Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy Dhe Misioni Sekret

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Sërish, dinaku Eduard Osetrov, tashmë në rolin e një shërbëtori të zakonshëm, depërton në qytetin ku ndodhet guvernatori në strofkën e tij. Si rezultat, ndodh një sulm tinëzar dhe i guximshëm nga piratët dhe shpërthen një luftë serioze.

  JUNG BOY DHE MISIONI SEKRET
  SHËNIM
  Sërish, dinaku Eduard Osetrov, tashmë në rolin e një shërbëtori të zakonshëm, depërton në qytetin ku ndodhet guvernatori në strofkën e tij. Si rezultat, ndodh një sulm tinëzar dhe i guximshëm nga piratët dhe shpërthen një luftë serioze.
  . KAPITULLI Nr. 1
  Vajza të shumta spërkatën nëpër kuvertën me shkëlqim të anijes pirate me këmbët e tyre të zhveshura dhe muskulare. Luftëtarët pirat përbënin shumicën e ekuipazhit në këtë planet, i cili nuk ishte shumë i zhvilluar teknologjikisht apo magjik.
  Por pushteti mbi anijen u përkiste kryesisht njerëzve.
  Ravarnava dhe tre persona të tjerë, mes tyre edhe luftëtari i zi Oblomova, u nisën për një takim; së shpejti atyre iu bashkua kapiteni Monitor dhe gjashtë nga pasardhësit e tij, dy prej të cilëve nuk kishin asnjë lidhje me racën njerëzore. Një djalë zbathur, Eduard Osetrov, vizatoi me shpejtësi një hartë të qytetit me gjymtyrët e tij të poshtme.
  - Pasuria kryesore tashmë është ngarkuar në anije dhe është gati të largohet. - filloi skauti trim. Po, dhe në rrugën drejt tyre, e di me siguri, tre anije me tonazh dhe armatim jo më të ulët se anijen tonë. Ne duhet të nxitojmë për të sulmuar këtë iriq me armë në mëngjes - përfundoi Eduard Tomboy. Dhe barku i tij, një djalë shumë muskuloz, filloi të lëvizte. Heroi femër me ngjyrë, duke luajtur rolin e Shefit Boatswain, rënkoi me admirim ndërsa shikonte këtë djalë mahnitës të pashëm. I riu, i fortë, i shkathët, si majmun, Eduardi sugjeroi menjëherë një mundësi tjetër. - Me maskim si kostumet e kundërshtarëve.
  Monitori tha me një zë të qetë:
  - Jam dakord me këtë djalë. Ne duhet të godasim në agim; shpresoj se ata e njohin mirë anijen tuaj dhe nuk do të hapin zjarr.
  - Kjo nuk është një ide e keqe, por një mendim tjetër më erdhi në mendje. - tha Ravarnava, i cili dukej vetëm si një njeri i thjeshtë.
  Lëkurë e zezë, me muskuj të mëdhenj, aspak femërorë dhe një qafë bullgare, por e bukur në mënyrën e saj, me bel të hollë, ije të fuqishme dhe gjoks të lartë, Oblomova bërtiti:
  - Po! E ftohtë...
  Monitori me një buzëqeshje ironike (epo, çfarë mund të jetë koka e këtij banditi, ndonëse e madhe, por me një ballë të pjerrët!), pyet:
  - Cila?
  Bartësi i emrit, i cili është bërë legjendar në këtë botë dhe më gjerë, falë Ephisus Frist, ka thënë me dinakëri:
  - Nëse e gjithë pasuria i hiqet qytetit, atëherë pse të ekspozoheni ndaj rrezikut duke sulmuar qytetin. Mund ta bëni shumë më thjeshtë.
  Monitori mori disa gllënjka konvulsive nga kupa, pas së cilës ai u hodh me grusht, duke testuar forcën e nofullës së tij. Me idenë dinake për të futur një pykë midis kapitenit dhe shokut të tij të parë (i cili do të mendonte se ky djalë nuk ishte thjesht një djalë kabine!) udhëheqësi i hajdutëve të detit tha:
  - Dyshoj se plani i propozuar nga djali është i thjeshtë dhe efektiv.
  Oblomov tundi gjoksin e saj të lartë, të mbuluar mezi nga një rrip i hollë pëlhure të qëndisur, dhe si përgjigje mërmëriti diçka të padëgjueshme.
  Ravarnava përsëri e kundërshtoi këtë. Për më tepër, ai foli prerazi me dembelizëm dhe tërheqje:
  - Por jo, kam një ide tjetër. Meqenëse djali ynë i artë fundosi anijen kryesore shoqëruese, gjëja më e mirë do të ishte që ne të merrnim funksionet e saj.
  Monitori u gjallërua dhe, duke u përkulur, pyeti:
  - Pra, çfarë do të thuash?
  Dhe ai hodhi një vështrim në kuvertë, përgjatë së cilës ecnin këmbët e zhveshura, të nxira dhe muskulore të pirateve femra, pothuajse në heshtje. Sidoqoftë, pamja e tyre engjëllore nuk duhet të mashtrojë askënd - ata do t'i copëtojnë plotësisht. Dhe të burgosurit do të detyrohen të mbulojnë këmbët me puthje dhe të lëpijnë takat e zhveshura, të vrazhda të luftëtarëve, joshëse dhe të rrezikshme.
  Ravarnava shkeli syrin me dinakëri dhe si një buf plak guxoi:
  - Mund të shoqërojmë transportet e ngarkuara, duke i çuar jo në metropol, por në folenë tonë të piratëve.
  Monitori përplasi grushtin në tavolinë i zhgënjyer dhe tha:
  - Kaq e thjeshtë, por çfarë nëse, përpara se të na besojnë këtë, ata duan të takohen personalisht me Papirus don Grabber?
  Oblomova me lëkurë të zezë shtrembëroi kokën në qafën e saj bullish dhe bëri biceps të tillë sa çdo njeri, më i fortë dhe më i fryrë do ta kishte zili.
  Ravarnava fryu veten dhe nxori gjoksin e tij të gjerë sa një mur fortesë:
  - Edhe çfarë? Mendoj se do të kënaqem duke luajtur këtë rol. - e ngriti gishtin e madh të dorës kryeprifti. - Në fund të fundit, kam lundruar për pesë vjet nën flamurin e Contrabass dhe imitoj në mënyrë të përsosur theksin e tyre.
  Dhe ai gjithashtu hodhi një vështrim në dritare. Një nga vajzat pirate ishte ulur me partnerin e saj mbi supe. Dhe mund të shihje sesi muskujt e këmbëve joshëse, femërore, atletike rrotulloheshin si topa nga tensioni.
  Monitori, i cili ishte jashtëzakonisht i mërzitur që nuk ishte ai që lindi personalisht me këtë ide, gumëzhi, duke ulur qëllimisht timbrin e zërit të tij:
  - Po sikur të takohesh nga dikush që e njeh personalisht këtë admiral?
  Heroi i ri femër me lëkurë të zezë, Oblomov, bërtiti me një buzëqeshje që zbuloi dhëmbët e një tigreje:
  - Kurthi i maceve!
  Ravarnava hapi gojën e tij të thellë me një hapje të shtirur dhe bërtiti:
  - Dhe kjo nuk është fatale, atëherë marinarët tanë do të bëjnë një grevë të përgatitur paraprakisht.
  Monitori thuri vetullat në mënyrë skeptike dhe shtrembëroi gojën e tij tashmë kapriçioze:
  - Mendon se mund të largohesh?
  Eduardi heshti me modesti. Dhe Oblomov u përpoq të përkëdhelte këmbën e tij të zhveshur, muskulore dhe të nxirë. Por djali lëvizi këmbën, duke mos lejuar që të mbulohej nga putra e madhe e një gruaje të vërtetë gorilla.
  Barnaba dukej shumë i sigurt:
  "Asistenti im do të jetë me mua, një luftëtar që nuk ka të barabartë në artin e përdorimit të shpatës. Luftëtari Eduard, i cili mund të bëjë mrekulli. - Ravarnava nxori edhe më shumë gjoksin. - Shpresoj se ai mund të më ndihmojë.
  Monitori e tundi atë me putrat e tij të gjera:
  - Epo, nuk do të shkoj me ty dhe nuk do ta fus kokën në gojën e luanit. Është më mirë t'i lini djemtë e mi të përqendrohen përgjatë bregut për të mbuluar ato armë që nuk do të mund t'i shkatërroni me një gllënjkë.
  Oblomova mërmëriti:
  - Dhe vajzat gjithashtu!
  Ravarnava buzëqeshi dhe e siguroi shokun e tij:
  - Mirë, tani për tani do të përpiqem të arrij fitoren pa derdhur gjak. Ju duhet të zgjidhni një kostum të përshtatshëm, lojtarët e kontrabasit vishen me luks.
  - Dhe gjithashtu merrni një çantë, ose më mirë akoma, një sënduk floriri si dhuratë. - dha vërejtjen Eduard Osetrov, i cili ngacmoi gruan e arushës me këmbën e tij zbathur, të hijshme, të gdhendur, si të një vajze. Djali është gjithashtu i mërzitur që ideja e një mashtrimi të shkathët nuk i ndodhi atij personalisht, por dikujt që ai dhe, me siguri, të tjerët e konsideruan një martinet budalla.
  Kësaj radhe Monitori shkoi i egër:
  - Pse kaq ekstravagancë?
  Djaloshi luftëtar tha në heshtje:
  - Ari do t'u turbullojë sytë, më mirë se një perde tymi. Me ndihmën e tij ne do të mpijmë vigjilencën e armikut.
  Monitori u hutua dhe mërmëriti:
  - Piratët zakonisht marrin arin, nuk e japin si dhuratë.
  Eduardi djali i vogël, pasi bëri që edhe një herë të humbasë putra e zezë e gruas së madhe, qeshi dhe shpjegoi:
  - Pikërisht, kështu askujt nuk do t'i shkojë mendja se ne jemi filibusters. - Dhe ai shtoi bukur një të vërtetë krejtësisht të dukshme. - Ndonjëherë duhet të japësh për të marrë.
  - Përdor vetëm arin tënd, nuk do të të jap asnjë monedhë të vetme. - shkrepi Monitori.
  - Kemi mjaft nga tonat. - u përgjigj me përbuzje Ravarnava.
  Pirati bërtiti nëpër dhëmbë:
  - Është mirë të jesh i pasur.
  Këtu, Eduardi vëzhgues përgjoi shikimin e pangopur të hedhur nga pirati i jashtëm i hijshëm dhe aristokratik. Menjëherë Oblomov, duke përfituar nga shpërqendrimi momental, e kapi djalin nga këmba. Por luftëtari i ri u tund dhe këmba e tij e zbathur i rrëshqiti jashtë.
  Eduardi kërcënoi:
  - Nuk është mirë që një teze e rritur të puthë djemtë!
  Oblomov, i zënë ngushtë, mërmëriti:
  - Unë jam vetëm duke luajtur! Dhe kështu, kam vërtet nevojë për ju! Ka mjaft burra të pjekur dhe të respektuar në anije! "Gruaja e fuqishme goditi këmbën e saj të zbathur dhe rënkoi. - Epo, pse më duhet një tru si ti?
  Ravarnava eci me një ecje të qetë drejt garderobës së pasur të admiralit.
  Gjatë rrugës u panë shumë vajza të bukura filibuster. Ata nxorën dhëmbët dhe bënë sytë. Dhe në duar kanë shpata dhe kama, me doreza të zbukuruara me gurë të çmuar.
  Gjithashtu, në duar dhe gishta të zhveshur, vajzat e lezetshme mbanin unaza me gurë të çmuar. Dhe dukej jashtëzakonisht bukur.
  Dhe sa të shijshme kishin erë vajzat. Vetëm një mrekulli, aromat e temjanit të ndryshëm të shtrenjtë, parfume të shijshme.
  Megjithatë, Ravarnava u përpoq të mos shpërqendrohej nga hijeshitë e tyre të mrekullueshme. Ju duhet të shkoni në gardërobë dhe të kryeni një maskim. Dhe vajzat nuk do ta lënë atë.
  Atje ai filloi të provonte rrobat e madhështorëve të Kontrabasit. Asnjë vend në këtë hemisferë nuk vishej aq elegante dhe në një shkallë të madhe sa ata. E cila, megjithatë, duke pasur parasysh pasurinë e perandorisë, nuk është befasuese. Dhe sa më e lartë të jetë grada, aq më luksoz është kostumi. Ravarnava doli të ishte shumë i madh dhe nuk mund të gjente rroba të përshtatshme. Ai ishte tashmë i dëshpëruar, por pas një kërkimi të gjatë ai ishte me fat; në një gjoks të praruar gjeti një sërë veshjesh të dizajnuara për kontin Kolochychov , gjithashtu një temë shumë e rëndë. Në kostumin e ri, korsari i errët dhe me mjekër Ravarnava dukej shumë mbresëlënës.
  - Pse nuk jam dukë? - tha ai, tani duke i ndrydhur sytë, tani duke zbutur rrudhat, duke shikuar në një pasqyrë mjaft të lëmuar. - Unë jam madhështi më fisnik!
  Udhëheqësi i piratëve madje i shkeli këmbët me kënaqësi, vetëm mjekra e tij e madhe e zezë dhe paksa e lëmuar e prishi përshtypjen.
  - Thirrni gjakpirësin, le të më drejtojë pak.
  Sidoqoftë, Ravarnava donte të thërriste një grua së pari, por vendosi që dora e një burri të ishte më e besueshme.
  Pavarësisht pseudonimit kërcënues, Bloodsucker dukej mjaft i padëmshëm. Ky djalë, para se të shkonte në punë të rënda, punonte si parukier. Buzëqeshi lajkatar, pastaj, duke nxjerrë aksesorët, preu flokët me kujdes dhe rruajti pak fytyrën e ashpër të filibusterit. Një propozim i ndrojtur për të rruar plotësisht mjekrën u pasua nga një zhurmë.
  - A jam grua apo fëmijë që të ndahem me dinjitetin tim? - Ravarnava dukej se ishte i tërbuar dhe me energji tundi grushtat. "Ju jeni berberë, brutale, skarabë dhe vetëm shpërfytyroni fytyrat tuaja."
  Gjakpirësi u tërhoq, kush e njeh kapitenin e lartë, ai mund ta godiste me thikë. Ai kishte parë tipa të tillë në jetën e tij. Kur dikush shkon në botën tjetër për një gjë të vogël, një tjetër shkon në punë të rënda.
  - Epo, pse po dridhesh, çfarë je, pirat, apo gjemba . - Ravarnava u përpoq t"i jepte vetes një imazh madhështie, gjë që ia doli mirë. - Tani dëgjo, a dukem si një admiral kundërt?
  Gjakpirësi u përpoq të lajkatonte prijësin e frikshëm:
  - Po! Çdo lëvizje juaj tregon origjinën tuaj aristokratike.
  Duke qëndruar në hyrje, dy vajza me trup muskuloz e të hollë, mezi të mbuluara në gjoks dhe ijë, por me byzylykë ari në kyçet e këmbës dhe kyçet e duarve, guxuan:
  - Si një mbret, ju, zotëri, jeni të bukur,
  Ja sa e qartë ishte drita!
  Ravarnava bërtiti dhe tha në pajtim:
  - Jam dakord, jam nga raca e atyre që janë mësuar të komandojnë. Tani je bërë sykofant. - Dhe një shtytje e fortë me një pëllëmbë të gjerë në shpatull. - Mirë, shko, mirë e bëre punën.
  Barnaba me mëshirë e lëshoi Gjakpirësin, pastaj zuri gojën, kishte mbetur shumë pak para agimit, ai duhej të flinte të paktën pak. Edhe pse ai ka lindur në një botë ku ndriçimi vazhdimisht luhatet gjatë natës, dhe kur ka një hënë të plotë katërfish, është po aq dritë sa në Tokë në një ditë të kthjellët, por megjithatë, ciklet janë cikle. Ritmet ditë e natë.
  Dhe as vajzat e bukura në hyrje, që shkelnin syrin me sytë e tyre safir dhe smerald dhe luanin me muskujt e duarve dhe të këmbëve, nuk u emocionuan.
  Edhe pse, nëse shikoni pllakat e barkut të bukuroshes, bostanet e pjekura të gjoksit të saj, ku një rrip i hollë pëlhure mbulon vetëm thithkën e kuqe të ndezur, atëherë një luftëtar i tillë do të ringjallë të vdekurit. Dhe nëse shikoni edhe fytyrat e bukurosheve. Ata janë gjithashtu të rinj. Ka barishte të veçanta që ngadalësojnë plakjen e vajzave, kështu që edhe në moshën pesëdhjetë apo gjashtëdhjetë vjeç ato mund të duken të reja, të freskëta, pa rrudha apo dhëmbë të kalbur. Vërtetë, tinkturat nuk do ta bëjnë mbretëreshën të pavdekshme, por ato mund të ngadalësojnë plakjen.
  Eduardi mendoi se në tokë ata nuk mund ta bënin këtë. Veç se operacionet plastike u kryen tek femrat dhe meshkujt, e më pas për më shumë para. Djali mendoi se rinia e përjetshme ishte një gjë e mirë. Megjithatë, nuk duhet të jeni fëmijë.
  Anija madhështore lundroi në gji, rrënojat e anijes së mbytur ende notonin mbi të, dhe shumica e armëve ishin tashmë në fund dhe zhytësit, ose më saktë, individë të racave të ndryshme që morën një rol të tillë, u përpoqën pa sukses. për të marrë armët e dëmtuara. Dhe me një entuziazëm edhe më të madh, thesari dhe sendet e tjera me vlerë të vendosura në anije.
  E gjithë kjo u ndihmua për të duruar nga skllave të shumta me një minimum veshjeje, por me flokë të harlisur, bjonde, shumë të ndritshme. Dhe të gjitha me figura të patëmetë. Bimët lokale jo vetëm që rinuan përfaqësuesit vendas të seksit të bukur për momentin, por gjithashtu i bënë figurat e tyre të patëmetë.
  Natyrisht, këpucët shqetësojnë vetëm skllevërit, si djemtë skllevër me mbathje noti, të cilët janë gjithashtu të rrezitur dhe të dobët dhe punojnë këtu.
  Guvernatori Frady vuante nga dhimbje koke. Nata, me të vërtetë, doli të ishte një makth; bukuria dhe krenaria e flotës së perandorisë Contrabass, luftanija "Incinerating", fluturoi në ajër. Tani ngarkesa me siguri do të vonohet në port, të paktën derisa të mbërrijnë anijet e tjera shoqëruese. Kjo nuk është edhe aq e keqe, por vetë fakti që një anije e tillë humbet në qytetin e tij, çfarë do të mendojë mbreti dhe perandori i gjithë Kontrabasëve në këtë rast? Siç do ta paraqesin fisnikët sykofantë, në këtë rast nuk do të shpëtoni vetëm me dorëheqjen.
  Ishte mirë që mbijetuan shumë skllave dhe zana të bukura të natës, gjë që shërbeu si një ngushëllim për një humbje të tillë.
  Por skllevërit meshkuj po vdesin si miza. Dhe tashmë ka shumë skllevër. Kjo është mungesa akute e meshkujve në këtë botë. Dhe këto bukuroshe me temperament tashmë e kanë torturuar, rraskapitur, të duket sikur të ka shkelur një tufë mamuthësh.
  Duke dalë nga pallati i tij prej mermeri rozë, për pak i ra të fikët. Një anije e bukur, që të kujton aq shumë atë në të cilën shkoi Papirus don Grabber për t'u hakmarrë ndaj harperëve, përhapi velat e saj. Vërtetë, ai lëvizi ngadalë, por kjo shpjegohej me çrregullimin e jashtëzakonshëm që mbretëronte në gji.
  Skllavëri të shumta lanë shumë nga gjurmët e tyre zbathur, me ngjyra të ndryshme, në mermerin e skelës. Trupat e bukurosheve shkëlqenin nga djersa, sikur përfaqësuesit e seksit të bukur dukeshin prej bronzi të derdhur. Me belin e ngushtë karakteristik, ijet e gjera, gjoksin e fortë, fytyrat engjëllore dhe gojët plot dhëmbë. Po, a mund të riparohen dhëmbët e këputur të vajzave duke përdorur një pomadë të veçantë? Po meshkujt? Ata janë të kënaqur me ato plug-in. Dhe këtu, me siguri, veçanërisht të moshuarit, janë vërtet xhelozë që dolën kaq inferiorë.
  - Zoti i Madhëruar i dëgjoi lutjet tona. "Guvernatori guxoi, duke ngritur vetullat e trasha. - Në një orë kaq të vështirë erdhi ndihma. " Me një gjest të vrazhdë, luftëtari thirri një mesoburrë të dekoruar shumë. - Hej, Foshange , përgatit një tryezë fisnike, unë do ta ftoj admiralin në pallat.
  Këmbësori i moshuar u përkul dhe filloi t'u bërtiste shërbëtoreve dhe skllevërit dhe djalit të rastësishëm, duke i detyruar ata të përgatisnin me nxitim një mëngjes fisnik.
  Vajzat ndezën këmbët e tyre të zhveshura dhe kënduan:
  Deti është i keq pa ujë,
  Dhe stomaku pa ushqim...
  Le të bëjmë një byrek
  Dhe verë nga briri i arit!
  i kontrabasit ishin të dukshëm për të gjithë . Duke ruajtur një pamje të disiplinës së rreptë, kontrabasistët e rremë , por në realitet piratët, u rreshtuan në terrenin e paradës, duke shkëlqyer me forca të blinduara të shndritshme, të grisura me kujdes. Edhe vajzat, me këtë rast, veshin me ngurrim çizme të tilla të ngathëta dhe parzmore me helmeta që nuk ishin të këndshme për t'u veshur në vapën tropikale. Pastaj Ravarnava e veshur madhështore zbriti. Ai shoqërohej nga sekretari i Polonisë , i cili dallohej për aftësinë e tij për të hedhur thika dhe, natyrisht, nga luftëtari Eduard Sturgeon, i cili mori rolin e një djali shërbëtor. Gjëja më e pakëndshme ishte se më duhej të vishja ende këpucë lëkure të lyera. Duke qenë se rasti është solemn, hyrja në port dhe ai nuk është një shërbëtor i thjeshtë, për servirjen e gotave, por më tepër personal. Dy luftëtarë të gjatë , me katër krahë, mbanin pas tij një gjoks plot me ar.
  Një orkestër u mblodh me nxitim në port dhe filloi të luante në mënyrë histerike. Pastaj gradualisht melodia u nivelua dhe tingujt u bënë më harmonikë.
  Një oficer vrapoi në mbledhje, duke i kushtuar vëmendje epoletave, ai përshëndeti dhe tha:
  - Ju uroj të gjithëve bekime qiellore, zoti Admiral. Guvernatori tashmë po ju pret.
  Ravarnava tundi me përbuzje putrën e tij:
  - Me qetësi, raportojini Shkëlqesisë së Tij se tashmë jam në rrugë.
  Pallati i sundimtarit lokal ndodhej në thellësi të një kopshti luksoz. Në hyrje qëndronin dy hardhuca të mëdha me armë në shpinë dhe një elefant kaktus po kulloste nga larg. Direkt në hyrje të pallatit u rritën dy karafila dhjetë metra të gjatë me një syth në të cilin mund të fshihej lehtësisht jo vetëm djali i hollë Eduard, por edhe një burrë i rritur.
  Kishte shumë shërbëtore të bukura, të cilat dalloheshin nga skllevërit me byzylykë në kyçet e dorës dhe kyçin e këmbës dhe qëndisjet e çmuara në pëlhura dhe tunika. Dhe vetëm shërbëtorët me status shumë të lartë mbanin sandale të vendosura me gurë të çmuar.
  Rojet me shtiza dhe harqe në hyrje u ndanë. Ishte e qartë se musket nuk ishin ende aq në modë. Vetë pallati bëri një përshtypje të favorshme; dritaret e gjera i jepnin një pamje të gëzuar. Ka shumë piktura, armë dhe mburoja me stema të ndryshme të varura në mure . Djali Eduard ecte pas Ravarnavës dhe u përkul pak ndërsa këpucët e këmbësorit të tij të ri e shtrëngonin pa mëshirë. Ai ishte mësuar tashmë aq shumë të tregonte takat e tij të zhveshura, sa harroi se ekzistojnë këto aksione të këqija, të dënuara, të dhimbshme për këmbët e fëmijëve të një djali të përjetshëm.
  I vetmi ngushëllim është që shërbëtoret e shikojnë me admirim, dhe jo me përbuzje, nëse do të ishte, si zakonisht, zbathur dhe me pantallona të shkurtra ose me mbathje. Dhe është e pakëndshme në ngjyrë, trupi muskulor djersitet dhe këmisha kambrike kufizon lëvizjen. Po, ju tashmë keni një lloj statusi. Kështu që është më mirë të jesh krenar për ta.
  Madje katër vajza u përkulën në një gju në shenjë respekti. Jo për të, sigurisht, por për Ravarnavën, por është ende bukur.
  Por vetë guvernatori është i lehtë për t'u mbajtur mend. Mjaft e trashë, por përpiqet të qëndrojë në këmbë. Me një zë shumë të butë, sundimtari i zonave përreth tha:
  - Më vjen mirë që mirëpres një mysafir kaq të shquar.
  Ravarnava iu përgjigj me ceremoni mirësjelljes:
  "Falënderoj gjithashtu fatin që më dërgoi të takoj një shtëpi kaq mikpritëse."
  Guvernatori, duke u përpjekur ta bënte tonin e tij edhe më lajkatar, tha:
  "Herën e fundit, o Don Papirus shumë i nderuar, refuzove të vizitoje pallatin tim, duke përmendur çështje urgjente. Tani na keni bërë një nder.
  Shërbëtoret e rangut të lartë, siç shihet nga sandalet e tyre të qëndisura me guralecë dhe taka, bërtitën:
  - Vivat Admiralit të madh!
  Atëherë Ravarnava e kuptoi se ishte pothuajse në telashe, çfarë do të kishte ndodhur nëse guvernatori do ta kishte parë këtë admiral më parë. Në rastin më të mirë, ai do të kishte pritur për varje, ose diçka më mizore, për shembull, një shtyllë, kur t'i gozhdonin duart dhe këmbët, ose një zjarr dhe me një zjarr të ngadaltë.
  Sidoqoftë, përgjigja është e ftohtë:
  - Po, isha i zënë me punë. - Dhe një frazë e papritur pasionante. - Por sa mund ta lini pas dore mikpritjen!
  Guvernatori pyeti me qetësi:
  - Si shkoi ekspedita juaj në brigjet e fuqisë pagane të Harpës?
  Ravarnava u përgjigj sinqerisht:
  - E shkëlqyer! Ishte e mundur të plaçkitej një qytet shumë i pasur me harpë dhe pa humbje të mëdha.
  Guvernatori u zgjeruan sytë.
  - Shpresoj që emri juaj të mos jetë ekspozuar, sepse ndërsa ne formalisht nuk jemi në luftë me Harpën.
  Me këto fjalë, shërbëtoret e bukura dhe elegante, të varura me bizhuteri, vunë gishtin tregues në buzët e tyre të plota dhe të kuqe flakë:
  Ravarnava përsëri, pa gënjyer, u përgjigj:
  - Gjithçka shkoi mirë, madje u habita edhe vetë.
  - A është e pasur plaçka? "Kishte zili në zërin e guvernatorit.
  - Jo të varfër, na ndihmoi vetë Zoti. - Këtu lideri duhej ta kapërcente pak veten. - Në shenjë të mirënjohjes dhe besimit tonë të thellë, ju dhurojmë një sënkë floriri. - Madje Ravarnava shtriu duart, duke treguar bujari.
  Shërbëtoret vulosën sandalet e tyre madhështore me taka të larta dhe bërtitën në unison:
  - Bravo! Lavdi admiralit!
  Guvernatori u pushtua nga lakmia. Pasi humbi dinjitetin e tij, ai nxitoi në gjoks dhe hapi kapakun:
  - Bah, ka një pasuri këtu. Nuk është çudi që këto mokasë e tërhoqën zvarrë me kaq vështirësi. O Papirus don Grabber. - u përkul fisniku. - Unë jam borxhli juaj, më kërkoni ndonjë gjë.
  Udhëheqësi i piratëve u përgjigj troç:
  "Unë mendoj se shpërblimi më i mirë do të ishte shërbimi i përkushtuar ndaj kurorës." Dëgjova që mbrëmë ke humbur luftanijen Incinerator, që mban emrin e nipit ferr të monarkut tonë më të madh. Besoj se kjo është një goditje tepër e ndjeshme në një kohë kur kryeqyteti ka nevojë për financa.
  Guvernatori mërmëriti:
  - Ke shume te drejte.
  Shërbëtoret e bukura ulën kokën. Karficat e bëra me smerald, rubin dhe diamante shkëlqenin në flokët e tyre.
  Ravarnava tha me krenari:
  - Prandaj, unë propozoj të më transferoni komandën dhe shoqërimin e një ngarkese kaq të vlefshme. Unë, nga ana tjetër, kam mjaft armë për ta zmbrapsur nga çdo sulm pirat.
  Guvernatori ishte i lumtur të përmbushte çdo kërkesë të admiralit:
  - Sigurisht, unë do t'ju jap të gjitha kompetencat e nevojshme. Unë mendoj se me një luftëtar kaq trim, ngarkesa jonë do të jetë si në dorën e djathtë të Zotit.
  Vajzat e bukura tundën kokën fuqishëm. Karficat dhe vathët e diamantit shkëlqenin. Eduardi mendoi se guvernatori duhet të jetë i pasur nëse shërbëtoret e tij personale janë të veshura si princesha dhe aq të bukura sa nuk mund t'i heqësh sytë.
  Ravarnava plasi gishtat:
  "Atëherë do të nisemi menjëherë."
  foli përsëri :
  - Të paktën ha mëngjes, admiral. Na bëni nderin, përveç kësaj, edhe anijet kanë nevojë për kohë për t'u montuar.
  Shërbëtoret u përkulën dhe guxuan:
  - Mirë se erdhe, o i madh!
  Udhëheqësi i filibusters tha me përbuzje:
  - Epo, në rregull, një freskim i vogël nuk do të dëmtojë.
  Ravarnava nuk donte të ngjallte dyshime duke qenë shumë i nxituar dhe me shumë mundësi, tryeza e pushimeve të guvernatorit do të ishte e shkëlqyer.
  Tomboy i pashëm dhe i zgjuar Eduard u la jashtë derës si një shërbëtor dhe admirali i rremë u trajtua si vetë mbreti. U shfaqën vajzat, po ashtu të bukura dhe me fustane, por të zbathura që të kishte më pak zhurmë nga trokitja në pllakat e mermerit me ngjyra. Guvernatori bëri një gjest. Dhe shërbëtoret e elitës hoqën gjithashtu me kujdes këpucët, i vendosën në një kuti të veçantë kristali dhe filluan të shërbenin zbathur. Lëvizjet e tyre me thembra të zhveshura u bënë shumë më të buta, më të buta dhe më të hijshme. Ushqime të tilla shërbeheshin, madje bukë dhe ëmbëlsira të pjekura në formën e anijeve me vela dhe pallateve mbretërore. Shtruar bukur copa peshku të copëtuar, mish, perime, fruta dhe një shumëllojshmëri erëzash në një model të zbukuruar. Dhe verërat janë absolutisht përrallore, duke i kënaqur zotin e hajdutëve. Po, kishte mjaft tundime për të qëndruar edhe pak.
  Ravarnava e hëngri vaktin në mënyrë të vrazhdë, si i fundit që nuk e njihte mirësjelljen. Ata filluan t'i kushtonin vëmendje, por vetë guvernatori pretendoi se gjithçka po shkonte siç duhej.
  Pas disa shisheve me verë të shtrenjtë, Ravarnava nuk humbi kokën, trupi i tij ishte ende heroik, por gjuha e tij u bë tepër e lëvizshme dhe kërkonte punë.
  Pa u menduar dy herë, pirati filloi të këndonte, basi i tij i thellë tingëllonte këndshëm, disa nga oficerët e pranishëm filluan të këndojnë së bashku dhe shërbëtore të shumta filluan të kërcejnë me këmbët e tyre të zhveshura joshëse;
  A jeni gati të më ndiqni?
  Mos lini lecka me çantën tuaj!
  Kështu që gjahu të rrjedhë si mjaltë,
  Kështu që lumi rrjedh me ar!
  
  Për ta bërë këtë ju duhet ta bëni këtë
  Kështu që një nikel të dalë i pavlefshëm!
  Në mënyrë që secili prej nesh të mund
  Mbuloni shtegun me një qilim trupash!
  
  Oh, ju jeni piratë, fëmijët e mi,
  Jo disa kryqe - zero!
  Secili prej jush është një hero,
  Nxitoni, unë do të vjedh mut!
  
  Konvikti është për burra,
  Mos kërkoni arsye për humbje!
  Është më mirë vetëm të kërcesh
  Unë besoj se shpirti juaj nuk është zbehur!
  
  Unë do t'ju udhëheq në sulm, miq,
  Ne jemi piratë - familje!
  Ne do të luftojmë si djajtë
  Dhe nuk ka asnjë ide tjetër!
  
  Ekziston një ide, por ka vetëm një të vërtetë,
  Për të hequr kuletat e tregtarëve...
  Korsarët sulmohen nga një turmë,
  Ne do të mund të vendosim fisnikët!
  Kjo këngë bëri shumë zhurmë.
  Vajzat, megjithatë, qeshën dhe u hodhën si djaj.
  Konti Santa Claus Don Paradny hyri në dhomë, ai ishte vonë për ftesën e guvernatorit, dhe për këtë arsye doli të ishte tmerrësisht i zemëruar. Duke parë një djalë të madh duke kënduar këngë të turpshme, ai pyeti me emocion:
  - Çfarë shakaje është kjo?
  Guvernatori u përgjigj:
  - E shihni admiralin më të madh Papirus don Grabber!
  - Çfarë lloj Don Grapper është ky? - Konti u tërbua, duke shkelur çizmet e tij në mermer. - Eshte thjesht nje fasule.
  - Nuk mund të jetë, ai ka epauleta. - mërmëriti guvernatori, duke ulur kokën dhe duke u skuqur thellë.
  Vajzat që shërbenin në tavolinë dhe kërcenin tango, të bukura, me këmbë të zhveshura, muskulare, të nxira dhe me trup shumë të përpjestuar, të përpjestuar, atletike, bërtisnin:
  - Uh, uh, uh, uh! Ne po zbresim!
  Konti bërtiti në mënyrë të mprehtë:
  - Pra, ky bastard i trashë është një mashtrues, e kam takuar admiralin disa herë, ai është krejtësisht ndryshe nga ky goril me kostum.
  - Arrestojeni! - bërtiti guvernatori, duke u përpjekur të fshihte sikletin.
  Vajza të shumta shërbyese shtypnin këmbët e tyre të zhveshura, shumë joshëse, rrotullonin ijet, tundnin bustin dhe ulërinin:
  - Dhe ai! Dhe ai!
  Më shumë se një herë, djali i përjetshëm i kalitur Eduardi kuptoi se gjërat ishin keq, goditi një shkrepëse dhe i vuri zjarrin fitilit të përgatitur paraprakisht. Gjoksi ishte i mbuluar vetëm sipër me një shtresë të hollë floriri, ose më mirë, edhe i pluhurosur me metal të verdhë, monedha, dhe në fund dhe në mes kishte barut. Luftëtari i ri, por jashtëzakonisht i kalitur, për çdo rast, siguroi një rrugë shpëtimi. Plus, sigurisht, duke kursyer metalin e çmuar kur kombinoni biznesin me kënaqësinë. Ose më mirë, ju kryeni, dhe me sukses, dy funksione. Shpërthimi duhet të jetë sinjali për një sulm të përgjithshëm nga piratët. Një skuadër e tërë rojesh me lesh në armaturë, si njerëz ashtu edhe okrov , po vraponte deri te dera dhe Eduard Osetrov ia hodhi gjoksin. Ai futi gjithë dëshpërimin dhe tërbimin e tij në gjuajtje, kështu që objekti mjaft i rëndë fluturoi mjaft larg.
  Veç kësaj, sigurisht, nuk doja që të lëndoheshin vajza shumë të bukura, gjysmë të zhveshura, muskulare me një aromë të këndshme, aromatike. Ata tashmë po kërcenin përpjetë dhe ulërinin, madje edhe po bërtisnin nga kënaqësia. Po, po krijohej një pamje jashtëzakonisht e rrallë.
  Njëri prej tyre bërtiti:
  Një mashtrues po na sulmon,
  Në duart e tij është një çantë shpine ogurzi...
  Dhe nëse dikush e merr atë -
  Ai do të marrë lavdi dhe nder!
  Shpërthimi ishte i tmerrshëm, nja dy kolona u shembën, më shumë se tridhjetë njerëz u vranë dhe vala e shpërthimit e hodhi Eduard Sturgeon pas murit me një shkop ajri, pothuajse duke e rrafshuar luftëtarin e ri dhe të shkathët.
  Kockat e forta u shtypën, por kjo vetëm e zemëroi Eduardin, duke tundur shpatën, ai nxitoi të mbaronte armiqtë e mbijetuar. Ravarnava gjithashtu nuk humbi kohë, duke hedhur tryezën dhe duke shtypur guvernatorin, ai nxori një saber dhe fluturoi në numër.
  Mes tyre shpërtheu një duel i ashpër.
  Shërbëtoret skllave këmbëzbathur u ndanë, duke vendosur me të drejtë se lufta nuk ishte punë e një gruaje. Po, dhe ata mund t'ju lëndojnë pa dashje. Dhe kështu, kushdo që fiton është mjeshtër.
  Më i rëndësishmi prej tyre, i vetmi që mbeti me këpucë me taka, tha:
  Kush është mbreti, në fakt, nuk ka rëndësi për ne,
  Pra, luftoni me guxim, burra!
  Santa Claus bërtiti, duke fishkëllyer si një gramafon i thyer:
  - Ti gorilë e shkretë, do të të shpoj menjëherë me shpatën time.
  Ravarnava bërtiti në përgjigje:
  - Gjel, do të të pres kokën.
  Epërsia e kapitenit të piratit në lartësi dhe peshë u pasqyrua në një goditje të fuqishme nga një saber masiv, ai preu shpatën dhe më pas pothuajse e preu kundërshtarin e tij në gjysmë.
  Vërtetë, ndërsa vdiste, konti gërvishti lehtë barkun me trungun e shpatës dhe gjaku filloi të dilte.
  Sidoqoftë, kjo nuk mund ta ndalonte Ravarnavën; ai vazhdoi të lëkundet majtas dhe djathtas. Rojet u vërsulën drejt tij dhe, pasi morën një goditje të mirë, u vendosën. Shpërthimi rrëzoi dyert dhe, duke parë djalin që po luftonte ashpër, kapiteni nxitoi drejt tij.
  Luftëtari i ri e goditi rojën në ijë me aq forcë, sa ai fluturoi sipër dhe goditi dy prej tyre me përkrenaren e tij me brirë menjëherë.
  Vajzat e shërbyesve duartrokitën duart për të disatën herë dhe cicërijnë:
  Bravo, bravo, bravo!
  Lavdi! Djalë - lavdi!
  Eduard djali bërtiti me zë të lartë:
  - Ataman, ik nga këtu, unë do t'i mbaj.
  Ravarnava, pasi shkatërroi një armik tjetër, mërmëriti:
  - Miqtë tanë do të vijnë së shpejti, por ne do të durojmë gjithsesi.
  Duke përdorur teknikën e dyfishtë, djali terminator Eduardi preu tre prej tyre menjëherë dhe qëndroi pranë kapitenit. Djali pëshpëriti:
  - Gjëja kryesore është të mos përdorni musketa.
  Nga jashtë mund të dëgjoje anijen që të lëshonte një salvo, pastaj të ktheheshe dhe të qëllonte përsëri.
  Vajzat e shërbëtoreve bërtisnin dhe ulërinin nga kënaqësia, duke shkelur këmbët e tyre dhe për t'i bërë tingujt më të fortë, filluan të vishnin këpucë dhe sandale me taka të larta.
  Eduardi djali bëri të kundërtën dhe hoqi këpucët e tij të urryera. Ai e hodhi thembrën e tij drejt e në sy të një prej oficerëve duke u përpjekur të depërtonte. Për fat të mirë, thembra është e argjendtë dhe godet fort, syri fluturoi jashtë, i varur në një kërcell nervor.
  Vajzat e shërbyesve bërtitën:
  -Bravo! Bis! Bravo! Bis!
  Dhe më e rëndësishmja prej tyre u publikua:
  - Djali im i dashur,
  Në këtë orë jemi me ju!
  Ju jeni një fëmijë kaq i lezetshëm
  Të gjithë i godit me këmbë të zbathur!
  Dhe vërtet, thembra e zhveshur e djalit terminator theu një nofull tjetër.
  Siç besonin piratët, befasia i lejoi ata të kapnin pjesërisht dhe të shkatërronin pjesërisht topat e armikut. Garnizoni i kalasë ra nën gurin e mullirit, shumë ushtarë u vranë menjëherë, ata ranë pa e kuptuar as rrezikun. Pothuajse treqind grabitës deti të ngurtësuar nga beteja u vërsulën në qytet. Ushtarët e kontrabasit vdiqën në qindra, vetëm disa prej tyre qëlluan kundër ose u përpoqën të luftonin.
  Luftëtari i ashpër Eduard dhe Ravarnava, dhe dy piratë të tjerë, nuk qëndruan ende, por shkuan në ofensivë, rojet e pallatit ranë shpejt në panik. Ata u shtrënguan dhe u tërhoqën, duke hedhur trupat e tyre të pajetë mbi shkallët e mermerta. Vajzat filluan të ndihmojnë piratët. Ata i hodhën rojeve këpucë, sandale, tabaka, gota të rënda ari, pirunë dhe thika.
  Luftëtari i ri hyri në një furi të egër, sikur të mos kishte kaluar një natë të stuhishme dhe pasi pastruan disa dhoma, ata shpërthyen nga ndërtesa shumëngjyrëshe, ku dukej se edhe muret kullonin kërcënim.
  Pasi preu tre, Eduard djali i vogël shikoi rrethinën me një vështrim shqiponje. Të gjitha afrimet më të afërta të qytetit ishin përfshirë nga zjarret, dukeshin figura të shumta, të cilat vërshonin si milingona dhe përplaseshin me njëra-tjetrën.
  - Të tanët po fitojnë! Tani gjëja kryesore është që asnjë monedhë ari nuk na del nga duart. - Befas, djali luftarak, i zhveshur, i mbuluar me gjak, me një bust shumë të spikatur, muskuloz (natyrisht, ai hoqi kostumin e shërbëtorit të tij për të mos ndërhyrë dhe do të ishte poshtëruese për një korsair të ri të vishte një llastë! ), shfaqi shenja të një grabitës parash. Duke kapur shikimin e befasuar të Ravarnavës, djali terminator shtoi:
  - Unë dua të bëhem jo thjesht një pirat, por po mendoj të organizoj republikën time të filibusters, dhe për këtë do të na duhen financa.
  - Republika juaj? - Ravarnava kësaj radhe zuri gojën sinqerisht dhe fishkëlliu përmes hundës së tij të gjerë. - Pse është kaq e vështirë, zemër? Të drejtosh një shtet është gjëja më e mërzitshme në botë.
  Eduardi e kundërshtoi këtë:
  - Nuk mendoj kështu, më pëlqeu shumë të luaja strategji me menaxhimin ushtarako-ekonomik. Është shumë e këndshme të ndihesh si mbret apo perandor.
  Djali shikoi gjurmën e përgjakshme që la këmba e tij e fortë, por gati fëminore. Mendimi shkëlqeu - a do t'i binden subjektet atij që është i dënuar të duket përgjithmonë si një fëmijë, edhe me muskuj si tela çeliku?
  Ravarnava i mbylli sytë marrëzisht:
  - Nuk kuptoj diçka për atë që po flisni. Edhe pse në përgjithësi keni të drejtë, fuqia është e ëmbël dhe dëshironi ta derdhni pafundësisht këtë pije në fyt. Por përgjegjësia për veprimet e dikujt gjithashtu rritet.
  Luftëtari i ri Eduard qeshi disi i shtirur si përgjigje:
  - Nuk më tremb. Le të jemi më të shkathët, përndryshe beteja do të zhvillohet pa ne.
  I ri në pamje, por i kalitur në biznes, korsari vrapoi përpara. Mbetjet e garnizonit luftuan në mënyrë të dëshpëruar, të gjithë e dinin mizorinë e piratëve, të cilët zakonisht nuk merrnin robër, dhe nëse e bënin, ata i shisnin në skllavëri mizore dhe ndonjëherë i këmbyen me xhingla, predha dhe nganjëherë ari prej gjashtë. Egërsi kanibaliste të armatosur që e konsideronin mishin e njeriut një delikatesë të tmerrshme. Sidoqoftë, kjo mund të zgjaste vetëm agoninë, pasi piratët ishin më të fortë në luftime trup më dorë. Për më tepër, kreu i garnizonit, gjenerali Kosalapenko , u vra që në fillim të betejës, dhe thjesht nuk kishte njeri që ta zëvendësonte, pasi ndihmësi i parë, koloneli Varatt , u shtyp në kokë nga Monitor me një saktësi. e qëlluar nga një musket.
  Dhe pastaj skllevërit, para së gjithash, djemtë dhe vajzat, filluan të ndihmojnë piratët dhe të hedhin kalldrëm, pllaka dhe copa xhami ndaj pronarëve të tyre të urryer.
  Një duzinë hardhucash me armë vendosën të kundërsulmojnë. Ata vendosën shirita të mprehtë prej metali në anët dhe gjuanin topa sipër. Kjo shkaktoi disa dëmtime në korsarë. Eduardi ishte i pari që vrapoi deri te hardhuca, gjatë përleshjes djali ishte shumë mbresëlënës, kështu që e rrëzoi armikun nga çatia me thembër e tij të dytë, i shkelmoi këpucët që i prenë këmbët dhe për këtë arsye fluturoi si një skifter. Duke u hedhur mbi shpinë, ai preu të dy gjuajtësit me një goditje, më pas, duke ndryshuar objektivin e tij, u vërsul te hardhuca e dytë. Me nxitimin e tij, djali preu këmbën e tij të zbathur, duke u penguar në metal. Sidoqoftë, plaga ishte sipërfaqësore dhe në vapën e betejës ai nuk i kushtoi vëmendje.
  Pjesa tjetër, duke parë këtë "ninxha", nxituan në thembrat e tyre.
  - Nuk do të të lë të largohesh! - bërtiti, duke u hedhur më lart, Eduardi shumë i shkathët dhe lozonjar. Sidoqoftë, hardhucat doli të ishin jashtëzakonisht të shkathët, duke lëvizur në mënyrë aktive putrat e tyre, ata shpejt nxituan drejt pyllit. Pavarësisht se sa i shpejtë ishte i riu i furishëm, ai arriti të arrinte vetëm një bishë, duke përfunduar kalorësit. Pjesa tjetër i fshikullonte "kuajt" me gjithë fuqinë e tyre. Pastaj Eduardi ngacmuesi hodhi shpatën e tij, ajo shpoi prapanicën e palosur dhe ngeci. Kafsha vetëm rriti ritmin e saj.
  - Epo, mirë, kujto sprintin dhe vdis, por kapu.
  Nga jashtë ishte qesharake të shikoje një kufomë të tillë duke ikur nga një djalë që dukej jo më shumë se trembëdhjetë vjeç, në thelb një djalë me fytyrë të qetë. I tërbuar, i gjithë trupi i tij lëvizte me muskuj të valëzuar, si një shfletim deti, Eduardi vazhdoi të bëhej më i shpejtë, për fatin e tij filloi pylli dhe zvarranikët e mëdhenj u ngadalësuan. Duke kapërcyer armikun, luftëtari i ri nxori shpatën e tij, pastaj u hodh në bisht.
  Përbindëshi goditi një palmë dhe hodhi jashtë djalin që kafshonte Eduardin. Djali i Terminatorit u përplas me dhimbje në një tufë hardhish me gjemba. Gjemba të mprehtë të ngulur në trup, duke shpuar lëkurën. Por kjo vetëm e zemëroi djalin. Pasi i kishte hedhur mbeturinat e rrobave të grisura e të përgjakura, ai ende kishte veshur një bluzë transparente dhe pantallona, duke lënë vetëm mbathje noti. Djali mblodhi forcat dhe, duke u kapur nga një degë si litar, ai, si Tarzani, me një britmë të egër, bëri një kërcim gjigant, më pas, duke kapur një degë tjetër të dytë dhe duke përdorur teknikën "gur mulliri i plasaritur", preu kokat e dy luftëtarë, duke tundur pa sukses shpatat e tyre.
  - Epo, pjesa tjetër e të arratisurve! Nëse shpresoni të fshiheni, nuk do të funksionojë. - tha huligani i pathyeshëm Eduardi, duke bërë sy dhe e rriti ritmin. Pasi zbuloi një metodë të re transporti, arritja e hardhucave u bë një fllad.
  - Unë jam një majmun! - bërtiti ai. - Hyperraus ! - Kështu quhej heroi i filmit, i egëri që theu rekordet e Tarzanit të vjetëruar.
  Pastaj ai shpejtoi, duke bërë kërcime të egra që çdo majmun do t'i kishte zili. Disa herë luftëtarët qëlluan verbërisht, por në të njëjtën kohë humbën. I shpejtë si një gatopard, Eduardi vogëlushi qeshi në fytyrat e tyre. Kur më në fund u vranë kundërshtarët e fundit, luftëtari i ri u ul në thahet e hardhucës dhe e drejtoi drejt qytetit, duke u përpjekur të dilte shpejt nga xhungla. Herë pas here, në degë shkëlqenin buzeqeshjet e gorillave me katër krahë, por ata nuk guxonin të sulmonin një luftëtar të armatosur, qoftë edhe të vogël. Për më tepër, këto kafshë nuk janë plotësisht budallaqe dhe panë se sa e famshme u trajtua Eduardi me ushtarë më të mëdhenj se ai.
  - Pse po qeshin makakët, është shumë e vështirë për ty të futësh hundën këtu. - Luftëtari i ri tundi shpatën, por primatët nuk iu nënshtruan provokimit.
  Kur arriti në qytet, beteja pothuajse kishte përfunduar. Pika e fundit që nuk u mor ishte burgu lokal, ku ajo që kishte mbetur nga garnizoni u shtrydh pas portave të larta, si dhe rojet e ashpra vendase, të përbërë kryesisht nga të huajt . Ata donin të tallnin të burgosurit, veçanërisht gratë, dhe për këtë arsye e kuptuan se nuk do të kishin mëshirë.
  Luftëtari Eduard, si një kobër e shpejtë, u hodh mbi një hardhucë dhe qëndroi përballë portës, pastaj dërgoi një top në qendër.
  Goditja u drodh duke lënë një të çarë në hekur, por porta e fortë shpëtoi. Duke futur thembrën e tij të zhveshur në hundën e gjuajtësit që zvarritej nga e djathta, ai u mbulua me gjak dhe ra në heshtje, luftëtari Eduard huligan pështyu nëpër dhëmbë dhe filloi të ringarkonte topin e pabindur. U desh shumë kohë. Si përgjigje, shigjetat fluturuan drejt djalit. Eduardi i shmangu me shkathtësi shpërthimet dhe madje preu tre shigjeta në fluturim.
  - Epo, i ke marrë defektet?
  Të shtëna nga musket nuk munguan, megjithëse pati disa goditje në lëkurën e trashë të hardhucës. Ajo filloi të dridhej nga dhimbja, por u ndalua nga djali i guximshëm.
  - Mos kini frikë, për lëkurën tuaj, këto janë si farat e lulediellit. - qeshi djali.
  Pas ringarkimit të topit, luftëtari i ri mori një objektiv më të saktë dhe goditi përsëri shtyllën e portës. Topi u hodh sërish.
  - Dreqin! Kjo armë është shumë e dobët! - u betua Eduardi djaloshi dhe papritmas një mendim interesant i erdhi në kokë.
  - Do të përpiqem t'i hap nga brenda.
  Megjithëse nga pamja e jashtme, muri i burgut dukej i pathyeshëm, ishte e qartë se në disa vende muret ishin të kalbura dhe tullat u bënë të vrazhda, prandaj, me një zhdërvjelltësi të caktuar, ishte e mundur të ngjiteshe mbi to. Por ka shumë roje, kështu që ata nuk do ta rrëzojnë aksidentalisht. Sidoqoftë, jo më kot Ravarnava kishte përvojë luftarake, ai urdhëroi:
  - Merrni stola, trungje, mbani dru të thatë, do t'u vëmë zjarrin kundërshtarëve. Dhe ju, rrotulloni "mbretëreshën" më shpejt
  Piratët, duke mos i kushtuar vëmendje shigjetave dhe goditjeve të herëpashershme të musketave, i vunë zjarrin portave, duke krijuar një " tym tymi ".
  Të tjerët tërhoqën zvarrë një karrocë të mbuluar me dru zjarri me një fuçi baruti - kështu quhej "mbretëresha". Druri i zjarrit e bënte të pamundur gjuajtjen përmes tij me musketa. Së bashku me filibusters, skllave dhe djem vendas në mbathje noti me marka mbi supe dhe gjoks u përpoqën të ndihmonin çlirimtarët e tyre. Me sa duket ata vuajtën në skllavëri dhe nuk kishin frikë nga piratët. Pasi vendosën "mbretëreshën" përpara portës, piratët ndezën fitilin dhe u hodhën prapa.
  Ata e bënë këtë shumë shpejt, ndërsa bërtisnin:
  Djall, Djall, Djall ruaj,
  Do të godasim, duke shtypur goditjen...
  Na jepni, na jepni shpata në duart tona,
  Do të marrim një dhuratë nga bota e krimit!
  
  Epo, Krijuesi është një ferr i plagosur,
  Do ta luftojmë djallin me brirë...
  Sikur të kishte një rezultat në betejë me shpatë,
  Që të mos jem këtu robi im gungaç!
  
  DJALI JOKE VS SYKLOV
  SHËNIM
  Djali, i cili ka përjetuar shumë aventura, tani komandon një detashment të forcave speciale për fëmijë. Dhe ai duhet të luftojë qytetërimin e ciklit. Ajo që është shumë interesante është se këtu ka teknologji hapësinore.
  . KAPITULLI Nr. 1
  Djali shaka ishte me një kostum luftarak me epoletat e një oficeri hapësinor. Pranë tij ishte një vajzë, gjithashtu me skafandra me këmbanat dhe bilbilat. Dhe ajo ka veshur një helmetë transparente, të hapur nga të gjitha anët. Vajza mbajti një blaster në duar dhe cicëroj:
  - Edik, ndoshta mund të presim pjesën tjetër të ekipit? Luftimi i cikleve së bashku kur ka të paktën njëqind prej tyre është shumë i rrezikshëm!
  Djali është një luftëtar, megjithëse duket jo më shumë se dymbëdhjetë ose trembëdhjetë vjeç, në një kostum luftarak nuk mund të shihni asnjë muskul, por ai kishte pamjen e një princi të vërtetë. Dhe ai tha me besim:
  - Jo! Le të shkojmë në betejë së bashku! Sa për armiqtë, mos kini frikë. Unë ju dhashë një gur të vogël artifakt "blinduar", ai zvogëlon mundësinë për t'u goditur me njëqind herë!
  Vajza vuri në dukje:
  - Dhe njëqind herë shumë!
  Djali ishte i indinjuar:
  - Nuk e dija që ti Adala ishe kaq frikacak!
  Vajza me flokë portokalli tha:
  - Unë nuk jam frikacak! Epo, le të bëjmë një zbulim vendimtar!
  Dhe kështu fëmijët luftëtarë u zhvendosën në betejë. Rreth e rrotull kishte shkëmbinj që shkëlqenin me gurë të purpurt, smerald, jargavan dhe me pika rozë, dhe stalaktite rriteshin nga toka. Dhe është një peizazh jashtëzakonisht misterioz.
  Dhe përpara është kalaja. Duket si një kalorësi, mesjetare, por me raketa dhe armë rrezesh mbi kulla. Dhe dielli lokal shkëlqen nga lart, i cili është edhe në formë gjashtëkëndore, dhe drita ndryshon vazhdimisht ngjyrat dhe modelet. Dhe kjo gjithashtu i jep të gjithë peizazhit një pamje shumë misterioze dhe, në të njëjtën kohë, magjepsëse në mënyrën e vet.
  Një djalë dhe një vajzë vrapuan përgjatë shtegut të alternuar me pllaka pulsuese. Luftëtari i ri mund të ishte mësuar më shumë të vozitej zbathur, por ky kostum luftarak, mjerisht, nuk mund të hiqet. Sa biçikleta ka në kështjellë? Ky është gjithashtu një mister. Dhe nëse ka vetëm njëqind prej tyre, atëherë kjo nuk është aq e keqe.
  Djali dhe vajza u fshehën menjëherë pas një guri kur u shfaq një tank i kësaj race shumë agresive. Ishte i gjatë, në formë trekëndëshi, me një surrat në secilën nga tre anët. Dhe armatura lëshon një nuancë çeliku, por nuk prek sipërfaqen, në një jastëk ajri.
  Djali luftëtar Edward buzëqeshi buzëqeshjen e tij shumë të ëmbël, megjithëse fëminore. Dhe ai hodhi një bizele të vogël në makinën e agresorëve të hapësirës.
  Ai fluturoi pranë dhe u hodh drejt e në tytën mjaft të gjerë të armës. Dhe pas disa sekondash, tanku trekëndor, i fuqishëm shpërthen. Dukej sikur rrufeja kishte goditur një depo municioni dhe ishte copëtuar në copa të vogla.
  Ky në fakt doli të ishte një pasazh mjaft i lezetshëm.
  Vajza Adala shkroi në Twitter:
  - Kjo është e zgjuar! Ju jeni vërtet një Jedi !
  Djali Edik pohoi me kokë:
  - Edhe unë duhej të isha padawan ! Por kjo është një histori tjetër!
  Pas kësaj, fëmijët e guximshëm nxituan më tej në kështjellë. Porta u hap dhe tre tanke të tjera u hodhën jashtë. Dy janë të njëjta trekëndore, dhe i treti është më i madh dhe gjashtëkëndor, me topa në secilën anë dhe një i shtatë në krye.
  Vajza luftarake fishkëlleu:
  - Uau! Lojtarët e rinj po na bashkohen!
  Djali luftëtar pohoi me kokë:
  - Mund të thyesh all-in!
  Dhe luftëtari i ri nxori një pajisje të vogël, sa një kuti shkrepëseje. Dhe ai ndezi disa programe në të duke kthyer gishtin tregues. Pastaj djali, të cilin vajza e quajti Eduard në këtë episod beteje, e lëshoi këtë kuti. Ajo fluturoi pa probleme drejt tankut më të madh. Dhe ajo është pothuajse e padukshme.
  Vajza e pyeti djalin:
  - Çfarë është ajo?
  Edik buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Surprizë! Tani do të shihni se si funksionon!
  Në të vërtetë, kutia fluturoi në fuçinë e një rezervuari të madh. Vetëm këtë herë nuk pati asnjë shpërthim. Triumvirati vazhdoi të lëvizte. Për më tepër, u shfaqën dy makina shtesë.
  Vajza Adala pëshpëriti:
  - Çfarë nuk funksionoi?
  Djali luftëtar i bëri syrin:
  - Tani do ta shihni!
  Dhe me të vërtetë, topi më i madh i tankut të madh mori dhe u kthye dhe goditi kundërshtarin e tij trekëndor. Dhe ai do ta godasë me një predhë forca të blinduara. Ajo u ndez dhe kompleti luftarak filloi të shpërthejë. Dhe më pas tyta u transferua në një tank tjetër, i cili ishte më i vogël, dhe e goditi atë.
  Adala vuri në dukje me një buzëqeshje:
  - Klasa!
  Edik shkroi në Twitter:
  Nëse kalaja është në rrugë,
  Armiku ka ndërtuar...
  Ne duhet të ecim nga pas -
  Merre pa gjuajtur!
  Vajza i shkeli syrin homologut të saj të ri. Fëmijët e guximshëm dhe të zgjuar ishin kundër një ushtrie të tërë. Por dinakëria dhe teknologjia funksionuan mjaft mirë kundër monstrave.
  Tanku i tretë mori flakë, pastaj i katërti. Dhe përsëri shpërthime dhe çarje. Ky është plani i vdekjes dhe asgjësimit, deri tani me një qëllim.
  Djali luftëtar vuri në dukje mjaft logjike:
  - Pse na duhet një ekip? Ata janë fëmijë njësoj si ne. Vetëm unë kam përvojën dhe njohuritë e shekujve, dhe ata janë të rinj të rinj. Dhe nuk ia vlen t'i ekspozoni ato në predha me shufra uraniumi.
  Vajza cicëroi:
  - Të gjithë njerëzit në planetin tonë të lindjes,
  Duhet të jemi gjithmonë miq...
  Fëmijët duhet të qeshin
  Dhe jetoni në një botë paqësore!
  Djaloshi luftëtar e mori atë dhe këndoi:
  Fëmijët duhet të qeshin
  Fëmijët duhet të qeshin
  Fëmijët duhet të qeshin
  Dhe jetoni në një botë paqësore!
  Armët në muret e kalasë filluan të qëllonin mbi tankun e tërbuar. Shatërvanët e zjarrit, shkatërrimit dhe rërës flakëruese u ndezën rreth makinës. Dhe disa goditje në armaturë u ndanë në të çara.
  Vajza Adala tha:
  - Armiku nuk është shumë i saktë.
  Megjithatë, disa predha të tjera goditën tankun. Dhe shpërtheu dhe shpërtheu. Në momentin e shpërthimit i është ndarë një pikë e vogël. Dhe Adala zgjati dorën. Pajisja e përdorur nga djali i shkëlqyer fluturoi në pëllëmbën e vajzës. Ose, në çdo rast, një hero dhe stilist me përvojë që duket si një djalë.
  Edik e përkëdheli vajzën në supe me miratim:
  - Bravo, e kapa!
  Ajo qeshi:
  - E kapni, mos e mbipeshkoni!
  Dhe pajisja rrëshqiti në pëllëmbën e shkathët të djalit, si të një makaku.
  Tani fëmijët ishin të lumtur. Ashtu si lojtarët që goditën bankën në ruletë dhe morën patate të skuqura ari. Por është e qartë se kur je me fat, është e vështirë të ndalosh. Me një kujtesë të shkëlqyer, Ediku kujtoi se në shekullin e njëzetë ishte një burrë kaq mustaqear që nuk i dinte kufijtë dhe e paguante, megjithëse në fillim ishte me fat. Pra, sigurisht, duhet të jeni në gjendje të dilni nga loja në kohë në një kazino.
  Edik, megjithatë, e kuptoi se kjo nuk ishte në të vërtetë një lojë. Dhe kjo luftë e vërtetë nuk është një RPG.
  Për shembull, dy helikopterë janë shfaqur tani mbi kështjellë. Dhe ata duken gati për të eksploruar zonën.
  Vajzat bërtisnin nga frika:
  - Frikë! Ne mund t'i marrim ato!
  Edik qeshi dhe u përgjigj:
  - Ka pasur objektiva më të ftohta. Shikoni se si funksionon defekti im kibernetik i ripërdorshëm.
  Dhe djali e filloi përsëri. Dhe numri i helikopterëve u rrit në gjashtë. Dhe ata ishin të thjeshtë dhe të mëdhenj.
  Adala shkroi në Twitter:
  Lëreni të vrapojë në mënyrë të ngathët,
  Tanke të blinduara nëpër pellgje...
  Dhe helikopteri si grerëza cicëron!
  Edik mori:
  Sulmuesi Cheburashka,
  Shapoklyak, si një pilot,
  Krokodili ka mbushur automatikun!
  Dhe kështu helikopteri, pasi mori një defekt, goditi homologun e tij me topa ajri. U dëmtua dhe filloi të pinte duhan. Dhe helikopterët e tjerë filluan të qarkullojnë. Dhe mbi ta ka zjarr dhe ata përgjigjen. Këtu vjen argëtimi. Një nga gramafonat tashmë ka filluar të bjerë duke lënë pas një bisht të tymosur.
  Dhe pas saj vjen një tjetër. Kjo është me të vërtetë një luftë argëtuese dhe e brendshme.
  Djali i bëri me kokë shokut të tij:
  - Si është çmontimi?
  Adala mërmëriti:
  - Me fat!
  Ediku u ofendua dhe fryu faqet e tij rozë:
  - Ndoshta mund të thuash diçka tjetër, pa pagesë?
  Vajza goditi helmetën e saj transparente, por heshti. Ndërkohë, dy helikopterë ranë menjëherë. Dhe njëri goditi kështjellën, duke dëmtuar gjithashtu tre armë menjëherë.
  Djali gjeniu cicëroj:
  - Dakord, i zgjuar!
  Vajza u përgjigj:
  - Është e mundur që është e zgjuar, dhe si mund të mos e mbështesësh!
  Dy helikopterët e fundit u përplasën me forcë dhe shpërthyen menjëherë. Dhe përsëri pati një blic. Kjo eshte fantastike!
  Edik këndoi:
  Gjeni i madh, i dashur i fatit,
  Dhe në të njëjtën kohë, njeriu ...
  Vargjet lirike të poezisë,
  Të kemi një shekull të denjë për zemrën!
  Pra, raundi i dytë shkoi në favor të fëmijëve të guximshëm. Dhe superbakteri i kontrollit me çipin u kthye në pëllëmbën e djalit.
  Vajza vuri në dukje:
  - Po, jemi mirë. Por armiku mund të ketë edhe një shaka në xhep!
  Edik iu përgjigj duke buzëqeshur:
  - Kam njohur një shakaxhi. Ose më mirë, jo vetëm një. Ka pasur të shtëna të tilla në lojëra dhe filma!
  Portat e kështjellës u hapën përsëri. Këtë herë, prej tyre dalin monstra më të mëdhenj. Ata madje u përkulën të zvarriteshin jashtë.
  Në këtë rast, robotët në këmbë!
  Djaloshi gjeniu bërtiti:
  - Evangelion !
  Vajza pyeti me habi:
  - Çfarë?
  Edik shpjegoi duke buzëqeshur:
  - Ky serial i animuar është xhiruar në planetin nga vij unë. Dhe atje kishte robotë kaq të mëdhenj!
  Adala vuri në dukje:
  - Planeti juaj është i mrekullueshëm. Dikur keni thënë se keni më shumë se dyqind vende.
  Djali u përgjigj me një psherëtimë:
  - Po, për fat të keq, kështu është.
  Vajza pyeti me mosbesim:
  - Pse për fat të keq? Ndoshta vetëm për fat. Sepse është e mrekullueshme të kesh kaq shumë vende dhe kultura në një planet!
  Edik kundërshtoi:
  - Jo! Jo shumë i madh. Njerëzit zihen shumë shpesh dhe përdorin grushtat. Kjo do të thotë, doja të thoja se shumë shpesh vende të ndryshme konfliktohen dhe hedhin raketa kundër njëri-tjetrit.
  Adala tha me një psherëtimë:
  - Po është...
  Djaloshi luftëtar përfundoi me vendosmëri:
  - Turp! Ndërkohë, le të kalojmë te robotët!
  Dhe në fakt, dolën një duzinë e tërë përbindësha elektronike. Dhe ata kanë aq shumë armë sa mund të shkatërrojnë një qytet të tërë.
  Edik vuri në dukje:
  - Duhet një qasje tjetër ndaj tyre.
  Dhe djali nxori nga xhepi një pajisje të vogël me antenë.
  Vajza pyeti me habi:
  - Cfare eshte?
  Edik u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Një bartës i viruseve të shpejtë por shkatërrues!
  Adala u përgjigj në Twitter:
  - Oh, çfarë virusesh, virusesh, virusesh të dëmshëm !
  Djali korrigjoi:
  - Jo! Qëllimi ynë është të mbrojmë mirësinë, dhe jo të dëmtojmë njerëzit, apo saikalët , apo edhe robotët e tyre!
  Dhe djali gjeniu gjuajti një rreze të padukshme drejt terminatorëve.
  Më kujtoheshin filmat për robotët dhe të tjerët. Dhe këtu nuk mund të argumentoni se është një rreze e avancuar.
  Edik drejtoi një rreze drejt robotëve të mëdhenj, secili me madhësinë e një ndërtese nëntëkatëshe . Dhe ia doli. Një nga terminatorët papritur ngriu dhe filloi të zbriste. Dhe pas tij një tjetër.
  Djali këndoi me një buzëqeshje:
  Ora e fatit -
  Është koha për të luajtur!
  Ora e fatit -
  Mundohuni të mos e humbni këtë orë!
  Vajza, duke parë robotët që ngrijnë dhe bien, duke ngritur pluhur dhe duke shpërndarë pjesë të thyera kur godasin pllakat, vuri në dukje:
  - Po, është teknike!
  Edik pohoi me kokë duke buzëqeshur:
  - Po, teknologjia vendos gjithçka gjatë periudhës së rindërtimit!
  Adala u përgjigj:
  - Jo! Njerëzit dhe personeli vendosin gjithçka! Dhe në të njëjtën kohë, jo të gjitha!
  Dhe vajza nxori nga xhepi diçka që i ngjante kubit të Rubikut dhe filloi ta rrotullonte.
  Robotët Terminator u përplasën përsëri dhe ata u mbuluan në një rrjet të tërë të ndezur që shkëlqente dhe vibronte. Dhe pastaj mjetet luftarake filluan të shkërmoqen dhe të fluturojnë në copa të vogla. E cila, nga ana tjetër, gjithashtu shpërtheu dhe fragmentet fluturuan, si një lugë akulli që kishte rënë nën goditjen dërrmuese të shkopit të një ylli hokej.
  Adala bëri rregullimin dhe vuri në dukje:
  - Tani mund të bëhemi të padukshëm për disa minuta!
  Djaloshi gjeniu u përgjigj:
  - Jo pajisja më e avancuar, ne do të jemi të dukshëm në dritën infra të kuqe. Hajde, më mirë bëj konfigurimin.
  Në këtë moment është dëgjuar një zhurmë nga pas çiftit. Djemtë dhe vajzat u shfaqën me kostume luftarake. Ata ishin vetëm një duzinë dhe nuk ishin më të vjetër se një çift, të paktën në pamje. Por në të njëjtën kohë, fëmijët kanë armë mjaft të mira. Mitralozë lazer, blaster, asgjësimin e granatave të vogla në formë bizele. Po, djemtë këtu nuk janë qartësisht të zakonshëm. Dhe madje të stërvitur në beteja në botën virtuale !
  Edik bërtiti:
  - Djema, kini kujdes, përndryshe do të goditeni! Këtu ka armë që mund të depërtojnë në kostumet tuaja të betejës.
  Fëmijët luftëtarë u shtrinë. Rrezet e dritës u ndezën në ajër dhe topat lazer filluan të qëllojnë.
  Ata filluan të godasin gjithçka që lëvizte. Edhe në pluhur.
  Adala shkroi në Twitter:
  - Si kjo. Këtu ka një densitet të lartë zjarri.
  Disa robotë të mbijetuar Terminator u goditën nga armët e tyre. Dhe ata shpërthyen në flakë dhe filluan të shpërthejnë. Koka e dikujt u shkëput, fluturoi lart dhe u rrotullua si një majë.
  Fëmijët me armë lazer qeshin. Me sa duket dukej shumë argëtuese. Ndonëse një vajzë u kap nga një prerje, ajo pa kujdes ngriti kokën në një përkrenare transparente dhe faqja e saj rozë, fëminore u dogj.
  Luftëtari bërtiti:
  - Antike !
  Adala ra dakord:
  - Çernodyrno thjesht!
  Djali luftëtar spërkati një tub me paste rigjeneruese në faqen e djegur dhe të prerë të vajzës. Dhe pothuajse menjëherë dëmi u shërua, dhe më pas lëkura e lëmuar e luftëtarit të ri u zbut, duke mos lënë asnjë gjurmë.
  Vajza bërtiti me një buzëqeshje:
  - Megjithatë, shkenca!
  Ediku vuri në dukje, duke rrudhur ballin e tij të lëmuar, në të cilin kishte kujtimin dhe përvojën e shumë shekujve:
  - Ciklet nuk janë aq të thjeshta. Mund të kemi probleme.
  Adala u përgjigj në Twitter:
  - Edhe pse ne nuk mund t'i zgjidhim të gjitha problemet tona,
  Nuk i zgjidh të gjitha problemet...
  Por të gjithë do të jenë më të lumtur
  Të gjithë do të argëtohen më shumë!
  Dhe përsëri portat e kështjellës mesjetare u hapën. Dhe prej andej erdhi një surprizë tjetër. Në këtë rast, doli të ishin tiranozaurë të mëdhenj. Dhe luftëtarët me kostume luftarake u ulën mbi ta.
  Adala bërtiti:
  - Cikle!
  Edik pohoi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Duket shumë kështu. Me dinosaurët ata janë të rrezikshëm.
  Fëmijët luftëtarë kënduan në kor:
  Dinozaurët, dinosaurët,
  Ndoshta jetoni në Afrikë!
  Ju përtypni portokall për mëngjes,
  Dinozaurët, dinosaurët!
  Ciklet ishin të ngjashme në formë me njerëzit, por më të mëdhenj dhe më të gjatë. Dhe kishte deri në gjashtë gishta në secilën dorë, dhe falangat më të mëdha të trasha ishin të vendosura përballë njëri-tjetrit.
  Krijesa shumë mizore.
  Adala shkroi në Twitter:
  - Kam pak frikë prej tyre!
  Si përgjigje, Edik këndoi:
  Nuk e kuptoj sa të jesh frikacak,
  Një luftëtar i fortë lind për betejë...
  Frika është dobësi, dhe për këtë arsye -
  Ata që kanë frikë janë tashmë të mundur!
  Fëmijët luftëtarë cicërijnë:
  Ne nuk do të kemi frikë nga monstrat
  Të lindur me një pistoletë në duar...
  Kalorësit gjithmonë dinin të luftonin,
  Armiku le të jetë budalla përgjithmonë!
  Dinozaurët me përmasa të mëdha po afroheshin. Dhe edhe këta zvarranikë kërcënues u hodhën lart.
  Djaloshi komandanti i bëri me kokë Adalës :
  - Më jep kubin e Rubikut këtu !
  Vajzat kanë shkruar në Twitter:
  - Për ç'farë është kjo?
  Edward këndoi si përgjigje:
  Për hir të lumturisë, për hir tonë,
  Nëse e duam...
  Mos me pyet asgje
  Mos pyet, mos zbulo asgjë!
  Fëmijët luftëtarë qeshën përsëri, sikur po ndodhte një lojë argëtuese.
  Djali luftëtar, i cili ishte në krah me një kostum luftarak, vuri në dukje me një njollë portokalli, duke u vrenjtur në fytyrën e tij fëminore, por të guximshme dhe të lezetshme:
  - Nëse të gjithë diskutojmë urdhrat e komandantëve, veçanërisht gjatë betejës, atëherë disiplina do të zhduket plotësisht.
  Vajza luftëtare, duke mos u grindur më, i dorëzoi kubin e saj të Rubikut . Ediku e mori dhe këndoi:
  Ne do ta shkatërrojmë armikun me një goditje,
  Ne do ta konfirmojmë lavdinë tonë me një shpatë të ftohtë ...
  Nuk ishte më kot që ne mundëm Ciklet -
  Le të copëtojmë dinosaurët në copa!
  Dhe djali gjeniu filloi të shtypte butonat e këtij kubi të çuditshëm me duart e tij të shkathëta. Dhe tiranosaurët e mëdhenj dhe të këqij iu afruan gjithnjë e më shumë shkëputjes së luftëtarëve fëmijë. Dhe biçikletat e mëdha, dy metra e gjysmë të larta, tashmë kanë filluar të qëllojnë nga mitralozat e tyre të sofistikuar lazer.
  Adala shkroi në Twitter:
  Fati juaj është në ekuilibër,
  Përbindëshat po na sulmojnë!
  Por falë Zotit kam miq
  Por falë Zotit kam miq!
  Dhe ata do të japin një goditje të tillë,
  Derisa të mos jetë vonë!
  Dhe pastaj tre tiranozaurët që ecnin përpara, papritur u kthyen dhe sulmuan njëri-tjetrin. Dhe ata filluan të grisin lëkurën e fortë, gri dhe me pika kafe me kthetrat e tyre. Ciklet u larguan nga përbindëshat dhe filluan të përplaseshin në një gjendje të mirë. Tirannozaurët e tjerë filluan t'i sulmojnë ata dhe ata vërtet u dorëzuan, duke thyer kockat dhe bluarjen e mishit të të huajve të mundur.
  Adala vuri në dukje me një psherëtimë:
  - Eshte e tmerrshme!
  Një djalë luftëtar me flokë të kuqe këndoi:
  - Lufta e bën jetën të tmerrshme,
  Dhe vdekja është e denjë dhe e bukur!
  Këtu përsëri Edik rrotulloi diçka në kubin e Rubikut . Dhe përsëri, tiranozaurët e tjerë u vërsulën me njëri-tjetrin dhe kafshuan. Në të njëjtën kohë ata i hodhën biçikletat. Ata tentuan të qëllojnë kundër. Por zjarri i tyre nuk ishte shumë efektiv kundër përbindëshave të tillë.
  Fëmijët kënduan me gëzim:
  Më kot armiku beson
  Çfarë mund të na bëjë të guximshëm...
  Ai që është trim sulmon në betejë -
  Ne do t'i mundim armiqtë tanë furishëm!
  Por në këtë rast, armiqtë e cikleve u shfarosën dhe qëlluan kundër njëri-tjetrit. Dhe ata u shtypën nga tiranozaurët. Dhe ndodhi një kaos i tillë. Dhe gjaku i dinosaurëve ishte jeshil dhe blu, dhe gjaku i cikleve ishte portokalli. Njërit prej tyre i ka humbur helmeta. Dhe një fytyrë shumë e neveritshme u bë e dukshme, megjithëse në mënyrë të paqartë të kujtonte një fytyrë njerëzore. Por me tatuazhe dhe krijesa rrënqethëse.
  Adala bërtiti:
  - Po, këto krijesa nuk janë shumë të këndshme, dhe ato janë aq të rritura!
  Edik u përgjigj i sigurt:
  "Shpresoj se nuk do të bëhem kurrë i rritur, aq më pak plak!" Ka një mënyrë që ekipi ynë të mos rritet, të paktën në trup!
  Fëmijët kënduan në kor:
  Të rriturit, natyrisht, janë budallenj
  Nuk ka nevojë të rrish mjekër...
  Ne, fëmijët, nuk kemi mundësi të rruhemi,
  Të jesh i pavdekshëm është një shpërblim i përjetshëm!
  Tani artileria e kështjellës filloi të godiste trupat e veta dhe e bëri atë me tërbim kolosal.
  Papritur, në mure u shfaqën armë më të rënda dhe filluan të hidheshin dhurata që shpërthyen si bomba atomike në miniaturë, madje u ngritën kërpudha karakteristike!
  Adala këndoi me alarm:
  Luftë bërthamore, luftë bërthamore,
  Ju jeni fuqia e Gehenës, kaq e tmerrshme,
  Më besoni, njerëzit nuk kanë nevojë për të!
  Edik pohoi me kokë; ai kishte një prerje flokësh në modë, të lehtë, pak të artë. Një djalë shumë i ëmbël që mund të luante në reklama me fytyrën e tij të bukur e engjëllore. Meqë ra fjala, ai u filmua në rrethana dhe aventura të tjera.
  Dhe gjithçka përreth ishte duke tymosur dhe rrëke tymi ngriheshin lart.
  Vajza luftëtare e pyeti Edikun:
  - Si do ta marrim këtë kala? Në heshtje, apo çfarë?
  Djali gjeniu u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Jo ne te vertete! Përkundrazi, përkundrazi, me zë!
  Një djalë luftëtar me një shqiponjë të nxjerrë në faqe u befasua:
  - Çfarë zëri? Ndoshta ultrazërit?
  Edik kundërshtoi:
  - Jo! Ne do të përdorim hipertingull! Kjo mendoj se do t'ju pëlqejë.
  Luftëtarët e rinj qeshën dhe thanë:
  Thith biçikletën në abuzim ,
  Dhe vrite vampirin...
  Shtrëngoni fort arrat
  Dhe qeni leh!
  Por më pas portat e kështjellës u hapën sërish, për të njëqindtën herë. Dhe prej tyre doli një shtrëngues mekanik boa, me përmasa kolosale. Dhe goja e saj është më e madhe se ajo e një balene spermatozoide. Dhe dhëmbët, si shpuese të mëdha, rrotullohen dhe gumëzhinin dhe shkëlqejnë në ajër.
  Ky është një tjetër përbindësh i kibernetikës.
  Adala vuri në dukje, duke lëpirë buzët e saj të kuqe të ndezura me gjuhën e saj:
  - Nuk e prisja këtë, çfarë surprize!
  Fëmijët luftëtarë u kënaqën dhe madje kënduan me entuziazëm:
  Mund ta imagjinoni se si është situata?
  Gjithçka që do të realizohet na dihet paraprakisht...
  Dhe pse atëherë dyshime, shqetësime,
  Gjithçka në botë është e planifikuar!
  Dhe ne sfidojmë stuhitë,
  Nga çfarë dhe pse...
  Jetoni në botë pa surpriza,
  E pamundur për këdo!
  Fat i mirë, fat i keq.
  Le të kërcejmë me shpejtësi - lart e poshtë!
  Vetëm në këtë mënyrë dhe jo ndryshe,
  Vetëm në këtë mënyrë dhe jo ndryshe,
  Rroftë surpriza!
  Surprizë, surprizë!
  Rroftë surpriza!
  Surprizë, befasi
  Rroftë surpriza!
  
  VAJZAT NINJA KUNDËR PËRBËDHËSVE BUJARE
  SHËNIM
  Aventurat e katër vajzave të mrekullueshme ninja dhe së bashku mutantëve kundër një bande të tërë monstrash dhe ushtarësh hapësinorë më të rrezikshëm dhe kundërshtarë të tjerë.
  . KAPITULLI Nr. 1
  Në veçanti, ata vendosën të luftojnë përbindëshin Bujar dhe çiftin e tij luftarak të mutantëve.
  Ata në fakt planifikuan të digjnin një qytet të tërë duke përdorur armë lazer me pompë gravitacionale.
  Epo, kjo është gjithashtu një aventurë interesante. Për më tepër, përbindëshi Bujar gjithashtu thirri ushtarët e çelikut nga dimensioni zero.
  Elizabeta u hodh dhe përplasi thembrën e saj të zhveshur në stomakun e ushtarit të çeliktë. Goditja tronditi hekurin.
  Brutoja u përkul, por menjëherë u drejtua dhe qeshi:
  - Grua e parëndësishme, tokësore!
  Elena lëvizi këmbën e saj në ijë të homologes së saj. Por hasa në metal të ngurtë, të lidhur që kumbonte. Dhe ajo ndjeu edhe pak dhimbje.
  Mbretëresha me flokë të kuqe bërtiti:
  - Ky është një njeri me topa çeliku!
  Katerina gjithashtu e goditi përbindëshin e blinduar në kokë me këmbën e saj të zbathur. Dhe ajo nuk mund ta hiqte, ajo fluturoi duke bërtitur:
  - Një burrë është më i fortë se një shkëmb!
  Eufrosyne gjithashtu lëvizi luftëtarin e çelikut, këtë herë duke kryer një spastrim. Brutoja u rrëzua me një përplasje, por më pas u hodh menjëherë. Dhe beteja vazhdoi me forcë të re, të furishme, stuhie.
  Vajza e mori dhe këndoi:
  - Po, ne dimë të luftojmë,
  Por ne nuk duam të ndodhë më...
  Vajzat ranë në betejë,
  Dhe ata e mbushën rrëmujën!
  Elizabeta u përgjigj duke u hedhur me shkathtësi dhe dy luftëtarët prej çeliku u përplasën me kokat, aq sa shkëndija fluturoi në të gjitha drejtimet.
  Vajza me flokë blu cicëroj:
  - Metali gjithashtu mund të ekspozohet ndaj energjisë elektrike.
  Dhe ajo e mori dhe hodhi kamën në tela me dorën e djathtë... Elena bëri të njëjtën gjë. Dhe më pas qarqet elektrike ranë mbi luftëtarët e çelikut dhe një shkarkesë agresive, tronditëse i përfshiu ata. Dhe përbindëshat e çelikut filluan të shkëlqejnë të kuqe të nxehtë.
  Pastaj kaluan nëpër të çara dhe ngrinë si pluhur.
  Katerina vuri në dukje, duke hedhur bumerangin e saj te telat. Duke i bërë ata të bien dhe të skuqin monstra:
  - Ne çaktivizojmë luftëtarët e rrezikshëm!
  Eufrosyne guxoi:
  - Për arritjet e jashtëzakonshme në betejën hapësinore!
  Dhe ai gjithashtu do të hedhë dhuratën e tij kundër armiqve të tij.
  Në çdo rast, luftëtarët e çelikut kishin mbaruar. Dhe luftëtarët e shpëtojnë botën përsëri.
  Armiku kryesor ishte përgatitur tashmë për të gjuajtur një bateri vdekjeprurëse me një gjenerator të veçantë që punonte duke thithur gravitone nga Toka dhe nga planetët e tjerë.
  Dhe si do të ndizet shkarkimi vrasës. Dhe atmosfera filloi të lëkundet, dhe ajri u bë shumë më i nxehtë. Dhe dukej sikur kishte çarje që kalonin nëpër të, të mbushura me dritë rrezatuese.
  Elizabeth guxoi:
  - Si kjo! Le të luftojmë djema!
  Para saj u shfaq një mutant i madh, që dukej si një gorillë, me një fytyrë të fanguar. Ai nxitoi drejt vajzës, dhe shumë shpejt dhe me shkathtësi. Elizabeta u hodh prapa, duke e shkelur. Dhe gorilla u rrëzua, u shtri në sipërfaqe.
  Vajza me flokë blu pështyu dhe pështyma e saj mutante bëri që gorilla, e cila ishte ngritur lart, të binte përsëri. Dhe përveç kësaj, koka e tij sapo përfundoi në koshin e plehrave .
  Një tjetër bishë mutante, më saktë, një përzierje e njeriut dhe kafshës, kishte kokën e një ujku. Dhe ai u përpoq të sulmonte Elenën. Vajza me flokë të kuqe i ra në shpinë dhe e hodhi përbindëshin mbi vete. Ai fluturoi sipër dhe u përplas në një shtyllë llambari. Dhe ulëriti si një qen i rrahur.
  Eufrosyne e goditi ujkun mutant në kokë me një tullë. U nda.
  Vajza cicëroi:
  - Tulla, tulla!
  Ju nuk jeni ulërima e ujkut - më mirë heshtni!
  Katerina vuri në dukje me një buzëqeshje ndërsa gorilla mutant u përpoq të ngrihej në këmbë. Ajo lëvizi mes këmbëve të tij, duke e bërë atë të kërcejë. Dhe më pas ajo e ktheu kundërshtarin e saj me kokë poshtë.
  Pas kësaj, ata, së bashku me Elizabetën, gudulisën thembrat e kafshës mutant me kamë.
  Dhe kafsha do të qeshë dhe do të qeshë. Dhe fjalë për fjalë ishte çimentuar brenda koshit të plehrave .
  Vajzat e kapën ujkun nga qafa dhe e hodhën te gorilla. Përsëri u përplasën dhe u kthyen. Të katër bukuroshet shtuan taka të zhveshura. Dhe disa mutantë u rrotulluan me shpejtësi të madhe dhe ranë në lumë.
  Elena këndoi:
  - Sa të të godas në ballë, do të shkosh deri në fund!
  Dhe vajzat nxituan. Dhe ja ku është, zuzari kryesor Shchedry. Ai mban në duar një blaster të rëndë. Dhe prej saj, si të shpërthyer nga një rrjedhë energjie. Për më tepër, vetë Shchedry është në forca të blinduara, si dhe në një maskë dhe forca të blinduara.
  Vajzat, duke kërcyer dhe shmangur , u shmangen rrezeve vrasëse. Dhe takat e tyre të zhveshura, të rrumbullakëta, rozë shkëlqejnë aq shumë.
  Elizabeta i hodhi një bumerang armikut. Ai qëlloi në drejtim të tij. Por arma shkoi anash dhe goditi një semafor. Shtylla u pre dhe pajisja me tre sy që tregonte trafikun rrugor e goditi Bujarin në kokë, të mbuluar me helmetë.
  Elena, duke parë që armiku ishte i shtangur, hodhi litarin e përdredhur në një lak dhe rrëmbeu plasterin. Ajo e tërhoqi ashpër dhe e grisi nga putra e saj.
  Pas së cilës ajo këndoi:
  - Nga putrat e vajzave,
  Putrat mizore...
  Është e pamundur të largohesh, më besoni,
  Goditi nikelin
  Goditi nikelin!
  Nuk është e vështirë të vendosësh një mashkull në shtrat!
  Bujari u çarmatos. Vajzat ninja e morën dhe e goditën me gishtat e tyre të zhveshur. Dhe ata fjalë për fjalë e rrëzuan kriminelin me kuartetin e tyre. Pas së cilës, ne u hodhëm te gjeneratori. Elizabeth u përpoq ta fikte kur rryma e goditi. Dhe vajza mutant u hodh prapa dhe cicëroj:
  - Lavdi vajzave ninja,
  Lavdi heronjve të luftës!
  Elena hodhi një çelës gjeneratorit, duke e marrë atë nga asfalti. Ai fluturoi pranë, goditi dhe shkaktoi një qark të shkurtër.
  Vajza me flokë të kuqe cicëroj:
  - Unë e zgjidh problemin jo thjesht, por shumë thjesht!
  Temperatura e ajrit nuk ishte më aq e nxehtë. Ndërkohë vajzat filluan të luanin sërish.
  Këtu është një mision tjetër. Një kundërshtar serioz është shfaqur përballë një përbindëshi robotik. Dhe ky përbindësh është shumë i rrezikshëm. Ai mori imazhin e një avion luftarak dhe le të përdorim rrezet lazer për të goditur një nga qytetet e mëdha virtuale, duke shkatërruar rrokaqiejt.
  Këtu një rrjedhë energjie shkatërron një ndërtesë të madhe, shumëkatëshe, duke shkatërruar betonin dhe metalin.
  Elena vuri në dukje, duke e parë këtë me admirim:
  - Sa energji ka!
  Elizabeta u përgjigj me një psherëtimë:
  - Tani ne vetë duhet të fitojmë diçka kundër tij!
  Katerina qeshi dhe nxori nga ajri një armë shumë serioze ushtarake:
  - Kjo është një makinë hiperlazer ! Goditni armikun duke përdorur energjinë e shkrirjes së kuarkut!
  Eufrosyne pohoi me kokë:
  - Kjo është e drejtë! Hajde, ta marrim armikun dhe ta rrahim!
  Elizabeth tundi me kokë dhe një armë shumë e sofistikuar u shfaq në duart e saj. Vajza mutant guxoi:
  - Ky është një top me rreze, me pompim hipernuklear !
  Dy vajzat e tjera gjithashtu fituan trungje. Dhe kur ata marrin robotin që po shkatërron qytetin, ata do t'ju rrahin.
  Ata e bënë atë, sigurisht. Por ndodhi diçka e papritur. Rrezatimi luftarak goditi robotin, por u reflektua menjëherë nga një pengesë shumë e fortë mbrojtëse.
  Dhe vajzat e ndjenë veten të mbingarkuar nga nxehtësia e fortë.
  Elena këndoi:
  - Kjo është mbrojtja që ka ardhur,
  Si ta mposhtim parazitin?!
  Elizabeta u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Mendoj se e di se si mbrohet ky robot. Në këtë rast, ky është një dimension një e gjysmë dimensioni që nuk mund të depërtohet kaq lehtë!
  Ekaterina sugjeroi:
  - Po sikur të përdorim një hiperblaster të pompuar me termopreon ?
  Eufrosyne pohoi me kokë:
  - Do të ketë fuqi vdekjeprurëse!
  Elizabeth kundërshtoi:
  - Jo! Këtu nuk mund të shtoni kollaj energji. Thelbi i kësaj matjeje është se të gjitha rrjedhat e energjisë dhe grimcave shkojnë në të njëjtin drejtim!
  një rreze hiperlazer i goditi ato . Vajzat mezi patën kohë të hidheshin anash. Ata madje ndiheshin zbathur, me një kthesë të këndshme të thembra.
  Të katër ata u lëpinë menjëherë nga hiperzjarri në shputat e tyre të zhveshura dhe kallo .
  Madje vajzat bërtisnin dhe cicëronin në majë të mushkërive:
  - E lavdëruar është toka ime e shenjtë,
  Një stuhi stuhish në flakët e fitoreve...
  Ju jeni i vetmi si ky në të gjithë Tokën,
  Dhe nuk ka njeri më të çmuar se ju në botë!
  Pas kësaj, bukuroshet e morën dhe pështynë me gjithë zemërimin e tyre mbi robotin. Dhe pështyma e vajzave mutante është një ultra-acid helmues . Ajo do të nxitojë dhe do të depërtojë nëpër fushë. Dhe roboti luftarak mori katër plagë të rënda. Armatura e tij ishte ngrënë, duke formuar gërvishtje mbresëlënëse që nxirrnin tym.
  Dhe automjeti luftarak filloi të humbasë shpejtësinë.
  Elena këndoi me tallje:
  Toka po afrohet me zhurmë.
  Fotoni im nuk e dëgjon timonin...
  Përkulem mbi pamjen,
  Dhe raketat nxitojnë drejt objektivit...
  Ne nuk e fillojmë luftën nga e para!
  Dhe roboti luftarak u përgjigj dhe goditi vajzat me ndihmën e një njollë hiperplazmatike . Ajo fluturoi nga armët luftarake dhe nxitoi pas vajzave mutant.
  Elizabeta mori dhe ekspozoi thithkat e kuqe të gjirit. Bashkëlojtarët e saj ndoqën shembullin.
  Harpia e kuqe këndoi:
  Rusia është një glob me gjoksin e saj,
  Ajo mbuloi dhe shpëtoi njerëzit nga telashet...
  Por ferri është ngritur me llumin e tij të kuq,
  Dikush u mërzit nga zhurma jonë e fitores!
  Dhe luftëtarët morën dhe lëshuan në mënyrë sinkronike valë hipersonike nga thithkat e tyre, ngjyrën e luleshtrydheve të pjekura.
  Ata fluturuan si një cunami. Dhe ata goditën njollën hiperplazmatike . Ajo, pasi mori një goditje dërrmuese, dridhej dhe nxitoi në drejtim të kundërt. Pas kësaj, ajo mori dhe mbuloi robotin, i cili tashmë digjej dhe pinte duhan. Dhe kështu përbindëshi mekanik u ngatërrua në një rrjetë të zjarrtë dhe filloi të digjej si një qiri.
  Elizabeta këndoi duke qeshur:
  Vajzat do të sundojnë universin
  Edhe pse napalmi bie shi nga qielli...
  T'i shërbejmë Atdheut është detyra jonë e pandryshueshme,
  Zjarri i shenjtë digjet në zemrën time!
  Dhe luftëtarët do ta marrin përsëri nga thithkat e tyre rubin dhe do t'i rrahin me rrufe.
  Këto janë bukuroshe të vërteta të shkruara. Dhe trupat e tyre janë kaq muskuloz, të fortë, të skalitur, energjikë.
  Roboti vrasës më në fund u shkatërrua në pluhurin e hapësirës. Dhe doli të ishte një efekt vërtet vdekjeprurës nga gjoksi i bukurive kaq madhështore.
  Elena këndoi:
  Ne do të sjellim dritë në të gjithë botën, më besoni,
  Le të vdesim dhe të shpëtojmë planetin...
  Edhe pse fati është i tmerrshëm, vdekja e keqe ka ardhur,
  Mos vdisni kot, sepse Atdheu ynë është i gjallë!
  Elizabeth kundërshtoi:
  - Jo, është më mirë të mbijetosh dhe të fitosh!
  Vajzat, në përgjithësi, treguan nivelin e tyre të konsiderueshëm luftarak. Por pastaj Bujari u shfaq përsëri. Ky është një burrë i pompuar, muskuloz me maskë dhe armaturë, në këtë rast, së bashku me dy partnerë të tjerë, ai mbante një armë që shkaktonte korrozion luftarak të gurëve. Dhe ai goditi shtëpitë me të. U bënë të lirshme, si rërë, dhe u shkatërruan. Dhe vajzat e bukura që jetonin në to ikën nga luftërat.
  Ekaterina vuri në dukje:
  - Shkatërrimi është një pasion,
  Fuqia e keqe sundon kopenë...
  Ai që pi bujarisht gjakun e të tjerëve,
  Le të hedhim atu duke dhuruar dashuri!
  Vajzat e morën dhe menjëherë, sapo fishkëllenin. Dhe disa shkaba me peshë fluturuan nga çatitë. Ata ranë mbi kokat e mutantëve - një përzierje e njeriut dhe derrit të egër dhe një rinoceronti tjetër i dukshëm. Dhe sqepat e shkabave ua mbushën kafkën me gunga të rënda, duke i bërë ata të binin të knockout.
  Dhe një sqep tjetër do ta godasë Bujarin mes këmbëve në ijë.
  Dhe ai do të kërcejë dhe do të këndojë me një zë të hollë:
  Unë po kërcej në skenë, po kërcej në skenë
  Unë do të bëhem eunuk në një harem!
  Unë do të bëhem eunuk në një harem!
  Dhe zëri u bë aq i hollë, si ai i një fëmije të vogël.
  Dhe vetë topi u hodh më lart dhe u kthye. Elizabeta u hodh. Ajo e kapi atë me gishtat e saj të zhveshur dhe e ridrejtoi me lëvizje të shpejta.
  Dhe shtëpitë që u shkatërruan filluan të restaurohen. Përfshirë ato që u dogjën nga roboti vrasës.
  Elena dhe Ekaterina u hodhën drejt përbindëshave mutantë që kishin filluar të vinin në vete. Vajzat ranë në shpinë dhe i hodhën të dy përbindëshat me këmbët e tyre të forta.
  Ata fluturuan lart dhe u kthyen në bredhjen e tyre. Dhe kokat e tyre përfunduan në kosha plehrash me bishta cigaresh të ndryshme.
  Dhe si e morën dhe ulërinin nga dhimbja.
  Elena cicëroi duke nxjerrë dhëmbët:
  - Më lër të shkoj në Himalaje,
  Më lër të shkoj plotësisht ...
  Përndryshe do të ulërij, ose do të leh,
  Përndryshe do të ha dikë!
  Dhe luftëtari me flokë të kuq, si ngjyra e flamurit të Leninit, e mori dhe pështyu në prapanicën e mutantit të ngecur në koshin e plehrave . Ai, pasi ka marrë një rrjedhje të lëngut mizor, të djegur ultra-helmues , do të kërcejë, do të rrokulliset, do të ulërijë dhe do të fërshëllejë me një ulërimë të egër.
  Efrosinya dhe Ekaterina e goditën armikun me këmbë të zbathura, duke e dërguar atë në një fluturim djallëzor në një pikë.
  Ai do të vrapojë si një raketë e padrejtuar. Dhe ai do të godasë Bujarin, duke shtypur guaskën e këtij të fundit.
  Dhe pastaj njeriu rinoceront fluturoi atje, duke u përplasur me pronarin e tij.
  Elena e mori dhe këndoi me kënaqësi:
  - Edhe pse vij nga një fshat modest,
  Aty ku na mësuan të jetonim sipas Iliçit...
  Unë nuk dua të jem një zogth pa probleme,
  Dhe nuk dua të bëhem lopë qumështore!
  Dhe të katër vajzat e morën atë dhe me këmbët e tyre të zhveshura dhe muskulare filluan t'i hedhin mutantët së bashku me pronarin e tyre, duke i bërë ato fjalë për fjalë të rrotullohen.
  Në të njëjtën kohë, bukuroshet kënduan:
  Unë ti ai ajo,
  I gjithë vendi së bashku
  Së bashku një familje miqësore
  Në fjalë jemi njëqind mijë unë!
  Dhe luftëtarët, si lojtarët e ligave kryesore të futbollit, i morën dhe i rrahën tre të këqijtë drejt e në një betoniere të madhe. Pas së cilës, Elena ndezi motorin me fuqi të plotë.
  Dhe këto monstra filluan të rrotullohen.
  Elizabeth vuri në dukje, mori përsëri topin e projektuar posaçërisht në dorë, duke restauruar ndërtesat e shkatërruara:
  - Ne si gjithmonë fitojmë...
  Elena, me një buzëqeshje që dukej e frikshme, cicëroj:
  Por për të qenë i sinqertë,
  Unë jam duke fituar gjithçka!
  Gjuetari u kthye në lojë
  Hapni një llogari, atëherë, sigurisht!
  Pasi ngatërruan plotësisht kundërshtarët e tyre, vajzat e morën atë dhe pa vonesë, ato u lëshuan. Dhe pastaj një kub i madh betoni fluturoi jashtë, u rrëzua dhe ngriu në diellin e ndritshëm virtual!
  Ekaterina vuri në dukje:
  - Një tjetër përballje në favorin tonë!
  Elena sqaroi:
  -Përballje virtuale!
  Dhe ajo klikoi gishtat e saj të zhveshur. Ajo që lindi një flluskë të zjarrtë, të ylbertë. Ai fluturoi më lart në ajër, duke u zgjeruar ndërsa shkonte dhe shkëlqente me të gjitha ngjyrat e ylberit. Kjo ishte një vepër arti.
  Vajza me flokë të kuqe cicëroj:
  - Universi është plot me surpriza përrallore,
  Dhe vajza, e cila është shumë e vlefshme në betejë...
  A mund ta godas me këmbë të ligun në ijë,
  Megjithatë, unë preferoj të jem vetvetja!
  Bëhu vetvetja! Bëhu vetvetja!
  Një vajzë e tillë, e egër, e përhumbur!
  Elizabeta tha me një buzëqeshje:
  - Vazhdo kështu!
  Elena, duke shtypur përbindëshin, mërmëriti diçka të pakuptueshme.
  Eufrosyne mori dhe hoqi sytjena, duke goditur kundërshtarin e kristaltë që u shfaq papritur para saj si pulsarë. Ata kaluan përpara dhe ranë në sipërfaqen me shkëlqim. Dhe ata dhanë një goditje të madhe, vdekjeprurëse.
  Një vajzë me flokë të bardhë si bora cicëronte:
  - Vajza mbush tokën me gjoksin e saj,
  Mbuloi dhe shpëtoi gjithë botën nga telashet...
  Nuk e kemi kuptuar, me sa duket vajzat kanë një pikë,
  Kur një fqinj shkoi all-in për të luajtur!
  Ekaterina, një vajzë me flokë të artë, e mori dhe e goditi me takë të zhveshur në sipërfaqe. Një nga gypat e dalë shpërtheu nga tronditja dhe ushtarët e armikut që po përparonin u mbytën me një rrymë avulli.
  Një vajzë me flokë që dukeshin si luleradhiqe, vetëm më voluminoze, e mori dhe këndoi:
  - Banjë, banjë, banjë, banjë,
  Infuzion lisi dhe thupër...
  Banjë, banjë, banjë, banjë,
  Një goditje e lezetshme nga një vajzë zbathur!
  Dhe dhëmbët e saj perla do të shkëlqejnë si një pasqyrë. Këto janë vajzat Terminator.
  Në të vërtetë, asnjë ushtri krijesash virtuale nuk mund të qëndrojë kundër njerëzve si ata. Dhe as mos provo.
  Elena papritmas pa një mal të madh me dëborë mbi qytet. Dhe disa njerëz me kostume vikinge po bluanin aty pranë. Ata ishin të gjatë dhe shumë më të mëdhenj se përfaqësuesit e zakonshëm të njerëzimit.
  Vajza me flokë të kuqe bërtiti:
  - Pa mëshirë, pa mëshirë, pa mëshirë për armikun,
  Dije, viking i keq, dije, vikingu i keq do të hajë merak nga ju!
  Elizabeta hodhi një monedhë me gishtat e saj të zhveshur. U rrotullua dhe goditi sorrën që fluturonte në ajër. Për më tepër, kjo krijesë gri kishte madhësinë e një albatrosi të madh. Dhe e goditi pikërisht në kurorë. Sorra humbi ndjenjat dhe u hodh poshtë si një meteorit. Dhe ajo la një bisht që pi duhan pas saj.
  Vajza me flokë blu këndoi:
  - Dashuria është si një përrua mali,
  Ajo që bie në tokë si breshër...
  Dhe duke e ndezur, duke i dhënë një goditje elektrike kundërshtarit,
  Vajza po ngarkon automatikun!
  Sorbi goditi robotin luftarak me sqepin e tij gjatë rënies së tij të egër. Ka ndodhur një qark i shkurtër. Dhe kiborgu i madh shpërthen. Pas kësaj mali u drodh.
  Dhe bora ra mbi katër vajzat trima.
  Katerina vuri në dukje, duke kënduar:
  Reshje bore, reshje bore,
  Mos ma drejto flokët...
  Rezultati, rezultati -
  Vajzat janë gjithmonë zbathur!
  Dhe luftëtarja e mori dhe rrotulloi flokët e saj të artë, si të ishte një majë. Dhe menjëherë u ngrit një shkëlqim i ndritshëm dhe u derdhën përrenj rrezesh të zjarrta . Dhe në vend të borës filloi të bjerë shi. Dhe gjithçka ishte shumë e bukur, dhe pikat shkëlqenin në diellin virtual si diamante.
  Elizabeta vuri në dukje duke qeshur:
  - Ne duhet të tregojmë talentet tona në biznes,
  Shoku më i mirë i një vajze janë diamantet!
  Euphrosyne qeshi dhe, duke treguar malin ku luftëtarët skandinavë po vërshonin në dëborë, vuri në dukje:
  - Këta djem po bëjnë diçka të keqe!
  Elena sugjeroi:
  - Le të lëshojmë rrezet vrasëse të vdekjes nga thithkat tona të kuqe flakë.
  Dhe viksi flokëkuq qeshi, duke nxjerrë dhëmbët e saj perlë.
  Elizabeth sugjeroi:
  - Le të shkojmë, vajza, së pari, le të zbarkojmë trupat!
  Katerina këndoi me kënaqësi:
  - Si i ndihmon ngrohtësia e zemrave të tyre trupat zbarkuese,
  Si i ndihmon parashutistët ngrohtësia e zemrave të tyre,
  Trupa të era!
  Dhe luftëtarët e morën, nxituan dhe me gjithë fuqinë e tyre, sikur do ta merrnin dhe do të hidheshin.
  Dhe katër bukuroshet luftarake, agresive do të fluturojnë drejt e në betejë. Dhe është e qartë se ata janë gati të lëvizin malet menjëherë.
  Elena e mori me kënaqësi dhe këndoi:
  Unë do të jem kampion absolut i botës
  Dhe unë do të kaloj si një stuhi vezulluese ...
  Më ftohtë, këto janë të gjitha veprat e Shekspirit,
  Unë thjesht do të hidhem në Oqeanin Paqësor!
  Elizabeth e ngriti, duke kënduar:
  - Atletët e guximshëm janë të etur për të luftuar,
  Të gjithë besojnë me zjarr në fitore!
  Eufrosyne shtoi duke hapur dhëmbët:
  - Në fund të fundit, ne mund të kemi çdo det, deti është deri në gju,
  Në fund të fundit, çdo mal varet nga ne!
  Dhe kështu vajzat në fakt u ngjitën në mal në një lojë virtuale. Ata janë të vendosur t'i japin betejë vikingëve. Edhe nëse janë gjigantë tre herë lartësia e njeriut.
  Elena hyri në betejë. Ajo drejtoi mullirin me shpatat e saj. Dhe ajo preu kokën e vikingut, duke kënduar:
  Nuk ka nevojë të humbasësh kokën
  Mos nxitoni...
  Nuk ka nevojë të humbasësh kokën
  Po sikur të jetë i dobishëm?
  Shkruajeni në fletore,
  Në çdo faqe!
  Mos e humb kokën!
  Mos e humb kokën!
  Më mirë të ikësh shpejt!
  Elizabeta hodhi disa gjilpëra me gishtat e saj të zhveshur. Ata fluturuan mbi dhe goditën shkaba që fluturonin mbi vikingët. Zogjtë e mëdhenj grabitqarë, pasi kishin humbur orientimin e tyre, fluturuan dhe përplasën sqepat e tyre në kafkat e luftëtarëve vikingë. Ata i shpuan, duke i detyruar të lëshonin burime gjaku.
  Katerina goditi vikingun më të afërt me këmbën e saj të zhveshur dhe të nxirë në ijë. E bëri atë të kërcejë dhe të rrokulliset nga goditja.
  Pas kësaj, vajza tha:
  - Ju shikoni një eklips në qiell,
  Kjo është një ushtri armiqsh...
  Një shenjë e ferrit do të vijë,
  Nuk duhen më fjalë!
  Dhe vajza e mori dhe sytë e saj si perlë shkëlqenin. Kjo është me të vërtetë një vjedhje, me të vërtetë një vjedhje!
  Eufrosina e mori dhe fishkëlleu. Nga bilbili u drodhën nja dy pisha, sikur u kishin rënë shkopinj bambuje. Dhe kone të rënda fluturuan poshtë. Ata goditën kokat e vikingëve, duke i thyer ato së bashku me helmetat e tyre.
  Vajza bjonde vuri në dukje:
  - Unë i lashë armiqtë e mi të shkojnë dëm,
  Lëvizja ime e parë, lëvizja ime e fundit!
  Dhe tani mbeti vetëm udhëheqësi viking më i madh, me shpatulla të gjera, me armaturë të artë.
  Dhe ai bërtiti në majë të mushkërive:
  - Nuk ke shanse! Unë kam sëpatën e Thorit!
  Vikingi brutal u tund dhe dërgoi një valë cunami nga sëpata e tij.
  Vajzat ishin të mbuluara lehtë me borë.
  Por ata u ngritën shpejt në këmbë.
  Elena e kuptoi shportën e rënë nga luftëtari gjigant dhe leh:
  - Epo, fute kundërshtarin në portofolin tënd!
  Dhe ajo e mori dhe e tundi.
  Elizabeta këndoi me një buzëqeshje të ëmbël:
  - Djali im, fëmija im,
  Në këtë orë ju nuk jeni duke fjetur,
  Dhe në cilin vend të panjohur,
  Mendimet tuaja do të jenë për mua!
  Gjigandi viking u tund përsëri. Dhe pikërisht në atë sekondë ai ndjeu një shtrembërim të hapësirës. Dhe ai, si një pendë mjellme, u thith nga një fshesë me korrent të fuqishëm.
  Dhe gjigandi u rrafshua në shportë, duke u bërë sa një farë lulekuqeje.
  Elena buzëqeshi dhe vuri në dukje:
  - Ky është me të vërtetë një transformim!
  Katerina këndoi me një buzëqeshje:
  - Do të ketë trajtim të detyruar, dhe transformime qesharake!
  Elizabeta ngriti sytë nga mali me alarm dhe tha:
  - Ka një bombë të fshehur nën dëborë!
  Elena bërtiti:
  - Bërthamore?
  Vajza me flokë blu mërmëriti:
  -Çoje motrën tënde më lart - termopreon !
  Luftëtarja flokëkuqe zgjeroi sytë dhe pyeti:
  - Dhe si ta neutralizojmë?
  Eufrosyne qeshi dhe guxoi:
  - Për ta bërë këtë, ne duhet të lëshojmë infratinguj nga thithkat tona të kuqe flakë. Le ta bëjmë këtë në unison vajzat, të katërt!
  Dhe luftëtarët morën dhe u qitën me rryma energjie të jashtëzakonshme nga thithkat e tyre rubin.
  termopreon gërmoi dhe fiket. Pas së cilës filloi të luhej një marshim solemn.
  Elena shkroi në Twitter:
  - Kush të dojë bombë, do ta marrë në ballë!
  
  NJË VAJZË SHPËTON QYTETËRIMIN E KUKUNDËVE
  SHËNIM
  Vajza e bukur kukudh Erimiada duhet të gjejë dragoin e kuq në mënyrë që të shpëtojë qytetërimin e saj kukudh nga shkatërrimi. Por gjatë rrugës ajo duhet të luftojë me të gjitha llojet e luftëtarëve dhe të zgjidhë gjëegjëza të vështira, duke përjetuar aventura të jashtëzakonshme.
  . KAPITULLI Nr. 1.
  Pra, ajo kishte një mision që po ecte përgjatë një shtegu me tulla të kuqe. Dhe pas saj është një kukurë, hark dhe shigjeta. Thembrat e zhveshura ndjejnë ngrohtësinë e sipërfaqes që nxehet nga tre diell.
  Erimias ka veshur një fund të shkurtër dhe gjoksin e saj e mbulon vetëm një rrip i ngushtë pëlhure.
  Ajo po kryen një detyrë të rëndësishme.
  Cilin, konkretisht, ajo vetë nuk e di. Por padyshim diçka e veçantë, si shpëtimi i qytetërimit të kukudhëve.
  Dhe një krijesë del për ta takuar atë. Madhësia e një rezervuari të mirë dhe me një guaskë që shkëlqen me diamante.
  Kukudhi u përkul para tij dhe cicëroj:
  - Unë jam i kënaqur që u njohëm!
  Breshka gjigante me brirë kërciti:
  - Mos u gëzo para kohe! Çfarë po kërkoni?
  Erimiada ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Nuk e di. Por unë e di vetëm se kjo është shumë e rëndësishme për të shpëtuar qytetërimin e kukudhëve.
  Bruiser vuri në dukje:
  - Kaq, nuk e njeh veten? A nuk keni një mbret në kokën tuaj?
  Kukudhi e mori dhe këndoi:
  Nuk ka kufij të qartë në jetë,
  Nuk ka kufij të qartë në jetë...
  Dhe shumë bujë të panevojshme, të mërzitshme...
  Dhe gjithmonë më mungon diçka,
  Dhe gjithmonë më mungon diçka,
  Dimri i verës, dimri i verës, vjeshta e pranverës!
  Breshka buzëqeshi dhe vuri në dukje, duke ndezur guaskën e tij të diamantit:
  - Ti, e shoh, je një person joserioz që shkëlqen me taka të zhveshura rozë në tullë. Prandaj, nëse doni të lini, përgjigjuni kësaj pyetjeje...
  Erimiada pohoi me kokë:
  - Jam gati t'i përgjigjem çdo pyetjeje!
  Guri ciceroi:
  -Kush është dikush që duket i ftohtë, por në realitet është i keq?
  Kukudhi qeshi dhe mërmëriti:
  - Troll!
  Breshka qeshi dhe guaska e saj shkëlqente edhe më shumë me diamante që shkëlqenin mbi tre diell. Dhe lëshoi:
  - Jo! Nuk me mend! Ju do të ndëshkoheni për këtë!
  Kukudhi do të kërcejë si përgjigje dhe do të fillojë të vrapojë. Fjalë për fjalë takat rozë shkëlqenin dhe këmbët e saj të zhveshura e të nxirë shkëlqenin si tehët e helikës.
  Vajza bërtiti:
  - Kukudh nxiton, kuaj të stuhishëm,
  Duhet ta pranoj, djalli ka vdekur !
  Ata nuk do të na arrijnë, nuk do të na arrijnë!
  Si përgjigje, menjëherë u shfaqën dy heronj të gjatë me kokë dhie. Ata nxituan të vrapojnë pas kukudhit. Dhe ata stampuan thundrat e tyre. Tema shumë të ngarkuara.
  Erymiada, duke e gllabëruar, e mori dhe këndoi:
  - Rrëshqiti, rrëshqiti, më rrëshqiti!
  Dënimi është rritur, është rritur, është rritur!
  Dhe pas saj nxituan gorillat me brirë me shpatulla të gjera dhe krahë e këmbë të trasha.
  Kjo, siç thonë ata, është ose një garë për liderin, ose përndjekje për kritikë.
  Këmbët e zbathura të kukudhit janë të lehta dhe të shkathëta. Dy banditë nuk mund të mbyllnin distancën dhe tashmë kishin filluar të mbyten.
  Por më pas para Erimiadës doli një kalorës me kalë të zi dhe me parzmore të zeza. Ai ndezi shpatën e tij të gjatë, e cila shkëlqente si të ishte prej yjesh.
  Ky luftëtar i zi gjëmonte:
  - Ku je duke vrapuar, vajzë?
  Erimiada u përgjigj me një zë të frikësuar:
  - Ka një ndjekje pas meje, nëse je një kalorës i vërtetë, atëherë ndihmo!
  Kalorësi, me parzmore ngjyrë boje, tundi dorën. Dy luftëtarë të mëdhenj me koka dhie ngrinë në ajër. Kukudhi gjithashtu ngriu. Dukej sikur ishin ngrirë në akull të trashë dhe nuk lëviznin dot.
  Luftëtari i zi pyeti me një buzëqeshje:
  - Epo, për çfarë është djathi juaj bor?
  Dy luftëtarët me kokë dhi ulërinin njëzëri:
  - Ajo iu përgjigj pyetjes gabim, dhe zonja jonë duhet të paguajë për të!
  Kalorësi pyeti:
  - Kush është zonja juaj?
  Luftëtarët e dhive u përgjigjën njëzëri:
  - Breshka Fortila !
  Luftëtari me armaturë të zezë tundi me kokë:
  - Unë e njoh atë! Ajo është e mençur dhe e drejtë. Dhe çfarë doni të merrni nga vajza për këtë?
  Luftëtarët e dhive u përgjigjën njëzëri:
  - Nëntë goditje me shkopinj në taka të zhveshura, kaq!
  Luftëtari me armaturë të zezë konfirmoi:
  - Mirë, nuk është fatale, por drejtësia do të respektohet!
  Erimiada pyeti me kapriçioz:
  - Dhe do të lejosh një vajzë të godasë me shkopinj shputën e zhveshur të këmbës sime të hijshme dhe të bukur?
  Luftëtari buzëqeshi dhe sugjeroi:
  - Ndoshta duhet të të lë të marrësh edhe ty? Si të pëlqen!
  Luftëtarët e dhive tundën kokën në unison:
  - Eshte e mundur! Por vetëm një herë! Dhe nëse ajo humbet, atëherë do të ketë njëzet goditje në thembra të saj të zhveshura.
  Kalorësi me armaturë të zezë tundi me kokë:
  - Aq më mirë! Le të!
  Gorillat me koka dhie gurgulluan:
  -Çfarë është më e vogël se fara e lulekuqes dhe çfarë është më e madhe se universi?
  Erimiada ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Mund të mendoni për këtë?
  Luftëtarët e dhive gjëmuan:
  - Nuk ka kohë për të menduar!
  Vajza u vreros dhe u përgjigj:
  - Ndoshta mendjemadhësia e trollëve. Është e parëndësishme se fara e lulëkuqes, dhe në të njëjtën kohë, është më e fryrë se universi!
  Gorillat me koka dhie qeshin.
  - Nuk e mora me mend! Tani po i godit takat me shkop!
  Një luftëtar me armaturë të zezë pyeti:
  - A e dini vetë përgjigjen?
  Luftëtarët e dhive tundën me kokë:
  - Po! Këto janë ligjet e universit. Ato mund të futen në një enë që është më e vogël se fara e lulekuqes dhe, në të njëjtën kohë, nuk ka vend të mjaftueshëm për ta në univers!
  Kalorësi i zi tundi me kokë:
  - E shkëlqyeshme! Prandaj, vazhdoni detyrën tuaj.
  Luftëtarët e dhive u çliruan dhe iu afruan Erimiadës. Ajo u përpoq të lëvizte pa sukses.
  Vajza u kap nga bërrylat dhe u hodh në shpinë. Më pas, ata nxorën nga çantat e shpinës një pajisje speciale.
  Ata futën këmbët e zbathura të kukudhit atje dhe i siguruan fort. Pas kësaj, njëra prej dhive theu shkopin e bambusë. Dhe ai e tundi atë në ajër. Dhe ajo fishkëlleu.
  Erymiada ishte shtrirë në shpinë. Guralecët i shpuan tehet e saj të mprehta të shpatullave. Këmbët e zhveshura dhe të nxira të mbajtura fort së bashku. Dhe ju nuk mund t'i tërheqni ato.
  Dhe pastaj shkopi i bambusë me një bilbil ra mbi tabanin e vajzës, me kthesën e këndshme të thembra të saj zbathur, rozë.
  Kukudhi ndjeu një dhimbje të mprehtë që rrezatonte nga këmbët e saj deri në pjesën e pasme të kokës.
  Dhia e dytë mbajti pajisjen dhe në të njëjtën kohë numëroi:
  - Një herë!
  Përsëri goditja e shkopit ra mbi takat e zhveshura të vajzës.
  - Dy!
  Erymyada bërtiti nga dhimbja. Sa mizore dhe e pakëndshme ishte. Dhe shkopi vazhdonte të fishkëllonte dhe të godiste me gjithë fuqinë e tij mbi tabanin e zhveshur, rozë, të këndshëm të bukuroshes.
  Së pari një, pastaj e dyta. Erymiada rënkoi me zë të lartë dhe bërtiti sa e dhimbshme dhe e dhimbshme ishte.
  Luftëtari i zi tha:
  - Shpresoj se nuk do ta lëndosh?
  Dhia e madhe u përgjigj me besim:
  - Ne kemi shumë përvojë në këtë!
  Një tjetër me brirë tha:
  - Kukudhët, në përgjithësi, kanë një trup shumë të fortë dhe këmbëngulës.
  Kur goditjet pushuan. Luftëtarët e dhisë hoqën pajisjen falaka nga këmbët e zbathura të vajzës dhe, duke u përkulur, u larguan. Megjithatë, ata u larguan duke shkelur me zë të lartë.
  Erimiada pushoi së rënkuari dhe u përpoq të ngrihej. Por këmbët e saj blu dhe të rrahura kishin aq dhimbje sa ajo bërtiste. Dhe ajo u ul në të katër këmbët si një qen.
  Vajza mërmëriti:
  - Më janë thyer thembra, si do të eci tani?
  Luftëtari i zi tha:
  - Provojeni me gishta! Në këtë mënyrë do të jetë më e lehtë!
  Erimiada qëndroi me kujdes në gishtat e këmbëve, por gjithsesi ishte shumë e dhimbshme. Vajza bërtiti:
  - Oh, është shumë dhimbje të hipësh në thembra,
  Askush në botë nuk mund ta kuptojë...
  Unë jam një vajzë, jo vetëm një kurvë,
  Dhe, më besoni, unë mund të luftoj!
  Luftëtari i zi u përgjigj me besim:
  - Do të shërohet së shpejti, mos kini frikë! Ndërkohë, ndoshta dëshironi të shpëtoni nga vdekja njerëzit tuaj kukudhë?
  Vajza u habit:
  - Pse mendon keshtu?
  Kalorësi me të zeza u përgjigj:
  - Kushdo që ecën përgjatë rrugës me tulla të kuqe, me siguri do të përpiqet të shpëtojë dikë!
  Kukudhi tundi me kokë dhe konfirmoi:
  - Po është e vërtetë! Dhe çfarë mund të më ofroni?
  Luftëtari i zi u përgjigj:
  - Asgje speciale. Ju vetë nuk e dini se çfarë kërkoni. Por unë e di!
  Erimiada buzëqeshi dhe pyeti:
  - Dhe çfarë dini?
  Kalorësi i zi u përgjigj:
  - Po kërkoni një statujë dragoi të kuq. Duhet të mbrojë njerëzit tuaj nga dragoi i vërtetë, me shtatë koka.
  Kukudhi u përgjigj me një psherëtimë:
  - Ashtu është, luftëra. Por a mund të më ndihmoni vërtet?
  - Unë mundem, nëse ju luftoni me shpata me një vampir dhe arrini ta mposhtni atë!
  Erimiada u shpreh:
  - Vampirët janë shumë të fortë. Dhe ato janë jashtëzakonisht të vështira për t'u rezistuar. Ndoshta mund të më ofroni një kundërshtar më të lehtë?
  Black tundi me kokë:
  - Po? Dëshironi të luftoni, për shembull, me një person?
  Kukudhi tundi kokën me një buzëqeshje:
  - Do të ishte një kënaqësi e madhe!
  Kalorësi sugjeroi:
  - Do t'u përgjigjesh gjëegjëzave?
  Vajza shikoi këmbët e saj të mavijosura dhe u përgjigj me një psherëtimë:
  - Nuk do të doja! Dhe kështu ata e mposhtën mjaft mirë. Ndoshta më ofroni diçka ndryshe?
  Kalorësi i zi tundi me kokë:
  - Mirë, nëse po... Këndoni diçka atëherë!
  Erimiada pohoi me kokë dhe cicëroj:
  - Eshte e mundur!
  Kukudhi pastroi fytin dhe këndoi:
  Unë kam shpatën më të mprehtë në duart e mia,
  Unë pres kokat, lehtë, në mënyrë të madhe ...
  Unë mund të pres këdo, më besoni,
  Duke mos ditur as turpin as frikën!
  
  Lajm i tmerrshëm në një luftë mizore,
  Vajza që kam dashur përgjithmonë!
  I hedhur në gojën e përbindëshit Satanai,
  Ku është, o Zot, drejtësia dhe mëshira?!
  
  Elf Maiden shkoi zbathur,
  Këmbët e përplasura në shtigjet me pluhur!
  Në fund të fundit, për mëkatet që rrodhën burimet,
  Ajo kishte një shans për të marshuar jashtë shtetit!
  
  Në fillim të pranverës dola në rrugë,
  Këmbët e mia janë shumë blu nga të ftohtit!
  Ju nuk mund të kafshoni një grimcë mishi,
  Ata thjesht tundin kokën në acarin e pemëve të bredhit!
  
  Kështu në një rrugë plot gurë,
  Vajzës i rridhnin gjak nga këmbët!
  Dhe zuzari kalon pranë Elfias,
  Ana e qytetit të mbretërve të Jeruzalemit!
  
  Malet e Favkazit , kreshtat e mbuluara me borë,
  Gurët e mprehtë ju shpojnë shputat!
  Por ju ushqeheni me fuqinë e tokës,
  Zgjedhja e një haxhi të vështirë për në qytetin e Zotit!
  
  Verë, shkretëtirë, diell i zemëruar,
  Si këmbët e një vajze në një tigan!
  Qyteti i shenjtë nuk është larg,
  Të gjithë mbajnë një barrë të pafund!
  
  Atje te varri i Zotit- Frist ,
  Virgjëresha uli gjunjët në lutje!
  Ku, i madhi, është masa e mëkatit,
  Nga e marr forcën në drejtësi?
  
  Zoti i tha asaj, duke rrudhur ballin,
  Vetëm lutja nuk mund ta ndryshojë këtë botë!
  Elfia është e destinuar të sundojë me shekuj,
  Shërbejini asaj me besnikëri pa kërkuar para!
  
  Virgjëresha tundi me kokë: Besoj Frist,
  Ju zgjodhët Elfin si shpëtimtarin e botës!
  Unë do të përhap të vërtetën për këtë tek të gjithë,
  Mesazhi i zotit idhull Fijesus !
  
  Rruga e kthimit ishte e lehtë dhe e shpejtë,
  Këmbët zbathur janë bërë të forta!
  Zoti zgjati dorën e Tij me hir,
  Muskujt dhe vullnetin, si të bëra prej çeliku!
  
  Dhe ju hyni në ushtri,
  U bë pilot, fluturoi Trollwaffe !
  Aty ajo tregoi lartësinë e bukurisë,
  Shkatërruesi i trollit shpërtheu në një minë tokësore!
  
  Luftëtar, luftëtar i guximshëm, trim,
  Të përkushtuar ndaj partisë - kauzës së sovjetikëve!
  Unë besoj në një fund fitimtar mbi llumrat,
  Do ta çoj tufën demonike në mur, në përgjigje!
  
  Epo pse, luftëtari u qëllua,
  Nuk kishit kohë të lironi rripat!
  Dhe mburoja doli të ishte e dëmtuar,
  Dhe bastard i keq i trollit u vëllazërua me dado!
  
  Lufta është bërë e pabarabartë dhe mizore,
  Edhe pse jam vajzë, ulërij dhe qaj me hidhërim!
  Sikur në telashe mund të zhytemi në fund,
  Në fund të fundit, fati është zhdukur nga Atdheu!
  
  Thirrja ime drejtuar Zotit: I Plotfuqishëm, për çfarë?
  Më ndave nga i dashuri im i dashur!
  Edhe në të ftohtë nuk kam veshur një pallto,
  Dhe ajo mundi për tre kundërshtarë!
  
  A nuk e meriton ajo?
  Më takoni me lule për fitore!
  Piqni byrekë bujarë për festën,
  Dhe unë do të vij në paradë me shpresë!
  
  Zoti i ashpër u përgjigj me zymtësi:
  Kush është i lumtur në botë, kush është mirë?
  Mishi do të vuajë dhe do të rënkojë nga dhembja,
  Në fund të fundit, komuniteti i kukudhëve është i poshtër dhe mëkatar!
  
  Epo, atëherë, kur të vij në lavdi,
  Unë do të hedh në Gehena ata që nuk meritojnë të jetojnë !
  Do të ringjall edhe djalin e ëndrrave të mia,
  Më i miri nuk do të dojë ndarje atëherë!
  Ndërsa këndonin, një duzinë engjëjsh të bukur qiellorë u shfaqën në qiell. Ata duartrokitën me shumë entuziazëm, duke konfirmuar se u pëlqente shumë kënga e bukuroshes.
  Luftëtari i zi tundi kokën në shenjë miratimi dhe bërtiti:
  - E shkëlqyeshme, ju keni aftësi të shkëlqyera vokale! Sidoqoftë, për të marrë figurën e dragoit të kuq, duhet të jeni të shkëlqyer edhe me shpatë.
  Erimiada u përkul dhe, duke u përkulur, tha:
  - Me këmbë të tilla të mbushura, është praktikisht e pamundur të luftosh, edhe me një kundërshtar kaq të parëndësishëm si person!
  Kalorësi me armaturë të zezë tundi shpatën e tij që shkëlqente në yje. Dhe një valë e gjelbër, si reflektimi i barit, kaloi prej tij. Dhe këmbët e tonifikuara, të gdhendura, të këndshme të vajzës u bënë përsëri të plota.
  Kukudhi u përkul, goditi këmbën e saj të zbathur me shumë besim dhe tha:
  - Tani, më jep një burrë këtu! Unë do ta copëtoj në mish të gjakosur, edhe nëse janë heronj të gjatë!
  Black konfirmoi:
  - Do të kesh kundërshtarin që të duhet!
  Dhe ai bëri një figurë tetë me shpatën e tij. Një djalë u shfaq papritur para vajzës nga familja e Elfëve. Ai kishte veshur vetëm mbathje noti, një fëmijë njëmbëdhjetë a dymbëdhjetë vjeç. I hollë, i nxirë, por me fije. Tehët e tij të shpatullave ishin të mprehta, brinjët i dukeshin nën lëkurën e nxirë dhe kurrizin dhe anët e tij ishin plotësisht të mbuluara me shenja tashmë të shëruara nga qerpikët dhe kamxhikët.
  Edhe pse, ishte vetëm një djalë me një fytyrë bebe, por ai dukej me krenari. Flokët biondë të skllavit, çokollatë me cirk, dukeshin të shkurtuara mjeshtërisht dhe mjekra i jepte fytyrës një shprehje të guximshme.
  Erimiada mërmëriti e hutuar:
  - Nuk do të zihem me fëmijën. Për më tepër, më duket se ky është një djalë skllav.
  Luftëtari i zi konfirmoi:
  - Po, ky është një skllav, që këmbëzbathur dhe vetëm me mbathje noti, punonte në gurore, duke u munduar më shumë se dy të tretat e ditës, duke bërë punët më të vështira. Por nga ana tjetër, ai lindi princ. Dhe ai ra në skllavëri, e cila e forcoi, por nuk e thyente.
  Djaloshi skllav me inat goditi këmbën e tij të zhveshur, duke shtypur një guralec me thembrën e tij kallo dhe bërtiti:
  - Unë jam gati të luftoj me ju, zonjë fisnike! Shpresoj të kesh një familje të mirë, sepse të luftosh një njeri të thjeshtë është një bastard për mua!
  Luftëtari i zi pohoi me kokë:
  - Ti ke në lojë, nga njëra anë do të jetë një figurinë e një dragoi të kuq, dhe nga ana tjetër, djali yt i lirisë!
  Luftëtari i ri tundi shpatën e tij jo shumë të gjatë, por të mprehtë dhe tha:
  Për atdheun dhe lirinë deri në fund,
  Duke i bërë zemrat të rrahin në unison!
  . KAPITULLI Nr. 2.
  
  Vikontesha u përgjigj me besim:
  - Kjo do të jetë një betejë e pabarabartë!
  Dhe ajo tundi shpatën e saj shumë më të gjatë dhe më të rëndë. Të dy luftëtarët u bashkuan në lëvizje. E përbashkëta e tyre ishte se ishin zbathur. Por këmbët e djalit, edhe pse të vogla, tashmë janë keratinizuar nga ecja e vazhdueshme me thembra të zhveshura mbi gurët e mprehtë të guroreve. Dhe vajza kukudh, përkundrazi, ka thembra më delikate, rozë me një kthesë të këndshme të thembra të zhveshur.
  Shpatat u përplasën dhe shkëndija fluturuan. Vikontesha, natyrisht, si një person fisnik, ishte e angazhuar në gardh. Edhe në epokën e hapësirës, kjo mund të mos jetë konsideruar si një prioritet kryesor. Ajo ishte e gjatë, e madhe dhe muskulare për një kukudh dhe shpresonte se mund ta mposhtte një djalë gjysmë të zhveshur e të dobët nga guroret me lehtësi dhe thjesht.
  Por kam hasur në një djalë këmbëngulës dhe të shkathët, i cili ka mësuar mësimet e gardhit në fëmijërinë e hershme dhe nuk i harroi në miniera, duke thyer gurë me levë dhe duke shtyrë karrocat.
  Fillimisht Erimiadës i erdhi keq për fëmijën dhe nuk e sulmoi me vendosmëri. Në fakt, një gjë kaq e vogël, dhe ai mesa duket e ka pasur të vështirë në gurore. Shikoni si duken brinjët, dhe ka gërvishtje dhe mavijosje në lëkurë.
  Djali, megjithatë, ishte i shpejtë dhe e gërvishti vajzën në gju me shpatë. Doli gjak.
  Erimiada goditi djalin si kundërpërgjigje, duke i bërtitur:
  - Morra e vogël!
  Edhe pse djaloshi skllav u ndal, ai u rrëzua. Por ai u hodh menjëherë. Dhe ai sulmoi kukudhën si një dreq. Dhe në duart e tij të holla, por të forta dhe të shkathëta, shpata shkëlqente si krahët e mushkonjave.
  Dhe kështu djali i shpejtë dhe i dobët e gërvishti sërish Erimiadën.
  Vajza, pasi mori një plagë në këmbë, cicëroj:
  Vajzat nuk do të dorëzohen kurrë
  Dhe e dini, e tyre do të jetë një fitore e lavdishme...
  Djali nuk do të mbizotërojë, Satana,
  Kush mesa duket nuk ka drekuar prej kohësh!
  Djali u përgjigj duke vazhduar të sulmonte. Ai ishte i shpejtë si një karkalec. Dhe shpata e tij është shumë e shpejtë. Duket më e vogël, por e lehtë. Vetë djali, ndonëse mbante gurë të rëndë dhe godiste me vare, për shkak të ushqimit të pakët në gurore, nuk mundi të shtonte peshë dhe mbeti shumë i zgjuar dhe i lëvizshëm.
  Erymiadi nuk mund të futej në trupin e tij të hollë e të shkathët me muskuj të spikatur. Ajo u përpoq të investonte disa herë, por nuk ia doli.
  Vajza Vikonteshë filloi të djersitej. Trupi i saj i nxirë dhe i fortë në bikini ishte i mbuluar me djersë dhe dukej si bronz i lëmuar. Dhe frymëmarrja më rëndohej.
  Këtu Erimiada goditi me të gjitha forcat, por djali kërceu me mjeshtëri, madje qëndroi për një çast mbi teh me këmbët e tij zbathur. Dhe e goditi Erimiadën në gjoks. Dhe gjaku i kukudhit rrodhi më intensivisht. Vajza bërtiti nga dhimbja. Dhe përsëri ajo u përpoq të sulmonte.
  Por është e vështirë të godasësh kur objektivi është i vogël dhe poshtë teje, dhe në të njëjtën kohë i lëvizshëm.
  Djaloshi skllavi, duke luftuar, gjithashtu filloi të mbulohej me pika të vogla djerse dhe filloi të shkëlqejë. Në të njëjtën kohë ai këndoi:
  Spartak është një luftëtar i madh trim,
  Ai ngriti armiq kundër zgjedhës së keqe...
  Por kryengritja mori fund,
  Liria zgjati vetëm një pjesë të një çasti!
  
  Por një djalë nga kohët e tjera tani,
  Vendosa të luftoj për kauzën e duhur...
  Ai duket i vogël dhe nuk duket i fortë,
  Por ai di të luftojë me shumë zgjuarsi!
  Kalorësi me armaturë të zezë tundi me kokë:
  - Po, ky princ nuk është aq i thjeshtë! Guroret vetëm e ngurtësuan, por nuk e thyen fare. Dhe nëse doni ta mposhtni atë, atëherë duhet të provoni.
  Djaloshi skllav bërtiti:
  - Ose fitoj ose vdes! Pa liri nuk ia vlen të jetosh!
  Erymiada fërshëlleu:
  - Dhe unë po luftoj për të ardhmen e kombit tim.
  Dhe vajza u tund përsëri dhe u përpoq të godiste homologun e saj të ri.
  Megjithatë, greva e saj ishte e pasuksesshme. Për më tepër, djalli i vogël i shkathët e mori dhe e goditi me thikë në stomak vajzën e familjes së kukudhëve dhe la një vrimë të përgjakshme.
  Erimiada u bë më e kujdesshme. Në të vërtetë, sa poshtëruese është të luftosh me një fëmijë njerëzor. Dhe ende humbasin. Ajo kurrë nuk e ka goditur atë ende.
  Një djalosh skllav shumë i shkathët, këmbëzbathur dhe i zgjuar. Dhe kërcen si një karkalec.
  Emira këndoi:
  Në bar, Grasshopper u ul,
  Në bar, Grasshopper u ul,
  Ashtu si një kastravec
  Ai ishte i gjelbër!
  Por më pas erdhi kukudhi,
  Që i mundi të gjithë...
  E bëri të pasur
  Dhe ajo e hëngri kovaçin!
  Kjo e bëri atë më qesharake, por nuk e rriti forcën. Herë pas here djali i shkaktonte kukudhit plagë të cekëta, por të shumta dhe të ndjeshme. Nga humbja e gjakut, Erimiadi filloi të dobësohej dhe ngadalësohej.
  Dhe kundërshtari i saj ishte edhe shumë elastik. Në fakt, gjashtëmbëdhjetë deri në shtatëmbëdhjetë orë punë në ditë, kushdo që dëshironi ose do të vritet ose do të ngurtësohet. Dhe trupi i djalit ishte jashtëzakonisht i fortë dhe i aftë për të përballuar çdo ngarkesë.
  Në të njëjtën kohë, mbajtja e gurëve të rëndë për ditë të tëra nuk i forconte muskujt, por, përkundrazi, i bëri ata më të fortë dhe më të shkathët.
  Kështu djali-princi e goditi me shpatë nën gju dhe Erimiada u përkul dhe ajo tashmë ishte e përdredhur sa nuk mund të kthehej më si duhet.
  Dhe djaloshi skllav vazhdoi, duke gumëzhinur i gëzuar dhe i gëzuar, dhe përsëri e injektoi vajzën në stomak. Dhe këtë herë shumë më thellë.
  Erimiada filloi të mbytej. Ajo tundi këmbën e saj, por maja e shpatës e goditi vajzën pikërisht në thembër e saj të zhveshur dhe e shpoi në mënyrë të prekshme. Dhe kjo jo vetëm që dhemb, por edhe e bën të vështirë qëndrimin në këmbë.
  Kukuku ra në anën e saj dhe guxoi:
  - Unë nuk do t'i dorëzohem armiqve të Satanit - xhelatëve,
  Unë do të tregoj guxim nën tortura ...
  Edhe pse zjarri digjet dhe kamxhiku ju godet supet,
  E dua Elfin tim me pasion të zjarrtë!
  Djali skllav buzëqeshi dhe u përgjigj duke e shtyrë vajzën në hundë me thembër të zhveshur. Dhe ai e dha fort, duke thyer aparatin e frymëmarrjes dhe këndoi:
  - Liria është parajsë,
  Nuk ka gëzim në zinxhirë...
  Luftoni dhe guxoni
  Refuzoni frikën e vogël!
  Dhe djali goditi edhe më fort me shpatë, aq sa e rrëzoi shpatën nga duart e dobësuara të Erimiadës. Vajza zgjati dorën për ta marrë. Por maja e tehut e shpoi menjëherë midis teheve të shpatullave. Dhe gjaku doli përsëri.
  Vajza ra dhe e kapi shpatën për dore. Por ajo u godit nga një teh që djali gjysmë i zhveshur e lëvizi pikërisht në dorën e saj, duke i prerë damarin. Shpata ra jashtë dhe Erimiada u çarmatos.
  Djaloshi skllav lëshoi një britmë gëzimi dhe goditi kukudhën në tempull me dorezë. Ajo tundi këmbët e saj të zhveshura dhe të shumëvuajtura dhe ra në një nokaut të thellë.
  Princi vendosi këmbën e tij të zhveshur, e cila nuk kishte parë këpucë prej disa vitesh, në gjoksin e vajzave të ngritura.
  Dhe duke lëshuar një britmë fitimtare, ai tha:
  - Rroftë drita dhe liria!
  Dhe pastaj ai iu drejtua luftëtarit të zi:
  - Ta mbarosh atë?
  Kalorësi me armaturë të zezë u përgjigj me besim:
  - Jo! Ju tashmë e keni mundur atë! Tani ju jeni të lirë dhe keni flakur zinxhirët e skllavërisë!
  Djali, tani një ish-skllav, pyeti:
  - Dhe tani a mund të rikthehem në gradën time të mëparshme të princit?
  Luftëtari me armaturë të zezë u përgjigj me vendosmëri:
  - Jo! Vendi juaj është pushtuar. Por ju treguat se jeni një luftëtar i shkëlqyer. Ju do të bashkoheni me ushtrinë dhe do të bëheni skaut atje. Ju do të komandoni një skuadër djemsh si ju. Dhe ky do të jetë shpërblimi juaj për mposhtjen e Vikonteshës.
  Princi i ri u përkul dhe tha me një buzëqeshje:
  - Faleminderit! Nuk do të kthehem më në këto gurore të qelbur.
  Kalorësi me armaturë të zezë tundi shpatën dhe djali fitimtar u zhduk.
  Erymiada mezi i hapi sytë. I dhimbte koka. E tundur, ajo u ngrit në këmbë dhe, duke belbëzuar, pyeti:
  - Çfarë ndodhi me mua?!
  Luftëtari i zi u përgjigj me trishtim në zërin e tij:
  - Ti humbe! Djali fitoi dhe mori lirinë.
  Kukudhi tha me një psherëtimë:
  - Po tani, a do të vdesin njerëzit e mi?
  Kalorësi me armaturë të zezë u përgjigj me besim:
  - Sigurisht që jo! Nëse ka ndonjë gjë, ju keni një shans për të marrë një luftë të re. Vetëm këtë herë do t'ju duhet të luftoni me atë që keni refuzuar herën e parë. Jo me një njeri, por me një vampir!
  Erimiada u përgjigj me një psherëtimë:
  - Do të pajtohesha me vampirin. Por unë jam i plagosur dhe nuk kam forcë. A ka ndonjë mënyrë për të shëruar plagët e mia në mënyrë që të jem gati të luftoj?
  Kalorësi me armaturë të zezë tha:
  - Ka vetëm një rrugë. Ju duhet të merrni me mend gjëegjëzën. Përgjigjuni saktë dhe të gjitha plagët tuaja do të shërohen menjëherë.
  Kukuku iu lut:
  - Gjëegjëzat tuaja janë aq komplekse sa është thjesht e pamundur t'u përgjigjeni atyre. Ndoshta ka ndonjë mënyrë tjetër? Epo, nëse dëshironi, unë do të këndoj për ju!
  Luftëtari me të zeza u përgjigj:
  - Sigurisht, do të më këndosh gjithsesi! Por në mënyrë që plagët tuaja të shërohen, pyetja ime duhet të marrë përgjigje. Ju duhet të paguani për gjithçka!
  Engjëjt që fluturuan mbi kokën e kalorësit konfirmuan menjëherë, duke i rënë zërave të tyre të vegjël në unison:
  - Duhet të paguash për gjithçka!
  Kalorësi me armaturë të zezë tha:
  - Por unë do të jem i mëshirshëm me ju dhe do t'ju lë të mendoni për pyetjen. Dhe ju jeni një vajzë e zgjuar dhe besoj se do ta merrni me mend se cila do të jetë përgjigja e saktë.
  Erimiada u shpreh:
  - Është e pamundur të dish gjithçka në botë!
  Luftëtari me shpatën e shndritshme pohoi me kokë:
  - E drejte! Por ju mund të llogaritni logjikisht çdo përgjigje për çdo pyetje.
  Kukudhi u përgjigj me një psherëtimë:
  - Mire atehere. Jam gati.
  Kalorësi me armaturë të zezë tha:
  - Çfarë vjen pa ardhur, dhe ikën pa ikur!
  Erimiada fishkëlleu duke rrumbullakosur sytë e saj prej safiri:
  - Uau! Wow pyetje.
  Luftëtari me të zeza pohoi me kokë:
  - Mendo! Mundohuni ta kuptoni logjikisht!
  Vikontesha shtrëngoi ballin dhe filloi të arsyetonte me zë të lartë;
  Ndoshta janë para? Ata, me të vërtetë, duket se vijnë, por janë gjithmonë të paktë, kështu që mund të thuhet se vijnë pa ardhur në ato sasi sa duhet. Nga ana tjetër largohen, sikur nuk po largoheshin, sikur nuk ishin aty.
  Erimiada preku me gishtin tregues thembra e saj të plagosur dhe vazhdoi arsyetimin;
  Apo ndoshta këto janë probleme. Duket se vijnë, por kështu kanë qenë gjithmonë, ndaj vijnë pa ardhur. Dhe duket se problemet janë larguar, por në fakt ato mbeten ende.
  Erimiada përsëri gërvishti pjesën e pasme të kokës dhe vazhdoi arsyetimin për temën e dhënë.
  Për shembull, ndoshta kjo është jeta. Thonë se ka ardhur jeta, por ka qenë më parë. Nga ana tjetër, jeta, thonë ata, ka ikur. Por ajo mbeti në të njëjtën kohë, duke përfshirë shpirtin, i cili është i pavdekshëm.
  Po, ka shumë opsione të tjera që mund të ofrohen. Sytë e mi janë të hapur nga përgjigjet e ndryshme të mundshme. Këtu i dhanë kohë. Por në fakt, sa më shumë mendoni, aq më shumë konfuzoheni dhe lindin një sërë përgjigjesh të mundshme. Dhe koha nuk ndihmon...
  Pastaj zbardhi Erimiada dhe ajo tha:
  - Jam gati të përgjigjem!
  Luftëtari në të zeza tundi kokën, duke shkëlqyer si zezak:
  - Epo, fol!
  Erimiada u shpreh me vendosmëri:
  - Koha vjen pa ardhur! Thonë se ka ardhur koha, por tashmë ka ndodhur! Dhe largohet pa u larguar gjithashtu. Thonë se koha ka kaluar, por ajo ende ka mbetur!
  Kalorësi me armaturë të zezë qeshi dhe u përgjigj:
  - Epo, përgjigjja është përgjithësisht e saktë dhe mund të numërohet! Edhe pse, përgjigja standarde janë kujtimet! Por koha është gjithashtu një opsion plotësisht i mundshëm.
  Luftëtari me rroba të zeza bëri një figurë tetë me shpatën e tij të shndritshme. Dhe pas disa sekondash, të gjitha plagët dhe dëmtimet në Erymyad u zhdukën pa lënë gjurmë, sikur të mos kishin ekzistuar kurrë.
  Vajza kukudh buzëqeshi dhe tha:
  - Faleminderit! Tani a mund të shfrytëzoj shansin tim të dytë?
  Kalorësi me armaturë të zezë u përgjigj me një zë të zhurmshëm:
  - Mund! Por këtë herë do t'ju duhet të luftoni një vampir. A jeni gati për një test të tillë?
  Erimiada u përgjigj me vendosmëri:
  - Nëse nuk kam zgjidhje, atëherë po! Gati!
  Luftëtari ishte gati të ngrinte shpatën e tij, por më pas engjëjt që fluturonin mbi helmetën e tij të zezë bërtitën njëzëri:
  - Le të na këndojë! Ajo ka një zë kaq të mrekullueshëm!
  Kalorësi me armaturë të zezë tundi me kokë:
  - Këndo, bukuroshe! E kërkon grupi im!
  Erimiada tundi kokën pa dëshirë dhe tha:
  - Po, nuk jam në zë!
  Engjëjt bërtitën duke qeshur:
  - Nuk ka nevojë! Ju jeni të mrekullueshëm! Hajde, mos ki turp!
  Kukudhi mori frymë thellë dhe këndoi me kënaqësi;
  Lavdi vendit që lulëzon lart,
  Lavdi Elfit të madh e të shenjtë...
  Jo, nuk do të ketë heshtje në përjetësi -
  Yjet e fushës janë spërkatur me perla!
  
  Svarog i madh i Plotfuqishëm është me ne,
  Djali i Familjes së Madhërishme të Madhërishme...
  Kështu që ky luftëtar mund të ndihmojë në betejë,
  Ne duhet t'i lavdërojmë kukudhët me dritën e Zotit!
  
  Vajzat nuk kanë dyshime, më besoni,
  Vajzat po sulmojnë me furi turmën...
  Do të copëtohet, bishë e tërbuar,
  Dhe armiku do të marrë një goditje në hundë!
  
  Jo, mos u përpiqni të thyeni kukudhët,
  Armiku nuk do të na gjunjëzojë...
  Ne do të të mposhtim, hajdut i keq,
  Stërgjyshi Elin është me ne !
  
  Jo, kurrë, kurrë mos u dorëzoni para armiqve,
  Vajzat zbathur luftuan nën Elf ...
  Ne nuk do të tregojmë dobësi dhe turp,
  Le të merremi me Satanin e madh!
  
  Zoti na lejoi të përfundojmë betejat tona,
  Dhe largoni hordhitë e Wehrmacht-it...
  Që të mos përfundojnë me zero,
  Që të mos jetë qetësi në varreza!
  
  Jepuni vajzave frerë të lirë, luftëtarë,
  Kështu që kjo do të rregullohet për orkishistët...
  Etërit tanë do të jenë krenarë për ne,
  Kundërshtari nuk do të na mjelë si lopët!
  
  Është e vërtetë që pranvera do të vijë së shpejti,
  Kallinjtë në ara do të bëhen të artë...
  Besoj se ëndrra jonë do të realizohet,
  Nëse duhet të luftoni për të vërtetën!
  
  Zot, kjo do të thotë që të gjithë njerëzit janë dashuri,
  Besnik, i fortë, i përjetshëm në gëzim...
  Edhe pse derdhet gjak i dhunshëm,
  Vajza shpesh është e pakujdesshme!
  
  Ne shtypim armikun në betejë,
  Duke bërë diçka kaq të ajrosur ...
  Edhe pse një stuhi tërbohet mbi botë,
  Dhe vjen një eklips i mbytur!
  
  Jo, njerëzit do të qëndrojnë deri në varret e tyre,
  Dhe ata nuk do t'i dorëzohen asnjë grimë Erkshistëve ...
  Ju djema shkruani në fletore,
  Dhe mprehni të gjitha shpatat tuaja për betejë!
  
  Po, është e vërtetë që do të ketë një agim pa skaje,
  Më besoni, të gjithë do të kenë gëzim ...
  Ne po hapim një tjetër, më besoni, dritë -
  Në ajër dora e vajzës po zgjat!
  
  Ne mundemi , mund ta bëjmë këtë, më besoni,
  Diçka për të cilën as nuk guxojmë ta ëndërrojmë...
  Ne shohim qartë qëllimin më të ndritshëm,
  Jo, mos flisni marrëzi, luftëtarë!
  
  Epo, le të fluturojmë, me shaka, në Mars,
  Le të hapim fusha atje, t'i numërojmë, rubin...
  Dhe ne do t'i ngarkojmë ambientalistët në sy,
  Një luzmë kerubinësh fluturojnë sipër nesh!
  
  Po, vendi Sovjetik është i famshëm,
  Çfarë u dha komunizmi popujve...
  Ajo na u dha nga lindja përgjithmonë -
  Për Atdheun, për lumturinë, për lirinë!
  
  Në Elfia, çdo luftëtar është nga grazhdi,
  Fëmija zgjat armën...
  Prandaj, ti dridhesh, horr,
  Ne e thërrasim përbindëshin në llogari!
  
  Po, e jona do të jetë një familje miqësore,
  Çfarë do të ndërtojë elfinizmi në univers...
  Ne do të bëhemi, ju e dini, miq të vërtetë,
  Dhe biznesi ynë do të jetë krijimi!
  
  Në fund të fundit, elfinizmi jepet përgjithmonë nga lindja,
  Që të rriturit dhe fëmijët të jenë të lumtur...
  Djali lexon gjithashtu rrokje,
  Por flaka e demiurgut shkëlqen në sy!
  
  Po, do të ketë gëzim për njerëzit përgjithmonë,
  Se ata po luftojnë së bashku për punët e Svarog...
  Së shpejti do të shohim brigjet e Folgi-t,
  Dhe ne do të jemi në vendin e nderit të Zotit!
  
  Po, kukuku nuk mund të thyhet nga armiqtë e Atdheut,
  Do të jetë më i fortë edhe se çeliku...
  Elfiya, ju jeni një nënë e dashur për fëmijët,
  Dhe babai ynë, më besoni, është Ftalin i mençur !
  
  Nuk ka pengesa për Atdheun, më besoni,
  Shkon përpara pa u ndalur...
  Mbreti i ferrit së shpejti do të marrë mat,
  Të paktën ai ka tatuazhe në duar!
  
  Ne do të japim zemrën tonë për Atdheun tonë,
  Le të ngjitemi në të gjitha malet, më besoni, më lart...
  Ne vajzat kemi shumë forcë,
  Ndonjëherë edhe e hedh çatinë!
  
  Djali dha gjithashtu një abonim për Elf,
  Ai tha se do të luftonte ashpër...
  Ka metal të shkëlqyeshëm në sytë e tij,
  Dhe RPG është e fshehur fort në çantën e shpinës!
  
  Pra, le të mos luajmë budallain,
  Më mirë akoma, le të qëndrojmë të gjithë së bashku si një mur...
  Kalimi i provimeve, vetëm pesë,
  Le të sundojë Abeli dhe jo Kaini i keq!
  
  Me pak fjalë, do të ketë lumturi për njerëzit,
  Dhe fuqia e Svarog mbi botën e shenjtë ...
  Thyeni me lojëra Orkshistët,
  Le të jetë Lada lumturi dhe një idhull!
  Vajza kukudh mbaroi së kënduari me shumë entuziazëm. Dhe ajo u përkul, goditi këmbën e saj të zbathur dhe tha:
  - Mëshirë!
  Kalorësi me armaturë të zezë konfirmoi:
  - Kjo është një këngë e denjë! Ngroh zemrën dhe shpirtin. Prandaj, unë do t'ju jap këshilla: bëni një figurë tetë me këmbët tuaja dhe do të fitoni më shumë forcë. Dhe ju mund të përballeni edhe me një përbindësh të tillë si një vampir!
  Erimiada u përkul dhe u përgjigj:
  - Bota duhet të na respektojë dhe të ketë frikë nga ne.
  Bërat e ushtarëve janë të panumërta...
  Kukudhët kanë qenë gjithmonë në gjendje të luftojnë.
  Ne do t'i shkatërrojmë orkët deri në tokë!
  Një luftëtar me armaturë të zezë bëri një rreth me shpatën e tij dhe dëgjohej muzikë, si loja e akullit.
  Dhe një siluetë u shfaq në qiell. Ai ishte një djalosh i pashëm, por i zbehtë me kapele të sipërme dhe kostum lëkure. Duart i kishte në lëkurë, doreza të zeza, dhe çizmet, përkundrazi, ishin të kuqe. Dhe ai mbajti një shpatë. Fangat dilnin nga goja e të riut.
  Erymiada bërtiti duke nxjerrë dhëmbët:
  - Ky është një vampir! Duket goxha e lezetshme.
  I riu tundi kokën, rregulloi kapelën e sipërme dhe më pas u ul fort në tokë.
  Ai u përkul para vajzës dhe tha:
  - Ajo është pothuajse e zhveshur dhe zbathur, si një skllave!
  Luftëtari i zi u përgjigj:
  - Kjo është një vikonteshë nga një familje shumë fisnike. Dhe ajo dëshiron të marrë statujën e dragoit të kuq për të shpëtuar popullin e saj nga vdekja.
  Djali vampir u përgjigj:
  - Në çdo rast, unë duhet ta mposht atë! Do të përpiqem ta mbaj gjallë nëse është e mundur!
  Erimiada u përgjigj duke buzëqeshur:
  - As unë nuk dua të të vras! Por nëse më duhet, do të luftoj me të gjitha forcat!
  Luftëtari i zi pohoi me kokë:
  - Do të luftoni me shpata. Armët janë të barabarta dhe gjithçka është e drejtë.
  Vampiri u përkul dhe u përgjigj:
  "Është një nder i madh për mua të kryqëzoj shpatat me një vajzë të tillë!"
  Erimiada shkeli syrin dhe cicëroj:
  - Ne do të shkojmë me guxim në betejë,
  Për kauzën e kukudhëve...
  Ne do të mposhtim të gjitha orkët,
  Luftoni, mos rrëshqisni!
  Vajza dhe djali morën në duar shpata me shkëlqim dhe shkëlqyese dhe u përgatitën për të luftuar. Gjendja e tyre ishte për shkatërrim të plotë.
  Një sinjal u dëgjua. Rinia vampir u vërsul me tërbim të egër drejt Erymiadës. Ajo e takoi atë me një goditje të shpatës, duke e përballuar sulmin. Vajza u ndje shumë më e sigurt dhe përsëri e zmbrapsi përpjekjen me një rrotullim fuçi.
  Më pas, Erimiada e ka lëvizur kundërshtarin mes këmbëve me këmbë të zbathur. Vampiri arriti të bllokonte goditjen, por gjithsesi u trondit.
  Kukudhi cicëroi:
  - Armiku nuk e njeh ende forcën tonë,
  Ata nuk përdorën fuqinë e tyre të plotë...
  Sulmohen foshnjat dhe gratë
  Gjithsesi, vampir, do të të vras!
  Si përgjigje, i riu u ngrit pak nga sipërfaqja dhe u përpoq t'i afrohej Erymyad si një stuhi.
  Dhe vajza e mori dhe e goditi armikun me majën e shpatës mu në bark. Mori një injeksion të dhimbshëm dhe i doli gjak. Kukudhi kreu një manovër me flutur dhe lidhi çizmin e vampirit, pas së cilës ajo cicëriu:
  Unë do ta shtyp armikun me një goditje,
  Unë, kukudh, jam i guximshëm për arsye të mirë!
  Beteja ndërkohë vazhdoi. Vampiri u përpoq të fluturonte lart, por Erimiada u hodh dhe vazhdoi ta kapte. Dhe pika gjaku të kuqe flakë u shpërndanë.
  Gjakmarrësi i ri vuri në dukje:
  - Ju keni mësuar shumë! Por ajo nuk mundi ta përballonte djalin!
  Kukudhi vërejti duke hapur dhëmbët duke buzëqeshur:
  - Duhet të fillosh diku! Të gjithë kemi mësuar nga pak, dhe mos mëkatoni, ju jeni vampir për Zotin!
  Vampiri papritmas u përshpejtua, por shpata e tij humbi objektivin dhe Erimiada goditi gjakpirësin në dore. Përsëri spërkatje dhe rënkime në ngjyrë rubin.
  Vampire vuri në dukje:
  - O djall!
  Kukudhi kundërshtoi:
  - Unë u shërbej forcave të së mirës!
  Gjakmarrësi i ri tha:
  - Cili është ndryshimi midis së mirës dhe së keqes?! Edhe perënditë e dritës vrasin dhe nuk i kursejnë armiqtë e tyre!
  Erimiada ngriti supet dhe cicëroj:
  Petali i një lule është i brishtë,
  Nëse është shqyer shumë kohë më parë ...
  Edhe pse bota përreth është mizore,
  Unë dua të bëj mirë!
  Vampiri u përpoq të shpejtonte përsëri dhe sulmoi me shpejtësi vajzën. Ai kreu manovrën me pirun, por, papritur, tehu i vajzës së kukudhit ia shpoi fytin. Një rrjedhë gjaku u spërkat. Vampiri u hodh prapa, duke shkundur pikat e kuqe dhe vuri në dukje:
  - Vërtet, ajo-djall!
  Erymiada u hodh me të gjitha forcat duke u hedhur në goditje. Taka e saj e zhveshur dhe e rrumbullakët e goditi vampirin pikërisht në mjekër. Ai u rrëzua dhe shtriu krahët në drejtime të ndryshme. Nga goja e gjakpirësit fluturuan disa dhëmbë të thyer.
  Erimiada vendosi këmbën e saj të zhveshur në gjoks, ngriti duart dhe bërtiti:
  - Fitore!
  Luftëtari i zi e pyeti:
  -A do ta përfundoni?
  Erimiada u shpreh me vendosmëri:
  - Jo!
  Kalorësi me armaturë të zezë tundi me kokë:
  - Figurina e dragoit të kuq është e jotja!
  Dhe ai bëri një trekëndësh me një shpatë të gazuar. Menjëherë pati një blic në ajër dhe u shfaq një imazh i një dragoi shumëngjyrësh e të fuqishëm. E cila fluturoi deri në Erimiad. Vajza u tkurr në mënyrë të pavullnetshme.
  Pastaj pati një blic të vogël dhe dragoi u shndërrua në një figurinë të vogël që vetë lundroi në duart e vajzës elf. Ajo e mori dhe këndoi:
  - Kukudhë, kukudhë, kukudhë,
  Rinia jonë do të jetë e përjetshme...
  Kukudhët, kukudhët, kukudhët,
  Do të jemi në lumturi të përjetshme!
  
  UDHËTIMI I PESTË I GULLIVER
  SHËNIM
  Udhëtari i famshëm Gulliver, në krye të një anijeje të madhe, niset sërish për një udhëtim. Ai kapet në një stuhi dhe anija e tij hidhet në breg. Dhe Gulliver me përvojë ndeshet me një botë kaq të çuditshme, pastaj të gjitha aventurat e mëparshme të marinarit legjendar zbehen në sfondin e tij.
  . KAPITULLI Nr. 1
  Gulliver nuk ishte më i ri. Megjithatë, u nisa përsëri në një udhëtim tjetër. Në fakt, përshkrimet e tij për aventurat u morën si asgjë më shumë se fantazi dhe përralla.
  Dhe vitet kalojnë dhe koka bëhet gri dhe në të shfaqet një sasi e madhe tullacie. Kur je mbi të pesëdhjetat, sipas standardeve të shekullit të tetëmbëdhjetë, kjo është shumë. Sidoqoftë, Gulliver vendosi të dilte sërish në rrugë. Për më tepër, fallxhori i parashikoi se këtë herë do të gjente lumturinë e tij dhe nuk do të dëshironte më të kthehej.
  Një galion i madh ndezi velat e tij dhe lundroi drejt Oqeanit Paqësor. Gulliver është tashmë mjaft i pasur, dhe leshi i hollë i deleve të vogla të marra nga Liputia i solli atij të ardhura të veçanta . Por të gjithë u shuan. Dhe lindi ideja për ta vizituar sërish këtë ishull.
  Tashmë kanë kaluar më shumë se tridhjetë vjet. Dhe liliputët jetojnë më pak se njerëzit. Pra, të gjithë ata që e njihnin Gulliverin tashmë janë zhdukur.
  Pse të mos sigurosh jetesën atje duke rrëmbyer gjahun? Liliputët nuk kanë as topa, as pushkë dhe shigjetat e tyre nuk janë asgjë kundër gjigantëve. Dhe në vetë Lilliput mund të kapni shumë gjëra të vlefshme.
  Vetëm kafshët e vogla mund të gjenerojnë të ardhura të mëdha dhe mund të shiten për një çmim të madh.
  Të shkosh për të kapur gjigantët është shumë e rrezikshme. Jo çdokush do të merrte një brute dymbëdhjetë herë më të madhe se një burrë, madje edhe një armë. Për më tepër, ata kanë një mbret që ka një ushtri të fuqishme. Vërtetë, gjigantët nuk kanë ende barut.
  Në çdo rast, Gulliver donte të vizitonte vendin e tij të parë, ku kishte dy fuqi njerëzish të vegjël. Ndoshta atje ai mund të gjente diçka që do ta bënte atë jashtëzakonisht të pasur.
  Pasi u njoh me Yahoo dhe botën e kuajve inteligjentë, Gulliver u bë më mizor dhe cinik. Vitet kalojnë dhe ju duhet të pasuroheni. Edhe sa jetë i ka mbetur nuk dihet. Dhe njerëzit qeshin me ju, dhe gazeta të ndryshme japin sugjerime vulgare se Gulliver nuk është thjesht një ëndërrimtar, por edhe një i çmendur. Dhe aq më tepër, për të dhënë dëshmi se vendet që ai përmendi ekzistojnë, ky ishte motivimi.
  përafërsisht se ku ndodheshin Lilliputi dhe ishulli Blefuscu . Dhe anija e tij tashmë ka arritur në këtë vend.
  Por saktësisht ku? Ishujt janë të vegjël dhe përpiqen t'i gjejnë verbërisht, duke përdorur lundrimin primitiv të fillimit të shekullit të tetëmbëdhjetë.
  Dhe pastaj anija mori kontrollin dhe u kap në një stuhi ...
  Ai u lëkund për shtatë ditë e netë, i shtyrë nga dallgët. Për fat të mirë, dizajni i anijes së madhe dhe të fuqishme me armë doli të ishte shumë i qëndrueshëm. Dhe nuk u prish.
  Dhe pastaj befas u ngrit një valë dhe lau galionin anglez në bregun e shkretë. I rraskapitur nga lufta e zgjatur me stuhinë dhe elementët e egër, ekuipazhi prej më shumë se dyqind marinarësh dhe vetë Gulliver, ranë në gjumë të thellë.
  Ata nuk mendonin se si të pushonin apo të rikuperoheshin.
  Gulliver kishte ankthe të vazhdueshme. Dhe kur u zgjua, makthi vazhdoi në realitet. Së pari, ai e gjeti veten të lidhur dhe pranë tij ishin djem që dukeshin rreth dymbëdhjetë ose trembëdhjetë vjeç. Ishin lyer me bojëra, pupla në kokë si indiane, këmbë të zhveshura, bust gjysmë të zhveshur. Megjithatë, këtu është mjaft nxehtë dhe kjo është e kuptueshme.
  Gulliver shikoi përreth. Dhe pashë disa marinarë të lidhur aty pranë. Vetëm edhe ata kanë ndryshuar. U bënë më të vogla, mjekra dhe kashtë u zhdukën dhe rrobat u varën si çanta.
  Gulliver hodhi një vështrim në vetvete. Dhe u habita. Trupi i tij u bë më i vogël, stomaku i tij u zhduk dhe dhimbja e shurdhër në shpinë gjithashtu. Dhe kostumi u var si një leckë larëse. Dhe çizmet papritmas rezultuan të lira. Dhe ai u hodh dhe litarët u ulën pak.
  Një djalë që dukej si një indian, i mbuluar me tatuazhe, bërtiti:
  - Ata bëhen si ne! Hajde, shtrëngoje litarët!
  Në fakt, marinarët kishin tashmë fytyra fëmijësh dhe u zvogëluan në madhësi para syve tanë.
  Djemtë me pupla dhe bojë nxituan për të tërhequr litarët. Gulliver ndjeu se ai vazhdoi të tkurret. Dhe në të njëjtën kohë, trupi ndihet i lehtë dhe energjik. Dhe dhëmbët nuk ju dhembin, dhe në përgjithësi, sikur të kishit lindur përsëri.
  Ndërkohë, në anije hipën më shumë luftëtarë vendas. Ata ishin tashmë me uniforma më të rregullta, të veshur me forca të blinduara dhe me shpata. Ka sandale në këmbë dhe disa vajza me to. Por dukeshin edhe si fëmijë, rreth dymbëdhjetë, maksimumi trembëdhjetë vjeç. Vajzat mbanin vathë dhe bizhuteri.
  Njëri prej tyre me flokë bjonde qeshi dhe vuri në dukje:
  - Është për të ardhur keq! Nuk arrita t'i shikoja si të rritur! Tani ata janë po ata të vegjël si ne!
  Djali me tatuazh tha:
  - Këtu janë më shumë se dyqind! Ata duhet të dërgohen në gurore si skllevër!
  Vajza kundërshtoi:
  - Jo! Ne thjesht do t'i shesim ato! Disa janë të pafat të shkojnë në miniera, dhe të tjerët janë pronarët e rinj!
  Një djalë me forca të blinduara dhe një helmetë të artë pyeti ashpër:
  -Kush është shefi juaj? po ju them! Dhe mos bëni sikur nuk e dini gjuhën tonë! Të gjithë ata që i bashkohen perandorisë sonë fillojnë të kuptojnë menjëherë gjuhën tonë dhe ne nga ana tjetër e kuptojmë atë!
  Një nga marinarët që u bë djalë mërmëriti:
  - Ky është kapiten Gulliver! Nuk do ta njihni menjëherë në trupin e një djali!
  Luftëtari me përkrenare të artë urdhëroi:
  - Tërhiqni ato. Kur më në fund të bëhen si ne, atëherë ndoshta do të lëshohen. Në të njëjtën kohë, ata do të përgatiten për tranzicionin.
  Djemtë luftëtarë vunë Gulliverin dhe djemtë e tjerë mbi supe, duke i mbajtur dy nga dy dhe i çuan jashtë.
  Gulliver mendoi se kjo mund të ishte e pakuptimtë. Por pastaj m'u kujtuan liliputët. Ata ishin më të vegjël në shtat. Vetëm kryesisht të rriturit, jo fëmijët. Ndoshta ai nuk duhet të habitet?
  Ai vizitoi botë të ndryshme dhe pa vende të mahnitshme. Pra, pse bota e fëmijëve nuk duhet të jetë mes tyre? Kjo ishte e vetmja gjë që i mungonte për koleksionin e tij të ndjesive.
  Gulliver pa që bregu nuk ishte më i shkretë. Aty kishte shumë ushtarë të blinduar. Kishte djem me pupla dhe harqe të stilit indian dhe luftëtarë me armaturë të lehtë metalike. Dhe vajzat me harqe, gjithashtu, meqë ra fjala, ishin zbathur me përjashtim të komandantëve, të cilët kishin bizhuteri të çmuara dhe sandale të mbuluara me perla.
  Vajzat harkëtare qëndronin në një rresht. Një gradë tjetër kishte në duar harqe më të fuqishme që lëshonin bulona vdekjeprurëse. Në anën e djathtë kishte katapultë. Pranë tyre ka edhe djem e vajza. Luftëtari kryesor me një përkrenare të artë urdhëroi:
  - Merr rrobat e të burgosurve! Ata tani janë skllevër dhe duhet të vishen sipas gradës së tyre.
  Rrobat tashmë nuk përshtateshin dhe mezi po mbaheshin. Të burgosurit, të cilët ishin bërë djem, u zgjidhën dhe të gjitha leckat tashmë me erë të këndshme u hodhën në një grumbull, bashkë me këpucët e tyre. Pastaj derdhën mbi të një përzierje vaji dhe squfuri dhe i vunë zjarrin.
  Tani marinarët ishin djem jo më të vjetër se trembëdhjetë vjeç, dhe në shekullin e tetëmbëdhjetë, përpara përshpejtimit, fëmijët e asaj moshe dukeshin si dhjetëvjeçarë në shekullin e njëzet e një. Po, ato janë ulur ndjeshëm.
  Dhe tani ata ishin lakuriq, disa e mbuluan me turp me duar.
  Vajzat me shigjetar dhe me hark u mbajtën nën kërcënimin e armëve.
  Djali me helmetë të artë urdhëroi:
  - Epo, le t'i lajnë në det! Pastaj do t'u japim rroba skllevërish për të mbajtur pamjen.
  Dhe djemtë e kapur u dëbuan në det. Uji ishte i ngrohtë, i ngrohur nga dielli tropikal. Këtu kishte një klimë të mirë. Mund të shihje palma dhe arrë kokosi.
  Të paktën nuk do të ngrini.
  Gulliver ishte edhe i turpëruar dhe në të njëjtën kohë i lumtur. Pasi ka kaluar më shumë se dyzet vjet, ai tani është bërë plotësisht i shëndetshëm, energjik dhe i gëzuar. Dhe humori u bë i gëzuar, megjithëse skllavëria dhe poshtërimi e priste përpara, si dhe ndoshta puna e vështirë në gurore. Gulliver nuk e dinte se cila ishte rruga e vështirë, por dëgjoi histori se sa jo e mrekullueshme ishte! Por sa i ri dhe i shëndetshëm është tani.
  Rëra ishte e nxehtë dhe dogji thembra të zhveshura e fëminore. Nuk kanë pasur ende kohë të bëhen të ashpër dhe të mbuluar me kallo, siç ndodh kur ecni për një kohë të gjatë pa këpucë. Duhet të theksohet se në Britani, ecja zbathur konsiderohej si shenjë e varfërisë së madhe, madje edhe nëse fëmijët shfaqnin takat e tyre të zhveshura, ishte vetëm në vapë, dhe më pas zakonisht midis të varfërve. Dhe kështu ata u përpoqën të vishnin këpucët e tyre, me gjithë kënaqësinë e ndjesisë së sipërfaqes së tokës, me thembra fëminore, të ndjeshme.
  Por në të njëjtën kohë, pa këpucë është pak e dhimbshme . Rëra digjet e nxehtë në diellin tropikal në mesditë. Djemtë dhe vajzat vendase kanë qartë thembra shumë të forta dhe të forta.
  Nga rruga, Gulliver mendoi - sa vjeç janë ata? Po sikur të gjithë këtu të jenë të pavdekshëm? Dhe jo si një nga botët ku Gulliver vizitoi, dhe megjithëse njerëzit nuk vdisnin, ata prapë u plakën, dhe pavdekësia ishte e re, e gëzueshme dhe energjike!
  Të jesh fëmijë është e mrekullueshme në mënyrën e vet! Dhe ndoshta do të jetoni kështu për më shumë se një mijëvjeçar.
  E vërtetë, atëherë Gulliver u trishtua. Po sikur t'i duhej të punonte për qindra vjet si skllav i zhveshur e zbathur në gurore? Dhe kjo sjell shumë pak gëzim.
  Këta djem janë si ferri. Për shembull, një prift shprehu mendimin se flaka e përjetshme është një metaforë, dhe mëkatarët punojnë si skllevër në një punë të vështirë të përjetshme!
  Një tjetër gjë që e befasoi Gulliverin ishte se djemtë luftëtarë vendosën të gjitha armët e tyre në një grumbull të veçantë dhe vendosën pistoleta dhe musketa në kuti hekuri.
  Gulliver mendoi se kjo nuk ishte shumë e zgjuar. Meqenëse armët e zjarrit nuk janë gjë e keqe. Për më tepër, disa armë të prodhuara në Angli, në atë kohë vendi më i përparuar në botë, qëllojnë mjaft saktë. Dhe këtu janë harqet dhe harqet, sikur në mesjetën e hershme. Dhe në Britani tashmë po vjen revolucioni industrial. Dhe së shpejti Anglia do të bëhet aq e fortë sa edhe gjigantët do të mund të përplasen. Edhe pse ky mund të jetë një rrezik kolosal.
  Djem skllevër lakuriq spërkatën në ujin e detit. Dhe kjo ishte e mrekullueshme në mënyrën e vet. Gulliver dhe një çift ish-djemsh marinar papritmas filluan të spërkaten rreth njëri-tjetrit. Ata u zhytën në një re me spërkatje dhe qeshën me gëzim, duke nxjerrë gjuhën.
  Duket se ata ishin të rritur në mendjen e tyre dhe ruanin të njëjtën kujtesë, por në sjelljen e tyre ata papritmas u bënë fëmijë të vërtetë. Dhe ata duan shumë të buzëqeshin, të buzëqeshin dhe të bëjnë shaka.
  Dhe Gulliver spërkati mbi marinarët e tij dhe ata kundër tij. Djemtë ishin shumë të gëzuar dhe treguan dhëmbët. Të cilat tani i kanë të tyret dhe të bardhët. Kjo është një botë e re, e lezetshme në të cilën ka një rikthim të lavdishëm në fëmijëri.
  Gulliver ndihej mirë fizikisht dhe mund të ishte mjaft i lumtur në përgjithësi. Dhe në fakt atij iu kthye rinia dhe kjo, mund të thuhet, është gjëja më e rëndësishme.
  Dhe çfarë mund të dëshironi më shumë? E vërtetë, nga ana tjetër, ju jeni thjesht një skllav lakuriq, dhe kjo është edhe e bezdisshme. Dhe të jesh skllav nuk është shumë mirë. Megjithatë, të jesh skllav është shumë më mirë.
  Në të vërtetë, pavarësisht nga të gjitha problemet, fëmijëria është një kohë mjaft e lumtur. Le të ketë ndonjëherë konflikte me bashkëmoshatarët, ose duhet të shkoni në shkollë, apo edhe të punoni.
  Edhe pse... Sigurisht, në fund të shekullit të shtatëmbëdhjetë, kur Gulliver ishte fëmijëria, ishte një kohë kur nuk ishte shumë e shëndetshme. Dhe nuk ka asnjë nga gëzimet që kanë fëmijët në njëzet e një. Po, kjo është pikërisht ajo.
  Por megjithatë, fëmijët komunikojnë me njëri-tjetrin dhe luajnë. Dhe kjo mund të thuhet se është argëtim, edhe nëse nuk e keni idenë për ekzistencën e konzollave të lojërave dhe telefonave inteligjentë.
  Megjithatë, djemtë nuk u lejuan të spërkaten për një kohë të gjatë dhe u dëbuan nga uji me shtiza. Dhe rëra e nxehtë ju djeg vërtet thembrat. Vërtetë, kur thembra janë të lagura, nuk e ndjeni atë. Pastaj fillon të bëhet vërtet nxehtë.
  Gulliver bërtiti:
  - Këmbët më digjen shumë! Më jep disa këpucë!
  Si përgjigje, djaloshi luftëtar e goditi me kamxhik, duke bërtitur:
  - Hesht! Skllevërit nuk u takojnë këpucë sipas gradës së tyre!
  Megjithatë, vajzat luftëtare filluan të mbanin mbathjet e tyre të notit. Kjo është e vetmja veshje që mund të vishnin skllevërit. Si në një lloj Egjipti.
  Djemtë që u kapën filluan të vishnin të paktën këtë për të mbuluar turpin e tyre.
  Gulliver u përpoq të pyeste:
  - Kështu përshëndesin të panjohurit!?
  Dhe pastaj ai mori përsëri kamxhikun. Megjithatë, një vajzë elegante me një palë vathë diamanti tha:
  - Merre me qetësi! Ai është udhëheqësi i tyre në fund të fundit! Ndoshta mund t'i shpjegoj atij?
  Luftëtari me përkrenaren e artë tundi me kokë:
  - Le të!
  Vajza, duke ngulur këmbët me sandale të çmuara, iu afrua Guliverit, i cili ishte bërë djalë, dhe cicëroj:
  - Të gjithë të huajt nga deti bëhen skllevër sipas zakonit dhe shiten në ankand. Këto janë rregullat tona. Sidoqoftë, nëse dini të bëni diçka dhe të provoni se mund të jeni të dobishëm, atëherë jeta juaj në skllavëri nuk do të jetë aq e vështirë. Dhe me kalimin e kohës, ju mund të merrni lirinë për meritat tuaja. Gjithashtu, nëse jeni të shkëlqyer me armë, ne mund t'ju dërgojmë në cirk për të luftuar si gladiatorë. Dhe nëse tregoheni mirë atje, atëherë do të merrni në ushtri, dhe ky është një shans për një karrierë. Domethënë, edhe skllevërit tanë mund të jetojnë mirë dhe të bëhen njerëz fisnikë.
  Gulliver u përkul dhe u përgjigj:
  - Unë jam kirurg, mund të jem i dobishëm!
  Vajza tundi kokën:
  - Në vendin tuaj mjekësia është e zhvilluar dobët. Nuk ka gjasa të keni ndonjë dobi!
  Gulliver pyeti me një buzëqeshje:
  - Po britanikët?
  Vajza me një palë vathë diamanti pohoi me kokë:
  - Sigurisht! Dhe jo vetëm ata! Sigurisht që të gjithë i priste skllavëria. Dhe kush u dërgua në luftë!
  Gulliver pyeti:
  - Nuk ju duhen topa, pistoleta, musketa?
  Vajza u përgjigj me vendosmëri:
  - Jo! Ne luftojmë vetëm me armë me tehe! Baruti është i ndaluar si këtu ashtu edhe në Perandorinë Buffalo.
  Gulliver u befasua:
  - A ka një perandori tjetër?
  Vajza tundi me kokë:
  - Po, dhe mes nesh ka një luftë! Vetëm mos mendoni se nëse do të arrinit atje, do të ishit më mirë. Edhe ju do të robëroheshit dhe do të dilnit në shitje!
  Gulliver tha me një psherëtimë:
  - Mjerisht! Ky mesa duket është fati ynë! Bëhu gjithmonë skllav ose i burgosur!
  Djali me helmetë të artë pohoi me kokë:
  - Ajo të shpjegoi gjithçka! Tani do të çoheni në qytet. Aty do ta përgatisin për shitje. Mos u mërzit të vraposh. Për përpjekjen për të shpëtuar, ne kryqëzohemi menjëherë në kryqe. Atje në qytet do të damkosesh dhe, siç është zakon, flokët do të rruhen tullac. Dhe ata do t'ju nxjerrin për të shitur. Nëse e gjeni veten në miniera, silluni mirë. Pastaj do të alternoni punën sipërfaqësore dhe atë nëntokësore. Pra, me ushqim të mjaftueshëm, mund të qëndroni me shekuj!
  Gulliver fishkëlleu:
  - Më shumë se një shekull, skllav në gurore!?
  Djali tundi me kokë:
  - Kjo eshte! Nuk kemi pleqëri! Gëzohu, të jesh përjetësisht i ri. Nëse nuk jeni vrarë, atëherë pas një mijë vjetësh shpirti juaj do të largohet ende nga trupi juaj. Por ju keni ende një mijë vjet përpara. Jetoni dhe jini të lumtur!
  Dhe Gulliver u fshikullua përsëri. Perspektiva për të jetuar një mijë vjet pas kësaj nuk ishte shumë inkurajuese.
  Por nga ana tjetër, a nuk është e mrekullueshme? Por pyes veten se çfarë do të ndodhë nëse ajo ikën? A do të bëhet sërish i rritur, apo do të mbetet djalë? Edhe pse është ndoshta shumë herët për të menduar për të.
  Djemtë që kohët e fundit kishin qenë marinarë u grumbulluan në një kolonë. Dhe këta janë dyqind djem. Të gjithë gjysmë të zhveshur në trungjet e zeza të skllevërve. Djem te bukur, te dobet, por per te mos thene se kush jane te dobet. Këto janë mjaft muskulare dhe të forta në pamje dhe pa yndyrë. Lëkura është nxirë dhe dhëmbët janë të gjithë të paprekur dhe të bardhë. Dhe me sa duket plotësisht i shëndetshëm.
  Edhe pse thembra e tyre e zhveshur ende nuk është bërë plotësisht e ashpër, ato janë ende të durueshme pa këpucë.
  Disa kalorës fluturuan lart. Edhe djemtë, me kamxhik në duar. Në njëbrirësh u shfaqën edhe vajza.
  Kështu erdhi kalorësia. Dhe me të janë pesë leopardë të stërvitur.
  Një djalë mbi një kalë dhe me një helmetë argjendi paralajmëroi:
  - Këto kafshë do t'ju mbrojnë! Nëse dikush përpiqet të arratiset, do ta bëjnë copë-copë. Ne nuk do t'ju japim ushqim dhe ujë për momentin - jini të durueshëm, skllevër. Pastaj do të ketë ushqim dhe ujë. Epo, sigurisht, meqenëse jeni të gjithë djem këtu, do të vendoseni në një kazermë të veçantë derisa të nxirreni në ankand. Mos guxoni të rebeloheni. Ju do të vriteni dhe kushdo që kapet do të kryqëzohet në një kryq ose yll. Është e ndaluar të flasësh gjatë tranzicionit. Do të fshikullojmë dhunuesit pa mëshirë. Dhe ne do t'i vëmë në shtyllë ata më kokëfortët.
  Dhe nëse doni të thoni diçka, duhet të thoni: Z. ose Zonjë, më lejoni t'ju drejtohem. Dhe mos harroni të përkuleni!
  Gulliver, duke mposhtur frikën e tij, gurgulloi:
  - Më lejoni t'ju drejtohem ju lutem!
  I riu me përkrenare të artë ulëriti:
  - Epo, fol!
  Gulliver, i cili u bë djalë, pyeti:
  - Nuk ka nevojë të na lidhni! Ne do të japim fjalën e nderit se do të sillemi të qetë dhe të qetë dhe nuk do të ikëm!
  I riu me helmetë të artë buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - A është zakon në Angli të mbash fjalën, sidomos të huajve?! Megjithatë, ne nuk do t'ju vendosim zinxhirë nëse mund të jeni të qetë dhe të mos bëni zhurmë për të paktën një orë. Përndryshe do ju lidhim me zinxhirë të gjithëve si të dënuar!
  Vajza me një palë vathë diamanti tha:
  "Ndoshta do ta marr këtë djalë të ri dhe do ta vendos në një kalë i vogël pranë meje?"
  I riu me helmetë të artë tundi kokën:
  - Shumë nder për një djalë skllav lakuriq dhe të pistë. Mund ta lidhni në një zinxhir si një qen dhe ta lini t'ju ndjekë.
  Vajza tundi kokën me një buzëqeshje dhe guxoi:
  - Në zinxhirin e tij të argjendtë! Sa djalë i vogël i ëmbël është bërë tani.
  I riu Gulliver përjetoi një tjetër poshtërim. I vunë një jakë, si një qenush dhe e lidhën me zinxhir me zinxhir argjendi.
  Djem të tjerë detarë u lidhën në një litar. Tani ata ishin si djem skllevër. Kalorësit u rrethuan dhe një pjesë e rojes lëvizi në këmbë.
  Dhe kështu i gjithë ky ekip këmbëzbathur u nis. Djemtë skllevër buzëqeshnin kur u bënë fëmijë, por nëse përpiqeshin të flisnin merrnin kamxhik. Në mënyrë të parregullt, ata shkelën së bashku me takat e tyre të zhveshura, së pari nëpër rërë. Dhe pastaj përgjatë rrugës me zhavorr të trashë.
  Gulliver djali po tërhiqej në një zinxhir. Vërtetë, ishte e lehtë të ecje në trupin e një fëmije. Dhe vajza në bizhuteri nuk po nxitonte të hipte në kalë i vogël. Përkundrazi, ajo ishte edhe kurioze për shoqëruesin e ri të homologut të saj. I cili kohët e fundit ishte i rritur.
  Ajo pyeti me një buzëqeshje:
  -Ishit ju më i rëndësishmi mes tyre?
  Djaloshi Gulliver pohoi me kokë:
  - Po, unë!
  Dhe ai shkeli zbathur, me tabanin e një fëmije, në një guralec të mprehtë, pas së cilës ai bërtiti.
  Vajza buzëqeshi dhe e pyeti përsëri:
  -Keni udhëtuar në vende interesante?
  Djaloshi skllav u përgjigj me besim:
  - Sigurisht!
  Bukuroshja me bizhuteri pyeti:
  - Trego! Cila ishte përvoja juaj e parë dhe më interesante?
  Gulliver, i cili ishte bërë i ri, u përgjigj menjëherë:
  - Sigurisht, duke shkuar në vendin e Liliputit . Aty jetonin njerëz të vegjël, si ne njerëzit, vetëm dymbëdhjetë herë më të vegjël!
  Vajza, kureshtare, pyeti:
  - Ishin si ne, fëmijët, apo si ju të rriturit?
  Djaloshi skllav u përgjigj me padurim:
  - Ata ishin si speciet tona - të rritur dhe fëmijë, vetëm dymbëdhjetë herë më të vegjël.
  Epo, ata nuk kishin ende armë zjarri - vetëm armë të ftohta!
  Vajza shtrembëroi fytyrën e saj të lezetshme, fëminore dhe vuri në dukje:
  - Edhe për luftën tonë, dhe armët e zjarrit! Një lumturi e tillë mungonte!
  Gulliver vuri në dukje:
  - Por ju mund të pushtoni të gjithë kontinentin tuaj me të!
  Bukuroshja mërmëriti dhe këndoi:
  Nuk dua fitore me asnjë çmim
  Nuk dua ta vendos këmbën në gjoks...
  Ne nuk do të jemi në lidhje me Satanin,
  Ashtu është, ne nuk mund të largohemi fare nga rruga!
  Një djalosh skllav, duke shtypur këmbët e tij të zbathura, të cilat filluan të kruheshin nga zhavorri i trashë në rrugë, vuri në dukje:
  - Nuk është gjithmonë e nevojshme të ndiqni rregullat për hir të një qëllimi të madh!
  Vajza pohoi me kokë:
  - Po, dhe unë, për shembull, do t'ju vari në raft!
  Ata ecën në heshtje për ca kohë. Gulliver shikoi kolonën e djemve që ishin bërë detarë. Këta janë djem jo më të vjetër se trembëdhjetë vjeç. Fëmijët duken mjaft bukur, megjithëse janë pothuajse të zhveshur, zbathur dhe duken si skllevër. Po, ata janë skllevër. E priste një fat krejtësisht i palakmueshëm.
  Vajza pyeti:
  - Dhe kur të panë xhelatët kaq të madh, çfarë bënë?
  Djali Gulliver u përgjigj me një buzëqeshje të ëmbël:
  - Më lidhën!
  Bukuroshja qeshi dhe kërciti:
  - Dhe ju u dorëzuat atyre kaq të mëdha?
  Djaloshi skllav tha:
  - E bënë ndërsa unë flija! Si dhe ju! Nëse do të ishit zbuluar në kohë, kjo nuk do të ndodhte kaq lehtë për ju!
  Vajza tundi me kokë:
  - Pa dyshim! Por zakonisht, nëse anijet me të rritur hidhen në breg në brigjet tona, banorët e tyre bien në gjumë. Dhe pastaj ata bëhen fëmijë si ne!
  Boy Gulliver vuri në dukje:
  - Fëmijëria e përjetshme... Çfarë ka më mirë se pleqëria e përkohshme!
  . KAPITULLI Nr. 2.
  Fëmijët, njëri mbi një njëbrirësh të bukur dhe të bardhë, tjetri një djalosh skllav vetëm me mbathje noti, vazhduan të flisnin.
  Vajza u shpreh:
  - Në botët e tjera, njerëzit janë kaq të papërsosur. Ata plaken dhe gratë veçanërisht bëhen kaq të neveritshme dhe të shëmtuara me kalimin e moshës. Gratë e moshuara janë të rrudhura, me gunga, pa dhëmbë, me erë të keqe. Kjo është vetëm një lloj neverie!
  Djaloshi Gulliver, i cili po ecte me zinxhir, shtriu duart dhe u përgjigj:
  - Kjo është providenca e Zotit! Unë gjithashtu do të doja që gratë dhe burrat të mos plaken, por...
  Vajza qeshi dhe pyeti:
  - A thua provincën e Zotit? Por ne kishim tashmë disa ekuipazhe, nga periudha të ndryshme. Dhe të gjithë ata përfaqësojnë Zotin në mënyra të ndryshme. Në veçanti, prifti tha se besimi i saktë është katolik, dhe kreu i të gjithë të krishterëve është Papa!
  Djaloshi Gulliver tundi kokën:
  - Ne kemi një besim pak më ndryshe! Dhe kreu i kishës është mbreti! Sidoqoftë, jo të gjithë anglezët i përmbahen kësaj. Ka protestantë të drejtimeve të ndryshme, shumë katolikë dhe në vende të tjera të botës ka fe krejtësisht të ndryshme.
  Vajza buzëqeshi dhe pyeti:
  - Po, ju keni shumë fe. Por ju nuk mund ta kuptoni as fenë tuaj. Unë kam qenë duke lexuar Biblën. Atje Jezusi thotë qartë dhe drejtpërdrejt se ka vetëm një Zot dhe në parajsë. Megjithatë, Apostulli Thoma u gjunjëzua dhe i tha Krishtit - Zoti im dhe Perëndia im? Pra, a kanë të krishterët dy perëndi?
  Djali Gulliver u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Jo! Jo në këtë mënyrë!
  Vajza bërtiti:
  - Sa gabim! Nuk mund të ketë qenë dy Zota dhe një në të njëjtën kohë. Dhe prifti madje tha se Fryma e Shenjtë është gjithashtu Zot, pra janë tre perëndi! Por është thënë qartë: më dëgjo, Izrael, Zoti yt është Një!
  Djaloshi skllavi iu përgjigj me një psherëtimë:
  - Ky është misteri i pakuptueshëm i Trinisë!
  Vajza buzëqeshi dhe tha:
  - Dhe një gjë tjetër që më huton. Nëse Jezusi është Zoti i Plotfuqishëm, atëherë pse nuk kishte fuqi të mjaftueshme për të mbajtur kryqin në Kalvar? Çfarë lloj Zoti i gjithëfuqishëm është Ai nëse nuk mund të bëjë as një gjë kaq të thjeshtë?
  Djali Gulliver u përgjigj me një vështrim të hutuar:
  - Mister i madh: Zoti u shfaq në mish, iu shfaq engjëjve, u shfajësua në shpirt, u ngjit në lavdi!
  Vajza vuri në dukje me zemërim:
  - Pra, me këto fjalë është një mister, ju mund të shpjegoni çdo gjë në botë. Ky është një shpjegim, pa shpjegim!
  Djaloshi skllav pohoi me kokë:
  - E drejte! Por nuk ka më mirë! Dhe Bibla thotë se ka sekrete që edhe engjëjt përpiqen t'i depërtojnë!
  Bukuroshja mori një kamxhik nga çanta e saj dhe gjurma e goditi djalin në shpinën e tij të lëmuar dhe pa qime.
  Gulliver nuk ishte aq i dhimbshëm sa i poshtëruar.
  Dhe vajza tha:
  - Çdo absurditet dhe marrëzi mund të shpjegohet, me një fjalë, mister!
  Dhe pati një pauzë tjetër. Djemtë spërkatën mbi guralecat e mprehta e të nxehta të rrugës. Ishte e qartë se këmbët e tyre, të cilat ende nuk ishin ngurtësuar sa duhet, po përjetonin dhimbje dhe vuajtje. Në shputat e fëmijëve shfaqen flluska, gërvishtje dhe mavijosje. Por disa nga djemtë dhe vajzat roje ecin me guxim këmbëzbathur dhe gjatë jetës së tyre të gjatë, këmbët e tyre janë bërë shumë kallo, më të forta se lëkura e çizmeve dhe nuk përjetojnë shqetësime. Kështu djemtë skllevër rënkonin, çaluan dhe vuanin.
  Në Britani, ecja zbathur nuk ishte prestigjioze - konsiderohej si shenjë e varfërisë ekstreme. Dhe madje edhe fëmijëve nuk u pëlqente të tregonin takat e tyre të zhveshura dhe të rrumbullakëta. Dhe vera në Britani nuk është aq e nxehtë. Pra, fëmijët këtu nuk janë ende aq të kalitur.
  Djali Gulliver gjithashtu vuajti. Këmbët e zhveshura e fëminore i digjeshin dhe shputat ishin prerë tashmë dhe vuanin nga nxehtësia e gurëve. Ai qëndroi vetëm me guxim dhe kokëfortësi. Edhe pse është djalë, një mashkull duhet të durojë, duke treguar një shembull guximi.
  Për të shpëtuar disi nga vuajtja e tij, Gulliver pyeti:
  - A keni një Zot?
  Vajza buzëqeshi dhe pyeti:
  - A beson në Zotin tënd?
  Djali Gulliver u përgjigj jo shumë i sigurt:
  - Po ju besoj!
  Bukuroshja tundi kokën dhe tha:
  - Pse jeni në skllavëri tani? A vuajnë këmbët e fëmijëve tuaj nga gurët e mprehtë dhe të nxehtë?
  Djaloshi skllavi iu përgjigj me një psherëtimë:
  - Të gjithë kanë mëkate! Dhe ky është ndëshkim për mëkatet e mia! Dhe përveç kësaj, rifitova rininë time, e cila tashmë mund të quhet një shpërblim!
  Vajza buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Po, është e mundur! Mund të jetosh një mijë vjet dhe të kesh ende të gjithë dhëmbët. Edhe nëse një dhëmb i bie, ai do të rritet përsëri. Dhe nuk do të keni një vend tullac, mjekër ose gunga. Po, këmbët tuaja të zbathura së shpejti do të bëhen të ashpra dhe ecja mbi gurë të mprehtë dhe të nxehtë do të bëhet edhe e këndshme!
  Djaloshi Gulliver pohoi me kokë:
  - Sidomos! Është pothuajse parajsë! Në rininë e përjetshme të ndritshme!
  Vajza me bizhuteri këndoi:
  Sa e mrekullueshme është të jesh i ri,
  Gjallëri dhe energji e madhe...
  Lëreni gjahtarin të kthehet në lojë,
  Dhe planeti do të bëhet një parajsë e përjetshme!
  Pastaj vajza mori dhe hoqi sandalet me gurë të çmuar nga këmbët e saj të bukura, ndonëse fëminore. Ajo zbriti nga njëbrirëshi dhe eci zbathur me djalin Gulliver.
  Fytyra e saj buzëqeshi dhe vajza vuri në dukje:
  - Dhe madje është bukur të ecësh mbi guralecë me taka të zhveshura!
  Djaloshi Gulliver ra dakord:
  - Po! Mund ta shijoni vërtet! Por me të vërtetë dhemb!
  Vajza bëri një pyetje:
  - Në çfarë beson? Prifti tha: të drejtët do të shkojnë drejt e në parajsë, mëkatarët e mëdhenj do të shkojnë në ferr, por ata që janë mëkatarë më të vegjël do të shkojnë në purgator. Po ju?
  Djaloshi skllavi iu përgjigj me një psherëtimë:
  - Ne nuk besojmë në purgator! Jemi ose në parajsë ose në ferr!
  Vajza qeshi dhe tha, duke spërkatur guralecat me këmbët e saj të zhveshura, shumë të bukura, të dalta:
  - Por në këtë rast, të gjithë do të duhet të dërgohen në ferr! Sepse nuk ka njerëz pa mëkate. Të gjithë mëkatojnë, nëse jo me vepra, atëherë me mendime. Dhe pse Zoti juaj i hedh në zjarr?
  Djali Gulliver ngriti supet, të cilat ishin bërë fëmijërore, dhe u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Ne kemi besim se ekziston hiri i Zotit që i shpëton njerëzit nga ferri. Dhe në veçanti, Zoti i Plotfuqishëm Jezu Krisht shkoi në kryq për këtë arsye, për të mbuluar të gjitha mëkatet njerëzore! Dhe sakrifica e tij shlyese na jep një shans për shpëtim!
  Vajza buzëqeshi dhe vërejti, duke vazhduar të shijonte ngrohtësinë e gurëve të mprehtë që gudulisnin dhe masazhonin shputat e saj të zhveshura:
  - Kjo është pikërisht ajo që nuk e kuptoj! Njerëzit, pasi vranë Perëndinë Bir, jo vetëm që nuk u bënë më të mirë, por madje shtuan numrin e mëkateve dhe krimeve të tyre. Dhe Perëndia Atë i fali ata vetëm për këtë? Edhe pse teorikisht, për një akt të tillë duhet të ishin mallkuar plotësisht?
  Djali Gulliver psherëtiu dhe u përgjigj:
  - Ky është gjithashtu një sekret i madh. Misteri se si ndodhi shëlbimi! Në çdo rast, Zoti Më i Larti Jezus mori mbi vete fajin dhe mëkatet e gjithë botës. Dhe pa derdhur gjak nuk ka falje!
  Vajza, duke spërkatur këmbët zbathur, logjikisht tha:
  - Por ju nuk mund ta bëni këtë! Kjo është në kundërshtim me parimet ligjore. Një person ende mund të paguajë një gjobë për një tjetër, por nuk ka të drejtë të vuajë në burg. Epo, lëre më të shkojmë në vdekje për dikë tjetër. Kjo gjithashtu bie ndesh me ligjet tuaja britanike!
  Djali Gulliver pohoi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, bie ndesh me ligjet njerëzore! Por Vetë Zoti i Plotfuqishëm i vendos ligjet si në Tokë ashtu edhe në Qiell! Dhe ju nuk mund të argumentoni kundër kësaj!
  Vajza bëri një pyetje:
  - Dhe se ligjet e Zotit dënonin me vdekje një të pafajshëm? Dhe madje Zoti më i Larti Krijues?
  Djaloshi skllavi u përgjigj:
  - Më i Larti Zoti Jezus e mori fajin mbi vete! Ai mori mbi vete zemërimin e Zotit. Dhe ai e bëri atë me fisnikëri. Dhe gjithçka tjetër... Epo, dikush duhej të përgjigjej për mëkatet dhe këtë e bëri vetë Zoti, në personin e Birit të tij!
  Vajza logjikisht tha:
  - Por vdekja e Perëndisë Bir në kryq nuk e bëri njerëzimin më të mirë. Dhe kjo vetëm sa i shtoi krimet e tij. Rezulton se për të marrë falje, njerëzimi duhej të bëhej edhe më kriminel? Kjo është krejtësisht absurde!
  Djali Gulliver u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Planet e Zotit janë të pakuptueshme. Dakord se edhe për milingonat, shumë gjëra që kemi ne njerëzit janë të pakuptueshme!
  Vajza qeshi dhe u përgjigj:
  - Përgjigjja universale është e pakuptueshme! Në këtë mënyrë ju mund të shpjegoni gjithçka pa shpjeguar asgjë. Në të vërtetë, është e pamundur të kuptosh Zotin dhe nuk ka nevojë të mendosh!
  Djali Gulliver tha me një psherëtimë:
  - Dhe në botën tonë ka shumë që është e pamundur të kuptosh! Për shembull, pse Toka tërheq objekte? Mund të jepni një shpjegim për këtë?
  Vajza buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Epo, po, jo çdo gjë mund t'i jepet një përgjigje logjike dhe e arsyeshme! Por pyetja është, pse duhet të besojmë në Zot? Në fund të fundit, askush nuk e ka parë Atë. Dhe në të njëjtën kohë, a besoni në të?
  Djaloshi skllavi ngriti supet përsëri dhe u përgjigj:
  - Përndryshe, është e vështirë të shpjegohet ekzistenca e botës sonë dhe yjeve të ndryshëm. Si ta kuptojmë këtë? Dikush i krijoi!
  Bukuroshja këmbëzbathur tha:
  - Si të shpjegohet ekzistenca e Krijuesit? Dikush e krijoi edhe Atë?
  Djali Gulliver shkeli me këmbën e tij të zbathur në një gur të mprehtë dhe rënkoi, pastaj tha:
  - Ne besojmë se Zoti ka qenë gjithmonë!
  Vajza qeshi dhe tha:
  - Si mund të shfaqej Zoti pa arsye! Duhet të ketë një shkak rrënjësor për gjithçka!
  Djaloshi skllavi u përgjigj:
  - Duhet ta marrim si aksiomë që Zoti ekziston. Dhe besoni në të. Dhe nëse mendoni dhe kuptoni për një kohë të gjatë, patjetër që do të çmendeni!
  Bukuroshja qeshi dhe këndoi:
  - Këto janë përralla për fëmijë,
  Sigurisht që besoni në Zot...
  Jepini paratë priftërinjve,
  Dhe atëherë do të merrni parajsën!
  Djaloshi Gulliver pohoi me kokë:
  - Mjerisht, është e pamundur të dish gjithçka!
  Vajza pyeti:
  - Pse njerëzit plaken dhe vdesin nën Zotin e plotfuqishëm?
  Djaloshi skllavi u përgjigj:
  - Ndëshkimi për mëkatin!
  Bukuroshja ka theksuar:
  - Por edhe ne mëkatojmë dhe nuk plakemi!
  Djaloshi Gulliver ngriti supet:
  - Nuk e di pse jeni fëmijë të përjetshëm! Dhe as ju nuk e dini! Ashtu si nuk dihet pse një lopë ka brirë, por një derr jo!
  Vajza i shkeli syrin djalit të robëruar dhe i sugjeroi:
  - Ndoshta do një kamxhik? Apo duhet të skuqni takat tuaja të zhveshura?
  Djaloshi Gulliver pyeti:
  - Çfarë do të vërtetojë kjo?
  Bukuroshja u përgjigj me zë të lartë:
  - Se për ty unë jam Zoti Perëndi!
  Djaloshi skllav u përgjigj me guxim:
  - Epo, ju ende nuk mund të më vrisni shpirtin!
  Vajza u shpreh:
  - Ju mund të dërgoheni në gurore, që është ferr i vërtetë. Ose ndoshta në një vend më të mirë. Për shembull, unë mund t'ju bëj pronarin tim!
  Djaloshi Gulliver pohoi me kokë:
  - Faleminderit!
  Vajza pyeti:
  - Më thuaj më mirë, çfarë aventura ke pasur me liliputët?
  Djaloshi skllavi u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Kur flija, më lidhën. Më pas, megjithatë, më dhanë diçka për të ngrënë. Epo, ata na gjuajtën me shigjeta. Më pas, ishte më interesante. Më zgjidhën dhe madje më dhanë pak liri. Në këmbim u kam ofruar edhe disa shërbime.
  Bukuroshja këmbëzbathur, duke shkelur guralecët e mprehtë e të ndezur me këmbët e saj të zhveshura, fëminore, por shumë të hijshme dhe duke buzëqeshur, pyeti:
  - Çfarë shërbimesh i keni ofruar? Me gjatësinë tuaj, ndoshta nuk është shumë e përshtatshme për zonjat të merren me një gjigant të tillë!
  Djali Gulliver buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Kam kryer një shërbim shumë të madh. Ai mori pesëdhjetë anije që kundërshtarët e Liliputit i kishin përgatitur për zbarkim. Dhe në këtë mënyrë e shpëtuan shtetin e tyre nga zbarkimi i një ushtrie të fortë!
  Vajza e goditi djalin me pëllëmbën e saj në shpinë të zhveshur, të kuqe nga një nxirë e freskët dhe guxoi:
  - Kjo është vërtet e mrekullueshme! Rezulton se kjo është një rritje e madhe që mund të përdoret për mirë!
  Djali Gulliver këndoi si përgjigje:
  Jo vetëm të shkëlqejë, por të pi duhan,
  Ndoshta një vullkan, ndoshta një vullkan ...
  Ndoshta në zemrën time mund të jem një xhuxh,
  Dhe një gjigant, dhe një gjigant!
  Dhe djali vazhdoi të shkelte mbi gurët e mprehtë e të nxehtë me këmbët e tij fëminore, të mavijosura, të gërvishtura. Dhe ishte e dhimbshme dhe e pakëndshme. Por fëmija i guximshëm vazhdoi.
  Dhe për të shpërqendruar veten ai pyeti:
  - Por çfarë besimi keni?
  Vajza pyeti duke buzëqeshur:
  - Çfarë mendoni se është e nevojshme për të pasur besim?
  Djaloshi Gulliver pohoi me kokë:
  - Të gjithë popujt kanë të paktën një lloj besimi. Edhe egërsirat!
  Vajza bërtiti:
  - Ne nuk jemi të egër! Dhe ne nuk besojmë në përralla!
  Djaloshi skllavi tha:
  - Por rrezikon të humbasësh shpirtin!
  Si përgjigje, vajza filloi të këndonte me ironi;
  Çfarë donte të thoshte Zoti?
  Ai, duke jetuar në një distancë të tmerrshme...
  Kur u dha urdhri për të punuar,
  Që të mos mbetemi në ëndërr.
  
  Edhe pse veshja mbretërore është e mrekullueshme,
  Por nuk ka më koprrac...
  Varfëria hedh pikën bosh -
  Bota jonë e vuajtjeve është epike!
  
  Dhe Adami nuk është fajtor për këtë -
  Një djalë i thjeshtë sovjetik, rus...
  Eca lakuriq, pa e fshehur turpin tim,
  Si një proletar nën carizëm!
  
  Zoti i dha ushqim - kufiri,
  Kullot pa i ditur pirunët...
  Nëse dëshironi më shumë, do të rriheni!
  Dhe pini me pëllëmbën e dorës pa shishe.
  
  Adami pësoi një fat të tillë,
  Në një parajsë të mërzitshme, të mërzitshme!
  Por gjarpri fluturoi me krahë,
  Ai e kuptoi: një person vuan ...
  
  Ka një mënyrë për të dalë nga gëmusha,
  Ndërto një qytet, lind!
  Për të mos bredhur nëpër korije për një kohë të gjatë,
  Ndonjëherë tradhtia është e nevojshme!
  
  Unë vodha çelësin magjik nga parajsa,
  Për të lënë Edenin e rutinës...
  Aty do të gjeni vajzën e ëndrrave tuaja,
  Të paktën ju mund të vdisni në botën e krimit!
  
  Po, sigurisht që ka një rrezik, djalë
  Ky planet nuk është dhuratë...
  Por ju do të njihni ndërgjegjen, nderin,
  Dhe ju do të gjeni ndeshjen tuaj të përsosur!
  
  Adami mori këtë çelës -
  Ai hapi portat dhe u largua nga parajsa.
  Mëkatari harxhoi shumë energji,
  Duke ecur mbi gurët e maleve të mëdha...
  
  Këtu ai e sheh përsëri portën -
  Dhe përsëri u shfaq gjarpri me krahë ...
  Ai tha: Unë jam një shejtan i mirë -
  Bulon u hap vetvetiu...
  
  Adami hyri dhe pa -
  Një mrekulli e tillë e pikturuar...
  Vajzë e zhveshur pas kodrës,
  Fërkoni një enë prej ari prej porcelani.
  
  Por sa e mirë është?
  Adami djali nuk mundi të përmbahej!
  Dhe puth buzët e saj
  Doli të ishte më e ëmbël se mjalti!
  
  Ajo iu përgjigj -
  Trupat u bashkuan në një ekstazë të stuhishme...
  Jo, mos e mallkoni Satanin -
  Djemtë u shfaqën në mëkat!
  
  Zoti i dëboi nga parajsa, por...
  Planeti u bë shtëpia e tyre.
  Edhe pse njerëzit kanë vetëm një diell,
  Por ka mijëra pasardhës!
  
  Po, ishte shumë e vështirë -
  Përmbytjet, thatësirat dhe dimrat.
  Por mendja është një rrem i fuqishëm,
  Njeriu është bërë një krijim i fortë!
  
  Ai mund të fluturojë si një engjëll,
  Si e shkatërron relievin demoni i maleve!
  Krijo një rrugë ku mund të shkosh -
  Arritni në çdo pikë në tokë.
  
  Dhe ne kemi nevojë për hapësirë -
  Ne gjithashtu do të jemi në gjendje të pushtojmë.
  Pra, mëkati ynë nuk është një fjali,
  Jo, mos fol marrëzi!
  
  Pa mëkat, nuk ka përparim,
  Mendimet gjenerojnë lëvizje!
  Ka vetëm një përgjigje për predikimin:
  Ne nuk kemi nevojë për parajsën e dikujt tjetër!
  Dhe vajza e inatosur goditi këmbën e saj të zbathur, duke bërë që gurët të dridheshin dhe të hidheshin. Dhe ai e bëri këtë me vendosmëri.
  Kjo është me të vërtetë një vajzë nga një vend përjetësisht i ri.
  Djaloshi Gulliver tha:
  - Epo, a nuk keni vërtet frikë nga mundimi i përjetshëm, ferr?
  Vajza buzëqeshi dhe pyeti:
  - E ke parë vetë ferrin?
  Djali Gulliver ngriti supet fëminore dhe u përgjigj:
  - Sinqerisht, jo!
  Vajza buzëqeshi dhe shtoi:
  -A ka parë ndonjë nga njerëzit në vendin tuaj ferrin?
  Djaloshi skllav shtriu duart:
  - Nuk e di! Njëri, megjithëse ishte i dehur, e piu veten në delirium tremens dhe pa ferrin dhe djajtë. Por askush nuk e di me siguri për këtë dhe nuk mund ta dijë!
  Bukuroshja vuri në dukje me ironi:
  - Kështu besoni në përrallat e fëmijëve. Dhe priftërinjtë ju marrin para për përralla!
  Djali Gulliver ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Nuk është vetëm çështja e frikës nga ferri. T'i bindesh Perëndisë nën presion nuk është aspak ajo që i nevojitet të Plotfuqishmit. Nëse do të kishte dashur, ndoshta do t'i kishte treguar parajsën dhe ferrin me gjithë lavdinë e tyre. Dhe askush nuk do të guxonte të kundërshtonte!
  Vajza tundi kokën dhe pyeti:
  - Dhe cili është thelbi i problemit?
  Djaloshi Gulliver u përgjigj:
  - Fakti që ne jo vetëm i frikësohemi Zotit, por edhe e duam atë!
  Bukuroshja këmbëzbathur pohoi me kokë:
  - Është mirë që e doni Atë! Pse nuk të do?
  Djaloshi skllav u përgjigj me besim:
  - Dhe Zoti Perëndi na do!
  Vajza qeshi:
  - Dhe për këtë arsye i kthen gratë e reja, të bukura në gra të vjetra. Dhe gjithashtu dërgon të gjitha llojet e fatkeqësive natyrore?
  Djaloshi Gulliver tha:
  - Kush e do këdo që e do atë !
  Bukuroshja këmbëzbathur qeshi dhe e goditi skllavin Gulliver me një goditje të kamxhikut, duke cicëruar:
  - Unë të dua! Dhe kjo është arsyeja pse godita!
  Pas së cilës ajo mori një guralec me gishtat e saj të zhveshur. Ajo e hodhi atë. Ajo çau nëpër gjethen e një palme që rritej përgjatë rrugës. Dhe duke buzëqeshur, ajo pyeti:
  - Hajde, ndoshta mund të këndosh! Për shembull, se si e doni Zotin e Madhërishëm?!
  Djaloshi skllav Gulliver pohoi me kokë:
  - Me kënaqësi!
  Vajza paralajmëroi kërcënues:
  - Por nëse nuk më pëlqen, atëherë djali do të skuqë takat tuaja të zhveshura, fëminore!
  Djaloshi skllav filloi të këndojë si përgjigje, me zërin e tij të qartë dhe shumë të këndshëm;
  Një rreze dielli shkëlqen përmes errësirës së artë,
  Dërguar nga një kerubin, përshëndetje nga Zoti për mua!
  Sulmojnë shpirtrat e këqij - një tufë e zgjuar,
  Bota e krimit sjell shumë telashe!
  
  Ne bëjmë shumë hile të pista - vepra të ndyra,
  Nëse dëshironi mirë, ngeleni vetëm!
  Doja t'i thyeja prangat në copa,
  Por jaka që dha sundimtari është e fortë!
  
  M'u kujtua fytyra femërore e të dashurit tim,
  Do të vij përmes flakëve të betejave dhe stuhive!
  Dhe shpirti i shenjtë depërtoi në zemrën time,
  Është e vështirë për mua, po rënkoj, duke u mbytur në delir!
  
  Poshtë nesh është një fushë, një qilim me pemë,
  Errësira e panumërt e armiqve ka formuar një mur!
  Por engjëlli i Zotit shtriu dorën e tij të djathtë,
  Është koha për të fituar dhe për t'i thënë lamtumirë melankolisë!
  
  Unë lavdëroj Krishtin - ai është hyjnor,
  Në shpirtin tim mëkatar: I Plotfuqishmi këndon!
  Motivi është i njohur për të gjithë, i përsëritur në psalme,
  Shtizë e mprehtë - shkoni në një shëtitje!
  
  Zoti i paqes takohet me vetullën më të errët,
  Atdheu i Shenjtë është tradhtuar nga ju!
  Ju u trembët në betejë dhe u ndave me shpatën tuaj,
  Ju jeni pushtuar nga kundërshtari juaj, Satanai!
  
  Unë iu përgjigja Zotit, duke u përkulur deri në tokë,
  Po, njeriu është i dobët, mishi i tij është si uji!
  Kur ishte e vështirë, të thirra,
  Përgjigja nuk erdhi, ai mezi i mbijetoi betejës!
  
  I lutem të Plotfuqishmit, më jep një shans,
  Për të tendosur vullnetin tuaj dhe për të mposhtur ushtrinë e ferrit!
  Krishti u përgjigj - ai pa orën e shkatërrimit,
  Por unë doja të testoja besimin tuaj!
  
  Epo, shko dhe lutu - do të të fal,
  Vuajtjet e njerëzve, mjerisht, e kuptoj!
  Kujto Davidin, vendose gurin në hobe,
  Të gjithë mëkatarët e botës janë bij të Krishtit!
  
  Dhe kështu unë luftoj, për lavdinë e Krishtit,
  Dhe rrjedh një rrjedhë gjaku që zien!
  Dhe malet e të vdekurve, numri i viktimave nuk mund të numërohet,
  Por unë besoj në dashurinë e Zotit të Plotfuqishëm!
  Vajza fillimisht e goditi me kamxhik djalin skllav Gulliver. Djali i zhveshur rënkoi.
  Pastaj ajo e duartrokiti atë në shpatull në mënyrë miratuese, duke vënë në dukje:
  - Ju kënduat mirë! Ju keni një talent!
  Gulliver fëmija tundi me kokë dhe vuri në dukje:
  - Dhe për çfarë?
  Vajza u përgjigj me besim:
  - Që të dini vendin tuaj!
  Djaloshi skllav pohoi me kokë:
  - Po, jam gati ta di! Por ndër liliputët mbajta titullin Duka. Dhe ishte shumë e lezetshme!
  Vajza qeshi dhe vuri në dukje:
  - A keni qenë dukë? Kjo është shumë interesante! Dhe unë jam një vikonteshë!
  Djaloshi skllav pohoi me kokë:
  -A jeni vikonteshë? Kjo është e mahnitshme!
  Vajza vuri në dukje:
  - Unë mund të urdhëroj që të të heqin lëkurën të gjallë dhe të spërkasin me kripë! Atëherë do të kuptoni se çfarë do të thotë të konkurrosh me mua!
  Djali Gulliver u përkul dhe u përgjigj:
  - Jam plot përulësi!
  Vajza qeshi dhe vuri në dukje:
  - Takat e tua të zhveshura qartë duan shkopinj. Më mirë akoma, digjni ato me një levë të nxehtë. Atëherë do të kuptoni se çfarë vleni!
  Djaloshi skllavi u përgjigj:
  - Unë do të pranoj çdo dënim nga ju!
  Bukuroshja buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Por sot jam i sjellshëm dhe do të të fal. Me kusht që të më këndosh përsëri!
  Djaloshi skllav Gulliver pohoi me kokë:
  - Jam gati të këndoj për ty gjithë ditën!
  Vajza e goditi sërish me kamxhik dhe leh:
  - Eja të këndojmë!
  Dhe fëmija fatkeq filloi të kryente një romancë;
   Gënjeshtari i poshtër që flet për
  Sikur Atdheu të jetë vetëm pluhur!
  Se gjëja kryesore në gjithçka është gjuetia për rubla,
  Dhe ju duhet të shkoni me rrjedhën e fatit!
  
  Por jo një ushtar i tillë, vendi i trishtimit të shenjtë,
  Në fund të fundit, për të lufta është thirrja e tij kryesore!
  Urdhri i mbretit është i thjeshtë: luftoni dhe mos kini frikë,
  Fryma e akullt nuk do ta trembë vdekjen!
  
  Dhe hapësira është ajo që njeriu di,
  I është dhënë të fluturojë dhe të pushtojë hapësirën!
  Fillimisht një fillim i ndrojtur, pastaj një vrapim i pjerrët,
  Do të ketë një mbretëri në galaktika me miliona!
  
  Është e pamundur të ndalosh, edhe pse gjaku rrjedh si një lumë,
  Luftë mes njerëzve, me çmenduri të keqe!
  Unë dua të pushoj, të ha byrekë aspic,
  Dhe shtrihuni në bar nën një koshere të ëmbël bletësh!
  
  Por kudo që të gjeni lumturinë, nuk është në parajsë apo ferr,
  Është gjithmonë me ty, e megjithatë larg!
  Ju po kërkoni në qiell për yllin tuaj të zgjedhur,
  Për ta mbajtur zemrën në seksionin e shenjtë!
  
  Por Atdheu është atje, dhe dielli dhe hëna,
  Ajo është si një sy i mrekullueshëm - mbrojtësi juaj!
  Dhe nëse është e nevojshme, atëherë grisni, madje edhe në kërthizë,
  Oh, sa të holla e të grisura janë fijet e jetës!
  
  Atdhe përgjithmonë, për të gjithë popujt ju,
  Si një oqean në të cilin spërkat lumturia!
  Madhështia e bukurisë, guximi dhe ëndrrat,
  Dhe ai zjarri i dashurisë që nuk shuhet!
  Djaloshi skllavi këndoi dhe u përkul. Vajza pohoi me kokë dhe e goditi me kamxhik, por këtë herë lehtë dhe guxoi:
  - E ke kompozuar mirë këtë! Unë mendoj se ju e meritoni torturën në raft!
  Djaloshi skllav Gulliver ankoi:
  - Mos më fut në raft!
  Vajza kundërshtoi:
  - Jo! Të paktën do ta dini se çfarë përjeton një djalë kur një hekur i nxehtë i djeg thembrën e zhveshur. Në të njëjtën kohë ata do të përdredhin nyjet tuaja. Dhe kështu madje do t'i bashkojë venat dhe do t'i kthejë ato plotësisht nga brenda.
  Djaloshi skllav Gulliver pohoi me kokë:
  - Vullneti yt! Jam dakord me gjithçka!
  Vajza qeshi dhe vuri në dukje:
  - Ju jeni kaq të bindur! Epo, mirë, ne do t'ju torturojmë me kujdes që të mos ju gjymtojmë. Më thuaj, kur ishe djalë, a të kanë goditur ndonjëherë?
  Gulliver u përgjigj sinqerisht:
  - Po, jo shumë!
  Vajza tundi me kokë:
  - A dëshiron të të fshikullojnë shumë keq?!
  Djaloshi skllavi u përgjigj sinqerisht:
  - Sigurisht që jo! Unë jam mendërisht normal, dhe sigurisht nuk më pëlqen të lëndohem!
  Vikontesha këndoi me një buzëqeshje:
  Toka është bujare me ju mëkatarë,
  Dhe qiejt janë plot rrezik...
  Ne do të jemi bashkë si një familje
  Trëndafilat erë të tillë para një stuhie!
  Djali Gulliver bërtiti:
  Gjithçka në botë varet nga
  Nga lartësitë qiellore...
  Por nderi ynë, por nderi ynë,
  Kjo varet vetëm nga ne!
  
  
  
  Aventurat e PRINCESËS TË ARBATUAR KËBËBZHUR
  SHËNIM
  Një princeshë e bukur skandinave detyrohet të martohet me një mbret të vjetër francez. E dëshpëruar, ajo ikën me një fustan të varfër dhe fillon udhëtimi i saj zbathur nëpër Francë, plot rreziqe dhe aventura.
  . KAPITULLI Nr. 1
  Në një mbretëri që lulëzoi në Skandinavi, jetonte një princeshë me bukuri përrallore. Ajo kishte flokë ngjyrën e borës, të spërkatur lehtë me pluhur ari, që mbërthej si leshi i qengjit. Dhe kështu mbreti i Francës donte ta merrte për grua. Dhe ai dërgoi deri në pesë anije me dhurata të shtrenjta për të.
  Mbreti i Suedisë i priti me nder dhuratat dhe ambasadorët. Dhe ai pranoi të hiqte dorë nga vajza e tij. Por ajo befas u bë kokëfortë. Ajo kishte një të dashur të fshehtë, një djalë të ri biond të bukur. Por mbreti i Francës nuk ishte më i ri dhe nuk shkëlqente nga bukuria.
  Dhe Agustini i bukur, ky ishte emri i princeshës, nuk pranoi të shkonte. Por mbreti suedez ëndërroi një aleancë me Francën e atëhershme shumë të fuqishme për t'u përballur me Rusinë cariste.
  Dhe pastaj ai iu drejtua një mashtrimi. E ftova vajzën time për darkë. U përpoqa ta përshëndesja sa më ngrohtë. Dhe ai vetë shtoi në heshtje një pilulë të fortë gjumi, e cila e rrëzoi atë për tre ditë dhe netë.
  Princesha nuk e dyshoi babanë e saj për tradhti dhe pa vonesë piu verën e kuqe dhe të ëmbël.
  Dhe ra në gjumë të thellë. Ajo u transportua me një barelë të artë, të mbuluar me kadife dhe mëndafsh, në anijen e flotës mbretërore franceze.
  Dhe më futën në një kabinë të mbuluar me fletë ari dhe caktuan shërbëtore me një roje nderi.
  Pas kësaj, pesë anije të mëdha të Francës së Madhe me topa u nisën.
  Topat e mbretërisë suedeze i përshëndetën.
  Dhe vajza po flinte e qetë. Ëndrrat e saj ishin të lehta, të ajrosura dhe të këndshme. Ajo pa në to engjëj, kerubinë rrezatues, Nënën e Zotit të bukur si dielli dhe shumë më tepër. Vajza ka fjetur tre ditë rresht dhe ndoshta nuk kishte parë kurrë ëndrra kaq të ndritshme, të bukura dhe të këndshme. Por më pas erdhi zgjimi. Dhe doli të ishte jo aq qesharake. Sidoqoftë, princesha ishte e zgjuar. Dhe ajo nuk u bë histerike. Dhe në të njëjtën kohë, ajo vendosi me vendosmëri të ikte nëse ishte e nevojshme.
  Por kjo nuk është e lehtë për t'u bërë. Ajo vëzhgohej vazhdimisht. Dhe anijet ishin të ngarkuara me ushqime dhe ujë dhe nuk hynin në port.
  Por më në fund arritën në Port de Calais. Dhe princesha u përshëndet me nder. Ajo ishte fjalë për fjalë e ngarkuar me bizhuteri, si një dyqan bizhuterish.
  Dhe mbi një karrocë të artë, të mbështjellë me diamante, me siguri të madhe, e çuan në Paris.
  Augustini, natyrisht, ende nuk mund të lexonte përrallën për Gerdën nga Mbretëresha e Dëborës, por ajo nuk ndihej plotësisht e qetë. Ajo shoqërohej nga një autokolonë e madhe dhe një eskortë nderi. Pra, grabitësit nuk kërcënuan.
  Princesha po mendonte se si të shpëtonte. Kishte shumë ide, por asnjëra nuk ishte e përshtatshme.
  Dhe kur ajo po i afrohej Parisit, ata panë një vajzë rrugës. Ajo ishte me një fustan të grisur, të ndyrë dhe zbathur. Por në të njëjtën kohë e bukur, dhe gjithashtu bionde. Dhe ajo, nëse lahej dhe vishej, u bë vërtet një kalimtare për një princeshë.
  Agustini e ftoi në karrocë dhe i kërkoi që të lahej pak gjatë rrugës. Për më tepër, është verë dhe është nxehtë, dhe sigurisht, ju jeni duke djersitur me rroba luksoze, bizhuteri dhe një karrocë të artë.
  Aty e pyeti vajzën se kush ishte.
  Ajo u përgjigj:
  - Unë jam Gertruda! Babai im ishte një dukë dhe nëna ime ishte një fshatare e thjeshtë. Ajo vdiq dhe tani u bëra një jetim endacak.
  Agustini i sugjeroi asaj:
  - Le të ndryshojmë! Ti do të bëhesh princeshë dhe unë do të vesh leckat e tua. Pas kësaj, ju më dëboni dhe unë do të largohem. Por ti, Gertrude, do të bëhesh gruaja e mbretit francez!
  Vajza si princeshë, një bjonde e mrekullueshme, aq e bukur dhe simpatike, e larë nga pluhuri, tundi me kokë:
  - Mirë! jam dakord. Gjaku i vetë De Guise rrjedh brenda meje. Dhe nëna ime më mësoi latinisht, dhe unë i kuptoj sjelljet e pallatit.
  Agustini vuri në dukje:
  -Ti je i huaj. Nëse ka ndonjë gjë, ata ranë dakord për humbjen e kujtesës nga një pilulë e fortë gjumi në verë!
  Gertruda tundi me kokë:
  - Do përpiqem! Dhe ti?
  Princesha tha me vendosmëri:
  - Dhe unë, si një shenjtor, do të shkoj zbathur nëpër botë për të kërkuar lumturinë!
  Vajza u shpreh:
  - Është kënaqësi të ecësh zbathur gjatë verës. Por në dimër, këmbët e mia të zbathura ftohen kaq shumë!
  Agustini vuri në dukje:
  - Dimri është ende larg. Dhe në Francë, më thanë, vera është e gjatë. Kështu që unë shpresoj se mund të përshtatem disi. Ose ndoshta kthehen në atdheun e tyre.
  Gertruda tundi me kokë:
  - Paç fat!
  Princesha nuk pranoi të vishte leckat e saj, të cilat ishin ende të lagura pas larjes. Ajo mori një fustan të thjeshtë por të pastër shërbëtoreje. Dhe ajo vendosi të shkonte zbathur, sepse gjithmonë donte. Por së pari, vera në Suedi nuk është aq e ngrohtë sa në Francë, dhe së dyti, kush do ta lejonte vajzën e mbretit të ecë zbathur?
  Dhe është shumë bukur ta bësh këtë në qilim dhe pllaka të lëmuara, duke e ndjerë atë me tabanin e zhveshur të një vajze, pothuajse një vajze.
  Por sa e lehtë është kur të hiqen të gjitha bizhuteritë dhe fustani i rëndë. Ju keni veshur vetëm një mantel pothuajse të bardhë, tashmë të larë dhe mjaft të shkurtër, duke i lënë këmbët e zbathura. Do të kishte qenë e mundur të zgjidhej një fustan më i pasur nga shërbëtoret, por Augustine vendosi të mos tërhiqte shumë vëmendjen ndaj vetes. Dhe është edhe më komode të veshësh një mantel në një trup të zhveshur.
  Në ndarje, të dy miqtë shtrënguan duart. Gertruda, përkundrazi, ishte shumë e kënaqur, megjithëse e rëndonin bizhuteritë, veçanërisht diademën dhe rruazat, dhe përgjithësisht i vinte vathët disi që të mos i shponte veshët.
  Ishte gjithashtu e pakëndshme për këmbët në këpucë të çmuara me taka të larta. Por tani ajo është një person mbretëror.
  Dhe vetë mbreti do të bëhet burri i saj.
  Dhe Agustini doli nga banja. Dhe sa më shpejt që të ishte e mundur, ajo u largua me këmbët e saj të zhveshura dhe të gdhendura.
  Kur ajo ecte mbi bar, ajo ndjeu shpime të lehta. Por pastaj u futa në zhavorr. Gurët e nxehtë djegën me dhimbje shputat e përkëdhelura të këmbëve të vajzës. Janë si ato të një fëmije të vogël. U dhemb dhe Agustini rënkoi.
  Dhe ajo zbriti shpejt në bar. Ishte më e lehtë këtu, por gjithsesi, terreni i shpoi këmbët e saj të buta, vërtet të gushtit.
  Agustini donte shumë të kthehej prapa, por ajo shtrëngoi dhëmbët dhe vazhdoi.
  Ajo u përpoq të imagjinonte se ishte një shenjtore. Por shenjtorët duruan mundimet.
  Këtu Gertruda ecte zbathur mbi zhavorrin e ndezur me lehtësi dhe buzëqeshje. Ju mund të shihni se lëkura në tabanin e saj është si thundra e devesë.
  Dhe ajo do të mësohet me Agustinin.
  Por derisa të mësohesh... Sa më shumë që princesha ecte, aq më shumë i dhembin shputat e saj të shpuara dhe të zhveshura. Për një fshatare kjo nuk është asgjë, por për një princeshë nga një vend verior?
  Megjithatë, Agustini eci me kokëfortësi përpara. Jo shumë larg Parisit. Dhe atje ajo mendoi se do të gjente diçka. Por më pas ajo erdhi në periferi të një fshati afër Parisit. Më duhej të ecja në rërë. E cila është gjithashtu shumë e dhimbshme për këmbët e shpuara nga fijet e barit. Vajza çalonte në të dyja këmbët dhe rënkoi. Ajo po dridhej.
  I dhembin edhe viçat - ajo nuk ishte mësuar të ecte këmbëzbathur.
  Plus ajo ishte e uritur. Është vetëm koha e drekës. Një shëtitje në ajër të pastër ju zgjon oreksin.
  Vajza trokiti në shtëpinë më të afërt. Dera u hap nga pronari - një grua rreth tridhjetë. Ajo e shikoi trangun, praktikisht i veshur me lecka me këmbë të rrëzuara, të zbathura dhe tha:
  - Çfarë do! Unë nuk shërbej.
  Augustini tha:
  - Më jep të paktën një lloj pune.
  Gruaja fshatare e pa më nga afër. Fytyra e Agustinit ishte e zbehtë, por tashmë e skuqur nga dielli, ashtu si edhe këmbët. Dhe mund të shihni se thembra e saj janë të buta dhe të thurura, dhe duart e saj janë një aristokrate, me thonj të gjatë.
  Gruaja fshatare pyeti:
  - Ishe shërbëtore për një njeri fisnik?
  Princesha tundi me kokë:
  -Po ishte!
  Gruaja tundi me kokë:
  - Duket sikur të kanë nxjerrë jashtë. NE RREGULL. Nuk kam nevojë për punëtor, kam fëmijë. Por prapë do të të lë të punosh për të të ushqyer. A mund të endësh shporta?
  Princesha psherëtiu dhe u përgjigj:
  - Nuk e kam provuar.
  Gruaja vulosi këmbën e saj të zhveshur dhe të nxirë me zemërim:
  - Është e lehtë, do të mësosh! Endni pesë shporta dhe merrni drekën.
  Augustini pohoi me kokë. Dhe ajo hyri në shtëpi. Ai ishte i varfër. Fëmijët ishin gjithashtu të dobët, të nxirë dhe zbathur. Tre vajza dhe një djalë thurin shporta. Agustini u ul me ta. Vajza i dha shkopin dhe i tregoi se si ishte bërë.
  Princesha filloi të endte. Gishtat e saj ishin natyrshëm të shkathët dhe të fortë, dhe ajo mësonte shpejt.
  Edhe Agustini u interesua dhe thuri me entuziazëm. Së shpejti një burrë me mjekër, burri i gruas, u shfaq dhe mori koshat. Sidoqoftë, vura re të renë:
  - Je kaq e bukur. Mund të fitoja para me diçka më fitimprurëse se shporta!
  Gruaja fshatare tundi dorën:
  - Ajo është një vajzë e mirë. Mos i bëni asaj propozime të pahijshme.
  Fshatari u largua nga kasolle, ai ishte i vetmi në familje me çizme. Megjithatë, veshja e çizmeve në Francë në qershor nuk është shumë e këndshme. Por besohej se ishte e përshtatshme vetëm për fëmijët të ishin zbathur, dhe ndoshta edhe për gratë, por jo për një burrë të rritur.
  Agustini dhe fëmijët pështyjnë të gjithë bastun. Pas së cilës, më në fund morëm qull dhe qumësht. Edhe princesha hëngri. Pas punës fizike dhe tranzicionit, ushqimi i thjeshtë i është dukur shumë i shijshëm.
  Gruaja fshatare tha:
  - Mund të qëndroni me ne.
  Agustini tundi kokën negativisht.
  - Unë dua të kthehem në atdheun tim.
  Gruaja pyeti:
  -Ku është atdheu juaj?
  Princesha u përgjigj sinqerisht:
  - Në Suedi!
  Gruaja fshatare tha:
  - Larg. Duhet të shkojmë në port. Por këmbët tuaja janë të buta. Ju duhet t'i bëni ato më të trashë ose të vishni këpucë.
  Augustini mërmëriti:
  - Unë mund ta përballoj.
  Gruaja pyeti:
  - A mund të qepësh?
  Princesha tundi me kokë:
  - Jam marrë pak me qepje, por çfarë?
  Gruaja fshatare vuri në dukje:
  - Shko te Marko. Ai ka shtëpinë më të pasur në fshat. Ai shet qilima. Mund të fitoni para prej tij për këpucë dhe një fustan të mirë.
  Augustini pohoi me kokë.
  - Do ta marr parasysh.
  Vajza e gjakut të gushtit ndihej e lodhur dhe tashmë ishte tepër vonë. Dhe ajo tha:
  - Ndoshta do të më lërë të fle?
  Gruaja fshatare tundi me kokë:
  - Mund të flini me fëmijët në sanë. Ata ishin gjithashtu të lodhur gjatë ditës dhe të bindur.
  Ishin tetë fëmijë nga pesë deri në trembëdhjetë vjeç. Ata ishin vërtet të qetë. Princesha fjeti në sanë për herë të parë. Por kjo ishte normale për një trup të fortë dhe të shëndetshëm. Dhe ajo e mori dhe e zuri gjumi. Dhe fëmijët nuhatën.
  Ndërkohë Gertruda sapo mbërriti në Paris. Pavarësisht orës së vonë, mbreti doli për ta përshëndetur personalisht.
  Një ish-fshatare dhe vajza jashtëmartesore e një duke, ajo është me të vërtetë shumë e bukur dhe si princeshë. Vetëm, natyrisht, fytyra e saj është e errët nga rrezitja, dhe këmbët e saj dhe një pjesë e konsiderueshme e trupit të saj. Por Gertruda u bë pluhur dhe e fshehu nxirjen e saj.
  Por ajo ende ndihej jo rehat. Ende ulur në karrocë, asgjë. Por kur e vendosni dhe ecni, këpucët ju fërkojnë këmbët sepse nuk jeni mësuar me to dhe takat e larta nënkuptojnë se do të bini.
  Por vetë mbreti e takoi atë. Ai duket të jetë mbi pesëdhjetë. Jo shumë e lezetshme dhe e rrudhur. Por e veshur me luks. Dhe ai e kapi Gertrudën për krahu.
  Dhe ai filloi ta pyeste me mirësjellje për shëndetin e saj.
  Vajza fshatare mori informacione për oborrin nga nëna e saj dhe u përgjigj mjaft inteligjente. Dhe në përgjithësi nuk u ankova.
  Mbreti i dha një pije dhe i ofroi diçka për të ngrënë. Unë nuk e tërhoqa atë në shtrat - është e pamundur para dasmës. Gertruda e gllabëroi ushqimin me kënaqësi, mezi u përmbajt për të mos treguar vrazhdësi.
  Pasi hëngri, fshatarja zakonisht gjysmë e uritur u rëndua. Mbreti urdhëroi ta lanin dhe ta vendosnin në shtrat.
  Gertruda u shtri në banjë. Vajzat filluan ta fërkojnë dhe ta lajnë. Njëri prej tyre vuri në dukje:
  - Çfarë këmbësh me kallo keni.
  Gertruda u përgjigj:
  - Dhe kam vrapuar shumë zbathur për të qenë i fortë dhe i shkathët.
  Shërbëtorja pyeti:
  - A është kjo zakon mes princeshave tuaja?
  Gertruda bërtiti:
  - Dhe kjo nuk është më puna juaj!
  Vajza ishte mësuar me të vërtetë të ecte zbathur. Duke qenë jetime, ajo e duroi të ftohtin edhe në dimër. Si nuk u sëmur duke shkelur nëpër dëborë. Megjithëse, zakonisht për dimër shkoja në jug të Francës.
  Eshte mire qe te pakten nuk u damkos per vjedhje. Në vend të kësaj, gjykatësi me mëshirë e urdhëroi atë të rrihte takat e saj të zhveshura me shkopinj. Është e dhimbshme dhe e dhimbshme, por nuk lë shenja në lëkurë. Pas së cilës, Gertrude ndaloi vjedhjen dhe filloi të fitonte para shtesë në fshatra.
  Por nëse ajo do të ishte rrahur siç duhet, do të ishte e dukshme në banjë. Por ajo është ende shumë e nxirë. Dhe sado të ngjallte një dyshim i tillë.
  Këmbët e vajzës janë shumë të hijshme në formë. Por këmbët janë vërtet kaq të forta, më të forta se lëkura e çizmeve.
  Por shërbëtorja heshti dhe nuk bëri më pyetje.
  Pasi lau princeshën e vetëshpallur, ajo u shtri në shtrat. Është e pazakontë kur mbytesh në shtretër me pupla. Por Gertruda ra në gjumë dhe ra në ëndrra.
  Të nesërmen Agustini u zgjua. Për mëngjes i dhanë bukë dhe qumësht të thartë. Dhe gruaja fshatare ofroi të endte edhe dy shporta të tjera.
  Dhe pastaj princesha vazhdoi rrugën e saj.
  Këmbët e saj të plagosura u shëruan brenda natës dhe ecja u bë pak më e lehtë. Por ende dhemb. Sidomos kur ajo doli në rrugën me zhavorr. Më duhej të kaloja përsëri në bar. Vajza vazhdoi. Ajo shtrëngoi dhëmbët dhe u tendos. Këmbët e saj u ngrohën pak dhe u bë më e lehtë.
  Më në fund, muret e Parisit u shfaqën përpara. Qyteti është shumë i madh, kohët kur mesjeta tashmë po mbaronte dhe kohët e reja po fillonin. Dhe industrializimi tashmë është duke u zhvilluar.
  Por armët me tehe nuk janë zhdukur ende. Shekulli i shtatëmbëdhjetë ishte një kohë e veçantë.
  Agustini ecën në bar, me gjemba, ndonjëherë duhet të nxjerrë gjemba nga thembra.
  Më në fund, princesha detyrohet të dalë përsëri në rrugë. Është e dhimbshme dhe e nxehtë. Për fat të mirë, dielli u fsheh pas reve dhe nuk u dogj aq shumë. Por thumbon.
  Agustini ecën me shumë vështirësi. Ajo është duke çaluar sërish në të dyja këmbët dhe ka dhimbje të forta. Por ai tregon guxim dhe shkon.
  Porta po afrohet gjithnjë e më shumë. Ka roje... Ata nuk i kushtojnë vëmendje një gruaje tjetër lypës zbathur. Njerëzit vijnë e shkojnë. Shumë gra dhe shumica e fëmijëve janë gjithashtu zbathur. Por ata nuk kanë aq frikë nga gurët në rrugë. Dhe Agustini vuan.
  Por ja ku ajo është në Paris. Këtu trotuaret janë prej guri dhe pak më të lëmuara. Nuk dhemb më aq shumë. Por megjithatë, këmbët e thyera të vajzës vuajnë shumë. Dhe madje edhe gjurmët e gjakut që rrjedh pak janë të dukshme.
  Agustini shkon tek vetja dhe e duron. Qyteti është i madh dhe mjaft i ndotur. Fëmijët lypës vrapojnë kudo.
  Agustini ecën. Dhe ajo mendon se çfarë duhet të bëjë? Sigurisht, ju nuk mund të kontaktoni mbretin në asnjë rast. Dhe nëse njërit nga dukat dhe konta. Por a do ta besojnë se vajza zbathur me mantel është vajza e mbretit suedez?
  Në këtë mënyrë mund të arrini te ekzekutuesi.
  Por çfarë duhet bërë? Nuk e njihja Agustinin. Viçat e saj filluan të dhembin përsëri dhe ajo ndjehej e lodhur.
  Vajza u ul në shkallët dhe filloi të pushonte. Ajo mori frymë dhe fërkoi shputat e saj të bllokuara, të cilat i kruheshin tmerrësisht.
  Një djalë iu afrua asaj. Ai duket i veshur bukur dhe me këpucë.
  Për më tepër, të reja dhe të llakuara.
  Duke parë Agustinin, ai tha:
  - Kaq e bukur dhe kaq e varfër?
  Princesha ngriti kokën dhe u përgjigj:
  - Kërko thesare në parajsë!
  Djali tundi me kokë:
  - Dhe ju jeni të zgjuar! E dini, dikush si ju mund të bëjë një jetë shumë më të mirë.
  Agustini i zgjuar tha:
  - Nuk do ta shes veten.
  Djali tundi me kokë:
  - Dhe ju gjithashtu mund të fitoni para nga kjo. Por ka një mënyrë tjetër!
  Princesha pyeti me habi:
  - Dhe cila?
  Mashtruesi i ri vuri në dukje:
  - Mund të të veshim, të të japim këpucë dhe të të vendosim në një shtëpi të pasur si shërbëtore.
  Agustini pyeti:
  - Dhe çfarë në këmbim?
  Djali me frak u përgjigj:
  - Do të hapni dyert për djemtë e duhur kur pronarët nuk janë në shtëpi.
  Princesha gërhiti me përbuzje:
  - Mendon se do të shkoj për të?
  Mashtruesi i ri tha:
  - Dhe çfarë do?
  Agustini iu përgjigj me një psherëtimë:
  - Punoni me ndershmëri!
  Djali ngriti supet:
  - Eshte e mundur. Por të punosh shumë për qindarka është marrëzi kur mund të kesh një pasuri.
  Vajza ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Nuk do të qëndroj gjatë në Paris.
  Mashtruesi i ri tha me një buzëqeshje:
  - E pashë!
  Dhe ai u largua nga vajza. Pasi pushoi dhe u ndje i uritur, Agustini vazhdoi. Këmbët i dhembën shumë në minutat e para, por u ngrohën dhe dhimbja u qetësua.
  Agustini lëvizte më energjik tani. Dhe u bëra gjithnjë e më shumë i uritur. Por vjedhja ishte e rrezikshme - ata u ndëshkuan. Kohët nuk janë liberale. Ata mund të të damkosin, të fshikullojnë me dhimbje ose të të dërgojnë në punë të rënda. Dhe ndonjëherë ata varin edhe hajdutë. Edhe nëse jo gjithmonë.
  Agustini lëvizte gjithnjë e më energjikisht. Dhe takat e saj të thyera dhe të gërvishtura shkëlqenin.
  Pastaj një zotëri e vuri re nga karroca dhe bërtiti:
  - Eja ketu!
  Agustini vrapoi drejt tij:
  - Jam gati!
  Burri me kapele të sipërme tha:
  - A dëshiron të fitosh bukën tënde, lypës?
  Princesha, e cila po mundohej gjithnjë e më shumë nga uria, tundi me kokë:
  - Sigurisht!
  Zotëria tundi me kokë:
  - Çoje këtë letër në Luvër!
  Augustini pohoi me kokë.
  - Jam gati! Ku është Luvri?
  Senori u përgjigj:
  - Të gjithë e dinë këtë, thjesht pyesni! Dhe ju do t'ia kaloni zonjës Dogville .
  Princesha mori letrën dhe nxitoi të vraponte me të. Ajo u ndje e frymëzuar. Dhe herë pas here pyesja se ku ishte Luvri. Ata i treguan asaj.
  Agustini vrapoi në pallat. Këtu në hyrje e ndaloi frika. Princesha tha:
  - Po shkoj te zonja Dogville me një letër!
  Rojet thirrën togerin. Ai e mori letrën. Ai shikoi stemën dhe u përgjigj:
  - Do ta dorëzoj vetë! Dhe ky lypës në Chatelet !
  Rojet nxituan te Agustini dhe ia shtrembëruan duart. Vajza gulçoi.
  Togeri e shikoi më me kujdes dhe vuri në dukje:
  - Sa kaçurrela të mrekullueshme që keni, mund të shiten për shumë para!
  Roja vuri në dukje:
  - Ajo vetë është e mrekullueshme!
  Togeri tundi me kokë:
  - Hajde, më ndiq bukuroshe. Ndoshta do të shmangësh burgun.
  Rojet e liruan Agustinin. Ajo ndoqi togerin. Ai shkoi përpara.
  Dhe pastaj Agustini shpërthen. Këmbët e zbathura të princeshës janë të lehta, plus ka frikë. Dhe ajo nxitoi si një drenushe.
  Rojet e blinduara u përpoqën me ngadalë ta arrinin atë, por ranë pas. Agustini vrapoi me shpejtësi të plotë. Dhe vrapova për një kohë të gjatë, por më pas u lodha dhe u rraskapita.
  Ajo u ul për të pushuar... Një djalë rreth dymbëdhjetë vjeç vrapoi drejt saj. Ai ishte zbathur dhe me lecka. Ai i dha Augustinit një mollë, duke i thënë:
  -Ha, zemër!
  Princesha e mori dhe e hëngri. Ajo e përtypi me shumë kënaqësi dhe buzëqeshi.
  Djali i bëri me kokë asaj:
  - Mund të gjesh një punë. Është e rëndë, por nuk do të vdesësh nga uria.
  Agustini pyeti:
  - Cfare duhet te bej?
  Djali u përgjigj:
  - Kthejeni pompën. Zakonisht djemtë e bëjnë këtë. Por pronari ka marrë një urdhër nga policia për të punësuar një vajzë. Nuk ke ardhur akoma, mund të ngrihesh.
  Augusta u përgjigj me një psherëtimë:
  - Jam gati.
  Vajza shkoi me djalin te pronari.
  Dhe pastaj u zhgënjeva. Tashmë një duzinë vajzash qëndronin në hyrje dhe ishin gati për të punuar.
  Princesha u drodh... Por hallet e saj nuk mbaruan me kaq. Papritur, pas saj u dëgjua një bujë dhe u shfaq një qen i madh. Ajo nxitoi drejt vajzës. Ajo u përpoq të ikte dhe u kap menjëherë.
  Pas qenit u shfaqën një fisnik me kostum, roje dhe një toger tashmë i njohur.
  Ai buzëqeshi dhe vuri në dukje:
  - Në Chatelet , kjo bukuri!
  Agustinit i lidhën duart pas saj dhe e çuan në burg. Rojet i afruan bërrylat e vajzës dhe i përdredhën shpatullat, gjë që ishte aq e dhimbshme. Dhe e morën nën përcjellje.
  Vajza shumë e re eci me kokën ulur. Kaçurrelat e saj të mrekullueshme i binin poshtë shpatullave. Këmbët e zbathura, të gjakosura, shkelën përgjatë trotuarit të gurtë të Parisit.
  Ajo dukej e pafajshme dhe prekëse, nëse jo për leckat shumë të shkurtra.
  Kështu e çojnë në burg princeshën, bijën dhe trashëgimtaren e një shteti të konsiderueshëm, tashmë këmbëzbathur dhe me fustan të varfër. Dhe Chatelet është një burg për njerëzit e zakonshëm, ndryshe nga, për shembull, Bastille, ku burgosen njerëzit e pasur.
  Agustini e mori dhe këndoi:
  Koha e fillimit është pothuajse këtu,
  Mbretëreshën e çojnë këmbëzbathur në skelë!
  Togeri buzëqeshi:
  - Si kjo! Gjithashtu një fyerje për Madhërinë e saj Mbretëreshën! Një tufë e tërë shufrash dhe një mangall për pjekjen e thembrave ju presin në Chatelet .
  Agustini tha me ndrojtje:
  - Pse do të më torturojnë akoma?
  Togeri i gardës mbretërore tundi me kokë:
  - Po! Vagrancy, arratisje nga paraburgimi, lese majeste, dërgimi i letrave të dashurisë, me konspiracion të mundshëm. O fëmijë, xhelati dhe rafti ju presin.
  Princesha u zbeh dhe hezitoi. Kështu ata e sollën atë në kështjellën e zymtë Chatelet .
  Ishte një burg që kumbonte dhe qelitë ishin të mbipopulluara me njerëz të thjeshtë. Nuk është si në Bastille, ku çdo i burgosur ka një qeli të veçantë, të mirë.
  Agustini u dërgua në departamentin e grave. Rreth e rrotull kishte mure dhe hekura. Kur përfundon, së pari bëhet një kërkim. Nuk kishte asgjë mbi Agustinin përveç leckave. U rrëzua nga dy roje të forta, të fuqishme, mashkullore. Ata vendosën doreza para kërkimit. Dhe ata filluan të prekin ashpër trupin e zhveshur të princeshës. Vajza pothuajse humbi ndjenjat nga turpi dhe frika.
  Ajo shikoi në gojën e saj dhe pa nga afër vrimat e hundës dhe veshët e saj. Ata madje ndezën një avion gazi për ta bërë më të lehtë shikimin. Atëherë gjëja më poshtëruese ishte kur më detyruan të hapja këmbët.
  Augustini kontrolloi:
  - Unë jam e virgjër, kujdes!
  Tezet me përvojë tani e përqafuan butësisht dhe me kujdes. Njëri prej tyre vuri në dukje:
  - Kaq e bukur dhe e plotë!
  Matrona e vjetër vuri në dukje:
  - Po, ky zog mund të sjellë fitim të konsiderueshëm!
  Pastaj Agustini bërtiti përsëri nga dhimbja ndërsa gishtat me doreza depërtonin thellë dhe përafërsisht në të pasmet e saj.
  Gardiani buzëqeshi:
  - Ki durim, e dashur! Shpesh aty fshihni gurë të çmuar dhe unaza.
  Agustini fjalë për fjalë u dogj nga turpi dhe dhimbje. Është sikur po të vënë në shtyllë.
  Pastaj ata ndjenë këmbët e saj.
  Gardiani vërejti:
  - Thutat e saj janë të buta dhe të thurura. Është e qartë se ajo nuk është një e zakonshme.
  Augustini tha:
  - Unë jam një princeshë!
  Matrona e vjetër bërtiti:
  - Hesht, ose do të të dërgoj në një qeli me të çmendurit.
  Kërkimi ka përfunduar. Pas kësaj, Agustini u lagu me një kovë me ujë të ngrohtë të ngrohur në diell. Dhe me urdhër të më të madhit më dhanë një mantel me vija.
  Ajo vërejti:
  - Sipas rregullave, ju duhet t'i prisni flokët dhe të dërgoni në një qeli të përgjithshme. Por je aq e bukur dhe e virgjër sa me flokë të mrekullueshëm do të jesh më e vlefshme! Ju, si një princeshë, do t'ju jepet një dhomë e veçantë me hekura, dhe atje komandanti i Chatelet do të vendosë fatin tuaj .
  Gardiani vërejti:
  - Virgjëria e saj mund të shitet nën çekiç.
  Më i madhi ra dakord:
  - Do të vendosë komandanti. Pa të nuk kemi të drejtë. Tani do ta çojmë në sektorin e privilegjuar.
  E veshur me një numër dhe një fustan me vija, por ende zbathur, princesha u drejtua nëpër korridoret me pluhur, të rraskapitur nga shumë këmbë.
  Zakonisht në Chatelet ka shumë të burgosur në qeli. Por ka edhe grabitës veçanërisht të rrezikshëm, të cilët përpiqen t'i mbajnë veçmas nga bashkëpunëtorët e tyre. Dhe vajzat që përdoren për shkak të bukurisë së tyre të veçantë për të kënaqur klientët e pasur.
  Agustini u dërgua gjithashtu në një qeli të veçantë. Kishte një krevat fëmijësh me një dyshek të mbushur me kashtë dhe madje një pasqyrë, si dhe një vend për t'u çlodhur dhe për t'u shpëlarë. Krahasuar me qelitë e zakonshme, ku ka një erë të keqe të tmerrshme, dhe vajzat fjalë për fjalë janë ulur mbi njëra-tjetrën, është me të vërtetë një vendpushim. Dhe në dimër ka edhe një oxhak pas murit.
  Agustinit i sollën bukë dhe një enë me ujë. Deri tani ajo nuk është vënë ende në racion me ushqim të shtuar, që vajzat që i shërbejnë klientit të mos jenë të dobëta.
  Princesha, e uritur dhe e lodhur, hëngri me dëshirë bukë të zezë dhe piu ujë.
  Pas kësaj, ajo u mbush barkun, ajo u rëndua dhe e zuri gjumi. Kështu shkoi nata e saj e parë në një burg francez.
  . KAPITULLI Nr. 2.
  Një princeshë e robëruar në një qeli burgu në një dyshek kashte ëndërroi se po komandonte një regjiment engjëjsh. Dhe ata luftojnë me ushtrinë e Luciferit.
  Engjëjt me krahë dhe demonët me krahë u takuan. Dhe ata filluan të presin me shpata. Engjëjt kanë shpata blu, demonët kanë shpata të kuqe. Princesha madhështore, e cila u bë një luftëtare në një ëndërr, lufton Luciferin. Dhe beteja është shumë e ashpër.
  Luciferi është një i ri shumë i pashëm me flokë të hapura, me një strukturë atletike dhe muskuj të spikatur. Nuk mund të thuash se ky është Satani, emri i të cilit përdoret për të trembur fëmijët.
  Përkundrazi, ai është engjëlli më i bukur dhe më i përsosur. Agustini nuk kishte parë kurrë një djalë kaq të bukur.
  Megjithatë, ata presin me shpata dhe shkëndija fluturojnë nga tehet.
  Luciferi e pyeti:
  - Kush je ti?
  Agustini u përgjigj me besim:
  - Princesha Engjëll!
  Lightbringer u përgjigj:
  - Pse duhet të luftojmë?
  Vajza princeshë u përgjigj me një psherëtimë:
  - Nuk e di. Por ne duhet!
  Luciferi e mori dhe këndoi:
  Derdh gjak në fushën e betejës,
  Kjo nuk është hera e parë për ju vajza...
  Por konsiderojeni si pisllëk,
  Në trotuarin e Parisit!
  Agustini bëri jehonë me entuziazëm:
  Zoti na dha shpata
  Nuk mund të ndalem...
  Metali që fluturon në gjoksin tuaj,
  Gjakderdhje, gjakderdhje!
  Dhe shpatat u përplasën përsëri, duke rrëzuar duaj shkëndijash.
  Luciferi i bëri vajzës një pyetje:
  - Cili është ndryshimi midis së mirës dhe së keqes?
  Agustini u turpërua dhe guxoi:
  - Epo, si ndryshon dita nga nata...
  Engjëlli që sjell dritë u përgjigj:
  - Një ditë është, sigurisht, e mirë! Por edhe nata nuk është e keqe. Ka yje kaq të bukur në qiellin e errët.
  Princesha engjëll ra dakord:
  - Po ashtu eshte. Më pëlqen të shikoj yjet, veçanërisht përmes një teleskopi.
  Luciferi pohoi me kokë me një buzëqeshje.
  - Po, yjet janë të bukur, ashtu si hëna.
  Agustini këndoi me ëndje:
  Hënë, hënë, lule, lule,
  Sa shpesh në jetë nuk ka mjaftueshëm,
  Njerëz dhe mirësi dhe mirësi!
  Engjëlli që sjell dritë shtoi:
  - Ne u besojmë të gjithë të dashuruarve,
  Shpresa dhe ëndrra dhe ëndrra!
  Princesha i bëri me kokë engjëllit, i cili solli dritë, si Prometeu, dhe, në të njëjtën kohë, u konsiderua princi i errësirës.
  Por në të vërtetë, kush është Luciferi? Të krishterët mësojnë: - Zoti është i mirë absolut, Satani është i keq absolut. Por sipas Biblës, Zoti vrau miliona njerëz, Satanai vetëm dhjetë njerëz. Pra, e mira dhe e keqja janë kaq të çuditshme këtu.
  Zoti eshte dashuri? Por kjo është një dashuri e çuditshme.
  Kur shumica përballet me mundimin e përjetshëm në liqenin e zjarrit dhe squfurit, dhe pakica përballet me baraka të përjetshme - si një burg në tropikët. A është kështu funksionon?
  Agustini ishte një vajzë e zgjuar dhe asaj i dukej gjithashtu e çuditshme që shumica e njerëzve ishin të dënuar me vuajtje të përjetshme, skëterrë. Por nga ana tjetër, cila është e vërteta?
  Dhe a është Krishti Perëndi?
  Në fund të fundit, me të vërtetë, a do ta poshtëronte veten kështu dhe të vdiste me dhimbje në kryq, Zoti, i cili shkatërroi pothuajse të gjithë njerëzimin në ditët e Noeut dhe, duke lënë vetëm tetë njerëz nga miliona?
  Dhe gjithashtu lutuni për xhelatët. A ju duket e vërtetë kjo?
  Vetë Agustini ishte i habitur se sa i ndryshëm ishte Zoti Jezus nga Perëndia i Tmerrshëm i Dhiatës së Vjetër!
  Luciferi mori me mend mendimet e saj dhe pyeti:
  - Ndoshta ndaloni së luftuari?
  Princesha këndoi si përgjigje:
  Të gjithë njerëzit në një planet
  Duhet të jemi gjithmonë miq...
  Fëmijët duhet të qeshin gjithmonë
  Dhe jetoni në një botë paqësore ...
  Fëmijët duhet të qeshin
  Fëmijët duhet të qeshin!
  Fëmijët duhet të qeshin!
  Dhe jetoni në një botë paqësore!
  Pas këtyre fjalëve, shpata u mor në duart e Agustinit dhe u shndërrua menjëherë në një buqetë të harlisur me trëndafila. Dhe aroma buronte prej tyre.
  Vajza princeshë këndoi me tërbim:
  Aty pranë, pranë gëzimit dhe fatkeqësisë,
  Duhet, duhet, të japim një përgjigje të prerë!
  Për botën me diell, po, po, po!
  Dhe për të ndarë njerëzit - jo, jo, jo!
  Luciferi këndoi si përgjigje:
  Njerëz, ju lutem, heshtni, heshtni,
  Le të zhduken luftërat në errësirë ...
  Lejleku në çati, lumturia nën çati,
  Paqe në tokë!
  Dhe shpata e tij u shndërrua gjithashtu në një kaçubë të harlisur, aromatike margaritash.
  Të dy engjëjt dhe demonët pushuan së luftuari. Në duart e tyre, armët u kthyen në vepra madhështore të florës.
  Dhe të gjithë kënduan në kor:
  Fëmijët duhet të qeshin
  Fëmijët duhet të qeshin!
  Fëmijët duhet të qeshin!
  Dhe jetoni në një botë paqësore!
  Princesha e burgosur u zgjua. Sinjali për t'u ngritur u dëgjua. Të burgosurit e Chatelet duhej të çoheshin në mëngjes dhe më pas në punë.
  Agustinin e ngritën nga shtrati dhe i dhanë një kovë me ujë që të lahej dhe të lante dhëmbët. Pastaj sollën tërshërë me bukë dhe pak qumësht.
  Princesha hëngri... Tashmë është bërë një vajzë krejtësisht jo modeste. Vërtet, çfarë mund të kërkonte më shumë ajo?
  Pastaj Agustinin e çuan në punë. Meqenëse ajo nuk dinte të qepte dhe nuk kishte porosi të mjaftueshme, princesha u dërgua të kthente gurin e mullirit. Kështu bluhej drithi në miell.
  Puna ishte e vështirë dhe e lodhshme. Agustini ndjeu dhimbje në këmbët e saj të mavijosura ndërsa ecte mbi gurët e oborrit. Thembrat e zhveshura filluan të kruheshin dhe në këmbët e thyera u formuan kallo të freskët. Dhe është jashtëzakonisht e dhimbshme.
  Augustini dhe tre vajza të tjera rrotulluan timonin. Dhe gruri ra nga lart. Dhe mos u ndalni dhe merrni frymë. Punë shumë e vështirë. Por vajzat tashmë po futeshin në të, dhe këmbët e tyre të zbathura ishin fjalë për fjalë me brirë. Janë kallo, si thundrat e devesë. Dhe Agustini vetëm kohët e fundit u bë një këmbëzbathur dhe nuk është aq i mësuar të punojë. Dhe viçat, gjunjët dhe shpina e saj shpejt filluan të dhembin. Është thjesht torturë, jo punë.
  Dhe mbikqyrësi qëndron mbi ta dhe rrota rrotullohet pak më ngadalë, sikur goditet nga një kamxhik.
  Është sikur të ishin skllevër në Romën e lashtë. Po, kohët e fundit keni qenë princeshë e kurorës, mund të bëheni gruaja e mbretit të Francës - në atë kohë fuqia më e madhe në planet. Dhe tani ju jeni një i burgosur zbathur me një fustan të grisur me vija me një numër. Shpatullat tuaja janë të zhveshura dhe këmbët tuaja janë të zhveshura pothuajse deri në ijet tuaja. Dhe ju vuani. Oh nga gurët nën këmbë të zbathura, dhe stresi fizik, dhe kamxhikët dhe poshtërimi.
  Edhe Agustini vuante nga etja. Është ende verë dhe e mbytur. Është shumë e vështirë të rrotullosh timonin. Por trupi i saj është i ri dhe natyrisht i shëndetshëm. Tani hapet era e dytë dhe bëhet më e lehtë.
  Vajza ndjen se këmbët e saj zbathur janë bërë të ngurtësuara dhe nuk ndjejnë pothuajse asgjë.
  Për të shpërqendruar veten nga dhimbja dhe lodhja, vajza përpiqet të imagjinojë diçka.
  Për shembull, mbretëresha u kap nga perandori i keq. Dhe ajo u çua te zotëria.
  Ai e urdhëroi atë:
  - Më duaj!
  Sidoqoftë, përgjigja ishte krenare:
  - Jo!
  Dhe me urdhër të diktatorit, mbretëresha u lidh në raft! Më tërhoqën lart, së pari më grisën të gjitha rrobat deri në lëkurë. Pastaj sundimtari krenar u ngrit në tavan. Tek kasafortat. Dhe më pas litari u lëshua. Mbretëresha u rrëzua. Litari u shtri afër dyshemesë. Dhe e reja bërtiti dhe i ra të fikët nga tronditja e dhimbjes.
  Një kovë me ujë të ftohtë u derdh mbi të. E reja erdhi në vete.
  Ekzekutuesi i lartë pohoi me kokë dhe tha:
  - Do ta duash diktatorin?
  Mbretëresha kishte dhimbje dhe e frikësuar, i vinte shumë turp të varej lakuriq para xhelatëve, të cilët po buzëqeshnin me sarkazëm.
  Torturuesi i moshuar pohoi me kokë. Filluan ta ngrinin përsëri gruan lakuriq. Litari u shtrëngua sërish, edhe një herë. Dhe mbretëresha u ngrit në një raft deri në tavan.
  Pastaj ajo ngriu. Lëkura e zbehtë e personit të gushtit shkëlqeu.
  Pastaj litari u lëshua përsëri. Trupi i vajzës ra poshtë. Dhe në fillim ajo u drodh nga tronditja. Dhe pastaj, kur litari u shtrëngua, ai bërtiti nga shtrirja e egër.
  Dhe përsëri humba vetëdijen.
  Ekzekutuesi i lartë pohoi me kokë... Mbretëresha u lye përsëri me ujë akulli të marrë nga thellësi të mëdha.
  E reja erdhi në vete.
  Torturuesi i vjetër pyeti:
  - Do ta duash perandorin!
  Mbretëresha bërtiti e dëshpëruar:
  - Jo!
  Ekzekutuesi i lartë urdhëroi:
  - Mbylle atë për herë të tretë!
  Dhe përsëri torturuesit filluan ta ngrinin mbretëreshën lart. Tortura me shtrirje është zakonisht shumë efektive. Dhe si rezultat i kësaj torture, shumë burra të fuqishëm u prishën dhe ishin gati të bënin gjithçka.
  Por gruaja e bukur me gjak gushti vazhdoi të heshte. Dhe ajo u ngrit përsëri në tavan. Ishte shtrembër dhe gurët ishin të lagur dhe gri.
  Dhe kështu xhelatët e ngrinë vajzën në ajër. Dhe pastaj e morën dhe e ulën befas litarin me ëndje.
  Mbretëresha e zhveshur u rrëzua dhe litari u shtrëngua përsëri pranë dyshemesë. Dhe përsëri gruaja e re bërtet dhe humbet vetëdijen.
  Dhe fytyra e saj është kaq e zbehtë dhe blu nga tronditja e dhimbshme. Dhe përsëri xhelatët derdhin ujë mbi të. Mbretëresha, e zhveshur dhe e rraskapitur, nuk vjen menjëherë në vete. Ju ende duhet ta goditni atë në faqe.
  Më në fund m'u hapën sytë.
  Ekzekutuesi i vjetër pyeti:
  -Do te flasim? Kjo do të thotë, a pranoni të bëheni konkubina e perandorit?
  Mbretëresha fërshëlleu, duke ngatërruar gjuhën:
  - Jo! Më mirë të vdesësh!
  Kryetorturuesi tha me një ton të lodhur:
  - Dhjetë goditje kamxhiku me gjysmë fuqie!
  Mbretëresha u ngrit pak në raft. Dhe xhelati u tund dhe e goditi lehtë në shpinë. E reja psherëtiu rëndë. Dhe torturuesi vazhdoi të rrihte.
  Goditjet e tij ishin të matura dhe të sakta. Vija të kuqe të fryra në shpinën e bardhë të vajzës.
  Pasi mbaroi së rrahuri, torturuesi shikoi me pyetje ekzekutuesin e vjetër.
  Ai pyeti:
  - A pranoni të bëheni konkubina e perandorit?
  Mbretëresha bërtiti:
  - Mos më rrah!
  Ekzekutuesi i lartë urdhëroi:
  - Pesë goditje kamxhiku me forcë të plotë!
  Xhelati u tund dhe goditi. I plasi lëkura e bardhë e mbretëreshës. Dhe gjaku rrodhi.
  Gruaja e re bërtiti. Por ajo kafshoi menjëherë buzën dhe shtrëngoi dhëmbët. Xhelati e goditi sërish me gjithë fuqinë e tij.
  Mbretëresha heshti, por u bë edhe më e zbehtë. Frymëmarrja e saj është e rëndë, pika djerse bien nga gjoksi i saj i zhveshur, mbi të cilin shkëlqejnë thithkat e saj rubin.
  Xhelati rrahu, lëkura shpërtheu dhe një rrjedhë gjaku rrodhi poshtë.
  Pasi mbaroi së rrahuri, ai shikoi përsëri udhëheqësin.
  Torturuesi i moshuar pohoi me kokë:
  - Dhe tani një bllok me grepa mbi të!
  Ekzekutuesit i lidhën këmbët e zbathura të mbretëreshës një bllok hekuri të farkëtuar prej lisi. Dhe kishte grepa që dilnin përgjatë skajeve. I siguruar.
  Kryetorturuesi urdhëroi:
  - Shtrije!
  Dhe xhelatët varën një kilogram peshë në grepa. Edhe djathtas edhe majtas. Peshat, natyrisht, ishin përgatitur paraprakisht. Dhe në përgjithësi, bodrumi i torturës ka një arsenal të pasur.
  Ekzekutuesi i vjetër e pyeti mbretëreshën:
  -Do te flasim?
  Ajo u përgjigj e sigurt, duke gulçuar nga dhimbja:
  - Jo!
  Kryetorturuesi tha:
  - Mund të të torturojmë deri në vdekje.
  Mbretëresha tha me besim:
  - Më mirë të vdesësh sesa të tradhtosh.
  Ekzekutuesi i lartë urdhëroi:
  - Një tjetër peshë në të dyja anët!
  Ekzekutuesit fryheshin dhe varnin çdo peshë. Trupi i zhveshur i mbretëreshës u shtri edhe më shumë. Dhe prej tij pikonte një përzierje djerse dhe gjaku, dhe venat e tij u tensionuan edhe më shumë dhe i bien në sy.
  Mbretëresha filloi të rënkonte qetë nëpër dhëmbë. Ajo kishte aq shumë dhimbje.
  Torturuesi i vjetër pyeti:
  - Do flisni? A do të bëhesh konkubina e perandorit?
  Gruaja e re shtrydhi:
  - Jo!
  Shefi i ekzekutimit sugjeroi:
  - Tani do t'ju pjekim takat.
  Mbretëresha tha:
  - Unë ende nuk do të bëhem skllav i tij.
  Xhelatët morën një shishe vaj ulliri nga dollapi. Ata hapën tapën dhe e derdhën në pëllëmbët e tyre. Pas së cilës ata filluan të lubrifikojnë fuqishëm thembra të saj.
  Mbretëresha, duke u dridhur e dëshpëruar dhe duke rënkuar, tha:
  - Unë ende nuk do të them asgjë! Dhe unë nuk do të martohem me një vampir!
  Xhelatët mbaruan lubrifikimin e shputave. Pastaj vendosën trungje të hollë dhe kashtë nën këmbët e zbathura të mbretëreshës. Ata pikuan squfur dhe sollën një pishtar.
  Flaka u ndez. Gjuha e tij lëpiu në mënyrë grabitqare torturën e zhveshur, vajzërore.
  Tabani rozë u tendos. Dhe mbretëresha filloi të marrë frymë rëndë. Dhe më pas, kur këmbët e vajzës u përfshinë nga nxehtësia, ajo bërtiti.
  Ekzekutuesi i vjetër pyeti me sarkazëm:
  - Pra, do të shkosh te perandori si konkubinë?
  Mbretëresha bërtiti përsëri:
  - Jo!
  Xhelati nxori dhëmbët. Me sinjalin e tij, ndihmësit shtuan dru zjarri. Dhe flaka u bë edhe më e lartë dhe më e nxehtë.
  Mbretëresha filloi të bërtiste në majë të mushkërive të saj. Ajo kishte shumë dhimbje. Dhe torturuesit buzëqeshën.
  Shefi i ekzekutimit pyeti:
  - Epo, a ke ndryshuar mendje?
  Mbretëresha bërtiti:
  - Jo!
  Torturuesi i vjetër tha me besim:
  "Atëherë do t'i skuqim edhe gjoksin!"
  Xhelatët derdhën përsëri vaj në duart e tyre. Dhe ata nxituan te e reja për të lyer gjoksin e saj të plotë.
  Ata mbërthyen përafërsisht thithkat e mbretëreshës, të cilat ishin në ngjyrë të kuqe të ndezur, dhe mbërthyen bustin e saj.
  Nga prekjet e torturuesve, gjinjtë e personit të gushtit u frynë dhe u forcuan.
  Mbretëresha e mori dhe bërtiti:
  - Gjumi!
  Pasi mbaroi lubrifikimin, njëri nga xhelatët mori një pishtar dhe e ndezi. Torturuesit e sollën zjarrin në gjoksin e zhveshur të gruas. Dhe ata filluan ta qëllojnë pa ceremoni.
  Mbretëresha ankoi më shumë. Sa jashtëzakonisht e dhimbshme dhe e dhimbshme ishte.
  Xhelatët qeshën dhe zhveshën dhëmbët. Shumë kishin hekur, por xhelati i lartë kishte flori!
  Ky është me të vërtetë një ekip i përgjakshëm. Dhe dhëmbët e tyre janë si shpirti i tyre!
  Ata i dogjën takat e zhveshura dhe gjoksin e zhveshur në të njëjtën kohë.
  Xhelati, në të njëjtën kohë, buzëqeshi dhe i bëri syrin...
  Mbretëresha u përpëlidh në raft. Dhe kjo e lëndon jashtëzakonisht shumë.
  Torturuesi i vjetër pyeti:
  -A do të martohesh me perandorin?
  Një grua e re, e rraskapitur bërtiti:
  - Jo!
  Kryetorturuesi bërtiti:
  - Dhe tani është koha që edhe ajo të lubrifikojë barkun e saj ...
  Këtu mbaroi puna e princeshës. Dhe ajo u dërgua për të ngrënë një meze të lehtë. Meqë ishte shumë e bukur, i jepnin qumësht dhe peshk për qull. Princesha hëngri dhe ndjeu sikur donte të flinte.
  Por më duhej të shkoja përsëri dhe të qëndroja pas timonit, duke e kthyer gurin e mullirit tashmë të neveritur.
  Dhe është kaq e vështirë, dhe muskujt fjalë për fjalë po përdredhin nga dhimbja. Për të shpërqendruar veten, Agustini filloi të kompozonte përsëri.
  Ekzekutuesit ishin gati të fillonin lubrifikimin e mitrës, por një djalë vrapoi dhe përcolli urdhrin e perandorit për të ndaluar torturat.
  Xhelatët i kanë shuar zjarrin nën këmbët e zbathura të resë dhe me shumë kujdes fillimisht kanë hequr peshat nga blloku. Pastaj vetë blloku, dhe më pas mbretëresha nga rafti.
  E fshinë me alkool dhe e çuan lart në dhoma që të pushonte dhe të shërohej nga dhimbja.
  Ndërkohë, perandori shikonte luftimet e gladiatorëve në sallë. Ky është gjithashtu një spektakël shumë mizor, por padyshim argëtues.
  Dy vajza po ziheshin. Njëra me flokë të kuqe, tjetra me flokë të bardhë.
  Të dyja janë shumë të bukura, muskulare, të stërvitura.
  Ata hynë në ring të veshur vetëm me brekë, duke lënë bustin e tyre të zhveshur.
  Veziri i Madh tha, duke i pëshpëritur perandorit:
  - Bukuri të mrekullueshme dhe forcë të barabartë.
  Diktatori pohoi me kokë:
  - Po, e mrekullueshme, dhe kjo është klasa!
  Biondja ishte e armatosur me shpatë dhe mburojë, dhe flokëkuqja me një treshe dhe kamë.
  Ecnin me kujdes me këmbë të zbathura, duke u afruar.
  Pastaj ata nxituan drejt njëri-tjetrit.
  Flokëkuqja e goditi bionden në këmbë me tridentë, por ajo u godit me shpatë në shpatull dhe u hodh tutje.
  Të dyja vajzat janë plagosur. Publiku përshëndeti. Më pas, flokëkuqja u përpoq të godiste përsëri këmbët e zbathura të bjondes. Por ajo i shmangej lehtësisht. Beteja bëhej gjithnjë e më intensive.
  Me një ulërimë, flokëkuqja tundi kamat drejt gjoksit të bjondes, por ajo ngriti një mburojë.
  Dhe tehu u hodh.
  Të dyja gratë u tërbuan dhe filluan t'i afroheshin njëra-tjetrës. Këtu janë goditjet dhe goditjet përsëri. Dhe dy trupa pothuajse të zhveshur, të ndërthurur së bashku.
  Vajzat filluan të luftojnë në klinch. Diktatori bëri një shenjë. Maurët u hodhën lart dhe vunë pishtarë të ndezur në takat e zhveshura, pak të pluhurosura të vajzave. Do ta marrin dhe do të ulërijnë.
  Ata shkuan për të thyer. Por flokëkuqja e goditi bjonden në krah me një kamë dhe ajo vetë mori një shpatë në qafë.
  Të dyja vajzat humbën mendjen nga tronditja e dhimbjes dhe ngrinë, të gjakosura dhe të zhveshura.
  Maurët dogjën takat e tyre të zhveshura, vajzërore, aq joshëse me një hekur të nxehtë.
  Por vajzat as që lëviznin.
  Perandori tha:
  - Të vjen keq kur vdesin gratë! A nuk do të ishte më mirë t'i hidhnim djemtë në betejë?
  Veziri i Madh pohoi me kokë:
  - Keni të drejtë, si gjithmonë, zotëri!
  Dy adoleshentë rreth katërmbëdhjetë vjeç ishin të parët që hynë në arenë. Ata ishin djem muskuloz, të pashëm, të nxirë me mbathje noti të kuqe. Ata mbanin shpata në duar.
  Për t'i takuar dolën edhe djem të së njëjtës moshë dhe gjatësi. Dhe gjithashtu muskuloz, të bukur, të nxirë, vetëm mbathje noti jeshile dhe shpata në vend të shpatave.
  Ata u përkulën para perandorit dhe grupit të tij. Ata shtypnin këmbët e tyre të zhveshura, të vrazhda, djaloshare dhe bërtisnin:
  - Ata që shkojnë drejt vdekjes ju përshëndesin!
  Perandori mërmëriti:
  - Fillo!
  Djemtë filluan të ziheshin. Gjaku u derdh menjëherë dhe plagët u shfaqën në trupat e nxirë e me muskuj. Djemtë nuk kishin mburoja, dhe ata vetë ishin luftëtarë të papërpunuar, kështu që beteja ishte e shpejtë. Një djalë me mbathje noti të gjelbër u rrëzua. Maurët dogjën shputat e zhveshura të këmbëve të tij me një pishtar. Ai u hodh lart, por ra përsëri, qëlloi. Një tjetër djalë ra me mbathje noti të kuqe. Por pothuajse menjëherë në të gjelbër. Të tre djemtë heshtën. Njëri mbeti në këmbë. Dhe thembra e tij e zhveshur lanë gjurmë të përgjakshme.
  Maurët u dogjën djemve takat e zhveshura dhe me kallo. I vinte erë mishi i djegur. Dhe ata u tërhoqën zvarrë me grepa.
  Djali ka marrë disa gërvishtje...
  Perandori pohoi me kokë:
  - Do të vazhdoni të luftoni! Mirupafshim, të jap jetë deri nesër!
  Djali u mor me vete...
  Pastaj dolën pesë djem të tjerë, rreth dymbëdhjetë a trembëdhjetë vjeç, me mbathje noti të verdha dhe me tridenta. Dhe pesë djem të së njëjtës moshë dhe gjatësi me mbathje noti të zeza dhe me shpime.
  Së pari, turma e tiranit bëri baste. Dhe pastaj filloi beteja.
  Djemtë vdiqën njëri pas tjetrit. Vetëm një luftëtar mbeti në këmbë, një fëmijë rreth dymbëdhjetë vjeç me mbathje noti të verdha. Pjesa tjetër u shpuan të gjithë. Dhe as djegia e thembrave të tyre të zhveshura me një hekur të nxehtë nuk i ndihmoi të ngriheshin.
  Perandori urdhëroi:
  - Ky djalë duhet të jetojë deri në luftën tjetër. Hidheni pjesën tjetër tek luanët dhe krokodilët.
  Për betejën tjetër, një duzinë djem u nxorën tashmë me shtiza kundër rinocerontit. Djemtë ishin të rinj, rreth katërmbëdhjetë ose dymbëdhjetë vjeç. Dhe kundër tyre është një rinoceront i madh.
  Në fakt nuk kishte asnjë shans për të mbijetuar. Vërtetë, fëmijët janë të zgjuar dhe beteja u zvarrit.
  Për më tepër, maurët, me urdhër të tiranit, madje filluan të hedhin thëngjij të nxehtë nën këmbët e zbathura të djemve.
  Dhe ishte mjaft e dhimbshme.
  Perandori ishte shumë i kënaqur. Ai piu ngadalë verë të ëmbël, të kuqe dhe gëlltiti gjelin e detit në lëng mishi.
  Djemtë vdiqën njëri pas tjetrit. Vërtetë, djali me mbathje noti blu arriti të godiste rinocerontin në sy me një shtizë dhe bëri që kafsha të zemërohej jashtëzakonisht shumë. Dhe pastaj për ca kohë ai shmangu me shkathtësi goditjet e bririt të madh.
  Por në fund, përbindëshi e përfundoi edhe atë.
  Kufomat e gjymtuara u morën me grepa dhe u tërhoqën zvarrë drejt kafazeve.
  Pastaj një luftë tjetër: shtatë djem me mbathje noti dhe me shpata, kundër një luani të madh afrikan.
  Fëmijët ishin përgjithësisht dhjetë ose njëmbëdhjetë vjeç dhe ata ishin gladiatorë aspirues.
  Por rrethimi i tiranit ishte i kënaqur. Dhe në fakt, beteja doli të ishte e përgjakshme dhe mjaft e shpejtë.
  Veziri i Madh madje tha:
  - Do të ishte më mirë të nxirrnin djem më të mëdhenj!
  Perandori kundërshtoi:
  - Jo! Kjo është e drejtë.
  Luani i copëtoi djemtë, por ai vetë ishte pothuajse i padëmtuar. Kështu doli beteja.
  Pastaj një luftë tjetër. Këtë herë doli një vajzë mjaft e gjatë me trup sportiv. Ajo gjithashtu kishte veshur vetëm mbathje noti. Dhe flokët e saj janë lyer në tre ngjyra: të verdhë, të kuqe, jeshile. Ajo kishte një shpatë dhe një kamë.
  Në këtë rast, ky është tashmë një gladiator me përvojë dhe një bukuri e famshme.
  Një ujk mjaft i madh dhe i kalitur luftoi kundër saj.
  Beteja do të ishte emocionuese. Por ishte e qartë se bisha nuk ishte më e re dhe jo e shpejtë.
  Sidoqoftë, lufta është e bukur. Vajza e fuqishme nuk po nxitonte. Ajo vazhdoi ta gërvishtte ujkun me shpatën dhe kamën e saj, duke iu shmangur herë pas here. Dhe më pas ajo e godet atë në mjekër me thembër të zhveshur.
  Përplasja i rrëzoi një palë dhëmbë ujku. Dhe kur ai e ngadalësoi plotësisht, vajza heroike i preu kokën.
  Kështu doli sherri.
  Duke lënë këmbëzbathur, gjurmë gjaku, vajza u largua nga stadiumi.
  Më pas doli një tjetër, këtë herë brune. Ajo është e nxirë, zbathur dhe gjithashtu ka veshur vetëm mbathje noti.
  Kundër saj dolën tre djem me shpata. Ata ishin të rinj, rreth dymbëdhjetë vjeç, të hollë, por të dredhur. Është e qartë se këta janë skllevër, dhe kurrizin dhe anët e tyre janë të mbuluara me plagë nga qerpikët. Kokat e djemve janë tullac të rruar dhe janë në mbathje noti, me shpatulla të mprehta që dalin jashtë, kundër një vajze të madhe dhe të fortë. Që ka dy shpata në duar.
  Ishte e qartë se djemtë ishin të papërvojë dhe të dënuar me vdekje.
  Perandori tha:
  - A nuk është beteja shumë e pabarabartë?
  Veziri i Madh tha:
  - Nuk të pëlqen kur vdes seksi i bukur.
  Tirani tundi me kokë:
  - Po, gratë nuk duhet të vdesin! Dhe djemtë janë burra, dhe malli më pak i vlefshëm.
  Beteja filloi me sinjalin e gongut. Gruaja me flokë të zeza nuk po nxitonte. Ajo donte t'u jepte djemve një shans dhe të tregonte një luftë të bukur. Djemtë janë të shkathët, të guximshëm, por qartësisht të patrajnuar.
  Por ata luftojnë me inat të madh. Dhe ju tashmë mund të shihni se si trupat kockor të djemve të nxirë shkëlqejnë nga djersa.
  Perandori pohoi me kokë:
  - E mrekullueshme!
  Këtu zeshkania gërvishti një nga djemtë në gjoksin e tij muskuloz dhe të errët. Ai u plagos dhe bërtiti.
  Luftoni sërish...
  Vajza e goditi djalin me këmbë në ijë. Ai ra nga tronditja e dhimbjes dhe u shua.
  Perandori urdhëroi:
  - Ngrini atë!
  Dhe Mauri, duke u hedhur lart, dogji thembrën e zhveshur dhe kallo të djalit me një hekur të nxehtë. Ai u hodh lart.
  Zeshkanja mbajti mullirin me dy shpata dhe goditi pjesën e pasme të kokës me rrafshnaltën e tehut. Jo fatale, por troket plotësisht vetëdijen.
  Mauri përsëri djeg thembrën e zhveshur të fëmijës. Në gurore, djemtë skllevër zakonisht punojnë gjatë gjithë vitit pa këpucë dhe thembra e tyre është më e fortë se lëkura e çizmeve. Por hekuri i nxehtë ende i djeg dhe i bën të bërtasin.
  Dhe ai kërcen përsëri. Gruaja me flokë të zeza e bëri djalin me bërryl në mjekër dhe ai ra. Dhe përsëri takat e zhveshura dhe të vuajtura të fëmijës vuajnë nga hekuri i nxehtë.
  Një vajzë gladiator ngurron të vrasë djemtë. Por ku mund të shkoni? Ajo godet tëmthin e saj me dorezë. Por sërish mauri kauterizon thembrën. Dhe djali bërtet.
  Me sa duket do të duhet t'i shtojmë ato .
  Dhe njërit prej djemve i pritet koka nga një grua.
  Vajza më pas rrëzon një tjetër dhe rrëzon një tjetër. Shikon perandorin.
  Ai bërtet:
  - Mbaro!
  Vajza brune psherëtiu dhe e goditi me thikë djalin. Despoti nuk njeh mëshirë. Dhe më duhej të mbaroja edhe tjetrën. Dhe pastaj përfundoni të tretën.
  Më pas vajza shpërtheu në lot dhe u largua nga stadiumi, apo listat, me fytyrë të mërzitur.
  Këmbët e saj të zhveshura e të hijshme lanë gjurmë të gjakosura dhe të gdhendura.
  Beteja tjetër ishte edhe më brutale.
  Dolën dy gladiatorë të mëdhenj meshkuj me bust të zhveshur. Shtatë djem dhjetë a njëmbëdhjetë vjeç luftuan kundër tyre. Burrat kishin shpata të mëdha, djemtë kishin shpata të vogla.
  Dhe kjo, natyrisht, është një luftë brutale. Dhe një i pamëshirshëm, le ta pranojmë, duke rrahur.
  Djemtë ranë dhe vdiqën duke nxjerrë gjak.
  Por ndonjëherë ata arrinin të gërvishtnin edhe gladiatorët meshkuj. Dhe të shkaktojë plagë në bust.
  Perandori vuri në dukje:
  - Luftë konkurruese!
  Veziri i Madh tha:
  - Po, madhëria juaj. Edhe pse djemtë nuk janë një mall me vlerë, edhe juve ju vjen pak keq për ta!
  Despoti pohoi me kokë:
  - Po, keqardhja nuk është për një burrë! Është mirë që këta luftëtarë ia dolën, por herën tjetër do të lëshoj një luan mbi ta!
  Në fund dolën dy djem me trenjakë dhe një rrjetë. Gjithashtu të rinj, rreth trembëdhjetë vjeç, pa përvojë dhe me flokët e prerë tullac. Para një zënke, djemtë shpesh rruajnë flokët e tyre në paruke, në mënyrë që të kenë të ardhura më vonë.
  Dhe ata lëshuan një tigër mbi djemtë.
  Fëmijët u përpoqën të hidhnin rrjetën, por tigri e grisi atë dhe nxitoi t'i copëtonte fëmijët.
  Perandori këndoi:
  - Unë jam një tigër, jo një mace,
  Duke jetuar brenda meje tani...
  Jo Leopold, por Leopard!
  Më në fund puna mbaroi dhe mendimet e Agustinit u ndërprenë. Ajo shkoi për darkë. Vajzat e burgosura u urdhëruan të hiqnin rrobat. Ata ishin të zhveshur dhe mbi ta u derdhën ujë të ngrohtë e të ngrohur nga dielli nga kova. Pastaj vajzat u çuan në darkë. Agustinit iu dha përsëri qumësht dhe një këmbë pule.
  Pas kësaj, më çuan në një qeli. Para se të shkonte në shtrat, vajza, natyrisht, lexoi një lutje, ra në dyshek dhe menjëherë ra në gjumë.
  
  
  PRESIDENTI RUS VLADIMIR ZELENSKY
  Pas inaugurimit, Vladimir Zelensky njoftoi shpërndarjen e Radës dhe mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare. Kjo pritej përgjithësisht. Marrëdhëniet me Rusinë, megjithatë, mbetën të tensionuara. Vladimir Putin nuk e uroi Zelenskyn për fitoren e tij dhe nuk i njohu zgjedhjet presidenciale në Ukrainë. Por nga kjo përfitoi edhe lideri i ri i ri. Nacionalistët, të cilët e shikonin me dyshim, e njohën si të tyren. Dhe Perëndimi e kuptoi se Putini është me të vërtetë një agresor. Dhe forcoi mbështetjen për Ukrainën. Kështu filloi për shëndetin dhe mbaroi për paqen. Zelensky e mori atë dhe performoi jashtëzakonisht fuqishëm në zgjedhjet e reja për Rada. Arriti të merrte një shumicë parlamentare. Dhe më pas ai mbajti disa referendume. Përfshirë reformën kushtetuese.
  Kompetencat e presidentit u zgjeruan ndjeshëm. Përkundrazi, Rada është e kufizuar. Pas së cilës Zelensky filloi të kryejë me vendosmëri reformat dhe modernizimin.
  Në të njëjtën kohë, një lëvizje dinake u shpik në Donbass. Luftëtarit Anastasia Orlova iu ofrua një opsion interesant. Me mbështetjen e Ukrainës dhe shërbimeve të inteligjencës perëndimore, ajo do të bëhet guvernatorja e rajoneve Lugansk dhe Donetsk. Pastaj ai do të ketë anëtarësim formal në Ukrainë dhe para për restaurim dhe fuqi më të madhe personale. Dhe madje edhe ushtrinë tuaj. Kjo është, opsioni Kadyrov . Kur Rusia në fakt i dha pavarësinë Çeçenisë, vetëm formalisht e mbajti kontrollin mbi të.
  Anastasia Orlova, e cila ka ndikim te komandantët në terren, e pranoi këtë opsion. Më duhet të them se kjo grua ishte shumë e bukur, bjonde dhe zakonisht, edhe në dimër të ftohtë, vraponte zbathur.
  Anastasia i shpalli luftë udhëheqjes "vjedhëse" të Rusisë së Re. Ajo është një vajzë shumë militante dhe autoritative. Dhe ajo themeloi rezidencën e saj në Novoazovsk. Një pjesë e popullit dhe e milicisë e mbështetën atë.
  Anastasia, me një batalion vajzash zbathur, bëri disa bastisje dhe pushtoi disa qytete. Filluan betejat lokale. Kishte një tërheqje lufte.
  Anastasia veproi me mjaft mjeshtëri dhe merrte para nga jashtë. Përveç kësaj, ajo kishte mbështetje në Rusi. Përfshirë edhe nga femrat. Fakti që Putin ishte i sëmurë gjithashtu kontribuoi në sukses. Me sa duket presidenti ambicioz i Rusisë e ka tepruar veten. Dhe në këto kushte, udhëheqja në Rusi u nda. Anastasia përfitoi nga kjo dhe pushtoi Donetsk. Duke marrë mbështetje serioze.
  Lufta filloi edhe me Luganskun. Por jo shumë energjike. Milicët nuk donin të vrisnin njëri-tjetrin.
  Në fund të fundit, u mbajtën zgjedhjet për Presidentin e Novorossiya dhe Anastasia fitoi. Ajo u njoh menjëherë nga Shtetet e Bashkuara dhe Kievi. Dhe pastaj vendet e tjera perëndimore, dhe e gjithë bota!
  Zelensky e mbajti fjalën e tij, duke i dhënë Novorossia një status të veçantë brenda Ukrainës. Dhe në Donetsk flamuri verdhë-blu u valëvit përsëri.
  Paqja e shumëpritur ka ardhur.
  Zelensky luftoi në mënyrë aktive korrupsionin dhe madje prezantoi dënimin me vdekje për krimet ekonomike. Duke menaxhuar dhe formuar në mënyrë rigoroze dhe me mjeshtëri një ekip profesional, Vladimir Zelensky i dha Ukrainës ritme të larta rritjeje. Vendi po ngrihej dhe fuqia e liderit të ri po forcohej. Marrëdhëniet me Rusinë po përmirësoheshin. Çfarë kontribuoi në goditjen që mori Putinin dhe e bëri atë më pak ambicioz dhe agresiv.
  Në Rusi, popullariteti i Zelensky po rritej. Ai ishte një folës i fortë, një person simpatik, një populist. Dhe jo komunist, por as antikomunist. Popullore, si në mesin e të majtëve ashtu edhe në mesin e oligarkëve rusë. Shumë popullor në mesin e të rinjve rusë. Një intelektual dhe një djalë. Ai duket se është inteligjent, por ka kapur pushtetin e qëndrueshëm. Po, patjetër një lider, por edhe një zotëri në të njëjtën kohë! Kulturë e lartë, por e kuptueshme dhe e dashur për popullin. Një talent i vërtetë në menaxhim. Dhe një organizator i shkëlqyeshëm.
  Dhe kështu, kur kaluan pesë vjet prosperitet dhe ngritje të Ukrainës, dhe fuqia e Zelenskit më në fund ishte forcuar, pasoi një propozim i bujshëm.
  Domethënë të bashkohemi me Rusinë. Krijoni një shtet të vetëm bashkimi me një president të përbashkët me fuqi të madhe. Sigurisht, të zgjedhur nga populli.
  Dhe në Rusi elita ishte në shok. Çfarë lëvizjeje! Në këtë kohë, Putini ishte dobësuar nga një sëmundje e rëndë dhe kishte humbur popullaritetin. Kjo do të thotë se ai nuk mund të luftonte, të paktën jo plotësisht. Dhe vetë Medvedev, në përgjithësi, nuk është një luftëtar dhe është i padashur nga njerëzit.
  Dhe këtu Zelensky qartazi dëshiron të bëhet president i një shteti sindikal dhe... Shanset e tij janë reale! Së pari, Perëndimi do të donte ta shihte Vladimir Zelenskyn si president të Rusisë dhe Ukrainës! Ai u tregua një politikan tërësisht properëndimor dhe europian. Së dyti, Zelensky është i popullarizuar në Rusi dhe veçanërisht në Ukrainë. Së treti, nuk ka konkurrentë në horizont. Putini është i sëmurë rëndë, Medvedev është i dobët dhe jopopullor, Zyuganov dhe Zhirinovsky janë shumë të moshuar. Nuk ka udhëheqës të tjerë në horizont. Për më tepër, së katërti, ka mbështetje nga oligarkët e Rusisë dhe Zelensky.
  Po, është e qartë se ky është një kandidat shumë serioz për presidencën e Rusisë. Ai ka forcë, karizëm dhe një dhunti të jashtëzakonshme të oratorisë. Dhe gjithashtu mbështetjen e mediave perëndimore dhe ruse. Plus popullariteti i së resë në politikën ruse, nën udhëheqësit e vjetër dhe të mërzitshëm.
  Me pak fjalë, është edhe e papërshtatshme të refuzosh dhe e frikshme të pranosh ofertën. Putin pësoi një goditje të dytë. Medvedev u bë presidenti në detyrë i Rusisë.
  Sigurisht, është larg nga fakti që Zelensky do të fitojë patjetër. Dhe unë me të vërtetë dua të aneksoj Ukrainën. Medvedev ka dëshirë të kalojë Putinin! Por a ia vlen të marrësh një rrezik të tillë si zgjedhjet me Zelensky?
  Megjithatë, populli i Rusisë mbështeti idenë e bashkimit me Ukrainën. Qindra mijëra njerëz dolën në rrugë - duke kërkuar: unitetin e vëllezërve sllavë. Demonstruesit u përleshën me policinë në Moskë. Shumë njerëz u plagosën. Filloi të ngrihej një valë protestash.
  Komunistët më në fund e morën Zyuganovin, ose më saktë, u kalbën dhe udhëheqja më e re filloi t'i nxirrte njerëzit në rrugë. Kërkon ndryshimin e regjimit.
  Edhe nacionalistët dolën përpara dhe kishin liderët e tyre të fortë dhe ambicioz. Maidan u bë gjithnjë e më në modë. Në drejtim të policisë janë hedhur gurë dhe kokteje molotov. Pakënaqësia e akumuluar prej kohësh e njerëzve filloi të shfaqej gjithnjë e më shumë.
  Medvedev mbajti një këshill sigurie.
  Shumica e anëtarëve ishin në favor të bashkimit - duke përmendur faktin se djalli nuk është aq i tmerrshëm sa është pikturuar. Dhe burimet administrative dhe propaganda janë një forcë e madhe! Dhe se njerëzve mund t'u lahet truri tërësisht, dhe ata në përgjithësi do të votojnë për partinë në pushtet.
  Miliarderët rusë u betuan gjithashtu për besnikëri ndaj Medvedevit, i cili ishte i parashikueshëm, kishte qenë në pushtet për një kohë të gjatë dhe pak a shumë i kënaqte të gjithë.
  Miliarderi Deribasco logjikisht vuri në dukje:
  - Duhet të bëjmë një fushatë zgjedhore në stilin: Medvedev është Putin sot dhe asnjë Zelensky nuk është i rrezikshëm për ne!
  Roman Abramovich vërejti me autoritet:
  "Ne e nxorëm Jelcinin nga gropa elektorale me një vlerësim katër për qind dhe do t'ju nxjerrim edhe më shumë!" Paratë dhe mediat tona janë garancia jonë!
  Prokhorov konfirmoi:
  - Ne nuk duam taksa kaq të larta për të pasurit si në Ukrainë, dhe ne do t'ju qëndrojmë pranë të gjithëve!
  Dmitry Medvedev përplasi grushtin në tryezë dhe njoftoi:
  - Atëherë pranojmë propozimin për integrim dhe bashkim!
  Një marrëveshje bashkimi u nënshkrua midis Ukrainës dhe Rusisë. Menjëherë balanca e fuqive ndryshoi. Zgjedhjet presidenciale do të mbahen brenda tre muajve.
  Për t'u regjistruar për presidencën, mjafton ose të mbledhësh njëqind mijë nënshkrime, ose të bësh një depozitë nëntëdhjetë mijë dollarë, e cila do të kthehet vetëm nëse arrin në raundin e dytë. Këto janë rregulla vërtet qesharake. Pjesërisht e marrë nga legjislacioni rus dhe pjesërisht nga legjislacioni ukrainas.
  Natyrisht, do të ketë shumë kandidatë presidencialë; ekipi i Medvedev me sa duket mendoi se kjo do të ishte edhe më fitimprurëse për ta! Ata thonë se lëvizshmëria e elektoratit do t'u japë përparësi autoriteteve në raundin e parë. Dhe në të dytën, të gjithë do të mbështesin Medvedev. Në çdo rast, ushtruesi i detyrës së presidentit e llogariste atë. Dhe filloi...
  Anastasia Orlova, kjo Kleopatra zbathur, tha se do të ketë Zelensky kundër njëqind të tërë. Dhe se ai është Lancelot kundër dragoit Putin dhe Medvedev.
  U shpalosën sulme të ashpra në shtyp. Disa ishin në anën e Zelensky, të tjerët ishin në anën e Medvedev.
  Periudha e regjistrimit të kandidatëve ka filluar. Kishte trazira në Rusi. Djali i Dzhokhar Dudayev u shfaq në Kaukaz dhe shpalli xhihad. Dhe mori mbështetje të gjerë në rajonet islame. Shumë ekspertë dyshuan për veshët e CIA-s këtu. Për më tepër, presidenca e Trump është në fund të saj dhe ne duhet të fitojmë të paktën disa fitore. Dhe Zelensky në fronin rus është një fitore e madhe! Edhe pse, ka edhe skeptikë që pretendojnë se Zelensky mund ta bëjë Rusinë një vend të madh, shumë më të fortë, veçanërisht ekonomikisht, sesa ishte nën Putin.
  Kështu që opinioni ishte i ndarë edhe në Perëndim. Shteti i bashkuar ukrainas-rus është, natyrisht, një shoqatë e fuqishme dhe aspak një shaka. Ky mund të jetë vërtet një përbindësh. Natyrisht, edhe forcat ruse të sigurisë e mbështetën bashkimin. Për më tepër, Anastasia është një grua e lezetshme. Ajo së bashku me një batalion vajzash, të gjitha bukuroshe, ishin zbathur dhe me bikini, rrëzuan dhe mundën forcat speciale ruse. Kur mbledhin pluhur për të rrëzuar tifozin tepër të zjarrtë të Zelensky.
  Vajzat treguan se luftojnë në mënyrë përrallore zbathur dhe me bikini! Dhe grupi special "Vympel" u mund nga gra të nxehta. Si rezultat, u mor vendimi për të mos ndërhyrë dhe udhëheqja pro-ukrainase erdhi në pushtet në Novorossiya.
  Anastasia bëri fushatë për Zelenky . Në betejë, vajza dinte të hidhte disqe të mprehta, të holla, bumerangë dhe granata me këmbët e saj të zbathura. Luftëtarët e veshur me bikini janë bërë legjendarë. Një regjiment i tërë vajzash, secila prej tyre vlen një ndarje e tërë. Kjo është një forcë e madhe!
  Anastasia vrapoi nëpër dëborë, me takat e saj të kuqe dhe të zhveshura shkëlqejnë. Vajza këndoi:
  Në pafundësinë e hapësirës, më besoni, ka një ëndërr,
  Ajo është si një rreze dielli në qiell...
  Në sytë e Svarog ka paqe dhe pastërti,
  Ai është për ne, ndërsa Jezusi do të ringjallet!
  
  Ne do të lindim një fat rrezatues,
  Ajo do të shkëlqejë si dielli në maj...
  Por nuk e kuptoj se sa kohë mund të jetë i pavdekur,
  Sa fati i keq luan me ne!
  
  Mbroni atdheun tuaj, kalorës,
  Le të shkëlqejë ylli qiellor ...
  Ne mbrojmë pafundësinë e Tokës sonë amtare,
  Le të bëhet planeti një parajsë e përjetshme!
  
  Por çfarë mund të bëjë komunizmi i tmerrshëm?
  Ai do ta bëjë të gjithëfuqishëm flamurin e atdheut...
  Dhe fashizmi i furishëm do të zhduket në ferr,
  Do ta shpojmë armikun me një goditje shumë të fortë!
  
  Jepini zemrat tuaja Atdheut tonë,
  Të shkëlqejë me nxehtësi shumë të ndritshme...
  Ne do ta kalojmë betejën tonë deri në fund,
  Dhe ne do ta shkatërrojmë Fuhrerin me një goditje!
  
  Shoku Stalin zëvendësoi babanë e tij,
  Jemi fëmijë të brezave të ndryshëm...
  Hordhia do të humbasë në ferr në një furi,
  Dhe gjeniu Lenini do të tregojë rrugën për në Eden!
  
  Në Rusi çdo djalë është një gjigant,
  Dhe vajzat janë të stërvitura për të luftuar...
  Familja e Zotit të Plotfuqishëm është Një për ne,
  Ne rusët kemi qenë gjithmonë në gjendje të luftojmë!
  
  Ne do të arrijmë, së shpejti besoj se do të arrijmë gjithçka,
  Nuk ka asgjë më të lartë në univers...
  Anëtari i Komsomol ngriti rremën,
  Dhe goditi Fuhrerin në çati!
  
  Jo më komunizëm, jo më ide,
  Ata janë të bukur dhe do të sjellin lumturi!
  Dhe Fuhreri është thjesht një horr,
  Shumë tinëzare, shumë e zezë!
  
  Unë jam një vajzë - madhështia e një luftëtari,
  Zbathur, ajo vrapoi me guxim nëpër të ftohtë...
  Gërsheti im i trashë është prej ari,
  Kam ndërtuar një trëndafil të shpejtë!
  
  Mund të lindin një miliard ide
  Si të rregulloni atdheun në komunizëm...
  Nëse shihni një Fritz, goditeni fort,
  Që Adolf gjakatar të mos ulet në fron!
  
  Goditi fashistët me grusht,
  Më mirë akoma, i godisni me një vare...
  Le të ecim përgjatë Vollgës me fllad,
  Thjesht nuk na shqetëson të shtypim dhitë!
  
  Ne do të ngremë ushtarë për Atdheun,
  Vajzat nxitojnë të sulmojnë...
  Bukuroshja drejtoi automatikun,
  Ndëshkimi i Hitlerit do të jetë i dhimbshëm!
  
  Askush nuk mund t'i mposhtë rusët,
  Edhe pse ujku i fashizmit është një djall i kalitur...
  Por prapë ariu i tij është më i fortë,
  Cili urdhër po ndërton një të ri!
  
  Vraponi për Atdheun, për Stalinin,
  Anëtarët e Komsomol po nxitojnë këmbëzbathur...
  Nazistët u prenë me ujë të valë,
  Sepse rusët e mëdhenj janë më cool!
  
  Vajzat krenare do të hyjnë në Berlin,
  Ata do të lënë gjurmë zbathur...
  Mbi ta është një kerubin me krahë të artë,
  Dhe ato bëhen të argjendta si perlat e grenzës!
  Vajza këndon, por sa lufton! Në fund të fundit, ishte ajo dhe katër partnerët e saj që në një kohë e shpëtuan milicinë nga disfata e plotë në Iolaisk .
  Pastaj hynë pesë vajza me bikini dhe zbathur me një ushtri të tërë.
  Po, ishte mjaft spektakël.
  Anastasia qëlloi shumë nga mitralozi, duke prerë vijën e armikut, dhe më pas hodhi disa disqe të hollë menjëherë me gishtat e saj të zhveshur. Ato koka janë prerë.
  Dhe Anastasia do të këndojë:
  - Për Rusinë e Shenjtë!
  Natasha gjithashtu gjuajti, copëtoi armiqtë dhe kërciti, duke hedhur një granatë me këmbën e saj të zbathur, duke rrëzuar një tank:
  - Për Svarog!
  Dhe pastaj Zoya me flokë të artë i jep radhën. Dhe ai gjithashtu hedh dhuratën e vdekjes me këmbë të zbathur dhe bërtet:
  - Për të ardhmen e Rodnoverie!
  Dhe Aurora do t'i ndjekë sa më shpejt të jetë e mundur. Dhe me takën e tij të zhveshur do të lëshojë dhuratën e vdekjes, duke bërtitur:
  - Për kufij të mëdhenj!
  Dhe atëherë Svetlana do të futet brenda. Ai do të japë një breshëri, dhe pastaj nga një mitraloz, dhe me gishtat e tij të zhveshur do të dërgojë shkatërrim ...
  Dhe bukuroshja këmbëzbathur bërtet:
  - Për kthimin e Romanovëve!
  Po, Anastasia ishte një adhuruese e restaurimit të perandorisë mbretërore. Në fakt, në Rusi gjithsesi ka një car në pushtet. Pra, pse të mos krijoni një monarki legjitime? Për më tepër, gjaku i shumë brezave të mbretërve evropianë rrjedh në venat e Romanovëve. A është kjo origjinë e tyre? Çfarë lloj familjeje është Putini dhe veçanërisht Lukashenko? Kush janë ata për të qenë mbretër? Por Romanovët janë të mirosurit e Zotit!
  Anastasia dhe shoqet e saj me bikini bënë shumë mrekulli. Ajo luftoi si një djall. Por më pas ajo u grind me Putinin dhe doli në anën e Zelenskit. Në përgjithësi, Anastasia e kuptoi që Ukrainës po i bëhej padrejtësi, dhe duke pasur një ndjenjë drejtësie të ngritur, ajo ra në anën e të dobëtit!
  Anastasia dhe të pestët e saj zmbrapsën sulmin në Novoazovsk kur u përpoqën ta arrestonin si rebele. Një kolonë e tërë e forcave qeveritare u pre dhe u çarmatos.
  Pas kësaj, robërit ranë me fytyrë dhe puthën Anastasia dhe këmbët e zhveshura të pluhurosura të vajzës tjetër.
  Vajza u tha në mënyrë filozofike ushtarëve të kapur të Novorossiya:
  - Nuk dua të të vras! Ju jeni vëllezërit e mi! Dhe unë do të bëhem mbretëresha juaj!
  Në përgjithësi, Novorossiya e pranoi Anastasia pa shumë dëme ose humbje të rënda. Vërtetë, terminatori bjond preu kokën e guvernatorit të Republikës së Donetsk dhe vrau rojet e tij, të përbërë kryesisht nga kaukazianë.
  Anastasia ka qenë prej kohësh një legjendë. Në Krime, ajo bëri mrekulli të tilla sa mori yllin e Heroit të Federatës Ruse. Pa të, nuk do të kishte funksionuar aq mirë me partnerët e saj në bikini. Por më pas Anastasia u mor dhe u privua nga të gjitha çmimet ruse. Përfshirë edhe për vrasjen e forcave speciale ruse në betejë, kur u përpoqën ta largonin. Madje është ngritur një çështje penale.
  Por ata nuk guxuan të fillonin një luftë të madhe me Novorossiya praktikisht të pavarur. Për më tepër, Putini u sëmur dhe pa të askush nuk donte të merrte përgjegjësi.
  Sidomos Medvedev, i cili në përgjithësi nuk është një lider në zorrët dhe shpirtin e tij. Por kjo është pikërisht ajo që u përshtatet Arinjve për oligarkët rusë dhe rrethinat e Putinit - ata lehtë mund të manipulohen.
  Sido që të jetë, një makinë e madhe propagandistike është ngritur kundër Zelenskit. Filluan të fajësojnë të gjithë për gjithçka. Dhe se ai dyshohet se ishte një droguar, një hajdut, dhe kishte nxjerrë miliarda përmes kompanive offshore, dhe se në përgjithësi ishte homoseksual.
  Shkoi krahina të shkruante. Dhe sigurisht që kishte dëshmitarë, dhe sigurime të llojeve të ndryshme. Përfshirë akuzat për homoseksualizëm. Regjistrimi i kandidatëve sapo ka filluar dhe balta tashmë po derdhet.
  Numri i njerëzve të gatshëm për të marrë pjesë në zgjedhje, si ukrainas dhe veçanërisht rusë, doli të ishte kolosal. U ngjitën edhe komunistët edhe nacionalistët. Papritur, edhe i moshuari dhe i sëmurë Zyuganov u shfaq për të votuar. Edhe pse ai tashmë është larguar nga posti i kryetarit të Partisë Komuniste të Federatës Ruse. Afonin , Udaltsov dhe Grudinin dolën gjithashtu në votime . Dhe në përgjithësi ka ende një tufë kandidatësh të majtë, pak të njohur, por zagarë. Dhe kaq shumë njerëz duan të kandidojnë për president! Po nëntëdhjetë mijë dollarë? A është kjo me të vërtetë një sasi kaq e madhe sipas standardeve ruse?
  Dukej sikur tanket ishin të gatshëm të ngjiteshin. Dhe biznesmenë, dhe artistë, dhe figura të estradës dhe shkrimtarë. Po, edhe shkrimtarët janë aktivë. Bëni një reklamë për veten tuaj. Dhe nëntëdhjetë mijë dollarë nuk janë aq shumë. Kështu KQZ-ja mori qindra aplikime.
  Epo, zgjedhjet! Epo, çfarë shfaqje doli të ishte! Edhe Alla Pugachev kandidoi për president. Pse jo? Alka filloi të harrojë dhe ndoshta do t'ia kujtojë vetes! Nga të moshuarit, Yuri Luzhkov u ngjit në presidencë. Me sa duket doja t'i kujtoja edhe vetes.
  Epo, natyrisht, një shfaqje e tillë nuk mund të bënte pa Vladimir Volfovich. Por këtë herë në zgjedhje morën pjesë edhe djali i tij Igor Lebedev dhe dora e djathtë Degtyarev. Ata shkuan edhe në tre kolona në zgjedhje.
  Lëvizën edhe nacionalistët. Sigurisht, legjendari Demushkin , i cili vuajti kohën në burg, dhe, interesant, "Spider", drejtuesi i "Metal Corrosion" dhe kreu i grupit rock "Kolovrat" kandiduan për president dhe shumë të tjerë.
  Epo, sigurisht që edhe këngëtarët e estradës u nisën për një fushatë. Këtu janë Philip Kirkorov dhe Nikolai Baskov. Ata gjithashtu nuk kanë asgjë për të humbur. Një roje e tillë ushtarake u vendos.
  Dhe Timothy dhe Vitas , dhe në përgjithësi shumë njerëz shkuan në një fushatë.
  Sigurisht, jo rastësisht! Plani i Medvedev ishte të emëronte një numër të madh kandidatësh që do t'i transferonin votat atij në raundin e dytë. Në përgjithësi, plani është interesant. Vlerësimi i Medvedevit është fillimisht më i ulët se ai i Zelenskit. Dhe është e pamundur të fitosh pa dinakëri!
  Por Yeltsin gjithashtu kishte një vlerësim zero, por ai ishte në gjendje të fitonte kundër Zyuganov. Vërtetë, ky i fundit i bëri zgjedhjet si invalid: humbi me qëllim!
  Dhe në këtë rast, Medvedev është kundër një personi të jashtëzakonshëm dhe shumë të talentuar.
  Pra, këtu po ndodh shumë. Në shfaqjen e Solovyov, Zelensky vazhdimisht hidhej baltë mbi të. Vërtetë, atëherë një vajzë hodhi akullore në fytyrën e Solovyov me gishtat e këmbëve të saj zbathur. Dhe ajo rrëzoi një sy. Pas së cilës u bë e qartë se nuk është e sigurt të hidhet baltë mbi Zelensky! Si, ky djalë është një shqiponjë ukrainase!
  Në përgjithësi, nuk kishte unitet në shoqërinë ruse. Shumë, shumë njerëz e mbështetën Zelenskyn. Si, gjak me të vërtetë i ri dhe ishte në gjendje të rriste Ukrainën pa çmime të larta të naftës dhe gazit! Po Medvedev? Vendi po mbytet fjalë për fjalë në dollarët e naftës dhe gazit dhe ekonomia është në stanjacion të plotë. Nuk ka rritje, vetëm papunësia po rritet.
  Medvedev në përgjithësi ka anti-vlerësimin më të lartë midis të gjithë politikanëve. Edhe pse pikërisht kjo është arsyeja pse është e dobishme për oligarkët. Sa më shumë të varemi prej tyre, aq më shumë kontrollojmë. Qeveria ruse filloi me nxitim të rrisë pagat dhe pensionet e të gjithëve. Dhe nganjëherë...
  Për më tepër, Medvedev madje propozoi uljen e moshës së pensionit me dy vjet. Si, gjithçka është për të mirën e njerëzve. Dhe u bënë ndryshime për rritjen e pensioneve dhe llogaritjen e punës pas daljes në pension si kohëzgjatje.
  Medvedev dhe zyrtarët nuk harruan. Që ata të qëndrojnë dhe të votojnë për të. Në veçanti, deklaratat publike të të ardhurave u anuluan dhe u lejuan dhurata deri në një mijë dollarë. Gjë që, natyrisht, i pëlqeu zyrtarit. Kështu është edhe leja për të pasur pasuri të paluajtshme jashtë vendit, si dhe llogari.
  Për të fituar mbi duhanpirësit, ligji kundër duhanit u lehtësua ndjeshëm. U lejua shitja e alkoolit gjatë natës, madje u legalizua edhe bixhozi. Ky i fundit u mirëprit nga oligarkët, në të vërtetë, pse të humbasësh të ardhura të tilla dhe t'i merrte nën tokë.
  Rikthehet programi "Kukulla". Filluan të shfaqnin më shumë erotikë në televizion.
  Medvedev shpalli gjithashtu një amnisti, madje urdhëroi pagesën e parave të ndihmës për të burgosurit. Dhe kjo është gjithashtu një përqindje e konsiderueshme votash. Dhe vetë të burgosurit dhe familjet e tyre.
  Në përgjithësi, Medvedev parashtroi sloganin: më shumë liri! Në të vërtetë, Rusia është e lodhur nga despotizmi i Putinit. Kur nuk do të shihni as një grua të zhveshur në TV!
  Dhe sigurisht që kishte një përpjekje për të treguar: jeta është bërë më e lirë, jeta është bërë më argëtuese!
  Medvedev gjithashtu uli çmimet e alkoolit dhe lejoi reklamimin e birrës në televizion. Në fakt, pse të shkoni shumë larg.
  Por lufta po shpërthente në Kaukaz. Pas largimit të Putinit, malësorët filluan të kërkonin edhe më shumë privilegje dhe të drejta. Dhe ambiciet e tyre vetëm sa janë rritur. Për më tepër, Turqia filloi të ushtrojë presion më aktiv në Kaukaz, ambiciet e tyre u rritën, veçanërisht pasi në Siri Erdogan mori shumë pak sipas mendimit të tij. Situata u rëndua nga rënia e çmimit të naftës dhe rrjedhimisht e çmimit të gazit. Ishte Venezuela ajo që rriti prodhimin pas përmbysjes së regjimit të Maduros . Shtetet e Bashkuara dhe Irani janë pajtuar përfundimisht dhe një qeveri e bashkuar është krijuar në Libi.
  Rënia e çmimeve të naftës ka shembur rublën ruse, ka nxitur inflacionin dhe ka zhvlerësuar rritjen e pagave dhe pensioneve.
  Dhe aktiviteti në rritje i militantëve në Kaukaz luajti kundër Medvedev.
  Ata thanë se ai nuk ishte në gjendje të ruante trashëgiminë e Putinit. Dhe çfarë në përgjithësi, siç ndodh shpesh: superylli e emëroi veten një pasardhës të dobët.
  Si SHBA, ashtu edhe vendet arabe dhe madje edhe Irani nxitën separatizmin në Kaukaz. Por u shfaqën mosmarrëveshje mes forcave të sigurisë. Disa ende donin të shihnin si president partnerin e vjetër të Putinit, Medvedev! Dhe të tjerët do të vendosnin Sergei Shoigu shumë më të njohur.
  Por kjo e fundit nuk u mbështet nga oligarkët dhe industrialistët. Ata e konsideruan atë shumë të majtë dhe miliarderët ishin të lodhur nga diktatura e një personi. Të gjithë donin një liberal në fron dhe pajtimin me Perëndimin. Medvedev, në pritje të përfundimit të periudhës së regjistrimit për kandidatët presidencialë, shkarkoi Shoigun. Çfarë shkaktoi trazira në ushtri.
  . KAPITULLI Nr. 2.
  Pastaj Medvedev i dha Shoigut gradën e premtuar prej kohësh të marshallit dhe i dha postin e zëvendëskryeministrit nderi. Gjithashtu një lëvizje populiste. Por gjithsesi situata parazgjedhore nuk ishte në favor të ushtruesit të detyrës.
  Zelensky është më i ri, më i suksesshëm, më elokuent, duke shënuar pikë. Dhe edhe kur u regjistrua, më shumë se dyqind kandidatë presidencialë ruajtën udhëheqjen e tyre të padiskutueshme. Por Medvedev ende duhej të luftonte për vendin e dytë. Në mënyrë të papritur, Alla Pugacheva u bë konkurrenti i tij për të arritur në raundin e dytë. Prima donna e moshuar, e cila nuk kishte performuar për një kohë të gjatë dhe nuk ishte veçanërisht e prirur për PR, papritmas u hodh lart në renditje.
  Ndoshta ishte një reagim ndaj politikanëve të bezdisshëm. Zhirinovsky dhe Zyuganov, përkundrazi, ranë ndjeshëm në vlerësime. Populli është lodhur tmerrësisht nga të dy këta politikanë. Për më tepër, në fushën e tyre elektorale u shfaqën liderë më të rinj dhe më origjinalë.
  Veçanërisht shtoi Demushkin , i cili mori imazhin e një martiri në burg. Suraikin ende nuk mund të fitonte një vlerësim, por një tjetër anëtar i partisë së tij, Sergei Kovalev, boksieri më i mirë profesionist rus, gjithashtu filloi të fitonte pikë.
  Në përgjithësi, Sergei Kovalev doli të ishte një djalë interesant. Ai kandidoi për postin e kryetarit të Moskës dhe, papritur për të gjithë, u bë i dyti. Ai u bashkua me Partinë Komuniste Ruse. Dhe ai gjithashtu filloi të përmirësojë vlerësimin e tij.
  Duhet të theksohet se Sergey Kovalev është një boksier shumë i madh - më i miri në mesin e rusëve, madje duke tejkaluar Kostya Tszyu.
  Sergei Kovalev është kështu një terminator dhe është rrezikshëm afër Medvedev.
  Vërtetë, shumica e shërbimeve ruse të sondazhit kanë vlerësime dhe... O. presidenti u mbivlerësua. Por promovimi ishte i plotë. Sidoqoftë, Medvedev nuk ishte shumë me fat. Pas Putinit, disi pasuria u bë më e fortë. Çmimet e naftës vazhduan të bien, kursi i këmbimit të rublës gjithashtu ra dhe çmimet u rritën me shpejtësi. Kaukazi po digjej gjithnjë e më aktivisht. Dhe madje njerëzit e Kadyrov filluan të luftojnë në anën e militantëve. Kjo është situata. Dhe më pas talebanët sulmuan trupat ruse në kufirin me Taxhikistanin.
  Dhe siç doli, trupat ruse nuk ishin gati. Medvedev u ngrit përsëri. Plus, u zbulua një skandal me vjedhje në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Ministrinë e Financave . Një hije ka rënë mbi miqtë e vjetër të Medvedev. Dyshimet lindën gjithashtu se kush vodhi qindra miliarda dollarë nga Rusia. Edhe dyshimet. Dhe mediat u bënë të pafytyra...
  Zelensky e zhvilloi fushatën zgjedhore me qetësi, me profesionalizëm, si një shfaqje. Zhirinovsky, si gjithmonë, punoi më shumë për autoritetet sesa për veten e tij. Zyuganov u shaka dhe u godit me vezë të kalbura. Pastaj sërish incidente...
  Sigurisht, Ksenia Sobchak mori pjesë në zgjedhje, dhe ajo nuk mund të mos e hidhte jashtë konikun. Ajo e mori atë dhe i hodhi një tortë në fytyrë Zhirinovsky. Dhe ajo tërhoqi vëmendjen. Ndodhi gjithashtu mjaft epike.
  Alexander Povetkin gjithashtu mori pjesë në zgjedhje. Boksieri rus, pasi humbi nga Joshua , nuk mundi të kthehej për një kohë të gjatë, më pas pati disa luftime me kundërshtarë të kalueshëm dhe u prish në një më serioz. Pasi përfundoi karrierën e tij, ai hyri në politikë dhe filloi të krijojë një parti nacionaliste.
  Deri tani pa shumë sukses.
  Povetkin, megjithatë, goditi kundërshtarin e tij në fytyrë gjatë një debati televiziv. Ai u dallua dhe kjo ia ngriti pak vlerësimin.
  Në përgjithësi, zgjedhjet ishin histerike.
  Ata bënë debate televizive: dhanë 30 sekonda për t'u përgjigjur dhe pati një sherr. Festa, zënka, skandale. Një farsë e tërë.
  Medvedev u promovua pa turp, por vlerësimi i tij praktikisht nuk u rrit. Dalja në raundin e dytë është ende në dyshim.
  Zelensky ishte përpara me një diferencë të madhe. Dhe nuk është çudi! Në pesë vjet, Vladimir arriti t'i jepte fund papunësisë dhe të rivendoste të gjitha fabrikat dhe fabrikat dhe të ndërtonte të reja.
  Një nga arritjet e Zelensky ishte zhvillimi i bujqësisë dhe burimeve alternative të energjisë.
  Në Ukrainë, në veçanti, janë shfaqur termocentrale që funksionojnë dhe ngarkohen nga ndryshimet e presionit atmosferik. Si dhe termocentralet gjeotermale. Edhe me shume. Përfshirë përdorimin e energjisë së jonosferës. Kështu ndodhi që shkenca shkoi kundër naftës dhe gazit.
  Një ndjesi e vërtetë ishte shfaqja në Ukrainë e një fabrike që prodhonte ushqim sintetik dhe e furnizonte atë në Kinë. Dhe Rusia ka reduktuar eksportet e ushqimit.
  Ka pasur edhe të nominuar mes ukrainasve. Në veçanti, Vladimir Klitschko. Boksieri i njohur pati një karrierë të vështirë. U kthye në ring: mposhti Charr dhe Tyson Fury . Por në revanshin e tretë kundër Joshuas , ai sërish humbi, por fitoi shumë para. Dhe ai njoftoi tërheqjen e tij përfundimtare nga boksi.
  Por më pas ai u kthye përsëri. Ai luftoi në Kiev me Gassiev dhe fitoi. Më pas, ai pati një tjetër luftë dhe fitoi titullin e kampionit të rregullt botëror - më në fund duke thyer rekordin e Foreman dhe rekordin e Joe Louis. Pas kësaj ai shpalli nominimin e tij për president të Rusisë së bashkuar dhe Ukrainës. Dhe duhet thënë se Vladimir Klitschko midis ukrainasve është i dyti vetëm pas vetë Zelensky. Dhe megjithë moshën e tij të konsiderueshme në boks, Vladimir Klitschko tashmë gjatë fushatës zgjedhore kreu një mbrojtje të detyrueshme kundër një boksieri që ishte njëzet vjet më i ri se ai. Dhe përsëri ai fitoi me nokaut.
  Pas së cilës vlerësimi i Vladimir Klitschko u hodh, dhe ai u afrua më shumë me Medvedev, duke fituar shanse për raundin e dytë.
  Në përgjithësi, këto zgjedhje patën një favorit të padiskutueshëm: Zelensky, dhe pati një luftë shumë të ngushtë për vendin e dytë. Alla Pugacheva, e cila për pak kohë e kishte kaluar Medvedevin në luftën për vendin e dytë, filloi të tërhiqej. Në parim, ajo nuk u ndriçua nga asgjë e ndritshme. Dhe Vladimir Klitschko doli në vendin e dytë. Por elektorati i tij nuk është shumë i qëndrueshëm. Sergej Kovalev, i cili arriti të shkojë pas tre humbjeve dhe të mbledhë të katër rripat e peshave të lehta, luftoi gjithashtu në ring dhe fitoi përsëri titullin kampion.
  Dhe vlerësimi i tij u rrit përsëri. Ai gjithashtu mund të arrijë në raundin e dytë. Boksierë të tjerë ukrainas: Usik dhe Lomachenko mbështetën Zelenskyn dhe presidentët nuk ndërhynë. Edhe pse të dy nuk e kanë përfunduar ende karrierën e tyre. Pse duhet të mbarojnë? Usik mundi Joshua në pikë dhe u bë kampioni i padiskutueshëm i botës në peshat e rënda. Lomachenko endet nga një kategori peshë në tjetrën dhe ai paguhet aq shumë sa nuk dëshiron t'i japë fund karrierës së tij.
  Një fushatë zgjedhore ka edhe në SHBA. Donald po largohet pas dy mandatesh dhe ai nuk është mjaftueshëm i shëndetshëm për të kandiduar për një të tretën. Të rinjtë po konkurrojnë për president. Nga demokratët, një guvernator femër shumë e bukur me rreth tridhjetë e nëntë - ndoshta zonja më e re në mesin e kandidatëve për president. Edhe nga republikanët, nga gjeneralët e rinj-heronj të luftës kundër Iranit.
  Gjenerata e politikanëve në Shtetet e Bashkuara ka ndryshuar.
  Në Rusi, Putini mund të kishte mundur të mposhtte Zelenskin, por ai u dogj qartë në punë. Mbitensioni ka bërë të vetën! Ajo që donte ishte të mbivlerësonte forcën e tij dhe të mos i besonte rrethinës së tij. Ose mbase e helmuan edhe atë. Pas largimit të Nazarbayev, një valë tjetër demokratizimi filloi në CIS. Kazakistani u bë një republikë parlamentare. Në Bjellorusi, Lukashenko u zhduk në mënyrë të dyshimtë. Dhe presidenti u bë gjithashtu një figurë.
  Një valë tjetër erdhi. Në Turqi, parlamenti tashmë është ngritur kundër Erdoganit . Lavjerrësi u tund në drejtimin tjetër.
  Zelensky me të vërtetë ndryshoi kushtetutën në favor të më shumë autokracisë, por në Perëndim ai perceptohet si një prej tyre! Dhe referendumet zhvillohen gjatë gjithë kohës. Dhe ka liri të vërtetë të fjalës.
  Në çdo rast, Zelensky nuk ka probleme të veçanta për të fituar në raundin e dytë. Me shumë mundësi, do të jetë Medvedev ai që do të arrijë në raundin e dytë - burimet administrative mund të kapërcehen nga popullariteti i ulët dhe një mbretërim jo shumë i suksesshëm. Shumë vunë re ngjashmëritë me zgjedhjet në Ukrainë - shumë kandidatë presidencialë, udhëheqja e Zelensky, vlerësime të ulëta të qeverisë dhe anti-vlerësime të larta .
  Nëse Zelensky mund ta mposht Putinin është ende një pyetje, por Medvedev qartësisht nuk ishte në lartësinë e rolit të udhëheqësit të kombit. Dhe demokracia këtu luajti kundër autoriteteve.
  Medvedev nuk mund të përgatitej vërtet për luftën. Karakteri i tij nuk është i njëjtë. Jo një luftëtar i vërtetë!
  Por problemi me të gjitha autokracitë është se pasardhësit nuk janë shumë të mirë! Zakonisht një diktator vinte një të dobët në vend të tij për të mos e rrëzuar! Për shembull, pasardhësi i Nazarbayev ishte i kufizuar në pushtet. Dhe ai nuk e shqetëson - ai është me trup të butë!
  Por Vladimir Zelensky, gjithsesi, erdhi në pushtet nga opozita dhe nuk është i dobët.
  Duhet thënë se edhe Putini konsiderohej trupbutë dhe i dobët, prandaj u vendosën si president, pas Jelcinit me gojë të lartë. Por siç rezulton, ka djaj në kënetën e qetë!
  Dhe më pas doli që këneta nuk ishte aq e qetë në fund të fundit. Por Medvedev, me sa duket, nuk është një ujk në petkun e deleve, por me të vërtetë një dele natyrale. Dhe ai nuk mund të mbledhë forcë.
  Zhirinovsky ofendoi Zelenskyn me fyerje dhe u gjobit. Disa dhjetëra kandidatë presidencialë u tërhoqën në favor të Medvedevit, por kjo nuk dha pothuajse asgjë. Nga njerëzit e famshëm që luajtën, ishte boksieri Denis Lebedev. Ai në fakt përparoi thjesht teknikisht. Kishte edhe biznesmenë dhe figura të vogla kulturore. Nga shkrimtarët, vetëm Sergei Lukyanenko luajti në favor të Medvedev. Pjesa tjetër donin të promovonin veten . Dhe të gjithë besuan në fat.
  Medvedev është rritur mjaft. Por kishte shpresë se ushtria, burgu dhe policia do të votonin sipas urdhërit. Plus ka ryshfet të votuesve. Dhe sigurisht votimi i hershëm. Edhe këtu ka të gjitha mundësitë për sukses.
  Po, kjo është pikërisht ajo që ka nxitur rritjen e aktivitetit nga autoritetet. Jepni votim të parakohshëm. Dhe atje, natyrisht, ka falsifikim. Dhe dëshira për të votuar me zemër.
  Ndryshe nga zgjedhjet e vitit 1996, Medvedev nuk ishte në gjendje të rriste vlerësimin e tij. Jelcin, duhet të them, ishte gjithashtu me fat. Në veçanti, Dzhokhar Dudayev vdiq aksidentalisht. Çfarë lloj mize e kafshoi, nuk mori masat e zakonshme gjatë telefonatës. Në fund të fundit, nëse do të kishte ndodhur pak më herët, nuk do të kishin kohë ta bënin goditjen. Dhe pak më vonë, vetëm antena do të ishte mbuluar, dhe vetë Dzhokhar do të ishte në një distancë të sigurt. Ky është një fat i tillë në luftë dhe për propagandë.
  Dhe tani nuk mund ta përfundoni Dudajevin. Dhe nuk ka Raduev , i cili u kap kaq marrëzisht në prag të zgjedhjeve presidenciale ruse. Por Dudayev Jr nuk dëshiron të vdesë gjatë zgjedhjeve. Dhe në përgjithësi, me sa duket triumvirati i pasardhësve: Jelcin, Putin, Medvedev po ndërpritet...
  Përpjekjet për të korruptuar votuesit u zbuluan dhe shkaktuan skandal të mëtejshëm. Patriarku nuk mbështeti askënd, duke arsyetuar: i Zotit është i Zotit dhe i Cezarit është i Cezarit . Në përgjithësi, nën Yeltsin doli disi më e lehtë. Dhe për disa arsye Kisha Ortodokse mbajti anën e Jelcinit, i cili dukej krejtësisht i pashpresë. Dhe qarqet industriale.
  Dhe më pas oligarkët rusë filluan të flirtojnë me Zelensky. Me sa duket është e pamundur të rritet Medvedev.
  Dhe humori në media filloi të ndryshojë. Zelensky u vlerësua gjithnjë e më shumë. Zhirinovsky tashmë ka filluar të thotë se adashi i tij është në të vërtetë një burrë diamanti.
  Medvedev përsëri dyfishoi pagat dhe pensionet. Por rubla më në fund u shemb. Dhe filloi inflacioni. Janë rritur edhe tarifat.
  Madje iu desh të kërkonte një kredi nga FMN-ja. Dhe nafta dhe gazi po bëhen gjithnjë e më lirë.
  Irani, Venezuela, Libia, Arabia Saudite janë duke rritur eksportet. Dhe në SHBA, është futur një metodë e re e nxjerrjes së argjilës. Kostot ranë ndjeshëm.
  Dhe pastaj vjen rënia ekonomike dhe trazirat në Kinë. Epo, është e qartë - jam i lodhur nga dominimi i Partisë Komuniste. Dhe kinezët duan lirinë dhe një sistem shumëpartiak!
  Ka pasur një ndryshim të lehtë në pushtet në Indi. Kishte një tentativë për grusht shteti dhe për të vendosur një diktaturë.
  Konfrontimi në Kaukaz është rritur ndjeshëm. Trazirat filluan edhe në Siberi. Në veçanti, separatistët janë forcuar.
  Në Britani, partia fitoi zgjedhjet: "Rilindja", megjithatë, në një koalicion me Laburistët. Mbretëresha Elizabeth është ende gjallë, por ajo ka premtuar se do të tërhiqet në njëqindvjetorin e saj, pas së cilës do të mbahet një referendum për shfuqizimin e monarkisë. Dhe posti themelues i Presidentit të Britanisë.
  Franca është e shqetësuar. Mary Lipen fitoi në vend të Macron dhe pati një përpjekje për të vendosur një diktaturë. Por vetë francezët nuk e dinë se çfarë duan, ata organizuan një Maidan të ri. Po, e paparë në shkallë. Dhe Maria u detyrua të braktiste planet radikale për të dëbuar arabët dhe të tjerët. Më pas, edhe më keq, Gjykata e Lartë anuloi zgjedhjet presidenciale dhe Maria u arrestua.
  Zgjedhjet e parakohshme u shpallën edhe në Francë. Domethënë, si gjithmonë, ka një rrëmujë kudo.
  Në Bjellorusi, pasi u mjaftua nga tirania e Lukashenkos, ata mbajtën një referendum dhe shfuqizuan plotësisht postin e presidentit. Republika u bë parlamentare dhe kryeministri i ri tha se mund të kishte aneksim në Rusi. Por pas zgjedhjeve presidenciale atje. Zelensky është shumë popullor në Bjellorusi.
  Në Kazakistan, marrëdhëniet midis presidentit dhe parlamentit janë acaruar. Kishte një kërcënim për shkarkim. Por ata ranë dakord shpejt, por pushteti i kreut të shtetit u kufizua më tej.
  Medvedev u bë gjithnjë e më nervoz. Zgjedhjet po afroheshin dhe vlerësimi i Zelensky ishte disa herë më i lartë. Vërtetë, ai nuk fiton në raundin e parë, por në çdo rast, Medvedev paloset. Ekziston vetëm një përllogaritje për të mashtruar ose trokitur jashtë.
  U zhvillua një këshill i fshehtë. Miliarderët rusë u mblodhën.
  Medvedev deklaroi drejtpërdrejt:
  - Dëshironi që një i huaj ukrainas të marrë fuqinë e madhe të presidentit të perandorisë?
  Deribasco vuri në dukje logjikisht:
  - Duam apo s"duam, me çdo qeveri duhet t"ia dalim! Zelensky nuk është komunist, dhe... Ky nuk është Zyuganov, që nuk na shkonte në asnjë rast!
  Medvedev tha në mënyrë të thatë:
  - Në Ukrainë, tatimi mbi të ardhurat është shumë më i lartë se në Rusi!
  Roman Abramovich qeshi dhe tha:
  - Kush i di dhe i numëron të ardhurat tona! Veç kësaj, ato kohët e fundit u reduktuan atje dhe pothuajse të barabarta me tonat!
  Prokhorov u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Autoritetet po ndryshojnë. Ne po qëndrojmë! Çfarë mund të rekomandoni?
  Medvedev kërciti me inat:
  - Nuk besoj se Jelcin fitoi sinqerisht!
  Deribasco u përgjigj ftohtë:
  - Nëse rivali i Yeltsin nuk do të ishte Zyuganov, atëherë Borik me të vërtetë do të kishte pak shanse. Por njerëzit ende i mbanin mend shumë mirë "hishet" e pushtetit komunist. Domethënë: rafte bosh, karta, kuponë, kartëvizita, radhë të gjata, paga pesë dollarë në muaj. Natyrisht, askush nuk donte të kthehej në këto kohë djallëzore. Për më tepër, për të humbur spektaklin, dhe shfaqjet politike, si dhe filmat me seks, e shumë më tepër. Populli donte lirinë. Dhe ata nuk votuan për Yeltsin, por kundër Scarecrow Zyuganov. Por Zelensky nuk do t'i trembë njerëzit. Ndryshe nga Putini, ai nuk do të mbyllë programin "Kukulla" dhe nuk do t'i vendosë njerëzit në letra. Viti nëntëdhjetë e gjashtë nuk mund të përsëritet. Jelcin vodhi pesë deri në gjashtë për qind, por fitoi me një diferencë prej trembëdhjetë! Pra, është pothuajse e drejtë!
  Dhe Zelensky po udhëheq me një epërsi të tillë sa nuk do të mund ta mposhtni !
  Medvedev bërtiti:
  - Më hodhën! Ne kemi rënë dakord!
  Roman Abramov vuri në dukje:
  - Të paktën do të na hiqen sanksionet! Dhe ju jeni një Arush ... Ju tashmë keni fituar pensionin tuaj!
  Medvedev fërshëlleu:
  - Duhet të digjesh në ferr!
  Prokhorov logjikisht vuri në dukje:
  - Nuk ka ferr! Ka vetëm një dordolec për të mbledhur para!
  Medvedev pyeti i hutuar:
  - Po? Po sikur të mos ketë Zot?
  Prokhorov buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Cili Zot? E paraqesin ndryshe!
  Roman Abramovich sugjeroi:
  - Ndoshta të bëjë një besim të ri! Kush është i pasur, Zoti e do! Kush është më i pasur është më i dashur nga i Plotfuqishmi!
  Medvedev pohoi me kokë:
  - E logjikshme! Por çfarë do të thotë populli?
  Roman Abramovich qeshi:
  - Njerëzit mund të edukohen!
  Medvedev gurgulloi:
  - Shpresoj të mbetemi miq!
  Pas kësaj ai u largua nga salla...
  Një kaleidoskop ngjarjesh vazhdoi të tërbohej në botë. Edhe Vitali Klitschko u kthye në ring dhe luftoi në stadiumin e Kievit. Ai luftoi Michael Tyson. Dy pleq, shumë të famshëm dhe të njohur. Epo, ata mblodhën shumë para. Michael Tyson, natyrisht, ra dakord për luftën, pasi ai ishte pothuajse një lypës.
  Edhe nëse Vitali Klitschko, i cili ishte më i ri dhe, më e rëndësishmja, në formë shumë më të mirë, fjalë për fjalë e mundi atë. Vladimir Klitschko tha se ai ende dëshiron të fitojë titullin e kampionit absolut të botës dhe të luftojë me Usik. Pas kësaj ai do të thyejë të gjitha rekordet, duke u bërë kampioni më i vjetër absolut i botës... Dhe mund të qetësohet. Çfarë tjetër duhet të mundë? Joe Louis tashmë është rrahur, dhe Foreman tashmë është rrahur, dhe ai ka fituar katër herë titullin botëror në peshën e rëndë .
  Vitali Klitschko fitoi shumë para nga lufta, shtoi thesarin dhe famën e tij dhe pati një luftë relativisht të lehtë.
  Zelensky i dha Vitaliy Klitschko Urdhrin e Artë të Ilya Muromets. Dhe kjo i dha atij simpati shtesë.
  Në botën e politikës, boksierët janë bërë të njohur në përgjithësi. Floyd Maweiser u bë kandidat për President të SHBA. Formalisht i pavarur. Dhe me një vlerësim të mirë. Po për një miliarder, një boksier të pamposhtur dhe një zezak. Pse jo një pretendent?
  Floyd Maweiser mbështeti Presidentin Zelensky në zgjedhje dhe premtoi miqësi.
  Pak Floyd donin një revansh me Paquio , dhe ata mblodhën shumë para për të.
  Medvedev ishte duke humbur terren. Për të krijuar pak vlerë shokuese, ai emëroi Anatoli Kashpirovsky si Ministër të Shëndetësisë me gradën Zëvendëskryeministër. E cila, sigurisht, është një lëvizje e fortë, por jo e mjaftueshme. Nga rruga, Anatoli Kashpirovsky u bë ministri dhe zëvendëskryeministri më i vjetër në të gjithë historinë e Rusisë. Po, një rekordmen! Dmitry Medvedev gjithashtu i dha Mbretëreshës së Anglisë Urdhrin e Shën Andrew të thirrurit të Parë, madje ia dhuroi yllin hero Shoigut. Dhe ai e privoi Gorbaçovin nga urdhri i tij më i lartë. E cila, në përgjithësi, nuk është aq e bukur.
  Dhe ai gjithashtu mori dhe rivendosi Beria në gradën e Marshallit. Ndoshta për të tërhequr
  në anën e tyre të stalinistëve. Dhe Boris Nemtsov iu dha pas vdekjes Urdhri për Shërbime ndaj Atdheut, shkalla e parë. Më tej, ai e riemëroi Volgogradin me dekret të tij në Stalingrad. Gjithashtu flirtimi me stalinistët . Por edhe me liberalët. Novodvorskoy i dha pas vdekjes titullin Hero i Rusisë dhe... Stalin!
  Pas vdekjes, Medvedev i dha edhe Urdhrin e Shën Andreas të Parë të thirrurit Yuri Gagarin. Dhe ai ia rivendosi Urdhrin e Fitores Leonid Ilya Brezhnev. Papritur, Medvedev ia dhuroi Garry Kasparov yllin e artë të heroit të Rusisë.
  Gjithashtu flirtimi me liberalët. Dhe me komunistët. Edhe e juaja edhe e jona.
  Medvedev gjithashtu i dorëzoi Papa Françeskut të Parë Urdhrin e Shën Andrea të Parë.
  Gjithashtu dhurata shumë bujare nga "sundimtari i madh"! Përveç kësaj, Medvedev papritur uli përsëri moshën e pensionit për burrat dhe gratë në pesëdhjetë e pesë. E cila doli të ishte një sensacion. Dhe sërish rriti pensionet.
  Çfarë mund të bëni në prag të zgjedhjeve?
  Për më tepër, presidenti në detyrë i dha Vladimir Zhirinovsky gradën e gjeneral-lejtnant. Ashtu si, për shërbim besnik, merrni nga supi i zotit. Dhe djali i tij Igor Lebedev u emërua papritur Ministër i Punëve të Jashtme, në vend të Lavrovit të vjetër dhe të padashur në Perëndim.
  Medvedev gjithashtu i ofroi Demushkinit postin e kreut të Ministrisë së Punëve të Brendshme, por nacionalisti autoritar nuk pranoi. Nga emërimet e reja, u bë sensacion emërimi i Ksenia Sobchak si ministre e Kulturës. Ajo, duke parë që vlerësimi i saj ishte shumë i vogël, ra dakord. Por ajo kërkoi edhe postin e zëvendëskryeministres. Medvedev u pajtua me këtë.
  Edhe Yavlinsky mori pjesë në zgjedhje, por u sëmur plotësisht dhe u tërhoq për arsye shëndetësore.
  Presidenti në detyrë gjithashtu i dha atij yllin e Heroit të Rusisë.
  Mikhail Kasyanov mori Urdhrin për Shërbime ndaj Atdheut, të klasit të parë dhe postin e këshilltarit nderi ekonomik. Pse u tërhoq në favor të Medvedev. Por kjo është një pjesë shumë e vogël e përqindjes.
  Sergei Kovalev iu ofrua ministrit të Sportit, por atij iu duk jo mjaftueshëm.
  Ka pasur një konflikt me kryetarin e Gjykatës Kushtetuese. Zorkin më në fund u largua. Por kujt t'ia jap një postim të tillë? Mundësisht për një grua! Dhe ia ofruan Alla Pugachevës.
  Por këngëtarja e njohur refuzoi, duke thënë se nuk ishte për të. Medvedev megjithatë i dhuroi asaj yllin e Heroit të Rusisë. Edhe pse Alla refuzoi të vepronte në favor të tij.
  Po kush do të jetë kryetari i Gjykatës Kushtetuese? Pozicioni është i mbërthyer. Shoigu gjithashtu refuzoi - jo profilin e tij!
  Papritur, Dima Bilan ra dakord. Edhe pse sigurisht nuk është fakt që ky është profili i tij! Dhe sigurisht, të jesh këngëtar është më fitimprurëse dhe shumë më argëtuese sesa të jesh kryetar i një gjykate kushtetuese.
  Medvedev, sido që të jetë, u kap shpejt me këtë dhe ia dha yllin Heroit të Rusisë.
  Dima Bilan, megjithatë, tha se kjo ishte vetëm një shaka. Sidoqoftë, me miratimin e përgjithshëm, Lyudmila Putina u emërua kryetare e Gjykatës Kushtetuese. Ky ishte një veprim i fortë, duke pasur parasysh popullaritetin e Putinit në Rusi, por tashmë ishte disi i vonuar dhe nuk mund ta shpëtonte Medvedevin.
  Edhe pse u bënë përpjekje titanike. Por çmimet po rriteshin, kursi i këmbimit të rublës po binte, talebanët po përparonin në Taxhikistan dhe nuk kishte asgjë për të bindur votuesit.
  Në momentin e fundit, Genadi Zyuganov u emërua zëvendëskryeministër i parë në krye të bllokut social. Por kjo tashmë është një llapë për të vdekurit.
  Dhe vetë Zyuganov tashmë e ka humbur plotësisht elektoratin e tij.
  Degtyarev u emërua Prokuror i Përgjithshëm në prag të votimit. Gjithashtu një kandidat presidencial nga Partia Liberal Demokratike.
  Medvedev lëvizi dhe kërkoi mënyra të reja. Një nga lëvizjet spektakolare zgjedhore ishte dhurimi i një medalje ari të veçantë me emrin Zhukov për të gjithë veteranët e Luftës së Madhe Patriotike. Dhe një milion rubla ruse për të nisur. Por kanë mbetur shumë pak Veteranë të Luftës së Madhe Patriotike.
  Medvedev gjithashtu i dha Tereshkovës Urdhrin e Shën Andrea të Parë të thirrurit. Ndërsa ekziston një mundësi, pse të mos e shpërbleni? Pra, Anatoli Karpov mund t'i jepet një hero i Rusisë. Ai është një shahist i madh! Dhe Alekhine, dhe Botvinnik, dhe Tal dhe Spassky, Tigran - do të japin çmime pas vdekjes - aspak keq!
  Yjet e Heroit të Rusisë - kjo është e bukur!
  Është bukur të japësh çmime dhe të japësh medalje. Dhe nëse vendosim edhe një urdhër me emrin Putin. Ka katër nivele: i katërti - bronzi, i treti - argjendi, i dyti - ari, i pari - ari me diamante!
  Kjo është ajo që Medvedev është një shpikës.
  Megjithatë, edhe kjo nuk mjafton. Zelensky po vendos gjithashtu urdhra të rinj. Urdhri, për shembull, i Taras Shevchenko. Ose Taras Bulba! Ose Gogol! Pse të humbni kohë me gjëra të vogla? Dhe Urdhri me emrin Kozhedub! Ky është një lëvizje e fortë e Zelensky për të kënaqur forcat e majta. Në përgjithësi, natyrisht, Zelensky nuk është komunist, madje as i majtë. Kështu që ai mund të ketë probleme. Por komunistët në Rusi nuk kishin një udhëheqës.
  Dhe gjithashtu, Andrei Navalny? Disi të gjithë e harruan atë. A nuk keni kandiduar vërtet për president? Por Andrei Navalny ka punuar në ekipin e Zelensky për një kohë të gjatë dhe tashmë ka bërë shumë në luftën kundër korrupsionit në Ukrainë.
  Pra, askush nuk ka vdekur ende! Dhe procesi i bashkimit të dy popujve vëllazëror dhe i zgjedhjes së përgjithshme të prijësit të kombit është duke u zhvilluar.
  Edhe Andrei Navalny do të lajë Zelenskin... Si zakonisht është në zjarr.
  Dhe ai vepron me energji me intensitet të furishëm.
  Dhe në të njëjtën kohë shumë delikate, në mënyrë që të mos trembin votuesit. Nuk është aspak stili i Trump.
  Dhe kohë të reja po vijnë në botë - më të sigurta dhe më të qeta. Reformat demokratike dhe laike po fillojnë në Arabinë Saudite dhe në përgjithësi ekstremizmi fetar po dobësohet. Në të vërtetë, shumë mund të lexojnë kontradiktat midis Kuranit dhe shkencës në internet dhe të pyesin veten: pse po e bëjnë këtë? Cilat janë arsyet për të konsideruar Kuranin dhe Biblën si fjalë të Zotit?
  Kur njerëzit fillojnë të mendojnë dhe të bëjnë pyetje, ata nuk janë më aq të nxituar. Në fakt, pse lind shekulli? Më shumë si frika e vdekjes! Dhe kaq pak njerëz kanë frikë të vdesin derisa të sëmuren!
  Në prag të zgjedhjeve, Medvedev rriti pagesat për pushimin mjekësor dhe përfitimet për personat me aftësi të kufizuara. Është rritur edhe prodhimi i tankeve...
  Medvedev, për t'u treguar si patriot, ngriti ndjeshëm shiritin e shpenzimeve ushtarake. Rezervuari Bear, më i rëndëi nga përbindëshat, që peshonte më shumë se njëqind tonë dhe me një reaktor bërthamor në vend të një motori, u hodh në prodhim masiv.
  Projekti Bear u zhvillua nën Putinin, me urdhër të tij personal. Ideja ishte të krijohej një tank përbindësh për të frikësuar. Automjeti rezultoi shumë i rëndë dhe i shtrenjtë, me forca të blinduara me shumë shtresa dhe dy raketahedhës në shërbim.
  E veçanta e makinës ishte shpejtësia e saj prej më shumë se njëqind kilometra në orë, me një peshë prej njëqind e pesëdhjetë tonësh dhe një rezervë fuqie kolosale falë reaktorit bërthamor.
  Vërtetë, gjatë vrapimit ndodhi një tjetër incident fatkeq - vemja shpërtheu. Dhe përsëri përshtypja doli të ishte e prishur. Medvedev u tall fjalë për fjalë.
  Dhe më pas ndodhi një episod tjetër me presidentin në detyrë - nuk mund ta imagjinoni me qëllim. Kur Medvedev u përpoq të rrëzonte një pemë para druvarëve, ajo ra në tryezën festive me ushqim. Kështu që kreu i përkohshëm i pafat i Rusisë ka turpëruar përsëri veten.
  Po, Medvedev ishte vërtet i pafat. Një pasuri e tillë është kapriçioze: shpërblen njërin, ofendon një tjetër. A ishte Nikolla II vërtet kaq i keq, për shembull, por ai u ofendua vërtet nga fuqitë më të larta. Pra, Medvedev, në përgjithësi, një person i zgjuar, fjalë për fjalë u largua me gjithçka.
  Përpjekjet për të bërë diçka ranë në rezistencë dhe kokëfortësi.
  Medvedev dukej se po dridhej në një tigan. Dhe pastaj u shfaqën probleme të tjera. Në një skandal korrupsioni ishte përfshirë edhe kryeministri në detyrë.
  Dhe këtu, natyrisht, nuk mund të ndodhte pa Andrei Navalny. Ky djalë do të përshtatet gjithmonë!
  Unë mora prova kaq shkatërruese inkriminuese për Medvedevin dhe rrethin e tij - skandali doli të ishte i mahnitshëm. Me pak fjalë, si Navalny ashtu edhe ata që ranë nën goditjen e tij dërrmuese u bënë të famshëm.
  Dhe Medvedev duhej të bënte justifikime dhe të fshinte heshtjen. Dhe gjithçka u derdh mbi të. Jo zgjedhje, thjesht tmerr.
  Në ditën e votimit, Medvedev mbërriti nën roje. Ishte e qartë se ai ishte i zymtë dhe i pasigurt. Më dridheshin duart kur mora fletën e votimit. Me urdhrin e tij të fundit, ushtruesi i detyrës së presidentit trefishoi pagat e ushtrisë dhe policisë. Dhe pesëfishi i pensionit!
  Sidoqoftë, Anastasia Orlova u tall me zgjuarsi me kandidatin për rolin e diktatorit:
  - Është e vështirë të ulesh mbi bajoneta! Këtu ai vendos një jastëk parash!
  Më pas, vajza terminatore e ka marrë dhe e ka treguar me gishtërinjtë e saj të zhveshur.
  Anastasia, natyrisht, është një vajzë që nuk do t'i fusë fjalët në xhep. I mprehtë, i fortë, i lezetshëm, karizmatik .
  Dhe kaq shumë djem ranë në dashuri me të. Për më tepër, Anastasia është një bjonde shumë me temperament dhe nuk shkon në shtrat pa zgjedhur një mashkull të ri për natën. Sigurisht, ajo zgjedh meshkuj më të pashëm, atletë, muskuloz, ndonjëherë edhe shumë të rinj. Por padyshim ndryshe. Me sa duket për t'u rimbushur me energji. Dhe askush nuk e konsideron këtë luftëtar të frikshëm një kurvë.
  Përkundrazi, për një femër kaq të fortë dhe muskulare, duket shumë e lezetshme.
  Votoi edhe Anastasia, e mori fletën e votimit me gishtat e zhveshur të këmbëve të hijshme dhe kjo është një listë e tërë, ku është e vështirë të gjesh një mbiemër dhe e vendosi për vete pa paragjykime të panevojshme. Epo, është e qartë për kë!
  Pas së cilës ajo tregoi figurën e saj të madhe me gishtat e saj të zhveshur!
  Vladimir Zelensky erdhi për të votuar me një biçikletë. Ai u hodh dhe u rrotullua. Si gjithmonë, ai është luftarak dhe temperament. Napoleon Bonaparti i vërtetë.
  Dhe sigurisht, votova me shpejtësi, siç pritej.
  Vladimir Klitschko nuk u tërhoq kurrë nga zgjedhjet. Dhe ai gjithashtu votoi për veten e tij dhe tundi grushtin e tij në Medvedev.
  Në momentin e fundit, Nikolai Valuev mori yllin e heroit të Rusisë nga Medvedev dhe postin e Ministrit të Punëve të Brendshme. Mezi arrita ta filmoja. Edhe pse nuk pranoi të thotë se për kë ka votuar.
  Shumë njerëz votuan këtu: Alla Pugacheva dhe Suraikin ...
  Zhirinovsky, natyrisht, nuk mund të mos bënte gjurmë. Ai e mori atë dhe grisi portretin e Vladimir Zelensky pikërisht në qendrën e votimit dhe premtoi se do ta qëllonte patjetër kur të vinte në pushtet.
  Dima Bilan këndoi gjatë votimit:
  - Gjithçka është e pamundur, e di me siguri! Bilani do të zgjidhet, ai është një kalorës i papërlyer!
  Pastaj u shfaqën yje të tjerë.
  Garry Kasparov tha se pushteti po ndryshon dhe se Medvedev do të largohet dhe bashkë me të do të përfundojë përfundimisht epoka e Putinit.
  Në të njëjtën kohë, ish-kampioni i botës tha se nuk ishte kundër rifillimit të karrierës së tij në shah. Dhe thyej rekordin e moshës së Steinitz-it . Dhe se Rusia së shpejti do të marrë një udhëheqës të denjë dhe demokratik, dhe epoka e carëve më në fund do të bëhet një gjë e së kaluarës.
  Dhe se Garry Kasparov shpiku shahun e tij, i cili së shpejti do të fitojë popullaritet në të gjithë botën.
  Dhe demonstroi një tabelë me njëqind qeliza . Në të u shfaqën figura të reja. Dy shaka secili: pranë mbretit dhe mbretëreshës. Për më tepër, shakaja ecën si një mbretëreshë, por godet ekskluzivisht si një kalorës. Dhe dy shigjetarë në buzë në vend të pengjeve. Shigjetarët lëvizin si pione, por gjuajnë diagonalisht në dy sheshe të tëra. Vërtetë, për shkak se ata janë në buzë të bordit, vlera e tyre është ulur disi. Por ato gjithashtu mund të kthehen në çdo formë.
  Shahu i Garry Kasparov ka tërhequr padyshim vëmendjen e njerëzve dhe gazetarëve.
  Navalny premtoi se Kasparov do të bëhej patjetër ministër.
  Ka votuar edhe Anatoli Karpov. Por ai tashmë është një ish-kampion i vjetër, kështu që ai premtoi vetëm për të këshilluar. Dhe ai tha se, me shumë mundësi, do të vinin ndryshime të mëdha. Dhe çfarë do të jetë më mirë nesër se dje!
  Tashmë në ditën e zgjedhjeve, Medvedev njoftoi se kohëzgjatja e pushimeve minimale në Rusi po rritej në tridhjetë ditë pune dhe se të gjitha gratë që lindnin dhjetë ose më shumë fëmijë do të merrnin një shpërblim prej tij: ylli i Heroit të Rusisë. Federata.
  Një lëvizje e re populiste, dhe duhet të them mjaft e fortë. Por është shumë vonë. Sidomos në ditën e zgjedhjeve, është e qartë se kjo është vetëm punë për publikun.
  Medvedev po humbiste qartë terren... Fuqia e tij e përhershme ishte shumë e lodhur nga gjithçka.
  Njerëzit donin të hidheshin nga rutina e Putinit dhe etja për ndryshim ishte pjekur. Plus, paaftësia e dukshme e Medvedevit për të qenë një personalitet i fortë doli të ishte e dukshme.
  Zelensky, duke fituar pikë dhe duke vepruar pa populizëm dhe premtime të panevojshme, eci përpara me besim.
  Këto sondazhe në exit thanë se ai ishte favorit i qartë. Por nëse Medvedev do të kalojë në raundin e dytë është ende një pyetje! Tani për tani, Vladimir Klitschko dhe Sergey Kovalev, si dhe Grudinin , mund ta sfidojnë atë për këtë vend.
  Zyuganov votoi i fundit. Ish-kryetari i vjetër, i sëmurë, i Partisë Komuniste të Federatës Ruse e kryqëzoi emrin Grudin dhe psherëtiu. Po, nuk është një barrë e lehtë të bëhesh zëvendëskryeministri i parë i Rusisë në pothuajse tetëdhjetë vjet. A ka nevojë për të?
  Dhe Zyuganov, duke marrë frymë rëndë, kërciti:
  Ne do të shkojmë përsëri në betejë
  Për fuqinë e sovjetikëve...
  Dhe si një do të vdesim -
  Në luftën për të!
  Dhe ai doli me këmbë nga kabina. Jo, së shpejti do të japë dorëheqjen.
  Koha po afrohej dhe të dhënat e para për zgjedhjet presidenciale do të fillonin të vinin. Rusia ishte në prag të ndryshimeve të mëdha. Në Bjellorusi pati edhe tubime dhe kërkesa për një aleancë me Rusinë. Gjithçka bëhej gjithnjë e më e furishme dhe emocionuese.
  Pjesëmarrja në zgjedhjet presidenciale ruse arriti një rekord të lartë në historinë e zgjedhjeve alternative, pothuajse nëntëdhjetë për qind.
  Dhe sapo njoftuan se janë hapur kutitë e votimit dhe ka filluar numërimi i votave nga Lindja e Largët.
  . KAPITULLI Nr. 3.
  Rezultatet e raundit të parë filluan të rrjedhin nga Lindja e Largët. Siç thanë të gjitha sondazhet e opinionit, Zelensky ishte me besim në krye. Medvedev nuk ishte ende i dyti. Grudinin dhe Vladimir Klitschko luftuan për vendin e dytë . Në listë ishin rreth dyqind kandidatë të tjerë, kështu që ata shpërndanë votat e tyre. Sidoqoftë, Zelensky fitoi pothuajse pesëdhjetë për qind në Siberi dhe madje mund të llogariste në fitoren në raundin e parë.
  Medvedev tha në zemrat e tij:
  - Ne donim më të mirën, por votuam për argëtim!
  Zelensky ishte lakonik:
  - E vërteta fitoi!
  Të dhënat e zgjedhjeve po ndryshonin vazhdimisht, por vendi i parë i Zelensky me një diferencë të madhe mbeti i pandryshuar. Një tjetër gjë është se Grudinin dhe Klitschko u fundosën pak. Dhe Medvedev filloi të vinte në vendin e dytë, megjithëse me një hendek më shumë se trefish nga lideri. Presidenti në detyrë mori më shumë në Çeçeni, në ushtri, në një qendër paraburgimi. Epo është e qartë. Sidomos në një qendër paraburgimi. Aty është më e vështirë të monitorohet numërimi i votave.
  Medvedev, megjithatë, liroi shumë të burgosur dhe rritja nuk ishte aq e rëndësishme sa priste.
  Por me shumë vështirësi arritëm të kalojmë në raundin e dytë. Megjithëse Zelensky mori pothuajse dyzet për qind në total, Medvedev mezi mblodhi trembëdhjetë. Madje, me ryshfet të votuesve dhe shkelje. Po, Dmitry Anatolyevich doli të ishte mjaft i dobët. I treti ishte Vladimir Klitschko. Sa ndjesi e vogël, e katërta është Grudinin . Dima Bilan gjithashtu papritur doli e pesta. Sergej Kovalev doli i gjashti, megjithëse vlerësimi i tij ishte i lartë. Zhirinovsky as nuk hyri në dhjetëshen e parë këtë herë. Vërtetë, Medvedev i dha menjëherë gradën e gjeneral kolonelit për shërbimin besnik dhe yllin e Heroit të Rusisë.
  Një çmim i tillë ngushëllues për shërbëtorin tuaj besnik. Më tej, Dima Bilan mori yllin e Heroit të Rusisë dhe Urdhrin për Shërbime ndaj Atdheut, shkalla e parë.
  Por Dima tha se ai ende nuk do ta mbështeste Medvedev. Sidoqoftë, pozicioni në lidhje me Zelensky është gjithashtu i paqartë. Vetëm Vladimir Klitschko bëri thirrje hapur për vota në favor të Zelenskaya. Për më tepër, ky boksier njoftoi se do të luftonte në Moskë me kampionin olimpik të vitit 2020. Dhe se diferenca në moshë nuk e shqetëson. Se Vladimiri është më i fortë dhe më i motivuar se kurrë.
  Sidoqoftë, Medvedev ia dha yllin e heroit të Rusisë si Vladimir Klitschko ashtu edhe Vitali Klitschko. Si, ai është një njeri i drejtë. Ju vëllezër keni bërë shumë për boksin, veçanërisht Vladimir.
  Vitaly tha se gjëja më e neveritshme për Maidan është se për shkak të tij ai nuk e theu rekordin e Holmes. Por ai kishte çdo mundësi!
  Dhe befas Vitaly donte të takohej me Gassiev në Kiev. E cila shkaktoi një bujë të caktuar. Pse të mos e provoni?
  Sergey Kovalev gjithashtu donte të vazhdonte karrierën e tij, duke kujtuar se Hoppins , edhe në një moshë më të madhe, mundi kampionët e botës dhe titujt e unifikuar. Dhe se tani për tani as Zelesky dhe as Medvedev nuk planifikojnë të punojnë në qeveri. Dhe ai dëshiron të luftojë.
  Djemtë kishin vërtet motivim të mjaftueshëm. Nga boksierët e tjerë, Dima Bivol shprehu dëshirën për të luftuar Kovalev.
  Medvedev negocioi me Grudin . Ai i premtoi atij male prej ari. Grudinin nuk donte asgjë më pak se postin e kryeministrit. Papritur, i moshuari Zyuganov mbështeti Medvedevin dhe i bëri thirrje Grudinin të bashkohej me ekipin e presidentit në detyrë. Por më pas në radhët e komunistëve lindën probleme dhe përçarje. Gjë që nuk u pëlqeu të dy kandidatëve.
  Por Sergei Udaltsov foli në favor të Zelenky . Thonë se mes dy të këqijave duhet të zgjedhim të cilat ende nuk i dinim!
  Nikolai Valuev propozoi një aleancë midis Zelensky dhe Medvedev: Presidenti Zelensky - Kryeministër Medvedev. Çfarë u pëlqente oligarkëve! Për më tepër, ata kujtuan se ekziston një pikë e pashprehur bashkimi: se vende të ndryshme do të kenë kryeministra dhe presidentë nga të tyret.
  Dhe meqenëse Zelensky fiton zgjedhjet presidenciale, atëherë një përfaqësues i Rusisë duhet të bëhet kryeministër. Por Medvedev është ende në raundin e dytë.
  Zelensky megjithatë tha se po, kryeministri do të jetë nga Rusia, por jo Medvedev! Sepse rusët janë ngopur me menaxhimin e tij. Dhe ajo që duhet është dikush më i aftë në ekonomi dhe me një përvojë të suksesshme, jo një dështim si ai i Medvedevit!
  Të dhënat e sondazhit social treguan se shumica e rusëve nuk donin ta shihnin Medvedevin si kryeministër. Më saktësisht, gati nëntëdhjetë për qind ishin kundër.
  Rogozin u kthye papritur nga harresa politike dhe filloi të konsiderohej si një kryeministër i mundshëm. Gjithashtu, shumë rusë donin të shihnin Andrei Navalny si kryeministër të tyre.
  Pra, rrota e historisë po rrotullohej gjithnjë e më shpejt.
  Në botë, natyrisht, Perëndimi mbështeti Zelenskin, Kina mbeti neutrale. Shumica e vendeve janë gjithashtu për Zelenskyn, i cili konsiderohej demokrat dhe perëndimor. Por Medvedev ishte partneri i Putinit për kaq shumë kohë. Ata madje folën për një tandem prej dy liderësh. Dhe është e qartë se Medvedev nuk është aspak aq i bardhë dhe me gëzof sa dëshiron të duket. Zgjedhje ka edhe në SHBA. Një garë mes një të riu republikan dhe një gruaje të re demokrate. Dhe është një shans pesëdhjetë e pesëdhjetë. Ndryshime janë të mundshme edhe në Kinë; udhëheqësi Xi ka probleme shëndetësore. Dhe duket se ka një shans që ai të pasohet nga një lider më demokratik.
  Në përgjithësi, oligarkia kineze dëshiron më shumë liri dhe demokraci, por njerëzit nuk argëtohen mjaftueshëm. Çfarë zgjedhjesh janë ato kur rezultati i tyre dihet paraprakisht?
  Moda për diktaturë filloi të zhdukej. Të gjithë donin diçka më shumë sesa thjesht të ishin dhëmbëza.
  Zelensky personifikoi gjëra dhe ndryshime të reja, dhe të suksesshme në këtë. Dhe në Rusi kjo u perceptua pozitivisht. Njerëzit nuk donin burgje, kampe apo frikë të përgjithshme.
  Një brez ka ndryshuar dhe të gjithë duan ndryshim. Edhe në Kubë, ku regjimi i Kastros, i urryer nga njerëzit, ishte marramendës. Edhe nëse pushteti ishte me një emër tjetër. Në Korenë e Veriut ka gjithashtu një etje për ndryshim. Për më tepër, koreanët shpesh thoshin: monarkia nuk është për komunizmin! Dhe se diktatori i trashë duhet të shkojë!
  Dëshira për ndryshim në mbarë botën po rritej dhe Zelensky ishte në këtë valë. Dhe përparoi me sukses!
  Dhe në Korenë e Veriut pati një demonstratë proteste. Të cilat regjimi diktatorial i qëlloi me automatikë. Që u bë një tjetër tregues i barbarisë që mbretëronte në kontinent.
  Trump tha se Shtetet e Bashkuara mund ta zgjidhin problemin e kësaj diktature me forcë. Dhe se një bombë bërthamore nuk do t'i trembë ata. Më tej Trump tha se Shtetet e Bashkuara tashmë po testojnë armë të tilla që asnjë ngarkesë termonukleare nuk do të jetë e rrezikshme.
  Por koha e Trump po mbaronte. Dhe kështu ai është më i moshuari nga presidentët. Për më tepër, pas vdekjes së Carter, ai madje u bë më i moshuari midis ish-presidentëve. Uau! Dhe fati e do rininë! Nëse Trump do të kishte pasur një grua më të re si kundërshtare të tij, nuk ka gjasa që ai ta kishte mundur fare!
  Me sa duket ligji i karmës thotë: fat të mbarë të rinjve! Edhe nëse Ronald Reagan doli të ishte një përjashtim nga rregulli!
  Dhe Gorbaçovi relativisht i ri doli të ishte një dështim. Edhe nëse dikush mund të thotë se Mikhail Sergeevich kishte gabuar? Sundimtari i parë i BRSS që fliste gjuhën njerëzore. Dhe ai nuk u kuptua nga populli! Apo ndoshta jo edhe populli, por elita!
  Oh, fat i tillë! Sa fat pati dhe sa arriti Vladimir Vladimirovich Putin?
  Dhe nëse Nikolla II do të kishte pasur pak më shumë fat - për shembull, nëse Admirali Makarov do të kishte mbetur gjallë, sa e madhe dhe e fuqishme do të kishte qenë atëherë Rusia. Kina do të bëhej Rusia e Verdhë dhe e gjithë bota do të përkulej!
  Dhe kështu ata morën Krimenë të vetëm dhe u tërhoqën në konfrontim me të gjithë botën!
  Dhe Nikolla II, si një diplomat delikat, arriti të negociojë Konstandinopojën dhe Azinë e Vogël nga aleatët e tij.
  Epo, në rregull, tani Zelensky fenomenal po bëhet gjithnjë e më aktiv. Dhe zgjedhjet e dyta po afrojnë.
  Ka gjithnjë e më shumë gëzim dhe optimizëm në Ukrainë. Medvedev natyrisht propozoi një debat televiziv. Edhe pse kjo nuk ka shumë kuptim. Pozicioni i presidentit në detyrë të Rusisë nuk është shumë i fortë. Dhe nuk ka asgjë për t'u mburrur. As në ekonomi, as në politikë dhe në luftë. Situata në Kaukaz është përkeqësuar edhe më shumë. Dhe asgjë nuk mund të bëhet. As forca dhe as diplomacia nuk fiton. Marrëdhëniet po bëhen gjithnjë e më armiqësore me rrethinat e Medvedev. Askush këtu nuk e merr më seriozisht Carin. Edhe pse mbreti është ende në fron.
  Oligarkët, në përgjithësi, nuk janë kundër Zelenskit. Vetëm forcat e sigurisë, ose më saktë disa prej tyre janë të pakënaqur!
  Fshehurazi, Medvedev mblodhi një këshill sigurie. Biseda preku nëse do të anulohej raundi i dytë. Për shembull, a ka pasur shkelje? Sigurisht që ishin! Dhe ju mund të gjeni gabime me këtë dhe të anuloni rezultatet e zgjedhjeve. Pse një gjë e tillë do të konfirmohej përmes Gjykatës së Lartë? Ideja dukej mjaft e arsyeshme.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev kujtoi se në një kohë në maj 1999, Jelcin diskutoi një plan për një grusht shteti ushtarak dhe shpërndarjen e Dumës së Shtetit!
  Dhe pothuajse ndodhi. Vërtetë, as atëherë nuk kishte unitet midis forcave të sigurisë. Disa thanë se një opsion i butë është më i mirë: Gjykata e Lartë refuzon procedurën e shkarkimit për shkak të mungesës së një ligji për shkarkimin e presidentit rus. Dhe derisa të miratohet ky ligj, dhe ky është një ligj kushtetues, duhet të mblidhen dy të tretat e parlamentit dhe tre të katërtat e Këshillit të Federatës. Dhe kompetencat e Dumës do të skadojnë, dhe po ashtu edhe presidenti.
  Forcat e sigurisë më pas premtuan se do të punonin me Gjykatën e Lartë dhe do ta zgjidhnin problemin në mënyrë paqësore. Jelcin nuk donte vërtet të shkonte për një grusht shteti ushtarak me një vlerësim prej dy përqind dhe pesë sulme në zemër. Dhe forca nuk është e njëjtë, dhe mbështetja nuk është e njëjtë. Për më tepër, në vitin 1993, populli kishte ende mbështetje për atë kurs. Dhe në 1999 ajo nuk ishte më atje. Dhe kjo nuk mund të ndodhte me rezultate të tilla.
  Pra, nëse procesi i fajësimit do të kishte kaluar, me shumë mundësi do të kishte përfunduar pa të shtëna.
  Medvedev apeloi në Gjykatën e Lartë për të pavlefshme zgjedhjet.
  Por më pas, natyrisht, gjyqtarët filluan të kundërshtojnë. Që, thonë ata, edhe nëse anulohen zgjedhjet, sërish do të duhet të përsëriten. Dhe shanset e Medvedev do të bëhen më pak. Dhe trazirat popullore do të fillojnë.
  Pra, thonë ata, Dmitry më mirë të pranojë që Zelensky të bëhet president i Rusisë. Dhe përpiquni të gjeni vendin tuaj.
  Për më tepër, shumë thanë se ky klloun nuk do të kishte sukses në Ukrainë. Por duhet të ketë funksionuar! Dhe nuk duhet të bësh një tragjedi nga një kodër nishani.
  Medvedev, pasi bisedoi me gjyqtarë dhe zyrtarë të sigurisë, mori një vendim: në fund të fundit të shkojë në zgjedhje. Dhe mbaj raundin e dytë. Dhe kjo është me të vërtetë se si do të funksionojë. Ndoshta në fund të fundit do të ndodhë një mrekulli. Por jo? Kështu që nuk do ta fusin në burg.
  Në takimin e miliarderëve u shpreh gjithashtu se ata nuk janë kundër demokracisë. Dhe se Zelensky nuk është majtist dhe u përshtatet atyre. Dhe më tej, se më në fund të gjitha sanksionet perëndimore do të hiqen dhe Rusia më në fund do të kthehet në komunitetin botëror.
  Tani ka vetëm një gjë për të bërë: të zhvilloni një debat televiziv. Zelensky ra dakord, por vetëm në stadiumin Luzhniki. Sigurisht që kjo u pranua. Të kujtonte shumë fazën e kaluar tashmë me Poroshenkon. Madje, diferenca në raundin e parë ishte edhe më e madhe. Dhe anti-vlerësimi i Medvedevit është kolosal.
  Por debatet televizive janë si një njeri i mbytur që shtrëngohet pas kashtës. Mbledhja e fundit është të premten, ndërsa zgjedhjet janë të dielën.
  Medvedev, në përgjithësi, po përgatitej. Por faktet nuk janë në anën e tij. Dhe përvoja e Poroshenkos tregoi se nuk mund t'i ndryshoni faktet vetëm me retorikë. Ashtu si nuk mundën dot kryebashkiakun Luzhkov, e vetmja herë në të gjithë historinë e Moskës kur kanalet televizive qendrore punuan kundër kreut aktual të qytetit.
  Por propaganda nuk mund të tejkalonte arritjet ekonomike të kryebashkiakut të Moskës. Dhe mos votoni për Kiriyenkon, autorin e parazgjedhjes! Por ishte ai që u promovua më së shumti . Ndoshta kandidati më i pasuksesshëm u vu kundër drejtuesit të biznesit.
  Megjithatë, mediat ruse tani kanë bërë më shumë fushatë për Zelensky. Askush nuk besonte në Medvedev. Edhe Gjykata e Lartë hezitoi të dëgjonte çështjen e anulimit të zgjedhjeve.
  Deri këtu çështja është se stadiumi është i mbushur plot. Fjalë për fjalë e tejmbushur.
  Dhe ishte e qartë se po vinin polemika serioze. Sidoqoftë, nga fytyra e Medvedev ishte e qartë se ai pothuajse ishte pajtuar me disfatën. Por lëvizja e fundit duhet bërë.
  Në prag të debatit, Medvedev emëroi Vladimir Zhirinovsky si ministër të Punëve të Brendshme. Ky është gjesti i fundit i dëshpërimit. Por Zhirinovsky, duke e ditur se më shumë se tetëdhjetë përqind e votuesve ishin gati të votonin për Zelensky, nuk ishte aspak i etur të grindet me kreun e ardhshëm të shtetit. Edhe pse, natyrisht, ai e kuptoi se nuk kishte gjasa të gjente një vend në ekipin e Zelensky.
  Po, Vladimir Volfovich është i vjetër. Megjithatë, Anatoli Kashpirovsky është një ministër edhe më i vjetër i Shëndetësisë dhe zëvendëskryeministër. Por ai gjithashtu nuk është veçanërisht i etur për të bërë fushatë për Medvedev. Megjithatë, ai ka një shans për të qëndruar në ekip. Mosha është e madhe dhe kjo do të thotë përvojë. Dhe forma ime fizike është thjesht shumë e mirë.
  Nuk është çudi fenomeni Kashpirov.
  Debati në stadium nisi me një shkëmbim përshëndetjesh. Dhe vërejtje të mprehta. Por Zelensky dukej më i freskët, më i sigurt, më bindës dhe më profesional.
  Medvedev ishte shumë nervoz dhe filloi të bërtiste. Ai nuk mund të ishte bindës. Dhe gjërat janë shumë keq në vend. Populli e mbështet qartë Zelenskyn. Gjithçka është kaq e tensionuar këtu.
  Çdo fjalë e Zelenskit shoqërohet me duartrokitje dhe Medvedev është sharë. Domethënë ka një dështim të vërtetë të debatit.
  Medvedev dridhet dhe thotë:
  - Kam përvojë!
  Zelensky përgjigjet me një buzëqeshje:
  - Me një përvojë të tillë, shkoni vetëm te portierët!
  Medvedev u përgjigj:
  - Unë dhe Putin morëm Krimenë!
  Zelensky u përgjigj me zgjuarsi:
  - Një kapje hajduti dhe krahë të shkurtër!
  Dhe kështu me radhë debati vazhdoi, por Zelensky fitoi qartë. Ai ishte shumë më i zgjuar dhe më bindës se Medvedev dhe publiku u gëzua.
  Menjëherë pas debatit televiziv, ushtruesi i detyrës së Presidentit të Rusisë nxori një dekret për rritjen e pagave pesëfish dhe pensionet shtatëfish! Por tashmë dukej si një shaka.
  Njerëzit e Medvedevit vetëm qeshën. Edhe pse dukej qartë se në prag të zgjedhjeve po bënin diçka tjetër!
  Medvedev gjithashtu vendosi t'i jepte Urdhrin e Shën Andreas të Parë të thirrurit si Stalinit ashtu edhe Leninit. Ky vendim duhet thënë se është mjaft i mençur, por i vonuar. Dmitry Medvedev donte qartë të fitonte mbi komunistët. Dhe veçanërisht stalinistët. Por në të njëjtën kohë, ai mori dhe i dha yllin heroit Tukhachevsky. Ky është gjithashtu një veprim i jashtëzakonshëm dhe një përpjekje për flirtim nga liberalët.
  Medvedev në përgjithësi u përpoq të kënaqte edhe tonën edhe tuajin. Ai shpërbleu Patriarkun, Papën dhe krerët e besimeve të krishtera. Kryesisht protestantët. Madje edhe Dëshmitarët e Jehovait iu rikthyen të drejtat e tyre, por kjo ishte pak e dobishme. Gjithsesi, atyre u ndalohet të votojnë, dhe në përgjithësi kjo organizatë po vdes!
  Medvedev shpërbleu si myfti dhe lama. Ai u përpoq të fitonte të gjithë në anën e tij. Shiu i medaljeve dhe urdhrave ishte i jashtëzakonshëm. Në të njëjtën kohë, presidenti në detyrë u dha të gjithë deputetëve të Dumës së Shtetit një bonus prej miliona dollarësh secili. Sidoqoftë, kjo më tepër i trembi sesa i tërhoqi njerëzit tek ai.
  Më pas, Medvedev u përpoq të vendoste disa urdhra të rinj: Urdhri i Pjetrit të Madh, Urdhri i Ivanit të Tmerrshëm, Urdhri i Aleksandrit Çlirimtar, Urdhri i Nikollës II dhe Urdhri i Brusilov. U rivendos edhe Urdhri i Leninit dhe Stalinit.
  Medvedev u përpoq të tërhiqte një elektorat të ndryshëm në këtë mënyrë. Dhe duke vepruar sipas parimit: edhe i juaji edhe i yni! Por në këtë rast, gjithëngrënësia shkaktoi mosbesim ndaj njerëzve - thonë ata, një prostitutë politike. Njerëzit duket se kanë harruar se edhe Putin flirtoi me të majtën dhe me të djathtën. Dhe gjithashtu u përpoqa të jem një gjithshkangrënëse.
  Megjithatë, ajo që i lejohet Jupiterit nuk i lejohet demit! Putini disi që në fillim, megjithë gjurmët e pasardhësit të Jelcinit, i urryer nga njerëzit, gëzoi simpatinë si të popullit ashtu edhe të elitës. Edhe komunistët kishin frikë të flisnin kundër tij dhe votuan për ta konfirmuar kryeministër pa u grindur e pazar.
  Por Medvedev kurrë nuk u dashurua veçanërisht. Me sa duket ai ishte shumë inteligjent dhe në hijen e Putinit. Askush nuk e perceptoi atë si një luftëtar dhe sundimtar të vërtetë. Në përgjithësi, pas Putinit, disi çdo pasardhës dukej si një xhuxh politik dhe ishte diçka e gabuar. Dhe Zelensky u perceptua si karizmatik, si një princ përrallash. Dhe nuk është më një mace në thes, por një sundimtar i suksesshëm që e nxori Ukrainën nga këneta, ose më mirë nga vrima.
  Sigurisht, Ukraina vuajti para së gjithash për shkak të ndërprerjes së lidhjeve me Rusinë. Dhe këtu Poroshenko mund të mos jetë aq fajtor. Nëse diçka e tillë do të kishte ndodhur në Bjellorusi, do të ishte një dështim i plotë. Për sa i përket profesionalizmit, qeveria ukrainase është e fortë! Në Bjellorusi, përkundrazi, ka vetëm sykofantë dhe shpifës. Putin ndonjëherë kishte personalitete të forta në ekipin e tij, si Rogozin apo Tkachev, por ata u hoqën shpejt.
  Medvedev, në çdo rast, ishte një njeri që nuk dukej të ishte një sundimtar i lindur, dhe për këtë arsye ky car nuk ishte plotësisht real dhe në gjykatë.
  Në një farë mënyre ai i ngjante Gorbaçovit, të cilin njerëzit e zakonshëm në Perëndim e donin, por nuk e pëlqenin mes tyre. Pjesërisht, natyrisht, ata filluan të mos e pëlqejnë Gorbaçovin për shkak të luftës së tij me dehjen. Alkoolistët dhe pirësit, natyrisht, nuk e kanë falur mungesën e vodkës. Kishte trazira të verës. Dhe më pas cigaret u zhdukën.
  Jo, Gorbaçovi e ka të qartë se ata nuk e pëlqyen atë vetëm për shkak të tullacisë së tij. Medvedev, si kryeministër, u tregua një ekonomist shumë i dobët. Dhe edhe pa Zelensky, ai do të kishte probleme me zgjedhjen në një mandat të ri.
  Një herë Putin e tërhoqi Medvedevin nga veshët.
  Por tani Putini është larguar nga loja - ai ka dëmtuar shëndetin e tij, duke vozitur me dorë dhe duke e sforcuar veten me hokej. A ishte e nevojshme të ngjiteshe në akull në një moshë kaq të respektueshme? Sidomos pa pasur ndonjë aftësi kur ishe i ri?
  Putini u dogj, u zgjat shumë. Dhe pa të, nuk ka njeri që ta ndalojë Zelenskyn. Për më tepër, vetë Putini e drejtoi politikën e personelit në atë mënyrë që të mos kishte një pasardhës të denjë. Ashtu si Stalini, i cili bëri që Hrushovi e pasoi atë dhe falimentoi. Dhe këtu Medvedev nuk është aspak një udhëheqës adekuat i perandorisë ruse.
  Të shtunën para zgjedhjeve, të gjitha kanalet televizive ruse transmetuan një film për Zelensky. Natyrisht, me qëllim të shpifjes. Por u prezantuan pak fakte. Dhe propaganda tregoi pafuqinë e saj. Dhe shumë kanale e komentuan filmin.
  Medvedev u dha urdhra shumë gjeneralëve. Të kesh përsëri një rënie të yjeve.
  Papritur, ai vendosi gjithashtu një Urdhër të ri të Botvinnikut, tre gradë: bronzi, argjendi dhe ari. Dhe gjithashtu Urdhri i Alekhine. Dhe gjithashtu bronzi, argjendi dhe ari.
  Medvedev më tej njoftoi me dekret se Rusia do të kalojë në një ushtri profesionale brenda katër viteve. Dhe jeta e shërbimit zvogëlohet në gjashtë muaj.
  Më pas, ushtruesi i detyrës së presidentit njoftoi se veteranët e luftës dhe ata që shërbyen në pikat e nxehta do t'u jepet ylli Hero i Federatës Ruse. Çfarë është bërë një hap që nuk ka analog.
  Medvedev po kërkonte qartë një vend në histori. Më pas, presidenti në detyrë i dha Vladimir Vladimirovich Putinit pas vdekjes Urdhrin e Fitores dhe Urdhrin e Shën Andreas të thirrurit të Parë dhe yllin e madh diamanti të sapokrijuar të Heroit të Federatës Ruse.
  Kjo ishte tashmë përpjekja e fundit për të luajtur në vlerësimin e ish idhullit rus. Si, unë kam qenë Medvedev për kaq shumë vite së bashku me Putinin - më duaj me gjithë zemër dhe shpirt!
  Por mesa duket njerëzit nuk janë shumë të etur për ta dashur këtë diktator të mundshëm.
  Dhe natën nga e shtuna deri të dielën, Dmitry Anatolyevich Medvedev madje njoftoi caktimin pas vdekjes së titullit të Generalissimo Vladimir Vladimirovich Putin!
  Kjo ishte vërtet shumë e lezetshme! Si, i jap titullin idhullit të viteve të kaluara!
  Megjithatë, a do ta ndihmojë kjo Medvedev? Është e vështirë të bindësh njerëzit të votojnë për veten e tyre vetëm duke lavdëruar idhujt e tyre të mëparshëm dhe duke i shpërblyer me urdhra. Sado të bëni dush me çmime, nuk do ta ktheni Putinin. Dhe është e qartë se mbreti i vjetër është larguar dhe një mbret i ri vjen nga Kievi.
  Megjithatë, Zelensky nuk ishte në gjumë, dhe gjithashtu e shpërbleu Papën. I moshuari Françesku i Parë bekoi Presidentin e Ukrainës për arritjet e reja.
  Dhe në Bjellorusi, koalicioni pro-rus i partive ka përfunduar tashmë mbledhjen e nënshkrimeve për të mbajtur një referendum për bashkimin me Rusinë. Pritet një votim për këtë çështje. Megjithatë, Medvedev nuk është merita për këtë. Dhe këtu nisma kryesore erdhi nga Zelensky, ky idhull i miliona njerëzve.
  Kështu që tani Vladimir Zelensky po hynte në vijën e finishit...
  Votimi ka nisur në Siberi. Pjesëmarrja ishte e lartë që në fillim. Njerëzit shkuan në votime dhe buzëqeshën. Ishte e qartë se ata vinin për hir të ndryshimit. Dhe ajo që ata duan është e re. Të gjithë janë të lodhur dhe të lodhur nga të vjetrat.
  Edhe kënga tingëllonte në mëngjes:
  Zemrat tona kërkojnë ndryshim
  Sytë tanë kërkojnë ndryshim...
  Në të qeshurat tona dhe në lotët tanë,
  Dhe në pulsimet e venave!
  Ndrysho, ne presim ndryshim!
  Zgjedhjet u zhvilluan me qetësi, por pati një pjesëmarrje të madhe. Njerëzit u dyndën në zgjedhje me tufa. Nikolai Valuev ishte një nga të parët që votoi. Ai e hodhi fletën e votimit në kutinë e votimit dhe tha:
  - Le të votojmë për diçka të re!
  Më pas u shfaq Alexander Povetkin. Edhe une votova dhe dhash mendimin tim:
  - Për perënditë ruse!
  Më pas erdhi votimi. Ata hodhën fletë votimi në kuti votimi. Dhe Dima Bilan dhe Alla Pugacheva. Lev Leshchenko gjithashtu u shfaq dhe njoftoi:
  - Le të votojmë për diçka të re!
  Nikolai Baskov këndoi:
  - Valsi rus, fluturojnë krahët! Pranvera po vjen!
  Dhe gjethen e futi në koshin e plehrave.
  Pastaj u shfaqën djem të tjerë... Zelensky erdhi për të votuar me një skuter dhe bëri një salto - duke tërhequr duartrokitje. Ata votuan dhe madje recituan:
  Njihni pulsimin e zemrës dhe venave,
  Lotët e fëmijëve tanë, nënave...
  Ata thonë se ne duam ndryshim
  Hidhe zgjedhën e zinxhirëve të rëndë!
  Dhe duartrokitje të forta! Edhe pse poezitë nuk janë nga ai, por nga poeti dhe shkrimtari i famshëm Oleg Rybachenko. Por vetë Oleg Rybachenko u shndërrua në një djalë, dhe tani ai udhëton në një botë tjetër.
  Pastaj votuan boksierë të tjerë: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. I fundit u përpoq të kthehej pas pushimit. Por ai u rrah dhe më në fund u largua.
  Sofia Rotaru votoi në Kiev. Dhe ajo buzëqeshi shumë ...
  Erdhi edhe Vladimir Zhirinovsky. Ai bertiti:
  - Për një rrugë të re!
  Dhe ai ndezi epoletat e një gjenerali koloneli. Zyuganov erdhi në zgjedhje në një karrige me rrota. Dhe ai heshti gjatë gjithë kohës.
  Grudinin votoi duke buzëqeshur ...
  Garry Kasparov dha një lojë të njëkohshme dhe gjithashtu hodhi votën e tij. Për më tepër, ai tha se do të luante një ndeshje me Carleson. Kështu që Anatoli Karpov dha një seancë të njëkohshme loje.
  Nga rruga, Karpov tashmë i është dhënë Urdhri i Artë i Mikhail Botvinnik.
  Pra, një pyetje tjetër është se kush është kampioni kryesor dhe më i mirë i botës këtu.
  Sigurisht që shumëçka ka ndryshuar...
  Dhe Dmitry Anatolyevich Medvedev i befasoi të gjithë përsëri. Njoftohet nga institucioni, urdhri me emrin "Oleg Rybachenko". Për më tepër, ka katër gradë njëherësh: shkalla e katërt është bronzi, shkalla e tretë është argjendi, shkalla e dytë është ari dhe shkalla e parë është ari me diamante!
  Kjo doli e mrekullueshme!
  "Lucifer's Armageddon" tashmë është shfaqur në kinema, dhe rekordet e "Avatar" dhe "Star Wars" tashmë janë thyer. Oleg Rybachenko po bëhet një superstar i vërtetë letrar!
  Medvedev krijoi gjithashtu një çmim letrar me emrin Oleg Rybachenko - me një fond çmimesh dhjetë herë më të madh se çmimi Nobel.
  Dhe kjo është përgjithësisht shumë e lezetshme!
  Pastaj Medvedev punoi gjithnjë e më shumë të dielën. Ai i dha Oleg Rybachenko Urdhrin e Shën Andrew të thirrurit të Parë dhe yllin e Heroit të Rusisë dhe yllin e madh diamanti të Heroit të Rusisë, Urdhrin e Fitores. Kjo ishte një përpjekje për të ndryshuar rrjedhën e historisë.
  Si, unë do ta trajtoj Oleg Rybachenko me mirësi, dhe gjithçka do të jetë e mrekullueshme! Në të njëjtën kohë, unë do t'i jap atij dhe marshalit titullin e Federatës Ruse!
  Tashmë dihen të dhënat e para nga sondazhet ekzekutive , të cilat thonë se Zelensky ka mbi tetëdhjetë për qind.
  Dhe rrjedha e informacionit nuk do të ndalet...
  Medvedev nuk do të votojë ende. Punimet. Këtu ai lëshon një urdhër që i jep Vladimir Volfovich gradën e gjeneralit të ushtrisë. Si, ji besnik ndaj meje.
  Edhe pse Zhirinovsky, duket se tashmë ka kaluar në anën tjetër.
  Lev Leshchenko u bë ministër pa portofol. Por kjo nuk ka më rëndësi.
  Në Kinë ka trazira. Populli kërkon demokraci - është lodhur nga despotizmi! Njeriu nuk jeton vetëm me bukë!
  Do të doja t'i thoja jo shefit tim! Sa kohë mund të ruani disiplinën me shkop në shekullin e njëzet e një?
  Gjërat nuk kanë shkuar shumë mirë në Kinë. Është e pamundur të ndjekësh binarët e komunizmit dhe të ndërtosh kapitalizëm pafundësisht. Duhen disa ndryshime. Dhe udhëheqja është shumë konservatore.
  Përveç kësaj, borgjezia e re dëshiron demokracinë dhe t'i japë fund brutalitetit policor.
  Ndikoi edhe lodhja e mënyrave të vjetra të punës! Asnjë dëshirë për të qenë dhëmbëza në sistem. Po, në Kinë të dielave, trazira të rëndësishme tronditin sistemin.
  Dhe në Shtetet e Bashkuara, një grua ka shanset më të mëdha për t'u bërë presidente. Megjithatë, popullariteti i Floyd papritmas filloi të rritet Mayweather . Ky boksier i pathyeshëm tashmë është ngjitur në krye të vlerësimeve.
  Me sa duket, Shtetet e Bashkuara humbën fitoret e reja dhe nuk donin as një republikan dhe as një demokrat në fron. Dhe Floyd është gjithashtu i lezetshëm!
  Dhe më pas do të ketë një tjetër debat televiziv.
  Është tashmë e diel në mbrëmje. Qendrat e votimit do të mbyllen së shpejti.
  Në minutën e fundit, më në fund u shfaq Medvedev. Me nxitim e hodhi fletën e votimit në kutinë e votimit dhe u largua pa thënë asnjë fjalë. Ora ka shënuar dhe votimi ka përfunduar.
  Tani për tani, Presidenti Medvedev u largua nga Kremlini dhe shkoi në rezidencën e tij pranë Moskës.
  Me të janë dy vajza në kabinë. Të paktën pak argëtim.
  Natasha, e ulur në të djathtë, pyeti:
  - Epo, po Dima? Tani ata do të shpallin dështimin tuaj përfundimtar!
  Medvedev vuri në dukje:
  - Kanë mbetur edhe dy muaj para inaugurimit. Pra, tani për tani unë jam ende gjithçka, dhe Zelensky është vetëm Presidenti i Ukrainës!
  Alenka, e ulur në të djathtë, tha:
  - Dhe inaugurimi mund të përshpejtohet! Fuqia juaj, Dmitry Anatolyevich, ka mbaruar!
  Medvedev pyeti me lutje:
  - Por ju vajza mund ta bëni!
  Natasha u vrenjos dhe pyeti:
  - Çfarë mundemi?
  Medvedev deklaroi me besim:
  - Ndërhyni në inaugurim!
  Natasha qeshi dhe u përgjigj:
  - Dhe si?
  Presidenti në detyrë u përgjigj me vendosmëri:
  - Sikur nuk e njeh veten!
  Natasha u përgjigj me zemërim:
  - Ne nuk do ta vrasim Zelenskyn!
  Medvedev kundërshtoi menjëherë:
  - Epo, pse ta vrasësh! Vetëm sigurohuni që ai vetë të heqë dorë nga kurora!
  . KAPITULLI Nr. 4.
  Vajzat qeshnin njëzëri...
  Alenka pyeti me një buzëqeshje:
  - Çfarë sugjeroni të përdorni hipnozën?
  Dmitry Anatolyevich pohoi me kokë:
  - Kjo eshte! Ti mund ta besh!
  Natasha u përgjigj për shoqen e saj:
  - Mundemi, por nuk duam!
  Medvedev u befasua:
  - Pse eshte kjo?
  Natasha u përgjigj sinqerisht:
  - Zelensky është i zgjedhuri! Dhe ju, Dmitry Anatolyevich, nuk jeni në gjendje të sundoni vendin!
  Alenka shtoi me keqardhje:
  - Dhe kjo është mjaft e qartë për të gjithë ne!
  Medvedev vuri në dukje me zemërim:
  - Nuk e kuptoni se do të bëhemi koloni e Perëndimit?
  Alenka u përgjigj me besim:
  - Përkundrazi, Perëndimi do të bëhet kolonia jonë!
  Natasha shtoi me sarkazëm:
  - Dhe me ty, Misha, Rusia nuk do të jetë gjithsesi e mrekullueshme!
  Medvedev gurgulloi:
  - Unë do t'ju jap Urdhrin e Fitores, Urdhrin e Shën Andreas të thirrurit të Parë, Urdhrin e Nikollës II dhe një yll ari në diamante...
  Natasha qeshi dhe tha:
  - Apo ndoshta ne vetë mund të bëhemi presidentë dhe t'i japim vetes treqind urdhra?
  Alenka vuri në dukje:
  - Mund t'ju hipnotizojmë dhe të bëhemi gjeneralisimoz.
  Natasha qeshi dhe vuri në dukje:
  - Ose ndoshta supergeneralissimos !
  Vajzat shpërthyen së qeshuri...
  Alenka këndoi:
  - Dhe ndonjëherë edhe armiku bërtiste,
  Fshehja e frikës - se jam mbret!
  Natasha nxori dhëmbët dhe cicëroj:
  - Nuk më pëlqejnë teatrot dhe arenat,
  Aty këmbehet një milion për një rubla...
  Edhe pse ka ndryshime të mëdha përpara -
  I dua Belobog dhe Stalin!
  Dhe vajza përdori gishtat e saj të zhveshur për të shtrydhur hundën e presidentit të humbur.
  Numrat tashmë janë bërë të ditur nga Lindja e Largët. 91 për qind për Zelensky, 7,5 për qind për Medvedev, udhëheqje e sigurt e presidentit ukrainas.
  Alenka gjithashtu tërhoqi veshin e Medvedevit me gishtat e saj të zhveshur dhe fërshëlliti:
  - Epo, po për ish-presidentin, a ju ndihmuan çmimet tuaja?
  Medvedev tha me tension:
  - Nuk jam ende ish! Para inaugurimit, e vërteta!
  Vajza bërtiti:
  - Lavdi mbretit të ri!
  Vajzat e shtrigave refuzuan të ndihmonin Medvedevin si atu të fundit. Dhe tani, ndërsa presidenti në detyrë ishte ende duke u përpjekur të gjente një rrugëdalje nga një situatë e pashpresë.
  Ndoshta do të ndikoni në Gjykatën e Lartë për të anuluar rezultatet e zgjedhjeve presidenciale ruse? Kjo dukej si një tundim i madh. Por në realitet shanset dukeshin të pakta.
  Po sikur të nxjerrim një dekret dhe t'i ofrojmë secilit gjyqtar një miliard dollarë? Në fund të fundit, ai është president dhe ka pushtet që as carët nuk e kanë ëndërruar kurrë! Më saktësisht, presidenti në detyrë. Dhe në të vërtetë, nëse ofroni një miliardë dollarë të tërë, gjyqtarët nuk do të rezistojnë.
  Pse të humbni kohë me gjëra të vogla?
  Të dhënat u transmetuan përmes radios. Ndërsa Zelensky kishte nëntëdhjetë për qind, plus në Ukrainë pritej që ai të merrte pothuajse njëqind për qind. Ndoshta në zonën e rripit të kuq, për shkak të flirtimit të Medvedev me komunistët, do të ketë pak më shumë, kishte disa shanse në Kaukaz. Vërtetë, Ramzan Kadyrov duket se ka vendosur të marrë anën fituese. Ju ende mund të fitoni para në ushtri, megjithëse ushtria nuk ka dëshirë të veçantë për të shërbyer, presidenti në rënie nuk ka dëshirë.
  Në përgjithësi, pas raundit të parë, fuqia e Medvedev u dobësua. Dhe nëse ai ende mund të shpërndante çmime, atëherë përndryshe ai injorohej gjithnjë e më shumë.
  Dmitry Medvedev mbërriti në zyrën e tij dhe u përpoq të kontaktonte bankën qendrore. Shoferi e lidhi pa dëshirë.
  Ushtruesi i detyrës së Presidentit kërkoi që t'i ndahen para për nevoja urgjente.
  Kreu i Bankës Qendrore u përgjigj:
  - Nuk do të bëj asgjë derisa të marr konfirmimin nga presidenti i ri Zelensky.
  Medvedev bërtiti:
  -A je i cmendur? Unë jam ende presidenti i inaugurimit të të resë! Nëse po, atëherë duhet të më bindesh!
  Kreu i Bankës Qendrore theksoi:
  - Sipas kushtetutës nuk ju bindem! Dhe gjithsesi, pse keni nevojë për para?
  Medvedev u përgjigj me një buzëqeshje:
  - A keni nevojë për vende për emergjenca?
  Kreu i Bankës Qendrore u përgjigj me një ton të ashpër:
  - Dëshiron të ikësh?
  Medvedev leh:
  - Do të të arrestoj tani! Ushtria më bindet! Besnik Zhirinovsky është me mua!
  Kreu i Bankës Qendrore theksoi:
  - Ky e merr gjithmonë tortën! Dhe në Moskë më shumë se nëntëdhjetë për qind janë për Zelensky. Fuqia jote është mbi Misha!
  Medvedev bërtiti:
  - Por e jotja nuk filloi!
  Dhe e mbylli telefonin. Tani situata po vështirësohej. Forcat e sigurisë janë gati të refuzojnë të binden. Po, Zhirinovsky është një dhelpër. A ia vlente emërimi i tij si ministër i Punëve të Brendshme? Jepini urdhrin forcave speciale. Apo duhet të përpiqemi ende të përdorim Dumën e Shtetit?
  Është e qartë se Zelensky do të mbajë zgjedhje të reja dhe shumë deputetë nuk do të marrin mandatet e tyre. Më saktësisht, pothuajse gjithçka.
  Këtu nevojitet diçka ndryshe. Por Duma e Shtetit nuk ka gjasa të shkojë kundër popullit. Dhe ushtria nuk do të mbështesë një grusht shteti të drejtpërdrejtë ushtarak. Gjeneralët në Rusi nuk janë ata që shkojnë në luftë civile.
  Mbetet vetëm një gjë - anulimi i zgjedhjeve presidenciale në gjykatë. Ky është i vetmi shans legjitim për të zgjatur agoninë tuaj. Por ka shumë të ngjarë që do të zgjatet vetëm. Nuk ka gjasa që Medvedev të ketë një shans real për t'u rizgjedhur. Në fakt, anti-vlerësimi i tij është kolosal, madje më i keq se ai i Petro Poroshenkos.
  Medvedev mendoi gjithashtu për një opsion tjetër. Për shembull, eliminoni fizikisht Zelenskyn? Por ky është kriminalitet i plotë. Përkuluni kështu? Për më tepër, do ta prishë Medvedevin. Dhe në rastin më të mirë do të japë një afat. Sepse populli nuk do ta falë Medvedevin për një dështim kaq kolosal në zgjedhje.
  Jo, Dmitry Anatolyevich nuk do të ketë sukses. Pa mbledhur as dhjetë për qind të votave në zgjedhje, ai definitivisht nuk do të qëndrojë në pushtet.
  Medvedev iu afrua lokalit. E hapi, nxori një shishe dhe i derdhi vetes pak konjak.
  I shtrenjtë - "Napoleoni", i moshuar për dyqind vjet!
  Presidenti në detyrë piu një gotë. Më pas e kam ngrënë të dytën me limon.
  Barku im u ndie më i ngrohtë dhe mendimet e mia nxituan më shpejt. Pas gotës së tretë, Medvedev buzëqeshi dhe u ul në një karrige. U gëzua pak. Në fakt, pse i duhet ky pushtet? Përgjegjësi e plotë. Asnjë minutë kohë e lirë, as një sekondë paqeje. Gjithmonë në lëvizje, nën vëzhgimin e kamerave video. Keni frikë të thoni shumë.
  Ka shumë punë, por nuk ka kënaqësi.
  Dhe unë dua të shtrihem në shtrat me një vajzë. Luaj luftë në kompjuter.
  Në fakt, ja ku jeni president, por për të nisur një luftë të vërtetë do të mendoni dy herë. Kështu Trumpi i frikshëm nuk guxoi të sulmonte Iranin.
  Mund të flasësh shumë për luftën, por në fakt të vendosësh për të nuk është e lehtë!
  Por luftoni lojën, luftoni veten!
  Medvedev u ul në kompjuter. Kam ndezur Luftën time të preferuar të Dytë Botërore. Ai nuk kishte qenë në gjendje ta luante për një kohë të gjatë. Këtu, për të mos sforcuar shumë, përdorni kodin e mashtruesit. Si kjo...
  Dhe pastaj ju kaloni përmes teknologjisë me një ritëm uragani. Dhe ju tashmë keni IS-7, të cilët i lëshoni në regjimente, dhe vetëm T-1 kundër gjermanëve. Ekziston një ndryshim i dukshëm në forcë dhe mjete.
  Medvedev, i cili pothuajse kurrë nuk pinte, edhe për shkak të shëndetit të dobët, u gëzua dukshëm.
  Kështu i hedh armikut tankun më të shtrenjtë dhe më të rëndë të Luftës së Dytë Botërore, IS-7. Dhe e thyeni pa shumë vështirësi. Lufta po zhvillohet lehtë dhe fitimtare. Ju merrni përsipër qytet pas qyteti.
  Në përgjithësi, natyrisht, Stalini e udhëhoqi mirë vendin dhe arriti të mposht Rajhun e Tretë në më pak se katër vjet. Putin luftoi me ISIS-in më gjatë. Por gjermanët kanë teknologji shumë të lezetshme.
  Në lojë, për shembull, tanku gjerman E-75, vetëm IS-7 Sovjetik mund të luftojë kundër tij në baza të barabarta, të gjitha tanket e tjera dorëzohen. E-75 ka forca të blinduara shumë të forta. Edhe arma është superiore ndaj IS-7 sovjetike dhe është afër fuqisë shkatërruese.
  Dhe gjermanët planifikuan ta bënin këtë tank kryesorin e tyre në 1945. Po e jona?
  Medvedev psherëtiu... Ata nuk ishin në gjendje ta vendosnin IS-7 në prodhim masiv në periudhën e pasluftës. Pra, lufta zgjati më shumë, askush nuk e di se kush tjetër fitoi.
  Dmitry Anatolyevich, i dehur, këndoi:
  - E dua, vëllezër, e dua! Dua të jetosh, vëllezër! Dhe atamani ynë nuk ka pse të shqetësohet.
  Medvedevin e zuri gjumi teksa luante. Është relaksuese...
  Dhe të nesërmen u bënë të njohura rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve presidenciale.
  Pothuajse 92 për qind e votuesve votuan për Zelensky së bashku me Ukrainën dhe 6.7 për qind për Medvedev. Kështu, fitorja triumfuese e Zelensky u bë.
  Filluan festimet dhe gëzimet në vend. Më në fund, po vinte një jetë e re, siç iu duk shumëkujt, e ndritshme.
  Për momentin, Dmitry Anatolyevich Medvedev po shërben si president gjatë inaugurimit.
  Dhe ai e uroi, natyrisht, fituesin. Ku mund të shkoni? Dhe nuk ka asgjë për të numëruar gjashtë përqind.
  Ministri i Punëve të Brendshme Vladimir Zhirinovsky, megjithatë, e vizitoi Medvedevin dhe e ngushëlloi:
  - Unë votova për ty Dmitry Anatolyevich!
  Presidenti në detyrë u përgjigj në heshtje:
  - Faleminderit!
  Zhirinovsky sugjeroi:
  - Mos të vendosim në premierë?
  Medvedev tundi kokën e lyer:
  - Nuk mendoj, pas një disfate të tillë në raundin e dytë, të më japin kryeministrin. Kjo nuk do të jetë më politikisht korrekte.
  Zhirinovsky logjikisht vuri në dukje:
  - Gjithsesi, në vendin tuaj duhet të jetë dikush nga Rusia. Pra, kush nëse jo ju?
  Medvedev sugjeroi:
  - Me shumë mundësi, Andrei Navalny!
  Zhirinovsky nxori dhëmbët dhe rënkoi:
  - Andrei Navalny? Le të mos ndodhë kjo!
  Medvedev ngriti supet dhe tha i hutuar:
  -Ku po shkon?
  Zhirinovsky bërtiti:
  - Po, do t'i arrestoj të gjithë!
  Medvedev tundi dorën:
  - Mjaft! Koha jonë duket se ka mbaruar! Unë jam duke shkuar me pushime në Ishujt Kanarie. Çfarë do të bësh?
  Zhirinovsky, duke i zbehur sytë me dinakëri, u përgjigj:
  - Loboni për interesat e miqve tuaj! Derisa Zelensky mori detyrën si president i Rusisë dhe Ukrainës!
  Medvedev tha me trishtim:
  - Fatkeqësisht, kjo nuk është aq e thjeshtë... Atëherë do t'ju heqin tre lëkura!
  Zhirinovsky, duke ngushtuar sytë me dinakëri, pyeti:
  - Të lutem më bëj një marshall të Federatës Ruse! Epo, sa vlen për ju!
  Medvedev mendoi për disa sekonda dhe më pas shpalli:
  - Mirë! Unë do të bëj jo vetëm ty marshall, por edhe Beria do ta rikthej në gradën marshall! Do të jetë e drejtë!
  Zhirinovsky tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Në lidhje me Berinë, po!
  Medvedev ngushtoi sytë dhe pyeti:
  - Po në raport me ju?
  Zhirinovsky u përgjigj sinqerisht:
  - Dhe më trajto si mbret! Unë e shpërblej kë të dua!
  Medvedev tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, ashtu qoftë!
  Dhe ai urdhëroi përgatitjen e të dy dekreteve për dhënien e gradave të marshallëve.
  Presidenti në detyrë i Rusisë u gëzua. Duke menduar se tani ai mund të shijojë plotësisht lojërat kompjuterike.
  Dhe ata janë shumë argëtues për të luajtur ...
  Por në të vërtetë, pse presidenti do të bënte diçka tjetër? Tani teknologjia është zhvilluar aq shumë sa mund të jesh kushdo. Edhe nga Zoti Zot. Dhe konkretisht në lojë për të krijuar universe.
  Për shembull, në zyrën e presidentit në detyrë ka një numër të madh lojërash të ndryshme, duke përfshirë ato më moderne.
  Medvedev vendos të luajë një lojë strategjike në kohë reale. Gjermania në vitin 1939. Epo, pse po përdorni kodin e një mashtruesi? Ju shtoni vetes pesë mijë Pantera, tre mijë Tigra dhe dhjetë mijë Focke-Wulfs. Dhe ju i vendosni këto forca kundër armikut. Dhe ju sulmoni Poloninë, e cila nuk ka as një të dhjetën e këtyre forcave.
  Dhe lufta vazhdon si të doni, me një qëllim dhe fitimtar. Medvedev, për të qenë i sinqertë, është një pushtues i madh këtu. E shtyp armikun sikur shtyp kumbullat me shtypës.
  Polonia u rrafshua lehtë dhe më shpejt se në historinë reale. Ju sulmoni Francën. Ju lëshoni dhjetë mijë tanke E-75 drejt saj duke përdorur një kod mashtrues. Le ta pranojmë, makina të mrekullueshme. Të cilat janë krejtësisht të paprekshme ndaj armëve franceze, por vdekjeprurëse në distanca të gjata. Ata qëllojnë makinat e armikut.
  Medvedev madje kërcen nga gëzimi. Ashtu si në lojë, ai lëviz shpejt, dhe tashmë po merr Parisin... Dhe pastaj ç'të themi për vogëlsitë? Le të marrim Spanjën në të njëjtën kohë, që Franko të mos mërzitet shumë .
  Dhe për sulmin në Gjibraltar ne do të përdorim avionë reaktivë. Ku do të shkojnë britanikët?
  Sigurisht, në të njëjtën kohë ne përdorim fonde për të ndërtuar luftanije dhe aeroplanmbajtëse. Atëherë do të jetë e vështirë për Britaninë. Këtu janë njëqind aeroplanmbajtëse dhe dyqind anije luftarake. Kjo do të jetë një forcë kolosale.
  Dhe pastaj janë anijet zbarkuese. Ju gjithashtu bëni tanke të serisë "E"-U, një evolucion i mëtejshëm i "E". Këtu hedh një tank "E"-50-U, një makinë e tillë që nuk mund ta depërtosh nga asnjë kënd.
  Dhe le të mundojë britanikët. Këtu janë dy vajza të bukura brenda një tanku të tillë duke i bërë syrin presidentit në detyrë të Rusisë.
  Medvedev u jep atyre një puthje si përgjigje.
  Kështu do të luajmë...
  Dhe tanket e fundit po i afrohen Londrës. Dhe pa ceremoni ata marrin kryeqytetin e Anglisë.
  Medvedev këndoi:
  - Bota është e mërzitshme! Të gjithë do ta hamë macen!
  Është, natyrisht, interesante dhe e lehtë për t'u luajtur. Mora kodin e mashtrimit dhe vulos çfarë të duash. Pra, ju kapni Ballkanin dhe shkoni në Afrikë. Ju gjithashtu stamponi, dhe gjithashtu këmbësorinë. Ju bëni trupa, sikur të kishit para. Dhe territori i kapur gjithashtu jep para. Epo, provojeni, ecni nëpër Afrikë.
  BRSS është ende duke hapur frontin. Tridhjetë e katër kundër serisë E-50-U, të cilat dhjetë mijë të tjera u vulosën. Nëse E-50 është një automjet me afërsisht të njëjtin armaturë si Tiger-2, vetëm pjerrësia racionale është më e madhe, dhe armatimi është pak më i fortë dhe motori është më i fuqishëm. E-50-U, me peshë të barabartë, është i krahasueshëm me T-64 Sovjetik, madje ka një motor turbinë me gaz më të fuqishëm.
  Po, forcat nuk janë të barabarta. Këtu luftojnë breza të ndryshëm tankesh.
  Dhe Medvedev, natyrisht, po ecën me një kalë të zi.
  Forcat, natyrisht, nuk janë të krahasueshme. Ju gjithashtu mund të shtoni E-75-U, kjo është një makinë vrasëse në squat, e padepërtueshme edhe nga armët e anijeve.
  Dhe si do të shkelë veten. Asgjë nuk mund ta ndalojë atë.
  Medvedev luan si një djalë i vogël. Eh, në rregull, atëherë si. Dhe askush nuk është i etur për ta parë atë. Ai humbi dhe presidenti në detyrë u harrua.
  Të gjithë i duan vetëm fituesit.
  Dmitry Anatolyevich këndoi:
  Dhe ne sfidojmë stuhitë,
  Nga çfarë dhe pse...
  Jetoni në botë pa surpriza,
  Është e pamundur për askënd
  Fat i mirë, dështimi,
  Të gjitha kërcimet, lart e poshtë,
  Vetëm në këtë mënyrë dhe jo ndryshe,
  Vetëm në këtë mënyrë, dhe jo ndryshe!
  Rroftë surpriza!
  Surprizë! Surprizë!
  Rroftë surpriza!
  Surprizë! Surprizë!
  Rroftë surpriza!
  Dhe Medvedev u bë më i gëzuar. Tani trupat e tij kanë pushtuar Ukrainën, Bjellorusinë dhe po i afrohen në mënyrë të pashmangshme Moskës!
  Ish-presidenti rus thotë:
  - Se jeta jonë është një lojë!
  Dhe e merr kryeqytetin e BRSS me stuhi. Natyrisht, kundër ushtrisë së vitit 1941, ai ka tanke me karakteristika të viteve gjashtëdhjetë, madje edhe të shtatëdhjeta, dhe kryesorja është se ka shumë.
  Medvedev i shkel syrin vetes... Kryeqyteti Moska është marrë. Dhe tani ju mund të merrni përsipër Kaukazin... Dhe në të njëjtën kohë, merrni për vete jugun e Afrikës. Dhe do të kalojë në Argjentinë.
  Dhe prej andej sulmoni SHBA-në. Ai është një komandant i lezetshëm. Armiku mbetet prapa si në sasi ashtu edhe në cilësi të trupave.
  Medvedev këndon me entuziazëm:
  - Ne do të shkojmë me guxim në betejë! Për pushtetin e sovjetikëve! Dhe ne do t'i fshijmë të gjithë në mut në luftën për këtë!
  Medvedev u hoq përkohësisht nga loja. Ministri rus i Mbrojtjes, i cili zëvendësoi Shoigu Trubetskoy, thirri. Ai e pyeti presidentin ende në detyrë:
  - Kur do të bëjmë betimin për kreun e ri?
  Medvedev u përgjigj shkurt:
  - Aty ku duhet, në inaugurim!
  Trubetskoy vuri në dukje:
  - Presidenti i ri i një vendi të bashkuar dëshiron të inaugurohet javën e ardhshme. Që të mos kenë kohë për të vjedhur!
  Medvedev leh:
  - Kjo nuk është sipas kushtetutës dhe ligjeve tona!
  Trubetskoy vuri në dukje:
  - Dhe Jelcin e miratoi këtë kushtetutë jo sipas ligjit dhe kushtetutës së vjetër. Në fakt, shumë menduan se Putini do të propozonte një kushtetutë të re, por disi nuk ndodhi!
  Medvedev vuri në dukje:
  - Nuk është ideja më e mirë që çdo president i ri të miratojë një kushtetutë të re!
  Trubetskoy kundërshtoi:
  - Por Putini mundi! Ai ishte më i ftohtë se Jelcin, dhe ju, Dmitry Anatolyevich!
  Medvedev tundi kokën dhe ra dakord:
  - Më ftohtë dhe më e rëndësishmja më me fat! Pa Putinin, gjithçka shkoi keq dhe Zelensky mori pushtetin në Rusi.
  Trubetskoy vuri në dukje:
  - Dhe Lukashenko kishte një shans, por ai humbi kohën e tij. Duhet të kishim ecur më shpejt!
  Medvedev vuri logjikisht:
  - Lukashenko kishte frikë nga zgjedhjet konkurruese në Rusi. Dhe Zelensky nuk do të kishte marrë rrezik nëse zemra e Putinit nuk do ta duronte. Të menaxhosh kaq shumë vendin me dorë është djegur! Putini patjetër u dogj në punë!
  Trubetskoy sugjeroi:
  - Epo, a duhet ta pranojmë inaugurimin në një datë më të shpejtë apo jo?
  Medvedev u përgjigj me guxim:
  -Bëj si të duash! Nuk me intereson me! Do të tërhiqem në pension të nderuar dhe do të jetoj për kënaqësinë time. Ndoshta do të udhëtoj nëpër botë! Unë kam qenë tashmë edhe president edhe kryeministër për një periudhë rekord për Rusinë! Sa kohë mund të kapeni për fronin?
  Trubetskoy ra dakord:
  - Epo, nëse po, atëherë le të vijnë ndryshimet! Çfarë të bëni me Shoigu?
  Medvedev u përgjigj ftohtë:
  - Lëreni të pushojë! Pensioni i marshallit është i madh. Lëreni të udhëtojë nëpër botë. Ju lejova të keni pronë jashtë vendit!
  Trubetskoy tundi me kokë dhe tha:
  - Putin e izoloi Rusinë nga bota! Edhe pse u pikëlluam me fjalë në thellësi të shpirtit tonë, u gëzuam për vdekjen e tij! Sa për Zelensky, do të shohim! Shumë prej nesh donin urdhra si në Perëndim. Merrni si në SHBA, por punoni... Si në BRSS!
  Medvedev vuri në dukje:
  - Epo, nën Stalinin, zyrtarët punonin intensivisht! Mos mendoni se ishin plot me mjaltë!
  Trubetskoy pyeti:
  - Cfare do te besh?
  Medvedev kujtoi:
  - Unë kam qenë president dhe do të tërhiqem si president. Ajo është e madhe... Dhe unë do ta shijoj jetën! Pse tjetër të punoj!
  Trubetskoy kujtoi:
  - Zelensky mund t'ju japë postin e këshilltarit me të!
  Medvedev e hoqi dorë:
  - Aj! Ai është mjaft i zgjuar pa këshillën time! Me pak fjalë - kryeni inaugurimin! Dmitry Anatolyevich dërgoi të tijën!
  Trubetskoy ra dakord:
  - Inaugurimi po!
  Medvedev e mbylli telefonin. Vendosa të përfundoj lojën. Diçka për të cilën nuk kam pasur kohë më parë. Dhe të paktën të shtypni mendërisht Shtetet e Bashkuara.
  Ose më saktë në lojë. Sidoqoftë, Sherman amerikan është i dobët kundër E-75-U. Por Shtetet e Bashkuara kanë shumë avionë, edhe nëse nuk janë aq të fuqishëm sa avionët gjermanë.
  Por cilësia, natyrisht, nuk është e njëjtë! Krauts po grumbullojnë rezultate intensive. Sidomos pilotët: Albina dhe Alvina! Dhe këto janë vajza që dallohen për entuziazmin e tyre kolosal.
  Medvedev po përparon në Amerikë nga jugu. Dhe në të njëjtën kohë tanket e tij po lëvizin nëpër Siberi. Ai po argëtohet. Nga rruga, pse të mos pushtoni ende Japoninë? Në këtë lojë ju gjithashtu mund të vrisni aleatët tuaj. Strategji e avancuar. Aplikoni kodin e mashtruesit dhe do të jeni më të fortë se kundërshtari juaj si në sasi ashtu edhe në cilësi. Jo luftë, por kënaqësi e pastër. Këtu janë makineritë e avionëve pa bisht, amerikanët as nuk mund t'i arrijnë.
  Më saktësisht, për të arritur atje. Dhe përdorni raketa të kontrolluara nga radio! Dhe ngacmojnë amerikanët. Medvedev e pëlqen shumë këtë lojë. Dhe lëvizni trupat. Meksika është marrë. Qytetet amerikane po bien njëri pas tjetrit. Një kënaqësi e tillë.
  Dhe në lindje, tanket e serisë "E"-U hyjnë në Indi. Por çfarë mund t'i kundërshtojnë britanikët? Për më tepër, Rajhu i Tretë tashmë ka grumbulluar burime dhe po prodhon teknologjinë më moderne pa një kod mashtrues.
  Por Medvedev vendosi të përmirësojë pak Panterën. Këtu është "Pantera" e parë e rregullt - forca të blinduara ballore 80 - 110 mm, forca të blinduara anësore 50 mm, një top 75 mm, gjatësia e tytës 70 EL, motori 650 kuaj fuqi. Këtu është "Panther"-2 me forca të blinduara ballore nga 120 deri në 150 milimetra, anët 60 mm, një top 88 mm me gjatësi tyta 71 EL dhe një motor 850 kuaj-fuqi. Po, një makinë serioze. Dhe është më e rëndë jo në dyzet e pesë, por pesëdhjetë tonë dhe ka një siluetë më të shkurtër.
  Por "Pantera"-3. Armatura frontale nga 150 deri në 200 milimetra, anët 82 milimetra, një armë prej 88 milimetra me një gjatësi fuçi 100 EL dhe një motor 1200 kuaj fuqi - pesha 55 ton. Pajtohem, një makinë e tillë është përgjithësisht super kundër Shermans.
  Por ka "Panter"-4. Ka forca të blinduara ballore nga 200 deri në 250 mm në pjerrësi, dhe armaturë anësore prej 160 mm. një armë 105 mm me gjatësi tytë 100 EL. Ky është tashmë një përbindësh që peshon 65 tonë dhe me një siluetë të ulët. Motorri me turbine me gaz 1500 kuaj fuqi. Sigurisht, një zhvillim i shkëlqyer serial, i aftë për të luftuar edhe me IS-7 Sovjetik. Për më tepër, IS-7 nuk ishte prodhuar në masë.
  Por ka makina më të forta. Vrapimi "Panther"-5, forca të blinduara ballore 250 bykë në një kënd prej 45 gradë, balli frëngji 300 mm në një kënd, ana 210 në një kënd, armë 128 mm në 100 EL, pesha e një tanku më të avancuar 75 ton, 2000 kuaj fuqi fuqia e turbinës me gaz të motorit . Një makinë më e lartë se të gjitha modelet sovjetike dhe amerikane. I aftë për të depërtuar IS-7 nga distanca luftarake dhe për të përballuar goditjet ballore. "Panther"-5 është përgjithësisht një teknologji e shkëlqyer. BRSS nuk ka asgjë më të fortë se IS-7. Dhe gjermanët kanë gjithashtu pesë lloje Tigrash.
  Pasi pushtoi pjesën më të madhe të territorit amerikan, Medvedev vendosi të përzënë edhe Tigrin. Epo, "Tiger" është i pari që të gjithë e njohin. Armatura e përparme është 100-110 milimetra me pothuajse asnjë pjerrësi, dhe armatura anësore është 82 milimetra pa pjerrësi. Dhe topi 88 mm, gjatësia e tytës 56 EL, është një tank vërtet ulëritës. Për dallim nga "Panthers", ku vetëm seria e parë luftoi në të vërtetë dhe kishte mostra të së dytit. Tank "Tiger"-2 i njohur më mirë si "Tigri Mbretëror".
  Armatura e përparme: 120-150 mm në pjesën e përparme të bykut në një kënd 50 gradë, 185 mm në pjesën e përparme të frëngjisë në një kënd të lehtë dhe 82 mm në anë në një kënd 60 gradë. Është i mbrojtur mirë në ballë, pak më i mirë se Tigri në anë dhe ka një top 88 mm me gjatësi tyta 71 EL. Nga tanket e prodhimit të Luftës së Dytë Botërore, më të mirat për sa i përket armatimit dhe mbrojtjes ballore, pesha 68 ton, motori 700 kuaj fuqi - mjaft i dobët në performancën e drejtimit.
  "Tiger"-3 është një automjet i projektimit. Armatura frontale është 150-200 milimetra në një kënd prej 45 gradë, pjesa e përparme e frëngjisë është 240 milimetra në një kënd. Anët 160 milimetra me mburoja të pjerrëta. Tre lloje armësh të ndryshme: një top 88 mm 100 EL, një top 105 mm 70 EL dhe një top 105 mm 100 EL me një motor 1000 1200 kuaj fuqi. Me një plan urbanistik më të dendur dhe një peshë prej 75 ton. Po, makina është serioze dhe shumë e rrezikshme. Dhe një armaturë ballore edhe më e fuqishme "Tiger"-4 250 - byk i prirur në 45 gradë, balli 300 milimetra i prirur, anët 210 milimetra, armë 128 milimetra 100 EL gjatësi fuçi, ose 150 milimetra gjatësia e fuçisë, 510 milimetra, pesha 051 EL, 56 motor turbinë me gaz me kuaj fuqi. Një tank shumë i fuqishëm.
  Por edhe më i freskët është "Tiger"-5. Armatura ballore: balli i bykut 350 mm në një kënd prej 45 gradë, balli i frëngjisë 400 mm në një kënd prej 50 mm. Anët janë të pjerrëta 300 mm. Një armë 150 mm 100 EL, ose një armë 174 mm 70 EL, ose një armë 210 mm 38 EL. Pesha është 100 ton, motori me turbinë me gaz është 2500 kuaj fuqi. Makina më e fuqishme nuk do të depërtojë as në IS-7 dhe në kantarionin. Ky mund të përdoret kundër Amerikës. Edhe pse duhet thënë se "Tiger"-5 nuk ishte as në projektet në historinë reale. Por nuk është faji i askujt që lufta përfundoi kaq shpejt.
  Por loja virtuale e tankeve mund të përmirësohet.
  Medvedev filloi të sulmojë kryeqytetin amerikan Uashington dhe qytetin më të madh të Nju Jorkut. Këtu mund të punoni vërtet dhe të fitoni.
  Edhe pse virtualisht. Këtu Uashingtoni po digjet dhe tanket gjermane po lëvizin përgjatë tij. Dhe askush nuk mund të ndalojë Tigers-5.
  Medvedev po përfundon një sulm kokëfortë ndaj kryeqyteteve amerikane dhe duket si një fitore. Por përpara është edhe Japonia.
  . KAPITULLI Nr. 5.
  Çfarë tjetër mund të bëj në lojë? Por familja e tankeve Lev nuk hyri kurrë në prodhim. Këta janë vërtet monstra këtu. Por në Luftën e Dytë Botërore, këto makina të serive të mëvonshme ishin madje të tepërta. Dhe aq më tepër kundër Japonisë me tanket e saj të vogla dhe të mesme.
  Por Dmitry Medvedev vendosi t'i largonte pak.
  Këtu është rezervuari i parë Lev, që ekziston vetëm në projekte, dhe vetëm pjesërisht i mishëruar në metal. Armatura ballore e bykës është 120 milimetra në një kënd prej 45 gradë, armatura ballore e frëngjisë është 240 milimetra në një kënd, anët janë 82 milimetra, arma është 105 milimetra, gjatësia e tytës është 70 EL, e gjithë 80 ton, motori eshte 800 kuaj fuqi. Në përgjithësi, një makinë që mund të ishte shfaqur së bashku me Tigrat dhe Panterat në Bulge Kursk. Me një armë shumë të fuqishme për kohën e saj dhe mbrojtje të shkëlqyer të ballit të frëngjisë. Por për fat të mirë ajo nuk u shfaq. Automjeti i projektit "Lev"-2. Balli i bykut është i pjerrët 250 milimetra, balli i frëngjisë është i pjerrët 300 milimetra. Anët janë të pjerrëta 200 milimetra. Armë ose 128 mm 100 EL ose 210 mm 38 EL. Pesha 100 ton, motori 1800 kuaj fuqi. Ajo nuk ka asnjë të barabartë në fuqinë e saj. Superior ndaj IS-7, i cili mund ta godasë atë vetëm në anën. Por më pas ju vozitni më tej dhe shfaqet "Lion"-3, duke ndjekur gjithashtu një përbindësh. Armatura frontale e bykut është 350 mm, frëngjitë janë 450 mm, me një pjerrësi anësore 300 mm në pjerrësi, një top 150 mm në 100 EL, ose 175 mm në 70 EL, ose 210 në 56 EL, ose një raketë lëshuese në 400 mm. Pesha është 120 ton, motori është 2500 kuaj fuqi.
  Po, kjo është një forcë e jashtëzakonshme.
  Tank "Lion"-4 është një tjetër super përbindësh . Armatura ballore e bykut është 450 mm, armatura ballore e frëngjisë është 500 mm. Anët e bykut dhe frëngjisë janë të pjerrëta 400 mm. Një top 175 mm në 100 EL, një top 210 mm në 70 EL, një raketë 500 mm. Pesha e makinës është 150 ton, motori është turbinë me gaz 3500 kuaj fuqi. Nga një distancë e gjatë depërton në të gjitha tanket, duke përfshirë IS-7 dhe amerikanin T-93. Dhe as armët detare nuk mund të depërtojnë në të. Kjo është një makinë e fuqishme dhe me një top shtesë.
  Por Lev-5 edhe më i fuqishëm është mbreti i tankeve. Armatura ballore e bykut është 600 mm në një kënd prej 45 gradë, frëngji është 800 mm e trashë, anët janë 550 mm në një kënd. Një top 210 mm në 100 EL, një top 300 mm në 70 EL, një raketë 600 mm. Pesha e makinës është 200 ton, motori i turbinës me gaz prodhon 5000 kuaj fuqi. E padepërtueshme për pothuajse të gjitha llojet e armëve, përveç raketave me fuqi të lartë , veçanërisht armëve dhe bombave të kalibrit të madh. I aftë për të qëlluar në luftanije dhe aeroplanmbajtëse. Vërtet një super tank.
  Epo, me pak fjalë, ka diçka për të luajtur. Medvedev po ushtron presion mbi Japoninë.
  Por ai është ndërprerë përsëri.
  Drejtori i FSB-së telefonon dhe thotë:
  - Dmitry Anatolyevich, do të jepni një konferencë për gazetarët?
  Medvedev deklaroi me vendosmëri:
  - Ende jo!
  - Pse?
  Presidenti në detyrë u përgjigj:
  - Kam të drejtë të jap intervista apo jo! Kështu që vendosa të mos e jap akoma!
  Drejtori i FSB-së tundi me kokë:
  - Mund të jesh i qetë tani për tani! Intervista nuk do të largohet! Por ne do të kërkojmë një vend tjetër!
  Medvedev vuri në dukje:
  - Të gjithë, qetësohuni! Sido që të jetë, pensioni i gjeneralit tuaj është i madh! Mund të jetosh pa punuar!
  Drejtori i FSB pyeti i habitur:
  - A nuk është për të ardhur keq të ndahesh me një fuqi kaq të madhe?
  Medvedev u përgjigj sinqerisht:
  - Është për të ardhur keq, sigurisht, por një person i nënshtrohet të pashmangshmes!
  Medvedev u rikthye sërish në lojë. Ish-presidenti i vendit më të madh dhe më të pasur me burime në botë më në fund ia doli mbanë. Dhe pse të mos luajnë nëse mund të bëjnë pa të tani. Edhe pse ai është ushtrues detyre i kreut të shtetit.
  Por si mund ta shmangni tundimin për të prerë veten në një lojë të tillë? Epo, trupat gjermane arritën në Chukotka. Për fat të mirë, lëvizja e pajisjeve në lojë është shumë më e lehtë sesa në realitet. Dhe ata shkojnë në Kinë. Dhe atje ata hynë në betejë me japonezët. Sigurisht, duke përdorur kodin e mashtrimit, Medvedev nxori tanket Lev-5 dhe i hodhi kundër samurajve. Dhe këto janë me të vërtetë makina super të klasit.
  Si shtypen samurai. Por ende nuk është kufiri i përsosmërisë.
  Por pse, derisa të mbarojë Lufta e Dytë Botërore, nuk është e mundur të kalosh nëpër nivele tankun më të rëndë gjerman "Mouse"?
  Ky është me të vërtetë një rishpërndarje e përsosmërisë dhe kurora e bukurisë. Më saktësisht, çfarë mund të ndodhë nëse gjigantomania evoluon.
  Medvedev filloi t'i largonte Minjtë.
  Tanku i Miut, një tank që ekziston në të vërtetë në metal, më i rëndëi nga ata që në të vërtetë ishin mishëruar në metal, ngasin dhe madje luftuan. Armatura ballore e "Mouse" është 150 mm në fund të bykut, 200 mm në pjesën e sipërme të bykut, 250 mm në pjesën e përparme të frëngjisë dhe 210 mm në anët. Siç mund ta shohim, tanku, edhe në versionin e tij të parë, është i padepërtueshëm për të gjithë tanket serike sovjetike në ballë dhe madje edhe në anën. IS-2 dhe SU-100 nuk mund të depërtonin në këtë tank nga asnjë kënd. Vetëm IS-7 mund të krijojë probleme për Maus dhe në fakt të luftojë këtë tank. Por IS-7 u shfaq vetëm pas luftës dhe nuk hyri kurrë në prodhim. Dhe "Minjtë" tashmë mund të luftonin në front në 1943. Ky tank ka dy armë: një tytë të shkurtër 75 mm dhe një 128 mm 55 EL, të aftë për të depërtuar në të gjitha tanket sovjetike, përveç IS-7 kokë më kokë. Për më tepër, IS-2 nga një distancë e gjatë. Kishte edhe një top 150 mm.
  "Mouse" peshonte 188 tonë dhe kishte një motor 1250 kuajfuqi, që ende nuk mjafton. Në përgjithësi, makina është më e forta për kohën e saj dhe nuk ka të barabartë.
  "Mouse"-2 është një automjet i projektimit. Më perfekte. Në historinë reale, makina supozohej të ishte më e ulët në siluetë dhe më e lehtë. Por në lojë, sigurisht, makina u bë më e përsosur, më e ulët në siluetë, më e dendur në paraqitje, por edhe më e rëndë. Armatura ballore e bykut të Miut është 2 350 mm. Armatura ballore e frëngjisë është 450 milimetra. Anët 300 mm. Topat janë me tytë të gjatë 75 mm dhe 150 mm 70 EL, ose një obus 210 mm, ose një raketë 400 mm. Pesha 200 ton. Motorri me turbine me gaz 2000 kuaj fuqi.
  "Mouse"-3 makinë lojrash. Perfekte gjithashtu. Armatura ballore e bykut është 600 mm, frëngjia është 800 mm, anët janë 550 mm. Armë 88 mm 100 EL, për luftimin e tankeve armike dhe 210 mm 70 EL. Ose një raketë 550 mm. Pesha e rezervuarit është 250 ton, motori i turbinës me gaz është 4000 kuaj fuqi. Tanku është pothuajse i padepërtueshëm me pothuajse të gjitha armët, përveç atyre më të fuqishme.
  "Mouse"-4 është një evolucion i ri i gjigantomanisë dhe më i avancuar. Armatura ballore e bykut është 1000 mm në një kënd prej 45 gradë, armatura ballore e frëngjisë është 1200 mm në një kënd. Anët janë të pjerrëta 850 mm. Armatimi: Top 105 mm 10EL për luftimin e tankeve armike dhe mjaft i mjaftueshëm kundër pothuajse të gjitha llojeve të mjeteve. Armë 300 mm në 70 EL, për shkatërrimin e fortifikimeve dhe të tepërta për tanke. Ose në vend të kësaj, një raketë 750 mm.
  Pesha e automjetit është 350 ton, që nuk është aq shumë për armaturë dhe armë të tilla. Edhe armët e një luftanijeje nuk mund të depërtojnë ballë për ballë në një mjet të tillë. Vetëm një goditje e drejtpërdrejtë nga një raketë e fuqishme lundrimi ose një bombë shumë e madhe mund të shkatërrojë një makinë të tillë. Nga të gjitha këndvështrimet është i padepërtueshëm nga të gjitha tanket dhe armët vetëlëvizëse të Luftës së Dytë Botërore. Motorri eshte turbine me gaz 6000 kuaj fuqi.
  Epo, "Mouse"-5 është niveli më i lartë i kësaj serie. Armatura ballore e ballit të bykut është 1600 mm në një kënd, balli i frëngjisë është 2000 mm, anët janë 1500 mm në një kënd.
  Një top 128 mm me një 100 EL për të luftuar të gjitha tanket, mjaft i mjaftueshëm kundër të gjitha markave duke përfshirë IS-7 dhe një raketë 900 mm. Armët e tjera janë jopraktike. Ka një duzinë mitralozë. Pesha e rezervuarit është 500 ton. Motori me turbine me gaz 10000 kuaj fuqi. Makina është, le të themi, vetë perfeksioni. Pothuajse asgjë nuk mund t'ju godasë në ballë. Super tank...
  Sidoqoftë, nëse dikush mendon se është e pamundur të dalësh me ndonjë gjë më të lezetshme se "Mouse"-5, atëherë kjo nuk është aspak e vërtetë. Imagjinata e autorëve të një loje të mirë për Luftën e Dytë Botërore është e pakufishme.
  Për shembull, ekziston edhe "Rat". Në historinë reale, ky tank mban rekordin për nga madhësia midis të gjitha automjeteve të projektit, madje pjesërisht u mishërua në metal.
  Tanku "Rat" ka forca të blinduara ballore 400 mm, dhe armatura anësore është gjithashtu pak e prirur. Armatimi: katër armë 210 mm, ose një armë 800 mm dhe dy obusa 150 mm, njëmbëdhjetë armë kundërajrore. Pesha është 2000 ton, motorët me naftë kanë një fuqi totale prej 10,000 kuaj fuqi.
  Tank "Rat"-2 është një evolucion i automjetit të projektimit me një plan urbanistik më të avancuar. Frontal dhe çdo forca të blinduara prej 800 mm, me një kënd të madh të prirjes racionale. Armatimi është një top 1000 mm dhe katër topa 150 mm, gjashtëmbëdhjetë armë kundërajrore të afta për të qëlluar në objektivat tokësore dhe ajrore. Pesha është 3000 ton, motorët me turbina me gaz, fuqia totale është 20,000 kuaj fuqi.
  "Rat"-3 është një makinë edhe më e fuqishme dhe e avancuar. Armatura 1200 - milimetra në një kënd. Armatimi: një top 1250 mm dhe gjashtë topa 150 mm. Njëzet armë kundërajrore të afta për të qëlluar në objektivat ajrore dhe tokësore. Pesha është 4000 ton, motorët me turbina me gaz, fuqia totale është 35,000 kuaj fuqi.
  "Rat"-4 është një makinë edhe më e fuqishme dhe më e avancuar, armaturë 1600 mm në një kënd. Armatimi - një top 1600 mm dhe nëntë topa 150 mm, njëzet e pesë armë kundërajrore të afta për të qëlluar në objektivat ajrore dhe tokësore. Pesha është 5000 ton, motorët me turbina me gaz, të përmirësuar, fuqia totale 50,000 kuaj fuqi.
  "Rat"-5 është rezervuari më i lezetshëm. Armatura prej 2500 milimetrash nga të gjitha anët. Armatimi: një top 2500 mm. Dhe pesëmbëdhjetë hauci 150 mm. Dyzet armë kundërajrore të afta për të qëlluar në objektiva ajrore dhe tokësore. Pesha 10,000 ton. Reaktor bërthamor si motor, fuqi mbi 100,000 kuaj fuqi.
  Tanki është në të vërtetë më i bukuri në lojë. Dhe për sa i përket peshës dhe karakteristikave të tjera.
  Epo, mund t'ia besoni sulmin e Tokios "Rat"-5. Vërtetë, është aq e shtrenjtë sa duhet të ekzekutoni kodin e mashtrimit disa herë.
  Por në përgjithësi, Medvedev mund të jetë i kënaqur. Ai luajti tërësisht.
  Dhe më në fund pashë "Rat"-5 në realitetin virtual. Si të luash mirë në mënyrë të pandershme.
  Por pastaj ata e thërrasin përsëri Medvedevin.
  Këtë herë zëvendëskryeministër i parë dhe kryeministër në detyrë është Siluanov .
  Ai tha me një ton të trishtuar:
  - Ne humbëm Dmitry Anatolyevich! Pothuajse të gjitha fletët e votimit tashmë janë numëruar!
  Medvedev tha me zgjuarsi:
  - Më mirë të humbasësh mirë sesa të fitosh keq!
  Siluanov u befasua:
  - Si është e mundur kjo?
  Medvedev shpjegoi:
  - Nëse Vitaliy Klitschko do të ishte zgjedhur kryebashkiak i Kievit për herë të parë, rikthimi i tij në ring nuk do të kishte ndodhur. Në vend të një kampioni të madh, kryetari i bashkisë do të ishte për të qeshur!
  Siluanov u pajtua me këtë:
  - Po, keni të drejtë, Dmitry Anatolyevich! Klitschko kishte një avantazh për të humbur... Por fatkeqësisht nuk kishit asnjë gjurmë të një avantazhi të tillë!
  Medvedev këndoi si përgjigje:
  - Unë jam i lirë, si një zog në qiell,
  Unë jam i lirë, pasi kam harruar se çfarë do të thotë frika...
  Unë jam i lirë si era e egër
  Unë jam i lirë në realitet, jo në ëndërr!
  Siluanov mërmëriti:
  - Po, ju jeni thjesht një poet Dmitry Anatolyevich! Dikush mund të shkruajë vargje për ju!
  Medvedev u përgjigj seriozisht:
  - Në çdo rast, tani mund të bëj me qetësi gjënë time të preferuar - të luaj lojëra kompjuterike! Dhe para kësaj, për njëzet vjet tani unë mund ta përballoja këtë vetëm në ndeshje dhe fillime!
  Siluanov mërmëriti turbullisht:
  - Në lojëra?
  Medvedev konfirmoi:
  - Pikërisht lojëra! Dhe do të ishte e dobishme për ju të studioni një strategji ushtarako-ekonomike!
  Zëvendëskryeministri i parë me hezitim u shpreh:
  - Unë preferoj praktikën!
  Medvedev tha në përgjigje:
  - Realiteti i keq është i mallkuar, mund të të çmendë!
  Siluanov u përgjigj ftohtë:
  - Dëshironi të ikni nga realiteti me botën e lojërave? E lavdërueshme!
  Kishte ironi në fjalët e kryeministrit në detyrë.
  Medvedev tha:
  - Më lejoni të var yllin e heroit të Rusisë edhe për ju!
  Siluanov këshilloi:
  - Varuni zoti President!
  Medvedev qeshi dhe u përgjigj:
  - Ndoshta kjo është një ide e mirë! Ndryshe, Putin u shpërblye vetëm pas vdekjes!
  Kryeministri në detyrë u përgjigj:
  - Faleminderit zoti President!
  Medvedev vazhdoi melodiozisht:
  - Për sytë bosh budallenj...
  Siluanov këndoi së bashku:
  - Për faktin se gjithçka është e mundur ...
  Medvedev përfundoi:
  - Por nuk mund të jetosh!
  Kryeministri në detyrë u përgjigj:
  - Por seriozisht, me shumë mundësi do të më heqin! Duket se ne do të duhet të kacafyten!
  Medvedev u përgjigj ftohtë:
  - Ka shumë vende në Tokë!
  Siluanov pohoi me kokë dhe gurgulloi:
  - Me pak fjalë, zoti President, më premtove një yll hero!
  Medvedev bërtiti në majë të mushkërive:
  - Përgatit një dekret!
  I sollën një letër tjetër çmimi. Si, shkruani presidenti në detyrë.
  Në të njëjtën kohë, Medvedev ia dha atë një bandë njerëzish. Dije tonat!
  Eh, tashmë është shumë vonë dhe presidenti në detyrë i Rusisë e ka zënë gjumi.
  Ai ëndërronte një histori tjetër alternative. Ushtria cariste, e udhëhequr nga Kuropatkin, po lufton për të liruar Port Arthur. Por vetë Medvedev u shfaq në një robot luftarak, me lazer dhe predha termokuarku në madhësinë e farës së lulekuqes, por aq vdekjeprurëse sa bombat e hedhura në Hiroshima.
  Dhe si mundet Medvedev të luftojë japonezët me robotin e tij luftarak? Si u copëtuan samurai, me mijëra. Dhe si u përdorën lazerët dhe blasterët.
  Dhe ata i therën japonezët, konkretisht i therën. Dhe e preu në copa. Dhe kjo i shkatërroi radhët e tyre.
  Medvedev, i cili kishte humbur fronin e tij, gjeti kënaqësinë në betejë. Ai i kosit këta samurai që guxuan të tundnin fronin e shenjtë mbretëror.
  Por a është vërtet keq, le të themi sinqerisht, me gjithë sinqeritet, ishte nën Tsar?
  Zoti i dhuroftë çdo vendi një car të tillë si Nikolla II. Ky është një shembull i vërtetë i një sundimtari inteligjent, dhe në të njëjtën kohë një intelektual.
  Është për të ardhur keq që një jo-entitet i tillë si Kuropatkin e zhgënjeu atë. Dhe tani Medvedev është përballur me japonezët. Dhe le t'i shijojmë ato. Dhe ta bësh këtë është shumë e guximshme.
  Dhe rrezet e lazerit kositin samurai me mijëra. Edhe disa minuta betejë dhe
  Nuk ka ushtri japoneze.
  Çfarë hëngrën zotërinjtë samurai? Dhe tani ndoshta mund të fillojmë të punojmë në anijet tuaja.
  Medvedev ngriti robotin luftarak në ajër dhe nxitoi në pozicionet e flotës së Togos. Çfarë mendon ai se mund të bëjë me kalorësin rus?
  Dhe kjo është sa shpejt nxiton një robot termokuark. Tani ai është tashmë mbi det. Dhe le të fundosim flotën e Togos. Pritini armadilët, kryqëzuesit dhe krijesat e tjera të gjalla.
  Si kjo... Po sikur të hedhim edhe një bombë mini- termokuarku ?
  Dhe heroi i ri e braktis atë. Një valë ngrihet dhe fundos anijet e tokës së diellit që po lind.
  Medvedev bërtet në majë të mushkërive:
  - Për Rusinë Nikolla,
  Unë do t'i bëj copë-copë të gjithë japonezët!
  Dhe përsëri, presidenti rus në detyrë shkon në ekstazë.
  Është mirë të luftosh me një robot të tillë.
  Le të mbytim samurain tuaj... Dhe nuk do të ketë Tsushima, japonezët nuk do të kenë asgjë për të luftuar.
  Anijet e fundit samurai tashmë po fundosen. Çfarë fitoreje është kjo!
  Por ka ende pjesë të tokës së diellit në rritje që bllokojnë Port Arthur. Ne duhet t'i trajtojmë vërtet ato. Për të zgjidhur të gjithë kundërshtarët e perandorisë së Car Nikollës.
  Medvedev këndon me entuziazëm:
  - Dhe samurai fluturoi në tokë,
  Nën presionin e çelikut dhe zjarrit!
  Dhe le të shkatërrojmë trupat që rrethuan Port Arthur. Vërtet ndodhi që ra një kala e fuqishme. Dhe Rusia mori një shuplakë në fytyrë. Dhe më e rëndësishmja, ishte më keq se Lufta e Krimesë. Atje, perandoria e Car Nikollës II humbi ndaj koalicionit të Anglisë, Francës, Turqisë dhe Mbretërisë së Sardenjës. Dhe ajo humbi me dinjitet. Dhe këtu është një Japoni, të cilën askush nuk e konsideroi një rival serioz.
  Rusia të mos durojë poshtërimin. Ndoshta kjo është arsyeja pse Stalini, kaq i kujdesshëm dhe i përmbajtur në politikën e jashtme, hapi një front të dytë në Lindjen e Largët kundër Japonisë. Në të vërtetë, samurai e poshtëroi shumë Rusinë cariste.
  Për këtë, shkatërrojini ato me bomba të vogla termokuarku dhe digjni me lazer.
  Kështu që unë nuk guxoj të mposht Rusinë! Oh, Zoti dhëntë që Zelensky të jetë një mbret i suksesshëm.
  Përsëri, rusët dhe ukrainasit janë të bashkuar, dhe së shpejti bjellorusët do t'u bashkohen atyre.
  Dhe do të ketë një trinitet sllavësh!
  Medvedev përfundoi japonezët pranë Port Arthurit dhe nxitoi... Rusia mundi Japoninë. Ajo mori Korenë, Mançurinë, Ishujt Kuril dhe Tajvanin. Ajo gjithashtu detyroi japonezët të paguanin një dëmshpërblim të madh.
  Car Nikolla II forcoi pozicionin e tij; revolucioni dhe mendimi i panevojshëm nuk u shfaqën.
  Rusia cariste vazhdoi të lëvizte nëpër Kinë. Dhe zgjerimi i saj në lindje.
  Por Gjermania e Kaiserit, pavarësisht se Gjermania Cariste po bëhej një fuqi e madhe dhe po rritej edhe më shpejt dhe më shumë se në historinë reale, prapëseprapë vazhdoi dhe hyri në Luftën e Parë Botërore.
  Po, në dy fronte.
  Epo, tani Medvedev ka marrë detyrën për të shkatërruar gjermanët. Ata nuk kanë asnjë arsye për të fyer Car-Baba.
  Dhe si i godet armiqtë me lazer. Dhe le t'i rrahim në Prusinë Lindore si një uragan. Medvedev qëllon në trupat gjermane duke përdorur lazer dhe rrezet e energjisë gravitacionale.
  Në të njëjtën kohë, u shfaqën vajzat. Sigurisht me bikini. Alenka dhe Natasha. Dhe lërini Krauts të presin me shpata dritash.
  Po Car Nikolla i Madh, nazistët nuk e kishin ëndërruar kurrë një gjë të tillë. Çfarë po planifikojnë kundër jush o baballarë?
  Medvedev këndon në mënyrë agresive:
  - Pjepër, shalqi, simite gruri,
  Tokë bujare, e begatë...
  Dhe ai ulet në fron në Shën Petersburg,
  At Car Nikolla!
  Data e inaugurimit u shty herët. Dhe Medvedev u la tërësisht në duart e tij. Për shembull, ndërsa jeni duke u bërë jashtë me fëmijën.
  Medvedev gjithashtu i dha Andropov pas vdekjes yllin e Heroit të Rusisë. Gjë që ndoshta duhet të ishte bërë më herët. Dhe ai nxori një dekret për ndërtimin e një monumenti për Andropov.
  Në të njëjtën kohë, presidenti në detyrë gjithashtu rivendosi Yezhov dhe Yagoda. Pse qëndroni në ceremoni këtu?
  Pastaj ai krijoi një rend të ri me emrin Bobby Fischer. Por nuk mund të thuash asgjë se ai ishte një shahist i madh. Dhe jo vetëm e mrekullueshme, por edhe skandaloze. Ai donte të ishte mbi të gjithë jo vetëm në shah.
  Dhe gjithashtu tre gradë: bronzi, argjendi dhe ari!
  Dhe sigurisht, para së gjithash, Dmitry Medvedev ua dha këtë urdhër: Garry Kasparov, Anatoly Karpov dhe... vëllezërve Klitschko!
  Dhe në të njëjtën kohë, Dmitry Medvedev vendosi Urdhrin e Vladimir Klitschko. Gjithashtu një lëvizje interesante. Tre nivele: bronz, argjend, ar.
  Dhe pastaj është Urdhri Svyatogor, një zgjidhje e shkëlqyer.
  Medvedev drejton dhe pedalon . Dhe ai e shpik këtë përsëri. Ky është një ari. Një ari për të gjithë arinjtë.
  Dhe ai ka ide të reja. Për shembull, jepini çdo rus një makinë të re.
  Ndërkohë, shkoni dhe luani në kompjuter. Ajo që Medvedev donte më shumë nga të gjitha. Pra, ai tani ka nisur një strategji të re. Lufta e niveleve të ndryshme. Për këtë donte të luante presidenti, edhe ai ish.
  Ju filloni me pesë punëtorë dhe një mijë njësi secili: qymyr, hekur, gurë, vaj, ushqim, ar.
  Dhe së pari le të ndërtojmë një qendër komunitare për të prodhuar punëtorë të rinj. Pastaj, ju filloni të zhvilloni miniera dhe bujqësi.
  Para së gjithash, natyrisht, marrja e ushqimit për të përshtatur më mirë punëtorët.
  Medvedev ka kompjuterin më të fuqishëm, më modern. Dhe mund të prodhoni shumë njësi.
  Ju ndërtoni një qytet dhe qendra të reja tregtare. Paratë, natyrisht, janë një problem në fillim. Derisa të ndërtoni një mint, një treg, një akademi shkencash, e kështu me radhë.
  Por Medvedev di një mënyrë universale për t'u pasuruar. Punësoni më shumë punëtorë bujqësorë dhe blini burime për bukë. Tregu është shumë i lirë për t'u ndërtuar. Dhe më pas kurseve, bleve një akademi, ndërtove një sharra dhe bëre miniera të reja. Dhe pastaj më shumë... Dhe ari rrodhi - produkti më i shtrenjtë. Sidomos kur nenexhiku e bëri. Dhe atëherë do të jetë e mundur të përmirësohen puset. Kështu rrjedhin paratë shumë më argëtuese. Mund të përdoret për përmirësim. Sharra të reja, mjete të reja bujqësore, bonifikimi i tokës, kërkimi i plehrave. Një tip i ri parmendë...
  Më pas, thellimi i puseve dhe pompimi i punëtorëve të rinj. Fermat e reja. Prodhimi i mishit. Ndërtimi i shtëpive. Tek shtëpitë e mjekëve, policëve, puseve, tregjeve, arkitektëve, zjarrfikësve. E kështu me radhë... Mbledhja e taksave. Përmirësime të reja në nxjerrjen e arit. Dhe zhvillimi i hapësirave të reja dhe ndërtesave të punës.
  Dhe tashmë ka gjithnjë e më shumë para... Ka teprica dhe mund të filloni të ndërtoni baraka.
  Loja është interesante dhe sfiduese. Qyteti po rritet. Ende nuk ka luftë. Këtu mund të vendosni kohë paqeje dhe të zgjidhni një armik më të dobët... Në fakt, Medvedev ende po grumbullon forcë në strategjinë ushtarako-ekonomike.
  Është ndërtuar akademia ushtarake. Dhe ju filloni të formoni trupa. Kalorësi, këmbësoria, flakëhedhës , mortaja dhe forca të tjera. Sigurisht , artileri. Ose edhe përsëri, duke përmirësuar puset e uzinës së rezervuarit. Makinat e para janë, natyrisht, të lehta dhe primitive, por ato mund të drejtohen.
  Medvedev u tërhoq.
  Loja e konsumoi presidentin. Ju ndërtoni vetë gjithnjë e më shumë shtëpi të reja. Ato përfshijnë një shkollë skribësh, një bibliotekë dhe argëtime të niveleve të ndryshme. Qofshin muzikantë, kërcimtarë, xhonglerë, lojtarë senet , kopshte zoologjike. Ose një kazino tjetër.
  Dhe, sigurisht, tempuj për perëndi të ndryshme.
  Po, ka shumë fe të ndryshme në perandori. Është më mirë të ndërtoni tempuj të ndryshëm.
  Dhe këtu gjithçka është ndryshe. Dhe xhamitë, kishat, shtëpitë e adhurimit, tempujt budiste, stupat, perënditë pagane.
  Po, një mision i pasur. Ju gjithashtu ndërtoni ura kur kaloni lumin.
  Ka shumë punë. Organizoni edhe festa për fe të ndryshme që të mos ofendohen perënditë.
  Dhe kështu me radhë pa ndërprerje. Dhe puna në Akademinë e Shkencave vazhdon, tani një përmirësim, pastaj një tjetër. Ose një ilaç kundër brejtësve ose kundër insekteve - çfarëdo që përmirëson bujqësinë, shfaqen traktorët.
  Dhe madje edhe perënditë dërgojnë të korra të mira. Kështu që ju mund të largoni tanket dhe fabrikat e avionëve. Duke filluar me aeroplanë të lehtë, mund të arrini bombardues atomikë. Dhe numri i njësive po rritet vazhdimisht. Tashmë ka arritur në njëqind mijë.
  Medvedev luan dhe promovon teknologji të reja. Ende nuk ka frikë. Ju nuk keni pse të luftoni, ju mund të ngrini indeksin e prosperitetit dhe kulturës për popullin tuaj. Dhe kjo gjithashtu ka rëndësi. Por tani ka mjaft para dhe burime.
  Ajo që është edhe më e mirë për lojën është se puset nuk shterohen. Ju mund të nxirrni përgjithmonë burime.
  Dhe ndërtoni qytete të reja në hartë... Ose edhe kënaquni me një piramidë apo një mrekulli tjetër të botës.
  Medvedev po krijon gjithashtu kazerma të reja. Vërtetë, bollëku i trupave zvogëlon indeksin e prosperitetit. Këtu, natyrisht, lind problemi. Por tani për tani nuk ka me kë të luftojë... Por mund të futen teknologji të reja për t'i bërë tanket dhe avionët më të shpejtë. Dhe sillni bombarduesit e rëndë.
  Sidoqoftë, pse jo, duke pasur tashmë tanke të mesme, të mos kapni armikun në nivelin e mesjetës?
  Dhe Medvedev, pasi ka prodhuar më shumë tanke dhe në të njëjtën kohë duke përmirësuar parametrat e tyre, pushton shpejt vendin fqinj.
  Dhe gjithashtu aeroplanë nga lart. Dhe le të bombardojmë armikun me të gjitha forcat. Ju bini shi napalm mbi të.
  Dhe kjo nuk është një lojë sipas rregullave.
  Medvedev shijoi shkatërrimin e qytetit mesjetar. Dhe pastaj i gjithë vendi me ushtrinë e tij primitive. Ai u kënaq dhe fitoi, megjithëse avionët dhe tanket e tij morën dëmtime të vogla. Kështu doli që kapja të ishte relativisht e lehtë. Dhe pastaj përsëri ju ndërtoni një qytet në territorin e pushtuar ...
  Dhe tanket tuaja janë tashmë të rënda. Është e mundur të bashkëngjitni si mbrojtje anti-bërthamore ashtu edhe armaturë aktive.
  Medvedev tashmë kishte dhjetë orë duke luajtur dhe sytë e tij ishin të lodhur dhe filluan të ngjiteshin së bashku. Presidenti në detyrë e zuri gjumi.
  Në fillim, Medvedev po rrotullohej në diçka të paqartë. Por nuk zgjati shumë. Dhe pastaj tanku ultra-modern T-95 fluturoi lart në kodër. Tashmë ishte fundi i vjeshtës dhe rrëke shiu po goditnin armaturën.
  Medvedev tha:
  - Dita vendimtare e betejës për malin Vysokaya! Ai mali që është çelësi i të gjithë mbrojtjes së Port Arthurit. Sot është pikërisht 21 Nëntori, ose 4 Dhjetor sipas stilit të ri. - Profesori i tërbuar goditi armaturën me grusht dhe bërtiti. - Por nuk do të ketë kapje të malit Vysokaya! Skuadrilja e Paqësorit do të jetojë!
  Japonezët pothuajse kanë kapur malin Vysokaya. U zvarritën si milingona, në përrenj të dendur nga të gjitha anët. T-95 hapi zjarr me një top me zjarr të shpejtë 152 mm.
  Alenka shtypi butonin e levës dhe topi automatik goditi japonezët si një armë kundërajrore. Predha të fuqishme të fragmentimit me eksploziv të lartë rrëzuan qindra japonezë me një të shtënë.
  Natasha, nga ana tjetër, qëlloi nga tetë mitralozë të rëndë. Dhe gjithashtu preferova të përdor një levë.
  Medvedev drejtoi tankun, supermakina u ngjit me besim në shpatet e pjerrëta dhe gjurmët shtypën luftëtarët e Tokës së Diellit në rritje.
  Margarita fishkëlleu dhe tha:
  - Ne po bëjmë histori!
  Presidenti në detyrë konfirmoi me zemërim:
  - Sigurisht! Në asnjë rrethanë nuk do të lejojmë që Port Arthur të dorëzohet!
  Alenka, duke qëlluar nga një armë, gjuajti njëzet fishekë në minutë, duke pështyrë një predhë me fuqi të shtuar shkatërruese që peshonte pesëdhjetë kilogramë. Në një minutë, një ton metali dhe eksplozivi shpërtheu me saktësi.
  Dhe vajza goditi shumë saktë.
  Dhe mitralozë, secili qëllonte pesë mijë fishekë në minutë. Ose dyzet mijë plumba të mëdhenj, në një periudhë të shkurtër kohore. Dhe si u përballën me samurain? Si filluan t'i shtypnin.
  Alenka madje këndoi:
  - Dhe tufa armike fluturoi në tokë, nën presionin e çelikut dhe plumbit!
  Tanku rus funksionoi në mënyrë agresive. Këtu ai preu një mijë japonezë, këtu është i dyti. Duke i hequr ato në shtresa.
  Natasha qeshi dhe këndoi:
  - Për lavdinë e Rusisë! Të mos harrojmë kurrë Atdheun!
  Dhe përsëri qëllon nga mitralozët e kalibrit vdekjeprurës. Dhe mijëra japonezë janë të shtrirë të vdekur.
  Medvedev e mori dhe fërshëlliti:
  - Car Nikolla! Ju do të jeni të shkëlqyer.
  Dhe le të shtypim samurain e papërfunduar nën vemjet.
  Margarita vuri në dukje logjikisht:
  - Nikolla II mund të ishte më i madhi i carëve. Ai kishte çdo shans për ta bërë Kinën një provincë ruse - Rusia e Verdhë !
  Medvedev goditi samurain, u vërsul mbi ta si vemje dhe tha:
  - Le të jetë kështu!
  Predha pas predhe fluturoi jashtë. Ata u shumëzuan si pothuajse lëndë , duke kërkuar shumë më pak energji sesa rritja aktuale e atomeve dhe molekulave.
  Alenka, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të këndshëm, madje bërtiti:
  - Në emër të carëve rusë!
  . KAPITULLI Nr. 6.
  Arma gjëmonte dhe gjëmonte. Megjithëse, jo aq me zë të lartë, por i mbytur, ishte e mundur të flitej.
  Margarita e pyeti presidentin në detyrë:
  - Çfarë, numri i predhave është i pafund?
  Medvedev u përgjigj:
  - Kuazi-materia nuk kërkon shumë energji për t'u krijuar. Dhe mbushja e një reaktori termonuklear me ujë është po aq e lehtë sa granatimi i dardhave!
  Margarita fishkëlleu:
  - Po, kjo është e shkëlqyer! Ju mund të bëni akullore me çokollatë edhe në këtë mënyrë!
  Medvedev kundërshtoi me një psherëtimë:
  - Ende jo, por shumë shpejt, po! Është për të ardhur keq që deri më tani është marrë vetëm kuazi-materie !
  Alenka, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, duke buzëqeshur me dhëmbë të mëdhenj tigresh, tha:
  - Kjo aftësi për të krijuar materie është gjithashtu thuajse hyjnore!
  Medvedev qeshi. Kishte gjithnjë e më pak japonezë përreth malit dhe gjithnjë e më shumë kufoma. Samurai u përpoq të qëllonte në tank, por më kot. Predhat kërcenin nga armatura si pika shiu.
  Presidenti në detyrë u shpreh:
  - Dhe njeriu është krijuar sipas shëmbëlltyrës dhe ngjashmërisë së Zotit.
  Alenka, duke gjuajtur predha vdekjeprurëse, tha:
  - Nëse është krijuar akoma. Ndoshta ne njerëzit jemi qenia më inteligjente, më e fortë dhe më e fuqishme në univers!
  Medvedev sugjeroi logjikisht:
  - Aq më i nevojshëm është konsolidimi i njerëzimit! Duhet të bashkohemi! Atëherë nuk do të njohim pikëllimin dhe humbjen!
  Natasha tha me besim:
  - Perandoria Cariste është e aftë të bashkojë të gjithë! Dhe bashkoni të gjithë, pa përjashtim, në një monolit!
  Dhe vajza qëlloi përsëri me automatikë. Japonezët dërrmues duke u përpjekur të hyjnë nga krahu i majtë. Granatat nuk dëmtuan tankun T-95. Dhe armët, gjithashtu nga një distancë, ose humbën, ose predhat e tyre ishin të paefektshme. Për më tepër, nuk ka armë depërtuese në asnjë vend të botës. Dhe nuk mund të depërtoni kaq lehtë në një rezervuar të tillë. Mbrojtja e tij është në nivel të lartë.
  Dhe mitralozat kositen dhe predhat fshihen. Dhe ata bëjnë gjithçka në mënyrë specifike, dhe shumë vdekjeprurëse.
  Natasha qeshi dhe tha:
  - Shumë japonezë do të mungojnë!
  Alenka u pajtua me këtë:
  - Shumë e shumë!
  Dhe ajo ndezi sytë e saj safir. Dhe ka kaq shumë gjëra të ndryshme për këtë vajzë, një terminator i vërtetë.
  Luftëtarët qëllojnë. Dhe samurai rrjedh gjak. Dyzet mijë plumba dhe një ton predha në minutë, kjo është një forcë shumë e madhe shkatërruese.
  Natasha vëren:
  - Ne jemi luftëtarë që pësojmë vdekje të rëndë!
  Alenka u pajtua me këtë:
  - Dhe jo vetëm vdekja, por burimi i fuqisë në të gjithë universin!
  Margarita tha me maturi:
  - Nëse Rusia cariste pushton të gjithë botën, atëherë të gjitha luftërat në historinë e njerëzimit do të marrin fund një herë e përgjithmonë!
  Medvedev ra dakord:
  - Sigurisht zemer! Askush nuk ka nevojë për luftëra! Por njerëzimi duhet të bashkohet!
  Natasha fërshëlleu me gëzimin e një pantere që vriste një dem:
  - Kur jemi të bashkuar, jemi të pamposhtur!
  Dhe ajo lëshoi shkëndija nga sytë e saj! Kjo është vajza! Ai përmban flakët e zjarrit, akullin dhe çelikun.
  Por tani japonezët e fundit po vdesin. Dhe s'ka njeri tjetër që të sulmojë malin. Më shumë se pesëdhjetë mijë luftëtarë të vrarë të Tokës së Diellit në rritje mbetën nën malin Vysokaya.
  Beteja ka mbaruar.
  Të katër zunë një vend në një kodër dhe Medvedev tha:
  "Më mirë të mos flasim me garnizonin tani për tani." Në përgjithësi, çfarë do të bëjmë?
  Alenka sugjeroi:
  - Ka ende shumë japonezë. Le të shkatërrojmë të gjithë ushtrinë Nogi.
  Margarita u pajtua lehtësisht me këtë:
  - Kjo eshte! Ne do të shtrydhim të gjithë samurai! Dhe do të jetë e mrekullueshme!
  Medvedev buzëqeshi dhe tha:
  - Dhe tanku ynë gjithashtu mund të notojë nën ujë dhe të gjuajë predha. Le të fundosim flotën japoneze!
  Natasha bërtiti me kënaqësi:
  - Kjo eshte! Ashtu është, le të marrim dhe të fshijmë të gjithë samurajt në det.
  Skuadrilja japoneze sapo kishte filluar bombardimin e radhës. Predha fluturuan, duke përfshirë armët prej njëmbëdhjetë dhe dymbëdhjetë inç. Dhe kjo, e shihni, është serioze.
  Tanki nxitoi drejt bregut. Alenka, duke goditur gishtat në trupin e makinës, tha:
  - Mirë, në det. Por si mund t'i jepnim iniciativën japonezëve në tokë?
  Margarita, e cila kishte disa njohuri për luftën, kujtoi:
  - Ne kishim mitralozë, dhe pushka Mosin ishte shumë më e besueshme dhe efektive se ajo japoneze. Dhe nëse jo gjithçka funksionoi në det, atëherë në tokë samurai nuk kishte asnjë shans!
  Alenka me zemërim lëvizi këmbën e saj të zhveshur përgjatë dyshemesë dhe mërmëriti:
  - Tradhti! Tradhti e parëndësishme!
  Natasha sugjeroi:
  - Do t'i varim të gjithë!
  Rezervuari hyri në ujë. Nga anët dukeshin helikat që kontrollonin makinën. Këtu është objektivi i parë: një shkatërrues japonez. Natasha shtypi butonat e levës me gishtat e saj të hollë.
  Dhe predha goditi pjesën e poshtme të anijes me forcë vdekjeprurëse. Ai e ktheu armaturën.
  Shkatërruesi mori një predhë tjetër. Natasha shtypi përsëri gishtin e këmbës.
  Dhe pastaj japonezët mbyten.
  Alenka qeshi:
  - Le të mbytemi me radhë! Mitralozët nuk janë shumë efektivë nën ujë!
  Dhe vajza shtypi levë, këtë herë duke dërguar një predhë në fund të shkatërruesit.
  Margarita u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Epo, ne kemi zonja!
  Natasha dërgoi përsëri një predhë dhe bërtiti:
  - Në emër të Rusisë, qoftë fitorja!
  Alenka pështyu predhat. Ajo hapi pjesën e poshtme të anijes së Tokës së Diellit në rritje dhe vuri re:
  - Megjithatë, fuqia cariste në Rusi nuk ishte aq e keqe sa pretendonte propaganda.
  Margarita u pajtua me këtë dhe foli me dëshirë, aq më tepër që gjithsesi nuk kishte çfarë të bënte.
  - Nën Car Nikolla II, Rusia ruajti standardin e arit të parasë. Monedha e perandorisë u bë më e qëndrueshme dhe më e qëndrueshme në botë. Çmimet gjithashtu mbetën pothuajse të pandryshuara. Dhe nën Tsar Nikolla, pagesa arriti në tridhjetë e shtatë rubla në muaj. Në fakt, Rusia është bërë një nga vendet lider në botë për sa i përket standardeve të jetesës. Prodhimi industrial u bë i katërti në botë.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev pas gjumit, filloi të luante në kompjuter. Në këtë rast, ai po priste veten për të vazhduar strategjinë. Fuqia e forcuar kreu konfiskime. Presidenti në detyrë i Rusisë hodhi tanke në betejë.
  Dhe e rëndë.
  Është ende një lojë e mirë. E kam vozitur pak dhe kam marrë tanke më të rënda se njëqind tonë. Kur ishte president, Medvedev donte të zhvillonte tanke më të rënda se njëqind tonë. Por Putini nuk e dha atë atëherë. Por ideja dukej joshëse. Mjete super të rënda. Dhe gjashtë lloje makinash. Mbi pesë e njëqind ton.
  Por tani Medvedev po hedh tanke me motorë bërthamorë në betejë. Dhe thyen mbrojtjen e vendeve të nivelit të mesëm. Dhe përsëri kapjet. Po, shkëlqyeshëm... Për ta bërë pak më të lehtë, lidhni një këshilltar ushtarak. Dhe së bashku me të ju drejtoni shkatërrimin e armikut. Dhe kapja e tij.
  Këtu po pushtoni një perandori tjetër... Këtu lufta është më serioze, por ajo drejtohet nga një këshilltar ushtarak i nivelit të Napoleonit. Kështu që ju thjesht mund të shikoni dhe të krijoni perandorinë tuaj me një ekonomist të nivelit të Stolypin.
  Dhe Medvedev, pasi u ul në një kompjuter me një ekran gjigant për disa orë, filloi të gërhiste.
  Ai ka qenë i privuar nga gjumi për një kohë të gjatë.
  Alenka qëlloi drejt japonezëve. Pasi e fundosi kryqëzorin këtë herë, ajo këndoi:
  - Ne jemi më të fortët në botë,
  të gjithë armiqtë tanë do t'i thithim në tualet.
  Atdheu nuk u beson lotëve,
  Dhe ne do t'u japim trurin oligarkëve të këqij!
  Dhe vajza qeshi. Dhe dhëmbët e saj shkëlqenin me perla!
  Medvedev sugjeroi:
  - Meqenëse lufta me Japoninë përfundon me fitore, rritja ekonomike e Rusisë do të jetë edhe më e madhe! Dhe perandoria cariste do të bëhet vendi më i pasur!
  Alenka fundosi një tjetër shkatërrues dhe fërshëlleu:
  - Ne kemi qenë gjithmonë të pasur! Nuk kishte porosi të mjaftueshme!
  Natasha goditi luftanijen e Tokës së Diellit në rritje dhe tha:
  - Ne nuk ishim aspak inferiorë ndaj gjermanëve në Luftën e Parë Botërore. Por për shkak të kolonës së pestë na humbi fitorja!
  Alenka dërgoi gjithashtu një predhë tjetër në barkun e armadillos dhe deklaroi:
  - Sigurisht! Kolona e pestë është fajtore për gjithçka. Gjatë Luftës së Parë Botërore, gjermanët nuk mund t'i afroheshin as Minskut dhe u rrahën në Galicia. Dhe nën Stalinin, ata tashmë e panë Kremlinin me dylbi. Çfarë do të thotë kjo?
  Natasha gjuajti një predhë tjetër në fund të anijes luftarake dhe mërmëriti:
  - Tradhti! Na humbi një fitore e tillë!
  Margarita gjithashtu e konsideroi të nevojshme të kujtonte:
  - Nëse jo për tradhti, do të kishim fituar Kostandinopojën dhe Azinë e Vogël, si dhe daljen në Detin Mesdhe. Dhe ne kemi humbur kaq shumë për shkak të tradhtisë dhe kolonës së pestë!
  Alenka lëshoi një tjetër predhë:
  - Po, kjo është kolona e pestë! Sa telashe janë shkaktuar prej saj! Perandoria Ruse është një entitet unik që mund të zgjerohet në të gjithë botën dhe ta bëjë njerëzimin të bashkuar!
  Natasha mërmëriti në mënyrë agresive:
  - Sigurisht! Mund dhe patjetër do të bëja gjithçka! Dhe që njerëzimi të jetë i bashkuar dhe i pamposhtur!
  Vajza dërgoi një predhë tjetër, pas së cilës luftanija më në fund u nda. Dhe japonezët u mbytën.
  Margarita tha me alarm në zërin e saj:
  - Shiko çfarë po ndodh në botë tani? Rusia dhe SHBA janë në prag të luftës. Dhe Kina është e mbipopulluar dhe totalitare. Nuk ka rregull dhe prosperitet në botë!
  Natasha dërgoi një predhë të re, këtë herë në kryqëzor, dhe ra dakord:
  - Nuk ka rend në botë! Ne kemi nevojë për menaxhim të unifikuar!
  Alenka qëlloi predhën dhe tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Dhe një qeveri e tillë mund të bëhet një perandori cariste! Autokracia e Rusisë është garantuesi i stabilitetit dhe prosperitetit global!
  Dhe vajza dërgoi një predhë tjetër, e cila më në fund ndau kryqëzorin.
  Japonezët qartësisht ishin të çmendur. Ata qëlluan pa dallim, duke mos kuptuar se kush po i mbyste.
  Duhet theksuar se në tokë, Japonia nuk kishte shumë përparësi në numër. Dhe madje edhe në historinë reale, humbi shumë më tepër në të vrarë dhe të plagosur sesa Rusia.
  Por në det, anijet e Land of the Rising Sun, të prodhuara në Britani dhe SHBA, ishin pak më të mira se ato ruse, kryesisht të prodhuara në vend.
  Por edhe këtu epërsia cilësore e japonezëve është mjaft e parëndësishme. Dhe rusët qëllojnë, ndoshta, më saktë.
  Natasha, duke qëlluar dhe fundosur një tjetër shkatërrues, tha e bezdisur:
  - Në të vërtetë, Rusia ka mundur kundërshtarët më të fortë. Për shembull, Napoleoni!
  Alenka, pasi dërgoi një predhë në kryqëzorin e blinduar, shtoi:
  - Oh po! Napoleoni ishte një gjeni! Dhe ai ishte më i fortë, por ne e mundëm atë!
  Margarita psherëtiu rëndë dhe murmuriti:
  - Humbje ndaj japonezëve. Kjo është kaq e bezdisshme dhe fyese!
  Alenka u pajtua me këtë:
  - Shumë e bezdisshme! Mjerisht, për shkak të kësaj, epoka e dinastisë Romanov përfundoi. Epoka është e lavdishme, heroike, me pushtime dhe fitore. Dhe megjithëse nuk kishim Genghis Khan-in tonë, ne jemi ngritur që nga koha e Ivan Kalitës.
  Dhe vajza dërgoi një predhë tjetër, shumë vdekjeprurëse. Dhe kryqëzori i blinduar u nda në dy pjesë.
  Natasha vazhdoi dhe me një predhë fundosi një tjetër shkatërrues. Dhe samurai ka shumë shkatërrues.
  Luftëtari i pyeti djemtë:
  - Por pyes veten pse në historinë e botës, asnjë nga perandoritë nuk arriti pushtetin absolut?
  Alenka dërgoi përsëri një predhë në barkun e një shkatërruesi tjetër dhe deklaroi:
  - Po, vërtet, pse? Të gjithë ranë. Dhe Perandoria Persiane, dhe Aleksandri i Madh dhe Perandoria Romake. Pse askush nuk e ka bashkuar njerëzimin?
  Natasha goditi këmbën e saj e zhgënjyer. Mbyti një anije tjetër dhe tha:
  - Kjo eshte! Genghis Khan krijoi një perandori që mund të shtypte të gjithë botën. Por pas vdekjes së tij, djemtë dhe nipërit e tij organizuan një përballje dhe e copëtuan perandorinë. Vetëm Rusia cariste, me sistemin e saj unitar, ishte një vend i tillë që mund të ekzistonte për shumë shekuj dhe të zgjerohej derisa të gëlltiti të gjithë globin!
  Alenka ndezi sytë dhe deklaroi, duke fundosur një shkatërrues tjetër:
  - Lavdi perandorisë së madhe të Car Nikollës! Ne nuk do t'u japim pushtet bolshevikëve të paligjshëm dhe qeverisë së përkohshme!
  Natasha gjithashtu dërgoi një predhë në anije. Ajo fundosi japonezët dhe këndoi:
  - Zoti e ruaj mbretin,
  Sovran i fortë
  Mbretëroni për lavdi,
  për lavdinë tonë!
  Mbretëroni me frikën e armiqve tuaj -
  Car Ortodoks!
  Mbretëroni me lavdi
  Për lavdinë tonë!
  Vajzat duket se janë vërtet të ndezura. Kështu e shkatërruan samurajin, do ta admironi. Dhe Medvedev ngiste tankun e tij vrasës nënujor. Në përgjithësi, kjo është një armë e lezetshme. Ai po fundos të gjithë flotën japoneze. Por kjo është një fuqi e madhe.
  Dymbëdhjetë, vetëm anije të mëdha të blinduara, dhjetëra më të vogla, duke përfshirë edhe kryqëzorë. Vetëm ka më shumë se gjashtëdhjetë shkatërrues. Duhet kohë për të shkatërruar të gjitha këto.
  Natasha, duke përfunduar një anije tjetër, e pyeti Medvedevin:
  - Si mendoni, a ekziston Zoti?
  Oficeri në detyrë buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Ne cfare kuptimi?
  Natasha dërgoi një predhë të re, duke përfunduar shkatërruesin dhe vuri në dukje:
  - Po, fetë kanë shumë versione! Ka edhe pagane edhe monoteiste! Ndonjëherë filloni të mendoni për të. Dhe ju dyshoni nëse Zoti ekziston kur ka një rrëmujë të tillë në mësime!
  Alenka ndau një tjetër shkatërrues dhe, duke qeshur, tha:
  - Po, në këtë drejtim është e vështirë të besosh në Bibël. Që vetëm Zoti të sillet në këtë mënyrë. Dhe ai madje kishte të preferuarat!
  Natasha tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Kjo eshte. Besoni se një popull është populli i Perëndisë? Kjo është qartësisht e padenjë për inteligjencë më të lartë!
  Më pas, vajza filloi të fundoste një luftanije me tonazh të madh. Luftëtari punonte.
  Por Margarita shprehu mendimin e saj:
  - Ende nuk është e qartë se si është e mundur që një Zot i dashur i shpërfytyron gratë kështu!
  Natasha u befasua:
  - Si është kjo e shëmtuar?
  Margarita u përgjigj sinqerisht:
  - Po, i kthen në plaka! Dhe çfarë mund të jetë më e neveritshme se një grua e moshuar!
  Alenka gjuajti një predhë në barkun e kryqëzorit dhe deklaroi:
  - Për disa arsye, ka gra shumë të këqija që ecin nëpër tokë, gjë që është edhe budallaqe dhe tmerrësisht e shëmtuar!
  Natasha tundi kokën dhe mbështeti:
  - Dhe jo dashamirës! Dhe jo estetikisht e këndshme!
  Luftëtarja qeshi dhe i shkeli syrin partnerit të saj. Si, ajo është kaq e lezetshme dhe agresive.
  Medvedev theksoi seriozisht:
  - Vërtet, pleqëria është shumë e keqe. I bën njerëzit të shëmtuar, të dobët, të pambrojtur. Por nga pikëpamja evolucionare, ajo ka disa avantazhe!
  Alenka u befasua. Pasi goditi një tjetër shkatërrues, ajo pyeti:
  - Çfarë avantazhesh mund të ketë në këtë gjendje të neveritshme?
  Medvedev u përgjigj seriozisht:
  - Kjo stimulon zhvillimin e shkencës dhe inteligjencës. Nëse një person nuk ndihej i lodhur, atëherë nuk do të kishte nevojë që ai të shpikte një makinë. Po kështu , dobësia e kthetrave dhe e dhëmbëve çoi në shpikjen e thikës. Kohët e ftohta dhe kohërat akullnajore na mësuan të ndezim një zjarr. Sëmundjet stimuluan zhvillimin e mjekësisë. - Presidenti në detyrë shikoi se sa me zgjuarsi Alenka dërgoi një anije tjetër japoneze në fund dhe vazhdoi. - Në shumë mënyra, dobësitë njerëzore stimuluan shkencën. Ne nuk dinim të fluturonim, por krijuam aeroplanë. Dhe ky është përparim!
  Natasha dërgoi një predhë tjetër dhe vuri në dukje:
  - Përparim. Por prapëseprapë, kur shikon plakën, bëhet kaq e neveritshme. A është vërtet e pamundur të bëhet pa shëmtinë njerëzore?
  Alenka u pajtua me këtë:
  - Edhe të rinjtë mund të shpikin një aeroplan. Pse të mbushet pleqëria e mallkuar? Kjo është e tmerrshme dhe e neveritshme!
  Margarita këndoi pa vend:
  - Unë nuk do të ndahem me Komsomol! Unë do të jem përgjithmonë i ri!
  Dhe vajza lëvizi grushtin mbi metal.
  Ndërkohë një tjetër luftanije po fundosej.
  Tanku i nëndetëseve vazhdoi të fundoste flotën japoneze. Vetë admirali Togo e gjeti veten në ujë dhe u detyrua të arratisej me varkë. Japonia kishte një flotë të madhe, por u përball me një armë thelbësisht të re. Dhe tani ajo ishte plotësisht e mundur.
  Alenka, duke vazhduar të fundoste anijet japoneze, zhveshi dhëmbët e saj, të cilët ishin shumë të mëdhenj dhe të mprehtë dhe sugjeroi:
  - Për këtë jam duke menduar. Sigurisht që duhet të ketë estetikë të trupave. Dhe është e pamundur që femrat të bëhen të shëmtuara, me lëkurë të lëmuar dhe trupa të përkulur.
  Natasha, pasi dërgoi një shkatërrues tjetër në fund, u pajtua shumë lehtë me këtë:
  - Sigurisht! Kjo është ajo për të cilën po punon shkenca!
  Të dy luftëtarët ishin në një humor shumë të gëzuar. Ata fundosin me sukses flotën armike.
  Vajzat agresive janë të afta për bëmat e mëdha.
  Margarita ndërkohë shprehu mendimin e saj:
  - Edhe fetë lindën për shkak të dobësisë së njeriut. Nëse njeriu do të ishte më i fortë, nuk do të kishte fe. Dhe sigurisht, vdekja dhe frika nga vdekja çon në faktin se një person kërkon ngushëllim për veten e tij!
  Alenka kujtoi:
  - Mora pjesë në një seancë dhe pashë diçka të mahnitshme. Pra, ka parfume!
  Natasha, me dinakërinë në zërin e saj, vuri në dukje:
  - Nuk ka asgjë të habitshme në ekzistencën e shpirtrave! Në fund të fundit, ne fluturojmë në ëndrrat tona. Kjo do të thotë se ka një shpirt, dhe si një kujtim i fluturimeve!
  Medvedev tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, ka një shpirt! Në këtë drejtim, personi është unik! Tani ndoshta mund të argëtohemi pak!
  Flota japoneze po shkrihej. Rezervuari nënujor luante rolin e një vrasësi. Margarita ishte pak e trishtuar. Së pari, ajo e gjeti veten në rolin e një shtesë. Dhe së dyti, gjë që është e bezdisshme, nuk mund të shihni gjithçka shumë mirë kur jeni nën ujë. Në përgjithësi, Pjetri kishte dyshime të forta për Perëndinë. Në fakt, pse pasi rusët adoptuan krishterimin, u ranë telashe të ndryshme. Dhe pushtimi mongolo-tatar, dhe para kësaj, copëtimi feudal i princave. Luftërat midis popullit rus.
  Kjo ishte kur, më në fund, nga koha e Ivan Kalita, filloi ringjallja e Rusisë,
  Muscovy u bë më i fortë. Derisa, për shembull, nën Ivanin e Tretë, më në fund u bë një shtet i vetëm dhe i centralizuar. Dhe hodhi zgjedhën tatar.
  Po, sigurisht, Rusia po ngrihej. Derisa u pengova në Japoni.
  Kjo shënoi fundin e historisë së monarkisë dhe dinastisë Romanov.
  Megjithatë, monarkia u largua, por autoritarizmi mbeti.
  Margarita e përkëdheli me kujdes Alenkën në shpinë. Vajza bërtiti e kënaqur. Ajo dukej se e shijonte.
  Medvedev vuri logjikisht:
  - Nuk ka asgjë të keqe që një burrë të dojë një vajzë dhe një vajzë të dojë një burrë. Kjo është krejt e natyrshme. Por në të njëjtën kohë, njerëzit duhet të ruajnë mirësjelljen.
  Margarita kundërshtoi me pakënaqësi:
  - Të mos lexojmë moral. Nuk më pëlqen kjo!
  Presidenti në detyrë qeshi:
  - Dhe kush e do! Por ne duhet të përballemi me të vërtetën. Njerëzit, në këtë drejtim, janë dukshëm të ndryshëm nga kafshët!
  Margarita pohoi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, ka një hendek të madh mes nesh!
  Alenka u përgjigj me sarkazëm:
  - Dhe ju e dini, midis jush dhe majmunit, unë nuk vërej shumë ndryshim!
  Margarita qeshi. Alenka, ndërkohë, fundosi të fundit nga dymbëdhjetë anijet e blinduara të Japonisë. Pas kësaj, vajza tha:
  - Pothuajse kemi mbaruar me flotën armike!
  Medvedev buzëqeshi me sarkazëm:
  - Po, ju jeni punëtorë të mirë! Dhe në fakt, ata janë të aftë për shumë! Në përgjithësi, unë i dua vajzat luftëtare - ato janë kaq seksi!
  Margarita rrotulloi trupin e saj dhe këndoi:
  - Më duket seksi, jam si procesor! Dhe unë lëviz si një robot - një agresor i shëndoshë!
  Pas së cilës studenti e përkëdheli Alenkën pak më me guxim. Vajza shtypte butonat e levës me gishtat e saj të gjatë dhe dukej simpatike.
  Sa të këndshme janë lëvizjet e saj.
  Imagjinata e Margaritës përshkruante një princeshë duke ecur zbathur në skelë. Kjo është kaq romantike. Dhe princesha është kaq e kuqe. Asaj iu hoqën të gjitha bizhuteritë dhe fustanin e shtrenjtë. Ajo që kishte mbetur ishte thasi. Por uniforma e burgut e nxjerr më tej hijeshinë e fytyrës së tij të ëmbël, të këndshme, të freskët, si një trëndafil. Dhe flokët e zjarrit. Sa e bukur është princesha që shkon në ekzekutim.
  Dhe ka mijëra njerëz që mbyten atje. Anijet po copëtohen, elementët po tërbohen.
  Dhe Japonia pëson një disfatë kolosale, unike. Pra, samurai me sa duket duhet të pendohen për mëkatet e tyre.
  Margarita mendoi, çfarë besojnë japonezët? Cila është feja e tyre? Ata janë paganë në fund të fundit. Por ata mundën Rusinë Ortodokse. Pas kësaj, mendoni se kush është Zoti më i fortë!
  Dhe mongolët ishin paganë, por sa territore pushtuan.
  Margarita e pyeti Alenkën:
  - Më thuaj, bukuroshe, si të pëlqen Rodnoverie?
  Vajza buzëqeshi gjerësisht dhe, pasi fundosi një shkatërrues tjetër, u përgjigj:
  - Fe shumë e mirë! Ka përralla kaq të bukura!
  Margarita e pyeti insinuativisht:
  - Mendoni për përralla? Apo ndoshta të gjithë këta perëndi rusë ekzistojnë në të vërtetë?
  Alenka ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Ndoshta ekzistojnë edhe kukudhët edhe gnomet! Çdo gjë mund të ndodhë në botën tonë. Dhe është e vështirë të thuash se çfarë ekziston në të vërtetë dhe çfarë jo!
  Medvedev vuri logjikisht:
  - Deri diku, gjithçka në botën tonë ekziston. Të gjitha mendimet, ëndrrat, dëshirat tona janë ato që lëmë pas. Unë kam një teori shumë interesante të Hipernoosferës, në të cilën ekziston absolutisht gjithçka që është shpikur ndonjëherë nga njerëzit. Kjo do të thotë, mendimi ekziston përgjithmonë. Dhe ajo mbetet në disa botë të tjera paralele.
  Dmitry Medvedev u zgjua nga gjumi. Dhe përsëri ai filloi punën e tij themelore, më saktë ndërtimin e një perandorie.
  Dhe përsëri pushtimet ...
  Së pari, montoni një tank të ri që peshon një mijë tonë dhe niseni në pozicionet e armikut. Jo, sigurisht, jo vetëm një, por shumë.
  Dhe ata po lëvizin nëpër territor të huaj. Dhe në krye ka edhe avionë me bomba atomike. Po sikur t'i largojmë edhe bombat? Dhe të bëjë asgjësimin?
  Dmitry Medvedev është si gjithë të tjerët në punët e hapura.
  Dhe tani një vend tjetër bie në çizmet e një diktatori. Dhe pushtimet po vijnë. Por këtu është një armik tjetër. Vendi është gjithashtu i madh... Ju madje mund ta programoni atë. Këtu është BRSS në 1941... Ka një pushtim. Njësitë në Medvedev janë shumëzuar automatikisht gjatë shumë orëve lojë, dhe popullsia e tij tashmë është më shumë se një miliard. Kundrejt 196 milionë. Dhe teknologji më moderne. Dhe ushtarët mund të nxirren jashtë nga kazermat deri në pafundësi.
  Për fat të mirë, burimet elektronike janë të pashtershme. Dhe bëni presion mbi armikun, bëni presion mbi të.
  Dhe tanket që peshojnë një mijë tonë dërgohen në reaktorët bërthamorë në të gjithë Rusinë drejt e në Moskë.
  Dhe është praktikisht e pamundur t'i lini - asgjë nuk duhet!
  Medvedev drejton strategjinë dhe gumëzhin me vete... Më pas, ai ndalon tanket me energji bërthamore. Dhe hedh "Panterën"-2 në betejë. Një makinë që, megjithatë, është ende e aftë të mposht një tridhjetë e katër.
  Medvedev luan me veten duke ngarkuar parametra të ndryshëm të makinave... "Panterë"-2... Si të godasësh nga distanca. Dhe do të depërtojë në një tank sovjetik.
  Ju nuk do ta kaloni kështu! Sidomos në ballë, por në bord mundeni. Xhirimet janë në ritëm të plotë. Dhe të tridhjetë e katërt nxitojnë... Dhe vdesin nën goditjet e armëve...
  Ushtria po lëviz përsëri...Dhe janë shfaqur robotë luftarakë. Ata ecin vetë. Dhe predhat rrëzohen nga lazerët. Dhe ata e bëjnë atë me shumë zgjuarsi.
  Dhe vajzat virtuale sulmojnë.
  Medvedev ka një sy të zjarrtë për strategjinë. Një betejë emocionuese. Përsëri e luani vetë, ose ia dorëzoni një këshilltari ushtarak. Dhe ju shikoni përparimin e betejës.
  Ata udhëheqin tanket e tyre në ofensivë.
  Këtu mund të lëvizni përpara tanke piramidale që janë më pak të prekshme dhe të padepërtueshme nga të gjitha këndet. Ata lëvizin si një pistë patinazhi.
  Dhe vajzat vrapojnë zbathur... Dhe qëllojnë rrugës.
  Një luftë tjetër. Lodër origjinale. Dhe paratë vijnë nga puset e arit pa u tharë. Është si në një lojë, gjithçka është sipas planit, pa dështime dhe pa rënie në natyrë.
  Gjithçka nuk mbaron dhe burimet nuk zvogëlohen. Edhe pse kjo nuk duket shumë e mundshme.
  Medvedev u ndërpre nga një telefonatë. Presidenti në detyrë e mori telefonin:
  - Përshëndetje!
  Kreu i administratës presidenciale tha:
  - A jeni akoma në zyrë, Dmitry Anatolyevich?
  Medvedev u përgjigj ashpër:
  - Po! Unë jam ende president!
  Kreu i administratës tha:
  - Zelensky kërkon që pas inaugurimit të largoheni nga rezidenca.
  Medvedev pyeti duke u dridhur:
  - Dhe ku do të jetoj?
  Shefi i administratës u përgjigj:
  - Në banesën time! Fuqia juaj ka përfunduar dhe ju duhet të lironi të gjitha ambientet!
  Medvedev gurgulloi me një pëshpëritje:
  - Unë kam një kërkesë për presidentin e ri - le të ma lërë kompjuterin!
  Kreu i administratës pyeti:
  - Më jep Urdhrin e Shën Andreas së Parë dhe do t'i kërkoj Zelenskit të ketë një kompjuter për ty!
  Medvedev tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Epo, është e mundur!
  . KAPITULLI Nr. 7
  Dhe thirri ndihmësin e tij për të përgatitur një dekret. Mbi dhënien e Urdhrit të Shën Andreas të Parë të thirrurit në krye të administratës. Shablloni është gati dhe deri tani kam firmosur për përgjegjësinë.
  Pastaj Medvedev filloi të luante përsëri.
  Tani tanket e tij virtuale po i afrohen Moskës dhe po fillojnë sulmin. Ky qytet po sulmohet nga makineritë që peshojnë dy mijë tonë.
  Sidoqoftë, Medvedev gjithashtu hedh "Rat"-5 në sulm, ky është një përbindësh, jo një tank. Dhjetë mijë ton në peshë!
  Trupat po i afrohen Kremlinit... Pra Stalini po ikën. Dhe ai është kapur nga vajzat zbathur me bikini. Ata kapin hundën me gishtat e tyre të zhveshur. Dhe ata e detyrojnë Stalinin t'i puthë takat e zhveshura.
  Këtu janë trupat e perandorisë virtuale që kalojnë Moskën dhe shkojnë në Urale...
  E kapin edhe atë...
  Medvedev fillon të tundë kokën përsëri dhe fillon të ëndërrojë.
  Margarita e pyeti me sarkazëm:
  - Po, për shembull, një ndarje më klasike: parajsa dhe ferri?
  Medvedev tha me zymtësi:
  - Kjo është me shumë mundësi ideja primitive e të lashtëve për ndëshkimin pas vdekjes. Në realitet, ka shumë të ngjarë, gjithçka është disi më e ndërlikuar!
  Natasha bërtiti me kënaqësi ndërsa fundosi një nga anijet e fundit japoneze:
  - Të betuarit dhe të lashtët,
  Armiku betohet përsëri
  Më fërko
  Bluajeni në pluhur.
  Por engjëlli nuk fle,
  Dhe gjithçka do të funksionojë. Dhe gjithçka do të përfundojë mirë!
  Vajzat përfunduan flotën armike. Medvedev përshpejtoi tankin, duke ndjekur samurain. Po, ata bënë një punë të mirë këtu. Është interesante se si mund të korrigjohet historia. Rusia cariste ishte një vend i fuqishëm që po ngrihej në lartësi. Edhe pse jo të gjithë njerëzit jetuan mirë.
  Por vendi po ngrihej. Dita e punës u shkurtua. U shfaqën festat e reja. U krijua vetëqeverisja lokale. Pagat u rritën me çmime të qëndrueshme. Shkollat u hapën. Nën Car Nikolla II, shpenzimet për arsimin u rritën më shumë se gjashtë herë. Arsimi fillor u bë i detyrueshëm.
  Po, jo gjithçka ndryshoi për mirë mjaft shpejt, por sa humbi vendi për shkak të revolucionit dhe luftës civile. Sa njerëz të zgjuar vdiqën dhe u larguan nga atdheu? Dhe tani, në këtë pjesë të universit ka një shans për ta parandaluar këtë.
  Rezervuari i efektshëm notoi shpejt dhe në heshtje nën ujë. Dhe tani shkatërruesi i fundit i Tokës së Diellit në rritje është fundosur.
  Natasha tha me kënaqësi:
  - Ja sa i ri jam!
  Alenka korrigjoi vajzën, duke sqaruar:
  - Sa mirë që jemi të gjithë këtu! Ata luftuan si luanesha!
  Margarita tha e mërzitur:
  - Asgje speciale! Ne thjesht kishim teknologji më të mirë!
  Alenka qeshi dhe u përgjigj:
  - Por topat i kemi gjuajtur vetë!
  Natasha mbështeti shoqen e saj:
  - Dhe ne gjithashtu e bëmë vetë! Dhe ky është një sy i mprehtë ...
  Margarita zgjodhi:
  - Duart e zbehta!
  Natasha qeshi dhe u përgjigj:
  - Dhe ju jeni një vajzë simpatike!
  Margarita tha sinqerisht:
  - Më vjen keq për japonezët. Ata vizatojnë karikatura të mrekullueshme. Më pëlqen veçanërisht hentai !
  Alenka qeshi dhe rrotulloi këmbën në ajër:
  - Hentai , është mirë! Edhe shumë i lezetshëm!
  Natasha, me buzëqeshjen e një vajze që shijoi reçelin, sugjeroi:
  - Dhe le t'i godasim edhe bythës fashistëve!
  Medvedev tundi kokën me një buzëqeshje:
  - Ide e mirë. Por le të përfundojmë së pari forcat tokësore japoneze. Dhe ne do të ndihmojmë që lufta të përfundojë më shpejt. Që fashizmi të mos shfaqet në këtë univers.
  Vajzat u përgjigjën njëzëri:
  - Dhe nuk do të shfaqet, dhe Kina do të jetë e jona!
  Pasi flota japoneze u fundos, super tanku T-95 doli në sipërfaqe.
  Pastaj Medvedev filloi të ëndërronte për të gjitha llojet e marrëzive.
  Luftëtari Alenka u ngrit për mbrojtjen e Ryazan. Natasha ishte me të.
  Të dyja vajzat janë me armaturë të lehtë, me një saber në secilën dorë. Dhe nën këmbët tuaja ka disqe të veçantë, të hollë.
  Një ushtri e madhe mongolo-tatarësh ndërmori një sulm.
  Shumë shkallë të gjata mbuluan muret menjëherë. Ato ishin të ndryshme: të thurura nga trungje rrënjë, pyje pishe të rrëzuara me shufra tërthore. U përdorën gjithashtu shkallë të rënda me radhë trungje. Muret, falë ritmit të shpejtë të ndërtimit, doli të ishin më të larta se sa prisnin tatarët; shumë shkallë nuk arritën në majë. Përpara, mongolët përzunë urusët e paktë të kapur. Populli rus preferoi vdekjen sesa turpin e robërisë.
  Por mongolët ishin të pamëshirshëm.
  Duke shtyrë pa mëshirë me shtiza të mprehura, njerëzit e rraskapitur u goditën me shkelma, duke shpresuar se populli rus, duke mos dashur të vriste të vetët, do të dorëzohej. Ose, nën mbulesën e të burgosurve, depërtoni në muret e akullit. Disa nga të burgosurit vrapuan poshtë duke bërtitur, duke rrëshqitur poshtë akullit të ngrirë, duke rrëzuar nukkerët e urryer, duke shqyer shpatat nga duart e tyre dhe duke rënë menjëherë të copëtuar. Njerëzit po ngjiteshin shpejt shkallëve, nuk e kuptoni çfarë lloji dhe fisi?
  Gjysmë të zhveshur, me lecka, me një shkop në duar, me kurrizin e therur dhe të gjakosur. Burri Vaul, i veshur me forca të blinduara , kishte ngritur tashmë një sëpatë të madhe, kur ata të dëshpëruar bërtitën nga poshtë:
  -Mos na shkatërro, kalorës, ne jemi tanët, rusët!
  Voivode Dikoros u hodh në mur dhe bërtiti:
  -Kam erë se është e jona!
  Një thirrje e dëshpëruar e konfirmoi këtë:
  -Prit të presësh, e jotja! Nuk ka Mughlan mes nesh!
  Shumë e zgjuar Alenka bërtiti:
  -Kush e kryqëzon saktë veten është nga të tijat!
  - Pagëzohuni, o ortodoksë!
  Me një zë të tmerrshëm, kuajt u përplasën një milje larg, gjiganti Vaula-Morovin gjëmonte .
  Mbrojtësit e Ryazan miratuan:
  -E drejte! Vërtet!
  Ata unanimisht bënë jehonë në të gjitha muret:
  -Ejani, vëllezër, bëni shenjën e kryqit!
  Qindra të burgosur të rreckosur, blu nga të ftohtit, u ngjitën mbi ledhe dhe ranë, duke vazhduar të kryqëzoheshin mekanikisht. Disa morën menjëherë gurë të vendosur paraprakisht dhe i hodhën me furi mbi mongolët. Shumë banorë të Ryazanit i panë tatarët për herë të parë, madje shumë kundërshtarë tradicionalë, të njëjtët Kipçakë, u ndryshuan në rroba mongole.
  Armiqtë kishin veshur pallto të gjata leshi, aq të gjata sa u ngatërruan në buzë. Nukkerët e përzgjedhur kishin pllaka bakri dhe hekuri të varura në gjoks dhe shpinat e tyre ishin të hapura. Për të frikësuar urusët, shumë veta i lyen me gjak fytyrat e tyre tashmë të mbrapshta, të femuara.
  Por urusët nuk u zmbrapsën, duke e takuar armikun me shpata dhe sëpata. Nga goditja e fuqishme gjithëpërfshirëse e Vaulës , pesë mongolë u vranë menjëherë, goditja e dytë dhe tre të tjerë! Luftëtarët e tjerë nuk luftuan më keq. Tatarët u ngjitën në mënyrë të ngathët në boshtin e rrëshqitshëm; ata nuk mund të mbuloheshin siç duhet me mburoja ose të prisnin me shpata. Kur, me koston e humbjeve të mëdha, ushtria mongole arriti në majë, mbi ta u derdh ujë i valë dhe një armë e tmerrshme: katrani i djegur.
  Edhe gratë dhe fëmijët e vegjël derdhën ujë të përvëluar dhe gjuanin gurë e blloqe. Gjuajtjet e vogla me llastiqe me shigjeta të helmuara ishin veçanërisht të efektshme; edhe një fëmijë pesëvjeçar, ende i paaftë të tërhiqte një kordon të ngushtë me duart e tij të vogla, mund të qëllonte prej tyre. Dhe të humbasësh kur të gjuash në një masë kaq të trashë është shumë më e vështirë sesa të godasësh. Sulmi ishte dukshëm mbytës, kufomat e gjymtuara u rrokullisën në sasi të mëdha.
  Përmes një teleskopi të bërë me mjeshtëri nga kinezët, Guyuk Khan vëzhgoi nga afër betejën. Ai lëpiu buzët dhe rrahte buzët, herë pas here, duke rregulluar përkrenaren e tij të veshur me lesh të artë, e cila i ngjitej me kokëfortësi dhe bezdisje mbi ballë. Pastaj e hodhi tutje tubin me inat.
  - Luftëtarët tanë po vdesin! Burundai dhe gjarpri i verdhë vijnë tek unë!
   Turgaudët nxituan të zbatojnë urdhrin e kaganit të kurorës. Guyuk ishte gati të ulej në një karrige fildishi të gdhendur kur një dorë i shtriu butësisht mbi supin e tij:
  -Mos u shqetëso, i madh! Qetëso vështrimin tënd të egër!
  Një melodi viskoze kumbonte, që të kujton mjaft zërin e një gruaje.
   Guyuk Khan ndjeu përgjumje dhe mezi qëndronte në këmbë. Po, ai është ai. Përsëri, si një fantazmë, Gjarpri i Verdhë u shfaq para tij - personi më i tmerrshëm në ushtrinë e tij, një demon djallëzor nga Japonia e largët dhe e paarritshme.
  -Ti!
  Trashëgimtari i Kaganit të Lartë tregoi një gisht budalla! Gjarpri i verdhë vazhdoi të përhapet, herë duke u rritur, herë duke u zvogëluar:
  -Unë! Dhe unë shoh drejtpërdrejt përmes jush! Është koha për të moderuar zemërimin tuaj! Epo, më saktë, sillni të gjitha rezervat tuaja në betejë sa më shpejt të jetë e mundur! Dhe unë do t'ju ndihmoj, vëllezër, dhe do t'i bëj një befasi të tillë armikut! Lëvizja e nënshkrimit, më besoni, do të jetë e saktë!
  - Dze , dze , dze ! Unë do të hedh një tumen të zgjedhur në betejë nën komandën e Burundait ! Së bashku ju do të udhëheqni sulmin!
  Japonezët ndezën sytë, duke nxjerrë dhëmbët e mëdhenj të verdhë:
  -Nuk ka demonë të bardhë, dua të vras të barabartët e mi! Si një ninja e vërtetë!
  Gjarpri i verdhë ndezi hajmali e tij, një bilbil u shfaq në mënyrë të padukshme në gojën e tij dhe u dëgjua një melodi vezulluese.
   Guyuk mendoi se ata po talleshin me të, por ai nuk kishte as forcë dhe as dëshirë të debatonte me magjistarin ninja . Në këtë moment, Turgaudët e shtynë me vrazhdësi Burundain , Guyuk Khan nuk e pëlqeu këtë mbrojtës të bindur Subudai -Baghatur.
  -Ju pikon verë! A nuk e shihni se luftëtarët më të mirë po vdesin nën muret e kryeqytetit urus ? Merr menjëherë "Berkutët" dhe, pasi ka kaluar lumin, prerë me një goditje nën murin e djathtë urusët.
  Burundai me përvojë guxoi të kundërshtojë:
  -Akulli nuk është ende i fortë, nën goditjet e mijëra thundrave thjesht do të shpërthejë.
  japonezi i frikshëm u përgjigj për Guyuk .
  -Shqetësimi juaj është i lavdërueshëm. Por përpjekjet tuaja janë të kota! Pluhuri magjik ka lidhur akullin në lumë më të fortë se çeliku ushtarak! Epo, hidhu përpara, ne të urdhëruam!
  -Ninxha batyr i madh e di se çfarë po thotë! Kalëroni më shpejt, po ta zotëroni breshërin, do të jap një shkollë kuajsh si shpërblim!
  Guyuk Khan bërtiti, duke tundur gishtat. Burundai nuk guxoi të kundërshtonte më - ishte i mbushur me vdekje. Mongoli me një tufë kalorësish të ashpër u zhduk nga sytë. Papritur u afrua një hije, pati një zhurmë sipër dhe një valë e fortë ajri bëri që helmeta e kaganit të kurorës të fluturonte jashtë:
  -Harakiri! Kështu fluturoi flutura! Tani urusët do të kenë një " llapë ".
  Një dragua gjigant rri pezull mbi sipërfaqe, me krahët e tij të artë që i largonin rrëshqitjet e dëborës dhe gjuhët e zjarrta u derdhën nga tre gojët e tij grabitqare.
  -Mangusta e mrekullueshme !
   Guyuk nuk pati kohë as të frikësohej:
  -Ai është në gjendje të djegë të gjithë Ryazanin.
  -Jo të gjitha, por ai do t'i vërë flakën murit. Vazhdo, Godzilla ime e vogël!
  Ëndrra e mrekullueshme e Medvedev vazhdoi. Presidenti në detyrë kishte një imagjinatë kolosale.
  Një dragua i fuqishëm, me një hapje krahësh prej pesëdhjetë metrash, u ngjit në ajër. Mongolët dhe shamanët që i shoqëronin ulërinin tërbuar. Tumen , nën komandën e Burundait , fluturoi me nxitim mbi akull, disa kuaj u penguan dhe ata dhe kalorësit e tyre u shkelën menjëherë nga një masë e furishme hekuri. Ndërkohë, përbindëshi me tre koka u zhyt pa probleme në mur. Shkretëtira e kuptoi rrezikun e një sulmi ajror përpara të tjerëve. Epo, sigurisht, nuk doja t'i zbuloja atutë para kohe, por për të shpëtuar qytetin, do të më duhej të përdorja një armë të panjohur deri në atë ditë. Përbindëshi me krahë u kundërshtua nga një përbindësh mekanik që në mënyrë të paqartë dukej si një përzierje e një merimange dhe një centipede çeliku. Nga kaldaja me avull tashmë po dilte tymi. Bravo djema që hodhët qymyrin paraprakisht.
  Katapulta me avull është një ndërthurje mjeshtërore e teknologjive të një lokomotivë me avull, një çikriku, ballistësh me shumë këmbë dhe madje... një kuti muzikore. Dhe kjo bishë, e farkëtuar nga çeliku i ngurtësuar, mund të hedhë çdo gjë të dëmshme pothuajse me shpejtësinë e një mitralozi në një distancë deri në dy milje. Vajzat luftëtare ishin të parat në botë që menduan të përshtatnin një motor pistoni për hedhjen e karrigeve. Dikoros e ktheu personalisht levën, një fjongo e falsifikuar me mjeshtëri nga zinxhirët filloi të lëvizte, duke futur gurë në tehet që rrotulloheshin me shpejtësi.
  Meqenëse tatarët nxituan në një grumbull të dendur, pothuajse nuk pati humbje; përkundrazi, çdo kalldrëm me peshë, duke kërcyer, rrëzoi disa kalorës të ngutshëm. Një gjë është e keqe, shkalla e synimit është mjaft e dobët, ju ende mund të godisni Mongolët, por provoni, goditni një dragua fluturues! Përbindëshi me tre koka ktheu kokën dhe hapi nofullat e tij të gjera, me fanta dhe vezulluese diamanti.
  Flaka që ikën kaloi para mureve dhe goditi shtëpitë. U dëgjuan klithma dhe britma, disa gra gjysmë të verbëra vrapuan nëpër rrugë dhe shtëpitë morën flakë me shpejtësi të panatyrshme. Fatmirësisht, rëra dhe fuçitë e rënda me ujë, si dhe zjarrfikësit ishin në gatishmëri. Disa nga kasollet, veçanërisht ato afër murit, ishin të mbuluara me azbest rezistent ndaj zjarrit. Nën presionin miqësor, vullkani grabitqar u zbeh dhe, pasi humbi forcën e tij, u shndërrua në rrjedha tymi të zbehtë.
  Por dragoi qartë nuk donte të dorëzohej, duke dalë nga zhytja, ai u kthye me hirin e një stuhie të mbingarkuar dhe përsëri rrëzoi rrjedhat e një tornadoje të zjarrtë. Tatarët tashmë kishin arritur të arrinin në mur, kështu që flakët e furishme i goditën edhe ata. Midis viktimave ishte Burundai i frikshëm , rrobat e tij luksoze morën flakë dhe ai u kthye me ulërimë të një derri të plagosur. Ushtarët rusë vuajtën gjithashtu, dhe një pjesë e akullit u shkri dukshëm, duke ekspozuar tokën dhe trungjet. Rrobat mbi Dikoros po digjeshin, por luftëtari Antonov që qëndronte në mur arriti të derdhte një kovë me ujë mbi të dhe avulli u ngrit nga posta e nxehtë me zinxhir.
  -Çfarë obsesioni djallëzor, gjynah që nuk na sheh Alenka e ftohtë!
  Dragoi u kthye përsëri dhe u përpoq të hynte në rrethin e tretë. Magjistari Savely goditi gishtat, ai arriti të lëshojë një top të vogël zjarri, goditja goditi kokën e mesme të dragoit. Shpërthimi i vogël nuk i shkaktoi ndonjë humbje të veçantë përbindëshit me tre koka, por e rrëzoi pak nga trajektorja e tij, si rezultat i së cilës dragoi qëlloi para kohe, një shakullinë e zjarrtë që goditi radhët e grumbulluara të nukkerëve . Dhe përsëri ulërima të furishme, disa nga tatarët u kthyen prapa. Pikërisht atëherë Dikoros vuri re një vajzë të re shtatlartë, duke tundur me guxim dy shpata me dy tehe. Me shpejtësi çnjerëzore, ajo i copëtoi kundërshtarët e saj në lakër, dha goditje të tmerrshme me këmbët, bërrylat, madje edhe me kokën e saj, duke fluturuar si një flutur.
  Vetëm një ose më mirë dy njerëz mund të kishin shkaktuar një shkatërrim të tillë:
  - Juliana! Engjëlli i kuq, a je ti?!
  - I nuhat lulet me hundë! Nga një lartësi prej tre metrash!
  Alenka u përgjigj duke qeshur. Vajza luftëtare, me shpejtësinë e një gatopardi të çmendur, fluturoi lart në mur, duke lënë shenja gjaku mezi të dukshme në mur.
  -Mos fol, gjithçka është e qartë! Ne duhet të shuajmë pishtarin me krahë!
  Alenka fishkëlleu egërsisht, dragoi, pasi u rrafshua nga fluturimi i tij, hyri në rrethin e katërt. Një luftëtar që qëndronte afër i tha asaj:
  - Përdor katapultën, Alenka, rrëzoje me një gur.
  Vajza luftëtare leh kërcënuese.
  -Unë vetë e di më mirë se çfarë të përdor!
  Alenka mori tre zinxhirë të falsifikuar me mjeshtëri me shpejtësi rrufeje. Kjo ishte edhe ideja e vajzave të tyre luftëtare: lidhni dy ose tre gurë të vegjël, qëlloni dy ose më shumë ballistë dhe kositni, gjymtoni një rresht të tërë. Pasi vendosi katapultën me avull, Alenka u hodh mbi teh dhe goditi levën. Ajo u hodh lart, dhe tashmë në fluturim, vajza luftëtare tundi krahët, duke rrotulluar me mjeshtëri shpatat e saj, duke drejtuar lëvizjen e shpejtë dhe arriti të ulej në pjesën e pasme të dragoit, të mbushur me thumba. Përbindëshi u drodh dhe u përpoq të hidhte jashtë vajzën-kalorës të guximshme, por zinxhirët e përdredhur me mjeshtëri pushtuan gojët e mëdha - përbindëshi i frikshëm ishte shaluar plotësisht.
  -Pse ju duhen tre koka? A mungon një? Janë plot vrima, ndaj do t'i lidh me zinxhirë që të mos fluturojnë trutë e fundit!
  Vajza luftëtare qeshi me shakanë e saj të ngathët. Dragoi fitoi ndjeshëm lartësinë, më pas riprodhoi lakin e Nesterovit, muskujt nën lëkurë u drodhën, përbindëshi bëri përpjekje të dëshpëruara për të hedhur jashtë kalorësin e paftuar. Rrymat e nxehta të ajrit shpërthyen në trupin gjigant, qifti nxitoi si një gur i lëshuar nga një katapultë, ose, me shumë mundësi, një meteor. Vala atmosferike i rrëzoi tatarët nga rruga.
  Alenka guxoi:
  - Jo mbresëlënëse!
  Gjumi i presidentit në detyrë vazhdonte ende. Zoti Medvedev u nda pak, ndoshta edhe nga pikëllimi.
  Në të vërtetë, çfarë dragua dridhës ishte për vajzën terminator kur ajo kaloi nëpër ngarkesa ekstreme në dymbëdhjetë avionë të ndryshueshëm, duke u përshpejtuar në njëqind e pesëdhjetë gravitetit dhe duke u zhytur menjëherë në mungesë peshe, pastaj duke arritur përsëri kufirin e ngarkesës nënvdekjeprurëse. Çdo përfaqësues i florës dhe faunës është një krimb përballë këtij produkti të inxhinierisë gjenetike.
  Përbindëshi u përpoq të kthente kokën, duke kërcyer tmerrësisht me gojën e tij të madhe. Vajza luftëtare preu me shpatën e saj legjendare me të gjitha forcat, duke synuar vendin më të ndjeshëm - vrimën e hundës. Goditja e parë ishte e sheshtë, rruaza argjendi fluturuan nga vrima e hundës, si perlat që shkëlqenin në diell:
  "Muçima jote është e bukur, apo jo, ata thonë që një dragua mund të bëjë jashtëqitjen e arit."
  Gjarpri goditi me një dritë. Si përgjigje, Alenka e bukur dhe e shkathët preu me majë, goditja ishte e mprehtë dhe e saktë, tehu u kthye paksa i kuq dhe nga hunda e saj e madhe u shfaqën pika vese qershi-rubini. Ata ngrinë menjëherë në fluturim, duke u ndërthurur në një stoli të çuditshme.
  Vajza qeshi:
  - Cool, hajde, përsërite mashtrimin!
  Përbindëshi tashmë po dridhej, por vazhdoi të fitonte lartësi, kryeqyteti i Ryazan u bë gjithnjë e më i vogël. Këtu është në një rrotë karroce, tani në një disk, dhe këtu është në madhësinë e një kokrre lulekuqeje, duke u zhdukur më në fund pas reve. Qielli u ndez i zi, u mbush me yje të ndritshëm, ata u ngjitën në stratosferë, u bë e vështirë për të marrë frymë, shpërtheu një vakum i ftohtë. Megjithëse Alenka legjendare nuk është një person i zakonshëm, ajo nuk mund të bëjë fare pa ajër. Por, me sa duket, edhe dragoi po kruhet, zvarraniku ka konvulsione, nuk merr frymë, ndaj duhet të ulim lartësinë. Është e qartë se nuk ka dëshirë të përsëritet bëma e Ruslanit, i cili mbajti mjekrën e Chernomorets për tre ditë e tre netë. Një frazë nga një faqe interneti për fëmijë i shkëlqen në kokën e saj, dhe për disa arsye ajo me të vërtetë dëshiron ta përsërisë atë.
  Dhe vajza luftëtare thotë:
  -Jemi të një gjaku, unë dhe ti!
  Dragoi dukej se e kuptoi kuptimin, u drodh dhe ndaloi fluturimin e tij. Pastaj filloi të bjerë ngadalë.
  Luftëtarja e bukur dhe muskulare tha:
  -Mendon drejt, vëllai im me krahë! Do të kemi rezultate me ju!
  Një masakër e vërtetë ishte në lëvizje të plotë poshtë, Mongolët tashmë po rrokulliseshin larg mureve dhe Natasha madhështore vendosi që kishte ardhur momenti optimal për të goditur. Bravo o trime, e sheh menjehere, ku ka kaluar, ka mbetur nje shteg i pergjakur i shtruar dendur me kufoma. Jo vetëm këmbët dhe krahët e saj, dy gërshetat e zgjatura të Natashës mbajnë erë kamësh të endura në zinxhirë prej çeliku të ngurtësuar.
  Alenka tha me vete, duke goditur këmbën e saj:
  -Patjetër që do bëj për vete sende të tilla personale! Tani, le të ngrohim Mughlanët!
  Një flakë e egër shpërtheu si një vullkan i trefishtë nga grykët e kallajosur, tatarët u mblodhën shumë fort dhe ata thjesht u skuqën në qindra, duke u derdhur nga gryka e një zjarri djallëzor. Kuajt ishin veçanërisht të frikësuar, megjithatë, shumica e kuajve tashmë ishin zmbrapsur nga një goditje e papritur në shpinë, vetëm një mijë roje personale të Guyuk Khan mbetën nën shalë. Shpërthimi vazhdoi, duke fshirë qindra e qindra luftëtarë të vetëm në një uragan të zjarrtë. Gjarpri i verdhë pa me sy të ngushtuar kthimin e dragoit të tij të vogël.
  Luftëtari nga lindja bërtiti:
  -Tradhtar! Ju jeni të gjithë përfaqësues të familjes së dragoit, gjithmonë tradhtoni dhe i shërbeni atij që është më i fortë!
  I tërbuar, magjistari ninja u përpoq të mposhtte kalorësin e guximshëm, duke hedhur pulsarët me shpejtësi mitralozi. Luftëtarja e re Alena buzëqeshi dhe këndoi me zë të lartë:
  - Me ujë zjarri - trokitni gotën! Ju jeni një i huaj i lezetshëm - ju pështyni zjarr!
  Kjo është një vajzë - e gëzuar, me humor. Dhe pulsarët e bërë nga zjarri nuk kanë frikë prej saj.
  Alena i qëlloi me lehtësi, duke përdorur armë legjendare dhe herë pas here duke e drejtuar bishën drejt njësive të armikut. Ky flakëhedhës i ripërdorshëm me krahë është më i mirë se njëqind të tilla mekanike me kuaj.
  Ndoshta edhe ky është më i freskët se një avion sulmues, dhe si ka kaq shumë karburant dhe a nuk mbaron fitili? Ju do të duhet të studioni përbindëshin në kohën e lirë dhe të krijoni një armë të re, të paparë më parë! Shigjetat kërcejnë nga lëkura e blinduar e trashë, e ylbertë, që shkëlqen nga të gjitha ngjyrat e ylberit, si meli. Goditjet ndryshojnë vetëm për një çast ngjyrosjen: e kuqja e rubinit bëhet vjollcë-jargavan. Lilac-sapphire, përkundrazi, shndërrohet në ngjyrë portokalli të kuqe, të verdhë të artë dhe jeshile smeraldi. Kjo është shumë e bukur, është për të ardhur keq që në vapën e një beteje të përgjakshme nuk ka kohë për të shijuar spektaklin përrallor.
  Luftëtarët rusë dhe ushtarët e Legjionit të Bardhë, të formuar nga vajza, kishin shkatërruar tashmë pjesën më të madhe të ushtrisë mongole. U bë veçanërisht rrëqethëse kur hynë në lojë flakëhedhësit mekanikë; asnjë ushtri nuk mund t'i rezistonte një goditjeje të tillë të dyfishtë. Një minutë tjetër dhe do të fillojë një fluturim i çrregullt. Gjarpri i verdhë hezitoi për një çast.
  Urdhri i Batu është i qartë, për të vrarë kaganin e kurorës në qetësi, por pagesa është shumë e ulët. Jo, ai do ta vrasë më vonë, por tani për tani do ta nxjerrë nga shpatat e thyera ruse:
  - Le të largohemi, Kagan, do të të mbuloj!
  -Po mangus me tre koka ? Nuk do ta lejoj ta mundojë ushtrinë time!
  Ninja këputi gishtin dhe filluan të binin shkëndija:
  "Unë mund të bëj një magji komplekse dhe ai do të kthehet në botën e tij, por pastaj nuk do të mund ta thërras atë për shtatë vjet!" Megjithatë ka një opsion! Një magji e nivelit Hale!
  -Si është kështu?
  e Guyuk-ut , e shëndoshë dhe e fryrë përtej viteve të tij, u shtri. Ninja Killer shpjegoi:
  -Dhe kështu! Nëse unë vras mangustën e tij të bardhë , atëherë dragoi do të jetë i imi, nëse ai më vret mua, atëherë do të jetë i tij!
  Magjistari japonez pëshpëriti një mantra të gjatë, hajmali shkëlqente më e ndritshme se dielli. E mbartur nga eksitimi i shfarosjes, Alenka zbathur befas ndjeu se kurrizi fleksibël, i lëmuar i një përbindëshi të fuqishëm dhe tashmë të bindur, u zhduk nën të. Ajo e gjeti veten në ajër, duke fluturuar poshtë me shpejtësinë e një guri. Rënia nuk ishte e këndshme, por jo fatale. Pasi shpërtheu një rrëshqitje dëbore me metrazh të gjatë, luftëtari terminator sulmoi mongolët me tërbimin e një derri të plagosur. Rezistenca e fundit e organizuar ra, mbetjet e dhimbshme të ushtrisë së madhe nxituan në arratisje masive.
  Vajzat më të bukura, Alenka dhe Natasha me këmbë të zhveshura, konkurruan fjalë për fjalë në shfarosjen e nukkerëve të çorientuar. Ndërkohë, Guyuk Khan u bë praktikisht i padukshëm, kali i tij zagar po thyente të gjitha rekordet e hipodromit, kagani i trashëguar mendonte vetëm për lëkurën e tij.
  -Jo, ky nuk është një samurai! Frikacak patetik. Sa turp të shërbesh një mikado të tillë!
  Ninja leh.
  Gjarpri i verdhë nxori dy katana të fuqishme, i kryqëzoi dhe u hodh fort, një top rozë me gaz të ndarë nga tehet. Një pulsar magjik në shtëpi u nis shpejt drejt Alenkës së bukur, gjysmë të zhveshur.
  Luftëtari terminator arriti të vërejë lëvizjen, preu mpiksjen e zjarrtë në fluturim, një shpërthim i vogël i shpërndarë si rrufe, duke shpërndarë një duzinë ose dy mongolë:
  -Është djalli! Samurai i nëntokës!
  Gjarpri i Verdhë bërtiti. Ninja tashmë po përgatitej të nxitonte për të takuar Alenkën e përgjakur të zbathur , kur një mendim elementar i erdhi në kokë. "Po nëse ai nuk e vret menjëherë këtë vajzë luftëtare më të fortë, atëherë do t'i bashkohet terminatorja bionde Natasha dhe më pas pasojat do të bëhen katastrofike. Për më tepër, ajo nënshtroi dragoin dhe vetëm një luftëtar shumë i fuqishëm mund të nënshtrojë gjarprin e madh. "
  Ninja përdhosi:
  -Po ik zoqe! Unë po iki të kthehem!
  Gjarpri i verdhë, duke shpalosur mantelin e bardhë, u varros në dëborë. Pastaj, duke u mbytur, ai filloi të pëshpëriste një magji lëvizjeje.
  Alenka këmbëzbathur vazhdoi ndjekjen e saj të furishme, Natasha e ashpër nuk mbeti prapa. Me gjithë ashpërsinë e betejës, ata nuk e lanë të hiqej nga sytë asnjë çast tendën mbretërore të kaganit të kurorës.
  -Do të ikë, hajde ta kapim prijësin!
  Sugjeroi Alenka këmbëzbathur. Duke hedhur një disk me këmbën e saj të zbathur, Natasha u përgjigj rastësisht, duke vazhduar të rrafshonte me goditje të shpejta mongolët që iknin.
  -Per cfare! Ne do t'i sjellim gëzim shtesë Batyga , dhe kjo është shumë njerëzore. Shpata vret lehtësisht dhe xhihangiri thjesht do t'i shqyejë lëkurën.
  Alenka, pasi preu katër me një goditje, shpërtheu duke qeshur.
  -Nëse ai nuk i thyen vetë brirët Batu! Do t'i çojmë deri në kamp, apo çfarë?
  Natasha qeshi dhe tha:
  -Batu i përpunon shumë fort pantallonat, dhe sa më pak Mooglan të mbijetojnë, aq më mirë!
  Vajzat terminatore shpejtuan ritmin e tyre, kjo të kujtonte një lojë të kapjes, nukkerët i rrahën të dëshpëruar kuajt e tyre, duke i shqyer anët e tyre të përgjakur. Me përpjekje të dëshpëruara, ata arritën të shkëputeshin pak nga kalorësit Uru, por nuk mund t'u shpëtojnë atyre që ishin projektuar më shpejt se një gatopard!
  Duke u zgjuar, Dmitry, Anatolyevich Medvedev bënë ushtrime dhe ndezën televizorin. Me rastin e fitores së Zelenskit u zhvilluan festime dhe festime mbarëkombëtare. Njerëzit u gëzuan sinqerisht për ndryshimet.
  Të gjithë donin të jetonin në një mënyrë të re, dhe më lirshëm. Inaugurimi po afrohej dhe Zelensky po fitonte fuqi të plotë. Dhe kjo gjithashtu shkaktoi entuziazëm dhe frymëzim. Si, gjithçka do të ndryshojë dhe do të jetë më mirë se dje. Dhe sllavët do të gjejnë unitet dhe Lufta e Ftohtë do të përfundojë. Ashtu si makthi autoritar i periudhës së Putinit.
  Dhe këngë të bukura tashmë këndoheshin për Zelensky... Të gjithë donin diçka të re dhe të bukur.
  Vetë Zelensky njoftoi se me dekretin e tij të parë do të anulonte imunitetin parlamentar dhe gjithashtu do të pastronte pendët e oligarkut. Zelensky gjithashtu premtoi të rrisë ndjeshëm taksat për të pasurit. Si, ata nuk kanë arsye të shëndoshen!
  Në përgjithësi, ishin planifikuar shumë gjëra për të bërë. Përfshirë ndërtimin madhështor të hekurudhës: Arkhangelsk - Chukotka, dhe më pas një tunel nëntokësor për në Alaska.
  Pse Zelensky nuk është mbret? Projektet e tij janë madhështore. Dhe në SHBA qeveria do të ndryshojë së shpejti dhe do të ketë një brez tjetër politikanësh. Të cilët gjithashtu duan ndryshim.
  Dhe tani Zelensky po qetësohet...
  Para se të hiqej kompjuteri, Medvedev hyri në lojë...
  Pas pushtimit të BRSS, është e mundur të përfshiheni me SHBA. Por së pari, le të drejtojmë sistemin e mbrojtjes raketore lazer; perandoria ka aftësi të tilla këtu. Lufta kundër SHBA - 2008! Pushtimi fillon nga Chukotka në Alaska.
  Po zhvillohet një luftë e vërtetë.
  Abrams po lufton kundër tankut Panther-7. Makina e re nuk është më aq e rëndë sa është perfekte. Dhe tregon klasën e saj absolute.
  Dhe ai shkatërron Yankees... Medvedev u mërzit disi nga lufta dhe ai ia dorëzoi kontrollin një këshilltari ushtarak të klasës Rokossovsky. Dhe ai filloi të menaxhojë ...
  Për shembull, ndërtoni diçka... Tempuj të rinj secili me shtatë fe. Apo edhe kulla të reja televizive. Dhe do të ishte mirë të ndërtoje një piramidë. Një kilometër e gjysmë e lartë. Po, do të ishte vërtet e mrekullueshme!
  Në të njëjtën kohë, Medvedev po ngre nivelin e mirëqenies. Nuk ka të bëjë vetëm me krijimin e fabrikave ushtarake.
  Ju gjithashtu mund të prodhoni televizorë, frigoriferë, kompjuterë, laptopë. Dhe ndërtoni prodhimin dhe pomponi muskujt luftarakë. Por SHBA-ja tashmë është mbizotëruese... Perandoria tashmë ka një popullsi prej më shumë se dy miliardë e gjysmë dhe është mjaft e gatshme për të luftuar një luftë kundër SHBA-së. Medvedev nxjerr dhëmbët dhe këndon:
  - Unë jam një uragan i vërtetë i të gjithë shekujve! Ai që do të sjellë shumë vdekje!
  Dhe përsëri ushtron presion mbi Amerikën. Sulmet bërthamore tashmë po shkëmbehen. Një betejë e tillë po rritet.
  . KAPITULLI Nr. 8
  Eh, le t'i shtyjmë përsëri njësitë. Dhe si do të godasim! Këtu janë vajzat e këmbësorisë që lëvizin. Të gjitha zbathur dhe me bikini. Dhe se si Yankees godasin me bajoneta, dhe si ata hedhin granata me këmbët e tyre zbathur. Ka energji të vërtetë në to. Dhe gjithçka shkëlqen, si topa merkuri që vrapojnë nën lëkurë të nxirë. Vajzat duan të vrasin - këto janë vajza!
  Dhe ata i këndojnë vetes:
  Ne jemi të guximshëm vajzat e Komsomol,
  Ne jemi Car Medvedev, një Car shumë i mençur...
  Dhe sigurisht ne kemi një zë të qartë,
  Çdo gjë për të argumentuar - shkoni për atë!
  Dhe përsëri ai hodhi granata me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Këto vajza janë fjalë për fjalë super. Dhe Yankees shtypen, duke kapur Alaskën. Dhe ata gjithashtu i këndojnë vetes:
  - Ujqërit e këqij grumbullohen së bashku! Vetëm atëherë gara do të mbijetojë! Të dobëtit vdesin, ata vriten - duke pastruar gjakun e shenjtë!
  Dhe vajzat nxitojnë në sulm duke hapur dhëmbët. Por kundër amerikanëve ka edhe "Tigrat"-7, çfarë fuqie mahnitëse. Dhe monstra të tillë nuk mund të ndalen!
  "Tiger"-7 është një top special me presion të lartë me një shpejtësi fillestare të predhës 2500 metra në sekondë. Dhe sapo ajo ta godasë, asgjë nuk do ta shpëtojë atë. Dhe Ambrams po vrapojnë në të gjitha drejtimet . Dhe shemb kullën prej tyre.
  Dhe vajza i detyron ushtarët të gjunjëzohen dhe të puthin këmbët e tyre zbathur.
  Amerikanët dorëzohen sërish. Dhe trupat e ushtrisë së Medvedev po i afrohen Nju Jorkut. Dhe qyteti tashmë është nën sulm. Ai është kapur pa asnjë ceremoni.
  Medvedev e konsideron veten një komandant të madh: ai më në fund mori Nju Jorkun.
  Dhe dikush mund të thotë se ai është më i madhi i pushtuesve. Dhe pastaj Uashingtoni.
  Dhe amerikanët dorëzohen. Presidenti amerikan u rrëzua me fytyrë dhe filloi të puthte këmbët e zbathura të vajzave. Së pari një, pastaj e dyta, me radhë.
  Kështu ai puthi një batalion të tërë vajzash zbathur. Kjo është një betejë e madhe!
  Medvedev qesh... Kështu ai pushtoi Amerikën. Por Putini nuk ishte në gjendje ta bënte këtë!
  Kjo është me të vërtetë një betejë - super! Dhe pastaj në Meksikë.
  Dhe përsëri kapjet... Dhe vajzat meksikane i bëjnë meksikanët të gjunjëzohen, dhe ata puthin takat e tyre të zhveshura. Dhe ata ulërijnë:
  - Lavdi bukurosheve!
  Po, kompjuteri mund të tregojë imazhe të mëdha me ngjyra të vajzave, me taka të zhveshura, të cilat puthen nga të burgosurit. Dhe është një emocion i tillë.
  Këtu ata janë përsëri duke udhëhequr të burgosurit - këtë herë zezakët. Dhe ata gjithashtu puthin këmbët e zbathura të vajzave.
  Dhe gjithashtu tanket po zvarriten piramidale ...
  Vajzat po lëvizin dhe ka shumë prej tyre... Në fund të fundit, ju mund t'i nxirrni të rinjtë nga burimet. Dhe zgjidhni që të gjitha njësitë të jenë vajza me bikini. Dhe kjo është kaq e bukur.
  Ata janë kryesisht flokëkuqe dhe bionde.
  Dhe ata pushtojnë një vend pas tjetrit. Luftëtarë kaq të lezetshëm. Perandoritë bien nën këmbët e tyre zbathur.
  Medvedev luan me kënaqësi... Dhe madje fishkëllen diçka nën zë.
  Si shpërthen një bombë me hidrogjen? Barbari monstruoze! Dhe i gjithë qyteti, sikur një lopë e lëpiu me gjuhë. Sa më shumë rrezatim? Dhe vajzat zbathur vrapojnë nëpër pluhur radioaktiv. Dhe thembra e tyre të zhveshura digjen.
  Medvedev luan sikur një piton po gëlltit një territor tjetër.
  Këtu është një tjetër fuqi e pushtuar në botën virtuale, dhe flamuri është rrëzuar.
  Tanket tani janë të reja me forca të blinduara aktive dhe qeramikë. Shumështresore dhe efektive.
  Dhe aeroplanmbajtëset janë moderne, dhe gjithashtu mjaft të përshtatshme. Dhe si avionët fillojnë të qëllojnë prej tyre.
  Medvedev, siç e shohim, është një president shumë i zgjuar në detyrë.
  Pra, tani zhvillimi i dronëve . Dhe kjo është e bukur. Dhe gjithashtu, avionë në formë disku. Këtu ata tashmë po shkojnë në betejë si UFO-t. Dhe pastaj, tanke piramidale.
  Presidenti amerikan Trump, një mendje e ndritur, urdhëroi ta bënte makinën të paprekshme dhe të padepërtueshme nga të gjitha këndvështrimet. Kështu u shfaq mastodoni në formën e një piramide të ulët. Dhe një makinë e tillë tregoi mbrojtje të shkëlqyer. Sidomos kundër predhave kinetike.
  Dhe tani, ky tank doli të ishte aq i suksesshëm sa nuk mund të depërtohej, dhe ai është ende në shërbim me Shtetet e Bashkuara. Madje e quajtën kështu: tanku Trump.
  Dhe çmenduria ndonjëherë i kap njerëzit kur shohin se makina është e padepërtueshme.
  Medvedev po bën një betejë të pabarabartë dhe makinat e tij tashmë kanë marrë një tjetër kapital virtual, duke e kthyer atë në një grumbull rrënojash dhe kratere që ziejnë.
  Por kjo nuk mjafton për vajzën robot. Ajo fillon të zhvillojë një gjeneratë të re armësh: bombën asgjësuese. Dhe kjo bombë është katërqind herë më e fuqishme se ajo me hidrogjen. Pra, nëse godet, nuk do të mund të mbledhësh as hirin!
  Dhe lufta tashmë po lëviz në hapësirë.
  Medvedev po përdor anije të bëra nga një aliazh i ri më i fortë dhe më i lehtë se titani. Dhe anijet ajrore fluturojnë në hapësirë, dhe robotët luftarakë luftojnë. Tashmë ka shumë modele të ndryshme në fabrikat nëntokësore.
  Dhe tani perandoria e fundit në planet bie. Dhe ç'farë? Tani në hapësirë të thellë!
  Fillon epoka e Star Wars.
  Medvedev e kupton këtë dhe shtyp fuqishëm tastierën. Ose mund të lëvizni gishtat ose të kontrolloni mendimet tuaja.
  Presidenti në detyrë vepron me mençuri dhe ndërton një flotë hapësinore për vete. Dhe lufta vazhdon.
  Zhvillimi i një bombe termokuarku edhe më të fuqishëm, veçanërisht asgjësues, është duke u zhvilluar. Dhe është njëqind mijë herë më i fuqishëm se ai i asgjësimit.
  Dhe pastaj anijet ngrihen në qiell. Dhe ata kapin satelitët e planetit. Dhe pastaj sistemet fqinje. Ata e bëjnë këtë jashtëzakonisht shpejt.
  Dhe presidenti në detyrë prodhon terminatorë në lojë. Këtu është heroi terminator. Ky është udhëtim në kohë, edhe nëse është i kufizuar.
  Medvedev bërtiti:
  - Njerëzit shkelin këmbët në tokë, po çizmet! E cila është edhe budallallëk dhe tmerrësisht e shëmtuar!
  Dhe Medvedev u bë shumë më i gëzuar. Eh femije sa te mire jeni. Sidomos nëse ata u bënë luftëtarë të hapësirës.
  Një betejë yjesh po shpaloset. Dhe shkëmbime serioze goditjesh, kur grushta të parëndësishme në zorrë. Më saktësisht, është të menduarit imagjinativ.
  Medvedev vazhdon të sulmojë:
  - Staranijet e mia janë vrastare!
  Dhe ai emëron komandantë të rinj hapësinorë në vend të tij. Dhe ajo që është një luftë, është një luftë.
  Këtu komandon Medvedev me komandantët e tij. Këtu kundër tij ngrihet koalicioni armik. Kur afrohet një armadë kaq e panumërt, është e frikshme; nga larg dukej sikur po zvarritej një mjegullnajë shumëngjyrëshe e shkëlqyeshme. Për më tepër, çdo shkëndijë është një demon i shkaktuar nga magjia e një magjistari nekromancer. Mbi dymbëdhjetë milion e gjysmë anije hapësinore ushtarake të klasave kryesore, dhe një "shtëpi rehati" e vogël e pafundme, duke marrë parasysh përforcimet që vinin vazhdimisht, numri i saj po i afrohej dyqind milionë. Pjesa e përparme shtrihej për disa parsekë; në një shkallë të tillë, edhe ultra-betejat kryesore duken si kokrra rëre në Sahara.
  Beteja e Përgjithshme po afron: Ushtria e Perandorisë Hapësinore të Medvedevit kundër "Koalicionit të Shpëtimit Total" të shumëanshëm, i cili ka vendosur, në vend të taktikave të vazhdueshme të një mbrojtjeje gjithnjë të vonë, të godasë flotën e vetë agresorit mizor.
  Ka kaq shumë anije këtu, me një shumëllojshmëri të mahnitshme, megjithëse në shumicën e rasteve kjo vetëm pengon luftimin efektiv. Epo, për shembull, një starship në formën e një klaviçeli, ose, me grykë të gjata në vend të telave, një harpë, apo edhe një kontrabas me një frëngji tank nga Lufta e Dytë Botërore. Kjo mund t'i bëjë përshtypje njerëzve të dobët, por ka më shumë gjasa të shkaktojë të qeshura sesa frikë.
  Kundërshtari i tyre është një perandori që pretendon të jetë një fuqi universale. Emirati i madh hapësinor i Medvedevit, ku gjithçka vihet në shërbim të luftës, slogani kryesor është efikasiteti dhe përshtatshmëria.
  Ndryshe nga koalicioni, anijet e yllit të presidentit në detyrë ndryshojnë vetëm në madhësi. Dhe forma është praktikisht e njëjtë, peshku i detit të thellë me pamje shumë grabitqare. Ndoshta me përjashtimin e vetëm, ato duken si kamë të trasha që vezullojnë me çelik - kapje.
  Yjet në këtë pjesë të hapësirës nuk janë shumë të dendur të shpërndara nëpër qiell, por janë shumëngjyrëshe dhe unike në spektrin e tyre të dritës.
  Për disa arsye, duke parë këta ndriçues, të vjen një ndjenjë e trishtuar sikur po shikon në sytë e engjëjve, të cilët dënojnë qeniet e gjalla të universit për sjelljen e tyre të poshtër, vërtet të egër.
  Ushtria e presidentit në detyrë nuk po nxitonte të shkonte në takim; vetëm njësi individuale të lëvizshme, me shpejtësi, duke përfituar nga shpejtësia e tyre superiore, sulmuan armikun, shkaktuan dëme dhe u tërhoqën prapa. Si përgjigje, ata u përpoqën t'i takonin me zjarr breshërie, por duke qenë më të shkathët dhe me mbrojtje të përsosur, ata ishin shumë më efektivë.
  Minat, në dukje të vogla në shkallë kozmike, u grisën si nga shpërthimi, ashtu si kryqëzorët dhe shkatërruesit. Por ne arritëm të rrëzonim një lojë të madhe. Një nga luftanijet e mëdha të koalicionit u godit, u tymosur dendur, u shtrembërua dhe u ndez paniku në bordin e anijes gjigante, si një zjarr në një pyll të thatë.
  Të huajt, të ngjashëm me jerboat vetëm me kthetra në vend të bishtit, ikin nga frika, ndërsa bërtasin dhe kërcejnë lart e poshtë. Midis tyre ka lloje më të vogla që duken si hibride të arinjve dhe rosave. Sqepat përkulen nga tmerri i egër, dëgjohen shaka, fluturojnë larg dhe pendët marrin flakë. Këtu një nga rosat e ariut u kthye përmbys, duke e kthyer kokën në një tub zjarri. Aty shkuma iu vërsul drejt e në fyt, stomaku i hoqi menjëherë këpucët dhe trupi i pajetë i zogut shpërtheu, duke spërkatur gjak me mbetjet e mishit që dilnin nga fëmija.
  Xherboat digjen dhe nxitojnë drejt moduleve të shpëtimit, por duket se sistemi që jep një shpresë fantazmë për mbijetesë është dëmtuar pa shpresë. Gjenerali i tyre, Buburreci i Bishtit, lëshon një kërcitje histerike:
  - O zotat e katrorit të rrethit universal, nga...
  Nuk ishte e mundur të përfundonte, flakët e mbuluan Shkëlqesinë e tij fatkeqe. Mishi i brejtësit inteligjent u shkërmoq në grimca elementare.
  Anija luftarake u dogj, duke nxjerrë flluska ajri në vakum, dhe më pas shpërtheu, duke u shpërndarë në shumë fragmente.
  Medvedev, pasi kishte luajtur mjaftueshëm, bëri disa porosi të tjera. Ai gjithashtu i dha Novodvorskaya pas vdekjes yllin e Heroit të Rusisë. Ai urdhëroi që Oleg Rybachenko t'i jepeshin të gjitha urdhrat dhe medaljet që ka Rusia. Dhe ai ia dorëzoi Donald Trumpit Urdhrin e Shën Andrew the First-Third. Pas së cilës Medvedevin e zuri përsëri gjumi... Askush nuk e ka shqetësuar ende.
  Pas një suksesi të tillë, Alenka u gëzua dukshëm. Kështu është edhe ekipi i saj.
  Margarita ishte e para që mori fjalën:
  - Le të përfundojmë Japoninë në det dhe t'i përfundojmë ato në tokë!
  Alenka e mbështeti ngrohtësisht këtë ide:
  - Sigurisht! Pse të lejoni vdekjen e ushtarëve të rinj rusë!
  Natasha gjithashtu foli:
  - Kuropatkin është një komandant shumë i pavendosur. Pra, nuk është fakt që ai do të jetë në gjendje të fitojë, edhe duke marrë parasysh dobësimin e japonezëve gjatë sulmit në Port Arthur!
  Medvedev e përmblodhi me vendosmëri:
  - Le të sulmojmë! Ky është shansi ynë dhe i Rusisë!
  Pas së cilës, tanku i fuqishëm dhe ultra-modern filloi të lëvizë. Po, Japonia po kalon një ditë të keqe. Dhe ata do të mallkojnë më shumë se një herë momentin kur u ka shkuar në mendje të luftojnë me Rusinë.
  Tanku po lëvizte drejt trupave japoneze. Alenka tha me kënaqësi:
  - Kam pasur një ëndërr kaq të mrekullueshme. Është sikur Natasha dhe unë po mbrojmë Ryazan nga hordhitë e Batu Khan.
  Margarita u emocionua:
  - Isha në ëndërr?
  Alenka tundi kokën negativisht:
  - Jo! Ju thjesht nuk ishit atje!
  Vajza rënkoi me bezdi:
  - Sa keq!
  Alenka këmbëzbathur qeshi dhe tha:
  - Vetëm mund të na pengosh! Por Natasha dhe unë ishim kaq të lezetshëm!
  Vajza bionde pyeti me habi:
  -Ishe i ftohtë?
  Alenka zbathur konfirmoi me lehtësi:
  - Po, shumë mirë! Dhe madje hipa në një dragua!
  Natasha qeshi dhe u përgjigj:
  - Ti ishe shumë e bukur mbi dragoin!
  Alenka konfirmoi me lehtësi:
  - Është si një përrallë! Aty ku ka dragonj, dhe kukudhë, dhe gjithçka magjepsëse!
  Margarita u përgjigj me një ndjenjë të sinqertë:
  - Je shumë e bukur edhe pa dragua! Vetëm një zanë, dhe një mrekulli mrekullish!
  Alenka deklaroi me besim:
  - Do t'i mposht të gjithë! Me dhe pa dragonj!
  Dhe luftëtarja tregoi grushtin e saj.
  Tanku i parë rus sulmoi japonezët, të cilët po qëndronin pranë mureve të Port Arthur. Kishte ende mjaft prej tyre. Artileria filloi punën. Në përgjigje, topi 152 mm i tankut të frikshëm, si dhe tetë mitralozë vdekjeprurëse, qëlluan. Dhe përsëri samurai filloi të kositej në qindra.
  Mitralozë - "Dragonë", një gjë shumë vdekjeprurëse. Pesë mijë plumba në minutë janë vetëm një lloj bishë.
  Japonezët ranë, të shpuar, të grisur në copa, me kafkat e tyre të shtypura. Atyre u plasën barku dhe trupat e tyre u hodhën, të hedhur lart nga goditjet dërrmuese të zjarrit.
  Shpërthyen gjithashtu predhat e copëtimit me mbushje kumulative. Ata ishin të shkëlqyer si për të shtënat në këmbësorinë dhe për të depërtuar në fundet e anijeve.
  Këto janë vajzat e Terminatorit, dhe profesori është një gjeni i vërtetë. Kështu ata filluan të shihnin samurai.
  Alenka këmbëzbathur bërtiti:
  - Le të lavdërohet shpirti rus!
  Natasha, duke shtypur butonin e levës me gishtat e saj të zhveshur, dërgoi një dush plumbash dhe vazhdoi:
  - Dhe Cari ynë, Nikolla II!
  Alenka këmbëzbathur vazhdoi të dërgonte predhë pas predhe. Çdo tre sekonda fluturonte një armë vdekjeprurëse. Dhe bateritë japoneze ranë në heshtje. Dhe ushtarët me lëkurë të verdhë vdiqën në një numër të madh.
  Natasha, pasi kishte ulur disa radhë samurai, mbështeti:
  - Në zemrat tona këndon himni i Atdheut.
  Alenka me këmbë të zhveshur, duke vazhduar të pështyjë predha me mbushje vdekjeprurëse, dhe ato janë shumë më të fuqishme se plastidi, vazhdoi:
  "Nuk ka njeri më të bukur se ai në të gjithë universin."
  Natasha, duke qëlluar pa mëshirë drejt japonezëve me gishtat e saj të zhveshur, shtoi:
  - Shtrydheni më fort automatikun e kalorësit.
  Alenka zbathur, rrënimi i samurait, përfundoi:
  - Vdisni për Rusinë e dhënë nga Zoti!
  Vajzat janë vërtet të tilla, super! Bukuri madhështore. Ti i shikon dhe i admiron. Por për japonezët, kjo është vdekje e pastër. Rezervuari kaloi nëpër bateri. I rrëzoi ekipet e armëve. Ai e bëri atë shumë, shumë shpejt. Pastaj kalova nëpër llogore. Ai gjithashtu kosi shumë. Më saktësisht, jo shumë, por pothuajse të gjithë. Shfarosja rezultoi e plotë. Këtu, natyrisht, gjithçka funksionoi automatikisht. Kështu u shkatërruan japonezët.
  Alenka vuri në dukje me një të qeshur, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur të këmbëve të saj të nxira:
  - Jemi më shumë xhelatë se luftëtarë!
  Natasha qeshi dhe ra dakord:
  - Liri, gjeni dhe lavdi xhelatët!
  Dhe përsëri qëllon në përrenj. Dhe rrëzon samurain me forcë të egër.
  Margarita, e cila gjithashtu gjuajti saktë me këmbë të zbathura, racionalisht u shpreh:
  - Do të ketë më pak meshkuj homoseksualë dhe do të ketë mungesë meshkujsh në Japoni!
  Alenka këmbëzbathur shpërtheu duke qeshur dhe qëlloi përsëri:
  - Kujdes nga femrat! Gratë, kujdes!
  Kjo është, në të vërtetë, lloji i vajzës që predha, predha dhe çdo plumb hidhet prej saj. Në çdo rast, vajza është një terminator i vërtetë.
  Natasha e mori dhe këndoi:
  - Legjionet po marshojnë,
  Bajonetat e tyre shkëlqejnë.
  Ka miliona pas nesh
  O regjimente ruse!
  Askush nuk do të ndalet
  Askush nuk do ta ndërpresë...
  Lëvizja hap të reja,
  Le të fluturojmë shpejt!
  Dhe përsëri do të bjerë shi mbi armikun. Dhe nuk i lë ata të zbresin në një të qindtën e amperit.
  Alenka këmbëzbathur, duke hedhur guaskat me monotoninë e një qukapiku, fërshëlleu, sapo kishte kënduar me tallje:
  - Një, sulmues , dy sulmues , ai është tronditës.
  Natasha, duke qëlluar, konfirmoi këngën:
  - Një sulmues , dy sulmues , ai është i shtrirë!
  Cool Alenka mbështetet energjikisht:
  - Një herë një dërrasë, dy dërrasa - ndërtohet një arkivol.
  Natasha këmbëzbathur, duke vazhduar të gjuante dhe të rrëzonte armikun me breshëri mitralozësh, fërshëlleu:
  - Një lopatë, dy lopata - po hapet një gropë!
  Dhe luftëtarja shkeli syrin me sytë e saj safir. Ajo është me të vërtetë një e dashur.
  Alenka këmbëzbathur pa nga afër pozicionet. Tanku funksionoi shpejt dhe praktikisht nuk kishte mbetur asgjë nga ushtria e gjeneralit Nogi. Duket se vetë komandanti është vrarë. Ne përfundojmë japonezët e fundit nga ushtria e rrethimit.
  Medvedev vuri logjikisht:
  - Ja ku ka arritur teknologjia! Katër burra vranë më shumë se tetëdhjetë e pesë mijë japonezë në pak orë.
  Alenka gjysmë e zhveshur, duke buzëqeshur keq, tha:
  - Duhet të shkatërrojmë edhe pjesën tjetër! Mos lini askënd pas!
  Natasha këndoi ndërsa gjuajti në mijëra samurai të fundit:
  - Jo, malet nuk do të jenë të arta, së shpejti do t'i vrasim të gjithë armiqtë e Rusisë !
  Cool Margarita shtoi:
  - Jo, jo hemorroide, së shpejti do të jesh një kundërshtar i vdekur!
  Pasi kositën ushtrinë e gjeneralit Nogi, vajzat Terminator u ngjitën përkohësisht nga tanku dhe vrapuan zbathur nëpër dëborë. Epo, tashmë është dimër.
  Tashmë ata shkatërruan më shumë se njëqind e pesëdhjetë mijë këmbësorë. Dhe plus flotën japoneze. Sidoqoftë, mbi dyqind e pesëdhjetë mijë japonezë të tjerë qëndrojnë kundër ushtrisë së gjeneralit Kuropatkin.
  Medvedev doli nga gjumi me kokë lisi. Shëtiti pak. Pastaj luajta përsëri në kompjuter... Star Wars është i mrekullueshëm... Por diçka nuk funksionoi...
  Medvedev filloi të përsëriste strategjinë e re. Kam ndezur lojën historike: Rusia në kohën e Nikollës II. Dhe lufta me Japoninë. Kjo është një luftë kaq mizore. Ju mund të vendosni një strategji dhe të shpërndani forcat në kompjuter.
  Medvedev luajti në një nivel të lehtë, por humbi një injeksion nga japonezët dhe pësoi humbje të mëdha. Po, është e nevojshme të ndërtohet jo shumë aktivisht. Le të rinisim.
  Dhe përsëri luani me veten... Siç doli, në vendin e Kuropatkin, presidenti në detyrë nuk shkëlqen shumë... Gjithë kohën ka disa defekte, gabime.
  Më pas, Medvedev ndezi këshilltarin ushtarak dhe gjërat shkuan mirë... Dhe ai vetë mori një sy gjumë dhe u dremit në karrigen e tij.
  Alenka e bukur , duke spërkatur këmbët e saj të zbathura, e pyeti Natashën:
  - Si ndihesh duke vrarë kaq shumë njerëz?
  Vajza bjonde u përgjigj sinqerisht:
  - Nuk e di! Ndjehet sikur është një lojë kompjuterike! Ju nuk ndjeni asnjë zemërim, zemërim apo shumë gëzim!
  Alenka këmbëzbathur qeshi me bezdi:
  - Kjo është luftë!
  Natasha u shtrembërua në një salto. Takat e saj të kuqe e të rrumbullakëta vezullonin. Në përgjithësi, ajo është një vajzë e mrekullueshme, e aftë për të arritur shumë pa shumë përpjekje. Dhe nëse nuk e lajmë, thjesht e ngasim.
  Vajzat vrapuan nëpër dëborë. Trupat e tyre janë shumë ekspresivë. Gjoksi është i madh, ijet janë luksoze, si krupa e një kali, muskujt janë të spikatur. Këta janë bukuroshet-heronj. Ata kanë fuqinë më të vërtetë femërore. Kaq shumë hir. Dhe këmbët - topa muskujsh që rrotullohen nën lëkurën e nxirë.
  Tre skautë japonezë u ndeshën me ta.
  Vajzat bënin salto. Dhe si do t'i godasin samurait në mjekër me takat e tyre të zhveshura. Dhe ata në fakt thyen nofullat e tyre. Dhe ata i rrëzuan të gjithë dhëmbët. Pas kësaj, vajzat kënduan:
  - Madhështia e rusëve u njoh nga planetët,
  Ne po nxitojmë me besim lart.
  Ne jemi të dashur dhe të vlerësuar nga të gjitha kombet e botës,
  Populli i gjithë vendit po marshon drejt komunizmit!
  Dhe sërish bukuroshet shkelnin syrin me sy smeraldi. Ata duken kaq të luftuar. Luftëtarët janë aktivë. Dhe përsëri vrapim.
  Alenka këmbëzbathur u hodh. Ajo rrotulloi rrotën në ajër dhe vuri re:
  - Ne jemi shumë të lezetshëm. Ne mund të pushtojmë të gjithë botën!
  Natasha qeshi dhe u përgjigj:
  - Perandoresha e Planetit Tokë -
  Kjo është shumë e lezetshme!
  Dhe të dyja vajzat i shkelën syrin njëra-tjetrës. Pas së cilës u kthyem me nxitim. Në fakt, çdo ditë lufte kushton shumë për thesarin e Rusisë cariste. Dhe është koha për të përfunduar shpejt me japonezët.
  Medvedev i përshëndeti vajzat me një buzëqeshje rrezatuese:
  - Epo, vrapove?
  Alenka këmbëzbathur tha me një buzëqeshje:
  - Po vrapojmë dhe jemi gati për të luftuar!
  Natasha tha në mënyrë agresive:
  - Do t'i vrasim të gjithë!
  Medvedev tundi dorën dhe urdhëroi:
  - Atëherë, le të shkojmë!
  Alenka këmbëzbathur qeshi dhe u përgjigj:
  - Katër tona janë më vdekjeprurësit në botë!
  Natasha e kundërshtoi këtë, duke shtypur këmbën e saj të zbathur:
  - Jo në botë, por në univers!
  Dhe tanku i fuqishëm, agresiv dhe vdekjeprurës eci me të gjitha shpejtësitë. Më shumë se dyqind e pesëdhjetë mijë japonezë janë përpara. Por ka predha të mjaftueshme për një miliard ushtarë!
  Vajzat, një profesor dhe një student - ky është një ekip që do t'i shtypë të gjithë dhe do t'i kthejë në bririn e një dash. Dhe tanku fluturon drejt trupave japoneze. Ai nxiton drejt vetes kërcënuese. Ai dëshiron t'i thyejë të gjithë.
  Alenka këmbëzbathur këndoi me kënaqësi:
  Hapësirat e Rusisë - të bukura, të dashura,
  Ku janë perlat e borës, lumenjtë e pakufishëm të kristalit,
  Dhe ushtari rus dhe gjenerali janë një.
  I shenjtë është simboli i shtetit - shqiponja ortodokse, mbreti ynë!
  Dhe tani tanku i shpejtë në fakt u ngrit. Ai fluturoi si një avion luftarak. Dhe ai u gjend përballë japonezëve. Mitralozat universale të topave dhe të dragoit filluan të funksionojnë përsëri. Vajzat u nisën me shumë dëshirë. Pa u zgjatur më shumë.
  Alenka qëlloi armën me gishtërinjtë e saj të zhveshur, rrëzoi japonezët dhe këndoi:
  - Lavdi Rusisë sime, Stalinit dhe Leninit, një familje!
  Dhe djalli me flokë të kuqe shkëlqen me sy smeraldi. Dhe si e dënon samurajin. Ju do të bini në dashuri.
  Dhe Natasha gjithashtu nuk është inferiore. Thrason japonezët.
  Dhe këndon:
  - Mos ngadalësoni në kthesat. Fati ynë është të fitojmë, vajza!
  Luftëtari ishte në lulëzim të plotë. Dhe kaq shpejt, duke derdhur zjarr mbi armikun.
  Dhe gishtat e zhveshur shtypin butonin e levës.
  Alenka gjysmë e zhveshur, duke qëlluar, tha:
  - Ka dy telashe në Rusi...
  Margarita e ndërpreu këtu:
  - Sikur të ishin dy!
  Alenka këmbëzbathur, duke qëlluar, u pajtua me kënaqësi:
  - Po, nëse vetëm dy!
  Natasha, duke qëlluar, duke shtrirë qindra japonezë, e mori atë dhe këndoi:
  - Në dy, në dy dimra. Në dy, në dy pranvera!
  Alenka këmbëzbathur, duke qëlluar, shtoi:
  - Do të vras japonezët dhe do të kthehem!
  Natasha qeshi dhe u përgjigj:
  - Port Arthur është i yni! Dhe ne nuk do të lejojmë askënd të marrë Mançurinë tonë!
  Dhe luftëtari përsëri goditi samurain. Rusët nuk do të humbasin ndaj japonezëve. Kjo dëshmon edhe një herë se sa e pathyeshme është Rusia!
  Alenka këmbëzbathur theu baterinë dhe bërtiti:
  - Rusia do të jetë e famshme në vendet dhe shekujt më të largët!
  Natasha gjithashtu kërciti:
  - Dhe asnjë forcë nuk do të na ndalojë!
  Dhe ajo shkatërroi disa mijëra samurai të tjerë. Pastaj rezervuari u zhvendos përpara dhe korrja vazhdoi.
  Margarita, duke parë këtë, shprehu mendimin e saj:
  - Nëse lufta fitohet kaq shkëlqyeshëm, çfarë do të bëjë Rusia më pas?
  Medvedev pa vajzat që kositnin me nxitim japonezët dhe sugjeroi:
  - Do të ketë një luftë, ose me gjermanët ose me britanikët! Por sido që të jetë, beteja me Tokën e Diellit që po lind nuk është e fundit!
  Alena, pasi shkatërroi një bateri tjetër, tha:
  - Pra, do t'ua japim gjermanëve, mirë, do t'ua japim aq shumë sa nuk do të duket e mjaftueshme!
  Natasha, shkatërruesi i samurait, shtoi:
  - Dhe Hitleri nuk do të ketë askënd për të rekrutuar në Wehrmacht!
  Alenka, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, deklaroi në mënyrë agresive:
  - Por më vjen keq për arianët. Kaq shumë djem të bardhë të bukur vdiqën!
  Natasha u pajtua me këtë, duke tundur kokën me trishtim:
  - Po, shumë njerëz të mirë vdiqën! Dhe për çfarë?
  Vajza goditi japonezin dhe e vuri re.
  - Dhe japonezët janë një komb i mirë, por ne jemi të detyruar të luftojmë me ta! Edhe pse kjo nuk është shumë e mirë!
  Margarita vuri në dukje logjikisht:
  - Po kafshët? A nuk e vrasin njëri-tjetrin? Por njeriu është thjesht një kafshë e rendit më të lartë!
  Medvedev buzëqeshi dhe kundërshtoi:
  - Njeriu, ndryshe nga kafshët, ka shpirt! Dhe shpirti i tij është vërtet unik dhe i pavdekshëm! Pra, ne dhe kafshët jemi një humnerë e tërë!
  Margarita e kundërshtoi këtë:
  - Dhe majmunët? Ata gjithashtu kanë një nivel të lartë inteligjence. Njëri prej tyre di tre mijë e gjysmë fjalë!
  Presidenti në detyrë u përgjigj:
  - Por ata janë të afërmit tanë!
  Alenka këmbëzbathur qëlloi drejt japonezëve dhe këndoi:
  - Unë jam një majmun! Gjithashtu një burrë!
  Natasha, duke kositur samurain, guxoi:
  - Mos ec me majmun për një shekull!
  Supertanku vazhdoi të kositte japonezët. Pse jo? Ai është vërtet një bishë e çmendur
  e cila lëshon dyzet mijë plumba në minutë. Dhe armatura e saj është e padepërtueshme për pothuajse çdo predhë. Dhe jo vetëm fillimi i shekullit të njëzetë.
  Alenka këmbëzbathur, duke qëlluar, deklaroi në mënyrë agresive:
  - Car Nikolla bëri shumë për Rusinë, por mbeti i pavlerësuar dhe i nënvlerësuar!
  Natasha, duke derdhur zjarr mbi japonezët, ra dakord:
  - Është e drejtë! Mbreti u vra. E detyruan priftin të largohej nga froni! Dhe çfarë është bërë më mirë?
  Alenka këmbëzbathur qëlloi nga një top dhe shtoi:
  - U bë edhe më keq! Dhe në pushtet erdhën edhe më të poshtër!
  Natasha qeshi, goditi japonezin dhe tha:
  - Pra, le të luftojmë për një të ardhme më të mirë! Dhe për lirinë e Rusisë!
  Alenka gjysmë e zhveshur, duke qëlluar, tha:
  - Për ndryshim dhe fitore!
  Pastaj ajo tregoi grushtin e saj. Ajo është një vajzë që mund ta bëjë këtë. Atëherë edhe samurai nuk do të jetë në gjendje ta heqë qafe atë. Dhe mitralozat funksionojnë. Të gjithë po kositin dhe kositin.
  Ata në fakt lërojnë rreshta të tëra kufomash. Dhe ata pastrojnë hapësirën në mënyrë vrastare.
  Gjenerali Kuropatkin u informua se diçka e çuditshme po ndodhte midis japonezëve. Të shtëna, shpërthime, dikush i sulmoi.
  . KAPITULLI Nr. 9.
  Medvedev, pasi kishte fjetur pak, mori përsëri kompjuterin. Ai as nuk u rrua. Dhe përsëri ai filloi të luante në mënyrën e tij.
  Sulmi ndaj Japonisë pas kodit mashtrues me tanke dhe aeroplanë. Përfshirë bombarduesin më të mirë të Luftës së Parë Botërore, Ilya Muromets. E cila u deklarua me shumë zë. Dhe ai i goditi japonezët si një goditje gome kundër mizave.
  Dhe përpara për në Tokio ...
  Dmitry Medvedev, pasi pushtoi Japoninë, e quajti veten perandori Mikado.
  Dhe pastaj luftëra të reja ...
  Për shembull, mund të luani histori alternative. Aleksandri II i tha Bismarkut në 1875 se mosmarrëveshjet e tij me Francën ishin një çështje e brendshme midis Gjermanisë dhe francezëve. Bismarku mori përsipër dhe sulmoi Francën në 1876. Në fillim, prusianët ishin me fat dhe arritën në Paris. Por më pas ata u ngadalësuan. Dhe Britania hyri në luftë... Gjithçka do të ishte mirë, por britanikët i dhanë betejën Gjermanisë dhe u mundën. Pastaj prusianët tërhoqën forcat e tyre.
  Lufta në Perëndim u zvarrit. Francezët u mbrojtën në mënyrë të dëshpëruar. Anglia transferoi gjithnjë e më shumë forca...
  Ndërkohë Rusia pushtoi Turqinë dhe Stambollin. Britania, Franca dhe Gjermania ishin përfshirë në luftë. Dhe perandoria e Car Aleksandrit aneksoi shumë toka, duke përfshirë Irakun, duke arritur në Oqeanin Indian. Dhe Palestina, dhe tokat deri në Egjipt. Dhe kështu trupat ruse, të udhëhequra nga Skobelev, pushtuan Mekën, Medinën dhe qytete të tjera të Arabisë Saudite.
  Dhe u formua pjesa jugore e Perandorisë Ruse. Dhe Aleksandri II u bë një mbret i madh. Dhe lufta midis Gjermanisë kundër Francës dhe Britanisë zgjati dhjetë vjet.
  Dhe përfundoi në një barazim praktik.
  Aleksandri II sundoi deri në vitin 1887 dhe u bë viktimë e një atentati të kryer nën udhëheqjen e Aleksandër Uljanovit, vëllait të Leninit. Mbretërimi i tij i lavdishëm, nën të cilin Rusia ndërtoi shumë rrugë, pushtoi shumë toka dhe liroi fshatarët, përfundoi.
  Kjo alternativë ishte mënyra se si luhej ndeshja. Aleksandri i Tretë, së bashku me komandantin Skobelev, pushtuan Iranin dhe Pakistanin. Por ai gjithashtu vdiq - një kokë e vogël e ndritshme. Nën Nikolla II, Rusia zhvilloi një luftë me Japoninë që kishte tashmë një flotë në Oqeanin Indian, e cila i erdhi në ndihmë Paqësorit mjaft shpejt. Rusët mundën samurai relativisht shpejt, dhe ata kishin shumë më tepër forcë si në tokë ashtu edhe në ujë.
  Për më tepër, ushtria ruse komandohej nga ministri i shkëlqyer i Mbrojtjes Skobelev. Dhe Rusia jo vetëm që fitoi, por edhe arriti të pushtojë Japoninë. Për më tepër, Shtetet e Bashkuara nuk kishin dalë ende përtej hemisferës perëndimore dhe Britania nuk ishte aq e fortë. Për më tepër, Rusia ishte në një aleancë me Gjermaninë. Kjo e fundit mbeti pas Britanisë dhe Francës në luftën për Afrikën. Rusia cariste, pas aneksimit të Japonisë dhe pjesëve të Kinës, u bë edhe më e fortë. Rruga Delhi-Moskë po ndërtohej.
  Siç shihet nga kjo, planet e Rusisë cariste për zgjerimin në Indi dhe Kinë u zbatuan me sukses. Car Nikolla II zgjodhi anën e Gjermanisë gjatë Luftës së Parë Botërore. Gjermanët mundën Francën dhe pushtuan Belgjikën, Holandën, Danimarkën dhe Norvegjinë. Rusia pushtoi Egjiptin, pjesën më të madhe të Afrikës dhe Indokinës. Dhe gjithashtu zotërimet e Britanisë së Paqësorit. Dhe madje u ul në Australi. Dhe Australia e saj u kap.
  Pas së cilës lufta përfundoi me zbarkimin dhe pushtimin e Britanisë. Lufta e Parë Botërore ka përfunduar. Por Kaiser Wilhelm-it i dukej se Rusia kishte pushtuar tashmë shumë tokë dhe pa u përpjekur vërtet. Dhe ai ëndërroi për hakmarrje. Rusia në fakt pushtoi zona të gjera - Australinë, të gjithë Azinë, pjesën më të madhe të Afrikës, gjermanët nuk kafshuan aq shumë, dhe aq më tepër nga Portugalia dhe Spanja që ata pushtuan. Austro-Hungaria fitoi kontrollin e Italisë dhe Libisë. Rusia mori rreth tre të katërtat e Afrikës, dhe më pas pushtoi Etiopinë pak më vonë. Gjermanët arritën të copëtonin Marokun.
  Natyrisht, kjo nuk mjaftoi për Gjermaninë. Edhe pse ajo mori Francën, Belgjikën, Holandën dhe Norvegjinë, dhe Rusia nënshtroi Suedinë.
  Filluan përgatitjet e Vilhelmit për një luftë të re me Rusinë. Kriza e vitit 1929 e përkeqësoi situatën. Austro-Hungaria dhe Gjermania kontrollonin pothuajse të gjithë Evropën. Dhe një pjesë e Afrikës... Dhe Britanisë. Por kishte ende SHBA dhe Kanada. Vilhelmi dhe Nikolla II nuk kishin vendosur ende të shkonin në luftë me njëri-tjetrin. Për më tepër, Rusia më së paku donte të luftonte, duke tretur territore të gjera. Për të përshpejtuar asimilimin e tyre, Car Nikolla II madje i lejoi rusët të kishin katër gra. Ajo që u parashikua në Koncilin e Tetë Ekumenik.
  Një vendim i ngjashëm u mor në 1925. Dhe në vitin 1926, Nikolla II mori një grua tjetër. Siç doli, vendimi nuk ishte budalla. Në vitin 1929, perandori pati një vajzë tjetër. Dhe më 25 nëntor 1932, më në fund lindi një djalë i shëndetshëm. Nikolla i dytë e quajti Pjetër. Për nder të Pjetrit të Madh.
  Dhe në vitin 1933, më 15 maj, filloi një luftë e re. Gjermania i shpalli luftë Kanadasë. Si një dominim i Britanisë. Dy muaj më vonë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në krye me Roosevelt, pavarësisht krizës ekonomike, hynë në luftë me Gjermaninë. Ata nuk donin të hiqnin dorë nga Kanadaja.
  Tashmë në moshë të mesme, por agresiv, Wilhelm fillimisht u përpoq të luftonte i vetëm, pa kërkuar ndihmën ruse. Ai priste të bënte gjithçka vetë. Por nuk është aq e lehtë të pushtosh një territor të ndarë nga një oqean. Për më tepër, Shtetet e Bashkuara ndërtuan shpejt tanke dhe një ushtri. Dhe ata formuan regjimente... Lufta zgjati një vit të tërë pa shumë sukses për gjermanët. E cila arriti të kapte vetëm Islandën dhe Grenlandën. Por në Kanada ata nuk mund ta kapnin atë.
  Wilhelm iu drejtua Carit Nikolla II: "Më ndihmo, koleg". Ju jeni kushëriri dhe vëllai im. Vetë Nikolla II kishte plane për Alaskën dhe Kanadanë. Epo, vendosa që nuk janë perënditë ata që skalitin enë. Dhe e mori dhe më 25 qershor 1934 i shpalli luftë SHBA-së dhe Kanadasë. Trupat e tij lëvizën nëpër Alaskë, nëpër territorin amerikan.
  Në këtë kohë, hekurudha për në Chukotka ishte ndërtuar tashmë dhe trupat ruse po përparonin me sukses. Në anën e tyre ishte një epërsi numerike dhe tanket më të mira në botë, të lehta, të rënda dhe të mesme.
  Pra, Amerika duhej të përballej me forca të pabarabarta.
  Dhe Nikolla II, siç e shohim, është me të vërtetë mbi një kalë të bardhë. Dhe një fitore pas tjetrës. Trupat ruse po marshojnë nëpër Alaskë. Dhe ata marrin qytet pas qyteti, fshat pas fshati.
  Gjermanët po përpiqen të zbarkojnë në Kubë. Lufta po rritet. Kaiser Wilhelm i shkruan Nikollës II:
  - Unë dhe rusët kemi qenë dhe do të jemi gjithmonë të bashkuar. Dhe ne nuk do të grindemi kurrë. Pra, le të përfundojë Amerikën.
  Për shkak të komunikimeve të zgjeruara, progresi ishte pak më i ngadalshëm se sa ishte planifikuar. Por trupat cariste ruse megjithatë pushtuan të gjithë Alaskën në pesë muaj luftime dhe hynë në Kanada.
  Ruzvelt madje i ofroi paqe Rusisë, duke premtuar se do të hiqte dorë nga Alaska, por ishte tepër vonë. Lufta vazhdoi me braktisje të egër.
  Në dimrin e vitit 1935, pavarësisht kushteve të vështira të motit, trupat ruse arritën në kufijtë e SHBA-së në veri. Luftimet vazhduan në pranverë... Trupat ruse kryen një operacion pas tjetrit dhe në fund të korrikut pushtuan pothuajse të gjithë Kanadanë. Dhe në gusht ata rrethuan Filadelfian.
  SHBA gjendet në një situatë shumë të vështirë. Por ata luftuan në mënyrë të dëshpëruar... Megjithatë, nga fundi i vitit 1935, më shumë se një e treta e territorit amerikan ishte pushtuar tashmë. Dhe në dimër, sukseset cariste ishin edhe më të mëdha... Në fillim të marsit 1936, ata iu afruan Uashingtonit dhe Nju Jorkut.
  Dhe në prill u morën të dy qytetet... Lufta vazhdoi deri në gusht derisa u pushtua i gjithë territori i Shteteve të Bashkuara.
  Pastaj erdhi ofensiva në Meksikë, e kështu me radhë, në të gjithë territorin.
  Vilhelmi i propozoi Nikollës II të përfundonte ndarjen e të gjithë botës. Nikolla II ra dakord.
  Gjatë vitit 1937, e gjithë Amerika Latine u pushtua nga trupat ruse. Kështu, Nikolla II përfundoi ndarjen e botës me gjermanët. Dhe kanë mbetur vetëm tre perandori: më e madhja: ruse, pastaj gjermane dhe akoma më tej Austro-Hungaria.
  Rusia u bë kështu hegjemon botëror, por... Nikolla II është ende një car i madh, por i vdekshëm. Vdiq në gusht 1939. Dhe i moshuari Wilhelm sulmoi Rusinë më 1 shtator 1939. Ai vendosi të përfitonte nga fakti se Pjetri i Katërt ishte ende një djalë, as shtatë vjeç. Dhe ai vendosi që ndërsa regjentët sundonin Rusinë, ishte më mirë të godiste. Dy ditë më vonë në luftë hyri edhe Austro-Hungaria. Të gjitha vendet anembanë botës u tërhoqën në konfrontim. Lufta e fundit në historinë e planetit Tokë ka filluar.
  Ushtria cariste nuk kishte të barabartë për nga numri dhe cilësia e armëve. Tanket dhe avionët rusë janë ende më të mirët në botë.
  Dhe betejat e treguan këtë. Po kështu edhe komandantët e rinj të talentuar.
  Por Austro-Hungaria doli të ishte hallka e dobët që në fillim. Dhe ajo humbi pothuajse që në ditët e para. Ushtria cariste mundi austriakët, mori Lvov, dhe më pas Peremyl. Vetëm duke hequr një pjesë të forcave të tyre nga Polonia, gjermanët i shpëtuan austriakët nga disfata e plotë. Por edhe kjo kishte pak dobi. Përpjekja për të marrë Varshavën nga ushtria e Kaiserit dështoi në turp. Dhe trupat ruse i shtynë me forcë më shumë se dyqind kilometra.
  Gjermanët ndaluan trupat ruse me shumë vështirësi. I gjithë dimri kaloi në beteja. Në pranverë, betejat ishin gjithashtu në lëvizje të plotë. Trupat ruse gradualisht morën iniciativën. Ata kishin disa herë më shumë ushtarë, dhe për këtë arsye deri në verë ata ishin në gjendje t'i rraskapitnin gjermanët aq shumë në përleshjet e ndërsjella, saqë ata filluan të dorëzoheshin. Në të njëjtën kohë, filloi një ofensivë kundër Austro-Hungarisë. Në vjeshtë Budapesti ishte i rrethuar. Për më tepër, ushtria cariste pushtoi zotërimet gjermane në Kanada. Dhe në dimrin e 1940-1941, ushtria cariste preu Prusinë Lindore. Dhe deri në prill 1941 ajo arriti në Oder.
  Pozicioni i gjermanëve u bë jashtëzakonisht i vështirë. Në maj 1941, Vjena ra. Dhe gjatë verës, rusët arritën në Alpe dhe çliruan Venedikun. Hymë në rajonet jugore të Gjermanisë.
  Dhe në vjeshtë ata më në fund pushtuan Italinë. Ofensiva dimërore kundër Berlinit përfundoi me kapjen e saj më 30 janar 1942. Pas së cilës rezistenca e gjermanëve, të cilët tashmë kishin humbur të gjitha pasuritë e tyre në Afrikë, u dobësua. Rusët arritën në Rhine deri në prill. Pas së cilës, më 22 prill, mbetjet e forcave gjermane kapitulluan.
  Kështu përfundoi lufta e fundit në planetin Tokë. Përfundoi me fitoren dhe suksesin e Rusisë cariste.
  Më pas erdhi pushtimi i hapësirës së jashtme. Në vitin 1936, njeriu i parë rus fluturoi në hapësirë. Fluturoi rreth planetit Tokë. Dhe në vitin 1945, më 9 maj, rusët zbritën në Hënë.
  Ata fluturuan në Mars në 1967. Në Venus në 1969. Tek Merkuri në 1972. Dhe në satelitët e Jupiterit në 1973. Njeriu u ul në planetin më të largët Pluton tashmë në 1980. Dhe në vitin 2003, u zhvillua fluturimi i parë jashtë sistemit diellor në historinë njerëzore. Anija ruse fluturoi për në Alaf Centauri dhe u kthye në vitin 2018.
  Që nga viti 2020, Rusia ende sundohet nga Pjetri i Katërt, i cili, falë arritjeve të mjekësisë moderne, nuk është aspak një plak. Pjetri i Katërt ka mbretëruar për tetëdhjetë e një vjet dhe mbretërimi i tij është më i gjati në historinë e botës. Ku dihen datat e sakta të mbretërimit, sigurisht.
  Epo, tani për tani, gjithçka është e qetë në botë, si gjithmonë. Dhe edhe pak i mërzitshëm... Njerëzit kanë një jetë të mirë. Vërtetë, ka probleme me mbipopullimin. Por kufizimet e lindjes tashmë po futen këtu.
  Ortodoksia është modernizuar. Priftërinjtë ishin rruar dhe veshur me uniforma me rripa supe.
  Zhvillimi i teknologjisë ka krijuar papunësi të madhe. Por edhe ky problem zgjidhet. Hiperneti është zhvilluar.
  Hulumtimet janë duke u zhvilluar dhe anije kozmike të afta të lëvizin më shpejt se shpejtësia e dritës tashmë janë krijuar. Po, mirë për Rusinë cariste dhe gjithë botën nën sundimin e Romanovëve. Kjo dinasti më e lavdishme në historinë e njerëzimit.
  At Car Nikolla. Ndërtoni një parajsë në planetin Tokë!
  Dmitry Medvedev hodhi poshtë strategjinë. Ai pushtoi të gjithë botën për carët rusë. Tregoi të menduarit e tij strategjik. Ai arriti sukses të madh dhe ra përsëri në gjumë, i veshur dhe ëndërruar si më parë.
  Kuropatkin tha:
  - Qetë! Vetëm paqe!
  Gjenerali Linevich vuri në dukje me alarm:
  - Shkëlqesia juaj, ndoshta mund të godasim tani?
  Gjenerali adjutanti Kuropatkin tha:
  - Jo! Sigurisht që jo! Mund të jetë një kurth japonez!
  Gjenerali Linevich me ndrojtje tha:
  - Ky është shansi ynë për ta fituar përfundimisht këtë luftë!
  Kuropatkin deklaroi me një zë që dridhej:
  - Durim, durim e më shumë durim!
  Linevich kundërshtoi më me zemërim:
  - Por Alexander Suvorov tha: një moment jep fitore!
  Kuropatkin mërmëriti thatë:
  - Unë komandoj këtu! Dhe ne duhet së pari të ruajmë ushtrinë. Dhe në përgjithësi, Japonisë së shpejti do t'i mbarojë avulli!
  Linevich sugjeroi:
  - Ndoshta duhet të bëjmë të paktën një zbulim?
  Kuropatkin pa dëshirë pranoi:
  - Kjo është e mundur, vetëm ki kujdes!
  Linevich bërtiti në mënyrë agresive:
  - Në emër të Carit dhe Atdheut!
  Ndërkohë, supertanku po pastronte japonezët. I rrëzoi, i qëlloi në mënyra të ndryshme.
  Alenka këmbëzbathur, duke qëlluar pa mëshirë, e pyeti presidentin në detyrë:
  - A është ky operacioni ynë i fundit?
  Medvedev pyeti me një buzëqeshje:
  - Pse mendon keshtu?
  Bisha me flokë të kuqe tha:
  - Japonezët nuk kanë më formacione të mëdha!
  Duke gozhduar dhe qëlluar samurain, Natasha gjithashtu ra dakord:
  - Por, në fakt, Japonia nuk ka asgjë tjetër për të luftuar!
  Medvedev u përgjigj me një vështrim disi të pasigurt:
  - Japonia mund të mbledhë më shumë trupa të reja dhe të blejë anije të reja nga Amerika dhe Britania. Pra, le ta pranojmë, lufta nuk ka mbaruar ende!
  Alenka gjysmë e zhveshur, duke qëlluar në samurai, tha:
  - Po sikur Rusia t'i ofronte paqe Japonisë me kushte të moderuara? Ne do të marrim vetëm kurrizin e Kurilit dhe gjithçka tjetër do të mbetet si para luftës?
  Presidenti në detyrë u pajtua:
  - Në këtë rast, me shumë mundësi do të ketë paqe!
  Margarita tha me zemërim:
  - Nëse jo për revolucionin, japonezët ende do të ishin mundur. Ata nuk do të shkonin askund!
  Natasha me këmbë të zhveshur, duke derdhur zjarr mbi samurai, ra dakord me gatishmëri:
  - Sigurisht! Ata nuk do të shkonin askund!
  Cool Alenka, duke i shqyer japonezët me predha, sugjeroi:
  - Le të kapim Mikado!
  Natasha u hodh lart në mënyrë agresive:
  - Të kapet Mikado? Epo, interesante!
  Margarita tha me një buzëqeshje:
  - A nuk do të ishte shumë?
  Medvedev gjithashtu shprehu dyshime:
  - A nuk është shumë kjo? Në fund të fundit, është një gjë të mbrosh veten dhe një tjetër të ndërhysh në Japoni, e cila, le ta pranojmë, gjithashtu nuk po lufton në tokat origjinale ruse!
  Alenka këmbëzbathur fërshëlleu, duke i goditur përsëri japonezët me predha:
  - A ia vlen të tregosh një mëshirë të tillë?
  Natasha, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, tundi me kokë:
  - Vërtet, pse na duhet kjo? Ne mund të kapim edhe Mikado!
  Margarita qeshi:
  - Unë jam me ju si në luftë! Dhe në luftë, si për ju!
  Medvedev u përgjigj ashpër:
  - Duhet të dish kur të ndalosh! Ne nuk jemi njerëz të rastësishëm! Ne jemi ata që e ndryshojmë seriozisht dhe me vetëdije historinë! Kështu që ju duhet të tregoni ndjenja, duke përfshirë masat!
  Alenka këmbëzbathur qëlloi dhe këndoi:
  - Eh, masë, masë! Sa shumë kolera ka!
  Supertanku po punonte në mënyrë aktive. Më shumë se njëqind e njëzet e pesë mijë japonezë janë shkatërruar tashmë. Gjysma e mbetur.
  Natasha këndoi me një buzëqeshje:
  - Ne do të shkatërrojmë të gjithë botën e dhunës,
  Në tokë dhe më pas
  Ne do të ndërtojmë një botë të re të lezetshme,
  Kështu që telashet dhe problemet të mos ekzistojnë në të!
  Alenka këmbëzbathur, duke lëshuar një zjarr shumë vdekjeprurës, fërshëllei:
  - Për një mbret të mirë dhe të drejtë!
  Margarita sugjeroi:
  - Apo ndoshta do të rrëmbejmë disa fuçi trofesh sake?
  Alenka këmbëzbathur buzëqeshi me helm:
  - Cfare deshiron te pish?
  Margarita tundi kokën negativisht:
  - Atletët nuk pinë!
  Alenka këmbëzbathur, pasi hodhi në erë një bateri tjetër, qeshi:
  - Nga pjatat e vogla!
  Natasha sugjeroi:
  - Le të pimë birrë palme. Është më e shëndetshme!
  Dhe ajo rrëzoi më shumë japonezë.
  Medvedev u përgjigj:
  - Biznesi në fillim, argëtimi më vonë!
  A nuk duhet ta dijë këtë presidenti në detyrë? A nuk ishte gjithmonë i zënë dhe i zënë?
  Po, një nga dekretet e para të presidentit në detyrë Medvedev ishte rritja e pagave të deputetëve të Dumës së Shtetit tre herë. Po deputetët? Ata shtynë zgjedhjet presidenciale. Kështu, Medvedev shërbeu si ushtrues detyre i presidentit në Rusi për një kohë mjaft të gjatë.
  Dhe kjo madje u bë një situatë unike. Kur kreu i shtetit kryen detyrat e tij për kaq kohë. Por ndryshimi nuk vjen. Më saktësisht, gjithçka ndryshoi për keq nën Medvedev. Sikur pasuria, e cila e donte kaq shumë Putinin, vendosi të hakmerret ndaj pasuesit të tij. Çfarë nuk shkon me të!
  Tanku i modernizuar T-95 vazhdoi të shfaroste samurai në progresion gjeometrik. Kjo makinë tregoi efektivitetin e saj. Dhe forca negative e tërbimit të shumëzimit të kuazi-materies.
  Alenka gjysmë e zhveshur, duke qëlluar drejt japonezëve, logjikisht vërejti:
  - Megjithatë, kjo nuk është plotësisht e saktë. Rezulton se nuk mund të bëjmë asgjë pa superarmë!
  Natasha këmbëzbathur u përgjigj me zemërim:
  - Disa fuqi më të larta e penguan Rusinë të fitonte luftën me Japoninë. Por ishte planifikuar një gjë e mirë, ungjillizimi i Kinës. Dhe nuk doli shumë e bukur!
  Margarita bëri pyetjen e qartë:
  - Po Zoti atëherë? Pse nuk e ndihmoi Ortodoksinë?
  Alenka pothuajse e zhveshur, duke dërguar predhë pas predhe, vuri në dukje:
  - Kjo eshte! Në fakt, lejoni japonezët të fitojnë mbi vendin ortodoks. Kjo është vërtet një tradhti e tillë ndaj besimit rus!
  Natasha, duke derdhur zjarr mbi japonezët, tha me zemërim:
  - Feja perandorake nuk duhet të jetë pacifiste. A është e mundur të bëhesh një vend i madh nëse jeton sipas urdhrit: nëse të godasin në faqen e djathtë, kthehu majtas!
  Alenka e lezetshme u pajtua me këtë, duke shtypur japonezët:
  - Sigurisht! Nuk kemi nevojë për pacifizëm! Duaje armikun tënd! A është ky një urdhërim?
  Margarita këndoi me entuziazëm:
  Kushdo që është njeri lind luftëtar,
  Kështu ndodhi - gorilla mori gurin.
  Kur i gjalli është i dënuar të luftojë,
  Dhe zjarri digjet nxehtë në zemër!
  
  Djali sheh një mitraloz në ëndrrat e tij,
  Ai preferon një tank sesa një limuzinë.
  Kush dëshiron të shndërrojë një qindarkë në një nikel -
  Që nga lindja ai e kupton se pushteti sundon!
  Natasha bërtiti, duke derdhur zjarr mbi japonezët me tërbimin e një vullkani flluskues:
  - Po, automatik! Dhe forca është gjëja kryesore! Ne duhet të fitojmë!
  Alenka këmbëzbathur fërshëlleu me furi dhe tërbim, duke rrëzuar japonezët:
  - Unë jam ajo që kam lindur për të fituar! Dhe asgjë më pak. Fitorja jonë do të jetë e jona!
  Natasha ra dakord, duke shtypur gishtat e zhveshur të këmbëve të saj muskulare në butonat e levës:
  - Më së miri do të jetë kështu! Ne kemi qeverisur dhe do të sundojmë gjithmonë! Dua të them, Rusia!
  Alenka këmbëzbathur, duke mposhtur japonezët, bërtiti:
  - Nuk do të gënjej, dua të sundoj! Por jo vetëm një makinë e ndryshkur, por një perandori e tërë!
  Dhe vajza tashmë ka fshirë baterinë e fundit të Tokës së Diellit që po lind. Ajo është aq bukuroshe sa duhet të jetë kampione bote. Dhe kurrë mos u dorëzoni para dobësisë dhe ndrojtjes.
  Natasha, duke qëlluar, mërmëriti:
  - Do të bëhem mbretëreshë! Ose, më mirë akoma, perandoresha!
  Alenka këmbëzbathur vazhdoi:
  - Po lufta, po lufta, ajo është grua e keqe dhe kurvë! Por prodhon djem të pashëm, thotë - vrite frikacakin në ty!
  Margarita pohoi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Ashtu është, vrite frikacakin në vetvete! Unë mendoj se nëse Nikolla II abdikoi fronin, nuk ishte aspak për shkak të frikacakëve!
  Alenka gjysmë e zhveshur deklaroi me vendosmëri:
  - Tani ai nuk do të heqë dorë! Ne do ta forcojmë fronin mbretëror që të qëndrojë me shekuj!
  Natasha bërtiti:
  - Bëhu një Car i madh Nikolla II! Ne ju mbështesim! Nuk do të ketë revolucion - do të ketë Rusinë e Madhe!
  Më në fund, luftëtarët përfunduan me shfarosjen e ushtrisë së Tokës së Diellit që po lind. Më shumë se dyqind e pesëdhjetë mijë ushtarë dhe oficerë u vranë. Kështu, pothuajse të gjitha forcat tokësore të Japonisë u shkatërruan. Ashtu si marina pushoi së ekzistuari.
  Alenka këmbëzbathur tha me një buzëqeshje:
  - Ia vlente mundimi? Pra, doja të thosha të trembem? Pa rezistuar shumë gjatë, ushtria arriti të mposht Rusinë!
  Natasha tha me besim:
  - Rusia humbi vetëm për shkak të kolonës së pestë. Përndryshe, ne do të kishim fituar gjithsesi!
  Margarita e pyeti presidentin në detyrë:
  - Çfarë do të shkojmë për të bërë? Të kthehemi apo të vazhdojmë?
  Medvedev, i cili po humbiste energjinë, ndezi kompjuterin dhe tha:
  - Tani do të na jepet një parashikim i zhvillimit të mëtejshëm të Rusisë cariste. Nëse gjithçka shkon mirë, ne do të kthehemi.
  U dëgjua një zë i këndshëm femëror;
  Pas shkatërrimit të plotë të forcave tokësore dhe marinës japoneze, Mikado ofroi paqe. SHBA dhe Britania ranë dakord të veprojnë si ndërmjetës.
  Kushtet ishin të favorshme për Rusinë. Vendi mori kurrizin Kuril dhe Tajvanin.
  Si dhe kontrollin mbi Mançurinë, Korenë, Mongolinë. Për më tepër, Japonia pagoi gjithashtu një dëmshpërblim prej dyqind e pesëdhjetë milionë rubla ruse ari.
  Autoriteti i Car Nikollës II u rrit dhe pati një rënie në ndjenjat revolucionare. Vendi filloi një rimëkëmbje të shpejtë ekonomike. Zheltorossiya u ngrit. Një pjesë e Kinës u bë vullnetarisht pjesë e Rusisë, si dhe Koreja dhe Mongolia. Perandoria Cariste u bë më e madhe dhe popullsia e saj u rrit. Rritja ekonomike filloi më herët se në historinë reale dhe ishte më e fortë.
  Nuk kishte Duma Shtetërore dhe qeveria cariste mund të përgatitej më mirë për Luftën e Parë Botërore. Tanket e para të lehta në botë "Luna"-2 në prodhim masiv dhe bombarduesit me katër motorë "Ilya Muromets" dhe "Svyatogor" u shfaqën në Rusi. Lufta e Parë Botërore filloi gjithsesi, por ishte më e suksesshme për Rusinë.
  Meqenëse mbreti kishte një popullsi, ekonomi dhe ushtri më të madhe. Dhe pozicioni i brendshëm është më i fortë. Nuk ka Duma Shtetërore - një vatër rebelimi dhe grushti ushtarak.
  Me sukses të ndryshëm, por, në përgjithësi, me iniciativën e Rusisë dhe me fitimin e shumicës së betejave, lufta përfundoi më 7 nëntor 1915 me dorëzimin e Gjermanisë. Austro-Hungaria u shemb dhe u nda. Galicia dhe Bukovina u bënë provinca ruse. Krakovi dhe tokat përreth hynë në Mbretërinë e Polonisë, si dhe Poznan, Danzig dhe një pjesë të Prusisë Lindore. Dhe Klaipeda u bashkua me provincën baltike. U shfaq Çekosllovakia - një mbretëri brenda Rusisë.
  Rumania aneksoi Transilvaninë. Hungaria u bë një mbretëri e pavarur, por nën patronazhin e Rusisë, dhe Car Nikolla si bashkësundimtar. Austria është bërë një vend shumë i vogël. Jugosllavia u ngrit, gjithashtu e fshehur nga qeveria ruse dhe nën bashkësundimtarin Nikolla II.
  Turqia është zhdukur nga harta politike e botës. Iraku dhe Palestina u bënë pjesë e Britanisë, Siria u bë pjesë e Francës, Azia e Vogël dhe Stambolli u bënë provinca ruse. Kështu, Rusia përsëri rriti territorin e saj. Por nuk mbaroi me kaq. Pastaj Gadishulli Saudit u pushtua së bashku me francezët dhe britanikët. Dhe më pas Rusia dhe Britania ndanë Iranin dhe Afganistanin. Veriu dhe qendra u bënë provinca ruse, dhe jugu një koloni britanike.
  Bota dukej se ishte bërë e qëndrueshme. Lufta vazhdoi vetëm në Kinë. Por në vitin 1929 shpërtheu një krizë e rëndë ekonomike, e cila çoi në Depresionin e Madh.
  Ndjenjat revolucionare po rriteshin përsëri në Rusi. Shpërthyen greva dhe protesta. Por kriza doli të ishte jo shumë e rëndë. Për më tepër, në 1931, lufta me Japoninë shpërtheu përsëri.
  Samurai donte hakmarrje. Por këtë herë ushtria ruse ishte më e fortë në të gjitha aspektet. Dhe Admirali Kolchak është një komandant i shkëlqyer detar.
  Japonia jo vetëm që u mund, por edhe u kap. Car Nikolla II u kurorëzua zyrtarisht Perandori Mikado i Japonisë në shkurt 1932. Kështu, Rusia u zgjerua edhe më shumë. Dhe aneksoi pothuajse të gjithë Kinën.
  Si për nga popullsia ashtu edhe për nga territori, Rusia nuk kishte të barabartë. Për më tepër, Perandoria Britanike po dobësohej. Hitleri erdhi në pushtet në Gjermani në vitin 1933, por çfarë mund të bënte kundër Rusisë? Mos u mërzit. Car Nikolla II vdiq në vitin 1937, pasi kishte shijuar një mbretërim shumë të suksesshëm, i dyti më i gjatë pas Ivanit të Tmerrshëm. Dhe me pushtime rekord për nga sipërfaqja dhe popullsia.
  Sidoqoftë, jo gjithçka funksionoi për mbretin në jetën e tij personale. Trashëgimtari Alexei vdiq i ri. Për shkak të një martese të pabarabartë, vëllai i vogël Mikhail u privua nga e drejta për fronin e Rusisë.
  Kurora u trashëgua nga Kirill Romanov, i cili vdiq në vitin 1938 pa jetuar as një vit. Dhe djali i tij Vladimiri i Tretë u bë mbreti i ri. Ai u kurorëzua dhe monarku mbretëroi i lumtur deri në vitin 1992. Dhe Rusia së pari mori kolonitë nga Franca dhe Britania, së bashku me Gjermaninë. Pastaj ajo pushtoi Gjermaninë. Dhe pastaj e gjithë bota. Me pak fjalë, Cari i ri Gjergji i Parë u bë perandor botëror në 1992.
  Medvedev përfundoi shqyrtimin dhe tha:
  - Me sa duket, mjaft për këtë univers! Po kthehemi!
  Dhe të katër bërtitën:
  - Lavdi Carit Nikolla II!
  . EPILOG I NDËRMJETËM
  Medvedev u zgjua nga një telefonatë... Ai u informua se inaugurimi i Zelensky si president i Rusisë dhe Ukrainës tashmë ishte duke u zhvilluar. Dhe se, thonë ata, është koha që Dmitry Anatolyevich të largohet nga zyra.
  Medvedev u pajtua me ngurrim. Para se të largohesha, u rrua dhe u lava.
  Më pas u largua nga zyra. Ai u transportua me një automjet special. Gjatë rrugës, ata thanë se do të ishte më mirë që Medvedev të fluturonte në Ishujt Kanarie për të pushuar atje.
  Dhe Zelensky bëri një tjetër shfaqje të inaugurimit të tij. Si zakonisht, plot ngjyra me fishekzjarre dhe kërcime. Në ditën e inaugurimit, Vitali Klitschko u përlesh me Michael Tyson në stadiumin e Kievit. Boksieri i famshëm amerikan pranoi meçin për shkak të problemeve të mëdha me para. Klitschko dominoi të dymbëdhjetë raundet, por diplomatikisht nuk e nokautoi Tyson.
  Formalisht, u luajt një nga versionet e vogla të kampionit të botës.
  Pas së cilës Vitali Klitschko iu dha një rrip diamanti.
  Vladimir Zelensky mori urime nga të gjitha vendet e botës - përfshirë Kinën. Për më tepër, në Perandorinë Qiellore, trazirat popullore u intensifikuan. Njeriu nuk jeton vetëm me bukë. Njerëzit donin demokraci dhe liri. Despotizmi i Partisë Komuniste Kineze ishte ngopur; të gjithë donin lirinë.
  Zelensky është bërë pikërisht një simbol i tillë. Një simbol i forcës demokratike, pas rënies së diktaturës së shërbimeve sekrete nën Putin.
  Zelensky foli shumë për ndryshimet, ekonominë dhe arritjet e reja. Tashmë ka pasur një konkurs për postin e kryeministrit në Rusi. Ishin disa mijëra aplikantë. Procesi i përzgjedhjes ishte shumë intensiv. Dhe dukej e mrekullueshme.
  Deri tani gjithçka po shkonte mjaft mirë. Zelensky madje bëri një salto në inaugurimin e tij. Mori duartrokitje. Më pas ai demonstroi njohuritë e tij të gjuhëve të huaja. Ai veproi shumë aktivisht dhe me vrull.
  Më në fund, Zelensky e mori dhe bëri disa fjalime të tjera.
  Më tej, pas inaugurimit, pasuan vendimet e personelit. Shumë ndryshime dhe fytyra të reja në qeveri.
  Kishte një përzgjedhje të vërtetë të "komisarëve të hekurt". Një revolucion i personelit po ndodhte në Rusi.
  Zelensky nxori shumë dekrete që në ditët e para. Lejohet shitja e alkoolit gjatë natës dhe në pikat e udhëtimit. Prezantoi taksa të reja për të pasurit. I hoqi imunitetin deputetëve dhe gjyqtarëve. Rritja e prodhimit. Prezantoi tarifa për tregtinë me Kinën.
  Në Bjellorusi u mbajt një referendum për bashkimin me Rusinë. Dhe kjo shkoi gjithashtu në meritë të Zelensky. Shumica e bjellorusëve mbështetën bashkimin me Rusinë.
  Zelensky u ankua se Medvedev i ngriti shumë arna, por premtoi se inflacioni do të qetësohej. Dhe se asgjë e keqe nuk do të ndodhë.
  Në të vërtetë, rritja e çmimeve shpejt u ndal. Dhe ekonomia ruse filloi të rritet. Dhe në Kaukaz, veprimet militante disi u shuan. U bë shumë më e qetë.
  Zelensky më në fund propozoi një kandidaturë për postin e kryeministrit të Rusisë. Ajo u bë doktor i shkencave tridhjetë e dy vjeç Alexey Bolshakov. Ai fitoi konkursin me shumë besim. Dhe ai u bë kryeministër, më i riu në historinë ruse.
  Medvedev fluturoi në Ishujt Kanarie me pushime dhe mori pensionin e ish-presidentit, thjesht duke u argëtuar. Deri më tani ai nuk ka pasur asnjë problem. Por Shoigu u arrestua dhe u akuzua për përpjekje për një grusht shteti. Çfarë donte ai?
  Kishte edhe plot zgjidhje të tjera... Në Amerikë fitoi një demokrate dyzet e një vjeçare. Kështu, qeveria ndryshoi. Dhe një grua dhe kandidatja më e re në historinë e SHBA erdhi në pushtet. Epoka e Trump ka mbaruar . Por miqësia me Rusinë sapo ka filluar të lulëzojë. Natyrisht, kundër Kinës diktatoriale, Shtetet e Bashkuara dhe Perandoria e re Ruse tani ishin miq.
  Zelensky madje mbajti një referendum dhe prezantoi një emër tjetër: në vend të kësaj, Rusi - Kievan Rus. E cila gjithashtu foli shumë. Bjellorusia u bashkua me federatën. Dhe filloi ringjallja e perandorisë... Mbi baza demokratike.
  Presidentja e re grua e Shteteve të Bashkuara trashëgoi armiqësinë e Trump ndaj Kinës dhe iu përkushtua krijimit të një koalicioni. Kievan Rus u zhvillua me sukses ekonomikisht nën Zelensky. Rusia e kufizoi disi Kinën. Më pas, ajo u bashkua me NATO-n. Së shpejti në Kazakistan erdhi në pushtet një qeveri pro-ruse dhe u formua një shtet bashkimi. Rusët po shtrëngonin Azinë Qendrore larg Kinës. Konfrontimi vazhdoi të rritej.
  fushatë kundër Stalinit dhe kundër Putinit . Ai i privoi Stalinin dhe Putinin nga të gjitha çmimet që Medvedev u dha atyre.
  Por gjithçka doli në mënyrë paqësore. Edhe pse komunistët protestuan. Ne shkuam në mitingje.
  Dhe atje Leninin e nxorrën përfundimisht nga mauzoleumi. Një lloj gëzimi për shumë njerëz. Dhe Kisha Ortodokse kanonizoi Aleksandrin II dhe Ivanin e Tmerrshëm, carët rusë. Është rritur edhe numri i monumenteve të Nikollës II.
  Carizmi dhe perëndimorizmi u bënë disi modë. Ata u afruan më shumë me Evropën dhe të huajt filluan të merrnin shumë poste. Rusia është bërë pjesë e botës perëndimore dhe pas largimit të Trump, procesi i globalizimit u intensifikua. Dhe Kina ra në izolim dhe u përball me trazira të brendshme.
  Në të njëjtën kohë, Zelensky rriti lindjen në perandorinë sllave. Fluturimi i premtuar prej kohësh në Hënë më në fund u zhvillua. Dhe gjithçka funksionoi disi e mrekullueshme.
  Marrëdhëniet aleate u krijuan midis Rusisë dhe Shteteve të Bashkuara, ose më saktë midis Rusisë së Kievit dhe Amerikës.
  Dhe konfrontimi është një gjë e së kaluarës. Bota është bërë gjithnjë e më globale dhe e sigurt. Edhe pse kishte luftëra. Kievan Rus, së bashku me Shtetet e Bashkuara, kryen një operacion në Libi, ku i dhanë fund islamistëve. Më pas u morëm me Lindjen e Mesme, duke krijuar baza atje bashkë me Amerikën. Kievan Rus dhe Shtetet e Bashkuara së bashku filluan të anojnë botën dhe ta shtyjnë Kinën nga Afrika. Dhe këtu nuk mund të bëjmë pa luftëra. Dhe operacionet tokësore gjithashtu.
  Si Kievan Rus dhe Shtetet e Bashkuara kryen sulme ajrore së bashku.
  Gradualisht, kinezët u dëbuan nga e gjithë bota. Dhe perandoria qiellore ra në një krizë të thellë ekonomike dhe politike.
  Dhe Kievan Rus përparoi gjithnjë e më shumë.
  Rusia nuk ka njohur kurrë norma të tilla të rritjes ekonomike. Dhe se Kina u shemb - u ngrit Kievan Rus. Dhe u rrit me shpejtësi.
  Hekurudha për në Chukotka u ndërtua në kohë rekord. E cila në vetvete është shumë e lezetshme.
  Dhe ata po gërmonin një tunel nën Alaskë. Amerikanët gjithashtu filluan të ndërtonin një hekurudhë për t'u lidhur me Rusinë. Po ndërtohej edhe një hekurudhë për në Delhi... Në të njëjtën kohë, nga Siberia po hapeshin kanale për të ujitur Azinë Qendrore.
  Një operacion i përbashkët u krye kundër Iranit nga Shtetet e Bashkuara dhe Kievan Rus. Dhe u vendos një regjim i shëndoshë laik. Pas së cilës ata filluan të gërmojnë një kanal nga Deti Kaspik në Gjirin Persik.
  NATO u zgjerua për të përfshirë vendet arabe. Në Arabinë Saudite u ngrit një parlament. Gratë filluan të hiqnin burkat e tyre. Filloi ndërtimi i një shteti laik.
  Në mediat ruse të gjithë e qortuan Putinin për ekstremizëm dhe i hodhën baltë që gati e bëri Rusinë një koloni të Kinës, por shyqyr zotit që vdiq në kohë. Ata folën edhe fjalë më të ashpra. Por kundër Medvedev u hap një çështje penale. Dhe jo vetëm një.
  Stalini u nxor nga muri i Kremlinit. Lenini shumë më herët nga mauzoleumi.
  Ka ndryshuar shumë në simbolet shtetërore. Janë shfaqur disa lloje të reja flamujsh. E verdha iu shtua flamurit rus dhe bluja zëvendësoi blunë e lehtë.
  Kjo ishte gjithashtu interesante. Stema ka ndryshuar... Ka pasur edhe një reformë monetare. Ata këmbyen para sipas raportit: një me një mijë. U shfaq standardi i arit i rublës së Kievan Rus. Në të njëjtën kohë, u ngritën para të reja dhe të vjetra - një qindarkë - gjysmë kopeku, dhe gjysmë - një çerek qindarkë.
  Gjithçka është e rregullt...
  Filluan të ringjallen edhe titujt... U shfaqën princa, baronë, kontë, markezë, madje edhe dukë. Në veçanti, Zelensky u bë Duka. Moldavia gjithashtu u bë pjesë e Kievan Rus. Tashmë është folur për zgjedhjen e mbretit.
  Por Zelensky tha se presidenti i Kievan Rus do të zgjidhet vetëm nga populli. Dhe jo më shumë se dy mandate.
  Për më tepër, Zelensky uli mandatin e presidentit rus nga gjashtë vjet në pesë. Vërtetë, Zelensky shërbeu mandatin e tij të parë për gjashtë vjet.
  Në këtë kohë, ai kishte përfunduar aneksimin e Azisë Qendrore në Rusi. Dhe rivendosi kufijtë e BRSS. Vetëm shtetet baltike mbetën të papushtuara.
  Por amerikanët nuk donin të hiqnin dorë ende. Dhe kështu ata hoqën Azinë Qendrore dhe Kaukazin.
  Një luftë e re shpërtheu në Kaukaz, midis Armenisë dhe Azerbajxhanit. Dhe ajo ecte shumë mizore. Kështu Rusia ishte në gjendje të pushtonte këto republika dhe të mbante referendume për aneksimin e tyre.
  Kështu, Zelensky rifitoi Kaukazin, duke zgjeruar Rusinë e Kievit. Le ta pranojmë, ai është një pushtues. Për më tepër, ai është edhe demokrat... Perandoria e tij u zgjerua më tej...
  Pra, Afganistani tashmë gjatë mandatit të dytë të qeverisë, dhe një pjesë e Iranit u bënë pjesë e Rusisë.
  Në Shtetet e Bashkuara, një presidente femër fitoi një mandat të dytë. Deri më tani ajo ka qenë e suksesshme në ekonomi, dhe më e rëndësishmja, arriti të eliminojë Kinën. Çfarë fitore e madhe. Dhe Kievan Rus është tani një aleat i udhëhequr nga Zelensky.
  Por, sigurisht, fuqia e Rusisë po rritet shumë shpejt. Ajo tashmë ka aneksuar veriun e Irakut.
  Borzo sillet. Kievan Rus është vendi i parë në botë për sa i përket ritmeve të rritjes! Dhe ka tejkaluar Shtetet e Bashkuara në popullsi. Dhe tashmë në Amerikë po shikojnë me alarm - a është bërë Rusia shumë e fortë?
  Për më tepër, perandoria e Kievan Rus po zgjerohet. Tani shtetet baltike janë tashmë nën kontrollin e saj. Po, ky është një problem vërtet i madh për amerikanët. Zelensky tashmë ka mbledhur të gjitha territoret e mëparshme të BRSS.
  Dhe, si Cari rus, ai vazhdon zgjerimin e tij në jug. Tani Irani dhe Iraku janë bërë tërësisht pjesë e Rusisë së Kievit. Dhe Zelensky u zgjodh lehtësisht për një mandat të dytë në raundin e parë.
  Megjithëse kishte shumë kandidatë për president, zgjedhjet ishin demokratike.
  Zelensky tha se ai nuk do të ndjekë shembullin e Lukashenkos dhe të sundojë për gjithë jetën. Për më tepër, rrethanat e zhdukjes së Lukashenkos ishin ende të paqarta. Ndoshta Rusia dhe Perëndimi thjesht nuk kishin më nevojë për të. Dhe ai u zhduk... Por Zelensky vetëm po fiton forcë. Dhe me të vërtetë, mbretërimi i tij për sa i përket suksesit eklipson paraardhësit e tij, përfshirë Pjetrin e Madh.
  Në fakt, jo të gjithë janë në gjendje të rivendosin territorin e BRSS, plus Afganistanin, Iranin dhe Irakun.
  Por Zelensky nuk ndalet me kaq. Tani si Polonia ashtu edhe Finlanda janë nën sulm - ato dikur ishin gjithashtu pjesë e perandorisë cariste. Dhe me të vërtetë në këto vende mbahen referendume dhe ata vullnetarisht bashkohen me Kievan Rus.
  Suksese ka edhe në planin shkencor. Fluturimi i shumëpritur për në Mars ka ndodhur. Aty zbarkuan kozmonautë rusë. Morën dheun dhe lanë flamurin, që ishte një triumf i madh.
  Në të njëjtën kohë, Kievan Rus mori origjinalin Port Arthur nga Kina. Dhe duke përfituar nga fakti se në Kinë kishte filluar një luftë civile, ata morën Mançurinë nën mbrojtjen e tyre.
  Në të njëjtën kohë, Kievan Rus aneksoi një pjesë të Turqisë. Ato toka që iu dhanë Rusisë sipas Traktatit të Versajës. E cila ishte gjithashtu një lëvizje shumë e fortë. Zelensky zgjeroi më tej Kievan Rusinë si një perandori. Dhe në aspektin ekonomik, doli në krye, duke kaluar Shtetet e Bashkuara.
  Epo, Kina është zhytur në makthin e një lufte civile dhe tashmë ka filluar të ndahet.
  Kievan Rus u bë një vend i fuqishëm. Dhe popullariteti i Zelensky brenda vendit u rrit aq shumë sa njerëzit filluan ta lusin Vladimirin në gjunjë që ai të mos largohej. Qindra mijëra njerëz u mblodhën.
  Zelensky, si përjashtim, mbajti një referendum duke e lejuar atë të kandidojë për një mandat të tretë si kreu i Kievan Rus.
  Lideri ka ndryshuar në SHBA. Ai tashmë është bërë republikan. Dhe jo më aq i ri - më i vjetër se Zelensky. Kështu që marrëdhëniet midis Kievan Rus dhe Shteteve të Bashkuara filluan të përkeqësohen përsëri. Rusia tashmë është bërë me dhimbje më e fortë nën Zelensky. Ata kujtuan se, së bashku me sundimin ukrainas, ky është tashmë mandati i katërt i Zelensky.
  Kjo, thonë ata, nuk u reduktuan kompetencat e Presidentit rus. E vetmja gjë që bëri Zelensky ishte futja e një amendamenti në kushtetutë, sipas të cilit Duma e Shtetit ka të drejtë të shkarkojë një ministër individual me dy të tretat e votave, ose me një shumicë të thjeshtë duke kaluar dy herë një votë mosbesimi.
  Dhe ky ndryshim nuk është aq domethënës, pasi presidenti ruajti të drejtën për të emëruar të gjithë ministrat dhe për të përcaktuar strukturën e qeverisë. Dhe në Dumën e Shtetit, mbështetësit e Zelensky kanë një shumicë kushtetuese.
  Më domethënëse ishte futja e zgjedhjeve të drejtpërdrejta për Këshillin e Federatës, si dhe lejimi i të burgosurve për të votuar.
  Por, në përgjithësi, këtu përfundoi kufizimi i kompetencave të presidentit. E drejta për të hequr guvernatorët u ruajt. Madje në sferën legjislative është zgjeruar.
  Në Shtetet e Bashkuara, Zelensky filloi të akuzohej për autoritarizëm dhe se partia, "Shërbëtor i Popullit", kontrollon pothuajse të gjitha postet në shtet. LDPR dhe Partia Komuniste e Federatës Ruse pushuan së ekzistuari. U shfaq një parti - "Një botë e drejtë" nga e majta. Në vend të LDPR, u shfaqën Patriotët e Rusisë. Por partia e Shërbëtorit të Popullit dominoi plotësisht.
  Disa reforma prekën edhe kishën. Ortodoksia legalizoi të drejtën për të pasur katër gra, duke iu afruar më shumë Islamit. Qasja ndaj ikonave ka ndryshuar disi dhe ka pasur një afrim me protestantizmin. Ata filluan të thonë më shumë: se Zoti është Një dhe se njerëzit e thjeshtë nuk janë të denjë për adhurimin e Zotit.
  Në të njëjtën kohë, Triniteti u shfuqizua si një simbol jo biblik dhe i pakuptueshëm për njerëzit e thjeshtë.
  Dhe ata prezantuan: se Zoti është Një, Zoti Atë. Por termi Perëndi Biri nuk gjendet në Bibël. Për më tepër, nuk ka asnjë term: Zoti është Fryma e Shenjtë. Pra, pse të mos thjeshtoni fenë.
  Për më tepër, një Zot që varet në një kryq nuk frymëzon besim. Nëse Ai nuk mund të mbronte veten, atëherë si do t'i mbrojë njerëzit? Shkurt, kaluam në monoteizëm. Dhe vetë Bibla ishte e përzier me mitet e lashta sllave. U ngrit Ungjilli i Velesit.
  Është intensifikuar edhe ateizmi - thonë mos u tërhiqni me përralla njerëzore. Ne kemi një planet dhe nuk ka nevojë që njerëzit të besojnë në mrekulli dhe veçanërisht në fund të botës.
  Nuk do të ketë fund të botës dhe nuk duhet të ketë. Dhe njerëzimi duhet të bëhet një perandori hapësinore dhe të arrijë në skajin e galaktikës. Po galaktikat? Më shumë si universi. Dhe pasi të keni arritur skajin e universit, shkoni në një pjesë tjetër të universit. Në fund të fundit, ka një numër të panumërt universesh. Dhe kështu ju mund të fluturoni nga një univers në tjetrin. Dhe me kalimin e kohës, mësoni të krijoni veten! Dhe do të ketë universe të reja, të pamatshme në pothuajse të gjithë hapësirën.
  Dhe planeti Tokë është vetëm djepi i njerëzimit. Dhe në të ardhmen do të ketë një perandori prej 6 miliardë deri në gjashtë miliardë shkallë universesh, dhe pa pushuar së zgjeruari dhe pushtuar më tej hapësirën.
  Dhe kreu dhe presidenti i Kievan Rus Vladimir Zelensky, si një diell i ndritshëm shprese lind mbi planet!
  Dhe e ardhmja e tij dhe e ardhmja e Kievan Rus - qoftë e ndritshme!
  
  FORCA MADHORE KUR BRSS LUFTOI PA ALEATË
  Dhe kështu filloi një ndikim i papërmbajtshëm, duke mbyllur forcat aleate më 1 janar 1943. Trupat e goditura të Rommel u ndalën në kufirin me Libinë. Dhe të gjitha bombardimet e Gjermanisë naziste u ndalën. Përpjekjet për të fluturuar drejt Londrës gjithashtu rezultuan të dështuara. Avionët gjermanë nuk u rrëzuan, por u kthyen prapa. Ndodhi një mrekulli e paparë më parë, ndarja e botës me fuqi teomagjike.
  Sidoqoftë, në fillim kjo nuk i ndihmoi shumë gjermanët. Stalingrad, ose më saktë grupi Paulus në të, ndoshta, nuk mund të shpëtohej më. Dhe trupat sovjetike ecën përpara me besim. Ofensiva në Voronezh dhe në drejtime të tjera ishte e suksesshme. Pothuajse në kohë reale, Ushtria e Kuqe çliroi Kurskun, Belgorodin dhe Kharkovin.
  Sidoqoftë, pas transferimit të divizioneve me përvojë të Rommel nga Afrika dhe atyre forcave që në historinë reale u hodhën gjithashtu në shkretëtirat algjeriane dhe tuniziane pa asnjë përfitim, kundërsulmi i famshëm i Mainstein fitoi dukshëm forcë. Meqenëse në të morën pjesë dukshëm më shumë forca gjermane, veçanërisht aviacioni.
  Dhe tridhjetë "Tigrat" krejt të rinj që u mbërthyen në Sahara pa dobi doli të mos ishin aspak të tepërt.
  Këtu ndodhi mospërputhja e parë domethënëse me historinë reale. Mainstein nisi një kundërsulm katër ditë më parë dhe, duke pasur shumë më tepër forca, përparoi më shpejt. Kharkovi u kap nëntë ditë më parë, Belgorod dymbëdhjetë, dhe në lëvizje, dhe më e rëndësishmja, u mor Kursk, i cili në historinë reale nuk iu nënshtrua Fritz.
  Një numër i konsiderueshëm i forcave gjermane u përfshinë. Gjermanët përdorën rezerva të transferuara nga Franca, pothuajse të gjitha njësitë tankiste të gatshme luftarake dhe aviacionin kryesor. Çfarëdo që mund të thuhet, pothuajse gjysma e Luftwaffe u shpërqendrua nga Fronti Perëndimor, kështu që forca të konsiderueshme në ajrin e armikut u shtuan. Dhe këtë e tha gjatë kundërofensive gjermane, e cila i ngjante një goditje drapëri.
  Po, dhe Mainstein në historinë reale i tejkaloi gjeneralët sovjetikë, por këtu ai ka njëzet divizione më shumë forca tokësore dhe, duke marrë parasysh përqendrimin e burimeve, tre herë më shumë avionë. Dhe Focke-Wulf nuk është aspak i keq nëse përdoret si duhet: shpejtësia është e lartë, armët janë të fuqishme. Ajo që është domethënëse është se F-190 është më efektiv me epërsi numerike. Meqenëse armët e tij të fuqishme e lejojnë atë të rrëzojë një aeroplan me një lëvizje, dhe ai mund të shpëtojë për shkak të shpejtësisë së lartë të zhytjes.
  Trupat sovjetike pësuan një disfatë taktike dhe u larguan nga Kursk, shumë ushtarë dhe oficerë u rrethuan. Pjesërisht, disa vdiqën, të tjerët, megjithëse një pakicë prej tyre u kapën, shumë shpëtuan, megjithëse humbën pajisjet e tyre.
  Trupat sovjetike pësuan dëme kolosale dhe ofensiva e tyre u ndal. Por tanket gjermane nuk mund të ndërtonin suksesin e tyre për shkak të fillimit të shkrirjes së pranverës.
  U shfaq një ekuilibër i përkohshëm i pushtetit.
  Megjithatë, një fuqi e re mund të hyjë gjithashtu në luftë: Japonia. Edhe samurajit i kishin hapur duart. Amerika nuk është e aksesueshme, por as nuk po sulmon. Është e vërtetë që ushtria e fortë tokësore e Japonisë po ushtron presion mbi Kinën. Këtu Chiang Kai-shek u përball me një situatë shumë të vështirë. Ose përpiquni të arrini marrëveshje me japonezët, ose luftoni, por mos merrni më mbështetje me para dhe armë nga SHBA, Britania dhe vende të tjera.
  Natyrisht, gjermanët kishin dëshirë të madhe për hapjen e një fronti të dytë për të devijuar një pjesë të forcave armike nga lindja. Megjithatë, ata pësuan humbje të konsiderueshme. Stalingradi posaçërisht mori shumë energji. Trupat sovjetike gjithashtu humbën shumë dhe një pjesë e trupave përfunduan në kazanin e Kharkovit dhe Kurskut.
  Nazistët rritën prodhimin e tyre të armëve. Falë mungesës së bombardimeve, Krauts ishin në gjendje të rrisnin prodhimin e tankeve me një shifër më domethënëse, si dhe aviacionin. Bombardimi i pengoi nazistët më shumë sesa besohet zakonisht. Për më tepër, në historinë reale, Gjermania rriti prodhimin e pajisjeve kryesisht për shkak të ristrukturimit të ekonomisë në baza luftarake dhe përdorimit gjithnjë e më aktiv të punës së skllevërve, dhe jo sepse ato u bombarduan dobët.
  Tani për tani, gjermanët pritën dhe ndërtuan tanke të reja, ekuipazhe të trajnuar, duke u mbështetur në teknologjinë moderne. Në të njëjtën kohë, pyetja mbeti e hapur: ku të fillonte ofensivën? Parvazi i Kurskut nuk ekzistonte më. Dhe kjo është një e dhënë e natyrshme. Dhe kështu si vetë gjermanët ashtu edhe Hitleri hezituan. Kishte një ide për ta marrë Leningradin me stuhi. Edhe pse në këtë rast do të ishte e nevojshme të çaheshin fortifikime të fuqishme.
  Gjeneralët gjermanë nuk donin të shkonin më në Stalingrad. Por sinqerisht, zgjedhja nuk është e gjerë. A është e mundur të sulmosh vetë Moskën? Ndërmjet udhëheqësve fashistë lindën mosmarrëveshje serioze. Mainstein, Guderian dhe Rommel madje folën në kuptimin se ishte më mirë të mos sulmonin fare, por t'i linin rusët të fusin hundët dhe t'i joshin në një kurth.
  Një plan alternativ parashikonte nisjen e një ofensive nga Gadishulli Taman dhe Rostov-on-Don; Fritz mundën të mbronin këtë qytet të fortifikuar mirë duke transferuar përforcime nga grupi ballkanik, duke zëvendësuar trupat e tyre pushtuese me ato bullgare dhe italiane.
  Fuhrer, i cili pëlqente operacionet në të cilat trupat depërtojnë në drejtime konvergjente, ishte gjithnjë e më i prirur ndaj këtij plani, por ishte i ngadalshëm për ta zbatuar atë. Në veçanti, rezervuari Panther doli të ishte kapriçioz dhe shpesh prishej, kështu që kishte nevojë për modifikime. Lejoni trajnime shtesë të ekuipazhit. Dhe Fuhreri donte të vuloste më shumë "Tigra".
  Stalini përfundimisht u lodh nga kjo. Nga frika se një front i dytë do të hapej nga Japonia, e cila kishte arritur suksese të mëdha në Kinën jugore, ushtria tokësore e së cilës tashmë kishte tejkaluar shtatë milionë ushtarë dhe të dhëna për potencialin ushtarak në rritje të Rajhut të Tretë, ai vetë urdhëroi nisjen e një ofensive në drejtimet Kursk dhe Donbass. Hezitimi i Hitlerit dhe dëshira e Fuhrerit për të krijuar ndarje me qindra Tigra dhe Pantera çuan në parandalim.
  Sidoqoftë, trupat sovjetike, pasi kishin nisur ofensivën më 7 korrik 1943, nuk kishin një avantazh vendimtar në forcë. 5.56 milion trupa gjermane, rreth një milion e dyqind e pesëdhjetë mijë ushtarë satelitë, vepruan kundër 6.6 milion ushtarëve dhe oficerëve sovjetikë. Musolini, pas zhdukjes së kërcënimit të sulmit nga perëndimi dhe jugu, rriti ndjeshëm numrin e trupave italiane në lindje. Numri i njësive spanjolle gjithashtu u rrit. Salazar dërgoi gjithashtu një divizion "vullnetarësh". Luftuan gjithashtu legjionet franceze, rumunët, më aktivisht hungarezët, shqiptarët dhe divizionet e huaja në SS nga e gjithë Evropa.
  Kështu, ushtria sovjetike nuk kishte epërsi në numër, por heterogjeniteti i koalicionit uli cilësinë e forcave armike. Ushtria e Kuqe ka njëfarë epërsie numerike në tanke dhe artileri. Por tani për tani, ndoshta, "Tigrat" dhe "Panterat" nuk kanë të barabartë për sa i përket fuqisë së zjarrit dhe armaturës së kundërshtarit. Dhe T-4 fitoi epërsi në fuqinë e zjarrit të armëve ndaj T-34-76. Por BRSS ka artileri raketore, dhe gjermanët, megjithë zhvillimin e lëshuesve të gazit në veçanti, e kanë zhvilluar këtë mjaft dobët.
  Ekziston një barazi e përafërt numerike në aviacion. Luftëtarët gjermanë ME-109 "G", Focke-Wulf janë, megjithatë, më të fortë se avionët sovjetikë në armatim dhe shpejtësi, por pak më të dobët në manovrim. Por Gjermania, mjerisht, ka as më me përvojë dhe produktive. Bombarduesi Yu-188 është ndoshta më i mirë në karakteristikat e fluturimit sesa PE-2 dhe TU-3. Dhe Yu-288 filloi të hyjë në shërbim. Vërtetë, sapo ka filluar të prezantohet, si ME-309.
  Por në çdo rast, duke mos pasur një avantazh në forcë, Ushtria e Kuqe nisi një ofensivë kundër mbrojtjeve të përgatitura më parë të armikut. Dhe ajo u përball me një rezistencë kokëfortë. Por trupat sovjetike ishin të sigurta në ofensivën e tyre, pavarësisht nga humbjet, ata ecën përpara. Megjithëse ritmi mesatar i përparimit doli të ishte i ulët, një deri në dy kilometra në ditë. Armiku u këput dhe arriti të gërmonte përsëri. Ritmi i përparimit jo më pak heroik vazhdoi. Nga mesi i gushtit, me koston e humbjeve të rënda, trupat sovjetike përparuan deri në njëqind kilometra, iu afruan Kurskut dhe filluan beteja kokëfortë për vetë qytetin, duke iu afruar gjithashtu Belgorodit.
  Më 19 gusht 1943, Japonia, duke kapërcyer hezitimin, hapi një front në Lindjen e Largët. Në këtë kohë, pasi kishte pësuar një sërë humbjesh, regjimi i Chiang Kai-shek ra dakord për një paqe të favorshme për samurai. Japonezët fituan kontrollin e komunikimeve të rëndësishme dhe u çliruan nga nevoja për të zhvilluar një luftë të vështirë guerile me trupa kineze të organizuara dobët, por shumë të shumta. Por Chiang Kai-shek iu premtua mbështetje në luftën me Ushtrinë e Kuqe të Mao Ce Dunit. Japonia tashmë i ka të gjitha mjetet për të bërë luftë me BRSS. Dhe ata vendosën të mos prisnin vjeshtën me shi dhe dimrin e ashpër siberian. Për të mos përmendur faktin që Hitleri i shpalli luftë Shteteve të Bashkuara në vitin 1941, por samurai nuk e mbështeti atë. Hapja e një fronti të dytë në 1942 mund t'i kishte shpëtuar nazistët nga një disfatë dërrmuese në Stalingrad.
  Vendimi i Japonisë ishte mjaft i pritshëm. Sidoqoftë, në sulmin në Vladivostok, samurai arriti befasi taktike dhe shkaktoi dëme serioze në Flotën Sovjetike të Paqësorit.
  Në fund të gushtit, gjermanët u përpoqën të kundërsulmojnë duke përdorur një masë të tankeve të fundit. Por kundërsulmi i tyre jugor ishte në gjendje të arrinte vetëm sukses relativ. Komanda sovjetike e kishte parashikuar tashmë një mundësi të tillë dhe tërhoqi trupat e saj në linjat e tyre origjinale. Vetëm armata e kombinuar e 31-të ra në kazan dhe u shkatërrua kryesisht.
  Megjithatë, trupat sovjetike nuk e arritën qëllimin e tyre dhe pësuan humbje shumë të konsiderueshme, duke mos arritur të rimarrë territorin. Sidomos, u humbën më shumë se gjashtë mijë tanke e gjysmë, kundrejt rreth tetëqind gjermanëve. Në parkun e tankeve, avantazhi numerik kaloi tek nazistët. Në shtator, gjermanët ishin në gjendje të kapnin BRSS në prodhimin e qindra avionëve në ditë, dhe në nëntor, afërsisht në makina, duke rritur prodhimin e Panthers në 650-700 tanke në muaj. Këtu një rol të madh luajti përdorimi i burimeve nga vendet e pushtuara, kryesisht nga Franca, si dhe nga Belgjika dhe Holanda, ku u fut rekrutimi për punë.
  Gjermanët, me njëfarë vonese, në shtator nisën një ofensivë të planifikuar prej kohësh nga Rostov-on-Don dhe Gadishulli Taman. Dhe ata u përplasën me mbrojtjet kokëfortë sovjetike. Dhe Japonia filloi një ofensivë kundër Mongolisë, duke kapur Ulaanbaatar dhe Primorye. Por pak përparim është bërë atje.
  Kjo devijoi rezerva të konsiderueshme dhe pas një muaji e gjysmë luftimesh të ashpra , grupet gjermane u bashkuan. Por edhe humbjet e Fritz dolën të ishin shumë domethënëse dhe ata u detyruan të ndalonin. Por ky sukses taktik provokoi hyrjen e Turqisë në luftë dhe hapjen e një fronti të tretë në Transkaukazi.
  Tani na duhej të luftonim edhe në këtë drejtim.
  Deri në dimër, vija e frontit në Lindjen e Largët do të stabilizohet. Japonezët përparuan në rajonin Primorye nga pesëdhjetë në njëqind e njëzet kilometra, kapën më shumë se gjysmën e Mongolisë së bashku me Ulaanbaatar, por ofensiva e tyre u ndal. Turqit iu afruan Jerevanit dhe sulmuan Batumi, ata arritën të kapnin dy të tretat e qytetit të fundit. Vetë gjermanët nuk do të avancojnë shumë në vjeshtë. Dhe ata ende nuk e kanë marrë iniciativën.
  Lufta u bë gjithnjë e më e pozicionuar dhe e zgjatur. Deri në rraskapitje dhe në epërsi teknologjike. Gjatë vitit 1943, BRSS rriti prodhimin e avionëve me një herë e gjysmë nga 25 mijë në 37 mijë. Gjermania naziste nga mbi 15 mijë në 32 mijë, më shumë se dyfishi. Në muajt e fundit të vitit, gjermanët përputheshin me rezultatet e tyre të prodhimit sovjetik në avion. Dhe në tanke dhe armë vetëlëvizëse gjithashtu - me epërsi cilësore. Por BRSS gjithashtu duhet të luftojë kundër Japonisë. Për më tepër, një numër avionësh dhe tankesh prodhohen në Itali dhe vende të tjera satelitore të Rajhut të Tretë. Edhe nëse jo shumë. Plus, gjermanët, duke përfituar nga mungesa e luftës, filluan të nxjerrin dhe furnizojnë naftë nga Libia për nevojat e tyre.
  Kështu gradualisht mungesa e energjisë në Rajhun e Tretë u dobësua. Përveç kësaj, zotërimet afrikano-franceze premtuan të ishin një burim i mirë i lëndëve të para.
  Në mënyrë që nazistët të mund të furnizoheshin mirë. Si përgjigje, projektuesit e kuq përgatitën lloje të reja tankesh për Stalinin me armë 85 mm dhe 122 mm. Gjermanët ngadalësuan disi punën në Panther 2. Nuk është e lehtë të marrësh një tank me armë të fuqishme, forca të blinduara të forta dhe relativisht lëvizshmëri. Dhe "Tigri Mbretëror" doli të ishte shumë i rëndë në 68 tonë. Vetëm modernizimi i Panterës premtoi të ishte relativisht i suksesshëm. Dhe tanku T-4, me sa duket, i ka ezauruar aftësitë e tij. Gradualisht, duke filluar nga viti 1944, prodhimi i kësaj makinerie filloi të bjerë. Për të ndaluar plotësisht në prill.
  Komanda sovjetike filloi disa operacione sulmuese në dimër. Dhe Gadishulli Taman, dhe në qendër, dhe në drejtim të Leningradit, dhe afër Kurskut. Por asnjë sukses i rëndësishëm nuk u arrit askund . Armiku tashmë kishte një epërsi numerike në fuqi punëtore si në tanke ashtu edhe në avionë. Vetëm frika e motit e detyroi Fritz-in t'i përmbahej taktikave mbrojtëse.
  Një rol negativ luajti edhe rritja e numrit të dezertorëve dhe tradhtarëve, si dhe fakti që gjermanët zhvilluan aviacionin në lartësi të madhe, i cili ishte më efektiv në zbulimin nga ajri.
  Për më tepër, komanda sovjetike iu afrua disi gabimisht procesit të përqendrimit të forcave. Në veçanti, vetë taktika e fillimit të operacionit të radhës në një zonë tjetër, edhe para përfundimit të atij të mëparshëm, kishte kuptim duke pasur parasysh epërsinë numerike. Si në Luftën e Parë Botërore, duke i ndarë gjermanët. Por nëse armiku ju tejkalon, kjo e bën të vështirë arritjen e epërsisë në forca në një zonë të caktuar.
  Nëse Stalini do të kishte arritur të krijonte epërsi në një pjesë të veçantë të frontit në afërsisht një raport tre me një, atëherë ndoshta do të ishte arritur suksesi taktik.
  Dhe kështu në një sektor ka një ofensivë, në një tjetër ata po përgatiten, por në realitet është më e lehtë për gjermanët dhe aleatët e tyre të zmbrapsen. Për më tepër, Fritz tashmë kishte aeroplanë zbulimi me lartësi të madhe, me shpejtësi të lartë me optikë të shkëlqyer, gjë që i lejonte ata të gjurmonin lëvizjen e trupave. Dhe në dimër është më e vështirë të kamuflohet, dhe nata nuk është një ilaç, kështu që oficerët gjermanë të inteligjencës fituan pajisje për shikim të mirë të natës.
  "Royal Tiger" si një tank i planifikuar i përparimit u vonua në prodhimin serik dhe nuk ishte plotësisht i suksesshëm. "Panther" -2, të cilin Hitleri urdhëroi të përforcohej me forca të blinduara për ta bërë IS-2 të padepërtueshëm dhe për të instaluar një motor 900 kuajfuqi, peshonte 51 ton, madje duke marrë parasysh instalimin e një kase të aliazhit, e cila kurseu 800 kilogramë. . Por u bë e mundur forcimi i armaturës anësore deri në 82 milimetra në një kënd racional. Kjo e bëri tankin gjerman të mos ishte aq i prekshëm nga anët si modelet e mëparshme. Por përsëri, "Panther"-2 dhe "Lion"-2 në një skemë më të avancuar të paraqitjes janë ende vetëm në proces zhvillimi.
  Por gjatë dimrit, gjermanët morën plotësisht kontrollin e zotërimeve franceze në Afrikë, duke përfshirë Niger Loop. Dhe ka naftë, gaz dhe boksit, dhe rezerva edhe më të mëdha të uraniumit, veçanërisht në Kongo. De Gaulle u kap - pa ndihmën e aleatëve ai ishte i pavlerë, dhe Scorrel punoi pastër dhe me mjeshtëri.
  Kështu, deri në maj 1944, problemet e naftës u zgjidhën në masë të madhe. Të gjitha furnizimet tashmë vinin nga Libia dhe mbetej vetëm të shpoheshin gjithnjë e më shumë puse.
  Por në maj gjermanët nuk ishin ende gati për të sulmuar. Përveç Tiger, i cili ishte i vjetëruar në dizajn, ata nuk kishin një rezervuar serioz të përparimit. Vërtetë, "Tiger" ishte tashmë në prodhim masiv dhe, falë cilësisë së lartë të armaturës dhe trashësisë së anëve, si dhe armës me shkrepje të shpejtë dhe të saktë, mund të luante rolin, nëse jo një ideal. , por tank pak a shumë i tolerueshëm, duke thyer qarkullimin e trupave të BRSS .
  Komanda gjermane, pas një sërë mosmarrëveshjesh, u kthye në planin e mëparshëm të vitit 1942. Domethënë, për të nisur një ofensivë në krahët. Merrni Leningradin në një unazë të dyfishtë dhe depërtoni në Stalingrad. Për më tepër, pasi Wehrmacht braktisi zonën e spikatur Rzhev-Vyazemsky, humbi një urë e përshtatshme për një sulm ndaj Moskës. Pra, është relativisht larg kryeqytetit.
  Plani i nazistëve gjithashtu nuk është optimal, por... Në Suedi u mbajtën zgjedhjet e parakohshme parlamentare, ku nazistët arritën një fitore mbresëlënëse. Një vend me një popullsi prej tetë milionë banorësh dhe një ekonomi të zhvilluar ishte gati të hynte në luftë kundër BRSS. Figura më e njohur ishte Karli i Dymbëdhjetë. Suedezët dëshironin hakmarrje për humbjet dhe poshtërimin e mëparshëm gjatë luftërave të humbura ndaj Pjetrit të Madh dhe Aleksandrit të Parë. Kështu, e gjithë Evropa kishte luftuar tashmë kundër BRSS. Për më tepër, Franko dhe Salazar vendosën të hynin zyrtarisht në luftë për të kërkuar pjesën e tyre të plaçkës. Vetëm Zvicra mbeti zyrtarisht neutrale, por gjithashtu dërgoi një divizion vullnetarësh.
  Epërsia numerike ishte në anën e koalicionit nazist. Për më tepër, nga mesi i majit 1944, gjermanët kishin tashmë rreth një mijë avionë reaktivë ME-262 në shërbim. Vetë makina është mjaft e suksesshme, por me motorë të papërfunduar. Por gradualisht motorët u përmirësuan, u bënë më të fuqishëm, më të besueshëm dhe konsumi i karburantit u ul.
  Ofensiva filloi në jug. Fritz u përpoq të përsëriste planin e zhvilluar nga OKW për Operacionin Blau në janar 1942, por më pas u ndryshua në mënyrë arbitrare nga Hitleri. Kur po sulmoni Stalingradin nga jugu dhe nga veriu, përgjatë drejtimeve konvergjente. Por së pari, gjermanët duhej të depërtonin në Don. Tigrat fashist shkuan në sulm, por u përballën me një linjë të fortë mbrojtëse. Përparimi i Krauts doli të ishte i ngadaltë, ata u zhytën në mbrojtje në thellësi të trupave sovjetike. Duke përshkuar vetëm 35-40 kilometra në drejtim të Voronezh në dhjetë ditët e para.
  Pastaj, në dy javë luftimesh kokëfortë, nazistët përparuan vetëm dhjetë kilometra dhe, për shkak të humbjeve të mëdha, u detyruan të ndalonin.
  Ofensiva në jug u zhvillua më me sukses. Ka më pak trupa sovjetike atje dhe është më e vështirë të mbrohesh. "Pantera", "Tigrat", "Ferdinandët" e shumtë (kjo armë vetëlëvizëse doli të ishte më e përhapur për shkak të mungesës së bombardimeve strategjike!) dhe modelet e para të "Jagdtiger" dhe "Sturmtiger" veçanërisht efektiv. Gjermanët arritën të depërtojnë linjat e para të mbrojtjes dhe të fitojnë hapësirë operative.
  Në të njëjtën kohë, ushtria japoneze shkoi gjithashtu në ofensivë. Samurai rriti madhësinë e flotës së tyre të tankeve dhe automjetet e tyre të reja me peshë të mesme praktikisht nuk ishin inferiorë në armatim dhe performancë të drejtimit ndaj T-34-76, dhe madje ishin superiorë në armaturën ballore, megjithëse inferiore në mbrojtje nga anët.
  Japonia udhëhoqi ofensivën në Mongoli, ku ishte shumë më e vështirë të ruash mbrojtjen. Komanda sovjetike u përball me një mungesë rezervash, duke luftuar përsëri në të tre frontet. Dhe humbjet e personelit gjatë ofensivës së dimrit ishin të konsiderueshme.
  Ofensiva gjermane në Tikhvin, dhe finlandezët dhe suedezët nga Kanali i Detit të Bardhë, u zmbrapsën me vështirësi. Nazistët përparuan ngadalë, por pothuajse vazhdimisht. Në mesin e qershorit, në jug, trupat e Mainstein depërtuan në Stalingrad. Filloi Beteja e dytë e Stalingradit. Dhe nga fillimi i korrikut, pas rënies së Tikhvin dhe Volkhov, finlandezët, suedezët dhe gjermanët u bashkuan - duke formuar një unazë të dytë rreth qytetit të Leninit.
  Kështu, u krijua një situatë jashtëzakonisht e vështirë për forcat ushtarake sovjetike.
  Por Stalingradi nuk iu dorëzua Mainstein. Dhe kjo i pengoi gjermanët të zhvillonin një ofensivë në drejtime të tjera. Në jug, si në vitin 1942, ata arritën vetëm në Portën e Terek: duke u ngecur pranë Grozny dhe Ordzhonikidze. Luftimet e ashpra vazhduan në drejtim të Voronezh. Deri në shtator, trupat sovjetike u detyruan të tërhiqen përtej Donit. Është një ironi e fatit që në fund të tetorit vija e frontit në jug përsëriti 1942 në kohën e përparimit më të madh të nazistëve.
  Më keq ishte në veri, ku Leningradi u gjend në një rrethim total. Për më tepër, gjermanët, finlandezët dhe suedezët ishin në gjendje të kalonin mbrojtjen e Ushtrisë së Kuqe në Gadishullin Karelian, duke prerë Murmansk me tokë nga pjesa kryesore e BRSS.
  Rreth dyzet divizione sovjetike u izoluan. Megjithatë, numri i tyre ishte larg normales. Suedia kishte rreth njëzet e pesë divizione mjaft të pajisura mirë. Së bashku me finlandezët me përvojë dhe trupat gjermane, ata fituan një epërsi numerike. Dhe është jashtëzakonisht e vështirë të transferosh rezerva në Gadishullin Karelian.
  Në përgjithësi, Ushtria e Kuqe nuk mund të merrte përforcimet e nevojshme, kështu që japonezët doli të ishin papritur të fortë, numri i tyre, së bashku me trupat e kukullave, tejkaloi pesë milionë, dhe ky është në të vërtetë një front i dytë i plotë. Pra, gjithçka që duhej të bënim ishte të luftonim kundër gjermanëve dhe aleatëve të tyre.
  Gradualisht, zona e kontrollit të trupave sovjetike në Karelia u zvogëlua, dhe Murmansk u bllokua plotësisht dhe praktikisht u dënua. Kështu që flota armike dhe veçanërisht nëndetëset dominonin në det, kështu që nuk kishte asgjë për të vendosur furnizime.
  Mjerisht, në nëntor 1944 BRSS nuk kishte rezerva për të përsëritur pikën e kthesës së 1942. Pothuajse gjithçka u shpenzua për të parandaluar humbjen e Kaukazit. Për më tepër, gjermanët kryen sulmin ndaj Stalingradit në mënyrë më profesionale, dhe rezervat duhej të transferoheshin vazhdimisht atje, sikur në kraterin e Tartarus. Stalini urdhëroi të mbante qytetin në Vollgë me çdo kusht. Por duke pasur parasysh dominimin e avionëve armik në ajër, çmimi doli të ishte tepër i lartë.
  Për më tepër, Mainstein, ndryshe nga Paulus, nuk nxitonte dhe kujdesej për ushtarët. Si rezultat, raporti i humbjeve nuk ishte në favor të Ushtrisë së Kuqe.
  Hitleri nxitoi Meinstein, por marshalli dinak dinte të shmangej dhe t'i rezistonte presionit.
  Një nga llojet më të fuqishme të armëve ishin Sturmtigers. Ata kishin bombahedhës jashtëzakonisht të fuqishëm që lëshonin predha me peshë treqind e njëzet kilogramë. Për më tepër, predhat janë me raketa dhe shumë më të fuqishme se predhat e obusit. Ju mund t'i quani ata një përgjigje të denjë për Katyusha, megjithëse në pista. Përveç kësaj, disa bomba-hedhës u instaluan edhe në kamionë, me një rreze zjarri më të gjatë.
  Gjermanët përdorën gjithashtu lëshues gazi. Dhe sigurisht aeroplanët bombardues.
  Në dhjetor, japonezët pushtuan pothuajse të gjithë Mongolinë dhe iu afruan Vladivostok, duke pushtuar pjesërisht Primorye dhe Khabarovsk. Por gjenerali Frost i detyroi ata të ndalonin.
  Duke përfituar nga kjo, Ushtria e Kuqe organizoi një seri kundërsulmesh në krahët gjermanë që u përpoqën të kapnin atë që kishte mbetur nga Stalingrad. Çfarë, qoftë edhe një pjesë e vogël e qytetit u mbajt në fillim të vitit 1945. Gjermanët arritën disa suksese në 1944, por nuk ishin në gjendje as të pushtonin Kaukazin dhe të merrnin naftën e Baku. Vërtetë, për nevojat e tyre deri më tani ata kishin mjaft nga Rumania, Hungaria, Libia, Kameruni dhe Nigeria.
  Leningrad ishte ende nën rrethim. Rezerva të mëdha ushqimi dhe municionesh u krijuan paraprakisht, në mënyrë që qyteti të mund të mbijetonte këtë dimër, duke vazhduar të kapte forca të rëndësishme të Wehrmacht dhe aleatëve të tij.
  Udhëheqja sovjetike gjithashtu arriti të krijonte rezerva strategjike të lëndëve të para në qytetin e Leninit për prodhimin e armëve. Deri tani kjo nuk u ka dhënë shumë fashistëve.
  Por Murmansk u bllokua plotësisht. Nga dhjetë transportet që shkonin në qytet, Krauts përfunduan nëntë.
  Në janar, komanda sovjetike u përpoq të testonte forcën e gjermanëve në qendër. Sidoqoftë, nuk ishte e mundur të mposhtej mbrojtjen shumë të fuqishme dhe teknologjikisht të avancuar. Përparimi maksimal ishte pesë ose gjashtë, në rastin më të mirë jo më shumë se tetë kilometra. Dhe humbjet e divizioneve sovjetike ishin shumë domethënëse. Në shumicën e pjesëve deri në gjysmën e përbërjes.
  Por një pjesë e forcave gjermane u shpërqëndruan, duke i lejuar ata të mbanin Stalingradin... Në mars, vetë gjermanët nisën një ofensivë në portën e Terek. Ata arritën të depërtojnë vijën e mbrojtjes sovjetike dhe të rrethojnë Grozny-n dhe Ordzhonikidze-n, por Fritz-i mbeti i mbërthyer në vijën e Vedeno, Shali dhe më tej nëpër qytete.
  Vetë qyteti i Groznit mbeti në rrethim të plotë deri në maj. Në maj, Stalingrad më në fund ra. Nga qyteti dhe rrethinat e tij, si dhe nga fabrika e tankeve, praktikisht nuk ka mbetur asnjë rrënoja.
  Edhe koalicioni gjerman po i mbaronte fuqia, por Fuhrer-i donte fitoren. Në janar u kryen testet e para të suksesshme të diskut, duke arritur një shpejtësi deri në dy shpejtësi zëri dhe duke u ngritur në 18 kilometra lartësi. Në maj, disketa kishte arritur tashmë katër shpejtësi zëri dhe u hodh në një lartësi prej 30 kilometrash.
  Por makina e re, me të gjitha karakteristikat e saj të forta dhe madje unike të fluturimit, doli të jetë e ndjeshme ndaj zjarrit të vogël dhe e shtrenjtë. Problemi i cenueshmërisë u zgjidh shpejt duke lëshuar një parmendë laminare, por kjo rriti konsumin e karburantit dhe zvogëloi kohën e fluturimit të avionit. Dhe vetë aeroplani i diskut, në "shtresën" e tij laminare, nuk mund të qëllonte në mënyrë efektive.
  Por epoka e "disqeve fluturuese" kishte filluar. Për më tepër, gjermanët fituan një atu të fortë: tanke të gjeneratës së re të klasës "E". Ata ndryshonin me një peshë të ngjashme me "Tigrin Mbretëror" dhe "Panterën", një plan urbanistik shumë më i dendur dhe më i avancuar, një siluetë të ulët dhe armaturë të trashë.
  Në prodhimin masiv dhe në fushën e betejës, Panther-2 dhe Tiger-2, dhe më pas Tiger-3, performuan mirë. Automjeti i fundit, me planimetri më të dendur dhe me një frëngji të vogël, kishte forca të blinduara të forta dhe një motor 1080 kuaj fuqi. "Miu" nuk u kap kurrë. Por modifikimi "Panther", "F", performoi mirë.
  Për shkak të mungesës së elementeve aliazh, tanket sovjetike nuk kishin forca të blinduara me cilësi shumë të lartë, dhe deri më tani "Panther" e përballoi mjaft mirë rolin e saj edhe me një top 75 mm. Dhe armatura e përparme e pjerrët 120 mm mbronte me mjaft besueshmëri armën sovjetike 85 mm T-34-85. Por, mbase, arma vetëlëvizëse sovjetike SU-100 doli të ishte një kundërshtar i denjë për armaturën e zgjeruar të Pantherit. T-4 ishte tashmë jashtë prodhimit. Dhe nga tanket e prodhimit, Panther doli të ishte më i lehtë.
  Tanku i parë i avancuar për sa i përket paraqitjes së tij ishte rezervuari serial "Lion". Frëngjia e këtij rezervuari u zhvendos prapa, dhe transmisioni, motori dhe kutia e marsheve ishin vendosur në një njësi në pjesën e përparme. Si rezultat, silueta e automjetit ishte e ulët, dhe forca të blinduara me një top të fuqishëm 105 mm ishte i krahasueshëm me "Tigrin Mbretëror", dhe pjesa e përparme e frëngjisë ishte edhe më e fuqishme.
  Lëvizja e frëngjisë mbrapa i dha gjithashtu Luanit avantazhin që kur lëvizte nëpër pyll, gryka e armës së tij me tytë të gjatë nuk ngjitej aq shumë në trungjet e pemëve.
  Nazistët provuan edhe skema të tjera, dhe gjithashtu bombarduan pozicionet sovjetike me avionë të fortë.
  Japonia gjithashtu u përpoq të përparonte dhe më në fund shkëputi Vladivostok nga kontinenti.
  Gjermanët u përpoqën të depërtojnë në Moskë në qershor dhe korrik. Por linja e mbrojtjes sovjetike doli të ishte shumë e fortë dhe nazistët pësuan humbje të mëdha. Edhe tanku Lev nuk është plotësisht adekuat në ofensivë, kryesisht për shkak të mbulimit të pamjaftueshëm anësor.
  Komanda sovjetike përdori gjithnjë e më shumë në mënyrë aktive kalibrin e armës 100 mm. Është e qartë se BRSS nuk ka burime për të mposhtur tanket e armikut me të njëjtat tanke, por artileria antitank mund të përdoret masivisht.
  E-100 në modelin origjinal doli të ishte shumë i rëndë në 140 tonë, dhe armatura anësore ishte 120 milimetra (balli 240 milimetra!), madje edhe në një kënd. Kjo nuk mjaftonte më. Për të mos përmendur faktin që Minjtë janë pashpresë prapa në paraqitjen e tyre.
  Në realitet, tanku Lion dhe armët vetëlëvizëse - E-10, E-25 ishin automjete të avancuara gjermane, ku u kombinuan vendndodhja e motorit, transmetimit dhe kutisë së shpejtësisë. Sidoqoftë, gjermanët prodhuan shumë pajisje të mbetura. Për shembull, "Panterat", "Tigrat", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" me silueta mjaft të gjata që mbeten prapa në zhvillim.
  As "E"-70 nuk ishte plotësisht i suksesshëm. Automjeti ishte i pajisur me një top të fuqishëm 128 mm dhe një plan urbanistik të avancuar, por për shkak të dëshirës për të mbajtur një ngarkesë luftarake prej të paktën 80 fishekësh dhe për të mos shkuar përtej 70 tonëve, mbrojtja e tij e blinduar doli të jetë e krahasueshme me "Royal". Tiger" - model 1944 dhe i papërshtatshëm për një përparim. "Tiger"-3 mbrohet edhe më mirë. Por në E-70, u testua me sukses një motor me një turbocharger me fuqi 1200 kuajfuqi , i cili lejoi që rezervuari të arrinte një shpejtësi prej 60 kilometrash në orë në autostradë.
  Në çdo rast, tanket gjermane pësuan humbje të mëdha, ashtu si edhe këmbësoria. Si divizionet e huaja ashtu edhe satelitët e Rajhut të Tretë humbën shumë.
  Nga mesi i gushtit, gjermanët kishin përparuar vetëm 40-50 kilometra në qendër dhe nuk ishin në gjendje të fitonin hapësirë operative. Dhe humbjet rezultuan të mëdha. Në shtator, nazistët nisën një ofensivë të re në jug... Në një muaj e gjysmë luftimesh të rënda, armiku depërtoi deri në Detin Kaspik, duke prerë Kaukazin nga toka.
  Por komanda sovjetike arriti të vendoste furnizime nga deti, megjithëse me koston e dëmeve të mëdha. Në nëntor, Fritz, me koston e përpjekjeve të mëdha dhe dëmtimeve të mëdha, arriti në deltën e Vollgës. Në dhjetor, vija e frontit u stabilizua. Hendeku midis fronteve të Kaukazit dhe territorit kryesor sovjetik u rrit. Për më tepër, japonezët arritën të prenë Vladivostok, duke e vendosur qytetin sovjetik nën rrethim.
  Pavarësisht bllokadës, Murmansk arriti të qëndrojë heroikisht deri në dhjetor 1945. Por ai përsëri ra ...
  Në vitin 1946, armiqësitë vazhduan... Pozicioni i Grupit të Ushtrisë Sovjetike në Kaukaz doli të ishte jashtëzakonisht i vështirë. Ata janë prerë nga toka dhe ekziston një kërcënim për humbjen përfundimtare të Baku.
  Stalini ndjeu rraskapitje ekstreme nervore dhe fizike. Lufta të ashpra u zhvilluan në drejtim të Tikhvin. Kishte një përpjekje për të shpëtuar Leningradin e rrethuar. Në vetë qytet, furnizimet me ushqime u lanë për më pak se gjashtë muaj dhe kartat ushqimore u shkurtuan përsëri.
  Në fillim, trupat sovjetike depërtuan në vijën e frontit, por më pas armiku, me një numër superior tankesh, arriti të kryejë një kundërsulm dhe madje të prerë një pjesë të trupave sovjetike. Shkurti kaloi në beteja të ashpra si në veri ashtu edhe në jug, ku trupat sovjetike testuan armikun dhe u përpoqën të rimarrë Stalingradin. Dhe kjo e fundit ishte pjesërisht e suksesshme. Tanket sovjetike shpërthyen në qytet, por, për fat të keq, nuk mund të dëbonin nazistët nga atje.
  Por Beteja e tretë e Stalingradit shpërtheu. Trupat sovjetike gjithashtu arritën suksese relativisht të mëdha pranë Voronezh. Por edhe atje, Fritz, duke përdorur një numër të madh njësish tankesh dhe epërsinë e tyre teknologjike, mundën të rivendosnin situatën. Në mars, helikopterët dhe disketat në formë disku filluan të marrin pjesë në armiqësi në një shkallë të gjerë. Gjermanët bënë disa përmirësime në disqet fluturuese dhe ishin në gjendje të sulmonin me raketa pozicionet sovjetike me ta. Por në praktikë, avioni me disk nuk i përmbushi pritjet si një armë mrekullie.
  Ashtu si raketa balistike von Braun doli të ishte shumë e shtrenjtë dhe me saktësi të ulët për përdorimin e saj aktiv në luftime për të justifikuar veten.
  Por gjermanët morën bombardues reaktivë pa bisht të aftë për të transportuar deri në dhjetë ton ngarkesë dhe për të fluturuar në një distancë deri në 16 mijë kilometra (!).
  Fatkeqësisht, aviacioni reaktiv sovjetik ishte ende prapa dhe armiku dominonte pothuajse plotësisht ajrin. Në çdo rast, avionët me helikë, në parim, nuk mund t'i tejkalojnë avionët reaktivë në karakteristikat e fluturimit. Dhe zhvillimet tona ishin shumë vonë. Dhe kalimi nga avionët me helikë në avionë reaktivë është shumë i dhimbshëm.
  Dhe pilotët duhet të ritrajnohen, pistat duhet të zgjerohen dhe duhet të përgatitet një lloj i veçantë karburanti. Epo, vetë motorët janë ende duke u testuar dhe debuguar!
  Gjermanët e gjetën veten të hutuar nga Stalingradi... Çuditërisht, Rajhut të Tretë dhe gjithë koalicionit po i mbaronin avulli dhe Ushtria e Kuqe ishte si një zog Feniks. Prilli dhe maji kaluan në beteja të ashpra pranë Stalingradit. Dhe madje edhe në qershor, Ushtria e Kuqe ishte ende duke u përpjekur të përparonte, duke bllokuar armikun. Por në korrik, megjithë nxehtësinë, nazistët ende lëvizën përgjatë bregut të Detit Kaspik në drejtim të Baku. Progresi ishte jashtëzakonisht i ngadalshëm. Mesatarisht 1.5 kilometra në ditë. Dagestani u tërhoq... Trupat sovjetike shtypën Fritz-in dhe aleatët e tyre në të gjitha azimutet.
  Ata mundën armikun si në qendër ashtu edhe në veri. Ata nuk u lejuan të afroheshin në Arkhangelsk... Por në shtator ritmi i përparimit gjerman në Kaukaz u përshpejtua. Forcat e grupit Kaukazian u varfëruan shumë, dhe një det prej dhjetë transporti mbërriti në kushtet e epërsisë ajrore të armikut në ajrin jo më shumë se dy ose tre. Në fund të tetorit, fashistët megjithatë hynë në Azerbajxhan. Dhe në nëntor ata përparuan në Baku. Dhe në fillim të dhjetorit, Krautët u bashkuan me turqit në Gjeorgji...
  Edhe para marsit pati beteja në Kaukaz, dhe Jerevani në përgjithësi zgjati deri në qershor 1947.
  Gjatë gjithë dimrit, Ushtria e Kuqe u përpoq pa u lodhur të përparonte. Ata e goditën keq koalicionin. Edhe pse japonezët përfundimisht morën Vladivostok në prill, kjo vetëm e lejoi BRSS të vendosej më fort nëpër Amur.
  Edhe pse Ushtria e Kuqe nuk arriti suksese të prekshme me sulmet e saj në dimër dhe në mars, ajo i dha një mësim të drejtë koalicionit. Brenda vendeve satelitore gjermane, situata u rëndua gjithnjë e më shumë. Burimet njerëzore u shteruan dhe humbjet ishin të mëdha. Barra ekonomike po bëhej krejtësisht e padurueshme. Edhe sukseset në fronte e kënaqnin europianin në rrugë gjithnjë e më pak. Dëshira për paqe bëhej gjithnjë e më e fortë.
  Por Hitleri me kokëfortësi donte të përfundonte BRSS. Megjithëse llogaritjet se Ushtria e Kuqe do të humbiste efektivitetin e saj luftarak pas humbjes së Baku nuk u realizuan. Në vitin 1946, BRSS prodhoi një numër rekord armësh: rreth 60 mijë avionë dhe 40 mijë tanke dhe armë vetëlëvizëse, 250 mijë armë dhe mortaja. Po, aviacioni sovjetik është kryesisht luftarak Yak-9, avioni sulmues IL-2, i cili është ende në prodhim. Yak-3 dhe LA-7 u prodhuan në sasi të vogla. Ende në prodhim janë PE-2 dhe TU-3. Po, aviacioni mund të konsiderohet i vjetëruar kundër monstrave të avionëve të armikut, por nuk është kështu. Ashtu si T-34-85, IS-3 dhe SU-100, pjesa tjetër e automjeteve janë në sasi të vogla.
  Dhe në vitin 1947 filloi të hynte në shërbim T-54, i cili duhej t'i jepte fund epërsisë cilësore të teknologjisë gjermane. Sigurisht, T-54, me peshë 36 tonë, nuk mund të ishte më i fortë se të gjithë tanket e armikut, por mund të konkurronte lehtësisht me Panterat dhe Tigrat.
  Tanku kryesor gjerman ishte E-50, i quajtur Lion-3. Automjeti është i ngjashëm me Luanin, por me një motor më të fuqishëm 1200 kuaj fuqi dhe forca të blinduara të trasha. Me peshë 75 ton, trashësia e armaturës anësore të tankut gjerman u rrit në 140 mm, dhe pjesa e përparme ishte 240 mm me një armë 105 mm dhe një gjatësi fuçi prej 100 el. Makina e re gjermane duhet të bëhet kryesore. Ai është superior ndaj atij sovjetik në armatim dhe armaturë, por është më shumë se dy herë më i rëndë.
  Sidoqoftë, T-54 sapo ka filluar të hyjë në prodhim.
  Por vera e vitit 1947 ishte edhe më e nxehtë. Gjermanët po përpiqen të sulmojnë përsëri Moskën. Ata gjithashtu depërtojnë në Saratov. Luftimet zvarriten deri në fund të vjeshtës. Fritz ende arrin të marrë Saratov. Por në zonën e Moskës, ata arritën të përparonin maksimumi gjashtëdhjetë deri në shtatëdhjetë kilometra. Të dy Rzhev dhe Vyazma, megjithëse ky i fundit ishte gjysmë i rrethuar, mbetën me BRSS.
  Moska nuk është pushtuar dhe nazistët dhe koalicioni i tyre brutal duhet të përballen me dimrin në llogore. Këtë herë, komanda sovjetike po shpëton njerëzit dhe po grumbullon forcë. Në veçanti, tanku T-54. Dhe më 31 dhjetor 1947 u testua me sukses MIG-15, i cili duhet t'i japë fund monopolit gjerman të avionëve reaktivë në ajër.
  Vërtetë, në shkurt 1948, Leningrad ra pas shumë vitesh rrethimi. Një goditje shumë e rëndë për prestigjin e pushtetit sovjetik.
  Pozicioni i BRSS në maj 1948 u bë i pashpresë. Gjermanët dhe koalicioni i tyre kontrollojnë Kaukazin, pastaj Vollgën në Saratov dhe Tambov me Voronezh. Pastaj në lindje të Orelit, pothuajse pranë Tulës, pastaj në Vyazma dhe afër vetë Rzhev, deri në Arkhangelsk.
  Epo, çfarë mund të bëhet tjetër në një situatë të tillë? Plus, japonezët kontrollojnë të gjithë Primorye përgjatë lumit Amur dhe kapën aleatin e tyre të vetëm: Mongolinë.
  Dhe gjatë shtatë viteve të luftës, u humbën tokat në të cilat të paktën gjysma e popullsisë së BRSS jetonte para okupimit, dhe ndoshta më shumë. Gjatë shtatë viteve të luftës, Ushtria e Kuqe humbi në mënyrë të pakthyeshme të paktën njëzet milionë ushtarë dhe oficerë. Pa llogaritur ata që u plagosën ose u gjymtuan. Pa llogaritur humbjet e mëdha nga bombardimet masive, granatimet dhe uria.
  Edhe duke marrë parasysh familjet e evakuuara, Stalinit nuk i kishin mbetur më shumë se njëqind milionë fuqi punëtore nën kontrollin e tij, ndoshta ndoshta më pak. Nga këta, çdo i pesti thirret në ushtri. Rreth njëzet milionë trupa të ndryshme. Fëmijët nga mosha pesë vjeç, pensionistët dhe personat me aftësi të kufizuara të grupit të parë dhe të dytë u lejuan të përdornin makineritë.
  Vendi është jashtëzakonisht i mobilizuar. Prodhimi i armëve në 1947 ra vetëm pak... Pra, është herët për t'i dhënë fund vendit të sovjetikëve!
  Vetë Stalini, në çdo rast, nuk mendonte kështu. Dhe Hitleri gjithashtu donte të shtrëngonte Rusinë - të merrte gjithçka menjëherë! Pra, nuk kishte asnjë kompromis.
  Në verë, gjermanët filluan një sulm të ri ndaj Moskës. Ata ende shpresonin se mund të thyenin kryeqytetin dhe t'i jepnin fund BRSS. Nga Ushtria e Kuqe, Moska mbulohej nga më shumë se tre milionë ushtarë dhe milici. Ata ishin të armatosur me dymbëdhjetë mijë tanke dhe armë vetëlëvizëse. Vërtetë, ka vetëm rreth pesëqind T-54, kryesisht T-34-85 dhe SU-100 të luftuar. IS-3 tashmë ishte ndërprerë në këtë kohë. Shumë pak tanke IS-4 u prodhuan për shkak të mosbesueshmërisë teknologjike të këtij mastodoni. U prodhuan gjashtë tanke IS-7, por kjo makinë nuk u fut në prodhim masiv. Edhe pse, ndoshta më kot. Ai mund të depërtonte në armaturën 240 mm të 75 ton Lev-3 me topin e tij 130 mm. Vërtetë, gjermanët kishin një tank më të avancuar, Luanin Mbretëror, që peshonte 100 tonë me një motor 1800 kuajfuqi dhe një 128 mm me një armë me tytë shumë të gjatë me një shpejtësi fillestare predhash 1260 metra në sekondë.
  Por Stalini humbi disi interesin për pajisjet e rënda dhe preferoi: mundësisht të vogla, por të largëta.
  Por katër luftëtarët: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda nuk menduan kështu. Dhe ata sapo morën tankun IS-7 nën kontrollin e tyre. Për më tepër, dhe në numrin shtatë. Kështu që të katërt e bënë këtë makinë me shpenzimet e tyre. Vajzat gjetën shufra ari në Siberi dhe ia dhuruan fondit të Ministrisë së Mbrojtjes. Dhe tani ata donin të qëllonin vetë nga kjo makinë e mrekullueshme.
  Dhe dita e rëndësishme e 22 qershorit 1948 sapo po afrohej. Trupat e Hitlerit po drejtonin popullsinë, duke u përpjekur të anashkalonin dhe rrethonin qytetin sovjetik të Rzhev.
  Dhe katër vajzat e perëndive demiurge ruse, si gjithmonë, vendosën të ndërhyjnë në një moment kritik për Rusinë! Ata gjithmonë e ruajnë atdheun e tyre - Rusinë - në kohën dhe vendin e duhur!
  
  
  
  
  NËSE NUK KISHTE MË KËRKESË ÇELIK
  Në përgjithësi, çuditërisht, në shumicën e universeve paralele rrjedha e Luftës së Dytë Botërore dhe e Luftës së Madhe Patriotike ishte edhe më e keqe për Rusinë sesa realiteti. Ndoshta sepse regjimi fashist që mori kontrollin e Evropës kishte një potencial shumë më të madh se sa ishte në gjendje të realizonte. Kombinimi i totalitarizmit brutal dhe elementëve të tregut të ekonomisë është më efektiv se kapitalizmi liberal i Perëndimit dhe modeli i centralizuar, burokratik stalinist. Për fat të mirë, për një sërë arsyesh, objektive dhe subjektive. Për fat të madh, nazistët nuk mundën të përdornin atutë e tyre.
  Sa spiunë gjermanë dështuan vetëm sepse gjermanët përdorën një kruese inox në dokumente, dhe rusët përdorën hekur të thjeshtë? Dhe si ndikoi një gjë kaq e vogël në mënyrë vendimtare në rrjedhën e luftës?
  Në çdo rast, ekzistonte një univers paralel, ku tashmë në tetor 1941, një oficer shumë i përpiktë i inteligjencës e zbuloi aksidentalisht këtë fakt. Dokumentet origjinale sovjetike dhe ato gjermane false janë të lagura dhe... Në dokumentet sovjetike kapësja është e ndryshkur dhe kjo vërehet, por në ato gjermane jo.
  Kjo është një gjë e vogël, por ndikimi i saj në rrjedhën e Luftës së Madhe Patriotike doli të ishte shumë domethënës.
  Duke shmangur dështimet dhe duke punuar nën kontrollin e agjentëve gjermanë, ata zbuluan prova të rëndësishme të përgatitjes nga trupat sovjetike të një ofensive pranë Stalingradit. Aq bindëse sa Adolf Hitleri kokëfortë u pajtua me këtë dhe dha urdhër për të rigrupuar trupat naziste të vendosura në Vollgë. Dhe kjo kishte rëndësi.
  Nëse gjatë operacionit Rzhev- Sychov , Ushtria e Kuqe, duke pasur më shumë se dy herë më shumë forca se Wehrmacht, nuk ishte në gjendje të depërtonte mbrojtjen gjermane, atëherë në Stalingrad bilanci i forcave ishte më i favorshëm për nazistët.
  Dhe moti më 19 nëntor 1942 nuk ishte i favorshëm për operacione sulmuese. Aviacioni, veçanërisht avionët e sulmit, nuk mund të ngriheshin, dhe bombardimet e artilerisë kishin vetëm një ndikim jashtëzakonisht të kufizuar në mbrojtjen e zhvilluar të armikut. Trupat sovjetike, pasi kishin shkuar në ofensivë, u bllokuan. Edhe vendosja e trupave të tankeve nuk mund të thyente një vrimë në mbrojtjen e Hitlerit.
  Lufta të ashpra shpërthyen edhe në drejtimin Rzhev-Sychov. Ata vazhduan ditën e Vitit të Ri. Vetëm atëherë, pasi pësuan humbje të rënda, trupat sovjetike në të dy drejtimet pezulluan ofensivën e tyre. Hitleri qëndroi në Vollgë, por gjermanët filluan të mposhten në Afrikë. Churchill e quajti ofensivën e Montgomery-t në Egjipt: fundi i fillimit. Ai gjithashtu deklaroi se tani aleatët vetëm do të fitojnë.
  Në të vërtetë, Rommel, megjithë transferimin e vazhdueshëm të forcave të mëdha në Afrikë, ishte i pafat dhe ushtria e tij pësoi disfatë pas disfate. Për të siguruar zhvillimin e një lufte në dy fronte, Rajhu i Tretë duhej të shpallte mobilizim total në shkurt 1943.
  Për më tepër, qëllimet kryesore të Operacionit Blau nuk u arritën. Sidoqoftë, në dimrin e viteve 1942-1943, Wehrmacht, ndryshe nga historia reale, arriti të shmangte një disfatë serioze në lindje. Në fund të janarit, trupat sovjetike rifilluan ofensivën e tyre në qendër: operacioni i tretë Rzhev-Sychov dhe afër Stalingradit. Por nuk guxon të depërtosh një armik të ulur në një mbrojtje të fortë. Betejat tani të kujtonin Luftën e Parë Botërore. I zgjatur, pozicional. Kur ai që sulmoi humbi më shumë se ai që mbrohej.
  Operacioni Iskra për çlirimin e Leningradit u shty. Stalini donte të priste sa më shpejt parvazin e Rzhev dhe të mundte armikun në Stalingrad. Gjermanët, duke kujtuar mësimet e dimrit të kaluar, u mbrojtën në mënyrë aktive. Dhe deri më tani ata kanë arritur të zmbrapsin sulmin e trupave sovjetike. Siç doli, kur Krauts janë gati, nuk është e lehtë të thyesh mbrojtjen e tyre. Dhe cilësia e forcave të armatosura gjermane është ende në maksimumin e saj.
  Ofensiva sovjetike zgjati deri në fund të shkurtit, por kurrë nuk pati sukses.
  Në fillim të marsit, komanda sovjetike tentoi një ofensivë në drejtimin Voronezh. Pas sukseseve fillestare, Ushtria e Kuqe ra në kundërsulm Mainstein . Forca të mëdha sovjetike u rrethuan dhe u detyruan të luftonin në rrugën e kthimit. Humbjet, veçanërisht në teknologji, rezultuan të mëdha, dhe gjermanët dhe aleatët e tyre arritën të fitojnë një terren në këtë drejtim dhe kapën plotësisht Voronezhin dhe periferitë e tij.
  Gjatë kundërsulmit të Mainstein, "Panterët" dhe "Tigrat" morën pjesë në betejë për herë të parë. Tanket e reja pjesërisht i përmbushën pritshmëritë e tyre. Kur përdoreshin siç duhet, ato ishin superiore ndaj automjeteve sovjetike në luftimet e ardhshme.
  Filloi shkrirja e pranverës dhe në frontin lindor mbretëroi qetësia. Luftimet e ashpra u zhvilluan në Tunizi.
  Fuhrer u përpoq të mbante një krye urë në Afrikë me çdo kusht. Për ta arritur këtë, nazistët madje vendosën të ndërmarrin një hap të paprecedentë. Ata i dhanë Frankos një ultimatum: ose ai i lejon trupat gjermane të kalojnë në Gjibraltar, ose ai përmbyset, si qeveria e Vichy. Gjeneralisimo u ftoh dhe ra dakord. Në të njëjtën kohë, ai iu drejtua qeverive të Britanisë dhe Shteteve të Bashkuara me një lutje të përlotur: të mos i shpallin luftë Spanjës, pasi kjo nuk ndodhi sipas dëshirës së tij!
  Më 15 Prill 1943, gjermanët filluan sulmin në Gjibraltar, duke hedhur Tigrat dhe Panterat më të fundit. Kalaja ra nën sulmet e qindra tankeve në dy ditë. Sulmi u komandua nga Paulus, i tërhequr nga fronti lindor. Për ironi, gjermanët ishin në gjendje të kapnin lagjet e fundit, shtëpitë e Stalingradit dhe fabrikat e Stalingradit vetëm më 1 prill 1943. Kështu, Paulus u rehabilitua pjesërisht dhe mori titullin e marshallit të fushës dhe shpatat deri te gjethet e lisit të kryqit të kalorësit për çizme.
  Kapja e Gjibraltarit bllokoi hyrjen britanike dhe amerikane nga perëndimi në Mesdhe. Dhe përveç kësaj, vetë nazistët ishin në gjendje të pushtonin Marokun në distancën më të shkurtër, duke devijuar një pjesë të forcave aleate nga Tunizia.
  Presioni mbi urën tuniziane u dobësua dhe më pas Rommel u transferua përsëri. Hitleri vendosi të ngrijë për momentin operacionet ushtarake në Lindje dhe të përpiqet të marrë kontrollin e Detit Mesdhe.
  Komanda sovjetike gjithashtu filloi t'i përmbahej taktikave të pritjes dhe shikimit. Kjo është ajo që Stalini bëri në historinë reale, dhe kjo është ajo që ai vendosi të bëjë tani. Lërini vetë kapitalistët t'i gjakosin budallenjtë. Lërini të godasin njëri-tjetrin dhe ne do të mbledhim forcat tona dhe do të godasim kur ata të jenë rraskapitur plotësisht.
  Gjermanët po mbanin ende Tunizinë veriore dhe trupat nën komandën e Marshallit të ri Paulus po përparonin në Kazablanca. Amerikanët u përballën me Tigrat dhe Panterat. Doli që Sherman-i i tyre ishte i dobët kundër tankeve të tillë, si dhe T-4 të modernizuar.
  Dhe Churchill, pas tre muaj hezitimi, megjithatë i shpalli luftë Spanjës. Sidoqoftë, në këtë kohë gjermanët kishin pushtuar tashmë tërë Marokun dhe pushtuan Algjerinë. Prandaj, kjo nuk ishte një tronditje për Frankon. Më 25 korrik, trupat gjermane pushtuan kryeqytetin e Algjerisë dhe i shkaktuan një disfatë dërrmuese britanikëve. Suksesi u lehtësua nga një kundërsulm nga Rommel, dhe humbja e papritur dhe zbarkimi i Kissilring në Maltë.
  Fronti Lindor ishte i qëndrueshëm dhe i qetë. Stalini, trupat e të cilit kishin pësuar humbje të mëdha në betejat e mëparshme, plotësoi Ushtrinë e Kuqe. Gjermanët gjithashtu formuan divizione të reja dhe i transferuan përmes ngushticës së Gjibraltarit në Detin Mesdhe.
  Aktiviteti i nëndetëseve gjermane çoi në faktin se tonazhi i flotës amerikane dhe britanike filloi të bjerë. Dhe kjo gjithashtu nuk kontribuoi në suksesin në betejat për detin më të madh jugor në Evropë.
  Situata kërcënuese në Mesdhe çoi në faktin se më 6 gusht, Churchill vendosi të zbarkonte në Francë. Por operacioni u zhvillua në kushte të pafavorshme atmosferike dhe ishte i përgatitur keq.
  Më 10 gusht, Rommel dhe Paulus u bashkuan, duke formuar një kazan të madh në Algjerinë lindore. Dhe më 19 gusht, Mainstein, mjeshtri tinëzar i kurtheve, preu trupat aleate nga bregu.
  Suksesi i Fritz u lehtësua nga pavendosmëria e amerikanëve, të cilët e konsideruan zbarkimin në Francë në 1943 të parakohshme dhe një mungesë akute të anijeve zbarkuese. Qetësi në Frontin Lindor. Për më tepër, prodhimi i aviacionit në Gjermani u dyfishua më shumë në vitin 1943, duke tejkaluar tridhjetë e dy mijë avionë në vit - për fat gjermanët kishin më shumë fuqi punëtore dhe territor nën kontrollin e tyre sesa realiteti. Dhe automjetet e reja Focke-Wulf me forca të blinduara dhe armë të forta, si dhe topa 30 milimetrash, shkaktuan shumë dëme në aviacionin aleat.
  Katastrofa në Algjeri dhe Francë e bëri gushtin 1943 vërtet të zi për aleatët.
  Stalini madje ishte i kënaqur me suksese të tilla. Por Çërçillit i solli durimi. Në Lindje, edhe betejat ajrore praktikisht pushuan dhe aktiviteti partizan u ul. Gjermanët formuan gjithnjë e më shumë trupa të rinj nga ish-qytetarët sovjetikë dhe madje krijuan diçka si qeveri lokale kukull. Pra, brigada të veçanta të nacionalistëve vendas nga lindja po luftonin tashmë në Afrikë.
  Cari bullgar Boris dërgoi gjithashtu tre nga divizionet e tij më të mira në Tunizi, me sa duket duke shpresuar të merrte disa koloni për vete në kontinentin e errët.
  Në shtator, Rommel filloi një ofensivë të madhe në Egjipt. Ai arriti, duke përdorur epërsinë sasiore dhe cilësore të forcave, të pushtonte Tripolin një javë pas sinjalit për sulm.
  Britanikët dhe amerikanët pësuan disfatë pas disfate në Libi. Në këto kushte, Churchill njoftoi pezullimin e çdo ndihme për BRSS Bolshevik dhe kërkoi intensifikimin e menjëhershëm të armiqësive. Stalini bëri sikur shpërfillte ultimatumet. Edhe pse, natyrisht, u kryen përgatitjet për veprime sulmuese. Por Koba ishte dinak dhe madje u përpoq të provonte ujërat për një paqe të veçantë. Një, deri në fund të shtatorit, gjermanët pushtuan të gjithë Libinë, përfshirë Tolbuk, dhe madje depërtuan në Egjipt në Aleksandri.
  Paulus arriti të anashkalojë pikën më të rëndësishme të fortifikuar angleze dhe të shkojë në jug të Nilit. Në fakt, kjo katastrofë për Britaninë në Egjipt. Pastaj gjermanët mund të shkonin në Kanalin e Suezit dhe të shkonin në Irak, dhe më pas jo shumë larg Baku.
  Vonesa u bë e rrezikshme dhe Stalini dha urdhër për të rifilluar sulmin ndaj Rzhev, si dhe për të rimarrë Stalingradin, dhe në të njëjtën kohë për të shtypur armikun në Kaukazin e Veriut.
  Kjo do të thotë, në tetor, armiqësitë rifilluan menjëherë në tre drejtime. Dhe në nëntor edhe në Leningradsky.
  Megjithatë, nuk ishte e lehtë të depërtoje një armik i cili ishte gërmuar mirë dhe kishte tanke të rënda të fuqishme Panther dhe Tiger. Trupat sovjetike u përballën me mbrojtje të thella pozicionale. Dhe në mbrojtje, tanket e reja gjermane dhe armët vetëlëvizëse performuan mirë.
  Pra, nuk pati përparime të rëndësishme në tetor dhe nëntor. Nëse ofensiva gjermane nuk ndalet në Kanalin e Suezit. Dhe pastaj vetëm përkohësisht... Megjithatë, Paulus dhe Rommel i kthyen trupat e tyre në Sudan. Dhe ata filluan të pushtojnë Afrikën.
  Wehrmacht nuk është ende gati për të sulmuar në dimër.
  Përveç kësaj, Krauts lidhën shpresa të mëdha në Panther-2 si një makinë më e avancuar dhe Tiger-2 dhe Lion.
  Dimri kaloi në përpjekjet e Ushtrisë së Kuqe për të thyer mbrojtjen e Krauts. Por askund nuk ishte e mundur të arriheshin suksese të mëdha. Edhe nëse do të ndodhte një përparim, armiku e rivendosi situatën me një kundërsulm.
  Dhe situata sa vinte e përkeqësohej. Në Britani, në sfondin e humbjeve ushtarake, lindi një krizë politike. Një votë mosbesimi u miratua kundër kabinetit të Churchillit. Si mund të ishte ndryshe nëse Paulusi më i mençur do të rrëzonte Anglinë nga Sudani dhe Etiopia.
  Qeveria e re i ofroi Gjermanisë një paqe të veçantë. Duke pasur parasysh humbjet më të mëdha të SHBA nga flota gjermane e nëndetëseve, Roosevelt nuk kundërshtoi. Për më tepër, pozicioni i tij në Amerikë është tronditur. Dhe japonezët arritën të fitojnë disa fitore të vogla, duke ngadalësuar përparimin amerikan. Pra, këndvështrimi - kasollja jonë në buzë ka triumfuar.
  Megjithatë, Hitleri së pari parashtroi kushte të tepruara. Më pas kompromisi ishte tokat franceze dhe Egjipti, si dhe u kthye ajo që më parë i përkiste Italisë. Sudani gjithashtu bie në zotërimin e Rajhut të Tretë, por Kanali i Suezit operohet së bashku.
  Kështu, pasi i dha vetes një dorë të lirë në Perëndim, Fuhrer hodhi të gjithë forcën e tij në Lindje. Nazistët filluan ofensivën e tyre kundër Moskës në maj. Falë kolonive franceze dhe angleze, Libia tashmë kishte mjaftueshëm naftë dhe Hitleri donte të fitonte sa më shpejt që të ishte e mundur.
  Plus, Türkiye hapi edhe një front të dytë.
  Sidoqoftë, Ushtria e Kuqe tashmë tregoi forcë dhe heroizëm të jashtëzakonshëm në betejat për kryeqytetin sovjetik. Mesatarisht, ritmi i përparimit gjerman nuk e kalonte një kilometër në ditë. Deri në fund të gushtit, nazistët ishin në gjendje të përparonin një maksimum prej njëqind kilometrash me një gjerësi përparimi prej pak më shumë se treqind.
  Ata iu afruan Moskës, por vrapuan në vijën e mbrojtjes Mozhaisk. Këto ishin rezultate modeste. Për më tepër, trupat sovjetike kundërsulmuan vazhdimisht armikun. Tanket e reja sovjetike T-34-85 dhe IS-2 morën pjesë në beteja. Nuk mund të thuhet se gjermanët i humbën plotësisht avantazhet e tyre, por Ushtria e Kuqe nuk qëndroi në vend, as shkenca!
  U shfaqën luftëtarët e rinj sovjetikë Yak-3 dhe LA-7, të aftë për të konkurruar me avionët gjermanë me helikë. Vërtetë, armiku ka në këmbim atu shumë të forta reaktive. ME-262 dhe HE-162 nuk kishin analoge në botë. Hitleri vendosi gjithashtu të ndalojë prodhimin dhe zhvillimin e tankeve më të lehta se pesëdhjetë tonë. Si rezultat, T-4 dhe Panther u dorëzuan. "Panther"-2 doli të peshonte 50.2 ton dhe kishte një armë të fuqishme me një motor 900 kuajfuqi. "Tigri mbretëror" dhe "Luani" madje tejkaluan peshën e përbindëshave prej 70 tonësh. Sipas rezolutës së partisë, makinat sovjetike nuk i kalonin 47 tonë në peshë.
  Pasi nuk arritën të merrnin Moskën, nazistët e kthyen vëmendjen e tyre në Leningrad. Ata ishin vërtet të sëmurë nga ky qytet. Granatimet masive filluan në shtator. Ato përfshinin gjithashtu armë të kalibrit 1000 mm dhe predha robotike me krahë.
  Hitleri urdhëroi të merrte Leningradin me çdo kusht.
  Qyteti arriti të zmbrapsë tre sulme në shtator dhe tetor. Sidoqoftë, gjermanët ishin në gjendje të përparonin dhjetë deri në njëzet kilometra, dhe gjithashtu kapën majën e urës Peterhof. Në disa vende, njësitë e tyre hynë në qytet, duke përkeqësuar pozicionin operacional të grupit. Në nëntor 1944, pasi nazistët fituan zgjedhjet parlamentare, edhe Suedia hyri në luftë kundër BRSS.
  Ajo reklamoi në mënyrë aktive sloganin: hakmarrje për disfatat e Pjetrit të Madh dhe Aleksandrit. Divizionet e reja suedeze mbërritën në front dhe, së bashku me finlandezët, filluan një sulm ndaj qytetit nga veriu. Dhe nazistët rifilluan sulmet duke përdorur, ndër të tjera, Sturmtiger dhe Sturmaus edhe më të fuqishëm , si dhe tankun E-100, përbindëshi i parë serial në botë që peshon më shumë se njëqind tonë.
  Megjithë heroizmin dhe qëndrueshmërinë masive të ushtarëve dhe milicive sovjetike, si dhe një kundërsulm të dëshpëruar diversionist në Novgorod, qyteti nuk mund të shpëtohej. Megjithatë, tremujori i fundit nuk ra deri më 27 janar 1945, duke treguar një shembull të qëndrueshmërisë së pakufishme. Dhe vetë qyteti zgjati një bllok të tërë: 1270 ditë! Ndoshta bllokada më e gjatë e një qyteti në luftërat moderne.
  Megjithëse gjermanët dhe aleatët e tyre pësuan humbje të mëdha, qëllimi u arrit pjesërisht. Qyteti i dytë më i madh dhe më i rëndësishëm sovjetik ra dhe duart e grupit më të fuqishëm armik u çliruan.
  Në dimër luftimet ishin të ashpra. Gjermanët përdorën me gjithë fuqinë aeroplanë serialë, reaktivë. BRSS nuk kishte fuqi barazie kundër tyre. Kjo e bëri të vështirë arritjen e një avantazhi në ajër. Përkundrazi, aty dominonte armiku. Ashtu si kur tanket gjermane ruajtën avantazhet e tyre. Dhe ata madje i shtuan ato me ardhjen e serisë "E".
  Krahasuar me Tigrat dhe Panthers, tanket e serisë E kishin një plan urbanistik më të dendur, një siluetë të ulët dhe si rezultat, forca të blinduara shumë më të trasha në një kënd.
  Përgjigja e shkencës sovjetike deri më tani ishte vetëm IS-3, një mbrojtje më e fortë e ballit të frëngjisë. T-54 ishte ende në zhvillim, dhe T-44 nuk ishte më i suksesshëm.
  Hitleri, megjithatë, i ndryshoi planet e tij në maj 1945. Dhe duke u kufizuar në sulme individuale, ai kreu ofensivën kryesore në Kaukaz. Ishte më i përshtatshëm për të luftuar atje. Pra, pas kapjes së Stalingradit, furnizimi i grupit sovjetik doli të ishte i vështirë. Përveç kësaj, në shkurt, trupat sovjetike shkaktuan një disfatë të fortë mbi osmanët në Transkaukazi, duke i detyruar turqit të largoheshin nga Jerevani dhe duke çliruar rajonin e Kars.
  Gjermanët depërtuan në mbrojtjen dhe, duke kaluar përgjatë Vollgës, arritën në Detin Kaspik. Grozni ra më 15 qershor, pas luftimeve kokëfortë, Sukhumi më 23 qershor, Zugdidi më 29 të të njëjtit muaj. Tbilisi u mor në fund të korrikut së bashku me Kutaisi. Në gusht, shkaba fashiste më në fund pushtuan Dagestanin, si dhe Potin, dhe arritën në Armeni nga veriu. Në shtator ata u bashkuan me turqit dhe filloi sulmi në Baku. Qyteti kyç zgjati deri më 6 nëntor 1945. Disa beteja në male, veçanërisht në Jerevan, zgjatën deri në fund të dhjetorit.
  Beteja të ashpra u zhvilluan edhe në qendër. Gjermanët mundën t'i afroheshin Tulës dhe madje të merrnin Kalinin, por më pas u ndaluan. Megjithatë, vija e frontit është afruar dhe tashmë nuk kanë mbetur më shumë se tetëdhjetë kilometra nga kryeqyteti.
  Viti 1946 filloi me një dimër të nxehtë. Komanda sovjetike, duke dashur të parandalonte ofensivën gjermane, dëshpërimisht u vërsul drejt armikut.
  Mjerisht, avantazhi i armikut në ajër vetëm u rrit. Avionët reaktiv Luftwaffe, për fat të keq, po përmirësoheshin vazhdimisht. Janë shfaqur modifikime të reja të ME-262, duke përfshirë një me shpejtësi ultra të lartë. Gjithashtu një avion luftarak i fortë TA-183, më i avancuar me krahë të fshirë HE-262 dhe një kryevepër e vërtetë e inxhinierisë së avionëve ME-1010 me krahë të kontrolluar të fshirë.
  Dhe luftëtari kryesor i BRSS mbeti Yak-9. Makina dikur ishte e re, por tani është dukshëm e vjetëruar.
  Por Luftwaffe ka edhe Yu-287 dhe është shfaqur bombarduesi reaktiv Yu-387, TA-400, TA-500. Dhe avionët sulmues janë avionë. Dhe HE-377 është reaktiv dhe HE-477 është gjithashtu reaktiv dhe me shumë qëllime.
  Dhe seria E-70 me tanke që peshojnë sa "Tigri mbretëror", por me mbrojtje shumë më të fortë.
  Dhe kryevepra e vërtetë ishte rezervuari piramidal i treguar në metal për ditëlindjen e Fuhrer-it më 20 prill 1946. Hitleri personalisht i dha emrin "Luani Perandorak".
  Automjeti kishte formën e një piramide të zgjatur, të rrafshuar, me rula të vegjël që mbulonin të gjithë pjesën e poshtme të rezervuarit. Kështu, ajo nuk kishte një tabaka, e cila rriti ndjeshëm aftësinë ndër-vend. Për më tepër, rezervuari nuk kishte një çati, dhe armatura e tij nga të gjitha këndet kishte një kënd të lartë të prirjes racionale. Me peshë 99 tonë, automjeti ishte i armatosur me një armë kundërajrore 128 mm me gjatësi tytë 100 EL, kishte një motor 1800 kuaj fuqi dhe forca të blinduara ballore 300 mm. Për më tepër, pllakat janë në kënde të mëdha të pjerrësisë racionale, në gjysmën e parë ballore dhe 250 milimetra në gjysmën e dytë të pjerrët. Kështu, doli të ishte tanku më i fuqishëm në botë, i padepërtueshëm nga të gjitha pikat e qitjes dhe kur sulmohej me bomba nga lart.
  Fuhrer urdhëroi menjëherë që të vihej në prodhim sa më shpejt që të ishte e mundur dhe në të njëjtën kohë të krijonte një modifikim sulmi me një obus dhe një hedhës bombë.
  Kështu që nazistët u grumbulluan, ata duhej të thyheshin. Por, për fat të keq, u kap një armik shumë kokëfortë dhe teknikisht i fortë. Dhe në fund të majit, sipas traditës, kur u thanë rrugët, filloi ofensiva.
  Fritz u përpoq të anashkalonte Moskën dhe Tulën. Betejat u ndezën me intensitet dhe shtrirje të paparë. Por trupat sovjetike ishin të denja të quheshin të pathyeshme. Për tre muaj betejash të vazhdueshme, nazistët ishin në gjendje vetëm të rrethonin Tula dhe të arrinin Kashina dhe t'i afroheshin Moskës nga veriu, duke ndërprerë pjesërisht komunikimet. Luftimet po zhvilloheshin tashmë në rrugët e vetë qytetit.
  Stalini u largua nga kryeqyteti dhe u evakuua në Kuibyshev. Por nazistët filluan një sulm në Saratov në korrik. Ky qytet ra më 8 gusht. Meqenëse Kuibyshev tani e gjeti veten në mënyrë të rrezikshme afër frontit, ai komandant suprem e zhvendosi selinë e tij në Sverdlovsk. Luftimet në Moskë vazhduan në shtator. Më 18 ra Kashira. Në fillim të tetorit, kryeqyteti i BRSS ishte pothuajse i rrethuar, dhe më 29, pas luftimeve kokëfortë, ra edhe Kuibyshev. Për më tepër, gjermanët kapën Guryev dhe Uralsk.
  Nëntori ishte plot me luftime të tmerrshme. Më 7 nëntor, Krauts depërtuan në Kremlin, por u larguan nga një kundërsulm i dëshpëruar. Dhe gjatë kësaj beteje, ushtruesi i detyrës së komandantit të Moskës, Marshall Rokossovsky, vdiq!
  Dhe piloti i famshëm sovjetik Kozhedub rrëzoi aeroplanin e qindtë gjerman, duke u bërë personi i parë sovjetik që iu dha titulli katër herë Hero i BRSS. Dhe gjithashtu më 7 nëntor 1946.
  Më 4 dhjetor, unaza e bllokadës rreth Moskës u mbyll përfundimisht. Por kryeqyteti dhe mbetjet e garnizonit të tij heroik luftuan deri në Krishtlindjet ortodokse më 7 janar 1947.
  Sulmi në kryeqytet u drejtua nga Mainstein. Për këtë iu dha Urdhri i dytë i Kryqit të Madh të Kryqit të Hekurt pas Hermann Goering.
  Por lufta nuk ka përfunduar ende. Stalini nga Sverdlovsk premtoi të vazhdonte luftën. Edhe gjermanët ishin mjaft të lodhur. Në jug, trupat e tyre iu afruan Penzës dhe Ulyanovsk dhe u ndalën. Në mars, sovjetikët filluan kundërsulme. Por në prill ata u detyruan ende të largoheshin nga Ryazan. Dhe në maj, nazistët rrethuan qytetin e Gorky dhe depërtuan në Kazan nga jugu. Në qershor, Krauts pushtuan Orenburgun dhe iu afruan Ufa. Rezistenca ndaj Ushtrisë së Kuqe u dobësua, morali ra dhe filluan dezertimet masive. Megjithatë ata kanë qenë gjithmonë aty, por pas rënies së kryeqytetit janë intensifikuar shumëfish. Askujt nuk i kishte mbetur asnjë dëshirë të vdiste për Stalinin. Por njerëzit luftuan kundër fashizmit për Atdheun e tyre.
  Autoriteti i qeverisë sovjetike ra gjithashtu. Në korrik, gjermanët hynë në Sverdlovsk. Stalini dhe grupi i tij u zhvendosën në Novosibirsk. Në Urale, luftimet vazhduan deri në gusht... Gjermanët u penguan nga shtrirja e komunikimeve dhe veprimet aktive të partizanëve. Por lufta e mëtejshme tashmë e ka humbur kuptimin e saj.
  Stalini, megjithatë, ende shpresonte për diçka. Gjermanët hynë në Tobolsk në shtator. Por ato u vonuan nga shirat e dendur të vjeshtës. Afrimi i dimrit ndaloi ofensivën në Siberi, por nazistët arritën të kapnin të gjithë Azinë Qendrore. Në dimër ata nuk guxuan të shkonin në Novosibirsk. Por edhe Stalini nuk ishte mirë dhe u transferua në Vladivostok më të ngrohtë.
  Erdhi viti 1948. Nazistët tashmë ishin të armatosur me disketa. Për më tepër, u shfaqën tanke më kompakte me motorë turbojet. Në fakt, pasi bëhet më ngrohtë, mbetet vetëm që ata të marshojnë fitimtarë dhe të pushtojnë qytetet.
  Por Beria e helmoi Stalinin tashmë të sëmurë rëndë dhe i ofroi Rajhut të Tretë dorëzimin, me kusht që të ruhej pushteti sovjetik në Siberi.
  Hitleri, i cili ishte i lodhur nga lufta vetë, pothuajse u pajtua, por së pari, ai pushtoi Novosibirsk në maj 1948. Dhe dorëzimi u nënshkrua më 22 qershor 1948, në një datë simbolike - saktësisht shtatë vjet nga momenti i sulmit ndaj BRSS. Kështu përfundoi Lufta e Dytë Botërore. Shtetet e Bashkuara mundën Japoninë në vitin 1945 dhe testuan një bombë atomike. Kështu që Fyhreri nuk ka punë të shkojë jashtë shtetit.
  Beria, megjithatë, nuk sundoi për shumë kohë. Asi më i famshëm sovjetik, marshalli i ajrit dhe heroi shtatë herë i BRSS Kozhedub, do të jetë në gjendje të kryejë një grusht shteti ushtarak dhe të rrëzojë kryetarin jopopullor të Komitetit Shtetëror të Mbrojtjes. Beria dhe një numër i bashkëpunëtorëve të tij u qëlluan. Në vetë Rajhun e Tretë, në mars 1953, patriotët përfunduan Hitlerin. Dhe Goering vdiq nga abuzimi me drogën pak më herët, ndërsa Himmler u qëllua për shkak të dyshimeve për komplot.
  Pasoi një luftë e ashpër midis SS, të udhëhequr nga Schellenberg, dhe forcave të armatosura, të udhëhequra nga Generalissimo Mainstein. E gjithë kjo rezultoi në një luftë civile. Si rezultat, Rajhu i Tretë u shemb. Dhe BRSS e reduktuar filloi të rivendoste gradualisht ndikimin e saj. Historia u fut sërish në një spirale. Ngritja fantastike e Gjermanisë, e fryrë më shumë se perandoria e Genghis Khan, pastaj vdekja e udhëheqësit kryesor - kaosi dhe zhdukja.
  Dhe grumbullimi gradual i principatave, vetëm qyteti i Baikalsk u bë kryeqytet. BRSS, e ndarë në shumë provinca me provinca kukull të ngritura nga gjermanët, u bashkua përsëri. Fitorja më e madhe ishte aneksimi i Moskës, i cili hodhi poshtë zgjedhën naziste. Vërtetë, Ukraina, Bjellorusia dhe shtetet baltike, si dhe Gjeorgjia, Armenia dhe Azerbajxhani ruajtën sovranitetin e tyre. Pas rënies së Rajhut të Tretë, Shtetet e Bashkuara u bënë hegjemon botëror. Një qeveri pro-amerikane u krijua gjithashtu në Kinë.
  Por gradualisht perandoria qiellore u bë gjithnjë e më e pavarur. Në BRSS, pas diktaturës de facto të Kozhedub, u krijua një kushtetutë në thelb presidenciale, por me një kufi dy mandatesh në pushtet. Zgjedhjet u mbajtën në baza alternative dhe posti i presidentit kishte një emër tjetër: kryetar i popullit.
  Vendi kishte një ekonomi të përzier dhe me zhvillim të shpejtë.
  Por ja se si ndryshoi historia nga një kapëse letre. Ata humbën Luftën e Dytë Botërore, megjithëse luftuan trimërisht. Dhe rezultati ishte katastrofik. Për më tepër, Gjermania ishte në gjendje të fitonte madhështi vetëm për një kohë.
  Dhe Shtetet e Bashkuara po humbnin gradualisht ndikimin, bota po bëhej multipolare, që do të thotë se kishte gjithnjë e më shumë kaos në të. Përkundrazi, ka më pak rend. Dhe pothuajse njësoj si në shekullin e tanishëm njëzet e një.
  Epo, pse njerëzimi është tërhequr kaq shumë nga fragmentimi dhe kaosi?
  
  
  TROTSKY NE VEND TE STALINIT
  Fushata e Tukhachevsky kundër Varshavës doli të ishte e pasuksesshme kryesisht për fajin e Stalinit - i cili, në vend që të mbulonte krahun jugor të trupave të Kuqe që përparonin në Varshavë. ktheu Ushtrinë e Parë të Kalorësisë në drejtim të Galicisë. Për më tepër, megjithë forcat e mëdha që ishin nën komandën e Jozefit, ai arriti të mposhtet nga polakët. Ushtria e Kuqe humbi betejën e Varshavës. Polakët filluan një kundërsulm, territor të pushtuar duke përfshirë Slutsk dhe madje pushtuan Minskun për disa ditë.
  Sidoqoftë, Perëndimi atëherë nuk guxoi të financonte një luftë të mëtejshme të përgjakshme me bolshevikët. Varshava bëri paqe dhe lufta civile përfundoi shpejt.
  Por ekziston një kurs alternativ i historisë dhe një nga shumë universet paralele. Atje, Lenini urdhëroi largimin e Stalinit, i cili nuk ishte shumë i talentuar në çështjet ushtarake dhe ai kapriçioz, nga komanda e krahut jugor dhe vendosi unitetin e komandës së Tukhachevsky, duke ruajtur Budyonny mbi Kalorësinë e Parë.
  Në këtë rast, një tentativë kundërsulmi nga jugu i Varshavës dështoi dhe Ushtria e Kuqe e frymëzuar doli fitimtare në një betejë të ashpër. Kryeqyteti i Polonisë ra. Pasi qëndroi atje për një kohë dhe mori përforcime shtesë, Tukhachevsky kaloi në Lvov dhe Krakov.
  Për ca kohë, luftimet vazhduan kundër Wrangel, dhe me një sulm të mëtejshëm në Krime. Pastaj Ushtria e Kuqe pushtoi shtetet baltike në veri dhe çliroi Azerbajxhanin, Armeninë dhe Gjeorgjinë në jug. Kishte një qetësi të përkohshme. Rusia Sovjetike kishte nevojë për pushim dhe pushim të përkohshëm, gjë që u bë NEP. Por Trocki ende këmbënguli për kthimin e të gjitha tokave të Rusisë cariste. Si rezultat, në verën e vitit 1921, Ushtria e Kuqe pushtoi Finlandën, me marrëveshjen e Perëndimit.
  Në 1922, Primorye u pushtua, pastaj Sakhalin verior. Trocki, autoriteti i të cilit si Kryetar i Këshillit Revolucionar Ushtarak ishte forcuar ndjeshëm, arriti të zinte vendin e Leninit dhe të zhvendoste Stalinin, i cili ishte ulur në një rol dytësor.
  Mjaft e çuditshme, ndërsa fuqia personale forcohej, elementët e kapitalizmit u bënë gjithnjë e më të fortë në ekonomi.
  Vetë Trocki u bë një i majtë kryesisht për shkak të dëshirës për t'u bërë më i shenjtë se Papa ose më radikal se Stalini. Sidoqoftë, pasi kishte fituar pushtetin, hebreu jashtëzakonisht i talentuar vazhdoi politikën e tij të jashtme të ekuilibruar. Pa braktisur idetë komuniste, ai njëkohësisht u përpoq të fuste elementë tregu dhe të siguronte marrëdhënie të mira me vendet e tjera kapitaliste të botës.
  Rritja e Hitlerit në pushtet në Gjermani nuk solli ndryshime thelbësore në politikën botërore. Fuhrer u vendos shpejt në vendin e tij - duke ndaluar çdo heqje të kufizimeve të Versajës ose rivendosjen e rekrutimit universal dhe fuqisë ushtarake. Ashtu si nazistët u ndaluan të futnin ligje antisemite dhe shumë më tepër.
  E vetmja gjë është se nën Hitlerin, ekonomia gjermane doli nga kriza, por fashizmi nuk mori kurrë forma radikale, duke mbetur nacionalizëm i moderuar me disa tipare autoritare dhe organizata të përgjithshme rinore si Hitler Jugent.
  BRSS nën udhëheqjen e Leon Trotsky u bë një fuqi e pasur ekonomikisht me industri të rëndë të zhvilluar.
  Ekonomia e BRSS ishte më e bazuar në treg sesa ajo e Stalinit, por përmbante edhe elemente të planifikimit në formën e planeve pesëvjeçare. Shkalla e lindjeve është e lartë, veçanërisht pasi Trotsky gjithashtu ndaloi abortet - ata thonë se ka kaq shumë toka boshe në Rusi dhe nuk ka arsye që ato të hapen si vrima.
  Meqenëse madhësia e ushtrisë gjermane mbeti e kufizuar në 100 mijë, dhe Polonia ishte kthyer tashmë në një republikë sovjetike, socialiste, nuk do të kishte me kë të luftonte. Moldavia iu kthye Rusisë në vitin 1921 - duke mbledhur tokat mbretërore.
  Vetë Trocki mbështeti pak ndërkombëtarët botërorë, por qëllimi i revolucionit botëror filloi të heshtet. Pjesërisht, si në kohën e Stalinit.
  Por lufta ende erdhi nga Lindja. Japonia filloi aksionin ushtarak kundër Mongolisë. Toka e Diellit që lind, së bashku me Italinë, u bënë pushtuesit kryesorë të botës. Vërtetë, Musolini u detyrua të kufizonte ambiciet e tij në kapjen e Etiopisë - i vetmi vend në Afrikë që nuk ishte koloni e dikujt tjetër. Japonia, gjithashtu duke mos guxuar ende të luftojë vetëm me Britaninë dhe veçanërisht Shtetet e Bashkuara, u ngjit në Kinë. Dhe ajo hyri gjithnjë e më shumë këtu.
  Ka shumë kinezë dhe, me gjithë copëzimin e tyre, ata janë një kundërshtar serioz. Dhe pastaj samurai hyri në Mongoli... Betejat e rënda filluan atje në pranverën e vitit 1941.
  Trotsky vendosi që BRSS ishte tashmë mjaft e fortë për të zhvilluar një luftë në shkallë të plotë me samurai. Përveç kësaj, diktatori sovjetik donte të hakmerrej për humbjen e 1904-1905. Në tokë, Ushtria e Kuqe është qartësisht më e fortë se japonezët, veçanërisht në tanke. Por në det, Flota e Paqësorit nuk e ka arritur ende barazinë. Por Lev Davydovich nuk mund të hiqte dorë nga Mongolia.
  Ushtria e Kuqe fillimisht ndaloi përparimin e samurait. Më 20 gusht 1941, u zhvillua një ofensivë në Khalkhin Gol, e cila përfundoi me fitoren e Ushtrisë së Kuqe. Pas së cilës Trotsky kërkoi që Japonia të kthente Sakhalinin e Jugut dhe Ishujt Kuril.
  Natyrisht, pasoi një refuzim dhe filloi një luftë në shkallë të gjerë. Vetëm, ndryshe nga Lufta e Madhe Patriotike, ajo u zhvillua në territorin e huaj. Edhe pse nuk mund të thuhet se ka pasur pak gjak.
  Betejat ishin në shkallë të plotë, dhe japonezët rezistuan ashpër dhe nuk u dorëzuan. Por pothuajse të gjitha operacionet e trupave sovjetike ishin të suksesshme. Mbrojtja, pas një breshëri të fuqishme artilerie, u shpërtheu dhe tanket, duke përfshirë T-34 më të fundit të fuqishëm, LT (Leon Trotsky i rëndë!), kapërcejnë hendekun e ashpër të kufomave dhe metaleve.
  Së pari, luftëtarët e Tokës së Diellit në rritje u dëbuan nga Mançuria. U kryen disa operacione të njëpasnjëshme, të cilat zgjatën nëntë muaj nga nëntori 1941 deri në gusht 1942. Trupat sovjetike hynë në Korenë e Veriut... Beteja pati edhe në Sakhalin. Japonezët madje u përpoqën të përparonin - ata përparuan tridhjetë kilometra, por u ndaluan dhe u mbytën në gjak.
  Në shtator 1942 pati një sulm në Port Arthur. Japonezët, duke përdorur mbështetjen nga deti, u përpoqën të mbanin linjën. Trupat sovjetike depërtuan në front, por armiku arriti të ndalonte avancimin duke hedhur trupa.
  Por samurai nuk ishte në gjendje të mbante rezistencën e tyre për një kohë të gjatë. Aviacioni sovjetik mori përsipër dhe bombardoi anijet. Për më tepër, japonezët janë shumë shpërfillës ndaj jetës së tyre - ata as nuk morën parashutë në betejë. Për shkak të kësaj, pas vdekjes së elitave kryesore ajrore, rezistenca e samurai në qiell u dobësua dukshëm. Dhe aviacioni Sovjetik filloi të fitojë shumë më me besim.
  Për më tepër, zhvillimet e reja nga projektuesit sovjetikë mohuan gradualisht epërsinë e luftëtarëve japonezë në manovrim. Në dhjetor 1942, pas një sulmi tjetër të ashpër, Port Arthur u pushtua dhe Seuli ra në të njëjtin muaj.
  Muaji tjetër i vitit 1943 filloi me ofensivën e janarit në Korenë e Jugut dhe kapjen e portit të Busanit.
  Japonia po humbte betejat tokësore dhe po vuante gjithnjë e më shumë dëme në qiell dhe në det. Në shkurt 1943, Pekini u pushtua nga trupat sovjetike. Dhe në mars, pas luftimeve të ashpra, Sakhalini i Jugut u çlirua. Prilli dhe maji u shënuan nga fitore të reja për armët sovjetike në det... Flota e shtuar e nëndetëseve, aviacioni dhe anijet që vinin nga Balltiku ishin veçanërisht efektive.
  Në qershor 1943, trupat sovjetike i dëbuan japonezët nga Shangai. Duke formuar kështu zonën e tyre të okupimit.
  Në korrik dhe gusht, parashutistët dhe marinarët çliruan kreshtën Kuril nga armiku. Japonia u gjend në një situatë jashtëzakonisht të vështirë. Aviacioni Sovjetik rriti fuqinë e tij goditëse dhe bombardoi gjithnjë e më fort, dhe flota detare e Tokës së Diellit në rritje u shkri. Në tetor 1943, Trotsky mori një vendim: të sulmonte Okinawa - një provë veshjesh përpara betejës për vetë Metropolin Japonez. Betejat ishin të ashpra dhe samurai përdorte armë në masë: pilotë kamikaze.
  Beteja epike zgjati dy muaj e një javë, e cila më në fund përfundoi me rënien e Okinawa. Dhe në janar 1944, Tajvani u çlirua.
  Japonia ishte tani në prag të katastrofës së plotë ushtarake. Hirohito mund të llogariste vetëm në hyrjen e Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë në luftë në anën e tij; Gjermania fashiste në atë kohë ishte ende shumë e dobët ushtarakisht dhe Musolini nuk mund të arrinte lehtësisht Trockin në Oqeanin Paqësor.
  Por SHBA dhe Britania bënë aludime, por nuk nxituan të hyjnë në luftë. Për më tepër, një kryengritje masive anti-britanike shpërtheu në Indi. Gandi i moderuar u shty nga nacionalistët dhe të majtët më radikalë. Si rezultat, atje filloi një luftë e vërtetë. Churchill, i cili zëvendësoi Chamberlain, tregoi kokëfortësi dhe u përpoq të mbante Pakistanin dhe Indinë nën kontrollin e tij me çdo kusht. E cila çoi në një luftë të zgjatur dhe të ashpër që lidhi forcat britanike.
  Amerikanët vepruan plotësisht në mënyrë pasive në politikën e jashtme: kasollja ime është në buzë!
  Në mars 1944, trupat sovjetike, përkundër faktit se moti nuk ishte ende shumë i favorshëm, zbarkuan në Hokkaido. Luftimet zgjatën tre javë dhe përfunduan me humbjen e japonezëve. Ky sukses tronditi besimin e perandorit në paarritshmërinë e metropolit.
  Luftimet në tokë dhe det vazhduan deri më 11 maj 1944, kur Japonia e rraskapitur përfundimisht kapitulloi.
  Luftimet me pjesëmarrjen e trupave sovjetike zgjatën nga 10 prilli 1941 deri më 11 maj 1944 dhe zgjatën tre vjet e pak më shumë se një muaj. Humbjet e ushtrisë sovjetike në të vrarë dhe të vdekur nga plagët arritën në 960 mijë ushtarë dhe oficerë. Pak më shumë se gjashtëdhjetë mijë qytetarë civilë sovjetikë vdiqën gjithashtu. Nga bombardimet, granatimet e artilerisë, luftimet në Sakhalin dhe në kufirin në Primorye. Dhe rreth tre milionë njerëz u plagosën, nga të cilët katërqind mijë u bënë të paaftë.
  Në përgjithësi, BRSS fitoi një fitore të madhe dhe arriti të instalojë regjime pro-sovjetike në Kinë dhe Kore dhe pushtoi me trupat e saj të gjitha zotërimet e Tokës së Diellit në rritje.
  Autoriteti i shokut Trotsky u forcua më tej si brenda vendit ashtu edhe në arenën ndërkombëtare.
  Në 1946, lëshimi i parë i një sateliti artificial u bë në BRSS. Dhe në vitin 1950, kozmonauti i parë sovjetik u dërgua në të gjithë globin. Në Rumani, Mbreti Mikajah ra dakord të lidhte një aleancë ushtarake dhe ekonomike me BRSS. Së shpejti pushteti ndryshoi në Hungari. Dhe në Çekosllovaki, ajo është qeverisur prej kohësh, megjithëse jo saktësisht nga komunistët, por nga forcat e majta pro-sovjetike.
  Në vitin 1951, shpërtheu një luftë midis Turqisë dhe BRSS. Në këtë pikë, as Shtetet e Bashkuara dhe as Britania nuk kishin një bombë atomike, dhe fillimi i një masakre të vërtetë me një armik kaq të fuqishëm si BRSS dhe aleatët e tij ishte vetëvrasje për Perëndimin.
  Ushtria sovjetike mundi Turqinë në më pak se një muaj. Duke parë se reagimi i Perëndimit është jashtëzakonisht i ngadaltë... Britania luftoi me indianët për një kohë të gjatë, por në fund humbi qindra mijëra ushtarë dhe humbi kontrollin mbi koloninë e saj më të madhe. Ka një krizë ekonomike në SHBA dhe zezakët po bëjnë trazira.
  Trotsky merr një vendim: dhe brenda dy muajsh Ushtria e Kuqe merr kontrollin e gjithë Lindjes së Mesme dhe Iranit, dhe një qeveri pro-sovjetike vjen në pushtet në Egjipt. Britanikët dhe francezët goditen me grusht në dhëmbë. Dhe Hitleri merr anën e BRSS dhe për këtë ai merr mundësinë në Anschluss Austria.
  De Gaulle vjen në pushtet në Francë. Ai është shumë i pakënaqur me ekspansionin sovjetik dhe flet për një kryqëzatë në Lindje, kundër bolshevizmit. Trocki, përkundrazi, ëndërron zgjerimin në Evropë, situata po nxehet.
  Adolf Hitleri, duke përfituar nga fakti që BRSS është tani në bashkim, fillon militarizimin e Gjermanisë. Dhe në Algjeri dhe Marok shpërthen një kryengritje e madhe kundër Francës.
  De Gaulle është i tërbuar dhe kërkon që Gjermania të ndalojë përgatitjet ushtarake. Si përgjigje, Fuhrer kërkon rivendosjen e kufijve të vitit 1914 dhe kërcënon të dërgojë milicinë popullore kundër armikut.
  Të dyja palët po përshkallëzojnë kërcënimet dhe po grumbullojnë trupa drejt kufijve. Trocki dinak nuk hyn në luftë, por i shet Gjermanisë tanke dhe avionë me kredi. Një betejë shpaloset mes nazistëve dhe francezëve. Belgjika hyn në luftë, por kjo vetëm sa e përkeqëson situatën për Francën, e cila është e kufizuar nga rebelimi në koloni dhe aktiviteti komunist në fronte të ndryshme. Gjermanët, megjithatë, nuk arrijnë një fitore të shpejtë, por ngecin në linjën Mangio , por pushtojnë Belgjikën. Pas një viti e gjysmë lufte, nazistët iu afruan Parisit.
  De Gaulle shkon për të nënshkruar paqen dhe ua kthen Elsarzin dhe Lorraine-n gjermanëve. Edhe Belgjika po ndahet me një pjesë të territorit të saj. Fuhreri po forcon ndikimin e tij. Në vitin 1955, BRSS teston një bombë bërthamore. Trocki përfshin Çekosllovakinë brenda BRSS. Vërtetë, një pjesë e Sudetenlandit u shkon gjermanëve, por shumë më pak kufijtë etnikë. Por ata nuk kanë asnjë arsye të tundin varkën...
  Hitleri detyrohet të përulë ambiciet e tij dhe të gëzohet që arriti të zgjerohej në Perëndim dhe në kurriz të Austrisë. Nazistët gjithashtu pushtojnë Danimarkën dhe gjithashtu rivendosin kufijtë e vitit 1914 dhe veriun e perandorisë së tyre.
  Trotsky vdiq në vitin 1960, pasi festoi ditëlindjen e tij të tetëdhjetë. Pa zakone të këqija dhe duke ruajtur aftësinë fizike, Kryetari i BRSS mbajti të menduarit e qartë deri në veprat e tij të fundit.
  Ai ia dorëzoi postin e kryetarit djalit të tij Davidit, duke themeluar kështu dinastinë e parë komuniste në botë. Në këtë kohë, BRSS kishte përjetuar një centralizim të shtuar dhe ndryshime në kushtetutë që ndalonin tërheqjen nga ajo. Hitleri gjithashtu transferoi pushtetin tek një prej djemve të tij të marrë si rezultat i fekondimit artificial, por në bazë konkurruese.
  Megjithatë, djali është ende shumë i ri, dhe pas vdekjes së Hitlerit, nazistët u ndanë dhe së shpejti krahu i majtë erdhi në pushtet. Bota është bërë më e sigurt, por rënia e sistemit kolonial ka shkaktuar një luftë të re paqëndrueshmërie. Zgjidhja ishte krijimi i një koalicioni komunist. Ofroi ndihmë të ndërsjellë dhe u përpoq të ndërtonte socializmin në kushtet e kontinentit të errët.
  Por komunizmi botëror dallohej nga një numër i madh elementesh tregu dhe ishte një sistem i kombinuar.
  Ndërkohë, kontradiktat u rritën brenda BRSS. Dominimi politik i një partie nuk i përshtatej më oligarkisë në rritje. Biznesmenët e valës së kuqe donin ndryshim dhe pushtet politik. Deri më tani, sukseset e ekonomisë së planifikuar dhe përfitimet politike e kanë kompensuar pjesërisht gjendjen opozitare. Por ndryshimet kanë ndodhur në Shtetet e Bashkuara. Doli një lider i ri, i cili, duke thyer monopolin e dy partive: Demokratike dhe Republikane, krijoi një të tretë - patriotike.
  Dhe pasi erdhi në pushtet, ai vendosi autokracinë. Në të njëjtën kohë, duke filluar një kryqëzatë kundër komunizmit. Davidi vdiq dhe pas kësaj filloi një seri e tërë komplotesh dhe betejash fraksionesh. Si rezultat, vendi u trondit. Por lufta midis fraksioneve përfundoi me marrjen e postit të kryetarit të BRSS dhe njerëzit u qetësuan.
  Kishte një zgjerim aktiv të hapësirës. Në vitin 2015, Plutoni u bë planeti i fundit që u shkel nga një astronaut njerëzor. Për një kohë të shkurtër, njerëzit mundën të vizitonin sipërfaqen e Jupiterit. Vërtetë, ata duhej të shtriheshin në banja të veçanta aromatike.
  Brenda BRSS, elementët kapitalistë u forcuan edhe më shumë. Kishte një shtresim midis të varfërve dhe të pasurve. U shfaqën miliarderë të vërtetë dhe në të njëjtën kohë anëtarë të Byrosë Politike. Komunizmi u shkri gjithnjë e më shumë me oligarkinë e financave dhe bëhej gjithnjë e më pak i ndryshëm nga kapitalizmi. Edhe tatimi mbi të ardhurat u bë linear në BRSS dhe u fut një përqindje e vetme. Kjo, natyrisht, çoi në pakënaqësi të paqartë dhe çoi në trazira të vogla.
  Por deri më tani situata nuk ka dalë jashtë kontrollit. Por në realitet, me atributet e jashtme të komunizmit, garancitë sociale kufizoheshin gjithnjë e më shumë. Në veçanti, mjekësia dhe arsimi u paguan pjesërisht dhe u shfaqën shkëmbimet e të papunëve dhe të punës.
  Victoria arriti në Vilna dhe pushoi së kujtuari botën paralele. Ajo tani duhej të vazhdonte të drejtonte ushtrinë ruse.
  Kryeqyteti i Dukatit të Madh të Lituanisë, Vilna, ra, por përpara ishte një marshim më tej në Grodno dhe Brest.
  Bjellorusët u bashkuan me dëshirë në ushtrinë ruse. Ata ranë, megjithatë, borë dhe u bë më e vështirë për ushtrinë mesjetare të lëvizte. Sidoqoftë, Duka i Madh Vasily urdhëroi të pushtonte Grodno dhe të dimonte atje. Victoria vrapoi nëpër kështjellat përreth në kërkim të dikujt tjetër për të copëtuar ose shfarosur.
  Brenda saj vlonte një etje e egër për shfarosje, por gjithnjë e më shpesh kundërshtarët e saj dorëzoheshin pa luftë.
  
  
  ORAKLET NGA FERRI I ERRËRT
  Ka, sigurisht, parashikues të ndryshëm, të dobishëm dhe të rrezikshëm.
  Por në një nga realitetet alternative ishte një magjistar që i tha nazistit një numër se si të kthehej fuqia për të ritreguar pasqyrën e Djallit. Pikat e gjakut të kuq të një fëmije të pafajshëm ranë në sipërfaqen reflektuese. Dhe ata u zhytën në çast, dhe vetë pasqyra filloi të shkëlqejë, duke rifituar dhuratat e saj. Dhe Fuhreri mësoi shumë atëherë.
  Por edhe duke ditur të ardhmen, nuk është gjithmonë e mundur ta korrigjoni atë. Në Afrikë, megjithatë, gjermanët rigrupuan trupat e tyre dhe arritën të zmbrapsnin ofensivën e nisur nga Montgomery më 23 tetor.
  Ndonëse me shumë vështirësi, ata u ndaluan nga trupa me një numër superior të fuqisë punëtore dhe pajisjeve. Sidoqoftë, njohja e vendit dhe kohës së sulmit e ndihmoi Rommel të shpërndante racionalisht njësitë e tij të pakta dhe të zmbrapste sulmin. Britanikët pësuan humbje të konsiderueshme dhe pas dy javësh luftime u detyruan të ndalonin.
  Dhe flota gjermane e nëndetëseve ishte në gjendje të shkaktonte dëme të mëdha, duke fundosur një duzinë anijesh me forca zbarkimi që planifikonin të zbarkonin në Kazablanca dhe në brigjet e Marokut. Amerikanët, duke parë mungesën e suksesit në Egjipt dhe aktivitetin e "tufave të ujqërve gjermanë", braktisën operacionin Torch.
  Gjermanët, nga ana tjetër, u përpoqën të rigruponin trupat e tyre në Stalingrad për të zmbrapsur sulmet anësore të trupave sovjetike dhe u përgatitën duke u varrosur në mbrojtje në qendër.
  Për shkak të motit të keq më 19 nëntor 1942, trupat sovjetike nuk ishin në gjendje të përdornin në mënyrë efektive aviacionin, përfshirë avionët e sulmit, dhe përgatitja e artilerisë arriti sukses jashtëzakonisht të kufizuar. Pra, duke rigrupuar forcat e tyre, gjermanët dhe aleatët e tyre ishin në gjendje të zmbrapsnin përparimin e trupave sovjetike. Vërtetë, kjo i shpërqendroi nazistët nga vetë Stalingradi, duke u dhënë një pushim ushtarëve sovjetikë që ishin heronj në qytet. Edhe pse kanë mbetur shumë pak shtëpi nën kontrollin e Ushtrisë së Kuqe.
  Fritz-i qëndroi edhe në qendër... Beteja në Stalingrad vazhdoi deri në fund të dhjetorit. Pasi nuk arriti të arrinte një përparim në front, Ushtria e Kuqe u ndal. Por nuk ishte e lehtë as për gjermanët. Ata humbën shumë gjatë sulmit në qytet, dhe megjithëse në mbrojtje raporti i humbjeve duket të jetë në favor të tyre, trupat janë ende të rraskapitur.
  Në janar, megjithë parashikimin e orakullit, gjermanët nuk ishin në gjendje të qëndronin në veri gjatë Operacionit Shkëndija. Vërtetë, luftimet zgjatën për më shumë se tre javë dhe i kushtuan Ushtrisë së Kuqe viktima të mëdha, por ata arritën të kalonin në Stalingrad me rrugë tokësore.
  Sidoqoftë, të paralajmëruar nga pasqyra e Iblisit, gjermanët ishin në gjendje të zmbrapsnin ofensivën pranë Voronezh, duke forcuar aleatët e tyre të dobët: italianët dhe rumunët. Përndryshe, mbrojtja atje do të ishte thyer.
  Dhe operacioni i tretë Rzhev-Sychov ishte i pasuksesshëm. Gjermanët përsëri, edhe pse jo pa vështirësi, zmbrapsën ofensivën sovjetike. Në vetë Stalingrad ishte nxehtë, pati beteja në janar. Paulus u zëvendësua nga Mainstein dhe ky marshall më me përvojë arriti të pushtonte qytetin e kështjellës deri më 12 shkurt. Por përsëri gjermanët paguan një çmim të madh për këtë. Në shkurt 1943, Reichstag duhej të mblidhej dhe të shpallej lufta totale. Zgjateni ditën e punës dhe përdorni punën e skllevërve në mënyrë më aktive se më parë.
  Shpallja e luftës totale bëri të mundur rritjen e prodhimit të armëve dhe formimin e divizioneve të reja. Përfshirë të huajt dhe Hiwis.
  Duke ditur se kur britanikët dhe amerikanët planifikonin të hynin në Marok, gjermanët, duke përdorur flotën e tyre të madhe nëndetëse, u dhanë goditje të dhimbshme anijeve zbarkuese - duke ndërprerë zbarkimet njëra pas tjetrës. Kjo i lejoi nazistët të lokalizonin operacionet ushtarake kundër Perëndimit dhe të përqendronin të gjitha forcat e tyre kryesore në lindje.
  Pozicioni i trupave të Rommel mbeti i vështirë, por falë pasqyrës, aviacioni fashist filloi të operonte në mënyrë më efikase, dhe kolonat përmirësonin furnizimin e grupit afrikan.
  Ofensiva e re e Montgomery në mars 1943 ishte një dështim. Këtë herë, Rommel, pasi kishte marrë të dhëna të sakta me ndihmën e magjisë djallëzore, i joshi britanikët në një kurth dhe arriti t'u shkaktonte një disfatë dërrmuese! Vërtetë, për shkak të epërsisë numerike të armikut dhe epërsisë ajrore, nuk ishte e mundur të mposhtej plotësisht Montgomery, por humbja e Britanisë ishte e dukshme. Sidomos shumë tanke u humbën dhe një numër i konsiderueshëm automjetesh u kapën si trofe.
  Britanikët tërhoqën disa linja mbrojtëse dhe u afruan më pranë Aleksandrisë. Rommel kishte nevojë për rezerva të reja dhe nazistët planifikonin të vazhdonin ofensivën në drejtimin jugor. Stalingradi ra dhe më pas ishte e mundur të përparohej përgjatë Vollgës.
  Në maj 1943, Krauts kaluan në Operacionin Dolphin. Trupat e tyre, megjithë ndihmën e orakullit, u përballën me kundërshtime shumë të forta nga Ushtria e Kuqe. Progresi ishte i ngadaltë me koston e humbjeve të rënda. Vërtetë, ndihma e një fallxhori ndikoi në rrjedhën e luftës. Wehrmacht parashikoi kundërsulme dhe nisi gjithnjë e më shumë sulme. Në mesin e qershorit, nazistët ishin afruar tashmë në deltën e Vollgës dhe arritën në Detin Kaspik.
  Pozicioni i trupave sovjetike në Kaukaz u përkeqësua nga hyrja e Turqisë në luftë më 22 qershor 1943. Dhe kjo në fakt paracaktoi rezultatin e betejës për naftën e Baku.
  Aleatët nuk ishin vendimtarë. Montgomery kaloi në mbrojtjen aktive dhe nuk mendoi më për ofensivën, dhe një ulje në Marok mbeti joreale.
  Më 10 korrik 1943, Churchill, për të devijuar një pjesë të forcave gjermane nga lindja, tentoi të zbarkonte në Francë. Sidoqoftë, zbarkimi i përgatitur keq, i shoqëruar me pavendosmërinë amerikane dhe faktin se falë një orakulli, gjermanët i dinin të gjitha detajet, rezultuan vetëm në humbjen më të madhe të britanikëve dhe amerikanëve në tokë në histori.
  Më shumë se gjashtëqind e pesëdhjetë mijë njerëz dhe shumë pajisje u kapën vetëm. Por kjo, për fat të keq, nuk e pengoi përparimin e nazistëve në jug. Në gusht, gjermanët pushtuan të gjithë Dagestanin, turqit pushtuan pothuajse të gjithë Armeninë së bashku me Jerevanin, dhe më 27 nazistët dhe osmanët u bashkuan, duke e ndarë frontin Transkaukazian në dy pjesë.
  Dhe përsëri, përpjekjet sulmuese të forcave sovjetike në sektorë të tjerë të frontit përfunduan në dështim. Armiku ishte shumë i vetëdijshëm për planet e komandës sovjetike.
  Departamenti special në Ushtrinë e Kuqe ishte i shfrenuar, u kryen represione dhe spastrime masive. Madje u pushkatuan disa dhjetëra gjeneralë dhe marshall artilerie Kulik.
  Por për sa kohë armiku kishte një armë djallëzore, asgjë nuk do të ndihmonte kundër tij.
  Muaji shtator kaloi në beteja të rënda, nazistët dhe osmanët iu afruan Bakut. Dhe në tetor, luftimet shpërthyen në vetë qytetin.
  Qyteti bregdetar po furnizohej përtej detit dhe ata po përpiqeshin dëshpërimisht ta mbanin atë. Luftimet u zvarritën dhe deri më 7 nëntor, siç ishte planifikuar, Krauts nuk arritën ta merrnin atë. Por të gjitha qytetet e tjera në Kaukaz ishin humbur tashmë në këtë kohë. Dhe në dhjetor, me koston e humbjeve kolosale, qyteti legjendar ra.
  Kaukazi ishte plotësisht i humbur, si dhe fusha më e madhe e naftës e zhvilluar në atë kohë në BRSS. Vërtetë, meqenëse të gjitha puset e naftës u hodhën në erë dhe u shkatërruan, vetë nazistët nuk mund të përfitonin shpejt nga ky avantazh.
  Kishte një qetësi në frontin lindor. Forca të mëdha tokësore gjermane u zhvendosën në Irak dhe më tej në Palestinë dhe Kanalin e Suezit për të ndihmuar Rommel. Udhëheqja sovjetike, megjithatë, vendosi të përfitonte nga pauza. Fushat e naftës tashmë janë zhvilluar në vende të tjera, duke përfshirë Siberinë. Dhe projektuesit sovjetikë punuan në tanke të reja. IS-2 dhe T-34-85 supozohej të ishin një përgjigje ndaj Panterave dhe Tigrave gjermanë.
  Prodhimi i armëve në Gjermaninë naziste ishte më i lartë se në historinë reale. Është e qartë se nazistët dhe skllevërit kanë më shumë burime, dhe bombardimet nga aleatët e demoralizuar janë më të dobëta. Kjo do të thotë se ata mund të prodhojnë më shumë hekur dhe metal me cilësi më të mirë se në realitet. Prandaj, plani i prodhimit për 600 Pantera në muaj u arrit dhe madje u tejkalua. Por kishte kufizime të tjera: koha e stërvitjes për ekuipazhet e reja. Për më tepër, "Panther", me të gjitha avantazhet e tij të padyshimta: një top me depërtim të lartë të blinduar dhe shpejtësi zjarri, shikueshmëri dhe optikë të shkëlqyer, si dhe mbrojtje të mirë ballore dhe performancë të mirë drejtimi, kishte mbrojtje anësore të dobët dhe një rregullim të tronditur. e rrotullave.
  Panther-2 doli të ishte një zhvillim më i avancuar dhe premtues. Falë një plan urbanistik shumë më të dendur me një peshë pak më të lartë prej 47 ton, Panther-2 kishte një top të fortë 88 mm me një gjatësi tytë 71 EL dhe forca të blinduara prej 120 mm në pjesën e përparme të bykut, anët 60 gradë në një këndi, dhe 150 në pjesën e përparme të frëngjisë, me motor 900 kuaj fuqi në një shtresë duralumini.
  Një makinë e tillë filloi të prodhohej në nëntor 1943, së bashku me Tiger-2. Sidoqoftë, gjermanët ende po zhvillonin makinën e tyre. Dhe ata përparuan në Lindjen e Mesme.
  Në mars 1944, gjermanët pushtuan Kuvajtin dhe arritën në Kanalin e Suezit.
  Orakulli duhej thyer që nazistët të mos kishin asnjë avantazh. Në këtë rast, vajzat kishin dëshirë ta bënin më herët, por kufizimet në ndikim i prekën ato.
  Për shembull, tani, në vend të vajzave plot magji, më 1 prill 1944, dy bukuroshe të bukura lëviznin përgjatë ballit. Fatkeqësisht, me aftësi shumë mediokre, ndikoi kufizuesi i kërcimit. Ishte pak ftohtë edhe për këmbët zbathur për të ecur në tokën pranverore të ekspozuar mezi nga bora. Në të majtë të vajzave është Vollga e thellë, në veri të Kamyshin, dhe nëse shkoni më tej, do të arrini në pozicionet gjermane pranë Stalingradit. Dhe detyra e luftëtarëve është të bëhen vajza pothuajse të zakonshme dhe të humbasin aftësitë e tyre mbinjerëzore për të neutralizuar orakullin e urryer... Megjithatë, edhe kjo tani mund të mos mjaftojë. Në fund të fundit, BRSS humbi territorin në të cilin jetonte gjysma e popullsisë para luftës, dhe një pjesë të konsiderueshme të potencialit të saj industrial, duke përfshirë, para së gjithash, naftën e përshtatshme për nxjerrje.
  Sigurisht që ka edhe shumë depozita të tjera, por që ato të funksionojnë me kapacitet të plotë, kërkohet kohë dhe para. Kjo do të thotë, situata është e tillë që edhe nëse Hitlerit i hiqet fuqia e pasqyrës së Iblisit, kjo mund të rezultojë dhimbshme e pamjaftueshme. Për më tepër, ndjenjat separatiste u intensifikuan midis aleatëve. Sidomos amerikanët. Roosevelt është i sëmurë, Gallen është qartësisht i prirur drejt pacifizmit majtist dhe perspektivat për zgjedhje të reja nuk janë shumë të gëzuara.
  Lufta në nëndetëse nuk po shkon mirë për aleatët. Numri i nëndetëseve gjermane po rritet vazhdimisht dhe cilësitë e tyre luftarake po përmirësohen. Tashmë janë shfaqur silurët e drejtuar nga nxehtësia dhe nëndetëset me peroksid hidrogjeni . Dhe flota e aleatëve po rrallohet dhe dobësohet, veçanërisht pasi peshkaqenët teknotronë të Krauts kanë mësuar të mos dalin në sipërfaqe dhe të mos zbulohen.
  Për më tepër, aktiviteti i flotës së nëndetëseve të nazistëve është më i lartë se në historinë reale: furnizimi me karburant është bërë më i lehtë, cisternat madje po mbërrijnë nga fushat libiane. Përveç kësaj, bombardimi i Rumanisë është shumë më i dobët. Dhe prodhimi i karburantit sintetik është më i lartë.
  Aleatët janë në tronditje dhe situata e tyre është e pafavorshme. Sidomos ato të brendshme politike.
  Bilanci i forcave në Frontin Lindor më 1 Prill 1944: BRSS 6.3 milion ushtarë dhe oficerë, dhe rreth 5.3 mijë tanke dhe armë vetëlëvizëse, 95 mijë armë dhe mortaja, 7.7 mijë avionë. Humbje të rënda në betejat e dimrit kur përpiqeni të mposhtni armikun. Gjermanët, duke marrë parasysh satelitët, divizionet e huaja, këmbësorinë Hiwi, kanë grumbulluar më shumë se 7.2 milion, tanke dhe armë vetëlëvizëse tashmë 8.8 mijë, armë dhe mortaja rreth 100 mijë, aviacioni 16.5 mijë automjete. Duke marrë parasysh që tanket e reja IS-2 dhe T-34-85 sapo kanë filluar të hyjnë në shërbim me Ushtrinë e Kuqe, epërsia e armikut në cilësinë e pajisjeve është e rëndësishme. Kështu, tashmë është promovuar prodhimi i "Panterave" dhe "Tigrave", të cilët përbëjnë më shumë se gjysmën e flotës së tankeve të Gjermanisë.
  Në aviacion, vlerësimet cilësore nuk janë aq të qarta. Automjetet gjermane janë superiore ndaj atyre sovjetike në shpejtësi dhe armatim, por inferiore në manovrim horizontal, ndërsa në të njëjtën kohë superiore në manovrim vertikal. Por më e rëndësishmja, avionët reaktivë u shfaqën në Fritz, kryesisht ME-262. Nga luftëtarët me helikë, më të fuqishmit për sa i përket armatimit dhe shpejtësisë ishin ME-309 dhe TA-152. Yu-488 dhe madje edhe më herët Yu-288 hynë në prodhimin serik. Këta bombardues nuk kishin të barabartë në karakteristikat e fluturimit nën ngarkesë të lartë.
  Në çdo rast, nëse marrim parasysh balancën e forcave, atëherë armiku duhet të njihet si më i fuqishëm. Përveç kësaj, nëse operacioni në Lindjen e Mesme përfundon, fashistët do të bëhen edhe më të fortë. Dhe nuk ka mbetur më shumë se një muaj para fitores së tyre përfundimtare atje. Kështu që...
  Elena e ditur teknikisht psherëtiu rëndë dhe këndoi:
  - Pa fuqi, pa forcë... Goblini ka pasur shumë për të pirë qartë! Ai vetëm pa lëvoren dhe bërtiti me turpësi!
  Zoya, e cila e ruajti kulturën e saj edhe me një veshje modeste fshatare, tundi gishtin nga shoqja e saj:
  - Të shmangim vulgaritetet... Më mirë të hartojmë një plan veprimi!
  Elena ngriti supet. Ajo ishte më e hollë se më parë dhe jo aq atletike. Edhe pse ndoshta shumë meshkujve do ta gjenin edhe më tërheqëse se më parë. Veshja e vajzës është e thjeshtë, lino, e bardhë dhe e pastër. Pak më e shkurtër se sa është zakon për gratë fshatare, duke i ekspozuar këmbët e tyre të nxira mbi gjunjë. Vajzave nuk u kishte mbetur asnjë armë apo bizhuteri. Nuk ka as një orë.
  Ata tani janë kaq fshatar, shumë të nxirë për muajin prill, por jo aq të shpejta dhe të forta. Këmbët ecin përgjatë një rruge balte të shpërndarë me guralecë. Shpatat e zhveshura, si ato të grave fshatare, janë të vrazhda dhe ndihen rehat kur shkelin në një sipërfaqe me gjemba. Kur ecni, nuk fryn ftohtë ashtu. Bryma e mëngjesit pas ngricës shkrihet, dhe këmbët nuk janë aq të mpirë dhe të lënduar.
  Në trupin e saj të mëparshëm, ajo ishte një luftëtare në përgjithësi, edhe në Antarktidë pa asnjë problem. Dhe tani këmbët e mia janë skuqur nga të ftohtit, dhe duke u ngrohur në diellin e mëngjesit, ato dhembin në mënyrë të neveritshme.
  Elena, e cila tashmë kishte harruar se trupi i njeriut mund të përjetojë ndjesi të pakëndshme nga të ftohtit dhe lodhja, tha me bezdi:
  - Të jem i sinqertë, nuk e shoh kuptimin në një ekspeditë të tillë. Ne u hodhëm në këtë ferr, të privuar nga magjia e fortë... Të mbetur zbathur dhe me një fustan të thjeshtë fshatarësh, dhe njëkohësisht, të detyruar për të shpëtuar njerëzimin nga fashizmi!
  Zoya iu përgjigj logjikisht një pasazhi të ngjashëm:
  "Por kjo është bukuria e saj!" Kështu që të mos ishte shumë e lehtë kur, duke përdorur aftësitë tona të mrekullueshme, morëm Vilna dhe qytete të tjera të Lituanisë. Është shumë më interesante dhe më e rëndësishmja kërkon imagjinatë për të mposhtur armikun në trupa të thjeshtë dhe pa superfuqi!
  Elena zakonisht goditi këmbën e saj të zbathur në një kalldrëm të madh që dilte nga balta në mes të rrugës. Por në vend që të fluturonte nga goditja, guri mbeti në vend dhe Vajza e Mençur bërtiti për dhimbjen. Gishtat ende të gjatë dhe të këndshëm u frynë menjëherë dhe u kthyen në blu. Dhe Zoya madje duhej të drejtonte disa prej tyre. Falangat e purpurta ranë në vend dhe Elena shkundi lotin që i ishte krijuar në faqe. Duhet të bësh diçka kaq budallaqe.
  Vajza e Belobog ndjeu një valë simpatie brenda vetes, ajo u pushtua nga një valë ndjeshmërie. Dhe në të njëjtën kohë, u shfaq një ndjenjë e dobësisë dhe cenueshmërisë së vet. Gozhda nën mishin blu të Elenës u plas dhe këmba e saj gjithashtu u dëmtua vërtet prekëse dhe e pambrojtur.
  E mençura, me simpati për veten, tha:
  - Ja çfarë do të thotë mish pa superfuqi... Thjesht bëhesh askush!
  Zoya tha e mërzitur:
  - Këmbët e tua të vogla do të shërohen... Do të jetosh disi!
  Vajzat u nisën përsëri përgjatë rrugës. Ata nuk kishin më të njëjtën hare të pamatur. Përveç kësaj, sa më gjatë të ecnin, aq më shumë uria e ndjente veten. Këtu u shfaqën arat e fermave kolektive... Puna për to tashmë ishte në lulëzim të plotë.
  Burrat, megjithatë, nuk dukeshin; vetëm gratë dhe fëmijët ishin të lidhur, disa në parmendë, disa në shat. Njerëzit këtu janë tmerrësisht të dobët, me fytyra të rraskapitura. Vërtetë, djemtë, duke parë vajzat e bukura, buzëqeshën dhe i tundnin me dorë, duke i përshëndetur me duar të shtrira dhe kallo.
  Zoya ofroi të ndihmonte Elenën me punën fshatare. Vajza e Svarog pranoi pa dëshirë. Ajo personalisht donte bëmat e armëve, dhe jo pjesën e vështirë të fermës kolektive. Por pasi ajo lëndoi këmbën e saj në një kalldrëm, disponimi i saj luftarak u zhduk menjëherë. Përveç kësaj, ju duhet të mendoni për legalizimin tuaj. Çfarëdo që mund të thotë dikush, ata përfunduan vetëm me fustane dhe pa pastorë.
  Po, NKVD mund t'i shpallë ata spiunë në çdo moment dhe t'i ngatërrojë. Përndryshe ata do të rezultojnë thjesht refugjatë që kanë humbur gjithçka, përfshirë dokumentet e tyre. Veshjet e tyre nuk janë shumë të reja, dhe stili me një fund më të shkurtër është tipik për fshatin bolshevik. Mund të hani aq sa do ta besojnë!
  Zoya ka lindur në fshat dhe duart dhe trupi i saj janë shumë të shkathët në vuajtje. Elena është një zonjë e qytetit, jo vetëm një moskovite. Vërtetë, ajo ka përvojë në punë arë në komunitetin Rodnover. Por ende lëvizjet nuk janë aq të lehta dhe të njohura sa ato të Zoya. Po, dhe gishtat e thyer në tokën e ftohtë dhembin në mënyrë të neveritshme.
  Megjithatë, të rejat, djemtë dhe vajzat janë të gjitha zbathur, edhe nëse natën bënte ngricë dhe rrezikoni pothuajse të ftohet. Vetëm gra të moshuara dhe gra të moshuara me këpucë bast. Nuk ka burra në dukje dhe më i madhi mbi të gjithë është një adoleshent me flokë kaçurrela, të kuqërremtë, që duket jo më shumë se pesëmbëdhjetë vjeç, me pantallona shumë të rregulluara, por me një pamje shumë ekspresive dhe një mjekër të guximshme. Ky fëmijë me një distinktiv Komsomol është më i madhi midis djemve dhe u jep urdhra të gjithëve.
  Komandanti i ri nuk e komentoi faktin se dy bukuroshet iu bashkuan. Sikur të ishte kështu, vetëkuptohet. Klima e rajonit të Vollgës është e butë dhe klima është në lëvizje të plotë, kështu që një palë duar shtesë nuk do të dëmtojë.
  Elenës së shpejti filloi t'i dhembte shpina dhe ajo kërkoi të shkonte në parmendë. Pra, është më e lehtë për trupin e një vajze mjaft të fortë, por thjesht duhet të gërmoni me kujdes thembrat tuaja në tokë të lirshme në mënyrë që gishtat e këmbëve të mos irritohen aq shumë. Por presioni në gjoks vjen në një kënd tjetër, dhe shpina, pasi është shkarkuar, nuk ndjen dhimbje.
  Vajza mendoi atëherë, sa vjeç është në të vërtetë? Ka kohë që ka kaluar njëqind! Qesharak! Ajo është një nga gratë më të vjetra në Rusinë moderne dhe në të njëjtën kohë, plot forcë dhe shëndet. Por pasi u privuan nga aftësitë e tyre magjike, ata mund të bëhen monstruozë të tillë!
  Ky mendim i jep Elenës të dridhura...
  Të gjithë punonin me entuziazëm dhe pa pushim dreke. Ose vetëm kur u errësua plotësisht, ata iu afruan zjarrit për t'u freskuar. Lumi Vollga ishte afër dhe kishte peshk në tenxhere. Por ka vetëm kaq shumë bukë, dhe disi nuk është plotësisht e pastër, me papastërti. Një shije tjetër e qepës.
  Ushqimi është i thjeshtë dhe jo shumë, duket si një delikatesë për stomakun e uritur. Ranger Girls nuk e kishin ndjerë kaq të lodhur për shumë vite. Jo, është ende shumë e dhimbshme të jesh njeri pa superfuqi. Dhe lodhesh si... gomar!
  Por është gjithashtu mirë që organizmat janë të rinj dhe të shëndetshëm. Vajzat i zuri gjumi vetë së bashku me gratë e tjera në hambar. Njëri nga djemtë mbështeti kokën në gjoksin e lartë të Zoes. Vajza endacakë ledhatoi kaçurrelat e tij bionde... Dhe ndjeu një melankoli të fortë. Ata morën gjithçka nga jeta dhe nga patronët e tyre, perënditë Demiurge: rininë e përjetshme, fuqinë, mundësinë për të pasur pasuri, fuqi, nder dhe respekt, por... Për të mbetur shtatzënë, ata duhet të flenë me një burrë të barabartë në aftësi me ta. Dhe kjo nuk është aspak e lehtë për t'u gjetur.
  Dhe nëse ka djem të tillë, atëherë ata janë në një nivel tjetër dhe në një univers tjetër. Elenës iu kujtua kënga për Gagarin dhe kjo e mërziti edhe më shumë;
  A e dini se çfarë tipi ishte ai...
  E gjithë bota e mbante në krahë!
  Vëllai i Tsingut SHPËTON PERANDORINË
  Vëllai i Car Nikollës II, Mikhail, ndryshe nga historia reale, veproi me vendosmëri. Garda Perandorake hapi zjarr ndaj rebelëve që përpiqeshin të sulmonin Pallatin e Dimrit. Pastaj Kozakët, të favorizuar nga sovrani dhe regjimentet fisnike hynë në betejë.
  Disa qindra rebelë u vranë dhe të tjerët u larguan. Policia kapi në mënyrë aktive rebelët dhe udhëheqësit e tyre. Përfaqësuesit e Dumës së Shtetit, familjet princërore, tregtarët dhe anëtarët e elitës financiare nxituan të betohen për besnikëri ndaj Tsar Nikollës dhe u betuan për besnikëri. Gjatë betejës, më shumë se gjashtëqind rebelë u vranë dhe një mijë e gjysmë u plagosën. Rojet humbën rreth njëzet njerëz të vdekur, Kozakët pesëdhjetë të tjerë.
  Një përplasje e rëndë, por autokracia mbijetoi. Komplotistët në krye nuk kishin as një mendim të vetëm dhe as një udhëheqës të vetëm. Dhe në përgjithësi, shumë prej tyre besonin se ishte e pamundur të ndryshohej forma e qeverisjes gjatë një lufte.
  Ka shumë të pakënaqur me Carin Nikolla II, por është e vështirë të ofrohet një alternativë ndaj regjimit perandorak. Për më tepër, të pasurit kanë frikë seriozisht se forma republikane e qeverisjes do të dalë shumë e dobët dhe e lirshme për të mbrojtur kapitalistët nga proletariati i uritur dhe rebel dhe pronarët e tokave nga fshatarët.
  Por vetë populli nuk do të organizojë një revolucion serioz. Bolshevikët janë ende shumë të dobët dhe të paktë në numër, revolucionarët socialistë në pjesën më të madhe besojnë se revolucioni është i mirë, por është më mirë të fitosh luftën botërore së pari.
  Me pak fjalë, u bë një trazirë dhe të gjithë dolën jashtë! Diçka si një ringjallje e përgjakshme u përsërit...Dhe heshtja!
  Nikolla II e shpërbleu vëllain e tij për vendosmërinë e tij me Urdhrin e Gjergjit të shkallës së parë dhe e ngriti në gradën e gjeneralit të përgjithshëm, duke emëruar Mikhailin të komandonte frontin perëndimor. Dhe frontet jugore dhe rumune ishin në varësi të Brusilov.
  Madhësia e ushtrisë ruse u rrit në pothuajse dhjetë milionë njerëz dhe mirëmbajtja e saj i vuri një barrë të rëndë perandorisë. Ishte e nevojshme të avancohej.
  Sapo u thanë rrugët, ushtria cariste goditi në Galicia. Epërsia numerike ishte në anën e trupave ruse. Austriakët u dobësuan në moral dhe regjimentet e përbëra nga sllavët dezertuan në masë ose u dorëzuan. Nuk kishte mjaft njësi gjermane për të mbajtur armikun.
  Si përfundim, Shtetet e Bashkuara hynë në luftë kundër Fuqive Qendrore në prill. Dhe kështu rezultati i konfliktit ishte tashmë i paracaktuar. Gjermanët u përpoqën të rrisnin forcat e tyre në Perëndim për të mposhtur aleatët dhe nuk ishin në gjendje t'i jepnin ndihmë të konsiderueshme Austro-Hungarisë.
  Trupat ruse pushtuan Lviv dhe një numër qytetesh në Galicia. Madje u formuan disa kaldaja të vogla. Fronti austriak, lara-lara , i thyer po shembet shumë shpejt, kështu që gjermanët duhej të kalonin në një mbrojtje të verbër në perëndim dhe të hidhnin trupa në boshllëqet që ishin krijuar.
  Duke zhvilluar suksesin e tyre, rusët iu afruan Przemysl dhe madje rrethuan qytetin. Por problemet e furnizimit dhe futja e njësive gjermane më të gatshme luftarake në betejë e ngadalësuan përparimin. Por Fronti Rumun shkoi në ofensivë, dhe pas ca kohësh edhe Fronti Perëndimor. Ky i fundit u përball me një detyrë të vështirë: të depërtonte në mbrojtjen e fuqishme gjermane, me nivele të thella.
  Vëllai i Tsar Mikhail nuk e konsideroi të turpshme, ai mësoi nga Brusilov dhe zbatoi taktika të ngjashme. Ai filloi të përgatiste një ofensivë në dymbëdhjetë vende të ndryshme menjëherë, në mënyrë që gjermanët të mos mund të përcaktonin drejtimin e sulmit kryesor. Përveç kësaj, ata përdorën në mënyrë aktive një perde tymi dhe një ofensivë gjatë natës.
  Trupat ruse në jug çliruan Bukureshtin dhe sulmi në qendër rezultoi në përparime në jug të Vilnës.
  Gjermanët duhej të forconin edhe një herë krahun e tyre jugor. Trupat gjermane që bllokuan Rigën ishin nën kërcënimin e rrethimit. Në këto kushte, Kaiser mori vendimin e vështirë për të lënë shtetet baltike dhe për të tërhequr trupat në vijën mbrojtëse prusiane.
  Gjërat nuk shkuan për unionin dhe Turqinë. Rusët dhe britanikët po përparonin në Azinë e Vogël, francezët po ushtronin presion mbi Palestinën në Siri. Osmanët po dobësoheshin dhe rënia e tyre nuk ishte larg. Përveç kësaj, bullgarët ndryshuan. Duke kuptuar se prusianët tashmë e kishin humbur luftën dhe trupat ruse, pasi kishin çliruar pjesën më të madhe të Rumanisë, kishin arritur në kufi, mbreti sllav i shpalli luftë Austrisë, Turqisë dhe Gjermanisë.
  Sigurisht, kjo u dha më shumë dhimbje koke gjermanëve. Ata nuk mund të mbanin më vijën e frontit në Lindje dhe u detyruan të tërhiqen në Vistula. Duke shpresuar se një pengesë natyrore ujore do të vononte trupat ruse.
  Aleati në perëndim arriti vetëm suksese të pjesshme, megjithëse ata tashmë po përdornin tanket në mënyrë më aktive. Por tani për tani Gjermania mbante frontin, megjithëse u detyrua të tërhiqej pak. Seksioni jugor mori shumë përpjekje.
  Epo, Rusia cariste në vjeshtë dhe dimër ia transferoi peshën kryesore të luftimeve në Perandorinë Osmane.
  Sulmi ndaj Kostandinopojës, si nga toka ashtu edhe nga deti, përfundoi me triumfin e armëve ruse. Turqia ra dhe me të Rusia mori territore të mëdha, Kostandinopojën dhe ngushticat me dalje në Detin Mesdhe.
  Vërtetë, lufta nuk ishte e mundur të përfundonte më 1917, por fryma e fitores tashmë ndihej nga të gjithë, shumë më tepër se në 1916.
  Dimri në Rusi kaloi me greva dhe demonstrata të vogla, por nuk pati përplasje serioze, pavarësisht vështirësive ushtarake. Ndoshta rubla është zhvlerësuar shumë, por është e parakohshme të flasim për zi buke.
  Megjithatë, ishte koha për t'i dhënë fund luftës dhe të gjithë e kuptuan këtë. I promovuar në fushmarshal, Brusilov propozoi të jepte goditjen kryesore në jug, ku armiku ishte më i dobët, dhe më pas të kthehej në veri.
  Gjermanët kishin tashmë tanket e tyre të para. Por numri i tyre është shumë i vogël për të pasur një ndikim të rëndësishëm në rrjedhën e luftës. Rusia gjithashtu ka automjetet e veta, veçanërisht tanket Mendeleev. Por përsëri, industria cariste nuk mund të kryejë ende prodhim masiv.
  Por prodhimi masiv i tankeve u krijua nga britanikët, amerikanët dhe francezët. Kjo do të thotë se është shfaqur një mjet i ri, i fuqishëm për të thyer mbrojtjen, i cili duhet të depërtojë në pozicionet gjermane.
  Aleatët gjithashtu duan t'i japin fund luftës shkatërruese sa më shpejt të jetë e mundur. Dhe nga fundi i marsit, ata filluan të përpiqen të depërtojnë mbrojtjen e thellë gjermane.
  Ofensiva e trupave ruse filloi sapo u thanë rrugët në jug. Trupat ruse, pas fitoreve të mëparshme, u ngritën, por austriakët mezi u mbajtën. Budapesti e gjeti veten të rrethuar tashmë në fillim të majit. Më pas nisi lëvizja drejt Vjenës dhe duke anashkaluar lumin Vistula.
  Në ofensivë kaluan edhe italianët. Edhe Japonia dërgoi një forcë ekspedite në Evropë. Gjermanët shtypën nga të gjitha anët.
  Kur trupat ruse i ishin afruar tashmë Vjenës, Austro-Hungaria kapitulloi. Aleati i fundit i Gjermanisë më në fund kishte rënë. Në Perëndim, duke përdorur taktikat e goditjes në pjesë të ndryshme të frontit, aleatët avancuan ngadalë por me siguri. Dhe trupat ruse hynë nga jugu në pjesën e pasme të frontit gjerman duke mbuluar Vistula.
  Në këto kushte, kancelari Wilhelm, duke kuptuar pozicionin e plotë e të pashpresë të Gjermanisë, shpalli ndërprerjen e të gjitha armiqësive më 22 qershor 1918. Në fakt, gjermanët kapitulluan.
  Austro-Hungaria pushoi së ekzistuari. Rusia mori Galicinë, rajonin e Krakovit, Bukovinën, një pjesë të Sllovenisë lindore dhe Hungarinë. Rumania Transilvania. Gjithçka që kishte mbetur nga Austro-Hungaria ishte Austria e vogël dhe një Hungari shumë e reduktuar. Çekosllovakia doli nën kujdesin e Rusisë.
  Perandoria Cariste mori nga Gjermania Klaipedën, Poznanin dhe daljen në dete, duke shkëputur Prusinë Lindore nga vetë metropoli përmes Danzigut.
  Gjermanisë iu desh të dorëzonte Danimarkën dhe Francën atë që kishte pushtuar më parë në shekullin e 19-të. Ajo u dënua të paguante dëmshpërblime të mëdha çdo vit dhe kufizoi potencialin ushtarak në njëqind mijë njerëz.
  Dhe sigurisht, si në historinë reale, një zonë e çmilitarizuar.
  Rusia cariste zgjeroi zotërimet e saj në jug. Perandoria Osmane, ashtu si Perandoria Austriake, pushoi së ekzistuari. Britania mori Irakun, Francën, Sirinë dhe së bashku me britanikët Palestinën. Rusia mori Armeninë, Azinë e Vogël dhe Konstandinopojën.
  Lindja e Mesme dhe Irani gjithashtu u ndanë në sfera të ndikimit. Kështu, Rusia cariste arriti blerje të rëndësishme materiale.
  Por lufta i kushtoi jetën më shumë se dy milionë e gjysmë ushtarëve, pa llogaritur civilët e vdekur, shpenzime të mëdha. Financat ranë në rrëmujë dhe vendi ra në borxhe.
  Vërtetë, aleatët ranë dakord me butësi të fshinin interesin e kredive, por megjithatë borxhi doli të ishte mjaft i madh - rreth dhjetë miliardë rubla ari.
  Por ishte e mundur të shtetëzoheshin ndërmarrjet e zotëruara më parë nga gjermanët.
  Situata politike në Rusinë cariste u stabilizua dhe autoriteti i perandorit u rrit.
  Nikolla II përfitoi nga kjo duke anuluar manifestin e tij në Dumën e Shtetit. Autokracia u rivendos përsëri dhe pushteti legjislativ i kaloi plotësisht carit.
  Kjo shkaktoi vetëm përpjekje të ndrojtura për protestë. Vendi ishte shumë i lodhur nga lufta dhe nuk donte tronditje të reja.
  Dhe ekonomia filloi një rimëkëmbje të shpejtë, të pasluftës! Rritja mesatare ishte rreth nëntë për qind në vit dhe ishte më e lartë se në Shtetet e Bashkuara.
  U krijuan industri të reja të avancuara dhe u zhvillua inxhinieria mekanike. Pagat u rritën.
  Gjatësia e ditës së punës u reduktua me ligjin e Carit nga 11.5 orë në 10.5 orë. Dhe në ditët para festave dhe para fundjavës deri në orën 9:00. Gjithashtu, dita e punës u reduktua në nëntë orë, nëse të paktën një pjesë e saj ishte natën.
  Pas shkëmbimit të parave, balanca solide e arit të rublës u rivendos. Në vitin 1929, paga e një punëtori arriti në 50 rubla në muaj, me çmimin e vodkës 25 kopekë për shishe. Domethënë 200 shishe në muaj. Dhe nëse e marrim në ekuivalent ari, kjo është sa 37 gramë ar të pastër.
  Vendi ka zënë vendin e dytë, i dyti vetëm pas Shteteve të Bashkuara për sa i përket prodhimit industrial. Perspektivat për perandorinë dukeshin shumë rozë, por... goditi një depresion i madh.
  Kolapsi preku të gjithë botën, përfshirë Rusinë. E vërteta ka dëmtuar më shumë Gjermaninë dhe SHBA-në. Por Rusia cariste ishte shumë e varur nga huazimet e jashtme dhe për këtë arsye nuk mund të shmangte goditjet dhe recesionin.
  Partia Bolshevike në vitet njëzetë po përjetonte një krizë. Lenini në fakt u tërhoq nga lufta praktike, revolucionare duke u zhytur në teori ... dhe duke shkruar fantashkencë.
  Vladimir Ilyich takoi Herbert Uellsin në Britani dhe ndjeu një shije për fantashkencën. Në veçanti, nga pena e Vladimir Ilyich doli një roman i madh, futurist: "Komunizmi është rruga e lumturisë"! Dhe një sërë veprash të tjera. Lenini tashmë po fitonte para të mira nga veprat e fantashkencës.
  Bolshevikët u ndanë në trockistë dhe stalinistë. Stalini vendosi të kthehej në taktikat e terrorit individual karakteristik për Narodnaya Volya. Trocki mori një pozicion më të moderuar.
  Revolucionarët Socialistë janë ende aktivë, ndonëse nuk kishte më vrasje politike të profilit të lartë në vitet njëzet. Pozicionet e republikanëve dhe kadetëve u forcuan gradualisht. Në të vërtetë, monarkia absolute iu duk të gjithëve një relike e vjetëruar. Kështu filluan sërish trazirat, grevat, demonstratat dhe froni mbretëror filloi të dridhej.
  Monarku mund të kujtonte shumë...
  Qeveria e Nikollës II e gjeti zgjidhjen...në luftë! Për më tepër, gjeneralët kërkonin hakmarrje për humbjen nga Japonia. Dhe kjo është e kuptueshme ...
  Pas Luftës së Parë Botërore, Rusia Cariste kreu disa fushata të vogla ushtarake. Në Lindjen e Mesme, ku ata dhe aleatët e tyre kompletuan botën arabe. Në Afganistan.... Aty u zhvillua lufta bashkë me Britaninë. Rusia pushtoi rajonet veriore të Afganistanit, të populluara kryesisht nga Uzbekët dhe Taxhikët, si dhe Heratin. Britanikët, pas luftërave brutale, megjithatë nënshtruan jugun. Vetëqeverisja mbeti në qendër të Afganistanit.
  Irani ende ruante pamjen e sovranitetit, por ndarja e tij gjithashtu nuk ishte larg.
  Por përplasja kryesore e interesave ndodhi në Japoni. Për më tepër, në vitin 1931, japonezët krijuan një qeveri kukull në Mançuria dhe nisën një ofensivë në Kinë.
  Që u bë shkak për një luftë të re.
  Në këtë kohë, ushtria ruse kishte arritur të përditësonte flotën e saj të tankeve dhe të krijonte një aviacion shumë të fortë. Në ajër, Japonia ishte dukshëm inferiore, dhe ushtria tokësore e Rusisë ishte shumë më e madhe dhe, ndoshta, më e gatshme për luftim.
  Flota e Paqësorit komandohej nga admirali legjendar Kolchak. Kalorësi i Urdhrit të Shën Andreas së Parë, Brusilov, tashmë kishte vdekur në këtë kohë, por studentët e tij të aftë mbetën.
  Lufta ishte e pasuksesshme për Japoninë që në fillim. Gjeneralët rusë: Denikin, Wrangel, Kaleidin, nën komandën e përgjithshme të vëllait të Carit, Mikhail Romanov, vepruan me energji dhe shkathtësi. Ndikoi përvoja e Luftës së Parë Botërore dhe u morën parasysh gabimet në konfliktin e viteve 1904-1905.
  Tanket e lehta të Prokhorov, të cilat janë thjesht të pazëvendësueshme në luftën manovruese, dolën gjithashtu mjaft të mira. Në çdo rast, ishte tashmë një ushtri tjetër ruse dhe një luftë krejtësisht tjetër.
  Sidoqoftë, gjatë betejës së parë me samurai, nëse Kuropatkin do të zëvendësohej nga një komandant më i talentuar dhe vendimtar, rezultati i luftës, natyrisht, do të ishte krejtësisht i ndryshëm.
  Në çdo rast, brenda dy muajsh Port Arthur u rrethua nga trupat ruse dhe japonezët u rrahën. Dy muaj më vonë, e gjithë Koreja u çlirua dhe qyteti i kalasë u pushtua nga stuhia.
  Në det, betejat u ndezën gjithashtu me shkallë të ndryshme suksesi. Derisa erdhën skuadriljet nga Balltiku dhe Deti i Zi. Toka e Diellit në rritje u mund plotësisht, dhe ata madje zbarkuan trupat në Hokkaido. Japonia u detyrua të nënshkruante një paqe poshtëruese. Kthejeni Mançurinë, Port Arthurin, disa pasuri të pushtuara nga gjermanët, Sakhalin jugor dhe kreshtën Kuril. Dhe në të njëjtën kohë paguani një dëmshpërblim, një shumë të rregullt - një miliardë rubla ari.
  Fitorja forcoi përkohësisht pozitën e Autokracisë dhe më pas Depresioni i Madh i la vendin ngritjeve të shpejta ekonomike.
  Në Gjermani, si në historinë reale, Hitleri erdhi në pushtet, por ai nuk u lejua të vraponte. Në veçanti, përpjekja për të rivendosur rekrutim universal u përball me rezistencë të ashpër nga Rusia dhe Franca. Edhe pse u bënë lëshime të vogla për sa i përket potencialit ushtarak. Madhësia e ushtrisë u lejua të rritet nga njëqind mijë në dyqind e pesëdhjetë. Për më tepër, Hitleri ia ktheu Gjermanisë kontrollin e zonës së çmilitarizuar.
  Dhe problemet dinastike po krijoheshin në Rusinë cariste. Vdiq trashëgimtari i fronit, Tsarevich Alexei... Vëllait të Carit, Mikhail Romanov, iu hoq e drejta e trashëgimisë. Dhe Kirill Vladimirovich Romanov me të vërtetë u bë trashëgimtari. Por ky djalë është i zhytur në dehje dhe shthurje. Plotësisht i degraduar...
  Pra, kush do ta pasojë Carin Nikolla II? Vëllai i Carit, Mikhail, pas fitores ndaj Japonisë, mori gradën gjeneralisimo dhe gëzoi një popullaritet të madh. Ai u bë anëtari i parë i familjes mbretërore në historinë e Rusisë Perandorake që mori një gradë kaq të lartë. Dhe shumë donin ta shihnin në fronin mbretëror.
  Vërtetë, vetë Nikolla II - një jo-pijanec, pa zakone të këqija, i cili bënte rregullisht gjimnastikë - ishte akoma mjaft i fortë dhe dukej se mbretërimi i tij do të ishte më i gjati në historinë ruse. Por Stalini konceptoi atentatin më ambicioz që nga koha e Aleksandrit II. Edhe pse dukej, cila është qëllimi?
  Në çdo rast, viti 1937 doli të ishte një vit ogurzi. Car Nikolla II u vra dhe bashkë me të vdiqën edhe dy ministra, si dhe tre duzina oborrtarë dhe u shemb një pjesë e Pallatit të Dimrit.
  Terroristët përdorën sistemin e kanalizimit për të minuar dhe mbollën më shumë se një ton aminolon.
  Kështu, një incident agresiv ndërhyri në rrjedhën e historisë. Kështu përfundoi mbretërimi i Car Nikollës II. Monarku nuk filloi të quhej i madh apo i frikshëm. Ata që nuk e donin perandorin e quanin gjakatar, sepse në mbretërinë e tij u derdh shumë gjak. Kush trajtohet me respekt është Pushtues. Kështu, numri i tokave nën të në Rusi u rrit. Edhe një provincë e madhe u shfaq në Kinë: Zheltorossiya.
  Në total, mbretëria zgjati 43 vjet. Vetëm Ivan i Tmerrshëm sundoi më gjatë dhe nominalisht. Por duke qenë se ai mori fronin për tre vjet, periudha aktuale e kontrollit doli të ishte më e shkurtër.
  Por trashëgimtari legjitim, Kirill Vladimirovich Romanov, megjithatë u ngjit në fron. Ai nuk sundoi për një kohë të gjatë - rreth një vit, por arriti të ushtrojë njëfarë ndikimi në rrjedhën e historisë. Në veçanti, ai lejoi Adolf Hitlerin të kryente Anschluss të Austrisë. Duke iu referuar gjoja të drejtës së popujve për vetëvendosje dhe, gjoja, në këtë mënyrë do të ketë më shumë rregull. U pajtua me Anschluss-in e Austrisë dhe Musolinin.
  Kështu Gjermania u zgjerua dhe popullsia e saj i kaloi tetëdhjetë milionët. Për të mos përmendur që Hitleri inkurajoi lindjet. Nën Adolf Demoniac, ajo u rrit një herë e gjysmë.
  Një luftë civile shpërtheu në Spanjë, por ajo përfundoi shumë më shpejt, pasi nuk kishte Bashkimi Sovjetik, i cili i dha ndihmë koalicionit të majtë në Madrid.
  Por Franko u bë një aleat i Fuhrer-it. Dhe Cari i ri Vladimir III u përplas me Britaninë.
  Situata është vërtet e ndërlikuar. Një enigmë e mbushur me Luftën e Dytë Botërore. Dhe një raund i ri konfrontimi. Irani nuk është i ndarë, dhe ky është në fakt vendi i fundit islamik që është zyrtarisht i pavarur. Si Rusia ashtu edhe Britania kanë plane për këtë. Gjërat janë shumë konfuze në Lindjen e Mesme. Territoret e Rusisë, Francës dhe Britanisë janë të përziera dhe të vështira për t'u menaxhuar.
  Anglia po bie ekonomikisht gjithnjë e më shumë pas Rusisë dhe Gjermanisë gjithnjë e më të fuqishme. Por kolonitë më të mëdha janë ende britanike. Por fuqia e kurorës së luanit po dobësohet, Kanadaja është pothuajse e pavarur. Afrika e Jugut është gjithashtu një dominim, si Australia. Në Indi, pozicioni britanik po dobësohet. Sigurisht, ekziston një dëshirë për të shtyrë luanin.
  Hitleri po përpiqet të luajë në dy fronte. Ose ai do të marrë mbështetjen e Francës, Britanisë, Italisë dhe Japonisë. Në mënyrë që të gjithë së bashku të grumbullohen mbi Rusinë cariste dhe të ndajnë zotërimet e saj të mëdha.
  Ose kërkoni për blerje territori në Perëndim, por në një aleancë me Rusinë.
  Hitleri është një njeri i poshtër dhe joparimor dhe, në përgjithësi, nuk i intereson me kë do të hyjë në një koalicion për sa kohë që ai është i dobishëm për të.
  Cari i ri Vladimir gjithashtu ëndërron të hyjë në histori si një pushtues i madh dhe dëshiron të marrë kolonitë nga Britania dhe Franca. Në mënyrë të rreptë, nuk ka mbetur asgjë për t'u marrë nga gjermanët. Pra, një koalicion me Gjermaninë është mjaft logjik.
  Italia ka kapur Etiopinë dhe gjithashtu kërkon shfrytëzime të reja. Musolini është jashtëzakonisht ambicioz. Nuk i intereson nëse shkon në lindje apo në perëndim. Por në Francë nuk ka dëshirë të madhe mes njerëzve për të luftuar. Pacifizmi mbretëron atje dhe qeveria zgjidhet. Nuk ka asnjë mënyrë për të fituar një aleat kaq të fortë. Dhe Rusia cariste, me normën e saj tradicionalisht të lartë të lindjeve dhe shkallën e vdekshmërisë në rënie vazhdimisht, është një kundërshtar shumë i fortë. Popullsia e Rusisë cariste tashmë po rritet me rreth tre përqind në vit. Vdekshmëria foshnjore është ulur, por moda për familjet e mëdha nuk ka kaluar ende, madje edhe familjet që punojnë janë pjellore. Duke marrë parasysh blerjet territoriale, duke përfshirë Kinën me popullsi të dendur dhe Mongolinë me popullsi të rrallë, dhe në Evropë dhe Turqi, popullsia e Rusisë cariste në vitin 1940 i kaloi 400 milionë në krahasim me vitin 1913, kur ishte 180 milionë. Dhe kjo është një fuqi kontinentale... Britania dhe Franca kanë më pak se 50 milionë në metropolet e tyre, plus kolonitë. Por trupat koloniale janë të dobëta në moral dhe kanë pak aftësi luftarake. Kështu që forcat tokësore perëndimore janë shumë më të dobëta.
  Fuhreri zgjedh një aleancë me Rusinë kundër Perëndimit.
  Në vitin 1939, Çekosllovakia u nda. Gjermania përfshinte gjithashtu Sudetenland. Gjermanët forcuan ushtrinë dhe formuan kolona tankesh. Rusia cariste gjithashtu nuk qëndroi ende, duke pasur një ushtri paqeje prej pesë milionë e pesëqind divizionesh personeli.
  Në Rusinë cariste, tanket e rënda dhe aviacioni strategjik, përfshirë avionët me tetë motorë, kanë qenë prej kohësh në prodhim. Franca ka vetëm rreth tridhjetë tanke të rënda, dhe ato janë të vjetruara. Britania nuk ka automjete të rënda. Epo, edhe Gjermania, asnjë më e rëndë se njëzet tonë. SHBA ka pak më shumë se katërqind tanke.
  Hitleri vendosi që nuk ia vlente të vonohej dhe goditi më 15 maj 1940. Moti është thjesht i favorshëm dhe gjithçka është gati. Ose pak a shumë gati.
  Rusia cariste filloi një sulm ndaj Indisë dhe zotërimeve të tjera koloniale. Ushtria ruse sulmoi pozicionet e mbrojtura keq. Ka relativisht pak trupa që përbëhen nga vetë britanikët dhe francezët etnikë, dhe njësitë koloniale nuk duan vërtet të vdesin për një ide apo perandori që është e huaj për ta. Në fakt, kush janë anglezët për ta? Shfrytëzues, skllavërues, grabitës apo të pafe. Nuk ka gjasa që rusët të jenë shumë më keq se ata, kështu që ata do të vdisnin për hir të perandorisë së Luanit ose Gjelit.
  Kështu, trupat cariste përparojnë, duke kapërcyer rezistencën e ngadaltë, qendrore. Por gjermanët ishin gjithashtu në gjendje të mposhtin trupat franceze, angleze, belge dhe holandeze në një muaj e gjysmë.
  Kështu, Churchill humbi mbështetjen e aleatëve të tij kryesorë. Pritja që Shtetet e Bashkuara të hynin në luftë nuk u realizua. Roosevelt nuk u dallua aspak nga vendosmëria e Stenka Razin. Dhe atëherë forca të tilla do të shkonin kundër Amerikës.
  Trupat ruse përparuan nëpër Afrikë dhe Azi në marshime; më shumë probleme vinin nga terreni dhe shtrirja e komunikimit sesa nga trupat armike. Ndikoi edhe mungesa e rrugëve, sidomos në Afrikë. Por ushtari i thjeshtë rus i kapërcen të gjitha vështirësitë në mënyrë heroike dhe stoike.
  Gjermanët mund të transferojnë trupa në Afrikë vetëm me vështirësi. Përparimi në Gjibraltar u vonua për shkak të rezistencës kokëfortë të Frankos. Dhe ne duhej të transferonim forcat nga deti. Rusët depërtuan në Afrikë, përmes Egjiptit dhe është shumë më e lehtë për ta. Italia gjithashtu rrëmben gjithçka që mund të rrëmbejë, dhe në këtë çështje Musolini ka kontrollin e një boa constrictor.
  Zbarkimi në vetë metropol nuk u bë në vitin 1940. Në betejën ajrore, kryesisht për shkak të pasivitetit të Rusisë, Britania mbijetoi. Por duhet thënë se Cari i mençur Vladimir Kirillovich nuk donte që Britania të kapitullonte para kohe, por në mënyrë mjaft racionale synonte të kapte të gjitha kolonitë e saj aziatike dhe afrikane.
  Ku do të shkojë Britania? Në fund të fundit, ajo nuk ka rezerva, pa koloni dhe lëndë të para - rënia e saj është çështje kohe.
  Në dimër dhe mars 1941, trupat ruse më në fund arritën në Afrikën e Jugut dhe mundën Dominionin e fundit Afrikan. Përpjekja britanike për t'u ulur në Madagaskar gjithashtu dështoi, dhe në maj 1941, u krye një ulje me fitoren e mëvonshme.
  Japonia luftoi në anën e Rusisë në luftë dhe arriti të rrëmbejë diçka në Oqeanin Paqësor. Vera e vitit 1941 ishte periudha e një ofensive të madhe ajrore kundër metropolit britanik.
  Aviacioni rus dhe gjerman sulmoi Londrën dhe qytetet e tjera të Perandorisë Angleze. Dhe më 8 nëntor, përvjetorin e puçit të Mynihut, më në fund u bë zbarkimi.
  Luftimet zgjatën gjashtëmbëdhjetë ditë dhe përfunduan me fitore të trupave ruse dhe gjermane.
  Kjo, në fakt, i dha fund Luftës së Dytë Botërore. Doli të ishte më pak e përgjakshme dhe e gjatë sesa në historinë reale. Dhe forcoi dhe zgjeroi dukshëm zotërimet ruse. Sidomos në Afrikë dhe Azi.
  Pasoi një periudhë relativisht paqësore. Rusia dhe Gjermania po tretnin fitimet e tyre territoriale. Rajhu i Tretë përfshinte: Belgjikën, Holandën, pothuajse gjysmën e Francës, si dhe Marokun, një pjesë të Algjerisë dhe zotërimet qendrore. Vërtetë, për shkak të pozicionit të Frankos dhe disa pavendosmërisë së Hitlerit, gjermanët nuk patën kohë të përparonin në zotërimet Ekuatoriale të Francës dhe ata ranë në duart e trupave ruse.
  Megjithatë, Gjermania mori ende një pjesë të mirë të tokës afrikane, duke tejkaluar territorin e saj në zonë. Sipërfaqja e tokave të Rajhut të Tretë, duke marrë parasysh blerjet evropiane, u trefishua më shumë. Dhe nëse llogarisim nga kufijtë që nga viti 1937, duke marrë parasysh Austrinë, Sudetin dhe Çekinë si protektorat, atëherë katër herë.
  Pra, gjermanët në tërësi kishin mjaft për të tretur, zotëruar dhe asimiluar. Për më tepër, Rusia zgjeroi zotërimet e saj koloniale dhe vështirë se mund t'i kontrollonte të gjitha këto.
  Dhe Italia mori shumë: për shembull, shumica e Sudanit, Somalia, Uganda dhe disa blerje të tjera, në veçanti Tunizia.
  Kështu, për momentin përfundoi rindarja e botës. Por siç thonë ata, me kalimin e kohës, ambiciet fillojnë të shfaqen.
  Shtetet e Bashkuara nuk filluan të punojnë seriozisht në projektin atomik. Në Gjermaninë dhe Rusinë fashiste, qëndrimi doli gjithashtu i ftohtë. Japonia nuk është ende mjaft e zhvilluar për ta nxjerrë atë, dhe Britania dhe Franca janë bërë vende vasale të Rajhut të Tretë dhe Rusisë.
  Pra shfaqja e armëve bërthamore u vonua për ca kohë.
  Por progresi, natyrisht, është i paepur. Fizikantët po punojnë, teoria po zhvillohet, si dhe eksperimentet laboratorike. Por një projekt bërthamor ka nevojë për vullnetin e shtetit. Rusia cariste tashmë kishte shumë shqetësime dhe shpenzime lidhur me zgjerimin e territorit të saj. Por Hitleri për disa arsye kishte inat kundër ideve të tilla të një programi bërthamor dhe besonte se projekti atomik vetëm do të shpenzonte shumë para.
  Për më tepër, ushtria tokësore dhe aviacioni rus ishin më të fuqishmit dhe më të shumtët në botë, dhe marina po rritej gjithashtu, veçanërisht për shkak të rritjes ekonomike.
  Gjeneralët caristë dhe marshalët preferuan të zhvillonin ndërtimin e tankeve, të ndërtonin aeroplanë, aeroplanmbajtëse dhe luftanije. Pse u duhen ndonjë përrallë për bombat bërthamore? Kjo do të thotë, si gjermanët ashtu edhe rusët ishin indiferentë ndaj këtij problemi.
  Përveç kësaj, kishte mjaft lëndë të para për të mos u shqetësuar për burimet e energjisë, të paktën në të ardhmen e afërt.
  Pra, me gjithë ftohtësinë e Pentagonit dhe Shtëpisë së Bardhë, iniciativa kaloi në mënyrë të pavullnetshme në Shtetet e Bashkuara. Për më tepër, kjo nuk është vetëm një çështje frike se rusët apo gjermanët do të shkojnë më tej dhe do të bëjnë presion mbi Botën e Re, por edhe mbi ekonominë.
  Duke humbur mundësinë për të marrë naftë nga Azia, Afrika dhe Lindja e Mesme, Shtetet e Bashkuara deri më tani kishin puset e veta në Teksas, Florida dhe filluan zhvillimin në Alaskë.
  Por popullsia amerikane po rritej. Emigracioni nuk u dekurajua në Rusi dhe popullsia vazhdoi të rritet me shpejtësi. Zezakët dhe arabët u lejuan veçanërisht me dëshirë të largoheshin për në Shtetet e Bashkuara.
  Edhe ekonomia amerikane po rritej dhe kishte gjithnjë e më shumë makina.
  Dhe filloi kërkimi për karburant bërthamor dhe një reaksion atomik që mund të siguronte energji kolosale.
  Kanë kaluar dhjetë vjet nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore. Gjermania e Hitlerit kishte një armë të re: avionë me disk të aftë jo vetëm të fluturonin me shpejtësi të jashtëzakonshme, por edhe praktikisht të mbeten të paprekshëm nga zjarri i armëve të vogla.
  Për më tepër, gjermanët arritën të lëshonin një satelit artificial mbi orbitë, dhe më e rëndësishmja, në qershor 1951, njeriun e parë në hapësirë.
  Rusia cariste u vonua pak dhe bëri përparim të plotë vetëm në gusht të këtij viti. Në Italinë fashiste ndryshimet ndodhën në të njëjtin vit. Ka vdekur Benedito Mussolini, pretendent për titullin Jul Cezar. Në përgjithësi, diktatori italian ishte i suksesshëm në qeverisje. Duke marrë parasysh pushtimet në Afrikë, përfshirë Etiopinë, territori i kontrolluar nga Italia u rrit pothuajse tre herë e gjysmë gjatë mbretërimit të tij. Përveç kësaj, Benedito në Evropë arriti të copëtojë një pjesë të Francës së bashku me Toulon.
  Por ata nuk e lanë të shkonte në Shqipëri dhe Greqi - këto janë territore brenda sferës së ndikimit të Perandorisë Ruse.
  Benedito, natyrisht, mund të quhej i madh dhe pushtues, megjithëse ushtria italiane nuk shkëlqeu shumë me bëmat e saj. Por djali dhe trashëgimtari i tij e konsideronin veten jo më keq se babai i tij.
  Dhe ai mori vjeshtën e vitit 1951 dhe pushtoi Shqipërinë dhe Greqinë... Nuk është çudi që thonë se të gjitha luftërat e mëdha fillojnë si papritmas.
  Vladimiri i Tretë madje ishte i lumtur për këtë. Zonat e Italisë në Afrikë janë të mëdha, madje më të mëdha se ato të Gjermanisë. Pra, pse të mos i merrni nëse ka një arsye të madhe?
  Trupat ruse filluan armiqësitë më 7 nëntor 1951, duke sulmuar Etiopinë, Libinë dhe Sudanin. Njësitë ruse janë më të forta, më të shumta dhe më të gatshme luftarake se ato italiane.
  Kështu ata shpejt filluan të shkatërrojnë ushtrinë e makaronave... Por askush nuk e priste që, pa asnjë paralajmërim, Adolf Hitleri do të dilte në anën e Musolinit Jr.
  Edhe pse nëse e shikoni, nuk kishte asgjë më të papritur.
  Gjermania humbi Luftën e Parë Botërore ndaj Rusisë dhe humbi pjesën më të madhe të territorit në Rusi. Dhe nëse gjermanët arritën të rifitonin atë që kishin humbur në Perëndim me interes, atëherë në Lindje, sinqerisht, ata mbetën pa asgjë.
  Pra, Hitleri me të vërtetë mbështetej në armët e tij të reja, veçanërisht në disko dhe disqe fluturuese. Për më tepër, Fuhrer besonte se këtë herë do të ishte më e lehtë të luftosh me Rusinë sesa në Luftën e Parë Botërore, pasi Gjermania dhe Italia do të drejtonin kompaninë pa pasur një front të dytë.
  Llogaritja u bë gjithashtu që Japonia, e ofenduar nga rusët, do të hynte në luftën në Lindjen e Largët dhe do të lidhte armikun atje. Ndoshta Portugalia dhe Spanja do t'i bashkohen koalicionit, si Britania dhe Franca? Ata janë shumë më afër Gjermanisë sesa Rusisë. Dhe disa shpresa u lidhën te SHBA!
  Për më tepër, Amerika ndërtoi një marinë mbresëlënëse, shumë aeroplanmbajtëse dhe modernizoi flotën e saj të tankeve - megjithëse ishte ende inferiore në sasi dhe cilësi ndaj automjeteve të ushtrisë së Botës së Vjetër.
  Sistemi shoqëror në Rusinë cariste mbeti autokratik dhe një monarki absolute. Cari dhe Perandori i Gjithë Rusisë kishin pushtet të plotë: ekzekutiv, legjislativ dhe gjyqësor. Parlamenti mungonte. Kishte një Këshill Shtetëror me persona të emëruar nga perandori, por ai kishte vetëm të drejta këshillimi. Vetë mbreti nxori ligje, si dhe dekrete. Ai kishte edhe të drejtën e ekzekutimit dhe faljes, ndonëse, natyrisht, kishte edhe një gjyq. Gjyqet e jurisë u shfuqizuan pas vrasjes së Nikollës II, kështu që gjyqësori u emërua dhe hiqej gjithashtu nga cari ose zyrtarët e caktuar nga perandori.
  Ky sistem kishte si avantazhet ashtu edhe disavantazhet e tij. Nga njëra anë, perandori mund të zgjidhte shpejt këtë apo atë problem pa asnjë mosmarrëveshje apo marrëveshje, por nga ana tjetër, përqendrimi i tepruar i pushtetit në njërën anë shtypi iniciativën dhe i dha mundësi më të mëdha burokracisë. Ajo lindi të preferuarat dhe të preferuarat e ndryshme. Vladimiri nuk dallohej nga hipokrizia e tepruar dhe besnikëria martesore. Edhe pse gratë nuk patën shumë ndikim në politikat e tij.
  Në fushën e ndërtimit të tankeve, Rusia cariste kishte shumë automjete të fuqishme dhe të rënda. Sidoqoftë, përvoja e operacioneve luftarake në Afrikë ka treguar se performanca e drejtimit të një tanku është jashtëzakonisht e rëndësishme. Si rezultat, tanku kryesor rus nuk shkoi përtej dyzet e pesë tonëve. Meqenëse më shumë pesha krijoi probleme me aftësinë ndër-country, madje edhe me gjurmët e gjera.
  Cari i donte tanket e rënda, por këshilltarët e tij e penguan perandorin që t'i vinte në prodhim masiv. Por makina prej gjashtëdhjetë tonësh ishte në dispozicion në dy mijë kopje. Dhe rezervuari më i njohur, "Nikolai" - 3, u prodhua në gjashtëdhjetë e tre mijë.
  Dhe makina peshon dyzet e pesë ton, dhe arma ka një kalibër 122 milimetra. Armatura e përparme është dyqind milimetra, pjesa e pasme dhe anët janë 120 milimetra, faqosja është klasike.
  Hitleri ishte seriozisht i interesuar për makinat e rënda. Dhe doja të kisha epërsi ndaj Nikolait në një tank prodhimi. Makina gjermane u rrit në peshë në 75 tonë dhe, ky ishte tashmë kufiri, për faktin se masa e madhe ishte jashtëzakonisht e vështirë për t'u transportuar përgjatë linjave hekurudhore.
  Automjeti gjerman ishte i armatosur me një armë 128 mm, kishte forca të blinduara ballore 250 mm dhe armaturë anësore dhe të pasme prej 180 mm. Planifikimi është gjithashtu i afërt me atë klasik.
  Numerikisht, tanku gjerman ishte tre herë inferior ndaj atij sovjetik. Për të mos përmendur vështirësitë e përdorimit të makinerive shumë të rënda.
  Sidoqoftë, pajisjet ruse janë të shpërndara në zona të gjera, dhe në sektorin evropian të frontit ka barazi të përafërt në numrin e automjeteve dhe këmbësorisë. Edhe pse në përgjithësi ushtria ruse është shumë më e madhe se ajo gjermane. Dhe Rusia ka një popullsi të madhe: përfshin Indinë, Kinën, pjesën më të madhe të Afrikës, Lindjen e Mesme, Persinë, Indokinën dhe shumë më tepër.
  Sigurisht, vendimi i Hitlerit për të sulmuar Rusinë cariste, edhe duke marrë parasysh që ai ka në krah Japoninë dhe Italinë, dhe ndoshta Francën dhe Britaninë, është një lojë kolosale. Por Fyhreri është një aventurier i madh.
  Duhet të theksohet se avionët e diskut me të cilët Rajhu i Tretë lidhi shpresa kaq të mëdha nuk janë shumë efektivë në praktikë. Krijimi i një avioni të fortë laminar çoi në konsum të madh të karburantit dhe koha e fluturimit të disqeve fluturuese doli të ishte relativisht e shkurtër. Kështu ata mund të vepronin, edhe duke marrë parasysh shpejtësinë e madhe në distanca jo veçanërisht të rëndësishme. Përveç kësaj, rrjedha laminare e mbronte diskun nga armët e vogla, por nga ana tjetër parandaloi qëllimin nga një disk fluturues.
  Pra, gjermanët mund të hidhnin vetëm raketa të kontrolluara me radio nga disketat e tyre, dhe më pas në një kënd të ngushtë, ose duke fikur rrjedhën laminare, por në të njëjtën kohë duke u bërë të pambrojtur.
  Por, në çdo rast, Hitleri vendosi të sulmonte Rusinë dhe hodhi letrat e tij në lojë. Përveç kësaj, fashisti kishte frikë se nëse Italia do të mposhtej, ata do ta sulmonin edhe atë. Ai kishte mustaqe dhe nuk i besonte askujt.
  Fillimisht, nazistët arritën sukses për shkak të befasisë së sulmit dhe organizimit më të mirë të trupave të tyre. Por koha e sulmit u zgjodh keq. Bora filloi të binte dhe tanket rrëshqitën. Fritz mund të kishte kapur një pjesë të Polonisë, duke përfshirë Krakovin, por ngeci pranë Varshavës.
  Makina ushtarake ruse po rrotullohej... Japonia, siç priste Fuhreri, hyri në luftë, por flota e saj nuk kishte epërsi ndaj Flotës Ruse të Paqësorit dhe betejat ishin afërsisht të barabarta. Dhe Japonia praktikisht nuk i shpërqendroi forcat e saj tokësore nga teatri perëndimor i operacioneve. Për më tepër, samurai ishin inferiorë ndaj rusëve në ajër, si në numër ashtu edhe në cilësi. Dhe Toka e Diellit në rritje ishte në gjendje të kapte vetëm disa ishuj të vegjël.
  Franko dhe Salazari i kujdesshëm nuk po nxitonin të hynin në luftë. Rusia është një armik shumë i fortë. Duhet të shikojmë dhe të presim. Në historinë reale, Franko e kufizoi veten gjatë Luftës së Dytë Botërore në dërgimin e një divizioni blu të vullnetarëve fashistë.
  Tani balanca e fuqisë dukej veçanërisht e pabarabartë në Afrikë.
  Italia humbi shpejt zotërimet e saj në kontinentin e errët.
  Në pranverën e vitit 1952, ushtria cariste nisi një ofensivë në Prusinë Lindore dhe ishte në gjendje të depërtonte në thellësi mbrojtjen e armikut. Nazistët patën vështirësi të braktisnin përparimin e ushtrisë cariste në Konigsberg, por trupat perandorake filluan të përparonin në Sudetenland dhe Krakov.
  Doli se tanket më të shkathët ruse ishin mjaft të afta për të luftuar një armik të rëndë, por më pak të shkathët. Divizionet kineze nën komandën e gjeneralëve rusë gjithashtu performuan mirë.
  Gjermanët u detyruan të largoheshin nga Krakov... Dhe më pas, për shkak të kërcënimit të rrethimit, ata filluan të tërhiqen nga Vistula në Oder.
  Jo, kjo nuk ishte rrjedha e luftës që priste Fuhreri i pushtuar. Por është faji im. Për më tepër, francezët dhe britanikët, pasi kishin nuhatur pushtimin fashist, nuk u përpoqën aspak të vdisnin për Fuhrer. Kështu që rimbushja u ndërpre dhe vendet vasale donin të uleshin në mënyrë të parëndësishme.
  Dhe gjërat më keq shkuan për gjermanët në front.
  Deri në dimër, gjermanët kishin humbur të gjitha pronat e tyre në Afrikë. Dhe gjatë dimrit, deri në pranverë, ata u tërhoqën plotësisht në Oder. Trupat ruse çliruan Pragën dhe Sudetenlandin dhe iu afruan Vjenës. Përveç kësaj, ata mundën Italinë dhe pushtuan Romën, Napolin dhe Sicilinë. Pra, pranvera e vitit 1953 nuk premtoi asgjë të mirë për nazistët. Megjithatë, më 8 prill 1953, Hitleri vdiq papritur. Udhëheqja e re gjermane po kërkon me dëshpërim paqen.
  Vladimir Kirillovich Romanov pranoi bujarisht. Por gjermanët e paguan shtrenjtë këtë. Kufiri i ri tani kalonte përgjatë Oderit: Belgjika, Holanda dhe Danimarka morën sovranitetin, por brenda kornizës së një shteti vasal të Perandorisë Ruse. Franca rifitoi zotërimet e saj të humbura më parë, por u bë edhe më e varur nga Rusia.
  Italia dhe Gjermania humbën të gjitha kolonitë e tyre, të cilat tani u bënë pronë e kurorës mbretërore. Edhe vetë Italia mori statusin e vasalit rus, dhe Siçilia dhe Sardenja u bënë drejtpërdrejt pjesë e perandorisë së Vladimir III.
  Gjermania gjithashtu humbi shumë nga pavarësia e saj dhe pagoi dëmshpërblime të mëdha.
  Japonia gjithashtu humbi të gjitha zotërimet e saj përveç territorit të saj dhe u detyrua të bëhej një shtet vasal. Dhe Car Vladimir Kirillovich Romanov gjithashtu mori titullin e Perandorit të Japonisë.
  Natyrisht, ajo pjesë e Australisë që më parë i përkiste Tokës së Diellit që po lind gjithashtu ra nën kontrollin rus.
  Në gusht 1953, Shtetet e Bashkuara më në fund testuan një bombë atomike. Tetë vjet më vonë, xhindi bërthamor ishte jashtë shisheve. Në çdo rast, përparimi nuk mund të ndalet. Dhe shfaqja e bombës atomike është e pashmangshme. Në skenarin më ekstrem, armët bërthamore mund të shfaqen maksimumi njëzet vjet më vonë se në realitet.
  Me njëfarë vonese, qeveria cariste filloi të zhvillonte përgjigjen e saj.
  Deri më tani, Shtetet e Bashkuara nuk mund të vendosnin të shkonin në luftë me një perandori kaq të fuqishme. Për më tepër, nuk është aq e lehtë të arrish në qendrat kryesore industriale dhe ekonomike ruse nga jashtë.
  Dhe prodhimi i ngarkesave bërthamore kërkonte kohë dhe para! Shtetet e Bashkuara kishin fondet, por koha po mbaronte. Rusia cariste, me burimet dhe potencialin e saj të fuqishëm intelektual, e plotësoi shumë shpejt hendekun në këtë fushë. Dhe në 1956, një bombë atomike u shfaq gjithashtu në Vladimir III.
  Në mënyrë të konsiderueshme inferiore ndaj Rusisë në popullsi dhe burime, SHBA-ja kapitaliste dhe demokratike gradualisht i humbi atutë e tyre.
  E vetmja gjë që ata mund të bënin ishte të përdornin armët bërthamore si një pengesë dhe të përpiqeshin të minonin Rusinë cariste nga brenda. Por deri më tani nuk ia kanë dalë.
  Vladimir Kirillovich nuk kishte pasardhës meshkuj nga gruaja e tij e parë , dhe ai u martua përsëri. Dhe ai riprodhoi një trashëgimtar, duke e quajtur atë George.
  Rusia cariste kreu zgjerimin e hapësirës. Në vitin 1959, një fluturim me njerëz në Hënë u zhvillua rreth një vit më herët se amerikanët. Pastaj në 1971 në Mars. Bota alternative është bërë më e sigurt se realiteti.
  Në vitin 1975, njeriu u ul në Venus. Në vitin 1980 në Merkur. Në 1981 në një nga satelitët e Jupiterit. Dhe në vitin 1992, pikërisht në vitin e vdekjes së Vladimir Kirillovich Romanov, kozmonauti rus shkeli me krenari në Pluton.
  Gjergji i parë e trashëgoi kurorën në moshën tetëmbëdhjetë vjeç. Dhe në përgjithësi, mund të themi se Vladimiri i Tretë, i Madhi, e kaloi mbretërimin e tij 54-vjeçar me shumë sukses. Dhe pastaj dinastia Romanov vazhdoi.
  
  
  
  NICHOLAS I DYTË KËRKIMET MË TË LAVDISHME!
  Le të themi se Car Aleksandri i Tretë, përkundrazi, vdiq më herët: në 1987 nga një atentat i organizuar nga vëllai i madh i Leninit: Aleksandri.
  Do të dukej edhe më keq. Por jo në të vërtetë. Nikolla II u bë car më herët, dhe u martua më herët: në mënyrë që të vinte djalin e tij në fron nëse ndodh diçka. Por gruaja e tij është ndryshe, dhe trashëgimtari është i shëndetshëm, dhe Rasputin definitivisht nuk është atje. Dhe kështu në fillim, në përgjithësi, si në historinë reale: TRANSIB po ndërtohet, ekonomia po lulëzon - zgjerimi në Kinë. Vërtetë, anijet po ndërtohen në Detin Baltik një vit më parë. Dhe pak më shumë ngritje, për shkak të rritjes së hershme të gjeniut financiar Witte.
  Lufta me Japoninë nuk filloi shumë mirë, por Varyag arriti të shpëtojë, dhe admirali Makarov nuk vdiq. Historia ka ndryshuar pak dhe gjithçka po shkon pak më ndryshe. Por në historinë reale, në fakt, Varyag kishte vetëm pak kohë për të shpëtuar, dhe vdekja e Admiral Makarov ishte përgjithësisht aksidentale dhe e pamundur.
  Flota ruse, e udhëhequr nga admiral Makarov, veproi me mjaft mjeshtëri dhe fundosi anijet japoneze. Dhe më pas, kur dy luftanije japoneze u hodhën në erë në mir, Makarov sulmoi samurai dhe fundosi një duzinë e gjysmë anije të tjera.
  Domethënë gjithçka shkoi mirë. Dhe Japonia humbi epërsinë në det.
  Por në tokë, samurai doli të ishte më i dobët. Kuropatkin zmbrapsi të gjitha përpjekjet japoneze për të avancuar dhe u shkaktoi atyre dëme të mëdha. Megjithatë, ai nuk veproi shumë me vendosmëri. Por së shpejti anijet ruse mbërritën nga Deti Baltik dhe Makarov më në fund mori kontrollin e të gjitha ujërave.
  Rusët madje filluan të zbarkojnë trupa në Tajvan, dhe më pas në kreshtën Kuril.
  Derisa Theodore Roosevelt ndërhyri dhe ofroi ndërmjetësim. Rusia mori Mançurinë, Korenë, Mongolinë, zinxhirin Kuril dhe Tajvanin.
  U shfaq edhe Zheltorossiya. Kështu u formua një perandori e re.
  Sidoqoftë, mbreti nuk është bërë ende shumë i paturpshëm. Në vitin 1914 shpërtheu Lufta e Dytë Botërore. Rusia është më e përgatitur për këtë luftë: ekonomia është më e fortë, territori dhe popullsia janë më të mëdha dhe nuk ka asnjë mendim në rrugë. Për më tepër, nuk pati recesion të shkaktuar nga trazirat dhe i ashtuquajturi revolucion.
  Lufta e Parë Botërore vazhdoi me shkallë të ndryshme suksesi. Pati gabime dhe suksese të gjeneralëve rusë. Por në vitin 1915, gjermanët arritën të arrinin më pak sukses, pasi ushtria cariste ishte më e madhe dhe e furnizuar më mirë. Por megjithatë, Rusia humbi gjysmën e Polonisë dhe Galicisë. Por gjermanët nuk ishin në gjendje të hynin në Bjellorusi dhe shtetet baltike - vija e frontit kaloi përgjatë Vistula.
  Dhe në vitin e gjashtëmbëdhjetë, ushtria cariste tashmë arriti sukses të madh kundër Austrisë dhe Turqisë. Osmanët u mundën pothuajse plotësisht. Ashtu si austriakët pushtuan Przemysl dhe Krakov. Gjermania u tremb. Në pranverën e 17-ës rusët morën Stambollin. Rusia cariste gjithashtu arriti suksese të rëndësishme gjatë ofensivës së verës kundër Austrisë dhe Gjermanisë. Dhe në vjeshtë, kur trupat cariste kishin arritur tashmë në Oder, Gjermania kapitulloi. Pasoi ndarja e Austro-Hungarisë dhe Turqisë. Rusia mori Azinë e Vogël, Irakun verior dhe Stambollin. Galicia, Bukovina, mbretëritë Çekosllovake dhe Hungareze dhe Krakov. Plus Danzig, pjesë e Prusisë Lindore, rajoni Klaipeda . Rusia, pra, është forcuar shumë herë. Dhe Gjermania pagoi gjithashtu dëmshpërblime të mëdha.
  Car Nikolla II nuk po nxitonte të merrte gjithçka dhe të gjithë. Por rusët, britanikët dhe francezët ndanë Gadishullin Saudit. Pastaj britanikët dhe rusët ndanë Iranin dhe Afganistanin. Përfundoi rindarjen e botës.
  Deri në vitin 1929, e gjithë bota ishte në rritje, derisa shpërtheu Depresioni i Madh. Në vitin 1931, Japonia filloi një luftë kundër Rusisë. Dhe u mund shpejt dhe, së bashku me të gjitha zotërimet e Paqësorit, u pushtua. Dhe pastaj erdhi referendumi dhe përfshirja në Rusi.
  Duke përfituar nga dobësimi i Britanisë, Francës dhe Shteteve të Bashkuara, të kapur nga Depresioni i Madh, Car Nikolla II udhëhoqi një luftë për të pushtuar Kinën. Dhe kjo u bë pushtimi i tij i madh.
  Për të përshpejtuar disi Rusifikimin, Nikolla II mori një vendim jo modest - ai prezantoi zyrtarisht poligaminë në Rusi - duke ndryshuar teologjinë dhe dogmat e Kishës Ortodokse. Kështu u miratua reforma.
  Dhe mbreti mori një grua të dytë. Rusët u inkurajuan të martoheshin me të huaj dhe të kishin shumë fëmijë. Kina e madhe gjithashtu duhej të rusifikohej. Cila është mënyra më e mirë për ta bërë këtë? Martohuni me femra kineze!
  Në Gjermani, Hitleri nuk erdhi në pushtet. Në këtë histori, atij i mungonte pak. Shumë ekstremist. Ngacmuesi kryesor ishte fashisti Musolini, i cili pushtoi Etiopinë. Dhe ëndërrimi për t'u bërë Cezari i ri dhe Trojani u bashkuan në një.
  Në maj 1937, shpërtheu lufta midis Rusisë dhe Italisë. Siç doli, Musolini doli të ishte një vetëvrasje. Trupat ruse pushtuan të gjithë Italinë në dy muaj, dhe në tre të tjerë të gjitha kolonitë e shtetit. Rusia cariste përfshiu më në fund edhe Rumaninë dhe Jugosllavinë dhe pak më vonë Bullgarinë. Pasi ka përfunduar aneksimi i territoreve. Në vjeshtën e vitit 1939, Nikolla II vdiq. Dhe trashëgimtari i tij, Alexei II plotësisht i shëndetshëm, u bë cari i ri.
  Në këtë rast, Nikolla II mbretëroi për pesëdhjetë e dy vjet - duke tejkaluar rezultatin e Ivanit të Tmerrshëm. Dhe mbretërimi i tij doli të ishte më i suksesshmi në historinë e Rusisë, dhe pushtimet e tij ishin thjesht rekord. Asnjë mbret nuk ka kapur kaq shumë. Rusia më në fund është vendosur në Kinë dhe është forcuar në të gjitha drejtimet.
  Sidoqoftë, atëherë, nën Alexei i Dytë, filloi një periudhë e gjatë paqeje. Franca, Britania dhe SHBA nuk donin luftë. Por Gjermania u çarmatos dhe nuk kishte forcë. Kështu u krijua një situatë që u bë e qetë.
  Perandoritë koloniale vazhduan të ekzistojnë. Rusia mbeti vendi më i madh, por Britania ishte formalisht fuqia e dytë dhe ishte pak inferiore në zonë ndaj perandorisë cariste. Megjithatë, Australia, Afrika e Jugut dhe Kanadaja ishin pothuajse dominime të pavarura. Dhe në Indi... Në vitin 1968, në Indi shpërtheu një kryengritje e madhe dhe pas dy vitesh luftë britanikët u dëbuan. Por ushtria cariste hyri në territorin indian dhe shtypi protestat. Pas së cilës Britania e humbi këtë koloni dhe Rusia e fitoi atë. Së shpejti Rusia mori edhe jugun e Iranit.
  Pas Alexei të Dytë në 1969, froni u trashëgua nga Nikolla i Tretë. Perandoria Cariste ishte në rritje. Kështu Franca humbi kontrollin mbi Indokinën dhe Tajlandën në 1979. Dhe trupat mbretërore erdhën atje gjithashtu.
  Dhe në vitet tetëdhjetë dhe nëntëdhjetë, Afrika ra nën kontrollin e Rusisë cariste. Pas vitit 2001, Pjetri, djali i katërt i Alexei II, u ngjit në fronin rus.
  Rusia cariste deri në këtë kohë kishte thithur pothuajse të gjithë Afrikën, Azinë dhe kishte marrë kolonitë e vendeve të tjera, përfshirë Indonezinë. Por sigurisht që nuk shkoi kundër Australisë.
  Ka ardhur një periudhë paqeje. SHBA, Britania dhe Franca kishin armë bërthamore, Gjermania kishte fuqi ekonomike. Rusia ka fuqi ekonomike, armë bërthamore, ushtrinë më të madhe në botë dhe popullsinë. Dhe ende një monarki absolute autokratike pa parlament. Amerikanët, duke qenë një fuqi e dytë, apo edhe një superfuqi, e bënë këtë një pretendim ndaj Rusisë.
  Megjithatë, mungesa e demokracisë nuk e pengoi aspak zhvillimin e progresit. Në veçanti, në vitin 1943, në Rusinë Cariste, njeriu i parë fluturoi në hapësirë. Dhe në 1961 në Hënë. Fluturimi për në Mars u zhvillua në 1974. Dhe deri në vitin 2000, pothuajse të gjithë planetët e Sistemit Diellor ishin vizituar. Po përgatitej një ekspeditë e madhe drejt yjeve. Ajo u nis në vitin 2018 dhe u rikuperua në Alpha Centauri.
  Pra carizmi nuk e pengoi fare shkencën të lëvizte. Pjetri i Katërt i dinastisë Romanov madje deklaroi se absolutizmi i shkolluar ishte më i mirë.
  Sidomos në sfondin e skandaleve që tronditën vazhdimisht administratën e Donald Trump.
  Nikolla II ende konsiderohej mbreti më i madh i të gjitha kohërave dhe popujve. Rusia cariste mbi kalë dhe hegjemoni botëror. Rrethinat dhe kolonitë po bëhen gradualisht rusifikuar. Perandoria po merr vrull. Dhe e gjithë bota u bë një vend më i mirë.
  Dhe pse? Falë Alexander Ulyanov, vëllait të Leninit, i cili u ekzekutua për regicide. Vetë Lenini mbeti jashtë vendit. Ai u takua me Uellsin dhe gjithashtu u interesua për të shkruar fantashkencë, nga e cila u bë shumë i pasur dhe bëri emër. Dhe kështu ai u bë i famshëm, u bë i famshëm dhe i famshëm dhe u përkthye në shumë gjuhë. Stalini vdiq në burg për shkak të tuberkulozit dhe, në përgjithësi, mbeti i njohur vetëm për specialistët. Trocki shpejt u përfshi në aktivitete revolucionare dhe bëri një karrierë të mirë si zyrtar, duke u ngritur në gradën e këshilltarit aktual të fshehtë dhe zëvendësministrit. Voznesensky u bë ministër nën car dhe arriti shumë. Hrushovi mbeti një dyqanxhi i vogël dhe nuk fitoi famë. Brezhnev u ngrit në gradën e kolonelit. Andropov shërbeu në polici dhe gjithashtu u bë kolonel. Gorbaçovi u bë një biznesmen dhe showman i madh. Jelcin mbeti një dyqanxhi. Putin u ngrit në gradën e kolonelit në policinë sekrete dhe doli në pension me nder. Medvedev është një zyrtar i vogël. Zhirinovsky, themelues i gazetës dhe showman. Zyuganov u përpoq të punonte nën tokë kundër Carit. Mori një dënim me burg, më pas u bë informator i policisë sekrete. Doli në pension me gradën kapiten. Zhukov u ngrit vetëm në gradën e majorit. Vasilevsky u bë gjenerallejtënant, Shaposhnikov u bë gjeneral-lejtnant. Admirali i madh Kolchak dhe mbajtës i shumë urdhrave. Makarov gjithashtu u bë një admiral i madh, pasi kishte luftuar në Luftën e Parë Botërore. Sidoqoftë, jo në luftën e parë, por të vetmen botërore, pasi nuk pati luftë të dytë botërore. Ai u bë i famshëm... Brusilov u bë fieldmarshal dhe mbajtës i Urdhrit të Shën Andreas të Parë të thirrurit. Denikin, Wrangel, Kornilov dhe Kuropatkin u bënë fushmarshalë.
  Dhe jeta ishte e mirë nën mbretërit. Dhe çmimet nuk janë rritur për më shumë se njëqind vjet. Dhe rubla kishte një mbështetje të qëndrueshme ari prej 0.77 gram. Dhe shumë popuj jetuan mirë nën mbretin.
  Të gjithë kishin të drejta të barabarta dhe shumë e quanin veten rusë, madje edhe afrikanë. Gjërat po shkonin mirë për të gjithë nën Carin. Vetëm për hebrenjtë e fesë joortodokse mbeti kërkesa për rezidencë. Por këta u bënë gjithnjë e më pak.
  Nën car, megjithatë, pati disa probleme. Një prej tyre, lindshmëria e lartë dhe vdekjet e ulëta çuan në mbipopullim. Por kjo do të zgjidhej përmes zgjerimit të hapësirës. Përveç kësaj, zhvillimi i shkencës dhe bujqësisë bëri të mundur zgjidhjen e problemit të urisë. Kishte ushqim të mjaftueshëm për të gjithë. Por rritja e popullsisë në perandori është më shumë se tre përqind në vit. Dhe kjo kërcënoi telashe në të ardhmen.
  Qeveria cariste gjeti një rrugëdalje në zgjerimin e hapësirës. Dhe dukej e arsyeshme. Dhe u ndërtuan anije të reja yje dhe u kryen kërkime për shpejtësi superluminale.
  
  
  
  PESËDHJETË VJET E ALEKSANDRI TRE - I MADHI!
  Përpjekja për vrasjen e Aleksandrit II në 1866 ishte e suksesshme. Si rezultat, mbreti çlirimtar vdiq. Dhe Aleksandri i Tretë u ngjit në fron. Avantazhi ishte se ata nuk kishin kohë për të shitur Alaskën, dhe perandori i ri rus nuk ishte i prirur të hiqte dorë nga asnjë tokë. Edhe nëse ato janë të largëta dhe ende jo shumë të vlefshme.
  Për më tepër, ndërtimi i rrugës për në Siberi në Vladivostok filloi edhe më herët. Dhe duhet të kishte arritur në Chukotka!
  Car Aleksandri i Tretë ishte i fortë, vendimtar, me vullnet të fortë, i shëndetshëm dhe fizikisht shumë i fortë. Ai sundoi me dorë të fortë dhe nën të Rusia hyri në një periudhë të begatisë dhe arritjeve më të mëdha!
  Pra, është mirë që perandori i madh filloi të sundojë pesëmbëdhjetë vjet më herët se në historinë reale!
  Si fillim, ai shtypi ashpër të gjitha protestat e revolucionarëve dhe Narodnaya Volya. Pastaj filloi të reformonte ushtrinë dhe marinën. Me vendosjen e gjërave në rregull.
  Mbreti arriti shumë. U ndërtuan rrugë, ura, fabrika dhe vendi zhvilloi me shpejtësi kapitalizmin. Duke ruajtur autokracinë. Qeveria cariste zhvilloi luftëra të vogla, duke lëvizur nëpër Azinë Qendrore dhe duke zgjeruar ndikimin e saj atje.
  Një luftë e madhe shpërtheu me Turqinë në 1977. Shkoi edhe më mirë, më shpejt, më fitimtar me më pak humbje se në historinë reale. Gjeniu i Skobelev shkëlqeu në të në dritë të plotë!
  Trupat ruse mundën turqit me më pak dëme. Dhe arritën ta merrnin Stambollin menjëherë. Meqenëse mbërritën atje përpara skuadronit anglez. Kjo luftë ishte aq e suksesshme sa mbreti-prifti u quajt Aleksandri fitimtar! Dhe Skobelev u bë marshalli më i ri në historinë ruse.
  Turqia u nda. Britanikët pushtuan Egjiptin dhe Sudanin. Rusia mori Irakun, Palestinën, Sirinë dhe një pjesë të Arabisë Saudite, Azisë së Vogël, të gjithë Armeninë dhe Ballkanin!
  Kështu, mjaft shpejt dhe relativisht lehtë, Aleksandri i Tretë pushtoi një territor të madh. Dhe ai vazhdoi zgjerimin e tij në jug. Duke lëvizur nëpër Iran, Turkmenistan dhe më tej në Afganistan!
  Ushtria e Carit ia vuri syrin edhe Indisë! Britanikët ishin gati për të luftuar. U shfaq një aleancë e Rusisë, Gjermanisë, Austro-Hungarisë kundër Francës dhe Britanisë.
  Gjermania shkoi në ofensivë kundër Republikës së Gjelit në 1992. Britania i shpalli luftë Gjermanisë dhe Rusisë. Austro-Hungaria fitoi Bosnjën dhe Hercegovinën dhe sulmoi Italinë.
  Rusia filloi një fushatë kundër Indisë, zotërimeve franceze dhe Indokinës. Kështu filloi në fakt Lufta e Parë Botërore. Por Rusia dhe gjermanët tashmë janë bashkë!
  Rusia sulmoi edhe Egjiptin.
  Trupat cariste, me mbështetjen e popullsisë vendase, pushtojnë Indinë dhe Iranin. Ata hyjnë më tej në Indokinë. Dhe prusianët përsëri mundin francezët dhe rrethojnë Parisin.
  Më tej, republikanët refuzojnë të dorëzohen. Dhe Parisi sulmohet, shkatërrohet shumë. Gjermanët gjithashtu kapin Belgjikën dhe Holandën.
  Britania ka qenë në luftë për disa kohë. Trupat ruse pushtojnë Egjiptin dhe Sudanin. Ka një luftë në det. Ushtria ruse po lëviz nëpër Afrikë. Deri në Afrikën e Jugut. Dhe mbledh koloni për vete. Edhe gjermanët kapin disa gjëra.
  Por Austro-Hungaria është zhytur në një luftë me Italinë. Vërtetë, në 1894, gjermanët erdhën në ndihmë të austriakëve. Dhe përfundojnë pushtimin e Italisë.
  Pas së cilës vendi i portokalleve ndahet mes tyre.
  Lufta shkon në det. Dhe këtu shfaqet gjeniu i komandantit detar Admiral Makarov. E cila arrin një sërë fitoresh të shkëlqyera. Detyrimi i zonjës së deteve të kapitullojë.
  Rusia mori nën kontroll Indinë, Indokinën, pjesën më të madhe të Afrikës dhe gjithashtu Australinë, duke rrëzuar britanikët nga atje. Trupat ruse u larguan nga Britania dhe Kanadaja. Gjithashtu themelimi i një kolonie atje. Kështu, Britania humbi pothuajse të gjitha kolonitë e saj dhe Rusia i fitoi ato. Kapja e Kanadasë u lehtësua nga Rusia që ruante kontrollin mbi Alaskën. Dhe prania e një flote shumë të fuqishme. Dhe gjeniu i Admiral Makarov dhe Rozhdestvensky.
  Epo, kjo nuk është e gjitha. Rusia u zhvendos drejt Kinës. Gjithashtu shumë i suksesshëm. Dhe në 1904 filloi lufta me Japoninë.
  Por ndryshe nga historia reale, kjo luftë doli të ishte jo e vështirë, por mjaft e shpejtë. Për më tepër, flota e Japonisë ishte mjaft e dobët, ndërsa ajo e Rusisë, përkundrazi, ishte shumë e fortë. Pasi mposhtën japonezët, trupat ruse pushtuan Tokion. Dhe më pas u mbajt një referendum, dhe shumica dërrmuese e japonezëve votuan për t'u bashkuar me Rusinë.
  Car Aleksandri III fitoi një fitore të re. Pastaj erdhi aneksimi vullnetar i detyruar i Kinës. Pra rajon pas krahine, krahine pas krahine. Perandoria mbretërore arriti përmasa të mëdha. Nga SHBA, e gjithë Kanadaja dhe Alaska, e gjithë Azia, Austria, rajoni i Paqësorit. Në Afrikën e Jugut dhe zotërimin gjerman në Afrikën Perëndimore.
  Plus edhe Austro-Hungaria. Një fuqi kaq e madhe.
  Por, sigurisht, gjermanët dhe austriakët donin më shumë. Franca është ende e pushtuar nga Gjermania. Edhe Britania e ofenduar nga Rusia dëshiron luftë.
  Kaiser arriti të mbledhë një koalicion: Spanja, Portugalia, Gjermania, Austro-Hungaria dhe Suedia kundër Rusisë gjigante. Gjermanët kishin arritur të kapnin edhe Danimarkën dhe Norvegjinë gjatë luftës me Britaninë. U krijua një koalicion i fuqishëm.
  Dhe lufta filloi më 1 gusht 1917. Pikërisht në momentin kur Aleksandri i Tretë vdiq dhe Nikolla II hipi në fron. Llogaritja u bë se pa një monark kaq të madh si Aleksandri i Tretë, i cili ishte rikuperuar pesëdhjetë e një vjet, Rusia me siguri do të humbiste.
  Por Nikolla II kishte një fuqi të qëndrueshme dhe të fortë. Pa Rasputin dhe trashëgimtarin e sëmurë. Kështu që ai mund të luftonte me koalicionin.
  Dhe filloi lufta... Gjermanët shkelën si tajfun. Trupat ruse i ndeshën me kundërsulme të fuqishme. Shpërtheu një përleshje e madhe dhe e ashpër.
  Nikolla II, në përgjithësi, duke u mbështetur në një zinxhir fortesash, i lodhi plotësisht njësitë gjermane dhe austriake. Dhe më pas ai filloi një kundërsulm. Dhe në Afrikë, trupat ruse, duke përdorur tanket e para të lehta të të gjithë terrenit në botë, mposhtën plotësisht austriakët dhe gjermanët. Dhe ata pastruan Kontinentin e Errët.
  Si Suedia ashtu edhe Norvegjia u pushtuan mjaft shpejt.
  Lufta zgjati një vit e gjysmë dhe përfundoi me ushtrinë ruse, e cila ishte më e madhe dhe kishte tanke më të forta, duke pushtuar të gjithë Evropën. Pastaj Britania ra. Rusia më në fund ka vendosur dominimin mbi hemisferën lindore.
  Dhe Car Nikolla II u bë gjithashtu një pushtues i madh. Paqja mbretëroi deri në vitin 1929, kur shpërtheu Depresioni i Madh. Kriza e përgjithshme ekonomike çoi në faktin se në vitin 1931, pikërisht më 1 maj, filloi një luftë midis Rusisë dhe superfuqisë së fundit të madhe, SHBA-së!
  Ushtria e Carit e Nikollës II hyri në kufijtë e Amerikës. Forcat ishin të pabarabarta. Amerikani nuk kishte pothuajse asnjë tank dhe ishte i trajnuar dobët. Dhe Rusia i tejkaloi Shtetet e Bashkuara shumë herë më shumë. Komandantët e perandorisë cariste ishin gjithashtu më të mirë. Pra, lufta shkoi në një drejtim që në fillim. Rusia po fitonte dhe po përparonte. Dhe më 30 shtator, pas kapjes së Nju Jorkut dhe Uashingtonit, Shtetet e Bashkuara kapitulluan. Kështu u kthye një faqe tjetër në histori. Në vitin 1934, Nikolla II nisi një pushtim të Meksikës dhe më pas drejt Amerikës Latine, duke pushtuar shtetet latine. Derisa republika e fundit e pavarur e Kilit ra në dhjetor 1936.
  Kështu, Nikolla II më në fund e përfundoi historinë. Rusia cariste bashkoi të gjitha vendet dhe popujt e planetit Tokë.
  Më 7 nëntor 1937, perandori i gjithë planetit Tokë, Nikolla i Madh, u rrëzua në një aeroplan. Dhe mbretërimi i tij gjithashtu mori fund. Alesey II u bë mbret. Një trashëgimtar i shëndetshëm, i ri - rreth tridhjetë e tre. Nën atë, filloi zgjerimi i hapësirës. Kufij të rinj dhe fluturime të reja. Monarkia ishte e palëkundur. Njerëzimi është i bashkuar dhe pushton hapësirën.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Komandanti i Port Arthur vdiq, në fakt, në historinë reale, ai u plagos në kokë, por një fragment prej disa milimetrash kaloi më afër trurit. Me pak fjalë, tradhtari që dorëzoi kështjellën vdiq dhe vendin e tij e zuri heroi i mbrojtjes së Port Arthurit, Kondratenko.
  Për të forcuar mbrojtjen e kalasë, komandanti i ri shkroi të gjithë marinarët dhe artilerinë detare në breg, dhe çarmatosi skuadron, por forcoi Port Arthur.
  Si rezultat, kështjella u mbrojt plotësisht, plus veprimet e aftë të komandantit Kondratenko. Mbrojtja u zhvillua me sukses. Kondratenko forcoi me kohë mbrojtjen e kalasë Vysokaya dhe japonezët nuk ishin në gjendje ta merrnin atë.
  Nga fundi i dhjetorit, samurai ishin të lodhur nga sulmet. Në janar pati një qetësi të shkaktuar nga përpjekja e Kuropatkin për ta zhbllokuar, por nuk ishte shumë e suksesshme.
  Në shkurt pati një sulm tjetër, dhe përsëri u zmbraps me humbje të mëdha për japonezët.
  Gjatë mbrojtjes, djali Oleg Rybachenko u soll heroikisht. Në kohën e rrethimit, ky djalë kabinës ishte vetëm dhjetë vjeç. Fëmija luftoi së bashku me të rriturit dhe shkoi në misione zbulimi.
  Ai u tregua shumë trim dhe luftarak. Dhe mbrojtja mbajti. Tashmë ka ardhur marsi... Japonezët janë tërhequr sërish. E diela e përgjakshme nuk ndodhi në Rusi, sepse Car Nikolla, meqenëse Port Arthur ishte në humor të mirë, doli para njerëzve. Ushtria ruse u rimbush dhe u bë gjithnjë e më e madhe. Në fund të marsit, japonezët u përpoqën të përparonin, por forcat e Kuropatkin kishin një epërsi shumë të madhe numerike dhe zmbrapsën të gjitha sulmet.
  Dhe më mirë akoma, njësitë e General Legs u prangosën nga rrethimi i Port Arthur. Pasi pësuan humbje të mëdha, japonezët u tërhoqën. Por përsëri Kuropatkin hezitoi.
  Në fund të prillit, pasoi një sulm i ri, i cili, megjithatë, u zmbraps gjithashtu.
  Dhe Oleg Rybachenko, ky djalë trim kapi edhe një kolonel japonez, duke përdorur një kurth, natyrisht.
  Në fillim të majit, ndodhën vetëm përleshje të vogla, dhe në 25-të skuadron e Rozhdestvensky më në fund hyri në Port Arthur. Admirali i famshëm solli pesëdhjetë e një anije, duke kaluar tre oqeane menjëherë!
  Pas kësaj, mbrojtja mori përforcime. Dhe në fillim të qershorit pasoi sulmi përfundimtar në Port Arthur. Sulmi është i dëshpëruar dhe i ashpër. Edhe një herë ajo u zmbraps me humbje të mëdha ndaj japonezëve. Cari më në fund hoqi Kuropatkin dhe emëroi Linevich . Në mesin e korrikut 1905, japonezët u mundën përfundimisht. Dhe mbrojtja heroike e Port Arthurit, e cila zgjati më shumë se një vit, përfundoi.
  Kondratenko u nderua me Urdhrin e Shën Andreas të Parë të thirrurit. Dhe mori gradën e marshallit të fushës. Pastaj skuadron e Rozhdestvensky, së bashku me Port Arthur, mundi japonezët në det. Për më tepër, vetë Admirali Togo vdiq në betejë.
  Japonia u detyrua të bënte paqe me Rusinë, me ndërmjetësimin e Shteteve të Bashkuara.
  Na u desh të lëshonim Ishujt Kuril dhe Tajvanin. Rusia siguroi një protektorat mbi Korenë, Mançurinë dhe kontrollin mbi Port Arthur. Përveç kësaj, Japonia i pagoi një dëmshpërblim të madh prej një miliard jenësh ari Rusisë cariste.
  Fitorja forcoi pozitën e Car Nikollës II. Rusia zgjeroi territoret e saj dhe Zheltorossiya filloi të formohej për shkak të aneksimit vullnetar të rajoneve kineze. Asnjë Duma Shtetërore - Rusia mbeti një monarki absolute, pa parlament.
  Sigurisht, për shkak të fitores dhe stabilitetit politik, rritja ekonomike vazhdoi më herët se në historinë reale dhe ishte më e fortë.
  Lufta e Parë Botërore filloi si në historinë reale. Por ishte më e suksesshme për Rusinë. Cila ushtri ishte më e madhe dhe më e mirë, duke përfshirë reformat e Marshallit Kondratenko, dhe ekonomia ishte më e fortë, dhe autoriteti i carit ishte më i lartë.
  Lufta zgjati pak më shumë se një vit dhe përfundoi me rënien e Austro-Hungarisë dhe dorëzimin e Perandorisë Osmane dhe Gjermanisë. Dhe Bullgaria, duke parë se çfarë erë kishte, mori anën e Serbisë dhe Rusisë, siç bënë, meqë ra fjala, Italia dhe Japonia.
  Marshali Kondratenko mori gradën më të lartë - gjeneralisim. Dhe ai u bë mbajtësi i pothuajse të gjitha urdhrave, si Suvorov. Brusilov u bë fushmarshal. Admirali Kolchak, Kornilov dhe Denikin bënë karrierë. Rusia cariste i aneksoi vetes: Galicia, Bukovina , Voivodeship Krakov , rajoni i Poznanit , Klaipeda. Edhe Çekosllovakia u bë pjesë e Perandorisë Ruse. Dhe Azia e Vogël me Kostandinopojën. Dhe Irakun verior.
  Gjithçka, në përgjithësi, doli të jetë e mirë. Japonezët ndanë kolonitë gjermane me Rusinë në Oqeanin Paqësor.
  Pastaj Arabia Saudite u nda midis Rusisë, Francës dhe Britanisë. Pastaj, pas një lufte të shkurtër, Rusia dhe Britania e ndanë Iranin.
  Dhe pastaj Afganistani. Vërtetë, atje pati pak grindje. Dhe britanikët nuk ishin shumë me fat në fillim.
  Bota ka fituar stabilitet dhe prosperitet. Derisa goditi Depresioni i Madh në 1929. Rusia, pas rritjes së shpejtë, gjithashtu ra në krizë.
  Në vitin 1931, Japonia sulmoi Rusinë, duke kërkuar hakmarrje për humbjet e mëparshme.
  Por këtë herë ishte vetëvrasje. Trupat cariste mundën japonezët. Admirali Kolchak nuk është aspak i vjetër; ai tregoi gjenialitetin e tij, të krahasueshëm me Ushakov. Toka e Diellit në rritje u mund plotësisht në det dhe më pas u pushtua. Kjo u pasua nga një referendum në të cilin shumica e japonezëve votuan në favor të bashkimit me Rusinë.
  Kështu, Car Nikolla II forcoi fuqinë e tij në Oqeanin Paqësor. Rusia vazhdoi lëvizjen e saj në Kinë. Të dobësuar nga kriza, Britania, Franca dhe Shtetet e Bashkuara nuk ndërhynë në marrjen e kontrollit të Perandorisë Qiellore.
  Në vitin 1933, Hitleri erdhi në pushtet në Gjermani. Ai filloi të rivendoste fuqinë e dikurshme të perandorisë së mëparshme. Dhe sigurisht ai u përpoq të mos grindet me Rusinë.
  Musolini në Itali kishte miqësi me Rusinë. Dhe ai pushtoi në heshtje Etiopinë, duke zgjeruar kolonitë e tij. U fol për krijimin e Aleancës së Trefishtë.
  Rusia cariste donte të aneksonte të gjitha kolonitë e dobësimit të Anglisë dhe Francës. Epo, edhe gjermanët dhe italianët janë të kuptueshëm. SHBA kishte planet e veta.
  Në 1937, Gjermania u bashkua me Austrinë, duke prodhuar Anschluss. Dhe në nëntor 1937, avioni i dytë nga Nikolaev u rrëzua. Mbretëria u ndërpre me shumë sukses. Nikolla II arriti fitime kolosale gjatë dyzet e tre viteve të mbretërimit të tij.
  E quanin Nikolaev i Madh! Dhe madje më i madhi, ata u bënë më të lartë se Pjetri i Madh.
  Nën Nikolla II, dita e punës u reduktua në dhjetë orë dhe shtatë vjet arsim u bë i detyrueshëm dhe falas. Paga mesatare kombëtare arriti në 75 rubla në muaj me inflacion zero dhe mbështetje ari të rublës. Monedha mbretërore ishte më e vështira dhe më e konvertueshme në botë.
  Rusia kishte ushtrinë më të madhe tokësore në botë dhe ia kalonte Britanisë dhe Shteteve të Bashkuara për nga madhësia e flotës.
  Tanket ruse ishin më të mirat në botë, ashtu si edhe avionët. Dhe helikopterët në atë kohë ishin praktikisht të vetmit në planetin Tokë. Flota e nëndetëseve më e shumta dhe cilësore. Artileria më e mirë. Teknologjitë e avancuara në televizion dhe video. Kinemaja e parë me ngjyra në botë gjithashtu filloi të xhirohej në Rusinë Cariste. Përfshirë falë pasionit të Car Nikollës II për fotografinë.
  Pas aneksimit të Kinës, Rusia zuri vendin e parë në botë për nga popullsia, duke kaluar Britaninë me të gjitha kolonitë e saj.
  Car Nikolla II reformoi Ortodoksinë dhe legalizoi poligaminë. Ky sovran i mençur arriti të bënte shumë gjëra. Dhe ai vdiq pa i pështyrë, jo i persekutuar, pa humbur Rusinë, por një njeri i madh. Dhe vetëm disa milimetra të lëvizjes së fragmentit patën një ndikim të tillë në historinë e Rusisë. Dhe thonë gjithashtu se nuk ka rastësi në histori! Kështu ndodh. Si Nikolla II ashtu edhe fenomeni i Generalissimo Kondratenko e treguan këtë.
  Por pas vdekjes së Car Nikollës, pasoi një kërcim i përkohshëm. Së pari, monarku Alexei II vdiq para se të mund të kurorëzohej. Pastaj një tjetër trashëgimtar, Kirill Vladimirovich Romanov, gjithashtu vdiq. Dhe Vladimir III u ngjit në fron në 1938. Cari është i ri, por në përgjithësi jo budalla dhe mjaft me vullnet të fortë dhe ambicioz.
  Epo, ai filloi biznesin! Rusia, Italia, Gjermania, kundër Britanisë, Francës dhe ndoshta në të ardhmen SHBA. Këtu, natyrisht, Aleanca Trefishe është shumë më e fortë.
  Në maj 1940, Gjermania sulmoi Francën, Belgjikën, Holandën dhe Britaninë. Rusia sulmoi kolonitë franceze, angleze dhe holandeze. Filloi sekuestrimi pa ceremoni i territoreve.
  Britanikët dhe francezët nuk mund t'i rezistonin ushtrisë ruse. Dhe në një muaj e gjysmë, gjermanët mposhtën dhe detyruan Francën, Belgjikën dhe Holandën të kapitullonin.
  Pastaj Fuhrer pushtoi Spanjën dhe Portugalinë, dhe pushtoi Danimarkën dhe Norvegjinë. Rusia pushtoi Suedinë.
  Lufta ishte pothuajse e njëanshme. Me mbështetjen e popullsisë vendase, Rusia pushtoi Indinë, Indokinën, Afganistanin jugor, Iranin jugor, Lindjen e Mesme dhe hyri në Egjipt.
  Sigurisht, trupat koloniale nuk mund t'i rezistonin ushtrisë cariste dhe ata nuk donin vërtet. Pushtimi i Afrikës u vonua disi për shkak të mungesës së rrugëve dhe komunikimeve të zgjatura. Gjermanët lëvizën nëpër Afrikë përmes Gjibraltarit dhe Marokut, rusët përmes Egjiptit dhe më pas Sudanit.
  Megjithatë, terreni ishte më shumë një pengesë sesa rezistenca e trupave britanike apo franceze. Kishte pak prej tyre, dhe ata ishin të armatosur dobët, dhe kryesisht nga vendasit vendas. Që as dinte dhe as donte të luftonte.
  Në vitin 1940, Hitleri nuk guxoi të zbarkonte në Britani. Ai ndërmori një ofensivë ajrore, e cila në fillim nuk ishte shumë e suksesshme. Por në pranverën e vitit 1941, avionët rusë hynë në betejë dhe Britania filloi të vihej nën presion të vdekshëm.
  Dhe në gusht, pasoi zbarkimi i trupave të përbashkëta gjermano-ruse, dhe pas dy javësh luftimesh kokëfortë, kapja e Londrës.
  Pas së cilës e gjithë hemisfera lindore, përfshirë Australinë dhe Zelandën e Re, u bë ruse, gjermane dhe italiane.
  Por kishte ende SHBA.
  Car Vladimir vendosi të sulmonte Amerikën. Në këtë vendim e mbështetën Hitleri dhe Musolini. Rajhu i Tretë zhvendosi trupat në Islandë, dhe më pas në Grenlandë dhe Kanada, dhe Rusia Cariste u zhvendos në Alaskë. Forcat janë, natyrisht, të pabarabarta. Shtetet e Bashkuara kanë një flotë tankesh mjaft të dobët dhe një popullsi shumë më të vogël se Rusia së bashku me të gjitha kolonitë e saj. Edhe pse ekonomia është e zhvilluar. Por një përbindëshi të tillë nuk mund t'i rezistohet.
  Pasi filloi ofensivën në 1943, ushtria ruse pushtoi shpejt Alaskën në dy muaj dimri. Dhe në pranverë, së bashku me gjermanët, ata pushtuan pothuajse të gjithë Kanadanë.
  Brazili, Venezuela, Meksika dhe vende të tjera i shpallën luftë Shteteve të Bashkuara.
  Filloi lëvizja e trupave ruse nëpër shtetet veriore të Amerikës. Forcat janë, natyrisht, të pabarabarta. Rusia dhe Gjermania janë më të mira si në cilësi ashtu edhe në sasi.
  Vajzat Natasha, Zoya, Aurora dhe Svetlana po luftojnë në tankun më të mirë Kondratenko-3 në botë, një automjet i lëvizshëm me një top me tyta të gjata dhe me zjarr të shpejtë. Shumë i shkathët, me një siluetë të ulët.
  Pesha e rezervuarit Kondratenko-3 është rreth dyzet ton, dhe është i mbrojtur mirë. Dhe arma, megjithë kalibrin e saj të vogël prej 76 mm, ka një shpejtësi të lartë fillestare të predhës.
  Shermans, ky tank nuk mund të depërtohet nga asnjë kënd. Kështu që...
  Vajzat, duke luftuar këmbëzbathur dhe me bikini, thjesht shkatërrojnë amerikanët dhe qeshin shumë.
  Sidomos Natasha... Dhe me gishtat e saj të zhveshur shtyp levë duke thënë:
  - Lavdi Rusisë time!
  Zoya gjithashtu gjuan. Ai e bën këtë me gishtërinjtë e tij të zhveshur, duke shtypur butonat e levës dhe duke bërtitur:
  - Dhe gjithë toka jonë amtare!
  Më pas, Aurora ndez. Ajo godet armikun dhe thotë duke nxjerrë dhëmbët:
  - Dhe fuqitë më të larta janë pas nesh!
  Dhe vajza gjithashtu shkel syrin me shumë zjarr! Ai shtyp gishtat e tij të zhveshur si butona levë.
  Dhe pastaj Svetlana qëllon. Një vajzë kaq e mprehtë dhe e shkëlqyeshme. Lëshon rreze dielli nga goja e tij. Dhe ai gjithashtu këndon:
  - Unë jam një yll botëror! Unë vrapoj më shpejt se edhe Satani!
  Me vajza si këto, vetë djalli nuk është i frikshëm. Ata po godasin amerikanët, duke rrethuar fort Çikagon.
  Dhe pa lënë askënd nga atje. Shkatërrimi është, le të themi, i parëndësishëm. Këto janë vajzat.
  Dhe kështu garnizoni i Çikagos kapitullon. Dije tonat!
  Dhe tanket ruse tashmë po i afrohen Nju Jorkut. Car Vladimir fërkon duart i kënaqur. A kanë shkuar ndonjëherë rusët kaq larg?
  Vajzat luftojnë me guxim edhe në ajër. Për shembull, një çift i lezetshëm: Maria dhe Mirabela.
  Bukuroshet zbathur dhe të veshura me bikini po mbledhin fatura. Nuk ka fjalë për fjalë asgjë për t'i kundërshtuar ata. Vajzat këtu janë kaq të bukura dhe jashtëzakonisht agresive dhe të sakta.
  Maria gjuajti një e shtënë, rrëzoi një duzinë avionësh, në një shpërthim dhe këndoi:
  - Lavdi tokës sonë amtare! Në emër të Rusisë!
  Edhe Mirabela qëlloi dhe gjëmonte:
  - Por ka një udhëheqës në fuqi të madhe,
  Ai do t'i thërrasë sllavët në betejë ...
  Ata nuk mund të përballen me Rusinë -
  Kur Vladimir mbretëron si mbret!
  
  Nga e fortë, e fortë, me një vullnet të hekurt,
  Dhe pamja është si prerja e metalit...
  Rusët nuk kanë nevojë për një jetë më të mirë -
  Kjo është vetëm ajo që njerëzit ëndërronin!
  Po, këto vajza janë mjeshtra të luftimit dhe të këndimit...
  Nga rruga, në mes të sulmit në Nju Jork, kozmonauti i parë rus fluturoi në hapësirë dhe fluturoi rreth planetit Tokë. Dhe kjo është një tjetër arritje e Rusisë Cariste nga dinastia Romanov.
  Dhe pastaj garnizoni i Nju Jorkut kapitulloi, dhe Uashingtoni shpejt ra. Dhe më 3 shtator 1943, Shtetet e Bashkuara kapitulluan plotësisht. Kështu përfundoi Lufta e Dytë Botërore, e cila filloi më 15 maj 1940. Lufta është e lavdishme dhe fitimtare për Rusinë.
  Sigurisht, edhe Hitleri edhe Musolini fituan shumë nga kjo luftë. Të dy diktatorët fituan zotërime në Afrikë, disa në Evropë dhe SHBA. Evropa përfundimisht u nda midis vendeve. Dhe pas referendumit, Bullgaria u bë mbretëria bullgare brenda Rusisë.
  Duket se bota është rishpërndarë përsëri dhe kolonitë mund të treten. Por Hitleri, natyrisht, nuk do të ishte Hitler nëse nuk do të donte më shumë. Në veçanti, mposht Rusinë. Dhe kapni territorin e saj.
  Dhe sigurisht gjermanët po llogarisnin shumë në armë të reja, më të fuqishme. Tanke të serisë "E" dhe raketa balistike, veçanërisht disqe fluturuese.
  Sidoqoftë, Rusia cariste ishte dukshëm përpara Rajhut të Tretë në raketa balistike dhe në 1951, më 12 prill, madje fluturoi në Hënë.
  Dhe tanket e serisë "E" nuk kishin një epërsi cilësore ndaj atyre ruse.
  Dhe vetëm disqet fluturuese ishin një mister. Falë rrjedhës laminare, ato rezultuan të ishin plotësisht të paprekshme ndaj çdo lloj arme të vogël. Por në të njëjtën kohë ata vetë nuk mund të qëllonin.
  Musolini vdiq dhe djali i tij pasoi në fron. Hitleri i bëri presion dhe i riu pranoi të luftonte me Rusinë. Më 20 prill 1955 filloi një luftë e re, e tretë botërore. Në anën e Hitlerit ishin: Italia, Brazili, Argjentina, Kili, Meksika, me pak fjalë, e gjithë Amerika Latine, me përjashtim të Kubës, e cila mbështeti Rusinë. Dhe nuk kishte më vende të tjera në botë! Lufta e tretë botërore filloi më 20 prill 1955. Dhe Car Vladimir u përball me sfidën më serioze të mbretërimit të tij.
  E vetmja gjë që mund ta ngushëllonte atë është se kjo luftë do të jetë e fundit në historinë e luftërave në planetin Tokë. Meqenëse në të marrin pjesë të gjitha vendet e botës!
  Epo, pasi të ketë filluar lufta, ajo duhet të bëhet! Sulmi i Hitlerit nuk ishte veçanërisht i papritur. Hungaria, Jugosllavia, pjesë e Rusisë me autonomi të kufizuar, mbreti i tyre Vladimir III. Shqipëria është e kapur nga Italia. Gjithçka është e rregullt. Gjermanët po përpiqen të avancojnë nga Prusia Lindore, Austria, Italia nga jugu. Dhe luftimet po vazhdojnë në Afrikë. Dhe koalicioni i vendeve latine kundër SHBA. Por ata nuk janë shumë aktiv atje. Vetëm tani është shpallur lufta.
  Ndërkohë, Hitleri lëvizi forcat e tij kryesore në Evropë.
  Dhe shpërtheu një luftë djallëzore. Lufta e fundit në shkallë të gjerë në historinë njerëzore.
  Gjermanët dhanë goditjen kryesore në Hungari në drejtim të Budapestit. Oleg Rybachenko luftoi atje. Ai mbeti ende një djalë rreth dhjetë vjeç. E vërtetë, shumë i fortë fizikisht, muskuloz, i shpejtë dhe më e rëndësishmja, si një malësor, i pavdekshëm. Po, shkrimtari dhe poeti Oleg Rybachenko mori pavdekësinë, por me kusht që të bëhej një djalë rreth dhjetë vjeç dhe t'i shërbente Rusisë në një trup fëminor, por shumë të fortë dhe të shpejtë. Dhe ai është fëmijë që nga 1 janari 1904. Kur u bashkua me Port Arthur si djalë kabine. Epo ai nuk është djali më i vogël, por që në fillim ishte i fortë dhe i shpejtë dhe e morën në anije.
  Për më tepër, kur ata dyshuan nëse ishte shumë i vogël, Oleg Rybachenko përkuli një monedhë bakri me gishta për një bast. Pas së cilës, pa folur, ai u ngjit në anije.
  Djali fitoi shumë çmime, duke marrë pjesë në të gjitha luftërat. U bë oficer. Por ai ende dukej si një fëmijë. Prandaj, megjithëse iu dhanë çmime për bëmat e shumta, djalit të përjetshëm nuk iu dha asgjë më e lartë se kapiteni. Dhe tani Oleg Rybachenko ka qenë në ushtri për më shumë se gjysmë shekulli. Ju keni fituar prej kohësh pensionin e oficerit, por nëse shëndeti juaj është i hekurt, atëherë pse ta lini shërbimin?
  Për më tepër, pa kompjuterë, tastierë lojërash, televizor, është disi e mërzitshme. Dhe në ushtri, ju jeni një kapiten, të paktën po vozitni ushtarë. Po, koha ende fluturon.
  Gjeneralisimo Kondratenko vdiq. Vdiq gjithashtu admirali i madh Kolchak, i cili e kaloi Ushakovin. Shumë nga njerëzit me të cilët filloi Oleg Rybachenko nuk janë më në shërbim.
  Më saktësisht, që nga rrethimi i Port Arthurit, pothuajse të gjithë veteranët kanë vdekur. Mbeti vetëm Vovka. Edhe ai atëherë ishte një djalë kabine, dhe tani ai tashmë është një gjysh me flokë gri. E vërteta ende shërben. Dhe habitet që Oleg mbetet i njëjti djalë, i cili nuk ka asnjë plagë në trup. Ky është një fenomen i njohur në të gjithë ushtrinë ruse cariste. E vërteta është se ai lufton shumë mirë.
  Djali Oleg është zbathur, është më i këndshëm dhe i shkathët për të. Ai synon armë pas arme dhe qëllon në tanket e serisë gjermane E. Makinat naziste janë thjesht të mëdha. Dhe duket se asgjë nuk i ndalon ata.
  Por djali i përjetshëm godet aq saktë sa shpon metalin. Ai pikturon Krautët, shemb kullat dhe këndon.
  - Car Vladimir, Car rus...
  Sovran ortodoks!
  Së shpejti do ta pushtojmë botën,
  Mbi të gjitha, ka kerubinë mbi ne!
  Hitleri do të marrë fund
  Dhe kushdo që dëgjoi - bravo!
  Dhe djali hedh një granatë, zbathur, me këmbën e fëmijës së tij. Greybeard Vovka vetëm tund kokën.
  Shkrimtari dhe poeti Oleg Rybachenko kaloi më shumë se pesëdhjetë vjet duke mbetur fëmijë në shekullin e njëzetë. Dhe duhet të pranoj se kam parë shumë. Duke qenë i pavdekshëm, ai kishte humbur kohë më parë çdo ndjenjë frike. Dhe lufta i kujtoi atij një lojë strategjike kompjuterike.
  Ishte e lehtë dhe argëtuese për të luajtur. Dhe ishte gjithashtu një kënaqësi për të luftuar . Është mirë kur ka vesë të mëngjesit nën këmbët e tua zbathur, dhe po lani një djalë të përjetshëm, dhe nuk je veshur sipas rregullave me pantallona të shkurtra!
  Oleg Rybachenko lejohet të vrapojë me pantallona të shkurtra dhe zbathur. Djali mësoi të ecë pa këpucë edhe në të ftohtë në Port Arthur. Në fund të fundit, një trup i pavdekshëm nuk mund të ftohet ose të sëmuret, dhe shpejt mësoheni me të ftohtin, i cili nuk shkakton dëm. Ashtu si Piter Pan. Dhe është pothuajse e këndshme të vraposh zbathur në dëborë. Kur lëvizni, i ftohti praktikisht nuk ndihet, vetëm kur jeni ulur pa lëvizur, këmbët tuaja zbathur ndjehen pak të ngurtësuara! Por për një djalë kjo është një gjë e vogël.
  Por ka edhe vajza shtrigash Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Ata marrin pjesë edhe në luftë. Por jo gjatë gjithë kohës, por në episode. Na ndihmoi të mbajmë malin Vysokaya kur ishte më e vështirë. Bukuroshet zbathur luftuan aty, dhe me bikini. Ata hodhën disqe të mprehta me gishtat e tyre të zhveshur.
  Dhe ata prenë me shpata. Dhe Oleg Rybachenko më pas gjuajti një mitraloz - ata vranë shokët e tij të vjetër. Dhe si rezultat, sulmi i samurait dështoi dhe mali Vysokaya doli të ishte i palëkundshëm!
  Dhe vajzat treguan klasin e tyre më të lartë dhe aerobatikën Valkyrie.
  Dhe tani gjermanët janë në mbrojtje. Ushtria cariste është gati për luftë. Fuhrer nuk arriti të arrijë surprizën taktike.
  Dhe trupat ruse po luftojnë me guxim. Duket se Hitleri do të mallkojë veten më shumë se një herë për fillimin e një lufte të tillë. Për më tepër, përkundër faktit se Fuhrer ka nën armë dy të tretat e Evropës dhe një të tretën e Afrikës, por ende
  ai nuk është një rival i Rusisë.
  Dhe numri i ushtarëve gjithashtu. Dhe trupat italiane janë të dobëta. Vendet e Amerikës Latine po marrin pjesë në luftë me ngadalësi. Dhe ushtria e tyre, si teknikisht ashtu edhe organizative, nuk është shumë e mirë.
  Pra, Rusia ende po e mban armikun në mbrojtje në thellësi.
  Tanku Kondratenko-6 është mjaft i aftë për të luftuar këtë seri. Dhe "Nikolai"-4 është më i rëndë dhe tregon se është një makinë shumë e fortë.
  Rusët mund të luftojnë me përbindëshat më të rëndë gjermanë .
  Sidomos në "Nikolai"-4 ku ekuipazhi i Alenka, vajza është shumë e bukur dhe me bikini.
  Armë e kalibrit 130 mm. Si i godet fashistët. Më kot Hitleri sulmoi Rusinë cariste. Ky nuk është një udhëtim i lehtë për të, por një rrahje.
  Anyuta shtypi butonin e levës me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Për Rusinë dhe lirinë deri në fund!
  Dhe si do të qeshë bukuroshja!
  Dhe pastaj Agustini do të lëshojë një predhë kundër armikut. Do të ndajë metalin dhe do të këndojë:
  - Le t'i bëjmë zemrat të rrahin në unison!
  Dhe ai gjithashtu do të shtypë butonat e levës me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Kjo është me të vërtetë një vajzë e lezetshme!
  Dhe këtu Maria po përplaset. Dhe ai do të përçajë fashistët. Dhe shkatërroni armikun.
  Në të njëjtën kohë duke përdorur gishtat e zhveshur. Dhe ai gjithashtu do të këndojë:
  - Në emër të Atdheut tonë, Shën! Lëreni luftëtarin të jetë thjesht i lezetshëm!
  Dhe ai do të shpërthejë së qeshuri dhe do të tregojë dhëmbët!
  Dhe pastaj Lojërat Olimpike do t'ju godasin me një predhë të rëndë. Ajo është ajo që ju nevojitet, vajza - lëngu më i lëngshëm i mollës!
  Dhe përsëri vajzat depërtuan përmes E-50, rrëzuan kullën dhe qeshën.
  Alenka dërgoi një predhë, duke shtypur E-100, duke e shpuar atë. Dhe duke përdorur gishtat e zhveshur. Pse këndoi vajza:
  - Thye armikun!
  Dhe Anyuta tundet duke përdorur këmbët e saj zbathur dhe kërcit:
  - Fritz janë kaput!
  Dhe pastaj Augustini do të godasë. Gjithashtu me shumë saktësi dhe duke përdorur gishtërinjtë e zhveshur, duke guhurur :
  - Hitleri ka mbaruar!
  Dhe më pas Maria do të shtojë shumë agresivisht. Do t'i shtypë fashistët dhe do të kërcasë::
  - Dhe kush dëgjoi, bravo!
  Dhe ai do të tregojë gjuhën e tij!
  Dhe pastaj Olimpiada dërgon një predhë, duke vrarë kundërshtarët.
  Dhe gjithashtu duke përdorur këmbët zbathur dhe duke kënduar:
  - Gjithsej i shitur!
  Dhe përsëri vajza do të marrë gjuhën e saj dhe do ta tregojë.
  Kështu ata presin ...
  Gjermanët, pas një muaji luftime nga fillimi i ofensivës, përparuan nga pesëdhjetë në njëqind kilometra dhe pësuan humbje të mëdha, madje të mëdha. Dhe italianët në Afrikë u gjendën plotësisht në një kazan dhe të rrethuar. Trupat e tyre janë mposhtur në mënyrë të parëndësishme.
  Më 21 maj, Adolf Hitleri urdhëroi që të gjithë të aftë për të mbajtur armë nga mosha pesëmbëdhjetë deri në gjashtëdhjetë e pesë vjeç të thirreshin në ushtri. Ushtria cariste po krijonte rezerva.
  Siç doli, avionët gjermanë me disk nuk janë aq të frikshëm në praktikë. Vërtetë, avionët rusë mund të sulmojnë me desh. Por kjo mund të shmanget, falë manovrimit të lartë të automjeteve të ushtrisë cariste.
  Dhe shpresa e Hitlerit për një armë mrekullie të paprekshme nuk u realizua fare.
  Ushtria cariste po mbrohej ende. Linja të fuqishme mbrojtjeje, të gërmuara paraprakisht, mbrojtje e fortë. Lëreni Hitlerin t'i mbarojë avulli. Por në Afrikë ju mund të bëni presion mbi një aleat më të dobët italian.
  Nëse Fuhreri nuk do të kishte vendosur të shkonte në luftë me Rusinë cariste, ai padyshim që do të kishte hyrë në histori si një udhëheqës i madh, madje edhe më i madhi, i Gjermanisë. Dhe kështu demoni donte të sundonte botën, dhe çfarë erdhi prej tij?
  Në fund të fundit, vajzat ruse janë më të bukurat në botë.
  Oleg Rybachenko, si gjithmonë, është në ballë të betejës. As një plumb dhe as copëza nuk mund ta prekë. Ai është një djalë i ashpër dhe një djalë i lezetshëm.
  Një djalë me pantallona të shkurtra dhe zbathur, kundër nazistëve. Dhe i hedh granata dhe vrapon në shiun e plumbit.
  Po, është për të ardhur keq që Kondratenko i shkëlqyer nuk është atje, por ka komandantë të rinj dhe të aftë. Në veçanti, Field Marshall Vasilevsky, i cili tashmë u dallua gjatë Luftës së Parë Botërore. Dhe ai komandon me energji dhe mjeshtëri.
  Dhe Fritz, duke u përballur me një mbrojtje të ashpër, zhyten pa shpresë në të. Por ata ende përpiqen të depërtojnë.
  Oleg Rybachenko, ky djalë i përjetshëm qesh, nxjerr dhëmbët dhe këndon:
  - Mëmëdheu im! Atdheu im i Shenjtë!
  Dhe gjithashtu si të hedhë një granatë me këmbët e tij zbathur.
  Dhe këtu Natasha, Zoya, Aurora dhe Svetlana hynë në betejë. Ato janë vajza shtrigash të përjetshme, shërbëtorë të Zotit të shenjtë të Familjes. Ata nuk luftojnë gjithmonë, përndryshe Rusia do të kishte pushtuar të gjithë botën. Por është gjithmonë efektiv dhe i mrekullueshëm.
  Vajzat duan të vrasin: këto janë vajza!
  Dhe si do të ecin nëpër fashistët dhe si do t'i godasin...
  Dhe me gishtat e tyre të zhveshur hedhin disqe, duke vrarë Krautët.
  Nazistët po zhyten dhe po vuajnë gjithnjë e më shumë humbje. Strategu i madh i Vasilevsky propozon të mposhtë nazistët dhe italianët në Afrikë. Pra, tanket ruse, të cilat janë më të shkathëta dhe kanë manovrim më të mirë, do të kenë një avantazh. Dhe në Evropë, le të largohen nga fashistët . Kështu që ata do të shterrnin plotësisht burimet e tyre.
  Car Vladimir e pranoi këtë plan. Dhe forca të reja u transferuan në Afrikë.
  Elizabeth dhe ekuipazhi i saj luftuan në Libi, duke ndërprerë njësitë italiane. Aty është vapë dhe vajza duket bukur me bikini. Ata kanë tankun më të ri Kondratenko-6, në të cilin luftëtarët anashkalojnë pozicionet e italianëve dhe Fritzes dhe i mposhtin me besim.
  Elizabeth qëllon në një tank nga perandoria e Musolinit Jr. dhe thotë:
  - Një pallto leshi dhe një kaftan ecin nëpër dete, nëpër dallgë!
  Dhe sigurisht ai përdor gishtat e zhveshur.
  Më pas, Ekaterina qëllon. Godet përmes një makine gjermane dhe gjëmon:
  - Në Rusi, Car Vladimir është një hero!
  Elena është pas saj, duke rrahur armën vetëlëvizëse të Fritz-it dhe duke cicëruar:
  - Hora për Hitlerin për Atdheun tuaj!
  Dhe së fundi, Olimpiada do të lëshojë predhën. Do t'i shtypë Krautët, do t'i shtypë dhe do të kërcasë:
  - Rezultati do të jetë i shkëlqyer!
  Dhe ai gjithashtu përdor gishtat e zhveshur të këmbëve të fëmijëve.
  Në Afrikë, në fund të majit dhe në fillim të qershorit, trupat ruse arritën suksese të rëndësishme. Luftimet u përhapën në territorin e Libisë dhe Etiopisë. Më 12 qershor, Tripoli ra. Dhe më 15 qershor, kryeqyteti i Etiopisë u mor në lëvizje. Kështu ushtarët e Musolinit Jr filluan të derdheshin jashtë. Mjerisht, ai nuk ishte në gjendje të mbante babanë e tij.
  Dhe lavdia e tij si një pushtues gjithashtu. Por Musolini, pasi pushtoi një pjesë të kolonive angleze dhe franceze, e konsideroi veten Cezar. Por duket e pamundur të kalosh Cezarin.
  Oleg Rybachenko luftoi ndërsa komandonte baterinë. Dhe aq trimërisht sa gjermanët humbën dhjetëra tanke nga zjarri i tij çdo ditë. Madje djalit të tij iu dha një tjetër kryq i artë. Madje më në fund i dhanë gradën e merituar prej kohësh të majorit.
  Më parë, ai nuk ishte caktuar sepse duket si një fëmijë. Por djali tregoi heroizëm të jashtëzakonshëm. Dhe aftësia për të luftuar.
  Më 22 qershor 1955, trupat ruse në Afrikë më në fund pushtuan Somalinë italiane. Dhe më 25 qershor 1955, mbetjet e trupave italiane në Etiopi kapitulluan.
  Ushtria Cariste fitoi me besim. Mainstein, i cili konsiderohej komandanti më i mirë i Rajhut të Tretë, shkroi në ditarin e tij:
  - E zgjuam ariun ferr! Tani po copëtohemi!
  Nga fundi i qershorit, gjermanët kishin pësuar humbje aq të rënda sa u detyruan të pezullonin ofensivën e tyre në Evropë.
  Car Vladimir urdhëroi rritjen e presionit në Afrikë. Fillimisht Kontinenti i Errët, pastaj gjithçka tjetër - tha monarku i shquar! Më 1 korrik 1955, gjermanët u përpoqën të përparonin në Skandinavi. Dhe ata nxituan drejt Stokholmit, por vrapuan në mbrojtje shumë të dendur. Dhe ata pësuan dëme të mëdha.
  Në fillim të korrikut 1955, trupat ruse hynë në Algjerinë gjermane.
  Libia ishte tashmë nën kontrollin e Rusisë cariste. Ofensiva dhe loopet e Nigerit ishin duke u zhvilluar.
  Ekuipazhi i tankeve të Elizabeth lufton me nazistët. Është shumë nxehtë dhe vajzat madje hoqën sutjenat e tyre dhe tani kanë veshur vetëm brekë në tankun Kondratenko-6. Ata qëllojnë me saktësi mbi fashistët.
  Dhe ata duan arritje të mëdha.
  Rusia cariste është ende një vend autokratik. Dhe ende nuk ka një parlament. Dhe se revolucioni nuk ndodhi dhe Duma nuk u krijua. Vetë mbretërit nuk duan të kufizojnë fuqinë e tyre. Por Fyhreri dhe Duce janë diktatorë. Domethënë ka një luftë mes dy sistemeve me regjime autoritare.
  Por për Rusinë cariste kjo është më e natyrshme. Dhe pason një betejë kokëfortë dhe e vazhdueshme.
  Elizaveta shtyp butonin e levës me gishtat e saj të zhveshur dhe qëllon një predhë. Gërryen me vete:
  - Le t'i bëjmë copë-copë nazistët!
  Edhe Ekaterina shtypi butonin e levës me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe e lëshoi vrasësin duke gërmadhë:
  - Le ta rrëzojmë Hitlerin!
  Dhe Elena gjithashtu rreh , rrëzon fashistët dhe kërcit:
  - Do të të shqyejmë!
  Dhe gjithashtu si nxjerr dhëmbët! Dhe ai shtyp butonat e levës me këmbë të zbathura.
  Dhe pastaj Olimpiada do t'ju kthejë me kokë poshtë, dhe sa budalla do të jetë . Do të shkërmoqet të gjithë dhe do të gurgullojë:
  - Ferr i një kalimi dhe një ekuipazh!
  Mos harroni të shtypni butonat e levës me gishtërinjtë tuaj të zhveshur. Dhe mundi armikun.
  Luftëtarët janë vërtet shumë të guximshëm dhe me karakter të shkëlqyeshëm.
  Oleg Rybachenko, ndërkohë, zmbrapsi një tjetër sulm nga Fritzes dhe këndoi:
  - Për Atdheun dhe Car Vladimir - urray!
  Po, në historinë reale kishte një Perandor të tillë të vetëshpallur të Rusisë Vladimir III, kreu i Shtëpisë së Romanov. Dhe ai me të vërtetë filloi të sundojë zyrtarisht në 1938. Dhe pastaj Vladimiri doli të ishte një mbret i vërtetë dhe një mbret i madh në këtë! Vladimir Kirillovich Romanov është një car që ka çdo shans për t'u bërë perandori i gjithë Tokës!
  Pas fitores, ose më saktë duke zmbrapsur sulmin, Oleg Rybachenko filloi të luante letra me vartësit e tij. Një djalë me pantallona të shkurtra, flokëbardhë, shumë muskuloz dhe i grisur, luante me luftëtarët flokëthinjur. Çuditërisht, Oleg është më i vjetër se të gjithë. Por ky djalë preu veten.
  Duke kujtuar Port Arthurin, mbrojtjen heroike nga e cila erdhi lavdia e Rusisë. Lavdi e madhe për këtë...
  Djali i pavdekshëm tha:
  - Kështu do t'i zgjidhim të gjitha problemet tona! Së shpejti do të vijë një kohë kur njerëzit nuk do të vrasin kurrë njëri-tjetrin!
  Ushtarët dhe oficerët ranë dakord:
  - Sigurisht, zoti major! Ata nuk do të vrasin!
  Oleg shikoi shiritin me medaljet e tij të shumta. Po, tashmë ka kaq shumë urdhra, pak gjeneralë i kanë ato. Dhe do të ishte mirë të merrje edhe një titull. Princi, kont, dukë!
  Duka Rybachenko - tingëllon bukur!
  Dhe djali u hodh më lart dhe u rrotullua në tavolinë.
  Gjermanët u përpoqën të sulmonin, por përsëri u zmbrapsën dhe pësuan dëme kolosale të pariparueshme.
  Gjatë korrikut, ushtria ruse arriti suksese të reja, të mëdha në Afrikë. Ndërsa pesha e ofensivës së ushtrisë cariste ishte aty. Algjeria ka shumë nga armët më të mira ruse. Dhe në fund të muajit gjermanët rrethohen dhe shkatërrohen në kazan.
  Në gusht, trupat ruse depërtuan në Marok. Vajzat luftuan në mënyrë të dëshpëruar në tankun Kondratenko-6, duke u depërtuar në pjesën e poshtme të tij.
  Herë pas here raportohej për dorëzimin e gjermanëve dhe marrjen e qyteteve.
  Luftimet u zhvilluan në Nigeri dhe në vende të ndryshme. Rusët morën si në numër, më shumë teknikë të lëvizshëm dhe mbështetjen e popullsisë vendase, të cilën fashistët racistë e kishin kthyer kundër vetes.
  Afrika me të vërtetë doli të ishte një hallkë e dobët në strategjinë e Hitlerit dhe Musolinit Jr.
  Rusia mbizotëroi atje... Dhe në shtator, duke tërhequr ngadalë forcat, ata u zhvendosën në Norvegji. Nazistët pësuan humbje kolosale. Dhe Alenka dhe ekuipazhi i saj po hipnin në tank. Tanku më i ri "Nikolai"-5 është i rëndë dhe u tregua më i avancuar se seria E.
  Edhe një tank kaq i fuqishëm si E-200 u depërtua nga arma e makinës cariste.
  Alenka, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, fërkoi duart e kënaqur:
  - Unë jam ajo që mund të thyej Wehrmacht-in!
  Anyuta gjithashtu shtypi butonin me gishtat e saj të zhveshur, goditi me grusht makinën gjermane dhe konfirmoi:
  - Ne do ta fshijmë Wehrmacht-in në pluhur! Për pushtetin e carizmit!
  Agustini i ftohtë qëlloi dhe bërtiti:
  - Dhe ne do të jetojmë në komunizëm!
  Maria u pajtua lehtësisht me këtë:
  - Po, në komunizmin carist!
  Dhe me gishtat e saj të zhveshur ajo shtypte butonat e levës. Dhe në të njëjtën kohë ai do të godasë dhe shtypë armikun.
  Dhe pastaj Marusya kërcit:
  - Në shkallë të plotë!
  Dhe ai gjithashtu shtyp butonin e levës me gishtërinjtë e tij të zhveshur.
  Trupat ruse tashmë kanë rrethuar Oslon. Ka beteja për çdo shkurre dhe shtëpi.
  Në qendër, ushtria cariste zmbraps përsëri ofensivën gjermane. Oleg Rybachenko, si gjithmonë, është në vijën e parë dhe lufton me besim. Artileria ruse funksionon si orë.
  Gjithçka është e saktë dhe e vërtetë...
  Në tetor, trupat ruse më në fund ndërprenë Afrikën nga furnizimet nga toka, duke çliruar Marokun. Nazistët e gjetën veten në një lloj kazani.
  Edhe në kontinentin e errët. Hitleri dridhej nga inati, por nuk mund të hante asgjë për drekë.
  Po, ai erdhi në Rusi... Dimri po afrohej. Oleg Rybachenko, pavarësisht se bie borë, ende po vrapon zbathur dhe me pantallona të shkurtra. Epo, djalë - çfarëdo që të marrësh! Dhe një djalë plotësisht i patrembur.
  Dhe ai hedh granata me gishtat e zhveshur.
  Dhe këndon:
  - Lëreni të vrapojë në mënyrë të ngathët,
  Tanke të blinduara nëpër pellgje...
  Dhe ka një mitraloz në çati -
  Sulmuesi Cheburashka,
  Krokodil mitralozi!
  Shakoklyak është në sulm!
  Djaloshi terminator hodhi një granatë me gishtërinjtë e saj të zhveshur, duke shqyer nazistët dhe këndoi:
  - Dhe unë po luaj me dinamit,
  Në pamje të qartë për kalimtarët!
  Si Krautët i shmangen lakuriqëve të natës!
  Të gjithë janë shtrirë, dhe unë po shkoj!
  Dhe djali është me të vërtetë shumë qesharak! Por ai ka qenë tashmë në ushtri për më shumë se pesëdhjetë vjet. Dhe vetëm një djall i vogël! Edhe nëse është biond!
  Oleg Rybachenko përsëri hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur dhe vrumbullon:
  - Lavdi Carit dhe Nikollës dhe Vladimirit të Tretë!
  Dhe unë mendova se ata nuk duhet të ngatërrojnë Vladimir Kirillovich Romanov me Vladimir Putin! Carët e mëdhenj Romanov janë një familje e mrekullueshme! Ata që e bënë Rusinë perandorinë më të madhe!
  Dhe jo aq i llastuar nga fati sa Putini!
  Por trupat ruse po zmbrapsin një tjetër sulm.
  Nëntori po vjen. Nazistëve po u mbarojnë avulli. Por ata po hedhin rezerva të reja në betejë. Ata tashmë janë duke u përfunduar në Afrikë. Është e vështirë për fashistët.
  Kështu ata nxjerrin zemërimin e tyre mbi të burgosurit. Ata takuan bukuroshen Nikoletta. E zhveshën deri te mbathjet dhe e çuan nëpër borën e freskët të nëntorit.
  Një vajzë me duar të lidhura, pothuajse e zhveshur, ecën nëpër rrëshqitjet e dëborës, duke lënë gjurmë këmbëzbathur dhe të hijshme. Ajo eshte kaq e bukur. Dhe gjermanët e ndjekin dhe e fshikullojnë. Dhe e rrahën veten me një bukuri, i rrahën. Nga shpina e tij me vija rrjedh gjak.
  Nikoleta sapo shtrëngoi më fort dhëmbët. Dhe ai e mban kokën lart me krenari. Dhe flokët e saj të kuq bakri valëviten si një flamur proletar.
  Dhe këmbët e saj të zbathura gjithashtu u bënë të kuqe të ndezura, por vajza nuk ngre as vetullën.
  Ja çfarë guximi fenomenal ka ajo.
  Edhe pse nazistët e kanë marrë tashmë dhe e kanë futur në gjoksin e tyre të zhveshur me një pishtar. Por edhe atëherë vajza vetëm u drodh, por nuk bërtiti.
  Ajo ka besim të madh...
  Vajza është tërhequr lart në raft dhe nyjet e saj janë të përdredhur. Pastaj ata ndezin një zjarr nën këmbët e tyre të zbathura. Ai lëpin këmbët e zbathura të bukuroshes. Dhe me zinxhirë të nxehtë fshikullojnë trupin lakuriq të bukuroshes.
  Nikoleta këndoi si përgjigje;
  Unë jam Çernobogu, vajza e Zotit të keq,
  Unë krijoj kaos, mbjell shkatërrim...
  Madhështia ime nuk mund të kapërcehet,
  Vetëm hakmarrja e furishme më digjet në shpirt!
  
  Si fëmijë, një vajzë donte gjëra të mira,
  Ajo shkroi poezi dhe ushqeu macet...
  U ngrit herët në mëngjes
  Krahët e kerubinëve fluturonin sipër saj!
  
  Por mësova se çfarë është e keqja,
  Çfarë të bën të pakënaqur në këtë botë...
  Çfarë do të thotë, thuaj mirë?
  Unë u dashurova me shkatërrimin me pasion!
  
  Dhe tregoi aromën e saj vajzërore,
  Çfarë bije e shkëlqyeshme e Zotit u bë...
  Ne do të pushtojmë pafundësinë e universit,
  Të tregojmë forcë, shumë fuqishëm!
  
  Babai i madh ky Çernobog,
  Ai sjell kaos, luftëra në univers...
  Ju i luteni Svarog për të ndihmuar,
  Në fakt, ju shpërbleheni!
  
  Kështu që unë thashë, Zoti e bekoftë,
  Lëreni zemërimin të fryjë në zemrën tuaj...
  Le të ndërtojmë lumturinë, besoj, në gjak,
  Të mbushet barku deri në buzë!
  
  Unë e dua dinakërinë, poshtërsinë dhe mashtrimin,
  Si ta mashtroni tiranin Stalin...
  Nuk do të jetë e mundur të ekspozohet,
  Dhe sa mjegull ka në botë!
  
  Kështu që ajo sugjeroi të bënte një lëvizje të fortë,
  Shkatërroni të këqijtë me një goditje...
  Por unë rashë në dashuri me një Zot shumë të zi,
  Në të gjitha çështjet, edhe këto edhe ato përtej varrit!
  
  Si u mësova me të keqen?
  Dhe në zemrën time kishte tërbim, të çmendur ...
  Dëshira për gëzim, mirësi është zhdukur,
  Sapo zemërimi depërtoi nga piedestali!
  
  Por çfarë ndodh me Stalinin - ai është gjithashtu i keq,
  Këtu nuk flitet për Hitlerin...
  Genghis Khan ishte një bandit kaq i lezetshëm,
  Dhe sa shpirtra arriti të gjymtojë!
  
  Kështu që unë them pse të mbani gjërat e mira,
  Nëse nuk ka as më të voglin interes personal në të...
  Kur je qukapiku, mendja jote është një daltë,
  Dhe kur isha budalla, mendimet e mia zhdukeshin!
  
  Kjo është ajo që i them vetes dhe të tjerëve,
  Shërbejeni fuqinë si bojë e zezë...
  Atëherë ne do të pushtojmë pafundësinë e universit,
  Valët do të shpërndahen në të gjithë universin!
  
  Ne do ta bëjmë të keqen kaq të fortë
  Do t'i japë zemërimit pavdekësi,
  Ata që janë të dobët në shpirt tashmë janë marrë në erë,
  Dhe ne, njerëzit më të fortë, besojmë në këtë!
  
  Me pak fjalë, ne do të bëhemi më të fortë se të gjithë kudo,
  Le të ngremë shpatën e gjakut mbi univers...
  Dhe inati ynë do të jetë gjithashtu me të,
  Le të marrim një thirrje plot fat!
  
  Me pak fjalë, unë jam besnik ndaj Çernobogut,
  Unë i shërbej kësaj force të errët me gjithë zemër...
  Shpirti im është si krahët e shqiponjës,
  Ata që janë me Zotin e Zi janë të pamposhtur!
  Lufta midis Rusisë dhe koalicionit të Hitlerit vazhdoi. Deri në dhjetor, trupat ruse më në fund kishin përfunduar luftën kundër italianëve, duke i detyruar ata të kapitullonin në Afrikë dhe pothuajse përfunduan gjermanët atje. Norvegjia u pastrua gjithashtu nga Krauts.
  Tani ushtria cariste shkoi në ofensivë më 25 dhjetor. Shpërthyen luftime të ashpra. Në dimër, tanket ruse ishin dukshëm më të forta. Dhe depërtoi përmes mbrojtjes së armikut.
  Oleg Rybachenko, ky djalë i përjetshëm vrapoi zbathur dhe me pantallona të shkurtra nëpër borë, duke kënduar:
  - Kjo është beteja jonë e fundit dhe vendimtare! Ne do të vdesim për Atdheun - ushtarët janë pas meje!
  Tanket ruse janë shumë të shpejta me motorët me turbina me gaz. Dhe fashistët nuk i ndalin dot kaq lehtë.
  Këtu "Nikolai"-5 po nxiton përpara. Në të janë pesë vajza që këndojnë të gëzuara:
  - Askush nuk do të na ndalojë, bota ruse nuk mund të mposhtet!
  Dhe ai do të shpërthejë nga një top! Kjo në fakt rezulton e mrekullueshme! Vajzat, pavarësisht të ftohtit, janë me bikini dhe zbathur. Dhe ata qëllojnë veten dhe nuk mendojnë të ndalojnë.
  Ata thjesht kanë fuqi të egër, të tërbuar.
  Alyonushka i pëlqen jo vetëm të gjuajë, megjithëse shtypi butonin e levës me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe goditi një gjerman, por edhe të shkruajë tregime.
  Për shembull, ajo shkroi se si një vajzë shkoi larg për të shpëtuar një kotele. Për tridhjetë e tre ditë kam ecur zbathur përgjatë rrugës shkëmbore, duke bërë që këmbët e mia të buta të gjakosen.
  E megjithatë ajo ishte në gjendje të gjente kafshën. Për këtë, zana plotësoi dëshirën e saj dhe vajza u martua me princin.
  Alyonushka, megjithatë, mendoi, pse i duhet një burrë në ushtrinë ruse? Është më mirë të kesh një bandë të dashuruarish. Dhe më shumë para dhe kënaqësi. Në fund të fundit, burrat janë kaq të ndryshëm. Dhe me ta, sigurisht, ju përjetoni kënaqësi në mënyra të ndryshme. Po burri? Do të mërziteni shpejt dhe do të mërziteni me të!
  Por i riu që sapo ka filluar të zbulojë botën e të rriturve është shumë më interesant.
  Dhe Alenka qëllon përsëri, duke goditur gjermanin E-100.
  Dhe ajo lëviz këmbët e saj shumë të bukura, si ato të një perëndeshë të lashtë greke.
  Dhe pastaj Anyuta qëllon. Gjithashtu me gishta të zhveshur. Dhe thyen një top gjerman.
  Pas kësaj, vajza thotë:
  - Ka shumë njerëz të zgjuar në Rusi, por Car Vladimir është më i miri i carëve!
  Agustini vuri në dukje:
  - Dhe Nikolla II nuk ishte i keq! Oh, ne nuk dinim t'i vlerësonim mbretërit!
  Maria këndoi, duke qëlluar mbi nazistët me gishtat e saj të zhveshur dhe duke buzëqeshur:
  - Ju duhet t'u bindeni rusëve, me zemër të pastër dhe më të mençur! Dhe për lavdi të Nikollës, ai është mbreti i madh i mbretërve!
  Dhe Marusya këndoi diçka ... Dhe ajo gjithashtu luajti me këmbët e saj të zbathura ...
  Trupat ruse po përparojnë. Oleg Rybachenko po lufton gjithashtu. Ai është ende një djalë dhjetë vjeç. I tillë është çmimi i pavdekësisë. Po, por sa mirë dhe i gëzuar ndihet! Ai ka kaq shumë energji dhe një rrjedhë të fortë fuqie.
  Djali hedh një granatë me këmbë të zbathur dhe kërcit:
  - Unë jam një tigër, jo një mace, tani jeton në mua, jo Leopold, por një Leopard!
  Djali-major, si gjithmonë, është në flakë. Nazistët nuk mund ta ndalojnë atë.
  Më 1 janar, trupat ruse kishin pastruar plotësisht territorin e tyre nga trupat gjermane dhe italiane dhe kishin hyrë në zotërimin e Rajhut të Tretë.
  Në të njëjtën kohë, njësitë ruse hynë në Meksikë. Viti i ri 1956 ka ardhur.
  Për rusët filloi me fitore të reja. Më 7 janar, mbetjet e trupave gjermane në Afrikë kapitulluan. Dhe i gjithë Kontinenti i Zi u bë rus.
  Tani Fuhreri i pushtuar e kuptoi se ishte plotësisht i dehur. Dhe ai i propozoi Rusisë negociata.
  Për të cilën Car Vladimir u përgjigj:
  - Do të flasim vetëm për dorëzimin pa kushte të Rajhut të Tretë dhe Italisë!
  Sa fjalë të mençura! Dhe lufta vazhdon. Oleg Rybachenko është, natyrisht, në ballë të sulmit. Trupat ruse hynë në Prusinë Lindore. Linjat e mbrojtjes këtu janë të forta. Ju duhet të luftoni për të kaluar, dhe nuk do të përparoni shpejt.
  Një nga mjetet e përparimit ishte arma vetëlëvizëse me lëshuesin e bombës Alexander-4. Një mjet shumë i fuqishëm dhe vdekjeprurës.
  Dhe këtu festojnë edhe vajzat e bukura. Ata lëshojnë predha duke përdorur gishtat e tyre të zhveshur duke shtypur butonat e levës. Dhe ata shkatërrojnë bunkerët dhe kutitë e pilulave të armikut.
  Vajzat vrapojnë me guxim në dëborë - për këtë janë gratë ruse. Dhe ata hedhin në betejë indianët dhe kinezët. Këta tashmë fjalë për fjalë po mbushin me kufomat e tyre afrimet drejt llogoreve. Por ata ende arrijnë ta marrin atë.
  Ushtria ruse po futet brenda.
  Megjithatë, strategu Vasilevsky ia transferon goditjen kryesore Italisë - e cila është shumë më e dobët. Dhe kështu ushtarët rusë fitojnë njëra pas tjetrës.
  Janari doli të ishte shumë i suksesshëm. Trupat ruse përmbysën italianët dhe shaluan Alpet. Dhe në shkurt ata pushtuan Venedikun. Dhe hynë në Lorbandini . Ata morën edhe Poznanin. Gjermanët po tërhiqeshin. Më 2 mars, Klaipeda ra. Trupat ruse përparuan ngadalë nëpër Prusinë Lindore, mbrojtja ishte shumë e dendur. Na u desh të digjnim fjalë për fjalë shtegun me predha.
  Por në Itali, fronti i makaronave u shemb. Dhe trupat ruse nxituan në Romë. Më 30 mars 1956 filloi sulmi ndaj kryeqytetit italian. Kështu pagoi populli për ambiciet e familjes Musolini.
  Kryeqyteti i Italisë, Roma, është nën sulm. Lufta është e ashpër. Edhe pse italianët po dorëzohen gjithnjë e më shumë. Këtu përleshjet e vajzave janë shumë të bukura, si me bikini ashtu edhe zbathura. Luftëtarët hedhin granata me këmbë dhe rrëzojnë ushtarët e Musolinit.
  Vajzat këtu janë të bukura, dhe sigurisht shumë seksi. Dhe me muskujt e titanëve. Dhe mënyra se si ata hedhin granata me këmbët e tyre zbathur është thjesht e mahnitshme.
  Natasha shkon përpara dhe qëllon, ndërsa rënkon:
  - Për Atdheun e bukur në zemër, zjarri im rrezatues digjet!
  Zoya, duke qëlluar, këndon së bashku:
  - Le t'i hapim derën arritjeve! Besimi ynë dhe mbreti janë monolit!
  Dhe pastaj Aurora, me gishtat e saj të zhveshur, kurva flokëkuqe do të lëshojë disqet. Dhe italianët e prerë bien.
  Dhe pastaj Svetlana këndon në mënyrë agresive, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Do t'i vrasim të gjithë! Ne do t'i shtypim të gjithë!
  Ata hedhin disqe me këmbë të zbathura dhe bluajnë fashistët. Kështu përfundoi Musolini në duart e vajzave. Sulmi i prillit i vitit 1956 ishte i ashpër dhe shumë figurativ.
  Dhe këtu tanket po lëvizin, shtyllat ferrike të zjarrit që shpërthejnë nga trungjet e tyre.
  Vajzat po përparojnë dhe hedhin granata me këmbë të zbathura. Dhe si do të pështyjnë diçka të përgjakshme.
  Dhe ata do të qeshin ...
  Natasha këndoi me zjarr:
  - Car Vladimir, goditi Hitlerin me grusht në fytyrë!
  Dhe ai do të shkelë syrin me sytë e tij safir. Një vajzë kaq e mrekullueshme.
  Vajzat nxitojnë me tërbim të egër. Ata goditën me automatikë. Ata kositin armikun dhe i shpërndanë fashistët. Dhe pastaj Lojërat Olimpike po zhvillohen. Dhe në duart e të fuqishmit, heroi femër mban një flakëhedhës. Dhe ai do ta marrë atë dhe do t'ju godasë, por pastaj do t'ju godasë.
  Nga fashistët patate të skuqura po fluturojnë në të gjitha drejtimet. Dhe luftëtarët mund të qeshin sa të duan.
  Pastaj ai do të këndojë:
  "Musolini do të rrihet!" Miqësia jonë është monolit!
  Dhe përsëri, si një mbyllje syri me sy safir! Dhe ai do të godasë fashistët.
  çfarë deshe? Roma u pushtua në një kohë nga sllavët nën udhëheqjen e Attilës. Dhe tani rusët po e marrin atë.
  Olimpia, duke i skuqur kundërshtarët e saj të gjallë me një gjuajtës rreze, këndoi:
  - Dielli i ndritshëm i shpresës,
  Përsëri ngrihet në të gjithë vendin ...
  Rusia fiton si më parë -
  Luftëtarët e Wehrmacht po rrihen!
  
  Shqiponja ruse mbi planetin,
  Duke hapur krahët, do të ngrihet...
  Armiku do të përgjigjet -
  Ai do të mposhtet - thyhet!
  Pas rënies së Romës, trupat italiane filluan të dorëzoheshin masivisht. Perandoria e Musolinit, ky partner i vogël ushtarak i Rajhut të Tretë, po digjej.
  Trupat ruse morën Napolin pothuajse pa rezistencë dhe zbarkuan në Siçili. Edhe atje nuk hasën thuajse asnjë rezistencë. Dhe Hitleri ishte histerik.
  Në fund të majit, Italia kishte përfunduar. U kapën qindra mijëra të burgosur.
  Vajzat ruse i vunë në gjunjë dhe i detyruan t'i puthnin këmbët zbathur. Ata rrahën buzët me bindje. Disa, veçanërisht të rinjtë, e bënë këtë me entuziazëm.
  Vajzat bërtitën të kënaqura.
  Djali i përjetshëm Oleg Rybachenko i detyroi robërit e tij të puthin këmbët e tij të zhveshura dhe fëminore.
  Ata e bënë këtë me shumë dëshirë. Djemtë ishin shumë të pashëm, muskuloz dhe biondë. Vërtetë, ai është ende shumë i vogël dhe nuk donte të bënte diçka më serioze me zonjat. Por kur takat e ashpra gudulisen me gjuhë - është mirë!
  Oleg Rybachenko kapi gjeneralin dhe mori një urdhër tjetër. Për të cilën isha shumë krenare.
  Musolini Jr u tradhtua nga rrethi i tij dhe Rusia cariste mori një fitore tjetër. Por Benedito Mussolini Sr nuk jetoi për të parë turpin e tij dhe shembjen e fashizmit në Itali. Megjithatë, i njëjti fat i priste nazistët në Gjermani. Trupat ruse shkuan në ofensivë në fillim të qershorit 1956. Drejtimi kryesor i sulmit ishte Austria.
  Elizaveta dhe ekuipazhi i saj në Nikolai-5 lëvizën kundër gjermanëve. Trupat ruse kërkuan të rrethonin Vjenën.
  Fuhreri, natyrisht, e gjeti veten në një situatë të vështirë. Zotërimet e gjermanëve në Afrikë, Skandinavi dhe në pjesën më të madhe të SHBA-së u humbën. Dhe tani betejat po zhvillohen ekskluzivisht në territorin e Rajhut të Tretë. E cila, natyrisht, është më e pakëndshme për gjermanët. Trupat ruse gjithashtu hynë në Meksikë. Lady Grey de Monka komandon një ekuipazh tankesh në këtë vend.
  Dhe Elizaveta drejton "Nikolai"-5 rreth Vjenës. Kundërshtari i tij kryesor është E-50, të cilin makina e Carit depërton si një fshirës.
  Elizabeth qëlloi, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur për të shtypur butonat e levës.
  Ajo goditi një tank gjerman dhe cicëroj:
  - Ne do të japim zemrën tonë për Shën Nikollën Rus'!
  Edhe Ekaterina qëlloi me gishtat e saj të zhveshur dhe korrigjoi partnerin:
  - Ndoshta është më e saktë të thuash Vladimir!
  Elizabeth qëlloi përsëri duke përdorur gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Por megjithatë, ishte perandori Nikolla, ai që na dha popullsinë e Kinës, ai që e bëri Rusinë të pathyeshme!
  Në të vërtetë, në këmbësorinë që u dërgua për të sulmuar pozicionet gjermane, fronti ishte tërësisht kinez. Ata fjalë për fjalë na hodhën kufoma. Por ata depërtuan.
  Zakonisht rusët luftuan në avionë dhe tanke. Këmbësoria e përbërë nga kinezë, indianë, aziatikë. Ka shumë kinezë. Përveç kësaj, Nikolla II me kokë të ndritur prezantoi poligaminë gjatë reformimit të Ortodoksisë dhe burra të tjerë kinezë u dërguan në betejë. Dhe rusët marrin për gra të vejat dhe gratë e pamartuara kineze.
  Strategji dinak.
  Dhe kinezët sulmojnë, vdesin dhe thyejnë mbrojtjen gjermane.
  Elena përdor gishtat e saj të zhveshur për të shtypur butonat e levës dhe godet përsëri Krauts.
  Dhe ai këndon:
  - Për Rusinë e shenjtë, ne do të luftojmë me guxim!
  Pas së cilës vajza do ta marrë dhe do të shkelë syrin. Dhe nxjerr dhëmbët e bardhë! Dhe ajo është aq agresive.
  Dhe pastaj Lojërat Olimpike do të kthehen. Dhe ai gjithashtu do t'ju godasë me gishtërinjtë e tij të zhveshur dhe do t'ju shtypë.
  Pastaj ai do të bërtasë:
  - Unë jam një kobër vdekjeprurëse!
  Duhet të theksohet se rezervuari E-50 mund të jetë i rrezikshëm. Topi i tij prej 88 milimetrash me gjatësi tyta 100 EL është i shpejtë, dymbëdhjetë fishekë në minutë dhe shumë i saktë. Shpesh godet forca të blinduara dhe mund të shkaktojë dëme.
  Prandaj, vajzat përpiqen të mos lejojnë që tanku kryesor gjerman të afrohet. Sidomos nga afër, aftësia e tij depërtuese rritet ndjeshëm. Dhe bërthama në predhën gjermane është ose uranium ose tungsten. Vërtetë, pas humbjes së Afrikës dhe depozitave të uraniumit në Kongo, forca e trupave gjermane filloi të thahej.
  Dhe vajzat janë kaq të bukura, zbathur dhe të lezetshme.
  Ata i këndojnë vetes me entuziazëm:
  - Shkëlqen si një yll në të gjithë botën,
  Përmes errësirës së errësirës së pashpresë...
  Heroi i madh Car Vladimir,
  Nuk njeh dhimbje as frikë!
  
  Armiqtë tërhiqen para jush,
  Turma e njerëzve gëzohet...
  Rusia ju pranon -
  Një dorë e fuqishme sundon!
  Vajzat që luftojnë, nuk mund të thuash asgjë kundër tyre. Dhe këmbët e tyre janë aq të zhveshura dhe të gdhendura. Kur gjermanët e kapur i puthin, është e qartë se vajzave dhe burrave u pëlqen. Dhe luftëtarët bërtasin të kënaqur.
  Dhe ata zhveshën dhëmbët e tyre perla.
  Këto janë vajza kaq të lezetshme. Dhe me gishtërinjtë e saj të zhveshur, Elizabeta rrëzon një tjetër fashist.
  Pas së cilës ai bërtet:
  - Lavdi Atdheut të madh!
  Dhe kështu Katerina do të qëllojë. Ai do të përplasë një tank armik, do të vrasë Fritzes dhe do të kërcëjë:
  - Vdekje armiqve!
  Dhe aty edhe Elena shqelmon, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur, duke shtypur me ta butonat e levës. Dhe ai cicëron:
  - Për Atdheun në madhështi!
  Dhe pastaj Olimpiada e shquar, gjithashtu një bjonde, do të nisë predhën. Dhe teksa cicëron:
  - Për Rusinë e madhe!
  Dhe vajzat janë plot entuziazëm.
  Këtu vjen tanku E-75. Arma e saj është më e fuqishme: 128 mm dhe mund të shkaktojë më shumë dëme. Përveç kësaj, ky tank ka mbrojtje më të mirë dhe armaturë më të trashë.
  Por Elizabeta është si e çmendur. Dhe ai do të lëshojë diçka vdekjeprurëse, duke depërtuar nga një distancë. Dhe gjithçka që ka mbetur nga gjermani janë copa metali të grisura.
  Dhe vajza do të këndojë:
  - Bukuri e shenjtë dhe ëndërr e madhe!
  Pas së cilës gjuha do të tregojë.
  Tanket gjermane E-75 kohët e fundit janë bërë më të përhapura. Ata tani kanë një armë me tytë më të gjatë, e cila u lejon atyre të luftojnë tanket ruse, veçanërisht ato më të lehta. Dhe kjo i bën Krautët më të rrezikshëm.
  Por vajzat sovjetike nuk janë të turpëruar nga kjo. Dhe ata shtypin Krautët.
  Dhe vetë luftëtarët, veçanërisht në vapë, janë me bikini dhe zbathur. Dhe ata luftojnë me shumë besim.
  Ata fitojnë pa përjashtim.
  Katerina qëlloi nazistët dhe këndoi:
  - Por të jem i sinqertë! Unë shkatërroj të gjitha Krautët pa përjashtim!
  Elena gjithashtu qëlloi me gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Ne do t'i mposhtim të gjithë dhe, sigurisht!
  Olimpiada gjithashtu mundi nazistët pa mëshirë. Ajo është një kurvë e pamposhtur.
  Dhe gjithashtu me ndihmën e gishtërinjve të zhveshur.
  Natasha dhe ekipi i saj luftojnë në tankun Kondratenko-6. Kjo makinë është pak më e lehtë, por më e lëvizshme se Nikolai. Sigurisht, me më pak peshë, kalibri është më i vogël dhe armatura është pak më e hollë. Kjo do të thotë se rreziku i vdekjes është shumë më i madh.
  Por vajzat, duhet të them, nuk janë aspak të turpëruara. Dhe ata luftojnë si gjigantët e betejës.
  Natasha këndon, duke qëlluar në mënyrë aktive:
  - Do të jetë fitorja jonë!
  Dhe ai shtyp butonat e levës me gishtërinjtë e tij të zhveshur.
  Zoya gjithashtu gjuan, duke përdorur këmbët e saj të zhveshura dhe kërcitje:
  - Car Vladimir përpara!
  Dhe të gjitha vajzat në kor lehnin:
  - Lavdi heronjve të rënë!
  Pas së cilës Aurora qëlloi, ktheu tankun gjerman dhe tha:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Askush nuk do të na mundë!
  Dhe ajo gjithashtu tundi këmbët e saj zbathur.
  Dhe pastaj Svetlana u dorëzua, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur, dhe ulëriti në majë të mushkërive:
  - Rusët po luftojnë furishëm!
  Dhe të gjitha vajzat bërtitën njëzëri:
  - Grushti i ushtarit është i fortë!
  Dhe përsëri bukuroshet nxitojnë në betejë. Ata qëllojnë veten me saktësi dhe saktësi!
  Por ekuipazhet e Jane mahnitin meksikanët. Zonja është gjithashtu shumë e zgjuar dhe e bukur.
  Dhe vajzat në ekuipazhin e saj janë zbathur dhe me bikini. Ata luftojnë me tërbim të egër dhe të qetë.
  Pastaj Gertruda qëlloi, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur, dhe cicëroj:
  - Unë jam një vajzë që do t'i shkatërroj të gjithë në një sekondë!
  Dhe pastaj Malanya shpërthen në veprim. Dhe ai do të thyejë tankun latin nga larg.
  Dhe pastaj Matilda do të shkelmojë këmbët me gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe ai do të qeshë:
  - Unë jam një vajzë vërtet e mrekullueshme!
  Dhe luftëtarë të rendit më të lartë dhe më të furishëm. Ata nuk ndiejnë as dobësi dhe as zemërim.
  Ata do të të qisin në të njëjtën mënyrë.
  Dhe Alenka gjithashtu lufton me shumë besim.
  Nga fundi i qershorit, Vjena është e rrethuar. Një goditje dërrmuese iu dha Gjermanisë dhe prestigjit të saj. Në të njëjtën kohë, trupat ruse po përparojnë drejt Oderit. Ata hedhin në betejë kinezët, indianët dhe arabët. Dhe ata thyejnë mbrojtjen e Krauts.
  Hitleri, natyrisht, tashmë është në panik. Si e shtypnin vajzat në tanke dhe aeroplanë.
  Këtu janë Albina dhe Alvina, dy pilotë rusë. Edhe këmbëzbathur dhe me bikini, i rrëzojnë fashistët si dardha me shkop nga dega. Dhe për një çift ata bëjnë fjalë për fjalë mrekulli të tilla.
  Albina rrëzoi pesë avionë me një shpërthim nga luftëtari i saj Pjetri i Madh dhe këndoi:
  - Ne jemi arinj të qiellit!
  Alvina rrëzoi gjashtë avionë me një breshëri nga shqiponja e saj e luftës dhe cicëroj:
  - Dhe ne do t'i shkatërrojmë të gjithë!
  Në qiell, ky çift ishte tashmë legjendar!
  Vajzat u vlerësuan me shtatë gradë të Kryqit të Shën Gjergjit: kryq argjendi, kryq argjendi me hark, kryq ari, kryq ari me bankë. Dhe gjithashtu një kryq ari me diamante, dhe një kryq ari me diamante dhe një hark. Dhe ylli i shkallës më të lartë të një kryqi të artë, me një hark diamanti. Një çmim më i lartë - një yll i madh i një kryqi të artë, me diamante dhe një hark, u krijua kohët e fundit.
  Kështu që vajzat me të drejtë mund të krenoheshin për arritjet e tyre. Dhe gjithmonë, edhe në të ftohtë, ata luftuan vetëm me bikini dhe ekskluzivisht zbathur.
  Vajza të tilla të mrekullueshme.
  Albina qëlloi dhe këndoi:
  - Për fitoret tona më të mira!
  Alvina vazhdoi:
  - Le të krenohen me ne nipërit dhe gjyshërit tanë!
  Luftëtarët janë vërtet vajza të klasit kolosal!
  Ata rrahin fashistët në qiell dhe këndojnë:
  - Lavdi Rusisë, Lavdi! Cari ynë Vladimir është një hero! Do të ketë një fuqi në agim! Varrosni Hitlerin në tokë!
  Sigurisht, Vladimir Kirillovich Romanov mund të jetë shumë i kënaqur me luftëtarët e tij.
  Edhe nëse luftojnë, është në atë mënyrë që nuk mund të ngresh një shtizë kundër tyre!
  Vladimir Kirillovich Romanov është një car që ka çdo shans për t'i dhënë fund luftërave njëherë e përgjithmonë!
  Dhe fashistët dridhen nën goditjet e ushtrisë cariste...
  Vjena e rrethuar ra shpejt. Nga mesi i korrikut, trupat e perandorisë cariste arritën në Oder në një front të gjerë. Dhe Koenigsberg u bllokua plotësisht.
  Dhe gjermanët u tërhoqën përtej Oderit. Dhe ata u përpoqën të krijonin një linjë mbrojtjeje atje. Mbroni veten tërësisht. Por në gjysmën e dytë të korrikut, trupat ruse filluan një sulm në Hamburg... Nazistët ngadalë por me siguri u dorëzuan.
  Luftimet ishin shumë të ashpra. Disa fshatra ndërruan duart disa herë. Tanke të reja gjermane të serisë më të avancuar AG - piramidale - gjithashtu morën pjesë në beteja. Ata kishin mbrojtje të mirë nga të gjitha këndvështrimet. Por ushtria cariste ishte superiore në numër.
  Dhe një numër i madh këmbësorësh aziatikë vdiqën në fronte. Por më lejuan të lëvizja.
  Burimet njerëzore të gjermanëve u shteruan gjithashtu. Nga fundi i gushtit, Hamburgu ishte i rrethuar dhe Mynihu gjithashtu u bllokua.
  Gjermanët humbën një territor të konsiderueshëm. Dhe ata nuk kishin me çfarë të mbanin pozitat e tyre.
  Oleg Rybachenko luftoi në radhët e para në territorin e vetë Gjermanisë. Dhe djali i përjetshëm buzëqeshte vazhdimisht dhe tregonte dhëmbët e tij perlë.
  Dhe atje ai hodhi granata me këmbët e tij të zhveshura e fëminore. Është mirë të jesh fëmijë - sa e natyrshme është të jesh në vapë vetëm me pantallona të shkurtra. Dhe meqë je i pavdekshëm, mund të jesh edhe gjysmë lakuriq në dimër pa rrezikuar të ftohesh.
  Kështu djali këndoi:
  - Zbathur, vetëm këmbëzbathur,
  Nën bubullimën e korrikut dhe zhurmën e sërfit!
  Zbathur, vetëm zbathur,
  Është e lehtë për një djalë të jetë një kauboj i lezetshëm!
  Dhe majori fëmijë vazhdon t'i shkatërrojë për vete këta fashistë. Dhe ata kundërsulmojnë në mënyrë të dëshpëruar.
  Tashmë është shtator... Shirat kanë filluar të bien... Trupat cariste, duke mbushur kufomat e kinezëve, morën Mynihun dhe Hamburgun dhe po lëvizin drejt rajonit të Ruhrit. Gjëja më e rëndësishme në industrinë gjermane.
  Dhe gjermanët po luftojnë dëshpërimisht.
  Natasha lufton në tankun e saj dhe rënkon:
  - Do të jetë jashtëzakonisht e vështirë për nazistët!
  Dhe shtypni butonat e levës me gishtërinjtë tuaj të zhveshur. Dhe ai do të gjuante me predha mbi nazistët.
  Dhe pastaj Zoya do t'ju godasë. Dhe gjithashtu me ndihmën e gishtërinjve të zhveshur.
  Dhe ai gjithashtu do të këndojë:
  - Rusia është ajo që është kundër Hitlerit!
  Dhe atëherë Aurora do të bëjë një lëvizje agresive. Dhe gjithashtu me ndihmën e gishtërinjve të zhveshur:
  - Për rrugën ruse!
  Dhe pas tyre Svetlana do të gjuajë gjithashtu një predhë vrasëse. Do të shpojë një tank gjerman dhe do të kërcëjë:
  - Për Carin Vladimir Kirillovich!
  Dhe ai gjithashtu do të tregojë gjuhën e tij.
  Vajzat u egërsuan këtu.
  Alenka në një tank të rëndë gjithashtu shtyp nazistët. Dhe i rrah ata nga një distancë e gjatë.
  Luftëtari këndoi:
  - Gjysmën e botës e nënshtrova me gjoksin tim!
  Dhe gjokset e Alenkës me thithkat e kuqe të ndezura.
  Dhe pastaj Anyuta do t'ju godasë me gishtat e saj të zhveshur. Do të godasë një tank fashist dhe do të flasë:
  - Unë jam një vajzë superstar! Në librat e historisë!
  Dhe ai do të zhveshë dhëmbët ...
  Dhe pastaj Agustini do të gjuajë një predhë vrasëse. Ai do të shkatërrojë nazistët dhe do të fërshëllejë:
  - Ushtria jonë qoftë më e forta!
  Dhe do të lëvizë edhe këmbët...
  Dhe Maria do t'i ndjekë ata dhe do të mundë nazistët. Ai do të rrotullohet, duke blasfemuar në mënyrë agresive:
  - Ne jemi vajza të mëdha agresive!
  Dhe atëherë Marusya do të lëshojë diçka jashtëzakonisht vrastare dhe shkatërruese mbi nazistët. Dhe me ndihmën e këmbëve të zhveshura dhe vajzërore.
  Dhe pastaj ai këndon:
  - Ne jemi një humbje totale e armiqve!
  Shtatori kaloi në beteja shumë të ashpra. Gjermanët kundërsulmuan në mënyrë të dëshpëruar. Por në tetor, kur shirat erdhën më të dendura, ushtria cariste fitoi përsëri avantazhin. Dhe ajo filloi të përparojë drejt Ruhrit. Pas një sulmi të ashpër, Koenigsberg ra. Nazistët morën një tjetër shuplakë në fytyrë.
  Dhe në jug të Francës, trupat cariste rrethuan Toulon. Pra, nazistët kaluan një kohë jashtëzakonisht të keqe.
  Hitleri ishte tërbuar, por ndërsa ishte në Berlin. Pozicioni i tij doli të ishte i dobët.
  Është e qartë se askush nuk donte të dëgjonte negociatat. Por nazistët u mbërthyen si miza.
  Në nëntor, trupat e ushtrisë cariste luftuan për të pushtuar pjesën më të madhe të rajonit të Ruhrit, duke privuar kështu Gjermaninë nga baza e saj kryesore e prodhimit.
  Në dhjetor, ushtria cariste pushtoi të gjithë jugun e Francës dhe hyri në Spanjë. Dhe në frontin gjerman, ajo më në fund pushtoi Ruhr. Për më tepër, toka të tjera gjermane u pushtuan gjithashtu. Dhe ushtria cariste zbarkoi gjithashtu në Danimarkë.
  Hitleri ishte tërbuar si një djall në kafaz, por ai nuk mund të bënte asgjë.
  Në Krishtlindjet Katolike, trupat mbretërore u zhvendosën drejt Parisit. Pavarësisht borës dhe ngricave, ekuipazhi i Natashës ishte zbathur dhe me bikini.
  Gjermanët u dorëzuan gjithnjë e më shpesh. Dhe francezët nuk donin të luftonin fare me rusët.
  Ndërsa thyente një bateri gjermane, Natasha tha:
  - Pra, në fakt, çfarë llogariste Adolf i pushtuar kur filloi një luftë me ne?
  Zoya me flokë të artë tha logjikisht:
  - Ndoshta sepse, kur të biem nën presion, do të biem si monedha nga xhepi i vrimës!
  Aurora shtypi një arrë me gishtat e saj të zhveshur. Pastaj ajo e hodhi atë në gojë dhe vuri në dukje racionalisht:
  - Historia mëson se nuk mëson asgjë!
  Svetlana shtypi gishtat e saj të zhveshur në butonin e levës. Ajo rrëzoi një top tjetër gjerman dhe u përgjigj:
  - Le të jemi luftëtarë të mëdhenj!
  Luftëtarët, siç mund ta shihni, janë vërtet të vendosur të luftojnë dhe të fitojnë.
  Oleg Rybachenko, një djalë zbathur, nxiton me pantallona të shkurtra dhe me një bust të zhveshur dhe muskuloz. Ai madje lëkundet dhe gjëmon:
  - Ne do të mundim Krauts! Ne do të mundim Krauts! Dhe shkelmoni bythën tuaj!
  Dhe djali ka dhëmbë kaq të bardhë, perla! Thjesht një terminator i ri dhe i papërkulur.
  Oleg Rybachenko gjuan duke vrapuar. Vret fashistët dhe këndon:
  - Fryma ruse është fuqia e mbretërve, mposhti Krautët!
  Djali hodhi një granatë me këmbë të zbathur dhe këndoi:
  - Vals rus, lind agimi - në lavdinë e mbretit!
  Ai me të vërtetë doli të ishte një djalë shumë luftarak. Dhe i rreh fashistët deri në ditën e parë.
  Dhe vajzat luftojnë në mënyrë aktive. Këtu është Mirabela... Gjithashtu një pilot i klasit të lartë. Askush nuk mund ta ndalojë atë. Ajo rrëzon Krauts dhe këndon duke nxjerrë dhëmbët:
  - Vajze e cmendur! Këtu është shenja e saj!
  Dhe ai do të marrë dhe do të lëshojë një raketë!
  Po, kështu janë gratë këtu! Kur vajzat ruse luftojnë, asnjë forcë nuk mund t'i rezistojë atyre.
  Mirabela rrëzoi shtatë aeroplanë gjermanë me një shpërthim prej pesë topash ajri dhe cicëroj:
  - Car Vladimir Kirillovich është Zoti ynë!
  Dhe vajza godet këmbët zbathur në xhami.
  Dhe gjithashtu Albina dhe Alvina po luftojnë në qiell.
  Ata ishin vjedhës kaq të mrekullueshëm. Gjithnjë e më shumë llogari të reja po mblidhen. Dhe në të njëjtën kohë ata këndojnë:
  - Në qiell jemi perfeksion! Ne jemi perfeksion aces! Nga një buzëqeshje në një gjest - përtej çdo lavdërimi!
  Albina rrëzoi katër avionë gjermanë me një breshëri dhe cicëroj:
  - Oh, çfarë lumturie! Çfarë përsosmërie në betejë!
  Alvina preu pesë avionë gjermanë dhe vazhdoi:
  - Njihni përsosmërinë në betejë! Dhe ideale e lezetshme!
  Luftëtarët kënduan në kor, duke i prerë fashistët:
  - Vajzat! Vajzat më të ftohta! vajza! Vajzat më të ftohta!
  Ata demonstruan entuziazmin e tyre agresiv. Në fakt, asnjë nga aset e Hitlerit nuk u detyrua të zbriste.
  Por fashistët, natyrisht, janë nën presion të egër.
  Hitleri është në një bunker në Berlin dhe po bombardohet atje si një kacabu. Çfarë donte ai? Fashisti numër një ka mbaruar! Ai doli kundër Rusisë cariste, dhe tani ai vetë po shtypet si një kacabu.
  Car Vladimir Kirillovich aktualisht po bën një pushim nga dimri në brigjet e Oqeanit Indian. Para tij kërcejnë vajza të bukura të racave dhe kombësive të ndryshme.
  Megjithatë, mbretit nuk e ka problem të shikojë luftimet e gladiatorëve. Për shembull, dy vajza kundër dy bukurosheve.
  Ata luftojnë me shpata plastike për të mos lënduar njëri-tjetrin. Megjithatë, ata luftojnë në mënyrë të dëshpëruar.
  Këta janë luftëtarët. Ka një shkëmbim të furishëm goditjesh. Dy bionde dhe dy flokëkuqe...
  Car Vladimir pyeti Field Marshall Vasilevsky:
  - Cila është gjëja më e vështirë në luftën me gjermanët?
  Marshalli i fushës u përgjigj sinqerisht:
  - Fito besim! Vetëm në fillim, kur armiku filloi të përparonte, nuk u ndjeva rehat. Dhe tani kemi filluar të fitojmë dhe gjithçka është e qartë për armiqtë tanë! - Marshalli Vasilevich, ky strateg i madh, pinte verë.
  Vladimir Kirillovich logjikisht vuri në dukje:
  - Është jashtëzakonisht e vështirë të fitosh gjatë gjithë kohës! Por ne u treguam të aftë për shumë! Dhe tani do të ketë kohë, dhe e gjithë bota do të bëhet paqësore!
  Marshalli Vasilevsky konfirmoi:
  - Unë besoj në të!
  Vajzat kishin mavijosje në trupin e tyre të zhveshur dhe dukeshin jashtëzakonisht nervoze.
  Ata luftuan, natyrisht, jo si në kohën e Romës së Lashtë - ata u përpoqën të mos i shkaktonin shumë dëm vetes. Por ata vepruan në mënyrë aktive.
  Ndërkohë luftimet vazhduan. Në janar, trupat cariste pushtuan Parisin në lëvizje. U mor edhe kryeqyteti i Danimarkës, Kopenhaga. Trupat gjermane po dobësoheshin. Rusët vazhduan të përparonin në vetë Gjermaninë. Fritz luftuan në mënyrë të dëshpëruar, por forca e tyre u thye.
  Oleg Rybachenko, ky djalë i pavdekshëm kërceu zbathur në dëborë dhe nxitoi në sulm përpara të gjithëve, plotësisht pa frikë nga zjarri. Dhe duke fishkëllyer:
  - Kush është mësuar të luftojë për fitore,
  Ai me siguri do t'i mposhtë armiqtë e tij ...
  Ai qesh me gëzim dhe do të arrijë shumë,
  Dhe Hitleri do të goditet fort!
  Dhe këmba e zhveshur e djalit hedh një granatë! Dhe ai nxjerr dhëmbët e tij të mëdhenj me perlë përtej viteve të tij. Po, ai tashmë ka një gojë si ujku. Do të gërryejë çdo fyt.
  Dhe vajzat me tanke po lëvizin nga jugu në veri të Gjermanisë. Ata janë gati të dalin në det. Dhe vetëm tokat afër Berlinit dhe Pomeranisë do të mbeten me Krauts.
  Natasha, duke rrëzuar tanket fashiste, vërejti:
  - Dhe lufta është argëtuese në mënyrën e vet!
  Zoya, pasi goditi nazistët, ra dakord:
  - Sa më mirë bëhet! Sidomos kur fitojmë!
  Aurora, duke qëlluar me gishtat e saj të zhveshur, tha:
  - Çdo gjë e pamundur është e mundur në univers, thjesht mos të duhet pak...
  Dhe vajza me flokë të kuqe do të qeshë shumë!
  Luftëtarët dridhen nga gëzimi dhe inati i tërbuar. Dhe ata shtypin gjermanët.
  Në të njëjtën kohë, trupat cariste po përparojnë nëpër Spanjë dhe tashmë po i afrohen Seviljes.
  Olga në një transportues të blinduar të personelit qëllon mbi gjermanët dhe trupat e policisë.
  Spanjollët vendas nuk ofrojnë pothuajse asnjë rezistencë. Një tjetër shtet po bie nën sëpatën e Rusisë.
  Oleg qëlloi dhe këndoi:
  - Aerobatikë, do të jetë bash me bash!
  Dhe partneri i saj Alice shkroi në Twitter:
  - Madhështia e rusëve u njoh nga planeti,
  Fashizmi u shtyp me një goditje shpate...
  Ne jemi të dashur dhe të vlerësuar nga të gjitha kombet e botës,
  Le të durojmë carizmin e madh të shenjtë!
  Dhe vajzat do të godasin me shuplakë dhe do të shtypin gishtat e tyre të zhveshur në levë.
  Lufta midis perandorisë cariste të Vladimir Kirillovich Romanov dhe Gjermanisë fashiste vazhdon.
  Trupat ruse e kanë çliruar pothuajse plotësisht Francën nga hordhitë naziste. Shkurt 1957... Ushtria cariste çliron Portugalinë.
  Më 23 shkurt, njësitë ruse nga Danimarka dhe vetë Gjermania u bashkuan.
  Oleg Rybachenko, ky djalë i përjetshëm, spërkat në baltë me këmbët e tij zbathur. Majori fëmijë bërtet me vete në majë të mushkërive:
  - Lavdi Carit rus Vladimir të Tretë! Do ta pres Hitlerin, do ta mas me kamxhik!
  Dhe djali bërtet përsëri dhe hedh një disk të mprehur ashpër me gishtat e tij të zhveshur. Dhe do ta godasë në fyt fashistin. Dhe pastaj ai hedh një bumerang me këmbën e tij të zhveshur e fëminore dhe menjëherë preu fytin e pesë Krautëve.
  Po, ideja e keqe e Hitlerit për të sulmuar një perandori të tillë.
  Natasha dhe ekipi i saj përfundojnë gjermanët e fundit në Portugali. Rezervuari i tyre është i paepur në shkatërrim.
  Dhe ata gjithashtu shtypin butonat e levës me gishtat e tyre të zhveshur, duke kryer një shkatërrim të furishëm.
  Zoya qëlloi, theu topin gjerman dhe këndoi:
  - Për Rusinë dhe lirinë deri në fund!
  Aurora, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur, e goditi nazistin dhe cicëroj me zemërim:
  - Zoti e ruaj mbretin!
  Svetlana gjithashtu u ndy, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur dhe kërciti:
  - Sovran i fortë!
  Vajzat mundin fashistët. Por më pas u shfaq një tank i ri Hitler "Mouse"-4. Një model shumë i fuqishëm - me peshë treqind ton dhe një armë 310 mm. Mund të depërtojë në një distancë të gjatë, por vetë ka forca të blinduara aq të trasha sa tanku Kondratenko-6 nuk do ta marrë atë nga asnjë kënd.
  Natasha urdhëron:
  - Vajzat, duhet të afrohemi dhe ta ngjitim në pjesën e poshtme të anës, midis rrotullave - kjo është mundësia jonë e vetme!
  Zoya goditi topin gjerman me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Fati po të jep mundësinë e fundit, por nxito! Në shi, breshër dhe borë!
  Agustini gjithashtu trokiti dhe cicëroj:
  - Mundësia e fundit, të jep fati! Rroftë ecja dhe vrapimi i përditshëm!
  Dhe gjithashtu me gishta të zhveshur, dhe si do të përdredhë. Dhe ai do të thyejë fashistët.
  Svetlana bërtiti:
  - Për kufij të rinj dhe fitore të mprehta!
  Tanku rus nxitoi, duke rritur shpejtësinë. Dhe vajzat do ta marrin dhe do të këndojnë:
  - Sovran i fortë, mosha më e lavdishme, Car ortodoks, mbretëro për lavdi, për lavdinë tonë!
  Dhe përsëri ata shpejtuan, duke u larguar nga një predhë e rëndë e dërguar nga arma që kishte gjermani "Maus"-4. Vajzat bërtitën:
  - Të mos përkulemi mbi bririn e dashit! Kështu që ti Hitler - vdis!
  Dhe tanku i tyre po përshpejtohet. Është si një boksier i vogël që sulmon një të madh. Por sigurisht që shanset janë pesëdhjetë e pesëdhjetë.
  Natasha, duke parë lëvizjen e rezervuarit, kujtoi se si ajo boksoi me një burrë në ring. Ajo humbi grushtet dhe u rrah, por ajo u mbajt. Dhe pastaj ajo këputi me besim. Dhe ajo kapi lëvizjen e armikut që po afrohej dhe e goditi atë në mjekër. I rrëzuar!
  Ajo mori një mijë rubla ari. Një vajzë e tillë luftarake. Nëse e jep, do ta japë!
  Natasha tundi këmbën e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Kjo nuk është beteja e fundit, por është vendimtare! Për lavdi të Atdheut, për Atdheun dhe nderin!
  Dhe pastaj tanku i tyre rrëshqet anash dhe dërgon një predhë... Zoya përdori gjithashtu gishtat e saj të zhveshur, një vajzë me flokë të artë dhe e shkathët si një majmun. Dhe "Mouse"-4 filloi të shpërthejë. Predhat e tij kishin shpërthyer qartë. Dhe atëherë kullat do të grisen, dhe ajo do të fluturojë lart në ajër!
  Vajzat bërtasin njëzëri:
  - Fitore! Fitore e lezetshme!
  Dhe një tank tjetër në listën e tyre!
  Më 1 mars 1957, trupat ruse filluan të kalonin Elba. Duket sikur Hitleri po shkelej.
  Djali Oleg Rybachenko, zbathur, me këmbën e fëmijës së tij, hodhi një granatë, fundosi një tank fashist dhe bërtiti:
  - Për kufij të rinj, të pandërprerë!
  Ekuipazhi i tankeve të Alenkës kthehet në lindje. Gjermania Perëndimore dhe Franca tashmë janë çliruar. Vetëm tokat midis Oderit dhe Elbës mbetën nën kontrollin nazist. Epo, edhe Britania dhe Irlanda. Forcat e fundit të nazistëve janë aty.
  Alenka, duke gjuajtur në bateritë fashiste, thotë:
  - Tsarevich Nikolai,
  Nëse duhet të mbretërosh...
  Kurrë nuk harrojmë -
  Ushtria lufton trimërisht!
  Dhe tani një predhë tjetër është dërguar me këmbë zbathur. Dhe ai ra në një armë Fritz.
  Anyuta gjithashtu gjuan me gishta të zhveshur. Ai godet fashistin dhe vrumbullon në majë të mushkërive:
  - Unë jam lloji i vajzës që e bën Hitlerin të vjellë!
  Më pas, thonjtë e zjarrtë të Agustinit. Ajo është gjithashtu një djall i vogël me gjuajtje të mprehtë dhe gjëmon:
  - Në portat e ferrit!
  Dhe përdor këmbë zbathur.
  Maria qëllon pas saj. Në të njëjtën mënyrë ai e merr dhe e godet, dhe bërtet:
  - Askush nuk do të më ndalë, tigresha, askush nuk do ta mposhtë vajzën zbathur, dhe unë do të rrihem kudo!
  Dhe pastaj Olimpiada do të shpërthejë. Dhe ai do të rrëzojë një tank gjerman, duke shqyer frëngjinë e tij si një kapak kërpudhash.
  Dhe shaka:
  - Për kufij të rinj, të lezetshëm!
  Dhe ai do të tregojë përsëri gjuhën e tij!
  Vajzat thjesht po e shtyjnë veten dhe po përparojnë në mënyrë të dëshpëruar. Dhe fashistët po mbyten nën goditjet e tyre.
  Më 2 mars 1957, forcat e fundit naziste në Portugali kapitulluan. U bë e qartë se agimi i fashizmit po perëndonte. Më saktë, a është gdhirë? Perëndimi i makthit të diellit!
  Dhe trupat ruse po përparojnë. Gjermanët po hedhin gjithnjë e më shumë armët dhe po dorëzohen.
  Ata bien në gjunjë. Të dy vajzat ruse dhe kineze puthin këmbët e tyre zbathur.
  Duket kaq e lezetshme dhe e lezetshme. Dhe fashistët po copëtohen e po presin.
  Ekuipazhi i Natashës është tashmë në trenin që do të luftojë në veri, me Krauts.
  Vajzat janë ulur në ndarjen e tyre. Ata luajnë letra duke i mbajtur me gishtat e tyre të zhveshur.
  Natasha vuri në dukje:
  - Është interesante, kur të marrim Berlinin, çfarë do të ndodhë më pas?
  Zoya u përgjigj me besim:
  - Tjetra do të jetë Londra!
  Aurora qeshi dhe pyeti përsëri:
  - Dhe pastaj?
  Zoya deklaroi me vendosmëri:
  - Amerika Latine do të jetë e jona! Nuk do të qëndrojmë në ceremoni me nazistët!
  Svetlana u pajtua me këtë:
  - Sigurisht që nuk do ta bëjmë! Le të pushtojmë të gjithë botën!
  Natasha konfirmoi me entuziazëm:
  - Dhe atëherë do të ketë paqe, në të gjithë botën!
  Vajzat këndonin në kor, duke kompozuar ndërsa shkonin;
  Lavdi Rusisë së Madhe të Carizmit,
  Aty ku Vladimiri ulet në fron...
  Ne do të shtypim hordhitë e fashizmit të keq -
  Lavdi ushtrisë dhe monolitit tonë!
  
  Zemrat u kalitën me besim të madh,
  Toka jonë Nënë me gjithë zemër...
  Ne jemi bijtë e Car Nikollës,
  Dhe ata nuk vdiqën për të kot!
  
  Atdheu ynë, ti je më i dashur se çdo gjë tjetër,
  Le të hedhim një fishekzjarre qiellore me krahë...
  Ju po luftoni edhe Atdheun,
  Epo, le të vdesin të gjithë nazistët!
  
  Hitleri donte të merrte tokat tona,
  Dhe qeni i keq tentoi të vriste mbretin...
  Por ne jemi të guximshëm, nuk e pranojmë këtë ,
  Pra, më kot na sulmoi fashizmi!
  
  Mbreti është një sundimtar i sjellshëm dhe i mençur,
  Një shqiponjë mali fluturon mbi planet...
  Vladimiri do të jetë sundimtari i hordhisë,
  Miqësia jonë është si një monolit prej çeliku!
  
  Le t'i heqim mbështetjen nga këmbët Fritz-it,
  le të mbytet Hitleri në një lak...
  Ne do t'ia dorëzojmë turpit ekzekutimet mizore,
  Kush vepron si i keq në tokë!
  
  Forca mbretërore dhe mençuria mbretërore,
  Ai do të shkatërrojë fashistët pa masë...
  Më besoni, Hitleri bëri diçka vërtet marrëzi,
  Dhe tani jeta e tij është si një fije!
  
  Pra respektoni mbretërit e mëdhenj,
  Nuk ka Romanov më të ftohtë në Tokë...
  Në betejën e nazistëve, goditni zemrat,
  Për të hapur rrugën drejt arritjeve dhe ëndrrave!
  
  
  Pjetri i Madh na çoi në det,
  Aleksandri pushtoi Parisin...
  Po, ndonjëherë ka ndodhur pikëllimi,
  Por Rusia mbrohej nga një kerubin!
  
  Gjithçka është e bukur me ne,
  Edhe vajza edhe djem, më besoni...
  Mbreti sundon, ju e dini me të drejtë -
  Edhe sikur një bishë e keqe të rënkojë në prag!
  
  Nuk ka kufij, besoni në përsosmëri,
  Së shpejti do të ketë mbretër të komunizmit...
  Le t'i hapim dyert e lumturisë,
  Mallkuar fashizmi i shkatërruar!
  
  Për Rusinë, momenti historik nuk është vendosur,
  Më besoni, ne do ta mposhtim armikun ...
  Vajzat janë zbathur, sikur në Spartë,
  Epo, Cari ynë Vladimir është vetëm!
  
  Ne besojmë në Rod - Zotin e Madh,
  Çfarë krijoi sllavët e përsosur...
  Ne luftojmë për nder dhe liri,
  Ne godasim nazizmin!
  
  Ju jeni familja më e madhe Romanov,
  Gjithmonë do të sundojë Rusinë...
  Mbret i madh, fluturimi më i lartë,
  Satani nuk do ta thyejë shqiponjën!
  
  Për dashurinë për Rusinë e madhe,
  Ne dërgojmë ushtarë në betejë ...
  Ne lavdërojmë fytyrat e shenjtorëve nga ikonat,
  Në fund të fundit, çdo luftëtar është gjithashtu një mbret!
  
  Na digjet zemra për Atdheun,
  Ne vajzat jemi të ashpër në betejë...
  Ne do të hapim derën e hapësirës, dije
  Dhe unë do ta vras Adolfin si një kurvë!
  
  Ka mbetur vetëm pak kohë deri në Berlin,
  Ne do të hyjmë duke mbajtur lavdinë e mbretërve...
  Mosha e vjetër nuk na kërcënon vajzave,
  Më besoni, nuk do të derdhemi me ujë!
  
  Le t'i varrosim ata që janë të këqij dhe të poshtër,
  Dragoi do të mposhtet me guxim...
  Dhe ne kemi ikona të arta,
  Rodnoveria është një ligj i përjetshëm!
  
  
  
  
  Türkiye HYRË NË LUFTËN E DYTË BOTËRORE
  Më 1 shtator 1942, Turqia hyri në luftë kundër BRSS. Arsyeja është e qartë - etja për hakmarrje për humbjet e mëparshme dhe dëshira për të kapur Bakun. Veç kësaj, rol luajti edhe diplomacia gjermane, e cila u premtoi osmanëve male prej ari. Në çdo rast, turqit vendosën se nuk kishte kuptim të prisnin më dhe se ata nuk ishin pastrues, por mund të kishin edhe kohë për të luftuar.
  Si rezultat, tridhjetë divizione turke sulmuan Transkaukazinë Sovjetike.
  Brenda pak ditësh ata morën Batumin dhe mundën të rrethojnë Jerevanin.
  Si përgjigje, Stalini u detyrua të tërhiqte një pjesë të rezervave në zhvillim dhe t'i transferonte ato në Transkaukazi.
  Komanda sovjetike u detyrua të shtyjë ofensivën në Stalingrad. Gjermanët, nga ana tjetër, ishin në gjendje të arrinin më shumë në drejtimin Kaukazian dhe të merrnin Ordzhonikidze dhe Grozny. Dhe vetëm duke u tërhequr në male, trupat sovjetike ishin në gjendje të ndalonin nazistët.
  Në të njëjtën kohë, britanikët e shtynë operacionin Pishtari, nga frika e përfshirjes së Turqisë në armiqësitë kundër Britanisë.
  Nga fundi i dhjetorit 1942, nazistët megjithatë pushtuan Stalingradin. Ata u vendosën atje. Trupat sovjetike përparuan, por pa sukses në qendër - operacioni Rzhev-Sychov doli të ishte shumë i kushtueshëm. Sidoqoftë, Fuhrer ende shpalli luftë totale, pasi Rajhu i Tretë nuk kishte burime të mjaftueshme.
  Në shkurt, Ushtria e Kuqe mblodhi forcat e saj dhe u përpoq të sulmonte gjermanët nga krahët e Stalingradit. Por nazistët tashmë kishin arritur të rigruponin forcat e tyre dhe ishin gati të zmbrapsnin goditjet.
  Operacioni Pishtari gjithashtu filloi në shkurt. Gjermanët ishin gjithashtu gati dhe pas dy javësh luftime të ashpra, ndaluan britanikët.
  Amerikanët nuk kanë zbarkuar ende në Kazablanca dhe Tunizi. Luftimet në Afrikë janë ndalur sërish.
  Hitleri ende po grumbullonte forca... Në mars Ushtria e Kuqe kreu operacionin Rzhev-Sychov për të tretën herë, betejat zgjatën një muaj të tërë, pa shumë sukses.
  Në qershor, nazistët mblodhën forcën dhe lëvizën përgjatë Vollgës, duke u përpjekur të ndërpresin forcat sovjetike në Kaukaz dhe të arrijnë në Detin Kaspik.
  Tanke të reja gjermane morën pjesë në betejat: "Tigri", "Pantera", "Luani".
  Si dhe armën vetëlëvizëse "Ferdinand".
  Gjermanët ishin më të fortë se në historinë reale, të pa rrahur dhe me trupa të freskëta.
  Shtetet e Bashkuara praktikisht nuk bombarduan Rajhun e Tretë, gjë që bëri të mundur rritjen e prodhimit të tankeve dhe armëve vetëlëvizëse. Dhe gjithashtu filloni serinë "Luan". Sidoqoftë, rezervuari doli të ishte shumë i shtrenjtë dhe i rëndë; shpesh prishej dhe mbërthehej. Por armatura e saj anësore e pjerrët e trashë 100 mm e bëri automjetin një mjet të mirë përparimtar. Avantazhi i tankut Lev ishte topi i tij i fuqishëm, por disavantazhi ishte pesha e nëntëdhjetë. E cila reduktoi lëvizshmërinë e makinës.
  Betejat treguan se ky tank ende mund të bëjë diçka në tokë të sheshtë.
  Armatura anësore e Panterës doli të ishte e dobët, gjë që rriti humbjet. Tiger rezultoi të ishte rezervuari më efektiv i zbulimit. Anët e saj ishin të mbuluara me forca të blinduara 82 mm, gjë që i bëri dyzet e pesë të pafuqishëm.
  Gjermanët përparuan relativisht ngadalë. Udhëheqja sovjetike në tërësi priste pikërisht një opsion të tillë dhe përgatiti, ngriti trupa.
  Vërtetë, ndryshe nga Bulge Kursk, fashistët janë shumë më të fortë dhe më të sigurt.
  Dhe terreni është më i përshtatshëm për sulm sesa për mbrojtje. Dhe Krauts gjithashtu kanë më shumë avionë, tanke dhe këmbësorie. Dhe nuk është e lehtë të furnizosh trupat sovjetike nëpër Vollgë.
  Kështu, nazistët, duke thyer linjat e mbrojtjes, përparuan. Arritëm sukses pas suksesi.
  Pas tre muaj luftimesh kokëfortë, arritëm në Detin Kaspik.
  Stalini, duke u gjendur në një situatë të vështirë, donte të fillonte negociatat e paqes. Meqenëse është bërë e qartë se Kaukazi nuk mund të përmbahet. Por është jashtëzakonisht e vështirë të arrihet një marrëveshje me Hitlerin. Fashistët kërkojnë shumë. Dhe nëse u dorëzohesh atyre, ata do të të hanë. Po armëpushimi? Hitleri nuk e do këtu. Dhe sigurisht aleatët janë pasivë. Ata kanë frikë të vonojnë ndarjen shtesë.
  Fritzes lëviznin përgjatë bregut të Detit Kaspik. Dhe më në fund u bashkuan me turqit. Çfarë gëzimi ishte!
  Vajzat e bukura gjermane i detyruan të burgosurit sovjetikë të puthin këmbët e tyre zbathur. Ata e bënë atë me bindje. Dhe ata goditën takat e tyre të zhveshura.
  Kështu u krye kapja. Dhe gjermanët çarmatosën njësitë sovjetike.
  Pastaj Stalini i ofroi paqe Fuhrer-it - duke rënë dakord të hiqte dorë nga i gjithë Kaukazi, madje edhe Leningradi dhe Karelia. Plus paguaj njëqind vjet dëmshpërblime.
  Fyhreri, pasi u mendua pak, pranoi ofertën dhe paqja u lidh më 7 dhjetor 1943.
  Aleatët e morën këtë si tradhti! Dhe vendosën sanksione kundër Stalinit dhe BRSS!
  Dhe propaganda sovjetike e paraqiti dorëzimin aktual si një fitore të madhe. Ata thonë se, pasi u braktisën nga aleatët, ata ruajtën shtetin Sovjetik dhe Moska nuk u mor kurrë.
  Dhe nazistët, natyrisht, filluan një ofensivë nga Kaukazi në Lindjen e Mesme dhe forcuan grupin e Rommel. Në fund të marsit 1943, e gjithë Lindja e Mesme dhe Egjipti u pushtuan nga forcat fashiste superiore. Për më tepër, betejat treguan se Pantera lufton me sukses kundër Churchillëve anglezë dhe Cromwells, por këta të fundit nuk mund ta depërtojnë atë kokë më kokë.
  Për më tepër, gjermanët u ngurtësuan në betejat me rusët dhe mundën lehtësisht trupat koloniale britanike.
  Në prill, nazistët u zhvendosën në Sudan. Dhe më në fund morën Gjibraltarin, duke filluar pushtimin e Marokut. Churchill gjithashtu u përpoq të testonte ujërat për paqe. Por Hitleri, pasi i dha dorën vetes në lindje, tha jo!
  Dhe nazistët u zhvendosën nëpër Afrikë. Ata u vonuan më shumë nga komunikimet e zgjatura, rrugët e këqija apo mungesa e plotë e tyre, klima e vështirë dhe distancat e mëdha.
  Sidoqoftë, gjermanët përparuan. Dhe ata lëvizën përgjatë kontinentit të errët. Edhe pse, natyrisht, tanket e tyre, veçanërisht Tiger-2 dhe Lion, ishin mjaft të ngadaltë në xhungël. Nga rruga, gjermanët prezantuan gjithashtu një "Panterë" të lehtë në serinë e tyre, me peshë njëzet e gjashtë tonë, e cila ishte shumë e nevojshme për luftën në Afrikë.
  Siç treguan operacionet luftarake, një tank i tillë, megjithatë, nuk kishte ndonjë avantazh thelbësor ndaj T-4, përveç një motori më të fuqishëm, por edhe pllaka të blinduara të prirura.
  Nga fundi i vitit 1944, gjermanët morën armën vetëlëvizëse E-10, e cila peshonte dymbëdhjetë tonë, kishte një siluetë shumë të ulët dhe forca të blinduara shumë të pjerrëta. Një makinë e tillë është vërtet e domosdoshme për Afrikën.
  Sidomos nëse vajzat luftojnë për të. Dhe vajzat janë përgjithësisht super dhe me klas.
  Gerda dhe Charlotte udhëtojnë nëpër xhungël dhe shkatërrojnë britanikët dhe amerikanët. Këto janë vërtet vajzat që ju duhen! Nuk mund të gjesh as më të ftohta në njëqind miljet e ardhshme të territorit. Vajzat duan të vrasin - këto janë vajza të lezetshme!
  Kështu ata i kapën luftëtarët e zinj dhe i detyruan të puthin këmbët e zbathura të bukurosheve. Është gjithashtu e qartë menjëherë - vjedhje e rëndë! Dhe ata luftojnë për veten e tyre, duke grushtuar makinat angleze nga një distancë e gjatë.
  Arma e tyre vetëlëvizëse po i afrohet tashmë Pretorias, kryeqytetit të Afrikës së Jugut. Vajzat qëllojnë veten, shpojnë Churchillin me një bërthamë tungsteni dhe këndojnë:
  - Në Afrikë ka peshkaqenë, në Afrikë ka gorilla, në Afrikë ka më shumë krokodilë! Ata do t'ju kafshojnë, rrahin dhe ofendojnë! Fëmijët nuk shkojnë për shëtitje në Afrikë! Në Afrikë ka një grabitës, në Afrikë ka një zuzar, në Afrikë është Barmaley i tmerrshëm! Ai do t'ju kafshojë, rrahë dhe ofendojë! Dhe vajzat e tij duhet të copëtohen!
  Në shkurt 1945, bastioni i fundit i britanikëve në Afrikë në ishullin e Madagaskarit ra.
  Kështu që tani Britania e ka humbur pozitën e saj edhe atje. Në të njëjtën kohë, gjermanët pushtuan Iranin dhe Indinë. Ata treguan forcën e tyre fenomenale.
  Dhe në maj 1945, nazistët kryen një ulje në Britani. Pas tre javësh luftimesh kokëfortë, Londra ra. Një muaj më vonë, Irlanda u kap.
  Kishte një qetësi të përkohshme në tokë, por në det lufta vazhdoi. Shtetet e Bashkuara mbetën të vetme kundër Rajhut të Tretë, aleatëve të tij dhe Japonisë. Por tani për tani, Amerika është jashtë shtetit dhe nuk mund ta marrësh kaq lehtë.
  Në Rajhun e Tretë, u prezantua rekrutimi universal i punës dhe prodhimi i avionëve dhe anijeve filloi të rritet.
  U ndërtuan si luftanije ashtu edhe aeroplanmbajtëse. Dhe sigurisht lufta e nëndetëseve ishte në ecje të plotë. Dhe atëherë nuk kishte mëshirë për askënd nga anijet amerikane.
  Në vjeshtë, ose më saktë, në nëntor të vitit 1945, gjermanët pushtuan me guxim Islandën dhe më pas krijuan ura në Argjentinë. Megjithatë, lufta në det vazhdoi për një kohë të gjatë. U deshën shumë mjete zbarkimi për të arritur në Amerikë. Dhe anijet nuk ndërtohen aq shpejt. Por sido që të jetë, Rajhu i Tretë po fitonte forcë. Viti i dyzet e gjashtë kaloi në një shkëmbim goditjesh në det. Dhe në 1947, gjermanët kishin transferuar tashmë operacionet ushtarake në Grenlandë dhe e kapën atë. Dhe nga atje nuk është shumë larg në Kanada!
  Nazistët planifikonin pushtime kolosale. Dhe në 1948, filloi një ofensivë kundër Kanadasë, dhe nga Brazili në Venezuelë së bashku me japonezët. Luftimet u zhvilluan shumë të ashpra.
  Gjermanët përparuan ngadalë por me siguri. Tanket e tyre të serisë E ishin më të avancuara se ato amerikane dhe treguan avantazhin e tyre në fushën e betejës. Por nga rruga, Yankees nuk janë aq të thjeshtë, dhe ata rezistuan me shumë kokëfortësi. Dhe ata nuk u përpoqën të dorëzoheshin.
  Edhe pse, natyrisht, kishte kaldaja. Amerikanët u futën në to. Pastaj hoqën dorë. Dhe të burgosurit puthnin këmbët e zhveshura dhe të pluhurosura të vajzave ariane.
  Së shpejti ra Kebeku dhe Toronto, pastaj qytetet e tjera. Nga maji deri në dhjetor 1948, gjermanët pushtuan pothuajse të gjithë Kanadanë, si dhe Venezuelën, Nikaraguan dhe pjesën më të madhe të Meksikës. Kjo është një situatë jashtëzakonisht e vështirë. Nga fillimi i vitit 1949, gjermanët kishin Shtetet e Bashkuara në një pincë çeliku. Më pas, më 11 janar, amerikanët tentuan të përdorin armë bërthamore për herë të parë në histori. Dhe ata nuk patën shumë sukses. Nga pesë bomba, katër vdiqën në aeroplanët e rrëzuar nga avionët gjermanë dhe njëra, kur shpërtheu, nuk shkaktoi dëme serioze në trupat gjermane.
  Si përgjigje, Krautët intensifikuan bombardimet e tyre të qyteteve dhe instalimeve ushtarake amerikane.
  Kështu që beteja vazhdoi me sukses të vazhdueshëm në favor të Wehrmacht. Kush kishte pajisje dhe stërvitje më të mirë të trupave. Po, dhe një numër i madh. Luftimet ishin shumë të ashpra. Në fillim të vitit 1949, divizionet gjermane, të huaja dhe japoneze pushtuan atë që kishte mbetur nga Meksika dhe hynë në Shtetet e Bashkuara nga veriu. Amerika është shtrydhur plotësisht. Dhe u bë e qartë se gjërat ishin të këqija për Shtetet e Bashkuara. Dhe deri në fund të verës, gjysma e territorit të perandorisë së shqiponjës, si dhe Alaska, ishin kapur tashmë.
  Gjermanët morën Uashingtonin dhe Nju Jorkun më 8 nëntor 1949. Dhe më 7 dhjetor 1949, mbetjet e ushtrisë amerikane u dorëzuan. Kështu përfundoi Lufta e Dytë Botërore. Më e përgjakshme e të gjitha luftërave dhe zgjati më shumë se dhjetë vjet!
  Dukej se paqja e shumëpritur kishte ardhur. Por Hitleri nuk donte të pranonte faktin se hegjemonia duhej të ndahej me Japoninë. Dhe më 20 prill 1953, Rajhu i Tretë sulmoi Tokën e Diellit që po lind. Një luftë e re shpërtheu. Për hegjemoninë botërore.
  Epërsia sasiore është në anën e Rajhut të Tretë, por edhe cilësore. Por japonezët po luftojnë me egërsi të madhe dhe heroizëm masiv.
  Megjithatë, nazistët ende mbizotërojnë. Megjithatë, lufta zgjati gati një vit. BRSS mbetet neutral. Stalini vdiq atje dhe ka një luftë serioze për pushtet.
  Japonia përfundimisht pushtohet nga Wehrmacht. Disa muaj më vonë, nazistët pushtuan edhe vendet e Amerikës Latine. Ata vendosin hegjemoninë mbarëbotërore.
  Reformat po ndodhin në vetë Rajhun e Tretë. Një fe e re është futur për të zëvendësuar krishterimin. Nuk ka Trinitet në të, vetëm një Zot suprem dhe i dërguari i tij - Adolf Hitler. Markë e vetme valutore, arsim i vetëm. Dhe gjithashtu poligamia e shenjtëruar nga feja. Dhe seleksionimi gjenetik është ende duke u zhvilluar në mënyrë aktive. Raca njerëzore po përmirësohet.
  BRSS ekziston ende në një formë të cunguar dhe i bën haraç nazistëve. Nikita Hrushovi sundon atje dhe përpiqet të mos ngacmojë bishën. Sidoqoftë, Hitleri tashmë ia ka nënshtruar vetes të gjithë botën. Dhe ai e shikon Rusinë si një njollë të kuqe. Por njeriu supozon dhe Zoti disponon.Më 20 prill 1957, Fuhreri u bë viktimë e një atentati pikërisht në ditëlindjen e tij. Dhe pikërisht në gjashtëdhjetë e tetë vjet mbretërimi i tiranit të egër u ndërpre. I cili pushtoi pothuajse të gjithë botën dhe donte të sulmonte përsëri BRSS më 22 qershor.
  Por siç e shohim me të, nuk funksionoi ...
  Hitleri u pasua nga Schellenberg. Hermann Goering vdiq nga abuzimi me drogën dhe grykësia. Himmleri ra në turp dhe Hitleri pushoi së besuari tek ai dhe më pas e hoqi atë. Schellenberg pasoi Himmlerin dhe mori postin e pasuesit. Përveç kësaj, Hitleri kishte fëmijë të marrë përmes fekondimit artificial. Por më i madhi prej tyre nuk ishte ende katërmbëdhjetë vjeç.
  Kështu që pasardhësit e Fuhrer nuk patën kohë për të trashëguar. Kështu Hitleri u bë perandor, por pa dinasti. Schellenberg nuk guxoi të vriste fëmijët e Fuhrer-it, por i largoi ata nga pushteti. Dhe ai vetë u bë Fuhrer dhe diktator.
  Lufta për pushtet zgjati disa vjet.
  Dhe më 1 maj 1961, Gjermania naziste megjithatë sulmoi BRSS. Kishte një përpjekje për të arritur: një planet - një perandori!
  Dhe trupat e Schellenberg ishin ende në gjendje të kapnin Moskën. Ushtria sovjetike ishte shumë inferiore në sasi dhe cilësi të pajisjeve ushtarake. Kapja e qyteteve kryesore të BRSS u zvarrit për gjashtë muaj për shkak të distancave të mëdha. Dhe pastaj lufta partizane zgjati edhe dhjetë vjet të tjera.
  Megjithatë, gjërat shpejt u qetësuan. Schellenberg ndoqi një politikë relativisht liberale dhe në vitin 1981 të gjithë rusët morën nënshtetësinë e Rajhut të Tretë. Liberalizimi përparoi gradualisht. Schellenberg vdiq menjëherë pas. Dhe shpërtheu një luftë serioze për pushtet. Më pas, si një kompromis, monarkia u rivendos dhe pasardhësi i drejtpërdrejtë i Kaiserit, Frederiku IV, u ngjit në fron. Në vitin 2001, u mbajt një referendum në të cilin të gjithë banorët e planetit Tokë morën shtetësi dhe formalisht të drejta të barabarta. Dhe në vitin 2017, kufizimet e fundit për hebrenjtë dhe romët u hoqën.
  Epokës së nacionalsocializmit i ka ardhur fundi. Megjithatë, njerëzimi është në një perandori të vetme, federale dhe monarkike. Eksploron hapësirën e jashtme.
  Në të, të gjithë janë zyrtarisht të barabartë, dhe ka një Senat dhe një Bundestag, ku deputetët zgjidhen nga e gjithë popullsia e Rajhut të Tretë. Dhe sipër tyre është Kaiser, perandori i gjithë planetit Tokë.
  Jeta, në përgjithësi, nuk është e keqe në aspektin material. Disiplina e rreptë, zhvillimi i shkencës dhe teknologjisë me organizim të shkëlqyer gjerman dhanë rezultate. Bujqësia është e shkëlqyer, nuk ka uri dhe ka një bollëk ushqimi edhe në rajonet e varfra të Afrikës. Të gjithë kanë një punë, të gjithë marrin rrogë dhe pensione. Arsimi dhe mjekësia janë falas. Po kështu, çerdhe dhe kopshte falas. Ushqimi kushton qindarka dhe çmimet për të gjitha produktet janë ngrirë për shumë vite. Kudo, edhe në Afrikë, ka rrugë; pothuajse të gjithë kanë ose një apartament ose shtëpi të veçantë. Të gjithë porsamartuarve u jepen menjëherë të paktën tre dhoma në një apartament me të gjitha lehtësitë. Ju mund të merrni një makinë ose ndonjë gjë me kredi. Madje shumë prej tyre kanë helikopterë personalë.
  Interneti është aktiv, të gjithë kanë televizorë dhe kompjuterë, dita e punës është vetëm katër orë. Të gjitha seksionet sportive janë falas, madje ju paguani për t'i ndjekur ato.
  Ata japin një pagesë të konsiderueshme për çdo fëmijë. Shërbimet komunale dhe transporti publik janë pa pagesë. Gjithçka u bë aq e rregullt dhe e rregulluar. Rrugët janë të pastra, janë shfaqur shumë robotë dhe automatizim. Rendi shembullor. Cigaret janë të ndaluara, megjithëse alkooli ende shitet, dhe birra e llojeve të ndryshme është pothuajse falas. Fëmijët në katering publik ushqehen gjithashtu falas.
  Shumë atraksione falas dhe dhoma kompjuteri.
  Vendbanimet njerëzore tashmë ekzistojnë në Hënë, Mars, Venus, Mërkur dhe hënat e Jupiterit.
  Njerëzit po përgatiten të hidhen drejt yjeve. Shumë gjëra tashmë janë shpikur.
  Me pak fjalë, doli mjaft mirë në përgjithësi. Dhe nuk kishte nevojë të përpunohej kaq shumë.
  NËSE ZYUGANOV DO TË TREGONI MË SHUMË GUXIM DHE LARGAMTHIM
  Në maj 1999, Zyuganov vendosi të mos miratojë kandidaturën e Stepashin, por të shkojë në zgjedhje të parakohshme në Duma. Komunistët dhe aleatët e tyre morën një vendim të konsoliduar për të votuar kundër Stepashin. Për më tepër, ata u ofenduan dhe u privuan nga pozitat e tyre në qeveri. Një vendim i tillë do të kishte qenë më i mundshmi në histori nëse Zyuganov nuk do të ishte një kalë trojan në kampin komunist, i cili minoi dhe kompromentoi idetë e majta.
  Zgjedhjet e parakohshme parlamentare premtuan shumë përfitime për komunistët, duke përfshirë edhe për shkak të më pak konkurrentëve dhe imazhit të dëshmorëve.
  Dhe kjo tregoi se komunistët nuk janë kapur fare për karriget e tyre, por janë më parimorë.
  Herën e dytë Yeltsin solli përsëri Stepashin, dhe më pas mori Aksenenkon për herë të tretë. Duma përsëri nuk e miratoi dhe u mor dhe u shpërbë. Zgjedhjet e reja ishin planifikuar për në shtator.
  Kokëfortësia e parlamentit ndryshoi disi rrjedhën e historisë. Bombardimi i Jugosllavisë zgjati më shumë - pasi Millosheviqi shpresonte për ndihmë nga Rusia. Dhe shpërbërja e parlamentit i dha opozitës një shans për të fituar.
  Komunistët arritën të fusin sërish në votim fajësimin e Jelcinit.
  Dhe përsëri ishte pak e shkurtër, këtë herë vetëm dy vota. Deputetët u shqetësuan për afërsinë e zgjedhjeve parlamentare dhe rrezikun e moskalimit në to.
  Duma u shpërbë dhe Jelcin emëroi Aksenenko pak të njohur si kryeministër me dekret.
  Në përgjithësi, shpresat e Zyuganovit se zgjedhjet do të mbaheshin ishin të justifikuara. Presidenti i sëmurë dhe i dobësuar nuk doli kundër kushtetutës. Dhe ai nuk rrezikoi të tejkalonte autoritetin e tij me një vlerësim prej dy përqind. Primakov, duke parë që koalicioni i tij nuk kishte kohë të formohej dhe të regjistrohej, hyri në aleancë me komunistët. Yabloko dhe Partia Liberal Demokratike shkuan në zgjedhje. Blloku i Unitetit nuk pati kohë të formohej dhe NDR u dobësua.
  Ekziston edhe pushtimi i militantëve në Dagestan dhe pavendosmëria e forcave të sigurisë gjatë zgjedhjeve.
  Komunistët së bashku me Primakovin dhe Luzhkovin arritën një fitore kolosale. Ata morën më shumë se pesëdhjetë e pesë për qind të votave. I dyti ishte blloku Yabloko, i cili gjithashtu performoi mirë, duke fituar pesëmbëdhjetë për qind. Papritur, LDPR performoi mirë, duke mbledhur më shumë se dymbëdhjetë përqind. NDR nuk e përmbushi pengesën pesë për qind - disfatë e plotë! Zhirinovsky u bë i vetmi udhëheqës pro-Kremlinit në Duma. Vërtetë, konkurrenca ishte e dobët. Sipas ligjit të ri, partitë duhet të riregjistrohen jo më vonë se një vit para zgjedhjeve dhe shumë prej tyre nuk patën kohë.
  Parlamenti u dominua përsëri nga opozita e majtë, si Yabloko me mandate të vetme , ashtu edhe LDPR në pakicë.
  Dhe sigurisht që lindi një konflikt... Pas zgjedhjes së kryetarit të Dumës së Shtetit, u miratua një votë mosbesimi ndaj qeverisë. Dhe përsëri u fol për fajësim. Këtë herë dy të tretat, do të ishte e lehtë për t'u mbledhur!
  Jelcin, pas hezitimit, vendosi të kthejë në karrige kryeministrin Primakov dhe zëvendëskryeministrin e parë Maslyukov .
  Koalicioni i majtë ra dakord për këtë, por kompetencat e presidentit u kufizuan përkohësisht. Dhe nuk ka pothuajse asgjë deri në zgjedhjet e reja. Pas negociatave brenda koalicionit, u vendos që të emërohet Primakov për president. Luzhkov u bë kryeministër. Dhe Zyuganov mori postin e kreut të degës legjislative! Kjo është, Super Skipper ! Sa i përket të resë, duhet të ishin miratuar edhe amendamentet e kushtetutës.
  Militantët u dëbuan nga Dagestan. Por ata nuk shkuan në Çeçeni. Aty shpërtheu një luftë civile. Rusia mbështeti Maskhadov dhe Kadyrov, kundër Basaev dhe Raduev .
  Primakov arriti të fitojë zgjedhjet presidenciale ruse në raundin e parë. Qeveria, megjithatë, mori kompetenca shtesë. Siç është edhe dega legjislative nën kontrollin komunist.
  Rritja ekonomike vazhdoi në Rusi, çmimet e naftës dhe gazit u rritën dhe industria u ringjall.
  Amerikanët, në përgjithësi si në realitet, pas sulmit terrorist të 11 shtatorit u përfshinë në Afganistan dhe u zhytën në Irak. Primakov u zgjodh lehtësisht për një mandat të dytë. Por në vitin 2008, ai humbi vendin e tij ndaj kryeministrit shumë të suksesshëm Yuri Luzhkov.
  Presidenti i ri vazhdoi politikën e mëparshme të aleancës me komunistët. Zyuganov u bë kryeministër.
  Për disa kohë, politika e jashtme kishte të bënte me partneritetin me Perëndimin dhe miqësinë me Kinën. Regjimi i Yanukovych është forcuar në Ukrainë. Pra, Luzhkov, ndryshe nga Putini, ndoqi një politikë më pro-ukrainase dhe vlerësoi bashkimin e shteteve sllave. Ukraina madje u bë pjesë e Bashkimit Euro-Aziatik në vitin 2016. Luzhkov shërbeu dy mandate dhe dha dorëheqjen. Zyuganov më në fund u bë president, duke fituar gjithashtu zgjedhjet mjaft lehtë. Zhirinovsky mori pjesë për herë të shtatë, të gjitha që nga viti 1991, dhe humbi përsëri.
  Në vjeshtën e vitit 2015, Rusia u përfshi në luftën në Siri dhe bombardoi atje. Trump erdhi në pushtet në Shtetet e Bashkuara. Zyuganov, pavarësisht nga komunizmi formal, vazhdoi kursin e tij të mëparshëm në ekonomi. Rusia, megjithë dominimin formal të Partisë Komuniste të Federatës Ruse, mbeti një vend tregu, demokratik dhe mesatarisht autoritar.
  Partneritet me Perëndimin dhe konkurrencë e moderuar. Ka një aleancë me Ukrainën, Bjellorusinë dhe Kazakistanin, por gjithashtu jo shumë të ngushtë. Në vitin 2020, Zyuganov u zgjodh për një mandat të dytë. Në përgjithësi, duke ulur pak rezultatin në prag të raundit të dytë. Dhe në Ukrainë, pasi u largua Yanukovych, Zelensky josistematik fitoi papritur. Nazarbayev gjithashtu u largua.
  Zyuganov tha se nuk do të ndryshojë kushtetutën dhe do të largohet pas mandatit të tij të dytë.
  Kështu, lideri i Partisë Komuniste të Federatës Ruse ende arriti të drejtojë Rusinë, duke treguar pak më shumë guxim. Dhe bota doli të ishte më e sigurt dhe më e qetë se në realitet.
  Kush është Putin? Si shkoi karriera e tij? Pasi Primakov u bë kryeministër, Putini u shkarkua si shumë i afërt me Jelcinin. Duke akuzuar, në veçanti, se FSB prishi pushtimin e militantëve në Dagestan. Putin mbeti i përfshirë në politikë për disa kohë. Ai kandidoi pa sukses për Dumën e Shtetit. Më pas u bë kryebashkiak i Shën Petersburgut.
  Por më pas u largua nga politika dhe u punësua në shërbimin e sigurimit të një kompanie private. Kaq pak njerëz e kujtonin më.
  Zhirinovsky në vitin 2020 shkoi në zgjedhjet presidenciale për herë të tetë dhe humbi përsëri me një rezultat modest. Por ai ka ende një fraksion në Dumën e Shtetit. Dhe madje Zyuganov i dha atij gradën e gjeneral-majorit pas zgjedhjeve të vitit 2020. Donald Trump humbi papritur zgjedhjet ndaj një rivali të ri demokrat. Merkel dha dorëheqjen herët. Dhe shëndeti i Lukashenkos është përkeqësuar ndjeshëm.
  Në vitin 2021, kozmonautët rusë më në fund fluturuan në Hënë. Dhe ata mbollën një flamur të kuq atje! Zyuganov shpalli Afonin si pasardhësin e tij zyrtar . Epo, në përgjithësi, jeta u kthye përsëri në një rreth.
  Siç e shohim, kolapsi i Rusisë nuk ndodhi as pa Putinin. Dhe drita nuk u kthye.
  
  
  
  
  
  
  NËSE MENSHIKOV DO TË VRISHTE NIKOLAIN
  . Në të cilën Rusia cariste fitoi Luftën e Krimesë. Menshikov u vra nga një plumb endacak dhe në vend të tij zuri një komandant më i aftë. Domethënë, ndodhi një aksident dhe ndryshoi rrjedhën e historisë.
  E kundërta e asaj me Makarov. Francezët dhe britanikët u mundën pjesë-pjesë. Dhe Rusia, pasi kapi një numër të madh të burgosurish dhe trofesh, rimarrë Krimenë.
  Türkiye u mund në Transkaukazi. Ajo i dha Rusisë Karsin, Erzurumin dhe pothuajse të gjithë Armeninë. Trupat ruse pushtuan Rumaninë. Megjithatë, nuk kishte nevojë të vazhdonte ofensivën. Sulltani kërkoi paqe. Në të njëjtën kohë, Austria pushtoi Bosnjën dhe Hercegovinën.
  Turqit ranë dakord t'i jepnin autonomi Serbisë, Bullgarisë, Malit të Zi dhe Rumania u bë vasal rus. Në të njëjtën kohë, Rusia mori edhe Armeninë: Karsin, Erzerumin, Tanrogun, duke zgjeruar zotërimet e saj në jug.
  Në Francë shpërthyen trazirat dhe filloi lufta civile dhe ajo nuk mund të dërgonte më trupa. Edhe Britania u largua nga konflikti. Mbretëria e Sardenjës u dobësua gjithashtu. Austria është forcuar. Austriakët pushtuan shpejt Mbretërinë e Sardenjës, duke konsoliduar dominimin e tyre mbi Italinë.
  Së shpejti Shamili u kap, duke i dhënë fund luftës në Kaukaz. Rusia bëri një paqe fitimprurëse me Kinën, duke marrë edhe më shumë territor sesa në historinë reale, kështu që autoriteti i armëve ruse ishte më i lartë.
  Nikolla i Parë nuk e mbështeti veriun në luftën kundër jugut. Përkundrazi, ai vendosi të ndihmonte jugorët së bashku me Britaninë për të forcuar pozitat e tyre në Alaskë.
  Rusia filloi të ndërtojë qytete dhe fortesa në territorin amerikan. Madje kishte edhe projekte hekurudhore për në Chukotka. Car Nikolla përshkroi shumë. Trupat ruse pushtuan Azinë Qendrore. Ky monark vdiq në 1867. Duke e lënë Rusinë të fuqishme dhe të begatë. Djali i tij Aleksandri nuk e hoqi robërinë, por vazhdoi të lëvizte në jug. Në veçanti, ai zhvilloi një luftë fitimtare me Turqinë dhe aneksoi Kostandinopojën në Rusi. Pastaj Mesopotamia.
  Përsëri lufta me Britaninë dhe disfata e britanikëve në Azi. Aleksandri i Dytë sundoi pak më gjatë , pa bërë reforma të rëndësishme, me përjashtim të gjyqësorit, dhe duke përmirësuar disi sistemin e menaxhimit.
  Heqja e skllavërisë nuk pasoi kurrë. Por Rusia aneksoi Iranin. Cari vdiq saktësisht njëzet vjet pas Nikollës së Parë në 1887. Aleksandri i Tretë sundoi vetëm për një kohë të shkurtër, deri në 1894, por arriti të aneksojë pothuajse të gjithë Indinë në Rusi. Dhe Nikolla II vazhdoi lëvizjen e tij në Indokinë dhe në vetë Kinën.
  Kishte një luftë me Japoninë. Në përgjithësi fitimtar. Dhe pushtimi i plotë i Kinës dhe Indokinës. Dhe depërtimi deri në Australi. Por në Evropë situata doli të ishte disi ndryshe.
  Perandoria Austriake aneksoi jugun e Francës. Dhe më pas ajo mundi Prusinë, duke kapur Gjermaninë jugore. Ishte Austria ajo që u bë hegjemoni botëror. Franca u dobësua shumë nga lufta civile. Prusia nuk mund të bashkohej. Austriakët përfundimisht morën dhe pushtuan të gjithë Prusinë, si dhe pjesë të Francës lindore. U formua një perandori e madhe që u zgjerua në Afrikë. Së shpejti austriakët pushtuan edhe Belgjikën, Holandën dhe shumë toka në Afrikë. Pastaj pati një luftë midis Austrisë dhe Rusisë kundër Britanisë. Ajo përfundoi me ndarjen e Afrikës midis austriakëve dhe rusëve.
  Perandori Franz u bë me të vërtetë monarku më i madh, duke tejkaluar Napoleon Bonapartin duke pushtuar pothuajse gjysmën e Afrikës dhe pjesën më të madhe të Evropës. Franca, gjithashtu, shpejt u pushtua plotësisht, së bashku me Spanjën dhe Portugalinë. Po, gjithçka shkoi mirë, por ...
  Trashëgimtari i perandorit Franz donte t'i aneksonte Serbinë vetes! Dhe në vitin 1920 filloi një luftë e madhe midis Rusisë së Nikollës II dhe Perandorisë së Madhe Austriake.
  E gjithë Europa është në anën e Austrisë. Përveç Britanisë, e cila nuk është aq e fortë sa në historinë reale, dhe pothuajse gjysma e Afrikës. Plus, Suedia kundërshtoi Rusinë. Dhe Norvegjia dhe Danimarka u kapën nën Perandorin Franz.
  Kjo ishte gjysma e telasheve. SHBA mbeti e ndarë dhe një fuqi e vogël. Por Britania ende kontrollonte Kanadanë dhe Austrinë. Dhe pas dy muajve të parë të hezitimit, ajo hyri në betejë edhe në anën e Austrisë.
  Kështu shpërtheu një luftë e madhe. Austria dhe Anglia kundër Rusisë.
  Sigurisht, Oleg Rybachenko është pikërisht atje. Dhe ai lufton si një hero i vërtetë dhe i papërkulur.
  Djali qëllon ushtrinë e huaj me automatik dhe këndon:
  - Himni i Atdheut këndon në zemrat tona,
  Nuk ka njeri më të bukur se ajo në gjithë universin...
  Shtrydhni më fort hedhësin e trarëve të kalorësit -
  Vdisni për Rusinë e dhënë nga Zoti!
  Dhe ai rreh veten, shkatërron me automatik një ushtri nga e gjithë Evropa dhe pjesërisht nga Afrika.
  Dhe djali nuk i dorëzohet vetes. Këtu ai hedh një granatë me gishtat e zhveshur dhe kërcit:
  - Nuk do të dorëzohemi dhe nuk do të dorëzohemi!
  Dhe përsëri djali lëshon një shpërthim vdekjeprurës dhe shkatërrues. Ai nuk dëshiron t'i dorëzohet kundërshtarit të tij.
  Dhe ai i këndon vetes:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Edhe një luan nuk mund të fitojë!
  Djali është një hero i vërtetë. E pathyeshme dhe e pathyeshme. Kalorës i Besimit! Edhe nëse jo i krishterë!
  Dhe kështu sulmi austriak u zmbraps.
  Austriakët dhe britanikët kanë tanke, por Rusia ka edhe mastodonët.
  Nikolla II ka ende një popullsi shumë më të madhe, duke marrë parasysh kolonitë. Konsideroni të gjithë Azinë, Evropën Lindore, pjesë të Ballkanit, më shumë se gjysmën e Afrikës.
  Pra, Rusia është superiore në numrin e këmbësorisë. Dhe ushtarët luftojnë me shumë guxim ...
  Dhe austriakët nuk mund të rezistonin dhe u dëbuan nga Varshava. Pastaj trupat ruse përparuan në Oder dhe pushtuan Prusinë Lindore. Ra gjithashtu Galicia, së bashku me Lvov. Przemysl u rrethua. Krakovi u çlirua.
  Pastaj doli që sllavët nuk donin të luftonin me rusët dhe po dorëzoheshin masivisht.
  Betejat treguan gjithashtu se tanket ruse më të lehta dhe të shkathëta ishin më efektive se tanket më të rënda dhe më të ngathët gjermanë. Dhe në aviacion, Rusia cariste është përgjithësisht një renditje e përmasave më e fortë se cilësia e britanikëve dhe austrisë.
  Trupat ruse rifilluan ofensivën e tyre pas një pauze. Ata morën si numra ashtu edhe aftësi.
  Budapesti u rrethua dhe u pushtua. Në det, Admirali Kolchak mundi britanikët dhe pushtoi Australinë. Në tokë, trupat ruse rrethuan dhe morën Berlinin. Dhe pastaj Vjena.
  Edhe Perandoria Austriake po e humbiste betejën në Afrikë. Edhe trupi anglez u mund. Po, gjërat ishin të pakëndshme për perandorin Adolf.
  Ai nguli kokën në vendin e gabuar dhe filloi të humbiste plotësisht. Si mund t'i rezistojë një pushteti të tillë?
  Pas rënies së Vjenës, rezistenca e austriakëve u bë qendrore. Dhe së shpejti rusët pushtuan të gjithë Evropën dhe Afrikën. Në të njëjtën kohë, një sulm në Kanada filloi nga Alaska. Humbën edhe britanikët.
  Britania e gjeti veten të izoluar dhe u përpoq të ulej në ishull.
  Por është e qartë se Rusia do të mbizotërojë duke nisur një ofensivë ajrore.
  Dhe ajo bombardoi pothuajse gjithçka që ishte në sipërfaqe. Dhe më pas një forcë zbarkimi u ul në tokë, e cila e solli Britaninë në nënshtrim.
  Kështu, e gjithë hemisfera lindore, si dhe Alaska dhe Kanadaja, u bënë ruse.
  Në përgjithësi, kjo është e mrekullueshme! Nikolai i dytë bëri një pauzë të përkohshme, duke tretur pasuritë. Shtetet e Bashkuara janë ende të ndara dhe jo shumë të forta, si shtetet e tjera të varura nga Rusia.
  Në vitin 1937, Car Nikolla II u rrëzua në një aeroplan. Froni u trashëgua nga Alexei II. Ndryshe nga historia reale, trashëgimtari ishte mjaft i shëndetshëm dhe i gëzuar. Dhe në vitin 1941, ai vendosi të pushtonte gjithçka që paraardhësit e tij nuk kishin arritur të kapnin.
  Duke lënë të shkojë në planet, Toka do të jetë tashmë një perandori. Dhe ushtria ruse u zhvendos së pari në shtetet veriore të Amerikës, dhe më pas në ato jugore. Shtetet e Bashkuara nuk ishin të forta dhe u kapën shpejt. Por Meksika doli të ishte më e lehtë për t'u pushtuar. Pastaj lëvizni lart. Një nga një, duke pushtuar një vend pas tjetrit. Brazili më i madh dhe më i fortë. Por ajo zgjati më pak se një muaj.
  Dhe kështu ata pushtuan Amerikën Latine dhe Zelandën e Re. Alesei i Dytë zbriti në histori si konsumatori i të gjitha pushtimeve ruse. Dhe tashmë në vitin 1947, kozmonautët rusë shkelën në Hënë. Dhe në 1958 në Mars! Në vitin 1961 në Venus. Në 1972 në Merkur, dhe në 1973 në hënat e Jupiterit. Në vitin 1975, në moshën 71-vjeçare, Aleksi II vdiq. I mbiquajtur Përfunduesi. Dhe djali i tij Nikolla III u bë mbret. Në vitin 1980, njeriu hyri në planetin e fundit, më të largët të Sistemit Diellor - Plutonin. Nikolla III nuk sundoi për një kohë të gjatë. Vdiq në vitin 1985. Dhe në fron u ngjit djali i tij Aleksandri i katërt. Një mbret i ri rreth njëzet e shtatë vjeç. Dhe mbreti urdhëroi të përgatiteshin për të kërcyer përtej Sistemit Diellor. Dhe ata filluan të ndërtonin anije yjesh dhe një raketë fotonike . Dhe së fundi, në 2017, filloi ekspedita e parë ndëryjore.
  
  Car NICHOLAS II KA FATIN E PRESIDENTIT PUTIN
  Shkrimtari dhe poeti i famshëm Oleg Rybachenko ndjeu se diçka nuk shkonte në botë. Njerëzimi mbetet i fragmentuar ashtu siç ishte. Numri i vendeve në planetin Tokë është vetëm në rritje. Dhe nëse dikush fiton ndikim, ajo është vetëm Kina totalitare, diktatoriale. Dhe Rusia, pas përfundimit të mbretërimit të Vladimir Putin, u zhyt në një krizë të thellë. Lufta në Kaukaz po shpërthen sërish, të majtët dhe nacionalistët po rebelohen. Ekonomia është sërish në rënie dhe krimi është në rritje. Dhe Rusia fillon të shpërbëhet.
  Pavarësisht fatit të tij fenomenal, Vladimir Putin nuk ishte kurrë në gjendje të krijonte një sistem politik të fortë, të qëndrueshëm ose një ekonomi të qëndrueshme dhe me rritje të shpejtë. Shumë probleme sociale dhe ndëretnike nuk u zgjidhën. Fati i rrallë i lejoi Putinit të ruante pamjen e prosperitetit. Por sapo u largua, të gjitha absceset e pashëruara u hapën menjëherë.
  Për më tepër, kërcënimi i luftës bërthamore është afruar! Bota është në kaos, Rusia po shkon në një luftë civile në shkallë të gjerë! Kjo duhet të rregullohet urgjentisht.
  Djali lexoi në një libër se ju mund të ndryshoni fatin e njerëzve dhe t'i ndryshoni vendet! Dhe ka një cigan të fuqishëm që mund t'ia bëjë këtë çdo personi.
  Pra, pse të mos e ktheni fatin dhe fatin e Putinit dhe Nikollës II?
  Për më tepër, nëse Nikolla II është aq fenomenal i suksesshëm sa Putini, atëherë rrjedha e historisë do të ndryshojë. Dhe në shekullin e njëzet e një, Romanovët do të sundojnë në Rusi. Kjo do të thotë se Putini nuk do të ketë nevojë për fat. Ose të paktën Rusia ka fatin e Putinit.
  Dhe në shekullin e njëzetë, fati i Rusisë cariste është shumë i nevojshëm.
  Shkrimtari i njohur vendosi të shkonte te gruaja cigane. Për fat të mirë, adresa e saj ishte në internet dhe intuita e zhvilluar i tha shkrimtarit dhe poetit se ajo nuk ishte aspak sharlatane.
  Në të vërtetë, cigani nuk është i thjeshtë. Ai jeton në një rezidencë në Moskë dhe duket rreth njëzet vjeç, megjithëse ka treguar pasuri që nga kohërat sovjetike. Mund ta shihni menjëherë vajzën e përjetshme me flokë kaçurrela të zeza - ajo është e jashtëzakonshme!
  Oleg Rybachenko e pyeti:
  - Bëj një vepër të mirë! Ndryshoni fatin e Vladimir Putinit dhe Nikollës II!
  Vajza e re cigane përgjithmonë shikoi Oleg Rybachenko dhe u përgjigj:
  - Është mirë që nuk jeni egoist dhe do të hiqni dorë jo për veten tuaj, por për vendin e Rusisë! Dhe është edhe më mirë që keni energji të pasur dhe një imagjinatë të paparë, të pabesueshme, mbinjerëzore!
  Cigani i shkeli syrin dhe vazhdoi:
  - Të ndryshosh kaq shumë historinë nuk është e lehtë as për mua! Por ju, pronari i fantazisë më të fortë dhe më të pasur në botë, mund të më ndihmoni!
  Oleg Rybachenko pohoi me kokë në pajtim:
  - Unë jam gati për çdo gjë! Dhe unë do të plotësoj çdo kërkesë!
  Cigani i ri tundi me kokë dhe tha:
  -Do të të kthej në një djalë rreth dymbëdhjetë vjeç dhe do të rritesh jashtëzakonisht ngadalë dhe nuk do të bëhesh kurrë më i vjetër se katërmbëdhjetë vjeç në trup. Do të të dërgoj në një botë paralele, ku së pari do të bëhesh skllav!
  Oleg Rybachenko tha në marrëveshje:
  - Jam gati!
  Cigani tundi kokën dhe vazhdoi:
  - Do të duhet të më marrësh nëntë gurë artifakt: të zi, të bardhë, të kuq, portokalli, të verdhë, jeshile, blu, vjollcë, vjollcë. Dhe përveç kësaj, artefakti i dhjetë është kurora e Koshchei!
  Është e vështirë, por do të kesh trupin përgjithmonë të ri, të shpejtë, të fortë, elastik të një djali luftëtar. Dhe plus një intelekt të jashtëzakonshëm dhe një dhuratë fenomenale e imagjinatës. Herët a vonë, ju do të mbledhni objekte dhe do të ktheheni në botën tuaj. Dhe përgjithmonë do të jeni në trupin e një djali fenomenal të fortë dhe të shpejtë rreth katërmbëdhjetë vjeç, dhe do të jetë e pamundur të të vrasësh. Dmth do të marrësh si shpërblim edhe pavdekësinë!
  Oleg Rybachenko pohoi me kokë në pajtim:
  - Për këtë mund të ëndërrohet vetëm!
  Shtriga e re përgjithmonë tha:
  - Por dhjetë artefakte janë të miat, dhe vetëm të miat! Ata do të më japin një forcë të tillë që ju do ta meritoni më shumë se pavdekësinë! Ndërkohë do të të vë në gjumë e ti do të zgjohesh si rob në gurore. Dhe pastaj zgjuarsia juaj do t'ju tregojë se si të dilni nga kjo!
  Kur të lëvizni, unë do të jem në gjendje të ndryshoj fatin, fatin dhe fatin e Presidentit Putin dhe Carit Nikolla II. Do të mbledhësh artefakte nga botë të ndryshme për mua, dhe ndërkohë, nga fillimi i shekullit të njëzetë, historia e Rusisë do të shkojë ndryshe. Kjo do të thotë, edhe nëse nuk i mbledhni artefaktet - nëntë gurë dhe kurorën e Koshchei, Cari i Rusisë Nikolla II do të marrë ende fat, fat dhe fat të Presidentit rus Vladimir Vladimirovich Putin!
  Oleg Rybachenko buzëqeshi gjerësisht dhe u përgjigj:
  -Kjo eshte mire! Në botën e re, do të jem i qetë se rrjedha e historisë më në fund ka ndryshuar për mirë! Dhe se Rusia do të jetë në gjendje të rivendosë rendin në të gjithë botën dhe të bëhet një vend hegjemonist! Dhe një hegjemon absolut!
  Cigani i ri përgjithmonë urdhëroi:
  - Shtrihu në divan!
  Oleg Rybachenko u shtri.
  Vajza magjistare bërtiti:
  - Tani fle! Do të zgjoheni në një botë tjetër.
  Sytë e Oleg Rybachenko u mbyllën dhe ai pothuajse menjëherë ra në gjumë.
  Cigani nxori përbërësit e ruajtur paraprakisht nga enët dhe filloi të përgatiste ilaçin. Ajo ndezi gazin nën kazanin e parapërgatitur për magji. Dhe ajo filloi të hidhte gjëra të ndryshme atje, duke bërë magji. Në të njëjtën kohë, vajza e përjetshme nxori një kuvertë letrash nga xhepi dhe këndoi:
  - Oh, fati, fati, ndihmo Nikolai! Fat i mirë nga Putini, ejani Car Romanov!
  Le të fitojë Romanov
  Rregulla si Genghis Khan...
  Të sjellë fat,
  Putin duke vjedhur një dhuratë!
  
  Është më mirë për Rusinë
  Nikolla Cari i Madh...
  Genghis Khan do të bëhet më i ftohtë
  Bëhu si Vladimir Putin!
  Kazani filloi të vlonte dhe ilaçi filloi të flluskonte në të. Cigani shtroi letrat, bëri një magji dhe e hodhi kuvertën në mjegullën që vlonte... Një blic super i ndritshëm shkëlqeu, si nga një mijë foto blitze . Oleg Rybachenko i fjetur u zhduk... Dhe më pas, pasi u ndez, u zhduk edhe kazani.
  Salla e gjerë ku magjistarja e madhe hodhi magjinë e saj u bë bosh dhe e qetë!
  Shtriga e re përgjithmonë tha:
  - Epo! Ndryshova rrjedhën e historisë dhe është mirë! Dhe nëse ky idealist është me fat dhe mbledh artefakte, atëherë unë do të bëhem aq i fuqishëm sa vetë Satani do të më ketë zili!
  Dhe magjistarja cigane shkëlqente me sy smeraldi!
  Dhe ndodhi një mrekulli!
  Çfarë e priste vërtet Nikollën II... Në të vërtetë, shumëçka ka ndryshuar. Nuk pati asnjë përleshje të përgjakshme gjatë kurorëzimit. Dhe zgjerimi në Kinë ishte i suksesshëm. Lufta me Japoninë, natyrisht, ndodhi. Kjo ishte përgjithësisht e pashmangshme historikisht. Është e qartë se përbindëshi përballë samurait duhej të ishte çarmatosur dhe shkatërruar. Dhe nga kjo nuk ka shpëtim. Ju nuk mund të lini rrezik në kufijtë tuaj.
  Japonia ishte e para që filloi luftën, por përpjekja e saj për të sulmuar anijet ruse ishte e pasuksesshme. Rusët nuk morën dëme të konsiderueshme dhe një duzinë shkatërrues të Tokës së Diellit në rritje u fundosën.
  "Varyag" gjithashtu arriti të shpëtojë nga rrethimi. Që doli të ishte një sukses i madh. Dhe admirali Makarov mbërriti shpejt në det dhe le të shkatërrojmë japonezët. Dhe gjenerali Kuropatkin mundi samurai në tokë dhe pushtoi plotësisht të gjithë Gadishullin Korean.
  Dhe madje Car Nikolla II mori një vendim: ai duhej të qëndronte i sigurt nga Japonia përgjithmonë! Por si? Po, trupat tokësore dhe aneksohen tërësisht në Rusi si një provincë.
  Dhe pastaj një betejë vendimtare u zhvillua në det, ku flota japoneze u përfundua më në fund nga Admirali Makarov.
  Në betejë morën pjesë edhe katër vajza! Këmbëzbathur dhe me bikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. Katër bukuroshe që, duke tundur saberat, hipin në anijen më të madhe të samurait.
  Natasha pret japonezët dhe bërtet:
  - Do të lyhesh, syngusht!
  Zoya preu një samurai tjetër dhe tha:
  - Dhe sytë e tu janë safir!
  Natasha, duke drejtuar mullirin, konfirmoi:
  - Sigurisht po! Sigurisht po!
  Dhe pastaj Aurora e mori përsëri dhe e goditi japonezin në mjekër me thembër të zhveshur. Ajo theu nofullën e tij dhe bërtiti:
  - Ura për mëmëdheun!
  Svetlana e mori atë, preu kokën e samurait dhe tha:
  - Për Carin Nikolla II!
  Po, sigurisht, shumë varet nga fati. Në veçanti, Admirali Makarov mbeti gjallë. Dhe ai doli të ishte Ushakovi i dytë. Sa me mjeshtëri komandon. Ai vetë është në një kryqëzor celular, ai mund të vazhdojë me gjithçka. Dhe japonezët, të cilët, nga rruga, nuk kishin një avantazh të madh në armë, u rrahën në seksione dhe taktikisht.
  Aftësia e një gjenerali ose komandanti detar mbizotëron mbi një avantazh të vogël numerik.
  Për më tepër, në këtë kohë japonezët ishin më të dobët në numër. Pra, Makarov i thyen ata. Forcon luftime të ngushta, ku anijet ruse me predha blinduese janë shumë më të forta.
  Dhe japonezët janë mposhtur. Dhe vajzat kapin një anije tjetër samurai. Dhe mbi të fluturon flamuri i perandorisë cariste!
  Çfarë janë japonezët? A nuk jeni shumë të mirë me fat? Nikolla II mori fatin e Vladimir Putinit dhe gjithçka shkoi aq mirë për të!
  Po vajzat? Katër bukuroshet me bikini janë shtrigat vendase që vendosën të luftojnë për mbretin, edhe pse zakonisht nuk kanë lidhje me këtë botë.
  Por në këtë rast, është e nevojshme të ndihmohet populli rus. Dhe kjo është për shkak të fatit të Putinit. Ai nuk do ta kishte kapur kurrë Krimenë pa gjuajtur një goditje, nëse jo për të njëjtat katër vajza shtrigash. Ata ndihmuan të ndodhte një mrekulli. Por nëse Rusia kishte nevojë ta largonte Krimenë nga populli vëllazëror, është ende një pyetje. Por aneksimi i Kinës në Perandorinë Ruse është një ide e shkëlqyer! Imagjinoni sa subjekte do të ketë Cari rus - ai mund të shtypë gjithë botën!
  Me pak fjalë, vajzat këtu nuk po e humbin kohën kot. Dhe tashmë luftanija e re po sulmohet.
  Dhe përsëri ai kapet. Dhe saberat në duart e bukurosheve thjesht ndezin, dhe ato janë kaq të mprehta. Dhe kaq shumë japonezë ishin të përzier.
  Beteja në det përfundoi me fundosjen përfundimtare të skuadronit japonez dhe kapjen e admiralit Togo.
  Dhe zbarkimi filloi. Nuk kishte mjaft anije me avull dhe transporte. Dhe ata përdorën varka të gjata, i transportuan në kryqëzorë dhe luftanije dhe bënë shumë gjëra të tjera. Cari urdhëroi përdorimin e flotës tregtare gjatë zbarkimit.
  Trupat ruse mposhtën sulmin e samurajve që u përpoqën t'i hidhnin nga maja e urës. Por ushtria cariste qëndroi me guxim. Dhe sulmi masiv u zmbraps me humbje të mëdha.
  Gjatë sulmit, vajzat shtriga prenë me sabera dhe hodhën granata kundër armikut me këmbë të zbathura.
  Ata janë sigurisht në vendet më të rrezikshme. Dhe si filluan të gjuanin me automatikë. Çdo plumb është në shënjestër.
  Natasha qëlloi, hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Askush nuk është më i ftohtë se unë!
  Zoya, duke gjuajtur një mitraloz, hodhi dhuratën e vdekjes me gishtat e saj të zhveshur dhe kërciti:
  - Për Carin Nikolla II!
  Aurora, duke vazhduar të gjuante nga mitralozat dhe duke u hedhur lart, u përplas dhe tha:
  - Për Rusinë e Madhe!
  Svetlana, duke vazhduar të godasë armikun, tha në mënyrë agresive, duke nxjerrë dhëmbët, duke hedhur një granatë me thembër të zhveshur:
  - Për perandorinë mbretërore!
  Luftëtarët vazhduan të rrihnin e të shihnin. Ata kanë një shpërthim të tillë energjie. Ata qëllojnë veten dhe shkatërrojnë samurain që përparon.
  Janë tashmë mijëra, dhjetëra mijëra japonezë të vrarë prej tij.
  Dhe samurai i mundur ikën... Vajzat janë shumë vdekjeprurëse kundër tyre.
  Dhe rusët po i presin samurajt me bajoneta...
  Sulmi është zmbrapsur. Dhe trupat e reja ruse zbarkojnë në bregdet. Kreu i urës po zgjerohet. Jo keq, sigurisht, për perandorinë cariste. Një fitore pas tjetrës. Dhe admirali Makarov do të ndihmojë gjithashtu me armët e tij. Duke fshirë japonezët.
  Dhe tani trupat ruse tashmë po lëvizin nëpër Japoni. Dhe orteku i tyre nuk mund të ndalet. E presin armikun copa-copa dhe e godasin me bajoneta.
  Natasha, duke sulmuar samurain dhe duke i copëtuar me sabera, këndon:
  - Ujqërit e bardhë dynden! Vetëm atëherë gara do të mbijetojë!
  Dhe si ai hedh një granatë me gishtërinjtë e tij të zhveshur!
  Zoya këndon së bashku me agresionin e ashpër. Dhe gjithashtu duke hedhur me këmbët e tij zbathur diçka unike, vdekjeprurëse:
  -Të dobëtit vdesin, vriten! Mbrojtja e mishit të shenjtë!
  Agustini, duke qëlluar mbi armikun, duke prerë me shpata dhe duke hedhur granata me gishtat e saj të zhveshur, bërtet:
  - Lufta po zhvillohet në pyllin e harlisur, kërcënime vijnë nga kudo!
  Svetlana, duke gjuajtur dhe hedhur dhuratat e vdekjes me këmbët e saj zbathur, e mori atë dhe bërtiti:
  - Por ne gjithmonë e mundim armikun! Ujqërit e bardhë përshëndesin heronjtë!
  Dhe vajzat në kor, duke shkatërruar armikun, këndojnë, duke hedhur armë vdekjeprurëse me këmbët e tyre të zbathura:
  - Në një luftë të shenjtë! Do të jetë fitorja jonë! Flamuri perandorak përpara! Lavdi heroit të rënë!
  Dhe përsëri vajzat qëllojnë dhe këndojnë në një ulërimë shurdhuese:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Askush nuk do të na mundë! Ujqërit e bardhë shtypin armikun! Ujqërit e bardhë - përshëndetje për heronjtë!
  Vajzat ecin dhe vrapojnë... Dhe ushtria ruse po shkon drejt Tokios. Dhe japonezët po vrasin veten dhe po kositen. Ushtria ruse po lëviz. Dhe një fitore pas tjetrës.
  Car Nikolla me të vërtetë nxori një biletë me fat. Trupat ruse tashmë kanë filluar të sulmojnë kryeqytetin japonez. Dhe është e gjitha kaq e mrekullueshme.
  Vajzat këtu, natyrisht, janë përpara të gjithëve dhe presioni dhe bëmat e tyre janë në një lartësi të madhe.
  Sidomos kur hedhin granata me këmbë zbathur. Kjo në përgjithësi shkakton tronditje dhe frikë tek samurai.
  Por ja ku po i ngjiten murit të kryeqytetit japonez. Dhe ata presin njerëz dhe kuaj në lakra. Ata dërrmuan kundërshtarët e tyre në copa. Vajzat po vijnë, duke bërtitur dhe duke qeshur! Dhe me takat e tyre të zhveshura të godasin në mjekër. Japonezët po fluturojnë me kokë poshtë. Dhe ata bien në kunjat e tyre.
  Dhe luftëtarët tundin shpatat e tyre edhe më fuqishëm.
  Dhe samurai pëson disfatë pas disfate. Kështu, trupat ruse morën Tokion.
  Mikado vrapon i frikësuar, por nuk mund të fshihet askund. Dhe kështu vajzat e marrin rob dhe e lidhin!
  Fitore e madhe! Perandori japonez nënshkruan një abdikim në favor të Nikollës II. Titulli i Carit Rus është zgjatur ndjeshëm. Koreja, Mongolia, Mançuria, Ishujt Kuril, Tajvani dhe vetë Japonia bëhen provinca ruse. Edhe pse Japonia ka një autonomi të vogël, të kufizuar. Por perandori i saj është rus, një car autokratik!
  Nikolla II mbetet një monark absolut, i pakufizuar nga asgjë. Ai është Car Autokratik!
  Dhe tani edhe Perandori i Japonisë, Rusia e Verdhë, Bogdykhan, Khan, Kagan, e kështu me radhë, kështu me radhë, kështu me radhë...
  Po, më shumë fat. Vini re se fati e lejoi Putinin të pushtonte kaq shumë! Shekulli njëzet e një, mjerisht, nuk është shumë i përshtatshëm për kapje!
  Çfarë përfitimi ka Rusia nga fakti që armiku i Putinit, McCain, vdiq nga kanceri në tru? Fati, natyrisht, është kolosal, as nuk mund ta imagjinoni me qëllim - që armiku juaj të vdesë një vdekje kaq e keqe dhe e pakëndshme!
  Por kthimi specifik për Rusinë është zero.
  Por për Nikollën II, një fat dhe fat i tillë i Putinit u shndërrua në fitime të mëdha territoriale. Por në të vërtetë, pse pasuria duhet t'i japë dhurata Putinit? Epo, nga fakti që Sobchak vdiq në një kohë të tillë dhe nuk ishte e nevojshme t'i jepej posti i kreut të gjykatës kushtetuese, si është mirë për Rusinë?
  Dhe Car Nikolla II i Gjithë Rusisë është një person i jashtëzakonshëm. Natyrisht, pas një fitoreje kaq të madhe, fuqia dhe autoriteti i tij u forcua. Kjo do të thotë se disa reforma mund të kryhen. Sidomos në Ortodoksi! Lejoni fisnikët të kenë katër gra, si në Islam. Dhe gjithashtu për t'u dhënë të drejtën e një gruaje të dytë ushtarëve si shpërblim për bëmat e tyre dhe shërbimin besnik.
  Reformë e mbarë! Meqenëse numri i njerëzve të besimeve të tjera dhe të huajve në perandori është rritur, atëherë numri rus duhet të rritet. Dhe si ta bëjmë atë? Në kurriz të grave të kombeve të tjera. Në fund të fundit, nëse një rus merr tre gra kineze për gra, atëherë ai do të ketë fëmijë prej tyre, dhe kush do të jenë këta fëmijë nga kombësia?
  Sigurisht rusisht nga ana e babait tim! Dhe kjo është e mrekullueshme! Nikolla II, me një mendje progresive, ishte më fetar në pamje sesa në shpirt. Dhe sigurisht që fenë e vuri në shërbim të shtetit dhe jo anasjelltas!
  Nikolla II forcoi kështu autoritetin e tij midis elitës. Burrat e kanë kërkuar këtë për një kohë të gjatë. Dhe ai përshpejtoi Rusifikimin e periferive.
  Epo, as priftërinjtë nuk e kishin problem. Për më tepër, besimi u dobësua në shekullin e njëzetë. Dhe feja i shërbeu mbretit, duke mos besuar vërtet në Zot!
  Dhe fitoret ushtarake e bënë Nikollën popullor në mesin e njerëzve, dhe ai, i mësuar me autoritarizëm, nuk donte veçanërisht ndryshime. Rusët nuk njohën kurrë ndonjë fuqi tjetër!
  Dhe ekonomia po lulëzon, pagat po rriten. Çdo vit ka një rritje prej dhjetë për qind. Vërtet, pse të ndryshojë?
  Në vitin 1913, Car Nikolla, në 100 vjetorin e Romanovëve, e reduktoi edhe një herë ditën e punës në 10,5 orë, dhe të shtunave dhe ditëve të para pushimeve, madje në 8 orë. Është rritur edhe numri i fundjavave dhe festave. Filloi të festohej si ditë pushimi dhe data e dorëzimit të Japonisë. Dhe ditëlindja e mbretit, ditëlindja e mbretëreshës dhe dita e kurorëzimit.
  Pasi doli se trashëgimtari i fronit kishte hemofili, Car Nikolla mori veten një grua të dytë. Kështu, çështja e trashëgimisë në fron u zgjidh.
  Por një luftë e madhe po afrohej. Gjermania ëndërronte të riformonte botën. Megjithatë, Rusia cariste ishte gati për luftë.
  Në vitin 1910, rusët aneksuan Pekinin dhe zgjeruan perandorinë e tyre. Britania ra dakord për këtë në këmbim të një aleance kundër Gjermanisë.
  Ushtria mbretërore ishte më e shumta dhe më e fuqishme. Numri i saj në kohë paqeje arriti në tre milionë e një mijë regjimente. Gjermania kishte vetëm gjashtëqind mijë në kohë paqeje. Plus Austro-Hungaria, por trupat e saj nuk janë gati luftarake!
  Por gjermanët ende po planifikojnë të luftojnë me Francën dhe Britaninë. Dhe ku mund të vizatojnë dy fronte?
  Rusët kanë tanket e para të lehta në botë "Luna"-2 në prodhim masiv. Dhe bombarduesit me katër motorë "Ilya Muromets" dhe luftëtarët me mitralozë "Alexander" dhe shumë më tepër. Dhe sigurisht një flotë e fuqishme.
  Gjermania nuk ka forca të barabarta.
  Dhe gjermanët ende vendosën të sulmojnë Belgjikën dhe të anashkalojnë Parisin. Këtu nuk kishte asgjë për ta.
  Por lufta filloi gjithsesi. Gjermania bëri lëvizjen e saj fatale. Dhe trupat e saj u zhvendosën në Belgjikë. Vetëm forcat janë të pabarabarta. Trupat ruse tashmë po lëvizin nëpër Prusi dhe Austro-Hungari. Dhe tanku Luna-2 me një shpejtësi prej 40 kilometrash është tashmë një forcë kolosale.
  Për më tepër, vini re se Car Nikolla ishte me fat që filloi lufta. Vetë Cari nuk do ta kishte sulmuar Gjermaninë. Dhe kështu në anën ruse ka një epërsi të madhe, dërrmuese në forca, tanke, epërsi në artileri dhe aviacionin më të mirë në sasi dhe cilësi. Dhe një ekonomi më e fortë, pasi ishte e mundur të shmangej recesioni i shkaktuar nga revolucioni dhe disfata në luftë. Dhe kështu gjatë gjithë kohës ka një ngritje dhe sukses pas suksesi.
  Është e qartë se gjermanët ishin nën sulm. Dhe pastaj ata vetë u ngjitën me forcat kryesore, kundër Francës dhe Britanisë. Ku duhet të shkojnë?
  Merre Italinë dhe shpalli luftë Austro-Hungarisë! E vetmja plus është se Turqia hyri në luftë kundër Rusisë. Por kjo është edhe më mirë për mbretin, ai më në fund mund të marrë për vete Kostandinopojën dhe ngushticat! Kështu që...
  besimtarë amtare të rinj përjetësisht Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana në betejë! Dhe ata tashmë do t'ju godasin! Pra do godasin edhe gjermanët edhe turqit!
  Shkrimtari dhe poeti Oleg Rybachenko u zgjua. Përgjithmonë, magjistarja e re e përmbushi premtimin e saj, duke i dhënë Nikolas II fatin e Vladimir Putinit dhe tani Oleg Rybachenko duhet ta përmbushë të tijin. Zgjimi nuk ishte i lehtë. Trupi i djalit u godit nga një kamxhik i fortë. Djali u hodh lart. Po, Oleg Rybachenko tani është një djalë muskuloz, i lidhur me zinxhirë nga krahët dhe këmbët e tij. Ju mund të shihni një trup të nxirë të zi, të thatë dhe me muskuj, me muskuj të spikatur. Një skllav vërtet i fortë dhe i guximshëm, me lëkurë të fortë që është aq e ngurtësuar sa rrahja e mbikëqyrësit nuk mund ta presë. Vrapon në mëngjes me djemtë e tjerë, duke u ngritur nga zhavorri ku skllevërit e rinj flenë krejtësisht lakuriq dhe pa batanije. Vërtetë, këtu është ngrohtë, klima është si Egjipti. Dhe djali është i zhveshur, vetëm zinxhirë. Megjithatë, ato janë mjaft të gjata dhe praktikisht nuk ndërhyjnë në ecjen ose punën. Por ju nuk mund të bëni një hap të madh në to.
  Para se të hani, shpëlani duart në rrjedhë. Ju merrni një racion: oriz pure dhe copa të kalbura peshku. Megjithatë, për një skllav të uritur, kjo duket si një delikatesë. Dhe pastaj shkoni në minierë. Dielli nuk ka lindur ende në mëngjes dhe është mjaft e këndshme.
  Këmbët e zbathura të djalit janë bërë të vrazhda dhe me brirë aq shumë sa guralecët e mprehtë nuk i lëndojnë fare, madje gudulisin këndshëm.
  Gurore ku punojnë fëmijët nën gjashtëmbëdhjetë vjeç. Sigurisht që kanë makina dhe mjete më të vogla. Por ju duhet të punoni pesëmbëdhjetë, gjashtëmbëdhjetë orë, ashtu si të rriturit.
  Erë erë e keqe, kështu që ata lehtësohen pikërisht në thëngjill. Puna është e thjeshtë: copëtoni gurët me kazma, pastaj mbajini në shporta ose në barela. Ndonjëherë ju duhet të shtyni edhe karrocën. Zakonisht djemtë e shtyjnë nga dy dhe tre. Por Oleg Rybachenko është zgjedhur i vetëm sepse është shumë i fortë. Dhe kazmën e mban në duar si i rritur. Ai duhet të kryejë një detyrë shumë më të madhe se pjesa tjetër.
  Është e vërtetë që ju japin gjithnjë e më shpesh. Tre herë në ditë, jo dy herë.
  Djali skllav, trupi i të cilit ka banuar Oleg Rybachenko, është këtu për disa vite tani. Të bindur, punëtor, të gjitha lëvizjet praktikohen deri në automatik. Vërtet mallkuar i fortë, elastik dhe praktikisht nuk njeh lodhje. Por në të njëjtën kohë, djali mezi rritet dhe tani duket jo më shumë se dymbëdhjetë, me gjatësi mesatare për këtë moshë.
  Por forca... Për disa të rritur. Një hero i ri. E cila, megjithatë, me sa duket nuk do të bëhet kurrë një i rritur dhe ai nuk do të rrisë mjekrën.
  Dhe faleminderit Zotit! Si shkrimtar dhe poet, Oleg Rybachenko nuk i pëlqente të rruhej. Ti punon për vete dhe i thyen gurët, i shkërmoq. Dhe në karrocë. Pastaj e çoni në karrocë. Është e vështirë ta shtysh atë dhe fëmijët e bëjnë këtë me radhë.
  Djemtë këtu janë pothuajse të zinj, por tiparet e fytyrës së tyre janë ose evropiane, hindu ose arabe. Për më tepër, ka shumë të tjera evropiane.
  Oleg i shikon më nga afër. Skllevërit nuk lejohen të flasin, i rrahin me kamxhik.
  Oleg Rybachenko gjithashtu hesht për momentin. Dhe ai studion. Këtu, përveç mbikëqyrësve meshkuj, ka edhe femra. Ata janë gjithashtu mizorë dhe rrihen me kamxhik.
  Për më tepër, jo të gjithë djemtë kanë lëkurë aq të fortë sa ajo e Oleg. Shumë njerëz shpërthejnë dhe gjakosen. Dhe rojet mund t'ju rrahin për vdekje. Puna është shumë e vështirë dhe djemtë, sidomos kur lind dielli, fillojnë të djersiten shumë.
  Dhe këtu nuk ka një diell, por dy. Dhe kjo e bën ditën shumë të gjatë. Dhe ka shumë punë. Djemtë nuk kanë kohë për të fjetur dhe për t'u çlodhur. Ky është një mundim i madh për ta.
  Oleg Rybachenko punoi për veten e tij, duke copëtuar dhe ngarkuar mekanikisht. I trazuar per vete...
  Dhe ai imagjinoi një foto të asaj që po ndodhte pasi Nikolla II fitoi suksesin e Presidentit rus Vladimir Putin.
  Natasha, Zoya, Aurora dhe Svetlana sulmojnë austriakët në Przemysl. Trupat ruse morën menjëherë Lvov. Dhe ata sulmojnë kështjellën më të fortë.
  Vajzat janë këmbëzbathur dhe me bikini, duke nxituar me shpejtësi nëpër rrugët e qytetit.
  Ata i presin austriakët dhe hedhin disqe të vogla me këmbë zbathur.
  Në të njëjtën kohë, vajzat këndojnë:
  - Car Nikolla është mesia ynë,
  Një sundimtar i frikshëm i Rusisë së fuqishme...
  E gjithë bota po dridhet - ku do të shkojë -
  Për Nikolai me një këngë përpara!
  Natasha pret austriakët, hedh një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe fillon të këndojë:
  - Për Rusinë!
  Zoya gjithashtu shtyp armiqtë e saj dhe këndon së bashku me aplomb:
  - Për perandorinë mbretërore!
  Dhe një granatë e hedhur nga këmba e saj zbathur fluturon! Kjo është një vajzë vrasëse. Mund të shtypni nofullën tuaj dhe të pini detin!
  Dhe Aurora gjithashtu hedh një disk me gishtat e saj të zhveshur, i shpërndan austriakët dhe kërcit:
  - Për madhështinë e Rusisë!
  Dhe ai do të nxjerrë dhëmbët e tij shumë të mprehtë! Që shkëlqejnë si fanta.
  Svetlana gjithashtu nuk harron të dorëzohet dhe vrumbullon:
  - Rusia e Nikollës së Shenjtë dhe të Pamposhtur!
  Vajza tregon një pasion të jashtëzakonshëm. Dhe me këmbë zbathur hedh gjithçka dhe hedh dhurata!
  Natasha, duke qëlluar dhe copëtuar dhe duke hedhur armë vdekjeprurëse me këmbët e saj të zbathura, kërcit:
  - Unë e dua Rusinë time! Unë e dua Rusinë time! Dhe unë do t'ju pres të gjithëve!
  Dhe Zoya gjithashtu gjuan dhe bërtet, duke hedhur diçka shpërthyese me gishtat e saj të zhveshur:
  - Cari i madh Nikolla! Le të jenë të tij edhe malet edhe detet!
  Aurora, duke bërtitur me tërbim të egër, të tërbuar dhe duke hedhur dhurata me gishtat e saj të zhveshur, bërtet:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Askush nuk do të na mundë! Vajzat e guximshme shtypin armiqtë me këmbë të zbathura dhe taka të zhveshura!
  Dhe përsëri vajzat janë në një nxitim të egër. Ata kapin Przemysl në lëvizje dhe këndojnë, duke kompozuar ndërsa shkojnë;
  Rusia jonë e shenjtë është lavdëruar,
  Ka shumë fitore në të ardhmen...
  Vajza vrapon zbathur
  Dhe ajo nuk është më e bukur në botë!
  
  Ne jemi Rodnoverki i guximshëm ,
  Shtrigat janë gjithmonë këmbëzbathur...
  Vajzat i duan shumë djemtë
  Bukuria e tij e egër!
  
  Nuk do të dorëzohemi kurrë
  Le të mos dorëzohemi para armiqve tanë...
  Edhe pse këmbët tona janë të zhveshura,
  Do të ketë shumë mavijosje!
  
  Është më mirë që vajzat të nxitojnë
  Zbathur në të ftohtë...
  Ne jemi vërtet këlyshë ujku
  Mund ta godasim me grusht!
  
  Ne nuk mund të ndalemi
  Një turmë e frikshme Fritz...
  Dhe ne nuk veshim këpucë
  Satani ka frikë nga ne!
  
  Vajzat i shërbejnë Zotit Rod,
  E cila, natyrisht, është e mrekullueshme ...
  Ne jemi për lavdi dhe liri,
  Kaiser do të jetë pak i keq!
  
  Për Rusinë, e cila është më e bukur se të gjithë,
  Luftëtarët po ngrihen ...
  Kemi ngrënë qull me yndyrë
  Luftëtarët nuk përkulen!
  
  Askush nuk mund të na ndalojë
  Fuqia e vajzave është gjigante...
  Dhe ai nuk do të derdhë lot,
  Sepse ne jemi talent!
  
  Asnjë vajzë nuk mund të përkulet,
  ato janë gjithmonë të forta...
  Ata luftojnë ashpër për Atdheun,
  Le të realizohet ëndrra juaj!
  
  Do të ketë lumturi në univers
  Dielli do të jetë mbi Tokë...
  Me urtësinë tënde të pakorruptueshme,
  Bajoneta Kaizer!
  
  Dielli gjithmonë shkëlqen mbi njerëzit,
  Mbi vendin më të gjerë,
  Të rritur dhe fëmijë të lumtur,
  Dhe çdo luftëtar është një hero!
  
  Nuk ka kurrë shumë lumturi
  Besoj se jemi me fat...
  Lëreni motin e keq të zhduket -
  Dhe turp për armiqtë!
  
  Raca jonë Zoti është kaq suprem,
  Nuk ka njeri me te bukur se Ai...
  Ne do të bëhemi më të lartë në shpirt,
  Që i keqi t'i vjellë të gjithë!
  
  Le të mposhtim armiqtë tanë, besoj
  Zoti i bardhë, rus është me ne...
  Ideja do të jetë një gëzim,
  Mos lejoni që e keqja të hyjë në pragun tuaj!
  
  Epo, me pak fjalë, për Jezusin,
  Ne do të jemi gjithmonë besnikë...
  Ai është një Zot rus, dëgjo,
  Ai gënjen se Ai është një Satana Jude!
  
  Jo, në fakt, Zoti i Plotfuqishëm,
  Familja jonë kryesore më e shenjtë...
  Sa i besueshëm është Ai çatia,
  Dhe Biri i tij-Perëndia Svarog!
  
  Epo, me pak fjalë, për Rusinë,
  Nuk ka turp te vdesesh...
  Dhe vajzat janë më të bukurat nga të gjitha,
  Një grua ka forcën e një ariu!
  
  
  PLANET NUK KANE NDRYSHUAR
  Hitleri thjesht nuk e ndryshoi planin e OKW-së dhe sulmi ndaj Stalingradit u krye nga veriu dhe jugu, nga grupet e ushtrisë A dhe B. Dhe sulmi iu besua Mainstein-it . Si rezultat, Stalingrad ra brenda dhjetë ditësh nga sulmi nga të gjitha anët. Dhe trupat sovjetike e gjetën veten të rrethuar plotësisht. Pas së cilës Wehrmacht u zhvendos përgjatë bregut të Vollgës në Detin Kaspik. Si u përgjigj Ushtria e Kuqe? Ofensiva në qendër nuk ishte shumë e suksesshme.
  Plus, Japonia fitoi Betejën e Midway, megjithëse nuk hapi një front të dytë, por pushtoi Ishujt Havai. Dhe në të njëjtën kohë, njësitë tokësore të samurajve u zhvendosën drejt Indisë. Për të mbajtur këtë koloni, Britanisë iu desh të tërhiqte disa trupa nga Egjipti, duke braktisur operacionin Torch.
  Gjermanët mbajtën iniciativën në frontin lindor. Kapja e shpejtë e Stalingradit shembi krahun jugor. Fritz rrëshqiti në Detin Kaspik dhe preu Kaukazin nga toka. Dhe pastaj Turqia hyri në luftë. Ushtria e saj, edhe pse jo shumë e fortë, është mjaft e shumtë dhe e aftë për të luftuar me guxim.
  Tashmë në ditët e para, turqit morën Batumi dhe rrethuan Jerevanin. Po, arritjet e tyre janë të mira, pasi Ushtria e Kuqe është e fiksuar nga fronti gjerman.
  Duhet të theksohet se nazistët përfituan nga fakti që trupat sovjetike hynë në betejë direkt nga trenat dhe i rrahën në pjesë. Kjo, natyrisht, ndikoi negativisht në rrjedhën e luftës.
  Stalini ishte gjithashtu nervoz dhe i trembur - ai kërkoi të mbante Kaukazin me çdo kusht.
  Me pak fjalë, mbrojtja heroike e Stalingradit nuk funksionoi dhe gjithçka u shkatërrua. Dhe madje edhe mungesa e divizioneve japoneze në Lindjen e Largët nuk ndihmoi.
  Gjermanët u zhvendosën përgjatë bregut të Detit Kaspik, në Dagestan. Për t'i ndaluar ata të mbledhin pluhur - por forcat janë të pabarabarta, përveç kësaj, Ushtria e Kuqe përjetoi vështirësi të mëdha me furnizimet. Dhe ajo u dorëzua. Dhe Krauts bombarduan në mënyrë aktive.
  Shtetet e Bashkuara pothuajse nuk e prekën Rajhun e Tretë, të hutuar nga fitoret e Japonisë. Britania u dobësua disi, dhe gjithashtu nuk u fut në telashe! Tani gjermanët kishin shumë avionë dhe vërtet mund të bënin presion mbi ta.
  Stalini tregoi cilësitë e tij më të këqija dhe shumë shpesh humbi durimin dhe bërtiste, por nuk merrte vendimet më të mira.
  Kështu humbja e Kaukazit u bë e pashmangshme.
  Tashmë po zhvillohet një betejë në kufirin me Azerbajxhanin.
  Vajzat sovjetike luftojnë në mënyrë të dëshpëruar. Këtu bukuroshet po luftojnë të dëshpëruar.
  Dhe ata nuk tërhiqen dhe nuk dorëzohen. Dhe ata zvarriten rreth pasme.
  Natasha, Zoya, Augustina dhe Svetlana tërhoqën gjeneralin gjerman nga pas. Kjo është e lezetshme. Vajzat e vunë në gjunjë dhe e detyruan t'u puthte këmbët zbathur. Ai i goditi me shumë entuziazëm! Dhe ai lëpiu takat e vajzave.
  Vajzat luftëtare në përgjithësi janë kaq seksi dhe simpatike. Pastaj ata dhanë betejën e Fritz.
  Natasha preu me një breshëri, duke prerë nazistët. Ajo hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe cicëroj:
  - Për lavdi të madhe!
  Zoya gjithashtu qëlloi dhe kërciti:
  - Për Atdheun dhe Stalinin!
  Ajo e mori dhe e hodhi granatën me gishtat e saj të zhveshur. Ajo i shpërndau nazistët dhe bërtiti:
  - Për BRSS!
  Vajzat janë kaq të bukura dhe të mahnitshme.
  Agustini gjithashtu hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe duke nxjerrë dhëmbët, ajo e mori atë dhe fëshfëriti:
  - Unë jam shumë duke luftuar! Si një terminator!
  Dhe Svetlana gjithashtu do të nisë diçka kaq vdekjeprurëse dhe shkatërruese me gishtat e saj të zhveshur. Dhe përsëri ai do të këndojë:
  - Miqësia jonë është monolit, dhe kjo është ajo që përfaqëson!
  Katër, ata luftojnë kështu - këto janë vajza! Bukuroshet qesharake tregojnë gjuhën e tyre të gjatë si përgjigje.
  Luftëtarë të kategorisë më të lartë. Dhe si do t'ju godasin dhe si do t'ju bërtasin.
  Ata i shtypin gjermanët si manaferrat me shtypës.
  Natasha qëlloi, hodhi një granatë me këmbë të zbathur dhe këndoi:
  - Ne jemi luftëtarë të dritës dhe flamurit të kuq!
  Zoya gjithashtu nisi vrasësin me gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  - Dhe ne do të luftojmë për Leninin!
  Dhe pastaj ajo preu Augustinin, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Në emër të gëzimit të madh!
  Dhe pastaj Svetlana qëlloi dhe lëshoi granata me këmbët e saj të zbathura, duke zhurmuar:
  - Ne do ta marrim këtë dhe do ta kthejmë!
  Të katër janë duke punuar në mënyrë aktive dhe qëllojnë. Epo, në fund të fundit, këto janë vajza që dinë shumë për shfarosjen. Dhe ata nuk luftojnë kështu.
  Dhe siç duhet të jetë për terminatorët e vërtetë... Luftëtarë me fluturim të lartë. Dhe ata kanë një pasion për shkatërrimin.
  Natasha përsëri hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe fërshëlleu:
  - Unë e kuptoj këtë botë në mënyrë të përsosur si një përkeqësim i luftës së klasave!
  Zoya gjithashtu fërshëlleu, duke hedhur një granatë vdekjeprurëse, grisëse me gishtat e saj të zhveshur:
  - Cila shtëpi do të ketë një flamur të kuq!
  Dhe pastaj Agustini i dha radhën. Ajo kosi nazistët dhe hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur - duke fërshëllyer:
  - Hapësirë e madhe, kjo është toka jonë dhe të gjithë ne!
  Luftëtarët janë vërtet të aftë të grisin edhe një jastëk ngrohjeje.
  Dhe pastaj Svetlana largon një granatë me këmbën e saj të zbathur, lëshon një breshëri dhe thotë me tërbim:
  - Janë tërbuar zjarri dhe kali që përkulet!
  Vajzat, natyrisht, do të ndizen. Dhe ata i binin kokat.
  Dhe në anën gjermane, ekuipazhi i Gerdit po lufton në T-4. Përsëri, sapo të fillojë, ju nuk do të ngroheni dhe nuk do të jeni në gjendje të shtypni një presion të tillë. Vajzat kanë një zjarr kaq djallëzor në sytë e tyre.
  Ata qëllojnë veten dhe nuk japin asnjë shans shpëtimi. Dhe ju nuk mund t'i rezistoni dhëmbëve të tyre të bardhë, perlë.
  Luftëtarët janë agresivë dhe ulërijnë:
  - Aroma e egër! Ne do t'i dërgojmë të gjithë armiqtë në ferr!
  Gerda do të gjuajë, do të godasë tridhjetë e katër dhe do të kërcëjë:
  - Fitoret e ardhshme!
  Charlotte shtyp këmbëzën me këmbët e saj zbathur dhe gurgullon:
  - Do të të shqyejmë!
  Magda gjithashtu qëlloi, shkatërroi T-26 dhe tha:
  - Do ta zbulojmë.
  Dhe ajo tundi gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe Kristina gjithashtu shtyp këmbët e saj të zbathura në pedale dhe fërshëllen:
  - Gëzuar festën tonë!
  Vajzat, natyrisht, janë pothuajse të zhveshura me bikini dhe zbathur. Dhe në të njëjtën kohë jashtëzakonisht seksi.
  Dhe ata kryejnë sulme me T-4 e tyre jo shumë të përsosur, por efektiv. Dhe ata qëllojnë kundër armikut. Mos u dorëzoni për asgjë vajzave të tilla! Dhe si i zhveshën dhëmbët. Dhe si bëjnë fytyrë!
  Gerda vrumbullon me vete, duke qëlluar me gishtat e saj të zhveshur:
  - Gerda pëlqen të vrasë, kjo Gerda!
  Dhe përsëri qëllon predha.
  Dhe pastaj Charlotte qëllon me radhë dhe vrumbullon, duke rrëzuar tridhjetë e katër:
  - Do t'ua shqye barkun!
  Dhe me këmbë zbathur do të fillojë përsëri.
  Dhe pastaj Christina do të shtojë vrasësin. Gjithashtu duke përdorur gishtat e zhveshur.
  Dhe do të ulërijë:
  - Unë jam mishërimi i agresivitetit!
  Çfarë beli ka, dhe bark të skalitur!
  Dhe pastaj Magda do ta marrë atë, do ta godasë me shuplakë dhe do të ulërijë:
  - Banzai!
  Dhe këmbët e saj janë gjithashtu të zhveshura dhe të dalta!
  Katër femrat gjermane shtyjnë veten dhe fitojnë vërtet. Ajo ka aq shumë agresivitet dhe vitalitet.
  Luftëtarët përdorin shufrën dhe qëllojnë. Ata nuk e lënë Ushtrinë e Kuqe të shkojë.
  Dhe pilotet femra gjithashtu luftojnë në qiell, dhe ata e tregojnë këtë. Se shpirti i tyre është i pamatshëm.
  Këtu është Focke-Wulf më i ri gjerman. Gertruda është në të. Dhe kjo vajzë tregon se është më e ftohtë se meshkujt. Kështu i godet fashistët. Nuk u jep atyre as mëshirën më të vogël. Gertruda filloi luftën e vërtetë.
  Dhe ai qëllon një Yak Sovjetik dhe bërtet:
  - Unë jam një super vajzë!
  Pastaj ai do ta marrë atë dhe do të tregojë gjuhën e tij. Dhe përsëri ai do të marrë shfarosjen totale. Kjo është vajza. Dhe gjithashtu zbathur dhe me bikini. Dhe më pas LAGG u rrëzua dhe bërtiti përsëri:
  - Pilot gjuajtës!
  Dhe ai do të qeshë në majë të mushkërive të tij. Dhe më pas ai do të heqë PE-2. Një vajzë e tillë, e përmasave dhe klasit më të lezetshëm. Pastaj ajo përsëri kreu një manovër dhe shkatërroi Yak me topa ajri. Dhe do të përpiqet .
  - Unë jam ujku i qiellit!
  Dhe si nxjerr dhëmbët! Dhe si të bëhesh i egër! Çfarë gjyshe! Baba për të gjitha gratë!
  Por, natyrisht, fashistët po përpiqen të sulmojnë edhe në jug.
  Atje, në veçanti, piloti Helga lufton në ME-109. Dhe me kaq sukses sa fragmente po fluturojnë nga britanikët.
  Një vajzë goditi një Mustang dhe këndoi:
  - Një mjegull jargavan lundron mbi ne!
  Në përgjithësi, sa mirë është të luftosh zbathur dhe me bikini. Sa praktike është kjo! Dhe është shumë i përshtatshëm.
  Helga është një pilot. Fuhrer ishte mjaft i zgjuar për të dëgjuar këshillat dhe për të lejuar vajzat në tanke, aeroplanë dhe në ushtri. Dhe sa më mirë shkuan gjërat për Krauts.
  Ata vetë nuk e prisnin që trupat e grave të ishin kaq efektive. Këtu Helga po fiton vrull dhe llogari.
  Vajza shtyp pedalet me këmbët e zbathura dhe vrumbullon:
  - Unë jam një lopë e vogël kaq e lezetshme!
  Helga rrëzon dy avionë të tjerë anglezë dhe kërcit:
  - Pas meje ka ushtarë gjermanë me radhë!
  Dhe ajo gjithashtu rrëzoi një bombardues! Çfarë vajze! Për të gjitha vajzat, një luftëtare e madhe dhe e lezetshme. Nëse do të shfaroset, ai gjithashtu e bën këtë pa asnjë ceremoni apo keqardhje.
  Vajzat këtu janë shumë seksi!
  Dhe trupat e Rommel po çajnë shkretëtirën, pa pritur që forcat shtesë të mbërrijnë. Duhet të fitojmë, ndaj duhet. Komandanti legjendar "Dhelpra e shkretëtirës" ishte mësuar tashmë të luftonte me forca superiore. Dhe ushtarët e tij janë gjithashtu të tillë. Këtu, për shembull, është një kompani e zgjedhur e luftëtarëve femra SS. Ata u transferuan në fillim të dhjetorit, kur fronti po plasej, gjermanët po tërhiqeshin, dhe britanikët, përkundrazi, po depërtuan, duke lëshuar Tolbuk dhe duke kërcënuar të hidhnin Wehrmacht nga toka afrikane.
  Pastaj Fuhrer-i i pushtuar propozoi: transferimin e një batalioni femëror me tigresha. Jo sepse zonjat do të ndryshojnë ekuilibrin e fuqive, por që meshkujt, veçanërisht meshkujt italianë, të ndihen të turpëruar dhe të luftojnë shumë më agresivisht dhe më me shkathtësi. Në fund të fundit, nëse vajzat elitare, të ngurtësuara nga trajnimi i ashpër, janë përpara, atëherë burrat do të turpërohen shumë.
  Luftëtarët luftuan vetëm me bikini, duke përdorur kremra të veçantë për mbrojtje. Për gjashtë muaj, këmbët e tyre të zhveshura dhe vajzërore u bënë aq me brirë saqë nuk kishin frikë nga rëra e nxehtë si tigan dhe nga nxirja lëkura e tyre mori një ngjyrë çokollate të errët. Dhe shumë prej tyre tashmë kanë dhjetëra kufoma pas tyre.
  Margot dhe Shella janë dy arianë shumë të rinj, por tashmë të ngurtësuar nga beteja. Ata janë më të rinjtë në kompani, por në gjashtë muaj ata tashmë kanë fituar Kryqin e Hekurt, të Klasit të Parë (klasi i dytë, të gjithë në batalion e kishin tashmë), ata janë të pamëshirshëm dhe të sjellshëm.
  Margot kishte flokë ngjyrën e zjarrit dhe Shella ishte një bjonde e bardhë borë me një prekje mjalti. Këtu ata po luftojnë, duke zmbrapsur sulmin e tankeve britanike kundërsulmuese. Matildat, me armaturën e tyre të fuqishme, po ecin përpara. Më pas janë Cromwells të kalueshëm me predha me eksploziv të lartë dhe automjete më të lehta. Vajzat u varrosën në rërë. Është e kotë të qëllosh tanke të tilla kokë më kokë. Ne duhet të shmangim vënien e tyre, dhe më pas...
  "Matilda" dhe "Cromwell" peshojnë rreth tridhjetë tonë dhe kur kalojnë mbi llogore të gërmuara në rërën e baltës, bëhet e frikshme. Ajo derdhet në qafën tuaj të zhveshur e të nxirë dhe ju ndjeni peshën e tmerrshme të makinerive bastard mbi ju. Këtu është i njëjti "Cromwell", një hekur tipik me forca të blinduara të pjerrëta 70 mm, të cilin as një armë 88 mm nuk mund ta marrë gjithmonë. Ka erë britanike, benzinë shumë të athët dhe vaj motori. Vajzat kanë surprizat e tyre, telashet e lehta. Modelet e para të Faustpatrons. Meqenëse burrat, siç është zakon, i lënë të parat zonjat, kështu që ata testojnë armët më të fundit dhe, siç pritej, premtuese.
  Por edhe vajzat, në kundërshtim me sloganin hipokrit të nazizmit: "lufta është punë e burrit, paqja për gratë!", i futën në thellësi të gjërave.
  Sidoqoftë, këmbësoria ra prapa, që do të thotë se ka një shans për t'u ulur në llogore dhe për të fituar.
  Shella thotë me një pëshpëritje, e frikësuar të teshtitë nga rëra që bie nga kanali duke i bllokuar vrimat e hundës:
  - Vetëm plakja në fushën e betejës do t'ju lejojë të shmangni fermentimin e shampanjës së fitores që është kalbur për shkak të afateve të humbura!
  Margo ra dakord:
  - Ai që nuk ka durim do të përjetojë verën e thartë të disfatës dhe pijen e hidhur të humbjes!
  Por Matildas, Cromwells, dhe një duzinë Mongoose të lehta janë tashmë pas tyre. Tani ka ardhur ora e korrjes.
  Shella, flokët e së cilës dikur prej perde i janë thinjur nga pluhuri dhe i mbështet takat e saj të zhveshura në rërën e nxehtë, mendërisht i drejtohet Virgjëreshës Mari dhe shenjtorëve të tjerë, duke i thënë, mos më zhgënje. Gishti e shtyp putrën pa probleme në mënyrë që ngarkesa kumulative të shkojë drejtpërdrejt në rezervuarin e gazit.
  Margo tërheq këmbëzën me vete, gjithashtu ngadalë. Më pas të dyja vajzat godasin njëra-tjetrën me duar. Ngarkesat goditen direkt në sternë, pas së cilës shpërthejnë rezervuarët e gazit. Flakët portokalli spërkasin si shkumë valësh nëpër ajër dhe mallkimet e dikujt dëgjohen.
  Pastaj grykat e shkurtra të tankeve britanike përkulen nga goditjet në tuba të veçantë.
  Dhe vajzat tigresha hedhin me guxim granata mbi armiqtë. Dhe fragmentet fluturojnë në të gjitha drejtimet, duke shqyer armaturën si putra e një maceje të zjarrtë, një rrjedhë shkatërruese grimcash kumulative.
  Këtu është inati i femrave, duke thënë se femrat gjermane nuk karakterizohen aspak nga gjakftohtësia. Dhe ata dinë të luftojnë... Dhe le të mbytet sulmi.
  Është shumë më e lehtë të zmbrapsësh sulmin e këmbësorisë, i përbërë, si rregull, nga arabë dhe zezakë të rekrutuar përmes bastisjeve ose premtimeve të ndryshme. Duke parë që tanket ishin rrëzuar dhe përpara kishte rezistencë serioze, ata u tërhoqën në humbjet e para.
  Epo, dhe më pas ata kthehen plotësisht në fluturimin e përgjithshëm. Meqenëse ky është stili - ofendoni të dobëtit, kështu qoftë për monstrat!
  Kur sulmi më në fund u shua dhe vajzat vazhduan vrapimin e tyre nëpër shkretëtirë në mbrëmje, ata patën një bisedë ndërsa ecnin. Shella e pyeti Margot:
  - Mendon se do të jemi akoma në Aleksandri?
  Luftëtari i zjarrit u përgjigj me besim:
  - Mendoj se jo më vonë se nëntori, ose ndoshta në tetor, ne do të pushtojmë përfundimisht Egjiptin.
  Shella logjikisht dhe duke mos i kushtuar vëmendje kruajtjes në shputat e saj kallo, nga rëra e nxehtë, sugjeroi:
  - Kur ky gozhdë në pjesën e poshtme të barkut tonë , baza në Maltë, shkatërrohet, furnizimi bëhet më i mirë, me ardhjen e njësive të reja, armiku nuk do të ketë më shanse.
  Margot shikoi përreth për të parë se sa kohë i kishte mbetur diellit para se të perëndonte. Që më në fund të shtriheni dhe të bëni një gjumë të mirë. Afërsia e yllit të skuqur me horizontin e qetësoi luftëtarin. Ajo me përtesë vërejti:
  - Unë mendoj se Fuhrer nuk do të humbasë përsëritjen e zbarkimit madhështor në Kretë pas Peru- Habor dhe Midway . Vetëm këtë herë ata do të shkatërrojnë Maltën.
  Shella bërtiti në qiell me një mallkim:
  - I Plotfuqishmi i ktheftë të gjitha bazat britanike në ferr.
  Dielli më në fund u fsheh pas horizontit, dita më e freskët e vitit, 21 tetori, mori fund. Dhe me të, filloi Operacioni Polar Bear. Pse e bardhë? Keqinformim dinake për t'i bërë njerëzit të mendojnë se po flasim për veriun, por në fakt lëkundja dërrmuese e boksierit është në jug.
  Baza më e madhe britanike dukej vërtet si ferr. Ai u sulmua nga më shumë se një mijë bombardues të mbledhur nga i gjithë fronti lindor dhe me përvojë të mirë luftarake, së bashku me luftëtarët shoqërues. Britanikët, natyrisht, kanë luftuar për një kohë të gjatë, por ata nuk e prisnin një sulm kaq të fuqishëm masiv. Në të vërtetë, kush do të besonte se Krautët do të vendosnin të ekspozonin frontin, edhe nëse armiku do të ishte qetësuar përkohësisht. Por ushtarët britanikë tani po rrihen pa mëshirë. Për shembull, anijet e tyre sulmohen nga Yu-87, "gjëja" e famshme. Jo shumë shpejt, por duke zotëruar saktësinë më të lartë (për kohën e tyre) të bombardimeve, ata mundojnë flotën britanike të fshehur në gjire. Focke-Wulfs më moderne nuk janë shumë prapa, duke përfshirë edhe vetë legjendarin von Rudel, mbretin e avionëve sulmues. I njohur për fundosjen e luftanijes më të fuqishme sovjetike, luftanijes Marat.
  Për shembull, nëntetari Richard sheh shkaba që rrokullisen nga një kodër si një sajë. Bombardues të shumtë gjermanë dalin nga një vrimë akulli si peshq grabitqarë. Anglezi tashmë i pjekur mbyll telefonin nga frika. Ai kurrë nuk kishte parë një pamje kaq të tmerrshme. Sirenat bien shumë vonë, pasi kanë shpërthyer bombat. Vala e shpërthimit hedh ushtarët britanikë, krahët dhe këmbët e prera fluturojnë në drejtime të ndryshme. Njëra nga helmetat e hekurt u nxeh dhe e goditi oficerin në fytyrë. Dhe si ai bërtet:
  - Churchill është kaput! Hitleri është i lezetshëm!
  Kundërajrorët britanikë nuk filluan të qëllojnë menjëherë, por vetëm kur ranë mijëra bomba menjëherë. Armiku llogariti gjithçka saktë: asnjë bombë e vetme nuk duhet të shkojë dëm. Pra, shtypni armikun dhe goditni. Të gjithë sektorët janë të shënuar paraprakisht në hartë. Për më tepër, britanikët e pafytyrë as nuk u maskuan siç duhet. Shumë nga armët e tyre kundërajrore qëndrojnë në pamje të qartë dhe janë të parat që fshihen.
  Këtu tyta e një arme kundërajrore 85 mm, tridhjetë e dy këmbë e gjatë, u hodh lart dhe u përkul në ajër si një timon. Pas së cilës u rrëzua, duke shtypur pesë anglezë. Njërit prej zezakëve i është çarë barku dhe i kanë rënë zorrët.
  Dhe bombat ranë, dhe gjithçka ishte në zjarr, një depo karburanti gjëmonte, ato filluan të shpërthejnë, duke shpërndarë predha pothuajse në të gjithë skeletin, pastaj u godit një magazinë tjetër. Si përfundim, sirenat e instaluara në panairet e Yu-87 dhe Focke-Wulf ulërinin në mënyrë të bezdisshme, duke shkaktuar tmerr të egër mes zezakëve dhe arabëve nga radhët e trupave koloniale. Por duket se të bardhët janë po aq të frikësuar.
  Për shembull, dy fregata britanike u përplasën, aq sa kaldaja gjëmonte. Dhe madje edhe mbeturinat e fregatave që ishin ngritur, shpërthyen në ajër si fusha të minuara, dhe kryqëzori thjesht u fundos në fund.
  Tanku anglez "Cromwell" me një surrat të shkurtër, por me shpejtësi të mirë dhe forca të blinduara ballore mjaft të fuqishme, u përshpejtua në panik dhe përplasi depon e vet, madje duke shtypur një duzinë ushtarësh të tij të shqetësuar gjatë rrugës. Kaosi u rrit. Aeroplanmbajtësja angleze filloi të ulet, dhe dreadnought i fuqishëm hapi zjarr... në bregdet, ku gëlonin ushtarët e saj.
  Dhe në këtë nëntokë, dy njerëz mbetën krejtësisht të patrazuar. Njëra prej tyre ishte një indiane, që ndezte ngadalë një tub, dhe tjetra ishte një grua, qartësisht me origjinë arabe, por me uniformë ushtarake. Ata të dy nuk i kushtojnë vëmendje vdekjes së shpejtë. Ose më mirë, një turmë e tërë kalorësish të asgjësimit po luanin një lojë të pazakontë letrash. Ishte një lojë me pesëdhjetë e dy letra me shaka, madje sipas rregullave të shpikur nga vetë lëkurëkuqja.
  Një grua arabe tha:
  - Megjithatë, ka shumë zhurmë! Dhe pse krijoni një panik të tillë?
  Njëri nga ushtarët, me shpinën e prerë nga prerjet, për pak u përplas me indianin, por ai u hodh nga shkujdesja si një kotele. Pika gjaku ranë në fytyrën me lëkurë të kuqe dhe ai i lëpiu duke buzëqeshur. Pastaj vuri re:
  - Bërja e zhurmës është për njerëzit e dobët dhe me fytyrë të zbehtë. Ne Apaches mendojmë kështu - nëse nuk ka armik, atëherë shfaqet një armik - edhe më mirë!
  Gruaja e errët tha:
  - Kjo është një dobësi tipike e atyre që pohojnë besimin e Krishtit. Ata pëlqejnë të flasin për sakrificën, por nuk e sakrifikojnë veten.
  Indiani tundi me kokë shpejt:
  - Rendi ndërtohet mbi një themel ku çimentoja është besimi dhe rëra vullnet! Besimi është një zemër prej ari, dhe vullneti është një grusht i hekurt! Vetëm njerëzit me fytyrë të zbehtë nuk kanë as njërën, as tjetrën.
  . KAPITULLI Nr. 5
  Dhe ka edhe një vajzë në bombarduesin gjerman. Në këtë rast Viola. Një bjonde shumë e bukur dhe partnerja e saj është Nikoleta. Dhe të dyja vajzat janë shumë seksi. Një bombë hidhet nga një lartësi. Dhe gjithashtu luftëtarët janë zbathur dhe me bikini.
  Vajzat ulërijnë me vete:
  - Ne jemi aq hajdutë sa jemi supermen!
  Nicoletta gjithashtu pështyn bomba nga trupi i avionit. Dhe shkatërron armikun. Britanikët e kuptojnë kështu.
  Viola do të lëshojë edhe një bombë vrasëse nga lart. Dhe ai do të vrasë luftëtarët e Perandorisë së Luanit.
  Dhe gjithashtu si shkon:
  - Unë fut frikën në Britani!
  Dhe ai tund këmbën e tij të zbathur. Dhe këndoni:
  - Ne do ta shqyejmë Churchillin!
  Vajzat nga Yu-188 janë shumë të mira në hedhjen e bombave. Makina e tyre eshte e re dhe me e avancuar. Dizajni i tij i armës është shumë i shpejtë.
  Kështu që vajzat dhe një luftëtar anglez u qëlluan.
  Avioni i tyre është mjaft i shpejtë. Luftëtarët përdorin përsëri këmbët e tyre zbathur për të lëshuar shkatërrimin.
  Viola bërtet:
  - Unë po i fut të gjithë armiqtë e mi në arkivol!
  Nikoleta bërtet:
  - Dhe unë e hedh armikun!
  Dhe si mund të marrë dhe të tundë këmbët zbathur!
  Këto janë vajzat dhe se si i thyejnë armiqtë. Dhe mos u ndal. Arianët e vërtetë.
  Dhe kur ata përdredhin dhe tundin cicat e tyre të zhveshura.
  Dhe ata hedhin bomba përsëri.
  Dhe ka vajza këtu, në avionë të tjerë. Këtu është Eva duke hedhur bomba. Shkatërron anglishten dhe këndon:
  - Unë jam shumë i madh!
  Dhe Eva gjithashtu pedalon me këmbët e saj zbathur.
  Por Viola do të hedhë sërish bombën dhe do të ulërijë:
  - Unë jam një vajzë e egër, dua dhjetë burra në një orë, që është shumë e lezetshme dhe e mahnitshme!
  Disa ushtarë britanikë të djegur nxituan në ujë për të larë flakët. Madje vlonte nga hyrja në ujë, dëgjoheshin britma dhe rënkime të egra. Dhe rrathët e përgjakshëm zvarriteshin nëpër shkumën e detit, të trasha në fillim, pastaj gradualisht u përhapën dhe u zbehën. Dhe luftëtarët e asaj që dikur ishte perandoria më e madhe dhe më e gjerë në Tokë po humbnin pamjen e tyre njerëzore. Gruaja arabe gërhiti me përbuzje:
  - Dhe këta burra na detyrojnë të veshim burka!
  Burri i kuq, duke shikuar me dinakëri, tha:
  - Me sa duket shikimi juaj kërcënues i tremb!
  Gruaja arabe nxori dhëmbët me sarkazëm dhe tha:
  - Butësia e një gruaje është e ngjashme me qëndrueshmërinë e armaturës, vetëm shumë më vdekjeprurëse dhe më e gjithanshme në mbrojtje!
  Gjermanët preferuan të sulmonin menjëherë me të gjitha forcat e tyre, taktikat e një boksieri që, duke llogaritur në papërgatitjen e armikut, nxiton menjëherë me të gjitha forcat drejt armikut. Kur dhjetëra aeroplanë të armikut po digjen në fusha ajrore, të paaftë për t'u ngritur. Kur bombat e tyre shpërthejnë brenda Lancasters, duke shkatërruar gjithçka rreth tyre. Taktika të vështira por efektive. Kështu që simfonia e botës së krimit arriti kulmin e fuqisë së saj dhe më pas filloi të zbehej.
  Por kjo, natyrisht, nuk mbaroi këtu; divizioni ajror hyri në veprim. Ndërsa britanikët janë pas një trajtimi të tillë, ato mund të merren fare të vakëta. Për fat të mirë, aeroplanët e uljes tashmë janë prodhuar në sasitë e nevojshme dhe metodat e tërheqjes së tyre janë akorduar mirë. Ndoshta më i miri sot në botë.
  Pra, ata fluturojnë, jo si qift - më ngadalë, por mjaft shpejt, madje të shoqëruar nga muzika e Wagner - kryevepra e preferuar e Hitlerit. Kush tjetër të gjallë e mbante mend filmin "Apokalipsi", ku amerikanët përdorën këtë muzikë të veçantë kur sulmuan vietnamezët. Sa i trembi ata. Pra, këtu është Wagner, dhe motive gjëmuese, përmes amplifikatorëve. Parashutistët lyen me fosfor në fytyrat e tyre dhe u lyen; duken të mërzitur, si demonët e botës së tyre të krimit. Bazuar gjithashtu në një efekt psikologjik. Plus, disa reagentë dhe disa patate të skuqura magnezi u shtuan në fosfor për të shkaktuar një shkëlqim të paktën për një kohë të shkurtër. Kaq rrëqethës, veçanërisht në sfondin e shkëlqimit të tymosur dhe zjarreve të shumta. Madje kanë edhe mitralozë, të kamufluar edhe në formën e grykës së dragoit. Pastaj automatikët melodioz gjermanë dhe të kapur po godasin. Dhe radhët e kositura, të grisura bien në çizmet e fitimtarëve. Dhe shumë thjesht preferojnë të heqin dorë, pavarësisht nga fakti se ka shumë më shumë britanikë se gjermanë.
  Një grua indiane dhe një arabe u fshehën në një vrimë të vogël, të kamufluar me kujdes. Redskin vuri në dukje:
  - Epo, i kemi lëruar!
  Gruaja me flokë të zeza u habit:
  - A thua ne? Ndoshta e ke parasysh neve?
  Indiani tundi kokën negativisht:
  - Jo! Palefaces po mposhtin britanikët dhe kjo është një shenjë e mirë! Dhe kur të vijë koha, festa jonë do të vijë! Kur do ta çlirojnë indianët kontinentin e tyre!
  Gruaja arabe gërhiti me përbuzje:
  - Ju, rastësisht, pretendoni për pushtet në botë?
  Indiani me dashuri, sikur t'i shpjegonte një fëmije të vonuar mendërisht, buzëqeshi:
  - Ata që duan të marrin shumë, zakonisht mbeten pa asgjë! Pra, luga e madhe është e gëzuar!
  Fuhreri, natyrisht, nuk pa se çfarë po bënin skifterët dhe skifterët e tij, por në parim ai mendoi se makina ushtarake gjermane do të punonte gjithçka me saktësi. Në përgjithësi, operacionet sulmuese ushtarake gjermane deri në Bulge Kursk u kryen në një nivel të lartë profesional. Disa madje i quajnë standarde. Është madje e çuditshme që një makinë e tillë rrëshqiti dhe më pas u shkatërrua plotësisht.
  Dhe vajzat shohin një ëndërr të ngjashme, një lloj vizioni profetik, të ndërprerë nga një urdhër i ashpër - ngrihu!
  
  
  Car MICHAEL I DYTI
  Nikolla II ishte viktimë e një atentati në Japoni. Edhe atëherë ai vdiq kur ishte trashëgimtar i fronit. Një atentat i famshëm që ka ndodhur në historinë reale. Tsarevich Nikolas u plagos, por mbijetoi mrekullisht.
  Por asnjë mrekulli nuk ndodhi. Ky fat, për carin më të pafat në të gjithë historinë e Rusisë. Nikolla vdiq... Dhe bashkë me të vdiq humbësi i madh, i cili, natyrisht, pa dashje, por megjithatë shkatërroi perandorinë dhe dinastinë mbretërore.
  Dhe në 1894, në moshën pesëmbëdhjetë vjeç, Michael II u ngjit në fron. Vëllai i Car Nikollës. Personi në përgjithësi nuk është budalla, mjaft i ashpër dhe i guximshëm. Mikhail Aleksandrovich Romanov komandoi një divizion të egër gjatë Luftës së Parë Botërore dhe u dallua në betejë. Në përgjithësi, ai ishte një burrë më i ashpër se Nikolai, më i gjatë, me një fytyrë më shprehëse. Ishte më i zgjuar? Nikolla II nuk është një person budalla, i talentuar. Por ende jo mjaftueshëm i ashpër, me vullnet të fortë dhe i lindur për të qenë mbret. Plus, sigurisht, problemet e Nikollës II, veçanërisht me gruan e tij.
  Mikhail nuk është më budalla se vëllai i tij, dhe më e rëndësishmja, ai është më me fat... Epo, Nikolai, ende një emër i keq për carët. Dhe Nikolai ishte i pari që dështoi. Që në fillim, rebelimi Decembrist. Pastaj fillimi i pasuksesshëm i luftës me Iranin. Fitorja u fitua, por nuk pati shumë pushtime. Dhe Irani nuk është apriori rival i Rusisë. Lufta me Turqinë. Gjithashtu jo shumë i suksesshëm në fillim. Dhe fitoret kushtuan shumë gjak. Dhe ka pak pushtime.
  Dhe pastaj lufta në Kaukaz për gati dyzet vjet me Shamilin. Dhe kjo është e keqe, zgjerimi ka ngrirë. Dhe së fundi, disfata në Luftën e Krimesë. Dhe sipas thashethemeve, Car Nikolla ishte i pari që kreu vetëvrasje.
  Po, ai mbret ishte i pafat. Mikaeli i Parë... Mbreti në kohën e trazirave. Ai e shpëtoi Rusinë. Ai pushtoi disa qytete nga Polonia. Përparoi pak në Siberi. Megjithatë, ai nuk jetoi gjatë. Por mbreti ishte, në përgjithësi, normal. Dhe pa shpime serioze.
  Politika e Mikhail Romanov ishte e njëjtë me atë të Nikollës II: zgjerimi në Kinë dhe Lindje. Ndërtimi i Port Arthur. Diplomaci me Gjermaninë, përgatitje për luftë me Japoninë. Sigurisht, ishte e qartë se ne nuk mund të bënim pa një luftë me Tokën e Diellit që po lind. Sa keq që po armatosej në mënyrë aktive. Dhe cari i ri donte lavdi, donte pushtim, donte të krijonte Rusinë e Verdhë. Për më tepër, ishte e qartë se Kina premtoi të bëhej një fuqi kolosale në të ardhmen, dhe do të ishte më mirë ta ndahej tani. Ndërsa është i fragmentuar.
  Japonia sulmoi skuadriljen ruse në Port Arthur.
  Pastaj u dërgua admiral Makarov. Këtë herë nuk pati vdekje. Pjesërisht sepse Mikhail nuk e lejoi Tsarevich Kirill të ndërhynte me Makarov dhe ai nuk ishte në anije. Dhe kjo ndryshoi pak rrugën.
  Admirali Makarov stërviti skuadriljen. Më pas, kur japonezët u kapën në mina, ai ishte në gjendje të sulmonte flotën togole.
  Beteja detare përfundoi me një fitore bindëse për flotën ruse. Sidoqoftë, më vonë, japonezët megjithatë rrethuan Port Arthur. Por jo për shumë kohë. Mikhail hoqi Kuropatkin, duke emëruar një komandant më të ri dhe më të aftë. Dhe përsëri fitoret u fituan në tokë.
  Japonia, në përgjithësi, u mund në det. Dhe pastaj trupat zbarkuan.
  Samurai u dorëzua. Rusia rifitoi Ishujt Kuril, pushtoi Tajvanin dhe Korenë.
  Më pas, një numër provincash kineze u bënë vullnetarisht pjesë e perandorisë, duke formuar Zheltorossiya. Perandoria mbretërore u zgjerua dhe lulëzoi.
  Pa Duma, pa demokraci të panevojshme. Jo jeta, por hiri! Zhvillimi i shpejtë i vendit. Por natyrisht Lufta e Parë Botërore ishte e pashmangshme. Dhe tani ka ardhur ora e dragoit.
  Por në këtë kohë Rusia kishte tashmë tanke të lehta "Luna"-2, tanke të rënda "Pjetri i Madh", të projektuar nga djali i Mendeleev dhe bombarduesit më të fuqishëm në botë: "Svyatogor" dhe "Ilya Muromets". E tillë ishte fuqia tashmë!
  Dhe ushtria ruse filloi të fitojë që në ditët e para. Dhe numri i trupave cariste, për faktin se Kina ishte tashmë gjysmë e aneksuar, ishte i madh.
  Trupat ruse mundën gjermanët në Prusinë lindore dhe rrethuan Königsberg. Ata morën menjëherë Lviv dhe Przemysl. Rusia kishte shumë ushtarë dhe një numër të madh tankesh të lehta dhe të lëvizshme. E cila nuk kishte të barabartë dhe tregoi forcë të jashtëzakonshme. Njëra pas tjetrës ra ushtri.
  Ushtria ruse ka pushtuar tashmë Budapestin.
  Gjermania u gjend në një pozitë të vështirë. Trupat ruse tashmë po i afroheshin Oderit. Edhe Italia i shpalli luftë Austrisë. Vërtetë, Perandoria Osmane hyri në luftë kundër Rusisë. Por kjo vetëm u kthye në disfatë dhe disfatë në të gjitha frontet.
  Trupat ruse kanë kaluar tashmë Oderin. Dhe në dimër ata filluan të sulmojnë Berlinin. Nuk kishte asgjë për ta mbajtur qytetin. Pra, gjermanët kanë ende shumë forcë të lidhur në Perëndim.
  Dhe Wilhelm dhe selia e tij shpallën me nxitim paqen, ose më mirë dorëzimin.
  Lufta zgjati vetëm gjashtë muaj. Trupat ruse morën Stambollin. Dhe Turqia u pushtua nga ushtria e Car Michael II.
  Pas së cilës u përfundua paqja në Peterhof. Austro-Hungaria u shpërbë dhe pushoi së ekzistuari. Galicia dhe Bukovina u bënë provinca ruse. Republika Çeke dhe Sllovakia u bënë mbretëri të udhëhequra nga Car Michael II. Hungaria gjithashtu njohu carin rus si monark të saj.
  Krakovi dhe tokat e tjera hynë në Mbretërinë e Polonisë. Prusia Lindore u ndërpre, Danzig u bë një qytet rus. Azia e Vogël dhe pjesa më e madhe e Irakut me Bagdadin u bënë ruse. Britanikët morën vetëm provincën e Basrës dhe Palestinës, dhe Franca mori Sirinë jugore.
  U formua edhe mbretëria e Jugosllavisë, në të cilën Mihali II u bë bashkësundimtar. I rrëmbeva pak vetes dhe Italisë. Kështu, Rusia ishte në gjendje të bëhej një pushtues i madh. Dhe pësoi humbje të vogla me shpenzime të vogla. Por Gjermania ende duhej t'i paguante Rusisë pjesën më të madhe të reparacioneve. Fitore mbresëlënëse!
  . KAPITULLI Nr. 2.
  Pas kësaj pati disa luftëra të tjera të vogla. Rusia pushtoi pjesën më të madhe të Afganistanit - jugu shkoi në Britani, dhe dy të tretat e Iranit - jugu ishte gjithashtu britanik. Pastaj trupat cariste, franceze dhe britanike më në fund ndanë Gadishullin Saudit. Lindi hegjemonia. Japonia gjithashtu arriti të rrëmbejë disa prona gjermane për vete.
  Deri në vitin 1929, rritja ekonomike u vu re në të gjithë botën - më e forta në Rusi. Por Depresioni i Madh pasoi. Kjo është ajo që e solli Hitlerin në pushtet në Gjermani.
  Në Rusi, gjithashtu, pati një rritje të ndjenjave revolucionare dhe sulmuese. Por në vitin 1931 shpërtheu një luftë e re me Japoninë për Kinën. Rusia ishte më e fortë, dhe flota komandohej nga pasardhësi i denjë i Admiral Makarov - Admiral Kolchak.
  Fitorja, zbarkimi dhe Japonia me të gjitha zotërimet e saj në Paqësor u bënë një provincë e Rusisë. Dhe Car Michael II dhe gjithashtu Perandori i Japonisë. Po, funksionoi shumë mirë. Por lufta për dominimin e botës nuk mbaroi.
  Hitleri po shtonte fuqinë e tij. Dhe lindi një koalicion: Gjermania, Italia, Rusia, kundër Britanisë, Francës, Holandës, Belgjikës dhe SHBA-së.
  Në vitin 1940, ushtria cariste në fakt përfundoi pushtimin e Kinës dhe u përplas me zotërimet franceze, holandeze dhe angleze.
  Hitleri e filloi luftën më 22 qershor 1941 duke pushtuar Francën. Fuhreri kishte një plan të madh dhe gjenialitetin e Mainstein. Rusia nisi një ofensivë kundër kolonive britanike dhe franceze në Azi dhe Afrikë. Kjo është një luftë kaq mizore.
  Rusia tashmë zinte vendin e parë në botë për sa i përket popullsisë, ushtria e saj ishte e pajisur me tanket dhe avionët më të mirë dhe më të avancuar. Helikopterët, luftëtarët, avionët sulmues, bombarduesit, përfshirë avionët, tashmë janë në prodhim masiv! Në përgjithësi, disi gjithçka po shkon mirë.
  Hitleri pushtoi Francën, Belgjikën, Holandën dhe Danimarkën në një muaj e gjysmë! Rusia cariste pushtoi Norvegjinë dhe Suedinë. Si dhe India, Indokina, Irani jugor, Gadishulli Saudit dhe hyri në Egjipt.
  Trupat koloniale angleze dhe franceze u dalluan për aftësinë e tyre të ulët luftarake dhe kishin një shpirt shumë të ulët ushtarak - duke u dorëzuar praktikisht pa rezistencë.
  Hitleri donte të transferohej vetë në Afrikë, por Spanja e kundërshtoi Gjermaninë. Pastaj fashistët sulmuan regjimin e Frankos dhe e mundën atë. Dhe pastaj Portugalia. Pas një sulmi të ashpër, Gjibraltari u pushtua!
  Më pas, Rusia dhe Gjermania pushtuan Afrikën. Këtu, hapësirat e mëdha, xhunglat, shkretëtirat dhe mungesa e rrugëve ishin më shumë pengesë sesa rezistenca e trupave të dobëta dhe të hutuara koloniale të Britanisë, Francës dhe Portugalisë.
  Pati një kapje territoresh. Beteja episodike, rezistencë qendrore. Tanket ruse janë akoma më të mirat dhe me manovrim të mirë, veçanërisht ai i mesëm: "Nikolai", i cili u emërua pas Tsarevich Nikolas, i vrarë nga japonezët.
  shpëtoi samurai Tsuda Sanzo , në Rusi do t'i prishnin një monument me Kullën Eifel në Shën Petersburg. Ose mbase e keni emëruar tankun pas tij.
  Në çdo rast, "Nikolai"-3 ishte një rezervuar relativisht i lehtë - nën tridhjetë tonë, i lëvizshëm me një motor nafte. Shpejtësia e tij ishte më e lartë se ajo e tridhjetë e katër legjendare, armatura e saj ballore ishte më e trashë dhe më e pjerrët, silueta e saj ishte më e ulët dhe kishte një armë me tytë më të gjatë, megjithëse të një kalibri të ngjashëm 76 mm.
  Sido që të thuash, Rusia pushtoi më shumë se dy të tretat e Afrikës, pjesa tjetër shkoi në Gjermani dhe Itali. Dhe pas bombardimeve masive në maj 1942, pasoi një zbarkim i përbashkët i trupave ruse dhe gjermane në Britani. Luftimet zgjatën vetëm dy javë dhe Anglia dhe Irlanda ishin të pushtuara.
  Dhe një muaj më vonë ata pushtuan Irlandën.
  Amerika u soll mjaft pasive, nga frika për të hyrë në një luftë kaq të rrezikshme, por megjithatë e ndihmoi Britaninë me burime. Kështu që Hitleri, Musolini dhe Michael II vendosën të mbaronin fuqinë më të fuqishme ekonomikisht.
  Për më tepër, Rusia ka një kufi të përbashkët me Amerikën përgjatë Alaskës. Dhe ata tashmë kanë ndërtuar një hekurudhë për në Chukotka - e cila është shumë e dobishme për luftën!
  Dhe tani ushtria ruse cariste do të lëvizë... Dhe do të hyjë në Alaskë. Por tanket amerikane as nuk shkojnë kundër rusëve. Kjo është ajo që ndodhi.
  Trupat ruse filluan zbarkimin në Alaskë më 1 shtator 1942... Dhe ata përparuan me shumë sukses.
  Zgjerimi i shpejtë i urës. Dhe si gjithmonë, vajzat e bukura ruse marrin pjesë në beteja.
  Ata janë në tankun më të ri Nikolai-4. Luftëtarët janë zbathur, të veshur vetëm me bikini. Dhe ata kanë një armë më të fuqishme me tytë të gjatë 85 mm: Thunder Sherman.
  Tashmë është nëntor, bora ka rënë, por vajzat e bukura: Natasha, Maria, Aurora dhe Svetlana, nuk njohin asnjë veshje dhe luftojnë pothuajse lakuriq.
  Këtu luftëtarët qëllojnë dhe thyejnë me një goditje të saktë nga një predhë Sherman. Ata lanë dhëmbët. Natasha qëlloi dhe bërtiti:
  - I rrah të gjithë për mbretin!
  Dhe si ende ndez!
  Atëherë Maria do të qëllojë dhe aq saktë sa do të shqyejë frëngjinë e Shermanit.
  Ajo e mori atë dhe shkroi në Twitter:
  - Unë jam vajza që pret metal!
  Dhe më pas Aurora do të lëshojë një predhë. Dhe gjithashtu i saktë dhe i qartë.
  Luftëtari bërtet:
  - Aerobatika më e lartë!
  Dhe atëherë Svetlana do t'ju godasë me gjithë forcën e saj të furishme. Shkatërrues vajzë bjonde. Dhe klithma:
  - Unë jam një demon i ferrit!
  Dhe të katër do të marrin rrugën e tyre, duke lëvizur nëpër Alaskën jugore.
  Dhe këtu është tanku Alexander-4, gjithashtu modeli më i ri me vajza të bukura. Një armë e fuqishme me tytë të gjatë 130 mm, deri në tetë automatikë dhe një ekuipazh prej pesë vajzash të bukura me bikini.
  Ata gjithashtu shkojnë dhe gjuajnë, nokautojnë amerikanët, depërtojnë në Shermans.
  Alenka lëshoi një predhë me gishtat e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Për lavdinë e Car Michael!
  Ndërsa qëllonte, Anyuta mbështeti, duke kositur amerikanët:
  - Mbret i madh!
  Augustini gjithashtu goditi, theu Shermanin, duke fërshëllyer:
  - Për paqe, punë, perandori!
  Më pas, Mirabela hapi zjarr. Ajo gjithashtu theu armaturën e armikut dhe fërshëlleu:
  - Për urdhrin e ri rus!
  Dhe pastaj Olimpiada gjuajti predhën, ndërsa ajo goditi dhe gjëmonte:
  - Unë jam aq fuqi dhe dhimbje për armikun!
  Vajzat sillen mirë dhe flasin. Në sytë e tyre smeraldi dhe safiri flakët e botës së krimit.
  Dhe tanku më i ri Alexander-4, i padepërtueshëm nga të gjitha këndvështrimet, shkon përpara dhe shih amerikanët. E tillë është paraqitja dhe shkatërrimi i pakushtëzuar.
  Dhe vajzat, është acar, dhe ato janë vetëm me bikini dhe pothuajse të zhveshura - të bukura! Ne po sjellim një mace me vete!
  Alenka do të qëllojë një predhë në një makinë amerikane. Si e godet dhe këndon:
  - Unë jam një yll botëror!
  Dhe pastaj Anyuta do ta marrë atë dhe do ta lëshojë, do ta presë armikun dhe do të fërshëllejë:
  - Dhe lavdi perandorisë!
  Dhe pastaj Agustini do të goditet nga një predhë, do të kosit armikun, do të thyejë armaturën e armikut dhe do të kërcëjë:
  - Unë jam një vajzë flokëkuqe dhe pa turp!
  Dhe pastaj Mirabela do të jetë sandale . Dhe ai do të gjuajë një predhë vdekjeprurëse kundër armikut. Ai do të shqyejë kullën dhe do të bërtasë:
  - Ram nga dashi!
  Dhe pastaj do të zhvillohet Olimpiada e bukur heroike. Do të lëshojë predha më vdekjeprurëse. Ai do të shtypë tankun e armikut dhe do të bërtasë:
  - Do t'i fshij të gjithë!
  Këtu vjen një tank me peshë shtatëdhjetë tonë dhe shkatërron redoubtet e armikut. Dhe lëviz lehtësisht në dëborë - motori është më i fundit - turbina me gaz! Nuk mund ta ndalosh një makinë të tillë kaq lehtë.
  Alenka këndon:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Askush nuk do të na mundë! Ujqërit rusë po shqyejnë armikun! Ujqërit rusë - përshëndetje për heronjtë!
  Dhe përsëri, duke përdorur gishtat e zhveshur, duke shtypur këmbëzën, ai godet armikun. Çfarë vajze!
  Anyuta gjithashtu ra duke përdorur këmbët e saj të zhveshura dhe bërtiti:
  - Dhe unë jam i shkëlqyeshëm!
  Dhe pastaj Agustini lëshon një predhë dhe bërtet:
  - Unë jam një vajzë e egër!
  Dhe Mirabela do të lëshojë diçka krejtësisht vrasëse dhe ulëritës:
  - Në kufij të rinj, të pandërprerë!
  Dhe ai do të tregojë gjuhën e tij kaq rozë dhe të gjatë.
  Dhe më pas Lojërat Olimpike do të godasin dhe do të shkatërrojnë amerikanët, dhe do ta bëjnë atë shumë mirë.
  Epo, në përgjithësi, një fitore e qartë është e dukshme. Kjo betejë është fituar dhe trupat ruse dhe cariste po ecin përpara.
  Nga fundi i dhjetorit 1942, e gjithë Alaska ishte pushtuar tashmë nga ushtria cariste dhe luftimet po zhvilloheshin në Kanada.
  Përveç tankeve, pilotët femra luftojnë edhe në avionë reaktivë. SHBA ka shumë aviacion, por cilësia e tij është shumë e dobët. Nuk mund të krahasohet me avionët rusë. Të cilat e shtypin armikun me intensitetin e terminatorëve.
  Dhe vajzat Anastasia dhe Margarita në avionët e tyre "Ekaterina"-6 sa efektive mbledhin llogaritë.
  Anastasia rrëzon tetë avionë amerikanë me një shpërthim prej pesë topash avionësh dhe ulërima:
  - Unë jam thjesht një luftëtar i superklasës!
  Dhe me këmbë zbathur shtyp pedalet.
  Margarita rrëzon dhjetë avionë amerikanë me një breshëri dhe kërcit:
  - Dhe unë jam edhe një klasë më lart!
  Anastasia shtyp këmbëzat me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe flakëron armikun. Do të godasë shtatë automjete të ushtrisë amerikane dhe do të kërcëjë:
  - Unë jam një luftëtar i tillë sa mbreti është i kënaqur!
  Margarita gjithashtu do të lëshojë vrasësin dhe do të kërcëjë:
  - Dhe jo vetëm mbreti! Ne jemi shumë të bukur!
  Vajzat luftojnë dhe godasin makina të ndryshme. E hedhin armikun si minj të ngordhur në koshin e plehrave. Dhe ata shkatërrojnë avionët amerikanë.
  Anastasia rrëzoi disa aeroplanë të tjerë dhe bërtiti:
  - Për shqiponjën mbretërore dykrenare!
  Margarita, duke nxjerrë dhëmbët e saj me fantazë, cicëroj:
  - Për një gjë kaq të lezetshme!
  Dhe ajo gjithashtu goditi një duzinë makina të tjera amerikane. Këto janë vajzat. Vajzat duan të vrasin. Dhe griseni atë!
  Dhe ky çift punon...
  Lëviz në objektivat tokësore. Dhe shkoni me Shermanët, duke goditur drejt tyre. Si një gjilpërë metalike. Dhe ndarja e hekurit dhe çelikut më të fortë. Kështu ndodhi rënia e tyre.
  Anastasia godet disa Shermans dhe bërtet me vete:
  - Unë jam një vajzë e aftë për shumë!
  Margarita gjithashtu godet amerikanët në tokë dhe kërcit:
  - Por asgjë nuk do të më ndalojë dhe nuk më ka ndaluar kurrë!
  Anastasia shtyp armikun, rrëzon tanket dhe bërtet:
  - Për mbretin, që nuk është më i mençur apo më i ftohtë!
  Vajzat janë sigurisht të mrekullueshme! Dhe më e rëndësishmja, në vetëm një bikini! Dhe e pamposhtur!
  Askush nuk mund t'i mposhtë apo ndalojë vajzat!
  Anastasia, duke qëlluar, bërtet në majë të mushkërive:
  - Unë jam vajza që thyej çelikun!
  Margarita, duke vazhduar të shtënat, shton:
  - Dhe çdo metal!
  Vajzat fluturojnë dhe gjuajnë... Edhe pse është ftohtë dhe dimër, kjo nuk i pengon. Luftimet po vazhdojnë në Kanada.
  Anastasia ndez përsëri dhe vrumbullon:
  - Unë jam si një djalë!
  Margarit konfirmon në mënyrë aktive dhe godet me tërbimin e një pantere:
  - Unë jam ai që jam më qesharak dhe më cool se gjithë të tjerët!
  Vajzat, siç e shihni, vërtet po llogarisin shumë dhe kanë fat të papërshkrueshëm!
  Po grumbullojnë fatura gjysmë të zhveshura! Dhe ata nuk njohin pikëllim, asnjë dyshim! Ata kanë shumë mendime të ndryshme!
  Por, me pak fjalë, bukuroshet patën fat. Ata kapën dhe sulmuan një gjeneral me katër yje me një sulm ajror. Bukuri madhështore. Ata do të të qijnë në të njëjtën mënyrë!
  Dhe përsëri tanket ruse dhe gjermane po lëvizin nëpër Kanada.
  Këtu është ekuipazhi i Gerdës, në një T-4 gjerman. Makina është sinqerisht mjaft e dobët në krahasim me makinat sovjetike. Por vajzat nuk janë të lehta - ato luftojnë zbathur dhe me bikini në të ftohtë. Dhe kjo thotë diçka!
  Le ta pranojmë, luftëtarë të tillë janë të lezetshëm! Ata nuk i njohin dyshimet dhe dobësitë! Safirët dhe diamantet po digjen në sytë e tyre! Bukuri të tilla nuk do t'i japin armikut asnjë centimetër tokë! Ata janë të shenjtë dhe të këqij në të njëjtën kohë.
  Ata lëvizin me energji kolosale.
  Dhe kështu i shtypin amerikanët.
  Gerda qëlloi duke përdorur gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Unë jam një vajzë e egër! Dhe aspak e virgjër!
  Dhe pas kësaj ai shpërthen në të qeshura.
  Nga topi qëlloi edhe Charlotte. Mund të mos jetë shumë i fuqishëm, por është i shpejtë:
  - Unë jam si një bletë e nxehtë dhe kafshuese!
  Pas së cilës bukuroshja do të marrë dhe do të tregojë gjuhën e saj të gjatë!
  Dhe pastaj Christina shuplaka dhe kërcit:
  - Dhe vokali im! Goditje Klykov!
  Dhe ai gjithashtu do të nxjerrë dhëmbët e ujkut dhe do të ulërijë:
  - Do të ketë një fitore të re!
  Luftëtarët janë vërtet kaq të ashpër dhe agresivë. Dhe ata kanë aq shumë forcë muskulore dhe zemërim të furishëm.
  Dhe Magda gjithashtu do të godasë armikun. Ai do të godasë një Sherman nga një distancë, duke e goditur me saktësi nga skaji në fund dhe do të ulërijë:
  - Unë jam një gjerman kaq i lezetshëm!
  Të katër, pavarësisht se makina nuk është më e mira, luftojnë me sukses.
  Dhe pse? Sepse ata nuk kanë pothuajse asnjë veshje! Dhe luftëtarët e shkatërrojnë armikun shumë bukur.
  Gerda vëren me krenari:
  - Ne jemi kaq të denjë për Fyhrer-in!
  Pas së cilës bukuroshja do të qëllojë përsëri dhe do të zhveshë fytyrën e saj të vogël të lezetshme.
  Luftëtarët këtu kanë një shpirt arian. Dhe ata nuk kanë frikë nga të ftohtit. Edhe pse dimri në Kanadanë Perëndimore është ende shumë i ftohtë.
  Por asgjë - vetëm këmbëzbathur dhe pothuajse lakuriq. Atëherë do të ketë fat dhe fitore!
  Këta janë luftëtarë plot me shpirt krenar.
  Edhe tani arianët nuk kanë të barabartë në këmbëngulje. Me përjashtim të vajzave ruse.
  Por Natasha në "Nikolai"-3, gjithashtu me bikini dhe zbathur, qëlloi, doli dhe eci përreth. Tanku i saj, megjithatë, është më i mirë se T-4 gjerman. Lufta këtu është e ashpër dhe shumë agresive.
  Yankees po përpiqen të rikthehen. Por Natasha rrëzoi "shtrigën" dhe fërshëlleu me një buzëqeshje dhëmbësh perla:
  - Unë jam një vajzë e tillë që askush nuk do të më afrohet!
  Dhe Maria qëlloi me saktësi mbi tanket amerikane. Ai do t'i shpojë dhe do të fërshëllejë me dhëmbë të zbuluar:
  - Asnjë forcë nuk mund të na marrë!
  Dhe pastaj Aurora do të gjuajë me radhë. Sherman u shkatërrua. Po vajza kjo është ajo që ju duhet.
  Dhe pastaj Svetlana do të japë kontributin e saj... Sa do t'i dëmtojë amerikanët.
  Ka edhe beteja në det. Flota ruse kap Filipinet.
  Dhe këtu është edhe ekipi: vajzat marinare këmbëzbathur. Po ashtu bukuroshe pothuajse të zhveshura, me bikini. Është e vërtetë që moti në Filipine është i mrekullueshëm edhe në dimër - i ngrohtë, sepse është pothuajse ekuatori.
  Dhe vajzave u pëlqen të luftojnë dhe të gjuajnë. Dhe vraponi përreth me taka të rrumbullakëta dhe këmbëzbathur. Vajzat këtu janë thjesht të bukura. Më e mira - super!
  Nga rruga, ata duan të përdhunojnë të burgosurit! I lidhin me vete dhe më pas i kalërojnë. Dhe aq sa të burgosurit humbin ndjenjat! Dhe ata organizojnë shfarosje totale për veten e tyre - ose më mirë, jo për veten e tyre, por për armiqtë e tyre.
  Ekuipazhe kaq të lezetshme vajzash gjysmë të zhveshura. Dhe asgjë nuk mund t'i ndalojë ose t'i shtypë!
  Luftëtarët hipin në një kryqëzor amerikan. Ata kërcejnë pothuajse të zhveshur, zbathur, me muskuj që rrotullohen nën lëkurën e tyre të nxirë. Dhe ata i rrëzojnë me furi amerikanët. Dhe ata nuk japin as shansin më të vogël për të mbijetuar.
  Dhe tani janë të dukshme bukuroshja Stella dhe partnerja e saj Masha. Të dyja vajzat janë bionde të gjata, muskulare që i presin të gjithë. Ajo që nuk është goditje është prerja dhe copëtimi i trupave!
  Vajzat ecin përgjatë anijes amerikane. Nëse tundin dorën djathtas, është rrugë, nëse tundin në të majtë, është një rrugicë!
  Dhe vajzat nuk do të ndalen ! Ata nuk u lënë asnjë shans kundërshtarëve! Po sikur të vrumbullojnë dhe të fillojnë të tundin muskujt!
  Dhe përsëri tundin shpatat e tyre dhe bërtasin:
  - Ne jemi vajza për Carin, Atdheun dhe Mikhail Romanovin!
  Dhe ata e presin atë si lakër samurai. Kështu Stella e mori atë dhe e goditi oficerin amerikan në ijë me këmbën e saj të zbathur. Ai do të fluturojë më lart dhe do të hidhet jashtë.
  Terminatori bjond do të japë:
  - Për goditjet e mia paguajnë tarifa!
  Dhe përsëri ai do të zhveshë dhëmbët dhe do të ndezë dhëmbët e tij perlë! Çfarë vajze! Lëngu dhe aroma më e madhe!
  Dhe vajzat nxitojnë drejt vetes. Dhe kalojnë si batica e një tornadoje. Ata nuk i japin armikut një shans. Ata kanë fuqi kolosale. Errësira e djajve dhe mijëra e mijëra engjëjve.
  Dhe ja ku vjen Masha, e cila pret tre koka njëherësh me dy sabera! Kjo është një vajzë - një vajzë për të gjitha vajzat!
  Të dyja bukuroshet prisnin sikur të goditnin gozhdët me shpata. Dhe nuk ka dobësi apo dyshim në veprimet e tyre. Lëvizni për veten tuaj, pa u tërhequr apo hequr dorë. Drejtësia kërkon bashkimin e njerëzimit. Një perandori, një kurorë, një qëllim dhe zgjerim në hapësirë.
  Pikërisht në këtë kohë, sateliti i parë artificial i Tokës po lëshohet në orbitë. Këtu ai po fluturon rreth globit.
  Dhe vajzat ruse me bikini luftojnë për veten e tyre. Dhe ata nuk janë inferiorë ndaj armikut. Dhe amerikanët, të copëtuar nga bukuroshet, bien. Megjithatë, vajza të klasit dhe aftësive më të larta.
  Në një kohë ata arritën të luftojnë në Japoni. Ata luftuan edhe në lartësi. Vetë perandori u kap. Ata treguan aftësitë e tyre kolosale. Ata kanë një pasion të tillë dhe aq shumë forcë muskulore. Sigurisht, vajza të tilla janë një mrekulli mrekullish!
  Ata prenë samurai në pallat. Dhe ata ishin gjithashtu pothuajse të zhveshur dhe zbathur. Vajzat që mund të bënin gjëra që habitnin armiqtë e tyre.
  Dhe ata copëtuan çdo mish dhe demonstruan mjeshtërinë e tyre. Luftëtarët, pa asnjë dyshim, përparojnë.
  Një admirali amerikan iu pre koka me një saber. Dhe si do të qeshin bukuroshet, duke zhveshur fantazmat e tyre.
  Dhe përsëri ata shkojnë në ofensivë dhe prehen. Luftëtarë të tillë janë monstra të vërtetë. Dhe në fron është Car Michael. Djali i Aleksandrit të Tretë, por jo ai. Një sundimtar më me fat, më vendimtar, më me vullnet të fortë dhe gjithashtu një sundimtar i talentuar .
  Por, sigurisht, fati ka rëndësi, plus ashpërsia edhe më e madhe - Mikhail drejtoi një luftë të paepur kundër korrupsionit, e cila pati një ndikim pozitiv në ushtri. Por njohuria më efektive është përdorimi i vajzave në bikini për qëllime ushtarake. Dhe vajzat janë shumë të bukura kur janë pothuajse të zhveshura dhe zbathur.
  Pra, betejat zhvillohen me shkallë të ndryshme suksesi. Dhe luftëtarët e bukur qëllojnë me shumë saktësi, më mirë se burrat. Dhe më e rëndësishmja, kur vajzat janë pothuajse të zhveshura, ato janë praktikisht të paprekshme. Ata nuk preken nga plumbat dhe predha. Një ushtri shumë e fortë luftëtarësh. Kjo është e bukur. Ishte ideja e Car Michael për të përdorur vajza pothuajse të zhveshura dhe zbathur, dhe kjo solli fitoren.
  Dhe vajzat në beteja gjithashtu hodhën granata dhe kamë me gishtat e tyre të zhveshur. Dhe ata treguan tërbimin e tyre të egër.
  Vajzat janë mjaft të guximshme. Dhe shumë e bukur, lozonjare dhe me këmbë në flotë. Askush nuk mund t'i mbante.
  Luftëtarët janë shumë zagar... Këmbët zbathura të një vajze janë një armë shumë efektive. Por çfarë mund të bëjnë? Shumë gjëra. Vetë thembra e zhveshur merrte energji nga toka dhe luftëtarët e bukur ishin lozonjarë.
  Më duhet të them që vajzat janë më të bukurat në botë, që të dyja janë të mrekullueshme dhe me furinë e kobrave!
  Kryqëzori amerikan kapet. Burrat e kapur ranë me fytyrë. Pas kësaj, luftëtarët fusnin këmbët në fytyrë. Dhe më detyruan të puth. Dhe vajzat gugasnin dhe thembra e tyre e zhveshur, kur lëpinin gjuhën, ndiheshin të këndshme dhe gudulisëse.
  Mirëpo bukurosheve u kënaqën që këmbët e zbathura të laheshin me puthje dhe puthjet me taka.
  Pas së cilës vajzat do të qeshin. Dhe ata lanë dhëmbët!
  Por u bë më mirë, vajzat u bënë banja dielli pak lakuriq dhe shkuan për të notuar. Këta janë luftëtarë kaq të bukur. Si mund të marrësh një këmbë të tillë dhe ta puthësh? Dhe lëpini çdo gisht.
  Vajzat janë të shkëlqyera.
  Këtu është tanku Alexander-4 në betejë përsëri. Është një nxitim dhe shkurti tashmë po vjen. Trupat vazhdojnë. Duke iu afruar gjithnjë e më shumë territorit amerikan. Vajzat janë kaq të lezetshme.
  Këtu Natasha gjuan me saktësi. Dhe godet me shumë saktësi.
  Vajza qëllon jashtëzakonisht saktë dhe bërtet:
  - Do ta shtypim armikun!
  Maria qëllon më pas. Mori dhe mundi armikun:
  - Unë jam super!
  Maria është një vajzë shumë e bukur dhe shumë aktive.
  Dhe këmbët e saj të zbathura janë shumë të bukura dhe të këndshme në erotizmin e tyre:
  - Do ta shkatërrojmë armikun!
  Dhe Aurora është një vajzë e tillë, dhe ajo është super, me bark dhe gjoks të zhveshur, dhe thithka kaq të fryra të kuqe flakë:
  - Unë do të thyej armiqtë dhe do ta bëj atë super!
  Dhe si i tund flokët e kuqe!
  Dhe përsëri ai do t'ju godasë me këmbët e tij të zhveshura dhe të dalta. Luftëtarë të tillë janë shumë të lezetshëm!
  Dhe atëherë Svetlana do të marrë dhe mundë armikun:
  "Unë e dua Carin dhe do t'u var një lak në qafë armiqve të mi!"
  Vajzat do të qeshin. Si u bënë zagarë dhe të ftohtë.
  Amerikanët po ikin nga vajzat. Ose heqin dorë. Ose vdesin. Luftëtarët janë kaq të bukur, dhe shumë zbathur, dhe vajzat janë kaq të mrekullueshme. Dhe të luftosh vetëm me bikini është e këndshme dhe efektive. Vajzat luftëtare janë kaq të mahnitshme.
  Natasha qëllon sërish mbi amerikanët dhe fërshëllehet:
  - Ti je vëllai im dhe unë jam vëllai yt! Ose më mirë motra ime!
  Dhe përsëri ai lëviz gjuhën e tij të gjatë. Agresive le të themi luftëtare dhe bukuroshe!
  Dhe pastaj Anyuta tund gjoksin e saj të zhveshur. Dhe ai do të bërtasë dhe do të nxjerrë dhëmbët. Dhe ai do të dërgojë një predhë te amerikanët. Dhe ai do ta marrë dhe do ta dreq.
  - E ka shkatërruar bukuroshja! Dhe ajo kërcit:
  - Unë jam një super vajzë!
  Vajza e bukur dhe e do seksin. Dhe kjo është e bukur!
  Dhe vajza e mori atë dhe e goditi - ajo u mërzit:
  - Do të fitojmë dhe do ta shkatërrojmë armikun!
  Dhe këtu Aurora do të godasë dhe do të rrahë:
  - Unë jam një mbret dhe një vajzë e lezetshme!
  Luftëtari mund të jetë një zagar.
  Vajzat qeshin me vete.
  Por Svetlana e mori atë shumë ftohtë. Dhe ajo dha tarifa të tilla për shkatërrimin e armikut dhe puthi djajtë:
  - Kjo është një aerobatikë kaq totalitare!
  Tanki është shumë i shkathët dhe vdekjeprurës. Ai godet Shermanin e dobët dhe të lartë. Pra, betejat këtu janë në favor të Rusisë cariste.
  Natasha është përsëri si një armë zjarri. Dhe ai guxon:
  - Për idhullin tuaj!
  Maria filloi të qëllonte. Vajza është shumë e bukur dhe ka flokë të artë. Nga pamja.
  Vajza u ndy, drejtoi gishtat e saj të zhveshur dhe bërtiti:
  - Kjo është vrasje për mbretin!
  Dhe këtu Aurora qiu amerikanin. Dhe vajza ishte, le të themi, me të vërtetë jashtëzakonisht agresive dhe kërciti:
  - Për një konvikt të vërtetë!
  Dhe tani vajza u tregua vërtet e fortë.
  Dhe Svetlana është agresive dhe luftarake. Ajo goditi me këmbën e saj të zhveshur dhe e grisi armikun.
  Dhe ajo cicëroi, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Unë jam një zonjë që fluturoj si shqiponjë!
  Kështu që vajzat filluan të qieshin me forcë të egër. Dhe një agresion i tillë i bukurosheve nuk mund të ndalet. Pa u tërhequr apo përkulur.
  Natasha qëlloi përsëri dhe fërshëlleu:
  - Deri në shkatërrim të plotë!
  Dhe Maria, pa asnjë gozhdë, arriti shumë më tepër të shkatërrojë armiqtë e saj dhe filloi të thyejë kundërshtarët e saj.
  Dhe pastaj Aurora e mori atë dhe goditi armikun me një top. Dhe me shumë sukses, me magjepsje kolosale. Dhe shtypni, shtypni armikun. Dhe mbeturinat e shkrira po fluturojnë nga Sherman në të gjitha drejtimet.
  Dhe Svetlana gjithashtu do të qëllojë dhe këndojë:
  - Unë jam një vajzë e ëndrrave të mëdha dhe bukurisë së madhe!
  Luftëtarët, në fakt, demonstrojnë një vullnet të jashtëzakonshëm për të fituar.
  Nuk është më kot që perandoria u bë e lezetshme dhe e madhe. Mund të tejkalojë arritjet e Genghis Khan.
  Luftëtarët lëvizin drejt vetes... Dhe gjuajnë, gjuajnë dhe çajnë pozicionet e armikut, sikur të hapeshin me thikë. Ose më mirë, një kamë shumë e mprehtë dhe e ngurtësuar. Dhe tani trupat ruse janë vërtet të pathyeshme. Dhe mbretëria e një perandorie të madhe.
  Nëse e shikoni, ka pasur shumë luftëra dhe periudha të vështira në historinë e Rusisë. Por Nikolla II ishte thjesht i pafat në pjesën më të madhe! Ai doli të ishte një dështim. Por taktikat kanë një rëndësi të madhe. Çfarë tregoi shahisti i madh rus Alekhine. Kur filloi të luante në vend të kundërshtarit të tij, duke e kthyer tabelën dhe duke fituar. Gjeniu është gjeni.
  Me gjithë problemet e Rusisë cariste, vetëm faktori i vajzave të zhveshura zgjidhi shumë.
  Në beteja marrin pjesë edhe helikopterët. Automjete luftarake, dhe gjithashtu ekuipazhe me vajza me bikini dhe zbathur. Cila është cilësia e një ushtrie të përbërë nga vajza? Më të spikaturit. Asgjë nuk mund ta ndalojë apo mundë një ushtri të tillë.
  Pra, në këtë ushtri ka vajza zbathur dhe pothuajse të zhveshura. Ekuipazhi në helikopterin e kapitenit Varvara. A nuk është kjo e mahnitshme? Deti do të fryhet me dhunë! Dhe si do të godasin topat e avionëve. Dhe pastaj ka raketa. Këto vajza janë uragane të vërteta si tornadot.
  Ata nuk janë inferiorë ndaj armikut në asgjë. Ushtria ruse është gati për beteja dhe arritje të mëdha.
  Varvara është një vajzë e bukur me flokë kafe dhe pothuajse e zhveshur. Ndërsa ai vrumbullon në majë të mushkërive:
  - Armiqtë nuk do të kalojnë! Dhe ata nuk do të ikin!
  Dhe ai do ta marrë atë dhe do të lëshojë një shkarkesë vrasëse nga të gjithë avionët e makinës së tij më të lezetshme . Dhe do të fluturojë mbi armikun. Dhe ai e merr dhe e kosit me një kthesë shkatërruese.
  Por Olga modeste mori dhe gjuajti një raketë në pozicionet amerikane dhe fërshëlleu:
  - Kam luftuar, jo me këpucë bast, por zbathur!
  Dhe ai do të shkelë syrin me sytë e tij safir. Po, këto janë vajza - aerobatikë kaq të mahnitshme. Me të mund të pini një mal dhe të mbani dragonj të zhveshur.
  Dhe këmbët janë kaq të këndshme dhe unike! Dhe belet janë të hollë, dhe trupat janë shumë muskuloz.
  Varvara shkel bythën dhe bërtet:
  - Mund të bëj një vrimë në glob për mbretin!
  Dhe ai do të buzëqeshë fytyrën e tij të vogël dhe do të shkelë syrin.
  Luftëtarët janë në maksimumin e tyre këtu. Këtu Tatyana, gjithashtu një vajzë me bikini, do ta marrë atë dhe do të bërtasë:
  - Le të ketë një mbret mbi gjithë dheun!
  Dhe ajo do të shkëlqejë me dhëmbët e saj margaritar. Dhe nga një helikopter është vdekjeprurës si gozhdët . Dhe do të jetë vdekjeprurëse. Dhe me të vërtetë do të skuqet metali. Dhe do të shkaktojë shkatërrimin e bunkerit.
  Këto janë vajza - të gjitha vajzat janë vajza! Dhe pastaj kur të burgosurit futen brenda, ato vajza më pas puthin dhe lëpijnë këmbët e tyre të zbathura. Kjo është përgjithësisht mënyra më e sofistikuar për të poshtëruar dhe inkurajuar.
  
  ROMMEL I PAmposhtur
  Në të, ushtria e Rommel në nëntor dhe dhjetor 1941 ishte në gjendje të fitonte fitoren në Afrikë. Kjo ndodhi edhe sepse partneri i brilantit Rommel nuk bëri ato gabime të rënda që ndodhën në historinë reale.
  Si rezultat, gjermanët mundën britanikët që përparonin dhe ruajtën territorin e tyre. Në fillim, kjo nuk ndikoi në rrjedhën e betejave; në frontin lindor, gjermanët u mundën afër Moskës.
  Megjithatë, më vonë planet e Fuhrer-it ndryshuan. Rommel në këtë kohë ishte në gjendje të merrte Tolbuk dhe u zhvendos drejt Egjiptit. Hitleri vendosi të kalonte në mbrojtje të përkohshme në frontin lindor dhe tani për tani të përqendrojë përpjekjet e tij në Afrikë dhe Lindjen e Mesme.
  Megjithatë, meqenëse ofensiva në Afrikë kërkonte më pak forca, nazistët kryen disa operacione në lindje. Mundi trupat sovjetike në Kerç. Ata na rrethuan afër Kharkovit. Ata gjithashtu nxorrën një copëz në drejtim të Smolenskut. Ofensiva e ushtrisë së dytë shokuese të gjeneralit Vlasov pranë Leningradit gjithashtu përfundoi me disfatë.
  Sevastopoli ra pas rrethimit dhe sulmit. Dhe Krautët u forcuan. Luftimet u zhvilluan në parvazin e Rzhev. Këtu nazistët arritën të duronin.
  Por në Egjipt, Rommel, pasi mori përforcime, fitoi një fitore bindëse. Duke u mbështetur në suksesin e tyre, gjermanët kaluan Palestinën dhe pushtuan Irakun dhe Kuvajtin. Dhe pastaj e gjithë Lindja e Mesme - pasi ka fituar akses në naftë.
  Pas së cilës fashistët u kthyen në Sudan dhe u përpoqën të kapnin të gjithë Afrikën.
  Në të njëjtën kohë, pasoi sulmi në Gjibraltar dhe depërtimi i trupave gjermane në Marok dhe më tej në hapësirat afrikane.
  Por sukseset e gjermanëve u lehtësuan nga puna energjike në pjesën e pasme. Ku është edhe Hitleri, çfarë ka bërë më me mjeshtëri se në historinë reale.
  Pasi u zgjua, Hitleri Terminatori bëri një banjë me vajzat, hëngri mëngjes me sallatë, qull lulelakër dhe disa perime të tjera, duke shtuar djathë dhie me shumë shtresa me pak yndyrë dhe havjar. Pas së cilës ai thirri Speer, duke i paraqitur zyrtarisht ministrit të ri perandorak një dokument të nënshkruar nga ligji për fuqitë emergjente. Adolf ishte i pushtuar dhe ishte shumë gërryes:
  - Prodhimi i armëve në Rajhun e Tretë është jashtëzakonisht i ulët! Ne kemi mbetur prapa jo vetëm Britanisë ndërluftuese, por edhe BRSS totalitare. Por ne kemi nevojë për epërsi ajrore, duke rritur prodhimin e armëve të vjetra dhe duke kaluar në ato të reja. Veçanërisht aeroplanë bombardues premtues. Në fund të fundit, shpejtësia e tyre e madhe dhe tavani i lartë i sipërm i lejojnë ata të shkatërrojnë qytetet britanike pothuajse pa u ndëshkuar!
  Speer rrezatoi optimizëm:
  - Në Gjermani dhe Poloni ka një tepricë të qymyrit, në Francë ka mineral hekuri dhe ne kemi pajisje të mjaftueshme për të prodhuar shumë makina. Në fund të fundit, ne prodhojmë më shumë alumin dhe duralumin se të gjitha vendet e botës së bashku!
  Adolf i pushtuar pohoi me kokë:
  - Për momentin! Britania dhe SHBA po promovojnë gjithashtu prodhimin dhe ne duhet të mbrojmë çdo gram metal. Lërini edhe nxënësit e shkollës dhe fëmijët e tjerë nga mosha pesë vjeç të mbledhin metal. Për më tepër, pse t'i bëni krahët dhe gypin tërësisht nga duralumin. Mund të përdorni si dru ashtu edhe kanavacë. Për shembull, prodhimi i krahëve monobllok. Dhe ç'farë? Ne kemi nevojë për një avion luftarak të ri që peshon jo më shumë se dy tonë, i lehtë për t'u fluturuar, i lehtë për t'u prodhuar dhe i lirë! Numri i pjesëve të montimit duhet të reduktohet në minimum dhe duhet të gjenden gjithashtu mundësi për të ulur peshën e avionit sa më shumë që të jetë e mundur dhe për të përmirësuar vetitë e tij aerodinamike. Tani, meqë ra fjala, do të vijnë dizajnerët e avionëve, do t'i trajnojmë.
  Speer buzëqeshi:
  - Sigurisht, Fyhreri im. Me sa kuptoj unë, do të ktheni nga ushtria të gjithë punëtorët e kualifikuar?
  Adolf i poseduar konfirmoi:
  - Ne do të rekrutojmë vetëm punëtorë të rëndomtë të kualifikuar nga të huajt. Pra, është më mirë të ketë më pak dembelë, dhe për rrjedhojë partizanë. Natyrisht, ne do të zvogëlojmë numrin e forcave tokësore; nëse nuk ka luftë me BRSS, atëherë nuk kemi nevojë për aq shumë këmbësorie, por... Jo në mënyrë radikale, kështu që planifikoj të mposht Gjibraltarin dhe Maltën në të ardhmen. muaj dhe pushtojnë të gjithë veriun e Afrikës dhe më tej në Lindjen e Mesme. Do të na duhen ende njësi tokësore. Përveç kësaj, është e nevojshme të ndërtohen kantiere detare shtesë si në vetë Gjermaninë ashtu edhe në Francë, Belgjikë, Holandë dhe Norvegji. Ne kemi nevojë për aeroplanmbajtëse, luftanije dhe transportues. Dhe Deti Mesdhe do të kthehet, si të thuash, në një liqen brendagjerman. a e kuptoni?
  Speer u përkul:
  - Po, Fyhreri im! Tashmë kam urdhëruar zhvillimin e një programi ndërtimi...
  Dinak Adolf shtoi:
  - Dita e punës mund të zgjatet në 16 orë nëse planet tona të emergjencës e kërkojnë këtë. Prodhimi i avionëve duhet të rritet në njëqind avionë në ditë për vetëm nëntë muaj... Më shumë se tre herë në krahasim me atë aktual dhe nuk është aspak fakt se kjo do të mjaftojë!
  Speer nxitoi të inkurajojë Fuhrerin:
  - Pilotët tanë janë të një klase më të lartë se ata britanikë, ndaj sasia nuk është gjithçka. Dhe ne do të gjejmë mënyra të reja për të farkëtuar parmendët në shpata. Me sa kuptoj unë, prioriteti për ne është aviacioni?
  Fuhreri shtrëngoi grushtin më fort:
  - Prioriteti për ne është avionët reaktivë, bombardues dhe më pas avionë luftarakë, plus lëshimi i pajisjeve të reja dhe zhvillimi i armëve mrekullibërëse! Mirëpo, jo vetëm në fushën e aviacionit, por edhe tanke, artileri, në radhë të parë artileri reaktiv... Për këtë do të flasim më në detaje.
  Një zile u dëgjua dhe projektuesit kryesorë të avionëve të Rajhut të Tretë hynë në dhomë.
  Messerschmitt, relativisht i ri me ballë të lartë, Heinkel, tashmë i moshuar, por shumë i shkathët, i ndërtuar në mënyrë atletike Tank, Lippisch dhe disa më pak të njohur.
  Adolf i drejtoi ata te karriget dhe i urdhëroi të shtronin vizatimet në tryezë:
  - Detyra juaj është të krijoni një armë të re, shumë të fuqishme dhe moderne. Gjermania ka më shumë tunele me erë se çdo vend tjetër në botë, dhe teknologjia e shumë avionëve është shumë e prapambetur. Por vetëm në Yu-88, ju mund të rrisni ndjeshëm shpejtësinë duke i dhënë makinës një formë më të efektshme. Në veçanti, kabinës do t'i jepet një formë konveks në formë loti, e cila do të përmirësojë dukshmërinë dhe do ta bëjë pilotin më të gjerë, si dhe do të shtojë shpejtësinë duke përmirësuar aerodinamikën me pesë kilometra të mira. Plus, është e nevojshme t'i jepet një formë e efektshme pikave të qitjes si të bombarduesve ashtu edhe të gjuajtësve, rafteve të bombave dhe frenave ajrore në pozicionin jo-pune.
  Ju shkruani atë që ju them!
  Dizajnerët tundën kokën në unison:
  - Pra, padyshim një Fuhrer i madh!
  Adolf vazhdoi:
  - XE-129 - duhet të ridizajnohet në mënyrë që kutisë së armës t'i jepet një formë e thjeshtë dhe të instalohet një top i lëvizshëm avioni për të mbrojtur kundër sulmeve nga hemisfera e pasme dhe e poshtme. Përveç kësaj, ky aeroplan sulmues duhet të jetë i pajisur me një sistem përforcimin e motorit. Në të njëjtën kohë me perestrojkën, është e nevojshme të rritet prodhimi i avionëve të tillë sulmues. Sulmet e tyre shkatërruese ajrore paralizojnë veprimtarinë e britanikëve. Përveç kësaj, bombarduesi zhytës Ju-87 duhet të përdoret në Britani. Ne do të vëmë në shërbim makina të vjetruara...
  Adolf ndaloi. Dizajnerët heshtën. Fyhreri vërejti:
  Kam dyshime të mëdha për F -190. Automjeti doli të jetë i rëndë dhe jo mjaftueshëm i manovrueshëm, përveç kësaj, ai nuk ka një sistem për mbushjen e rezervuarëve me gazra inerte, të cilat zëvendësojnë karburantin e përdorur. Për shkak të kësaj, kjo makinë mund të rrëzohet edhe me një plumb ndezës. Çfarë do të thotë Tank për këtë?
  Dizajneri i famshëm SS, duke qëndruar në vëmendje, tha:
  - Kjo është e meta jonë, Fuhrer i madh. Megjithëse vendosja e tankeve duhet të konsiderohet mjaft e suksesshme, ato janë më pak të prekshme nga zjarri i armikut dhe në të njëjtën kohë mbrojnë pilotin. Sa i përket manovrimit, atëherë... Një armaturë peshon 120 kilogramë dhe nuk është aq e lehtë për ne ta lehtësojmë...
  Adolf i pushtuar sugjeroi:
  - Mundohuni të përmirësoni cilësitë aerodinamike të Fokken-Wulf. Kryesisht për shkak të uljes së peshës, është e nevojshme të përkulen majat e krahëve për të rritur kontrollueshmërinë dhe manovrimin e automjetit. Përveç kësaj, do të instalojë mbrojtje për hemisferën e pasme... Për sa i përket vendndodhjes së motorit përpara kabinës së pilotit, kjo mbron pilotin, por kërkon që mjeti të jetë i pajisur me një pajisje nxjerrjeje. Nga rruga, vetë forma e motorit mund të bëhet më e efektshme, gjë që industrialistët tanë duhet patjetër ta marrin parasysh. Nga rruga, po në lidhje me punën në ME-309?
  Messerschmitt ishte disi i tronditur :
  - Ne po punojmë për këtë, Fuhrer i madh. Karakteristikat e llogaritura premtojnë të rrisin shpejtësinë e mjetit, deri në 740 kilometra në orë, kur është i armatosur me shtatë pika zjarri! Kjo do të jetë vdekja më e fuqishme për britanikët...
  Adolf e ndërpreu:
  - Mbarimi duhet të bëhet më shpejt. Dhe ju, Speer, përshpejtoni zhvillimin e armës së re të avionit 30 milimetrash me gjuajtje të shpejtë. Mund të përdoret gjithashtu me shumë sukses për të shtënat në objektiva tokësorë dhe kundër avionëve armik! ME-309 i ri duhet të zëvendësojë ME-109 të mëparshëm. Sa i përket makinës suaj reaktiv ME-262, mjerisht, ajo ka shumë disavantazhe: peshë të madhe, besueshmëri të ulët operacionale, shkallë të tepërt të aksidenteve... Unë do të skicoj vetë avionin që na nevojitet.
  Adolf Hitler filloi të vizatonte një makinë, duke përdorur njohuritë e tij për luftëtarët modernë të avionëve. Megjithatë, jo më modernet, por rreth viteve pesëdhjetë, për t'i përshtatur me nivelin aktual të prodhimit dhe teknologjisë. Ai i kushtoi vëmendje të veçantë teknologjisë së ndryshimit të fshirjes së krahut. Duke shpjeguar të gjitha avantazhet e një dizajni të tillë:
  - Gjatë uljes dhe ngritjes, fshirja do të ulet, dhe gjatë fluturimit do të rritet. Vetëm për shkak të kësaj, një luftëtar me një motor modern ME-262 do të jetë në gjendje të përshpejtojë në 1100 kilometra në orë. Dhe pesha e tij do të jetë dukshëm më e vogël.
  Messerschmitt shikoi diagramin, rrudhi ballin e tij të lartë tullac dhe shtrydhi jashtë:
  - E shkëlqyer! Por Fyhreri im, ku e ke marrë një njohuri kaq të thellë të aerodinamikës?
  Adolf i pushtuar ngushtoi sytë me dinakëri:
  - Po aerodinamika? Një person i talentuar zakonisht është i talentuar në gjithçka! Dhe mediokriteti është mediokritet edhe në Afrikë! Çfarë nuk shkon me bombarduesin Arado? Më tregoni diagramin?
  Fuhrer-i i goditur-dhe-miss hodhi një vështrim të shpejtë dhe tundi kokën negativisht:
  - Jo, kjo nuk do të ndodhë! Ideja me karrocën nuk është e mirë, për shkak të saj avioni nuk do të rrotullohet dhe do të rrëzohet. Kërkon pajisje uljeje konvencionale të anulueshme. Merrni parasysh disa ndryshime në dizajn për aerodinamikë më të mirë. Pa shpikje të panevojshme, por me zgjuarsi.
  Adolf u çmend dhe bëri disa komente të tjera:
  - Avioni Gryphon Xe-177 ka një termocentral jashtëzakonisht jo të besueshëm. Duhet të ndërrohet menjëherë, me motorët më të fundit me pistoni, fillimisht katër që qëndrojnë veçmas. Më pas tek motorët më modernë me fuqi 2950 kuaj fuqi. Sa i përket aftësisë për të goditur nga lartësi të mëdha dhe në një zhytje, atëherë... Filloni të zhvilloni Xe-277, kjo makinë do të bëhet gjithashtu një armë armiqësore. Por gjëja kryesore janë avionët bombardues. Kjo është një detyrë prioritare. Për shembull, kështu duhet të jetë Yu-287.
  Fuhrer bëri përsëri një skicë me krahë të shtrirë përpara, duke u shpjeguar disa nuanca projektuesve. Adolf u largua seriozisht, duke treguar diagrame të caktuara. Sidomos bombarduesi pa bisht . Dhe se dizajni i një makine reaktiv me krahë fluturues është më se premtues. Dhe në të njëjtën kohë, automjeti është në gjendje të bombardojë edhe territorin amerikan. Ai tregoi drejtpërdrejt se dizajnerë nga e gjithë Evropa dhe madje edhe hebrenj duhet të përfshihen në punë. Më në fund, duke kuptuar se dizajnerët tashmë ishin mjaft të zënë, ai me mëshirë i la të shkonin, duke lënë vetëm Lippisha. Fyhreri bërtiti:
  - Dhe unë të kërkoj, Aleksandër, të qëndrosh! Ju do të keni për detyrë të krijoni armë të reja, jashtëzakonisht efektive.
  Lippisch u befasua:
  - Do të të jem mirënjohës, Fuhrer!
  Hitleri Terminatori filloi të shpjegonte:
  - Sigurisht, ju e dini teorinë e Wieselsberger , i cili dikur ishte asistent i profesor Prandtl në Göttingen. Ai ishte i pari që zhvilloi teorinë e ndikimit të ekranit në sipërfaqen e poshtme ...
  Lippisch tundi me kokë, duke buzëqeshur:
  - Ti e di mirë, Fyhreri im! Po, e di këtë teori!
  Adolf i pushtuar vazhdoi:
  - Duhet të krijojmë një ekranoplan - një lloj hibridi i një siluri dhe një hidroavioni. Ai në fakt fluturon shumë më poshtë, rreth 20-40 centimetra nga uji. Në këtë rast, masa e ajrit që mbështet varkën ekranoplan përbëhet nga dy pjesë. Njëri është një përrua i ngrirë nën krah; tjetra - mjaft e parëndësishme - del nga poshtë krahut në zonën e buzës së pasme dhe plotësohet vazhdimisht me ajër që vjen nga lart, nga maja e krahut.
  Lippisch konfirmoi me lehtësi:
  - Me të vërtetë kështu Fyhreri im!
  Adolf i pushtuar vazhdoi:
  - Megjithatë, masa kryesore e ajrit mbetet nën sipërfaqen mbajtëse dhe krijon një presion që është pothuajse i barabartë me presionin e shpejtësisë. Ajo luan rolin e një lloj sheshi patinazhi ajror përgjatë së cilës varka ekranoplan "rrokulliset" si orë! Personi i parë që e përdori këtë në praktikë ishte inxhinieri finlandez Kaario , i cili zhvilloi një sajë të thjeshtë drejtkëndore me krahë që rrëshqiste mbi dëborë duke përdorur një ekran dhe madje mori një patentë për të. Fatkeqësisht, ushtria nuk e vlerësoi me kohë një zbulim të tillë. Ata thonë se profesori rus Levkov ka kryer eksperimente të ngjashme... Kjo do të thotë, kjo mund të bëhet një armë e re mrekullie, e aftë të dërgojë bomba, silur dhe trupa zbarkuese në brigjet e Britanisë, me shpejtësinë e një avioni dhe në të njëjtën kohë të padukshme për radarët. Plus më shumë sulme shkatërruese ndaj anijeve angleze! Dakord?
  Lippisch u hodh me dorën e tij, kamarieret ndihmëse i derdhën pak lëng... Pasi piu pak, stilisti tha:
  - Po, kjo është një ide e pasur, megjithëse do të ketë disa probleme teknike. Për shembull, qëndrueshmëria...
  Adolf i pushtuar pohoi me kokë në një mënyrë miqësore:
  - Unë do të përshkruaj një diagram të përafërt për ju, është më mirë ta bëni atë dhe do t'i rregulloni vetë detajet e vogla teknike. Trupi duhet të jetë i gjatë, të kujton gypin e avionit, që derdhet në hundën e kabinës së delfinit, xhamat e përparme konveks dhe motorët turbojet.... Edhe pse është e mundur që motorët me pistoni të funksionojnë edhe në modelet e para. Dhe kur ky kolos tërhiqet në ujë të hapur, motorët do të gjëmojnë shurdhues dhe trupi i ngushtë grabitqar do të shpërthejë si një balenë, duke hedhur një re llak. Kini parasysh, ky kolos është i aftë të nxitojë si një luftëtar disa metra nga sipërfaqja e ujit.
  Lippisch fishkëlleu me admirim të vërtetë:
  - Ju keni një imagjinatë të pasur, Fuhrer!
  Adolf i guximshëm u frymëzua edhe më shumë:
  - Sigurisht që do të ishte një armë mrekullie. Në fund të fundit, ekranoplanët nuk kanë frikë nga ndonjë stuhi. Ata nuk kanë frikë nga akulli - ata fluturojnë mbi të. Ata nuk kërcënohen nga grykët e lumenjve me moçal dhe shkëmbinjtë bregdetarë, mbi të cilët mund të thyhen anijet e zakonshme, dhe cekëtat janë përgjithësisht si një pellg për fëmijë. Ata janë në gjendje të zbarkojnë trupa kudo: nga bregu afrikan i Skeleteve me shkëmbinjtë e tij djallëzor, në të dy brigjet e Shteteve të Bashkuara, tokat Arktike të Kanadasë dhe Alaskës. Do të kishte disa qindra nga këto makina dhe Britania do të binte në dy muaj.
  Lippisch me ndrojtje tha:
  - Dhe minierat?
  Fuhreri qeshi:
  - Pikërisht këto janë minierat! Nuk kërcënojnë as nën sipërfaqen e ujërave dhe as në cekëta! Si dhe silurët nga nëndetëset. Dhe ai vetë është një armë ideale për të luftuar nëndetëset më të avancuara, duke i goditur ato me ngarkesa në thellësi. Për më tepër, ekranoplanet mund të gjuajnë raketa dhe mina në anijet e armikut. Po, sigurisht, do t'ju prezantoj me dizajnin e bombave të drejtuara. Dhe sigurisht, zbarkimet... Një mjet ideal për dërgimin e forcave zbarkuese, jo vetëm me këmbësorinë, por edhe me tanke! Atëherë e gjithë natyra e luftës do të ndryshojë menjëherë! A e kuptoni Lippisch, çfarë biznesi ju beson Fuhreri?
  Dizajneri pyeti në mënyrë më tregtare:
  - Po çmimet?
  Adolf serioz konfirmoi:
  - Sigurisht, më bujarët, një kryq hekuri me diamante, toka, koloni, subjekte! Nëse pushtojmë të gjithë Afrikën, do të ketë tokë të mjaftueshme për të gjithë!
  Lippisch deklaroi:
  - Nëse jepen para dhe fonde, ekranoplani do të jetë gati, por... Kam edhe projekte për një luftëtar pa bisht.
  Terminatori Fuhrer nxitoi të qetësonte shpikësin:
  - Një avion bombardues pa bisht , e kam skicuar tashmë, të tjerët do të kujdesen për të. Sa i përshtatshëm dhe luftëtar! Ekranoplanet janë më të rëndësishëm sepse janë një armë thelbësisht e re... Përveç kësaj, kompania Gotha ka dizajnerë shumë të talentuar që do ta bëjnë këtë. Ndërkohë, punoni në ekranoplane. Në përgjithësi, tani kam shumë çështje urgjente, duhet të flas akoma me gjeneralët e tankeve... Urdhri do t'ju jepet...
  Lippisch e la Fuhrerin shumë të frymëzuar. Adolf mendoi se ndoshta do të ishte më mirë të fliste fillimisht me fizikanët bërthamorë për krijimin e një bombe atomike dhe, në të ardhmen, të një bombe hidrogjeni, por ai vendosi të mos bënte shumë, duke ngarkuar veten dhe njerëzit e tjerë në të njëjtën kohë.
  Kishte disa stilistë, duke përfshirë më të famshmit: Porsche dhe Aders. Në përgjithësi, nëse gjermanët kishin një epërsi cilësore ndaj sovjetikëve në aviacion dhe flotën e nëndetëseve (megjithëse jo të gjithë e pranojnë këtë!), atëherë flota e tankeve të Panzervale ishte dukshëm prapa. Në veçanti, automjetet sovjetike KV, T-28, T-34, ishin superiore ndaj atyre gjermane në armaturë dhe armatim, dhe T-34 gjithashtu në performancën e drejtimit. Sidoqoftë, armët e tankeve gjermane nuk janë mjaft të forta për Matildas dhe Cromwells anglezë, aq më pak ato që tashmë janë zhvilluar nga projektuesit e Churchills dhe Challengers. Për të mos përmendur dobësinë e armaturës së modeleve gjermane...
  Pasi i ftoi të ftuarit të ulen, Fuhreri filloi të lexojë moralin:
  - Për fat të keq, Gjermania aktualisht nuk ka një armë të besueshme antitank... Të pajisur me një armë T-3 50 mm, ata mund të godasin vetëm armaturën e Matilda ose KV... Por Matilda hyri në shërbim me Britaninë edhe para fillimit të Luftës së Dytë Botërore. Ne vetë kemi kapur Matildas, armatura e përparme e së cilës nuk mund të depërtohet. Epo, KV-të sovjetike nuk mund të depërtojnë as anash ose byk. Maksimumi që mund të bëjë makina jonë është të thyejë pistën! Kjo do të thotë, ju projektuesit na keni vënë në një pozicion të tillë që tanket e armikut janë shumë më të fortë se tonat për sa i përket armaturës, dhe "Grantet" e reja amerikane dhe "Shermans" gati për prodhim masiv janë superiorë në armatim. Për të mos folur për automjetet ruse me një top 76 mm. Dhe si e kryeni detyrën e krijimit të tankeve të reja, veçanërisht me një armë 88 mm.
  Porsche u përgjigj me konfuzion:
  - Sigurisht që ne po bëjmë zhvillime të ngjashme, Fuhrer i madh. Më 26 maj, Drejtoria e Armatimeve na dha një porosi për një tank ViK -4501 45 tonësh . Duhet të jetë pikërisht kështu, me një armë kundërajrore 88 mm të shndërruar në një frëngji tankesh. Ne tashmë kemi vizatime paraprake. Ju mund të njiheni me ta, mirë.
  Fyhreri pyeti:
  - Jeni Aders?
  Ervini pohoi me kokë:
  - Në vitet dyzet, vk -3001 u testua me sukses. Një mjet i ri i rëndë, me një top 75 mm. Një armë të ngjashme kemi edhe në modelin antitank, por ende nuk është hedhur në prodhim masiv. Për më tepër, u punua për krijimin e T-6, me peshë deri në 65 tonë. Dhe një model më i lehtë prej 36 tonësh. Po provojmë Fuhrerin e madh.
  Adolf, duke e imagjinuar veten të dijë gjithçka, filloi të shqyrtonte me shpejtësi vizatimet. Këtu janë skicat e para të "Tigrit" të frikshëm, tanku më i famshëm gjerman i Luftës së Dytë Botërore. Kjo makinë u bë e famshme gjatë Bulge Kursk. Në kohët sovjetike, "Tigrat" përgjithësisht shaheshin, por më pas qëndrimi ndaj kësaj makine u bë më objektiv. Për kohën e tij, ky tank, natyrisht, nuk ishte i keq. Gjatë përleshjes së parë të madhe me KV-të tona, tre Tigrat rrëzuan dhjetë automjete sovjetike dhe ata vetë shpëtuan pa dëme. Avantazhi kryesor i këtij automjeti ishte topi i tij i fuqishëm 88 mm, i cili për një kohë të gjatë nuk kishte një kundërshtar të denjë. Megjithatë, në Kursk Bulge, pavarësisht epërsisë cilësore në teknologji, nazistët u mundën përsëri... Statistikat e përdorimit luftarak të këtij mjeti, si dhe raporti i humbjeve, flasin përgjithësisht për të si një nga mjetet më të mira të lufta e Dytë Botërore. Por të metat janë të dukshme edhe me sy të lirë. Pesha e rëndë prej 56 tonësh, me forca të blinduara prej vetëm 100 milimetrash (vetëm 80 anë!), lartësi e lartë, mungesa e këndeve racionale të pjerrësisë së armaturës dhe performanca e dobët e drejtimit. Në përgjithësi, tanku IS-2, me peshë dhjetë tonë më pak, ishte më i lartë se tigri si në armatim ashtu edhe në armatim... Por ky tank u shfaq vetëm në shkurt 1944. "Tigri mbretëror" peshonte përgjithësisht 68 tonë, me forca të blinduara ballore 180 milimetra... Sigurisht që një tank i tillë nuk ishte i përshtatshëm për luftë në Afrikë, në shkretëtirë, për ulje, është thjesht një makinë si veshi i baltës me këmbë prej balte. Jo, natyrisht, për kohën e tij, "Tigri Mbretëror" ishte shumë efektiv, ai mund të shkatërronte disa tanke armike në një betejë dhe një herë rrëzoi njëzet e pesë "Shermans" brenda një ore. Dukej se kishte informacione për njëzet e tre tanke T-34 të shkatërruar nga Tigri gjatë një beteje. Por në çdo rast, ky rezervuar është thjesht mishërimi i përdorimit joracional të fuqisë dhe peshës. Por, për shembull, tanku sovjetik T-54... Një lloj mishërimi i përdorimit racional të suksesshëm të teknologjive në fakt të mëparshme të Luftës së Dytë Botërore.
  Fuhreri deklaroi me vendosmëri:
  - Jo, zotërinj! Ky projekt nuk është i përshtatshëm! Bërja e një automjeti që peshon pesëdhjetë e gjashtë tonë me vetëm 100 milimetra armaturë... Ku është efikasiteti dhe racionaliteti ynë i lavdëruar gjerman?
  Aders me ndrojtje vërejti:
  - S-2 francez, me peshë 70 tonë, kishte forca të blinduara 45 milimetra...
  Fuhrer-Terminator e ndërpreu me zemërim:
  - Ky është një tank nga koha e Luftës së Parë Botërore. Por KV-2 ruse kishte një obus 152 milimetrash dhe peshonte 52 tonë. Por kjo është 152 milimetra, jo 88.
  Prandaj, unë ju jap detyrën e një topi 88 mm të kalibrit 71, për një tank me peshë jo më shumë se dyzet tonë dhe forca të blinduara ballore të paktën 180 milimetra, anët dhe byk 150 milimetra, një motor prej gjashtëqind , shtatëqind kuaj fuqi. Dhe ky tank duhet të vihet në prodhim masiv më së voni, pas gjashtë muajsh.
  Dizajnerët gjermanë u zbehën dhe duart e tyre dridheshin. Aleksandri i shikoi me tallje. Detyra ishte vërtet shumë e vështirë; armatim dhe forca të blinduara tipike për modelin "Royal Tiger" 1944, por ju duhet ta mbani peshën me 28 ton! Sidoqoftë, Adolf e konsideroi këtë mjaft të vërtetë dhe madje i dha Porsche një shuplakë miqësore në supe:
  - Mos u mërzitni, unë vetë do t'ju vizatoj një skemë optimale në të cilën mund të kaloni me një peshë relativisht të vogël. Unë nuk jam tiran, por racionalist. Thjesht duhet të rindërtoni shumë. Në veçanti, vendosja e transmisionit dhe motorit së bashku.
  Aders vërejti me trishtim:
  - Kjo do të na krijojë probleme të caktuara. Në veçanti, një rregullim i tillë do të ketë disavantazhet e mëposhtme.
  Adolf i ashpër e ndërpreu:
  - Sigurisht që do të ketë disa probleme, por në parim mund të eliminohen lehtësisht. Veçanërisht në aspektin teknik. Por ju mund ta poziciononi motorin shumë më kompakt, të lëvizni pezullimin dhe ... Lartësia e rezervuarit duhet të ulet në dy metra, dhe ekuipazhi duhet të vendoset i shtrirë, atëherë gjithçka do të jetë shumë më racionale.
  Fuhrer filloi të bënte një skicë, një lloj vizatimi, të tipit të tankut më të njohur sovjetik të periudhës së pasluftës, T-54. Kjo makinë ishte aq e suksesshme sa u lançua në vitin 1947 dhe u përdor gjatë betejave në Afganistan me talebanët; trupat irakiane luftuan me ushtrinë amerikane gjatë Stuhisë së Shkretëtirës dhe Operacionit Shock and Awe or Iraqi Freedom . Në total, u prodhuan më shumë se 70 mijë nga këto tanke. Dhe se makina ishte shumë e suksesshme. Me një peshë prej 36 tonësh, armaturë ballore 200 milimetra dhe një top të kalibrit 100 milimetra. Ky lloj luftoi me sukses si me Patonët Amerikanë ashtu edhe me Pershings gjatë Luftës Koreane. Pra për këtë nivel teknologjik modeli është shumë i përshtatshëm dhe real për zbatim. Dhe mjaft e lehtë për t'u prodhuar - e lirë... Sa i përket topit gjerman 88 mm 71 El, ai ishte mjaftueshëm depërtues për të gjitha tanket e Luftës së Dytë Botërore (me përjashtim të armaturës ballore të IS-3, e cila hyri në shërbim në maj 1945!). Po IS-3? Tanku është i shkëlqyeshëm për sa i përket armaturës, dhe frëngjisë, së cilës iu dha një formë pike. Vërtetë, performanca e drejtimit ishte e dobët dhe shpejt u ndërpre. Pastaj kishte disa modele të tjera, IS-4, dhe kështu me radhë derisa u vendosën në IS-10, të riemërtuar T-10 pas vdekjes së Stalinit. Dhe ky doli të ishte tanku i fundit i rëndë sovjetik. Hrushovi ndaloi çdo zhvillim të automjeteve të rënda, dhe pasardhësit e tij nuk e rishikuan këtë!
  Në përgjithësi, a u duhet gjermanëve një tank më i rëndë se dyzet ton, nëse edhe në një tank të mesëm mund të instalojnë një top që mund të depërtojë 193 milimetra armaturë në një distancë prej 1000 metrash?
  Amerikanët braktisën shpejt tanket e rënda, dhe pesha e Pershing nuk i kalonte 42 tonë, dhe Sherman në përgjithësi 32. Por pasi u bë e qartë se një luftë me BRSS do të shpërthente, u shfaq një përbindësh me një 120 mm. armë e kalibrit dhe një shpejtësi fillestare e predhës gati 1000 metra në sekondë. Sidoqoftë, amerikanët shpejt u zhgënjyen me këtë tank. Para shfaqjes së IS-10, tanku më i njohur i pasluftës ishte IS-4, me armaturë ballore 250 milimetra dhe armaturë anësore 170... Një automjet i besueshëm, megjithëse peshonte më shumë se 60 tonë. Në çdo rast, duhet të porosisni krijimin e një tanku të rëndë për Gjermaninë, por jo më shumë se 50 tonë. Për shembull, IS-10 sapo peshonte 50 tonë, kishte armaturë ballore 290 milimetra dhe një armë 125 milimetra... Meqë ra fjala, cili kalibër është më i suksesshmi? Gjatë luftës, modelet më të njohura të Sherman dhe Churchill kishin forca të blinduara 100 dhe 152 milimetra (frontale). Epo, "Tigrat Mbretërorë" e përballuan mjaft mirë ... Por "Pantera" filloi të mbetet pak pas kalibrit 75 mm, edhe nëse shpejtësia e lartë fillestare e predhës u bë e pamjaftueshme. Prandaj, u shfaqën "Panthers" me armë 88 milimetra, megjithëse vetëm në fund të luftës, dhe kishte vetëm disa prej tyre. Por fakti që Wehrmacht nuk kishte plane të riarmatoste tanke dhe armë antitank me një kalibër më të madh, sugjeron që kjo gjendje i përshtatej të gjithëve. Kishte vërtet një armë vetëlëvizëse Jagdtiger me një top 128 mm dhe forca të blinduara ballore 250 mm, por vetëm 71 prej tyre u prodhuan dhe në një sasi kaq të vogël nuk mund të ndikonin në rrjedhën e luftës. Nga rruga, ajo që është interesante është se në kohën kur Jagdtigers u dorëzuan, 43 të tjerë mbetën në shërbim, gjë që tregon mbijetueshmërinë ekstreme të një makinerie të tillë.
  Nga rruga, Stalini urdhëroi që IS-2 të armatosej menjëherë me një top 122 mm, megjithëse fuqia e tij depërtuese ishte e tepruar për tanket gjermane (përveç "Royal Tiger", por u prodhuan vetëm 458 tanke të tillë). Shumë e këshilluan diktatorin të kufizohej në një fuçi 100 mm. Dhe me të vërtetë arma vetëlëvizëse T-100 doli të ishte më e mira për sa i përket karakteristikave të saj të përgjithshme luftarake. Në fund të fundit, sa më i madh të jetë kalibri, aq më i vogël furnizimi i predhave, aq më i ulët është shkalla e zjarrit, shpejtësia fillestare e predhës, diapazoni dhe saktësia e zjarrit... Por gjermanët kishin tankun më masiv, T- 4, dhe armët vetëlëvizëse të bazuara në të, peshonin vetëm 22-24 tonë. Arma vetëlëvizëse Panzer, megjithatë, ishte shumë e suksesshme: armatimi dhe armatura ballore e Panterës ishin pothuajse identike me të tijat, me peshë dhe lartësi kaq të ulët. Do të jetë e nevojshme të urdhërohet lëshimi në prodhim i Panzerëve më të thjeshtë dhe të lirë .
  Po në lidhje me kalibrin e armës? Për armët antitank, një kalibër prej 128 milimetrash është shumë i madh; është më mirë ta përdorni atë si një armë sulmi dhe të zgjidhni një të ndërmjetëm prej 105 milimetrash.
  Adolf u tregoi stilistëve gjermanë diagramin:
  - Kjo është arma jonë e re sekrete! Tanki duhet t'i nënshtrohet testimit në muajt e ardhshëm. Përdorimi i tij luftarak do të jetë në vitin 1943. Ndërkohë, ju keni edhe një projekt për të krijuar një tank të rëndë me armë 105 mm. Si dhe armë të lehta vetëlëvizëse. Pra, shkoni në punë zotërinj.
  Aders kundërshtoi me druajtje:
  - Dizajni që propozuat duket tërheqës, por problemi është se ky tank nuk është në frymën e traditave tona... Dhe ekuipazhi do të jetë i pakëndshëm...
  Në vend që të përgjigjej, Adolf piu pak lëng dhe sugjeroi:
  - Ndoshta mund të hamë drekë, shokë. Në përgjithësi, ky tank mund të prodhohet në sasi të mëdha dhe nuk mendoj se amerikanët dhe britanikët do të prodhojnë diçka më të mirë para përfundimit të luftës. Dhe sot mund të hani pak mish...
  Vajzat shtruan shpejt tryezën. Aleksandri, duke kuptuar se stomaku i Fyhrer-it, i hequr nga mishi, mund të sëmurej, zgjodhi të qëndronte besnik ndaj vetes dhe hëngri vetëm një bli të vogël, ndërsa kujtoi Sobakevich nga "Shpirtrat e Vdekur". Hmm , deri tani ai duket se po bën gjithçka siç duhet. E vendos ekonominë në baza luftarake, shpall luftë totale, miraton ligje që duhej të ishin miratuar në vitin 1939... Ngadalësia e Hitlerit me militarizimin çoi në mungesë armatimesh, dhe pikërisht në aspektin sasior... Për më tepër, deputeti i famshëm- Pushkë sulmi 44... E shkëlqyer në karakteristikat e saj luftarake, një gjë që në një farë mënyre është edhe më e mirë se modelet e para të kallashnikovit. Është paksa e rëndë... Ndoshta ne mund të përdorim vërtet pushkën e sulmit AKM si bazë? Eh, do të ishte mirë të krijohej një armë që kombinon saktësinë e M-16 amerikan me shpejtësinë e zjarrit dhe besueshmërinë e AKM. Në përgjithësi, progresi po zhvillohet në mënyrë të pabarabartë. Për shembull, motorët në tanke nuk shtuan shumë fuqi, por kompjuteri u bë plotësisht i paarritshëm. Por ai ka njohuri për të ardhmen, por çfarë mund të ofrojë për shembull, për një zëvendësues nafte. Deri më tani, edhe në Amerikë nuk kanë mësuar se si të prodhojnë në mënyrë efektive benzinë nga qymyri! Pavarësisht rritjes së çmimit të naftës. Epo, çfarë tjetër mund të ofrojë. Mbrojtje dinamike, motorë turbogjeneratorë... Dhe kjo do të ndodhë, por pak më vonë, për të mos nxituar të shtroni atu. Në shtatëdhjetë vjet, përparimi ka ecur shumë përpara, por derisa të mposhtet pleqëria, sëmundja gjithashtu, dhe njeriu nuk është Zot! Për më tepër, në një farë mënyre ka edhe një regres... Për shembull, një rritje e fesë, veçanërisht në Rusi dhe hapësirën post-sovjetike, si dhe në vendet islame. Por mendimtarët e mëdhenj të Rilindjes dhe të kohës moderne parashikuan që feja gradualisht do të shuhej!
  Por çuditërisht, ekstremizmi fetar po rritet... Dhe priftërinjtë po ndërhyjnë gjithnjë e më shumë në politikën shtetërore. Dhe në këtë situatë, politika e autoriteteve është e pakuptueshme, a besojnë vërtet seriozisht se e vërteta është në Ortodoksi apo Islam? Të gjithë këta njerëz të arsimuar dhe të zgjuar? Nëse jo, atëherë cili është qëllimi i braktisjes së modelit laik të shtetësisë? Për hir të efikasitetit në menaxhimin e masave? Por është pikërisht Ortodoksia ajo që e ka dëshmuar joefektivitetin e saj si fe shtetërore... Fakti është se, duke patur një bazë formale për krishterimin dhe, para së gjithash, Testamentin e Ri, Ortodoksia ka për bazë mësimin pacifist: mos rezistoni. keq dhe duaje armikun tënd! Por në të njëjtën kohë, politika aktuale e perandorisë është agresive dhe kërkon dhunë dhe pushtim. Kjo është ajo që lind kontradiktën midis formës dhe esencës. Edhe nëse shumë njerëz nuk e kuptojnë me vetëdije këtë, ata nënndërgjegjeshëm e ndjejnë atë!
  Për shkak të kësaj, mësimi ortodoks është i paefektshëm, pa logjikë, duke u përpjekur të jetë perandorak dhe i krishterë në të njëjtën kohë. Dhe i krishterë do të thotë çifut dhe pacifist! Në fund të fundit, Bibla është shkruar pothuajse tërësisht nga çifutët, dhe ndoshta edhe tërësisht, sepse Apostulli Pal thotë se avantazhi i Judenjve është i madh sepse atyre u është besuar fjala e Zotit! Kjo do të thotë që një rus nuk duhet ta besojë Biblën! Kjo do të thotë se nevojitet një besim tjetër, por jo më i bazuar në Shkrimet Hebraike... Cilin? Ai duhet të zhvillohet nga profesionistë dhe psikologë me përvojë nën drejtimin e FSB! Atëherë shumë kontradikta do të zgjidhen me sukses...
  Duhet thënë se një fëmijë që lexon Ungjillin nuk do të bëhet kurrë një luftëtar i fortë, trim, mizor që e do Rusinë! Dhe cili vend është i famshëm në Bibël? Izrael!
  Vërtetë, vetë Adolf është i pushtuar, ky lojtar, pasi e gjeti veten në vendin e Hitlerit, nuk do të forcojë aspak persekutimin e hebrenjve. Përkundrazi, hebrenjtë e dobishëm do të gëzojnë përfitime dhe do të punojnë për Rajhun e Tretë. Nuk do të ketë marrëzi të tilla si të pushkatosh shkencëtarët apo artistët hebrenj! Por është e parakohshme të shfuqizohen ligjet antisemite. Së pari, njerëzit mund të keqkuptojnë, dhe së dyti, ky është një burim pasurie dhe një burim shumë solid! Por, sigurisht, është e mundur të zbuten politikat antisemite në këmbim të mbështetjes hebreje.
  Çfarë të bëni me Papën? Marrëdhëniet me Vatikanin nuk janë aspak ideale, por lufta e hapur do të sjellë vetëm dëm në këtë fazë. Kjo do të thotë që ju duhet të kërkoni mbështetjen e Vatikanit, por në të njëjtën kohë të këmbëngulni në interesat tuaja... Idealisht, vendosni kukullën tuaj në fronin e Pjetrit dhe gradualisht reformoni fenë...
  Porsche ia ndërpreu mendimet Adolfit:
  - Ne jemi shumë të kënaqur me darkën tuaj, Fuhrer!
  Adolf i pushtuar buzëqeshi me dashamirësi:
  - Epo, tani për tani do të takohem me Himmlerin dhe më pas do ta lë Heinseberg të arrijë. Dhe shikoni, djema: ju janë dhënë afate shumë strikte!
  Ushtria e Fuhrer-it po lëvizte nëpër Afrikë. Dhe mbajti mbrojtjen kundër BRSS.
  Në dimër, Ushtria e Kuqe nisi një ofensivë në parvazin Rzhev, por nazistët po prisnin atje dhe ishin në gjendje të zmbrapsnin goditjen. Në jug, gjermanët qëndruan gjithashtu, duke u mbajtur në drejtimet Oryol dhe Kharkov. Dhe vetëm afër Leningradit, trupat sovjetike ishin në gjendje të kryenin Operacionin Iskra, por betejat zgjatën pothuajse një muaj dhe fitorja u ble me një çmim jashtëzakonisht të lartë.
  Krauts i mbijetuan disi dimrit '42 - '43.
  Por në pranverë, shumica e Afrikës tashmë është pushtuar prej tyre. Dhe Fyhreri po teston ujërat e paqes me Britaninë.
  Churchill është disi i ftohtë për këtë. Edhe pse Britania pëson disfatë pas disfate.
  Nuk është gjithashtu e qartë me Japoninë - Beteja e Midway-it u humb nga Amerika, dhe ndërsa samurai po mposht flotën e madhe Yankee pjesë-pjesë. Dhe Amerika nuk mund të përfitojë nga epërsia e saj numerike në det dhe në ajër.
  Hitleri dëshiron të sulmojë kundër BRSS, por edhe pas shpalljes së mobilizimit të përgjithshëm, total, ai ka shumë pak forcë për këtë. Meqenëse Krautët janë të shpërndarë në të gjithë Afrikën.
  Në verë, vetë Ushtria e Kuqe është gati të përparojë. Nazistët, megjithatë, pasi pushtuan Afrikën, formojnë trupa koloniale. Dhe ata marrin burime shtesë.
  Ato përdoren për të prodhuar tanket Lion, Tiger dhe Panther. Sidoqoftë, të dhënat e dhëna përbindëshit nuk ishin plotësisht të suksesshme. Shumë e shtrenjtë, shumë e rëndë. Vërtetë, për mbrojtje Panther është një shkatërrues i mirë tankesh, me një top me zjarr të shpejtë.
  Por më i pasuksesshmi ishte "Luani", i rëndë, i shtrenjtë, por jo shumë efektiv. Arma është shumë e fuqishme kundër tridhjetë e katër sovjetikëve dhe tankeve të lehta, dhe shkalla e zjarrit është shumë më e ulët se ajo e Panterës dhe Tigrit. Dhe armatura, megjithatë, është më e mirë se ajo e "Tigrit", dhe gjithashtu në shpatet racionale. "Luani" doli të ishte si një "Panterë" e madhe që peshonte nëntëdhjetë tonë dhe një motor me tetëqind kuaj fuqi. Sidoqoftë, disi më shpejt se në historinë reale, "Tiger"-2, njëzet e dy tonë më i lehtë, hyri në prodhim. Afër nivelit të mbrojtjes me "Luanin", por më i lëvizshëm, i lehtë. Arma, megjithatë, është e kalibrit 88 mm - kundrejt 105, por mjaft e mjaftueshme për të shkatërruar të gjitha tanket sovjetike. Dhe ajo që është domethënëse është një shpejtësi më e shpejtë e zjarrit - tetë të shtëna kundrejt pesë.
  Pra, "Luani" është një fëmijë i një gjeniu gjerman, të zymtë, që nuk zuri rrënjë.
  Gjermanët pushtuan të gjithë Afrikën, përfshirë Madagaskarin, gjatë verës. Stalini priti shumë gjatë.
  Ndoshta ai vetë po llogariste te gjermanët për të nisur një ofensivë. Sidomos duke parë se si mbërrijnë tanket Lion, Tiger dhe Panther. Por Krautët ende po zgjidhnin problemet në kontinentin e errët.
  Stalini humbi momentin. Ofensiva e trupave sovjetike filloi në drejtim të Orel dhe Kharkov. Pikërisht aty ku gjermanët ishin përgatitur mirë. Dhe nuk ishte e mundur të arrihej befasi taktike. Betejat e para treguan se "Panther" performon shkëlqyeshëm në mbrojtje. Jo keq dhe "Ferdinands". Edhe ata janë të mirë.
  Dhe Tiger është një tank produktiv. Dhe ai shënon mirë. Gjermanët po mbrojnë në mënyrë aktive. Dhe përballoni goditjet e armikut. Në tre muaj luftimesh shumë kokëforta, Ushtria e Kuqe përparoi vetëm pesëmbëdhjetë kilometra. Dhe humbjet e saj ishin të konsiderueshme.
  Dy duzina avionë anglezë fluturuan mbi vajzat e kamufluara; ato ndoshta nuk vunë re asgjë dhe tashmë kishin filluar të zhdukeshin përtej horizontit, kur papritmas u dëgjuan tinguj të rinj të dyshimtë. Madeleine urdhëroi:
  - Të gjithë shtrihuni dhe mos lëvizni!
  Vajzat ngrinë, prisnin diçka. Dhe pastaj transportuesit e lehtë dhe kamionët u shfaqën nga prapa dunës. Duke gjykuar nga dizajni, ai është bërë në Angli dhe Amerikë. Ata ngadalë u zhvendosën drejt kryeqytetit të Tunizisë. Madeleine ishte pak e hutuar. Ajo besonte se vija e frontit ishte ende larg, që do të thoshte se britanikët nuk do të kishin ende kohë për t'u shfaqur. Ose më mirë, ato nuk duhet të shfaqen. Dhe këtu një kolonë e tërë nxiton. Ndonëse, ndoshta më pak se një batalion... Kush janë ata, ndonjë grup luftarak, pasi ka anashkaluar shkretëtirat e një fronti aspak të vazhdueshëm, kërkon të rrëmojë prapa. Duket logjike, megjithëse me teknologjinë ato janë të lehta për t'u dalluar në shkretëtirë. Në çdo rast, duhet t'u dërgoni radio miqve tuaj, por jo të hapni zjarr. Për më tepër, ka vetëm njëqind prej tyre, dhe ka më shumë se treqind britanikë!
  Gerda i pëshpëriti Charlotte:
  - Këta janë anglezët! Kjo është hera e parë që i shoh kaq afër!
  Shoku flokëkuq, gjithashtu mjaft nervoz, u përgjigj:
  - Asgje speciale! Dhe mes tyre ka kaq shumë zezakë!
  Në të vërtetë, të paktën gjysma e anglezëve ishin të zinj. Dhe kolona lëvizte ngadalë, dhe zezakët ende ulërinin... Po afroheshin gjithnjë e më shumë...
  Këtu nervat e njërës prej vajzave nuk e duruan dot dhe ajo qëlloi me automatik. Në të njëjtën sekondë, pjesa tjetër e luftëtarëve hapën zjarr dhe Madeleine leh me vonesë:
  - Zjarr!
  Disa dhjetëra anglezë u kositën menjëherë, një nga kamionët shpërtheu në flakë. Pjesa tjetër e britanikëve hapën zjarr pa dallim. Madeleine, duke kapur momentin, bërtiti:
  - Hidhni së bashku granatat sulmuese!
  Vajzat nga batalioni elitar SS "Ajo-Ujku" hedhin granata larg dhe me saktësi. Dhe se ata janë trajnuar që në fëmijëri, dhe gjithashtu i janë nënshtruar teknikave të veçanta . Kjo është kur jeni duke u stërvitur me goditje elektrike, jeni pak i ngadalshëm me hedhje dhe jeni të shokuar. Gerda dhe Charlotte gjithashtu hodhën dhuratat e tyre. Dhe britanikët janë kokë e këmbë dhe kokëposhtë... Është kaq qesharake. Ata qëllojnë rastësisht, dhe zezakët ende bërtasin në një gjuhë të pakuptueshme. Ata janë padyshim të poshtër...
  Dhe Gerda gjuan dhe gjuan, duke kënduar gjithashtu:
  - Ka një makth në nxënësit e SS! Një kërcim - një goditje! Ne jemi ujqër - metoda jonë është e thjeshtë! Nuk na pëlqen të tërheqim bishtin e maces!
  Charlotte gjithashtu rënkon si përgjigje. Plumbat e shkrepur prej saj e thyejnë kafkën në copa. Dhe pastaj nxjerrin sytë. Ja një zezak i frikësuar që godet me bajonetë partneren e tij bjonde në krah. Ai do të pështyjë gjak si përgjigje. Charlotte këndon së bashku:
  - Engjëjt e ferrit të errët me yje! Duket se gjithçka në univers do të shkatërrohet! Ju duhet të fluturoni në qiell si një skifter i shpejtë! Për të mbrojtur shpirtrat nga shkatërrimi!
  Britanikët veprojnë të paorganizuar, shumica e tyre janë ushtarë kolonialë: zezakë dhe indianë, arabë. Ata ose bien, ngrijnë, ose, përkundrazi, kërcejnë ashpër dhe fillojnë të vrapojnë si lepuj të çmendur. Megjithatë, vajzat qëllojnë me saktësi, dhe megjithëse granatat nuk fluturojnë larg, fragmentet janë të trasha! Tashmë kanë mbetur pak armiq. Madeleine bërtet në anglisht, zëri i saj është aq shurdhues saqë nuk të duhet as megafon:
  - Dorëzohuni dhe ne do t'jua kursejmë jetën! Në robëri do të keni ushqim të mirë, verë dhe seks!
  Ajo funksionoi në çast dhe një herë ata heqin dorë... Duart lart dhe...
  Ata mblodhën pesëdhjetë të burgosur, gjysma e tyre të plagosur. Madeleine urdhëroi:
  - Mbaro të plagosurit!
  "Ujqërit" qëlluan në mënyrë të pacenuar me plumba në tempujt e atyre që nuk mund të qëndronin në këmbë, dhe pjesa tjetër u ngarkua në makina dhe u dërgua në bazën më të afërt.
  Pas rërës së nxehtë të shkretëtirës, këmbët e zbathura të Gerdës janë shumë të kënaqur që ndjejnë gomën e butë. Madje ajo rënkon plot hare... Kamionët amerikanë janë shumë komod dhe nuk dridhen gjatë udhëtimit. Pasi fituan, vajzat janë të gëzuara. Charlotte e pyeti Gerdën:
  - Sa keni vrarë?
  Vajza ngriti supet e hutuar:
  - Nuk e di? Nuk isha i vetmi që qëllova... Por mendoj se ishin shumë!
  Charlotte llogariti:
  - Jemi njëqind veta, ka vrarë rreth treqind, që do të thotë tre për vëlla, pra për motër! Një fillim mbresëlënës i luftës!
  Gerda tundi dorën indiferente:
  - Kjo nuk është e rëndësishme për mua! Gjëja kryesore është se asnjë mik i vetëm nuk vdiq. Edhe pse kjo është, natyrisht, statistika, treqind armiq u shkatërruan, dhe nga ana jonë vetëm dy luftëtarë ujk u plagosën lehtë. Madje jam i habitur sesi nuk e kemi pushtuar plotësisht Afrikën ende, me luftëtarë të tillë.
  Charlotte e prishi menjëherë humorin:
  - Epo, ne humbëm nga këta luftëtarë fatkeq në të tetëmbëdhjetën!
  Gerda me zemërim tundi kokën e saj të bukur, sikur e mbuluar me borën e Vitit të Ri:
  - Kjo për shkak të tradhtisë! Por në fakt, ne ishim më pranë fitores se kurrë dhe kjo ishte e dukshme për të gjithë ata që nuk janë të verbër! Mjerisht, ne u ndërpremë!
  Charlotte ra dakord, duke gërvishtur me shkathtësi pas veshit të majtë me gishtat e saj të zhveshur:
  - Po tradhëti, sabotim, mediokritet ushtarak... Por ne ende i thyem rusët, duke i detyruar ata të dorëzohen në 1918! Oh, do të ishte mirë të bëni një shëtitje nëpër hapësirat e Rusisë, është mirë atje, por këtu është nxehtë!
  Gerda qeshi e gëzuar:
  - Por në Rusi ka ngrica kaq të rënda... Por kur vrapova zbathur nëpër borën në male, e di se çfarë torture është.
  Charlotte nxori dhëmbët:
  - Gerda e vogël vrapon zbathur nëpër borën që digjet... Kjo është simbolike, si në një përrallë... Përralla për një të pastër, ende fëmijërore dhe aspak egoiste...
  Gerda i shkeli syrin me gëzim shoqes së saj:
  - Është sikur duhet të shkojmë te Fuhrer?
  Charlotte konfirmoi:
  - Pothuajse! Ne jemi vetëm duke vozitur, jo duke vrapuar zbathur nëpër rërën e nxehtë të shkretëtirës. Dhe edhe pas fitores.
  Zezaku i lidhur mërmëriti në gjermanisht:
  - Engjëj të tmerrshëm, jam gati t'ju shërbej! Ti je perëndeshë, unë jam robi yt!
  Charlotte ledhatoi flokët kaçurrela kafe të robëres së zezë me këmbën e saj pak të ashpër:
  - Ju zezakët tashmë jeni skllevër nga natyra! Kjo, sigurisht, nga njëra anë është e mirë, dikush duhet të punojë shumë nga agimi në muzg, të bëjë punë të përulura... Por robi nga natyra e tij, nga natyra e tij e poshtër, është tradhtar dhe nuk i besohet armë. . Ne gjermanët, nga ana tjetër, jemi kombi më kulturor dhe më i organizuar në Tokë. Një komb i madh luftëtarësh, dhe jo pa arsye mercenarët gjermanë shërbenin në të gjitha ushtritë evropiane, madje edhe në Rusi, më së shpeshti në pozicione komanduese!
  Gerda tha ashpër:
  - Po, do të na shërbesh si skllav. Ne kemi menazheri të veçanta për zezakët. Dhe tani për tani gjithçka që duhet të bëni është...
  Charlotte sugjeroi:
  - Le të na puthë këmbët. Në fund të fundit, do të jetë e këndshme për ne, dhe Nigeri do të poshtërojë veten.
  Gerda tundi kokën fuqishëm:
  "Nuk e di si jeni, por është e neveritshme nëse lëkura e pastër e arianëve prek buzët e Nigerit me erë të keqe." Kështu që...
  Charlotte nuk u pajtua:
  - Jo ne te vertete! Përkundrazi, do të më pëlqente. Epo shikoni...
  Bukuroshja e zjarrtë flokëkuqe ia shtyu këmbën e vogël zezakut. Ai me entuziazëm filloi të puthte gishtat e gjatë, të lëmuar dhe të gdhendur të perëndeshës. Dhe vajza vetëm buzëqeshi me butësi si përgjigje, buzët e trasha të zezakut gudulisnin lëkurën e tij të nxirë. Gjuha e të burgosurit kaloi mbi këmbën elastike, pak të pluhurosur të vajzës. Është ende mirë kur poshtëron një burrë të fortë, gati dy metra.
  Gerda u befasua:
  - Është e çuditshme, por a nuk ndihesh i neveritur?
  Charlotte buzëqeshi:
  - Jo ne te vertete! Pse duhet të jem i neveritshëm?
  Gerda zgjodhi të heshtë: pse duhet të ndërhyjë në punët e shoqes së saj? Në fakt, ata u edukuan që një grua gjermane nuk duhet të jetë vetëm një luftëtare, por edhe një grua e dashur, e butë dhe një nënë e shëndetshme. Por ajo vetë nuk ka menduar ende për djemtë, ndoshta për shkak të tendosjes së rëndë fizike, ose thjesht nuk e ka gjetur ende ndeshjen e saj. Megjithatë, edhe Charlotte duket se është lodhur nga kjo. Ajo e goditi zezakun në hundë me kyçin e këmbës, aq sa filloi t'i rrjedhë hunda dhe i sugjeroi Gerdës:
  - Ndoshta mund të këndojmë?
  Gerda pohoi me kokë:
  - Sigurisht, ne do të këndojmë! Përndryshe bëhet e trishtuar!
  Vajzat filluan të këndojnë dhe miqtë e tyre u bashkuan, kështu që kënga rridhte si një ujëvarë:
  I dashuri im dhe unë po dalim nga gropa,
  Fshehja e trishtimit të çuditshëm!
  Dhe i ftohti, djegia, ftohja,
  Motivi i thyer u shpua!
  
  Këmbët zbathur në dëborë,
  Vajzat po zbardhen!
  Stuhitë e liga gjëmojnë si ujqër,
  Përçarja e tufave të shpendëve!
  
  Por vajza nuk ka frikë
  Ajo është një luftëtare e fuqishme!
  Këmisha mezi e mbulonte mishin,
  Do të fitojmë patjetër!
  
  Luftëtari ynë është më i sprovuari,
  Nuk mund ta përkulësh me vare!
  Këtu panjet lëvizin butësisht,
  Flokët e borës po të bien në gjoks!
  
  Nuk është zakon të kemi frikë,
  Mos guxo të dridhesh nga i ftohti!
  Kundërshtari është i shëndoshë me qafë demi,
  Është ngjitëse dhe e neveritshme si ngjitës!
  
  Populli ka një forcë të tillë
  Çfarë arriti riti i shenjtë!
  Për ne edhe besimin edhe natyrën,
  Rezultati do të jetë fitues!
  
  Krishti frymëzon Atdheun,
  Na thotë të luftojmë deri në fund!
  Kështu që planeti të bëhet një parajsë,
  Të gjitha zemrat do të jenë të guximshme!
  
  Njerëzit së shpejti do të jenë të lumtur
  Le të jetë jeta një kryq i rëndë ndonjëherë!
  Plumbat janë vdekjeprurës brutalisht
  Por ai që ra tashmë është ngritur!
  
  Shkenca na jep pavdekësinë,
  Dhe mendjet e të rënëve do të kthehen në detyrë!
  Por nëse ia dalim, më besoni,
  Armiku menjëherë do të prishë rezultatin!
  
  Prandaj, të paktën lutuni Zotit,
  Nuk ka nevojë të bëni gabime, jini dembel!
  Gjykatësi i Plotfuqishëm është shumë i rreptë,
  Të paktën ndonjëherë mund të ndihmojë!
  
  Atdheu është më i dashur për mua,
  Vend i shenjtë, i mençur!
  Udhëheqësi ynë, mbaji frenat më fort,
  Atdheu ka lindur për të lulëzuar!
  Vajzat nga batalioni elitar SS "Ajo-Ujku" kënduan aq bukur, dhe fjalët ishin shpirtërore. Në përgjithësi, ekziston një stereotip që një burrë SS do të thotë një xhelat! Por kjo nuk është e vërtetë. Sigurisht, kishte njësi të posaçme ndëshkuese, më së shpeshti si pjesë e divizioneve të sigurisë që kryenin operacione speciale, por shumica e divizioneve SS ishin thjesht rojet elitare të Wehrmacht. Në përgjithësi, duhet thënë se propaganda e kuqe, totalitare nuk është burimi më i besueshëm i informacionit për Luftën e Dytë Botërore. Në fund të fundit, është e qartë se drejtuesit komunistë të Agitpropit nuk mund të mos ishin të paanshëm dhe objektivisht të mbulonin ngjarjet. Pra, është e vështirë të gjykosh se ku kishte të vërtetën e vërtetë për mizoritë e nazistëve dhe ku kishte fiksion. Në çdo rast, ata që merren seriozisht me kërkime historike detyrohen të pranojnë se jo çdo luftëtar SS është një xhelat dhe një përbindësh. Përveç kësaj, para sulmit ndaj BRSS; Nazistët në përgjithësi u sollën me tolerancë në territoret e pushtuara; burimet perëndimore nuk tregojnë ndonjë mizori masive apo hakmarrje.
  Dhe tani vajzat i ndihmuan të burgosurit të dilnin nga makinat; ata i përkëdhelin në mënyrë miqësore shpatullat e gjera të burrave të ndrojtur. Më pas vajzat u ftuan të freskohen...
  Dreka ishte modeste, por një zebër u qëllua në shkretëtirë dhe secila vajzë mori një qebap të gatuar në stilin arab. Në përgjithësi, arabët, të paktën nga pamja e jashtme, ishin miqësorë dhe ata që dinin gjermanisht, madje u përpoqën të bënin shaka ose të përkëdhelnin butësisht këmbët e vajzave.
  Gerda e largoi arabin ngjitës dhe tha:
  - Unë nuk jam për ju!
  Charlotte ndoqi shembullin:
  - Merr vetes një harem!
  Gerda buzëqeshi dhe sugjeroi:
  - Por më thuaj, Charlotte, çfarë do të bëje nëse do të bëheshe gruaja e Sulltanit?
  Shoku me flokë të kuqe tha me dyshim:
  - Kjo është në fakt një lumturi e diskutueshme... Edhe pse varet nga gruaja e cilit sulltan. Nëse Perandoria e madhe Osmane do të ishte në kulmin e saj, atëherë... Madje do të ishte shumë bukur... Do të reformoja ushtrinë turke, do të përmirësoja armët... Dhe ndoshta së pari do ta ktheja shikimin nga lindja.
  Gerda ra dakord:
  - E drejte! Por është turp për Turqinë që edhe në kohën e lulëzimit të saj nuk mundi të pushtonte Iranin. Kjo ishte mjaft realiste, veçanërisht pasi ushtria persiane ishte e prapambetur. Pyes veten, Fuhrer i Madh, çfarë vendimi do të marrë: të pushtojë Turqinë, apo ta përfshijë në koalicionin e tij, duke i hedhur një kockë osmanëve, duke përfshirë disa nga tokat jo shumë të vlefshme të Iranit?
  Charlotte ngriti supet në konfuzion.
  - Nuk e di! Në fakt, kohët e fundit ka pasur zëra se ne do të sulmojmë BRSS... Ata thonë se pasuritë ruse dhe tokat e pasura të Ukrainës nuk janë të nevojshme!
  Gerda mori filxhanin e çajit me gishtat e këmbëve të zbathura dhe, me shumë shkathtësi, e ngriti në mjekër, duke derdhur lëngun kafe brenda vetes. Në të njëjtën kohë, vajza arriti të flasë:
  - Ukraina ka toka shumë të pasura, të pasura. Nën udhëheqjen e mençur gjermane dhe me kulturën tonë të lartë bujqësore, ata do të prodhojnë korrje rekord. Dhe atëherë buka jonë do të jetë më e lirë se uji. Dhe kjo do të jetë për të mirën e vetë ukrainasve, sepse qeveria sovjetike thjesht po i grabit, duke i detyruar të vdesin nga uria!
  Charlotte pohoi me kokë.
  - Ne do t'u mësojmë këtyre sllavëve kulturën tonë të madhe gjermanike! Le t'i ndriçojmë ata!
  Këtu biseda u ndërpre nga britma të vrazhda, koha e pushimit mbaroi.
  Por pas drekës vajzat u rreshtuan përsëri dhe u detyruan të marshonin nëpër shkretëtirë. Pasi hëngrën ishte e vështirë të vrapoje dhe vajzat madje ankuan pak derisa, megjithatë, trupat e tyre u ngrohën. Dhe kështu ata vrapuan si jerboa.
  Kjo është një betejë virtuale... Dhe Afrika bëhet gjermane... Dhe fronti sovjeto-gjerman...
  Në dimër, Ushtria e Kuqe përsëri shkoi në ofensivë. Ka beteja kokëfortë që po zhvillohen.
  Kristina, Magda, Margaret dhe Shella luftojnë në Panterë. Automjeti, edhe pse jo ideal, ka një armë me qitje të shpejtë, me rreze të gjatë, është mesatarisht e shkathët dhe ka armaturë të mirë ballore.
  Vajzat gjermane janë zbathur dhe me bikini, pavarësisht të ftohtit. Dhe ata zhvillojnë një betejë të manovrueshme.
  Këtu Kristina lëshon një goditje... Predha godet frëngjinë T-34-76 dhe e shpon atë. Një tank sovjetik ndalon, u rrëzua.
  Vajzat po bërtasin në majë të mushkërive:
  - E morën tanët!
  Pastaj Magda qëllon. Goditi edhe bukuroshja me flokë të artë.
  Po, pra u gris frëngjia e tridhjetë e katërve.
  Vajzat tigresha qëllojnë me radhë. Dhe shumë saktë. Kështu ata goditën një tjetër tank sovjetik.
  Margaret goditi më pas. Dhe goditi armën vetëlëvizëse SU-76. E goditur me shkathtësi. Dhe ajo këndoi:
  - Gjermania jonë djallëzore është e fortë, ajo mbron botën!
  Dhe si do të tregojë gjuha!
  Pastaj ajo goditi Shell me një top. Goditi tankun sovjetik KV-1S. Edhe vajza bëri një punë të mirë.
  Po, katër luftëtarë me bikini po luftojnë dhe nuk i tremben të ftohtit. Pasi gratë filluan të luftojnë, gjërat shkuan shumë më me sukses për Rajhun e Tretë.
  Këtu janë pilotët Albina dhe Alvina në qiell. Të dyja bukuroshet janë me bikini dhe zbathur. Ata luftojnë në Focke-Wulfs. Dhe kjo është një makinë shumë serioze.
  Albina, duke gjuajtur nga topat e ajrit, thotë:
  - Kroket aktiv! Mos u pendoni për fjalët!
  Dhe si do të shkëlqejë me një buzëqeshje verbuese! Dhe ai do të rrëzojë dy avionë sovjetikë menjëherë.
  Alvina gjithashtu preu tre me topa ajri dhe cicëroj:
  - Hyrja ime do të jetë vdekjeprurëse dhe mat!
  Pas së cilës vajza nxori dhëmbët dhe tregoi dhëmbët! Ajo është e gjitha sharm, dhe plot sharm fenomenal.
  Albina pret një avion tjetër Yak-9 dhe kërcit:
  - Pse duhen pilotët sovjetikë?
  Alvina rrëzon LAGG-5 dhe me besim thotë:
  - Që ne gjermanët të mbledhim faturat!
  Çift i mrekullueshëm vajzash. Si u vendosën për të mbledhur çmime për veten e tyre. Ju me të vërtetë nuk mund të debatoni kundër bukurive të tilla. Ata rrëzojnë aeroplanë dhe nxjerrin dhëmbët.
  Dhe sekreti kryesor është se në të ftohtë, vajzat duhet të jenë zbathur dhe me bikini. Pastaj faturat do të vijnë vetë.
  Dhe kurrë mos visheni. Shkundni gjoksin tuaj të zhveshur dhe do të jeni gjithmonë në nderim të lartë!
  Albina preu një aeroplan tjetër të Ushtrisë së Kuqe dhe këndoi:
  - Në lartësi të madhe dhe pastërti yjore!
  Dhe ajo i shkeli syrin, duke u kërcyer dhe duke tundur këmbët e saj zbathur, duke zhurmuar:
  - Në valën e detit dhe zjarrin e furishëm! Dhe në një zjarr të furishëm dhe të furishëm!
  Dhe përsëri vajza rrëzon avionin me një qasje energjike.
  Dhe më pas Alvina sulmon armikun. Ai e bën atë në qoshe, nxjerr dhëmbët dhe kërcit:
  - Do të jem një super kampion bote!
  Dhe sërish makina e goditur nga vajza bie. Po, Ushtria e Kuqe e merr shumë keq.
  Dhe Albina vrumbullon me ekstazë të egër:
  - Tani jam xhelat, jo pilot!
  Rrëzon një aeroplan tjetër sovjetik dhe fërshëllehet:
  - Përkulem mbi pamjen dhe raketat po nxitojnë drejt objektivit, ka edhe një afrim përpara!
  Luftëtari vepron jashtëzakonisht agresivisht.
  Këtu të dyja vajzat po sulmojnë caqet tokësore. Albina godet tridhjetë e katërt dhe klith:
  - Ky do të jetë fundi!
  Alvina godet SU-76 dhe pëshpërit:
  - Deri në shkatërrim të plotë!
  Dhe si e tund këmbën e tij zbathur!
  Në dimër, Ushtria e Kuqe nuk ishte në gjendje të arrinte sukses të rëndësishëm. Vetëm në zonën e Rzhevit arritën të bënin një pykë të lehtë, por duke futur rezerva, gjermanët e rivendosën situatën. Krautët janë vërtet të fortë.
  Dhe në maj 1944, pasi kishin rimbushur trupat e tyre me tanke të reja, përfshirë Panther-2 më të avancuar dhe më të mbrojtur, ata shkuan në ofensivë në zonën e Kursk dhe Rostov-on-Don.
  Gjithçka nuk do të ishte aq keq nëse një numër i madh arabësh dhe zezakë nuk do të kishin marrë pjesë në ofensivë. Dhe më e rëndësishmja, Turqia gjithashtu hyri në luftë. Pra, situata është bërë jashtëzakonisht alarmante.
  Dhe Ushtria e Kuqe, duke pësuar humbje të mëdha, u tërhoq përpara forcave superiore të Wehrmacht.
  Por gjashtë vajzat e guximshme, të udhëhequra nga Alenka, luftuan ashpër me Krautët. Dhe forcat ishin qartësisht të pabarabarta.
  Alenka luftoi për Kursk, i cili u sulmua nga nazistët. Bukuroshja e dëshpëruar hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Lavdi Rusisë dhe partisë sonë të dashur!
  Pastaj Natasha lëshoi një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe fërshëlleu:
  - Ne kujdesemi për vajzën zbathur!
  Më pas, Anyuta dërgoi gjithashtu një dhuratë vdekjeje me gishtat e këmbëve të saj të zbathura dhe u tha :
  - Do të jetë një goditje e mrekullueshme!
  Agustini flokëkuq mori dhe dërgoi një dhuratë asgjësimi me gjymtyrën e poshtme të zhveshur dhe kërciti:
  - Duke drejtuar radarin në qiell!
  Dhe më pas Maria me flokë të artë u dha vdekjen nazistëve me këmbët e saj të zhveshura.
  Dhe ajo këndoi:
  - Në Madagaskar, në shkretëtirë dhe në Sahara! Ishe kudo, pashë botën!
  Dhe pastaj Marusya hedh një tufë të tërë shputash të zhveshura të këmbëve të saj dhe këndon:
  - Në Finlandë, Greqi dhe në Australi, Suedi, do t'ju thonë se nuk ka vajza më të bukura se këto!
  Po, gjashtë vajzat luftuan shumë mirë. Por Krautët ende morën Kursk ...
  Jo, nuk mund t'u rezistosh forcave të tilla superiore. Fashistët po tregohen kokëfortë.
  Dhe çfarë do të thotë përgatitja e monstrave?
  Adolf Hitleri ishte thjesht i çmendur: duke u ndjerë si një despot i vërtetë, të cilit të gjithë i binden dhe dridhen. Po, nëse doni sukseset e Stalinit, atëherë duhet të jeni si Stalini, pa mëshirë dhe kërkues ndaj të tjerëve dhe vetes (kështu mendoi Joseph Vissarionovich në këtë renditje!). Tani shushurima është e mirë dhe makina do të fillojë të lëvizë. Në përgjithësi, Gjermania, duke marrë parasysh satelitët e saj, ka një avantazh të madh ndaj BRSS në sasinë e pajisjeve industriale, në fuqinë punëtore të kualifikuar dhe në numrin e inxhinierëve në të gjitha nivelet. Ky është një fakt, por prodhimi i armëve ende nuk është në nivelin e duhur! Gjermania mbeti pas BRSS gjatë gjithë luftës, pavarësisht nga të gjitha shkatërrimet në Rusi. Dhe nga çfarë? Sigurisht, për shkak të një kaosi të caktuar që mbretëronte në departamente të ndryshme dhe veçanërisht në industrinë ushtarake. Për më tepër, mungesa e lëndëve të para, si dhe nënvlerësimi i potencialit të armikut, luajti një rol negativ. Në veçanti, në vitin 1940, prodhimi i armëve në Gjermani ishte më i ulët se në vitin 1939 (nëse marrim parasysh totalin duke përfshirë municionet), dhe kjo përkundër faktit se lufta tashmë ishte duke u zhvilluar, dhe Rajhu i Tretë mori kontrollin e territoreve të mëdha me rezervat e kapacitetit prodhues. Epo, çfarë mund të themi për aftësitë organizative të Hitlerit? Jo shumë, shkëlqeu në industrinë ushtarake.
  Fuhreri deklaroi në një fjalim të gjatë:
  - Në çështjen e mbikëqyrjes së aviacionit, kompetencat emergjente i jepen Sauer-it. Ai do të monitorojë nga afër sasinë e pajisjeve të prodhuara dhe, jo më pak e rëndësishme, cilësinë. Për më tepër, shumë nga miqtë tuaj Goering, edhe pse dikur ishin asë të mirë, nuk janë të aftë për punë drejtuese. Jo çdo ushtar i mirë është gjithashtu një gjeneral i shquar, kështu që në vend të Erikut të varur, sfera teknike do të drejtohet nga një person nga radhët e sipërmarrësve profesionistë që është i aftë të reformojë dhe ripajis forcat e aviacionit. Në fund të fundit, Britania nuk është në gjumë, po rrit si sasinë, ashtu edhe cilësinë e forcave të saj të armatosura, dhe veçanërisht aviacionin e saj. Duhet të jemi dy koka përpara armikut, një duzinë hapash, përndryshe do të humbasim plotësisht epërsinë ndaj armikut. Prandaj duhen hapa cilësorë.
  Goering u përgjigj me ndrojtje:
  - Miqtë e mi, njerëz të dëshmuar që kanë dëshmuar efektivitetin e tyre luftarak dhe profesionalizmin.
  Diktatori i pushtuar u tërbua:
  - Apo ndoshta unë, sipas jush, harrova se kush e humbi Betejën e Britanisë? Apo kush dështoi planin katërvjeçar për zhvillimin e ekonomisë kombëtare. Apo dëshironi të goditeni edhe me shufra, madje edhe publikisht. Ndaj mbylle gojën dhe hesht para se të vish në shtyllë!
  Goering madje u përkul nga frika. Mjerisht, Fuhrer-i nuk është për t'u hutuar. Pastaj zhurma u dëgjua përsëri dhe një tjetër avion ME-262 u ngrit në qiell. Makina ishte masive dhe kishte dy motorë. Krahët janë fshirë pak, vetë luftëtari duket mjaft kërcënues. Karakteristikat e tij të shpejtësisë, për vitin 1941, janë përgjithësisht të mira, madje sipas standardeve botërore janë rekord. Vërtetë, vetë makina nuk është ende plotësisht e besueshme dhe kërkon korrigjimin e gabimeve. Diktatori fashist, megjithatë, ka dhënë tashmë karakteristikat e luftëtarëve të rinj, më të avancuar... ME-262 peshon më shumë se gjashtë tonë, që do të thotë se ka një mbingarkesë. Një avion luftarak duhet të jetë i vogël, i lirë dhe i shkathët. Në këtë drejtim, ME-163 mund të jetë mjaft i mirë, por motori i tij raketor është shumë i detyruar dhe funksionon vetëm për gjashtë minuta (ose më mirë, do të funksionojë akoma!), që do të thotë se rrezja është vetëm brenda një rrezeje prej njëqind kilometrash. . Si një bombardues i stilit Blitz ose një luftëtar mbulues për sulmet e armadës në Angli, ai, natyrisht, nuk është i përshtatshëm.
  Por ME-262 mund të mbajë një ton bomba, domethënë po aq sa Pe-2, një avion sovjetik i vijës së parë. Kjo do të thotë, një zgjidhje e shkëlqyeshme si për spastrimet e luftëtarëve ashtu edhe për trupat mbështetëse. Sidoqoftë, pse të mos krijoni një luftëtar në stilin e kometës ME-163, por pa një motor rakete, por me një motor turbojet? Ata u përpoqën të përmirësonin "Cometën" dhe dukej se rritën kohën e fluturimit në 15 minuta (ky është një distancë deri në 300 kilometra), gjë që është përgjithësisht e pranueshme për Betejën e Britanisë. Londra mund të arrihet ende nga Normandia... Edhe pse jo gjithçka është aq e dukshme, duhet gjithashtu ta bombardoni dhe të ktheheni, dhe pesëmbëdhjetë minuta nuk ishin aq të shpejta. Në të ardhmen, luftëtarët me raketa dhe avionë u njohën si një rrugë pa krye në aviacion. Por dizajni i "Cometës" është shumë interesant, me madhësinë dhe lehtësinë e saj të vogël, që do të thotë se është e lirë dhe e manovrueshme.
  Përveç kësaj, ka edhe luftëtarë shumë premtues që peshojnë përgjithësisht 800 kilogramë, avionë të tillë që mund të përdoren në beteja ajrore. Vërtetë, për shkak të distancës së tyre të shkurtër, fluturimet mbi to mund të kryhen vetëm në beteja mbrojtëse, ose të dërgohen në Londër në ... Transport, dhe më pas të kapni pilotët. Këtu do të duhet të mendoni për të. Në historinë reale, avionët nuk kishin kurrë kohë për të luftuar, dhe për disa arsye në Kore, gjeneralët e aviacionit sovjetik nuk guxuan ta provonin këtë ide. Në përgjithësi, nuk është e trishtueshme, por gjatë Luftës Koreane, piloti amerikan ishte i pari që shënoi fitore. Pra, Yankees nuk duhet të nënvlerësohen.
  Pas përfundimit të fluturimit, një vajzë e re me flokë të hapur u hodh nga kabina dhe vrapoi drejt Fuhrer-it me shpejtësi të plotë.
  Nazisti numër një i pushtuar i zgjati dorën asaj për një puthje. Ajo që është e bukur është kur vajzat të duan, dhe Fyhreri, me sa duket, është idhulluar sinqerisht nga të gjithë gjermanët, ose më saktë, pothuajse të gjithë, përveç disa të burgosurve të kampeve të përqendrimit. Piloti tha me entuziazëm:
  - Ky është thjesht një aeroplan i mrekullueshëm, ka një shpejtësi dhe fuqi të tillë. Le t'i shqyejmë të gjithë këlyshët e luanit si një shishe me ujë të nxehtë nga një zëvendësues!
  Fuhrer miratoi impulsin e vajzës:
  - Sigurisht, do ta grisim, por... Debugimi i makinës duhet të kryhet me një ritëm më të shpejtë, dhe kjo vlen veçanërisht për motorët. Këtu, natyrisht, do të nevojiten masa radikale për t'i përmirësuar ato, por nëse ka ndonjë gjë udhëheqësi-projektuesi do të ndihmojë!
  Të gjithë lehin në unison:
  - Lavdi Fuhrerit të madh! Na ndihmoftë Providenca!
  Himni i Rajhut të Tretë filloi të luhej dhe një kolonë luftëtarësh të rinj nga Hitler Jugent shkoi përpara. Djemtë nga katërmbëdhjetë deri në shtatëmbëdhjetë vjeç marshuan drejt daulles në një formacion të veçantë. Dhe më pas ndodhi gjëja më interesante: vajzat adoleshente nga Unioni i Grave Gjermane marshuan. Ishin me funde të shkurtra, këmbët e zhveshura dhe të zhveshura të bukurosheve tërhiqnin vështrimin e meshkujve. Vajzat u përpoqën të ngrinin këmbët më lart, por në të njëjtën kohë tërhoqën gishtat e këmbëve dhe vendosën me kujdes thembrat. Një pamje argëtuese e bukurosheve me figura të patëmetë... Fytyrat ishin vërtet të ndryshme dhe disa nga të rinjtë fashistë ishin disi të vrazhdë, thuajse mashkullore dhe gjithashtu i shtrembëronin. Sidomos kur i bashkonin vetullat.
  Esthete Adolf vuri në dukje:
  - Është e nevojshme që djemtë dhe vajzat të marrin stërvitje fizike në një shkallë më të madhe. Dhe e di që po bëhet shumë për këtë çështje, veçanërisht në Jungfolk, por ajo që nevojitet është gjithëpërfshirja dhe adoptimi i metodave spartane. Natyrisht, përveçse të inkurajojnë vjedhjen... Djemtë dhe vajzat tona duhet të rriten në njerëz të denjë dhe në të njëjtën kohë të pamëshirshëm.
  Komandanti suprem ndaloi. Gjeneralët heshtën, ndoshta kishin frikë të kundërshtonin, por nuk donin të konfirmonin të dukshmen. Fyhreri vazhdoi:
  - Lufta nuk është shaka, por pamëshirshmëria ndaj armiqve duhet të kombinohet me ndihmën e ndërsjellë dhe ndjenjën e vëllazërisë ndaj shokëve. Kjo është ajo që duhet t'i rrënjosim të gjithëve... Mbinjeriu i ri është i pamëshirshëm ndaj të tjerëve, por aq më tepër duhet të jetë i pamëshirshëm ndaj vetes. Sepse inferioriteti fillimisht duhet të çrrënjoset në shpirtin e dikujt dhe më pas do të ngrihet trupi i dobët i njeriut!
  Një pauzë tjetër... Gjeneralët dhe dizajnerët papritmas e kuptuan dhe filluan të duartrokasin fuqishëm. Fuhreri dukej i kënaqur:
  - Kjo është më mirë, por tani do të doja të shihja një imitim të luftimeve ajrore. Kaq e frikshme dhe gjithëshkatërruese...
  Heinkel pyeti me ndrojtje:
  - Me municion të vërtetë apo me predha, Fyhreri im?
  Nazisti numër një pohoi me kokë:
  - Sigurisht, me ato luftarake. Përveç kësaj, unë do të doja të merrja në konsideratë efektin e pajisjes së nxjerrjes. Në fund të fundit, ju po punoni për të... - Fyhreri tundi grushtat. - Kur, më në fund, të jetë gati dhe të hidhet në prodhim masiv. Në fund të fundit, një pilot me përvojë është një pilot me përvojë që duhet të mbrohet për betejat e ardhshme!
  Fuhrer-Terminator megjithatë vendosi t'u tregojë projektuesve një dizajn më modern të pajisjes së nxjerrjes. Ky sistem duhet të jetë më pak i rëndë, më i thjeshtë dhe më i lehtë. Epo, skuta e lirë, tashmë e zotëruar nga industria gjermane, është mjaft e përshtatshme për këtë qëllim.
  Diagrami duhej të vizatohej në lëvizje, por Hitleri ishte një artist vërtet i mirë, dhe ai vizatoi qartë, shpejt, linjat e diagrameve dhe kthesave ishin të njëtrajtshme dhe të qarta pa asnjë vizore apo busull. "Terminatori" mendoi se ishte e çuditshme, natyrisht, që gjermanët, duke pasur, në përgjithësi, një ideologji kaq të fortë dhe deri diku të avancuar si nacional-socializmi dhe sistemi totalitar, ia zbuluan luftën rusëve. Ndoshta kjo për faktin se ushtarët rusë ishin më të fortë dhe më elastikë se ata gjermanë dhe mësuan të luftonin më shpejt.
  Në përgjithësi, nëse shikoni rrjedhën e luftës në tërësi, atëherë rusët, ose më mirë ushtarakët sovjetikë, mësuan të luftonin, por gjermanët dukej se kishin harruar se si... Komanda e tyre merrte vendime në nivelin e parë. - nxënësit e klasës, dhe ndoshta edhe më të ulëta nëse nxënësi i klasës së parë ka përvojë në kryerjen e operacioneve ushtarake në strategji në kohë reale. Dhe fakti që ndonjëherë fëmijët e gjashtë vjeç tashmë udhëheqin me kaq shkathtësi ushtritë virtuale është diçka nga e cila ata dhe Zhukovi dhe Mainstein mund të mësojnë. Megjithatë, disa studiues i konsiderojnë si Zhukov ashtu edhe Mainstein si mediokritet. Ekzistojnë gjithashtu kontradikta në lidhje me numrin e pajisjeve, veçanërisht pajisjet franceze të kapura. Kujtesa e Hitlerit (një kujtim i mirë, veçanërisht kur ai ishte ende i shëndetshëm!) sugjeronte se kishte 3600 tanke të kapur nga francezët, një shifër shumë mbresëlënëse... Disa modele, si SiS -35, ishin superiore në armaturën e tyre ndaj T-34 vetëm në forca të blinduara ballore. Pra, ky tank mund të prodhohet lehtësisht në fabrikat franceze, përveç ndoshta duke zëvendësuar armën 47 mm me një armë me tytë të gjatë 75 mm. Në fakt, edhe kjo mund të mos jetë e mjaftueshme. Britania dhe SHBA në përgjithësi kanë vlerësuar gjithmonë armaturën mbi të gjitha në tanket e tyre. Për shembull, Churchill prej 40 tonësh kishte forca të blinduara prej 152 milimetrash kundrejt 120 për tankun e rëndë IS-2.
  Fuhrer u tha projektuesve diçka tjetër:
  - Kemi mjaft tunele me erë, ndaj kërkoni një model më optimal të avionit dhe krijoni forma të thjeshta, pa e çuar çështjen në prova të shtrenjta, ku vdesin edhe aset tanë më të mirë. Për shembull, një model i krahëve fluturues të një avioni është shumë efektiv, veçanërisht nëse trashësia dhe këndi i pjerrësisë mund të ndryshohet. Unë tashmë ju dhashë vizatimin, kështu që pa bisht duhet të jetë gati. Shpejtësia e tij e vlerësuar do të jetë deri në 1100 kilometra në orë edhe me një motor Yumo. Pra, vazhdo, por mos u trego i pafytyrë!
  Adolf i papërshtatshëm këshilloi gjithashtu se si të rritet shpejtësia e fryrjes së tubit. Ai e kapi ironinë e fshehur keq në pikëpamjet e stilistëve: si dinte kaq shumë një nëpunës i thjeshtë? A nuk besojnë në gjenialitetin e Fuhrer-it? Epo, do ta kuptojmë... ose jo, nuk do ta kuptojmë, por do t'u tregojmë atyre se jemi të arsimuar.
  Më pas pasoi dreka në ajër të pastër, shërbëtoret rregulluan tavolina e karrige. E bukur... Por çfarë reformash duhen bërë në nacionalsocializëm? Të tilla që të zvogëloni sa më shumë numrin e armiqve dhe të bëni miq. Për shembull, mos e lartësoni racën gjermane në çdo hap dhe madje mund të ndaloni ndarjen e popujve në klasa. Megjithatë, ndarja e kombeve në kombe inferiore dhe ariane ende nuk është legalizuar zyrtarisht. Kjo i thjeshton gjërat. Në përgjithësi, Hitleri filloi shfarosjen masive të hebrenjve pikërisht pas sulmit ndaj BRSS. Pse ai do të kishte ngërçe të tilla? Ndoshta ai shpresonte se sionizmi botëror do ta bekonte për luftën me bolshevizmin dhe Perëndimi do ta mbështeste. Dhe pastaj, kur Britania dhe SHBA-ja i thanë me vendosmëri, jo Wehrmacht-it, Fuhreri u tërbua? A filloi ai të hakmerrej ndaj atyre hebrenjve që mund të arrinte? Hitleri është, sigurisht, një idiot për kryerjen e Holokaustit dhe në këtë mënyrë diskreditimin e idesë së Nacional Socializmit. Tani fjalët Nazi dhe xhelat janë bërë sinonime. Shumë ngatërrojnë edhe nacionalizmin me fashizmin, ndoshta për shkak të bashkëtingëllimit të fjalës nazist. Por kjo nuk është aspak e vërtetë. Fashizmi, në parim, nuk ka asnjë lidhje të drejtpërdrejtë me nacional-socializmin. Në thelbin e tij, koncepti i fashizmit u ngrit në Francë në shekullin e nëntëmbëdhjetë dhe kishte një kuptim krejtësisht të ndryshëm.
  Një lloj thelbi i mësimeve të fashizmit në versionin e tij origjinal zbriti në vendosjen e një shpirti korporativ, një ndjenjë shoqërie midis kapitalistëve. Musolini më pas prezantoi mësimet e fashizmit në bluzat e tij të zeza. Epo, nazistët fillimisht u quajtën fashistë nga armiqtë dhe konkurrentët e tyre politikë. Për të qenë i sinqertë, nazistët vepruan mizorisht, kështu që ai fashist fitoi një kuptim abuziv, negativ. Në Rusi, dikur, nacionalistët përjetuan një rritje të caktuar, veçanërisht në fillim të viteve nëntëdhjetë, duke arritur maksimumin në 93-94. Pastaj lufta në Çeçeni çoi në një rritje të ndjenjave pacifiste në shoqëri dhe një rënie të përkohshme të nacionalizmit. Lufta në Jugosllavi dhe bombardimet e Serbisë çuan në një rritje të përkohshme të patriotizmit, por më pas ndodhi një ndarje në lëvizjen kombëtare. Në Rusi, nacionalistët kishin probleme me liderët... Ata nuk kishin Fyhrerin e tyre... Vërtetë, Zhirinovsky u krahasua me Hitlerin, madje ai e tejkaloi Adolfin në disa mënyra. Për shembull, në shpejtësinë e ngritjes politike, brenda katër viteve pas themelimit të partisë, për të zënë vendin e parë në zgjedhjet parlamentare. Por Zhirinovsky u soll në mënyrë të paarsyeshme dhe nuk arriti jo vetëm të zhvillonte sukses, por edhe të ruante atë që kishte arritur. Këtu duhet të them, para së gjithash, ishte faji i tij personal. Disiplinë e pamjaftueshme në parti, skandale në të cilat u përfshi. Por Hitleri i vërtetë nuk u ul kurrë në Reichstag dhe askush nuk shfaqi zemërimin e tij të filmit në televizion. Dhe nuk kishte vetë televizion. Megjithëse suksesi i Zhirinovsky në zgjedhjet e 1993 ishte një meritë e punës së tij të suksesshme me audiencën televizive.
  Një vajzë e bukur nga mesi i shërbëtorëve u ul pranë Fuhrer-it dhe vuri dorën e tij në gjurin e saj të zhveshur. guxuar:
  - Po mendon për diçka, Fyhreri im?
  Diktatori nazist dhe në të njëjtën kohë një lojtar virtual u zgjua. Vuri re se ende nuk e kishte mbaruar supën me perime dhe sallatën e frutave. Fuhreri e puthi vajzën në buzë, duke ndjerë aromën e saj rinore, të ëmbël dhe tha:
  - Do të shkosh në makinë me mua. Dhe të gjithë shkoni në punë, koha për të ngrënë ka mbaruar.
  Dhe përsëri, ingranazhet e shtetit, megjithëse mekanizmi jo mjaft i vajosur, filluan të rrotullohen. Në rrugën e kthimit, Fyhreri bëri dashuri me bukuroshen, madje u befasua se ku kishte kaq shumë energji dhe forcë. Në fund të fundit, ata thanë se Fyhreri ishte i pafuqishëm dhe përgjithësisht gjoja i paaftë, pasi kishte pasur sifiliz (një gënjeshtër) dhe ishte tredhur (një trillim total!). Është e vërtetë që Hitleri nuk ka arritur të ketë pasardhës... Epo, nesër, ai do të kujdeset vetë për këtë çështje... Ose jo, do t'i duhet akoma të ftojë Himmlerin. Në përgjithësi, në historinë reale, Fuhrer forcoi ashpër rolin e SS. Mesa duket edhe ai do të duhet të ndjekë këtë rrugë në këtë alternativë. Dhe se vartësia e policisë kriminale në strukturën e SS në tërësi është e arsyeshme, tani të gjitha të dhënat dhe dosjet do të shkrihen në një burim. Për më tepër, përdorimi i torturës kundër kriminelëve dhe ato metoda të avancuara të marrjes në pyetje që janë karakteristike për Gestapo-n dhe strukturat e tjera të policisë sekrete do të rrisin ndjeshëm shkallën e zbulimit.
  E vërteta mund të rritet dhe numri i viktimave të pafajshme mund të rritet, por... Shumica dërrmuese e burrave SS janë njerëz të denjë dhe një hetues me përvojë, si rregull, menjëherë sheh nëse një person gënjen apo thotë të vërtetën, dhe ai rrallë bën gabime. Kjo mund të gjykohet nga shumë kronika kriminale.
  Pasi kishte vendosur disa çështje të tjera aktuale dhe duke ftuar dy vajza të reja për të ngrohur shtratin, Fyhreri, duke mbështetur kokën mbi gjoksin e harlisur të zhveshur të bukuroshes, ra në gjumë...
  Këtë herë, ai iu kthye ëndrrës që kishte ndërprerë më parë, për një betejë madhështore hapësinore. Përsëri në luftëtarin e tij transparent, dhe armiku po përpiqet të sulmojë radhët e ushtrisë së Rusisë së Madhe. Dhe Fuhrer i lojës Hypernet dhe partnerja e tij, një bjonde e shëndoshë, por në të njëjtën kohë muskulare, përpiqen të veprojnë, duke ndihmuar në të njëjtën kohë njëri-tjetrin. Luftëtarët e shëmtuar të armikut po përpiqen të marrin numrat, duke përdorur epërsinë e tyre numerike. Disharmonia e armadave ushtarake të Dermostanit po bëhet gjithnjë e më e habitshme. Anijet e tyre duken gjithnjë e më të neveritshme. Kapiteni Vladislav, duke përdorur teknikën e "kovës", preu me sukses makinën në formën e një këpuce të shtrembër dhe tha:
  - Nuk është më kot që edhe Hitleri edhe Stalini kishin një baba që ishte këpucar!
  Si përgjigje, partnerja e tij bjonde i ndezi takat e saj të zhveshura dhe rozë:
  - Nuk kam nevojë për çizme apo këpucë të tjera. Me këmbët zbathur e ndjej shumë më mirë lakimin më të vogël të vakumit ose dridhjet e hapësirës! O Fyhreri im, a do të doje të bëheshe vajzë?
  Vladislav qeshi si përgjigje:
  - Do të ishte interesante për një kohë të shkurtër. Të gjithë thonë se femrat kanë orgazma shumë më të forta dhe më të gjata se meshkujt, kështu që unë me të vërtetë doja të kontrolloja nëse kjo është vërtet e vërtetë?
  Biondja qeshi:
  - Përparimi mund t'ju japë mundësinë ta përjetoni edhe këtë... Nëse, sigurisht, nuk e humbim betejën madhështore të hapësirës. Ka shumë armiq. Mund të vdesë edhe perandori Almaztiger 13, i cili nuk ka lindur ende, por tashmë është komandanti ynë.
  Personi që goditi Fuhrer-in tha:
  - Një komandant i madh, si koka në luftë, sa më e madhe të jetë, aq më e rëndë është humbja!
  Në vend që të përgjigjej, biondja filloi të kthente luftëtarin e saj. Ai bëri një gjevrek, duke shmangur mezi dashin, dhe më pas qëlloi me shumë saktësi. Makina e armikut shpërtheu në flakë dhe filloi të ndahej në copa shumë të vogla flakëruese, si farat e lulekuqes. Vajza, duke marrë çamçakëzin me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe duke e hedhur atë me aq shkathtësi sa u ul pikërisht në gjuhën e saj të dalë:
  - E bukur! Kur përtypni, atëherë hani!
  Por luftëtari i ashpër nuk ishte aq me fat; ai u godit përsëri, edhe nëse ishte në mënyrë tangjenciale dhe kapiteni-luftëtar ulërinte:
  - Sa të mërzitur më kanë marrë përkëdheljet e këtyre grave!
  Sytë e bjondes shkëlqenin:
  -Nuk je i kënaqur me përkëdheljen? Ndoshta doni diçka më serioze? Kështu jeni të gjithë të paduruar, të prirur për tradhti!
  Vladislav qeshi dhe gati gëlltiti një përgjigje të ashpër nga radhët e luftëtarëve të Dermostanit. Pamja e betejës ka ndryshuar disi. Armiku dukej i pashtershëm, duke futur gjithnjë e më shumë forca të reja në betejë. Anijet ultra-luftarake ishin veçanërisht të rrezikshme; të mëdha, si asteroidet, ato dolën ngadalë nga vakuumi, sikur të vizatoheshin me bojë simpatike (e cila u shfaq kur ndriçon një llambë mbi to). Shit-stan u përpoq para së gjithash të përkulte krahët, të kryente një manovër mbështjellëse, ndoshta për të krijuar një kazan në hapësirë.
  Trupat e Rusisë së Madhe luftuan me guxim, dhe në të njëjtën kohë ata gjithashtu nuk u larguan nga manovrat. Kështu u përdor metoda e mbrojtjes së lëvizshme, si dhe manovrat dhe zhytjet e guximshme. Për shembull, kryqëzorët e betejës dhe kapjet e ushtrisë hapësinore të Rusisë së Madhe ose u zhdukën ose, përkundrazi, u shfaqën në pjesën e pasme të kundërshtarit të makthit. I kujtonte një peshk që gjuante në një vrimë akulli - ata dolën, kapën gjahun (një lloj insekti dimëror, dhe nëse gjahtari ishte një mustak, atëherë një zog!) dhe u kthyen në vrimë. Në këtë rast, anijet e Dermostanit humbën menjëherë, filluan të grumbulloheshin së bashku, madje hapën zjarr ndaj njëra-tjetrës. Një shpërthim qesharak i plazmës me djegien e yjeve. Për shembull, edhe një ultra-luftanije, pasi kishte marrë disa goditje nga raketat termike preon, shpërtheu në flakë blu dhe jeshile. Më pas, miku i luftëtarit të madh (duke vazhduar të shkatërrojë katrahurat që po ngjiteshin si një gjethe banje !) pa një foto brenda një ultra-luftanijeje flakëruese. Dhe çfarë kolosi mbresëlënës, një ekuipazh prej dy milionë ushtarësh dhe pesëdhjetë milionë robotësh!
  Militantët brenda anijes janë të llojeve të ndryshme të plehrave: trollë, goblinë dhe disa lloje hibride, për shembull më të përhapurit: një përzierje rriqrash dhe cigaresh, ose më mirë edhe bishta cigaresh! Epo, krijesa të frikshme, si nga një film horror i vizatuar nga një narkoman.
  Krijesat duan dëshpërimisht të shpëtojnë, por në të njëjtën kohë ato përplasen me njëra-tjetrën, godasin, prenë, kafshojnë. Këtu vjen një makinë skermë, e krijuar posaçërisht për luftime me konvikt. Dhe ajo është e armatosur me shpata pothuajse plazma, jo të drejta, por të lakuar për një sërë manovrash. Makina e parë e gardhit u përplas në rrëmujën e gjallë të atyre që dilnin nga një anije e madhe që digjej nga zjarri. Menjëherë, copa mishi të copëtuar dhe trupa të djegur fluturuan në të gjitha drejtimet. Pas saj u shfaq një shoqe, ajo dukej si një merimangë, vetëm kishte të paktën tridhjetë gjymtyrë, dhe ato ishin në formën e përrenjve asgjësues, të aftë për të prerë edhe një dinosaur në gjysmë.
  Një nga oficerët e Dermostanit bërtiti:
  - Oh, mos më pre! Pengu e hëngri mbretëreshën!
  Por ai ishte i pafat, bishti i cigares me putrat e rriqrës, vetëm edhe më i neveritshëm, u përplas në antenë dhe u var i shpuar në të. Megjithatë, mënyra se si ai bërtiste nuk mund të dëgjohej më në atë kakofoni më të egër, gjithnjë në rritje. Gjuhët e flakëve princeps-plazma, kryesisht blu dhe portokalli, kapërcejnë luftëtarët e tmerruar të Shitmostanit, duke i bërë ata të skuqen. Dhe makinat e gardhit ishin të shfrenuara brenda ultra-betejës. Me sa duket ishte ngulitur qartë në programin e tyre: vrisni, vrisni dhe vrisni përsëri! Dhe nuk ka shumë rëndësi për ta se kush. Dhe në korridore dëgjohej zhurma e hiperdhomës më të tmerrshme .
  Sidoqoftë, ultra-flaka tashmë ka arritur në makinat e gardhit, si dhe shumë goblinë dhe kthetra - bishtat e cigareve tashmë janë shkërmoqur në fotone. Kështu që ultra-betejorja filloi të shpërbëhej gradualisht në disa pjesë. Edhe pse ndarja ndodhi ngadalë, nuk dukej më pak ogurzi. Sidomos në sfondin e shumë të tjerëve, ose duke u ndezur si supernova në miniaturë, ose, përkundrazi, si anije yjesh në tkurrje. Fatkeqësisht, jo vetëm i Dermostanit, por i Rusisë së Madhe.
  Për shembull, një kryqëzor me emblemën e çekiçit dhe drapërit humbi kontrollin dhe u përplas në një dreadnough të armikut. Kur dy masa përplasen me shpejtësi nën dritë, është e barabartë me përplasjen nga një raketë asgjësuese. Vjell me fuqi dërrmuese (nëse dikush mund ta thotë kështu, sigurisht). Shpërthimi lulëzoi si një tulipan me petale shumëngjyrëshe, duke konsumuar papritur gjithçka që ekzistonte rreth një duzinë kilometrash. Vladislav-Adolf tha:
  - Dhe djemtë tanë duket se janë tashmë në parajsë!
  Biondja tha në mënyrë filozofike:
  - Parajsa është i vetmi vend i mirë ku askush nuk nxiton të arrijë, edhe nëse është në vapë!
  Goditja e Hitlerit ra dakord:
  - Këto janë paradokset e universit. Ne nuk duam të përfundojmë në një vend të mirë, por e keqja na tërheq zvarrë! Pra, nuk është as e qartë se cila është më mirë, jeta apo vdekja.
  Vajza tha në mënyrë filozofike:
  - Jeta është gjithmonë më e mirë se vdekja. Nuk është më kot që pothuajse të gjithë njerëzit mendojnë kështu. Megjithatë, opinionet e njerëzve, si çdo gjë në botën tonë, janë relative.
  Fuhrer kreu një kthesë tjetër mjaft të ndërlikuar, e cila e lejoi atë të qëllonte një luftëtar me dy ulëse, dhe për këtë arsye shumë më të shtrenjtë dhe të armatosur (sa bukur shpërtheu, sikur të ishin ndezur fishekzjarre nga kombinime komplekse të materialeve piroteknike), perlat e lënda e copëtuar e shpërndarë nëpër vakum. Vladislav-Adolf vërejti:
  - Idetë e njerëzve si për natyrën ashtu edhe për Zotin janë shumë kontradiktore. Në përgjithësi, ekziston madje një koncept i një mendjeje reaktive, domethënë edhe një mendje shkatërruese, e cila e detyron një person të sillet në një mënyrë që nuk është aspak ajo që duhet të urdhërojnë instinktet pragmatike dhe konsideratat e përshtatshmërisë.
  Biondja, duke pasur vështirësi në rikuperimin nga një zhytje brutale (çfarë mund të bësh tjetër kur shtatë luftëtarë po nxitojnë drejt teje menjëherë), tha:
  - Ndaloni pragmatikën - ndizni matematikën!
  - Nuk është për të qeshur! - ia ktheu Vladislav.
  Papritur, para kapitenit të aviacionit detar, u shfaq një imazh i postës komanduese të ushtrisë së Rusisë së Madhe . Në të vërtetë, kjo është, natyrisht, një dhuratë - aftësia për të depërtuar në shenjtërinë e të shenjtëve dhe madje të njohësh, edhe nëse jo planet e dikujt tjetër, por urdhrin e dikujt.
  Këtu është, anija luftarake, flamuri mbresëlënës i ushtrisë hapësinore të Rusisë së Madhe me një diametër prej njëqind kilometrash. Dhe kjo anije natyrshëm gjithashtu lufton, sepse dhjetëra mijëra fuçi të fuqishme artilerie nuk mund të dënohen me mosveprim. Sidoqoftë, ultra-betejorja flamurtare përpiqet të veprojë në sinkron me anije të tjera të mëdha. Armikut nuk mund t'i jepet shansi më i vogël për të shkatërruar anijen, ku ndodhet komanda kryesore e skuadronit të ushtrisë hapësinore të Rusisë së Madhe.
  Çuditërisht, komandanti i përgjithshëm dhe monarku janë vetëm një embrion i shtrirë në mitër. Vetë nëna është zhytur në një gjendje animacioni të pezulluar, pasi përndryshe kryerja e detyrave të saj do të ishte shumë e dhimbshme. Dhe funksionimi i monarkut embrional tashmë të zhvilluar mjaftueshëm, i cili ka gjymtyrë dhe, më e rëndësishmja, një tru mjaft të madh, sigurohet nga njësi të shumta kibernetike. Vetë embrioni, që mbretëron mbi Perandorinë e Madhe Ruse, ndihet mjaft rehat.
  Po sigurisht dhe e rëndon nevoja, ka disa vite që është brenda nënës. Dikush mund vetëm të ëndërrojë të shkojë për vrap ose të lëvizë diçka. Dhe këto janë ëndrra të dhimbshme, sepse lindja do të thotë zhdukje e menjëhershme. Embrioni komunikon me botën e jashtme duke përdorur skanerë. Sigurisht, ato nuk tregojnë pamjen reale të komandantit embrional, por një imazh që është më i aftë të frymëzojë besim. Në veçanti, një i ri i pashëm shfaqet në formën e një mbreti të palindur. Ai u jep urdhra trupave me një zë të qartë dhe urdhërues:
  - Përdorni parimin e mbrojtjes elastike. Ashtu si mijëra vjet më parë, forcat më të dobëta, inferiore në numër, përdorën faktin e padyshimtë se një masë më e vogël është shumë më e lëvizshme se një e madhe. Meqenëse një masë e varfër karakterizohet nga inercia e parëndësishme!
  Marshalli i vajzës konfirmoi:
  - Sigurisht... Aftësia e ushtrisë për të manovruar është çelësi i fitores. Sigurisht, ekstremet duhet të shmangen. Në fund të fundit, milingona nuk është mbreti i kafshëve!
  Komandanti embrional buzëqeshi:
  - Krijesat më vdekjeprurëse janë bakteret. Edhe pse jo, ndoshta as viruse! Edhe pse një organizëm primitiv, është efektiv! Këtu armiku mblodhi forca të mëdha, pothuajse nga i gjithë universi, që do të thotë se ai ekspozoi zonat e mbetura.
  Elf Marshall Fego me bisht të purpurt dhe portokalli u shpreh:
  - Ndonjëherë një avantazh në dukje i parëndësishëm në një pjesë të kufizuar të frontit është i mjaftueshëm për të fituar. Kjo është një aksiomë e çuditshme e shumë betejave, e qytetërimeve të ndryshme!
  Perandori fetal qeshi përmes skanerëve:
  - Në këtë rast, ju po shikoni në rrënjë.
  Ndërkohë, armadat e Dermostanit u përpoqën të riorganizoheshin në lëvizje. Një rezervë shumë domethënëse iu afrua atyre nga pjesa e pasme. Mijëra anije të mëdha yje dhe miliona anije më të vogla dolën jashtë duke përdorur formacionin e ziles. Si rezultat, fuqia e zjarrtë e parazitëve u rrit ndjeshëm. Marshalli i vajzës tha me emocion:
  - Ja edhe një atu tjetër e hedhur nga kundërshtari bastard. Sidoqoftë, zbulimi ynë nuk ishte plotësisht i barabartë; mundësia e futjes së një numri kaq të madh forcash nuk ishte parashikuar.
  Hologrami i perandorit në formën e një djali goditi shpatën. Lënda shtytëse goditi portën. Ai shpërtheu pothuajse menjëherë. Së pari, ka një blic që ha sytë, dhe më pas rritja e një kërpudhe vjollce që shkatërron gjithçka brenda rrezes së armës së betejës. Djali hologram tha:
  - Ky është një gol fenomenal! Epo, kundërshtarët le të japin gjithçka. Unë kam përgatitur një surprizë për të.
  Elf Fego e shikoi foton e betejës me disa dyshime. Armada e Dermostanit dukej tmerrësisht e frikshme. Sidomos ultra-betejat, diametrat e të cilave arrinin dyqind e pesëdhjetë kilometra. Kukudhit iu kujtua papritur planeti i tij i lindjes... Natyra atje është idilike, nuk ka as insekte gjakpirëse. Dhe luanët... Epo, jo tamam luanë, por hibride me lule misri. Në përgjithësi, kjo është një kafshë e bukur: trupi është një lule misri, dhe maneja e artë zhvillohet në erë. Për më tepër, lulet e misrit ndryshojnë hije... Këtu ka shëmti të plotë, të drejtuar si kundër njerëzve, ashtu edhe kundër kukudhëve.
  Marshalli bjond tha:
  "Ne nuk e dimë se sa rezerva ka armiku, por më duket se është koha për të lëvizur regjimentin tonë të pritës."
  Perandori embrional kundërshtoi:
  - Tani nuk është koha për të treguar kartat tuaja!
  Marshalli vajza u përpoq të debatonte:
  "Nëse njerëzit tanë vdesin, nuk do të mbetet njeri për të luftuar!"
  Dhe pastaj u gjet komandanti embrional:
  "Ju nuk mund të fitoni një luftë pa viktima." Në shah mundesh, por në një betejë të vërtetë nuk mundesh! Ligji i pamëshirshëm i luftës është se humbjet janë si shiu që vadit fidanet e fitores, thjesht duhet të siguroheni që humbjet të mos shndërrohen në një rrebesh që fshin filizat! - Pastaj hologrami i dërguar nga barku i nënës u bë befas më i sjellshëm në fytyrë. - Por mos mendoni se për të zvogëluar humbjet veçanërisht nga zjarri i anijeve ultra-betejore, le të tërhiqen yjet e Rusisë së Madhe në një spirale.
  Marshalli i kukudhit mbështeti komandantin e embrionit:
  -Kjo është, kjo është e vetmja mënyrë. Nuk dihet ende se sa forca do të mund të hedhë armiku nga bota e krimit.
  Në të vërtetë, yjet e Shitmostan u përpoqën të lëviznin në një tufë të dendur. Në të njëjtën kohë, ata nuk kursyen fare municion, duke hedhur raketa në miliona, pa u kujdesur as për saktësinë e goditjes. Dukej sikur miliarda shkrepse po goditeshin nëpër vakum për t'u ndezur në hiperplazmë, për të djegur gjithçka që jetonte dhe lëvizte dhe më pas dilnin jashtë. Luftëtarët rusë qëllojnë shumë më saktë, por tmerri i madh i armikut gjëmonte, si një fishekzjarr, duke shpërndarë fragmente si konfeti. Konfetë vdekjeprurëse që rrëzuan disa varka të Dirmostanit. Dhe numri i fregatave të shkatërruara të qytetërimit bastard është plotësisht i pallogaritshëm. Është e vërtetë që anijet ruse po vdesin. Këtu kryqëzori i dëmtuar, i dëshpëruar, nxitoi si një tank rus në Kursk Bulge dhe përplasi ultra-betejën e armikut. Qindra mijëra jetë u ndërprenë menjëherë dhe zjarri u dogj, sikur të ishte hedhur në erë një tub gjigant gazi.
  Marshalli xhuxh tha me zymtësi:
  - Na përkulin, por ne nuk dorëzohemi! - Vuri re komandanti i sheshit (ose më saktë imazhi i tij holografik, vetë xhuxhi ishte në një anije tjetër të klasës Gross-Dreadnought!). - Do të ishte e nevojshme të kryheshin të paktën disa kundërsulme në linjat e komunikimit dhe furnizimit të armikut.
  Perandori Fetal buzëqeshi përmes hologramit të tij djalë.
  - Çfarë, sipas jush, jam unë një humbës!
  Marshalli xhuxh zhurmoi dhe shtriu putrat e tij:
  "Por ata nuk kursejnë fare municion." Kjo do të thotë se ata kanë mjaft. A nuk është kështu, zotëria im?
  Perandori i Embrionit kundërshtoi:
  - Jo jo si kjo! Një komandant i madh është më i vlefshëm se koka e tij, kështu që një përkrenare e kujdesit dhe një kamuflazh dinake nuk do ta dëmtojë atë! Me pak fjalë, armiku është ende në iluzionin e ëmbël se gjithçka është në rregull me të, por në fakt fitorja jonë tashmë është afër! Të godasësh në mënyrë të papritur është e barabartë me zëvendësimin e një grushti me një shpatë çeliku të aliazhuar!
  
  
  WITTMAN ËSHTË GJALL
  Një ndryshim i vogël në histori lidhet me suksesin e madh të nazistëve gjatë ofensivës në Ardennes. Nazistët përparuan më shpejt, ishin në gjendje të kalonin urat dhe të kapnin magazinat me armë, municione dhe karburant. Suksesin e lehtësoi edhe pjesëmarrja në grevë e Wittmann-it, i cili, ndryshe nga historia reale, nuk vdiq! Dhe ç'farë? Heronjtë e vërtetë nuk vdesin kurrë dhe janë të pavdekshëm! Wittman vazhdoi të luftonte dhe të grumbullonte rezultatet. Pas shkatërrimit të tankut të dyqindtë, ai u bë i pari dhe deri tani i vetmi cisternë që iu dha Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi, shpata dhe diamante.
  Gjeniu i Wittmann-it e ndryshoi pak rrjedhën e historisë. Dhe gjermanët doli të ishin pak më me fat, më të shpejtë, më efikas. Dhe ata patën sukses në atë që pothuajse ndodhi në historinë reale, por munguan vetëm disa orë. Dhe kështu magazinat u kapën dhe ushtria gjermane fitoi fuqi dërrmuese. Si rezultat, Brukseli u kap dhe qindra mijëra ushtarë britanikë dhe amerikanë u kapën.
  Stalini nuk po nxitonte ende për të sulmuar, duke dashur që aleatët të mposhten më fuqishëm në Perëndim.
  Betejat treguan se Tiger-2 është një armë shumë efektive si për sa i përket armatimit ashtu edhe armaturës ballore. Gjermanët, duke parë që Ushtria e Kuqe ishte pasive në lindje , vendosën njësi shtesë në betejë dhe filluan të ndërtojnë suksesin e tyre. Fritz fitoi gjithashtu armën më të re vetëlëvizëse E-25, e cila ishte e vogël në madhësi dhe peshë, por kishte armë të forta dhe forca të blinduara të mira, dhe më e rëndësishmja lëvizshmëri.
  Si rezultat, fitore të reja... Tani Krauts janë në Paris. Ata po marrin sërish kryeqytetin francez.
  Dhe kjo është ajo që dëshiron Stalini - që aleatët të vriten, dhe atëherë BRSS do të marrë të gjithë Evropën.
  Stalini është një dhelpër dinake... Por edhe Çërçilli nuk është idiot. Kur Roosevelt vdiq, ai dhe Truman nënshkruan një armëpushim me Rajhun e Tretë. Në të njëjtën kohë, duke tërhequr mbetjet e trupave të mundura nga Franca. Dhe sigurisht me një shkëmbim të plotë të robërve të luftës, madje edhe me furnizimin me karburant dhe furnizime të Rajhut të Tretë.
  Gjermania u përgjigj duke shfuqizuar ligjet antisemite. Megjithatë, hebrenjtë mbetën në kampe, por ata nuk u dogjën, ata u detyruan vetëm të punonin, dhe amerikanët dërguan ushqime të konservuara dhe drithëra në kampe.
  Gjermanët kishin dorë të lirë në Francë dhe Itali. Tani Stalini bëri një propozim për një paqe të veçantë. Por Hitleri e refuzoi atë. Në qershor filloi ofensiva e Fritz. Tanket e para E-50 hynë në seri. Por siç doli, makina nuk ishte plotësisht e suksesshme. Pesha e tij mbeti e lartë, gati 65 tonë, me një siluetë më të ulët se ajo e Tiger-2, por armatura ishte me të njëjtën trashësi, qartësisht e pamjaftueshme, veçanërisht në anët. Arma 88 mm me një gjatësi tytë prej 100 EL doli të ishte disi më e mirë. Ajo gjuante dymbëdhjetë të shtëna në minutë.
  Performanca e drejtimit u shtua nga një motor më i fuqishëm, duke përshpejtuar deri në 1200 kuaj fuqi. Në përgjithësi, rezervuari, natyrisht, u përmirësua në krahasim me Tiger-2 dhe kishte një pjerrësi pak më racionale të armaturës, por mbeti i prekshëm nga anët.
  E-100 ishte i mbrojtur më mirë, por pesha e tij e madhe e bënte transportin dhe përdorimin luftarak të vështirë. Më i suksesshmi ishte arma vetëlëvizëse E-25, me një siluetë shumë të ulët të armaturës së përparme prej 120 mm, një pjerrësi të madhe dhe armaturë anësore prej 82, dhe një top për Tiger-2, ishte vetë-i më i mirë. armë shtytëse e Wehrmacht dhe e Luftës së Dytë Botërore. Ai u përshpejtua në shtatëdhjetë kilometra në orë - një motor me 700 kuaj fuqi, madje edhe predha IS-2 rikoshetoi në ballë.
  Gjermanët dhanë goditjen kryesore nga Hungaria, duke u përpjekur të shpëtonin Budapestin, i cili ishte ende i rrethuar. Luftimet ishin jashtëzakonisht të ashpra.
  Ofensiva filloi më 22 qershor dhe Ushtria e Kuqe ndërtoi një mbrojtje shumë të fuqishme. Gjermanët kanë ende pak tanke të serisë E, vetëm armë vetëlëvizëse E-25 në sasi mjaft të mëdha - ato janë mjaft të lehta për t'u prodhuar dhe të lira. Këtu janë dy vajza me bikini të shtrira në të. Automjeti është më i ulët se një metër e gjysmë dhe falë kësaj, është aq mirë i mbrojtur dhe i armatosur me një peshë relativisht të ulët.
  Dy vajza, Charlotte dhe Gerda, të shtrira, qëlluan me armë sovjetike. Përpara tyre lëviznin makina të vogla, të kontrolluara me radio, duke pastruar fushat e minuara.
  Charlotte e Kuqe gjuajti topin. Ajo rrëzoi armën sovjetike dhe tundi gjoksin e saj, i mbuluar mezi nga një rrip i hollë pëlhure. Dhe ajo guxoi:
  - Zjarri i furishëm i hiperplazmës!
  Dhe pastaj Gerda do ta godasë atë, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur. Dhe ai cicëron:
  - Unë jam një vajzë shumë e lezetshme dhe jo e keqe ...
  Arma vetëlëvizëse lëviz vetë. Dhe herë pas here ajo ndalon. Armatura e saj ballore është shumë e pjerrët, dhe kjo i jep mbrojtje të mirë. Predhat e armëve sovjetike janë të ndjeshme ndaj rikosetit. Dhe asgjë nuk kërcënon një armë të tillë vetëlëvizëse kokë më kokë. Ata ende mund të godasin anën. Por vajzat nuk po nguten. Arma efektive vetëlëvizëse e tejkalon SU-100 në fuqinë depërtuese të blindave, dhe gjithashtu është më e mbrojtur, më e lëvizshme dhe në të njëjtën kohë më e lehtë.
  Dhe Ushtria e Kuqe nuk ka mjaft mallra të thata. Kryesisht tanku T-34-85, i cili nuk është mjaftueshëm i fuqishëm me armën e tij dhe ka forca të blinduara të dobëta. Dhe arma vetëlëvizëse gjermane E-25, nga rruga, është më e lehtë, shumë më e fortë në forca të blinduara dhe armë.
  Vajzat po zihen... Shumë të bukura dhe të reja. Dhe armët e tyre vetëlëvizëse bombardojnë dhe hedhin...
  Fritz përfundimisht arriti të depërtonte në Budapest. Një fitore bindëse, e rrethuar nga njësitë sovjetike. Shumë u kapën dhe u vranë.
  Është e vërtetë që nazistët pësuan humbje të konsiderueshme. Dhe nuk ka aq shumë forcë. Epo, nëse pajisjet ende prodhohen, atëherë burimet njerëzore nuk janë të mjaftueshme.
  Dhe fëmijët dhe gratë rekrutohen në ushtri. Ose të huaj, por nuk janë mjaftueshëm të besueshëm.
  Megjithatë, luftimet vazhdojnë... Ushtria e Kuqe po reziston me shumë kokëfortësi, me shumë linja mbrojtëse. Gjermanët përparojnë edhe njëqind kilometra të tjerë dhe ndalojnë. Nuk kam forcë të mjaftueshme. Dhe vetë Ushtria e Kuqe shkon në ofensivë. Por gjithashtu nuk është shumë i suksesshëm dhe i shtyn pak mënjanë gjermanët.
  Derisa të vijë dimri... Vija e frontit stabilizohet. Në janar 1946, Ushtria e Kuqe do të përparonte në Prusinë Lindore dhe Poloni, por bëri pak përparim.
  Gjermanët nuk e tundin varkën në dimër. Betejat janë të përgjakshme. Por vija e përparme është e ngadaltë...
  Dhe fillon një periudhë karakteristike e Luftës së Parë Botërore. Vija e përparme bëhet joaktive. Gjermanët dhe divizionet e huaja përparojnë në verë, dhe Ushtria e Kuqe në dimër. Dhe askush nuk mund të arrijë sukses të rëndësishëm.
  Vit pas viti lufta vazhdon. Gjermanët janë disi përpara BRSS në zhvillimin e avionëve reaktiv. BRSS prezantoi MIG-15 në prodhim masiv vetëm në 1949. Por në këtë kohë gjermanët kishin ME-462 dhe XE-362. Dhe më e rëndësishmja, aeroplanët me disk, të cilët është e pamundur të rrëzohen nga një avion i fuqishëm laminar me armë të vogla.
  Tanket kanë serinë gjermane "E"... Në të kundërt u shfaqën T-54 dhe IS-7. Por gjermanët më pas nisën serinë AG - një piramidale më e avancuar.
  Por askush nuk kishte një avantazh. Vija e frontit mbetet në vend.
  Derisa Stalini vdiq në mars 1953...
  Dhe këtu, duke përfituar nga një konfuzion në udhëheqjen e partisë dhe luftën për pushtet, gjermanët arritën të arrinin sukses. Por më pas, pas arrestimit dhe ekzekutimit të Beria, emërimi i Vasilevsky, strategu i madh, si Komandant i Përgjithshëm Suprem, dhe forcimi i Kryetarit të Komitetit Shtetëror të Mbrojtjes Malenkov. Vija e frontit është stabilizuar brenda kufijve të Evropës.
  Ndërsa kishte një periudhë lufte për pushtet në BRSS, gjermanët ishin në gjendje të arrinin Nemanin dhe të rimarrën Ballkanin, Rumaninë, Bullgarinë, Sllovakinë, Greqinë, Shqipërinë dhe të rifitonin kontrollin e plotë mbi Evropën.
  Por vija e frontit u stabilizua përsëri tashmë në kufijtë e BRSS në 1941 ...
  Dhe më pas dhjetor 1955... Ushtria e Kuqe, sipas traditës, përparon sërish në dimër. Sa vite ka zgjatur lufta? Horror katërmbëdhjetë e gjysmë! Dhe nuk ka fund në horizont!
  Për sa kohë që Hitleri është gjallë, lufta nuk do të përfundojë. Malenkov është i prirur drejt paqes brenda të njëjtëve kufij deri më 22 qershor 1941. Por Hitleri është kokëfortë dhe dëshiron të fitojë me çdo kusht!
  Ushtria e Kuqe po përparon. Tanku më i ri IS-12 po shkon në betejë. Një automjet me një armë të kalibrit 203 mm. Është një i madh, me dhjetë mitralozë. Dhe gjashtë vajza - anëtarë të ekuipazhit. Ata provojnë modelin e parë të rezervuarit. A nuk është shumë i madh dhe i rëndë? A është makina efikase? Vajzat, pavarësisht Krishtlindjeve më 25 dhjetor dhe ngricave, janë vetëm me bikini. Vërtetë, rezervuari ka motorin më të fundit të turbinës me gaz dhe është i ngrohtë. Përveç kësaj, vetë gjashtë vajzat nuk janë të thjeshta.
  Ata kanë luftuar që nga dyzet e një. Dhe jemi mësuar të jemi pothuajse të zhveshur në çdo mot. Në fakt, kur je gjatë gjithë kohës me bikini, nuk ndjen më të ftohtë. Dhe lëkura bëhet elastike dhe e qëndrueshme.
  Vajzat drejtojnë një makinë vrasëse me këmbë të zhveshura. Ata janë vërtet të lezetshëm dhe të bukur.
  Alenka është shefi këtu dhe komandanti i ekuipazhit. Çfarë nuk ka parë vajza në katërmbëdhjetë vjet e gjysmë luftë? Ku ka qenë ajo? Fronti ka kaluar nga Bresti në Stalingrad, nga Stalingrad në Vistula dhe tani ata po përparojnë në zonën e Bialystok. Vetë Bialystok ende mbahet nga gjermanët. Vija e frontit u bë e qëndrueshme. Dhe ata hapën një sasi të mirë llogore.
  Pra, në fakt, lufta është e pafund... Dhe mund të vazhdojë edhe më shumë se një vit. Dhe çfarë do ky Hitler kokëfortë?
  Edhe këtu, SHBA dhe Britania nuk duan paqe mes BRSS dhe Rajhut të Tretë. Ata duan që të dyja palët të asgjësojnë plotësisht njëra-tjetrën.
  Vajzat në IS-12 po ecin përpara. Armatura ballore e rezervuarit është 450 mm në një kënd. Predhat kërcejnë. Dhe vajzat përgjigjen.
  Por deri më tani ka vetëm një tank të tillë në BRSS. IS-10 është tashmë në prodhim, por peshon pesëdhjetë tonë. IS-7 ende prodhohet si T-54. Në masë është shfaqur edhe T-55, por deri më tani ai sapo ka hyrë në prodhim. Gjermanët kanë tanke piramidale. Gjithashtu shumë e fortë dhe perfekte. Dhe armë me presion të lartë me tyta të shkurtra.
  Pra, lufta përpara është më e rënda. Natasha dhe Anyuta qëllojnë nga një armë e fuqishme e anijes dhe kërcitin:
  - Flamuri ynë do të jetë mbi Berlin!
  Dhe ata nxorën dhëmbët e tyre të bardhë e të perlë. Dhe vajzat me minat nuk mund t'i ndaloni.
  Dy predha godasin parzmoren ballore... Ata bëjnë rikoshet. Jo, IS-12 është një makinë serioze dhe nuk mund ta marrësh aq lehtë.
  Por IS-7, i cili po lëviz në të djathtën e vajzave, duket se është goditur nga një top me presion të lartë dhe është ndalur. Dëmtoi djalin e pashëm.
  Alenka, duke përkulur muskujt e barkut, këndon:
  - Çdo gjë e pamundur është e mundur në botën tonë, Njutoni zbuloi se dy dhe dy bëjnë katër!
  Luftimet vazhdojnë ende të pandërprera. Një top sovjetik godet gjermanët. Marusya e madhe fut predha në këllëf. Kjo është jeta dhe fati i vajzave. Dhe ata këndojnë:
  - Askush nuk do të na ndalojë, askush nuk do të na mundë! Ujqërit rusë shtypin armikun, ujqërit rusë - një përshëndetje për heronjtë!
  Augustini, duke gjuajtur me mitraloz, thotë:
  - Në një luftë të shenjtë! Do të jetë fitorja jonë! Flamuri rus përpara, lavdi heronjve të rënë!
  Dhe përsëri arma vrasëse gjëmon dhe tingëllon:
  - Askush nuk do të na ndalojë, askush nuk do të na mundë! Ujqërit rusë po shtypin armikun, ata e kanë dorën e ashpër!
  Maria, kjo vajzë me flokë të artë drejton tankun dhe kërcit:
  - Të shtypim fort fashistët!
  Gjermanët po kalojnë një kohë të vështirë, luftimet po ndezin edhe në qiell. Por deri më tani MIG-15 është inferior në shpejtësi dhe armatim ndaj markave gjermane. Beteja po zhvillohet në mënyrë të pabarabartë.
  Huffman, ky pilot i mrekullueshëm asi, bëri një karrierë të mirë gjatë viteve të luftës. Më saktë, e mrekullueshme dhe fantastike. Pasi arriti në treqind avionë, ai mori Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me shpata me gjethe lisi argjendi dhe diamante. Me të arritur katërqind avionët e rrëzuar, ai mori Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante. Për pesëqind avionë ai mori Urdhrin e Shqiponjës Gjermane me diamante dhe pas një mijë Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi platini, shpata dhe diamante. Dhe pasi arriti në dy mijë avionë, ai mori Kryqin e Madh të Kryqit të Kalorësit.
  Piloti unik ishte në gjendje të arrinte shumë fitore ajrore. Dhe ai ishte ende gjallë. Huffman së fundmi u promovua në gradën e gjeneralit. Por ai ende fluturoi si pilot privat.
  Siç thonë ata, nuk digjet në zjarr dhe nuk mbytet në ujë. Gjatë shumë viteve të luftës, Huffman fitoi instinktin e një gjahtari. Ai u bë një pilot super-legjendar dhe shumë popullor. Por ai kishte një konkurrent të fortë - Agave, i cili gjithashtu tejkaloi shifrën e dy mijë makinave të rrëzuara. Dhe ajo po arrinte hapin me Huffman. Por ajo është ende shumë e re, dhe nuk ka humbur ende një luftëtar të vetëm.
  Vajza shtypi pedalet me këmbët e saj të zhveshura dhe të dalta dhe qëlloi një breshëri topash ajri. Dhe tani katër automjete sovjetike MIG-15 u rrëzuan.
  Agava qesh dhe thotë:
  - Deri diku të gjithë jemi kurva! Por unë kam nerva prej çeliku!
  Dhe vajza kthehet përsëri. Ai rrëzon shtatë avionë të BRSS në një shpërthim - gjashtë MiG dhe një TU-4, dhe kërcit:
  - Në përgjithësi, nëse nuk jam super, atëherë jam hiper !
  Agave, natyrisht, është një kurvë. Pilot nga Luciferi. Shumë e bukur bjonde mjaltë.
  Këtu ai lëshon një tjetër breshëri dhe rrëzon tetë avionë sovjetikë MIG-15 menjëherë dhe bip:
  - Unë jam më krijuesi dhe më reagues!
  Vajza nuk është vërtet budallaqe. Ai mund të bëjë gjithçka dhe mund të bëjë gjithçka. Nuk mund ta quash private.
  Dhe këmbët e saj janë aq të nxira, kaq të këndshme...
  Por Mirabela po lufton kundër saj... Për një kohë të gjatë, Kozhedub ishte asi më i mirë sovjetik. Ai mblodhi gjashtë yje ari të heroit të BRSS, duke rrëzuar njëqind e gjashtëdhjetë e shtatë avionë. Por më pas ai vdiq. Atëherë askush nuk mund të thyente rekordin e tij. Dhe vetëm së fundmi Mirabela e ka kaluar Kozhedub. Dhe pasi rrëzoi mbi njëqind e tetëdhjetë avionë, ajo u bë një heroinë shtatë herë të BRSS.
  Kjo është një vajzë Terminator! Dikush si ajo do të ndalojë një kalë galopant dhe do të hyjë në një kasolle të djegur.
  Dhe madje edhe më i freskët.
  Mirabela pati një fat të vështirë. Përfundova në një koloni të punës për fëmijë. E zbathur dhe e veshur me një mantel gri, ajo copëtoi pyllin dhe sharrë trungjet. Ajo ishte aq e fortë dhe e shëndetshme. Në ngrica të forta ajo ecte zbathur dhe me pizhame burgu. Dhe të paktën një herë do të teshtija.
  Natyrisht, ky fenomen u vu re edhe në fronte. Për një kohë të gjatë, Mirabela luftoi në këmbësorinë, dhe më pas u bë pilot. Mirabela mori pagëzimin e saj të parë me zjarr në betejën e Moskës, ku shkoi menjëherë pas kolonisë. Dhe aty u tregua i ftohtë.
  Ajo luftoi zbathur dhe pothuajse e zhveshur në ngricën e fortë që fjalë për fjalë paralizoi Wehrmacht-in. Ajo ishte një vajzë kaq e mallkuar, e pamposhtur. Dhe ajo ia doli plotësisht.
  Mirabela besonte në fitoren e afërt të BRSS. Por koha kalon. Ka gjithnjë e më shumë viktima, por fitorja nuk vjen. Dhe bëhet vërtet e frikshme.
  Mirabela ëndërron fitore dhe arritje. Ajo ka shtatë yje të BRSS - kjo është më shumë se kushdo tjetër! Dhe dreqin, ajo i meriton çmimet e saj! Dhe ai do të vazhdojë të mbajë kryqin ushtarak. Edhe nëse Stalini vdiq, puna e tij vazhdon!
  Një vajzë hyn dhe rri jashtë... Rrezon një XE-362 gjerman dhe kërcit:
  - Aerobatikë! Dhe një ekuipazh i ri i mallkuar!
  Vërtet vajzë e lezetshme. Një kobër e vërtetë është e aftë për shumë.
  Mirabela është një yll i ri...
  Luftimet vazhdojnë për disa ditë deri sa të vijë viti i ri... Sovjetik IS-12 mori dëmtime në rrotullat dhe gjurmët - po riparohet. Po, një luftë kaq mizore dhe e pamëshirshme. Dhe sa do të zgjasë?
  Dhe gjithçka sepse Wittman i mbijetoi betejave në Perëndim.
  Vetë Wittmann luftoi në një ekuipazh tankesh për ca kohë. Pasi e çoi numërimin në treqind automjete, pa llogaritur armët, mortajat, kamionët, motoçikletat e gjëra të tjera, ai u nderua: Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante dhe u gradua gjeneral.
  Pas së cilës ai nuk luftoi më. Por ai komandonte ushtrinë e gjashtë të tankeve SS.
  Kurt Knipsel u bë asi më i suksesshëm i tankeve të Wehrmacht. Por vetëm pas pesëqind tankeve të shkatërruara, ai mori Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt.
  Disi ai u privua nga çmimet. Vërtetë, pasi kishte arritur një mijë tanke, ai më në fund mori: kryqin e kalorësit të kryqit të hekurt me gjethe lisi argjendi, shpata dhe diamante.
  Kurt Knipsel është një makinë luftarake shumë efektive. Luftoi në tanke të ndryshme. Ai ishte edhe gjuajtës edhe komandant. Për një kohë të gjatë kam ecur përpara të gjithëve pa konkurrencë.
  Por bukuroshja Gerda tashmë ishte në gjendje ta arrinte atë. Vajzat luftuan mirë. Por më pas ata patën një pauzë. Të katër bukuroshet mbetën shtatzënë dhe sollën në jetë një palë: një djalë dhe një vajzë. Por pas pushimit ata e kompensuan shpejt.
  Dhe tani Gerda e ka anashkaluar Kniselin .
  Si mund të shmangin lëvizjet? Ata luftojnë zbathur dhe vetëm me bikini. Vajzat bënë një pushim tjetër, duke sjellë sërish në jetë fëmijë. Dhe tani po i afroheshim numrit prej dy mijë tankesh të shkatërruar. Dhe ata mund të mbështeteshin në një shpërblim të paparë: yllin e Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi argjendi, shpata dhe diamante.
  Këto janë vajzat!
  Gerda qëllon në makinën sovjetike. Ai e shqyen kullën dhe bërtet:
  - Unë jam një gjë e mallkuar!
  Dhe ai qëllon përsëri. Depërton T-54. Dhe kërcitet:
  - Atdheu Gjermani!
  Vajza po dridhet. Dhe është shumë aktive... Po, ka një brez kaq strategjik. Tashmë është viti 1956... Lufta vazhdon e vazhdon... Duke mos dashur të ndalet. Ushtria e Kuqe po përpiqet të përparojë në vende të ndryshme. Por kujdes, kanë mbetur pak burime njerëzore.
  Dhe Rusia po rrjedh gjak.
  Ushtria e Kuqe po përpiqet të përparojë drejt Rumanisë. Dhe pastaj pati breshëri të fuqishme artilerie, të shtëna dhe vrasje.
  Por armiku është duke pritur. Gjermanët kanë tankun më të njohur, AG-50. Ai është superior ndaj T-54 në mbrojtje, veçanërisht në anët dhe, ndoshta, në fuqinë depërtuese të armës, por është më i rëndë. Vërtetë, shpejtësia e gjermanit është më e lartë për shkak të motorit të turbinës me gaz.
  Tanku gjerman qëllon dhe shënon.
  Ekuipazhi i Margaretës po lufton. Lufton me gjakftohtësi. Vajzat gjermane rrëzojnë një tank sovjetik. Dhe ata kërcasin nga kënaqësia.
  Po, dhe ju nuk mund të kaloni këtu ...
  Një disk i pilotuar nga Albina dhe Alvina po qarkullon në qiell . Dy vajza bjonde goditen nga makinat sovjetike. Dhe ata e bëjnë atë me mjeshtëri. Disku krejtësisht i paprekshëm i përplas Migi dhe Tu. Makinë vrasëse. Dhe luftëtarët shtypin gishtat e tyre të zhveshur. Dhe ata nuk i japin Ushtrisë së Kuqe një shans në qiell.
  Aeroplani i diskut është diçka që shkencëtarët e BRSS nuk mund ta kopjojnë. Kjo është diçka për të cilën nuk është gjetur asnjë antidot. Dhe gjermanët ndihen shumë të sigurt në ajër. Dhe ata luftojnë si magjistarë me një shkop magjik.
  Albina, duke drejtuar diskun e saj nga armiku, kërciti:
  - Nëse ka një Zot, atëherë ai është gjerman!
  Alvina, duke shtypur armikun, konfirmoi:
  - Patjetër një gjerman!
  Dhe vajza qeshi... Në përgjithësi, edhe ajo ishte e lodhur nga lufta e pafund. Epo, gjermanët dhe rusët vrasin njëri-tjetrin. Më saktësisht, Ushtria e Kuqe dhe Wehrmacht. Por vija e përparme është ende e palëvizshme... Dhe nuk ka fund e as skaj në horizont.
  Lufta... Ky është tashmë një realitet. Luftëtarët e lindur pas fillimit të luftës po luftojnë në qiell dhe në tokë.
  Për shembull, Hans Feuer. Marrësi më i ri i Urdhrit të Kryqit të Hekurt, Klasi i Parë. Dhe më pas ai u bë marrësi më i ri i Urdhrit të Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt për kapjen e një gjenerali sovjetik.
  Po, kjo është në të vërtetë shumë e lezetshme.
  Hans Feuer është një luftëtar i dëshpëruar. Djali lufton si një gjigant, dhe është ftohtë në dimër, i veshur vetëm me pantallona të shkurtra.
  Kjo është vërtet shumë e lezetshme!
  Hansi u bë i famshëm me shekuj!
  Dhe në përgjithësi, një luftë kaq e pabesueshme dhe intensive po zhvillohet këtu... Çdo AI zbehet.
  Dhe në Rumani, Ushtria e Kuqe nuk mund të depërtojë në mbrojtjen gjermane. Të dyja palët pësuan humbje. Janari po afron... Dhe çdo ditë e më shumë vriten e plagosen.
  Çmenduria nuk ka fillim apo fund.
  Agave është përsëri në qiell dhe qëllon automjetet sovjetike. Ajo është një gjahtar dhe një grabitqar. Godet armikun.
  Makinat që ajo goditi bien poshtë. Dhe më pas vajza qëllon në forcat tokësore. Ndani IS-7. Dhe ai qesh:
  - Unë jam më i miri! Unë jam vajza që vret armiqtë!
  Dhe përsëri transferohet në objektivat ajrore. Ky është shkatërruesi i tankeve dhe i të gjitha mjeteve që fluturojnë dhe qëllojnë.
  Epo, kjo është ajo që vlon përpara. Dhe në frontin e brendshëm, shkencëtarët po përpiqen të krijojnë diçka vdekjeprurëse. Edhe pse nuk funksionon më së miri.
  Por këtu është një tank i vogël AG-5. Një makinë që peshon shtatë tonë. Kalimi i testeve luftarake. Dhe gërryen dhe gërryen armikun.
  Dhe kur të jetë koha për të kënduar, askush nuk do të na ndalojë apo na mundë!
  AG-5 nxiton dhe gjuan ndërsa shkon. Dhe një tank i tillë nuk mund të ndalet. Dhe predhat bëjnë rikoshet.
  Dhe brenda makinës ulet një djalë dhjetë vjeçar, Friedrich, dhe kërcit:
  - Dhe unë do të jem vërtet një super luftëtar!
  Dhe përsëri qëlloi... Dhe godet në qendër të kullës. Dhe fuqia e tij shkatërruese, edhe pse është e vogël në kalibër, është kolosale.
  Dhe Helga lufton në qiell. Një vajzë zbathur me bikini po shtyp faturat. Dhe gëzohet për sukseset e tij fantastike.
  Dhe Agave shkon përpara... Dhe gjithashtu lufton.
  Tashmë është shkurt i vitit 1956... Ushtria e Kuqe nuk ishte në gjendje të arrinte sukses askund. Por as gjermanët nuk mund të avancojnë. Tanke të frikshme nëntokësore po shkojnë në betejë. Por ato janë thjesht taktike.
  Vajzat nxituan nën tokë, shkatërruan një bateri armësh sovjetike dhe u kthyen.
  Në të njëjtën kohë, disa pionierë u kapën. Vajzat i zhveshën djemtë e kapur dhe filluan t'i torturojnë. Ata i rrahën pionierët me tela, më pas i pjekën me zjarr takat e tyre të zhveshura. Më pas filluan të më thyenin gishtat e këmbëve me darë të nxehtë. Djemtë ulërinin nga dhimbja e egër. Në fund, vajzat dogjën yjet në gjoks me një hekur të nxehtë dhe dërrmuan përsosuritë e tyre mashkullore me çizmet e tyre. Gjëja e fundit përfundoi me pionierët dhe ata u rrëzuan nga tronditja e dhimbshme.
  Me pak fjalë, vajzat treguan performancë të klasit të lartë. Por përsëri gjermanët nuk arritën asgjë të rëndësishme.
  Armë të fuqishme vetëlëvizëse: "Sturmmaus", qëlluan në pozicionet sovjetike. Ata bënë shumë shkatërrime dhe shkatërrime. Por një avion sulmues sovjetik rrëzoi një nga automjetet dhe Krauts u kthyen.
  Nazistët u përpoqën të përdornin disketa për të shtypur bateritë sovjetike. Kundër tyre janë përdorur iriq dhe eksplozivë. Pati një shkëmbim total goditjesh.
  Këtu janë sërish Albina dhe Alvina në diskun e tyre fluturues. Ata tregojnë duke përdorur gishtat e tyre të zhveshur duke shtypur butonat e levës dhe e bëjnë atë jashtëzakonisht me shkathtësi.
  Vajzat, natyrisht, demonstrojnë aerobatikën më të lartë. Ata tërhoqën diskun e tyre dhe një duzinë makina fluturuese sovjetike u rrëzuan.
  Albina cicëron:
  - Skuadra e tërbuar e ndërtimit! Do të ketë një rënie të yjeve!
  Dhe ai e kthen përsëri makinën e tij. Dhe vajzat shkatërrojnë Ushtrinë e Kuqe. Për më tepër, tërësisht...
  Alvina gjithashtu rrëzon një duzinë avionësh sovjetikë dhe kërcit:
  - Vajza të çmendura, dhe aspak të virgjëra!
  Kjo e fundit është e vërtetë. Çifti është argëtuar shumë me meshkujt. Dhe ajo bëri të gjitha llojet e gjërave. Vajzat i donin burrat - u kënaqën! Dhe veçanërisht nëse punoni me gjuhën tuaj.
  Një vajzë e rangut më të lartë... E torturuan pionierin... Fillimisht e zhveshën dhe i derdhën nja dy kova ujë në fyt. Pastaj sollën një hekur të nxehtë në barkun e fryrë. Dhe si u dogjën! Pionieri bërtiti nga dhimbje të egra... Kishte një erë djegëse.
  Alvina e goditi anash me një tel të nxehtë. Dhe si dëshiron të qeshë... Është shumë qesharake.
  Pastaj ajo këndoi:
  - Jam lodhur duke turbulluar të pasmet - dua të ngacmoj lumturinë time!
  Dhe sa do të qeshë! Dhe ai do të nxjerrë dhëmbët e tij perla! Kjo vajzë pëlqen të vrasë, çfarë vajze!
  Dhe këmbët e vajzës janë të gjitha të zhveshura dhe të hijshme. I pëlqen të ecë zbathur mbi thëngjij. Dhe gjithashtu për të përzënë pionierët e kapur. Ata klithin aq shumë kur i skuqen takat. Edhe Alvinës i duket shumë qesharake. Dhe Albina është gjithashtu një vajzë, le ta pranojmë - super! Si të vendosni një kundërshtar në mjekër me bërryl. Dhe ai bërtet:
  - Unë jam një vajzë e klasit më të lartë!
  Dhe nxjerr dhëmbët e tij perla. Që shkëlqejnë si të lëmuara. Dhe luftëtari është mbresëlënës! Kjo mund të jetë diçka që nuk mund të thuhet në një përrallë apo të përshkruhet me stilolaps!
  Të dy luftëtarët rrëzojnë MiG-të sovjetikë në qiell. Bukuroshet janë aktive. Nuk ka as dyshimin më të vogël në to. Dhe një bukuri kaq e egër dhe ekstatike.
  Luftëtarët kontrollojnë levë me këmbë të zbathura dhe sulmojnë makinat ruse. Ndërsa shtypin , ata do të shtypin luftëtarët, sikur të godasin kristal me një shkop. Vajzat janë të pamëshirshme dhe të pamëshirshme. Ato përmbajnë fuqinë e zemërimit dhe flakën e pasionit. Dhe besimi në fitore. Edhe sikur lufta të ketë pesëmbëdhjetë vjet. Por as ajo nuk dëshiron të përfundojë. Albina dhe Alvina janë në kulmin e popullaritetit të tyre. Dhe ata nuk duan të tërhiqen ose të ndalen për asnjë moment. Dhe ata lëvizin drejt vetes dhe godasin armikun.
  Albina, duke rrëzuar aeroplanët sovjetikë, bërtet:
  - Vajza është lodhur duke qarë, më mirë ta mbyj këpucën bast!
  Dhe si ai buzëqesh dhe ndez dhëmbët e tij perlë. Dhe si ajo tani dëshiron një burrë. Ajo pëlqen të përdhunojë burrat. Ajo është shumë e kënaqur me këtë. Ai do të të marrë dhe do të përdhunojë.
  Albina vrumbullon:
  Seksi i vajzave është seksi
  Këtu është një përparim i madh!
  Dhe luftëtari do të shpërthejë duke qeshur... Dhe le t'i vrasim përsëri të gjithë armiqtë tanë. Ajo ka shumë energji. Dhe plot forcë muskulore.
  Dhe Alvina do të ulërijë:
  - Le ta thyejmë armikun në copa!
  Dhe luftëtari do të fillojë të qeshë aktivisht! Dhe unë imagjinova se si djemtë e saj ishin duke puthur. Por le të themi se është bukur.
  Marsi tashmë na ka ardhur... Dielli po shkëlqen gjithnjë e më shumë. Në ditën e parë të pranverës, djemtë rusë vrapojnë zbathur nëpër borën e shkrirë . Ata qeshin me veten e tyre, qeshin me veten dhe u tregojnë fiqtë e tyre gjermanëve.
  Pionierë me kravata të kuqe, prerje flokësh të shkurtër, disa prej tyre edhe më të shkurtra. Ata vrapojnë dhe kërcejnë. Këmbët e tyre të zbathura vështirë se ftohen. Janë bërë shumë të vrazhda. Po vrapojnë edhe vajzat, edhe ato pa këpucë. Takat rozë e të rrumbullakëta shkëlqejnë në diell. Vajzat e mrekullueshme sovjetike. I hollë, atletik, i mësuar të mjaftohet me pak.
  Dhe të gjithë kërcejnë e përqeshin dhëmbët... Dita e parë e pranverës është gëzim dhe etje e vërtetë për dritë dhe krijim!
  Dhe ka një betejë ajrore në qiell. Mirabela, ky është piloti numër një sovjetik që rrëzon një aeroplan tjetër gjerman. Dhe si gjithmonë, vajza ka veshur vetëm bikini. Përgjithmonë i ri dhe i pashuar. E tillë është forca shpirtërore e fshehur në të.
  Mirabela, megjithatë, i pëlqen edhe kur e prekin burrat. Ajo me të vërtetë e pëlqen atë. Prandaj është pilot... Kur trupi i zhveshur dhe muskuloz i një vajze brumoset nga duart e meshkujve, është një kënaqësi e vërtetë. Dhe argëtim i madh!
  Mirabela godet një tjetër makinë naziste dhe fërshëllehet:
  - Unë jam një kurvë e blinduar!
  Madje vajza godet panelin e kontrollit me takat e saj të zhveshura dhe të rrumbullakëta. Ajo eshte e mrekullueshme. Dhe e paimitueshme.
  Mirabela del prej saj. Dhe Agave fluturon drejt saj. Më në fund, dy pilotet-luftëtare femra më të suksesshme u takuan. Ata qëllojnë me njëri-tjetrin nga një shtëpi e rrumbullakët. Ata përpiqen ta marrin atë nga distanca. Por nuk funksionon shumë mirë. Të dyja bukuroshet fluturojnë jashtë vijës së qitjes. Dhe ata zhveshën dhëmbët në mënyrë agresive. Epo, gratë janë kurva. Ata duken fort në sytë e njëri-tjetrit. Më saktë, kokë më kokë dhe qëllojnë sërish. ME-562 gjerman është akoma më i armatosur se MIG-15, dhe automjeti sovjetik u rrëzua...
  Por Mirabela arrin të tërhiqet, duke humbur avionin e saj për herë të parë në karrierën e saj fluturuese. Gjëja më e keqe është se ajo përfundoi në territorin e armikut. Dhe kjo është e keqe. Po, kthesa të tilla unike të fatit. Dhe më 1 mars 1956, bota ndryshon, por sundimi i Fuhrer-it në lojën kibernetike mbetet.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"