mən prezident Putinin və çar II Nikolayın taleyini, bəxtini və taleyini dəyişə biləcəyəm. Siz mənim üçün müxtəlif dünyalardan əsərlər toplayacaqsınız və bu arada iyirminci əsrin əvvəllərindən Rusiyanın tarixi başqa cür gedəcək. Yəni, siz artefaktları - doqquz daş və Koşeyin tacını toplamasanız belə, Rusiya çarı II Nikolay yenə də Rusiya Prezidenti Vladimir Vladimiroviç Putinin bəxti, taleyi və bəxti gətirəcək!
  Oleq Rıbaçenko geniş gülümsədi və cavab verdi:
  -Bu yaxşıdır! Yeni dünyada mən sakit olacağam ki, tarixin gedişatı nəhayət yaxşılığa doğru dəyişdi! Və Rusiya bütün dünyada asayişi bərpa edə və hegemon ölkəyə çevrilə biləcək! Və mütləq hegemon!
  Əbədi gənc qaraçı əmr etdi:
  - Divanda uzan!
  Oleq Rıbaçenko uzandı.
  Sehrbaz qız mırıldandı:
  - İndi yat! Başqa bir dünyada oyanacaqsan.
  Oleq Rıbaçenkonun gözləri bağlandı və o, demək olar ki, dərhal yuxuya getdi.
  qablardan əvvəlcədən saxladığı inqrediyentləri çıxarıb iksir hazırlamağa başladı. O, sehr üçün əvvəlcədən hazırlanmış qazanın altında qaz yandırdı. O, oraya müxtəlif şeylər atmağa, sehrlər etməyə başladı. Eyni zamanda, əbədi qız cibindən bir göyərtə kart çıxarıb oxudu:
  - Oh, qismət, qismət, Nikolaya kömək et! Putindən uğurlar, çar Romanovun yanına gəl!
  Qoy Romanov qalib olsun
  Çingiz xan kimi qaydalar...
  Uğur gətirsin,
  Putin hədiyyəni oğurlayaraq!
  
  Rusiya üçün daha yaxşıdır
  Böyük Çar Nikolay...
  Çingiz xan daha soyuq olacaq
  Vladimir Putin kimi olun!
  Qazan qaynamağa başladı və iksir içində köpürməyə başladı. Qaraçı kartları düzdü, tilsim etdi və göyərtəni qaynayan dumanın içinə atdı... Çox parlaq bir parıltı parladı, sanki min bir foto blitzdən . Yatan Oleq Rıbaçenko gözdən itdi... Və sonra işıqlanandan sonra qazan da gözdən itdi.
  Böyük sehrbazın tilsim etdiyi geniş zal boşaldı və sakitləşdi!
  Əbədi cavan cadugər dedi:
  - Yaxşı! Mən tarixin gedişatını dəyişdim və bu gözəldir! Və əgər bu idealistin bəxti gətirib artefakt toplasa, onda mən o qədər güclü olacağam ki, Şeytanın özü mənə həsəd aparacaq!
  Və qaraçı sehrbaz zümrüd gözləri ilə parıldadı!
  Və bir möcüzə baş verdi!
  II Nikolayı həqiqətən nə gözləyirdi... Həqiqətən də çox şey dəyişdi. Tacqoyma zamanı qanlı dava olmayıb. Və Çinə genişlənmə uğurlu oldu. Yaponiya ilə müharibə, təbii ki, baş verdi. Bu, ümumiyyətlə, tarixən qaçılmaz idi. Aydındır ki, samurayların simasında olan canavar tərksilah edilməli və məhv edilməli idi. Və bundan qaçmaq yoxdur. Siz sərhədlərinizdə təhlükə buraxa bilməzsiniz.
  Müharibəyə ilk Yaponiya başladı, lakin onun rus gəmilərinə hücum cəhdi uğursuz oldu. Ruslar əhəmiyyətli zərər görmədilər və Doğan Günəş ölkəsinin onlarla esminesi batdı.
  "Varyaq" da mühasirədən qaça bilib. Hansı ki, böyük uğur qazandı. Admiral Makarov tez dənizə gəldi və yaponları məhv edək. Və general Kuropatkin quruda samurayları məğlub etdi və bütün Koreya yarımadasını tamamilə işğal etdi.
  Və hətta çar II Nikolay belə bir qərar verdi: Yaponiyadan həmişəlik təhlükəsiz qalmalı idi! Amma kimi? Bəli, quru qoşunları və quberniya olaraq tamamilə Rusiyaya birləşdirin.
  Və sonra dənizdə həlledici döyüş baş verdi, burada Yapon donanması nəhayət Admiral Makarov tərəfindən başa çatdı.
  Döyüşdə dörd qız da iştirak etdi! Ayaqları açıq və bikinidə!
  Nataşa, Zoya, Aurora, Svetlana. Qılınc yelləyərək ən böyük samuray gəmisinə minən dörd gözəl.
  Nataşa yaponları kəsir və qışqırır:
  - Sənə ləkə vurulacaq, gözləri qıc!
  Zoya başqa bir samurayı kəsdi və dedi:
  - Və gözlərin sapfirdir!
  Nataşa dəyirmanı idarə edərək təsdiqlədi:
  - Əlbəttə bəli! Əlbəttə bəli!
  Sonra Avrora onu yenidən götürdü və çılpaq dabanı ilə yaponların çənəsinə təpik vurdu. Onun çənəsini sındırıb qışqırdı:
  - Vətən üçün sağ ol!
  Svetlana onu götürdü, samurayın başını kəsdi və dedi:
  - Çar II Nikolay üçün!
  Bəli, təbii ki, şansdan çox şey asılıdır. Xüsusilə, admiral Makarov sağ qaldı. Və o, ikinci Uşakov oldu. Nə qədər məharətlə əmr edir. Özü də mobil kreyserdədir, hər şeylə ayaqlaşa bilir. Yeri gəlmişkən, silahlarda böyük üstünlüyə malik olmayan yaponlar bölmələrdə və taktiki cəhətdən məğlub oldular.
  Generalın və ya dəniz komandirinin bacarığı kiçik say üstünlüyündən üstündür.
  Üstəlik, bu zaman yaponlar sayca daha zəif idi. Beləliklə, Makarov onları darmadağın edir. O, zirehli deşici mərmiləri olan rus gəmilərinin daha güclü olduğu yaxın döyüşə məcbur edir.
  Və yaponlar məğlub oldular. Və qızlar başqa bir samuray gəmisini tuturlar. Və onun üzərində çar imperiyasının bayrağı dalğalanır!
  Yaponlar nədir? Bəxtiniz çox yaxşı deyil? II Nikolay Vladimir Putinin bəxti gətirdi və hər şey onun üçün çox yaxşı keçdi!
  Bəs qızlar? Bikinili dörd gözəl, adətən bu dünya ilə heç bir əlaqəsi olmasa da, kral üçün döyüşməyə qərar verən yerli cadugərlərdir.
  Amma bu halda rus xalqına kömək etmək lazımdır. Bu da Putinin bəxti ilə bağlıdır. Eyni dörd cadugər qız olmasaydı, heç vaxt Krımı bir güllə atmadan tutmazdı. Möcüzənin baş verməsinə kömək etdilər. Amma Rusiyanın Krımı qardaş xalqın əlindən almağa ehtiyac olub-olmadığı hələ də sual altındadır. Amma Çinin Rusiya imperiyasına birləşdirilməsi çox gözəl ideyadır! Təsəvvür edin, rus çarının nə qədər təbəələri olacaq - o, bütün dünyanı əzəcək!
  Bir sözlə, burada qızlar vaxt itirmirlər. Və artıq yeni döyüş gəmisinə hücum edilir.
  Və yenə tutulub. Və gözəllərin əlindəki qılınclar sadəcə parıldayır və onlar çox itidir. Və bir çox yapon qarışıq idi.
  Dənizdəki döyüş Yapon eskadrilyasının son batması və Admiral Toqonun tutulması ilə başa çatdı.
  Və eniş başladı. Buxar gəmiləri və nəqliyyat vasitələri çatışmırdı. Və onlar uzun qayıqlardan istifadə etdilər, onları kreyserlərdə və döyüş gəmilərində daşıdılar və bir çox başqa işlər gördülər. Çar desant zamanı tacir donanmasından istifadə etməyi əmr etdi.
  Rus qoşunları onları körpübaşından atmaq istəyən samurayların hücumunu dəf etdilər. Lakin çar ordusu cəsarətlə müqavimət göstərdi. Və kütləvi hücum ağır itkilərlə dəf edildi.
  Hücum zamanı cadugər qızlar qılıncla kəsir və yalın ayaqları ilə düşmənə qumbara atırdılar.
  Təbii ki, onlar ən təhlükəli yerlərdədirlər. Və necə pulemyotlardan atəş açmağa başladılar. Hər güllə hədəfdədir.
  Nataşa atəş açdı, çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atdı və qışqırdı:
  - Heç kim məndən soyuqqanlı deyil!
  Pulemyotdan atəş açan Zoya çılpaq ayaq barmaqları ilə ölüm hədiyyəsini atdı və cızıltı ilə dedi:
  - Çar II Nikolay üçün!
  Pulemyotlardan atəş açmağa davam edən və yerindən sıçrayan Aurora çırtıldadı və dedi:
  - Böyük Rusiya üçün!
  Düşməni döyməyə davam edən Svetlana aqressiv şəkildə dişlərini açıb, çılpaq dabanı ilə qumbara ataraq dedi:
  - Kral imperiyası üçün!
  Döyüşçülər döyməkdə və döyməkdə davam edirdilər. Onlarda belə bir enerji partlayışı var. Özlərini güllələyib irəliləyən samurayları məhv edirlər.
  Artıq onun tərəfindən öldürülən minlərlə, on minlərlə yapon var.
  Məğlub olan samuraylar isə qaçırlar... Qızlar onlara qarşı çox öldürücüdür.
  Ruslar isə samurayları süngü ilə kəsirlər...
  Hücum dəf edilir. Və yeni rus qoşunları sahilə enir. Körpü başlığı genişlənir. Çar imperiyası üçün əlbəttə ki, pis deyil. Bir-birinin ardınca qələbələr. Admiral Makarov da silahları ilə kömək edəcək. Yaponları süpürmək.
  İndi isə rus qoşunları artıq Yaponiyanın hər tərəfində hərəkət edir. Və onların uçqunu dayandırmaq mümkün deyil. Düşməni tikə-tikə doğrayıb süngü ilə bıçaqlayırlar.
  Samuraylara hücum edərək onları qılıncla doğrayan Nataşa oxuyur:
  - Ağ canavarlar axışır! Yalnız bundan sonra yarış sağ qalacaq!
  Və çılpaq barmaqları ilə necə qumbara atır!
  Zoya şiddətli aqressiya ilə birlikdə oxuyur. Həm də yalın ayaqları ilə unikal, ölümcül bir şey atmaq:
  -Zəiflər ölür, öldürülürlər! Müqəddəs əti qorumaq!
  Düşmənə atəş açan, qılıncla vuran və çılpaq barmaqları ilə qumbara atan Avqustin qışqırır:
  - Yamyaşıl meşədə müharibə gedir, hər yerdən təhlükələr gəlir!
  Svetlana, yalın ayaqları ilə ölüm hədiyyələri atan və ataraq onu götürdü və qışqırdı:
  - Amma biz həmişə düşmənə qalib gəlirik! Ağ canavar qəhrəmanlara salam verir!
  Və xorda olan qızlar düşməni məhv edərək, yalın ayaqları ilə ölümcül silahlar ataraq oxuyurlar:
  - Müqəddəs müharibədə! Bu bizim qələbəmiz olacaq! İmperator bayrağı irəli! Düşmüş qəhrəmana həmd olsun!
  Yenə də qızlar güllə atıb qulaqbatırıcı bir fəryadla oxuyurlar:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Ağ canavar düşməni darmadağın edir! Ağ canavar - qəhrəmanlara salam!
  Qızlar gəzir, qaçırlar... Rus ordusu isə Tokioya doğru irəliləyir. Yaponlar isə özlərini öldürürlər, onları biçirlər. Rus ordusu hərəkət edir. Və bir-birinin ardınca qələbələr.
  Çar Nikolay həqiqətən şanslı bir bilet çıxardı. Rusiya qoşunları artıq Yaponiya paytaxtına hücum etməyə başlayır. Və hər şey çox gözəldir.
  Buradakı qızlar, təbii ki, hamıdan öndədirlər və onların təzyiqləri və istismarları yüksək səviyyədədir.
  Xüsusilə yalın ayaqla qumbara atanda. Bu, ümumiyyətlə, samuraylar arasında şoka və qorxuya səbəb olur.
  Amma burada onlar Yaponiya paytaxtının divarına dırmaşırlar. İnsanları, atları isə kələm doğrayırlar. Rəqiblərini tikə-tikə darmadağın etdilər. Qızlar gəlir, qışqırır, gülürlər! Və çılpaq dabanları ilə çənənizdən təpikləyirlər. Yaponlar başıaşağı uçurlar. Və onlar öz paylarına düşürlər.
  Və döyüşçülər qılınclarını daha da güclü şəkildə yelləyirlər.
  Samuraylar isə məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyətə uğrayırlar. Beləliklə, rus qoşunları Tokionu aldı.
  Mikado qorxu içində qaçır, amma heç yerdə gizlənə bilmir. Və beləcə qızlar onu əsir götürüb bağlayırlar!
  Böyük qələbə! Yaponiya İmperatoru II Nikolayın xeyrinə taxtdan imtinaya imza atdı. Rus çarının titulu xeyli uzadılır. Koreya, Monqolustan, Mançuriya, Kuril adaları, Tayvan və Yaponiyanın özü Rusiyanın əyalətlərinə çevrilir. Baxmayaraq ki, Yaponiya kiçik, məhdud muxtariyyətə malikdir. Amma onun imperatoru rusdur, avtokratik çardır!
  II Nikolay heç nə ilə məhdudlaşdırılmayan mütləq monarx olaraq qalır. O, avtokratik çardır!
  İndi də Yaponiya imperatoru, Sarı Rusiya, Boqdıxan, Xan, Kaqan və sairə, s.
  Bəli, daha çox şans. Diqqət yetirin ki, bəxt Putinə çox şeylər fəth etməyə imkan verdi! İyirmi birinci əsr, təəssüf ki, ələ keçirmək üçün çox uyğun deyil!
  Putinin düşməni Makkeynin beyin xərçəngindən ölməsinin Rusiyaya nə faydası var? Şans, əlbəttə ki, böyükdür, bunu qəsdən təsəvvür belə edə bilməzsiniz - düşməninizin belə pis və xoşagəlməz bir ölümlə ölməsi üçün!
  Amma Rusiya üçün konkret gəlir sıfırdır.
  Lakin II Nikolay üçün Putinin belə bəxti və bəxti böyük ərazi qazancına çevrildi. Bəs doğrudan da, bəxt Putinə niyə hədiyyələr verməlidir? Yaxşı, Sobçakın belə bir vaxtda vəfat etməsindən və ona konstitusiya məhkəməsinin rəhbəri postunu vermək lazım olmadığından, Rusiyaya nə dərəcədə sərfəlidir?
  Bütün Rus çarı II Nikolay isə qeyri-adi bir insandır. Təbii ki, belə böyük qələbədən sonra onun qüdrəti və nüfuzu gücləndi. Bu o deməkdir ki, bəzi islahatlar aparıla bilər. Xüsusilə pravoslavlıqda! İslamda olduğu kimi zadəganların dörd arvad almasına icazə verin. Həm də qəhrəmanlıqlarına və sədaqətli xidmətlərinə görə əsgərlərə ikinci arvad hüququ vermək.
  Yaxşı islahat! İmperiyada başqa dinlərə mənsub olanların və əcnəbilərin sayı artdığından, rusların sayı da artmalıdır. Və bunu necə etmək olar? Başqa millətlərin qadınlarının hesabına. Axı bir rus üç çinli qadını arvad götürsə, o zaman onlardan uşaqları olacaq və bu uşaqlar milliyyətcə kim olacaq?
  Təbii ki, atam tərəfdən rus! Və bu əladır! Mütərəqqi təfəkkürə malik olan II Nikolay zahirən ruhundan daha dindar idi. Və təbii ki, dini dövlətin xidmətinə qoyub, əksinə yox!
  Beləliklə, II Nikolay elita arasında nüfuzunu gücləndirdi. Kişilər bunu çoxdan istəyirdilər. Və ucqarların ruslaşdırılmasını sürətləndirdi.
  Yaxşı, kahinlər də buna etiraz etmədilər. Üstəlik, iyirminci əsrdə iman zəiflədi. Din isə padşaha xidmət edirdi, əslində Allaha inanmırdı!
  Hərbi qələbələr Nikolası xalq arasında populyar etdi və avtoritarizmə alışmış o, dəyişiklikləri xüsusilə istəmirdi. Ruslar heç vaxt başqa güc tanımırdılar!
  İqtisadiyyat inkişaf edir, maaşlar artır. Hər il on faiz artım var. Həqiqətən, niyə dəyişmək?
  1913-cü ildə çar Nikolay Romanovların yüzilliyində iş gününü yenidən 10,5 saata, şənbə və bayramqabağı günlərdə isə hətta 8 saata endirdi. Həftə sonları və bayramların sayı da artıb. Bu, istirahət günü və Yaponiyanın təslim olduğu tarix kimi qeyd olunmağa başladı. Kralın ad günü, kraliçanın ad günü və tacqoyma günü.
  Taxt varisinin hemofiliyalı olduğu məlum olduqdan sonra çar Nikolay özünə ikinci arvad aldı. Beləliklə, taxt-taca varislik məsələsi həll olundu.
  Ancaq böyük bir müharibə yaxınlaşırdı. Almaniya dünyanı yenidən formalaşdırmaq arzusunda idi. Bununla belə, çar Rusiyası müharibəyə hazır idi.
  1910-cu ildə ruslar Pekini ilhaq edərək imperiyalarını genişləndirdilər. İngiltərə Almaniyaya qarşı ittifaq müqabilində bununla razılaşdı.
  Kral ordusu ən çox və güclü idi. Sülh dövründə onun sayı üç milyon min alaya çatırdı. Sülh dövründə Almaniyanın cəmi altı yüz min var idi. Üstəlik Avstriya-Macarıstan, lakin onun qoşunları döyüşə hazır deyil!
  Amma almanlar hələ də Fransa və İngiltərə ilə döyüşməyi planlaşdırır. Və onlar iki cəbhəni harada çəkə bilərlər?
  Ruslar dünyada kütləvi istehsalda olan ilk yüngül tank "Luna"-2-yə sahibdirlər. Və dörd mühərrikli bombardmançı "İlya Muromets" və "Alexander" pulemyotlu qırıcılar və daha çox. Və əlbəttə ki, güclü bir donanma.
  Almaniyanın bərabər qüvvəsi yoxdur.
  Almanlar hələ də Belçikaya hücum etmək və Parisdən yan keçmək qərarına gəldilər. Burada onlar üçün heç nə yox idi.
  Amma hər halda müharibə başladı. Almaniya ölümcül addımını atdı. Və onun qoşunları Belçikaya köçdü. Yalnız qüvvələr qeyri-bərabərdir. Rus qoşunları artıq Prussiya və Avstriya-Macarıstan üzərindən hərəkət edir. 40 kilometr sürətə malik Luna-2 tankı isə artıq böyük bir qüvvədir.
  Üstəlik, qeyd edək ki, Çar Nikolaya müharibənin başlaması bəxti gətirib. Çar özü Almaniyaya hücum etməzdi. Beləliklə, Rusiya tərəfində qüvvələr, tanklar, artilleriya üstünlüyü, kəmiyyət və keyfiyyət baxımından ən yaxşı aviasiya böyük, hədsiz üstünlük var. Və daha güclü iqtisadiyyat, çünki inqilabın yaratdığı tənəzzüldən və müharibədəki məğlubiyyətdən qaçmaq mümkün idi. Beləliklə, uğurdan sonra hər zaman yüksəliş və uğur olur.
  Aydındır ki, almanlar hücuma məruz qalmışdılar. Sonra özləri əsas qüvvələrlə Fransa və İngiltərəyə qarşı çıxdılar. Hara getməlidirlər?
  İtaliyanı götür və Avstriya-Macarıstana müharibə elan et! Yeganə müsbət cəhəti Türkiyənin Rusiyaya qarşı müharibəyə girməsidir. Ancaq bu, padşah üçün daha yaxşıdır; o, nəhayət, Konstantinopolu və boğazları özü üçün ala bilər! Belə ki...
  Həm də dörd cadugər, əbədi gənc doğma möminlər Nataşa, Zoya, Aurora, Svetlana döyüşdə! Və onlar artıq səni vuracaqlar! Deməli, həm almanları, həm də türkləri vuracaqlar!
  Yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko yuxudan oyanıb. Gənc cadugər-sehrbaz əbədi olaraq verdiyi vədi yerinə yetirdi, II Nikolaya Vladimir Putinin bəxti gətirdi və indi Oleq Rıbaçenko onun yerinə yetirməlidir. Oyanmaq asan deyildi. Uşağın bədəninə sərt qamçı dəyib. Oğlan ayağa qalxdı. Bəli, Oleq Rıbaçenko indi qolları və ayaqları ilə zəncirlənmiş əzələli oğlandır. Qara qaralmış, quru və damarlı bədəni, qabarıq əzələləri görə bilərsiniz. Həqiqətən güclü və dözümlü bir quldur, güclü dərisi o qədər sərtləşmişdir ki, nəzarətçinin döyməsi onu kəsə bilməz. Gənc qulların tamamilə çılpaq və yorğan-döşəksiz yatdıqları çınqıldan qalxaraq o biri oğlanlarla səhər yeməyinə qaçırsınız. Düzdür, bura istidir, iqlim Misir kimidir. Və oğlan tamamilə çılpaqdır, yalnız zəncirlər. Bununla belə, onlar kifayət qədər uzundur və praktik olaraq gəzintiyə və ya işə mane olmurlar. Ancaq bunlarda böyük bir addım ata bilməzsən.
  Yeməkdən əvvəl əllərinizi axar suda yuyursunuz. Bir rasion alırsınız: düyü püresi və çürük balıq parçaları. Halbuki, ac qul oğlana bu ləzzət kimi görünür. Sonra mədənə gedirsən. Səhər hələ günəş çıxmayıb və olduqca xoşdur.
  Uşağın çılpaq ayaqları o qədər kobud və buynuzlu olub ki, iti çınqıllar heç ağrıymır, hətta xoş qıdıqlanır.
  On altı yaşdan kiçik uşaqların işlədiyi karxanalar. Təbii ki, onların kiçik avtomobilləri və alətləri var. Amma böyüklər kimi on beş, on altı saat işləməlisən.
  O, iy verir, ona görə də özlərini birbaşa kömür səthində rahatlaşdırırlar. İş sadədir: daşları çubuqlarla doğrayın, sonra səbətlərdə və ya xərəyələrdə daşıyın. Bəzən arabanı da itələmək lazımdır. Adətən oğlanlar onu iki-üçlük itələyirlər. Amma Oleq Rıbaçenko çox güclü olduğu üçün tək seçilir. Və o, böyüklər kimi əlində çubuq tutur. O, qalanlarından daha böyük bir işi yerinə yetirməlidir.
  Düzdür, sizə daha tez-tez verirlər. Gündə iki dəfə deyil, üç dəfə.
  Oleq Rıbaçenkonun cəsədinin məskunlaşdığı qul oğlan artıq bir neçə ildir ki, buradadır. İtaətkar, zəhmətkeş, bütün hərəkətlər avtomatlaşdırma həddinə qədər məşq edilir. Həqiqətən güclü, möhkəm və praktiki olaraq yorğunluğu bilmir. Ancaq eyni zamanda, oğlan çətinliklə böyüyür və indi bu yaş üçün orta boy ilə on ikidən çox deyil.
  Amma güc... Bir neçə böyüklər üçün. Gənc qəhrəman. Hansı ki, görünür, heç vaxt yetkin olmayacaq və saqqal saxlamayacaq.
  Və Allaha şükür! Oleq Rıbaçenko yazıçı və şair kimi təraş etməyi sevmirdi. Özün üçün işləyirsən və daşları qırırsan, yıxırsan. Və səbətə. Sonra onu arabaya aparırsan. Onu itələmək çətindir və uşaqlar bunu növbə ilə edirlər.
  Buradakı oğlanlar demək olar ki, qara rəngdədirlər, lakin üz cizgiləri ya avropalı, hindu ya da ərəbdir. Üstəlik, daha çox Avropalılar var.
  Oleq onlara daha yaxından baxır. Qullara danışmağa icazə verilmir, onları qamçı ilə döyürlər.
  Oleq Rıbaçenko da hələlik susur. Və oxuyur. Burada kişi nəzarətçilərlə yanaşı, qadınlar da var. Onlar da qəddardırlar, qamçı ilə döyürlər.
  Üstəlik, bütün oğlanların dərisi Oleq kimi güclü deyil. Bir çox insan partlayır və qanaxır. Mühafizəçilər isə səni öldürənə qədər döyə bilərlər. İş çox ağırdır, oğlanlar, xüsusən də gün çıxanda çox tərləməyə başlayırlar.
  Və burada bir günəş deyil, iki günəş var. Və bu, günü çox uzun edir. Və çox iş var. Oğlanların yatmağa və dincəlməyə vaxtı yoxdur. Bu, onlar üçün böyük bir əzabdır.
  Oleq Rıbaçenko mexaniki olaraq doğrayıb yükləyərək özü üçün işləyirdi. Özüm üçün qarışdırdım...
  Və o, II Nikolayın Rusiya prezidenti Vladimir Putinin uğurunu qazandıqdan sonra baş verənlərin mənzərəsini təsəvvür etdi.
  Nataşa, Zoya, Avrora və Svetlana Przemisldə avstriyalılara hücum edir. Rus qoşunları dərhal Lvovu aldı. Və ən güclü qalaya hücum edirlər.
  Qızlar ayaqyalın və bikinidə şəhərin küçələrində sürətlə qaçırlar.
  Onlar avstriyalıları doğrayıb yalın ayaqları ilə kiçik disklər atırlar.
  Eyni zamanda qızlar oxuyur:
  - Çar Nikolay bizim məsihimizdir,
  Güclü Rusiyanın nəhəng hökmdarı...
  Bütün dünya titrəyir - hara gedəcək -
  İrəli mahnı ilə Nikolay üçün!
  Nataşa avstriyalıları doğrayır, çılpaq barmaqları ilə qumbara atır və oxumağa başlayır:
  - Rus üçün!
  Zoya da düşmənlərini darmadağın edir və təvazökarlıqla oxuyur:
  - Kral imperiyası üçün!
  Və onun yalın ayağının atdığı qumbara uçur! Bu qatil qızdır. Çənənizi əzib dənizi içə bilərsiniz!
  Aurora da çılpaq ayaq barmaqları ilə disk atır, avstriyalıları səpələyir və cığırdayır:
  - Rusiyanın böyüklüyü üçün!
  Və o, çox iti dişlərini göstərəcək! Dişlər kimi parıldayan.
  Svetlana da təslim olmağı unutmur və qışqırır:
  - Müqəddəs və Yenilməz II Nikolayın Rusu!
  Qız böyük ehtiras nümayiş etdirir. Və yalın ayaqları ilə hər şeyi atır və hədiyyələr atır!
  Nataşa, yalın ayaqları ilə atəş açan, doğrayan və öldürücü silahlar atan, xırıltı ilə qışqırır:
  - Rus dilimi sevirəm! Rus dilimi sevirəm! Və hamınızı kəsəcəyəm!
  Zoya da çılpaq barmaqları ilə partlayıcı bir şey atır və ulayır:
  - Böyük Çar Nikolay! Dağlar da, dənizlər də onun olsun!
  Vəhşi, qəzəbli qəzəblə qışqıran və çılpaq barmaqları ilə hədiyyələr atan Aurora ulayır:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Cəsarətli qızlar yalın ayaqları və çılpaq dabanları ilə düşmənləri əzirlər!
  Və yenə qızlar vəhşi tələsirlər. Onlar hərəkətdə olarkən Przemysl-i tuturlar və mahnı oxuyurlar, getdikcə bəstələyirlər;
  Müqəddəs Rusımız izzətlənir,
  Onda çoxlu gələcək qələbələr var...
  Qız ayaqyalın qaçır
  Və o, dünyada daha gözəl deyil!
  
  Biz cəsarətli Rodnoverkiyik ,
  Cadugərlər həmişə ayaqyalın olur...
  Qızlar oğlanları çox sevirlər
  Onun şiddətli gözəlliyi!
  
  Biz heç vaxt təslim olmayacağıq
  Düşmənlərimizə boyun əyməyək...
  Ayaqlarımız çılpaq olsa da,
  Çoxlu qançırlar olacaq!
  
  Qızların tələsməsi daha gözəldir
  Soyuqda ayaqyalın...
  Biz həqiqətən canavar balalarıyıq
  Biz onu vura bilərik!
  
  Bizi dayandırmaq olmaz
  Nəhəng Fritz dəstəsi...
  Biz isə ayaqqabı geyinmirik
  Şeytan bizdən qorxur!
  
  Qızlar Allah Çubuğuna xidmət edir,
  Hansı ki, əladır...
  Biz şöhrət və azadlıq tərəfdarıyıq,
  Kaiser bir az pis olacaq!
  
  Hamıdan gözəl olan Rusiya üçün
  Döyüşçülər yüksəlir...
  Yağlı sıyıq yedik
  Döyüşçülər əyilmir!
  
  Bizi heç kim dayandıra bilməz
  Qızların gücü nəhəngdir...
  Və göz yaşı tökməyəcək,
  Çünki biz istedadlıyıq!
  
  Heç bir qız əyilə bilməz,
  Onlar həmişə güclüdürlər...
  Vətən uğrunda şiddətlə döyüşürlər,
  Xəyalınız gerçəkləşsin!
  
  Kainatda xoşbəxtlik olacaq
  Günəş Yerin üstündə olacaq...
  Sənin qırılmaz hikmətinlə,
  Kayzer süngüsü!
  
  Günəş həmişə insanlara parlayır,
  Ən geniş ölkə üzərində,
  Xoşbəxt böyüklər və uşaqlar,
  Və hər döyüşçü bir qəhrəmandır!
  
  Heç vaxt çox xoşbəxtlik yoxdur
  şanslı olacağımıza inanıram...
  Pis hava dağılsın -
  Və düşmənlərə ayıb olsun!
  
  Bizim irqimiz Allah o qədər ucadır ki,
  Ondan gözəl heç kim yoxdur...
  Biz ruhda daha yüksək olacağıq,
  Beləliklə, pis olan hamını qusdursun!
  
  Düşmənlərimizi məğlub edək, inanıram
  Ağ, Rus Tanrısı bizimlədir...
  Fikir sevinc olacaq,
  Pisliyin qapınıza girməsinə imkan verməyin!
  
  Bir sözlə, İsaya,
  Biz həmişə sadiq qalacağıq...
  O, rus tanrısıdır, qulaq as,
  O, yalan danışır ki, yəhudi şeytanıdır!
  
  Yox, əslində, Uca Allah,
  Ən Müqəddəs Əsas Ailəmiz...
  O, dam nə qədər etibarlıdır,
  Və onun oğlu-Allah Svarog!
  
  Yaxşı, bir sözlə, Rusiya üçün
  Ölməkdə utanc yoxdur...
  Qızlar isə hamıdan gözəldir,
  Bir qadının ayı gücü var!
  
  
  PLANLAR DƏYİŞMİŞDİR
  Hitler sadəcə olaraq OKW planını dəyişmədi və Stalinqrada hücum həm şimaldan, həm də cənubdan A və B Ordu Qrupları tərəfindən həyata keçirildi. Hücum isə Mainstein-ə həvalə edildi . Nəticədə Stalinqrad on gün ərzində hər tərəfdən hücuma məruz qaldı. Və sovet qoşunları özlərini tamamilə mühasirəyə aldılar. Bundan sonra Wehrmacht Volqa sahilləri ilə Xəzər dənizinə doğru hərəkət etdi. Qırmızı Ordu necə cavab verdi? Mərkəzdəki hücum çox da uğurlu alınmadı.
  Üstəlik, Yaponiya Midway döyüşündə qalib gəldi, baxmayaraq ki, ikinci cəbhə açmadı, lakin Havay adalarını ələ keçirdi. Və eyni zamanda, samurayların quru hissələri Hindistana doğru hərəkət etdi. Bu müstəmləkəni saxlamaq üçün İngiltərə Məşəl əməliyyatından əl çəkərək, Misirdən bəzi qoşunlarını çıxarmalı oldu.
  Şərq cəbhəsində təşəbbüs almanların əlində idi. Stalinqradın sürətlə ələ keçirilməsi cənub cinahını çökdürdü. Fritz Xəzər dənizinə sürüşərək Qafqazı qurudan kəsdi. Sonra Türkiyə müharibəyə girdi. Onun ordusu o qədər də güclü olmasa da, kifayət qədər çoxdur və cəsarətlə döyüşməyə qadirdir.
  Artıq ilk günlərdə türklər Batumu tutdular və İrəvanı mühasirəyə aldılar. Bəli, onların nailiyyətləri layiqincədir, çünki Qırmızı Ordu Alman cəbhəsi tərəfindən sıxışdırılır.
  Qeyd edək ki, faşistlər sovet qoşunlarının birbaşa qatarlardan döyüşə daxil olmasından istifadə edərək onları hissə-hissə döyürdülər. Bu, təbii ki, müharibənin gedişinə mənfi təsir göstərdi.
  Stalin də əsəbi idi və çılğın idi - o, nəyin bahasına olursa olsun Qafqazı saxlamağı tələb edirdi.
  Bir sözlə, Stalinqradın qəhrəmancasına müdafiəsi nəticə vermədi və hər şey dağıldı. Və hətta Uzaq Şərqdə yapon bölmələrinin olmaması da kömək etmədi.
  Almanlar Xəzər dənizinin sahilləri ilə Dağıstana doğru hərəkət etdilər. Onların toz yığmasını dayandırmaq üçün - lakin qüvvələr qeyri-bərabərdir, üstəlik, Qırmızı Ordu təchizatla bağlı böyük çətinliklərlə üzləşdi. Və o içəri girdi. Və Krautlar aktiv şəkildə bombalandı.
  ABŞ Yaponiyanın qələbələri ilə diqqəti yayındıran Üçüncü Reyxə demək olar ki, toxunmadı. İngiltərə bir qədər zəiflədi, həm də problemə düşmədi! İndi almanların çoxlu təyyarələri var idi və həqiqətən onlara təzyiq göstərə bilərdilər.
  Stalin özünün ən pis keyfiyyətlərini göstərdi və tez-tez özünü itirdi və qışqırdı, lakin ən yaxşı qərarları qəbul etmədi.
  Beləliklə, Qafqazın itkisi qaçılmaz oldu.
  Artıq Azərbaycanla sərhəddə döyüş gedir.
  Sovet qızları çıxılmaz mübarizə aparırlar. Burada gözəllər çarəsizcə mübarizə aparırlar.
  Və geri çəkilmirlər və təslim olmurlar. Və arxalarında sürünürlər.
  Nataşa, Zoya, Avqustina və Svetlana alman generalını arxadan sürüklədilər. Bu əladır. Qızlar onu dizlərinin üstünə qoyub, yalın ayaqlarını öpməyə məcbur ediblər. Onları böyük həvəslə döydü! Və qızların dabanlarını yaladı.
  Döyüşçü qızlar ümumiyyətlə çox seksual və cazibədar olurlar. Sonra Fritz döyüşünü verdilər.
  Nataşa nasistlərin qarşısını kəsərək partladı. O, çılpaq ayağı ilə qumbara atdı və cıvıldadı:
  - Böyük şöhrət üçün!
  Zoya da atəş açıb xırıltı ilə dedi:
  - Vətən və Stalin üçün!
  O, götürüb qumbaranı yalın ayaq barmaqları ilə atdı. Nasistləri səpələdi və qışqırdı:
  - SSRİ üçün!
  Qızlar çox gözəl və heyrətamizdir.
  Avqustin də yalın ayağı ilə qumbara atdı və dişlərini açıb onu götürüb fısıldadı:
  - Çox döyüşürəm! Terminator kimi!
  Svetlana da çılpaq barmaqları ilə ölümcül və dağıdıcı bir şey işə salacaq. Və yenə oxuyacaq:
  - Bizim dostluğumuz monolitdir və bunun mənası budur!
  Dördü, belə döyüşürlər - bunlar qızlardır! Gülməli gözəllər cavab olaraq uzun dillərini göstərirlər.
  Ən yüksək kateqoriyalı döyüşçülər. Və səni necə vuracaqlar və sənə necə qışqıracaqlar.
  Almanları preslə giləmeyvə kimi əzirlər.
  Nataşa atəş etdi, yalın ayağı ilə qumbara atdı və oxudu:
  - Biz işığın və qırmızı bayrağın döyüşçüləriyik!
  Zoya da çılpaq ayaq barmaqları ilə qatili işə saldı və qışqırdı:
  - Və biz Lenin uğrunda vuruşacağıq!
  Sonra dişlərini açaraq Avqustini kəsdi:
  - Böyük sevinc adına!
  Sonra Svetlana çılpaq ayaqları ilə atəş açıb qumbaraatanları atdı, uğuldadı:
  - Biz bunu öz üzərimizə götürüb döndəririk!
  Dördü fəal işləyir və çəkiliş aparır. Axı bunlar, məhvetmə haqqında çox şey bilən qızlardır. Və belə mübarizə aparmırlar.
  Əsl terminatorlar üçün olduğu kimi... Yüksək uçan döyüşçülər. Onlarda məhv olmaq ehtirası var.
  Nataşa yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı və fısıldadı:
  - Mən bu dünyanı sinfi mübarizənin kəskinləşməsi kimi mükəmməl başa düşürəm!
  Zoya da çılpaq barmaqları ilə öldürücü, ət qoparan qumbara ataraq fısıldadı:
  - Hansı evdə qırmızı bayraq olacaq!
  Sonra Avqustin öz növbəsini verdi. Nasistləri biçdi və yalın ayağı ilə qumbara atdı - fısıldadı:
  - Əla məkan, bura bizim və hamımızın torpağıdır!
  Döyüşçülər, həqiqətən, hətta istilik yastığını yırtmağa qadirdirlər.
  Və sonra Svetlana yalın ayağı ilə qumbaranı atır, partlayır və qəzəblə deyir:
  - Od və cırtdan at qəzəblidir!
  Qızlar, əlbəttə ki, işə düşəcəklər. Və başlarını əyirlər.
  Alman tərəfində isə Gerdin heyəti T-4-də döyüşür. Yenə bir dəfə işə başlayanda siz isinməyəcəksiniz və bu təzyiqi yatıra bilməyəcəksiniz. Qızların gözlərində elə cəhənnəm atəşi var.
  Özlərini vururlar və xilas olmaq şansı vermirlər. Və onların ağ, mirvari dişlərinə qarşı dura bilməzsən.
  Döyüşçülər aqressivdir və qışqırır:
  - Vəhşi ətir! Bütün düşmənləri cəhənnəmə göndərəcəyik!
  Gerda atəş açacaq, otuz dördü vuracaq və cığırdayacaq:
  - Gələcək qələbələr!
  Şarlotta çılpaq ayaqları ilə tətiyə basır və hönkürür:
  - Biz səni parçalayacağıq!
  Magda da atəş açdı, T-26-nı məhv etdi və dedi:
  - Açacağıq.
  Və çılpaq ayaq barmaqlarını silkələdi.
  Kristina da yalın ayaqlarını pedallara basıb fısıldadı:
  - Partimizə salamlar!
  Qızlar, təbii ki, bikinidə demək olar ki, çılpaq və ayaqyalındırlar. Və eyni zamanda son dərəcə seksual.
  Həm də çox mükəmməl olmayan, lakin təsirli T-4 ilə hücumlar aparırlar. Və düşmənə atəş açırlar. Heç bir şeydə belə qızlara təslim olmayın! Və dişlərini necə açdılar. Və necə də üz düzəldirlər!
  Gerda yalın ayaq barmaqları ilə atəş açaraq öz-özünə qışqırır:
  - Gerda öldürməyi sevir, bu Gerda!
  Və yenə də mərmi atırlar.
  Və sonra Şarlotta növbə ilə atəş açır və otuz dörd nəfəri döyərək qışqırır:
  - Onların qarınlarını yarıdacağam!
  Və yalın ayaqla yenidən başlayacaq.
  Və sonra Kristina qatili əlavə edəcək. Həmçinin çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə etməklə.
  Və qışqıracaq:
  - Mən aqressivliyin təcəssümüyəm!
  Onun nə qədər beli var, qarın əzələləri də var!
  Sonra Magda onu götürüb sillə vuracaq və nərildəyəcək:
  - Banzai!
  Və onun ayaqları da çılpaq və kəsiklidir!
  Dörd alman qadın özlərini itələyir və həqiqətən qalib gəlir. Onun çox aqressivliyi və canlılığı var.
  Döyüşçülər çubuqdan istifadə edir və atəş açır. Qırmızı Ordunu buraxmırlar.
  Qadın pilotlar da səmada döyüşür və bunu göstərirlər. Onların ruhu ölçüyəgəlməzdir.
  Budur ən yeni Alman Focke-Wulf. Gertrude onun üstündədir. Və bu qız kişilərdən daha soyuqqanlı olduğunu göstərir. Faşistləri belə darmadağın edir. Onlara zərrə qədər də mərhəmət göstərmir. Gertrude əsl döyüşə başladı.
  Və o, sovet yağını vurub qışqırır:
  - Mən super qızam!
  Sonra götürüb dilini göstərəcək. Və yenə də tam məhv olacaq. Bu qızdır. Həm də ayaqyalın və bikinidə. Və sonra LAGG vurdu və yenidən qışqırdı:
  - Pilot atıcı!
  Və o, ağciyərinin üstündə güləcək. Və sonra PE-2-ni götürəcək. Belə bir qız, ən yaxşı əhatə dairəsi və sinifi. Sonra yenidən manevr etdi və Yak-ı hava topları ilə məhv etdi. Və çalışacaq .
  - Mən səmanın dişi canavarıyam!
  Və necə də dişlərini qaldırır! Və necə vəhşi olmaq olar! Nə nənə! Bütün qadınlara baba!
  Amma təbii ki, faşistlər də cənubda hücuma keçməyə çalışırlar.
  Orada, xüsusən də pilot Helga ME-109-da döyüşür. Və o qədər uğurla ki, fraqmentlər ingilislərdən uçur.
  Bir qız Mustang vurdu və oxudu:
  - Üstümüzdə yasəmən dumanı üzür!
  Ümumiyyətlə, ayaqyalın və bikinidə döyüşmək nə qədər yaxşıdır. Bu nə qədər praktikdir! Və çox rahatdır.
  Helga pilotdur. Fürer məsləhətləri dinləmək və qızların tanklarda, təyyarələrdə və orduda olmasına icazə verəcək qədər ağıllı idi. Və Krauts üçün nə qədər yaxşı şeylər getdi.
  Özləri də qadın orqanizminin bu qədər təsirli olacağını gözləmirdilər. Burada Helga məşhur şəkildə təcil və hesablar qazanır.
  Qız yalın ayaqları ilə pedalları sıxır və uğuldayır:
  - Mən çox ləzzətli kiçik bir inəkəm!
  Helqa daha iki ingilis təyyarəsini vurur və xırıltı verir:
  - Arxamda bir sıra alman əsgərləri var!
  Və o da bombardmançı vurdu! Nə qız! Bütün qızlara, böyük və sərin döyüşçü. Əgər məhv edərsə, onu da heç bir mərasim və mərhəmət olmadan edər.
  Buradakı qızlar çox seksualdır!
  Və Rommelin qoşunları əlavə qüvvələrin gəlməsini gözləmədən səhradan keçir. Biz qalib olmalıyıq, deməli, etməliyik. Əfsanəvi komandir "Səhra Tülkü" artıq üstün qüvvələrlə döyüşməyə öyrəşmişdi. Onun əsgərləri də belədir. Burada, məsələn, qadın SS döyüşçülərindən ibarət seçilmiş bir şirkət var. Onlar dekabrın əvvəlində, cəbhənin çatladığı, almanların geri çəkildiyi, ingilislər isə əksinə, keçərək Tolbuku azad edərək Wehrmacht-ı Afrika torpaqlarından atmaqla hədələyərkən köçürüldülər.
  Sonra sahiblənmiş Fuhrer təklif etdi: qadın pələng batalyonunu köçürmək. Ona görə yox ki, xanımlar güc balansını dəyişsinlər, kişilər, xüsusən də italyan kişiləri utansınlar və daha aqressiv və daha məharətlə mübarizə aparsınlar. Axı, sərt məşqlə bərkimiş elit qızlar qabaqda olsalar, kişilər çox utanacaqlar.
  Döyüşçülər qorunmaq üçün xüsusi kremlərdən istifadə edərək sadəcə bikinidə döyüşürdülər. Altı ay ərzində onların çılpaq, qıza bənzər ayaqları o qədər buynuzlandı ki, tava kimi qızdırılan qumdan qorxmadılar və dəriləri qara şokolad rəngi aldı. Və çoxlarının arxasında artıq onlarla cəsəd var.
  Marqo və Şella iki çox gənc, lakin artıq döyüşdə sərtləşmiş Aryanlardır. Onlar şirkətdə ən gəncdirlər, lakin altı ay ərzində onlar artıq Birinci dərəcəli Dəmir Xaç qazanıblar (ikinci dərəcəli, batalyonda hər kəs artıq buna sahib idi), amansız və mehribandırlar.
  Marqotun saçları od rəngində idi, Şella isə bal toxunuşu olan qar kimi ağ sarışın idi. Burada əks-hücum edən ingilis tanklarının hücumunu dəf edərək döyüşürlər. Güclü zirehləri ilə Matildalar irəliləyirlər. Sonrakı yüksək partlayıcı mərmiləri və daha yüngül nəqliyyat vasitələri ilə keçə bilən Cromwells. Qızlar özlərini quma basdırdılar. Belə tankları baş-başa vurmaq faydasızdır. Onların diqqətindən yayınmamalıyıq, sonra...
  "Matilda" və "Kromvel"in çəkisi otuz tona yaxındır və onlar gil qumda qazılmış xəndəklərin üstündən keçəndə qorxulu olur. Çılpaq, qaralmış boyunlarınıza tökülür və siz piç maşınlarının dəhşətli ağırlığını üzərinizdə hiss edirsiniz. Budur, eyni "Cromwell", 70 mm meylli zirehli tipik bir dəmir, hətta 88 mm-lik bir silah da həmişə götürə bilməz. İngilis, çox kəskin benzin və motor yağı kimi iyi gəlir. Qızların öz sürprizləri, asan çətinlikləri var. Faustpatronların ilk modelləri. Kişilər, adət olduğu kimi, ilk növbədə xanımlara icazə verdikləri üçün ən son və gözlənildiyi kimi, perspektivli silahları sınaqdan keçirirlər.
  Amma onlar nasizmin ikiüzlü şüarına zidd olaraq qızları da qoyurlar: "Müharibə kişi işidir, sülh qadındır!".
  Bununla belə, piyadalar geridə qaldı, yəni səngərdə oturub qalib gəlmək şansı var.
  burnunu tıxayan xəndəkdən düşən qumdan asqırmaqdan qorxaraq pıçıltı ilə deyir :
  - Yalnız döyüş meydanında qocalma sizə buraxılmış son tarixlərə görə çürümüş qələbə şampanının qıcqırmasından qaçmağa imkan verəcək!
  Marqo razılaşdı:
  - Dözümlü olmayan məğlubiyyətin turş şərabını dadacaq, zərərin acı içkisini dadacaq!
  Ancaq Matildas, Cromwells və onlarla yüngül Monqus artıq onların arxasındadır. İndi biçin vaxtı gəldi.
  Bir vaxtlar mirvari saçları tozdan ağarmış, çılpaq dabanlarını isti qumun üstünə qoyan Şella zehni olaraq Məryəmə və digər müqəddəslərə müraciət edərək deyir ki, məni ruhdan salma. Barmaq pəncəni rəvan sıxır ki, yığılan yük birbaşa qaz çəninə daxil olsun.
  Marqo tətiyi onunla da yavaş-yavaş çəkir. Bundan sonra hər iki qız əlləri ilə bir-birini döyür. Yüklər birbaşa arxa tərəfə dəydi, bundan sonra qaz çənləri partladı. Narıncı alovlar dalğa köpükləri kimi havaya sıçrayır və kiminsə lənətləri eşidilir.
  Sonra britaniyalı tankların qısa ağızları zərbələr nəticəsində özünəməxsus borulara bükülür.
  Pələng qızları isə cəsarətlə düşmənlərə qumbara atır. Parçalar hər tərəfə uçur, zirehdən alovlu bir pişiyin pəncəsi, məcmu hissəciklərin dağıdıcı axını kimi yırtılır.
  Alman qadınlarının heç bir şəkildə soyuqqanlılıqla xarakterizə olunmadığını söyləyən qadın qəzəbi budur. Onlar necə döyüşməyi də bilirlər... Və hücumun boğulmasına icazə verin.
  Bir qayda olaraq, basqınlar və ya müxtəlif vədlərlə cəlb edilmiş ərəblərdən və qaradərililərdən ibarət piyadaların hücumunu dəf etmək daha asandır. Tankların sıradan çıxdığını və qarşıda ciddi müqavimət olduğunu görüb, ilk itkilərdə geri çəkildilər.
  Yaxşı, sonra tamamilə ümumi uçuşa çevrilirlər. Bu üslub olduğu üçün - zəifləri incidin, canavarlar üçün də olsun!
  Hücum nəhayət söndürüldükdə və qızlar axşam səhrada qaçmağa davam etdikdə, gəzərkən söhbət etdilər. Shella Marqotdan soruşdu:
  - Sizcə, hələ də İsgəndəriyyədə olacağıq?
  Od döyüşçüsü əminliklə cavab verdi:
  - Düşünürəm ki, noyabrdan gec olmayaraq, bəlkə də oktyabrda biz nəhayət Misiri işğal edəcəyik.
  Shella məntiqlə və isti qumdan qaynar dabanlarının qaşınmasına əhəmiyyət verməyərək belə təklif etdi:
  - Qarnımızdakı bu mismar , Maltadakı baza məhv olanda, təchizat yaxşılaşır, yeni bölmələr gəldikdə, düşmənin daha şansı olmayacaq .
  Marqot ətrafa baxdı ki, günəşin batmasına nə qədər vaxt qalıb. Nəhayət uzanıb yaxşı bir gecə yuxusu almaq üçün. Qızaran ulduzun üfüqə yaxın olması döyüşçünü sakitləşdirirdi. O, tənbəlliklə qeyd etdi:
  Habor və Midueydən sonra Kritə möhtəşəm enişini təkrarlamağı qaçırmayacaq . Yalnız bu dəfə onlar həqiqətən Maltanı yıxacaqlar.
  Şella lənətlə göyə qışqırdı:
  - Uca Allah bütün Britaniya bazalarını cəhənnəmə çevirsin.
  Günəş nəhayət üfüqün arxasında gizləndi, ilin ən sərin günü 21 oktyabr sona çatdı. Və bununla da "Qütb ayısı" əməliyyatı başladı. Niyə ağ? İnsanları şimaldan danışdığımızı düşünmək üçün hiyləgər dezinformasiya, amma əslində boksçunun sarsıdıcı yelləncəyi cənubdadır.
  Ən böyük Britaniya bazası həqiqətən də cəhənnəmə bənzəyirdi. O, bütün şərq cəbhəsindən toplanmış və eskort döyüşçüləri ilə birlikdə layiqli döyüş təcrübəsi qazanmış mindən çox bombardmançı tərəfindən hücuma məruz qaldı. İngilislər, əlbəttə ki, uzun müddət mübarizə aparırdılar, lakin belə güclü kütləvi hücum gözləmirdilər. Doğrudan da, düşmən müvəqqəti sakitləşsə belə, krautların cəbhəni ifşa etməyə qərar verəcəyinə kim inanardı. Ancaq ingilis əsgərləri indi amansızcasına döyülür. Məsələn, onların gəmilərinə məşhur "şey" olan Yu-87 hücum edir. Çox sürətli deyil, lakin ən yüksək (öz vaxtlarına görə) bombalama dəqiqliyinə sahib olmaqla, körfəzlərdə gizlənmiş İngilis donanmasına əzab verirlər. Daha müasir Focke-Wulfs, hətta hücum təyyarələrinin kralı olan əfsanəvi fon Rudelin özü də daxil olmaqla, geri qalmır. Ən güclü sovet döyüş gəmisi olan Marat döyüş gəmisinin batması ilə tanınır.
  Məsələn, kapral Riçard qarğaların xizək kimi təpədən aşağı yuvarlandığını görür. Çox sayda alman bombardmançıları yırtıcı balıqlar kimi buz dəliyindən çıxır. Artıq yetkin olan ingilis qorxudan telefonu qapdırır. O, heç vaxt belə dəhşətli mənzərə görməmişdi. Sirenlər çox gec, bombalar partladıqdan sonra səslənir. Partlayış dalğası ingilis əsgərlərini yerə atır, kəsilmiş qollar və ayaqlar müxtəlif istiqamətlərə uçur. Dəmir dəbilqələrdən biri qızarıb və zabitin üzünə dəyib. Və necə qışqırır:
  - Çörçil qapalıdır! Hitler əladır!
  İngilis zenit silahları dərhal atəş açmağa başlamadı, ancaq minlərlə bomba bir anda düşdükdə. Düşmən hər şeyi düzgün hesabladı: bir bomba da boşa getməməlidir. Beləliklə, düşməni əzmək və vurmaq. Xəritədə bütün sektorlar əvvəlcədən qeyd olunub. Üstəlik, təkəbbürlü ingilislər hətta özlərini düzgün şəkildə maskalamadılar. Onların zenit silahlarının bir çoxu göz önündə dayanır və ilk dəfə süpürülür.
  Burada otuz iki fut uzunluğunda 85 mm-lik zenit silahının lüləsi yuxarıya atıldı və sükan kimi havada əyildi. Bundan sonra beş ingilisi əzərək qəzaya uğradı. Qaralərdən birinin qarnı yırtılıb, bağırsaqları çıxıb.
  Bombalar düşdü və hər şey yandı, yanacaq anbarı gurlandı, partlamağa başladılar, mərmiləri demək olar ki, bütün skeletə səpdilər, sonra başqa bir anbar vuruldu. Üstəlik, Yu-87 və Focke-Wulf-un pərdələrində quraşdırılmış sirenlər zəhlətökən bir şəkildə ulayır, müstəmləkə qoşunları arasından qaradərililər və ərəblər arasında vəhşi dəhşətə səbəb olur. Ancaq görünür, ağlar da eyni dərəcədə qorxurlar.
  Məsələn, iki İngilis freqatı o qədər toqquşdu ki, qazanlar guruldadı. Hətta havaya qalxan freqatların qalıqları da minalanmış tarlalar kimi havada partladı və kreyser sadəcə olaraq dibinə batdı.
  Qısa ağzı olan, lakin layiqli sürəti və kifayət qədər güclü cəbhə zirehləri olan İngilis tankı "Cromwell" çaxnaşma içində sürətləndi və öz anbarını döydü, hətta yol boyu öz pərişan əsgərlərini əzdi. Xaos böyüdü. İngilis təyyarədaşıyan gəmisi əyilməyə başladı və güclü drednotu atəş açdı... öz əsgərlərinin qaynaşdığı sahildə.
  Və bu cəhənnəmdə iki nəfər tamamilə narahat qaldı. Onlardan biri yavaş-yavaş tütək alovlandıran hindli, digəri isə ərəb mənşəli, amma hərbi formada olan qadın idi. İkisi tələsik ölümə əhəmiyyət vermirlər. Daha doğrusu, bütöv bir məhv atlı dəstəsi qeyri-adi kart oyunu oynayırdı. Bu, zarafatçılarla əlli iki kart oyunu idi və hətta qırmızı dərilinin özünün icad etdiyi qaydalara görə.
  Bir ərəb qadın dedi:
  - Bununla belə, çox səs-küy var! Və niyə belə bir panika yaradır?
  Kürəyi qəlpələrlə kəsilmiş əsgərlərdən biri hindlinin üstünə az qala qaçdı, amma o, pişik balası kimi ehtiyatsızlıqdan atıldı. Qırmızı dərili sifətinə qan damcıları düşdü və gülümsəyərək onları yaladı. Sonra diqqət çəkdi:
  - Səs-küy salmaq zəif, solğun üzlü insanlar üçündür. Biz apaçılar belə düşünürük - düşmən yoxdursa, düşmən çıxır - daha yaxşı!
  Qaranlıq qadın qeyd etdi:
  - Bu, Məsihin imanını qəbul edənlərin tipik zəifliyidir. Onlar qurban haqqında danışmağı sevirlər, amma özlərini qurban vermirlər.
  Hindistanlı tez başını tərpətdi:
  - Sifariş sementin iman, qumun isə iradə olduğu təməl üzərində qurulur! İman qızıl ürəkdir, iradə isə dəmir yumruqdur! Yalnız solğun üzlü insanlarda nə biri olur, nə də digəri.
  . FƏSİL Љ 5
  Alman bombardmançısında bir qız da var. Bu vəziyyətdə Viola. Çox gözəl sarışın və onun partnyoru Nikolettadır. Və hər iki qız çox seksualdır. Hündürlükdən bomba atılır. Həm də döyüşçülər ayaqyalın və bikinidədirlər.
  Qızlar öz-özünə qışqırır:
  - Biz elə oğurlarıq ki, supermenik!
  Nikoletta gövdədən bombalar da tüpürür. Və düşməni məhv edir. İngilislər bunu belə başa düşürlər.
  Viola da yuxarıdan qatil bomba atacaq. Və Şir İmperiyasının döyüşçülərini öldürəcək.
  Həm də necə olur:
  - Mən Britaniyaya qorxu aşılayıram!
  Və yalın ayağını silkələyir. Və oxuyun:
  - Çörçili parçalayacağıq!
  Yu-188-in qızları bomba atmağı çox yaxşı bacarırlar. Onların maşını yeni və daha təkmildir. Onun silah dizaynı çox sürətli atəşə malikdir.
  Beləliklə, qızlar və bir ingilis döyüşçüsü vuruldu.
  Onların təyyarəsi olduqca sürətlidir. Döyüşçülər məhv olmaq üçün yenə yalın ayaqlarından istifadə edirlər.
  Viola qışqırır:
  - Bütün düşmənlərimi tabutun içinə sürürəm!
  Nikoletta ulayır:
  - Və düşməni atıram!
  Və necə də yalın ayaqlarını götürüb silkələyə bilər!
  Bunlar qızlardır və düşmənləri necə döyürlər. Və dayanma. Əsl Aryanlar.
  Və çılpaq döşlərini büküb silkələyəndə.
  Və yenə bomba atırlar.
  Qızlar da var burada, başqa təyyarələrdə. Budur Eva bombalar atır. İngilisləri məhv edir və oxuyur:
  - Mən çox gözələm!
  Eva da yalın ayaqları ilə pedal vurur.
  Ancaq Viola yenidən bomba atacaq və nərilti çəkəcək:
  - Mən vəhşi bir qızam, bir saatda on kişi istəyirəm, bu çox gözəl və heyrətamizdir!
  Bir neçə yanan britaniyalı əsgər alovları yumaq üçün suya axışıb. Hətta suya girməkdən qaynayırdı, qışqırıqlar, vəhşi iniltilər eşidilirdi. Və qanlı dairələr dəniz köpüyü boyunca süründü, əvvəlcə qalın, sonra tədricən yayıldı və solğunlaşdı. Bir vaxtlar Yer kürəsinin ən böyük və ən geniş imperiyası olan imperiyanın döyüşçüləri insan görünüşlərini itirirdilər. Ərəb qadın nifrətlə xoruldadı:
  - Bu kişilər isə bizi burqa geyinməyə məcbur edirlər!
  Qırmızı kişi hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq qeyd etdi:
  - Deyəsən, sənin qorxulu baxışların onları qorxudur!
  Ərəb qadın dişlərini istehza ilə göstərərək dedi:
  - Qadının yumşaqlığı zirehlərin möhkəmliyinə bənzəyir, yalnız daha ölümcül və müdafiə baxımından çox yönlüdür!
  Almanlar dərhal bütün gücləri ilə hücuma keçməyə üstünlük verdilər, düşmənin hazırlıqsızlığına güvənərək dərhal bütün gücü ilə düşmənə tərəf qaçan bir boksçunun taktikası. Onlarla düşmən təyyarəsi havaya qalxa bilməyən aerodromlarda yanan zaman. Onların öz bombaları Lancasterlərin içərisində partlayaraq ətrafdakı hər şeyi məhv etdikdə. Çətin, lakin təsirli taktika. Beləliklə, yeraltı dünyasının simfoniyası öz gücünün zirvəsinə çatdı və sonra azalmağa başladı.
  Ancaq bu, əlbəttə ki, bununla bitmədi, hava-desant diviziyası hərəkətə keçdi. İngilislər bu cür müalicədən sonra ikən, onları ümumiyyətlə ilıq qəbul etmək olar. Xoşbəxtlikdən, desant planerləri artıq lazımi miqdarda istehsal edilib və onların yedəyə götürülməsi üsulları dəqiq tənzimlənib. Bəlkə də bu gün dünyanın ən yaxşısı.
  Beləliklə, onlar uçurtmalar kimi deyil - daha yavaş, lakin kifayət qədər sürətli və hətta Hitlerin sevimli şah əsəri olan Vaqnerin musiqisinin müşayiəti ilə uçurlar. Amerikalıların Vyetnamlılara hücum edərkən bu xüsusi musiqidən istifadə etdiyi "Apokalipsis" filmini başqa kim xatırladı. Onları necə qorxutdu. Beləliklə, Wagner və gücləndiricilər vasitəsilə ildırım motivləri. Paraşütçülər üzlərinə fosfor sürtdülər və özlərini boyadılar; yeraltı dünyasının cinləri kimi ürpertici görünürlər. Həm də psixoloji təsirə əsaslanır. Üstəlik, ən azı qısa müddətə parıltı yaratmaq üçün fosfora bəzi reagentlər və bəzi maqnezium çipləri əlavə edildi. Çox ürpertici, xüsusən də dumanlı parıltı və çoxsaylı yanğınlar fonunda. Onların hətta əjdaha ağızları şəklində kamuflyaj edilmiş pulemyotları var. Sonra melodik alman və ələ keçirilən avtomatlar vurur. Biçilmiş, cırıq sıralar isə qaliblərin çəkmələrinə düşür. İngilislərin almanlardan daha çox olmasına baxmayaraq, çoxları sadəcə imtina etməyi üstün tuturlar.
  Hindli və ərəb qadın kiçik, diqqətlə kamuflyajlanmış çuxurda gizləndi. Redskin qeyd etdi:
  - Yaxşı, onları şumladıq!
  Qara saçlı qadın təəccübləndi:
  - Biz deyirsən? Bəlkə bizi nəzərdə tutursunuz?
  Hindli başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox! Palefaces İngilisləri döyür və bu yaxşı əlamətdir! Və vaxtı gələndə bayramımız gələcək! Hindlilər öz qitələrini nə vaxt azad edəcəklər!
  Ərəb qadın nifrətlə xoruldadı:
  - Təsadüfən siz dünya üzərində hakimiyyətə iddialısınızmı?
  Hindli mehribanlıqla, sanki əqli qüsurlu uşağa izah edirmiş kimi gülümsədi:
  - Çox şey əldə etmək istəyənlər adətən heç nə ilə qalar! Beləliklə, böyük qaşıq ağız sulandırır!
  Fürer, əlbəttə ki, şahinlərinin və şahinlərinin nə etdiyini görmədi, amma prinsipcə Alman hərbi maşınının hər şeyi dəqiq işləyəcəyini təxmin etdi. Ümumilikdə alman hərbi hücum əməliyyatları Kursk bulgesinə qədər yüksək peşəkar səviyyədə həyata keçirilirdi. Bəziləri hətta onları standart adlandırırlar. Belə bir maşının sürüşməsi və sonra tamamilə dağılması qəribədir.
  Və qızlar oxşar bir yuxu görürlər, bir növ peyğəmbərlik görmə, sərt bir əmrlə kəsildi - qalx!
  
  
  ÇAR MİKAYEL İKİNCİ
  II Nikolay Yaponiyada sui-qəsdin qurbanı olub. Hətta o, taxtın varisi olanda vəfat etdi. Real tarixdə baş vermiş məşhur sui-qəsd cəhdi. Tsareviç Nikolay yaralandı, lakin möcüzə nəticəsində sağ qaldı.
  Amma heç bir möcüzə baş vermədi. Bu şans, Rusiyanın bütün tarixində ən uğursuz çar üçün. Nikolay öldü... Və onunla birlikdə, əlbəttə ki, istəmədən, lakin yenə də kral imperiyasını və sülaləsini məhv edən böyük məğlub öldü.
  Və 1894-cü ildə, on beş yaşında II Mixail taxta çıxdı. Çar Nikolayın qardaşı. İnsan ümumiyyətlə axmaq deyil, kifayət qədər sərt və cəsurdur. Mixail Aleksandroviç Romanov Birinci Dünya Müharibəsi illərində vəhşi diviziyaya komandirlik etmiş və döyüşlərdə fərqlənmişdir. Ümumiyyətlə, o, Nikolaydan daha sərt, hündür, daha ifadəli sifətli adam idi. O daha ağıllı idi? II Nikolay axmaq, istedadlı insan deyil. Ancaq hələ də kifayət qədər sərt, iradəli və padşah olmaq üçün doğulmuş deyil. Üstəlik, əlbəttə ki, II Nikolayın problemləri, xüsusən də həyat yoldaşı ilə.
  Mixail qardaşından axmaq deyil, ən əsası da şanslıdır... Yaxşı, Nikolay, hələ də çarların adı pisdir. Və Nikolay uğursuzluğa düçar oldu. Əvvəldən dekabrist üsyanı. Sonra İranla müharibənin uğursuz başlaması. Qələbə qazanıldı, lakin fəthlər çox olmadı. İran isə Rusiyaya apriori rəqib deyil. Türkiyə ilə müharibə. Həm də əvvəlcə çox uğurlu deyil. Və qələbələr çox qan bahasına başa gəldi. Və fəthlər azdır.
  Sonra Şamillə Qafqazda qırx ilə yaxın müharibə. Və bu pisdir, genişlənmə donub. Və nəhayət, Krım müharibəsində məğlubiyyət. Və şayiələrə görə, ilk intihar edən Çar Nikolay olub.
  Bəli, o padşahın bəxti gətirmədi. Birinci Michael... Çətinliklər dövründə hökmranlıq etdi. Rusiyanı xilas etdi. Polşadan bir neçə şəhəri fəth etdi. Sibirdə bir qədər irəliləyiş oldu. Baxmayaraq ki, o, çox yaşamadı. Ancaq kral, ümumiyyətlə, normal idi. Və ciddi ponksiyonlar olmadan.
  Mixail Romanovun siyasəti II Nikolayın siyasəti ilə eyni idi: Çin və Şərqə genişlənmə. Port Arturun tikintisi. Almaniya ilə diplomatiya, Yaponiya ilə müharibəyə hazırlıq. Təbii ki, Doğan Günəş Ölkəsi ilə müharibəsiz edə bilməyəcəyimiz aydın idi. Təəssüf ki, o, aktiv şəkildə silahlanırdı. Və gənc çar şöhrət istəyir, fəth istəyir, Sarı Rusiyanı yaratmaq istəyirdi. Bundan əlavə, Çinin gələcəkdə nəhəng bir gücə çevriləcəyini vəd etdiyi və indi onu bölmək daha yaxşı olardı. Parçalanmış halda.
  Yaponiya Port Arturda rus eskadrilyasına hücum etdi.
  Sonra admiral Makarov göndərildi. Bu dəfə ölüm yox idi. Qismən ona görə ki, Mixail Tsareviç Kirilə Makarova müdaxilə etməyə imkan vermədi və o, gəmidə deyildi. Və bu, marşrutu bir az dəyişdi.
  Admiral Makarov eskadronu məşq edirdi. Sonra yaponlar minaya düşəndə o, Toqo donanmasına hücum edə bildi.
  Dəniz döyüşü Rusiya donanmasının inamlı qələbəsi ilə başa çatdı. Lakin sonradan yaponlar buna baxmayaraq Port Arturu mühasirəyə aldılar. Amma uzun müddət deyil. Mixail daha gənc və bacarıqlı bir komandir təyin edərək Kuropatkin'i vəzifəsindən uzaqlaşdırdı. Və yenə quruda qələbələr qazanıldı.
  Yaponiya, ümumiyyətlə, dənizdə məğlub oldu. Və sonra qoşunlar yerə endi.
  Samuray təslim oldu. Rusiya Kuril adalarını geri aldı, Tayvanı və Koreyanı ələ keçirdi.
  Sonradan bir sıra Çin əyalətləri könüllü olaraq Jeltorossiyanı meydana gətirərək imperiyanın tərkibinə daxil oldular. Kral imperiyası genişləndi və çiçəkləndi.
  Duma yox, lazımsız demokratiya yoxdur. Həyat deyil, lütf! Ölkənin sürətli inkişafı. Lakin təbii olaraq Birinci Dünya Müharibəsi qaçılmaz idi. İndi də əjdahanın vaxtı gəldi.
  Ancaq bu vaxta qədər Rusiyada "Luna-2" yüngül tankları, Mendeleyevin oğlu tərəfindən hazırlanmış "Böyük Pyotr" ağır tankları və dünyanın ən güclü bombardmançıları: "Svyatogor" və "İlya Muromets" var idi. Onsuz da güc belə idi!
  Və rus ordusu ilk günlərdən qalib gəlməyə başladı. Çin artıq yarı ilhaq edildiyi üçün çar qoşunlarının sayı çox idi.
  Rus qoşunları Şərqi Prussiyada almanları məğlub edərək Köniqsberqi mühasirəyə aldılar. Dərhal həm Lvivi, həm də Przemışlı götürdülər. Rusiyanın həddindən artıq çoxlu əsgəri və çoxlu sayda yüngül, mobil tankları var idi. Hansı ki, tayı-bərabəri yox idi və nəhəng güc nümayiş etdirirdi. Bir ordu bir-birinin ardınca düşdü.
  Rus ordusu artıq Budapeşti ələ keçirib.
  Almaniya çətin vəziyyətdə qaldı. Rus qoşunları artıq Oderə yaxınlaşırdılar. İtaliya da Avstriyaya müharibə elan etdi. Düzdür, Osmanlı İmperiyası Rusiyaya qarşı müharibəyə girdi. Lakin bu, bütün cəbhələrdə yalnız məğlubiyyətə və məğlubiyyətə çevrildi.
  Rus qoşunları artıq Oderi keçiblər. Və qışda Berlinə hücum etməyə başladılar. Şəhəri saxlayacaq heç nə yox idi. Beləliklə, almanların hələ də Qərbdə çoxlu gücü var.
  Və Vilhelm və onun qərargahı tələsik sülh elan etdi, daha doğrusu təslim oldu.
  Müharibə cəmi altı ay davam etdi. Rus qoşunları İstanbulu aldı. Türkiyə isə çar II Mikayılın ordusu tərəfindən işğal edildi.
  Bundan sonra Peterhofda sülh bağlandı. Avstriya-Macarıstan parçalandı və mövcudluğunu dayandırdı. Qalisiya və Bukovina Rusiya əyalətləri oldu. Çexiya və Slovakiya çar II Mixailin rəhbərlik etdiyi krallıqlara çevrildi. Macarıstan da rus çarını öz monarxı kimi tanıdı.
  Krakov və digər torpaqlar Polşa Krallığına daxil oldu. Şərqi Prussiya kəsildi, Danziq rus şəhəri oldu. Kiçik Asiya və Bağdadla birlikdə İraqın çox hissəsi rus oldu. İngilislər yalnız Bəsrə və Fələstin vilayətini, Fransa isə Suriyanın cənubunu aldı.
  II Mixailin birgə hökmdar olduğu Yuqoslaviya krallığı da yarandı. Özüm və İtaliya üçün bir az da qapmışam. Beləliklə, Rusiya böyük bir fateh ola bildi. Və xırda xərclərlə kiçik itkilər verdi. Amma Almaniya yenə də Rusiyaya təzminatların böyük hissəsini ödəməli oldu. Təsirli qələbə!
  . FƏSİL Љ 2.
  Bundan sonra daha bir neçə kiçik müharibə baş verdi. Rusiya Əfqanıstanın böyük hissəsini ələ keçirdi - cənub İngiltərəyə keçdi, İranın üçdə ikisi - cənub da İngilis idi. Sonra çar, fransız və ingilis qoşunları nəhayət Səudiyyə yarımadasını ikiyə böldülər. Hegemonluq yarandı. Yaponiya da özü üçün bəzi alman mülklərini tutmağı bacardı.
  1929-cu ilə qədər iqtisadi artım bütün dünyada müşahidə edildi - Rusiyada ən güclü. Ancaq Böyük Depressiya izlədi. Hitleri Almaniyada hakimiyyətə gətirən də məhz budur.
  Rusiyada da inqilabi və tətil əhval-ruhiyyəsi artdı. Lakin 1931-ci ildə Çinə görə Yaponiya ilə yeni müharibə başladı. Rusiya daha güclü idi və donanmaya admiral Makarovun layiqli varisi - admiral Kolçak əmr verdi.
  Qələbə, desant və Yaponiya bütün Sakit okean mülkləri ilə Rusiyanın bir vilayətinə çevrildi. Çar II Mixail və həmçinin Yaponiya İmperatoru. Bəli, çox yaxşı alındı. Lakin dünya ağalığı uğrunda mübarizə bitmədi.
  Hitler gücünü artırırdı. Və koalisiya yarandı: Almaniya, İtaliya, Rusiya, İngiltərə, Fransa, Hollandiya, Belçika və ABŞ-a qarşı.
  1940-cı ildə çar ordusu əslində Çinin fəthini başa vurdu və fransız, holland və ingilis mülklərinə girdi.
  Hitler müharibəyə 22 iyun 1941-ci ildə Fransanı işğal etməklə başladı. Fürerin böyük planı və Maynşteynin dühası var idi. Rusiya Asiya və Afrikadakı ingilis və fransız koloniyalarına qarşı hücuma keçdi. Bu, belə qəddar müharibədir.
  Rusiya əhalisinin sayına görə artıq dünyada birinci yeri tuturdu, onun ordusu ən yaxşı və ən qabaqcıl tank və təyyarələrlə təchiz edilmişdi. Helikopterlər, qırıcılar, hücum təyyarələri, bombardmançılar, o cümlədən reaktivlər artıq kütləvi istehsaldadır! Ümumiyyətlə, nədənsə hər şey əla gedir.
  Hitler ay yarımda Fransa, Belçika, Hollandiya və Danimarkanı işğal etdi! Çar Rusiyası Norveç və İsveçi işğal etdi. Eləcə də Hindistan, Hind-Çin, İranın cənubu, Səudiyyə yarımadası və Misirə girdi.
  Müstəmləkəçi ingilis və fransız qoşunları aşağı döyüş qabiliyyəti ilə seçilirdilər və çox aşağı hərbi ruha malik idilər - praktiki olaraq müqavimətsiz təslim olurdular.
  Hitler özü Afrikaya köçmək istəyirdi, lakin İspaniya Almaniyaya qarşı çıxdı. Sonra faşistlər Franko rejiminə hücum edərək onu məğlub etdilər. Sonra Portuqaliya. Şiddətli hücumdan sonra Gibraltar alındı!
  Sonra Rusiya və Almaniya Afrikanı fəth etdilər. Burada böyük boşluqlar, cəngəlliklər, səhralar və yolların olmaması İngiltərə, Fransa və Portuqaliyanın zəif və çaşqın müstəmləkə qoşunlarının müqavimətindən daha çox maneə idi.
  Ərazilərin ələ keçirilməsi olub. Epizodik döyüşlər, fokus müqaviməti. Rus tankları hələ də ən yaxşı və yaxşı manevr qabiliyyəti ilə, xüsusən də orta tankdır: yaponlar tərəfindən öldürülən Tsareviç Nikolayın adını daşıyan "Nikolay".
  Tsuda hansı pis taleyindən xilas oldu Sanzo , Rusiyada Sankt-Peterburqda Eyfel qülləsi ilə birlikdə onun abidəsini yıxacaqdılar. Yaxud tanka onun adını verdiniz.
  Hər halda, "Nikolay-3" nisbətən yüngül bir tank idi - otuz tondan az, dizel mühərriki ilə mobil. Onun sürəti əfsanəvi otuz dördünkindən yüksək idi, ön zirehləri daha qalın və maili idi, silueti daha aşağı idi və oxşar 76 mm çaplı olsa da, daha uzun lüləli silaha sahib idi.
  Nə deyirsən, Rusiya Afrikanın üçdə ikisindən çoxunu tutdu, qalanı Almaniyaya, İtaliyaya getdi. 1942-ci ilin mayında kütləvi bombardmandan sonra Rusiya və Almaniya qoşunlarının Britaniyaya birgə enişi baş verdi. Döyüş cəmi iki həftə davam etdi və İngiltərə və İrlandiya işğal edildi.
  Və bir ay sonra İrlandiyanı işğal etdilər.
  Amerika özünü kifayət qədər passiv apardı, belə təhlükəli müharibəyə girməkdən qorxdu, amma yenə də Britaniyaya resurslarla kömək etdi. Beləliklə, Hitler, Mussolini və II Maykl iqtisadi cəhətdən ən güclü dövləti bitirmək qərarına gəldilər.
  Üstəlik, Rusiyanın Alyaska boyunca Amerika ilə ümumi sərhədi var. Onlar isə artıq Çukotkaya dəmir yolu çəkiblər - bu, müharibə üçün çox faydalıdır!
  İndi də rus, çar ordusu hərəkətə keçəcək... Və Alyaskaya girəcək. Ancaq Amerika tankları ruslara qarşı belə getmir. Bu baş verdi.
  Rus qoşunları 1942-ci il sentyabrın 1-də Alyaskaya enməyə başladılar... Və çox uğurla irəlilədilər.
  Körpü başlığını sürətlə genişləndirmək. Həmişə olduğu kimi, döyüşlərdə gözəl rus qızları iştirak edir.
  Onlar ən yeni Nikolay-4 tankındadırlar. Döyüşçülər ayaqyalındır, yalnız bikini geyinirlər. Və onların daha güclü 85 mm uzunluğunda lüləli silahı var: Şermanın göy gurultusu.
  Artıq noyabrdır, qar yağıb, amma gözəl qızlar: Nataşa, Mariya, Aurora və Svetlana heç bir paltar tanımır və demək olar ki, çılpaq döyüşürlər.
  Burada döyüşçülər Şerman mərmisindən dəqiq zərbə ilə atəş açır və darmadağın edirlər. Dişlərini açdılar. Nataşa atəş açıb qışqırdı:
  - Kral üçün hamını döydüm!
  Və hələ də necə də yanır!
  Sonra Maria vuracaq və o qədər dəqiqliklə Şermanın qülləsini qoparacaq.
  O, götürdü və tweet etdi:
  - Mən metal kəsən qızam!
  Və sonra Aurora mərmi atacaq. Həm də dəqiq və aydındır.
  Döyüşçü qışqırır:
  - Ən yüksək akrobatika!
  Və sonra Svetlana bütün qəzəbli gücü ilə səni təpikləyəcək. Sarışın qız məhv edən. Və qışqırır:
  - Mən cəhənnəm iblisiyəm!
  Bütün dördü Alyaskanın cənubundan keçərək öz kursunu alacaq.
  Və burada gözəl qızlarla ən yeni model olan Alexander-4 tankı var. Güclü 130 mm uzun lüləli silah, səkkiz pulemyot və bikinili beş gözəl qızdan ibarət ekipaj.
  Onlar da gedib vururlar, amerikalıları nokaut edirlər, Şermanlara nüfuz edirlər.
  Alenka çılpaq ayaq barmaqları ilə mərmi buraxdı və oxudu:
  - Çar Mikayılın şöhrəti üçün!
  Atəş zamanı Anyuta amerikalıları biçərək dəstəklədi:
  - Böyük padşah!
  Avqustin də vurdu, Şermanı sındırdı, fısıldadı:
  - Sülh, əmək, imperiya üçün!
  Sonra Mirabela atəş açıb. O da düşmənin zirehini sındırıb fısıldadı:
  - Yeni rus sifarişi üçün!
  Sonra Olimpiada mərmi vurdu və gurladı:
  - Mən düşmən üçün elə bir gücəm, ağrım!
  Qızlar özlərini yaxşı aparır və atəş açır. Onların zümrüd və sapfir gözlərində yeraltı aləminin alovları görünür.
  Və hər tərəfdən keçilməz olan ən yeni İsgəndər-4 tankı irəli gedir və amerikalıları döyür. Təqdimat və qeyd-şərtsiz məhv belədir.
  Qızlar isə dondurur və onlar sadəcə bikinidə və demək olar ki, çılpaqdırlar - gözəldir! Özümüzlə bir pişik gətiririk!
  Alenka Amerika maşınına mərmi atacaq. Necə çalır və oxuyur:
  - Mən dünya ulduzuyam!
  Və sonra Anyuta onu götürüb buraxacaq, düşməni kəsəcək və fısıldayacaq:
  - Və imperiyaya izzət!
  Və sonra Avqustin mərmi ilə vurulacaq, düşməni biçəcək, düşmənin zirehini qıracaq və cığırdayacaq:
  - Mən qırmızı saçlı və həyasız bir qızam!
  Sonra Mirabela sandallı olacaq . Və düşmənə ölümcül mərmi atacaq. Qülləni qoparıb qışqıracaq:
  - Qoçdan qoç!
  Və sonra gözəl qəhrəman Olimpiadası baş tutacaq. Ən ölümcül mərmi atacaq. O, düşmən tankını əzəcək və qışqıracaq:
  - Hamını süpürüb aparacağam!
  Budur, yetmiş ton ağırlığında bir tank gəlir və düşmənin redoblarını məhv edir. Və qarda asanlıqla hərəkət edir - mühərrik ən son - qaz turbinidir! Maşını belə asanlıqla dayandıra bilməzsən.
  Alenka oxuyur:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Rus canavarları düşməni parçalayır! Rus canavarları - qəhrəmanlara salam!
  Və yenə də çılpaq barmaqlarından istifadə edərək tətiyə basaraq düşməni vurur. Nə qız!
  Anyuta da çılpaq ayaqları ilə yerə yıxıldı və qışqırdı:
  - Və mən əlayam!
  Sonra Avqustin bir mərmi atıb ulayır:
  - Mən vəhşi qızam!
  Və Mirabela tamamilə qatil və nərilti bir şey buraxacaq:
  - Yeni, əyilməz sərhədlərə!
  Və dilini o qədər çəhrayı və uzun göstərəcək.
  Və sonra Olimpiada amerikalıları darmadağın edib darmadağın edəcək və bunu çox yaxşı edəcək.
  Yaxşı, ümumiyyətlə, aşkar qələbə görünür. Bu döyüş qalib gəldi və rus və çar qoşunları irəliləyirlər.
  1942-ci il dekabrın sonunda artıq bütün Alyaska çar ordusu tərəfindən tutulmuşdu və Kanadada döyüşlər gedirdi.
  Reaktiv təyyarələrdə tanklarla yanaşı qadın pilotlar da döyüşür. ABŞ-da çoxlu aviasiya var, lakin onun keyfiyyəti çox zəifdir. Rusiya təyyarələri ilə müqayisə etmək olmaz. Terminatorların intensivliyi ilə düşməni əzmək.
  Anastasiya və Marqarita qızları isə öz təyyarələrində "Ekaterina"-6 hesabları necə effektiv şəkildə toplayırlar.
  Anastasiya səkkiz Amerika təyyarəsini beş təyyarə topunun bir partlayışı və qışqırıqları ilə vurur:
  - Mən sadəcə super səviyyəli döyüşçüyəm!
  Və yalın ayaqları ilə pedallara basır.
  Marqarita bir partlamada on Amerika təyyarəsini vurur və çığırır:
  - Və mən hətta bir sinifdən yuxarıyam!
  Anastasiya çılpaq barmaqları ilə tətikləri sıxır və düşmənə atəş açır. O, yeddi ABŞ Ordusunun avtomobilini vuracaq və çığıracaq:
  - Mən elə döyüşçüyəm ki, padşah sevinir!
  Marqarita da qatili sərbəst buraxacaq və çığıracaq:
  - Həm də təkcə kral yox! Biz çox gözəlik!
  Qızlar dalaşaraq müxtəlif maşınları vururlar. Düşməni ölü siçanlar kimi zibil qutusuna atırlar. Və ABŞ təyyarələrini məhv edirlər.
  Anastasiya daha bir neçə təyyarəni vurdu və hönkürdü:
  - İkibaşlı kral qartalı üçün!
  Marqarita dişli dişlərini göstərərək cıvıldadı:
  - Belə gözəl bir şey üçün!
  Və o, daha bir çox Amerika avtomobilini vurdu. Bunlar qızlardır. Qızlar öldürməyi sevirlər. Və onu parçalayın!
  Və bu cüt işləyir...
  Yer hədəflərinə doğru hərəkət edir. Və Şermanlarla gedin, onların arasından keçin. Metal iynə kimi. Və ən möhkəm dəmir və poladın parçalanması. Onların süqutu belə oldu.
  Anastasiya bir neçə Şermanı yumruqlayır və öz-özünə qışqırır:
  - Mən çox şeyə qadir olan qızam!
  Marqarita həm də amerikalıları quruda döyür və çığırır:
  - Amma heç nə məni dayandıra bilməz və heç vaxt məni dayandırmayıb!
  Anastasiya düşməni darmadağın edir, tankları vurur və qışqırır:
  - Heç nə daha müdrik və soyuqqanlı olmayan padşah üçün!
  Qızlar, əlbəttə ki, qəşəngdirlər! Və ən əsası, yalnız bir bikinidə! Və yenilməz!
  Heç kim qızları məğlub edə və ya dayandıra bilməz!
  Anastasiya atəş açaraq ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - Mən poladı sındıran qızam!
  Marqarita çəkilişlərini davam etdirərək əlavə edir:
  - Və hər hansı bir metal!
  Qızlar uçub atırlar... Soyuq və qış olsa da, bu onlara mane olmur. Kanadada döyüşlər gedir.
  Anastasiya yenidən atəş açır və qışqırır:
  - Mən oğlan kimiyəm!
  Marqarit panteranın qəzəbi ilə fəal şəkildə təsdiqləyir və çəkicləyir:
  - Mən hamıdan daha gülməli və soyuqqanlıyam!
  Qızlar, gördüyünüz kimi, həqiqətən çox şeyə ümid edirlər və təsvirolunmaz şansları var!
  Yarıçılpaq əskinasları yığırlar! Və onlar heç bir kədər, şübhə bilmirlər! Onların çox fərqli fikirləri var!
  Amma bir sözlə, gözəllərin bəxti gətirib. Dörd ulduzlu generalı ələ keçirib hava zərbəsi ilə hücuma keçirdilər. Möhtəşəm gözəlliklər. Sizi eyni şəkildə sikəcəklər!
  Yenə də Rusiya və Alman tankları Kanada boyunca hərəkət edir.
  Budur Gerdanın ekipajı, Alman T-4-də. Maşın sovet avtomobilləri ilə müqayisədə açıq şəkildə zəifdir. Ancaq qızlar asan deyil - soyuqda ayaqyalın və bikinidə döyüşürlər. Və bu bir şey deyir!
  Gəlin etiraf edək ki, belə döyüşçülər sərindirlər! Onlar şübhə və zəiflikləri bilmirlər! Gözlərində safir və brilyant yanır! Belə gözəlliklər düşmənə bir qarış torpaq da verməz! Onlar müqəddəs və eyni zamanda pisdirlər.
  Onlar böyük enerji ilə özlərini hərəkət etdirirlər.
  Amerikalıları belə əzirlər.
  Gerda çılpaq ayaq barmaqlarından atəş açıb cik-cik dedi:
  - Mən vəhşi qızam! Və ümumiyyətlə bakirə deyil!
  Və bundan sonra o, gülməyə başlayır.
  Şarlotta da topdan atəş açıb. Çox güclü olmaya bilər, lakin tez alovlanır:
  - Mən qaynar və dişləyən arı kimiyəm!
  Bundan sonra gözəllik götürəcək və uzun dilini göstərəcək!
  Və sonra Kristina sillə vurur və cığallayır:
  - Və mənim vokallarım! Klykov zərbə!
  O da canavar dişlərini açıb nərildəyəcək:
  - Yeni bir qələbə olacaq!
  Döyüşçülər həqiqətən çox sərt və aqressivdirlər. Və onların çox əzələ gücü və qəzəbli qəzəbləri var.
  Və Magda da düşməni vuracaq. O, bir Şermanı uzaqdan darmadağın edəcək, onu çox dəqiqliklə uçdan uca vuracaq və gurlayacaq:
  - Mən çox gözəl almanam!
  Dördlü, avtomobilin ən yaxşı olmamasına baxmayaraq, uğurla mübarizə aparır.
  Bəs niyə? Çünki onların paltarları demək olar ki, yoxdur! Döyüşçülər isə düşməni çox gözəl məhv edirlər.
  Gerda qürurla qeyd edir:
  - Biz fürerə çox layiqik!
  Bundan sonra gözəllik yenidən çəkiləcək və sevimli balaca üzünü açacaq.
  Buradakı döyüşçülərdə ari ruhu var. Və soyuqdan qorxmurlar. Qərbi Kanadada qış hələ çox soyuq olsa da.
  Ancaq heç bir şey - yalnız ayaqyalın və demək olar ki, çılpaq. Sonra uğurlar və qələbə olacaq!
  Bunlar məğrur ruhla dolu döyüşçülərdir.
  İndi də arilərin əzmkarlıq baxımından tayı yoxdur. Rus qızlarından başqa.
  Lakin Nataşa "Nikolay"-3-də, həm də bikinidə və ayaqyalın, vurdu, çıxdı və ətrafında gəzdi. Lakin onun tankı Alman T-4-dən yaxşıdır. Burada döyüş çox sərt və aqressivdir.
  Yankilər geri çəkilməyə çalışırlar. Ancaq Nataşa "Cadı" nı yıxdı və mirvari dişlərinin təbəssümü ilə fısıldadı:
  - Mən elə qızam ki, heç kim mənə yaxınlaşmaz!
  Və Maria Amerika tanklarına dəqiq atəş etdi. Onları deşəcək və çılpaq dişləri ilə fısıldayacaq:
  - Heç bir qüvvə bizi ala bilməz!
  Və sonra Aurora da növbə ilə vuracaq. Şerman məhv edildi. Bəli qız, sənə lazım olan budur.
  Sonra Svetlana öz töhfəsini verəcək... Amerikalılara necə zərər verəcək.
  Dənizdə də döyüşlər gedir. Rus donanması Filippini ələ keçirdi.
  Burada da komanda var: ayaqyalın dənizçi qızlar. Həm də demək olar ki, çılpaq gözəllər, bikinidə. Düzdür, Filippində hava hətta qışda da gözəldir - isti, çünki demək olar ki, ekvatordur.
  Qızlar isə döyüşməkdən, atəş açmaqdan həzz alırlar. Və yanıb-sönən ayaqyalın, yuvarlaq dabanlarla qaçın. Buradakı qızlar sadəcə sevimlidirlər. Ən yaxşısı - super!
  Yeri gəlmişkən, məhbusları zorlamağı çox sevirlər! Onları özlərinə bağlayırlar və sonra minirlər. Və o qədər ki, məhbuslar huşlarını itirirlər! Və onlar özləri üçün - daha doğrusu, özləri üçün deyil, düşmənləri üçün tam məhv təşkil edirlər.
  Yarıçılpaq qızların belə sərin qrupları. Və heç nə onları dayandıra və ya əzə bilməz!
  Döyüşçülər Amerika kreyserinə minirlər. Demək olar ki, çılpaq, ayaqyalın, aşılanmış dəriləri altında yuvarlanan əzələlərlə tullanırlar. Və amerikalıları qəzəblə qırdılar. Və yaşamaq üçün zərrə qədər şans vermirlər.
  İndi gözəl Stella və onun ortağı Maşa görünür. Qızların hər ikisi hündürboylu, əzələli sarışındırlar, hamını parçalayırlar. Zərbə deyil, bədənləri kəsmək və parçalamaqdır !
  Qızlar Amerika gəmisi ilə gəzirlər. Sağa yelləsələr, küçədir, sola yelləsələr, xiyabandır!
  Və qızlar dayanmayacaq ! Rəqiblərə şans buraxmırlar! Və nərə çəkib əzələlərini silkələməyə başlasalar nə olar!
  Yenə də qılınclarını yelləyib fəryad edirlər:
  - Biz Çar, Vətən və Mixail Romanov üçün qızlarıq!
  Və samuray kələmi kimi doğrayırlar. Beləliklə, Stella onu götürdü və yalın ayağı ilə ABŞ zabitinin qasıq nahiyəsinə təpik vurdu. O, daha yüksəklərə uçacaq və göyərtədən tullanacaq.
  Sarışın terminator verəcəkdir:
  - Zərbələrimə görə qonorar ödəyirlər!
  Və yenə dişlərini çılpaq edəcək və mirvari dişlərini çırpacaq! Nə qız! Ən şirə və ətir!
  Qızlar isə özlərinə tərəf tələsirlər. Və onlar tornado kimi keçirlər. Düşmənə şans vermirlər. Onların böyük gücü var. Şeytanların qaranlığı və minlərlə mələklər.
  Budur, iki qılıncla eyni anda üç baş kəsən Maşa gəlir! Bu bir qızdır - bütün qızlar üçün bir qız!
  Hər iki gözəl qılıncla mismar vururmuş kimi kəsirdilər. Və onların əməllərində heç bir zəiflik və şübhə yoxdur. Geri çəkilmədən və təslim olmadan özünüz üçün hərəkət edin. Ədalət insanlığın birləşməsini tələb edir. Bir imperiya, bir tac, bir məqsəd və kosmosa genişlənmə.
  Məhz bu vaxt ilk süni Yer peyki orbitə buraxılır. Burada o, dünya ətrafında uçur.
  Bikinili rus qızları isə özləri üçün mübarizə aparırlar. Və onlar düşməndən heç də geri qalmırlar. Gözəllər tərəfindən parça-parça olan amerikalılar isə yıxılırlar. Yenə də yüksək səviyyəli və bacarıqlı qızlar.
  Bir vaxtlar Yaponiyada döyüşməyi bacardılar. Onlar da yüksəklikdə döyüşürdülər. İmperatorun özü əsir götürüldü. Onlar nəhəng bacarıqlarını nümayiş etdirdilər. Onların bu qədər ehtirasları və çox əzələ gücü var. Əlbəttə ki, belə qızlar möcüzələr möcüzəsidir!
  Sarayda samurayları kəsdilər. Onlar da az qala çılpaq və ayaqyalın idilər. Düşmənlərini heyrətləndirən şeylər edə bilən qızlar.
  Və istənilən əti doğrayıb sənətkarlıqlarını nümayiş etdirdilər. Döyüşçülər, şübhəsiz ki, irəliləyirlər.
  Amerikalı admiralın başı qılıncla kəsilib. Və gözəllər dişlərini açaraq necə güləcəklər.
  Və yenə də hücuma keçib, özlərini kəsirlər. Belə döyüşçülər əsl canavarlardır. Və taxtda Çar Mikayıldır. Üçüncü İskəndərin oğlu, amma o deyil. Daha şanslı, daha qətiyyətli, daha iradəli, həm də istedadlı bir hökmdar .
  Ancaq, əlbəttə ki, şans, üstəlik daha da sərtlik vacibdir - Mixail orduya müsbət təsir göstərən korrupsiyaya qarşı barışmaz mübarizə apardı. Amma ən təsirli nou-hau bikinili qızlardan hərbi məqsədlər üçün istifadə etməkdir. Qızlar isə az qala çılpaq və ayaqyalın olanda çox gözəl olurlar.
  Beləliklə, döyüşlər müxtəlif dərəcədə müvəffəqiyyətlə baş verir. Gözəl döyüşçülər isə çox dəqiq, kişilərdən daha yaxşı vururlar. Və ən əsası, qızlar demək olar ki, çılpaq olduqda, praktiki olaraq toxunulmazdırlar. Onlar güllə və mərmilərdən təsirlənmir. Çox güclü döyüşçü ordusu. Bu gözəldir. Qızları demək olar ki, çılpaq və ayaqyalın istifadə etmək çar Mayklın ideyası idi və bu, qələbə gətirdi.
  Döyüşlərdə qızlar da çılpaq barmaqları ilə qumbara və xəncər atırdılar. Və vəhşi qəzəblərini göstərdilər.
  Qızlar olduqca cəsurdurlar. Və çox gözəl, oynaq və donanma ayaqlı. Onları heç kim tuta bilməzdi.
  Döyüşçülər çox tazıdır... Qızın yalın ayaqları çox təsirli silahdır. Bəs onlar nə edə bilərlər? Bir çox şeyi. Çılpaq ayaqların özləri yerdən enerji alırdılar və gözəl döyüşçülər oynaq idi.
  Deməliyəm ki, qızlar dünyanın ən gözəlləridir, həm gözəldirlər, həm də kobraların qəzəbi ilə!
  Amerika kreyseri ələ keçirildi. Əsir düşənlər üzüstə yerə yıxıldılar. Bundan sonra döyüşçülər ayaqlarını üzlərinə sıxdılar. Və məni öpməyə məcbur etdilər. Qızlar isə dillərini yalayanda çılpaq ayaqları xoş və qıdıq hiss edirdilər.
  Amma gözəllər yalın ayaqlarını öpməkdən və dabanlarını öpməkdən həzz alırdılar.
  Bundan sonra qızlar güləcəklər. Və dişlərini açdılar!
  Amma yaxşılaşdı, qızlar bir az lüt günəş vannası qəbul edib üzməyə getdilər. Bunlar çox gözəl döyüşçülərdir. Belə bir ayağını götürüb onu necə öpmək olar? Və hər barmağını yalayın.
  Qızlar əladır.
  Budur, "İsgəndər-4" tankı yenidən döyüşdədir. Bu tələskəndir və fevral artıq gəlir. Qoşunlar irəliləyir. ABŞ ərazisinə getdikcə yaxınlaşmaq. Qızlar cox gozeldir.
  Burada Nataşa dəqiq vurur. Və çox dəqiq vurur.
  Qız son dərəcə dəqiq vurur və qışqırır:
  - Düşməni darmadağın edəcəyik!
  Maria növbəti zərbəni vurur. Düşməni tutdu və məğlub etdi:
  - Mən superəm!
  Mariya çox gözəl qızdır və çox aktivdir.
  Onun yalın ayaqları isə erotizmində çox gözəl və zərifdir:
  - Düşməni məhv edəcəyik!
  Və Aurora belə bir qızdır və o, çılpaq qarınları və döşləri və şişmiş qırmızı məmələri ilə superdir:
  - Düşmənləri sındıracağam və onu super edəcəm!
  Və qırmızı saçlarını necə silkələyir!
  Və yenə yalın, kəsikli ayaqları ilə səni təpikləyəcək. Belə döyüşçülər çox gözəldir!
  Və sonra Svetlana düşməni götürüb döyəcək:
  "Mən çarı sevirəm və düşmənlərimin boynuna ilgək asacağam!"
  Qızlar güləcək. Onlar necə tazı və sərin oldular.
  Amerikalılar qızlardan qaçırlar. Ya da təslim olurlar. Yoxsa ölürlər. Döyüşçülər çox gözəl və çox ayaqyalın, qızlar isə çox gözəldir. Və sadəcə bikinidə döyüşmək xoş və effektivdir. Döyüşçü qızlar çox heyrətamizdir.
  Nataşa yenidən amerikalılara atəş açır və fısıldayır:
  - Sən mənim qardaşımsan, mən də sənin qardaşınam! Daha doğrusu bacım!
  Və yenə uzun dilini hərəkətə gətirir. Aqressiv deyək ki, döyüşçü və gözəllik!
  Və sonra Anyuta çılpaq döşlərini silkələyir. Və o, qışqırıb dişlərini açacaq. Və o, amerikalılara mərmi göndərəcək. Və onu götürüb sikəcək.
  - Gözəllik onu məhv etdi! Və qışqırır:
  - Mən super qızam!
  Gözəl qız və seksi sevir. Və bu gözəldir!
  Və qız onu götürdü və vurdu - o, hönkürdü:
  - Biz qalib gələcəyik və düşməni məhv edəcəyik!
  Və burada Aurora təpikləyib döyəcək:
  - Mən padşah və sərin qızam!
  Döyüşçü olduqca tazı ola bilər.
  Qızlar öz-özünə gülürlər.
  Ancaq Svetlana bunu çox soyuqqanlı qəbul etdi. Və o, düşmənin məhv edilməsi üçün belə haqlar verdi və şeytanları öpdü:
  - Bu, belə totalitar akrobatikadır!
  Tank çox çevik və öldürücüdür. O, zəif və yüksək Şermanı vurur. Deməli, buradakı döyüşlər Çar Rusiyasının xeyrinədir.
  Nataşa yenə güllə səsi kimidir. Və o deyir:
  - Kumiriniz üçün!
  Mariya atəş açmağa başladı. Qız çox gözəldir və qızılı saçlıdır. Görünüşünə görə.
  Qız sikişdi və çılpaq ayaq barmaqlarını nişan aldı və cızıltı ilə dedi:
  - Bu, kral üçün qətldir!
  Və burada Aurora amerikalını sikdi. Və qız, deyək ki, həqiqətən son dərəcə aqressiv və cızıltılı idi:
  - Əsl internat üçün!
  İndi qız özünü həqiqətən güclü göstərdi.
  Svetlana isə aqressiv və mübarizdir. O, çılpaq ayağı ilə təpik vurub düşməni parçaladı.
  Və dişlərini göstərərək cıvıldadı:
  - Mən qartal kimi uçan xanımam!
  Beləliklə, qızlar vəhşi güclə sikişməyə başladılar. Və gözəllərin belə aqressiyası dayandırıla bilməz. Geri çəkilmədən və əyilmədən.
  Nataşa yenidən atəş etdi və fısıldadı:
  - Tam məhv olana qədər!
  Məryəm, heç bir mismar olmadan, düşmənlərini məhv etməkdə daha çox uğur qazandı və rəqiblərini qırmağa başladı.
  Və sonra Aurora onu götürdü və düşməni topla vurdu. Və çox uğurla, nəhəng aplomb ilə. Və əzmək, düşməni əzmək. Və ərimiş dağıntılar Shermandan bütün istiqamətlərə uçur.
  Svetlana da vurub oxuyacaq:
  - Mən böyük arzuların və böyük gözəlliyin qızıyam!
  Döyüşçülər, əslində, qalib gəlmək üçün əla iradə nümayiş etdirirlər.
  İmperiyanın sərin və böyük olması əbəs yerə deyil. Çingiz xanın nailiyyətlərini üstələyə bilərdi.
  Döyüşçülər özlərinə doğru irəliləyirlər... Və atəş açır, atəş açır və düşmən mövqelərini sanki bıçaqla yarırmış kimi yarıb keçirlər. Daha doğrusu, çox iti və bərkimiş xəncər. İndi rus qoşunları həqiqətən yenilməzdir. Və böyük bir imperiyanın səltənəti.
  Baxsanız, Rusiyanın tarixində çoxlu müharibələr, çətin dövrlər olub. Lakin II Nikolayın çox hissəsi sadəcə bəxtsiz idi! Onun uğursuz olduğu ortaya çıxdı. Ancaq taktika böyük əhəmiyyət kəsb edir. Böyük rus şahmatçısı Alekhine nə göstərdi. Rəqibinin yerinə oynamağa başlayanda, lövhəni çevirib qalib gəlir. Dahi dahidir.
  Çar Rusiyasının bütün problemləri ilə tək çılpaq qızlar amili çox şeyi həll etdi.
  Döyüşlərdə helikopterlər də iştirak edir. Döyüş maşınları, həmçinin bikinili və ayaqyalın qızlarla ekipajlar. Qızlardan ibarət ordunun keyfiyyəti nədir? Ən görkəmli. Belə bir ordunu heç nə dayandıra və ya məğlub edə bilməz.
  Deməli, bu orduda ayaqyalın və az qala çılpaq qızlar var. Kapitan Varvaranın helikopterindəki ekipaj. Bu heyrətamiz deyilmi? Dəniz şiddətlə şişəcək! Və təyyarə topları necə vuracaq. Və sonra raketlər var. Bu qızlar tornado kimi əsl qasırğalardır.
  Onlar heç bir şeydə düşməndən geri qalmırlar. Rus ordusu döyüşlərə və böyük nailiyyətlərə hazırdır.
  Varvara qəhvəyi saçlı və demək olar ki, çılpaq gözəl qızdır. Ağciyərlərinin başında uğuldayan kimi:
  - Düşmənlər keçməyəcək! Və qaçmayacaqlar!
  ən yaxşı maşınının bütün reaktivlərindən qatil axıdılması buraxacaq . Və düşmənin üzərində uçacaq. Və onu götürür və dağıdıcı bir döngə ilə biçir .
  Ancaq təvazökar Olqa Amerika mövqelərinə raket atdı və fısıldadı:
  - Döyüşdüm, baş ayaqqabı ilə yox, ayaqyalın!
  Və sapfir gözləri ilə göz qırpacaq. Bəli, bunlar qızlardır - belə inanılmaz heyrətamiz akrobatika. Onunla bir dağa su içə və çılpaq əjdahaları daşıya bilərsiniz.
  Və ayaqları çox zərif və bənzərsizdir! Belləri isə nazik, bədənləri isə çox əzələlidir.
  Varvara götünü təpikləyir və ulayır:
  - Padşah üçün yer kürəsində bir deşik edə bilərəm!
  Və o, balaca üzünü gülümsəyəcək və gözləri ilə göz qırpacaq.
  Burada döyüşçülər ən yaxşı vəziyyətdədirlər. Budur, Tatyana, həm də bikinili qız, onu götürüb qışqıracaq:
  - Qoy bütün yer üzündə bir padşah olsun!
  O, mirvari dişləri ilə parıldayacaq. Helikopterdən isə mismar kimi ölümcül olur . Və ölümcül olacaq. Və həqiqətən metalı qızardacaq. Və bunkerin məhvinə səbəb olacaq.
  Bunlar qızlardır - bütün qızlar qızdır! Sonra məhbuslar gətiriləndə o qızlar onların yalın ayaqlarını öpüb yalayırlar. Bu, ümumiyyətlə, həm alçaltmaq, həm də həvəsləndirmək üçün ən mürəkkəb üsuldur.
  
  MƏLBEDİLMƏZ ROMMEL
  Orada 1941-ci ilin noyabr və dekabr aylarında Rommel ordusu Afrikada qələbə qazana bildi. Bu həm də ona görə baş verdi ki, parlaq Rommelin ortağı real tarixdə baş verən o kobud səhvləri etmədi.
  Nəticədə almanlar irəliləyən ingilisləri məğlub edərək öz ərazilərini saxladılar. Əvvəlcə bu, döyüşlərin gedişatına təsir etmədi, şərq cəbhəsində almanlar Moskva yaxınlığında məğlub oldular.
  Lakin sonradan Fürerin planları dəyişdi. Rommel bu vaxta qədər Tolbuku ala bildi və Misirə doğru hərəkət etdi. Hitler şərq cəbhəsində müvəqqəti müdafiəyə keçməyə qərar verdi və hələlik səylərini Afrika və Yaxın Şərqdə cəmləşdirdi.
  Lakin Afrikadakı hücum daha az qüvvə tələb etdiyi üçün nasistlər şərqdə bir neçə əməliyyat keçirdilər. Kerçdə Sovet qoşunlarını məğlub etdi. Xarkov yaxınlığında bizi mühasirəyə aldılar. Smolensk istiqamətində də bir parça çıxardılar . General Vlasovun ikinci şok ordusunun Leninqrad yaxınlığındakı hücumu da məğlubiyyətlə başa çatdı.
  Mühasirə və hücumdan sonra Sevastopol düşdü. Və Krautlar gücləndi. Döyüşlər Rjev qırağında gedirdi. Burada nasistlər dayana bildilər.
  Lakin Misirdə Rommel gücləndirici qüvvələr alaraq inamlı qələbə qazandı. Uğurlarına əsaslanan almanlar Fələstini keçərək İraq və Küveyti tutdular. Və sonra bütün Yaxın Şərq - neftə çıxış əldə etdi.
  Bundan sonra faşistlər Sudana üz tutdular və bütün Afrikanı tutmağa çalışdılar.
  Eyni zamanda, Cəbəllütariqə hücum və Alman qoşunlarının Mərakeşə və daha da Afrika genişliklərinə nüfuz etməsi izlədi.
  Ancaq almanların uğurlarına arxa cəbhədəki enerjili iş kömək etdi. Hitler də haradadır, real tarixdən daha məharətlə nə edib.
  Oyandıqdan sonra Terminator Hitler qızlarla vanna qəbul etdi, salat, gül kələm sıyığı və bəzi digər tərəvəzlərlə səhər yeməyi yedi, az yağlı çox qatlı keçi pendiri və kürü əlavə etdi. Bundan sonra o, yeni imperator nazirə fövqəladə səlahiyyətlər haqqında qanunla imzalanmış sənədi rəsmi olaraq təqdim edərək Speeri çağırdı. Adolf zəhlətökən idi və çox aşındırıcı idi:
  - Üçüncü Reyxdə silah istehsalı son dərəcə aşağıdır! Biz təkcə müharibə aparan İngiltərədən deyil, totalitar SSRİ-dən də geri qalırıq. Ancaq köhnə silahların istehsalını artırarkən və yeni silahlara keçərkən bizə hava üstünlüyü lazımdır. Xüsusilə perspektivli reaktiv bombardmançılar. Axı onların nəhəng sürəti və yüksək tavanı onlara Britaniya şəhərlərini demək olar ki, cəzasızlıqla məhv etməyə imkan verir!
  Speer nikbinlik yayırdı:
  - Almaniyada və Polşada kömür həddindən artıqdır, Fransada dəmir filizi var, çoxlu maşın istehsal etmək üçün kifayət qədər texnikamız var. Axı biz dünyanın bütün ölkələrinin birləşdiyindən daha çox alüminium və duralumin istehsal edirik!
  İcazəli Adolf başını tərpətdi:
  - Hələlik! Britaniya və ABŞ da istehsalı təşviq edir və biz metalın hər qramını qorumalıyıq. Beş yaşından məktəblilər və başqa uşaqlar da metal yığsınlar. Bundan əlavə, niyə qanadları və gövdələri tamamilə duralumindən düzəldin. Həm ağacdan, həm də kətandan istifadə edə bilərsiniz. Məsələn, monoblok qanadların istehsalı. Və nə? Bizə çəkisi iki tondan çox olmayan, uçması asan, istehsalı asan və ucuz yeni reaktiv qırıcı lazımdır! Montaj hissələrinin sayı minimuma endirilməli, həmçinin təyyarənin çəkisini mümkün qədər azaltmaq və aerodinamik xüsusiyyətlərini yaxşılaşdırmaq imkanları tapılmalıdır. İndi, yeri gəlmişkən, təyyarə konstruktorları gələcək, onları öyrədəcəyik.
  Speer gülümsədi:
  - Əlbəttə, mənim fürerim. Mən başa düşdüyüm qədər, siz ordudan bütün yüksək ixtisaslı işçiləri qaytarmağa hazırlaşırsınız?
  Sahiblənmiş Adolf təsdiqlədi:
  - Biz əcnəbilər arasından yalnız yüksək ixtisaslı, sıravi işçiləri işə götürəcəyik. Yaxşı olar ki, daha az avaralar və buna görə də partizanlar olsun. Biz təbii ki, quru qoşunlarının sayını azaldacağıq, əgər SSRİ ilə müharibə olmasa, o qədər də piyadaya ehtiyacımız yoxdur, amma... Radikal deyil, ona görə də yaxın vaxtlarda Cəbəllütariq və Maltanı məğlub etməyi planlaşdırıram. aylar və Afrikanın bütün şimalını və daha da Yaxın Şərqi tutur. Bizə hələ də yer bölmələri lazımdır. Bundan əlavə, həm Almaniyanın özündə, həm də Fransa, Belçika, Hollandiya, Norveçdə əlavə gəmiqayırma zavodları tikmək lazımdır. Bizə təyyarədaşıyan gəmilər, döyüş gəmiləri və nəqliyyat vasitələri lazımdır. Aralıq dənizi isə sanki Almaniyadaxili gölə çevriləcək. Başa düşürsən?
  Speer baş əydi:
  - Bəli, fürerim! Mən artıq tikinti proqramının hazırlanmasını əmr etmişəm...
  Hiyləgər Adolf əlavə etdi:
  - Fövqəladə vəziyyət planlarımız tələb edərsə, iş günü 16 saata qədər uzadıla bilər. Təyyarələrin istehsalını cəmi doqquz ay ərzində gündə yüz təyyarəyə çatdırmaq lazımdır... İndiki ilə müqayisədə üç dəfədən çox və bunun kifayət edəcəyi heç bir fakt deyil!
  Speer füreri həvəsləndirməyə tələsdi:
  - Bizim pilotlar ingilislərdən daha yüksək sinifdəndirlər, ona görə də kəmiyyət hər şey deyil. Biz isə şumpaqlarını qılınc etmək üçün yeni yollar tapacağıq. Başa düşdüyüm qədər, bizim üçün prioritet aviasiyadır?
  Fürer yumruğunu daha bərk sıxdı:
  - Bizim üçün prioritet reaktiv, bombardmançı təyyarələr, sonra isə qırıcı təyyarələr, üstəlik yeni texnikanın buraxılması və möcüzə silahlarının inkişafıdır! Lakin təkcə aviasiya sahəsində deyil, həm də tanklar, artilleriya, ilk növbədə reaktiv artilleriya... Bu barədə daha ətraflı danışacağıq.
  Zəng səsi eşidildi və Üçüncü Reyxin aparıcı təyyarə dizaynerləri otağa daxil oldular.
  Nisbətən gənc, hündür alnı olan Messerschmitt, Heinkel, artıq yaşlı, lakin çox çevik, atletik şəkildə qurulmuş Tank, Lippisch və bir neçə daha az tanınanlar.
  Adolf onlara stulları göstərdi və onlara rəsmləri masanın üzərinə qoymağı əmr etdi:
  - Sizin vəzifəniz yeni, çox güclü və müasir silah yaratmaqdır. Almaniyada dünyanın digər ölkələrindən daha çox külək tunelləri var və bir çox təyyarələrin texnologiyası çox geridə qalıb. Ancaq yalnız Yu-88-də avtomobilə daha rasional forma verməklə sürəti əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilərsiniz. Xüsusilə, pilot kabinəsinə gözyaşardıcı formalı, qabarıq forma veriləcək ki, bu da görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıracaq və pilotu daha geniş edəcək, həmçinin aerodinamikanı yaxşı beş kilometr yaxşılaşdırmaqla sürəti artıracaq. Üstəlik, həm bombardmançıların, həm də qırıcıların atəş nöqtələrinə, bomba rəflərinə, iş olmayan vəziyyətdə hava əyləclərinə rasional forma vermək lazımdır.
  Sənə dediklərimi yaz!
  Dizaynerlər bir ağızdan başlarını tərpətdilər:
  - Belə ki, mütləq böyük fürer!
  Adolf davam etdi:
  - XE-129 - yenidən dizayn edilməlidir ki, silah qutusunun özünə rasional forma verilsin və arxa və aşağı yarımkürənin hücumlarından qorunmaq üçün daşınan təyyarə topu quraşdırılsın. Bundan əlavə, bu hücum təyyarəsi mühərrik gücləndirici sistemlə təchiz edilməlidir. Yenidənqurma ilə eyni vaxtda belə hücum təyyarələrinin istehsalını artırmaq lazımdır. Onların dağıdıcı hava zərbələri ingilislərin fəaliyyətini iflic edir. Bundan əlavə, Ju-87 dalğıc bombardmançı təyyarəsi Britaniyada istifadə edilməlidir. Köhnəlmiş avtomobilləri istismara verəcəyik...
  Adolf dayandı. Dizaynerlər susdular. Fürer qeyd etdi:
  F -190- a böyük şübhələrim var . Avtomobilin ağır olduğu və kifayət qədər manevr qabiliyyəti olmadığı ortaya çıxdı, əlavə olaraq, istifadə olunan yanacağı əvəz edən çənləri inert qazlarla doldurmaq üçün bir sistem yoxdur. Buna görə də, bu avtomobili hətta bir yandırıcı güllə ilə vurmaq olar. Tank bu barədə nə deyəcək?
  Məşhur SS dizayneri diqqətdə dayanaraq qeyd etdi:
  - Bu, bizim çatışmazlığımızdır, böyük fürer. Tankların yerləşdirilməsi kifayət qədər uğurlu hesab edilməli olsa da, onlar düşmən atəşinə daha az həssasdır və eyni zamanda pilotu qoruyur. O ki qaldı manevr qabiliyyətinə, onda... Bir zirehin çəkisi 120 kiloqramdır və onu yüngülləşdirmək bizim üçün o qədər də asan deyil...
  Sahib Adolf təklif etdi:
  - Fokken-Vulfun aerodinamik keyfiyyətlərini yaxşılaşdırmağa çalışın. İlk növbədə çəki azaldılması ilə əlaqədar olaraq, avtomobilin idarə oluna bilməsini və manevr qabiliyyətini artırmaq üçün qanadların uclarını əymək lazımdır. Bundan əlavə, o, arxa yarımkürə üçün qoruyucu quraşdıracaq... Mühərrikin pilot kabinəsinin qarşısında yerləşməsinə gəlincə, bu, pilotu qoruyur, lakin avtomobilin ejeksiyon qurğusu ilə təchiz olunmasını tələb edir. Yeri gəlmişkən, mühərrikin çox forması daha sadələşdirilə bilər, sənayeçilərimiz mütləq nəzərə almalıdırlar. Yeri gəlmişkən, ME-309-da iş necədir?
  Messerschmitt bir qədər şok oldu :
  - Biz bunun üzərində işləyirik, böyük Fürer. Hesablanmış xüsusiyyətlər yeddi atəş nöqtəsi ilə silahlandıqda avtomobilin sürətini saatda 740 kilometrə qədər artırmağı vəd edir! Bu, ingilislər üçün ən güclü ölüm olacaq...
  Adolf sözünü kəsdi:
  - Bitirmə işləri daha tez aparılmalıdır. Və siz, Speer, yeni sürətlə atəş açan 30 millimetrlik təyyarə silahının inkişafını sürətləndirin. O, həmçinin yer hədəflərinə və düşmən təyyarələrinə qarşı atəş üçün çox uğurla istifadə edilə bilər! Yeni ME-309 əvvəlki ME-109-u əvəz etməlidir. ME-262 reaktiv maşınınıza gəlincə, təəssüf ki, onun bir çox mənfi cəhətləri var: ağır çəki, aşağı əməliyyat etibarlılığı, həddindən artıq qəza dərəcəsi... Bizə lazım olan reaktivin eskizini özüm çəkəcəyəm.
  Adolf Hitler müasir reaktiv qırıcılar haqqında biliklərindən istifadə edərək avtomobil çəkməyə başladı. Bununla belə, ən müasirləri deyil, təxminən əllinci illərdən etibarən onları hazırkı istehsal və texnologiya səviyyəsinə uyğunlaşdırmaq üçün. O, qanad süpürgəsinin dəyişdirilməsi texnologiyasına xüsusi diqqət yetirib. Belə bir dizaynın bütün üstünlüklərini izah edin:
  - Eniş və qalxma zamanı süpürmə azalacaq, uçuş zamanı isə artacaq. Yalnız bunun sayəsində müasir ME-262 mühərriki olan qırıcı saatda 1100 kilometr sürət yığa biləcək. Və çəkisi əhəmiyyətli dərəcədə az olacaq.
  Messerschmitt diaqrama baxdı, yüksək keçəl alnını qırışdırdı və sıxdı:
  - Parlaq! Bəs mənim fürerim, aerodinamika haqqında bu qədər dərin bilikləri haradan almısan?
  Əsəbləşmiş Adolf hiyləgərcəsinə gözlərini qıydı:
  - Bəs aerodinamika? İstedadlı insan adətən hər şeydə istedadlıdır! Afrikada da adilik adilikdir! Arado bombardmançısının nə günahı var? Mənə diaqramı göstərin?
  Hit-and-miss Fuhrer cəld baxdı və başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox, belə olmayacaq! Trolleybus ideyası yaxşı deyil, ona görə də təyyarə dönməyəcək və qəzaya uğrayacaq. Adi geri çəkilə bilən eniş qurğuları tələb olunur. Daha yaxşı aerodinamika üçün bəzi dizayn dəyişikliklərini nəzərdən keçirin. Lazımsız ixtira olmadan, lakin ixtiraçılıqla.
  Adolf dəli oldu və daha bir neçə şərh etdi:
  - Gryphon Xe-177 təyyarəsi son dərəcə etibarsız elektrik stansiyasına malikdir. Onu dərhal dəyişdirmək lazımdır, ilkin olaraq dörd ayrı-ayrılıqda duran ən son porşenli mühərriklər. Sonra 2950 at gücünə malik ən müasir mühərriklərə. Yüksək hündürlükdən və dalışda zərbə endirmə qabiliyyətinə gəlincə, onda... Xe-277-ni inkişaf etdirməyə başlayın, bu maşın həm də düşmən silahına çevriləcək. Ancaq əsas şey reaktiv bombardmançılardır. Bu prioritet vəzifədir. Məsələn, Yu-287 belə olmalıdır.
  Fuhrer yenidən irəli süpürülən qanadları olan bir eskiz hazırladı, dizaynerlərə müəyyən nüansları izah etdi. Adolf müəyyən diaqramlar göstərərək ciddi şəkildə uzaqlaşdı. Xüsusilə quyruqsuz bombardmançı . Və uçan qanadlı reaktiv maşının dizaynı perspektivli deyil. Və eyni zamanda, avtomobil hətta ABŞ ərazisini də bombalamağa qadirdir. O, birbaşa göstərdi ki, işə Avropanın hər yerindən dizaynerlər, hətta yəhudilər də cəlb olunmalıdır. Nəhayət, dizaynerlərin artıq kifayət qədər məşğul olduğunu başa düşdükdən sonra o, mərhəmətlə onları buraxdı, yalnız Lippişanı buraxdı. Fürer qışqırdı:
  - Və səndən xahiş edirəm, İskəndər, qal! Sizə yeni, son dərəcə təsirli silahlar yaratmaq tapşırılacaq.
  Lippiş təəccübləndi:
  - Mən sizə minnətdar olacağam, Fürer!
  Terminator Hitler izah etməyə başladı:
  - Siz, əlbəttə, bir vaxtlar Göttingendə professor Prandtl-ın köməkçisi olmuş Vizelberqerin nəzəriyyəsini bilirsiniz. O, ilk dəfə ekranın alt səthə təsiri nəzəriyyəsini inkişaf etdirdi...
  Lippiş gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Sən yaxşı bilirsən, fürerim! Bəli, mən bu nəzəriyyəni bilirəm!
  Sahib Adolf davam etdi:
  - Biz ekranoplan yaratmalıyıq - bir növ torpedo qayığı və hidrotəyyarənin hibrididir. O, əslində sudan xeyli aşağı, təxminən 20-40 santimetr məsafədə uçur. Bu vəziyyətdə, ekranoplan gəmisini dəstəkləyən hava kütləsi iki hissədən ibarətdir. Biri qanadın altında donmuş seldir; digəri - olduqca əhəmiyyətsiz - arxa kənarın sahəsindəki qanadın altından çıxır və daim yuxarıdan, qanadın ucundan gələn hava ilə doldurulur.
  Lippiş asanlıqla təsdiqlədi:
  - Doğrudan da, mənim fürerim!
  Sahib Adolf davam etdi:
  - Bununla belə, havanın əsas kütləsi daşıyıcı səthin altında qalır və orada demək olar ki, sürət təzyiqinə bərabər olan təzyiq yaradır. Bu, ekranoplan gəmisinin saat mexanizmi kimi "yürüdüyü" bir növ hava konkisürmə meydançası rolunu oynayır ! Bunu praktikada istifadə edən ilk şəxs fin mühəndisi Kaario idi.O , ekrandan istifadə edərək qar üzərində sadə düzbucaqlı qanadlı kirşə hazırladı və hətta bunun üçün patent aldı. Təəssüf ki, hərbçilər vaxtında belə bir kəşfi dəyərləndirmədilər. Deyirlər ki, rus professoru Levkov da buna bənzər təcrübələr aparıb... Yəni, bu, Britaniya sahillərinə, təyyarənin sürəti ilə, həm də dəniz səviyyəsindən bomba, torpeda və desant qoşunlarını çatdıra bilən yeni möcüzə silahına çevrilə bilər. eyni zamanda radar üçün görünməzdir. Üstəlik ingilis gəmilərinə daha dağıdıcı hücumlar! Razılaşmaq?
  Lippiş əli ilə ovsunladı, köməkçi ofisiantlar ona şirə tökdülər... Bir az içdikdən sonra dizayner qeyd etdi:
  - Bəli, bu, zəngin ideyadır, baxmayaraq ki, müəyyən texniki problemlər olacaq. Məsələn, davamlılıq...
  Təcavüzkar Adolf mehribancasına başını tərpətdi:
  - Mən sizin üçün təxmini bir diaqram çəkəcəyəm, bunu etmək daha yaxşıdır və kiçik texniki detalları özünüz cilalayacaqsınız. Bədən uzun olmalıdır, təyyarənin gövdəsini xatırladan, delfin kokpit burnuna axan, qabarıq ön şüşələr və turbojet mühərrikləri... Baxmayaraq ki, ilk modellərdə pistonlu mühərriklərin də işləməsi mümkündür. Və bu nəhəng açıq suya çəkildikdə , mühərriklər qulaqbatırıcı bir şəkildə uğuldayacaq və dar yırtıcı bədən balina kimi partlayaraq, bir sprey buludunu atacaq. Nəzərə alın ki, bu nəhəng su səthindən bir neçə metr aralıda döyüşçü kimi tələsməyə qadirdir.
  Lippiş əsl heyranlıqla fit çaldı:
  - Zəngin təxəyyülün var, Fürer!
  Cəsarətli Adolf daha da ilhamlandı:
  - Təbii ki, möcüzə silahı olardı. Axı, ekranoplanlar heç bir fırtınadan qorxmurlar. Onlar buzdan qorxmurlar - onun üzərindən uçurlar. Onları adi gəmilərin qıra biləcəyi bataqlıqlı çay ağızları və sahil qayaları təhdid etmir, dayazlıqlar isə ümumiyyətlə uşaq gölməçəsinə bənzəyir. Onlar hər yerə qoşun endirməyə qadirdirlər: şeytan rifləri olan Skeletonun Afrika sahilindən tutmuş ABŞ-ın hər iki sahilinə, Kanadanın Arktika torpaqlarına və Alyaskaya qədər. Bu maşınlardan bir neçə yüz olardı və Britaniya iki aya düşərdi.
  Lippiş cəsarətlə qeyd etdi:
  - Bəs mədənlər?
  Fürer güldü:
  - Məhz bu minalar! Nə suların altında, nə də dayaz yerlərdə təhdid etmirlər! Eləcə də sualtı qayıqlardan torpedalar. Özü də ən qabaqcıl sualtı qayıqlarla döyüşmək, onlara dərinlikdən zərbələr vurmaq üçün ideal silahdır. Bundan əlavə, ekranoplanlar düşmən gəmilərini raket və minalarla atəşə tuta bilər. Bəli, əlbəttə ki, sizi idarə olunan bombaların dizaynı ilə tanış edəcəyəm. Və təbii ki, desantlar... Desant qüvvələrini təkcə piyada deyil, həm də tanklarla çatdırmaq üçün ideal vasitədir! O zaman müharibənin bütün xarakteri bir anda dəyişəcək! Lippişi başa düşürsən, fürer sənə hansı işdə etibar edir?
  Dizayner daha mərhəmətlə soruşdu:
  - Bəs mükafatlar?
  Ciddi Adolf təsdiqlədi:
  - Təbii ki, ən səxavətlilər, almazlarla, torpaqlarla, koloniyalarla, təbəələrlə dəmir xaç! Bütün Afrikanı fəth etsək, hamı üçün kifayət qədər torpaq olacaq!
  Lippiş bildirib:
  - Pul və vəsait verilsə, ekranoplan hazır olacaq, amma... Mənim də quyruqsuz döyüşçü layihələrim var.
  Terminator Fürer ixtiraçıya arxayın olmağa tələsdi:
  - Quyruqsuz reaktiv bombardmançı , mən artıq onun eskizini çəkmişəm, başqaları bununla məşğul olacaq. Nə qədər rahat və döyüşçü! Ekranoplanlar prinsipcə yeni silah olduğu üçün daha vacibdir... Bundan əlavə, Gotha şirkətində bunu edəcək çox istedadlı dizaynerlər var. Bu vaxt ekranoplanlar üzərində işləyin. Ümumiyyətlə, indi çoxlu təcili işlərim var, hələ tank generalları ilə danışmağa ehtiyacım var... Sizə əmr veriləcək...
  Lippiş Fürerdən çox ilhamla ayrıldı. Adolf düşünürdü ki, bəlkə də əvvəlcə nüvə fizikləri ilə atom və gələcəkdə hidrogen bombası yaratmaq haqqında danışmaq daha yaxşı olar, lakin o, bir anda özünü və başqalarını yükləyərək çox iş görməməyə qərar verdi.
  Bir neçə dizayner var idi, o cümlədən ən məşhurları: Porsche və Aders. Ümumiyyətlə, almanlar aviasiya və sualtı donanmada sovetlərdən keyfiyyətcə üstünlüyə malik idilərsə (baxmayaraq ki, hamı bunu etiraf etmir!), onda Panzervale-nin tank donanması nəzərəçarpacaq dərəcədə geri qalırdı. Xüsusilə Sovet KV maşınları T-28, T-34 zireh və silahlanma baxımından almanlardan, T-34 isə sürücülük qabiliyyətinə görə üstün idi. Bununla belə, Alman tanklarının silahları İngilis Matildas və Cromwells üçün kifayət qədər güclü deyil, daha çox Çörçills və Çallenjerlərin dizaynerləri tərəfindən hazırlanmışdır. Alman dizaynlarının zirehlərinin zəifliyini demirəm...
  Qonaqları oturmağa dəvət edən Fuhrer əxlaqı oxumağa başladı:
  - Təəssüf ki, Almaniyanın hazırda etibarlı tank əleyhinə silahı yoxdur... 50 mm-lik T-3 silahı ilə təchiz olunaraq, yalnız Matilda və ya KV-nin zirehinə zərbə vura bilirlər... Lakin Matilda İkinci Dünya Müharibəsi başlamazdan əvvəl İngiltərə ilə xidmətə girdi. Matildası özümüz tutmuşuq, onun ön zirehinə nüfuz etmək mümkün deyil. Sovet KV-ləri yan tərəfə və ya gövdəyə belə keçə bilmir. Avtomobilimizin edə biləcəyi maksimum şey trası qırmaqdır! Yəni, siz konstruktorlar bizi elə bir vəziyyətə salmısınız ki, düşmənin tankları zireh baxımından bizdən qat-qat güclüdür, yeni Amerika "Qrantları" və kütləvi istehsala hazır olan "Şermanlar" silahlanma baxımından üstündür. 76 mm-lik top olan rus maşınlarını demirəm. Yeni tanklar yaratmaq tapşırığını, xüsusən də 88 mm-lik silahla necə yerinə yetirirsiniz?
  Porsche çaşqınlıqla cavab verdi:
  - Əlbəttə, biz də oxşar inkişaflar həyata keçiririk, böyük Fürer. Mayın 26-da Silahlanma İdarəsi bizə 45 tonluq ViK -4501 tankı üçün sifariş verdi. Tank qülləsinə çevrilmiş 88 mm-lik zenit silahı ilə tam olaraq belə olmalıdır. Artıq ilkin rəsmlərimiz var. Onlarla tanış ola bilərsiniz, əladır.
  Fürer soruşdu:
  - Siz Aderssiniz?
  Ervin başını tərpətdi:
  - Hələ qırxıncı illərdə vk -3001 uğurla sınaqdan keçirildi. 75 mm-lik topla yeni ağır avtomobil. Bizdə tank əleyhinə modeldə oxşar silah var, lakin o, hələ ki, kütləvi istehsala buraxılmayıb. Bundan əlavə, çəkisi 65 tona qədər olan T-6-nın yaradılması üzrə işlər aparılıb. Və 36 tonluq daha yüngül model. Biz böyük Fürer çalışırıq.
  Özünü hər şeyi bilən biri kimi təsəvvür edən Adolf cəld rəsmləri tədqiq etməyə başladı. Burada Almaniyanın İkinci Dünya Müharibəsinin ən məşhur tankı olan nəhəng "Tiger"in ilk eskizləri var. Bu avtomobil Kursk çıxıntısı zamanı məşhurlaşdı. Sovet dövründə "Pələnglər" ümumiyyətlə təhqir edildi, lakin sonra bu avtomobilə münasibət daha obyektiv oldu. Öz dövrünə görə bu tank, əlbəttə ki, pis deyildi. KV-lərimizlə ilk böyük atışma zamanı üç pələng on sovet maşınını sıradan çıxardı və özləri də zərər görmədən xilas oldular. Bu avtomobilin əsas üstünlüyü onun uzun müddət layiqli rəqibi olmayan 88 mm-lik güclü top idi. Bununla belə, Kursk Bulgesində, texnologiyada keyfiyyət üstünlüyünə baxmayaraq, nasistlər yenə də məğlub oldular... Bu avtomobilin döyüş istifadəsi üzrə statistika, eləcə də itkilərin nisbəti, ümumiyyətlə, onun ən yaxşı maşınlarından biri olduğunu söyləyir. ikinci dünya müharibəsi. Amma çatışmazlıqlar adi gözlə də görünür. Ağır çəkisi 56 ton, zirehləri cəmi 100 millimetr (yalnız 80 tərəf!), yüksək hündürlük, rasional zireh yamac bucaqlarının olmaması və zəif idarəetmə performansı. Ümumiyyətlə, çəkisi on ton az olan İS-2 tankı həm zirehinə, həm də silahlanmasına görə pələngdən üstün idi... Amma bu tank yalnız 1944-cü ilin fevralında meydana çıxdı. "Kral pələnginin" ümumi çəkisi 68 ton, ön zirehləri 180 millimetr idi... Təbii ki, belə bir tank Afrikada, səhrada, desant üçün uyğun deyildi, sadəcə olaraq gil qulağı kimi maşındır. gil ayaqları. Xeyr, əlbəttə ki, öz dövrü üçün "Kral Pələngi" çox təsirli idi, döyüşdə bir neçə düşmən tankını məhv edə bildi və bir dəfə bir saat ərzində iyirmi beş "Şerman" ı sıradan çıxardı. Bir döyüş zamanı Tiger tərəfindən məhv edilən iyirmi üç T-34 tankı haqqında məlumat var idi. Ancaq hər halda, bu tank sadəcə olaraq güc və çəkidən səmərəsiz istifadənin təcəssümüdür. Amma, məsələn, sovet T-54 tankı... İkinci Dünya Müharibəsinin faktiki olaraq əvvəlki texnologiyalarından uğurlu rasional istifadənin bir növ təcəssümü.
  Fürer qətiyyətlə dedi:
  - Yox, cənablar! Bu layihə uyğun deyil! Cəmi 100 millimetr zirehlə əlli altı ton ağırlığında bir avtomobil hazırlamaq... Bizim təriflənmiş alman səmərəliliyimiz və rasionallığımız haradadır?
  Aders cəsarətlə qeyd etdi:
  - Çəkisi 70 ton olan Fransız S-2-nin zirehləri 45 millimetr idi...
  Fürer-Terminator qəzəblə sözünü kəsdi:
  - Bu, Birinci Dünya Müharibəsi dövründən qalma tankdır. Ancaq rus KV-2-nin 152 millimetrlik haubitsası və çəkisi 52 ton idi. Amma bu, 88 yox, 152 millimetrdir.
  Buna görə sizə çəkisi qırx tondan çox olmayan və ən azı 180 millimetr ön zireh, yanları və gövdəsi 150 millimetr, altı yüz mühərriki olan bir tank üçün 71 kalibrli 88 mm-lik bir top tapşırığını verirəm. , yeddi yüz at gücü. Bu çən isə ən geci altı aydan sonra kütləvi istehsala buraxılmalıdır.
  Alman dizaynerləri solğunlaşdı və əlləri titrədi. İskəndər istehza ilə onlara baxdı. Tapşırıq həqiqətən çox çətin idi; 1944-cü il "Royal Tiger" modeli üçün xarakterik olan silah və zireh, ancaq çəkisini 28 ton azaltmaq lazımdır! Ancaq Adolf bunu olduqca real hesab etdi və hətta Porsche-nin çiyninə dostcasına sillə də vurdu:
  - Narahat olmayın, mən özüm sizə nisbətən kiçik bir çəki ilə əldə edə biləcəyiniz optimal sxem çəkəcəyəm. Mən tiran deyiləm, rasionalistəm. Sadəcə çox şeyi yenidən qurmalısan. Xüsusilə, transmissiya və mühərrikin bir yerdə yerləşdirilməsi.
  Aders təəssüflə qeyd etdi:
  - Bu, bizə müəyyən problemlər yaradacaq. Xüsusilə belə bir tənzimləmənin aşağıdakı mənfi cəhətləri olacaq....
  Sərt Adolf sözünü kəsdi:
  - Təbii ki, müəyyən problemlər olacaq, amma prinsipcə onları asanlıqla aradan qaldırmaq olar. Xüsusilə texniki baxımdan. Amma siz mühərriki çox daha yığcam yerləşdirə, asqısını hərəkət etdirə və... Tankın hündürlüyünü iki metrə endirmək, ekipajı isə uzanmış vəziyyətdə qoymaq lazımdır, onda hər şey daha rasional olacaq.
  Fürer müharibədən sonrakı dövrün ən məşhur sovet tankı olan T-54 tipli eskiz, bir növ rəsm çəkməyə başladı. Bu avtomobil o qədər uğurlu oldu ki, 1947-ci ildə istifadəyə verildi və Əfqanıstanda Talibanla döyüşlər zamanı istifadə edildi; İraq qoşunları Səhra fırtınası və Şok və Hörmət və ya İraqın Azadlığı əməliyyatı zamanı ABŞ ordusu ilə vuruşdu . Ümumilikdə bu tankların 70 mindən çoxu istehsal edilmişdir. Və avtomobil çox uğurlu idi. 36 ton çəki, 200 millimetr ön zireh və 100 millimetr kalibrli top ilə. Bu tip Koreya Müharibəsi zamanı həm Amerika Patons, həm də Perşinqlərlə uğurla vuruşdu. Beləliklə, bu texnoloji səviyyə üçün model həyata keçirmək üçün çox uyğun və realdır. İstehsalı isə olduqca asan - ucuz... Alman 88 mm-lik 71 El topuna gəlincə, o, İkinci Dünya Müharibəsinin bütün tankları üçün kifayət qədər nüfuz edirdi (xidmətə daxil olan İS-3-ün ön zirehləri istisna olmaqla). 1945-ci ilin mayında!). Bəs IS-3? Tank zireh baxımından əladır və pike forması verilmiş qüllə. Düzdür, sürücülük göstəriciləri zəif idi və tezliklə dayandırıldı. Sonra daha bir neçə model var idi, IS-4 və s. Stalinin ölümündən sonra T-10 adlandırılan IS-10-da yerləşənə qədər. Və bu, son Sovet ağır tankı oldu. Xruşşov ağır nəqliyyat vasitələrinin bütün inkişafını qadağan etdi və onun varisləri buna yenidən baxmadılar!
  Ümumiyyətlə, almanlara qırx tondan ağır tank lazımdırmı, əgər orta ölçülü tanka belə 1000 metr məsafədə 193 millimetr zirehdən keçə bilən top quraşdıra bilsələr?
  Amerikalılar ağır tankları tez tərk etdilər və Pershing-in çəkisi 42 tonu, Şermanın isə ümumiyyətlə 32 tonu keçmədi. Lakin SSRİ ilə müharibənin başlamağa hazırlaşdığı məlum olduqdan sonra 120 mm-lik bir canavar peyda oldu. çaplı silah və saniyədə təxminən 1000 metr ilkin mərmi sürəti. Lakin amerikalılar tezliklə bu tankdan məyus oldular. İS-10-un meydana çıxmasına qədər müharibədən sonrakı ən məşhur tank İS-4 idi, ön zirehi 250 millimetr, yan zirehi 170... Çəkisi 60 tondan çox olsa da, etibarlı maşın. Hər halda, Almaniya üçün ağır tankın yaradılmasını tapşırmalısınız, lakin 50 tondan çox deyil. Məsələn, İS-10 sadəcə 50 ton ağırlığında, 290 millimetr ön zirehinə və 125 millimetr silaha malik idi... Yeri gəlmişkən, ən uğurlu çaplı hansıdır? Müharibə zamanı ən məşhur Şerman və Çörçill modelləri 100 və 152 millimetrlik (frontal) zirehlərə malik idi. Bəli, "Kral pələngləri" bunun öhdəsindən kifayət qədər yaxşı gəldi... Lakin "Pantera" mərminin yüksək ilkin sürəti yetərli olmasa belə, 75 mm çaplıdan bir qədər geri qalmağa başladı. Buna görə də, 88 millimetrlik silahları olan "Panteralar" meydana çıxdı, baxmayaraq ki, yalnız müharibənin sonunda və onlardan yalnız bir neçəsi var idi. Lakin Wehrmacht-ın daha böyük çaplı tankları və tank əleyhinə silahları yenidən silahlandırmaq planlarının olmaması bu vəziyyətin hər kəsə uyğun olduğunu göstərir. Həqiqətən 128 mm-lik top və 250 mm-lik ön zireh olan Jagdtiger özüyeriyən silah var idi, lakin onlardan yalnız 71-i istehsal edildi və bu qədər az miqdarda onlar müharibənin gedişatına təsir göstərə bilmədilər. Yeri gəlmişkən, maraqlısı budur ki, Jagdtigers təslim olana qədər daha 43 nəfər xidmətdə qaldı ki, bu da belə bir maşının həddindən artıq sağ qalma qabiliyyətini göstərir.
  Yeri gəlmişkən, Stalin IS-2-nin dərhal 122 mm-lik bir topla silahlanmasını əmr etdi, baxmayaraq ki, onun nüfuzetmə gücü Alman tankları üçün həddindən artıq idi ("Kral Pələngi" istisna olmaqla, lakin cəmi 458 belə tank istehsal edildi). Çoxları diktatora özünü 100 mm-lik bir barellə məhdudlaşdırmağı məsləhət gördü. Və həqiqətən də T-100 özüyeriyən silah ümumi döyüş xüsusiyyətlərinə görə ən yaxşısı oldu. Axı, çap nə qədər böyükdürsə, mərmilərin tədarükü də bir o qədər az olur, atəşin sürəti, mərminin ilkin sürəti, atəş məsafəsi və dəqiqliyi bir o qədər az olur... Amma almanların ən kütləvi tankı olan T- 4 və ona əsaslanan özüyeriyən silahların çəkisi cəmi 22-24 ton idi. Bununla belə, Panzer özüyeriyən silahı çox uğurlu idi: Panteranın silahlanması və ön zirehləri, çəkisi və hündürlüyü belə aşağı olmaqla, demək olar ki, eyni idi. Daha sadə və ucuz Panzerlərin istehsalına sifariş vermək lazım gələcək .
  Bəs silahın çapı haqqında nə demək olar? Tank əleyhinə silahlar üçün 128 millimetr kalibr çox böyükdür, onu hücum silahı kimi istifadə etmək və 105 millimetrdən aralıq birini seçmək daha yaxşıdır.
  Adolf alman dizaynerlərinə diaqramı göstərdi:
  - Bu bizim yeni gizli silahımızdır! Tank yaxın aylarda sınaqdan keçməlidir. Onun döyüş istifadəsi 1943-cü ildə olacaq. Bu arada sizin 105 mm-lik toplarla ağır tank yaratmaq layihəniz də var. Eləcə də yüngül özüyeriyən silahlar. Odur ki, işə başlayın cənablar.
  Aders cəsarətlə etiraz etdi:
  - Təklif etdiyiniz dizayn cəlbedici görünür, amma problem bu tankın bizim adət-ənənələrimizin ruhunda deyil... Ekipaj isə narahat olacaq...
  Adolf cavab vermək əvəzinə şirə içdi və təklif etdi:
  - Bəlkə nahar edək, yoldaşlar. Ümumiyyətlə, bu tank böyük miqdarda istehsal oluna bilər və mən düşünmürəm ki, amerikalılar və ingilislər müharibə bitənə qədər daha yaxşı bir şey istehsal edəcəklər. Və bu gün bir az ət yeyə bilərsiniz...
  Qızlar tez süfrəni yığdılar. Fürerin ətdən ayrılan mədəsinin xəstələnə biləcəyini başa düşən İskəndər, Sobakeviçi "Ölü canlar" dan xatırlayaraq özünə sadiq qalmağı seçdi və yalnız bir az nərə balığı yedi. Hmm , indiyə qədər o, hər şeyi düzgün edir. İqtisadiyyatı müharibə vəziyyətinə salır, total müharibə elan edir, hələ 1939-cu ildə qəbul edilməli olan qanunları qəbul edir... Hitlerin militarizasiya ilə bağlı ləngliyi silah qıtlığına gətirib çıxarırdı, daha doğrusu kəmiyyət baxımından... Üstəlik, məşhur deputat- 44 hücum tüfəngi... Mükəmməl döyüş xüsusiyyətlərinə malik olan bir şey, bəzi mənalarda ilk Kalaşnikov modellərindən də üstündür. Sadəcə bir az ağırdır... Bəlkə biz həqiqətən də AKM hücum tüfəngini əsas götürə bilərik? Eh, Amerika M-16-nın dəqiqliyini AKM-nin atəş sürəti və etibarlılığı ilə birləşdirən bir silah yaratmaq yaxşı olardı . Ümumiyyətlə, tərəqqi qeyri-bərabər inkişaf edir. Məsələn, tanklardakı mühərriklər çox güc əlavə etmədi, lakin kompüter tamamilə əlçatmaz oldu. Amma onun gələcək haqqında məlumatı var, amma məsələn, neft əvəzedicisi baxımından nə təklif edə bilər. İndiyə qədər, hətta Amerikada da kömürdən effektiv şəkildə benzin istehsal etməyi öyrənməyiblər! Neftin bahalaşmasına baxmayaraq. Yaxşı, başqa nə təklif edə bilər. Dinamik qoruma, turbogenerator mühərrikləri... Və bu baş verəcək, amma bir az sonra, kozır çıxarmağa tələsməmək üçün. Yetmiş ildə tərəqqi çox irəli getdi, amma qocalığa, xəstəlik də məğlub olana qədər və insan Allah deyil! Üstəlik, müəyyən mənada hətta geriləmə də var... Məsələn, xüsusilə Rusiyada və postsovet məkanında, eləcə də İslam ölkələrində dindarlığın artması. Ancaq İntibah dövrünün və müasir dövrün böyük mütəfəkkirləri dinin tədricən məhv olacağını proqnozlaşdırmışdılar!
  Amma qəribədir ki, dini ekstremizm güclənir... Kahinlər isə dövlət siyasətinə getdikcə daha çox müdaxilə edirlər. Və bu vəziyyətdə hakimiyyətin siyasəti anlaşılmazdır, onlar həqiqətin pravoslavlıqda və ya İslamda olduğuna ciddi şəkildə inanırlar? Bütün bu savadlı və ağıllı insanlar? Əgər belə deyilsə, o zaman dünyəvi dövlətçilik modelindən əl çəkməyin nə mənası var? Kütlələrin idarə edilməsində səmərəlilik naminə? Amma məhz pravoslavlıq dövlət dini kimi öz təsirsizliyini sübut etdi... Fakt budur ki, xristianlığın və ilk növbədə Əhdi-Cədidin formal əsası olan pravoslavlığın əsasını pasifist təlim dayanır: müqavimət göstərməyin. pis və düşməninizi sevin! Amma eyni zamanda, imperiyanın faktiki siyasəti aqressivdir və zorakılıq və fəth tələb edir. Forma ilə mahiyyət arasında ziddiyyətin yaranmasına səbəb olan budur. Bir çox insanlar bunu şüurlu şəkildə anlamasalar da, şüuraltı olaraq hiss edirlər!
  Buna görə də pravoslav təlimi təsirsizdir, məntiqdən məhrumdur, eyni zamanda imperator və xristian olmağa çalışır. Xristian isə yəhudi və pasifist deməkdir! Axı, İncil demək olar ki, tamamilə yəhudilər tərəfindən və bəlkə də tamamilə yazılıb, çünki həvari Pavel deyir ki, yəhudilərin üstünlüyü böyükdür, çünki onlara Allahın kəlamı əmanət edilmişdir! Bu o deməkdir ki, rus İncilə inanmamalıdır! Bu o deməkdir ki, başqa iman lazımdır, lakin artıq Yəhudi Yazılarına əsaslanmır... Hansı? FSB-nin rəhbərliyi altında təcrübəli mütəxəssislər və psixoloqlar tərəfindən hazırlanmalıdır! O zaman bir çox ziddiyyətlər uğurla həll olunacaq...
  Demək lazımdır ki, İncil oxuyan uşaq heç vaxt Rusiyanı sevən güclü, cəsur, qəddar döyüşçü olmayacaq! Bəs İncildə hansı ölkə məşhurdur? İsrail!
  Düzdür, Adolfun özü də var, özünü Hitlerin yerində tapan bu oyunçu yəhudilərə qarşı təqibləri qətiyyən gücləndirmək fikrində deyil. Əksinə, faydalı yəhudilər fayda əldə edəcək və Üçüncü Reyx üçün çalışacaqlar. Yəhudi alimlərini, rəssamlarını güllələmək kimi cəfəngiyyatlar olmayacaq! Lakin antisemit qanunları ləğv etmək hələ tezdir. Birincisi, insanlar səhv başa düşə bilər, ikincisi, bu, zənginlik mənbəyi və çox möhkəm mənbədir! Amma yəhudilərin dəstəyi müqabilində antisemitizm siyasətini yumşaltmaq təbii ki, mümkündür.
  Papa ilə nə etmək lazımdır? Vatikanla münasibətlər idealdan uzaqdır, lakin açıq müharibə bu mərhələdə yalnız zərər gətirəcək. Bu o deməkdir ki, Vatikanın dəstəyini axtarmaq lazımdır, eyni zamanda öz maraqlarınızda israrlı olmaq lazımdır... İdeal olaraq, öz kuklanızı Pyotr taxtına qoyun və tədricən dini islahat edin...
  Porsche Adolfun fikirlərini kəsdi:
  - Şam yeməyinizdən çox razıyıq, Fürer!
  Əsəbləşmiş Adolf lütfkarlıqla gülümsədi:
  - Yaxşı, hələlik Himmlerlə görüşəcəyəm, sonra Haynseberq gəlsin. Baxın, uşaqlar: sizə çox ciddi müddətlər verilib!
  Fürerin ordusu Afrika boyunca hərəkət edirdi. Və SSRİ-yə qarşı müdafiəni həyata keçirdi.
  Qışda Qırmızı Ordu Rjev kənarında hücuma keçdi, lakin nasistlər orada gözləyirdilər və zərbəni dəf edə bildilər. Cənubda almanlar da Oryol və Xarkov istiqamətlərini tutaraq dayandılar. Və yalnız Leninqrad yaxınlığında sovet qoşunları "İskra" əməliyyatını həyata keçirə bildilər, lakin döyüşlər bir aya yaxın davam etdi və qələbə son dərəcə baha qiymətə alındı.
  Krautlar 42-43-cü illərin qışından birtəhər sağ çıxdılar.
  Ancaq yazda Afrikanın çox hissəsi artıq onlar tərəfindən fəth edilir. Fürer isə Britaniya ilə sülh sularını sınaqdan keçirir.
  Çörçill bu məsələdə bir qədər soyuqdur. Baxmayaraq ki, İngiltərə məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyət dadını yaşayır.
  Yaponiya ilə də aydın deyil - Midway döyüşü Amerika tərəfindən uduzdu və samuraylar böyük Yanki donanmasını parça-parça məğlub edərkən. Amerika isə dənizdə və havada say üstünlüyündən faydalana bilməz.
  Hitler SSRİ-yə qarşı hücuma keçmək istəyir, lakin ümumi, total səfərbərlik elan edildikdən sonra da bunun üçün çox az gücü var. Krautlar bütün Afrikaya səpələnmişdir.
  Yayda Qırmızı Ordunun özü irəliləməyə hazırdır. Nasistlər isə Afrikanı fəth edərək müstəmləkə qoşunları təşkil edirlər. Və onlar əlavə resurslar alırlar.
  Onlar Lion, Tiger və Panther tanklarının istehsalı üçün istifadə olunur. Ancaq canavara verilən məlumatlar tamamilə uğurlu olmadı. Çox bahalı, çox ağır. Doğrudur, müdafiə üçün Panther sürətli atəş topu ilə yaxşı bir tank məhv edəndir.
  Ancaq ən uğursuzu "Aslan" idi, ağır, bahalı, lakin çox təsirli deyil. Silah sovet otuz dördlərinə və yüngül tanklarına qarşı çox güclüdür və atəş sürəti Pantera və Pələngdən xeyli aşağıdır. Və zireh, lakin "Pələng" dən daha yaxşıdır, həm də rasional yamaclarda. "Aslan" doxsan ton ağırlığında və səkkiz yüz at gücündə mühərriki olan böyük bir "Pantera" kimi çıxdı. Bununla belə, real tarixdə olduğundan bir qədər sürətli, iyirmi iki ton yüngül olan "Tiger"-2 istehsala girdi. Qoruma səviyyəsinə görə "Aslan" a yaxın, lakin daha mobil, yüngül. Silah 105-ə qarşı 88 mm çaplıdır, lakin bütün Sovet tanklarını məhv etmək üçün kifayətdir. Əhəmiyyətli olan daha sürətli atəş sürətidir - beşə qarşı səkkiz atış.
  Deməli, "Aslan" kök atmayan alman, tutqun bir dahi övladıdır.
  Almanlar yayda Madaqaskar da daxil olmaqla bütün Afrikanı ələ keçirdilər. Stalin çox gözlədi.
  Ola bilsin ki, özü də almanların hücuma keçməsinə ümid edirdi. Xüsusilə Lion, Tiger və Panther tanklarının necə gəldiyini görmək. Lakin krautlar hələ də qaranlıq qitədəki problemləri həll edirdilər.
  Stalin anı qaçırdı. Sovet qoşunlarının hücumu Orel və Xarkov istiqamətində başladı. Almanların yaxşı hazırlaşdıqları yerdə. Və taktiki sürprizə nail olmaq mümkün olmadı. İlk döyüşlər göstərdi ki, "Pantera" müdafiədə əla çıxış edir. Pis deyil və "Ferdinands". Onlar da yaxşıdır.
  Və Tiger məhsuldar bir tankdır. Və yaxşı qol vurur. Almanlar fəal şəkildə müdafiə edirlər. Və düşmənin zərbələrinə tab gətirin. Üç aylıq çox inadkar döyüşlərdə Qırmızı Ordu cəmi on beş kilometr irəlilədi. Və onun itkiləri əhəmiyyətli idi.
  İki onlarla ingilis təyyarəsi kamuflyajlı qızların üstündən uçdu; onlar yəqin ki, heç nə hiss etmədilər və birdən yeni şübhəli səslər eşidildikdə artıq üfüqdən kənarda yox olmağa başladılar. Madlen əmr etdi:
  - Hamı uzansın və tərpənməsin!
  Qızlar donub qaldılar, nəyisə gözləyirdilər. Və sonra qumun arxasından yüngül nəqliyyatçılar və yük maşınları peyda oldu. Dizaynına görə İngiltərə və Amerika istehsalıdır. Yavaş-yavaş Tunisin paytaxtına doğru irəlilədilər. Madlen bir az çaşqın idi. O, cəbhə xəttinin hələ də uzaqda olduğuna inanırdı, bu o deməkdir ki, ingilislərin hələ görünməyə vaxtı olmayacaq. Daha doğrusu, görünməməlidirlər. Və burada bütöv bir sütun tələsir. Baxmayaraq ki, bəlkə də, bir batalyondan azdır... Onlar kimlərdir, heç kəsilməyən cəbhənin səhralarından yan keçən hansısa döyüş dəstəsi arxada dolaşmaq istəyir. Məntiqli görünür, baxmayaraq ki, texnologiya ilə onları səhrada tapmaq asandır. Hər halda, dostlarınıza radio vermək lazımdır, ancaq atəş açmayın. Üstəlik, onlardan cəmi yüz nəfər var və üç yüzdən çox İngilis var!
  Gerda Şarlottaya pıçıldadı:
  - Bunlar ingilislərdir! İlk dəfədir ki, onları bu qədər yaxın görürəm!
  Qırmızı saçlı dost da olduqca əsəbi halda cavab verdi:
  - Xüsusi heçnə! Və onların arasında o qədər qaralar var ki!
  Həqiqətən də ingilislərin ən azı yarısı qaradərili idi. Sütun isə yavaş-yavaş tərpəndi, qaralar hələ də ulayırdılar... Getdikcə yaxınlaşırdılar...
  Burada qızlardan birinin əsəbləri dözməyib avtomatdan atəş açıb. Eyni saniyədə qalan döyüşçülər atəş açdılar və Madlen gec hürdü:
  - Yanğın!
  Bir neçə onlarla ingilis bir anda biçildi, yük maşınlarından biri alovlandı. İngilislərin qalan hissəsi fərq qoymadan atəş açdı. Madlen bu anı tutaraq qışqırdı:
  - Hücumedici qumbaraları birlikdə atın!
  "She-Wolf" elit SS batalyonunun qızları qumbaraları uzaq və dəqiq atırlar. Bir də ki, onlar uşaqlıqdan məşq ediblər, həm də xüsusi üsullardan keçiblər . Bu, elektrik şoku ilə məşq edərkən, atışda bir az yavaş olursunuz və şok olursunuz. Gerda və Şarlotta da hədiyyələrini atdılar. İngilislər isə başını aşağı salıb... Çox gülməli. Təsadüfi atəş açırlar, qaralar hələ də anlaşılmaz dildə qışqırırlar. Şübhəsiz ki, bunlar axmaqdır...
  Gerda oxuyarkən vurur və atır:
  - SS şagirdlərində kabus var! Bir atlama - bir vuruş! Biz dişi canavarıq - metodumuz sadədir! Biz pişiyin quyruğunu çəkməyi sevmirik!
  Şarlotta da cavab olaraq hönkürür. Onun atdığı güllələr kəlləni parçalara ayırır. Sonra gözlərini çıxarırlar. Budur, qorxmuş qaradərili kişi sarışın partnyorunu süngü ilə böyründən bıçaqlayır. Cavabında qan tüpürəcək. Charlotte birlikdə oxuyur:
  - Ulduzlu qaranlıq cəhənnəmin mələkləri! Deyəsən, kainatda hər şey məhv olacaq! Sürətli şahin kimi səmaya uçmaq lazımdır! Ruhları məhv olmaqdan qorumaq üçün!
  İngilislər qeyri-mütəşəkkil hərəkət edirlər, əksəriyyəti müstəmləkəçi əsgərlərdir: qaradərililər və hindular, ərəblər. Ya yıxılırlar, donurlar, ya da əksinə, kəskin sıçrayaraq dəli dovşan kimi qaçmağa başlayırlar. Ancaq qızlar dəqiq atəş açır və qumbaralar uzağa uçmasa da, fraqmentlər qalındır! Artıq az sayda düşmən qalıb. Madeleine ingiliscə qışqırır, onun səsi o qədər yüksəkdir ki, meqafona belə ehtiyacınız yoxdur:
  - Təslim ol və biz sənin canını əsirgəməyəcəyik! Əsirlikdə yaxşı yemək, şərab və seks olacaq!
  Dərhal işlədi və bir dəfə imtina etdilər... Əllər yuxarı və...
  Yarısı yaralı olan əlli əsir topladılar. Madlen əmr etdi:
  - Yaralıları qurtarın!
  "Diş qurdlar" ayağa dura bilməyənlərin məbədlərinə təntənəli surətdə güllələr atırdılar, qalanları isə maşınlara yüklənərək ən yaxın bazaya aparırdılar.
  Səhranın isti qumundan sonra Gerdanın yalın ayaqları yumşaq rezin hiss etməkdən çox məmnundur. O, hətta sevinclə inləyir... Amerika yük maşınları çox rahatdır və səfər zamanı silkələmir. Qazandıqdan sonra qızlar şəndirlər. Şarlotta Gerdadan soruşdu:
  - Neçə nəfər öldürmüsən?
  Qız çaşqın halda çiyinlərini çəkdi:
  - Bilmirsən? Atan tək mən deyildim... Amma məncə, çox idi!
  Charlotte hesabladı:
  - Biz yüz nəfərik, üç yüzə yaxın öldürdü, bu da qardaşa, yəni bacıya üç deməkdir! Müharibəyə təsirli bir başlanğıc!
  Gerda laqeyd şəkildə əlini yellədi:
  - Bu mənim üçün vacib deyil! Əsas odur ki, bir nəfər də olsun dost ölməyib. Bu, əlbəttə ki, statistika olsa da, üç yüz düşmən məhv edildi və bizim tərəfdə yalnız iki canavar döyüşçü yüngül yaralandı. Mən hətta təəccüblənirəm ki, bu cür döyüşçülərlə Afrikanı hələ tam fəth etməmişik.
  Şarlotta dərhal əhval-ruhiyyəni pozdu:
  - Yaxşı, on səkkizdə bu bədbəxt döyüşçülərə uduzduq!
  Gerda qəzəblə başını yellədi, sanki Yeni il qarı ilə örtülmüşdü:
  - Bu xəyanət üzündəndir! Amma əslində biz qələbəyə həmişəkindən daha yaxın idik və bu, kor olmayan hər kəsə aydın idi! Təəssüf ki, sözümüz kəsildi!
  Şarlotta çılpaq ayaq barmaqları ilə məharətlə sol qulağının arxasını qaşıyaraq razılaşdı:
  - Bəli, xəyanət, təxribat, hərbçilərin sıradanlığı... Amma biz yenə də rusları 1918-ci ildə təslim olmağa məcbur edərək qırdıq! Oh, Rusiyanın geniş ərazilərində gəzmək yaxşı olardı, orada sərindir, amma burada istidir!
  Gerda şən güldü:
  - Amma Rusiyada elə şiddətli şaxtalar olur... Amma dağlarda qarın arasında ayaqyalın qaçanda bilirəm ki, işgəncə nədir.
  Şarlotta dişlərini göstərdi:
  - Balaca Gerda yanan qarın arasından ayaqyalın qaçır... Bu simvolikdir, sanki nağıldakı kimi... Təmiz, hələ uşaq və heç də eqoist olmayan haqqında nağıllar...
  Gerda rəfiqəsinə sevinclə gözlərini zillədi:
  - Sanki biz Fürerə getməliyik?
  Charlotte təsdiqlədi:
  - Təxminən! Biz sadəcə maşın sürürük, isti səhra qumu ilə ayaqyalın qaçmırıq. Və hətta qələbədən sonra.
  Bağlı qara adam almanca mızıldandı:
  - Dəhşətli mələklər, mən sizə xidmət etməyə hazıram! Sən ilahəsən, mən sənin qulunam!
  Şarlotta bir az kobud ayağı ilə qara əsirin qəhvəyi buruq saçlarını sığalladı:
  - Siz zəncilər artıq təbiətcə qulsunuz! Bu, təbii ki, bir tərəfdən yaxşıdır, kimsə səhərdən axşama kimi zəhmət çəkməli, qara iş görməlidir... Amma qul fitrətinə görə, rəzil təbiətinə görə xaindir, ona silah etibar etmək olmaz. . Biz almanlar da öz növbəmizdə yer üzündəki ən mədəni və yüksək təşkilatlanmış xalqıq. Böyük bir döyüşçü xalqı və səbəbsiz deyil ki, alman muzdluları bütün Avropa ordularında və hətta Rusiyada, çox vaxt komandanlıq vəzifələrində xidmət edirdilər!
  Gerda şiddətlə dedi:
  - Bəli, bizə qul kimi qulluq edəcəksən. Qaradərililər üçün xüsusi menecerlərimiz var. Və hələlik etməli olduğunuz tək şey...
  Charlotte təklif etdi:
  - Qoy ayaqlarımızı öpsün. Axı bizim üçün xoş olacaq, Niger isə özünü alçaldır.
  Gerda şiddətlə başını buladı:
  "Necə olduğunu bilmirəm, amma arilərin təmiz dərisinin qoxulu Nigerin dodaqlarına toxunması iyrəncdir." Belə ki...
  Charlotte razılaşmadı:
  - Həqiqətən yox! Əksinə, xoşuma gələrdim. Yaxşı bax...
  Alovlu qırmızı saçlı gözəl balaca ayağını zənciyə tərəf itələdi. O, həvəslə ilahənin uzun, hamar, kəsikli barmaqlarını öpməyə başladı. Qız isə cavab olaraq yalnız nəvazişlə gülümsədi, qaradərili kişinin qalın dodaqları onun qaralmış dərisini qıdıqladı. Məhkumun dili qızın elastik, bir qədər tozlu ayağının üstündən keçdi. Güclü, demək olar ki, iki metrlik bir insanı alçaltmaq hələ də xoşdur.
  Gerda təəccübləndi:
  - Qəribədir, amma iyrənc hiss etmirsən?
  Şarlotta gülümsədi:
  - Həqiqətən yox! Niyə iyrənməliyəm?
  Gerda susmağı üstün tutdu: niyə dostunun işinə qarışmalıdır? Əslində onları belə tərbiyə edirdilər ki, alman qadını təkcə döyüşçü deyil, həm də mehriban, mülayim həyat yoldaşı və sağlam ana olmalıdır. Ancaq o, hələ də oğlanlar haqqında düşünməyib, bəlkə də ağır fiziki gücə görə və ya sadəcə olaraq, hələ də öz uyğunluğunu tapmayıb. Bununla belə, Şarlotta da ondan bezmiş kimi görünür. O, qara adamın burnuna topuqla elə vurdu ki, burnu axmağa başladı və Gerdaya təklif etdi:
  - Bəlkə oxuyaq?
  Gerda başını tərpətdi:
  - Əlbəttə, oxuyacağıq! Əks təqdirdə kədərli olur!
  Qızlar oxumağa başladılar və dostları da qoşuldular ki, mahnı şəlalə kimi axdı:
  Əzizim və mən kolluqdan çıxırıq,
  Qeyri-adi kədəri gizlətmək!
  Və soyuq, yanan, soyuq,
  Qırılan motiv deşildi!
  
  Ayaq yalın qarda,
  Qızlar ağ olur!
  Pis çovğunlar canavar kimi uğuldayır,
  Quş sürülərini pozur!
  
  Amma qız heç bir qorxu bilmir
  O, güclü döyüşçüdür!
  Köynək ətini çətinliklə örtdü,
  Biz mütləq qalib gələcəyik!
  
  Döyüşçümüz ən təcrübəlidir,
  Onu balyozla əymək olmaz!
  Burada ağcaqayınlar yumşaq hərəkət edir,
  Qar dənəcikləri sinənizə düşür!
  
  Qorxmaq bizim adətimiz deyil,
  Soyuqdan titrəməyə cəsarət etmə!
  Rəqib öküz boynu ilə kökdür,
  Yapışqan kimi yapışqan və iyrəncdir!
  
  Xalqın belə bir gücü var
  Müqəddəs ayin nəyə nail oldu!
  Bizim üçün həm iman, həm də təbiət,
  Nəticə qalib olacaq!
  
  Məsih Vətənə ilham verir,
  Bizə deyir ki, sona qədər mübarizə aparaq!
  Planetin cənnətə çevrilməsi üçün,
  Bütün ürəklər cəsarətli olacaq!
  
  İnsanlar tezliklə xoşbəxt olacaqlar
  Həyat bəzən ağır bir xaç olsun!
  Güllələr vəhşicəsinə öldürücüdür
  Amma yıxılan artıq qalxıb!
  
  Elm bizə ölümsüzlük verir,
  Və yıxılanların şüurları vəzifəyə qaytarılacaq!
  Amma toyuqdan çıxsaq, inanın mənə,
  Düşmən dərhal hesabı məhv edəcək!
  
  Ona görə də heç olmasa Allaha dua et
  Səhv etmək lazım deyil, tənbəl olun!
  Uca Hakim çox sərtdir,
  Heç olmasa bəzən kömək edə bilər!
  
  Vətən mənim üçün əzizdir,
  Müqəddəs, müdrik ölkə!
  Liderimiz, cilovu daha möhkəm tutun,
  Vətən çiçəklənmək üçün doğulur!
  Elit SS batalyonunun qızları "O canavar" çox gözəl oxudular və sözlər ürəkaçan idi. Ümumiyyətlə, belə bir stereotip var ki, SS adamı cəllad deməkdir! Amma bu doğru deyil. Əlbəttə ki, xüsusi əməliyyatlar həyata keçirən təhlükəsizlik bölmələrinin tərkibində xüsusi cəza bölmələri var idi, lakin əksər SS bölmələri sadəcə Wehrmacht-ın elit mühafizəçiləri idi. Ümumiyyətlə, demək lazımdır ki, qırmızı, totalitar təbliğat İkinci Dünya Müharibəsi haqqında ən etibarlı məlumat mənbəyi deyil. Axı, aydındır ki, Agitprop-un kommunist rəhbərləri qərəzsiz olmağa və hadisələri obyektiv işıqlandırmaya bilməzdilər. Beləliklə, nasistlərin vəhşilikləri haqqında əsl həqiqətin harada olduğunu və fantastikanın harada olduğunu mühakimə etmək etibarlı şəkildə çətindir. Hər halda tarixi araşdırmalarla ciddi məşğul olanlar etiraf etməyə məcburdurlar ki, hər SS döyüşçüsü cəllad və canavar deyil. Bundan əlavə, SSRİ-yə hücumdan əvvəl; Nasistlər işğal olunmuş ərazilərdə ümumiyyətlə dözümlü davranırdılar, Qərb mənbələrində heç bir kütləvi vəhşilik və ya repressiyalar göstərilmir.
  İndi də qızlar məhbuslara maşınlardan düşməyə kömək edirdilər; utancaq kişilərin enli çiyinlərini dostcasına sığallayırdılar. Bundan sonra qızlar özlərini təravətləndirməyə dəvət edildi...
  Nahar təvazökar idi, amma səhrada zebra vuruldu və hər qıza ərəb üslubunda bir kabab verildi. Ümumiyyətlə, ərəblər, heç olmasa, zahirən, mehriban idilər və alman dilini bilənlər hətta zarafat etməyə və ya qızların ayaqlarını yumşaq bir şəkildə sığallamağa çalışırdılar.
  Gerda yapışqan ərəbi itələdi və dedi:
  - Mən sənin üçün deyiləm!
  Şarlotta da onun ardınca getdi:
  - Özünə hərəm al!
  Gerda gülümsədi və təklif etdi:
  - Bəs de görüm, Şarlotta, Sultanın arvadı olsan, nə edərdin?
  Qırmızı saçlı dost şübhə ilə dedi:
  - Bu, əslində mübahisəli xoşbəxtlikdir... Baxmayaraq ki, hansı sultanın həyat yoldaşından asılıdır. Böyük Osmanlı İmperatorluğu özünün çiçəklənmə çağında olsaydı, o zaman... Hətta çox gözəl olardı... Türk ordusunda islahatlar aparardım, silahları təkmilləşdirərdim... Və yəqin ki, əvvəlcə baxışlarımı şərqə çevirərdim.
  Gerda razılaşdı:
  - Düzdür! Amma Türkiyə üçün utancvericidir ki, hətta özünün ən çiçəklənən çağında da İranı fəth edə bilmədi. Bu, xüsusilə də fars ordusu geridə qaldığından olduqca real idi. Maraqlıdır, Böyük Fürer, o, hansı qərarı verəcək: Türkiyəni fəth edəcək, yoxsa onu öz koalisiyasına daxil edəcək, osmanlılara sümük atacaq, o cümlədən İranın çox da dəyərli olmayan torpaqlarını?
  Şarlotta çaşqınlıqla çiyinlərini çəkdi.
  - Bilmirəm! Əslində, son vaxtlar SSRİ-yə hücum edəcəyimiz barədə söz-söhbətlər gəzir... Deyirlər, rus sərvətləri, Ukraynanın zəngin torpaqları əslində lazım deyil!
  Gerda yalın ayaqlarının barmaqları ilə çay fincanını götürdü və çox məharətlə onu çənəsinə qaldırdı, qəhvəyi mayeni özünə tökdü. Eyni zamanda qız danışa bildi:
  - Ukraynanın çox zəngin, zəngin torpaqları var. Müdrik alman rəhbərliyi altında və yüksək əkinçilik mədəniyyətimizlə onlar rekord məhsul əldə edəcəklər. Onda çörəyimiz sudan ucuz olacaq. Bu isə ukraynalıların özlərinin xeyrinə olacaq, çünki Sovet hökuməti onları sadəcə olaraq qarət edir, acından ölməyə məcbur edir!
  Şarlotta başını tərpətdi.
  - Biz bu slavyanlara böyük alman mədəniyyətimizi öyrədəcəyik! Gəlin onları maarifləndirək!
  Burada söhbət kobud qışqırıqlarla kəsildi, istirahət vaxtı bitdi.
  Lakin nahardan sonra qızlar yenidən sıraya düzülüb səhrada yürüş etməyə məcbur oldular. Yeməkdən sonra qaçmaq çətin idi və qızlar hətta bədənləri isinənə qədər bir qədər iniltilər. Və beləliklə, onlar jerboas kimi qaçdılar.
  Bu virtual döyüşdür... Afrika isə almanlaşır... Və Sovet-Alman cəbhəsi...
  Qışda Qırmızı Ordu yenidən hücuma keçdi. İnadkar döyüşlər gedir.
  Kristina, Maqda, Marqaret və Şella Panterada döyüşür. Maşın ideal olmasa da, sürətli atəş, uzaq mənzilli silaha malikdir, orta çevikdir və yaxşı ön zirehlərə malikdir.
  Alman qızları soyuğa baxmayaraq ayaqyalın və bikini geyinirlər. Və manevr edə bilən döyüş aparırlar.
  Burada Kristina atəş açır... Mərmi T-34-76 qülləsinə dəyir və onu deşir. Sovet tankı dayandı, vuruldu.
  Qızlar ağciyərlərinin üstündə qışqırırlar:
  - Bizimkilər götürdü!
  Sonra Magda vurur. Qızıl saçlı gözəllik də vurdu.
  Bəli, beləliklə, otuz dördün qülləsi qoparıldı.
  Pələng qızları növbə ilə atəş açır. Və çox dəqiq. Beləliklə, onlar başqa bir sovet tankını vurdular.
  Marqaret növbəti vurdu. Və SU-76 özüyeriyən silaha dəydi. Məharətlə vurdu. Və mahnı oxudu:
  - Cəhənnəm Almaniyamız güclüdür, dünyanı qoruyur!
  Və dil necə göstərəcək!
  Sonra o, topla Shell-i vurdu. Sovet KV-1S tankını vurdu. Qız da yaxşı iş gördü.
  Bəli, bikinili dörd döyüşçü döyüşür və soyuqdan qorxmur. Qadınlar döyüşməyə başladıqdan sonra Üçüncü Reyx üçün işlər daha yaxşı getdi.
  Budur, səmada pilotlar Albina və Alvina. Hər iki gözəl bikinidə və ayaqyalındır. Onlar Focke-Wulfs üzərində döyüşürlər. Və bu çox ciddi maşındır.
  Hava toplarından atəş açan Albina deyir:
  - Aktiv kroket! Sözlərə peşman olma!
  Və necə də parlaq təbəssümlə parıldayacaq! Və birdən iki sovet təyyarəsini vuracaq.
  Alvina da hava topları ilə üç nəfəri kəsdi və cik-cik etdi:
  - Mənim girişim ölümcül və tutqun olacaq!
  Bundan sonra qız dişlərini göstərdi və dişlərini göstərdi! O, bütün cazibədardır və fenomenal cazibə ilə doludur.
  Albina başqa bir Yak-9 təyyarəsini kəsir və xırıltı ilə deyir:
  - Sovet pilotlarına nə üçün ehtiyac var?
  Alvina LAGG-5-i vurur və əminliklə deyir:
  - Biz almanlar hesab yığa bilək!
  Gözəl qız cütlüyü. Özləri üçün mükafatlar toplamağa necə başladılar. Həqiqətən belə gözəlliklərə qarşı mübahisə edə bilməzsiniz. Təyyarələri vururlar, dişlərini açırlar.
  Əsas sirr isə soyuqda qızların ayaqyalın və bikinidə olması lazımdır. Sonra hesablar öz-özünə gələcək.
  Və heç vaxt geyinməyin. Çılpaq sinənizi silkələyin və siz həmişə yüksək hörmətdə olacaqsınız!
  Albina daha bir Qırmızı Ordu təyyarəsini kəsərək oxudu:
  - Böyük hündürlükdə və ulduz saflığında!
  Və göz qırpdı, sıçrayıb çılpaq ayaqlarını tərpətdi, uğultu:
  - Dəniz dalğasında və qəzəbli atəşdə! Və qəzəbli və qəzəbli bir atəşdə!
  Və yenə qız enerjili bir yanaşma ilə təyyarəni vurur.
  Və sonra Alvina düşmənə hücum edir. O, küncdə bunu edir, dişlərini çılpaq edir və cığırdayır:
  - Mən super dünya çempionu olacam!
  Və yenə qızın vurduğu maşın düşür. Bəli, Qırmızı Ordu bunu çox pis başa düşür.
  Və Albina vəhşi vəcdlə gurlayır:
  - Mən indi cəlladam, pilot yox!
  Başqa bir sovet təyyarəsini vurur və fısıldayır:
  - Mən mənzərənin üstündə əyilirəm və raketlər hədəfə doğru tələsir, qarşıda daha bir yaxınlaşma var!
  Döyüşçü son dərəcə aqressiv hərəkət edir.
  Burada hər iki qız yer hədəflərinə hücum edir. Albina otuz dördü yumruqlayır və qışqırır:
  - Bu son olacaq!
  Alvina SU-76-nı vurur və pıçıldayır:
  - Tam məhv olana qədər!
  Və yalın ayağını necə silkələyir!
  Qışda Qırmızı Ordu əhəmiyyətli uğur qazana bilmədi. Yalnız Rjev bölgəsində kiçik bir paz yarada bildilər, lakin ehtiyatlar tətbiq etməklə almanlar vəziyyəti bərpa etdilər. Krautlar həqiqətən güclüdür.
  1944-cü ilin mayında qoşunlarını yeni tanklarla, o cümlədən daha təkmil və daha yaxşı qorunan Panther-2 ilə dolduraraq, Kursk və Rostov-na-Donu bölgələrində hücuma keçdilər.
  Çoxlu sayda ərəb və qaradərililər hücumda iştirak etməsəydilər, hər şey o qədər də pis olmazdı. Və ən əsası Türkiyə də müharibəyə girdi. Beləliklə, vəziyyət son dərəcə həyəcan verici hala gəldi.
  Ağır itki verən Qırmızı Ordu Wehrmacht'ın üstün qüvvələri qarşısında geri çəkildi.
  Lakin Alenkanın başçılıq etdiyi cəsur altı qız krautlarla şiddətli döyüşdü. Və qüvvələr açıq-aşkar qeyri-bərabər idi.
  Alenka faşistlərin hücumuna məruz qalan Kursk uğrunda döyüşdü. Çarəsiz gözəllik çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atıb cik-cik dedi:
  - Rusiyaya və əziz partiyamıza şöhrət!
  Sonra Nataşa çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı və fısıldadı:
  - Biz qıza ayaqyalın baxırıq!
  Bundan sonra Anyuta da yalın ayaqlarının barmaqları ilə ölüm hədiyyəsi göndərdi və qurudu :
  - Bu gözəl zərbə olacaq!
  Qırmızı saçlı Avqustin çılpaq alt ətrafı ilə məhv hədiyyəsini götürüb göndərdi və cızıltı ilə dedi:
  - Radarı göyə yönəldir!
  Və sonra qızıl saçlı Mariya çılpaq ayaqları ilə nasistlərə ölüm verdi.
  Və mahnı oxudu:
  - Madaqaskarda, səhrada və Saharada! Hər yerdə oldun, dünyanı gördün!
  Sonra Marusya ayaqlarının bir dəstə çılpaq altını atır və oxuyur:
  - Finlandiyada, Yunanıstanda və Avstraliyada, İsveçdə sizə deyəcəklər ki, bunlardan gözəl qızlar yoxdur!
  Bəli, altı qız çox yaxşı döyüşdü. Lakin krautlar yenə də Kurski götürdülər...
  Xeyr, siz belə üstün qüvvələrə müqavimət göstərə bilməzsiniz. Faşistlər inadkarlıq edirlər.
  Bəs canavarların hazırlanması nə deməkdir?
  Adolf Hitler sadəcə dəli idi: özünü hamının tabe olduğu və titrədiyi əsl despot kimi hiss edirdi. Bəli, əgər Stalinin uğurlarını istəyirsənsə, o zaman sən də Stalin kimi olmalısan, mərhəmət etmədən, başqalarına və özünə qarşı tələbkarlıq göstərməməlisən (İosif Vissarionoviç bu qaydada məhz belə düşünürdü!). İndi xışıltı layiqli və avtomobil hərəkət etməyə başlayacaq. Ümumiyyətlə, Almaniya öz peyklərini nəzərə alsaq, sənaye avadanlıqlarının miqdarına, ixtisaslı işçi qüvvəsinə və bütün səviyyələrdə mühəndislərin sayına görə SSRİ-dən böyük üstünlüyə malikdir. Bu faktdır, lakin silah istehsalı hələ də lazımi səviyyədə deyil! Almaniya Rusiyadakı bütün dağıntılara baxmayaraq, bütün müharibə boyu SSRİ-dən geri qaldı. Bəs nədən? Təbii ki, müxtəlif idarələrdə və xüsusən də hərbi sənayedə hökm sürən müəyyən xaos səbəbindən. Bundan əlavə, xammal çatışmazlığı, eləcə də düşmənin potensialının düzgün qiymətləndirilməməsi mənfi rol oynadı. Xüsusilə, 1940-cı ildə Almaniyada silah istehsalı 1939-cu ilə nisbətən aşağı idi (sursat da daxil olmaqla ümumi sayı nəzərə alınarsa) və bu, müharibənin artıq getməsinə və Üçüncü Reyxin nəhəng əraziləri olan böyük ərazilərə nəzarət etməsinə baxmayaraq. istehsal gücü ehtiyatları. Yaxşı, Hitlerin təşkilatçılıq qabiliyyəti haqqında nə deyə bilərik? Çox deyil, hərbi sənayedə parladı.
  Fürer uzun nitqində bəyan etdi:
  - Aviasiyaya nəzarət məsələsində fövqəladə səlahiyyətlər Sauerə verilir. O, istehsal olunan avadanlığın kəmiyyətinə və daha az əhəmiyyət kəsb etməyən keyfiyyətinə yaxından nəzarət edəcək. Bundan əlavə, bir çox dostlarınız Goering, bir vaxtlar yaxşı eyslər olsalar da, liderlik qabiliyyətinə malik deyillər. Hər yaxşı əsgər də görkəmli general deyil , buna görə də asılmış Erikin əvəzinə texniki sahəyə aviasiya qüvvələrini islahat və yenidən təchiz etməyə qadir olan peşəkar sahibkarlar arasından bir şəxs rəhbərlik edəcək. Axı Britaniya yuxuda deyil, o, silahlı qüvvələrinin, xüsusən də aviasiyasının həm kəmiyyətini, həm də keyfiyyətini artırır. Düşməndən iki baş, on addım öndə olmaq lazımdır, əks halda düşmən üzərindəki üstünlüyü tamamilə itirəcəyik. Ona görə də keyfiyyətli addımlar atmaq lazımdır.
  Goering cəsarətlə cavab verdi:
  - Dostlarım, öz döyüş effektivliyini və peşəkarlığını sübut etmiş sübut edilmiş insanlar.
  Əsəbləşən diktator qəzəbləndi:
  - Yoxsa mən, sizcə, Britaniya döyüşündə kimin uduzduğunu unutmuşam? Yaxud xalq təsərrüfatının inkişafının dörd illik planını kim iflasa uğratdı. Yoxsa siz də çubuqlarla, hətta ictimai şəkildə vurulmaq istəyirsiniz. Odur ki, ağzınızı bağlayın və özünüzü dirəyə sancmazdan əvvəl susun!
  Goering hətta qorxu içində çöməldi. Təəssüf ki, fürerlə xırdalanmaq olmaz. Sonra yenidən səs-küy eşidildi və başqa bir ME-262 reaktiv təyyarəsi səmaya qalxdı. Avtomobil nəhəng idi və iki mühərriki var idi. Qanadlar bir az süpürülüb, qırıcının özü olduqca qorxulu görünür. Onun sürət xüsusiyyətləri, 1941-ci il üçün, ümumiyyətlə, layiqli və hətta dünya standartlarına görə rekord qırır. Doğrudur, maşının özü hələ tam etibarlı deyil və ayıklama tələb edir. Faşist diktatoru isə artıq yeni, daha qabaqcıl döyüşçülərin xüsusiyyətlərini verib... ME-262-nin çəkisi altı tondan artıqdır, bu da müəyyən qədər yüklənmənin olması deməkdir. Döyüş təyyarəsi kiçik, ucuz və çevik olmalıdır. Bu baxımdan, ME-163 olduqca yaxşı ola bilərdi, lakin onun raket mühərriki çox məcburidir və yalnız altı dəqiqə işləyir (daha doğrusu, hələ də işləyəcək!), Bu o deməkdir ki, məsafə yalnız yüz kilometr radiusdadır. . Blitz tipli bombardmançı və ya İngiltərəyə armada hücumları üçün örtük qırıcısı olaraq, əlbəttə ki, uyğun deyil.
  Lakin ME-262 bir ton bomba daşıya bilər, yəni Sovet cəbhə təyyarəsi olan Pe-2 qədər. Yəni həm döyüşçü süpürgələri, həm də qoşunları dəstəkləmək üçün əla həlldir. Ancaq niyə ME-163 kometasının üslubunda, lakin raket mühərriki olmayan, lakin turbojet mühərrikli bir qırıcı yaratmayaq? "Komet" i təkmilləşdirməyə çalışdılar və uçuş müddətini 15 dəqiqəyə qədər artırdılar (bu, 300 kilometrə qədər məsafədir), bu, ümumiyyətlə Britaniya Döyüşü üçün məqbuldur. Londona Normandiyadan hələ də çatmaq olar... Hər şey o qədər də aydın olmasa da, onu da bombalayıb geri qayıtmaq lazımdır və on beş dəqiqə o qədər də sürətli deyildi. Gələcəkdə raket və reaktiv qırıcılar aviasiyada çıxılmaz nöqtə kimi tanınırdı. Lakin "Kometa"nın dizaynı çox maraqlıdır, kiçik ölçüsü və yüngülliyi ilə ucuz və manevrlidir.
  Bundan əlavə, ümumi çəkisi 800 kiloqram olan çox perspektivli döyüşçülər, elə planerlər var ki, onlardan hava döyüşlərində istifadə oluna bilər. Düzdür, onların uçuş məsafəsi az olduğuna görə, onlarda uçuşlar ancaq müdafiə döyüşlərində həyata keçirilə bilər və ya Londona çatdırıla bilər... Daşıma, sonra isə pilotları geri tut. Burada bu barədə düşünməli olacaqsınız. Real tarixdə planerlərin heç vaxt döyüşməyə vaxtı olmayıb və nədənsə Koreyada sovet aviasiya generalları bu ideyanı sınamağa cəsarət etmirdilər. Ümumiyyətlə, kədərli deyil, amma Koreya Müharibəsi zamanı amerikalı pilot qələbə qazanan ilk şəxs idi. Beləliklə, Yankees-i qiymətləndirməmək olmaz.
  Uçuş başa çatdıqdan sonra gənc bir ağ saçlı qız kokpitdən tullandı və tam sürətlə Fuhrerə tərəf qaçdı.
  Bir nömrəli nasist öpmək üçün əlini ona uzatdı. Qızların səni sevməsi gözəldir və Fürer, görünür, bütün almanlar, daha doğrusu, bir neçə konsentrasiya düşərgəsi məhbusundan başqa, demək olar ki, hamısı tərəfindən səmimi şəkildə bütləşir. Pilot həvəslə dedi:
  - Bu, sadəcə olaraq, möhtəşəm bir təyyarədir, belə sürət və gücə malikdir. Gəlin surroqatdan qaynar su şüşəsi kimi bütün aslan balalarını qoparaq!
  Fürer qızın impulsunu təsdiqlədi:
  - Əlbəttə, biz onu cıracağıq, amma... Maşının sazlanması daha sürətli templə aparılmalıdır və bu xüsusilə mühərriklərə aiddir. Burada, əlbəttə ki, onları təkmilləşdirmək üçün radikal tədbirlərə ehtiyac olacaq, amma bir şey varsa, lider-dizayner kömək edəcəkdir!
  Hamı bir ağızdan hürdü:
  - Böyük Fürerə həmd olsun! Providence bizə kömək etsin!
  Üçüncü Reyxin himni çalınmağa başladı və Hitler Jugentin gənc döyüşçülərindən ibarət bir sütun irəlilədi. On dörd yaşından on yeddi yaşına qədər olan oğlanlar xüsusi formada nağara önünə keçdilər. Və sonra ən maraqlısı oldu: Alman Qadınlar Birliyinin yeniyetmə qızları yürüş etdilər. Qısa ətəkdə idilər, gözəllərin çılpaq, yalın ayaqları kişilərin nəzərini cəlb edirdi. Qızlar ayaqlarını yuxarı qaldırmağa çalışdılar, lakin eyni zamanda barmaqlarını geri çəkdilər və dabanlarını ehtiyatla yerləşdirdilər. Qüsursuz fiqurlu gözəllərin əyləncəli mənzərəsi... Sifətlər həqiqətən də fərqli idi və bəzi gənc faşistlər bir qədər kobud, demək olar ki, kişi xarakteri daşıyırdılar və onları da təhrif edirdilər. Xüsusilə də qaşlarını bir yerə gətirəndə.
  Esthete Adolf qeyd etdi:
  - Oğlan və qızların daha geniş miqyasda bədən tərbiyəsi almaları lazımdır. Mən bilirəm ki, bu mövzuda, xüsusən də Jungfolkda çox işlər görülür, lakin lazım olan şey inklüzivlik və Spartalı metodların qəbul edilməsidir. Təbii ki, oğurluğa həvəsləndirməkdən əlavə... Oğlanlarımız, qızlarımız ləyaqətli və eyni zamanda amansız insanlar kimi yetişməlidirlər.
  Ali Baş Komandan ara verdi. Generallar susdular, yəqin etiraz etməkdən qorxdular, amma aşkar olanı təsdiqləmək istəmədilər. Fürer davam etdi:
  - Müharibə zarafat deyil, düşmənlərə qarşı amansızlıq qarşılıqlı yardım və yoldaşlara qarşı qardaşlıq hissi ilə birləşdirilməlidir. Bunu hər kəsə aşılamalıyıq... Yeni supermen başqalarına qarşı amansızdır, amma daha çox özünə qarşı amansız olmalıdır. Çünki alçaqlıq əvvəlcə insanın ruhunda yox edilməlidir, sonra zəif insan bədəni ayağa qalxacaq!
  Yenə pauza... Generallar və konstruktorlar birdən başa düşdülər və şiddətlə alqışlamağa başladılar. Fürer məmnun görünürdü:
  - Bu daha yaxşıdır, amma indi hava döyüşünün imitasiyasını görmək istərdim. O qədər güclü və hərtərəfli dağıdıcı...
  Heynkel qorxa-qorxa soruşdu:
  - Canlı sursatla, yoxsa mərmi ilə, mənim fürerim?
  Bir nömrəli nasist başını tərpətdi:
  - Əlbəttə, döyüşlərlə. Bundan əlavə, ejeksiyon cihazının təsirini nəzərə almaq istərdim. Axı sən onun üzərində işləyirsən... - Fürer yumruqlarını silkələdi. - Nəhayət, nə vaxt hazır olacaq və kütləvi istehsala buraxılacaq. Axı, təcrübəli pilot gələcək döyüşlər üçün qorunmalı olan təcrübəli pilotdur!
  Bununla belə, Fuhrer-Terminator dizaynerlərə ejeksiyon qurğusunun daha müasir dizaynını göstərmək qərarına gəldi. Bu sistem daha az çətin, daha sadə və yüngül olmalıdır. Yaxşı, Alman sənayesi tərəfindən artıq mənimsənilmiş ucuz squib bu məqsəd üçün olduqca uyğundur.
  Diaqramı yolda çəkmək lazım idi, lakin Hitler həqiqətən yaxşı bir rəssam idi və o, aydın, tez çəkirdi, diaqramların və döngələrin xətləri heç bir hökmdar və kompas olmadan bərabər və aydın idi. Hit-and-miss Terminator düşünürdü ki, almanların, ümumiyyətlə, nasional-sosializm və totalitar sistem kimi güclü və müəyyən dərəcədə təkmil ideologiyaya malik olaraq, müharibəni ruslara sızdırması, əlbəttə ki, qəribədir. Ola bilsin ki, bu, rus əsgərlərinin almanlardan daha güclü və möhkəm olması və daha sürətli döyüşməyi öyrənməsi ilə bağlıdır.
  Ümumiyyətlə, bütövlükdə müharibənin gedişinə nəzər salsanız, o zaman ruslar, daha doğrusu, sovet hərbçiləri döyüşməyi öyrəniblər, amma almanlar necə olduğunu unudublar deyəsən... Onların komandanlığı birincilər səviyyəsində qərarlar verib. - sinif şagirdləri və birinci sinif şagirdinin real vaxt strategiyalarında hərbi əməliyyatlar aparmaq təcrübəsi varsa, bəlkə də daha aşağıdır. Bəzən altı yaşlı uşaqların virtual orduları belə bacarıqla idarə etmələri Jukov və Mainstein ilə birlikdə öyrənə biləcəkləri bir şeydir. Bununla belə, bəzi tədqiqatçılar həm Jukovu, həm də Mainstein-i orta adamlar hesab edirlər. Avadanlıqların, xüsusən də ələ keçirilən fransız avadanlıqlarının sayı ilə bağlı da ziddiyyətlər var. Hitlerin yaddaşı (xüsusən də hələ sağlam olanda yaxşı bir yaddaş!) fransızlardan əsir götürülmüş 3600 tankın olduğunu göstərirdi, çox təsir edici bir rəqəm... SiS -35 kimi bəzi modellər zireh baxımından daha üstün idi . T-34 yalnız ön zirehdə. Beləliklə, bu tank 47 mm-lik silahı uzun lüləli 75 mm-lik silahla əvəz etmək istisna olmaqla, Fransız fabriklərində asanlıqla istehsal edilə bilər. Əslində, hətta bu kifayət etməyə bilər. Böyük Britaniya və ümumiyyətlə ABŞ həmişə tanklarında zirehləri ən çox qiymətləndiriblər. Məsələn, qırx ton ağırlığında olan Çörçill IS-2 ağır tankı üçün 120 millimetrə qarşı 152 millimetrlik zirehə malik idi.
  Fürer dizaynerlərə başqa bir şey dedi:
  - Kifayət qədər külək tunelimiz var, ona görə də ən yaxşı eyslərimizin də öldüyü bahalı sınaqlara getmədən təyyarənin daha optimal modelini axtarın və sadələşdirilmiş formalar yaradın. Məsələn, bir təyyarənin uçan qanad modeli, xüsusilə qalınlığı və meyl bucağı dəyişdirilə bilsə, çox təsirli olur. Mən sizə artıq rəsm vermişəm, ona görə də quyruqsuz hazır olmalıdır. Onun təxmin edilən sürəti hətta Yumo mühərriki ilə saatda 1100 kilometrə qədər olacaq. Buna görə də davam edin, amma təkəbbür göstərməyin!
  Uyğun olmayan Adolf boru üfürmə sürətini necə artırmağı məsləhət gördü. O, dizaynerlərin fikirlərində zəif gizlədilmiş istehzanı tutdu: sadə bir onbaşı bu qədər çox şeyi necə bilirdi? Fürerin dahiliyinə inanmırlarmı? Yaxşı, biz bunu anlayacağıq... ya yox, biz başa düşməyəcəyik, amma onlara təhsilli olduğumuzu sübut edəcəyik.
  Bunun ardınca təmiz havada nahar oldu, qulluqçu qızlar stol-stul düzdülər. Gözəl... Bəs Milli Sosializmdə hansı islahatlar aparılmalıdır? Mümkün qədər düşmən sayını azaltmaq və dostluq etmək kimi. Məsələn, alman irqini hər addımda ucaltmayın və hətta xalqları siniflərə bölməyi dayandıra bilərsiniz. Lakin xalqların aşağı və ari millətlərə bölünməsi hələ də formal olaraq qanuniləşdirilməmişdir. Bu, işləri asanlaşdırır. Ümumiyyətlə, Hitler yəhudilərin kütləvi şəkildə məhv edilməsinə məhz SSRİ-yə hücumdan sonra başladı. Niyə onun belə iyrənclikləri var idi? Bəlkə də dünya sionizminin bolşevizmlə müharibəyə xeyir-dua verəcəyinə, Qərbin də onu dəstəkləyəcəyinə ümid edirdi. Və sonra İngiltərə və ABŞ qəti şəkildə Vermaxta yox deyəndə fürer qəzəbləndi? O, çata bildiyi yəhudilərdən qisas almağa başladı? Hitler, əlbəttə ki, Holokostu törətmək və bununla da Milli Sosializm ideyasını gözdən salmaq üçün axmaqdır. İndi nasist və cəllad sözləri sinonimləşib. Çoxları həm də millətçiliklə faşizmi səhv salır, ola bilsin ki , nasist sözünün uyğunluğuna görə . Amma bu heç də doğru deyil. Faşizmin, prinsipcə, nasional-sosializmlə birbaşa əlaqəsi yoxdur. Özündə faşizm anlayışı on doqquzuncu əsrdə Fransada yaranıb və tamam başqa məna kəsb edirdi.
  Faşizm təlimlərinin bir növ mahiyyəti ilkin variantda kapitalistlər arasında korporativ ruhun, yoldaşlıq hissinin bərqərar olmasına gəldi. Mussolini daha sonra "Qaraköynəkli"lərə faşizm təlimlərini təqdim etdi. Yaxşı, faşistləri əvvəlcə düşmənləri və siyasi rəqibləri faşist adlandırırdılar. Düzünü desəm, nasistlər qəddar davrandılar ki, faşist təhqiredici, mənfi məna kəsb etdi. Rusiyada bir vaxtlar millətçilər, xüsusən 90-cı illərin əvvəllərində müəyyən yüksəliş yaşadılar, 93-94-cü illərdə maksimuma çatdılar. Sonra Çeçenistandakı müharibə cəmiyyətdə pasifist əhval-ruhiyyənin artmasına və millətçiliyin müvəqqəti azalmasına səbəb oldu. Yuqoslaviyadakı müharibə və Serbiyanın bombalanması vətənpərvərliyin müvəqqəti artmasına səbəb oldu, lakin sonra milli hərəkatda parçalanma baş verdi. Rusiyada millətçilərin liderlərlə problemi var idi... Onların öz führeri yox idi... Düzdür, Jirinovski Hitlerə bənzəyirdi və o, hətta müəyyən mənada Adolfu da üstələyirdi. Məsələn, siyasi yüksəliş sürətində, partiya qurulduqdan sonra dörd il ərzində parlament seçkilərində birinci yeri tutmaq. Lakin Jirinovski özünü əsassız apardı və nəinki uğuru inkişaf etdirə bilmədi, hətta əldə etdiklərini qoruyub saxlaya bilmədi. Burada deməliyəm ki, ilk növbədə, bu, onun şəxsi günahı idi. Partiyada nizam-intizamın yetərincə olmaması, qarışdığı qalmaqallar. Amma əsl Hitler heç vaxt Reyxstaqda oturmayıb və heç kim onun kino tantrumlarını televiziyada göstərməyib. Özü də televiziya yox idi. Baxmayaraq ki, Jirinovskinin 1993-cü il seçkilərindəki uğuru onun televiziya tamaşaçıları ilə uğurlu işinin məziyyəti idi.
  Xidmətçilərin arasından bir gözəl qız fürerin yanında oturdu və əlini onun çılpaq dizinə qoydu. Cooed:
  - Nəsə fikirləşirsən, fürerim?
  Nasist diktatoru və eyni zamanda virtual oyunçu ayağa qalxdı. Tərəvəz şorbasını və meyvə salatını hələ də bitirmədiyini gördü. Fürer qızı dodaqlarından öpdü, onun gənc, şirin ətrini hiss etdi və dedi:
  - Mənimlə maşına minəcəksən. Və hamınız işə başlayın, yemək vaxtı bitdi.
  Və yenə də dövlətin dişliləri, kifayət qədər yaxşı yağlanmasa da, dönməyə başladı. Geri dönərkən fürer gözəlliklə sevişdi və hətta bu qədər enerji və gücə haradan sahib olduğuna təəccübləndi. Axı, dedilər ki, fürer sifilis (yalan) və kastrasiya (ümumi uydurma!) xəstəsi olan iktidarsız və ümumiyyətlə əlil idi. Düzdür, Hitler övlad sahibi ola bilmədi... Yaxşı, sabah bu məsələ ilə özü məşğul olacaq... Yoxsa, hələ Himmleri dəvət etməli olacaq. Ümumiyyətlə, real tarixdə fürer SS-nin rolunu kəskin şəkildə gücləndirdi. Görünür, o da bu alternativdə bu yolu getməli olacaq. Və kriminal polisin bütövlükdə SS strukturuna tabe olması ağlabatandır, indi bütün məlumatlar və fayllar bir mənbədə birləşdiriləcəkdir. Bundan əlavə, cinayətkarlara qarşı işgəncələrin və Gestapo və digər gizli polis strukturlarına xas olan mütərəqqi sorğu-sual üsullarının tətbiqi aşkarlanma nisbətini əhəmiyyətli dərəcədə artıracaq.
  Həqiqət arta bilər, günahsız qurbanların sayı arta bilər, amma... SS-çilərin böyük əksəriyyəti ləyaqətli insanlardır və təcrübəli müstəntiq, bir qayda olaraq, adamın yalan və ya doğru danışdığını dərhal görür və o, nadir hallarda səhv edir. Bunu bir çox cinayət xronikalarından mühakimə etmək olar.
  Daha bir neçə aktual məsələni həll edib çarpayısını isitməyə iki yeni qızı dəvət edən fürer başını gözəlin çılpaq sulu döşlərinə söykəyib yuxuya getdi...
  Bu dəfə o, əvvəllər kəsdiyi yuxuya, möhtəşəm bir kosmik döyüşə qayıtdı. Yenə şəffaf döyüşçüsündə və düşmən Böyük Rusiya ordusunun sıralarına hücum etməyə çalışır. Hypernet oyununun führeri və onun ortağı, dolğun, lakin eyni zamanda əzələli sarışın, eyni zamanda bir-birinə kömək edərək hərəkət etməyə çalışırlar. Çirkin düşmən döyüşçüləri say üstünlüyündən istifadə edərək rəqəmləri almağa çalışırlar. Dərmostan hərbi armadalarının disharmoniyası getdikcə daha çox diqqəti cəlb edir. Onların gəmiləri getdikcə daha iyrənc görünür. Kapitan Vladislav, "vedrə" texnikasından istifadə edərək, avtomobili əyri ayaqqabı şəklində olduqca uğurla kəsdi və dedi:
  - Həm Hitlerin, həm də Stalinin çəkməçi atası olması əbəs yerə deyil!
  Cavab olaraq sarışın partnyoru onun çılpaq, çəhrayı dabanlarını göstərdi:
  - Mənə çəkmə və ya başqa ayaqqabı lazım deyil. Çılpaq ayaqlarla vakuumun ən kiçik əyriliyini və ya kosmosun vibrasiyasını daha yaxşı hiss edirəm! Ay fürerim, qız olmaq istərdin?
  Vladislav cavab olaraq güldü:
  - Qısa müddətə maraqlı olardı. Hamı deyir ki, qadınlar kişilərə nisbətən daha güclü və daha uzun orqazm olurlar, ona görə də həqiqətən yoxlamaq istədim ki, bu həqiqətən doğrudurmu?
  Sarışın güldü:
  - Tərəqqi sizə də bunu yaşamaq imkanı verə bilər... Təbii ki, möhtəşəm kosmik döyüşdə uduzmasaq. Düşmənlər həddindən artıq çoxdur. Hələ doğulmamış, lakin artıq komandirimiz olan İmperator Almaztiger 13 də ölə bilər.
  Füreri vuran şəxs qeyd etdi:
  - Müharibədə baş kimi iri komandir, boy nə qədər böyükdürsə, itki də bir o qədər ağırdır!
  Sarışın cavab vermək əvəzinə döyüşçünü çevirməyə başladı. O, qoçdan çətinliklə qaçaraq simit hazırladı və sonra çox dəqiq cavab verdi. Düşmənin maşını alovlandı və xaşxaş toxumu kimi çox kiçik alovlu parçalara bölünməyə başladı. Qız yalın ayaq barmaqları ilə saqqızı götürüb elə məharətlə atdı ki, düz onun çıxmış dilinin üstünə düşdü:
  - Gözəl! Çeynədiyiniz zaman yeyin!
  Amma sərt döyüşçünün bəxti gətirmədi, hətta tangensial olsa belə, yenə vuruldu və döyüşçü-kapitan hönkürdü:
  - Bu qadınların sığal çəkmələri məni necə də sıxdı!
  Sarışının gözləri parıldadı:
  - Sıxmaq sizi qane etmir? Yəqin ki, daha ciddi bir şey istəyirsiniz? Hamınız belə səbirsizsiniz, xəyanətə meyillisiniz!
  Vladislav güldü və Dermostan döyüşçüləri arasından sərt cavabı az qala uddu. Döyüşün mənzərəsi bir qədər dəyişdi. Düşmən tükənməz görünürdü, döyüşə getdikcə daha çox yeni qüvvələr daxil edirdi. Ultra-döyüş gəmiləri xüsusilə təhlükəli idi; nəhəng, asteroidlər kimi, simpatik mürəkkəblə çəkilmiş kimi yavaş-yavaş boşluqdan çıxdılar (onlara lampa yandırdığınız zaman ortaya çıxdı). Şit-stan hər şeydən əvvəl cinahları əyməyə, əhatə edən manevr etməyə, yəqin ki, kosmosda qazan yaratmağa çalışırdı.
  Böyük Rusiyanın qoşunları cəsarətlə döyüşürdülər və eyni zamanda manevrlərdən də çəkinmirdilər. Mobil müdafiə üsulu, eləcə də cəsarətli manevrlər və dalışlar belə istifadə olunurdu. Məsələn, Böyük Rusiyanın kosmik ordusunun döyüş kreyserləri və tutqunları ya yoxa çıxdı, ya da əksinə, kabuslu düşmənin arxasında göründü. Bu, buz çuxurunda ovlayan balığı xatırladırdı - onlar meydana çıxdılar, ovunu (bir növ qış həşəratı və ovçu pişik balığı idisə, deməli quşdu!) tutdular və yenidən çuxura girdilər. Belə olan halda Dərmostan gəmiləri dərhal azdılar, bir-birinə sıxışmağa başladılar, hətta bir-birinə atəş açdılar. Ulduz gəmilərinin yandırılması ilə gülməli plazma püskürməsi. Məsələn, hətta termal preon raketlərindən bir neçə zərbə alan ultra-döyüş gəmisi də mavi və yaşıl alovlara çevrildi. Sonra böyük döyüşçü ( hamam yarpağı kimi yapışan iyrəncləri məhv etməyə davam edir !) dostu alovlu ultra-döyüş gəmisinin içərisində bir şəkil gördü. İki milyona yaxın əsgər və əlli milyon robotdan ibarət ekipaj nə qədər təsir edici bir böyükdür!
  Gəminin içindəki yaraqlılar müxtəlif növ pis adamlardır: trollar, qoblinlər və bir neçə hibrid növlər, məsələn, ən çox yayılmışlar: gənə və siqaret qarışığı, daha doğrusu, siqaret kötükləri! Yaxşı, qorxulu canlılar, sanki bir narkoman tərəfindən çəkilmiş qorxu filmindən.
  Canlılar ümidsiz şəkildə qaçmaq istəyirlər, lakin eyni zamanda bir-biri ilə toqquşur, bıçaqlayır, kəsirlər, dişləyirlər. Burada xüsusi olaraq internat döyüşü üçün yaradılmış qılıncoynatma maşını gəlir. Və o, düz deyil, müxtəlif manevrlər üçün əyilmiş kvazi-plazma qılınclarla silahlanmışdır. İlk qılıncoynatma maşını alovla yanan nəhəng gəmidən axanların canlı qarışıqlığına çırpıldı. Dərhal doğranmış ət parçaları və yanmış cəsədlər hər tərəfə uçdu. Onun arxasında bir dost peyda oldu, hörümçəyə bənzəyirdi, yalnız ən azı otuz əza var idi və onlar hətta bir dinozavrı da yarıda kəsməyə qadir olan məhvedici axınlar şəklində idi.
  Dərmostan zabitlərindən biri qışqırdı:
  - Oh, məni kəsmə! Piyon kraliçanı yedi!
  Ancaq onun bəxti gətirmədi, gənə pəncələri olan siqaret kötüyü, daha da iyrənc idi, antenaya çırpıldı və asıldı. Bununla belə, onun qışqırması o vəhşi, getdikcə artan kakofoniyada artıq eşidilmirdi. Princeps-plazma alovlarının dilləri, əsasən mavi və narıncı, Şitmostanın dəhşətli döyüşçülərini aşaraq, onların qızartmasına səbəb oldu. Qılıncoynatma maşınları ultra döyüş gəmisinin içərisində geniş yayılmışdı. Görünür, bu, onların proqramında aydın şəkildə həkk olunub: öldür, öldür və yenidən öldür! Və kimin onlar üçün heç bir əhəmiyyəti yoxdur. Və dəhlizlərdə ən dəhşətli hiperotağın səsi var idi .
  Bununla belə, ultra-alov artıq qılıncoynatma maşınlarına, eləcə də bir çox qoblinlərə və caynaqlara çatıb - siqaret kötükləri artıq fotonlara parçalanıb. Beləliklə, ultra-döyüş gəmisi tədricən bir neçə hissəyə parçalanmağa başladı. Parçalanma yavaş-yavaş baş versə də, daha az qorxunc görünmürdü. Xüsusilə bir çox başqalarının fonunda, ya miniatür fövqəlnovalar kimi alovlanır, ya da əksinə, daralan ulduz gəmiləri kimi. Təəssüf ki, təkcə Dermostanın deyil, Böyük Rusiyanın.
  Məsələn, çəkic və oraq emblemi olan bir kreyser idarəetməni itirdi və düşmən qorxusuna çırpıldı. İki kütlə işıqdan aşağı sürətlə toqquşduqda, bu, məhvedici raketlə toqquşmağa bərabərdir. O, hədsiz güclə qusur (əlbəttə ki, bunu belə ifadə etmək olarsa). Partlayış çox rəngli ləçəkləri olan lalə kimi çiçək açıb, birdən-birə onlarla kilometr ətrafında mövcud olan hər şeyi məhv etdi. Vladislav-Adolf dedi:
  - Və bizim uşaqlar artıq cənnətdədirlər!
  Sarışın fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Cənnət yeganə yaxşı yerdir ki, heç kimin istidə olsa belə, əldə etməyə tələsməsin!
  Hitler vuruşu razılaşdı:
  - Bunlar kainatın paradokslarıdır. Biz yaxşı yerdə olmaq istəmirik, amma pis olan bizi sürükləyir! Beləliklə, hansının daha yaxşı, həyat və ya ölüm olduğu aydın deyil.
  Qız fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Həyat həmişə ölümdən yaxşıdır. Əbəs yerə deyil ki, demək olar ki, bütün insanlar belə düşünür. Bununla belə, insanların fikirləri, dünyamızda olan hər şey kimi, nisbidir.
  Fuhrer, ona iki nəfərlik və buna görə də daha bahalı və zəngin silahlı qırıcını vurmağa imkan verən daha çətin bir dönüş etdi (nə qədər gözəl partladı, sanki pirotexniki materialların mürəkkəb birləşmələrindən atəşfəşanlıq alovlandı), incilər. vakuuma səpələnmiş parçalanmış maddə. Vladislav-Adolf qeyd etdi:
  - İnsanların həm təbiət, həm də Tanrı haqqında təsəvvürləri çox ziddiyyətlidir. Ümumiyyətlə, hətta insanı praqmatik instinktlərin və məqsədəuyğunluq mülahizələrinin əmr etməli olduğu tərzdə davranmağa məcbur edən reaktiv, yəni hətta dağıdıcı ağıl anlayışı var.
  Qəddar dalışdan sonra sağalmaqda çətinlik çəkən sarışın (yeddi döyüşçü eyni anda sizə tələsəndə başqa nə edə bilərsiniz) dedi:
  - Praqmatikanı dayandırın - riyaziyyatı yandırın!
  - Gülməli deyil! - Vladislav cavab verdi.
  Birdən dəniz aviasiyası kapitanının qarşısında Böyük Rusiya ordusunun komandanlıq məntəqəsinin görüntüsü peyda oldu . Həqiqətən, bu, əlbəttə ki, bir hədiyyədir - müqəddəslərin müqəddəsliyinə nüfuz etmək və hətta başqasının planlarını olmasa da, öz əmrini tanımaq bacarığı.
  Budur, flaqman döyüş gəmisi, diametri yüz kilometr olan Böyük Rusiyanın kosmik ordusunun təsirli flaqmanı. Və bu gəmi də təbii olaraq döyüşür, çünki on minlərlə güclü artilleriya lüləsi hərəkətsizliyə məhkum edilə bilməz. Bununla belə, flaqman ultra-döyüş gəmisi digər böyük gəmilərlə sinxron hərəkət etməyə çalışır. Böyük Rusiyanın kosmik ordusunun eskadronunun əsas komandanlığının yerləşdiyi flaqmanı məhv etmək üçün düşmənə ən kiçik şans verilə bilməz.
  Təəccüblüdür ki, baş komandan və monarx ana bətnində yatan sadəcə bir embriondur. Ananın özü dayandırılmış animasiya vəziyyətindədir, çünki əks halda vəzifələrini yerinə yetirmək çox ağrılı olardı. Artıq kifayət qədər inkişaf etmiş, əzaları və ən əsası kifayət qədər böyük beyni olan embrion monarxının işləməsi çoxsaylı kibernetik vahidlər tərəfindən təmin edilir. Böyük Rusiya İmperiyası üzərində hökmranlıq edən embrionun özü özünü olduqca rahat hiss edir.
  Bəli, təbii ki, ehtiyac yükü altındadır, artıq bir neçə ildir ki, anasının içindədir. İnsan yalnız qaçmağa getməyi və ya nəyisə hərəkət etdirməyi xəyal edə bilər. Və bunlar ağrılı yuxulardır, çünki doğum dərhal yox olmaq deməkdir. Embrion skanerlərdən istifadə edərək xarici dünya ilə əlaqə qurur. Təbii ki, onlar rüşeym komandirinin əsl görünüşünü deyil, daha çox güvən yaratmağa qadir olan obrazı göstərirlər. Xüsusən də yaraşıqlı bir gənc doğulmamış padşah surətində peyda olur. O, aydın, əmredici səslə qoşunlara əmr edir:
  - Elastik müdafiə prinsipindən istifadə edin. Minlərlə il əvvəl olduğu kimi, sayca az olan daha zəif qüvvələr, şübhəsiz ki, daha kiçik bir kütlənin böyükdən daha çox hərəkətli olmasından istifadə etdilər. Kiçik bir kütlə əhəmiyyətsiz inersiya ilə xarakterizə olunduğundan!
  Marşal qız təsdiqlədi:
  - Əlbəttə... Ordunun manevr qabiliyyəti qələbənin açarıdır. Təbii ki, ifrata varmaq lazımdır. Axı qarışqa heyvanların şahı deyil!
  Embrion komandiri gülümsədi:
  - Ən ölümcül canlılar bakteriyalardır. Baxmayaraq ki, yox, bəlkə də viruslar belə deyil! İbtidai orqanizm olsa da, təsirlidir! Düşmən burada demək olar ki, bütün kainatdan böyük qüvvələr topladı, bu o deməkdir ki, qalan əraziləri ifşa etdi.
  Bənövşəyi və narıncı pigtaillərlə Elf Marşal Feqo qeyd etdi:
  - Bəzən cəbhənin məhdud hissəsində əhəmiyyətsiz görünən üstünlük qalib gəlmək üçün kifayət edir. Bu, bir çox döyüşlərin, müxtəlif sivilizasiyaların qəribə aksiomudur!
  Fetal İmperator skanerlərin arasından gülümsədi:
  - Bu halda kökünə baxırsınız.
  Bu vaxt, Dermostan armadaları hərəkətdə yenidən təşkil etməyə çalışdılar. Çox əhəmiyyətli bir ehtiyat onlara arxadan yaxınlaşdı. Minlərlə böyük ulduz gəmisi və milyonlarla kiçik gəmi zəng formasından istifadə edərək yola çıxdı. Nəticədə, parazitlərin odlu gücü nəzərəçarpacaq dərəcədə artdı. Marşal qız həyəcanla dedi:
  - Budur, əclaf rəqibin atdığı daha bir kozır. Buna baxmayaraq, kəşfiyyatımız kifayət qədər uyğun deyildi, bu qədər çox sayda qüvvələrin yeridilməsi ehtimalı nəzərdə tutulmurdu.
  Oğlan şəklində olan imperatorun holoqramı qılınc təpiklədi. Yanacaq darvazasına dəydi. Demək olar ki, dərhal partladı. Birincisi, gözləri yeyən bir parıltı var, sonra döyüş gəmisinin silahı daxilində hər şeyi məhv edən bənövşəyi bir göbələyin böyüməsi. Holoqramlı oğlan dedi:
  - Bu fenomenal qol vurmaqdır! Yaxşı, rəqiblər hər şeyi versinlər. Onun üçün sürpriz hazırlamışam.
  Elf Feqo bir qədər şübhə ilə döyüş şəklinə baxdı. Dermostan armadası ağrılı dərəcədə nəhəng görünürdü. Xüsusilə diametrləri iki yüz əlli kilometrə çatan ultra-döyüş gəmiləri. Elf birdən öz doğma planetini xatırladı... Oranın təbiəti cəfəngiyatdır, hətta qansoran həşəratlar belə yoxdur. Və şirlər... Yaxşı, tam olaraq şirlər deyil, qarğıdalı çiçəkləri ilə hibridlər. Ümumiyyətlə, bu gözəl heyvandır: bədən qarğıdalı çiçəyidir və qızıl yal küləkdə inkişaf edir. Üstəlik, qarğıdalı çiçəkləri kölgə dəyişir... Burada həm insanlara, həm də elflərə qarşı yönəlmiş açıq çirkinlik var.
  Sarışın marşal dedi:
  "Düşmənin nə qədər ehtiyatı olduğunu bilmirik, amma mənə elə gəlir ki, pusqu alayını köçürməyin vaxtı çatıb."
  Embrion imperator etiraz etdi:
  - İndi kartlarınızı göstərməyin vaxtı deyil!
  Qız marşal mübahisə etməyə çalışdı:
  "Xalqımız ölsə, döyüşəcək adam qalmayacaq!"
  Və sonra embrion komandiri tapıldı:
  "İtkisiz müharibədə qalib gələ bilməzsiniz". Şahmatda bacararsan, amma əsl döyüşdə bacarmazsan! Müharibənin amansız qanunu budur ki, itkilər yağışın qələbə tumurcuqlarını suvarmasına bənzəyir, sadəcə əmin olmaq lazımdır ki, itkilər tumurcuqları yuyub aparan leysan yağışına çevrilməsin! - Sonra ana bətnindən göndərilən holoqram birdən üzdə mehribanlaşdı. - Ancaq düşünməyin ki, xüsusilə ultra-döyüş gəmilərinin atəşindən itkiləri azaltmaq üçün Böyük Rusiyanın ulduz gəmiləri bir spiral şəklində geri çəkilsin.
  Elf marşal embrion komandirini dəstəklədi:
  - Budur, yeganə yol budur. Düşmənin yeraltı dünyadan nə qədər qüvvə çıxara biləcəyi hələlik məlum deyil.
  Həqiqətən də, Şitmostanın ulduz gəmiləri sıx bir sürü halında hərəkət etməyə çalışırdılar. Eyni zamanda, vuruşun dəqiqliyinə belə əhəmiyyət vermədən, milyonlara raket ataraq, heç sursat qənaət etmədilər. Belə görünürdü ki, vakuumda milyardlarla kibrit vurulur ki, hiperplazma alovlanır, canlı və hərəkətdə olan hər şeyi yandırır və sonra sönərlər. Rus döyüşçüləri daha dəqiq atəş açır, lakin düşmənin kobud qorxusu fişəng kimi gurladı, konfeti kimi parçaları səpələdi. Dirmostanın bir neçə gəmisini vuran ölümcül konfeti. Piç sivilizasiyasının məhv edilmiş freqatlarının sayı isə tamamilə saysız-hesabsızdır. Doğrudur, rus gəmiləri ölür. Burada zədələnmiş kreyser çarəsizlik içində rus tankı kimi Kursk bulgesinə qaçdı və düşmənin ultradöyüş gəmisini vurdu. Bir anda yüz minlərlə insanın həyatına son qoyuldu, yanğın sanki nəhəng qaz borusu partladılmış kimi yandı.
  Cırtdan marşal kədərlə dedi:
  - Bizi əyirlər, amma təslim olmuruq! - Meydan komandiri fərq etdi (daha doğrusu onun holoqrafik şəklini, cırtdanın özü Gross-Dreadnought sinfinin başqa bir gəmisində idi!). - Düşmənin rabitə və təchizat xətlərinə heç olmasa bir qədər əks-hücumlar təşkil etmək lazım idi.
  Döl İmperatoru oğlan kimi holoqramının arasından gülümsədi.
  - Nə, sizcə, mən uduzmuşam!
  Cırtdan marşal hönkürərək pəncələrini açıb:
  "Amma onlar silah-sursata ümumiyyətlə qənaət etmirlər." Bu o deməkdir ki, onlar kifayət qədərdir. Elə deyilmi, əfəndi?
  Embrion İmperator etiraz etdi:
  - Yox belə deyil! Böyük sərkərdə başından qiymətlidir, ona görə də ehtiyatlılıq dəbilqəsi və hiyləgərlik kamuflyajı ona zərər verməz! Bir sözlə, düşmən hələ də şirin illüziyadadır ki, onunla hər şey yaxşıdır, amma əslində qələbəmiz artıq yaxındır! Gözlənilmədən vurmaq, yumruğu yüngül lehimli polad qılıncla əvəz etməyə bərabərdir!
  
  
  WITTMAN HAYATIDIR
  Tarixdəki kiçik bir dəyişiklik, Ardennesdəki hücum zamanı nasistlərin böyük uğuru ilə əlaqələndirildi. Nasistlər daha sürətlə irəlilədilər, körpülərdən keçə, silah, sursat və yanacaq olan anbarları ələ keçirə bildilər. Uğur, əsl hekayədən fərqli olaraq ölməyən Vittmanın tətildə iştirakı ilə də asanlaşdırıldı! Və nə? Əsl qəhrəmanlar heç vaxt ölmürlər və ölməzdirlər! Wittman mübarizəni davam etdirdi və xalları topladı. İki yüzüncü tank məhv edildikdən sonra o, palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı ilə təltif edilən ilk və indiyə qədər yeganə tanker oldu.
  Wittmann dühası tarixin gedişatını bir qədər dəyişdi. Almanlar bir az daha şanslı, daha sürətli, daha səmərəli oldular. Və onlar real hekayədə az qala baş verənlərə nail oldular, lakin cəmi bir neçə saat əskik oldu. Beləliklə, anbarlar ələ keçirildi və alman ordusu sarsıdıcı gücə sahib oldu. Nəticədə Brüssel ələ keçirildi, yüz minlərlə Britaniya və Amerika əsgəri əsir düşdü.
  Stalin müttəfiqlərin Qərbdə daha güclü məğlubiyyətə uğramasını istədiyi üçün hələ hücuma tələsmirdi.
  Döyüşlər göstərdi ki, Tiger-2 həm silahlanma, həm də ön zireh baxımından çox təsirli silahdır. Qırmızı Ordunun şərqdə passiv olduğunu görən almanlar döyüşə əlavə birliklər yerləşdirdilər və uğurlarını artırmağa başladılar. Fritz həmçinin kiçik ölçülü və çəkisi olan, lakin güclü silahlara və yaxşı zirehlərə və ən əsası hərəkətliliyə malik olan ən yeni özüyeriyən E-25 topunu da əldə etdi.
  Nəticədə yeni qələbələr... İndi krautlar Parisdədir. Yenidən Fransanın paytaxtını alırlar.
  Stalinin də istədiyi budur - müttəfiqlər öldürülsün, sonra SSRİ bütün Avropanı alsın.
  Stalin hiyləgər tülküdür... Amma Çörçil də axmaq deyil. Ruzvelt öləndə o və Truman Üçüncü Reyxlə barışıq imzaladılar. Eyni zamanda məğlub olmuş qoşunların qalıqlarının Fransadan çıxarılması. Və əlbəttə ki, hərbi əsirlərin tam mübadiləsi və hətta Üçüncü Reyxə yanacaq və təchizat tədarükü ilə.
  Almaniya antisemit qanunlarını ləğv etməklə cavab verdi. Lakin yəhudilər düşərgələrdə qaldılar, lakin onları yandırmadılar, yalnız işləməyə məcbur etdilər, amerikalılar isə düşərgələrə konservləşdirilmiş yeməklər və taxıl məhsulları göndərdilər.
  Almanların Fransa və İtaliyada əli sərbəst idi. İndi Stalin ayrıca sülh təklifi ilə çıxış etdi. Lakin Hitler bunu rədd etdi. İyun ayında Fritz hücumu başladı. İlk E-50 tankları seriyaya girdi. Ancaq məlum oldu ki, avtomobil tamamilə uğurlu deyildi. Onun çəkisi yüksək qaldı, demək olar ki, 65 ton idi, Tiger-2-dən daha aşağı siluetlə, lakin zireh eyni qalınlıqda idi, xüsusən də yanlarda kifayət deyildi. Barel uzunluğu 100 EL olan 88 mm-lik silah bir qədər daha yaxşı oldu. O, dəqiqədə on iki atəş etdi.
  Sürücülük performansı 1200 at gücünə qədər sürətlənən daha güclü mühərriklə əlavə edildi. Ümumiyyətlə, tank, əlbəttə ki, Tiger-2 ilə müqayisədə təkmilləşdi və zirehin bir az daha rasional yamacına sahib idi, lakin tərəflərdən həssas olaraq qaldı.
  E-100 daha yaxşı qorunurdu, lakin onun ağır çəkisi nəqliyyat və döyüş istifadəsini çətinləşdirirdi. Ən müvəffəqiyyətlisi, 120 mm ön zirehinin çox aşağı silueti, böyük yamacı və 82 yan zireh və Tiger-2 üçün bir top olan özüyeriyən E-25 silahı idi, bu, ən yaxşı özüyeriyən silah idi. Wehrmacht və İkinci Dünya Müharibəsinin döyüş silahı. O, saatda yetmiş kilometrə qədər sürətləndi - 700 at gücünə malik mühərrik və hətta IS-2 mərmilərini alnına vurdu.
  Əsas zərbəni hələ də mühasirəyə alınmış Budapeşti xilas etməyə çalışan almanlar Macarıstandan vurdular. Döyüş son dərəcə şiddətli idi.
  Hücum iyunun 22-də başladı və Qırmızı Ordu çox güclü müdafiə qurdu. Almanların hələ də bir neçə E seriyalı tankları var, yalnız kifayət qədər böyük miqdarda E-25 özüyeriyən silahlar - istehsal etmək olduqca asandır və ucuzdur. Budur, bikinili iki qız orada uzanıb. Avtomobil bir yarım metrdən aşağıdır və bunun sayəsində o, çox yaxşı qorunur və nisbətən az çəki ilə silahlanır.
  İki qız, Şarlotta və Gerda uzanmış vəziyyətdə sovet silahlarına atəş açdılar. Onların qabağında radio ilə idarə olunan kiçik maşınlar hərəkət edirdi, mina sahələrini təmizləyirdi.
  Red Charlotte topu atəşə tutdu. O, sovet silahını yerə yıxdı və nazik bir parça zolağı ilə güclə örtülmüş sinəsini silkələdi. Və o, qışqırdı:
  - Hiperplazmanın şiddətli atəşi!
  Sonra Gerda çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək onu sillələyəcək. Və qışqırır:
  - Mən çox gözəl qızam və pis deyiləm...
  Özüyeriyən silah özü hərəkət edir. Və vaxtaşırı dayanır. Onun ön zirehləri çox əyilmişdir və bu, yaxşı qorunma təmin edir. Sovet silahlarının mərmiləri səkdirməyə həssasdır. Və heç bir şey belə özüyeriyən silahı baş-başa təhdid etmir. Hələ də yan tərəfə vura bilərlər. Amma qızlar tələsmirlər. Effektiv özüyeriyən silah zirehli deşmə gücünə görə SU-100-dən üstündür, həmçinin daha yaxşı qorunur, daha mobil və eyni zamanda daha yüngüldür.
  Qırmızı Ordunun kifayət qədər quru malları yoxdur. Əsasən silahı ilə kifayət qədər güclü olmayan və zəif zirehlərə malik olan T-34-85 tankı. Alman özüyeriyən silahı E-25, yeri gəlmişkən, daha yüngül, zireh və silahlarda daha güclüdür.
  Qızlar döyüşür... Çox gözəl və gəncdir. Və onların özüyeriyən silahları bombalayır və atır...
  Fritz nəhayət Budapeştə keçə bildi. Sovet bölmələri ilə əhatə olunmuş inamlı qələbə. Çoxları əsir götürüldü və öldürüldü.
  Doğrudur, nasistlər xeyli itki verdilər. Və o qədər də güc yoxdur. Yaxşı, əgər avadanlıq hələ də istehsal olunursa, insan resursları kifayət deyil.
  Uşaqlar və qadınlar orduya çağırılır. Ya da əcnəbilər, amma kifayət qədər etibarlı deyillər.
  Bununla belə, döyüşlər davam edir... Qızıl Ordu çox inadla, çoxlu müdafiə xətti ilə müqavimət göstərir. Almanlar daha yüz kilometr irəliləyib dayanırlar. Gücüm çatmır. Qırmızı Ordunun özü də hücuma keçir. Amma bu da çox uğurlu deyil və almanları bir az kənara itələyir.
  Qış gələnə qədər... Cəbhə xətti sabitləşir. 1946-cı ilin yanvarında Qırmızı Ordu Şərqi Prussiya və Polşada irəliləyəcəkdi, lakin çox az irəliləyiş əldə etdi.
  Almanlar qışda qayığı silkələmirlər. Döyüşlər qanlıdır. Amma cəbhə xətti ləng gedir...
  Və Birinci Dünya Müharibəsinə xas olan bir dövr başlayır. Cəbhə xətti qeyri-aktiv olur. Yayda almanlar və xarici diviziyalar, qışda isə Qırmızı Ordu irəliləyir. Və heç kim əhəmiyyətli uğur qazana bilməz.
  Müharibə ildən-ilə davam edir. Almanlar reaktiv təyyarələrin hazırlanmasında SSRİ-ni bir qədər qabaqlayırlar. SSRİ MIG-15-i yalnız 1949-cu ildə kütləvi istehsala təqdim etdi. Lakin bu vaxta qədər almanlar ME-462 və XE-362-yə sahib idilər. Və ən əsası, kiçik silahlarla güclü laminar reaktivdən vurulması mümkün olmayan disk təyyarələri.
  Tanklarda alman "E" seriyası var... Bunun əksinə olaraq T-54 və İS-7 çıxdı. Lakin almanlar daha sonra AG seriyasını - daha təkmil piramidal seriyasını işə saldılar.
  Amma heç kimin üstünlüyü yox idi. Cəbhə xətti yerində qalır.
  Stalin 1953-cü ilin martında vəfat edənə qədər...
  Və burada partiya rəhbərliyindəki bəzi çaşqınlıqlardan və hakimiyyət uğrunda mübarizədən istifadə edən almanlar uğur qazana bildilər. Lakin sonra Beriya həbs edilib edam edildikdən sonra böyük strateq Vasilevskinin Ali Baş Komandan təyin edilməsi və Dövlət Müdafiə Komitəsinin rəhbəri Malenkovun gücləndirilməsi. Avropa sərhədləri daxilində cəbhə xətti sabitləşib.
  SSRİ-də hakimiyyət uğrunda mübarizə dövrü olduğu bir vaxtda almanlar Nemana çata bildilər və Balkanları, Rumıniyanı, Bolqarıstanı, Slovakiyanı, Yunanıstanı, Albaniyanı geri ala bildilər və Avropa üzərində tam nəzarəti bərpa etdilər.
  Lakin 1941-ci ildə SSRİ sərhədlərində cəbhə xətti yenidən sabitləşdi...
  Sonra 1955-ci ilin dekabrı... Qırmızı Ordu, ənənəyə görə, qışda yenidən irəliləyir. Müharibə neçə ildir davam edir? Dəhşət on dörd yarım! Və heç bir son görünmür!
  Nə qədər ki, Hitler sağdır, müharibə bitməyəcək. Malenkov 22 iyun 1941-ci ilə qədər eyni sərhədlər daxilində sülhə meyllidir. Lakin Hitler inadkardır və nəyin bahasına olursa olsun qalib gəlmək istəyir!
  Qırmızı Ordu irəliləyir. Ən yeni İS-12 tankı döyüşə gedir. 203 mm çaplı silahı olan avtomobil. Böyükdür, on pulemyotu var. Və altı qız - ekipaj üzvləri. Onlar tankın ilk modelini sınaqdan keçirirlər. Çox böyük və ağır deyilmi? Maşın səmərəlidirmi? Qızlar, 25 dekabr Milad bayramına və şaxtaya baxmayaraq, sadəcə bikinidədirlər. Düzdür, tankda ən son qaz turbinli mühərrik var və o, istidir. Bundan əlavə, altı qızın özləri sadə deyil.
  Onlar qırx birindən döyüşürlər. Biz isə istənilən havada az qala çılpaq olmağa öyrəşmişdik. Əslində, hər zaman bikinidə olanda soyuqluq hissi dayanır. Və dəri elastik və davamlı olur.
  Qızlar qatil maşını yalın ayaqları ilə sürürlər. Onlar həqiqətən sevimli və gözəldirlər.
  Alenka burada boss və ekipaj komandiridir. Qız on dörd il yarım müharibədə nə görmədi? O, harada olub? Cəbhə Brestdən Stalinqrada, Stalinqraddan Vistulaya qədər keçdi və indi Bialystok ərazisində irəliləyirlər. Bialystokun özü hələ də almanların əlindədir. Cəbhə xətti sabitləşdi. Və layiqli miqdarda xəndəklər qazdılar.
  Deməli, əslində müharibə sonsuzdur... Və bir ildən çox davam edə bilər. Bəs bu inadkar Hitler nə istəyir?
  Burada da ABŞ və İngiltərə SSRİ ilə Üçüncü Reyx arasında sülh istəmir. Hər iki tərəfin bir-birini tamamilə məhv etməsini istəyirlər.
  IS-12-dəki qızlar irəliləyirlər. Tankın ön zirehləri bucaq altında 450 mm-dir. Mərmilər sıçrayır. Və qızlar cavab atəşi.
  Ancaq SSRİ-də indiyə qədər yalnız bir belə tank var. IS-10 artıq istehsaldadır, lakin çəkisi əlli tondur. IS-7 hələ də T-54 kimi istehsal olunur. T-55 də kütlələr arasında peyda oldu, lakin indiyə qədər istehsala yeni girir. Almanların piramida tipli tankları var. Həm də çox güclü və mükəmməl. Və qısa lüləli yüksək təzyiqli silahlar.
  Beləliklə, qarşıda duran mübarizə ən ciddidir. Nataşa və Anyuta güclü gəminin tapançasından atəş açır və çığırdılar:
  - Bayrağımız Berlin üzərində dalğalanacaq!
  Və ağ, mirvari dişlərini çılpaq etdilər. Sən isə minalarla qızları dayandıra bilməzsən.
  İki mərmi cəbhənin zirehinə dəydi... Onlar səkildilər. Xeyr, IS-12 ciddi avtomobildir və siz onu asanlıqla götürə bilməzsiniz.
  Amma qızların sağ əlinə keçən İS-7, deyəsən, yüksək təzyiqli topdan zərbə alıb və dayanıb. Yaraşıqlı oğlanı zədələdi.
  Qarın əzələlərini əyərək Alenka oxuyur:
  - Bizim dünyamızda qeyri-mümkün olan hər şey mümkündür, Nyuton kəşf etdi ki, iki və iki dörd edir!
  Döyüşlər hələ də aramsız davam edir. Sovet topu almanları vurur. Böyük Marusya mərmiləri arxaya daxil edir. Qızların həyatı və taleyi belədir. Və mahnı oxuyurlar:
  - Bizi heç kim dayandırmayacaq, heç kim məğlub etməyəcək! Rus canavarları düşməni əzdi, rus canavarları - qəhrəmanlara salam!
  Avqustin pulemyotlardan atəş açaraq deyir:
  - Müqəddəs müharibədə! Bu bizim qələbəmiz olacaq! Rusiya bayrağı irəli, həlak olan qəhrəmanlara şöhrət!
  Və yenə qatil silahı uğuldayır və səslənir:
  - Bizi heç kim dayandırmayacaq, heç kim məğlub etməyəcək! Rus canavarları düşməni darmadağın edir, onların əli sərtdir!
  Maria, bu qızıl saçlı qız tankı istiqamətləndirir və xırıltı ilə deyir:
  - Gəlin faşistləri möhkəm əzək!
  Almanlar çətin anlar yaşayır, səmada da döyüşlər gedir. Ancaq indiyə qədər MIG-15 sürət və silahlanma baxımından Alman markalarından daha aşağıdır. Döyüş qeyri-bərabər gedir.
  Bu gözəl pilot Huffman müharibə illərində yaxşı karyera qurdu. Daha doğrusu, möhtəşəm və fantastik. Üç yüz təyyarəyə çatdıqdan sonra gümüş palıd yarpağı qılıncları və brilyantları ilə Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı. Dörd yüz yerə enən təyyarəyə çatdıqdan sonra o, qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı. Beş yüz təyyarə üçün almazlarla Alman Qartalı ordeni aldı və mindən sonra platin palıd ilə Dəmir Xaç Cəngavər Xaç yarpaqları qılınclar və almazlar. İki min təyyarəyə çatdıqdan sonra Cəngavər Xaçının Böyük Xaçını aldı.
  Unikal pilot bir çox hava qələbələri əldə edə bildi. Və o hələ sağ idi. Huffman bu yaxınlarda general rütbəsinə yüksəldi. Amma yenə də şəxsi pilot kimi uçurdu.
  Necə deyərlər, odda yanmaz, suda batmaz. Uzun illər davam edən müharibədə Huffman ovçu instinktini qazandı. O, super əfsanəvi pilot oldu və çox məşhur oldu. Ancaq onun güclü rəqibi var idi - Agave, bu da iki min vurulmuş avtomobilin rəqəmini aşdı. Və o, Huffmana çatırdı. Ancaq o, hələ çox gəncdir və hələ bir döyüşçünü itirməyib.
  Qız çılpaq, kəsikli ayaqları ilə pedalları basdı və pnevmatik toplardan atəş açdı. İndi dörd Sovet MİQ-15 maşını vuruldu.
  Agave gülür və deyir:
  - Müəyyən dərəcədə biz hamımız qancıqıq! Amma mənim polad əsəblərim var!
  Və qız yenə üzünü çevirir. Bir partlayışda yeddi SSRİ təyyarəsini vurdu - altı MiQ və bir TU-4 və cızıltı:
  - Ümumiyyətlə, super deyiləmsə, deməli hiperəm !
  Agave, əlbəttə ki, bir qadındır. Luciferdən olan pilot. Çox gözəl bal sarışın.
  Burada o, növbəti dəfə atəş açır və bir anda səkkiz Sovet MİQ-15 təyyarəsini vurur və siqnal verir:
  - Mən ən yaradıcı və reaktivəm!
  Qız həqiqətən axmaq deyil. O, hər şeyə qadirdir və hər şeyə qadirdir. Siz ona özəl deyə bilməzsiniz.
  Ayaqları isə o qədər qaralmış, o qədər zərifdir ki...
  Lakin Mirabela ona qarşı mübarizə aparır... Uzun müddət Kozhedub ən yaxşı sovet ace idi. Yüz altmış yeddi təyyarəni vuraraq SSRİ qəhrəmanının altı qızıl ulduzunu topladı. Amma sonra öldü. Onda heç kim onun rekordunu qıra bilmədi. Və yalnız bu yaxınlarda Mirabela Kozhedub'u üstələdi. Yüz səksəndən çox təyyarəni vuraraq yeddi dəfə SSRİ qəhrəmanı oldu.
  Bu Terminator qızıdır! Onun kimi biri çapan atı saxlayıb yanan daxmaya girəcək.
  Və hətta daha sərin.
  Mirabelanın taleyi çətin idi. Mən uşaq əmək koloniyasına düşdüm. Ayaqyalın və boz xalat geyinmiş o, meşəni doğrayıb, gövdələri mişarlamış. O, çox güclü və sağlam idi. Şiddətli şaxtalarda o, ayaqyalın və həbsxana pijamasında gəzirdi. Və heç olmasa bir dəfə asqırırdım.
  Təbii ki, bu hadisə cəbhələrdə də qeyd olunurdu. Mirabela uzun müddət piyadada döyüşdü, sonra pilot oldu. Mirabela koloniyadan dərhal sonra getdiyi Moskva döyüşündə ilk atəş vəftizini aldı . Və orada özünü sərin göstərdi.
  Wehrmacht'ı sanki iflic edən şiddətli şaxtada ayaqyalın və demək olar ki, çılpaq döyüşdü. O lənətə gəlmiş, yenilməz bir qız idi. Və o, hərtərəfli uğur qazandı.
  Mirabela SSRİ-nin tezliklə qələbə çalacağına inanırdı. Amma vaxt keçir. Qurbanlar daha çox olur, amma qələbə gəlmir. Və həqiqətən qorxulu olur.
  Mirabela qələbələr və nailiyyətlər arzulayır. Onun SSRİ-nin yeddi ulduzu var - bu, hamıdan çoxdur! Və lənətə gəlsin, o, mükafatlarına layiqdir! Və o, hərbi xaç daşımağa davam edəcək. Stalin ölsə də, onun yaradıcılığı yaşayır!
  Bir qız içəri girir və bayıra çıxır... Alman XE-362-ni vurur və xırıltı ilə deyir:
  - Akrobatika! Və lənətə gəlmiş yeni ekipaj!
  Həqiqətən sərin qız. Əsl kobra çox şeyə qadirdir.
  Mirabela yeni ulduzdur...
  Yeni il gələnə qədər döyüşlər bir neçə gün davam edir... Sovet İS-12-nin çarxları və relsləri zədələnib - təmir olunur. Bəli, belə qəddar və amansız müharibə. Və nə qədər davam edəcək?
  Və bütün ona görə ki, Wittman Qərbdəki döyüşlərdən sağ çıxdı.
  Wittmann özü bir müddət tank heyətində döyüşdü. Silahları, minaatanları, yük maşınlarını, motosikletləri və digər əşyaları nəzərə almasaq, sayını üç yüzə çatdıraraq, o, təltif edildi: qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı və general rütbəsinə yüksəldi.
  Bundan sonra o, daha döyüşmədi. Ancaq altıncı SS tank ordusuna komandanlıq etdi.
  Kurt Knipsel Wehrmacht-ın ən uğurlu tank açısı oldu. Ancaq yalnız beş yüz məhv edilmiş tankdan sonra o, Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı.
  Nədənsə onu mükafatlardan məhrum etdilər. Düzdür, min tanka çatdıqdan sonra nəhayət aldı: gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla dəmir xaçın cəngavər xaçı.
  Kurt Knipsel çox təsirli döyüş maşınıdır. Müxtəlif tanklarda döyüşdü. O, həm atıcı, həm də komandir idi. Uzun müddət rəqabətsiz hamıdan öndə getdim.
  Amma gözəl Gerda artıq ona çata bilmişdi. Qızlar yaxşı mübarizə apardılar. Ancaq sonra fasilə verdilər. Dörd gözəlin hamısı hamilə qaldı və bir cüt dünyaya gəldi: bir oğul və bir qız. Ancaq fasilədən sonra tez bir zamanda bunun əvəzini çıxdılar.
  İndi Gerda Kniseldən yan keçib .
  Onlar ətrafdan necə qaça bilərlər? Onlar ayaqyalın və sadəcə bikinidə döyüşürlər. Qızlar yenidən uşaq dünyaya gətirərək bir daha fasilə verdilər. İndi isə məhv edilmiş iki min tankın sayına yaxınlaşırdıq. Və onlar görünməmiş bir mükafata arxalana bilərdilər: gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçının ulduzu.
  Bunlar qızlardır!
  Gerda sovet maşınına atəş açır. Qülləni qoparıb qışqırır:
  - Mən lənətə gəlmişəm!
  Və yenidən atəş açır. T-54-ə nüfuz edir. Və qışqırır:
  - Vətən Almaniya!
  Qız titrəyir. Və o, çox aktivdir... Bəli, onun belə bir strateji xətti var. Artıq 1956-cı ildir... Müharibə davam edir... Dayanmaq istəmir. Qırmızı Ordu müxtəlif yerlərdə irəliləməyə çalışır. Amma diqqətli olun, az sayda insan resursları qalıb.
  Rusiya isə qana bulaşır.
  Qırmızı Ordu Rumıniyaya doğru irəliləməyə çalışır. Və sonra güclü artilleriya atəşi, atışma və qətllər oldu.
  Amma düşmən gözləyir. Almanların ən məşhur tankı AG-50 var. Xüsusilə yanlarda və bəlkə də silahın zirehli deşmə gücündə qorunma baxımından T-54-dən üstündür, lakin daha ağırdır. Düzdür, qaz turbinli mühərrikə görə almanların sürəti daha yüksəkdir.
  Alman tankı atəş açır və qol vurur.
  Marqaretin ekipajı döyüşür. Soyuq qanla döyüşür. Alman qızları sovet tankını vururlar. Və onlar məmnuniyyətlə cığırdayırlar.
  Bəli və sən buradan keçə bilməzsən...
  Alvinanın idarə etdiyi disk səmada dövr edir . İki sarışın qızı sovet maşını vurur. Və bunu ustalıqla edirlər. Tamamilə toxunulmaz disk Migi və Tu qoçları. Qatil maşın. Döyüşçülər isə çılpaq ayaq barmaqlarını sıxırlar. Qırmızı Orduya səmada şans vermirlər.
  Disk təyyarəsi SSRİ alimlərinin köçürə bilmədiyi bir şeydir. Bu, heç bir antidotu tapılmayan bir şeydir. Almanlar isə havada özlərini çox inamlı hiss edirlər. Onlar isə sehrli çubuqla sehrbazlar kimi döyüşürlər.
  Albina diskini düşmənə tərəf tutaraq cığal çəkdi:
  - Əgər Allah varsa, deməli, almandır!
  Düşməni darmadağın edən Alvina təsdiqlədi:
  - Mütləq almandır!
  Qız isə güldü... Ümumiyyətlə, o da bitib-tükənməyən müharibədən bezmişdi. Yaxşı, almanlar və ruslar bir-birini öldürür. Daha doğrusu, Qırmızı Ordu və Wehrmacht. Amma cəbhə xətti hələ də hərəkətsizdir... Və heç bir ucu və kənarı görünmür.
  Müharibə... Bu, artıq reallıqdır. Müharibə başlayandan sonra doğulan döyüşçülər göydə və yerdə vuruşurlar.
  Məsələn, Hans Feuer. Birinci dərəcəli Dəmir Xaç ordeninin ən gənc sahibi. Və sonra o, sovet generalını əsir götürdüyünə görə Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı Ordeninin ən gənc sahibi oldu.
  Bəli, bu, həqiqətən çox gözəldir.
  Hans Feuer çıxılmaz döyüşçüdür. Oğlan nəhəng kimi döyüşür və qışda şaxtalı soyuq olur, yalnız şort geyinir.
  Bu, həqiqətən çox gözəldir!
  Hans əsrlər boyu məşhur oldu!
  Və ümumiyyətlə, burada belə inanılmaz və gərgin müharibə gedir... İstənilən AI sönür.
  Rumıniyada isə Qırmızı Ordu alman müdafiəsinə nüfuz edə bilməz. Hər iki tərəf itki verib. Yanvar keçir... Və hər gün daha çox insan ölür, yaralanır.
  Dəliliyin başlanğıcı və sonu yoxdur.
  Agave yenidən səmadadır və sovet maşınlarını vurur. O, ovçu və yırtıcıdır. Düşməni vurur.
  Onun vurduğu maşınlar aşağı düşür. Və sonra qız quru qoşunlarına atəş açır. IS-7-ni sıradan çıxarır. Və gülür:
  - Mən ən yaxşıyam! Mən düşmənləri öldürən qızam!
  Və yenidən hava hədəflərinə ötürülür. Bu, tankların və uçan və atəş edən bütün vasitələrin məhvedicisidir .
  Bax, bu öndə qaynayan budur. Və daxili cəbhədə elm adamları öldürücü bir şey yaratmağa çalışırlar. Ən yaxşı nəticə verməsə də.
  Ancaq burada kiçik bir tank AG-5 var. Yeddi ton ağırlığında maşın. Döyüş sınaqlarından keçmək. Və düşməni dişləyir və dişləyir.
  Və mahnı oxumaq vaxtı gələndə heç kim bizi dayandırmayacaq və məğlub etməyəcək!
  AG-5 qaçır və getdikcə atəş açır. Və belə bir tank dayandırıla bilməz. Və mərmilər səkilir.
  Maşının içində isə on yaşlı Fridrix oturur və xırıltı ilə deyir:
  - Və mən həqiqətən super döyüşçü olacağam!
  Və yenə atəş etdi... Və qüllənin tam ortasına dəydi. Onun dağıdıcı gücü kiçik çaplı olsa da, nəhəngdir.
  Göydə isə Helga döyüşür. Bikinili ayaqyalın qız hesabı yazır. Və onun fantastik uğurlarına sevinir.
  Və Aqave qabağa düşür... Həm də döyüşür.
  Artıq 1956-cı ilin fevralıdır... Qırmızı Ordu heç yerdə uğur qazana bilmədi. Lakin almanlar da irəli gedə bilmirlər. Nəhəng yeraltı tanklar döyüşə gedir. Ancaq bunlar sırf taktiki xarakter daşıyır.
  Qızlar yerin altına qaçdılar, sovet silahlarının bir batareyasını məhv etdilər və geri qayıtdılar.
  Eyni zamanda bir neçə pioner də ələ keçirildi. Qızlar tutulan oğlanları soyunduraraq onlara işgəncə verməyə başlayıblar. Onlar pionerləri məftillə döydülər, sonra çılpaq dabanlarını odla qovurdular. Sonra isti maşa ilə ayaq barmaqlarımı sındırmağa başladılar. Oğlanlar vəhşi ağrıdan fəryad etdilər. Sonda qızlar sinələrindəki ulduzları qaynar dəmirlə yandırıb, çəkmələri ilə kişi kamilliklərini əzdilər. Ən son pionerləri bitirdi və onlar ağrılı şokdan yıxıldılar.
  Qızlar, bir sözlə, yüksək səviyyəli performans nümayiş etdirdilər. Ancaq yenə də almanlar əhəmiyyətli bir şey əldə edə bilmədilər.
  Güclü özüyeriyən silahlar: Sovet mövqelərinə atəş açan "Şturmmaus". Çoxlu dağıntılar və dağıntılar həyata keçirdilər. Lakin sovet hücum təyyarəsi maşınlardan birini sıradan çıxardı və Krautlar geri qayıtdılar.
  Nasistlər sovet batareyalarını əzmək üçün disketlərdən istifadə etməyə çalışdılar. Onlara qarşı kirpi və partlayıcılardan istifadə edilib. Ümumi zərbə mübadiləsi oldu.
  Budur, Albina və Alvina yenidən uçan boşqabda. Onlar coystik düymələrini basaraq çılpaq ayaq barmaqları ilə işarə edir və bunu son dərəcə bacarıqla edirlər.
  Qızlar, əlbəttə ki, ən yüksək akrobatika nümayiş etdirirlər. Onlar disklərini çəkdilər və onlarla sovet uçan aparatı vuruldu.
  Albina qışqırır:
  - Qəzəbli tikinti heyəti! Bir ulduz düşəcək!
  Və o, maşını yenidən döndərir. Qızlar isə Qırmızı Ordunu məhv edirlər. Üstəlik, hərtərəfli...
  Alvina da onlarla sovet təyyarəsini vurur və çığırır:
  - Dəli qızlar, heç bakirə yox!
  Sonuncu doğrudur. Cütlük kişilərlə çox əylənib. Və hər cür şeylər etdi. Qızlar kişiləri sevirdilər - bu, onları sevindirdi! Və xüsusən də dilinizlə işləyirsinizsə.
  Ən yüksək rütbəli qız... Pionerə işgəncə verdilər... Əvvəlcə soyundular, boğazına bir-iki vedrə su tökdülər. Sonra şişmiş qarnına isti dəmir gətirdilər. Və necə də yandılar! Pioner vəhşi ağrıdan qışqırdı... Yanğın iyi gəlirdi.
  Alvina isti məftillə onun böyrünə vurub. Və necə gülmək istəyir... Çox gülməli.
  Sonra mahnı oxudu:
  - Arxa tərəfi döyməkdən yoruldum - xoşbəxtliyimə sataşmaq istəyirəm!
  Və necə güləcək! O, mirvari dişlərini göstərəcək! Bu qız öldürməyi sevir, nə qızdır!
  Qızın ayaqları isə çılpaq və zərifdir. O, kömürlərin üzərində ayaqyalın gəzməyi sevir. Həm də əsir götürülmüş pionerləri qovmaq. Dabanları qızaranda o qədər cırıldayırlar. Hətta Alvina bunu çox gülməli hesab edir. Albina da qızdır, gəlin etiraf edək - super! Rəqibi çənədə necə dirsəkləmək olar. Və qışqırır:
  - Mən ən yüksək səviyyəli bir qızam!
  Və mirvari dişlərini açır. Hansı parıldamaq sanki cilalanmışdır. Və döyüşçü təsir edicidir! Bu, nağılda deyiləsi, qələmlə təsvir olunmayan bir şey ola bilər!
  Hər iki döyüşçü səmada Sovet MiQ-larını yıxır. Gözəllər aktivdir. Onlarda zərrə qədər də şübhə yoxdur. Və belə vəhşi və ecazkar gözəllik.
  Döyüşçülər coystikə yalın ayaqları ilə nəzarət edir və rus maşınlarına hücum edirlər. Onlar basdıqca döyüşçüləri əzəcəklər, sanki çubuqla büllur vururlar. Qızlar amansız və amansızdırlar. Onlar qəzəb gücünü və ehtirasın alovunu ehtiva edir. Və qələbəyə inam. Müharibə on beş ildir davam etsə belə. Amma o da bitmək istəmir. Albina və Alvina populyarlıqlarının zirvəsindədir. Və geri çəkilmək və ya bir anlıq dayanmaq istəmirlər. Onlar da özlərinə doğru hərəkət edərək düşməni üstələyirlər.
  Sovet təyyarələrini vuran Albina qışqırır:
  - Qız ağlamaqdan yorulub, bast ayaqqabısını boğmaq istərdim!
  Və o, mirvari dişlərini necə gurlayır və çırpır. Və indi necə bir kişi istəyir. O, kişiləri zorlamağı sevir. O, bundan çox razıdır. O, səni aparıb təcavüz edəcək.
  Albina qışqırır:
  Qızların seksi seksdir
  Burada böyük irəliləyiş var!
  Döyüşçü isə gülərək güləcək... Gəlin bütün düşmənlərimizi yenidən öldürək. Onun çox enerjisi var. Və əzələ gücü ilə doludur.
  Və Alvina qışqıracaq:
  - Gəlin düşməni parça-parça edək!
  Və döyüşçü aktiv şəkildə gülməyə başlayacaq! Mən onun oğlanlarının necə pəncə vurduğunu təsəvvür etdim. Amma deyək ki, gözəldir.
  Artıq mart yaxınlaşır... Günəş getdikcə daha çox parlayır. Yazın ilk günü rus oğlanları ərimiş qarın arasından ayaqyalın qaçırlar. Onlar özlərinə gülürlər, özlərinə gülürlər, almanlara əncirlərini göstərirlər.
  Qırmızı qalstuklu pionerlər, qısa saç kəsimi, bəziləri daha da qısadır. Onlar qaçır və tullanırlar. Onların yalın ayaqları demək olar ki, üşümür. Çox kobud olublar. Qızlar da ayaqqabısız qaçırlar. Çəhrayı, dəyirmi dabanlar günəşdə parıldayır. Gözəl sovet qızları. İncə, atletik, az şeylə məşğul olmağa öyrəşib.
  Və hər kəs dişlərini süzür, gurlayır... Baharın ilk günü əsl sevinc və işıq və yaradılış susuzluğudur!
  Və səmada hava döyüşü var. Mirabela, bu, başqa bir alman təyyarəsini vuran bir nömrəli sovet pilotudur. Və həmişə olduğu kimi, qız yalnız bikini geyinir. Həmişə gənc və heç vaxt solmayan. Bu, onun içində gizlənən mənəvi gücdür.
  Lakin Mirabela kişilərin ona toxunmasını da sevir. O, həqiqətən xoşuna gəlir. Ona görə də pilotdur... Qızın çılpaq, əzələli bədəni kişilərin əlləri ilə yoğrulanda, bu, əsl zövq verir. Və böyük əyləncə!
  Mirabela başqa bir nasist maşınına çırpılır və xışıltı ilə deyir:
  - Mən zirehli qancığam!
  Qız hətta çılpaq, yumru dabanları ilə idarəetmə panelinə də vurur. O, qəşəngdir. Və təkrarolunmaz.
  Mirabela oradan çıxır. Və Agave ona tərəf uçur. Nəhayət, ən uğurlu iki qadın döyüşçü-pilot görüşdü. Onlar dairəvi evdən bir-birinə atəş açır. Uzaqdan əldə etməyə çalışırlar. Amma çox yaxşı alınmır. Hər iki gözəllik çəkiliş xəttindən uçur. Və aqressiv şəkildə dişlərini qaldırdılar. Yaxşı, qadınlar qancıqdır. Bir-birlərinin gözlərinin içinə bərk baxırlar. Daha doğrusu, baş-başa və yenidən atəş açırlar. Alman ME-562 hələ də MIG-15-dən daha yaxşı silahlanmışdır və Sovet maşını vurulmuşdu...
  Lakin Mirabela uçuş karyerasında ilk dəfə təyyarəsini itirərək havaya qalxmağı bacarır. Ən pisi odur ki, o, düşmən ərazisinə düşüb. Və bu pisdir. Bəli, taleyin belə bənzərsiz döngələri. Və 1956-cı il martın 1-də dünya dəyişir, lakin kibernetik oyunda Fürerin hökmü qalır.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"