Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy আৰু গোপন মিছন

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    আকৌ, এতিয়া সাধাৰণ চাকৰ ল"ৰাৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰা ধূৰ্ত এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভে নিজৰ গুহাত গৱৰ্ণৰজন থকা চহৰখনত সোমাই পৰে। ফলত জলদস্যুৰ কূটনৈতিক আৰু সাহসী আক্ৰমণ সংঘটিত হয় আৰু গুৰুতৰ যুঁজ আৰম্ভ হয়।

  JUNG BOY আৰু গোপন মিছন
  ANNOTATION
  আকৌ, এতিয়া সাধাৰণ চাকৰ ল"ৰাৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰা ধূৰ্ত এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভে নিজৰ গুহাত গৱৰ্ণৰজন থকা চহৰখনত সোমাই পৰে। ফলত জলদস্যুৰ কূটনৈতিক আৰু সাহসী আক্ৰমণ সংঘটিত হয় আৰু গুৰুতৰ যুঁজ আৰম্ভ হয়।
  . অধ্যায় নং ১
  অসংখ্য ছোৱালীয়ে উদং পেশীবহুল ভৰিৰে পাইৰেট জাহাজখনৰ চিকচিকিয়া ডেকখনৰ ওপৰেৰে ছিটিকি পৰিল। প্ৰযুক্তিগত বা যাদুকৰীভাৱে বৰ বিকশিত হোৱা এই গ্ৰহৰ ক্ৰুৰ গৰিষ্ঠসংখ্যক আছিল পাইৰেট যোদ্ধা।
  কিন্তু জাহাজখনৰ ওপৰত ক্ষমতা মূলতঃ পুৰুষৰ আছিল।
  ৰাৱৰ্ণৱ আৰু আন তিনিজন লোক, তাৰ ভিতৰত কৃষ্ণাংগ যোদ্ধা অব্লোমোভাও, এখন সভালৈ ওলাই গ'ল;তেওঁলোকৰ লগত অতি সোনকালেই কেপ্তেইন মনিটৰ আৰু তেওঁৰ ছয়জন সহযোগীয়ে যোগ দিলে, যাৰ ভিতৰত দুজনৰ মানৱ জাতিৰ লগত কোনো সম্পৰ্ক নাছিল। এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভ নামৰ এজন খালী ভৰিৰে ল"ৰাই তলৰ অংগৰে চহৰখনৰ মানচিত্ৰ এখন খৰধৰকৈ আঁকিলে।
  - মূল সম্পদ ইতিমধ্যে জাহাজত ভৰাই যাবলৈ ওলাইছে। - সাহসী স্কাউট আৰম্ভ হ"ল। হয়, আৰু তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ যোৱাৰ পথত এই কথা মই নিশ্চিতভাৱে জানো, আমাৰ জাহাজতকৈ কম নহয় টন আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ তিনিখন জাহাজে তেওঁলোকৰ লগত যোগ দিব। আমি ৰাতিপুৱা এই হেজহগটোক বন্দুকৰে আক্ৰমণ কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিব লাগিব - এডৱাৰ্ড টমবয়ে শেষ কৰিলে। আৰু তাৰ এবছ, এজন অতি পেশীবহুল ল"ৰা, লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। মুখ্য নাওঁচালকৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰা কৃষ্ণাংগ মহিলা নায়িকাগৰাকীয়ে এই আচৰিত ধৰণৰ সুদৰ্শন ল"ৰাটোলৈ চাই প্ৰশংসাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। ডেকা, শক্তিশালী, চঞ্চল, বান্দৰৰ দৰে এডুয়াৰ্ডে লগে লগে আন এটা বিকল্পৰ পৰামৰ্শ দিলে। - বিৰোধীৰ সাজ-পোছাকৰ বেশত।
  মনিটৰে শিথিল মাতেৰে ক"লে:
  - এই ল'ৰাটোৰ কথাত মই একমত। আমি ভোৰভোৰাই আঘাত কৰিব লাগিব;আশাকৰোঁ তেওঁলোকে আপোনাৰ জাহাজখন ভালদৰে চিনি পায় আৰু গুলীচালনা নকৰে।
  - এইটো বেয়া ধাৰণা নহয়, কিন্তু আন এটা চিন্তা মনলৈ আহিল। - কেৱল এজন সহজ-সৰল মানুহ যেন লগা ৰাবৰ্ণৱে ক"লে।
  ক'লা ছালৰ, ডাঙৰ, একেবাৰেই নাৰীসুলভ পেশী আৰু বুলিছ ডিঙি, কিন্তু নিজৰ ধৰণেৰে ধুনীয়া, পাতল কঁকাল, শক্তিশালী নিতম্ব আৰু ওখ স্তন, অব্লোমোভাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - হয়! ঠাণ্ডা...
  বিদ্ৰুপৰ হাঁহি এটা লৈ মনিটৰটোৱে (বাৰু, এই গুণ্ডাটোৰ মূৰটোৱে কি কৰিব পাৰে, যদিও ডাঙৰ, কিন্তু কপালটো ঢালযুক্ত!), সোধা:
  - কোনটো?
  এই পৃথিৱীত আৰু ইয়াৰ বাহিৰতো কিংবদন্তি হৈ পৰা নামটোৰ বাহকজনে ইফিছাছ ফ্ৰিষ্টৰ কৃপাত ধূৰ্ততাৰে কৈছিল:
  - যদি চহৰৰ পৰা সকলো ধন-সম্পত্তি কাঢ়ি লোৱা হয়, তেন্তে চহৰখনত ধুমুহা মাৰি নিজকে বিপদৰ সন্মুখীন হ"ব লাগে কিয়। আপুনি বহুত সহজ কৰি কৰিব পাৰে।
  মনিটৰে গবলেটটোৰ পৰা দুটামান কনভলচিভ চুমুক দিলে, তাৰ পিছত সি নিজকে মুঠিৰে ঠেলি দিলে, চোলাৰ শক্তি পৰীক্ষা কৰিলে। কেপ্তেইন আৰু তেওঁৰ প্ৰথম সতীৰ্থৰ মাজত (কোনে ভাবিলেহেঁতেন যে এই ল"ৰাটো কেৱল কেবিন ল"ৰা নহয়!) ৱেজ চলোৱাৰ ধূৰ্ত ধাৰণাটোৰে সাগৰীয় ডকাইতৰ নেতাজনে ক"লে:
  - ল"ৰাটোৱে প্ৰস্তাৱ কৰা পৰিকল্পনাটো সহজ আৰু ফলপ্ৰসূ বুলি মোৰ সন্দেহ আছে।
  এম্ব্ৰয়ডাৰী কাপোৰৰ পাতল ফিটা এটাই কষ্টেৰে ঢাকি ৰখা ওব্লোমভে তাইৰ ওখ স্তন দুটা জোকাৰিলে আৰু উত্তৰত শুনাব নোৱাৰা কিবা এটা গুণগুণাই উঠিল।
  এই কথাত ৰাবৰ্ণৱে পুনৰ আপত্তি কৰিলে। তদুপৰি তেওঁ জোৰ দি এলেহুৱা আৰু টানি আনি কথা ক"লে:
  - কিন্তু নাই, মোৰ আৰু এটা ধাৰণা আছে। যিহেতু আমাৰ সোণালী ল"ৰাটোৱে লগত থকা মূল জাহাজখন ডুবাই দিলে, গতিকে ইয়াৰ কাম-কাজ আমি আমাৰ হাতত লোৱাটোৱেই আটাইতকৈ ভাল হ"ব৷
  মনিটৰটোৱে জীৱন্ত হৈ উঠিল আৰু হেলান দি সুধিলে:
  - গতিকে, কি ক"ব বিচাৰিছে?
  আৰু সি ডেকখনলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে, যাৰ কাষেৰে মাইকী জলদস্যুৰ উদং, টেন কৰা, পেশীবহুল ভৰি দুখন খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল, প্ৰায় নিৰৱে। অৱশ্যে ইহঁতৰ ফেৰেস্তা ৰূপে কাকো বিপথে পৰিচালিত কৰিব নালাগে - সিহঁতে সিহঁতক সম্পূৰ্ণৰূপে ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাব। আৰু বন্দীসকলে চুমা খাই ভৰি ঢাকিবলৈ বাধ্য হ"ব আৰু যোদ্ধাসকলৰ উদং, ৰুক্ষ গোৰোহা চেলেকিবলৈ বাধ্য হ"ব, প্ৰলোভনমূলক আৰু বিপদজনক।
  ৰাবৰ্ণৱে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই দিলে, আৰু বুঢ়া উইচ্ছুৰ দৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি বোজাই কৰা পৰিবহণৰ লগত যাব পাৰিলোঁ, মহানগৰলৈ নহয়, আমাৰ পাইৰেটৰ বাহলৈ লৈ আহিব পাৰিলোঁ।
  মনিটৰে হতাশাত টেবুলত মুঠি মাৰি ক"লে:
  - ইমান সহজ, কিন্তু যদি, আমাক এইটো ন্যস্ত কৰাৰ আগতে, তেওঁলোকে ব্যক্তিগতভাৱে পেপিৰাছ ডন গ্ৰেবাৰৰ সৈতে সাক্ষাৎ কৰিব বিচাৰে তেন্তে কি হ'ব?
  ক"লা চালৰ অব্ল"মোভাই তাইৰ বুলিছ ডিঙিত মূৰটো পেলাই দিলে আৰু ইমানেই বাইচেপছ বনালে যে যিকোনো, আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু পাম্প কৰা মানুহে তেওঁক ঈৰ্ষা কৰিব।
  ৰাবৰ্ণৱে নিজকে ফুলি উঠি দুৰ্গৰ বেৰৰ দৰে বহলকৈ বুকুখন উলিয়াই দিলে:
  - তেন্তে কি? মই ভাবো এই ভূমিকা পালন কৰি ভাল পাম। - ফিলিবাষ্টাৰৰ মুখীয়ালে বুঢ়া আঙুলিটো ওপৰলৈ তুলিলে। - কাৰণ, মই পাঁচ বছৰ ধৰি কনট্ৰাবেছৰ পতাকাৰ তলত জাহাজ চলালোঁ আৰু তেওঁলোকৰ উচ্চাৰণ নিখুঁতভাৱে অনুকৰণ কৰিলোঁ।
  আৰু সিও খিৰিকীখনলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। পাইৰেট ছোৱালীবোৰৰ এগৰাকীয়ে কান্ধত নিজৰ সংগীক লৈ কুঁজৰাই আছিল। আৰু আপুনি দেখিব পাৰিছিল যে কেনেকৈ প্ৰলোভনমূলক, নাৰীসুলভ, এথলেটিক ভৰিৰ পেশীবোৰ টেনচনৰ পৰা বলৰ দৰে ঘূৰি ফুৰিছিল।
  ব্যক্তিগতভাৱে এই ধাৰণাটো তেওঁ নহয় বুলি অত্যন্ত বিৰক্ত হৈ পৰা মনিটৰজনে ইচ্ছাকৃতভাৱে মাতৰ টিম্বাৰ কমাই গুণগুণাই উঠিল:
  - এই এডমিৰেলজনক ব্যক্তিগতভাৱে চিনি পোৱা কোনোবাই যদি আপোনাক লগ পায় তেন্তে কি হ"ব?
  ক"লা চালৰ, যুৱতী মহিলা নায়ক অব্ল"মভে বাঘিনীৰ দাঁত উন্মোচন কৰা হাঁহি এটাৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বিড়াল ফান্দ!
  ৰাবৰ্ণৱে ছলনাময়ী হাঁহি এটা মাৰি গভীৰ মুখখন মেলি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু এইটো মাৰাত্মক নহয়, তেতিয়া আমাৰ নাৱিকসকলে পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা ধৰ্মঘট প্ৰদান কৰিব।
  মনিটৰে সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে ভ্ৰু দুটা গুজি ইতিমধ্যে মনস্তাত্ত্বিক মুখখন পেলাই দিলে:
  - তুমি যাব পাৰিবা বুলি ভাবিছানে?
  এডৱাৰ্ড বিনয়ীভাৱে নিমাত হৈ পৰিল। আৰু অব্ল"মভে তেওঁৰ উদং, পেশীবহুল, টেন কৰা ভৰিখন ষ্ট্ৰ"ক কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু ল"ৰাটোৱে ভৰিখন লৰচৰ কৰিলে, প্ৰকৃত গৰিলা মহিলাৰ ডাঙৰ পাখিখনে ঢাকি ৰাখিবলৈ নিদিলে।
  বাৰ্ণবাক অতি আত্মবিশ্বাসী যেন লাগিল:
  "মোৰ সহায়ক মোৰ লগত থাকিব, এজন যোদ্ধা যাৰ তৰোৱাল চলোৱাৰ কলাত কোনো সমতা নাই। অলৌকিক কাম কৰিব পৰা যুঁজাৰু এডুয়াৰ্ড। - ৰাবৰ্ণৱে আৰু বেছিকৈ বুকুখন উলিয়াই দিলে। - আশাকৰোঁ সি মোক সহায় কৰিব পাৰিব।
  মনিটৰে বহল পাখিৰে ইয়াক জোকাৰি দিলে:
  - বাৰু, মই তোমাৰ লগত নাযাওঁ আৰু মই সিংহৰ মুখত মূৰটো নোসোমাওঁ। মোৰ ল"ৰাবোৰক উপকূলৰ কাষেৰে মনোনিৱেশ কৰি সেই বন্দুকবোৰ ঢাকিবলৈ দিয়াটোৱেই ভাল, যিবোৰ বন্দুক আপুনি এবাৰতে ধ্বংস কৰিব নোৱাৰে৷
  অব্লোমোভাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আৰু ছোৱালীবোৰো!
  ৰাবৰ্ণৱে হাঁহি হাঁহি সতীৰ্থক আশ্বস্ত কৰিলে:
  - ঠিক আছে, এতিয়াৰ বাবে মই তেজ নোচোৱাকৈয়ে জয়লাভ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিম৷ আপুনি এটা উপযুক্ত চুট বাছি ল"ব লাগিব, কনট্ৰাবেছ খেলুৱৈয়ে বিলাসী সাজ-পোছাক পিন্ধে।
  - আৰু লগতে এটা বেগ ধৰিব, বা তাতোকৈ ভাল, উপহাৰ হিচাপে সোণৰ বুকু এখন ধৰিব। - এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভে এই মন্তব্য দিলে, যিয়ে ভালুকৰ মহিলাগৰাকীক খালী ভৰিৰে, ৰূপৱতী, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে, ছোৱালীৰ দৰে জোকাইছিল। ল"ৰাটোৱেও বিৰক্ত হৈছে যে নিপুণ প্ৰতাৰণা কৰাৰ ধাৰণাটো তেওঁৰ ব্যক্তিগতভাৱে নহয়, তেওঁ আৰু সম্ভৱতঃ আনসকলে মূৰ্খ মাৰ্টিনেট বুলি গণ্য কৰা কোনোবা এজনৰ মনলৈ আহিছিল।
  এইবাৰ মনিটৰটো বন্য হৈ পৰিল:
  - ইমান আড়ম্বৰ কিয়?
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে মনে মনে ক"লে:
  - সোণে তেওঁলোকৰ চকু ডাৱৰীয়া কৰি পেলাব, ধোঁৱাৰ পৰ্দাতকৈ ভাল। ইয়াৰ সহায়ত আমি শত্ৰুৰ সতৰ্কতা নিস্তেজ কৰিম।
  মনিটৰটোৱে বিভ্ৰান্ত হৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - জলদস্যুই সাধাৰণতে সোণ লয়, উপহাৰ হিচাপে নিদিয়ে।
  এডৱাৰ্ড টমবয়জনে আকৌ এবাৰ বিশাল মহিলাগৰাকীৰ ক"লা পাখিটো মিছ কৰি খিকিন্দালি কৰি বুজাই দিলে:
  - ঠিক, এইদৰে, আমি যে ফিলিবাষ্টাৰ বুলিও কাৰো মনলৈ নাহিব৷ - আৰু তেওঁ সুন্দৰকৈ এটা সম্পূৰ্ণ স্পষ্ট সত্য যোগ কৰিলে। - কেতিয়াবা লাভ কৰিবলৈ দিব লাগে।
  - মাত্ৰ তোমাৰ সোণ ব্যৱহাৰ কৰা, মই তোমাক এটাও মুদ্ৰা নিদিওঁ। - মনিটৰটোৱে স্নেপ কৰিলে।
  - আমাৰ নিজৰ যথেষ্ট আছে। - ৰাবৰ্ণৱে লাজতে উত্তৰ দিলে।
  জলদস্যুজনে দাঁতৰ মাজেৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - ধনী হোৱাটো ভাল।
  ইয়াত পৰ্যবেক্ষক এডৱাৰ্ডে বাহ্যিকভাৱে চিকচিকিয়া আৰু অভিজাত জলদস্যুজনে নিক্ষেপ কৰা লোভী চাৱনিটোক বাধা দিলে। লগে লগে অব্লোমভে ক্ষণিকৰ বিক্ষিপ্ততাৰ সুযোগ লৈ ল"ৰাটোৰ ভৰিখন ধৰিলে। কিন্তু ডেকা যোদ্ধাজনে জোকাৰি গ"ল, আৰু তেওঁৰ উদং ভৰিখন পিছলি ওলাই আহিল।
  এডৱাৰ্ডে ভাবুকি দিলে:
  - প্ৰাপ্তবয়স্ক পেহীয়েক ল"ৰাক পাখি কৰাটো ভাল নহয়!
  অব্লোমভ, লাজত, বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই মাত্ৰ খেলি আছো! আৰু সেইবাবেই, মোক তোমাৰ সঁচাকৈয়ে প্ৰয়োজন! জাহাজত যথেষ্ট পৰিপক্ক আৰু সন্মানীয় মানুহ আছে! "শক্তিশালী মহিলাগৰাকীয়ে খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি গুৰগুৰাই উঠিল। - বাৰু, তোমাৰ দৰে ব্ৰেট এটা মোক কিয় লাগে?
  ৰাবৰ্ণৱে লাউঞ্জিং খোজেৰে এডমিৰেলৰ চহকী ৱাৰ্ডৰবলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  বাটত বহুতো ধুনীয়া ফিলিবাষ্টাৰ ছোৱালী দেখা গ"ল। দাঁত উদঙাই চকু সাজিলে। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত তৰোৱাল আৰু ডেগাৰ আছে, মূল্যৱান শিলেৰে সজাই থোৱা হিল্ট।
  লগতে হাত আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিত আনন্দদায়ক ছোৱালীবোৰে ৰত্ন থকা আঙঠি পিন্ধিছিল। আৰু অত্যন্ত ধুনীয়া দেখা গৈছিল।
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ কিমান সুস্বাদু গোন্ধ আছিল। মাথোঁ এক অলৌকিকতা, বিভিন্ন দামী ধূপৰ সুগন্ধি, সুস্বাদু সুগন্ধি।
  ৰাবৰ্ণৱে অৱশ্যে তেওঁলোকৰ বিস্ময়কৰ মনোমোহাতাত অন্যমনস্ক নহ"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল। ৱাৰ্ডৰ"বত সোমাই ছদ্মবেশ প্ৰদৰ্শন কৰিব লাগিব। আৰু ছোৱালীবোৰে তাক এৰি নাযায়।
  তাতেই তেওঁ কনট্ৰাবেছৰ গ্ৰেণ্ডীসকলৰ কাপোৰ চেষ্টা কৰিবলৈ ধৰিলে। এই গোলাৰ্ধৰ কোনো দেশেই তেওঁলোকৰ দৰে মাৰ্জিত আৰু গ্ৰেণ্ড স্কেলত সাজ-পোছাক পৰিধান কৰা নাছিল। যিটো অৱশ্যে সাম্ৰাজ্যৰ ধন-সম্পত্তিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আচৰিত কথা নহয়। আৰু ৰেংক যিমানেই বেছি সিমানেই ছুটটো বিলাসী। ৰাবৰ্ণৱ বৰ ডাঙৰ হৈ পৰিল, আৰু উপযুক্ত কাপোৰ বিচাৰি নাপালে। ইতিমধ্যে তেওঁ হতাশ হৈ পৰিছিল, কিন্তু বহু সময় বিচাৰি ফুৰাৰ পিছত তেওঁৰ ভাগ্য ভাল আছিল ; নতুন চুটটোত ক"লা আৰু দাড়ি থকা কৰ্চেয়াৰ ৰাবৰ্ণৱক বৰ আকৰ্ষণীয় দেখা গৈছিল।
  - মই কিয় ড্যুক নহয়? - এতিয়া চকু টিপিয়াই, এতিয়া বলিৰেখাবোৰ মসৃণ কৰি, মোটামুটি ভালদৰে চিকচিকিয়া আইনা এখনত উকি মাৰি সি ক"লে। - মই আটাইতকৈ সম্ভ্ৰান্ত গ্ৰেণ্ডী!
  আনকি পাইৰেট নেতাজনে আনন্দত ভৰি দুখন ঠেলি দিলে, মাথোঁ তেওঁৰ ডাঙৰ ক"লা আৰু অলপ লেতেৰা দাড়িয়েহে ছাপটো নষ্ট কৰি পেলালে।
  - ব্লাডছাকাৰক মাতিব, সি মোক অলপ পোনে পোনে উলিয়াই দিব।
  ৰাবৰ্ণৱে অৱশ্যে প্ৰথমে এগৰাকী মহিলাক মাতিব বিচাৰিছিল, কিন্তু সিদ্ধান্ত লৈছিল যে পুৰুষৰ হাতখন অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য হ"ব।
  ভয়ংকৰ ডাকনামটোৰ পিছতো ব্লাডছাকাৰক যথেষ্ট নিৰাপদ যেন লাগিছিল। এই ল"ৰাজনে কঠোৰ পৰিশ্ৰমলৈ যোৱাৰ আগতে চুলি সৰা কাম কৰিছিল। সি চাতুৰীৰে হাঁহিলে, তাৰ পিছত আনুষংগিক বস্তুবোৰ উলিয়াই চুলিখিনি সাৱধানে কাটি ফিলিবাষ্টাৰৰ ৰুক্ষ মুখখন অলপ চেভ কৰিলে। দাড়ি সম্পূৰ্ণকৈ খোলাৰ ভীৰু প্ৰস্তাৱৰ পিছত গৰ্জন হ"ল।
  - মই মোৰ মৰ্যাদাৰ সৈতে বিচ্ছেদ হ"বলৈ নাৰী নে শিশু? - ৰাবৰ্ণৱে যেন ক্ৰোধিত হৈ শক্তিশালীভাৱে মুঠি জোকাৰিলে। "আপুনি নাপিত, ব্ৰুট, স্কাৰব, আৰু কেৱল মুখখন বিকৃত কৰে।"
  তেজ চুষকজনে পিছুৱাই গ"ল, কোনে জানে জ্যেষ্ঠ অধিনায়কজনক, তেওঁ হয়তো তেওঁক দাৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰিব। তেওঁ জীৱনকালত এনে ধৰণৰ টাইপ দেখিছিল। যেতিয়া এজনে সামান্য কথাৰ বাবে পৰলোকলৈ যায়, আন এজনে কঠোৰ পৰিশ্ৰমলৈ যায়।
  - বাৰু, তুমি কিয় কঁপিছা, তুমি কি, জলদস্যু, বা বিন্ধি . - ৰাবৰ্ণৱে নিজকে মহানতাৰ প্ৰতিচ্ছবি দিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, য"ত তেওঁ ভালদৰে সফল হৈছিল। - এতিয়া শুনা, মোক কনট্ৰাৰিয়ান এডমিৰেল যেন লাগে নেকি?
  তেজ চুষকজনে ভয়ংকৰ মুখীয়ালজনক চাতুৰী কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  - হয়! আপোনাৰ প্ৰতিটো খোজে আপোনাৰ অভিজাত উৎপত্তি দেখুৱাইছে।
  প্ৰৱেশদ্বাৰত থিয় হৈ পেশীবহুল, চিকুন শৰীৰৰ, বুকু আৰু নিতম্বত কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা, কিন্তু ভৰিৰ গোৰোহা আৰু হাতৰ কব্জিত সোণৰ ব্ৰেচলেট পিন্ধা দুগৰাকী ছোৱালীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰজাৰ দৰে তুমি, ছাৰ, ধুনীয়া,
  এইখিনিতে পোহৰটো কিমান স্পষ্ট আছিল!
  ৰাবৰ্ণৱে পাউট কৰি সহমতত ক"লে:
  - মই মানি লওঁ, মই আদেশ দিয়াত অভ্যস্ত সকলৰ জাতৰ। এতিয়া তুমি ছাইকোফেণ্ট হৈ পৰিছা। - আৰু কান্ধত বহল হাতৰ তলুৱা লৈ জোৰকৈ ঠেলি। - ঠিক আছে যোৱা, কামটো ভালকৈ কৰিলা।
  বাৰ্ণবাছে দয়া কৰি ব্লাডচকাৰক এৰি দিলে, তাৰ পিছত হাঁহিলে, ৰাতিপুৱাৰ আগতে বহুত কম বাকী আছিল, অলপ হ"লেও টোপনি লোৱাৰ প্ৰয়োজন আছিল। যদিও তেওঁৰ জন্ম এনে এখন পৃথিৱীত হৈছিল য"ত ৰাতি পোহৰৰ অহৰহ উঠা-নমা হয়, আৰু যেতিয়া চাৰিগুণ পূৰ্ণিমা থাকে তেতিয়া ই পৰিষ্কাৰ দিনত পৃথিৱীৰ দৰেই পোহৰ হয়, কিন্তু তথাপিও, চক্ৰবোৰ চক্ৰ। দিন ৰাতি ছন্দ।
  আৰু প্ৰৱেশদ্বাৰত থকা নীলা আৰু পান্না চকুৰে চকু টিপিয়াই হাত-ভৰিৰ পেশীৰে খেলা ধুনীয়া ছোৱালীবোৰেও উত্তেজনা কৰা নাছিল।
  যদিও, যদি আপুনি সুন্দৰীৰ পেটৰ টাইলছবোৰলৈ চায়, তাইৰ স্তনৰ পকা বগৰীবোৰলৈ চায়, য"ত কাপোৰৰ পাতল ফিটা এটাই কেৱল ৰঙা নিপলটোহে ঢাকি ৰাখে, তেন্তে এনে যোদ্ধাই মৃতকক জীয়াই তুলিব। আৰু যদি আপুনিও যদি সুন্দৰীৰ মুখবোৰ চায়। সিহঁতো ডেকা। বিশেষ বনৌষধি আছে যিয়ে ছোৱালীৰ বয়স বৃদ্ধি লেহেমীয়া কৰে, গতিকে পঞ্চাশ-ষাঠি বছৰ বয়সতো ইহঁতক ডেকা, সতেজ, বলিৰেখা বা পচি যোৱা দাঁত নোহোৱাকৈ দেখাব পাৰে। সঁচা, টিংচাৰে ৰাণীক অমৰ কৰি তুলিব নোৱাৰে, কিন্তু ইয়াৰ ফলত বয়স বৃদ্ধিৰ গতি লেহেমীয়া হ"ব পাৰে।
  এডৱাৰ্ডে ভাবিছিল যে পৃথিৱীত তেওঁলোকে এই কামটোও কৰিব নোৱাৰে। বাদে যে মহিলা আৰু পুৰুষৰ প্লাষ্টিক চাৰ্জাৰী কৰা হৈছিল, আৰু তাৰ পিছত অধিক ধনৰ বাবে। ল"ৰাটোৱে চিৰযৌৱন এটা ভাল কথা বুলি ভাবিছিল। অৱশ্যে শিশুসুলভ হোৱা উচিত নহয়।
  মহিমাময় জাহাজখনে উপসাগৰখনৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল, ডুব যোৱা জাহাজখনৰ ধ্বংসাৱশেষবোৰ তেতিয়াও তাৰ ওপৰত ওপঙি আছিল আৰু বেছিভাগ বন্দুক ইতিমধ্যে তলত আছিল আৰু ডুবাৰু বা অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে এনে ভূমিকা গ্ৰহণ কৰা বিভিন্ন জাতিৰ ব্যক্তিসকলে বিফল চেষ্টা কৰিছিল ক্ষতিগ্ৰস্ত বন্দুকবোৰ পাবলৈ। আৰু তাতোকৈ বেছি উৎসাহেৰে জাহাজখনত অৱস্থিত কোষাগাৰ আৰু অন্যান্য মূল্যৱান সামগ্ৰী।
  এই সকলোবোৰ সহ্য কৰিবলৈ সহায় কৰিছিল নূন্যতম কাপোৰ পিন্ধা, কিন্তু ৰসাল, শ্যামলা, অতি উজ্জ্বল চুলিৰ অসংখ্য দাসীয়ে। আৰু সকলোবোৰ নিৰ্দোষ সংখ্যাৰে। স্থানীয় বনৌষধিবোৰে মেলা লিংগৰ স্থানীয় প্ৰতিনিধিসকলক আপাততঃ সজীৱ কৰি তোলাই নহয়, তেওঁলোকৰ আকৃতিকো ত্ৰুটিহীন কৰি তুলিছিল।
  অৱশ্যে জোতাই কেৱল দাসসকলক আমনি কৰে, সাঁতোৰৰ ট্ৰাংক পিন্ধা দাস ল"ৰাবোৰৰ দৰে, যিসকলো টেন আৰু ক্ষীণ আৰু ইয়াত কাম কৰে।
  গৱৰ্ণৰ ফ্ৰেডীয়ে মূৰৰ বিষত ভুগিছিল। ৰাতিটো সঁচাকৈয়ে দুঃস্বপ্নসদৃশ হৈ পৰিল;কন্ট্ৰাবাছ সাম্ৰাজ্যৰ বহৰৰ সৌন্দৰ্য্য আৰু গৌৰৱ, যুদ্ধজাহাজ "ইনচিনেৰেটিং" বতাহত উৰি গ"ল। এতিয়া বন্দৰত মালবাহী সামগ্ৰীৰ পৰিমাণ সম্ভৱতঃ পলম হ"ব, অন্ততঃ আন এস্কৰ্ট জাহাজ অহালৈকে। এইটো ইমান বেয়া নহয়, কিন্তু তেওঁৰ চহৰত এনে এখন জাহাজ হেৰাই যোৱাৰ কথাটোৱেই এই ক্ষেত্ৰত সকলো কনট্ৰাবাছৰ ৰজা আৰু সম্ৰাটে কি ভাবিব? যেনেকৈ চাইকোফেণ্টিক সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলে ইয়াক উপস্থাপন কৰিব, এই ক্ষেত্ৰত আপুনি অকলে পদত্যাগ কৰি ৰক্ষা নাপাব৷
  ভাল কথা যে অসংখ্য দাসী আৰু ধুনীয়া নিশাৰ পৰী বাচি থাকিল, যিয়ে এনে ক্ষতিৰ বাবে কিছু সান্ত্বনা হিচাপে কাম কৰিলে৷
  কিন্তু মতা দাস মাখিৰ দৰে মৃত্যুমুখত পৰিছে। আৰু ইতিমধ্যে দাস বহুত বেছি। এই পৃথিৱীত পুৰুষৰ তীব্ৰ অভাৱ। আৰু এই মেজাজী সৌন্দৰ্য্যই ইতিমধ্যে তেওঁক অত্যাচাৰ কৰিছে, তাক জীৰ্ণ কৰি পেলাইছে, আপুনি অনুভৱ কৰে যেন এটা জাক মেমথ আপোনাক ভৰিৰে গচকিছে।
  গোলাপী মাৰ্বলৰ ৰাজপ্ৰসাদৰ পৰা ওলাই আহি সি প্ৰায় অজ্ঞান হৈ পৰিল। পেপিৰাছ ডন গ্ৰেবাৰে বীণা বজোৱাসকলৰ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ যোৱা জাহাজখনৰ কথা ইমানেই মনত পেলোৱা এখন ধুনীয়া জাহাজে নিজৰ পাল মেলি দিলে। সঁচা, তেওঁ লাহে লাহে আগবাঢ়িছিল, কিন্তু এই কথাৰ কাৰণ আছিল উপসাগৰখনত ৰাজত্ব কৰা অবিশ্বাস্য বিশৃংখলতাই।
  অসংখ্য দাসীয়ে ঘাটৰ মাৰ্বলত নিজৰ বহুতো খালী ভৰিৰে ভৰিৰ ছাপ, বিভিন্ন ৰঙৰ, এৰি থৈ গৈছিল। সুন্দৰীসকলৰ শৰীৰবোৰ ঘামত জিলিকি উঠিছিল, যেন মেলা লিংগৰ প্ৰতিনিধিবোৰ যেন ঢালাই ব্ৰঞ্জৰ। বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ সংকীৰ্ণ কঁকাল, বহল নিতম্ব, দৃঢ় স্তন, ফেৰেস্তাৰ দৰে মুখ আৰু দাঁতেৰে ভৰা মুখ। হয়, বিশেষ মলম ব্যৱহাৰ কৰি ছোৱালীৰ ন"ক আউট দাঁত মেৰামতি কৰিব পাৰিনে? পুৰুষৰ কথা কি ক"ব? প্লাগ-ইনৰ সৈতে তেওঁলোক সন্তুষ্ট। আৰু ইয়াত চাগে বিশেষকৈ বুঢ়া মানুহবোৰে সঁচাকৈয়ে ঈৰ্ষা কৰিছে যে তেওঁলোক ইমান নীচ হৈ উঠিল।
  - সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে আমাৰ প্ৰাৰ্থনা শুনিলে। "ৰাজ্যপালজনে ডাঠ ভ্ৰু কোঁচাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - ইমান কঠিন সময়ত সহায় আহিল। " অভদ্ৰ ইংগিতেৰে যোদ্ধাজনে এজন চহকী সজ্জিত আদবয়সীয়া মানুহক মাতিলে। - হেৰা, ফ'শ্বাংগে , এখন সম্ভ্ৰান্ত টেবুল প্ৰস্তুত কৰা, মই এডমিৰেলক ৰাজপ্ৰসাদলৈ নিমন্ত্ৰণ কৰিম।
  জ্যেষ্ঠ পদাতিকজনে প্ৰণাম কৰি দাসী আৰু দাসসকলক, আৰু মাজে মাজে ল"ৰাটোক চিঞৰিবলৈ ধৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁলোকে খৰখেদাকৈ এটা উন্নত ব্ৰেকফাষ্ট প্ৰস্তুত কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উদং ভৰি দুখন ফিচফিচাই গাইছিল:
  পানী অবিহনে সাগৰ বেয়া,
  আৰু খাদ্য নোহোৱা পেট...
  পাই বনাওঁ আহক
  আৰু সোণৰ শিঙৰ পৰা মদ!
  কনট্ৰাবেছ পতাকা সকলোৰে বাবে দেখা গ'ল ৷ কঠোৰ অনুশাসনৰ এটা আভাস বজাই ৰাখি, মিছা ডাবল বেছিষ্ট , কিন্তু বাস্তৱত পাইৰেট, পেৰেড খেলপথাৰত শাৰী পাতি, উজ্জ্বল, সাৱধানে ফাটি যোৱা কৱচৰ সৈতে জিলিকি থকা। আনকি ছোৱালীবোৰেও এই উপলক্ষে অনিচ্ছা সত্ত্বেও এনে অনাড়ম্বৰ বুট আৰু হেলমেটৰ সৈতে কৱচ পিন্ধিছিল যিবোৰ গ্রীষ্মমণ্ডলীয় গৰমত পিন্ধিবলৈ অপ্ৰীতিকৰ আছিল। তাৰ পাছত ভয়ংকৰ সাজ-পোছাক পৰিহিত ৰাবৰ্ণৱ নামি আহিল। তেওঁৰ লগত আছিল পোলেণ্ডৰ সচিব , যি তেওঁৰ কটাৰী নিক্ষেপ কৰাৰ ক্ষমতাৰ বাবে বিশিষ্ট আছিল আৰু স্বাভাৱিকতে যোদ্ধা এডুয়াৰ্ড ষ্টাৰজিনে এজন চাকৰ ল'ৰাৰ ভূমিকা গ্ৰহণ কৰিছিল। আটাইতকৈ অপ্ৰীতিকৰ কথাটো আছিল যে এতিয়াও পেটেণ্ট চামৰাৰ জোতা পিন্ধিব লগা হৈছিল। যিহেতু অনুষ্ঠানটো গম্ভীৰ, বন্দৰত প্ৰৱেশ কৰা, আৰু তেওঁ কোনো সাধাৰণ চাকৰ নহয়, চশমা পৰিবেশনৰ বাবে, বৰঞ্চ ব্যক্তিগত। দুজন ওখ , চাৰিহাতীয়া যোদ্ধাই পিছফালে লৈ গৈছিল সোণেৰে ভৰা বুকু এখন।
  খৰখেদাকৈ বন্দৰত এটা অৰ্কেষ্ট্ৰা গোট খাই হিষ্টেৰিকভাৱে বজাবলৈ ধৰিলে। তাৰ পিছত লাহে লাহে সুৰটো সমতল হৈ পৰিল আৰু শব্দবোৰ অধিক সুসম হৈ পৰিল।
  এজন বিষয়াই দৌৰি আহি সভালৈ ওলাই আহিল, ইপলেটবোৰত মনোযোগ দি তেওঁ চেলুট দিলে আৰু ক"লে:
  - আপোনালোক সকলোকে স্বৰ্গীয় আশীৰ্বাদ কামনা কৰিলোঁ, মিষ্টাৰ এডমিৰেল। ইতিমধ্যে ৰাজ্যপালজন আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।
  ৰাবৰ্ণৱে লাজতে লেডল-পাখি জোকাৰিলে:
  - নিশ্চিন্ত হৈ মহামহিমক জনাওক যে মই ইতিমধ্যে বাটত আছো।
  এখন বিলাসী বাগিচাৰ গভীৰতাত স্থানীয় শাসকৰ ৰাজপ্ৰসাদ আছিল। প্ৰৱেশদ্বাৰত পিঠিত বন্দুক লৈ দুটা ডাঙৰ ডাঙৰ টিকটিকি থিয় হৈ আছিল আৰু দূৰৈত এটা কেকটাছ হাতী চৰি আছিল। ৰাজপ্ৰসাদৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত পোনে পোনে দহ মিটাৰ ওখ দুটা কাৰ্নেচন গজি উঠিছিল, য"ত এটা কলি গজিছিল, য"ত কেৱল চিকন টমবয় এডৱাৰ্ডেই নহয়, এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক মানুহেও সহজেই লুকাই থাকিব পাৰিছিল।
  হাতৰ কব্জি আৰু গোৰোহাত ব্ৰেচলেট, কাপোৰ আৰু টিউনিকত বহুমূলীয়া এম্ব্ৰয়ডাৰীৰে দাসৰ পৰা পৃথক কৰা বহুতো ধুনীয়া দাসী আছিল। আৰু অতি উচ্চ মৰ্যাদাৰ চাকৰসকলেহে ৰত্নেৰে সেট চেণ্ডেল পিন্ধিছিল।
  প্ৰৱেশদ্বাৰত বৰশী আৰু ক্ৰছব" লৈ প্ৰহৰীসকল বিভাজিত হ"ল। মাস্কেট যে এতিয়াও ইমান ফেশ্বনেবল হোৱা নাছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। ৰাজপ্ৰসাদটোৱে নিজেই অনুকূল ছাপ পেলাইছিল;বহল খিৰিকীবোৰে ইয়াক আনন্দময় ৰূপ দিছিল। দেৱালত ওলমি থকা বিভিন্ন ধৰণৰ জাতীয় পতাকা, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, ঢাল ৷ ল"ৰা এডৱাৰ্ডে ৰাবৰ্ণৱৰ পিছে পিছে খোজ কাঢ়ি গ"ল আৰু তেওঁৰ নতুন ফুটমেনৰ জোতাই তেওঁক নিৰ্দয়ভাৱে চিটিকি পৰাত অলপ মুখখন কুটি কুটিলে। ইতিমধ্যে তেওঁ নিজৰ উদং গোৰোহা দেখুৱাবলৈ ইমানেই অভ্যস্ত হৈ পৰিছিল যে তেওঁ পাহৰি গৈছিল যে এই জঘন্য, দোষী ষ্টকবোৰ যে আছে, চিৰন্তন ল"ৰা এটাৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ ভৰিৰ বাবে যন্ত্ৰণাদায়ক।
  একমাত্ৰ সান্ত্বনা হ"ল দাসীসকলে তেওঁক প্ৰশংসাৰে চায়, অৱজ্ঞাৰে নহয়, যদিহে তেওঁ সদায়ৰ দৰে খালী ভৰিৰে আৰু চুটি বা সাঁতোৰৰ ট্ৰাংক পিন্ধিছিল। আৰু লিভাৰীত ই অপ্ৰীতিকৰ, পেশীবহুল ধড় ঘামচি ওলায়, আৰু কেম্ব্ৰিক চাৰ্টে গতিবিধি বাধা দিয়ে। হয়, ইতিমধ্যে আপোনাৰ কিবা এটা ষ্টেটাছ আছে। গতিকে সিহঁতক লৈ গৌৰৱ কৰাই ভাল।
  আনকি চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে সন্মানৰ চিন স্বৰূপে এটা আঁঠু লৈ প্ৰণাম কৰিলে। তেওঁৰ বাবে নহয় অৱশ্যে ৰাবৰ্ণৱৰ বাবে, কিন্তু তথাপিও ভাল লাগে৷
  কিন্তু ৰাজ্যপালজন নিজেই মনত ৰখাটো সহজ। যথেষ্ট ডাঠ, কিন্তু থিয় হৈ থাকিবলৈ চেষ্টা কৰে। অতি কোমল মাতেৰে আশে-পাশে থকা অঞ্চলৰ শাসকে ক"লে:
  - এনে এজন বিশিষ্ট অতিথিক আদৰিবলৈ পাই আনন্দিত হৈছো।
  ৰাবৰ্ণৱে আনুষ্ঠানিকভাৱে সেই ভদ্ৰতাৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাইছিল:
  "মইও ভাগ্যক ধন্যবাদ জনাইছো যে মোক ইমান অতিথিপৰায়ণ ঘৰ এখন লগ কৰিবলৈ পঠিয়াইছে।"
  ৰাজ্যপালজনে নিজৰ সুৰটো আৰু অধিক চাতুৰী কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি ক"লে।
  "যোৱাবাৰ হে অতিশয় শ্ৰদ্ধাৰ ডন পেপিৰাছ, আপুনি জৰুৰী বিষয়ৰ উদ্ধৃতি দি মোৰ ৰাজপ্ৰসাদলৈ যাবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল। এতিয়া আপুনি আমাক এটা সন্মান কৰিলে।
  উচ্চ পদস্থ দাসীসকলে শিলগুটি আৰু হাই হিলেৰে এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰা চেণ্ডেলৰ পৰা দেখা যায়, উচ্চ পদস্থ দাসীসকলে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - মহান এডমিৰেললৈ Vivat!
  তেতিয়া ৰাবৰ্ণৱে বুজি পালে যে তেওঁ প্ৰায় বিপদত পৰিছে, ৰাজ্যপালৰ এই এডমিৰেলজনক আগতে দেখা হ"লে কি হ"লহেঁতেন। উত্তম ক্ষেত্ৰত তেওঁ ফাঁচীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকিলহেঁতেন, বা তাতোকৈ নিষ্ঠুৰ কিবা এটা, যেনে- খুঁটা এটাৰ বাবে, যেতিয়া তেওঁলোকে তেওঁৰ হাত-ভৰিত পেলাই দিলেহেঁতেন, বা জুইত, আৰু লাহে লাহে জুই মাৰিলেহেঁতেন।
  উত্তৰটো অৱশ্যে ঠাণ্ডা:
  - হয়, মই কামৰ বিষয়ত ব্যস্ত আছিলো। - আৰু এটা অভাৱনীয় আবেগিক বাক্যাংশ। - কিন্তু আতিথ্যক কিমান অৱহেলা কৰিব পাৰি!
  ৰাজ্যপালে মনে মনে সুধিলে:
  - হাৰ্পৰ পৌত্তলিক শক্তিৰ পাৰলৈ আপোনাৰ অভিযান কেনেকৈ গ"ল?
  ৰাবৰ্ণৱে আন্তৰিকতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - উজ্বল! এখন অতি চহকী বীণা চহৰ লুটপাত কৰা সম্ভৱ আছিল , আৰু ডাঙৰ লোকচান নোহোৱাকৈ।
  ৰাজ্যপালৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল।
  - আশাকৰোঁ আপোনাৰ নাম উন্মোচিত হোৱা নাছিল, কাৰণ আমি আনুষ্ঠানিকভাৱে হাৰ্পৰ সৈতে যুদ্ধত নথকা সময়ত।
  এই কথা শুনি গহনাৰে ওলমি থকা ধুনীয়া আৰু মাৰ্জিত দাসীসকলে নিজৰ তৰ্জনী আঙুলিবোৰ নিজৰ ভৰপূৰ ৰঙা ওঁঠত ৰাখিলে।
  ৰাবৰ্ণৱে আকৌ মিছা নক"লে উত্তৰ দিলে।
  - সকলো সুকলমে হৈ গ'ল, আনকি মই নিজেও আচৰিত হ'লোঁ।
  - লুটপাত ধনী নেকি? "ৰাজ্যপালৰ মাতত ঈৰ্ষাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  - দুখীয়া নহয়, ভগৱানে নিজেই আমাক সহায় কৰিছিল। - ইয়াত নেতাজনে নিজকে অলপ জয় কৰিব লগা হ"ল। - আমাৰ গভীৰ কৃতজ্ঞতা আৰু বিশ্বাসৰ চিন স্বৰূপে আমি আপোনাক সোণৰ বুকু এখন দিওঁ। - ৰাবৰ্ণৱে আনকি হাত মেলি দিলে, উদাৰতা প্ৰদৰ্শন কৰিলে।
  দাসীসকলে নিজৰ ভয়ংকৰ উচ্চ হিলৰ চেণ্ডেলত ষ্টাম্প মাৰি একেলগে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ব্ৰাভো! এডমিৰেলৰ মহিমা!
  ৰাজ্যপালক লোভেৰে আগুৰি ধৰিলে। মৰ্যাদা হেৰুৱাই সি বুকুৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গৈ ঢাকনিখন খুলিলে:
  - বাহ, ইয়াত এটা সৌভাগ্য আছে৷ এই লোফাৰবোৰে তেওঁক ইমান কষ্টেৰে টানি অনাটো আচৰিত কথা নহয়। হে পেপিৰাছ ডন গ্ৰেবাৰ। - সম্ভ্ৰান্তই প্ৰণাম কৰিলে। - মই তোমাৰ ঋণী, মোৰ পৰা যিকোনো বস্তু দাবী কৰক।
  পাইৰেট নেতাজনে স্পষ্টকৈ উত্তৰ দিলে:
  "মই ভাবো যে সৰ্বোত্তম পুৰস্কাৰ হ"ব মুকুটৰ প্ৰতি নিষ্ঠাবান সেৱা।" শুনিছোঁ যোৱা নিশা আপুনি আমাৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ৰজাৰ নৰকীয় ভতিজাৰ নামেৰে নামাকৰণ কৰা যুদ্ধজাহাজ ইনচিনেৰেটৰখন হেৰুৱাই পেলালে। মই বিশ্বাস কৰোঁ যে যি সময়ত পুঁজিক বিত্তৰ প্ৰয়োজন হয়, সেই সময়ত এইটো অত্যন্ত সংবেদনশীল আঘাত।
  ৰাজ্যপালজনে গুণগুণাই ক"লে:
  - আপুনি একেবাৰে ঠিকেই কৈছে।
  ধুনীয়া দাসীসকলে মূৰ তল কৰিলে। পান্না, ৰুবি আৰু হীৰাৰে নিৰ্মিত ব্ৰচবোৰ চুলিত জিলিকি উঠিছিল।
  ৰাবৰ্ণৱে গৌৰৱেৰে ক"লে:
  - গতিকে ইমান মূল্যৱান সামগ্ৰীৰ কমাণ্ড আৰু এস্কৰ্ট মোৰ ওচৰলৈ ট্ৰেন্সফাৰ কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিছো। মোৰ হাতত পাছলৈ যথেষ্ট বন্দুক আছে যাতে তেওঁক যিকোনো পাইৰেটৰ আক্ৰমণৰ পৰা বিকৃত কৰিব পাৰো।
  এডমিৰেলৰ যিকোনো অনুৰোধ পূৰণ কৰি ৰাজ্যপাল সুখী হৈছিল:
  - অৱশ্যেই মই আপোনাক প্ৰয়োজনীয় সকলো ক্ষমতা প্ৰদান কৰিম। মই ভাবো যে এনে এজন বীৰ যোদ্ধাৰ লগত আমাৰ মালবোৰ যেন ঈশ্বৰৰ সোঁহাতত থাকিব।
  ধুনীয়া ছোৱালীকেইজনীয়ে জোৰেৰে মূৰ দুপিয়াই দিলে। ব্ৰচ আৰু হীৰা কাণফুলি জিলিকি উঠিল। এডৱাৰ্ডে ভাবিছিল যে গৱৰ্ণৰজন নিশ্চয় ধনী হ"ব যদিহে তেওঁৰ ব্যক্তিগত দাসীসকল ৰাজকুমাৰীৰ দৰে সাজ-পোছাক পৰিধান কৰা আৰু ইমান ধুনীয়া যে তেওঁলোকৰ পৰা চকু আঁতৰাব নোৱাৰি।
  ৰাবৰ্ণৱে আঙুলি ফাটিলে:
  "তেন্তে আমি লগে লগে জাহাজ চলাই যাম।"
  আকৌ কৈ উঠিল :
  - অন্ততঃ ব্ৰেকফাষ্ট কৰক এডমিৰেল। আমাক সন্মান কৰক, ইয়াৰ উপৰিও জাহাজবোৰকো একত্ৰিত কৰিবলৈ সময়ৰ প্ৰয়োজন।
  দাসীসকলে প্ৰণাম কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - আপোনাক স্বাগতম, অ" মহান এজন!
  ফিলিবাষ্টাৰৰ নেতাজনে লাজতে ক"লে:
  - বাৰু ঠিক আছে, অলপ সতেজ হ"লে বেয়া নহ"ব।
  ৰাবৰ্ণৱে বেছি খৰখেদা কৰি সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰিব বিচৰা নাছিল আৰু সম্ভৱতঃ ৰাজ্যপালৰ ছুটীৰ টেবুলখন অতি উত্তম হ"ব৷
  সুদৰ্শন আৰু স্মাৰ্ট এডৱাৰ্ড টমবয়ক দুৱাৰৰ বাহিৰত চাকৰৰ দৰে এৰি দিয়া হৈছিল আৰু ভুৱা এডমিৰেলজনক নিজেই ৰজাৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। ছোৱালীকেইজনীও দেখা গ"ল, ধুনীয়া আৰু পোছাক পিন্ধি, কিন্তু খালী ভৰিৰে যাতে ৰঙীন মাৰ্বলৰ টাইলছত খুন্দা মাৰিলে শব্দ কম হয়। ৰাজ্যপালজনে ইংগিত এটা কৰিলে। আৰু অভিজাত দাসীসকলেও সাৱধানে জোতা খুলি এটা বিশেষ স্ফটিক বাকচত ভৰাই খালী ভৰিৰে পৰিবেশন কৰিবলৈ ধৰিলে। উদং তলুৱাৰে তেওঁলোকৰ গতিবিধি বহুত কোমল, মসৃণ আৰু ৰূপৱতী হৈ পৰিল। এনে ব্যঞ্জন পৰিবেশন কৰা হৈছিল, আনকি পালতোলা জাহাজ আৰু ৰাজপ্ৰসাদৰ আকৃতিত বনোৱা ৰুটি আৰু পিঠাও দিয়া হৈছিল। কটা মাছ, মাংস, শাক-পাচলি, ফল-মূল আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ জুতিৰ টুকুৰাবোৰ আড়ম্বৰপূৰ্ণ আৰ্হিত সুন্দৰকৈ ৰখা হৈছে। আৰু ৱাইনবোৰ একেবাৰে কল্পনাতীত, ডকাইতৰ প্ৰভুক সন্তুষ্ট কৰা। হয়, আৰু অলপ সময় থাকিবলৈ যথেষ্ট প্ৰলোভন আছিল।
  ৰাবৰ্ণৱে অভদ্ৰভাৱে খাদ্য খালে, শিষ্টাচাৰৰ সৈতে পৰিচিত নোহোৱা শেষৰ লুটটোৰ দৰে। তেওঁলোকে তেওঁৰ প্ৰতি মনোযোগ দিবলৈ ধৰিলে যদিও ৰাজ্যপালজনে নিজেই সকলো কাম যিদৰে চলিব লাগে তেনেদৰে চলি থকাৰ ভাও ধৰিলে।
  দামী মদৰ কেইবা বটল খোৱাৰ পিছতো ৰাৱৰ্ণৱৰ মূৰটো হেৰাই যোৱা নাছিল, শৰীৰটো তেতিয়াও বীৰত্বপূৰ্ণ আছিল যদিও জিভাখন অত্যধিক চলন্ত হৈ পৰিছিল আৰু কামৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  দুবাৰ ভাবি নোচোৱাকৈয়ে জলদস্যুজনে গান গাবলৈ ধৰিলে, তেওঁৰ গভীৰ বেছৰ শব্দ সুখদায়ক হ"ল, উপস্থিত থকা কিছুমান বিষয়াইও গান গাবলৈ ধৰিলে আৰু অসংখ্য চাকৰ ছোৱালীয়ে উলংগ প্ৰলোভনমূলক ভৰি দুখনেৰে নাচিবলৈ ধৰিলে;
  মোক অনুসৰণ কৰিবলৈ সাজু নেকি?
  বেগটো লৈ চেপেটাকৈ এৰি নাযাব!
  যাতে চিকাৰ মৌৰ দৰে বৈ যায়,
  যাতে নদীখন সোণেৰে বৈ যায়!
  
  ইয়াৰ বাবে আপুনি এইটো কৰিব লাগিব
  যাতে এটা নিকেলৰ মূল্যহীন হৈ পৰে!
  যাতে আমাৰ প্ৰত্যেকেই পাৰে
  মৃতদেহৰ কাৰ্পেটেৰে বাটটো ঢাকি ৰাখক!
  
  অ", তোমালোক জলদস্যু, মোৰ ল"ৰা-ছোৱালী,
  কিছুমান ক্ৰছ নহয় - শূন্য!
  তোমালোকৰ প্ৰত্যেকেই এজন নায়ক,
  খৰধৰ কৰক, মই ছিটটো চুৰি কৰি দিম!
  
  বৰ্ডিং পুৰুষৰ বাবে,
  পৰাজয়ৰ কাৰণ বিচাৰি নাযাব!
  কেৱল নাচিলেই ভাল
  মোৰ বিশ্বাস যে আপোনাৰ আত্মা ম্লান হোৱা নাই!
  
  মই আপোনালোকক আক্ৰমণৰ ওপৰত নেতৃত্ব দিম বন্ধুসকল,
  আমি পাইৰেট - পৰিয়াল!
  আমি চয়তানৰ দৰে যুঁজিম
  আৰু আন কোনো ধাৰণা নাই!
  
  এটা ধাৰণা আছে, কিন্তু এটাই সত্য,
  ব্যৱসায়ীসকলৰ মানিবেগ আন্ত্ৰিকভাৱে...
  কৰ্চেয়াৰবোৰক এটা দলে আক্ৰমণ কৰে,
  আমি সম্ভ্ৰান্তসকলৰ সিদ্ধান্ত ল"ব পাৰিম!
  এই গীতটিয়ে বহুত হুলস্থুলৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  দাসী ছোৱালীবোৰে অৱশ্যে হাঁহি হাঁহি চয়তানৰ দৰে জপিয়াই উঠিল।
  কাউণ্ট চান্টাক্লজ ডন পেৰাডনি কোঠাটোত প্ৰৱেশ কৰিলে, গৱৰ্ণৰৰ নিমন্ত্ৰণত তেওঁৰ দেৰি হ"ল, আৰু সেয়েহে ভয়ংকৰভাৱে খং উঠিল। এজন ডাঙৰ ল"ৰাই অশ্লীল গীত গোৱা দেখি তেওঁ উত্তেজনাত সুধিলে:
  - এইটো কেনেধৰণৰ ধেমালি?
  ৰাজ্যপালে উত্তৰ দিলে:
  - আপনি সর্বশ্রেষ্ঠ এডমিরাল পেপিরাস ডন Grabber দেখা!
  - এইটো কেনেকুৱা ডন গ্ৰেপাৰ? - মাৰ্বলৰ ওপৰত বুটজোৰ ঠেলি দি কাউণ্ট ক্ৰোধিত হৈ পৰিল। - মাত্ৰ এটা বীন বাফুন।
  - হ"ব নোৱাৰে, তেওঁৰ ইপ"লেট আছে৷ - মূৰটো তললৈ নমাই গভীৰভাৱে লাজতে ৰঙা পৰি গৱৰ্ণৰজনে বিৰবিৰাই উঠিল।
  টেবুলত সেৱা আগবঢ়োৱা আৰু টেংগো নাচি থকা ছোৱালীকেইজনীয়ে, ধুনীয়া, উদং, পেশীবহুল, টেন কৰা ভৰি আৰু অতি সু-সমতাপূৰ্ণ, ভাল অনুপাতৰ, এথলেটিক শৰীৰৰ, হাউলি উঠিল:
  - উহ, আহ, আহ, আহ! আমি নামি আহিছো!
  কাউণ্টে হৃদয় বিদাৰকভাৱে চিঞৰি উঠিল:
  - গতিকে এই মোটা হাৰামীটো এজন ভণ্ড, এডমিৰেলজনক কেইবাবাৰো লগ পাইছিলো, এই সাজ-পোছাক পৰিহিত গৰিলাৰ পৰা তেওঁ সম্পূৰ্ণ পৃথক।
  - তাক গ্ৰেপ্তাৰ কৰক! - ৰাজ্যপালজনে নিজৰ লাজ লুকুৱাবলৈ চেষ্টা কৰি চিঞৰি উঠিল।
  অসংখ্য দাসী ছোৱালীয়ে নিজৰ উদং, অতি প্ৰলোভনমূলক ভৰি দুখন ষ্টাম্প মাৰিলে, নিতম্ব ঘূৰাই দিলে, বুষ্ট জোকাৰিলে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - আৰু সেইজনী! আৰু সেইটোৱেই!
  এবাৰতকৈও অধিকবাৰ অভিজ্ঞ চিৰন্তন ল"ৰা এডৱাৰ্ডে কথাবোৰ বেয়া বুলি উপলব্ধি কৰি মেচ মাৰি পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা উইকটোত জুই লগাই দিলে। বুকুখন কেৱল ওপৰত সোণৰ পাতল তৰপ এটাৰে ঢাকি থোৱা আছিল, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে হালধীয়া ধাতুৰে ধূলি কৰা হৈছিল , মুদ্ৰা, আৰু তলত আৰু মাজত বাৰুদ আছিল। ডেকা কিন্তু অত্যন্ত অভিজ্ঞ যোদ্ধাজনে, কেৱল কোনো কাৰণতে, পলায়নৰ পথ প্ৰদান কৰিলে। প্লাছ, অৱশ্যেই, বহুমূলীয়া ধাতু ৰাহি কৰা যেতিয়া আপুনি ব্যৱসায়ক আনন্দৰ সৈতে সংযুক্ত কৰে। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, আপুনি দুটা কাৰ্য্য সম্পাদন কৰে, আৰু সফলতাৰে। বিস্ফোৰণটোৱেই জলদস্যুৰ সাধাৰণ আক্ৰমণৰ সংকেত হ"ব লাগে। ইতিমধ্যে দুৱাৰৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহিছিল আৰু এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভে বুকুখন তেওঁলোকৰ ফালে দলিয়াই দিছিল। তেওঁ নিজৰ সকলো হতাশা আৰু খং থ্ৰ"টোত ৰাখিলে, গতিকে যথেষ্ট ওজনী বস্তুটোৱে যথেষ্ট দূৰলৈ উৰি গ"ল।
  ইয়াৰ উপৰিও অৱশ্যে মই নিবিচাৰিছিলো যে বৰ ধুনীয়া, অৰ্ধউলংগ, পেশীবহুল ছোৱালীবোৰে এটা সুখদায়ক, সুগন্ধি সুগন্ধি থকা ছোৱালীবোৰে আঘাত পাব। ইতিমধ্যে সিহঁতে জপিয়াই উঠি হাউলি উঠিছিল, আনকি আনন্দত চিঞৰিছিল। হয়, এটা অতি বিৰল দৃশ্যই ব্ৰুইং হৈ আছিল।
  এজনে চিঞৰি উঠিল:
  এজন ভণ্ডই আমাক আক্ৰমণ কৰিছে,
  তাৰ হাতত এটা অশুভ বেকপেক...
  আৰু যদি কোনোবাই লয় -
  তেওঁ মহিমা আৰু সন্মান লাভ কৰিব!
  বিস্ফোৰণটো ভয়ংকৰ আছিল, দুটামান স্তম্ভ ভাঙি গৈছিল, ত্ৰিশজনতকৈও অধিক লোকৰ মৃত্যু হৈছিল আৰু বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে এডুয়াৰ্ড ষ্টাৰজনক এয়াৰ ক্লাবেৰে বেৰত পেলাই দিছিল, যাৰ ফলত ডেকা আৰু চঞ্চল যোদ্ধাজন প্ৰায় সমতল হৈ পৰিছিল।
  শক্তিশালী হাড়বোৰ কুটিল হৈ পৰিল, কিন্তু ইয়াৰ ফলত এডৱাৰ্ডক কেৱল খং উঠিল, তৰোৱালখন জোকাৰিলে, তেওঁ জীয়াই থকা শত্ৰুবোৰক শেষ কৰিবলৈ লৰালৰি কৰিলে। ৰাবৰ্ণৱেও সময় নষ্ট নকৰি, টেবুল দলিয়াই ৰাজ্যপালক থেতেলিয়াই পেলালে, তেওঁ এটা চেবাৰ উলিয়াই কাউণ্টত উৰি গ"ল।
  দুয়োৰে মাজত উত্তপ্ত ডুৱেলৰ সৃষ্টি হয়।
  খালী ভৰিৰ দাসীসকলে যুদ্ধ নাৰীৰ কাম নহয় বুলি সঠিকভাৱে সিদ্ধান্ত লৈ বিদায় ল"লে। হয়, আৰু তেওঁলোকে অজানিতে আপোনাক আঘাত দিব পাৰে। আৰু সেইবাবেই, যিয়ে জয়ী হয়, তেওঁৱেই মাষ্টৰ।
  তেওঁলোকৰ ভিতৰত আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ, একমাত্ৰ যিয়ে উচ্চ হিলৰ জোতা পিন্ধি থাকিল, তেওঁ ক"লে:
  ৰজা কোন, আচলতে আমাৰ কোনো গুৰুত্ব নাই,
  গতিকে সাহসেৰে যুঁজ দিয়ক পুৰুষসকল!
  ভঙা গ্ৰাম"ফোনৰ দৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি চান্টাক্লজে চিঞৰি উঠিল:
  - তুমি জৰাজীৰ্ণ গৰিলা, মই তোমাক মোৰ তৰোৱালেৰে ঠিক বিন্ধি দিম।
  ইয়াৰ উত্তৰত ৰাবৰ্ণৱে চিঞৰিলে:
  - কুকুৰা, মই তোমাৰ মূৰটো কাটি দিম।
  উচ্চতা আৰু ওজনৰ ক্ষেত্ৰত পাইৰেট অধিনায়কৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব প্ৰতিফলিত হৈছিল এটা বিশাল চেবাৰৰ পৰা হোৱা এক শক্তিশালী আঘাতত, তেওঁ তৰোৱালখন কাটি পেলালে, আৰু তাৰ পিছত প্ৰতিদ্বন্দ্বীক প্ৰায় আধালৈ কাটি পেলালে।
  সঁচা, মৃত্যুৰ সময়ত কাউণ্টে তৰোৱালৰ ঠেংখনেৰে পেটটো লাহেকৈ খোঁচ মাৰিলে, আৰু তেজ ওলাবলৈ ধৰিলে।
  কিন্তু ইয়াৰ ফলত ৰাবৰ্ণৱক বাধা দিব নোৱাৰিলে, তেওঁ বাওঁ-সোঁফালে দোল খাই থাকিল। প্ৰহৰীয়ে তেওঁৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল আৰু ভাল আঘাত পাই থিতাপি ল"লে। বিস্ফোৰণটোৱে দুৱাৰবোৰ খুন্দিয়াই পেলালে আৰু ল"ৰাজনে তীব্ৰ যুঁজ দিয়া দেখি কেপ্তেইনে তেওঁৰ ফালে গতিবেগেৰে আগবাঢ়ি গ"ল।
  ডেকা যোদ্ধাজনে ইমান জোৰেৰে চকীদাৰজনৰ গ্ৰাইণ্ডত লাথি মাৰিলে যে তেওঁ উৰি গ"ল, আৰু একেলগে শিংযুক্ত হেলমেটেৰে দুজনক ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে।
  দাসী ছোৱালীবোৰে অগণন বাৰৰ বাবে হাত চাপৰি বজাই চিঞৰি চিঞৰি উঠিল:
  ব্ৰাভো, ব্ৰাভো, ব্ৰাভো!
  গৌৰৱ! ল'ৰা - গৌৰৱ!
  এডৱাৰ্ড টমবয়টোৱে জোৰেৰে চিঞৰিলে:
  - আতামন, ইয়াৰ পৰা পলাই যা, মই সিহঁতক আটক কৰিম।
  ৰাবৰ্ণৱে আন এজন শত্ৰুক কাটি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আমাৰ বন্ধুবোৰ সোনকালে আহিব, কিন্তু আমি যিয়েই নহওক ধৰি ৰাখিম৷
  ডাবল স্ক্ৰু কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা এডুয়াৰ্ডে একেলগে তিনিটা কাটি কেপ্তেইনৰ কাষত থিয় হ"ল। ল"ৰাটোৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  - মূল কথাটো হ"ল মাস্কেট ব্যৱহাৰ নকৰা।
  বাহিৰৰ পৰা জাহাজখনে ছালভো গুলিয়াই থকা শুনিব পাৰিছিল, তাৰ পিছত ঘূৰি আহি আকৌ গুলী চলাইছিল।
  দাসী ছোৱালীকেইজনীয়ে ভৰি ঠেলি আনন্দত চিঞৰি চিঞৰি চিঞৰি উঠিল আৰু শব্দবোৰ আৰু ডাঙৰ কৰিবলৈ হাই হিলৰ জোতা আৰু চেণ্ডেল পিন্ধিবলৈ ধৰিলে।
  এডৱাৰ্ড টমবয়ে ইয়াৰ বিপৰীত কাম কৰিলে আৰু ঘৃণিত জোতাযোৰ জোকাৰি পেলালে। সি তাৰ গোৰোহাটো ঠিক সেই এজন বিষয়াৰ চকুত পেলাই দিলে যিটোৱে সোমাই যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। ভাগ্য ভাল যে গোৰোহাটো ৰূপালী আৰু জোৰেৰে আঘাত কৰে, চকুটো উৰি ওলাই আহিল, স্নায়ুৰ ডাল এটাত ওলমি।
  দাসী ছোৱালীবোৰে চিঞৰি উঠিল:
  -ব্ৰাভো! বিছ! ব্ৰাভো! বিছ!
  আৰু ইয়াৰে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণটোৱে জাৰি কৰিছিল:
  - মোৰ প্ৰিয় ল'ৰা,
  এই সময়ত আমি আপোনালোকৰ লগত আছো!
  তুমি ইমান শীতল ল'ৰা
  খালী ভৰিৰে সকলোকে লাথি মাৰিছা!
  আৰু সঁচাকৈয়ে টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাটোৱে আন এটা চোলা ভাঙি পেলালে।
  জলদস্যুসকলে বিশ্বাস কৰা মতে আচৰিত হোৱাৰ ফলত তেওঁলোকে শত্ৰুৰ কামানবোৰ আংশিকভাৱে ধৰি আংশিকভাৱে ধ্বংস কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। দুৰ্গৰ গেৰিছনটো মিলশিলৰ তলত পৰিল, লগে লগে বহু সৈনিকৰ মৃত্যু হ"ল, বিপদৰ কথাও গম নোপোৱাকৈয়ে পৰিল। প্ৰায় তিনিশ যুদ্ধ কঠিন সাগৰীয় ডকাইত চহৰত লৰালৰিকৈ সোমাই আহিল। কনট্ৰাবেছ সৈন্যসকলৰ শ শত মৃত্যু হৈছিল, মাত্ৰ কেইজনমানেহে উত্তৰত গুলীচালনা কৰিছিল বা যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  কঠোৰ যুঁজাৰু এডৱাৰ্ড আৰু ৰাৱৰ্ণভা, আৰু আন দুজন জলদস্যু থিয় হৈ নাথাকিল, কিন্তু আক্ৰমণত আগবাঢ়িল, ৰাজপ্ৰসাদৰ প্ৰহৰীসকল সোনকালে আতংকিত হৈ পৰিল। মাৰ্বলৰ চিৰিৰ ওপৰেৰে নিজৰ মৃতদেহ পেলাই দি সিহঁতে লৰচৰ কৰি পিছুৱাই গ"ল। ছোৱালীবোৰে জলদস্যুক সহায় কৰিবলৈ ধৰিলে। জোতা, চেণ্ডেল, ট্ৰে, যথেষ্ট গধুৰ সোণৰ কাপ, কাঁটাচামুচ আৰু দাৰে চকীদাৰসকলৰ ফালে দলিয়াই দিলে।
  ডেকা যোদ্ধাজনে বন্য উন্মাদনাত সোমাই পৰিল, যেন তেওঁৰ ধুমুহাময় ৰাতি এটাও নাছিল আৰু কেইবাটাও কোঠা পৰিষ্কাৰ কৰাৰ পিছত তেওঁলোকে ৰঙীন অট্টালিকাটোৰ পৰা ওলাই আহিল, য"ত এনে লাগিল যেন দেৱালবোৰতো ভাবুকিৰ সৃষ্টি হৈছে।
  তিনিটা কাটি এডৱাৰ্ড টমবয়ে ঈগলৰ দৰে দৃষ্টিৰে চৌপাশলৈ চালে। চহৰৰ ওচৰৰ সকলো পথ জুইয়ে আগুৰি ধৰিছিল, পিঁপৰাৰ দৰে গোট খাই ইটোৱে সিটোৰ লগত সংঘৰ্ষ কৰি থকা অসংখ্য আকৃতি দেখা গৈছিল।
  - আমাৰ জয়ী হৈছে! এতিয়া মূল কথাটো হ"ল আমাৰ হাতৰ পৰা এটাও সোণৰ মুদ্ৰা ওপঙি নাযায়। - অভাৱনীয়ভাৱে যুঁজি থকা টমবয়টো, উলংগ, তেজেৰে আবৃত, অতি বিশিষ্ট, পেশীবহুল ধড় (অৱশ্যেই, তেওঁ নিজৰ চাকৰৰ সাজ-পোছাকটো ফালি পেলালে যাতে হস্তক্ষেপ নকৰে, আৰু এজন ডেকা কৰ্চেয়াৰৰ বাবে লিভাৰী পিন্ধাটো অপমানজনক হ"ব! ), টকা-পইচা লুট কৰা লোকৰ লক্ষণ দেখা গ"ল। ৰাবৰ্ণৱৰ আচৰিত চাৱনিটো ধৰি টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে আৰু ক"লে:
  - মই কেৱল পাইৰেট নহয়, কিন্তু মই মোৰ নিজৰ ফিলিবাষ্টাৰ গণৰাজ্য সংগঠিত কৰাৰ কথা ভাবিছো, আৰু ইয়াৰ বাবে আমাক বিত্তীয় সাহায্যৰ প্ৰয়োজন হ"ব।
  - আপোনাৰ নিজৰ গণৰাজ্য? - ৰাবৰ্ণৱে এইবাৰ সঁচাকৈয়ে হাঁহিলে আৰু বহল নাকৰ ফুটাৰে হুইচেল মাৰিলে। - ইমান কষ্ট কিয় হৈছে বেবী? এখন দেশ চলোৱাটো পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ বিৰক্তিকৰ কাম।
  এডৱাৰ্ডে এই কথাত আপত্তি কৰিছিল:
  - মই নাভাবো, সামৰিক-অৰ্থনৈতিক ব্যৱস্থাপনাৰ সৈতে কৌশল খেলি মোৰ সঁচাকৈয়ে ভাল লাগিছিল। ৰজা বা সম্ৰাটৰ দৰে অনুভৱ কৰাটো অতি সুখদায়ক।
  ল"ৰাটোৱে তাৰ শক্তিশালী, কিন্তু প্ৰায় শিশুসুলভ ভৰিখনে এৰি থৈ যোৱা ৰক্তাক্ত খোজটোলৈ চালে। চিন্তাটো জিলিকি উঠিল - যিজনক চিৰদিনৰ বাবে শিশুৰ দৰে দেখাবলৈ নিৰ্ধাৰিত, তীখাৰ তাঁৰৰ দৰে পেশীৰেও প্ৰজাসকলে মানিবনে?
  ৰাবৰ্ণৱে মূৰ্খৰ দৰে চকু টিপিয়াই দিলে:
  - তুমি কি কথা কৈছা মই কিবা এটা বুজি পোৱা নাই। যদিও আপুনি, সাধাৰণতে, সঠিক, ক্ষমতা মিঠা আৰু আপুনি এই পানীয়টো অন্তহীনভাৱে আপোনাৰ ডিঙিত ঢালি দিব বিচাৰে। কিন্তু নিজৰ কৰ্মৰ দায়িত্বও বাঢ়ি যায়।
  ডেকা যোদ্ধা এডৱাৰ্ডে উত্তৰত কিছু ছলনাময়ী হাঁহি এটা মাৰিলে:
  - ই মোক ভয় খুৱাব নোৱাৰে। অধিক চঞ্চল হওঁ, নহ"লে আমাৰ অবিহনে যুদ্ধ হ"ব।
  চেহেৰাত নৱজাত, কিন্তু ব্যৱসায়ত অভিজ্ঞ, কৰ্চেয়াৰখন আগবাঢ়ি গ"ল। গেৰিছনৰ অৱশিষ্টসকলে হতাশ হৈ যুঁজিছিল, জলদস্যুৰ নিষ্ঠুৰতা সকলোৱে জানিছিল, যিসকলে সাধাৰণতে বন্দী লোৱা নাছিল, আৰু যদি লয়, তেন্তে তেওঁলোকক নিষ্ঠুৰ দাসত্বত বিক্ৰী কৰিছিল, আৰু কেতিয়াবা ট্ৰিংকেট, খোলা, আৰু কেতিয়াবা ছয়ৰ সোণৰ সৈতে বিনিময় কৰিছিল। মানুহৰ মাংসক ভয়ংকৰ সুস্বাদু বুলি গণ্য কৰা সশস্ত্ৰ নৃশংস বনৰীয়া । কিন্তু ইয়াৰ ফলত যন্ত্ৰণা দীঘলীয়া হ"ব পাৰে, কিয়নো জলদস্যুসকল হাতে হাতে যুদ্ধত শক্তিশালী আছিল। ইয়াৰ উপৰিও গেৰিছনৰ মুৰব্বী জেনেৰেল কোছালাপেংকো যুদ্ধৰ আৰম্ভণিতে নিহত হৈছিল আৰু তেওঁৰ ঠাইত কোনোৱেই নাছিল, যিহেতু প্ৰথম সহায়ক কৰ্ণেল ভাৰাটক মনিটৰে সঠিকভাৱে মূৰত চেপি ধৰিছিল মাস্কেটৰ পৰা গুলী চলোৱা।
  আৰু তাৰ পিছত দাসবোৰে প্ৰথমে ল"ৰা-ছোৱালীয়ে জলদস্যুক সহায় কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু ঘৃণিত মালিকৰ ওপৰত শিলগুটি, টাইলছ আৰু কাঁচৰ টুকুৰা নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  বন্দুক লৈ ডজন ডজন টিকটিকিয়ে পাল্টা আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। কাষত চোকা ধাতুৰ ফিটা ৰাখি ওপৰত কামান গুলিয়াইছিল। ইয়াৰ ফলত কৰ্চেয়াৰবোৰৰ কিছু ক্ষতি হয়। এডৱাৰ্ডে প্ৰথমে টিকটিকিটোৰ ওচৰলৈ দৌৰিছিল, যুঁজৰ সময়ত ল"ৰাটো অতি আকৰ্ষণীয় আছিল, যাৰ বাবে তেওঁ শত্ৰুক দ্বিতীয় গোৰোহাৰে ছাদৰ পৰা খুন্দিয়াই পেলালে, ভৰি কাটি যোৱা জোতাবোৰ লাথি মাৰি পেলালে আৰু সেয়েহে বাজ্জাৰ দৰে উৰি গ"ল। পিঠিত জপিয়াই তেওঁ দুয়োজন শ্বুটাৰক একেলগে কাটি পেলালে, তাৰ পিছত নিজৰ লক্ষ্য সলনি কৰি দ্বিতীয়টো টিকটিকিৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। খৰখেদাকৈ ল"ৰাটোৱে ধাতুৰ ওপৰত থৰক-বৰক হৈ খালী ভৰিখন কাটি পেলালে। অৱশ্যে ঘাঁটো তলৰ পৰাই আছিল, যুদ্ধৰ উত্তাপত তেওঁ তাৰ প্ৰতি গুৰুত্ব নিদিলে।
  বাকীসকলে এই "নিঞ্জা"টো দেখি গোৰোহালৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  - মই তোমাক যাবলৈ নিদিওঁ ! - চিঞৰি উঠিল, ওপৰলৈ জপিয়াই উঠিল, অতি চঞ্চল আৰু চঞ্চল এডৱাৰ্ড। কিন্তু টিকটিকিবোৰ অত্যন্ত চঞ্চল হৈ পৰিল, সক্ৰিয়ভাৱে পাখিবোৰ লৰচৰ কৰি, সিহঁতে খৰধৰকৈ হাবিৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল। উন্মাদ যুৱকজন যিমানেই বেগেৰে নহওক কিয়, তেওঁ মাত্ৰ এটা জন্তুক ধৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, ৰাইডাৰসকলক শেষ কৰি দিছিল। বাকীবোৰে নিজৰ "ঘোঁৰা"বোৰক সকলো শক্তিৰে চাবুকেৰে কোবাইছিল। তাৰ পিছত এডৱাৰ্ড গুণ্ডাজনে নিজৰ তৰোৱালখন দলিয়াই দিলে, ই ভাঁজ কৰা গুদটো বিন্ধি আবদ্ধ হৈ পৰিল। জন্তুটোৱে গতি বৃদ্ধিহে কৰিলে।
  - বাৰু, ঠিক আছে, স্প্ৰিণ্টটো মনত পেলাওক আৰু মৰি যাওক, কিন্তু ধৰি লওক।
  বাহিৰৰ পৰা এনে এটা মৃতদেহ পলাই যোৱাটো চাই ধেমেলীয়া লাগিছিল, যিটো ল"ৰাক দেখাত তেৰ বছৰতকৈ বেছি নহয়, মূলতঃ মসৃণ মুখৰ ল"ৰা এটা। ক্ষুব্ধ হৈ তেওঁৰ গোটেই শৰীৰটো ৰিপলিং পেশীৰে লৰচৰ কৰিলে, সাগৰৰ ঢৌৰ দৰে, এডৱাৰ্ডে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়ি গৈ থাকিল, তেওঁৰ ভাগ্য ভাল যে অৰণ্য আৰম্ভ হ"ল আৰু বিশাল সৰীসৃপবোৰৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল। শত্ৰুক অতিক্ৰম কৰি ডেকা যোদ্ধাজনে তৰোৱালখন উলিয়াই আনিলে, তাৰ পিছত ঠেংত জপিয়াই পৰিল।
  দানৱটোৱে কলগছত খুন্দা মাৰি কামোৰা টমবয় এডৱাৰ্ডক পেলাই দিলে। টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে কাঁইটীয়া লতাৰ থোপা এটাত বেদনাদায়কভাৱে খুন্দা মাৰিলে। চোকা কাঁইটবোৰ শৰীৰত আবদ্ধ হৈ ছালখন বিন্ধিছিল। কিন্তু ই কেৱল ল"ৰাটোক খং কৰি দিলে। ছিন্নভিন্ন তেজ ওলোৱা কাপোৰৰ অৱশিষ্টবোৰ পেলাই থৈ তেওঁ তেতিয়াও স্বচ্ছ টি-চাৰ্ট আৰু পেণ্ট পিন্ধি আছিল, মাত্ৰ ছুইমিং ট্ৰাংকহে বাকী আছিল। ল"ৰাটোৱে নিজৰ শক্তি গোটাই ল"লে আৰু ৰছীৰ দৰে ডাল এটাত ধৰি টাৰ্জানৰ দৰে বনৰীয়া চিঞৰ এটা মাৰি এটা বিশাল জাঁপ মাৰিলে, তাৰ পিছত আন এটা দ্বিতীয় ডাল ধৰি "ফটা মিলষ্টোন" কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি মূৰবোৰ কাটি পেলালে দুগৰাকী যুঁজাৰু বিমানে ছেবাৰ জোকাৰি জোকাৰি বিফল।
  - বাৰু, বাকী পলাতকবোৰ! লুকাই থাকিবলৈ আশা কৰিলে কাম নহ"ব৷ - অজেয় এডুয়াৰ্ড গুণ্ডা ক'লে, চকু টিপিয়াই, আৰু নিজৰ গতি তুলি ল'লে। তেওঁ যাতায়তৰ নতুন পদ্ধতি আৱিষ্কাৰ কৰাৰ পিছত টিকটিকি ধৰাটো বতাহৰ দৰে হৈ পৰিল।
  - মই বান্দৰ! - সি চিঞৰি উঠিল।- Hyperraus ! - সেইটোৱেই আছিল ছবিখনৰ নায়কৰ নাম, পুৰণি টাৰ্জানৰ অভিলেখ ভংগ কৰা বনৰীয়াজনৰ।
  তাৰ পিছত যিকোনো বান্দৰে ঈৰ্ষা কৰিব পৰা বনৰীয়া জাঁপবোৰ কৰি সি ত্বৰান্বিত কৰিলে। কেইবাবাৰো যোদ্ধাসকলে অন্ধভাৱে গুলী চলাইছিল যদিও একে সময়তে মিছ কৰিছিল। চিতা হিচাপে দ্ৰুতগতিত এডৱাৰ্ড টমবয়টোৱে তেওঁলোকৰ মুখত হাঁহিলে। অৱশেষত যেতিয়া শেষৰ বিৰোধীক হত্যা কৰা হ"ল, তেতিয়া ডেকা যোদ্ধাজনে টিকটিকিৰ মৰহি যোৱা ঠাইত বহি পোনে পোনে চহৰৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে, জংঘলৰ পৰা সোনকালে ওলাই আহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। মাজে মাজে ডালবোৰত চাৰিহাতীয়া গৰিলাৰ হাঁহিবোৰ জিলিকি উঠিছিল যদিও সৰু এজনকো অস্ত্ৰধাৰী যোদ্ধাক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও এই জীৱ-জন্তুবোৰ সম্পূৰ্ণ মূৰ্খ নহয় আৰু দেখিলে যে এডৱাৰ্ডে নিজতকৈ ডাঙৰ সৈন্যৰ লগত কিমান বিখ্যাতভাৱে লেনদেন কৰিছিল।
  - মেকাকবোৰে কিয় হাঁহিছে, ইয়াত নাকটো সোমাই দিবলৈ বৰ কঠিন৷ - ডেকা যোদ্ধাজনে তৰোৱালখন জোকাৰিলে, কিন্তু প্ৰাইমেটবোৰে প্ৰৰোচনাৰ সন্মুখীন নহ"ল।
  নগৰত উপস্থিত হোৱাৰ লগে লগে যুদ্ধ প্ৰায় শেষ হৈ গ"ল। স্থানীয় কাৰাগাৰখন, য'ত গেৰিছনৰ বাকী থকাখিনি ওখ গেটৰ আঁৰত চেপি ধৰা হৈছিল, লগতে স্থানীয় কঠোৰ প্ৰহৰীসকলো, মূলতঃ এলিয়েনেৰে গঠিত । তেওঁলোকে বন্দীক বিশেষকৈ মহিলাক উপহাস কৰি ভাল পাইছিল আৰু সেয়েহে বুজি পাইছিল যে তেওঁলোকৰ কোনো দয়া নাথাকিব।
  যোদ্ধা এডৱাৰ্ডে দ্ৰুতবেগী কব্ৰাৰ দৰে টিকটিকি এটাৰ ওপৰত জপিয়াই ওলাই গেটৰ বিপৰীতে থিয় হ"ল, তাৰ পিছত একেবাৰে কেন্দ্ৰলৈ কামানৰ গুলী পঠিয়াই দিলে।
  আঘাতটোৱে কঁপি উঠিল, লোহাত এটা ডেণ্ট ৰৈ গ"ল, কিন্তু শক্তিশালী গেটখন বাচিল। সোঁফালৰ পৰা হাঁহি থকা গুনাৰজনৰ নাকত নিজৰ উদং গোৰোহাটো সোমাই দি তেওঁ তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ নিমাত হৈ পৰিল, যোদ্ধা এডৱাৰ্ড হুলিগানে দাঁতৰ মাজেৰে থু পেলালে আৰু অবাধ্য কামানটো পুনৰ বোজাই কৰিবলৈ ধৰিলে। বহুত সময় লাগিল। ইয়াৰ উত্তৰত ল"ৰাটোৰ ওপৰত কাঁড় উৰি গ"ল। এডৱাৰ্ডে নিপুণভাৱে বিস্ফোৰণবোৰ ডজ কৰিলে, আনকি উৰি যোৱাৰ সময়ত তিনিটা কাঁড়ো কাটি পেলালে।
  - বাৰু, বাগবোৰ পাইছা নেকি?
  মাস্কেটৰ পৰা শ্বটবোৰো মিছ হৈছিল যদিও টিকটিকিটোৰ ডাঠ ছালত কেইবাটাও আঘাত হৈছিল। তাই বিষত জোকাৰ খাবলৈ ধৰিলে, কিন্তু ডেছিং ল"ৰাজনে ৰখাই দিলে।
  - ভয় নকৰিব, আপোনাৰ ছালৰ বাবে এইবোৰ সূৰ্য্যমুখীৰ গুটিৰ দৰে। - ল"ৰাটোৱে খিকিন্দালি কৰিলে।
  কামানটো পুনৰ লোড কৰি যুৱ যোদ্ধাজনে অধিক নিখুঁত লক্ষ্য লৈ পুনৰ গ"ল পোষ্টত খুন্দা মাৰিলে। কামানৰ গুলীটো আকৌ উফৰি গ"ল।
  - ধিক্কাৰ! এই অস্ত্ৰটো বৰ দুৰ্বল! - এডৱাৰ্ড টমবয়ে শপত খালে, আৰু হঠাতে তেওঁৰ মূৰত এটা আকৰ্ষণীয় চিন্তা আহিল।
  - ভিতৰৰ পৰা খুলিবলৈ চেষ্টা কৰিম।
  যদিও বাহ্যিকভাৱে কাৰাগাৰৰ বেৰখন অদৃশ্য যেন লাগিছিল, তথাপিও স্পষ্ট আছিল যে কিছুমান ঠাইত বেৰবোৰ পচি গৈছে আৰু ইটাবোৰ ৰুক্ষ হৈ পৰিছে, সেয়েহে এক নিৰ্দিষ্ট নিপুণতাৰে সেইবোৰৰ ওপৰেৰে বগাই যোৱাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। কিন্তু গাৰ্ড বহুত বেছি, গতিকে ভুলতে তেওঁক নমাই নিদিয়ে। কিন্তু ৰাবৰ্ণৱৰ যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা থকাটো অকলশৰীয়া নহয়, তেওঁ আদেশ দিলে:
  - বেঞ্চ, লগ লওক, শুকান ব্ৰাছ কাঠ লৈ যাওক, আমি বিৰোধীক জুই জ্বলাই দিম। আৰু আপুনি, "ৰাণী"ক বেছি বেগেৰে গুটিয়াই দিয়ক
  কাঁড় আৰু মাজে মাজে মাস্কেটৰ গুলীত গুৰুত্ব নিদিয়া পাইৰেটসকলে গেটবোৰত জুই লগাই " ধোঁৱাৰ ধোঁৱা " সৃষ্টি কৰিলে।
  আন কিছুমানে বাৰুদৰ নলীৰে খৰিৰে ঢাকি থোৱা গাড়ী এখন টানি লৈ গ"ল - "ৰাণী"ক সেইটোৱেই বুলি কোৱা হৈছিল৷ খৰিৰ বাবে ইয়াৰ মাজেৰে মাস্কেটেৰে গুলী চলোৱাটো অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল। ফিলিবাষ্টাৰসকলৰ সৈতে একেলগে কান্ধ আৰু বুকুত ব্ৰেণ্ড লৈ ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা স্থানীয় দাসী আৰু ল"ৰাবোৰে নিজৰ মুক্তিদাতাসকলক সহায় কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে দাসত্বত কষ্ট পাইছিল আৰু জলদস্যুক ভয় কৰা নাছিল। "ৰাণী"ক গেটৰ সন্মুখত ৰাখি জলদস্যুবোৰে ফিউজ জ্বলাই পিছলৈ জপিয়াই পৰিল।
  তেওঁলোকে এই কামটো অতি সোনকালে কৰিলে, হাউলি থাকোঁতে:
  চয়তান, চয়তান, চয়তান ৰক্ষা,
  আমরা আঘাত, আঘাত থেতেল...
  আমাক দিয়া, আমাৰ হাতত তৰোৱাল দিয়া,
  আমি পাতালৰ পৰা উপহাৰ লাভ কৰিম!
  
  বাৰু, সৃষ্টিকৰ্তা এটা আঘাতপ্ৰাপ্ত নৰক,
  আমি শিংৰে চয়তানৰ সৈতে যুঁজিম...
  তৰোৱালৰে যুদ্ধত যদি ফল হ"লহেঁতেন,
  যাতে ইয়াত মোৰ কুঁজ দাস নহওঁ!
  
  JOKE BOY বনাম SYKLOV
  ANNOTATION
  বহু দুঃসাহসিক অভিযানৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰা ল"ৰাটোৱে এতিয়া শিশু বিশেষ বাহিনীৰ এটা দলৰ কমাণ্ডাৰ। আৰু তেওঁ চক্ৰ সভ্যতাৰ লগত যুঁজিব লাগিব। অতি আমোদজনক কথাটো হ"ল ইয়াত মহাকাশ প্ৰযুক্তি আছে।
  . অধ্যায় নং ১
  জেষ্টাৰ ল"ৰাজনে মহাকাশ বিষয়াৰ ইপ"লেটৰ সৈতে কম্বেট ছুট পিন্ধি আছিল। কাষতে এগৰাকী ছোৱালী আছিল, তেওঁও ঘণ্টা আৰু হুইচেলৰ সৈতে স্পেচছুট পিন্ধিছিল। আৰু তাই পিন্ধিছে এটা স্বচ্ছ হেলমেট, চাৰিওফালে খোলা। ছোৱালীজনীয়ে হাতত ব্লাষ্টাৰ এটা লৈ চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - এডিক, হয়তো আমি বাকী দলৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব পাৰিম? অন্ততঃ এশটা থাকিলে একেলগে চক্ৰৰ যুঁজ দিয়াটো অত্যধিক ৰিস্ক!
  ল"ৰাটো এজন যোদ্ধা, যদিও তেওঁৰ চেহেৰা বাৰ-তেৰ বছৰতকৈ বেছি নহয়, কম্বেট ছুট পিন্ধিলে কোনো পেশী দেখা নাযায়, কিন্তু তেওঁৰ চেহেৰা আছিল প্ৰকৃত ৰাজকুমাৰৰ দৰে। আৰু তেওঁ আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - নহয়! আহক আমি একেলগে যুদ্ধলৈ যাওঁ! শত্ৰুৰ কথা ক"বলৈ গ"লে ভয় নকৰিবা। মই আপোনাক এটা সৰু "কৱচ" আৰ্টিফেক্ট ষ্টোন দিলোঁ, ইয়াৰ ফলত আঘাত পোৱাৰ সম্ভাৱনা এশগুণ হ্ৰাস পায়!
  ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু এশবাৰ বহুত!
  ল"ৰাটোৱে ক্ষোভিত হৈ পৰিল:
  - মই নাজানিছিলো যে তুমি আদালা ইমান কাপুৰুষ!
  কমলা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - মই কাপুৰুষ নহয়! বাৰু, এটা নিৰ্ণায়ক অগ্ৰগতি লাভ কৰোঁ আহক!
  আৰু সেইবাবেই শিশু যোদ্ধাসকলে যুদ্ধলৈ আগবাঢ়িল। চাৰিওফালে বেঙুনীয়া, পান্না, লিলাক আৰু গোলাপী ৰঙৰ দাগযুক্ত শিলেৰে জিলিকি থকা শিল আৰু মাটিৰ পৰা ষ্টেলেক্টাইট গজি উঠিছিল। আৰু ই এক অত্যন্ত ৰহস্যময় পৰিৱেশ।
  আৰু আগলৈ দুৰ্গটো। দেখাত নাইটৰ দৰে, মধ্যযুগীয়, কিন্তু টাৱাৰবোৰত মিছাইল আৰু ৰে গান আছে। আৰু স্থানীয় সূৰ্য্যটো ওপৰৰ পৰা জিলিকি উঠে, যিটো আনকি ষড়ভুজৰ আকৃতিও, আৰু পোহৰে ৰং আৰু আৰ্হি অহৰহ সলনি কৰি থাকে। আৰু ইয়াৰ দ্বাৰাও সমগ্ৰ প্ৰাকৃতিক দৃশ্যই নিজৰ ধৰণেৰে এক অতি ৰহস্যময় আৰু একে সময়তে মনোমোহা ৰূপ দিয়ে।
  স্পন্দনশীল টাইলছ লৈ পৰ্যায়ক্ৰমে খোজ কাঢ়ি যোৱা পথটোৰে এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী দৌৰি গ"ল। ডেকা যোদ্ধাজন হয়তো খালী ভৰিৰে পেডেল মাৰি ঘূৰি ফুৰাত বেছি অভ্যস্ত আছিল, কিন্তু এই কম্বেট ছুটটো, হায়, ডিচমাউণ্টেবল নহয়। দুৰ্গত কিমান বাইক আছে? এয়াও এক ৰহস্য। আৰু যদি মাত্ৰ এশজনহে আছে, তেন্তে এইটো ইমান বেয়া নহয়।
  ল"ৰা-ছোৱালীজনীয়ে লগে লগে এটা শিলৰ আঁৰত লুকাই থাকিল যেতিয়া এই অতি আক্ৰমণাত্মক জাতিৰ টেংক এটা আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ই ওখ, ত্ৰিভুজৰ দৰে আকৃতিৰ, তিনিওফালে প্ৰতিটো মুখৰ মুখ। আৰু কৱচটোৱে তীখাৰ আভাস দিয়ে, কিন্তু ই পৃষ্ঠভাগ স্পৰ্শ নকৰে, বায়ুৰ কুশ্বনত।
  যোদ্ধা ল"ৰা এডৱাৰ্ডে নিজৰ অতি মিঠা যদিও শিশুসুলভ হাঁহিটো মাৰিলে। আৰু মহাকাশ আক্ৰমণকাৰীৰ গাড়ীখনত সৰু মটৰ এটা দলিয়াই দিলে।
  ই উৰি গৈ পোনে পোনে বন্দুকৰ যথেষ্ট বহল বেৰেলটোত জপিয়াই পৰিল। আৰু দুছেকেণ্ডমানৰ পাছত ত্ৰিকোণীয়, শক্তিশালী টেংকটো বিস্ফোৰণ ঘটে। যেন এটা গোলাবাৰুদৰ ডিপোত বজ্ৰপাত খুন্দা মাৰি সৰু সৰু টুকুৰাত ভাঙি পৰিল।
  এইটো আচলতে এটা যথেষ্ট শীতল পথ হৈ পৰিল।
  ছোৱালী আদালাই টুইট কৰি এইদৰে কয়।
  - এইটো চতুৰ! আপুনি সঁচাকৈয়ে এজন জেডি !
  ল"ৰা এডিকে মাত দিলে:
  পদাৱান হ'ব লাগিছিল ! কিন্তু সেয়া বেলেগ কাহিনী!
  ইয়াৰ পিছত সাহসী ল"ৰা-ছোৱালীকেইটা আৰু অধিক লৰালৰিকৈ দুৰ্গটোলৈ গ"ল। গেটখন খোল খালে আৰু তিনিটা টেংক জপিয়াই ওলাই আহিল। দুটা একে ত্ৰিকোণীয়, আৰু তৃতীয়টো ডাঙৰ আৰু ষড়ভুজ, প্ৰতিটো ফালে কামান আৰু ওপৰত সপ্তমটো।
  ছোৱালী যুঁজাৰুজনে হুইচেল মাৰিলে:
  - ৱাঃ! নতুন খেলুৱৈ আমাৰ লগত যোগদান কৰিছে!
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - আপুনি অল-ইন ভাঙিব পাৰে!
  আৰু ডেকা যোদ্ধাজনে মেচবক্সৰ সমান সৰু যন্ত্ৰ এটা উলিয়াই আনিলে। আৰু তৰ্জনী আঙুলিটো ঘূৰাই তাত কেইবাটাও প্ৰগ্ৰেম অন কৰিলে। তাৰ পিছত এই যুদ্ধ খণ্ডত ছোৱালীজনীয়ে এডৱাৰ্ড বুলি কোৱা ল"ৰাজনে এই বাকচটো লঞ্চ কৰিলে। তাই মসৃণভাৱে উৰি গ"ল আটাইতকৈ ডাঙৰ টেংকটোৰ ফালে। আৰু তাই প্ৰায় অদৃশ্য।
  ছোৱালীজনীয়ে ল"ৰাটোক সুধিলে:
  - কি?
  এডিক হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আচৰিত কৰা! এতিয়া আপুনি চাব ই কেনেকৈ কাম কৰে!
  সঁচাকৈয়ে বাকচটো এটা ডাঙৰ টেংকৰ বেৰেলত উৰি গ"ল। মাথোঁ এইবাৰ কোনো বিস্ফোৰণ হোৱা নাছিল। ত্ৰিপুৰাটোৱে গতি কৰি থাকিল। তদুপৰি অতিৰিক্ত দুখন গাড়ীৰ আবিৰ্ভাৱ ঘটিল।
  ছোৱালী আদালাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - কি কাম নহ'ল?
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - এতিয়া চাবা!
  আৰু সঁচাকৈয়ে ডাঙৰ টেংকটোৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ কামানটোৱে লৈ ঘূৰি ঘূৰি নিজৰ ত্ৰিকোণীয় প্ৰতিদ্বন্দ্বীটোক খুন্দা মাৰিলে। আৰু তেওঁ তেওঁক কৱচ বিন্ধিব পৰা খোলা এটাৰে আঘাত কৰিব। ই জ্বলি উঠিল আৰু কম্বেট কিটটো বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু তাৰ পিছত বেৰেলটো আন এটা টেংকলৈ স্থানান্তৰিত কৰা হ"ল, যিটো সৰু আছিল, আৰু তাত খুন্দা মাৰিলে।
  আদালাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - শ্ৰেণী!
  এডিকে টুইট কৰিছিল।
  যদি দুৰ্গটো বাটত থাকে,
  শত্ৰুৱে নিৰ্মাণ কৰিছে...
  আমি পিছফালৰ পৰা ঘূৰি ফুৰিব লাগিব -
  তাইক গুলীয়াই নিদিয়াকৈ লৈ যাওক!
  ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ ডেকা সমকক্ষজনলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে। সাহসী আৰু স্মাৰ্ট ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ আছিল এটা সম্পূৰ্ণ সেনাৰ বিৰুদ্ধে। কিন্তু ধূৰ্ততা আৰু প্ৰযুক্তিয়ে দানৱৰ বিৰুদ্ধে যথেষ্ট ভাল কাম কৰিছিল।
  তৃতীয় টেংকত জুই লাগিল, তাৰ পিছত চতুৰ্থটো। আৰু আকৌ বিস্ফোৰণ আৰু ফাটি যোৱা। এইটোৱেই হৈছে মৃত্যু আৰু বিনাশৰ বিন্যাস, এতিয়ালৈকে এটা লক্ষ্যৰে।
  যোদ্ধা ল"ৰাজনে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাক দল এটা কিয় লাগে? তেওঁলোকো আমাৰ দৰেই ল"ৰা-ছোৱালী। কেৱল মোৰ হাতত শতিকাবোৰৰ অভিজ্ঞতা আৰু জ্ঞান আছে, আৰু তেওঁলোক নৱজাত যুৱক। আৰু ইউৰেনিয়ামৰ ৰড থকা খোলাৰ সন্মুখীন কৰাটোও মূল্যৱান নহয়৷
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ গৃহ গ্ৰহৰ সকলো মানুহ,
  বন্ধুত্ব সদায় বন্ধু হ'ব লাগে...
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  আৰু এখন শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক!
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে তুলি লৈ গাইছিল:
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  আৰু এখন শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক!
  দুৰ্গৰ বেৰত থকা বন্দুকবোৰে ক্ষুব্ধ টেংকটোৰ ওপৰত গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। গাড়ীখনৰ চাৰিওফালে জুই, ধ্বংস আৰু জ্বলি থকা বালিৰ ফোয়াৰাবোৰ জ্বলি উঠিল। আৰু কৱচত দুটামান আঘাত ফাটি গ"ল।
  ছোৱালী আদালাই মন্তব্য কৰিলে:
  - শত্ৰুৰ বৰ সঠিক নহয়।
  অৱশ্যে আৰু কেইবাটাও গোলা টেংকত খুন্দা মাৰে। আৰু বিস্ফোৰণ হৈ বিস্ফোৰণ ঘটিল। বিস্ফোৰণৰ মুহূৰ্তত তেওঁৰ পৰা এটা সৰু বিন্দু পৃথক হৈ পৰিল। আৰু আদালাই হাতখন আগবঢ়াই দিলে। মেধাৱী ল"ৰাটোৱে ব্যৱহাৰ কৰা যন্ত্ৰটো ছোৱালীজনীৰ হাতৰ তলুৱাত উৰি গ"ল। বা যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ল"ৰাৰ দৰে দেখা যোৱা অভিজ্ঞ নায়ক আৰু ডিজাইনাৰ।
  এডিকে অনুমোদন জনাই ছোৱালীজনীৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে:
  - ভাল কৰিলা, ধৰিলোঁ!
  তাই হাঁহিলে:
  - তুমি ধৰিবা, বেছিকৈ মাছ নকৰিবা!
  আৰু যন্ত্ৰটো ল"ৰাটোৰ চঞ্চল হাতৰ তলুৱাত সোমাই গ"ল, মেকাকৰ দৰে৷
  এতিয়া ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ সুখী হৈ পৰিল। ৰুলেটত বেংকত খুন্দা মাৰি সোণৰ চিপছ পোৱা খেলুৱৈৰ দৰে। কিন্তু এইটো স্পষ্ট যে ভাগ্য ভাল হ"লে বন্ধ কৰাটো কঠিন। এক উৎকৃষ্ট স্মৃতিশক্তি থকাৰ বাবে এডিকে মনত পেলাইছিল যে বিংশ শতিকাত তেওঁ ইমান গোঁফযুক্ত মানুহ আছিল যিয়ে নিজৰ সীমা নাজানে, আৰু তেওঁ তাৰ মূল্য দিছিল যদিও প্ৰথমতে তেওঁৰ ভাগ্য ভাল আছিল। গতিকে, অৱশ্যেই, কেচিনোত সময়মতে খেলৰ পৰা ওলাই আহিব পৰাটো প্ৰয়োজন।
  এডিকে অৱশ্যে বুজি পাইছিল যে এইটো আচলতে খেল নহয়। আৰু সেই প্ৰকৃত যুদ্ধ আৰ পি জি নহয়।
  উদাহৰণস্বৰূপে, দুৰ্গৰ ওপৰত এতিয়া দুখন হেলিকপ্টাৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। আৰু তেওঁলোক যেন সেই অঞ্চলটো অন্বেষণ কৰিবলৈ সাজু হৈছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ভয়তে চিঞৰি উঠিল:
  - ভয় কৰা! আমি সেইবোৰ পাব পাৰো!
  এডিক হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - শীতল টাৰ্গেট হৈছে। মোৰ পুনৰ ব্যৱহাৰযোগ্য চাইবাৰনেটিক বাগে কেনেকৈ কাম কৰে চাওক।
  আৰু ল"ৰাটোৱে আকৌ আৰম্ভ কৰিলে। আৰু হেলিকপ্টাৰৰ সংখ্যা ছয়লৈ বৃদ্ধি পালে। আৰু সেইবোৰ সুশৃংখলিত আৰু ডাঙৰ আছিল।
  আদালাই টুইট কৰিছিল:
  অনাড়ম্বৰভাৱে দৌৰি যাওক,
  puddles মাধ্যমে সাজসজ্জিত ট্যাংক...
  আৰু ভেকুলীৰ দৰে হেলিকপ্টাৰখনে চিঞৰি উঠে!
  এডিকে তুলি লৈছিল:
  চেবুৰাস্কা গুনাৰ,
  শ্বাপোক্লিয়াক, পাইলটৰ দৰে,
  কুমিৰে মেচিনগানটো লোড কৰিছে!
  আৰু সেইবাবেই হেলিকপ্টাৰখনে এটা বাগ পাই নিজৰ সমকক্ষক বায়ু কামানেৰে আঘাত কৰিলে। ইয়াৰ ক্ষতিসাধন হৈ ধূমপান কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু আন হেলিকপ্টাৰবোৰে ঘূৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰতো জুই আছে, আৰু তেওঁলোকেও প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰে। ইয়াত আহিছে মজা। ইতিমধ্যে এটা টাৰ্ণটেবল পৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে, ধোঁৱাময় ঠেং এৰি থৈ গৈছে।
  আৰু তাইৰ পিছফালে আন এজন। এইটো সঁচাকৈয়ে মজাৰ আৰু আন্তঃসংযোগী যুদ্ধ।
  ল"ৰাটোৱে বন্ধুক মাত দিলে:
  - ডিচেম্বলিং কেনেকুৱা হৈছে?
  আদালাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - সৌভাগ্যশালী!
  এডিক ক্ষুন্ন হৈ গোলাপী গাল দুখন ফুলাই দিলে:
  - হয়তো আৰু কিবা ক'ব পাৰিবা ফ্ৰীবি?
  ছোৱালীজনীয়ে স্বচ্ছ হেলমেটটো টিপিলে, কিন্তু নিমাত হৈ থাকিল। ইফালে একেলগে দুখন হেলিকপ্টাৰ বাগৰি পৰে। আৰু এটাই দুৰ্গত খুন্দা মাৰিলে, লগতে একেলগে তিনিটা বন্দুকৰ ক্ষতি হ"ল।
  ল"ৰা জিনিয়াছে চিঞৰি উঠিল:
  - একমত, চতুৰ!
  ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - সম্ভৱ যে ই চতুৰ, আৰু আপুনি ইয়াক কেনেকৈ সমৰ্থন নকৰিব!
  শেষৰ দুখন হেলিকপ্টাৰ বলপূৰ্বক সংঘৰ্ষত সংঘৰ্ষ হৈ একেলগে বিস্ফোৰণ ঘটে। আৰু আকৌ এবাৰ জিলিকি উঠিল। এইটো বৰ ভাল!
  এডিকে গাইছিল:
  মহান প্ৰতিভা, ভাগ্যৰ প্ৰিয়,
  আৰু একে সময়তে, বন্ধু...
  কবিতা গীতিময় সূতা,
  হৃদয়ৰ যোগ্য শতিকা এটা পাবলৈ!
  গতিকে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডটো সাহসী ল"ৰা-ছোৱালীৰ সপক্ষে গ"ল। আৰু চিপটোৰ সৈতে কণ্ট্ৰল ছুপাৰবাগটো ল"ৰাটোৰ হাতৰ তলুৱালৈ উভতি আহিল৷
  ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয় আমি ভালেই আছো। কিন্তু শত্ৰুৰ পকেটত কৌতুকো থাকিব পাৰে!
  এডিক হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই এজন জোকাৰক চিনি পাইছিলোঁ। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে কেৱল এটা নহয়। গেম আৰু চিনেমাত এনেকুৱা শ্বট আছিল!
  দুৰ্গৰ দুৱাৰবোৰ আকৌ খোল খালে। এইবাৰ তেওঁলোকৰ পৰা ডাঙৰ ডাঙৰ দানৱ ওলাই আহে। আনকি সিহঁতে হাঁহি হাঁহি ওলাই আহিবলৈও কুঁজৰাই উঠিল।
  এই ক্ষেত্ৰত খোজ কঢ়া ৰবট!
  ল"ৰা জিনিয়াছে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ইভানজেলিয়ন !
  ছোৱালীজনীয়ে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - কি?
  এডিক হাঁহি এটা মাৰি বুজাই দিলে:
  - এই এনিমেটেড ধাৰাবাহিকখন মই য'ৰ পৰা আহিছো সেই গ্ৰহটোত চিত্ৰগ্ৰহণ কৰা হৈছিল। আৰু তাতো ইমান ডাঙৰ ৰবট আছিল!
  আদালাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আপোনাৰ গ্ৰহটো আচৰিত। আপুনি এবাৰ কৈছিল যে আপোনাৰ দুশৰো অধিক দেশ আছে।
  ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, এনেকুৱাই হৈছে।
  ছোৱালীজনীয়ে অবিশ্বাসেৰে সুধিলে:
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে কিয়? হয়তো মাত্ৰ ভাগ্য ভাল। কাৰণ এটা গ্ৰহত ইমানবোৰ দেশ আৰু সংস্কৃতি থকাটো বৰ ভাল কথা!
  এডিক আপত্তি কৰিছিল:
  - নহয়! বৰ ডাঙৰ নহয়। মানুহে সঘনাই কাজিয়া কৰে আৰু মুঠি ব্যৱহাৰ কৰে। অৰ্থাৎ মই ক"ব বিচাৰিছিলো যে বিভিন্ন দেশে অতি সঘনাই সংঘাতত লিপ্ত হয় আৰু ইজনে সিজনৰ ওপৰত মিছাইল নিক্ষেপ কৰে।
  আদালাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয় এটা...
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে নিৰ্ণায়কভাৱে শেষ কৰিলে:
  - বদনাম! ইয়াৰ মাজতে ৰবটবোৰৰ ওচৰলৈ যাওঁ!
  আৰু আচলতে গোটেই ডজন ইলেক্ট্ৰনিক দানৱ ওলাই আহিল। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত ইমানবোৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছে যে তেওঁলোকে এখন সম্পূৰ্ণ চহৰ ধ্বংস কৰিব পাৰে।
  এডিকে লক্ষ্য কৰিছে:
  - তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে এক বেলেগ পন্থাৰ প্ৰয়োজন।
  আৰু ল"ৰাটোৱে পকেটৰ পৰা এন্টেনা থকা সৰু যন্ত্ৰ এটা উলিয়াই আনিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - কি হৈছে?
  এডিক হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - দ্ৰুত কিন্তু ধ্বংসাত্মক ভাইৰাছৰ বাহক!
  আদালাই উত্তৰত টুইট কৰিছিল:
  - অ" কি ভাইৰাছ, ভাইৰাছ, ক্ষতিকাৰক ভাইৰাছ !
  ল"ৰাজনে শুধৰাই দিলে:
  - নহয়! আমাৰ লক্ষ্য হৈছে ভালপোৱাক ৰক্ষা কৰা, আৰু মানুহৰ, বা চাইকেল , বা আনকি তেওঁলোকৰ ৰবটৰ ক্ষতি নকৰা !
  আৰু ল"ৰা জিনিয়াছে টাৰ্মিনেটৰবোৰৰ ফালে এটা অদৃশ্য ৰশ্মি গুলিয়াই দিলে।
  ৰবট আৰু আনৰ ওপৰত লিখা ছবিবোৰ মনত পৰিল। আৰু ইয়াত আপুনি যুক্তি দিব নোৱাৰে যে ই এটা উন্নত ৰশ্মি৷
  ন মহলীয়া অট্টালিকাৰ সমান । আৰু তেওঁ সফল হ"ল। এটা টাৰ্মিনেটৰ হঠাতে জমা হৈ নামিবলৈ ধৰিলে। আৰু পিছফালে আন এজন।
  ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  সৌভাগ্যৰ ঘন্টা -
  খেলাৰ সময় হ"ল!
  সৌভাগ্যৰ ঘন্টা -
  এই ঘণ্টাটো নষ্ট নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰক!
  ছোৱালীজনীয়ে ৰবটবোৰ জমা হৈ পৰি থকা, ধূলি উঠা আৰু প্লেটত খুন্দা মাৰিলে ভঙা অংশ সিঁচৰতি কৰা চাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, কাৰিকৰী কথা!
  এডিক হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - হয়, পুনৰ্গঠনৰ সময়ছোৱাত প্ৰযুক্তিয়ে সকলো সিদ্ধান্ত লয়!
  আদালাই উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! মানুহ আৰু কৰ্মীয়ে সকলো সিদ্ধান্ত লয়! আৰু একে সময়তে সকলো নহয়!
  আৰু ছোৱালীজনীয়েও পকেটৰ পৰা ৰুবিক"ছ কিউবৰ দৰে কিবা এটা উলিয়াই ঘূৰাবলৈ ধৰিলে ।
  টাৰ্মিনেটৰ ৰবটবোৰে আকৌ সংঘৰ্ষ কৰিলে, আৰু সিহঁতক জিলিকি থকা আৰু কম্পন কৰা এটা গোটেই জিলিকি থকা নেটৱৰ্কত আবৃত হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধৰ বাহনবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ সৰু সৰু টুকুৰাত উৰিবলৈ ধৰিলে। যিটো পাছলৈও বিস্ফোৰণ ঘটিল, আৰু টুকুৰাবোৰ উৰি গ"ল, হকী তাৰকাৰ লাঠিৰ চেপি ধৰা বৰফৰ টুকুৰাৰ দৰে।
  আদালাই এই সালসলনি কৰিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - এতিয়া আমি দুমিনিটমানৰ বাবে অদৃশ্য হৈ পৰিব পাৰো!
  ল"ৰা জিনিয়াছে উত্তৰ দিলে:
  - আটাইতকৈ উন্নত যন্ত্ৰ নহয়, আমি ইনফ্ৰাৰেড পোহৰত দেখা পাম। আহকচোন, মই চেটআপটো কৰিলেই ভাল হ"ব৷
  এই মুহূৰ্তত দম্পতীহালৰ পিছফালৰ পৰা এটা শব্দ শুনা গ"ল। ল"ৰা-ছোৱালীয়ে যুদ্ধৰ সাজ-পোছাকত দেখা দিছিল। মাত্ৰ ডজন ডজনহে আছিল, আৰু চেহেৰাত অন্ততঃ এহাল দম্পতীতকৈ ডাঙৰ নাছিল। কিন্তু একে সময়তে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ হাতত যথেষ্ট মান্য অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছে। লেজাৰ মেচিনগান, ব্লাষ্টাৰ, বিনাশ ক্ষুদ্ৰ মটৰৰ আকৃতিৰ গ্ৰেনেড। হয়, ইয়াৰ ল"ৰাবোৰ স্পষ্টভাৱে সাধাৰণ নহয়। আৰু আনকি ভাৰ্চুৱেল জগতৰ যুদ্ধত প্ৰশিক্ষণ লৈছিল !
  এডিকে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বন্ধুসকল, সাৱধান হওক, নহ'লে আঘাত পাব! ইয়াত এনেকুৱা অস্ত্ৰ আছে যিবোৰে আপোনাৰ যুদ্ধৰ চুটত সোমাই যাব পাৰে।
  যোদ্ধা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ শুই পৰিল। বতাহৰ মাজেৰে পোহৰৰ ৰশ্মি জিলিকি উঠিল আৰু লেজাৰ কামানে গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  লৰচৰ কৰা সকলো বস্তুতে খুন্দা মাৰিবলৈ ধৰিলে। আনকি ধূলিৰ মাজতো।
  আদালাই টুইট কৰিছিল:
  - এনেকৈ। ইয়াত জুইৰ ঘনত্ব বেছি।
  জীয়াই থকা দুটামান টাৰ্মিনেটৰ ৰবট নিজৰ বন্দুকৰ আঘাতত আঘাত হানে। আৰু সিহঁতে জুইৰ শিখাত ফাটি ফাটিবলৈ ধৰিলে। এজনৰ মূৰটো ওলাই আহিল, ওপৰলৈ উৰি গ"ল আৰু শীৰ্ষৰ দৰে ঘূৰি গ"ল৷
  লেজাৰ বন্দুক লৈ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে খিকিন্দালি কৰিলে। দেখাত বহুত মজাৰ যেন লাগিছিল। যদিও এগৰাকী ছোৱালীয়ে শ্ব্ৰেপনেলত ধৰিলে, তথাপিও তাই অসাৱধানতাৰে স্বচ্ছ হেলমেট পিন্ধি মূৰটো ওপৰলৈ তুলিলে, আৰু তাইৰ গোলাপী, শিশুসুলভ গালখন জ্বলি গ"ল।
  যোদ্ধাজনে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - এন্টিক !
  আদালাই মান্তি হ"ল:
  - Chernodyrno সহজতে!
  যোদ্ধা ল"ৰাজনে ছোৱালীজনীৰ জ্বলি যোৱা আৰু কটা গালখনত পুনৰুত্পাদনকাৰী পেষ্টৰ নলী এটা ছটিয়াই দিলে। আৰু প্ৰায় নিমিষতে ক্ষতি ভাল হ"ল, আৰু তাৰ পিছত ডেকা যোদ্ধাজনৰ মসৃণ ছালখন মসৃণ হৈ পৰিল, কোনো লেখ-জোখ নাথাকিল।
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - বিজ্ঞান অৱশ্যে!
  এডিকে নিজৰ মসৃণ কপালখন ভ্ৰু কোঁচাই লক্ষ্য কৰিলে, য"ত বহু শতিকাৰ স্মৃতি আৰু অভিজ্ঞতা আছিল:
  - চাইকেল ইমান সহজ নহয়। আমাৰ সমস্যা হব পাৰে।
  আদালাই উত্তৰত টুইট কৰিছিল:
  - যদিও আমি আমাৰ সকলো সমস্যা সমাধান কৰিব নোৱাৰো,
  সকলো সমস্যা সমাধান কৰা হোৱা নাই...
  কিন্তু সকলোৱে বেছি সুখী হ"ব
  সকলোৱে আৰু মজা পাব!
  আৰু আকৌ এবাৰ মধ্যযুগীয় দুৰ্গৰ দুৱাৰবোৰ খোল খালে। আৰু তাৰ পৰাই আহিল আন এক আচৰিত কথা। এই ক্ষেত্ৰত ই বিশাল টাইৰানোছৰ বুলি ওলাই পৰিল। আৰু কম্বেট ছুট পিন্ধা যোদ্ধাসকলে সেইবোৰৰ ওপৰত বহিছিল।
  আদালাই চিঞৰি উঠিল:
  - চাইকেল!
  এডিকে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - দেখাত বহুত তেনেকুৱাই। ডাইনোছৰৰ ক্ষেত্ৰত ইহঁত বিপজ্জনক।
  যোদ্ধা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কোৰাছত গাইছিল:
  ডাইনোছৰ, ডাইনোছৰ,
  হয়তো আপুনি আফ্ৰিকাত থাকে!
  আপুনি ব্ৰেকফাষ্টত কমলা চোবাই খায়,
  ডাইনোছৰ, ডাইনোছৰ!
  চক্ৰবোৰৰ আকৃতি মানুহৰ দৰেই আছিল যদিও ডাঙৰ আৰু ওখ। আৰু প্ৰতিখন হাতত ছটামান আঙুলি আছিল আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ ডাঠ ফেলেঞ্জবোৰ ইটোৱে সিটোৰ বিপৰীতে আছিল।
  অতি নিষ্ঠুৰ জীৱ।
  আদালাই টুইট কৰিছিল:
  - মোৰ অলপ ভয় লাগে সিহঁতক !
  ইয়াৰ উত্তৰত এডিকে গাইছিল:
  বুজি পোৱা নাই কিমান কাপুৰুষ হ"ব,
  যুদ্ধৰ বাবে জন্ম হয় এজন শক্তিশালী যোদ্ধা...
  ভয় হৈছে দুৰ্বলতা, আৰু সেয়েহে -
  ভয় কৰা সকল ইতিমধ্যে পৰাজিত!
  শিশু যোদ্ধাসকলে চিঞৰি উঠিল:
  আমি দানৱক ভয় নকৰো
  'বীম গান'ৰ সৈতে জন্ম ...
  নাইটসকলে সদায় যুঁজিব জানিছিল,
  শত্ৰু চিৰদিন মূৰ্খ হৈ থাকক!
  বিশাল আকাৰৰ ডাইনোছৰবোৰ ওচৰ চাপি আহিছিল। আৰু এই ভাবুকিপূৰ্ণ সৰীসৃপবোৰো জপিয়াই উঠিল।
  বয় কমাণ্ডাৰে আদালালৈ মাত দিলে :
  ইয়াত তোমাৰ ৰুবিক কিউবটো দিয়া !
  ছোৱালীকেইজনীয়ে টুইট কৰিছিল।
  - এইটো কিহৰ বাবে?
  ইয়াৰ উত্তৰত এডৱাৰ্ডে গাইছিল:
  সুখৰ স্বাৰ্থত, আমাৰ স্বাৰ্থত,
  যদি আমি ইয়াক বিচাৰো...
  মোক একো সুধিব নালাগে
  সুধিব নালাগে, একো গম নাপাব!
  যোদ্ধা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আকৌ হাঁহিলে, যেন এটা মজাৰ খেল চলি আছে।
  কম্বেট চুট পিন্ধি কাষত থকা যোদ্ধা ল"ৰাজনে কমলা ৰঙৰ দাগ এটাৰে লক্ষ্য কৰিলে, শিশুসুলভ, কিন্তু সাহসী আৰু মৰমলগা মুখখনত ভ্ৰু কোঁচাই:
  - যদি আমি সকলোৱে বিশেষকৈ যুদ্ধৰ সময়ত সেনাপতিৰ আদেশৰ বিষয়ে আলোচনা কৰো, তেন্তে অনুশাসন সম্পূৰ্ণৰূপে নাইকিয়া হৈ যাব।
  যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে আৰু তৰ্ক নকৰাকৈয়ে তাইৰ ৰুবিক কিউবটো আগবঢ়াই দিলে ৷ এডিকে তুলি লৈ গাইছিল:
  আমি এটা আঘাতেৰে শত্ৰুক ধ্বংস কৰিম,
  আমি এটা শীতল তৰোৱালৰ সৈতে আমাৰ গৌৰৱ নিশ্চিত কৰিম...
  অকলশৰীয়া নহয় যে আমি চাইকেল -
  ডাইনোছৰবোৰক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাওঁ আহক!
  আৰু ল"ৰা জিনিয়াছে নিজৰ চঞ্চল হাত দুখনেৰে এই অদ্ভুত কিউবটোৰ বুটামবোৰ টিপিবলৈ ধৰিলে। আৰু বিশাল আৰু দুষ্ট টাইৰানোছৰবোৰ শিশু যোদ্ধাৰ বিচ্ছিন্নতাৰ ওচৰ চাপি আহিল। আৰু ডেৰ-দুই মিটাৰ ওখ ডাঙৰ ডাঙৰ বাইকবোৰে ইতিমধ্যে নিজৰ শীতল অত্যাধুনিক লেজাৰ মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰিছে।
  আদালাই টুইট কৰিছিল:
  তোমাৰ ভাগ্য ভাৰসাম্যত,
  দানৱে আমাক আক্ৰমণ কৰি আছে!
  কিন্তু ভগৱানক ধন্যবাদ মোৰ বন্ধু আছে
  কিন্তু ভগৱানক ধন্যবাদ মোৰ বন্ধু আছে!
  আৰু তেওঁলোকে এনে আঘাত কৰিব,
  যেতিয়ালৈকে বেছি দেৰি নহয়!
  আৰু তেতিয়াই সন্মুখত খোজ কাঢ়ি থকা তিনিটা টাইৰানোছৰে হঠাতে ঘূৰি আহি ইজনে সিজনক আক্ৰমণ কৰিলে। আৰু সিহঁতে নখেৰে শক্তিশালী, ধূসৰ, বাদামী দাগযুক্ত ছালখন ফালিবলৈ ধৰিলে। চক্ৰবোৰ দানৱবোৰৰ পৰা উৰি গৈ ফিট হৈ থ্ৰেছ কৰিবলৈ ধৰিলে। আন টাইৰানোছৰবোৰে তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে হাৰ মানিলে, হাড় ভাঙি পৰাজিত এলিয়েনৰ মাংস পিহিলে।
  আদালাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ভয়ংকৰ কথা!
  ৰঙা চুলিৰে এজন যোদ্ধা ল"ৰাই গাইছিল:
  - যুদ্ধই জীৱন ভয়ংকৰ কৰি তোলে,
  আৰু মৃত্যু যোগ্য আৰু সুন্দৰ!
  ইয়াত আকৌ এডিকে ৰুবিক কিউবত কিবা এটা ঘূৰাই দিলে ৷ আৰু আকৌ আন টাইৰানোছৰবোৰে ইজনে সিজনক লৰালৰিকৈ গৈ কামুৰিলে। একে সময়তে তেওঁলোকে বাইকবোৰ পেলাই দিলে। তেওঁলোকে উত্তৰত গুলী চলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু তেওঁলোকৰ জুই এনে দানৱৰ বিৰুদ্ধে বৰ ফলপ্ৰসূ নাছিল।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আনন্দত গাইছিল:
  অসাৰ শত্ৰুৱে বিশ্বাস কৰে
  কি আমাক সাহসী ভাঙিব পাৰে...
  যিজন সাহসী তেওঁ যুদ্ধত আক্ৰমণ কৰে -
  আমি আমাৰ শত্ৰুক ক্ৰোধেৰে মাৰিম!
  কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত চক্ৰৰ শত্ৰুৱে নিঃশেষ কৰি ইজনে সিজনক গুলীচালনা কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকক টাইৰানোছৰে চেপি ধৰিলে। আৰু এনে এক বিশৃংখলতাৰ সৃষ্টি হ"ল। আৰু ডাইনোছৰৰ তেজ সেউজীয়া আৰু নীলা আছিল, আৰু চক্ৰৰ তেজ কমলা ৰঙৰ আছিল। তাৰে এজনৰ হেলমেট হেৰাই যায়। আৰু এটা অতি ঘৃণনীয় মুখ দেখা গ"ল, যদিও অস্পষ্টভাৱে মানুহৰ মুখৰ কথা মনত পেলাই দিলে। কিন্তু টেটু আৰু ক্ৰিপি জীৱৰ সৈতে।
  আদালাই চিঞৰি উঠিল:
  - হয়, এই জীৱবোৰ বৰ ভাল লগা নহয়, আৰু ইমান ডাঙৰ হৈছে!
  এডিকে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  "আশাকৰোঁ মই কেতিয়াও প্ৰাপ্তবয়স্ক নহ"ম, বুঢ়া মানুহ হোৱাটোও কম!" আমাৰ দলটোৱে ডাঙৰ নহ"বলৈ এটা উপায় আছে, অন্ততঃ শৰীৰত!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কোৰাছত গাইছিল:
  প্ৰাপ্তবয়স্কসকল অৱশ্যে মূৰ্খ
  দাড়ি বাঢ়িব নালাগে...
  আমি ল"ৰা-ছোৱালীৰ চুলি কটাৰ সামৰ্থ্য নাই,
  অমৰ হোৱাটো চিৰন্তন পুৰস্কাৰ!
  এতিয়া দুৰ্গৰ আৰ্টিলাৰীয়ে নিজৰ সৈন্যক আঘাত কৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু বিশাল ক্ৰোধেৰে সেই কামটো কৰিলে।
  হঠাতে দেৱালত গধুৰ বন্দুক দেখা গ"ল আৰু ক্ষুদ্ৰ পাৰমাণৱিক বোমাৰ দৰে বিস্ফোৰণ ঘটা উপহাৰবোৰ বাহিৰলৈ পেলাবলৈ ধৰিলে, আনকি বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ ভেঁকুৰবোৰো ওপৰলৈ উঠি আহিল!
  আদালাই এলাৰ্ম লৈ গাইছিল:
  পাৰমাণৱিক যুদ্ধ, পাৰমাণৱিক যুদ্ধ,
  তুমি গেহেন্নাৰ শক্তি, ইমান ভয়ংকৰ,
  বিশ্বাস কৰক, মানুহৰ প্ৰয়োজন নাই!
  এডিকে মাত দিলে;তেওঁৰ ফেশ্বনেবল, পাতল, অলপ সোণালী ৰঙৰ চুলি কটা আছিল। এজন অতি মিঠা ল"ৰা যিয়ে নিজৰ ধুনীয়া, ফেৰেস্তাৰ দৰে মুখখনেৰে বিজ্ঞাপনত অভিনয় কৰিব পাৰিছিল। বাইদেউ, তেওঁক আন পৰিস্থিতি আৰু দুঃসাহসিক অভিযানত চিত্ৰগ্ৰহণ কৰা হৈছিল।
  আৰু চাৰিওফালে ধোঁৱা ওলাইছিল আৰু ধোঁৱাৰ ধাৰাবোৰ ওপৰলৈ উঠি আহিছিল।
  যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে এডিকক সুধিলে:
  - আমি এই দুৰ্গটো কেনেকৈ লৈ যাম? মনে মনে, নে কি?
  ল"ৰা জিনিয়াছে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! বৰঞ্চ ইয়াৰ বিপৰীতে শব্দৰ সৈতে!
  গালত ঈগল এটা গুজি উলিয়াই থকা এজন যোদ্ধা ল"ৰা আচৰিত হ"ল:
  - কি শব্দ? হয়তো আল্ট্ৰাছাউণ্ড?
  এডিক আপত্তি কৰিছিল:
  - নহয়! আমি হাইপাৰছাউণ্ড ব্যৱহাৰ কৰিম! এইটো মই ভাবো আপোনালোকে ভাল পাব।
  ডেকা যোদ্ধাসকলে হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  বাইকখন তিয়াই থওক , ৷
  আৰু ভূতক হত্যা কৰক...
  বাদামবোৰ টানকৈ টান কৰি লওক
  আৰু কুকুৰটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে!
  কিন্তু তাৰ পিছত দুৰ্গৰ দুৱাৰবোৰ আকৌ খোল খালে, অগণনবাৰৰ বাবে। আৰু সিহঁতৰ পৰা ওলাই আহিল এটা যান্ত্ৰিক ব'য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰ, বিশাল আকাৰৰ। আৰু ইয়াৰ মুখ শুক্ৰাণু তিমিতকৈ ডাঙৰ। আৰু দাঁতবোৰ বিশাল ড্ৰিলৰ দৰে ঘূৰি থাকে আৰু গুঞ্জৰিত হয়, আৰু বতাহত জিলিকি উঠে।
  এয়া চাইবাৰনেটিক্সৰ আন এক দানৱ।
  আদালাই জিভাৰে ৰঙা ওঁঠ দুটা চেলেকি লক্ষ্য কৰিলে:
  - মই এইটো আশা কৰা নাছিলো, কি আচৰিত!
  যোদ্ধা শিশুসকলে আনন্দিত হৈছিল আৰু আনকি উৎসাহেৰে গাইছিল:
  পৰিস্থিতি কেনেকুৱা হৈছে আপুনি কল্পনা কৰিব পাৰেনে?
  সত্য হ'ব পৰা সকলো কথা আমাৰ আগতীয়াকৈ জানে...
  আৰু কিয় তেন্তে সন্দেহ, চিন্তা,
  পৃথিৱীৰ সকলো কামৰ সময়সূচী!
  আৰু আমি ধুমুহাবোৰক অৱজ্ঞা কৰোঁ,
  কি আৰু কিয়ৰ পৰা...
  আচৰিত নোহোৱাকৈ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক,
  কাৰো বাবে অসম্ভৱ!
  শুভকামনা, দুৰ্ভাগ্য।
  দ্ৰুতগতিত জপিয়াই যাওঁ - ওপৰলৈ তললৈ!
  কেৱল এইদৰে, আৰু অন্যথা নহয়,
  কেৱল এইদৰে, আৰু অন্যথা নহয়,
  চমক জীয়াই থাকক!
  আচৰিত, আচৰিত!
  চমক জীয়াই থাকক!
  আচৰিত, আচৰিত
  চমক জীয়াই থাকক!
  
  উদাৰ দানৱৰ বিৰুদ্ধে নিঞ্জা ছোৱালী
  ANNOTATION
  দানৱ আৰু আটাইতকৈ বিপজ্জনক মহাকাশ সৈনিক, আৰু অন্যান্য বিৰোধীৰ বিৰুদ্ধে এটা মহৎ চাৰিজনী নিঞ্জা ছোৱালী আৰু একেলগে মিউটেণ্টৰ দুঃসাহসিক অভিযান।
  . অধ্যায় নং ১
  বিশেষকৈ তেওঁলোকে দানৱ জেনাৰছ আৰু তেওঁৰ যুঁজাৰু মিউটেণ্টৰ যুটিৰ সৈতে যুঁজিবলৈ সিদ্ধান্ত লয়।
  তেওঁলোকে আচলতে মহাকৰ্ষণীয় পাম্প কৰা লেজাৰ অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰি এখন সম্পূৰ্ণ চহৰ জ্বলাই দিয়াৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল।
  বাৰু, এইটোও এটা আকৰ্ষণীয় দুঃসাহসিক অভিযান। তদুপৰি দানৱ জেনাৰছেও শূন্য মাত্ৰাৰ পৰা তীখাৰ সৈনিক মাতিছিল।
  এলিজাবেথে জপিয়াই উঠি নিজৰ উদং গোৰোহাটো তীখাৰ সৈনিকজনৰ পেটত খুন্দা মাৰিলে। আঘাতে লোহাটো জোকাৰি গ"ল।
  ব্ৰুটটোৱে কুঁজা হৈ পৰিল, কিন্তু লগে লগে পোনে পোনে উঠি হাঁহিলে:
  - তুচ্ছ, পাৰ্থিৱ নাৰী!
  এলিনাই নিজৰ শ্বিনটো সমকক্ষৰ গ্ৰাইণ্ডত লৰচৰ কৰিলে। কিন্তু কঠিন, মিশ্ৰিত ধাতুৰ সন্মুখীন হ"লোঁ যিটো বাজি উঠিল। আৰু তাই আনকি অলপ কষ্টও অনুভৱ কৰিছিল।
  ৰঙা চুলিৰ ৰাণীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এইজন ষ্টীলৰ বল লৈ মানুহ!
  কেথেৰিনেও খালী ভৰিৰে সাজসজ্জিত দানৱটোৰ মূৰত লাথি মাৰিলে। আৰু তাই নমাই আনিব নোৱাৰিলে, তাই উৰি গ"ল, চিঞৰি উঠিল:
  - মানুহ শিলতকৈ কঠিন!
  ইউফ্ৰ"চিনেও তীখাৰ যোদ্ধাজনক লৰচৰ কৰিছিল, এইবাৰ ঝাড়ু দিছিল। ক্ৰেচ হৈ ব্ৰুটটো ভাঙি পৰিল, কিন্তু তাৰ পিছত লগে লগে জপিয়াই উঠিল। আৰু নতুন, উন্মাদ, হাৰিকেন শক্তিৰে যুদ্ধ চলি থাকিল।
  ছোৱালীজনীয়ে লৈ গাইছিল:
  - হয়, আমি যুঁজিব জানো,
  কিন্তু আমি নিবিচাৰো যে আকৌ এনেকুৱা হওক...
  ছোৱালীবোৰ যুদ্ধত পৰিল,
  আৰু তেওঁলোকে ৰুটটো ভৰাই পেলালে!
  এলিজাবেথে নিপুণভাৱে জপিয়াই গুচি গ"ল আৰু তীখাৰ যোদ্ধা দুজনৰ মূৰৰ সংঘৰ্ষ হ"ল, ইমানেই যে সকলো দিশতে স্ফুলিংগ উৰি গ"ল।
  নীলা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ধাতুও বিদ্যুতৰ সংস্পৰ্শলৈ আহিব পাৰে।
  আৰু তাই সেইটো লৈ সোঁহাতেৰে ডেগাৰটো তাঁৰবোৰত নিক্ষেপ কৰিলে... এলিনাইও একেদৰেই কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত বৈদ্যুতিক বৰ্তনীবোৰ তীখাৰ যোদ্ধাবোৰৰ ওপৰত পৰিল আৰু তেওঁলোকৰ মাজেৰে এটা আক্ৰমণাত্মক, শ্বক ডিচাৰ্জে সোমাই গ"ল। আৰু তীখাৰ দানৱবোৰ ৰঙা গৰমকৈ জিলিকিবলৈ ধৰিলে।
  তাৰ পাছত ফাটৰ মাজেৰে গৈ ধূলিৰ দৰে নিথৰ হৈ পৰিল।
  কেথেৰিনে তাঁৰবোৰত বুমেৰাং দলিয়াই লক্ষ্য কৰিলে। কাৰণ সিহঁতে পতন আৰু দানৱ ভাজি:
  - আমি বিপজ্জনক যোদ্ধাক অক্ষম কৰিম!
  ইউফ্ৰ'চিন কুইড:
  - মহাকাশ যুদ্ধত অসাধাৰণ কৃতিত্বৰ বাবে!
  আৰু শত্ৰুৰ ওপৰতো নিজৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিব।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে তীখাৰ যোদ্ধাসকল শেষ হৈ গ"ল। আৰু যোদ্ধাসকলে পুনৰ পৃথিৱীখনক ৰক্ষা কৰে।
  ইতিমধ্যে মূল শত্ৰুৱে পৃথিৱীৰ পৰা আৰু অন্যান্য গ্ৰহৰ পৰা গ্ৰেভিটন শোষণ কৰি কাম কৰা বিশেষ জেনেৰেটৰেৰে মাৰাত্মক বেটাৰী নিক্ষেপ কৰাৰ বাবে সাজু হৈছিল।
  আৰু কিলাৰ ডিচচাৰ্জ কেনেকৈ অন হ"ব। আৰু বায়ুমণ্ডল দোল খাবলৈ ধৰিলে, আৰু বতাহ বহুত বেছি গৰম হৈ পৰিল। আৰু যেন তাৰ মাজেৰে ফাট মেলিছে, উজ্জ্বল পোহৰেৰে ভৰি আছে।
  এলিজাবেথে cooed:
  - এনেকৈয়ে! যুঁজ দিওঁ ল'ৰাবোৰ!
  তাইৰ সন্মুখত এটা ডাঙৰ মিউটেণ্ট দেখা গ"ল, গৰিলাৰ দৰে দেখাত, মুখখন দাঁতযুক্ত। সি ছোৱালীজনীৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ ক"লে, আৰু অতি সোনকালে আৰু নিপুণভাৱে। এলিজাবেথে তাইক ট্ৰিপ কৰি পিছলৈ জপিয়াই পৰিল। আৰু গৰিলাটো ভাঙি পৰিল, উপৰিভাগত বিয়পি পৰিল।
  নীলা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে থু পেলালে, আৰু তাইৰ মিউটেণ্ট লালাটোৱে উঠি অহা গৰিলাটোক আকৌ তললৈ পৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। আৰু ইয়াৰ উপৰিও তেওঁৰ মূৰটো মাত্ৰ আৱৰ্জনা পেলনীয়া টেমাটোত শেষ হৈ গ"ল ৷
  আন এটা মিউটেণ্ট জন্তু, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, মানুহ আৰু জন্তুৰ মিশ্ৰণ, পহুৰ মূৰ আছিল। আৰু তেওঁ এলিনাক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে পিঠিত পৰি দানৱটোক নিজৰ ওপৰত পেলাই দিলে। তেওঁ উৰি গৈ লেম্পপোষ্টত খুন্দা মাৰিলে। আৰু মাৰপিট কৰা কুকুৰৰ দৰে হাউলি উঠিল।
  ইউফ্ৰ"চিনে মিউটেণ্ট পহুটোৰ মূৰত ইটাৰে আঘাত কৰিলে। ই বিভাজিত হ"ল।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ইটা, ইটা! তুমি
  পহুৰ হাউলি নহয় - মুখ বন্ধ হোৱা ভাল!
  মিউটেণ্ট গৰিলাটোৱে থিয় হ"বলৈ চেষ্টা কৰাৰ লগে লগে কেথেৰিনে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে। তাই তাৰ ভৰি দুখনৰ মাজত লৰচৰ কৰিলে, সি জপিয়াই পৰিল। আৰু তাৰ পিছত তাই প্ৰতিপক্ষক ওলোটাকৈ ঘূৰাই দিলে।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে এলিজাবেথৰ সৈতে মিলি মিউটেণ্ট জন্তুটোৰ গোৰোহাত ডেগাৰেৰে টিকটিকিয়াই দিলে।
  আৰু জন্তুটোৱে হাঁহি হাঁহি হাঁহিব। আৰু ইয়াক আক্ষৰিক অৰ্থত আৱৰ্জনা পেলনীয়া টেমাটোৰ ভিতৰত চিমেণ্টেৰে বন্ধা কৰা হৈছিল ৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে পহুটোৰ ডিঙিৰ স্ক্ৰাফত ধৰি গৰিলাটোৰ ফালে দলিয়াই দিলে। আকৌ সিহঁতে সংঘৰ্ষ কৰি ওলোটা হৈ পৰিল। চাৰিওগৰাকী সুন্দৰীয়ে খালী গোৰোহা যোগ কৰিলে। আৰু দুটামান মিউটেণ্টে তীব্ৰ বেগত ৰোল কৰি নদীত ফ্লপ কৰিলে।
  এলিনাই গাইছিল:
  - মই তোমাৰ কপালত খুন্দা মাৰিলেই তললৈ যাবা!
  আৰু ছোৱালীবোৰে লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু ইয়াত তেওঁ, মূল খলনায়ক শ্বেড্ৰি। হাতত এটা গধুৰ ব্লাষ্টাৰ। আৰু ইয়াৰ পৰা, যেন শক্তিৰ প্ৰবাহে বিস্ফোৰণ ঘটাইছে। তদুপৰি শ্বেড্ৰি নিজেই সাজসজ্জিত কৱচৰ লগতে মুখা আৰু কৱচ পিন্ধিছে।
  ছোৱালীবোৰে জপিয়াই ডজ কৰি , হত্যাকাৰী ৰশ্মিবোৰ ডজ কৰে। আৰু সিহঁতৰ উদং, ঘূৰণীয়া, গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহাবোৰ ইমানেই জিলিকি উঠে।
  এলিজাবেথে শত্ৰুৰ ওপৰত বুমেৰাং নিক্ষেপ কৰিলে। তাৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। কিন্তু অস্ত্ৰটো কাষলৈ গৈ ট্ৰেফিক লাইটত খুন্দা মাৰে। খুঁটাটো কাটি পেলোৱা হ"ল, আৰু পথৰ যাতায়ত দেখুওৱা তিনি চকুৰ যন্ত্ৰটোৱে হেলমেটেৰে ঢাকি থোৱা জেনাৰাছৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে।
  শত্ৰুৱে স্তম্ভিত হোৱা দেখি এলিনাই পেচোৱা ৰছীডাল লাছ"ত পেলাই দিলে আৰু ব্লাষ্টাৰটো ধৰিলে। তাই জোৰেৰে টানি পাখিৰ পৰা ফালি পেলালে।
  ইয়াৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - ছোৱালীৰ পাখিৰ পৰা,
  নিষ্ঠুৰ পাখি...
  এৰি যোৱাটো অসম্ভৱ, বিশ্বাস কৰক,
  নিকেলত খুন্দা মাৰিব
  নিকেলত আঘাত কৰক!
  মানুহ এজনক বিচনাত শুৱাই দিয়াটো কঠিন নহয়!
  উদাৰজনক নিৰস্ত্ৰ কৰা হ"ল। নিঞ্জা ছোৱালীকেইজনীয়ে লৈ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত নিজৰ চতুৰ্থ দলটোৰ সৈতে অপৰাধীজনক তললৈ নমাই আনিলে। ইয়াৰ পিছত আমি জেনেৰেটৰৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিলোঁ। এলিজাবেথে কাৰেণ্টে তাইক খুন্দা মাৰিলেই বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আৰু মিউটেণ্ট ছোৱালীজনীয়ে পিছলৈ জপিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - নিঞ্জা মেয়েরা গৌৰৱ,
  যুদ্ধ নায়কসকলৰ মহিমা!
  এলিনাই জেনেৰেটৰটোলৈ ৰেঞ্চ এটা দলিয়াই দিলে, দালিৰ পৰা তুলি লৈ। ই উৰি গৈ খুন্দা মাৰি শ্বৰ্ট চাৰ্কিটৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - সমস্যাটো মই সহজতে নহয়, অতি সহজভাৱে সমাধান কৰো!
  বায়ুৰ উষ্ণতা আৰু ইমান গৰম নাছিল। ইফালে ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ খেলিবলৈ ধৰিলে।
  ইয়াত আন এটা মিছন আছে। ৰবট দানৱৰ সন্মুখত দেখা দিছে গুৰুতৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী। আৰু এই দানৱটো অতি বিপদজনক। তেওঁ জেট যুঁজাৰু বিমানৰ ছবিখন লৈছিল, আৰু আহকচোন লেজাৰ ৰশ্মিৰ সহায়ত ডাঙৰ, ভাৰ্চুৱেল চহৰবোৰৰ এখনত খুন্দা মাৰি আকাশচুম্বী ঘৰবোৰ ভাঙি পেলাওঁ।
  ইয়াত শক্তিৰ প্ৰবাহে এটা বৃহৎ, বহুমহলীয়া অট্টালিকা ধ্বংস কৰে, কংক্ৰিট আৰু ধাতু দুয়োটাকে ভাঙি পেলায়।
  এলিনাই এই কথাটো প্ৰশংসাৰে চাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিমান শক্তি আছে তাৰ !
  এলিজাবেথে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - এতিয়া আমি নিজেই তেওঁৰ বিৰুদ্ধে কিবা এটা অৰ্জন কৰিব লাগিব!
  কেথেৰিনে খিকিন্দালি কৰি পাতল বতাহৰ পৰা এটা অতি গুৰুতৰ সামৰিক অস্ত্ৰ উলিয়াই আনিলে:
  - এইটো এটা হাইপাৰলেজাৰ মেচিন! কোৱাৰ্ক সংযোজনৰ শক্তি ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুক আঘাত কৰক!
  ইউফ্ৰ"চিনে মাত দিলে:
  - এইটো ঠিকেই কৈছে! আহকচোন, শত্ৰুক লৈ মাৰপিট কৰোঁ!
  এলিজাবেথে মাত দিলে, আৰু তাইৰ হাতত এটা অতি শীতল অত্যাধুনিক বন্দুক দেখা গ"ল। মিউটেণ্ট ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এইটো এটা বিম কামান, হাইপাৰনিউক্লিয়াৰ পাম্পিংৰ সৈতে!
  বাকী দুগৰাকী ছোৱালীয়েও ট্ৰাংক লাভ কৰিছিল। আৰু যেতিয়া তেওঁলোকে চহৰখন ধ্বংস কৰা ৰবটটো ল"ব, তেতিয়া তেওঁলোকে আপোনাক মাৰপিট কৰিব৷
  তেওঁলোকে অৱশ্যেই কৰিলে। কিন্তু অভাৱনীয় কিবা এটা ঘটিল। যুদ্ধ বিকিৰণে ৰবটটোত খুন্দা মাৰিলে, কিন্তু লগে লগে ইয়াৰ প্ৰতিফলন ঘটিছিল কিছুমান অতি শক্তিশালী সুৰক্ষামূলক বাধাৰ দ্বাৰা।
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজকে তীব্ৰ উত্তাপত আৱৰি ধৰা অনুভৱ কৰিলে।
  এলিনাই গাইছিল:
  - এইটোৱেই হৈছে সুৰক্ষা যি আহিছে,
  পৰজীৱীক কেনেকৈ পৰাস্ত কৰিব?!
  এলিজাবেথে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই ভাবো এই ৰবটে নিজকে কেনেকৈ ৰক্ষা কৰে মই জানো। এই ক্ষেত্ৰত এইটো এটা ডেৰ-মাত্ৰিক মাত্ৰা যিটো ইমান সহজে ভেদ কৰিব নোৱাৰি!
  একাটেৰিনাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমি যদি থাৰ্মোপ্ৰিয়ন- পাম্প কৰা হাইপাৰব্লাষ্টাৰ ব্যৱহাৰ কৰো তেন্তে কি হ'ব ?
  ইউফ্ৰ"চিনে মাত দিলে:
  - মাৰাত্মক শক্তি থাকিব!
  এলিজাবেথে আপত্তি কৰিছিল:
  - নহয়! ইয়াত সহজে শক্তি যোগ কৰিব নোৱাৰি। এই জোখৰ মূল কথাটো হ"ল শক্তি আৰু কণিকাৰ সকলো প্ৰবাহ একে দিশতে যায়!
  এটা হাইপাৰলেজাৰ ৰশ্মিয়ে তেওঁলোকক আঘাত কৰিলে । ছোৱালীকেইজনীয়ে কাষলৈ জপিয়াই যাবলৈ কষ্টেৰে সময় পালে। আনকি তেওঁলোকে খালী ভৰিৰে অনুভৱ কৰিছিল, গোৰোহাৰ এটা ৰূপৱতী বক্ৰতাও আছিল।
  চাৰিওজনৰে উদং, কেলাছ তলুৱাত হাইপাৰফাইয়াৰে লগে লগে চেলেকি পেলালে ।
  আনকি ছোৱালীকেইজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি চিঞৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মহিমামণ্ডিত মোৰ পবিত্ৰ দেশ,
  বিজয়ৰ শিখাত ধুমুহাৰ এক ধুমুহা...
  গোটেই পৃথিৱীত এনেকুৱা একমাত্ৰ তুমিয়েই,
  আৰু পৃথিৱীত তোমাতকৈ মূল্যৱান কোনো নাই!
  ইয়াৰ পিছত সুন্দৰীসকলে তাক লৈ গোটেই খঙেৰে ৰবটটোৰ ওপৰত থু পেলালে। আৰু মিউটেণ্ট ছোৱালীৰ লালা এটা বিষাক্ত আল্ট্ৰা-এচিড ৷ তাই লৰালৰিকৈ গৈ পথাৰখন ভাঙি যাব। আৰু যুদ্ধৰ ৰবটটোৱে চাৰিটা গুৰুতৰ আঘাত লাভ কৰে। তেওঁৰ কৱচবোৰ খাই পেলোৱা হৈছিল, ধোঁৱা ওলোৱা আকৰ্ষণীয় ডেণ্ট গঠন হৈছিল।
  আৰু যুদ্ধ বাহনখনৰ গতি কমিবলৈ ধৰিলে।
  এলিনাই উপহাস কৰি গাইছিল:
  কোলাহলপূৰ্ণভাৱে পৃথিৱীখন ওচৰ চাপি আহিছে।
  মোৰ ফ'টন ষ্টিয়াৰিং হুইলৰ কথা নুশুনে...
  মই দৃষ্টিৰ ওপৰত কুঁজা হৈ যাওঁ,
  আৰু ক্ষেপণাস্ত্ৰ লক্ষ্যৰ ফালে লৰালৰিকৈ যায়...
  আমি শূন্যৰ পৰা যুঁজ আৰম্ভ নকৰো!
  হাইপাৰপ্লাজমিক ব্লটৰ সহায়ত ছোৱালীকেইজনীক আঘাত কৰিলে । তাই কম্বেট গানৰ পৰা উৰি ওলাই আহি মিউটেণ্ট ছোৱালীবোৰৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  এলিজাবেথে নিজৰ স্তনৰ ৰঙা নিপলবোৰ লৈ উন্মোচন কৰিলে। তাইৰ সতীৰ্থসকলেও অনুসৰণ কৰিলে।
  ৰঙা হাৰ্পিয়ে গাইছিল:
  ৰাছিয়া হৈছে স্তনৰে সৈতে এখন গ্ল"ব,
  তাই ঢাকি ৰাখিলে আৰু মানুহবোৰক বিপদৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে...
  কিন্তু নৰক নিজৰ ৰঙা লেতেৰাবোৰ লৈ উঠিছে,
  আমাৰ জয়ৰ গৰ্জনত কোনোবাই বিৰক্ত হৈছিল!
  আৰু যোদ্ধাসকলে নিপলৰ পৰা হাইপাৰছ"নিক ঢৌ লৈ সমকালীনভাৱে এৰি দিলে, অতি পকা ষ্ট্ৰবেৰীৰ ৰং।
  চুনামীৰ দৰে উৰি গৈছিল। আৰু হাইপাৰপ্লাজমিক ব্লবটোত খুন্দা মাৰিলে । তাই থেতেলিয়াই পেলোৱা আঘাত পাই কম্পন কৰি বিপৰীত দিশলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। ইয়াৰ পিছত তাই ইতিমধ্যে জ্বলি ধোঁৱা ওলোৱা ৰবটটো লৈ ঢাকি দিলে। আৰু তেনেকৈয়ে যান্ত্ৰিক দানৱটো অগ্নিময় জালত আবদ্ধ হৈ মমবাতিৰ দৰে জ্বলিবলৈ ধৰিলে।
  এলিজাবেথে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  ছোৱালীয়ে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত শাসন কৰিব
  যদিও আকাশৰ পৰা napalm বৰষুণ হৈ আছে...
  পিতৃভূমিৰ সেৱা কৰাটো আমাৰ অপৰিৱৰ্তিত কৰ্তব্য,
  পবিত্ৰ জুই মোৰ হৃদয়ত জ্বলি উঠিল!
  আৰু যোদ্ধাসকলে পুনৰ ৰুবি নিপলৰ পৰা লৈ বিজুলীৰে কোবাব।
  এইবোৰ সঁচাকৈয়ে লিখিত সৌন্দৰ্য্য। আৰু তেওঁলোকৰ শৰীৰ ইমানেই পেশীবহুল, শক্তিশালী, ভাস্কৰ্য্যময়, শক্তিশালী।
  অৱশেষত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল হত্যাকাৰী ৰবটটো মহাকাশৰ ধূলিত। আৰু ইমান ভয়ংকৰ সৌন্দৰ্য্যৰ স্তনৰ পৰা সঁচাকৈয়ে মাৰাত্মক প্ৰভাৱ বুলি ওলাই পৰিল।
  এলিনাই গাইছিল:
  আমি সমগ্ৰ পৃথিৱীলৈ পোহৰ আনিম, বিশ্বাস কৰক,
  আমি মৰি গ্ৰহটোক ৰক্ষা কৰোঁ আহক...
  যদিও ভাগ্য ভয়াবহ, অশুভ মৃত্যু আহিছে,
  অথলে মৰি নাযাবা, কাৰণ আমাৰ মাতৃভূমি জীয়াই আছে!
  এলিজাবেথে আপত্তি কৰিছিল:
  - নাই, জীয়াই থাকি জয়ী হোৱাটোৱেই ভাল!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে সাধাৰণতে নিজৰ যথেষ্ট যুঁজৰ স্তৰ দেখুৱাইছিল। কিন্তু তেতিয়া আকৌ উদাৰজন আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এইজন পাম্প কৰা, পেশীবহুল মানুহ, মাস্ক আৰু কৱচ পিন্ধা, এই ক্ষেত্ৰত আন দুজন সংগীৰ সৈতে মিলি তেওঁ এনে এটা অস্ত্ৰ লৈ ফুৰিছিল যিয়ে শিলৰ যুদ্ধৰ জাৰণৰ সৃষ্টি কৰিছিল। আৰু তাৰে ঘৰবোৰত খুন্দা মাৰিলে। বালিৰ দৰে ঢিলা হৈ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। আৰু সেইবোৰত বাস কৰা ধুনীয়া ছোৱালীবোৰ যুদ্ধৰ পৰা পলাই গ"ল।
  একাটেৰিনাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ধ্বংস এক আবেগ,
  বেয়া শক্তি কুঁজা শাসন...
  যিজনে আনৰ তেজ উদাৰতাৰে পান কৰে,
  মৰম দি ট্ৰাম্প কাৰ্ডখন পেলাই দিওঁ আহক!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে লৈ গ"ল আৰু লগে লগে, হুইচেল বজোৱাৰ লগে লগে। আৰু ছাদৰ পৰা কেইবাটাও ওজনী শগুন উৰি গ"ল। মিউটেণ্টবোৰৰ মূৰত পৰিল - মানুহ আৰু বনৰীয়া গাহৰি আৰু আন এটা স্পষ্ট গঁড়ৰ মিশ্ৰণ। আৰু শগুনবোৰৰ ঠোঁটত গধুৰ গুটিৰে মূৰৰ খুলি ভৰি পৰিছিল, যাৰ ফলত সিহঁত নোক আউট হৈ পৰিছিল।
  আৰু আন এটা ঠোঁটে Generous ৰ ভৰি দুখনৰ মাজত গ্ৰাইণ্ডত খুন্দা মাৰিব।
  আৰু তেওঁ জপিয়াই উঠি পাতল মাতেৰে গান গাইব।
  মঞ্চত জপিয়াই আছো, মঞ্চত জপিয়াই আছো
  মই হৰিমত নপুংসক হৈ যাম!
  মই হৰিমত নপুংসক হৈ যাম!
  আৰু মাতটো ইমান পাতল হৈ পৰিল, সৰু ল"ৰা এটাৰ দৰে।
  আৰু কামানটো নিজেই আৰু ওপৰলৈ জপিয়াই ওলোটা হৈ গ"ল। এলিজাবেথে জপিয়াই পৰিল। তাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ধৰি দ্ৰুত গতিৰে পুনৰ নিৰ্দেশিত কৰিলে ।
  আৰু ধ্বংস হোৱা ঘৰবোৰ পুনৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ ধৰিলে। হত্যাকাৰী ৰবটে জ্বলাই দিয়াবোৰকে ধৰি।
  এলিনা আৰু একাটেৰিনাই জপিয়াই পৰিল মিউটেণ্ট দানৱবোৰৰ ওচৰলৈ যিবোৰ জ্ঞান হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে পিঠিত পৰি দুয়োটা দানৱকে শক্তিশালী ভৰিৰে ওপৰলৈ ঠেলি দিলে।
  সিহঁতে উৰি আহি নিজৰ লুটপাতত ওলোটা হৈ পৰিল। আৰু তেওঁলোকৰ মূৰবোৰ বিভিন্ন চিগাৰেটৰ টুকুৰাৰে আৱৰ্জনা পেলনীয়া টেমাত শেষ হৈ গ"ল ।
  আৰু কেনেকৈ লৈছিল আৰু বিষত হাউলি উঠিছিল।
  এলিনাই দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - হিমালয়লৈ যাওঁ,
  মোক সম্পূৰ্ণৰূপে যাবলৈ দিয়ক...
  নহ"লে মই হাউলিম, নহ"লে মই ভুকুৱাম,
  নহলে মই কাৰোবাক খাম!
  আৱৰ্জনা পেলনীয়া টেমাত আবদ্ধ হৈ থকা মিউটেণ্টটোৰ গুটিটোত থু পেলালে ৷ নিষ্ঠুৰ, জ্বলন্ত অতি বিষাক্ত ৰসৰ স্ৰাৱ পাই তেওঁ জপিয়াই উঠিব , গুটিয়াই গুটিয়াই গৰ্জন কৰিব আৰু হিচকি উঠিব, বনৰীয়া হাউলি এটাৰ সৈতে।
  এফ্ৰ"চিনিয়া আৰু একাটেৰিনাই শত্ৰুক খালী ভৰিৰে লাথি মাৰি শত্ৰুক এটা স্থানলৈ নৰকীয় উৰণত পঠিয়াই দিলে।
  সি অগাইডেড ৰকেটৰ দৰে লৰালৰিকৈ গুচি যাব। আৰু তেওঁ জেনাৰাছক আঘাত কৰিব, পিছৰজনৰ খোলাটো চেপি ধৰিব।
  আৰু তেতিয়াই গঁড় মানুহজন তালৈ উৰি গ"ল, মালিকৰ লগত খুন্দা মাৰি।
  এলিনাই লৈ আনন্দত গান গাইছিল:
  - সামান্য গাঁৱৰ পৰা আহিলেও,
  য'ত আমাক Ilyich অনুসৰি জীয়াই থাকিবলৈ শিকাইছিল...
  মই অসুবিধামুক্ত পোৱালি হ"ব নিবিচাৰো,
  আৰু মোৰ গাখীৰৰ গৰু হ"বলৈ মন নাই!
  আৰু চাৰিওজনী ছোৱালীয়ে সেইটো লৈ গ"ল আৰু উদং পেশীবহুল ভৰি দুখনে মালিকৰ সৈতে মিউটেণ্টবোৰক টছ কৰিবলৈ ধৰিলে, যাৰ ফলত সিহঁতক আক্ষৰিক অৰ্থত ঘূৰিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  একে সময়তে সুন্দৰীসকলে গাইছিল:
  মই তুমি হে তাই,
  গোটেই দেশ একেলগে
  একেলগে এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল
  শব্দত আমি এক লাখ মই!
  আৰু যোদ্ধাসকলে মেজৰ লীগৰ ফুটবল খেলুৱৈৰ দৰে তিনিওজন খলনায়কক লৈ পোনে পোনে এটা ডাঙৰ কংক্ৰিটৰ মিক্সাৰত মাৰি পেলালে। ইয়াৰ পিছত এলিনাই সম্পূৰ্ণ শক্তিৰে ইঞ্জিনটো অন কৰিলে।
  আৰু এই দানৱবোৰে ঘূৰিবলৈ ধৰিলে।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে, বিশেষভাৱে ডিজাইন কৰা কামানটো আকৌ হাতত লৈ ধ্বংস হোৱা অট্টালিকাবোৰ পুনৰুদ্ধাৰ কৰিলে:
  - আমরা, সদায় হিসাবে, জয়ী...
  ভয়ংকৰ যেন লগা হাঁহি এটা মাৰি এলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  কিন্তু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে,
  মই সকলো জিকিছো!
  চিকাৰীজন খেলৰ মাজলৈ পৰিণত হ"ল
  একাউণ্ট এটা খুলিব, তেন্তে অৱশ্যেই!
  প্ৰতিদ্বন্দ্বীক ভালদৰে মিহলাই ছোৱালীকেইজনীয়ে ল"লে আৰু আৰু বেছি গুৰুত্ব নিদিয়াকৈয়ে তেওঁলোকক লঞ্চ কৰা হ"ল। আৰু তাৰ পিছত এটা বিশাল কংক্ৰিটৰ ঘনক উৰি ওলাই আহিল, তললৈ প্লপ হৈ উজ্জ্বল ভাৰ্চুৱেল ৰ"দত জমা হৈ পৰিল!
  একাটেৰিনাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ পক্ষত আন এটা শ্ব'ডাউন!
  এলিনাই স্পষ্ট কৰি দিলে:
  -ভাৰ্চুৱেল শ্ব'ডাউন!
  আৰু তাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা ক্লিক কৰিলে। কিহৰ বাবে এটা অগ্নিময়, ৰামধেনুৰ দৰে বুদবুদৰ জন্ম হ"ল। সি বতাহত আৰু ওপৰলৈ উৰি গ"ল, যোৱাৰ লগে লগে বিস্তাৰিত হৈ ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে জিলিকি উঠিল। এয়া আছিল এক শিল্পকৰ্ম।
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন কল্পনাতীত আশ্চৰ্য্যৰে ভৰি আছে,
  আৰু ছোৱালীজনী, যি যুদ্ধত অতি মূল্যৱান...
  খালী ভৰিৰে দুষ্টজনৰ গ্ৰাইণ্ডত লাথি মাৰিব পাৰিমনে,
  অৱশ্যে মই নিজেই হোৱাটোৱেই বেছি পছন্দ কৰো!
  নিজেই হওক! নিজেই হওক!
  এনেকুৱা ছোৱালী, বনৰীয়া, গ্ৰুভি!
  এলিজাবেথে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - ইয়াক অব্যাহত ৰাখক!
  দানৱটোক চেপি ধৰি এলিনাই বুজিব নোৱাৰা কিবা এটা বিৰবিৰাই উঠিল।
  ইউফ্ৰ"চিনে ব্ৰাখন খুলি টানিলে, হঠাতে তাইৰ সন্মুখত পালছাৰৰ দৰে দেখা দিয়া স্ফটিক বিৰোধীজনক খুন্দা মাৰিলে। উৰি গৈ সিহঁতে চিকচিকিয়া পৃষ্ঠত পৰিল। আৰু তেওঁলোকে এটা ডাঙৰ, মাৰাত্মক আঘাত দিলে।
  নিয়ৰৰ দৰে বগা চুলিৰ ছোৱালী এজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ছোৱালীজনীয়ে বুকুৰে পৃথিৱীখন ভৰাই দিয়ে,
  আবৃত আৰু সমগ্ৰ বিশ্বক বিপদৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে...
  আমি বুজি পোৱা নাই, আপাত দৃষ্টিত ছোৱালীবোৰৰ এটা কথা আছে,
  যেতিয়া চুবুৰীয়া এজনে খেলিবলৈ অল ইন কৰিছিল!
  সোণালী চুলিৰ ছোৱালী একাটেৰিনাই সেইটো লৈ উদং গোৰোহাৰে ওপৰত লাথি মাৰিলে। জোকাৰণিৰ পৰা ওলাই অহা পাইপ এটা ফাটি গ"ল আৰু আগবাঢ়ি যোৱা শত্ৰুৰ সৈন্যসকলক আচলতে ভাপৰ ধাৰাৰে ডুব গ"ল।
  ডেণ্ডেলিয়নৰ দৰে দেখা যোৱা চুলিৰ এজনী ছোৱালীয়ে, মাত্ৰ অধিক ভলিউম, চুলিখিনি লৈ গাইছিল:
  - বাথ, বাথ, বাথ, বাথ,
  ওক এবং বার্চ ইনফিউজন...
  বাথ, বাথ, বাথ, বাথ,
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনীৰ পৰা এটা শীতল কিক!
  আৰু তাইৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ দাপোনৰ দৰে জিলিকি উঠিব। এইবোৰ টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী।
  সঁচাকৈয়ে ভাৰ্চুৱেল জীৱৰ কোনো সেনাবাহিনী তেওঁলোকৰ দৰে মানুহৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিব নোৱাৰে। আৰু চেষ্টাও নকৰিবা।
  এলিনাই হঠাতে চহৰৰ ওপৰত এটা বিশাল বৰফৰ পাহাৰ দেখিলে। আৰু ভাইকিং সাজ-পোছাক পিন্ধা কিছুমান মানুহে ওচৰতে মিলিং কৰি আছিল। মানৱতাৰ সাধাৰণ প্ৰতিনিধিতকৈ ওখ আৰু বহুত ডাঙৰ আছিল।
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - শত্ৰুৰ প্ৰতি কোনো দয়া, কোনো দয়া, কোনো দয়া,
  জানা, দুষ্ট ভাইকিং, জানা, দুষ্ট ভাইকিঙে তোমাৰ পৰা ষ্টু খাব!
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা মুদ্ৰা টছ কৰিলে। ঘূৰি ঘূৰি বতাহৰ মাজেৰে উৰি থকা কাউৰীটোত খুন্দা মাৰিলে। তদুপৰি এই ধূসৰ জীৱটোৰ আকাৰ আছিল এটা ডাঙৰ এলবাট্ৰছৰ সমান। আৰু ই তাইৰ ঠিক মুকুটত খুন্দা মাৰিলে। কাউৰীটোৱে চেতনা হেৰুৱাই উল্কাপিণ্ডৰ দৰে তললৈ লৰালৰিকৈ নামি আহিল। আৰু তাই পিছফালে ধোঁৱা ওলোৱা ঠেং এটা এৰি থৈ গ"ল।
  নীলা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - প্ৰেম পাহাৰৰ নৈৰ দৰে,
  শিলাবৃষ্টিৰ দৰে মাটিত কি পৰে...
  আৰু ইয়াক অন কৰি, বিৰোধীক বিদ্যুৎস্পৃষ্ট কৰি,
  ছোৱালীজনীয়ে মেচিনগানটো লোড কৰি আছে!
  বন্য পতনৰ সময়ত কাউৰীয়ে যুদ্ধৰ ৰবটটোক ঠোঁটেৰে আঘাত কৰে। এটা শ্বৰ্ট চাৰ্কিট হৈছে। আৰু বিশাল চাইবৰ্গটো বিস্ফোৰণ ঘটে। ইয়াৰ পিছত পাহাৰটো কঁপি উঠিল।
  আৰু বৰফ পৰিল সাহসী চাৰিজনী ছোৱালীৰ ওপৰত।
  কেথেৰিনে লক্ষ্য কৰিলে, গাই:
  তুষাৰপাত, তুষাৰপাত,
  মোৰ চুলিলৈ আঙুলিয়াই নিদিব...
  ফলাফল, ফলাফল -
  ছোৱালীবোৰ সদায় খালী ভৰিৰে!
  আৰু যোদ্ধাজনে লৈ তাইৰ সোণালী চুলিখিনি ঘূৰাই দিলে, যেন তাই টপ। আৰু লগে লগে এটা উজ্জ্বল উজ্জ্বল উদয় হ"ল আৰু অগ্নিময় ৰশ্মিৰ ধাৰাবোৰ ঢালি দিলে। আৰু বৰফৰ সলনি বৰষুণ পৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু সকলোবোৰ বৰ ধুনীয়া আছিল, আৰু ভাৰ্চুৱেল ৰ"দত টোপালবোৰ হীৰাৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল।
  এলিজাবেথে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি ব্যৱসায়ত আমাৰ প্ৰতিভা দেখুৱাব লাগে,
  এগৰাকী ছোৱালীৰ বেষ্ট ফ্ৰেণ্ড হীৰা!
  ইউফ্ৰ"চিনে খিকিন্দালি কৰিলে আৰু স্ক্যাণ্ডিনেভিয়ান যোদ্ধাসকলে নিয়ৰত গোট খাই থকা পাহাৰটোলৈ আঙুলিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - এই ল'ৰাবোৰে কিবা এটা বেয়া কামত উঠিছে!
  এলিনাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমাৰ ৰঙা নিপলৰ পৰা মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী ৰশ্মি মুকলি কৰি দিওঁ।
  আৰু ৰঙা চুলিৰ শিয়ালটোৱে মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উলিয়াই হাঁহিলে।
  এলিজাবেথে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - যাওঁ ছোৱালীবোৰ, প্ৰথমে, সৈন্য লেণ্ড কৰোঁ!
  কেথেৰিনে আনন্দৰে গাইছিল:
  - তেওঁলোকৰ হৃদয়ৰ উষ্ণতাই কেনেকৈ অৱতৰণ কৰা সৈন্যক সহায় কৰে,
  তেওঁলোকৰ হৃদয়ৰ উষ্ণতাই পেৰাট্ৰুপাৰসকলক কেনেকৈ সহায় কৰে,
  বতাহত বুৰ যোৱা সৈন্য!
  আৰু যোদ্ধাসকলে ইয়াক লৈ গ"ল, ত্বৰান্বিত কৰি আৰু সকলো শক্তিৰে, যেন তেওঁলোকে ইয়াক লৈ জপিয়াই পৰিব।
  আৰু যুঁজি থকা, আক্ৰমণাত্মক চাৰিগৰাকী সুন্দৰীয়ে পোনে পোনে যুদ্ধলৈ উৰি যাব। আৰু এইটো স্পষ্ট যে তেওঁলোক একেলগে পাহাৰ লৰচৰ কৰিবলৈ সাজু হৈছে৷
  এলিনাই আনন্দত লৈ গাইছিল:
  মই হ"ম এবছল্ট ৱৰ্ল্ড চেম্পিয়ন
  আৰু মই এটা জিলিকি থকা হাৰিকেনৰ দৰে ঝাড়ু দিম...
  কুলাৰ, এই সকলোবোৰ শ্বেক্সপীয়েৰৰ ৰচনা,
  মই মাত্ৰ প্ৰশান্ত মহাসাগৰত জপিয়াই পৰিম!
  এলিজাবেথে তুলি ল"লে, গান গাই:
  - ডেচিং খেলুৱৈ যুঁজিবলৈ আগ্ৰহী,
  সকলোৱে জয়ৰ ওপৰত আন্তৰিকতাৰে বিশ্বাস কৰে!
  ইউফ্ৰ"চিনে দাঁত উদঙাই দি আৰু ক"লে:
  - কাৰণ আমাৰ যিকোনো সাগৰ থাকিব পাৰে, সাগৰ আঁঠুলৈকে,
  কাৰণ যিকোনো পাহাৰ আমাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল!
  আৰু সেইবাবেই ছোৱালীকেইজনীয়ে আচলতে ভাৰ্চুৱেল গেম এটাত পাহাৰ বগাইছিল। ভাইকিংছক যুদ্ধ দিবলৈ তেওঁলোকে বদ্ধপৰিকৰ। মানুহৰ উচ্চতাৰ তিনিগুণ দৈত্য হ"লেও।
  এলিনা যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। তাই তৰোৱালৰে মিলটো চলাইছিল। আৰু তাই ভাইকিংৰ মূৰটো কাটি পেলালে, গান গাই:
  মূৰটো হেৰুৱাব নালাগে
  খৰখেদা নকৰিবা...
  মূৰটো হেৰুৱাব নালাগে
  যদি কামত আহে তেন্তে কি হ"ব?
  বহীত লিখি থওক,
  প্ৰতিটো পৃষ্ঠাত!
  মূৰটো হেৰুৱাব নালাগে!
  মূৰটো হেৰুৱাব নালাগে!
  সোনকালে পলাই যোৱাটোৱেই ভাল!
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে কেইবাটাও বেজী দলিয়াই দিলে। উৰি আহি ভাইকিংছৰ ওপৰত উৰি থকা শগুনবোৰত খুন্দা মাৰিলে। ডাঙৰ ডাঙৰ চিকাৰী চৰাইবোৰে নিজৰ দিশ হেৰুৱাই উৰি আহি ভাইকিং যোদ্ধাসকলৰ মূৰৰ খুলিত ঠোঁট খুন্দা মাৰিলে। তেওঁলোকে বিন্ধিলে, তেজৰ ফোয়াৰা এৰি দিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  কেথেৰিনে ওচৰৰ ভাইকিংজনৰ উদং, টেন কৰা ভৰিখনেৰে গ্ৰাইণ্ডত লাথি মাৰিলে। আঘাতৰ পৰা জপিয়াই গুটিয়াই গুটিয়াই দিলে।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - আকাশত সূৰ্যগ্ৰহণ দেখিছা,
  এই শত্রু একটি সৈন্য...
  নৰকৰ এটা চিন আহিব,
  আৰু শব্দৰ প্ৰয়োজন নাই!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে লৈ গ"ল আৰু তাইৰ মুকুতাৰ দৰে চকু দুটা জিলিকি উঠিল। এইটো সঁচাকৈয়ে চুৰি, সঁচাকৈয়ে চুৰি!
  ইউফ্ৰ"চিনে লৈ হুইচেল মাৰিলে। হুইচেলৰ পৰা দুজোপা পাইন গছ জোকাৰি গ"ল, যেন বাঁহৰ লাঠি পৰি গৈছে। আৰু গধুৰ শঙ্কুবোৰ তললৈ উৰি গ"ল। হেলমেটৰ সৈতে ভাইকিংসকলৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মই মোৰ শত্ৰুবোৰক অপচয় হ"বলৈ দিলোঁ,
  মোৰ প্ৰথম পদক্ষেপ, শেষ পদক্ষেপ!
  আৰু এতিয়া মাত্ৰ সোণৰ কৱচ পিন্ধা আটাইতকৈ ডাঙৰ, বহল কান্ধৰ ভাইকিং নেতাজনহে বাকী আছিল।
  আৰু তেওঁ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - তোমাৰ কোনো সুযোগ নাই! মোৰ হাতত থৰৰ কুঠাৰখন আছে!
  ভাইকিং ব্ৰুটে দোল খাই নিজৰ কুঠাৰৰ পৰা চুনামীৰ ঢৌ পঠালে।
  ছোৱালীকেইজনীক লাহে লাহে বৰফেৰে ঢাকি থোৱা আছিল।
  কিন্তু সিহঁত সোনকালে থিয় হ"ল।
  এলিনাই দৈত্যকায় যোদ্ধাজনে পেলোৱা ঝুৰিটো বুজি পাই ভুকুৱাইলে:
  - বাৰু, আপোনাৰ বিৰোধীক আপোনাৰ মানিবেগত সোমাই দিয়ক!
  আৰু তাই লৈ জোকাৰি দিলে।
  এলিজাবেথে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - মোৰ ল'ৰা, মোৰ কেঁচুৱা,
  এই সময়ত আপুনি শুই থকা নাই,
  আৰু কোন অজান দেশত,
  তোমাৰ চিন্তা মোৰ বিষয়ে হ"ব!
  ভাইকিং দৈত্যটোৱে আকৌ দোল খালে। আৰু সেই চেকেণ্ডতে তেওঁ স্থানৰ বিকৃতি অনুভৱ কৰিলে। আৰু তেওঁক হাঁসৰ পাখিৰ দৰে এটা শক্তিশালী ভেকুৱাম ক্লিনাৰে চুহি লৈ গ"ল।
  আৰু দৈত্যটো টোপোলাটোত চেপেটা হৈ পৰিল, পপিৰ গুটিৰ সমান হৈ পৰিল।
  এলিনাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এইটো সঁচাকৈয়ে এক ৰূপান্তৰ!
  কেথেৰিনে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  - বলপূৰ্বক চিকিৎসা হ'ব, আৰু হাস্যকৰ ৰূপান্তৰ হ'ব!
  এলিজাবেথে আতংকিত হৈ পাহাৰৰ ওপৰলৈ চাই মন্তব্য কৰিলে:
  - নিয়ৰৰ তলত লুকাই আছে বোমা এটা!
  এলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - নিউক্লিয়াৰ?
  নীলা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  -ভনীয়েকক ওপৰলৈ লৈ যোৱা - থাৰ্মোপ্ৰিয়ন !
  ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাই চকু দুটা ডাঙৰ কৰি সুধিলে:
  - আৰু আমি ইয়াক কেনেকৈ নিষ্ক্ৰিয় কৰিম?
  ইউফ্ৰ'চিনে খিকিন্দালি কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইয়াৰ বাবে আমি আমাৰ স্কাৰলেট নিপলৰ পৰা ইনফ্ৰাছাউণ্ড মুক্ত কৰিব লাগিব। আহকচোন ছোৱালীবোৰে, আমি চাৰিওজনে একেলগে এই কামটো কৰোঁ!
  আৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ ৰুবি নিপলৰ পৰা বিশাল শক্তিৰ ধাৰাবোৰ লৈ চুদিলে।
  থাৰ্মোপ্ৰিয়ান বোমাটোৱে গুণগুণাই বন্ধ হৈ গ"ল। ইয়াৰ পিছত গম্ভীৰ পদযাত্ৰা বাজিবলৈ ধৰিলে।
  এলিনাই টুইট কৰিছিল।
  - যাক বোমা বিচাৰে কপালত পাব !
  
  এজনী ছোৱালীয়ে এলভৰ সভ্যতাক ৰক্ষা কৰে
  ANNOTATION
  ধুনীয়া এলফ ছোৱালী এৰিমিয়াডাই নিজৰ এলফ সভ্যতাক ধ্বংসৰ পৰা ৰক্ষা কৰিবলৈ ৰঙা অজগৰডাল বিচাৰিব লাগিব। কিন্তু বাটত তাই সকলো ধৰণৰ যোদ্ধাৰ সৈতে যুঁজিবলগীয়া হয় আৰু কঠিন সাঁথৰ সমাধান কৰিবলগীয়া হয়, অবিশ্বাস্য দুঃসাহসিক অভিযানৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰে।
  . অধ্যায় নং ১।
  গতিকে তাইৰ এটা মিছন আছিল যে তাই ৰঙা ইটাৰ বাট এটাৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছে। আৰু তাইৰ পিছফালে এটা কুইভাৰ, ধনু আৰু কাঁড়। উদং তলুৱে তিনিটা ৰ"দৰ দ্বাৰা গৰম হোৱা পৃষ্ঠৰ উষ্ণতা অনুভৱ কৰে।
  এৰিমিয়াছে চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধিছে, আৰু তাইৰ বুকুখন কেৱল কাপোৰৰ সৰু ফিটা এটাৰে ঢাকি থোৱা আছে।
  তাই কিছু গুৰুত্বপূৰ্ণ কাম সম্পাদন কৰি আছে।
  কোনটো, বিশেষকৈ, তাই নিজেই নাজানে৷ কিন্তু স্পষ্টভাৱে বিশেষ কিবা এটা, যেনে এলফৰ সভ্যতাক ৰক্ষা কৰা।
  আৰু তাইক লগ কৰিবলৈ কোনোবা জীৱ ওলাই আহে। ভাল টেংকৰ আকাৰৰ, আৰু হীৰাৰে জিলিকি থকা খোলা এটা।
  এলফটোৱে তেওঁক প্ৰণাম কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - তোমাক লগ পাই ভাল লাগিল !
  বিশাল, শিংযুক্ত কচ্ছপটোৱে কুকুৰাই ক"লে:
  - আগতেই আনন্দ নকৰিবা! আপুনি কি বিচাৰিছে?
  এৰিমিয়াডাই কান্ধ দুটা জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই নাজানো. কিন্তু মই মাথোঁ জানো যে এলফৰ সভ্যতাক বচাবলৈ এইটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ।
  ব্ৰুইজাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সেইটোৱেই হ"ল, নিজকে নাজানে? তোমাৰ মূৰত ৰজা নাই নেকি?
  এলফে ইয়াক লৈ গাইছিল:
  জীৱনৰ কোনো স্পষ্ট সীমা নাই,
  জীৱনৰ কোনো স্পষ্ট সীমা নাই...
  আৰু বহুত অপ্ৰয়োজনীয়, বিৰক্তিকৰ হুলস্থুল...
  আৰু মোৰ সদায় কিবা এটা হেৰাই যায়,
  আৰু মোৰ সদায় কিবা এটা হেৰাই যায়,
  গৰমৰ শীত, গ্ৰীষ্মৰ শীত, বসন্তৰ শৰৎ!
  কচ্ছপটোৱে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে, হীৰা খোলাটো জিলিকি উঠিল:
  - তুমি, মই দেখিছোঁ, ইটাৰ ওপৰত উদং, গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহাৰে জিলিকি থকা এজন তুচ্ছ মানুহ। গতিকে, যদি আপুনি পাৰ হ'ব বিচাৰে, এই প্ৰশ্নৰ উত্তৰ দিয়ক...
  এৰিমিয়াডাই মাত দিলে:
  - যিকোনো প্ৰশ্নৰ উত্তৰ দিবলৈ মই সাজু!
  গুণ্ডাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  -কোন এনেকুৱা মানুহ যিজনক শীতল যেন লাগে, কিন্তু বাস্তৱত বেয়া?
  এলফটোৱে খিকিন্দালি কৰি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ট্ৰল!
  কচ্ছপটোৱে হাঁহিলে আৰু তাৰ খোলাটো আৰু অধিক উজ্জ্বল হৈ উঠিল তিনিটা সূৰ্য্যৰ ওপৰত জিলিকি থকা হীৰাবোৰে। আৰু ই জাৰি কৰিছিল:
  - নহয়! অনুমান কৰা নাছিল! ইয়াৰ বাবে আপুনি শাস্তি পাব!
  ইয়াৰ উত্তৰত এলফটোৱে জপিয়াই উঠিব আৰু দৌৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিব। আক্ষৰিক অৰ্থত গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিছিল আৰু তাইৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন প্ৰপেলাৰৰ ব্লেডৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - এলফ rushes, ধুমুহা ঘোড়া,
  স্বীকাৰ কৰিব লাগিব, চয়তান মৰি গৈছে !
  আমাক ধৰিব নোৱাৰিব, ধৰিব নোৱাৰিব!
  ইয়াৰ উত্তৰত লগে লগে ছাগলীৰ মূৰ থকা দুজন ওখ নায়ক আবিৰ্ভাৱ হ"ল। সিহঁতে এলফৰ পিছে পিছে দৌৰিবলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ খুৰাত ষ্টাম্প মাৰিলে। অতি পাম্প আপ বিষয়।
  এৰিমাইডাই তাক খাই লৈ গাইছিল:
  - ই স্কিড, স্কিড, স্কিড মোক!
  শাস্তি বাঢ়িছে, বাঢ়িছে, বাঢ়িছে!
  আৰু তাইৰ পিছফালে বহল কান্ধ আৰু ডাঠ হাত-ভৰিৰে হুলস্থুলীয়া শিংযুক্ত গৰিলা।
  এইটো তেওঁলোকে কোৱাৰ দৰে হয় নেতাৰ বাবে দৌৰ, নহয় সমালোচনাৰ বাবে নিৰ্যাতন।
  এলফৰ খালী ভৰি দুখন লঘু আৰু চঞ্চল। দুই গুণ্ডাই দূৰত্ব বন্ধ কৰিব নোৱাৰি ইতিমধ্যে শ্বাসৰুদ্ধ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  কিন্তু তাৰ পিছত ক"লা ঘোঁৰাত উঠি আৰু ক"লা কৱচ পিন্ধি এজন আৰোহী এৰিমিয়াডাৰ সন্মুখত দেখা দিলে। তৰাৰে নিৰ্মিত যেন উজ্জ্বল জিলিকি থকা দীঘল তৰোৱালখন সি জিলিকি উঠিল।
  এই ক'লা যোদ্ধাজনে বজ্ৰপাত কৰিলে:
  -ক'ত দৌৰি আছা ছোৱালী?
  এৰিমিয়াডাই ভয় খোৱা মাতেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ পিছে পিছে খেদি ফুৰিছে, যদি আপুনি এজন প্ৰকৃত নাইট, তেন্তে সহায় কৰক!
  চিয়াঁহীৰ ৰঙৰ কৱচ পিন্ধা অশ্বাৰোহীয়ে হাত জোকাৰিলে। ছাগলীৰ মূৰ থকা বিশাল যোদ্ধা দুজন বতাহত নিথৰ হৈ পৰিল। এলফটোও নিথৰ হৈ পৰিল। যেন ডাঠ বৰফত জমা হৈ লৰচৰ কৰিব নোৱাৰিলে।
  ক"লা যোদ্ধাজনে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - বাৰু, তোমাৰ ব"ৰন চীজৰ কথা কি?
  ছাগলী মূৰৰ যোদ্ধা দুজনে একেলগে গৰ্জন কৰিলে:
  - তাই প্ৰশ্নৰ উত্তৰ ভুলকৈ দিলে, আৰু আমাৰ পৰিচাৰিকাই তাৰ মূল্য দিব লাগে!
  নাইটে সুধিলে:
  - তোমাৰ মিষ্ট্ৰেছ কোন?
  ছাগলী যোদ্ধাসকলে একেলগে উত্তৰ দিলে:
  - কচ্ছপ Fortila !
  ক"লা কৱচ পিন্ধা যোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - মই তাইক চিনি পাওঁ! তাই জ্ঞানী আৰু ন্যায়পৰায়ণ। আৰু ইয়াৰ বাবে আপুনি ছোৱালীজনীৰ পৰা কি ল"ব বিচাৰে?
  ছাগলী যোদ্ধাসকলে একেলগে উত্তৰ দিলে:
  - খালী গোৰোহাত লাঠিৰে নটা আঘাত, এয়াই সকলো!
  ক"লা কৱচ পিন্ধা যোদ্ধাজনে নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - ঠিক আছে, ই মাৰাত্মক নহয়, কিন্তু ন্যায় পালন কৰা হ"ব!
  এৰিমিয়াডাই মনস্তাত্ত্বিকভাৱে সুধিলে:
  - আৰু ছোৱালী এজনীক মোৰ ৰূপৱতী, ধুনীয়া ভৰিখনৰ উদং তলুৱাত লাঠিৰে খুন্দা মাৰিবলৈ দিবা?
  যোদ্ধাজনে হাঁহি এটা মাৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো মই তোমাক প্ৰতিশোধ ল'বলৈ দিয়া উচিত? কেনেকুৱা ভাল লাগে!
  ছাগলী যোদ্ধাসকলে একেলগে মাত দিলে:
  - সম্ভৱ হৈছে! কিন্তু এবাৰহে! আৰু যদি তাই হাৰি যায়, তেন্তে তাইৰ উদং গোৰোহাত বিশটা আঘাত হ"ব।
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে মাত দিলে:
  - সকলোতকৈ ভাল! আহক!
  ছাগলীৰ মূৰ থকা গৰিলাবোৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  -পপি গুটিতকৈ সৰু আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতকৈ ডাঙৰ কি?
  এৰিমিয়াডাই কান্ধ দুটা জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ভাবিব পাৰিবানে?
  ছাগলী যোদ্ধাসকলে গৰ্জন কৰিলে:
  - চিন্তা কৰিবলৈ সময় নাই!
  ছোৱালীজনীয়ে ভ্ৰু কোঁচাই উত্তৰ দিলে:
  - সম্ভৱতঃ ট্ৰলৰ অহংকাৰ। পপিৰ গুটিতকৈ ই তুচ্ছ, আৰু একে সময়তে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতকৈও ই অধিক ফুলি উঠা!
  ছাগলীৰ মূৰ থকা গৰিলাবোৰে খিকিন্দালি কৰিলে।
  - অনুমান কৰা নাছিল! এতিয়া লাঠিৰে গোৰোহাত খুন্দা মাৰিছা!
  ক"লা কৱচ পিন্ধা এজন যোদ্ধাই সুধিলে:
  - উত্তৰটো আপুনি নিজেই জানেনে?
  ছাগলী যোদ্ধাসকলে মাত দিলে:
  - হয়! এইবোৰেই হৈছে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ নিয়ম। পপি গুটিতকৈ সৰু পাত্ৰত সোমাব পাৰে আৰু একে সময়তে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ইহঁতৰ বাবে পৰ্যাপ্ত ঠাই নাই!
  ক"লা নাইটে মাত দিলে:
  - মহান! গতিকে নিজৰ কৰ্তব্যত আগবাঢ়ি যাওক।
  ছাগলী যোদ্ধাসকলে নিজকে মুক্ত কৰি এৰিমিয়াডাৰ ওচৰ পালেগৈ। তাই লৰচৰ কৰিবলৈ বিফল চেষ্টা কৰিলে।
  ছোৱালীজনীক কঁকালত ধৰি পিঠিত পেলাই দিলে। তাৰ পিছত, তেওঁলোকে বেকপেকৰ পৰা এটা বিশেষ যন্ত্ৰ উলিয়াই আনিলে।
  এলফৰ খালী ভৰি দুখন তাত থৈ টানকৈ সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিলে। ইয়াৰ পিছত ছাগলীৰ এটাই বাঁহৰ লাঠিডাল ভাঙি পেলালে। আৰু বতাহৰ মাজেৰে দোল খাই দিলে। আৰু তাই হুইচেল মাৰিলে।
  এৰিমিয়াড পিঠিত পৰি আছিল। শিলগুটিবোৰে তাইৰ চোকা কান্ধৰ ব্লেডবোৰ বিন্ধিলে। উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন জোৰেৰে ধৰি ৰখা। আৰু টানিব নোৱাৰি।
  আৰু তেতিয়াই ফুচফুচাই থকা বাঁহৰ লাঠিডাল ছোৱালীজনীৰ তলুৱাত পৰিল, খালী ভৰিৰে গোলাপী গোলাপী গোৰোহাৰ ৰূপৱতী বক্ৰতাৰে।
  এলফটোৱে তাইৰ ভৰিৰ পৰা মূৰৰ পিছফাললৈকে বিকিৰণ হোৱা এটা চোকা বিষ অনুভৱ কৰিলে।
  দ্বিতীয় ছাগলীটোৱে যন্ত্ৰটো ধৰি ৰাখিছিল আৰু একে সময়তে গণনা কৰিছিল:
  - এবাৰ!
  আকৌ লাঠিডালৰ আঘাত ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাত পৰিল।
  - দুই!
  এৰিমিয়াদাই বিষত চিঞৰি উঠিল। কিমান নিষ্ঠুৰ আৰু অপ্ৰীতিকৰ আছিল। আৰু লাঠিডালে হুইচেল মাৰি থাকিল আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ উদং, গোলাপী, ৰূপৱতী তলুৱাটোত সকলো শক্তিৰে আঘাত কৰি থাকিল।
  প্ৰথমে এটা, তাৰ পিছত দ্বিতীয়। এৰিমাইডাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু চিঞৰিলে যে ই কিমান কষ্টদায়ক আৰু বেদনাদায়ক।
  কৃষ্ণাংগ যোদ্ধাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আশাকৰোঁ তুমি তাইক আঘাত নিদিবা?
  ডাঙৰ ছাগলীটোৱে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ এই বিষয়ে বহুত অভিজ্ঞতা আছে!
  আন এজন শিংযুক্তই ক"লে:
  - এলফ, সাধাৰণতে, অতি শক্তিশালী আৰু দৃঢ় শৰীৰ থাকে।
  যেতিয়া আঘাত বন্ধ হৈ গ"ল। ছাগলী যোদ্ধাসকলে ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰ পৰা ফালাকা যন্ত্ৰটো আঁতৰাই প্ৰণাম কৰি গুচি গ"ল। সিহঁতে অৱশ্যে জোৰেৰে খোজ কাঢ়ি গুচি গ"ল।
  এৰিমিয়াডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা বন্ধ কৰি উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু তাইৰ নীলা, কোবাই খোৱা ভৰি দুখন ইমানেই বিষত আছিল যে তাই চিঞৰি উঠিছিল। আৰু তাই কুকুৰৰ দৰে চাৰিওফালে নামি গ"ল।
  ছোৱালীজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মোৰ গোৰোহা ভাঙি গৈছে, এতিয়া কেনেকৈ চলিম?
  কৃষ্ণাংগ যোদ্ধাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - ভৰিৰ আঙুলিত চেষ্টা কৰক! এইদৰে সহজ হ"ব!
  এৰিমিয়াডাই সাৱধানে ভৰিৰ আঙুলিত থিয় হৈ থাকিল যদিও তথাপিও বৰ বিষ হৈছিল। ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - অ", গোৰোহাত উঠিলে বহুত কষ্ট লাগে,
  পৃথিৱীৰ কোনেও বুজিব নোৱাৰে...
  মই ছোৱালী, কেৱল কুকুৰ নহয়,
  আৰু, বিশ্বাস কৰক, মই প্ৰতিশোধ ল"ব পাৰিম!
  ক"লা যোদ্ধাজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - সোনকালে ভাল হ"ব, ভয় নকৰিবা! ইয়াৰ মাজতে আপুনি হয়তো আপোনাৰ এলফেন মানুহবোৰক মৃত্যুৰ পৰা বচাব বিচাৰিছে?
  ছোৱালীজনী আচৰিত হ"ল:
  - কিয় ভাবিছা?
  ক"লা পিন্ধা নাইটে উত্তৰ দিলে:
  - ৰঙা ইটাৰ ৰাস্তাৰে খোজ কাঢ়িলে কাৰোবাক বচাবলৈ চেষ্টা কৰাটো নিশ্চিত!
  এলফে মাত দিলে আৰু নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয় সঁচা! আৰু মোক কি আগবঢ়াব পাৰিবা?
  ক"লা যোদ্ধাজনে উত্তৰ দিলে:
  - বিশেষ একো নাই। আপুনি নিজেই নাজানে আপুনি কি বিচাৰিছে৷ কিন্তু মই জানো!
  এৰিমিয়াডাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আৰু কি জানা?
  ক"লা নাইটে উত্তৰ দিলে:
  - ৰঙা অজগৰৰ মূৰ্তি বিচাৰিছে। ই আপোনাৰ মানুহক প্ৰকৃত, সাতমূৰীয়া অজগৰৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব লাগিব।
  এলফে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - ঠিকেই কৈছে যুদ্ধবোৰ। কিন্তু আপুনি মোক সঁচাকৈয়ে সহায় কৰিব পাৰিবনে?
  - মই পাৰো, যদি তুমি ভেম্পায়াৰৰ লগত তৰোৱালৰে যুঁজি তাক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হয়!
  এৰিমিয়াডাই কয় যে:
  - ভেম্পায়াৰ বৰ শক্তিশালী। আৰু সেইবোৰ প্ৰতিহত কৰাটো অত্যন্ত কঠিন। হয়তো মোক সহজ প্ৰতিদ্বন্দ্বী যোগান ধৰিব পাৰিব?
  ব্লেকে মাত দিলে:
  - হয়? উদাহৰণস্বৰূপে, কোনো ব্যক্তিৰ লগত যুঁজিব বিচাৰেনে?
  এলফটোৱে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - বৰ আনন্দ হ'ব!
  নাইটে পৰামৰ্শ দিলে:
  - সাঁথৰৰ উত্তৰ দিবা?
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ঘাঁ হোৱা ভৰি দুখনলৈ চাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ মন নাযাব! আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে ইয়াক মোটামুটিকৈ মাৰি পেলালে। হয়তো মোক বেলেগ কিবা এটা আগবঢ়াব?
  ক"লা নাইটে মাত দিলে:
  - ঠিক আছে, যদি আছে... তেতিয়া কিবা এটা গান!
  এৰিমিয়াডাই মাত দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - সম্ভৱ হৈছে!
  এলফটোৱে তাইৰ ডিঙিটো পৰিষ্কাৰ কৰি গাই গ"ল:
  মোৰ হাতত আটাইতকৈ চোকা তৰোৱাল,
  মই মূৰ কাটি পেলাওঁ, সহজে, এটা ডাঙৰ ধৰণেৰে...
  মই যিকোনো মানুহক কাটিব পাৰো, বিশ্বাস কৰক,
  লাজ বা ভয় নাজানি!
  
  এক নিষ্ঠুৰ যুদ্ধত ভয়ংকৰ খবৰ,
  চিৰদিনৰ বাবে ভালপোৱা ছোৱালীজনী!
  দানৱ চয়তানৰ মুখত পেলোৱা,
  ক'ত প্ৰভু ন্যায় আৰু দয়া?!
  
  এলফ মেডেনখন খালী ভৰিৰে গ"ল,
  ধূলিময় বাটবোৰত ভৰিবোৰে খুন্দা মাৰিলে!
  কাৰণ, বসন্তবোৰ বৈ যোৱা পাপৰ বাবে,
  তাই বহিঃৰাজ্যলৈ মাৰ্চ কৰাৰ সুযোগ পাইছিল!
  
  বসন্তৰ আৰম্ভণিতে মই ৰাস্তাত খুন্দা মাৰিলোঁ,
  মোৰ ভৰি দুখন ঠাণ্ডাৰ বাবে ইমান নীলা হৈ পৰিছে!
  মাংসৰ কণা এটাও কামোৰিব নোৱাৰি,
  মাত্ৰ স্প্ৰুচ গছৰ হিমৰ মাজত মূৰ দুপিয়াই!
  
  গতিকে শিলেৰে ভৰা এটা বাটত,
  ছোৱালীজনীৰ ভৰিৰ পৰা তেজ ওলাই আহিছিল!
  আৰু খলনায়কজনে এলফিয়াৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যায়,
  যিৰূচালেমৰ ৰজাসকলৰ নগৰৰ পক্ষ!
  
  ফাভকাজ পৰ্বতমালা , বৰফেৰে আবৃত শিখৰ,
  চোকা শিলে আপোনাৰ তলুৱাত বিন্ধিছে!
  কিন্তু তোমালোকে পৃথিবীৰ শক্তি খালা,
  ঈশ্বৰৰ নগৰলৈ কঠিন হজ বাছি লোৱা!
  
  গ্ৰীষ্ম, মৰুভূমি, খঙাল সূৰ্য্য,
  কেৰাহীত ছোৱালীৰ ভৰিৰ দৰে!
  পবিত্ৰ নগৰখন দূৰত নহয়,
  সকলোৱে কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে অন্তহীন বোজা!
  
  তাত ঈশ্বৰৰ কবৰত- ফ্ৰিষ্ট ,
  কুমাৰীয়ে প্ৰাৰ্থনাত আঁঠু দমন কৰিলে!
  য'ত, মহান, পাপৰ পৰিমাপ,
  ধাৰ্ম্মিকতাত মই ক"ৰ পৰা শক্তি আহৰণ কৰোঁ?
  
  ভগৱানে ভ্ৰু কোঁচাই তাইক ক"লে,
  কেৱল প্ৰাৰ্থনাই এই পৃথিৱীখন সলনি কৰিব নোৱাৰে!
  এলফিয়াৰ ভাগ্যত যুগ যুগ ধৰি শাসন কৰা,
  টকা নিবিচৰাকৈ তাইক নিষ্ঠাৰে সেৱা আগবঢ়াওক!
  
  কুমাৰীয়ে মাত দিলে: মোৰ বিশ্বাস ফ্ৰিষ্ট,
  আপুনি এলফক পৃথিৱীৰ ত্ৰাণকৰ্তা হিচাপে বাছি লৈছিল!
  এই বিষয়ে সত্য সকলোকে প্ৰচাৰ কৰিম,
  ফিজীচ মূৰ্তি দেৱতাৰ বাৰ্তা !
  
  উভতি অহাৰ পথটো সহজ আৰু দ্ৰুত আছিল,
  উদং ভৰি শক্তিশালী হৈ পৰিছে!
  ঈশ্বৰে কৃপাৰে হাতখন আগবঢ়াই দিলে,
  পেশী আৰু ইচ্ছা, যেন তীখাৰে নিৰ্মিত!
  
  আৰু আপুনি সেনাবাহিনীত যোগদান কৰিলে,
  পাইলট হৈ পৰিল, ট্ৰলৱাফে উৰুৱাই দিলে !
  তাতে তাই সৌন্দৰ্য্যৰ উচ্চতা দেখুৱালে,
  লেণ্ডমাইনত বিস্ফোৰণ ঘটিল ট্ৰল ধ্বংসকাৰী!
  
  যোদ্ধা, ডেছিং, সাহসী যুঁজাৰু,
  দলৰ প্ৰতি নিষ্ঠাবান - ছোভিয়েটৰ কাৰ্য্যত!
  মই বিশ্বাস কৰোঁ যে কুঁহিয়াৰৰ ওপৰত বিজয়ী অন্ত,
  মই আসুৰিক গোটটোক বেৰলৈ লৈ যাম, উত্তৰলৈ!
  
  বাৰু কিয়, যুঁজাৰু বিমানখন গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল,
  ষ্ট্ৰেপবোৰ এৰি দিবলৈ তোমাৰ সময় নাছিল!
  আৰু ঢালখন ত্ৰুটিপূৰ্ণ হৈ পৰিল,
  আৰু দুষ্ট ট্ৰল হাৰামীটোৱে নেনীৰ লগত ভ্ৰাতৃত্ববোধ কৰিলে!
  
  যুদ্ধখন অসমান আৰু নিষ্ঠুৰ হৈ পৰিছে,
  ছোৱালী হ"লেও মই গৰ্জন কৰি তিক্তকৈ কান্দিছো!
  বিপদত যেন আমি তললৈ ডুব যাব পাৰো,
  কাৰণ, পিতৃভূমিৰ পৰা ভাগ্য নোহোৱা হৈ গৈছে!
  
  ঈশ্বৰৰ ওচৰত মোৰ কান্দোন: সৰ্বশক্তিমান, কিহৰ বাবে?
  তুমি মোক মোৰ মৰমৰ প্ৰেমিকৰ পৰা বিচ্ছিন্ন কৰিলা!
  ঠাণ্ডাতো মই কোট পিন্ধা নাছিলো,
  আৰু তাই তিনিজন বিৰোধীৰ বাবে মাৰিলে!
  
  তাইৰ যোগ্য নহয়নে?
  জয়ৰ বাবে ফুলৰ সৈতে মোক লগ কৰক!
  ছুটীৰ বাবে উদাৰ পাই বেক কৰক,
  আৰু মই আশাৰে পেৰেডলৈ আহিম!
  
  কঠোৰ প্ৰভুৱে ম্লান হৈ উত্তৰ দিলে।
  পৃথিৱীত কোন সুখী, কোনে ভাল কৰি আছে?
  মাংসে কষ্ট পাব আৰু যন্ত্ৰণাত হুমুনিয়াহ কাঢ়িব,
  কাৰণ, এলফ সম্প্ৰদায়টো নিকৃষ্ট আৰু পাপী!
  
  বাৰু, তেন্তে যেতিয়া মই গৌৰৱত আহিম,
  যোগ্য নহয় তেওঁলোকক মই গেহেন্নাত পেলাই দিম !
  মোৰ সপোনৰ ল"ৰাটোকো মই পুনৰুত্থান কৰিম,
  তেতিয়া শ্ৰেষ্ঠজনে শ্বেয়াৰ নিবিচাৰিব!
  গান গাই থাকোঁতে আকাশত এক ডজন ধুনীয়া, স্বৰ্গীয় স্বৰ্গদূতৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তেওঁলোকে অতি উৎসাহেৰে হাত চাপৰি বজাই নিশ্চিত কৰিলে যে তেওঁলোকে সৌন্দৰ্য্যৰ গান সঁচাকৈয়ে ভাল পাইছে।
  ক"লা যোদ্ধাজনে অনুমোদন জনাই মূৰ দুপিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - গ্ৰেট, আপোনাৰ কণ্ঠৰ চমৎকাৰ ক্ষমতা আছে! অৱশ্যে ৰঙা অজগৰৰ মূৰ্তিটো পাবলৈ হ"লে তৰোৱালৰ সৈতেও উৎকৃষ্ট হ"ব লাগিব।
  এৰিমিয়াডাই প্ৰণাম কৰিলে আৰু চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - এনে পেডেড ভৰিৰে যুঁজ দিয়াটো কাৰ্যতঃ অসম্ভৱ, আনকি এজন ব্যক্তি হিচাপে ইমান তুচ্ছ প্ৰতিদ্বন্দ্বী লৈও!
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে তৰাবোৰত জিলিকি থকা তৰোৱালখন জোকাৰিলে। আৰু ঘাঁহৰ প্ৰতিফলনৰ দৰে সেউজীয়া ৰঙৰ ঢৌ এটা তেওঁৰ পৰা পাৰ হৈ গ"ল। আৰু ছোৱালীজনীৰ টোন, চেলেং, ৰূপৱতী ভৰি দুখন আকৌ গোটা হৈ পৰিল।
  এলফটোৱে প্ৰণাম কৰি তাইৰ খালী ভৰিখনত অতি আত্মবিশ্বাসেৰে ষ্টাম্প মাৰি ক"লে:
  - এতিয়া, মোক ইয়াত এজন মানুহ দিয়ক! মই তেওঁক তেজৰ মাংসত ভাঙি পেলাম, যদিও তেওঁলোক নায়ক ওখ হ"লেও!
  ব্লেক নিশ্চিত কৰিছে:
  - আপোনাৰ প্ৰয়োজনীয় প্ৰতিদ্বন্দ্বী থাকিব!
  আৰু তেওঁ নিজৰ তৰোৱালেৰে আঠটা আকৃতি বনালে। এলফ পৰিয়ালৰ ছোৱালীজনীৰ সন্মুখত হঠাতে এজন ল"ৰা আবিৰ্ভাৱ হ"ল। মাত্ৰ ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধিছিল, এঘাৰ-বাৰ বছৰীয়া শিশু। পাতল, টেন কৰা, কিন্তু তাঁৰযুক্ত। তেওঁৰ কান্ধৰ ব্লেডবোৰ চোকা আছিল, তাৰ পাচলিবোৰ তাৰ টেন কৰা ছালৰ তলত দেখা গৈছিল আৰু পিঠি আৰু কাষবোৰ সম্পূৰ্ণৰূপে ৰেখাৰে ভৰি আছিল আৰু ইতিমধ্যে লেচ আৰু কোবৰ পৰা ভাল হোৱা চিনবোৰ আছিল।
  যদিও, কেৱল কেঁচুৱা মুখৰ ল"ৰা আছিল, কিন্তু তেওঁ গৌৰৱেৰে চাইছিল। দাসজনৰ শ্যামলা চুলিখিনি, চকলেটৰ সৈতে টেন, পৰিপাটিকৈ ট্ৰিম কৰা যেন লাগিল আৰু চিবুকটোৱে মুখখনলৈ সাহসী ভাব এটা দিলে।
  এৰিমিয়াডাই বিভ্ৰান্তিত হৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই শিশুটিৰ লগত কাজিয়া নকৰো। তদুপৰি মোৰ এনে লাগে যেন এইজন দাস ল"ৰা।
  কৃষ্ণাংগ যোদ্ধাজনে নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - হয়, এইটো এজন দাস ল"ৰা যিয়ে খালী ভৰিৰে আৰু কেৱল সাঁতোৰৰ ট্ৰাংক পিন্ধি শিলৰ কুৱেৰীত কাম কৰিছিল, দিনটোৰ দুই তৃতীয়াংশতকৈও অধিক সময় কষ্ট কৰিছিল, আটাইতকৈ কঠিন কাম কৰিছিল। কিন্তু আনফালে জন্মতে তেওঁ এজন ৰাজকুমাৰ। আৰু তেওঁ দাসত্বত পৰিল, যিয়ে তেওঁক শক্তিশালী কৰিলে, কিন্তু তেওঁক ভাঙিব নোৱাৰিলে।
  দাস ল"ৰাটোৱে খঙেৰে নিজৰ খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে, তাৰ কেলাছ গোৰোহাটোৰে এটা শিলগুটি চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মই তোমাৰ লগত যুঁজিবলৈ সাজু হৈছো, সম্ভ্ৰান্ত ভদ্ৰমহিলা! আশাকৰোঁ আপোনাৰ এটা ভাল পৰিয়াল আছে, কাৰণ সাধাৰণ মানুহৰ লগত যুঁজ দিয়াটো মোৰ বাবে এটা হাৰামী!
  ক"লা যোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - তোমাৰ বাজিত আছে, এফালে ৰঙা অজগৰৰ মূৰ্তি থাকিব, আৰু আনফালে তোমাৰ স্বাধীনতা ল'ৰা!
  ডেকা যোদ্ধাজনে নিজৰ বেছি দীঘল নহয় কিন্তু চোকা তৰোৱালখন জোকাৰি জোকাৰি ক"লে:
  পিতৃভূমি আৰু শেষলৈকে স্বাধীনতাৰ বাবে,
  হৃদয়বোৰ একেলগে স্পন্দন কৰা!
  . অধ্যায় নং ২।
  
  ভিছকাউণ্টেছে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এইখন অসমান যুদ্ধ হ'ব!
  আৰু তাই বহুত দীঘল আৰু গধুৰ তৰোৱালখন দোলা দিলে। দুয়োজন যোদ্ধাই গতিশীলতাত একত্ৰিত হৈছিল। তেওঁলোকৰ মাজত যিটো মিল আছিল সেয়া আছিল তেওঁলোক খালী ভৰিৰে। কিন্তু ল"ৰাটোৰ ভৰি দুখন সৰু হ"লেও শিলৰ চোকা শিলত অনবৰতে উদং তলুৱা লৈ খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ বাবে ইতিমধ্যে কেৰাটিনাইজ হৈ পৰিছে। আৰু ইয়াৰ বিপৰীতে এলফ ছোৱালীজনীৰ তলুৱা অধিক সুক্ষ্ম, গোলাপী ৰঙৰ আৰু খালী গোৰোহাৰ এটা ৰূপৱতী বক্ৰতা থাকে।
  তৰোৱালবোৰৰ সংঘৰ্ষত স্ফুলিংগ উৰি গ"ল। ভিস্কাউণ্টেছ অৱশ্যে এগৰাকী সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তি হিচাপে ফেন্সিঙৰ কামত নিয়োজিত আছিল। মহাকাশ যুগতো হয়তো এইটোক শীৰ্ষ অগ্ৰাধিকাৰ হিচাপে গণ্য কৰা হোৱা নাছিল। তাই ওখ, ডাঙৰ আৰু এলফৰ বাবে পেশীবহুল আছিল আৰু তাই আশা কৰিছিল যে তাই শিলৰ কুৱেৰীৰ কোনোবা অৰ্ধউলংগ, ক্ষীণ ল"ৰাক সহজে আৰু সৰলভাৱে পৰাস্ত কৰিব পাৰিব।
  কিন্তু এজন অধ্যৱসায়ী আৰু নিপুণ ল"ৰাৰ সন্মুখীন হ"লোঁ, যিয়ে প্ৰাথমিক শৈশৱতে ফেন্সিঙৰ পাঠ শিকিছিল আৰু খনিবোৰত সেইবোৰ পাহৰি যোৱা নাছিল, কাউৰীৰে শিল ভাঙি ট্ৰলী ঠেলি দিছিল।
  প্ৰথমতে এৰিমিয়াডাই শিশুটিৰ প্ৰতি দুখ অনুভৱ কৰিছিল আৰু শিশুটিক বেছি নিৰ্ণায়কভাৱে আক্ৰমণ কৰা নাছিল। আচলতে ইমান সৰু কথা, আৰু তেওঁৰ আপাত দৃষ্টিত শিলৰ কুৱেৰীবোৰত বহুত কষ্ট হৈছিল। চাওকচোন পাচলিবোৰ কেনেকৈ দেখা যায়, আৰু ছালত ঘৰ্ষণ আৰু ঘাঁ হৈছে।
  ল"ৰাটোৱে অৱশ্যে খৰখেদাকৈ তৰোৱালেৰে ছোৱালীজনীৰ আঁঠুত খোঁচ মাৰিলে। তেজ ওলাই আহিল।
  ইয়াৰ উত্তৰত এৰিমিয়াডাই ল"ৰাটোক আঘাত কৰিলে, চিঞৰিলে:
  - লিটল লুজ!
  যদিও দাস ল"ৰাটোৱে পেৰি কৰিলে, তথাপিও তেওঁক তললৈ নমাই দিয়া হ"ল। কিন্তু লগে লগে সি জপিয়াই উঠিল। আৰু সি এলফটোক ইম্পৰ দৰে আক্ৰমণ কৰিলে। আৰু তাৰ ক্ষীণ, কিন্তু শক্তিশালী আৰু চঞ্চল হাত দুখনত তৰোৱালখন মহৰ ডেউকাৰ দৰে জিলিকি উঠিল।
  আৰু সেইবাবেই দ্ৰুত আৰু পাতল ল"ৰাটোৱে এৰিমিয়াডাক আকৌ এবাৰ খোঁচ মাৰিলে।
  ভৰিৰ ঘাঁ হোৱা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  ছোৱালীয়ে কেতিয়াও হাৰ নামানিব
  আৰু আপুনি জানে, তেওঁলোকৰ এটা গৌৰৱময় জয় হ'ব...
  ল"ৰা জয়ী নহ"ব চয়তান,
  যিয়ে আপাত দৃষ্টিত বহুদিনৰ পৰা দুপৰীয়াৰ আহাৰ খোৱা নাই!
  ল"ৰাটোৱে আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখি ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ ফৰিংৰ দৰে দ্ৰুত আছিল। আৰু তেওঁৰ তৰোৱালখন অতি বেগেৰে। সৰু যেন লাগে, কিন্তু পোহৰ। ল"ৰাজনে নিজেই যদিও গধুৰ শিল কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল আৰু স্লেজহামাৰেৰে খুন্দা মাৰিছিল, তথাপিও শিলৰ কুৱেৰীত থকা সামান্য খাদ্যৰ বাবে ওজন বৃদ্ধি কৰিব পৰা নাছিল, আৰু অতি তাঁৰযুক্ত আৰু চলন্ত হৈয়েই আছিল।
  এৰিমাইডে বিশিষ্ট পেশী থকা পাতল, চঞ্চল শৰীৰটোত সোমাব পৰা নাছিল। তাই কেইবাবাৰো বিনিয়োগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও কাম নহ"ল৷
  ভিস্কাউণ্টেছ ছোৱালীজনীৰ ঘাম ওলাবলৈ ধৰিলে। বিকিনি পিন্ধা তাইৰ টেন কৰা, শক্তিশালী শৰীৰটো ঘামত ঢাকি থোৱা আছিল আৰু পলিচ কৰা ব্ৰঞ্জৰ দৰে যেন লাগিছিল। আৰু মোৰ উশাহ-নিশাহ গধুৰ হৈ পৰিল।
  ইয়াত এৰিমিয়াডাই সকলো শক্তিৰে আঘাত কৰিলে, কিন্তু ল"ৰাজনে নিপুণভাৱে জপিয়াই পৰিল, আনকি খালী ভৰিৰে ব্লেডত ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে থিয় হৈ থাকিল। আৰু তেওঁ এৰিমিয়াডাৰ বুকুত খুন্দা মাৰিলে। আৰু এলফৰ তেজ অধিক তীব্ৰভাৱে বৈ গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে বিষত চিঞৰি উঠিল। আৰু আকৌ তাই আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  কিন্তু টাৰ্গেট সৰু আৰু তলত, আৰু একে সময়তে মোবাইল হ"লে আঘাত কৰাটো কঠিন।
  দাস ল"ৰাটোৱেও যুদ্ধ কৰি থাকোঁতে ঘামৰ সৰু সৰু টোপালবোৰেৰে ঢাকিবলৈ ধৰিলে আৰু জিলিকিবলৈ ধৰিলে। একে সময়তে তেওঁ গাইছিল:
  স্পাৰ্টক এজন মহান বীৰ যুঁজাৰু,
  তেখেতে দুষ্ট যুগৰ বিৰুদ্ধে শত্ৰুক উত্থাপন কৰিছিল...
  কিন্তু বিদ্ৰোহৰ অন্ত পৰিল,
  স্বাধীনতা মাত্ৰ এটা মুহূৰ্তৰ এটা অংশহে স্থায়ী হৈছিল!
  
  কিন্তু আন সময়ৰ এজন ল"ৰা এতিয়া,
  মই সঠিক কাৰণৰ বাবে যুঁজিবলৈ সিদ্ধান্ত লৈছিলো...
  দেখাত সৰু আৰু শক্তিশালী যেন নালাগে,
  কিন্তু তেওঁ বৰ চতুৰতাৰে যুঁজিব জানে!
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে মাত দিলে:
  - হয় এই ৰাজকুমাৰ ইমান সহজ নহয়! শিলৰ কুৱেৰীবোৰে তেওঁক কঠিন কৰি তুলিলে, কিন্তু একেবাৰে ভাঙিব পৰা নাছিল। আৰু যদি আপুনি তেওঁক পৰাস্ত কৰিব বিচাৰে, তেন্তে আপুনি চেষ্টা কৰাটো প্ৰয়োজন।
  দাস ল"ৰাটোৱে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - হয় জয়ী হওঁ নহয় মৰি যাওঁ! স্বাধীনতা অবিহনে ই জীয়াই থকাৰ যোগ্য নহয়!
  এৰিমাইডাই হিচকি উঠিল:
  - আৰু মই মোৰ জাতিৰ ভৱিষ্যতৰ বাবে যুঁজি আছো।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ দোল খাই নিজৰ ডেকা সমকক্ষক খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  অৱশ্যে তাইৰ ধৰ্মঘট সফল নহ"ল। তদুপৰি চঞ্চল সৰু চয়তানে এলফ পৰিয়ালৰ ছোৱালীজনীক লৈ পেটত ছুৰীৰে আঘাত কৰি আন এটা ৰক্তাক্ত গাঁত এৰি থৈ গ"ল।
  এৰিমিয়াডা অধিক সাৱধান হৈ পৰিল। সঁচাকৈয়ে মানৱ সন্তানৰ লগত যুঁজ দিয়াটো কিমান অপমানজনক। আৰু তথাপিও হেৰুৱাই পেলায়। তাই এতিয়াও কেতিয়াও তাৰ ওপৰত আঘাত কৰা নাই।
  এজন অতি চঞ্চল খালী ভৰিৰে, তাঁৰযুক্ত দাস ল"ৰা। আৰু ফৰিংৰ দৰে জপিয়াই পৰে।
  এমিৰাই গাইছিল:
  ঘাঁহনিত ফৰিং বহিল,
  ঘাঁহনিত ফৰিং বহিল,
  ঠিক শসাৰ দৰে
  তেওঁ সেউজীয়া আছিল!
  কিন্তু তেতিয়াই এলফ আহিল,
  যিয়ে সকলোকে পৰাস্ত কৰিলে...
  তেওঁক ধনী কৰি তুলিলে
  আৰু তাই লোহাৰ মিস্ত্ৰীক খাই পেলালে!
  ইয়াৰ ফলত ই আৰু ধেমেলীয়া হৈ পৰিল, কিন্তু শক্তি বৃদ্ধি নহ"ল। মাজে মাজে ল"ৰাটোৱে এলফটোৰ ওপৰত অগভীৰ, কিন্তু অসংখ্য আৰু সংবেদনশীল ঘাঁ কৰিছিল। তেজ হেৰুৱাৰ পৰা এৰিমিয়াড দুৰ্বল আৰু লেহেমীয়া হ"বলৈ ধৰিলে।
  আৰু তাইৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনো অত্যধিক স্থিতিস্থাপক আছিল। আচলতে দিনটোত ষোল্লৰ পৰা সোতৰ ঘণ্টা কাম কৰিলে যিকোনো মানুহক হয় হত্যা কৰা হ"ব নহয় কঠিন কৰা হ"ব। আৰু ল"ৰাটোৰ শৰীৰটো অত্যন্ত শক্তিশালী আছিল আৰু যিকোনো বোজা সহ্য কৰিব পৰা আছিল।
  একে সময়তে দিনে দিনে গধুৰ শিল কঢ়িয়াই নিয়াটোৱে পেশীবোৰ শক্তিশালী কৰা নাছিল, কিন্তু ইয়াৰ বিপৰীতে পেশীবোৰ শক্তিশালী আৰু চঞ্চল কৰি তুলিছিল।
  গতিকে ল"ৰা-ৰাজকুমাৰে তাইৰ আঁঠুৰ তলত তৰোৱালেৰে আঘাত কৰিলে আৰু এৰিমিয়াডাই কুঁজা হৈ পৰিল, আৰু তাই ইতিমধ্যে এনেদৰে পেলাই দিয়া হৈছিল যাতে তাই আৰু ভালদৰে ঘূৰিব নোৱাৰে।
  আৰু দাস ল"ৰাটোৱে আনন্দ আৰু আনন্দত গুণগুণাই হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু আকৌ ছোৱালীজনীৰ পেটত বেজী দিলে। আৰু এইবাৰ বহুত বেছি গভীৰভাৱে।
  এৰিমিয়াডা শ্বাসৰুদ্ধ হ"বলৈ ধৰিলে। তাই ভৰিখন জোকাৰিলে, কিন্তু তৰোৱালৰ ডগাটোৱে ছোৱালীজনীৰ ঠিক তাইৰ উদং গোৰোহাত খুন্দা মাৰিলে, আৰু স্পষ্টভাৱে বিন্ধিলে। আৰু ইয়াৰ ফলত কেৱল বিষ হোৱাই নহয়, থিয় হ"বলৈও অসুবিধা হয়।
  এলফটো তাইৰ কাষত পৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই চয়তানৰ শত্ৰু - জল্লাদবোৰৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ নকৰো,
  নিৰ্যাতনৰ অধীনত সাহস দেখুৱাম...
  যদিও জুই জ্বলি যায় আৰু চাবুকে তোমাৰ কান্ধত খুন্দা মাৰে,
  মই মোৰ এলফক উগ্ৰ আবেগেৰে ভাল পাওঁ!
  দাস ল"ৰাটোৱে হাঁহি হাঁহি উদং গোৰোহাৰে ছোৱালীজনীৰ নাকত ঠেলি উত্তৰ দিলে। আৰু তেওঁ শ্বাস-প্ৰশ্বাসৰ যন্ত্ৰটো ভাঙি টানকৈ দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - স্বাধীনতা স্বৰ্গ,
  শিকলিৰে কোনো আনন্দ নাই...
  যুঁজি সাহস কৰক
  ক্ষুদ্ৰ ভয়ক নাকচ কৰক!
  আৰু ল"ৰাজনে তৰোৱালখনেৰে আৰু বেছি জোৰেৰে আঘাত কৰিলে, ইমানেই যে এৰিমিয়াডাৰ দুৰ্বল হাতৰ পৰা তৰোৱালখন উলিয়াই দিলে। ছোৱালীজনীয়ে তাক নিবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। কিন্তু ব্লেডৰ ডগাটোৱে লগে লগে তাইক কান্ধৰ ব্লেডৰ মাজত বিন্ধিলে। আৰু আকৌ তেজ ওলাই আহিল।
  ছোৱালীজনীয়ে পৰি তৰোৱালখনৰ হিল্টত ধৰিলে। কিন্তু তাইক এটা ব্লেডেৰে খুন্দা মাৰিলে যিটো অৰ্ধউলংগ ল"ৰাটোৱে তাইৰ হাতৰ ঠিক ওপৰেৰে লৰচৰ কৰি শিৰাটো কাটি পেলালে। তৰোৱালখন ওলাই পৰিল আৰু এৰিমিয়াডা নিৰস্ত্ৰ হৈ পৰিল।
  দাস ল"ৰাটোৱে আনন্দৰ চিঞৰ এটা মাৰি মন্দিৰৰ এলফটোক হেণ্ডেলেৰে আঘাত কৰিলে। তাই উদং দীৰ্ঘদিনীয়া ভৰি দুখন জোকাৰি গভীৰ নকআউটত পৰিল।
  কেইবাবছৰ ধৰি জোতা দেখা নোপোৱা খালী ভৰিখন ৰাজকুমাৰে ছোৱালীকেইজনীৰ উখহি উঠা বুকুত থৈ দিলে।
  আৰু বিজয়ী চিঞৰ এটা এৰি ক"লে।
  - পোহৰ আৰু স্বাধীনতা জীয়াই থাকক!
  আৰু তাৰ পিছত ক"লা যোদ্ধাজনৰ ফালে ঘূৰি গ"ল:
  - তাইক বন্ধ শেষ?
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! ইতিমধ্যে তুমি তাইক পৰাস্ত কৰিছা! এতিয়া তুমি মুক্ত হৈ দাসত্বৰ শিকলি পেলাই দিলা!
  এতিয়া পূৰ্বৰ দাস হৈ পৰা ল"ৰাজনে সুধিলে:
  - আৰু এতিয়া মোক মোৰ পূৰ্বৰ ৰাজকুমাৰ পদবীলৈ ঘূৰাই আনিব পাৰিনে?
  ক"লা কৱচ পিন্ধা যোদ্ধাজনে নিৰ্ণায়কভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! তোমাৰ দেশ জয় কৰা হৈছে। কিন্তু আপুনি নিজকে এজন উৎকৃষ্ট যুঁজাৰু বুলি প্ৰমাণ কৰিলে। আপুনি সেনাবাহিনীত যোগদান কৰি তাত স্কাউট হ"ব। আপুনিও নিজৰ দৰেই ল"ৰাৰ এটা দল কমাণ্ড কৰিব। আৰু এইটোৱেই হ"ব আপোনাৰ ভিছকাউণ্টেছক পৰাস্ত কৰাৰ পুৰস্কাৰ।
  ডেকা ৰাজকুমাৰে প্ৰণাম কৰি হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - ধন্যবাদ! মই এই দুৰ্গন্ধময় শিলৰ কুৱেৰীবোৰলৈ উভতি নাযাওঁ।
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে তৰোৱালখন জোকাৰিলে আৰু বিজয়ী ল"ৰাটো নোহোৱা হৈ গ"ল।
  এৰিমাইডাই চকু মেলিব পৰা নাছিল। তাইৰ মূৰটো বিষাইছিল। লৰচৰ কৰি তাই থিয় হৈ থতমত খাই সুধিলে:
  - মোৰ কি হ'ল?!
  ক"লা যোদ্ধাজনে মাতত দুখ লৈ উত্তৰ দিলে:
  - তুমি হাৰিলা! ল"ৰাটোৱে জয়ী হৈ স্বাধীনতা লাভ কৰিলে।
  এলফে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে:
  - গতিকে এতিয়া কি, মোৰ মানুহবোৰ মৰিব নেকি?
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই নহয়! যদি কিবা আছে, তেন্তে নতুন যুঁজ দিয়াৰ সুযোগ আছে। এইবাৰহে আপুনি প্ৰথমবাৰ প্ৰত্যাখ্যান কৰাজনৰ লগত যুঁজিব লাগিব। মানুহৰ লগত নহয়, ভেম্পায়াৰৰ লগত!
  এৰিমিয়াডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - ভেম্পায়াৰৰ কথাত মই একমত হ"ম। কিন্তু মই সকলো আহত আৰু মোৰ কোনো শক্তি নাই৷ মোৰ ঘাঁবোৰ ভাল কৰাৰ কোনো উপায় আছেনে যাতে মই যুঁজিবলৈ সাজু হওঁ?
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে ক"লে:
  - এটাই পথ। সাঁথৰটো অনুমান কৰিব লাগিব। শুদ্ধ উত্তৰ দিয়ক, আপোনাৰ সকলো ঘাঁ একেলগে ভাল হ"ব।
  এলফে ভিক্ষা কৰিলে:
  - আপোনাৰ সাঁথৰবোৰ ইমানেই জটিল যে তাৰ উত্তৰ দিয়াটো সৰলভাৱে অসম্ভৱ। হয়তো আন কিবা উপায় আছে? বাৰু, ইচ্ছা কৰিলে মই তোমাৰ বাবে গান গাই দিম!
  ক"লা পিন্ধা যোদ্ধাজনে উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যে, তুমি মোৰ লগত যিয়েই নহওক গান গাইবা! কিন্তু তোমাৰ ঘাঁবোৰ ভাল হ"বলৈ হ"লে মোৰ প্ৰশ্নৰ উত্তৰ দিব লাগিব। সকলো বস্তুৰ মূল্য দিব লাগিব!
  নাইটৰ মূৰৰ ওপৰেৰে উৰি যোৱা ফেৰেস্তাসকলে লগে লগে নিশ্চিত কৰিলে, নিজৰ সৰু সৰু মাতবোৰ একেলগে বাজিলে:
  - সকলো টকা দিব লাগিব !
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু মই তোমাক দয়া কৰিম আৰু তোমাক প্ৰশ্নটোৰ ওপৰত চিন্তা কৰিবলৈ দিম। আৰু তুমি এগৰাকী স্মাৰ্ট ছোৱালী, আৰু মোৰ বিশ্বাস আপুনি নিশ্চয় অনুমান কৰিব যে ইয়াৰ শুদ্ধ উত্তৰ কি হ"ব।
  এৰিমাইডাই মন্তব্য কৰিছে:
  - পৃথিৱীৰ সকলো কথা জনাটো অসম্ভৱ!
  জিলিকি থকা তৰোৱালখন লৈ যোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - শুদ্ধ! কিন্তু যিকোনো প্ৰশ্নৰ যিকোনো উত্তৰ যুক্তিসংগতভাৱে গণনা কৰিব পাৰি।
  এলফে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - ঠিক আছে তেতিয়া। মই সাজু হৈ আছো।
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে ক"লে:
  - কি আহি নোযোৱাকৈ, আৰু নোযোৱাকৈ গুচি যায়!
  এৰিমাইডাই হুইচেল মাৰিলে, নীলা ৰঙৰ চকু দুটা ঘূৰাই দিলে:
  - ৱাঃ! বাহ প্ৰশ্ন।
  ক"লা পিন্ধা যোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - চিন্তা কৰা! যুক্তিসংগতভাৱে বুজিবলৈ চেষ্টা কৰক!
  ভিস্কাউণ্টেছে কপালখন টান কৰি জোৰেৰে যুক্তি দিবলৈ ধৰিলে;
  হয়তো টকাৰ কথা? সেইবোৰ, সঁচাকৈয়ে, অহা যেন লাগে, কিন্তু সদায় কম, গতিকে ক"ব পাৰি যে ইমান পৰিমাণত নাহিলেই আহে। আনহাতে, তেওঁলোক গুচি যায়, যেন তেওঁলোক ওলাই নাযায়, যেন তেওঁলোক নাই।
  এৰিমিয়াডাই তাইৰ আঘাতপ্ৰাপ্ত গোৰোহাটো তৰ্জনী আঙুলিৰে চুই যুক্তি আগবঢ়াই নিলে;
  বা হয়তো এইবোৰ সমস্যা। আহে যেন লাগে, কিন্তু সদায় এনেকুৱাই হৈ আহিছে, গতিকে নাহি নোযোৱাকৈয়ে আহে। আৰু সমস্যাবোৰ যেন গুচি গৈছে, কিন্তু আচলতে এতিয়াও আছে।
  এৰিমিয়াডাই আকৌ মূৰৰ পিছফালে খোঁচ মাৰি দিয়া বিষয়টোৰ ওপৰত যুক্তি আগবঢ়াই নিলে।
  যেনে, হয়তো এয়াই জীৱন। জীৱন আহিল বুলি কয়, কিন্তু আগতেও আছিল। আনহাতে, জীৱনটো, তেওঁলোকে কয়, নাইকিয়া হৈ গৈছে। কিন্তু তাই একে সময়তে থাকি গ"ল, অমৰ আত্মাকে ধৰি।
  হয়, আৰু বহুতো বিকল্প আছে যিবোৰ আগবঢ়াব পাৰি। বিভিন্ন সম্ভাৱ্য উত্তৰৰ পৰা মোৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ পৰিছে। ইয়াত তেওঁলোকে তাইক সময় দিলে। কিন্তু আচলতে যিমানেই চিন্তা কৰিব সিমানেই বিভ্ৰান্তিৰ সৃষ্টি হয় আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ সম্ভাৱ্য উত্তৰৰ সৃষ্টি হয়। আৰু সময়ে সহায় নকৰে...
  তাৰ পাছত এৰিমিয়াডাৰ ওপৰত ৰাতিপুৱা হ"ল আৰু তাই ক"লে।
  - উত্তৰ দিবলৈ সাজু!
  ক"লা কাপোৰ পিন্ধা যোদ্ধাজনে আবলুছৰ দৰে জিলিকি থকা মূৰটো জোকাৰিলে:
  - বাৰু, মাতক!
  এৰিমিয়াডাই নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - সময় নাহি আহে ! সময় আহিল বুলি কয়, কিন্তু ইতিমধ্যে হৈছে! আৰু তেওঁও নোযোৱাকৈয়ে গুচি যায়, তেনেকুৱাই। সময় পাৰ হৈ গ"ল বুলি কয়, কিন্তু এতিয়াও আছে!
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, উত্তৰটো সাধাৰণতে শুদ্ধ, আৰু ইয়াক গণনা কৰিব পাৰি! যদিও, মানক উত্তৰটো হ"ল স্মৃতি! কিন্তু সময়ো সম্পূৰ্ণ সম্ভৱপৰ বিকল্প।
  ক"লা চোলা পিন্ধা যোদ্ধাজনে নিজৰ চিকচিকিয়া তৰোৱালখনেৰে আঠটা আকৃতি বনাইছিল। আৰু দুচেকেণ্ডমানৰ পাছত এৰিমিয়াডৰ সকলো ঘা আৰু ক্ষতিৰ কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈয়ে নোহোৱা হৈ গ"ল, যেন কেতিয়াও নাছিল।
  এলফ ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - ধন্যবাদ! এতিয়া মোৰ দ্বিতীয়টো সুযোগ ল"ব পাৰিমনে?
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে বজ্ৰপাতৰ দৰে মাতেৰে উত্তৰ দিলে:
  - পাৰে! কিন্তু এইবাৰ ভেম্পায়াৰৰ লগত যুঁজিব লাগিব। এনে পৰীক্ষাৰ বাবে সাজু নেকি?
  এৰিমিয়াডাই নিৰ্ণায়কভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ যদি উপায় নাই, তেন্তে হয়! সাজু!
  যোদ্ধাজনে তৰোৱালখন ওপৰলৈ তুলিবলৈ ওলাইছিল, কিন্তু তেতিয়াই তেওঁৰ ক"লা হেলমেটৰ ওপৰেৰে উৰি ফুৰা ফেৰেস্তাসকলে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - তাই আমাক গান গাবলৈ দিয়ক! তাইৰ ইমান আচৰিত কণ্ঠ!
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে মাত দিলে:
  - গান গাই সৌন্দৰ্য্য! মোৰ দলটোৱে দাবী কৰে!
  এৰিমিয়াডাই অনিচ্ছা সত্ত্বেও মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, মই মাতত নাই!
  ফেৰেস্তাসকলে হাঁহি হাঁহি চিঞৰি উঠিল:
  - প্ৰয়োজন নাই! তুমি আচৰিত! আহকচোন, লাজ নকৰিবা!
  এলফটোৱে দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ আনন্দত গান গাইছিল;
  ওপৰত ফুলি উঠা দেশৰ মহিমা,
  মহান, পবিত্ৰ এলফ গৌৰৱ...
  নাই, অনন্তকালত মৌনতা নাথাকিব -
  পথাৰৰ তৰাবোৰত মুকুতা ছটিয়াই দিয়া হৈছে!
  
  মহান সৰ্বশক্তিমান স্বৰ্গ আমাৰ লগত আছে,
  সর্বশক্তিমান ভয়ংকৰ পরিবারের পুত্র...
  যাতে এই যোদ্ধাই যুদ্ধত সহায় কৰিব পাৰে,
  আমি ঈশ্বৰৰ পোহৰেৰে এলফসকলক মহিমামণ্ডিত কৰিব লাগিব!
  
  ছোৱালীবোৰৰ কোনো সন্দেহ নাই, বিশ্বাস কৰক,
  মেয়েরা উত্তেজিতভাবে গড় আক্রমণ করা হয়...
  টুকুৰা টুকুৰ হৈ যাব, উন্মাদ জন্তু,
  আৰু শত্ৰুৱে নাকত আঘাত পাব!
  
  নাই, এলফবোৰ ভাঙিবলৈ চেষ্টা নকৰিবা,
  শত্ৰুৱে আমাক আঁঠু লৈ নানিব...
  আমি তোমাক পৰাস্ত কৰিম, দুষ্ট চোৰ,
  গ্ৰেট দাদা এলিন আমাৰ লগত আছে !
  
  নাই, কেতিয়াও, কেতিয়াও শত্ৰুৰ ওচৰত হাৰ নামানিব,
  এলফ অধীন যুদ্ধ ...
  আমি দুৰ্বলতা আৰু লাজ দেখুৱাব নোৱাৰো,
  ডাঙৰ চয়তানৰ লগত মোকাবিলা কৰোঁ আহক!
  
  ঈশ্বৰে আমাক যুদ্ধ শেষ কৰিবলৈ অনুমতি দিলে,
  আৰু Wehrmacht গড় দূরে ড্যাশ...
  যাতে তেওঁলোকৰ শেষত শূন্য নহয়,
  যাতে শ্মশানত নিস্তব্ধ নহয়!
  
  ছোৱালীবোৰক মুক্ত নিয়ন্ত্ৰণ দিয়ক, যুঁজাৰু,
  গতিকে এই অৰ্কিছিষ্টসকলৰ বাবে ব্যৱস্থা কৰা হ'ব...
  আমাৰ পিতৃসকলে আমাক লৈ গৌৰৱ কৰিব,
  বিৰোধীয়ে আমাক গৰুৰ দৰে গাখীৰ নিদিব!
  
  সঁচা যে বসন্ত সোনকালে আহিব,
  পথাৰত কুঁহিয়াৰৰ কাণ সোণালী হৈ পৰিব...
  মোৰ বিশ্বাস আমাৰ সপোন বাস্তৱায়িত হ"ব,
  যদি সত্যৰ বাবে যুঁজিব লাগে!
  
  ঈশ্বৰ, তাৰ মানে সকলো মানুহ প্ৰেম,
  বিশ্বাসী, শক্তিশালী, আনন্দত চিৰন্তন...
  হিংস্ৰ তেজ বোৱা হ"লেও,
  ছোৱালীজনী প্ৰায়ে অসাৱধান হৈ পৰে!
  
  আমি যুদ্ধত শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলাওঁ,
  ইমান বায়ুময় কিবা এটা কৰি...
  যদিও জগতবোৰৰ ওপৰত ধুমুহাই জুই জ্বলাইছে,
  আৰু এটা ঠেক সূৰ্যগ্ৰহণ আহে!
  
  নাই, মানুহে নিজৰ কবৰলৈকে থিয় হৈ থাকিব,
  Erkshists ৰ ওচৰত এটা বিটও হাৰ নামানিব ...
  তোমালোক ল"ৰাবোৰে বহীত লিখি থোৱা,
  আৰু যুদ্ধৰ বাবে আপোনাৰ সকলো তৰোৱাল চোকা কৰক!
  
  হয়, সঁচা প্ৰান্ত নোহোৱাকৈ ভোৰ হ"ব,
  বিশ্বাস কৰক, সকলোৱে আনন্দ পাব...
  আমি আন এটা খুলিছো, বিশ্বাস কৰক, পোহৰ -
  বতাহত ছোৱালীজনীৰ হাতখন আগবঢ়াইছে!
  
  আমি কৰিব পাৰো , আমি এই কাম কৰিব পাৰো, বিশ্বাস কৰক,
  আমি সপোনতো দেখাৰ সাহস নকৰা কিবা এটা...
  আমি স্পষ্টকৈ দেখিবলৈ পাওঁ আটাইতকৈ উজ্জ্বল লক্ষ্য,
  নাই, আজে বাজে কথা নক"ব, যুঁজাৰুসকল!
  
  বাৰু, উৰি যাওঁ, ধেমালিতে, মংগল গ্ৰহলৈ,
  তাত খোলা পথাৰ, গণনা কৰোঁ, ৰুবি...
  পৰিৱেশবিদসকলৰ চকুত লোড কৰিম ,
  আমাৰ ওপৰত কৰূবৰ গোট উৰি আছে!
  
  হয়, ছোভিয়েট দেশখন বিখ্যাত,
  সাম্যবাদে জনসাধাৰণক কি দিলে...
  তাইক জন্মৰ দ্বাৰা চিৰদিনৰ বাবে দিয়া হৈছিল -
  মাতৃভূমিৰ বাবে, সুখৰ বাবে, স্বাধীনতাৰ বাবে!
  
  এলফিয়াত প্ৰতিজন যোদ্ধা গোহালিৰ পৰা,
  শিশুটি বন্দুকৰ বাবে হাত আগবঢ়ায়...
  সেয়ে তুমি কঁপিছা খলনায়ক,
  আমি দানৱটোক জবাবদিহি কৰিবলৈ কওঁ!
  
  হয়, আমাৰ এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল হ"ব,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত কি elfinism নির্মাণ কৰিব...
  আমি হ"ম, জানেনে, প্ৰকৃত বন্ধু,
  আৰু আমাৰ ব্যৱসায় হ"ব সৃষ্টি!
  
  কাৰণ, এলফিনিজম চিৰদিনৰ বাবে জন্মৰ দ্বাৰাই দিয়া হয়,
  যাতে প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু সুখী হ'ব পাৰে...
  ল"ৰাটোৱেও চিলেবল পঢ়ে,
  কিন্তু ডেমিউৰ্জৰ শিখা চকুত জিলিকি উঠে!
  
  হয়, চিৰদিনৰ বাবে মানুহৰ বাবে আনন্দ থাকিব,
  যে তেওঁলোকে স্বৰোগ বিষয়ৰ বাবে একেলগে যুঁজি আছে...
  আমি সোনকালে ফ'লগীৰ পাৰবোৰ চাম,
  আৰু আমি ঈশ্বৰৰ সন্মানৰ স্থানত থাকিম!
  
  হয়, এলফক পিতৃভূমিৰ শত্ৰুৱে ভাঙিব নোৱাৰে,
  ইস্পাততকৈও শক্তিশালী হ'ব...
  এলফিয়া, তুমি ল"ৰা-ছোৱালীৰ বাবে এগৰাকী প্ৰিয় মাতৃ,
  আৰু আমাৰ দেউতা, বিশ্বাস কৰক, জ্ঞানী Ftalin !
  
  পিতৃভূমিৰ বাবে কোনো বাধা নাই, বিশ্বাস কৰক,
  'এইটো বন্ধ নোহোৱাকৈ আগবাঢ়ি যায়...'
  নৰকৰ ৰজাই অতি সোনকালে চেকমেট পাব,
  অন্ততঃ তাৰ হাতত টেটু আছে!
  
  আমি আমাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে আমাৰ হৃদয় দিম,
  সকলো পাহাৰ বগাওঁ আহক, বিশ্বাস কৰক, ওখ...
  আমাৰ ছোৱালীবোৰৰ বহুত শক্তি আছে,
  কেতিয়াবা চালখনো উৰুৱাই দিয়ে!
  
  ল"ৰাটোৱে এলফৰ চাবস্ক্ৰিপচন এটাও দিলে,
  তেখেতে কৈছিল যে তেখেতে তীব্ৰ যুঁজ দিব...
  চকুত জিলিকি থকা ধাতু,
  আৰু আৰ পি জিটো বেকপেকত টানকৈ লুকুৱাই থোৱা আছে!
  
  গতিকে মূৰ্খৰ খেলা নকৰো আহক,
  ইয়াতকৈও ভাল, আহক আমি সকলোৱে একেলগে দেৱাল হিচাপে থিয় দিওঁ...
  পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ, মাত্ৰ এটা পাঁচ,
  হাবেলে শাসন কৰক, দুষ্ট কয়িনে নহয়!
  
  মুঠতে মানুহৰ বাবে সুখ থাকিব,
  আৰু পবিত্ৰ জগতৰ ওপৰত স্বৰোগৰ শক্তি...
  খেলা-ধূলা কৰি অৰ্কশিষ্টসকলক ভাঙি পেলাওক,
  লাডা সুখ আৰু মূৰ্তি হওক!
  এলফ ছোৱালীজনীয়ে অতি উৎসাহেৰে গান গাই শেষ কৰিলে। আৰু তাই প্ৰণাম কৰি খালী ভৰিখন ঠেলি দিলে আৰু ক"লে।
  - দয়া!
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে নিশ্চিত কৰিলে:
  - এইটো এটা যোগ্য গীত! হৃদয় আৰু আত্মাক উষ্ণ কৰি তোলে। সেয়েহে মই আপোনাক পৰামৰ্শ দিম যে ভৰিৰে আঠটা ফিগাৰ বনাওক, তেতিয়া আপুনি অধিক শক্তি লাভ কৰিব। আৰু ভেম্পায়াৰৰ দৰে এনেকুৱা দানৱৰ লগতো মোকাবিলা কৰিব পাৰি!
  এৰিমিয়াডাই প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে:
  - পৃথিৱীয়ে আমাক সন্মান কৰিব লাগে আৰু আমাক ভয় কৰিব লাগে।
  সৈনিকৰ শোষণ অগণন...
  এলফসকলে সদায় যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈ আহিছে।
  আমি অৰ্কবোৰক মাটিত ধ্বংস কৰি দিম!
  ক"লা কৱচ পিন্ধা এজন যোদ্ধাই তৰোৱালেৰে বৃত্ত এটা সাজিলে আৰু বৰফৰ খেলৰ দৰে সংগীত শুনা গ"ল।
  আৰু আকাশত এটা চিলোৱাট দেখা গ"ল। টপ হেট আৰু চামৰাৰ চুট পিন্ধা এজন সুদৰ্শন কিন্তু শেঁতা ডেকা। হাত দুখন চামৰা, ক"লা গ্ল"ভছ আৰু বুটবোৰ বিপৰীতে ৰঙা। আৰু তেওঁৰ হাতত এটা তৰোৱাল আছিল। ডেকাজনৰ মুখৰ পৰা দাঁতৰ দাঁত ওলাই আহিল।
  এৰিমাইডাই দাঁত উদং কৰি উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - এইটো এটা ভেম্পায়াৰ! যথেষ্ট মৰমলগা দেখা গৈছে।
  যুৱকজনে মূৰটো জোকাৰি টপ হেটটো ঠিক কৰি ল"লে আৰু তাৰ পিছত মাটিত সুদৃঢ়ভাৱে অৱতৰণ কৰিলে।
  তেওঁ ছোৱালীজনীক প্ৰণাম কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - তাই প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰি, দাসৰ দৰে!
  ক"লা যোদ্ধাজনে উত্তৰ দিলে:
  - এইজনী অতি সম্ভ্ৰান্ত পৰিয়ালৰ ভিছকাউণ্টেছ। আৰু তাই নিজৰ মানুহক মৃত্যুৰ পৰা বচাবলৈ ৰঙা অজগৰৰ মূৰ্তিটো পাব বিচাৰে।
  ভেম্পায়াৰ ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - যিকোনো ক্ষেত্ৰতে মই তাইক পৰাস্ত কৰিবই লাগিব! পাৰিলে তাইক জীয়াই ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিম!
  এৰিমিয়াডাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মইও তোমাক মাৰিব নিবিচাৰো! কিন্তু কৰিব লগা হ"লে সমস্ত শক্তিৰে যুঁজ দিম!
  ক"লা যোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - তুমি তৰোৱাল লৈ যুঁজিব। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সমান, আৰু সকলো ন্যায্য।
  ভেম্পায়াৰজনে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে:
  "এনে ছোৱালীৰ লগত তৰোৱাল ক্ৰছ কৰাটো মোৰ বাবে বৰ গৌৰৱ!"
  এৰিমিয়াডাই চকু টিপিয়াই চিঞৰিলে:
  - আমি সাহসেৰে যুদ্ধলৈ যাম,
  'এলফ'ৰ কাৰণে...
  আমি সকলো অৰ্কক পৰাস্ত কৰিম,
  যুঁজিবা, ড্ৰিফ্ট নকৰিবা!
  ছোৱালীজনী আৰু ল"ৰাটোৱে হাতত চিকচিকিয়া, জিলিকি থকা তৰোৱাল লৈ যুঁজিবলৈ সাজু হ"ল। তেওঁলোকৰ মেজাজ আছিল সম্পূৰ্ণ ধ্বংসৰ।
  এটা সংকেত বাজি উঠিল। ভেম্পায়াৰ যুৱকজনে বনৰীয়া ক্ৰোধেৰে এৰিমিয়াডাৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল। তাই তৰোৱালৰ আঘাতেৰে তাক লগ পালে, আক্ৰমণটোক পেৰিং কৰি। ছোৱালীজনীয়ে বহুত বেছি আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিলে, আৰু আকৌ বেৰেল ৰোল এটাৰে চেষ্টাটোক প্ৰতিহত কৰিলে।
  তাৰ পিছত এৰিমিয়াডাই খালী ভৰিৰে প্ৰতিপক্ষক ভৰিৰ মাজত লৰচৰ কৰিলে। ভেম্পায়াৰজনে আঘাতটো বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল যদিও তথাপিও জোকাৰি গ"ল।
  এলফটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - শত্ৰুৱে এতিয়াও আমাৰ শক্তি নাজানে,
  তেওঁলোকে নিজৰ সম্পূৰ্ণ শক্তি ব্যৱহাৰ কৰা নাছিল...
  কেঁচুৱা আৰু মহিলাক আক্ৰমণ কৰা হয়
  সকলো একেই, ভেম্পায়াৰ, মই তোমাক মাৰি পেলাম!
  ইয়াৰ উত্তৰত যুৱকজনে নিজকে অলপ ওপৰলৈ তুলি লৈ ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰৰ দৰে এৰিমিয়াডৰ কাষ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ শত্ৰুৰ তৰোৱালৰ ডগাৰে ঠিক পেটত ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে। বিষাদ বেজী এটা দি তেজ ওলাল। এলফে পখিলাৰ দৰে কৌশল এটা কৰিলে আৰু ভেম্পায়াৰৰ বুটটো হুক কৰিলে, তাৰ পিছত তাই চিঞৰি উঠিল:
  এটা আঘাতেৰে শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলাম,
  মই, এলফ, ভাল কাৰণত সাহসী!
  ইফালে যুদ্ধ চলি থাকিল। ভেম্পায়াৰজনে ওপৰলৈ উৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু এৰিমিয়াডাই জপিয়াই উঠিল আৰু ধৰি থাকিল। আৰু ৰঙা তেজৰ টোপালবোৰ সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  তেজ চুষা যুৱকজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বহুত শিকিলা ! কিন্তু তাই ল"ৰাটোৰ লগত সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে!
  এলফে হাঁহি এটা মাৰি দাঁত দুটা উদং কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ক"ৰবাৰ পৰা আৰম্ভ কৰিব লাগিব! আমি সকলোৱে অলপ শিকিলোঁ, আৰু পাপ নকৰিবা, তুমি ভগৱানৰ বাবে ভেম্পায়াৰ!
  ভেম্পায়াৰটোৱে হঠাতে গতি বৃদ্ধি কৰিলে, কিন্তু তেওঁৰ তৰোৱালে লক্ষ্য হেৰুৱাই পেলালে, আৰু এৰিমিয়াডাই তেজ চুষাজনৰ হাতৰ কব্জিত খুন্দা মাৰিলে। আকৌ ৰুবি ৰঙৰ ছিটিকনি আৰু হুমুনিয়াহ।
  ভেম্পায়াৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - তুমি চয়তান!
  এলফে আপত্তি কৰিলে:
  - মই ভাল শক্তিৰ সেৱা কৰো!
  তেজ চুষা যুৱকজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - ভাল আৰু বেয়াৰ পাৰ্থক্য কি?! পোহৰৰ দেৱতাসকলেও শত্ৰুক হত্যা কৰে আৰু ক্ষমা নকৰে!
  এৰিমিয়াডাই কান্ধ দুটা জোকাৰি চিঞৰি ক"লে:
  ফুলৰ পাহি ভংগুৰ,
  যদি ইয়াক বহু আগতেই ফালি পেলোৱা হৈছিল...
  যদিও চাৰিওফালৰ জগতখন নিষ্ঠুৰ,
  ভাল কাম কৰিবলৈ মন যায়!
  ভেম্পায়াৰজনে আকৌ গতি বৃদ্ধি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে আৰু খৰধৰকৈ ছোৱালীজনীক আক্ৰমণ কৰিলে। তেওঁ পিচফৰ্কৰ কৌশলটো কৰিলে, কিন্তু, অভাৱনীয়ভাৱে, এলফ ছোৱালীজনীৰ ব্লেডে তেওঁৰ ডিঙিত বিন্ধিলে। তেজৰ ধাৰা এটা ছটিয়াই ওলাই আহিল। ৰঙা টোপালবোৰ জোকাৰি জোকাৰি ভেম্পায়াৰজনে পিছলৈ জপিয়াই পৰিল আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - সঁচাকৈয়ে, তাই-চয়তান!
  এৰিমাইডাই নিজকে আঘাতত পেলাই দি সকলো শক্তিৰে জপিয়াই পৰিল। তাইৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাটোৱে ভেম্পায়াৰটোৰ ঠিক চিবুকত খুন্দা মাৰিলে। সি ঢলি পৰিল আৰু বাহু দুটা বিভিন্ন দিশত মেলি দিলে। তেজ চুষকজনৰ মুখৰ পৰা কেইবাটাও ভঙা দাঁত উৰি ওলাই আহিল।
  এৰিমিয়াডাই খালী ভৰিখন তাৰ বুকুত থৈ হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বিজয়!
  ক"লা যোদ্ধাজনে তাইক সুধিলে:
  -আপুনি শেষ কৰি দিব নেকি?
  এৰিমিয়াডাই নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - নহয়!
  ক"লা কৱচ পিন্ধা নাইটে মাত দিলে:
  - ৰঙা অজগৰ মূৰ্তিটো আপোনাৰ!
  আৰু জিলিকি থকা তৰোৱাল এখনেৰে ত্ৰিভুজ এটা বনালে। লগে লগে বতাহত জিলিকি উঠিল, আৰু এটা ৰঙীন, শক্তিশালী অজগৰৰ প্ৰতিচ্ছবি দেখা গ"ল। যিটো এৰিমিয়াডলৈকে উৰি গ"ল। ছোৱালীজনী অনিচ্ছাকৃতভাৱে সংকুচিত হৈ পৰিল।
  তাৰ পাছত সৰুকৈ জিলিকি উঠিল, আৰু অজগৰডাল এটা সৰু মূৰ্তিলৈ পৰিণত হ"ল যিটো নিজেই এলফ ছোৱালীজনীৰ হাতত ওপঙি গ"ল। তাই লৈ গাইছিল:
  - এলফ, এলফ, এলফ,
  আমাৰ যৌৱন চিৰন্তন...
  এলফ, এলফ, এলফ,
  আমি চিৰন্তন সুখত থাকিম!
  
  গুলিভাৰৰ পঞ্চম যাত্ৰা
  ANNOTATION
  এখন বৃহৎ জাহাজৰ মূৰত থকা বিখ্যাত ভ্ৰমণকাৰী গুলিভাৰে পুনৰ যাত্ৰাত নামি পৰে। তেওঁ ধুমুহাত আবদ্ধ হৈ পৰে আৰু তেওঁৰ জাহাজখন পাৰলৈ দলিয়াই দিয়া হয়। আৰু অভিজ্ঞ গুলিভাৰে এনে এখন অদ্ভুত পৃথিৱীৰ সন্মুখীন হয়, তাৰ পিছত কিংবদন্তি নাৱিকজনৰ পূৰ্বৰ সকলো দুঃসাহসিক অভিযান ইয়াৰ পটভূমিত ম্লান হৈ পৰে।
  . অধ্যায় নং ১
  গুলিভাৰ আৰু সৰু নাছিল। তথাপিও মই আকৌ আন এটা যাত্ৰাত ৰাওনা হ"লোঁ। আচলতে তেওঁৰ দুঃসাহসিক অভিযানৰ বৰ্ণনাক কল্পনা আৰু সাধুকথাৰ বাহিৰে আন একো নহয় বুলিয়েই লোৱা হৈছিল।
  আৰু বছৰবোৰ পাৰ হৈ যায়, মূৰটো ধূসৰ হৈ পৰে, আৰু তাত মোটামুটি পৰিমাণৰ টান ৰং দেখা দিয়ে। যেতিয়া আপুনি পঞ্চাশ বছৰৰ ওপৰত হয়, অষ্টাদশ শতিকাৰ মানদণ্ড অনুসৰি, এইটো বহুত। তথাপিও গুলিভাৰে আকৌ ৰাস্তাত খুন্দা মৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। তদুপৰি ভাগ্যবিদজনে তেওঁক ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিছিল যে এইবাৰ তেওঁ নিজৰ সুখ বিচাৰি পাব আৰু আৰু ঘূৰি আহিব নিবিচাৰিব।
  এটা ডাঙৰ গেলিয়নে নিজৰ পালবোৰ ফেন কৰি প্ৰশান্ত মহাসাগৰৰ ফালে পাৰ হৈ গ"ল। গুলিভাৰ ইতিমধ্যে যথেষ্ট ধনী, আৰু লিপুটিয়াৰ পৰা লোৱা সৰু ভেড়াৰ পাতল ঊলে তেওঁক বিশেষ উপাৰ্জন কৰিছিল । কিন্তু সকলো মৰি গ"ল। আৰু এই দ্বীপটো আকৌ এবাৰ ভ্ৰমণ কৰাৰ ধাৰণাটো আহিল।
  ইতিমধ্যে ত্ৰিশ বছৰতকৈও অধিক পাৰ হৈ গৈছে। আৰু লিলিপুটিয়ানসকলে মানুহতকৈ কম জীৱন যাপন কৰে। গতিকে গুলিভাৰক চিনি পোৱা সকলোৱে ইতিমধ্যে বিলুপ্ত হৈ গৈছে।
  তাত চিকাৰ জব্দ কৰি জীৱিকা নিৰ্বাহ কৰিব নোৱাৰি কিয়? লিলিপুটিয়ানসকলৰ হাতত কামান বা ৰাইফল নাই আৰু তেওঁলোকৰ কাঁড় দৈত্যবোৰৰ বিৰুদ্ধে একো নহয়। আৰু লিলিপুটত নিজেই আপুনি বহুতো মূল্যৱান বস্তু বন্দী কৰিব পাৰে।
  কেৱল সৰু সৰু জীৱ-জন্তুবোৰে বিপুল আয়ৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰিছিল আৰু বিপুল দামত বিক্ৰী কৰিব পাৰিছিল।
  দৈত্যক ধৰিবলৈ যোৱাটো বৰ ৰিস্কি। কেৱল কোনোৱেই নহয়, এজন মানুহৰ বাৰগুণ আকাৰৰ পশু এটা, আনকি বন্দুক এটাও ল"ব। তদুপৰি তেওঁলোকৰ এজন ৰজা আছে যাৰ শক্তিশালী সৈন্য আছে। সঁচা, দৈত্যবোৰৰ হাতত এতিয়াও বাৰুদ নাই৷
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে গুলিভাৰে নিজৰ প্ৰথমখন দেশ ভ্ৰমণ কৰিব বিচাৰিছিল, য"ত ক্ষুদ্ৰ মানুহৰ দুটা শক্তি আছিল। হয়তো তাত তেওঁ এনেকুৱা কিবা এটা বিচাৰি পাব যিয়ে তেওঁক কল্পনাতীতভাৱে ধনী কৰি তুলিব।
  য়াহু আৰু বুদ্ধিমান ঘোঁৰাৰ জগতখনৰ সৈতে পৰিচিত হৈ গুলিভাৰ অধিক নিষ্ঠুৰ আৰু কুৎসিত হৈ পৰিল। বছৰবোৰ পাৰ হৈ যায় আৰু ধনী হোৱাটো প্ৰয়োজন। আৰু কিমান জীৱন বাকী আছে তাৰ অজ্ঞাত। আৰু মানুহে আপোনাক লৈ হাঁহিছে, আৰু বিভিন্ন বাতৰি কাকতে গুলিভাৰ কেৱল সপোন দেখাই নহয়, এজন পাগল বুলিও অশ্লীল ইংগিত দিয়ে। আৰু তাতোকৈয়ো বেছি, তেওঁ নাম উল্লেখ কৰা দেশবোৰৰ অস্তিত্বৰ প্ৰমাণ দিবলৈ এইটোৱেই আছিল প্ৰেৰণা।
  প্ৰায় জানিছিল যে লিলিপুট আৰু ব্লেফুস্কু দ্বীপ ক'ত অৱস্থিত । আৰু তেওঁৰ জাহাজ ইতিমধ্যে এই ঠাইত উপস্থিত হৈছে।
  কিন্তু ঠিক ক"ত? দ্বীপবোৰ সৰু, আৰু অষ্টাদশ শতিকাৰ আৰম্ভণিৰ আদিম নেভিগেচন ব্যৱহাৰ কৰি অন্ধভাৱে বিচাৰি উলিয়াবলৈ চেষ্টা কৰা হয়।
  আৰু তাৰ পিছত জাহাজখনে ঠাই ল'লে আৰু ধুমুহাত আবদ্ধ হৈ পৰিল...
  সাত দিন ৰাতি ঢৌৱে ইফালে সিফালে ঠেলি দিছিল। সৌভাগ্যক্ৰমে বন্দুক থকা বৃহৎ আৰু শক্তিশালী জাহাজখনৰ ডিজাইন অতি টেকসই হৈ উঠিল। আৰু ছিন্নভিন্ন হোৱা নাছিল।
  আৰু তাৰ পাছত হঠাতে এটা ঢৌ উঠি ইংৰাজী গেলিয়নটোক ধুই নিশুন পাৰলৈ লৈ গ"ল। ধুমুহা আৰু বন্য উপাদানৰ সৈতে দীৰ্ঘদিনীয়া সংগ্ৰামৰ ফলত ক্লান্ত হৈ পৰা দুশৰো অধিক নাৱিক আৰু গুলিভাৰৰ দলটোৱে টোপনি গ"ল।
  কেনেকৈ জিৰণি ল"ব বা সুস্থ হ"ব সেই কথা তেওঁলোকে ভবা নাছিল৷
  গুলিভাৰে অবিৰত দুঃস্বপ্ন দেখিছিল। আৰু সাৰ পোৱাৰ লগে লগে বাস্তৱত দুঃস্বপ্নটো চলি থাকিল। প্ৰথমতে, তেওঁ নিজকে বান্ধি থোৱা দেখিলে, আৰু তেওঁৰ কাষত থিয় হৈ আছিল প্ৰায় বাৰ-তেৰ বছৰ বয়সৰ যেন লগা ল"ৰাবোৰ। ৰং, মূৰত ভাৰতীয়ৰ দৰে পাখি, উদং ভৰি, আধা উলংগ ধড়। অৱশ্যে ইয়াত যথেষ্ট গৰম, আৰু এই কথা বুজা যায়।
  গুলিভাৰে চাৰিওফালে চালে। আৰু ওচৰতে কেইবাজনো বান্ধি থোৱা নাৱিক দেখিলোঁ। কেৱল তেওঁলোকো সলনি হৈছে। সৰু হৈ আহিল, দাড়ি আৰু খোলাবোৰ নোহোৱা হৈ গ"ল, কাপোৰবোৰ মোনাৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে।
  গুলিভাৰে নিজৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰালে। আৰু মই আচৰিত হৈ পৰিলোঁ। শৰীৰটো সৰু হৈ পৰিল, পেটটো নোহোৱা হৈ গ"ল, পিঠিৰ নিস্তেজ বিষটোও। আৰু চুটটো ধোৱা কাপোৰৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে। আৰু বুটবোৰ হঠাতে ফ্ৰী হৈ গ"ল। আৰু সি জোকাৰণি মাৰিলে, আৰু ৰছীবোৰ অলপ লৰচৰ কৰিলে।
  টেটুৰে আবৃত ভাৰতীয়ৰ দৰে দেখা ল"ৰা এটাই চিঞৰি উঠিল:
  - সিহঁত আমাৰ দৰে হৈ পৰে! আহকচোন, ৰছীবোৰ টান কৰক!
  নাৱিকসকলৰ আচলতে ইতিমধ্যে শিশুৰ মুখ আছিল, আৰু আমাৰ চকুৰ সন্মুখত আকাৰ কমি আহিছিল।
  পাখি আৰু ৰং পিন্ধা ল"ৰাবোৰে ৰছীবোৰ ওপৰলৈ টানিবলৈ লৰালৰি কৰিলে। গুলিভাৰে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁ সংকুচিত হৈয়েই আছে। আৰু একে সময়তে শৰীৰে লঘু আৰু শক্তিশালী অনুভৱ কৰে। আৰু আপোনাৰ দাঁতবোৰৰ বিষ হোৱা বন্ধ হৈ গ"ল, আৰু সাধাৰণতে, এনেকুৱা লাগিল যেন আপুনি পুনৰ জন্ম লৈছে।
  ইফালে আৰু অধিক স্থানীয় যোদ্ধা জাহাজখনত উঠিল। ইতিমধ্যে তেওঁলোক পৰিপাটি ইউনিফৰ্ম পিন্ধি, কৱচ পিন্ধি আৰু তৰোৱাল লৈ আহিছিল। ভৰিত চেণ্ডেল আৰু লগত কেইবাগৰাকীও ছোৱালী। কিন্তু সিহঁতকো ল"ৰা-ছোৱালীৰ দৰে দেখা গৈছিল, প্ৰায় বাৰ, সৰ্বাধিক তেৰ বছৰীয়া। ছোৱালীবোৰে কাণফুলি আৰু গহনা পিন্ধিছিল।
  শ্যামলা চুলিৰ এজনে হাঁহিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - দুখ লাগে! মই তেওঁলোকক প্ৰাপ্তবয়স্ক হিচাপে চাবলৈ নাপালোঁ! এতিয়া সিহঁত আমাৰ দৰেই সৰু সৰু!
  টেটু কৰা ল"ৰাটোৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - ইয়াত দুশৰো অধিক আছে! দাস হিচাপে শিলৰ কুৱেৰীলৈ পঠিয়াব লাগে!
  ছোৱালীজনীয়ে আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! আমি মাত্ৰ বিক্ৰী কৰিম! কিছুমানৰ ভাগ্য বেয়া, খনিলৈ যোৱা, বাকীবোৰ নতুন মালিক!
  কৱচ আৰু সোণৰ হেলমেট পিন্ধা ল"ৰা এজনে কঠোৰভাৱে সুধিলে:
  -তোমাৰ বছ কোন? কৈছোঁ তোমাক! আৰু আমাৰ ভাষা নজনা ভাও ধৰিব নালাগে! আমাৰ সাম্ৰাজ্যত যোগদান কৰা প্ৰতিজনেই লগে লগে আমাৰ ভাষাটো বুজিবলৈ আৰম্ভ কৰে, আৰু আমিও পাছলৈ বুজি পাওঁ!
  ল"ৰা হোৱা নাৱিকসকলৰ এজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এই কেপ্তেইন গুলিভাৰ! ল"ৰাৰ শৰীৰত তাক লগে লগে চিনি নাপাবা!
  সোণৰ হেলমেট পিন্ধা যোদ্ধাই আদেশ দিলে:
  - সিহঁতক টানি উলিয়াই আনিব। যেতিয়া অৱশেষত তেওঁলোক আমাৰ দৰে হ"ব, তেতিয়া হয়তো তেওঁলোকক মুকলি কৰি দিয়া হ"ব। একে সময়তে তেওঁলোকে পৰিৱৰ্তনৰ বাবেও প্ৰস্তুতি চলাব।
  যোদ্ধা ল"ৰাকেইটাই গুলিভাৰ আৰু আন ল"ৰাকেইটাক কান্ধত তুলি দুজনকৈ ধৰি লৈ বাহিৰলৈ লৈ গ"ল।
  গুলিভাৰে ভাবিলে যে এইটো হয়তো আজে বাজে কথা। কিন্তু তেতিয়াই লিলিপুটিয়ানসকলৰ কথা মনত পৰিল। ইহঁতৰ আকাৰ সৰু আছিল। কেৱল বেছিভাগেই প্ৰাপ্তবয়স্ক, শিশু নহয়। হয়তো সি আচৰিত হোৱা উচিত নহয়?
  তেওঁ বিভিন্ন জগত ভ্ৰমণ কৰি আচৰিত দেশবোৰ দেখিছিল। গতিকে তেওঁলোকৰ মাজত শিশুৰ জগতখন কিয় নাথাকিব লাগে? তেওঁৰ সংবেদন সংগ্ৰহৰ বাবে এইটোৱেই আছিল তেওঁৰ একমাত্ৰ অভাৱ।
  গুলিভাৰে দেখিলে যে পাৰ আৰু জনশূন্য নহয়। তাত কৱচ পিন্ধা বহু সৈনিক আছিল। ভাৰতীয় শৈলীৰ পাখি আৰু ধনু পিন্ধা ল"ৰা, আৰু লঘু ধাতুৰ কৱচ পিন্ধা যুঁজাৰু আছিল। আৰু ধনু পিন্ধা ছোৱালীবোৰো, বাইদেউ, খালী ভৰিৰে আছিল, সেনাপতিসকলৰ বাহিৰে, যিসকলৰ হাতত মুকুতাৰে ঢাকি থোৱা বহুমূলীয়া গহনা আৰু চেণ্ডেল আছিল।
  ধনুৰ্বিদ ছোৱালীবোৰ শাৰী পাতি থিয় হৈ আছিল। আন এটা ৰেংকৰ হাতত আছিল অধিক শক্তিশালী ক্ৰছব" যিয়ে মাৰাত্মক বল্ট গুলিয়াইছিল। সোঁফালে কেটাপল্ট আছিল। কাষতে ল'ৰা-ছোৱালীও আছে। সোণৰ হেলমেট পিন্ধা মূল যোদ্ধাজনে আদেশ দিলে:
  - বন্দীসকলৰ কাপোৰ লৈ যা! তেওঁলোক এতিয়া দাস হৈ পৰিছে আৰু তেওঁলোকৰ পদবী অনুসৰি সাজ-পোছাক পৰিধান কৰিব লাগিব।
  কাপোৰবোৰ ইতিমধ্যে ফিট হোৱা নাছিল আৰু কষ্টেৰে ধৰি ৰাখিছিল৷ ল"ৰা হৈ পৰা বন্দীবোৰক বান্ধি থোৱা হ"ল আৰু এতিয়াৰ ধুনীয়া দুৰ্গন্ধময় টুকুৰাবোৰ জোতাযোৰৰ লগতে ঢেঁকীত পেলাই দিয়া হ"ল। তাৰ পিছত তেল আৰু চালফাৰৰ মিশ্ৰণ ঢালি জুই লগাই দিলে।
  এতিয়া নাৱিকসকল তেৰ বছৰৰ বয়সৰ নহয় ল"ৰা আছিল আৰু অষ্টাদশ শতিকাত ত্বৰণৰ আগতে সেই বয়সৰ শিশুসকলক একবিংশ শতিকাৰ দহ বছৰীয়া ল"ৰাৰ দৰে দেখা গৈছিল। হয়, লক্ষণীয়ভাৱে হ্ৰাস পাইছে।
  আৰু এতিয়া তেওঁলোক উলংগ হৈ পৰিছিল, কোনোবাই লাজতে হাতেৰে লাজ ঢাকি ৰাখিছিল।
  বন্দুকৰ গুলীত ধৰি ৰখা হৈছিল ধনুৰ্বিদ আৰু ক্ৰছব" ছোৱালীক।
  সোণৰ হেলমেট পিন্ধা ল"ৰাটোৱে আদেশ দিলে:
  - বাৰু, সিহঁতক সাগৰত ধুই দিয়ক! তাৰ পিছত আমি তেওঁলোকক চেহেৰা ৰাখিবলৈ দাসৰ কাপোৰ দিম।
  আৰু বন্দী ল"ৰাবোৰক সাগৰত খেদি পঠিওৱা হ"ল। পানী গৰম আছিল, গ্রীষ্মমণ্ডলীয় ৰ"দত গৰম হৈছিল৷ ইয়াৰ জলবায়ু ভাল আছিল। কলগছ আৰু তামোল দেখা গৈছিল।
  অন্ততঃ ফ্ৰীজ নহ"ব।
  গুলিভাৰ লাজ পাইছিল আৰু একে সময়তে সুখীও হৈছিল। চল্লিশ বছৰতকৈও অধিক সময় পেলাই থৈ এতিয়া তেওঁ সম্পূৰ্ণ সুস্থ, শক্তিশালী আৰু আনন্দময় হৈ পৰিছে। আৰু মেজাজটো আনন্দময় হৈ পৰিল, যদিও আগলৈ তেওঁৰ বাবে দাসত্ব আৰু অপমানে অপেক্ষা কৰি আছিল, লগতে সম্ভৱতঃ শিলৰ কুৱেৰীত কঠোৰ পৰিশ্ৰমও। গুলিভাৰে নাজানিছিল যে ই কি কঠিন পথ, কিন্তু তেওঁ কাহিনী শুনিছিল যে ই কিমান মহান নহয়! কিন্তু এতিয়া তেওঁ কিমান ডেকা আৰু সুস্থ।
  বালি গৰম হৈ উদং, শিশুসুলভ তলুৱাবোৰ জ্বলাই দিছিল। জোতা নোহোৱাকৈ বহু সময় খোজ কঢ়াৰ দৰে ৰুক্ষ হৈ কেলাছেৰে আবৃত হ"বলৈ এতিয়াও সময় পোৱা নাই। মন কৰিবলগীয়া যে ব্ৰিটেইনত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো অতি দৰিদ্ৰতাৰ চিন বুলি গণ্য কৰা হৈছিল আৰু শিশুৱে খালী গোৰোহা দেখুৱালেও সেয়া কেৱল গৰমতহে হৈছিল, আৰু তাৰ পিছত সাধাৰণতে দুখীয়াৰ মাজত। আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে জোতাযোৰ পিন্ধিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, পৃথিৱীৰ পৃষ্ঠভাগ অনুভৱ কৰাৰ সকলো আনন্দৰ মাজতো, শিশুসুলভ, সংবেদনশীল তলুৱাৰে।
  কিন্তু একে সময়তে জোতা অবিহনে অলপ বিষ হয় ৷ দুপৰীয়া গ্রীষ্মমণ্ডলীয় ৰ"দত বালি গৰমে জ্বলি উঠে। স্থানীয় ল"ৰা-ছোৱালীৰ তলুৱা স্পষ্টভাৱে অতি শক্তিশালী আৰু কঠিন।
  বাইদেউ, গুলিভাৰে ভাবিলে - সিহঁতৰ বয়স কিমান? ইয়াত সকলো যদি অমৰ হয় তেন্তে কি হ"ব? আৰু গুলিভাৰে ভ্ৰমণ কৰা এখন পৃথিৱীৰ দৰে নহয়, আৰু যদিও মানুহৰ মৃত্যু হোৱা নাছিল, তথাপিও তেওঁলোক বুঢ়া হৈ আহিছিল, আৰু অমৰত্ব আছিল ডেকা, আনন্দময় আৰু শক্তিশালী!
  শিশু হোৱাটো নিজৰ ধৰণেৰে মহান! আৰু হয়তো আপুনি এটা সহস্ৰাব্দতকৈও অধিক সময় এনেকৈয়ে জীয়াই থাকিব।
  সঁচা, তেতিয়া গুলিভাৰ দুখী হৈ পৰিল। শিলৰ কুৱেৰীত উলংগ, খালী ভৰিৰে দাস হিচাপে শ শ বছৰ কাম কৰিবলগীয়া হ"লে কি হ"ব? আৰু ইয়াৰ ফলত আনন্দ অতি কম।
  এই ল'ৰাবোৰ নৰকৰ দৰে। উদাহৰণস্বৰূপে, এজন পুৰোহিতে এই মতামত প্ৰকাশ কৰিছিল যে চিৰন্তন শিখা এটা উপমা, আৰু পাপীসকলে চিৰন্তন কঠোৰ পৰিশ্ৰমত দাসৰ দৰে কাম কৰে!
  গুলিভাৰক আচৰিত কৰা আন এটা কথা হ"ল ল"ৰা যোদ্ধাসকলে নিজৰ সকলো অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পৃথক স্তূপত ভৰাই লোহাৰ বাকচত পিষ্টল আৰু মাস্কেট ভৰাই থ"লে।
  গুলিভাৰে ভাবিলে যে এইটো বৰ স্মাৰ্ট নহয়। যিহেতু আগ্নেয়াস্ত্ৰ বেয়া বস্তু নহয়। তদুপৰি সেই সময়ত বিশ্বৰ আটাইতকৈ উন্নত দেশ ইংলেণ্ডত নিৰ্মিত কিছুমান বন্দুক যথেষ্ট সঠিকভাৱে গুলী চলায়। আৰু ইয়াত ধনু আৰু ক্ৰছবো আছে, যেন মধ্যযুগৰ আৰম্ভণিতে। আৰু ব্ৰিটেইনত ইতিমধ্যে আহি আছে ঔদ্যোগিক বিপ্লৱ। আৰু অতি সোনকালে ইংলেণ্ড ইমানেই শক্তিশালী হ"ব যে দৈত্যকো সংঘৰ্ষ কৰিব পাৰিব। যদিও এইটো এটা বৃহৎ বিপদ হ"ব পাৰে।
  উলংগ দাস ল"ৰাবোৰে সাগৰৰ পানীত ছিটিকি পৰিল। আৰু সেইটো নিজৰ ধৰণেৰে মহান আছিল। গুলিভাৰ আৰু দুজনমান প্ৰাক্তন নাৱিক ল"ৰাই হঠাতে ইজনে সিজনৰ চাৰিওফালে ছিটিকিবলৈ ধৰিলে। ছিটিকি পৰা ডাৱৰত নিজকে ডুবাই ৰাখি জিভা উলিয়াই আনন্দত হাঁহিলে।
  এনে লাগিব যেন তেওঁলোক মনত প্ৰাপ্তবয়স্ক হৈ একেই স্মৃতিশক্তি ধৰি ৰাখিছে, কিন্তু আচৰণত তেওঁলোক হঠাতে প্ৰকৃত সন্তান হৈ পৰিল। আৰু তেওঁলোকে ইমানেই হাঁহি হাঁহি হাঁহি প্ৰেংক খেলিব বিচাৰে।
  আৰু গুলিভাৰে তেওঁৰ নাৱিকসকলৰ ওপৰত আৰু তেওঁলোকে তেওঁৰ ওপৰত ছিটিকি পৰিল। ল"ৰাকেইটা বৰ উল্লাসিত হৈ দাঁত দেখুৱাই দিলে। যিবোৰ এতিয়া তেওঁলোকৰ নিজৰ আছে, আৰু বগা। এইখন এখন নতুন, আনন্দদায়ক পৃথিৱী য"ত শৈশৱলৈ গৌৰৱময় প্ৰত্যাৱৰ্তন ঘটে।
  গুলিভাৰে শাৰীৰিকভাৱে ভাল অনুভৱ কৰিছিল, আৰু সাধাৰণতে তেওঁ যথেষ্ট সন্তুষ্ট হ"ব পাৰিছিল। আৰু আচলতে তেওঁৰ যৌৱন তেওঁৰ ওচৰলৈ ঘূৰি আহিল আৰু এইটোৱেই, কোনোবাই ক"ব পাৰে, আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথা।
  আৰু ইয়াতকৈ আৰু কি বিচাৰিব পাৰিলেহেঁতেন? সঁচা, আনহাতে, আপুনি মাত্ৰ এজন উলংগ দাস, আৰু এইটো আনকি বিৰক্তিকৰ। আৰু দাস হোৱাটো বৰ ভাল নহয়। অৱশ্যে দাস ল"ৰা হোৱাটো বহুত ভাল।
  সঁচাকৈয়ে সকলো সমস্যাৰ মাজতো শৈশৱটো যথেষ্ট সুখৰ সময়। সমনীয়াৰ লগত কেতিয়াবা সংঘাত হওক, বা স্কুললৈ যাব লাগে, আনকি কামো কৰিব লাগে।
  যদিও... অৱশ্যে সোতৰ শতিকাৰ শেষৰ ফালে, যেতিয়া গুলিভাৰৰ শৈশৱ আছিল, তেতিয়া সেই সময় আছিল যেতিয়া ই বৰ সুস্থ নাছিল। আৰু একবিংশত ল"ৰা-ছোৱালীয়ে যি আনন্দ পায়, সেই আনন্দৰ কোনোটোৱেই নাই। হয়, ঠিক তেনেকুৱাই।
  কিন্তু সকলো একেই, ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ইজনে সিজনৰ লগত যোগাযোগ কৰে আৰু খেলে। আৰু এইটোক মনোৰঞ্জন বুলি ক"ব পাৰি, যদিও আপোনাৰ গেম কনছ"ল আৰু স্মাৰ্টফোনৰ অস্তিত্বৰ কোনো ধাৰণা নাথাকে।
  কিন্তু ল"ৰাকেইটাক বেছি সময় ছিটিকিবলৈ নিদিয়াত বৰশীৰে পানীৰ পৰা খেদি পঠিওৱা হ"ল। আৰু গৰম বালিয়ে সঁচাকৈয়ে আপোনাৰ গোৰোহা জ্বলাই দিয়ে। সঁচা, যেতিয়া তলুৱা তিতি থাকে তেতিয়া আপুনি সঁচাকৈয়ে অনুভৱ নকৰে। তাৰ পিছত সঁচাকৈয়ে গৰম হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে।
  গুলিভাৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - মোৰ ভৰি দুখন বহুত জ্বলি যায়! মোক জোতা কেইটামান দিয়ক!
  ইয়াৰ উত্তৰত যোদ্ধা ল"ৰাজনে তেওঁক চাবুকেৰে আঘাত কৰি চিঞৰিলে:
  - মনে মনে থাক! দাসসকলে নিজৰ পদবী অনুসৰি জোতাৰ অধিকাৰী নহয়!
  যোদ্ধা ছোৱালীবোৰে অৱশ্যে নিজৰ সাঁতোৰৰ ট্ৰাংকবোৰ কঢ়িয়াই নিবলৈ ধৰিলে। এইটোৱেই একমাত্ৰ কাপোৰ যিটো দাসসকলে পিন্ধিব পাৰিছিল। যেনেকৈ কোনো ধৰণৰ মিচৰত।
  বন্দী হোৱা ল"ৰাবোৰে নিজৰ লাজ ঢাকিবলৈ হ"লেও এইটো পিন্ধিবলৈ ধৰিলে।
  গুলিভাৰে সুধিবলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  - এনেকৈ নেকি অচিনাকি মানুহক সম্ভাষণ জনায়!?
  আৰু তাৰ পিছত আকৌ চাবুকটো পালে। অৱশ্যে হীৰা কাণফুলি পিন্ধা এগৰাকী মাৰ্জিত ছোৱালীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - সহজভাৱে লওক! তেওঁ আটাইবোৰৰ পিছতো তেওঁলোকৰ নেতা! হয়তো মই তাক বুজাব পাৰিম?
  সোণালী হেলমেট পিন্ধা যোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - আহকচোন!
  বহুমূলীয়া চেণ্ডেল পিন্ধি ভৰি দুখন ঠেলি ছোৱালীজনীয়ে ল"ৰা হৈ পৰা গুলিভাৰৰ ওচৰলৈ আহি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - সাগৰৰ পৰা অহা সকলো বিদেশী ৰীতি অনুসৰি দাস হৈ নিলামত বিক্ৰী কৰা হয়। এইবোৰ আমাৰ নিয়ম। কিন্তু যদি আপুনি কিবা এটা কৰিব জানে আৰু আপুনি উপযোগী হ"ব পাৰে বুলি প্ৰমাণ কৰে তেন্তে আপোনাৰ দাসত্বৰ জীৱন ইমান কঠিন নহ"ব। আৰু সময়ৰ লগে লগে আপুনি নিজৰ যোগ্যতাৰ বাবে স্বাধীনতা লাভ কৰিব পাৰে। লগতে যদি আপুনি অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত উৎকৃষ্ট হয়, তেন্তে আমি আপোনাক গ্লেডিয়েটৰ হিচাপে যুঁজিবলৈ চাৰ্কাছলৈ পঠিয়াব পাৰো। আৰু যদি আপুনি তাত নিজকে ভালকৈ দেখুৱায়, তেন্তে আপুনি সেনাবাহিনীত ভৰ্তি হ"ব, আৰু এইটো এটা কেৰিয়াৰৰ সুযোগ। অৰ্থাৎ আমাৰ দাসসকলেও ভালকৈ জীয়াই থাকিব পাৰে আৰু সম্ভ্ৰান্ত মানুহ হ"ব পাৰে।
  গুলিভাৰে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই এজন চাৰ্জন, মই উপযোগী হ'ব পাৰো!
  ছোৱালীজনীয়ে মূৰ জোকাৰিলে:
  - আপোনাৰ দেশত চিকিৎসা বিজ্ঞানৰ উন্নতি বেয়া। আপোনাৰ কোনো কামৰ সম্ভাৱনা নাই!
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - ইংৰাজৰ কথা কি ক"ব?
  হীৰা কাণফুলি পিন্ধা ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! আৰু কেৱল তেওঁলোক নহয়! অৱশ্যে তেওঁলোকৰ সকলোৰে বাবে দাসত্বই অপেক্ষা কৰি আছিল। আৰু কাক যুদ্ধলৈ পঠিওৱা হ"ল!
  গুলিভাৰে সুধিলে:
  - কামান, পিষ্টল, মাস্কেটৰ প্ৰয়োজন নাই নেকি?
  ছোৱালীজনীয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! আমি কেৱল ধাৰাবাহিক অস্ত্ৰৰে যুঁজ দিওঁ! ইয়াত আৰু বাফেলো সাম্ৰাজ্য দুয়োটাতে বাৰুদ নিষিদ্ধ।
  গুলিভাৰ আচৰিত হ"ল:
  - আন এখন সাম্ৰাজ্য আছে নেকি?
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - হয়, আৰু আমাৰ মাজত যুদ্ধ হৈছে! মাত্ৰ নাভাবিব যে তাত উপনীত হ"লে আপোনাৰ অৱস্থা ভাল হ"ব৷ আপুনিও দাসত্বত ৰাখি বিক্ৰীৰ বাবে ৰখা হ"ব!
  গুলিভাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - হায়! এইটো আপাত দৃষ্টিত আমাৰ ভাগ্য! সদায় দাস বা বন্দী হৈ থাকক!
  সোণালী হেলমেট পিন্ধা ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - তাই তোমাক সকলো বুজাই দিলে! এতিয়া তোমাক চহৰলৈ লৈ যোৱা হ"ব। তাতেই বিক্ৰীৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰিব। দৌৰিবলৈ আমনি নকৰিবা। পলায়নৰ চেষ্টা কৰাৰ বাবে আমাক লগে লগে ক্ৰুচত ক্ৰুচত দিয়া হয়। তাত চহৰত আপোনাক ব্ৰেণ্ড কৰা হ"ব আৰু প্ৰথা অনুসৰি আপোনাৰ চুলিখিনি টানকৈ চুলিওৱা হ"ব। আৰু তেওঁলোকে আপোনাক বিক্ৰী কৰিবলৈ উলিয়াই দিব। যদি আপুনি খনিবোৰত নিজকে বিচাৰি পায় তেন্তে ভাল আচৰণ কৰক। তাৰ পিছত আপুনি পৃষ্ঠৰ কাম আৰু মাটিৰ তলৰ কামৰ মাজত পৰ্যায়ক্ৰমে কাম কৰিব। গতিকে, পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ পুষ্টিৰ দ্বাৰা আপুনি শতিকাজুৰি টিকি থাকিব পাৰে!
  গুলিভাৰে হুইচেল মাৰিলে:
  - এক শতিকাৰো অধিক, শিলৰ কুৱেৰীত এজন দাস!?
  ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - সেইটোৱে! আমাৰ বাৰ্ধক্য নাই! আনন্দিত হওক, চিৰকালৰ বাবে ডেকা হ"বলৈ। যদি তোমাক হত্যা কৰা নহয়, তেন্তে হাজাৰ বছৰৰ পাছতো তোমাৰ আত্মাই তোমাৰ শৰীৰৰ পৰা ওলাই যাব। কিন্তু আপোনাৰ সন্মুখত এতিয়াও হাজাৰ বছৰ আছে। জীয়াই থাকক আৰু সুখী হওক!
  আৰু গুলিভাৰক আকৌ চাবুকেৰে কোবাই দিয়া হ"ল। ইয়াৰ হাজাৰ বছৰৰ পাছত জীয়াই থকাৰ সম্ভাৱনা বৰ উৎসাহজনক নাছিল।
  কিন্তু আনহাতে, ই মহান নহয়নে? কিন্তু ভাবিছোঁ তাই পলাই গ"লে কি হ"ব? আকৌ প্ৰাপ্তবয়স্ক হ"ব নে ল"ৰা হৈ থাকিব? যদিও ভাবিবলৈ হয়তো বহুত সোনকালে৷
  শেহতীয়াকৈ নাৱিক হৈ থকা ল"ৰাকেইটাক এটা স্তম্ভত গোটাই থোৱা হ"ল। আৰু এইবোৰ দুশ ল"ৰা। ক"লা দাসৰ ডালত সকলোৱে আধা উলংগ। ধুনীয়া ল"ৰা, চিকন, কিন্তু কোন পাতল সেইটো ক"ব নোৱাৰি। এইবোৰ দেখাত যথেষ্ট পেশীবহুল আৰু শক্তিশালী, আৰু চৰ্বিবিহীন। ছালখন টেন কৰা হৈছে, আৰু দাঁতবোৰ সকলো অক্ষত আৰু বগা। আৰু আপাত দৃষ্টিত সম্পূৰ্ণ সুস্থ।
  যদিও ইহঁতৰ উদং তলুৱা এতিয়াও সম্পূৰ্ণ ৰুক্ষ হোৱা নাই, তথাপিও জোতা অবিহনে ইহঁত সহ্য কৰিব পৰা যায়।
  কেইবাজনো অশ্বাৰোহী উৰি আহিল। ল"ৰাবোৰো, হাতত চাবুক লৈ। ইউনিকৰ্ণবোৰত ছোৱালীবোৰো দেখা দিছিল।
  গতিকে অশ্বাৰোহী বাহিনী আহি পালেহি। আৰু তাইৰ লগত আছে পাঁচটা প্ৰশিক্ষিত নাহৰফুটুকী।
  ঘোঁৰাত উঠি ৰূপালী হেলমেট পিন্ধা এজন ল"ৰাই সতৰ্ক কৰি দিলে:
  - এই জন্তুবোৰে আপোনাক ৰক্ষা কৰিব! কোনোবাই যদি পলাবলৈ চেষ্টা কৰে তেন্তে টুকুৰা টুকুৰকৈ ফালি পেলাব। আমি এতিয়াৰ বাবে তোমালোকক খাদ্য-পানী নিদিওঁ - ধৈৰ্য্য ধৰক, দাসসকল৷ তাৰ পিছত খাদ্য-পানী থাকিব। বাৰু, অৱশ্যেই, যিহেতু ইয়াত তোমালোক সকলোৱেই ল"ৰা, গতিকে নিলামত নোলোৱালৈকে তোমালোকক সুকীয়া বেৰেকত ৰখা হ"ব। বিদ্ৰোহ কৰাৰ সাহস নকৰিবা। তোমালোকক বধ কৰা হ"ব, আৰু যাক বন্দী কৰা হ"ব তেওঁক ক্ৰুচ বা তৰাত ক্ৰুচত দিয়া হ"ব। পৰিৱৰ্তনৰ সময়ত কথা পতা নিষিদ্ধ। আমি দয়া নোহোৱাকৈ উলংঘাকাৰীক কোবাই মাৰিম। আৰু আমি আটাইতকৈ জেদীবোৰক খোঁচ মাৰিম।
  আৰু কিবা ক"ব বিচাৰিলে ক"ব লাগিব: মিষ্টাৰ বা মেডাম, মোক আপোনাক সম্বোধন কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ক। আৰু প্ৰণাম কৰিবলৈ নাপাহৰিব!
  গুলিভাৰে নিজৰ ভয়ক আগুৰি ধৰি গুৰগুৰাই উঠিল:
  - অনুগ্ৰহ কৰি আপোনাক সম্বোধন কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ক!
  সোণৰ হেলমেট পিন্ধা ডেকাজনে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - বাৰু, মাতক!
  ল"ৰা হৈ পৰা গুলিভাৰে সুধিলে:
  - আমাক বান্ধি ৰখাৰ প্ৰয়োজন নাই! আমি আমাৰ সন্মানৰ বাক্য দিম যে আমি মনে মনে আৰু শান্তভাৱে আচৰণ কৰিম আৰু পলাই নাযাওঁ!
  সোণৰ হেলমেট পিন্ধা ডেকাজনে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ইংলেণ্ডত বিশেষকৈ অচিনাকি মানুহক দিয়া কথা পালন কৰাটো প্ৰথা নেকি?! অৱশ্যে আপুনি যদি মনে মনে থাকিব পাৰে আৰু অন্ততঃ এঘণ্টামান হুলস্থুল কৰিব নোৱাৰে তেন্তে আমি আপোনাক শিকলি নিদিওঁ। নহ"লে আমি আপোনালোক সকলোকে দোষীৰ দৰে শিকলিৰে বান্ধি দিম!
  হীৰা কাণফুলি পিন্ধা ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  "কিজানি মই এই ডেকাজনক লৈ মোৰ কাষৰ পনি এটাত উঠাই দিম?"
  সোণৰ হেলমেট পিন্ধা ডেকাজনে মূৰ জোকাৰিলে:
  - উলংগ আৰু লেতেৰা দাস ল'ৰাৰ বাবে অত্যধিক সন্মান। কুকুৰৰ দৰে লিছত বান্ধি তাক আপোনাৰ পিছে পিছে যাবলৈ দিব পাৰি।
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - তাৰ ৰূপালী শিকলিডালত! কি যে মিঠা সৰু ল'ৰা হৈ পৰিছে সি এতিয়া।
  ডেকা গুলিভাৰে আন এক অপমান অনুভৱ কৰিলে। কুকুৰ পোৱালিৰ দৰে কলাৰ এটা পিন্ধিছিল আৰু ৰূপৰ শিকলিৰে শিকলি বান্ধি থোৱা হৈছিল।
  আন ল"ৰা নাৱিকসকলক ৰছীৰে বান্ধি থোৱা আছিল। তেওঁলোক এতিয়া দাস ল"ৰাৰ দৰে হৈ পৰিছিল। ঘোঁৰাচালকসকলে ঘেৰি ধৰিলে আৰু প্ৰহৰীৰ এটা অংশ খোজকাঢ়ি আগবাঢ়িল।
  আৰু সেইবাবেই এই গোটেই খালী ভৰিৰে দলটোৱে ৰাওনা হ"ল। দাস ল"ৰাবোৰে সৰু হৈ হাঁহিছিল, কিন্তু কথা ক"বলৈ চেষ্টা কৰিলে চাবুক পাইছিল। অসঙ্গতিপূৰ্ণভাৱে সিহঁতে উদং গোৰোহাৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, প্ৰথমে বালিৰ সিপাৰে। আৰু তাৰ পিছত মোটা শিলগুটিৰ ৰাস্তাটোৰ কাষেৰে।
  গুলিভাৰ ল"ৰাটোক লিছত টানি অনা হৈছিল। সঁচা, শিশুৰ শৰীৰত খোজ কঢ়াটো সহজ আছিল। আৰু গহনা পিন্ধা ছোৱালীজনীয়ে পনিটোত উঠিবলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে তাইৰ সমকক্ষৰ নতুন সংগীজনৰ প্ৰতিও কৌতুহল আছিল। যি শেহতীয়াকৈ প্ৰাপ্তবয়স্ক হৈছিল।
  তাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - তাৰ ভিতৰত আপুনি আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল নেকি?
  বয় গুলিভাৰে মাত দিলে:
  - হয় মই!
  আৰু খালী ভৰিৰে, শিশুৰ তলুৱাৰে, চোকা শিলগুটি এটাত ভৰি দিলে, তাৰ পিছত সি চিঞৰি উঠিল।
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি আকৌ সুধিলে:
  -আকৰ্ষণীয় দেশ ভ্ৰমণ কৰিছেনে?
  দাস ল"ৰাজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে!
  মণিৰ সৌন্দৰ্য্যই সুধিলে:
  - কওক! আপোনাৰ প্ৰথম আৰু আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় অভিজ্ঞতা কি আছিল?
  সৰু হৈ পৰা গুলিভাৰে সহজেই উত্তৰ দিলে:
  লিলিপুট দেশলৈ যোৱা . তাত সৰু সৰু মানুহবোৰ বাস কৰিছিল, আমাৰ মানুহৰ দৰে, মাত্ৰ বাৰগুণ সৰু!
  ছোৱালীজনীয়ে কৌতুহলী হৈ সুধিলে:
  - তেওঁলোক আমাৰ দৰে আছিল নেকি, ল"ৰা-ছোৱালী, নে তোমালোকৰ দৰে প্ৰাপ্তবয়স্ক?
  দাস ল"ৰাটোৱে আগ্ৰহেৰে উত্তৰ দিলে।
  - আমাৰ প্ৰজাতিৰ দৰেই আছিল - প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু, মাত্ৰ বাৰগুণ সৰু।
  বাৰু, তেওঁলোকৰ হাতত এতিয়াও আগ্নেয়াস্ত্ৰ নাছিল - মাত্ৰ ঠাণ্ডা অস্ত্ৰ!
  ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ মৰমলগা, শিশুসুলভ মুখখন পেলাই দিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - আনকি আমাৰ যুদ্ধলৈও, আৰু আগ্নেয়াস্ত্ৰ! এনে সুখৰ অভাৱ হৈছিল!
  গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু ইয়াৰ দ্বাৰা আপোনাৰ সমগ্ৰ মহাদেশ জয় কৰিব পাৰি!
  সুন্দৰীয়ে বিৰবিৰাই গাইছিল:
  মই কোনো মূল্যৰ বিনিময়ত জয় নিবিচাৰো
  মোৰ ভৰিখন বুকুত থ'ব মন নাই...
  আমি চয়তানৰ লগত লীগত নাথাকো,
  ঠিকেই কৈছে, আমি একেবাৰেই বাটৰ পৰা আঁতৰি যাব নোৱাৰো!
  ৰাস্তাত থকা মোটা শিলগুটিৰ পৰা খজুৱতি হ"বলৈ ধৰা খালী ভৰি দুখন চেপি ধৰি এজন দাস ল"ৰাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - এটা ডাঙৰ লক্ষ্যৰ স্বাৰ্থত নিয়ম মানি চলাটো সদায় প্ৰয়োজনীয় নহয় !
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - হয়, আৰু মই, উদাহৰণস্বৰূপে, তোমাক ৰেকত ওলোমাই দিম!
  কিছু সময় নীৰৱে খোজ কাঢ়িলে। গুলিভাৰে নাৱিক হৈ পৰা ল"ৰাবোৰৰ স্তম্ভটোলৈ চালে। এইবোৰ তেৰ বছৰৰ বয়সৰ নহয় ল"ৰা। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰক দেখাত যথেষ্ট ধুনীয়া যদিও সিহঁত প্ৰায় উলংগ, খালী ভৰিৰে আৰু দেখাত দাসৰ দৰে। হয়, তেওঁলোক দাস। সম্পূৰ্ণ অঈৰ্ষণীয় ভাগ্য তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে সুধিলে:
  - আৰু যেতিয়া মিজেটবোৰে তোমাক ইমান ডাঙৰ দেখিলে, তেতিয়া সিহঁতে কি কৰিলে?
  ল"ৰা গুলিভাৰে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মোক বান্ধি দিলে!
  সুন্দৰীয়ে হাঁহিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু তুমি সিহঁতৰ ওচৰত ইমান ডাঙৰকৈ হাৰ মানিলা?
  দাস ল"ৰাজনে ক"লে:
  - মই শুই থাকোঁতে সিহঁতে কৰিলে! লগতে আপোনাৰো! সময়ত আপুনি আৱিষ্কাৰ হোৱা হ"লে আপোনাৰ বাবে ইমান সহজে এইটো নহ"লহেঁতেন!
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - কোনো সন্দেহ নাই! কিন্তু সাধাৰণতে প্ৰাপ্তবয়স্ক লোক থকা জাহাজবোৰ যদি আমাৰ পাৰত পাৰলৈ দলিয়াই দিয়া হয়, তেন্তে ইয়াৰ বাসিন্দাসকল টোপনি যায়। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোক আমাৰ দৰে ল"ৰা-ছোৱালী হৈ পৰে!
  বয় গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - চিৰন্তন শৈশৱ... অস্থায়ী বাৰ্ধক্যতকৈ ভাল কি!
  . অধ্যায় নং ২।
  এজন ধুনীয়া বগা ইউনিকৰ্ণত, আনজন কেৱল সাঁতোৰৰ ট্ৰাংক পিন্ধা দাস ল"ৰাবোৰে কথা পাতি থাকিল।
  ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - আন জগতত মানুহ ইমানেই অসম্পূৰ্ণ। বুঢ়া হৈ পৰে আৰু বিশেষকৈ মহিলাসকল বয়স বঢ়াৰ লগে লগে ইমানেই ঘৃণনীয় আৰু কুৎসিত হৈ পৰে। বুঢ়ীসকল বলিৰেখা, কুঁজ, দাঁতবিহীন, দুৰ্গন্ধময়। এইটো মাথোঁ কিবা এটা ঘৃণনীয় কাম!
  লিছত খোজ কাঢ়ি থকা ল"ৰা গুলিভাৰে হাত দুখন মেলি উত্তৰ দিলে।
  - এইটোৱেই ঈশ্বৰৰ প্ৰভিডেন্স! মইও বিচাৰিম যে মহিলা আৰু পুৰুষৰ বয়স নহয়, কিন্তু...
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি সুধিলে:
  - ভগৱানৰ প্ৰভিডেন্স বুলি কৈছা নেকি? কিন্তু আমাৰ ইতিমধ্যে কেইবাটাও ক্ৰু আছিল, বিভিন্ন সময়ৰ। আৰু তেওঁলোক সকলোৱে ঈশ্বৰক বিভিন্ন ধৰণে প্ৰতিনিধিত্ব কৰে। বিশেষকৈ পুৰোহিতে কৈছিল যে শুদ্ধ বিশ্বাস কেথলিক, আৰু সকলো খ্ৰীষ্টানৰ মূৰব্বী হৈছে পোপ!
  ল"ৰা গুলিভাৰে মূৰ জোকাৰিলে:
  - আমাৰ বিশ্বাস অলপ বেলেগ! আৰু গীৰ্জাৰ মুৰব্বী ৰজা! অৱশ্যে সকলো ইংৰাজ মানুহে এই কথা মানি নচলে। বিভিন্ন দিশৰ প্ৰটেষ্টেণ্ট, বহুতো কেথলিক, আৰু পৃথিৱীৰ আন দেশত সম্পূৰ্ণ বেলেগ ধৰ্ম।
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - হয়, তোমাৰ বহুত ধৰ্ম আছে। কিন্তু নিজৰ ধৰ্মৰ কথাও ধৰিব নোৱাৰি৷ বাইবেল পঢ়ি আহিছোঁ। তাত যীচুৱে স্পষ্ট আৰু প্ৰত্যক্ষভাৱে কৈছে যে কেৱল এজন ঈশ্বৰ আৰু স্বৰ্গত আছে। তথাপিও পাঁচনি থমাছে আঁঠু লৈ খ্ৰীষ্টক ক'লে - মোৰ প্ৰভু আৰু মোৰ ঈশ্বৰ? গতিকে খ্ৰীষ্টানসকলৰ দুজন ঈশ্বৰ আছেনে?
  ল"ৰা গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! এইদৰে নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - কিমান ভুল! এনে হ"ব নোৱাৰে যে একে সময়তে দুজন দেৱতা আৰু এজন আছিল। আৰু পুৰোহিতে আনকি কৈছিল যে পবিত্ৰ আত্মাও ঈশ্বৰ, গতিকে তিনিজন দেৱতা আছে! কিন্তু স্পষ্টকৈ কোৱা হৈছে: হে ইস্ৰায়েল, মোৰ কথা শুনা, তোমাৰ ঈশ্বৰ এক!
  দাস ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - এইটোৱেই ত্ৰিত্বৰ অবুজ ৰহস্য!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আন এটা কথাই মোক বিভ্ৰান্ত কৰে। যদি যীচু সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ, তেন্তে তেওঁৰ হাতত কালভাৰীত ক্ৰুচকো কঢ়িয়াই নিব পৰাকৈ শক্তি কিয় নাছিল? ইমান সাধাৰণ কাম এটাও কৰিব নোৱাৰিলে তেওঁ কেনেকুৱা সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ?
  ল"ৰা গুলিভাৰে বিভ্ৰান্তিকৰ দৃষ্টিৰে উত্তৰ দিলে:
  - মহান ৰহস্য: ঈশ্বৰ মাংসত আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, স্বৰ্গদূতসকলৰ আগত নিজকে দেখুৱাইছিল, আত্মাত ধাৰ্মিকতা লাভ কৰিছিল, মহিমাত আৰোহণ কৰিছিল!
  ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - গতিকে এই শব্দবোৰেৰে ই এক ৰহস্য, পৃথিৱীৰ যিকোনো কথা বুজাব পাৰি। এইটো এটা ব্যাখ্যা, কোনো ব্যাখ্যা নোহোৱাকৈ!
  দাস ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - শুদ্ধ! কিন্তু ইয়াতকৈ ভাল একো নাই! আৰু বাইবেলে কৈছে যে এনে কিছুমান গোপন কথা আছে যিবোৰ স্বৰ্গদূতসকলেও ভেদ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে!
  সুন্দৰীয়ে তাইৰ বেগৰ পৰা চাবুক এটা লৈ গ"ল, আৰু ট্ৰেইলে ল"ৰাটোৰ মসৃণ, চুলিবিহীন পিঠিত চৰ মাৰিলে।
  গুলিভাৰ ইমান বেদনাদায়ক নাছিল যে অপমানিত হৈছিল।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - যিকোনো অৰ্থহীনতা আৰু আজেবাজে কথা বুজাব পাৰি, এক শব্দত, ৰহস্য!
  আৰু আৰু এটা থমকি ৰ"ল। ৰাস্তাৰ চোকা গৰম শিলগুটিবোৰত ল"ৰাবোৰে ছিটিকি পৰিল। এতিয়াও যথেষ্ট কঠিন নোহোৱা তেওঁলোকৰ ভৰি দুখনে যে বিষ আৰু দুখ-কষ্ট অনুভৱ কৰিছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। শিশুৰ তলুৱাত ফোহা, ঘৰ্ষণ আৰু ঘাঁ দেখা দিয়ে। কিন্তু পহৰা দি থকা কিছুমান ল"ৰা-ছোৱালীয়ে সাহসেৰে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ে, আৰু দীৰ্ঘজীৱনত ভৰি দুখন অতি নিৰ্মম হৈ পৰিছে, বুটৰ চামৰাতকৈও শক্তিশালী হৈ পৰিছে আৰু অস্বস্তিৰ সন্মুখীন নহয়। গতিকে দাস ল"ৰাবোৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু লম্ফ-জম্ফ কৰি কষ্ট পাইছিল।
  ব্ৰিটেইনত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো প্ৰতিষ্ঠিত নাছিল - ইয়াক চৰম দৰিদ্ৰতাৰ চিন বুলি গণ্য কৰা হৈছিল। আৰু শিশুৱেও নিজৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দেখুৱাবলৈ ভাল নাপালে। আৰু ব্ৰিটেইনত গ্ৰীষ্মকাল ইমান গৰম নহয়। গতিকে ইয়াৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ এতিয়াও ইমান অভিজ্ঞ হোৱা নাই।
  ল"ৰা গুলিভাৰেও কষ্ট পাইছিল। তেওঁৰ উদং, শিশুসুলভ ভৰি দুখন জ্বলি আছিল, আৰু ইতিমধ্যে তলুৱাবোৰ কাটি গৈছিল, আৰু শিলৰ তাপত ভোগ কৰিছিল। তেওঁ কেৱল সাহস আৰু হঠকাৰীতাৰ দ্বাৰাহে ধৰি ৰাখিছিল। ল"ৰা হ"লেও পুৰুষে সহ্য কৰিব লাগিব, সাহসৰ আদৰ্শ দেখুৱাই।
  নিজৰ দুখ-কষ্টৰ পৰা কেনেবাকৈ পলাবলৈ গুলিভাৰে সুধিলে:
  - তোমাৰ কোনো ভগৱান আছে নেকি?
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - তুমি তোমাৰ ঈশ্বৰক বিশ্বাস কৰা নেকি?
  ল"ৰা গুলিভাৰে বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - হয় মই বিশ্বাস কৰোঁ তোমাক!
  সুন্দৰীয়ে মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - এতিয়া দাসত্বত কিয় আছা? আপোনাৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ ভৰি চোকা আৰু গৰম শিলৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়নে?
  দাস ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - সকলোৰে পাপ আছে! আৰু এইটোৱেই মোৰ পাপৰ প্ৰতিশোধ! আৰু তাৰোপৰি মই মোৰ যৌৱন পুনৰ লাভ কৰিলোঁ, যাক ইতিমধ্যে পুৰস্কাৰ বুলি ক"ব পাৰি!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, সম্ভৱ! হাজাৰ বছৰ জীয়াই থাকিব পাৰে আৰু তথাপিও সকলো দাঁত আছে। দাঁত এটা নোক আউট কৰিলেও সেই দাঁত পুনৰ বাঢ়িব। আৰু আপোনাৰ টান দাগ, দাড়ি, কুঁজ নাথাকিব৷ হয়, আপোনাৰ উদং ভৰি দুখন অতি সোনকালে মোটা হৈ পৰিব আৰু চোকা আৰু গৰম শিলত খোজ কঢ়াটো আনকি সুখদায়ক হৈ পৰিব!
  বয় গুলিভাৰে মাত দিলে:
  - বিশেষকৈ! প্ৰায় স্বৰ্গ! চিৰ উজ্জ্বল যৌৱনত!
  মণিৰ ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  ডেকা হোৱাটো কিমান আচৰিত,
  গ্ৰেট vivacity আৰু শক্তি...
  চিকাৰীক খেললৈ পৰিণত হওক,
  আৰু গ্ৰহটো চিৰন্তন স্বৰ্গ হৈ পৰিব!
  তাৰ পাছত ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ধুনীয়া যদিও শিশুসুলভ ভৰিৰ পৰা বহুমূলীয়া শিলেৰে চেণ্ডেলখন খুলি খুলিলে। ইউনিকৰ্ণৰ পৰা নামি তাই ল"ৰা গুলিভাৰৰ লগত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে।
  তাইৰ মুখখন হাঁহিলে আৰু ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু আনকি উদং গোৰোহাৰে শিলগুটিৰ ওপৰত খোজ কাঢ়িলে ভাল লাগে!
  বয় গুলিভাৰে মান্তি হ"ল:
  - হয়! আপুনি হয়তো আচলতে ভাল পাব! কিন্তু সঁচাকৈয়ে বিষ হয়!
  ছোৱালীজনীয়ে এটা প্ৰশ্ন কৰিলে:
  - আপুনি কি বিশ্বাস কৰে? পুৰোহিতে ক"লে: ধাৰ্মিকসকল পোনে পোনে স্বৰ্গলৈ যাব, ডাঙৰ পাপীসকল নৰকলৈ যাব, কিন্তু যিসকল কম পাপী, তেওঁলোক পাৰ্গেটৰীলৈ যাব। আপোনাৰ বিষয়ে কি?
  দাস ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - আমি পাৰ্গেটৰীত বিশ্বাস নকৰো! আমি হয় স্বৰ্গত আছো নহয় নৰকত!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে, উদং, অতি ধুনীয়া, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে শিলগুটিবোৰত ছিটিকি পৰিল:
  - কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত সকলোকে নৰকলৈ পঠিয়াব লাগিব! কাৰণ পাপহীন মানুহ নাই। সকলোৱে পাপ কৰে, যদি কৰ্মত নহয়, তেন্তে চিন্তাত। আৰু তোমাৰ ঈশ্বৰে তেওঁলোকক কিয় জুইত পেলাই দিয়ে?
  ল"ৰা গুলিভাৰে শিশুসুলভ হৈ পৰা কান্ধ দুটা জোকাৰি হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ বিশ্বাস আছে যে ঈশ্বৰৰ কৃপা আছে যিয়ে মানুহক নৰকৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। আৰু বিশেষকৈ, সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ যীচু খ্ৰীষ্ট এই কাৰণেই ক্ৰুচলৈ গৈছিল, মানুহৰ সকলো পাপ ঢাকিবলৈ! আৰু তেওঁৰ প্ৰায়শ্চিত্ত বলিগে আমাক পৰিত্ৰাণৰ সুযোগ দিয়ে!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে, তাইৰ উদং তলুৱাত টিকটিকিয়াই মালিচ কৰা চোকা শিলবোৰৰ উষ্ণতা উপভোগ কৰি থাকিল:
  - এইটো ঠিক মই বুজি পোৱা নাই! মানুহে পুত্ৰ ঈশ্বৰক বধ কৰি কেৱল ভাল হোৱাই নহয়, আনকি তেওঁলোকৰ পাপ আৰু অপৰাধৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি কৰিলে। আৰু পিতৃ ঈশ্বৰে তেওঁলোকক ক্ষমা কৰিলে কেৱল ইয়াৰ বাবেই? যদিও তত্ত্বগতভাৱে এনে কাৰ্য্যৰ বাবে তেওঁলোকক সম্পূৰ্ণ অভিশাপ দিয়া উচিত আছিল?
  ল"ৰা গুলিভাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - এইটোও এটা ডাঙৰ গোপন কথা। মুক্তি কেনেকৈ হ"ল তাৰ ৰহস্য! যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰ যীচুৱে সমগ্ৰ জগতৰ অপৰাধবোধ আৰু পাপ নিজৰ ওপৰত লৈছিল। আৰু তেজ নচলাকৈ ক্ষমা নাই!
  খালী ভৰি দুখন ছিটিকি ছোৱালীজনীয়ে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু তেনেকুৱা কৰিব নোৱাৰি! এইটো আইনী নীতিৰ বিপৰীত। এজন ব্যক্তিয়ে এতিয়াও আন এজনৰ বাবে জৰিমনা ভৰিব পাৰে, কিন্তু কাৰাগাৰত কটাবলগীয়া হোৱাৰ অধিকাৰ নাই। বাৰু, আন কাৰোবাৰ বাবে মৃত্যুলৈ যোৱাটো দূৰৰ কথা। এইটোও আপোনাৰ ব্ৰিটিছ আইন বিৰোধী!
  ল"ৰা গুলিভাৰে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, ই মানুহৰ আইন বিৰোধী! কিন্তু সৰ্বশক্তিমান প্ৰভু ঈশ্বৰে নিজেই পৃথিৱী আৰু স্বৰ্গ দুয়োটাতে নিয়ম নিৰ্ধাৰণ কৰে! আৰু ইয়াৰ বিৰুদ্ধে যুক্তি দিব নোৱাৰি!
  ছোৱালীজনীয়ে এটা প্ৰশ্ন কৰিলে:
  - আৰু যে ঈশ্বৰৰ নিয়মে এজন নিৰীহক মৃত্যুদণ্ড দিছিল? আৰু আনকি সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰ সৃষ্টিকৰ্তাও?
  দাস ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰ যীচুৱে দোষ নিজৰ ওপৰত লৈছিল! তেওঁ ঈশ্বৰৰ ক্ৰোধ নিজৰ ওপৰত লৈ গ"ল। আৰু তেওঁ সম্ভ্ৰান্তভাৱে কৰিলে। আৰু বাকী সকলো... বাৰু, কোনোবাই পাপৰ উত্তৰ দিব লাগিছিল আৰু ঈশ্বৰে নিজেই কৰিছিল, তেওঁৰ পুত্ৰৰ ব্যক্তিত্বত!
  ছোৱালীজনীয়ে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু ক্ৰুচত পুত্ৰ ঈশ্বৰৰ মৃত্যুৱে মানৱতাক ভাল কৰা নাছিল। আৰু ই তেওঁৰ অপৰাধবোৰ আৰু বৃদ্ধিহে কৰিলে। দেখা গ"ল যে ক্ষমা পাবলৈ হ"লে মানৱতা আৰু অধিক অপৰাধী হ"ব লগা হ"ল? এইটো সম্পূৰ্ণ অৰ্থহীন!
  ল"ৰা গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ভগৱানৰ পৰিকল্পনা বুজিব নোৱাৰা। এই কথাত একমত যে পিঁপৰাৰ বাবেও আমাৰ মানুহৰ বহু বস্তু বুজিব নোৱাৰা!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - সাৰ্বজনীন উত্তৰটো বুজিব নোৱাৰা! এইদৰে আপুনি একো বুজাই নিদিয়াকৈ সকলো বুজাব পাৰিব। সঁচাকৈয়ে ঈশ্বৰক বুজাটো অসম্ভৱ আৰু চিন্তা কৰাৰ কোনো প্ৰয়োজন নাই!
  ল"ৰাজনে গুলিভাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ পৃথিৱীত বহুত কথা আছে যিবোৰ বুজি পোৱাটো অসম্ভৱ! যেনে, পৃথিৱীয়ে কিয় বস্তুবোৰক আকৰ্ষণ কৰে? ইয়াৰ ব্যাখ্যা দিব পাৰিবনে?
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, হয়, সকলো কথাকে যুক্তিসংগত আৰু যুক্তিসংগত উত্তৰ দিব নোৱাৰি! কিন্তু প্ৰশ্ন হয়, আমি কিয় ঈশ্বৰক বিশ্বাস কৰিব লাগে? কাৰণ, তেওঁক কেতিয়াও কোনেও দেখা নাই। আৰু একে সময়তে আপুনি বিশ্বাস কৰেনে?
  দাস ল"ৰাটোৱে আকৌ কান্ধত কান্ধ মিলাই উত্তৰ দিলে:
  - অন্যথা আমাৰ পৃথিৱী আৰু বিভিন্ন নক্ষত্ৰৰ অস্তিত্ব বুজাবলৈ টান। এই কথা কেনেকৈ বুজিব পাৰি? কোনোবাই সেইবোৰ সৃষ্টি কৰিলে!
  খালী ভৰিৰে সৌন্দৰ্য্যই মন্তব্য কৰিলে:
  - সৃষ্টিকৰ্তাৰ অস্তিত্ব কেনেকৈ বুজাব? কোনোবাই তেওঁকো সৃষ্টি কৰিলে?
  ল"ৰা গুলিভাৰে খালী ভৰিখনেৰে চোকা শিলত ভৰি দি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, তাৰ পিছত ক"লে:
  - আমি বিশ্বাস কৰোঁ যে ঈশ্বৰ সদায় আছিল!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - কোনো কাৰণ নোহোৱাকৈ ঈশ্বৰ কেনেকৈ আবিৰ্ভাৱ হ'ল! সকলোৰে এটা মূল কাৰণ থাকিব লাগিব!
  দাস ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - আমি ইয়াক এটা স্বতন্ত্ৰতা হিচাপে ল"ব লাগিব যে ঈশ্বৰৰ অস্তিত্ব আছে। আৰু বিশ্বাস কৰক। আৰু যদি আপুনি বহুদিনলৈকে চিন্তা কৰে আৰু বুজি পায়, তেন্তে আপুনি নিশ্চয় পাগল হৈ পৰিব!
  সুন্দৰীয়ে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  - এইবোৰ শিশুৰ বাবে সাধু,
  অৱশ্যেই আপুনি ঈশ্বৰত বিশ্বাস কৰে...
  টকাখিনি পুৰোহিতসকলক দিয়ক,
  আৰু তেতিয়া স্বৰ্গ পাবা!
  বয় গুলিভাৰে মাত দিলে:
  - হায়, সকলো জনাটো অসম্ভৱ!
  ছোৱালীজনীয়ে সুধিলে:
  - সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ অধীনত মানুহবোৰ কিয় বুঢ়া হৈ মৃত্যুমুখত পৰে?
  দাস ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - পাপৰ প্ৰতিশোধ!
  সৌন্দৰ্য্যই লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু আমিও পাপ কৰি বৃদ্ধ নহওঁ!
  বয় গুলিভাৰে কান্ধত হাত থৈ ক"লে:
  - নাজানো তোমালোক কিয় চিৰন্তন সন্তান! আৰু আপুনিও নাজানে! ঠিক যেনেকৈ গৰুৰ শিং কিয় আছে অজ্ঞাত, কিন্তু গাহৰিৰ শিং নাই!
  ছোৱালীজনীয়ে বন্দী ল"ৰাটোলৈ চকু টিপিয়াই পৰামৰ্শ দিলে:
  - চাবুক বিচাৰিব পাৰে? নে উদং গোৰোহা ভাজিব লাগে?
  বয় গুলিভাৰে সুধিলে:
  - এইটোৱে কি প্ৰমাণ কৰিব?
  সুন্দৰীয়ে জোৰেৰে উত্তৰ দিলে:
  - যে তোমাৰ বাবে মই প্ৰভু ঈশ্বৰ!
  দাস ল"ৰাজনে সাহসেৰে উত্তৰ দিলে।
  - বাৰু, তুমি এতিয়াও মোৰ আত্মাক মাৰিব নোৱাৰা!
  ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - শিলৰ কুৱেৰীলৈ পঠিয়াব পাৰি, যিটো প্ৰকৃত নৰক। বা হয়তো ভাল ঠাইলৈ। উদাহৰণস্বৰূপে, মই তোমাক মোৰ স্কোৱায়াৰ কৰি ল"ব পাৰো!
  বয় গুলিভাৰে মাত দিলে:
  - ধন্যবাদ!
  ছোৱালীজনীয়ে সুধিলে:
  - ভালকৈ কওকচোন, লিলিপুটিয়ানসকলৰ লগত কি দুঃসাহসিক অভিযান আছিল?
  দাস ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - শুই থাকোঁতে মোক বান্ধি থৈছিল। তাৰ পিছত অৱশ্যে মোক কিবা এটা খাবলৈ দিলে। বাৰু, তেওঁলোকে আমাৰ ওপৰত কাঁড় মাৰিলে। ইয়াৰ পিছত অধিক আকৰ্ষণীয় আছিল। মোক বান্ধি খুলি দিলে আনকি কিছু স্বাধীনতাও দিলে। বিনিময়ত মই তেওঁলোকক কিছু সেৱাও আগবঢ়াই দিলোঁ।
  খালী ভৰিৰ সৌন্দৰ্য্যই নিজৰ উদং, শিশুসুলভ, কিন্তু অতি ৰূপৱতী ভৰিৰে চোকা, গৰম শিলগুটিবোৰত ভৰি দি হাঁহি হাঁহি সুধিলে:
  - আপুনি তেওঁলোকক কি সেৱা আগবঢ়াইছিল? আপোনাৰ উচ্চতাৰ বাবে ইমান দৈত্যৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাটো লেডিজৰ বাবে হয়তো বৰ সুবিধাজনক নহয়!
  ল"ৰা গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই বহুত ডাঙৰ সেৱা এটা পৰিৱেশন কৰিলোঁ। লিলিপুটৰ বিৰোধীয়ে অৱতৰণৰ বাবে সাজু কৰা পঞ্চাশখন জাহাজ তেওঁ লৈ গ"ল। আৰু তাৰ দ্বাৰা তেওঁলোকৰ ৰাজ্যখনক শক্তিশালী সেনাৰ অৱতৰণৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে!
  ছোৱালীজনীয়ে ল"ৰাটোক তাৰ উদং পিঠিত হাতৰ তলুৱাৰে চৰ মাৰিলে, সতেজ টেনৰ পৰা ৰঙা হৈ, আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এইটো সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল! দেখা গ"ল যে এইটো এটা বিশাল বৃদ্ধি যিটো ভালৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি!
  ল"ৰা গুলিভাৰে উত্তৰত গাইছিল:
  কেৱল জিলিকিবলৈ নহয়, ধূমপান কৰিবলৈও,
  হয়তো আগ্নেয়গিৰি, হয়তো আগ্নেয়গিৰি...
  হয়তো হৃদয়ত মই হয়তো বামন,
  আৰু এটা দৈত্য, আৰু এটা দৈত্য!
  আৰু ল"ৰাটোৱে তাৰ শিশুসুলভ, ঘাঁ হোৱা, খোঁচ মাৰি যোৱা ভৰি দুখনেৰে চোকা গৰম শিলবোৰত ভৰিৰে ঠেলি দি থাকিল। আৰু সেয়া আছিল বেদনাদায়ক আৰু অপ্ৰীতিকৰ। কিন্তু সাহসী শিশুটিয়ে ধৰি ৰাখিলে।
  আৰু নিজকে বিচলিত কৰিবলৈ তেওঁ সুধিলে:
  - কিন্তু তোমাৰ কেনেকুৱা বিশ্বাস আছে?
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - বিশ্বাস থাকিবলৈ কি প্ৰয়োজনীয় বুলি ভাবে?
  বয় গুলিভাৰে মাত দিলে:
  - সকলো জনগোষ্ঠীৰ অন্ততঃ কিবা নহয় কিবা এটা বিশ্বাস থাকে। আনকি বনৰীয়া মানুহবোৰো!
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - আমি বনৰীয়া নহয়! আৰু আমি সাধুকথাত বিশ্বাস নকৰো!
  দাস ল"ৰাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু আপুনি আপোনাৰ আত্মা হেৰুৱাৰ আশংকা কৰে!
  ইয়াৰ উত্তৰত ছোৱালীজনীয়ে বিড়ম্বনাৰ দৰে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  প্ৰভুৱে কি বুজাব বিচাৰিছিল?
  তেখেতে, ভয়ংকৰ দূৰত্বত বাস কৰি...
  যেতিয়া কাম কৰিবলৈ আদেশ দিয়া হৈছিল,
  যাতে আমি সপোনত নাথাকো।
  
  যদিও ৰাজকীয় সাজ-পোছাক ভয়ংকৰ,
  কিন্তু ইয়াতকৈ কৃপণালি মানুহ নাই...
  দৰিদ্ৰতাই বিন্দু খালী গুলী -
  আমাৰ দুখৰ পৃথিৱীখন মহাকাব্যিক!
  
  আৰু ইয়াৰ বাবে আদম দোষী নহয় -
  একটি সহজ সোভিয়েট, রাশিয়ান ল'ৰা...
  মই উলংগ হৈ খোজ কাঢ়িলোঁ, মোৰ লাজ লুকুৱাই নাৰাখি,
  জাৰবাদৰ অধীনত এজন সৰ্বহাৰাৰ দৰে!
  
  ঈশ্বৰে তেওঁক খাদ্য দিলে - সীমা,
  কাঁটাচামুচ নাজানি চৰণীয়া পথাৰ...
  যদি আপুনি আৰু বিচাৰে তেন্তে আপুনি মাৰ খাব!
  আৰু বটল নোহোৱাকৈ হাতৰ তলুৱাৰে পান কৰক।
  
  আদমে এনে ভাগ্যৰ সন্মুখীন হ"ল,
  কোনোবা ভয়ংকৰ, বিৰক্তিকৰ স্বৰ্গত!
  কিন্তু সাপ ডেউকাৰ ওপৰত উৰি গ"ল;
  তেখেতে বুজি পাইছিল: এজন ব্যক্তিয়ে কষ্ট পায়...
  
  ঘাঁহনিৰ পৰা ওলাই অহাৰ উপায় আছে,
  এখন নগৰ নিৰ্মাণ কৰক, জন্ম দিয়ক!
  যাতে বাগিচাখনত বেছি সময় ঘূৰি নাথাকে,
  কেতিয়াবা বিশ্বাসঘাটকতাৰ প্ৰয়োজন হয়!
  
  স্বৰ্গৰ পৰা যাদুৰ চাবিটো চুৰি কৰিলোঁ,
  ৰুটিনৰ ইডেন এৰি যাবলৈ...
  তাতেই পাবা তোমাৰ সপোনৰ কুমাৰী,
  অন্ততঃ পাতালত বিনষ্ট হ"ব পাৰে!
  
  হয়, অৱশ্যেই ৰিস্ক এটা আছে ল"ৰা
  এই গ্ৰহটো উপহাৰ নহয়...
  কিন্তু আপুনি চিনি পাব বিবেক, সন্মান,
  আৰু আপুনি আপোনাৰ নিখুঁত মিল বিচাৰি পাব!
  
  আদমে এই চাবিটো লাভ কৰিলে -
  দুৱাৰ খুলি তেওঁ স্বৰ্গৰ পৰা ওলাই গ"ল।
  পাপীয়ে বহুত শক্তি খৰচ কৰিলে,
  বড় পর্বত পাথর উপর হাঁটা...
  
  ইয়াত তেওঁ আকৌ গেটখন দেখে -
  আৰু আকৌ পাখি থকা সাপটো আবিৰ্ভাৱ হ'ল...
  তেওঁ ক"লে: মই এজন ভাল চয়তান -
  বল্ট নিজে দ্বারা খোলা...
  
  আদম প্ৰৱেশ কৰিলে আৰু তেওঁ দেখিলে -
  তেনে এক আঁকা অলৌকিক...
  পাহাৰৰ পিছফালে উলংগ কুমাৰী,
  চীনামাটিৰ সোণৰ বাচন এটা ঘঁহি।
  
  কিন্তু কিমান ভাল?
  আদম ল"ৰাটোৱে ধৰি ৰাখিব নোৱাৰিলে!
  আৰু তাইৰ ওঁঠত চুমা খাব
  মৌতকৈও মিঠা হ"ল!
  
  তাই তাক উত্তৰ দিলে - ৷
  ধুমুহা আনন্দত মৃতদেহ একত্ৰিত...
  নাই, চয়তানক অভিশাপ নিদিব -
  ল"ৰাবোৰে পাপত দেখা দিলে!
  
  ঈশ্বৰে তেওঁলোকক স্বৰ্গৰ পৰা বহিষ্কাৰ কৰিলে, কিন্তু...
  গ্ৰহটো তেওঁলোকৰ ঘৰ হৈ পৰিল।
  মানুহৰ মাত্ৰ এটা সূৰ্য্য থাকিলেও,
  কিন্তু হাজাৰ হাজাৰ সন্তান আছে!
  
  হয় বৰ কষ্টকৰ আছিল -
  বানপানী, খৰাং আৰু শীতকাল।
  কিন্তু মন এটা শক্তিশালী আঁহত,
  মানুহ হৈ পৰিছে এক শক্তিশালী সৃষ্টি!
  
  এজন স্বৰ্গদূতৰ দৰে তেওঁ উৰিব পাৰে,
  পাহাৰৰ অসুৰে কেনেকৈ সকাহ ধ্বংস কৰে!
  য'ত যাব পাৰি এটা পথ তৈয়াৰ কৰক -
  স্থলভাগৰ যিকোনো বিন্দুত উপনীত হওক।
  
  আৰু আমাক স্থান লাগে -
  আমিও জয় কৰিব পাৰিম।
  গতিকে আমাৰ পাপ বাক্য নহয়,
  নাই, আজে বাজে কথা নকব!
  
  পাপ অবিহনে কোনো প্ৰগতি নাই,
  চিন্তাই গতিৰ সৃষ্টি কৰে!
  ধৰ্মধ্বনিৰ উত্তৰ এটাই আছে:
  আমাক আন কাৰোবাৰ স্বৰ্গৰ প্ৰয়োজন নাই!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে তাইৰ উদং ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে, যাৰ ফলত শিলবোৰ কঁপি উঠিল আৰু জপিয়াই পৰিল। আৰু এই কাম তেওঁ নিৰ্ণায়কভাৱে কৰিলে।
  এইজনী সঁচাকৈয়ে চিৰযুৱতী দেশৰ এগৰাকী ছোৱালী।
  বয় গুলিভাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰু, সঁচাকৈয়ে চিৰন্তন, নৰকীয় যন্ত্ৰণালৈ ভয় কৰা নাই নেকি?
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আপুনি নিজেই নৰক দেখিছেনে?
  ল"ৰা গুলিভাৰে শিশুসুলভ কান্ধ দুটা জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক"লে:
  -আপোনাৰ দেশৰ কোনোবাই নৰক দেখিছেনে?
  দাস ল'ৰাটোৱে হাত মেলি দিলে:
  - নাজানে! এজন যদিও মদ্যপায়ী, তথাপিও নিজকে ডেলিৰিয়াম ট্ৰেমেন্সত পান কৰি নৰক আৰু চয়তান দেখিলে। কিন্তু এই বিষয়ে কোনেও নিশ্চিতভাৱে নাজানে আৰু জানিব নোৱাৰে!
  সৌন্দৰ্য্যই বিদ্ৰুপৰ সৈতে লক্ষ্য কৰিলে:
  - শিশুৰ সাধুকথাত আপুনি তেনেকৈয়ে বিশ্বাস কৰে। আৰু পুৰোহিতসকলে আপোনাৰ পৰা সাধুকথাৰ বাবে টকা লয়!
  ল"ৰা গুলিভাৰে কান্ধত কান্ধ মিলাই উত্তৰ দিলে:
  - কেৱল নৰকৰ ভয়ৰ কথা নহয়। হেঁচাত পৰি ঈশ্বৰৰ আজ্ঞা পালন কৰাটো সৰ্বশক্তিমানক একেবাৰেই প্ৰয়োজনীয় নহয়। ইচ্ছা কৰিলে হয়তো স্বৰ্গ আৰু নৰক দুয়োটাকে সকলো মহিমাৰে দেখুৱালেহেঁতেন। আৰু কোনেও বিৰোধিতা কৰিবলৈ সাহস নকৰিব!
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দি সুধিলে:
  - আৰু সমস্যাটোৰ সাৰমৰ্ম কি?
  বয় গুলিভাৰে উত্তৰ দিলে:
  - এই সত্য যে আমি কেৱল ভগৱানক ভয় কৰাই নহয়, তেওঁক ভাল পাওঁ!
  খালী ভৰিৰ সৌন্দৰ্য্যই মাত দিলে:
  - ভাল কথা যে তুমি তেওঁক ভাল পাবা! সি তোমাক কিয় ভাল নাপায়?
  দাস ল"ৰাজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু প্ৰভু ঈশ্বৰে আমাক ভাল পায়!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - আৰু সেইবাবেই ডেকা, ধুনীয়া নাৰীক বুঢ়ীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে। আৰু লগতে সকলো ধৰণৰ প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগ পঠিয়াই দিয়ে?
  বয় গুলিভাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - যিয়ে ভাল পায় যাক ভাল পায় !
  খালী ভৰিৰ সুন্দৰীগৰাকীয়ে খিকিন্দালি কৰি দাস ল"ৰা গুলিভাৰক চাবুকৰ আঘাতেৰে আঘাত কৰিলে, চিঞৰ-বাখৰ কৰি:
  - মই আপোনাক ভাল পাওঁ! আৰু সেইবাবেই মই মাৰিলোঁ!
  তাৰ পিছত তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা শিলগুটি তুলি ল"লে। তাই পেলাই দিলে। ৰাস্তাৰ কাষে কাষে গজি উঠা কলগছৰ পাত ভাঙি পেলালে। আৰু হাঁহি এটা ভাঙি তাই সুধিলে:
  - আহকচোন, হয়তো গান গাব পাৰিবা! উদাহৰণস্বৰূপে, আপুনি সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰক কেনেকৈ ভাল পায় সেই বিষয়ে?!
  দাস ল"ৰা গুলিভাৰে মাত দিলে:
  - আনন্দৰ সৈতে!
  ছোৱালীজনীয়ে ভাবুকি দি সকীয়াই দিলে:
  - কিন্তু যদি মোৰ ভাল নালাগে, তেন্তে ল"ৰাটোৱে তোমাৰ উদং, শিশুসুলভ গোৰোহাটো ভাজিব!
  দাস ল"ৰাটোৱে উত্তৰত, তেওঁৰ স্পষ্ট আৰু অতি সুখদায়ক মাতেৰে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  সোণালী আন্ধাৰৰ মাজেৰে সূৰ্য্যৰ ৰশ্মি এটা জিলিকিছে,
  এজন কেৰুবে পঠিয়াইছে, ঈশ্বৰৰ পৰা মোলৈ শুভেচ্ছা!
  দুষ্ট আত্মা আক্ৰমণ - এটা জাগ্ৰত জাক,
  পাতালে বহু বিপদ কঢ়িয়াই আনে!
  
  আমি বহুত লেতেৰা কৌশল কৰো - নিকৃষ্ট কাম,
  ভাল কামনা কৰিলে আপুনি অকলশৰীয়া হৈ পৰে!
  শিকলিবোৰ টুকুৰা টুকুৰকৈ ভাঙিব বিচাৰিছিলো,
  কিন্তু শাসকে দিয়া কলাৰটো মজবুত!
  
  মোৰ প্ৰিয়জনৰ নাৰীসুলভ মুখখনলৈ মনত পৰিল,
  যুদ্ধ আৰু বজ্ৰপাতৰ শিখাৰ মাজেৰে আহিম!
  আৰু পবিত্ৰ আত্মা মোৰ হৃদয়ত সোমাই গ"ল;
  মোৰ বাবে কঠিন, মই হুমুনিয়াহ কাঢ়িছো, ডিলিৰিয়ামত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ আছো!
  
  আমাৰ তলত এখন সমভূমি, গছৰ কাৰ্পেট,
  শত্ৰুৰ অগণন অন্ধকাৰে দেৱাল গঠন কৰিছে!
  কিন্তু যিহোৱাৰ দূতে সোঁহাতখন মেলিলে।
  জয়ী হোৱাৰ সময় আৰু বিষাদক বিদায় দিয়াৰ সময়!
  
  মই খ্ৰীষ্টক প্ৰশংসা কৰো - তেওঁ ঐশ্বৰিক,
  মোৰ পাপী আত্মাত: সৰ্বশক্তিমানে গায়!
  মটিফটো সকলোৰে চিনাকি, গীতমালাত পুনৰাবৃত্তি কৰা হৈছে,
  বৰশী চোকা - হাইকত যাওক!
  
  শান্তিৰ ঈশ্বৰে আটাইতকৈ ক"লা ভ্ৰূৰ সৈতে সাক্ষাৎ কৰে,
  পবিত্ৰ পিতৃভূমিক আপোনাৰ দ্বাৰা বিশ্বাসঘাতকতা কৰা হৈছে!
  তুমি যুদ্ধত ভয় খাই তোমাৰ তৰোৱাল লৈ বিদায় ল"লা;
  তোমাক তোমাৰ বিৰোধী চয়তানে জয় কৰিছে!
  
  মই মাটিত প্ৰণাম কৰি ঈশ্বৰক উত্তৰ দিলোঁ।
  হয়, মানুহ দুৰ্বল, তাৰ মাংস পানীৰ দৰে!
  কঠিন হ"লে মই তোমাক মাতিলোঁ,
  উত্তৰ নাহিল, যুদ্ধৰ পৰা তেওঁ কষ্টেৰে বাচিল!
  
  মই সৰ্বশক্তিমানক অনুৰোধ কৰিছো, মোক এটা সুযোগ দিয়ক,
  আপোনাৰ ইচ্ছাক টান দিবলৈ আৰু নৰকৰ সৈন্যবাহিনীক পৰাস্ত কৰিবলৈ!
  খ্ৰীষ্টই উত্তৰ দিলে - তেওঁ ধ্বংসৰ সময় দেখিলে,
  কিন্তু তোমাৰ বিশ্বাস পৰীক্ষা কৰিব বিচাৰিছিলো!
  
  বাৰু, গৈ প্ৰাৰ্থনা কৰক - মই তোমাক ক্ষমা কৰি দিম,
  মানুহৰ দুখ, হায়, বুজিলোঁ!
  দায়ূদক মনত পেলাওক, শিলটো গোলমালত ভৰাই থওক,
  জগতৰ সকলো পাপী খ্ৰীষ্টৰ পুত্ৰ!
  
  আৰু সেইবাবে মই যুঁজিছো, খ্ৰীষ্টৰ মহিমাৰ বাবে,
  আৰু উতলি থকা তেজৰ ধাৰা এটা বৈ যায়!
  আৰু মৃতকৰ পাহাৰ, ভুক্তভোগীৰ সংখ্যা গণনা কৰিব নোৱাৰি,
  কিন্তু মই সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ প্ৰেমত বিশ্বাস কৰোঁ!
  ছোৱালীজনীয়ে প্ৰথমে দাস ল"ৰা গুলিভাৰক চাবুকেৰে আঘাত কৰিলে। উলংগ ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  তাৰ পাছত তাই অনুমোদন জনাই তাৰ কান্ধত হাত চাপৰি মাৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - তুমি ভালকৈ গাইছিলা! তোমাৰ এটা প্ৰতিভা আছে!
  গুলিভাৰ শিশুটিয়ে মাত দিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু কিহৰ বাবে?
  ছোৱালীজনীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - যাতে আপুনি আপোনাৰ ঠাইখন জানে!
  দাস ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - হয়, মই জানিবলৈ সাজু! কিন্তু লিলিপুটিয়ানসকলৰ মাজত মই ড্যুক উপাধি বহন কৰিছিলোঁ। আৰু বৰ শীতল আছিল!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - তুমি ড্যুক আছিলা নেকি? এইটো বৰ আকৰ্ষণীয়! আৰু মই এগৰাকী ভিছকাউণ্টেছ!
  দাস ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  -আপুনি ভিছকাউণ্টেছ নেকি? এইটো আচৰিত কথা!
  ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মই তোমাক জীয়াই থকা ছাল কাটি নিমখ ছটিয়াই দিবলৈ নিৰ্দেশ দিব পাৰো! তেতিয়াহে বুজিব মোৰ লগত প্ৰতিযোগিতা কৰাৰ অৰ্থ কি!
  ল"ৰা গুলিভাৰে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই নম্ৰতাৰে ভৰা!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি লক্ষ্য কৰিলে:
  - তোমাৰ উদং গোৰোহাত স্পষ্টকৈ লাঠি লাগে। ইয়াতকৈ ভাল কথাটো হ"ল গৰম কাউৰীৰ গুৰিৰে জ্বলাই দিব লাগে। তেতিয়া আপুনি বুজিব আপোনাৰ মূল্য কিমান!
  দাস ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - তোমাৰ পৰা যিকোনো শাস্তি মই মানি লম !
  সুন্দৰীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু আজি মই দয়ালু আৰু তোমাক ক্ষমা কৰিম। যদিহে তুমি মোক আকৌ গান গাইছা!
  দাস ল"ৰা গুলিভাৰে মাত দিলে:
  - গোটেই দিনটো তোমাৰ বাবে গান গাবলৈ সাজু!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ চাবুকেৰে আঘাত কৰি ভুকুৱালে:
  - গান গাই যাওঁ!
  আৰু দুৰ্ভগীয়া শিশুটিয়ে ৰোমাঞ্চ প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ ধৰিলে;
   কথা কোৱা নিকৃষ্ট মিছলীয়াজন
  যেন পিতৃভূমি কেৱল ধূলি!
  যে সকলোতে মূল কথাটো হ"ল ৰুবলৰ চিকাৰ,
  আৰু ভাগ্যৰ সোঁতৰ লগত যাব লাগিব!
  
  কিন্তু তেনে সৈনিক নহয়, পবিত্ৰ দুখৰ দেশ,
  কাৰণ, তেওঁৰ বাবে যুদ্ধই তেওঁৰ প্ৰধান আহ্বান!
  ৰজাৰ আদেশ সহজ- যুদ্ধ নকৰিবা আৰু ভয় নকৰিবা,
  বৰফৰ উশাহটোৱে মৃত্যুক ভয় খুৱাব নোৱাৰে!
  
  আৰু মহাকাশ হৈছে মানুহে যি জানে,
  উৰিবলৈ আৰু মহাকাশ জয় কৰিবলৈ তেওঁক দিয়া হৈছে!
  প্ৰথমে ভীৰু আৰম্ভণি, তাৰ পিছত ঠেক দৌৰ,
  লাখ লাখ তাৰকাৰাজ্যত ৰাজ্য হ"ব!
  
  ৰৈ যোৱাটো অসম্ভৱ, যদিও তেজ নদীৰ দৰে বৈ যায়,
  মানুহৰ মাজত যুদ্ধ, বেয়া উন্মাদনাৰ সৈতে!
  মই জিৰণি ল"ব বিচাৰো, এছপিক পাই খাব বিচাৰো,
  আৰু মিঠা মৌমাখিৰ মৌচাক এটাৰ তলত ঘাঁহনিত শুই থাকক!
  
  কিন্তু য"তেই সুখ পাবা, সেয়া স্বৰ্গ বা নৰকত নহয়,
  সদায় আপোনাৰ লগত আছে, আৰু তথাপিও বহু দূৰত!
  তুমি আকাশত তোমাৰ মনোনীত তৰা বিচাৰিছা,
  হৃদয়খনক পবিত্ৰ খণ্ডত ৰাখিবলৈ!
  
  কিন্তু মাতৃভূমি আছে, আৰু সূৰ্য্য আৰু চন্দ্ৰ,
  তাই যেন এটা আচৰিত চকু - তোমাৰ পৃষ্ঠপোষক!
  আৰু প্ৰয়োজন হ"লে তাৰ পিছত ফালি পেলাওক, আনকি নাভিলৈকে,
  অ" জীৱনৰ সূতাবোৰ কিমান পাতল আৰু ছিন্নভিন্ন!
  
  পিতৃভূমি চিৰদিনৰ বাবে, সকলো জনগোষ্ঠীৰ বাবে আপুনি,
  যেনেকৈ এখন সাগৰত সুখৰ ছিটিকি পৰে!
  সৌন্দৰ্য্যৰ মহত্ত্ব, আৰু সাহস আৰু সপোন,
  আৰু সেই প্ৰেমৰ জুই নুমুৱাব!
  দাস ল"ৰাটোৱে গান গাই প্ৰণাম কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে আৰু চাবুকেৰে তাক মাৰিলে, কিন্তু এইবাৰ লাহে লাহে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আপুনি এইটো ভালদৰে ৰচনা কৰিলে! মই ভাবো আপুনি ৰেকত অত্যাচাৰৰ যোগ্য!
  দাস ল"ৰা গুলিভাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোক ৰেকত নাৰাখিবা!
  ছোৱালীজনীয়ে আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! অন্ততঃ আপুনি গম পাব যেতিয়া ল"ৰা এটাই গৰম লোহাই তাৰ উদং গোৰোহাটো জ্বলাই দিয়ে তেতিয়া কি অনুভৱ হয়। একে সময়তে সিহঁতে আপোনাৰ গাঁঠিবোৰ পেলাই দিব। আৰু সেইবাবেই ই আনকি সিৰাবোৰকো একেলগে আনি সম্পূৰ্ণৰূপে ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই আনিব।
  দাস ল"ৰা গুলিভাৰে মাত দিলে:
  - তোমাৰ ইচ্ছা! সকলো কথাত মই মান্তি!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - তুমি ইমান আজ্ঞাকাৰী! বাৰু ঠিক আছে, আমি আপোনাক সাৱধানে অত্যাচাৰ কৰিম যাতে আপোনাক অক্ষম নহয়। কওকচোন, ল"ৰা থাকোঁতে কেতিয়াবা চৰ খাইছিলা নেকি?
  গুলিভাৰে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - হয়, বেছি নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - বৰ বেয়াকৈ চাবুকেৰে কোবাব বিচাৰে নেকি?!
  দাস ল"ৰাজনে সৎভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই নহয়! মই মানসিকভাৱে স্বাভাৱিক, আৰু অৱশ্যেই মই আঘাত পোৱাটো ভাল নাপাওঁ!
  ভিস্কাউণ্টেছে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  পৃথিৱীখন তোমালোক পাপীসকলৰ প্ৰতি উদাৰ,
  আৰু আকাশ বিপদেৰে ভৰা...
  আমি পৰিয়াল হিচাপে একেলগে থাকিম
  ধুমুহাৰ আগতে গোলাপৰ গোন্ধ এনেকুৱা!
  ল"ৰা গুলিভাৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই নিৰ্ভৰ কৰে
  স্বৰ্গীয় উচ্চতাৰ পৰা...
  কিন্তু আমাৰ সন্মান, কিন্তু আমাৰ সন্মান,
  কেৱল আমাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে!
  
  
  
  পলায়ন কৰা খালী ভৰিৰ ৰাজকুমাৰৰ দুঃসাহসিকতা
  ANNOTATION
  এগৰাকী ধুনীয়া স্ক্যাণ্ডিনেভিয়ান ৰাজকুমাৰীয়ে এজন পুৰণি ফৰাচী ৰজাৰ সৈতে বিয়া কৰাবলৈ বাধ্য হয়। হতাশাত তাই দুখীয়া সাজ-পোছাক পিন্ধি পলাই যায় আৰু বিপদ আৰু দুঃসাহসিক অভিযানেৰে ভৰা তাইৰ খালী ভৰিৰে ফ্ৰান্সৰ যাত্ৰা আৰম্ভ হয়।
  . অধ্যায় নং ১
  স্ক্যাণ্ডিনেভিয়াত ফুলি উঠা এখন ৰাজ্যত আছিল এগৰাকী কল্পনাতীত সৌন্দৰ্য্যৰ ৰাজকুমাৰী। তাইৰ চুলিবোৰ বৰফৰ ৰঙৰ, সোণৰ গুড়ি লাহে লাহে ছটিয়াই দিয়া, যিবোৰ মেৰ পোৱালিৰ ঊলৰ দৰে কুটিল হৈ পৰিছিল। আৰু সেইবাবেই ফ্ৰান্সৰ ৰজাই তাইক পত্নী হিচাপে ল"ব বিচাৰিছিল। আৰু তাইৰ বাবে দামী উপহাৰ লৈ পাঁচখন জাহাজ পঠিয়াই দিলে।
  ছুইডেনৰ ৰজাই এই উপহাৰ আৰু ৰাষ্ট্ৰদূতসকলক সন্মানেৰে গ্ৰহণ কৰে। আৰু জীয়েকক এৰি দিবলৈ মান্তি হ"ল। কিন্তু তাই হঠাৎ জেদী হৈ পৰিল। তাইৰ এজন গোপন প্ৰেমিক আছিল, এজন ধুনীয়া শ্যামলা যুৱক। কিন্তু ফ্ৰান্সৰ ৰজা আৰু ডেকা নাছিল আৰু সৌন্দৰ্য্যৰে জিলিকি উঠা নাছিল।
  আৰু ধুনীয়া অগাষ্টিনে, সেইটোৱেই আছিল ৰাজকুমাৰীৰ নাম, যাবলৈ অস্বীকাৰ কৰিলে। কিন্তু ছুইডেনৰ ৰজাই জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সৈতে মুখামুখি হ"বলৈ তেতিয়াৰ অতি শক্তিশালী ফ্ৰান্সৰ সৈতে মিত্ৰতাৰ সপোন দেখিছিল।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ এটা কৌশলৰ আশ্ৰয় ল"লে। মোৰ ছোৱালীজনীক ৰাতিৰ আহাৰ খাবলৈ মাতিলোঁ। মই তাইক যিমান পাৰি উষ্ম ভাবে সম্ভাষণ জনাবলৈ চেষ্টা কৰিলোঁ। আৰু তেওঁ নিজেই মনে মনে এটা শক্তিশালী টোপনিৰ বড়ি যোগ কৰিলে, যিয়ে তেওঁক তিনিদিন ৰাতি নক আউট কৰি পেলালে।
  ৰাজকুমাৰীয়ে দেউতাকক বিশ্বাসঘাতকতাৰ সন্দেহ কৰা নাছিল আৰু আৰু বেছি আকৰ্ষণ নকৰাকৈয়ে ৰঙা মিঠা মদ খাইছিল।
  আৰু তীব্ৰ টোপনি আহিল। মুগা আৰু ৰেচমেৰে ঢাকি থোৱা সোণালী ষ্ট্ৰেচাৰ এখনত তাইক লৈ যোৱা হৈছিল ৰাজকীয় ফৰাচী বহৰৰ ফ্লেগশ্বিপলৈ।
  আৰু তেওঁলোকে মোক সোণৰ ফয়েলেৰে ঢাকি থোৱা এটা কেবিনত ৰাখিলে, আৰু এজন সন্মানীয় প্ৰহৰী থকা দাসীসকলক নিযুক্তি দিলে।
  ইয়াৰ পিছতে কামান লৈ গ্ৰেট ফ্ৰান্সৰ পাঁচখন বৃহৎ জাহাজ যাত্ৰা আৰম্ভ কৰে।
  ছুইডেন ৰাজ্যৰ কামানে তেওঁলোকক চেলুট দিলে।
  আৰু ছোৱালীজনী শান্তিৰে শুই আছিল। তাইৰ সপোনবোৰ আছিল লঘু, বায়ুমণ্ডলীয় আৰু সুখদায়ক। তাই তেওঁলোকৰ মাজত স্বৰ্গদূত, উজ্জ্বল কৰব, সূৰ্য্যৰ দৰে ধুনীয়া ঈশ্বৰৰ মাতৃ আৰু বহুতো দেখিলে। ছোৱালীজনীয়ে একেৰাহে তিনিদিন শুই থাকিল, আৰু হয়তো ইমান উজ্জ্বল, ধুনীয়া আৰু সুখদায়ক সপোন দেখা নাছিল। কিন্তু তাৰ পিছত আহিল জাগৰণ। আৰু ইমান ধেমেলীয়া নহয় বুলি ওলাই পৰিল। অৱশ্যে ৰাজকুমাৰী স্মাৰ্ট আছিল। আৰু তাই হিষ্টেৰিক নহ"ল৷ আৰু একে সময়তে তাই দৃঢ়তাৰে সিদ্ধান্ত ল"লে যে প্ৰয়োজন হ"লে পলাই যাব।
  কিন্তু এইটো কৰাটো সহজ নহয়। তাইক অনবৰতে চোৱাচিতা কৰি আছিল। আৰু জাহাজবোৰত খাদ্য আৰু পানী ভৰ্তি হৈ আছিল আৰু বন্দৰত প্ৰৱেশ কৰা নাছিল।
  কিন্তু অৱশেষত তেওঁলোক প"ৰ্ট ডি কেলেছত উপস্থিত হ"ল। আৰু ৰাজকুমাৰীক সন্মানেৰে আদৰণি জনোৱা হ"ল। তাই আক্ষৰিক অৰ্থত গহনাৰে ভৰি আছিল, গহনা দোকানৰ দৰে।
  আৰু হীৰাৰে ঢাকি থোৱা সোণৰ গাড়ী এখনত উঠি, অতি নিৰাপত্তাৰে তেওঁক পেৰিছলৈ লৈ গ"ল।
  অগাষ্টিনে অৱশ্যে এতিয়াও স্নো কুইনৰ পৰা গেৰ্ডাৰ বিষয়ে লিখা সাধুটো পঢ়িব পৰা নাছিল যদিও তাই সম্পূৰ্ণ নিশ্চিন্ত অনুভৱ কৰা নাছিল। তাইৰ লগত আছিল এটা বৃহৎ কনভয় আৰু এজন সন্মানীয় এস্কৰ্ট। গতিকে ডকাইতৰ দলটোৱে কোনো ভাবুকি নিদিলে।
  ৰাজকুমাৰীয়ে ভাবি আছিল কেনেকৈ পলাব পাৰি। বহুতো ধাৰণা আছিল যদিও কোনোটোৱেই উপযুক্ত নাছিল।
  আৰু তাই পেৰিছৰ ওচৰ পাওঁতে বাটত এজনী ছোৱালী দেখিলে। ফটা পোছাক পিন্ধিছিল, লেতেৰা আৰু খালী ভৰিৰে। কিন্তু একে সময়তে ধুনীয়া, আৰু লগতে শ্যামলা। আৰু তাই যদি ধুই সাজ-পোছাক পৰিধান কৰা হয়, তেন্তে সঁচাকৈয়ে এগৰাকী ৰাজকুমাৰীৰ বাবে পথচাৰী হৈ পৰিছিল।
  অগাস্টিনে তাইক গাড়ীখনত উঠাবলৈ মাতিলে আৰু বাটত অলপ গা ধুবলৈ ক"লে। তদুপৰি গৰমৰ দিন আৰু গৰম, আৰু অৱশ্যেই বিলাসী কাপোৰ, গহনা আৰু সোণৰ গাড়ী এখন পিন্ধি ঘামচি ওলাইছে৷
  তাতে তাই ছোৱালীজনীক সুধিলে তাই কোন।
  তাই উত্তৰ দিলে:
  - মই গেৰ্ট্ৰুড! মোৰ দেউতা আছিল ড্যুক, আৰু মা আছিল এগৰাকী সাধাৰণ কৃষক মহিলা। তাইৰ মৃত্যু হ"ল, এতিয়া মই বিচৰণকাৰী অনাথ হৈ পৰিলোঁ।
  অগাস্টিনে তাইক পৰামৰ্শ দিলে:
  - সলনি হওঁক! তুমি ৰাজকুমাৰী হ"বা, মই তোমাৰ চেলেং পিন্ধিম। ইয়াৰ পিছত তুমি মোক বাহিৰ কৰি দিয়া, মই গুচি যাম। কিন্তু তুমি গেৰ্ট্ৰুড ফৰাচী ৰজাৰ পত্নী হ"বা!
  ৰাজকুমাৰীৰ দৰে ছোৱালীজনীয়ে, এগৰাকী গোৰ্জিয়াছ ব্লণ্ড, ইমান ধুনীয়া আৰু মনোমোহা, ধূলিৰ পৰা ধুই লোৱা, মাত দিলে:
  - জৰিমনা! মই মানি লওঁ। মোৰ ভিতৰত ডি গুইজৰ তেজ নিজেই বৈ আছে। আৰু মায়ে মোক লেটিন শিকাইছিল, আৰু ৰাজপ্ৰসাদৰ আচাৰ-ব্যৱহাৰৰ বিষয়ে মোৰ বুজাবুজি আছে।
  অগাষ্টিনে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - তুমি বিদেশী। যদি কিবা আছে, তেন্তে ৱাইনত থকা শক্তিশালী টোপনিৰ বড়িৰ পৰা স্মৃতিশক্তি হেৰুৱাৰ কথাত তেওঁলোকে একমত হৈছিল!
  গেৰ্ট্ৰুডে মাত দিলে:
  - চেষ্টা কৰিম! আৰু আপুনি?
  ৰাজকুমাৰীয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - আৰু মই সাধুৰ দৰে খালী ভৰিৰে পৃথিৱীখন ঘূৰি সুখ বিচাৰি যাম!
  ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - গৰমত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে ভাল লাগে৷ কিন্তু শীতকালত মোৰ উদং ভৰি দুখন ইমান বেদনাদায়ক ঠাণ্ডা হৈ পৰে!
  অগাষ্টিনে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - শীতকাল এতিয়াও বহু দূৰত। আৰু ফ্ৰান্সত মোক কোৱা হৈছিল যে গ্ৰীষ্মকাল দীঘলীয়া। গতিকে আশাকৰোঁ মই কেনেবাকৈ ফিট হ"ব পাৰিম। বা হয়তো নিজৰ গৃহভূমিলৈ উভতি যাব পাৰে।
  গেৰ্ট্ৰুডে মাত দিলে:
  - শুভেচ্ছা থাকিল!
  ৰাজকুমাৰীয়ে ধুই তিতি থকা কাপোৰ পিন্ধিবলৈ অৱজ্ঞা কৰিলে। তাই এটা সাধাৰণ কিন্তু পৰিষ্কাৰ দাসীৰ পোছাক লৈ গ"ল। আৰু তাই খালী ভৰিৰে যাবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে, কাৰণ তাইৰ সদায় ইচ্ছা আছিল। কিন্তু প্ৰথমতে, ছুইডেনত গ্ৰীষ্মকাল ফ্ৰান্সৰ দৰে উষ্ণ নহয়, আৰু দ্বিতীয়তে, ৰজাৰ ছোৱালীক খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলৈ কোনে দিব?
  আৰু ৰাগ আৰু মসৃণ টাইলছত এই কামটো কৰাটো ইমানেই ভাল লাগে, ছোৱালী এজনীৰ উদং তলুৱাৰে অনুভৱ কৰি, প্ৰায় ছোৱালী৷
  কিন্তু যেতিয়া আপোনাৰ পৰা সকলো গহনা আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ পোছাক আঁতৰাই পেলোৱা হয় তেতিয়া কিমান সহজ হয়। আপুনি মাত্ৰ প্ৰায় বগা চোলা এটাহে পিন্ধিছে, ইতিমধ্যে ধুই থোৱা, আৰু যথেষ্ট চুটি, খালী ভৰি দুখন উদং কৰি থৈছে। দাসীসকলৰ মাজৰ পৰা অধিক চহকী পোছাক বাছি লোৱাটো সম্ভৱ হ"লহেঁতেন, কিন্তু অগাষ্টিনে নিজৰ প্ৰতি বেছি মনোযোগ আকৰ্ষণ নকৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আৰু উলংগ শৰীৰত চোলা পিন্ধিলে আৰু বেছি আৰামদায়ক৷
  বিদায়ৰ সময়ত দুয়ো বন্ধুৱে হাত মিলাই দিলে। ইয়াৰ বিপৰীতে গেৰ্ট্ৰুডে বৰ সন্তুষ্ট হৈছিল যদিও গহনা বিশেষকৈ টিয়াৰা আৰু গুটিবোৰে তাইৰ ওজন কৰি তুলিছিল আৰু সাধাৰণতে কাণৰ গুটিবোৰ যাতে বিন্ধি নাযায় তাৰ বাবে কাণফুলিবোৰ কেনেবাকৈ পিন্ধিছিল।
  বহুমূলীয়া উচ্চ হিলৰ জোতা পিন্ধা ভৰিৰ বাবেও অপ্ৰীতিকৰ আছিল। কিন্তু এতিয়া তাই ৰাজকীয় ব্যক্তি।
  আৰু ৰজা নিজেই তাইৰ স্বামী হ"ব।
  আৰু অগাস্টিনে গা ধোৱা ঘৰৰ পৰা ওলাই গ"ল। আৰু যিমান পাৰি সোনকালে তাই উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনেৰে ট্ৰট কৰি গুচি গ"ল।
  ঘাঁহনিৰ ওপৰত খোজ কাঢ়িলে তাইৰ সামান্য বিন্ধা যেন লাগিল। কিন্তু তাৰ পিছত মই শিলগুটিৰ ওপৰত ভৰি দিলোঁ। গৰম শিলবোৰে ছোৱালীজনীৰ ভৰিৰ আদৰ কৰা তলুৱাবোৰ বেদনাদায়কভাৱে জ্বলাই দিলে। সৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ দৰে। বিষ হ"ল আৰু অগাষ্টিনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  আৰু তাই খৰধৰকৈ ঘাঁহনিৰ ওপৰলৈ নামি গ"ল। ইয়াত সহজ আছিল, কিন্তু তথাপিও, টাৰ্ফে তাইৰ কোমল, সঁচাকৈয়ে আগষ্ট ভৰি দুখন বিন্ধিলে।
  অগাষ্টিনে সঁচাকৈয়ে পিছলৈ ঘূৰি যাব বিচাৰিছিল যদিও তাই দাঁত চেপি আগবাঢ়ি গ"ল।
  তাই কল্পনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যে তাই এগৰাকী সাধু। কিন্তু সন্তসকলে যন্ত্ৰণা সহ্য কৰিলে।
  ইয়াত গেৰ্ট্ৰুডে গৰম কৰা শিলগুটিটোৰ ওপৰত খালী ভৰিৰে সহজে আৰু হাঁহি এটা মাৰি খোজ কাঢ়িছিল। দেখা যায় তাইৰ তলুৱাৰ ছালখন উটৰ খুৰাৰ দৰে।
  আৰু তাই অগাস্টিনৰ লগত অভ্যস্ত হৈ পৰিব।
  কিন্তু অভ্যস্ত নোহোৱালৈকে... ৰাজকুমাৰীয়ে যিমানেই খোজ কাঢ়িছিল সিমানেই তাইৰ বিন্ধি থকা, উদং তলুৱা দুটা বিষাইছিল। এগৰাকী কৃষক মহিলাৰ বাবে এইটো একো নহয়, কিন্তু উত্তৰ দেশৰ ৰাজকুমাৰীৰ বাবে?
  তথাপিও অগাস্টিনে জেদীভাৱে আগবাঢ়ি গ"ল। পেৰিছৰ পৰা অলপ দূৰত। আৰু তাত তাই ভাবিলে তাই কিবা এটা বিচাৰি পাব। কিন্তু তাৰ পিছত তাই পেৰিছৰ ওচৰৰ এখন গাঁৱৰ বাহিৰৰ অঞ্চললৈ আহিল। বালিৰ ওপৰত খোজ কাঢ়িব লগা হ"ল। যিটো ঘাঁহৰ ব্লেডেৰে ফাটি যোৱা ভৰিৰ বাবেও অতি বিষাক্ত। ছোৱালীজনীয়ে দুয়ো ভৰিৰে লম্ফ-জম্ফ কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তাই লৰচৰ কৰি আছিল।
  তাইৰ পোৱালিবোৰো বিষাইছিল - খালী ভৰিৰে বহু দূৰ খোজ কাঢ়িবলৈ তাইৰ অভ্যাস নাছিল।
  প্লাছ তাইৰ ভোক লাগিছিল। মাত্ৰ দুপৰীয়াৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ সময়। শুদ্ধ বতাহত খোজ কাঢ়িলে আপোনাৰ ভোক জগাই তোলে।
  ছোৱালীজনীয়ে ওচৰৰ ঘৰটোত টোকৰ মাৰিলে। দুৱাৰখন মালিকে খুলি দিলে - প্ৰায় ত্ৰিশ বছৰীয়া এগৰাকী মহিলা। তাই কাৰ্যতঃ তললৈ নমাই থোৱা, উদং ভৰিৰে চেলেং পিন্ধা ট্ৰেম্পজনলৈ চাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আপুনি কি বিচাৰে! মই সেৱা নকৰো।
  অগাষ্টিনে ফুচফুচাই ক"লে:
  - কিবা এটা কাম হ'লেও দিব।
  কৃষক মহিলাগৰাকীয়ে তাইৰ ফালে আৰু ভালকৈ চালে। অগাস্টিনৰ মুখখন শেঁতা হৈ পৰিছিল, কিন্তু ইতিমধ্যে ৰ"দৰ পৰা ৰঙা হৈ পৰিছিল, ভৰি দুখনও ৰঙা আছিল। আৰু আপুনি দেখিব পাৰে যে তাইৰ তলুৱাবোৰ কোমল আৰু বুনা, আৰু তাইৰ হাত দুখন এজন অভিজাত, দীঘল নখৰ।
  কৃষক মহিলাগৰাকীয়ে সুধিলে:
  - আপুনি এজন সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তিৰ দাসী আছিল নেকি?
  ৰাজকুমাৰীয়ে মাত দিলে:
  -হয়, আছিল!
  মহিলাগৰাকীয়ে মাত দিলে:
  - তোমাক বাহিৰ কৰি দিয়া যেন লাগিছে। ঠিক আছে. মোক শ্ৰমিকৰ প্ৰয়োজন নাই, মোৰ সন্তান আছে। কিন্তু তথাপিও তোমাক খুৱাবলৈ কাম কৰিবলৈ দিম৷ ঝুৰি বোৱাব পাৰিনে?
  ৰাজকুমাৰীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - চেষ্টা কৰা নাই।
  মহিলাগৰাকীয়ে খঙেৰে তাইৰ উদং, টেন কৰা ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - ই সহজ, শিকিবা! পাঁচটা ঝুৰি বৈ দুপৰীয়াৰ আহাৰ লওক।
  অগাষ্টিনে মাত দিলে। আৰু তাই ঘৰৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। তেওঁ দুখীয়া আছিল। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰো আছিল ক্ষীণ, টেন আৰু খালী ভৰিৰে। তিনিজনী ছোৱালী আৰু এজন ল"ৰাই ঝুৰি বৈ আছিল। অগাস্টিনে সিহঁতৰ লগত বহিল। ছোৱালীজনীয়ে বাষ্টটো দি তাইক দেখুৱাই দিলে যে কেনেকৈ কৰা হয়।
  ৰাজকুমাৰীয়ে বোৱাবলৈ ধৰিলে। তাইৰ আঙুলিবোৰ স্বাভাৱিকতে নিপুণ আৰু শক্তিশালী আছিল, আৰু তাই আছিল দ্ৰুত শিকিব পৰা।
  আনকি অগাস্টিনেও আগ্ৰহী হৈ উঠিছিল আৰু উৎসাহেৰে বোৱা হৈছিল। অলপ পিছতে দাড়ি থকা এজন মানুহ, মহিলাগৰাকীৰ স্বামীয়ে আবিৰ্ভাৱ হৈ ঝুৰিবোৰ লৈ গ"ল। অৱশ্যে নতুনটো লক্ষ্য কৰিলোঁ:
  - তুমি বৰ ধুনীয়া। ঝুৰিতকৈও লাভজনক কিবা এটাৰে টকা উপাৰ্জন কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন!
  কৃষক মহিলাগৰাকীয়ে হাত জোকাৰিলে:
  - তাই এগৰাকী মান্য ছোৱালী। তাইক অশ্লীল প্ৰস্তাৱ নিদিব।
  কৃষকজনে জুপুৰিটো এৰি থৈ গ'ল;পৰিয়ালত বুট পিন্ধা একমাত্ৰ তেওঁ। অৱশ্যে জুন মাহত ফ্ৰান্সত বুট পিন্ধাটো বৰ ভাল লগা নহয়। কিন্তু বিশ্বাস কৰা হৈছিল যে শিশুৱে খালী ভৰিৰে থকাটোৱেই উচিত, আৰু হয়তো মহিলাৰ বাবেও, কিন্তু প্ৰাপ্তবয়স্ক পুৰুষৰ বাবে নহয়।
  অগাস্টিন আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সকলো বাষ্ট থু পেলালে। ইয়াৰ পিছত অৱশেষত আমি দাইল আৰু গাখীৰ পালোঁ। ৰাজকুমাৰীয়েও খালে। শাৰীৰিক কাম আৰু পৰিৱৰ্তনৰ পিছত সাধাৰণ খাদ্য তাইৰ বাবে বৰ সোৱাদযুক্ত যেন লাগিল।
  কৃষক মহিলাগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰিলে-
  - আমাৰ লগত থাকিব পাৰিবা।
  অগাষ্টিনে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে।
  - মোৰ গৃহভূমিলৈ উভতি যাব মন গৈছে।
  মহিলাগৰাকীয়ে সুধিলে:
  -আপোনাৰ জন্মভূমি ক'ত?
  ৰাজকুমাৰীয়ে সততাৰে উত্তৰ দিলে:
  - সুইডেনত!
  কৃষক মহিলাগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰিলে-
  - দূৰ. আমি বন্দৰলৈ যাব লাগিব। কিন্তু তোমাৰ ভৰি দুখন কোমল। আপুনি সেইবোৰ মোটা কৰি তুলিব লাগিব, বা জোতা পিন্ধিব লাগিব।
  অগাষ্টিনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই চম্ভালিব পাৰো।
  মহিলাগৰাকীয়ে সুধিলে:
  - চিলাই কৰিব পাৰিবানে?
  ৰাজকুমাৰীয়ে মাত দিলে:
  - চিলাইত অলপ ডুব গৈছিলো, কিন্তু কি?
  কৃষক মহিলাগৰাকীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মাৰ্কোক চাবলৈ যাওক। গাঁৱৰ আটাইতকৈ ধনী ঘৰটো তেওঁৰ। তেওঁ কাৰ্পেট বিক্ৰী কৰে। জোতা আৰু এটা মান্য পোছাকৰ বাবে তেওঁৰ পৰা টকা উপাৰ্জন কৰিব পাৰি।
  অগাষ্টিনে মাত দিলে:
  - সেইটো হিচাপত লম।
  আগষ্ট তেজৰ ছোৱালীজনীয়ে ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিলে, আৰু ইতিমধ্যে বহু দেৰি হৈ গ"ল। আৰু তাই ক"লে।
  - হয়তো শুবলৈ দিবা?
  কৃষক মহিলাগৰাকীয়ে মাত দিলে:
  - ল"ৰা-ছোৱালীৰ লগত ঘাঁহনিত শুব পাৰি। দিনত ভাগৰুৱা আৰু আজ্ঞাকাৰীও আছিল।
  পাঁচৰ পৰা তেৰ বছৰ বয়সৰ আঠটা শিশু আছিল। সঁচাকৈয়ে সিহঁত নিস্তব্ধ হৈ পৰিছিল। ৰাজকুমাৰীয়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে ঘাঁহৰ ওপৰত শুই পৰিল। কিন্তু শক্তিশালী আৰু সুস্থ শৰীৰৰ বাবে এইটো স্বাভাৱিক আছিল। আৰু তাই লৈ টোপনি গ"ল। আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  ইফালে গেৰ্ট্ৰুড মাত্ৰ পেৰিছত উপস্থিত হ"ল। দেৰি হোৱাৰ পিছতো ৰজাই তাইক ব্যক্তিগতভাৱে সম্ভাষণ জনাবলৈ ওলাই আহিল।
  এগৰাকী প্ৰাক্তন কৃষক আৰু ড্যুকৰ অবৈধ কন্যা, তাই সঁচাকৈয়ে অতি ধুনীয়া আৰু ৰাজকুমাৰীৰ দৰে। মাত্ৰ, অৱশ্যেই, তাইৰ মুখখন টেনিঙৰ বাবে ক"লা, আৰু তাইৰ ভৰি দুখন, আৰু তাইৰ শৰীৰৰ এটা উল্লেখযোগ্য অংশ। কিন্তু গেৰ্ট্ৰুডে নিজকে পাউদাৰ কৰি নিজৰ টেন লুকুৱাই ৰাখিলে।
  কিন্তু তাই তেতিয়াও অস্বস্তি অনুভৱ কৰিছিল। এতিয়াও গাড়ীত বহি আছে, একোৱেই নাই। কিন্তু যেতিয়া আপুনি ইয়াক থৈ খোজ কাঢ়িব, তেতিয়া জোতাযোৰে আপোনাৰ ভৰি দুখন ঘঁহি দিয়ে কাৰণ আপুনি অভ্যস্ত নহয়, আৰু হাই হিলৰ অৰ্থ হ"ল আপুনি তললৈ পৰি যাব।
  কিন্তু ৰজাই নিজেই তাইক লগ পালে। পঞ্চাশ বছৰৰ ওপৰৰ যেন লাগে। বৰ মৰমলগা আৰু বলিৰেখাযুক্ত নহয়। কিন্তু বিলাসী সাজ-পোছাক পিন্ধিছিল। আৰু তেওঁ গেৰ্ট্ৰুডৰ বাহুত ধৰিলে।
  আৰু বিনয়েৰে তাইক তাইৰ স্বাস্থ্যৰ কথা সুধিবলৈ ধৰিলে।
  কৃষক ছোৱালীজনীয়ে মাকৰ পৰা চোতালখনৰ বিষয়ে তথ্য লাভ কৰি যথেষ্ট বুদ্ধিমানৰূপে উত্তৰ দিলে। আৰু সাধাৰণতে মই অভিযোগ কৰা নাছিলো।
  ৰজাই তাইক পানীয় দি কিবা এটা খাবলৈ আগবঢ়াই দিলে। মই তাক বিচনাত টানি নিদিলোঁ - বিয়াৰ আগতে অসম্ভৱ৷ গেৰ্ট্ৰুডে আনন্দৰে খাদ্যখিনি খাই পেলালে, অভদ্ৰতা দেখুৱাব নোৱাৰাৰ বাবে নিজকে কষ্টেৰে সংযত কৰিলে।
  খোৱাৰ পাছত সাধাৰণতে আধা অনাহাৰে থকা কৃষক মহিলাগৰাকী গধুৰ হৈ পৰিল। ৰজাই তাইক ধুই বিচনাত শুৱাই দিবলৈ আদেশ দিলে।
  গেৰ্ট্ৰুডে বাথৰুমত শুই পৰিল। ছোৱালীবোৰে ঘঁহি ধুবলৈ ধৰিলে। ইয়াৰে এজনে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - কি কেলাউচড ভৰি আছে তোমাৰ।
  গেৰ্ট্ৰুডে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু মই শক্তিশালী আৰু চঞ্চল হ"বলৈ বহুত খালী ভৰিৰে দৌৰিছিলো।
  দাসীয়ে সুধিলে:
  - আপোনাৰ ৰাজকুমাৰীসকলৰ মাজত এইটো প্ৰথা নেকি?
  গেৰ্ট্ৰুডে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আৰু এইটো আৰু আপোনাৰ কাম নহয়!
  ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াত অভ্যস্ত আছিল। অনাথ হৈ পৰাৰ বাবে তাই শীতকালতো ঠাণ্ডা সহ্য কৰিছিল। নিয়ৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি থাকোঁতে তাইৰ কেনেকৈ বেমাৰ নহ"ল৷ যদিও, সাধাৰণতে শীতকালৰ বাবে মই ফ্ৰান্সৰ দক্ষিণ দিশলৈ গৈছিলো।
  ভাল কথা যে অন্ততঃ তাইক চুৰিৰ বাবে ব্ৰেণ্ড কৰা হোৱা নাছিল। তাৰ পৰিৱৰ্তে ন্যায়াধীশে দয়া কৰি তাইৰ উদং গোৰোহাত লাঠিৰে কোবাবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। ইয়াৰ বিষ আৰু বিষ হয় যদিও ছালত কোনো দাগ নাথাকে। ইয়াৰ পিছত গেৰ্ট্ৰুডে চুৰি কৰা বন্ধ কৰি গাঁওবোৰত অতিৰিক্ত ধন উপাৰ্জন কৰিবলৈ ধৰিলে।
  কিন্তু তাইক যদি সঠিকভাৱে কোবাই দিয়া হ"লহেঁতেন তেন্তে বাথৰুমত লক্ষ্যণীয় হ"লহেঁতেন। কিন্তু তাই এতিয়াও বেছি টেন হৈ গৈছে। আৰু যিমানেই এনে সন্দেহৰ সৃষ্টি নহওক কিয়।
  ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন আকৃতিত বৰ ৰূপৱতী। কিন্তু ভৰি দুখন সঁচাকৈয়ে ইমান কঠিন, বুটৰ চামৰাতকৈও শক্তিশালী।
  কিন্তু দাসীজনী মৌন হৈ থাকি আৰু কোনো প্ৰশ্ন নকৰিলে।
  স্বঘোষিত ৰাজকুমাৰীক ধুই বিচনাত শুৱাই দিলে। পাখিৰ বিচনাত ডুব গ"লে ই অস্বাভাৱিক৷ কিন্তু গেৰ্ট্ৰুডে টোপনি আহি সপোনত পৰিল।
  পিছদিনা অগাস্টিন সাৰ পালে। ব্ৰেকফাষ্টৰ বাবে তাইক ৰুটি আৰু টেঙা গাখীৰ দিয়া হৈছিল। আৰু কৃষক মহিলাগৰাকীয়ে আৰু দুটা টোপোলা বোৱাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে।
  আৰু তাৰ পিছত ৰাজকুমাৰী বাটত আগবাঢ়ি গ"ল।
  তাইৰ আঘাতপ্ৰাপ্ত ভৰি দুখন ৰাতিটোৰ ভিতৰতে ভাল হৈ গ"ল আৰু খোজ কঢ়াটো অলপ সহজ হৈ পৰিল। কিন্তু তথাপিও বিষ হয়। বিশেষকৈ যেতিয়া তাই শিলগুটিৰ ৰাস্তাটোত ভৰি দিছিল। আকৌ ঘাঁহলৈ সলনি হ"বলগীয়া হ"ল৷ ছোৱালীজনীয়ে আগবাঢ়ি গ"ল। দাঁত দুটা চেপি ধৰি তাই টেনচনত পৰিল। তাইৰ ভৰি দুখন অলপ গৰম হৈ গ"ল আৰু সহজ হৈ পৰিল।
  অৱশেষত আগফালে পেৰিছৰ দেৱালবোৰ দেখা গ"ল। চহৰখন বৰ ডাঙৰ, যি সময়ত মধ্যযুগ ইতিমধ্যে শেষ হৈ গৈছিল আৰু নতুন সময়ৰ আৰম্ভণি হৈছিল। আৰু ইতিমধ্যে উদ্যোগীকৰণৰ কাম চলি আছে।
  কিন্তু ধাৰাবাহিক অস্ত্ৰ এতিয়াও নোহোৱা হোৱা নাই। সোতৰ শতিকাটো আছিল এক বিশেষ সময়।
  অগাস্টিনে ঘাঁহনিৰ ওপৰত খোজ কাঢ়ে, কাঁইটীয়া, কেতিয়াবা তাইৰ গোৰোহাৰ পৰা কাঁইট উলিয়াবলগীয়া হয়।
  অৱশেষত ৰাজকুমাৰীয়ে আকৌ ৰাস্তালৈ ওলাই যাবলৈ বাধ্য হয়। বেদনা আৰু গৰম। সৌভাগ্যক্ৰমে সূৰ্য্যটোৱে ডাৱৰৰ আঁৰত লুকাই থাকি ইমান জ্বলি নাথাকিল। কিন্তু ই ষ্টিং কৰে।
  অগাস্টিনে অতি কষ্টেৰে খোজ কাঢ়ে। তাইৰ দুয়োখন ভৰি আকৌ লৰচৰ কৰি আছে আৰু তীব্ৰ বিষ হৈছে। কিন্তু তেওঁ ধৈৰ্য্য দেখুৱাই যায়।
  গেটখন ওচৰৰ পৰা ওচৰ চাপি আহিছে। চকীদাৰ আছে... আন এগৰাকী খালী ভৰিৰ ভিক্ষাৰী মহিলাৰ প্ৰতি তেওঁলোকে গুৰুত্ব নিদিয়ে। মানুহ আহে আৰু যায়। বহু মহিলা আৰু বেছিভাগ শিশুৱেও খালী ভৰিৰে। কিন্তু ৰাস্তাত পাথৰ হলে সিহঁতৰ ইমান ভয় নাই। আৰু অগাস্টিনে কষ্ট পায়।
  কিন্তু ইয়াত তাই পেৰিছত আছে। ইয়াত ফুটপাথবোৰ শিলৰ আৰু অলপ মসৃণ। ইমান কষ্ট নাই আৰু। কিন্তু তথাপিও ছোৱালীজনীৰ ভঙা ভৰি দুখনে বহুত ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়। আৰু আনকি সামান্য ছিটিকি পৰা তেজৰ লেখ-জোখো দেখা যায়।
  অগাস্টিনে নিজৰ ওচৰলৈ গৈ সহ্য কৰে। চহৰখন ডাঙৰ আৰু যথেষ্ট লেতেৰা। ভিক্ষাৰী ল"ৰা-ছোৱালীয়ে সকলোতে দৌৰি ফুৰিছে।
  অগাস্টিনে খোজ কাঢ়ি যায়। আৰু তাই ভাবিছে তাই কি কৰিব লাগে? অৱশ্যে কোনো কাৰণতে ৰজাৰ লগত যোগাযোগ কৰিব নোৱাৰি। আৰু যদি ড্যুক আৰু কাউণ্টৰ এজনক। কিন্তু তেওঁলোকে বিশ্বাস কৰিবনে যে চোলা পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনী ছুইডেনৰ ৰজাৰ কন্যা?
  এইদৰে আপুনি জল্লাদৰ ওচৰলৈ যাব পাৰিব।
  কিন্তু কি কৰিব? মই অগাস্টিনক চিনি নাপালোঁ। তাইৰ পোৱালি দুটা আকৌ বিষাবলৈ ধৰিলে আৰু তাইৰ ভাগৰ লাগিল।
  ছোৱালীজনীয়ে খোজত বহি জিৰণি ল"বলৈ ধৰিলে। তাই উশাহ ল"লে আৰু বন্ধ হৈ যোৱা তলুৱা দুটা ঘঁহিলে, যিবোৰে ভয়ংকৰভাৱে খজুৱতি কৰিলে।
  এজন ল"ৰা তাইৰ ওচৰ পালেহি। তেওঁক যথেষ্ট মান্যভাৱে সাজ-পোছাক পিন্ধিছে আৰু জোতা পিন্ধিছে।
  তদুপৰি নতুন আৰু বাৰ্নিচ কৰা।
  অগাস্টিনলৈ চাই তেওঁ মন্তব্য কৰিলে:
  - ইমান ধুনীয়া আৰু ইমান দুখীয়া?
  ৰাজকুমাৰীয়ে মূৰটো ওপৰলৈ তুলি উত্তৰ দিলে।
  - স্বৰ্গত ধন বিচাৰিব!
  ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - আৰু তুমি স্মাৰ্ট! জানেনে, আপোনাৰ দৰে কোনোবাই বহুত ভাল জীৱন যাপন কৰিব পাৰে।
  চতুৰ অগাষ্টিনে কৈছিল:
  - মই নিজকে বিক্ৰী নকৰো।
  ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - আৰু ইয়াৰ পৰাও আপুনি টকা উপাৰ্জন কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। কিন্তু আন এটা উপায় আছে!
  ৰাজকুমাৰীয়ে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - আৰু কোনটো?
  ডেকা দুষ্টজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি তোমাক সাজ-পোছাক পিন্ধিব পাৰো, জোতা দিব পাৰো আৰু ধনী ঘৰত দাসী হিচাপে ৰাখিব পাৰো।
  অগাস্টিনে সুধিলে:
  - আৰু বিনিময়ত কি?
  টেইলকোট পিন্ধা ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - ঘৰত মালিক নথকা সময়ত আপুনি উপযুক্ত ল'ৰাৰ বাবে দুৱাৰ খুলি দিব।
  ৰাজকুমাৰীয়ে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই তাৰ বাবে যাম বুলি ভাবিছানে?
  ডেকা দুষ্টজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু কি বিচাৰে?
  অগাস্টিনে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - সঁচাকৈয়ে কাম কৰক!
  ল"ৰাটোৱে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে:
  - সম্ভৱ হৈছে। কিন্তু পইচাৰ বাবে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰাটো মূৰ্খামি যেতিয়া আপুনি সৌভাগ্য লাভ কৰিব পাৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে কান্ধত কান্ধ মিলাই উত্তৰ দিলে:
  - পেৰিছত বেছি দিন নাথাকো৷
  ডেকা দুষ্টজনে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - মই দেখিছোঁ!
  আৰু সি ছোৱালীজনীৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। জিৰণি লৈ আৰু ভোক অনুভৱ কৰি অগাষ্টিনে আগবাঢ়ি গ"ল। প্ৰথম মিনিটতে তাইৰ ভৰি দুখন বৰ বিষ হৈছিল যদিও ভৰি দুখন গৰম হৈ গ"ল আৰু বিষটো কমি গ"ল।
  অগাস্টিনে এতিয়া অধিক শক্তিশালীভাৱে আগবাঢ়িল। আৰু মোৰ ভোক বাঢ়ি গ"ল। কিন্তু চুৰি কৰাটো বিপদজনক আছিল - তেওঁলোকক শাস্তি দিয়া হৈছিল। সময় উদাৰ নহয়। তেওঁলোকে আপোনাক ব্ৰেণ্ড কৰিব পাৰে, বেদনাদায়কভাৱে কোবাব পাৰে বা কঠোৰ পৰিশ্ৰমলৈ পঠিয়াব পাৰে। আৰু কেতিয়াবা চোৰকো ফাঁচী দিয়ে। সদায় নহ"লেও।
  অগাস্টিনে অধিক শক্তিশালীভাৱে আগবাঢ়িল। আৰু তাইৰ ভঙা, আঁচোৰ পৰা গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল।
  তেতিয়া এজন ভদ্ৰলোকে গাড়ীৰ পৰা তাইক লক্ষ্য কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - ইয়ালৈ আহক!
  অগাস্টিনে তেওঁৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহিল:
  - মই সাজু!
  শীৰ্ষ টুপী পিন্ধা মানুহজনে ক"লে:
  - আপোনাৰ ৰুটি উপাৰ্জন কৰিব বিচাৰে নেকি ভিক্ষাৰী?
  ক্ৰমান্বয়ে ভোকত যন্ত্ৰণাত ভুগি থকা ৰাজকুমাৰীয়ে মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে!
  ভদ্ৰলোকজনে মাত দিলে:
  - এই চিঠিখন লুভ্ৰলৈ লৈ যাওক!
  অগাষ্টিনে মাত দিলে:
  - মই সাজু! লুভ্ৰ ক'ত?
  চেনৰে উত্তৰ দিলে:
  - এই কথা সকলোৱে জানে, মাত্ৰ সুধিব! আৰু আপুনি ইয়াক মিচেছ ডগভিললৈ আগবঢ়াই দিব ৷
  ৰাজকুমাৰীয়ে চিঠিখন তুলি লৈ দৌৰিবলৈ ল"লে। তাই অনুপ্ৰাণিত অনুভৱ কৰিলে। আৰু মাজে মাজে সুধিছিলো লুভ্ৰ ক"ত আছে। তাইক দেখুৱাই দিলে।
  অগাস্টিনে দৌৰি ৰাজপ্ৰসাদলৈ গ"ল। ইয়াত প্ৰৱেশদ্বাৰত তাইক ভয়ে ৰখাই দিলে। ৰাজকুমাৰীয়ে ক"লে:
  চিঠি এখন লৈ মিচেছ ডগভিললৈ যাম !
  চকীদাৰে লেফটেনেণ্টক মাতিলে। সি চিঠিখন তুলি ল"লে। তেওঁ জাতীয় পতাকাখনলৈ চাই উত্তৰ দিলে।
  - মই নিজেই গতাই দিম ! আৰু এই ভিক্ষাৰীজন চেটেলেটত !
  চকীদাৰসকলে অগাস্টিনৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গৈ তাইৰ হাত দুখন পেচলে। ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে।
  লেফটেনেণ্টে তাইৰ ফালে অধিক মনোযোগেৰে চাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আপোনাৰ কি আচৰিত কাৰ্ল আছে, বহুত টকাত বিক্ৰী কৰিব পাৰি!
  প্ৰহৰীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - তাই নিজেই আচৰিত!
  লেফটেনেণ্টে মাত দিলে:
  - আহা, মোৰ পিছে পিছে, সৌন্দৰ্য্য। হয়তো জেলৰ পৰা বাচি যাবা।
  প্ৰহৰীয়ে অগাস্টিনক মুকলি কৰি দিলে। তাই লেফটেনেণ্টৰ পিছে পিছে গ"ল। তেওঁ আগবাঢ়ি গ"ল।
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনে বিস্ফোৰণ ঘটায়। ৰাজকুমাৰীৰ খালী ভৰি দুখন পোহৰ, তাৰ উপৰিও ভয় আছে। আৰু তাই হাঁহৰ দৰে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  সাজসজ্জিত চকীদাৰবোৰে লেহেমীয়াকৈ তাইক ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু পিছ পৰিল। অগাস্টিনে পূৰ্ণ গতিৰে দৌৰিলে। আৰু যথেষ্ট সময় দৌৰিলোঁ, কিন্তু তাৰ পিছত ভাগৰি পৰিলোঁ আৰু ক্লান্ত হৈ পৰিলোঁ।
  তাই জিৰণি ল"বলৈ বহিল... প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া ল"ৰা এটা তাইৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহিল। খালী ভৰিৰে আৰু চেলেং পিন্ধি আছিল। তেওঁ অগাস্টিনৰ হাতত এটা আপেল দি ক"লে:
  -খাই মৌ!
  ৰাজকুমাৰীয়ে লৈ খালে। তাই বৰ আনন্দত চোবাই হাঁহিলে।
  ল"ৰাটোৱে তাইক মাত দিলে:
  - চাকৰি এটা পাব পাৰি। গধুৰ, কিন্তু ভোকত মৰি নাযাব।
  অগাস্টিনে সুধিলে:
  - কি কৰিম?
  ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - পাম্পটো ঘূৰাওক। সাধাৰণতে ল"ৰাই এই কাম কৰে। কিন্তু মালিকে আৰক্ষীৰ পৰা ছোৱালী এজনীক নিযুক্তি দিবলৈ নিৰ্দেশ পাইছিল। তুমি এতিয়াও আহি পোৱা নাই, উঠিব পাৰিবা।
  অগাষ্টাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - মই সাজু হৈছো।
  ছোৱালীজনী ল"ৰাটোৰ লগত মালিকৰ ওচৰলৈ গ"ল।
  আৰু তাৰ পিছত মই হতাশ হৈ পৰিলোঁ। ইতিমধ্যে ডজন ডজন ছোৱালী প্ৰৱেশদ্বাৰত থিয় হৈ কাম কৰিবলৈ সাজু হৈছিল।
  ৰাজকুমাৰী কঁপি উঠিল... কিন্তু তাইৰ বিপদবোৰ ইয়াতেই শেষ নহ"ল। হঠাৎ তাইৰ পিছফালে হুলস্থুলৰ শব্দ শুনা গ"ল আৰু এটা প্ৰকাণ্ড কুকুৰৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তাই ছোৱালীজনীৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ ক"লে। তাই পলাই যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে আৰু লগে লগে তাইক অভাৰটেক কৰা হ"ল।
  কুকুৰটোৰ পিছফালে চুট পিন্ধা এজন সম্ভ্ৰান্ত মানুহ, গাৰ্ড আৰু ইতিমধ্যে চিনাকি লেফটেনেণ্ট এজন দেখা দিলে।
  সি হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - Chatelet মধ্যে , এই সৌন্দর্য!
  অগাস্টিনৰ হাত দুখন পিছফালে বান্ধি কাৰাগাৰলৈ লৈ যোৱা হ"ল। চকীদাৰে ছোৱালীজনীৰ কঁকাল দুটা একেলগে আনি তাইৰ কান্ধ দুটা পেচাই দিলে, যিটোৱে ইমান কষ্ট দিছিল। আৰু তাইক এস্কৰ্টৰ অধীনত লৈ গ"ল।
  একেবাৰে সৰু ছোৱালীজনীয়ে মূৰটো তললৈ নমাই খোজ কাঢ়িলে। তাইৰ আচৰিত কুঁহিয়াৰবোৰ কান্ধৰ তললৈ পৰি গ"ল। তেজ ওলোৱা খালী ভৰি দুখনে পেৰিছৰ শিলৰ ফুটপাথত ভৰিৰে ঠেলি দিলে।
  তাইক নিৰ্দোষী আৰু মৰ্মস্পৰ্শী যেন লাগিছিল, যদিওবা বেছি চুটি টুকুৰাবোৰ নহয়।
  এইদৰেই এতিয়া খালী ভৰিৰে আৰু দুখীয়া সাজ-পোছাক পিন্ধা যথেষ্ট ৰাজ্যৰ ৰাজকুমাৰী, কন্যা আৰু উত্তৰাধিকাৰীক কাৰাগাৰলৈ লৈ যোৱা হয়। আৰু চেটেলেট সাধাৰণ মানুহৰ কাৰাগাৰ, উদাহৰণস্বৰূপে বেষ্টিলৰ দৰে নহয়, য"ত ধনী লোকক কাৰাগাৰত ৰখা হয়।
  অগাস্টিনে লৈ গাইছিল:
  আৰম্ভণিৰ সময় প্ৰায় আহিল,
  ৰাণীক খালী ভৰিৰে মৰাপাটৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱা হয়!
  লেফটেনেণ্টজনে হাঁহিলে:
  - এনেকৈয়ে! লগতে মহামহিম ৰাণীক অপমান! ৰডৰ এটা গোট আৰু আপোনাৰ গোৰোহা ৰোষ্ট কৰাৰ বাবে এটা ব্ৰেজিয়াৰ আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে Chatelet ত ।
  অগাস্টিনে ভয়ংকৰভাৱে ক"লে:
  - এতিয়াও মোক কিয় অত্যাচাৰ কৰিবলৈ ওলাইছে?
  ৰজাৰ প্ৰহৰীৰ লেফটেনেণ্টে মাত দিলে:
  - হয়! ভ্ৰাম্যমাণ, জিম্মাত পৰা পলায়ন, lese majeste, প্ৰেম চিঠি ডেলিভাৰী, সম্ভাৱ্য ষড়যন্ত্ৰৰ সৈতে। অ" বেবী, জল্লাদ আৰু ৰেকটোৱে তোমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।
  ৰাজকুমাৰী শেঁতা পৰি দ্বিধাবোধ কৰিলে। গতিকে তেওঁলোকে তাইক ম্লান চেটেলেট দুৰ্গলৈ লৈ আহিল ৷
  দুৰ্গন্ধময় কাৰাগাৰ আছিল, কোঠাবোৰ সাধাৰণ মানুহেৰে ভৰি পৰিছিল। বেষ্টিলৰ দৰে নহয়, য"ত প্ৰতিজন বন্দীৰ এটা সুকীয়া, ভাল কোঠা থাকে।
  অগাস্টিনক মহিলা বিভাগলৈ লৈ যোৱা হ"ল। চাৰিওফালে দেৱাল আৰু বাৰ আছিল। সামৰণি কৰোতে প্ৰথমে সন্ধান কৰা হয়। অগাস্টিনৰ ওপৰত ৰেগছৰ বাহিৰে একো নাছিল। দুজন শক্তিশালী, শক্তিশালী, পুৰুষসুলভ প্ৰহৰীয়ে ভাঙি পেলালে। তালাচীৰ আগতে গ্লভছ পিন্ধিলে। আৰু তেওঁলোকে ৰাজকুমাৰীৰ উলংগ শৰীৰটো মোটামুটিকৈ স্পৰ্শ কৰিবলৈ ধৰিলে। লাজ আৰু ভয়ত ছোৱালীজনীয়ে প্ৰায় চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  মুখৰ ভিতৰলৈ চাই তাই নাকৰ ফুটা আৰু কাণ দুখন ভালদৰে চালে। আনকি গেছ জেট এটাও জ্বলাই দিলে যাতে ইয়াক সহজে দেখা যায়। তেতিয়া আটাইতকৈ অপমানজনক কথাটো আছিল যেতিয়া তেওঁলোকে মোক ভৰি দুখন মেলিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  অগাস্টিনে পৰীক্ষা কৰিলে:
  - মই কুমাৰী, সাৱধান!
  অভিজ্ঞ পেহীয়েকে এতিয়া তাইক কোমল আৰু সাৱধানে হাত ফুৰাইছিল। ইয়াৰে এজনে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ইমান ধুনীয়া আৰু সম্পূৰ্ণ!
  জ্যেষ্ঠ মেট্ৰনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, এই চৰাইটোৱে যথেষ্ট লাভ কঢ়িয়াই আনিব পাৰে!
  তাৰ পাছত অগাস্টিনে আকৌ বিষত চিঞৰি উঠিল যেতিয়া গ্লভছ পিন্ধা আঙুলিবোৰে তাইৰ তলৰ অংশটো গভীৰভাৱে আৰু মোটামুটিকৈ আক্ৰমণ কৰিলে।
  ৱাৰ্ডেনে হাঁহিলে:
  - ধৈৰ্য্য ধৰিব প্ৰিয়! আপুনি প্ৰায়ে তাত বহুমূলীয়া শিল আৰু আঙঠি লুকুৱাই ৰাখে।
  অগাস্টিন আক্ষৰিক অৰ্থত লাজ আৰু বিষত জ্বলি উঠিল। যেন সিহঁতে তোমাক ইম্পেলিং কৰি আছে।
  তেতিয়া সিহঁতে তাইৰ ভৰি দুখন অনুভৱ কৰিলে।
  ৱাৰ্ডেনে মন্তব্য কৰিলে:
  - তাইৰ তলুৱাবোৰ কোমল আৰু নিট। তাই স্পষ্টভাৱে সাধাৰণ মানুহ নহয়।
  অগাষ্টিনে ফুচফুচাই ক"লে:
  - মই এগৰাকী ৰাজকুমাৰী!
  জ্যেষ্ঠ মেট্ৰনে চিঞৰিলে:
  - চুপ থাক, নহ'লে মই তোমাক পাগলৰ লগত চেল এটালৈ পঠিয়াই দিম।
  অনুসন্ধান সম্পূৰ্ণ হৈছে। ইয়াৰ পিছত অগাস্টিনক ৰ"দত গৰম কৰা গৰম পানীৰ বাল্টি এটাৰে ডুবাই দিয়া হ"ল। আৰু ডাঙৰজনৰ আদেশত মোক এটা ডাঠ চোলা দিলে।
  তাই মন্তব্য কৰিলে:
  - নিয়ম অনুসৰি চুলি কাটি সাধাৰণ কোষলৈ পঠিয়াব লাগে। কিন্তু তুমি ইমানেই ধুনীয়া আৰু কুমাৰী যে আচৰিত চুলিৰে তুমি অধিক মূল্যবান হ"বা! ৰাজকুমাৰী হিচাপে আপোনাক বাৰৰ সৈতে এটা পৃথক কোঠা দিয়া হ'ব, আৰু তাতেই চেটেলেটৰ কমাণ্ডেণ্টে আপোনাৰ ভাগ্য নিৰ্ণয় কৰিব ।
  ৱাৰ্ডেনে মন্তব্য কৰিলে:
  - হাতুৰীৰ তলত তাইৰ কুমাৰীত্ব বিক্ৰী কৰিব পাৰি।
  ডাঙৰজনে মান্তি হ"ল:
  - কমাণ্ডেণ্টে সিদ্ধান্ত ল"ব। ইয়াৰ অবিহনে আমাৰ কোনো অধিকাৰ নাই। এতিয়া আমি তাইক বিশেষ সুবিধাপ্ৰাপ্ত খণ্ডলৈ লৈ যাম৷
  নম্বৰ আৰু ডাঠ পোছাক পিন্ধি, কিন্তু তথাপিও খালী ভৰিৰে ৰাজকুমাৰীক বহু ভৰিৰে জীৰ্ণ হৈ পৰা ধূলিময় কৰিডৰেৰে লৈ যোৱা হ"ল।
  সাধাৰণতে চেটেলেটত বহু বন্দী কোঠাত থাকে। কিন্তু বিশেষকৈ বিপদজনক ডকাইতৰো আছে, যাক তেওঁলোকে নিজৰ সহযোগীৰ পৰা পৃথকে ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰে। আৰু যিসকল ছোৱালীক নিজৰ বিশেষ সৌন্দৰ্য্যৰ বাবে ধনী ক্লায়েণ্টক সন্তুষ্ট কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
  অগাস্টিনকো এটা সুকীয়া কোঠালৈ লৈ যোৱা হ"ল। খেৰেৰে ভৰা বিচনা এখন আৰু আনকি আইনা এখনো থকা বিচনা এখনৰ লগতে নিজকে সকাহ দিবলৈ আৰু ফ্লাছ কৰিবলৈ ঠাইও আছিল। সাধাৰণ কোষবোৰৰ তুলনাত, য"ত ভয়ংকৰ দুৰ্গন্ধ থাকে, আৰু ছোৱালীবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত ইজনে সিজনৰ ওপৰত বহি থাকে, সঁচাকৈয়ে ই প্ৰায় ৰিজ"ৰ্ট। আৰু শীতকালত আনকি বেৰৰ পিছফালে জুইশলাও থাকে।
  তেওঁলোকে অগাস্টিনৰ ওচৰলৈ ৰুটি আৰু পানীৰ জগ এটা লৈ আহিছিল। এতিয়ালৈকে তাইক এতিয়াও বৃদ্ধি পোৱা পুষ্টিৰ ৰেচন দিয়া হোৱা নাই, যাতে ক্লায়েণ্টক সেৱা আগবঢ়োৱা ছোৱালীবোৰ ক্ষীণ নহয়।
  ৰাজকুমাৰীয়ে ভোক আৰু ভাগৰুৱা হৈ স্বেচ্ছাই ক"লা ৰুটি খাই পানী খালে।
  ইয়াৰ পিছত তাইৰ পেটটো ভৰি পৰি গধুৰ হৈ পৰিল আৰু টোপনি আহিল। ফৰাচী কাৰাগাৰ এখনত তাইৰ প্ৰথম নিশাটোও তেনেকৈয়ে গ"ল।
  . অধ্যায় নং ২।
  খেৰৰ বিচনা এখনত কাৰাগাৰৰ কোঠা এটাত বন্দী ৰাজকুমাৰীয়ে সপোনত দেখিছিল যে তাই ফেৰেস্তাৰ এটা ৰেজিমেণ্টৰ কমাণ্ড কৰি আছে। আৰু তেওঁলোকে লুচিফাৰৰ সৈন্যৰ সৈতে যুদ্ধ কৰে।
  পাখি থকা স্বৰ্গদূত আৰু পাখি থকা দানৱৰ লগ হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে তৰোৱালেৰে কাটিবলৈ ধৰিলে। ফেৰেস্তাৰ নীলা তৰোৱাল, দানৱৰ ৰঙা তৰোৱাল। সপোনত যোদ্ধা হৈ পৰা ভয়ংকৰ ৰাজকুমাৰীয়ে লুচিফাৰৰ লগত যুঁজ দিয়ে। আৰু যুদ্ধখন অতি তীব্ৰ।
  লুচিফাৰ এজন অতি সুদৰ্শন গোলা চুলিৰ যুৱক, এথলেটিক গঠন আৰু বিশিষ্ট পেশী। এইটো চয়তান বুলি ক"ব নোৱাৰি, যাৰ নাম ল"ৰা-ছোৱালীক ভয় খুৱাবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
  ইয়াৰ বিপৰীতে তেওঁ আটাইতকৈ ধুনীয়া আৰু নিখুঁত ফেৰেস্তা। ইমান ধুনীয়া ডেকা এজন অগাস্টিনে কেতিয়াও দেখা নাছিল।
  তথাপিও তেওঁলোকে তৰোৱালেৰে কাটি পেলায় আৰু ব্লেডৰ পৰা স্ফুলিংগ উৰি যায়।
  লুচিফাৰে তাইক সুধিলে:
  - আপুনি কোন?
  অগাস্টিনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ৰাজকুমাৰী এঞ্জেল!
  লাইটব্ৰিংগাৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমি কিয় যুঁজ দিম?
  ৰাজকুমাৰী ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - নাজানে। কিন্তু আমি কৰিব লাগিব!
  লুচিফাৰে ইয়াক লৈ গাইছিল:
  যুদ্ধক্ষেত্ৰত তেজ ছিটিকি,
  এইটো আপোনালোকৰ ছোৱালীৰ বাবে প্ৰথমবাৰৰ বাবে নহয়...
  কিন্তু তাইক মলিৰ দৰে বিবেচনা কৰক,
  পেৰিছৰ ফুটপাথত!
  অগাস্টিনে উৎসাহেৰে প্ৰতিধ্বনিত কৰিলে:
  ঈশ্বৰে আমাক চেবাৰ দিলে
  মই বন্ধ কৰিব নোৱাৰো...
  বুকুত উৰি যোৱা ধাতু,
  ৰক্তপাত, ৰক্তপাত!
  আৰু তৰোৱালবোৰে আকৌ সংঘৰ্ষ কৰিলে, স্ফুলিংগৰ গুটিবোৰ উলিয়াই দিলে।
  লুচিফাৰে ছোৱালীজনীক এটা প্ৰশ্ন সুধিলে:
  -ভাল বেয়াৰ মাজত পাৰ্থক্য কি?
  অগাস্টিনে লাজ পাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বাৰু... ৰাতিৰ পৰা দিনটো কেনেকৈ বেলেগ...
  পোহৰ আনি দিয়া স্বৰ্গদূতে উত্তৰ দিলে।
  - এটা দিন অৱশ্যে ভাল! কিন্তু ৰাতিটোও বেয়া নহয়। অন্ধকাৰ আকাশত এনে ধুনীয়া তৰা।
  দেৱদূত ৰাজকুমাৰীয়ে মান্তি হ"ল:
  - হয় ঠিকেই কৈছে। বিশেষকৈ টেলিস্কোপৰ জৰিয়তে তৰাবোৰ চাই ভাল পাওঁ।
  লুচিফাৰে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে।
  - হয়, তৰাবোৰ ধুনীয়া, ঠিক চন্দ্ৰৰ দৰেই।
  অগাস্টিনে আনন্দৰে গাইছিল:
  চন্দ্ৰ, চন্দ্ৰ, ফুল, ফুল,
  জীৱনত কিমান সঘনাই যথেষ্ট নহয়,
  মানুহ আৰু দয়া আৰু দয়া!
  পোহৰ অনা স্বৰ্গদূতে আৰু ক"লে:
  - আমি সকলো প্ৰেমিকক বিশ্বাস কৰোঁ,
  আশা আৰু সপোন আৰু সপোন!
  ৰাজকুমাৰীয়ে প্ৰমিথিউছৰ দৰে পোহৰ আনি দিয়া ফেৰেস্তাজনৰ ফালে মাত দিলে আৰু একে সময়তে তেওঁক আন্ধাৰৰ ৰাজকুমাৰ বুলি গণ্য কৰা হ"ল।
  কিন্তু সঁচাকৈয়ে, লুচিফাৰ কোন? খ্ৰীষ্টানসকলে শিকায়: - ঈশ্বৰ নিৰপেক্ষ ভাল, চয়তান নিৰপেক্ষ বেয়া। কিন্তু বাইবেলৰ মতে ঈশ্বৰে বহু লাখ লোকক হত্যা কৰিছিল, চয়তানে মাত্ৰ দহজন মানুহক হত্যা কৰিছিল। ইমান ভাল বেয়া ইয়াত ইমান আচহুৱা।
  ঈশ্বৰ হৈছে প্ৰেম? কিন্তু এয়া এক অদ্ভুত প্ৰেম।
  যেতিয়া সংখ্যাগৰিষ্ঠই জুই আৰু গন্ধকৰ হ্ৰদত চিৰন্তন যন্ত্ৰণাৰ সন্মুখীন হয়, আৰু সংখ্যালঘুৱে চিৰন্তন বেৰেকৰ সন্মুখীন হয় - ক্ৰান্তীয় অঞ্চলৰ কাৰাগাৰৰ দৰে। তেনেকৈয়ে কাম কৰে নেকি?
  অগাস্টিন আছিল এগৰাকী স্মাৰ্ট ছোৱালী, আৰু বেছিভাগ মানুহেই চিৰন্তন, নৰকীয় যন্ত্ৰণাৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত হোৱাটোও তাইৰ বাবে আচৰিত যেন লাগিছিল। কিন্তু আনফালে সত্যটো কি?
  আৰু খ্ৰীষ্ট ঈশ্বৰ নেকি?
  কাৰণ, সঁচাকৈয়ে, নোহৰ দিনত প্ৰায় সকলো মানৱজাতিক ধ্বংস কৰা আৰু লাখ লাখৰ ভিতৰত মাত্ৰ আঠজন মানুহ এৰি যোৱা ঈশ্বৰে নিজকে তেনেকৈয়ে অপমান কৰি ক্ৰুচত যন্ত্ৰণাদায়কভাৱে মৃত্যুবৰণ কৰিবনে?
  আৰু লগতে জল্লাদসকলৰ বাবেও প্ৰাৰ্থনা কৰক। এই কথাটো সঁচা যেন লাগেনে?
  অগাস্টিনে নিজেই আচৰিত হৈছিল যে পুৰণি নিয়মৰ ভয়ংকৰ ঈশ্বৰৰ পৰা যীচু ঈশ্বৰ কিমান পৃথক!
  লুচিফাৰে তাইৰ চিন্তাবোৰ অনুমান কৰি সুধিলে:
  - হয়তো কাজিয়া বন্ধ কৰক?
  ৰাজকুমাৰীয়ে উত্তৰত গাইছিল-
  এটা গ্ৰহৰ সকলো মানুহ
  বন্ধুত্ব সদায় বন্ধু হ'ব লাগে...
  শিশুসকলে সদায় হাঁহিব লাগে
  আৰু শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত বাস কৰক...
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে হাঁহিব লাগে!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে হাঁহিব লাগে!
  আৰু এখন শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক!
  এই কথা কোৱাৰ পিছতে অগাস্টিনৰ হাতত তৰোৱালখন লৈ লগে লগে গোলাপৰ ফুলৰ থোপা এটালৈ পৰিণত হ"ল। আৰু তেওঁলোকৰ পৰা সুগন্ধি নিৰ্গত হ"ল।
  ৰাজকুমাৰী ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে গাইছিল:
  ওচৰতে, আনন্দ আৰু দুৰ্ভাগ্যৰ ওচৰত,
  আমি এটা দৃঢ় উত্তৰ দিব লাগিব, দিব লাগিব!
  ৰ"দঘাই পৃথিৱীখনলৈ, হয়, হয়, হয়!
  আৰু মানুহক ভাঙি পেলাবলৈ - নাই, নাই, নাই!
  উত্তৰত লুচিফাৰে গাইছিল:
  মানুহবোৰ, অনুগ্ৰহ কৰি, নিৰৱে থাকক, নিৰৱে থাকক,
  যুদ্ধবোৰ অন্ধকাৰত নোহোৱা হওঁক...
  ছাদত ষ্টৰ্ক, ছাদৰ তলত সুখ,
  পৃথিৱীত শান্তি!
  আৰু তেওঁৰ তৰোৱালখনো ডেইজীৰ ৰসাল, সুগন্ধি জোপোহালৈ পৰিণত হ"ল।
  স্বৰ্গদূত আৰু অসুৰ উভয়ে যুদ্ধ বন্ধ কৰি দিলে। তেওঁলোকৰ হাতত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ উদ্ভিদৰ ভয়ংকৰ কামলৈ পৰিণত হ"ল।
  আৰু সকলোৱে কোৰাছত গাইছিল:
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে হাঁহিব লাগে!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে হাঁহিব লাগে!
  আৰু এখন শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক!
  বন্দী ৰাজকুমাৰী সাৰ পালে। উঠিবলৈ সংকেত বাজি উঠিল। চেটেলেট বন্দীসকলক ব্ৰেকফাষ্ট কৰিবলৈ আৰু তাৰ পিছত কামলৈ লৈ যাব লাগিছিল।
  অগাস্টিনক বিচনাৰ পৰা তুলি লৈ গা ধুবলৈ আৰু দাঁত ব্ৰাছ কৰিবলৈ বাল্টি এটা পানী দিয়া হ"ল। তাৰ পিছত ৰুটি আৰু অলপ গাখীৰৰ সৈতে অটমিল আনিলে।
  ৰাজকুমাৰীয়ে খালে... ইতিমধ্যে তাই সম্পূৰ্ণ অনাড়ম্বৰ ছোৱালী হৈ পৰিছে। সঁচাকৈয়ে তাই আৰু কি বিচাৰিব পাৰিলেহেঁতেন?
  তাৰ পিছত অগাস্টিনক কামলৈ লৈ যোৱা হ"ল। যিহেতু তাই চিলাই কৰিব নাজানিছিল, আৰু পৰ্যাপ্ত অৰ্ডাৰ নাছিল, সেয়েহে ৰাজকুমাৰীক মিলৰ শিলটো ঘূৰাই দিবলৈ পঠিওৱা হ"ল। এইদৰে শস্য পিহি আটা কৰা হৈছিল।
  কামটো আছিল কঠিন আৰু বিৰক্তিকৰ। চোতালৰ শিলবোৰৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে অগাস্টিনে তাইৰ ঘাঁ হোৱা ভৰি দুখন বিষ অনুভৱ কৰিলে। উদং তলুৱাবোৰ খজুৱতি হ"বলৈ ধৰিলে আৰু ঠেক ভৰি দুখনত সতেজ কেলাছ গঠন হ"ল। আৰু ই যন্ত্ৰণাদায়কভাৱে কষ্টদায়ক।
  অগাস্টিন আৰু আন তিনিগৰাকী ছোৱালীয়ে চকাটো ঘূৰাই দিলে। আৰু ওপৰৰ পৰা শস্য সৰি পৰিল। আৰু ৰৈ উশাহ এটা ল"ব নালাগে। বৰ কষ্ট। কিন্তু ছোৱালীকেইজনীয়ে ইতিমধ্যে তাৰ মাজত সোমাই পৰিছিল, আৰু সিহঁতৰ খালী ভৰি দুখন আক্ষৰিক অৰ্থত শৃংখলাবদ্ধ হৈ পৰিছিল। উটৰ খুৰাৰ দৰে কেলাছ। আৰু অগাস্টিন শেহতীয়াকৈহে খালী ভৰিৰে খেলা মানুহ হৈ পৰিছে, আৰু কাম কৰাত ইমান অভ্যস্ত নহয়। আৰু তাইৰ পোৱালি আৰু আঁঠু আৰু পিঠিত অলপ পিছতে বিষ হ"বলৈ ধৰিলে। কেৱল নিৰ্যাতনহে, কাম নহয়।
  আৰু অভাৰচিয়াৰজন তেওঁলোকৰ ওপৰত থিয় হৈ থাকে, আৰু চকাটো অলপ লাহে লাহে ঘূৰি থাকে, যেন চাবুকেৰে আঘাত কৰা হৈছে।
  যেন প্ৰাচীন ৰোমত তেওঁলোক দাস আছিল। হয়, আপুনি শেহতীয়াকৈ ক্ৰাউন প্ৰিন্সেছ আছিল, আপুনি ফ্ৰান্সৰ ৰজাৰ পত্নী হ"ব পাৰিছিল - সেই সময়ত গ্ৰহটোৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ শক্তি। আৰু এতিয়া আপুনি এটা নম্বৰ থকা ফটা, ডাঠ পোছাক পিন্ধা খালী ভৰিৰে বন্দী। কান্ধ দুটা উদং আৰু ভৰি দুখন প্ৰায় নিতম্বলৈকে উদং। আৰু আপুনি কষ্ট পায়। অ" খালী ভৰিৰ তলত শিলৰ পৰা, আৰু শাৰীৰিক চাপ, আৰু চাবুক, আৰু অপমানৰ পৰা।
  অগাস্টিনেও পিয়াহত ভুগিছিল। এতিয়াও গ্ৰীষ্ম আৰু বন্ধ হৈ আছে। চকা ঘূৰাবলৈ বৰ কষ্টকৰ। কিন্তু তাইৰ শৰীৰটো ডেকা আৰু স্বাভাৱিকতে সুস্থ। এতিয়া দ্বিতীয় বতাহ খোল খায়, আৰু সহজ হৈ পৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে অনুভৱ কৰে যে তাইৰ উদং ভৰি দুখন জঠৰ হৈ পৰিছে আৰু প্ৰায় একো অনুভৱ কৰা নাই।
  বিষ আৰু ভাগৰৰ পৰা নিজকে বিচলিত কৰিবলৈ ছোৱালীজনীয়ে কিবা এটা কল্পনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  যেনে ৰাণীক দুষ্ট সম্ৰাটে বন্দী কৰি লৈছিল। আৰু তাইক মাষ্টৰৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱা হ"ল।
  সি তাইক আদেশ দিলে:
  - মোক ভাল পাওঁ!
  অৱশ্যে উত্তৰটো গৌৰৱান্বিত আছিল:
  - নহয়!
  আৰু একনায়কত্ববাদীৰ আদেশত ৰাণীক ৰেকত টানি থোৱা হ"ল! প্ৰথমে মোৰ সকলো কাপোৰ ছাললৈকে ফালি পেলাই মোক ওপৰলৈ টানি আনিলে। তাৰ পাছত গৌৰৱান্বিত শাসকজনক একেবাৰে চিলিঙলৈ তুলি লোৱা হ"ল। ভল্টবোৰলৈ। আৰু তাৰ পিছত ৰছীডাল এৰি দিয়া হ"ল। ৰাণী তললৈ পৰি গ"ল। ৰছীডাল মজিয়াৰ ওচৰত টানিছিল। আৰু যুৱতীগৰাকীয়ে চিঞৰি চিঞৰি বিষৰ জোকাৰণিত অজ্ঞান হৈ পৰিল।
  ঠাণ্ডা পানীৰ বাল্টি এটা তাইৰ ওপৰত ঢালি দিয়া হ"ল। যুৱতীগৰাকীৰ জ্ঞান আহিল।
  জ্যেষ্ঠ জল্লাদে মাত দি ক"লে:
  - একনায়কত্ববাদীক ভাল পাবনে?
  ৰাণীৰ বিষ আৰু ভয় লাগিছিল, কটুকৈ মুখত হাঁহি থকা জল্লাদবোৰৰ সন্মুখত উলংগ হৈ ওলমি থাকিবলৈ তাই বৰ লাজ পাইছিল।
  জ্যেষ্ঠ নিৰ্যাতনকাৰীজনে মাত দিলে। উলংগ মহিলাগৰাকীক আকৌ ওপৰলৈ তুলিবলৈ ধৰিলে। ৰছীডাল আকৌ টান হৈ গ"ল, আকৌ এবাৰ। আৰু ৰাণীক ৰেক এটাত তুলি চিলিংলৈকে উঠাই দিয়া হ"ল।
  তাৰ পিছত তাই নিথৰ হৈ পৰিল। আগষ্ট মানুহজনৰ শেঁতা ছালখন জিলিকি উঠিল।
  তাৰ পাছত আকৌ ৰছীডাল এৰি দিয়া হ"ল। ছোৱালীজনীৰ মৃতদেহ তললৈ পৰিল। আৰু প্ৰথমতে তাই থতমত খাই কঁপি উঠিল। আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া ৰছীডাল টান হ"ল, তেতিয়া বন্য ষ্ট্ৰেচৰ পৰা চিঞৰি উঠিল।
  আৰু আকৌ মোৰ চেতনা হেৰাই গ"ল।
  জ্যেষ্ঠ জল্লাদে মাত দিলে... ৰাণীক আকৌ বহুত গভীৰতাৰ পৰা লোৱা বৰফৰ পানীৰে ডুবাই দিয়া হ"ল।
  যুৱতীগৰাকীৰ জ্ঞান আহিল।
  জ্যেষ্ঠ নিৰ্যাতনকাৰীয়ে সুধিলে:
  - আপুনি সম্ৰাটক ভাল পাব!
  ৰাণীয়ে হতাশ হৈ গৰ্জন কৰিলে:
  - নহয়!
  জ্যেষ্ঠ জল্লাদে আদেশ দিলে:
  - তাইক তৃতীয়বাৰৰ বাবে ওলোমাই থওক!
  আৰু আকৌ অত্যাচাৰ কৰা সকলে ৰাণীক ওপৰলৈ তুলিবলৈ ধৰিলে। সাধাৰণতে ষ্ট্ৰেচ টৰ্চাৰ অতি ফলপ্ৰসূ। আৰু এই অত্যাচাৰৰ ফলস্বৰূপে বহু শক্তিশালী পুৰুষ ভাঙি পৰি যিকোনো কাম কৰিবলৈ সাজু হৈ উঠিল।
  কিন্তু আগষ্ট তেজৰ ধুনীয়া তিৰোতাজনীয়ে নিমাত হৈ থাকিল। আৰু তাইক আকৌ একেবাৰে চিলিংলৈকে ওপৰলৈ তুলি দিয়া হ"ল। বেঁকা আছিল আৰু শিলবোৰ ভিজা আৰু ধূসৰ আছিল।
  আৰু সেইবাবেই জল্লাদবোৰে ছোৱালীজনীক বতাহত নিথৰ কৰি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে সেইটো লৈ হঠাতে ৰছীডাল আনন্দৰে নমাই দিলে।
  উলংগ ৰাণীজনী তললৈ পৰিল, আৰু মজিয়াৰ ওচৰত ৰছীডাল আকৌ টান হৈ গ"ল। আৰু আকৌ যুৱতীগৰাকীয়ে চিঞৰি চিঞৰি চেতনা হেৰুৱাই পেলায়।
  আৰু তাইৰ মুখখন ইমানেই শেঁতা আৰু নীলা হৈ পৰিছে যন্ত্ৰণাদায়ক শ্বকত। আৰু আকৌ জল্লাদবোৰে তাইৰ ওপৰত পানী ঢালি দিয়ে। উলংগ আৰু ক্লান্ত ৰাণীৰ তৎক্ষণাত জ্ঞানলৈ নাহে। এতিয়াও তাইৰ গালত খুন্দা মাৰিব লাগিব।
  অৱশেষত মোৰ চকু দুটা মেলি গ"ল।
  জ্যেষ্ঠ জল্লাদে সুধিলে:
  -আপুনি কথা পাতিব নেকি? অৰ্থাৎ সম্ৰাটৰ উপপত্নী হ"বলৈ সন্মত নেকি?
  ৰাণীয়ে জিভাখন হুমুনিয়াহ কাঢ়ি হিচকি উঠিল:
  - নহয়! মৰি যোৱাই ভাল!
  মুখ্য নিৰ্যাতনকাৰীয়ে ভাগৰুৱা সুৰত ক"লে:
  - আধা শক্তিৰে চাবুকৰ দহটা আঘাত!
  ৰাণীক ৰেকটোৰ ওপৰত অলপ ওপৰলৈ তুলি দিয়া হ"ল। আৰু জল্লাদে দোল খাই তাইৰ পিঠিত লাহেকৈ আঘাত কৰিলে। যুৱতীগৰাকীয়ে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। আৰু অত্যাচাৰ কৰাজনে মাৰপিট কৰি থাকিল।
  তেওঁৰ আঘাতবোৰ জুখি আৰু সঠিক আছিল। ছোৱালীজনীৰ বগা পিঠিত ৰঙা ৰেখা ফুলি উঠিছে।
  মাৰপিট শেষ কৰি নিৰ্যাতনকাৰীয়ে জ্যেষ্ঠ জল্লাদজনৰ ফালে প্ৰশ্নবোধক দৃষ্টিৰে চালে।
  তেওঁ সুধিলে:
  - সম্ৰাটৰ উপপত্নী হ'বলৈ মান্তি নেকি?
  ৰাণীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - মোক পোক নকৰিবা!
  জ্যেষ্ঠ জল্লাদে আদেশ দিলে:
  - সম্পূৰ্ণ জোৰেৰে চাবুকৰ পাঁচটা আঘাত!
  জল্লাদে দোল খাই আঘাত কৰিলে। ৰাণীৰ বগা ছালখন ফাটি গ"ল। আৰু তেজ বৈ গ"ল।
  যুৱতীগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল। কিন্তু তাই লগে লগে ওঁঠত কামুৰি দাঁত চেপি ধৰিলে। জল্লাদে তাইক আকৌ গোটেই শক্তিৰে আঘাত কৰিলে।
  ৰাণী নিমাত হৈ পৰিল, কিন্তু আৰু শেঁতা হৈ পৰিল। তাইৰ উশাহ-নিশাহ গধুৰ, উদং বুকুৰ পৰা ঘামৰ টোপালবোৰ সৰি পৰে, যাৰ ওপৰত তাইৰ ৰুবি নিপলবোৰ জিলিকি উঠে।
  জল্লাদে মাৰপিট কৰিলে, ছালখন ফাটি গ"ল আৰু তেজৰ টোপাল এটা তললৈ বৈ গ"ল।
  মাৰি শেষ কৰি সি আকৌ নেতাজনৰ ফালে চালে।
  জ্যেষ্ঠ নিৰ্যাতনকাৰীজনে মাত দিলে:
  - আৰু এতিয়া হুক থকা এটা ব্লক!
  জল্লাদসকলে ৰাণীৰ খালী ভৰিত ওক গছৰ জাল লোহাৰ ব্লক এটা লগাই দিলে। আৰু ধাৰে ধাৰে হুক ওলাই আছিল। নিৰাপদ।
  মুখ্য নিৰ্যাতনকাৰীয়ে আদেশ দিলে:
  - টানিব!
  আৰু জল্লাদসকলে এটা পাউণ্ড ওজন হুকত ওলোমাই থৈছিল। সোঁ আৰু বাওঁ দুয়োটা। ওজনবোৰ অৱশ্যে আগতীয়াকৈ প্ৰস্তুত কৰা হৈছিল। আৰু সাধাৰণতে নিৰ্যাতনৰ বেছমেণ্টটোত আছে এক চহকী অস্ত্ৰভাণ্ডাৰ।
  জ্যেষ্ঠ জল্লাদে ৰাণীক সুধিলে:
  -আপুনি কথা পাতিব নেকি?
  বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি তাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়!
  মুখ্য নিৰ্যাতনকাৰীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি তোমাক মৃত্যুৰ দৰে অত্যাচাৰ কৰিব পাৰো।
  ৰাণীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে-
  - বিশ্বাসঘাতকতা কৰাতকৈ মৰি যোৱাই ভাল।
  জ্যেষ্ঠ জল্লাদে আদেশ দিলে:
  - দুয়োফালে আৰু এটা ওজন!
  জল্লাদবোৰে ফুল ফুলাই প্ৰতিটো ওজন ওলোমাই থৈছিল। ৰাণীৰ উলংগ শৰীৰটো আৰু বেছিকৈ টানিলে। আৰু ঘাম আৰু তেজৰ মিশ্ৰণ তেওঁৰ পৰা টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিল আৰু তেওঁৰ শিৰাবোৰ আৰু অধিক টান হৈ ওলাই আহিল।
  ৰাণীয়ে দাঁতৰ মাজেৰে মনে মনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে। ইমান কষ্ট পাইছিল তাইৰ।
  জ্যেষ্ঠ নিৰ্যাতনকাৰীয়ে সুধিলে:
  - কথা পাতিব? সম্ৰাটৰ উপপত্নী হ"বনে?
  যুৱতীগৰাকীয়ে চেপি উলিয়ালে:
  - নহয়!
  মুখ্য জল্লাদে পৰামৰ্শ দিলে:
  - এতিয়া আমি তোমাৰ গোৰোহা ৰোষ্ট কৰিম।
  ৰাণীয়ে ফুচফুচাই ক"লে:
  - মই এতিয়াও তাৰ দাস নহ"ম৷
  জল্লাদসকলে আলমাৰীৰ পৰা জলপান তেলৰ বটল এটা লৈ গ"ল। কৰ্কটো খুলি হাতৰ তলুৱাত ঢালি দিলে । ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে তাইৰ তলুৱাত জোৰদাৰভাৱে তেল দিবলৈ ধৰিলে।
  ৰাণীয়ে হতাশ হৈ লৰচৰ কৰি আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে:
  - মই এতিয়াও একো নকওঁ! আৰু মই ভূতক বিয়া নকৰো!
  জল্লাদসকলে তলুৱাত তেল লগাই শেষ কৰিলে। তাৰ পাছত ৰাণীৰ উদং ভৰিৰ তলত পাতল লগা আৰু খেৰ ৰাখিলে। চালফাৰ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ লৈ আহিছিল মশাল।
  জুইৰ শিখা জ্বলি উঠিল। তাৰ জিভাই উলংগ, ছোৱালীৰ দৰে অত্যাচাৰক চিকাৰীভাৱে চেলেকিলে।
  গোলাপী ৰঙৰ তলুৱাটো টান হৈ পৰিল। আৰু ৰাণীয়ে জোৰকৈ উশাহ ল"বলৈ ধৰিলে। আৰু তাৰ পাছত যেতিয়া ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন গৰমে আগুৰি ধৰিলে, তাই চিঞৰি উঠিল।
  জ্যেষ্ঠ জল্লাদে কটুক্তিৰে সুধিলে:
  - গতিকে উপপত্নী হৈ সম্ৰাটৰ ওচৰলৈ যাবনে?
  ৰাণীয়ে আকৌ চিঞৰিলে:
  - নহয়!
  জল্লাদে দাঁত উদঙাই দিলে। তেওঁৰ সংকেতত সহায়কসকলে খৰি যোগ কৰিলে। আৰু শিখা আৰু ওখ আৰু গৰম হৈ পৰিল।
  ৰাণীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰিবলৈ ধৰিলে। তাইৰ বহুত কষ্ট হৈছিল। আৰু নিৰ্যাতনকাৰীসকলে হাঁহিলে।
  মুখ্য জল্লাদে সুধিলে:
  - বাৰু, মন সলনি কৰিলা নেকি?
  ৰাণীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - নহয়!
  জ্যেষ্ঠ নিৰ্যাতনকাৰীজনে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  "তেন্তে আমিও তাইৰ স্তন ভাজি দিম!"
  জল্লাদসকলে পুনৰ হাতত তেল ঢালি দিলে। আৰু তেওঁলোকে যুৱতীগৰাকীৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল তাইৰ ভৰি থকা স্তন দুটাত তেল দিবলৈ।
  ৰঙা ৰঙৰ ৰাণীৰ নিপল দুটা মোটামুটিকৈ ভৰিৰে ঠেলি দিলে আৰু বুষ্টখন চিটিকি দিলে।
  নিৰ্যাতনকাৰীৰ স্পৰ্শত আগষ্ট ব্যক্তিজনৰ স্তন ফুলি কঠিন হৈ পৰিল।
  ৰাণীয়ে তাক লৈ গৰ্জন কৰিলে:
  - কুটিল!
  লুব্ৰিকেট কৰি শেষ কৰি এজন জল্লাদে এটা টৰ্চ তুলি জ্বলাই দিলে। নিৰ্যাতনকাৰীয়ে মহিলাগৰাকীৰ উদং বুকুত জুই লৈ আহে। আৰু সিহঁতে তাইক কোনো অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈ গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  ৰাণীয়ে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। কিমান অত্যন্ত বেদনাদায়ক আৰু বেদনাদায়ক আছিল।
  জল্লাদসকলে হাঁহি হাঁহি দাঁত উদঙাই দিলে। বহুতৰে লোহাৰ আছিল যদিও জ্যেষ্ঠ জল্লাদৰ সোণৰ আছিল!
  এইটো সঁচাকৈয়ে এটা ৰক্তাক্ত দল। আৰু তেওঁলোকৰ দাঁতবোৰ তেওঁলোকৰ আত্মাৰ দৰে!
  তাইৰ উদং গোৰোহা আৰু উদং বুকুখন একে সময়তে জ্বলাই দিলে।
  জল্লাদ, একে সময়তে, হাঁহি আৰু চকু টিপিয়াই...
  ৰাণীয়ে ৰেকটোত কুটিল হৈ পৰিল। আৰু ই তাইক অত্যন্ত আঘাত দিয়ে।
  জ্যেষ্ঠ নিৰ্যাতনকাৰীয়ে সুধিলে:
  -সম্ৰাটক বিয়া কৰাব নেকি?
  এগৰাকী যুৱতী, ক্লান্ত মহিলাই চিঞৰিলে:
  - নহয়!
  মুখ্য নিৰ্যাতনকাৰীজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু এতিয়া তাইৰ গৰ্ভতো তেল দিয়াৰ সময় আহি পৰিছে...
  ইয়াত ৰাজকুমাৰীৰ কাম শেষ হৈ গ"ল। আৰু তাইক অলপ জলপান খাবলৈ পঠিয়াই দিয়া হ"ল। যিহেতু তাই বৰ ধুনীয়া আছিল, গতিকে তাইৰ দাইলৰ বাবে গাখীৰ আৰু মাছ দিছিল। ৰাজকুমাৰীয়ে খাই শুবলৈ মন যোৱা যেন লাগিল।
  কিন্তু মই আকৌ গৈ ইতিমধ্যে ঘৃণিত মিলৰ শিলটো ঘূৰাই চকাৰ পিছফালে থিয় হ"বলগীয়া হ"ল৷
  আৰু ইমান কঠিন, আৰু পেশীবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত বিষত পেচ খাইছে। নিজকে বিচলিত কৰিবলৈ অগাষ্টিনে পুনৰ ৰচনা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  জল্লাদসকলে গৰ্ভত তেল দিবলৈ আৰম্ভ কৰিবলৈ ওলাইছিল যদিও এজন ল"ৰাই দৌৰি আহি সম্ৰাটৰ নিৰ্দেশ দিলে যে নিৰ্যাতন বন্ধ কৰক।
  জল্লাদসকলে যুৱতীগৰাকীৰ খালী ভৰিৰ তলত জুই নুমুৱালে, আৰু অতি সাৱধানে প্ৰথমে ব্লকটোৰ পৰা ওজনবোৰ আঁতৰাই পেলালে। তাৰ পিছত ব্লকটো নিজেই, আৰু তাৰ পিছত ৰেকৰ পৰা ৰাণী।
  মদেৰে মচি তাইক ওপৰলৈ লৈ গ"ল চেম্বাৰবোৰলৈ যাতে তাই জিৰণি ল"ব পাৰে আৰু বিষৰ পৰা সুস্থ হৈ উঠিব পাৰে।
  ইফালে সম্ৰাটে হলঘৰত গ্লেডিয়েটৰৰ যুঁজ চাই থাকিল। এইটোও অতি নিষ্ঠুৰ, কিন্তু স্বীকাৰ্য্য যে আমোদজনক দৃশ্য।
  দুগৰাকী ছোৱালীৰ মাজত কাজিয়া হৈছিল। এজনৰ ৰঙা চুলি, আনজনৰ বগা চুলি।
  দুয়োজনেই বৰ ধুনীয়া, পেশীবহুল, প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত।
  কেৱল পেণ্টী পিন্ধি ৰিঙত প্ৰৱেশ কৰিলে, ধড় উলংগ কৰি থৈ।
  গ্ৰেণ্ড ভিজিয়ে সম্ৰাটক ফুচফুচাই মন্তব্য কৰিলে:
  - বিস্ময়কৰ সৌন্দৰ্য্য আৰু সমান শক্তি।
  একনায়কত্ববাদীয়ে মাত দিলে:
  - হয়, আচৰিত, আৰু এইটো ক্লাছ!
  শ্যামলাজনীয়ে তৰোৱাল আৰু ঢাল আৰু লাল চুলিৰজনীয়ে ত্ৰিশূল আৰু ডেগাৰ লৈ সজ্জিত আছিল।
  খালী ভৰিৰে সাৱধানে খোজ কাঢ়িছিল, ওচৰ চাপি আহিছিল।
  তাৰ পাছত সিহঁতে ইজনে সিজনৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ আহিল।
  লাল চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে ত্ৰিশূৰেৰে ব্লণ্ডজনীৰ ভৰিত খুন্দা মাৰিলে যদিও তাইৰ কান্ধত তৰোৱালেৰে আঘাত কৰি জপিয়াই গুচি গ"ল।
  দুয়োগৰাকী ছোৱালী আহত হয়। দৰ্শকে বু-বু বা-বা কৰিলে। তাৰ পাছত লাল চুলিৰ মানুহজনে আকৌ শ্যামলাজনীৰ খালী ভৰি দুখন চৰ মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু তাই সহজেই ডজ কৰিলে। যুদ্ধখন অধিক তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল।
  গৰ্জন এটা মাৰি লাল চুলিৰ মানুহজনীয়ে ডেগাৰবোৰ শ্যামলাজনীৰ বুকুৰ ফালে দোলা দিলে, কিন্তু তাই ঢাল এটা লগাই দিলে।
  আৰু ব্লেডখন উফৰি গ"ল।
  দুয়োগৰাকী মহিলাই ক্ৰোধিত হৈ ইজনে সিজনৰ কাষ চাপিবলৈ ধৰিলে। ইয়াত আকৌ হিট আৰু ব্ল"বোৰ। আৰু দুটা প্ৰায় উলংগ শৰীৰ, একেলগে জড়িত হৈ আছে।
  ক্লিঞ্চত ছোৱালীবোৰে কাজিয়া কৰিবলৈ ধৰিলে। একনায়কত্ববাদীয়ে এটা চিন দিলে। মূৰবোৰে জপিয়াই উঠি ছোৱালীকেইজনীৰ উদং, অলপ ধূলিময় গোৰোহাত জ্বলি থকা টৰ্চবোৰ ঠেলি দিলে। লৈ গৰ্জন কৰিব।
  ভাঙিবলৈ গ"ল। কিন্তু লাল চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে শ্যামলাজনীক কাষত ডেগাৰেৰে আঘাত কৰিলে, আৰু তাই নিজেই ডিঙিত তৰোৱাল এটা পালে।
  দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে বিষৰ জোকাৰণিত অজ্ঞান হৈ পৰিল আৰু তেজ ওলোৱা আৰু উলংগ হৈ নিথৰ হৈ পৰিল।
  মূৰসকলে নিজৰ উদং, ছোৱালীৰ দৰে, ইমানেই প্ৰলোভনমূলক গোৰোহাবোৰ গৰম লোহাৰে জ্বলাই দিলে।
  কিন্তু ছোৱালীকেইজনীয়ে লৰচৰও নকৰিলে।
  সম্ৰাটে মন্তব্য কৰিলে:
  - নাৰী মৰিলে দুখ লাগে ! ল'ৰাবোৰক যুদ্ধত পেলাই দিলে ভাল নহ'বনে?
  গ্ৰেণ্ড ভিজিয়াৰে মাত দিলে:
  - আপুনি ঠিকেই কৈছে, সদায়ৰ দৰেই ছাৰ!
  প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া দুজন কিশোৰে প্ৰথমে খেলপথাৰত প্ৰৱেশ কৰিছিল। ৰঙা ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা পেশীবহুল, সুদৰ্শন, টেন কৰা ল"ৰা। হাতত তৰোৱাল লৈছিল।
  একে বয়সৰ আৰু একে উচ্চতাৰ ল"ৰাবোৰো ওলাই আহিছিল তেওঁলোকক লগ কৰিবলৈ। আৰু লগতে পেশীবহুল, ধুনীয়া, টেন কৰা, তৰোৱালৰ সলনি কেৱল সেউজীয়া ছুইমিং ট্ৰাংক আৰু চেবাৰ।
  সম্ৰাট আৰু তেওঁৰ দলটোক প্ৰণাম কৰিলে। উদং, ৰুক্ষ, ল"ৰাৰ দৰে ভৰি দুখন ষ্টাম্প মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মৃত্যুলৈ যোৱাসকলে আপোনাক সম্ভাষণ জনায়!
  সম্ৰাটে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আৰম্ভ কৰক!
  ল"ৰাবোৰে কাজিয়া কৰিবলৈ ধৰিলে। লগে লগে তেজ ওলাই আহিল আৰু টেন কৰা পেশীবহুল শৰীৰবোৰত ঘাঁ দেখা গ"ল। ল"ৰাবোৰৰ ঢাল নাছিল, আৰু তেওঁলোক নিজেই কেঁচা যুঁজাৰু আছিল, গতিকে যুদ্ধখন ক্ষন্তেকীয়া আছিল। সেউজীয়া ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা ল"ৰা এটা পৰিল। মূৰসকলে তেওঁৰ ভৰিৰ উদং তলুৱা টৰ্চেৰে জ্বলাই দিলে। সি জপিয়াই উঠিল, কিন্তু আকৌ পৰিল, গুলী মাৰিলে। ৰঙা ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধি আন এজন ল"ৰা পৰিল। কিন্তু প্ৰায় লগে লগে সেউজীয়া ৰঙত। ল"ৰা তিনিটা নিমাত হৈ পৰিল। এজন থিয় হৈ থাকিল। আৰু তেওঁৰ উদং তলুৱে ৰক্তাক্ত ভৰিৰ ছাপ এৰি থৈ গ"ল।
  মূৰবোৰে ল"ৰাকেইটাৰ উদং, কেলাছ গোৰোহা জ্বলাই দিলে। জ্বলা মাংসৰ দৰে গোন্ধ আহিছিল। আৰু তেওঁলোকক হুকত টানি লৈ যোৱা হ"ল।
  ল'ৰাটোৱে কেইবাটাও আঁচোৰ লাভ কৰিলে...
  সম্ৰাটে মাত দিলে:
  - তুমি যুঁজি থাকিবা! বাই, মই তোমাক কাইলৈলৈকে জীৱন দিওঁ!
  ল'ৰাটোক লৈ যোৱা হ'ল...
  তাৰ পাছত আৰু পাঁচজন ল"ৰা, প্ৰায় বাৰ-তেৰ বছৰীয়া, হালধীয়া ৰঙৰ সাঁতোৰ ট্ৰাংক পিন্ধি আৰু ত্ৰিশূল লৈ ওলাই আহিল। আৰু একে বয়স আৰু উচ্চতাৰ পাঁচজন ল"ৰা ক"লা ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধি আৰু ৰেপিয়াৰ পিন্ধি।
  প্ৰথমে অত্যাচাৰীৰ দলটোৱে বাজি মাৰিলে। আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল।
  ইজনৰ পিছত সিজন ল"ৰাবোৰৰ মৃত্যু হ"ল। মাত্ৰ এজন যুঁজাৰু ভৰিৰ ওপৰত থাকি গ"ল, হালধীয়া ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া শিশু। বাকীবোৰ সকলো বিন্ধি গ"ল। আৰু আনকি গৰম লোহাৰে তেওঁলোকৰ উদং গোৰোহা জ্বলাই দিয়াটোৱেও তেওঁলোকক উঠিবলৈ সহায় কৰা নাছিল।
  সম্ৰাটে আদেশ দিলে:
  - এই ল'ৰাটোৱে পৰৱৰ্তী কাজিয়ালৈকে জীয়াই থাকিব লাগিব। বাকীখিনি সিংহ আৰু কুমিৰৰ ওচৰলৈ দলিয়াই দিয়ক।
  পৰৱৰ্তী যুদ্ধৰ বাবে ইতিমধ্যে গঁড়টোৰ বিৰুদ্ধে বৰশী লৈ ডজন ডজন ল"ৰাক উলিয়াই অনা হৈছিল। ল"ৰাকেইটা সৰু আছিল, প্ৰায় চৈধ্য-বাৰ বছৰ। আৰু তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে এটা বিশাল গঁড়।
  আচলতে জীয়াই থকাৰ কোনো সম্ভাৱনা নাছিল। সঁচা, ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ চতুৰ, আৰু যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল।
  তদুপৰি মুৰসকলে অত্যাচাৰীৰ নিৰ্দেশত আনকি ল"ৰাবোৰৰ খালী ভৰিৰ তলত গৰম কয়লা পেলাবলৈ ধৰিলে।
  আৰু যথেষ্ট কষ্টদায়ক আছিল।
  সম্ৰাট বৰ সন্তুষ্ট হ"ল। লাহে লাহে মিঠা, ৰঙা মদ খাই গ্ৰেভিত টাৰ্কি খাইছিল।
  ইজনৰ পিছত সিজন ল"ৰাবোৰৰ মৃত্যু হ"ল। সঁচা, নীলা ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা ল"ৰাটোৱে কোনোমতে গঁড়টোৰ চকুত বৰশীৰে আঘাত কৰি জন্তুটোক বনৰীয়াকৈ ক্ৰোধিত কৰি তুলিলে। আৰু তাৰ পিছত কিছু সময় সি নিপুণভাৱে বিশাল শিংটোৰ আঘাতবোৰ ডজ কৰিলে।
  কিন্তু শেষত দানৱে তেওঁকো শেষ কৰি পেলালে।
  পংগু মৃতদেহবোৰক হুকেৰে তুলি পিঞ্জৰাৰ ফালে টানি লৈ যোৱা হৈছিল।
  তাৰ পাছত আন এখন যুঁজ: সাতজন ল"ৰা ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধি আৰু তৰোৱাল লৈ, এটা ডাঙৰ আফ্ৰিকান সিংহৰ বিৰুদ্ধে।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ বয়স সাধাৰণতে দহ-এঘাৰ বছৰ আছিল আৰু তেওঁলোক আছিল উচ্চাকাংক্ষী গ্লেডিয়েটৰ।
  কিন্তু অত্যাচাৰীৰ দলটো সন্তুষ্ট আছিল। আৰু আচলতে যুদ্ধখন ৰক্তাক্ত আৰু যথেষ্ট ক্ষন্তেকীয়া হৈ পৰিল।
  আনকি গ্ৰেণ্ড ভিজিয়াৰে মন্তব্য কৰিছিল যে:
  - ডাঙৰ ল'ৰাক ফিল্ড কৰি দিলে ভাল হ'ব!
  সম্ৰাটে আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! ঠিকেই কৈছে।
  সিংহই ল"ৰাকেইটাক ফালি পেলালে যদিও নিজেই প্ৰায় কোনো ক্ষতি হোৱা নাছিল। এনেকৈয়ে যুদ্ধখন ঘটিল।
  তাৰ পিছত আৰু এটা কাজিয়া। এইবাৰ এথলেটিক গঠনৰ মোটামুটি ওখ ছোৱালী এজনী ওলাই আহিল। তাইও পিন্ধিছিল কেৱল ছুইমিং ট্ৰাংক। আৰু তাইৰ চুলিত হালধীয়া, ৰঙা, সেউজীয়া তিনিটা ৰঙেৰে ৰং কৰা হৈছে। তাইৰ হাতত তৰোৱাল আৰু ডেগাৰ আছিল।
  এই ক্ষেত্ৰত এইজন ইতিমধ্যে অভিজ্ঞ গ্লেডিয়েটৰ আৰু বিখ্যাত সৌন্দৰ্য্য।
  যথেষ্ট ডাঙৰ আৰু অভিজ্ঞ পহু এটাই তাইৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিলে।
  যুদ্ধখন ৰোমাঞ্চকৰ হ"বলৈ গৈ আছিল। কিন্তু স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে জন্তুটো আৰু সৰু নহয়, আৰু বেগীও নহয়।
  তথাপিও যুঁজখন সুন্দৰ। শক্তিশালী ছোৱালীজনীৰ কোনো খৰখেদা নাছিল। তাই তৰোৱাল আৰু ডেগাৰেৰে পহুটোক খোঁচ মাৰি থাকিল, মাজে মাজে ডজ কৰি থাকিল। আৰু তাৰ পিছত তাই উদং গোৰোহাৰে তাৰ চিবুকত লাথি মাৰে।
  এই আঘাতৰ ফলত পহুটোৰ এযোৰ দাঁত ওলাই গ"ল। আৰু যেতিয়া সি সম্পূৰ্ণ লেহেমীয়া কৰিলে, নায়ক ছোৱালীজনীয়ে তাৰ মূৰটো কাটি পেলালে।
  এনেকৈয়ে কাজিয়াখন ঘটিল।
  খালী ভৰিৰে ৰক্তাক্ত ভৰিৰ ছাপ এৰি ছোৱালীজনীয়ে ষ্টেডিয়ামৰ পৰা ওলাই গ"ল।
  তাৰ পিছত আন এজন ওলাই আহিল, এইবাৰ এগৰাকী ব্ৰুনেট। তাই টেন কৰা, খালী ভৰিৰে আৰু লগতে কেৱল ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধিছে।
  তাইৰ বিৰুদ্ধে তৰোৱাল লৈ তিনিটা ল"ৰা ওলাই আহিল। সিহঁত সৰু, প্ৰায় বাৰ বছৰ বয়সৰ, পাতল, কিন্তু তাঁৰযুক্ত। এইটো স্পষ্ট যে এইবোৰ যে দাস, আৰু তেওঁলোকৰ পিঠি আৰু কাষবোৰ লেতেৰাৰ দাগেৰে আবৃত। ল"ৰাবোৰৰ মূৰবোৰ টান চুলি কটা, আৰু সিহঁত ছুইমিং ট্ৰাংকত, চোকা কান্ধৰ ব্লেড ওলাইছে, ডাঙৰ আৰু শক্তিশালী ছোৱালী এজনীৰ বিৰুদ্ধে। যাৰ হাতত দুখন তৰোৱাল।
  ল"ৰাকেইটা যে অনভিজ্ঞ আৰু মৃত্যুৰ নিৰ্ধাৰিত আছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল।
  সম্ৰাটে মন্তব্য কৰিলে:
  - যুদ্ধখন বৰ অসমান নহয় নেকি?
  গ্ৰেণ্ড ভিজিয়াৰে মন্তব্য কৰে যে:
  - মেলা লিংগটো মৰিলে ভাল নাপায়।
  অত্যাচাৰীয়ে মাত দিলে:
  - হয়, নাৰী মৰিব নালাগে! আৰু ল"ৰাবোৰ পুৰুষ, আৰু আটাইতকৈ কম মূল্যৰ সামগ্ৰী।
  গংগৰ সংকেতত যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। ক"লা চুলিৰ মহিলাগৰাকীৰ কোনো খৰখেদা নাছিল। তাইৰ মন গ"ল ল"ৰাকেইটাক সুযোগ দি এটা ধুনীয়া যুঁজ দেখুৱাব। ল"ৰাবোৰ চঞ্চল, কঠোৰ, কিন্তু স্পষ্টভাৱে অপ্ৰশিক্ষিত।
  কিন্তু তেওঁলোকে অতি ক্ৰোধেৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু ইতিমধ্যে দেখিবলৈ পোৱা গৈছে যে টেন কৰা ল"ৰাবোৰৰ হাড়ৰ দৰে শৰীৰবোৰ কেনেকৈ ঘামত জিলিকি উঠে।
  সম্ৰাটে মাত দিলে:
  - বঢ়িয়া!
  ইয়াত ব্ৰুনেটে ল"ৰা এজনক তাৰ পেশীবহুল, ক"লা বুকুখনত আঁচোৰ মাৰিলে। আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈ চিঞৰি উঠিল।
  আকৌ যুদ্ধ কৰক...
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে ল"ৰাটোৰ গ্ৰাইণ্ডত লাথি মাৰিলে। বিষৰ জোকাৰণিত পৰি সি অজ্ঞান হৈ পৰিল।
  সম্ৰাটে আদেশ দিলে:
  - ডাঙৰ কৰক!
  আৰু মূৰে জপিয়াই উঠি ল"ৰাটোৰ উদং, কেলাছ গোৰোহাটো গৰম লোহাৰে জ্বলাই দিলে। সি জপিয়াই উঠিল।
  ব্ৰুনেটে দুখন তৰোৱালেৰে মিলটো ধৰি ৰাখিলে আৰু ব্লেডৰ চেপেটা অংশৰে মূৰৰ পিছফালে আঘাত কৰিলে। মাৰাত্মক নহয়, কিন্তু চেতনাক সম্পূৰ্ণৰূপে ন"ক আউট কৰে।
  মূৰে আকৌ শিশুটিৰ উদং গোৰোহাটো জ্বলাই দিয়ে। শিলৰ কুৱেৰীত দাস ল"ৰাই সাধাৰণতে গোটেই বছৰটো জোতা নোহোৱাকৈ কাম কৰে আৰু বুটৰ চামৰাতকৈ তলুৱা কঠিন হয়। কিন্তু গৰম লোহাটোৱে এতিয়াও জ্বলাই চিঞৰিবলৈ বাধ্য কৰে।
  আৰু সি আকৌ জপিয়াই উঠি যায়। ক"লা চুলিৰ মহিলাগৰাকীয়ে ল"ৰাটোৰ চিবুকত কঁকালত কোবাই দিলে, আৰু সি পৰিল। আৰু আকৌ শিশুটিৰ উদং, দীৰ্ঘদিনীয়া গোৰোহাই গৰম লোহাৰ ফলত ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়।
  এগৰাকী গ্লেডিয়েটৰ ছোৱালীয়ে ল"ৰাক হত্যা কৰিবলৈ অনিচ্ছুক। কিন্তু ক"লৈ যাব পাৰি? তাই হিল্টৰে নিজৰ মন্দিৰত খুন্দা মাৰে। কিন্তু আকৌ মূৰে গোৰোহাটো জ্বলাই দিয়ে। আৰু ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠে।
  যোগ কৰিব লাগিব ৷
  আৰু এজন ল"ৰাৰ মূৰটো এগৰাকী মহিলাই কাটি পেলায়।
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে আন এটাক ন"ক আউট কৰি আন এটাক ন"ক আউট কৰে। সম্ৰাটৰ ফালে চায়।
  সি চিঞৰি উঠে:
  - বন্ধ শেষ!
  ব্ৰুনেট ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ল"ৰাটোক ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে। নিৰ্ভীকজনে কোনো দয়া নাজানে। আৰু আনটোও শেষ কৰিব লগা হ"ল৷ আৰু তাৰ পিছত তৃতীয়টো শেষ কৰি দিব।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে কান্দি কান্দিলে আৰু বিচলিত মুখ এখন লৈ ষ্টেডিয়াম বা তালিকাৰ পৰা ওলাই গ"ল।
  তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰি দুখনে ৰক্তাক্ত, চেলেকি লোৱা ভৰিৰ ছাপ এৰি থৈ গ"ল।
  পৰৱৰ্তী যুদ্ধখন আৰু অধিক নিষ্ঠুৰ আছিল।
  উলংগ ধড় থকা দুটা ডাঙৰ মতা গ্লেডিয়েটৰ ওলাই আহিল। দহ-এঘাৰ বছৰীয়া সাতটা ল"ৰাই তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল। মানুহবোৰৰ ডাঙৰ ডাঙৰ তৰোৱাল আছিল, ল"ৰাবোৰৰ সৰু সৰু আছিল।
  আৰু এইখন অৱশ্যে এক নিৰ্মম যুঁজ। আৰু এজন নিৰ্দয়, মুখ খুলি কওঁ, মাৰপিট।
  ল"ৰাকেইটা পৰি তেজ উলিয়াই মৰি গ"ল।
  কিন্তু কেতিয়াবা পুৰুষ গ্লেডিয়েটৰবোৰকো আঁচোৰ মাৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু ধড়ত ঘাঁ দিব।
  সম্ৰাটে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - প্রতিযোগিতামূলক যুদ্ধ!
  গ্ৰেণ্ড ভিজিয়াৰে মন্তব্য কৰে যে:
  - হয় মহামহিম। যদিও ল'ৰাবোৰ মূল্যবান পণ্য নহয়, তথাপিও আপুনিও সিহঁতৰ প্ৰতি অলপ দুখ অনুভৱ কৰে!
  নিৰ্ভীকজনে মাত দিলে:
  - হয়, কৰুণা মানুহৰ বাবে নহয়! এই যোদ্ধাসকলে পাৰ হৈ যোৱাটো ভাল কথা, কিন্তু অহাবাৰ মই তেওঁলোকৰ ওপৰত সিংহ এটা মুকলি কৰি দিম!
  শেষত দুজন ল"ৰা ত্ৰিশূল আৰু জাল লৈ ওলাই আহিল। লগতে সৰু, প্ৰায় তেৰ বছৰ বয়সৰ, অনভিজ্ঞ আৰু চুলি কটা টান। কাজিয়াৰ আগতে ল"ৰাবোৰে প্ৰায়ে চুলিখিনি উইগ কৰি চুলি কাটি দিয়ে যাতে পিছত তেওঁলোকে উপাৰ্জন কৰিব পাৰে।
  আৰু ল"ৰাবোৰৰ ওপৰত বাঘ এটা মুকলি কৰি দিলে।
  ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাই জালখন পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলেও বাঘে জালখন ফালি ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাক টুকুৰা টুকুৰ কৰি কাটিবলৈ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল।
  সম্ৰাটে গাইছিল:
  - মই বাঘ, মেকুৰী নহয়,
  মোৰ ভিতৰত এতিয়া বাস...
  লিওপল্ড নহয়, নাহৰফুটুকী!
  অৱশেষত কাম শেষ হ"ল আৰু অগাস্টিনৰ চিন্তাত বাধা আহিল। তাই ৰাতিৰ আহাৰ খাবলৈ গ"ল। কন্যা বন্দীসকলক কাপোৰ খুলিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হয়। উলংগ আছিল আৰু বাল্টিৰ পৰা গৰম, ৰ"দত গৰম পানী ঢালি দিয়া হৈছিল। তাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীক ৰাতিৰ আহাৰ খাবলৈ লৈ যোৱা হ"ল। অগাস্টিনক আকৌ গাখীৰ আৰু কুকুৰাৰ ভৰি এখন দিয়া হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত মোক এটা কোঠালৈ লৈ গ"ল। শুই উঠাৰ আগতে ছোৱালীজনীয়ে অৱশ্যে প্ৰাৰ্থনা এটা পঢ়ি বিচনাৰ ওপৰত ফ্লপ কৰি লগে লগে টোপনি গ"ল।
  
  
  ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কি
  উদ্বোধনীৰ পিছত ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কিয়ে ৰাডা ভংগ কৰাৰ লগতে আগতীয়াকৈ সংসদীয় নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে। সাধাৰণতে এইটো আশা কৰা হৈছিল। ৰাছিয়াৰ সৈতে সম্পৰ্ক অৱশ্যে উত্তেজনাপূৰ্ণ হৈ থাকিল। ভ্লাদিমিৰ পুটিনে জেলেনস্কিক জয়ৰ বাবে অভিনন্দন জনোৱা নাছিল আৰু ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনক স্বীকৃতি দিয়া নাছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত নতুন যুৱ নেতাজনকো উপকৃত হ"ল। সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে চাই থকা জাতীয়তাবাদীসকলে তেওঁক নিজৰ এজন বুলি চিনি পালে। আৰু পশ্চিমীয়া দেশসমূহে উপলব্ধি কৰিলে যে পুটিন সঁচাকৈয়ে এজন আগ্ৰাসী। আৰু ইউক্ৰেইনৰ প্ৰতি সমৰ্থন শক্তিশালী কৰিলে। গতিকে স্বাস্থ্যৰ বাবে আৰম্ভ হৈছিল, আৰু শান্তিৰ বাবে শেষ হৈছিল। জেলেনস্কিয়ে ইয়াক লৈ ৰাডাৰ নতুন নিৰ্বাচনত অত্যন্ত শক্তিশালী প্ৰদৰ্শন আগবঢ়ায়। সংসদীয় সংখ্যাগৰিষ্ঠতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ কেইবাটাও গণভোট অনুষ্ঠিত কৰে। সাংবিধানিক সংস্কাৰকে ধৰি।
  ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ক্ষমতা বহু পৰিমাণে সম্প্ৰসাৰিত হ"ল। ইয়াৰ বিপৰীতে ৰাডা সীমিত। ইয়াৰ পিছত জেলেনস্কিয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে সংস্কাৰ আৰু আধুনিকীকৰণৰ কাম আৰম্ভ কৰে।
  একে সময়তে ডনবাছত এটা ধূৰ্ত পদক্ষেপ উদ্ভাৱন কৰা হৈছিল। যোদ্ধা এনাষ্টেছিয়া অৰলোভাক এটা আকৰ্ষণীয় বিকল্পৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল। ইউক্ৰেইন আৰু পশ্চিমীয়া চোৰাংচোৱা সেৱাৰ সহায়ত তেওঁ লুগানস্ক আৰু ডনেস্ক অঞ্চলৰ গৱৰ্ণৰ হ"ব। তাৰ পিছত তেওঁৰ ইউক্ৰেইনত আনুষ্ঠানিক সদস্যপদ আৰু পুনৰুদ্ধাৰ আৰু অধিক ব্যক্তিগত ক্ষমতাৰ বাবে ধন থাকিব। আৰু আনকি আপোনাৰ নিজৰ সেনাবাহিনীও। অৰ্থাৎ কাডিৰভ বিকল্প। যেতিয়া ৰাছিয়াই প্ৰকৃততে চেচেনিয়াক স্বাধীনতা দিছিল, কেৱল আনুষ্ঠানিকভাৱে ইয়াৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ ৰাখিছিল।
  ফিল্ড কমাণ্ডাৰৰ মাজত প্ৰভাৱ থকা এনাষ্টেছিয়া অৰলোভাই এই বিকল্প গ্ৰহণ কৰিছিল। ক"ব লাগিব যে এই মহিলাগৰাকী আছিল অতি ধুনীয়া, শ্যামলা, আৰু সাধাৰণতে ঠাণ্ডা শীতকালতো খালী ভৰিৰে দৌৰিছিল।
  নিউ ৰাছিয়াৰ "চুৰি" নেতৃত্বৰ বিৰুদ্ধে আনাষ্টেছিয়াই যুদ্ধ ঘোষণা কৰে। বৰ উগ্ৰপন্থী আৰু কৰ্তৃত্বশীল ছোৱালী। আৰু তাই নভ"জ"ভস্কত নিজৰ বাসগৃহ প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল। জনসাধাৰণ আৰু মিলিচীয়াৰ এটা অংশই তাইক সমৰ্থন কৰিছিল।
  খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ এটা বেটেলিয়ন লৈ এনাষ্টেছিয়াই কেইবাবাৰো অভিযান চলাই কেইবাখনো চহৰ দখল কৰে। স্থানীয় যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল। টাগ অফ ৱাৰৰ সৃষ্টি হ"ল।
  এনাষ্টেছিয়াই যথেষ্ট নিপুণভাৱে কাম কৰিছিল আৰু বিদেশৰ পৰা ধন লাভ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াত তাইৰ সমৰ্থন আছিল। মহিলাৰ পৰাও অন্তৰ্ভুক্ত। পুটিন অসুস্থ হোৱাটোৱেও সফলতাত অৰিহণা যোগাইছিল। আপাত দৃষ্টিত ৰাছিয়াৰ অভিলাষী ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে নিজকে অতিমাত্ৰা পৰিশ্ৰম কৰিছে। আৰু এই চৰ্তত ৰাছিয়াৰ নেতৃত্ব বিভক্ত হৈ পৰিছিল। ইয়াৰ সুযোগ লৈ আনাষ্টেছিয়াই ডনেটস্ক দখল কৰে। গুৰুতৰ সমৰ্থন লাভ কৰি।
  লুগানস্কৰ পৰাও যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। কিন্তু বেছি শক্তিশালী নহয়। মিলিচীয়াবোৰে সঁচাকৈয়ে ইজনে সিজনক হত্যা কৰিব বিচৰা নাছিল।
  শেষত নভ"ৰ"ছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হয় আৰু আনাষ্টাচিয়া জয়ী হয়। লগে লগে ইয়াক আমেৰিকা আৰু কিয়েভৰ স্বীকৃতি লাভ কৰে। আৰু তাৰ পিছত আন আন পশ্চিমীয়া দেশবোৰ, আৰু সমগ্ৰ বিশ্ব!
  জেলেনস্কিয়ে নিজৰ কথা পালন কৰি ইউক্ৰেইনৰ ভিতৰত নভ"ৰ"ছিয়াক বিশেষ মৰ্যাদা প্ৰদান কৰিলে। আৰু ডনেটস্কত হালধীয়া-নীলা পতাকাখন আকৌ উৰি গ"ল।
  বহু প্ৰত্যাশিত শান্তি আহি পালেহি।
  জেলেনস্কিয়ে দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে সক্ৰিয়ভাৱে যুঁজিছিল, আনকি অৰ্থনৈতিক অপৰাধৰ বাবে মৃত্যুদণ্ডৰ ব্যৱস্থাও প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল। কঠোৰ আৰু নিপুণভাৱে পৰিচালনা কৰি আৰু এটা পেছাদাৰী দল গঠন কৰি ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কিয়ে ইউক্ৰেইনক উচ্চ বৃদ্ধিৰ হাৰ প্ৰদান কৰিছিল। দেশৰ উত্থান ঘটিছিল, নতুন নেতাৰ ক্ষমতাও শক্তিশালী হৈ আহিছিল। ৰাছিয়াৰ সৈতে সম্পৰ্ক উন্নত হৈছিল। পুটিনক লোৱা আৰু তেওঁক কম অভিলাষী আৰু আক্ৰমণাত্মক কৰি তোলা ষ্ট্ৰোকত কি অৰিহণা যোগাইছিল।
  ৰাছিয়াত জেলেনস্কিৰ জনপ্ৰিয়তা বাঢ়ি আহিছিল। তেওঁ আছিল এজন শক্তিশালী বক্তা, এজন মনোমোহা ব্যক্তি, এজন জনপ্ৰিয়তাবাদী। আৰু কমিউনিষ্ট নহয়, কিন্তু কমিউনিষ্ট বিৰোধীও নহয়। বাওঁপন্থী আৰু ৰাছিয়াৰ অলিগাৰ্চ দুয়োটাৰে মাজত জনপ্ৰিয়। ৰাছিয়াৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত অতি জনপ্ৰিয়। এজন বুদ্ধিজীৱী আৰু এজন ল"ৰা। তেওঁ যেন বুদ্ধিমান, কিন্তু তেওঁ স্থায়ী ক্ষমতা দখল কৰিছে। হয়, নিশ্চিতভাৱে এজন নেতা, কিন্তু একে সময়তে এজন ভদ্ৰলোকও! উচ্চ সংস্কৃতি, কিন্তু বুজিব পৰা আৰু ৰাইজৰ মৰমৰ। পৰিচালনাৰ এক প্ৰকৃত প্ৰতিভা। আৰু এজন মহান সংগঠক।
  আৰু সেইবাবেই যেতিয়া ইউক্ৰেইনৰ পাঁচ বছৰীয়া সমৃদ্ধি আৰু উত্থান পাৰ হৈ গ"ল, আৰু অৱশেষত জেলেনস্কিৰ ক্ষমতা শক্তিশালী হ"ল, তেতিয়া এটা চাঞ্চল্যকৰ প্ৰস্তাৱ আহিল।
  অৰ্থাৎ ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰিত হোৱা। মহান ক্ষমতাৰে উমৈহতীয়া ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে একক কেন্দ্ৰীয় ৰাষ্ট্ৰ সৃষ্টি কৰক। অৱশ্যে জনপ্ৰিয়ভাৱে নিৰ্বাচিত।
  আৰু ৰাছিয়াত অভিজাত শ্ৰেণীটোৱে স্তম্ভিত হৈ পৰিছিল। কি পদক্ষেপ! এই সময়লৈকে পুটিন গুৰুতৰ ৰোগৰ পৰা দুৰ্বল হৈ পৰিছিল আৰু জনপ্ৰিয়তা হেৰুৱাই পেলাইছিল। অৰ্থাৎ তেওঁ যুঁজিব নোৱাৰিলে, অন্ততঃ সম্পূৰ্ণৰূপে যুঁজিব নোৱাৰিলে। আৰু মেদভেদেভ নিজেই, সাধাৰণতে, কোনো যুঁজাৰু নহয় আৰু জনসাধাৰণৰ অপ্ৰিয়।
  আৰু ইয়াত জেলেনস্কিয়ে স্পষ্টভাৱে এখন কেন্দ্ৰীয় ৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হ"ব বিচাৰে আৰু... তেওঁৰ সম্ভাৱনা বাস্তৱিক! প্ৰথমতে, পশ্চিমীয়া দেশসমূহে ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কিক ৰাছিয়া আৰু ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে চাব বিচাৰিব! তেওঁ নিজকে সম্পূৰ্ণ পশ্চিম আৰু ইউৰোপীয় পক্ষপাতী ৰাজনীতিবিদ বুলি দেখুৱাইছিল। দ্বিতীয়তে, ৰাছিয়া আৰু বিশেষকৈ ইউক্ৰেইনত জেলেনস্কি জনপ্ৰিয়। তৃতীয়তে, কোনো প্ৰতিযোগী দৃষ্টিগোচৰ হোৱা নাই। পুটিন গুৰুতৰভাৱে অসুস্থ, মেডভেডেভ দুৰ্বল আৰু অজনপ্ৰিয়, জিউগানভ আৰু জিৰিনোভস্কিৰ বয়স বহুত। আন কোনো নেতা দৃষ্টিগোচৰ হোৱা নাই। তদুপৰি চতুৰ্থতে, ৰাছিয়া আৰু জেলেনস্কিৰ অলিগাৰ্চৰ পৰাও সমৰ্থন আছে।
  হয়, এইটো স্পষ্ট যে এইটো ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে অতি গুৰুতৰ প্ৰাৰ্থী। তেওঁৰ শক্তি, কাৰিজমা আৰু বক্তৃতাৰ অসাধাৰণ উপহাৰ আছে। আৰু লগতে পশ্চিমীয়া আৰু ৰাছিয়া দুয়োটা সংবাদ মাধ্যমৰ সমৰ্থন। প্লাছ ৰাছিয়াৰ ৰাজনীতিত নতুনৰ জনপ্ৰিয়তা, পুৰণি আৰু বিৰক্তিকৰ নেতাৰ অধীনত।
  মুঠতে অফাৰটো গ্ৰহণ কৰাটো নাকচ কৰাটো অসুবিধা আৰু ভয়ংকৰ দুয়োটা। দ্বিতীয়টো ষ্ট্ৰোকত আক্ৰান্ত হয় পুটিন। মেদভেদেভ ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতি হয়।
  অৱশ্যে জেলেনস্কিয়ে যে নিশ্চিতভাৱে জয়ী হ"ব সেয়া সত্যৰ পৰা বহু দূৰত। আৰু মই সঁচাকৈয়ে ইউক্ৰেইনক সংযুক্ত কৰিব বিচাৰো। পুটিনক অতিক্ৰম কৰাৰ ইচ্ছা মেডভেডেভৰ! কিন্তু জেলেনস্কিৰ সৈতে নিৰ্বাচনৰ দৰে ৰিস্ক লোৱাটো যোগ্য নেকি?
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণে ইউক্ৰেইনৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ ধাৰণাটোক সমৰ্থন কৰিছিল। লাখ লাখ মানুহে ৰাজপথলৈ ওলাই আহিল - দাবী কৰিলে: স্লাভিক ভাইসকলৰ ঐক্য। মস্কোত আৰক্ষীৰ সৈতে বিক্ষোভকাৰীৰ সংঘৰ্ষ। বহু লোক আহত হয়। প্ৰতিবাদৰ জোৱাৰ উঠিবলৈ ধৰিলে।
  কমিউনিষ্টসকলে অৱশেষত জিউগানভ বা অধিক সঠিকভাৱে ক"বলৈ গ"লে পচি পেলালে আৰু কনিষ্ঠ নেতৃত্বই জনসাধাৰণক ৰাজপথলৈ উলিয়াই নিবলৈ ধৰিলে। শাসন ব্যৱস্থা পৰিৱৰ্তনৰ দাবী।
  জাতীয়তাবাদীসকলো আগবাঢ়ি আহিছিল আৰু তেওঁলোকৰ নিজস্ব শক্তিশালী আৰু অভিলাষী নেতা আছিল। মৈদান ক্ৰমান্বয়ে ফেশ্বনেবল হৈ পৰিল। আৰক্ষীৰ ওপৰত শিল আৰু মলটভ ককটেইল নিক্ষেপ কৰা হয়। দীৰ্ঘদিন ধৰি সঞ্চিত জনসাধাৰণৰ অসন্তুষ্টি ক্ৰমান্বয়ে প্ৰকাশ পাবলৈ ধৰিলে।
  মেডভেডেভে এখন নিৰাপত্তা পৰিষদ অনুষ্ঠিত কৰিছিল।
  বেছিভাগ সদস্যই একত্ৰীকৰণৰ পক্ষপাতী আছিল - এই কথাটোৰ উদ্ধৃতি দি যে চয়তান তেওঁৰ ৰং কৰা ধৰণে ভয়ংকৰ নহয়। আৰু প্ৰশাসনিক সম্পদ আৰু অপপ্ৰচাৰ এক বৃহৎ শক্তি! আৰু যে মানুহৰ মগজু ভালদৰে ধুব পাৰি, আৰু তেওঁলোকে সাধাৰণতে ক্ষমতাত থকা দলটোক ভোট দিব।
  ৰাছিয়াৰ কোটিপতিসকলেও মেডভেডেভৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খাইছিল, যিজন ভৱিষ্যদ্বাণীযোগ্য আছিল, দীৰ্ঘদিন ধৰি ক্ষমতাত আছিল আৰু কম বেছি পৰিমাণে সকলোকে সন্তুষ্ট কৰিছিল।
  কোটিপতি ডেৰিবাস্কোৱে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি এই শৈলীত নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰ চলাব লাগিব: মেডভেডেভ আজি পুটিন, আৰু কোনো জেলেনস্কি আমাৰ বাবে বিপজ্জনক নহয়!
  ৰোমান আব্ৰামোভিচে কৰ্তৃত্বশীলভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  "আমি চাৰি শতাংশ ৰেটিংৰে য়েলচিনক নিৰ্বাচনী গাঁতৰ পৰা উলিয়াই আনিলোঁ, আৰু আমি আপোনাক আৰু বেছিকৈ উলিয়াই আনিম!" আমাৰ ধন আৰু সংবাদ মাধ্যম আমাৰ নিশ্চয়তা!
  প্ৰখৰভে নিশ্চিত কৰিছে:
  - আমি ইউক্ৰেইনৰ দৰে ধনীসকলৰ ওপৰত ইমান বেছি কৰ নিবিচাৰো, আৰু আমি আপোনালোক সকলোৰে কাষত থিয় দিম!
  দিমিত্ৰী মেডভেডেভে টেবুলত মুঠি মাৰি ঘোষণা কৰিলে:
  - তেতিয়া আমি সংহতি আৰু একত্ৰীকৰণৰ প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰো!
  ইউক্ৰেইন আৰু ৰাছিয়াৰ মাজত একত্ৰীকৰণ চুক্তি স্বাক্ষৰিত হয়। লগে লগে শক্তিৰ ভাৰসাম্য সলনি হ"ল। তিনিমাহৰ ভিতৰত ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ"ব।
  ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে পঞ্জীয়ন কৰিবলৈ হয় এক লাখ স্বাক্ষৰ সংগ্ৰহ কৰিলেই হ"ল, নহয় নব্বৈ হাজাৰ ডলাৰ জমা কৰিলেই হ"ল, যিটো দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত উপনীত হ"লেহে ঘূৰাই দিয়া হ"ব। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে ধেমেলীয়া নিয়ম। আংশিকভাৱে ৰাছিয়াৰ পৰা আৰু আংশিকভাৱে ইউক্ৰেইনৰ আইনখনৰ পৰা লোৱা হৈছে।
  স্বাভাৱিকতে ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী বহুত থাকিব;মেডভেডেভৰ দলটোৱে আপাত দৃষ্টিত ভাবিছিল যে এইটো তেওঁলোকৰ বাবে আৰু অধিক লাভজনক হ"ব! তেওঁলোকে কয় যে ভোটাৰৰ গতিশীলতাই প্ৰথম ৰাউণ্ডত কৰ্তৃপক্ষক সুবিধা প্ৰদান কৰিব। আৰু দ্বিতীয়টোত সকলোৱে মেদভেদেভক সমৰ্থন কৰিব। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে ইয়াৰ ওপৰত ভৰসা কৰি আছিল। আৰু ই আৰম্ভ হ'ল...
  এই খালী ভৰিৰ ক্লিওপেট্ৰা এনাষ্টেছিয়া অৰলোভাই কৈছিল যে গোটেই এশজনৰ বিৰুদ্ধে জেলেনস্কি থাকিব। আৰু যে তেওঁ ড্ৰেগন পুটিন আৰু মেডভেডেভৰ বিৰুদ্ধে লেন্সেলট।
  প্ৰেছত তীব্ৰ আক্ৰমণৰ সূচনা হ"ল। কোনোবা জেলেনস্কিৰ পক্ষত, আন কিছুমান মেডভেডেভৰ পক্ষত।
  আৰম্ভ হৈছে প্ৰাৰ্থীৰ পঞ্জীয়নৰ সময়সীমা। ৰাছিয়াত অশান্তিৰ সৃষ্টি হৈছিল। ঝোখৰ দুদায়েভৰ পুত্ৰই ককেছাছত হাজিৰ হৈ জেহাদ ঘোষণা কৰে। আৰু ইছলামিক অঞ্চলত ব্যাপক সমৰ্থন লাভ কৰিছিল। বহু বিশেষজ্ঞই ইয়াত চিআইএৰ কাণত সন্দেহ কৰিছিল। তদুপৰি ট্ৰাম্পৰ ৰাষ্ট্ৰপতিত্বৰ অন্ত পৰিছে, আৰু আমি অন্ততঃ কিছু জয় লাভ কৰিব লাগিব। আৰু ৰাছিয়াৰ সিংহাসনত বহি থকা জেলেনস্কি এটা ডাঙৰ জয়! যদিও, এনেও সন্দেহবাদী আছে যিয়ে দাবী কৰে যে জেলেনস্কিয়ে ৰাছিয়াক এখন মহান দেশ কৰি তুলিব পাৰে, বিশেষকৈ অৰ্থনৈতিকভাৱে পুটিনৰ দিনতকৈ বহু শক্তিশালী দেশ হিচাপে গঢ়ি তুলিব পাৰে।
  গতিকে পশ্চিমীয়া দেশতো মতামত বিভক্ত হৈছিল। ইউক্ৰেইন-ৰাছিয়াৰ সংযুক্ত ৰাষ্ট্ৰখন অৱশ্যেই এক শক্তিশালী সংঘ আৰু একেবাৰেই কৌতুক নহয়। এইটো সঁচাকৈয়ে এটা দানৱ হ"ব পাৰে। স্বাভাৱিকতে ৰাছিয়াৰ নিৰাপত্তা বাহিনীয়েও একত্ৰীকৰণক সমৰ্থন কৰিছিল। তদুপৰি এনাষ্টেছিয়া এগৰাকী শীতল মহিলা। তাই, সকলো সুন্দৰী ছোৱালীৰ এটা বেটেলিয়নৰ সৈতে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি ৰাছিয়াৰ বিশেষ বাহিনীক উফৰাই পেলাইছিল আৰু পৰাস্ত কৰিছিল। যেতিয়া তেওঁলোকে জেলেনস্কিৰ অত্যধিক উগ্ৰ ফেনখন উফৰাই পেলাবলৈ ধূলি গোটাই লয়।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে দেখুৱাই দিলে যে তেওঁলোকে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি অতিশয় যুঁজ দিয়ে! আৰু বিশেষ গোট "ভাইম্পেল" গৰম মহিলাৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিল। ফলত হস্তক্ষেপ নকৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হয় আৰু নভোৰ"ছিয়াত ইউক্ৰেইন সমৰ্থক নেতৃত্ব ক্ষমতালৈ আহে।
  জেলেংকিৰ হৈ প্ৰচাৰ চলাইছিল এনাষ্টেছিয়াই ৷ যুদ্ধত ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে চোকা, পাতল ডিস্ক, বুমেৰাং, গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব জানিছিল। বিকিনি পৰিহিত যোদ্ধাসকল কিংবদন্তি হৈ পৰিছে। ছোৱালীৰ এটা গোটেই ৰেজিমেণ্ট, তেওঁলোকৰ প্ৰত্যেকৰে এটা সম্পূৰ্ণ ডিভিজনৰ মূল্য। এয়া এক বৃহৎ শক্তি!
  ৰঙা উদং গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল, নিয়ৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ আহিল এনাষ্টেছিয়াই। ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  মহাকাশৰ বিশালতাত বিশ্বাস কৰক, এটা সপোন আছে,
  তাই আকাশত ৰ'দৰ ৰশ্মিৰ দৰে...
  স্বৰোগৰ দৃষ্টিত শান্তি আৰু পবিত্ৰতা আছে,
  যীচুৱে পুনৰুত্থান হোৱাৰ দৰে তেওঁ আমাৰ বাবে!
  
  আমি জন্ম দিম এক উজ্জ্বল ভাগ্য,
  মে' মাহত তাই সূৰ্য্যৰ দৰে উজ্জ্বল হ'ব...
  কিন্তু অনডেড কিমান দিন হ"ব পাৰে মই বুজি নাপাওঁ,
  আমাৰ লগত কেনেকৈ অশুভ ভাগ্যই খেলে!
  
  আপোনাৰ পিতৃভূমি ৰক্ষা কৰক, নাইট,
  স্বৰ্গীয় তৰা জিলিকি যাওক...
  আমি আমাৰ জন্মভূমিৰ বিশালতাক ৰক্ষা কৰো,
  গ্ৰহটো চিৰন্তন স্বৰ্গ হৈ যাওক!
  
  কিন্তু ভয়ংকৰ সাম্যবাদে কি কৰিব পাৰে?
  তেখেতে গৃহভূমিৰ পতাকা সৰ্বশক্তিমান কৰি তুলিব...
  আৰু উগ্ৰ ফেচিবাদ নৰকত নোহোৱা হৈ যাব,
  আমি শত্ৰুক খুব প্ৰবল আঘাতেৰে বিন্ধিম!
  
  আমাৰ মাতৃভূমিক আপোনালোকৰ হৃদয় দিয়ক,
  অতি উজ্জ্বল তাপৰ সৈতে গ্লো কৰিবলৈ...
  আমি আমাৰ যুদ্ধৰ মাজেৰে শেষলৈকে যাম,
  আৰু আমি এটা আঘাতেৰে ফুৰাৰক ধ্বংস কৰিম!
  
  পিতৃৰ ঠাইত কমৰেড ষ্টেলিনে,
  আমি বিভিন্ন প্ৰজন্মৰ সন্তান...
  গোটটোৱে উন্মাদনাত নৰকত বিনষ্ট হ"ব,
  আৰু প্ৰতিভাশালী লেনিনে ইডেনৰ বাট দেখুৱাব!
  
  ৰাছিয়াত প্ৰতিজন ল'ৰা এজন দৈত্য,
  আৰু ছোৱালীবোৰক যুঁজিবলৈ প্ৰশিক্ষণ দিয়া হয়...
  প্ৰভু সৰ্বশক্তিমান পৰিয়াল আমাৰ বাবে এক,
  আমি ৰাছিয়ানসকলে সদায় যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈ আহিছো!
  
  আমি অৰ্জন কৰিম, অতি সোনকালে মোৰ বিশ্বাস, আমি সকলো অৰ্জন কৰিম,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ উচ্চতম একোৱেই নাই...
  কমছমোলৰ সদস্যজনে আঁহতখন ওপৰলৈ তুলিলে,
  আৰু ছাদত ফুৰাৰক খুন্দা মাৰিব!
  
  আৰু কমিউনিজম, আৰু ধাৰণা,
  ধুনীয়া আৰু সুখ কঢ়িয়াই আনিব!
  আৰু ফুৰাৰ কেৱল এজন খলনায়ক,
  বৰ কূটনৈতিক, বৰ ক"লা!
  
  মই এজনী ছোৱালী - এজন যুঁজাৰুৰ মহত্ত্ব,
  খালী ভৰি, তাই ঠাণ্ডাৰ মাজেৰে সাহসেৰে দৌৰিছিল...
  মোৰ ডাঠ বেণীখন সোণৰ,
  মই এটা দ্ৰুত গোলাপ সাজিলোঁ!
  
  এক বিলিয়ন ধাৰণাৰ সৃষ্টি হ"ব পাৰে
  সাম্যবাদত পিতৃভূমি কেনেকৈ ব্যৱস্থা কৰিব...
  যদি আপুনি কোনো ফ্ৰিটজ দেখা পায়, তেন্তে তেওঁক জোৰেৰে আঘাত কৰক,
  যাতে সেই ৰক্তাক্ত এডলফে সিংহাসনত বহি নাথাকে!
  
  ফেচিষ্টসকলক মুঠিৰে মাৰিব,
  ভাল এতিয়াও, একটি sledgehammer সঙ্গে তাদের আঘাত...
  বতাহৰ সৈতে ভলগাৰ কাষেৰে চলাওঁ আহক,
  আমি কেৱল ছাগলী চেপি ধৰিলেও আপত্তি নকৰো!
  
  আমি মাতৃভূমিৰ বাবে সৈনিক ডাঙৰ কৰিম,
  ছোৱালীবোৰে আক্ৰমণ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ...
  সৌন্দৰ্য্যই মেচিনগানটো নিক্ষেপ কৰিলে,
  হিটলাৰৰ প্ৰতিশোধ যন্ত্ৰণাদায়ক হ"ব!
  
  ৰাছিয়ানক কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে,
  যদিও ফেচিবাদৰ পহু এটা অভিজ্ঞ চয়তান...
  কিন্তু তথাপিও তেওঁৰ ভালুকটো অধিক শক্তিশালী,
  কোনটো অৰ্ডাৰে নতুন এটা গঢ়ি তুলিছে!
  
  মাতৃভূমিৰ বাবে দৌৰা, ষ্টেলিনৰ বাবে,
  Komsomol সদস্য খালি ভৰি লৰালৰি কৰি আছে...
  নাজীসকলক উতলা পানীৰে কাটি পেলোৱা হৈছিল,
  কাৰণ গ্ৰেট ৰাছিয়ানসকল আটাইতকৈ শীতল!
  
  গৌৰৱান্বিত ছোৱালী বাৰ্লিনত প্ৰৱেশ কৰিব,
  খালী ভৰিৰে ভৰিৰ ছাপ এৰি যাব...
  তেওঁলোকৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে;
  আৰু ভেকুলীৰ মুকুতাৰ দৰে ৰূপ হৈ পৰে!
  ছোৱালীজনীয়ে গান গায়, কিন্তু কেনেকৈ কাজিয়া কৰে! তাৰ পিছতো তাই আৰু তাইৰ চাৰিজন সংগীয়েই এটা সময়ত মিলিচীয়াক আইঅ'লাইস্কত সম্পূৰ্ণ পৰাজয়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল ।
  তাৰ পিছত বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে পাঁচজনী ছোৱালী গোটেই সেনাবাহিনী লৈ সোমাই গ"ল।
  হয়, যথেষ্ট দৰ্শনীয় আছিল।
  এনাষ্টেছিয়াই মেচিনগানৰ পৰা বহুত গুলী চলাই শত্ৰুৰ লাইন কাটি পেলালে আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে একেলগে কেইবাটাও পাতল ডিস্ক দলিয়াই দিলে। সেই মূৰবোৰ কাটি পেলোৱা হৈছে।
  আৰু আনাষ্টেছিয়াই গান গাইব:
  - পবিত্ৰ Rus' জন্য!
  নাটাছাইও গুলী চলালে, শত্ৰুবোৰক কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰিলে, টেংক এটা ভাঙি পেলালে:
  - Svarog জন্য!
  আৰু তাৰ পিছত সোণালী চুলিৰ জোয়াই তাইৰ পাল দিয়ে। আৰু তেওঁও খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ দলিয়াই চিঞৰি উঠে।
  - Rodnoverie ভবিষ্যত জন্য!
  আৰু অৰোৰাই যিমান পাৰি সোনকালে সিহঁতৰ পিছে পিছে যাব। আৰু তেওঁৰ উদং গোৰোহাৰে তেওঁ চিঞৰি চিঞৰি মৃত্যুৰ উপহাৰ মুকলি কৰিব।
  - মহান সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই ঠেলি দিব। তেখেতে এটা বিস্ফোৰণ দিব, আৰু তাৰ পিছত এটা মেচিনগানৰ পৰা, আৰু তাৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ ধ্বংস পঠাব...
  আৰু খালী ভৰিৰ সৌন্দৰ্য্যই চিঞৰি উঠে:
  - Romanovs উভতি অহাৰ বাবে!
  হয়, আনাষ্টেছিয়া আছিল ৰাজসাম্ৰাজ্য পুনৰুদ্ধাৰৰ অনুৰাগী। আচলতে ৰাছিয়াত আচলতে যিকোনো প্ৰকাৰে ক্ষমতাত এজন জাৰ আছে। গতিকে বৈধ ৰাজতন্ত্ৰৰ সৃষ্টি নহয় কিয়? তদুপৰি বহু প্ৰজন্মৰ ইউৰোপীয় ৰজাৰ তেজ ৰোমানভৰ শিৰাত বৈ থাকে। এইটো নেকি তেওঁলোকৰ বংশবৃক্ষ? পুটিন, আৰু বিশেষকৈ লুকাচেংকো কেনেকুৱা পৰিয়াল? ৰজা হ"বলৈ তেওঁলোক কোন? কিন্তু ৰোমানভসকল ঈশ্বৰৰ অভিষিক্ত!
  বিকিনি পিন্ধা এনাষ্টেছিয়া আৰু তাইৰ বন্ধুসকলে বহুতো অলৌকিক কাম কৰিছিল। তাই চয়তানৰ দৰে যুঁজিছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তাই পুটিনৰ লগত কাজিয়া কৰি জেলেনস্কিৰ পক্ষ লয়। সাধাৰণতে আনাষ্টেছিয়াই দেখিছিল যে ইউক্ৰেইনত অন্যায় কৰা হৈছে, আৰু ন্যায়ৰ ভাৱনা বৃদ্ধি পোৱাৰ বাবে তেওঁ দুৰ্বলসকলৰ পক্ষ লৈছিল!
  এনাষ্টেছিয়া আৰু তেওঁৰ পাঁচজনে নভ"জ"ভস্কক বিদ্ৰোহী হিচাপে গ্ৰেপ্তাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সময়তে ন"ভ"জ"ভস্কৰ ওপৰত হোৱা আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰে। চৰকাৰী বাহিনীৰ এটা সম্পূৰ্ণ স্তম্ভ কাটি নিৰস্ত্ৰ কৰা হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত বন্দীসকলে মুখত পৰি আনাষ্টেছিয়া আৰু আনজনী ছোৱালীৰ উদং ধূলিময় ভৰি দুখন চুমা খালে।
  ছোৱালীজনীয়ে দাৰ্শনিকভাৱে নভ"ৰ"ছিয়াৰ বন্দী সৈন্যসকলক ক"লে:
  - তোমাক মাৰি পেলাব মন যোৱা নাই! তোমালোক মোৰ ভাই! আৰু মই তোমাৰ ৰাণী হৈ যাম!
  সাধাৰণতে ন"ভ"ৰ"ছিয়াই আনাষ্টেছিয়াক বিশেষ ক্ষতি বা গধুৰ লোকচান নোহোৱাকৈয়ে গ্ৰহণ কৰিছিল। সঁচা, শ্যামলা টাৰ্মিনেটৰজনে ডনেস্ক ৰিপাব্লিকৰ গৱৰ্ণৰৰ মূৰ কাটি পেলাইছিল আৰু তেওঁৰ প্ৰহৰীসকলক হত্যা কৰিছিল, যিসকল মূলতঃ ককেচীয়ান লোকেৰে গঠিত আছিল।
  এনাষ্টেছিয়া বহুদিনৰ পৰাই এক কিংবদন্তি হৈ আহিছে। ক্ৰিমিয়াত তেওঁ এনে অলৌকিক কাম কৰিছিল যে ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ নায়কৰ তাৰকা লাভ কৰিছিল। তাইৰ অবিহনে বিকিনি পিন্ধা সংগীসকলৰ লগত ইমান মসৃণভাৱে কাম নহ"লহেঁতেন৷ কিন্তু তাৰ পিছত আনাষ্টেছিয়াক লৈ ৰাছিয়াৰ সকলো বঁটাৰ পৰা বঞ্চিত কৰা হ"ল। যুদ্ধত ৰাছিয়াৰ বিশেষ বাহিনীৰ হত্যাৰ বাবেও, যেতিয়া তেওঁলোকে তেওঁক আঁতৰাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আনকি এটা অপৰাধমূলক গোচৰো আৰম্ভ কৰা হৈছিল।
  কিন্তু তেওঁলোকে কাৰ্যতঃ স্বাধীন নভোৰ"ছিয়াৰ সৈতে ডাঙৰ যুদ্ধ আৰম্ভ কৰাৰ সাহস কৰা নাছিল। তদুপৰি পুটিন অসুস্থ হৈ পৰিল, তেওঁৰ অবিহনে কোনেও দায়িত্ব ল"ব নিবিচাৰিলে।
  বিশেষকৈ মেডভেডেভ, যি সাধাৰণতে নিজৰ আন্ত্ৰিক আৰু আত্মাৰ ক্ষেত্ৰত নেতা নহয়। কিন্তু ৰাছিয়াৰ অলিগাৰ্চ আৰু পুটিনৰ দলৰ বাবে ভালুকবোৰৰ বাবে ঠিক এইটোৱেই উপযুক্ত আছিল - তেওঁলোকক সহজেই হেঁচা মাৰি ধৰিব পাৰি।
  যিয়েই নহওক, জেলেনস্কিৰ বিৰুদ্ধে এটা বিশাল অপপ্ৰচাৰৰ যন্ত্ৰ উঠিছে। সকলোকে দোষ দিবলৈ ধৰিলে। আৰু যে তেওঁ অভিযোগ অনুসৰি ড্ৰাগছ আসক্ত, চোৰ আছিল আৰু অফশ্ব"ৰ কোম্পানীসমূহৰ জৰিয়তে কোটি কোটি টকা চাইফন কৰিছিল, আৰু তেওঁ সাধাৰণতে সমকামী আছিল।
  প্ৰদেশখন লিখিবলৈ গ"ল। আৰু অৱশ্যেই সাক্ষী আছিল, আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ আশ্বাস আছিল। সমকামিতাৰ অভিযোগকে ধৰি। প্ৰাৰ্থীৰ পঞ্জীয়ন মাত্ৰ আৰম্ভ হৈছে, ইতিমধ্যে বোকা ঢালিছে।
  ইউক্ৰেইন আৰু বিশেষকৈ ৰাছিয়ান উভয়ৰে নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ ইচ্ছুক লোকৰ সংখ্যা বৃহৎ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। কমিউনিষ্ট আৰু জাতীয়তাবাদী দুয়োজনেই সোমাই আহিল। হঠাতে বৃদ্ধ আৰু অসুস্থ জিউগানভেও ভোট দিবলৈ দেখা দিলে। যদিও ইতিমধ্যে তেওঁ ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ অধ্যক্ষৰ পদ এৰিছে। আফনিন , উডাল্টছভ, আৰু গ্ৰুডিনিনেও নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰে । আৰু সাধাৰণতে এতিয়াও বাওঁপন্থী প্ৰাৰ্থীৰ এটা গোট আছে, কম পৰিচিত, কিন্তু গ্ৰেহাউণ্ড। আৰু ইমানবোৰ মানুহে ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিব বিচাৰে! নব্বৈ হাজাৰ টকাৰ কথা কি ক"ব? সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়াৰ মানদণ্ডত এইটো ইমান বৃহৎ পৰিমাণ নেকি?
  যেন টেংকবোৰ বগাবলৈ ইচ্ছুক হৈ পৰিছিল। আৰু ব্যৱসায়ী, আৰু শিল্পী, আৰু পপ ফিগাৰ, আৰু লেখক। হয়, লেখকসকলো সক্ৰিয়। নিজৰ বাবে এটা বিজ্ঞাপন বনাওক। আৰু নব্বৈ হাজাৰ টকা ইমান নহয়। গতিকে চি ই চিয়ে লাভ কৰিলে শ শ আৱেদন।
  বাৰু, নিৰ্বাচন! বাৰু, কি শ্ব" হৈ পৰিল! আনকি আল্লা পুগাচেভেও ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিছিল। কিয় নহয়? আলকাই পাহৰিবলৈ ধৰিলে , আৰু হয়তো তাই নিজকে সোঁৱৰাই দিব! বুঢ়া মানুহবোৰৰ ভিতৰত ইউৰি লুজকভে ৰাষ্ট্ৰপতি পদত উঠিছিল। দেখাত মইও নিজকে সোঁৱৰাই দিব বিচাৰিছিলো।
  বাৰু, অৱশ্যেই ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচৰ অবিহনে এনে এটা অনুষ্ঠান চলিব নোৱাৰিলে। কিন্তু এইবাৰ তেওঁৰ পুত্ৰ ইগ"ৰ লেবেডেভ আৰু তেওঁৰ সোঁহাত ডেগটিয়াৰেভ দুয়োজনেই নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰে। লগতে তিনিটা স্তম্ভত নিৰ্বাচনলৈ গৈছিল।
  জাতীয়তাবাদীসকলেও আন্দোলন কৰিলে। অৱশ্যে, কিংবদন্তি Demushkin , যি কাৰাগাৰত সময় কটাবলগীয়া হৈছিল , আৰু, আমোদজনকভাৱে, "স্পাইডাৰ," "মেটাল জাৰণ," আৰু ৰক গ্ৰুপ "Kolovrat" ৰ মুৰব্বী সভাপতি পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিছিল, আৰু আন বহুতে।
  বাৰু অৱশ্যে পপ গায়কসকলেও এটা অভিযানত নামিল। ইয়াত ফিলিপ কিৰ্ক"ৰভ আৰু নিকোলাই বাস্কোভ। তেওঁলোকৰো হেৰুৱাবলগীয়া একো নাই। এনে মিলিটাৰী গাৰ্ড নিয়োগ কৰা হ"ল।
  আৰু টিমোথি আৰু ভিটাছ , আৰু সাধাৰণতে বহুতে অভিযানত নামিছিল।
  অৱশ্যে, আকস্মিকভাৱে নহয়! মেডভেদেভৰ পৰিকল্পনা আছিল দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত তেওঁক ভোট হস্তান্তৰ কৰিব পৰা বিপুল সংখ্যক প্ৰাৰ্থীক মনোনীত কৰা। সামগ্ৰিকভাৱে পৰিকল্পনাটো আকৰ্ষণীয়। মেডভেডেভৰ ৰেটিং প্ৰথম অৱস্থাত জেলেনস্কিৰ তুলনাত কম। আৰু ধূৰ্ততা অবিহনে জয়ী হোৱাটো অসম্ভৱ!
  কিন্তু য়েলচিনৰো ৰেটিং শূন্য আছিল যদিও জিউগানভৰ বিৰুদ্ধে তেওঁ জয়ী হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল। সঁচা, পিছৰজনে অবৈধৰ দৰে নিৰ্বাচন চলাইছিল: ইচ্ছাকৃতভাৱে পৰাস্ত!
  আৰু এই ক্ষেত্ৰত মেদভেদেভে এজন অসাধাৰণ আৰু অতি প্ৰতিভাশালী ব্যক্তিৰ বিৰোধিতা কৰিছে।
  গতিকে ইয়াত বহুত চলি আছে। ছ"ল"ভ"ভৰ শ্ব"ত জেলেনস্কিৰ ওপৰত অহৰহ বোকা নিক্ষেপ কৰা হৈছিল। সঁচা, তেতিয়া এগৰাকী ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে ছ"ল"ভ"ভৰ মুখত আইচক্ৰীম দলিয়াই দিলে। আৰু তাই চকু এটা উলিয়াই দিলে। ইয়াৰ পিছত স্পষ্ট হৈ পৰিল যে জেলেনস্কিৰ ওপৰত বোকা নিক্ষেপ কৰাটো নিৰাপদ নহয়! যেনে, এই ল'ৰাজন ইউক্ৰেইনৰ ঈগল!
  সাধাৰণতে ৰাছিয়াৰ সমাজত ঐক্য নাছিল। বহুত বহুতে জেলেনস্কিক সমৰ্থন কৰিছিল। যেনে, সঁচাকৈয়ে ডেকা তেজ আৰু তেল আৰু গেছৰ উচ্চ দাম নোহোৱাকৈ ইউক্ৰেইনক উত্থাপন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল! আৰু মেডভেডেভৰ কথা কি ক"ব? দেশখন আক্ষৰিক অৰ্থত তেল আৰু গেছৰ ডলাৰত ডুব গৈছে, আৰু অৰ্থনীতি সম্পূৰ্ণ স্থবিৰ হৈ পৰিছে। বৃদ্ধি হোৱা নাই, কেৱল নিবনুৱা সমস্যা বাঢ়িছে।
  সকলো ৰাজনীতিবিদৰ ভিতৰত মেডভেডেভৰ বিৰোধী ৰেটিং সৰ্বাধিক । যদিও ঠিক এই কাৰণেই ই অলিগাৰ্চৰ বাবে উপকাৰী। আমি যিমানেই তেওঁলোকৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল, সিমানেই নিয়ন্ত্ৰণ কৰো। ৰাছিয়া চৰকাৰে খৰখেদাকৈ সকলোৰে দৰমহা আৰু পেঞ্চন বৃদ্ধি কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু কেতিয়াবা...
  তদুপৰি মেডভেডেভে অৱসৰৰ বয়স দুবছৰ হ্ৰাস কৰাৰ প্ৰস্তাৱো আগবঢ়াইছিল। যেনে, সকলো ৰাইজৰ মংগলৰ বাবে। আৰু পেঞ্চন বৃদ্ধি আৰু অৱসৰৰ পিছৰ কামক সেৱাৰ দৈৰ্ঘ্য হিচাপে গণ্য কৰাৰ সংশোধন কৰা হ"ল।
  মেদভেদেভ আৰু বিষয়াসকলে পাহৰা নাছিল। যাতে তেওঁলোকে থিয় হৈ তেওঁক ভোট দিয়ে। বিশেষকৈ ৰাজহুৱা আয় ঘোষণা বাতিল কৰা হ"ল, আৰু হাজাৰ ডলাৰ পৰ্যন্ত উপহাৰৰ অনুমতি দিয়া হ"ল। যিটো অৱশ্যে বিষয়াজনে ভাল পাইছিল। বিদেশত ৰিয়েল এষ্টেট থকাৰ অনুমতিও তেনেকুৱাই, লগতে একাউণ্টো।
  ধূমপায়ীসকলক আকৰ্ষণ কৰিবলৈ ধঁপাত বিৰোধী আইনখন যথেষ্ট শিথিল কৰা হৈছিল। ৰাতি মদ বিক্ৰীৰ অনুমতি দিয়া হৈছিল, আনকি জুৱাও বৈধতা প্ৰদান কৰা হৈছিল। পিছৰটোক অলিগাৰ্চসকলে আদৰণি জনাইছিল;সঁচাকৈয়ে এনে আয় হেৰুৱাই মাটিৰ তলত কিয় লৈ যাব লাগে।
  "পুতলা" কাৰ্যসূচী পুনৰ আহিছে। টেলিভিছনত তেওঁলোকে অধিক ইৰ"টিকা দেখুৱাবলৈ ধৰিলে।
  মেডভেডেভেও ক্ষমা ঘোষণা কৰিছিল, আনকি বন্দীসকলক সাহায্যৰ ধন দিবলৈও নিৰ্দেশ দিছিল। আৰু এইটোও যথেষ্ট শতাংশ ভোট। আৰু বন্দীসকল নিজেই আৰু তেওঁলোকৰ পৰিয়াল।
  সাধাৰণতে মেডভেডেভে এই শ্লোগানটো আগবঢ়াইছিল: অধিক স্বাধীনতা! সঁচাকৈয়ে পুটিনৰ নিৰ্ভীকতাত ৰাছিয়া ভাগৰি পৰিছে। যেতিয়া টিভিত উলংগ মহিলা এগৰাকীও দেখা নাপাব!
  আৰু অৱশ্যেই দেখুৱাবলৈ চেষ্টা কৰা হৈছিল: জীৱনটো মুক্ত হৈ পৰিছে, জীৱনটো অধিক মজাৰ হৈ পৰিছে!
  মেডভেডেভে মদৰ দামও হ্ৰাস কৰি টেলিভিছনত বিয়েৰৰ বিজ্ঞাপনৰ অনুমতি দিলে। আচলতে কিয় বেছি দূৰলৈ যাব লাগে।
  কিন্তু ককেছাছত যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। পুটিন যোৱাৰ পিছত পৰ্বতাৰোহীসকলে আৰু অধিক বিশেষাধিকাৰ আৰু অধিকাৰৰ দাবী কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ উচ্চাকাংক্ষা কেৱল বাঢ়িছে। তদুপৰি তুৰস্কই ককেছাছৰ ওপৰত অধিক সক্ৰিয় হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিবলৈ ধৰিলে, তেওঁলোকৰ উচ্চাকাংক্ষা বাঢ়ি গ"ল, বিশেষকৈ যিহেতু ছিৰিয়াত এৰদোগানে তেওঁৰ মতে অতি কম লাভ কৰিছিল। তেলৰ মূল্য হ্ৰাস আৰু ফলস্বৰূপে গেছৰ মূল্য হ্ৰাস পোৱাৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিল। মাদুৰো শাসন ব্যৱস্থাৰ পতনৰ পিছত ভেনিজুৱেলাই উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিছিল ৷ অৱশেষত আমেৰিকা আৰু ইৰাণৰ মাজত মিলন ঘটিছে, আৰু লিবিয়াত এক ঐক্যবদ্ধ চৰকাৰ গঠন কৰা হৈছে।
  তেলৰ মূল্য হ্ৰাসে ৰাছিয়াৰ ৰুবলৰ পতন ঘটাইছে, মুদ্ৰাস্ফীতিৰ ইন্ধন যোগাইছে, মজুৰি আৰু পেঞ্চন বৃদ্ধিৰ বিমুদ্ৰাকৰণ হৈছে।
  আৰু ককেছাছত উগ্ৰপন্থীৰ ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা কাৰ্যকলাপে মেডভেডেভৰ বিৰুদ্ধে খেলিছিল।
  তেওঁলোকে কয় যে তেওঁ পুটিনৰ উত্তৰাধিকাৰ ৰক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাই। আৰু সাধাৰণতে কি, প্ৰায়ে ঘটাৰ দৰে: ছুপাৰষ্টাৰজনে নিজকে দুৰ্বল উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে নিযুক্তি দিলে।
  আমেৰিকা আৰু আৰব দেশ আৰু আনকি ইৰাণ দুয়োখনেই ককেছাছত বিচ্ছিন্নতাবাদক ইন্ধন যোগাইছিল। কিন্তু নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ মাজত মতানৈক্যৰ সৃষ্টি হয়। কিছুমানে এতিয়াও পুটিনৰ দীৰ্ঘদিনীয়া অংশীদাৰ মেডভেডেভক ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে চাব বিচাৰিছিল! আৰু আন কিছুমানে বহুত বেছি জনপ্ৰিয় চাৰ্গেই শ্বোইগুক লগাবলৈ ওলাইছিল।
  কিন্তু পিছৰটোক অলিগাৰ্চ আৰু উদ্যোগপতিসকলে সমৰ্থন কৰা নাছিল। তেওঁলোকে তেওঁক অতি বাওঁপন্থী বুলি গণ্য কৰিছিল আৰু কোটিপতিসকল এজন ব্যক্তিৰ একনায়কত্ববাদত ভাগৰি পৰিছিল। সকলোৱে বিচাৰিছিল সিংহাসনত এজন উদাৰবাদী আৰু পশ্চিমৰ সৈতে মিলন। ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীৰ পঞ্জীয়নৰ সময়সীমা শেষ হোৱালৈকে অপেক্ষা কৰি থকা মেডভেডেভে শ্বোইগুক চাকৰিৰ পৰা বৰ্খাস্ত কৰে। কিহৰ বাবে সেনাবাহিনীত অশান্তিৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  . অধ্যায় নং ২।
  তাৰ পিছত মেডভেডেভে শ্বোইগুক দীৰ্ঘদিনীয়া প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া মাৰ্শ্বাল পদবী প্ৰদান কৰি সন্মানীয় উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পদ প্ৰদান কৰে। লগতে জনপ্ৰিয়তাবাদী পদক্ষেপ। কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে নিৰ্বাচনৰ পূৰ্বৰ পৰিস্থিতি ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ পক্ষত নাছিল।
  জেলেনস্কি কম বয়সীয়া, অধিক সফল, অধিক বাকপটু, পইণ্ট লাভ কৰা। আৰু পঞ্জীয়ন হোৱাৰ সময়তো দুশৰো অধিক ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীয়ে নিজৰ নিৰ্বিবাদ নেতৃত্ব বজাই ৰাখিছিল। কিন্তু মেদভেডেভে তেতিয়াও দ্বিতীয় স্থানৰ বাবে যুঁজিবলগীয়া হৈছিল। অভাৱনীয়ভাৱে আল্লা পুগাচেভা দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত প্ৰৱেশৰ বাবে তেওঁৰ প্ৰতিযোগী হৈ পৰে। দীৰ্ঘদিন ধৰি প্ৰদৰ্শন নকৰা আৰু জনসংযোগৰ প্ৰতি বিশেষ আগ্ৰহী নোহোৱা বয়সীয়াল প্ৰাইমা ড"নাই হঠাতে ৰেংকিঙত জপিয়াই উঠিল।
  হয়তো ৰাজনীতিবিদৰ বিৰক্তিৰ প্ৰতিক্ৰিয়া আছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে জিৰিনোভস্কি আৰু জিউগানভৰ ৰেটিং তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পাইছে। এই দুয়োজন ৰাজনীতিবিদক লৈ ৰাইজ ভয়ংকৰভাৱে ভাগৰি পৰিছে। তদুপৰি কনিষ্ঠ আৰু অধিক মৌলিক নেতাসকলেও নিজৰ নিৰ্বাচনী পথাৰত আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  উল্লেখযোগ্য যে ডেমুছকিনে লগতে কয় , যিয়ে কাৰাগাৰত শ্বহীদৰ প্ৰতিচ্ছবি লাভ কৰিছিল। ছুৰাইকিনে এতিয়াও ৰেটিং লাভ কৰিব পৰা নাছিল যদিও তেওঁৰ দলৰ আন এজন সদস্য ৰাছিয়াৰ শ্ৰেষ্ঠ পেছাদাৰী বক্সাৰ চাৰ্গেই কোভালেভেও পইণ্ট লাভ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  সাধাৰণতে চাৰ্গেই কোভালেভ এজন আকৰ্ষণীয় ল"ৰা হৈ ওলাল। তেওঁ মস্কোৰ মেয়ৰৰ পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিছিল আৰু সকলোৰে বাবে অভাৱনীয়ভাৱে দ্বিতীয় স্থান লাভ কৰিছিল। তেওঁ ৰাছিয়াৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিত যোগদান কৰে। আৰু তেওঁ নিজৰ ৰেটিংও উন্নত কৰিবলৈ ধৰিলে।
  মন কৰিবলগীয়া যে চাৰ্গেই কোভালেভ এজন অতি মহান বক্সাৰ - ৰাছিয়ানসকলৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ, আনকি কষ্টিয়া ছিজ্যুকো অতিক্ৰম কৰি।
  এইদৰে চাৰ্গেই কোভালেভ এজন টাৰ্মিনেটৰ আৰু মেডভেডেভৰ বিপজ্জনকভাৱে ঘনিষ্ঠ।
  সত্য, অধিকাংশ রাশিয়ান জৰীপ সেবা রেটিং এবং... অ. ৰাষ্ট্ৰপতিজনক অতিৰিক্তভাৱে অনুমান কৰা হৈছিল। কিন্তু প্ৰমোচনটো পুংখানুপুংখ আছিল। অৱশ্যে মেদভেদেবৰ বিশেষ ভাগ্য নাছিল। পুটিনৰ পিছত কেনেবাকৈ সৌভাগ্য কৃপণালি হৈ পৰিল। তেলৰ মূল্য হ্ৰাস পাই থাকিল, ৰুবলৰ বিনিময় হাৰো হ্ৰাস পালে, মূল্য দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে। ককেছাছ অধিক সক্ৰিয়ভাৱে জ্বলি উঠিছিল। আৰু আনকি কাদিৰভৰ লোকসকলেও উগ্ৰপন্থীৰ পক্ষত যুঁজিবলৈ ধৰিলে। এয়াই পৰিস্থিতি। আৰু তাৰ পিছত তালিবানে তাজিকিস্তানৰ সীমান্তত ৰাছিয়াৰ সৈন্যক আক্ৰমণ কৰে।
  আৰু যিদৰে দেখা গ"ল, ৰাছিয়াৰ সৈন্য সাজু নাছিল। মেদভেদেভে আকৌ নিজকে চেট আপ কৰিলে। প্লাছ, প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয় আৰু বিত্ত মন্ত্ৰালয়ত চুৰিৰ সৈতে এটা কেলেংকাৰী প্ৰকাশ পাইছিল । এটা ছাঁ পৰিছে মেদভেদেভৰ দীৰ্ঘদিনীয়া বন্ধুসকলৰ ওপৰত। ৰাছিয়াৰ পৰা কোনে শ শ কোটি টকা চুৰি কৰিছিল সেই লৈও সন্দেহৰ সৃষ্টি হৈছিল। লগতে সন্দেহ। আৰু সংবাদ মাধ্যম অহংকাৰী হৈ পৰিল...
  জেলেনস্কিয়ে শান্তভাৱে, পেছাদাৰীভাৱে, এটা শ্ব"ৰ দৰে নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰ চলাইছিল। জিৰিনোভস্কিয়ে সদায়ৰ দৰেই নিজৰ কামতকৈ কৰ্তৃপক্ষৰ বাবে বেছি কাম কৰিছিল। জিউগানভক বু-বু বা-বা কৰা হৈছিল আৰু পচি যোৱা কণীৰে পেলন কৰা হৈছিল। তাৰ পিছত আকৌ ঘটনা...
  অৱশ্যে ক্চেনিয়া ছবচাকে নিৰ্বাচনত অংশ লৈছিল, আৰু তাই কনিকটো পেলাই নিদিয়াকৈ থাকিব নোৱাৰিলে। তাই লৈ জিৰিনোভস্কিৰ মুখত কেক এটা দলিয়াই দিলে। আৰু তাই দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। যথেষ্ট মহাকাব্যিকভাৱেও ঘটিছিল।
  আলেকজেণ্ডাৰ প"ভেটকিনেও এই নিৰ্বাচনত অংশ লৈছিল। ৰাছিয়ান বক্সাৰগৰাকীয়ে জোছুয়াৰ হাতত পৰাস্ত হোৱাৰ পিছত বহুদিনলৈ ঘূৰি আহিব নোৱাৰিলে, তাৰ পিছত পাছ কৰিব পৰা প্ৰতিদ্বন্দ্বীৰে দুখনমান যুঁজত লিপ্ত হয় আৰু অধিক গুৰুতৰ যুঁজত ভাঙি পৰে। কেৰিয়াৰ সম্পূৰ্ণ কৰি তেওঁ ৰাজনীতিত সোমাই এটা জাতীয়তাবাদী দল গঠন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  এতিয়ালৈকে বিশেষ সফলতা লাভ কৰা নাই।
  অৱশ্যে টেলিভিছনত চলি থকা বিতৰ্কৰ সময়ত প"ভেটকিনে প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ মুখত ঘুচা মাৰিছিল। তেওঁ নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল আৰু ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ ৰেটিং অলপ বৃদ্ধি পাইছিল।
  সাধাৰণতে নিৰ্বাচন হিষ্টেৰিক আছিল।
  তেওঁলোকে টেলিভিছনত বিতৰ্ক কৰিছিল: উত্তৰ দিবলৈ ত্ৰিশ চেকেণ্ড দিছিল, আৰু কাজিয়া হৈছিল। পাৰ্টি, কাজিয়া, কেলেংকাৰী। এটা গোটেই প্ৰহসন।
  মেডভেডেভক নিৰ্লজ্জভাৱে প্ৰমোচন দিয়া হৈছিল যদিও তেওঁৰ ৰেটিং কাৰ্যতঃ বৃদ্ধি হোৱা নাছিল। দ্বিতীয় ৰাউণ্ডলৈ প্ৰস্থান কৰাটো এতিয়াও সন্দেহৰ আৱৰ্তত।
  বহল ব্যৱধানত আগবাঢ়ি আছিল জেলেনস্কি। আৰু আচৰিত নহয়! পাঁচ বছৰত ভ্লাদিমিৰে নিবনুৱা সমস্যাৰ অন্ত পেলাবলৈ সক্ষম হয় আৰু সকলো উদ্যোগ আৰু কাৰখানা পুনৰুদ্ধাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হয়, আৰু নতুন উদ্যোগ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  জেলেনস্কিৰ অন্যতম কৃতিত্ব আছিল কৃষি আৰু বিকল্প শক্তিৰ উৎসৰ বিকাশ।
  বিশেষকৈ ইউক্ৰেইনত এনে বিদ্যুৎ কেন্দ্ৰৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে যিবোৰে বায়ুমণ্ডলৰ চাপৰ পাৰ্থক্যৰ পৰা কাম কৰে আৰু চাৰ্জ কৰে। লগতে ভূতাপীয় শক্তি কেন্দ্ৰ। আৰু বহুত কিবাকিবি। আয়নমণ্ডলৰ শক্তি ব্যৱহাৰ কৰাকে ধৰি । এনেকুৱাই হ"ল যে বিজ্ঞান তেল আৰু গেছৰ বিৰুদ্ধে গ"ল।
  এটা প্ৰকৃত অনুভূতি আছিল ইউক্ৰেইনত কৃত্ৰিম খাদ্য উৎপাদন কৰি চীনক যোগান ধৰা উদ্ভিদৰ আবিৰ্ভাৱ। আৰু ৰাছিয়াই খাদ্যৰ ৰপ্তানি হ্ৰাস কৰিছে।
  ইউক্ৰেইনৰ মাজতো মনোনীত লোক আছিল। বিশেষকৈ ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো। বিখ্যাত বক্সাৰগৰাকীৰ কেৰিয়াৰ আছিল কঠিন। ৰিঙলৈ উভতি আহিল: চাৰ্ আৰু টাইছনক পৰাস্ত কৰি ক্ৰোধ . কিন্তু তৃতীয় ৰিমেচত জোছুয়াৰ বিৰুদ্ধে , তেওঁ তথাপিও পুনৰ পৰাস্ত হয়, কিন্তু বহুত টকা উপাৰ্জন কৰে। আৰু তেওঁ বক্সিঙৰ পৰা অন্তিম অৱসৰৰ কথা ঘোষণা কৰিলে।
  কিন্তু তাৰ পিছত আকৌ আহিল। তেওঁ কিয়েভত গাছিয়েভৰ সৈতে যুঁজি জয়ী হয়। ইয়াৰ পিছত তেওঁৰ আন এখন যুঁজ হয় আৰু নিয়মীয়া বিশ্ব চেম্পিয়নৰ খিতাপ লাভ কৰে - অৱশেষত ফ"ৰমেনৰ অভিলেখ আৰু জো লুইছৰ অভিলেখ দুয়োটা ভাঙি পেলায়। ইয়াৰ পিছত তেওঁ সংযুক্ত ৰাছিয়া আৰু ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ বাবে মনোনয়ন ঘোষণা কৰে। আৰু ক"ব লাগিব যে ইউক্ৰেইনৰ লোকসকলৰ ভিতৰত ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো নিজেই জেলেনস্কিৰ পিছতে দ্বিতীয় স্থানত আছে। আৰু বক্সিঙৰ যথেষ্ট বয়সৰ পিছতো ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকোৱে ইতিমধ্যে নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰৰ সময়ত তেওঁতকৈ বিশ বছৰ সৰু বক্সাৰৰ বিৰুদ্ধে বাধ্যতামূলক প্ৰতিৰক্ষা চলাইছিল। আৰু আকৌ নকআউটৰ জৰিয়তে জয়ী হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকোৰ ৰেটিং জপিয়াই উঠিল, আৰু তেওঁ মেডভেডেভৰ ওচৰ চাপি আহিল, দ্বিতীয় ৰাউণ্ডৰ বাবে সুযোগ লাভ কৰিলে।
  সাধাৰণতে এই নিৰ্বাচনবোৰৰ এটা নিৰ্বিবাদ প্ৰিয় আছিল: জেলেনস্কি, আৰু দ্বিতীয় স্থানৰ বাবে অতি ঘনিষ্ঠ যুঁজ হৈছিল। দ্বিতীয় স্থানৰ যুঁজত মেডভেডেভক কিছু সময়ৰ বাবে অতিক্ৰম কৰা আল্লা পুগাচেভাই আঁতৰি যাবলৈ ধৰিলে। নীতিগতভাৱে তাইক কোনো উজ্জ্বল বস্তুৱে আলোকিত কৰা নাছিল। আৰু দ্বিতীয় স্থানত আহিছিল ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো। কিন্তু তেওঁৰ ভোটাৰ হাৰ বৰ সুস্থিৰ নহয়। তিনিটা পৰাজয়ৰ পিছত গৈ চাৰিওটা লাইট হেভিৱেট বেল্ট সংগ্ৰহ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা চাৰ্গেই কোভালেভেও ৰিঙত যুঁজি পুনৰ চেম্পিয়নশ্বিপৰ খিতাপ দখল কৰে।
  আৰু তেওঁৰ ৰেটিং আকৌ জপিয়াই উঠিল। দ্বিতীয় ৰাউণ্ডতো তেওঁ প্ৰৱেশ কৰিব পাৰে। ইউক্ৰেইনৰ আন বক্সাৰ: উছিক আৰু লোমাচেংকোৱে জেলেনস্কিক সমৰ্থন কৰিছিল আৰু ৰাষ্ট্ৰপতিসকলে হস্তক্ষেপ কৰা নাছিল। যদিও দুয়োজনে এতিয়াও নিজৰ কেৰিয়াৰ সম্পূৰ্ণ কৰা নাই। তেওঁলোকে কিয় শেষ কৰিব লাগে? পইণ্টৰ ক্ষেত্ৰত জোছুয়াক পৰাস্ত কৰি উছিক নিৰ্বিবাদ হেভিৱেট বিশ্ব চেম্পিয়ন হয়। লোমাচেংকোৱে এটা ওজন শিতানৰ পৰা আন এটা ওজন শিতানত বিচৰণ কৰে, আৰু তেওঁক ইমানেই বৃহৎ মাচুল দিয়া হয় যে তেওঁ নিজৰ কেৰিয়াৰ শেষ কৰিবলৈ অনিচ্ছুক।
  আমেৰিকাতো নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰ চলি আছে। ড"নাল্ডে দুটা কাৰ্যকালৰ পিছত গুচি যাব, আৰু তেওঁ সঁচাকৈয়ে তৃতীয়টো কাৰ্যকালৰ বাবে দৌৰিব পৰাকৈ সুস্থ নহয়। ডেকা ল'ৰাবোৰে ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিছে। ডেম"ক্ৰেটৰ পৰা, প্ৰায় উনত্ৰিশ বছৰীয়া এগৰাকী অতি ধুনীয়া মহিলা গৱৰ্ণৰ - সম্ভৱতঃ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীৰ ভিতৰত আটাইতকৈ কম বয়সীয়া মহিলা। ৰিপাব্লিকানসকলৰ পৰাও, ইৰাণৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ যুৱ জেনেৰেল-নায়কৰ পৰা।
  আমেৰিকাৰ ৰাজনীতিবিদৰ প্ৰজন্ম সলনি হৈছে।
  ৰাছিয়াত পুটিনে হয়তো জেলেনস্কিক পৰাস্ত কৰিব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু কৰ্মক্ষেত্ৰত তেওঁ স্পষ্টভাৱে জ্বলি শেষ হৈ গ"ল। অভাৰভল্টেজে নিজৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিছে! তেওঁ যি বিচাৰিছিল সেয়া আছিল নিজৰ শক্তিক অতিমাত্ৰা মূল্যায়ন কৰা আৰু নিজৰ চৌপাশক বিশ্বাস নকৰা। বা হয়তো তাকো বিষাক্ত কৰি পেলাইছিল। নাজাৰবায়েভ যোৱাৰ পিছত চি আই এছত গণতন্ত্ৰীকৰণৰ আন এক ঢৌ আৰম্ভ হ"ল। কাজাখস্তান সংসদীয় গণৰাজ্যত পৰিণত হয়। বেলাৰুছত লুকাচেংকো কেনেবাকৈ সন্দেহজনকভাৱে নোহোৱা হৈ গ"ল। আৰু সভাপতিজনো ফিগাৰহেড হৈ পৰিল।
  আন এটা ঢৌ আহিল। তুৰস্কত ইতিমধ্যে সংসদে এৰদোগানৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছে ৷ পেণ্ডুলামটো আনফালে দোল খালে।
  জেলেনস্কিয়ে সঁচাকৈয়ে অধিক স্বৈৰাচাৰীতাৰ সপক্ষে সংবিধান সলনি কৰিলে, কিন্তু পশ্চিমীয়া দেশত তেওঁক তেওঁলোকৰ নিজৰ বুলি ধৰা হয়! হয়, আৰু গণভোট সকলো সময়তে হয়। আৰু প্ৰকৃত বাক স্বাধীনতা আছে।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত জয়ী হোৱাৰ কোনো বিশেষ সমস্যা নাই জেলেনস্কিৰ। সম্ভৱতঃ মেডভেডেভে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত স্থান লাভ কৰিব - প্ৰশাসনিক সম্পদ কম জনপ্ৰিয়তাৰ দ্বাৰা অতিক্ৰম কৰিব পাৰি আৰু বৰ সফল ৰাজত্ব নহয়। বহুতে ইউক্ৰেইনৰ নিৰ্বাচনৰ সৈতে সাদৃশ্য লক্ষ্য কৰিছিল - বহু ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী, জেলেনস্কিৰ নেতৃত্ব, কম চৰকাৰী ৰেটিং, আৰু উচ্চ বিৰোধী ৰেটিং ।
  জেলেনস্কিয়ে পুটিনক পৰাস্ত কৰিব পাৰিবনে নাই সেয়া এতিয়াও প্ৰশ্ন, কিন্তু মেডভেডেভ স্পষ্টভাৱে জাতিটোৰ নেতাৰ ভূমিকাত উপযুক্ত নাছিল। আৰু ইয়াত গণতন্ত্ৰই কৰ্তৃপক্ষৰ বিৰুদ্ধে খেলিছিল।
  মেডভেডেভে সঁচাকৈয়ে যুঁজখনৰ বাবে নিজকে সাজু কৰিব পৰা নাছিল৷ তেওঁৰ চৰিত্ৰ একে নহয়। প্ৰকৃত যুঁজাৰু নহয়!
  কিন্তু সকলো স্বৈৰাচাৰী ৰাষ্ট্ৰৰ সমস্যাটো হ"ল উত্তৰাধিকাৰীসকল বৰ ভাল নহয়! সাধাৰণতে এজন একনায়কত্ববাদীয়ে তেওঁৰ ঠাইত এজন দুৰ্বলক ৰাখিছিল যাতে তেওঁক উফৰাই নিদিয়ে! উদাহৰণস্বৰূপে, নাজাৰবায়েভৰ উত্তৰাধিকাৰীজনৰ ক্ষমতা আছিল সীমিত। আৰু তেওঁৰ একো আপত্তি নাই - তেওঁ কোমল শৰীৰৰ!
  কিন্তু ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কি, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, বিৰোধীৰ পৰাই ক্ষমতালৈ আহিছিল, আৰু তেওঁ কোনো দুৰ্বল নহয়।
  ক"ব লাগিব যে পুটিনকো কোমল শৰীৰৰ আৰু দুৰ্বল বুলি গণ্য কৰা হৈছিল, যাৰ বাবে তেওঁলোকক ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছিল, উচ্চ মুখৰ য়েলচিনৰ পিছত। কিন্তু যিদৰে দেখা গ"ল, নিস্তব্ধ জলাশয়টোত চয়তান আছে!
  আৰু তেতিয়াই গম পোৱা গ"ল যে জলাশয়টো আটাইবোৰৰ পিছতো ইমান নিস্তব্ধ নাছিল। কিন্তু মেদভেদেভ যেন ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা পহু নহয়, সঁচাকৈয়ে এজন প্ৰাকৃতিক ভেড়া। আৰু তেওঁ শক্তি গোটাব নোৱাৰে৷
  জিৰিনোভস্কিয়ে জেলেনস্কিক অশ্লীল কথাৰে অপমান কৰিছিল আৰু জৰিমনা বিহা হৈছিল। কেইবা ডজন ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীয়ে মেডভেডেভৰ সপক্ষে আঁতৰি গ"ল যদিও ইয়াৰ ফলত প্ৰায় একোৱেই নহ"ল। অভিনয় কৰা বিখ্যাত ব্যক্তিসকলৰ ভিতৰত আছিল বক্সাৰ ডেনিছ লেবেডেভ। তেওঁ আচলতে বিশুদ্ধ কাৰিকৰীভাৱে আগবাঢ়িছিল। ব্যৱসায়ী আৰু সৰু সৰু সাংস্কৃতিক ব্যক্তিও আছিল। লেখকসকলৰ ভিতৰত কেৱল চাৰ্গেই লুকিয়ানেনকোৱেহে মেডভেডেভৰ সপক্ষে অভিনয় কৰিছিল। বাকীসকলে নিজকে প্ৰচাৰ কৰিব বিচাৰিছিল ৷ আৰু সকলোৱে ভাগ্যত বিশ্বাস কৰিছিল।
  মেদভেদেভ যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছে। কিন্তু আশা আছিল যে সেনা, কাৰাগাৰ, আৰক্ষীয়ে নিৰ্দেশ অনুসৰি ভোট দিব। প্লাছ ভোটাৰৰ উৎকোচও আছে । আৰু অৱশ্যেই আগতীয়াকৈ ভোটদান। ইয়াতো সফলতাৰ সকলো সম্ভাৱনা আছে।
  হয়, ঠিক এইটোৱেই কৰ্তৃপক্ষৰ কাৰ্যকলাপ বৃদ্ধিৰ প্ৰেৰণা দিছিল। আগতীয়াকৈ ভোটদান দিয়ক। আৰু তাত অৱশ্যে মিছা কথাও আছে। আৰু অন্তৰেৰে ভোট দিয়াৰ হেঁপাহ।
  ১৯৯৬ চনৰ নিৰ্বাচনৰ বিপৰীতে মেডভেডেভে নিজৰ ৰেটিং বৃদ্ধি কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাছিল। য়েলচিনো ক"ব লাগিব, ভাগ্য ভাল আছিল। বিশেষকৈ ঝোখৰ দুদায়েভৰ ভুলবশতঃ মৃত্যু হয়। কেনেধৰণৰ মাখিয়ে তেওঁক কামুৰিলে, ফোন কৰাৰ সময়ত সাধাৰণ সাৱধানতা অৱলম্বন কৰা নাছিল। কাৰণ, অলপ আগতে হোৱা হ"লে সিহঁতে আঘাত দিবলৈ সময় নাপালেহেঁতেন। আৰু অলপ পিছত এন্টেনাটোহে ঢাকি দিয়া হ"লহেঁতেন, আৰু ঝোখৰ নিজেও নিৰাপদ দূৰত্বত থাকিলহেঁতেন৷ যুদ্ধত আৰু অপপ্ৰচাৰৰ বাবে এইটো এনেকুৱা ভাগ্য।
  আৰু এতিয়া দুডায়েভক শেষ কৰিব নোৱাৰি৷ আৰু ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণত ইমান মূৰ্খৰ দৰে ধৰা পৰা কোনো ৰাডুয়েভ নাই । কিন্তু নিৰ্বাচনৰ সময়ত মৰিব নিবিচাৰে দুদায়েভ জুনিয়ৰে। আৰু সাধাৰণতে, আপাত দৃষ্টিত উত্তৰাধিকাৰীসকলৰ ত্ৰিপুৰা: Yeltsin, পুটিন, Medvedev বাধা দিয়া হৈছে...
  ভোটাৰক উৎকোচ দিয়াৰ চেষ্টা ফাদিল হৈ আৰু অধিক কেলেংকাৰীৰ সৃষ্টি হয়। পেট্ৰিয়াৰ্কে কাকো সমৰ্থন কৰা নাছিল, যুক্তি দিছিল: ঈশ্বৰৰ ঈশ্বৰৰ, আৰু ছিজাৰৰ ছিজাৰৰ ৷ সাধাৰণতে য়েলচিনৰ অধীনত ই কেনেবাকৈ সহজ হৈ পৰিল। আৰু কিবা কাৰণত অৰ্থডক্স গীৰ্জাই য়েলচিনৰ পক্ষ ল"লে, যিজনক সম্পূৰ্ণ আশাহীন যেন লাগিছিল। আৰু উদ্যোগিক মহল।
  আৰু তাৰ পিছত ৰাছিয়াৰ অলিগাৰ্চসকলে জেলেনস্কিৰ লগত ফ্লাৰ্ট কৰিবলৈ ধৰিলে। দেখাত মেডভেডেভক ডাঙৰ-দীঘল কৰাটো অসম্ভৱ৷
  আৰু সংবাদ মাধ্যমৰ আমেজ সলনি হ"বলৈ ধৰিলে। জেলেনস্কিৰ প্ৰশংসা বাঢ়িছিল। ইতিমধ্যে জিৰিনোভস্কিয়ে ক"বলৈ আৰম্ভ কৰিছে যে তেওঁৰ নামৰ মানুহজন আচলতে হীৰা মানুহ।
  মেদভেডেভে পুনৰ মজুৰি আৰু পেঞ্চন দুগুণ কৰিলে। কিন্তু অৱশেষত ৰুবলটো ভাঙি পৰিল। আৰু মুদ্ৰাস্ফীতি আৰম্ভ হ"ল। শুল্কও বৃদ্ধি পাইছে।
  আনকি আই এম এফৰ পৰাও তেওঁ ঋণ বিচাৰিবলগীয়া হৈছিল। আৰু তেল আৰু গেছ সস্তা হৈ আহিছে।
  ইৰাণ, ভেনিজুৱেলা, লিবিয়া, চৌদি আৰব আদি সকলোৰে ৰপ্তানি বৃদ্ধি পাইছে। আৰু আমেৰিকাত শ্বেল নিষ্কাশনৰ এক নতুন পদ্ধতি প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছে। খৰচ তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পালে।
  আৰু তাৰ পিছত চীনত অৰ্থনৈতিক মন্দাৱস্থা আৰু অশান্তি। বাৰু, স্পষ্ট - কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ আধিপত্যত মই ভাগৰি পৰিছো। আৰু চীনে বিচাৰে স্বাধীনতা আৰু বহুদলীয় ব্যৱস্থা!
  ভাৰতত ক্ষমতাৰ সামান্য পৰিৱৰ্তন হৈছে। অভ্যুত্থান কৰি একনায়কত্ববাদ প্ৰতিষ্ঠা কৰাৰ প্ৰয়াস কৰা হৈছিল।
  ককেছাছত এই সংঘৰ্ষ তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পাইছে। চাইবেৰিয়াতো আৰম্ভ হ"ল অশান্তি। বিশেষকৈ বিচ্ছিন্নতাবাদীসকল শক্তিশালী হৈছে।
  ব্ৰিটেইনত দলটোৱে নিৰ্বাচনত জয়লাভ কৰে: "ৰেনেছাঁ", অৱশ্যে লেবাৰৰ সৈতে মিত্ৰতা কৰি। ৰাণী এলিজাবেথ এতিয়াও জীয়াই আছে যদিও শতবাৰ্ষিকীত অৱসৰ লোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে , তাৰ পিছত ৰাজতন্ত্ৰ বিলুপ্ত কৰাৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত হ"ব। আৰু ব্ৰিটেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ প্ৰতিষ্ঠাপক পদ।
  ফ্ৰান্স অস্বস্তিকৰ। মেক্ৰনৰ পৰিৱৰ্তে মেৰী লিপেনে জয়লাভ কৰে , আৰু একনায়কত্ববাদ প্ৰতিষ্ঠা কৰাৰ প্ৰয়াস কৰা হয়। কিন্তু ফৰাচীসকলে নিজেই নাজানে তেওঁলোকে কি বিচাৰে, তেওঁলোকে নতুন ময়দানৰ আয়োজন কৰিলে। হয়, স্কেলত অভূতপূৰ্ব। আৰু মেৰীয়ে আৰব আৰু আনক বহিষ্কাৰ কৰাৰ আমূল পৰিকল্পনা পৰিত্যাগ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। তাৰ পিছত তাতোকৈ বেয়া কথাটো হ"ল উচ্চতম ন্যায়ালয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন বাতিল কৰিলে আৰু মেৰীক গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হ"ল।
  ফ্ৰান্সতো আগতীয়াকৈ নিৰ্বাচনৰ কথা ঘোষণা কৰা হয়। অৰ্থাৎ সদায়ৰ দৰেই সকলোতে অগোছাল।
  বেলাৰুছত লুকাচেংকোৰ অত্যাচাৰ যথেষ্ট হোৱাৰ পিছত তেওঁলোকে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰি ৰাষ্ট্ৰপতিৰ পদ সম্পূৰ্ণৰূপে বিলুপ্ত কৰে। গণৰাজ্যখন সংসদীয় হৈ পৰিল আৰু নতুন প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ক"লে যে ৰাছিয়াৰ সৈতে সংযুক্ত হ"ব পাৰে। কিন্তু তাত ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ পিছত। বেলাৰুছত জেলেনস্কি অতি জনপ্ৰিয়।
  কাজাখাস্তানত ৰাষ্ট্ৰপতি আৰু সংসদৰ মাজৰ সম্পৰ্কত টান পৰিছে। অভিযোগনামা দাখিলৰ ভাবুকি আহিছিল। কিন্তু তেওঁলোকে সোনকালে মান্তি হ"ল যদিও ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ক্ষমতা আৰু সীমিত হৈ পৰিল।
  মেদভেদেভ অধিক অস্থিৰ হৈ পৰিল। নিৰ্বাচনৰ সময় ওচৰ চাপি আহিছিল, আৰু জেলেনস্কিৰ ৰেটিং কেইবাগুণো বেছি আছিল। সঁচা, প্ৰথম ৰাউণ্ডত তেওঁ জয়ী নহয়, কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে মেডভেডেভে ভাঁজ কৰে। কেৱল ঠগ বা নক আউট কৰাৰ হিচাপ আছে।
  এখন গোপন পৰিষদ অনুষ্ঠিত হ"ল। ৰাছিয়াৰ কোটিপতিৰ সমাগম ঘটিল।
  মেডভেডেভে পোনপটীয়াকৈ কয়:
  - আপুনি বিচাৰেনে যে এজন ইউক্ৰেইনীয় অচিনাকি ব্যক্তিয়ে সাম্ৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ বিশাল ক্ষমতা লাভ কৰক?
  ডেৰিবাস্কোৱে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি বিচাৰো বা নাপাওঁ যিকোনো চৰকাৰৰ লগত মিলিব লাগিব! জেলেনস্কি কমিউনিষ্ট নহয়, আৰু... এইটো জিউগানভ নহয়, যি কোনো ক্ষেত্ৰতে আমাৰ বাবে উপযুক্ত নাছিল!
  মেডভেডেভে শুকানকৈ কৈছিল:
  - ইউক্ৰেইনত আয়কৰ ৰাছিয়াতকৈ বহু বেছি!
  ৰোমান আব্ৰামোভিচে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ উপাৰ্জন কোনে জানে আৰু হিচাপ কৰে! তাৰোপৰি অলপতে তাত সেইবোৰ হ্ৰাস হৈ আমাৰ প্ৰায় সমান হ"ল!
  প্ৰখৰভে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - কৰ্তৃপক্ষ সলনি হৈছে। আমি থাকি আছো! আপুনি কি পৰামৰ্শ দিব পাৰে?
  মেডভেডেভে ক্ৰোধত ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - মই বিশ্বাস নকৰো যে য়েলচিনে সঁচাকৈয়ে জয়ী হ"ল!
  ডেৰিবাস্কোৱে ঠাণ্ডাভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - যদি য়েলচিনৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী জিউগানভ নহ"লহেঁতেন, তেন্তে বৰিক সঁচাকৈয়ে কম সুযোগ পালেহেঁতেন। কিন্তু মানুহে তেতিয়াও কমিউনিষ্ট ক্ষমতাৰ "মোহ"বোৰ বেছি ভালকৈ মনত পেলাইছিল। যেনে: খালী শ্বেলফ, কাৰ্ড, কুপন, বিজনেছ কাৰ্ড, দীঘলীয়া লাইন, মাহে পাঁচ ডলাৰ দৰমহা। অৱশ্যে এই নৰকীয় সময়বোৰলৈ কোনেও ঘূৰি আহিব বিচৰা নাছিল। তদুপৰি দৰ্শন হেৰুৱাবলৈ, আৰু ৰাজনৈতিক অনুষ্ঠান, লগতে যৌনতাৰ সৈতে ছবি, আৰু বহুত কিবাকিবি। জনসাধাৰণে স্বাধীনতা বিচাৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে য়েলচিনক নহয়, স্কেয়াৰক্ৰ" জিউগানভৰ বিৰুদ্ধে ভোট দিছিল। কিন্তু জেলেনস্কিয়ে ৰাইজক ভয় খুৱাব নোৱাৰে। পুটিনৰ দৰে তেওঁ "পুতলা" কাৰ্যসূচী বন্ধ নকৰে, আৰু তেওঁ মানুহক কাৰ্ডত ৰাখিব নোৱাৰে। ছয়নব্বৈ বছৰটো পুনৰাবৃত্তি কৰিব নোৱাৰি। য়েলচিনে পাঁচৰ পৰা ছয় শতাংশ চুৰি কৰিছিল, কিন্তু তেৰটা পাৰ্থক্যত জয়ী হৈছিল! গতিকে প্ৰায় ন্যায্য!
  আৰু জেলেনস্কিয়ে ইমানেই লিড লৈ আগবাঢ়ি আছে যে আপুনি তেওঁক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিব !
  মেডভেডেভে চিঞৰিলে:
  - মোক পেলাই দিলে! আমি মান্তি হ"লোঁ!
  ৰোমান আব্ৰামোভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - অন্ততঃ আমাৰ পৰা নিষেধাজ্ঞা উঠাই লোৱা হ"ব! আৰু তুমি ভালুক... ইতিমধ্যে পেঞ্চন উপাৰ্জন কৰিলা!
  মেডভেডেভে হিচকি উঠিল:
  - তুমি নৰকত জ্বলি যোৱা উচিত!
  প্ৰখৰভে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - নৰক নাই! টকা সংগ্ৰহ কৰিবলৈ মাত্ৰ এটা ভয়ংকৰ!
  মেদভেডেভে বিভ্ৰান্তিৰে সুধিলে:
  - হয়? যদি ঈশ্বৰ নাথাকে তেন্তে কি হ"ব?
  প্ৰখৰভে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  -কোন ভগৱান? তেওঁলোকে ইয়াক বেলেগ ধৰণে উপস্থাপন কৰে!
  ৰোমান আব্ৰামোভিচে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো নতুন বিশ্বাস এটা বনাওক! যি ধনী, তেওঁক ভগৱানে ভাল পায়! যিজন আটাইতকৈ ধনী, তেওঁক সৰ্ব্বশক্তিমানে আটাইতকৈ বেছি ভাল পায়!
  মেডভেডেভে মাত দিলে:
  - যুক্তিসংগত! কিন্তু ৰাইজে কি ক"ব?
  ৰোমান আব্ৰামোভিচে হাঁহিলে:
  - মানুহক শিক্ষিত কৰিব পাৰি!
  মেডভেডেভে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আশাকৰোঁ আমি বন্ধু হৈয়েই থাকিম!
  তাৰ পিছত তেওঁ হলঘৰৰ পৰা ওলাই আহিল...
  পৃথিৱীত পৰিঘটনাৰ এক কেলিডস্কোপে জুৰুলা হৈ থাকিল। ভিটালি ক্লিচকোৱেও ৰিঙলৈ উভতি আহি কিয়ভৰ ষ্টেডিয়ামত যুঁজিছিল। তেওঁ মাইকেল টাইছনৰ সৈতে যুঁজিছিল। দুজন বুঢ়া মানুহ, অতি বিখ্যাত আৰু জনপ্ৰিয়। বাৰু, তেওঁলোকে বহুত টকা সংগ্ৰহ কৰিলে। মাইকেল টাইছনে অৱশ্যে যুঁজখনত সন্মতি দিছিল, যিহেতু তেওঁ প্ৰায় ভিক্ষাৰী আছিল।
  যদিও সৰু আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল বহুত ভাল অৱস্থাত থকা ভিটালি ক্লিচকোৱে আক্ষৰিক অৰ্থত তেওঁক পৰাস্ত কৰে। ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্কোৱে কয় যে তেওঁ এতিয়াও এবছল্ট বিশ্ব চেম্পিয়নৰ খিতাপ জয় কৰি উছিকৰ সৈতে যুঁজিব বিচাৰে। ইয়াৰ পিছত তেওঁ সকলো অভিলেখ ভংগ কৰিব, আটাইতকৈ পুৰণি এবছল্ট বিশ্ব চেম্পিয়ন হ"ব... আৰু তেওঁ শান্ত হ"ব পাৰিব। তেওঁ আৰু কি মাৰিব লাগে? জো লুইছ ইতিমধ্যে পৰাস্ত হৈছে, আৰু ফৰমেন ইতিমধ্যে পৰাস্ত হৈছে, আৰু তেওঁ চাৰিবাৰকৈ বিশ্ব হেভিৱেট খিতাপ দখল কৰিছে ।
  ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে এই যুঁজখনৰ পৰা বহু টকা উপাৰ্জন কৰিছিল, তেওঁৰ কোষাগাৰ আৰু খ্যাতি বৃদ্ধি কৰিছিল আৰু তুলনামূলকভাৱে সহজ যুঁজখন কৰিছিল।
  জেলেনস্কিয়ে ভিটালি ক্লিচ্কোক ইলিয়া মুৰোমেটছৰ গোল্ডেন অৰ্ডাৰ প্ৰদান কৰে। আৰু ইয়াৰ ফলত তেওঁ অতিৰিক্ত সহানুভূতি লাভ কৰিছিল।
  ৰাজনীতিৰ জগতখনত বক্সাৰ সাধাৰণতে জনপ্ৰিয় হৈ পৰিছে। ফ্লয়ড মাৱেইজাৰ আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী হৈ পৰে। আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীন। আৰু এটা মান্য ৰেটিংৰ সৈতে। আৰু এজন কোটিপতি, আৰু এজন অপৰাজিত বক্সাৰ, আৰু এজন কৃষ্ণাংগ মানুহৰ কথা কি ক"ব। প্ৰতিদ্বন্দ্বী কিয় নহয়?
  ফ্লয়ড মাৱেইজাৰে নিৰ্বাচনত ৰাষ্ট্ৰপতি জেলেনস্কিক সমৰ্থন কৰিছিল আৰু বন্ধুত্বৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল।
  পাকিওৰ সৈতে ৰিমেচ বিচাৰিছিল , আৰু তেওঁলোকে ইয়াৰ বাবে বহুত ধন সংগ্ৰহ কৰিছিল।
  মেডভেডেভে স্পষ্টভাৱে ঠাই হেৰুৱাই পেলাইছিল। অলপ শ্বক ভেলু সৃষ্টি কৰিবলৈ তেওঁ এনাটোলি কাছপিৰ"ভস্কিক উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পদবীৰে স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে। যিটো অৱশ্যে এক শক্তিশালী পদক্ষেপ, কিন্তু যথেষ্ট নহয়। বাইদেউ, ৰাছিয়াৰ সমগ্ৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ পুৰণি মন্ত্ৰী আৰু উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈ পৰিছিল আনাটোলি কাছপিৰ"ভস্কি। হয়, এজন অভিলেখধাৰী! দিমিত্ৰী মেডভেডেভে ইংলেণ্ডৰ ৰাণীক অৰ্ডাৰ অৱ ছেইণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড বঁটাও প্ৰদান কৰে, আনকি নায়ক তাৰকাগৰাকীক শ্বোইগুক উপহাৰ দিয়ে। আৰু তেওঁ গৰ্বাচেভক নিজৰ উচ্চতম পদবীৰ পৰা বঞ্চিত কৰিছিল। যিটো সাধাৰণতে ইমান ধুনীয়া নহয়।
  আৰু তেওঁ বেৰিয়াকো লৈ মাৰ্শ্বাল পদবীলৈ ঘূৰাই আনিলে। হয়তো আকৰ্ষণ কৰিবলৈ
  ষ্টেলিনবাদীসকলৰ পক্ষলৈ। আৰু বৰিছ নেমটছভক মৰণোত্তৰভাৱে অৰ্ডাৰ ফৰ চাৰ্ভিচেছ টু দ্য ফাদাৰলেণ্ড, প্ৰথম ডিগ্ৰী প্ৰদান কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁ নিজৰ আদেশৰ দ্বাৰা ভলগোগ্ৰাডৰ নাম সলনি কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাড নামেৰে নামাকৰণ কৰে। ষ্টেলিনবাদীসকলৰ সৈতেও ফ্লাৰ্ট কৰা ৷ কিন্তু উদাৰবাদীসকলৰ লগতো। Novodvorskoy মৰণোত্তৰভাৱে ৰাছিয়াৰ নায়ক উপাধি প্ৰদান আৰু... ষ্টালিন!
  মৰণোত্তৰভাৱে মেডভেডেভে ইউৰি গাগাৰিনক অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড বঁটাও প্ৰদান কৰে। আৰু তেওঁ লিঅ"নিড ইলিয়া ব্ৰেজনেভক বিজয়ৰ অৰ্ডাৰ পুনৰ ঘূৰাই দিলে। অভাৱনীয়ভাৱে মেডভেডেভে ৰাছিয়াৰ নায়কৰ সোণৰ তাৰকা গেৰী কাছপাৰভক উপহাৰ দিলে।
  লগতে উদাৰবাদীসকলৰ লগত ফ্লাৰ্ট কৰা। আৰু কমিউনিষ্টসকলৰ লগত। আপোনাৰ আৰু আমাৰ দুয়োটা।
  মেডভেডেভে পোপ ফ্ৰান্সিছ দ্য ফাৰ্ষ্টক চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড অৰ্ডাৰ প্ৰদান কৰে।
  লগতে "মহান শাসক"ৰ পৰা অতি উদাৰ উপহাৰ! ইয়াৰ উপৰিও মেডভেডেভে অভাৱনীয়ভাৱে পুনৰ পুৰুষ-মহিলা উভয়ৰে অৱসৰৰ বয়স পঞ্চাশ বছৰলৈ হ্ৰাস কৰিলে। যিটো এটা চেনচেচন হৈ ওলাল। আৰু আকৌ পেঞ্চন বৃদ্ধি কৰিলে।
  নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণত কি কৰিব পাৰে?
  ইয়াৰ উপৰিও ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিয়ে ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিক লেফটেনেণ্ট জেনেৰেলৰ পদবী প্ৰদান কৰে। যেনে, বিশ্বাসী সেৱাৰ বাবে, মালিকৰ কান্ধৰ পৰা লওক। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ ইগ"ৰ লেবেডেভক অভাৱনীয়ভাৱে বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হ"ল , পশ্চিমৰ পুৰণি আৰু অপ্ৰিয় লাভৰভৰ পৰিৱৰ্তে।
  মেদভেডেভে ডেমুছকিনক আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ মুৰব্বী পদৰ বাবেও প্ৰস্তাৱ দিছিল যদিও কৰ্তৃত্বশীল জাতীয়তাবাদীজনে নাকচ কৰিছিল। নতুন নিযুক্তিৰ ভিতৰত ক্চেনিয়া ছবচাকক সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়াটোৱে এক চাঞ্চল্যৰ সৃষ্টি কৰিছিল। তাইৰ ৰেটিং অতি কম হোৱা দেখি তাই মান্তি হ"ল। কিন্তু উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী পদৰ বাবেও দাবী জনায় ছানীয়ে। মেদভেদেভে এই কথাত সন্মতি দিলে।
  ইয়াভলিনস্কিয়েও নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল যদিও সম্পূৰ্ণ অসুস্থ হৈ স্বাস্থ্যজনিত কাৰণত আঁতৰি যায়।
  ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে তেওঁক ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকাও সন্মানিত কৰে।
  মিখাইল কাছিয়ানভে প্ৰথম শ্ৰেণীৰ অৰ্ডাৰ ফৰ চাৰ্ভিচেছ টু দ্য ফাদাৰলেণ্ড আৰু সন্মানীয় অৰ্থনৈতিক উপদেষ্টাৰ পদ লাভ কৰে। কিয় তেওঁ মেদভেদেভৰ সপক্ষে আঁতৰি গ"ল। কিন্তু এয়া শতাংশৰ অতি সৰু অংশ।
  চাৰ্গেই কোভালেভক ক্ৰীড়া মন্ত্ৰীৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল যদিও তেওঁৰ বাবে সেয়া যথেষ্ট নহয় যেন লাগিল।
  সাংবিধানিক আদালতৰ অধ্যক্ষৰ সৈতে সংঘাতৰ সৃষ্টি হয়। অৱশেষত জোৰকিন গুচি গ"ল। কিন্তু এনে পোষ্ট কাক দিম? এগৰাকী মহিলাৰ বাবে ভাল! আৰু তেওঁলোকে আল্লা পুগাচেভাক আগবঢ়াই দিলে।
  কিন্তু বিখ্যাত গায়িকাগৰাকীয়ে তেওঁৰ বাবে নহয় বুলি উল্লেখ কৰি নাকচ কৰে। তথাপিও মেডভেডেভে তাইক ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা উপহাৰ দিলে। যদিও আল্লাই তেওঁৰ পক্ষত কাম কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল।
  কিন্তু সাংবিধানিক আদালতৰ অধ্যক্ষ কোন হ"ব? পজিচনটো আবদ্ধ হৈ আছে। শ্বোইগুৱেও নাকচ কৰিলে - তেওঁৰ প্ৰফাইল নহয়!
  অভাৱনীয়ভাৱে ডিমা বিলানে মান্তি হ"ল। যদিও অৱশ্যেই এইটো তেওঁৰ প্ৰফাইল হোৱাটো সত্য নহয়! আৰু অৱশ্যেই সাংবিধানিক আদালতৰ অধ্যক্ষ হোৱাতকৈ গায়ক হোৱাটো অধিক লাভজনক আৰু বহুত বেছি মজাৰ।
  মেডভেডেভে যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এই কথাটোত দ্ৰুতগতিত লাগি ধৰিলে আৰু ৰাছিয়াৰ নায়কক এই তাৰকাটো প্ৰদান কৰিলে।
  ডিমা বিলানে অৱশ্যে এয়া কেৱল ধেমালি বুলি ক"লে। কিন্তু সাধাৰণ অনুমোদনৰ ভিত্তিত লিউডমিলা পুটিনাক সাংবিধানিক আদালতৰ অধ্যক্ষ নিযুক্তি দিয়া হয়। ৰাছিয়াত পুটিনৰ জনপ্ৰিয়তাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি এইটো এটা শক্তিশালী পদক্ষেপ আছিল যদিও ইতিমধ্যে কিছু পলম হৈছিল, আৰু ই মেডভেডেভক বচাব পৰা নাছিল।
  যদিও টাইটানিক প্ৰচেষ্টা কৰা হৈছিল। কিন্তু দাম বাঢ়িছিল, ৰুবলৰ বিনিময় হাৰ কমি আহিছিল, তাজিকিস্তানত তালিবানে আগবাঢ়িছিল, ভোটাৰক পতিয়ন নিয়াব পৰা একো নাছিল।
  শেষ মুহূৰ্তত গেনাডি জিউগানভক সামাজিক ব্লকৰ দায়িত্বত প্ৰথম উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হয়। কিন্তু এইটো ইতিমধ্যে মৃতকৰ বাবে এটা পল্টিছ।
  আৰু ইতিমধ্যে জিউগানভে নিজেই ভোটাৰৰ সংখ্যা সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাই পেলাইছে।
  ভোটদানৰ প্ৰাকক্ষণত ডেগট্যাৰেভক প্ৰচিকিউটৰ জেনেৰেল হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হয়। লগতে লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী।
  মেডভেডেভে লৰচৰ কৰিলে আৰু নতুন নতুন পথ বিচাৰিলে। নিৰ্বাচনী পদক্ষেপৰ অন্যতম দৰ্শনীয় পদক্ষেপ আছিল মহাদেশপ্ৰেম যুদ্ধৰ সকলো প্ৰবীণ সৈনিকক জুকোভৰ নামেৰে বিশেষ সোণৰ পদক প্ৰদান কৰা। আৰু বুট কৰিবলৈ এক মিলিয়ন ৰাছিয়ান ৰুবল। কিন্তু মহান দেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধৰ প্ৰবীণসকল অতি কমেইহে বাকী আছে।
  মেডভেডেভে টেৰেচকোভাক অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড বঁটাও প্ৰদান কৰে। সুযোগ থাকিলেও তাক পুৰস্কৃত কৰা নহয় কিয়? গতিকে এনাটোলি কাৰ্পভক ৰাছিয়াৰ নায়ক দিব পাৰি। তেওঁ এজন ডাঙৰ দবা খেলুৱৈ! আৰু আলেখাইন, আৰু বটভিনিক, আৰু টাল আৰু স্পাস্কি, টিগ্ৰানে - মৰণোত্তৰভাৱে বঁটা প্ৰদান কৰিব - একেবাৰে বেয়া নহয়!
  ৰাছিয়াৰ নায়ক তাৰকা - সেইটো শীতল!
  বঁটা দি পদক দিও ভাল লাগে। আৰু যদি আমিও পুটিনৰ নামেৰে এটা আদেশ স্থাপন কৰো। চাৰিটা স্তৰ আছে: চতুৰ্থ - ব্ৰঞ্জ, তৃতীয় - ৰূপ, দ্বিতীয় - সোণ, প্ৰথম - হীৰাৰে সোণ!
  এইটোৱেই হৈছে মেডভেদেভ এজন উদ্ভাৱক।
  অৱশ্যে এয়াও যথেষ্ট নহয়। জেলেনস্কিয়েও নতুন অৰ্ডাৰ স্থাপন কৰিছে। উদাহৰণস্বৰূপে তাৰাছ শ্বেভচেংকোৰ অৰ্ডাৰ। বা তাৰাছ বুলবা! বা গগোল! ক্ষুদ্ৰ কথাবোৰত সময় নষ্ট কিয়? আৰু কোঝেডুবৰ নামেৰে নামাকৰণ কৰা অৰ্ডাৰটো! বাওঁ বাহিনীক সন্তুষ্ট কৰাৰ বাবে জেলেনস্কিৰ এই এক শক্তিশালী পদক্ষেপ। সাধাৰণতে অৱশ্যে জেলেনস্কি কমিউনিষ্ট নহয়, আনকি বাওঁপন্থীও নহয়। গতিকে তেওঁৰ সমস্যা হ"ব পাৰে। কিন্তু ৰাছিয়াত কমিউনিষ্টসকলৰ কোনো নেতা নাছিল।
  আৰু লগতে, আন্দ্ৰেই নাভালনি? কেনেবাকৈ সকলোৱে পাহৰি গ"ল তেওঁক। সঁচাকৈয়ে আপুনি ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰা নাছিল নেকি? কিন্তু আন্দ্ৰেই নাভালনীয়ে দীৰ্ঘদিন ধৰি জেলেনস্কিৰ দলত কাম কৰি আহিছে আৰু ইতিমধ্যে ইউক্ৰেইনত দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত বহুখিনি কৰিছে।
  গতিকে এতিয়ালৈকে কাৰো মৃত্যু হোৱা নাই! আৰু দুয়োটা ভ্ৰাতৃত্ববোধৰ জনগোষ্ঠীক একত্ৰিত কৰি জাতিৰ নেতাৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ প্ৰক্ৰিয়া চলি আছে।
  আন্দ্ৰেই নাভালনিয়েও জেলেনস্কিক ধুব... সদায়ৰ দৰেই তেওঁ জুইত জ্বলি আছে।
  আৰু তেওঁ উন্মাদ হেঁচাত শক্তিশালীভাৱে কাম কৰে।
  আৰু একে সময়তে অতি সূক্ষ্মভাৱে, যাতে ভোটাৰক ভয় খুৱাব নোৱাৰে। ট্ৰাম্পৰ ষ্টাইল একেবাৰেই নহয়।
  আৰু পৃথিৱীত নতুন সময় আহি আছে - অধিক নিৰাপদ আৰু শান্ত। চৌদি আৰৱত গণতান্ত্ৰিক আৰু ধৰ্মনিৰপেক্ষ সংস্কাৰ আৰম্ভ হৈছে, আৰু সাধাৰণতে ধৰ্মীয় উগ্ৰবাদ দুৰ্বল হৈ পৰিছে। সঁচাকৈয়ে বহুতে ইণ্টাৰনেটত কোৰাণ আৰু বিজ্ঞানৰ মাজৰ বৈপৰীত্য পঢ়ি ভাবিব পাৰে: তেওঁলোকে কিয় এনে কৰিছে? কোৰাণ আৰু বাইবেলক ঈশ্বৰৰ বাক্য বুলি গণ্য কৰাৰ ভিত্তি কি?
  যেতিয়া মানুহে চিন্তা কৰিবলৈ আৰু প্ৰশ্ন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, তেতিয়া তেওঁলোকৰ ইমান ৰেচ আৰু নহয়। আচলতে শতিকাটো কিয় উত্থাপন হয়? মৃত্যুৰ ভয়ৰ দৰেই বেছি! আৰু ইমান কম মানুহেই বেমাৰত নপৰালৈকে মৰিবলৈ ভয় কৰে!
  নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণত মেডভেডেভে অসুস্থতাৰ ছুটীৰ বাবে ধন আৰু বিশেষভাৱে সক্ষম লোকৰ সুবিধা বৃদ্ধি কৰে। টেংকৰ উৎপাদনো বৃদ্ধি কৰা হৈছিল...
  মেডভেডেভে নিজকে দেশপ্ৰেমিক হিচাপে দেখুৱাবলৈ সামৰিক খৰচৰ বাৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিলে। এশ টনতকৈও অধিক ওজনৰ আৰু ইঞ্জিনৰ সলনি পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰ থকা দানৱবোৰৰ ভিতৰত আটাইতকৈ গধুৰ বিয়াৰ টেংকটো গণ উৎপাদনত ৰখা হৈছিল।
  ভালুক প্ৰকল্পটো পুটিনৰ অধীনত, তেওঁৰ ব্যক্তিগত নিৰ্দেশত বিকশিত কৰা হৈছিল। ভয় দেখুৱাবলৈ এটা দানৱ টেংক সৃষ্টি কৰাৰ ধাৰণা আছিল। বাহনখন অতি গধুৰ আৰু ব্যয়বহুল বুলি প্ৰমাণিত হয়, বহু স্তৰৰ কৱচ আৰু দুটা ৰকেট লঞ্চাৰ সেৱাত আছিল।
  গাড়ীখনৰ বৈশিষ্ট্য আছিল প্ৰতি ঘণ্টাত এশ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক গতিবেগ, একশ পঞ্চাশ টন ওজন আৰু পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰৰ বাবেই ইয়াৰ বিশাল শক্তিৰ মজুত।
  সঁচা, দৌৰৰ সময়ত আন এটা দুৰ্ভাগ্যজনক কাণ্ড সংঘটিত হ"ল - কেটাৰপিলাৰটো ফাটি গ"ল। আৰু আকৌ ছাপটো নষ্ট হৈ গ"ল। মেদভেদেভক আক্ষৰিক অৰ্থত উপহাস কৰা হৈছিল।
  আৰু তাৰ পিছত ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ সৈতে আন এটা খণ্ড ঘটিল - ইচ্ছাকৃতভাৱে কল্পনা কৰিব নোৱাৰি৷ মেদভেডেভে যেতিয়া কাঠ কটা মানুহবোৰৰ সন্মুখত গছ এজোপা ভাঙি পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, তেতিয়া সেই গছখন খাদ্যৰ সৈতে উৎসৱমুখৰ টেবুলখনৰ ওপৰতে পৰি গ"ল। গতিকে ৰাছিয়াৰ অভাগ্যৱান অন্তৱৰ্তীকালীন মুৰব্বীজনে পুনৰ নিজকে বদনাম কৰিছে।
  হয়, মেদভেদেভ সঁচাকৈয়ে দুৰ্ভাগ্যজনক আছিল। এনে সৌভাগ্য মনস্তাত্ত্বিক: ই এজনক পুৰস্কৃত কৰে, আন এজনক আঘাত দিয়ে। উদাহৰণস্বৰূপে, দ্বিতীয় নিকোলাছ সঁচাকৈয়ে ইমান বেয়া আছিল নেকি, কিন্তু তেওঁ সঁচাকৈয়ে উচ্চ শক্তিৰ দ্বাৰা ক্ষুন্ন হৈছিল। গতিকে সাধাৰণতে এজন স্মাৰ্ট ব্যক্তি মেডভেডেভে আক্ষৰিক অৰ্থত সকলোখিনিৰ পৰা ৰক্ষা পৰিল।
  কিবা এটা কৰাৰ চেষ্টাবোৰ প্ৰতিৰোধ আৰু জেদীতাৰ মাজত সোমাই পৰিল।
  মেদভেদেভ যেন কেৰাহী এখনত থৰক-বৰক হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত আন সমস্যাৰ সৃষ্টি হ"ল। দুৰ্নীতিৰ কেলেংকাৰীতো জড়িত আছিল ভাৰপ্ৰাপ্ত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকী।
  আৰু ইয়াত অৱশ্যে আন্দ্ৰেই নাভালনিৰ অবিহনে সেয়া হ"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন। এই ল'ৰাটো সদায় ফিট হৈ থাকিব!
  মেডভেডেভ আৰু তেওঁৰ সৈন্যৰ ওপৰত ইমান বিধ্বংসী অভিযোগনামা দাখিল কৰা প্ৰমাণ লাভ কৰিলোঁ - কেলেংকাৰীটো আচৰিত হৈ পৰিল। মুঠতে নাভালনি আৰু তেওঁৰ চেপি ধৰা আঘাতত পৰাসকল দুয়োজনেই বিখ্যাত হৈ পৰিছিল।
  আৰু মেডভেডেভে অজুহাত দেখুৱাই থু মচিবলগীয়া হ"ল। আৰু তেওঁৰ ওপৰত সকলো ঢালি গ"ল। নিৰ্বাচন নহয়, কেৱল ভয়ানক।
  ভোটদানৰ দিনা মেদভেদেভ পহৰা দি আহি উপস্থিত হয়। স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে তেওঁ ম্লান আৰু নিশ্চিত নহয়। বেলট লওঁতে মোৰ হাত দুখন কঁপি উঠিছিল। শেহতীয়া নিৰ্দেশৰ জৰিয়তে ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে সামৰিক আৰু আৰক্ষীৰ দৰমহা তিনিগুণ বৃদ্ধি কৰে। আৰু পেঞ্চনৰ পাঁচগুণ!
  আনাষ্টেছিয়া অৰল"ভাই অৱশ্যে একনায়কত্ববাদীৰ ভূমিকাৰ প্ৰাৰ্থীগৰাকীক হাস্যৰসেৰে ঠাট্টা কৰিছিল:
  - বেয়নেটত বহিবলৈ টান! ইয়াত তেওঁ টকাৰ কুশ্বন এটা ৰাখে!
  ইয়াৰ পিছত টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে লৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে দেখুৱাই দিলে।
  এনাষ্টেছিয়া অৱশ্যে এনে এগৰাকী ছোৱালী যিয়ে নিজৰ কথাবোৰ পকেটত ভৰাই নিদিয়ে৷ বুদ্ধিমান, শক্তিশালী, শীতল, কাৰিজমাটিক .
  আৰু ইমানবোৰ ল"ৰা তাইৰ প্ৰেমত পৰিল। তদুপৰি এনাষ্টেছিয়া এগৰাকী অতি মেজাজী শ্যামলা, আৰু ৰাতিটোৰ বাবে নতুন মানুহ বাছি নোলোৱাকৈ বিচনাত নাযায়। অৱশ্যে তাই অধিক সুদৰ্শন, এথলেটিক, পেশীবহুল পুৰুষক বাছি লয়, কেতিয়াবা আনকি অতি সৰুকো। কিন্তু নিশ্চিতভাৱে বেলেগ। আপাত দৃষ্টিত শক্তিৰে ৰিচাৰ্জ কৰিবলৈ। আৰু এই ভয়ংকৰ যোদ্ধাজনক কোনেও বেশ্যা বুলি নাভাবে।
  ইয়াৰ বিপৰীতে ইমান শক্তিশালী আৰু পেশীবহুল মহিলাৰ বাবে ইয়াক বৰ শীতল যেন লাগে।
  এনাষ্টেছিয়াইও ভোট দিলে, তাইৰ ৰূপৱতী ভৰিৰ খালী আঙুলিৰে বেলটটো লৈছিল, আৰু এইটো এটা গোটেই ৰোল, য"ত উপাধি বিচাৰি পোৱাটো কঠিন, আৰু অপ্ৰয়োজনীয় পক্ষপাতিত্ব নোহোৱাকৈ নিজৰ বাবে ৰাখিছিল। বাৰু, কাৰ বাবে স্পষ্ট!
  তাৰ পিছত তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাইৰ ডাঙৰ ফিগাৰটো দেখুৱাই দিলে!
  ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কি চাইকেল লৈ ভোট দিবলৈ আহিছিল। সি জপিয়াই ঘূৰি ঘূৰি আহিল। সদায়ৰ দৰেই তেওঁ যুঁজাৰু আৰু মেজাজী। প্ৰকৃত নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্ট।
  আৰু অৱশ্যেই মই আশা কৰা মতে দ্ৰুতগতিত ভোট দিলোঁ।
  ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকো কেতিয়াও নিৰ্বাচনৰ পৰা আঁতৰি নাহিল। আৰু তেওঁও নিজৰ বাবে ভোট দি মেদভেদেভৰ ওপৰত মুঠি জোকাৰিলে।
  একেবাৰে শেষ মুহূৰ্তত নিকোলাই ভেলুৱেভে মেডভেডেভৰ পৰা ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা আৰু আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰীৰ পদ লাভ কৰে। মই কষ্টেৰে চিত্ৰগ্ৰহণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ৷ যদিও তেওঁ কাক ভোট দিছিল সেই কথা ক"বলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল।
  আলা পুগাচেভা, এবং Suraikin ...
  জিৰিনোভস্কিয়ে অৱশ্যে নিজৰ চিনাকি নোপোৱাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে। তেওঁ সেইটো লৈ ভোটগ্ৰহণ কেন্দ্ৰতেই ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কিৰ প্ৰতিকৃতি ফালি পেলালে আৰু প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে যে ক্ষমতালৈ আহিলে তেওঁক নিশ্চয় গুলীয়াই মাৰিব।
  ভোটদানৰ সময়ত ডিমা বিলনে গাইছিল:
  - সকলো অসম্ভৱ, মই নিশ্চিতভাৱে জানো! বিলান নিৰ্বাচিত হ"ব, তেওঁ এজন নিৰ্মল নাইট!
  তাৰ পাছত আন তৰাবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  গেৰী কাছপাৰভে কয় যে ক্ষমতা সলনি হৈছে, আৰু মেডভেডেভে গুচি যাব আৰু তেওঁৰ লগে লগে অৱশেষত পুটিনৰ যুগ শেষ হ"ব।
  একে সময়তে প্ৰাক্তন বিশ্ব চেম্পিয়নগৰাকীয়ে কয় যে তেওঁ দবা কেৰিয়াৰ পুনৰ আৰম্ভ কৰাৰ বিৰোধী নহয়। আৰু ষ্টেইনিটজৰ বয়সৰ অভিলেখ ভংগ কৰক ৷ আৰু যে ৰাছিয়াই অতি সোনকালে এজন যোগ্য আৰু গণতান্ত্ৰিক নেতা লাভ কৰিব, আৰু অৱশেষত জাৰৰ যুগ অতীতৰ কথা হৈ পৰিব।
  আৰু যে গেৰী কাছপাৰভে নিজাকৈ দবা আৱিষ্কাৰ কৰিছিল, যিয়ে অতি সোনকালে সমগ্ৰ বিশ্বতে জনপ্ৰিয়তা লাভ কৰিব।
  আৰু এশ কোষৰ বৰ্ড প্ৰদৰ্শন কৰিলে। তাত নতুন নতুন অংকৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। দুজনকৈ ধেমালিকাৰী: ৰজা আৰু ৰাণীৰ কাষত। তদুপৰি জেষ্টাৰজনে ৰাণীৰ দৰে খোজ কাঢ়ে, কিন্তু নাইটৰ দৰে একচেটিয়াভাৱে আঘাত কৰে। আৰু পণ্যৰ সলনি ধাৰে ধাৰে দুজন ধনুৰ্দ্ধৰ। ধনুৰ্বিদসকলে পণ্যৰ দৰে গতি কৰে, কিন্তু তেওঁলোকে দুটা গোটা বৰ্গক্ষেত্ৰৰ ওপৰেৰে তিৰ্যকভাৱে গুলী চলায়। সঁচা, কাৰণ তেওঁলোক বৰ্ডৰ একেবাৰে প্ৰান্তত আছে, সেয়েহে ইহঁতৰ মূল্য কিছু হ্ৰাস পায়। কিন্তু যিকোনো আকৃতিলৈও পৰিণত হ"ব পাৰে।
  গেৰী কাছপাৰভৰ দবা খেলে নিঃসন্দেহে মানুহ আৰু সাংবাদিকৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছে।
  নাভালনীয়ে প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল যে কাছপাৰভ নিশ্চিতভাৱে মন্ত্ৰী হ"ব।
  আনাটোলি কাৰ্পভেও ভোটদান কৰে। কিন্তু তেওঁ ইতিমধ্যে এজন পুৰণি প্ৰাক্তন চেম্পিয়ন, গতিকে তেওঁ কেৱল পৰামৰ্শ দিয়াৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। আৰু তেওঁ ক"লে যে, সম্ভৱতঃ ডাঙৰ পৰিৱৰ্তন আহি আছে। আৰু কালিৰ তুলনাত কাইলৈ কি ভাল হ"ব!
  ইতিমধ্যে নিৰ্বাচনৰ দিনটোত মেডভেডেভে ঘোষণা কৰিছিল যে ৰাছিয়াত নূন্যতম ছুটীৰ সময়সীমা ত্ৰিশটা কৰ্মদিনলৈ বৃদ্ধি পাইছে, আৰু দহটা বা তাতকৈ অধিক সন্তান জন্ম দিয়া সকলো মহিলাই তেওঁৰ পৰা পুৰস্কাৰ লাভ কৰিব: ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা ফেডাৰেচন।
  এটা নতুন জনপ্ৰিয়তাবাদী পদক্ষেপ, আৰু ক"ব লাগিব যথেষ্ট শক্তিশালী। কিন্তু বহু দেৰি হৈছে। বিশেষকৈ নিৰ্বাচনৰ দিনটোত স্পষ্ট হৈ পৰে যে এয়া কেৱল জনসাধাৰণৰ বাবে কাম।
  মেদভেদেভে স্পষ্টভাৱে ঠাই হেৰুৱাইছিল... তেওঁৰ স্থায়ী ক্ষমতা সকলো কথাতে বহুত ভাগৰি পৰিছিল।
  জনসাধাৰণে পুটিনৰ ৰুটৰ পৰা জপিয়াই যাব বিচাৰিছিল, আৰু পৰিৱৰ্তনৰ পিয়াহ পূৰ্ণ হৈছিল। প্লাছ, মেডভেডেভৰ শক্তিশালী ব্যক্তিত্ব হ"ব নোৱাৰাটো স্পষ্ট হৈ পৰিল৷
  পইণ্ট লাভ কৰি অপ্ৰয়োজনীয় জনপ্ৰিয়তা আৰু প্ৰতিশ্ৰুতি নোহোৱাকৈ কাম কৰি জেলেনস্কিয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে আগবাঢ়ি গ"ল।
  প্ৰস্থানৰ এই সমীক্ষাসমূহে কৈছিল যে তেওঁ স্পষ্ট প্ৰিয়। কিন্তু মেডভেডেভে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত স্থান লাভ কৰিব নে নাই সেয়া এতিয়াও প্ৰশ্ন! এতিয়াৰ বাবে ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকো আৰু চাৰ্গেই কোভালেভৰ লগতে গ্ৰুডিনিনেও তেওঁক এই স্থানৰ বাবে প্ৰত্যাহ্বান জনাব পাৰে।
  জিউগানভে শেষত ভোটদান কৰিছিল। বুঢ়া, অসুস্থ, ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ প্ৰাক্তন অধ্যক্ষজনে গ্ৰুডিন নামটো পাৰ হৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। হয়, প্ৰায় আশী বছৰ বয়সত ৰাছিয়াৰ প্ৰথম উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী হোৱাটো সহজ বোজা নহয়। তাৰ প্ৰয়োজন আছেনে?
  আৰু জিউগানভে তীব্ৰ উশাহ লৈ কুটি কুটি ক"লে:
  আমি আকৌ যুদ্ধলৈ যাম
  ছোভিয়েট শক্তির জন্য...
  আৰু এজন হিচাপে আমি মৰিম -
  তাৰ বাবে যুঁজত!
  আৰু সি লৰচৰ কৰি কেবিনৰ পৰা ওলাই আহিল। নাই, সোনকালে পদত্যাগ কৰিব।
  সময় ওচৰ চাপি আহিছিল, ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ প্ৰথম তথ্য আহিবলৈ আৰম্ভ কৰিবলৈ ওলাইছিল। ৰাছিয়া বিশাল পৰিৱৰ্তনৰ দিশে আগবাঢ়িছিল। বেলাৰুছতো ৰেলী আৰু ৰাছিয়াৰ সৈতে মিত্ৰতাৰ দাবী উত্থাপন হৈছিল। সকলোবোৰ ক্ৰমাৎ উত্তেজিত আৰু ৰোমাঞ্চকৰ হৈ পৰিল।
  ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত ভোটদানৰ হাৰ বিকল্প নিৰ্বাচনৰ ইতিহাসত অভিলেখ সৃষ্টি কৰিছিল, প্ৰায় নব্বৈ শতাংশ।
  আৰু তেওঁলোকে মাত্ৰ ঘোষণা কৰিলে যে বেলট বাকচ মুকলি কৰা হৈছে, আৰু সুদূৰ পূবৰ পৰা ভোট গণনা আৰম্ভ হৈছে।
  . অধ্যায় নং ৩।
  প্ৰথম ৰাউণ্ডৰ ফলাফল সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ পৰা বৈ আহিবলৈ ধৰিলে। সকলো মতামত সমীক্ষাত কোৱাৰ দৰে জেলেনস্কিয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে আগবাঢ়ি আছিল। মেদভেদেভ এতিয়াও দ্বিতীয় স্থানতো নাছিল। গ্ৰুডিনিন আৰু ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্কোৱে দ্বিতীয় স্থানৰ বাবে যুঁজিছিল । তালিকাত আৰু প্ৰায় দুশমান প্ৰাৰ্থী থকাৰ বাবে ভোট সিঁচৰতি কৰি পেলালে। কিন্তু চাইবেৰিয়াত জেলেনস্কিয়ে প্ৰায় পঞ্চাশ শতাংশ লাভ কৰিছিল আৰু আনকি প্ৰথম ৰাউণ্ডত জয়ৰ ওপৰতো ভৰসা কৰিব পাৰিছিল।
  মেদভেদেৱে হৃদয়ত ক"লে-
  - আমি শ্ৰেষ্ঠ বিচাৰিছিলো, কিন্তু মজাৰ বাবে ভোট দিছিলো!
  জেলেনস্কি আছিল লেকনিক:
  - সত্যই জয়ী হৈছে!
  নিৰ্বাচনৰ তথ্য অহৰহ সলনি হৈ আছিল যদিও জেলেনস্কিৰ প্ৰথম স্থান বৃহৎ ব্যৱধানত অপৰিৱৰ্তিত হৈ আছিল। আন এটা কথা হ"ল গ্ৰুডিনিন আৰু ক্লিচকো অলপ ডুব গ"ল। আৰু নেতাৰ পৰা তিনিগুণতকৈও অধিক ব্যৱধান থাকিলেও মেডভেডেভে দ্বিতীয় স্থানত আহিবলৈ ধৰিলে। ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে চেচেনিয়াত, সেনাবাহিনীত, প্ৰি-ট্ৰাইল ডিটেনচন চেণ্টাৰত সৰ্বাধিক লাভ কৰে। বাৰু ই স্পষ্ট। বিশেষকৈ প্ৰি-ট্ৰাইল ডিটেনচন চেণ্টাৰত। তাত ভোট গণনাৰ ওপৰত নজৰ ৰখাটো অধিক কঠিন।
  মেদভেডেভে অৱশ্যে বহু বন্দীক মুকলি কৰি দিছিল আৰু তেওঁ আশা কৰা ধৰণে বৃদ্ধি পোৱা নাছিল।
  কিন্তু অতি কষ্টেৰে আমি দ্বিতীয় ৰাউণ্ডলৈ আগবাঢ়িবলৈ সক্ষম হ"লোঁ৷ যদিও জেলেনস্কিয়ে মুঠতে প্ৰায় চল্লিশ শতাংশ সময় লৈছিল, মেডভেডেভে কষ্টেৰে তেৰটা সংগ্ৰহ কৰিছিল। তদুপৰি ভোটাৰৰ ঘোচ আৰু উলংঘাৰ সৈতে। হয়, ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ যথেষ্ট দুৰ্বল হৈ পৰিল। তৃতীয়জন আছিল ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো। কি সৰু অনুভূতি, চতুৰ্থটো হৈছে গ্ৰুডিনিন ৷ ডিমা বিলানেও অভাৱনীয়ভাৱে পঞ্চম স্থান লাভ কৰে। ছাৰ্গেই কোভালেভে ষষ্ঠ স্থান লাভ কৰে যদিও তেওঁৰ ৰেটিং উচ্চ আছিল। জিৰিনোভস্কিয়ে এইবাৰ শীৰ্ষ দহৰ ভিতৰতো স্থান লাভ কৰিব নোৱাৰিলে। সঁচা, মেডভেডেভে লগে লগে তেওঁক বিশ্বাসী সেৱাৰ বাবে কৰ্ণেল জেনেৰেলৰ পদবী আৰু ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা প্ৰদান কৰে।
  আপোনাৰ বিশ্বাসী সেৱকৰ বাবে এনে সান্ত্বনা পুৰস্কাৰ। ইয়াৰ উপৰিও ডিমা বিলানে ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা আৰু অৰ্ডাৰ ফৰ চাৰ্ভিচেছ টু দ্য ফাদাৰলেণ্ড, প্ৰথম ডিগ্ৰী লাভ কৰে।
  কিন্তু ডিমাই ক"লে যে তেওঁ এতিয়াও মেদভেদেভক সমৰ্থন নকৰে। অৱশ্যে জেলেনস্কিৰ সন্দৰ্ভত স্থিতিও অস্পষ্ট। কেৱল ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকোৱেহে মুকলিকৈ জেলেনস্কাইয়াৰ সপক্ষে ভোটৰ আহ্বান জনাইছিল। তদুপৰি এই বক্সাৰে ২০২০ চনৰ অলিম্পিক চেম্পিয়নগৰাকীৰ সৈতে মস্কোত যুঁজিব বুলি ঘোষণা কৰিছিল। আৰু বয়সৰ পাৰ্থক্যই যে তেওঁক আমনি নকৰে। যে ভ্লাদিমিৰ আগৰ তুলনাত অধিক শক্তিশালী আৰু অধিক অনুপ্ৰাণিত।
  মেডভেডেভে অৱশ্যে ৰাছিয়াৰ তাৰকাৰ নায়কগৰাকীক ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো আৰু ভিটালি ক্লিচ্চকো দুয়োকে সন্মানিত কৰে। যেনে, তেওঁ এজন মেলা মানুহ। আপোনালোক ভাইসকলে বক্সিঙৰ বাবে বহুত কাম কৰিছে, বিশেষকৈ ভ্লাদিমিৰৰ বাবে।
  ভিটালীয়ে কয় যে মৈদানৰ আটাইতকৈ ঘৃণনীয় কথাটো হ"ল ইয়াৰ বাবেই তেওঁ হোমছৰ অভিলেখ ভংগ কৰা নাছিল। কিন্তু তেওঁৰ সকলো সুযোগ আছিল!
  কিয়েভত গাছিয়েভক লগ কৰিবলৈ মন গ"ল । যাৰ ফলত এক নিৰ্দিষ্ট আলোড়নৰ সৃষ্টি হৈছিল। চেষ্টা নকৰিলে কিয়?
  ছাৰ্গেই কোভালেভেও নিজৰ কেৰিয়াৰ অব্যাহত ৰাখিব বিচাৰিছিল, তেওঁ স্মৰণ কৰিছিল যে হপিন্সে , আনকি ডাঙৰ বয়সতো, বিশ্ব চেম্পিয়ন আৰু ঐক্যবদ্ধ খিতাপক পৰাস্ত কৰিছিল। আৰু যে এতিয়াৰ বাবে জেলেস্কি বা মেডভেডেভে চৰকাৰত কাম কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰা নাই। আৰু তেওঁ যুঁজিব বিচাৰে।
  সঁচাকৈয়ে ল"ৰাবোৰৰ যথেষ্ট প্ৰেৰণা আছিল। আন বক্সাৰসকলৰ ভিতৰত ডিমা বিভলে কোভালেভৰ সৈতে যুঁজিবলৈ ইচ্ছা প্ৰকাশ কৰে।
  মেডভেডেভে গ্ৰুডিনৰ সৈতে আলোচনা কৰিলে ৷ তেওঁ তেওঁক সোণৰ পাহাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে। গ্ৰুডিনিনে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পদতকৈ কম একো বিচৰা নাছিল। অভাৱনীয়ভাৱে বৃদ্ধ জিউগানভে মেডভেডেভক সমৰ্থন কৰি গ্ৰুডিনিনক ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ দলত যোগদান কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। কিন্তু তাৰ পিছত কমিউনিষ্টৰ শাৰীত সমস্যা আৰু বিভাজনৰ সৃষ্টি হ"ল। যিটো দুয়োজন প্ৰাৰ্থীয়ে ভাল নাপালে।
  জেলেংকিৰ সপক্ষে মাত মাতিলে ৷ তেওঁলোকে কয় যে দুটা বেয়াৰ মাজত আমি বাছি ল"ব লাগিব যিটো আমি এতিয়াও নাজানিছিলো!
  নিকোলাই ভেলুৱেভে জেলেনস্কি আৰু মেডভেডেভৰ মাজত মিত্ৰতাৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল: জেলেনস্কিৰ ৰাষ্ট্ৰপতি - মেডভেডেভ প্ৰধানমন্ত্ৰী। অলিগাৰ্চসকলে কি ভাল পাইছিল! তদুপৰি তেওঁলোকে সোঁৱৰাই দিলে যে একত্ৰীকৰণৰ এটা অকথিত কথা আছে: যে বিভিন্ন দেশত নিজৰ নিজৰ পৰাই প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি থাকিব।
  আৰু যিহেতু জেলেনস্কিয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত জয়ী হয়, তেন্তে ৰাছিয়াৰ এজন প্ৰতিনিধি প্ৰধানমন্ত্ৰী হোৱা উচিত। কিন্তু মেডভেদেভ এতিয়াও দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত আছে।
  জেলেনস্কিয়ে অৱশ্যে ক"লে যে হয়, প্ৰধানমন্ত্ৰীজন ৰাছিয়াৰ হ"ব, কিন্তু মেডভেডেভৰ নহয়! কাৰণ ৰাছিয়ানসকল তেওঁৰ মেনেজমেণ্টৰ পৰা বিৰক্ত। আৰু প্ৰয়োজন অৰ্থনীতিত অধিক সক্ষম আৰু সফল অভিজ্ঞতা থকা কোনোবা, মেডভেডেভৰ দৰে ব্যৰ্থ নহয়!
  সামাজিক সমীক্ষাৰ তথ্য অনুসৰি ৰাছিয়াৰ গৰিষ্ঠসংখ্যক লোকে মেডভেডেভক প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে চাব নিবিচাৰে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে প্ৰায় নব্বৈ শতাংশই ইয়াৰ বিৰোধী আছিল।
  ৰাজনৈতিক বিস্মৃতিৰ পৰা অভাৱনীয়ভাৱে উভতি আহি ৰ"গোজিনে সম্ভাৱ্য প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে গণ্য কৰিবলৈ ধৰিলে। লগতে বহু ৰাছিয়াই আন্দ্ৰেই নাভালনীক নিজৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে চাব বিচাৰিছিল।
  গতিকে ইতিহাসৰ চকাটো দ্ৰুত আৰু বেগেৰে ঘূৰি আছিল।
  বিশ্বত অৱশ্যে পশ্চিমীয়া দেশসমূহে জেলেনস্কিক সমৰ্থন কৰিছিল, চীন নিৰপেক্ষ হৈ আছিল। বেছিভাগ দেশেই জেলেনস্কিৰ বাবেও, যিজনক গণতন্ত্ৰ আৰু পশ্চিমীয়া বুলি গণ্য কৰা হৈছিল। কিন্তু ইমান দিনে মেডভেডেভ আছিল পুটিনৰ অংশীদাৰ। আনকি দুজন নেতাৰ টেণ্ডেমৰ কথাও ক"লে। আৰু স্পষ্ট যে মেদভেদেভ যেন বিচৰা ধৰণে বগা আৰু ফুলি উঠা একেবাৰেই নহয়। আমেৰিকাতো নিৰ্বাচন চলি আছে। ৰিপাব্লিকান দলৰ এগৰাকী যুৱতী আৰু ডেম"ক্ৰেটিক দলৰ এগৰাকী যুৱতীৰ মাজত অনুষ্ঠিত হোৱা প্ৰতিযোগিতা। আৰু পঞ্চাশ পঞ্চাশৰ সুযোগ। চীনতো পৰিৱৰ্তন সম্ভৱ;নেতা ছিৰ স্বাস্থ্যজনিত সমস্যা। আৰু তেওঁৰ পিছত অধিক গণতান্ত্ৰিক নেতা অহাৰ সম্ভাৱনা যেন আছে।
  সাধাৰণতে চীনৰ অলিগাৰ্চিয়ে অধিক স্বাধীনতা আৰু গণতন্ত্ৰ বিচাৰে, কিন্তু জনসাধাৰণে পৰ্যাপ্ত মজা নাপায়। তেওঁলোকৰ ফলাফল আগতীয়াকৈ গম পালে কেনেধৰণৰ নিৰ্বাচন হয়?
  একনায়কত্ববাদৰ ফেশ্বন নোহোৱা হ"বলৈ ধৰিলে। সকলোৱে কেৱল কগ হোৱাতকৈও বেছি কিবা এটা বিচাৰিছিল।
  জেলেনস্কিয়ে নতুন বস্তু আৰু পৰিৱৰ্তনক মূৰ্ত কৰি তুলিছিল, আৰু সেইখিনিতে সফল। আৰু ৰাছিয়াত এই কথা ইতিবাচকভাৱে অনুভৱ কৰা হৈছিল। মানুহে কাৰাগাৰ, শিবিৰ বা সাধাৰণ ভয় বিচৰা নাছিল।
  এটা প্ৰজন্ম সলনি হৈছে, আৰু সকলোৱে পৰিৱৰ্তন বিচাৰে। আনকি কিউবাতো, য"ত জনসাধাৰণৰ ঘৃণিত কাষ্ট্ৰো শাসন ব্যৱস্থাটো আছিল লৰচৰ কৰা। যদিও ক্ষমতা বেলেগ নামত আছিল। উত্তৰ কোৰিয়াতো পৰিৱৰ্তনৰ পিয়াহ। তদুপৰি কোৰিয়ানসকলে প্ৰায়ে কৈছিল: ৰাজতন্ত্ৰ সাম্যবাদৰ বাবে নহয়! আৰু যে মোটা একনায়কত্ববাদীজন যাবই লাগিব!
  সমগ্ৰ বিশ্বতে পৰিৱৰ্তনৰ ইচ্ছা বাঢ়ি আহিছিল আৰু জেলেনস্কি এই ঢৌত আছিল। আৰু সফলতাৰে আগবাঢ়িল!
  আৰু উত্তৰ কোৰিয়াত প্ৰতিবাদী বিক্ষোভ হৈছিল। যিটো একনায়কত্ববাদী শাসনে মেচিনগানেৰে গুলীয়াইছিল। যিটো মহাদেশখনত বিৰাজ কৰা বৰ্বৰতাৰ আন এক সূচক হৈ পৰিল।
  ট্ৰাম্পে কয় যে আমেৰিকাই এই একনায়কত্ববাদৰ সমস্যা বলপূৰ্বকভাৱে সমাধান কৰিব পাৰে। আৰু যে পাৰমাণৱিক বোমাই তেওঁলোকক ভয় খুৱাব নোৱাৰে। ট্ৰাম্পে আৰু কয় যে আমেৰিকাই ইতিমধ্যে এনে অস্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰি আছে যে কোনো তাপ পাৰমাণৱিক চাৰ্জ বিপজ্জনক নহ"ব।
  কিন্তু ট্ৰাম্পৰ সময় শেষ হৈ গৈ আছিল। আৰু সেইবাবেই তেওঁ সভাপতিসকলৰ ভিতৰত আটাইতকৈ বয়সীয়াল। তদুপৰি কাৰ্টাৰৰ মৃত্যুৰ পিছত আনকি প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতিসকলৰ ভিতৰতো তেওঁ আটাইতকৈ বয়সীয়াল হৈ পৰিছিল। ৱাঃ! আৰু ভাগ্যই যৌৱনক ভাল পায়! যদি ট্ৰাম্পৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী হিচাপে কনিষ্ঠ মহিলা এগৰাকী থাকিলহেঁতেন তেন্তে তেওঁ তাইক একেবাৰেই পৰাস্ত কৰাৰ সম্ভাৱনা নাই!
  আপাত দৃষ্টিত কৰ্মৰ নিয়মত কৈছে: ডেকাসকলৰ শুভকামনা থাকিল! যদিও ৰ"নাল্ড ৰেগান নিয়মৰ ব্যতিক্ৰম হৈ ওলাই আহে!
  আৰু তুলনামূলকভাৱে কম বয়সীয়া গৰ্বাচেভজন বিফল হৈ উঠিল। যদিও কোনোবাই ক"ব পাৰে যে মিখাইল চাৰ্গেভিচৰ ভুল আছিল? মানৱ ভাষা কোৱা ইউ এছ এছ আৰৰ প্ৰথম শাসক। আৰু তেওঁক ৰাইজে বুজি পোৱা নাছিল! বা হয়তো ৰাইজকো নহয়, অভিজাত শ্ৰেণীৰ!
  অ", এনেকুৱা ভাগ্য! ভ্লাদিমিৰ ভ্লাদিমিৰভিচ পুটিনৰ কিমান ভাগ্য আছিল, আৰু তেওঁ কিমান অৰ্জন কৰিছিল?
  আৰু যদি দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ভাগ্য অলপ বেছি হ"লহেঁতেন - উদাহৰণস্বৰূপে, এডমিৰেল মাকাৰভ জীয়াই থকা হ"লে তেতিয়া ৰাছিয়া কিমান মহান আৰু শক্তিশালী হ"লহেঁতেন। চীন হালধীয়া ৰাছিয়া হৈ পৰিব আৰু গোটেই পৃথিৱীখন বেঁকা হৈ পৰিব!
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে ক্ৰিমিয়াক অকলে লৈ গ"ল আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ সৈতে সংঘাতৰ মাজলৈ টানি আনিলে!
  আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছে এজন সূক্ষ্ম কূটনীতিবিদ হিচাপে নিজৰ মিত্ৰ দেশসমূহৰ পৰা কনষ্টেন্টিনোপল আৰু এছিয়া মাইনৰৰ আলোচনা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  বাৰু, ঠিক আছে, এতিয়া বিস্ময়কৰ জেলেনস্কিজন অধিক সক্ৰিয় হৈ পৰিছে। আৰু দ্বিতীয় নিৰ্বাচনৰ সময় ওচৰ চাপিছে।
  ইউক্ৰেইনত অধিক উল্লাস আৰু আশাবাদৰ সৃষ্টি হৈছে। মেডভেডেভে স্বাভাৱিকতে টেলিভিছনত বিতৰ্কৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল। যদিও এইটোৰ বিশেষ যুক্তি নাই। ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ স্থিতি বৰ শক্তিশালী নহয়। আৰু গৰ্ব কৰিবলৈ একো নাই। অৰ্থনীতিতও নহয়, ৰাজনীতিত আৰু যুদ্ধতো নহয়। ককেছাছৰ পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছে। আৰু একো কৰিব নোৱাৰি। শক্তি বা কূটনীতিও জয়ী নহয়। মেডভেডেভৰ দলৰ সৈতে সম্পৰ্ক ক্ৰমাৎ শত্ৰুতাপূৰ্ণ হৈ পৰিছে। ইয়াত কোনেও জাৰক আৰু গুৰুত্বসহকাৰে লোৱা নাই। যদিও ৰজা এতিয়াও সিংহাসনত বহি আছে।
  সাধাৰণতে অলিগাৰ্চসকল জেলেনস্কিৰ বিৰোধী নহয়। কেৱল নিৰাপত্তা বাহিনী বা সঠিককৈ ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকৰ কিছুমানে অসুখী!
  গোপনে মেডভেডেভে এখন নিৰাপত্তা পৰিষদ গঠন কৰিলে। কথা-বতৰাত দ্বিতীয় ৰাউণ্ড বাতিল কৰা হ"ব নে নহয় সেই কথা চুই গ"ল। উদাহৰণস্বৰূপে, কোনো ধৰণৰ উলংঘা হৈছিল নেকি? অৱশ্যে তেওঁলোক আছিল! আৰু ইয়াত দোষ বিচাৰি উলিয়াই নিৰ্বাচনৰ ফলাফল বাতিল কৰিব পাৰে। উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ জৰিয়তে কিয় এনে কথা নিশ্চিত হ"ব? ধাৰণাটো যথেষ্ট যুক্তিসংগত যেন লাগিল।
  দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে মনত পেলাইছিল যে ১৯৯৯ চনৰ মে" মাহত এটা সময়ত য়েলচিনে সামৰিক অভ্যুত্থান আৰু ৰাজ্যিক ডুমা বিচ্ছিন্ন কৰাৰ পৰিকল্পনাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিছিল!
  আৰু প্ৰায় ঘটিল। সঁচা, তেতিয়াও নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ মাজত ঐক্য নাছিল। কিছুমানে কৈছিল যে কোমল বিকল্প এটাই ভাল: ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিক অপসাৰণৰ আইন নথকাৰ বাবে উচ্চতম ন্যায়ালয়ে অভিযোগনামা দাখিলৰ পদ্ধতি নাকচ কৰে। আৰু যেতিয়ালৈকে এই আইনখন গ্ৰহণ কৰা নহয়, আৰু এইখন সাংবিধানিক আইন নহয়, তেতিয়ালৈকে সংসদৰ দুই তৃতীয়াংশ আৰু ফেডাৰেচন কাউন্সিলৰ তিনি চতুৰ্থাংশ একত্ৰিত কৰাটো প্ৰয়োজন। আৰু ডুমাৰ ক্ষমতাৰ ম্যাদ উকলি যাব, ৰাষ্ট্ৰপতিৰো ম্যাদ উকলি যাব।
  তাৰ পিছত নিৰাপত্তা বাহিনীয়ে আচলতে উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ সৈতে কাম কৰি সমস্যাটো শান্তিপূৰ্ণভাৱে সমাধান কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। য়েলচিনে আচলতে দু শতাংশ ৰেটিং আৰু পাঁচটা হাৰ্ট এটেকৰ সৈতে সামৰিক অভ্যুত্থানৰ বাবে যাব বিচৰা নাছিল। আৰু শক্তি একে নহয়, আৰু সমৰ্থন একে নহয়। তদুপৰি ১৯৯৩ চনতো সেই পাঠ্যক্ৰমৰ প্ৰতি ৰাইজৰ সমৰ্থন আছিল। আৰু ১৯৯৯ চনত তাই আৰু নাছিল। আৰু এনে ফলাফলৰ সৈতে সেয়া হ"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন৷
  গতিকে, যদি অভিযোগনামা প্ৰক্ৰিয়াটো পাৰ হৈ গ"লহেঁতেন, তেন্তে গুলীচালনা নকৰাকৈয়ে ইয়াৰ অন্ত পৰাৰ সম্ভাৱনা বেছি।
  নিৰ্বাচন বাতিল কৰিবলৈ উচ্চতম ন্যায়ালয়ত আবেদন জনায় মেডভেডেভে।
  কিন্তু তাৰ পিছত অৱশ্যে বিচাৰকসকলে আপত্তি কৰিবলৈ ধৰিলে। যে, তেওঁলোকে কয়, নিৰ্বাচন বাতিল হ"লেও পুনৰাবৃত্তি কৰিব লাগিব। আৰু মেডভেডেভৰ সম্ভাৱনা কম হ"ব৷ আৰু আৰম্ভ হ"ব জনপ্ৰিয় অশান্তি।
  গতিকে তেওঁলোকে কয় যে জেলেনস্কি ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হ"ব বুলি ডিমিট্ৰিয়ে মানি লোৱাটোৱেই ভাল। আৰু নিজৰ ঠাই বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  তদুপৰি বহুতে কৈছিল যে এই ক্লাউন ইউক্ৰেইনত সফল নহ"ব। কিন্তু কাম কৰিলে নিশ্চয়! আৰু তিলৰ পাহাৰৰ পৰা ট্ৰেজেডী বনাব নালাগে৷
  মেডভেডেভে ন্যায়াধীশ আৰু নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ সৈতে কথা পতাৰ পিছত এটা সিদ্ধান্ত ল"লে: আটাইবোৰৰ পিছতো নিৰ্বাচনলৈ যাব। আৰু দ্বিতীয় ৰাউণ্ডটো ধৰি ৰাখক। আৰু সঁচাকৈয়ে এনেকুৱাই হ"ব৷ হয়তো আটাইবোৰৰ পিছতো এটা অলৌকিকতা হ"ব। কিন্তু নাই? গতিকে তেওঁলোকে তেওঁক কাৰাগাৰত ভৰাই নিদিয়ে।
  কোটিপতিসকলৰ বৈঠকত তেওঁলোকে গণতন্ত্ৰৰ বিৰোধী নহয় বুলিও প্ৰকাশ কৰে। আৰু যে জেলেনস্কি বাওঁপন্থী নহয় আৰু তেওঁলোকৰ লগত খাপ খাই পৰে। আৰু তদুপৰি, যে অৱশেষত পশ্চিমীয়া সকলো নিষেধাজ্ঞা উঠাই লোৱা হ"ব আৰু ৰাছিয়াই অৱশেষত বিশ্ব সম্প্ৰদায়লৈ ঘূৰি আহিব।
  এতিয়া মাত্ৰ এটা কাম বাকী আছে: টেলিভিছনত বিতৰ্ক অনুষ্ঠিত কৰা। জেলেনস্কিয়ে মান্তি হ"ল, কিন্তু কেৱল লুঝ্নিকি ষ্টেডিয়ামত। অৱশ্যে এই কথা মানি লোৱা হৈছিল। ইতিমধ্যে প"ৰ"চেংকোৰ সৈতে পাছ কৰা মঞ্চখনৰ কথা বৰ মনত পেলাই দিলে। তদুপৰি প্ৰথম ৰাউণ্ডৰ পাৰ্থক্য আৰু বেছি আছিল। আৰু মেডভেডেভৰ এণ্টি ৰেটিং বিশাল৷
  কিন্তু টিভিৰ বিতৰ্কবোৰ যেন ডুব যোৱা মানুহ এজনে খেৰত খামুচি ধৰিছে। শেষৰখন বৈঠক শুকুৰবাৰে, আৰু নিৰ্বাচন দেওবাৰে।
  সাধাৰণতে মেদভেডেভে প্ৰস্তুতি চলাই আছিল। কিন্তু তথ্য তেওঁৰ পক্ষত নাই। আৰু প"ৰ"চেংকোৰ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাই দিলে যে কেৱল অলংকাৰেৰে তথ্য সলনি কৰিব নোৱাৰি৷ ঠিক যেনেকৈ তেওঁলোকে মেয়ৰ লুজকভক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিলে, মস্কোৰ সমগ্ৰ ইতিহাসত একমাত্ৰ সময় যেতিয়া কেন্দ্ৰীয় টেলিভিছন চেনেলবোৰে চহৰখনৰ বৰ্তমানৰ মুৰব্বীজনৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰিছিল।
  কিন্তু অপপ্ৰচাৰে মস্কোৰ মেয়ৰৰ অৰ্থনৈতিক কৃতিত্বক আগুৰি ধৰিব নোৱাৰিলে। আৰু ডিফল্টৰ লেখক কিৰিয়েংকোক ভোট নিদিব! কিন্তু সকলোতকৈ বেছি পদোন্নতি লাভ কৰিছিল তেওঁ ৷ সম্ভৱতঃ আটাইতকৈ অসফল প্ৰাৰ্থীজনক ব্যৱসায়িক কাৰ্যবাহীৰ বিৰুদ্ধে ৰখা হৈছিল।
  অৱশ্যে ৰাছিয়াৰ সংবাদ মাধ্যমে এতিয়া জেলেনস্কিৰ বাবে অধিক প্ৰচাৰ চলাইছিল। মেদভেদেভক কোনেও বিশ্বাস কৰা নাছিল। আনকি উচ্চতম ন্যায়ালয়েও নিৰ্বাচন বাতিলৰ গোচৰৰ শুনানি গ্ৰহণ কৰিবলৈ অনিচ্ছুক আছিল।
  এতিয়ালৈকে কথাটো হ"ল, ষ্টেডিয়ামখন মুখৰ ভিতৰতে ভৰি আছে। আক্ষৰিক অৰ্থত ওফন্দি উঠা।
  আৰু গুৰুতৰ বিতৰ্ক যে আহি আছে সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। কিন্তু মেডভেডেভৰ মুখৰ পৰা স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে তেওঁ পৰাজয়ৰ সৈতে প্ৰায় একমত হৈছে। কিন্তু শেষ পদক্ষেপ ল"ব লাগিব।
  বিতৰ্কৰ প্ৰাকক্ষণত মেডভেডেভে ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিক আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে। এয়া হতাশাৰ শেষ ইংগিত। কিন্তু আশী শতাংশতকৈ অধিক ভোটাৰে জেলেনস্কিক ভোট দিবলৈ সাজু বুলি জানিও জিৰিনোভস্কিয়ে ভৱিষ্যতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীৰ সৈতে কাজিয়া কৰিবলৈ একেবাৰেই আগ্ৰহী নাছিল। যদিও অৱশ্যেই তেওঁ বুজি পাইছিল যে জেলেনস্কিৰ দলত তেওঁৰ স্থান পোৱাৰ সম্ভাৱনা কম।
  হয়, ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচৰ বয়স হৈছে। অৱশ্যে এনাটোলি কাছপিৰ"ভস্কি আৰু বয়সস্থ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী আৰু উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী। কিন্তু মেডভেডেভৰ হৈ প্ৰচাৰ চলাবলৈও তেওঁ বিশেষ আগ্ৰহী নহয়। অৱশ্যে দলত থকাৰ সুযোগ আছে তেওঁৰ। বয়স ডাঙৰ আৰু তাৰ অৰ্থ হৈছে অভিজ্ঞতা। আৰু মোৰ শাৰীৰিক আকৃতি মাত্ৰ বহুত ভাল।
  কাছপিৰভ পৰিঘটনাটো আচৰিত কথা নহয়।
  ষ্টেডিয়ামত বিতৰ্ক আৰম্ভ হয় শুভেচ্ছাৰ আদান-প্ৰদানৰ জৰিয়তে। আৰু হাস্যৰসময়ী মন্তব্য। কিন্তু জেলেনস্কিক সতেজ, অধিক আত্মবিশ্বাসী, অধিক পতিয়ন যোৱা আৰু অধিক পেছাদাৰী যেন লাগিছিল।
  মেদভেদেভ বৰ অস্থিৰ হৈ চিঞৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁ পতিয়ন নিয়াব পৰা নাছিল। আৰু দেশৰ কথাবোৰ যথেষ্ট বেয়া। জনসাধাৰণে জেলেনস্কিক স্পষ্টভাৱে সমৰ্থন কৰে। ইয়াত সকলো ইমান টেনচন।
  জেলেনস্কিৰ প্ৰতিটো শব্দৰ লগে লগে হাতচাপৰি, মেডভেডেভক বু-বু বা-বা কৰা হয়। অৰ্থাৎ বিতৰ্কৰ প্ৰকৃত ব্যৰ্থতা।
  মেডভেডেভে টুইচ্চ কৰি কয়:
  - মোৰ অভিজ্ঞতা আছে!
  জেলেনস্কিয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিয়ে:
  - এনে অভিজ্ঞতাৰে কেৱল ডাইনিং ৰখীয়াৰ ওচৰলৈ যাওক!
  মেডভেডেভে উত্তৰ দিলে:
  - পুটিন আৰু মই ক্ৰিমিয়া লৈ গ"লোঁ!
  জেলেনস্কিয়ে হাস্যৰসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এজন চোৰৰ গ্ৰিপ আৰু চুটি বাহু!
  আৰু তেনেকৈয়ে বিতৰ্ক চলি থাকিল, কিন্তু জেলেনস্কিয়ে স্পষ্টভাৱে জয়ী হ"ল। মেডভেদেভতকৈ তেওঁ বহুত বেছি হাস্যৰসময়ী আৰু পতিয়ন যোগ্য আছিল আৰু দৰ্শকে আনন্দিত হৈছিল।
  টেলিভিছনৰ বিতৰ্কৰ লগে লগে ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে পাঁচবাৰ দৰমহা আৰু সাতবাৰ পেঞ্চন বৃদ্ধিৰ ডিক্রী জাৰি কৰিলে! কিন্তু ইতিমধ্যে ধেমালি যেন লাগিছিল।
  মেদভেদেভৰ মানুহবোৰে মাথোঁ হাঁহিলে। যদিও স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণত তেওঁলোকে আন কিবা এটা কৰি আছে!
  মেডভেডেভে ষ্টেলিন আৰু লেনিন দুয়োকে অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড প্ৰদান কৰাৰ সিদ্ধান্তও লয়। এই সিদ্ধান্তক যথেষ্ট বুদ্ধিমান বুলি ক"ব লাগিব, কিন্তু পলমকৈ। দিমিত্ৰী মেডভেডেভে স্পষ্টভাৱে কমিউনিষ্টসকলক জয় কৰিব বিচাৰিছিল। আৰু বিশেষকৈ ষ্টেলিনবাদীসকল। কিন্তু একে সময়তে তেওঁ নায়ক টুখাচেভস্কিক তাৰকাটো লৈ বঁটা দিছিল। এইটোও এক অসাধাৰণ পদক্ষেপ আৰু উদাৰবাদীসকলৰ ফ্লাৰ্ট কৰাৰ প্ৰয়াস।
  মেডভেডেভে সাধাৰণতে আমাৰ আৰু আপোনাৰ দুয়োটাকে সন্তুষ্ট কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। তেওঁ পেট্ৰিয়াৰ্ক, পোপ আৰু খ্ৰীষ্টান ধৰ্মগোষ্ঠীৰ নেতাসকলক বঁটা প্ৰদান কৰে। মূলতঃ প্ৰটেষ্টেণ্ট। আৰু আনকি যিহোৱাৰ সাক্ষীসকলকো তেওঁলোকৰ অধিকাৰ পুনৰ ঘূৰাই দিয়া হ"ল, কিন্তু ইয়াৰ কোনো কাম নাছিল। সকলো একেই, তেওঁলোকৰ ভোটদান নিষিদ্ধ, আৰু সাধাৰণতে এই সংগঠনটো মৃত্যুমুখত পৰিছে!
  মেডভেডেভে মুফটি আৰু লামা দুয়োটাকে বঁটা প্ৰদান কৰে। সকলোকে নিজৰ পক্ষলৈ আনিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। পদক আৰু অৰ্ডাৰৰ বৰষুণ আছিল অসাধাৰণ। একে সময়তে ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে ৰাজ্যিক ডুমাৰ সকলো ডেপুটিকে লাখ টকাকৈ বোনাছ প্ৰদান কৰে। কিন্তু এইটোৱে মানুহক তেওঁৰ প্ৰতি আকৰ্ষণ কৰাতকৈ বেছি ভয় খুৱাইছিল।
  ইয়াৰ পিছত মেডভেডেভে কেইবাটাও নতুন অৰ্ডাৰ স্থাপন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে: অৰ্ডাৰ অৱ পিটাৰ দ্য গ্ৰেট, অৰ্ডাৰ অৱ ইভান দ্য টেৰিবল, অৰ্ডাৰ অৱ আলেকজেণ্ডাৰ দ্য লিবাৰেটৰ, অৰ্ডাৰ অৱ নিকোলাছ দ্বিতীয় আৰু অৰ্ডাৰ অৱ ব্ৰুচিলভ। লেনিন আৰু ষ্টেলিনৰ অৰ্ডাৰো পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হয়।
  মেডভেডেভে এনেদৰে বৈচিত্ৰময় ভোটাৰক আকৰ্ষণ কৰিব বিচাৰিছিল। আৰু নীতি অনুসৰি কাম কৰা: আপোনাৰ আৰু আমাৰ দুয়োটা! কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত সৰ্বভোজীতাই জনসাধাৰণৰ প্ৰতি অনাস্থাৰ জন্ম দিলে - তেওঁলোকে কয়, এগৰাকী ৰাজনৈতিক বেশ্যা। মানুহে যেন পাহৰি গৈছে যে পুটিনেও বাওঁ আৰু সোঁ দুয়োৰে লগত ফ্লাৰ্ট কৰিছিল। আৰু মইও সৰ্বভোজী হ"বলৈ চেষ্টা কৰিলোঁ।
  অৱশ্যে বৃহস্পতি গ্ৰহক যি অনুমতি দিয়া হৈছে তাক ম"হৰ অনুমতি দিয়া হোৱা নাই! ৰাইজে ঘৃণা কৰা য়েলচিনৰ উত্তৰাধিকাৰীৰ খোজৰ পিছতো পুটিনে কেনেবাকৈ জনসাধাৰণ আৰু অভিজাত শ্ৰেণী উভয়ৰে সহানুভূতি লাভ কৰিছিল। আনকি কমিউনিষ্টসকলেও তেওঁৰ বিৰুদ্ধে মাত মাতিবলৈ ভয় কৰিছিল, আৰু যুঁজ বা দৰদাম নকৰাকৈয়ে তেওঁক প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে নিশ্চিত কৰিবলৈ ভোট দিছিল।
  কিন্তু মেদভেদেভক কেতিয়াও বিশেষভাৱে ভাল পোৱা নাছিল। আপাত দৃষ্টিত তেওঁ আছিল অতি বুদ্ধিমান আৰু পুটিনৰ ছাঁত। তেওঁক কোনেও প্ৰকৃত যুঁজাৰু আৰু শাসক হিচাপে গ্ৰহণ কৰা নাছিল। সাধাৰণতে পুটিনৰ পিছত কেনেবাকৈ যিকোনো উত্তৰাধিকাৰীক ৰাজনৈতিক বামন যেন লাগিছিল আৰু কিবা ভুল আছিল। আৰু জেলেনস্কিক সাধুকথাৰ ৰাজকুমাৰৰ দৰে কাৰিজমাটিক বুলি ধৰা হৈছিল। আৰু ই এতিয়া পোকত মেকুৰী নহয়, বৰঞ্চ ইউক্ৰেইনক জলাশয়ৰ পৰা উলিয়াই অনা, বা সঁচাকৈয়ে গাঁতৰ পৰা উলিয়াই অনা এজন সফল শাসক৷
  অৱশ্যে ৰাছিয়াৰ সৈতে সম্পৰ্ক বিচ্ছিন্ন হোৱাৰ বাবে ইউক্ৰেইনে প্ৰথমে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল। আৰু ইয়াত পৰোচেংকো হয়তো ইমান দোষী নহয়। বেলাৰুছত যদি এনেকুৱা কিবা এটা ঘটিলহেঁতেন তেন্তে সেয়া সম্পূৰ্ণ বিফল হ"লহেঁতেন। পেছাদাৰিত্বৰ ক্ষেত্ৰত ইউক্ৰেইন চৰকাৰ শক্তিশালী! ইয়াৰ বিপৰীতে বেলাৰুছত কেৱল চাইকোফেণ্ট আৰু ডিশ্বেভেলাৰহে আছে। পুটিনৰ দলত কেতিয়াবা ৰ"গোজিন বা টকাচেভৰ দৰে শক্তিশালী ব্যক্তিত্ব আছিল যদিও তেওঁলোকক সোনকালে আঁতৰাই পেলোৱা হৈছিল।
  মেদভেদেভ, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, এনেকুৱা এজন মানুহ আছিল যিজন জন্মগত শাসক যেন নালাগিছিল, আৰু সেয়েহে এই জাৰজন সম্পূৰ্ণ বাস্তৱিক আৰু আদালতত নাছিল।
  কিছুমান দিশত তেওঁ গৰ্বাচেভৰ সৈতে মিল খাইছিল, যাক পশ্চিমৰ সাধাৰণ মানুহে ভাল পাইছিল, কিন্তু নিজৰ মাজত অপছন্দ কৰিছিল। আংশিকভাৱে অৱশ্যে গৰ্বাচেভক মদ্যপানৰ সৈতে যুঁজ দিয়াৰ বাবেই তেওঁলোকে অপছন্দ কৰিবলৈ ধৰিলে। মদ্যপায়ী আৰু মদ্যপায়ীসকলে অৱশ্যে ভদকাৰ অভাৱ ক্ষমা কৰা নাই। মদৰ দাঙ্গা হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত চিগাৰেটবোৰ নোহোৱা হৈ গ"ল।
  নাই, গৰ্বাচেভ স্পষ্ট যে তেওঁলোকে তেওঁক কেৱল টান হোৱাৰ বাবেই ভাল নাপালে। প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে মেদভেদেভে নিজকে অতি দুৰ্বল অৰ্থনীতিবিদ বুলি দেখুৱাইছিল। আৰু জেলেনস্কিৰ অবিহনেও তেওঁৰ নতুন কাৰ্যকাললৈ নিৰ্বাচিত হোৱাৰ সমস্যা হ"ব।
  এবাৰ পুটিনে মেডভেডেভক কাণত ধৰি টানিছিল।
  কিন্তু এতিয়া পুটিনে খেল এৰিছে - তেওঁ নিজৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰিছে, হাতেৰে গাড়ী চলাইছে আৰু হকীৰ সৈতে নিজকে টান দিছে। ইমান সন্মানীয় বয়সত বৰফৰ ওপৰত বগাই যোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল নেকি? বিশেষকৈ সৰুতে কোনো দক্ষতা নথকাকৈ?
  পুটিন জ্বলি শেষ হৈ গ"ল, অতিমাত্ৰা বৃদ্ধি পালে। আৰু তেওঁৰ অবিহনে জেলেনস্কিক ৰখাব পৰা কোনো নাই। তদুপৰি পুটিনে নিজেই এনেদৰে কৰ্মী নীতি পৰিচালনা কৰিছিল যে তেওঁৰ কোনো যোগ্য উত্তৰাধিকাৰী নাছিল। যেনেকৈ ষ্টেলিন, যিয়ে ইয়াক এনেদৰে বনাইছিল যাতে তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী ক্ৰুছেভ হয়, আৰু দেউলীয়া হয়। আৰু ইয়াত মেডভেডেভ ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ পৰ্যাপ্ত নেতা একেবাৰেই নহয়।
  নিৰ্বাচনৰ আগৰ শনিবাৰে ৰাছিয়াৰ সকলো টিভি চেনেলে জেলেনস্কিৰ ওপৰত এখন ছবি সম্প্ৰচাৰ কৰিছিল। স্বাভাৱিকতে বদনাম কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে। কিন্তু তথ্য কমেইহে দাঙি ধৰা হ"ল। আৰু অপপ্ৰচাৰে নিজৰ অসহায়তা দেখুৱাইছিল। আৰু বহু চেনেলে ছবিখনৰ ওপৰত মন্তব্য কৰিছিল।
  মেডভেডেভে বহু সেনাপতিক আদেশ দিছিল। আকৌ ষ্টাৰফ"ল হোৱা।
  অভাৱনীয়ভাৱে তেওঁ বটভিনিকৰ নতুন অৰ্ডাৰো স্থাপন কৰে, তিনিটা ডিগ্ৰী: ব্ৰঞ্জ, ৰূপ আৰু সোণ। আৰু লগতে অৰ্ডাৰ অৱ আলেখাইন। আৰু লগতে ব্ৰঞ্জ, ৰূপ আৰু সোণ।
  মেডভেডেভে আৰু ডিক্রীৰ জৰিয়তে ঘোষণা কৰে যে ৰাছিয়াই চাৰি বছৰৰ ভিতৰত পেছাদাৰী সেনাবাহিনীলৈ পৰিৱৰ্তিত হ"ব। আৰু সেৱা জীৱন ছমাহলৈ হ্ৰাস কৰা হয়।
  ইয়াৰ পিছত ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে ঘোষণা কৰে যে যুদ্ধৰ প্ৰবীণ আৰু যিসকলে হট স্পটত সেৱা আগবঢ়াইছিল তেওঁলোকক হিৰো অৱ দ্য ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ তাৰকা হিচাপে সন্মানিত কৰা হ"ব। যিটো এটা খোজত পৰিণত হৈছে যাৰ কোনো এনালগ নাই।
  মেদভেডেভে স্পষ্টভাৱে ইতিহাসত স্থান বিচাৰি আছিল। ইয়াৰ পিছত ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে মৰণোত্তৰভাৱে ভ্লাদিমিৰ ভ্লাডিমিৰভিচ পুটিনক অৰ্ডাৰ অৱ ভিক্টোৰী আৰু অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড আৰু ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ নায়কৰ নতুনকৈ প্ৰতিষ্ঠিত বৃহৎ হীৰা তাৰকা প্ৰদান কৰে।
  ইতিমধ্যে এইটোৱেই আছিল প্ৰাক্তন ৰাছিয়ান মূৰ্তিগৰাকীৰ ৰেটিংত খেলাৰ শেষ প্ৰচেষ্টা। যেনে, মই পুটিনৰ সৈতে একেলগে ইমান বছৰ ধৰি মেডভেডেভ হৈ আছো - মোক সকলো হৃদয় আৰু আত্মাৰে ভাল পাওক!
  কিন্তু আপাত দৃষ্টিত এই হ"বলগীয়া একনায়কত্ববাদীজনক ভাল পাবলৈ মানুহে বেছি আগ্ৰহী নহয়।
  আৰু শনিবাৰৰ পৰা দেওবাৰলৈকে নিশা দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে আনকি মৰণোত্তৰভাৱে জেনেৰেলিচিমোৰ উপাধি ভ্লাদিমিৰ ভ্লাদিমিৰভিচ পুটিনক নিযুক্তি দিয়াৰ কথাও ঘোষণা কৰিছিল!
  এইটো সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে শীতল আছিল! যেনে, মই আগৰ বছৰৰ মূৰ্তিটোক উপাধি দিওঁ!
  অৱশ্যে ইয়াৰ দ্বাৰা মেডভেডেভক সহায় কৰিবনে? পূৰ্বৰ মূৰ্তিক প্ৰশংসা কৰি আৰু আদেশেৰে পুৰস্কৃত কৰিহে মানুহক নিজৰ ভোট দিবলৈ পতিয়ন নিয়াবলৈ টান। যিমানেই বঁটাৰ বৰষুণ নকৰক কিয়, আপুনি পুটিনক ঘূৰাই আনিব নোৱাৰে৷ আৰু স্পষ্ট যে পুৰণি ৰজা গুচি গৈছে আৰু কিয়ভৰ পৰা নতুন ৰজা আহিছে।
  অৱশ্যে জেলেনস্কি শুই নাছিল, আৰু পোপক বঁটাও দিছিল। বৃদ্ধ ফ্ৰান্সিছ প্ৰথমে নতুন কৃতিত্বৰ বাবে ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতিক আশীৰ্বাদ দিয়ে।
  আৰু বেলাৰুছত ৰাছিয়া সমৰ্থক দলসমূহৰ মিত্ৰজোঁটে ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰিবলৈ স্বাক্ষৰ সংগ্ৰহ সম্পূৰ্ণ কৰিছে। এই বিষয়ত ভোটদান হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে। অৱশ্যে ইয়াৰ বাবে মেদভেদেভক কৃতিত্ব দিয়া নহয়। আৰু ইয়াত মূল পদক্ষেপটো আহিছিল লাখ লাখ লোকৰ এই মূৰ্তি জেলেনস্কিৰ পৰা।
  তেতিয়া এতিয়া ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কি ফিনিচিং লাইনত প্ৰৱেশ কৰি আছিল...
  চাইবেৰিয়াত আৰম্ভ হৈছে ভোটদান। আৰম্ভণিৰে পৰা ভোটদানৰ হাৰ অধিক আছিল। ভোটগ্ৰহণলৈ গৈ মানুহে হাঁহিলে। পৰিৱৰ্তনৰ স্বাৰ্থত যে আহিছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে যি বিচাৰে সেয়া নতুন। বৃদ্ধক লৈ সকলোৱে ভাগৰি পৰিছে আৰু ভাগৰি পৰিছে।
  আনকি ৰাতিপুৱা গীতটোও বাজি উঠিল:
  আমাৰ হৃদয়ে পৰিৱৰ্তনৰ দাবী কৰে
  আমাৰ চকুৰ পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰয়োজন...
  আমাৰ হাঁহিত আৰু আমাৰ চকুলোত,
  আৰু শিৰাৰ স্পন্দনত!
  পৰিৱৰ্তন, আমি পৰিৱৰ্তনৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো!
  নির্বাচন শান্তভাৱে অনুষ্ঠিত হ"ল যদিও ভোটদানৰ হাৰ বিপুল৷ নিৰ্বাচনলৈ ভিৰ কৰিছিল মানুহৰ ভিৰ। প্ৰথম ভোটদান কৰাসকলৰ ভিতৰত অন্যতম আছিল নিকোলাই ভেলুয়েভ। তেওঁ বেলটটো বেলট বাকচত পেলাই দি ক"লে:
  - নতুন কিবা এটাৰ বাবে ভোট দিওঁ!
  ইয়াৰ পিছত দেখা গ"ল আলেকজেণ্ডাৰ প"ভেটকিন। মইও ভোট দি মোৰ মতামত দিলোঁ:
  - ৰাছিয়ান দেৱতাসকলৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত ভোটদান। বেলট বাকচত পেলাই দিলে বেলট। আৰু ডিমা বিলান আৰু আল্লা পুগাচেভা। লেভ লেচচেংকোৱেও উপস্থিত হৈ ঘোষণা কৰে যে:
  - নতুন কিবা এটাৰ বাবে ভোট দিওঁ!
  নিকোলাই বাস্কোভে গাইছিল:
  - ৰাছিয়ান ৱাল্টজ, ডেউকা উৰি! বসন্ত আহি আছে!
  আৰু পাতটোও আৱৰ্জনা টেমাটোত ভৰাই দিলে।
  তাৰ পিছত আন ল'ৰাবোৰ দেখা গ'ল... জেলেনস্কিয়ে স্কুটাৰত ভোট দিবলৈ আহি ছামাৰচাল্ট কৰিলে - হাতচাপৰি আঁকিলে। তেওঁলোকে ভোট দিছিল আৰু আনকি আবৃত্তি কৰিছিল:
  হৃদস্পন্দন আৰু শিৰাৰ স্পন্দন জানি লওক,
  আমাৰ সন্তান, মাতৃৰ চকুলো...
  তেওঁলোকে কয় আমি পৰিৱৰ্তন বিচাৰো
  গধুৰ শিকলিৰ জোৰাটো পেলাই দিয়ক!
  আৰু বজ্ৰপাতৰ দৰে হাতচাপৰি! যদিও কবিতাবোৰ তেওঁৰ নহয়, বিখ্যাত কবি আৰু সাহিত্যিক অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ। কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকো নিজেই ল"ৰালৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল, আৰু এতিয়া তেওঁ আন এখন পৃথিৱীত ভ্ৰমণ কৰে।
  তাৰ পিছত আন বক্সাৰসকলে ভোট দিলে: চাৰ্গেই কোভালেই, ডেনিছ লেবেডেভ। শেষৰজনে বিৰতিৰ পিছত ঘূৰি আহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু তেওঁক মাৰপিট কৰি অৱশেষত গুচি গ"ল।
  কিয়ভত ভোটদান কৰে ছফিয়া ৰোটাৰুৱে। আৰু তাই বহুত হাঁহিলে...
  ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিও আহিছিল। সি চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন পথৰ বাবে!
  আৰু তেওঁ এজন কৰ্ণেল জেনেৰেলৰ ইপলেটবোৰ জিলিকি উঠিল। জিউগানভ হুইল চেয়াৰত বহি নিৰ্বাচনলৈ আহিছিল। আৰু তেওঁ সকলো সময়তে নিমাত হৈ আছিল।
  Grudinin ভোট হাসি ...
  গেৰী কাছপাৰভে একেলগে খেল এখন দি ভোটো দিয়ে। তদুপৰি তেওঁ কয় যে তেওঁ কাৰ্লেছনৰ সৈতে এখন মেচ খেলিব। গতিকে এনাটলি কাৰ্পভে একেলগে গেম চেচন দিলে।
  বাইদেউ, কাৰ্পভক ইতিমধ্যে মিখাইল বটভিনিকৰ গোল্ডেন অৰ্ডাৰ লাভ কৰা হৈছে।
  গতিকে আন এটা প্ৰশ্ন হ"ল ইয়াত কোন মূল আৰু শ্ৰেষ্ঠ বিশ্ব চেম্পিয়ন।
  নিশ্চিতভাৱে বহুত সলনি হৈছে...
  আৰু দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে আকৌ সকলোকে আচৰিত কৰি তুলিলে। প্ৰতিষ্ঠানটোৰ পৰা ঘোষণা কৰা এই আদেশৰ নাম "অলেগ ৰাইবাচেংকো"। তদুপৰি একেলগে চাৰিটা ডিগ্ৰী আছে: চতুৰ্থ ডিগ্ৰী ব্ৰঞ্জ, তৃতীয় ডিগ্ৰী ৰূপ, দ্বিতীয় ডিগ্ৰী সোণ আৰু প্ৰথম ডিগ্ৰী হীৰাযুক্ত সোণ!
  এইটো বৰ ভাল লাগিল!
  ইতিমধ্যে "লুচিফাৰৰ আৰ্মাগেডন" চিনেমা হলত মুক্তি পাইছে, আৰু ইতিমধ্যে "অৱতাৰ" আৰু "ষ্টাৰ ৱাৰ্ছ"ৰ ৰেকৰ্ড ভংগ হৈছে। অলেগ ৰাইবাচেংকো হৈ পৰিছে এজন প্ৰকৃত সাহিত্যিক ছুপাৰষ্টাৰ!
  মেডভেডেভে অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ নামেৰে এটা সাহিত্যিক বঁটাও প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল - নোবেল বঁটাতকৈ দহগুণ ডাঙৰ পুৰস্কাৰৰ পুঁজিৰে।
  আৰু এইটো সাধাৰণতে অতি শীতল!
  তাৰ পিছত দেওবাৰে অধিক সংখ্যক মেডভেডেভে কাম কৰিলে। তেওঁ অলেগ ৰাইবাচেংকোক অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড, আৰু ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা আৰু ৰাছিয়াৰ নায়কৰ বৃহৎ হীৰা তাৰকা, অৰ্ডাৰ অৱ ভিক্টোৰী বঁটা প্ৰদান কৰে। এয়া আছিল ইতিহাসৰ গতিপথ সলনি কৰাৰ প্ৰয়াস।
  যেনে, মই অলেগ ৰাইবাচেংকোক সদয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিম, আৰু সকলোবোৰ বৰ ভাল হ"ব! একে সময়তে মই তেওঁক আৰু মাৰ্শ্বাল দুয়োকে ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ খিতাপ প্ৰদান কৰিম!
  কাৰ্যবাহী সমীক্ষাৰ পৰা প্ৰথম তথ্য ইতিমধ্যে জনা গৈছে , যিয়ে কয় যে জেলেনস্কিৰ আশী শতাংশতকৈও অধিক।
  আৰু তথ্যৰ প্ৰবাহ বন্ধ নহ'ব...
  এতিয়াও ভোট দিবলৈ যোৱা নাই মেডভেডেভে। কাম কৰে। ইয়াত তেওঁ ভ্লাদিমিৰ ভলফোভিচক সেনাবাহিনীৰ জেনেৰেলৰ পদবী প্ৰদান কৰি আদেশ জাৰি কৰে। যেনে, মোৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হওক।
  যদিও জিৰিনোভস্কিয়ে ইতিমধ্যে সিপাৰলৈ পাৰ হৈ গৈছে যেন লাগে।
  লেভ লেচচেংকো পৰ্টফলিঅ" অবিহনে মন্ত্ৰী হৈ পৰিল। কিন্তু সেইটোৱে আৰু গুৰুত্ব নাপায়।
  চীনত অশান্তিৰ সৃষ্টি হৈছে। ৰাইজে গণতন্ত্ৰ বিচাৰে - নিৰ্ভীকতাত ভাগৰি পৰিছে! মানুহে কেৱল ৰুটিৰে জীয়াই নাথাকে!
  মোৰ বছক না ক"ব বিচাৰিম! একবিংশ শতিকাত কিমান দিনলৈ লাঠিৰে অনুশাসন বজাই ৰাখিব পাৰি?
  চীনত কথাবোৰ বৰ ভাল হোৱা নাই। সাম্যবাদৰ ৰেল অনুসৰণ কৰি অনিৰ্দিষ্টকাললৈ পুঁজিবাদ গঢ়ি তোলাটো অসম্ভৱ। কিছু পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰয়োজন। আৰু নেতৃত্ব অত্যন্ত ৰক্ষণশীল।
  তদুপৰি নতুন বুৰ্জোৱা শ্ৰেণীয়ে বিচাৰে গণতন্ত্ৰ আৰু আৰক্ষীৰ বৰ্বৰতাৰ অন্ত।
  পুৰণি কালৰ কাম-কাজৰ ক্লান্তিৰো প্ৰভাৱ পৰিল! ব্যৱস্থাটোত কগ হোৱাৰ কোনো ইচ্ছা নাই। হয়, চীনত দেওবাৰে উল্লেখযোগ্য দাঙ্গাই ব্যৱস্থাটোক জোকাৰি যায়।
  আৰু আমেৰিকাত এগৰাকী মহিলাই ৰাষ্ট্ৰপতি হোৱাৰ সম্ভাৱনা সৰ্বাধিক। অৱশ্যে ফ্লয়ডৰ জনপ্ৰিয়তা হঠাতে বাঢ়িবলৈ ধৰিলে মেৱেদাৰ . ইতিমধ্যে এইগৰাকী অজেয় বক্সাৰ ৰেটিংৰ শীৰ্ষত আৰোহণ কৰিছে।
  আপাত দৃষ্টিত আমেৰিকাই নতুন জয় হেৰুৱাইছিল আৰু সিংহাসনত ৰিপাব্লিকান বা ডেম"ক্ৰেট কোনো এজনকো বিচৰা নাছিল। আৰু ফ্লয়ডো শীতল!
  আৰু তাৰ পিছত হ"ব আৰু এটা টিভি বিতৰ্ক।
  ইতিমধ্যে দেওবাৰৰ সন্ধিয়া। শীঘ্ৰেই বন্ধ হ"ব ভোটগ্ৰহণ কেন্দ্ৰ।
  শেষ মুহূৰ্তত অৱশেষত মেদভেদেভ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। খৰখেদাকৈ বেলটটো বেলট বাকচত পেলাই দিলে আৰু একো নোকোৱাকৈয়ে গুচি গ"ল। ঘড়ী বাজিল আৰু ভোটদান শেষ।
  এতিয়াৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি মেডভেডেভে ক্ৰেমলিন এৰি মস্কোৰ ওচৰৰ নিজৰ বাসগৃহলৈ গ"ল।
  তাৰ লগত কেবিনত দুজনী ছোৱালী। অন্ততঃ কিছু মনোৰঞ্জন।
  সোঁফালে বহি নাটাছাই সুধিলে:
  - বাৰু, ডিমাৰ কথা কি ক"ব? এতিয়া তেওঁলোকে আপোনাৰ চূড়ান্ত বিফলতা ঘোষণা কৰিব!
  মেডভেডেভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - উদ্বোধনীৰ দুমাহ বাকী। গতিকে এতিয়াৰ বাবে মই এতিয়াও সকলো, আৰু জেলেনস্কি মাত্ৰ ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি!
  সোঁহাতে বহি আলেংকাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু উদ্বোধনী অনুষ্ঠান ত্বৰান্বিত কৰিব পাৰি! আপোনাৰ ক্ষমতা, ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচৰ, শেষ!
  মেডভেডেভে অনুৰোধ কৰি সুধিলে:
  - কিন্তু তোমালোক ছোৱালীবোৰে কৰিব পাৰিবা!
  নাটাছাই ভ্ৰু কোঁচাই সুধিলে:
  - আমি কি কৰিব পাৰো?
  মেডভেডেভে আত্মবিশ্বাসেৰে কৈছিল:
  - উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত হস্তক্ষেপ কৰক!
  নাটাছাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু কেনেকৈ?
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে উত্তৰ দিলে-
  - নিজকে চিনি নোপোৱা যেন!
  নাটাছাই খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমি জেলেনস্কিক হত্যা নকৰো!
  মেডভেডেভে লগে লগে আপত্তি কৰিলে:
  - বাৰু, মাৰিব কিয়! মাত্ৰ নিশ্চিত হওক যে তেওঁ নিজেই মুকুট এৰি দিয়ে!
  . অধ্যায় নং ৪।
  ছোৱালীবোৰে একেলগে খিকিন্দালি কৰিলে...
  আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - সম্মোহন ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ কি পৰামৰ্শ দিয়ে?
  ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচে মাত দিলে:
  - সেইটোৱে! আপুনি কৰিব পাৰে!
  নাটাছাই তাইৰ বন্ধুৰ বাবে উত্তৰ দিলে:
  - পাৰিম, কিন্তু আমি নিবিচাৰো!
  মেদভেদেভ আচৰিত হ"ল:
  - এইটো কিয়?
  নাটাছাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - জেলেনস্কি নিৰ্বাচিতজন! আৰু আপুনি দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ দেশখন শাসন কৰিবলৈ সক্ষম নহয়!
  Alenka-এ কু-অভিপ্ৰায়ৰ সৈতে যোগ কৰিলে:
  - আৰু এই কথা আমাৰ সকলোৰে বাবে যথেষ্ট স্পষ্ট!
  মেডভেডেভে ক্ৰোধেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বুজি পোৱা নাইনে আমি যে পশ্চিমৰ কলনী হৈ যাম?
  আলেংকাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - বৰঞ্চ পশ্চিম আমাৰ কলনী হৈ পৰিব!
  নাটাছাই কটুভাৱে আৰু ক"লে:
  - আৰু তোমাৰ লগত মিছা, ৰাছিয়া যিয়েই নহওক মহান নহ"ব!
  মেডভেডেভে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মই আপনি বিজয় অর্ডার, সেন্ট এণ্ড্রু প্রথম-কল অর্ডার, নিকোলাস দ্বিতীয় অর্ডার, এবং হীরা একটি সোনা তারকা দিম...
  নাটাছাই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - নে হয়তো আমি নিজেই ৰাষ্ট্ৰপতি হৈ নিজকে তিনিশ আদেশ দিব পাৰোঁ?
  আলেংকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি আপোনাক সম্মোহিত কৰিব পাৰো আৰু generalissimos হ'ব পাৰো।
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - বা হয়তো supergeneralissimos !
  ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ'ল...
  আলেংকাই গাইছিল:
  - আৰু কেতিয়াবা শত্ৰুৱেও চিঞৰিছিল,
  ভয় লুকুৱাই - যে মই ৰজা!
  নাটাছাই দাঁত উদঙাই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - থিয়েটাৰ আৰু এৰিনা মোৰ ভাল নালাগে,
  ৰুবলৰ সৈতে এক মিলিয়ন বিনিময় কৰা হয়...
  যদিও আগলৈ ডাঙৰ পৰিৱৰ্তন আছে -
  মই বেলোবগ আৰু ষ্টেলিনক ভাল পাওঁ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে হেৰুৱা ৰাষ্ট্ৰপতিজনৰ নাক চেপি ধৰিলে।
  ইতিমধ্যে সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ পৰা এই সংখ্যা ঘোষণা কৰা হৈছে। ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ আত্মবিশ্বাসী নেতৃত্ব জেলেনস্কিৰ বাবে ৯১ শতাংশ, মেডভেডেভৰ বাবে ৭.৫ শতাংশ।
  আলেংকাইও মেডভেডেভৰ কাণখন খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে টানি হিচকি উঠিল:
  - বাৰু, প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতিৰ কথা কি ক"ব, আপোনাৰ বঁটাবোৰে আপোনাক সহায় কৰিলেনে?
  মেডভেডেভে টান হৈ ক"লে:
  - মই এতিয়াও এক্স নহয়! উদ্বোধনীৰ আগতে, আচল!
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন ৰজাৰ মহিমা!
  ডাইনী ছোৱালীকেইজনীয়ে মেডভেডেভক তেওঁলোকৰ শেষ ট্ৰাম্প কাৰ্ড হিচাপে সহায় কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল। আৰু এতিয়া, যেতিয়া ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে এতিয়াও আশাহীন পৰিস্থিতিৰ পৰা ওলাই অহাৰ পথ বিচাৰি আছিল।
  হয়তো ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ ফলাফল বাতিল কৰিবলৈ উচ্চতম ন্যায়ালয়ক প্ৰভাৱিত কৰিব? এইটো এটা ডাঙৰ প্ৰলোভন যেন লাগিল। কিন্তু বাস্তৱত অ"ডছবোৰ পাতল যেন লাগিছিল।
  যদি আমি এটা ডিক্রী জাৰি কৰি প্ৰতিজন ন্যায়াধীশক এক বিলিয়ন ডলাৰৰ প্ৰস্তাৱ দিওঁ তেন্তে কি হ"ব? কাৰণ, তেওঁ ৰাষ্ট্ৰপতি আৰু তেওঁৰ এনে ক্ষমতা আছে যিটো জাৰসকলেও সপোনতো ভবা নাছিল! অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতি। আৰু সঁচাকৈয়ে যদি আপুনি গোটেই বিলিয়ন ডলাৰ আগবঢ়ায় তেন্তে বিচাৰকসকলে প্ৰতিহত নকৰে।
  ক্ষুদ্ৰ কথাবোৰত সময় নষ্ট কিয়?
  ৰেডিঅ"ৰ জৰিয়তে তথ্য প্ৰেৰণ কৰা হৈছিল। জেলেনস্কিৰ হাতত নব্বৈ শতাংশ থকাৰ বিপৰীতে ইউক্ৰেইনত তেওঁ প্ৰায় এশ শতাংশ লাভ কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছিল। হয়তো ৰেড বেল্ট এলেকাত মেডভেডেভে কমিউনিষ্টৰ সৈতে ফ্লাৰ্ট কৰাৰ বাবে আৰু অলপ বেছি হ"ব, ককেছাছত কিছু সম্ভাৱনা আছিল। সঁচা, ৰমজান কাদিৰভে যেন বিজয়ী দলটো লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে। আপুনি এতিয়াও সেনাবাহিনীত ধন ঘটাব পাৰে, যদিও সামৰিক বাহিনীৰ সেৱা কৰাৰ কোনো বিশেষ ইচ্ছা নাই, পতিত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ কোনো ইচ্ছা নাই।
  সাধাৰণতে প্ৰথম ৰাউণ্ডৰ পিছত মেডভেডেভৰ শক্তি দুৰ্বল হৈ পৰে। আৰু যদি তেওঁ এতিয়াও বঁটা বিতৰণ কৰিব পাৰিছিল, তেন্তে অন্যথা তেওঁক ক্ৰমান্বয়ে আওকাণ কৰা হৈছিল।
  দিমিত্ৰী মেডভেডেভে নিজৰ কাৰ্যালয়ত উপস্থিত হৈ কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। পৰিচাৰকে অনিচ্ছা সত্ত্বেও তাক সংযোগ কৰিলে।
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে তেওঁক জৰুৰী প্ৰয়োজনৰ বাবে ধন আবণ্টন দিবলৈ দাবী জনায়।
  কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ মুৰব্বীগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে-
  - নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি জেলেনস্কিৰ পৰা নিশ্চিতকৰণ নোপোৱালৈকে মই একো নকৰো।
  মেডভেডেভে গৰ্জন কৰিলে:
  -পাগল নেকি? মই এতিয়াও নতুনৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ সভাপতি! যদি আছে, তেন্তে মোৰ কথা মানিব লাগিব!
  কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ মুৰব্বীয়ে লক্ষ্য কৰিছিল যে-
  - সংবিধান অনুযায়ী মই আপোনাৰ কথা নামানো! আৰু যিয়েই নহওক, টকাৰ প্ৰয়োজন কিয়?
  মেডভেডেভে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - জৰুৰীকালীন অৱস্থাৰ বাবে দেশৰ প্ৰয়োজন নেকি?
  কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ মুৰব্বীয়ে কঠোৰ সুৰত উত্তৰ দিলে-
  - পলাবলৈ মন গৈছে নেকি?
  মেডভেডেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এতিয়াই গ্ৰেপ্তাৰ কৰিম ! সেনাই মোৰ কথা মানিছে! বিশ্বাসী জিৰিনোভস্কি মোৰ লগত আছে!
  কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ মুৰব্বীয়ে লক্ষ্য কৰিছে যে-
  - এইটোৱে সদায় কেকটো লয়! আৰু মস্কোত নব্বৈ শতাংশতকৈ অধিক জেলেনস্কিৰ বাবে। তোমাৰ শক্তিৰ ওপৰত মিছা!
  মেডভেডেভে গৰ্জন কৰিলে:
  - কিন্তু তোমাৰটো আৰম্ভ হোৱা নাছিল!
  আৰু ফোনটো কাটি দিলে। এতিয়া পৰিস্থিতি কঠিন হৈ আহিছিল। নিৰাপত্তা বাহিনীয়ে মানিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিবলৈ ওলাইছে। হয়, জিৰিনোভস্কি এজন শিয়াল। তেওঁক আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়াৰ যোগ্য আছিল নেকি? বিশেষ বাহিনীক আদেশ দিয়ক। নে আমি এতিয়াও ৰাজ্যিক ডুমা ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা উচিত?
  এইটো স্পষ্ট যে জেলেনস্কিয়ে নতুন নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত কৰিব, আৰু বহু ডেপুটিয়ে নিজৰ মেণ্ডেট লাভ নকৰিব। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে প্ৰায় সকলো বস্তুৱেই।
  ইয়াত বেলেগ কিবা এটাৰ প্ৰয়োজন। কিন্তু ৰাজ্যিক ডুমা ৰাইজৰ বিৰুদ্ধে যোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই। আৰু সেনাই সম্পূৰ্ণ সামৰিক অভ্যুত্থানক সমৰ্থন নকৰে। ৰাছিয়াৰ জেনেৰেলসকল গৃহযুদ্ধলৈ যোৱাৰ ধৰণৰ নহয়।
  মাত্ৰ এটা কথা বাকী আছে- আদালতত ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন বাতিল কৰা। আপোনাৰ যন্ত্ৰণা দীঘলীয়া কৰাৰ এইটোৱেই একমাত্ৰ বৈধ সুযোগ। কিন্তু সম্ভৱতঃ ইয়াক কেৱল বৃদ্ধি কৰা হ"ব। মেডভেদেভক পুনৰ নিৰ্বাচিত হোৱাৰ প্ৰকৃত সম্ভাৱনা থকাৰ সম্ভাৱনা নাই। আচলতে তেওঁৰ এণ্টি ৰেটিং বিশাল, পেট্ৰ" প"ৰ"চেংকোতকৈও বেয়া।
  মেদভেদেভেও আন এটা বিকল্পৰ কথা ভাবিলে। উদাহৰণস্বৰূপে, জেলেনস্কিক শাৰীৰিকভাৱে নিৰ্মূল কৰা? কিন্তু এইটো সম্পূৰ্ণ অপৰাধ। তেনেকৈ কুঁজা হ"ব? তদুপৰি ই মেদভেদেভক নষ্ট কৰিব। আৰু উত্তম ক্ষেত্ৰত ই এটা ৰেহাই দিব। কাৰণ নিৰ্বাচনত এনে বৃহৎ ব্যৰ্থতাৰ বাবে ৰাইজে মেদভেদেভক ক্ষমা নকৰে।
  নহয়, Dmitry Anatolyevich সফল নহ"ব। নিৰ্বাচনত দহ শতাংশও ভোট সংগ্ৰহ নকৰাকৈ তেওঁ নিশ্চিতভাৱে ক্ষমতাত নাথাকিব।
  মেদভেদেবে বাৰৰ ওচৰ পালেগৈ। খুলি বটল এটা উলিয়াই নিজৰ বাবে কন্যাক ঢালি দিলে।
  দামী - "নেপোলিয়ন", বয়স দুশ বছৰ!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে এগিলাচ খালে। তাৰ পিছত দ্বিতীয়টোৰ ওপৰত নেমুৰ সৈতে জলপান খালোঁ।
  মোৰ পেটটো গৰম হৈ পৰিল আৰু মোৰ চিন্তাবোৰ দ্ৰুতগতিত দৌৰি গ"ল। তৃতীয় গিলাচ খোৱাৰ পিছত মেদভেদেবে হাঁহি এটা মাৰি চকী এখনত বহিল। অলপ উল্লাস কৰিলে। আচলতে তেওঁক এই শক্তিৰ প্ৰয়োজন কিয়? সম্পূৰ্ণ দায়িত্ব। আজৰি সময়ৰ এক মিনিট নহয়, শান্তিৰ এক চেকেণ্ডো নহয়। সদায় চলন্ত, ভিডিঅ" কেমেৰাৰ চোৱাচিতাত। বেছি ক"বলৈ ভয় কৰে।
  বহুত কাম, কিন্তু আনন্দ নাই।
  আৰু ছোৱালী এজনীৰ লগত বিচনাত শুবলৈ মন যায়। কম্পিউটাৰত যুদ্ধ খেলক।
  আচলতে ইয়াত আপুনি ৰাষ্ট্ৰপতি, কিন্তু প্ৰকৃত যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিবলৈ আপুনি দুবাৰ ভাবিব। এইদৰেই ভয়ংকৰ ট্ৰাম্পে ইৰাণক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল।
  যুদ্ধৰ বিষয়ে বহুত কথা ক"ব পাৰি, কিন্তু আচলতে ইয়াৰ সিদ্ধান্ত লোৱাটো সহজ নহয়!
  কিন্তু খেলৰ লগত যুঁজ দিয়ক, নিজেই যুঁজ দিয়ক!
  মেদভেদেবে কম্পিউটাৰৰ ওচৰত বহিল। মোৰ প্ৰিয় দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ অন কৰিলোঁ। বহুদিন ধৰি সি বজাব পৰা নাছিল। ইয়াত, বেছি ষ্ট্ৰেইন নহ"বলৈ, আপুনি কেলেংকাৰীকাৰীৰ ক"ড ব্যৱহাৰ কৰে। এই লাইক...
  আৰু তাৰ পিছত আপুনি হাৰিকেনৰ গতিৰে প্ৰযুক্তিৰ মাজেৰে দৌৰি যায়। আৰু আপোনাৰ ইতিমধ্যে আই এছ-৭ আছে, যিবোৰ আপুনি ৰেজিমেণ্টত লঞ্চ কৰে, আৰু জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে মাত্ৰ টি-১। শক্তি আৰু সামৰ্থ্যৰ মাজত লক্ষণীয় পাৰ্থক্য দেখা যায়।
  প্ৰায় কেতিয়াও মদ খোৱা মেডভেডেভেও লক্ষণীয়ভাৱে উল্লাস কৰিছিল।
  এইদৰেই আপুনি দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ আটাইতকৈ দামী আৰু গধুৰ টেংক আই এছ-৭ শত্ৰুৰ ওপৰত নিক্ষেপ কৰে। আৰু আপুনি বেছি অসুবিধা নোহোৱাকৈ ভাঙি পেলালে। যুদ্ধখন সহজে আৰু বিজয়ীভাৱে চলি আছে। আপুনি চহৰৰ পিছত নগৰ দখল কৰে।
  সাধাৰণতে অৱশ্যে ষ্টেলিনে দেশখনক ভালদৰে নেতৃত্ব দিছিল, আৰু চাৰি বছৰ নৌহওঁতেই তৃতীয় ৰাইচক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। পুটিনে আইছিছৰ সৈতে আৰু বেছি সময় যুঁজিছিল। কিন্তু জাৰ্মানসকলৰ হাতত অতি শীতল প্ৰযুক্তি আছে।
  খেলখনত উদাহৰণস্বৰূপে জাৰ্মান ই-৭৫ টেংক, কেৱল ছোভিয়েট আই এছ-৭য়েহে ইয়াৰ বিৰুদ্ধে সমানে যুঁজিব পাৰে, বাকী সকলো টেংকেই হাৰ মানিব। ই ই-৭৫ৰ কৱচ অতি শক্তিশালী। আনকি বন্দুকটোও ছোভিয়েট আই এছ-৭তকৈও উচ্চ আৰু ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ওচৰত।
  আৰু জাৰ্মানীয়ে ১৯৪৫ চনত এই টেংকটোক নিজৰ মূল টেংক হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল। আমাৰ কথা কি ক"ব?
  মেডভেডেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে... যুদ্ধৰ পিছৰ সময়ছোৱাত আই এছ-৭ক গণ উৎপাদনত ৰাখিব পৰা নাছিল। গতিকে যুদ্ধখন আৰু বেছি দিন চলিল, কোনেও নাজানে আৰু কোনে জয়ী হ"ল।
  ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচে, মদ্যপান কৰি, গাইছিল:
  - মই ভাল পাওঁ ভাইহঁত, ভাল পাওঁ! জীয়াই থাকিবলৈ ভাল পাওঁ ভাইসকল! আৰু আমাৰ আতমনে আমনি কৰিব নালাগে।
  খেলি থাকোঁতে মেদভেদেভ টোপনি গ"ল। এটা শিথিল...
  আৰু পিছদিনা ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ চূড়ান্ত ফলাফলৰ কথা জানিব পৰা গ"ল।
  প্ৰায় ৯২ শতাংশ ভোটাৰে ইউক্ৰেইনৰ সৈতে একেলগে জেলেনস্কিক ভোট দিছিল, আৰু ৬.৭ শতাংশ ভোটাৰে মেডভেডেভক ভোট দিছিল। এইদৰেই জেলেনস্কিৰ বিজয়ী বিজয় ঘটিল।
  দেশত আৰম্ভ হ"ল উদযাপন আৰু আনন্দ। অৱশেষত আহি আছিল এক নতুন, বহুতে যেন লাগিছিল, উজ্জ্বল জীৱন।
  এতিয়াৰ বাবে উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ সময়ত সভাপতি হিচাপে কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰি আছে দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে।
  আৰু তেওঁ অভিনন্দন জনাইছিল, অৱশ্যেই, বিজয়ীক। ক'লৈ যাব পাৰি? আৰু ছয় শতাংশ হিচাপ কৰিবলৈ একো নাই।
  আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিয়ে অৱশ্যে মেডভেডেভক সাক্ষাৎ কৰি তেওঁক সান্ত্বনা দিছিল:
  - মই আপোনাক ভোট দিলোঁ ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে মনে মনে উত্তৰ দিলে:
  - ধন্যবাদ!
  জিৰিনোভস্কিয়ে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো আমি তোমাক প্ৰিমিয়াৰত ৰাখিব লাগে?
  মেদভেদেভে ৰং কৰা মূৰটো জোকাৰিলে:
  - মই নাভাবো, দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত এনে পৰাজয়ৰ পিছত তেওঁলোকে মোক প্ৰধানমন্ত্ৰী দিব। এয়া আৰু ৰাজনৈতিকভাৱে শুদ্ধ নহ"ব।
  জিৰিনোভস্কিয়ে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - যিয়েই নহওক, তোমাৰ ঠাইত ৰাছিয়াৰ কোনোবা এজন থাকিব লাগে। গতিকে আপুনি নহ"লে কোন?
  মেডভেডেভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - অধিকাংশ সম্ভাৱনা, Andrei Navalny!
  জিৰিনোভস্কিয়ে দাঁত উদঙাই দিলে আৰু গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আন্দ্ৰেই Navalny? এনে নহওক!
  মেদভেদেভে কান্ধ দুটা জোকাৰি বিভ্ৰান্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  -ক'লৈ গৈ আছা?
  জিৰিনোভস্কিয়ে চিঞৰিলে:
  - হয়, মই সকলোকে গ্ৰেপ্তাৰ কৰিম!
  মেডভেডেভে হাত জোকাৰিলে:
  - পৰ্যাপ্ত! আমাৰ সময় যেন শেষ হৈ গ"ল! কেনেৰী দ্বীপপুঞ্জলৈ ছুটীত যাম। কি কৰিবলৈ ওলাইছা?
  ছিৰিনোভস্কিয়ে ধূৰ্তভাৱে চকু দুটা মুদি দি উত্তৰ দিলে:
  - আপোনাৰ বন্ধুসকলৰ স্বাৰ্থৰ বাবে লবী কৰক! যেতিয়ালৈকে জেলেনস্কিয়ে ৰাছিয়া আৰু ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে নিজৰ কৰ্তব্য গ্ৰহণ কৰা নাছিল!
  মেডভেডেভে দুখ মনেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে এইটো ইমান সহজ নহয়... তেতিয়া তেওঁলোকে আপোনাক তিনিটা ছাল উলিয়াই দিব!
  ধূৰ্তভাৱে চকু দুটা সৰু কৰি জিৰিনোভস্কিয়ে সুধিলে:
  - অনুগ্ৰহ কৰি মোক ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ মাৰ্শ্বাল কৰক! বাৰু, আপোনাৰ বাবে ইয়াৰ মূল্য কি!
  মেডভেডেভে দুছেকেণ্ডমান ভাবিলে, আৰু তাৰ পিছত ঘোষণা কৰিলে:
  - জৰিমনা! মই কেৱল তোমাক মাৰ্শ্বাল কৰাই নহয়, বেৰিয়াকো মাৰ্শ্বাল পদবীলৈ ঘূৰাই দিম! ন্যায্য হ"ব!
  জিৰিনোভস্কিয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - বেৰিয়াৰ সম্পৰ্কত, হয়!
  মেডভেডেভে চকু দুটা সৰু কৰি সুধিলে:
  - আৰু আপোনাৰ সম্পৰ্কত?
  জিৰিনোভস্কিয়ে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু মোক ৰজাৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰক! মই যাক বিচাৰো পুৰস্কাৰ দিওঁ!
  মেডভেডেভে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, তেনেকুৱাই হওক!
  আৰু তেওঁ মাৰ্শ্বালৰ পদবী প্ৰদানৰ ওপৰত দুয়োটা ডিক্রী প্ৰস্তুত কৰাৰ নিৰ্দেশ দিলে।
  ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে উল্লাস কৰিলে। এতিয়া তেওঁ কম্পিউটাৰ গেম সম্পূৰ্ণৰূপে উপভোগ কৰিব পাৰিব বুলি ভাবি।
  আৰু তেওঁলোকে খেলিবলৈ বৰ মজা...
  কিন্তু সঁচাকৈয়ে ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে আৰু কিবা কিয় কৰিব? এতিয়া প্ৰযুক্তি ইমানেই বিকশিত হৈছে যে আপুনি যিকোনো ব্যক্তি হ"ব পাৰে। আনকি প্ৰভু ঈশ্বৰৰ দ্বাৰাও। আৰু বিশেষকৈ খেলত বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰিবলৈ।
  উদাহৰণস্বৰূপে, ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ কাৰ্যালয়ত অতি আধুনিক খেলকে ধৰি বহু সংখ্যক বিভিন্ন খেল আছে।
  মেডভেডেভে বাস্তৱ সময়ৰ কৌশলগত খেল খেলাৰ সিদ্ধান্ত লয়। ১৯৩৯ চনত জাৰ্মানী। বাৰু, আপুনি কিয় কেলেংকাৰীকাৰীৰ ক"ড ব্যৱহাৰ কৰিছে? আপুনি নিজকে পাঁচ হাজাৰ পেন্থাৰ, তিনি হাজাৰ টাইগাৰ আৰু দহ হাজাৰ ফকে-উলফ যোগ কৰক। আৰু আপুনি এই বাহিনীসমূহ শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে নিয়োগ কৰে। আৰু আপুনি পোলেণ্ডক আক্ৰমণ কৰে, য"ত এনে শক্তিৰ দশমাংশও নাই।
  আৰু যুদ্ধখন আপোনাৰ ইচ্ছামতে চলি থাকে, এটা লক্ষ্যৰে আৰু বিজয়ীভাৱে। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে মেদভেদেভ ইয়াত এজন বিশাল বিজয়ী। ই শত্ৰুক চেপি ধৰে যেন প্ৰেছেৰে প্লাম থেতেলিয়াই পেলায়।
  বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ পোলেণ্ডক সহজে আৰু দ্ৰুতগতিত সমতল কৰি তোলা হৈছিল। আপুনি ফ্ৰান্সক আক্ৰমণ কৰে। আপুনি এটা ৰগ ক"ড ব্যৱহাৰ কৰি তাইৰ ওপৰত দহ হাজাৰ ই-৭৫ টেংক লঞ্চ কৰে। মুখ খুলি কওঁকচোন, ভয়ংকৰ গাড়ী। যিবোৰ ফৰাচী বন্দুকৰ বাবে সম্পূৰ্ণৰূপে অক্ষম, কিন্তু দীৰ্ঘ দূৰত্বত মাৰাত্মক। শত্ৰুৰ গাড়ীবোৰ গুলীয়াই পেলায়।
  আনকি মেডভেডেভে আনন্দত জপিয়াই পৰে। খেলৰ দৰেই তেওঁ দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছে, আৰু ইতিমধ্যে পেৰিছক লৈ গৈছে... আৰু তাৰ পিছত ক্ষুদ্ৰ কথাবোৰৰ কথা কি ক"ব পাৰি? একে সময়তে স্পেইনক দখল কৰোঁ আহক, যাতে ফ্ৰাংকো বেছি বিচলিত নহয় ৷
  আৰু জিব্ৰাল্টাৰত আক্ৰমণৰ বাবে আমি জেট বিমান ব্যৱহাৰ কৰিম। ক'লৈ যাব ইংৰাজ?
  অৱশ্যে একে সময়তে আমি যুদ্ধজাহাজ আৰু বিমানবাহী জাহাজ নিৰ্মাণৰ বাবে ধন ব্যৱহাৰ কৰো। তেতিয়া ব্ৰিটেইনৰ বাবে কঠিন হ"ব। ইয়াত এশখন বিমানবাহী জাহাজ আৰু দুশ যুদ্ধজাহাজ আছে। এয়া হ"ব এক বিশাল শক্তি।
  আৰু তাৰ পিছত লেণ্ডিং জাহাজবোৰ। আপুনি "ই"-ইউ ছিৰিজৰ টেংকো বনায়, "ই"ৰ অধিক বিৱৰ্তন। ইয়াত আপুনি এটা "E"-50-U টেংক পেলাই দিয়ে, এনেকুৱা এটা মেচিন যে আপুনি কোনো কোণৰ পৰাই ভেদ কৰিব নোৱাৰে।
  আৰু তাই ইংৰাজক অত্যাচাৰ কৰক। ইয়াত এনে টেংকৰ ভিতৰত দুগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ফালে চকু টিপিয়াই আছে।
  উত্তৰত মেদভেডেভে সিহঁতক চুমা এটা মাৰি দিয়ে।
  এই ক্ষেত্ৰত আমি খেলিম...
  আৰু শেহতীয়া টেংকবোৰ লণ্ডনৰ কাষ চাপিছে। আৰু অনুষ্ঠান অবিহনে তেওঁলোকে ইংলেণ্ডৰ ৰাজধানী লয়।
  মেডভেডেভে গাইছিল:
  - পৃথিৱীখন বিৰক্তিকৰ! আমি সকলোৱে মেকুৰীটো খাম!
  ই অৱশ্যে আকৰ্ষণীয় আৰু খেলিবলৈ সহজ। কেলেংকাৰী ক"ডটো লৈ আপুনি যি বিচাৰে ষ্টাম্প মাৰিলোঁ। গতিকে আপুনি বাল্কন দখল কৰি আফ্ৰিকালৈ যায়। আপুনিও ষ্টাম্প মাৰে, আৰু পদাতিক বাহিনীও। আপুনি সৈন্য গঠন কৰে, যদি আপোনাৰ হাতত টকা থাকে। আৰু দখল কৰা ভূখণ্ডেও ধন দিয়ে। বাৰু, চেষ্টা কৰক, আফ্ৰিকাত ঘূৰি ফুৰিব।
  ইউ এছ এছ আৰে এতিয়াও ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰি আছে। ই-৫০-ইউ ছিৰিজৰ বিৰুদ্ধে চৌত্ৰিশ, য"ত আৰু দহ হাজাৰ ষ্টাম্প লগোৱা হৈছিল। যদি ই-৫০ টাইগাৰ-২ৰ সৈতে প্ৰায় একে কৱচৰ বাহন হয়, তেন্তে কেৱল যুক্তিসংগত ঢালহে বেছি, আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ অলপ শক্তিশালী, আৰু ইঞ্জিন অধিক শক্তিশালী। সমান ওজনৰ ই-৫০-ইউ ছোভিয়েট টি-৬৪ৰ সৈতে তুলনাযোগ্য, আনকি ইয়াত অধিক শক্তিশালী গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিনও আছে।
  হয়, শক্তিবোৰ সমান নহয়। ইয়াত বিভিন্ন প্ৰজন্মৰ টেংকে যুঁজ দিয়ে।
  আৰু মেডভেডেভে অৱশ্যে ক"লা ঘোঁৰাত উঠি দৌৰিছে।
  শক্তিবোৰ অৱশ্যে তুলনামূলক নহয়। আপুনি ই-৭৫-ইও যোগ কৰিব পাৰে, এইটো এটা স্কুৱেট কিলিং মেচিন, আনকি জাহাজৰ বন্দুকৰ দ্বাৰাও অভেদ্য।
  আৰু নিজকে কেনেকৈ ভৰিৰে গচকিব। একোৱেই ৰোধ কৰিব নোৱাৰে।
  মেদভেদেৱে সৰু ল"ৰাৰ দৰে খেলে। এহ, ঠিক আছে, তেন্তে কেনেকৈ। আৰু তেওঁক চাবলৈ কোনেও আগ্ৰহী নহয়। তেওঁ হেৰুৱাই ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতি পাহৰি গ"ল।
  সকলোৱে কেৱল বিজয়ীকহে ভাল পায়।
  ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচে গাইছিল:
  আৰু আমি ধুমুহাবোৰক অৱজ্ঞা কৰোঁ,
  কি আৰু কিয়ৰ পৰা...
  আচৰিত নোহোৱাকৈ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক,
  কাৰো বাবে অসম্ভৱ
  শুভকামনা, বিফলতা,
  সকলো জাম্প, ওপৰলৈ তললৈ,
  কেৱল এইদৰে, আৰু অন্যথা নহয়,
  কেৱল এইদৰেই, আৰু অন্যথা নহয়!
  চমক জীয়াই থাকক!
  আচৰিত কৰা! আচৰিত কৰা!
  চমক জীয়াই থাকক!
  আচৰিত কৰা! আচৰিত কৰা!
  চমক জীয়াই থাকক!
  আৰু মেদভেদেভ অধিক উল্লাসিত হৈ পৰিল। এতিয়া তেওঁৰ সৈন্যই ইউক্ৰেইন, বেলাৰুছ দখল কৰি অনিবাৰ্যভাৱে মস্কোৰ কাষ চাপিছে!
  ৰাছিয়াৰ প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে কয়।
  - যে আমাৰ জীৱনটো এটা খেল!
  আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ ৰাজধানীক ধুমুহাৰ দৰে লৈ যায়। অৱশ্যে ১৯৪১ চনৰ সেনাৰ বিৰুদ্ধে তেওঁৰ ষাঠিৰ দশকৰ পৰা আনকি সত্তৰৰ দশকৰ বৈশিষ্ট্য থকা টেংক আছে, আৰু মূল কথাটো হ"ল যে ইয়াৰ বহুত আছে।
  মেডভেডেভে নিজৰ ফালে চকু টিপিয়াই... ৰাজধানী মস্কোক লৈ যোৱা হৈছে। আৰু এতিয়া আপুনি ককেছাছ দখল কৰিব পাৰিব... আৰু একে সময়তে, আফ্ৰিকাৰ দক্ষিণ অংশ নিজৰ বাবে দখল কৰিব পাৰিব। আৰু আৰ্জেণ্টিনালৈ পাৰ হ"ব।
  আৰু তাৰ পৰাই আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰে। সি এজন শীতল কমাণ্ডাৰ। সৈন্যৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা দিশতে শত্ৰু পিছ পৰি আছে।
  মেডভেডেভে উৎসাহেৰে গাইছে:
  - আমি সাহসেৰে যুদ্ধলৈ যাম! ছোভিয়েটৰ ক্ষমতাৰ বাবে! আৰু আমি ইয়াৰ বাবে যুঁজত সকলোকে গোবৰত মচি পেলাম!
  মেদভেদেভক সাময়িকভাৱে খেলৰ পৰা আঁতৰাই নিয়া হ"ল। শ্বোইগু ট্ৰুবেটস্কয়ৰ ঠাইত ৰাছিয়াৰ প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীয়ে ফোন কৰে। তেওঁ এতিয়াও ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনক সুধিলে-
  - নতুন নেতাৰ ওচৰত আমি কেতিয়া শপত গ্ৰহণ কৰিম?
  মেডভেডেভে সংক্ষিপ্ত উত্তৰ দিলে:
  - য'ত থাকিব লাগে, উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - অহা সপ্তাহত এক সংযুক্ত দেশৰ নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ পদত অধিষ্ঠিত হ"ব বিচাৰিছে। যাতে চুৰি কৰিবলৈ সময় নাপায়!
  মেডভেডেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এইটো আমাৰ সংবিধান আৰু আইন অনুসৰি নহয়!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু য়েলচিনে এই সংবিধানখন আইন আৰু পুৰণি সংবিধান অনুসৰি নহয়। আচলতে বহুতে ভাবিছিল যে পুটিনে নতুন সংবিধানৰ প্ৰস্তাৱ দিব, কিন্তু কেনেবাকৈ সেয়া নহ"ল!
  মেডভেডেভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - প্ৰতিজন নতুন ৰাষ্ট্ৰপতিৰ বাবে নতুন সংবিধান গ্ৰহণ কৰাটো সৰ্বোত্তম ধাৰণা নহয়!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে আপত্তি কৰিছিল:
  - কিন্তু পুটিনে পাৰিলেহেঁতেন! তেওঁ য়েলচিনতকৈও শীতল আছিল, আৰু আপুনি, ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ!
  মেডভেডেভে মাত দিলে আৰু মান্তি হ"ল:
  - শীতল আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ'ল ভাগ্যৱান! পুটিনৰ অবিহনে সকলো ভুল হৈ গ"ল আৰু জেলেনস্কিয়ে ৰাছিয়াত ক্ষমতা দখল কৰিলে।
  ট্ৰুবেটস্কয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু লুকাচেংকোৰ এটা সুযোগ আছিল, কিন্তু তেওঁ নিজৰ সময় হেৰুৱাই পেলালে। আমি আৰু বেছি দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িব লাগিছিল!
  মেডভেডেভে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ৰাছিয়াত প্ৰতিযোগিতামূলক নিৰ্বাচনৰ বাবে ভয় খাইছিল লুকাচেংকো। আৰু পুটিনৰ হৃদয়ে সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে জেলেনস্কিয়ে ৰিস্ক লোৱা নাছিল। দেশখন ইমান হাতেৰে পৰিচালনা কৰাটো জ্বলি শেষ হৈ যায়! কৰ্মক্ষেত্ৰত নিশ্চিতভাৱে পুটিন জ্বলি শেষ হৈ গ"ল!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - বাৰু, গতিকে আমি উদ্বোধনী অনুষ্ঠানটো দ্ৰুত তাৰিখত গ্ৰহণ কৰা উচিত নে নহয়?
  মেডভেডেভে সাহসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নিজৰ ইচ্ছামতে কৰক! মই আৰু গুৰুত্ব নিদিওঁ! সন্মানীয় অৱসৰলৈ অৱসৰ লৈ নিজৰ আনন্দৰ বাবে জীয়াই থাকিম। হয়তো মই পৃথিৱী ভ্ৰমণ কৰিম! ইতিমধ্যে মই ৰাছিয়াৰ বাবে অভিলেখ সৃষ্টিকাৰী সময়ৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী দুয়োজনেই হৈছো! কিমান দিনলৈ সিংহাসনত আঁকোৱালি ল"ব পাৰিবা?
  ট্ৰুবেটস্কয়ে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - বাৰু, যদি আছে, তেন্তে পৰিৱৰ্তন আহিব দিয়ক! শ্বোইগুৰ সৈতে কি কৰিব?
  মেডভেডেভে ঠাণ্ডাকৈ উত্তৰ দিলে:
  - তাক জিৰণি লওক! মাৰ্শ্বালৰ পেঞ্চন ডাঙৰ। তেওঁ পৃথিৱী ভ্ৰমণ কৰক। বিদেশত সম্পত্তি থাকিবলৈ অনুমতি দিলোঁ!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - পুটিনে বিশ্বৰ পৰা ৰাছিয়াক বিচ্ছিন্ন কৰিলে! যদিও আমি আমাৰ আত্মাৰ গভীৰতাত শব্দৰে শোক কৰিছিলো, তথাপিও তেওঁৰ মৃত্যুত আমি আনন্দিত হৈছিলো! জেলেনস্কিৰ কথা ক"বলৈ গ"লে আমি চাম! আমাৰ বহুতেই পশ্চিমৰ দৰে অৰ্ডাৰ বিচাৰিছিল। আমেৰিকাৰ দৰে গ্ৰহণ কৰক, কিন্তু কাম কৰক... ইউ এছ এছ আৰৰ দৰে!
  মেডভেডেভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - বাৰু, ষ্টেলিনৰ অধীনত বিষয়াসকলে নিবিড়ভাৱে কাম কৰিছিল! মৌৰে ভৰি আছিল বুলি নাভাবিব!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে সুধিলে:
  - কি কৰিব?
  মেডভেডেভে স্মৰণ কৰি কয় যে:
  - মই সভাপতি আছিলো, আৰু সভাপতি হিচাপে অৱসৰ লম। তাই ডাঙৰ... আৰু মই জীৱনটো উপভোগ কৰিম! আৰু কিয় কাম কৰিম!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে স্মৰণ কৰি কয় যে:
  - জেলেনস্কিয়ে আপোনাক তেওঁৰ লগত উপদেষ্টাৰ পদটো দিব পাৰে!
  মেডভেডেভে ইয়াক জোকাৰি দিলে:
  - আয়! মোৰ পৰামৰ্শ অবিহনে সি যথেষ্ট স্মাৰ্ট! মুঠতে - উদ্বোধনী অনুষ্ঠানটো সম্পন্ন কৰক! ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচে তেওঁৰ!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - উদ্বোধনী হয়!
  মেদভেদেভে ফোনটো কাটি দিলে। মই খেলখন শেষ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ললোঁ। এনেকুৱা কিবা এটা যাৰ বাবে মোৰ আগতে কেতিয়াও সময় নাছিল। আৰু অন্ততঃ আমেৰিকাক মানসিকভাৱে চেপি ধৰিব।
  বা অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে খেলখনত। কিন্তু ই-৭৫-ইউৰ বিৰুদ্ধে আমেৰিকাৰ শ্বাৰমান দুৰ্বল। কিন্তু জাৰ্মান জেট বিমানৰ দৰে শক্তিশালী নহ"লেও আমেৰিকাত বহুত বিমান আছে।
  কিন্তু গুণগত মান অৱশ্যে একে নহয়! ক্ৰাউটছ তীব্ৰ স্ক"ৰ ৰেক আপ কৰি আছে। বিশেষকৈ পাইলটসকল: এলবিনা আৰু এলভিনা! আৰু এইবোৰ এনেকুৱা ছোৱালী যিবোৰ নিজৰ বিশাল উত্তাপৰ দ্বাৰা পৃথক।
  দক্ষিণৰ পৰা আমেৰিকাৰ ওপৰত আগবাঢ়িছে মেডভেডেভে। আৰু একে সময়তে তেওঁৰ টেংকবোৰ চাইবেৰিয়াৰ সিপাৰে গতি কৰি আছে। সি মজা কৰি আছে। বাইদেউ, এতিয়াও জাপান জয় কৰা নহয় কিয়? এই খেলত আপুনি আপোনাৰ মিত্ৰসকলকো হত্যা কৰিব পাৰে। উন্নত কৌশল। প্ৰতাৰকৰ ক'ড প্ৰয়োগ কৰক আৰু আপুনি পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা দিশতে আপোনাৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীতকৈ শক্তিশালী হ'ব। যুদ্ধ নহয়, বিশুদ্ধ আনন্দ। ইয়াত টেইললেছ জেট মেচিনবোৰ আছে, আমেৰিকানসকলে ধৰিবও নোৱাৰে৷
  অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, তাত উপনীত হ"বলৈ। আৰু ৰেডিঅ" নিয়ন্ত্ৰিত মিছাইল ব্যৱহাৰ কৰক! আৰু গুণ্ডাগিৰি কৰা আমেৰিকানসকল। মেডভেডেভে সঁচাকৈয়ে এই খেলখন ভাল পায়। আৰু সৈন্যবাহিনীক স্থানান্তৰিত কৰক। মেক্সিকো লোৱা হৈছে। আমেৰিকাৰ চহৰবোৰ ইখনৰ পিছত সিখনকৈ পতন ঘটিছে। এনেকুৱা এটা আনন্দ।
  আৰু পূব দিশত "ই"-ইউ ছিৰিজৰ টেংক ভাৰতত প্ৰৱেশ কৰে। কিন্তু ইংৰাজে তেওঁলোকৰ কি বিৰোধিতা কৰিব পাৰে? তদুপৰি থাৰ্ড ৰাইচে ইতিমধ্যে সম্পদ জমা কৰি লৈছে আৰু কোনো ধৰণৰ ৰগ ক"ড অবিহনে আটাইতকৈ আধুনিক প্ৰযুক্তি উৎপাদন কৰি আছে।
  কিন্তু মেডভেডেভে পেন্থাৰখন অলপ উন্নীত কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। ইয়াত প্ৰথম গতানুগতিক "পেন্থাৰ" - ৮০ - ১১০ মিলিমিটাৰৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, ৫০ মিলিমিটাৰৰ চাইড আৰ্মৰ, এটা ৭৫ মিলিমিটাৰ কামান, বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ৭০ ই এল, ইঞ্জিন ৬৫০ হৰ্চপাৱাৰ। ইয়াত আছে "পেন্থাৰ"-২ যাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ১২০ৰ পৰা ১৫০ মিলিমিটাৰ, কাষ ৬০ মিমি, ৭১ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান, আৰু ৮৫০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন। হয়, এখন ছিৰিয়াছ গাড়ী। আৰু ই পঞ্চল্লিশত নহয়, পঞ্চাশ টনত গধুৰ আৰু ইয়াৰ চিলোৱাট চুটি৷
  কিন্তু "পেন্থাৰ"-৩। ১৫০ৰ পৰা ২০০ মিলিমিটাৰলৈকে ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, কাষ ৮২ মিলিমিটাৰ, ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ বন্দুক আৰু ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন - ওজন ৫৫ টন। একমত, এনে গাড়ী সাধাৰণতে শ্বাৰমানছৰ বিৰুদ্ধে ছুপাৰ।
  কিন্তু আছে "পেন্থাৰ"-৪। ইয়াৰ ঢালত ২০০ৰ পৰা ২৫০ মিলিমিটাৰলৈকে ফ্ৰন্টাল কৱচ, আৰু কাষৰ কৱচ ১৬০ মিলিমিটাৰ। ১০০ ই এলৰ বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ১০৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক। ইতিমধ্যে এইটো ৬৫ টন ওজনৰ আৰু কম চিলোৱাটৰ এটা দানৱ। ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন। অৱশ্যে, এটা উৎকৃষ্ট ছিৰিয়েল ডেভেলপমেণ্ট, আনকি ছোভিয়েট আই এছ-৭ৰ সৈতেও যুঁজিবলৈ সক্ষম। তদুপৰি আই এছ-৭ গণ উৎপাদন হোৱা নাছিল।
  কিন্তু ইয়াতকৈও শক্তিশালী মেচিন আছে। "পেন্থাৰ"-৫ চলি থকা, ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ২৫০ হাল, কোণত ৩০০ মিলিমিটাৰ টাৰেটৰ কপাল, কোণত চাইড ২১০, ১০০ ই এলত ১২৮ মিলিমিটাৰ বন্দুক, অধিক উন্নত টেংকৰ ওজন ৭৫ টন, ২০০০ হৰ্চপাৱাৰ ইঞ্জিন গেছ টাৰ্বাইনৰ শক্তি । সকলো ছোভিয়েট আৰু আমেৰিকাৰ মডেলতকৈ উচ্চমানৰ মেচিন। যুদ্ধৰ দূৰত্বৰ পৰা আই এছ-৭ত প্ৰৱেশ কৰিব পৰা আৰু মুখামুখি আঘাত সহ্য কৰিব পৰা। "পেন্থাৰ"-৫ সাধাৰণতে চমৎকাৰ প্ৰযুক্তি। ইউ এছ এছ আৰৰ আই এছ-৭তকৈ শক্তিশালী একোৱেই নাই। আৰু জাৰ্মানসকলৰো পাঁচ প্ৰকাৰৰ বাঘ আছে।
  আমেৰিকাৰ বেছিভাগ ভূখণ্ড দখল কৰাৰ পিছত মেডভেডেভে টাইগাৰকো খেদি পঠোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়। বাৰু, "বাঘ" প্ৰথমটো সকলোৱে জানে। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ প্ৰায় ১০০-১১০ মিলিমিটাৰ আৰু ঢাল নোহোৱাকৈ ৮২ মিলিমিটাৰ। আৰু ৫৬ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানটো সঁচাকৈয়ে হাউলি থকা টেংক। "পেন্থাৰছ"ৰ দৰে নহয়, য"ত প্ৰকৃততে কেৱল প্ৰথমখন ছিৰিজেই যুঁজিছিল আৰু দ্বিতীয়খনৰ নমুনা আছিল। টেংক "টাইগাৰ"-2 "ৰয়েল টাইগাৰ" হিচাপে বেছি পৰিচিত।
  ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ: হালৰ সন্মুখত ৫০ ডিগ্ৰী কোণত ১২০-১৫০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ সন্মুখত সামান্য কোণত ১৮৫ মিলিমিটাৰ, আৰু কাষত ৬০ ডিগ্ৰী কোণত ৮২ মিলিমিটাৰ। ইয়াৰ কপালত ভালদৰে সুৰক্ষিত, কাষত টাইগাৰতকৈ অলপ ভাল, আৰু ইয়াৰ বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ৭১ ই এল ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ উৎপাদন টেংকসমূহৰ ভিতৰত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ফ্ৰন্টাল সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত সৰ্বোত্তম, ওজন ৬৮ টন, ইঞ্জিন ৭০০ হৰ্চপাৱাৰ - ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনত যথেষ্ট দুৰ্বল।
  "টাইগাৰ"-৩ হৈছে এখন ডিজাইনৰ বাহন। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১৫০-২০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ সন্মুখভাগ ২৪০ মিলিমিটাৰ কোণত। ১৬০ মিলিমিটাৰৰ কাষবোৰ হেলনীয়া ঢালৰ সৈতে। তিনি ধৰণৰ বিভিন্ন অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: এটা ৮৮ মিমি ১০০ ই এল কামান, এটা ১০৫ মিমি ৭০ ই এল কামান, আৰু ১০৫ মিমি ১০০ ই এল কামান যাৰ ইঞ্জিন ১০০০ ১২০০ হৰ্চপাৱাৰ। অধিক ঘন বিন্যাস আৰু ৭৫ টন ওজনৰ সৈতে। হয়, গাড়ীখন গুৰুতৰ আৰু অতি বিপদজনক। আৰু আৰু অধিক শক্তিশালী "টাইগাৰ"-৪ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ২৫০ - হাল ৪৫ ডিগ্ৰী হেলনীয়া, কপাল ৩০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া, কাষ ২১০ মিলিমিটাৰ, বন্দুক ১২৮ মিলিমিটাৰ ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্য, বা ১৫০ মিলিমিটাৰ বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ৫৬ ই এল , ওজন ৮৫ টন, ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন। এটা অতি শক্তিশালী টেংক।
  কিন্তু তাতোকৈ শীতল হৈছে "টাইগাৰ"-৫। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ: হালৰ কপাল ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ৩৫০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ কপাল ৫০ মিলিমিটাৰ কোণত ৪০০ মিলিমিটাৰ। কাষবোৰ ৩০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। ১৫০ মিমি ১০০ ই এল বন্দুক, বা ১৭৪ মিমি ৭০ ই এল বন্দুক, বা ২১০ মিমি ৩৮ ই এল বন্দুক। ওজন ১০০ টন, গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন ২৫০০ হৰ্চপাৱাৰ। আটাইতকৈ শক্তিশালী মেচিনটোৱে আই এছ-৭ আৰু ছেইণ্ট জনছ ৱৰ্টকো ভেদ কৰিব নোৱাৰিব। এইটো আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা যাব। যদিও ক"ব লাগিব যে "টাইগাৰ"-৫ বাস্তৱ ইতিহাসত প্ৰকল্পবোৰতো নাছিল। কিন্তু যুদ্ধ ইমান সোনকালে শেষ হোৱাত কাৰো দোষ নাই৷
  কিন্তু ভাৰ্চুৱেল টেংক গেমটো উন্নত কৰিব পাৰি।
  মেডভেডেভে আমেৰিকাৰ ৰাজধানী ৱাশ্বিংটন আৰু সৰ্ববৃহৎ চহৰ নিউয়ৰ্কত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ ধৰিলে। ইয়াত আপুনি সঁচাকৈয়ে কাম কৰি জয়ী হ"ব পাৰে।
  যদিও ভাৰ্চুৱেলি। ইয়াত ৱাশ্বিংটন জ্বলি আছে আৰু ইয়াৰ কাষেৰে জাৰ্মান টেংক চলি আছে। আৰু টাইগাৰছ-৫ক কোনেও ৰখাব নোৱাৰে।
  মেডভেডেভে আমেৰিকাৰ ৰাজধানীসমূহত এক জেদী আক্ৰমণ সম্পূৰ্ণ কৰিছে আৰু সেয়া যেন এক জয়। কিন্তু সন্মুখত জাপানো আছে।
  . অধ্যায় নং ৫।
  খেলখনত আৰু কি কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন? কিন্তু লেভ পৰিয়ালৰ টেংক কেতিয়াও উৎপাদনত নাহিল। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে ইয়াত দানৱ। কিন্তু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত পিছৰ ছিৰিজৰ এই মেচিনবোৰ আনকি অতিৰিক্ত আছিল। আৰু তাতোকৈ বেছি সৰু আৰু মজলীয়া টেংকৰ সৈতে জাপানৰ বিৰুদ্ধে।
  কিন্তু দিমিত্ৰী মেডভেডেভে সিহঁতক অলপ খেদি পঠোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  ইয়াত প্ৰথমটো লেভ টেংক আছে, যিটো কেৱল প্ৰকল্পতহে বিদ্যমান, আৰু মাত্ৰ আংশিকভাৱে ধাতুৰে মূৰ্ত। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১২০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ২৪০ মিলিমিটাৰ কোণত, কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰ, বন্দুকৰ দৈৰ্ঘ্য ১০৫ মিলিমিটাৰ, বেৰেলৰ দৈৰ্ঘ্য ৭০ ই এল, গোটেইখিনি ৮০ টন, ইঞ্জিন ৮০০ হৰ্চপাৱাৰ। সাধাৰণতে কুৰ্স্ক বাল্জত টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰছৰ সৈতে একেলগে দেখা দিব পৰা গাড়ী। ইয়াৰ সময়ৰ বাবে এটা অতি শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু উৎকৃষ্ট টাৰেটৰ কপালৰ সুৰক্ষাৰ সৈতে। কিন্তু ভাগ্য ভাল যে তাই দেখা নাপালে৷ "লেভ"-২ প্ৰকল্পৰ বাহন। হালৰ কপাল ২৫০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া, টাৰেটৰ কপাল ৩০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। কাষবোৰ ২০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। বন্দুক বা ১২৮ মিমি ১০০ ই এল বা ২১০ মিমি ৩৮ ই এল। ওজন ১০০ টন, ইঞ্জিন ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰ। ইয়াৰ ক্ষমতাত কোনো সমকক্ষ নাই। আই এছ-৭তকৈ চুপিৰিয়েৰ, যিয়ে ইয়াক কেৱল কাষতেহে আঘাত কৰিব পাৰে। কিন্তু তাৰ পিছত আপুনি আৰু আগুৱাই লৈ যায়, আৰু "লায়ন"-৩ ওলায়, এটা দানৱকো খেদি খেদি। হালৰ সন্মুখৰ কৱচ ৩৫০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ ৪৫০ মিলিমিটাৰ, ঢালত কাষৰ ঢাল ৩০০ মিলিমিটাৰ, ১০০ ই এলত ১৫০ মিলিমিটাৰ কামান, বা ৭০ ই এলত ১৭৫ মিলিমিটাৰ, বা ৫৬ ই এলত ২১০ বা ৰকেট লঞ্চাৰ ৪০০ -মি.মি.ত। ওজন ১২০ টন, ইঞ্জিন ২৫০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  হয়, এইটো এটা ভয়ংকৰ শক্তি।
  টেংক "সিংহ"-4 আন এটা চুপাৰ দানৱ ৷ হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৫০০ মিলিমিটাৰ। হাল আৰু টাৰেটৰ কাষবোৰ ৪০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। ১০০ ই এলত ১৭৫ মিমি কামান, ৭০ ই এলত ২১০ মিলিমিটাৰ কামান, ৫০০ মিমি ৰকেট লঞ্চাৰ। গাড়ীখনৰ ওজন ১৫০ টন, ইঞ্জিন ৩৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন। বহু দূৰৰ পৰা ই আই এছ-৭ আৰু আমেৰিকান টি-৯৩কে ধৰি সকলো টেংকতে সোমাই যায়। আৰু নৌসেনাৰ বন্দুকেও তাত ভেদ কৰিব নোৱাৰে। এইটো এটা শক্তিশালী মেচিন, আৰু ইয়াৰ সৈতে এটা অতিৰিক্ত কামান।
  কিন্তু তাতোকৈ শক্তিশালী লেভ-৫ টেংকৰ ৰজা। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ৬০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেট ৮০০ মিলিমিটাৰ ডাঠ, কাষবোৰ ৫৫০ মিলিমিটাৰ কোণত। ১০০ ই এলত ২১০ মিমি কামান, ৭০ ই এলত ৩০০ মিমি কামান, ৬০০ মিমি ৰকেট লঞ্চাৰ। মেচিনটোৰ ওজন ২০০ টন, গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিনে ৫০০০ হৰ্চপাৱাৰ উৎপাদন কৰে। উচ্চ শক্তিৰ ক্ষেপণাস্ত্ৰৰ বাহিৰে প্ৰায় সকলো ধৰণৰ অস্ত্ৰৰ বাবে অভেদ্য, বিশেষকৈ বৃহৎ কেলিবাৰৰ বন্দুক আৰু বোমাৰ বাহিৰে। যুদ্ধজাহাজ আৰু বিমানবাহী জাহাজত গুলীচালনা কৰিব পৰা। সঁচাকৈয়ে এটা ছুপাৰ টেংক।
  বাৰু, মুঠতে খেলিবলগীয়া কিবা এটা আছে। মেডভেডেভে জাপানক হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছে।
  কিন্তু তেওঁৰ আকৌ বাধা দিয়া হয়।
  এফ এছ বিৰ পৰিচালকে ফোন কৰি কয়:
  - দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ, আপুনি সাংবাদিকক এখন সন্মিলন দিবনে?
  মেডভেডেভে নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - এতিয়ালৈকে নহয়!
  - কিয়?
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে-
  - সাক্ষাৎকাৰ দিয়াৰ বা নিদিয়াৰ অধিকাৰ মোৰ আছে! গতিকে মই এতিয়াও নিদিওঁ বুলি সিদ্ধান্ত লৈছিলো!
  এফ এছ বিৰ পৰিচালকে মাত দিলে:
  - এতিয়াৰ বাবে শান্ত হৈ থাকিব পাৰিবা! সাক্ষাৎকাৰটো নাযায়! কিন্তু আমি আন ঠাই বিচাৰিম!
  মেডভেডেভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সকলোৱে থিতাপি লোৱা! যদি কিবা আছে, আপোনাৰ জেনেৰেলৰ পেঞ্চন ডাঙৰ! কাম নকৰাকৈ জীয়াই থাকিব পাৰি!
  এফ এছ বিৰ পৰিচালকে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - ইমান বিশাল শক্তিৰ পৰা বিদায় লোৱাটো দুখৰ কথা নহয়নে?
  মেডভেডেভে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - দুখ লাগে অৱশ্যে, কিন্তু এজন ব্যক্তিয়ে অনিবাৰ্যৰ ওচৰত বশ!
  মেদভেদেভ পুনৰ খেললৈ উভতি আহিল। অৱশেষত বিশ্বৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু সম্পদ সমৃদ্ধ দেশখনৰ প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে তাৰ হেং লাভ কৰিলে। আৰু এতিয়া ইয়াৰ অবিহনে থাকিব পাৰিলে খেলিব কিয় নহয়। যদিও তেওঁ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতি।
  কিন্তু এনে খেলত নিজকে কাটি পেলোৱাৰ প্ৰলোভনৰ পৰা কেনেকৈ হাত সাৰিব পাৰি? বাৰু, জাৰ্মান সৈন্য চুকোটকা পালেহি। সৌভাগ্যক্ৰমে খেলত সঁজুলি স্থানান্তৰ কৰাটো বাস্তৱতকৈ বহুত সহজ। আৰু চীনলৈ যায়। আৰু তাতেই জাপানীসকলৰ লগত যুদ্ধত নামিল। অৱশ্যে কেলেংকাৰী ক"ড ব্যৱহাৰ কৰি মেডভেডেভে লেভ-৫ টেংকবোৰ মন্থন কৰি চামুৰাইৰ বিৰুদ্ধে দলিয়াই দিলে। আৰু এইবোৰ সঁচাকৈয়ে ছুপাৰ ক্লাছ গাড়ী।
  কেনেকৈ চামুৰাই থেতেলিয়াই পেলোৱা হয়। কিন্তু তথাপিও নিখুঁততাৰ সীমা নহয়।
  কিন্তু কিয়, দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ শেষ নোহোৱালৈকে, লেভেলৰ মাজেৰে আটাইতকৈ গধুৰ জাৰ্মান টেংক "মাউছ" চলোৱাটো সম্ভৱ নহয়?
  এয়া সঁচাকৈয়ে নিখুঁততাৰ পুনৰ বিতৰণ আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ মুকুট। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে জিগাণ্টোমেনিয়াৰ বিকাশ হ"লে কি হ"ব পাৰে।
  মেদভেদেভে মাউছবোৰক খেদি পঠিয়াবলৈ ধৰিলে।
  মাউছ টেংক, যিটো টেংক প্ৰকৃততে ধাতুত আছে, প্ৰকৃততে ধাতুত মূৰ্ত হৈ থকা টেংকবোৰৰ ভিতৰত আটাইতকৈ গধুৰ, গাড়ী চলাইছিল আৰু আনকি যুঁজিছিলো। "মাউছ"ৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ হুলৰ তলত ১৫০ মিলিমিটাৰ, হালৰ ওপৰত ২০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ সন্মুখত ২৫০ মিলিমিটাৰ, আৰু কাষত ২১০ মিলিমিটাৰ। আমি দেখাৰ দৰে টেংকটো, আনকি ইয়াৰ প্ৰথম সংস্কৰণতো, কপালত আৰু আনকি কাষতো সকলো ছিৰিয়েল ছোভিয়েট টেংকৰ বাবে অভেদ্য । আই এছ-২ আৰু এছ ইউ-১০০ বিমানে কোনো কোণৰ পৰা এই টেংকত সোমাব পৰা নাছিল। কেৱল আই এছ-৭ য়েহে মাউছৰ বাবে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰিছিল আৰু প্ৰকৃততে এই টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব পাৰিছিল। কিন্তু আই এছ-৭ যুদ্ধৰ পিছতহে আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, আৰু কেতিয়াও উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰা নাছিল। আৰু "মাউছ"বোৰে ইতিমধ্যে ১৯৪৩ চনত ফ্ৰণ্টত যুঁজিব পাৰিছিল। এই টেংকটোত দুটা বন্দুক আছে: এটা চুটি বেৰেলযুক্ত ৭৫ মিলিমিটাৰ আৰু এটা ১২৮ মিলিমিটাৰ ৫৫ ই এল, যিয়ে আই এছ-৭ৰ বাহিৰে সকলো ছোভিয়েট টেংকত মুখামুখিকৈ সোমাই যাব পাৰে। তদুপৰি বহু দূৰৰ পৰা আই এছ-২। ১৫০ মিমি কামানো আছিল।
  "মাউছ"ৰ ওজন আছিল ১৮৮ টন আৰু ইয়াৰ ইঞ্জিন আছিল ১২৫০ হৰ্চপাৱাৰ, যিটো এতিয়াও যথেষ্ট নহয়। মুঠতে গাড়ীখন নিজৰ সময়ৰ বাবে আটাইতকৈ শক্তিশালী, আৰু ইয়াৰ কোনো সমান নাই।
  "মাউছ"-২ হৈছে এটা ডিজাইন বাহন। অধিক নিখুঁত। বাস্তৱ কাহিনীত গাড়ীখন চিলোৱাটত নিম্ন আৰু লাইটাৰ কৰাৰ কথা আছিল। কিন্তু খেলখনত অৱশ্যে গাড়ীখন অধিক নিখুঁত হৈ পৰিল, চিলোৱাটত নিম্ন, বিন্যাসত ঘন, কিন্তু তাতোকৈ গধুৰ হৈ পৰিল। মাউছৰ হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ২ ৩৫০ মিলিমিটাৰ। টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫০ মিলিমিটাৰ। কাষবোৰ ৩০০ মি.মি. কামানবোৰ ৭৫ মিলিমিটাৰ দীঘল নলী আৰু ১৫০ মিলিমিটাৰ ৭০ ই এল, বা ২১০ মিলিমিটাৰ হাউইটজাৰ বা ৪০০ মিলিমিটাৰ ৰকেট লঞ্চাৰ। ওজন ২০০ টন। গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন ২০০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  "মাউছ"-৩ গেমিং মেচিন। নিখুঁতও। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৬০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ ৮০০ মিলিমিটাৰ, কাষবোৰ ৫৫০ মিলিমিটাৰ। বন্দুক ৮৮ মিমি ১০০ ই এল, শত্ৰুৰ টেংক যুদ্ধৰ বাবে, আৰু ২১০ মিমি ৭০ ই এল। বা ৫৫০ মিমি ৰকেট লঞ্চাৰ। টেংকৰ ওজন ২৫০ টন, গেছ টাৰ্বাইনৰ ইঞ্জিন ৪০০০ হৰ্চপাৱাৰ। আটাইতকৈ শক্তিশালী অস্ত্ৰৰ বাহিৰে প্ৰায় সকলো অস্ত্ৰৰে টেংকটো প্ৰায় অভেদ্য।
  "মাউছ"-৪ হৈছে গিগান্টোমেনিয়াৰ নতুন বিৱৰ্তন আৰু অধিক উন্নত। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১০০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ কোণত ১২০০ মিলিমিটাৰ। কাষবোৰ ৮৫০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: শত্ৰুৰ টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ১০৫ মিমি ১০ইএল কামান আৰু প্ৰায় সকলো ধৰণৰ বাহনৰ বিৰুদ্ধে যথেষ্ট যথেষ্ট। ৭০ ই এলত ৩০০ মিমি অস্ত্ৰ, দুৰ্গ ধ্বংস কৰাৰ বাবে আৰু টেংকৰ বাবে অতিৰিক্ত। বা তাৰ পৰিৱৰ্তে ৭৫০ মিলিমিটাৰ ৰকেট লঞ্চাৰ।
  বাহনখনৰ ওজন ৩৫০ টন, যিটো এনে কৱচ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ বাবে ইমান নহয়। যুদ্ধজাহাজৰ বন্দুকেও এনে বাহনত মুখামুখিকৈ সোমাব নোৱাৰে। শক্তিশালী ক্ৰুজ মিছাইল বা অতি বৃহৎ বোমা এটাৰ প্ৰত্যক্ষ আঘাতহে এনে যন্ত্ৰ ধ্বংস কৰিব পাৰে। সকলো কোণৰ পৰা ইয়াক দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সকলো টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ দ্বাৰা অভেদ্য। ইঞ্জিনটো ৬০০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন।
  বাৰু, "মাউছ"-৫ এই ধাৰাবাহিকখনৰ সৰ্বোচ্চ স্তৰ। হালৰ কপালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ কোণত ১৬০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ কপাল ২০০০ মিলিমিটাৰ, কাষবোৰ কোণত ১৫০০ মিলিমিটাৰ।
  সকলো টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ১০০ ই এলৰ সৈতে ১২৮ মিমি কামান, আই এছ-৭ আৰু ৯০০ মিমি ৰকেট লঞ্চাৰকে ধৰি সকলো ব্ৰেণ্ডৰ বিৰুদ্ধে যথেষ্ট। আন বন্দুকবোৰ অবাস্তৱ। ডজন ডজন মেচিনগান আছে। টেংকৰ ওজন ৫০০ টন। ১০ হাজাৰ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন। গাড়ীখনেই ধৰক, নিখুঁততা নিজেই। প্ৰায় একোৱেই কপালত খুন্দা মাৰিব নোৱাৰে। চুপাৰ ট্যাংক...
  কিন্তু যদি কোনোবাই ভাবে যে "মাউছ"-৫তকৈ শীতল কিবা এটা উলিওৱাটো অসম্ভৱ, তেন্তে এই কথা একেবাৰেই সঁচা নহয়। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ বিষয়ে এখন ভাল খেলৰ লেখকসকলৰ কল্পনা সীমাহীন।
  যেনে "নিগনি"ও আছে। বাস্তৱ ইতিহাসত এই টেংকটোৱে সকলো প্ৰকল্পৰ বাহনৰ ভিতৰত আকাৰৰ অভিলেখ গঢ়ি তুলিছে, আনকি আংশিকভাৱে ধাতুৰে মূৰ্ত আছিল।
  "ৰাট" টেংকটোত ৪০০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ থাকে, আৰু কাষৰ কৱচটোও অলপ হেলনীয়া। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: চাৰিটা ২১০ মিমি বন্দুক, বা এটা ৮০০ মিমি বন্দুক আৰু দুটা ১৫০ মিমি হাউইটজাৰ, এঘাৰটা বিমান বিৰোধী বন্দুক। ওজন ২০০০ টন, ডিজেল ইঞ্জিনৰ মুঠ শক্তি ১০,০০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  টেংক "নিগনি"-2 অধিক উন্নত বিন্যাসৰ সৈতে ডিজাইন বাহন এটা বিৱৰ্তন। ফ্ৰন্টাল আৰু ৮০০ মিলিমিটাৰৰ যিকোনো কৱচ, যুক্তিসংগত হেলনীয়াতাৰ বৃহৎ কোণৰ সৈতে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ হৈছে এটা ১০০০ মিলিমিটাৰ কামান আৰু চাৰিটা ১৫০ মিলিমিটাৰ হাউইটজাৰ, ভূমি আৰু আকাশৰ লক্ষ্যত গুলী চলাব পৰা ষোল্লটা বিমান বিৰোধী বন্দুক। ওজন ৩০০০ টন, গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন, মুঠ শক্তি ২০,০০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  "নিগনি"-3 আৰু অধিক শক্তিশালী আৰু উন্নত মেচিন। কৱচ ১২০০ - কোণত মিলিমিটাৰ। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: এটা ১২৫০ মিলিমিটাৰ কামান আৰু ছটা ১৫০ মিলিমিটাৰ হাউইটজাৰ। আকাশ আৰু স্থল দুয়োটা লক্ষ্যতে গুলী চলাব পৰা বিশটা বিমান বিৰোধী বন্দুক। ওজন ৪০০০ টন, গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন, মুঠ শক্তি ৩৫,০০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  "নিগনি"-৪ আৰু অধিক শক্তিশালী আৰু উন্নত মেচিন।কোণত ১৬০০ মিলিমিটাৰ কৱচ। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ - এটা ১৬০০ মিমি কামান আৰু নটা ১৫০ মিমি হাউইটজাৰ, আকাশ আৰু স্থল লক্ষ্যত গুলী চলাব পৰা পঁচিশটা বিমান বিৰোধী বন্দুক। ওজন ৫০০০ টন, গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন, উন্নত, মুঠ শক্তি ৫০,০০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  "নিগনি"-৫ হৈছে আটাইতকৈ শীতল টেংক। চাৰিওফালে ২৫০০ মিলিমিটাৰ কৱচ। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: এটা ২৫০০ মিলিমিটাৰ কামান। আৰু পোন্ধৰখন ১৫০ মিমি হাউইটজাৰ। আকাশ আৰু স্থল লক্ষ্যত গুলী চলাব পৰা চল্লিশটা বিমান বিৰোধী বন্দুক। ওজন ১০,০০০ টন। ইঞ্জিন হিচাপে নিউক্লিয়াৰ ৰিয়েক্টৰ, এক লাখ হৰ্চপাৱাৰৰ ওপৰত শক্তি।
  টেংকটো আচলতে সঁচাকৈয়ে খেলখনৰ আটাইতকৈ শীতল। আৰু ওজন আৰু অন্যান্য বৈশিষ্ট্যৰ ক্ষেত্ৰত।
  বাৰু, টকিঅ"ৰ ধুমুহাৰ কামটো আপুনি "নিগনি"-৫ৰ ওপৰত ন্যস্ত কৰিব পাৰে। সঁচা, ই ইমানেই ব্যয়বহুল যে কেলেংকাৰী ক"ডটো কেইবাবাৰো চলাব লাগে।
  কিন্তু সামগ্ৰিকভাৱে মেডভেদেভ সন্তুষ্ট হ"ব পাৰে। তেওঁ ভালদৰে খেলিছিল।
  আৰু অৱশেষত ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটিত "ৰাট"-৫ চালোঁ। কেনেকৈ অসৎভাৱে ভালকৈ খেলিব।
  কিন্তু তাৰ পিছত আকৌ মেদভেদেভক ফোন কৰে।
  এইবাৰ প্ৰথম উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ভাৰপ্ৰাপ্ত প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈছে চিলুয়ানভ ৷
  তেওঁ দুখৰ সুৰত ক"লে:
  - আমি ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচক হেৰুৱালোঁ! ইতিমধ্যে প্ৰায় সকলো বেলট গণনা কৰা হৈছে!
  মেডভেডেভে হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - বেয়াকৈ জয়ী হোৱাতকৈ ভালকৈ হাৰি যোৱাটোৱেই ভাল!
  ছিলুয়ানোভ আচৰিত হ"ল:
  - এইটো কেনেকৈ সম্ভৱ?
  মেডভেডেভে বুজাই দিলে:
  - যদি ভিটালি ক্লিচকো প্ৰথমবাৰৰ বাবে কিয়ভৰ মেয়ৰ নিৰ্বাচিত হ"লহেঁতেন তেন্তে তেওঁৰ ৰিঙলৈ উভতি অহা নহ"লহেঁতেন। এজন ডাঙৰ চেম্পিয়নৰ সলনি মেয়ৰজন হাস্যকৰ হ"ব!
  ছিলুয়ানোভে এই কথাত একমত হৈছিল:
  - হয়, আপুনি ঠিকেই কৈছে, ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ! ক্লিচকোৰ পৰাজয়ৰ সুবিধা আছিল... কিন্তু দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে আপোনাৰ এনে সুবিধাৰ কোনো লেখ-জোখ নাছিল!
  উত্তৰত মেডভেডেভে গাইছিল:
  - মই মুক্ত, আকাশৰ চৰাইৰ দৰে,
  মই মুক্ত, ভয়ৰ অৰ্থ কি পাহৰিলোঁ...
  বনৰীয়া বতাহৰ দৰে মইও মুক্ত
  সপোনত নহয় বাস্তৱত মই মুক্ত!
  ছিলুয়ানোভে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - হয়, আপুনি মাত্ৰ এজন কবি দিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ! এজনে আপোনাৰ বিষয়ে পদ লিখিব পাৰে!
  মেডভেডেভে গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে:
  - যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এতিয়া মই শান্তভাৱে মোৰ প্ৰিয় কামটো কৰিব পাৰিম - কম্পিউটাৰ গেম খেলা! আৰু তাৰ আগতে এতিয়া বিশ বছৰ ধৰি মই এইটো কেৱল ফিট এণ্ড ষ্টাৰ্টতহে ক্ৰয় কৰিব পাৰিলোঁ!
  ছিলুয়ানোভে নিস্তেজভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - খেলত?
  মেডভেডেভে নিশ্চিত কৰিছে:
  - ঠিক খেলা! আৰু আপোনাৰ বাবে কিছুমান সামৰিক-অৰ্থনৈতিক কৌশল অধ্যয়ন কৰাটো উপযোগী হ"ব!
  প্ৰথম উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অনিচ্ছা সত্ত্বেও মন্তব্য কৰিলে-
  - মই অনুশীলন পছন্দ কৰো!
  উত্তৰত মেডভেডেভে হিচকি উঠিল:
  - দুষ্ট বাস্তৱতাক অভিশপ্ত, ই আপোনাক পাগল কৰি তুলিব পাৰে!
  ছিলুৱানোভে ঠাণ্ডাকৈ উত্তৰ দিলে:
  - খেলৰ জগতখনৰ সৈতে বাস্তৱৰ পৰা পলায়ন কৰিব বিচাৰেনে? প্ৰশংসনীয়!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কথাত বিড়ম্বনাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  মেডভেডেভে কয়।
  - তোমাৰ বাবেও ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তৰাটো ওলোমাই দিওঁ!
  ছিলুৱানোভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - ফাঁচী দিয়ক ৰাষ্ট্ৰপতি মহোদয়!
  মেডভেডেভে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - হয়তো এইটো এটা ভাল ধাৰণা! অন্যথা পুটিনক মৰণোত্তৰভাৱেহে বঁটা দিয়া হৈছিল!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰ দিলে-
  - ধন্যবাদ ৰাষ্ট্ৰপতি মহোদয়!
  মেডভেডেভে সুৰীয়াকৈ কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - মূৰ্খ খালি চকুৰ বাবে...
  ছিলুয়ানোভে গান গাইছিল:
  - সত্য যে সব সম্ভব হয়...
  মেডভেডেভে শেষ কৰিলে:
  - কিন্তু তুমি জীয়াই থাকিব নোৱাৰা!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰ দিলে-
  - চিৰিয়াছলি যদিও, সিহঁতে মোক আঁতৰাই পেলোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি! দেখাত আমি হেতালি খেলিব লাগিব!
  মেডভেডেভে ঠাণ্ডাকৈ উত্তৰ দিলে:
  - পৃথিৱীৰ বহু ঠাই!
  ছিলুয়ানোভে মাত দিলে আৰু গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মুঠতে ৰাষ্ট্ৰপতি মহোদয়, আপুনি মোক হিৰো ষ্টাৰ বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল!
  মেডভেডেভে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - এটা ডিক্রী প্ৰস্তুত কৰা!
  আন এখন এৱাৰ্ড পেপাৰ আনি দিলে। যেনে, ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিক লিখক।
  একে সময়তে মেদভেদেভে তাইক এজাক মানুহক বঁটা দিছিল। আমাৰটো জানি লওক!
  এহ, ইতিমধ্যে বহুত দেৰি হৈছে, আৰু ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিজন টোপনি গৈছে।
  তেওঁ আন এক বিকল্প ইতিহাসৰ সপোন দেখিছিল। কুৰোপাটকিনৰ নেতৃত্বত ছাৰিষ্ট সেনাই প"ৰ্ট আৰ্থাৰক মুকলি কৰি দিবলৈ যুঁজি আছে। কিন্তু মেডভেডেভ নিজেই এটা যুদ্ধ ৰবটত দেখা দিছিল, য"ত লেজাৰ আৰু থাৰ্মোকোৱাৰ্কৰ খোলা আছিল পপিৰ গুটিৰ সমান, কিন্তু হিৰোচিমাত বোমা নিক্ষেপ কৰাৰ দৰেই মাৰাত্মক।
  আৰু মেডভেডেভে নিজৰ কম্বেট ৰবটটোৰে জাপানীসকলৰ লগত কেনেকৈ যুঁজিব পাৰে? কেনেকৈ চামুৰাই ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, হাজাৰ হাজাৰৰ দ্বাৰা। আৰু কেনেকৈ লেজাৰ আৰু ব্লাষ্টাৰ ব্যৱহাৰ হ"ল।
  আৰু তেওঁলোকে জাপানীসকলক বধ কৰিছিল, বিশেষকৈ তেওঁলোকে তেওঁলোকক বধ কৰিছিল। আৰু টুকুৰা টুকুৰকৈ কাটি পেলালে। আৰু ই তেওঁলোকৰ শাৰীক ধ্বংস কৰি পেলালে।
  সিংহাসন হেৰুৱাই পেলোৱা মেদভেদেৱে যুদ্ধত আনন্দ লাভ কৰিছিল। পবিত্ৰ ৰাজসিংহাসন জোকাৰিবলৈ সাহস কৰা এই চামুৰাইসকলক তেওঁ কাটি পেলায়।
  কিন্তু সঁচাকৈয়ে বেয়া নেকি, অকপটে কওঁ, সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে, ই ছাৰৰ অধীনত আছিল?
  ভগৱানে প্ৰতিখন দেশক দ্বিতীয় নিকোলাছৰ দৰে জাৰ প্ৰদান কৰক। এইটো এজন বুদ্ধিমান শাসকৰ প্ৰকৃত উদাহৰণ, আৰু একে সময়তে এজন বুদ্ধিজীৱীৰ।
  কুৰোপাটকিনৰ দৰে অসত্তাই তেওঁক নিৰাশ কৰাটো দুখৰ কথা৷ আৰু এতিয়া মেডভেডেভে জাপানীসকলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছে। আৰু সেইবোৰ মৰিছোঁ আহক। আৰু এই কামটো কৰাটো অতি ডেছিং।
  আৰু লেজাৰ ৰশ্মিয়ে হাজাৰ হাজাৰ চামুৰাই তললৈ কাটি পেলায়। আৰু কেইমিনিটমান যুদ্ধ, আৰু...
  জাপানী সেনাবাহিনী নাই।
  চামুৰাই ভদ্ৰলোকসকলে কি খালে? আৰু এতিয়া হয়তো আমি আপোনালোকৰ জাহাজবোৰত কামত লাগিব পাৰিম।
  মেডভেডেভে যুদ্ধৰ ৰবটটোক বতাহত তুলি লৈ ট"গোৰ বহৰৰ স্থানলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। ৰাছিয়ান নাইটজনৰ লগত তেওঁ কি কৰিব পাৰে বুলি ভাবে?
  আৰু এইদৰেই থাৰ্মোকোৱাৰ্ক ৰবটে কিমান বেগেৰে লৰালৰি কৰে। এতিয়া তেওঁ ইতিমধ্যে সাগৰৰ ওপৰত। আৰু ট"গোৰ বহৰখন ডুবাই দিওঁ আহক। আৰ্মাডিলো, ক্ৰুজাৰ আৰু অন্যান্য জীৱ কাটিব।
  এইদৰে... আমিও যদি মিনি- থাৰ্মোকুৱাৰ্ক বোমা এটা পেলাই দিওঁ তেন্তে কি হ"ব?
  আৰু নতুন নায়কে তাইক পৰিত্যাগ কৰে। এটা ঢৌ উঠি উদয় সূৰ্য্যৰ দেশৰ জাহাজবোৰ ডুবাই পেলায়।
  মেডভেডেভে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - ৰাছিয়া নিকোলাছৰ বাবে,
  মই সকলো জাপানীক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাম!
  আৰু আকৌ ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিজন আনন্দত সোমাই পৰে।
  এনে ৰবটৰ লগত যুঁজিলে বৰ ভাল লাগে।
  আহকচোন আপোনাৰ নিজৰ চামুৰাইক ডুবাই পেলাওঁ... আৰু চুচিমা নাথাকিব, জাপানীসকলৰ যুঁজিবলৈ একো নাথাকিব৷
  ইতিমধ্যে শেষৰ চামুৰাই জাহাজবোৰ ডুব গৈ আছে। এইটো কি যে জয়!
  কিন্তু এতিয়াও উদীয়মান সূৰ্য্যৰ ভূমিৰ কিছু অংশ আছে যিয়ে প"ৰ্ট আৰ্থাৰক বাধা দিয়ে। আমি সঁচাকৈয়ে সেইবোৰৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব লাগিব। জাৰ নিকোলাছৰ সাম্ৰাজ্যৰ সকলো বিৰোধীক সমাধান কৰিবলৈ।
  মেডভেডেভে উৎসাহেৰে গাইছে:
  - আৰু চামুৰাই মাটিত উৰি গ"ল,
  তীখা আৰু জুইৰ চাপত!
  আৰু প"ৰ্ট আৰ্থাৰক ঘেৰি ৰখা সৈন্যক ধ্বংস কৰোঁ আহক। সঁচাকৈয়ে এনেকুৱা হ"ল যে এটা শক্তিশালী দুৰ্গ খহি পৰিল। আৰু ৰাছিয়াই মুখত চৰ এটা পালে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল ক্ৰিমিয়াৰ যুদ্ধতকৈও বেয়া আছিল। তাত ইংলেণ্ড, ফ্ৰান্স, তুৰস্ক আৰু চাৰ্ডিনিয়া ৰাজ্যৰ মিত্ৰজোঁটৰ হাতত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ সাম্ৰাজ্য পৰাস্ত হয়। আৰু তাই মৰ্যাদাৰে হেৰুৱালে। আৰু ইয়াত কিছুমান জাপান, যাক কোনেও গুৰুতৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী বুলি গণ্য কৰা নাছিল।
  ৰাছিয়াই অপমান সহ্য নকৰিব। হয়তো এই কাৰণেই বৈদেশিক নীতিত ইমান সতৰ্ক আৰু সংযত ষ্টেলিনে জাপানৰ বিৰুদ্ধে সুদূৰ পূবত দ্বিতীয়টো ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিছিল। সঁচাকৈয়ে চামুৰাইয়ে জাৰবাদী ৰাছিয়াক অত্যধিক অপমান কৰিছিল।
  ইয়াৰ বাবে সৰু সৰু থাৰ্মোকুৱাৰ্ক বোমাৰে ধ্বংস কৰি লেজাৰেৰে জ্বলাই দিব লাগে।
  যাতে ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰিবলৈ সাহস নকৰো! অ" ভগৱানে জেলেনস্কি এজন সফল ৰজা হওক।
  আকৌ ৰাছিয়া আৰু ইউক্ৰেইনৰ লোকসকল একত্ৰিত হৈছে, আৰু অতি সোনকালে বেলাৰুছিয়ানসকলেও তেওঁলোকৰ সৈতে যোগদান কৰিব।
  আৰু স্লাভৰ ত্ৰিত্ব থাকিব!
  মেডভেডেভে প'ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ওচৰত জাপানীসকলক শেষ কৰিলে, আৰু লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল... ৰাছিয়াই জাপানক পৰাস্ত কৰিলে। তাই কোৰিয়া, মানচুৰিয়া, কুৰিল দ্বীপপুঞ্জ আৰু টাইৱান লৈ গ"ল। লগতে তাই জাপানীসকলক বৃহৎ ক্ষতিপূৰণ দিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে নিজৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰিলে;বিপ্লৱ আৰু অপ্ৰয়োজনীয় চিন্তাৰ আবিৰ্ভাৱ নহ'ল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই সমগ্ৰ চীনত চলাচল কৰি থাকিল। আৰু পূব দিশত ইয়াৰ সম্প্ৰসাৰণ।
  কিন্তু কাইজাৰৰ জাৰ্মানীয়ে জাৰবাদী জাৰ্মানীয়ে এক মহান শক্তিত পৰিণত হোৱাৰ পিছতো আৰু বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ আৰু অধিক দ্ৰুত আৰু অধিক বৃদ্ধি পোৱাৰ পিছতো আগবাঢ়ি গৈ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  হয়, দুটা ফ্ৰণ্টত।
  বাৰু, এতিয়া মেডভেডেভে জাৰ্মানক ধ্বংস কৰাৰ কাম হাতত লৈছে। জাৰ-ফাদাৰক ক্ষুন্ন কৰাৰ কোনো কাৰণ নাই তেওঁলোকৰ।
  আৰু কেনেকৈ ই শত্ৰুক লেজাৰেৰে আঘাত কৰে। আৰু ইষ্ট প্ৰুছিয়াত হাৰিকেনৰ দৰে সিহঁতক ঠেলি দিওঁ। মেডভেডেভে লেজাৰ আৰু মহাকৰ্ষণ শক্তিৰ ৰশ্মি ব্যৱহাৰ কৰি জাৰ্মান সৈন্যৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে।
  একে সময়তে ছোৱালীকেইজনীয়ে আবিৰ্ভাৱ হ"ল। অৱশ্যে বিকিনি পিন্ধি। আলেংকা আৰু নাটাছা। আৰু ক্ৰাউটছক লাইটছেবাৰেৰে চপ কৰিবলৈ দিয়ক।
  হয়, ছাৰ নিকোলাছ দ্য গ্ৰেট, নাজীসকলে কেতিয়াও এনেকুৱা কথা সপোনতো ভবা নাছিল। তোমালোকৰ বিৰুদ্ধে কি পৰিকল্পনা কৰিছে পিতৃসকল?
  মেডভেডেভে আক্ৰমণাত্মকভাৱে গায়:
  - বগৰী, তৰমুজ, ঘেঁহুৰ বান,
  উদাৰ, সমৃদ্ধিশালী ভূমি...
  আৰু তেওঁ চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গত সিংহাসনত বহিছে,
  ফাদাৰ ছাৰ নিকোলাছ!
  উদ্বোধনী দিন আগতীয়াকৈ পিছুৱাই দিয়া হয়। আৰু মেদভেদেভক সম্পূৰ্ণৰূপে নিজৰ ইচ্ছামতে এৰি দিয়া হ"ল। যেনে, শিশুটিৰ লগত মেক আউট কৰি থকাৰ সময়ত।
  মেডভেডেভে মৰণোত্তৰভাৱে এণ্ড্ৰ"পভক ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকাও সন্মানিত কৰে। যিটো হয়তো আগতেই কৰা উচিত আছিল। আৰু তেওঁ এণ্ড্ৰ"পভৰ স্মৃতিসৌধ নিৰ্মাণৰ ওপৰত এটা ডিক্রী জাৰি কৰিলে।
  একে সময়তে ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে য়েঝোভ আৰু ইয়াগোডাকো পুনৰ নিযুক্তি দিয়ে। ইয়াত অনুষ্ঠানত থিয় দিব লাগে কিয়?
  তাৰ পিছত তেওঁ ববি ফিচাৰৰ নামেৰে এটা নতুন অৰ্ডাৰ স্থাপন কৰে। কিন্তু তেওঁ যে এজন ডাঙৰ দবা খেলুৱৈ আছিল, সেই কথা একো ক"ব নোৱাৰি৷ আৰু কেৱল মহান নহয়, কলংকিতো। তেওঁ কেৱল দবা খেলতে নহয় সকলোৰে ওপৰত থাকিব বিচাৰিছিল।
  আৰু লগতে তিনিটা ডিগ্ৰী: ব্ৰঞ্জ, ৰূপ আৰু সোণ!
  আৰু অৱশ্যেই, প্ৰথমতে, ডিমিট্ৰি মেডভেডেভে এই অৰ্ডাৰটো প্ৰদান কৰিছিল: গেৰী কাস্পাৰভ, আনাটলি কাৰ্পভ আৰু... ক্লিচ্চকো ভাইসকলক!
  আৰু একে সময়তে দিমিত্ৰী মেডভেডেভে ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকোৰ অৰ্ডাৰ স্থাপন কৰিছিল। লগতে এটা আকৰ্ষণীয় পদক্ষেপ। তিনিটা স্তৰ: ব্ৰঞ্জ, ৰূপ, সোণ।
  আৰু তাৰ পিছত আছে স্ব্যাটোগ"ৰ অৰ্ডাৰ, এটা উজ্জ্বল সমাধান।
  মেডভেডেভৰ ষ্টিয়াৰ আৰু পেডেল । আৰু তেওঁ আকৌ এইটো উদ্ভাৱন কৰে। এইটো এটা ভালুক। সকলো ভালুকলৈ এটা ভালুক।
  আৰু তেওঁৰ নতুন নতুন ধাৰণা আছে। উদাহৰণস্বৰূপে, প্ৰতিজন ৰাছিয়ানক এখন নতুন গাড়ী দিয়ক।
  ইয়াৰ মাজতে গৈ কম্পিউটাৰত খেলক। মেদভেডেভে সকলোতকৈ বেছি যি বিচাৰিছিল। গতিকে তেওঁ এতিয়া নতুন কৌশল অন কৰিছে। বিভিন্ন স্তৰৰ যুদ্ধ। এই কথাকে খেলিব বিচাৰিছিল ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে, আনকি পূৰ্বৰজনেও।
  আপুনি পাঁচজন শ্ৰমিক আৰু হাজাৰটাকৈ ইউনিটৰ পৰা আৰম্ভ কৰে: কয়লা, লোহা, শিল, তেল, খাদ্য, সোণ।
  আৰু প্ৰথমে নতুন শ্ৰমিক উৎপাদনৰ বাবে এটা কমিউনিটি চেণ্টাৰ নিৰ্মাণ কৰোঁ আহক। তাৰ পিছত, আপুনি খনি আৰু কৃষিৰ উন্নয়ন আৰম্ভ কৰে।
  প্ৰথমতে অৱশ্যে শ্ৰমিকসকলক ভালদৰে কাষ্টমাইজ কৰাৰ উদ্দেশ্যে খাদ্য লাভ কৰা।
  মেডভেডেভৰ হাতত আছে আটাইতকৈ শক্তিশালী, আধুনিক কম্পিউটাৰ। আৰু আপুনি বহুত ইউনিট মন্থন কৰিব পাৰে।
  আপুনি নিজৰ বাবে এখন চহৰ আৰু নতুন বাণিজ্য কেন্দ্ৰ গঢ়ি তোলে। টকা অৱশ্যে প্ৰথমতে এটা সমস্যা। যেতিয়ালৈকে আপুনি পদিনা, বজাৰ, বিজ্ঞানৰ একাডেমী ইত্যাদি নিৰ্মাণ নকৰে।
  কিন্তু মেডভেডেভে ধনী হোৱাৰ এক সাৰ্বজনীন উপায় জানে। অধিক কৃষি শ্ৰমিক নিয়োগ কৰি ৰুটিৰ বাবে সম্পদ কিনিব। বজাৰখন বনাবলৈ বৰ সস্তা। আৰু তাৰ পিছত আপুনি সঞ্চয় কৰি একাডেমী কিনিলে, চেমিল এটা সাজিলে, নতুন খনি বনালে। আৰু তাৰ পিছত আৰু... আৰু সোণ বৈ গ"ল - আটাইতকৈ দামী সামগ্ৰী। বিশেষকৈ যেতিয়া পদিনাখনে কৰিছিল। আৰু তেতিয়াই কূপবোৰৰ উন্নতি সম্ভৱ হ"ব। এইদৰেই টকা বহুত বেছি মজাকৈ বৈ যায়। উন্নতিৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। নতুন কটাৰী, নতুন কৃষি সঁজুলি, ভূমি পুনৰুদ্ধাৰ, সাৰ গৱেষণা। হাল একটি নতুন ধরনে...
  ইয়াৰ পিছত কূপবোৰ গভীৰ কৰি নতুন শ্ৰমিক পাম্প কৰা। নতুন খেতিপথাৰ। মাংস উৎপাদন। ঘৰ নিৰ্মাণ। চিকিৎসক, আৰক্ষী, কুঁৱা, বজাৰ, স্থপতিবিদ, অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ ঘৰলৈ। আৰু ইত্যাদি... কৰ সংগ্ৰহ। সোণ খননৰ নতুন উন্নতি। আৰু নতুন স্থান আৰু কৰ্ম অট্টালিকাৰ উন্নয়ন।
  আৰু ইতিমধ্যে টকা বাঢ়িছে... উদ্বৃত্ত আছে আৰু বেৰেক বনাবলৈ আৰম্ভ কৰিব পাৰি।
  খেলখন আকৰ্ষণীয় আৰু প্ৰত্যাহ্বানমূলক। চহৰখন বাঢ়িছে। এতিয়াও যুদ্ধ নাই। ইয়াত আপুনি শান্তিৰ সময় প্ৰতিষ্ঠা কৰিব পাৰে, আৰু দুৰ্বল শত্ৰুক বাছি ল'ব পাৰে... আচলতে মেডভেডেভে এতিয়াও সামৰিক-অৰ্থনৈতিক কৌশলত শক্তি জমা কৰি আছে।
  সামৰিক একাডেমী নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। আৰু আপুনি সৈন্য গঠন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। অশ্বাৰোহী, পদাতিক বাহিনী, শিখা নিক্ষেপকাৰী , মৰ্টাৰ, আৰু অন্যান্য বাহিনী। অৱশ্যে , আৰ্টিলাৰী। বা আনকি আকৌ টেংক প্লাণ্টৰ কূপবোৰ উন্নত কৰি। প্ৰথম গাড়ীবোৰ অৱশ্যে লঘু আৰু আদিম, কিন্তু চলাব পাৰি।
  মেদভেদেভ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিলে।
  খেলখনে সভাপতিক গ্ৰাস কৰি পেলালে। আপুনি নিজৰ বাবে অধিক আৰু অধিক নতুন ঘৰ সাজি লয়। ইয়াৰ ভিতৰত লিখকৰ বিদ্যালয়, পুথিভঁৰাল, বিভিন্ন স্তৰৰ মনোৰঞ্জন আদি অন্তৰ্ভুক্ত। সংগীতজ্ঞ হওক, নৃত্যশিল্পী হওক, জাগলাৰ হওক, চেনেট প্লেয়াৰ হওক , চিৰিয়াখানা হওক। বা আন এটা কেচিনো।
  আৰু অৱশ্যেই বিভিন্ন দেৱতাৰ মন্দিৰ।
  হয়, সাম্ৰাজ্যত বহুতো ভিন্ন ধৰ্ম আছে। বিভিন্ন মন্দিৰ সাজিলে ভাল।
  আৰু ইয়াত সকলো বেলেগ। আৰু মছজিদ, গীৰ্জা, উপাসনা ঘৰ, বৌদ্ধ মন্দিৰ, স্তুপ, পৌত্তলিক দেৱতা।
  হয়, এটা চহকী মিছন। নদী পাৰ হওঁতে আপুনিও দলং নিৰ্মাণ কৰে।
  বহুত কাম আছে। লগতে বিভিন্ন ধৰ্মৰ বাবে উৎসৱৰ আয়োজন কৰা যাতে দেৱতাসকলে ক্ষোভিত নহয়।
  আৰু ইত্যাদি বিনা বাধাই। আৰু একাডেমী অৱ চাইন্সৰ কাম চলি আছে, এতিয়া এটা উন্নতি, তাৰ পিছত আন এটা। হয় ৰোডেন্টৰ বিৰুদ্ধে নহয় পোক-পৰুৱাৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিকাৰ - যিয়েই কৃষি উন্নত কৰে, ট্ৰেক্টৰ দেখা দিয়ে।
  আৰু আনকি দেৱতাসকলেও ভাল শস্য পঠায়। গতিকে টেংক আৰু বিমানৰ কাৰখানাবোৰ খেদি পঠিয়াব পাৰি। লঘু বিমানৰ পৰা আৰম্ভ কৰি পাৰমাণৱিক বোমাৰু বিমানৰ ওচৰ পাব পাৰি। আৰু ইউনিটৰ সংখ্যা অহৰহ বৃদ্ধি পাইছে। ইতিমধ্যে ই এক লাখ হৈছেগৈ।
  মেডভেডেভে নতুন প্ৰযুক্তিৰ খেল আৰু প্ৰচাৰ কৰে। এতিয়াও কোনো ভয় নাই। আপুনি যুঁজিব নালাগে, আপোনাৰ মানুহৰ বাবে সমৃদ্ধি আৰু সংস্কৃতিৰ সূচকাংক বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। আৰু এইটোও গুৰুত্বপূৰ্ণ। কিন্তু এতিয়া যথেষ্ট ধন আৰু সম্পদ আছে।
  খেলখনৰ আৰু ভাল কথাটো হ"ল কূপবোৰ ক্ষয় নহয়৷ আপুনি চিৰদিনৰ বাবে সম্পদ আহৰণ কৰিব পাৰে।
  আৰু মানচিত্ৰত নতুন চহৰ নিৰ্মাণ কৰক... বা আনকি পিৰামিড বা পৃথিৱীৰ আন এটা আশ্চৰ্য্যত লিপ্ত হওক।
  মেডভেডেভেও নতুন বেৰেক মন্থন কৰি আছে। সঁচা, সৈন্যৰ প্ৰচুৰতাই সমৃদ্ধিৰ সূচকাংক হ্ৰাস কৰে। এইখিনিতে অৱশ্যে সমস্যাটোৰ সৃষ্টি হয়। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে যুঁজিবলৈ কোনো নাই... কিন্তু টেংক আৰু বিমান দ্ৰুত কৰিবলৈ নতুন প্ৰযুক্তিৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিব পাৰি। আৰু গধুৰ বোমাৰু বিমানবোৰ ওপৰলৈ আনিব।
  অৱশ্যে ইতিমধ্যে মধ্যযুগীয় টেংক থকাৰ বাবে মধ্যযুগৰ স্তৰত শত্ৰুক বন্দী কৰিব নোৱাৰি কিয়?
  আৰু মেডভেডেভে অধিক টেংক উৎপাদন কৰি আৰু একে সময়তে ইয়াৰ পৰিমাপ উন্নত কৰি চুবুৰীয়া দেশখন দ্ৰুতগতিত আক্ৰমণ কৰে।
  আৰু লগতে ওপৰৰ পৰা বিমান। আৰু আমাৰ সমস্ত শক্তিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত বোমা বিস্ফোৰণ কৰা যাওক। তুমি তাৰ ওপৰত নপালম বৰষুণ কৰা।
  আৰু নিয়ম অনুসৰি খেল নহয়।
  মধ্যযুগীয় চহৰখনৰ ধ্বংসৰ সময়ত মেদভেডেভে উপভোগ কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত গোটেই দেশখনেই নিজৰ আদিম সেনাবাহিনীৰে। তেওঁ উপভোগ কৰিছিল আৰু জয়ী হৈছিল যদিও তেওঁৰ বিমান আৰু টেংকৰ সামান্য ক্ষতি হৈছিল। এইদৰেই গ্ৰীপটো তুলনামূলকভাৱে সহজ হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত আকৌ আপুনি বিজয়ী ভূখণ্ডত এখন চহৰ নিৰ্মাণ কৰে...
  আৰু আপোনাৰ টেংকবোৰ ইতিমধ্যে গধুৰ হৈ পৰিছে। ইয়াত পাৰমাণৱিক বিৰোধী সুৰক্ষা আৰু সক্ৰিয় কৱচ দুয়োটা সংলগ্ন কৰা সম্ভৱ।
  ইতিমধ্যে দহ ঘণ্টা ধৰি খেলি থকা মেদভেদেভৰ চকু দুটা ভাগৰুৱা হৈ লাগি থাকিবলৈ ধৰিলে। ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ টোপনি আহিল।
  প্ৰথমতে মেদভেডেভে কিবা এটা অস্পষ্ট কথাত ঘূৰি ফুৰিছিল। কিন্তু বেছি দিন নাথাকিল। আৰু তাৰ পিছত অতি আধুনিক টি-৯৫ টেংকখন পাহাৰৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল। ইতিমধ্যে শৰতৰ শেষৰ ফালে, বৰষুণৰ টোপাল টোপাল কৱচত খুন্দা মাৰিছিল।
  মেডভেডেভে কয়।
  - মাউন্ট Vysokaya জন্য যুদ্ধৰ নিৰ্ণায়ক দিন! সেই পাহাৰটো যিটো প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ সমগ্ৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ চাবিকাঠি। আজি ঠিক ২১ নৱেম্বৰ, বা নতুন শৈলী অনুসৰি ৪ ডিচেম্বৰ। - অধ্যাপকজনে খঙেৰে নিজৰ কৱচত মুঠিৰে আঘাত কৰি উচ্চাৰণ কৰিলে। - কিন্তু ব্যসোকায়া পৰ্বত দখল নহ"ব! পেচিফিক স্ক্ৱাড্ৰন জীয়াই থাকিব!
  জাপানীসকলে প্ৰায় মাউণ্ট ভিছ"কায়া দখল কৰিছে। পিঁপৰাৰ দৰে, চাৰিওফালৰ পৰা ডাঠ নৈত খোজ কাঢ়ি সোমাই আহিল। টি-৯৫ বিমানে ১৫২ মিমি ৰেপিড ফায়াৰ কামানেৰে গুলীচালনা কৰে।
  আলেংকাই জয়ষ্টিক বুটামটো টিপিলে, আৰু অটোমেটিক কামানটোৱে জাপানীসকলক এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গানৰ দৰে খুন্দা মাৰিলে। শক্তিশালী উচ্চ বিস্ফোৰক খণ্ডিত গোলাবোৰে এটা গুলীৰে শ শ জাপানীক নোক আউট কৰি পেলালে।
  নাটাছাই পাছলৈ আঠটা গধুৰ মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলালে। আৰু মইও জয়ষ্টিক ব্যৱহাৰ কৰাটো বেছি পছন্দ কৰিছিলো।
  মেডভেডেভে টেংকখন চলাইছিল, ছুপাৰমেচিনখনে আত্মবিশ্বাসেৰে ঠেক ঢালবোৰত উঠিছিল আৰু ট্ৰেকবোৰে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ যোদ্ধাসকলক চেপি ধৰিছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই হুইচেল মাৰি ক"লে:
  - আমি ইতিহাস ৰচনা কৰি আছো!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে ক্ষোভিত হৈ নিশ্চিত কৰে যে:
  - নিশ্চিতভাৱে! কোনো কাৰণতে আমি প"ৰ্ট আৰ্থাৰক আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ নিদিওঁ!
  বন্দুকৰ পৰা গুলীচালনা কৰি আলেংকাই প্ৰতি মিনিটত বিশটা গুলী চলাইছিল, পঞ্চাশ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ বৰ্ধিত ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ প্ৰজেক্টাইল এটা থু পেলাইছিল। এক মিনিটতে এক টন ধাতু আৰু বিস্ফোৰক নিখুঁতভাৱে বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে খুব সঠিককৈ মাৰিলে।
  আৰু মেচিনগান, প্ৰত্যেকেই মিনিটত পাঁচ হাজাৰ গুলী চলায়। বা চল্লিশ হাজাৰ ডাঙৰ গুলী, কম সময়ৰ ভিতৰতে। আৰু তেওঁলোকে কেনেকৈ চামুৰাইৰ বিৰুদ্ধে ল"লে? কেনেকৈ হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ ধৰিলে।
  আনকি আলেংকাই গাইছিল:
  - আৰু শত্ৰুৰ জাকটো মাটিলৈ উৰি গ"ল, তীখা আৰু সীহৰ চাপত!
  ৰাছিয়াৰ টেংকখনে আক্ৰমণাত্মকভাৱে কাম কৰিছিল। ইয়াত তেওঁ এহাজাৰ জাপানী কাটিলে, ইয়াত দ্বিতীয়। তৰপকৈ আঁতৰাই পেলোৱা।
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  - ৰুছৰ মহিমাৰ বাবে'! পিতৃভূমিক কেতিয়াও পাহৰিব নালাগে!
  আৰু আকৌ তেওঁ মাৰাত্মক কেলিবাৰ মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলায়। আৰু হাজাৰ হাজাৰ জাপানী মৃত অৱস্থাত পৰি আছে।
  মেডভেডেভে লৈ হিচকি উঠিল:
  - জাৰ নিকোলাছ! আপুনি মহান হ"ব।
  আৰু আধৰুৱা চামুৰাইক কেটাৰপিলাৰৰ তলত থেতেলিয়াই দিওঁ।
  মাৰ্গাৰিটাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - দ্বিতীয় নিকোলাছ জাৰসকলৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ডাঙৰ হ"ব পাৰে। চীনক ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ প্ৰতিটো সুযোগ তেওঁৰ আছিল - হালধীয়া ৰাছিয়া !
  মেডভেডেভে চামুৰাইক খুন্দা মাৰি, কেটাৰপিলাৰৰ দৰে তেওঁলোকৰ ওপৰেৰে লৰালৰিকৈ গৈ ক"লে:
  - তেনেকুৱা হওক!
  খোলাৰ পিছত খোলা উৰি ওলাই আহিল। অৰ্ধ-পদাৰ্থৰ দৰে ইহঁতৰ বৃদ্ধি হৈছিল , পৰমাণু আৰু অণুৰ প্ৰকৃত বৃদ্ধিতকৈ বহু কম শক্তিৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  আলেংকাই তাইৰ ৰূপৱতী আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি আনকি উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ৰাছিয়ান জাৰৰ নামত!
  . অধ্যায় নং ৬।
  বন্দুকটোৱে গৰ্জন কৰি গৰ্জন কৰিলে। যদিও, ইমান জোৰেৰে নহয়, কিন্তু মুখ বন্ধ কৰি, কথা কোৱা সম্ভৱ হৈছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিক সুধিলে:
  - কি, খোলাৰ সংখ্যা অসীম?
  মেডভেডেভে উত্তৰ দিলে:
  - অৰ্ধ-পদাৰ্থ সৃষ্টি কৰিবলৈ বেছি শক্তিৰ প্ৰয়োজন নহয়। আৰু তাপ পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰ এটাত পানী ভৰাই দিয়াটো নাচপতিৰ খোলাৰ দৰেই সহজ!
  মাৰ্গাৰিটাই হুইচেল মাৰিলে:
  - হয়, এইটো উজ্জ্বল! এইদৰেও চকলেট আইচক্ৰীম বনাব পাৰি!
  মেডভেডেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি আপত্তি কৰিলে:
  - এতিয়াও নহয়, কিন্তু অতি সোনকালে, হয়! দুখৰ বিষয় যে এতিয়ালৈকে কেৱল অৰ্ধ-পদাৰ্থহে পোৱা গৈছে !
  আলেংকাই খালী আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি, ডাঙৰ ডাঙৰ বাঘিনীৰ দাঁতেৰে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - পদাৰ্থ সৃষ্টিৰ এই ক্ষমতাও অৰ্ধ-ঐশ্বৰিক!
  মেডভেডেভে হাঁহিলে। পাহাৰৰ চাৰিওফালে জাপানী কম হৈ আহিল, আৰু মৃতদেহও অধিক হৈ পৰিল। চামুৰাইয়ে টেংকত গুলী চলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু বৃথা। বৰষুণৰ টোপালৰ দৰে কৱচৰ পৰা খোলাবোৰ উফৰি গ"ল।
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰে যে-
  - আৰু মানুহক ঈশ্বৰৰ প্ৰতিমূৰ্তি আৰু প্ৰতিমূৰ্তিত সৃষ্টি কৰা হৈছে।
  মাৰাত্মক গোলা গুলিয়াই আলেংকাই মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি এতিয়াও সৃষ্টি হয়। হয়তো আমি মানুহ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ বুদ্ধিমান, শক্তিশালী আৰু শক্তিশালী সত্তা!
  মেডভেডেভে যুক্তিসংগতভাৱে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - তাতোকৈ প্ৰয়োজনীয় মানৱতাৰ একত্ৰীকৰণ! আমি একত্ৰিত হোৱা উচিত! তেতিয়া আমি দুখ আৰু পৰাজয় নাজানো!
  নাটাছাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - জাৰবাদী সাম্ৰাজ্য সকলোকে একত্ৰিত কৰিবলৈ সক্ষম! আৰু সকলোকে একত্ৰিত কৰক, ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ, এক একক ৰূপত!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ মেচিনগান গুলিয়াই দিলে। বাওঁফালৰ পৰা প্ৰৱেশ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা জাপানীসকলক আৱৰি ধৰা। গ্ৰেনেডৰ ফলত টি-৯৫ টেংকৰ কোনো ক্ষতি হোৱা নাছিল। আৰু বন্দুকবোৰ, দূৰৈৰ পৰাও, হয় মিছ হৈ গ"ল, নহয় সিহঁতৰ গোলাবোৰ অকাৰ্যকৰী হৈ পৰিল। তদুপৰি পৃথিৱীৰ কোনো দেশতে কৱচ বিন্ধিব পৰা অস্ত্ৰ নাই। আৰু এনে টেংকত ইমান সহজে ভেদ কৰিব নোৱাৰি৷ তেওঁৰ ডিফেন্স শীৰ্ষ মানৰ।
  আৰু মেচিনগানবোৰ তললৈ কাটি যায় আৰু গোলাবোৰ বুৰাই পেলোৱা হয়। আৰু তেওঁলোকে সকলো কাম বিশেষভাৱে কৰে, আৰু অতি মাৰাত্মক।
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  - বহু জাপানী নিৰুদ্দেশ হ'ব!
  আলেংকাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - বহুত!
  আৰু তাই নীলাচল চকু দুটা জিলিকি উঠিল। আৰু এই ছোৱালীজনীৰ ইমানবোৰ ভিন্ন কথা আছে, এগৰাকী প্ৰকৃত টাৰ্মিনেটৰ।
  যোদ্ধাসকলে গুলী চলাই আছে। আৰু চামুৰাইৰ তেজ ওলায়। প্ৰতি মিনিটত চল্লিশ হাজাৰ গুলী আৰু এক টন গোলা, এইটো এটা অতি বৃহৎ ধ্বংসাত্মক শক্তি।
  নাটাছাই টোকা কৰিছে:
  - আমি গুৰুতৰ মৃত্যুৰ সন্মুখীন হোৱা যোদ্ধা!
  আলেংকাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - আৰু কেৱল মৃত্যু নহয়, সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ শক্তিৰ উৎস!
  মাৰ্গাৰিটাই বিবেচনাপূৰ্ণভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি জাৰবাদী ৰাছিয়াই সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰে, তেন্তে মানৱ জাতিৰ ইতিহাসৰ সকলো যুদ্ধ এবাৰ আৰু চিৰদিনৰ বাবে শেষ হৈ যাব!
  মেডভেডেভে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - অৱশ্যেই বেবী! কাকো যুদ্ধৰ প্ৰয়োজন নাই! কিন্তু মানৱতা একত্ৰিত হ"ব লাগিব!
  পেন্থাৰে ম"হ এটা মাৰি পেলোৱাৰ আনন্দত নাটাছাই হিচকি উঠিল:
  - আমি যেতিয়া একত্ৰিত হওঁ তেতিয়া আমি অজেয়!
  আৰু তাই চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ এৰি দিলে! এইজনী ছোৱালীজনী! ইয়াত জুইৰ শিখা, আৰু বৰফ আৰু তীখা থাকে।
  কিন্তু এতিয়া শেষ জাপানীসকলৰ মৃত্যু হৈছে। আৰু পাহাৰত ধুমুহা মাৰিবলৈ আৰু কোনো নাই। উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক নিহত যোদ্ধা ভাইছ"কায়া পৰ্বতৰ তলত থাকি গ"ল।
  যুদ্ধ শেষ।
  চাৰিওজনে এটা পাহাৰৰ ওপৰত ঠাই ল"লে আৰু মেডভেডেভে মন্তব্য কৰিলে:
  "আমি এতিয়াৰ বাবে গেৰিছনৰ লগত কথা নাপাতিলে ভাল।" সাধাৰণতে আমি কি কৰিবলৈ ওলাইছো?
  আলেংকাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - এতিয়াও জাপানী বহুত আছে। সমগ্ৰ নোগী সেনাক ধ্বংস কৰোঁ আহক।
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সহজেই সন্মত হ"ল:
  - সেইটোৱে! আমি সকলো চামুৰাই চেপি উলিয়াই দিম! আৰু বৰ ভাল হ"ব!
  মেডভেডেভে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ টেংকটোৱেও পানী আৰু জুইৰ গোলাৰ তলত সাঁতুৰিব পাৰে। জাপানী বহৰখন ডুবাই দিওঁ আহক!
  নাটাছাই আনন্দত চিঞৰি উঠিল:
  - সেইটোৱে! ঠিকেই কৈছে, সাগৰত থকা সকলো চামুৰাই লৈ মচি মচি দিওঁ।
  জাপানী স্ক্ৱাড্ৰনে পৰৱৰ্তী বোমা বিস্ফোৰণ অভিযান আৰম্ভ কৰিছিল মাত্ৰ। এঘাৰ আৰু বাৰ ইঞ্চিৰ বন্দুককে ধৰি গোলা উৰি গ"ল। আৰু এইটো, বুজিছা, গুৰুতৰ।
  টেংকখন লৰালৰিকৈ উপকূলৰ ফালে আগবাঢ়িল। গাড়ীৰ দেহত আঙুলি টিপি আলেংকাই মন্তব্য কৰিলে:
  - ঠিক আছে, সাগৰলৈ। কিন্তু আমি স্থলভাগত জাপানীসকলক কেনেকৈ উদ্যোগটো দিব পাৰিলোঁহেঁতেন?
  যুদ্ধৰ বিষয়ে কিছু জ্ঞান থকা মাৰ্গাৰিটাই মনত পেলাইছিল:
  - আমাৰ হাতত মেচিনগান আছিল, আৰু মচিন ৰাইফলটো জাপানী ৰাইফলতকৈ বহুত বেছি নিৰ্ভৰযোগ্য আৰু ফলপ্ৰসূ আছিল। আৰু যদি সাগৰত সকলো ঠিক নহ"ল, তেন্তে স্থলভাগত চামুৰাইসকলৰ কোনো সুযোগ নাছিল!
  আলেংকাই খঙেৰে খালী ভৰিখন মজিয়াৰ কাষেৰে লৰচৰ কৰি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বিশ্বাসঘাতকতা! তুচ্ছ বিশ্বাসঘাটকতা!
  নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমি সকলোকে ফাঁচী দিম!
  টেংকি পানীত সোমাই গ"ল। কাষৰ পৰা মেচিনটো নিয়ন্ত্ৰণ কৰা প্ৰপেলাৰ দেখা গ"ল। ইয়াত প্ৰথম লক্ষ্য: এখন জাপানী ধ্বংসকাৰী জাহাজ। নাটাছাই তাইৰ পাতল আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে।
  আৰু গোলাটোৱে মাৰাত্মক শক্তিৰে জাহাজখনৰ একেবাৰে তলৰ অংশত খুন্দা মাৰিলে। কৱচটো ঘূৰাই দিলে।
  ধ্বংসকাৰী জাহাজখনে লাভ কৰিলে আন এটা গোলা। নাটাছাই আকৌ ভৰিৰ আঙুলিটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত জাপানীসকল ডুব যায়।
  আলেংকাই খিকিন্দালি কৰিলে:
  - পাল পাতি ডুব যাওঁ ! পানীৰ তলত মেচিনগান বৰ ফলপ্ৰসূ নহয়!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে জয়ষ্টিকটো টিপিলে, এইবাৰ ধ্বংসকাৰীৰ তললৈ এটা খোলা পঠিয়াই দিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, আমাৰ লেডিজ আছে!
  নাটাছাই আকৌ এটা খোলা পঠিয়াই চিঞৰিলে:
  - ৰুছৰ নামত জয় হওঁক!
  আলেংকাই খোলাবোৰ থু পেলালে। তাই লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ জাহাজখনৰ তলৰ অংশটো কাটি খুলিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - তথাপিও ৰাছিয়াত জাৰবাদী শক্তি অপপ্ৰচাৰে দাবী কৰা ধৰণে বেয়া নাছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সন্মতি দিলে আৰু স্বেচ্ছাই কথা ক"লে, বিশেষকৈ যিহেতু যিকোনো প্ৰকাৰে তেওঁৰ একো কাম নাছিল।
  - দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ অধীনত ৰাছিয়াই ধনৰ সোণৰ মানদণ্ড বজাই ৰাখিছিল। সাম্ৰাজ্যৰ মুদ্ৰা পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ কঠিন আৰু সুস্থিৰ হৈ পৰিল। দামবোৰো কাৰ্যতঃ অপৰিৱৰ্তিত হৈ থাকিল। আৰু ছাৰ নিকোলাছৰ অধীনত মাহে সাতত্ৰিশ ৰুবললৈকে ধন পৰিশোধ কৰিছিল। দৰাচলতে জীৱন ধাৰণৰ মানদণ্ডৰ ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়া বিশ্বৰ অন্যতম আগশাৰীৰ দেশ হিচাপে পৰিগণিত হৈছে। ঔদ্যোগিক উৎপাদন বিশ্বৰ ভিতৰতে চতুৰ্থ স্থান লাভ কৰে।
  ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে টোপনিৰ পিছত, কম্পিউটাৰত খেলিবলৈ ধৰিলে। এই ক্ষেত্ৰত তেওঁ কৌশল অব্যাহত ৰাখিবলৈ নিজকে কাটিছিল। শক্তিশালী ক্ষমতাই জব্দ কৰিছিল। ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে যুদ্ধত টেংক দলিয়াই দিলে।
  আৰু গধুৰ।
  এতিয়াও ভাল খেল। অলপ চলাই এশ টনতকৈও গধুৰ টেংক পালোঁ। ৰাষ্ট্ৰপতি হৈ থকাৰ সময়ত মেডভেডেভে এশ টনতকৈও গধুৰ টেংক নিৰ্মাণ কৰিব বিচাৰিছিল। কিন্তু তেতিয়া পুটিনে নিদিলে৷ কিন্তু ধাৰণাটো প্ৰলোভনজনক যেন লাগিল। ছুপাৰ গধুৰ বাহন। আৰু ছয় প্ৰকাৰৰ গাড়ী। পাঁচ আৰু এশ টনৰ ওপৰত।
  কিন্তু এতিয়া মেডভেডেভে যুদ্ধত পাৰমাণৱিক ইঞ্জিন থকা টেংক নিক্ষেপ কৰিছে। আৰু ই মধ্যম পৰ্যায়ৰ দেশৰ প্ৰতিৰক্ষা ভাঙি পেলায়। আৰু আকৌ বন্দীবোৰ। হয়, বৰ ভাল... অলপ সহজ কৰিবলৈ এজন মিলিটাৰী এডভাইজাৰক সংযোগ কৰক। আৰু তেওঁৰ সৈতে মিলি আপুনি শত্ৰুৰ ধ্বংসৰ নেতৃত্ব দিয়ে। আৰু তেওঁৰ বন্দী।
  ইয়াত আপুনি আন এখন সাম্ৰাজ্য জয় কৰিছে... ইয়াত যুদ্ধখন অধিক গুৰুতৰ, কিন্তু ইয়াৰ নেতৃত্বত আছে নেপোলিয়নৰ পৰ্যায়ৰ এজন সামৰিক উপদেষ্টা। গতিকে আপুনি কেৱল চাব পাৰে, আৰু ষ্ট"লিপিনৰ স্তৰৰ এজন অৰ্থনীতিবিদৰ সৈতে আপোনাৰ সাম্ৰাজ্য স্থাপন কৰিব পাৰে।
  আৰু মেদভেদেভে কেইবাঘণ্টা ধৰি বিশাল পৰ্দা থকা কম্পিউটাৰৰ ওচৰত বহি নাক কটাবলৈ ধৰিলে।
  বহুদিন টোপনিৰ পৰা বঞ্চিত হৈ আছে সি।
  আলেংকাই জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। এইবাৰ ক্ৰুজাৰখন ডুবাই দিয়াৰ বাবে তাই গাইছিল:
  - আমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী,
  আমি আমাৰ সকলো শত্ৰুক শৌচাগাৰত তিয়াই দিম।
  মাতৃভূমিয়ে চকুলোত বিশ্বাস নকৰে,
  আৰু আমি দুষ্ট অলিগাৰ্চবোৰক তেওঁলোকৰ মগজু দিম!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে। আৰু তাইৰ দাঁতবোৰ মুকুতাৰে জিলিকি উঠিল!
  মেডভেডেভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - যিহেতু জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ বিজয়ৰ সৈতে শেষ হয়, গতিকে ৰাছিয়াৰ অৰ্থনৈতিক বৃদ্ধি আৰু অধিক হ"ব! আৰু জাৰ সাম্ৰাজ্যই হ"ব আটাইতকৈ ধনী দেশ!
  আলেংকাই আন এখন ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুবাই দিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - আমি সদায় ধনী হৈ আহিছো! পৰ্যাপ্ত অৰ্ডাৰ নাছিল!
  নাটাছাই লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ যুদ্ধজাহাজখনত খুন্দা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত আমি কোনো কাৰণতে জাৰ্মানতকৈ কম নাছিলোঁ। কিন্তু পঞ্চম স্তম্ভৰ বাবে আমি জয় হেৰুৱালোঁ!
  আলেংকাই আৰ্মাডিলোৰ পেটত আন এটা খোলাও পঠিয়াই ঘোষণা কৰিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! পঞ্চম স্তম্ভটোৱেই সকলো কথাৰ বাবে দোষী। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত জাৰ্মানীয়ে মিনস্কৰ কাষ চাপিবও পৰা নাছিল আৰু গালিচিয়াত প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল। আৰু ষ্টেলিনৰ অধীনত তেওঁলোকে ইতিমধ্যে বাইনোকুলাৰৰ জৰিয়তে ক্ৰেমলিনক দেখিছিল। ইয়াৰ অৰ্থ কি?
  নাটাছাই যুদ্ধজাহাজখনৰ তলত আন এটা গোলা গুলিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - দেশদ্ৰোহ! আমি এনেকুৱা জয় হেৰুৱালোঁ!
  মাৰ্গাৰিটাই এইটোও সোঁৱৰাই দিয়াটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে:
  - বিশ্বাসঘাতকতা নহ"লে আমি কনষ্টেন্টিনোপল আৰু এছিয়া মাইনৰৰ দখল লাভ কৰাৰ লগতে ভূমধ্য সাগৰত প্ৰৱেশৰ সুবিধা লাভ কৰিলোঁহেঁতেন। আৰু আমি বিশ্বাসঘাটকতা আৰু পঞ্চম স্তম্ভৰ বাবে ইমানখিনি হেৰুৱাইছো!
  আলেংকাই আন এটা প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিলে:
  - হয়, এইটো পঞ্চম স্তম্ভ! কিমান অসুবিধা তাইৰ বাবেই! ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্য হৈছে এক অনন্য সত্তা যিয়ে সমগ্ৰ বিশ্বলৈ সম্প্ৰসাৰিত হ"ব পাৰে আৰু মানৱতাক একত্ৰিত কৰিব পাৰে!
  নাটাছাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - নিশ্চিতভাৱে! মই যিকোনো কাম কৰিব পাৰিলোঁ আৰু কৰিম! আৰু মানৱতা একত্ৰিত আৰু অজেয় হোৱাৰ বাবে!
  ছোৱালীজনীয়ে আন এটা গোলা পঠিয়াই দিলে, তাৰ পিছত অৱশেষত যুদ্ধজাহাজখন ফাটি গ"ল। আৰু জাপানীসকল ডুব গ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই মাতত এলাৰ্ম লৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - চাওক এতিয়া পৃথিৱীত কি হৈ আছে? ৰাছিয়া আৰু আমেৰিকা যুদ্ধৰ পথত। আৰু চীন অতি জনবহুল আৰু সৰ্বাত্মকতাবাদী। পৃথিৱীত শৃংখলা আৰু সমৃদ্ধি নাই!
  নাটাছাই নতুন খোলা এটা পঠালে, এইবাৰ ক্ৰুজাৰখনলৈ, আৰু মান্তি হ"ল:
  - পৃথিৱীত কোনো শৃংখলা নাই! আমাক ঐক্যবদ্ধ পৰিচালনাৰ প্ৰয়োজন!
  আলেংকাই গোলাটো গুলিয়ালে আৰু সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - আৰু এনে চৰকাৰ এখন জাৰবাদী সাম্ৰাজ্য হ"ব পাৰে! ৰাছিয়াৰ স্বৈৰাচাৰীতাই বিশ্বৰ স্থিতিশীলতা আৰু সমৃদ্ধিৰ নিশ্চয়তা!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আন এটা খোলা পঠালে, যিয়ে অৱশেষত ক্ৰুজাৰখন ফালি পেলালে।
  জাপানীসকলে স্পষ্টভাৱে ফ্ৰিকিং আউট হৈ আছিল। কোনে ডুবাই পেলাইছে সেই কথা বুজি নাপাই নিৰ্বিচাৰে গুলীচালনা কৰিলে।
  মন কৰিবলগীয়া যে স্থলভাগত জাপানৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত বিশেষ সুবিধা নাছিল। আৰু আনকি বাস্তৱ ইতিহাসতো ই ৰাছিয়াতকৈ বহু বেছি নিহত আৰু আহত লোকৰ লোকচান কৰিছিল।
  কিন্তু সাগৰত ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাত নিৰ্মিত লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ জাহাজবোৰ মূলতঃ ঘৰুৱাভাৱে উৎপাদিত ৰাছিয়াৰ জাহাজতকৈ অলপ ভাল আছিল।
  কিন্তু ইয়াতো জাপানীসকলৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব যথেষ্ট তুচ্ছ। আৰু ৰাছিয়ানসকলে গুলীচালনা কৰে, হয়তো, অধিক সঠিকভাৱে।
  নাটাছাই আন এখন ধ্বংসকাৰী জাহাজ গুলীয়াই ডুবাই দি বিৰক্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়াই শক্তিশালী প্ৰতিদ্বন্দ্বীক পৰাস্ত কৰিছে। যেনে, নেপোলিয়ন!
  আলেংকাই সাজসজ্জিত ক্ৰুজাৰখনলৈ এটা গোলা পঠিয়াই আৰু কয়:
  - অ' হ'ব! নেপোলিয়ন আছিল এজন জিনিয়াছ! আৰু তেওঁ আৰু শক্তিশালী আছিল, কিন্তু আমি তেওঁক পৰাস্ত কৰিলোঁ!
  মাৰ্গাৰিটাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি গুণগুণাই উঠিল:
  - জাপানীসকলৰ হাতত পৰাস্ত। এইটো ইমানেই বিৰক্তিকৰ আৰু আপত্তিজনক!
  আলেংকাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - বৰ বিৰক্তিকৰ! হায়, ইয়াৰ বাবেই ৰোমানভ বংশৰ যুগ শেষ হ"ল। যুগটো গৌৰৱময়, বীৰত্বপূৰ্ণ, বিজয় আৰু বিজয়ৰ সৈতে। আৰু যদিও আমাৰ নিজৰ চেংগিচ খান নাছিল, তথাপিও আমি ইভান কলিতাৰ সময়ৰ পৰাই উঠি আহিছো।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আন এটা, অতি মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইল পঠালে। আৰু সাজসজ্জিত ক্ৰুজাৰখন দুটা ভাগত বিভক্ত হৈ পৰিল।
  নাটাছাই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল আৰু এটা খোলাৰে তাই আন এটা ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুবাই দিলে। আৰু চামুৰাইৰ বহুত ধ্বংসকাৰী আছে।
  যোদ্ধাজনে ল"ৰাকেইটাক সুধিলে:
  - কিন্তু মই ভাবো পৃথিৱীৰ ইতিহাসত কোনো এখন সাম্ৰাজ্যই নিৰপেক্ষ ক্ষমতা কিয় লাভ কৰা নাছিল?
  আলেংকাই আকৌ আন এখন ধ্বংসকাৰী জাহাজৰ পেটত এটা খোলা পঠিয়াই ঘোষণা কৰিলে:
  - হয় সঁচাকৈ কিয়? সকলো পৰিল। আৰু পাৰ্চী সাম্ৰাজ্য, আৰু মহান আলেকজেণ্ডাৰ আৰু ৰোমান সাম্ৰাজ্য। কিয় কোনেও মানৱতাক একত্ৰিত কৰা নাই?
  নাটাছাই হতাশাত ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে। আন এখন জাহাজ ডুবাই দি ক"লে:
  - সেইটোৱে! চেংগী খানে সমগ্ৰ বিশ্বকে চেপি ধৰিব পৰা সাম্ৰাজ্যৰ সৃষ্টি কৰিছিল। কিন্তু তেওঁৰ মৃত্যুৰ পিছত তেওঁৰ পুত্ৰ-নাতিসকলে শ্ব"ডাউন কৰি সাম্ৰাজ্যখন ছিন্নভিন্ন কৰি পেলায়। কেৱল জাৰবাদী ৰাছিয়াহে, নিজৰ একক ব্যৱস্থাৰে, এনেকুৱা এখন দেশ আছিল যে বহু শতিকা ধৰি ইয়াৰ অস্তিত্ব থাকিব পাৰিছিল আৰু সমগ্ৰ বিশ্বক গিলি পেলোৱালৈকে সম্প্ৰসাৰিত হ"ব পাৰিছিল!
  আলেংকাই চকু দুটা জিলিকি উঠিল আৰু আন এখন ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুবাই ঘোষণা কৰিলে:
  - জাৰ নিকোলাছৰ মহান সাম্ৰাজ্যৰ মহিমা! আমি অবৈধ বলছেভিক আৰু অস্থায়ী চৰকাৰক ক্ষমতা নিদিওঁ!
  নাটাছাইও জাহাজখনৰ ভিতৰলৈ এটা খোলা পঠিয়াই দিলে। তাই জাপানীসকলক ডুবাই দিলে আৰু গাইলে:
  - ঈশ্বৰে ৰজাক ৰক্ষা কৰক,
  শক্তিশালী সাৰ্বভৌম
  মহিমাৰ বাবে,
  আমাৰ মহিমাৰ বাবে ৰাজত্ব কৰক!
  শত্ৰুৰ ভয়ত ৰাজত্ব কৰক -
  অৰ্থডক্স জাৰ!
  মহিমাৰে ৰাজত্ব কৰক
  আমাৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰ যেন সঁচাকৈয়ে অন হৈ গৈছে। এইদৰেই তেওঁলোকে চামুৰাই ধ্বংস কৰিলে, আপুনি প্ৰশংসা কৰিব। আৰু মেডভেডেভে নিজৰ হত্যাকাৰী টেংকটো পানীৰ তলত চলাইছিল। সাধাৰণতে এইটো এটা শীতল অস্ত্ৰ। তেওঁ সমগ্ৰ জাপানী বহৰখন ডুবাই পেলাইছে। কিন্তু এয়া এক মহান শক্তি।
  বাৰখন, মাত্ৰ ডাঙৰ ডাঙৰ সাজসজ্জিত জাহাজ, ক্ৰুজাৰকে ধৰি কেইবা ডজনো সৰু জাহাজ। কেৱল ষাঠিখনতকৈও অধিক ধ্বংসকাৰী বিমান আছে। এই সকলোবোৰ ধ্বংস কৰিবলৈ সময় লাগে।
  আন এখন জাহাজ শেষ কৰি নাটাছাই মেডভেডেভক সুধিলে:
  - আপুনি কি ভাবে, ভগৱানৰ অস্তিত্ব আছে নেকি?
  ভাৰপ্ৰাপ্ত বিষয়াজনে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - কি অৰ্থত?
  নাটাছাই ধ্বংসকাৰী যন্ত্ৰটো শেষ কৰি নতুন খোলা এটা পঠালে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, ধৰ্মবোৰৰ বহু সংস্কৰণ আছে! পৌত্তলিক আৰু একশ্বৰবাদী দুয়োটা! কেতিয়াবা ভাবিবলৈ আৰম্ভ কৰে। আৰু শিক্ষাত এনে অগোছালতা থাকিলে ঈশ্বৰৰ অস্তিত্ব আছে নে নাই তাত সন্দেহ!
  আলেংকাই আন এখন ধ্বংসকাৰী জাহাজখন বিভাজিত কৰিলে আৰু খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, এই ক্ষেত্ৰত বাইবেলত বিশ্বাস কৰাটো কঠিন। কেৱল ঈশ্বৰে এনে আচৰণ কৰাৰ বাবে। আৰু আনকি তেওঁৰ প্ৰিয়বোৰো আছিল!
  নাটাছাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - সেইটোৱে. এটা জনগোষ্ঠী ঈশ্বৰৰ লোক বুলি বিশ্বাস কৰা? এইটো স্পষ্টভাৱে উচ্চ বুদ্ধিমত্তাৰ অযোগ্য!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে এখন বৃহৎ টন ওজনৰ যুদ্ধজাহাজ ডুবাইবলৈ ধৰিলে। যোদ্ধাজনে কাম কৰি আছিল।
  কিন্তু মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰিলে:
  - এতিয়াও স্পষ্ট হোৱা নাই যে এজন প্ৰেমময় ঈশ্বৰে নাৰীক তেনেকৈ বিকৃত কৰাটো কেনেকৈ সম্ভৱ!
  নাটাছা আচৰিত হ"ল:
  - এইটো কেনেকৈ কুৎসিত?
  মাৰ্গাৰিটাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - হয়, সিহঁতক বুঢ়ীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে! আৰু এগৰাকী বুঢ়ীতকৈ ঘৃণনীয় কি হ"ব পাৰে!
  আলেংকাই ক্ৰুজাৰখনৰ পেটত গোলা মাৰি ঘোষণা কৰিলে:
  - কিবা কাৰণত পৃথিৱীত অতি জঘন্য বৃদ্ধা ঘূৰি ফুৰিছে, যিটো মূৰ্খামি আৰু ভয়ংকৰ কুৎসিত দুয়োটা!
  নাটাছাই মূৰ জোকাৰি সমৰ্থন কৰিলে:
  - আৰু অসহানুভূতিশীল! আৰু নান্দনিকভাৱে ভাল লগা নহয়!
  যোদ্ধাগৰাকীয়ে হাঁহিলে আৰু তাইৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই দিলে। যেনে, তাই ইমান শীতল আৰু আক্ৰমণাত্মক৷
  মেডভেডেভে গুৰুত্বসহকাৰে মন্তব্য কৰিছে:
  - সঁচাকৈয়ে বাৰ্ধক্য বৰ বেয়া। ই মানুহক কুৎসিত, দুৰ্বল, দুৰ্বল কৰি তোলে। কিন্তু বিৱৰ্তনৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা ইয়াৰ কিছু সুবিধা আছে!
  আলেংকা আচৰিত হ"ল। আন এটা ধ্বংসকাৰী জাহাজত খুন্দা মাৰি তাই সুধিলে:
  - এই ঘৃণনীয় অৱস্থাত কি কি সুবিধা থাকিব পাৰে?
  মেডভেডেভে গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াৰ দ্বাৰা বিজ্ঞান আৰু বুদ্ধিমত্তাৰ বিকাশ উদ্দীপিত হয়। যদি কোনো ব্যক্তিয়ে ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰা নাছিল, তেন্তে তেওঁৰ গাড়ী উদ্ভাৱন কৰাৰ প্ৰয়োজন নাথাকিলহেঁতেন। ঠিক তেনেদৰে , নখ আৰু দাঁতৰ দুৰ্বলতাৰ বাবেই কটাৰী আৱিষ্কাৰ হয়। ঠাণ্ডা সময় আৰু হিমবাহৰ সময়ে আমাক জুই জ্বলাবলৈ শিকাইছিল। ৰোগে চিকিৎসা বিজ্ঞানৰ বিকাশত উদ্দীপিত কৰিছিল। - ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে চালে যে আলেংকাই কিমান চতুৰতাৰে আন এখন জাপানী জাহাজ তললৈ পঠিয়াই দিলে, আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। - বহু দিশত মানুহৰ দুৰ্বলতাই বিজ্ঞানক উদ্দীপিত কৰিছিল। আমি উৰাজাহাজ চলাব নাজানিছিলো যদিও আমি বিমান সৃষ্টি কৰিছিলো। আৰু এইটোৱেই হৈছে প্ৰগতি!
  নাটাছাই আন এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - প্ৰগতি. কিন্তু তথাপিও বুঢ়ীজনীলৈ চালে ইমানেই ঘৃণনীয় হৈ পৰে। মানুহৰ কুৎসিততা অবিহনে কৰাটো সঁচাকৈয়ে অসম্ভৱ নেকি?
  আলেংকাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - যুৱক-যুৱতীসকলেও বিমান আৱিষ্কাৰ কৰিব পাৰে। অভিশপ্ত বাৰ্ধক্য কিয় ভৰাই দিব? এইটো ভয়ংকৰ আৰু ঘৃণনীয়!
  মাৰ্গাৰিটাই ঠাইৰ বাহিৰত গাইছিল:
  - মই কমছমোলৰ লগত বিদায় নলওঁ! মই চিৰদিনৰ বাবে ডেকা হৈ থাকিম!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ধাতুটোৰ ওপৰত মুঠিটো লৰচৰ কৰিলে।
  ইফালে আন এখন যুদ্ধজাহাজ ডুব গৈ আছিল।
  ছাবমেৰিন টেংকে জাপানী বহৰক ডুবাই ৰাখিছিল। এডমিৰেল ট"গোৱে নিজেই নিজকে পানীত পাইছিল আৰু নাৱেৰে পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল। জাপানৰ এখন বৃহৎ বহৰ আছিল যদিও মৌলিকভাৱে নতুন অস্ত্ৰৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। আৰু এতিয়া তাই সম্পূৰ্ণ পৰাজিত হ"ল।
  জাপানী জাহাজবোৰ ডুবাই ৰাখি আলেংকাই অতি ডাঙৰ আৰু চোকা দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে আৰু পৰামৰ্শ দিলে:
  - সেইটোৱেই মই ভাবিছোঁ। অৱশ্যে শৰীৰৰ নান্দনিকতা থাকিবই লাগিব। আৰু মহিলাৰ বাবে কুৎসিত হোৱাটো অসম্ভৱ, ছালখন চেপেটা আৰু শৰীৰ বেঁকা।
  নাটাছাই আন এটা ধ্বংসকাৰীক তললৈ পঠিয়াই এই কথাত অতি সহজেই সন্মতি দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! এইটোৱেই বিজ্ঞানে কাম কৰি আছে!
  দুয়োজন যোদ্ধাৰ মনটো বৰ উল্লাসিত আছিল। তেওঁলোকে সফলতাৰে শত্ৰুৰ বহৰখন ডুবাই পেলায়।
  আক্ৰমণাত্মক ছোৱালীবোৰ ডাঙৰ কৃতিত্ব কৰিবলৈ সক্ষম।
  ইফালে মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ চিন্তা প্ৰকাশ কৰিলে:
  - মানুহৰ দুৰ্বলতাৰ বাবেও ধৰ্মৰ উত্থান ঘটিছিল। মানুহ যদি শক্তিশালী হ'লহেঁতেন তেন্তে ধৰ্ম নাথাকিলহেঁতেন। আৰু অৱশ্যেই মৃত্যু আৰু মৃত্যুৰ ভয়ৰ ফলত এজন ব্যক্তিয়ে নিজৰ বাবে সান্ত্বনা বিচাৰে!
  আলেংকাই স্মৰণ কৰি কয়:
  - মই এটা seance ত অংশ লৈছিলো, আৰু আচৰিত কিবা এটা দেখিছিলো। গতিকে সুগন্ধিও আছে!
  মাতত ধূৰ্ততাৰে নাটাছাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আত্মাৰ অস্তিত্বত কোনো আচৰিত কথা নাই! কাৰণ আমি সপোনতে উৰি যাওঁ। অৰ্থাৎ এটা আত্মা আছে, আৰু উৰণৰ স্মৃতিৰ দৰে!
  মেডভেডেভে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, আত্মা আছে! এই ক্ষেত্ৰত ব্যক্তিজন অনন্য! এতিয়া হয়তো আমি কিছু মজা কৰিব পাৰিম!
  জাপানী বহৰ গলি গৈছিল। পানীৰ তলৰ টেংকটোৱে হত্যাকাৰীৰ ভূমিকা পালন কৰিছিল। মাৰ্গাৰিটাৰ অলপ দুখ লাগিল। প্ৰথমতে তাই নিজকে এক্সট্ৰাৰ ভূমিকাত পাইছিল। আৰু দ্বিতীয়তে, যিটো বিৰক্তিকৰ, পানীৰ তলত থাকিলে সকলো ভালদৰে দেখা নাপায়। সাধাৰণতে পিতৰৰ ঈশ্বৰৰ প্ৰতি প্ৰবল সন্দেহ আছিল। আচলতে ৰাছিয়ানসকলে খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত কিয় তেওঁলোকৰ ওপৰত বিভিন্ন বিপদৰ সন্মুখীন হ"ল। আৰু মংগোল-তাটাৰ আক্ৰমণ, আৰু তাৰ আগতে ৰাজকুমাৰসকলৰ সামন্তীয় খণ্ডিতকৰণ। ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণৰ মাজত যুদ্ধ।
  তেতিয়াই অৱশেষত ইভান কলিতাৰ সময়ৰ পৰা ৰাছিয়াৰ পুনৰুজ্জীৱন আৰম্ভ হ"ল,
  মাস্কোভি শক্তিশালী হৈ উঠিল। উদাহৰণস্বৰূপে ইভান থাৰ্ডৰ অধীনত অৱশেষত ই একক, কেন্দ্ৰীভূত ৰাষ্ট্ৰত পৰিণত হোৱালৈকে। আৰু টাটাৰৰ যুগটো পেলাই দিলে।
  হয়, অৱশ্যেই ৰাছিয়া উঠি আহিছিল। জাপানত উজুটি খোৱালৈকে।
  ইয়াৰ লগে লগে ৰাজতন্ত্ৰ আৰু ৰোমানভ বংশৰ ইতিহাসৰ অন্ত পৰিল।
  অৱশ্যে ৰাজতন্ত্ৰ গুচি গ"ল যদিও স্বৈৰাচাৰীতা ৰৈ গ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই আলেংকাৰ পিঠিত সাৱধানে চুমা খালে। ছোৱালীজনীয়ে সন্তুষ্টিৰে গুণগুণাই উঠিল। তাই যেন ভাল পাইছিল।
  মেডভেডেভে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - পুৰুষে ছোৱালীক ভালপোৱা আৰু ছোৱালী এজনীয়ে পুৰুষক ভালপোৱা। এইটো একেবাৰে স্বাভাৱিক। কিন্তু একে সময়তে মানুহে শালীনতা বজাই ৰাখিব লাগিব।
  মাৰ্গাৰিটাই অসন্তুষ্ট হৈ আপত্তি কৰিলে:
  - নৈতিকতা নপঢ়ক। মোৰ এইটো ভাল নালাগে!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে হাঁহিলে:
  - আৰু কোনে ভাল পায়! কিন্তু আমি সত্যৰ সন্মুখীন হোৱাটো প্ৰয়োজন। মানুহ, এই ক্ষেত্ৰত জীৱ-জন্তুৰ পৰা লক্ষণীয়ভাৱে পৃথক!
  মাৰ্গাৰিটাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, আমাৰ মাজত এটা ডাঙৰ ব্যৱধান আছে!
  আলেংকাই কটুভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু জানেনে, তোমাৰ আৰু বান্দৰটোৰ মাজত মই বিশেষ পাৰ্থক্য লক্ষ্য কৰা নাই!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহিলে। ইফালে আলেংকাই জাপানৰ বাৰখন সাজসজ্জিত জাহাজৰ শেষ জাহাজখন ডুবাই পেলালে। ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি শত্ৰুৰ বহৰৰ সৈতে প্ৰায় শেষ হৈ গ'লোঁ!
  মেডভেডেভে কটু হাঁহি এটা মাৰিলে:
  - হয়, তোমালোক ভাল কাম কৰা মানুহ! আৰু আচলতে তেওঁলোক বহুত কৰিবলৈ সক্ষম! সাধাৰণতে মই যোদ্ধা ছোৱালীক ভাল পাওঁ - তেওঁলোক ইমানেই চেক্সি!
  মাৰ্গাৰিটাই শৰীৰটো ঘূৰাই ঘূৰাই গাইছিল:
  - মোক চেক্সি যেন লাগে, মই প্ৰচেছৰৰ দৰে! আৰু মই ৰবটৰ দৰে লৰচৰ কৰো - শব্দ আক্ৰমণকাৰী!
  ইয়াৰ পিছত ছাত্ৰজনে আলেংকাক অলপ বেছি সাহসেৰে চুমা খালে। ছোৱালীজনীয়ে দীঘল আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে আৰু মনোমোহা দেখা গ"ল।
  কিমান ৰূপৱতী তাইৰ গতিবিধি।
  মাৰ্গাৰিটাৰ কল্পনাত খালী ভৰিৰে মৰাপাটৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি যোৱা এগৰাকী ৰাজকুমাৰীক চিত্ৰিত কৰা হৈছিল। এইটো ইমান ৰোমান্টিক। আৰু ৰাজকুমাৰী ইমান ৰঙা। তাইৰ সকলো গহনা আৰু দামী দামী সাজ-পোছাক কাঢ়ি লৈ গ"ল। বাকী আছিল মাথোঁ বস্তাখন। কিন্তু কাৰাগাৰৰ ইউনিফৰ্মে তেওঁৰ মিঠা, সুখদায়ক, সতেজ মুখখনৰ মনোমোহাতাক আৰু অধিক জগাই তুলিছে, গোলাপৰ দৰে। আৰু জুইৰ চুলি। কিমান ধুনীয়া ৰাজকুমাৰী ফাঁচীলৈ গৈ আছে।
  আৰু তাত ওপৰত হাজাৰ হাজাৰ মানুহ ডুব গৈ আছে। জাহাজবোৰ ভাঙি গৈছে, উপাদানবোৰ উত্তাল হৈ পৰিছে।
  আৰু জাপানে এক বিশাল, অনন্য পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈছে। গতিকে চামুৰাইসকলে আপাত দৃষ্টিত নিজৰ পাপৰ পৰা অনুতাপ কৰিবলগীয়া হৈছে।
  মাৰ্গাৰিটাই ভাবিলে, জাপানীসকলে কি বিশ্বাস কৰে? তেওঁলোকৰ ধৰ্ম কি? তেওঁলোক আটাইবোৰৰ পিছতো পৌত্তলিক। কিন্তু তেওঁলোকে অৰ্থডক্স ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰে। ইয়াৰ পিছত ভাবি চাওকচোন কাৰ ভগৱান বেছি শক্তিশালী!
  আৰু মংগোলীয়সকল পৌত্তলিক আছিল, কিন্তু তেওঁলোকে কিমান ভূখণ্ড দখল কৰিছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই আলেংকাক সুধিলে:
  - কোৱা সৌন্দৰ্য্য, ৰডনভেৰীক কেনেকুৱা লাগে?
  ছোৱালীজনীয়ে বহল হাঁহি এটা মাৰি আন এটা ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুবাই দি উত্তৰ দিলে:
  - বৰ ভাল ধৰ্ম! ইমান ধুনীয়া সাধুকথা!
  মাৰ্গাৰিটাই ইংগিতেৰে সুধিলে:
  - সাধুকথা বুলি ভাবিছা নেকি? নে হয়তো এই সকলোবোৰ ৰাছিয়ান দেৱতাৰ আচলতে অস্তিত্ব আছে?
  আলেংকাই কান্ধত কান্ধ মিলাই উত্তৰ দিলে:
  - হয়তো উভয় elves এবং gnomes অস্তিত্ব! আমাৰ পৃথিৱীত যিকোনো কথাই হ"ব পাৰে। আৰু আচলতে কি আছে আৰু কি নাই কোৱাটো কঠিন!
  মেডভেডেভে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিছু পৰিমাণে আমাৰ পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই আছে। আমাৰ সকলো চিন্তা, সপোন, কামনাই আমি এৰি থৈ যাওঁ। মোৰ হাইপাৰন"স্ফিয়াৰৰ এটা অতি আকৰ্ষণীয় তত্ত্ব আছে, য"ত মানুহে কেতিয়াও উদ্ভাৱন কৰা একেবাৰে সকলো বস্তুৱেই আছে। অৰ্থাৎ চিন্তা চিৰদিনৰ বাবে বিদ্যমান। আৰু তাই আন কিছুমান, সমান্তৰাল জগতত থাকে।
  দিমিত্ৰী মেডভেডেভ টোপনিৰ পৰা সাৰ পালে। আৰু আকৌ তেওঁ নিজৰ মৌলিক কামটো হাতত লৈছিল, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে এখন সাম্ৰাজ্য নিৰ্মাণৰ কাম।
  আৰু আকৌ বিজয়...
  প্ৰথমে হাজাৰ টন ওজনৰ নতুন টেংক এটা একত্ৰিত কৰি শত্ৰুৰ স্থানত নিক্ষেপ কৰক। নাই, অৱশ্যেই, কেৱল এজনেই নহয়, বহুতেই।
  আৰু বিদেশী ভূখণ্ডৰ মাজেৰে আগবাঢ়িছে। আৰু ওপৰত পৰমাণু বোমা থকা বিমানো আছে। আৰু আমিও যদি বোমাবোৰ খেদি পঠিয়াই দিওঁ তেন্তে কি হ"ব? আৰু বিনাশক বনাওক?
  ডিমিট্ৰি মেডভেডেভও অ"পেনৱৰ্কত আন সকলোৰে দৰেই।
  আৰু এতিয়া আন এখন দেশ একনায়কত্ববাদীৰ বুটত পৰে। আৰু বিজয়বোৰ আহি আছে। কিন্তু ইয়াত আন এটা শত্ৰু। দেশখনো ডাঙৰ... আনকি আপুনি ইয়াক প্ৰগ্ৰেম কৰিব পাৰে। ইয়াত ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰ... আক্ৰমণ। মেডভেডেভৰ ইউনিটসমূহ বহু ঘণ্টাৰ খেলত স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে বৃদ্ধি পাইছে, আৰু ইয়াৰ জনসংখ্যা ইতিমধ্যে এক বিলিয়নতকৈও অধিক। ১৯৬ মিলিয়নৰ বিপৰীতে। আৰু অধিক আধুনিক প্ৰযুক্তি। আৰু সৈনিকক বেৰেকৰ দ্বাৰা অসীমভাৱে মন্থন কৰি উলিয়াব পাৰি।
  সৌভাগ্যক্ৰমে ইলেক্ট্ৰনিক সম্পদ অক্ষয়। আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত হেঁচা দিয়ক, তাৰ ওপৰত হেঁচা দিয়ক।
  আৰু হাজাৰ টন ওজনৰ টেংকসমূহ সমগ্ৰ ৰাছিয়াৰ পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰলৈ পোনে পোনে মস্কোলৈ প্ৰেৰণ কৰা হয়।
  আৰু সেইবোৰ এৰি যোৱাটো কাৰ্যতঃ অসম্ভৱ - একোৱেই নালাগে!
  মেডভেডেভে কৌশলটোৰ নেতৃত্ব দিয়ে আৰু নিজৰ মাজতে গুণগুণাই থাকে... তাৰ পিছত, তেওঁ পাৰমাণৱিক চালিত টেংকবোৰ বন্ধ কৰি দিয়ে। আৰু "পেন্থাৰ"-২ক যুদ্ধত পেলাই দিয়ে। যিখন গাড়ী অৱশ্যে এতিয়াও চৌত্ৰিশখনক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম।
  মেডভেডেভে গাড়ীবোৰৰ বিভিন্ন পেৰামিটাৰ লোড কৰি নিজৰ লগত খেলে... "পেন্থাৰ"-২... দূৰৰ পৰা খুন্দা মৰাৰ দৰে। আৰু ই এটা ছোভিয়েট টেংক ভেদ কৰিব।
  তেনেকৈ নহয় আপুনি ইয়াক ভাঙি পেলাব! বিশেষকৈ কপালত, কিন্তু জাহাজত আপুনি পাৰে। শ্বুটিং পূৰ্ণ গতিত চলি আছে। আৰু চৌত্ৰিশজন লৰালৰিকৈ গুচি যায়... আৰু বন্দুকৰ আঘাতত মৰি যায়...
  সেনাবাহিনী আকৌ আগবাঢ়িছে...আৰু যুদ্ধৰ ৰবটৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। তেওঁলোকে নিজকে পেচ কৰে। আৰু খোলাবোৰ লেজাৰেৰে গুলীয়াই পেলোৱা হয়। আৰু বৰ চতুৰতাৰে কৰে।
  আৰু ভাৰ্চুৱেল ছোৱালীবোৰে আক্ৰমণ কৰে।
  কৌশলৰ প্ৰতি মেদভেদেভৰ প্ৰতি আগ্ৰহী দৃষ্টি। এক ৰোমাঞ্চকৰ যুদ্ধ। আকৌ আপুনি নিজেই খেলে, বা সামৰিক উপদেষ্টাৰ হাতত গতাই দিয়ে। আৰু আপুনি যুদ্ধৰ অগ্ৰগতি চাই থাকে।
  তেওঁলোকে নিজৰ টেংকক আক্ৰমণাত্মকভাৱে নেতৃত্ব দিয়ে।
  ইয়াত আপুনি আগবাঢ়ি যাব পাৰে পিৰামিডাল টেংক যিবোৰ কম দুৰ্বল আৰু সকলো কোণৰ পৰা অভেদ্য। স্কেটিং ৰিঙৰ দৰে গতি কৰে।
  আৰু ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে দৌৰে... আৰু বাটত গুলী চলায়।
  আন এক যুদ্ধ। প্ৰকৃত খেলনা। আৰু শুকাই নোযোৱাকৈ সোণৰ কুঁৱাৰ পৰা ধন আহে। যেন খেল এখনত সকলো পৰিকল্পনা অনুসৰি হয়, বিফলতা নোহোৱাকৈ, আৰু প্ৰকৃতিৰ অৱনতি নোহোৱাকৈ।
  সকলো শেষ নহয়, সম্পদ কমি নাযায়। যদিও ইয়াৰ সম্ভাৱনা বৰ বেছি যেন নালাগে।
  মেদভেদেভক এটা ফোনত বাধা দিলে। ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে ফোনটো তুলি ল"লে:
  - নমস্কাৰ!
  ৰাষ্ট্ৰপতি প্ৰশাসনৰ মুৰব্বীগৰাকীয়ে কয়।
  - তুমি এতিয়াও অফিচত আছা নেকি ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ?
  মেডভেডেভে তীব্ৰ উত্তৰ দিলে:
  - হয়! মই এতিয়াও সভাপতি!
  প্ৰশাসনৰ মুৰব্বীগৰাকীয়ে কয়।
  - জেলেনস্কিয়ে দাবী কৰে যে উদ্বোধনীৰ পিছত আপুনি বাসগৃহ এৰি যাওক।
  মেদভেডেভে কঁপি কঁপি সুধিলে:
  - আৰু মই ক'ত থাকিম?
  প্ৰশাসনৰ মুৰব্বীজনে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ এপাৰ্টমেণ্টত! আপোনাৰ ক্ষমতা শেষ হৈ গ"ল আৰু আপুনি সকলো চৌহদ খালী কৰিব লাগিব!
  মেডভেডেভে ফুচফুচাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - নতুন সভাপতিৰ ওচৰত মোৰ এটা অনুৰোধ আছে - তেওঁ মোক কম্পিউটাৰটো এৰি দিয়ক!
  প্ৰশাসনৰ মুৰব্বীগৰাকীয়ে প্ৰশ্ন কৰে:
  - মোক চেন্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলডৰ অৰ্ডাৰ দিয়ক আৰু মই জেলেনস্কিক আপোনাৰ বাবে এটা কম্পিউটাৰ ৰাখিবলৈ ক'ম!
  মেডভেডেভে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - বাৰু, সম্ভৱ হৈছে!
  . অধ্যায় নং ৭
  আৰু তেওঁৰ সহায়কক মাতিলে এটা ডিক্রী প্ৰস্তুত কৰিবলৈ। প্ৰশাসনৰ মুৰব্বীক চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলডৰ অৰ্ডাৰ প্ৰদান কৰাৰ ওপৰত। টেমপ্লেটটো সাজু হৈছে আৰু এতিয়ালৈকে মই দায়িত্বৰ বাবে চহী কৰিছো।
  তাৰ পাছত মেদভেদেৱে আকৌ খেলিবলৈ ধৰিলে।
  এতিয়া তেওঁৰ ভাৰ্চুৱেল টেংকবোৰে মস্কোৰ কাষ চাপিছে আৰু আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছে। এই চহৰখনত দুহেজাৰ টন ওজনৰ মেচিনেৰে আক্ৰমণ চলাইছে।
  অৱশ্যে মেডভেডেভে "নিগনি"-৫কো আক্ৰমণত পেলাই দিয়ে, এইটো এটা দানৱ, টেংক নহয়। দহ হাজাৰ টন ওজন!
  সৈন্য ক্ৰেমলিনৰ কাষ চাপিছে... গতিকে ষ্টেলিন পলাই গৈছে। আৰু তেওঁক বিকিনি পিন্ধা খালী ভৰিৰ ছোৱালীয়ে ধৰিছে। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নাকত ধৰে। আৰু তেওঁলোকে ষ্টেলিনক তেওঁৰ উদং গোৰোহাত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰে।
  এখানে মস্কো পাস এবং Urals যাও ভার্চুয়াল সাম্রাজ্য সৈন্য...
  তেখেতে তেওঁকো বন্দী কৰে...
  মেডভেডেভে আকৌ মূৰ দুপিয়াবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু সপোন দেখিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  মাৰ্গাৰিটাই কটুভাৱে সুধিলে:
  - উদাহৰণস্বৰূপে, অধিক ধ্ৰুপদী বিভাজনৰ কথা কি ক'ব পাৰি: স্বৰ্গ আৰু নৰক?
  মেডভেডেভে ম্লানভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - মৃত্যুৰ পিছত প্ৰতিশোধ লোৱাৰ বিষয়ে প্ৰাচীনসকলৰ আদিম ধাৰণাটোৱেই এইটোৱেই হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। বাস্তৱত, সম্ভৱতঃ, সকলোবোৰ কিছু জটিল!
  জাপানৰ শেষৰখন জাহাজ এখন ডুবাই দিওঁতে নাটাছাই আনন্দত উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - শপত আৰু প্ৰাচীন,
  শত্ৰুৱে আকৌ শপত খায়
  মোক ঘঁহিব
  গুড়ি কৰি পিহি লওক।
  কিন্তু স্বৰ্গদূত শুই নাথাকে,
  আৰু সকলো ঠিক হৈ যাব। আৰু সকলো ভালেই শেষ হ"ব!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে শত্ৰুৰ বহৰখন শেষ কৰিলে। মেডভেডেভে টেংকটো ত্বৰান্বিত কৰিলে, চামুৰাইক খেদি গ"ল। হয়, ইয়াত তেওঁলোকে ভাল কাম কৰিলে। ইতিহাসক কেনেকৈ শুধৰাই দিব পাৰি সেয়া আমোদজনক৷ জাৰবাদী ৰাছিয়া আছিল এখন শক্তিশালী দেশ যিখনৰ উচ্চতা বৃদ্ধি পাইছিল। যদিও সকলো মানুহৰে ভালকৈ জীয়াই নাথাকিল।
  কিন্তু দেশৰ উত্থান ঘটিছিল। কামৰ দিনটো চুটি কৰা হ"ল। নতুন বন্ধৰ দিন আহিল। স্থানীয় আত্মশাসনৰ সৃষ্টি হ"ল। সুস্থিৰ মূল্যৰ লগে লগে মজুৰি বৃদ্ধি পালে। খোল খালে বিদ্যালয়। দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ অধীনত শিক্ষাৰ বাবে ব্যয় ছয়গুণতকৈও অধিক বৃদ্ধি পাইছিল। প্ৰাথমিক শিক্ষা বাধ্যতামূলক হৈ পৰিল।
  হয়, সকলো যথেষ্ট সোনকালে ভাল দিশলৈ সলনি নহ"ল, কিন্তু বিপ্লৱ আৰু গৃহযুদ্ধৰ বাবে দেশখনে কিমান হেৰুৱালে। কিমানজন স্মাৰ্ট মানুহে মৃত্যুবৰণ কৰি নিজৰ জন্মভূমি এৰি থৈ গ"ল? আৰু এতিয়া, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ এই অংশত ইয়াক প্ৰতিৰোধ কৰাৰ সুযোগ আছে।
  ষ্ট্ৰীমলাইন কৰা টেংকটো পানীৰ তলত দ্ৰুত আৰু নিৰৱে ওপঙি উঠিল। আৰু এতিয়া উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ শেষ ধ্বংসকাৰী ডুব গৈছে।
  নাটাছাই আনন্দত ক"লে:
  - মই ইমানেই সৰু!
  আলেংকাই ছোৱালীজনীক শুধৰাই দিলে, স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - আমি সকলোৱে ইয়াত কিমান মহান! সিংহনীৰ দৰে যুঁজিছিল!
  মাৰ্গাৰিটাই বিৰক্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - বিশেষ একো নাই! আমাৰ হাতত কেৱল উন্নত প্ৰযুক্তি আছিল!
  আলেংকাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু আমি নিজেই কামান গুলিয়াই দিলোঁ!
  নাটাছাই তাইৰ বন্ধুক সমৰ্থন কৰিছিল:
  - আৰু আমিও নিজেই কৰিলোঁ! আৰু এইটো এটা তীক্ষ্ণ চকু...
  মাৰ্গাৰিটাই বাছি লৈছিল:
  - হেলনীয়া হাত!
  নাটাছাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তুমি এগৰাকী মনোমোহা ছোৱালী!
  মাৰ্গাৰিটাই সঁচাকৈয়ে কৈছিল:
  - জাপানীসকলৰ প্ৰতি মোৰ দুখ লাগে। তেওঁলোকে আচৰিত ধৰণৰ কাৰ্টুন আঁকে। বিশেষকৈ হেনটাই মোৰ ভাল লাগে !
  আলেংকাই হাঁহিলে আৰু ভৰিখন বতাহত ঘূৰাই দিলে:
  - হেনটাই , শীতল! আনকি বৰ শীতল!
  জামৰ সোৱাদ লোৱা ছোৱালী এজনীৰ হাঁহিৰে নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আৰু ফেচিষ্টৰ গাধতো হয়তো লাথি মাৰি দিওঁ!
  মেডভেডেভে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - ভব্য বিচাৰ. কিন্তু প্ৰথমে জাপানৰ স্থল বাহিনীক শেষ কৰি দিওঁ। আৰু আমি যুদ্ধখন দ্ৰুতগতিত শেষ কৰাত সহায় কৰিম। যাতে এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ফেচিবাদৰ আবিৰ্ভাৱ নহয়।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে উত্তৰ দিলে:
  -আৰু দেখা নাযায়, আৰু চীন আমাৰ হ"ব!
  জাপানী বহৰখন ডুব যোৱাৰ পিছত টি-৯৫ ছুপাৰ টেংকে পানীৰ ওপৰত উঠিল।
  তেতিয়া মেদভেডেভে নানা ধৰণৰ আজেবাজে কথাৰ সপোন দেখিবলৈ ধৰিলে।
  যোদ্ধা আলেংকাই ৰিয়াজানৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে থিয় দিলে। নাটাছা তাইৰ লগত আছিল।
  দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে লাইট আৰ্মৰ পিন্ধিছে, প্ৰতিখন হাতত চেবাৰ। আৰু ভৰিৰ তলত বিশেষ, পাতল ডিস্ক আছে।
  মংগোল-তাটাৰৰ বিশাল সৈন্যই আক্ৰমণ চলায়।
  বহুতো দীঘলীয়া চিৰিৰে বেৰবোৰ একেলগে ঢাকি ৰাখিছিল। সিহঁত বেলেগ আছিল: শিপাৰ লগাৰ পৰা বুনা, ক্ৰছবাৰেৰে পাইনৰ কাঠ ভাঙি পেলোৱা। শাৰী শাৰীকৈ লগৰ গধুৰ জখলাও ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। নিৰ্মাণৰ দ্ৰুত গতিৰ বাবেই প্ৰাচীৰবোৰ টাটাৰসকলে আশা কৰাতকৈও ওখ হৈ পৰিল;বহু চিৰি ওপৰলৈ নাপালে। আগবাঢ়ি মংগোলীয়সকলে বন্দী হোৱা কেইজনমান উৰুছক খেদি পঠিয়ালে। ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণে বন্দীত্বৰ লাজতকৈ মৃত্যুক বেছি পছন্দ কৰিছিল।
  কিন্তু মংগোলীয়সকল অদম্য আছিল।
  নিৰ্দয়ভাৱে চোকা বৰশীৰে ঠেলি দি ক্লান্ত মানুহবোৰক লাথি মাৰি ওপৰলৈ উঠি গ"ল, এই আশাত যে ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণে নিজৰ মানুহক হত্যা কৰিব নোখোজাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিব। বা বন্দীৰ আৱৰণত বৰফৰ প্ৰাচীৰত অনুপ্ৰৱেশ কৰক। কিছুমান বন্দীয়ে চিঞৰি চিঞৰি তললৈ লৰালৰিকৈ নামি আহিল, নিথৰ বৰফৰ পৰা তললৈ ছিটিকি পৰিল, ঘৃণিত নুকাৰবোৰক ভাঙি পেলালে, হাতৰ পৰা তৰোৱাল ফালিলে আৰু লগে লগে টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিল। মানুহবোৰ খৰধৰকৈ চিৰি বগাই আছিল, বুজি পোৱা নাই কেনেকুৱা আৰু কেনে জনগোষ্ঠী?
  আধা উলংগ, চেলেং পিন্ধি, হাতত লাঠি লৈ, পিঠিত ছুৰীৰে আঘাত কৰি তেজ ওলাইছে। কৱচ পিন্ধা মানুহজন ভৌলে ইতিমধ্যে এটা বিশাল কুঠাৰ তুলি লৈছিল, যেতিয়া তেওঁলোকে তলৰ পৰা হতাশ হৈ চিঞৰি উঠিল:
  -আমাক ধ্বংস নকৰিবি নাইট, আমি নিজৰ, ৰাছিয়ান!
  ভইভ"ড ডিকোৰছে বেৰৰ ওচৰলৈ জপিয়াই উঠি চিঞৰিলে:
  -গোন্ধ পাইছোঁ আমাৰেই!
  এটা হতাশজনক চিঞৰে এই কথা নিশ্চিত কৰিলে:
  -চপ কৰিবলৈ ৰ"বা তোমাৰ! আমাৰ মাজত মোগল নাই!
  অতি স্মাৰ্ট আলেংকাই চিঞৰিলে:
  -যিজনে নিজকে শুদ্ধকৈ ক্ৰছ কৰে তেওঁ নিজৰ এজন!
  - বাপ্তিস্ম লওক, অৰ্থডক্স মানুহ!
  ভয়ংকৰ মাত এটাত ঘোঁৰাবোৰে এক মাইল দূৰত বল্ট মাৰিলে, দৈত্য ভৌলা-মৰভিনে গৰ্জন কৰিলে ৷
  ৰিয়াজানৰ ৰক্ষকসকলে অনুমোদন জনাইছিল:
  -শুদ্ধ! সঁচাকৈয়ে!
  সকলো দেৱালতে সৰ্বসন্মতিক্ৰমে প্ৰতিধ্বনিত হ"ল:
  -আহা, ভাইহঁত, ক্ৰুচৰ চিন বনাওক!
  ঠাণ্ডাৰ পৰা নীলা হৈ পৰা শ শ ছিন্নভিন্ন বন্দীয়ে প্ৰাচীৰৰ ওপৰেৰে উঠি পৰি গ"ল, যান্ত্ৰিকভাৱে নিজকে পাৰ হৈ গৈ থাকিল। কিছুমানে লগে লগে পূৰ্বতে ৰখা শিলবোৰ তুলি লৈ ক্ৰোধিত হৈ মংগোলীয়সকলৰ ওপৰত দলিয়াই দিলে। বহু ৰিয়াজান বাসিন্দাই প্ৰথমবাৰৰ বাবে টাটাৰসকলক দেখিছিল, আনকি বহুতো পৰম্পৰাগত বিৰোধী, একে কিপচাক, মংগোলীয় কাপোৰ পিন্ধিছিল।
  শত্ৰুৱে দীঘল ফাৰ কোট পিন্ধিছিল, ইমান দীঘল যে হেমত জটিল হৈ পৰিছিল। নিৰ্বাচিত নুকাৰসকলৰ বুকুত তাম আৰু লোহাৰ প্লেট ওলমি আছিল আৰু পিঠিখন খোলা আছিল। উৰুছসকলক ভয় খুৱাবলৈ বহুতে ইতিমধ্যে দুষ্ট, নাৰীসুলভ মুখবোৰত তেজেৰে ৰং কৰিছিল।
  কিন্তু উৰুছে লৰচৰ কৰা নাছিল, তৰোৱাল আৰু কুঠাৰেৰে শত্ৰুক লগ পাইছিল। ভৌলাৰ শক্তিশালী ঝাড়ু দিয়া আঘাতৰ পৰা একেলগে পাঁচজন মংগোলীয় লোকক হত্যা কৰা হ"ল, দ্বিতীয়টো আঘাত আৰু আৰু তিনিজন! আন যোদ্ধাসকলে ইয়াতকৈ বেয়াকৈ যুঁজ দিয়া নাছিল। টাটাৰসকলে অনাড়ম্বৰভাৱে পিছল খাদটোৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল, তেওঁলোকে নিজকে ঢালেৰে বা চেবাৰেৰে কাটিব পৰা নাছিল। যেতিয়া বিপুল লোকচানৰ মূল্যত মংগোলীয় সৈন্যই শীৰ্ষত উপনীত হ"ল, তেতিয়া তেওঁলোকৰ ওপৰত উতলা পানী আৰু এটা ভয়ংকৰ অস্ত্ৰ ঢালি দিয়া হ"ল: জ্বলি থকা আলকাতৰা।
  আনকি মহিলা আৰু সৰু ল"ৰা-ছোৱালীয়েও জ্বলি থকা পানী ঢালি শিল-ব্লক নিক্ষেপ কৰিছিল। বিষাক্ত কাঁড়ৰ সৰু সৰু গুলীবোৰ বিশেষভাৱে ফলপ্ৰসূ আছিল;সৰু হাতেৰে এতিয়াও টান ধনুৰ ডোঙা টানিব নোৱাৰা পাঁচ বছৰীয়া শিশু এটাইও সেইবোৰৰ পৰা গুলী চলাব পাৰিছিল। আৰু ইমান ডাঠ ভৰত গুলী চলাওঁতে মিছ কৰাটো আঘাত কৰাতকৈ বহুত বেছি কঠিন। আক্ৰমণটোৱে স্পষ্টভাৱে শ্বাকিং কৰিছিল, বিকৃত মৃতদেহবোৰ বৃহৎ পৰিমাণে তললৈ গুলীয়াইছিল।
  চীনা সকলে নিপুণভাৱে নিৰ্মিত টেলিস্কোপৰ জৰিয়তে গুয়ুক খানে যুদ্ধখন তীক্ষ্ণ দৃষ্টিৰে চাই থাকিল। সি ওঁঠ দুটা চেলেকিলে আৰু ওঁঠ দুটাত চেপা মাৰিলে, মাজে মাজে, সোণালী ৰঙৰ পশমৰ ৰেখাযুক্ত হেলমেটটো পোন কৰি দিলে, যিটো হেলমেটটো জেদীভাৱে আৰু বিৰক্তিকৰভাৱে কপালত উঠিছিল। তাৰ পাছত খঙত পাইপটো পেলাই দিলে।
  -আমাৰ যোদ্ধাবোৰ মৃত্যুমুখত পৰিছে! বুৰুণ্ডাই আৰু হালধীয়া সাপটো মোৰ ওচৰলৈ আহে!
   তুৰ্গাউডসকলে খৰখেদাকৈ মুকুট কাগানৰ আদেশ পালন কৰিবলৈ লৰালৰি কৰিলে। গুয়ুক হাতীদাঁতৰ খোদিত চকী এখনত বহিবলৈ লওঁতেই তেওঁৰ কান্ধত হাত এখন কোমলকৈ পৰি থাকিল:
  -চিন্তা নকৰিবা মহান! আপোনাৰ বনৰীয়া দৃষ্টি শান্ত কৰক!
  এটা আঠাযুক্ত সুৰে গুণগুণাই উঠিল, যথেষ্ট নাৰীৰ মাতৰ কথা মনত পেলাই দিলে৷
   গুয়ুক খানৰ টোপনি লাগিল আৰু ভৰিৰ ওপৰত প্ৰায়েই থাকিব নোৱাৰিলে। হয়, সেইজনেই তেওঁ। আকৌ ভূতৰ দৰে হালধীয়া সাপ তাৰ সন্মুখত আবিৰ্ভাৱ হ"ল - তেওঁৰ সৈন্যৰ আটাইতকৈ ভয়ানক ব্যক্তি, দূৰৈৰ আৰু দুৰ্গম জাপানৰ পৰা অহা নৰকীয় দানৱ।
  -আপুনি!
  পৰম খগনৰ উত্তৰাধিকাৰীয়ে মূৰ্খ আঙুলি এটা দেখুৱালে! হালধীয়া সাপটো বিয়পি থাকিল, কেতিয়াবা বৃদ্ধি পালে, কেতিয়াবা কমি আহিল:
  -ম‍ই! আৰু মই আপোনাৰ মাজেৰেই দেখিছোঁ! খংটো মধ্যমীয়া কৰাৰ সময় আহি পৰিছে! বাৰু, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, যিমান পাৰি সোনকালে আপোনাৰ সকলো সংৰক্ষিত ধন যুদ্ধলৈ আনিব! আৰু মই তোমালোকক সহায় কৰিম, ভাইসকল, আৰু শত্ৰুক এনেকুৱা এটা চমক দিম! স্বাক্ষৰৰ পদক্ষেপটো, বিশ্বাস কৰক, শুদ্ধ হ"ব!
  - Dze , dze , dze ! বুৰুণ্ডাইৰ আদেশত এটা নিৰ্বাচিত টুমেন যুদ্ধলৈ দলিয়াই দিম ! একেলগে আপোনালোকে আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিব!
  জাপানীজনে চকু দুটা জিলিকি উঠিল, ডাঙৰ ডাঙৰ হালধীয়া দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে:
  -বগা দানৱ নাই, মোৰ সমকক্ষক হত্যা কৰিব বিচাৰিছো! এজন প্ৰকৃত নিঞ্জাৰ দৰে!
  হালধীয়া সাপটোৱে তাৰ তাবিজখন জিলিকি উঠিল, তাৰ মুখত অলক্ষিতভাৱে হুইচেল এটা ওলাই আহিল আৰু এটা জিলিকি থকা সুৰ শুনা গ"ল।
   গুয়ুক ভাবিছিল যে তেওঁলোকে তেওঁক উপহাস কৰিছে, কিন্তু তেওঁৰ নিঞ্জা যাদুকৰজনৰ লগত তৰ্ক কৰাৰ শক্তি বা ইচ্ছাও নাছিল । এই মুহূৰ্তত তুৰগাউডসকলে অভদ্ৰভাৱে বুৰুণ্ডাইক ঠেলি দিলে , গুয়ুক খানে এই আজ্ঞাকাৰী ৰক্ষক চুবুদাই -বাঘাতুৰক ভাল নাপালে ।
  -আপুনি লিকি ৱাইনস্কিন! আপুনি দেখা নাইনে যে উৰুছৰ ৰাজধানীৰ দেৱালৰ তলত শ্ৰেষ্ঠ যোদ্ধাসকল মৃত্যুমুখত পৰিছে ? লগে লগে "বেৰকুট"বোৰ লৈ নদীখন পাৰ হৈ সোঁফালৰ বেৰৰ তলত আঘাত কৰি উৰুছবোৰ কাটি পেলাওক।
  অভিজ্ঞ বুৰুণ্ডাইয়ে আপত্তি কৰিবলৈ সাহস কৰিলে:
  -বৰফ এতিয়াও শক্তিশালী হোৱা নাই, হাজাৰ হাজাৰ খুৰাৰ আঘাতত ই কেৱল ফাটি যাব।
  ভয়ংকৰ জাপানীসকলে গুয়ুকৰ বাবে উত্তৰ দিলে।
  -আপোনাৰ চিন্তা প্ৰশংসনীয়। কিন্তু আপোনালোকৰ প্ৰচেষ্টা অসাৰ! যাদুৰ গুড়িয়ে সামৰিক তীখাতকৈও শক্তিশালীভাৱে নদীত বৰফ বান্ধি থৈছে! বাৰু, আগবাঢ়ি জপিয়াই যাওক, আমি তোমাক অৰ্ডাৰ দিলোঁ!
  -মহান নিঞ্জা batyr জানে সি কি কৈছে! বেগেৰে চলাওক, শিলাবৃষ্টি আয়ত্ত কৰিলে মই পুৰস্কাৰ হিচাপে ঘোঁৰাৰ স্কুল এটা দিম!
  গুয়ুক খানে আঙুলি জোকাৰি চিঞৰি উঠিল। বুৰুণ্ডাই আৰু বিৰোধিতা কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল - ই মৃত্যুৰে ভৰি আছিল। চেঁচা অশ্বাৰোহীৰ জাক এটা লৈ মংগোলীয়জন চকুৰ পৰা নোহোৱা হৈ গ"ল। হঠাতে এটা ছাঁ ওচৰ চাপি আহিল, মূৰৰ ওপৰত শব্দ এটা হ"ল আৰু এটা প্ৰবল বায়ুৰ ঢৌৱে মুকুটৰ কাগানৰ হেলমেটটো উৰি গ"ল:
  -হাৰাকিৰি! গতিকে পখিলাটোৱে উৰি ফুৰিলে! এতিয়া উৰুছৰ " পাউল্টিচ " হ"ব।
  এটা বিশাল অজগৰ পৃষ্ঠৰ ওপৰত উৰি ফুৰিছিল, তাৰ সোণালী ডেউকাবোৰে নিয়ৰৰ ঢৌবোৰ উৰুৱাই লৈ গৈছিল আৰু তাৰ তিনিটা শিকাৰু মুখৰ পৰা অগ্নিময় জিভাবোৰ ছিটিকি গৈছিল।
  -আচৰিত মংগুজ !
   গুয়ুক ভয় খাবলৈও সময় নাপালে:
  -তেওঁ ৰিয়াজানৰ সকলো জ্বলাবলৈ সক্ষম।
  -সকলো নহয়, কিন্তু বেৰখনত জুই লগাই দিব৷ আগবাঢ়ি যোৱা, মোৰ সৰু গডজিলা!
  মেদভেদেভৰ আচৰিত সপোনটো চলি থাকিল। ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীৰ আছিল এক বিশাল কল্পনাশক্তি।
  পঞ্চাশ মিটাৰ ডেউকাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ এটা শক্তিশালী অজগৰ বতাহত উৰি গ"ল। মংগোলীয় আৰু তেওঁলোকৰ লগত অহা শ্বেমানসকলে ক্ৰোধত হাউলি উঠিল। বুৰুণ্ডাইৰ নেতৃত্বত টুমেনে বৰফৰ ওপৰত হুৰহুৰাই উৰি গ'ল, কেইবাটাও ঘোঁৰা উজুটি খালে আৰু তেওঁলোকক আৰু তেওঁলোকৰ আৰোহীসকলক লগে লগে উন্মাদ লোহাৰ গোট এটাই ভৰিৰে গচকি পেলালে। ইফালে তিনিমূৰীয়া দানৱটোৱে মসৃণভাৱে বেৰত ডুব গ"ল। আনবোৰৰ আগতেই মৰুভূমিয়ে বিমান আক্ৰমণৰ বিপদ উপলব্ধি কৰিছিল। বাৰু, অৱশ্যেই মই মোৰ ট্ৰাম্প কাৰ্ডবোৰ আগতেই প্ৰকাশ কৰিব বিচৰা নাছিলো, কিন্তু চহৰখনক বচাবলৈ হ"লে সেইদিনালৈকে মই এটা অজ্ঞাত অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিব লাগিব। পাখি থকা দানৱটোৰ বিৰোধিতা কৰিছিল এটা যান্ত্ৰিক দানৱে যিটো অস্পষ্টভাৱে দেখা গৈছিল মকৰা আৰু তীখাৰ শতপদ মিশ্ৰণৰ দৰে। ইতিমধ্যে ভাপ বয়লাৰৰ পৰা ধোঁৱা বাঢ়ি আহিছিল। আগতীয়াকৈ কয়লা পেলাই দিয়াৰ বাবে ভাল কাম কৰা বন্ধুসকল।
  বহু ভৰিৰ বেলিষ্ট আৰু আনকি... সংগীতৰ স্নাফবক্সৰ প্ৰযুক্তিৰ এক নিপুণ সংমিশ্ৰণ । আৰু কঠিন তীখাৰ পৰা জাল কৰা এই জন্তুটোৱে যিকোনো ক্ষতিকাৰক বস্তু প্ৰায় মেচিনগানৰ বেগত দুমাইল পৰ্যন্ত দূৰত্বত নিক্ষেপ কৰিব পাৰিছিল। ৱাৰিয়ৰ ছোৱালীয়েই পৃথিৱীৰ ভিতৰতে প্ৰথমে চাৰ্জ নিক্ষেপৰ বাবে পিষ্টন ইঞ্জিন এটা খাপ খুৱাই লোৱাৰ কথা ভাবিছিল। ডিকোৰছে ব্যক্তিগতভাৱে লিভাৰটো ঘূৰাই দিলে, শিকলিৰে পৰা নিপুণভাৱে জাল কৰা ফিতা এটা লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে, দ্ৰুতগতিত ঘূৰি থকা ব্লেডবোৰত শিল সুমুৱাই দিলে।
  যিহেতু টাটাৰসকলে ঘন ঢেৰত লৰালৰিকৈ গৈছিল, সেয়েহে প্ৰায় কোনো মিছ নাছিল, বিপৰীতে প্ৰতিটো ওজনী শিলগুটিয়ে উঠা-নমা কৰি কেইবাজনো হেঁচা মাৰি ধৰা ঘোঁৰাচালকক তললৈ নমাই আনিছিল। এটা কথা বেয়া, লক্ষ্যৰ স্কেল যথেষ্ট দুৰ্বল, তথাপিও মংগোলীয়ক আঘাত কৰিব পাৰি, কিন্তু চেষ্টা কৰক, উৰি থকা অজগৰ এটাক আঘাত কৰক! তিনিমূৰীয়া দানৱে মূৰটো ঘূৰাই বহল, দাঁতযুক্ত, হীৰা জিলিকি থকা চোলাবোৰ খুলি দিলে।
  পলায়ন কৰা শিখাই প্ৰাচীৰৰ কাষেৰে উৰি গৈ ঘৰবোৰত খুন্দা মাৰিলে। চিঞৰ-বাখৰ আৰু চিঞৰ-বাখৰ শুনা গ"ল, কেইবাগৰাকীও অৰ্ধ-অন্ধ মহিলা ৰাস্তাৰে দৌৰি গ"ল আৰু অস্বাভাৱিক গতিৰে ঘৰবোৰত জুই লাগিল। সৌভাগ্যক্ৰমে বালি আৰু গধুৰ পানীৰ নলীৰ লগতে অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীও সতৰ্ক হৈ আছিল। বিশেষকৈ বেৰৰ ওচৰৰ কিছুমান জুপুৰি জুই প্ৰতিৰোধী এছবেষ্টছৰ দ্বাৰা আবৃত আছিল। বন্ধুত্বপূৰ্ণ হেঁচাত শিকাৰু আগ্নেয়গিৰিটো শেঁতা হৈ পৰিল আৰু শক্তি হেৰুৱাই শেঁতা ধোঁৱাৰ ধাৰালৈ পৰিণত হ"ল।
  কিন্তু অজগৰটোৱে স্পষ্টভাৱে হাৰ মানিব নিবিচাৰিলে, ডাইভৰ পৰা ওলাই আহি তেওঁ অভাৰলোড ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰৰ কৃপাত ঘূৰি আহি আকৌ অগ্নিময় টৰ্নেডোৰ নৈবোৰ তললৈ নমাই আনিলে। ইতিমধ্যে টাটাৰসকলে বেৰখনৰ ওচৰ পাবলৈ সক্ষম হৈছিল, গতিকে উত্তেজিত শিখাই তেওঁলোককো আঘাত কৰিলে। ভুক্তভোগীসকলৰ ভিতৰত আছিল ভয়ংকৰ বুৰুণ্ডাই , তেওঁৰ বিলাসী কাপোৰত জুই লাগিছিল, আৰু তেওঁ আহত গাহৰিৰ গৰ্জনেৰে উভতি লৰালৰিকৈ উভতি আহিছিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যসকলেও ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল আৰু বৰফৰ এটা অংশ লক্ষণীয়ভাৱে গলি মাটি আৰু ল"গবোৰ উন্মোচিত হৈছিল। ডিকোৰোছৰ কাপোৰবোৰ ধোঁৱা ওলাইছিল যদিও বেৰত থিয় হৈ থকা যুঁজাৰু বিমান এণ্টনভে তেওঁৰ ওপৰত পানীৰ বাল্টি এটা ঢালিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু গৰম চেইন মেইলৰ পৰা ভাপ উঠিল।
  -কি পৈশাচিক আৱেগ, শীতল আলেংকাই আমাক দেখা নাপালে দুখ লাগে!
  অজগৰটোৱে আকৌ ঘূৰি ঘূৰি তৃতীয় বৃত্তটোত প্ৰৱেশ কৰাৰ চেষ্টা কৰিলে। যাদুকৰ চেভেলীয়ে তেওঁৰ আঙুলিত খুন্দা মাৰিলে, তেওঁ সৰু জুইৰ গোলক এটা নিক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, আঘাতটোৱে অজগৰটোৰ মাজৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে। সৰু বিস্ফোৰণটোৱে তিনিমূৰীয়া দানৱটোৰ কোনো বিশেষ ক্ষতি কৰা নাছিল, কিন্তু ইয়াক ইয়াৰ ট্ৰেজেক্টৰীৰ পৰা অলপ আঁতৰাই পেলাইছিল, যাৰ ফলত অজগৰটোৱে সময়ৰ আগতেই গুলী চলাইছিল, এটা অগ্নিময় ঘূৰ্ণীবতাহে নিউকাৰৰ গোটবোৰত খুন্দা মাৰিছিল । আৰু আকৌ উন্মাদ হাউলি, টাটাৰ কিছুমান পিছলৈ গুচি গ"ল। তেতিয়াই ডিকোৰোছে লক্ষ্য কৰিলে যে এগৰাকী ওখ সৰু ছোৱালীয়ে হুৰহুৰাই দুখন দুধাৰী তৰোৱাল জোকাৰি আছে। অমানৱীয় গতিৰে তাই বিৰোধীক কবিত কাটি পেলালে, ভৰি, কঁকাল, আনকি মূৰেৰেও ভয়ংকৰ আঘাত কৰিলে, পখিলাৰ দৰে উৰি ফুৰিলে।
  মাত্ৰ এজন বা সঁচাকৈয়ে দুজন মানুহেহে এনে ধ্বংসলীলা কৰিব পাৰিলেহেঁতেন:
  -জুলিয়ানা! ৰঙা দেৱদূত, আপুনি নেকি?!
  - নাকেৰে ফুলৰ গোন্ধ পাইছা ! তিনি মিটাৰ উচ্চতাৰ পৰা!
  আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে। উন্মাদ চিতাৰ বেগেৰে যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে প্ৰাচীৰখনৰ ওপৰলৈ উৰি গ"ল, বেৰত কষ্টেৰে লক্ষ্য কৰিব পৰা ৰক্তাক্ত চিন এৰি দিলে।
  -কথা নকৰিবা, সকলো স্পষ্ট! আমি পাখি থকা মশালখন নুমুৱাব লাগিব!
  আলেংকাই বনৰীয়াকৈ হুইচেল মাৰিলে, অজগৰটোৱে নিজৰ উৰণৰ পৰা সমতল কৰি চতুৰ্থ বৃত্তত প্ৰৱেশ কৰিলে। ওচৰতে থিয় হৈ থকা এজন যোদ্ধাই তাইক ক"লে:
  -কেটাপল্ট ব্যৱহাৰ কৰক, আলেংকা, তেওঁক এটা বোল্ডাৰেৰে তললৈ নমাই দিয়ক।
  যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে ভয়ংকৰভাৱে ভুকুৱাই উঠিল।
  -কি ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে মই নিজেই ভালকৈ জানো!
  আলেংকাই বিজুলীৰ গতিৰে নিপুণভাৱে জাল কৰা তিনিটা শিকলি তুলি ল"লে। এইটোও আছিল তেওঁলোকৰ যোদ্ধা ছোৱালীবোৰৰ ধাৰণা: দুটা বা তিনিটা সৰু শিল সংযোগ কৰি দুটা বা তাতকৈ অধিক বেলিষ্টা গুলিয়াই তললৈ কাটি, গোটেই লাইন এটা বিকৃত কৰা। ভাপৰ কেটাপল্টটো নিয়োগ কৰি আলেংকাই ব্লেডৰ ওপৰত জপিয়াই লিভাৰটোত লাথি মাৰিলে। তাইক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল আৰু ইতিমধ্যে উৰণৰ সময়ত যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে বাহু দুটা জোকাৰিলে, নিপুণভাৱে তৰোৱালবোৰ ঘূৰাই দিলে, দ্ৰুত গতিটো নিৰ্দেশনা দিলে আৰু ডালৰে ঢাকি থোৱা অজগৰটোৰ পিঠিত অৱতৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। দানৱটোৱে কঁপি উঠিল আৰু সাহসী ছোৱালী-ৰাইডাৰজনক পেলাই দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু নিপুণভাৱে পেচোৱা শিকলিবোৰে বিশাল মুখবোৰক আগুৰি ধৰিলে - ভয়ংকৰ দানৱটো সম্পূৰ্ণৰূপে চেডেল মাৰি ধৰিলে।
  -তিনি মূৰ কিয় লাগে? এটা নোহোৱা হৈছে নেকি? ফুটাৰে ভৰি আছে, গতিকে শেষৰ মগজুবোৰ যাতে উৰি নাযায় তাৰ বাবে শিকলিৰে বান্ধি দিম!
  তাইৰ অনাড়ম্বৰ কৌতুকত যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে। অজগৰটোৱে তীব্ৰভাৱে উচ্চতা লাভ কৰিলে, তাৰ পিছত নেষ্টেৰভৰ লুপটো পুনৰুত্পাদন কৰিলে, ছালৰ তলৰ পেশীবোৰ কঁপি উঠিল, দানৱে অনিমন্ত্ৰিত ৰাইডাৰজনক পেলাই দিবলৈ হতাশ হৈ পৰিল। বিশাল শৰীৰটোৰ ওপৰেৰে বতাহৰ গৰম সোঁত বৈ গ"ল, ঘুৰিটোৱে কেটাপল্টৰ পৰা ওলাই অহা শিলৰ দৰে লৰালৰি কৰিলে, বা সম্ভৱতঃ উল্কাপিণ্ডৰ দৰে। বায়ুমণ্ডলীয় ঢৌৱে টাটাৰসকলক পথৰ পৰা আঁতৰাই পেলালে।
  আলেংকাই cooed:
  -আকৰ্ষণীয় নহয়!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ টোপনি তেতিয়াও চলি থাকিল। মিষ্টাৰ মেডভেদেভ অলপ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, হয়তো দুখৰ বাবেও।
  সঁচাকৈয়ে, টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীৰ বাবে কি এটা টুইচিং ড্ৰেগন আছিল যেতিয়া তাই বাৰটা ভেৰিয়েবল প্লেনত চৰম বোজাৰ মাজেৰে গৈছিল, এশ পঞ্চাশ মাধ্যাকৰ্ষণ শক্তিলৈ গতি কৰিছিল আৰু লগে লগে ওজনহীনতাত ডুব গৈছিল, তাৰ পিছত আকৌ উপমাৰাত্মক বোজাৰ সীমাত উপনীত হৈছিল। উদ্ভিদ আৰু প্ৰাণীৰ যিকোনো প্ৰতিনিধি জিনীয় অভিযান্ত্ৰিকীৰ এই উৎপাদনৰ সন্মুখত এটা কৃমি।
  বিশাল মুখখনেৰে ভয়ংকৰভাৱে টিপটিপিয়াকৈ দানৱটোৱে মূৰ ঘূৰাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ কিংবদন্তি তৰোৱালখনেৰে সকলো শক্তিৰে কাটি পেলালে, আটাইতকৈ স্পৰ্শকাতৰ ঠাইখন - নাকৰ ফুটাটোক লক্ষ্য কৰি। প্ৰথম আঘাতটো আছিল সমতল, নাকৰ ফুটাৰ পৰা ৰূপালী গুটিবোৰ উৰি গৈছিল, মুকুতাৰ দৰে যিবোৰ ৰ"দত জিলিকি উঠিছিল:
  "তোমাৰ থোকটো ধুনীয়া নহয়, অজগৰ এটাই সোণ শৌচ কৰিব পাৰে বুলি কয়।"
  সাপটোৱে পোহৰেৰে আঘাত কৰিলে। ইয়াৰ উত্তৰত ধুনীয়া আৰু চঞ্চল আলেংকাই টিপটোৰে কাটি পেলালে, আঘাতটো চোকা আৰু সঠিক আছিল, ব্লেডখন অলপ ৰঙা হৈ পৰিল আৰু তাইৰ বিশাল নাকৰ পৰা চেৰী-ৰুবি শিশিৰৰ টোপাল ওলাই আহিল। সিহঁতে ঠিক মাখিৰ লগে লগে নিথৰ হৈ পৰিল, নিজকে আন্তঃসংলগ্ন কৰি এটা অদ্ভুত অলংকাৰত পৰিণত কৰিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে:
  - শীতল, আহকচোন, ট্ৰিকটো পুনৰাবৃত্তি কৰক!
  ইতিমধ্যে দানৱটোৱে লৰচৰ কৰি আছিল যদিও উচ্চতা বাঢ়ি গৈ থাকিল, ৰাজধানী চহৰ ৰিয়াজান সৰু হৈ আহিল। ইয়াত ই গাড়ীৰ চকাত, এতিয়া চচৰত, আৰু ইয়াত ই পপিৰ গুটিৰ সমান, অৱশেষত ডাৱৰৰ আঁৰত নোহোৱা হৈ যায়। আকাশখন ক"লা জিলিকি উঠিল, উজ্জ্বল তৰাৰে ভৰি পৰিল, সিহঁতে ষ্ট্ৰেট"স্ফিয়াৰত বগাই গ"ল, উশাহ ল"বলৈ টান হৈ পৰিল, ঠাণ্ডা শূন্যতা এটা উৰি গ"ল। যদিও কিংবদন্তি আলেংকা সাধাৰণ মানুহ নহয়, বায়ু অবিহনে তাই একেবাৰেই থাকিব নোৱাৰে। কিন্তু, দেখাত অজগৰটোৱেও খজুৱতি কৰি আছে, সৰীসৃপটোৰ জোকাৰণি হৈছে, উশাহ বন্ধ হৈ গৈছে, গতিকে আমি উচ্চতা কমাই দিব লাগিব। তিনিদিন তিনিৰাতি চেৰনোম"ৰেটছৰ দাড়ি ধৰি ৰখা ৰুছলানৰ এই কৃতিত্বৰ পুনৰাবৃত্তি কৰাৰ কোনো ইচ্ছা স্পষ্ট নহয়। শিশুৰ ৱেবচাইটৰ এটা বাক্যাংশ তাইৰ মূৰত জিলিকি উঠে, আৰু কিবা কাৰণত তাই সঁচাকৈয়ে সেইটো আওৰাই ক"ব বিচাৰে।
  আৰু যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  -আমি একে তেজৰ, তুমি আৰু মই!
  অজগৰটোৱে যেন অৰ্থটো ধৰিলে, কঁপি উঠিল আৰু নিজৰ উৰণটো থমকি ৰ"ল। তাৰ পিছত লাহে লাহে হ্ৰাস পাবলৈ ধৰিলে।
  সুন্দৰ আৰু পেশীবহুল যোদ্ধাজনে ক"লে:
  -আপুনি শুদ্ধকৈ ভাবিছে মোৰ পাখি থকা ভাইটি! আপোনালোকৰ লগত আমাৰ ফলাফল থাকিব!
  তলত এটা প্ৰকৃত হত্যাকাণ্ড পূৰ্ণগতিত চলি আছিল, মংগোলীয়সকলে ইতিমধ্যে দেৱালৰ পৰা আঁতৰি গুচি গৈছিল আৰু ভয়ংকৰ নাটাছাই সিদ্ধান্ত ল"লে যে অনুকূল মুহূৰ্তটো আহি পৰিছে। ভাল কৰিলা, সাহসী ছোৱালী, তাইক লগে লগে দেখা পাব, য"ত তাই পাৰ হৈ গ"ল, তাত মৃতদেহেৰে ডাঠকৈ পকী কৰা ৰক্তাক্ত বাট এটা ৰৈ গৈছে। কেৱল ভৰি আৰু বাহু দুটাই নহয়, নাটাছাৰ দুটা দীঘলীয়া ব্ৰেইডত কঠিন তীখাৰে নিৰ্মিত শিকলিৰে বোৱা ডেগাৰৰ গোন্ধ।
  আলেংকাই ভৰিখন ঠেলি দি মনতে ক"লে:
  -এনে ব্যক্তিগত বস্তু নিজৰ বাবে নিশ্চয় বনাম! এতিয়া, মোগলসকলক গৰম কৰি লওঁ!
  টিনৰ ডিঙিৰ পৰা ত্ৰিগুণ আগ্নেয়গিৰিৰ দৰে বনৰীয়া শিখা এটা ফাটি গ"ল, টাটাৰসকলে অতি টানকৈ গোট খালে আৰু তেওঁলোকক কেৱল শ শ ভাজি নৰকীয় জুইৰ মুখৰ পৰা ঢালি দিলে। ঘোঁৰাবোৰ বিশেষকৈ ভয় খাইছিল যদিও ঘোঁৰাবোৰৰ বেছিভাগেই ইতিমধ্যে হঠাতে পিঠিত আঘাত পাই বিকৃত হৈ পৰিছিল, মাত্ৰ গুয়ুক খানৰ ব্যক্তিগত গাৰ্ড হাজাৰজনহে চেডেলৰ তলত বাকী আছিল। বিস্ফোৰণ চলি থাকিল, এটা ছালভোত শ শ যোদ্ধা বিমানক অগ্নিময় হাৰিকেনত উটুৱাই লৈ গ"ল। হালধীয়া সাপটোৱে চকু দুটা সৰু কৰি চাই থাকিল নিজৰ সৰু অজগৰটোৰ উভতি অহাটো।
  পূবৰ পৰা অহা যোদ্ধাজনে গৰ্জন কৰিলে:
  -দেশদ্ৰোহী! আপোনালোক সকলো অজগৰ পৰিয়ালৰ প্ৰতিনিধি, আপুনি সদায় বিশ্বাসঘাতকতা কৰে আৰু যিজন শক্তিশালী তেওঁক সেৱা কৰে!
  ক্ষুব্ধ হৈ নিঞ্জা যাদুকৰজনে মেচিনগানৰ গতিৰে পালছাৰ নিক্ষেপ কৰি সাহসী ৰাইডাৰজনক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ডেকা যোদ্ধা আলেনাই হাঁহি হাঁহি জোৰেৰে গাইছিল:
  - জুইৰ পানীৰে - গ্লাছটো খুন্দিয়াই পেলাওক! তুমি এজন শীতল অচিনাকি - তুমি জুই থুবা!
  এইজনী ছোৱালী - আনন্দময়, হাস্যৰসৰ সৈতে। আৰু জুইৰে নিৰ্মিত পালছাৰবোৰে তাইক ভয় নকৰে।
  আলেনাই সহজেই তেওঁলোকক গুলীয়াই হত্যা কৰে, কিংবদন্তি অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰি আৰু মাজে মাজে জন্তুটোক শত্ৰুৰ ইউনিটৰ ফালে নিৰ্দেশিত কৰে। ডেউকা থকা এই পুনৰ ব্যৱহাৰযোগ্য ফ্লেমথ্ৰ"ৱাৰটো ঘোঁৰাৰ এশটা যান্ত্ৰিক যন্ত্ৰতকৈ ভাল।
  হয়তো এইখনো আক্ৰমণাত্মক বিমানতকৈও ঠাণ্ডা, আৰু ইয়াত ইমান ইন্ধন কেনেকৈ থাকে, আৰু ফিউজ শেষ নহয়নে? আপুনি নিজৰ আজৰি সময়ত দানৱটোৰ বিষয়ে অধ্যয়ন কৰিব লাগিব আৰু এটা নতুন, আগতে দেখা নোপোৱা অস্ত্ৰ এটা সৃষ্টি কৰিব লাগিব! কাঁড়বোৰ ডাঠ, ৰামধেনুৰ দৰে সাজসজ্জিত ছালৰ পৰা উঠা-নমা কৰে, ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে বাজৰাৰ দৰে জিলিকি উঠে। হিটবোৰে মাত্ৰ ক্ষণিকৰ বাবে ৰং সলনি কৰে: ৰুবি ৰঙা লিলাক-বেয়োলেট হৈ পৰে। ইয়াৰ বিপৰীতে লিলাক-চেফায়াৰ ৰঙা-কমলা, সোণালী হালধীয়া আৰু পান্না সেউজীয়ালৈ পৰিণত হয়। এইটো বৰ ধুনীয়া, দুখৰ কথা যে ৰক্তাক্ত যুদ্ধৰ উত্তাপত কল্পনাতীত দৃশ্য উপভোগ কৰিবলৈ সময় নাথাকে৷
  ছোৱালীৰ দ্বাৰা গঠিত হোৱাইট লিজিয়নৰ ৰাছিয়ান যোদ্ধা আৰু সৈন্যই ইতিমধ্যে মংগোলীয় সেনাবাহিনীৰ বেছিভাগেই কাটি পেলাইছিল। বিশেষকৈ যেতিয়া যান্ত্ৰিক শিখা নিক্ষেপকাৰী যন্ত্ৰৰ কামত আহিছিল তেতিয়া ই ভয়ংকৰ হৈ পৰিছিল;যিকোনো সেনাই এনে দুটা আঘাত সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে। আৰু এমিনিট, আৰু এটা অশৃংখল বিমান আৰম্ভ হ"ব। হালধীয়া সাপটোৱে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে দ্বিধাবোধ কৰিলে।
  বাটুৰ আদেশ স্পষ্ট, নিস্তব্ধতাত মুকুট কাগানক হত্যা কৰিবলৈ, কিন্তু পেমেণ্ট বহুত কম। নাই, তেওঁ পিছত তেওঁক হত্যা কৰিব, কিন্তু এতিয়াৰ বাবে তেওঁ তেওঁক ভাঙি পেলোৱা ৰাছিয়ান তৰোৱালৰ তলৰ পৰা উলিয়াই আনিব:
  -আঁতৰি যাওঁ কাগান, মই তোমাক ঢাকি দিম!
  -তিনি মূৰৰ মাংগুবোৰৰ কথা কি ক"ব ? মই তাক মোৰ সৈন্যবাহিনীক অত্যাচাৰ কৰিবলৈ নিদিওঁ!
  নিঞ্জাই আঙুলিটো চেপি ধৰিলে আৰু স্ফুলিংগবোৰ পৰিবলৈ ধৰিলে:
  "মই এটা জটিল মন্ত্ৰ মাৰিব পাৰো আৰু তেওঁ নিজৰ পৃথিৱীলৈ ঘূৰি আহিব, কিন্তু তেতিয়া মই তেওঁক সাত বছৰলৈ মাতিব নোৱাৰিম!" বিকল্প আছে যদিও! এটা Hale স্তৰৰ বানান!
  -সেইটো কেনেকুৱা?
  বছৰবোৰৰ বাহিৰত চৰ্বিযুক্ত আৰু ফুলি উঠা গুয়ুকৰ মুখখন টানিছিল। নিঞ্জা কিলাৰে বুজাইছে:
  -আৰু তেনেকৈয়ে! যদি মই তাৰ বগা মংগলটোক মাৰি পেলাওঁ , তেন্তে অজগৰটো মোৰ হ"ব, যদি সি মোক মাৰি পেলায়, তেন্তে সেইটো তাৰ হ"ব!
  জাপানী যাদুকৰজনে দীঘলীয়া মন্ত্ৰ এটা ফুচফুচাই ক"লে, তাবিজটো সূৰ্য্যতকৈও উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠিল। নিঃশেষৰ উত্তেজনাত কঢ়িয়াই নিয়া খালী ভৰিৰে আলেংকাই হঠাতে অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ তলত এটা শক্তিশালী আৰু ইতিমধ্যে আজ্ঞাকাৰী দানৱৰ নমনীয়, চিকচিকিয়া পিঠিখন নোহোৱা হৈ গৈছে। তাই নিজকে বতাহত পাইছিল, শিলৰ বেগেৰে তললৈ উৰি আহিছিল। পতনটো সুখকৰ নাছিল, কিন্তু মাৰাত্মক নাছিল। মিটাৰ দীঘল বৰফৰ ড্ৰিফ্ট ভাঙি টাৰ্মিনেটৰ যোদ্ধাজনে আহত গাহৰিৰ ক্ৰোধত মংগোলীয়সকলক আক্ৰমণ কৰে। শেষ সংগঠিত প্ৰতিৰোধ পতন হ"ল, বিশাল সেনাবাহিনীৰ কৰুণ অৱশিষ্টই গণ পলায়নলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  আটাইতকৈ ধুনীয়া ছোৱালীবোৰ, খালী ভৰিৰ আলেংকা আৰু নাটাছাই আক্ষৰিক অৰ্থত দিশহাৰা নুকাৰক নিঃশেষ কৰাৰ প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। ইফালে গুয়ুক খান কাৰ্যতঃ অদৃশ্য হৈ পৰিল, তেওঁৰ গ্ৰেহাউণ্ড ঘোঁৰাটোৱে হিপ"ড্ৰমৰ সকলো অভিলেখ ভংগ কৰি আছিল, বংশগত কাগানে কেৱল নিজৰ ছালৰ কথাহে ভাবিছিল।
  -নাই, এইটো চামুৰাই নহয়! কৰুণ কাপুৰুষ। এনে মিকাডো পৰিবেশন কৰাটো কি লাজৰ কথা!
  নিঞ্জাই ভুকুৱাই উঠিল।
  হালধীয়া সাপটোৱে দুটা শক্তিশালী কাটানা উলিয়াই সেইবোৰ পাৰ হৈ তীব্ৰ জোকাৰণি মাৰিলে, ব্লেডবোৰৰ পৰা এটা জিলিকি থকা গোলাপী ৰঙৰ বল এটা পৃথক হৈ গ"ল। এটা যাদুকৰী হোমিং পালচাৰে খৰধৰকৈ ধুনীয়া, অৰ্ধনগ্ন আলেংকাৰ ফালে উৰা মাৰিলে।
  টাৰ্মিনেটৰ যোদ্ধাজনে গতিটো লক্ষ্য কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, মাখিৰ ওপৰত অগ্নিময় থোকাটো কাটি পেলালে, বিজুলীৰ দৰে সিঁচৰতি হৈ থকা এটা সৰু বিস্ফোৰণে ডজন বা দুজন মংগোলক সিঁচৰতি কৰি পেলালে:
  -এইটো চয়তান! পাতালৰ চামুৰাই!
  হালধীয়া সাপটোৱে চিঞৰি উঠিল। ইতিমধ্যে নিঞ্জাজনে ৰক্তাক্ত খালী ভৰিৰে আলেংকাক লগ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ সাজু হৈ আছিল, তেতিয়াই তেওঁৰ মূৰত এটা মৌলিক চিন্তা আহিল। "কি হ'ব যদি তেওঁ এই শক্তিশালী যুঁজাৰু ছোৱালীজনীক লগে লগে হত্যা নকৰে, তেন্তে শ্যামলা টাৰ্মিনেটৰ নাটাছাই তাইৰ লগত যোগ দিব, আৰু তাৰ পিছত পৰিণতি বিপৰ্যয়জনক হৈ পৰিব।তদুপৰি তাই অজগৰটোক বশ কৰিলে, আৰু এজন অতি শক্তিশালী যোদ্ধাইহে মহান সাপটোক বশ কৰিব পাৰিব। " ৷
  নিঞ্জাই ৰাস্প কৰিলে:
  -মই আঁতৰি আহিছো বাৰ্ডি! ঘূৰি আহিবলৈ ওলাইছো!
  বগা পোছাক মেলি হালধীয়া সাপটোৱে নিজকে নিয়ৰৰ মাজত পুতি পেলালে। তাৰ পাছত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ সি গতিৰ মন্ত্ৰ এটা ফুচফুচাই ক"বলৈ ধৰিলে।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই নিজৰ উগ্ৰ খেদি ফুৰিলে, কঠিন নাটাছা পিছ পৰি নাথাকিল। যুদ্ধৰ সকলো উগ্ৰতা সত্ত্বেও তেওঁলোকে মুকুটৰ ৰাজকীয় তম্বু কাগানক এক মুহূৰ্তৰ বাবেও চকুৰ পৰা আঁতৰাই নিদিলে।
  -পলাই যাব সি, নেতাজনক ধৰি লওঁ!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই পৰামৰ্শ দিলে। খালী ভৰিৰে ডিস্ক এখন পেলাই নাটাছাই আকস্মিকভাৱে উত্তৰ দিলে, পলায়ন কৰা মংগোলীয়সকলক দ্ৰুত ষ্ট্ৰ"কেৰে সমতল কৰি থাকিল।
  -কিহৰ বাবে! আমি বাটিগালৈ অতিৰিক্ত আনন্দ আনিম , আৰু এইটো অতি মানৱীয়। তৰোৱালে সহজেই মাৰি পেলায়, আৰু জিহাংগীৰে কেৱল তাৰ ছালখন ফালি পেলাব।
  এটা আঘাতেৰে চাৰিটা কাটি পেলোৱা আলেংকাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল।
  -বটুৰ শিং নিজে যদি সি ভাঙি নাযায়! আমি সিহঁতক শিবিৰলৈকে গাড়ীৰে লৈ যাম নেকি, নে কি?
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  -বাটুৱে নিজৰ পেণ্টটো যথেষ্ট কঠিনভাৱে ছিট কৰে, আৰু যিমানেই কম মুগলান জীয়াই থাকে সিমানেই ভাল!
  টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীবোৰে নিজৰ গতি দ্ৰুত কৰিলে, ই কেচ-আপৰ খেলৰ কথা মনত পেলাই দিলে, নিউকাৰসকলে হতাশ হৈ ঘোঁৰাবোৰক চাবুকেৰে কোবালে, কাষবোৰ তেজেৰে ফালি পেলালে। হতাশজনক প্ৰচেষ্টাৰে তেওঁলোকে উৰু অশ্বাৰোহীৰ পৰা অলপ আঁতৰি যাবলৈ সক্ষম হ"ল, কিন্তু চিতাতকৈও বেছি দ্ৰুততাৰে ডিজাইন কৰাসকলৰ পৰা সাৰি যাব নোৱাৰে!
  সাৰ পাই দিমিট্ৰি, আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে ব্যায়াম কৰি টিভি অন কৰিলে। জেলেনস্কিৰ বিজয় উপলক্ষে দেশজোৰা উদযাপন আৰু উদযাপন অনুষ্ঠিত হয়। পৰিৱৰ্তনক লৈ ৰাইজে আন্তৰিকতাৰে আনন্দিত হৈছিল।
  সকলোৱে নতুন ধৰণেৰে জীয়াই থাকিব বিচাৰিছিল, আৰু অধিক মুক্তভাৱে। উদ্বোধনীৰ সময় ওচৰ চাপি আহিছিল আৰু জেলেনস্কিয়ে সম্পূৰ্ণ ক্ষমতা লাভ কৰিছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত উৎসাহ আৰু প্ৰেৰণাও সৃষ্টি হৈছিল। যেনে, সকলো সলনি হ"ব আৰু কালিৰ তুলনাত ভাল হ"ব৷ আৰু স্লাভসকলে ঐক্য বিচাৰি পাব আৰু শীতল যুদ্ধৰ অন্ত পৰিব। পুটিন যুগৰ স্বৈৰাচাৰী দুঃস্বপ্নৰ দৰে।
  আৰু ইতিমধ্যে জেলেনস্কিৰ বিষয়ে ধুনীয়া ধুনীয়া গীত গোৱা হৈছিল... সকলোৱে নতুন আৰু সুন্দৰ কিবা এটা বিচাৰিছিল।
  জেলেনস্কিয়ে নিজেই ঘোষণা কৰিছিল যে তেওঁৰ প্ৰথম ডিক্রীৰে তেওঁ সংসদীয় ৰক্ষাকৱচ বাতিল কৰিব, আৰু লগতে অলিগাৰ্চৰ পাখি পৰিষ্কাৰ কৰিব। ধনীসকলৰ ওপৰত কৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিও দিছিল জেলেনস্কিয়ে। যেনে, তেওঁলোকৰ মোটা হোৱাৰ কোনো কাৰণ নাই!
  সাধাৰণতে বহুত কামৰ পৰিকল্পনা আছিল। ৰেলপথৰ ভৱিষ্যদ্বাণীমূলক নিৰ্মাণকে ধৰি: আৰ্খাংগেলস্ক - চুকোটকা, আৰু তাৰ পিছত আলাস্কালৈ এটা মাটিৰ তলৰ সুৰংগ।
  জেলেনস্কি কিয় ৰজা নহয়? তেওঁৰ প্ৰজেক্টবোৰ গ্ৰেণ্ডিয়ছ। আৰু আমেৰিকাত অতি সোনকালে চৰকাৰ সলনি হ"ব আৰু আন এটা প্ৰজন্মৰ ৰাজনীতিবিদ আহিব। যিসকলেও পৰিৱৰ্তন বিচাৰে।
  আৰু এতিয়া Zelensky unwinding হয়...
  কম্পিউটাৰটো লৈ যোৱাৰ আগতে মেডভেডেভে গেমটোত প্ৰৱেশ কৰিলে...
  ইউ এছ এছ আৰ বিজয়ৰ পিছত আমেৰিকাৰ লগত জড়িত হোৱাটো সম্ভৱ। কিন্তু প্ৰথমে লেজাৰ মিছাইল প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থাটো চলাওঁ আহক;ইয়াত সাম্ৰাজ্যৰ এনে ক্ষমতা আছে। আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ - ২০০৮! চুকোটকাৰ পৰা আলাস্কালৈকে আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়।
  প্ৰকৃত সংগ্ৰাম চলি আছে।
  পেন্থাৰ-৭ টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে আব্ৰাম্ছে । নতুন গাড়ীখন এতিয়া ইমান গধুৰ নহয় কাৰণ ই নিখুঁত। আৰু ইয়াৰ নিৰপেক্ষ শ্ৰেণী দেখুৱাইছে।
  আৰু তেওঁ য়েংকিছক ধ্বংস কৰে... মেডভেডেভে যুদ্ধৰ প্ৰতি কিছু বিৰক্ত হৈ পৰিল, আৰু তেওঁ নিয়ন্ত্ৰণ ৰক'ছ'ভস্কি শ্ৰেণীৰ এজন সামৰিক উপদেষ্টাৰ হাতত গতাই দিলে। আৰু তেওঁ পৰিচালনা কৰিবলৈ ধৰিলে...
  যেনে, কিবা এটা নিৰ্মাণ কৰক... সাতটা ধৰ্ম প্ৰত্যেকৰে নতুন মন্দিৰ। বা আনকি নতুন টিভি টাৱাৰ। আৰু পিৰামিড বনালে শীতল হ"ব। ডেৰ কিলোমিটাৰ ওখ। হয়, সেইটো সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল হ"ব!
  একে সময়তে মেদভেদেভে মংগলৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰিছে। কেৱল সামৰিক কাৰখানা মন্থন কৰাই নহয়।
  টেলিভিছন, ফ্ৰীজ, কম্পিউটাৰ, লেপটপ আদিও উৎপাদন কৰিব পাৰি। আৰু উৎপাদন গঢ়ি তোলক, আৰু যুঁজি থকা পেশীবোৰ পাম্প আপ কৰক। কিন্তু ইতিমধ্যে আমেৰিকাই আগুৰি ধৰিছে... ইতিমধ্যে সাম্ৰাজ্যখনৰ জনসংখ্যা ডেৰ বিলিয়নতকৈও অধিক আৰু আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ কৰিবলৈ যথেষ্ট সাজু হৈছে। মেডভেদেভে দাঁত উদঙাই গায়:
  - মই সকলো শতিকাৰ প্ৰকৃত হাৰিকেন! যিটোৱে বহুত মৃত্যু আনিব!
  আৰু আকৌ ই আমেৰিকাৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰে। ইতিমধ্যে পাৰমাণৱিক আক্ৰমণৰ আদান-প্ৰদান চলি আছে। এনে যুদ্ধ বাঢ়িছে।
  . অধ্যায় নং ৮
  এহ, ইউনিটবোৰ আকৌ ঠেলি দিওঁ। আৰু আমি কেনেকৈ মাৰিম! ইয়াত পদাতিক ছোৱালীবোৰ চলি আছে। সকলোৱে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি। আৰু কেনেকৈ য়েংকিসকলে বেয়নেটেৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰে, আৰু কেনেকৈ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। তেওঁলোকৰ মাজত প্ৰকৃত শক্তি আছে। আৰু সকলোবোৰ জিলিকি উঠে, টেন কৰা ছালৰ তলত চলি থকা পাৰাৰ বলবোৰৰ দৰে। ছোৱালীবোৰে মাৰি ভাল পায় - এইবোৰ ছোৱালী!
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ মাজতে গান গায়।
  আমি ডেচিং কৰি আছো Komsomol ছোৱালী,
  আমি জাৰ মেডভেডেভ, একটি অতি জ্ঞানী জাৰ...
  আৰু অৱশ্যেই আমাৰ এটা স্পষ্ট মাত আছে,
  তৰ্ক কৰিবলৈ যিকোনো কথা - তাৰ বাবে যাওক!
  আৰু আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। এই ছোৱালীবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত ছুপাৰ। আৰু য়েংকিছে ক্ৰাছ কৰি আলাস্কা দখল কৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ মাজতে গান গায়।
  - দুষ্ট পহু একেলগে ভিৰ কৰে! তেতিয়াহে দৌৰ বাচিব! দুৰ্বল বিনষ্ট হয়, তেওঁলোকক হত্যা কৰা হয় - পবিত্ৰ তেজ শুদ্ধ কৰি!
  আৰু ছোৱালীবোৰে দাঁত উদং কৰি আক্ৰমণত লৰালৰিকৈ সোমাই পৰে। কিন্তু আমেৰিকানসকলৰ বিৰুদ্ধে "টাইগাৰ"-৭ও আছে, কি আচৰিত শক্তি। আৰু এনে দানৱক ৰোধ কৰিব নোৱাৰি!
  "টাইগাৰ"-৭ হৈছে এটা বিশেষ উচ্চ চাপৰ কামান যাৰ প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইলৰ গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত ২৫০০ মিটাৰ। আৰু তাইক খুন্দা মাৰিলেই তাইক একোৱেই বচাব নোৱাৰে। আৰু আম্ব্ৰামবোৰ সকলো দিশতে দৌৰিছে ৷ আৰু তেওঁলোকৰ পৰা টাৱাৰটো ভাঙি পেলায়।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে জোৰ কৰি সৈনিকসকলক আঁঠু লৈ তেওঁলোকৰ উদং ভৰিত চুমা খায়।
  আমেৰিকানসকলে আকৌ আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু মেডভেডেভৰ সেনাৰ সৈন্য নিউয়ৰ্কৰ কাষ চাপিছে। আৰু ইতিমধ্যে চহৰখনত আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে। কোনো অনুষ্ঠান নকৰাকৈয়ে তেওঁক বন্দী কৰা হয়।
  মেডভেডেভে নিজকে এজন মহান সেনাপতি বুলি গণ্য কৰে: অৱশেষত তেওঁ নিউয়ৰ্ক ল"লে।
  আৰু কোনোবাই ক"ব পাৰে যে তেওঁ আক্ৰমণকাৰীৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ডাঙৰ। আৰু তাৰ পিছত ৱাশ্বিংটন।
  আৰু আমেৰিকানসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে। আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে মুখত পৰি ছোৱালীকেইজনীৰ উদং ভৰিৰ চুমা খাবলৈ ধৰিলে। প্ৰথমে এটা, তাৰ পিছত দ্বিতীয়টো, পাল পাতি।
  গতিকে খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ গোটেই বেটেলিয়ন এটাক চুমা খালে। এইখন এখন ডাঙৰ যুদ্ধ!
  মেডভেডেভে হাঁহিছে... গতিকে তেওঁ আমেৰিকাক দখল কৰিলে। কিন্তু পুটিনে এই কাম কৰিবলৈ সক্ষম নহ"ল!
  এইটো সঁচাকৈয়ে এটা যুদ্ধ - ছুপাৰ! আৰু তাৰ পিছত মেক্সিকোলৈ।
  আৰু আকৌ গ্ৰেববোৰ... আৰু মেক্সিকান ছোৱালীবোৰে মেক্সিকানসকলক আঁঠু কাঢ়িবলৈ বাধ্য কৰে, আৰু সিহঁতে নিজৰ উদং গোৰোহাত চুমা খায়। আৰু তেওঁলোকে গৰ্জন কৰে।
  - গৌৰৱ সৌন্দৰ্য্যৰ!
  হয়, কম্পিউটাৰত ছোৱালীৰ ডাঙৰ ডাঙৰ ৰঙীন ছবি দেখুৱাব পাৰি, খালী গোৰোহা পিন্ধা, যিসকলক বন্দীয়ে চুমা খায়। আৰু ইমানেই ৰোমাঞ্চ।
  ইয়াত তেওঁলোকে আকৌ বন্দীক নেতৃত্ব দিছে - এইবাৰ কৃষ্ণাংগ। আৰু ছোৱালীবোৰৰ উদং ভৰিও চুমা খায়।
  আৰু লগতে ট্যাংক পিৰামিডাল ক্ৰলিং হয়...
  ছোৱালীবোৰ লৰচৰ কৰি আছে আৰু বহুত আছে... কাৰণ, আপুনি সম্পদৰ পৰা ডেকা ল"ৰা-ছোৱালীক মন্থন কৰিব পাৰে। আৰু বাছি লওক যে সকলো ইউনিট বিকিনি পিন্ধা ছোৱালী। আৰু এইটো ইমান ধুনীয়া।
  বেছিভাগেই ৰঙা চুলিৰ আৰু শ্যামলা।
  আৰু ইখনৰ পিছত সিখন দেশ দখল কৰে। এনে শীতল যোদ্ধা। সাম্ৰাজ্যবোৰ তেওঁলোকৰ খালী ভৰিৰ তলত পৰে।
  মেদভেডেভে আনন্দত খেলে... আৰু আনকি উশাহৰ তলত কিবা এটা হুইচেল মাৰে।
  হাইড্ৰজেন বোমা কেনেকৈ বিস্ফোৰণ হয়? দানৱীয় বৰ্বৰতা! আৰু গোটেই নগৰখন, যেন গৰুৱে জিভাৰে চেলেকিছে। আৰু কিমান বিকিৰণ? আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰে তেজস্ক্রিয় ধূলিৰ মাজেৰে দৌৰি যায়। আৰু তেওঁলোকৰ উদং গোৰোহা জ্বলি যায়।
  মেডভেডেভে এনেদৰে খেলে যেন পাইথনে আন এটা ভূখণ্ড গিলি পেলাইছে।
  ইয়াত ভাৰ্চুৱেল জগতখনত জয়ী হোৱা আন এটা শক্তি, আৰু পতাকাখন পেলোৱা হৈছে।
  সক্ৰিয় কৱচ আৰু চিৰামিকৰ সৈতে এতিয়া টেংক নতুন। বহুস্তৰীয় আৰু ফলপ্ৰসূ।
  আৰু বিমানবাহী জাহাজবোৰ আধুনিক, আৰু লগতে যথেষ্ট উপযুক্ত। আৰু কেনেকৈ বিমানে তেওঁলোকৰ পৰা গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আমি দেখাৰ দৰে মেদভেদেভ এজন অতি স্মাৰ্ট ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতি।
  ড্ৰোনৰ বিকাশ ৷ আৰু সেইটো শীতল। আৰু লগতে, ডিস্ক আকৃতিৰ বিমান। ইয়াত ইতিমধ্যে ইউ এফ অ"ৰ দৰে যুদ্ধত নামিছে। আৰু তাৰ পিছত, পিৰামিডৰ দৰে টেংক।
  উজ্জ্বল মন থকা আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্পে গাড়ীখনক সকলো কোণৰ পৰা অক্ষম আৰু অভেদ্য কৰি তুলিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। এইদৰেই মাষ্টোডনটো নিম্ন পিৰামিডৰ ৰূপত আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। আৰু এনে এখন গাড়ীয়ে উৎকৃষ্ট সুৰক্ষা দেখুৱাইছিল। বিশেষকৈ গতিশীল প্ৰজেক্টাইলৰ বিৰুদ্ধে।
  আৰু এতিয়া, এই টেংকটো ইমানেই সফল হৈ উঠিল যে ইয়াক ভেদ কৰিব নোৱাৰি, আৰু ই এতিয়াও আমেৰিকাৰ সৈতে সেৱাত আছে। আনকি তেওঁলোকে ইয়াক তেনেকৈয়ে কৈছিল: ট্ৰাম্পৰ টেংক।
  আৰু গাড়ীখন অভেদ্য বুলি দেখিলেই কেতিয়াবা মানুহক উন্মাদনাই জব্দ কৰে।
  মেডভেডেভে এক অসমান যুদ্ধ চলাই আছে, আৰু তেওঁৰ মেচিনে ইতিমধ্যে আন এখন ভাৰ্চুৱেল ৰাজধানী লৈছে, ইয়াক ধ্বংসাৱশেষ আৰু উতলি থকা গহ্বৰৰ স্তূপলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছে।
  কিন্তু ৰবট ছোৱালীজনীৰ বাবে এয়াই যথেষ্ট নহয়। তাই নতুন প্ৰজন্মৰ অস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে: বিনাশ বোমা। আৰু এই বোমাটো হাইড্ৰজেন বোমাতকৈ চাৰিশগুণ শক্তিশালী। গতিকে, যদি ই আঘাত কৰে, তেন্তে ছাইখিনিও সংগ্ৰহ কৰিব নোৱাৰিব!
  আৰু যুদ্ধ ইতিমধ্যে মহাকাশলৈ গতি কৰিছে।
  মেডভেডেভে টাইটানিয়ামতকৈ শক্তিশালী আৰু লঘু নতুন মিশ্ৰণেৰে নিৰ্মিত জাহাজ ব্যৱহাৰ কৰিছে। আৰু ষ্টাৰশ্বিপবোৰ মহাকাশলৈ উৰি যায়, আৰু যুদ্ধৰ ৰবটবোৰে যুঁজ দিয়ে। ইতিমধ্যে মাটিৰ তলৰ কাৰখানাত বিভিন্ন ধৰণৰ মডেল আছে।
  আৰু এতিয়া গ্ৰহটোৰ শেষ সাম্ৰাজ্যখন পতন ঘটে। আৰু কি? এতিয়া গভীৰ মহাকাশলৈ!
  আৰম্ভ হয় ষ্টাৰ ৱাৰ্ছৰ যুগ।
  মেডভেডেভে এই কথা বুজি পায় আৰু কিবৰ্ডখন জোৰদাৰভাৱে টিপে। বা আঙুলি লৰচৰ কৰিব পাৰে বা চিন্তা নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰে।
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিয়ে বুদ্ধিমানৰূপে কাম কৰে আৰু নিজৰ বাবে মহাকাশ বহৰ গঢ়ি তোলে। আৰু যুঁজখন অব্যাহত আছে।
  আৰু অধিক শক্তিশালী, বিশেষকৈ বিনাশকাৰী, থাৰ্মোকুৱাৰ্ক বোমাৰ বিকাশ চলি আছে। আৰু ই বিনাশৰ তুলনাত এশ হাজাৰ গুণ শক্তিশালী।
  আৰু তাৰ পিছত জাহাজবোৰ আকাশলৈ উঠি যায়। আৰু তেওঁলোকে গ্ৰহটোৰ উপগ্ৰহবোৰ ধৰি ৰাখে। আৰু তাৰ পিছত ওচৰৰ ব্যৱস্থাবোৰ। এই কামটো তেওঁলোকে অত্যন্ত সোনকালে কৰে।
  আৰু ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিয়ে খেলখনত টাৰ্মিনেটৰ উৎপাদন কৰে। ইয়াত টাৰ্মিনেটৰ নায়ক। এইটো সময় ভ্ৰমণ, সীমিত হ"লেও।
  মেডভেডেভে চিঞৰি উঠিল:
  - মানুহে মাটিত ভৰি ঠেলি দিয়ে, বুটৰ কথা কি ক"ব! যিটো মূৰ্খামি আৰু ভয়ংকৰ কুৎসিত দুয়োটা!
  আৰু মেদভেদেভ বহুত বেছি উল্লাসিত হৈ পৰিল। এহ, ল"ৰা-ছোৱালী, কিমান ভাল তোমালোক। বিশেষকৈ যদি তেওঁলোক মহাকাশ যোদ্ধা হৈ পৰে।
  তাৰকা যুদ্ধৰ সূচনা হৈছে। আৰু গুৰুতৰ আঘাতৰ আদান-প্ৰদান, যেতিয়া আন্ত্ৰিক অংশত তুচ্ছ ঘুষি। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে ই কল্পনাপ্ৰসূত চিন্তাধাৰা।
  মেডভেডেভে আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখিছে:
  - মোৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰ হত্যাকাৰী!
  আৰু তেওঁৰ ঠাইত নতুন মহাকাশ সেনাপতি নিযুক্তি দিয়ে। আৰু যিটো কাজিয়া, সেইটোৱেই যুঁজ।
  ইয়াত মেদভেদেভ তেওঁৰ সেনাপতিসকলৰ সৈতে কমাণ্ডত আছে। ইয়াত শত্ৰুৰ মিত্ৰজোঁটে ইয়াৰ বিৰুদ্ধে উঠিছে। এনে অগণন আৰ্মাডা যেতিয়া ওচৰ চাপি আহে, তেতিয়া ই ভয়ংকৰ হয়, দূৰৰ পৰা এনে লাগিছিল যেন বহুৰঙী, জিলিকি থকা নীহাৰিকা এটাই খোজ কাঢ়ি গৈ আছে। তদুপৰি প্ৰতিটো স্ফুলিংগ হৈছে এজন নেক্ৰ"মেন্সাৰ যাদুকৰৰ যাদুৰ ফলত সৃষ্টি হোৱা এটা দানৱ। মূল শ্ৰেণীৰ সাড়ে বাৰ নিযুততকৈও অধিক সামৰিক মহাকাশ জাহাজ, আৰু এটা অন্তহীন সৰু "আৰামদায়ক ঘৰ", অহৰহ আহি থকা শক্তিবৰ্ধক বাহিনীবোৰৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি, ইয়াৰ সংখ্যা দুশ নিযুতৰ কাষ চাপি আহিছিল। ফ্ৰণ্টটো দুটামান পাৰ্চেক টানি আছিল;এনে স্কেলত আনকি ফ্লেগশ্বিপ আল্ট্ৰা-বেটলশ্বিপবোৰো চাহাৰাৰ বালিৰ দানাবোৰৰ দৰে দেখা যায়।
  সাধাৰণ যুদ্ধ ওচৰ চাপি আহিছে: বহুমুখী "ক"লিচন অৱ টোটেল চেলভেচন"ৰ বিৰুদ্ধে মেডভেডেভৰ সেনাই মহাকাশ সাম্ৰাজ্য, যিয়ে নিত্য পলমকৈ হোৱা প্ৰতিৰক্ষাৰ অহৰহ কৌশলৰ পৰিৱৰ্তে নিষ্ঠুৰ আক্ৰমণকাৰীৰ বহৰখনক আঘাত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে।
  ইয়াত ইমানবোৰ জাহাজ আছে, আচৰিত ধৰণৰ বৈচিত্ৰ্যৰ সৈতে, যদিও বেছিভাগ ক্ষেত্ৰতে ই কেৱল ফলপ্ৰসূ যুদ্ধত বাধাহে দিয়ে। বাৰু, উদাহৰণস্বৰূপে, হাৰ্পচিকৰ্ডৰ আকৃতিৰ ষ্টাৰশ্বিপ, বা, ষ্ট্ৰিংৰ সলনি দীঘল মুখৰ সৈতে, বীণা, বা আনকি দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ টেংক টাৰেট থকা ডাবল বেছ। এইটোৱে হয়তো দুৰ্বল হৃদয়ৰ মানুহক আপ্লুত কৰিব পাৰে, কিন্তু ইয়াৰ ফলত ভয়তকৈ হাঁহিৰ সম্ভাৱনা বেছি।
  তেওঁলোকৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী হৈছে নিজকে সাৰ্বজনীন শক্তি বুলি দাবী কৰা সাম্ৰাজ্য। মেডভেডেভৰ মহাকাশ আমীৰাট, য"ত সকলো যুদ্ধৰ সেৱাত ৰখা হয়, মূল শ্লোগান হৈছে দক্ষতা আৰু সুবিধাজনকতা।
  মিত্ৰজোঁটৰ দৰে নহয়, ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ষ্টাৰশ্বিপসমূহৰ আকাৰৰ পাৰ্থক্যহে। আৰু আকৃতিটো কাৰ্যতঃ একেই, অতি চিকাৰী দেখা গভীৰ সাগৰৰ মাছ। হয়তো একমাত্ৰ ব্যতিক্ৰম বাদ দিলেও দেখাত তীখাৰে জিলিকি থকা ডাঠ ডেগাৰৰ দৰে - গ্ৰেব।
  মহাকাশৰ এই অংশৰ তৰাবোৰ আকাশত বেছি ঘনকৈ সিঁচৰতি নহয় যদিও পোহৰৰ বৰ্ণালীত ইহঁত ৰঙীন আৰু অনন্য।
  কিয় জানো এই লুমিনেৰীবোৰলৈ চাই এনেকুৱা এটা দুখ অনুভৱ হয় যেন আপুনি ফেৰেস্তাৰ চকুলৈ চাইছে, যিয়ে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ জীৱবোৰক তেওঁলোকৰ নিকৃষ্ট, সঁচাকৈয়ে বনৰীয়া আচৰণৰ বাবে নিন্দা কৰে।
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ সেনাই সভালৈ যাবলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল, কেৱল ব্যক্তিগত ভ্ৰাম্যমাণ ইউনিটেহে দ্ৰুতগতিত নিজৰ উচ্চ গতিৰ সুযোগ লৈ শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰিছিল, ক্ষতিসাধন কৰিছিল আৰু পিছুৱাই গৈছিল। ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁলোকে বেৰেজৰ জুইৰে তেওঁলোকক লগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও অধিক চঞ্চল আৰু নিখুঁত সুৰক্ষাৰ সৈতে তেওঁলোক বহুত বেছি ফলপ্ৰসূ আছিল।
  মহাজাগতিক স্কেলত সৰু যেন লগা খনিবোৰ বিস্ফোৰণৰ ফলত যেন ফাটি গৈছিল, ক্ৰুজাৰ আৰু ধ্বংসকাৰী জাহাজৰ দৰেই। কিন্তু আমি কিছুমান ডাঙৰ খেল তললৈ নমাই আনিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ৷ মিত্ৰজোঁটৰ এখন বিশাল যুদ্ধজাহাজত খুন্দা খালে, ই ডাঠ ধোঁৱা ওলাইছিল, বিকৃত হৈ পৰিছিল আৰু শুকান অৰণ্যত জুইৰ দৰে বিশাল ষ্টাৰজাহাজখনত আতংকই জ্বলি উঠিছিল।
  কেৱল ঠেংৰ সলনি নখ থকা জেৰব"য়াৰ দৰে এলিয়েনবোৰে ভয়তে পলাই যায়, চিঞৰি চিঞৰি ওপৰলৈ তললৈ জপিয়াই। ইহঁতৰ মাজত সৰু সৰু প্ৰকাৰ আছে যিবোৰ ভালুক আৰু হাঁহৰ সংকৰৰ দৰে দেখা যায়। বনৰীয়া ভয়ানকতাত ঠোঁটবোৰ কুটিল হৈ পৰে, কোৱাকবোৰ শুনা যায়, সিহঁতে আঁতৰি উৰি যায় আৰু পাখিবোৰত জুই লাগে। ইয়াত ভালুকৰ হাঁহবোৰৰ এটা ওলোটাকৈ ঘূৰি মূৰটো জুইৰ পাইপলৈ পৰিণত হ"ল। তাতে ফেন পোনে পোনে তাইৰ ডিঙিত সোমাই গ"ল, তাইৰ পেটটোৱে লগে লগে জোতা খুলি দিলে আৰু চৰাইটোৰ মৃতদেহটো ফাটি গ"ল, শিশুটিৰ পৰা নিৰ্গত মাংসৰ অৱশিষ্টখিনিৰে তেজ ছিটিকি পৰিল।
  জেৰবোয়াবোৰ জ্বলি যায় আৰু উদ্ধাৰ মডিউলবোৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়, কিন্তু জীয়াই থকাৰ বাবে ভূতৰ দৰে আশা দিয়া ব্যৱস্থাটো যেন আশাহীনভাৱে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছে। তেওঁলোকৰ জেনেৰেল টেইল ককৰোচে এটা হিষ্টেৰিক চিঞৰ মাৰিলে:
  - অহ ইউনিভার্সাল বৃত্তের বর্গক্ষেত্রের দেবতা, দ্বারা...
  শেষ কৰাটো সম্ভৱ নহ"ল, জুইৰ শিখাই তেওঁৰ দুৰ্ভগীয়া মহামহিমক আবৰি ধৰিলে। বুদ্ধিমান ৰোডেন্টৰ মাংস ছিন্নভিন্ন হৈ মৌলিক কণালৈ পৰিণত হ"ল।
  যুদ্ধজাহাজখন জ্বলি শেষ হৈ বায়ুৰ বুদবুদ শূন্যতালৈ বাহিৰ কৰি দিলে আৰু তাৰ পিছত বিস্ফোৰণ হৈ বহু খণ্ডত সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  মেডভেডেভে যথেষ্ট খেলি আৰু দুটামান অৰ্ডাৰ দিলে। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁ মৰণোত্তৰভাৱে নভডভৰ্স্কায়াক হিৰো অৱ ৰাছিয়াৰ তাৰকাৰ সৈতে বঁটা প্ৰদান কৰে। তেওঁ ৰাছিয়াৰ হাতত থকা সকলো অৰ্ডাৰ আৰু পদক অলেগ ৰাইবাচেংকোক প্ৰদান কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। আৰু তেওঁ ড"নাল্ড ট্ৰাম্পক অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড উপহাৰ দিয়ে। তাৰ পিছত মেদভেদেভ আকৌ টোপনি গ'ল... এতিয়ালৈকে কোনেও আমনি কৰা নাই।
  এনে এক কৃতিত্বৰ পিছত আলেংকাই লক্ষণীয়ভাৱে উল্লাস কৰিলে। তাইৰ দলটোও তেনেকুৱাই।
  মাৰ্গাৰিটাই প্ৰথমে মতামত গ্ৰহণ কৰিছিল:
  - জাপানক সাগৰত শেষ কৰি স্থলভাগত শেষ কৰি দিওঁ!
  আলেংকাই এই ধাৰণাটোক উষ্মভাৱে সমৰ্থন কৰিছিল:
  - নিশ্চিতভাৱে! নতুন ৰাছিয়ান সৈন্যৰ মৃত্যুৰ অনুমতি কিয়!
  নাটাছাইও মাত মাতিলে:
  - কুৰোপাটকিন অতি অনিৰ্ণায়ক সেনাপতি। গতিকে প"ৰ্ট আৰ্থাৰত আক্ৰমণৰ সময়ত জাপানীসকলৰ দুৰ্বলতাৰ কথাও লক্ষ্য কৰিলেও তেওঁ জয়ী হ"ব পাৰিব সেয়া সত্য নহয়!
  মেডভেডেভে ইয়াৰ সাৰাংশ নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - আক্ৰমণ কৰা যাওক! এইটো আমাৰ সুযোগ, আৰু ৰাছিয়াৰ সুযোগ!
  ইয়াৰ পিছত শক্তিশালী আৰু অতি আধুনিক টেংকটোৱে গতি কৰিবলৈ ধৰিলে। হয়, জাপানৰ দিনটো বেয়া। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈতে যুঁজিবলৈ তেওঁলোকৰ মনলৈ অহা মুহূৰ্তটোক তেওঁলোকে এবাৰতকৈও অধিক গালি পাৰে।
  টেংকখন জাপানী সৈন্যৰ ফালে আগবাঢ়িছিল। আলেংকাই আনন্দত ক"লে:
  - মোৰ এনেকুৱা এটা আচৰিত সপোন আছিল। যেন নাটাছা আৰু মই বাটু খানৰ ভিৰৰ পৰা ৰিয়াজানক ৰক্ষা কৰি আছো৷
  মাৰ্গাৰিটাই পাৰ্ক আপ কৰিলে:
  - সপোনত আছিলোঁ নেকি?
  আলেংকাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নহয়! তুমি কেৱল তাত নাছিলা!
  ছোৱালীজনীয়ে বিৰক্তিত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - পুতৌলগা!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - তুমি আমাক বাধাহে দিব পাৰিলা! কিন্তু নাটাছা আৰু মই ইমানেই শীতল আছিলোঁ!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - তুমি শীতল আছিলা নেকি?
  খালী ভৰিৰে আলেংকাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, বৰ শীতল! আৰু আনকি মই অজগৰ এটাত উঠিলোঁ!
  নাটাছাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - অজগৰটোৰ ওপৰত তুমি বৰ ধুনীয়া আছিলা!
  আলেংকাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - সাধুকথাৰ দৰে! য'ত ড্ৰেগন, আৰু এলফ, আৰু সকলো গ্লেমাৰাছ আছে!
  মাৰ্গাৰিটাই আন্তৰিক অনুভৱেৰে উত্তৰ দিলে:
  - অজগৰ নথকাতো তুমি বৰ ধুনীয়া ! মাত্ৰ এগৰাকী পৰী, আৰু অলৌকিকতাৰ অলৌকিকতা!
  আলেংকাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - মই সকলোকে পৰাস্ত কৰিম! অজগৰৰ সৈতে আৰু অজগৰ অবিহনে!
  আৰু যোদ্ধাই তাইৰ মুঠিটো দেখুৱালে।
  প্ৰথমখন ৰাছিয়ান টেংকে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ দেৱালৰ ওচৰত থিয় হৈ থকা জাপানীসকলক আক্ৰমণ কৰে। তেতিয়াও যথেষ্ট সংখ্যক আছিল। আৰ্টিলাৰীয়ে কাম আৰম্ভ কৰিলে। ইয়াৰ উত্তৰত ভয়ংকৰ টেংকটোৰ ১৫২ মিলিমিটাৰ কামানৰ লগতে আঠটা মাৰাত্মক মেচিনগানে গুলীচালনা কৰে। আৰু আকৌ চামুৰাইক শ শ শত কাটিবলৈ ধৰিলে।
  মেচিনগান - "ড্ৰেগন", এটা অতি মাৰাত্মক বস্তু। প্ৰতি মিনিটত পাঁচ হাজাৰ গুলী মাথোঁ কিবা এটা জন্তু।
  জাপানীসকল পৰিল, বিন্ধিলে, ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, মূৰৰ খুলিবোৰ চেপি ধৰিলে। পেট ফাটি গ"ল আৰু জুইৰ চেপি ধৰা আঘাতত ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া শৰীৰটো জপিয়াই উঠিল।
  ক্ৰমবৰ্ধমান ভৰোৱাৰ সৈতে খণ্ডিত খোলাবোৰো বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। পদাতিক বাহিনীত গুলী চলোৱা আৰু জাহাজৰ তলৰ অংশত সোমাই যোৱাৰ ক্ষেত্ৰত দুয়োটাতে তেওঁলোক উৎকৃষ্ট আছিল।
  এইবোৰ টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী, আৰু অধ্যাপকজন এজন প্ৰকৃত প্ৰতিভাশালী। গতিকে তেওঁলোকে চামুৰাইক মৰাবলৈ ধৰিলে।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ৰাছিয়ান আত্মাক মহিমামণ্ডিত কৰা হওক!
  নাটাছাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি গুলীৰ বৰষুণ পঠালে আৰু কথাখিনি আগবঢ়াই দিলে:
  - আৰু আমাৰ জাৰ, দ্বিতীয় নিকোলাছ!
  খালী ভৰিৰে আলেংকাই খোলাৰ পিছত খোলা পঠিয়াই থাকিল। প্ৰতি তিনি ছেকেণ্ডৰ মূৰে মূৰে এটা মাৰাত্মক অস্ত্ৰ উৰি ওলাই আহিল। আৰু জাপানীজ বেটাৰীবোৰ নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। আৰু হালধীয়া চালৰ সৈন্যৰ মৃত্যু হৈছিল বৃহৎ সংখ্যক।
  চামুৰাইৰ কেইবাটাও ৰেংক কাটি পেলোৱা নাটাছাই সমৰ্থন কৰিছিল:
  - মাতৃভূমিৰ গীতে আমাৰ অন্তৰত গাইছে।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই, মাৰাত্মক ভৰ্তিৰে খোলা থুই দি থাকে, আৰু ইহঁত প্লাষ্টিডতকৈ বহুত বেছি শক্তিশালী, আৰু কয়:
  "সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত তেওঁতকৈ ধুনীয়া কোনো নাই।"
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জাপানীসকলৰ ওপৰত নিৰ্দয়ভাৱে গুলীচালনা কৰি নাটাছাই লগতে কয়:
  - নাইটৰ মেচিনগানটো আৰু টানকৈ চেপি লওক।
  খালী ভৰিৰে আলেংকাই, চামুৰাইৰ ধ্বংসাৱশেষ, শেষ কৰিলে:
  - ঈশ্বৰ-প্ৰদত্ত ৰাছিয়াৰ বাবে মৰি যাওক!
  ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে তেনেকুৱাই, ছুপাৰ! মহৎ সৌন্দৰ্য্য। আপুনি তেওঁলোকক চাই প্ৰশংসা কৰে। কিন্তু জাপানীসকলৰ বাবে এয়া বিশুদ্ধ মৃত্যু। বেটাৰীৰ মাজেৰে টেংকিখন খোজ কাঢ়ি গ"ল। বন্দুকৰ ক্ৰুবোৰক নক আউট কৰিলে। বৰ বৰ খৰধৰকৈ কৰিলে। তাৰ পিছত খাদবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িলোঁ। তেওঁ বহুতকো কাটি পেলালে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে বহুত নহয়, প্ৰায় সকলো। নিঃশেষকৰণ সম্পূৰ্ণ হৈ উঠিল। ইয়াত অৱশ্যে সকলো স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে ঠিক হৈ গ"ল। এইদৰেই জাপানীসকলক ধ্বংস কৰা হ"ল।
  টেন কৰা ভৰি দুখনৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি যোদ্ধাতকৈ বেছি জল্লাদ!
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি মান্তি হ"ল:
  - স্বাধীনতা, প্ৰতিভা আৰু গৌৰৱ জল্লাদ!
  আৰু আকৌ ই ধাৰাত গুলী চলায়। আৰু বন্য শক্তিৰে চামুৰাইক নোক আউট কৰে।
  খালী ভৰিৰে সঠিক শ্বুটিং কৰা মাৰ্গাৰিটাইও যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - সমকামী পুৰুষ কম হ'ব, আৰু জাপানত পুৰুষৰ অভাৱ হ'ব!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু আকৌ গুলী চলালে:
  - মহিলাৰ পৰা সাৱধান! নাৰী, সাৱধান!
  এইগৰাকী, সঁচাকৈয়ে, সেই ধৰণৰ ছোৱালী যিয়ে তাইৰ পৰা শ্বেল, শ্ব্ৰেপনেল আৰু যিকোনো গুলী উফৰি উঠে। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ছোৱালীজনী প্ৰকৃত টাৰ্মিনেটৰ।
  নাটাছাই লৈ গাইছিল:
  - লিজিয়ন মাৰ্চিং কৰি আছে,
  তেওঁলোকৰ বেয়নেট জিলিকি উঠে।
  আমাৰ পিছফালে লাখ লাখ
  হে ৰাছিয়ান ৰেজিমেণ্ট!
  কোনেও ৰৈ নাথাকিব
  কোনেও বাধা নিদিয়ে...
  এই পদক্ষেপে নতুন নতুন মুকলি কৰে,
  খৰধৰকৈ উৰি যাওঁ!
  আৰু আকৌ শত্ৰুৰ ওপৰত বৰষুণ পৰিব। আৰু ই তেওঁলোকক এম্পিয়াৰৰ শতাংশলৈ নামি যাবলৈ নিদিয়ে।
  খালী ভৰিৰে আলেংকাই কাঠফুলাৰ একঘেয়ামীতাৰে খোলা পেলাই দি হিচকি উঠিল, মাত্ৰ উপহাস কৰি গাইছিল:
  - এজন, ষ্ট্ৰাইকাৰ , দুজন ষ্ট্ৰাইকাৰ , তেওঁ লৰচৰ কৰি আছে।
  নাটাছাই, ফায়াৰিং, গীতটো নিশ্চিত কৰিলে:
  - এজন ষ্ট্ৰাইকাৰ , দুজন ষ্ট্ৰাইকাৰ , সি পৰি আছে!
  Cool Alenka শক্তিশালীভাৱে সমৰ্থিত:
  - এবাৰ তক্তা, দুখন তক্তা - এটা কফিন নিৰ্মাণ কৰা হয়।
  গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণেৰে শত্ৰুক নোক আউট কৰি খালী ভৰিৰ নাটাছাই হিচকি উঠিল:
  - এটা বেলচা, দুটা বেলচা - এটা গাঁত খান্দিছে!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে নীলাচলৰ চকু দুটাৰে চকু টিপিয়াই দিলে। সঁচাকৈয়ে তাই এনেকুৱা এগৰাকী প্ৰেয়সী।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই পজিচনবোৰ ভালদৰে চালে। টেংকখনে দ্ৰুতগতিত কাম কৰিলে, আৰু জেনেৰেল নোগীৰ সৈন্যবাহিনীৰ কাৰ্যতঃ একোৱেই বাকী নাথাকিল। দেখাত সেনাপতিজনক নিজেই হত্যা কৰা হৈছে। আমি ঘেৰাও সেনাৰ পৰা শেষ জাপানীসকলক শেষ কৰি দিওঁ।
  মেডভেডেভে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - এইখিনিয়েই আগবাঢ়িছে প্ৰযুক্তি! চাৰিজন লোকে কেইঘণ্টামানৰ ভিতৰতে পঁচাশী হাজাৰৰো অধিক জাপানীক হত্যা কৰিলে।
  আধা উলংগ আলেংকাই দুষ্ট হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - বাকীবোৰো আমি ধ্বংস কৰিব লাগিব! কাকো এৰি নাযাব!
  শেষৰ হাজাৰ চামুৰাইৰ ওপৰত গুলী চলোৱাৰ সময়ত নাটাছাই গাইছিল:
  - নাই, পাহাৰবোৰ সোণালী নহ'ব, আমি সোনকালে ৰাছিয়াৰ সকলো শত্ৰুক হত্যা কৰিম !
  Cool Margarita যোগ করেছেন:
  - নাই, অৰ্শ নহয়, তুমি সোনকালে মৃত বিৰোধী হৈ পৰিবা!
  জেনেৰেল নোগিৰ সৈন্যবাহিনীক কাটি পেলোৱাৰ পিছত টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে সাময়িকভাৱে টেংকৰ পৰা ওলাই আহি খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল। বাৰু, ইতিমধ্যে শীতকাল৷
  ইতিমধ্যে তেওঁলোকে এক লাখ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক পদাতিক সৈন্যক ধ্বংস কৰি পেলাইছিল। আৰু তাৰ উপৰিও জাপানী বহৰ। কিন্তু আৰু দুশ পঞ্চাশ হাজাৰৰো অধিক জাপানী জেনেৰেল কুৰোপাটকিনৰ সেনাৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছে।
  মেদভেদেভ ওক গছৰ মূৰ এটা লৈ টোপনিৰ পৰা ওলাই আহিল। অলপ ঘূৰি ফুৰিলোঁ। তাৰ পিছত আকৌ কম্পিউটাৰত খেলিলোঁ... ষ্টাৰ ৱাৰ্ছ বৰ ভাল... কিন্তু কিবা এটা নহ"ল...
  মেডভেডেভে নতুন কৌশলটো পুনৰ খেলিবলৈ ধৰিলে। মই ঐতিহাসিক খেলখন অন কৰিলোঁ: দ্বিতীয় নিকোলাছৰ সময়ত ৰাছিয়া। আৰু জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ। এয়া ইমান নিষ্ঠুৰ যুদ্ধ। আপুনি এটা কৌশল মোতায়েন কৰিব পাৰে আৰু কম্পিউটাৰত শক্তিসমূহ মন্থন কৰিব পাৰে।
  মেডভেডেভে সহজ স্তৰত খেলিছিল যদিও জাপানীৰ পৰা বেজী এটা মিছ কৰিছিল আৰু যথেষ্ট ক্ষতিৰ সন্মুখীন হৈছিল। হয়, বেছি সক্ৰিয়ভাৱে নহয় নিৰ্মাণ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। ৰিবুট কৰোঁ আহক।
  আৰু আকৌ আপুনি নিজৰ মাজতে খেলে... যিদৰে দেখা গ"ল, কুৰোপাটকিনৰ ঠাইত ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজন বেছি জিলিকি নাথাকে... সকলো সময়তে কিছুমান গ্লিচ, ভুল থাকে।
  তাৰ পিছত মেডভেডেভে মিলিটাৰী এডভাইজাৰজনক অন কৰিলে, আৰু কথাবোৰ সুকলমে চলি গ"ল... আৰু তেওঁ নিজেই টোপনি গ"ল আৰু চকীখনত টোপনি গ"ল।
  ধুনীয়া আলেংকাই , খালী ভৰিৰ ছিটিকনি, নাটাছাক সুধিলে:
  - কেনে লাগিছে, ইমান মানুহক হত্যা কৰি?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - নাজানে! কম্পিউটাৰ গেম যেন লাগে! কোনো খং, খং, বেছি আনন্দ অনুভৱ নকৰে!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই বিৰক্তিত খিকিন্দালি কৰিলে:
  - এইখন যুদ্ধ!
  নাটাছাই ছামাৰচাল্টত পেলাই দিলে। তাইৰ ৰঙা ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিছিল। সাধাৰণতে তাই এগৰাকী আচৰিত ছোৱালী, বেছি কষ্ট নকৰাকৈয়ে বহুখিনি সাধন কৰিবলৈ সক্ষম। আৰু যদি আমি ধুই নাথাকো তেন্তে আমি মাত্ৰ চলাই যাওঁ৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল। তেওঁলোকৰ শৰীৰ অতি প্ৰকাশভংগী। বুকুখন ডাঙৰ, নিতম্ব বিলাসী, ঘোঁৰাৰ ক্ৰুপৰ দৰে, পেশীবোৰ বিশিষ্ট। এইবোৰেই হৈছে সুন্দৰী-বীৰ। তেওঁলোকৰ আটাইতকৈ বাস্তৱিক নাৰীসুলভ শক্তি আছে। ইমান কৃপা। আৰু ভৰি - টেন কৰা ছালৰ তলত গুলীয়াই থকা পেশীৰ বল।
  তিনিজন জাপানী স্কাউট তেওঁলোকৰ সন্মুখীন হ"ল।
  ছোৱালীবোৰে ছামাৰচাল্ট কৰিলে। আৰু কেনেকৈ উদং গোৰোহাৰে চামুৰাইৰ চিবুকত আঘাত কৰিব। আৰু আচলতে তেওঁলোকৰ চোলা ভাঙি গ"ল। আৰু তেওঁলোকে সকলো দাঁত উলিয়াই দিলে। ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে গাইছিল:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ মহত্ত্ব গ্ৰহসমূহে স্বীকৃতি দিছিল,
  আমি আত্মবিশ্বাসেৰে ওপৰলৈ লৰালৰি কৰি আছো।
  পৃথিৱীৰ সকলো জাতিয়ে আমাক ভালপোৱা আৰু প্ৰশংসা কৰে,
  সমগ্ৰ দেশৰ জনসাধাৰণে সাম্যবাদৰ দিশে আগবাঢ়িছে!
  আৰু আকৌ পান্না চকুৰে চকু টিপিয়াই দিলে। ইমান যুঁজি থকা যেন লাগে। যোদ্ধাসকল সক্ৰিয়। আৰু আকৌ জগিং।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই জপিয়াই পৰিল। তাই পিনহুইলটো বতাহত ঘূৰাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি বৰ শীতল। আমি গোটেই পৃথিৱীখন জয় কৰিব পাৰো!
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - গ্রহ পৃথিৱী সম্ৰাজ্ঞী -
  এইটো বৰ শীতল!
  আৰু দুয়োজনী ছোৱালীয়ে ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াই দিলে। ইয়াৰ পিছত আমি লৰালৰিকৈ উভতি আহিলোঁ। আচলতে যুদ্ধৰ প্ৰতিটো দিনেই জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ কোষাগাৰৰ বাবে অত্যধিক খৰচ হয়। আৰু জাপানীসকলৰ সৈতে সোনকালে শেষ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে৷
  মেদভেদেভে ছোৱালীকেইজনীক উজ্জ্বল হাঁহি এটাৰে সম্ভাষণ জনালে:
  - বাৰু, দৌৰি গৈছিলা নেকি?
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - আমি দৌৰি আছো আৰু যুঁজিবলৈ সাজু!
  নাটাছাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাম!
  মেডভেডেভে হাত জোকাৰি আদেশ দিলে:
  - তেন্তে, যাওঁ!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ চাৰিটা পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ মাৰাত্মক!
  নাটাছাই এই কথাত আপত্তি কৰিলে, খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - পৃথিৱীত নহয়, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত!
  আৰু শক্তিশালী, আক্ৰমণাত্মক আৰু মাৰাত্মক টেংকখনে সকলো বেগেৰে চলাইছিল। দুই লাখ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক জাপানী আগবাঢ়ি আছে। কিন্তু এক বিলিয়ন সৈনিকৰ বাবে যথেষ্ট গোলা আছে!
  ছোৱালী, এজন অধ্যাপক আৰু এগৰাকী ছাত্ৰী - এইটো এনেকুৱা এটা দল যিয়ে সকলোকে চেপি ধৰি ভেড়াৰ শিঙত পেলাই দিব। আৰু টেংকখন জাপানী সৈন্যৰ ফালে উৰি যায়। ভাবুকি দি নিজৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ মাৰে। তেওঁ সকলোকে ভাঙি পেলাব বিচাৰে।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই আনন্দৰে গাইছিল:
  ৰাছিয়াৰ বিস্তৃতি - সুন্দৰ, প্ৰিয়,
  ক'ত আছে নিয়ৰৰ মুকুতা, স্ফটিকৰ সীমাহীন নদী,
  আৰু ৰাছিয়াৰ সৈনিক আৰু জেনেৰেল এজন।
  পবিত্ৰ ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতীক - অৰ্থডক্স ঈগল, আমাৰ ৰজা!
  আৰু এতিয়া দ্ৰুত টেংকটোৱে আচলতে উৰা মাৰিলে। যুঁজাৰু বিমানৰ দৰে উৰি গৈছিল। আৰু তেওঁ নিজকে জাপানীসকলৰ সন্মুখত বিচাৰি পালে। ইউনিভাৰ্চেল কামান আৰু ড্ৰেগন মেচিনগানে আকৌ কাম কৰিবলৈ ধৰিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে বৰ আগ্ৰহেৰে কামত নামিল। আৰু কোনো ধৰণৰ গুৰুত্ব নিদিয়াকৈ।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বন্দুকটো গুলীয়াই জাপানীসকলক নোক আউট কৰি গাইছিল:
  - মোৰ ৰাছ', ষ্টেলিন আৰু লেনিনৰ গৌৰৱ, এটা পৰিয়াল!
  আৰু ৰঙা চুলিৰ চয়তানটো পান্না চকুৰে জিলিকি উঠে। আৰু কেনেকৈ সি চামুৰাইক চুদি যায়। প্ৰেমত পৰিব।
  আৰু নাটাছাও নীচ নহয়। জাপানীসকলক থ্ৰেচ কৰে।
  আৰু গায়:
  - পাকত লেহেমীয়া নকৰিব৷ আমাৰ ভাগ্যই জয়ী হোৱা ছোৱালী!
  যোদ্ধাজনৰ ফুল ফুলি উঠিছিল। আৰু ইমান বেগেৰে, শত্ৰুৰ ওপৰত জুই ঢালি।
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিয়ে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপিব।
  আধা উলংগ আলেংকাই গুলীচালনা কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰাছিয়াত দুটা সমস্যা আছে...
  মাৰ্গাৰিটাই তাইক ইয়াত বাধা দিলে:
  - দুজন হ'লে!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই গুলী চলাই আনন্দৰে মান্তি হ"ল:
  - হয়, যদি মাত্ৰ দুটা!
  নাটাছাই গুলীচালনা কৰি, শ শ জাপানীক শুই দি, সেইটো লৈ গাইছিল:
  - দুটাত, দুটা শীতকালত। দুটাত, দুটা বসন্তত!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই, গুলীচালনা কৰি, লগতে কয়:
  - জাপানীক হত্যা কৰি উভতি আহিম!
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - প'ৰ্ট আৰ্থাৰ আমাৰ! আৰু আমি আমাৰ মানচুৰীয়া কাকো ল"বলৈ নিদিওঁ!
  আৰু যোদ্ধাজনে আকৌ চামুৰাইক চেপি ধৰিলে। জাপানীসকলৰ হাতত ৰাছিয়াই পৰাস্ত নহ"ব। এই কথাই আকৌ এবাৰ প্ৰমাণ কৰে যে ৰাছিয়া কিমান অজেয়!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই বেটাৰীটো ভাঙি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰুছ' অতি দূৰৈৰ দেশ আৰু শতিকাত বিখ্যাত হ'ব!
  নাটাছাইও ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - আৰু কোনো শক্তিয়ে আমাক ৰখাব নোৱাৰে!
  আৰু তাই আৰু দুহাজাৰ চামুৰাই ধ্বংস কৰিলে। তাৰ পাছত টেংকিটো আগুৱাই গ"ল আৰু চপোৱাৰ কাম চলি থাকিল।
  মাৰ্গাৰিটাই এইখিনি চাই নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰিলে:
  - যুদ্ধখন ইমান উজ্জ্বলভাৱে জয়ী হ"লে ইয়াৰ পিছত ৰাছিয়াই কি কৰিব?
  মেডভেডেভে ছোৱালীকেইজনীয়ে জাপানীসকলক লৰচৰ কৰি তললৈ কাটি পেলোৱাটো চাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - যুদ্ধ হ'ব, হয় জাৰ্মানীৰ লগত নহয় ব্ৰিটিছৰ লগত! কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ সৈতে যুদ্ধ শেষ নহয়!
  আলেনাই আন এটা বেটাৰী ভাঙি ক"লে:
  - গতিকে আমি জাৰ্মানক দিম, ভাল, ইমানেই দিম যে যথেষ্ট যেন নালাগিব!
  চামুৰাই ধ্বংসকাৰী নাটাছাই লগতে কয়:
  - আৰু হিটলাৰৰ ৱেৰমাচ্টত নিযুক্তি দিবলৈ কোনো নাথাকিব!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি আলেংকাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে ঘোষণা কৰিলে:
  - কিন্তু আৰ্য্যসকলৰ প্ৰতি মোৰ দুখ লাগে। ইমানবোৰ ধুনীয়া বগা ল"ৰাৰ মৃত্যু হ"ল!
  নাটাছাই এই কথাত সন্মতি দিলে, দুখ মনেৰে মাত দিলে:
  - হয়, ইমানবোৰ ভাল মানুহৰ মৃত্যু হ"ল! আৰু কিহৰ বাবে?
  ছোৱালীজনীয়ে জাপানীজনক খুন্দা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে।
  - আৰু জাপানীসকল এটা ভাল জাতি, কিন্তু আমি তেওঁলোকৰ লগত যুঁজিবলৈ বাধ্য! যদিও এইটোও বেছি ভাল নহয়!
  মাৰ্গাৰিটাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু জীৱ-জন্তুবোৰ? ইজনে সিজনক হত্যা নকৰে নেকি? কিন্তু মানুহ মাথোঁ উচ্চতম স্তৰৰ জন্তু!
  মেডভেডেভে হাঁহি হাঁহি আপত্তি কৰিলে:
  - মানুহৰ, জীৱ-জন্তুৰ দৰে নহয়, এটা আত্মা আছে! আৰু তেওঁৰ আত্মা সঁচাকৈয়ে অনন্য আৰু অমৰ! গতিকে, আমি আৰু জীৱ-জন্তুবোৰ গোটেই অগাধ!
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত আপত্তি কৰিছিল:
  - আৰু বান্দৰবোৰ? তেওঁলোকৰ বুদ্ধিমত্তাও উচ্চ স্তৰৰ। তাৰে এজনে সাড়ে তিনি হাজাৰ শব্দ জানে!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে-
  - কিন্তু তেওঁলোক আমাৰ আত্মীয়!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি গাইছিল:
  - মই বান্দৰ! লগতে এজন মানুহ!
  নাটাছা, চামুৰাই তললৈ কাটি, cooed:
  - এশ বছৰ বান্দৰ পিন্ধি ঘূৰি ফুৰিব নালাগে!
  ছুপাৰটেংকখনে জাপানীসকলক চেপি ধৰিলে। কিয় নহয়? সঁচাকৈয়ে সি এটা পাগল জন্তু
  যিয়ে প্ৰতি মিনিটত চল্লিশ হাজাৰ গুলী চলায়। আৰু ইয়াৰ কৱচ প্ৰায় যিকোনো প্ৰজেক্টাইলৰ বাবে অভেদ্য। আৰু কেৱল বিংশ শতিকাৰ আৰম্ভণিতে নহয়।
  খালী ভৰিৰ আলেংকা, গুলীচালনা, আক্ৰমণাত্মকভাৱে ঘোষণা:
  - জাৰ নিকোলাছে ৰাছিয়াৰ বাবে বহু কাম কৰিছিল, কিন্তু তেওঁ অপ্ৰশংসিত আৰু তুচ্ছজ্ঞান কৰা হৈছিল!
  জাপানীসকলৰ ওপৰত জুই ঢালি নাটাছাই মান্তি হ"ল:
  - ঠিকেই কৈছে! ৰজাক হত্যা কৰা হ"ল। পুৰোহিতজনক সিংহাসনৰ পৰা আঁতৰি আহিবলৈ বাধ্য কৰালে! আৰু কি ভাল হৈ পৰিছে?
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই কামানৰ পৰা গুলী চলাই আৰু ক"লে:
  - আৰু বেয়া হৈ গ"ল! আৰু তাতোকৈ নিকৃষ্ট মানুহ ক্ষমতালৈ আহিল!
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি জাপানীসকলক আঘাত কৰি ক"লে:
  - গতিকে ভাল ভৱিষ্যতৰ বাবে যুঁজ দিওঁ! আৰু ৰাছিয়াৰ স্বাধীনতাৰ বাবে!
  আধা উলংগ আলেংকাই গুলী চলাই ক"লে:
  - পৰিৱৰ্তন আৰু বিজয়ৰ বাবে!
  তাৰ পিছত তাই মুঠিটো দেখুৱালে। তাই এই কাম কৰিব পৰা ছোৱালী। তেতিয়া চামুৰাইয়েও তাৰ পৰা মুক্তি পাব নোৱাৰিব৷ আৰু মেচিনগানে কাম কৰে। সকলোৱে কাটি কাটিছে।
  আচলতে ইহঁতে গোটেই শাৰী মৃতদেহৰ মাজেৰে হাল বাইছে। আৰু হত্যাকাৰীভাৱে ঠাইখিনি পৰিষ্কাৰ কৰে।
  জেনেৰেল কুৰোপাটকিনক জনোৱা হ"ল যে জাপানীসকলৰ লগত কিবা এটা অদ্ভুত কথা চলি আছে। গুলীচালনা, বিস্ফোৰণ, কোনোবাই আক্ৰমণ কৰিলে।
  . অধ্যায় নং ৯।
  অলপ শুই মেদভেডেভে আকৌ কম্পিউটাৰটো হাতত ল"লে। তেওঁ চুলিকোচাও কৰা নাছিল। আৰু আকৌ তেওঁ নিজৰ ধৰণেৰে খেলিবলৈ ধৰিলে।
  টেংক আৰু বিমানেৰে ৰগ ক"ডৰ পিছত জাপানৰ ওপৰত আক্ৰমণ। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ শ্ৰেষ্ঠ বোমাৰু বিমান ইলিয়া মুৰোমেটছকে ধৰি। যিয়ে নিজকে অতি জোৰেৰে ঘোষণা কৰিলে। আৰু মাখিৰ ওপৰত ৰবৰৰ স্মাকৰ দৰে জাপানীসকলক আঘাত কৰিলে ।
  আৰু টকিঅ'লৈ আগবাঢ়ি যাওক...
  জাপান জয় কৰি দিমিত্ৰী মেডভেডেভে নিজকে মিকাডো সম্ৰাট বুলি কয়।
  আৰু তাৰ পিছত নতুন যুদ্ধ...
  উদাহৰণস্বৰূপে, আপুনি বিকল্প ইতিহাস খেলিব পাৰে। ১৮৭৫ চনত দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰে বিছমাৰ্কক কয় যে ফ্ৰান্সৰ সৈতে তেওঁৰ মতানৈক্য জাৰ্মানী আৰু ফৰাচীৰ আভ্যন্তৰীণ বিষয়। বিছমাৰ্কে ক্ষমতা দখল কৰি ১৮৭৬ চনত ফ্ৰান্সক আক্ৰমণ কৰে। প্ৰথমতে প্ৰুছিয়ানসকলৰ ভাগ্য ভাল হৈ পেৰিছ পালেগৈ। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল। আৰু ব্ৰিটেইনে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে... সকলো ঠিকেই থাকিলহেঁতেন, কিন্তু ব্ৰিটিছে জাৰ্মানীক যুদ্ধ দিলে আৰু পৰাজিত হ"ল। তাৰ পিছত প্ৰুছিয়ানসকলে নিজৰ বাহিনী টানি আনিলে।
  পশ্চিমৰ যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল। ফৰাচীসকলে হতাশ হৈ নিজকে ৰক্ষা কৰিলে। ইংলেণ্ডে অধিক আৰু অধিক বাহিনী স্থানান্তৰিত...
  ইফালে ৰাছিয়াই তুৰস্ক আৰু ইস্তানবুল জয় কৰে। ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্স আৰু জাৰ্মানী যুদ্ধত জড়িত হৈ পৰিছিল। আৰু জাৰ আলেকজেণ্ডাৰৰ সাম্ৰাজ্যই ইৰাককে ধৰি বহু ভূমি ভাৰত মহাসাগৰত উপনীত হৈ নিজৰ অধীনলৈ আনে। আৰু পেলেষ্টাইন, আৰু মিচৰলৈকে ভূমি। আৰু সেইবাবেই স্কোবেলেভৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়ান সৈন্যই মক্কা, মদিনা আৰু চৌদি আৰৱৰ অন্যান্য চহৰসমূহ জয় কৰিলে।
  আৰু ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ দক্ষিণ অংশ গঠন হ"ল। আৰু দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰ এজন মহান ৰজা হৈ পৰিল। আৰু ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে জাৰ্মানীৰ যুদ্ধ দহ বছৰ ধৰি চলিছিল।
  আৰু ইয়াৰ অন্ত পৰিল ব্যৱহাৰিক ড্ৰ"ত।
  ১৮৮৭ চনলৈকে দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰে শাসন চলাইছিল আৰু লেনিনৰ ভাতৃ আলেকজেণ্ডাৰ উলিয়ানভৰ নেতৃত্বত চলোৱা হত্যাৰ চেষ্টাৰ বলি হৈছিল। তেওঁৰ গৌৰৱময় ৰাজত্বৰ অন্ত পৰিল, যাৰ অধীনত ৰাছিয়াই বহুতো পথ নিৰ্মাণ কৰিছিল, বহু ভূমি জয় কৰিছিল আৰু কৃষকসকলক মুক্ত কৰিছিল।
  এই বিকল্প আছিল খেলখন কেনেকৈ খেলা হৈছিল। তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে সেনাপতি স্কোবেলেভৰ সৈতে মিলি ইৰাণ আৰু পাকিস্তান দুয়োখন দেশ জয় কৰে। কিন্তু তেওঁৰো মৃত্যু হ"ল - এটা উজ্জ্বল সৰু মূৰ। দ্বিতীয় নিকোলাছৰ অধীনত ৰাছিয়াই ভাৰত মহাসাগৰত ইতিমধ্যে জাপানৰ বহৰ থকাৰ সৈতে যুদ্ধ চলাইছিল, যিয়ে প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলক মোটামুটি সোনকালে সহায় কৰিছিল। ৰাছিয়ানসকলে তুলনামূলকভাৱে দ্ৰুতগতিত চামুৰাইসকলক পৰাস্ত কৰিছিল আৰু স্থল আৰু পানী দুয়োটাতে তেওঁলোকৰ শক্তি বহুত বেছি আছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াৰ সেনাৰ কমাণ্ডাৰ আছিল মেধাৱী প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী স্কোবেলেভ। আৰু ৰাছিয়াই কেৱল জয়ী হোৱাই নহয়, জাপানক জয় কৰিবলৈও সক্ষম হ"ল। তদুপৰি আমেৰিকাই এতিয়াও পশ্চিম গোলাৰ্ধৰ বাহিৰলৈ যোৱা নাছিল আৰু ব্ৰিটেইন ইমান শক্তিশালী নাছিল। তদুপৰি ৰাছিয়া জাৰ্মানীৰ সৈতে মিত্ৰতাত আছিল। আফ্ৰিকাৰ বাবে সংগ্ৰামত ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ পিছ পৰি আছিল পিছৰখন। জাপান আৰু চীনৰ কিছু অংশ নিজৰ অন্তৰ্ভুক্ত হোৱাৰ পিছত জাৰবাদী ৰাছিয়া আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ উঠিল। দিল্লী-মস্কো পথ নিৰ্মাণৰ কাম চলি আছিল।
  ইয়াৰ পৰা দেখা যায় যে ভাৰত আৰু চীনত সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ পৰিকল্পনা সফলতাৰে কাৰ্যকৰী হৈছিল। দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত জাৰ্মানীৰ পক্ষ বাছি লৈছিল। জাৰ্মানীয়ে ফ্ৰান্সক পৰাস্ত কৰি বেলজিয়াম, হলণ্ড, ডেনমাৰ্ক আৰু নৰৱে দখল কৰে। ৰাছিয়াই ইজিপ্ত, আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ আৰু ইণ্ডোচাইনা দখল কৰে। আৰু লগতে ব্ৰিটেইনৰ প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় সম্পত্তি। আৰু আনকি অষ্ট্ৰেলিয়াতো অৱতৰণ কৰিলে। আৰু তাইৰ অষ্ট্ৰেলিয়া বন্দী কৰা হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত ব্ৰিটেইনৰ অৱতৰণ আৰু দখলৰ লগে লগে যুদ্ধৰ অন্ত পৰে। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ শেষ। কিন্তু কাইজাৰ উইলহেমৰ মনত এনে লাগিল যে ৰাছিয়াই ইতিমধ্যে অত্যধিক ভূমি জয় কৰিছে, আৰু সঁচাকৈয়ে চেষ্টা নকৰাকৈয়ে। আৰু প্ৰতিশোধৰ সপোন দেখিলে। ৰাছিয়াই আচলতে বিশাল অঞ্চল জয় কৰিছিল - অষ্ট্ৰেলিয়া, সমগ্ৰ এছিয়া, আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অঞ্চল, জাৰ্মানীয়ে ইমান কামোৰা নাছিল, আৰু তাতোকৈ বেছি পৰ্তুগাল আৰু স্পেইনৰ পৰা যিবোৰ তেওঁলোকে দখল কৰিছিল। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়ে ইটালী আৰু লিবিয়াৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰে। ৰাছিয়াই আফ্ৰিকাৰ প্ৰায় তিনি চতুৰ্থাংশ দখল কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত অলপ পিছত ইথিওপিয়া দখল কৰিলে। জাৰ্মানীয়ে মৰক্কোক কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হয়।
  স্বাভাৱিকতে জাৰ্মানীৰ বাবে এইটোৱেই যথেষ্ট নাছিল। যদিও তাই ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু নৰৱেক লৈছিল আৰু ৰাছিয়াই ছুইডেনক বশ কৰিছিল।
  ৰাছিয়াৰ সৈতে নতুন যুদ্ধৰ বাবে উইলহেমৰ প্ৰস্তুতি আৰম্ভ হয়। ১৯২৯ চনৰ সংকটে পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ কৰি তুলিলে। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰু জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় সমগ্ৰ ইউৰোপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল। আৰু আফ্ৰিকাৰ এটা অংশ... আৰু ব্ৰিটেইন। কিন্তু তেতিয়াও আছিল আমেৰিকা আৰু কানাডা। উইলহেম আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছে এতিয়াও ইজনে সিজনৰ লগত যুদ্ধ কৰিবলৈ সিদ্ধান্ত লোৱা নাছিল। তদুপৰি ৰাছিয়াই সকলোতকৈ কম যুদ্ধ কৰিব বিচাৰিছিল, বিশাল ভূখণ্ড হজম কৰিছিল। তেওঁলোকৰ আত্মসাৎ ক্ষিপ্ৰ কৰিবলৈ দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে আনকি ৰাছিয়ানসকলক চাৰিগৰাকী পত্নী জন্ম দিয়াৰ অনুমতি দিছিল। অষ্টম ইকুমেনিকেল কাউন্সিলত যিটো সন্নিবিষ্ট কৰা হৈছিল।
  ১৯২৫ চনতো একেধৰণৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছিল। আৰু ১৯২৬ চনত দ্বিতীয় নিকোলাছে নিজৰ আন এগৰাকী পত্নী ল"লে। যিদৰে দেখা গ"ল, সিদ্ধান্তটো মূৰ্খামি নাছিল। ১৯২৯ চনত সম্ৰাটৰ আন এগৰাকী কন্যা সন্তান জন্ম হয়। আৰু ১৯৩২ চনৰ ২৫ নৱেম্বৰত অৱশেষত এজন সুস্থ পুত্ৰৰ জন্ম হয়। দ্বিতীয়জন নিকোলাছে তেওঁৰ নাম পিটাৰ ৰাখিলে। মহান পিটাৰৰ সন্মানত।
  আৰু ১৯৩৩ চনত ১৫ মে"ত নতুন যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। জাৰ্মানীয়ে কানাডাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে। ব্ৰিটেইনৰ ডমিনিয়ন হিচাপে। দুমাহৰ পাছত অৰ্থনৈতিক সংকটৰ মাজতো ৰুজভেল্টৰ নেতৃত্বত আমেৰিকাই জাৰ্মানীৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। তেওঁলোকে কানাডা এৰিব বিচৰা নাছিল।
  ইতিমধ্যে মধ্যবয়সীয়া, কিন্তু আক্ৰমণাত্মক উইলহেমে প্ৰথম অৱস্থাত ৰাছিয়াৰ সহায় বিচৰা নাছিল, অকলে যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। সকলো কাম নিজেই কৰিব বুলি আশা কৰিছিল। কিন্তু সাগৰেৰে পৃথক কৰা ভূখণ্ড জয় কৰাটো ইমান সহজ নহয়। তদুপৰি আমেৰিকাই দ্ৰুতগতিত টেংক আৰু সেনাবাহিনী নিৰ্মাণ কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে ৰেজিমেণ্ট গঠন কৰিলে... যুদ্ধখন গোটেই বছৰ ধৰি চলি থাকিল আৰু জাৰ্মানসকলৰ বাবে বিশেষ সফলতা নাপালে। যিয়ে কেৱল আইচলেণ্ড আৰু গ্ৰীণলেণ্ড দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু কানাডাত তেওঁলোকে তাৰ হাতত ধৰিব পৰা নাছিল৷
  উইলহেমে দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ফালে ঘূৰি চালে: "মোক সহায় কৰক, সহকৰ্মী।" তুমি মোৰ খুলশালীয়েক আৰু ভাইটি। দ্বিতীয় নিকোলাছে নিজেই আলাস্কা আৰু কানাডাৰ বাবে পৰিকল্পনা কৰিছিল। বাৰু, মই সিদ্ধান্ত ল"লোঁ যে দেৱতাসকলেহে পাত্ৰ ভাস্কৰ্য্য নিৰ্মাণ কৰে। আৰু তেওঁ সেইটো লৈছিল, আৰু ১৯৩৪ চনৰ ২৫ জুনত আমেৰিকা আৰু কানাডাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰিছিল। তেওঁৰ সৈন্যই আলাস্কাৰ মাজেৰে, আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডৰ ওপৰেৰে গতি কৰিছিল।
  এই সময়লৈকে চুকোটকালৈ যোৱা ৰেলপথ ইতিমধ্যে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই সফলতাৰে আগবাঢ়িছিল। তেওঁলোকৰ পক্ষত আছিল সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আৰু পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ টেংক, লঘু, গধুৰ আৰু মজলীয়া দুয়োটা।
  গতিকে আমেৰিকাই অসমান শক্তিৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছ, আমি দেখাৰ দৰে, সঁচাকৈয়ে বগা ঘোঁৰাত উঠিছে। আৰু ইটোৰ পিছত সিটো জয়। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই আলাস্কাৰ ওপৰেৰে সমদল উলিয়াইছে। আৰু নগৰৰ পিছত নগৰ, গাঁৱৰ পিছত গাঁও লয়।
  জাৰ্মানীয়ে কিউবাত অৱতৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। যুদ্ধ বাঢ়িছে। কাইজাৰ উইলহেমে দ্বিতীয় নিকোলাছলৈ লিখিছে:
  - ৰাছিয়ান আৰু মই সদায় একত্ৰিত হৈ আছো আৰু থাকিম। আৰু আমি কেতিয়াও কাজিয়া নকৰো। গতিকে আমেৰিকা শেষ হওক।
  বৰ্ধিত যোগাযোগৰ বাবে পৰিকল্পনাতকৈ অগ্ৰগতি অলপ লেহেমীয়া হৈছিল। কিন্তু তথাপিও ৰাছিয়াৰ জাৰিষ্ট সৈন্যই পাঁচ মাহৰ যুদ্ধত সমগ্ৰ আলাস্কা দখল কৰি কানাডাত প্ৰৱেশ কৰে।
  আনকি ৰুজভেল্টে ৰাছিয়াক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল, আলাস্কা এৰি দিয়াৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল যদিও বহু দেৰি হৈছিল। বন্য পৰিত্যাগেৰে যুদ্ধ চলি থাকিল।
  ১৯৩৫ চনৰ শীতকালত কঠিন বতৰৰ মাজতো ৰাছিয়াৰ সৈন্যই উত্তৰ দিশত আমেৰিকাৰ সীমান্তত উপস্থিত হয়। বসন্ত কালত যুদ্ধ চলি থাকিল... ৰাছিয়াৰ সৈন্যই এটাৰ পিছত এটাকৈ অভিযান চলাইছিল, আৰু জুলাই মাহৰ শেষলৈকে তেওঁলোকে প্ৰায় সমগ্ৰ কানাডা দখল কৰিছিল। আৰু আগষ্ট মাহত তেওঁলোকে ফিলাডেলফিয়াক ঘেৰি ধৰিলে।
  আমেৰিকাই নিজকে অতি কঠিন পৰিস্থিতিত পেলাইছে। কিন্তু তেওঁলোকে হতাশ হৈ প্ৰতিশোধ ল"লে... অৱশ্যে ১৯৩৫ চনৰ শেষলৈকে আমেৰিকাৰ এক তৃতীয়াংশতকৈও অধিক ভূখণ্ড ইতিমধ্যে দখল কৰা হৈছিল। আৰু শীতকালত জাৰৰ সফলতা আৰু বেছি আছিল... ১৯৩৬ চনৰ মাৰ্চৰ আৰম্ভণিতে তেওঁলোকে ৱাশ্বিংটন আৰু নিউয়ৰ্কৰ কাষ চাপিছিল।
  আৰু এপ্ৰিল মাহত দুয়োখন চহৰকে লোৱা হ"ল... আগষ্টলৈকে যুদ্ধ চলি থাকিল যেতিয়ালৈকে আমেৰিকাৰ সমগ্ৰ ভূখণ্ড দখল কৰা নহ"ল।
  তাৰ পিছত মেক্সিকোত আক্ৰমণ, ইত্যাদি, সমগ্ৰ ভূখণ্ডত।
  উইলহেমে দ্বিতীয় নিকোলাছক সমগ্ৰ বিশ্বৰ বিভাজন সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। দ্বিতীয় নিকোলাছে এই কথাত সন্মতি দিলে।
  ১৯৩৭ চনৰ ভিতৰত সমগ্ৰ লেটিন আমেৰিকাৰ ৰাছিয়ান সৈন্যই দখল কৰে। এইদৰে দ্বিতীয় নিকোলাছে জাৰ্মানসকলৰ সৈতে বিশ্বৰ বিভাজন সম্পূৰ্ণ কৰিলে। আৰু বাকী আছে মাত্ৰ তিনিটা সাম্ৰাজ্য: আটাইতকৈ ডাঙৰ: ৰাছিয়ান, তাৰ পিছত জাৰ্মান আৰু তাতোকৈ অধিক অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী।
  এইদৰে ৰাছিয়া বিশ্বৰ আধিপত্যবাদী হৈ পৰিল, কিন্তু... দ্বিতীয় নিকোলাছ এতিয়াও এজন মহান জাৰ, কিন্তু এজন মৰ্ত্যলোক। ১৯৩৯ চনৰ আগষ্ট মাহত মৃত্যু হয়। আৰু বৃদ্ধ উইলহেমে ১৯৩৯ চনৰ ১ ছেপ্টেম্বৰত ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰে। চতুৰ্থ পিটাৰ এতিয়াও ল"ৰা, সাত বছৰীয়াও নহয়, তাৰ সুবিধা ল"বলৈ তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে। আৰু তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে যে ৰিজেণ্টসকলে ৰাছিয়াত শাসন কৰি থকাৰ সময়তে আক্ৰমণ কৰাটোৱেই উত্তম। দুদিন পিছত অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। বিশ্বৰ সকলো দেশেই সংঘাতৰ মাজলৈ টানি অনা হৈছিল। আৰম্ভ হৈছে পৃথিৱী গ্ৰহৰ ইতিহাসৰ শেষ যুদ্ধ।
  অস্ত্ৰৰ সংখ্যা আৰু গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ সেনাৰ কোনো সমান নাছিল। ৰাছিয়াৰ টেংক আৰু বিমান এতিয়াও বিশ্বৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ।
  আৰু যুদ্ধবোৰে এই কথা দেখুৱাইছিল। নতুন প্ৰতিভাৱান সেনাপতিসকলো তেনেকুৱাই।
  কিন্তু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰম্ভণিৰে পৰাই দুৰ্বল যোগসূত্ৰ হৈ পৰিল। আৰু তাই প্ৰায় প্ৰথম দিনৰ পৰাই হেৰুৱাই পেলালে। জাৰ সেনাই অষ্ট্ৰিয়ানসকলক পৰাস্ত কৰি লভভক আৰু তাৰ পিছত পেৰেমিলক লয়। পোলেণ্ডৰ পৰা নিজৰ বাহিনীৰ এটা অংশ আঁতৰাই জাৰ্মানীয়ে অষ্ট্ৰিয়ানসকলক সম্পূৰ্ণ পৰাজয়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে। কিন্তু ইয়াৰো কোনো কাম নাছিল। কাইজাৰৰ সৈন্যই ৱাৰ্ছ দখল কৰাৰ প্ৰচেষ্টা লজ্জাজনকভাৱে ব্যৰ্থ হয়। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই তেওঁলোকক দুশ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক পিছলৈ জোৰকৈ ঠেলি দিলে।
  জাৰ্মানীয়ে অতি কষ্টেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যক ৰখাই দিলে। গোটেই শীতকাল যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল। বসন্ত কালত যুদ্ধবোৰো পূৰ্ণগতিত চলি আছিল। ক্ৰমান্বয়ে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই এই পদক্ষেপ দখল কৰে। তেওঁলোকৰ সৈন্য কেইবাগুণো বেছি আছিল আৰু সেয়েহে গ্ৰীষ্মকাললৈকে তেওঁলোকে জাৰ্মানসকলক পাৰস্পৰিক সংঘৰ্ষত ইমানেই ক্লান্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল যে তেওঁলোকে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। একে সময়তে অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। শৰৎ কালত বুডাপেষ্টক ঘেৰি ধৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও কানাডাত জাৰ্মান সৈন্য দখল কৰে জাৰ সেনাই। আৰু ১৯৪০-১৯৪১ চনৰ শীতকালত জাৰ সেনাই ইষ্ট প্ৰুছিয়াক কাটি পেলায়। আৰু ১৯৪১ চনৰ এপ্ৰিল মাহৰ ভিতৰত তাই অডাৰ পালেগৈ।
  জাৰ্মানসকলৰ অৱস্থান অত্যন্ত কঠিন হৈ পৰিল। ১৯৪১ চনৰ মে" মাহত ভিয়েনাৰ পতন ঘটে। আৰু গ্ৰীষ্মকালত ৰাছিয়ানসকলে আল্পছ পৰ্বতমালাত উপনীত হৈ ভেনিচক মুক্ত কৰিলে। আমি জাৰ্মানীৰ দক্ষিণ অঞ্চলত প্ৰৱেশ কৰিলোঁ।
  আৰু পতনত অৱশেষত তেওঁলোকে ইটালী দখল কৰিলে। ১৯৪২ চনৰ ৩০ জানুৱাৰীত বাৰ্লিনৰ বিৰুদ্ধে শীতকালীন আক্ৰমণৰ অন্ত পৰে। ইয়াৰ পিছত আফ্ৰিকাত ইতিমধ্যে সকলো সম্পত্তি হেৰুৱাই পেলোৱা জাৰ্মানসকলৰ প্ৰতিৰোধ দুৰ্বল হৈ পৰিল। এপ্ৰিল মাহৰ ভিতৰত ৰাছিয়ানসকলে ৰাইন নদীত উপস্থিত হয়। ইয়াৰ পিছত ২২ এপ্ৰিলত জাৰ্মান বাহিনীৰ অৱশিষ্টসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  এইদৰেই পৃথিৱী গ্ৰহত শেষ যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। ইয়াৰ অন্ত পৰিল জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ বিজয় আৰু সফলতাৰে।
  ইয়াৰ পিছত মহাকাশ বিজয়। ১৯৩৬ চনত প্ৰথমজন ৰাছিয়ান মানুহ মহাকাশলৈ উৰা মাৰিছিল। পৃথিৱী গ্ৰহৰ চাৰিওফালে উৰি গৈছিল। আৰু ১৯৪৫ চনত ৯ মে"ত ৰাছিয়ানসকলে চন্দ্ৰত অৱতৰণ কৰে।
  ১৯৬৭ চনত মংগল গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিছিল। ১৯৬৯ চনত শুক্ৰলৈ। ১৯৭২ চনত বুধ গ্ৰহলৈ। আৰু ১৯৭৩ চনত বৃহস্পতিৰ উপগ্ৰহত।মানুহে ইতিমধ্যে ১৯৮০ চনত আটাইতকৈ দূৰৈৰ প্লুটো গ্ৰহত অৱতৰণ কৰিছিল। আৰু ২০০৩ চনত মানৱ ইতিহাসত সৌৰজগতৰ বাহিৰত প্ৰথম উৰণ সংঘটিত হয়। ৰাছিয়াৰ জাহাজখনে আলাফ চেণ্টাউৰীলৈ উৰা মাৰি ২০১৮ চনত উভতি আহিছিল।
  ২০২০ চনলৈকে ৰাছিয়াত এতিয়াও চতুৰ্থ পিটাৰৰ শাসন চলি আছে, যি আধুনিক চিকিৎসা বিজ্ঞানৰ কৃতিত্বৰ বাবে একেবাৰেই বুঢ়া মানুহ নহয়। চতুৰ্থ পিটাৰে একাশী বছৰ ৰাজত্ব কৰি আহিছে আৰু তেওঁৰ ৰাজত্ব বিশ্বৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ দীঘলীয়া। ক"ত ৰাজত্বকালৰ সঠিক তাৰিখ জনা যায়, অৱশ্যেই।
  বাৰু, এতিয়াৰ বাবে পৃথিৱীত সকলো শান্ত, সদায়ৰ দৰেই। আৰু অলপ বিৰক্তিকৰও... মানুহৰ জীৱনটো ভাল। সঁচা, অতিমাত্ৰা জনসংখ্যাৰ সমস্যা আছে। কিন্তু ইয়াত ইতিমধ্যে জন্মৰ নিষেধাজ্ঞা প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছে।
  গতানুগতিকতাই আধুনিকীকৰণ কৰিছে। পুৰোহিতসকলক চুলি কাটি কান্ধত বান্ধি ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছিল।
  প্ৰযুক্তিৰ বিকাশে বিপুল নিবনুৱা সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছে। কিন্তু এই সমস্যাটোও সমাধান হৈছে। হাইপাৰনেটৰ বিকাশ হৈছে।
  গৱেষণা চলি আছে, আৰু পোহৰৰ বেগতকৈ বেছি বেগেৰে গতি কৰিব পৰা মহাকাশযান ইতিমধ্যে সৃষ্টি কৰা হৈছে। হয়, ছাৰবাদী ৰাছিয়া আৰু ৰোমানভৰ শাসনৰ অধীনত সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে ভাল। মানৱ জাতিৰ ইতিহাসৰ এই আটাইতকৈ গৌৰৱময় বংশ।
  ফাদাৰ ছাৰ নিকোলাছ। পৃথিৱী গ্ৰহত স্বৰ্গ নিৰ্মাণ কৰক!
  দিমিত্ৰী মেডভেডেভে এই কৌশল খাৰিজ কৰে। ৰাছিয়াৰ জাৰসকলৰ বাবে তেওঁ সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰিছিল। তেওঁৰ কৌশলগত চিন্তাধাৰা দেখুৱাইছিল। তেওঁ বৃহৎ সফলতা লাভ কৰি পুনৰ টোপনি আহিল, আগৰ দৰে সাজ-পোছাক পিন্ধি আৰু সপোন দেখি।
  কুৰোপাটকিনে কয় যে:
  - শান্ত! কেৱল শান্তি!
  জেনেৰেল লাইনেভিচে এলাৰ্মৰ সৈতে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মহামহিম, হয়তো এতিয়া আমি ষ্ট্ৰাইক কৰিব পাৰিম?
  এডজুটেণ্ট জেনেৰেল কুৰোপাটকিনে কয় যে:
  - নহয়! অৱশ্যে নহয়! জাপানীজ ফান্দ হ"ব পাৰে!
  জেনেৰেল লাইনেভিচে ভীৰুতাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - অৱশেষত এই যুদ্ধত জয়ী হোৱাৰ এইটোৱেই আমাৰ সুযোগ!
  কুৰোপাটকিনে কঁপি থকা মাতেৰে ঘোষণা কৰিলে:
  - ধৈৰ্য্য, ধৈৰ্য্য আৰু অধিক ধৈৰ্য্য!
  লাইনেভিচে অধিক খঙেৰে আপত্তি কৰিলে:
  - কিন্তু আলেকজেণ্ডাৰ চুভ'ৰভে ক'লে: এটা মুহূৰ্তই জয় দিয়ে!
  কুৰোপাটকিনে শুকানকৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই ইয়াত কমাণ্ডত আছো! আৰু আমি প্ৰথমে সেনাবাহিনীক সংৰক্ষণ কৰিব লাগিব। আৰু সাধাৰণতে জাপানৰ ভাপ অতি সোনকালে শেষ হ"ব!
  লাইনেভিচে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো আমি অন্ততঃ কিছু গোপনীয়তা কৰা উচিত?
  কুৰোপাটকিনে অনিচ্ছা সত্ত্বেও মান্তি হ"ল:
  - এইটো সম্ভৱ, মাত্ৰ সাৱধান হওক!
  লাইনেভিচে আক্ৰমণাত্মকভাৱে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - জাৰ আৰু পিতৃভূমিৰ নামত!
  ইফালে ছুপাৰটেংকখনে জাপানীসকলক ক্লিয়াৰ কৰি আছিল। তেওঁলোকক নক আউট কৰিছিল, বিভিন্ন ধৰণে গুলীয়াইছিল।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই নিৰ্দয়ভাৱে গুলী চলাই ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিক সুধিলে:
  - এইটো আমাৰ শেষ অপাৰেচন নেকি?
  মেডভেডেভে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - কিয় ভাবিছা?
  ৰঙা চুলিৰ জন্তুটোৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - জাপানীসকলৰ আৰু কোনো বৃহৎ গঠন নাই!
  চামুৰাইক নখ জোকাৰি গুলীয়াই নাটাছাইও মান্তি হ"ল:
  - কিন্তু, আচলতে জাপানৰ লগত যুঁজিবলৈ আৰু একো নাই!
  মেডভেডেভে কিছু অনিশ্চিত দৃষ্টিৰে উত্তৰ দিলে:
  - জাপানে অধিক নতুন সৈন্য সংগ্ৰহ কৰি আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ পৰা নতুন জাহাজ ক্ৰয় কৰিব পাৰে। গতিকে, মুখ খুলি কওঁকচোন, যুদ্ধখন এতিয়াও একেবাৰে শেষ হোৱা নাই!
  আধা উলংগ আলেংকাই চামুৰাইজনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি ৰাছিয়াই মধ্যমীয়া চৰ্তত জাপানক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিয়ে তেন্তে কি হ"ব? আমি কেৱল কুৰিল ৰিজটোহে ল"ম, আৰু বাকী সকলোবোৰ যুদ্ধৰ আগৰ দৰেই থাকিব?
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে এই কথাত সন্মতি প্ৰকাশ কৰে:
  - এই ক্ষেত্ৰত শান্তি থকাৰ সম্ভাৱনা বেছি!
  মাৰ্গাৰিটাই খঙেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - বিপ্লৱ নহ"লে জাপানীসকল তেতিয়াও পৰাজিত হ"লহেঁতেন। ক'লৈকো নাযালেহেঁতেন!
  খালী ভৰিৰ নাটাছাই চামুৰাইজনৰ ওপৰত জুই ঢালি সহজেই মান্তি হ"ল:
  - নিশ্চিতভাৱে! ক'লৈকো নাযালেহেঁতেন!
  খোলাৰে জাপানীসকলক ফালি পেলোৱা কুল আলেংকাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - মিকাডোক বন্দী কৰি লওঁ!
  নাটাছাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে জপিয়াই উঠিল:
  - মিকাডো বন্দী? বাৰু, আকৰ্ষণীয়!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - সেইটো বেছি নহ"বনে?
  মেডভেডেভেও সন্দেহ প্ৰকাশ কৰে:
  - এইটো বেছি নহয় নেকি? কাৰণ, নিজৰ ৰক্ষা কৰাটো এটা কথা, আৰু জাপানত হস্তক্ষেপ কৰাটো আন কথা, যিটোৱেও, মুখ খুলি কওঁক, মূল ৰাছিয়াৰ ভূমিত যুঁজি থকা নাই!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হিচকি উঠিল, আকৌ জাপানীসকলক খোলাৰে ভাঙি পেলালে:
  - তেনেকুৱা দয়া দেখুওৱাৰ যোগ্য নেকি?
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি নাটাছাই মাত দিলে:
  - সঁচাকৈয়ে, আমাক এইটো কিয় লাগে? আমিও মিকাডোক বন্দী কৰিব পাৰো!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহিলে:
  - যুদ্ধত থকাৰ দৰে তোমাৰ ওপৰত! আৰু যুদ্ধত, আপোনাৰ ওপৰত হোৱাৰ দৰে!
  মেডভেডেভে কঠোৰভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - কেতিয়া বন্ধ কৰিব লাগে জানিব লাগিব! আমি এৰাব নোৱাৰা মানুহ নহয়! আমিহে গুৰুত্বসহকাৰে আৰু সচেতনভাৱে ইতিহাস সলনি কৰোঁ! গতিকে ব্যৱস্থাকে ধৰি অনুভৱ দেখুৱাব লাগিব!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই গুলী চলাই গাইছিল:
  - এহ, জোখ, জোখ! কিমান কলেৰা আছে!
  ছুপাৰটেংকখনে সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছিল। ইতিমধ্যে এক লাখ পঁচিশ হাজাৰতকৈও অধিক জাপানী ধ্বংস হৈছে। আধা বাকী।
  নাটাছাই হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - আমি সমগ্ৰ হিংসাৰ জগতখন ধ্বংস কৰিম,
  মাটিলৈকে তললৈ আৰু তাৰ পিছত
  আমি এখন শীতল নতুন পৃথিৱী গঢ়িম,
  যাতে ইয়াত বিপদ আৰু সমস্যাৰ অস্তিত্ব নাথাকে!
  খালী ভৰিৰে আলেংকাই অতি মাৰাত্মক জুই চলাই হিচকি উঠিল:
  - এজন ভাল আৰু ন্যায়পৰায়ণ ৰজাৰ বাবে!
  মাৰ্গাৰিটাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - নে হয়তো আমি চেকেৰ দুটামান ট্ৰফী বেৰেল ধৰিম?
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই বিষাক্ত হাঁহি এটা মাৰিলে:
  - কি, মদ খাবলৈ মন গৈছে নেকি?
  মাৰ্গাৰিটাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - খেলুৱৈয়ে মদ নাখায়!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই আন এটা বেটাৰী উৰুৱাই দি খিকিন্দালি কৰিলে:
  - সৰু সৰু বাচনৰ পৰা!
  নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - পাম বিয়েৰ খাওঁ। ই স্বাস্থ্যকৰ!
  আৰু তাই আৰু জাপানীক গুলীয়াই মাৰি পেলালে।
  মেডভেডেভে উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰথমে ব্যৱসায়, পিছত মজা!
  এই কথা ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিয়ে জনা উচিত নহয়নে? তেওঁ সদায় ব্যস্ত আৰু ব্যস্ত নাছিল নেকি?
  হয়, ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতি মেদভেদেভৰ প্ৰথম ডিক্রীসমূহৰ ভিতৰত এটা আছিল ৰাজ্যিক ডুমাৰ ডেপুটিসকলৰ দৰমহা তিনিবাৰ বৃদ্ধি কৰা। আৰু ডেপুটিসকলৰ কথা কি ক"ব? ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন পিছুৱাই দিলে। এইদৰে মেডভেডেভে ৰাছিয়াত যথেষ্ট দিন ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰিছিল।
  আৰু এয়া আনকি এক অনন্য পৰিস্থিতিত পৰিণত হ"ল। যেতিয়া ৰাষ্ট্ৰপতিজনে ইমান দিনে নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰে। কিন্তু পৰিৱৰ্তন নাহে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে মেডভেডেভৰ অধীনত সকলো বেয়াৰ ফালে সলনি হৈ গ"ল। যেন পুটিনক ইমান ভালপোৱা ভাগ্যই তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰীৰ পৰা প্ৰতিশোধ লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। কি হৈছে তাৰ !
  আধুনিকীকৃত টি-৯৫ টেংকে জ্যামিতিক অগ্ৰগতিৰ লগে লগে চামুৰাইক নিঃশেষ কৰি থাকিল। এই মেচিনটোৱে ইয়াৰ ফলপ্ৰসূতা দেখুৱাইছিল। আৰু অৰ্ধপদাৰ্থক গুণ কৰাৰ ক্ৰোধৰ ঋণাত্মক বল।
  আধা উলংগ আলেংকাই জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - তথাপিও এইটো সম্পূৰ্ণ শুদ্ধ নহয়। দেখা গ"ল যে ছুপাৰৱেপন অবিহনে আমি একো কৰিব নোৱাৰো!
  খালী ভৰিৰ নাটাছাই খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিছুমান উচ্চ শক্তিয়ে জাপানৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত ৰাছিয়াক জয়ী হোৱাত বাধা দিছিল। কিন্তু এটা ভাল কামৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল, চীনৰ সুসমাচাৰ প্ৰচাৰ । আৰু বৰ ধুনীয়া নহ"ল!
  মাৰ্গাৰিটাই স্পষ্ট প্ৰশ্নটো সুধিলে:
  - তেতিয়া ভগৱানৰ কথা কি ক"ব? তেওঁ অৰ্থডক্সীক কিয় সহায় কৰা নাছিল?
  প্ৰায় উলংগ আলেংকাই, খোলাৰ পিছত খোলা পঠিয়াই, লক্ষ্য কৰিলে:
  - সেইটোৱে! আচলতে জাপানীসকলক অৰ্থডক্স দেশখনৰ ওপৰত জয়ী হ"বলৈ দিয়ক। এইটো সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়ান বিশ্বাসৰ প্ৰতি এনেকুৱা প্ৰতাৰণা!
  জাপানীসকলৰ ওপৰত জুই ঢালি নাটাছাই খঙেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - সাম্ৰাজ্যবাদী ধৰ্ম শান্তিবাদী হ"ব নালাগে। আজ্ঞা অনুসৰি জীয়াই থাকিলে মহান দেশ হোৱা সম্ভৱনে: যদি তেওঁলোকে আপোনাৰ সোঁ গালত আঘাত কৰে, তেন্তে বাওঁফালে ঘূৰিব!
  কুল আলেংকাই এই কথাত সহজেই সন্মতি দিলে, জাপানীসকলক চেপি ধৰিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! আমাৰ শান্তিবাদৰ কোনো প্ৰয়োজন নাই! আপোনাৰ শত্ৰুক ভাল পাওক! এইটো আজ্ঞা নেকি?
  মাৰ্গাৰিটাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  মানুহ যিয়েই জন্মতে যোদ্ধা,
  তেনেকৈয়ে হ"ল - গৰিলাটোৱে শিলটো লৈ গ"ল।
  যেতিয়া জীৱিতজনে যুদ্ধ কৰিবলৈ নিৰ্ধাৰিত হয়,
  আৰু হৃদয়ত জুই গৰম হৈ জ্বলিছে!
  
  ল"ৰাটোৱে সপোনত এটা মেচিনগান দেখা পায়,
  তেওঁ লিমুজিনতকৈ টেংক বেছি পছন্দ কৰে।
  কোনে এটা পইচাক নিকেললৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব বিচাৰে -
  জন্মৰ পৰাই তেওঁ বুজি পাইছে যে ক্ষমতাই শাসন কৰে!
  বুলবুলিয়া আগ্নেয়গিৰিৰ ক্ৰোধত জাপানীসকলৰ ওপৰত জুই ঢালি নাটাছাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - হয়, স্বয়ংক্ৰিয়! আৰু শক্তি মূল কথা! আমি জয়ী হ"ব লাগিব!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই উন্মাদনা আৰু ক্ৰোধত হিচকি উঠিল, জাপানীসকলক নোক আউট কৰিলে:
  - মই যিটো জিকিবলৈ জন্ম হৈছিল! আৰু তাতকৈ কম একো নহয়। আমাৰ জয় আমাৰেই হ'ব!
  জয়ষ্টিক বুটামবোৰত পেশীবহুল ভৰি দুখনৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ টিপি নাটাছাই মান্তি হ"ল:
  - এইদৰেই ভাল হ'ব! আমি শাসন কৰিছো আৰু সদায় শাসন কৰিম! মানে ৰাছিয়া!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই জাপানীসকলক নোক আউট কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মিছা নকওঁ, শাসন কৰিব বিচাৰো! কিন্তু কেৱল মৰিছা পৰা মেচিন নহয়, সমগ্ৰ সাম্ৰাজ্য!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ইতিমধ্যে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ শেষৰ বেটাৰীটো উটুৱাই লৈ গৈছে। তাই ইমানেই সৌন্দৰ্য্য যে তাই বিশ্ব চেম্পিয়ন হ"ব লাগে। আৰু কেতিয়াও দুৰ্বলতা আৰু ভীৰুতাৰ ওচৰত হাৰ নামানিব।
  নাটাছা, গুলীচালনা কৰি, বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই ৰাণী হৈ যাম! বা, তাতোকৈ ভাল, সম্ৰাজ্ঞী!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই আৰু ক"লে:
  - যুদ্ধৰ কথা কি, যুদ্ধৰ কথা কি, তাই বেয়া মহিলা আৰু কুকুৰ! কিন্তু ই সুদৰ্শন ল'ৰা উৎপন্ন কৰে, ইয়াত কোৱা হৈছে - তোমাৰ মাজত থকা কাপুৰুষটোক মাৰি পেলাওক!
  মাৰ্গাৰিটাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - ঠিকেই কৈছে, নিজৰ মাজত থকা কাপুৰুষটোক মাৰি পেলাওক! মই ভাবো যে যদি দ্বিতীয় নিকোলাছে সিংহাসন ত্যাগ কৰিছিল, তেন্তে সেয়া কাপুৰুষৰ বাবেই হোৱা নাছিল!
  অৰ্ধনগ্ন আলেংকাই নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - এতিয়া সি ত্যাগ নকৰিব! আমি ৰাজসিংহাসন শক্তিশালী কৰিম যাতে ই যুগ যুগ ধৰি থিয় হৈ থাকে!
  নাটাছাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - একটি মহান জাৰ নিকোলাস দ্বিতীয় হব! আমি আপোনাক সমৰ্থন কৰো! বিপ্লৱ নহ"ব - হ"ব মহান ৰাছিয়া!
  অৱশেষত যোদ্ধাসকলে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ সেনাবাহিনীক নিঃশেষ কৰি শেষ কৰিলে। দুই লাখ পঞ্চাশ হাজাৰৰো অধিক সৈনিক আৰু বিষয়া নিহত হয়। এইদৰে জাপানৰ প্ৰায় সকলো স্থল বাহিনী ধ্বংস হ"ল। ঠিক যেনেকৈ নৌসেনাৰ অস্তিত্ব বন্ধ হৈ গ"ল।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কষ্টৰ যোগ্য আছিল নেকি? গতিকে, মই ক"ব বিচাৰিছিলো ফ্ৰিক আউট? বেছি দিন প্ৰতিহত নকৰাকৈয়ে সেনাই ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল!
  নাটাছাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - কেৱল পঞ্চম স্তম্ভৰ বাবেই ৰাছিয়া পৰাস্ত হয়। নহ"লে আমি যিকোনো প্ৰকাৰে জয়ী হ"লোহেঁতেন!
  মাৰ্গাৰিটাই ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিক সুধিলে:
  - আমি কি কৰিম? আমি উভতি আহিম নে আগবাঢ়ি যাম?
  শক্তি হেৰুৱাই থকা মেদভেডেভে কম্পিউটাৰটো অন কৰি ক"লে:
  - এতিয়া আমাক জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ অধিক উন্নয়নৰ পূৰ্বাভাস দিয়া হ"ব। সকলো ঠিকে থাকিলে আমি ঘূৰি আহিম।
  এটা সুখদায়ক নাৰী মাত শুনা গ"ল;
  জাপানৰ স্থল বাহিনী আৰু নৌসেনা সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস হোৱাৰ পিছত মিকাডোৱে শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে মধ্যস্থতাকাৰী হিচাপে কাম কৰিবলৈ সন্মত হয়।
  পৰিস্থিতি ৰাছিয়াৰ বাবে অনুকূল আছিল। দেশখনে লাভ কৰিছিল কুৰিল ৰিজ আৰু টাইৱান।
  লগতে মানচুৰিয়া, কোৰিয়া, মংগোলিয়াৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ। ইয়াৰ উপৰিও জাপানেও দুশ পঞ্চাশ মিলিয়ন সোণৰ ৰাছিয়ান ৰুবলৰ ক্ষতিপূৰণ দিছিল।
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ কৰ্তৃত্ব বাঢ়ি আহিল আৰু বিপ্লৱী আৱেগৰ অৱনতি ঘটিল। দেশত দ্ৰুত অর্থনৈতিক উত্থান আৰম্ভ হ"ল৷ ঝেলট"ৰ"ছিয়াৰ উত্থান ঘটিল। চীনৰ এটা অংশ স্বেচ্ছাই ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰে, লগতে কোৰিয়া আৰু মংগোলিয়াও। জাৰবাদী সাম্ৰাজ্য বৃহৎ হৈ পৰিল আৰু ইয়াৰ জনসংখ্যা বৃদ্ধি পালে। অৰ্থনৈতিক বিকাশ বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ আগতেই আৰম্ভ হৈছিল আৰু শক্তিশালী আছিল।
  ষ্টেট ডুমা নাছিল আৰু জাৰ চৰকাৰে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ বাবে ভালদৰে প্ৰস্তুতি চলাব পাৰিছিল। গণ উৎপাদনত বিশ্বৰ প্ৰথম লাইট টেংক "লুনা"-২ আৰু চাৰি ইঞ্জিনৰ বোমাৰু বিমান "ইলিয়া মুৰোমেটছ" আৰু "স্ব্যাটোগ'ৰ" ৰাছিয়াত আবিৰ্ভাৱ হয়। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ যিকোনো প্ৰকাৰে আৰম্ভ হৈছিল যদিও ৰাছিয়াৰ বাবে ই অধিক সফল হৈছিল।
  যিহেতু ৰজাৰ জনসংখ্যা, অৰ্থনীতি আৰু সেনাবাহিনী অধিক আছিল। আৰু আভ্যন্তৰীণ অৱস্থান অধিক শক্তিশালী। ৰাজ্যিক ডুমা নাই - বিদ্ৰোহ আৰু সামৰিক অভ্যুত্থানৰ কেন্দ্ৰবিন্দু।
  ভিন্ন সফলতাৰে, কিন্তু সাধাৰণতে ৰাছিয়াৰ উদ্যোগত আৰু বেছিভাগ যুদ্ধতে জয়লাভ কৰি ১৯১৫ চনৰ ৭ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীৰ আত্মসমৰ্পণৰ লগে লগে যুদ্ধৰ অন্ত পৰে। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ পতন ঘটি বিভাজিত হয়। গালিচিয়া আৰু বুকোভিনা ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশত পৰিণত হয়। ক্ৰাকো আৰু ইয়াৰ আশে-পাশে থকা দেশসমূহে পোলেণ্ড ৰাজ্যত প্ৰৱেশ কৰে, লগতে পজনান, ডানজিগ আৰু পূব প্ৰুছিয়াৰ কিছু অংশও প্ৰৱেশ কৰে। আৰু ক্লাইপেডাই বাল্টিক প্ৰদেশত যোগদান কৰিলে। চেকোস্লোভাকিয়াৰ উত্থান ঘটিল - ৰাছিয়াৰ ভিতৰতে এখন ৰাজ্য।
  ৰোমানিয়াই ট্ৰেন্সিলভেনিয়াক নিজৰ লগত খাপ খুৱাই লয়। হাংগেৰী এখন স্বাধীন ৰাজ্যত পৰিণত হয়, কিন্তু ৰাছিয়াৰ পৃষ্ঠপোষকতাত, আৰু সহ-শাসক হিচাপে ছাৰ নিকোলাছ। অষ্ট্ৰিয়া এখন অতি সৰু দেশত পৰিণত হৈছে। যুগোস্লাভিয়াৰ জন্ম হ"ল,ও আৱৰণত ৰাছিয়া চৰকাৰৰ দ্বাৰা আৰু সহ-শাসক দ্বিতীয় নিকোলাছৰ অধীনত।
  বিশ্বৰ ৰাজনৈতিক মানচিত্ৰৰ পৰা নোহোৱা হৈ গৈছে তুৰ্কিয়ে। ইৰাক আৰু পেলেষ্টাইন ব্ৰিটেইনৰ অংশ, ছিৰিয়া ফ্ৰান্সৰ অংশ, এছিয়া মাইনৰ আৰু ইস্তানবুল ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশত পৰিণত হয়। এইদৰে ৰাছিয়াই পুনৰ নিজৰ ভূখণ্ড বৃদ্ধি কৰিলে। কিন্তু ইয়াতেই শেষ নহ"ল। তাৰ পিছত ফৰাচী আৰু ব্ৰিটিছৰ সৈতে মিলি চৌদি উপদ্বীপ জয় কৰা হয়। আৰু তাৰ পিছত ৰাছিয়া আৰু ব্ৰিটেইনে ইৰাণ আৰু আফগানিস্তানক বিভাজিত কৰিলে। উত্তৰ আৰু কেন্দ্ৰ ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশ, আৰু দক্ষিণ ব্ৰিটিছ উপনিবেশত পৰিণত হয়।
  পৃথিৱীখন যেন সুস্থিৰ হৈ পৰিল। কেৱল চীনতহে যুদ্ধ চলি থাকিল। কিন্তু ১৯২৯ চনত এক ভয়াৱহ অৰ্থনৈতিক সংকটৰ সৃষ্টি হয়, যাৰ ফলত মহামন্দাৰ সৃষ্টি হয়।
  ৰাছিয়াত পুনৰ বিপ্লৱী আৱেগ বাঢ়ি আহিছিল। ধৰ্মঘট আৰু প্ৰতিবাদ। কিন্তু সংকটটো বেছি ভয়াৱহ নহয় বুলি ওলাই পৰিল। তদুপৰি ১৯৩১ চনত জাপানৰ সৈতে পুনৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  চামুৰাইয়ে প্ৰতিশোধ বিচাৰিছিল। কিন্তু এইবাৰ ৰাছিয়াৰ সেনা সকলো দিশতে শক্তিশালী হৈ উঠিছিল। আৰু এডমিৰেল কলচাক এজন মেধাৱী নৌসেনা সেনাধ্যক্ষ।
  জাপান কেৱল পৰাজিত হোৱাই নহয়, বন্দীও হৈছিল। ১৯৩২ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছক আনুষ্ঠানিকভাৱে জাপানৰ মিকাডো সম্ৰাট হিচাপে অভিষিক্ত কৰা হয়। এইদৰে ৰাছিয়াই আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰণ ঘটালে। আৰু ই প্ৰায় সমগ্ৰ চীনক নিজৰ লগত খাপ খুৱাই লৈ গ"ল।
  জনসংখ্যা আৰু ভূখণ্ড দুয়োটা দিশতে ৰাছিয়াৰ কোনো সমান নাছিল। তদুপৰি ব্ৰিটিছ সাম্ৰাজ্য দুৰ্বল হৈ আহিছিল। ১৯৩৩ চনত জাৰ্মানীত হিটলাৰ ক্ষমতালৈ আহিছিল যদিও ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে তেওঁ কি কৰিব পাৰিছিল? কোনো কথা নাই. ইভান দ্য টেৰিবলৰ পিছত দ্বিতীয় আটাইতকৈ দীঘলীয়া ৰাজত্ব অতি সফল ৰাজত্ব কৰি ১৯৩৭ চনত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ মৃত্যু হয়। আৰু ক্ষেত্ৰফল আৰু জনসংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত অভিলেখ বিজয়ৰ সৈতে।
  অৱশ্যে ৰজাৰ ব্যক্তিগত জীৱনত সকলো কামেই নহ"ল। উত্তৰাধিকাৰী আলেক্সেইৰ মৃত্যু হয় সৰুতে। অসমান বিবাহৰ বাবে কনিষ্ঠ ভাই মিখাইল ৰাছিয়াৰ সিংহাসনৰ অধিকাৰৰ পৰা বঞ্চিত হৈছিল।
  এই মুকুটটো উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল কিৰিল ৰোমানভৰ, যিয়ে ১৯৩৮ চনত এবছৰও জীয়াই নোপোৱাকৈয়ে মৃত্যুবৰণ কৰিছিল। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ ভ্লাদিমিৰ তৃতীয় নতুন ৰজা হ"ল। তেওঁৰ মুকুট পিন্ধোৱা হয় আৰু ১৯৯২ চনলৈকে ৰজাই সুখেৰে ৰাজত্ব কৰে। আৰু ৰাছিয়াই প্ৰথমে জাৰ্মানীৰ লগতে ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ পৰা উপনিবেশবোৰ লৈছিল। তাৰ পিছত তাই জাৰ্মানী জয় কৰে। আৰু তাৰ পিছত সমগ্ৰ পৃথিৱী। মুঠতে ১৯৯২ চনত নতুন জাৰ জৰ্জ প্ৰথম বিশ্ব সম্ৰাট হয়।
  মেডভেডেভে পৰ্যালোচনা শেষ কৰি ক"লে:
  - দেখাত এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বাবে যথেষ্ট! আমি উভতি আহিছো!
  আৰু চাৰিওজনে চিঞৰি উঠিল:
  - জাৰ নিকোলাছ দ্বিতীয় গৌৰৱ!
  . মধ্যমীয়া উপসংহাৰ
  মেডভেডেভে এটা ফোনত সাৰ পালে... তেওঁক জনোৱা হ"ল যে জেলেনস্কিৰ ৰাছিয়া আৰু ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ ইতিমধ্যে চলি আছে। আৰু সেইটো, তেওঁলোকে কয়, ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচৰ কাৰ্যালয় এৰি যোৱাৰ সময় আহি পৰিছে৷
  মেদভেদেভে অনিচ্ছা সত্ত্বেও মানি ল"লে। যোৱাৰ আগতে চুলি কাটি গা ধুলোঁ।
  তাৰ পিছত অফিচৰ পৰা ওলাই আহিল। তেওঁক এখন বিশেষ বাহনত লৈ যোৱা হয়। বাটত তেওঁলোকে ক"লে যে মেডভেডেভে কেনেৰী দ্বীপপুঞ্জলৈ উৰা মাৰি তাত জিৰণি লোৱাটোৱেই উত্তম হ"ব।
  আৰু জেলেনস্কিয়ে তেওঁৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ আন এটা শ্ব" কৰিলে। সচৰাচৰৰ দৰেই আতচবাজী আৰু জাম্পৰ সৈতে ৰঙীন। উদ্বোধনীৰ দিনা কিয়ভৰ ষ্টেডিয়ামত মাইকেল টাইছনৰ সৈতে যুঁজিছিল ভিটালি ক্লিচকোৱে। বিখ্যাত আমেৰিকান বক্সাৰগৰাকীয়ে বৃহৎ ধনৰ সমস্যাৰ বাবেই এই যুঁজত সন্মতি দিছিল। ক্লিচ্কোৱে বাৰটা ৰাউণ্ডতে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল যদিও কূটনৈতিকভাৱে টাইছনক নক আউট কৰা নাছিল।
  আনুষ্ঠানিকভাৱে বিশ্ব চেম্পিয়নগৰাকীৰ এটা সৰু সংস্কৰণ খেলা হৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত ভিটালি ক্লিচ্কোক হীৰা বেল্ট প্ৰদান কৰা হয়।
  ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কিয়ে বিশ্বৰ সকলো দেশৰ পৰা অভিনন্দন লাভ কৰে - চীনকে ধৰি। তদুপৰি আকাশী সাম্ৰাজ্যত জনসাধাৰণৰ অশান্তি তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। মানুহে কেৱল ৰুটিৰে জীয়াই নাথাকে। মানুহে গণতন্ত্ৰ আৰু স্বাধীনতা বিচাৰিছিল। চীনা কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ নিৰ্ভীকতাবাদ বিৰক্ত হৈ পৰিছিল;সকলোৱে স্বাধীনতা বিচাৰিছিল।
  জেলেনস্কি ঠিক তেনেকুৱাই প্ৰতীক হৈ পৰিছে। গণতান্ত্ৰিক শক্তিৰ প্ৰতীক, পুটিনৰ অধীনত গোপন সেৱাৰ একনায়কত্ববাদৰ পতনৰ পিছত।
  পৰিৱৰ্তন, অৰ্থনীতি আৰু নতুন কৃতিত্বৰ বিষয়ে জেলেনস্কিয়ে বহু কথা কৈছিল। ইতিমধ্যে ৰাছিয়াত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা আৰম্ভ হৈছে। কেইবাহাজাৰ আৱেদনকাৰী আছিল। বাছনি প্ৰক্ৰিয়াটো আছিল অতি তীব্ৰ। আৰু দেখাত বৰ ভাল লাগিছিল।
  এতিয়ালৈকে সকলো যথেষ্ট সুকলমে চলি আছিল। আনকি জেলেনস্কিয়ে তেওঁৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত ছমাৰছল্ট কৰিছিল। হাতচাপৰি পাইছিলোঁ। তাৰ পিছত তেওঁ বিদেশী ভাষাৰ জ্ঞান প্ৰদৰ্শন কৰিলে। তেওঁ অতি সক্ৰিয় আৰু ক্ষীপ্ৰতাৰে কাম কৰিছিল।
  অৱশেষত জেলেনস্কিয়ে লৈ আৰু দুটামান ভাষণ দিলে।
  তদুপৰি উদ্বোধনীৰ পিছত কৰ্মীৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হয়। বহুত পৰিৱৰ্তন আৰু চৰকাৰত নতুন মুখ।
  "লোহাৰ কমিছনাৰ"ৰ প্ৰকৃত নিৰ্বাচন আছিল। ৰাছিয়াত এটা কৰ্মী বিপ্লৱ চলি আছিল।
  জেলেনস্কিয়ে প্ৰথম দিনকেইটাত বহু ডিক্রী জাৰি কৰিছিল। ৰাতি আৰু ভ্ৰমণ স্থানত মদ বিক্ৰীৰ অনুমতি দিয়া হৈছিল। ধনী লোকৰ ওপৰত নতুন কৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিলে। তেওঁ ডেপুটি আৰু ন্যায়াধীশৰ পৰা ৰক্ষাকৱচ উঠাই লয়। উৎপাদন উৎপাদন বৃদ্ধি। চীনৰ সৈতে বাণিজ্যৰ ওপৰত শুল্ক প্ৰৱৰ্তন কৰা হয়।
  বেলাৰুছত ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত হয়। আৰু এই কথাও জেলেনস্কিৰ কৃতিত্বলৈ গৈছিল। বেলাৰুছৰ গৰিষ্ঠসংখ্যক লোকে ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ সমৰ্থন কৰিছিল।
  জেলেনস্কিয়ে অভিযোগ কৰিছিল যে মেডভেডেভে পেচবোৰ অত্যধিক ওপৰলৈ তুলিছে, কিন্তু মুদ্ৰাস্ফীতি শান্ত হ"ব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। আৰু যে বেয়া একো নহ"ব।
  সঁচাকৈয়ে মূল্যবৃদ্ধি অতি সোনকালেই বন্ধ হৈ গ"ল। আৰু ৰাছিয়াৰ অৰ্থনীতি বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিলে। আৰু ককেছাছত উগ্ৰপন্থী কাৰ্যকলাপ কেনেবাকৈ মৃত্যুমুখত পৰিল। বহুত শান্ত হৈ পৰিল।
  অৱশেষত জেলেনস্কিয়ে ৰাছিয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পদৰ বাবে প্ৰাৰ্থীত্বৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। বত্ৰিশ বছৰীয়া বিজ্ঞানৰ ডাক্তৰ আলেক্সী বলছাকভ হৈ পৰিল। তেওঁ অতি আত্মবিশ্বাসেৰে প্ৰতিযোগিতাত জয়ী হৈছিল। আৰু তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈছিল, ৰাছিয়াৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া।
  মেডভেডেভে ছুটীত কেনেৰী দ্বীপপুঞ্জলৈ উৰা মাৰিছিল, আৰু প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতিৰ পেঞ্চন লাভ কৰিছিল, কেৱল মজা কৰিছিল। এতিয়ালৈকে তেওঁৰ কোনো সমস্যা হোৱা নাই। কিন্তু শ্বোইগুক গ্ৰেপ্তাৰ কৰি অভ্যুত্থানৰ চেষ্টা কৰাৰ অভিযোগ উত্থাপন কৰা হয়। তেওঁ কি বিচাৰিছিল?
  ইয়াৰ উপৰিও আন বহুতো সমাধান আছিল... আমেৰিকাত এগৰাকী একচল্লিশ বছৰীয়া ডেম"ক্ৰেটিক মহিলাই জয়ী হৈছিল। এনেকৈয়ে চৰকাৰ সলনি হ"ল। আৰু এগৰাকী মহিলা আৰু আমেৰিকাৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া প্ৰাৰ্থী ক্ষমতালৈ আহিল। ট্ৰাম্পৰ যুগ শেষ হ"ল ৷ কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈতে বন্ধুত্বই ফুলিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে মাত্ৰ। স্বাভাৱিকতে একনায়কত্ববাদী চীনৰ বিৰুদ্ধে আমেৰিকা আৰু নতুন ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্য এতিয়া বন্ধুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰিছিল।
  আনকি জেলেনস্কিয়ে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰি বেলেগ নাম প্ৰৱৰ্তন কৰে: তাৰ পৰিৱৰ্তে ৰাছিয়া - কিয়ভান ৰাছ। যিয়েও বহু কথা ক"লে। বেলাৰুছে ফেডাৰেচনত যোগদান কৰে। আৰু সাম্ৰাজ্যৰ পুনৰুজ্জীৱন আৰম্ভ হ"ল... গণতান্ত্ৰিক ভিত্তিত।
  আমেৰিকাৰ নতুন মহিলা ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে চীনৰ প্ৰতি ট্ৰাম্পৰ শত্ৰুতা উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল আৰু মিত্ৰজোঁট গঠনৰ বাবে নিজকে উৎসৰ্গা কৰিছিল। জেলেনস্কিৰ অধীনত কিয়ভান ৰাছে অৰ্থনৈতিকভাৱে সফলতাৰে বিকশিত হৈছিল। ৰাছিয়াই চীনক কিছু পৰিমাণে সংযত কৰি ৰাখিছিল। তাৰ পিছত, তাই নাটোত যোগদান কৰে। অলপ পিছতে কাজাখাস্তানত ৰাছিয়া সমৰ্থক চৰকাৰ এখন ক্ষমতালৈ আহে আৰু এখন কেন্দ্ৰীয় ৰাষ্ট্ৰ গঠন হ"ল। ৰাছিয়াই মধ্য এছিয়াক চীনৰ পৰা আঁতৰাই নিছিল। সংঘাত বাঢ়ি গৈ থাকিল।
  জেলেনস্কিয়ে ষ্টেলিন বিৰোধী আৰু পুটিন বিৰোধী অভিযান চলাইছিল। তেওঁ ষ্টেলিন আৰু পুটিনক মেডভেডেভে দিয়া সকলো বঁটাৰ পৰা বঞ্চিত কৰিছিল।
  কিন্তু সকলো শান্তিপূৰ্ণ হৈ পৰিল। যদিও কমিউনিষ্টসকলে প্ৰতিবাদ কৰিছিল। আমি ৰেলীলৈ গৈছিলো।
  আৰু তাতেই অৱশেষত লেনিনক সমাধিক্ষেত্ৰৰ পৰা উলিয়াই অনা হ"ল। বহুতৰে বাবে এক প্ৰকাৰৰ আনন্দ। আৰু অৰ্থডক্স গীৰ্জাই দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰ আৰু ইভানক টেৰিবল, ৰাছিয়ান জাৰক কেনন কৰি দিলে। দ্বিতীয় নিকোলাছৰ কীৰ্তিচিহ্নৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পাইছে।
  ছাৰবাদ আৰু পশ্চিমীয়াবাদ কেনেবাকৈ ফেশ্বনেবল হৈ পৰিল। ইউৰোপৰ ওচৰ চাপি আহিল, বিদেশীয়ে বহু পদ লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে। ৰাছিয়া পশ্চিমীয়া বিশ্বৰ অংশ হৈ পৰিছে আৰু ট্ৰাম্প যোৱাৰ পিছত বিশ্বায়নৰ প্ৰক্ৰিয়া তীব্ৰতৰ হৈ পৰিছে। আৰু চীন বিচ্ছিন্নতাত পৰি আভ্যন্তৰীণ অস্থিৰতাৰ সন্মুখীন হ"ল।
  একে সময়তে জেলেনস্কিয়ে স্লাভিক সাম্ৰাজ্যত জন্মৰ হাৰ বৃদ্ধি কৰিছিল। বহুদিনৰ পৰা প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া চন্দ্ৰলৈ উৰণ অৱশেষত সংঘটিত হ"ল। আৰু সকলোবোৰ কেনেবাকৈ আচৰিত হৈ গ"ল।
  ৰাছিয়া আৰু আমেৰিকাৰ মাজত বা অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে কিয়ভান ৰাছ আৰু আমেৰিকাৰ মাজত মিত্ৰশক্তিৰ সম্পৰ্ক স্থাপন কৰা হৈছিল।
  আৰু মুখামুখি হোৱাটো অতীতৰ কথা। পৃথিৱীখন অধিক বিশ্বব্যাপী আৰু নিৰাপদ হৈ পৰিছে। যদিও যুদ্ধ হৈছিল। কিয়ভান ৰাছে আমেৰিকাৰ সৈতে মিলি লিবিয়াত অভিযান চলাই ইছলামিকসকলৰ অন্ত পেলায়। তাৰ পিছত আমি মধ্যপ্ৰাচ্যৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিলোঁ, আমেৰিকাৰ সৈতে মিলি তাত ঘাটি সৃষ্টি কৰিলোঁ। কিয়ভান ৰাছ আৰু আমেৰিকাই একেলগে বিশ্বক হেলনীয়া কৰি চীনক আফ্ৰিকাৰ পৰা বাহিৰলৈ ঠেলি দিবলৈ ধৰিলে। আৰু ইয়াত আমি যুদ্ধ অবিহনে থাকিব নোৱাৰো। আৰু গ্ৰাউণ্ড অপাৰেচনো।
  কিয়ভান ৰাছ আৰু আমেৰিকা দুয়োখন দেশে যৌথভাৱে বিমান আক্ৰমণ চলাইছিল।
  লাহে লাহে চীনাসকলক সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰা খেদি পঠিওৱা হ"ল। আৰু আকাশী সাম্ৰাজ্য গভীৰ অৰ্থনৈতিক আৰু ৰাজনৈতিক সংকটত পৰিল।
  আৰু কিয়ভান ৰাছে অধিক সমৃদ্ধিশালী হৈ উঠিল।
  অৰ্থনৈতিক বিকাশৰ এনে হাৰ ৰাছিয়াই কেতিয়াও গম পোৱা নাই। আৰু সেই চীন ভাঙি গ"ল - কিয়ভান ৰাছ উঠিল। আৰু ই দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে।
  অভিলেখ সময়ত নিৰ্মাণ হ"ল চুকোটকালৈ যোৱা ৰে"লপথ। যিটো নিজৰ মাজতে অতি শীতল।
  আৰু আলাস্কাৰ তলত সুৰংগ খান্দি আছিল। আমেৰিকানসকলেও ৰাছিয়াৰ সৈতে সংযোগ স্থাপনৰ বাবে ৰে"লপথ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। দিল্লীলৈ ৰেলপথও নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল... একে সময়তে মধ্য এছিয়াত জলসিঞ্চনৰ বাবে চাইবেৰিয়াৰ পৰা খাল খান্দিছিল।
  ইৰাণৰ বিৰুদ্ধে আমেৰিকা আৰু কিয়ভান ৰাছে যৌথ অভিযান চলায়। আৰু এটা সুস্থ ধৰ্মনিৰপেক্ষ শাসন ব্যৱস্থা স্থাপন কৰা হ"ল। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে কেছপিয়ান সাগৰৰ পৰা পাৰস্য উপসাগৰলৈকে এটা খাল খান্দিবলৈ ধৰিলে।
  নাটোৱে সম্প্ৰসাৰণ কৰি আৰব দেশসমূহকো সামৰি লৈছিল। চৌদি আৰৱত সংসদৰ সৃষ্টি হ"ল। মহিলাসকলে বুৰ্খা খুলিবলৈ ধৰিলে। আৰম্ভ হ"ল ধৰ্মনিৰপেক্ষ ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণ।
  ৰাছিয়াৰ সংবাদ মাধ্যমত সকলোৱে পুটিনক উগ্ৰবাদৰ বাবে বকাবকি কৰিছিল আৰু ৰাছিয়াক প্ৰায় চীনৰ উপনিবেশ কৰি তোলাৰ বাবে বোকা পেলাইছিল, কিন্তু ভগৱানক ধন্যবাদ তেওঁৰ সময়ত মৃত্যু হৈছিল। তেওঁলোকে আৰু কঠোৰ কথাও ক"লে। কিন্তু মেদভেদেভৰ বিৰুদ্ধে অপৰাধমূলক গোচৰ ৰুজু হ"ল। আৰু কেৱল এটাই নহয়।
  ষ্টেলিনক ক্ৰেমলিনৰ দেৱালৰ পৰা বাহিৰলৈ লৈ যোৱা হৈছিল। লেনিনৰ বহু আগতেই সমাধিস্থলৰ পৰা।
  ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতীকত বহু পৰিৱৰ্তন হৈছে। কেইবাবিধো নতুন ধৰণৰ পতাকা আবিৰ্ভাৱ হৈছে। ৰাছিয়াৰ পতাকাত হালধীয়া ৰং যোগ কৰা হ"ল, আৰু পাতল নীলাৰ ঠাইত নীলা ৰং যোগ কৰা হ"ল।
  এইটোও আকৰ্ষণীয় আছিল। জাতীয় পতাকা সলনি হৈছে... মুদ্ৰা সংস্কাৰো হ"ল। অনুপাত অনুসৰি ধন বিনিময় কৰিছিল: একৰ পৰা হাজাৰ। কিয়ভান ৰাছৰ ৰুবলৰ সোণৰ মানদণ্ড দেখা গ"ল। একে সময়তে নতুন আৰু পুৰণি টকাৰ জন্ম হ"ল - এটকা - আধা কোপেক, আৰু আধা - এক চতুৰ্থাংশ পইচা।
  সকলো শৃংখলাবদ্ধ...
  উপাধিবোৰো পুনৰুজ্জীৱিত হ"বলৈ ধৰিলে... ৰাজকুমাৰ, বেৰন, কাউণ্ট, মাৰ্কিছ, আনকি ড্যুকৰো আবিৰ্ভাৱ হ"ল। বিশেষকৈ জেলেনস্কি ড্যুক হৈ পৰে। মলদোভাও কিয়ভান ৰাছৰ অংশ হৈ পৰে। ইতিমধ্যে ৰজাৰ নিৰ্বাচনক লৈ চৰ্চা চলিছে।
  কিন্তু জেলেনস্কিয়ে কয় যে কিয়ভান ৰাছৰ সভাপতিক কেৱল জনসাধাৰণেহে নিৰ্বাচন কৰিব। আৰু দুটা কাৰ্যকালতকৈ বেছি নহয়।
  তদুপৰি জেলেনস্কিয়ে ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীৰ কাৰ্যকাল ছয় বছৰৰ পৰা পাঁচ বছৰলৈ হ্ৰাস কৰে। সঁচা, জেলেনস্কিয়ে ছবছৰৰ বাবে প্ৰথমটো কাৰ্যকাল কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰিছিল।
  এই সময়লৈকে তেওঁ মধ্য এছিয়াক ৰাছিয়াৰ লগত সংযুক্ত কৰাটো সম্পূৰ্ণ কৰি তুলিছিল। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ সীমা পুনৰুদ্ধাৰ কৰিলে। কেৱল বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহহে খালী হৈ থাকিল।
  কিন্তু আমেৰিকানসকলে এতিয়াও এৰিব বিচৰা নাছিল। আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে মধ্য এছিয়া আৰু ককেছাছক এৰি দিলে।
  আৰ্মেনিয়া আৰু আজাৰবাইজানৰ মাজত ককেছাছত নতুন যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। আৰু তাই অতি নিষ্ঠুৰভাৱে খোজ কাঢ়িছিল। গতিকে ৰাছিয়াই এই গণৰাজ্যসমূহ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু ইয়াৰ অন্তৰ্ভুক্তিৰ ওপৰত গণভোট অনুষ্ঠিত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  এইদৰে জেলেনস্কিয়ে ককেছাছ পুনৰ দখল কৰি কিয়ভান ৰাছৰ সম্প্ৰসাৰণ কৰে। মুখ খুলি কওঁ, তেওঁ এজন বিজয়ী। তদুপৰি তেওঁ এজন গণতন্ত্ৰবাদীও... তেওঁৰ সাম্ৰাজ্য আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰিত হ'ল...
  গতিকে আফগানিস্তান ইতিমধ্যে দ্বিতীয় চৰকাৰৰ কাৰ্যকালত, আৰু ইৰাণৰ এটা অংশ ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰিল।
  আমেৰিকাত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে এগৰাকী মহিলা ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে জয়লাভ কৰে। এতিয়ালৈকে ই অৰ্থনীতিত সফল হৈছে, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল চীনক নোক আউট কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। কি যে ডাঙৰ জয়। আৰু কিয়ভান ৰাছ এতিয়া জেলেনস্কিৰ নেতৃত্বত মিত্ৰ।
  কিন্তু, অৱশ্যেই, ৰাছিয়াৰ শক্তি অতি সোনকালে বৃদ্ধি পাইছে। ইতিমধ্যে ইৰাকৰ উত্তৰ অংশক তাই নিজৰ লগত সংযুক্ত কৰিছে।
  বৰ্জোৱে আচৰণ কৰে। বৃদ্ধিৰ হাৰৰ ক্ষেত্ৰত কিয়ভান ৰাছ বিশ্বৰ প্ৰথমখন দেশ! আৰু ই জনসংখ্যাৰ ফালৰ পৰা আমেৰিকাক অতিক্ৰম কৰিছে। আৰু ইতিমধ্যে আমেৰিকাত তেওঁলোকে এলাৰ্মেৰে চাই আছে - ৰাছিয়া বেছি শক্তিশালী হৈ পৰিছেনে?
  তদুপৰি কিয়ভান ৰাছৰ সাম্ৰাজ্যৰ সম্প্ৰসাৰণ ঘটিছে। এতিয়া বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহ ইতিমধ্যে ইয়াৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে। হয়, আমেৰিকানসকলৰ বাবে এইটো সঁচাকৈয়ে এটা ডাঙৰ সমস্যা। ইতিমধ্যে জেলেনস্কিয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ পূৰ্বৰ সকলো ভূখণ্ড সংগ্ৰহ কৰিছে।
  আৰু ৰাছিয়াৰ জাৰৰ দৰেই তেওঁও দক্ষিণলৈ নিজৰ সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত ৰাখিছে। এতিয়া ইৰাণ আৰু ইৰাক সম্পূৰ্ণৰূপে কিয়ভান ৰাছৰ অংশ হৈ পৰিছে। আৰু জেলেনস্কি প্ৰথম ৰাউণ্ডত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে সহজেই নিৰ্বাচিত হৈছিল।
  ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী বহুত আছিল যদিও নিৰ্বাচন গণতান্ত্ৰিক আছিল।
  জেলেনস্কিয়ে কয় যে তেওঁ লুকাচেংকোৰ আদৰ্শ অনুসৰণ কৰি আজীৱন শাসন কৰিবলৈ যোৱা নাই। তদুপৰি লুকাচেংকোৰ নিৰুদ্দেশৰ পৰিস্থিতি এতিয়াও স্পষ্ট নাছিল। হয়তো ৰাছিয়া আৰু পশ্চিম দুয়োখন দেশকে কেৱল আৰু তেওঁৰ প্ৰয়োজন নাছিল। আৰু সি নোহোৱা হৈ গ"ল... কিন্তু জেলেনস্কিয়ে শক্তি বাঢ়িছেহে। আৰু সঁচাকৈয়ে সফলতাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ ৰাজত্বকালে পিটাৰ দ্য গ্ৰেটকে ধৰি তেওঁৰ পূৰ্বৰ ৰাষ্ট্ৰপতিসকলক গ্ৰহণ কৰে।
  আচলতে সকলোৱেই ইউ এছ এছ আৰৰ ভূখণ্ড পুনৰুদ্ধাৰ কৰিবলৈ সক্ষম নহয়, ইয়াৰ উপৰিও আফগানিস্তান, ইৰাণ, ইৰাক।
  কিন্তু জেলেনস্কিয়ে ইয়াতেই ক্ষান্ত নাথাকে৷ এতিয়া পোলেণ্ড আৰু ফিনলেণ্ড দুয়োখনেই আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে - তেওঁলোকো এসময়ত জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ অংশ আছিল। আৰু সঁচাকৈয়ে এই দেশসমূহত গণভোট অনুষ্ঠিত হয়, আৰু তেওঁলোকে স্বেচ্ছাই কিয়ভান ৰাছৰ সৈতে যোগদান কৰে।
  বৈজ্ঞানিক মঞ্চতো সফলতা লাভ কৰিছে। মংগল গ্ৰহলৈ বহু প্ৰত্যাশিত উৰণ সংঘটিত হৈছে। ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকল তাত অৱতৰণ কৰে। মাটি লৈ পতাকা এৰি থৈ গ"ল, যিটো আছিল এক বৃহৎ জয়।
  একে সময়তে কিয়ভান ৰাছে চীনৰ পৰা মূল প"ৰ্ট আৰ্থাৰখন লৈ যায়। আৰু চীনত গৃহযুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ সুযোগ লৈ তেওঁলোকে মানচুৰিয়াক নিজৰ সুৰক্ষাৰ অধীনলৈ লৈ গ"ল।
  একে সময়তে কিয়ভান ৰাছে তুৰস্কৰ এটা অংশ নিজৰ অধীনলৈ আনে। ভাৰ্চাইল সন্ধিৰ অধীনত ৰাছিয়াক অৰ্পণ কৰা সেই মাটিবোৰ। যিটোও আছিল অতি শক্তিশালী পদক্ষেপ। জেলেনস্কিয়ে কিয়ভান ৰাছক সাম্ৰাজ্য হিচাপে আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰণ কৰে। আৰু অৰ্থনীতিৰ ক্ষেত্ৰত ই আমেৰিকাক চেৰ পেলাই শীৰ্ষত ওলাই আহিল।
  বাৰু, চীন গৃহযুদ্ধৰ দুঃস্বপ্নত ডুব গৈছে, আৰু ইতিমধ্যে ইয়াৰ বিভাজন আৰম্ভ হৈছে।
  কিয়ভান ৰাছ এখন শক্তিশালী দেশত পৰিণত হয়। আৰু দেশৰ ভিতৰত জেলেনস্কিৰ জনপ্ৰিয়তা ইমানেই বাঢ়ি গ"ল যে মানুহে ভ্লাদিমিৰক আঁঠু লৈ ভিক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে যাতে তেওঁ গুচি নাযায়। লাখ লাখ লোকৰ সমাগম ঘটিল।
  ইয়াৰ ব্যতিক্ৰম হিচাপে জেলেনস্কিয়ে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰি কিয়ভান ৰাছৰ মুৰব্বী হিচাপে আৰু তৃতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচনত অৱতীৰ্ণ হ"ব পাৰে।
  আমেৰিকাত নেতাজন সলনি হৈছে। ইতিমধ্যে তেওঁ ৰিপাব্লিকান হৈ পৰিছে। আৰু ইমান সৰু নহয় আৰু - জেলেনস্কিতকৈ ডাঙৰ। গতিকে কিয়ভান ৰাছ আৰু আমেৰিকাৰ মাজৰ সম্পৰ্ক পুনৰ অৱনতি ঘটিবলৈ ধৰিলে। ইতিমধ্যে জেলেনস্কিৰ অধীনত ৰাছিয়া বেদনাদায়কভাৱে শক্তিশালী হৈ পৰিছে। তেওঁলোকৰ মনত পৰিল যে ইউক্ৰেইনৰ শাসনৰ সৈতে একেলগে এইটো ইতিমধ্যে জেলেনস্কিৰ চতুৰ্থ কাৰ্যকাল।
  যে, তেওঁলোকে কয়, ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ক্ষমতা হ্ৰাস কৰা হোৱা নাছিল। জেলেনস্কিয়ে কৰা একমাত্ৰ কামটো হ"ল সংবিধানত এনে সংশোধনী প্ৰৱৰ্তন কৰা, যাৰ মতে ৰাজ্যিক ডুমাই দুই তৃতীয়াংশ ভোটত, বা সাধাৰণ সংখ্যাগৰিষ্ঠতাৰে দুবাৰকৈ অনাস্থা ভোটত গৃহীত কৰি ব্যক্তিগত মন্ত্ৰীক বৰ্খাস্ত কৰাৰ অধিকাৰ আছে।
  আৰু এই সংশোধনী ইমান তাৎপৰ্যপূৰ্ণ নহয়, যিহেতু ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে সকলো মন্ত্ৰী নিযুক্তি আৰু চৰকাৰৰ গাঁথনি নিৰ্ধাৰণ কৰাৰ অধিকাৰ অক্ষুণ্ণ ৰাখিছিল। আৰু ষ্টেট ডুমাত জেলেনস্কিৰ সমৰ্থকসকলৰ সাংবিধানিক সংখ্যাগৰিষ্ঠতা আছে।
  ইয়াতকৈও তাৎপৰ্যপূৰ্ণ আছিল ফেডাৰেচন কাউন্সিলত প্ৰত্যক্ষ নিৰ্বাচনৰ প্ৰৱৰ্তনৰ লগতে কয়দীসকলক ভোটদানৰ অনুমতি দিয়া।
  কিন্তু, সাধাৰণতে, এইখিনিতে ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ক্ষমতাৰ সীমাবদ্ধতাৰ অন্ত পৰিল। ৰাজ্যপালক অপসাৰণৰ অধিকাৰ বজাই ৰখা হৈছিল। আৰু বিধানসভাৰ ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ সম্প্ৰসাৰণো হৈছে।
  আমেৰিকাত জেলেনস্কিৰ বিৰুদ্ধে স্বৈৰাচাৰীতাবাদৰ অভিযোগ উত্থাপন হ"বলৈ ধৰিলে, আৰু "মানুহৰ সেৱক" দলটোৱে ৰাজ্যখনৰ প্ৰায় সকলো পদ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। এল ডি পি আৰ আৰু ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ অস্তিত্ব বন্ধ হৈ গ"ল। এটা দলৰ উন্মেষ ঘটিল - বাওঁফালৰ পৰা "এ জাষ্ট ৱৰ্ল্ড"। এল ডি পি আৰৰ সলনি পেট্ৰিয়াটছ অৱ ৰাছিয়াৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। কিন্তু জনসাধাৰণৰ সেৱক দলটোৱে সম্পূৰ্ণৰূপে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিলে।
  কিছুমান সংস্কাৰে গীৰ্জাকো প্ৰভাৱিত কৰিছিল। গতানুগতিকতাই ইছলামৰ ওচৰ চাপি আহি চাৰিগৰাকী পত্নীৰ অধিকাৰ বৈধ কৰি তুলিলে। আইকনৰ প্ৰতি দৃষ্টিভংগী কিছু সলনি হৈছে, আৰু প্ৰটেষ্টেণ্ট ধৰ্মৰ সৈতে ঘনিষ্ঠতাও হৈছে। তেওঁলোকে আৰু ক"বলৈ ধৰিলে: যে ঈশ্বৰ এক, আৰু কেৱল মৰ্ত্যলোকেই ঈশ্বৰৰ পূজাৰ যোগ্য নহয়।
  একে সময়তে ত্ৰিত্বক বাইবেলৰ প্ৰতীক নহয় আৰু কেৱল মৰ্ত্যলোকৰ বাবে বুজিব নোৱাৰা বুলি বিলুপ্ত কৰা হ"ল।
  আৰু তেওঁলোকে পৰিচয় দিলে: যে ঈশ্বৰ এক, পিতৃ ঈশ্বৰ। কিন্তু ঈশ্বৰ পুত্ৰ শব্দটো বাইবেলত নাই। তদুপৰি ইয়াৰ কোনো শব্দ নাই: ঈশ্বৰ হৈছে পবিত্ৰ আত্মা। গতিকে ধৰ্মক কিয় সৰল কৰা নহয়।
  তদুপৰি ক্ৰুচত ওলমি থকা ঈশ্বৰে আত্মবিশ্বাসৰ সৃষ্টি নকৰে। যদি তেওঁ নিজকে ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰিলে, তেন্তে তেওঁ মানুহক কেনেকৈ ৰক্ষা কৰিব? মুঠতে আমি একেশ্বৰবাদলৈ সলনি হ"লোঁ৷ আৰু বাইবেলখন নিজেই প্ৰাচীন স্লাভিক মিথৰ সৈতে মিহলি হৈ আছিল। ভেলেছৰ শুভবাৰ্তাৰ জন্ম হ"ল।
  নাস্তিকতাও তীব্ৰতৰ হৈছে - তেওঁলোকে কয়, মানুহৰ সাধুকথাৰ লগত লৈ যোৱাটো বন্ধ কৰক। আমাৰ এটা গ্ৰহ আছে, আৰু ইয়াৰ বাবে মানুহৰ অলৌকিকতা আৰু বিশেষকৈ পৃথিৱীৰ শেষত বিশ্বাস কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই।
  পৃথিৱীৰ অন্ত নাথাকিব আৰু হ"বও নালাগে৷ আৰু মানৱতা মহাকাশ সাম্ৰাজ্য হৈ তাৰকাৰাজ্যৰ একেবাৰে প্ৰান্তত উপনীত হ"ব লাগে। তাৰকাৰাজ্যৰ কথা কি ক"ব? বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ দৰেই বেছি। আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ প্ৰান্তত উপনীত হৈ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আন এটা অংশলৈ যাওক। কাৰণ, অগণন সংখ্যক বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড আছে। আৰু সেইবাবে আপুনি এটা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা আন এটা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ উৰি যাব পাৰে। আৰু সময়ৰ লগে লগে নিজকে সৃষ্টি কৰিবলৈ শিকক! আৰু কাৰ্যতঃ সকলো মহাকাশতে নতুন, অসীম বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড থাকিব।
  আৰু পৃথিৱী গ্ৰহটো মাথোঁ মানৱতাৰ দোলনা। আৰু ভৱিষ্যতে চেক্সটিলিয়নৰ পৰা চেক্সটিলিয়ন ডিগ্ৰীৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সাম্ৰাজ্য হ"ব, আৰু মহাকাশক আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰণ আৰু জয় কৰাটো বন্ধ নকৰাকৈ।
  আৰু কিয়ভানৰ মুৰব্বী আৰু সভাপতি ৰাছ ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কি, আশাৰ উজ্জ্বল সূৰ্য্যৰ দৰে গ্ৰহটোৰ ওপৰত উদয় হয়!
  আৰু তেওঁৰ ভৱিষ্যত আৰু কিয়ভান ৰাছৰ ভৱিষ্যত - ই উজ্জ্বল হওক!
  
  FORCE MAJEURE যেতিয়া ইউ এছ এছ আৰ মিত্ৰশক্তিৰ অবিহনে যুদ্ধ কৰিছিল
  আৰু তেনেকৈয়ে এক অপ্ৰতিৰোধ্য প্ৰভাৱৰ সৃষ্টি হয়, ১৯৪৩ চনৰ ১ জানুৱাৰীত মিত্ৰশক্তিৰ বাহিনীক বন্ধ কৰি দিয়া হয়। ৰমেলৰ মাৰপিট কৰা কৰ্পছ লিবিয়াৰ সীমান্তত ৰৈ গ"ল। আৰু নাজী জাৰ্মানীৰ সকলো বোমা বিস্ফোৰণ বন্ধ হৈ গ"ল। লণ্ডন অভিমুখে উৰাজাহাজ চলোৱাৰ চেষ্টাও ব্যৰ্থ হৈ পৰিল। জাৰ্মান বিমানবোৰ দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত নহ"ল, কিন্তু পিছলৈ খেদি পঠিওৱা হ"ল। পূৰ্বতে অভূতপূৰ্ব এক অলৌকিকতা ঘটিল, থিয়মেজিক শক্তিৰ দ্বাৰা পৃথিৱীখন বিভাজন।
  কিন্তু প্ৰথমতে ইয়াৰ দ্বাৰা জাৰ্মানসকলক বিশেষ সহায় কৰা নহ"ল। ষ্টেলিনগ্ৰাড বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ইয়াত থকা প"লাছ গোটটোক হয়তো আৰু ৰক্ষা কৰিব পৰা নগ"ল। আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই আত্মবিশ্বাসেৰে আগবাঢ়ি গ"ল। ভ"ৰনেজ আৰু অন্যান্য দিশৰ আক্ৰমণ সফল হয়। প্ৰায় বাস্তৱ সময়ত যেন ৰঙা সেনাই কুৰ্স্ক, বেলগোৰড আৰু খাৰ্কভক মুক্ত কৰিলে।
  কিন্তু আফ্ৰিকাৰ পৰা ৰমেলৰ অভিজ্ঞ বিভাজন আৰু বাস্তৱ ইতিহাসত আলজেৰিয়া আৰু টিউনিছিয়াৰ মৰুভূমিলৈও কোনো লাভ নোহোৱাকৈ পেলোৱা সেই শক্তিসমূহক বদলি কৰাৰ পিছত মেইনষ্টেইনৰ বিখ্যাত পাল্টা আক্ৰমণে লক্ষণীয়ভাৱে শক্তি লাভ কৰিলে। যিহেতু ইয়াত যথেষ্ট বেছি জাৰ্মান বাহিনীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল, বিশেষকৈ বিমান পৰিবহণ।
  আৰু ছাহাৰাত আবদ্ধ হৈ থকা ত্ৰিশটা একেবাৰে নতুন "টাইগাৰ" একেবাৰেই অতিৰিক্ত নহ"ল।
  ইয়াতেই বাস্তৱ ইতিহাসৰ সৈতে প্ৰথম উল্লেখযোগ্য অমিল ঘটিছিল। মেইনষ্টেইনে চাৰিদিন আগতে পাল্টা আক্ৰমণ চলাইছিল আৰু বহু বেছি বাহিনী থকাৰ বাবে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল। ৯ দিন আগতে খাৰ্কভক পুনৰ দখল কৰা হৈছিল, বেলগ"ৰডক বাৰ দিন আৰু চলাচল কৰি থকা অৱস্থাত, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল কুৰ্স্কক লোৱা হৈছিল, যিটো বাস্তৱ ইতিহাসত ফ্ৰিটজৰ ওচৰত বলি হোৱা নাছিল।
  উল্লেখযোগ্য সংখ্যক জাৰ্মান বাহিনী জড়িত আছিল। জাৰ্মানীয়ে ফ্ৰান্সৰ পৰা স্থানান্তৰিত মজুত, প্ৰায় সকলো যুদ্ধৰ বাবে সাজু টেংক ইউনিট আৰু মূল বিমান পৰিবহণ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। যিয়েই নহওক, লুফ্টৱাফেৰ প্ৰায় আধা অংশ পশ্চিম ফ্ৰণ্টৰ দ্বাৰা বিচলিত হৈছিল, যাৰ ফলত শত্ৰুৰ আকাশত উল্লেখযোগ্য বাহিনী যোগ হৈছিল। আৰু তেওঁ এই কথা কৈছিল জাৰ্মানীৰ পাল্টা আক্ৰমণৰ সময়ত, যিটো ছিকেল ষ্ট্ৰাইকৰ দৰে আছিল।
  হয়, আৰু বাস্তৱ ইতিহাসত মেইনষ্টাইনে ছোভিয়েট জেনেৰেলসকলক আউটপ্লে কৰিছিল, কিন্তু ইয়াত তেওঁৰ বিশটা ডিভিজন অধিক স্থল বাহিনী আৰু সম্পদৰ কেন্দ্ৰীভূতকৰণৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি তিনিগুণ বেছি বিমান আছে। আৰু ফকে-উলফ সঠিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিলে একেবাৰে বেয়া নহয়: গতি বেছি, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ শক্তিশালী। উল্লেখযোগ্য কথাটো হ"ল এফ-১৯০ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সৈতে অধিক ফলপ্ৰসূ। যিহেতু ইয়াৰ শক্তিশালী অস্ত্ৰই ইয়াক এবাৰতে বিমান এখন গুলীয়াই পেলাবলৈ অনুমতি দিয়ে, আৰু ইয়াৰ উচ্চ ডাইভ গতিৰ বাবে ই পলায়ন কৰিব পাৰে।
  ছোভিয়েট সৈন্যই কৌশলগত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈ কুৰ্স্ক এৰি থৈ যায়, বহু সৈনিক আৰু বিষয়াক ঘেৰি ৰখা হয়। আংশিকভাৱে কিছুমানৰ মৃত্যু হৈছিল, আন কিছুমানৰ যদিও ইয়াৰে সংখ্যালঘু লোকক বন্দী কৰা হৈছিল, বহুতে পলায়ন কৰিছিল, যদিও তেওঁলোকৰ সঁজুলি হেৰুৱাইছিল।
  ছোভিয়েট সৈন্যই বিপুল ক্ষতিসাধন কৰে আৰু তেওঁলোকৰ আক্ৰমণ বন্ধ কৰা হয়। কিন্তু বসন্তকালীন গলনা আৰম্ভ হোৱাৰ বাবে জাৰ্মান টেংকবোৰে নিজৰ সফলতাৰ ওপৰত নিৰ্মাণ কৰিব নোৱাৰিলে।
  ক্ষমতাৰ সাময়িক ভাৰসাম্যৰ সৃষ্টি হ"ল।
  অৱশ্যে যুদ্ধত নতুন শক্তিও প্ৰৱেশ কৰিব পাৰে: জাপান। চামুৰাইসকলৰ হাতও খুলিছিল। আমেৰিকা সুলভ নহয়, কিন্তু ইও আক্ৰমণ কৰা নাই। এইটো সঁচা যে জাপানৰ শক্তিশালী স্থলসেনাই চীনৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছে। ইয়াত চিয়াং কাই-শ্বেক অতি কঠিন পৰিস্থিতিৰ সন্মুখীন হ"ল। হয় জাপানীসকলৰ সৈতে চুক্তিত উপনীত হ"বলৈ চেষ্টা কৰক, নহয় যুঁজ দিয়ক, কিন্তু আৰু আমেৰিকা, ব্ৰিটেইন আৰু অন্যান্য দেশৰ পৰা ধন আৰু অস্ত্ৰৰে সমৰ্থন নাপাব।
  স্বাভাৱিকতে জাৰ্মানীয়ে শত্ৰু বাহিনীৰ এটা অংশ পূব দিশৰ পৰা আঁতৰাই নিবলৈ দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰাৰ বাবে হাহাকাৰ কৰিছিল। তথাপিও তেওঁলোকৰ যথেষ্ট লোকচান হৈছিল। বিশেষকৈ ষ্টেলিনগ্ৰাডে বহু শক্তিৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। ছোভিয়েট সৈন্যইও বহুত হেৰুৱাইছিল আৰু কিছুমান সৈন্য খাৰ্কভ আৰু কুৰ্স্কৰ কলহত শেষ হৈছিল।
  নাজীয়ে অস্ত্ৰৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিলে। বোমা বিস্ফোৰণৰ অভাৱৰ বাবেই ক্ৰাউটসকলে টেংকৰ উৎপাদন অধিক উল্লেখযোগ্য পৰিসংখ্যা বৃদ্ধি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, লগতে বিমান পৰিবহণও। সাধাৰণতে বিশ্বাস কৰাতকৈও এই বোমা বিস্ফোৰণে নাজীসকলক অধিক বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। তদুপৰি বাস্তৱ ইতিহাসত জাৰ্মানীয়ে সঁজুলিৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিছিল মূলতঃ যুদ্ধৰ ভিত্তিত অৰ্থনীতিৰ পুনৰ্গঠন আৰু দাস শ্ৰমিকৰ ক্ৰমান্বয়ে সক্ৰিয় ব্যৱহাৰৰ বাবে, আৰু দুৰ্বলভাৱে বোমা বিস্ফোৰণ হোৱাৰ বাবে নহয়।
  এতিয়াৰ বাবে জাৰ্মানসকলে অপেক্ষা কৰি নতুন টেংক নিৰ্মাণ কৰিছিল, ক্ৰুক প্ৰশিক্ষণ দিছিল, আধুনিক প্ৰযুক্তিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিছিল। একে সময়তে প্ৰশ্নটোও মুকলি হৈ থাকিল যে আক্ৰমণ ক"ৰ পৰা আৰম্ভ কৰিব? কুৰ্স্ক লেজৰ অস্তিত্ব আৰু নাছিল। আৰু এইটো এটা স্বাভাৱিক সূত্ৰ। আৰু সেইবাবেই জাৰ্মান আৰু হিটলাৰ দুয়োজনেই দ্বিধাবোধ কৰিলে। লেনিনগ্ৰাডক ধুমুহাৰ দৰে লোৱাৰ ধাৰণা এটা আহিল। যদিও এই ক্ষেত্ৰত শক্তিশালী দুৰ্গসমূহ ভাঙি পেলোৱাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব।
  জাৰ্মান সেনাপতিসকলে পুনৰ ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ যাব বিচৰা নাছিল। কিন্তু অকপটে ক"বলৈ গ"লে পছন্দটো বহল নহয়। মস্কোক নিজেই আক্ৰমণ কৰা সম্ভৱনে? ফেচিষ্ট নেতাসকলৰ মাজত গুৰুতৰ মতানৈক্যৰ সৃষ্টি হয়। আনকি মেইনষ্টেইন, গুডেৰিয়ান আৰু ৰমেলে এই অৰ্থত মাত মাতিছিল যে একেবাৰে আক্ৰমণ নকৰাটোৱেই ভাল, কিন্তু ৰাছিয়ানসকলক নাকত সোমাই ফান্দত পেলাবলৈ দিয়ক।
  টামান উপদ্বীপ আৰু ৰষ্টভ-অন-ডনৰ পৰা আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰাৰ বিকল্প পৰিকল্পনাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছিল;ফ্ৰিটজে বাল্কন গোটৰ পৰা শক্তিবৰ্ধক বাহিনী স্থানান্তৰিত কৰি এই সুদৃঢ় চহৰখনক ৰক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, তেওঁলোকৰ দখলদাৰী সৈন্যৰ ঠাইত বুলগেৰিয়ান আৰু ইটালীৰ সৈন্যবাহিনী স্থাপন কৰিছিল।
  সৈন্যই অভিসৰণ কৰা দিশত সোমাই যোৱা অভিযান ভাল পোৱা ফুৰাৰে এই পৰিকল্পনাৰ প্ৰতি অধিক প্ৰৱল আছিল যদিও ইয়াক কাৰ্যকৰী কৰাত লেহেমীয়া হৈছিল। বিশেষকৈ পেন্থাৰ টেংকটো মনস্তাত্ত্বিক আৰু প্ৰায়ে ভাঙি যোৱা বুলি ওলাল, গতিকে ইয়াৰ পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। অতিৰিক্ত ক্ৰু প্ৰশিক্ষণ দিয়ক। আৰু ফুহৰাৰে আৰু "টাইগাৰ" ষ্টাম্প মাৰিব বিচাৰিছিল।
  অৱশেষত ষ্টেলিন ইয়াৰ পৰা ভাগৰি পৰিল। ইতিমধ্যে দক্ষিণ চীনত ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰা জাপানে দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰাৰ আশংকা কৰি, যাৰ স্থলসেনাই ইতিমধ্যে সাত নিযুত সৈনিক আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ ক্ৰমবৰ্ধমান সামৰিক সম্ভাৱনাৰ তথ্য অতিক্ৰম কৰিছিল, তেওঁ নিজেই ইন আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰাৰ নিৰ্দেশ দিছিল কুৰ্স্ক আৰু ডনবাছৰ দিশ। হিটলাৰৰ দ্বিধাবোধ আৰু ফুৰাৰৰ শ শ টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰৰ সৈতে বিভাজন গঠন কৰাৰ ইচ্ছাই প্ৰিইম্পচনৰ সূচনা কৰিছিল।
  কিন্তু ১৯৪৩ চনৰ ৭ জুলাইত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰা ছোভিয়েট সৈন্যৰ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত নিজেই কোনো নিৰ্ণায়ক সুবিধা নাছিল। ৫৫.৬ নিযুত জাৰ্মান সৈন্য, প্ৰায় দহ লাখ দুশ পঞ্চাশ হাজাৰ উপগ্ৰহ সৈন্যই ৬৬ লাখ ছোভিয়েট সৈনিক আৰু বিষয়াৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰিছিল। পশ্চিম আৰু দক্ষিণৰ পৰা আক্ৰমণৰ ভাবুকি নোহোৱা হোৱাৰ পিছত মুছলিনীয়ে পূবত ইটালীৰ সৈন্যৰ সংখ্যা যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিলে। স্পেনিছ ইউনিটৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পালে। ছালাজাৰে "স্বেচ্ছাসেৱক"ৰ এটা বিভাগো পঠিয়াইছিল। ফৰাচী লিজিয়ন, ৰোমানিয়ান, অধিক সক্ৰিয়ভাৱে হাংগেৰিয়ান, আলবেনিয়ান আৰু সমগ্ৰ ইউৰোপৰ পৰা এছ এছৰ বিদেশী বিভাগেও যুদ্ধ কৰিছিল।
  এইদৰে ছোভিয়েট সেনাৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত শ্ৰেষ্ঠত্ব নাছিল যদিও মিত্ৰজোঁটৰ বৈষম্যই শত্ৰু বাহিনীৰ গুণগত মান হ্ৰাস কৰিছিল। টেংক আৰু আৰ্টিলাৰীৰ ক্ষেত্ৰত ৰঙা সেনাৰ কিছু সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে হয়তো প্ৰতিপক্ষৰ অগ্নিশক্তি আৰু কৱচৰ ক্ষেত্ৰত "টাইগাৰ" আৰু "পেন্থাৰ"ৰ কোনো সমান নাই। আৰু টি-৪-এ টি-৩৪-৭৬তকৈ বন্দুকৰ গুলীৰ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত শ্ৰেষ্ঠত্ব লাভ কৰিছিল। কিন্তু ইউ এছ এছ আৰত ৰকেট আৰ্টিলাৰী আছে আৰু বিশেষকৈ গেছ লঞ্চাৰৰ বিকাশৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে ইয়াক যথেষ্ট বেয়াকৈ বিকশিত কৰিছে।
  বিমান পৰিবহণত আনুমানিক সংখ্যাগত সমতা থাকে। জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমান ME-109 "G", Focke-Wulf অৱশ্যে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গতিৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বিমানতকৈ শক্তিশালী, কিন্তু পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত অলপ দুৰ্বল। কিন্তু জাৰ্মানী, হায়, অধিক অভিজ্ঞ আৰু উৎপাদনশীল এছ আছে। ইউ-১৮৮ বোমাৰু বিমানখন হয়তো পি ই-২ আৰু টি ইউ-৩তকৈ উৰণৰ বৈশিষ্ট্য ভাল। আৰু ইউ-২৮৮ সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ ধৰিলে। সঁচা, ইয়াৰ প্ৰৱৰ্তন মাত্ৰ আৰম্ভ হৈছে, এম ই-৩০৯ৰ দৰে।
  কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে শক্তিৰ সুবিধা নথকাৰ বাবে ৰঙা সেনাই শত্ৰুৰ পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা প্ৰতিৰক্ষাৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ চলাইছিল। আৰু তাই জেদী প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হ"ল। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যই নিজৰ আক্ৰমণত আত্মবিশ্বাসী আছিল, লোকচান যিয়েই নহওক কিয়, তেওঁলোকে আগবাঢ়ি গৈছিল। যদিও গড় অগ্ৰগতিৰ গতি কম বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, তথাপিও প্ৰতিদিনে একৰ পৰা দুই কিলোমিটাৰ। শত্ৰুপক্ষই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি আকৌ এবাৰ খান্দিবলৈ সক্ষম হ"ল। কম বীৰত্বপূৰ্ণ অগ্ৰগতিৰ গতি অব্যাহত থাকিল। আগষ্টৰ মাজভাগলৈকে যথেষ্ট লোকচানৰ মূল্যত ছোভিয়েট সৈন্যই এশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত আগবাঢ়িছিল, কুৰ্স্কৰ কাষ চাপিছিল আৰু চহৰখনৰ বাবেই জেদী যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল, লগতে বেলগ"ৰডৰ কাষ চাপিছিল।
  ১৯৪৩ চনৰ ১৯ আগষ্টত জাপানে সংকোচ অতিক্ৰম কৰি সুদূৰ পূবত এটা ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰে। এই সময়লৈকে ধাৰাবাহিকভাৱে পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈ চিয়াং কাই-শ্বেকৰ শাসন ব্যৱস্থাই চামুৰাইসকলৰ অনুকূল শান্তিৰ বাবে সন্মত হয়। জাপানীসকলে গুৰুত্বপূৰ্ণ যোগাযোগৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰে, আৰু দুৰ্বলভাৱে সংগঠিত, কিন্তু অতি সংখ্যক চীনা সৈন্যৰ সৈতে কঠিন গেৰিলা যুদ্ধ চলোৱাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ পৰা মুক্ত হয়। কিন্তু চিয়াং কাই-শ্বেকক মাও জেডংৰ ৰঙা সেনাবাহিনীৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত সমৰ্থনৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া হৈছিল। ইতিমধ্যে জাপানৰ হাতত ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ কৰাৰ সকলো উপায় আছে। আৰু তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত ল"লে যে বৰষুণীয়া শৰৎ আৰু চাইবেৰিয়াৰ কঠোৰ শীতকালৰ বাবে অপেক্ষা নকৰিব। ১৯৪১ চনত হিটলাৰে আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰাটো দূৰৰ কথা, কিন্তু চামুৰাইয়ে তেওঁক সমৰ্থন কৰা নাছিল। ১৯৪২ চনত দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি হ"লে নাজীসকলক ষ্টেলিনগ্ৰাডত হোৱা গুৰুতৰ পৰাজয়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব পৰা গ"লহেঁতেন।
  জাপানৰ এই সিদ্ধান্ত যথেষ্ট আশা কৰা হৈছিল। কিন্তু ভ্লাডিভষ্টক আক্ৰমণত চামুৰাইয়ে কৌশলগত আচৰিত অৰ্জন কৰি ছোভিয়েট প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় বহৰৰ গুৰুতৰ ক্ষতিসাধন কৰে।
  আগষ্ট মাহৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানীয়ে শেহতীয়া টেংকৰ এটা গোট ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰতিহত আক্ৰমণৰ চেষ্টা কৰে। কিন্তু তেওঁলোকৰ দক্ষিণৰ প্ৰতিআক্ৰমণে আপেক্ষিক সফলতাহে লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ছোভিয়েট কমাণ্ডে ইতিমধ্যে এনে সম্ভাৱনাৰ আগতেই অনুমান কৰিছিল আৰু নিজৰ সৈন্যবাহিনীক নিজৰ মূল লাইনলৈ আঁতৰাই লৈ গৈছিল। কেৱল সংযুক্ত অস্ত্ৰ ৩১ নং সেনাবাহিনীয়েহে কলহটোত পৰি বেছিভাগেই ধ্বংস হৈ গ"ল।
  কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যই নিজৰ লক্ষ্যত উপনীত নহ"ল, আৰু অতি উল্লেখযোগ্য লোকচানৰ সন্মুখীন হ"ল, ভূখণ্ড পুনৰ দখল কৰিব নোৱাৰিলে। বিশেষকৈ প্ৰায় আঠশ জাৰ্মান টেংকৰ বিপৰীতে সাড়ে ছয় হাজাৰতকৈ অধিক টেংক হেৰাই গ"ল। টেংক পাৰ্কত সংখ্যাগত সুবিধা নাজীৰ হাতলৈ গ"ল। ছেপ্টেম্বৰ মাহত জাৰ্মানীয়ে প্ৰতিদিনে শ শ বিমান উৎপাদনত ইউ এছ এছ আৰক ধৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হয় আৰু নৱেম্বৰ মাহত প্ৰায় গাড়ীত পেন্থাৰৰ উৎপাদন মাহে ৬৫০-৭০০ টেংকলৈ বৃদ্ধি কৰে। ইয়াত দখল কৰা দেশসমূহৰ সম্পদৰ ব্যৱহাৰে, মূলতঃ ফ্ৰান্সৰ লগতে বেলজিয়াম আৰু হলণ্ডৰ পৰা অহা সম্পদৰ ব্যৱহাৰে ডাঙৰ ভূমিকা পালন কৰিছিল।
  জাৰ্মানীয়ে কিছু পলম কৰি ছেপ্টেম্বৰ মাহত ৰষ্টভ-অন-ডন আৰু টামান উপদ্বীপৰ পৰা দীৰ্ঘদিনীয়া আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। আৰু তেওঁলোকে জেদী ছোভিয়েট প্ৰতিৰক্ষাৰ সন্মুখীন হ"ল। আৰু জাপানে মংগোলিয়াৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰি উলানবাটাৰ আৰু প্ৰিম"ৰিয়ে দখল কৰে। কিন্তু তাত অগ্ৰগতি কম।
  ইয়াৰ ফলত উল্লেখযোগ্য সংৰক্ষিত বনাঞ্চলসমূহ অন্য দিশলৈ ঠেলি দিয়া হয় আৰু ডেৰ মাহৰ তীব্ৰ যুদ্ধৰ অন্তত জাৰ্মান গোটসমূহে একত্ৰিত হয়। কিন্তু ফ্ৰিটজৰ লোকচানও অতি উল্লেখযোগ্য হৈ পৰিল, আৰু তেওঁলোকে বন্ধ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। কিন্তু এই কৌশলগত সফলতাই তুৰস্কৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশ আৰু ট্ৰেন্সক"কেচিয়াত তৃতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিবলৈ উচটনি দিলে।
  এতিয়া আমি এই দিশতো প্ৰতিশোধ ল"বলগীয়া হ"ল।
  শীতকালৰ ভিতৰত সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ ফ্ৰণ্ট লাইন সুস্থিৰ হ"ব। জাপানীসকলে প্ৰিম"ৰিয়ে অঞ্চলত পঞ্চাশৰ পৰা এশ বিশ কিলোমিটাৰলৈ আগবাঢ়ি গৈ উলানবাটাৰৰ লগতে মংগোলিয়াৰ আধাতকৈও অধিক অঞ্চল দখল কৰিলে যদিও তেওঁলোকৰ আক্ৰমণ বন্ধ হৈ গ"ল। তুৰ্কীসকলে ইয়েৰেভানৰ কাষ চাপি বাটুমিক আক্ৰমণ কৰে, তেওঁলোকে শেষৰখন চহৰৰ দুই তৃতীয়াংশ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। জাৰ্মানসকলে নিজেই পতনৰ সময়ত বৰ বেছি আগবাঢ়িব নোৱাৰিব। আৰু তেওঁলোকে এতিয়াও এই উদ্যোগ দখল কৰা নাই।
  যুদ্ধ ক্ৰমান্বয়ে অৱস্থানশীল আৰু দীৰ্ঘদিনীয়া হৈ পৰিল। ক্লান্তিলৈ, আৰু প্ৰযুক্তিগত শ্ৰেষ্ঠত্বলৈ। ১৯৪৩ চনৰ ভিতৰত ইউ এছ এছ আৰ এ বিমান উৎপাদন ২৫ হাজাৰৰ পৰা ৩৭ হাজাৰলৈ ডেৰগুণ বৃদ্ধি কৰে। নাজী জাৰ্মানী ১৫ হাজাৰৰ ওপৰৰ পৰা ৩২ হাজাৰলৈ, দুগুণতকৈও অধিক। বছৰৰ শেষৰ মাহবোৰত জাৰ্মানীয়ে তেওঁলোকৰ ছোভিয়েট উৎপাদনৰ ফলাফল বিমানত মিলাইছিল। আৰু টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকতো - গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সৈতে। কিন্তু ইউ এছ এছ আৰেও জাপানৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াৰ প্ৰয়োজন। ইয়াৰ উপৰিও ইটালী আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ অন্যান্য উপগ্ৰহ দেশত কেইবাখনো বিমান আৰু টেংক উৎপাদন কৰা হয়। বেছি নহ"লেও। প্লাছ, যুদ্ধৰ অনুপস্থিতিৰ সুযোগ লৈ জাৰ্মানীয়ে নিজৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বাবে লিবিয়াৰ পৰা তেল উলিয়াই যোগান ধৰিবলৈ ধৰিলে।
  গতিকে ক্ৰমান্বয়ে থাৰ্ড ৰাইখত শক্তিৰ নাটনি দুৰ্বল হৈ পৰিল। ইয়াৰ উপৰিও আফ্ৰিকান ফৰাচী সম্পত্তি কেঁচামালৰ ভাল উৎস হ"ব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল।
  যাতে নাজীয়ে নিজকে ভালদৰে যোগান ধৰিব পাৰে। ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে ৰঙা ডিজাইনাৰসকলে ষ্টেলিনৰ বাবে ৮৫ মিলিমিটাৰ আৰু ১২২ মিলিমিটাৰ বন্দুকৰে নতুন ধৰণৰ টেংক প্ৰস্তুত কৰিছিল। জাৰ্মানীয়ে পেন্থাৰ ২ৰ কাম কিছু লেহেমীয়া কৰি পেলালে। শক্তিশালী অস্ত্ৰ, শক্তিশালী কৱচ, আৰু তুলনামূলকভাৱে গতিশীলতা থকা টেংক এটা পোৱাটো সহজ নহয়। আৰু "ৰয়েল টাইগাৰ" ৬৮ টনত অতি গধুৰ বুলি ওলাই পৰিল। কেৱল পেন্থাৰৰ আধুনিকীকৰণেহে তুলনামূলকভাৱে সফল হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। আৰু টি-৪ টেংকটোৱে, আপাত দৃষ্টিত, নিজৰ সামৰ্থ্য শেষ কৰি পেলাইছে। লাহে লাহে ১৯৪৪ চনৰ পৰা এই মেচিনৰ উৎপাদন হ্ৰাস পাবলৈ ধৰিলে। এপ্ৰিল মাহত সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ কৰিবলৈ।
  শীতকালত ছোভিয়েট কমাণ্ডে কেইবাটাও আক্ৰমণাত্মক অভিযান আৰম্ভ কৰে। আৰু টামান উপদ্বীপ, আৰু কেন্দ্ৰত, আৰু লেনিনগ্ৰাডৰ দিশত, আৰু কুৰ্স্কৰ ওচৰত। কিন্তু ক"তো কোনো উল্লেখযোগ্য সফলতা লাভ কৰিব পৰা নগ"ল ৷ ইতিমধ্যে টেংক আৰু বিমান দুয়োটাতে জনশক্তিৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল। কেৱল বতৰৰ ভয়েই ফ্ৰিটজক প্ৰতিৰক্ষামূলক কৌশল মানি চলিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  পলায়নকাৰী আৰু বিশ্বাসঘাতকৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পোৱাৰ লগতে জাৰ্মানীয়ে উচ্চ উচ্চতাৰ বিমান পৰিবহণ বিকশিত কৰাটোৱেও নেতিবাচক ভূমিকা পালন কৰিছিল, যিটো আকাশৰ পৰা চোৰাংচোৱাগিৰিৰ ক্ষেত্ৰত অধিক ফলপ্ৰসূ আছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও ছোভিয়েট কমাণ্ডে বাহিনী কেন্দ্ৰীভূতকৰণ প্ৰক্ৰিয়াৰ কাষ চাপিছিল কিছু ভুল। বিশেষকৈ পূৰ্বৰটো সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ আগতেই পৰৱৰ্তী অপাৰেচনটো বেলেগ এটা ক্ষেত্ৰত আৰম্ভ কৰাৰ কৌশলটোৱেই সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি যুক্তিসংগত আছিল। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ দৰে জাৰ্মানসকলক আঁতৰাই টানি অনা। কিন্তু যদি শত্ৰুৰ সংখ্যা আপোনাকতকৈ বেছি হয়, তেন্তে ইয়াৰ ফলত কোনো বিশেষ অঞ্চলৰ শক্তিৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব লাভ কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল।
  যদি ষ্টেলিনে ফ্ৰণ্টৰ এটা পৃথক অংশত প্ৰায় তিনিৰ বিপৰীতে এজনৰ অনুপাতত শ্ৰেষ্ঠত্ব সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হ"লহেঁতেন, তেন্তে হয়তো কৌশলগত সফলতা লাভ কৰা হ"লহেঁতেন।
  আৰু সেয়েহে এটা খণ্ডত আক্ৰমণ চলি আছে, আন এটা খণ্ডত তেওঁলোকে প্ৰস্তুতি চলাইছে, কিন্তু বাস্তৱত জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিৰ বাবে বিকৃত কৰাটো সহজ। তদুপৰি ফ্ৰিটজৰ ইতিমধ্যে উৎকৃষ্ট অপটিক্সৰ সৈতে উচ্চ উচ্চতাৰ, তীব্ৰবেগী গোপনীয়তা বিমান আছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকে সৈন্যৰ গতিবিধি অনুসৰণ কৰিব পাৰিছিল। আৰু শীতকালত ইয়াক ছদ্মবেশ লোৱাটো অধিক কঠিন, আৰু ৰাতি কোনো ঔষধ নহয়, গতিকে জাৰ্মান চোৰাংচোৱা বিষয়াসকলে ভাল ৰাতিৰ দৃষ্টিশক্তিৰ যন্ত্ৰ লাভ কৰিছিল।
  পৰিকল্পিত ব্ৰেকথ্ৰু টেংক হিচাপে "ৰয়েল টাইগাৰ" ধাৰাবাহিক নিৰ্মাণত পলম হৈছিল আৰু সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ'ল। আই এছ-২ক অভেদ্য কৰি তুলিবলৈ হিটলাৰে কৱচেৰে শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন স্থাপন কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া "পেন্থাৰ" -২ৰ ওজন আছিল ৫১ টন, আনকি মিশ্ৰণৰ আৱৰণ স্থাপনৰ কথাও লক্ষ্য কৰি, যাৰ ফলত ৮০০ কিলোগ্ৰাম ৰাহি হৈছিল . কিন্তু যুক্তিসংগত কোণত কাষৰ কৱচটো ৮২ মিলিমিটাৰ পৰ্যন্ত শক্তিশালী কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিল। ইয়াৰ ফলত জাৰ্মান টেংকখন পূৰ্বৰ মডেলৰ দৰে কাষৰ পৰা দুৰ্বল নহ"ল। কিন্তু আকৌ, অধিক উন্নত বিন্যাস আঁচনিত "পেন্থাৰ"-২ আৰু "লায়ন"-২ এতিয়াও কেৱল বিকাশৰ প্ৰক্ৰিয়াত আছে।
  কিন্তু শীতকালত জাৰ্মানীয়ে নাইজাৰ লুপকে ধৰি আফ্ৰিকাত ফ্ৰান্সৰ সম্পত্তি সম্পূৰ্ণৰূপে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিলে। আৰু বিশেষকৈ কংগোত তেল, গেছ আৰু বক্সাইট আৰু তাতোকৈ ডাঙৰ ইউৰেনিয়ামৰ মজুত আছে। ডি গ'ল ধৰা পৰিল - মিত্ৰশক্তিৰ সহায় অবিহনে তেওঁ অমূল্য আছিল, আৰু স্ক'ৰেলে পৰিষ্কাৰ আৰু নিপুণভাৱে কাম কৰিছিল।
  এইদৰে ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহলৈকে তেলৰ সমস্যা বহুলাংশে সমাধান হ"ল। ইতিমধ্যে লিবিয়াৰ পৰা সকলো যোগান আহিছিল আৰু বাকী আছিল মাথোঁ অধিক আৰু অধিক কূপ খনন।
  কিন্তু মে" মাহত জাৰ্মানসকলে এতিয়াও আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাজু হোৱা নাছিল। ডিজাইনৰ ক্ষেত্ৰত পুৰণি টাইগাৰৰ বাহিৰেও তেওঁলোকৰ হাতত কোনো গুৰুতৰ ব্ৰেকথ্ৰু টেংক নাছিল। সঁচা, "টাইগাৰ" ইতিমধ্যে গণ উৎপাদনত আছিল আৰু কৱচৰ উচ্চমানৰ আৰু কাষৰ ডাঠতাৰ লগতে দ্ৰুত গুলী চলোৱা, সঠিক বন্দুকৰ বাবেই ই আদৰ্শ নহ'লেও ভূমিকা ল'ব পাৰিছিল , কিন্তু কম বেছি পৰিমাণে সহ্যযোগ্য টেংক, ইউ এছ এছ আৰ সৈন্যৰ টাৰ্ণঅভাৰ ভাঙি .
  জাৰ্মান কমাণ্ডে ধাৰাবাহিক বিবাদৰ অন্তত ১৯৪২ চনৰ পূৰ্বৰ পৰিকল্পনালৈ ঘূৰি আহে। অৰ্থাৎ ফ্লেংকত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰা। লেনিনগ্ৰাডক ডাবল ৰিঙত লৈ ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰক। তদুপৰি ৱেৰমাখ্টে ৰিজেভ-ভিয়াজেমস্কি চেলিয়েণ্ট পৰিত্যাগ কৰাৰ পিছত মস্কোত আক্ৰমণৰ বাবে এটা সুবিধাজনক দলঙৰ মূৰ হেৰাই গ"ল। গতিকে ৰাজধানীৰ পৰা তুলনামূলকভাৱে দূৰত৷
  নাজীৰ পৰিকল্পনাও অনুকূল নহয়, কিন্তু... ছুইডেনত প্ৰাৰম্ভিক সংসদীয় নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হৈছিল, য'ত নাজীয়ে আকৰ্ষণীয় জয়লাভ কৰিছিল। আঠ নিযুত জনসংখ্যা আৰু উন্নত অৰ্থনীতিৰ এখন দেশ ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ কৰিবলৈ সাজু হৈছিল। আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় ব্যক্তিজন আছিল চাৰ্লছ দ্বাদশ। ছুইডেনৰ লোকসকলে পিটাৰ দ্য গ্ৰেট আৰু আলেকজেণ্ডাৰ দ্য ফাৰ্ষ্টৰ হাতত পৰাস্ত হোৱা যুদ্ধৰ সময়ত পূৰ্বৰ পৰাজয় আৰু অপমানৰ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ হাহাকাৰ কৰিছিল। এইদৰে সমগ্ৰ ইউৰোপে ইতিমধ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল। তদুপৰি ফ্ৰাংকো আৰু চালাজাৰে লুটপাতৰ পৰা নিজৰ অংশ দাবী কৰিবলৈ আনুষ্ঠানিকভাৱে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। কেৱল ছুইজাৰলেণ্ডে আনুষ্ঠানিকভাৱে নিৰপেক্ষ হৈ থাকিল যদিও ই স্বেচ্ছাসেৱকৰ এটা বিভাগো পঠিয়াই দিলে।
  সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব নাজী মিত্ৰজোঁটৰ পক্ষত আছিল। ইয়াৰ উপৰিও ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহৰ মাজভাগলৈকে জাৰ্মানীৰ হাতত ইতিমধ্যে প্ৰায় হাজাৰখন এম ই-২৬২ জেট বিমান সেৱাত আছিল। গাড়ীখন নিজেই যথেষ্ট সফল, কিন্তু অসমাপ্ত ইঞ্জিনৰ সৈতে। কিন্তু লাহে লাহে ইঞ্জিনবোৰৰ উন্নতি ঘটিল, অধিক শক্তিশালী হৈ উঠিল, অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য হৈ পৰিল আৰু ইন্ধনৰ ব্যৱহাৰ কমি আহিল।
  উজনিৰ পৰাই এই আক্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল। ১৯৪২ চনৰ জানুৱাৰী মাহত অপাৰেচন ব্লাউৰ বাবে অ" কে ডব্লিউৱে প্ৰস্তুত কৰা পৰিকল্পনা পুনৰাবৃত্তি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও তাৰ পিছত হিটলাৰে ইচ্ছাকৃতভাৱে সলনি কৰিছিল। যেতিয়া আপুনি দক্ষিণ আৰু উত্তৰ দুয়োটা দিশৰ পৰা ষ্টেলিনগ্ৰাডক আক্ৰমণ কৰি আছে, অভিসৰণ কৰা দিশেৰে। কিন্তু প্ৰথমে জাৰ্মানসকলে ডনলৈকে ব্ৰেক থ্ৰু কৰিব লাগিছিল। ফেচিষ্ট টাইগাৰছৰ আক্ৰমণত আগবাঢ়িল যদিও শক্তিশালী ডিফেন্সিভ লাইনৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হয়। ক্ৰাউটৰ অগ্ৰগতি লেহেমীয়া হৈ পৰিল, তেওঁলোকে ছোভিয়েট সৈন্যৰ গভীৰতাত প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত আবদ্ধ হৈ পৰিল। প্ৰথম দহ দিনত ভ"ৰনেজৰ দিশত মাত্ৰ ৩৫-৪০ কিলোমিটাৰ অতিক্ৰম কৰি।
  তাৰ পাছত দুসপ্তাহৰ হঠকাৰী যুদ্ধত নাজীসকলে মাত্ৰ দহ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িল আৰু বৃহৎ লোকচানৰ বাবে বন্ধ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  উজনিৰ আক্ৰমণ অধিক সফলতাৰে বিকশিত হৈছিল। তাত ছোভিয়েট সৈন্য কম, আৰু ইয়াক ৰক্ষা কৰাটো অধিক কঠিন। অসংখ্য "পেন্থাৰ", "টাইগাৰ", "ফাৰ্ডিনাণ্ড" (কৌশলগত বোমা বিস্ফোৰণৰ অভাৱৰ বাবে এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটো অধিক ব্যাপক হৈ উঠিছিল!) আৰু "জাগডটাইগাৰ" আৰু বিশেষভাৱে ফলপ্ৰসূ "ষ্টাৰমটাইগাৰ"ৰ প্ৰথম মডেল। জাৰ্মানীয়ে প্ৰথম প্ৰতিৰক্ষা লাইন ভাঙি কাৰ্যকৰী স্থান লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  একে সময়তে জাপানী সেনাইও আক্রমণত নামিল৷ চামুৰাইসকলে তেওঁলোকৰ টেংক বহৰৰ আকাৰ বৃদ্ধি কৰিলে আৰু তেওঁলোকৰ নতুন মজলীয়া ওজনৰ বাহনসমূহ কাৰ্যতঃ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন টি-৩৪-৭৬তকৈ কম নাছিল, আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচৰ ক্ষেত্ৰতো উন্নত আছিল, যদিও কাষৰ পৰা সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত কম আছিল।
  জাপানে মংগোলিয়াত আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিছিল, য"ত প্ৰতিৰক্ষা বজাই ৰখাটো বহুত কঠিন আছিল। ছোভিয়েট কমাণ্ডে ৰিজাৰ্ভৰ নাটনিৰ সন্মুখীন হৈছিল, তিনিওটা ফ্ৰণ্টতে প্ৰতিশোধ লয়। আৰু শীতকালীন আক্ৰমণৰ সময়ত কৰ্মীৰ ক্ষতি যথেষ্ট আছিল।
  টিখভিনৰ ওপৰত জাৰ্মানীৰ আক্ৰমণ, আৰু বগা সাগৰৰ খালৰ পৰা ফিন আৰু ছুইডেনক অসুবিধাৰ সৈতে প্ৰতিহত কৰা হৈছিল। নাজীসকলে লাহে লাহে আগবাঢ়িছিল, কিন্তু প্ৰায় অবিৰতভাৱে। জুন মাহৰ মাজভাগত দক্ষিণে মেইনষ্টেইনৰ সৈন্যই ষ্টেলিনগ্ৰাডত প্ৰৱেশ কৰে। ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ দ্বিতীয়খন যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। আৰু জুলাই মাহৰ আৰম্ভণিতে টিখভিন আৰু ভলখভৰ পতনৰ পিছত ফিন, ছুইডেন আৰু জাৰ্মানসকলে একত্ৰিত হ"ল - লেনিন চহৰৰ চাৰিওফালে দ্বিতীয়টো আঙঠি গঠন কৰিলে।
  এইদৰে ছোভিয়েট সামৰিক বাহিনীৰ বাবে এক অত্যন্ত কঠিন পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হ"ল।
  কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডে মেইনষ্টেইনৰ ওচৰত হাৰ নামানিল। আৰু ইয়াৰ ফলত জাৰ্মানসকলে আন দিশত আক্ৰমণৰ বিকাশ ঘটাব নোৱাৰিলে। দক্ষিণত ১৯৪২ চনৰ দৰেই তেওঁলোকে মাত্ৰ টেৰেক গেটতহে উপস্থিত হ"ল: গ্ৰ"জনি আৰু অৰ্ডজোনিকিজেৰ ওচৰত আবদ্ধ হৈ পৰিল। ভ"ৰনেজ দিশত তীব্ৰ যুদ্ধ চলি থাকিল। ছেপ্টেম্বৰ মাহলৈকে ছোভিয়েট সৈন্যই ডনৰ সিপাৰে পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হয়। অক্টোবৰৰ শেষৰ ফালে দক্ষিণৰ ফ্ৰণ্ট লাইনে নাজীৰ সৰ্বাধিক অগ্ৰগতিৰ সময়ত ১৯৪২ চনৰ পুনৰাবৃত্তি হোৱাটো ভাগ্যৰ বিদ্ৰুপৰ কথা।
  উত্তৰত ইয়াৰ অৱস্থা আৰু বেয়া আছিল, য"ত লেনিনগ্ৰাডে নিজকে সম্পূৰ্ণ ঘেৰাওত পেলাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মান, ফিন আৰু ছুইডেনে কেৰলিয়ান উপদ্বীপত ৰঙা সেনাৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা কাটি ইউ এছ এছ আৰৰ মূল অংশৰ পৰা স্থলপথেৰে মুৰ্মানস্কক কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হয়।
  প্ৰায় চল্লিশটা ছোভিয়েট বিভাগ বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিছিল। অৱশ্যে তেওঁলোকৰ সংখ্যা স্বাভাৱিকৰ পৰা বহু দূৰত আছিল। ছুইডেনে প্ৰায় পঁচিশটা মোটামুটি সুসজ্জিত ডিভিজন খেলিছিল। অভিজ্ঞ ফিন আৰু জাৰ্মান সৈন্যৰ সৈতে মিলি তেওঁলোকে সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব লাভ কৰিছিল। আৰু কেৰেলিয়ান উপদ্বীপলৈ মজুত স্থানান্তৰ কৰাটো অত্যন্ত কঠিন।
  সাধাৰণতে ৰঙা সেনাই প্ৰয়োজনীয় শক্তিবৰ্ধক শক্তি লাভ কৰিব নোৱাৰিলে, গতিকে জাপানীসকল অভাৱনীয়ভাৱে শক্তিশালী হৈ উঠিল, তেওঁলোকৰ সংখ্যা পুতলা সৈন্যৰ সৈতে মিলি পাঁচ নিযুত অতিক্ৰম কৰিলে আৰু এইটো আচলতে এটা পূৰ্ণাংগ দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট। গতিকে আমি মাত্ৰ জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰ দেশসমূহৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিশোধ ল"ব লাগিছিল।
  লাহে লাহে কাৰেলিয়াত ছোভিয়েট সৈন্যৰ নিয়ন্ত্ৰণৰ অঞ্চল হ্ৰাস পালে আৰু মুৰ্মানস্ক সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ হৈ পৰিল আৰু কাৰ্যতঃ বিনাশ হৈ পৰিল। গতিকে শত্ৰুৰ বহৰ আৰু বিশেষকৈ ছাবমেৰিনে সাগৰত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল, গতিকে যোগান স্থাপন কৰিবলৈ একো নাছিল।
  হায়, ১৯৪৪ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত ইউ এছ এছ আৰৰ হাতত ১৯৪২ চনৰ টাৰ্নিং পইণ্টটো পুনৰাবৃত্তি কৰিবলৈ সংৰক্ষিত ধন নাছিল। ককেছাছৰ ক্ষতি ৰোধ কৰিবলৈ প্ৰায় সকলো খৰচ হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীয়ে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওপৰত আক্ৰমণ অধিক পেছাদাৰীভাৱে চলাইছিল আৰু তালৈ সংৰক্ষিত বনাঞ্চলসমূহ অহৰহ স্থানান্তৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল, যেন টাৰ্টাৰাছৰ গহ্বৰলৈ। ষ্টেলিনে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত চহৰখন ভলগা নদীত ধৰি ৰাখিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। কিন্তু বতাহত শত্ৰুৰ বিমানৰ আধিপত্যৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি দাম অবিশ্বাস্যভাৱে বেছি বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  তদুপৰি মেইনষ্টাইনে পৌলাছৰ দৰে কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল আৰু সৈন্যসকলক চোৱা-চিতা কৰিছিল। ফলত লোকচানৰ অনুপাত ৰঙা সেনাৰ পক্ষত নাছিল।
  হিটলাৰে মাইনষ্টাইনক খৰখেদাকৈ ক"লে, কিন্তু ধূৰ্ত ফিল্ড মাৰ্শ্বালজনে ডজ কৰিবলৈ আৰু হেঁচা সহ্য কৰিব জানিলে।
  ইয়াৰ ভিতৰত অন্যতম শক্তিশালী প্ৰকাৰৰ অস্ত্ৰ আছিল ষ্টাৰমটাইগাৰ। তেওঁলোকৰ হাতত আছিল অতিশয় শক্তিশালী বোমা লঞ্চাৰ যিয়ে তিনিশ বিশ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিছিল। তদুপৰি এই খোলাবোৰ ৰকেট চালিত আৰু হাউইটজাৰৰ খোলাতকৈ বহু বেছি শক্তিশালী। ট্ৰেকত হ"লেও তেওঁলোকক কাত্যুছাৰ যোগ্য উত্তৰ বুলি ক"ব পাৰি। ইয়াৰ উপৰিও ট্ৰাকত কিছুমান বোমা লঞ্চাৰো স্থাপন কৰা হৈছিল, যাৰ গুলীচালনাৰ ৰেঞ্জ দীঘলীয়া আছিল।
  জাৰ্মানেও গেছ লঞ্চাৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আৰু অৱশ্যেই জেট বোমাৰু বিমান।
  ডিচেম্বৰ মাহত জাপানীসকলে প্ৰায় সমগ্ৰ মংগোলিয়া দখল কৰি ভ্লাডিভষ্টকৰ ওচৰলৈ আহি প্ৰিম"ৰিয়ে আৰু খাবাৰোভস্কক আংশিকভাৱে দখল কৰে। কিন্তু জেনেৰেল ফ্ৰষ্টে তেওঁলোকক ৰখাবলৈ বাধ্য কৰালে।
  ইয়াৰ সুযোগ লৈ ৰঙা সেনাই জাৰ্মানীৰ ফ্লেংকত ধাৰাবাহিকভাৱে পাল্টা আক্ৰমণৰ আয়োজন কৰে আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বাকী থকাখিনি দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। কি, চহৰৰ সৰু অংশ এটাও ১৯৪৫ চনৰ আৰম্ভণিতে অনুষ্ঠিত হৈছিল। ১৯৪৪ চনত জাৰ্মানসকলে কিছুমান সফলতা লাভ কৰিছিল যদিও ককেছাছ জয় কৰি বাকু তেল লাভ কৰিবলৈও সক্ষম হোৱা নাছিল। সঁচা, নিজৰ প্ৰয়োজনৰ বাবে তেওঁলোকৰ হাতত এতিয়াও ৰোমানিয়া, হাংগেৰী, লিবিয়া, কেমেৰুণ আৰু নাইজেৰিয়াৰ পৰা যথেষ্ট আছিল।
  লেনিনগ্ৰাড তেতিয়াও ঘেৰাওত আছিল। খাদ্য আৰু গোলাবাৰুদৰ বৃহৎ মজুত আগতীয়াকৈ সৃষ্টি কৰা হৈছিল, যাতে এই শীতকালত চহৰখন জীয়াই থাকিব পাৰে, ৱেৰমাখ্ট আৰু ইয়াৰ মিত্ৰশক্তিৰ উল্লেখযোগ্য বাহিনীক পিন ডাউন কৰি থাকিব পাৰে।
  ছোভিয়েট নেতৃত্বই অস্ত্ৰ উৎপাদনৰ বাবে লেনিন চহৰত কেঁচামালৰ কৌশলগত মজুত কৰিবলৈও সক্ষম হয়। এতিয়ালৈকে এইটোৱে ফেচিষ্টসকলক বেছি দিয়া নাই৷
  কিন্তু মুৰ্মানস্কক সম্পূৰ্ণৰূপে ব্লক কৰা হৈছিল। চহৰলৈ যোৱা দহখন পৰিবহণৰ ভিতৰত ক্ৰাউট পৰিয়ালে ৯টা পৰিবহণ শেষ কৰিলে।
  জানুৱাৰী মাহত ছোভিয়েট কমাণ্ডে কেন্দ্ৰত থকা জাৰ্মানসকলৰ শক্তি পৰীক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু অতি শক্তিশালী আৰু প্ৰযুক্তিগতভাৱে উন্নত প্ৰতিৰক্ষাক পৰাস্ত কৰাটো সম্ভৱ নহ"ল। সৰ্বোচ্চ অগ্ৰগতি আছিল পাঁচ বা ছয়, উত্তম ক্ষেত্ৰত আঠ কিলোমিটাৰতকৈ বেছি নহয়। আৰু ছোভিয়েট বিভাগসমূহৰ লোকচান অতি উল্লেখযোগ্য আছিল। বেছিভাগ অংশতে আধালৈকে ৰচনা।
  কিন্তু জাৰ্মান বাহিনীৰ এটা অংশ অন্যমনস্ক হৈ পৰিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকে ষ্টেলিনগ্ৰাডক ধৰি ৰাখিব পাৰিলে... মাৰ্চ মাহত জাৰ্মানীয়ে নিজেই টেৰেক গেটত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। তেওঁলোকে ছোভিয়েট প্ৰতিৰক্ষাৰ ৰেখাডাল ভাঙি গ্ৰ"জনী আৰু অৰ্ডজোনিকিজেক ঘেৰি ধৰিবলৈ সক্ষম হয় যদিও ফ্ৰিটজসকল ভেডেনো, শ্বালি আৰু আৰু অধিক চহৰৰ মাজেৰে লাইনত আবদ্ধ হৈ পৰে।
  মে" মাহলৈকে গ্ৰ"জনী চহৰখন নিজেই সম্পূৰ্ণ ঘেৰাওত আছিল। মে" মাহত অৱশেষত ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পতন ঘটে। চহৰখন আৰু ইয়াৰ উপকণ্ঠ অঞ্চলৰ লগতে টেংক কাৰখানাটোৰ কাৰ্যতঃ কোনো ধ্বংসাৱশেষ বাকী নাই।
  জাৰ্মান মিত্ৰজোঁটৰ ভাপও শেষ হৈ গৈছিল যদিও ফুহৰাৰে জয় বিচাৰিছিল। জানুৱাৰী মাহত এই ডিস্কৰ প্ৰথম সফল পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা হয়, যিয়ে দুটা শব্দৰ গতিবেগ পৰ্যন্ত গতি লাভ কৰে আৰু ১৮ কিলোমিটাৰ উচ্চতালৈ বৃদ্ধি পায়। মে" মাহত ডিস্কেটখনে ইতিমধ্যে চাৰিটা শব্দৰ গতি লাভ কৰি ৩০ কিলোমিটাৰ উচ্চতালৈ জপিয়াই পৰিছিল।
  কিন্তু নতুন মেচিনটো, ইয়াৰ সকলো শক্তিশালী আৰু আনকি অনন্য উৰণৰ বৈশিষ্ট্যৰ বাবে, সৰু সৰু জুইৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া আৰু ব্যয়বহুল হৈ পৰিল। অতি সোনকালেই লেমিনাৰ নাঙল নিক্ষেপ কৰি দুৰ্বলতাৰ সমস্যাটো সমাধান হ"ল যদিও ইয়াৰ ফলত ইন্ধনৰ ব্যৱহাৰ বৃদ্ধি পায় আৰু বিমানখনৰ উৰণৰ সময় কমি যায়। আৰু ডিস্ক প্লেনটোৱে নিজেই, ইয়াৰ লেমিনাৰ "কোট" পিন্ধি, ফলপ্ৰসূভাৱে গুলী চলাব পৰা নাছিল।
  কিন্তু "ফ্লাইং চচৰ"ৰ যুগ আৰম্ভ হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানসকলে এটা শক্তিশালী ট্ৰাম্প কাৰ্ড লাভ কৰিছিল: "ই" শ্ৰেণীৰ নতুন প্ৰজন্মৰ টেংক। "ৰয়েল টাইগাৰ" আৰু "পেন্থাৰ"ৰ সৈতে একে ওজনৰ সৈতে তেওঁলোকৰ পাৰ্থক্য আছিল, বহুত ঘন আৰু উন্নত বিন্যাস, কম চিলোৱাট আৰু ডাঠ কৱচ।
  গণ উৎপাদন আৰু যুদ্ধক্ষেত্ৰত পেন্থাৰ-২ আৰু টাইগাৰ-২, আৰু তাৰ পিছত টাইগাৰ-৩ বিমানে ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। অধিক ঘন বিন্যাস আৰু সৰু টাৰেটৰ পিছৰ বাহনখনত শক্তিশালী কৱচ আৰু ১০৮০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আছিল। "মাউছ" কেতিয়াও ধৰিব পৰা নাছিল। কিন্তু "পেন্থাৰ"ৰ পৰিৱৰ্তন, "এফ"-এ ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিলে।
  মিশ্ৰণ মৌলৰ অভাৱৰ বাবে ছোভিয়েট টেংকত বৰ উচ্চমানৰ কৱচ নাছিল আৰু এতিয়ালৈকে "পেন্থাৰে" ৭৫ মিলিমিটাৰ কামানৰ সৈতেও নিজৰ ভূমিকা যথেষ্ট ভালদৰে মোকাবিলা কৰিছিল। আৰু ১২০ মিলিমিটাৰ ঢালযুক্ত ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰে ৮৫ মিলিমিটাৰ ছোভিয়েট টি-৩৪-৮৫ বন্দুকৰ পৰা যথেষ্ট নিৰ্ভৰযোগ্যভাৱে সুৰক্ষা দিছিল। কিন্তু, হয়তো, ছোভিয়েট স্বয়ংচালিত বন্দুক SU-100 পেন্থাৰৰ বৰ্ধিত কৱচৰ যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী হৈ উঠিল। ইতিমধ্যে টি-৪ৰ উৎপাদন বন্ধ হৈ গৈছিল। আৰু প্ৰডাকচন টেংকবোৰৰ ভিতৰত পেন্থাৰখনেই আটাইতকৈ লঘু বুলি ওলাই পৰিল।
  বিন্যাসৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰথম উন্নত টেংক আছিল ছিৰিয়েল টেংক "লায়ন"। এই টেংকটোৰ টাৰেটটো পিছলৈ লৈ যোৱা হৈছিল আৰু ট্ৰেন্সমিছন, ইঞ্জিন আৰু গিয়াৰবক্স সন্মুখত এটা ইউনিটত ৰখা হৈছিল। ফলত বাহনখনৰ চিলোৱাট কম আছিল, আৰু শক্তিশালী ১০৫ মিলিমিটাৰ কামান থকা কৱচটো "ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ সৈতে তুলনাযোগ্য আছিল, আৰু টাৰেটৰ সন্মুখভাগ আৰু অধিক শক্তিশালী আছিল।
  টাৰেটটো পিছলৈ লৈ যোৱাৰ ফলত সিংহটোৱে এইটোও সুবিধা পাইছিল যে হাবিৰ মাজেৰে গতি কৰাৰ সময়ত ইয়াৰ দীঘল নলীৰ বন্দুকটোৰ মুখখন গছৰ ডালত ইমান আঁকোৱালি লোৱা নাছিল।
  নাজীয়ে আন আঁচনিও চেষ্টা কৰিছিল, আৰু লগতে ছোভিয়েটৰ স্থানত শক্তিশালী বিমানেৰে বোমাবৰ্ষণ কৰিছিল।
  জাপানেও আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু অৱশেষত ভ্লাডিভষ্টকক মূল ভূখণ্ডৰ পৰা কাটি পেলাইছিল।
  জুন আৰু জুলাই মাহত জাৰ্মানীয়ে মস্কোলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু ছোভিয়েট প্ৰতিৰক্ষা ৰেখা অতি শক্তিশালী হৈ উঠিল আৰু নাজীসকলে বিপুল লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল। আনকি লেভ টেংকটোও আক্ৰমণাত্মক ক্ষেত্ৰত সম্পূৰ্ণৰূপে পৰ্যাপ্ত নহয়, মূলতঃ পাৰ্শ্বীয় আৱৰণৰ অপৰ্যাপ্ততাৰ বাবে।
  ছোভিয়েট কমাণ্ডে ক্ৰমান্বয়ে ১০০ মিলিমিটাৰ বন্দুক কেলিবাৰ অধিক সক্ৰিয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিছিল। এইটো স্পষ্ট যে ইউ এছ এছ আৰৰ হাতত একেটা টেংকেৰে শত্ৰুৰ টেংকক পৰাস্ত কৰিব পৰাকৈ সম্পদ নাই যদিও টেংক বিৰোধী আৰ্টিলাৰী ব্যাপকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি।
  মূল মডেলৰ ই-১০০ ১৪০ টনত অতি গধুৰ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, আৰু কাষৰ কৱচ ১২০ মিলিমিটাৰ (কপাল ২৪০ মিলিমিটাৰ!), আনকি কোণত। এইটোৱেই আৰু যথেষ্ট নাছিল। মাউছবোৰ যে নিজৰ বিন্যাসত আশাহীনভাৱে পিছ পৰি আছে, সেই কথাটো দূৰৰ কথা।
  বাস্তৱত লায়ন টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক - ই-১০, ই-২৫ আছিল উন্নত জাৰ্মান বাহন, য"ত ইঞ্জিন, ট্ৰেন্সমিছন আৰু গিয়াৰবক্সৰ স্থান একেলগে আছিল। অৱশ্যে জাৰ্মানসকলে বহু পিছপৰা সঁজুলি উৎপাদন কৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত পিছ পৰি থকা যথেষ্ট ওখ চিলোৱাটৰ সৈতে "পেন্থাৰ", "টাইগাৰ", "জাগডটাইগাৰ", "জগডপেন্থাৰ"।
  "ই"-৭০ও সম্পূৰ্ণ সফল নহ"ল। বাহনখনত শক্তিশালী ১২৮ মিমি কামান আৰু উন্নত বিন্যাস আছিল যদিও কমেও ৮০ ৰাউণ্ডৰ যুদ্ধ বোজা বজাই ৰাখিবলৈ আৰু ৭০ টনৰ ওপৰলৈ নাযাবলৈ ইচ্ছাৰ বাবে ইয়াৰ কৱচৰ সুৰক্ষা "ৰয়েল"ৰ সৈতে তুলনাযোগ্য বুলি প্ৰমাণিত হয় বাঘ" - মডেল ১৯৪৪ আৰু এটা ব্ৰেকথ্ৰুৰ বাবে অপৰ্যাপ্ত। "বাঘ"-৩ আৰু অধিক সুৰক্ষিত। কিন্তু ই-৭০ত ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ টাৰ্বোচাৰ্জাৰযুক্ত ইঞ্জিন সফলতাৰে পৰীক্ষা কৰা হৈছিল , যাৰ ফলত টেংকটোৱে ঘাইপথত প্ৰতি ঘণ্টাত ৬০ কিলোমিটাৰ গতি লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে জাৰ্মান টেংকসমূহেও যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল, পদাতিক সৈন্যৰো ক্ষতি হৈছিল। তৃতীয় ৰাইচৰ বিদেশী বিভাগ আৰু উপগ্ৰহ দুয়োটাই বহুত হেৰুৱাইছিল।
  আগষ্ট মাহৰ মাজভাগলৈকে জাৰ্মানীয়ে কেন্দ্ৰত মাত্ৰ ৪০-৫০ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িছিল আৰু কাৰ্য্যকৰী স্থান লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাছিল। আৰু লোকচানবোৰো বিশাল হৈ পৰিল। ছেপ্টেম্বৰ মাহত নাজীয়ে দক্ষিণত নতুন আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে... ডেৰ মাহৰ তীব্ৰ যুদ্ধত শত্ৰুৱে কেছপিয়ান সাগৰলৈ ভাঙি স্থলপথেৰে ককেছাছক কাটি পেলায়।
  কিন্তু ছোভিয়েট কমাণ্ডে বহু ক্ষতিসাধন হ"লেও সাগৰীয় পথেৰে যোগান স্থাপন কৰিবলৈ সক্ষম হয়। নৱেম্বৰ মাহত ফ্ৰিটজে বিপুল পৰিশ্ৰম আৰু বৃহৎ ক্ষতিসাধন কৰি ভলগা বদ্বীপত উপনীত হয়। ডিচেম্বৰ মাহত ফ্ৰণ্ট লাইন সুস্থিৰ হৈ পৰিল। ককেছাছৰ ফ্ৰণ্ট আৰু মূল ছোভিয়েট ভূখণ্ডৰ মাজত ব্যৱধান বাঢ়ি আহিল। ইয়াৰ উপৰিও জাপানীসকলে ভ্লাডিভষ্টকক কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হয়, যাৰ ফলত ছোভিয়েট চহৰখন ঘেৰাও কৰা হয়।
  অৱৰোধৰ পিছতো মুৰ্মানস্কে বীৰত্বৰে ১৯৪৫ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহলৈকে থিয় দিবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু তথাপিও সি পৰিল...
  ১৯৪৬ চনত শত্ৰুতা চলি থাকিল... ককেছাছত ছোভিয়েট সেনা গোটৰ অৱস্থান অত্যন্ত কঠিন হৈ পৰিল। স্থলপথেৰে কাটি পেলোৱা, বাকুৰ চূড়ান্ত ক্ষতিৰ ভাবুকি।
  ষ্টেলিনে অত্যন্ত নাৰ্ভাছ আৰু শাৰীৰিক ক্লান্তি অনুভৱ কৰিছিল। তিখভিনৰ দিশত তীব্ৰ যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল। ঘেৰি ৰখা লেনিনগ্ৰাডক বচাবলৈ চেষ্টা কৰা হৈছিল। খোদ চহৰখনত ছমাহ নৌহওঁতেই খাদ্য সামগ্ৰী বাদ দি পুনৰ ফুড কাৰ্ড কৰ্তন কৰা হ"ল।
  প্ৰথমতে ছোভিয়েট সৈন্যই ফ্ৰণ্ট লাইন ভাঙি পেলালে যদিও তাৰ পিছত শত্ৰুৱে অধিক সংখ্যক টেংক লৈ পাল্টা আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু আনকি ছোভিয়েট সৈন্যৰ এটা অংশও কাটি পেলায়। ফেব্ৰুৱাৰী মাহটো উত্তৰ আৰু দক্ষিণ উভয়তে তীব্ৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল, য"ত ছোভিয়েট সৈন্যই শত্ৰুক পৰীক্ষা কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাড পুনৰ দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। আৰু পিছৰটো আংশিকভাৱে সফল হৈছিল। ছোভিয়েট টেংকবোৰে চহৰখনত সোমাই পৰিল, কিন্তু দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে নাজীসকলক তাৰ পৰা খেদি পঠিয়াব নোৱাৰিলে।
  কিন্তু তৃতীয়খন ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। ভোৰনেজৰ ওচৰতো ছোভিয়েট সৈন্যই তুলনামূলকভাৱে ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰিছিল। কিন্তু তাতো ফ্ৰিটজে বৃহৎ সংখ্যক টেংক ইউনিট আৰু ইয়াৰ প্ৰযুক্তিগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰি পৰিস্থিতি পুনৰ ঘূৰাই আনিবলৈ সক্ষম হৈছিল। মাৰ্চ মাহত ডিস্ক আকৃতিৰ হেলিকপ্টাৰ আৰু ডিস্কেটে বৃহৎ পৰিসৰত শত্ৰুতাত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। জাৰ্মানীয়ে উৰণীয়া চচৰৰ কেইবাটাও উন্নতি সাধন কৰিছিল আৰু ইয়াৰ সহায়ত ছোভিয়েটৰ স্থানত ক্ষেপণাস্ত্ৰ আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু কাৰ্যক্ষেত্ৰত ডিস্ক প্লেনখনে অলৌকিক অস্ত্ৰ হিচাপে আশা কৰা ধৰণে কাম কৰা নাছিল।
  ঠিক যেনেকৈ ভন ব্ৰাউন বেলিষ্টিক মিছাইলটো যুদ্ধত সক্ৰিয় ব্যৱহাৰৰ বাবে নিজকে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিবলৈ অতি ব্যয়বহুল আৰু কম সঠিকতা বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল।
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে দহ টন পৰ্যন্ত সামগ্ৰী কঢ়িয়াই নিব পৰা আৰু ১৬ হাজাৰ কিলোমিটাৰ (!) পৰ্যন্ত উৰণ কৰিব পৰা ঠেংবিহীন জেট বোমাৰু বিমান লাভ কৰিছিল।
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ছোভিয়েট জেট বিমান পৰিবহণ এতিয়াও পিছ পৰি আছিল আৰু শত্ৰুৱে আকাশত প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে প্ৰপেলাৰ চালিত বিমানে নীতিগতভাৱে উৰণৰ বৈশিষ্ট্যত জেট বিমানক অতিক্ৰম কৰিব নোৱাৰে। আৰু আমাৰ নিজৰ উন্নয়নবোৰ বহুত দেৰি হৈছিল। আৰু প্ৰপেলাৰ চালিত বিমানৰ পৰা জেট বিমানলৈ পৰিৱৰ্তন অত্যন্ত বেদনাদায়ক।
  আৰু পাইলটসকলক পুনৰ প্ৰশিক্ষণ দিব লাগিব, ৰাণৱে বৃদ্ধি কৰিব লাগিব, আৰু বিশেষ ধৰণৰ ইন্ধন প্ৰস্তুত কৰিব লাগিব। বাৰু, ইঞ্জিনবোৰ নিজেই এতিয়াও পৰীক্ষা আৰু ডিবাগ কৰা হৈছে!
  জাৰ্মানসকলে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পৰা নিজকে বিচলিত কৰি পেলালে... অদ্ভুতভাৱে থাৰ্ড ৰাইচ আৰু সমগ্ৰ মিত্ৰজোঁটৰ ভাপ শেষ হৈ গৈছিল আৰু ৰঙা সেনাবাহিনী ফিনিক্স চৰাইৰ দৰে আছিল। এপ্ৰিল আৰু মে" দুয়োখন ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত তীব্ৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল। আৰু জুন মাহতো ৰঙা সেনাই শত্ৰুক পিন ডাউন কৰি আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল। কিন্তু জুলাই মাহত গৰমৰ মাজতো নাজীসকলে কেছপিয়ান সাগৰৰ উপকূলৰ কাষেৰে বাকুৰ দিশত আগবাঢ়িছিল। অগ্ৰগতি অত্যন্ত লেহেমীয়া আছিল। প্ৰতিদিনে গড়ে ১.৫ কিলোমিটাৰ। ডাগেস্তানে পিছুৱাই গ'ল... ছোভিয়েট সৈন্যই ফ্ৰিটজ আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰসকলক সকলো এজিমুথতে চেপি ধৰিলে।
  কেন্দ্ৰ আৰু উত্তৰ দুয়োটা দিশতে শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিছিল। তেওঁলোকক আৰ্খাংগেলস্কৰ কাষ চাপিবলৈ দিয়া নহ"ল... কিন্তু ছেপ্টেম্বৰ মাহত ককেছাছত জাৰ্মানীৰ অগ্ৰগতিৰ গতি ত্বৰান্বিত হ"ল। ককেচীয়ান গোটৰ বাহিনী বহু পৰিমাণে ক্ষীণ হৈ পৰিছিল আৰু দহখন পৰিবহণৰ সাগৰ এখন সৰ্বাধিক দুটা বা তিনিজনীয়া আকাশত শত্ৰুৰ বায়ু আধিপত্যৰ পৰিস্থিতিত উপস্থিত হৈছিল। অক্টোবৰৰ শেষৰ ফালে ফেচিষ্টসকলে তথাপিও আজাৰবাইজানত প্ৰৱেশ কৰে। আৰু নৱেম্বৰ মাহত তেওঁলোকে বাকুলৈ আগবাঢ়িল। আৰু ডিচেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে, Krauts জৰ্জিয়াত তুৰ্কীসকলৰ সৈতে একত্ৰিত হৈছিল...
  আনকি মাৰ্চ মাহৰ আগতেও ককেছাছত যুদ্ধ হৈছিল আৰু ইয়েৰেভানে সাধাৰণতে ১৯৪৭ চনৰ জুন মাহলৈকে যুদ্ধ চলিছিল।
  গোটেই শীতকালটো ৰঙা সেনাই অক্লান্তভাৱে আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। তেওঁলোকে মিত্ৰজোঁটক বেয়াকৈ প্ৰহাৰ কৰে। যদিও অৱশেষত জাপানীসকলে এপ্ৰিল মাহত ভ্লাডিভষ্টকক দখল কৰিছিল, ইয়াৰ ফলত ইউ এছ এছ আৰক আমুৰৰ সিপাৰে অধিক দৃঢ়ভাৱে বসতি স্থাপন কৰিবলৈহে সুবিধা হৈছিল।
  যদিও শীতকাল আৰু মাৰ্চ মাহত ৰঙা সেনাই আক্ৰমণৰ দ্বাৰা স্পষ্ট সফলতা লাভ কৰিব পৰা নাছিল, তথাপিও ই মিত্ৰজোঁটক এক উচিত শিক্ষা দিছিল। জাৰ্মান উপগ্ৰহ দেশসমূহৰ ভিতৰত পৰিস্থিতি ক্ৰমান্বয়ে ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল। মানৱ সম্পদ ক্ষীণ হৈ পৰিছিল আৰু লোকচান আছিল বিপুল। অৰ্থনৈতিক বোজা সম্পূৰ্ণ অসহ্যকৰ হৈ পৰিছিল। আনকি ফ্ৰণ্টত পোৱা সফলতাই ৰাজপথত ইউৰোপীয় মানুহজনক কম আৰু কমকৈ সন্তুষ্ট কৰিছিল। শান্তিৰ আকাংক্ষা ক্ৰমাৎ প্ৰবল হৈ আহিল।
  কিন্তু হিটলাৰে জেদীভাৱে ইউ এছ এছ আৰক শেষ কৰিব বিচাৰিছিল। যদিও বাকু হেৰুৱাৰ পিছত ৰঙা সেনাই যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা হেৰুৱাব বুলি কৰা হিচাপ সঁচা নহ"ল। ১৯৪৬ চনত ইউ এছ এছ আৰে অভিলেখ সংখ্যক অস্ত্ৰ উৎপাদন কৰে: প্ৰায় ৬০ হাজাৰ বিমান আৰু ৪০ হাজাৰ টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক, ২৫০ হাজাৰ বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ। হয়, ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণ মূলতঃ ইয়াক-৯ যুঁজাৰু বিমান, আই এল-২ আক্ৰমণাত্মক বিমান, যিখন এতিয়াও উৎপাদন চলি আছে। Yak-3 আৰু LA-7 কম পৰিমাণে উৎপাদন কৰা হৈছিল। এতিয়াও উৎপাদন হৈ আছে পি ই-২ আৰু টি ইউ-৩। হয়, শত্ৰুৰ জেট দানৱৰ বিৰুদ্ধে বিমান পৰিবহণক অচল বুলি ধৰিব পাৰি, কিন্তু সেয়া নহয়। টি-৩৪-৮৫, আই এছ-৩ আৰু এছ ইউ-১০০ৰ দৰে বাকী বাহনসমূহো কম পৰিমাণৰ।
  আৰু ১৯৪৭ চনত টি-৫৪ সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, যাৰ ফলত জাৰ্মান প্ৰযুক্তিৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ অন্ত পৰিব লাগিছিল। অৱশ্যে ৩৬ টন ওজনৰ টি-৫৪ শত্ৰুৰ সকলো টেংকতকৈ শক্তিশালী হ"ব নোৱাৰে যদিও পেন্থাৰ আৰু টাইগাৰছৰ সৈতে সহজেই প্ৰতিযোগিতা কৰিব পাৰিছিল।
  জাৰ্মানীৰ মূল টেংক আছিল ই-৫০, যাক লায়ন-৩ বুলি কোৱা হৈছিল। এই বাহনখন লায়নৰ দৰেই যদিও ইয়াত ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিন আৰু ডাঠ কৱচ আছে। ৭৫ টন ওজনৰ জাৰ্মান টেংকখনৰ কাষৰ কৱচৰ ডাঠতা ১৪০ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি পায় আৰু সন্মুখৰ অংশ ২৪০ মিলিমিটাৰ আৰু ১০৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক আৰু বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ১০০ এল। নতুন জাৰ্মান গাড়ীখনেই মূল গাড়ী হ"ব লাগে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচৰ ক্ষেত্ৰত ই ছোভিয়েটতকৈ উন্নত যদিও ই দুগুণতকৈও অধিক গধুৰ।
  অৱশ্যে টি-৫৪ বিমানে উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে মাত্ৰ।
  কিন্তু ১৯৪৭ চনৰ গ্ৰীষ্মকাল আৰু অধিক গৰম আছিল। জাৰ্মানীয়ে পুনৰ মস্কোক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। ছাৰাটভলৈও ব্ৰেক থ্ৰু কৰে। শৰতৰ শেষলৈকে যুঁজখন টানি থাকে। ফ্ৰিটজে এতিয়াও চাৰাটভক লৈ যাবলৈ সক্ষম হৈছে। কিন্তু মস্কো অঞ্চলত তেওঁলোকে সৰ্বাধিক ষাঠিৰ পৰা সত্তৰ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হৈছিল। ৰজেভ আৰু ব্যাজমা দুয়োজনেই যদিও পিছৰটো আধা ঘেৰি ৰখা হৈছিল, তথাপিও ইউ এছ এছ আৰৰ লগত থাকিল।
  মস্কো জয় কৰা হোৱা নাই আৰু নাজী আৰু তেওঁলোকৰ নিষ্ঠুৰ মিত্ৰজোঁটে খাদত শীতকালৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছে। এইবাৰ ছোভিয়েট কমাণ্ডে মানুহক ৰক্ষা কৰি শক্তি জমা কৰিছে। বিশেষকৈ টি-৫৪ টেংক। আৰু ১৯৪৭ চনৰ ৩১ ডিচেম্বৰত এম আই জি-১৫ৰ সফলতাৰে পৰীক্ষা কৰা হয়, যাৰ ফলত আকাশত জেট বিমানৰ ওপৰত জাৰ্মানীৰ একচেটিয়া অধিকাৰ শেষ হ"ব লাগে।
  সঁচা, ১৯৪৮ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত বহু বছৰৰ ঘেৰাওৰ অন্তত লেনিনগ্ৰাড পতিত হয়। ছোভিয়েট ক্ষমতাৰ প্ৰতিপতিত এক অতি গধুৰ আঘাত।
  ১৯৪৮ চনৰ মে" মাহত ইউ এছ এছ আৰৰ স্থিতি আশাহীন হৈ পৰিল। জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰজোঁটে ককেছাছ, তাৰ পিছত ভলগাৰ পৰা চাৰাটভলৈকে আৰু ভ"ৰনেজৰ সৈতে টাম্ব"ভ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। তাৰ পিছত অৰেলৰ পূব দিশত, প্ৰায় তুলাৰ কাষতে, তাৰ পিছত ব্যাজমাত আৰু ৰজেভৰ ওচৰতে, আৰ্খাংগেলস্কলৈকে।
  বাৰু, এনে পৰিস্থিতিত আৰু কি কৰিব পাৰি? প্লাছ, জাপানীসকলে আমুৰ নদীৰ কাষৰ প্ৰাইমৰিয়ে সকলো নিয়ন্ত্ৰণ কৰে আৰু তেওঁলোকৰ একমাত্ৰ মিত্ৰ মংগোলিয়াক দখল কৰে।
  আৰু যুদ্ধৰ সাত বছৰৰ ভিতৰত এনে মাটি হেৰাই গ"ল, য"ত দখলৰ আগতে ইউ এছ এছ আৰৰ জনসংখ্যাৰ কমেও আধা সংখ্যক লোকে বাস কৰিছিল, আৰু হয়তো তাতোকৈও বেছি। যুদ্ধৰ সাত বছৰীয়া সময়ছোৱাত ৰঙা সেনাই অতি কমেও বিশ নিযুত সৈনিক আৰু বিষয়াক উদ্ধাৰ কৰিব নোৱাৰাকৈ হেৰুৱাইছিল। আঘাতপ্ৰাপ্ত বা পংগু হোৱাসকলক গণনা নকৰাকৈয়ে। বৃহৎ পৰিমাণৰ বোমা বিস্ফোৰণ, গোলাবৰ্ষণ আৰু অনাহাৰে হোৱা বৃহৎ লোকচানৰ হিচাপ নকৰিলে।
  আনকি খালী কৰা পৰিয়ালবোৰৰ কথা লক্ষ্য কৰিলেও ষ্টেলিনৰ নিয়ন্ত্ৰণত এক লাখতকৈ অধিক জনশক্তি বাকী নাছিল, হয়তো কম। ইয়াৰে প্ৰতি পঞ্চমাংশই সেনাবাহিনীত যোগদান কৰা হয়। প্ৰায় বিশ নিযুত বিভিন্ন সৈন্য। পাঁচ বছৰ বয়সৰ পৰা শিশু, পেঞ্চনাৰ, আৰু প্ৰথম আৰু দ্বিতীয় গোটৰ বিশেষভাৱে সক্ষম লোকসকলক এই মেচিন ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ দিয়া হৈছিল।
  দেশখন অত্যন্ত সংগঠিত। ১৯৪৭ চনত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন মাত্ৰ সামান্য হ্ৰাস পালে... গতিকে ছোভিয়েটৰ দেশখনৰ অন্ত পেলোৱাটো এতিয়াও সোনকালে!
  ষ্টেলিনে নিজেই যিকোনো ক্ষেত্ৰতে তেনেকৈ ভবা নাছিল। আৰু হিটলাৰেও ৰাছিয়াৰ ওপৰত চেপা মাৰিব বিচাৰিছিল - সকলো একেলগে পাবৰ বাবে! গতিকে একেবাৰে আপোচ হোৱা নাছিল।
  গ্ৰীষ্মকালত জাৰ্মানীয়ে মস্কোত নতুনকৈ আক্ৰমণ চলায়। তেওঁলোকে তেতিয়াও আশা কৰিছিল যে তেওঁলোকে ৰাজধানী ভাঙি ইউ এছ এছ আৰৰ অন্ত পেলাব পাৰিব। ৰঙা সেনাৰ পৰা মস্কো তিনি মিলিয়নতকৈও অধিক সৈনিক আৰু মিলিচীয়াই সামৰি লৈছিল। বাৰ হাজাৰ টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰে সজ্জিত আছিল। সঁচা, মাত্ৰ প্ৰায় পাঁচশ টি-৫৪, মূলতঃ টি-৩৪-৮৫ আৰু এছ ইউ-১০০ বিমানহে যুঁজিছে। এই সময়লৈকে আই এছ-৩ বিমানখন ইতিমধ্যে বন্ধ কৰি দিয়া হৈছিল। এই মাষ্টোডনৰ প্ৰযুক্তিগত অবিশ্বাস্যতাৰ বাবে অতি কম সংখ্যক আই এছ-৪ টেংক উৎপাদন কৰা হৈছিল । ছটা আই এছ-৭ টেংক নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল যদিও এই বাহনখন গণ উৎপাদনত যোৱা নাছিল। যদিও, সম্ভৱতঃ বৃথা। ইয়াৰ ১৩০ মিলিমিটাৰ কামানেৰে ৭৫ টন ওজনৰ লেভ-৩ৰ ২৪০ মিলিমিটাৰ কৱচত ভেদ কৰিব পাৰিছিল। সঁচা, জাৰ্মানসকলৰ হাতত আছিল অধিক উন্নত টেংক ৰয়েল লায়ন, যাৰ ওজন আছিল ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ সৈতে ১০০ টন আৰু এটা অতি দীঘল নলীৰ বন্দুকৰ সৈতে ১২৮ মিলিমিটাৰ আৰু প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইলৰ গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত ১২৬০ মিটাৰ আছিল।
  কিন্তু ষ্টেলিনে কেনেবাকৈ গধুৰ সঁজুলিৰ প্ৰতি আগ্ৰহ হেৰুৱাই পেলালে, আৰু পছন্দ কৰিলে: সৰু হ"লে ভাল, কিন্তু দূৰৈৰ।
  কিন্তু চাৰিজন যোদ্ধা: জোয়া, ভিক্টোৰিয়া, এলিনা, নাদেজ্দাই তেনেকৈ নাভাবিলে। আৰু তেওঁলোকে মাত্ৰ আই এছ-৭ টেংকখন তেওঁলোকৰ নিয়ন্ত্ৰণত লাভ কৰিলে। তদুপৰি, আৰু সাত নম্বৰত। গতিকে চাৰিওজনে নিজৰ খৰচত এই গাড়ীখন বনাইছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে চাইবেৰিয়াত সোণৰ বাৰ বিচাৰি উলিয়াই প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ পুঁজিলৈ আগবঢ়ায়। আৰু এতিয়া তেওঁলোকে নিজেই এই আচৰিত মেচিনটোৰ পৰা গুলী চলাব বিচাৰিছিল।
  আৰু ১৯৪৮ চনৰ ২২ জুন তাৰিখৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ দিনটো মাত্ৰ ওচৰ চাপি আহিছিল। হিটলাৰৰ সৈন্যই মাত্ৰ জনসাধাৰণক নেতৃত্ব দি আছিল, ছোভিয়েট চহৰ ৰজেভক বাইপাছ কৰি ঘেৰি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  আৰু ৰাছিয়াৰ ডেমিউৰ্জ দেৱতাৰ চাৰিগৰাকী কন্যাই সদায়ৰ দৰেই ৰাছিয়াৰ বাবে এটা জটিল মুহূৰ্তত হস্তক্ষেপ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে! তেওঁলোকে সদায় নিজৰ মাতৃভূমি - ৰুছ' - সঠিক সময়ত আৰু ঠাইত ৰক্ষা কৰে!
  
  
  
  
  যদি STEEL STAPLE নাথাকিলহেঁতেন
  সাধাৰণতে, অদ্ভুতভাৱে, বেছিভাগ সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰু মহাদেশপ্ৰেম যুদ্ধৰ গতিপথ ৰাছিয়াৰ বাবে বাস্তৱতকৈও বেয়া আছিল। হয়তো কাৰণ ইউৰোপৰ নিয়ন্ত্ৰণ লোৱা ফেচিষ্ট শাসন ব্যৱস্থাৰ সম্ভাৱনা আছিল, যিটোৱে উপলব্ধি কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাতকৈ বহু বেছি। পশ্চিমৰ উদাৰ পুঁজিবাদ আৰু কেন্দ্ৰীভূত, আমোলাতন্ত্ৰিক ষ্টেলিনবাদী আৰ্হিতকৈ নিষ্ঠুৰ সৰ্বাত্মকতাবাদ আৰু অৰ্থনীতিৰ বজাৰ উপাদানৰ সংমিশ্ৰণ অধিক ফলপ্ৰসূ। সৌভাগ্যক্ৰমে বস্তুনিষ্ঠ আৰু বিষয়ভিত্তিক দুয়োটা কাৰণতে কেইবাটাও কাৰণত। অতি ভাগ্যৰ বাবে নাজীয়ে নিজৰ ট্ৰাম্প কাৰ্ড ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা নাছিল।
  কেৱল জাৰ্মানসকলে নথি-পত্ৰত ষ্টেইনলেছ ষ্টীলৰ স্ক্ৰেপাৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ বাবেই, আৰু ৰাছিয়ানসকলে সাধাৰণ লোহা ব্যৱহাৰ কৰাৰ বাবেই কিমানজন জাৰ্মান চোৰাংচোৱা বিফল হৈছিল? আৰু এনে এটা সৰু কথাই যুদ্ধৰ গতিপথত কেনেকৈ নিৰ্ণায়ক প্ৰভাৱ পেলাইছিল?
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এটা সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড আছিল, য"ত ইতিমধ্যে ১৯৪১ চনৰ অক্টোবৰ মাহত এজন অতি নিখুঁত চোৰাংচোৱা বিষয়াই ভুলবশতঃ এই তথ্য আৱিষ্কাৰ কৰিছিল। প্ৰকৃত ছোভিয়েট নথিপত্ৰ আৰু ভুৱা জাৰ্মান নথিপত্ৰ তিতি আৰু... ছোভিয়েট নথিপত্ৰত পেপাৰ ক্লিপটো মৰিছা পৰা আৰু এইটো লক্ষ্যণীয়, কিন্তু জাৰ্মান নথিপত্ৰত নহয়।
  এইটো সৰু কথা, কিন্তু মহাদেশপ্ৰেম যুদ্ধৰ গতিপথত ইয়াৰ প্ৰভাৱ অতি উল্লেখযোগ্য হৈ উঠিল।
  বিফলতা এৰাই চলি জাৰ্মান এজেণ্টৰ নিয়ন্ত্ৰণত কাম কৰি তেওঁলোকে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত ছোভিয়েট সৈন্যই আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতিৰ উল্লেখযোগ্য প্ৰমাণ আৱিষ্কাৰ কৰে। ইমানেই পতিয়ন যোগ্য যে জেদী এডলফ হিটলাৰে এই কথাত সন্মতি দিছিল আৰু ভলগাত নিয়োজিত নাজী সৈন্যক পুনৰ গোট খোৱাৰ নিৰ্দেশ দিছিল। আৰু সেইটোৱেই গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল।
  যদি ৰেজেভ- চাইচভ অভিযানৰ সময়ত ৱেৰমাখ্টতকৈ দুগুণতকৈ অধিক বাহিনী থকা ৰঙা সেনাই জাৰ্মানীৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি পেলাব পৰা নাছিল, তেন্তে ষ্টেলিনগ্ৰাডত নাজীৰ বাবে শক্তিৰ ভাৰসাম্য অধিক অনুকূল আছিল।
  আৰু ১৯৪২ চনৰ ১৯ নৱেম্বৰৰ বতৰ আক্ৰমণাত্মক অভিযানৰ বাবে অনুকূল নাছিল। বিমান পৰিবহণ বিশেষকৈ আক্ৰমণাত্মক বিমানে উৰা মাৰিব পৰা নাছিল আৰু আৰ্টিলাৰী বোমাবৰ্ষণে শত্ৰুৰ উন্নত প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থাত অতি সীমিত প্ৰভাৱহে পেলাইছিল। আক্ৰমণত ওলাই অহা ছোভিয়েট সৈন্যই ডুব গ"ল। আনকি টেংক কৰ্প নিয়োগ কৰিলেও হিটলাৰৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ এটা ফুটা ভাঙিব পৰা নাছিল।
  ৰজেভ-চাইচ"ভ দিশতো তীব্ৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। নৱবৰ্ষৰ দিনতো চলি থাকিল। তেতিয়াহে গুৰুতৰ ক্ষতিৰ সন্মুখীন হৈ দুয়ো দিশৰ ছোভিয়েট সৈন্যই নিজৰ আক্ৰমণ স্থগিত ৰাখিলে। হিটলাৰে ভলগা নদীৰ ওপৰত থিয় দিলে যদিও আফ্ৰিকাত জাৰ্মানসকলক পৰাস্ত হ"বলৈ ধৰিলে। চাৰ্চিলে ইজিপ্তত মণ্টগোমাৰীৰ আক্ৰমণক আৰম্ভণিৰ অন্ত বুলি অভিহিত কৰিছিল। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে এতিয়া মিত্ৰশক্তিয়ে কেৱল জয়ী হ"ব।
  সঁচাকৈয়ে আফ্ৰিকালৈ বৃহৎ বাহিনী হস্তান্তৰ চলি থকাৰ পিছতো ৰমেলৰ ভাগ্য বেয়া আছিল আৰু তেওঁৰ সেনাই পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। দুটা ফ্ৰণ্টত যুদ্ধ চলোৱাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ থাৰ্ড ৰাইচে ১৯৪৩ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত সম্পূৰ্ণ সংগঠন ঘোষণা কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  তদুপৰি অপাৰেচন ব্লাউৰ মূল লক্ষ্যত উপনীত নহ"ল। কিন্তু ১৯৪২-১৯৪৩ চনৰ শীতকালত বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নহয়, ৱেৰমাচ্টে পূব দিশত গুৰুতৰ পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সক্ষম হয়। জানুৱাৰী মাহৰ শেষৰ ফালে ছোভিয়েট সৈন্যই কেন্দ্ৰত পুনৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে: তৃতীয় ৰেজেভ-চাইচভ অভিযান আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত। কিন্তু শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষাত বহি থকা শত্ৰুক ভাঙিবলৈ সাহস কৰা নহয়। যুদ্ধবোৰে এতিয়া প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ কথা মনত পেলাই দিছিল। লিংগিং, পজিচনেল। যেতিয়া আক্ৰমণ কৰাজনে ৰক্ষা কৰাজনতকৈ বেছি হেৰুৱালে।
  লেনিনগ্ৰাড মুক্ত কৰাৰ বাবে অপাৰেচন ইস্ক্ৰা পিছুৱাই দিয়া হয়। ষ্টেলিনে যিমান পাৰি সোনকালে ৰজেভৰ লেজ কাটি ষ্টেলিনগ্ৰাডত শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিব বিচাৰিছিল। যোৱা শীতকালৰ পাঠ মনত পেলাই জাৰ্মানসকলে সক্ৰিয়ভাৱে নিজকে ৰক্ষা কৰিলে। আৰু এতিয়ালৈকে তেওঁলোকে ছোভিয়েট সৈন্যৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। যিদৰে দেখা গ"ল, যেতিয়া ক্ৰাউটছ সাজু হয়, তেতিয়া তেওঁলোকৰ ডিফেন্স ভাঙি যোৱাটো সহজ নহয়। আৰু জাৰ্মান সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ মানদণ্ড এতিয়াও সৰ্বোত্তম ৰূপত আছে।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ শেষলৈকে ছোভিয়েট আক্ৰমণ চলিছিল যদিও কেতিয়াও সফল নহ"ল।
  মাৰ্চ মাহৰ আৰম্ভণিতে ছোভিয়েট কমাণ্ডে ভ"ৰনেজৰ দিশত আক্ৰমণৰ চেষ্টা কৰে। প্ৰাৰম্ভিক সফলতাৰ পিছত লাল সেনাবাহিনীক পাল্টা আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হয় মেইনষ্টেইন . বৃহৎ বৃহৎ ছোভিয়েট বাহিনীক ঘেৰি ধৰা হৈছিল আৰু উভতি অহাৰ পথত যুঁজিবলৈ বাধ্য হৈছিল। বিশেষকৈ প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত লোকচান বহুত বেছি হ"ল আৰু জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিয়ে এই দিশত ভৰি দিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু ভ"ৰনেজ আৰু ইয়াৰ উপকণ্ঠ অঞ্চল সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰিলে।
  মেইনষ্টেইনৰ পাল্টা আক্ৰমণৰ সময়ত "পেন্থাৰছ" আৰু "টাইগাৰছ"য়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। নতুন টেংকবোৰে আংশিকভাৱে তেওঁলোকৰ আশা অনুসৰি কাম কৰিছিল। সঠিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিলে সন্মুখৰ যুদ্ধত ছোভিয়েট বাহনতকৈ উন্নত আছিল।
  বসন্তৰ গলনা ঢাপলি মেলিলে আৰু পূব ফ্ৰণ্টত শান্তিৰ ৰাজত্ব হ"ল। টিউনিছিয়াত তীব্ৰ যুদ্ধৰ সৃষ্টি হয়।
  ফুহৰাৰে আফ্ৰিকাত যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত এখন দলঙৰ শিৰ ৰক্ষণাবেক্ষণৰ চেষ্টা কৰিছিল। ইয়াৰ বাবে নাজীয়ে আনকি এক অভূতপূৰ্ব পদক্ষেপ লোৱাৰ সিদ্ধান্তও লৈছিল। তেওঁলোকে ফ্ৰাংকোক এটা আলটিমেটাম দিলে: হয় তেওঁ জাৰ্মান সৈন্যক জিব্ৰাল্টাৰলৈ যাবলৈ দিয়ে, নহয় তেওঁক ভিচি চৰকাৰৰ দৰে উফৰাই পেলোৱা হয়। জেনেৰেলিচিমোৰ ভৰি ঠাণ্ডা হৈ মান্তি হ"ল। একে সময়তে তেওঁ কান্দি কান্দি কান্দি কান্দি কান্দি ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাৰ চৰকাৰৰ ফালে মুখ কৰিলে: স্পেইনৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা নকৰিব, যিহেতু তেওঁৰ ইচ্ছা অনুসৰি এইটো হোৱা নাছিল!
  ১৯৪৩ চনৰ ১৫ এপ্ৰিলত জাৰ্মানীয়ে জিব্ৰাল্টাৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে, শেহতীয়া টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰছ নিক্ষেপ কৰে। দুদিনতে শ শ টেংকৰ আক্ৰমণৰ বলি হয় দুৰ্গটো। পূব ফ্ৰণ্টৰ পৰা পুনৰ আহ্বান কৰা পৌলাছে এই আক্ৰমণৰ আদেশ দিছিল। বিড়ম্বনাৰ কথাটো হ"ল যে জাৰ্মানীয়ে ১৯৪৩ চনৰ ১ এপ্ৰিলৰ ভিতৰতহে শেষৰ চতুৰ্থাংশ, ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ঘৰ আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ কাৰখানাসমূহ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। এইদৰে পৌলাছে নিজকে আংশিকভাৱে পুনৰুদ্ধাৰ কৰি ফিল্ড মাৰ্শ্বাল আৰু বুট কৰিবলৈ নাইটৰ ক্ৰছৰ ওক গছৰ পাতলৈকে তৰোৱালৰ উপাধি লাভ কৰে।
  জিব্ৰাল্টাৰ দখল কৰাৰ ফলত পশ্চিমৰ পৰা ভূমধ্যসাগৰলৈ ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকাৰ প্ৰৱেশ বন্ধ হৈ পৰে। আৰু ইয়াৰ উপৰিও নাজীয়ে নিজেই কম দূৰত্বত মৰক্কো আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, মিত্ৰশক্তিৰ বাহিনীৰ এটা অংশ টিউনিছিয়াৰ পৰা আঁতৰাই আনিছিল।
  টিউনিছিয়াৰ দলঙৰ মূৰত চাপ দুৰ্বল হৈ পৰিল, আৰু তাৰ পিছত ৰমেলক পুনৰ বদলি কৰা হ"ল। হিটলাৰে পূবত সামৰিক অভিযান এতিয়াৰ বাবে নিশ্চিহ্ন কৰি ভূমধ্য সাগৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  ছোভিয়েট কমাণ্ডেও অপেক্ষা আৰু চোৱা কৌশল মানি চলিবলৈ ধৰিলে। বাস্তৱ ইতিহাসত ষ্টেলিনে এই কামটো কৰিছিল, আৰু এতিয়া তেওঁ এইটোৱেই কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। পুঁজিপতিসকলে নিজেই মূৰ্খৰ পৰা তেজ উলিয়াওক। সিহঁতে ইজনে সিজনক হাতুৰীৰে কোবাওক, আৰু আমি আমাৰ শক্তি গোটাই লম আৰু সিহঁত সম্পূৰ্ণ ক্লান্ত হ"লে আঘাত কৰিম।
  জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও উত্তৰ টিউনিছিয়াক ধৰি ৰাখিছিল আৰু নতুন ফিল্ড মাৰ্শ্বাল পৌলাছৰ কমাণ্ডত থকা সৈন্যই কাছাব্লাংকাত আগবাঢ়িছিল। আমেৰিকান দলটোৱে টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰছৰ বিৰুদ্ধে খেলিছিল। দেখা গ"ল যে তেওঁলোকৰ শ্বাৰমান এনে টেংকৰ বিৰুদ্ধে দুৰ্বল আছিল, লগতে আধুনিকীকৃত টি-৪ৰ বিৰুদ্ধেও।
  আৰু চাৰ্চিলে তিনিমাহৰ দ্বিধাবোধৰ অন্তত তথাপিও স্পেইনৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰিলে। কিন্তু এই সময়লৈকে জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে সমগ্ৰ মৰক্কো দখল কৰি আলজেৰিয়া আক্ৰমণ কৰিছিল। গতিকে এই কথা ফ্ৰাংকোৰ বাবে জোকাৰণিৰ দৰে নহ"ল। ২৫ জুলাইত জাৰ্মান সৈন্যই আলজেৰিয়াৰ ৰাজধানী দখল কৰি ব্ৰিটিছৰ ওপৰত তীব্ৰ পৰাজয় সাধন কৰে। ৰমেলৰ পৰা পাল্টা আক্ৰমণ, আৰু হঠাতে পৰাজয় আৰু কিচিলৰিঙক মাল্টাত অৱতৰণ কৰাৰ ফলত সফলতা লাভ কৰা হয়।
  ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্ট আছিল সুস্থিৰ আৰু শান্ত। পূৰ্বৰ যুদ্ধত সৈন্যই যথেষ্ট ক্ষতিৰ সন্মুখীন হোৱা ষ্টেলিনে ৰঙা সেনাবাহিনীক পুনৰ ভৰাই তুলিছিল। জাৰ্মানসকলেও নতুন বিভাগ গঠন কৰি জিব্ৰাল্টাৰ জলদ্বীপৰ সিপাৰে ভূমধ্য সাগৰলৈ স্থানান্তৰিত কৰে।
  জাৰ্মান চাবমেৰিনৰ কাৰ্যকলাপৰ ফলত আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটিছ বহৰৰ টনেজ হ্ৰাস পাবলৈ ধৰিলে। আৰু ইয়াৰ দ্বাৰাও ইউৰোপৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ দক্ষিণ সাগৰৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত সফলতা লাভ কৰা নাছিল।
  ভূমধ্যসাগৰীয় ভাবুকিপূৰ্ণ পৰিস্থিতিৰ ফলত ৬ আগষ্টত চাৰ্চিলে ফ্ৰান্সত অৱতৰণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। কিন্তু প্ৰতিকূল বতৰত এই অভিযান সংঘটিত হৈছিল আৰু ইয়াৰ প্ৰস্তুতি বেয়া আছিল।
  ১০ আগষ্টত ৰমেল আৰু পৌলাছে একত্ৰিত হৈ পূব আলজেৰিয়াত এটা ডাঙৰ কলহ গঠন কৰে। আৰু ১৯ আগষ্টত ফান্দৰ কূটনৈতিক মাষ্টৰ মেইনষ্টাইনে মিত্ৰশক্তিৰ সৈন্যক উপকূলৰ পৰা কাটি পেলায়।
  ১৯৪৩ চনত ফ্ৰান্সত অৱতৰণ কৰাটো অকালপক্ক বুলি গণ্য কৰা আমেৰিকানসকলৰ অনিৰ্ণায়কতা আৰু অৱতৰণ জাহাজৰ তীব্ৰ নাটনিৰ বাবে ফ্ৰিটজৰ সফলতা সহজ হৈ পৰিছিল। ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্টত শান্ত। ইয়াৰ উপৰিও ১৯৪৩ চনত জাৰ্মানীত বিমান পৰিবহণৰ উৎপাদন দুগুণতকৈও অধিক বৃদ্ধি পাই বছৰি বত্ৰিশ হাজাৰ বিমানতকৈও অধিক হয় - সৌভাগ্যক্ৰমে জাৰ্মানীৰ নিয়ন্ত্ৰণত বাস্তৱতকৈ অধিক জনশক্তি আৰু ভূখণ্ড আছিল। আৰু শক্তিশালী কৱচ আৰু অস্ত্ৰধাৰী নতুন ফকে-উলফ বাহনৰ লগতে ৩০ মিলিমিটাৰ কামানে মিত্ৰশক্তিৰ বিমান পৰিবহণৰ অত্যধিক ক্ষতিসাধন কৰিছিল।
  আলজেৰিয়া আৰু ফ্ৰান্সৰ বিপৰ্যয়ৰ ফলত ১৯৪৩ চনৰ আগষ্ট মাহটো মিত্ৰশক্তিৰ বাবে সঁচাকৈয়ে ক"লা কৰি তুলিছিল।
  আনকি এনে সফলতাত ষ্টেলিন সন্তুষ্ট হৈছিল। কিন্তু চাৰ্চিলৰ ধৈৰ্য্য শেষ হৈ গ"ল। পূবত আনকি বিমান যুদ্ধও কাৰ্যতঃ বন্ধ হৈ গ"ল আৰু পক্ষপাতমূলক কাৰ্যকলাপ হ্ৰাস পালে। জাৰ্মানীয়ে প্ৰাক্তন ছোভিয়েট নাগৰিকৰ পৰা অধিকতকৈ অধিক নতুন কৰ্প গঠন কৰিছিল আৰু আনকি পুতলা স্থানীয় চৰকাৰৰ দৰে কিবা এটাও সৃষ্টি কৰিছিল। গতিকে, পূবৰ পৰা অহা স্থানীয় জাতীয়তাবাদীৰ পৃথক ব্ৰিগেড ইতিমধ্যে আফ্ৰিকাত যুঁজি আছিল।
  বুলগেৰিয়াৰ জাৰ বৰিছেও নিজৰ তিনিটা শ্ৰেষ্ঠ বিভাগক টিউনিছিয়ালৈ পঠিয়াইছিল, আপাত দৃষ্টিত অন্ধকাৰ মহাদেশখনত নিজৰ বাবে কিছুমান উপনিবেশ পোৱাৰ আশাত।
  ছেপ্টেম্বৰ মাহত ৰমেলে ইজিপ্তত এক বৃহৎ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। তেওঁ বাহিনীৰ পৰিমাণগত আৰু গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰি আক্ৰমণৰ সংকেত পোৱাৰ এসপ্তাহৰ পিছত ট্ৰিপলি দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  লিবিয়াত পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান। এই চৰ্তত চাৰ্চিলে বলছেভিক ইউ এছ এছ আৰলৈ যিকোনো সাহায্য যোগান বন্ধ কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰি শত্ৰুতা শীঘ্ৰে তীব্ৰতৰ কৰাৰ দাবী জনায়। ষ্টেলিনে আলটিমেটামবোৰক আওকাণ কৰাৰ অভিনয় কৰিলে। যদিও অৱশ্যেই আক্ৰমণাত্মক কাৰ্য্যৰ প্ৰস্তুতি চলোৱা হৈছিল। কিন্তু কোবাই ধূৰ্ত আছিল আৰু আনকি পানীবোৰক পৃথক শান্তিৰ বাবে পৰীক্ষা কৰিবলৈও চেষ্টা কৰিছিল। এটা, ছেপ্টেম্বৰৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানীয়ে টলবুককে ধৰি সমগ্ৰ লিবিয়া দখল কৰিছিল আৰু আনকি ইজিপ্তত সোমাই আলেকজেণ্ড্ৰিয়ালৈকে গৈছিল।
  পৌলাছে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ ইংৰাজী দুৰ্গ বিন্দুটো বাইপাছ কৰি দক্ষিণলৈ নীল নদীলৈ যাবলৈ সক্ষম হয়। আচলতে ইয়াৰ বানান ইজিপ্তত ব্ৰিটেইনৰ বাবে দুৰ্যোগৰ সৃষ্টি কৰিছিল। তাৰ পিছত জাৰ্মানসকলে ছুৱেজ খাললৈ গৈ ইৰাকলৈ যাব পাৰিলেহেঁতেন, আৰু তাৰ পিছত বাকুৰ পৰা অলপ দূৰত।
  পলম হোৱাটো বিপজ্জনক হৈ পৰে আৰু ষ্টেলিনে ৰেজেভৰ ওপৰত আক্ৰমণ পুনৰ আৰম্ভ কৰাৰ লগতে ষ্টেলিনগ্ৰাড পুনৰ দখল কৰাৰ নিৰ্দেশ দিয়ে আৰু একে সময়তে উত্তৰ ককেছাছত শত্ৰুক চেপি ধৰে।
  অৰ্থাৎ অক্টোবৰ মাহত লগে লগে তিনি দিশত শত্ৰুতা আৰম্ভ হ"ল। আৰু নৱেম্বৰ মাহত লেনিনগ্ৰাডস্কিৰ ওপৰতো।
  কিন্তু ভালদৰে খান্দি থকা আৰু শক্তিশালী গধুৰ পেন্থাৰ আৰু টাইগাৰ টেংক থকা শত্ৰুৰ মাজেৰে ভাঙি যোৱাটো সহজ নাছিল। ছোভিয়েট সৈন্যই গভীৰ অৱস্থান প্ৰতিৰক্ষাৰ সন্মুখীন হৈছিল। আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত নতুন জাৰ্মান টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰে ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল।
  গতিকে অক্টোবৰ আৰু নৱেম্বৰ মাহত কোনো বিশেষ অগ্ৰগতি হোৱা নাছিল। যদিহে জাৰ্মানীৰ আক্ৰমণ ছুৱেজ খালত বন্ধ কৰা নহয়। আৰু তাৰ পিছত মাত্ৰ সাময়িকভাৱে... অৱশ্যে পৌলাছ আৰু ৰমেলে নিজৰ সৈন্যবাহিনী চুডানলৈ ঘূৰাই দিলে। আৰু তেওঁলোকে আফ্ৰিকা জয় কৰিবলৈ ধৰিলে।
  শীতকালত আক্ৰমণ কৰিবলৈ এতিয়াও সাজু হোৱা নাই ৱেৰমাখ্ট।
  ইয়াৰ উপৰিও ক্ৰাউটসকলে পেন্থাৰ-২ক অধিক উন্নত মেচিন হিচাপে আৰু টাইগাৰ-২ আৰু লায়নৰ ওপৰত ডাঙৰ আশা ৰাখিছিল।
  ৰঙা সেনাবাহিনীয়ে ক্ৰাউটৰ প্ৰতিৰক্ষা ভাঙি যোৱাৰ চেষ্টাত শীতকাল পাৰ হৈ গ"ল। কিন্তু ক"তো ডাঙৰ ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰাটো সম্ভৱ নাছিল। ব্ৰেকথ্ৰু হ"লেও শত্ৰুৱে পাল্টা আক্ৰমণেৰে পৰিস্থিতি পুনৰ ঘূৰাই আনিছিল।
  আৰু পৰিস্থিতি আৰু বেয়া হৈ গৈ থাকিল। ব্ৰিটেইনত সামৰিক পৰাজয়ৰ পটভূমিত ৰাজনৈতিক সংকটৰ সৃষ্টি হয়। চাৰ্চিলৰ মন্ত্ৰীসভাৰ বিৰুদ্ধে অনাস্থা ভোট গৃহীত হয়। যদিহে জ্ঞানী পৌলাছে চুডান আৰু ইথিওপিয়াৰ পৰা ইংলেণ্ডক বাহিৰ কৰি দিয়ে তেন্তে অন্যথা কেনেকৈ হ"ব পাৰে।
  নতুন চৰকাৰে জাৰ্মানীক সুকীয়া শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। জাৰ্মান চাবমেৰিন বহৰৰ পৰা আমেৰিকাৰ অধিক লোকচানৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ৰুজভেল্টে আপত্তি কৰা নাছিল। তদুপৰি আমেৰিকাত তেওঁৰ স্থান জোকাৰি গৈছে। আৰু জাপানীসকলে দুটামান সৰু সৰু জয় লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, যাৰ ফলত আমেৰিকাৰ অগ্ৰগতি লেহেমীয়া হ"ল। গতিকে, দৃষ্টিকোণৰ পৰা - প্ৰান্তত থকা আমাৰ জুপুৰিটোৱে জয়লাভ কৰিছে।
  হিটলাৰে অৱশ্যে প্ৰথমে অত্যধিক চৰ্ত আগবঢ়াইছিল। তাৰ পিছত আপোচ হ"ল ফৰাচী ভূমি আৰু ইজিপ্তৰ লগতে পূৰ্বতে ইটালীৰ যি আছিল সেইখিনি ঘূৰাই দিয়া হ"ল। চুডানও থাৰ্ড ৰাইচৰ দখলত পৰে যদিও ছুৱেজ খাল যৌথভাৱে পৰিচালিত হয়।
  এইদৰে পশ্চিমত নিজকে মুক্ত হাত দি ফুৰাৰে নিজৰ সকলো শক্তি পূবলৈ দলিয়াই দিলে। মে" মাহতে মস্কোৰ বিৰুদ্ধে নাজীয়ে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল। ফৰাচী আৰু ইংৰাজ উপনিবেশৰ বাবেই লিবিয়াত ইতিমধ্যে যথেষ্ট তেল আছিল আৰু হিটলাৰে যিমান পাৰি সোনকালে জয়ী হ"ব বিচাৰিছিল।
  প্লাছ, তুৰ্কিয়েও দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিলে।
  কিন্তু ইতিমধ্যে ছোভিয়েট ৰাজধানীৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত ৰঙা সেনাই অবিশ্বাস্য ধৈৰ্য্য আৰু বীৰত্ব দেখুৱাইছিল। গড়ে জাৰ্মানীৰ অগ্ৰগতিৰ গতি প্ৰতিদিনে এক কিলোমিটাৰতকৈ বেছি হোৱা নাছিল। আগষ্ট মাহৰ শেষৰ ফালে নাজীয়ে তিনিশৰ অলপ বেছি ব্ৰেকথ্ৰু প্ৰস্থৰ সৈতে সৰ্বাধিক এশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  তেওঁলোকে মস্কোৰ ওচৰ পালেগৈ, কিন্তু মোঝাইস্কৰ ডিফেন্স লাইনত দৌৰি গ"ল। এইবোৰ আছিল সামান্য ফলাফল। ইয়াৰ উপৰিও ছোভিয়েট সৈন্যই শত্ৰুৰ ওপৰত অহৰহ প্ৰতিহত আক্ৰমণ চলাইছিল। নতুন ছোভিয়েট টেংক টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২য়ে যুদ্ধত অংশ লৈছিল। জাৰ্মানসকলে নিজৰ সুবিধা সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাই পেলালে বুলি ক"ব নোৱাৰি, কিন্তু ৰঙা সেনাই থিয় হৈ নাথাকিল, বিজ্ঞানেও থিয় নহ"ল!
  জাৰ্মান প্ৰপেলাৰ চালিত বিমানৰ সৈতে প্ৰতিযোগিতা কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নতুন ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমান ইয়াক-৩ আৰু এল এ-৭ আবিৰ্ভাৱ হয়। সঁচা, শত্ৰুৰ বিনিময়ত অতি শক্তিশালী প্ৰতিক্ৰিয়াশীল ট্ৰাম্প কাৰ্ড আছে। ME-262 আৰু HE-162ৰ বিশ্বত কোনো এনালগ নাছিল। হিটলাৰে পঞ্চাশ টনতকৈও লঘু টেংক উৎপাদন আৰু বিকাশ নিষিদ্ধ কৰাৰ সিদ্ধান্তও লয়। ফলত টি-৪ আৰু পেন্থাৰক এৰি দিয়া হ"ল। "পেন্থাৰ"-২ ৰ ওজন ৫০.২ টন বুলি ধৰা পৰিল আৰু ইয়াত ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ এটা শক্তিশালী বন্দুক আছে। আনকি "ৰয়েল টাইগাৰ" আৰু "লায়ন"-এ দানৱবোৰৰ ওজন ৭০ টন অতিক্ৰম কৰিলে। দলৰ সংকল্প অনুসৰি ছোভিয়েট গাড়ীৰ ওজন ৪৭ টনতকৈ বেছি নাছিল।
  মস্কোক ল"ব নোৱাৰাৰ বাবে নাজীয়ে লেনিনগ্ৰাডৰ ফালে মনোযোগ দিলে। সঁচাকৈয়ে এই চহৰখনৰ বাবে তেওঁলোক অসুস্থ হৈ পৰিছিল। ছেপ্টেম্বৰ মাহৰ পৰা আৰম্ভ হৈছিল ব্যাপক গোলাবৰ্ষণ। ইয়াৰ উপৰিও ১০০০ মিমি কেলিবাৰ বন্দুক আৰু পাখিযুক্ত ৰবটিক প্ৰজেক্টাইলও আছিল।
  হিটলাৰে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত লেনিনগ্ৰাড ল"বলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  ছেপ্টেম্বৰ আৰু অক্টোবৰ মাহত সংঘটিত হোৱা তিনিটা আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হয় চহৰখনে। কিন্তু জাৰ্মানীয়ে দহৰ পৰা বিশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হয়, আৰু পিটাৰহফ দলঙৰ মূৰটোও দখল কৰে। কিছুমান ঠাইত তেওঁলোকৰ ইউনিটসমূহে চহৰখনত প্ৰৱেশ কৰি গোটটোৰ কাৰ্যকৰী অৱস্থা আৰু বেয়া কৰি পেলায়। ১৯৪৪ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত নাজীয়ে সংসদীয় নিৰ্বাচনত জয়লাভ কৰাৰ পিছত ছুইডেনেও ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  ইয়াত সক্ৰিয়ভাৱে এই শ্লোগানৰ বিজ্ঞাপন দিয়া হৈছিল: পিটাৰ দ্য গ্ৰেট আৰু আলেকজেণ্ডাৰৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধ। নতুন ছুইডেনৰ বিভাগসমূহ সন্মুখত উপস্থিত হয় আৰু ফিনসকলৰ সৈতে মিলি উত্তৰ দিশৰ পৰা চহৰখনৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। আৰু নাজীয়ে অন্যান্য বস্তুৰ লগতে ষ্টাৰমটাইগাৰ আৰু তাতোকৈ শক্তিশালী ষ্টাৰমাউছ ব্যৱহাৰ কৰি পুনৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে, লগতে ই-১০০ টেংক, বিশ্বৰ প্ৰথমটো ছিৰিয়েল দানৱ যাৰ ওজন এশ টনতকৈও অধিক।
  ছোভিয়েট সৈন্য আৰু মিলিচীয়াৰ বিশাল বীৰত্ব আৰু স্থিতিস্থাপকতাৰ লগতে নভগ"ৰডৰ ওপৰত হতাশজনক ডাইভাৰচনেৰী পাল্টা আক্ৰমণৰ সত্ত্বেও চহৰখনক ৰক্ষা কৰিব পৰা নগ"ল। কিন্তু শেষৰ ত্ৰৈমাসিকটো ১৯৪৫ চনৰ ২৭ জানুৱাৰীলৈকে নপৰে, যিয়ে সীমাহীন স্থিতিস্থাপকতাৰ উদাহৰণ দেখুৱাইছে। আৰু চহৰখন নিজেই গোটেই ব্লক এটা চলিছিল: ১২৭০ দিন! সম্ভৱতঃ আধুনিক যুদ্ধত এখন চহৰৰ আটাইতকৈ দীঘলীয়া অৱৰোধ।
  যদিও জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিৰ বৃহৎ লোকচান হৈছিল, তথাপিও লক্ষ্য আংশিকভাৱে পূৰণ হৈছিল। দ্বিতীয় বৃহত্তম আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ ছোভিয়েট চহৰখন পতিত হৈ আটাইতকৈ শক্তিশালী শত্ৰু গোটটোৰ হাত মুক্ত হ"ল।
  শীতকালত যুদ্ধ তীব্ৰ আছিল। জাৰ্মানীয়ে নিজৰ সকলো শক্তিৰে ছিৰিয়েল, জেট বিমান ব্যৱহাৰ কৰিছিল। তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে ইউ এছ এছ আৰৰ সমতা ক্ষমতা নাছিল। ইয়াৰ ফলত বতাহত সুবিধা লাভ কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল। বিপৰীতে তাত শত্ৰুৰ আধিপত্য আছিল। ঠিক যেনেকৈ জাৰ্মান টেংকে নিজৰ সুবিধা বজাই ৰাখিছিল। আৰু আনকি "ই" ছিৰিজৰ আগমনৰ লগে লগে তেওঁলোকে সেইবোৰ বৃদ্ধি কৰিলে।
  টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰৰ তুলনাত ই-ছিৰিজৰ টেংকবোৰৰ বিন্যাস অধিক ঘন, চিলোৱাট কম আৰু ফলস্বৰূপে কোণত বহুত ডাঠ কৱচ আছিল।
  ছোভিয়েট বিজ্ঞানৰ এতিয়ালৈকে উত্তৰ আছিল কেৱল আই এছ-৩, যিটো আছিল অধিক শক্তিশালী টাৰেটৰ কপালৰ সুৰক্ষা। টি-৫৪ৰ বিকাশ এতিয়াও চলি আছিল আৰু টি-৪৪ আৰু সফল নহ"ল।
  হিটলাৰে অৱশ্যে ১৯৪৫ চনৰ মে" মাহত নিজৰ পৰিকল্পনা সলনি কৰে। আৰু ব্যক্তিগত আক্ৰমণত নিজকে সীমাবদ্ধ কৰি তেওঁ ককেছাছত মূল আক্ৰমণ চলাইছিল। তাত যুঁজিবলৈ অধিক সুবিধাজনক আছিল। গতিকে ষ্টেলিনগ্ৰাড দখল কৰাৰ পিছত ছোভিয়েট গোটটোক যোগান ধৰাটো কঠিন হৈ পৰিল। ইয়াৰ উপৰিও ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ট্ৰেন্সক"কেচিয়াত ছোভিয়েট সৈন্যই অট্টোমানসকলৰ ওপৰত তীব্ৰ পৰাজয় সাধন কৰি তুৰ্কীসকলে ইয়েৰেভান পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হয় আৰু কাৰ্ছ অঞ্চল মুক্ত কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি ভলগাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ কেছপিয়ান সাগৰত উপস্থিত হয়। ১৫ জুনত গ্ৰ"জনী, জেদী যুঁজৰ পিছত, চুখুমি ২৩ জুনত, জুগদিদি একে মাহৰ ২৯ তাৰিখে। জুলাই মাহৰ শেষৰ ফালে কুটাইছিৰ সৈতে টিবিলিচিও লোৱা হৈছিল। আগষ্ট মাহত ফেচিষ্ট শগুনে অৱশেষত ডাগেস্তানৰ লগতে পটিকো দখল কৰি উত্তৰ দিশৰ পৰা আৰ্মেনিয়াত উপস্থিত হয়। ছেপ্টেম্বৰ মাহত তেওঁলোকে তুৰ্কীৰ সৈতে একত্ৰিত হয় আৰু বাকুৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। ১৯৪৫ চনৰ ৬ নৱেম্বৰলৈকে এই মূল চহৰখন চলিছিল।পাহাৰত বিশেষকৈ ইয়েৰেভানত কিছুমান যুদ্ধ ডিচেম্বৰৰ শেষলৈকে চলিছিল।
  কেন্দ্ৰত তীব্ৰ যুদ্ধও হৈছিল। জাৰ্মানসকলে তুলাৰ ওচৰলৈ আহি আনকি কালিনিনকো লৈ যাব পাৰিছিল যদিও তাৰ পিছত তেওঁলোকক ৰখাই দিয়া হৈছিল। অৱশ্যে ফ্ৰণ্ট লাইন ওচৰ চাপিছে, আৰু ইতিমধ্যে ৰাজধানীৰ পৰা আশী কিলোমিটাৰতকৈ বেছি দূৰত্ব বাকী নাই।
  ১৯৪৬ চনৰ আৰম্ভণি হৈছিল গৰম শীতকালৰ পৰা। জাৰ্মান আক্ৰমণক বাধা দিব বিচৰা ছোভিয়েট কমাণ্ডে শত্ৰুৰ ওপৰত হতাশ হৈ লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল।
  হায়, বতাহত শত্ৰুৰ সুবিধা বাঢ়িলহে। লুফ্টৱাফে জেট বিমান, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, অহৰহ উন্নত কৰা হৈছিল। এম ই-২৬২ৰ নতুন পৰিৱৰ্তন আহিছে, য"ত অতি উচ্চ গতিৰ এটাও আছে। লগতে এটা শক্তিশালী জেট যুঁজাৰু বিমান TA-183, ঝাড়ু দিয়া ডেউকাৰ সৈতে অধিক উন্নত HE-262, আৰু নিয়ন্ত্ৰিত ঝাড়ু দিয়া ডেউকাৰ সৈতে বিমান অভিযান্ত্ৰিকীৰ প্ৰকৃত মাষ্টাৰপিছ ME-1010।
  আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ মূল যুঁজাৰু বিমান য়াক-৯ হৈয়েই থাকিল। গাড়ীখন এসময়ত নতুন আছিল যদিও এতিয়া স্পষ্টভাৱে অচল হৈ পৰিছে।
  কিন্তু লুফ্টৱাফেত ইউ-২৮৭ও আছে, আৰু ইউ-৩৮৭, টি এ-৪০০, টি এ-৫০০ জেট বোমাৰু বিমানখনৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। আৰু আক্ৰমণাত্মক বিমান জেট। আৰু HE-377 প্ৰতিক্ৰিয়াশীল আৰু HE-477 প্ৰতিক্ৰিয়াশীল আৰু বহুমুখীও।
  আৰু "ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ সমান ওজনৰ টেংকৰ সৈতে ই-৭০ ছিৰিজ, কিন্তু বহুত বেছি শক্তিশালী সুৰক্ষাৰ সৈতে।
  আৰু আচল মাষ্টাৰপিছ আছিল ১৯৪৬ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত ফুহৰাৰৰ জন্মদিনৰ বাবে ধাতুৰে দেখুওৱা পিৰামিডৰ দৰে টেংকটো। হিটলাৰে ব্যক্তিগতভাৱে তেওঁক "ইম্পেৰিয়েল লায়ন" নাম দিছিল।
  বাহনখনৰ আকৃতি আছিল দীঘলীয়া, সমতল পিৰামিডৰ দৰে, সৰু সৰু ৰোলাৰে টেংকৰ গোটেই তলৰ অংশটো ঢাকি ৰাখিছিল। এইদৰে ইয়াত ট্ৰে নাছিল, যাৰ ফলত ক্ৰছ কান্টি ক্ষমতা যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও টেংকটোৰ চাল নাছিল আৰু সকলো কোণৰ পৰা ইয়াৰ কৱচৰ যুক্তিসংগত হেলনীয়া কোণ আছিল। ৯৯ টন ওজনৰ এই বাহনখনত ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ১২৮ মিলিমিটাৰ এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গান, ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আৰু ৩০০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল। তদুপৰি স্লেববোৰ যুক্তিসংগত হেলনীয়া হোৱাৰ বৃহৎ কোণত, প্ৰথম ফ্ৰন্টাল অৰ্ধেক আৰু দ্বিতীয় হেলনীয়া অৰ্ধত ২৫০ মিলিমিটাৰ। এইদৰেই ই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী টেংক বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, সকলো গুলীচালনাৰ স্থানৰ পৰা আৰু ওপৰৰ পৰা বোমাৰে আক্ৰমণ কৰিলেও অভেদ্য।
  ফুৰাৰে লগে লগে ইয়াক যিমান পাৰি সোনকালে উৎপাদন আৰম্ভ কৰিবলৈ আৰু একে সময়তে হাউইটজাৰ আৰু বোমা নিক্ষেপকাৰীৰ সহায়ত আক্ৰমণাত্মক পৰিৱৰ্তন সৃষ্টি কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে।
  গতিকে নাজীয়ে ষ্টক কৰিলে, তেওঁলোকক ভাঙি পেলাব লগা হ"ল। কিন্তু, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে এজন অতি জেদী আৰু কাৰিকৰীভাৱে শক্তিশালী শত্ৰু ধৰা পৰিল। আৰু মে" মাহৰ শেষৰ ফালে পৰম্পৰা অনুসৰি যেতিয়া ৰাস্তাবোৰ শুকাই গ"ল তেতিয়া আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল।
  ফ্ৰিটজে মস্কো আৰু টুলাক বাইপাছ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। যুদ্ধবোৰ অভূতপূৰ্ব তীব্ৰতা আৰু পৰিসৰেৰে চলিছিল। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যক অজেয় বুলি কোৱাৰ যোগ্য আছিল। তিনিমাহ ধৰি চলি থকা অবিৰত যুদ্ধৰ বাবে নাজীয়ে তুলাক ঘেৰি ধৰি কাচিনাত উপস্থিত হৈ উত্তৰ দিশৰ পৰা মস্কোৰ কাষ চাপিবলৈহে সক্ষম হৈছিল, যাৰ ফলত যোগাযোগ আংশিকভাৱে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিছিল। ইতিমধ্যে মহানগৰীৰ ৰাজপথতে সংঘটিত হৈছিল এই যুদ্ধ।
  ষ্টেলিনে ৰাজধানী এৰি কুইবিশ্বেভলৈ স্থানান্তৰিত হয়। কিন্তু জুলাই মাহত নাজীয়ে ছাৰাটভৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল। এই চহৰখন ৮ আগষ্টত পৰিল। যিহেতু কুইবিশ্বেভে এতিয়া নিজকে ফ্ৰণ্টৰ বিপজ্জনকভাৱে ওচৰত পাইছিল, সেই উচ্চতম সেনাপতিজনে নিজৰ মুখ্য কাৰ্যালয় শ্বেৰ্ডলভস্কলৈ স্থানান্তৰিত কৰিলে। মস্কোত ছেপ্টেম্বৰ মাহলৈকে যুদ্ধ চলি থাকিল। ১৮ তাৰিখে কাশীৰা পতিত হয়। অক্টোবৰৰ আৰম্ভণিতে ইউ এছ এছ আৰৰ ৰাজধানীখন প্ৰায় ঘেৰি ধৰা হৈছিল আৰু ২৯ তাৰিখে জেদী যুদ্ধৰ অন্তত কুইবিশ্বেভও পতিত হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীয়ে গুৰিয়েভ আৰু উৰালস্কক দখল কৰে।
  নৱেম্বৰ মাহত ভয়ংকৰ যুঁজ-বাগৰেৰে ভৰি পৰিছিল। ৭ নৱেম্বৰত ক্ৰাউটসকলে ক্ৰেমলিনলৈ সোমাই যায় যদিও হতাশজনক পাল্টা আক্ৰমণে তেওঁলোকক পিছুৱাই লৈ যায়। আৰু এই যুদ্ধৰ সময়ত মস্কোৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত কমাণ্ডেণ্ট মাৰ্শ্বাল ৰ"ক"ছ"ভস্কিৰ মৃত্যু হয়!
  আৰু বিখ্যাত ছোভিয়েট পাইলট কোজেডুবে শতম জাৰ্মান বিমানখন গুলীয়াই পেলাই চাৰিবাৰৰ ইউ এছ এছ আৰৰ নায়ক উপাধি লাভ কৰা প্ৰথমজন ছোভিয়েট ব্যক্তি হিচাপে পৰিগণিত হয়। আৰু লগতে ১৯৪৬ চনৰ ৭ নৱেম্বৰত।
  ৪ ডিচেম্বৰত অৱশেষত মস্কোৰ আশে-পাশে থকা অৱৰোধ আঙঠিটো বন্ধ হৈ পৰে। কিন্তু ৰাজধানী আৰু ইয়াৰ বীৰ গেৰিছনৰ অৱশিষ্টই ১৯৪৭ চনৰ ৭ জানুৱাৰীত অৰ্থডক্স খ্ৰীষ্টমাছলৈকে যুঁজিছিল।
  ৰাজধানীখনত আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিছিল মেইনষ্টেইনৰ। ইয়াৰ বাবে তেওঁক হাৰ্মান গ"ৰিঙৰ পিছত দ্বিতীয় অৰ্ডাৰ অৱ দ্য গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ অৱ দ্য আইৰন ক্ৰছৰ সন্মান প্ৰদান কৰা হয়।
  কিন্তু যুদ্ধ এতিয়াও শেষ হোৱা নাই। শ্বেৰ্ডলভস্কৰ ষ্টেলিনে যুদ্ধ অব্যাহত ৰখাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। জাৰ্মানসকলো যথেষ্ট ক্লান্ত হৈ পৰিছিল। দক্ষিণে তেওঁলোকৰ সৈন্যই পেন্জা আৰু উলিয়ানভস্কৰ কাষ চাপি ৰৈ গ"ল। মাৰ্চ মাহত ছোভিয়েটে প্ৰত্যাক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু এপ্ৰিল মাহত তেওঁলোকে তেতিয়াও ৰিয়াজান এৰি যাবলৈ বাধ্য হৈছিল। আৰু মে" মাহত নাজীয়ে গৰ্কি চহৰখন ঘেৰি ধৰিলে, আৰু দক্ষিণৰ পৰা কাজানলৈ ভাঙি গ"ল। জুন মাহত ক্ৰাউট পৰিয়ালে অৰেনবাৰ্গক দখল কৰি উফাৰ ওচৰলৈ যায়। ৰঙা সেনাৰ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দুৰ্বল হৈ পৰিল, মনোবল কমি গ"ল আৰু গণ পৰিত্যাগ আৰম্ভ হ"ল। অৱশ্যে তেওঁলোক সদায় আছিল যদিও ৰাজধানী পতনৰ পিছত তেওঁলোক বহুগুণে তীব্ৰতৰ হৈ উঠিছিল। ষ্টেলিনৰ বাবে মৰিবলৈ কাৰো কোনো হেঁপাহ বাকী নাছিল। কিন্তু মানুহে নিজৰ মাতৃভূমিৰ বাবে ফেচিবাদৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল।
  ছোভিয়েট চৰকাৰৰ কৰ্তৃত্বও পতন ঘটিল। জুলাই মাহত জাৰ্মানীয়ে শ্বেৰ্ডলভস্কত প্ৰৱেশ কৰে। ষ্টেলিন আৰু তেওঁৰ দলটোৱে নভোচিবিৰ্স্কলৈ গুচি যায়। উৰালত আগষ্ট মাহলৈকে যুদ্ধ চলিছিল... যোগাযোগৰ টান আৰু পক্ষপাতীসকলৰ সক্ৰিয় কাৰ্য্যৰ বাবে জাৰ্মানসকলে বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। কিন্তু অধিক যুদ্ধই ইতিমধ্যে নিজৰ অৰ্থ হেৰুৱাই পেলাইছে।
  ষ্টেলিনে অৱশ্যে তেতিয়াও কিবা এটা আশা কৰিছিল। ছেপ্টেম্বৰ মাহত জাৰ্মানীয়ে ট"বলস্কত প্ৰৱেশ কৰিছিল। কিন্তু শৰতৰ প্ৰচণ্ড বৰষুণৰ বাবে তেওঁলোক পলম হৈছিল। শীতকালৰ ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে চাইবেৰিয়াত আক্ৰমণ বন্ধ হৈ গ"ল যদিও নাজীয়ে সমগ্ৰ মধ্য এছিয়া দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। শীতকালত তেওঁলোকে নভোচিবিৰ্স্কলৈ যাবলৈ সাহস কৰা নাছিল। কিন্তু ষ্টেলিনৰো অসুস্থ আছিল, আৰু তেওঁ উষ্ণ ভ্লাডিভষ্টকলৈ গুচি যায়।
  ১৯৪৮ চন আহিল। ইতিমধ্যে নাজীসকল ডিস্কেট লৈ সজ্জিত আছিল। ইয়াৰ উপৰিও টাৰ্বোজেট ইঞ্জিনযুক্ত অধিক কমপেক্ট টেংকৰ আবিৰ্ভাৱ ঘটিছিল। আচলতে উষ্ণ হোৱাৰ পিছত বাকী আছে মাথোঁ তেওঁলোকে বিজয়ীভাৱে মাৰ্চ কৰি চহৰবোৰ দখল কৰা।
  কিন্তু বেৰিয়াই ইতিমধ্যে গুৰুতৰভাৱে অসুস্থ ষ্টেলিনক বিষাক্ত কৰি পেলাইছিল আৰু চাইবেৰিয়াত ছোভিয়েট ক্ষমতা সংৰক্ষণৰ অধীনত তৃতীয় ৰাইখক আত্মসমৰ্পণৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল।
  যুদ্ধৰ পৰা নিজেই ভাগৰি পৰা হিটলাৰে প্ৰায় মান্তি হৈছিল যদিও প্ৰথমে ১৯৪৮ চনৰ মে" মাহত তেওঁ ন"ভ"চিবিৰ্স্ক দখল কৰিছিল। আৰু আত্মসমৰ্পণৰ চুক্তি স্বাক্ষৰিত হৈছিল ১৯৪৮ চনৰ ২২ জুনত, এক প্ৰতীকী তাৰিখত - ইউ এছ এছ আৰ আক্ৰমণৰ মুহূৰ্তৰ ঠিক সাত বছৰৰ পৰা। এইদৰেই দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। ১৯৪৫ চনত আমেৰিকাই জাপানক পৰাস্ত কৰি পাৰমাণৱিক বোমা পৰীক্ষা কৰিছিল। গতিকে ফুহৰাৰৰ বহিঃৰাজ্যলৈ যোৱাৰ কোনো ব্যৱসায় নাই।
  বেৰিয়াই অৱশ্যে বেছি দিন শাসন কৰা নাছিল। আটাইতকৈ বিখ্যাত ছোভিয়েট এছ, এয়াৰ মাৰ্শ্বাল আৰু ইউ এছ এছ আৰ কোজেডুবৰ সাতবাৰৰ নায়ক, সামৰিক অভ্যুত্থান চলাই ৰাজ্যিক প্ৰতিৰক্ষা সমিতিৰ অজনপ্ৰিয় অধ্যক্ষক উৎখাত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব। বেৰিয়া আৰু তেওঁৰ কেইবাজনো সহযোগীক গুলীয়াই হত্যা কৰা হয়। থাৰ্ড ৰাইখতেই ১৯৫৩ চনৰ মাৰ্চ মাহত দেশপ্ৰেমিকসকলে হিটলাৰক শেষ কৰি পেলায়। আৰু গ"ৰিঙৰ অলপ আগতে ড্ৰাগছ সেৱনৰ ফলত মৃত্যু হৈছিল, আনহাতে ষড়যন্ত্ৰৰ সন্দেহত হিমলাৰক গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল।
  শ্বেলেনবাৰ্গৰ নেতৃত্বত এছ এছ আৰু জেনেৰেলিচিমো মেইনষ্টেইনৰ নেতৃত্বত সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ মাজত তীব্ৰ সংগ্ৰামৰ সৃষ্টি হয়। এই সকলোবোৰৰ ফলত গৃহযুদ্ধৰ সৃষ্টি হয়। ফলত তৃতীয় ৰাইচৰ পতন ঘটে। আৰু হ্ৰাস পোৱা ইউএছএছআৰে ক্ৰমান্বয়ে নিজৰ প্ৰভাৱ ঘূৰাই আনিবলৈ ধৰিলে। ইতিহাস পুনৰ সৰ্পিল গতিত সোমাই গ"ল। জাৰ্মানীৰ কল্পনাতীত উত্থান, চেংগিছ খানৰ সাম্ৰাজ্যতকৈও অধিক ফুলি উঠা, তাৰ পিছত মূল নেতাৰ মৃত্যু - বিশৃংখলতা আৰু বিলুপ্তি।
  আৰু ক্ৰমান্বয়ে ৰাজধানীসমূহৰ একত্ৰিত হোৱাৰ লগে লগে কেৱল বাইকালস্ক চহৰখনেই ৰাজধানী হৈ পৰিল। জাৰ্মানীয়ে স্থাপন কৰা পুতলা প্ৰদেশৰ সৈতে বহু প্ৰদেশত বিভক্ত ইউ এছ এছ আৰ পুনৰ একত্ৰিত হ"ল। আটাইতকৈ ডাঙৰ জয় আছিল মস্কোক নিজৰ সংলগ্ন কৰা, যিয়ে নাজীৰ যোৰ পেলাই দিছিল। সঁচা যে ইউক্ৰেইন, বেলাৰুছ আৰু বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰৰ লগতে জৰ্জিয়া, আৰ্মেনিয়া আৰু আজাৰবাইজানেও নিজৰ সাৰ্বভৌমত্ব অক্ষুণ্ণ ৰাখিছিল। তৃতীয় ৰাইচৰ পতনৰ পিছত আমেৰিকা বিশ্বৰ আধিপত্য বিস্তাৰত পৰিণত হয়। চীনত আমেৰিকা সমৰ্থক চৰকাৰ এখনো প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছিল।
  কিন্তু লাহে লাহে আকাশী সাম্ৰাজ্য অধিক স্বাধীন হৈ উঠিল। ইউ এছ এছ আৰত কোজেডুবৰ বাস্তৱিক একনায়কত্ববাদৰ পিছত মূলতঃ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সংবিধান স্থাপন কৰা হয়, কিন্তু ক্ষমতাৰ দুটা কাৰ্যকালৰ সীমা আছিল। বিকল্প ভিত্তিত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হৈছিল, আৰু সভাপতি পদটোৰ এটা বেলেগ নাম আছিল: জনসাধাৰণৰ অধ্যক্ষ।
  দেশখনৰ অৰ্থনীতি মিশ্ৰিত আৰু দ্ৰুতগতিত বিকশিত হৈছিল।
  কিন্তু ইয়াত এটা পেপাৰ ক্লিপৰ পৰা ইতিহাস কেনেকৈ সলনি হ"ল। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত তেওঁলোকে পৰাস্ত হৈছিল যদিও তেওঁলোকে সাহসেৰে যুদ্ধ কৰিছিল। আৰু তাৰ ফল আছিল বিপৰ্যয়জনক। তদুপৰি জাৰ্মানীয়ে কিছু সময়ৰ বাবেহে মহানতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  আৰু আমেৰিকাৰ প্ৰভাৱ ক্ৰমান্বয়ে হেৰুৱাই পেলাইছিল, পৃথিৱীখন বহুমেৰু হৈ পৰিছিল, অৰ্থাৎ ইয়াত অধিক বিশৃংখলতা আছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে শৃংখলা কম। আৰু বৰ্তমানৰ একবিংশ শতিকাৰ দৰেই প্ৰায়।
  বাৰু, মানৱতা কিয় ইমানেই আকৰ্ষিত হৈছে খণ্ডিতকৰণ আৰু বিশৃংখলতাৰ প্ৰতি?
  
  
  ষ্টেলিনৰ পৰিৱৰ্তে ট্ৰটস্কি
  ৱাৰ্ছৰ বিৰুদ্ধে টুখাচেভস্কিৰ অভিযান মূলতঃ ষ্টেলিনৰ দোষৰ বাবেই সফল হোৱা নাছিল - যিয়ে ৱাৰ্ছৰ ওপৰত আগবাঢ়ি যোৱা ৰঙা সৈন্যৰ দক্ষিণ ফালটো ঢাকি ৰখাৰ পৰিৱৰ্তে। প্ৰথম অশ্বাৰোহী সেনাবাহিনীক গালিচিয়াৰ ফালে ঘূৰাই দিলে। তদুপৰি জোচেফৰ কমাণ্ডত থকা বৃহৎ বাহিনী থকাৰ পিছতো তেওঁ পোলেণ্ডৰ হাতত পৰাস্ত হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল। ৱাৰ্ছ যুদ্ধত ৰঙা সেনাই পৰাস্ত হয়। পোলেণ্ডে পাল্টা আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল, স্লুটস্ককে ধৰি ভূখণ্ড দখল কৰিছিল আৰু আনকি কেইবাদিনো মিনস্ক দখল কৰিছিল।
  কিন্তু তেতিয়া পশ্চিমীয়া দেশসমূহে বলছেভিকৰ সৈতে আৰু অধিক ৰক্তাক্ত যুদ্ধৰ বাবে ধন আগবঢ়াবলৈ সাহস কৰা নাছিল। ৱাৰ্ছৱে শান্তি স্থাপন কৰিলে আৰু গৃহযুদ্ধৰ সোনকালে অন্ত পৰিল।
  কিন্তু ইতিহাসৰ বিকল্প গতিপথ আৰু বহুতো সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ভিতৰত এটা। তাত লেনিনে সামৰিক বিষয়ত বৰ মেধাৱী নহোৱা ষ্টেলিন আৰু মনস্তাত্ত্বিকজনক দক্ষিণ ফ্লেংকৰ কমাণ্ডৰ পৰা আঁতৰাই নিয়াৰ নিৰ্দেশ দিয়ে আৰু প্ৰথম অশ্বাৰোহীৰ ওপৰত বুডিয়নিক বজাই ৰাখি টুখাচেভস্কিৰ কমাণ্ডৰ ঐক্য প্ৰতিষ্ঠা কৰে।
  এই ক্ষেত্ৰত ৱাৰ্ছৰ দক্ষিণৰ পৰা প্ৰত্যাক্ৰমণৰ চেষ্টা বিফল হয় আৰু অনুপ্ৰাণিত ৰঙা সেনাই তীব্ৰ যুদ্ধত বিজয়ী হয়। পোলেণ্ডৰ ৰাজধানী খহি পৰিল। কিছু সময় থিয় হৈ অতিৰিক্ত শক্তিবৰ্ধক শক্তি লাভ কৰাৰ পিছত টুখাচেভস্কিয়ে লভভ আৰু ক্ৰাকোলৈ আগবাঢ়ি যায়।
  কিছুদিন ৰেংগেলৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ চলি থাকিল, আৰু ক্ৰিমিয়াত আৰু অধিক আক্ৰমণৰ সৈতে। তাৰ পিছত ৰঙা সেনাই উত্তৰত থকা বাল্টিক ৰাজ্যসমূহ দখল কৰে, আৰু দক্ষিণে আজাৰবাইজান, আৰ্মেনিয়া আৰু জৰ্জিয়া মুক্ত কৰে। সাময়িকভাৱে নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। ছোভিয়েট ৰাছিয়াক জিৰণি আৰু সাময়িক জিৰণিৰ প্ৰয়োজন আছিল, যিটো এন ই পি হৈ পৰিল। কিন্তু ট্ৰটস্কিয়ে তেতিয়াও জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সকলো ভূমি ঘূৰাই অনাৰ ওপৰত জোৰ দিছিল। ফলত ১৯২১ চনৰ গ্রীষ্মকালত পশ্চিমৰ সহযোগত ৰঙা সেনাই ফিনলেণ্ড দখল কৰে।
  ১৯২২ চনত প্ৰাইম"ৰিয়ে জয় কৰা হয়, তাৰ পিছত উত্তৰ ছাখালিন। সামৰিক বিপ্লৱী পৰিষদৰ অধ্যক্ষ হিচাপে তেওঁৰ কৰ্তৃত্ব বহু পৰিমাণে শক্তিশালী হৈ পৰা ট্ৰটস্কিয়ে লেনিনৰ ঠাই ল"বলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু গৌণ ভূমিকালৈ অৱনমিত হোৱা ষ্টেলিনক স্থানচ্যুত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  অদ্ভুতভাৱে ব্যক্তিগত ক্ষমতা শক্তিশালী হোৱাৰ লগে লগে অৰ্থনীতিত পুঁজিবাদৰ উপাদানসমূহ ক্ৰমান্বয়ে শক্তিশালী হৈ উঠিল।
  পোপতকৈ পবিত্ৰ বা ষ্টেলিনতকৈ অধিক উগ্ৰ হোৱাৰ ইচ্ছাৰ বাবেই ট্ৰটস্কি নিজেই বাওঁপন্থী হৈ পৰিছিল। কিন্তু ক্ষমতা লাভ কৰি অতি প্ৰতিভাৱান ইহুদীজনে নিজৰ সুষম বৈদেশিক নীতি অব্যাহত ৰাখিলে। কমিউনিষ্ট ধাৰণা পৰিত্যাগ নকৰি তেওঁ একে সময়তে বজাৰৰ উপাদান ৰোপণ কৰাৰ লগতে বিশ্বৰ অন্যান্য পুঁজিবাদী দেশৰ সৈতে সুসম্পৰ্ক সুনিশ্চিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  বিশ্বৰ ৰাজনীতিত মৌলিক পৰিৱৰ্তন নহ"ল । ফুৰাৰক দ্ৰুতভাৱে তেওঁৰ ঠাইত ৰখা হ'ল - ভাৰ্চাইলৰ কোনো ধৰণৰ নিষেধাজ্ঞা উঠাই লোৱা বা সাৰ্বজনীন সৈনিক আৰু সামৰিক ক্ষমতা পুনৰুদ্ধাৰ কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰা হয়। ঠিক যেনেকৈ নাজীসকলক যিহুদী বিৰোধী আইন প্ৰৱৰ্তন কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰা হৈছিল আৰু বহুতো।
  মাথোঁ হিটলাৰৰ দিনত জাৰ্মান অৰ্থনীতি সংকটৰ পৰা ওলাই আহিছিল যদিও ফেচিবাদে কেতিয়াও আমূল ৰূপ লোৱা নাছিল, কিছুমান স্বৈৰাচাৰী বৈশিষ্ট্য আৰু হিটলাৰ জুজেণ্টৰ দৰে সাধাৰণ যুৱ সংগঠনৰ সৈতে মধ্যমীয়া জাতীয়তাবাদ হৈয়েই থাকিল।
  লিঅ"ন ট্ৰটস্কিৰ নেতৃত্বত ইউ এছ এছ আৰ উন্নত গধুৰ উদ্যোগৰ সৈতে অৰ্থনৈতিকভাৱে চহকী শক্তিত পৰিণত হয়।
  ইউ এছ এছ আৰৰ অৰ্থনীতি ষ্টেলিনতকৈ বজাৰভিত্তিক আছিল যদিও ইয়াত পাঁচ বছৰীয়া পৰিকল্পনাৰ ৰূপত পৰিকল্পনাৰ উপাদানসমূহো আছিল। জন্মৰ হাৰ বেছি, বিশেষকৈ যিহেতু ট্ৰটস্কিয়েও গৰ্ভপাত নিষিদ্ধ কৰিছিল - তেওঁলোকে কয় যে ৰাছিয়াত ইমানবোৰ খালী মাটি আছে আৰু ফুটাৰ দৰে ফাটি যোৱাৰ কোনো কাৰণ নাই।
  যিহেতু জাৰ্মান সেনাৰ আকাৰ এক লাখত সীমাবদ্ধ হৈ আছিল, আৰু পোলেণ্ড ইতিমধ্যে ছোভিয়েট, সমাজবাদী গণৰাজ্যলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল, গতিকে যুঁজিবলৈ কোনো নাথাকিব। ১৯২১ চনত মলদোভাক ৰাছিয়ালৈ ঘূৰাই অনা হৈছিল - ৰাজকীয় মাটি পুনৰ সংগ্ৰহ কৰি।
  ট্ৰটস্কিয়ে নিজেই বিশ্ব আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয়ক অলপ সমৰ্থন কৰিছিল যদিও বিশ্ব বিপ্লৱৰ লক্ষ্য নিস্তব্ধ হ"বলৈ ধৰিলে। আংশিকভাৱে ষ্টেলিনৰ অধীনত হোৱাৰ দৰে।
  কিন্তু যুদ্ধ তেতিয়াও পূবৰ পৰা আহিছিল। জাপানে মংগোলিয়াৰ বিৰুদ্ধে সামৰিক ব্যৱস্থা আৰম্ভ কৰে। ইটালীৰ লগতে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছান বিশ্বৰ প্ৰধান আক্ৰমণকাৰী হিচাপে পৰিগণিত হয়। সঁচা, মুছলিনীয়ে নিজৰ উচ্চাকাংক্ষাক ইথিওপিয়া দখল কৰাত সীমাবদ্ধ ৰাখিবলৈ বাধ্য হৈছিল - আফ্ৰিকাৰ একমাত্ৰ দেশ যিখন আন কাৰোবাৰ উপনিবেশ নাছিল। ব্ৰিটেইন আৰু বিশেষকৈ আমেৰিকাৰ সৈতে অকলে যুঁজিবলৈও সাহস নকৰা জাপানেও চীনত আৰোহণ কৰিলে। আৰু তাই ইয়াত বেছিকৈ সোমাই গ"ল।
  চীনা বহুত আছে আৰু সকলো খণ্ডিত হোৱাৰ পিছতো তেওঁলোক গুৰুতৰ বিৰোধী। আৰু তাৰ পিছত চামুৰাই মংগোলিয়াত প্ৰৱেশ কৰিলে... ১৯৪১ চনৰ বসন্ত কালত তাত গুৰুতৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল।
  ট্ৰটস্কিয়ে সিদ্ধান্ত ল"লে যে ইউ এছ এছ আৰ ইতিমধ্যে যথেষ্ট শক্তিশালী হৈ উঠিছে যাতে ছামুৰাইৰ সৈতে পূৰ্ণাংগ যুদ্ধ কৰিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ছোভিয়েট একনায়কত্ববাদীয়ে ১৯০৪-১৯০৫ চনৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধ ল"ব বিচাৰিছিল। স্থলভাগত বিশেষকৈ টেংকত জাপানীতকৈ ৰঙা সেনা স্পষ্টভাৱে শক্তিশালী। কিন্তু সাগৰত পেচিফিক ফ্লীটে এতিয়াও সমতা লাভ কৰা নাই। কিন্তু লেভ ডেভিড"ভিচে মংগোলিয়াক এৰি দিব নোৱাৰিলে।
  ৰঙা সেনাই প্ৰথমে চামুৰাইৰ আগমন বন্ধ কৰি দিছিল। ১৯৪১ চনৰ ২০ আগষ্টত খালখিন গোলৰ ওপৰত আক্ৰমণ সংঘটিত হয় আৰু তাৰ অন্ত পৰে ৰঙা সেনাৰ বিজয়। ইয়াৰ পিছত ট্ৰটস্কিয়ে জাপানক দক্ষিণ ছাখালিন আৰু কুৰিল দ্বীপপুঞ্জ ঘূৰাই দিবলৈ দাবী জনায়।
  স্বাভাৱিকতে ইয়াৰ পিছত এটা প্ৰত্যাখ্যান ঘটিল আৰু বৃহৎ পৰিসৰৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। কেৱল মহাদেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধৰ দৰে নহয়, ই বিদেশী ভূখণ্ডত যুদ্ধ কৰা হৈছিল। যদিও ৰক্তপাত কম হোৱা বুলি ক"ব নোৱাৰি।
  যুদ্ধবোৰ পূৰ্ণাংগ আছিল আৰু জাপানীসকলে তীব্ৰ প্ৰতিৰোধ কৰিছিল আৰু আত্মসমৰ্পণ কৰা নাছিল। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰায় সকলো অভিযান সফল হৈছিল। শক্তিশালী আৰ্টিলাৰীৰ বেৰেজৰ পিছত প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থাটো ভাঙি পেলোৱা হয় আৰু শেহতীয়া শক্তিশালী টি-৩৪, এল টি (গধুৰ লিঅ"ন ট্ৰটস্কি!)কে ধৰি টেংকে মৃতদেহ আৰু ধাতুৰ তীব্ৰ খাদটো অতিক্ৰম কৰিলে।
  প্ৰথমে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ যোদ্ধাসকলক মানচুৰিয়াৰ পৰা খেদি পঠিওৱা হ"ল। একেৰাহে কেইবাটাও অভিযান চলোৱা হৈছিল, ১৯৪১ চনৰ নৱেম্বৰৰ পৰা ১৯৪২ চনৰ আগষ্টলৈকে ৯ মাহ সময় লাগিছিল।ছোভিয়েট সৈন্যই উত্তৰ কোৰিয়াত প্ৰৱেশ কৰিছিল... ছাখালিনৰ ওপৰতো যুদ্ধ হৈছিল। আনকি জাপানীসকলে আগবাঢ়ি যাবলৈও চেষ্টা কৰিছিল - ত্ৰিশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িছিল, কিন্তু ৰখাই তেজেৰে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিছিল।
  ১৯৪২ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত প"ৰ্ট আৰ্থাৰত আক্ৰমণ সংঘটিত হয়। সাগৰৰ পৰা অহা সমৰ্থন ব্যৱহাৰ কৰি জাপানীসকলে লাইনটো ধৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ছোভিয়েট সৈন্যই ফ্ৰণ্ট ভাঙি যায় যদিও শত্ৰুৱে সৈন্য নিক্ষেপ কৰি আগবাঢ়ি যোৱাটো বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  কিন্তু চামুৰাইসকলে নিজৰ প্ৰতিৰোধক বেছি দিন ধৰি ৰাখিব নোৱাৰিলে। ছোভিয়েট বিমান সংস্থাই নিজৰ দখল লৈ জাহাজত বোমা বিস্ফোৰণ ঘটায়। ইয়াৰ উপৰিও জাপানীসকলে নিজৰ জীৱনক অত্যধিক হেয়জ্ঞান কৰে - তেওঁলোকে যুদ্ধলৈ পেৰাচুটও লৈ যোৱা নাছিল। ইয়াৰ বাবেই মূল বায়ু অভিজাত শ্ৰেণীৰ মৃত্যুৰ পিছত আকাশত চামুৰাইৰ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা লক্ষণীয়ভাৱে দুৰ্বল হৈ পৰিল। আৰু ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণে বহুত বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে জয়ী হ"বলৈ ধৰিলে।
  ইয়াৰ উপৰিও ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলৰ নতুন উন্নয়নে ক্ৰমান্বয়ে জাপানী যুঁজাৰু বিমানৰ কাৰ্য্যকৰীতাৰ ক্ষেত্ৰত শ্ৰেষ্ঠত্বক নস্যাৎ কৰি পেলালে। ১৯৪২ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহত আন এক তীব্ৰ আক্ৰমণৰ পিছত প"ৰ্ট আৰ্থাৰক দখল কৰা হয় আৰু একে মাহতে ছিউল পতিত হয়।
  ১৯৪৩ চনৰ পিছৰ মাহৰ আৰম্ভণিতে দক্ষিণ কোৰিয়াত জানুৱাৰী মাহৰ আক্ৰমণ আৰু বুছান বন্দৰ দখল কৰা হয়।
  জাপানে স্থল যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছিল আৰু আকাশ আৰু সাগৰত অধিক ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল। ১৯৪৩ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত বেইজিং ছোভিয়েট সৈন্যই দখল কৰে। আৰু মাৰ্চ মাহত তীব্ৰ যুদ্ধৰ অন্তত দক্ষিণ সখালিন মুক্ত হ"ল। এপ্ৰিল আৰু মে' মাহত সাগৰত ছোভিয়েট অস্ত্ৰৰ নতুন বিজয় ঘটিছিল... বাল্টিকৰ পৰা অহা চাবমেৰিন বহৰ, বিমান আৰু জাহাজৰ বৃদ্ধি বিশেষভাৱে ফলপ্ৰসূ আছিল।
  ১৯৪৩ চনৰ জুন মাহত ছোভিয়েট সৈন্যই জাপানীক চাংহাইৰ পৰা খেদি পঠিয়াইছিল। এইদৰে নিজৰ দখলৰ অঞ্চল গঠন কৰে।
  জুলাই আৰু আগষ্ট মাহত পেৰাট্ৰুপাৰ আৰু নাৱিকসকলে কুৰিল ৰিজ শত্ৰুৰ পৰা মুক্ত কৰে। জাপানে নিজকে ব্যতিক্ৰমীভাৱে কঠিন পৰিস্থিতিত পৰিল। ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণে নিজৰ আক্ৰমণাত্মক শক্তি বৃদ্ধি কৰিলে আৰু অধিক জোৰেৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰিলে আৰু লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ নৌসেনাৰ বহৰ গলি গ"ল। ১৯৪৩ চনৰ অক্টোবৰ মাহত ট্ৰটস্কিয়ে এটা সিদ্ধান্ত লয়: অকিনাৱাক আক্ৰমণ কৰা - জাপানী মেট্ৰ"পলিছৰ বাবে যুদ্ধৰ পূৰ্বে এটা ড্ৰেছ ৰিহাৰ্চেল। যুদ্ধবোৰ তীব্ৰ আছিল আৰু চামুৰাইসকলে সামূহিকভাৱে অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল: কামিকাজে পাইলট।
  দুমাহ এসপ্তাহ ধৰি চলিছিল এই মহাকাব্যিক যুদ্ধখন অৱশেষত অকিনাৱাৰ পতনৰ লগে লগে শেষ হৈছিল। আৰু ১৯৪৪ চনৰ জানুৱাৰী মাহত টাইৱান মুক্ত হয়।
  জাপান এতিয়া সম্পূৰ্ণ সামৰিক দুৰ্যোগৰ পথত। হিৰোহিটোৱে কেৱল আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে তেওঁৰ পক্ষত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাৰ ওপৰতহে ভৰসা কৰিব পাৰিছিল;সেই সময়ত ফেচিষ্ট জাৰ্মানী এতিয়াও সামৰিকভাৱে অতি দুৰ্বল আছিল আৰু মুছলিনীয়ে প্ৰশান্ত মহাসাগৰৰ ট্ৰটস্কিৰ ওচৰলৈ সহজে উপনীত হ'ব পৰা নাছিল।
  কিন্তু আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে ইংগিত দিলে, কিন্তু যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা নাছিল। তদুপৰি ভাৰতত ব্ৰিটিছ বিৰোধী বৃহৎ বিদ্ৰোহৰ সূচনা হ"ল। মধ্যপন্থী গান্ধীক অধিক উগ্ৰ জাতীয়তাবাদী আৰু বাওঁপন্থীয়ে একাষৰীয়া কৰি পেলালে। ফলত তাতেই আৰম্ভ হ"ল প্ৰকৃত যুদ্ধ। চেম্বাৰলেনৰ ঠাইত চাৰ্চিলে হঠকাৰীতা প্ৰদৰ্শন কৰি যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত পাকিস্তান আৰু ভাৰতক তেওঁৰ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। যাৰ ফলত দীৰ্ঘদিনীয়া আৰু তিক্ত যুদ্ধই ব্ৰিটিছ বাহিনীক বান্ধি ৰাখিছিল।
  আমেৰিকানসকলে বৈদেশিক নীতিত সম্পূৰ্ণ নিষ্ক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰিছিল: মোৰ জুপুৰিটো ধাৰে ধাৰে!
  ১৯৪৪ চনৰ মাৰ্চ মাহত বতৰ এতিয়াও বৰ অনুকূল নহ"লেও ছোভিয়েট সৈন্যই হোকাইডোত অৱতৰণ কৰে। তিনি সপ্তাহ ধৰি চলি থকা এই যুদ্ধৰ অন্ত পৰে জাপানীসকলৰ পৰাজয়ৰ লগে লগে। এই সফলতাই মহানগৰখনৰ দুৰ্গমতাৰ প্ৰতি সম্ৰাটৰ আস্থা কঁপাই তুলিছিল।
  ১৯৪৪ চনৰ ১১ মে"লৈকে স্থল আৰু সাগৰত যুদ্ধ চলি থাকিল আৰু অৱশেষত ক্লান্ত জাপানে আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  ছোভিয়েট সৈন্যৰ অংশগ্ৰহণেৰে এই যুদ্ধ ১৯৪১ চনৰ ১০ এপ্ৰিলৰ পৰা ১৯৪৪ চনৰ ১১ মে"লৈকে চলিছিল আৰু তিনি বছৰ আৰু এমাহতকৈ অলপ বেছি সময় লৈছিল। ছোভিয়েট সেনাৰ লোকচান আৰু আঘাতৰ ফলত মৃত্যু হোৱা লোকৰ পৰিমাণ আছিল ৯৬০ হাজাৰ সৈনিক আৰু বিষয়া। ষাঠি হাজাৰতকৈ অলপ বেছি অসামৰিক ছোভিয়েট নাগৰিকৰো মৃত্যু হৈছিল। বোমা বিস্ফোৰণ, আৰ্টিলাৰী গোলাবৰ্ষণৰ পৰা আৰম্ভ কৰি, ছাখালিনত আৰু প্ৰিম"ৰিয়েৰ সীমান্তত যুদ্ধ। আৰু প্ৰায় তিনি মিলিয়ন লোক আহত হয়, ইয়াৰে চাৰি লাখ লোক অক্ষম হৈ পৰে।
  সাধাৰণতে ইউএছএছআৰে এক বৃহৎ বিজয় লাভ কৰি চীন আৰু কোৰিয়াত ছোভিয়েট সমৰ্থক শাসন ব্যৱস্থা স্থাপন কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু নিজৰ সৈন্যৰ সৈতে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ ভূমিৰ সকলো সম্পত্তি দখল কৰে।
  দেশৰ ভিতৰত আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ক্ষেত্ৰ দুয়োটাতে কমৰেড ট্ৰটস্কিৰ কৰ্তৃত্ব আৰু অধিক শক্তিশালী কৰা হৈছিল।
  ১৯৪৬ চনত ইউ এছ এছ আৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে কৃত্ৰিম উপগ্ৰহৰ উৎক্ষেপণ হয়। আৰু ১৯৫০ চনত প্ৰথমজন ছোভিয়েট মহাকাশচাৰীক বিশ্বজুৰি পঠিওৱা হৈছিল। ৰোমানিয়াত ৰজা মীখায়াই ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে সামৰিক আৰু অৰ্থনৈতিক মিত্ৰতা কৰিবলৈ সন্মত হয়। অলপ পিছতে হাংগেৰীত ক্ষমতা সলনি হ"ল। আৰু চেকোস্লোভাকিয়াত ইয়াক দীৰ্ঘদিন ধৰি শাসন কৰি আহিছে, যদিও ঠিক কমিউনিষ্টৰ দ্বাৰা নহয়, বাওঁপন্থী ছোভিয়েট সমৰ্থক শক্তিৰ দ্বাৰা।
  ১৯৫১ চনত তুৰস্ক আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ মাজত যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। এইখিনিতে আমেৰিকা বা ব্ৰিটেইনৰ হাতত পৰমাণু বোমা নাছিল আৰু ইউ এছ এছ আৰ আৰু ইয়াৰ মিত্ৰ দেশসমূহৰ দৰে শক্তিশালী শত্ৰুৰ সৈতে প্ৰকৃত হত্যাকাণ্ড আৰম্ভ কৰাটো পশ্চিমৰ বাবে আত্মহত্যা আছিল।
  এমাহ নৌহওঁতেই তুৰস্কক পৰাস্ত কৰিলে ছোভিয়েট সেনাই। পশ্চিমৰ প্ৰতিক্ৰিয়া অত্যন্ত মন্থৰ হোৱা দেখি... ব্ৰিটেইনে ভাৰতীয়ৰ লগত দীৰ্ঘদিন যুদ্ধ কৰিছিল, কিন্তু শেষত লাখ লাখ সৈনিক হেৰুৱাইছিল আৰু সৰ্ববৃহৎ উপনিবেশৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই পেলাইছিল। আমেৰিকাত অৰ্থনৈতিক সংকটত কৃষ্ণাংগসকলে দাঙ্গা কৰিছে।
  ট্ৰটস্কিয়ে এটা সিদ্ধান্ত লয়: আৰু দুমাহৰ ভিতৰতে ৰঙা সেনাই সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য আৰু ইৰাণৰ নিয়ন্ত্ৰণ লয়, আৰু ইজিপ্তত এখন ছোভিয়েট সমৰ্থক চৰকাৰ ক্ষমতালৈ আহে। ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচীসকলৰ দাঁতত ঘুচা হয়। আৰু হিটলাৰে ইউ এছ এছ আৰৰ পক্ষ লয় আৰু ইয়াৰ বাবে তেওঁ অষ্ট্ৰিয়াক এন্স্লাছ কৰাৰ সুযোগ পায়।
  ফ্ৰান্সত ক্ষমতালৈ আহে ডি গ"ল। ছোভিয়েট সম্প্ৰসাৰণত তেওঁ অতি অসন্তুষ্ট আৰু পূব দিশলৈ, বলছেভিজমৰ বিৰুদ্ধে ক্ৰুছেডৰ কথা কয়। ইয়াৰ বিপৰীতে ট্ৰটস্কিয়ে ইউৰোপলৈ সম্প্ৰসাৰণৰ সপোন দেখিছে, পৰিস্থিতি গৰম হৈ আহিছে।
  ইউ এছ এছ আৰ এতিয়া ইউনিয়নত থকাৰ সুযোগ লৈ এডলফ হিটলাৰে জাৰ্মানীৰ সামৰিককৰণ আৰম্ভ কৰে। আৰু আলজেৰিয়া আৰু মৰক্কোত ফ্ৰান্সৰ বিৰুদ্ধে ডাঙৰ বিদ্ৰোহৰ সূচনা হয়।
  ডি গ"লে ক্ষুব্ধ হৈ জাৰ্মানীক সামৰিক প্ৰস্তুতি বন্ধ কৰিবলৈ দাবী জনায়। ইয়াৰ উত্তৰত ফুৰাৰে ১৯১৪ চনৰ সীমান্ত পুনৰুদ্ধাৰৰ দাবী জনায় আৰু শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে জনসাধাৰণ মিলিচীয়া পঠোৱাৰ ভাবুকি দিয়ে।
  দুয়োপক্ষই ভাবুকি বৃদ্ধি কৰি সীমান্তলৈ গণ সৈন্যৰ সৃষ্টি কৰিছে। ধূৰ্ত ট্ৰটস্কিয়ে যুদ্ধত প্ৰৱেশ নকৰে, বৰঞ্চ ঋণত জাৰ্মানীক টেংক আৰু বিমান বিক্ৰী কৰে। নাজী আৰু ফৰাচীৰ মাজত এখন যুদ্ধৰ সূচনা হয়। বেলজিয়ামে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে যদিও ইয়াৰ ফলত উপনিবেশসমূহত বিদ্ৰোহ আৰু বিভিন্ন ফ্ৰণ্টত কমিউনিষ্ট কাৰ্যকলাপৰ ফলত বাধাগ্ৰস্ত ফ্ৰান্সৰ অৱস্থা আৰু বেয়া হৈ পৰে। জাৰ্মানীয়ে অৱশ্যে দ্ৰুত জয় লাভ নকৰে, কিন্তু মাংগিঅ' লাইনত আবদ্ধ হৈ পৰে , কিন্তু তেওঁলোকে বেলজিয়াম দখল কৰে। ডেৰ বছৰ যুদ্ধৰ অন্তত নাজীসকল পেৰিছৰ ওচৰলৈ আহিল।
  ডি গ'লে শান্তি স্বাক্ষৰ কৰিবলৈ যায় আৰু এলচাৰ্জ আৰু লৰেইনক জাৰ্মানক ঘূৰাই দিয়ে। বেলজিয়ামেও নিজৰ ভূখণ্ডৰ এটা অংশৰ সৈতে বিদায় লৈছে। ফুহৰাৰে নিজৰ প্ৰভাৱ শক্তিশালী কৰি তুলিছে। ১৯৫৫ চনত ইউ এছ এছ আৰে পাৰমাণৱিক বোমা পৰীক্ষা কৰে। ট্ৰটস্কিয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ ভিতৰত চেকোস্লোভাকিয়াক অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছে। সঁচা, চুডেটেনলেণ্ডৰ এটা অংশ জাৰ্মানসকলৰ হাতলৈ যায়, কিন্তু জাতিগত সীমা বহুত কম। কিন্তু তেওঁলোকৰ নাওখন জোকাৰি যোৱাৰ কোনো কাৰণ নাই...
  হিটলাৰে নিজৰ উচ্চাকাংক্ষাক নম্ৰ কৰিবলৈ বাধ্য হয় আৰু পশ্চিমত আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ মূল্যত সম্প্ৰসাৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাত আনন্দিত হয়। নাজীয়েও ডেনমাৰ্ক আক্ৰমণ কৰে আৰু ১৯১৪ চনৰ সীমা আৰু তেওঁলোকৰ সাম্ৰাজ্যৰ উত্তৰ অংশও পুনৰুদ্ধাৰ কৰে।
  ১৯৬০ চনত আশীতম জন্মদিন উদযাপন কৰি ট্ৰটস্কিৰ মৃত্যু হয়। বেয়া অভ্যাস আৰু শাৰীৰিক ফিটনেছ বজাই ৰখাৰ অবিহনে ইউ এছ এছ আৰৰ অধ্যক্ষই শেষ কামলৈকে স্পষ্ট চিন্তাধাৰা বজাই ৰাখিছিল।
  তেওঁ পুত্ৰ ডেভিদৰ হাতত অধ্যক্ষৰ পদ অৰ্পণ কৰে, যাৰ ফলত তেওঁ বিশ্বৰ প্ৰথম কমিউনিষ্ট বংশ প্ৰতিষ্ঠা কৰে। এই সময়লৈকে ইউ এছ এছ আৰত কেন্দ্ৰীকৰণ বৃদ্ধি পাইছিল আৰু ইয়াৰ পৰা আঁতৰি অহাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰি সংবিধানৰ সংশোধন ঘটিছিল। হিটলাৰে কৃত্ৰিম প্ৰজননৰ ফলত লাভ কৰা এজন পুত্ৰলৈও ক্ষমতা হস্তান্তৰ কৰিছিল , কিন্তু প্ৰতিযোগিতামূলক ভিত্তিত।
  কিন্তু পুত্ৰজন এতিয়াও বহুত সৰু, হিটলাৰৰ মৃত্যুৰ পিছত নাজী বিভাজন হয় আৰু অলপ পিছতে বাওঁপন্থী দলটোৱে ক্ষমতালৈ আহে। পৃথিৱীখন নিৰাপদ হৈ পৰিছে যদিও ঔপনিৱেশিক ব্যৱস্থাৰ পতনে অস্থিৰতাৰ নতুন যুদ্ধৰ সূচনা কৰিছে। ইয়াৰ সমাধান আছিল কমিউনিষ্ট মিত্ৰজোঁটৰ সৃষ্টি। ই পাৰস্পৰিক সহায় আগবঢ়াইছিল আৰু অন্ধকাৰ মহাদেশৰ পৰিস্থিতিত সমাজবাদ গঢ়ি তোলাৰ চেষ্টা কৰিছিল।
  কিন্তু বিশ্ব সাম্যবাদ বৃহৎ সংখ্যক বজাৰ উপাদানৰ দ্বাৰা পৃথক আছিল আৰু ই আছিল এক সংযুক্ত ব্যৱস্থা।
  ইফালে ইউ এছ এছ আৰৰ ভিতৰত বৈপৰীত্য বাঢ়ি আহিল। এটা দলৰ ৰাজনৈতিক আধিপত্য আৰু ক্ৰমবৰ্ধমান অলিগাৰ্চিৰ লগত খাপ নাখালে। ৰঙা ঢৌৰ ব্যৱসায়ীসকলে পৰিৱৰ্তন আৰু ৰাজনৈতিক ক্ষমতা বিচাৰিছিল। এতিয়ালৈকে পৰিকল্পিত অৰ্থনীতিৰ সফলতা আৰু ৰাজনৈতিক লাভালাভই বিৰোধীৰ মনোভাৱৰ আংশিক ক্ষতিপূৰণ দিছে। কিন্তু আমেৰিকাত পৰিৱৰ্তন ঘটিছে। এজন নতুন নেতাৰ উত্থান ঘটিল, যিয়ে ডেম"ক্ৰেটিক আৰু ৰিপাব্লিকান নামৰ দুটা দলৰ একচেটিয়া অধিকাৰ ভংগ কৰি তৃতীয়টোৰ সৃষ্টি কৰিলে - দেশপ্ৰেমিক।
  আৰু ক্ষমতালৈ আহি তেওঁ স্বৈৰাচাৰীত্ব প্ৰতিষ্ঠা কৰিলে। একে সময়তে সাম্যবাদৰ বিৰুদ্ধে ক্ৰুছেড আৰম্ভ কৰা। ডেভিদৰ মৃত্যু হ"ল আৰু তাৰ পিছত গোটেই শৃংখলাবদ্ধ ষড়যন্ত্ৰ আৰু দলীয় সংগ্ৰাম আৰম্ভ হ"ল। ফলত দেশ কঁপি উঠিল। কিন্তু ইউ এছ এছ আৰৰ অধ্যক্ষৰ পদ দখল কৰাৰ লগে লগে দলসমূহৰ মাজৰ সংগ্ৰামৰ অন্ত পৰিল আৰু জনসাধাৰণ শান্ত হৈ পৰিল।
  সক্ৰিয় স্থান সম্প্ৰসাৰণ হৈছিল। ২০১৫ চনত প্লুটো মানৱ মহাকাশচাৰীয়ে ভৰি দিয়া শেষ গ্ৰহ হিচাপে পৰিগণিত হয়। অলপ সময়ৰ বাবে মানুহে বৃহস্পতিৰ পৃষ্ঠভাগ ভ্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। সঁচা, তেওঁলোকে বিশেষ সুগন্ধি স্নানত পৰিবলগীয়া হৈছিল।
  ইউ এছ এছ আৰৰ ভিতৰত পুঁজিবাদী উপাদানসমূহ আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ উঠিছিল। দুখীয়া আৰু ধনীৰ মাজত স্তৰবিন্যাস আছিল। প্ৰকৃত কোটিপতিৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, আৰু একে সময়তে পলিটব্যুৰোৰ সদস্যও। কমিউনিজম বিত্তৰ অলিগাৰ্চিৰ লগত অধিক সংযুক্ত হৈ পুঁজিবাদৰ পৰা কমকৈ পৃথক হৈ পৰিল। আনকি ইউ এছ এছ আৰত আয়কৰ ৰৈখিক হৈ পৰিল আৰু একক শতাংশ প্ৰৱৰ্তন কৰা হ"ল। ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে অস্পষ্ট অসন্তুষ্টিৰ সৃষ্টি হৈছিল আৰু সৰু সৰু দাঙ্গাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  কিন্তু এতিয়ালৈকে পৰিস্থিতি নিয়ন্ত্ৰণৰ বাহিৰলৈ যোৱা নাই। কিন্তু বাস্তৱত সাম্যবাদৰ বাহ্যিক বৈশিষ্ট্যৰ লগে লগে সামাজিক নিশ্চয়তা ক্ৰমান্বয়ে কমি আহিল। বিশেষকৈ চিকিৎসা আৰু শিক্ষাৰ আংশিক দৰমহা পোৱা গ"ল, আৰু নিবনুৱা আৰু শ্ৰমিকৰ বিনিময়ৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  ভিক্টোৰিয়াই ভিলনা পালে আৰু সমান্তৰাল জগতখনৰ কথা মনত পেলোৱা বন্ধ কৰি দিলে। তাই এতিয়া ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ নেতৃত্ব দি থাকিব লগা হ"ল।
  লিথুৱেনিয়াৰ গ্ৰেণ্ড ডাচিৰ ৰাজধানী ভিলনা পতিত হ"ল যদিও আগলৈ আৰু আগবাঢ়ি গ"ল গ্ৰডনো আৰু ব্ৰেষ্টলৈ।
  বেলাৰুছবাসীয়ে স্বেচ্ছাই ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীত যোগদান কৰে। কিন্তু বৰফ পৰিল আৰু মধ্যযুগীয় সেনাবাহিনীৰ বাবে গতি কৰাটো অধিক কঠিন হৈ পৰিল। তথাপিও গ্ৰেণ্ড ড্যুক ভাচিলিয়ে গ্ৰডনো দখল কৰি তাত শীতকাল কটাবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। ভিক্টোৰিয়াই চাৰিওফালৰ দুৰ্গবোৰত দৌৰি ঘূৰি ফুৰিছিল আৰু কাৰোবাক কাটিবলৈ বা নিঃশেষ কৰিবলৈ বিচাৰিছিল।
  তাইৰ ভিতৰত নিঃশেষৰ বনৰীয়া পিয়াহ উতলি উঠিছিল যদিও অধিক সঘনাই তাইৰ বিৰোধীসকলে কোনো যুঁজ নকৰাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল।
  
  
  ORACLES FROM ডাৰ্ক হেলৰ পৰা
  অৱশ্যে বিভিন্ন পূৰ্বানুমানক আছে, উপযোগী আৰু বিপজ্জনক।
  কিন্তু বিকল্প বাস্তৱতাৰ এটাত এজন যাদুকৰ আছিল যিয়ে নাজীক চয়তানৰ দাপোনখন পুনৰ কোৱাৰ ক্ষমতা কেনেকৈ ঘূৰাই দিব পাৰি তাৰ এটা সংখ্যা কৈছিল। এটা নিৰীহ শিশুৰ ৰঙা তেজৰ টোপালবোৰ প্ৰতিফলিত পৃষ্ঠত পৰিল। আৰু সিহঁত নিমিষতে বিয়পি পৰিল আৰু আইনাখনে নিজেই জিলিকিবলৈ ধৰিলে, নিজৰ উপহাৰবোৰ ঘূৰাই পালে। আৰু ফুহৰাৰে তেতিয়া বহু কথা শিকিলে।
  কিন্তু ভৱিষ্যত জানিও সদায় শুধৰাই দিয়া সম্ভৱ নহয়। আফ্ৰিকাত অৱশ্যে জাৰ্মানীয়ে নিজৰ সৈন্যবাহিনীক পুনৰ গোট খুৱাই ২৩ অক্টোবৰত মণ্টগোমাৰীয়ে আৰম্ভ কৰা আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  যদিও অতি কষ্টেৰে তেওঁলোকক ৰখাইছিল উচ্চ সংখ্যক জনশক্তি আৰু সঁজুলি থকা সৈন্যই। কিন্তু আক্ৰমণৰ স্থান আৰু সময় জানি ৰমেলে নিজৰ কেইটামান ইউনিট যুক্তিসংগতভাৱে বিতৰণ কৰি আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰাত সহায় কৰিছিল। ইংৰাজৰ যথেষ্ট লোকচান হয় আৰু দুসপ্তাহৰ যুদ্ধৰ অন্তত বন্ধ হ"বলৈ বাধ্য হয়।
  আৰু জাৰ্মান ছাবমেৰিন বহৰে যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, কাছাব্লাংকা আৰু মৰক্কোৰ উপকূলত অৱতৰণ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰা লেণ্ডিং বাহিনীৰে ডজন জাহাজ ডুবাই দিছিল। ইজিপ্তত সফলতাৰ অভাৱ আৰু "জাৰ্মান পহুৰ দল"ৰ কাৰ্যকলাপ দেখি আমেৰিকানসকলে অপাৰেচন টৰ্চ পৰিত্যাগ কৰিলে।
  জাৰ্মানসকলে পাছলৈ ষ্টেলিনগ্ৰাডত নিজৰ সৈন্যবাহিনীক পুনৰ গোট খুৱাই ছোভিয়েট সৈন্যৰ ফ্লেংকিং আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু কেন্দ্ৰত প্ৰতিৰক্ষাত নিজকে পুতি থৈ সাজু হৈছিল।
  ১৯৪২ চনৰ ১৯ নৱেম্বৰৰ বেয়া বতৰৰ বাবে ছোভিয়েট সৈন্যই আক্ৰমণাত্মক বিমানকে ধৰি বিমান পৰিবহণৰ ফলপ্ৰসূ ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰিলে আৰু আৰ্টিলাৰী প্ৰস্তুতিৰ ক্ষেত্ৰত অত্যন্ত সীমিত সফলতা লাভ কৰে। গতিকে, নিজৰ বাহিনীক পুনৰ গোট খুৱাই জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিয়ে ছোভিয়েট সৈন্যৰ আগমনক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। সঁচা, ইয়াৰ ফলত নাজীসকলে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পৰাই অন্যমনস্ক হৈ পৰিল, চহৰখনৰ নায়ক ছোভিয়েট সৈন্যসকলক বিৰতি দিলে। যদিও ৰঙা সেনাৰ নিয়ন্ত্ৰণত অতি কম ঘৰ বাকী আছে।
  ফ্ৰিটজেও কেন্দ্ৰত থিয় দি থাকিল... ষ্টেলিনগ্ৰাডত যুদ্ধ ডিচেম্বৰৰ শেষলৈকে চলি থাকিল। ফ্ৰণ্টত ব্ৰেকথ্ৰু লাভ কৰিব নোৱাৰাৰ বাবে ৰঙা সেনাই বন্ধ হৈ গ"ল। কিন্তু জাৰ্মানসকলৰ বাবেও সেয়া সহজ নাছিল। চহৰখনত আক্ৰমণৰ সময়ত তেওঁলোকে অত্যধিক ক্ষতি কৰিছিল আৰু যদিও প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত লোকচানৰ অনুপাত তেওঁলোকৰ পক্ষত থকা যেন লাগে, তথাপিও সৈন্যসকল ক্লান্ত হৈ আছে।
  জানুৱাৰী মাহত অৰেকেলৰ ভৱিষ্যদ্বাণীৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে অপাৰেচন স্পাৰ্কৰ সময়ত উত্তৰ দিশত থিয় দিব পৰা নাছিল। সঁচা, এই যুদ্ধ তিনি সপ্তাহতকৈ অধিক সময় ধৰি চলিছিল আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বহু ক্ষতি হৈছিল, কিন্তু তেওঁলোকে স্থলপথেৰে ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ যাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  কিন্তু ইব্লিছৰ আইনাখনে সকীয়াই দি জাৰ্মানীয়ে ভ"ৰনেজৰ ওচৰত আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হয়, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ দুৰ্বল মিত্ৰ ইটালী আৰু ৰোমানিয়ানসকলক শক্তিশালী কৰা হয়। নহ"লে তাত থকা ডিফেন্স ভাঙি গ"লহেঁতেন৷
  আৰু তৃতীয়টো ৰজেভ-চাইচভ অপাৰেচন সফল নহ"ল। জাৰ্মানীয়ে আকৌ অসুবিধা নোহোৱাকৈ নহ"লেও ছোভিয়েট আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিলে। ষ্টেলিনগ্ৰাডত নিজেই গৰম আছিল, জানুৱাৰী মাহত যুদ্ধ হৈছিল। পৌলাছৰ ঠাইত মেইনষ্টেইনক নিযুক্তি দিয়া হয় আৰু এই অধিক অভিজ্ঞ ফিল্ড মাৰ্শ্বালে ১২ ফেব্ৰুৱাৰীৰ ভিতৰত দুৰ্গ চহৰখন দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু আকৌ জাৰ্মানসকলে ইয়াৰ বাবে এক বৃহৎ মূল্য দিছিল। ১৯৪৩ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ৰাইচষ্টাগক একত্ৰিত কৰি সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰিবলগীয়া হৈছিল। কৰ্মদিন বৃদ্ধি কৰক আৰু দাস শ্ৰমিকক আগৰ তুলনাত অধিক সক্ৰিয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰক।
  সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণাৰ ফলত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰি নতুন বিভাজন গঠন কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। বিদেশী আৰু হিৱীকে ধৰি।
  ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানসকলে কেতিয়া মৰক্কোত প্ৰৱেশ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল সেই কথা জানি জাৰ্মানীয়ে নিজৰ বৃহৎ চাবমেৰিন বহৰ ব্যৱহাৰ কৰি লেণ্ডিং জাহাজবোৰক যন্ত্ৰণাদায়ক আঘাত দিছিল - ইটোৰ পিছত সিটোকৈ লেণ্ডিংত ব্যাঘাত জন্মাইছিল। ইয়াৰ ফলত নাজীয়ে পশ্চিমৰ বিৰুদ্ধে সামৰিক অভিযান স্থানীয়কৰণ কৰি নিজৰ সকলো মূল বাহিনী পূবত কেন্দ্ৰীভূত কৰিব পাৰিলে।
  ৰমেলৰ কৰ্পৰ অৱস্থান কঠিন হৈয়েই থাকিল যদিও আইনাখনৰ বাবেই ফেচিষ্ট বিমান পৰিবহণ অধিক কাৰ্যক্ষমভাৱে কাম কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু কনভয়ে আফ্ৰিকান গোটটোৰ যোগানৰ উন্নতি সাধন কৰে।
  ১৯৪৩ চনৰ মাৰ্চ মাহত মণ্টগোমাৰীৰ নতুন আক্ৰমণ বিফল হৈছিল। এইবাৰ ৰমেলে পৈশাচিক যাদুৰ সহায়ত সঠিক তথ্য লাভ কৰি ব্ৰিটিছক ফান্দত পেলাই দিলে আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত এক গুৰুতৰ পৰাজয় সাধন কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল! সঁচা, শত্ৰুৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আৰু বায়ু আধিপত্যৰ বাবে মণ্টগোমেৰীক সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাস্ত কৰাটো সম্ভৱ নহ"ল যদিও ব্ৰিটেইনৰ পৰাজয় লক্ষণীয় আছিল। বিশেষকৈ বহু টেংক হেৰাই গ"ল, আৰু যথেষ্ট সংখ্যক বাহন ট্ৰফী হিচাপে বন্দী হ"ল।
  ব্ৰিটিছে দুটামান ডিফেন্সিভ লাইন আঁতৰাই আলেকজেণ্ড্ৰিয়াৰ ওচৰ চাপি আহিল। ৰমেলক নতুন সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ প্ৰয়োজন হৈছিল আৰু নাজীয়ে দক্ষিণ দিশত আক্ৰমণ অব্যাহত ৰখাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল। ষ্টেলিনগ্ৰাড পৰিল আৰু তাৰ পিছত ভলগা নদীৰ কাষেৰে আগবাঢ়ি যোৱা সম্ভৱ হ"ল।
  ১৯৪৩ চনৰ মে" মাহত ক্ৰাউট পৰিয়ালে অপাৰেচন ডলফিনলৈ সলনি হয়। অৰেকেলৰ সহায়ত তেওঁলোকৰ সৈন্যই ৰঙা সেনাৰ পৰা অতি তীব্ৰ বিৰোধিতাৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। বৃহৎ লোকচানৰ মূল্যত অগ্ৰগতি লেহেমীয়া হৈছিল। সঁচা, এজন ভাগ্যবিদৰ সহায়ে যুদ্ধৰ গতিপথত প্ৰভাৱ পেলাইছিল। ৱেৰমাখ্টে পাল্টা আক্ৰমণৰ আগজাননী দিছিল আৰু অধিক আক্ৰমণ চলাইছিল। জুন মাহৰ মাজভাগত নাজীসকলে ইতিমধ্যে ভলগা বদ্বীপৰ কাষ চাপি কেছপিয়ান সাগৰত উপনীত হৈছিল।
  ১৯৪৩ চনৰ ২২ জুনত তুৰস্কই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাৰ ফলত ককেছাছত ছোভিয়েট সৈন্যৰ অৱস্থা আৰু বেছি বেয়া হৈ পৰে। আৰু এইটোৱেই আচলতে বাকু তেলৰ বাবে হোৱা যুদ্ধৰ ফলাফল পূৰ্বনিৰ্ধাৰিত কৰিছিল।
  মিত্ৰশক্তিৰ নিৰ্ণায়ক নাছিল। মণ্টগোমেৰীয়ে সক্ৰিয় প্ৰতিৰক্ষালৈ সলনি হৈ আক্ৰমণৰ কথা আৰু নাভাবিলে আৰু মৰক্কোত অৱতৰণ কৰাটো অবাস্তৱ হৈয়েই থাকিল।
  ১৯৪৩ চনৰ ১০ জুলাইত চাৰ্চিলে জাৰ্মান বাহিনীৰ এটা অংশ পূব দিশৰ পৰা আঁতৰাই নিয়াৰ উদ্দেশ্যে ফ্ৰান্সত অৱতৰণ কৰাৰ চেষ্টা কৰে। কিন্তু দুৰ্বলভাৱে প্ৰস্তুত কৰা অৱতৰণৰ লগতে আমেৰিকাৰ অনিৰ্ণয়শীলতা আৰু এজন অৰেকলৰ কৃপাত জাৰ্মানসকলে সকলো সবিশেষ জানিছিল, তাৰ ফলত ইতিহাসৰ স্থলভাগত ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানসকলৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ পৰাজয়হে হ"ল।
  ছয় লাখ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক লোক আৰু বহু সঁজুলি অকলে বন্দী কৰা হ"ল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে উজনিৰ নাজীসকলৰ আগবাঢ়ি যোৱাত বাধা নাথাকিল। আগষ্ট মাহত জাৰ্মানীয়ে সমগ্ৰ ডাগেষ্টান দখল কৰে, তুৰ্কীয়ে ইয়েৰেভানৰ সৈতে প্ৰায় সমগ্ৰ আৰ্মেনিয়া দখল কৰে আৰু ২৭ তাৰিখে নাজী আৰু অট্টোমানসকলে একত্ৰিত হৈ ট্ৰেন্সককেচিয়ান ফ্ৰণ্টক দুটা ভাগত বিভক্ত কৰে।
  আৰু আকৌ ফ্ৰণ্টৰ অন্যান্য খণ্ডত ছোভিয়েট বাহিনীৰ আক্ৰমণাত্মক প্ৰচেষ্টা বিফলতাৰে শেষ হ"ল। ছোভিয়েট কমাণ্ডৰ পৰিকল্পনাৰ বিষয়ে শত্ৰুপক্ষই অত্যন্ত ভালদৰেই জানিছিল।
  ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বিশেষ বিভাগটো অবাধ হৈ পৰিছিল, দমন আৰু গণ শোধন কৰা হৈছিল। আনকি কেইবা ডজন জেনেৰেল আৰু আৰ্টিলাৰী মাৰ্শ্বাল কুলিককো গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল।
  কিন্তু যেতিয়ালৈকে শত্ৰুৰ হাতত পৈশাচিক অস্ত্ৰ থাকিব তেতিয়ালৈকে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে একোৱেই সহায় নকৰিব।
  ছেপ্টেম্বৰ মাহটো গধুৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল, নাজী আৰু অট্টোমান বাকুৰ ওচৰলৈ আহিল। আৰু অক্টোবৰ মাহত চহৰখনতেই কাজিয়া আৰম্ভ হৈছিল।
  উপকূলীয় চহৰখনক সাগৰৰ সিপাৰে যোগান ধৰা হৈছিল আৰু তেওঁলোকে ইয়াক ধৰি ৰাখিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰিছিল। যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল আৰু পৰিকল্পনা অনুসৰি ৭ নৱেম্বৰৰ ভিতৰত ক্ৰাউটসকলে ইয়াক ল"ব নোৱাৰিলে। কিন্তু এই সময়লৈকে ককেছাছৰ আন সকলো চহৰ ইতিমধ্যে হেৰাই গৈছিল। আৰু ডিচেম্বৰ মাহত বিশাল লোকচানৰ মূল্যত কিংবদন্তি চহৰখনৰ পতন ঘটিছিল।
  ককেছাছ সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰাই গ"ল, সেই সময়ত ইউ এছ এছ আৰত বিকশিত হোৱা আটাইতকৈ ডাঙৰ তৈলক্ষেত্ৰখনো হেৰাই গ"ল। সঁচা, যিহেতু সকলো তেলৰ কূপ উৰুৱাই ধ্বংস কৰা হৈছিল, সেয়েহে নাজীয়ে নিজেই এই সুবিধা সোনকালে ল"ব পৰা নাছিল।
  পূব ফ্ৰণ্টত নিস্তব্ধতা আহিল। জাৰ্মানীৰ বৃহৎ স্থল বাহিনী ইৰাকলৈ আৰু আৰু অধিক পেলেষ্টাইন আৰু ছুৱেজ খাললৈ গৈ ৰমেলক সহায় কৰে। ছোভিয়েট নেতৃত্বই অৱশ্যে এই বিৰতিৰ সুযোগ লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয় । ইতিমধ্যে চাইবেৰিয়াকে ধৰি আন আন ঠাইত তৈলখাদ গঢ়ি তোলা হৈছে। আৰু ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে নতুন টেংকৰ কাম কৰিছিল। আই এছ-২ আৰু টি-৩৪-৮৫ জাৰ্মান পেন্থাৰছ আৰু টাইগাৰছৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনোৱাৰ কথা আছিল।
  নাজী জাৰ্মানীত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ বেছি আছিল। এইটো স্পষ্ট যে নাজী আৰু দাসসকলৰ হাতত অধিক সম্পদ আছে, আৰু মনোবলহীন মিত্ৰশক্তিৰ পৰা হোৱা বোমা বিস্ফোৰণ দুৰ্বল। অৰ্থাৎ তেওঁলোকে অধিক লোহা উৎপাদন কৰিব পাৰিলেহেঁতেন, আৰু বাস্তৱতকৈ উন্নত মানৰ ধাতু। সেয়েহে প্ৰতিমাহে ৬০০ পেন্থাৰৰ উৎপাদন পৰিকল্পনা সাধন হৈছিল আৰু আনকি অতিক্ৰম কৰা হৈছিল। কিন্তু আন কিছুমান নিষেধাজ্ঞা আছিল: নতুন ক্ৰুৰ বাবে প্ৰশিক্ষণৰ সময়। তদুপৰি, "পেন্থাৰ"ৰ সকলো নিঃসন্দেহে সুবিধাৰ বাবে: উচ্চ কৱচ-বিন্ধি আৰু গুলীৰ হাৰ, উৎকৃষ্ট দৃশ্যমানতা আৰু অপটিক্স, লগতে ভাল ফ্ৰন্টাল সুৰক্ষা, আৰু ভাল ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনৰ সৈতে এটা কামান, দুৰ্বল কাষৰ সুৰক্ষা আৰু এটা লৰচৰ কৰা ব্যৱস্থা আছিল ৰোলাৰৰ।
  পেন্থাৰ-২ অধিক উন্নত আৰু আশাব্যঞ্জক বিকাশ হিচাপে পৰিগণিত হ"ল। ৪৭ টনৰ অলপ বেছি ওজনৰ সৈতে বহুত ঘন বিন্যাসৰ বাবে পেন্থাৰ-২ৰ ৭১ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ শক্তিশালী ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান আৰু হালৰ সন্মুখত ১২০ মিলিমিটাৰ কৱচ, কোণত ৬০টা কাষ, আৰু... টাৰেটৰ কপালত ১৫০, ডুৰালুমিন কেচিঙত ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন।
  ১৯৪৩ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত টাইগাৰ-২ৰ সৈতে একেলগে এনে এটা মেচিন উৎপাদন আৰম্ভ হয়। অৱশ্যে জাৰ্মানসকলে তেতিয়াও মাত্ৰ নিজৰ গাড়ীখন বিকশিত কৰি আছিল। আৰু তেওঁলোকে মধ্যপ্ৰাচ্যৰ ওপৰত আগবাঢ়িছিল।
  ১৯৪৪ চনৰ মাৰ্চ মাহত জাৰ্মানীয়ে কুৱেইট দখল কৰি ছুৱেজ খালত উপস্থিত হয়।
  নাজীসকলৰ কোনো সুবিধা যাতে নাথাকে তাৰ বাবে অৰেকলটো ভাঙিবলগীয়া হৈছিল। এই ক্ষেত্ৰত ছোৱালীকেইজনীৰ আগতেই কৰাৰ ইচ্ছা আছিল যদিও প্ৰভাৱৰ সীমাবদ্ধতাই তেওঁলোকক প্ৰভাৱিত কৰিছিল।
  উদাহৰণস্বৰূপে, এতিয়া যাদুৰে ভৰা ছোৱালীৰ সলনি ১৯৪৪ চনৰ ১ এপ্ৰিলত দুগৰাকী ধুনীয়া সুন্দৰীয়ে সন্মুখৰ ফালে গতি কৰি আছিল। দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে অতি মধ্যমীয়া ক্ষমতাৰ সৈতে জাম্প লিমিটাৰে প্ৰভাৱ পেলাইছিল। বসন্তৰ মাটিত কষ্টেৰে বৰফৰ সংস্পৰ্শলৈ অহাৰ বাবেও খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলৈ অলপ ঠাণ্ডা আছিল। ছোৱালীকেইজনীৰ বাওঁহাতে কামিশ্বিনৰ উত্তৰত গভীৰ ভলগা আৰু আৰু আগবাঢ়ি গ"লে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰৰ জাৰ্মানীৰ স্থানত উপনীত হ"ব। আৰু যোদ্ধাসকলৰ কাম হ"ল প্ৰায় সাধাৰণ ছোৱালী হৈ ঘৃণিত অৰেকলটোক নিষ্ক্ৰিয় কৰাৰ অতিমানৱীয় ক্ষমতা হেৰুৱাই পেলোৱা... অৱশ্যে এতিয়া এইটোৱেই যথেষ্ট নহ"বও পাৰে। কাৰণ, যুদ্ধৰ পূৰ্বে জনসংখ্যাৰ আধা অংশই বাস কৰা ভূখণ্ড আৰু ইয়াৰ ঔদ্যোগিক সম্ভাৱনাৰ উল্লেখযোগ্য অংশ, প্ৰথমতে, নিষ্কাশনৰ বাবে সুবিধাজনক তেলকে ধৰি ইউ এছ এছ আৰ-এ হেৰুৱাই পেলালে।
  আন বহুতো জমা ধন অৱশ্যে আছে, কিন্তু তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণ ক্ষমতাৰে কাম কৰিবলৈ সময় আৰু ধন দুয়োটাৰে প্ৰয়োজন। অৰ্থাৎ পৰিস্থিতি এনেকুৱা যে হিটলাৰক ইব্লিছৰ দাপোনৰ ক্ষমতাৰ পৰা বঞ্চিত হ"লেও এইটো বেদনাদায়কভাৱে অপৰ্যাপ্ত হ"ব পাৰে। তদুপৰি মিত্ৰশক্তিৰ মাজত বিচ্ছিন্নতাবাদী আৱেগ তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। বিশেষকৈ আমেৰিকানসকল। ৰুজভেল্ট অসুস্থ, গেলেন বাওঁপন্থী শান্তিবাদৰ প্ৰতি স্পষ্টভাৱে প্ৰৱল, আৰু নতুন নিৰ্বাচনৰ সম্ভাৱনাও বৰ আনন্দদায়ক নহয়।
  ছাবমেৰিন যুদ্ধ মিত্ৰশক্তিৰ বাবে ভাল নহয়। জাৰ্মান ছাবমেৰিনৰ সংখ্যা অহৰহ বৃদ্ধি পাইছে, আৰু ইয়াৰ যুদ্ধৰ গুণ উন্নত হৈছে। ইতিমধ্যে তাপ নিৰ্দেশিত টৰ্পিডো আৰু হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইড চালিত চাবমেৰিনৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। আৰু মিত্ৰশক্তিৰ বহৰ পাতল আৰু দুৰ্বল হৈ আহিছে, বিশেষকৈ যিহেতু ক্ৰাউটৰ টেকন"ট্ৰনিক হাঁহবোৰে পৃষ্ঠত নপৰিবলৈ আৰু নিজকে প্ৰকাশ নকৰিবলৈ শিকিছে।
  ইয়াৰ উপৰিও নাজীৰ ছাবমেৰিন বহৰৰ কাৰ্যকলাপ বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ অধিক: ইন্ধনৰ যোগান সহজ হৈ পৰিছে, আনকি লিবিয়াৰ পথাৰসমূহৰ পৰাও টেংকাৰ আহি আছে। ইয়াৰ উপৰিও ৰোমানিয়াত বোমা বিস্ফোৰণ বহুত দুৰ্বল। আৰু কৃত্ৰিম ইন্ধনৰ উৎপাদন অধিক।
  মিত্ৰশক্তিৰ মাজত স্তম্ভিত হৈ পৰিছে, আৰু তেওঁলোকৰ পৰিস্থিতি প্ৰতিকূল। বিশেষকৈ আভ্যন্তৰীণ ৰাজনৈতিক।
  ১৯৪৪ চনৰ ১ এপ্ৰিলত ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্টত বাহিনীৰ ভাৰসাম্য: ইউ এছ এছ আৰ ৬৩ লাখ সৈনিক আৰু বিষয়া, আৰু প্ৰায় ৫৩ হাজাৰ টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক, ৯৫ হাজাৰ বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ, ৭৭ হাজাৰ বিমান। শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সময়ত শীতকালীন যুদ্ধত প্ৰচণ্ড লোকচান। উপগ্ৰহ, বিদেশী বিভাগ, হিৱি পদাতিক বাহিনীৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি জাৰ্মানীয়ে ৭২ লাখতকৈ অধিক, টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক ইতিমধ্যে ৮৮ হাজাৰ, বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ প্ৰায় ১ লাখ, বিমান পৰিবহণ ১৬.৫ হাজাৰ বাহন জমা কৰিছে। নতুন আই এছ-২ আৰু টি-৩৪-৮৫ টেংকসমূহে ৰঙা সেনাৰ সৈতে সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে বুলি বিবেচনা কৰিলে সঁজুলিৰ মানদণ্ডৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব উল্লেখযোগ্য। এইদৰে "পেন্থাৰ" আৰু "টাইগাৰ"ৰ উৎপাদন ইতিমধ্যে প্ৰচাৰ কৰা হৈছে, আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা জাৰ্মানীৰ টেংক বহৰৰ আধাতকৈও অধিক অংশ গঠন কৰা হৈছে।
  বিমান পৰিবহণত গুণগত মূল্যায়ন ইমান স্পষ্ট নহয়। জাৰ্মান বাহন গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বাহনতকৈ উন্নত, কিন্তু অনুভূমিক কৌশলৰ ক্ষেত্ৰত নিম্ন, একে সময়তে উলম্ব পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত উন্নত। কিন্তু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ফ্ৰিটজত জেট বিমান আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, মূলতঃ এম ই-২৬২। প্ৰপেলাৰ চালিত যুঁজাৰু বিমানৰ ভিতৰত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গতিৰ ক্ষেত্ৰত আটাইতকৈ শক্তিশালী আছিল এম ই-৩০৯ আৰু টি এ-১৫২। ইউ-৪৮৮ আৰু ইয়াৰ আগতেও ইউ-২৮৮ ধাৰাবাহিক উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰে। এই বোমাৰু বিমানৰ উচ্চ বোজাৰ অধীনত উৰণৰ বৈশিষ্ট্যৰ কোনো সমান নাছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে যদি আমি শক্তিৰ ভাৰসাম্যৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখোঁ, তেন্তে শত্ৰুক অধিক শক্তিশালী বুলি স্বীকৃতি দিব লাগিব। তদুপৰি মধ্যপ্ৰাচ্যৰ অভিযান সম্পূৰ্ণ হ"লে ফেচিষ্ট আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ উঠিব। আৰু তাত তেওঁলোকৰ চূড়ান্ত জয়ৰ বাবে এমাহতকৈ বেছি সময় বাকী নাই। তেন্তে...
  কাৰিকৰীভাৱে জ্ঞানী এলিনাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু গাই গ"ল:
  - কোনো শক্তি নাই, কোনো শক্তি নাই... গবলিনটোৱে স্পষ্টভাৱে বেছিকৈ মদ খাইছে! সি মাথোঁ বাকলি কাটি অশ্লীল কথা চিঞৰিলে!
  সামান্য কৃষকৰ সাজ-পোছাক পিন্ধিও নিজৰ সংস্কৃতি ধৰি ৰখা জোয়াই বন্ধুক আঙুলিয়াই দিলে:
  - অশ্লীল কথা এৰাই চলক... একচন প্লেন তৈয়াৰ কৰাটোৱেই ভাল!
  এলিনাই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। তাই আগৰ তুলনাত পাতল আছিল আৰু ইমান এথলেটিক নাছিল। যদিও হয়তো বহু পুৰুষে তাইক আগৰ তুলনাত আৰু বেছি আকৰ্ষণীয় বুলি বিবেচনা কৰিব। ছোৱালীজনীৰ পোছাক সহজ, লিনেন, বগা আৰু পৰিষ্কাৰ। কৃষক মহিলাৰ প্ৰথাতকৈ অলপ চুটি, আঁঠুৰ ওপৰত টেন কৰা ভৰি দুখন উন্মুক্ত। ছোৱালীকেইজনীৰ হাতত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ বা গহনা বাকী নাছিল। ঘড়ী এটাও নাই।
  এতিয়া ইমান গাঁৱলীয়া, এপ্ৰিল মাহৰ বাবে বেছি টেন কৰা, কিন্তু ইমান দ্ৰুত আৰু শক্তিশালী নহয়। শিলগুটিৰে বিয়পি থকা মাটিৰ ৰাস্তা এটাৰে ভৰি খোজ কাঢ়িছে। কৃষক মহিলাৰ দৰে উদং তলুৱাও ৰুক্ষ আৰু কাঁইটীয়া পৃষ্ঠত ভৰি দিলে আৰামদায়ক অনুভৱ হয়। খোজ কাঢ়িলে তেনেকৈ ঠাণ্ডা নাহে। হিমৰ পিছত ৰাতিপুৱাৰ হিম গলি যায়, আৰু ভৰি দুখন ইমান অজ্ঞান আৰু ঘাঁ নহয়।
  পূৰ্বৰ শৰীৰত তাই সাধাৰণতে এগৰাকী যোদ্ধা আছিল, আনকি এন্টাৰ্কটিকাতো কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ। আৰু এতিয়া মোৰ ভৰি দুখন ঠাণ্ডাৰ বাবে ৰঙা হৈ পৰিছে, আৰু ৰাতিপুৱাৰ ৰ"দত গৰম হৈ আহিছে, ঘৃণনীয়ভাৱে বিষাইছে।
  ইতিমধ্যে পাহৰি যোৱা এলিনাই যে ঠাণ্ডা আৰু ভাগৰুৱা অৱস্থাৰ পৰা মানুহৰ শৰীৰে অপ্ৰীতিকৰ অনুভূতি অনুভৱ কৰিব পাৰে, বিৰক্ত হৈ ক"লে:
  - সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে এনে অভিযানৰ কোনো লাভ মই দেখা নাপাওঁ৷ আমি এই নৰকত পেলাই দিয়া হ"লোঁ, শক্তিশালী যাদুৰ পৰা বঞ্চিত... খালী ভৰিৰে আৰু সাধাৰণ কৃষকৰ সাজ-পোছাক পিন্ধি এৰি দিলোঁ, আৰু একে সময়তে, ফেচিবাদৰ পৰা মানৱতাক বচাবলৈ বাধ্য হ"লোঁ!
  জোয়াই যুক্তিসংগতভাৱে একেধৰণৰ এটা অংশৰ উত্তৰ দিলে:
  "কিন্তু ইয়াৰ সৌন্দৰ্য্য সেইটোৱেই!" যাতে যেতিয়া আমাৰ অলৌকিক ক্ষমতা ব্যৱহাৰ কৰি আমি ভিলনা আৰু লিথুৱেনিয়াৰ অন্যান্য চহৰবোৰ লৈ যাওঁ তেতিয়া ই বৰ সহজ নহয়। ই বহুত বেছি আকৰ্ষণীয় আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল সৰল শৰীৰত আৰু মহাশক্তিৰ অবিহনে শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিবলৈ কল্পনাৰ প্ৰয়োজন!
  এলিনাই অভ্যাসত নিজৰ খালী ভৰিখন লাথি মাৰি ৰাস্তাৰ মাজত মাটিৰ পৰা ওলাই অহা এটা ডাঙৰ শিলগুটিত সোমাই দিছিল। কিন্তু আঘাতৰ পৰা উৰি ওলাই যোৱাৰ পৰিৱৰ্তে শিলটো ঠাইতে থাকিল আৰু জ্ঞানী ছোৱালীজনীয়ে বিষটোৰ বাবে চিঞৰি উঠিল। এতিয়াও দীঘল, ৰূপৱতী আঙুলিবোৰ লগে লগে ফুলি নীলা হৈ পৰিল। আৰু জোয়াই আনকি দুটামানো পোন কৰিবলগীয়া হৈছিল। বেঙুনীয়া ৰঙৰ ফেলেঞ্জবোৰ ঠাইতে পৰিল আৰু এলিনাই গালত গঢ় লৈ উঠা চকুলোখিনি জোকাৰি পেলালে। ইমান মূৰ্খ কাম এটা কৰিব লাগিব।
  বেলোবগৰ ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ ভিতৰতে সহানুভূতিৰ ঢৌ অনুভৱ কৰিলে, তাইক সহানুভূতিৰ ঢৌৱে আৱৰি ধৰিলে। আৰু একে সময়তে নিজৰ দুৰ্বলতা আৰু দুৰ্বলতাৰ অনুভৱ এটাও দেখা গ"ল। এলিনাৰ নীলা মাংসৰ তলৰ নখটো ফাটি গ"ল, আৰু তাইৰ ভৰিখনো সঁচাকৈয়ে স্পৰ্শকাতৰভাৱে ক্ষতিগ্ৰস্ত আৰু দুৰ্বল হৈ পৰিল।
  জ্ঞানীগৰাকীয়ে নিজৰ প্ৰতি সহানুভূতিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটোৱেই হৈছে মহাশক্তিৰ অবিহনে মাংসৰ অৰ্থ... আপুনি কেৱল কোনো নহয়!
  জোয়াই বিৰক্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - তোমাৰ সৰু ভৰি দুখন ভাল হ"ব... তুমি কেনেবাকৈ জীয়াই থাকিবা!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ ৰাস্তাৰে ৰাওনা হ"ল। তেওঁলোকৰ আৰু সেই অসাৱধান উল্লাস নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও যিমানেই বেছি সময় খোজ কাঢ়িছিল সিমানেই ভোকৰ অনুভৱ হৈছিল। ইয়াত সামূহিক খেতিপথাৰবোৰ দেখা গ"ল... ইতিমধ্যে সেইবোৰৰ ওপৰত কাম চলি আছিল।
  পুৰুষবোৰ অৱশ্যে দেখা পোৱা নাছিল, কেৱল মহিলা আৰু ল"ৰা-ছোৱালীক হাৰ্নেছ কৰা হৈছিল, কোনোবাই নাঙলত, কোনোবাই কোৰত। ইয়াৰ মানুহবোৰ ভয়ংকৰভাৱে ক্ষীণ, ক্লান্ত মুখ। সঁচা, ধুনীয়া ছোৱালীকেইজনীক দেখি ল"ৰাকেইটাই হাঁহিলে আৰু হাত জোকাৰিলে, কৰুণ, মেলি দিয়া হাত দুখনে তেওঁলোকক সম্ভাষণ জনালে।
  জোয়াই এলিনাক কৃষক শ্ৰমৰ কামত সহায় কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। স্বৰগৰ জীয়েকে অনিচ্ছা সত্ত্বেও মান্তি হ"ল। তাই ব্যক্তিগতভাৱে অস্ত্ৰৰ কৃতিত্ব বিচাৰিছিল, সামূহিক ফাৰ্মৰ কঠিন লটটো নহয়। কিন্তু শিলগুটি এটাত ভৰিখন আঘাত কৰাৰ পিছত তাইৰ যুদ্ধংদেহী মেজাজটো একেলগে নাইকিয়া হৈ গ"ল। ইয়াৰ উপৰিও আপুনি নিজৰ বৈধকৰণৰ কথাও চিন্তা কৰা উচিত। কোনোবাই যিয়েই নকওক কিয়, তেওঁলোকে কেৱল সাজ-পোছাক পিন্ধি আৰু পাষ্টৰ নোহোৱাকৈয়ে শেষ হ"ল।
  হয়, এন কে ভি ডিয়ে যিকোনো মুহূৰ্ততে তেওঁলোকক চোৰাংচোৱা বুলি ঘোষণা কৰি বিভ্ৰান্ত কৰিব পাৰে। নহ"লে তেওঁলোক কেৱল শৰণাৰ্থী হৈ পৰিব যিয়ে নিজৰ নথি-পত্ৰকে ধৰি সকলো হেৰুৱাই পেলাইছে। তেওঁলোকৰ সাজ-পোছাক বৰ নতুন নহয়, আৰু চুটি স্কাৰ্টৰ সৈতে ষ্টাইলটো বলছেভিক গাঁৱৰ বাবে সাধাৰণ। আপুনি যথেষ্ট খাব পাৰে যে তেওঁলোকে বিশ্বাস কৰিব!
  গাঁৱতে জন্মগ্ৰহণ কৰা জোয়াৰ হাত আৰু শৰীৰ দুখ-কষ্টত অতি নিপুণ। এলিনা এগৰাকী চহৰৰ ভদ্ৰমহিলা, কেৱল মাস্কোভৰ নহয়। সঁচা, ৰডনভাৰ সম্প্ৰদায়ত তাইৰ কৃষিযোগ্য কামৰ অভিজ্ঞতা আছে। কিন্তু তথাপিও গতিবিধিবোৰ জোয়াৰ দৰে সহজ আৰু চিনাকি নহয়। হয়, আৰু ঠাণ্ডা মাটিত ভঙা আঙুলিবোৰে ঘৃণনীয়ভাৱে বিষ কৰে।
  কিন্তু যুৱতী, ল"ৰা-ছোৱালী সকলোৱে খালী ভৰিৰে থাকে, যদিও ৰাতি জমা হৈ আছিল আৰু প্ৰায় ঠাণ্ডা হোৱাৰ আশংকা থাকে। কেৱল বৃদ্ধা আৰু বাষ্ট জোতা পিন্ধা বৃদ্ধা। দেখাত কোনো পুৰুষ নাই, আৰু সকলোৰে ওপৰত ডাঙৰজন হৈছে এজন কোঁচা চুলিৰ, ৰঙা ৰঙৰ কিশোৰ, দেখাত পোন্ধৰ বছৰৰ বয়সতকৈ বেছি নহয়, উচ্চ অৰ্ডাৰযুক্ত ট্ৰাউজাৰ পিন্ধি, কিন্তু অতি প্ৰকাশভংগী চেহেৰা আৰু সাহসী চিবুক। এই ল'ৰাটোৱে ল'ৰাবোৰৰ ভিতৰত ডাঙৰ আৰু সকলোকে অৰ্ডাৰ দিয়ে।
  দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে তেওঁলোকৰ লগত যোগ দিয়া সন্দৰ্ভত কোনো মন্তব্য নকৰিলে যুৱ সেনাপতিগৰাকীয়ে। যেন এইটোৱেই আছিল, কোৱা বাহুল্য। ভলগা অঞ্চলৰ জলবায়ু মৃদু আৰু জলবায়ুও পূৰ্ণগতিত চলি আছে, গতিকে অতিৰিক্ত হাত এযোৰ দিলে কোনো ক্ষতি নহ"ব।
  এলিনাৰ পিঠিখন অলপ পিছতে বিষ হ"বলৈ ধৰিলে, আৰু তাই নাঙলৰ ওচৰলৈ যাবলৈ ক"লে। গতিকে মোটামুটি শক্তিশালী ছোৱালীৰ শৰীৰৰ বাবে ই সহজ, কিন্তু মাত্ৰ ঢিলা মাটিত গোৰোহাটো সাৱধানে খান্দিব লাগিব যাতে ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ইমান বিৰক্ত নহয়। কিন্তু বুকুৰ ওপৰত চাপ বেলেগ কোণত আহে, আৰু পিঠিখনে বোজা নমাই দিয়াৰ পিছত বিষ অনুভৱ নকৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে তেতিয়া ভাবিলে, সঁচাকৈয়ে তাইৰ বয়স কিমান? বহু আগতেই এশ পাৰ হৈ গ"ল! জমনি! আধুনিক ৰাছিয়াৰ অন্যতম বয়সীয়াল মহিলা আৰু একে সময়তে শক্তি আৰু স্বাস্থ্যৰে ভৰা। কিন্তু তেওঁলোকৰ যাদুকৰী ক্ষমতাৰ পৰা বঞ্চিত হোৱাৰ পিছত তেওঁলোক এনেকুৱা দানৱ হ"ব পাৰে!
  এই চিন্তা Elena chills দিয়ে...
  সকলোৱে উৎসাহেৰে আৰু দুপৰীয়াৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ বিৰতি নোহোৱাকৈ কাম কৰিছিল। বা সম্পূৰ্ণ আন্ধাৰ হৈ গ"লেহে তেওঁলোকে নিজকে সতেজ কৰাৰ উদ্দেশ্যে জুইৰ কাষ চাপিছিল। ওচৰতে ভলগা নদী আছিল আৰু পাত্ৰটোত মাছ আছিল। কিন্তু ইমানেই ৰুটি আছে, আৰু ই কেনেবাকৈ সম্পূৰ্ণ পৰিষ্কাৰ নহয়, অশুদ্ধিৰে। পিঁয়াজৰ আন এক সোৱাদ।
  খাদ্য সহজ আৰু বেছি নহয়;ভোকাতুৰ পেটৰ বাবে যেন এক সুস্বাদু খাদ্য। ৰেঞ্জাৰ গাৰ্লছে বহু বছৰ ধৰি এই ভাগৰ অনুভৱ কৰা নাছিল। নাই, এতিয়াও মহাশক্তিৰ অবিহনে মানুহ হোৱাটো বৰ কষ্টদায়ক৷ আৰু আপুনি ভাগৰি পৰে যেনে... গাধ!
  কিন্তু জীৱবোৰ সৰু আৰু সুস্থ হোৱাটোও ভাল৷ ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজাববীয়াকৈ ভঁৰালত থকা আন মহিলাসকলৰ সৈতে একেলগে শুই পৰিল। ল"ৰা এজনে জোৰ ওখ বুকুখনত মূৰটো থৈ দিলে। ৰেঞ্জাৰ ছোৱালীজনীয়ে তাৰ শ্যামলা কুঁহিয়াৰবোৰ চুমা খালে... আৰু এটা প্ৰবল বিষাদ অনুভৱ কৰিলে। তেওঁলোকে জীৱনৰ পৰা আৰু তেওঁলোকৰ পৃষ্ঠপোষক ডেমিউৰ্জ দেৱতাৰ পৰা সকলো পাইছিল: চিৰন্তন যৌৱন, ক্ষমতা, ধন-সম্পত্তি, ক্ষমতা, সন্মান আৰু সন্মান পোৱাৰ সুযোগ, কিন্তু... গৰ্ভধাৰণ কৰিবলৈ তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ সামৰ্থ্যৰ সমান মানুহৰ সৈতে শুব লাগিব। আৰু এইটো বিচাৰি পোৱাটো একেবাৰেই সহজ নহয়।
  আৰু যদি এনেকুৱা ল"ৰা আছে, তেন্তে তেওঁলোক বেলেগ স্তৰত আৰু বেলেগ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত। এলিনাই গাগাৰিনৰ বিষয়ে এটা গীত মনত পেলালে আৰু ইয়াৰ ফলত তাইৰ মনটো আৰু বেছি দুখ লাগিল;
  আপুনি জানেনে তেওঁ কেনেকুৱা ল'ৰা আছিল...
  গোটেই পৃথিৱীয়ে তেওঁক কোলাত লৈ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল!
  টিচিঙৰ ভাতৃৰ দৃঢ়তাই সাম্ৰাজ্যখনক ৰক্ষা কৰে
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ভাতৃ মিখাইলে বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নহয়, নিৰ্ণায়কভাৱে কাম কৰিছিল। শীতকালীন প্ৰাসাদত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা বিদ্ৰোহীসকলৰ ওপৰত ইম্পেৰিয়েল গাৰ্ডে গুলীচালনা কৰে। তাৰ পিছত ৰাজ্যপালৰ অনুকূল কছাক আৰু সম্ভ্ৰান্ত ৰেজিমেণ্টসকলে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  কেইবাশ বিদ্ৰোহী নিহত হয় আৰু আন কিছুমান পলায়ন কৰে। আৰক্ষীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে বিদ্ৰোহী আৰু তেওঁলোকৰ নেতাসকলক বন্দী কৰে। ৰাজ্যিক ডুমাৰ প্ৰতিনিধি, ৰাজকুমাৰ পৰিয়াল, ব্যৱসায়ী আৰু আৰ্থিক অভিজাত শ্ৰেণীৰ সদস্যসকলে জাৰ নিকোলাছৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খাবলৈ খৰখেদা কৰিলে আৰু আনুগত্যৰ শপত খালে। যুদ্ধৰ সময়ত ছশতকৈও অধিক বিদ্ৰোহী নিহত হয় আৰু ডেৰ হাজাৰ আহত হয়। প্ৰহৰীয়ে প্ৰায় বিশজন লোকৰ মৃত্যু ঘটালে, কছাকসকলে আৰু পঞ্চাশজন লোকৰ মৃত্যু হ"ল।
  গুৰুতৰ সংঘৰ্ষ, কিন্তু স্বৈৰাচাৰী শাসন বাচিল। শীৰ্ষত থকা ষড়যন্ত্ৰকাৰীসকলৰ এটাও মতামত নাছিল, এজনো নেতাও নাছিল। আৰু সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ বহুতেই বিশ্বাস কৰিছিল যে যুদ্ধৰ সময়ত চৰকাৰৰ ৰূপ সলনি কৰাটো অসম্ভৱ।
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছক লৈ বহুতে অসন্তুষ্ট হৈ পৰিছে যদিও সাম্ৰাজ্যবাদী শাসন ব্যৱস্থাৰ বিকল্প আগবঢ়োৱাটো কঠিন। তদুপৰি ধনীসকলে গুৰুতৰভাৱে আশংকা কৰে যে ৰিপাব্লিকান চৰকাৰৰ ৰূপটো অতি দুৰ্বল আৰু ঢিলা হৈ পৰিব যাতে পুঁজিপতিসকলক ভোকাতুৰ আৰু বিদ্ৰোহী সৰ্বহাৰাৰ পৰা, আৰু মাটিৰ মালিকসকলক কৃষকৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰি।
  কিন্তু জনসাধাৰণে নিজেই গুৰুতৰ বিপ্লৱৰ আয়োজন নকৰে। বলছেভিকসকল এতিয়াও অতি দুৰ্বল আৰু সংখ্যাত কম, সমাজবাদী বিপ্লৱীসকলে বেছিভাগেই বিপ্লৱ ভাল বুলি বিশ্বাস কৰে, কিন্তু প্ৰথমে বিশ্বযুদ্ধত জয়ী হোৱাটোৱেই ভাল।
  মুঠতে দাঙ্গা হৈ সকলো ওলাই আহিল! ৰক্তাক্ত পুনৰুত্থানৰ দৰে কিবা এটাই পুনৰাবৃত্তি হ"ল...আৰু মৌনতা!
  দ্বিতীয় নিকোলাছে তেওঁৰ ভাতৃক অৰ্ডাৰ অৱ জৰ্জ, প্ৰথম ডিগ্ৰীৰ সৈতে নিৰ্ণায়কতাৰ বাবে বঁটা প্ৰদান কৰে আৰু তেওঁক মুখ্য জেনেৰেল পদবীলৈ উন্নীত কৰি মিখাইলক পশ্চিম ফ্ৰণ্টৰ কমাণ্ডাৰ হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে। আৰু দক্ষিণ আৰু ৰোমানিয়াৰ ফ্ৰণ্ট ব্ৰুচিলভৰ অধীনত আছিল।
  ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ আকাৰ প্ৰায় দহ নিযুত মানুহলৈ বৃদ্ধি পালে আৰু ইয়াৰ ৰক্ষণাবেক্ষণে সাম্ৰাজ্যখনৰ ওপৰত গধুৰ বোজা জাপি দিলে। আগবাঢ়ি যোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল।
  ৰাস্তাবোৰ শুকাই যোৱাৰ লগে লগে গালিচিয়াত জাৰ সেনাই আক্ৰমণ কৰিলে। সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ পক্ষত আছিল। অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ মনোবল দুৰ্বল হৈ পৰে আৰু স্লাভসকলে গঠিত ৰেজিমেণ্টসমূহে সামূহিকভাৱে পৰিত্যাগ কৰে বা আত্মসমৰ্পণ কৰে। শত্ৰুক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ পৰ্যাপ্ত জাৰ্মান ইউনিট নাছিল।
  তাৰ ওপৰত এপ্ৰিল মাহত আমেৰিকাই কেন্দ্ৰীয় শক্তিৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল। আৰু এইদৰে সংঘাতৰ ফলাফল ইতিমধ্যে পূৰ্বনিৰ্ধাৰিত হৈ আছিল। জাৰ্মানীয়ে মিত্ৰশক্তিক পৰাস্ত কৰিবলৈ পশ্চিমত নিজৰ বাহিনী বৃদ্ধি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীক বিশেষ সহায় আগবঢ়াব পৰা নাছিল।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই লভিভ আৰু গালিচিয়াৰ কেইবাখনো চহৰ দখল কৰে। আনকি কেইবাটাও সৰু সৰু বয়লাৰ গঠন হ"ল। অষ্ট্ৰিয়ান, পেচৱৰ্ক , ভঙা ফ্ৰণ্টটো অতি সোনকালে ভাঙি গৈছিল, গতিকে জাৰ্মানসকলে পশ্চিমত অন্ধ প্ৰতিৰক্ষালৈ আগবাঢ়িবলগীয়া হৈছিল আৰু গঠিত ফাঁকবোৰত সৈন্য দলিয়াই দিবলগীয়া হৈছিল।
  নিজৰ সফলতা বিকশিত কৰি ৰাছিয়ানসকলে প্ৰজেমিছলৰ কাষ চাপিল আৰু আনকি চহৰখনকো ঘেৰি ধৰিলে। কিন্তু যোগানৰ সমস্যা আৰু যুদ্ধত অধিক যুদ্ধৰ বাবে সাজু জাৰ্মান ইউনিটৰ প্ৰৱেশে আগবাঢ়ি যোৱাৰ গতি লেহেমীয়া কৰি পেলালে। কিন্তু ৰোমানিয়ান ফ্ৰণ্টে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে, আৰু কিছু সময়ৰ পাছত পশ্চিম ফ্ৰণ্টেও। পিছৰজনে এটা কঠিন কামৰ সন্মুখীন হৈছিল: শক্তিশালী, গভীৰ স্তৰৰ জাৰ্মান প্ৰতিৰক্ষাক ভাঙি পেলোৱা।
  ছাৰৰ ভাতৃ মিখেইলে ইয়াক লজ্জাজনক বুলি নাভাবিলে, তেওঁ ব্ৰুচিলভৰ পৰা শিকিছিল আৰু একেধৰণৰ কৌশল প্ৰয়োগ কৰিছিল। তেওঁ একেলগে বাৰটা ভিন্ন ঠাইত আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতি চলাবলৈ আৰম্ভ কৰিলে, যাতে জাৰ্মানীয়ে মূল আক্ৰমণৰ দিশ নিৰ্ণয় কৰিব নোৱাৰে। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে ধোঁৱাৰ পৰ্দা আৰু ৰাতি আক্ৰমণাত্মক ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  দক্ষিণৰ ৰাছিয়ান সৈন্যই বুখাৰেষ্টক মুক্ত কৰে আৰু কেন্দ্ৰত হোৱা আক্ৰমণৰ ফলত ভিলনোৰ দক্ষিণে অগ্ৰগতি লাভ কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে আকৌ এবাৰ নিজৰ দক্ষিণৰ ফ্লেংকটো শক্তিশালী কৰিবলগীয়া হ"ল। ৰিগাক অৱৰোধ কৰি থকা জাৰ্মান সৈন্যই ঘেৰি ধৰাৰ ভাবুকিৰ সন্মুখীন হৈছিল। এই চৰ্তত কাইজাৰে বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহ এৰি প্ৰুছিয়াৰ প্ৰতিৰক্ষা ৰেখালৈ সৈন্য প্ৰত্যাহাৰ কৰাৰ কঠিন সিদ্ধান্ত লয়।
  ইউনিয়ন আৰু তুৰস্কৰ বাবে কথাবোৰ ঠিক নহ"ল৷ এছিয়া মাইনৰত ৰাছিয়ান আৰু ব্ৰিটিছ আগবাঢ়িছিল, ফৰাচীসকলে ছিৰিয়াত পেলেষ্টাইনৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছিল। অট্টোমানসকল দুৰ্বল হৈ আহিছিল আৰু তেওঁলোকৰ পতন বহু দূৰত নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও বুলগেৰিয়ানসকল সলনি হ"ল। ইতিমধ্যে প্ৰুছিয়ানসকলে যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছে আৰু ৰোমানিয়াৰ বেছিভাগ অংশ মুক্ত কৰি ৰাছিয়ান সৈন্যই সীমান্তত উপনীত হৈছে বুলি উপলব্ধি কৰি স্লাভিক ৰজাই অষ্ট্ৰিয়া, তুৰস্ক আৰু জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে।
  অৱশ্যে ইয়াৰ ফলত জাৰ্মানসকলৰ মূৰৰ বিষ বেছি হৈছিল। পূব দিশত আৰু সন্মুখৰ লাইন ধৰি ৰাখিব নোৱাৰিলে আৰু ভিষ্টুলালৈ পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হ"ল। প্ৰাকৃতিক পানীৰ বাধাই ৰাছিয়াৰ সৈন্যক বিলম্বিত কৰিব বুলি আশা কৰি।
  পশ্চিমৰ মিত্ৰশক্তিয়ে আংশিক সফলতাহে লাভ কৰিছিল যদিও ইতিমধ্যে তেওঁলোকে টেংক অধিক সক্ৰিয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিছিল। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে জাৰ্মানীয়ে সন্মুখভাগ ধৰি ৰাখিছিল যদিও অলপ পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হৈছিল। দক্ষিণ অংশটোৱে যথেষ্ট কষ্টৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  বাৰু, জাৰবাদী ৰাছিয়াই পতন আৰু শীতকালত যুদ্ধৰ বোজা অট্টোমান সাম্ৰাজ্যলৈ হস্তান্তৰ কৰি দিলে।
  স্থল আৰু সাগৰৰ পৰা কনষ্টেন্টিনোপলত হোৱা আক্ৰমণৰ অন্ত পৰিছিল ৰাছিয়াৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ জয়ত। তুৰস্কৰ পতন ঘটে আৰু ইয়াৰ লগে লগে ৰাছিয়াই বৃহৎ ভূখণ্ড, কনষ্টেন্টিনোপল আৰু ভূমধ্য সাগৰলৈ যাব পৰা জলদ্বীপ লাভ কৰে।
  সঁচা, ১৯১৭ চনত যুদ্ধৰ অন্ত পেলোৱা সম্ভৱ নাছিল যদিও বিজয়ৰ উশাহ ইতিমধ্যে সকলোৱে অনুভৱ কৰিছিল, ১৯১৬ চনৰ তুলনাত বহু বেছি।
  ৰাছিয়াত সৰু সৰু আক্ৰমণ আৰু বিক্ষোভেৰে শীতকাল পাৰ হৈ গ"ল যদিও সামৰিক অসুবিধাৰ মাজতো কোনো গুৰুতৰ সংঘৰ্ষ নহ"ল। হয়তো ৰুবলৰ মূল্য অত্যধিক হ্ৰাস পাইছে, কিন্তু দুৰ্ভিক্ষৰ কথা কোৱাটো অকাল।
  অৱশ্যে যুদ্ধ শেষ কৰাৰ সময় আহিছিল, এই কথা সকলোৱে বুজি পাইছিল। ফিল্ড মাৰ্শ্বাললৈ পদোন্নতি পোৱা ব্ৰুচিলভে দক্ষিণ দিশত মূল আঘাত দিয়াৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল, য'ত শত্ৰু দুৰ্বল আছিল, আৰু তাৰ পিছত উত্তৰ দিশলৈ ঘূৰি যাব।
  ইতিমধ্যে জাৰ্মানীৰ প্ৰথম টেংক আছিল। কিন্তু তেওঁলোকৰ সংখ্যা অতি কম যাৰ বাবে যুদ্ধৰ গতিপথত ইয়াৰ যথেষ্ট প্ৰভাৱ পৰিব নোৱাৰে। ৰাছিয়াৰ নিজা বাহনও আছে, বিশেষকৈ মেণ্ডেলিভ টেংক। কিন্তু আকৌ, জাৰবাদী উদ্যোগে এতিয়াও গণ উৎপাদন কৰিব পৰা নাই।
  কিন্তু টেংকৰ গণ উৎপাদন ব্ৰিটিছ, আমেৰিকান আৰু ফৰাচীসকলে প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল। অৰ্থাৎ প্ৰতিৰক্ষাক ভাঙি পেলোৱাৰ এক নতুন, শক্তিশালী উপায়ৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে, যিয়ে জাৰ্মানীৰ স্থানসমূহ ভাঙি পেলাব লাগে।
  মিত্ৰশক্তিয়েও যিমান পাৰি সোনকালে এই বিধ্বংসী যুদ্ধৰ অন্ত পেলাব বিচাৰে। আৰু মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ পৰাই তেওঁলোকে গভীৰ স্তৰৰ জাৰ্মান ডিফেন্স ভাঙিবলৈ চেষ্টা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  দক্ষিণ দিশৰ পথ শুকাই যোৱাৰ লগে লগে ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই পূৰ্বৰ জয়ৰ পিছত উত্তেজিত হৈ উঠিল যদিও অষ্ট্ৰিয়ানসকলে কষ্টেৰে ধৰি ৰাখিলে। বুডাপেষ্টে ইতিমধ্যে মে" মাহৰ আৰম্ভণিতে নিজকে ঘেৰি ধৰা দেখিছিল। তাৰ পিছত ভিয়েনাৰ দিশে আৰু ভিষ্টুলা নদীক বাইপাছ কৰি গতি আৰম্ভ হ"ল।
  ইটালীৰ দলটোৱেও আক্ৰমণাত্মক ৰূপ লয়। আনকি জাপানেও ইউৰোপলৈ অভিযানকাৰী বাহিনী পঠিয়াইছিল। জাৰ্মানসকলে চাৰিওফালৰ পৰা হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  যেতিয়া ৰাছিয়াৰ সৈন্য ইতিমধ্যে ভিয়েনাৰ কাষ চাপিছিল, তেতিয়া অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। অৱশেষত জাৰ্মানীৰ শেষ মিত্ৰ দলটো পতিত হৈছিল। পশ্চিমত ফ্ৰণ্টৰ বিভিন্ন অংশত ষ্ট্ৰাইক কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি মিত্ৰশক্তিয়ে লাহে লাহে কিন্তু নিশ্চিতভাৱে আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই দক্ষিণৰ পৰা ভিষ্টুলাক আবৰি জাৰ্মান ফ্ৰণ্টৰ পিছফালে প্ৰৱেশ কৰিলে।
  এই চৰ্তত জাৰ্মানীৰ সম্পূৰ্ণ, আশাহীন অৱস্থা উপলব্ধি কৰি চ্যান্সেলৰ উইলহেমে ১৯১৮ চনৰ ২২ জুনত সকলো শত্ৰুতা বন্ধ কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে। আচলতে জাৰ্মানসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ অস্তিত্ব বন্ধ হৈ গ"ল। ৰাছিয়াই গালিচিয়া, ক্ৰাকো অঞ্চল, পূব স্লোভেনিয়াৰ অংশ বুকোভিনা আৰু হাংগেৰী লাভ কৰে। ৰোমানিয়া ট্ৰেন্সিলভেনিয়া। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ পৰা বাকী আছিল মাথোঁ সৰু অষ্ট্ৰিয়া আৰু বহু পৰিমাণে হ্ৰাস পোৱা হাংগেৰী। ৰাছিয়াৰ তত্বাৱধানত চেকোস্লোভাকিয়াৰ উত্থান ঘটিছিল।
  ছাৰিষ্ট সাম্ৰাজ্যই জাৰ্মানীৰ পৰা ক্লাইপেডা, প'জনান আৰু সাগৰলৈ যোৱাৰ সুবিধা লাভ কৰি ডানজিগৰ মাজেৰে পূব প্ৰুছিয়াক মহানগৰখনৰ পৰাই বিচ্ছিন্ন কৰি পেলায়।
  জাৰ্মানীয়ে ১৯ শতিকাত পূৰ্বে যিখিনি দখল কৰিছিল সেইখিনি ডেনমাৰ্ক আৰু ফ্ৰান্সৰ হাতত এৰি দিবলগীয়া হৈছিল। প্ৰতি বছৰে তাইক বিশাল ক্ষতিপূৰণ দিবলৈ শাস্তি দিয়া হৈছিল, আৰু সামৰিক সম্ভাৱনা এক লাখ লোকৰ মাজত সীমাবদ্ধ কৰি ৰখা হৈছিল।
  আৰু অৱশ্যেই বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই এটা বিসামৰিক অঞ্চল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই দক্ষিণত নিজৰ সম্পত্তি সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে। অষ্ট্ৰিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ দৰে অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰো অস্তিত্ব বন্ধ হৈ গ"ল। ব্ৰিটেইনে ইৰাক, ফ্ৰান্স, ছিৰিয়া আৰু ব্ৰিটিছৰ সৈতে মিলি পেলেষ্টাইনক দখল কৰিলে। ৰাছিয়াই আৰ্মেনিয়া, এছিয়া মাইনৰ আৰু কনষ্টেন্টিনোপল পাইছিল।
  মধ্যপ্ৰাচ্য আৰু ইৰাণকো প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰত বিভক্ত কৰা হৈছিল। এইদৰে জাৰবাদী ৰাছিয়াই উল্লেখযোগ্য বস্তুগত অধিগ্ৰহণ লাভ কৰিছিল।
  কিন্তু যুদ্ধৰ ফলত মৃত সাধাৰণ নাগৰিকৰ হিচাপ নকৰি ডেৰ লাখতকৈও অধিক সৈনিকৰ প্ৰাণ হেৰুৱালে, বৃহৎ খৰচ। বিত্তৰ অস্থিৰতা পৰিল আৰু দেশ ঋণত পৰিল।
  সঁচা, মিত্ৰশক্তিয়ে ঋণৰ সুত বন্ধ কৰিবলৈ নম্ৰভাৱে সন্মত হৈছিল, কিন্তু তথাপিও ঋণ যথেষ্ট ডাঙৰ হৈ পৰিল - প্ৰায় দহ বিলিয়ন সোণৰ ৰুবল।
  কিন্তু পূৰ্বতে জাৰ্মানীৰ মালিকানাধীন উদ্যোগসমূহক ৰাষ্ট্ৰীয়কৰণ সম্ভৱ হৈছিল।
  ছাৰবাদী ৰাছিয়াৰ ৰাজনৈতিক পৰিস্থিতি সুস্থিৰ হৈ পৰিল আৰু সম্ৰাটৰ কৰ্তৃত্ব বাঢ়ি গ"ল।
  ইয়াৰ সুযোগ লৈ দ্বিতীয় নিকোলাছে ৰাজ্যিক ডুমাৰ ওপৰত নিজৰ ইস্তাহাৰ বাতিল কৰিছিল। পুনৰ স্বৈৰাচাৰীতা পুনৰুদ্ধাৰ হ"ল আৰু বিধানসভাৰ ক্ষমতা সম্পূৰ্ণৰূপে জাৰৰ হাতলৈ গ"ল।
  ইয়াৰ ফলত প্ৰতিবাদৰ ভীৰু প্ৰচেষ্টাহে হ"ল। দেশখন যুদ্ধত অত্যন্ত ভাগৰি পৰিছিল আৰু নতুন জোকাৰণি বিচৰা নাছিল।
  আৰু অৰ্থনীতিৰ দ্ৰুত, যুদ্ধৰ পিছৰ পুনৰুদ্ধাৰ আৰম্ভ হ"ল! বৃদ্ধিৰ হাৰ বছৰি গড়ে প্ৰায় ন শতাংশ আৰু আমেৰিকাৰ তুলনাত অধিক।
  নতুন উন্নত উদ্যোগৰ সৃষ্টি হৈছিল আৰু যান্ত্ৰিক অভিযান্ত্ৰিকীকৰণৰ বিকাশ ঘটিছিল। দৰমহা বাঢ়িল।
  জাৰৰ আইন অনুসৰি কৰ্মদিনৰ দৈৰ্ঘ্য ১১.৫ ঘণ্টাৰ পৰা ১০.৫ ঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল। আৰু প্ৰি-হলিডেৰ দিনত আৰু উইকেণ্ডৰ আগতে ৯ বজালৈকে। লগতে কামৰ দিনটো ন ঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল, যদিহে ইয়াৰ অন্ততঃ এটা অংশ ৰাতি হয়।
  ধনৰ বিনিময়ৰ পিছত ৰুবলৰ কঠিন সোণৰ ভাৰসাম্য পুনৰ ঘূৰি আহিল। ১৯২৯ চনলৈকে এজন শ্ৰমিকৰ মজুৰি মাহে ৫০ ৰুবল হ"ল আৰু ভ"ডকাৰ দাম প্ৰতি বটলত ২৫ কোপেক হ"ল। অৰ্থাৎ প্ৰতিমাহে ২০০ বটল। আৰু যদি আমি ইয়াক সোণৰ সমতুল্য হিচাপে লওঁ তেন্তে এইটো ৩৭ গ্ৰাম বিশুদ্ধ সোণৰ সমান।
  ঔদ্যোগিক উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত আমেৰিকাৰ পিছতে দ্বিতীয় স্থান লাভ কৰিছে দেশখনে। সাম্ৰাজ্যখনৰ সম্ভাৱনাবোৰ অতি গোলাপী যেন লাগিছিল, কিন্তু... এটা ডাঙৰ হতাশাই আঘাত হানিলে।
  এই পতনে ৰাছিয়াকে ধৰি সমগ্ৰ বিশ্বকে প্ৰভাৱিত কৰিছিল। সত্যই জাৰ্মানী আৰু আমেৰিকাক আটাইতকৈ বেছি ক্ষতি কৰিছে। কিন্তু জাৰবাদী ৰাছিয়া বাহ্যিক ঋণৰ ওপৰত অত্যধিক নিৰ্ভৰশীল আছিল আৰু সেয়েহে জোকাৰণি আৰু মন্দাৱস্থাৰ পৰা হাত সাৰিব পৰা নাছিল।
  বিশৰ দশকত বলছেভিক পাৰ্টিয়ে সংকটৰ সন্মুখীন হৈছিল। লেনিনে আচলতে তত্ত্বৰ মাজত নিজকে বিলীন কৰি...আৰু কল্পবিজ্ঞান লিখি ব্যৱহাৰিক, বিপ্লৱী সংগ্ৰামৰ পৰা পিছুৱাই গ"ল।
  ব্ৰিটেইনত হাৰ্বাৰ্ট ৱেলছক লগ পাইছিল ভ্লাদিমিৰ ইলিচে কল্পবিজ্ঞানৰ প্ৰতি এক ৰুচি অনুভৱ কৰিছিল। বিশেষকৈ ভ্লাদিমিৰ ইলিচৰ কলমৰ পৰাই আহিল এখন বৃহৎ, ভৱিষ্যতৰ উপন্যাস: "কমিউনিজম হৈছে সুখৰ পথ"! আৰু আন কেইবাখনো ৰচনা। ইতিমধ্যে লেনিনে কল্পবিজ্ঞান ৰচনাৰ পৰা ভাল টকা উপাৰ্জন কৰি আছিল।
  বলছেভিকসকল ট্ৰটস্কিবাদী আৰু ষ্টেলিনবাদী বুলি বিভক্ত হৈছিল। ষ্টেলিনে নাৰোডনায়া ভলিয়াৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ ব্যক্তিগত সন্ত্ৰাসবাদৰ কৌশললৈ ঘূৰি অহাৰ সিদ্ধান্ত লয়। ট্ৰটস্কিয়ে অধিক মধ্যমীয়া অৱস্থান ল"লে।
  বিংশৰ দশকত আৰু কোনো উচ্চ পৰ্যায়ৰ ৰাজনৈতিক হত্যাকাণ্ড হোৱা নাছিল যদিও সমাজবাদী বিপ্লৱীসকল এতিয়াও সক্ৰিয় হৈ আছে। ৰিপাব্লিকান আৰু কেডেটৰ স্থিতি ক্ৰমান্বয়ে শক্তিশালী হৈ উঠিল। সঁচাকৈয়ে নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰ সকলোৰে বাবে যেন এক আওপুৰণি ধ্বংসাৱশেষ। গতিকে অশান্তি, ধৰ্মঘট, বিক্ষোভ পুনৰ আৰম্ভ হ"ল আৰু ৰাজসিংহাসন কঁপিবলৈ ধৰিলে।
  ৰজাই বহুত মনত পেলাব পাৰিছিল...
  দ্বিতীয় নিকোলাছৰ চৰকাৰে সমাধান পালে...যুদ্ধত! তদুপৰি জাপানৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ জেনেৰেলসকলে হাহাকাৰ কৰিছিল। আৰু এইটো বুজা যায়...
  প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ পিছত জাৰবাদী ৰাছিয়াই কেইবাটাও সৰু সৰু সামৰিক অভিযান চলাইছিল। মধ্যপ্ৰাচ্যত, য"ত তেওঁলোকে আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰসকলে আৰব বিশ্বক সম্পূৰ্ণ কৰিছিল। আফগানিস্তানত.... তাত ব্ৰিটেইনৰ সৈতে একেলগে যুদ্ধ হৈছিল। মূলতঃ উজবেক আৰু তাজিক লোকে বসবাস কৰা আফগানিস্তানৰ উত্তৰ অঞ্চলৰ লগতে হেৰাটকো ৰাছিয়াই দখল কৰে। ব্ৰিটিছে নিৰ্মম যুদ্ধৰ অন্তত তথাপিও দক্ষিণক বশ কৰি পেলালে। আফগানিস্তানৰ মাজমজিয়াত স্বশাসন থাকি গ"ল।
  ইৰাণে এতিয়াও সাৰ্বভৌমত্বৰ ৰূপ বজাই ৰাখিছিল যদিও ইয়াৰ বিভাজনো বহু দূৰত নাছিল।
  কিন্তু স্বাৰ্থৰ মূল সংঘৰ্ষ জাপানত সংঘটিত হয়। তদুপৰি ১৯৩১ চনত জাপানীসকলে মানচুৰিয়াত পুতলা চৰকাৰ গঠন কৰি চীনত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে।
  যিটো হৈ পৰিল নতুন যুদ্ধৰ কাৰণ।
  এই সময়লৈকে ৰাছিয়াৰ সেনাই নিজৰ টেংক বহৰ আপডেট কৰি অতি শক্তিশালী বিমান পৰিবহণ সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। বতাহত জাপান লক্ষণীয়ভাৱে নীচ আছিল আৰু ৰাছিয়াৰ স্থলসেনা বহুত বেছি আছিল আৰু হয়তো যুদ্ধৰ বাবে অধিক সাজু আছিল।
  প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় বহৰৰ কমাণ্ডাৰ আছিল কিংবদন্তি এডমিৰেল কলচাকে। এই সময়লৈকে নাইট অৱ দ্য অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড ব্ৰুচিলভৰ ইতিমধ্যে মৃত্যু হৈছিল যদিও তেওঁৰ সক্ষম ছাত্ৰসকল থাকি গ"ল।
  জাপানৰ বাবে যুদ্ধখন আৰম্ভণিৰে পৰাই সফল নহ"ল। ৰাছিয়াৰ সেনাপতি: ডেনিকিন, ৰেংগেল, কেলেইডিনে ছাৰৰ ভাতৃ মিখাইল ৰোমানভৰ সামগ্ৰিক কমাণ্ডত শক্তিশালী আৰু নিপুণভাৱে কাম কৰিছিল। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ অভিজ্ঞতাই প্ৰভাৱ পেলাইছিল আৰু ১৯০৪-১৯০৫ চনৰ সংঘাতত হোৱা ভুলৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিছিল।
  কৌশল যুদ্ধত সৰলভাৱে সলনি কৰিব নোৱাৰা প্ৰখৰভৰ লাইট টেংকবোৰো যথেষ্ট ভাল বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ইতিমধ্যে ই আছিল এক বেলেগ ৰাছিয়ান সেনা, আৰু সম্পূৰ্ণ বেলেগ যুদ্ধ।
  কিন্তু চামুৰাইৰ সৈতে প্ৰথম যুদ্ধৰ সময়ত যদি কুৰোপাটকিনৰ ঠাইত অধিক প্ৰতিভাৱান আৰু নিৰ্ণায়ক সেনাপতি এজনক নিযুক্তি দিয়া হ"লহেঁতেন তেন্তে যুদ্ধৰ ফলাফল অৱশ্যেই সম্পূৰ্ণ বেলেগ হ"লহেঁতেন।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে দুমাহৰ ভিতৰতে প"ৰ্ট আৰ্থাৰক ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ঘেৰি ধৰিলে আৰু জাপানীসকলক প্ৰহাৰ কৰা হ"ল। দুমাহৰ পাছত সমগ্ৰ কোৰিয়া মুক্ত কৰা হয় আৰু দুৰ্গ চহৰখন ধুমুহাই আগুৰি ধৰে।
  সাগৰত যুদ্ধও বিভিন্ন মাত্ৰাৰ সফলতাৰে চলিছিল। বাল্টিক আৰু ক"লা সাগৰৰ পৰা অহা স্ক্ৱাড্ৰনবোৰ আহি পোৱালৈকে। লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছান সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাস্ত হয় আৰু আনকি তেওঁলোকে হোকাইডোত সৈন্য অৱতৰণ কৰে। জাপানে অপমানজনক শান্তি স্বাক্ষৰ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। মানচুৰিয়া, প"ৰ্ট আৰ্থাৰ, জাৰ্মান, দক্ষিণ ছাখালিন আৰু কুৰিল ৰিজৰ পৰা জয় কৰা কিছুমান সম্পত্তি ঘূৰাই দিয়ক। আৰু একে সময়তে ক্ষতিপূৰণ দিব, এটা পৰিপাটি ৰাশি - এক বিলিয়ন সোণৰ ৰুবল।
  এই বিজয়ে সাময়িকভাৱে স্বৈৰাচাৰী শাসনৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰি তুলিলে আৰু তাৰ পিছত মহামন্দাই দ্ৰুত অৰ্থনৈতিক উত্থানৰ ঠাই ল"লে।
  জাৰ্মানীতো বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই হিটলাৰ ক্ষমতালৈ আহিছিল যদিও তেওঁক বন্যভাৱে দৌৰিবলৈ দিয়া হোৱা নাছিল। বিশেষকৈ সাৰ্বজনীন সৈনিক পুনৰুদ্ধাৰৰ প্ৰচেষ্টাত ৰাছিয়া আৰু ফ্ৰান্সৰ তীব্ৰ প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। যদিও সামৰিক সম্ভাৱনাৰ ক্ষেত্ৰত সৰু সৰু ৰেহাই দিয়া হৈছিল। সেনাবাহিনীৰ আকাৰ এক লাখৰ পৰা দুশ পঞ্চাশলৈ বৃদ্ধি কৰিবলৈ দিয়া হ"ল। ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰে বিসামৰিক অঞ্চলৰ নিয়ন্ত্ৰণ জাৰ্মানীক ঘূৰাই দিয়ে।
  আৰু ছাৰবাদী ৰাছিয়াত বংশগত সমস্যাৰ সৃষ্টি হৈছিল। সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী ছাৰেভিচ আলেক্সেইৰ মৃত্যু... জাৰৰ ভাতৃ মিখাইল ৰোমানভ উত্তৰাধিকাৰৰ অধিকাৰৰ পৰা বঞ্চিত হয়। আৰু কিৰিল ভ্লাডিমিৰভিচ ৰোমানভ সঁচাকৈয়ে উত্তৰাধিকাৰী হৈ পৰিল। কিন্তু এই ল'ৰাটো মদ্যপান আৰু অশ্লীলতাত ডুব গৈছে। সম্পূর্ণরূপে অৱনমিত...
  গতিকে দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ পিছত কোন হ"ব? জাপানৰ বিৰুদ্ধে জয়লাভ কৰাৰ পিছত ছাৰৰ ভাতৃ মিখেইলে জেনেৰেলিচিমো পদবী লাভ কৰিছিল আৰু বিপুল জনপ্ৰিয়তা লাভ কৰিছিল। ইম্পেৰিয়েল ৰাছিয়াৰ ইতিহাসত তেওঁ ৰাজপৰিয়ালৰ প্ৰথমজন সদস্য হিচাপে ইমান উচ্চ পদবী লাভ কৰিছিল। আৰু বহুতে তেওঁক ৰাজসিংহাসনত বহি থকা দেখিবলৈ বিচাৰিছিল।
  সঁচা, দ্বিতীয় নিকোলাছ নিজেই - এজন মদ্যপান নকৰা, বেয়া অভ্যাস নথকা, যিয়ে নিয়মিতভাৱে জিমনাষ্টিক কৰিছিল - তেতিয়াও যথেষ্ট শক্তিশালী আছিল আৰু এনে লাগিছিল যে তেওঁৰ ৰাজত্বকাল ৰাছিয়াৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ দীঘলীয়া হ"ব। কিন্তু ষ্টেলিনে দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ সময়ৰ পিছৰ আটাইতকৈ অভিলাষী হত্যাৰ প্ৰচেষ্টাৰ কল্পনা কৰিছিল। যদিও এনে লাগিছিল, কি লাভ?
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ১৯৩৭ চনটো অশুভ বছৰ হৈ পৰিল। দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছ নিহত হয় আৰু তেওঁৰ লগতে দুজন মন্ত্ৰীৰ লগতে তিনি ডজন দৰবাৰীৰ মৃত্যুও হয় আৰু শীতকালীন প্ৰাসাদৰ এটা অংশ ভাঙি যায়।
  সন্ত্ৰাসবাদীয়ে নলা ব্যৱস্থা ব্যৱহাৰ কৰি খনন কৰিছিল আৰু এক টনতকৈও অধিক এমিন"লন ৰোপণ কৰিছিল।
  এইদৰেই ইতিহাসৰ গতিপথত এটা আগ্ৰাসী ঘটনাৰ হস্তক্ষেপ হ"ল। এইদৰেই দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ৰাজত্বকালৰ অন্ত পৰিল। ৰজাক মহান বা ভয়ংকৰ বুলি ক"বলৈ আৰম্ভ কৰা হোৱা নাছিল। সম্ৰাটক প্ৰেম নকৰাসকলে তেওঁক ৰক্তাক্ত বুলি কৈছিল, কাৰণ তেওঁৰ ৰাজ্যত বহুত তেজ ছিটিকি গৈছিল। যিজনক সন্মানেৰে ব্যৱহাৰ কৰা হয় তেওঁ এজন বিজয়ী। গতিকে ৰুছৰ অধীনত তেওঁৰ অধীনত থকা মাটিৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পালে। আনকি চীনত এখন বৃহৎ প্ৰদেশৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল: ঝেলট"ৰ"ছিয়া।
  মুঠতে এই ৰাজ্য ৪৩ বছৰ ধৰি চলিছিল। কেৱল ইভান দ্য টেৰিবলেহে বেছি দিন শাসন কৰিছিল, আৰু নামমাত্ৰ। কিন্তু তেওঁ তিনি বছৰৰ বাবে সিংহাসন লোৱাৰ কথা মনত ৰাখিলে প্ৰকৃত নিয়ন্ত্ৰণৰ সময়সীমা কম বুলি ওলাই পৰিল।
  কিন্তু বৈধ উত্তৰাধিকাৰী কিৰিল ভ্লাডিমিৰভিচ ৰোমানভে তথাপিও সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। তেওঁ বেছি দিন শাসন কৰা নাছিল - প্ৰায় এবছৰ, কিন্তু ইতিহাসৰ গতিপথত কিছু প্ৰভাৱ পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল। বিশেষকৈ তেওঁ এডলফ হিটলাৰক অষ্ট্ৰিয়াৰ এন্স্লাছ চলাবলৈ অনুমতি দিছিল। অভিযোগ অনুসৰি জনগোষ্ঠীসমূহৰ আত্মনিয়ন্ত্ৰণৰ অধিকাৰৰ কথা উল্লেখ কৰা হৈছে আৰু কথিতভাৱে এইদৰে অধিক শৃংখলা থাকিব। অষ্ট্ৰিয়াৰ এন্স্লাছ আৰু মুছলিনিৰ সৈতে সন্মত হয়।
  এইদৰে জাৰ্মানীৰ সম্প্ৰসাৰণ ঘটিল আৰু ইয়াৰ জনসংখ্যা আশী নিযুত অতিক্ৰম কৰিলে। হিটলাৰে জন্মৰ হাৰক উৎসাহিত কৰাটো দূৰৰ কথা। এডলফ দ্য ডেম"নিয়াকৰ অধীনত ই ডেৰগুণ বৃদ্ধি পাইছিল।
  মাদ্ৰিদত বাওঁপন্থী মিত্ৰজোঁটক সহায় আগবঢ়োৱা ছোভিয়েট ইউনিয়ন নাছিল।
  কিন্তু ফ্ৰাংকো ফুহৰাৰৰ মিত্ৰ হৈ পৰিল। আৰু নতুন জাৰ ভ্লাদিমিৰ তৃতীয়ই ব্ৰিটেইনৰ সৈতে সংঘৰ্ষত লিপ্ত হয়।
  পৰিস্থিতি সঁচাকৈয়ে জটিল। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰে ভৰা এটা প্ৰহেলিকা। আৰু নতুন ৰাউণ্ডৰ সংঘাত। ইৰাণ বিভক্ত নহয়, আৰু আচলতে এইখনেই হৈছে আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীন হোৱা শেষ ইছলামিক দেশ। ইয়াৰ বাবে ৰাছিয়া আৰু ব্ৰিটেইন দুয়োখন দেশৰ পৰিকল্পনা আছে। মধ্যপ্ৰাচ্যত কথাবোৰ অতি বিভ্ৰান্তিকৰ। ৰাছিয়া, ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ ভূখণ্ড মিশ্ৰিত আৰু পৰিচালনা কৰাটো কঠিন।
  ইংলেণ্ড অৰ্থনৈতিকভাৱে ৰাছিয়া আৰু ক্ৰমান্বয়ে শক্তিশালী হৈ অহা জাৰ্মানী দুয়োখন দেশৰ পৰা অধিক পিছ পৰি আছে। কিন্তু আটাইতকৈ ডাঙৰ উপনিবেশবোৰ এতিয়াও ব্ৰিটিছ। কিন্তু সিংহৰ মুকুটৰ শক্তি দুৰ্বল হৈ আহিছে, কানাডা প্ৰায় স্বাধীন। দক্ষিণ আফ্ৰিকাও অষ্ট্ৰেলিয়াৰ দৰেই ডমিনিয়ন। ভাৰতত ব্ৰিটিছৰ স্থিতি দুৰ্বল হৈ আহিছে। অৱশ্যে সিংহক ঠেলি দিয়াৰ হেঁপাহ আছে।
  হিটলাৰে দুটা ফ্ৰণ্টত খেলিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। বা তেওঁ ফ্ৰান্স, ব্ৰিটেইন, ইটালী আৰু জাপানৰ সমৰ্থন ল"ব। যাতে সকলোৱে একেলগে জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ ওপৰত গোট খাই তাৰ বিশাল সম্পত্তিবোৰ বিভাজন কৰিব পাৰে।
  বা পশ্চিমত ভূখণ্ড অধিগ্ৰহণৰ সন্ধান কৰক, কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈতে মিত্ৰতা কৰি।
  হিটলাৰ এজন নিকৃষ্ট আৰু নীতিহীন মানুহ, আৰু সাধাৰণতে তেওঁ কাৰ লগত মিত্ৰজোঁটত যোগদান কৰে, তেতিয়ালৈকে তেওঁ গুৰুত্ব নিদিয়ে যেতিয়ালৈকে ই তেওঁৰ বাবে উপকাৰী।
  নতুন যুৱক ছাৰ ভ্লাদিমিৰেও এজন মহান বিজয়ী হিচাপে ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হোৱাৰ সপোন দেখিছে আৰু ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ পৰা উপনিবেশ কাঢ়ি নিব বিচাৰে। কঠোৰভাৱে ক"বলৈ গ"লে জাৰ্মানসকলৰ পৰা ল"বলৈ একো বাকী নাই। গতিকে জাৰ্মানীৰ সৈতে মিত্ৰতা যথেষ্ট যুক্তিসংগত।
  ইটালীয়ে ইথিওপিয়া দখল কৰিছে আৰু নতুন শোষণো বিচাৰে। মুছলিনি অত্যন্ত অভিলাষী। পূবলৈ যাওক নে পশ্চিমলৈ যাওক তাৰ একো গুৰুত্ব নাই। কিন্তু ফ্ৰান্সত জনসাধাৰণৰ মাজত যুদ্ধ কৰাৰ কোনো ডাঙৰ হেঁপাহ নাই। তাত শান্তিবাদে ৰাজত্ব কৰে, আৰু চৰকাৰ নিৰ্বাচিত হয়। ইমান শক্তিশালী মিত্ৰ অৰ্জন কৰাৰ কোনো উপায় নাই। আৰু পৰম্পৰাগতভাৱে উচ্চ জন্মৰ হাৰ আৰু অহৰহ হ্ৰাস পোৱা মৃত্যুৰ হাৰ থকা জাৰবাদী ৰাছিয়া ইয়াৰ অতি শক্তিশালী বিৰোধী। ইতিমধ্যে জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ জনসংখ্যা বছৰি প্ৰায় তিনি শতাংশ বৃদ্ধি পাইছে। শিশুৰ মৃত্যুৰ হাৰ কমিছে যদিও বৃহৎ পৰিয়ালৰ ফেশ্বন এতিয়াও পাৰ হোৱা নাই, আনকি কৰ্মৰত পৰিয়ালবোৰো উৰ্বৰ। ঘন জনবসতিপূৰ্ণ চীন আৰু কম জনবসতিপূৰ্ণ মংগোলিয়া আৰু ইউৰোপ আৰু তুৰস্ককে ধৰি ভূখণ্ড অধিগ্ৰহণৰ কথা লক্ষ্য কৰিলে ১৯৪০ চনত জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ জনসংখ্যা ১৮ কোটিৰ তুলনাত ৪০ কোটি অতিক্ৰম কৰিলে। আৰু এইখন এখন মহাদেশীয় শক্তি... ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ মহানগৰত ৫ কোটিতকৈও কম, লগতে উপনিবেশ। কিন্তু ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ মনোবল দুৰ্বল আৰু যুদ্ধৰ ক্ষমতা কম। গতিকে পশ্চিমীয়া স্থল বাহিনী বহুত দুৰ্বল।
  ফুৰাৰে পশ্চিমৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়াৰ সৈতে মিত্ৰতা বাছি লয়।
  ১৯৩৯ চনত চেকোস্লোভাকিয়াক বিভাজন কৰা হয়। জাৰ্মানীয়ে চুডেটেনলেণ্ডকো অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছিল। জাৰ্মানীয়ে সেনাবাহিনীক শক্তিশালী কৰি টেংকৰ স্তম্ভ গঠন কৰিছিল। জাৰবাদী ৰাছিয়াও থিয় হৈ নাথাকিল, শান্তিকালীন সেনাবাহিনী আছিল পাঁচ নিযুত আৰু পাঁচশ কৰ্মী বিভাগ।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াত আঠটা ইঞ্জিনযুক্ত বিমানকে ধৰি গধুৰ টেংক আৰু কৌশলগত বিমান বহুদিনৰ পৰাই উৎপাদন হৈ আহিছে। ফ্ৰান্সৰ হাতত মাত্ৰ প্ৰায় ত্ৰিশটা গধুৰ টেংক আছে, আৰু সেইবোৰ পুৰণি। ব্ৰিটেইনত গধুৰ বাহন নাই। বাৰু, জাৰ্মানীও, বিশ টনতকৈ গধুৰ এটাও নহয়। আমেৰিকাত চাৰিশতকৈ অলপ বেছি টেংক আছে।
  হিটলাৰে সিদ্ধান্ত লয় যে ইয়াক পলম কৰাৰ যোগ্য নহয় আৰু ১৯৪০ চনৰ ১৫ মে"ত আঘাত হানে। বতৰটো মাত্ৰ অনুকূল আৰু সকলো সাজু। বা কম বেছি পৰিমাণে সাজু।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই ভাৰত আৰু অন্যান্য ঔপনিৱেশিক সম্পত্তিৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। ৰাছিয়াৰ সেনাই দুৰ্বলভাৱে প্ৰতিৰক্ষা কৰা স্থানত আক্ৰমণ চলাইছিল। নিজেই জনগোষ্ঠীয় ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচীৰে গঠিত সৈন্য তুলনামূলকভাৱে কম, আৰু ঔপনিৱেশিক ইউনিটসমূহে প্ৰকৃততে তেওঁলোকৰ বাবে বিদেশী ধাৰণা বা সাম্ৰাজ্যৰ বাবে মৰিব নিবিচাৰে। আচলতে তেওঁলোকৰ বাবে ইংৰাজ কোন? শোষক, দাসত্ব, ডকাইত বা কাফিৰ। ৰাছিয়ানসকল তেওঁলোকতকৈ বহুত বেয়া হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই, যাতে সিংহ বা কুকুৰাৰ সাম্ৰাজ্যৰ স্বাৰ্থত তেওঁলোকৰ মৃত্যু হ"ব।
  গতিকে ছাৰিষ্ট সৈন্যই আগবাঢ়ি যায়, মন্থৰ, কেন্দ্ৰীয় প্ৰতিৰোধক অতিক্ৰম কৰি। কিন্তু জাৰ্মানেও ডেৰ মাহত ফৰাচী, ইংৰাজ, বেলজিয়াম আৰু ডাচ সৈন্যক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  এইদৰে চাৰ্চিলে নিজৰ মূল মিত্ৰসকলৰ সমৰ্থন হেৰুৱাই পেলালে। আমেৰিকাই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব বুলি কৰা আশা বাস্তৱায়িত নহ"ল। ষ্টেংকা ৰাজিনৰ দৃঢ়তাত ৰুজভেল্ট একেবাৰেই পৃথক নাছিল। আৰু তেতিয়া এনে শক্তি আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যাব।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই আফ্ৰিকা আৰু এছিয়াৰ মাজেৰে পদযাত্ৰা কৰি আগবাঢ়িছিল;শত্ৰু সৈন্যতকৈ ভূখণ্ড আৰু যোগাযোগৰ ষ্ট্ৰেচৰ পৰা অধিক সমস্যা আহিছিল। বিশেষকৈ আফ্ৰিকাত পথৰ অভাৱেও ইয়াৰ প্ৰভাৱ পেলাইছিল। কিন্তু অনাড়ম্বৰ ৰাছিয়ান সৈনিকজনে বীৰ আৰু ষ্ট"ইকভাৱে সকলো অসুবিধা অতিক্ৰম কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে অসুবিধাৰ সৈতেহে আফ্ৰিকালৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিব পাৰে। ফ্ৰাংকোৰ জেদী প্ৰতিৰোধৰ বাবে জিব্ৰাল্টাৰত আগবাঢ়ি যোৱাত পলম হৈছিল। আৰু আমি সাগৰৰ মাজেৰে বাহিনী স্থানান্তৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল। ৰাছিয়ানসকলে আফ্ৰিকালৈ সোমাই গ"ল, ইজিপ্তৰ মাজেৰে, আৰু তেওঁলোকৰ বাবে ই বহুত সহজ৷ ইটালীয়েও ধৰিব পৰা সকলো বস্তু ধৰি লয়, আৰু এই বিষয়ত মুছলিনীৰ হাতত ব'য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰৰ দখল আছে।
  মহানগৰখনৰ ওপৰত নিজেই অৱতৰণ ১৯৪০ চনত হোৱা নাছিল। আকাশী যুদ্ধত মূলতঃ ৰাছিয়াৰ নিষ্ক্ৰিয়তাৰ বাবে ব্ৰিটেইন ৰক্ষা পৰিল। কিন্তু ক"ব লাগিব যে জ্ঞানী ছাৰ ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচে ব্ৰিটেইনে আগতেই আত্মসমৰ্পণ কৰাটো নিবিচাৰিছিল, বৰঞ্চ যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে ইয়াৰ সকলো এছিয়ান আৰু আফ্ৰিকান উপনিবেশ দখল কৰাৰ উদ্দেশ্য লৈছিল।
  ক"লৈ যাব ব্ৰিটেইন? কাৰণ, ইয়াৰ কোনো মজুত নাই, কলনী আৰু কেঁচামাল নাই - ইয়াৰ পতন সময়ৰ কথা।
  ১৯৪১ চনৰ শীতকাল আৰু মাৰ্চ মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অৱশেষত দক্ষিণ আফ্ৰিকাত উপস্থিত হয় আৰু শেষৰটো আফ্ৰিকান ডমিনিয়নক পৰাস্ত কৰে। মাদাগাস্কাৰত বাহিৰত বহিবলৈ কৰা ব্ৰিটিছ প্ৰচেষ্টাও বিফল হয় আৰু ১৯৪১ চনৰ মে" মাহত অৱতৰণ কৰা হয় আৰু পৰৱৰ্তী বিজয় হয়।
  যুদ্ধত জাপানে ৰাছিয়াৰ পক্ষত যুঁজিছিল, আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰত কিবা এটা দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ১৯৪১ চনৰ গ্ৰীষ্মকালত ব্ৰিটিছ মহানগৰৰ বিৰুদ্ধে বৃহৎ বিমান আক্ৰমণৰ সময় আছিল।
  ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মান বিমান সেৱাই লণ্ডন আৰু ইংৰাজ সাম্ৰাজ্যৰ অন্যান্য চহৰত আক্ৰমণ কৰে। আৰু ৮ নৱেম্বৰত মিউনিখৰ পুচ্চৰ বৰ্ষপূৰ্তিত অৱশেষত অৱতৰণ ঘটিল।
  ষোল্ল দিন চলি থকা এই যুদ্ধ ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মান সৈন্যৰ বিজয়ত শেষ হয়।
  ইয়াৰ ফলত আচলতে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। বাস্তৱ কাহিনীতকৈ কম ৰক্তাক্ত আৰু দীঘলীয়া হৈ পৰিল। আৰু ই অতি লক্ষণীয়ভাৱে ৰাছিয়াৰ সম্পত্তি শক্তিশালী আৰু সম্প্ৰসাৰিত কৰিলে। বিশেষকৈ আফ্ৰিকা আৰু এছিয়াত।
  তুলনামূলকভাৱে শান্তিপূৰ্ণ সময় আহিল। ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ নিজৰ ভূখণ্ডৰ লাভ হজম কৰি আছিল। তৃতীয় ৰাইচৰ ভিতৰত আছিল: বেলজিয়াম, হলণ্ড, ফ্ৰান্সৰ প্ৰায় আধা অংশ, লগতে মৰক্কো, আলজেৰিয়াৰ অংশ আৰু কেন্দ্ৰীয় সম্পত্তি। সঁচা, ফ্ৰাংকোৰ স্থিতি আৰু হিটলাৰৰ কিছু অনিৰ্ণয়ৰ বাবে জাৰ্মানসকলে ফ্ৰান্সৰ বিষুৱীয় অঞ্চলৰ দখলত আগবাঢ়ি যাবলৈ সময় নাপালে আৰু তেওঁলোক ৰাছিয়ান সৈন্যৰ হাতত পৰিল।
  তথাপিও জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও আফ্ৰিকান ভূমিৰ ভাল টুকুৰা লাভ কৰিছিল, যিটোৱে নিজৰ ভূখণ্ডক অতিক্ৰম কৰিছিল। ইউৰোপীয় অধিগ্ৰহণৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি থাৰ্ড ৰাইচৰ মাটিৰ আয়তন তিনিগুণতকৈও অধিক বৃদ্ধি পালে। আৰু যদি আমি ১৯৩৭ চনৰ পৰা সীমান্তৰ পৰা গণনা কৰোঁ, অষ্ট্ৰিয়া, চুডেটেনলেণ্ড আৰু চেক গণৰাজ্যক ৰক্ষিত ৰাজ্য হিচাপে লক্ষ্য কৰি, তেন্তে চাৰিবাৰ।
  গতিকে সামগ্ৰিকভাৱে জাৰ্মানসকলৰ হাতত হজম, আয়ত্ত আৰু আত্মসাৎ কৰিবলৈ যথেষ্ট আছিল। তদুপৰি ৰাছিয়াই নিজৰ ঔপনিৱেশিক সম্পত্তি সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে, আৰু এই সকলোবোৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰিলে।
  আৰু ইটালীয়ে বহুত পাইছিল: উদাহৰণস্বৰূপে, চুডান, ছোমালিয়া, উগাণ্ডা আৰু আন কিছুমান অধিগ্ৰহণৰ বেছিভাগেই, বিশেষকৈ টিউনিছিয়া।
  এইদৰে পৃথিৱীৰ পুনৰ বিভাজন এতিয়াৰ বাবে সম্পূৰ্ণ হ"ল। কিন্তু তেওঁলোকে কোৱাৰ দৰে সময়ৰ লগে লগে উচ্চাকাংক্ষাবোৰ প্ৰকাশ পাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আমেৰিকাই এই পাৰমাণৱিক প্ৰকল্পটোৰ ওপৰত গুৰুত্বসহকাৰে কাম কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰা নাছিল। ফেচিষ্ট জাৰ্মানী আৰু ৰাছিয়াতো মনোভাৱ শীতল হৈ উঠিল। জাপান এতিয়াও ইয়াক টানি আনিব পৰাকৈ বিকশিত হোৱা নাই আৰু ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্স তৃতীয় ৰাইখ আৰু ৰাছিয়াৰ অধীনস্থ দেশত পৰিণত হৈছে।
  গতিকে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰৰ আবিৰ্ভাৱ কিছুদিন পলম হ"ল।
  কিন্তু প্ৰগতি অৱশ্যে অদম্য। পদাৰ্থবিজ্ঞানীসকলে কাম কৰি আছে, তত্ত্বটো বিকশিত হৈ আছে, পৰীক্ষাগাৰৰ পৰীক্ষা-নিৰীক্ষাও বিকশিত হৈছে। কিন্তু এটা পাৰমাণৱিক প্ৰকল্পৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰৰ ইচ্ছাৰ প্ৰয়োজন। জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ ইতিমধ্যে নিজৰ ভূখণ্ড সম্প্ৰসাৰণৰ সৈতে জড়িত অত্যধিক চিন্তা আৰু খৰচ আছিল। কিন্তু হিটলাৰৰ কিবা কাৰণত পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীৰ এনে ধাৰণাবোৰৰ প্ৰতি ক্ষোভ আছিল আৰু তেওঁ বিশ্বাস কৰিছিল যে পাৰমাণৱিক প্ৰকল্পটোৱে মাথোঁ বহু ধন অপচয় কৰিব।
  ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াৰ স্থল সেনা আৰু বিমান পৰিবহণ বিশ্বৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু সংখ্যক আছিল আৰু নৌসেনাও বৃদ্ধি পাইছিল, বিশেষকৈ অৰ্থনৈতিক বৃদ্ধিৰ বাবে।
  ছাৰিষ্ট জেনেৰেল আৰু মাৰ্শ্বালসকলে টেংক বিল্ডিংৰ বিকাশ, বিমান, বিমানবাহী জাহাজ আৰু যুদ্ধজাহাজ নিৰ্মাণ কৰাটো পছন্দ কৰিছিল। পাৰমাণৱিক বোমাৰ বিষয়ে তেওঁলোকক কিয় কোনো সাধুকথাৰ প্ৰয়োজন? অৰ্থাৎ জাৰ্মান আৰু ৰাছিয়ান দুয়োজনেই এই সমস্যাৰ প্ৰতি উদাসীন আছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও অদূৰ ভৱিষ্যতে হ"লেও শক্তি সম্পদৰ চিন্তা কৰিব নালাগিব পৰাকৈ যথেষ্ট পৰিমাণৰ কেঁচামাল আছিল।
  গতিকে পেন্টাগন আৰু হোৱাইট হাউছৰ সকলো শীতলতাৰ মাজতো এই পদক্ষেপ অনিচ্ছাকৃতভাৱে আমেৰিকালৈ গ"ল। তদুপৰি এইটো কেৱল ৰাছিয়ান বা জাৰ্মানসকলে আৰু আগবাঢ়ি গৈ নতুন বিশ্বৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিব বুলি ভয়ৰ বিষয় নহয়, অৰ্থনীতিৰ ওপৰতো হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিব।
  এছিয়া, আফ্ৰিকা আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যৰ পৰা তেল লাভ কৰাৰ সুযোগ হেৰুৱাই আমেৰিকাই এতিয়ালৈকে ফ্ল"ৰিডাৰ টেক্সাছত নিজাকৈ কূপ স্থাপন কৰিছিল আৰু আলাস্কাত উন্নয়ন আৰম্ভ কৰিছিল।
  কিন্তু আমেৰিকাৰ জনসংখ্যা বাঢ়ি আহিছিল। ৰাছিয়াত অনুপ্ৰৱেশক নিৰুৎসাহিত কৰা হোৱা নাছিল আৰু জনসংখ্যা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছিল। বিশেষকৈ কৃষ্ণাংগ আৰু আৰবসকলক স্বেচ্ছাই আমেৰিকালৈ যাবলৈ দিয়া হৈছিল।
  আমেৰিকাৰ অৰ্থনীতিও বৃদ্ধি পাইছিল, আৰু গাড়ীও অধিক হৈছিল।
  আৰু পাৰমাণৱিক ইন্ধন আৰু বিশাল শক্তি প্ৰদান কৰিব পৰা পাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়াৰ সন্ধান আৰম্ভ হ"ল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰাৰ দহ বছৰ পাৰ হৈ গ"ল। হিটলাৰৰ জাৰ্মানীৰ হাতত আছিল এটা নতুন অস্ত্ৰ: ডিস্ক বিমান যিয়ে কেৱল প্ৰচণ্ড বেগত উৰিব পৰাই নহয়, ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ গুলীৰ পৰাও কাৰ্যতঃ অক্ষম হৈ থাকিব পাৰে।
  ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীয়ে কক্ষপথৰ ওপৰত এটা কৃত্ৰিম উপগ্ৰহ উৎক্ষেপণ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ১৯৫১ চনৰ জুন মাহত মহাকাশলৈ প্ৰথম মানুহ।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই অলপ দেৰি কৰিছিল, আৰু এই বছৰৰ আগষ্ট মাহতহে সম্পূৰ্ণ অগ্ৰগতি লাভ কৰিছিল। ফেচিষ্ট ইটালীত একে বছৰতে পৰিৱৰ্তন ঘটিছিল। জুলিয়াছ ছিজাৰৰ খিতাপৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী বেনেডিটো মুছলিনীৰ মৃত্যু হৈছে। সাধাৰণতে ইটালীৰ একনায়কত্ববাদীজন শাসনত সফল হৈছিল। ইথিওপিয়াকে ধৰি আফ্ৰিকাত হোৱা বিজয়ৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি তেওঁৰ ৰাজত্বকালত ইটালীৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা ভূখণ্ড প্ৰায় সাড়ে তিনিগুণ বৃদ্ধি পাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও ইউৰোপৰ বেনেডিটোৱে টৌলনৰ সৈতে ফ্ৰান্সৰ এটা অংশ কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হয়।
  কিন্তু তেওঁলোকে তেওঁক আলবেনিয়া আৰু গ্ৰীচলৈ যাবলৈ নিদিলে - এইবোৰ ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰখনৰ ভিতৰৰ ভূখণ্ড।
  বেনেডিটোক অৱশ্যে মহান আৰু বিজয়ী বুলি ক"ব পাৰি যদিও ইটালীৰ সেনাই নিজৰ কৃতিত্বৰে বেছি জিলিকি উঠা নাছিল। কিন্তু তেওঁৰ পুত্ৰ আৰু উত্তৰাধিকাৰীয়ে নিজকে পিতৃতকৈ বেয়া বুলি নাভাবিলে।
  আৰু তেওঁ ১৯৫১ চনৰ পতন লৈ আলবেনিয়া আৰু গ্ৰীচ আক্ৰমণ কৰিলে... আচৰিত নহয় যে সকলো মহাযুদ্ধ হঠাতে আৰম্ভ হয়।
  আনকি তৃতীয়জন ভ্লাদিমিৰ এই কথাত সুখী হৈছিল। আফ্ৰিকাত ইটালীৰ সম্পত্তি বৃহৎ, আনকি জাৰ্মানীৰ সম্পত্তিতকৈও ডাঙৰ। গতিকে যদি ইয়াৰ কোনো ডাঙৰ কাৰণ আছে তেন্তে সেইবোৰ তুলি লোৱা নহয় কিয়?
  ১৯৫১ চনৰ ৭ নৱেম্বৰত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইথিওপিয়া, লিবিয়া আৰু চুডানক আক্ৰমণ কৰি শত্ৰুতা আৰম্ভ কৰে। ইটালীৰ ইউনিটতকৈ ৰাছিয়াৰ ইউনিট শক্তিশালী, অধিক সংখ্যক আৰু যুদ্ধৰ বাবে অধিক সাজু।
  গতিকে তেওঁলোকে সোনকালে পাস্তাৰ সেনাবাহিনীক ধ্বংস কৰিবলৈ ধৰিলে... কিন্তু কোনেও আশা কৰা নাছিল যে, কোনো সতৰ্কবাণী অবিহনে এডলফ হিটলাৰ মুছলিনি জুনিয়ৰৰ পক্ষত ওলাই আহিব।
  যদিও ইয়াৰ ওপৰত চকু ফুৰালে ইয়াতকৈ অপ্ৰত্যাশিত একো নাছিল।
  প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত জাৰ্মানীয়ে ৰাছিয়াৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিল আৰু ৰাছিয়াৰ ভিতৰত সৰ্বাধিক ভূখণ্ড হেৰুৱাইছিল। আৰু যদি জাৰ্মানসকলে পশ্চিমত হেৰুৱাই পেলোৱাখিনি আগ্ৰহেৰে ঘূৰাই পাবলৈ সক্ষম হয়, তেন্তে পূবত, অকপটে ক"বলৈ গ"লে, তেওঁলোকৰ হাতত একোৱেই নাছিল।
  গতিকে হিটলাৰে সঁচাকৈয়ে নিজৰ নতুন অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল, বিশেষকৈ ডিস্কো আৰু উৰন্ত চচৰৰ ওপৰত। ইয়াৰ উপৰিও ফুৰাৰৰ বিশ্বাস আছিল যে এইবাৰ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধতকৈ ৰাছিয়াৰ সৈতে যুঁজ দিয়াটো সহজ হ"ব, কিয়নো জাৰ্মানী আৰু ইটালীয়ে দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট নথকাকৈয়ে কোম্পানীটোক নেতৃত্ব দিব।
  হিচাপটোও কৰা হৈছিল যে ৰাছিয়াৰ পৰা ক্ষুন্ন হৈ জাপানেও সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰি তাত শত্ৰুক বান্ধি ৰাখিব। হয়তো ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ দৰে পৰ্তুগাল আৰু স্পেইনে মিত্ৰজোঁটত যোগদান কৰিব? ৰাছিয়াতকৈ জাৰ্মানীৰ বহুত ওচৰত। আৰু কিছুমান আশা আমেৰিকাত পিন কৰা হৈছিল!
  তদুপৰি আমেৰিকাই এটা আকৰ্ষণীয় নৌসেনা, বহুতো বিমানবাহী জাহাজ নিৰ্মাণ কৰিছিল আৰু নিজৰ টেংক বহৰ আধুনিকীকৰণ কৰিছিল - যদিও ইয়াৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মান এতিয়াও পুৰণি বিশ্বৰ সেনাবাহিনীৰ বাহনতকৈ কম আছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সামাজিক ব্যৱস্থাটো স্বৈৰাচাৰী আৰু এক নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰ হৈয়েই থাকিল। ছাৰ আৰু সম্ৰাট অৱ অল ৰাছৰ সম্পূৰ্ণ ক্ষমতা আছিল: কাৰ্যবাহী, বিধানসভা আৰু ন্যায়িক। সংসদ অনুপস্থিত আছিল। সম্ৰাটে নিযুক্তি দিয়া ব্যক্তিৰ ৰাজ্যিক পৰিষদ আছিল যদিও ইয়াৰ কেৱল পৰামৰ্শদাতা অধিকাৰ আছিল। ৰজাই নিজেই আইন জাৰি কৰিছিল, লগতে আদেশো জাৰি কৰিছিল। তেওঁৰ ফাঁচী আৰু ক্ষমা কৰাৰ অধিকাৰো আছিল যদিও অৱশ্যেই বিচাৰো আছিল। দ্বিতীয় নিকোলাছক হত্যা কৰাৰ পিছত জুৰীৰ বিচাৰ বিলুপ্ত কৰা হয়, যাৰ ফলত ন্যায়পালিকাও জাৰ বা সম্ৰাটে নিযুক্তি দিয়া বিষয়াসকলে নিযুক্তি দিয়ে আৰু আঁতৰাই পেলায়।
  এই ব্যৱস্থাৰ সুবিধা আৰু অসুবিধা দুয়োটা আছিল। এফালে সম্ৰাটে কোনো বিবাদ বা চুক্তি নোহোৱাকৈ এই বা সেই সমস্যাটো ক্ষীপ্ৰতাৰে সমাধান কৰিব পাৰিছিল যদিও আনফালে এহাতে ক্ষমতাৰ অত্যধিক কেন্দ্ৰীভূতকৰণে উদ্যোগক দমন কৰি আমোলাতন্ত্ৰক অধিক সুযোগ প্ৰদান কৰিছিল। ই বিভিন্ন প্ৰিয় আৰু প্ৰিয়ৰ জন্ম দিছিল। অত্যধিক ভণ্ডামি আৰু বৈবাহিক নিষ্ঠাৰ দ্বাৰা ভ্লাদিমিৰৰ পাৰ্থক্য নাছিল। যদিও তেওঁৰ নীতিত নাৰীৰ বিশেষ প্ৰভাৱ নাছিল।
  টেংক নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত জাৰবাদী ৰাছিয়াত বহুতো শক্তিশালী আৰু গধুৰ বাহন আছিল। কিন্তু আফ্ৰিকাত যুদ্ধ অভিযানৰ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাইছে যে টেংকৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ। ফলত ৰাছিয়াৰ মূল টেংকখন পঞ্চল্লিশ টনৰ বাহিৰলৈ যোৱা নাছিল। যিহেতু অধিক ওজনে ক্ৰছ কান্টি ক্ষমতাৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল, আনকি বহল ট্ৰেকৰ সৈতেও।
  ছাৰে গধুৰ টেংক ভাল পাইছিল যদিও তেওঁৰ উপদেষ্টাসকলে সম্ৰাটক সেইবোৰ গণ উৎপাদনত ৰখাৰ পৰা বিৰত ৰাখিছিল। কিন্তু ষাঠি টন মেচিনটো দুহাজাৰ কপিত পোৱা গৈছিল। আৰু আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংক "নিকোলাই" - ৩, তেষষ্ঠি হাজাৰত উৎপাদন হৈছিল।
  আৰু মেচিনটোৰ ওজন পঞ্চল্লিশ টন, আৰু বন্দুকটোৰ কেলিবাৰ ১২২ মিলিমিটাৰ। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ দুশ মিলিমিটাৰ, পিছফাল আৰু কাষ ১২০ মিলিমিটাৰ, বিন্যাস ক্লাছিক।
  গধুৰ যন্ত্ৰৰ প্ৰতি হিটলাৰ গুৰুতৰভাৱে আগ্ৰহী আছিল। আৰু মই বিচাৰিছিলো যে এটা প্ৰডাকচন টেংকত নিকোলাইতকৈ শ্ৰেষ্ঠত্ব থাকিব। জাৰ্মান গাড়ীখনৰ ওজন ৭৫ টনলৈ বৃদ্ধি পালে আৰু, ইতিমধ্যে এইটোৱেই সীমা আছিল, কাৰণ বৃহৎ ভৰটোক ৰেলপথেৰে পৰিবহণ কৰাটো অত্যন্ত কঠিন আছিল।
  জাৰ্মান বাহনখনত ১২৮ মিলিমিটাৰ অস্ত্ৰ আছিল, ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল ২৫০ মিলিমিটাৰ আৰু কাষ আৰু পিছফালৰ কৱচ আছিল ১৮০।
  সংখ্যাগতভাৱে জাৰ্মান টেংকখন ছোভিয়েট টেংকতকৈ তিনিগুণ কম আছিল। বেছি গধুৰ মেচিন ব্যৱহাৰ কৰাৰ অসুবিধাৰ কথা নকওঁৱেই৷
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ সঁজুলিবোৰ বহল অঞ্চলত সিঁচৰতি হৈ আছে আৰু ফ্ৰণ্টৰ ইউৰোপীয় খণ্ডত বাহন আৰু পদাতিক বাহিনীৰ সংখ্যা আনুমানিকভাৱে সমতা আছে। যদিও সাধাৰণতে ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ সংখ্যা জাৰ্মানতকৈ বহু বেছি। আৰু ৰাছিয়াৰ জনসংখ্যা বিপুল: ইয়াত ভাৰত, চীন, আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অংশ, মধ্যপ্ৰাচ্য, পাৰস্য, ইণ্ডোচাইনা আৰু বহুতো অন্তৰ্ভুক্ত।
  অৱশ্যে হিটলাৰে ছাৰবাদী ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত, আনকি তেওঁৰ পক্ষত জাপান আৰু ইটালী, আৰু সম্ভৱতঃ ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইন থকাৰ কথাও লক্ষ্য কৰি লোৱাটো এক বৃহৎ জুৱা। কিন্তু ফুৰাৰ এজন বিশাল দুঃসাহসিক।
  মন কৰিবলগীয়া যে থাৰ্ড ৰাইচে যিবোৰ ডিস্ক প্লেনেৰে ইমান উচ্চ আশা পিন কৰিছিল, সেইবোৰ কাৰ্যক্ষেত্ৰত বৰ ফলপ্ৰসূ নহয়। শক্তিশালী লেমিনাৰ জেটৰ সৃষ্টিৰ ফলত বিপুল ইন্ধনৰ ব্যৱহাৰ হৈছিল আৰু উৰণীয়া চচৰৰ উৰণৰ সময় তুলনামূলকভাৱে কম বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল। গতিকে তেওঁলোকে বিশেষভাৱে উল্লেখযোগ্য নহয় দূৰত্বত বিশাল গতিৰ কথাও লক্ষ্য কৰিও কাম কৰিব পাৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও লেমিনাৰ প্ৰবাহে ডিস্কখনক সৰু অস্ত্ৰৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল যদিও পাছলৈ উৰি থকা চচৰৰ পৰা গুলী চলোৱাত বাধা দিছিল।
  গতিকে জাৰ্মানসকলে কেৱল নিজৰ ডিস্কেটৰ পৰা ৰেডিঅ" নিয়ন্ত্ৰিত ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিব পাৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত সংকীৰ্ণ কোণত, বা লেমিনাৰ প্ৰবাহ বন্ধ কৰি, কিন্তু একে সময়তে দুৰ্বল হৈ পৰিছিল।
  কিন্তু, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে হিটলাৰে ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈ নিজৰ কাৰ্ডবোৰ খেলত পেলাই দিলে। ইয়াৰ উপৰিও ফেচিষ্টজনে আশংকা কৰিছিল যে ইটালী পৰাজিত হ"লে তেওঁলোকেও তেওঁক আক্ৰমণ কৰিব। গোঁফ আছিল আৰু কাকো বিশ্বাস কৰা নাছিল।
  প্ৰথম অৱস্থাত আক্ৰমণৰ আচৰিত হোৱা আৰু তেওঁলোকৰ সৈন্যৰ উন্নত সংগঠনৰ বাবে নাজীয়ে সফলতা লাভ কৰিছিল। কিন্তু আক্ৰমণৰ সময়টো বেয়াকৈ বাছি লোৱা হৈছিল। বৰফ পৰিবলৈ ধৰিলে আৰু টেংকবোৰ ছিটিকি পৰিল। ফ্ৰিটজে ক্ৰাকোকে ধৰি পোলেণ্ডৰ কিছু অংশ দখল কৰিব পাৰিলেহেঁতেন যদিও ৱাৰ্ছৰ ওচৰত আবদ্ধ হৈ পৰিল।
  ৰাছিয়াৰ সামৰিক মেচিনটো ঘূৰি আহিছিল... ফুহৰাৰে আশা কৰা মতে জাপানে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে, কিন্তু ৰাছিয়াৰ প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় বহৰৰ ওপৰত ইয়াৰ বহৰৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব নাছিল আৰু যুদ্ধবোৰ প্ৰায় সমান আছিল। আৰু জাপানে কাৰ্যতঃ নিজৰ স্থল বাহিনীক পশ্চিমীয়া অভিযানৰ থিয়েটাৰৰ পৰা বিচলিত কৰা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও বতাহত চামুৰাইসকল ৰাছিয়ানসকলতকৈ কম আছিল, সংখ্যা আৰু গুণগত দিশ দুয়োটা দিশতে। আৰু লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানে মাত্ৰ কেইটামান সৰু দ্বীপহে দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  সতৰ্ক ফ্ৰাংকো আৰু চালাজাৰে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল। ৰাছিয়া অতি প্ৰবল শত্ৰু। আমি চাব লাগিব আৰু অপেক্ষা কৰিব লাগিব। বাস্তৱ ইতিহাসত ফ্ৰাংকোৱে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত নিজকে ফেচিষ্ট স্বেচ্ছাসেৱকৰ নীলা বিভাগ পঠোৱাত সীমাবদ্ধ কৰি ৰাখিছিল।
  এতিয়া আফ্ৰিকাত শক্তিৰ ভাৰসাম্য বিশেষভাৱে অসমান যেন লাগিল।
  অন্ধকাৰ মহাদেশখনত ইটালীয়ে সোনকালে নিজৰ সম্পত্তি হেৰুৱাই পেলালে।
  ১৯৫২ চনৰ বসন্ত কালত জাৰ সেনাই পূব প্ৰুছিয়াত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰি শত্ৰুৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা গভীৰভাৱে ভাঙিবলৈ সক্ষম হয়। নাজীসকলে কনিগছবাৰ্গত জাৰ সেনাৰ অগ্ৰগতি পৰিত্যাগ কৰাত অসুবিধা পাইছিল যদিও সাম্ৰাজ্যবাদী সৈন্যই চুডেটেনলেণ্ড আৰু ক্ৰাকোৰ ওপৰত আগবাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  দেখা গ"ল যে অধিক চঞ্চল ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰে গধুৰ, কিন্তু কম চঞ্চল শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ যথেষ্ট সক্ষম আছিল। ৰাছিয়াৰ জেনেৰেলৰ কমাণ্ডত থকা চীনৰ ডিভিজনেও ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল।
  জাৰ্মানসকলে ক্ৰাকো এৰি যাবলৈ বাধ্য হয়... আৰু তাৰ পিছত ঘেৰাওৰ ভাবুকিৰ বাবে ভিষ্টুলাৰ পৰা অডাৰলৈ পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে।
  নাই, এই যুদ্ধৰ গতিপথ নাছিল যিদৰে আত্মহত্যা কৰা ফুহৰাৰে আশা কৰিছিল। কিন্তু মোৰ নিজৰ দোষ। তদুপৰি ফৰাচী আৰু ব্ৰিটিছে ফেচিষ্ট দখলৰ গোন্ধ পাই ফুহৰাৰৰ বাবে মৰিবলৈ একেবাৰেই চেষ্টা কৰা নাছিল। গতিকে পুনৰ ভৰোৱাৰ কামত ব্যাঘাত জন্মিল, আৰু অধীনস্থ দেশবোৰে তুচ্ছভাৱে বাহিৰত বহিব বিচাৰিলে।
  আৰু সন্মুখৰ জাৰ্মানসকলৰ বাবেও বেয়া কথাবোৰ হৈ গ"ল।
  শীতকাললৈকে জাৰ্মানসকলে আফ্ৰিকাত নিজৰ সকলো সম্পত্তি হেৰুৱাই পেলাইছিল। আৰু শীতকালত বসন্তৰ ভিতৰত তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণৰূপে অডাৰলৈ পিছুৱাই গ"ল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই প্ৰাগ আৰু চুডেটেনলেণ্ড মুক্ত কৰি ভিয়েনাৰ কাষ চাপিছিল। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁলোকে ইটালীক পৰাস্ত কৰি ৰোম, নেপলছ আৰু চিচিলি দখল কৰে। গতিকে ১৯৫৩ চনৰ বসন্তই নাজীসকলৰ বাবে একো ভাল প্ৰতিশ্ৰুতি নিদিলে। কিন্তু ১৯৫৩ চনৰ ৮ এপ্ৰিলত হিটলাৰৰ হঠাৎ মৃত্যু হয়। জাৰ্মানীৰ নতুন নেতৃত্বই শান্তিৰ বাবে হাহাকাৰ বিচাৰিছে।
  ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভে উদাৰতাৰে এই কথাত সন্মতি দিলে। কিন্তু জাৰ্মানসকলে ইয়াৰ বাবে বহুত মূল্য দিছিল। নতুন সীমান্ত এতিয়া অডাৰৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল: বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু ডেনমাৰ্কে সাৰ্বভৌমত্ব লাভ কৰিলে, কিন্তু ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ এখন অধীনস্থ ৰাষ্ট্ৰৰ কাঠামোৰ ভিতৰত। ফ্ৰান্সে পূৰ্বতে হেৰুৱা সম্পত্তি পুনৰ লাভ কৰিলে যদিও ৰাছিয়াৰ ওপৰত আৰু অধিক নিৰ্ভৰশীল হৈ পৰিল।
  ইটালী আৰু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ সকলো উপনিবেশ হেৰুৱাই পেলালে, যিবোৰ এতিয়া ৰাজমুকুটৰ সম্পত্তি হৈ পৰিল। ইটালীয়ে নিজেও ৰাছিয়াৰ অধীনস্থৰ মৰ্যাদা লাভ কৰে আৰু চিচিলি আৰু চাৰ্ডিনিয়া প্ৰত্যক্ষভাৱে তৃতীয় ভ্লাদিমিৰৰ সাম্ৰাজ্যৰ অংশ হৈ পৰে।
  জাৰ্মানীয়েও স্বাধীনতাৰ বহুখিনি হেৰুৱাইছিল আৰু বৃহৎ ক্ষতিপূৰণ দিছিল।
  জাপানেও নিজৰ ভূখণ্ডৰ বাহিৰে সকলো সম্পত্তি হেৰুৱাই অধীনস্থ ৰাষ্ট্ৰ হ"বলৈ বাধ্য হয়। আৰু ছাৰ ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভেও জাপানৰ সম্ৰাট উপাধি লাভ কৰিছিল।
  অৱশ্যে অষ্ট্ৰেলিয়াৰ সেই অংশ যিটো পূৰ্বতে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ অন্তৰ্গত আছিল, সেইটোও ৰাছিয়াৰ নিয়ন্ত্ৰণলৈ আহিছিল।
  ১৯৫৩ চনৰ আগষ্ট মাহত অৱশেষত আমেৰিকাই এটা পৰমাণু বোমা পৰীক্ষা কৰে। আঠ বছৰৰ পাছত বটলৰ পৰা নিউক্লিয়াৰ জিনটো ওলাই আহিল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে অগ্ৰগতি বন্ধ কৰিব নোৱাৰি। আৰু পৰমাণু বোমাৰ আবিৰ্ভাৱ অনিবাৰ্য। অতি চৰম পৰিস্থিতিত পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ বাস্তৱতকৈ সৰ্বাধিক বিশ বছৰৰ পিছত দেখা দিব পাৰে।
  কিছু পলম হোৱাৰ লগে লগে জাৰ চৰকাৰে নিজৰ সঁহাৰি বিকশিত কৰিবলৈ ধৰিলে।
  এতিয়ালৈকে আমেৰিকাই ইমান শক্তিশালী সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে যুদ্ধ কৰিবলৈ সিদ্ধান্ত ল"ব পৰা নাছিল। তদুপৰি বহিঃৰাজ্যৰ পৰা ৰাছিয়াৰ মূল ঔদ্যোগিক আৰু অৰ্থনৈতিক কেন্দ্ৰসমূহলৈ যোৱাটো ইমান সহজ নহয়।
  আৰু পাৰমাণৱিক চাৰ্জ উৎপাদনৰ বাবে সময় আৰু ধন দুয়োটাৰে প্ৰয়োজন হৈছিল! আমেৰিকাৰ হাতত ধন আছিল যদিও সময় শেষ হৈ গৈ আছিল। জাৰবাদী ৰাছিয়াই নিজৰ সম্পদ আৰু শক্তিশালী বৌদ্ধিক সম্ভাৱনাৰে এই ক্ষেত্ৰত থকা ব্যৱধান অতি সোনকালে পূৰণ কৰিলে। আৰু ১৯৫৬ চনত তৃতীয় ভ্লাদিমিৰতো এটা পাৰমাণৱিক বোমাৰ আবিৰ্ভাৱ হয়।
  জনসংখ্যা আৰু সম্পদৰ ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়াতকৈ যথেষ্ট নিম্নমানৰ পুঁজিবাদী আৰু গণতান্ত্ৰিক আমেৰিকাই ক্ৰমান্বয়ে ট্ৰাম্প কাৰ্ড হেৰুৱাই পেলালে।
  তেওঁলোকে কৰিব পৰা একমাত্ৰ কামটো আছিল পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰক প্ৰতিৰোধক হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি ভিতৰৰ পৰা জাৰবাদী ৰাছিয়াক ভেঙুচালি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা। কিন্তু এতিয়ালৈকে তেওঁলোক সফল হোৱা নাই।
  ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচৰ প্ৰথম পত্নীৰ পৰা কোনো পুৰুষ বংশধৰ বাকী নাছিল , আৰু তেওঁ পুনৰ বিবাহপাশত আবদ্ধ হয়। আৰু তেওঁ এজন উত্তৰাধিকাৰীক প্ৰজনন কৰিলে, তেওঁক জৰ্জ বুলি ক"লে।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ কাম কৰিছিল। ১৯৫৯ চনত আমেৰিকানসকলতকৈ প্ৰায় এবছৰ আগতে চন্দ্ৰলৈ মানৱবাহী বিমান চলাচল হৈছিল। তাৰ পিছত ১৯৭১ চনত মংগল গ্ৰহলৈ। বাস্তৱতকৈ বিকল্প জগতখন অধিক নিৰাপদ হৈ পৰিছে।
  ১৯৭৫ চনত মানুহ শুক্ৰৰ ওপৰত অৱতৰণ কৰে। ১৯৮০ চনত বুধ গ্ৰহৰ ওপৰত। ১৯৮১ চনত বৃহস্পতিৰ এটা উপগ্ৰহত। আৰু ১৯৯২ চনত, ঠিক ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভৰ মৃত্যুৰ বছৰতে, ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীজনে গৌৰৱেৰে প্লুটোৰ ওপৰত ভৰি দিলে।
  প্ৰথম জৰ্জে আঠাইশ বছৰ বয়সত এই মুকুট উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল। আৰু সাধাৰণতে আমি ক"ব পাৰো যে ভ্লাদিমিৰ তৃতীয়, মহান, তেওঁৰ ৫৪ বছৰীয়া ৰাজত্বকাল অতি সফলতাৰে কটায়। আৰু তাৰ পিছত ৰোমানভ বংশ চলি থাকিল।
  
  
  
  NICHOLAS QUESTS এর সবচেয়ে গৌৰৱময় দ্বিতীয়!
  ধৰি লওক যে ইয়াৰ বিপৰীতে তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰ জাৰৰ মৃত্যু হৈছিল ইয়াৰ আগতেই: ১৯৮৭ চনত লেনিনৰ ডাঙৰ ভাতৃ: আলেকজেণ্ডাৰে আয়োজন কৰা হত্যাৰ চেষ্টাত।
  আৰু বেয়া যেন লাগিব। কিন্তু সঁচাকৈয়ে নহয়। দ্বিতীয় নিকোলাছ আগতে ছাৰ হৈছিল, আৰু আগতে বিয়া হৈছিল: কিবা এটা হ'লে নিজৰ পুত্ৰক সিংহাসনত বহিবলৈ। কিন্তু তেওঁৰ পত্নী বেলেগ, আৰু উত্তৰাধিকাৰী সুস্থ, আৰু ৰাছপুটিন নিশ্চিতভাৱে নাই। আৰু সেইবাবেই প্ৰথমতে, সাধাৰণতে, বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই: ট্ৰেন্সিব নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, অৰ্থনীতিৰ উত্থান ঘটিছে - চীনলৈ সম্প্ৰসাৰণ। সঁচা, এবছৰ আগতে বাল্টিক সাগৰত জাহাজ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। আৰু অলপ বেছি উত্থান, বিত্তীয় প্ৰতিভাশালী উইটৰ আগতীয়া উত্থানৰ বাবে।
  জাপানৰ সৈতে যুদ্ধৰ আৰম্ভণি বৰ ভাল নহ"ল যদিও ভাৰয়াগে পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু এডমিৰেল মাকাৰোভৰ মৃত্যু নহ"ল। কাহিনীটো অলপ শিফ্ট হৈছে, আৰু সকলোবোৰ অলপ বেলেগ ধৰণে চলি আছে। কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসত আচলতে ভাৰিয়াগক পলায়ন কৰিবলৈ মাত্ৰ অলপ সময় বাকী আছিল আৰু এডমিৰেল মাকাৰভৰ মৃত্যু সাধাৰণতে আকস্মিক আৰু সম্ভাৱনা নাছিল।
  এডমিৰেল মাকাৰভৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়াৰ বহৰখনে যথেষ্ট নিপুণভাৱে কাম কৰি জাপানৰ জাহাজ ডুবাই পেলায়। আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া মিৰত জাপানৰ দুখন যুদ্ধজাহাজ উৰুৱাই দিয়া হ"ল, তেতিয়া মাকাৰভে চামুৰাইক আক্ৰমণ কৰি আৰু ডেৰ ডজন জাহাজ ডুবাই পেলালে।
  অৰ্থাৎ সকলো ঠিকেই হৈ গ"ল। আৰু জাপানে সাগৰত শ্ৰেষ্ঠত্ব হেৰুৱাই পেলালে।
  কিন্তু স্থলভাগত চামুৰাইসকল দুৰ্বল হৈ পৰিল। কুৰোপাটকিনে জাপানীসকলে আগবাঢ়ি যোৱাৰ সকলো প্ৰচেষ্টাক প্ৰতিহত কৰিছিল আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰিছিল। অৱশ্যে তেওঁ বেছি নিৰ্ণায়কভাৱে কাম কৰা নাছিল। কিন্তু অলপ পিছতে বাল্টিক সাগৰৰ পৰা ৰাছিয়াৰ জাহাজ আহিল আৰু অৱশেষত মাকাৰোভে সকলো জলভাগৰ নিয়ন্ত্ৰণ ল"লে।
  আনকি ৰাছিয়াই টাইৱানত, আৰু তাৰ পিছত কুৰিল ৰিজত সৈন্য অৱতৰণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  যেতিয়ালৈকে থিয়ডৰ ৰুজভেল্টে হস্তক্ষেপ কৰি মধ্যস্থতাৰ প্ৰস্তাৱ নিদিলে। ৰাছিয়াই মানচুৰিয়া, কোৰিয়া, মংগোলিয়া, কুৰিল শৃংখল আৰু টাইৱান আদি লাভ কৰিছিল।
  ঝেলটৰ"ছিয়াও আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এইদৰে এখন নতুন সাম্ৰাজ্য গঠন হ"ল।
  অৱশ্যে ৰজা এতিয়াও বেছি অহংকাৰী হৈ পৰা নাই। ১৯১৪ চনত দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হয়। এই যুদ্ধৰ বাবে ৰাছিয়া ভালদৰে প্ৰস্তুত: অৰ্থনীতি শক্তিশালী, ভূখণ্ড আৰু জনসংখ্যা বৃহৎ, আৰু বাটত কোনো চিন্তা নাই। তদুপৰি দাঙ্গা আৰু তথাকথিত বিপ্লৱৰ ফলত কোনো মন্দাৱস্থা হোৱা নাছিল।
  প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ বিভিন্ন মাত্ৰাৰ সফলতাৰে আগবাঢ়িছিল। ৰাছিয়াৰ সেনাপতিসকলৰ ভুল আৰু সফলতা আছিল। কিন্তু ১৯১৫ চনত জাৰ্মানসকলে কম সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়, যিহেতু জাৰ সেনাবাহিনী বৃহৎ আৰু অধিক যোগান ধৰা হৈছিল। কিন্তু তথাপিও ৰাছিয়াই পোলেণ্ড আৰু গালিচিয়াৰ আধা অংশ হেৰুৱাই পেলালে। কিন্তু জাৰ্মানসকলে বেলাৰুছ আৰু বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহত প্ৰৱেশ কৰিব নোৱাৰিলে - ফ্ৰণ্ট লাইন ভিষ্টুলাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  আৰু ষোড়শ বছৰত ইতিমধ্যে অষ্ট্ৰিয়া আৰু তুৰস্কৰ বিৰুদ্ধে জাৰ সেনাই বহু সফলতা লাভ কৰিছিল। অট্টোমানসকল প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাজিত হৈছিল। ঠিক যেনেকৈ অষ্ট্ৰিয়ানসকলে প্ৰজেমিছল আৰু ক্ৰাকো দখল কৰিছিল। জাৰ্মানী ভয় খাই পৰিল। '১৭ চনৰ বসন্ত কালত ৰাছিয়াই ইস্তানবুল দখল কৰিছিল। অষ্ট্ৰিয়া আৰু জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে গ্ৰীষ্মকালীন আক্ৰমণৰ সময়তো জাৰবাদী ৰাছিয়াই উল্লেখযোগ্য সফলতা লাভ কৰিছিল। আৰু পতনৰ সময়ত যেতিয়া জাৰ সৈন্যই ইতিমধ্যে অডাৰত উপস্থিত হৈছিল, তেতিয়া জাৰ্মানীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। ইয়াৰ পিছত অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰু তুৰস্কৰ বিভাজন হয়। ৰাছিয়াই এছিয়া মাইনৰ, উত্তৰ ইৰাক আৰু ইস্তানবুল লাভ কৰিছিল। গালিচিয়া, বুকোভিনা, চেকোস্লোভাক আৰু হাংগেৰী ৰাজ্য আৰু ক্ৰাকো। প্লাছ ডানজিগ, ইষ্ট প্ৰুছিয়াৰ অংশ, ক্লাইপেডা অঞ্চল। এইদৰে ৰাছিয়া বহুগুণে শক্তিশালী হৈছে। আৰু জাৰ্মানীয়েও বিপুল ক্ষতিপূৰণ দিছিল।
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে সকলো আৰু সকলোকে ল"বলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল। কিন্তু ৰাছিয়ান, ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচীসকলে চৌদি উপদ্বীপক বিভাজিত কৰিলে। তাৰ পিছত ব্ৰিটিছ আৰু ৰাছিয়াই ইৰাণ আৰু আফগানিস্তান দুয়োখনকে ভাগ কৰি পেলালে। পৃথিৱীৰ পুনৰ বিভাজন সম্পূৰ্ণ কৰিলে।
  ১৯২৯ চনলৈকে সমগ্ৰ বিশ্বই বৃদ্ধি পাইছিল, যেতিয়ালৈকে মহামন্দাৰ সূচনা হোৱা নাছিল। ১৯৩১ চনত জাপানে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে। আৰু ইয়াক সোনকালে পৰাস্ত কৰা হ"ল আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় সকলো সম্পত্তিৰ সৈতে মিলি দখল কৰা হ"ল। আৰু তাৰ পিছত আহিল ৰাছিয়াত গণভোট আৰু অন্তৰ্ভুক্তি।
  মহামন্দাৰ দ্বাৰা আক্ৰান্ত ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্স আৰু আমেৰিকাৰ দুৰ্বলতাৰ সুযোগ লৈ দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে চীন জয়ৰ বাবে যুদ্ধৰ নেতৃত্ব দিছিল। আৰু এইটোৱেই হৈ পৰিল তেওঁৰ মহান বিজয়।
  ৰাছিফিকেশন কিছু ক্ষিপ্ৰ কৰিবলৈ দ্বিতীয় নিকোলাছে এটা অনাড়ম্বৰ সিদ্ধান্ত লয় - তেওঁ আনুষ্ঠানিকভাৱে ৰাছিয়াত বহুবিবাহৰ প্ৰৱৰ্তন কৰে - অৰ্থডক্স গীৰ্জাৰ ধৰ্মতত্ত্ব আৰু ডগমা সলনি কৰি। এইদৰেই সংস্কাৰ গ্ৰহণ কৰা হ"ল।
  আৰু ৰজাই নিজৰ দ্বিতীয় পত্নী ল"লে। ৰাছিয়ানসকলক বিদেশীক বিয়া কৰাবলৈ আৰু বহু সন্তান জন্ম দিবলৈ উৎসাহিত কৰা হৈছিল। বিশাল চীনকো ৰাছিফাইড কৰিব লাগিছিল। এই কামটো কৰিবলৈ কি ভাল উপায়? চীনা মহিলাক বিয়া কৰাওক!
  জাৰ্মানীত হিটলাৰ ক্ষমতালৈ অহা নাছিল। এই কাহিনীটোত তেওঁৰ অলপ অভাৱ হৈছিল। অতি উগ্ৰপন্থী। মূল বিৰক্তিকৰ আছিল ইথিওপিয়া দখল কৰা ফেচিষ্ট মুছলিনি। আৰু নতুন ছিজাৰ আৰু ট্ৰ"জান হোৱাৰ সপোনটো একেলগে গুটিয়াই গ"ল।
  ১৯৩৭ চনৰ মে" মাহত ৰাছিয়া আৰু ইটালীৰ মাজত যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। যিদৰে দেখা গ"ল, মুছলিনি আত্মহত্যা বুলি ওলাই পৰিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই দুমাহত সমগ্ৰ ইটালী দখল কৰে, আৰু আন তিনি মাহত ৰাজ্যখনৰ সকলো উপনিবেশ দখল কৰে। জাৰবাদী ৰাছিয়াইও অৱশেষত ৰোমানিয়া আৰু যুগোস্লাভিয়া, আৰু অলপ পিছত বুলগেৰিয়াকো অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে। টেৰিটৰীসমূহৰ সংলগ্নকৰণ সম্পূৰ্ণ কৰি। ১৯৩৯ চনৰ পতনত দ্বিতীয় নিকোলাছৰ মৃত্যু হয়। আৰু তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী সম্পূৰ্ণ সুস্থ দ্বিতীয় আলেক্সেই নতুন জাৰ হৈ পৰিল।
  এই ক্ষেত্ৰত দ্বিতীয় নিকোলাছে বাৱন্ন বছৰ ৰাজত্ব কৰিছিল - ইভান দ্য টেৰিবলৰ ফলাফলক অতিক্ৰম কৰি। আৰু তেওঁৰ ৰাজত্বকাল ৰাছিয়াৰ ইতিহাসত আটাইতকৈ সফল হৈ উঠিল আৰু তেওঁৰ বিজয়বোৰ কেৱল অভিলেখ ভংগকাৰী আছিল। কোনো ৰজাই ইমান বন্দী কৰা নাই। অৱশেষত ৰাছিয়াই চীনত বসতি স্থাপন কৰিলে, আৰু সকলো দিশতে শক্তিশালী হৈছে।
  কিন্তু তেতিয়া দ্বিতীয় আলেক্সেইৰ অধীনত শান্তিৰ এক দীঘলীয়া সময় আৰম্ভ হ"ল। ফ্ৰান্স, ব্ৰিটেইন, আমেৰিকাই যুদ্ধ বিচৰা নাছিল। কিন্তু জাৰ্মানী নিৰস্ত্ৰ হৈ পৰিছিল আৰু শক্তি নাছিল। গতিকে এটা পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হ"ল যিটো শান্ত হৈ পৰিল।
  ঔপনিৱেশিক সাম্ৰাজ্যৰ অস্তিত্ব অব্যাহত আছিল। ৰাছিয়া সৰ্ববৃহৎ দেশ হৈয়েই থাকিল যদিও আনুষ্ঠানিকভাৱে ব্ৰিটেইন দ্বিতীয় শক্তি আছিল আৰু জাৰবাদী সাম্ৰাজ্যতকৈ আয়তন কিছু কম আছিল। কিন্তু অষ্ট্ৰেলিয়া, দক্ষিণ আফ্ৰিকা আৰু কানাডা প্ৰায় স্বাধীন ডমিনিয়ন আছিল। আৰু ভাৰতত... ১৯৬৮ চনত ভাৰতত এটা ডাঙৰ বিদ্ৰোহ আৰম্ভ হয় আৰু দুবছৰ যুদ্ধৰ অন্তত ইংৰাজক বহিষ্কাৰ কৰা হয়। কিন্তু জাৰ সেনাই ভাৰতৰ ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰি প্ৰতিবাদ দমন কৰে। ইয়াৰ পিছত ব্ৰিটেইনে এই উপনিবেশটো হেৰুৱাই পেলায় আৰু ৰাছিয়াই ইয়াক অধিগ্ৰহণ কৰে। অলপ পিছতে ৰাছিয়াইও ইৰাণৰ দক্ষিণ অংশ দখল কৰিলে।
  ১৯৬৯ চনত দ্বিতীয় আলেক্সেইৰ পিছত এই সিংহাসন নিকোলাছ তৃতীয়ই উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰে। জাৰবাদী সাম্ৰাজ্যৰ উত্থান ঘটিছিল। গতিকে ১৯৭৯ চনত ফ্ৰান্সে ইণ্ডোচাইনা আৰু থাইলেণ্ডৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই পেলায়। আৰু তালৈও ৰাজকীয় সৈন্য আহিছিল।
  আৰু আশী আৰু নব্বৈৰ দশকত আফ্ৰিকা জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ নিয়ন্ত্ৰণলৈ আহিল। ২০০১ চনৰ পিছত দ্বিতীয় আলেক্সেইৰ চতুৰ্থ পুত্ৰ পিটাৰ ৰাছিয়াৰ সিংহাসনত আৰোহণ কৰে।
  এই সময়লৈকে জাৰবাদী ৰাছিয়াই আফ্ৰিকা, এছিয়াৰ প্ৰায় সকলো অঞ্চল শোষণ কৰি লৈছিল আৰু ইণ্ডোনেছিয়াকে ধৰি অন্যান্য দেশৰ উপনিবেশসমূহ গ্ৰহণ কৰিছিল। কিন্তু অৱশ্যেই অষ্ট্ৰেলিয়াৰ বিৰুদ্ধে নহ"ল৷
  শান্তিৰ সময় আহি পৰিছে। আমেৰিকা, ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ হাতত পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ আছিল, জাৰ্মানীৰ অৰ্থনৈতিক শক্তি আছিল। ৰাছিয়াৰ হাতত অৰ্থনৈতিক শক্তি, পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ, বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ সেনাবাহিনী আৰু জনসংখ্যা আছে। আৰু এতিয়াও সংসদ অবিহনে এক নিৰপেক্ষ স্বৈৰাচাৰী ৰাজতন্ত্ৰ। আমেৰিকানসকলে দ্বিতীয় শক্তি বা আনকি মহাশক্তি হোৱাৰ বাবে এই কথাটো ৰাছিয়াৰ ওপৰত দাবী কৰি তুলিছিল।
  কিন্তু গণতন্ত্ৰৰ অভাৱে প্ৰগতিৰ বিকাশত একেবাৰেই বাধাৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল। বিশেষকৈ ১৯৪৩ চনত ছাৰিষ্ট ৰাছিয়াত প্ৰথমজন মানুহ মহাকাশলৈ উৰা মাৰিছিল। আৰু ১৯৬১ চনত চন্দ্ৰলৈ। ১৯৭৪ চনত মংগল গ্ৰহলৈ উৰণ হৈছিল। আৰু ২০০০ চনলৈকে সৌৰজগতৰ প্ৰায় সকলো গ্ৰহ ভ্ৰমণ কৰা হৈছিল। তৰাবোৰৰ ওচৰলৈ এক বৃহৎ অভিযানৰ প্ৰস্তুতি চলি আছিল। ২০১৮ চনত আৰম্ভ কৰিছিল, আৰু আলফা চেণ্টাৰলৈ সুস্থ হৈ উঠিছিল।
  গতিকে জাৰবাদে বিজ্ঞানক গতি কৰাত একেবাৰে বাধা দিয়া নাছিল। আনকি ৰোমানভ বংশৰ চতুৰ্থ পিটাৰেও ঘোষণা কৰিছিল যে জ্ঞানপ্ৰাপ্ত নিৰপেক্ষতাবাদ ভাল।
  বিশেষকৈ ড"নাল্ড ট্ৰাম্প প্ৰশাসনক অহৰহ জোকাৰি যোৱা কেলেংকাৰীৰ পটভূমিত।
  দ্বিতীয় নিকোলাছক এতিয়াও সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ৰজা হিচাপে গণ্য কৰা হৈছিল। ঘোঁৰাত উঠি জাৰবাদী ৰাছিয়া আৰু বিশ্বৰ আধিপত্য। বাহিৰৰ অঞ্চল আৰু উপনিবেশবোৰ ক্ৰমান্বয়ে ৰাছিফাইড হৈ পৰিছে। সাম্ৰাজ্যই গতি লাভ কৰিছে। আৰু গোটেই পৃথিৱীখনেই এখন উন্নত ঠাই হৈ পৰিল।
  আৰু কিয়? লেনিনৰ ভাতৃ আলেকজেণ্ডাৰ উলিয়ানভক ধন্যবাদ, যিজনক ৰাজহত্যাৰ অপৰাধত মৃত্যুদণ্ড দিয়া হৈছিল। লেনিন নিজেই বিদেশত থাকিল। ৱেলছক লগ পাইছিল আৰু কল্পবিজ্ঞান লিখাৰ প্ৰতিও আগ্ৰহী হৈ পৰিছিল, যাৰ পৰা তেওঁ অতি ধনী হৈ নাম উজলাইছিল। আৰু সেইবাবেই তেওঁ বিখ্যাত হৈ পৰিল, বিখ্যাত আৰু বিখ্যাত হৈ পৰিল আৰু বহু ভাষালৈ অনুবাদ হ"ল। ষ্টেলিন যক্ষ্মা ৰোগৰ বাবে কাৰাগাৰত মৃত্যুবৰণ কৰে আৰু সাধাৰণতে কেৱল বিশেষজ্ঞসকলৰ বাবেহে চিনাকি হৈ থাকিল। ট্ৰটস্কিয়ে অতি সোনকালেই বিপ্লৱী কাৰ্যকলাপৰ সৈতে জড়িত হৈ পৰে আৰু এজন বিষয়া হিচাপে ভাল কেৰিয়াৰ গঢ়িবলৈ লয়, প্ৰকৃত প্ৰাইভি কাউন্সিলাৰ আৰু উপ-মন্ত্ৰীৰ পদবীলৈ উন্নীত হয়। ভোজনেচেনস্কি জাৰৰ অধীনত মন্ত্ৰী হৈছিল আৰু বহুখিনি সফলতা লাভ কৰিছিল। ক্ৰুছেভ সৰু দোকানী হৈ থাকিল আৰু খ্যাতি অৰ্জন কৰিব নোৱাৰিলে। ব্ৰেজনেভ কৰ্ণেল পদবীলৈ উঠি আহিল। এণ্ড্ৰ"পভে আৰক্ষীত সেৱা আগবঢ়াইছিল আৰু কৰ্ণেলও হৈছিল। গৰ্বাচেভ এজন প্ৰধান ব্যৱসায়ী আৰু শ্ব"মেন হৈ পৰিছিল। য়েলচিন দোকানী হৈয়েই থাকিল। পুটিনে গোপন আৰক্ষীৰ কৰ্ণেল পদবীলৈ উঠি আহি সন্মানেৰে অৱসৰ গ্ৰহণ কৰে। মেদভেদেভ এজন ক্ষুদ্ৰ বিষয়া। জিৰিনোভস্কি, বাতৰি কাকতৰ প্ৰতিষ্ঠাপক, আৰু শ্ব"মেন। জিউগানভে জাৰৰ বিৰুদ্ধে মাটিৰ তলত কাম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কাৰাদণ্ড লাভ কৰিছিল, তাৰ পিছত গোপন আৰক্ষীৰ তথ্যদাতা হৈছিল। তেওঁ অধিনায়ক পদবী লৈ অৱসৰ গ্ৰহণ কৰে। জুকভ কেৱল মেজৰ পদবীলৈহে বৃদ্ধি পালে। ভাচিলেভস্কি লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল, শ্বাপোছনিকোভ লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল হয়। কলচাক গ্ৰেণ্ড এডমিৰেল আৰু বহু অৰ্ডাৰ ধাৰী। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত যুঁজি মাকাৰোভ গ্ৰেণ্ড এডমিৰেলও হৈছিল। অৱশ্যে প্ৰথমটোত নহয়, একমাত্ৰ বিশ্বযুদ্ধত, যিহেতু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ নাছিল। তেওঁ বিখ্যাত হৈছিল... ব্ৰুচিলভ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল আৰু অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলডৰ ধাৰী হৈছিল। ডেনিকিন, ৰেংগেল, কৰ্নিলভ আৰু কুৰোপাটকিন ফিল্ড মাৰ্শ্বাল হৈছিল।
  আৰু ৰজাৰ অধীনত জীৱন ভাল আছিল। আৰু দাম বৃদ্ধি হোৱা নাই এশ বছৰতকৈও অধিক। আৰু ৰুবলৰ সুস্থিৰ সোণৰ বেকিং আছিল ০.৭৭ গ্ৰাম। আৰু বহু জনগোষ্ঠীয়ে ৰজাৰ অধীনত ভালদৰে বাস কৰিছিল।
  সকলোৰে সমান অধিকাৰ আছিল আৰু বহুতে নিজকে ৰাছিয়ান বুলি কৈছিল, আনকি আফ্ৰিকান বুলিও কয়। জাৰৰ অধীনত সকলোৰে বাবে কথাবোৰ ভালেই চলি আছিল। কেৱল অ-গতানুগতিক ধৰ্মৰ ইহুদীসকলৰ বাবেহে বাসস্থানৰ প্ৰয়োজনীয়তা থাকি গ"ল। কিন্তু এইবোৰ কম হৈ আহিল।
  জাৰৰ অধীনত অৱশ্যে কিছু সমস্যাৰ সৃষ্টি হৈছিল। ইয়াৰে এটা, জন্মৰ হাৰ বেছি আৰু মৃত্যুৰ সংখ্যা কম হোৱাৰ ফলত জনসংখ্যা অতিমাত্ৰা বৃদ্ধি পালে। কিন্তু এই কথাটো মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ জৰিয়তে সমাধান হ"ব লগা আছিল। তদুপৰি বিজ্ঞান আৰু কৃষিৰ বিকাশৰ ফলত ভোকৰ সমস্যা সমাধান সম্ভৱ হৈ উঠিল। সকলোৰে বাবে যথেষ্ট খাদ্য আছিল। কিন্তু সাম্ৰাজ্যত জনসংখ্যা বৃদ্ধি প্ৰতি বছৰে তিনি শতাংশতকৈও অধিক। আৰু ইয়াৰ ফলত ভৱিষ্যতে বিপদৰ ভাবুকি আহিছিল।
  জাৰ চৰকাৰে মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ ক্ষেত্ৰত এটা উপায় বিচাৰি পালে। আৰু যুক্তিসংগত যেন লাগিল। আৰু নতুন ষ্টাৰশ্বিপ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল আৰু ছুপাৰলুমিনেল গতিৰ ওপৰত গৱেষণা কৰা হৈছিল।
  
  
  
  আলেকজেণ্ডাৰ তিনিজনৰ পঞ্চাশ বছৰ - মহান!
  ১৮৬৬ চনত দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰক হত্যাৰ চেষ্টা সফল হয়। ফলত মুক্তিদাতা ৰজাৰ মৃত্যু হয়। আৰু তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰ সিংহাসনত আৰোহণ কৰিলে। সুবিধাটো আছিল যে তেওঁলোকৰ আলাস্কা বিক্ৰী কৰিবলৈ সময় নাছিল আৰু নতুন ৰাছিয়ান সম্ৰাটে কোনো মাটি এৰি দিবলৈ প্ৰৱল নাছিল। যদিও সেইবোৰ দূৰৈত আৰু এতিয়াও বৰ মূল্যৱান নহয়।
  তদুপৰি চাইবেৰিয়ালৈ ভ্লাডিভষ্টকলৈ যোৱা পথটোৰ নিৰ্মাণৰ কাম আৰু আগতেই আৰম্ভ হৈছিল। আৰু চুকোটকা পোৱা উচিত আছিল!
  তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰ জাৰ আছিল শক্তিশালী, নিৰ্ণায়ক, দৃঢ় ইচ্ছাশক্তি, সুস্থ আৰু শাৰীৰিকভাৱে অতি শক্তিশালী। তেওঁ দৃঢ় হাতেৰে শাসন কৰিছিল, আৰু তেওঁৰ অধীনত ৰাছিয়াই সৰ্বাধিক সমৃদ্ধি আৰু কৃতিত্বৰ সময়ছোৱাত প্ৰৱেশ কৰিছিল!
  গতিকে ভাল কথা যে মহান সম্ৰাটে বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ পোন্ধৰ বছৰ আগতেই শাসন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল!
  আৰম্ভণিতে তেওঁ বিপ্লৱী আৰু নৰোদনয়া ভলিয়াৰ সকলো প্ৰতিবাদ কঠোৰভাৱে দমন কৰিছিল। তাৰ পিছত তেওঁ সেনা আৰু নৌসেনাৰ সংস্কাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। কথাবোৰ ক্ৰমবদ্ধ কৰি ৰখাৰ সৈতে।
  ৰজাই বহুখিনি সাফল্য লাভ কৰিলে। ৰাস্তা-ঘাট, দলং, কাৰখানা নিৰ্মাণ হ"ল আৰু দেশত পুঁজিবাদৰ বিকাশ দ্ৰুতগতিত হ"ল। স্বৈৰাচাৰীত্ব বজাই ৰাখি। জাৰ চৰকাৰে সৰু সৰু যুদ্ধ চলাইছিল, মধ্য এছিয়াৰ মাজেৰে গতি কৰিছিল আৰু তাত নিজৰ প্ৰভাৱ বিস্তাৰ কৰিছিল।
  ১৯৭৭ চনত তুৰস্কৰ সৈতে এক বৃহৎ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ কম লোকচানৰ সৈতে ই আৰু ভাল, দ্ৰুত, অধিক বিজয়ীভাৱে আগবাঢ়িছিল। স্কোবেলেভৰ প্ৰতিভাই ইয়াত সম্পূৰ্ণ পোহৰত জিলিকি উঠিল!
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই কম ক্ষতিৰে তুৰ্কীসকলক পৰাস্ত কৰে। আৰু তেওঁলোকে লগে লগে ইস্তানবুলক লৈ যাবলৈ সক্ষম হ"ল। যিহেতু ইংৰাজ স্ক্ৱাড্ৰনৰ আগতেই তেওঁলোক তাত উপস্থিত হৈছিল। এই যুদ্ধ ইমানেই সফল হৈছিল যে ৰজা-পুৰোহিতজনৰ নাম হ"ল বিজয়ী আলেকজেণ্ডাৰ! আৰু স্কোবেলেভ হৈ পৰিল ৰাছিয়াৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া ফিল্ড মাৰ্শ্বাল।
  তুৰ্কিয়ে বিভক্ত হৈ পৰিল। ব্ৰিটিছে ইজিপ্ত আৰু চুডান দখল কৰিছিল। ৰাছিয়াই ইৰাক, পেলেষ্টাইন, ছিৰিয়া, আৰু চৌদি আৰৱৰ এটা অংশ, এছিয়া মাইনৰ, সকলো আৰ্মেনিয়া, আৰু বাল্কন দখল কৰিলে!
  এইদৰে যথেষ্ট দ্ৰুত আৰু তুলনামূলকভাৱে সহজেই তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে এক বৃহৎ ভূখণ্ড দখল কৰিলে। আৰু তেওঁ দক্ষিণ দিশলৈ সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত ৰাখিলে। ইৰাণ, তুৰ্কমেনিস্তানৰ মাজেৰে আৰু আৰু আগুৱাই গৈ আফগানিস্তানলৈ!
  জাৰৰ সৈন্যইও ভাৰতৰ ওপৰত দৃষ্টি নিবদ্ধ কৰিলে! ইংৰাজ যুদ্ধ কৰিবলৈ সাজু হৈছিল। ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়া, জাৰ্মানী, অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ মিত্ৰতাৰ সৃষ্টি হয়।
  ১৯৯২ চনত জাৰ্মানীয়ে ৰিপাব্লিক অৱ দ্য ৰুষ্টাৰৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ চলাইছিল। ব্ৰিটেইনে জাৰ্মানী আৰু ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়ে বছনিয়া আৰু হাৰ্জেগোভিনা লাভ কৰে, আৰু ইটালীক আক্ৰমণ কৰে।
  ৰাছিয়াই ভাৰতৰ বিৰুদ্ধে অভিযান আৰম্ভ কৰে, আৰু ফ্ৰান্সৰ দখল আৰু ইণ্ডোচাইনাৰ বিৰুদ্ধে। প্ৰকৃততে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ এনেদৰেই আৰম্ভ হৈছিল। কিন্তু ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মান ইতিমধ্যে একেলগে আছে!
  ৰাছিয়াই ইজিপ্তকো আক্ৰমণ কৰে।
  স্থানীয় জনসাধাৰণৰ সহযোগত জাৰ সৈন্যই ভাৰত আৰু ইৰাণ দখল কৰে। তেওঁলোকে আৰু অধিক প্ৰৱেশ কৰে ইণ্ডোচাইনাত। আৰু প্ৰুছিয়ানসকলে পুনৰ ফৰাচীসকলক পৰাস্ত কৰি পেৰিছক ঘেৰি ধৰে।
  তদুপৰি ৰিপাব্লিকানসকলে হাৰ মানিবলৈ অস্বীকাৰ কৰে। আৰু পেৰিছক আক্ৰমণ কৰা হয়, বহুত ধ্বংস কৰা হয়। জাৰ্মানীয়ে বেলজিয়াম আৰু হলণ্ড দুয়োখন দেশকো দখল কৰে।
  কিছুদিন ধৰি যুদ্ধত লিপ্ত হৈ আছে ব্ৰিটেইন। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইজিপ্ত আৰু চুডান দখল কৰিছে। সাগৰত যুদ্ধ চলি আছে। ৰাছিয়াৰ সেনাই সমগ্ৰ আফ্ৰিকাত গতি কৰিছে। দক্ষিণ আফ্ৰিকালৈকে গোটেই বাটটো। আৰু নিজৰ বাবে কলনী সংগ্ৰহ কৰে। জাৰ্মানসকলেও কিছুমান বস্তু ধৰি লয়।
  কিন্তু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী ইটালীৰ সৈতে যুদ্ধত ডুব গৈছে। সঁচা, ১৮৯৪ চনত জাৰ্মানসকলে অষ্ট্ৰিয়ানসকলক সহায় কৰিবলৈ আহিছিল। আৰু তেওঁলোকে ইটালী বিজয় সম্পূৰ্ণ কৰে।
  ইয়াৰ পিছত কমলাৰ দেশখন নিজৰ মাজতে বিভক্ত হয়।
  যুদ্ধ সাগৰলৈ গতি কৰে। আৰু ইয়াত নৌসেনাৰ অধিনায়ক এডমিৰেল মাকাৰভৰ প্ৰতিভা প্ৰকাশ পাইছে। যিয়ে কেইবাটাও উজ্জ্বল জয় লাভ কৰে। সাগৰৰ মিষ্ট্ৰেছক আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰা।
  ৰাছিয়াই ভাৰত, ইণ্ডোচাইনা, আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অংশ, আৰু লগতে অষ্ট্ৰেলিয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি তাৰ পৰাই ব্ৰিটিছক নোক আউট কৰিলে। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ব্ৰিটেইন আৰু কানাডা এৰি থৈ যায়। লগতে তাত এটা কলনী প্ৰতিষ্ঠা কৰা। এইদৰে ব্ৰিটেইনে প্ৰায় সকলো উপনিবেশ হেৰুৱাই পেলালে আৰু ৰাছিয়াই সেইবোৰ অধিগ্ৰহণ কৰিলে। কানাডা দখল কৰাত সহায় কৰিছিল ৰাছিয়াই আলাস্কাৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ বজাই ৰখাৰ বাবে। আৰু অতি শক্তিশালী বহৰৰ উপস্থিতি। আৰু এডমিৰেল মাকাৰভ আৰু ৰ"জডেষ্টভেনস্কিৰ প্ৰতিভা।
  বাৰু, এয়াই সকলো নহয়। ৰাছিয়াই চীনৰ দিশে আগবাঢ়িল। লগতে অতি সফল। আৰু ১৯০৪ চনত জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নহয় এই যুদ্ধ কঠিন নহয়, বৰঞ্চ দ্ৰুত হৈ পৰিল। তদুপৰি জাপানৰ বহৰ যথেষ্ট দুৰ্বল আছিল, আনহাতে ৰাছিয়াৰ ইয়াৰ বিপৰীতে অতি শক্তিশালী আছিল। জাপানীক পৰাস্ত কৰি ৰাছিয়ান সৈন্যই টকিঅ" দখল কৰে। আৰু তাৰ পিছত গণভোট অনুষ্ঠিত হ"ল, আৰু জাপানীসকলৰ বিপুল সংখ্যকে ৰাছিয়াত যোগদান কৰিবলৈ ভোট দিলে।
  তৃতীয় জাৰ আলেকজেণ্ডাৰে নতুন জয় লাভ কৰে। তাৰ পাছত স্বেচ্ছামূলকভাৱে বলপূৰ্বকভাৱে চীনক সংযুক্ত কৰা হ"ল। গতিকে অঞ্চলৰ পিছত অঞ্চল, প্ৰদেশৰ পিছত প্ৰদেশ। ৰাজসাম্ৰাজ্যই বিপুল পৰিমাণত উপনীত হ"ল। আমেৰিকাৰ পৰা, সমগ্ৰ কানাডা আৰু আলাস্কাৰ পৰা, সমগ্ৰ এছিয়া, অষ্ট্ৰিয়া, প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চল। দক্ষিণ আফ্ৰিকা আৰু পশ্চিম আফ্ৰিকাত জাৰ্মানীৰ দখললৈ।
  প্লাছ অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীও। ইমান বিশাল শক্তি।
  কিন্তু, অৱশ্যেই জাৰ্মান আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলে আৰু বেছি বিচাৰিছিল। ফ্ৰান্স এতিয়াও জাৰ্মানীয়ে দখল কৰি আছে। ৰাছিয়াৰ পৰা ক্ষুন্ন ব্ৰিটেইনেও যুদ্ধ বিচাৰে।
  কাইজাৰে মিত্ৰজোঁট গঠন কৰিবলৈ সক্ষম হয়: স্পেইন, পৰ্তুগাল, জাৰ্মানী, অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰু ছুইডেন দৈত্য ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে। ব্ৰিটেইনৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ সময়ত জাৰ্মানেও ডেনমাৰ্ক আৰু নৰৱে দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। এটা শক্তিশালী মিত্ৰজোঁট গঠন হ"ল।
  আৰু যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল ১৯১৭ চনৰ ১ আগষ্টৰ পৰা। ঠিক সেই মুহূৰ্তত যেতিয়া তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ মৃত্যু হৈছিল আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছে সিংহাসনত বহিছিল। হিচাপ কৰা হৈছিল যে একপঞ্চাশ বছৰ সুস্থ হৈ উঠা তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ দৰে মহান ৰজাৰ অবিহনে ৰাছিয়া নিশ্চয় হেৰুৱাব।
  কিন্তু দ্বিতীয় নিকোলাছৰ স্থায়ী আৰু শক্তিশালী শক্তি আছিল। ৰাছপুটিন আৰু ৰোগীয়া উত্তৰাধিকাৰীজনৰ অবিহনে। গতিকে তেওঁ মিত্ৰজোঁটৰ সৈতে যুঁজিব পাৰিব।
  আৰু যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল... জাৰ্মানসকলে আমফানৰ দৰে ভৰিৰে গচকিলে। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই তেওঁলোকক শক্তিশালী প্ৰত্যাক্ৰমণেৰে সাক্ষাৎ কৰে। এটা ডাঙৰ আৰু তীব্ৰ কাজিয়া আৰম্ভ হ"ল।
  সাধাৰণতে দ্বিতীয় নিকোলাছে দুৰ্গৰ শৃংখলৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি জাৰ্মান আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ ইউনিটসমূহক সম্পূৰ্ণৰূপে ক্লান্ত কৰি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ পাল্টা আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে। আৰু আফ্ৰিকাত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই বিশ্বৰ প্ৰথমটো লঘু অল টেৰেইন টেংক ব্যৱহাৰ কৰি অষ্ট্ৰিয়ান আৰু জাৰ্মানক সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাস্ত কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে ডাৰ্ক কন্টিনেণ্টটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে।
  ছুইডেন আৰু নৰৱে দুয়োখন দেশেই যথেষ্ট সোনকালে জয় কৰা হৈছিল।
  এই যুদ্ধ ডেৰ বছৰ ধৰি চলিছিল আৰু ইয়াৰ অন্ত পৰিছিল ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীয়ে, যি অধিক সংখ্যক আৰু শক্তিশালী টেংক আছিল, সমগ্ৰ ইউৰোপ দখল কৰি লৈছিল। তাৰ পিছত ব্ৰিটেইনৰ পতন ঘটিল। অৱশেষত পূব গোলাৰ্ধৰ ওপৰত ৰাছিয়াই আধিপত্য স্থাপন কৰিলে।
  আৰু দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছও এজন মহান বিজয়ী হৈ পৰিল। ১৯২৯ চনলৈকে শান্তিৰ ৰাজত্ব আছিল, তেতিয়া মহামন্দাৰ সূচনা হৈছিল। সাধাৰণ অৰ্থনৈতিক সংকটৰ ফলত ১৯৩১ চনত মাত্ৰ ১ মে"ত ৰাছিয়া আৰু শেষৰখন মহাশক্তি আমেৰিকাৰ মাজত যুদ্ধ আৰম্ভ হয়!
  দ্বিতীয় নিকোলাছৰ জাৰৰ সৈন্যই আমেৰিকাৰ সীমান্তত প্ৰৱেশ কৰে। শক্তিবোৰ অসমান আছিল। আমেৰিকানজনৰ হাতত প্ৰায় টেংক নাছিল আৰু তেওঁৰ প্ৰশিক্ষণো বেয়া আছিল। আৰু ৰাছিয়াৰ সংখ্যা আমেৰিকাতকৈ বহুগুণে বেছি। জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ সেনাপতিসকলো ভাল আছিল। গতিকে যুদ্ধখন আৰম্ভণিৰে পৰাই এটা দিশত আগবাঢ়িল। ৰাছিয়াই জয়ী হৈ আগবাঢ়িছিল। আৰু ৩০ ছেপ্টেম্বৰত নিউয়ৰ্ক আৰু ৱাশ্বিংটন দখল কৰাৰ পিছত আমেৰিকাই আত্মসমৰ্পণ কৰে। এইদৰেই ইতিহাসৰ আন এটা পৃষ্ঠা উলটি গ"ল। ১৯৩৪ চনত দ্বিতীয় নিকোলাছে মেক্সিকো আৰু তাৰ পিছত ওপৰলৈ লেটিন আমেৰিকাত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰি লেটিন ৰাষ্ট্ৰসমূহ জয় কৰে। ১৯৩৬ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহত চিলিৰ শেষৰখন স্বাধীন গণৰাজ্যৰ পতন নোহোৱালৈকে।
  এইদৰে অৱশেষত দ্বিতীয় নিকোলাছে কাহিনীটো সম্পূৰ্ণ কৰিলে। জাৰবাদী ৰাছিয়াই পৃথিৱী গ্ৰহৰ সকলো দেশ আৰু জনগোষ্ঠীক একত্ৰিত কৰিছিল।
  ১৯৩৭ চনৰ ৭ নৱেম্বৰত সকলো গ্ৰহ পৃথিৱীৰ সম্ৰাট নিকোলাছ দ্য গ্ৰেটেষ্ট বিমানত দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়। আৰু তেওঁৰ ৰাজত্বও শেষ হ"ল। দ্বিতীয় আলেচি ৰজা হয়। এজন সুস্থ, ডেকা উত্তৰাধিকাৰী - প্ৰায় তেত্ৰিশজন। তেওঁৰ অধীনত মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণ আৰম্ভ হ"ল। নতুন সীমান্ত আৰু নতুন বিমান সেৱা। ৰাজতন্ত্ৰ অদম্য আছিল। মানৱতা একত্ৰিত হৈ মহাকাশ জয় কৰে।
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ কমাণ্ডেণ্টজনৰ মৃত্যু হৈছিল, আচলতে বাস্তৱ ইতিহাসত তেওঁৰ মূৰত আঘাত পাইছিল যদিও কেইমিলিমিটাৰমান দূৰত্বৰ এটা খণ্ড মগজুৰ ওচৰৰ পৰা পাৰ হৈ গ"ল। মুঠতে দুৰ্গটো আত্মসমৰ্পণ কৰা বিশ্বাসঘাতকজনৰ মৃত্যু হয় আৰু তেওঁৰ ঠাই ল"লে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ নায়ক কণ্ড্ৰাটেংকোৱে।
  দুৰ্গৰ প্ৰতিৰক্ষা শক্তিশালী কৰিবলৈ নতুন সেনাপতিয়ে পাৰত থকা সকলো নাৱিক আৰু নৌসেনাৰ আৰ্টিলাৰীক লিখি পেলালে আৰু স্ক্ৱাড্ৰনটোক নিৰস্ত্ৰ কৰি পেলায়, কিন্তু প"ৰ্ট আৰ্থাৰক শক্তিশালী কৰিলে।
  ফলত দুৰ্গটো সম্পূৰ্ণৰূপে সুৰক্ষিত কৰা হয়, লগতে কমাণ্ডাৰ কণ্ড্ৰাটেংকোৰ নিপুণ কাৰ্য্যও। ডিফেন্সে সফলতাৰে থিয় দিলে। কণ্ড্ৰাটেংকোৱে সময়ত ভাইছ"কায়া দুৰ্গৰ প্ৰতিৰক্ষা শক্তিশালী কৰি তুলিলে আৰু জাপানীসকলে ইয়াক ল"ব নোৱাৰিলে।
  ডিচেম্বৰৰ শেষলৈকে চামুৰাইসকল আক্ৰমণৰ ফলত ক্লান্ত হৈ পৰিছিল। জানুৱাৰী মাহত কুৰোপাটকিনে ইয়াক আনব্লক কৰাৰ প্ৰচেষ্টাৰ ফলত এটা নিস্তব্ধতা আহিছিল যদিও সেয়া বৰ সফল নহ"ল।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহত আন এক আক্ৰমণ সংঘটিত হয়, আৰু পুনৰ ইয়াক জাপানীসকলৰ বাবে গধুৰ লোকচানৰ সৈতে প্ৰতিহত কৰা হয়।
  ডিফেন্সৰ সময়ত ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বীৰত্বপূৰ্ণ আচৰণ কৰিছিল। ঘেৰাওৰ সময়ত এই কেবিন ল"ৰাটোৰ বয়স আছিল মাত্ৰ দহ বছৰ। শিশুটিয়ে প্ৰাপ্তবয়স্কৰ সৈতে যুঁজিছিল আৰু গোপনীয়তা অভিযানত নামিছিল।
  তেওঁ নিজকে অতি সাহসী আৰু যুঁজাৰু বুলি দেখুৱাইছিল। আৰু ডিফেন্সে ধৰি ৰাখিলে। এতিয়া মাৰ্চ মাহৰ আগমন ইতিমধ্যে... জাপানীসকল আকৌ পিছুৱাই গৈছে। ৰাছিয়াত ৰক্তাক্ত দেওবাৰ নহ"ল, কাৰণ জাৰ নিকোলাছে যিহেতু প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ মেজাজ ভাল আছিল, সেয়েহে মানুহৰ ওচৰলৈ ওলাই গৈছিল। ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনী পুনৰ ভৰাই থোৱা হ"ল আৰু ডাঙৰ হৈ ডাঙৰ হৈ আহিল। মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে জাপানীসকলে আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও কুৰোপাটকিনৰ বাহিনীৰ সংখ্যাগতভাৱে অত্যধিক শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল আৰু সকলো আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিছিল।
  আৰু তাতোকৈ ভাল কথাটো হ"ল, জেনেৰেল লেগছৰ ইউনিটবোৰ প"ৰ্ট আৰ্থাৰ ঘেৰাওৰ ফলত শিকলিৰে বান্ধ খাই পৰিছিল। যথেষ্ট ক্ষতিৰ সন্মুখীন হোৱাৰ পিছত জাপানীসকলে পিছুৱাই গ"ল। কিন্তু আকৌ কুৰোপাটকিনে দ্বিধাবোধ কৰিলে।
  এপ্ৰিল মাহৰ শেষৰ ফালে নতুন আক্ৰমণৰ সৃষ্টি হয়, যিটো অৱশ্যে প্ৰত্যাহাৰ কৰা হয়।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো, এই সাহসী ল"ৰাটোৱে আনকি এজন জাপানী কৰ্ণেলকো বন্দী কৰিছিল, ফান্দ ব্যৱহাৰ কৰি, অৱশ্যেই।
  মে" মাহৰ আৰম্ভণিতে মাত্ৰ সৰু সৰু সংঘৰ্ষ সংঘটিত হয় আৰু ২৫ তাৰিখে ৰ"জডেষ্টভেনস্কিৰ স্ক্ৱাড্ৰনে অৱশেষত প"ৰ্ট আৰ্থাৰত প্ৰৱেশ কৰে। বিখ্যাত এডমিৰেলে একপঞ্চাশখন জাহাজ আনিলে, একেলগে তিনিটা মহাসাগৰ পাৰ হৈ!
  ইয়াৰ পিছত প্ৰতিৰক্ষাই শক্তিবৰ্ধক লাভ কৰে। আৰু জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ওপৰত চূড়ান্ত আক্ৰমণৰ সৃষ্টি হয়। আক্ৰমণ হতাশজনক আৰু তীব্ৰ। আকৌ এবাৰ ইয়াক জাপানীসকলৰ হাতত বিপুল লোকচানেৰে প্ৰতিহত কৰা হ"ল। অৱশেষত ছাৰে কুৰোপাটকিনক আঁতৰাই লাইনেভিচক নিযুক্তি দিয়ে । ১৯০৫ চনৰ জুলাই মাহৰ মাজভাগত অৱশেষত জাপানীসকল পৰাজিত হয়। আৰু এবছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি চলি থকা প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষাৰ অন্ত পৰিল।
  কণ্ড্ৰাটেংকোক অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। আৰু ফিল্ড মাৰ্শ্বালৰ পদবী লাভ কৰিলে। তাৰ পিছত ৰ"জডেষ্টভেনস্কিৰ স্ক্ৱাড্ৰনে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ সৈতে মিলি সাগৰত জাপানীসকলক পৰাস্ত কৰে। তদুপৰি এই যুদ্ধত এডমিৰেল ট"গোৰ নিজেই মৃত্যু হয়।
  জাপানে ৰাছিয়াৰ সৈতে শান্তি স্থাপন কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল, আমেৰিকাৰ মধ্যস্থতাত।
  আমি কুৰিল দ্বীপপুঞ্জ আৰু টাইৱানক এৰি দিবলগীয়া হ"ল৷ ৰাছিয়াই কোৰিয়া, মানচুৰিয়াৰ ওপৰত সুৰক্ষা আৰু প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও জাপানে ছাৰবাদী ৰাছিয়াক এক বিলিয়ন সোণৰ য়েনৰ বৃহৎ ক্ষতিপূৰণ দিছিল।
  এই বিজয়ে দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰি তুলিছিল। ৰাছিয়াই নিজৰ ভূখণ্ড সম্প্ৰসাৰণ কৰে আৰু চীনৰ অঞ্চলসমূহ স্বেচ্ছামূলকভাৱে সংযুক্ত কৰাৰ বাবে ঝেলট"ৰ"ছিয়া গঠন হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে। কোনো ৰাজ্যিক ডুমা নাই - ৰাছিয়া এখন নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰ হৈয়েই থাকিল, সংসদ অবিহনে।
  অৱশ্যে বিজয় আৰু ৰাজনৈতিক স্থিতিশীলতাৰ বাবে অৰ্থনৈতিক বিকাশ বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ আগতেই চলি থাকিল আৰু শক্তিশালী আছিল।
  বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। কিন্তু ৰাছিয়াৰ বাবে ই অধিক সফল হৈছিল। ফিল্ড মাৰ্শ্বাল কণ্ড্ৰাটেংকোৰ সংস্কাৰৰ বাবেই কোনটো সেনা বৃহৎ আৰু ভাল আছিল, আৰু অৰ্থনীতি শক্তিশালী আছিল, আৰু জাৰৰ কৰ্তৃত্বও বেছি আছিল।
  এই যুদ্ধখন এবছৰৰ অলপ বেছি সময় ধৰি চলিছিল আৰু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ পতন, আৰু অট্টোমান সাম্ৰাজ্য আৰু জাৰ্মানীৰ আত্মসমৰ্পণৰ লগে লগে ইয়াৰ অন্ত পৰিছিল। আৰু বুলগেৰিয়াই ইয়াৰ গোন্ধ কেনেকুৱা দেখা পাই ছাৰ্বিয়া আৰু ৰাছিয়াৰ পক্ষ ল"লে, বাইদেউ ইটালী আৰু জাপানৰ পক্ষ ল"লে।
  ফিল্ড মাৰ্শ্বাল কণ্ড্ৰাটেংকোৱে সৰ্বোচ্চ পদবী লাভ কৰে - জেনেৰেলিচিমো। আৰু তেওঁ চুভ"ৰভৰ দৰে প্ৰায় সকলো অৰ্ডাৰৰ ধাৰী হৈ পৰিল। ব্ৰুচিলভ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল হৈছিল। এডমিৰেল কলচাক, কৰ্নিলভ আৰু ডেনিকিনে কেৰিয়াৰ গঢ়ি তুলিছিল। জাৰবাদী ৰাছিয়াই নিজৰ লগত সংযুক্ত কৰিলে: গালিচিয়া, বুকোভিনা , ক্ৰাকোভ ভইভ'ডেশ্বিপ, পজনান অঞ্চল, ক্লাইপেডা। চেকোস্লোভাকিয়াও ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ অংশ হৈ পৰে। আৰু কনষ্টেন্টিনোপলৰ সৈতে এছিয়া মাইনৰ। আৰু উত্তৰ ইৰাক।
  সকলো, সাধাৰণতে, ভাল হৈ গ"ল। জাপানীসকলে জাৰ্মান উপনিবেশসমূহক প্ৰশান্ত মহাসাগৰত ৰাছিয়াৰ সৈতে বিভক্ত কৰিছিল।
  তাৰ পিছত ছৌদি আৰব ৰাছিয়া, ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ মাজত বিভক্ত হ"ল। তাৰ পিছত অলপ সময়ৰ যুদ্ধৰ অন্তত ৰাছিয়া আৰু ব্ৰিটেইনে ইৰাণক বিভাজিত কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত আফগানিস্তান। সঁচা, তাত অলপ কাজিয়া হৈছিল। আৰু ইংৰাজসকলৰ প্ৰথমতে বৰ ভাগ্য নাছিল।
  পৃথিৱীয়ে স্থিৰতা আৰু সমৃদ্ধি লাভ কৰিছে। ১৯২৯ চনত মহামন্দাৰ আঘাত নোহোৱালৈকে। দ্ৰুত বৃদ্ধিৰ পিছত ৰাছিয়াও সংকটৰ সন্মুখীন হ"ল।
  ১৯৩১ চনত জাপানে পূৰ্বৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধ বিচাৰি ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰে।
  কিন্তু এইবাৰ আত্মহত্যা। জাৰ সৈন্যই জাপানীক পৰাস্ত কৰে। এডমিৰেল কলচাকৰ বয়স একেবাৰেই নহয়, তেওঁ নিজৰ প্ৰতিভা দেখুৱাইছিল, যিটো উছাকভৰ সৈতে তুলনাযোগ্য। সাগৰত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশ সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাজিত হয় আৰু তাৰ পিছত দখল কৰা হয়। ইয়াৰ পিছতে গণভোট অনুষ্ঠিত হয় য"ত জাপানৰ গৰিষ্ঠসংখ্যকে ৰাছিয়াত যোগদানৰ সপক্ষে ভোটদান কৰে।
  এইদৰে দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে প্ৰশান্ত মহাসাগৰত নিজৰ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰিলে। ৰাছিয়াই চীনলৈ খোজ অব্যাহত ৰাখিলে। সংকটৰ ফলত দুৰ্বল হৈ পৰা ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্স আৰু আমেৰিকাই আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ নিয়ন্ত্ৰণ লোৱাত কোনো হস্তক্ষেপ কৰা নাছিল।
  ১৯৩৩ চনত জাৰ্মানীত হিটলাৰ ক্ষমতালৈ আহে। তেওঁ পূৰ্বৰ সাম্ৰাজ্যৰ পূৰ্বৰ ক্ষমতা পুনৰ ঘূৰাই আনিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। আৰু অৱশ্যেই তেওঁ ৰাছিয়াৰ লগত কাজিয়া নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  ইটালীৰ মুছলিনীৰ ৰাছিয়াৰ সৈতে বন্ধুত্ব আছিল। আৰু তেওঁ নিজৰ উপনিবেশসমূহ সম্প্ৰসাৰণ কৰি ইথিওপিয়াক নীৰৱে দখল কৰিলে। ট্ৰিপল এলায়েন্স সৃষ্টিৰ কথা চৰ্চা হৈছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই দুৰ্বল হৈ পৰা ইংলেণ্ড আৰু ফ্ৰান্সৰ সকলো উপনিবেশকে নিজৰ নিজৰ লগত ল"ব বিচাৰিছিল। বাৰু, জাৰ্মান আৰু ইটালীৰ মানুহবোৰো বুজা যায়। আমেৰিকাৰ নিজা পৰিকল্পনা আছিল।
  ১৯৩৭ চনত জাৰ্মানীয়ে অষ্ট্ৰিয়াৰ সৈতে একত্ৰিত হৈ Anschluss প্ৰস্তুত কৰে। আৰু ১৯৩৭ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত নিকোলায়েভৰ পৰা অহা দ্বিতীয়খন বিমান দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়। ৰাজ্যখন অতি সফলতাৰে বাধাগ্ৰস্ত হ"ল। দ্বিতীয় নিকোলাছে তেওঁৰ তেচল্লিশ বছৰীয়া ৰাজত্বকালত বিশাল লাভ অৰ্জন কৰিছিল।
  তেওঁলোকে তেওঁক নিকোলায়েভ দ্য গ্ৰেট বুলি কৈছিল! আৰু আনকি গ্ৰেটেষ্ট, তেওঁলোক পিটাৰ দ্য গ্ৰেটতকৈও উচ্চ হৈ পৰিল।
  দ্বিতীয় নিকোলাছৰ দিনত কৰ্মদিন দহ ঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰা হয় আৰু সাত বছৰৰ শিক্ষা বাধ্যতামূলক আৰু বিনামূলীয়া হৈ পৰে। মুদ্ৰাস্ফীতি শূন্য আৰু ৰুবলৰ সোণৰ সমৰ্থনত ৰাষ্ট্ৰীয় গড় দৰমহা প্ৰতিমাহে ৭৫ ৰুবলত উপনীত হয়। ৰজাঘৰীয়া মুদ্ৰা আছিল বিশ্বৰ আটাইতকৈ কঠিন আৰু পৰিৱৰ্তনযোগ্য।
  ৰাছিয়াৰ আছিল বিশ্বৰ ভিতৰতে সৰ্ববৃহৎ স্থলসেনা, আৰু বহৰৰ আকাৰৰ ক্ষেত্ৰত ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকা দুয়োখনকে অতিক্ৰম কৰিছিল।
  ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰ আছিল বিশ্বৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ, বিমানবোৰো আছিল। আৰু সেই সময়ত পৃথিৱী গ্ৰহত কাৰ্যতঃ একমাত্ৰ হেলিকপ্টাৰ আছিল। আটাইতকৈ সংখ্যক আৰু উচ্চমানৰ ছাবমেৰিন বহৰ। শ্ৰেষ্ঠ আৰ্টিলাৰী। টেলিভিছন আৰু ভিডিঅ"ৰ উন্নত প্ৰযুক্তি। বিশ্বৰ প্ৰথমখন ৰঙীন চিনেমাৰো জাৰিষ্ট ৰাছিয়াত চিত্ৰগ্ৰহণ আৰম্ভ হৈছিল। তাৰ ভিতৰত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ফটোগ্ৰাফীৰ প্ৰতি থকা আকৰ্ষণৰ বাবে ধন্যবাদ।
  চীনক নিজৰ সংযোজন কৰাৰ পিছত ৰাছিয়াই জনসংখ্যাৰ ফালৰ পৰা বিশ্বৰ ভিতৰতে প্ৰথম স্থান দখল কৰি ব্ৰিটেইনক নিজৰ সকলো উপনিবেশেৰে আগুৰি ধৰিলে।
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে অৰ্থডক্সৰ সংস্কাৰ আৰু বহুবিবাহক বৈধতা প্ৰদান কৰে। এই জ্ঞানী সাৰ্বভৌমজনে বহু কাম কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু তেওঁ ৰাছিয়াক হেৰুৱাই থু পেলোৱা নাছিল, অত্যাচাৰ কৰা নাছিল, কিন্তু এজন মহান ব্যক্তিক হেৰুৱাই পেলাইছিল। আৰু মাত্ৰ কেইমিলিমিটাৰমান এই খণ্ডটোৰ গতিৰ ফলত ৰাছিয়াৰ ইতিহাসত ইমান প্ৰভাৱ পৰিছিল। আৰু তেওঁলোকেও কয় যে ইতিহাসত কোনো কাকতলীয়া ঘটনা নাই! তেনেকৈয়ে হয়। দ্বিতীয় নিকোলাছ আৰু জেনেৰেলিচিমো কণ্ড্ৰাটেংকোৰ পৰিঘটনা দুয়োটাই এই কথা দেখুৱাইছিল।
  কিন্তু ছাৰ নিকোলাছৰ মৃত্যুৰ পিছত অস্থায়ীভাৱে জাঁপ মাৰিলে। প্ৰথমতে, ৰজা দ্বিতীয় আলেক্সেই তেওঁৰ মুকুট পিন্ধোৱাৰ আগতেই মৃত্যুবৰণ কৰিছিল। তাৰ পিছত আন এজন উত্তৰাধিকাৰী কিৰিল ভ্লাডিমিৰভিচ ৰোমানভৰো মৃত্যু হয়। আৰু ১৯৩৮ চনত তৃতীয় ভ্লাদিমিৰে সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। ছাৰজন সৰু, কিন্তু সাধাৰণতে মূৰ্খ নহয় আৰু যথেষ্ট শক্তিশালী আৰু অভিলাষী।
  বাৰু, সি ব্যৱসায়ত নামিল! ৰাছিয়া, ইটালী, জাৰ্মানী, ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্সৰ বিৰুদ্ধে আৰু হয়তো ভৱিষ্যতে আমেৰিকা। ইয়াত অৱশ্যে ট্ৰিপল এলায়েন্স বহুত বেছি শক্তিশালী।
  ১৯৪০ চনৰ মে" মাহত জাৰ্মানীয়ে ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু ব্ৰিটেইনক আক্ৰমণ কৰে। ৰাছিয়াই ফৰাচী, ইংৰাজ আৰু ডাচ উপনিবেশসমূহক আক্ৰমণ কৰে। আৰম্ভ হ"ল অনাড়ম্বৰভাৱে ভূখণ্ড দখল কৰা।
  ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচীসকলে ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে। আৰু ডেৰ মাহত জাৰ্মানীয়ে পৰাস্ত কৰি ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম আৰু হলণ্ডক আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  তাৰ পিছত ফুহৰাৰে স্পেইন আৰু পৰ্তুগাল দখল কৰে, আৰু ডেনমাৰ্ক আৰু নৰৱে দখল কৰে। ৰাছিয়াই ছুইডেন দখল কৰিলে।
  যুদ্ধখন প্ৰায় একপক্ষীয় আছিল। স্থানীয় জনসাধাৰণৰ সহযোগত ৰাছিয়াই ভাৰত, ইণ্ডোচাইনা, দক্ষিণ আফগানিস্তান, দক্ষিণ ইৰাণ, মধ্যপ্ৰাচ্য দখল কৰি ইজিপ্তত প্ৰৱেশ কৰে।
  অৱশ্যে ঔপনিৱেশিক সৈন্যই জাৰ সেনাক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে, আৰু তেওঁলোকে আচলতে ইচ্ছা কৰা নাছিল। পথ আৰু টানি যোগাযোগৰ অভাৱৰ বাবে আফ্ৰিকা বিজয় কিছু পলম হৈছিল। জাৰ্মানসকলে জিব্ৰাল্টাৰ আৰু মৰক্কোৰ মাজেৰে আফ্ৰিকা পাৰ হৈ, ৰাছিয়ানসকলে ইজিপ্তৰ মাজেৰে আৰু তাৰ পিছত চুডানৰ মাজেৰে আগবাঢ়িছিল।
  কিন্তু ব্ৰিটিছ বা ফৰাচী সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধতকৈ ভূখণ্ডই অধিক বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। তেওঁলোকৰ সংখ্যা কম আছিল, আৰু তেওঁলোকৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছিল বেয়া, আৰু বেছিভাগেই স্থানীয় আদিবাসীৰ। যিয়ে নাজানিছিল কেনেকৈ যুঁজিবও বিচৰা নাছিল।
  ১৯৪০ চনত হিটলাৰে ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল। তেওঁ বিমান আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল, যিটো প্ৰথমতে বৰ সফল নহ"ল। কিন্তু ১৯৪১ চনৰ বসন্ত কালত ৰাছিয়াৰ বিমানে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে আৰু ব্ৰিটেইনক মৰ্ত্যৰ হেঁচাত পৰিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু আগষ্ট মাহত জাৰ্মান-ৰাছিয়াৰ যৌথ সৈন্যৰ অৱতৰণ ঘটিছিল আৰু দুসপ্তাহৰ জেদী যুদ্ধৰ অন্তত লণ্ডন দখল কৰা হৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত অষ্ট্ৰেলিয়া আৰু নিউজিলেণ্ডকে ধৰি সমগ্ৰ পূব গোলাৰ্ধ ৰাছিয়ান, জাৰ্মান আৰু ইটালীয় হৈ পৰে।
  কিন্তু তেতিয়াও আমেৰিকা আছিল।
  ছাৰ ভ্লাদিমিৰে আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। এই সিদ্ধান্তত হিটলাৰ আৰু মুছলিনীয়ে তেওঁক সমৰ্থন কৰিছিল। তৃতীয় ৰাইচে আইচলেণ্ডলৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰে, আৰু তাৰ পিছত গ্ৰীণলেণ্ড আৰু কানাডালৈ আৰু জাৰিষ্ট ৰাছিয়াই আলাস্কালৈ স্থানান্তৰিত হয়। শক্তিবোৰ অৱশ্যে অসমান। আমেৰিকাৰ টেংক বহৰ যথেষ্ট দুৰ্বল, আৰু ইয়াৰ সকলো উপনিবেশৰ লগতে ৰাছিয়াতকৈ বহু কম জনসংখ্যা। যদিও অৰ্থনীতি বিকশিত। কিন্তু এনে দানৱক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি।
  ১৯৪৩ চনত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰি ৰাছিয়ান সেনাই শীতকালৰ দুটা মাহত আলাস্কা দ্ৰুতগতিত দখল কৰে। আৰু বসন্ত কালত জাৰ্মানসকলৰ সৈতে মিলি তেওঁলোকে প্ৰায় সমগ্ৰ কানাডা দখল কৰিছিল।
  ব্ৰাজিল, ভেনিজুৱেলা, মেক্সিকো আদি দেশসমূহে আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে।
  আমেৰিকাৰ উত্তৰ ৰাজ্যসমূহৰ মাজেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ চলাচল আৰম্ভ হৈছিল। শক্তিবোৰ অৱশ্যে অসমান। গুণগত মান আৰু পৰিমাণ দুয়োটা দিশতে ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মানী ভাল।
  ছোৱালী নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা আৰু স্বেটলানাই বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ কণ্ড্ৰাটেংকো-৩ টেংকত যুঁজি আছে, যিটো দীঘল নলীযুক্ত আৰু দ্ৰুত গুলীচালনা কৰা কামান থকা মোবাইল বাহন। অতি চঞ্চল, কম চিলোৱাটৰ সৈতে।
  কণ্ড্ৰাটেংকো-৩ টেংকৰ ওজন প্ৰায় চল্লিশ টন, আৰু ইয়াক ভালদৰে সুৰক্ষিত কৰা হৈছে। আৰু বন্দুকটোৰ সৰু কেলিবাৰ ৭৬ মিলিমিটাৰ সত্ত্বেও ইয়াৰ প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইলৰ বেগ অধিক।
  শ্বাৰমানছ, এই টেংকটো কোনো কোণৰ পৰা সোমাব নোৱাৰি। তেন্তে...
  খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজি ছোৱালীবোৰে কেৱল আমেৰিকানক ধ্বংস কৰি বহুত হাঁহিছে।
  বিশেষকৈ নাটাছা... আৰু খালী আঙুলিৰে তাই জয়ষ্টিকটো টিপি কয়:
  - গৌৰৱ মোৰ Rus'!
  জোয়াইও গুলী মাৰে। তেওঁ এই কামটো কৰে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, জয়ষ্টিক বুটাম টিপি চিঞৰি:
  - আৰু আমাৰ সকলো জন্মভূমি!
  ইয়াৰ পিছত অৰোৰাই গুলীচালনা কৰে। তাই শত্ৰুক আঘাত কৰে, আৰু দাঁত উদং কৰি কয়:
  - আৰু উচ্চ শক্তি আমাৰ পিছফালে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়েও বৰ অগ্নিময়ভাৱে চকু টিপিয়াই দিয়ে! জয়ষ্টিক বুটামৰ দৰে উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ টিপিছে।
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই গুলী চলায়। ইমান চোকা আৰু জিলিকি থকা ছোৱালী। মুখৰ পৰা সূৰ্য্যৰ ৰশ্মি নিৰ্গত কৰে। আৰু তেওঁ গাইছে:
  - মই এজন বিশ্ব তাৰকা! মই আনকি চয়তানতকৈও বেছি বেগেৰে দৌৰো!
  এইবোৰৰ দৰে ছোৱালীৰ লগত চয়তান নিজেই ভয়ংকৰ নহয়। চিকাগোক টানকৈ আগুৰি ধৰি আমেৰিকানক ঠেলি দিছে।
  আৰু কাকো তাৰ পৰা ওলাই যাবলৈ নিদিয়াকৈ। ধ্বংস ধৰক, তুচ্ছ। এইবোৰ ছোৱালী।
  আৰু সেইবাবেই চিকাগোৰ গেৰিচনে আত্মসমৰ্পণ কৰে। আমাৰটো জানি লওক!
  আৰু ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ টেংক নিউয়ৰ্কৰ কাষ চাপিছে। ছাৰ ভ্লাদিমিৰে সন্তুষ্ট হৈ হাত দুখন ঘঁহিছে। ৰাছিয়ানসকলে কেতিয়াবা ইমান দূৰলৈ গৈছেনে?
  ছোৱালীবোৰেও বতাহত সাহসেৰে যুঁজ দিয়ে। উদাহৰণস্বৰূপে, এটা মৰমলগা দম্পতী: মাৰিয়া আৰু মিৰাবেলা।
  খালী ভৰি আৰু বিকিনি পিন্ধা সুন্দৰীয়ে বিল সংগ্ৰহ কৰি আছে। আক্ষৰিক অৰ্থত তেওঁলোকৰ বিৰোধিতা কৰিবলৈ একোৱেই নাই। ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ইমান ধুনীয়া আৰু চকু কপালত তুলিব পৰাকৈ আক্ৰমণাত্মক আৰু সঠিক।
  মাৰিয়াই এটা গুলী চলালে, ডজন ডজন বিমান গুলীয়াই পেলালে, এটা বিস্ফোৰণত আৰু গাই গ"ল:
  - আমাৰ জন্মভূমিৰ মহিমা! ৰাছিয়াৰ নামত!
  মিৰাবেলাইও গুলী মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - কিন্তু মহা ক্ষমতাত এজন নেতা আছে,
  তেখেতে স্লাভসকলক যুদ্ধ কৰিবলৈ মাতিব...
  ৰাছিয়াৰ লগত মোকাবিলা কৰিব নোৱাৰে -
  যেতিয়া ভ্লাদিমিৰে ৰজা হিচাপে ৰাজত্ব কৰে!
  
  কঠিন, শক্তিশালী, লোহাৰ ইচ্ছাশক্তিৰ পৰা,
  আৰু ৰূপটো ধাতু কাটি যোৱাৰ দৰে...
  ৰাছিয়ানসকলক উন্নত জীৱনৰ প্ৰয়োজন নাই -
  এয়া মাথোঁ মানুহে সপোন দেখিছিল!
  হয়, এই ছোৱালীবোৰ যুঁজ আৰু গান গোৱাৰ মাষ্টৰ...
  বাইদেউ, নিউয়ৰ্কত হোৱা আক্ৰমণৰ মাজতে প্ৰথমজন ৰাছিয়ান মহাকাশচাৰীয়ে মহাকাশলৈ উৰা মাৰি পৃথিৱী গ্ৰহৰ চাৰিওফালে উৰি গ"ল। আৰু এয়া ৰোমানভ বংশৰ জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ আন এক কৃতিত্ব।
  আৰু তাৰ পিছত নিউয়ৰ্কৰ গেৰিচনে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে আৰু ৱাশ্বিংটন অতি সোনকালেই পতিত হ"ল। আৰু ১৯৪৩ চনৰ ৩ ছেপ্টেম্বৰত আমেৰিকাই সম্পূৰ্ণৰূপে আত্মসমৰ্পণ কৰে। এইদৰেই ১৯৪০ চনৰ ১৫ মে"ৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। ৰাছিয়াৰ বাবে যুদ্ধ গৌৰৱময় আৰু বিজয়ী।
  অৱশ্যে এই যুদ্ধৰ পৰা হিটলাৰ আৰু মুছলিনি দুয়োজনে বহুত লাভ কৰিছিল। দুয়োজন একনায়কত্ববাদীয়ে আফ্ৰিকাত, কিছুমানে ইউৰোপ আৰু আমেৰিকাত দখল লাভ কৰিছিল। অৱশেষত ইউৰোপ দেশৰ মাজত বিভক্ত হ"ল। আৰু গণভোটৰ পিছত বুলগেৰিয়া ৰাছিয়াৰ ভিতৰত বুলগেৰিয়াৰ ৰাজ্য হৈ পৰিল।
  এনে লাগিব যেন পৃথিৱীখন পুনৰ বিতৰণ কৰা হৈছে আৰু উপনিবেশবোৰ হজম কৰিব পৰা গৈছে। কিন্তু হিটলাৰ অৱশ্যে অধিক নিবিচাৰিলে হিটলাৰ নহ"লহেঁতেন। বিশেষকৈ ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰক। আৰু ইয়াৰ ভূখণ্ড দখল কৰক।
  আৰু অৱশ্যেই জাৰ্মানসকলে নতুন, অধিক শক্তিশালী অস্ত্ৰৰ ওপৰত যথেষ্ট ভৰসা কৰিছিল। "ই" ছিৰিজৰ টেংক আৰু বেলিষ্টিক মিছাইল, বিশেষকৈ উৰণীয়া চচৰ।
  কিন্তু বেলিষ্টিক মিছাইলৰ ক্ষেত্ৰত জাৰিষ্ট ৰাছিয়া থাৰ্ড ৰাইচতকৈ যথেষ্ট আগবাঢ়ি আছিল আৰু ১৯৫১ চনত ১২ এপ্ৰিলত আনকি চন্দ্ৰলৈও উৰা মাৰিছিল।
  আৰু "ই" ছিৰিজৰ টেংকবোৰৰ ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰতকৈ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব নাছিল।
  আৰু কেৱল উৰি থকা চচৰবোৰহে আছিল এক ৰহস্য। লেমিনাৰ প্ৰবাহৰ বাবেই তেওঁলোক যিকোনো ধৰণৰ ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ প্ৰতি সম্পূৰ্ণৰূপে অক্ষম হৈ পৰিল। কিন্তু একে সময়তে তেওঁলোকে নিজেই গুলী চলাব পৰা নাছিল।
  মুছলিনীৰ মৃত্যু হয় আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী হয়। হিটলাৰে তেওঁৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰি যুৱকজনে ৰাছিয়াৰ সৈতে যুঁজিবলৈ সন্মত হয়। ১৯৫৫ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত নতুন, তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হয়। হিটলাৰৰ পক্ষত আছিল: ইটালী, ব্ৰাজিল, আৰ্জেণ্টিনা, চিলি, মেক্সিকো, মুঠতে ৰাছিয়াক সমৰ্থন কৰা কিউবাৰ বাহিৰে সকলো লেটিন আমেৰিকা। আৰু পৃথিৱীত আৰু আন দেশ নাছিল! ১৯৫৫ চনৰ ২০ এপ্ৰিলৰ পৰা তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হয়। আৰু ছাৰ ভ্লাদিমিৰে তেওঁৰ ৰাজত্বকালৰ আটাইতকৈ গুৰুতৰ প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল।
  তেওঁক সান্ত্বনা দিব পৰা একমাত্ৰ কথাটো হ"ল এই যুদ্ধখন পৃথিৱী গ্ৰহৰ যুদ্ধৰ ইতিহাসত শেষ যুদ্ধ হ"ব। যিহেতু ইয়াত বিশ্বৰ সকলো দেশেই অংশগ্ৰহণ কৰে!
  বাৰু, যুদ্ধ আৰম্ভ হ"লেই চলাব লাগিব! হিটলাৰৰ আক্ৰমণ বিশেষ অপ্ৰত্যাশিত নাছিল। হাংগেৰী, যুগোস্লাভিয়া, সীমিত স্বায়ত্তশাসন থকা ৰাছিয়াৰ অংশ, তেওঁলোকৰ ৰজা ভ্লাদিমিৰ তৃতীয়। আলবেনিয়াক ইটালীয়ে দখল কৰে। সকলো শৃংখলাবদ্ধ। জাৰ্মানীয়ে দক্ষিণৰ পৰা ইষ্ট প্ৰুছিয়া, অষ্ট্ৰিয়া, ইটালীৰ পৰা আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু আফ্ৰিকাত এই যুদ্ধ চলি আছে। আৰু আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে লেটিন দেশৰ মিত্ৰজোঁট। কিন্তু তাত তেওঁলোক বৰ সক্ৰিয় নহয়। এতিয়াহে যুদ্ধ ঘোষণা কৰা হৈছে।
  ইফালে হিটলাৰে নিজৰ মূল বাহিনীক ইউৰোপলৈ স্থানান্তৰিত কৰিলে।
  আৰু আৰম্ভ হ"ল নৰকীয় যুদ্ধ। মানৱ ইতিহাসৰ অন্তিমখন বৃহৎ পৰিসৰৰ যুদ্ধ।
  হাংগেৰীত বুডাপেষ্টৰ দিশত জাৰ্মানীয়ে মূল আঘাত দিছিল। তাত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যুঁজিছিল। তেতিয়াও তেওঁ প্ৰায় দহ বছৰ বয়সৰ ল"ৰা হৈয়েই থাকিল। সঁচা, অতি শাৰীৰিকভাৱে শক্তিশালী, পেশীবহুল, দ্ৰুত, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল হাইলেণ্ডাৰৰ দৰে অমৰ। হয়, লেখক আৰু কবি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অমৰত্ব লাভ কৰিছিল, কিন্তু এই চৰ্তত যে তেওঁ প্ৰায় দহ বছৰীয়া ল"ৰা হ"ব, আৰু শিশুসুলভ, কিন্তু অতি শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত শৰীৰেৰে ৰাছিয়াৰ সেৱা কৰিব। আৰু ১৯০৪ চনৰ ১ জানুৱাৰীৰ পৰা তেওঁ শিশু। যেতিয়া মই কেবিন বয় হিচাপে প"ৰ্ট আৰ্থাৰত যোগদান কৰিছিলো। বাৰু, তেওঁ আটাইতকৈ সৰু ল"ৰা নহয়, কিন্তু আৰম্ভণিৰে পৰাই তেওঁ শক্তিশালী আৰু বেগী আছিল আৰু তেওঁক জাহাজত উঠাই দিয়া হৈছিল।
  তদুপৰি যেতিয়া তেওঁলোকে সন্দেহ কৰিলে যে ই বৰ সৰু নেকি, তেতিয়া অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বাজিৰ বাবে আঙুলিৰে তামৰ মুদ্ৰা এটা বেঁকা কৰিলে। ইয়াৰ পিছত কথা নোকোৱাকৈয়ে তেওঁক জাহাজত উঠাই দিয়া হ"ল।
  ল"ৰাজনে সকলো যুদ্ধতে অংশগ্ৰহণ কৰি বহুত বঁটা লাভ কৰিছিল। এজন বিষয়া হৈ পৰিল। কিন্তু তথাপিও তেওঁক শিশুৰ দৰে দেখা গৈছিল। সেয়েহে অসংখ্য কৃতিত্বৰ বাবে তেওঁক বঁটা দিয়া হ"লেও চিৰন্তন ল"ৰাটোক অধিনায়কতকৈ উচ্চ একো দিয়া নহ"ল। আৰু এতিয়া অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সেনাবাহিনীত থকা ডেৰ শতিকাতকৈও অধিক সময় ধৰিছে। আপুনি বহুদিনৰ পৰাই বিষয়াৰ পেঞ্চন লাভ কৰিছে, কিন্তু যদি আপোনাৰ স্বাস্থ্য লোহাৰ দৰে, তেন্তে সেৱা এৰিব লাগে কিয়?
  তদুপৰি কম্পিউটাৰ, গেম কনছ"ল, টেলিভিছন অবিহনে ই কেনেবাকৈ বিৰক্তিকৰ৷ আৰু সেনাবাহিনীত আপুনি কেপ্তেইন, অন্ততঃ সৈনিক চলাই আছে৷ হয়, সময় এতিয়াও উৰি থাকে।
  জেনেৰেলিচিমো কণ্ড্ৰাটেংকোৰ মৃত্যু হয়। উছাকভক অতিক্ৰম কৰা গ্ৰেণ্ড এডমিৰেল কলচাকৰ মৃত্যুও হয়। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আৰম্ভ কৰা বহু লোক এতিয়া সেৱাত নাই।
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে প"ৰ্ট আৰ্থাৰ ঘেৰাও কৰাৰ পিছৰে পৰা প্ৰায় সকলো প্ৰবীণ সৈনিকৰ মৃত্যু হৈছে। কেৱল ভোভকাহে বাকী থাকিল। তেওঁও তেতিয়া কেবিন বয় আছিল, এতিয়া ইতিমধ্যে ধূসৰ চুলিৰ দাদা। সত্যই এতিয়াও সেৱা আগবঢ়াই আছে। আৰু তেওঁ আচৰিত হয় যে অলেগ একেজন ল"ৰা হৈয়েই আছে, যাৰ শৰীৰত এটাও দাগ নাই। এইটো এটা পৰিঘটনা সমগ্ৰ ৰাছিয়ান, জাৰিষ্ট সেনাবাহিনীয়ে জনাজাত। সঁচা কথাটো হ"ল তেওঁ বহুত ভালকৈ যুঁজে।
  ল"ৰা অলেগ খালী ভৰিৰে, তাৰ বাবে ই অধিক সুখদায়ক আৰু চঞ্চল৷ তেওঁ বন্দুকৰ পিছত বন্দুক নিক্ষেপ কৰে আৰু জাৰ্মান ই ছিৰিজৰ টেংকবোৰত গুলীচালনা কৰে। নাজী গাড়ীবোৰ কেৱল বিশাল। আৰু একোৱেই যেন তেওঁলোকক বাধা দিব নোৱাৰে।
  কিন্তু চিৰন্তন ল"ৰাটোৱে ইমান সঠিকভাৱে আঘাত কৰে যে তেওঁ ধাতুটো বিন্ধি দিয়ে। তেওঁ ক্ৰাউটবোৰক ৰং কৰে, টাৱাৰবোৰ ভাঙি পেলায় আৰু গান গায়।
  - জাৰ ভ্লাদিমিৰ, ৰাছিয়ান জাৰ...
  অৰ্থডক্স ৰাষ্ট্ৰপতি!
  আমি অতি সোনকালে জগতখন জয় কৰিম,
  কাৰণ আমাৰ ওপৰত কৰব আছে!
  হিটলাৰৰ অন্ত পৰিব
  আৰু যিয়েই শুনিলে - ভাল কৰিলে!
  আৰু ল"ৰাটোৱে শিশুৰ ভৰিৰে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। গ্ৰেবিয়াৰ্ড ভভকাই মাত্ৰ মূৰটো জোকাৰিলে।
  লেখক আৰু কবি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বিংশ শতিকাত শিশু হৈয়েই পঞ্চাশ বছৰতকৈও অধিক সময় কটায়। আৰু স্বীকাৰ কৰিব লাগিব মই বহুত দেখিছো। অমৰ হোৱাৰ বাবে তেওঁ বহু আগতেই সকলো ভয়বোধ হেৰুৱাই পেলাইছিল। আৰু যুদ্ধই তেওঁক কম্পিউটাৰ ষ্ট্ৰেটেজি গেম এটাৰ কথা মনত পেলাই দিলে।
  খেলিবলৈ সহজ আৰু মজা লাগিছিল। আৰু যুঁজিবলৈও ভাল লাগিছিল ৷ ভাল যেতিয়া আপোনাৰ খালী ভৰিৰ তলত ৰাতিপুৱাৰ শিশিৰ থাকে, আৰু আপুনি চিৰন্তন ল"ৰা এটাক গা ধুৱাইছে, আৰু আপুনি নিয়ম অনুসৰি চুটি কাপোৰ পিন্ধি নাযায়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোক শ্বৰ্ট আৰু খালী ভৰিৰে দৌৰিবলৈ দিয়া হৈছে। প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ঠাণ্ডাতো ল"ৰাটোৱে জোতা নোহোৱাকৈ খোজ কাঢ়িবলৈ শিকিছিল। কাৰণ, অমৰ শৰীৰ এটাই চৰ্দি ধৰিব নোৱাৰে বা বেমাৰত পৰিব নোৱাৰে, আৰু আপুনি সোনকালে চৰ্দিৰ লগত অভ্যস্ত হৈ পৰে, যাৰ ফলত কোনো ক্ষতি নহয়। ঠিক পিটাৰ পেনৰ দৰেই। আৰু নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে দৌৰিবলৈ প্ৰায় ভাল লাগে৷ লৰচৰ কৰাৰ সময়ত কাৰ্যতঃ ঠাণ্ডা অনুভৱ নহয়, কেৱল নিশ্চল বহি থাকিলেহে আপোনাৰ উদং ভৰি দুখন অলপ জঠৰ অনুভৱ হয়! কিন্তু এজন ল"ৰাৰ বাবে এইটো এটা সৰু কথা।
  কিন্তু ডাইনী ছোৱালী নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা, স্বেটলানাও আছে! তেওঁলোকেও যুদ্ধত অংশ লয়। কিন্তু সকলো সময়তে নহয়, খণ্ডবোৰত। আমাক মাউণ্ট ভিছ"কায়া ধৰি ৰখাত সহায় কৰিছিল যেতিয়া আটাইতকৈ কঠিন আছিল। খালী ভৰিৰে সুন্দৰীসকলে তাত যুঁজিছিল, আৰু বিকিনিত। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে চোকা চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিছিল।
  আৰু তৰোৱালেৰে কাটিলে। আৰু তাৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মেচিনগান গুলিয়াই দিলে - তেওঁলোকে তেওঁৰ জ্যেষ্ঠ সতীৰ্থসকলক হত্যা কৰিলে। আৰু ফলত চামুৰাইৰ আক্ৰমণ শেষ হৈ গ"ল আৰু মাউণ্ট ভাইছ"কায়া অটল হৈ পৰিল!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ উচ্চতম শ্ৰেণী আৰু ভেলকাইৰী এৰোবেটিক্স দেখুৱাইছিল।
  আৰু এতিয়া জাৰ্মান ডিফেন্সিভত আছে। যুদ্ধৰ বাবে সাজু হৈছে জাৰ সেনা। কৌশলগত আচৰিত লাভ কৰাত ব্যৰ্থ হয় ফুহৰাৰে।
  আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই সাহসেৰে যুঁজি আছে। এনে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰাৰ বাবে হিটলাৰে নিজকে এবাৰতকৈ অধিক গালি পাৰিব যেন লাগে। তদুপৰি, ইউৰোপৰ দুই তৃতীয়াংশ আৰু আফ্ৰিকাৰ এক তৃতীয়াংশ অস্ত্ৰৰ অধীনত থকা ফুহৰাৰৰ সত্ত্বেও, কিন্তু তথাপিও
  তেওঁ ৰাছিয়াৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী নহয়।
  আৰু সৈনিকৰ সংখ্যাও। আৰু ইটালীৰ সৈন্য দুৰ্বল। লেটিন আমেৰিকাৰ দেশসমূহে লেহেমীয়াকৈ এই যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰিছে। আৰু কাৰিকৰী আৰু সাংগঠনিক দুয়োটা দিশতে তেওঁলোকৰ সেনাবাহিনী বৰ ভাল নহয়।
  গতিকে ৰাছিয়াই এতিয়াও প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুক গভীৰভাৱে ৰাখিছে।
  এই ছিৰিজৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংক যথেষ্ট সক্ষম। আৰু "নিকোলাই"-৪ গধুৰ আৰু নিজকে অতি শক্তিশালী যন্ত্ৰ বুলি দেখুৱাইছে।
  ৰাছিয়ানসকলে গধুৰ জাৰ্মান দানৱৰ সৈতে যুঁজিব পাৰে ৷
  বিশেষকৈ "নিকোলাই"-৪ত য"ত আলেংকাৰ ক্ৰু, ছোৱালীজনী বৰ ধুনীয়া আৰু বিকিনি পিন্ধিছে।
  ১৩০মিমি কেলিবাৰ বন্দুক। কেনেকৈ ই ফেচিষ্টসকলক আঘাত কৰে। বৃথাই হিটলাৰে জাৰবাদী ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰিছিল। এয়া তেওঁৰ বাবে সহজ ৰাইড নহয়, বৰঞ্চ মাৰপিটহে।
  আন্যুতাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি গাইছিল:
  - ৰাছিয়া আৰু শেষলৈকে স্বাধীনতাৰ বাবে!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহিব সৌন্দৰ্যই!
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনে শত্ৰুৰ ওপৰত প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিব। ই ধাতুটোক বিভাজিত কৰি গাইব:
  - হৃদয়বোৰ একেলগে স্পন্দন কৰা যাওক!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰো টিপিব। এইজনী সঁচাকৈয়ে এগৰাকী শীতল ছোৱালী!
  আৰু ইয়াত মাৰিয়াই খুন্দা মাৰিছে। আৰু তেওঁ ফেচিষ্টসকলক বিভাজিত কৰিব। আৰু শত্ৰুক ধ্বংস কৰা।
  একে সময়তে উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি। আৰু তেওঁ গানও গাব।
  - আমাৰ মাতৃভূমিৰ নামত সন্ত! যুঁজাৰুজনক সৰলভাৱে শীতল হওক!
  আৰু সি হাঁহি হাঁহি ফাটি যাব আৰু দাঁত দেখুৱাব!
  আৰু তেতিয়া অলিম্পিকে আপোনাক গধুৰ প্ৰজেক্টাইলেৰে আঘাত কৰিব। তাই মাত্ৰ তোমাৰ প্ৰয়োজন, ছোৱালীবোৰ - আটাইতকৈ ৰসাল আপেলৰ ৰস!
  আৰু আকৌ ছোৱালীকেইজনীয়ে ই-৫০খন ভাঙি টাৱাৰটো নোক আউট কৰি হাঁহিলে।
  আলেংকাই এটা প্ৰজেক্টাইল পঠালে, ই-১০০ক চেপি ধৰিলে, তাৰ মাজেৰে বিন্ধি গ"ল। আৰু আপোনাৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি। ছোৱালীজনীয়ে কিয় গাইছিল:
  - শত্ৰুক ভাঙি পেলাওক!
  আৰু আন্যুতাই খালী ভৰিখন ব্যৱহাৰ কৰি ইফালে সিফালে থ্ৰেছ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - Fritz কাপুট হয়!
  আৰু তেতিয়া অগাষ্টিনে আঘাত কৰিব। লগতে অতি সঠিকভাৱে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, cooing :
  - হিটলাৰ শেষ!
  আৰু তেতিয়া মাৰিয়াই অতি আক্ৰমণাত্মকভাৱে যোগ দিব। ই ফেচিষ্টসকলক চেপি ধৰিব আৰু চিঞৰিব::
  - আৰু যিয়েই শুনিলে, ভাল কৰিলে!
  আৰু তেওঁ নিজৰ জিভা দেখুৱাব!
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিকে এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিয়ে, বিপক্ষক হত্যা কৰে।
  আৰু লগতে খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰা আৰু গান গোৱা:
  - মুঠ বিক্ৰী হৈ গৈছে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে জিভাখন লৈ দেখুৱাব।
  গতিকে তেওঁলোকে চপ কৰে...
  আক্ৰমণৰ আৰম্ভণিৰে পৰা এমাহৰ যুদ্ধৰ অন্তত জাৰ্মানসকলে পঞ্চাশ কিলোমিটাৰৰ পৰা এশ কিলোমিটাৰলৈ আগবাঢ়িল, আৰু বৃহৎ, আনকি বৃহৎ লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল। আৰু আফ্ৰিকাৰ ইটালীয়ানসকলে নিজকে সম্পূৰ্ণৰূপে এটা কলহত আৰু ঘেৰি ৰখাৰ দৰে পাইছিল। তেওঁলোকৰ সৈন্য তুচ্ছভাৱে পৰাস্ত হয়।
  ২১ মে"ত এডলফ হিটলাৰে পোন্ধৰ বছৰৰ পৰা পয়ষষ্ঠি বছৰ বয়সলৈকে অস্ত্ৰ বহন কৰিব পৰা সকলোকে সেনাবাহিনীত যোগদান কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। জাৰ সেনাই সংৰক্ষিত বনাঞ্চল তৈয়াৰ কৰি আছিল।
  দেখা গ"ল যে জাৰ্মান ডিস্ক প্লেনবোৰ কাৰ্যক্ষেত্ৰত ইমান ভয়ংকৰ নহয়। সঁচা, ৰাছিয়াৰ বিমানে মেৰেৰে আক্ৰমণ কৰিব পাৰে। কিন্তু এইটো এৰাই চলিব পাৰি, জাৰবাদী সেনাৰ বাহনৰ উচ্চ কৌশলগততাৰ বাবে।
  আৰু হিটলাৰৰ অক্ষত অলৌকিক অস্ত্ৰৰ আশা একেবাৰেই সঁচা নহ"ল।
  জাৰ সেনাই তেতিয়াও নিজকে ৰক্ষা কৰি আছিল। শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ৰেখা, আগতীয়াকৈ খান্দি লোৱা, শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা। হিটলাৰৰ ভাপ শেষ হওক। কিন্তু আফ্ৰিকাত আপুনি ইটালীৰ দুৰ্বল মিত্ৰৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিব পাৰে।
  যদি ফুৰাৰে ছাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সৈতে যুদ্ধত নামিবলৈ সিদ্ধান্ত লোৱা নাছিল তেন্তে তেওঁ নিঃসন্দেহে জাৰ্মানীৰ এজন মহান, আনকি আটাইতকৈ ডাঙৰ নেতা হিচাপেও ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হ"লহেঁতেন। আৰু সেইবাবেই দানৱে জগতখন শাসন কৰিব বিচাৰিছিল আৰু ইয়াৰ পৰা কি হ"ল?
  ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰেই আটাইবোৰৰ পিছতো পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল।
  সদায়ৰ দৰেই অলেগ ৰাইবাচেংকো এই যুদ্ধত আগৰণুৱা। গুলী বা শ্ব্ৰেপনেলেও তেওঁক স্পৰ্শ কৰিব নোৱাৰে। টাফ ল'ৰা আৰু শীতল ল'ৰা।
  চুটি কাপোৰ পিন্ধা আৰু খালী ভৰিৰে এজন ল"ৰা, নাজীৰ বিৰুদ্ধে। আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, আৰু সীহৰ বৰষুণত দৌৰে।
  হয়, মেধাৱী কণ্ড্ৰাটেংকো নথকাটো দুখৰ কথা, কিন্তু ডেকা আৰু সক্ষম সেনাপতি আছে৷ বিশেষকৈ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত ইতিমধ্যে থিয় দি থকা ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কি। আৰু তেওঁ শক্তিশালী আৰু নিপুণভাৱে আদেশ দিয়ে।
  আৰু ফ্ৰিটজে কঠিন প্ৰতিৰক্ষাৰ সন্মুখীন হৈ তাত আশাহীনভাৱে ডুব যায়। কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকে ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  এই চিৰন্তন ল'ৰাটোৱে হাঁহিছে, দাঁত উদঙাইছে আৰু গায়:
  - মোৰ মাতৃভূমি! মোৰ পবিত্ৰ মাতৃভূমি!
  আৰু লগতে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাৰ দৰে।
  আৰু ইয়াত নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা আৰু স্বেটলানা যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। চিৰন্তন ডাইনী ছোৱালী, পৰিয়ালৰ পবিত্ৰ ঈশ্বৰৰ দাস। তেওঁলোকে সদায় যুঁজ নকৰে, নহ"লে ৰাছিয়াই সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰিলেহেঁতেন৷ কিন্তু ই সদায় ফলপ্ৰসূ আৰু আকৰ্ষণীয়।
  ছোৱালীবোৰে মাৰি ভাল পায়: এইবোৰ ছোৱালী!
  আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে ফেচিষ্টৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িব, আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকক আঘাত কৰিব...
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰে, ক্ৰাউটসকলক হত্যা কৰে।
  নাজীসকলে ডুব গৈ আছে আৰু অধিক লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছে। ভাচিলেভস্কিৰ মহান কৌশলবিদজনে আফ্ৰিকাত নাজী আৰু ইটালীক পৰাস্ত কৰাৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়াইছে। গতিকে অধিক চঞ্চল আৰু উন্নত পৰিচালনা ক্ষমতা থকা ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰৰ সুবিধা হ"ব৷ আৰু ইউৰোপত ফেচিষ্টসকলক ইয়াৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ দিয়ক ৷ যাতে তেওঁলোকে নিজৰ সম্পদ সম্পূৰ্ণৰূপে ক্ষয় কৰি পেলায়।
  জাৰ ভ্লাদিমিৰে এই পৰিকল্পনা মানি লৈছিল। আৰু নতুন বাহিনী আফ্ৰিকালৈ স্থানান্তৰিত হ"ল।
  এলিজাবেথ আৰু তেওঁৰ দলটোৱে লিবিয়াত যুঁজি ইটালীৰ ইউনিটসমূহ বিচ্ছিন্ন কৰি পেলায়। তাত গৰম আৰু ছোৱালীজনীক বিকিনি পিন্ধি ভাল দেখা গৈছে। তেওঁলোকৰ হাতত আছে নতুন কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংক, য"ত যোদ্ধাসকলে ইটালী আৰু ফ্ৰিটজেছৰ স্থান বাইপাছ কৰি আত্মবিশ্বাসেৰে তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰে।
  এলিজাবেথে মুছলিনি জুনিয়ৰৰ সাম্ৰাজ্যৰ পৰা অহা টেংক এখনত গুলীচালনা কৰে আৰু কয়:
  - এটা ফাৰ কোট আৰু এটা কেফটান সাগৰৰ সিপাৰে, ঢৌৰ সিপাৰে খোজ কাঢ়িছে!
  আৰু অৱশ্যেই তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰে।
  ইয়াৰ পিছত একাটেৰিনাই গুলী চলায়। জাৰ্মান গাড়ী এখনৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰি গৰ্জন কৰে:
  - ৰাছিয়াত জাৰ ভ্লাদিমিৰ এজন নায়ক!
  এলিনা তাইৰ পিছফালে আছে, ফ্ৰিটজৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটোক কোবাই চিঞৰি চিঞৰিছে:
  - আপোনাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে হিটলাৰৰ বাবে Hooray!
  আৰু শেষত অলিম্পিকত প্ৰজেক্টাইলটো মুকলি কৰা হ"ব। ই Krauts থেতেলিয়াই পেলাব, তেওঁলোকক থেতেলিয়াই পেলাব আৰু squeak:
  - ফলাফল অতি উত্তম হ'ব!
  আৰু শিশুৰ ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিও ব্যৱহাৰ কৰে।
  আফ্ৰিকাত মে" মাহৰ শেষৰ ফালে আৰু জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই উল্লেখযোগ্য সফলতা লাভ কৰিছিল। এই যুদ্ধ লিবিয়া আৰু ইথিওপিয়া ভূখণ্ডলৈ বিয়পি পৰে। ১২ জুনত ত্ৰিপুলি পতিত হয়। আৰু ১৫ জুনত ইথিওপিয়াৰ ৰাজধানীক এই পদক্ষেপ লোৱা হৈছিল। গতিকে মুছলিনি জুনিয়ৰৰ সৈন্যই ঢালিবলৈ ধৰিলে। হায়, সি দেউতাকক পোহপাল দিব নোৱাৰিলে।
  আৰু বিজয়ী হিচাপে তেওঁৰ গৌৰৱও। কিন্তু ইংৰাজ আৰু ফৰাচী উপনিবেশৰ এটা অংশ দখল কৰি মুছলিনীয়ে নিজকে ছিজাৰ বুলি গণ্য কৰিছিল। কিন্তু ছিজাৰক অতিক্ৰম কৰাটো অসম্ভৱ যেন লাগে।
  বেটাৰীৰ কমাণ্ড কৰি থকাৰ সময়তে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যুঁজিছিল। আৰু ইমানেই সাহসেৰে যে জাৰ্মানীয়ে প্ৰতিদিনে তেওঁৰ জুইৰ পৰা কেইবা ডজনো টেংক হেৰুৱাইছিল। আনকি তেওঁৰ ল"ৰাটোক আৰু এটা সোণৰ ক্ৰছও দিয়া হৈছিল। আৰু আনকি অৱশেষত তেওঁলোকে তেওঁক দীৰ্ঘদিনীয়া প্ৰাপ্য মেজৰ পদবীও প্ৰদান কৰিলে।
  আগতে তেওঁক শিশুৰ দৰে দেখাৰ বাবে নিযুক্তি দিয়া হোৱা নাছিল। কিন্তু ল"ৰাটোৱে অসাধাৰণ বীৰত্ব দেখুৱালে। আৰু যুঁজিব পৰা ক্ষমতা।
  ১৯৫৫ চনৰ ২২ জুনত অৱশেষত আফ্ৰিকাত থকা ৰাছিয়ান সৈন্যই ইটালীৰ ছোমালিয়া দখল কৰে। আৰু ১৯৫৫ চনৰ ২৫ জুনত ইথিওপিয়াত থকা ইটালীৰ সৈন্যৰ অৱশিষ্টই আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  জাৰিষ্ট সেনাই আত্মবিশ্বাসেৰে জয়লাভ কৰে। থাৰ্ড ৰাইচৰ শ্ৰেষ্ঠ সেনাপতি বুলি গণ্য কৰা মেইনষ্টাইনে তেওঁৰ ডায়েৰীত লিখিছে:
  - আমি নৰক ভালুকটোক জগাই দিলোঁ! এতিয়া আমি ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছো!
  জুন মাহৰ শেষলৈকে জাৰ্মানসকলে ইমানেই বৃহৎ লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছিল যে তেওঁলোকে ইউৰোপত আক্ৰমণ স্থগিত ৰাখিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  জাৰ ভ্লাদিমিৰে আফ্ৰিকাত হেঁচা বৃদ্ধিৰ নিৰ্দেশ দিয়ে। প্ৰথমে ডাৰ্ক কন্টিনেণ্ট, তাৰ পিছত বাকী সকলো - ক"লে অসাধাৰণ ৰজাই! ১৯৫৫ চনৰ ১ জুলাইত জাৰ্মানীয়ে স্ক্যাণ্ডিনেভিয়াত আগবাঢ়ি যোৱাৰ চেষ্টা কৰে। আৰু তেওঁলোকে ষ্টকহ"মৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল, কিন্তু অতি ঘন প্ৰতিৰক্ষাৰ সন্মুখীন হ"ল। আৰু তেওঁলোকৰ বিপুল ক্ষতি হ"ল।
  ১৯৫৫ চনৰ জুলাই মাহৰ আৰম্ভণিতে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই জাৰ্মান আলজেৰিয়াত প্ৰৱেশ কৰে।
  ইতিমধ্যে লিবিয়া জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছিল। নাইজাৰৰ আক্ৰমণ আৰু লুপ চলি আছিল।
  এলিজাবেথৰ টেংক ক্ৰুৱে নাজীৰ লগত যুঁজ দিয়ে। বৰ গৰম আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আনকি ব্ৰা খুলি এতিয়া কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংকত কেৱল পেণ্টীহে পিন্ধিছে। ফেচিষ্টৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে।
  আৰু তেওঁলোকে বিচাৰে ডাঙৰ ডাঙৰ কৃতিত্ব।
  জাৰবাদী ৰাছিয়া এতিয়াও এখন স্বৈৰাচাৰী দেশ। আৰু এতিয়াও ইয়াৰ সংসদ নাই। আৰু যে বিপ্লৱ নহ"ল, আৰু ডুমা প্ৰতিষ্ঠা নহ"ল। ৰজাসকলে নিজেই নিজৰ ক্ষমতাক সীমিত কৰিব নিবিচাৰে। কিন্তু ফুহৰ আৰু ডুচ একনায়কত্ববাদী। অৰ্থাৎ স্বৈৰাচাৰী শাসন ব্যৱস্থা থকা দুটা ব্যৱস্থাৰ মাজত যুদ্ধ চলি আছে।
  কিন্তু জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ বাবে এইটো অধিক স্বাভাৱিক। আৰু এক জেদী আৰু চলি থকা যুদ্ধৰ সৃষ্টি হয়।
  এলিজাভেটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি প্ৰজেক্টাইল এটা গুলিয়াই দিয়ে। নিজৰ মাজতে গুণগুণাই কয় :
  - নাজীবোৰক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাওঁ!
  একাটেৰিনাও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি হত্যাকাৰীজনক এৰি দিলে, গুণগুণাই:
  - হিটলাৰক নমাই আনিওঁ!
  আৰু এলিনাইও বিট কৰে , ফেচিষ্টসকলক নক আউট কৰে আৰু squeaks:
  - আমি তোমাক ফালি পেলাম!
  আৰু লগতে তেওঁ কেনেকৈ দাঁত উদঙাই দিয়ে! আৰু খালী ভৰিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি দিয়ে।
  আৰু তেতিয়া অলিম্পিকে আপোনাক ওলোটা কৰি পেলাব, আৰু ই কিমান মূৰ্খামি হ'ব ৷ ই সকলোকে ছিন্নভিন্ন কৰি গুৰগুৰাই পেলাব:
  - এটা পেচেজ আৰু এটা ক্ৰুৰ হেল!
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিবলৈ নাপাহৰিব। আৰু শত্ৰুক পৰাস্ত কৰক।
  যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে অতি সাহসী আৰু চৰিত্ৰত জিলিকি থকা।
  ইফালে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ফ্ৰিটজেৰ আন এক আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰি গাইছিল:
  - মাতৃভূমি আৰু জাৰ ভ্লাদিমিৰৰ বাবে - hurray!
  হয়, বাস্তৱ ইতিহাসত ৰাছিয়াৰ এনে এজন স্বঘোষিত সম্ৰাট আছিল তৃতীয় ভ্লাদিমিৰ, হাউছ অৱ ৰোমানভৰ মুৰব্বী। আৰু তেওঁ সঁচাকৈয়ে ১৯৩৮ চনত আনুষ্ঠানিকভাৱে শাসন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত ভ্লাদিমিৰ এজন প্ৰকৃত ৰজা আৰু সেইখিনিতে এজন মহান হৈ পৰিল! ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভ এজন জাৰ যিয়ে সমগ্ৰ পৃথিৱীৰ সম্ৰাট হোৱাৰ সকলো সম্ভাৱনা আছে!
  জয়ৰ পিছত বা সঁচাকৈয়ে আক্ৰমণক বিকৃত কৰাৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ অধীনস্থসকলৰ সৈতে তাচ খেলিবলৈ আৰম্ভ কৰে। চুটি চুটি কাপোৰ পিন্ধা, গোলা চুলিৰ, অতি পেশীবহুল, আৰু ফাটি যোৱা ল"ৰা এটাই ধূসৰ চুলিৰ যুঁজাৰুবোৰৰ লগত খেলিছিল। আচৰিত কথাটো হ"ল অলেগ সকলোতকৈ ডাঙৰ। কিন্তু এই ল'ৰাটোৱে নিজকে কাটি পেলায়।
  প"ৰ্ট আৰ্থাৰক মনত পেলাই, যি বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষাৰ পৰা ৰাছিয়াৰ গৌৰৱ আহিছিল। এই জন্য মহান গৌৰৱ...
  অমৰ ল"ৰাটোৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইদৰেই আমি আমাৰ সকলো সমস্যা সমাধান কৰিম! অতি সোনকালে এনে এটা সময় আহিব যেতিয়া মানুহে কেতিয়াও ইজনে সিজনক হত্যা নকৰে!
  সৈনিক আৰু বিষয়াসকলে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - অৱশ্যেই মিষ্টাৰ মেজৰ! মাৰিব নোৱাৰিব!
  অলেগে নিজৰ বহু পদক লৈ ফিতাটোলৈ চালে। হয়, ইতিমধ্যে ইমানবোৰ অৰ্ডাৰ আছে, কম জেনেৰেলৰ হাতত আছে। আৰু খিতাপ এটাও পালে ভাল হ"ব৷ প্ৰিন্স, কাউণ্ট, ড্যুক!
  ড্যুক Rybachenko - সুন্দৰ শুনা যায়!
  আৰু ল"ৰাটোৱে আৰু ওপৰলৈ জপিয়াই টাৰ্ণটেবলত ঘূৰি ফুৰিলে।
  জাৰ্মানীয়ে আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও পুনৰ প্ৰতিহত কৰা হয় আৰু ইয়াৰ ফলত বিশাল অপূৰণীয় ক্ষতি হয়।
  জুলাই মাহৰ ভিতৰত ৰাছিয়াৰ সেনাই আফ্ৰিকাত নতুন, ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰে। যি সময়ত জাৰ সেনাৰ আক্ৰমণৰ ওজন তাত আছিল। আলজেৰিয়াত ৰাছিয়াৰ বহুত ভাল অস্ত্ৰ আছে। আৰু মাহৰ শেষলৈকে জাৰ্মানসকলক ঘেৰি ধৰি কলহত ধ্বংস কৰা হয়।
  আগষ্ট মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই মৰক্কোত প্ৰৱেশ কৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংকখনৰ ওপৰত হতাশ হৈ যুঁজিলে, তাৰ ডাঠ অংশত সোমাই পৰিল।
  মাজে মাজে জাৰ্মানীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰা আৰু চহৰবোৰ লোৱাৰ খবৰ আহিছিল।
  নাইজেৰিয়া আৰু বিভিন্ন ঠাইত যুদ্ধ হৈছিল। ৰাছিয়ানসকলে সংখ্যাত, অধিক মোবাইল টেকনিচিয়ান আৰু স্থানীয় জনসাধাৰণৰ সমৰ্থন দুয়োটাকে লৈছিল, যিটো বৰ্ণবাদী ফেচিষ্টসকলে নিজৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছিল।
  আফ্ৰিকা সঁচাকৈয়ে হিটলাৰ আৰু মুছলিনি জুনিয়ৰৰ কৌশলৰ এক দুৰ্বল যোগসূত্ৰ হৈ পৰিল।
  তাত ৰাছিয়াই জয়লাভ কৰিলে... আৰু ছেপ্টেম্বৰ মাহত লাহে লাহে বাহিনী টানি লৈ তেওঁলোক নৰৱেলৈ গুচি গ"ল। নাজীসকলে বিপুল লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। আৰু আলেংকা আৰু তাইৰ ক্ৰুৱে টেংকখনত উঠি আছিল। নতুন টেংক "নিকোলাই"-৫ গধুৰ আৰু ই নিজকে ই ছিৰিজতকৈ অধিক উন্নত বুলি দেখুৱাইছে।
  আনকি ই-২০০ৰ দৰে শক্তিশালী টেংক এটাও জাৰিষ্ট মেচিনৰ বন্দুকৰ দ্বাৰা সোমাই গৈছিল।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি আলেংকাই সন্তুষ্ট হৈ হাত দুখন ঘঁহিলে:
  - মই যিয়ে ৱেৰমাখট ভাঙিব পাৰে!
  আন্যুতাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বুটামটো টিপি জাৰ্মান গাড়ীখনত ঘুচা মাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - আমি Wehrmacht ধূলিত মচিম! জাৰবাদৰ শক্তিৰ বাবে!
  কুল অগাষ্টিনে গুলী চলাই চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমি কমিউনিজমৰ অধীনত জীয়াই থাকিম!
  মাৰিয়াই এই কথাত সহজেই একমত হ"ল:
  - হয়, জাৰিষ্ট কমিউনিজমৰ অধীনত!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে। আৰু একে সময়তে তেওঁ শত্ৰুক আঘাত কৰি থেতেলিয়াই পেলাব।
  আৰু তাৰ পিছত মাৰুছিয়াই চিঞৰি উঠে:
  - সম্পূৰ্ণ ডিগ্ৰীত!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটোও টিপে।
  ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ঘেৰাও কৰিছে অছলো। প্ৰতিখন জোপোহা ঘৰৰ বাবে যুদ্ধ হয়।
  কেন্দ্ৰত জাৰ সেনাই পুনৰ জাৰ্মান আক্ৰমণক বিকৃত কৰে। সদায়ৰ দৰেই অলেগ ৰাইবাচেংকো ফ্ৰণ্ট লাইনত আছে আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে যুঁজিছে। ৰাছিয়াৰ আৰ্টিলাৰীয়ে ঘড়ীৰ কাঁটাৰ দৰে কাম কৰে।
  সকলো সঠিক আৰু সত্য...
  অক্টোবৰ মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অৱশেষত আফ্ৰিকাক স্থলপথেৰে যোগানৰ পৰা বিচ্ছিন্ন কৰি মৰক্কোক মুক্ত কৰে। নাজীসকলে নিজকে এক প্ৰকাৰৰ কলহত বিচাৰি পালে।
  আনকি অন্ধকাৰ মহাদেশতো। হিটলাৰে খঙত লৰচৰ কৰি আছিল যদিও দুপৰীয়াৰ আহাৰত একো খাব পৰা নাছিল।
  হয়, সি ৰুছৰ ওচৰলৈ আহিছিল... শীতকাল ওচৰ চাপি আহিছিল। বৰফ পৰি থকাৰ পিছতো অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এতিয়াও খালী ভৰিৰে আৰু চুটি কাপোৰ পিন্ধি দৌৰি আছে। বাৰু ল'ৰা - যিয়েই লওক! আৰু এজন সম্পূৰ্ণ নিৰ্ভীক ল'ৰা।
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু গায়:
  - অনাড়ম্বৰভাৱে দৌৰি যাওক,
  puddles মাধ্যমে সাজসজ্জিত ট্যাংক...
  আৰু ছাদত মেচিনগান -
  চেবুৰাস্কা গুনাৰ,
  কুমিৰ মেচিন গানাৰ!
  শ্বাকোক্লিয়াক আক্ৰমণত নামি পৰিছে!
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি নাজীসকলক ফালি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - আৰু মই ডাইনামাইটৰ লগত খেলি আছো,
  পথচাৰীৰ বাবে সাধাৰণ দৃষ্টিগোচৰ!
  ক্ৰাউটসকলে কেনেকৈ বেটবোৰক আঁতৰাই ৰাখে!
  সকলোৱে শুই আছে, আৰু মই যাওঁ!
  আৰু ল"ৰাটো সঁচাকৈয়ে ইমান ধেমেলীয়া! কিন্তু ইতিমধ্যে তেওঁ সেনাবাহিনীত থকা পঞ্চাশ বছৰতকৈও অধিক হ"ল৷ আৰু মাত্ৰ এটা সৰু চয়তান! যদিও সি শ্যামলা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গৰ্জন কৰে:
  - জাৰ আৰু নিকোলাছ আৰু ভ্লাদিমিৰ তৃতীয়লৈ গৌৰৱ!
  আৰু মই ভাবিলোঁ যে তেওঁলোকে ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভক ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ লগত বিভ্ৰান্ত কৰা উচিত নহয়! ৰোমানভ মহান ছাৰসকল এটা আচৰিত পৰিয়াল! যিসকলে ৰাছিয়াক সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ সাম্ৰাজ্য কৰি তুলিছিল!
  আৰু পুটিনৰ দৰে ভাগ্যৰ দ্বাৰা নষ্ট নহয়!
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই আন এক আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিছে।
  নৱেম্বৰ আহি আছে। নাজীৰ ভাপ শেষ হৈ গৈছে। কিন্তু তেওঁলোকে যুদ্ধত নতুন ৰিজাৰ্ভ পেলাইছে। ইতিমধ্যে আফ্ৰিকাত তেওঁলোকৰ কাম শেষ কৰা হৈছে। ফেচিষ্টৰ বাবে কঠিন।
  গতিকে বন্দীসকলৰ ওপৰত নিজৰ খং উলিয়াই আনে। ধুনীয়া নিকোলেটাৰ সন্মুখীন হ"ল। সিহঁতে তাইৰ আণ্ডাৰপেণ্টলৈকে কাপোৰ খুলি দিলে আৰু নৱেম্বৰৰ সতেজ বৰফৰ মাজেৰে তাইক লৈ গ"ল।
  হাত বান্ধি, প্ৰায় উলংগ হৈ থকা এগৰাকী ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে, ৰূপৱতী ভৰিৰ ছাপ এৰি নিয়ৰৰ ঢৌৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছে। তাই ইমান ধুনীয়া। আৰু জাৰ্মানেও তাইৰ পিছে পিছে চাবুকেৰে কোবাই মাৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজকে এটা সৌন্দৰ্য্যৰে মাৰপিট কৰে, তেওঁলোকক প্ৰহাৰ কৰে। তাৰ ডাঠ পিঠিৰ পৰা তেজ বৈছে।
  নিকোলেটাই মাত্ৰ দাঁত দুটা টানকৈ চেপি ধৰিলে। আৰু সি গৌৰৱেৰে মূৰটো ওপৰলৈ তুলি লয়। আৰু তাইৰ তামৰ ৰঙা চুলিখিনি সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে উৰি ফুৰে।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনও ৰঙা পৰি গ"ল, কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে ভ্ৰুও উঠাব নোৱাৰে।
  সেইটোৱেই তাইৰ কি অসাধাৰণ সাহস।
  যদিও নাজীয়ে ইতিমধ্যে লৈ টৰ্চেৰে উদং বুকুত আবদ্ধ কৰি থৈছে। কিন্তু তেতিয়াও ছোৱালীজনীয়ে কেৱল কঁপি উঠিল, কিন্তু চিঞৰি নাথাকিল।
  তাইৰ ইমান ডাঙৰ বিশ্বাস আছে...
  ছোৱালীজনীক ৰেকটোত ওপৰলৈ টানি অনা হৈছে আৰু তাইৰ গাঁঠিবোৰ পেচোৱা হৈছে। তাৰ পাছত খালী ভৰিৰ তলত জুই জ্বলাই দিয়ে। সৌন্দৰ্য্যৰ উদং ভৰি দুখন চেলেকিছে সি। আৰু গৰম শিকলিৰে তেওঁলোকে সৌন্দৰ্য্যৰ উলংগ শৰীৰটোক চাবুকেৰে কোবাই মাৰে।
  ইয়াৰ উত্তৰত নিকোলেটাই গাইছিল;
  মই চেৰ্নোবগ, দুষ্ট ঈশ্বৰৰ কন্যা,
  মই বিশৃংখলতা সৃষ্টি কৰো, মই ধ্বংস বীজ কৰো...
  মোৰ মহানতাক জয় কৰিব নোৱাৰি,
  মোৰ আত্মাত কেৱল উগ্ৰ প্ৰতিশোধ জ্বলি থাকে!
  
  সৰুতে এজনী ছোৱালীয়ে ভাল বস্তু বিচাৰিছিল,
  তেখেতে কবিতা লিখিছিল আৰু মেকুৰীক খুৱাইছিল...
  ৰাতিপুৱা সোনকালে উঠিল
  তাইৰ ওপৰত কৰূবৰ ডেউকা উৰি ফুৰিছিল!
  
  কিন্তু মই শিকিলোঁ যে বেয়া কি,
  এই পৃথিৱীত কি আপোনাক অসুখী কৰি তোলে...
  ভাল বুলি ক"লে কি ক"ব বিচাৰিছে?
  ধ্বংসৰ প্ৰেমত পৰিলোঁ আবেগিকভাৱে!
  
  আৰু তাইৰ ছোৱালীৰ দৰে উত্তাপ দেখুৱাইছিল,
  ঈশ্বৰৰ কি ঝলমলীয়া কন্যা হৈ পৰিল...
  আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিশালতা জয় কৰিম,
  শক্তি দেখুৱাওঁ আহক, অতি শক্তিশালীভাৱে!
  
  গ্ৰেট ফাদাৰ এই চেৰনোবগ,
  তেখেতে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ বিশৃংখলতা, যুদ্ধ আনে...
  আপুনি স্বৰোগক সহায় কৰিবলৈ প্ৰাৰ্থনা কৰে,
  আচলতে আপুনি পুৰস্কাৰ পায়!
  
  গতিকে মই ক"লোঁ, ভগৱানে আশীৰ্বাদ কৰক,
  ক্ৰোধ আপোনাৰ হৃদয়ত বুদবুদ আপ হওক...
  তেজৰ ওপৰত সুখ গঢ়ি তোলো বুলি বিশ্বাস কৰোঁ,
  গৰ্ভটো মুখলৈকে ভৰি হওক!
  
  মই ধূৰ্ততা, নীচতা আৰু প্ৰতাৰণা ভাল পাওঁ,
  স্টেলিন অত্যাচাৰীক কেনেকৈ প্ৰতাৰণা কৰিব...
  প্ৰদৰ্শনত ৰখা সম্ভৱ নহ'ব,
  আৰু পৃথিৱীত কিমান কুঁৱলী আছে!
  
  গতিকে তাই এটা শক্তিশালী পদক্ষেপ লোৱাৰ পৰামৰ্শ দিলে,
  এক আঘাতে দুষ্টক ধ্বংস...
  কিন্তু মই এজন অতি ক"লা ভগৱানৰ প্ৰেমত পৰিলোঁ,
  সকলো কথাতে এইবোৰ আৰু কবৰৰ সিপাৰৰ দুয়োটা!
  
  মই কেনেকৈ বেয়া কামত অভ্যস্ত হ"লোঁ?
  আৰু মোৰ হৃদয়ত ক্ৰোধ, উন্মাদ...
  আনন্দৰ হেঁপাহ, মঙ্গল নাইকিয়া হৈ গৈছে,
  পেডেষ্টেলৰ পৰা খং সোমাই যোৱাৰ লগে লগে!
  
  কিন্তু ষ্টেলিনৰ কথা কি ক"ব - তেওঁও দুষ্ট,
  ইয়াত হিটলাৰৰ কথা কোৱা হোৱা নাই...
  চেংগীজ খান ইমান শীতল ডাকাত আছিল,
  আৰু কিমান আত্মাক তেওঁ পংগু কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল!
  
  গতিকে মই কওঁ ভাল বস্তু কিয় ৰাখক,
  যদি ইয়াত সামান্যতমো স্বাৰ্থ নাই...
  যেতিয়া তুমি কাঠফুলা হয়, তোমাৰ মনটো চেঁচা,
  আৰু মূৰ্খ হৈ থাকোঁতে মোৰ চিন্তাবোৰ নাইকিয়া হৈ গ"ল!
  
  এই কথা মই নিজকে আৰু আনক কওঁ,
  কালো চিয়াঁহী মত শক্তি পৰিবেশন...
  তেতিয়া আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিশালতা জয় কৰিম,
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সিঁচৰতি হৈ পৰিব ঢৌ!
  
  আমি বেয়াক ইমান শক্তিশালী কৰিম
  ই ক্ৰোধক অমৰত্ব দিব,
  যিসকল আত্মাত দুৰ্বল, তেওঁলোকক ইতিমধ্যে উৰি গৈছে,
  আৰু আমি, আটাইতকৈ শক্তিশালী মানুহবোৰে এই কথাত বিশ্বাস কৰোঁ!
  
  মুঠতে আমি সকলো ঠাইতে সকলোতকৈ শক্তিশালী হ"ম,
  তেজৰ তৰোৱালখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত তুলি লওঁ আহক...
  আৰু আমাৰ খং তাইৰ লগতো থাকিব,
  ভাগ্যৰে ভৰা এটা আহ্বান লাভ কৰোঁ আহক!
  
  মুঠতে চেৰনোবগৰ প্ৰতি মই বিশ্বাসী,
  এই অন্ধকাৰ শক্তিক মই মোৰ হৃদয়েৰে সেৱা কৰো...
  মোৰ প্ৰাণ ঈগলৰ ডেউকাৰ দৰে,
  যিসকল ক"লা ঈশ্বৰৰ লগত আছে তেওঁলোক অজেয়!
  ৰাছিয়া আৰু হিটলাৰৰ মিত্ৰজোঁটৰ মাজত যুদ্ধ চলি থাকিল। ডিচেম্বৰ মাহলৈকে ৰাছিয়ান সৈন্যই অৱশেষত ইটালীৰ লোকসকলক শেষ কৰি পেলাইছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকে আফ্ৰিকাত আত্মসমৰ্পণ কৰিবলগীয়া হৈছিল আৰু তাত জাৰ্মানসকলক প্ৰায় শেষ কৰিছিল। নৰৱেকো ক্ৰাউটৰ পৰা মুক্ত কৰা হয়।
  এতিয়া ২৫ ডিচেম্বৰত জাৰিষ্ট সেনাই আক্ৰমণত নামি পৰিল। তীব্ৰ কাজিয়া আৰম্ভ হ"ল। শীতকালত ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰ স্পষ্টভাৱে শক্তিশালী আছিল। আৰু শত্ৰুৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ মাজেৰে ভেদ কৰিলে।
  এই চিৰন্তন ল'ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে আৰু চুটি কাপোৰ পিন্ধি নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰিছিল, গাইছিল:
  - এইখন আমাৰ শেষ আৰু নিৰ্ণায়ক যুদ্ধ! আমি পিতৃভূমিৰ বাবে মৰিম - সৈনিকসকল মোৰ পিছফালে!
  ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিনেৰে অতি দ্ৰুত। আৰু ফেচিষ্টসকলে ইমান সহজে তেওঁলোকক বাধা দিব নোৱাৰে।
  ইয়াত "নিকোলাই"-৫ আগবাঢ়িছে। ইয়াৰ ওপৰত পাঁচগৰাকী ছোৱালী আছে যিয়ে আনন্দৰে গান গায়:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে, ৰাছিয়াৰ পৃথিৱীখনক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি!
  আৰু সি কামানৰ পৰা ফাটি ওলাই যাব! এইটো আচলতে ডাঙৰ কথা হৈ উঠে! ঠাণ্ডাৰ মাজতো ছোৱালীকেইজনীয়ে বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজকে গুলীয়াই হত্যা কৰে আৰু বন্ধ কৰাৰ কথা নাভাবে৷
  মাত্ৰ তেওঁলোকৰ বন্য, উন্মাদ শক্তি আছে।
  এলিয়নুস্কাই কেৱল শ্বুটিং কৰাই নহয়, যদিও তাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি জাৰ্মান এজনক আঘাত কৰিছিল, কিন্তু গল্প লিখিবলৈও ভাল পায়।
  উদাহৰণস্বৰূপে তাই লিখিছিল যে কেনেকৈ এজনী ছোৱালীয়ে বিড়ালৰ পোৱালি এটা বচাবলৈ বহু দূৰলৈ গৈছিল। তেত্ৰিশ দিন মই খালী ভৰিৰে শিলৰ ৰাস্তাটোৰে খোজ কাঢ়ি গৈ মোৰ কোমল ভৰি দুখন তেজ ওলাই আহিল।
  আৰু তথাপিও তাই জন্তুটোক বিচাৰি উলিয়াবলৈ সক্ষম হ"ল। ইয়াৰ বাবে পৰীগৰাকীয়ে নিজৰ ইচ্ছা পূৰণ কৰিলে আৰু ছোৱালীজনীয়ে ৰাজকুমাৰক বিয়া কৰালে।
  আলয়নুষ্কাই অৱশ্যে ভাবিলে, ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীত তাইক স্বামীৰ প্ৰয়োজন কিয়? এজাক প্ৰেমিক থকা ভাল। আৰু অধিক টকা আৰু আনন্দ। কাৰণ পুৰুষ ইমানেই বেলেগ। আৰু তেওঁলোকৰ লগত অৱশ্যেই আপুনি বিভিন্ন ধৰণে আনন্দ অনুভৱ কৰে। স্বামীৰ কথা কি ক"ব? তাৰ লগত আপুনি সোনকালে বিৰক্ত আৰু বিৰক্ত হ"ব!
  কিন্তু যিজন যুৱকে মাত্ৰ প্ৰাপ্তবয়স্ক জগতখন আৱিষ্কাৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে, তেওঁ বহুত বেছি আকৰ্ষণীয়।
  আৰু আলেংকাই আকৌ গুলী চলায়, জাৰ্মান ই-১০০ত খুন্দা মাৰে।
  আৰু তাই নিজৰ অতি ধুনীয়া ভৰি দুখন লৰচৰ কৰে, যেনেকৈ প্ৰাচীন গ্ৰীক দেৱীৰ ভৰি দুখন।
  আৰু তাৰ পিছত অন্যুতাই গুলী মাৰে। লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে। আৰু জাৰ্মান কামান এটা ভাঙি পেলায়।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  - ৰাছিয়াত বহুত স্মাৰ্ট মানুহ আছে, কিন্তু ছাৰ ভ্লাদিমিৰ ছাৰৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ!
  অগাষ্টিনে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছ বেয়া নাছিল! অ", আমি ৰজাৰ শলাগ ল"ব নাজানিছিলো!
  মাৰিয়াই গান গাইছিল, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে নাজীসকলক গুলীয়াইছিল আৰু হাঁহিছিল:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ কথা মানিব লাগিব, বিশুদ্ধ হৃদয় আৰু জ্ঞানী হৃদয়েৰে! আৰু নিকোলাছৰ গৌৰৱৰ বাবে তেওঁ ৰজাসকলৰ মহান ৰজা!
  আৰু মাৰুষ্যই কিবা এটা গাইছিল... আৰু তাইও খালী ভৰিৰে খেলিছিল...
  ৰাছিয়াৰ সৈন্য আগবাঢ়িছে। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও যুঁজি আছে। এতিয়াও দহ বছৰীয়া ল'ৰা। অমৰত্বৰ মূল্য এনেকুৱা। হয়, কিন্তু কিমান ভাল আৰু আনন্দময় অনুভৱ কৰে তেওঁৰ! তেওঁৰ ইমান শক্তি আৰু শক্তিৰ উতলি থকা প্ৰবাহ আছে।
  ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - মই বাঘ, মেকুৰী নহয়, এতিয়া মোৰ মাজত বাস কৰে, লিওপল্ড নহয়, নাহৰফুটুকী!
  বয়-মেজৰটো সদায়ৰ দৰেই জুইত জ্বলি আছে। নাজীয়ে তেওঁক ৰখাব নোৱাৰে।
  ১ জানুৱাৰীত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইতিমধ্যে জাৰ্মান আৰু ইটালীৰ সৈন্যৰ পৰা নিজৰ ভূখণ্ড সম্পূৰ্ণৰূপে মুকলি কৰি তৃতীয় ৰাইচৰ দখলত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  একে সময়তে ৰাছিয়াৰ ইউনিটসমূহে মেক্সিকোত প্ৰৱেশ কৰে। ১৯৫৬ চনৰ নতুন বছৰ আহিল।
  ৰাছিয়ানসকলৰ বাবে ইয়াৰ আৰম্ভণি হৈছিল নতুন জয়ৰে। ৭ জানুৱাৰীত আফ্ৰিকাত থকা জাৰ্মান সৈন্যৰ অৱশিষ্টই আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু সমগ্ৰ ক"লা মহাদেশখন ৰাছিয়ান হৈ পৰিল।
  এতিয়া ভূত-প্ৰেত কৰা ফুহৰাৰে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁ সম্পূৰ্ণৰূপে পেচাব হৈ পৰিছে। আৰু তেওঁ ৰাছিয়াক আলোচনাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে।
  যাৰ উত্তৰত জাৰ ভ্লাদিমিৰে কয়:
  - আমি কেৱল থাৰ্ড ৰাইচ আৰু ইটালীৰ নিঃচৰ্ত আত্মসমৰ্পণৰ কথাহে ক"ম!
  কি জ্ঞানী কথা! আৰু যুদ্ধ চলি আছে। অলেগ ৰাইবাচেংকো অৱশ্যেই এই আক্ৰমণৰ ক্ষেত্ৰত আগৰণুৱা। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইষ্ট প্ৰুছিয়াত প্ৰৱেশ কৰে। ইয়াত ডিফেন্স লাইন শক্তিশালী। ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ যুঁজিব লাগিব, আৰু আপুনি সোনকালে আগবাঢ়িব নোৱাৰিব।
  ব্ৰেকথ্ৰুৰ অন্যতম উপায় আছিল আলেকজেণ্ডাৰ-৪ বোমা লঞ্চাৰ থকা স্বয়ংচালিত বন্দুক। এটা অতি শক্তিশালী আৰু মাৰাত্মক আহিলা।
  আৰু ধুনীয়া ছোৱালীবোৰেও ইয়াত উদযাপন কৰে। জয়ষ্টিক বুটাম টিপি খালী ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰে। আৰু শত্ৰুৰ বাংকাৰ আৰু বড়িৰ বাকচ ধ্বংস কৰে।
  ছোৱালীবোৰে নিয়ৰৰ মাজত সাহসেৰে দৌৰে - ৰাছিয়াৰ মহিলাসকল সেইটোৱেই৷ আৰু ভাৰতীয় আৰু চীনাসকলক যুদ্ধত পেলাই দিয়ে। এইবোৰে ইতিমধ্যে আক্ষৰিক অৰ্থত খাদবোৰৰ ওচৰলৈ যোৱা পথবোৰ নিজৰ মৃতদেহেৰে ভৰাই পেলাইছে। কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকে ল"বলৈ সক্ষম হয়।
  ৰাছিয়াৰ সেনাই ঠেলি দিছে।
  কিন্তু কৌশলবিদ ভাচিলেভস্কিয়ে মূল আঘাত ইটালীলৈ হস্তান্তৰ কৰে - যিটো বহুত দুৰ্বল। আৰু সেইবাবেই ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইটোৰ পিছত সিটো জয় লাভ কৰে।
  জানুৱাৰী মাহটো অতি সফল হৈ উঠিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইটালীক উফৰাই আল্পছ পৰ্বতমালাত চেডেল মাৰি পেলায়। আৰু ফেব্ৰুৱাৰী মাহত তেওঁলোকে ভেনিচ দখল কৰে। আৰু তেওঁলোকে লৰ্বাণ্ডিনিয়াত প্ৰৱেশ কৰিলে ৷ প"জনানকো লৈ গ"ল। জাৰ্মানসকল পিছুৱাই গৈ আছিল। ২ মাৰ্চত ক্লাইপেডাৰ পতন ঘটে। ইষ্ট প্ৰুছিয়াৰ মাজেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্য লাহে লাহে আগবাঢ়িল, প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা অতি ঘন আছিল। আমি আক্ষৰিক অৰ্থত বাটটো গোলাৰে জ্বলাই দিবলগীয়া হৈছিল।
  কিন্তু ইটালীত পাস্তাৰ ফ্ৰণ্ট ভাঙি পৰিল। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ৰোমলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। ১৯৫৬ চনৰ ৩০ মাৰ্চৰ পৰা ইটালীৰ ৰাজধানীত আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। এইদৰেই ৰাইজে মুছলিনি পৰিয়ালৰ উচ্চাকাংক্ষাৰ মূল্য দিছিল।
  ইটালীৰ ৰাজধানী ৰোমত আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে। যুদ্ধ তীব্ৰ। যদিও ইটালীবাসীয়ে ক্ৰমান্বয়ে হাৰ মানিছে। ইয়াত ছোৱালীবোৰৰ যুঁজবোৰ বৰ ধুনীয়া, বিকিনি আৰু খালী ভৰি দুয়োটাতে। যোদ্ধাসকলে ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মুছলিনিৰ সৈন্যক ন"ক আউট কৰে।
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ধুনীয়া, আৰু অৱশ্যেই বৰ চেক্সি। আৰু টাইটানৰ পেশীৰ সৈতে। আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাৰ ধৰণটো সৰলভাৱে আচৰিত।
  নাটাছাই আগবাঢ়ি গৈ গুলী মাৰে, গুৰুগুৰু কৰি থাকোঁতে:
  - মোৰ হৃদয়ত থকা সুন্দৰ পিতৃভূমিৰ বাবে মোৰ উজ্জ্বল জুই জ্বলিছে!
  জোয়া, গুলীচালনা, গান গাই:
  - কৃতিত্বৰ দুৱাৰ মুকলি কৰোঁ আহক! আমাৰ বিশ্বাস আৰু ৰজা একক!
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, ৰঙা চুলিৰ কুকুৰজনীয়ে ডিস্কবোৰ এৰি দিব। আৰু কাটি পেলোৱা ইটালীয়ানসকল পতিত হয়।
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই দাঁত উদং কৰি আক্ৰমণাত্মকভাৱে গান গায়:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাম! আমি সকলোকে থেতেলিয়াই দিম!
  খালী ভৰিৰে ডিস্ক পেলাই ফেচিষ্টক পিহি পেলায়। এইদৰেই মুছলিনীৰ অন্ত পৰিল ছোৱালীকেইজনীৰ হাতত। ১৯৫৬ চনৰ এপ্ৰিল মাহৰ আক্ৰমণ আছিল তীব্ৰ, আৰু অতি ৰূপক।
  আৰু ইয়াত টেংকবোৰ চলাই আছে, ট্ৰাংকৰ পৰা জুইৰ নৰকীয় স্তম্ভবোৰ ওলাইছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আগবাঢ়ি গৈ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছে। আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে ৰক্তাক্ত কিবা এটা থু পেলাব।
  আৰু তেওঁলোকে হাঁহিব...
  নাটাছাই আন্তৰিকতাৰে গাইছিল:
  - জাৰ ভ্লাদিমিৰ, হিটলাৰৰ মুখত ঘুষি!
  আৰু নীলাচল চকুৰে চকু টিপিয়াই দিব। ইমান আচৰিত ছোৱালী।
  ছোৱালীবোৰে বনৰীয়া ক্ৰোধত লৰালৰিকৈ যায়। মেচিনগানেৰে আঘাত কৰে। শত্ৰুক কাটি পেলালে আৰু ফেচিষ্টক সিঁচৰতি কৰি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিক চলি আছে। আৰু শক্তিশালীৰ হাতত নাৰী নায়কে ধৰি আছে শিখা নিক্ষেপকাৰী। আৰু সি লৈ তোমাক মাৰিব, কিন্তু তাৰ পিছত তোমাক মাৰিব৷
  ফেচিষ্টৰ পৰা চিপবোৰ সকলো দিশতে উৰি আছে। আৰু যোদ্ধাসকলে যিমান বিচাৰে হাঁহিব পাৰে।
  তেতিয়া তেওঁ গান গাইব:
  "মুছলিনীক মাৰপিট কৰা হ"ব!" আমাৰ বন্ধুত্ব একক!
  আৰু আকৌ, নীলা চকুৰে চকু টিপিয়াই দিয়াৰ দৰে! আৰু তেওঁ ফেচিষ্টসকলক আঘাত কৰিব।
  কি বিচাৰিছিলা? এটা সময়ত আটিলাৰ নেতৃত্বত স্লাভসকলে ৰোম দখল কৰিছিল। আৰু এতিয়া ৰাছিয়ানসকলে লৈছে।
  বিম থ্ৰ"ৱাৰেৰে নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক জীৱন্তে ভাজি অলিম্পিয়াছে গাইছিল:
  - আশাৰ উজ্জ্বল সূৰ্য্য,
  আকৌ এটা দেশৰ ওপৰত উত্থান...
  আগৰ দৰেই ৰুছৰ জয় -
  ৱেৰমাচ্ট যোদ্ধাসকলক মাৰপিট কৰা হৈছে!
  
  গ্ৰহটোৰ ওপৰত ৰাছিয়ান ঈগল,
  তাৰ ডেউকা বিস্তাৰ, ই উৰণ হ'ব...
  শত্ৰুক জবাবদিহি হ'ব -
  তেওঁ পৰাজিত হ'ব - ভাঙি যাব!
  ৰোমৰ পতনৰ পিছত ইটালীৰ সৈন্যই সামূহিকভাৱে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। তৃতীয় ৰাইচৰ এই কনিষ্ঠ সামৰিক অংশীদাৰ মুছলিনিৰ সাম্ৰাজ্য জ্বলি গৈছিল।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই প্ৰায় প্ৰতিৰোধ নোহোৱাকৈয়ে নেপলছ দখল কৰি চিচিলিত অৱতৰণ কৰে। তাতো তেওঁলোকে প্ৰায় কোনো প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন নহ"ল। আৰু হিটলাৰ হিষ্টেৰিক হৈ পৰিছিল।
  মে" মাহৰ শেষলৈকে ইটালীৰ কাম শেষ হৈ গ"ল। লক্ষাধিক বন্দীক লৈ যোৱা হ"ল।
  ৰাছিয়াৰ ছোৱালীবোৰে আঁঠুত থৈ খালী ভৰিৰ চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। আজ্ঞাকাৰীভাৱে ওঁঠ দুটাত চৰ মাৰিলে। কিছুমানে বিশেষকৈ যুৱক-যুৱতীসকলে উৎসাহেৰে কৰিছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে সন্তুষ্টিৰে গুণগুণাই উঠিল।
  চিৰন্তন ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ বন্দীসকলক তেওঁৰ উদং শিশুসুলভ ভৰি দুখন চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  তেওঁলোকে এই কামটো যথেষ্ট ইচ্ছাকৃতভাৱে কৰিছিল। ল"ৰাকেইটা বৰ ধুনীয়া, পেশীবহুল আৰু শ্যামলা আছিল। সঁচা, তেওঁ এতিয়াও বহুত সৰু, আৰু তেওঁ লেডিজসকলৰ লগত ইয়াতকৈ গুৰুতৰ কাম এটা কৰিব বিচৰা নাছিল। কিন্তু যেতিয়া ৰুক্ষ গোৰোহাবোৰ জিভাৰে টিকটিকিয়াই দিয়া হয় - ভাল লাগে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জেনেৰেলজনক বন্দী কৰি আন এটা আদেশ লাভ কৰে। যিটোৰ বাবে মই যথেষ্ট গৌৰৱ কৰিছিলোঁ।
  মুছলিনি জুনিয়ৰক তেওঁৰ নিজৰ দলটোৱে বিশ্বাসঘাতকতা কৰে আৰু জাৰবাদী ৰাছিয়াই আন এক জয় লাভ কৰে। কিন্তু বেনেডিটো মুছলিনি ছিনিয়ৰে তেওঁৰ লাজ আৰু ইটালীত ফেচিবাদৰ পতন দেখি জীয়াই নাথাকিল। অৱশ্যে জাৰ্মানীত নাজীসকলৰ বাবেও একেই ভাগ্য অপেক্ষা কৰি আছিল। ১৯৫৬ চনৰ জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই এই আক্ৰমণত নামি পৰে। আক্ৰমণৰ মূল দিশ আছিল অষ্ট্ৰিয়া।
  নিকোলাই-৫ত এলিজাভেটা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে আগবাঢ়িছিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ভিয়েনাক ঘেৰাও কৰিব বিচাৰিছিল।
  ফুহৰাৰে অৱশ্যে নিজকে এক কঠিন পৰিস্থিতিত পৰিল। আফ্ৰিকা, স্ক্যাণ্ডিনেভিয়া আৰু আমেৰিকাৰ বেছিভাগ অঞ্চলত জাৰ্মানীৰ সম্পত্তি হেৰাই গ"ল। আৰু এতিয়া যুদ্ধবোৰ একান্তভাৱে থাৰ্ড ৰাইচৰ ভূখণ্ডত চলি আছে। যিটো অৱশ্যে জাৰ্মানসকলৰ বাবে অধিক অপ্ৰীতিকৰ। ৰাছিয়াৰ সৈন্যও মেক্সিকোত প্ৰৱেশ কৰে। এই দেশত লেডী গ্ৰে ডি মংকাই টেংকৰ এটা দলৰ কমাণ্ড কৰে।
  আৰু এলিজাভেটাই "নিকোলাই"-৫ক ভিয়েনাৰ চাৰিওফালে লৈ যায়। ইয়াৰ মূল প্ৰতিদ্বন্দ্বী হৈছে ই-৫০, যিটো জাৰৰ মেচিনে ব্লটাৰৰ দৰে সোমাই যায়।
  এলিজাবেথে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিবলৈ তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে।
  তাই জাৰ্মান টেংক এখনত খুন্দা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আমি চেন্ট নিকোলাছ ৰাছৰ বাবে আমাৰ হৃদয় দিম'!
  একাটেৰিনাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলাই নিজৰ সংগীক শুধৰাই দিলে:
  - ভ্লাদিমিৰ বুলি কোৱাটো চাগে বেছি শুদ্ধ!
  এলিজাবেথে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আকৌ গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - কিন্তু তথাপিও সম্ৰাট নিকোলাছেই আমাক চীনৰ জনসংখ্যা দিছিল, যিয়ে ৰাছিয়াক অজেয় কৰি তুলিছিল!
  সঁচাকৈয়ে জাৰ্মানীৰ ঘাটিত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ পঠোৱা পদাতিক বাহিনীত ফ্ৰণ্টটো সম্পূৰ্ণ চীনা আছিল। আক্ষৰিক অৰ্থত আমাৰ ওপৰত মৃতদেহ দলিয়াই দিলে। কিন্তু তেওঁলোকে ব্ৰেক থ্ৰু কৰিলে।
  সাধাৰণতে ৰাছিয়ানসকলে বিমান আৰু টেংকত যুদ্ধ কৰিছিল। চীনা, ভাৰতীয়, এছিয়ান আদিৰে গঠিত পদাতিক বাহিনী। চীনা লোকৰ সংখ্যা বহুত। ইয়াৰ উপৰিও উজ্জ্বল মূৰৰ দ্বিতীয় নিকোলাছে অৰ্থডক্সীৰ সংস্কাৰ কৰাৰ সময়ত বহুবিবাহৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল আৰু অতিৰিক্ত চীনা পুৰুষক যুদ্ধলৈ পঠিওৱা হৈছিল। আৰু ৰাছিয়ানসকলে বিধৱা আৰু অবিবাহিত চীনা মহিলাক পত্নী হিচাপে লয়।
  ধূৰ্ত কৌশল।
  আৰু চীনে আক্ৰমণ কৰে, মৃত্যুবৰণ কৰে আৰু জাৰ্মানীৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি পেলায়।
  এলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰি জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি আকৌ ক্ৰাউটবোৰত আঘাত কৰে।
  আৰু তেওঁ গায়:
  - পবিত্ৰ ৰুছৰ বাবে আমি সাহসেৰে যুঁজিম!
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে লৈ চকু টিপিয়াই দিব। আৰু বগা দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে! আৰু তাই ইমানেই আক্ৰমণাত্মক।
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিক স্নেপ বেক হ"ব। আৰু তেওঁ আপোনাক উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে আঘাত কৰি থেতেলিয়াই পেলাবও।
  তাৰ পিছত সি চিঞৰিব:
  - মই এটা মাৰাত্মক কব্ৰা!
  মন কৰিবলগীয়া যে ই-৫০ টেংক বিপদজনক হ"ব পাৰে। ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ইয়াৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানটো দ্ৰুত গুলীচালনা, প্ৰতি মিনিটত বাৰটা গুলী আৰু অতি সঠিক। প্ৰায়ে কৱচত আঘাত কৰে আৰু ক্ষতি কৰিব পাৰে।
  গতিকে ছোৱালীবোৰে মূল জাৰ্মান টেংকখন ওচৰ চাপিব নিদিবলৈ চেষ্টা কৰে। বিশেষকৈ ক্ল"জ আপত ইয়াৰ ভেদ ক্ষমতা তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পায়। আৰু জাৰ্মান প্ৰজেক্টাইলৰ মূল অংশ হয় ইউৰেনিয়াম নহয় টাংষ্টেন। সঁচা, কংগোত আফ্ৰিকা আৰু ইউৰেনিয়ামৰ আৱৰ্জনা হেৰুৱাৰ পিছত জাৰ্মান সৈন্যৰ শক্তি শুকান হ"বলৈ ধৰিলে।
  আৰু ছোৱালীবোৰ ইমান ধুনীয়া আৰু খালী ভৰিৰে আৰু শীতল।
  তেওঁলোকে নিজকে উৎসাহেৰে গাইছে:
  - সমগ্ৰ পৃথিৱীৰ ওপৰত তৰাৰ দৰে জিলিকি উঠে,
  আশাহীন অন্ধকাৰৰ অন্ধকাৰৰ মাজেৰে...
  মহান নায়ক জাৰ ভ্লাদিমিৰ,
  নাজানে কষ্ট বা ভয়!
  
  শত্ৰুবোৰ আপোনাৰ আগত পিছুৱাই যায়,
  মানুহৰ ভিৰ আনন্দিত হয়...
  ৰাছিয়াই আপোনাক গ্ৰহণ কৰে -
  এটা শক্তিশালী হাত শাসন কৰে!
  ছোৱালীৰ লগত যুঁজি, সিহঁতৰ বিৰুদ্ধে একো ক"ব নোৱাৰি৷ আৰু সিহঁতৰ ভৰি দুখন ইমান উদং আৰু চেলেং কৰা। বন্দী জাৰ্মানসকলে যেতিয়া তেওঁলোকক চুমা খায়, তেতিয়া স্পষ্ট হয় যে ছোৱালী আৰু পুৰুষ উভয়েই ভাল পায়। আৰু যোদ্ধাসকলে সন্তুষ্ট হৈ চিঞৰি উঠে।
  আৰু তেওঁলোকে মুকুতাৰ দৰে দাঁত উদঙাই দিলে।
  এইবোৰ ইমান শীতল ছোৱালী। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এলিজাবেথে আন এজন ফেচিষ্টক নোক আউট কৰে।
  তাৰ পিছত তেওঁ চিঞৰি উঠে:
  - মহান পিতৃভূমিৰ মহিমা!
  আৰু সেইবাবেই কেথেৰিনে গুলী চলাব। ই শত্ৰুৰ টেংক এটা ৰেম কৰিব, Fritzes হত্যা কৰিব আৰু squeak:
  - শত্ৰুৰ মৃত্যু!
  আৰু তাত এলিনাইও লাথি মাৰে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, সেইবোৰেৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি। আৰু তেওঁ চিঞৰি উঠে:
  - মহানতাত মাতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত অসাধাৰণ অলিম্পিয়াডে, যিজনো এগৰাকী ব্লণ্ড, প্ৰজেক্টাইলটো লঞ্চ কৰিব। আৰু ই চিৰচিৰ দৰে:
  - মহান রাশিয়া জন্য!
  আৰু ছোৱালীবোৰ সম্পূৰ্ণ উৎসাহেৰে ভৰি আছে।
  ইয়াত আহিছে ই-৭৫ টেংক। ইয়াৰ বন্দুকটো অধিক শক্তিশালী: ১২৮মিমি, আৰু ই অধিক ক্ষতি কৰিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও এই টেংকৰ সুৰক্ষা আৰু কৱচ ডাঠ।
  কিন্তু এলিজাবেথ পাগলৰ দৰে। আৰু তেওঁ দূৰৰ পৰা ভেদ কৰি মাৰাত্মক কিবা এটা এৰি দিব। আৰু জাৰ্মানজনৰ পৰা বাকী আছে মাথোঁ ফটা ধাতুৰ টুকুৰা।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে গান গাইব:
  - পবিত্ৰ সৌন্দৰ্য্য আৰু ডাঙৰ সপোন!
  তাৰ পিছত জিভাই দেখুৱাব।
  শেহতীয়াকৈ জাৰ্মান ই-৭৫ টেংক অধিক ব্যাপক হৈ পৰিছে। এতিয়া তেওঁলোকৰ হাতত দীঘল নলীৰ বন্দুক আছে, যাৰ ফলত তেওঁলোকে ৰাছিয়াৰ টেংক বিশেষকৈ লঘু টেংকৰ সৈতে যুঁজিব পাৰে। আৰু ইয়াৰ ফলত ক্ৰাউটসকল অধিক বিপজ্জনক হৈ পৰে।
  কিন্তু ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে এই কথাত লাজ নকৰে। আৰু তেওঁলোকে ক্ৰাউটসকলক চেপি ধৰে।
  আৰু বিশেষকৈ গৰমত যোদ্ধাসকলে নিজেই বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে। আৰু তেওঁলোকে অতি আত্মবিশ্বাসেৰে যুঁজ দিয়ে।
  ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈয়ে জয়ী হয়।
  কেথেৰিনে নাজীসকলক গুলীয়াই গাইছিল:
  - কিন্তু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে! মই ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ সকলো ক্ৰাউট ধ্বংস কৰি পেলাওঁ!
  এলিনাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমি সকলোকে পৰাস্ত কৰিম আৰু, অৱশ্যেই!
  অলিম্পিকেও নাজীক কৰুণা নোহোৱাকৈ পৰাস্ত কৰে। তাই ইমান অজেয় কুকুৰ।
  আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত।
  নাটাছা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংকত যুঁজ দিয়ে। এই গাড়ীখন অলপ লঘু, কিন্তু নিকোলাইতকৈ বেছি মোবাইল। অৱশ্যে কম ওজনৰ সৈতে কেলিবাৰ সৰু আৰু কৱচ অলপ পাতল। অৰ্থাৎ মৃত্যুৰ আশংকা বহু বেছি।
  কিন্তু ছোৱালীবোৰে, ক"ব লাগিব, একেবাৰেই লাজ নাপায়। আৰু যুদ্ধৰ দৈত্যৰ দৰে যুদ্ধ কৰে।
  নাটাছাই গায়, সক্ৰিয়ভাৱে শ্বুটিং কৰি আছে:
  - আমাৰ জয় হ'ব!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি দিয়ে।
  জোয়াইও গুলী মাৰে, তাইৰ খালী ভৰি দুখন ব্যৱহাৰ কৰি আৰু চিঞৰি উঠে:
  - জাৰ ভ্লাদিমিৰ আগলৈ!
  আৰু কোৰাছত থকা সকলো ছোৱালীয়ে ভুকুৱাই উঠিল:
  - পতিত বীৰসকলৰ মহিমা!
  ইয়াৰ পিছত অৰোৰাই গুলীচালনা কৰিলে, জাৰ্মান টেংকখন ওলোটা কৰি ক"লে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে!
  আৰু তাইও খালী ভৰি দুখন জোকাৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি হাৰ মানিলে আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গুৰগুৰাই উঠিল:
  - ৰাছিয়ানসকলে ক্ৰোধেৰে যুঁজি আছে!
  আৰু সকলো ছোৱালীয়ে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - সৈনিকৰ মুঠিটো জোৰদাৰ!
  আৰু আকৌ সুন্দৰীবোৰে যুদ্ধলৈ লৰালৰিকৈ যায়। নিজকে সঠিক আৰু সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে!
  কিন্তু জেনৰ ক্ৰুৱে মেক্সিকানসকলক আচৰিত কৰি তুলিছে। ভদ্ৰমহিলাগৰাকীও বৰ স্মাৰ্ট আৰু ধুনীয়া।
  আৰু তাইৰ ক্ৰুৰ ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি। বনৰীয়া আৰু শান্ত ক্ৰোধেৰে যুঁজে।
  তাৰ পাছত গেৰ্ট্ৰুডে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই এজনী ছোৱালী যিয়ে এটা চেকেণ্ডত সকলোকে ধ্বংস কৰি পেলাব!
  আৰু তাৰ পিছত মালন্যাই কাৰ্য্যত ফাটি যায়। আৰু তেওঁ দূৰৰ পৰা লেটিন টেংকখন ভাঙি পেলাব।
  আৰু তেতিয়া মাটিল্ডাই তাইৰ ভৰি দুখন উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে লাথি মাৰিব।
  আৰু তেওঁ হাঁহিব:
  - মই সঁচাকৈয়ে এগৰাকী ডাঙৰ ছোৱালী!
  আৰু উচ্চতম আৰু উত্তেজিত ক্ৰমৰ যোদ্ধা। তেওঁলোকে দুৰ্বলতা বা খংও অনুভৱ নকৰে।
  তোমাক একেদৰেই চুদিব।
  আৰু আলেংকাইও অতি আত্মবিশ্বাসেৰে যুঁজে।
  জুন মাহৰ শেষৰ ফালে ভিয়েনাক ঘেৰি ধৰা হয়। জাৰ্মানী আৰু ইয়াৰ প্ৰতিপত্তিৰ ওপৰত এক চেপি ধৰা আঘাত। একে সময়তে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অডাৰৰ ফালে আগবাঢ়িছে। চীন, ভাৰতীয়, আৰবক যুদ্ধত পেলাই দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে ক্ৰাউটছৰ ডিফেন্স ভাঙি পেলায়।
  হিটলাৰ অৱশ্যে ইতিমধ্যে আতংকিত হৈ পৰিছে। ছোৱালীবোৰে কেনেকৈ তাক টেংক আৰু বিমানত হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  ইয়াত আছে আলবিনা আৰু আলভিনা, দুগৰাকী ৰাছিয়ান পাইলট। লগতে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি ডালৰ পৰা লাঠিৰে ফেচিষ্টক নাচপতিৰ দৰে ভাঙি পেলায়। আৰু এহাল দম্পতীৰ বাবে তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত এনে অলৌকিক কাম কৰে।
  আলবিনাই তেওঁৰ পিটাৰ দ্য গ্ৰেট যুঁজাৰু বিমানৰ এটা বিস্ফোৰণৰ সৈতে পাঁচখন বিমান গুলীয়াই পেলাইছিল আৰু গাইছিল:
  - আমি আকাশৰ ভালুক!
  এলভিনাই তাইৰ যুদ্ধ ঈগলৰ পৰা এটা বিস্ফোৰণৰ সৈতে ছখন বিমান গুলীয়াই পেলালে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমি সকলোকে ভাঙি পেলাম!
  আকাশত এই দম্পতী ইতিমধ্যে কিংবদন্তি হৈ পৰিছিল!
  ছোৱালীকেইজনীক চেণ্ট জৰ্জ ক্ৰছৰ সাতটা ডিগ্ৰী প্ৰদান কৰা হয়: ৰূপৰ ক্ৰছ, ধনুৰ সৈতে ৰূপৰ ক্ৰছ, সোণৰ ক্ৰছ, বেংকৰ সৈতে সোণৰ ক্ৰছ। আৰু লগতে হীৰা থকা সোণৰ ক্ৰুচ, আৰু হীৰা আৰু ধনুৰ সৈতে সোণৰ ক্ৰুচ। আৰু সোণালী ক্ৰছৰ সৰ্বোচ্চ ডিগ্ৰী তৰা, হীৰা ধনুৰ সৈতে। ইয়াতকৈও উচ্চ বঁটা - সোণালী ক্ৰছৰ এটা ডাঙৰ তৰা, হীৰা আৰু ধনুৰ সৈতে, যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছিল।
  গতিকে ছোৱালীবোৰে নিজৰ কৃতিত্বৰ বাবে গৌৰৱ কৰাটো সঠিকভাৱে কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। আৰু সদায় ঠাণ্ডাতো তেওঁলোকে কেৱল বিকিনি পিন্ধি আৰু একান্তভাৱে খালী ভৰিৰে যুঁজিছিল।
  এনে আচৰিত ছোৱালী।
  আলবিনাই গুলী চলাই গাইছিল:
  - আমাৰ শ্ৰেষ্ঠ জয়ৰ বাবে!
  এলভিনাই আৰু কয়:
  - আমাৰ নাতি-নাতিনী আৰু দাদাই আমাক লৈ গৌৰৱ কৰক!
  যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে বিশাল শ্ৰেণীৰ ছোৱালী!
  আকাশত ফেচিষ্টক মাৰপিট কৰি গান গায়:
  - ৰাছিয়া গৌৰৱ, গৌৰৱ! আমাৰ জাৰ ভ্লাদিমিৰ এজন নায়ক! ৰাতিপুৱাতে এক শক্তি আহিব! হিটলাৰক মাটিত পুতি থওক!
  অৱশ্যে ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভ নিজৰ যোদ্ধাসকলৰ ওপৰত অতি সন্তুষ্ট হ"ব পাৰে।
  যুদ্ধ কৰিলেও এনেদৰে যে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে বৰশী তুলিব নোৱাৰি!
  ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভ এজন জাৰ যিয়ে যুদ্ধ এবাৰ আৰু চিৰদিনৰ বাবে শেষ কৰাৰ সকলো সম্ভাৱনা আছে!
  আৰু fascists zarist সেনাবাহিনীৰ আঘাতৰ অধীনত shudder...
  ঘেৰি ৰখা ভিয়েনাখন সোনকালে খহি পৰিল। জুলাই মাহৰ মাজভাগলৈকে জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্যই বহল ফ্ৰণ্টত অ"ডাৰত উপস্থিত হয়। আৰু ক"নিগছবাৰ্গক সম্পূৰ্ণৰূপে ব্লক কৰা হৈছিল।
  আৰু জাৰ্মানসকলে অডাৰৰ সিপাৰে পিছুৱাই গ"ল। আৰু তাত প্ৰতিৰক্ষাৰ ৰেখা সৃষ্টি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। নিজকে ভালদৰে ৰক্ষা কৰক। কিন্তু জুলাই মাহৰ দ্বিতীয়াৰ্ধত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই হামবাৰ্গত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে... নাজীসকলে লাহে লাহে কিন্তু নিশ্চিতভাৱে বলি হ"ল।
  যুদ্ধখন বৰ তীব্ৰ আছিল। কিছুমান গাঁৱে কেইবাবাৰো হাত সলনি কৰিলে। অধিক উন্নত এজি ছিৰিজৰ নতুন জাৰ্মান টেংকেও - পিৰামিডাল - যুদ্ধসমূহত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। সকলো কোণৰ পৰাই তেওঁলোকৰ ভাল ডিফেন্স আছিল। কিন্তু জাৰবাদী সেনা সংখ্যাত উচ্চ আছিল।
  আৰু ফ্ৰণ্টত বহু সংখ্যক এছিয়ান পদাতিক সৈন্যৰ মৃত্যু হয়। কিন্তু তেওঁলোকে মোক লৰচৰ কৰিবলৈ অনুমতি দিলে।
  জাৰ্মানসকলৰ মানৱ সম্পদও ক্ষীণ হৈ পৰিছিল। আগষ্ট মাহৰ শেষৰ ফালে হামবাৰ্গক ঘেৰি ধৰা হয় আৰু মিউনিখকো অৱৰোধ কৰা হয়।
  জাৰ্মানসকলে উল্লেখযোগ্য ভূখণ্ড হেৰুৱাইছিল। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত নিজৰ স্থান দখল কৰিবলৈ একো নাছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জাৰ্মানীৰ ভূখণ্ডতে সন্মুখৰ ৰেংকত যুঁজিছিল। আৰু চিৰন্তন ল"ৰাটোৱে অনবৰতে হাঁহি মাৰি নিজৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ দেখুৱাইছিল।
  আৰু তাতেই তেওঁ নিজৰ উদং, শিশুসুলভ ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। শিশু হোৱাটো ভাল - কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি গৰমত থকাটো কিমান স্বাভাৱিক। আৰু যিহেতু আপুনি অমৰ, গতিকে শীতকালতো চৰ্দি ধৰাৰ আশংকা নকৰাকৈ আধা উলংগ হৈ থাকিব পাৰে।
  গতিকে ল"ৰাটোৱে গাইছিল:
  - খালী ভৰি, মাত্ৰ খালী ভৰি,
  জুলাই মাহৰ বজ্ৰপাত আৰু ঢৌৰ শব্দৰ তলত!
  খালী ভৰি, মাত্ৰ খালী ভৰি,
  ল'ৰা এটা শীতল গোবয় হোৱাটো সহজ!
  আৰু চাইল্ড মেজৰজনে নিজৰ বাবে এই ফেচিষ্টসকলক ধ্বংস কৰিয়েই আছে। আৰু তেওঁলোকে হতাশ হৈ প্ৰতিহত আক্ৰমণ কৰে।
  ইতিমধ্যে ছেপ্টেম্বৰ মাহ... বৰষুণ দিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে... চীনৰ মৃতদেহ ভৰাই জাৰিষ্ট সৈন্যই মিউনিখ আৰু হামবাৰ্গক লৈ ৰুহৰ অঞ্চলৰ ফালে আগবাঢ়িছে। জাৰ্মান উদ্যোগৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথা।
  আৰু জাৰ্মানসকলে হতাশ হৈ প্ৰতিশোধ লৈছে।
  নাটাছাই তাইৰ টেংকত যুঁজে আৰু গুৰুগুৰু কৰে:
  - নাজীৰ বাবে ই অত্যন্ত কঠিন হ"ব!
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপক। আৰু তেওঁ নাজীৰ ওপৰত গোলা মাৰিব।
  আৰু তেতিয়া জোয়াই তোমাক চৰ মাৰিব। আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত।
  আৰু তেওঁ গানও গাব।
  - Rus' হিটলাৰৰ বিৰুদ্ধে কি!
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই আক্ৰমণাত্মক পদক্ষেপ ল"ব। আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত:
  - ৰাছিয়ান পথৰ বাবে!
  আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে স্বেটলানাই এটা হত্যাকাৰী প্ৰজেক্টাইলও গুলিয়াব। ই জাৰ্মান টেংক এটা বিন্ধি চিঞৰি চিঞৰিব:
  - জাৰ ভ্লাদিমিৰ Kirillovich জন্য!
  আৰু জিভাও দেখুৱাব।
  ইয়াত ছোৱালীবোৰ বনৰীয়া হৈ পৰিল।
  গধুৰ টেংকত উঠি আলেংকাইও নাজীক চেপি ধৰে। আৰু বহু দূৰৰ পৰা সিহঁতক মাৰি পেলায়।
  যোদ্ধাই গাইছিল:
  - মই মোৰ স্তনেৰে আধা পৃথিৱীক বশ কৰিলোঁ!
  আৰু আলেংকাৰ স্তন ৰঙা ৰঙৰ নিপল।
  আৰু তেতিয়া অন্যুতাই তোমাক তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে লাথি মাৰিব। ই এটা ফেচিষ্ট টেংক ৰেম কৰিব আৰু ব্লাথ কৰিব:
  - মই এগৰাকী ছুপাৰষ্টাৰ ছোৱালী! ইতিহাসৰ কিতাপবোৰত!
  আৰু তেওঁ দাঁত উদঙাই দিব...
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনে এটা হত্যাকাৰী প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াব। তেওঁ নাজীসকলক ছিন্নভিন্ন কৰি হিচকি মাৰিব:
  - আমাৰ সেনাবাহিনী আটাইতকৈ শক্তিশালী হওক!
  আৰু তেওঁ ভৰি দুখনও লৰচৰ কৰিব...
  আৰু মাৰিয়াই তেওঁলোকৰ পিছে পিছে নাজীক পৰাস্ত কৰিব। তেওঁ নিজকে ঘূৰাই দিব, আক্ৰমণাত্মকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িব:
  - আমি ডাঙৰ আক্ৰমণাত্মক ছোৱালী!
  আৰু তেতিয়া মাৰুছিয়াই নাজীৰ ওপৰত অত্যন্ত হত্যাকাৰী আৰু ধ্বংসাত্মক কিবা এটা মুকলি কৰিব। আৰু উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰিৰ সহায়ত।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ গায়:
  - আমি শত্ৰুৰ সম্পূৰ্ণ পৰাজয়!
  ছেপ্টেম্বৰ মাহ অতি তীব্ৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল। জাৰ্মানীয়ে হতাশ হৈ প্ৰতিহত আক্ৰমণ চলালে। কিন্তু অক্টোবৰ মাহত যেতিয়া বৰষুণ বেছি হ"ল, তেতিয়া জাৰ সেনাই পুনৰ সুবিধা লাভ কৰিলে। আৰু তাই ৰুহৰৰ ফালে আগবাঢ়ি যাবলৈ ধৰিলে। তীব্ৰ আক্ৰমণৰ অন্তত ক"নিগছবাৰ্গ পৰিল। নাজীয়ে আৰু এটা চৰ পালে।
  আৰু ফ্ৰান্সৰ দক্ষিণে জাৰিষ্ট সৈন্যই টৌলনক ঘেৰি ধৰিলে। গতিকে নাজীসকলৰ সময় অত্যন্ত বেয়া আছিল।
  হিটলাৰে উত্তেজিত হৈ পৰিছিল, কিন্তু বাৰ্লিনত থকাৰ সময়ত। তেওঁৰ স্থিতি দুৰ্বল হৈ পৰিল।
  আলোচনাৰ কথা কোনেও শুনিব বিচৰা নাছিল সেয়া স্পষ্ট। কিন্তু নাজীসকল মাখিৰ দৰে আবদ্ধ হৈ পৰিল।
  নৱেম্বৰ মাহত জাৰ সেনাৰ সৈন্যই ৰুহৰ অঞ্চলৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰিবলৈ যুঁজিছিল, যাৰ ফলত জাৰ্মানীক ইয়াৰ মূল উৎপাদন ঘাটিৰ পৰা ফলপ্ৰসূভাৱে বঞ্চিত কৰা হৈছিল।
  ডিচেম্বৰ মাহত জাৰ সেনাই ফ্ৰান্সৰ সমগ্ৰ দক্ষিণ অংশ দখল কৰি স্পেইনত প্ৰৱেশ কৰে। আৰু জাৰ্মান ফ্ৰণ্টত অৱশেষত তাই ৰুহৰক দখল কৰিলে। তদুপৰি জাৰ্মানীৰ অন্যান্য ভূমিও দখল কৰা হৈছিল। আৰু জাৰ সেনাবাহিনীও ডেনমাৰ্কত অৱতৰণ কৰিলে।
  হিটলাৰে পিঞ্জৰাত থকা চয়তানৰ দৰে উত্তেজিত হৈ আছিল যদিও তেওঁ একো কৰিব পৰা নাছিল।
  কেথলিক বৰদিনৰ দিনা ৰাজকীয় সৈন্য পেৰিছৰ ফালে আগবাঢ়িল। বৰফ আৰু হিমৰ মাজতো নাটাছাৰ দলটো খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি আছিল।
  জাৰ্মানসকলে অধিক সঘনাই আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। আৰু ফৰাচীসকলে ৰাছিয়ানসকলৰ লগত যুঁজিব একেবাৰেই বিচৰা নাছিল।
  জাৰ্মান বেটাৰী এটা ভাঙি থাকোঁতে নাটাছাই মন্তব্য কৰিলে:
  - গতিকে, আচলতে, আমাৰ লগত যুদ্ধ আৰম্ভ কৰাৰ সময়ত ভূত-প্ৰেত কৰা এডলফে কিহৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল?
  সোণালী চুলিৰ জোয়াই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - চাগে কাৰণ, যেতিয়া আমি চাপত আহিম, তেতিয়া আমি ফুটা পকেটৰ পৰা মুদ্ৰাৰ দৰে পৰিম!
  অৰোৰাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা আখৰোট থেতেলিয়াই পেলালে। তাৰ পাছত তাই মুখত পেলাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইতিহাসে শিকায় যে ই একোৱেই শিকায়!
  স্বেটলানাই জয়ষ্টিক বুটামটোত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা টিপিলে। তাই আন এটা জাৰ্মান কামান উলিয়াই উত্তৰ দিলে:
  - মহান যুঁজাৰু হওঁক!
  যোদ্ধাসকলে, আপুনি দেখাৰ দৰে, সঁচাকৈয়ে যুঁজিবলৈ আৰু জয়ী হ"বলৈ দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ।
  খালী ভৰিৰে ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে শ্বৰ্ট পিন্ধি আৰু উদং পেশীবহুল ধড় লৈ লৰালৰিকৈ যায়। আনকি তেওঁ দোল খায় আৰু গৰ্জন কৰে:
  - আমি Krauts ক পৰাস্ত কৰিম! আমি ক্ৰাউটছক পৰাস্ত কৰিম! আৰু আপোনাৰ গাধত লাথি মাৰিব!
  আৰু ল"ৰাটোৰ এনেকুৱা বগা, মুকুতাৰ দৰে দাঁত! মাত্ৰ এটা ডেকা আৰু অনবেণ্ডিং টাৰ্মিনেটৰ।
  দৌৰি থাকোঁতে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে শ্বুটিং কৰে। ফেচিষ্টক হত্যা কৰি গায়:
  - ৰাছিয়ান আত্মা ৰজা শক্তি, Krauts পৰাস্ত!
  ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গাইছিল:
  - ৰাছিয়ান ৱাল্টজ, ভোৰ উদয় হয় - ৰজাৰ গৌৰৱত!
  সঁচাকৈয়ে সি বৰ যুঁজাৰু ল"ৰা হৈ পৰিল। আৰু তেওঁ ফেচিষ্টসকলক প্ৰথম দিনাই পৰাস্ত কৰে।
  আৰু ছোৱালীবোৰে সক্ৰিয়ভাৱে যুঁজ দিয়ে। ইয়াত মিৰাবেলা... লগতে এজন শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ পাইলট। তাইক কোনেও বাধা দিব নোৱাৰে। তাই ক্ৰাউটবোৰক খুন্দিয়াই পেলায় আৰু দাঁত উদং কৰি গান গায়:
  - পাগল ছোৱালী! ইয়াত তাইৰ চিন!
  আৰু তেওঁ এটা ৰকেট লৈ নিক্ষেপ কৰিব!
  হয়, ইয়াত নাৰীবোৰ এনেকুৱাই! ৰাছিয়াৰ ছোৱালীয়ে যেতিয়া যুঁজ দিয়ে তেতিয়া কোনো শক্তিয়ে তেওঁলোকক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  মিৰাবেলাই পাঁচটা আকাশী কামানৰ এটা বিস্ফোৰণেৰে সাতখন জাৰ্মান বিমান গুলীয়াই পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - জাৰ ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ আমাৰ ঈশ্বৰ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে গিলাচত খালী ভৰি দুখন চৰ মাৰি দিয়ে।
  আৰু লগতে আলবিনা আৰু এলভিনা আকাশত যুঁজি আছে।
  ইমান আচৰিত চোৰ আছিল তেওঁলোক। অধিক নতুন একাউণ্ট সংগ্ৰহ কৰা হৈছে। আৰু একে সময়তে তেওঁলোকে গান গায়:
  - আকাশত আমি নিখুঁততা! আমি aces নিখুঁততা! হাঁহিৰ পৰা ইংগিতলৈ - সকলো প্ৰশংসাৰ বাহিৰত!
  আলবিনাই এটা বিস্ফোৰণৰ সৈতে চাৰিখন জাৰ্মান বিমানক গুলীয়াই পেলাইছিল আৰু চিঞৰি উঠিছিল:
  - অ" কি আনন্দ! যুদ্ধত কি নিখুঁততা!
  আলভিনাই পাঁচখন জাৰ্মান বিমান কাটি পেলালে আৰু এইদৰে কয়:
  - যুদ্ধত নিখুঁততা জানি লওক! আৰু শীতল আদৰ্শ!
  যোদ্ধাসকলে কোৰাছত গাইছিল, ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলাইছিল:
  - ছোৱালী! শীতল ছোৱালী! ছোৱালীবোৰ! শীতল ছোৱালী!
  তেওঁলোকে নিজৰ আক্ৰমণাত্মক উত্তেজনা প্ৰদৰ্শন কৰিলে। আচলতে হিটলাৰৰ কোনো এচ নামিবলৈ বাধ্য হোৱা নাছিল।
  কিন্তু ফেচিষ্টসকল অৱশ্যে বন্য হেঁচাত পৰিছে।
  বাৰ্লিনৰ বাংকাৰত হিটলাৰ আছে আৰু তাত তেওঁক তেঁতেলীৰ দৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰা হৈছে। তেওঁ কি বিচাৰিছিল? এক নম্বৰ ফেচিষ্টৰ অন্ত পৰিল! তেওঁ জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে গৈছিল, আৰু এতিয়া তেওঁক নিজেই তেতেলীৰ দৰে চেপি ধৰা হৈছে।
  বৰ্তমান ভাৰত মহাসাগৰৰ পাৰত শীতকালৰ পৰা বিৰতি লৈ আছে ছাৰ ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচে। তাৰ সন্মুখত বিভিন্ন জাতি-জাতিৰ ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে নাচিছে।
  অৱশ্যে গ্লেডিয়েটৰৰ যুদ্ধ চাই ৰজাই আপত্তি নকৰে। যেনে দুগৰাকী ছোৱালীৰ বিৰুদ্ধে দুগৰাকী সুন্দৰীৰ।
  ইজনে সিজনক আঘাত নিদিবলৈ প্লাষ্টিকৰ তৰোৱালেৰে কাজিয়া কৰে। অৱশ্যে তেওঁলোকে হাহাকাৰ কৰি যুঁজ দিয়ে।
  এইবোৰেই যোদ্ধা। উত্তেজিত আঘাতৰ আদান-প্ৰদান। দুটি স্বর্ণকেশী এবং দুটি redheads...
  ছাৰ ভ্লাদিমিৰে ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিক সুধিলে:
  - জাৰ্মানীৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত আটাইতকৈ কঠিন কামটো কি?
  ফিল্ড মাৰ্শ্বালে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - আত্মবিশ্বাস লাভ কৰক! আৰম্ভণিতেহে যেতিয়া শত্ৰুৱে আগবাঢ়ি যাবলৈ ধৰিলে, তেতিয়াহে মোৰ অস্বস্তি অনুভৱ হৈছিল। আৰু এতিয়া আমি জয়ী হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছো আৰু আমাৰ শত্ৰুৰ বিষয়ে সকলো স্পষ্ট হৈ পৰিছে! - এই প্ৰধান কৌশলবিদ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভিচে ৱাইন খাইছিল।
  ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সকলো সময়তে জয়ী হোৱাটো অত্যন্ত কঠিন! কিন্তু আমি নিজকে বহুত কৰিবলৈ সক্ষম বুলি দেখুৱালোঁ! আৰু এতিয়া সময় থাকিব, আৰু সমগ্ৰ পৃথিৱী শান্তিপূৰ্ণ হৈ পৰিব!
  ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - মই বিশ্বাস কৰোঁ!
  ছোৱালীকেইজনীৰ উলংগ শৰীৰত ঘাঁ আছিল আৰু অত্যন্ত নাৰ্ভাছ যেন লাগিছিল।
  তেওঁলোকে যুদ্ধ কৰিছিল, অৱশ্যে, প্ৰাচীন ৰোমৰ সময়ৰ দৰে নহয় - তেওঁলোকে নিজৰ বিশেষ ক্ষতি নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰিছিল।
  ইফালে যুদ্ধ অব্যাহত থাকে। জানুৱাৰী মাহত জাৰবাদী সৈন্যই খোজকাঢ়ি গৈ থকা অৱস্থাত পেৰিছ দখল কৰে। ডেনমাৰ্কৰ ৰাজধানী কোপেনহেগেনকো লোৱা হৈছিল। জাৰ্মান সৈন্য দুৰ্বল হৈ আহিছিল। ৰাছিয়ানসকলে জাৰ্মানীলৈ নিজেই আগবাঢ়ি গৈ থাকিল। ফ্ৰিটজে হতাশ হৈ যুঁজিছিল যদিও তেওঁলোকৰ শক্তি ভাঙি গৈছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো, এই অমৰ ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে নিয়ৰত জপিয়াই পৰি সকলোৰে আগত আক্ৰমণৰ দিশে আগবাঢ়িল, সম্পূৰ্ণ জুইৰ ভয় নোহোৱাকৈ। আৰু হুইচেল মাৰি থাকোঁতে:
  - জয়ৰ বাবে যুঁজ দিয়াত কোন অভ্যস্ত,
  তেখেতে নিশ্চয় নিজৰ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিব...
  তেওঁ আনন্দত হাঁহিছে আৰু বহুত সাধন কৰিব,
  আৰু হিটলাৰক জোৰেৰে মাৰপিট কৰা হ"ব!
  আৰু ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিখনে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে! আৰু তেওঁ বয়সৰ বাহিৰত নিজৰ মুকুতাৰ দৰে ডাঙৰ দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে। হয়, ইতিমধ্যে পহুৰ দৰে তেওঁৰ মুখ আছে। যিকোনো ডিঙিৰ মাজেৰে ই চেপি ধৰিব।
  আৰু টেংকত উঠি থকা ছোৱালীবোৰ জাৰ্মানীৰ দক্ষিণৰ পৰা উত্তৰলৈ গতি কৰিছে। সিহঁত সাগৰলৈ ওলাই যাবলৈ ওলাইছে। আৰু কেৱল বাৰ্লিন আৰু প"মেৰনিয়াৰ ওচৰৰ মাটিবোৰহে ক্ৰাউটৰ লগত থাকিব।
  ফেচিষ্ট টেংক নোক আউট কৰি নাটাছাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু যুদ্ধ নিজৰ ধৰণেৰে মজা!
  নাজীসকলক ঠেলা মাৰি জোয়াই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - যিমান ভাল পায়! বিশেষকৈ যেতিয়া আমি জয়ী হওঁ!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলাই অৰোৰাই ক"লে:
  - বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ, মাত্ৰ অলপ প্ৰয়োজন নাই...
  আৰু ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে ইমান জোৰেৰে হাঁহিব!
  যোদ্ধাসকলে উন্মাদ আনন্দ আৰু ক্ৰোধত লৰচৰ কৰে। আৰু জাৰ্মানসকলক চেপি ধৰে।
  একে সময়তে স্পেইনৰ ওপৰেৰে ছাৰিষ্ট সৈন্যই আগবাঢ়িছে আৰু ইতিমধ্যে চেভিলৰ কাষ চাপিছে।
  সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজত উঠি অলগাই জাৰ্মান আৰু আৰক্ষী সৈন্যৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে।
  স্থানীয় স্পেনিছসকলে প্ৰায় কোনো প্ৰতিৰোধ নকৰে। আন এখন দেশ ৰাছিয়াৰ কুঠাৰ তলত পৰিছে।
  অলেগে শ্বুট কৰিছিল আৰু গাইছিল:
  - এৰোবেটিক্স, ই বাছত বাছ হ'ব!
  আৰু তেওঁৰ সংগী এলিছে টুইট কৰিছিল:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ মহত্ত্ব গ্ৰহটোৱে স্বীকৃতি দিছিল,
  ফেচিবাদক তৰোৱালৰ আঘাতেৰে থেতেলিয়াই পেলোৱা হৈছিল...
  পৃথিৱীৰ সকলো জাতিয়ে আমাক ভালপোৱা আৰু প্ৰশংসা কৰে,
  আহক আমি মহান পবিত্ৰ জাৰবাদক থিয় দিওঁ!
  আৰু ছোৱালীবোৰে জয়ষ্টিকটোত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ চৰ মাৰি হেঁচা মাৰি ধৰিব।
  ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভৰ জাৰ সাম্ৰাজ্য আৰু ফেচিষ্ট জাৰ্মানীৰ মাজত যুদ্ধ অব্যাহত আছে।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ফ্ৰান্সক নাজী দলৰ পৰা প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে মুক্ত কৰিছে। ১৯৫৭ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত... জাৰবাদী সেনাই পৰ্তুগালক মুক্ত কৰে।
  ২৩ ফেব্ৰুৱাৰীত ডেনমাৰ্ক আৰু জাৰ্মানীৰ পৰাই ৰাছিয়াৰ ইউনিটসমূহে একত্ৰিত হয়।
  এই চিৰন্তন ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে বোকাত ছিটিকি পৰে। শিশু মেজৰজনে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত নিজকে চিঞৰি উঠে:
  - ৰাছিয়ান জাৰ ভ্লাদিমিৰ তৃতীয়লৈ গৌৰৱ! মই হিটলাৰক কাটি দিম, চাবুকেৰে জুখিম!
  আৰু ল"ৰাটোৱে আকৌ চিঞৰি উদং আঙুলিৰে চোকা চোকা ডিস্ক এখন দলিয়াই দিয়ে। আৰু ই ফেচিষ্টৰ ডিঙিত আঘাত কৰিব। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ উদং শিশুসুলভ ভৰিখনেৰে বুমেৰাং এটা দলিয়াই দিয়ে আৰু লগে লগে পাঁচটা ক্ৰাউটৰ ডিঙি কাটি পেলায়।
  হয়, এনে সাম্ৰাজ্যক আক্ৰমণ কৰাৰ হিটলাৰৰ বেয়া ধাৰণা।
  নাটাছা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে পৰ্তুগালৰ শেষৰটো জাৰ্মানক শেষ কৰে। তেওঁলোকৰ টেংকটো ধ্বংসৰ ক্ষেত্ৰত অদম্য।
  আৰু তেওঁলোকেও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিকৰ বুটামবোৰ টিপি উগ্ৰ ধ্বংস কৰে।
  জোয়াই গুলী চলালে, জাৰ্মান কামানটো ভাঙি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - ৰাছিয়া আৰু শেষলৈকে স্বাধীনতাৰ বাবে!
  অৰোৰাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি নাজীজনক লাথি মাৰিলে আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - ভগৱানে ৰজাক ৰক্ষা কৰক!
  শ্বেতলানাইও চুদিলে, তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - শক্তিশালী সাৰ্বভৌম!
  ছোৱালীয়ে ফেচিষ্টক পৰাস্ত কৰে। কিন্তু তাৰ পিছত হিটলাৰৰ নতুন টেংক "মাউছ"-৪ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এটা অতি শক্তিশালী মডেল - তিনিশ টন ওজনৰ, আৰু এটা ৩১০- মিমি বন্দুক। ই বহু দূৰলৈকে ভেদ কৰিব পাৰে, কিন্তু ইয়াৰ নিজেই ইমান ডাঠ কৱচ আছে যে কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংকে ইয়াক কোনো কোণৰ পৰা লৈ নাযায়।
  নাটাছাই আদেশ দিয়ে:
  - ছোৱালীবোৰ, আমি ওচৰলৈ আহি কাষৰ তলৰ অংশত, ৰোলাৰবোৰৰ মাজত সোমাই দিব লাগিব - এইটোৱেই আমাৰ একমাত্ৰ সুযোগ!
  জোয়াই জাৰ্মান কামানটোক খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে চেপি ধৰিলে আৰু গাই গ"ল:
  - ভাগ্যই আপোনাক শেষ সুযোগ দিছে, কিন্তু খৰখেদা কৰক! বৰষুণ, শিলাবৃষ্টি আৰু নিয়ৰৰ মাজত!
  অগাস্টিনেও টেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - শেষ সুযোগ, ভাগ্যই দিয়ে! খোজ কঢ়া আৰু দৈনিক দৌৰা জীয়াই থাকক!
  আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, আৰু ই কেনেকৈ পেচ খাব। আৰু তেওঁ ফেচিষ্টসকলক ভাঙি পেলাব।
  স্বেটলানাই গৰ্জন কৰিলে:
  - নতুন সীমান্ত আৰু ডেচিং বিজয়ৰ বাবে!
  ৰাছিয়াৰ টেংকখনে গতি বৃদ্ধি কৰি লৰালৰিকৈ গ"ল। আৰু ছোৱালীবোৰে লৈ গাইব:
  - শক্তিশালী সাৰ্বভৌম, অতি গৌৰৱময় যুগ, অৰ্থডক্স জাৰ, গৌৰৱৰ বাবে, আমাৰ গৌৰৱৰ বাবে ৰাজত্ব কৰক!
  আৰু আকৌ তেওঁলোকে গতি বৃদ্ধি কৰিলে, জাৰ্মান "মাউছ"-৪ৰ হাতত থকা বন্দুকটোৰ পৰা পঠোৱা গধুৰ প্ৰজেক্টাইল এটাৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ভেড়াৰ শিঙৰ ওপৰত নমস্কাৰ নাযাওঁ! যাতে তুমি হিটলাৰ - মৰিবা!
  আৰু তেওঁলোকৰ টেংকৰ গতিবেগ বৃদ্ধি পাইছে। সৰু বক্সাৰে ডাঙৰ বক্সাৰক আক্ৰমণ কৰাৰ দৰে। কিন্তু অৱশ্যেই সম্ভাৱনা পঞ্চাশ-পঞ্চাশ।
  টেংকৰ গতিবিধি চাই নাটাছাই মনত পেলালে যে ৰিঙত এজন মানুহৰ লগত কেনেকৈ বক্স কৰিছিল। ঘুচা মিছ কৰিছিল আৰু মাৰ খাইছিল যদিও তাই ধৰি ৰাখিছিল। আৰু তাৰ পিছত তাই আত্মবিশ্বাসেৰে স্নেপ কৰিলে। আৰু তাই শত্ৰুৰ সন্মুখৰ গতিবিধি ধৰিলে, আৰু তাৰ চিবুকত আঘাত কৰিলে। নক আউট হ"ল!
  তাই হাজাৰ সোণৰ ৰুবল পাইছিল। এনে যুঁজাৰু ছোৱালী। দিলে দিব!
  নাটাছাই খালী ভৰিখন জোকাৰি গাইছিল:
  - এইখন শেষ যুদ্ধ নহয়, কিন্তু ই নিৰ্ণায়ক! পিতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে, মাতৃভূমি আৰু সন্মানৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ টেংকটোৱে কাষেৰে পিছলি গৈ এটা খোলা পঠায়... জোয়াইও তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল, ইমান সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনী, আৰু বান্দৰৰ দৰে চঞ্চল। আৰু "মাউছ"-৪ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে। তেওঁৰ গোলাবোৰ স্পষ্টকৈ বিস্ফোৰণ হৈছিল। আৰু তেতিয়া টাৱাৰবোৰ ফালি পেলোৱা হ"ব, আৰু তাই বতাহত ওখকৈ উৰি যাব!
  ছোৱালীবোৰে একেলগে চিঞৰি উঠে:
  - বিজয়! শীতল জয়!
  আৰু তেওঁলোকৰ তালিকাত আন এটা টেংক!
  ১৯৫৭ চনৰ ১ মাৰ্চত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই এলবে নদী পাৰ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে। দেখাত হিটলাৰৰ ওপৰত ভৰি দিয়া হৈছিল।
  ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে সন্তানৰ ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ফেচিষ্ট টেংক এখন ডুবাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - নতুন, unbending সীমান্তৰ বাবে!
  আলেংকাৰ টেংকৰ দলটোৱে পূব দিশলৈ ঘূৰি যায়। ইতিমধ্যে পশ্চিম জাৰ্মানী আৰু ফ্ৰান্স মুক্ত হৈছে। কেৱল অডাৰ আৰু এলবেৰ মাজৰ মাটিবোৰহে নাজীৰ নিয়ন্ত্ৰণত থাকিল। বাৰু, ব্ৰিটেইন আৰু আয়াৰলেণ্ডো। নাজীৰ শেষ শক্তিবোৰ তাতেই আছে।
  ফেচিষ্ট বেটাৰীবোৰত গুলীচালনা কৰি আলেংকাই কয়:
  - Tsarevich নিকোলাই,
  যদি আপুনি ৰাজত্ব কৰিব লাগে...
  কেতিয়াও পাহৰি নাযাব -
  সৈন্যই সাহসেৰে যুদ্ধ কৰে!
  আৰু এতিয়া খালী ভৰিৰে আন এটা খোলা পঠিওৱা হৈছে। আৰু তেওঁ ফ্ৰিটজ বন্দুক এটাত পৰিল।
  আন্যুতাইও উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীচালনা কৰে। তেওঁ ফেচিষ্টক আঘাত কৰি হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - মই হিটলাৰক বমি কৰা ধৰণৰ ছোৱালী!
  ইয়াৰ পিছত অগ্নিময় অগাস্টিনৰ নখ। তাইও চোকা গুলী চলোৱা সৰু চয়তান, আৰু গৰ্জন কৰে:
  - নৰকৰ গেটলৈ!
  আৰু খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰে।
  মাৰিয়াই পিছফালে গুলী চলায়। একেদৰেই তেওঁ ইয়াক লৈ আঘাত কৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মোক কোনেও বাধা নিদিব বাঘিনী, খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীক কোনেও পৰাস্ত নকৰে, আৰু মোক ক'তো মাৰপিট কৰা হ'ব!
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিক উৰুৱাই দিব। আৰু তেওঁ জাৰ্মান টেংক এটাক নোক আউট কৰিব, তাৰ টাৰেটটো মাছৰুমৰ টুপিৰ দৰে ফালি পেলাব।
  আৰু cackles:
  - নতুন, শীতল সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু পুনৰ জিভা দেখুৱাব!
  ছোৱালীবোৰে মাত্ৰ নিজকে ঠেলি দিছে আৰু হতাশ হৈ আগবাঢ়িছে। আৰু ফেচিষ্টসকলে তেওঁলোকৰ আঘাতৰ তলত ডুব গৈ আছে।
  ১৯৫৭ চনৰ ২ মাৰ্চত পৰ্তুগালৰ শেষৰটো নাজী বাহিনীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰে। স্পষ্ট হৈ পৰিল যে ফেচিবাদৰ সূত্ৰপাত ঘটিছে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ভোৰ হৈছে নেকি? দুঃস্বপ্ন সূৰ্যাস্ত!
  আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্য আগবাঢ়িছে। জাৰ্মানীয়ে ক্ৰমান্বয়ে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাই আত্মসমৰ্পণ কৰিছে।
  আঁঠুলৈকে পৰি যায়। ৰাছিয়া আৰু চীনা দুয়োজনী ছোৱালীয়ে উদং ভৰিৰ চুমা খায়।
  ইমান শীতল আৰু শীতল দেখা গৈছে। আৰু ফেচিষ্টসকলক কাটি কাটি কাটি পেলোৱা হৈছে।
  ইতিমধ্যে নাটাছাৰ ক্ৰু উত্তৰ দিশলৈ যুঁজিবলৈ যোৱা ৰেলখনত উঠিছে, ক্ৰাউটসকলৰ সৈতে।
  ছোৱালীকেইজনী নিজৰ নিজৰ ডবাত বহি আছে। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ধৰি তাচ খেলে।
  নাটাছাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আকৰ্ষণীয়, যেতিয়া আমি বাৰ্লিনক লৈ যাম, তেতিয়া ইয়াৰ পিছত কি হ"ব?
  জোয়াই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - পৰৱৰ্তী হ'ব লণ্ডন!
  ফায়াৰ অৰোৰাই খিকিন্দালি কৰি আকৌ সুধিলে:
  - আৰু তাৰ পিছত?
  জোয়াই নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - লেটিন আমেৰিকা আমাৰ হ'ব! আমি নাজীৰ সৈতে অনুষ্ঠানত থিয় নহওঁ!
  স্বেটলানা এই কথাত একমত হৈছিল:
  - অৱশ্যে আমি নকৰোঁ! আহক আমি গোটেই পৃথিৱীখন জয় কৰোঁ!
  নাটাছাই উৎসাহেৰে নিশ্চিত কৰিলে:
  - আৰু তেতিয়াই শান্তি হ"ব, সমগ্ৰ পৃথিৱীতে!
  ছোৱালীবোৰে কোৰাছত গাইছিল, যোৱাৰ লগে লগে ৰচনা কৰিছিল;
  ছাৰবাদৰ মহান ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ,
  ক'ত ভ্লাদিমিৰ সিংহাসনত বসে...
  আমি দুষ্ট ফেচিবাদৰ ভিৰ থেতেলিয়াই পেলাম -
  আমাৰ সেনা আৰু এককত্বৰ মহিমা!
  
  হৃদয়বোৰ অতি বিশ্বাসেৰে টেম্পাৰ হৈছিল,
  আমাৰ সকলো হৃদয়েৰে আমাৰ পৃথিৱী মাতৃ...
  আমি ছাৰ নিকোলাছৰ পুত্ৰ,
  আৰু তেওঁলোকে তেওঁৰ বাবে বৃথা মৰি যোৱা নাছিল!
  
  আমাৰ গৃহভূমি, তুমি আন সকলোতকৈ মৰমৰ,
  একটি পাখিযুক্ত, স্বৰ্গীয় আতচবাজী ওপৰলৈ নিক্ষেপ কৰোঁ আহক...
  আপুনিও পিতৃভূমিৰ লগত যুঁজি আছে,
  বাৰু, নাজী সকলো মৰি যাওক!
  
  হিটলাৰে আমাৰ লেণ্ডছ পাব বিচাৰিছিল,
  আৰু দুষ্ট কুকুৰটোৱে ৰজাক হত্যা কৰাৰ চেষ্টা কৰিলে...
  মানি নলওঁ ,
  গতিকে ফেচিবাদে আমাক অসাৰভাৱে আক্ৰমণ কৰিলে!
  
  ৰজা এজন দয়ালু আৰু জ্ঞানী শাসক,
  একটি পর্বত ঈগল গ্রহ উপরে উৰি যায়...
  ভ্লাদিমিৰ হ'ব গোটৰ শাসক,
  আমাৰ বন্ধুত্ব তীখাৰ একক শিলৰ দৰে!
  
  ফ্ৰিটজৰ ভৰিৰ পৰা সমৰ্থন উলিয়াই দিওঁ,
  হিটলাৰক ফান্দত শ্বাসৰুদ্ধ হ"বলৈ দিয়ক...
  আমি নিষ্ঠুৰ ফাঁচী লজ্জাৰ হাতত তুলি দিম,
  পৃথিৱীত যি দুষ্টতাৰ কাম কৰে!
  
  ৰাজকীয় শক্তি আৰু ৰাজকীয় প্ৰজ্ঞা,
  তেখেতে ফেচিষ্টসকলক বিনা জোখত ধ্বংস কৰিব...
  বিশ্বাস কৰক, হিটলাৰে সঁচাকৈয়ে মূৰ্খ কাম এটা কৰিলে,
  আৰু এতিয়া তেওঁৰ জীৱনটো এটা সূতাৰ দৰে!
  
  গতিকে মহান ৰজাসকলক সন্মান কৰক,
  পৃথিৱীত কোনো শীতল Romanovs নাই...
  নাজীৰ যুদ্ধত, হৃদয়ত আঘাত কৰক,
  সাফল্য আৰু সপোনৰ পথ মুকলি কৰিবলৈ!
  
  
  মহান পিটাৰে আমাক সাগৰলৈ লৈ গ"ল,
  আলেকজেন্ডার প্যারিস জয়...
  হয়, কেতিয়াবা শোক ঘটিছিল,
  কিন্তু ৰাছিয়াক এজন কেৰুবে ৰক্ষা কৰিছিল!
  
  আমাৰ লগত সকলো ধুনীয়া,
  ছোৱালী আৰু ল'ৰা উভয়ে, বিশ্বাস কৰক...
  ৰজাই শাসন কৰে, ন্যায্যভাৱে জানে -
  যদিও কোনো দুষ্ট জন্তুৱে দুৱাৰমুখত গুৰগুৰাই যায়!
  
  কোনো সীমা নাই, সিদ্ধতাক বিশ্বাস কৰক,
  অতি সোনকালে সাম্যবাদৰ ৰজা আহিব...
  আহক আমি আনন্দৰ দুৱাৰ খুলি দিওঁ,
  ধ্বংস ফেচিবাদ ধ্বংস!
  
  ৰাছিয়াৰ বাবে মাইলৰ খুঁটি নিৰ্ধাৰণ কৰা হোৱা নাই,
  বিশ্বাস কৰক, আমি শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিম...
  ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে, যেন স্পাৰ্টাত,
  বাৰু, আমাৰ জাৰ ভ্লাদিমিৰ অকলশৰীয়া!
  
  আমি ৰড - মহান ঈশ্বৰ,
  নিখুঁত স্লাভ কি সৃষ্টি...
  আমি সন্মান আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে যুঁজ দিওঁ,
  আমি নাজীবাদত আঘাত কৰো!
  
  আপুনি আটাইতকৈ ডাঙৰ ৰোমানভ পৰিয়াল,
  ৰাছিয়া সদায় শাসন কৰিব...
  মহান ৰজা, সৰ্বোচ্চ উৰণ,
  চয়তানে ঈগল ভাঙিব নোৱাৰে!
  
  মহান ৰাছিয়াৰ প্ৰতি প্ৰেমৰ বাবে,
  আমরা যুদ্ধত সৈনিক পঠাওঁ...
  আমি আইকনৰ পৰা সন্তসকলৰ মুখক মহিমামণ্ডিত কৰোঁ,
  কাৰণ যিকোনো যোদ্ধাও ৰজা!
  
  আমাৰ হৃদয় জ্বলি উঠে পিতৃভূমিৰ বাবে,
  আমরা মেয়েরা যুদ্ধত কঠিন...
  আমি মহাকাশৰ দুৱাৰ খুলিম, জানো
  আৰু মই এডলফক কুকুৰৰ দৰে মাৰি পেলাম!
  
  বাৰ্লিনলৈ আৰু অলপ সময় বাকী,
  আমি ৰজাৰ মহিমা বহন কৰি প্ৰৱেশ কৰিম...
  বাৰ্ধক্যই আমাক ছোৱালীক ভাবুকি নিদিয়ে,
  বিশ্বাস কৰক আমাৰ পানী ঢালি দিয়া নহ'ব!
  
  দুষ্ট আৰু নিকৃষ্ট সকলক কবৰ দিওঁ,
  ড্রাগন dashingly পরাজিত হবে...
  আৰু আমাৰ হাতত সোণালী আইকন আছে,
  ৰডন"ভেৰিয়া এক চিৰন্তন নিয়ম!
  
  
  
  
  Türkiye দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে
  ১৯৪২ চনৰ ১ ছেপ্টেম্বৰত তুৰ্কিয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। কাৰণটো স্পষ্ট - পূৰ্বৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধৰ পিয়াহ, আৰু বাকুক দখল কৰাৰ ইচ্ছা। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মান কূটনীতিয়েও ভূমিকা পালন কৰিছিল, যিয়ে অট্টোমানসকলক সোণৰ পাহাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে তুৰ্কীসকলে সিদ্ধান্ত ল"লে যে আৰু অপেক্ষা কৰি লাভ নাই, আৰু তেওঁলোক গোহালি নহয়, কিন্তু যুঁজিবলৈও সময় পাব পাৰে।
  ফলত ত্ৰিশটা তুৰ্কী বিভাগে ছোভিয়েট ট্ৰেন্সককেচিয়াক আক্ৰমণ কৰে।
  কেইদিনমানৰ ভিতৰতে তেওঁলোকে বাটুমি লৈ ইয়েৰেভানক ঘেৰি ধৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে ষ্টেলিনে উদীয়মান সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ কিছু অংশ প্ৰত্যাহাৰ কৰি ট্ৰেন্সক"কেচিয়ালৈ হস্তান্তৰ কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  ছোভিয়েট কমাণ্ডে ষ্টেলিনগ্ৰাডত আক্ৰমণ পিছুৱাই দিবলৈ বাধ্য হয়। জাৰ্মানসকলে পাছলৈ ককেচীয়ান দিশত অধিক সাফল্য লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু অৰ্ডজোনিকিজে আৰু গ্ৰ"জনীক লৈ যায়। আৰু পাহাৰলৈ পিছুৱাই যোৱাৰ ফলতহে ছোভিয়েট সৈন্যই নাজীক বাধা দিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  একে সময়তে ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে শত্ৰুতাত তুৰস্কক জড়িত কৰাৰ আশংকাত ব্ৰিটিছে অপাৰেচন টৰ্চ পিছুৱাই দিছিল।
  ১৯৪২ চনৰ ডিচেম্বৰৰ শেষৰ ফালে নাজীয়ে তথাপিও ষ্টেলিনগ্ৰাড দখল কৰে। তাতে বসতি স্থাপন কৰিলে। ছোভিয়েট সৈন্য আগবাঢ়িল, কিন্তু কেন্দ্ৰত সফলতা নাপালে - ৰেজেভ-চাইচভ অভিযানটো অতি ব্যয়বহুল হৈ পৰিল। কিন্তু ফুৰাৰে তথাপিও সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰিছিল, যিহেতু তৃতীয় ৰাইচৰ হাতত পৰ্যাপ্ত সম্পদ নাছিল।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ৰঙা সেনাই নিজৰ বাহিনী একত্ৰিত কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ফালৰ পৰা জাৰ্মানক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু নাজীয়ে ইতিমধ্যে নিজৰ বাহিনীক পুনৰ গোট খুৱাবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু সেই আঘাত প্ৰতিহত কৰিবলৈ সাজু হৈছিল।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ পৰাও আৰম্ভ হৈছিল অপাৰেচন টৰ্চ। জাৰ্মানসকলো সাজু হৈ আছিল আৰু দুসপ্তাহ ধৰি তীব্ৰ যুদ্ধৰ অন্তত তেওঁলোকে ব্ৰিটিছক বাধা দিছিল।
  আমেৰিকানসকলে এতিয়াও কাছাব্লাংকা আৰু টিউনিছিয়াত অৱতৰণ কৰা নাই। আফ্ৰিকাত পুনৰ যুদ্ধ বন্ধ হৈ পৰিছে।
  হিটলাৰে তেতিয়াও শক্তি জমা কৰি আছিল... মাৰ্চ মাহত ৰঙা সেনাই তৃতীয়বাৰৰ বাবে ৰেজ-চাইচভ অভিযান চলাইছিল, যুদ্ধবোৰ গোটেই এমাহ ধৰি চলিছিল, বিশেষ সফলতা নাপালে।
  জুন মাহত নাজীয়ে শক্তি গোটাই ভলগা নদীৰ কাষেৰে গতি কৰি ককেছাছত থকা ছোভিয়েট বাহিনীক বিচ্ছিন্ন কৰি কেছপিয়ান সাগৰত উপনীত হ"বলৈ চেষ্টা কৰে।
  যুদ্ধবোৰত নতুন জাৰ্মান টেংকে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল: "টাইগাৰ", "পেন্থাৰ", "লায়ন"।
  লগতে স্বয়ংচালিত বন্দুক "ফাৰ্ডিনাণ্ড"।
  জাৰ্মানসকল বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ শক্তিশালী আছিল, পৰাস্ত হোৱা নাছিল আৰু সতেজ সৈন্যৰ সৈতে আছিল।
  আমেৰিকাই কাৰ্যতঃ থাৰ্ড ৰাইচত বোমা বিস্ফোৰণ কৰা নাছিল, যাৰ ফলত টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। আৰু লগতে "লায়ন" ধাৰাবাহিকখনো মুকলি কৰে। কিন্তু টেংকটো অতি দামী আৰু গধুৰ বুলি ওলাই পৰিল;প্ৰায়ে ভাঙি আবদ্ধ হৈ পৰিল। কিন্তু ইয়াৰ ডাঠ ১০০ মিলিমিটাৰ ঢালযুক্ত চাইড আৰ্মৰে বাহনখনক এখন ভাল ব্ৰেকথ্ৰু বাহন কৰি তুলিছিল। লেভ টেংকৰ সুবিধা আছিল ইয়াৰ শক্তিশালী কামান, কিন্তু অসুবিধা আছিল নব্বৈৰ ওজন। যাৰ ফলত গাড়ীৰ গতিশীলতা হ্ৰাস পালে।
  যুদ্ধবোৰে দেখুৱাইছিল যে এই টেংকে এতিয়াও সমতল মাটিত কিবা এটা কৰিব পাৰে।
  পেন্থাৰৰ কাষৰ কৱচ দুৰ্বল হৈ পৰিল, যাৰ ফলত লোকচান বৃদ্ধি পালে। টাইগাৰখনেই আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ ব্ৰেকথ্ৰু টেংক বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। ইয়াৰ কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰ কৱচেৰে আবৃত আছিল, যাৰ ফলত পঞ্চল্লিশজন শক্তিহীন হৈ পৰিছিল।
  জাৰ্মানসকলে তুলনামূলকভাৱে লাহে লাহে আগবাঢ়িল। সামগ্ৰিকভাৱে ছোভিয়েট নেতৃত্বই ঠিক তেনেকুৱা বিকল্প আশা কৰিছিল, আৰু প্ৰস্তুত হৈ সৈন্য ডাঙৰ-দীঘল কৰিছিল।
  সঁচা, কুৰ্স্ক বাল্জৰ দৰে নহয়, ফেচিষ্টসকল বহুত বেছি শক্তিশালী আৰু আত্মবিশ্বাসী।
  আৰু প্ৰতিৰক্ষাতকৈ আক্ৰমণৰ বাবে ভূখণ্ড অধিক সুবিধাজনক। আৰু ক্ৰাউটসকলৰ হাতত অধিক বিমান, টেংক আৰু পদাতিক বাহিনীও আছে। আৰু ভলগা নদীৰ সিপাৰে ছোভিয়েট সৈন্যক যোগান ধৰাটো সহজ নহয়৷
  গতিকে নাজীসকলে প্ৰতিৰক্ষা ৰেখা ভাঙি আগবাঢ়ি গ"ল। আমি সফলতাৰ পিছত সফলতা লাভ কৰিলোঁ।
  তিনিমাহ ধৰি হঠকাৰী যুদ্ধৰ অন্তত আমি কেচপিয়ান সাগৰ পালোঁগৈ।
  ষ্টেলিনে নিজকে কঠিন পৰিস্থিতিত পৰি শান্তিৰ আলোচনা আৰম্ভ কৰিব বিচাৰিছিল। যিহেতু ককেছাছক যে ধৰি ৰাখিব নোৱাৰি সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছে। কিন্তু হিটলাৰৰ লগত চুক্তি হোৱাটো অত্যন্ত কঠিন। ফেচিষ্টসকলে অত্যধিক দাবী কৰে। আৰু যদি আপুনি তেওঁলোকৰ ওচৰত হাৰ মানিলে তেন্তে তেওঁলোকে আপোনাক খাই পেলাব। যুদ্ধবিৰতিৰ কথা কি ক"ব? ইয়াত হিটলাৰে নিবিচাৰে। আৰু অৱশ্যেই মিত্ৰসকল নিষ্ক্ৰিয়। অতিৰিক্ত বিভাজন পলম কৰিবলৈ ভয় কৰে।
  ফ্ৰিটজে পৰিয়ালটো কেছপিয়ান সাগৰৰ উপকূলৰ কাষেৰে গতি কৰি আছিল। আৰু তাৰ পিছত, অৱশেষত, তেওঁলোকে তুৰ্কীৰ সৈতে একত্ৰিত হ"ল। কি যে আনন্দৰ কথা আছিল!
  ধুনীয়া জাৰ্মান ছোৱালীবোৰে ছোভিয়েট বন্দীসকলক তেওঁলোকৰ উদং ভৰিৰ চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। তেওঁলোকে আজ্ঞাবহভাৱে কৰিলে। আৰু সিহঁতে নিজৰ উদং গোৰোহাত চৰ মাৰিলে।
  এইদৰেই বন্দী কৰা হৈছিল। আৰু জাৰ্মানীয়ে ছোভিয়েট ইউনিটসমূহক নিৰস্ত্ৰ কৰি পেলালে।
  তাৰ পিছত ষ্টেলিনে ফুৰাৰক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিলে - সমগ্ৰ ককেছাছ, আনকি লেনিনগ্ৰাড আৰু কেৰেলিয়াকো এৰি দিবলৈ সন্মত হয়। প্লাছ এশ বছৰৰ ক্ষতিপূৰণ দিব।
  ফুহৰাৰে অলপ চিন্তা কৰাৰ পিছত সেই প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰিলে আৰু ১৯৪৩ চনৰ ৭ ডিচেম্বৰত শান্তিৰ সমাপ্ত হ"ল।
  মিত্ৰশক্তিয়ে এইটোক বিশ্বাসঘাতকতা বুলি ল"লে! আৰু তেওঁলোকে ষ্টেলিন আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছিল!
  আৰু ছোভিয়েট অপপ্ৰচাৰে প্ৰকৃত আত্মসমৰ্পণক এক বৃহৎ জয় হিচাপে উপস্থাপন কৰিছিল। তেওঁলোকে কয় যে মিত্ৰশক্তিৰ দ্বাৰা পৰিত্যক্ত হোৱাৰ বাবে তেওঁলোকে ছোভিয়েট ৰাষ্ট্ৰখন সংৰক্ষণ কৰিছিল আৰু মস্কোক কেতিয়াও লোৱা হোৱা নাছিল।
  আৰু নাজীয়ে অৱশ্যে ককেছাছৰ পৰা মধ্যপ্ৰাচ্যলৈকে আক্ৰমণ চলাই ৰমেলৰ গোটটোক শক্তিশালী কৰি তুলিলে। ১৯৪৩ চনৰ মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য আৰু ইজিপ্ত উচ্চ ফেচিষ্ট শক্তিৰ হাতত দখল কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও যুদ্ধবোৰে দেখুৱাইছিল যে পেন্থাৰে ইংৰাজ চাৰ্চিল আৰু ক্ৰমৱেলৰ বিৰুদ্ধে সফলতাৰে যুঁজ দিয়ে যদিও পিছৰটোৱে ইয়াত মুখামুখিকৈ ভেদ কৰিব নোৱাৰে।
  ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানসকলে ৰাছিয়াৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত কঠিন হৈ পৰিছিল, আৰু ঔপনিৱেশিক ব্ৰিটিছ সৈন্যক সহজেই পৰাস্ত কৰিছিল।
  এপ্ৰিল মাহত নাজীসকল চুডানলৈ গুচি যায়। আৰু অৱশেষত তেওঁলোকে জিব্ৰাল্টাৰ দখল কৰি মৰক্কো দখল আৰম্ভ কৰিলে। চাৰ্চিলেও পানীৰ শান্তিৰ পৰীক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু হিটলাৰে পূব দিশত নিজকে মুক্ত হাত দি ক"লে নহয়!
  আৰু নাজীসকলে আফ্ৰিকা পাৰ হৈ গুচি গ"ল। বৰ্ধিত যোগাযোগ, বেয়া পথ বা তেওঁলোকৰ সম্পূৰ্ণ অনুপস্থিতি, কঠিন জলবায়ু আৰু বিশাল দূৰত্বৰ বাবে তেওঁলোকৰ অধিক পলম হৈছিল।
  তথাপিও জাৰ্মানসকলে আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু তেওঁলোকে ডাৰ্ক কন্টিনেণ্টৰ কাষেৰে গতি কৰিলে। যদিও অৱশ্যেই তেওঁলোকৰ টেংক বিশেষকৈ টাইগাৰ-২ আৰু লায়ন জংঘলত যথেষ্ট লেহেমীয়া আছিল। বাইদেউ, জাৰ্মানসকলেও তেওঁলোকৰ ছিৰিজত ছয়কুৰি টন ওজনৰ এটা লঘু "পেন্থাৰ" প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল, যিটো আফ্ৰিকাৰ যুদ্ধৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয় আছিল।
  যুদ্ধ অভিযানে দেখুৱাই দিয়াৰ দৰে এনে টেংকৰ অৱশ্যে টি-৪তকৈ কোনো মৌলিক সুবিধা নাছিল, কেৱল অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ বাহিৰে, কিন্তু হেলনীয়া কৱচ প্লেটও আছিল।
  ১৯৪৪ চনৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানীয়ে ই-১০ স্বয়ংচালিত বন্দুক লাভ কৰে, যাৰ ওজন বাৰ টন, চিলোৱাট অতি কম আৰু কৱচ অতি ঢাল। আফ্ৰিকাৰ বাবে এনে এটা যন্ত্ৰ সঁচাকৈয়ে অপৰিহাৰ্য।
  বিশেষকৈ যদি ছোৱালীবোৰে ইয়াৰ ওপৰত কাজিয়া কৰে। আৰু ছোৱালীবোৰ সাধাৰণতে ছুপাৰ আৰু ক্লাছি।
  গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটে জংঘলৰ মাজেৰে যাত্ৰা কৰি ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানক ধ্বংস কৰে। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে আপোনাৰ প্ৰয়োজনীয় ছোৱালী! পৰৱৰ্তী এশ মাইল টেৰিটৰীত শীতলবোৰো বিচাৰি নাপাব ৷ ছোৱালীবোৰে মাৰি ভাল পায় - এইবোৰ শীতল ছোৱালী!
  সেয়ে তেওঁলোকে ক"লা যোদ্ধাসকলক ধৰি জোৰ কৰি সুন্দৰীসকলৰ উদং ভৰিত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰালে। ইও লগে লগে স্পষ্ট হৈ পৰে - গুৰুতৰ চুৰি! আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বাবে যুঁজ দিয়ে, বহু দূৰৰ পৰা ইংৰাজী গাড়ীত ঘুচা মাৰে।
  ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো দক্ষিণ আফ্ৰিকাৰ ৰাজধানী প্ৰিট"ৰিয়াৰ কাষ চাপিছে। ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজকে গুলীয়াই চাৰ্চিলক টাংষ্টেন কোৰেৰে বিন্ধি গায়:
  - আফ্ৰিকাত হাঁহ, আফ্ৰিকাত গৰিলা, আফ্ৰিকাত কুমিৰ বেছি! কামোৰিব, মাৰপিট কৰিব আৰু ক্ষুন্ন কৰিব! আফ্ৰিকাত ল"ৰা-ছোৱালীয়ে খোজ কাঢ়িবলৈ নাযায়! আফ্ৰিকাত ডকাইত, আফ্ৰিকাত খলনায়ক, আফ্ৰিকাত ভয়ংকৰ বাৰ্মালি! সি তোমাক কামোৰিব, মাৰপিট কৰিব আৰু ক্ষুন্ন কৰিব! আৰু তেওঁৰ ছোৱালীবোৰক ফালি পেলোৱাৰ প্ৰয়োজন!
  ১৯৪৫ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত মাদাগাস্কাৰ দ্বীপত আফ্ৰিকাত থকা ব্ৰিটিছৰ শেষ দুৰ্গটো খহি পৰে।
  গতিকে এতিয়া ব্ৰিটেইনে তাতো নিজৰ ভৰি হেৰুৱাই পেলাইছে। একে সময়তে জাৰ্মানীয়ে ইৰাণ আৰু ভাৰত দুয়োখন দেশ দখল কৰিছিল। তেওঁলোকে নিজৰ অসাধাৰণ শক্তি দেখুৱাইছিল।
  আৰু ১৯৪৫ চনৰ মে" মাহত নাজীয়ে ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰে। তিনি সপ্তাহৰ জেদী যুঁজৰ অন্তত লণ্ডন পতন ঘটিল। এমাহৰ পাছত আয়াৰলেণ্ড বন্দী কৰা হয়।
  স্থলভাগত সাময়িকভাৱে নিস্তব্ধতা আহিল যদিও সাগৰত যুদ্ধ চলি থাকিল। থাৰ্ড ৰাইচ, ইয়াৰ মিত্ৰ দেশ আৰু জাপানৰ বিৰুদ্ধে আমেৰিকা অকলশৰীয়া হৈ পৰিল। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে আমেৰিকা বহিঃৰাজ্যত আছে, আৰু ইমান সহজে ল"ব নোৱাৰি৷
  তৃতীয় ৰাইচত সাৰ্বজনীন শ্ৰমিকৰ নিযুক্তিৰ প্ৰচলন হয় আৰু বিমান আৰু জাহাজৰ উৎপাদন বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিলে।
  যুদ্ধজাহাজ আৰু বিমানবাহী জাহাজ দুয়োটা নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। আৰু অৱশ্যেই ছাবমেৰিন যুদ্ধখন পূৰ্ণগতিত চলি আছিল। আৰু তেতিয়া আমেৰিকাৰ জাহাজৰ পৰা কাৰো প্ৰতি দয়া নাছিল।
  ১৯৪৫ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত পতন বা অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে জাৰ্মানীয়ে সাহসেৰে আইচলেণ্ড দখল কৰে আৰু তাৰ পিছত আৰ্জেণ্টিনাত দলঙৰ শিৰ সৃষ্টি কৰে। অৱশ্যে সাগৰত যুদ্ধ বহুদিন ধৰি চলি থাকিল। আমেৰিকাত উপনীত হ"বলৈ বহুতো লেণ্ডিং ক্ৰাফ্টৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। আৰু জাহাজ ইমান সোনকালে নিৰ্মাণ কৰা নহয়। কিন্তু যিয়েই নহওক, থাৰ্ড ৰাইচে শক্তি লাভ কৰিছিল। সাগৰত আঘাতৰ বিনিময়ত ছয়চল্লিশতম বছৰটো পাৰ হৈ গ"ল। আৰু ১৯৪৭ চনত জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে সামৰিক অভিযান গ্ৰীনলেণ্ডলৈ স্থানান্তৰিত কৰি দখল কৰিছিল। আৰু তাৰ পৰা কানাডালৈ বেছি দূৰ নহয়!
  নাজীয়ে বিশাল বিজয়ৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল। আৰু ১৯৪৮ চনত কানাডাৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়, আৰু ব্ৰাজিলৰ পৰা ভেনিজুৱেলালৈকে জাপানীসকলৰ সৈতে। যুদ্ধখন অতি তীব্ৰভাৱে আৰম্ভ হৈছিল।
  জাৰ্মানসকলে লাহে লাহে কিন্তু নিশ্চিতভাৱে আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁলোকৰ ই ছিৰিজৰ টেংকবোৰ আমেৰিকাৰ টেংকতকৈ অধিক উন্নত আছিল আৰু যুদ্ধক্ষেত্ৰত নিজৰ সুবিধা দেখুৱাইছিল। কিন্তু বাইদেউ, য়েংকিছ ইমান সহজ নহয়, আৰু তেওঁলোকে অতি জেদীভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিছিল। আৰু হাৰ মানিবলৈ চেষ্টা কৰা নাছিল।
  যদিও অৱশ্যে বয়লাৰ আছিল। আমেৰিকানসকলে সেইবোৰৰ মাজত সোমাই পৰিল। তাৰ পিছত তেওঁলোকে হাৰ মানিলে। আৰু বন্দীসকলে আৰ্য ছোৱালীবোৰৰ উদং, ধূলিময় ভৰি দুখন চুমা খালে।
  অলপ পিছতে ক্যুবেক আৰু টৰন্টো পতন হ"ল, তাৰ পিছত আন চহৰবোৰ। ১৯৪৮ চনৰ মে" মাহৰ পৰা ডিচেম্বৰলৈকে জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় সমগ্ৰ কানাডাৰ লগতে ভেনিজুৱেলা, নিকাৰাগুয়া আৰু মেক্সিকোৰ বেছিভাগ অঞ্চল দখল কৰে। এয়া এক অত্যন্ত কঠিন পৰিস্থিতি। ১৯৪৯ চনৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মানীয়ে আমেৰিকাক ষ্টীলৰ পিঞ্চাৰত ৰাখিছিল। তাৰ পিছত ১১ জানুৱাৰীত আমেৰিকানসকলে ইতিহাসত প্ৰথমবাৰৰ বাবে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰৰ চেষ্টা কৰে। আৰু তেওঁলোকে একেবাৰে সফল নহ"ল৷ পাঁচটা বোমাৰ ভিতৰত চাৰিটা জাৰ্মান বিমানে নিক্ষেপ কৰা বিমানত মৃত্যুমুখত পৰে আৰু এটাই বিস্ফোৰণৰ সময়ত জাৰ্মান সৈন্যৰ কোনো গুৰুতৰ ক্ষতি কৰা নাছিল।
  ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে ক্ৰাউটসকলে আমেৰিকাৰ চহৰ আৰু সামৰিক প্ৰতিষ্ঠানসমূহত বোমা বিস্ফোৰণ তীব্ৰতৰ কৰি তুলিলে।
  গতিকে যুদ্ধখন ৱেৰমাখ্টৰ সপক্ষে অহৰহ সফলতাৰে আগবাঢ়িল। কাৰ হাতত ভাল সঁজুলি আৰু সৈন্যৰ প্ৰশিক্ষণ আছিল। হয়, আৰু বৃহৎ সংখ্যক। যুদ্ধখন বৰ তীব্ৰ আছিল। ১৯৪৯ চনৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মান, বিদেশী আৰু জাপানী বিভাগে মেক্সিকোৰ বাকী অংশ দখল কৰি উত্তৰ দিশৰ পৰা আমেৰিকাত প্ৰৱেশ কৰে। আমেৰিকা সম্পূৰ্ণৰূপে চেপি ধৰা হৈছে। আৰু স্পষ্ট হৈ পৰিল যে আমেৰিকাৰ বাবে কথাবোৰ বেয়া। আৰু গৰমৰ শেষলৈকে ঈগলৰ সাম্ৰাজ্যৰ আধা অংশৰ লগতে আলাস্কাও ইতিমধ্যে দখল কৰা হৈছিল।
  ১৯৪৯ চনৰ ৮ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে ৱাশ্বিংটন আৰু নিউয়ৰ্কক দখল কৰে। আৰু ১৯৪৯ চনৰ ৭ ডিচেম্বৰত আমেৰিকান সেনাৰ অৱশিষ্টসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে। এইদৰেই দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। সকলো যুদ্ধৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ৰক্তাক্ত যুদ্ধ আৰু ই দহ বছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি চলিছিল!
  বহু প্ৰত্যাশিত শান্তি যেন আহি পালেহি। কিন্তু হিটলাৰে এই কথাটো মানি ল"ব বিচৰা নাছিল যে আধিপত্য জাপানৰ সৈতে ভাগ কৰিব লাগিব। আৰু ১৯৫৩ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত থাৰ্ড ৰাইচে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছান আক্ৰমণ কৰে। নতুন যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল। বিশ্ব আধিপত্যৰ বাবে।
  পৰিমাণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব তৃতীয় ৰাইচৰ পক্ষত আছে, আৰু গুণগতভাৱেও। কিন্তু জাপানীসকলে অতি উগ্ৰতা আৰু গণ বীৰত্বৰে যুঁজ দিছে।
  অৱশ্যে এতিয়াও নাজীৰ প্ৰাধান্য আছে। অৱশ্যে প্ৰায় এবছৰ ধৰি এই যুদ্ধ চলিল। ইউ এছ এছ আৰ নিৰপেক্ষ হৈ আছে। তাতেই ষ্টেলিনৰ মৃত্যু হৈছিল আৰু ক্ষমতাৰ বাবে গুৰুতৰ সংগ্ৰাম চলি আছে।
  অৱশেষত জাপানক ৱেৰমাচ্টে দখল কৰে। কেইমাহমানৰ পিছত নাজীয়ে লেটিন আমেৰিকাৰ দেশসমূহো দখল কৰে। তেওঁলোকে বিশ্বব্যাপী আধিপত্য প্ৰতিষ্ঠা কৰে।
  থাৰ্ড ৰাইচতেই সংস্কাৰ চলি আছে। খ্ৰীষ্টান ধৰ্মৰ ঠাইত নতুন ধৰ্ম প্ৰৱৰ্তন কৰা হয়। ইয়াত কোনো ত্ৰিত্ব নাই, মাত্ৰ এজন পৰম ঈশ্বৰ আৰু তেওঁৰ দূত - এডলফ হিটলাৰ। একক মুদ্ৰাৰ চিহ্ন, একক শিক্ষা। আৰু লগতে ধৰ্মৰ দ্বাৰা পবিত্ৰ বহুবিবাহ। আৰু জিনীয় নিৰ্বাচন এতিয়াও সক্ৰিয়ভাৱে চলি আছে। মানৱ জাতিৰ উন্নতি হৈছে।
  ইউ এছ এছ আৰ এতিয়াও ছেদ কৰা ৰূপত আছে আৰু নাজীক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনায়। নিকিতা ক্ৰুছেভে তাত শাসন কৰে আৰু জন্তুটোক গুণ্ডাগিৰি নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। তথাপিও হিটলাৰে ইতিমধ্যে সমগ্ৰ বিশ্বক নিজৰ বশ কৰি ৰাখিছে। আৰু তেওঁ ৰাছিয়াক ৰঙা দাগ হিচাপে চায়। কিন্তু মানুহে ধৰি লয়, আৰু ঈশ্বৰে নিষ্পত্তি কৰে।১৯৫৭ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত ফুৰাৰজন মাত্ৰ জন্মদিনত হত্যাৰ চেষ্টাৰ বলি হয়। আৰু ঠিক আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সত বন্য অত্যাচাৰীৰ ৰাজত্বকালত বাধা আহিল। যিয়ে প্ৰায় সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰিছিল, আৰু ২২ জুনত পুনৰ ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰিব বিচাৰিছিল।
  কিন্তু আমি তেওঁৰ লগত দেখাৰ দৰে, ই কামত নাহিল...
  হিটলাৰৰ পিছত শ্বেলেনবাৰ্গ ৰাজপাটত বহে। ড্ৰাগছ সেৱন আৰু পেটুতাৰ ফলত হাৰ্মান গ"ৰিঙৰ মৃত্যু হয়। হিমলাৰ বদনামত পৰিল আৰু হিটলাৰে তেওঁক বিশ্বাস কৰা বন্ধ কৰি দিলে, আৰু তাৰ পিছত তেওঁক আঁতৰাই পেলালে। হিমলাৰৰ পিছত শ্বেলেনবাৰ্গে উত্তৰাধিকাৰী পদ লাভ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰে কৃত্ৰিম প্ৰজননৰ জৰিয়তে সন্তান লাভ কৰিছিল। কিন্তু ডাঙৰজনৰ বয়স এতিয়াও চৈধ্য বছৰ হোৱা নাছিল।
  গতিকে ফুহৰাৰৰ বংশধৰসকলে উত্তৰাধিকাৰীত্ব লাভ কৰিবলৈ সময় নাপালে। এইদৰে হিটলাৰ সম্ৰাট হৈ পৰিল, কিন্তু বংশৰ অবিহনে। শ্বেলেনবাৰ্গে ফুৰাৰৰ সন্তানক হত্যা কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল, কিন্তু তেওঁলোকক ক্ষমতাৰ পৰা আঁতৰাই দিছিল। আৰু তেওঁ নিজেই ফুৰাৰ আৰু একনায়কত্ববাদী হৈ পৰিল।
  ক্ষমতাৰ সংগ্ৰাম কেইবাবছৰ ধৰি চলিছিল।
  আৰু ১৯৬১ চনৰ ১ মে"ত তথাপিও নাজী জাৰ্মানীয়ে ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰে। সাধনৰ প্ৰয়াস আছিল: এটা গ্ৰহ - এটা সাম্ৰাজ্য!
  আৰু শ্বেলেনবাৰ্গৰ সৈন্যই তেতিয়াও মস্কো দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। সামৰিক সঁজুলিৰ পৰিমাণ আৰু মানদণ্ডৰ ফালৰ পৰা ছোভিয়েট সেনা অতি কম আছিল। ইউ এছ এছ আৰৰ ডাঙৰ ডাঙৰ চহৰসমূহ দখল কৰাটো বৃহৎ দূৰত্বৰ বাবে ছমাহ ধৰি টানি লৈছিল। আৰু তাৰ পিছত আৰু দহ বছৰ ধৰি দলীয় যুদ্ধ চলিল।
  অৱশ্যে অতি সোনকালেই কথাবোৰ শান্ত হৈ পৰিল। শ্বেলেনবাৰ্গে তুলনামূলকভাৱে উদাৰ নীতি অনুসৰণ কৰিছিল আৰু ১৯৮১ চনত সকলো ৰাছিয়াই তৃতীয় ৰাইচৰ নাগৰিকত্ব লাভ কৰিছিল। উদাৰীকৰণ ক্ৰমান্বয়ে আগবাঢ়িল। ইয়াৰ কিছু সময়ৰ পিছতে শ্বেলেনবাৰ্গৰ মৃত্যু হয়। আৰু ক্ষমতাৰ বাবে গুৰুতৰ সংগ্ৰামৰ সূচনা হ"ল। তাৰ পিছত আপোচ হিচাপে ৰাজতন্ত্ৰ পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হয় আৰু কাইজাৰৰ প্ৰত্যক্ষ বংশধৰ চতুৰ্থ ফ্ৰেডেৰিক সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। ২০০১ চনত গণভোট অনুষ্ঠিত হয় য"ত পৃথিৱী গ্ৰহৰ সকলো বাসিন্দাই নাগৰিকত্ব আৰু আনুষ্ঠানিকভাৱে সম অধিকাৰ লাভ কৰে। আৰু ২০১৭ চনত ইহুদী আৰু ৰোমাৰ বাবে থকা শেষ নিষেধাজ্ঞা উঠাই লোৱা হয়।
  ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদৰ যুগৰ অন্ত পৰিল। কিন্তু মানৱতা একক সাম্ৰাজ্যত আছে, ফেডাৰেল আৰু ৰাজতন্ত্ৰ। মহাকাশ অন্বেষণ কৰে।
  ইয়াত সকলোৱে আনুষ্ঠানিকভাৱে সমান, আৰু আছে চেনেট আৰু বুণ্ডেষ্টাগ, য"ত থাৰ্ড ৰাইচৰ সমগ্ৰ জনসংখ্যাই ডেপুটি নিৰ্বাচন কৰে। আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত আছে পৃথিৱীৰ সকলো গ্ৰহৰ সম্ৰাট কাইজাৰ।
  সাধাৰণতে জীৱনটো বস্তুগতভাৱে বেয়া নহয়। কঠোৰ অনুশাসন, উৎকৃষ্ট জাৰ্মান সংগঠনৰ সৈতে বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তিৰ বিকাশে ফলাফল দিছিল। কৃষি উৎকৃষ্ট, ভোক নাই, আফ্ৰিকাৰ দৰিদ্ৰ অঞ্চলতো খাদ্যৰ প্ৰচুৰতা আছে। সকলোৰে চাকৰি আছে, সকলোৱে দৰমহা আৰু পেঞ্চন পায়। শিক্ষা আৰু চিকিৎসা বিনামূলীয়া। ঠিক তেনেদৰে বিনামূলীয়া নাৰ্চাৰী আৰু কিণ্ডাৰগাৰ্টেন। খাদ্যৰ দাম পইচা, আৰু সকলো সামগ্ৰীৰ দাম বহু বছৰ ধৰি নিথৰ হৈ আছে। আফ্ৰিকাতো সকলোতে ৰাস্তা আছে;প্ৰায় সকলোৰে হয় সুকীয়া এপাৰ্টমেণ্ট বা ঘৰ আছে। সকলো নৱবিবাহিতক লগে লগে সকলো সুবিধা থকা এপাৰ্টমেণ্টত কমেও তিনিটা কোঠা দিয়া হয়। ক্ৰেডিটত গাড়ী বা যিকোনো বস্তু উলিয়াব পাৰি। আনকি বহুতৰে ব্যক্তিগত হেলিকপ্টাৰো আছে।
  ইণ্টাৰনেট সক্ৰিয়, সকলোৰে টিভি আৰু কম্পিউটাৰ আছে, কামৰ দিনটো মাত্ৰ চাৰি ঘণ্টা। সকলো ক্ৰীড়া শিতান বিনামূলীয়া, আনকি আপুনি তাত উপস্থিত থাকিবলৈও ধন দিব।
  প্ৰতিটো শিশুৰ বাবে যথেষ্ট ভাট্টা দিয়ে। ইউটিলিটি আৰু ৰাজহুৱা পৰিবহণ বিনামূলীয়া। সকলোবোৰ ইমান পৰিপাটি আৰু সু-সজ্জিত হৈ পৰিল। ৰাস্তাবোৰ পৰিষ্কাৰ, বহুতো ৰবট আৰু অটোমেচনৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। আদৰ্শ ক্ৰম। চিগাৰেট নিষিদ্ধ যদিও এতিয়াও সুৰা বিক্ৰী হয়, আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ বিয়েৰ প্ৰায় বিনামূলীয়া। ৰাজহুৱা খাদ্য পৰিবেশনত থকা শিশুসকলকো বিনামূলীয়াকৈ খুৱাই দিয়া হয়।
  বহুত বিনামূলীয়া আকৰ্ষণ আৰু কম্পিউটাৰ ৰুম।
  ইতিমধ্যে চন্দ্ৰ, মংগল, শুক্ৰ, বুধ, আৰু বৃহস্পতিৰ চন্দ্ৰত মানুহৰ বসতি আছে।
  তৰাৰ ওচৰলৈ জপিয়াই যাবলৈ সাজু হৈছে মানুহে। ইতিমধ্যে বহু বস্তু আৱিষ্কাৰ হৈছে।
  মুঠতে সামগ্ৰিকভাৱে যথেষ্ট ভাল হৈ গ"ল। আৰু ইমান কাম কৰি যোৱাৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  যদি ZYUGANOV অধিক সাহস আৰু দূৰদৰ্শিতা দেখুৱাব
  ১৯৯৯ চনৰ মে" মাহত জিউগানভে ষ্টেপাছিনৰ প্ৰাৰ্থীত্বত অনুমোদন নিদিয়াৰ সিদ্ধান্ত লয়, বৰঞ্চ ডুমাৰ আগতীয়া নিৰ্বাচনলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়। কমিউনিষ্ট আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰসকলে ষ্টেপাশ্বিনৰ বিৰুদ্ধে ভোটদানৰ এক সংহত সিদ্ধান্ত লয়। তদুপৰি তেওঁলোক ক্ষুন্ন হৈ চৰকাৰৰ পদৰ পৰা বঞ্চিত হ"ল। বাওঁপন্থী ধাৰণাক ভেঙুচালি আৰু আপোচ কৰা কমিউনিষ্ট শিবিৰৰ ট্ৰ"জান ঘোঁৰা নহ"লে এনে সিদ্ধান্ত ইতিহাসত আটাইতকৈ বেছি সম্ভাৱ্য হ"লহেঁতেন।
  আগতীয়া সংসদীয় নিৰ্বাচনে কমিউনিষ্টসকলৰ বাবে বহু সুবিধাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল, য"ত প্ৰতিযোগী কম হোৱা আৰু শ্বহীদৰ ভাবমূৰ্তিও আছিল।
  আৰু ইয়াৰ পৰা দেখা গ"ল যে কমিউনিষ্টসকলে নিজৰ আসনত একেবাৰেই আঁকোৱালি লোৱা নাই, বৰঞ্চ অধিক নীতিগত।
  দ্বিতীয়বাৰ য়েলচিনে আকৌ ষ্টেপাছিনক আনিলে, আৰু তাৰ পিছত তৃতীয়বাৰৰ বাবে আকচেনেংকোক লৈ গ"ল। ডুমাই আকৌ অনুমোদন নিদিলে, আৰু ইয়াক লৈ ভংগ কৰা হ"ল। ছেপ্টেম্বৰ মাহত নতুন নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হোৱাৰ কথা আছিল।
  সংসদৰ হঠকাৰীতাই ইতিহাসৰ গতিপথ কিছু পৰিমাণে সলনি কৰি পেলালে। যুগোস্লাভিয়াত বোমা বিস্ফোৰণ অধিক দিনলৈ চলিছিল - কিয়নো মিলোচেভিচে ৰাছিয়াৰ পৰা সহায়ৰ আশা কৰিছিল। আৰু সংসদ ভংগই বিৰোধীক জয়ী হোৱাৰ সুযোগ দিলে।
  কমিউনিষ্টসকলে য়েলচিনৰ অভিযোগনামা পুনৰ ভোটদান কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  আৰু আকৌ মাত্ৰ অলপ চুটি, এইবাৰ মাত্ৰ দুটা ভোট। সংসদীয় নিৰ্বাচনৰ ওচৰত থকাৰ বাবে, আৰু তাত উত্তীৰ্ণ নহ"ব পৰা বিপদৰ বাবে ডেপুটিসকল চিন্তিত হৈ পৰিছিল।
  ডুমা ভংগ কৰা হয় আৰু য়েলচিনে অতি কম পৰিচিত আকচেনেংকোক ডিক্রীযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে।
  সাধাৰণতে নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ"ব বুলি জিউগানভৰ আশা ন্যায্য আছিল। অসুস্থ আৰু দুৰ্বল ৰাষ্ট্ৰপতিজন সংবিধানৰ বিৰুদ্ধে যোৱা নাছিল। আৰু তেওঁ দুশতাংশ ৰেটিং দি নিজৰ কৰ্তৃত্ব অতিক্ৰম কৰাৰ ৰিস্ক লোৱা নাছিল। প্ৰাইমাকোভে তেওঁৰ মিত্ৰজোঁট গঠন আৰু পঞ্জীয়ন কৰিবলৈ সময় নথকা দেখি কমিউনিষ্টৰ সৈতে মিত্ৰতাত লিপ্ত হয়। ইয়াব্লোকো আৰু লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টি নিৰ্বাচনলৈ গৈছিল। ইউনিটি ব্লক গঠন হ"বলৈ সময় নাপালে, এন ডি আৰ দুৰ্বল হৈ পৰিল।
  দাগেস্তানত উগ্ৰপন্থীৰ আগ্ৰাসন, নিৰ্বাচনৰ সময়ত নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ অনিৰ্ণয়শীলতাও দেখা গৈছে।
  কমিউনিষ্টসকলে প্ৰিমাকভ আৰু লুজকভৰ সৈতে মিলি এক বৃহৎ জয়লাভ কৰে। পঞ্চাশ শতাংশতকৈও অধিক ভোট লাভ কৰে। দ্বিতীয়টো আছিল ইয়াব্লোকো ব্লক, যিয়েও ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল, পোন্ধৰ শতাংশ বৃদ্ধি পাইছিল। অভাৱনীয়ভাৱে এলডিপিআৰে ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিলে, বাৰ শতাংশতকৈ অধিক সংগ্ৰহ কৰিলে। এনডিআৰে পাঁচ শতাংশ বাধা পূৰণ কৰিব নোৱাৰিলে - সম্পূৰ্ণ পৰাজয়! জিৰিনোভস্কি ডুমাৰ একমাত্ৰ ক্ৰেমলিন সমৰ্থক নেতা হৈ পৰে। সঁচা, প্ৰতিযোগিতা দুৰ্বল আছিল। নতুন আইন অনুসৰি নিৰ্বাচনৰ এবছৰৰ ভিতৰত দলসমূহে পুনৰ পঞ্জীয়ন কৰিব লাগিব, আৰু বহুতৰে সময় নাছিল।
  সংসদত পুনৰ বাওঁপন্থী বিৰোধীয়ে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিলে, ইয়াব্লোকো দুয়োখনেই একক আসন আৰু এলডিপিআৰ সংখ্যালঘু।
  আৰু অৱশ্যেই এটা সংঘাতৰ সৃষ্টি হ"ল... ৰাজ্যিক ডুমাৰ অধ্যক্ষ নিৰ্বাচনৰ পিছত চৰকাৰৰ ওপৰত অনাস্থা ভোট গৃহীত হ"ল। আৰু আকৌ অভিযোগনামা দাখিলৰ কথাও হ"ল৷ এইবাৰ দুই তৃতীয়াংশ, সংগ্ৰহ কৰাটো সহজ হ"ব!
  য়েলচিনে দ্বিধাবোধ কৰাৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰী প্ৰিমাকভ আৰু প্ৰথম উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী মাছলিউকভক অধ্যক্ষলৈ ঘূৰাই অনাৰ সিদ্ধান্ত লয় ।
  বাওঁ মিত্ৰজোঁটে এই কথাত সন্মতি দিছিল যদিও ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ক্ষমতা সাময়িকভাৱে কৰ্তন কৰা হৈছিল। আৰু নতুন নিৰ্বাচনলৈকে প্ৰায় একোৱেই নাই। মিত্ৰজোঁটৰ ভিতৰত আলোচনাৰ অন্তত প্ৰিমাকভক ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে মনোনীত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হয়। লুঝকভ প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈছিল। আৰু জিউগানভে বিধানসভা শাখাৰ মুৰব্বীৰ পদ লাভ কৰিলে! অৰ্থাৎ ছুপাৰ স্কিপাৰ ! নতুনটোৰ সন্দৰ্ভত সংবিধানৰ সংশোধনী আনকি গ্ৰহণ কৰা উচিত আছিল।
  উগ্ৰপন্থীক দাগেস্তানৰ পৰা খেদি পঠিওৱা হয়। কিন্তু চেচেনিয়ালৈ যোৱা নাছিল৷ তাতে গৃহযুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। ৰাছিয়াই মাস্কাডভ আৰু কাদিৰভক সমৰ্থন কৰিছিল, বাছায়েভ আৰু ৰাডুয়েভৰ বিৰুদ্ধে ।
  প্ৰথম ৰাউণ্ডত ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত জয়ী হ"বলৈ সক্ষম হয় প্ৰাইমাকভে। চৰকাৰে অৱশ্যে অতিৰিক্ত ক্ষমতা লাভ কৰিছিল। যেনেকৈ কমিউনিষ্ট নিয়ন্ত্ৰণত থকা বিধানসভা শাখা।
  ৰাছিয়াত অৰ্থনৈতিক বিকাশ অব্যাহত থাকিল, তেল আৰু গেছৰ দাম বৃদ্ধি পালে আৰু উদ্যোগ পুনৰুজ্জীৱিত হ"ল।
  সাধাৰণতে বাস্তৱৰ দৰেই ১১ ছেপ্টেম্বৰৰ সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণৰ পিছত আমেৰিকানসকলে আফগানিস্তানত জড়িত হৈ ইৰাকত ডুব গৈছিল। প্ৰাইমাকভ সহজেই দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচিত হয়। কিন্তু ২০০৮ চনত তেওঁ অতি সফল প্ৰধানমন্ত্ৰী ইউৰি লুজকোভৰ হাতত নিজৰ আসন হেৰুৱাইছিল।
  নতুন ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে কমিউনিষ্টৰ সৈতে মিত্ৰতাৰ পূৰ্বৰ নীতি অব্যাহত ৰাখিলে। জিউগানভ প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈছিল।
  কিছুদিনৰ বাবে বৈদেশিক নীতি আছিল পশ্চিমৰ সৈতে অংশীদাৰিত্ব আৰু চীনৰ সৈতে বন্ধুত্ব। ইউক্ৰেইনত ইয়ানুকোভিচ শাসন ব্যৱস্থা শক্তিশালী হৈছে। গতিকে পুটিনৰ দৰে নহয়, লুজকভে অধিক ইউক্ৰেইন সমৰ্থক নীতি গ্ৰহণ কৰিছিল আৰু স্লাভিক ৰাষ্ট্ৰৰ সংঘক মূল্য দিছিল। আনকি ২০১৬ চনত ইউক্ৰেইন ইউৰো-এছিয়ান ইউনিয়নৰ অংশ হৈ পৰিছিল। লুঝকোভে দুটা কাৰ্যকাল কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰি পদত্যাগ কৰে। অৱশেষত জিউগানভ ৰাষ্ট্ৰপতি হয়, নিৰ্বাচনতো যথেষ্ট সহজেই জয়ী হয়। জিৰিনোভস্কিয়ে সপ্তমবাৰৰ বাবে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল, এই সকলোবোৰ ১৯৯১ চনৰ পৰাই, আৰু পুনৰ পৰাস্ত হৈছিল।
  ২০১৫ চনৰ পতনত ৰাছিয়াই ছিৰিয়াৰ যুদ্ধত জড়িত হৈ তাত বোমা বিস্ফোৰণ কৰে। আমেৰিকাত ট্ৰাম্প ক্ষমতালৈ আহিছিল। আনুষ্ঠানিক সাম্যবাদৰ সত্ত্বেও জিউগানভে অৰ্থনীতিৰ পূৰ্বৰ পাঠ্যক্ৰম অব্যাহত ৰাখিছিল। ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ আনুষ্ঠানিক আধিপত্য থকাৰ পিছতো ৰাছিয়া এখন বজাৰ, গণতান্ত্ৰিক আৰু মধ্যমীয়া স্বৈৰাচাৰী দেশ হৈয়েই থাকিল।
  পশ্চিমৰ সৈতে অংশীদাৰিত্ব আৰু মধ্যমীয়া প্ৰতিযোগিতা। ইউক্ৰেইন আৰু বেলাৰুছ, আৰু কাজাখস্তানৰ সৈতে মিত্ৰতা আছে যদিও ইয়াৰ লগতে বেছি ঘনিষ্ঠ নহয়। ২০২০ চনত জিউগানভ দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচিত হয়। সাধাৰণতে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডৰ প্ৰান্তত ফলাফল অলপ কম কৰা। আৰু ইউক্ৰেইনত ইয়ানুকোভিচৰ যোৱাৰ পিছত অপ্ৰণালীবদ্ধ জেলেনস্কিয়ে অভাৱনীয়ভাৱে জয়লাভ কৰে। নাজাৰবায়েভও গুচি গ"ল।
  জিউগানভে কয় যে তেওঁ সংবিধান সলনি নকৰে আৰু দ্বিতীয়টো কাৰ্যকালৰ পিছত গুচি যাব।
  এইদৰে ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ নেতাই এতিয়াও অলপ বেছি সাহস দেখুৱাই ৰাছিয়াত শাসন কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু পৃথিৱীখন বাস্তৱতকৈ অধিক নিৰাপদ আৰু শান্ত হৈ পৰিল।
  পুটিন কোন? তেওঁৰ কেৰিয়াৰ কেনেকুৱা হ"ল? প্ৰিমাকভ প্ৰধানমন্ত্ৰী হোৱাৰ পিছত পুটিনক য়েলচিনৰ অতি ঘনিষ্ঠ বুলি বৰ্খাস্ত কৰা হয়। বিশেষকৈ অভিযোগ কৰি যে এফ এছ বিয়ে দাগেস্তানত উগ্ৰপন্থীৰ আক্ৰমণক গোলমাল কৰিছিল। কিছুদিন ৰাজনীতিৰ লগত জড়িত হৈ থাকিল পুটিন। ৰাজ্যিক ডুমাৰ হৈ তেওঁ বিফলভাৱে দৌৰিছিল। তাৰ পিছত তেওঁ চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গৰ মেয়ৰ হয়।
  কিন্তু তাৰ পিছত ৰাজনীতি এৰি ব্যক্তিগত কোম্পানী এটাৰ ছিকিউৰিটি চাৰ্ভিচত চাকৰি পালে। গতিকে আৰু কম মানুহেই তেওঁক মনত পেলালে।
  ২০২০ চনত জিৰিনোভস্কিয়ে অষ্টমবাৰৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনলৈ গৈছিল আৰু পুনৰ সামান্য ফলাফলৰে পৰাস্ত হৈছিল। কিন্তু এতিয়াও ৰাজ্যিক ডুমাত তেওঁৰ এটা ফৈদ আছে। আৰু আনকি জিউগানভে ২০২০ চনৰ নিৰ্বাচনৰ পিছত তেওঁক মেজৰ জেনেৰেলৰ পদবী প্ৰদান কৰিছিল। এই নিৰ্বাচনত অভাৱনীয়ভাৱে ডেম"ক্ৰেটিক দলৰ যুৱ প্ৰতিদ্বন্দ্বী দলৰ হাতত পৰাস্ত হয় ড"নাল্ড ট্ৰাম্প। মাৰ্কেলে আগতীয়াকৈ পদত্যাগ কৰে। আৰু লুকাচেংকোৰ স্বাস্থ্যৰ তীব্ৰ অৱনতি ঘটিছে।
  ২০২১ চনত অৱশেষত ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকলে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰিলে। আৰু তাত ৰঙা পতাকা এখন ৰোপণ কৰিলে! জিউগানভে আফনিনক তেওঁৰ আনুষ্ঠানিক উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে ঘোষণা কৰে ৷ বাৰু, সাধাৰণতে জীৱনটো আকৌ বৃত্তৰ দৰে ঘূৰি গ"ল।
  আমি দেখাৰ দৰে পুটিনৰ অবিহনেও ৰাছিয়াৰ পতন হোৱা নাছিল। আৰু লাইটটো ওলোটা নহ"ল।
  
  
  
  
  
  
  যদি MENSHIKOV য়ে নিকোলাইক হত্যা কৰিলেহেঁতেন
  . য"ত, জাৰবাদী ৰাছিয়াই ক্ৰিমিয়া যুদ্ধত জয়লাভ কৰে। মেনশ্বিকভক এটা বিপথগামী গুলীত হত্যা কৰা হয় আৰু তেওঁৰ ঠাইত অধিক সক্ষম সেনাপতি এজনে ঠাই লয়। অৰ্থাৎ এটা দুৰ্ঘটনা ঘটি ইতিহাসৰ গতিপথ সলনি কৰি দিলে।
  মাকাৰভৰ লগত হোৱাটোৰ বিপৰীত। ফৰাচী আৰু ব্ৰিটিছ টুকুৰা টুকুৰকৈ পৰাস্ত হৈছিল। আৰু ৰাছিয়াই বিপুল সংখ্যক বন্দী আৰু ট্ৰফী দখল কৰি ক্ৰিমিয়া পুনৰ দখল কৰিলে।
  ট্ৰেন্সককেচিয়াত পৰাজিত হয় তুৰ্কিয়ে। তাই কাৰ্ছ, এৰজুৰাম আৰু প্ৰায় সমগ্ৰ আৰ্মেনিয়া ৰাছিয়াক দিলে। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ৰোমানিয়া দখল কৰে। অৱশ্যে আক্রমণ অব্যাহত ৰখাৰ প্রয়োজন নাছিল৷ চুলতানে শান্তি বিচাৰিছিল। একে সময়তে অষ্ট্ৰিয়াই বছনিয়া আৰু হাৰ্জেগোভিনা দখল কৰিছিল।
  তুৰ্কীসকলে ছাৰ্বিয়া, বুলগেৰিয়া, মণ্টেনেগ্ৰোক স্বায়ত্তশাসন প্ৰদান কৰিবলৈ সন্মত হয় আৰু ৰোমানিয়া ৰাছিয়াৰ অধীনস্থ হৈ পৰে। একে সময়তে ৰাছিয়াই আৰ্মেনিয়াকো দখল কৰিলে: কাৰ্ছ, এৰ্জেৰাম, টানৰোগ, দক্ষিণত নিজৰ দখল সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে।
  ফ্ৰান্সত দাঙ্গা আৰম্ভ হয় আৰু গৃহযুদ্ধ আৰম্ভ হয় আৰু তাই আৰু সৈন্য প্ৰেৰণ কৰিব নোৱাৰিলে। ব্ৰিটেইনেও এই সংঘাত এৰিলে। চাৰ্ডিন ৰাজ্যও দুৰ্বল হৈ পৰিল। অষ্ট্ৰিয়া শক্তিশালী হৈছে। অতি সোনকালেই অষ্ট্ৰিয়ানসকলে ইটালীৰ ওপৰত নিজৰ আধিপত্য সুদৃঢ় কৰি চাৰ্ডিনিয়া ৰাজ্য জয় কৰে।
  অলপ পিছতে শ্বামিল ধৰা পৰিল, ককেছাছত যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। ৰাছিয়াই চীনৰ সৈতে লাভজনক শান্তি স্থাপন কৰিলে, বাস্তৱ ইতিহাসতকৈও অধিক ভূখণ্ড কাঢ়ি লৈ গ"ল, গতিকে ৰাছিয়াৰ অস্ত্ৰৰ কৰ্তৃত্ব বেছি আছিল।
  প্ৰথম নিকোলাছে দক্ষিণৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত উত্তৰক সমৰ্থন কৰা নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে তেওঁ আলাস্কাত তেওঁলোকৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰাৰ উদ্দেশ্যে ব্ৰিটেইনৰ সৈতে মিলি দক্ষিণৰ লোকসকলক সহায় কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  ৰাছিয়াই আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত চহৰ আৰু দুৰ্গ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। আনকি চুকোটকালৈ ৰে"ল প্ৰকল্পও আছিল। জাৰ নিকোলাছে বহু কথাৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিলে। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই মধ্য এছিয়া জয় কৰে। ১৮৬৭ চনত এই ৰজাৰ মৃত্যু হয়। ৰাছিয়াক শক্তিশালী আৰু সমৃদ্ধিশালী কৰি থৈ। তেওঁৰ পুত্ৰ আলেকজেণ্ডাৰে দাসত্ব বিলুপ্ত নকৰি দক্ষিণ দিশলৈ গতি কৰি থাকিল। বিশেষকৈ তেওঁ তুৰস্কৰ সৈতে বিজয়ী যুদ্ধ চলাই কনষ্টেন্টিনোপলক ৰাছিয়াৰ লগত সংযুক্ত কৰে। তাৰ পিছত মেচপটেমিয়া।
  আকৌ ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুদ্ধ আৰু এছিয়াত ব্ৰিটিছৰ পৰাজয়। দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰে অলপ বেছি দিন শাসন কৰিলে , ন্যায়পালিকাৰ বাহিৰে বিশেষ সংস্কাৰ নকৰাকৈ, আৰু পৰিচালনা ব্যৱস্থাৰ কিছু উন্নতি নকৰাকৈ।
  দাসত্ব বিলুপ্তিৰ পিছত কেতিয়াও নহ"ল। কিন্তু ৰাছিয়াই ইৰাণক নিজৰ অধীনলৈ আনিলে। ১৮৮৭ চনত প্ৰথম নিকোলাছৰ ঠিক বিশ বছৰৰ পিছত ছাৰৰ মৃত্যু হয়। তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে মাত্ৰ অলপ সময়ৰ বাবে শাসন কৰিছিল, ১৮৯৪ চনলৈকে, কিন্তু কাৰ্যতঃ সমগ্ৰ ভাৰতবৰ্ষ ৰাছিয়াৰ লগত সংযুক্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছে ইণ্ডোচাইনালৈ, আৰু চীনলৈও নিজৰ গতি অব্যাহত ৰাখিলে।
  জাপানৰ লগত যুদ্ধ হৈছিল। সামগ্ৰিকভাৱে বিজয়ী। আৰু চীন আৰু ইণ্ডোচাইনাক সম্পূৰ্ণ বিজয়। আৰু অষ্ট্ৰেলিয়ালৈকে অনুপ্ৰৱেশ। কিন্তু ইউৰোপত পৰিস্থিতি কিছু বেলেগ হৈ পৰিল।
  অষ্ট্ৰিয়া সাম্ৰাজ্যই ফ্ৰান্সৰ দক্ষিণ অংশ নিজৰ অধীনলৈ আনে। আৰু তাৰ পিছত তাই প্ৰুছিয়াক পৰাস্ত কৰি দক্ষিণ জাৰ্মানী দখল কৰে। অষ্ট্ৰিয়া আছিল বিশ্বৰ আধিপত্য। গৃহযুদ্ধৰ ফলত ফ্ৰান্স বহু পৰিমাণে দুৰ্বল হৈ পৰিছিল। প্ৰুছিয়াই একত্ৰিত হ"ব নোৱাৰিলে। অৱশেষত অষ্ট্ৰিয়ানসকলে সমগ্ৰ প্ৰুছিয়াৰ লগতে পূব ফ্ৰান্সৰ কিছু অংশও দখল কৰি দখল কৰে। এখন বৃহৎ সাম্ৰাজ্য গঠন হৈছিল যিয়ে আফ্ৰিকালৈ সম্প্ৰসাৰিত হৈছিল। অলপ পিছতে অষ্ট্ৰিয়ানসকলে বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু আফ্ৰিকাৰ বহু মাটিও জয় কৰিলে। তাৰ পিছত ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে অষ্ট্ৰিয়া আৰু ৰাছিয়াৰ মাজত যুদ্ধ হয়। ইয়াৰ অন্ত পৰিল অষ্ট্ৰিয়ান আৰু ৰাছিয়ানসকলৰ মাজত আফ্ৰিকা বিভাজনৰ লগে লগে।
  সম্ৰাট ফ্ৰান্স সঁচাকৈয়ে আফ্ৰিকাৰ প্ৰায় আধা অংশ আৰু ইউৰোপৰ বেছিভাগ অঞ্চল জয় কৰি নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্টক অতিক্ৰম কৰি সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ৰজা হৈ পৰিল। ফ্ৰান্সকো অতি সোনকালেই সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰা হ"ল, স্পেইন আৰু পৰ্তুগালৰ সৈতে। হয়, সকলো ঠিকেই হৈছিল, কিন্তু...
  সম্ৰাট ফ্ৰান্সৰ উত্তৰাধিকাৰীয়ে ছাৰ্বিয়াক নিজৰ লগত সংযুক্ত কৰিব বিচাৰিছিল! আৰু ১৯২০ চনত দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ৰাছিয়া আৰু মহান অষ্ট্ৰিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ মাজত এক মহাযুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  সমগ্ৰ ইউৰোপ অষ্ট্ৰিয়াৰ পক্ষত আছে। ইয়াৰ উপৰিও বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে শক্তিশালী নহয় ব্ৰিটেইন আৰু আফ্ৰিকাৰ প্ৰায় আধা অংশ। প্লাছ, ছুইডেনে ৰাছিয়াৰ বিৰোধিতা কৰিছিল। আৰু সম্ৰাট ফ্ৰান্সৰ অধীনত নৰৱে আৰু ডেনমাৰ্ক বন্দী কৰা হৈছিল।
  সেইটোৱেই আছিল আধা অসুবিধা। আমেৰিকা বিভক্ত আৰু সৰু শক্তি হৈয়েই থাকিল। কিন্তু ব্ৰিটেইনে তেতিয়াও কানাডা আৰু অষ্ট্ৰিয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল। আৰু প্ৰথম দুমাহৰ দ্বিধাবোধৰ অন্তত তাইও অষ্ট্ৰিয়াৰ পক্ষত যুদ্ধত নামিল।
  গতিকে এটা ডাঙৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে অষ্ট্ৰিয়া আৰু ইংলেণ্ড।
  অৱশ্যে অলেগ ৰাইবাচেংকো ঠিক তাতেই আছে। আৰু তেওঁ এজন প্ৰকৃত আৰু অনবদ্য নায়কৰ দৰে যুঁজে।
  ল"ৰাটোৱে মেচিনগানেৰে বিদেশী সেনাবাহিনীক গুলীয়াই গাইছে:
  - মাতৃভূমিৰ গীত আমাৰ হৃদয়ত গাইছে,
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে তাইতকৈ ধুনীয়া কোনো নাই...
  নাইটৰ ৰশ্মি নিক্ষেপক টানকৈ চেপি -
  ঈশ্বৰে দিয়া ৰাছিয়াৰ বাবে মৰি যাওক!
  আৰু তেওঁ নিজকে মাৰপিট কৰে, মেচিনগানেৰে সমগ্ৰ ইউৰোপৰ আৰু আংশিকভাৱে আফ্ৰিকাৰ পৰা অহা সেনাবাহিনীক ধ্বংস কৰে।
  আৰু ল"ৰাটোৱে নিজৰ ওচৰত হাৰ নামানে। ইয়াত তেওঁ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - আমি হাৰ নামানো আৰু আমিও হাৰ নামানো!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে মাৰাত্মক আৰু বিধ্বংসী বিস্ফোৰণ এটা গুলিয়াই দিয়ে। তেওঁ নিজৰ বিৰোধীৰ ওচৰত হাৰ মানিব নিবিচাৰে।
  আৰু তেওঁ নিজৰ মাজতে গান গায়।
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! সিংহইও জয়ী হ"ব নোৱাৰে!
  ল'ৰাটো প্ৰকৃত নায়ক। অনবেণ্ডিং আৰু অজেয়। নাইট অৱ ফেইথ! খ্ৰীষ্টান নহ"লেও!
  আৰু সেইবাবেই অষ্ট্ৰিয়াৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰা হ"ল।
  অষ্ট্ৰিয়ান আৰু ব্ৰিটিছৰ টেংক আছে যদিও ৰাছিয়াতো মাষ্টোডন আছে।
  উপনিবেশসমূহৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি দ্বিতীয় নিকোলাছৰ জনসংখ্যা এতিয়াও বহুত বেছি। সমগ্ৰ এছিয়া, পূব ইউৰোপ, বাল্কনৰ অংশ, আফ্ৰিকাৰ আধাতকৈও অধিক অংশ বিবেচনা কৰক।
  গতিকে পদাতিক বাহিনীৰ সংখ্যাত ৰাছিয়া উচ্চ। আৰু সৈনিকসকলে অতি সাহসেৰে যুঁজ দিয়ে...
  আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি ৱাৰ্ছৰ পৰা উভতাই পঠিওৱা হ"ল। তাৰ পিছত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অডাৰলৈ আগবাঢ়ি গৈ পূব প্ৰুছিয়া দখল কৰে। গালিচিয়াও পতিত হয়, লগতে লভভ। প্ৰজেমিছলক ঘেৰি ৰখা হৈছিল। ক্ৰাকো মুক্ত হ"ল।
  তাৰ পিছত দেখা গ"ল যে স্লাভসকলে ৰাছিয়ানসকলৰ সৈতে যুঁজিব নিবিচাৰিছিল আৰু গণ আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল।
  যুদ্ধবোৰে এইটোও দেখুৱাইছিল যে গধুৰ, অনাড়ম্বৰ জাৰ্মান টেংকতকৈ লঘু, চঞ্চল ৰাছিয়ান টেংকবোৰ অধিক ফলপ্ৰসূ। আৰু বিমান পৰিবহণত জাৰবাদী ৰাছিয়া সাধাৰণতে ব্ৰিটিছ আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ গুণগত মানতকৈ এক ক্ৰমত শক্তিশালী।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই থমকি ৰোৱাৰ পিছত পুনৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। সংখ্যা আৰু দক্ষতা দুয়োটা লৈছিল।
  বুডাপেষ্টক ঘেৰি ধৰি লোৱা হ"ল। সাগৰত এডমিৰেল কলচাকে ইংৰাজক পৰাস্ত কৰি অষ্ট্ৰেলিয়া দখল কৰে। স্থলভাগত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই বাৰ্লিনক ঘেৰি ধৰি দখল কৰে। আৰু তাৰ পিছত ভিয়েনা।
  আফ্ৰিকাত হোৱা যুদ্ধত অষ্ট্ৰিয়া সাম্ৰাজ্যও পৰাস্ত হৈছিল। ইংৰাজ কৰ্পছৰো পৰাজিত হয়। হয়, সম্ৰাট এডলফৰ বাবে কথাবোৰ অপ্ৰীতিকৰ আছিল।
  ভুল ঠাইত মূৰটো আবদ্ধ কৰি সম্পূৰ্ণ হেৰুৱাবলৈ ধৰিলে। এনে শক্তিক তেওঁ কেনেকৈ প্ৰতিহত কৰিব?
  ভিয়েনাৰ পতনৰ পিছত অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ প্ৰতিৰোধ কেন্দ্ৰবিন্দু হৈ পৰে। আৰু অতি সোনকালেই ৰাছিয়াই সমগ্ৰ ইউৰোপ আৰু আফ্ৰিকা দখল কৰিলে। একে সময়তে আলাস্কাৰ পৰা কানাডাত আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। ইংৰাজৰো পৰাজয় হ"ল।
  ব্ৰিটেইনে নিজকে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিল আৰু দ্বীপটোত বাহিৰত বহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  কিন্তু আকাশী আক্ৰমণ চলাই যে ৰাছিয়াই জয়লাভ কৰিব সেয়া স্পষ্ট।
  আৰু তাই উপৰিভাগত থকা প্ৰায় সকলো বস্তুতে বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত স্থলভাগত অৱতৰণ বাহিনী অৱতৰণ কৰা হ"ল, যিয়ে ব্ৰিটেইনক বশৱৰ্তী কৰি তুলিলে।
  এইদৰে সমগ্ৰ পূব গোলাৰ্ধৰ লগতে আলাস্কা আৰু কানাডা ৰাছিয়ান হৈ পৰিল।
  সামগ্ৰিকভাৱে এইটো বৰ ভাল! দ্বিতীয়জন নিকোলাইয়ে সাময়িকভাৱে থমকি ৰ"ল, সম্পত্তিবোৰ হজম কৰিলে। ৰাছিয়াৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল আন ৰাষ্ট্ৰৰ দৰে আমেৰিকা এতিয়াও বিভক্ত আৰু বৰ শক্তিশালী নহয়।
  ১৯৩৭ চনত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছ এখন বিমানত দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়। এই সিংহাসন দ্বিতীয় আলেক্সেই উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল। বাস্তৱ কাহিনীৰ দৰে নহয়, উত্তৰাধিকাৰীজন যথেষ্ট সুস্থ আৰু আনন্দময় আছিল। আৰু ১৯৪১ চনত তেওঁ পূৰ্বপুৰুষসকলে দখল কৰিবলৈ সক্ষম নোহোৱা সকলো বস্তু জয় কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  গ্ৰহটোক এৰি দিলে পৃথিৱীখন ইতিমধ্যে এক সাম্ৰাজ্য হ"ব। আৰু ৰাছিয়াৰ সেনাই প্ৰথমে আমেৰিকাৰ উত্তৰ ৰাজ্যসমূহলৈ গুচি গ"ল, আৰু তাৰ পিছত দক্ষিণৰ ৰাজ্যসমূহলৈ। আমেৰিকা শক্তিশালী নাছিল আৰু সোনকালে বন্দী হৈছিল। কিন্তু মেক্সিকো জয় কৰাটো সহজ হৈ পৰিল। তাৰ পিছত ওপৰলৈ আগবাঢ়ক। এটা এটাকৈ, ইখনৰ পিছত সিখন দেশ দখল কৰি। আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু শক্তিশালী ব্ৰাজিল। কিন্তু তাই এমাহ নৌহওঁতেই টিকি থাকিল।
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে লেটিন আমেৰিকা আৰু নিউজিলেণ্ড জয় কৰিলে। দ্বিতীয় আলেচেই ৰাছিয়াৰ সকলো বিজয়ৰ পৰিপূৰ্ণ হিচাপে ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হৈছিল। আৰু ইতিমধ্যে ১৯৪৭ চনত ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকলে চন্দ্ৰত ভৰি দিছিল। আৰু ১৯৫৮ চনত মংগল গ্ৰহলৈ! ১৯৬১ চনত শুক্ৰলৈ। ১৯৭২ চনত বুধ গ্ৰহলৈ, আৰু ১৯৭৩ চনত বৃহস্পতিৰ চন্দ্ৰলৈ। ১৯৭৫ চনত ৭১ বছৰ বয়সত দ্বিতীয় এলেক্সিৰ মৃত্যু হয়। ডাকনাম দিয়া হৈছে ফিনিচাৰ। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ নিকোলাছ তৃতীয় ৰজা হ"ল। ১৯৮০ চনত মানুহে সৌৰজগতৰ শেষ, আটাইতকৈ দূৰৈৰ গ্ৰহ - প্লুটোত প্ৰৱেশ কৰে। তৃতীয় নিকোলাছে বেছি দিন ৰাজত্ব কৰা নাছিল। ১৯৮৫ চনত মৃত্যু হয়। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰ সিংহাসনত আৰোহণ কৰিলে। প্ৰায় সাতাইশ বছৰ বয়সৰ এজন ডেকা ৰজা। আৰু ৰজাই সৌৰজগতৰ সিপাৰে জপিয়াই যাবলৈ সাজু হ"বলৈ আদেশ দিলে। আৰু তেওঁলোকে ষ্টাৰশ্বিপ আৰু ফ"টন ৰকেট নিৰ্মাণ কৰিবলৈ ধৰিলে । আৰু অৱশেষত ২০১৭ চনত প্ৰথম আন্তঃনক্ষত্ৰীয় অভিযান আৰম্ভ হয়।
  
  TSAR NICHOLAS II ৰ ভাগ্য ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনৰ
  বিখ্যাত লেখক আৰু কবি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অনুভৱ কৰিছিল যে পৃথিৱীত কিবা এটা ভুল হৈছে। মানৱতা যিদৰে আছিল তেনেদৰেই খণ্ডিত হৈয়েই আছে। পৃথিৱী গ্ৰহত দেশৰ সংখ্যা বাঢ়িহে গৈ আছে। আৰু কোনোবাই যদি প্ৰভাৱ লাভ কৰে তেন্তে সেয়া কেৱল সৰ্বাত্মক, একনায়কত্ববাদী চীন। আৰু ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ শাসনৰ অন্ত পৰাৰ পিছত ৰাছিয়াই গভীৰ সংকটত ডুব গ"ল। ককেছাছত পুনৰ যুদ্ধ চলিছে, বাওঁপন্থী আৰু জাতীয়তাবাদীসকলে বিদ্ৰোহ কৰিছে। অৰ্থনীতি পুনৰ অৱনতি ঘটিছে আৰু অপৰাধ বৃদ্ধি পাইছে। আৰু ৰাছিয়া বিভাজিত হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে।
  অসাধাৰণ ভাগ্যৰ সত্ত্বেও ভ্লাদিমিৰ পুটিনে কেতিয়াও শক্তিশালী, সুস্থিৰ ৰাজনৈতিক ব্যৱস্থা বা সুস্থিৰ আৰু দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পোৱা অৰ্থনীতিৰ সৃষ্টি কৰিব পৰা নাছিল। বহুতো সামাজিক আৰু আন্তঃজাতিগত সমস্যা সমাধান নহ"ল। বিৰল ভাগ্যই পুটিনক সমৃদ্ধিৰ ৰূপ বজাই ৰাখিবলৈ অনুমতি দিলে। কিন্তু তেওঁ যোৱাৰ লগে লগে সকলো আৰোগ্য নোহোৱা ফোঁহা একেলগে খোল খালে।
  তদুপৰি পাৰমাণৱিক যুদ্ধৰ ভাবুকিও আহি পৰিছে! বিশ্ব বিশৃংখল, ৰাছিয়া বৃহৎ পৰিসৰৰ গৃহযুদ্ধৰ দিশে আগবাঢ়িছে! এই কথাটো জৰুৰীভাৱে ঠিক কৰাটো প্ৰয়োজন।
  ল"ৰাটোৱে কিতাপ এখনত পঢ়িলে যে মানুহৰ ভাগ্য সলনি কৰিব পাৰি, আৰু তাৰ ঠাই সলনি কৰিব পাৰি! আৰু এজন শক্তিশালী জিপ্সী আছে যিয়ে যিকোনো ব্যক্তিৰ লগত এই কাম কৰিব পাৰে।
  গতিকে পুটিন আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ভাগ্য আৰু ভাগ্য কিয় ওলোটা নহয়?
  তদুপৰি যদি দ্বিতীয় নিকোলাছ পুটিনৰ দৰেই অসাধাৰণভাৱে সফল হয়, তেন্তে ইতিহাসৰ গতিপথ সলনি হ"ব। আৰু একবিংশ শতিকাত ৰোমানভসকলে ৰাছিয়াত শাসন কৰিব। অৰ্থাৎ পুটিনক ভাগ্যৰ প্ৰয়োজন নহ"ব। বা অন্ততঃ ৰাছিয়াৰ পুটিনৰ ভাগ্য আছে।
  আৰু বিংশ শতিকাত জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ ভাগ্যৰ অতি প্ৰয়োজন।
  বিখ্যাত লেখকজনে জিপ্সী মহিলাগৰাকীৰ ওচৰলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। সৌভাগ্যক্ৰমে ইণ্টাৰনেটত তাইৰ ঠিকনা আছিল, আৰু বিকশিত অন্তৰ্দৃষ্টিই লেখক আৰু কবিক ক"লে যে তাই একেবাৰেই ছলনাময়ী নহয়।
  সঁচাকৈয়ে জিপ্সীজন সহজ নহয়। তেওঁ মস্কোৰ এটা অট্টালিকাত থাকে, আৰু দেখাত প্ৰায় বিশ বছৰ বয়সৰ, যদিও তেওঁ ছোভিয়েট যুগৰ পৰাই ভাগ্য ক"ব। লগে লগে দেখা পাব ক'লা কোঁচা চুলিৰ চিৰন্তন ছোৱালীজনী - তাই অসাধাৰণ!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তাইক সুধিলে:
  - এটা ভাল কাম কৰক! ভ্লাদিমিৰ পুটিন আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ভাগ্য সলনি কৰক!
  চিৰদিনৰ বাবে ডেকা জিপ্সী ছোৱালীজনীয়ে অলেগ ৰাইবাচেংকোলৈ চাই উত্তৰ দিলে:
  - ভাল কথা যে আপুনি অহংকাৰী নহয় আৰু নিজৰ বাবে নহয়, ৰাছিয়া দেশৰ বাবেও হাৰ মানিব! আৰু ইয়াতকৈও ভাল যে আপোনাৰ হাতত চহকী শক্তি আৰু অভূতপূৰ্ব, অবিশ্বাস্য, অতিমানৱীয় কল্পনাশক্তি থাকে!
  জিপ্সীয়ে চকু টিপিয়াই আগবাঢ়ি ক"লে:
  - ইতিহাস ইমান সলনি কৰাটো মোৰ বাবেও সহজ নহয়! কিন্তু আপুনি, পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু চহকী কল্পনাৰ মালিক, মোক সহায় কৰিব পাৰে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - যিকোনো কামৰ বাবে মই সাজু! আৰু যিকোনো অনুৰোধ পূৰণ কৰিম!
  ডেকা জিপ্সীয়ে মাত দি ক"লে:
  -মই তোমাক প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া ল"ৰালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিম, আৰু তুমি অত্যন্ত লাহে লাহে ডাঙৰ হ"বা আৰু শৰীৰত কেতিয়াও চৈধ্য বছৰতকৈ ডাঙৰ নহ"বা। মই তোমাক সমান্তৰাল জগতলৈ পঠিয়াই দিম, য"ত তুমি প্ৰথমে দাস হ"বা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সহমতত কয় যে-
  - মই সাজু!
  জিপ্সীয়ে মাত দিলে আৰু কথাখিনি আগবঢ়াই দিলে:
  - মোক নটা আৰ্টিফেক্ট শিল আনিব লাগিব: ক'লা, বগা, ৰঙা, কমলা, হালধীয়া, সেউজীয়া, নীলা, নীলা, বেঙুনীয়া। আৰু ইয়াৰ উপৰিও দশমটো শিল্পকৰ্ম হৈছে কোচচেইৰ মুকুট!
  কঠিন, কিন্তু আপোনাৰ চিৰদিনৰ বাবে যোদ্ধা ল"ৰাৰ দৰে ডেকা, দ্ৰুত, শক্তিশালী, স্থিতিস্থাপক শৰীৰটো থাকিব। আৰু তাৰ উপৰিও এক অসাধাৰণ বুদ্ধিমত্তা আৰু কল্পনাৰ এক অসাধাৰণ উপহাৰ। সোনকালে বা পিছত আপুনি শিল্পকৰ্ম সংগ্ৰহ কৰি আপোনাৰ পৃথিৱীলৈ উভতি যাব। আৰু চিৰদিনৰ বাবে আপুনি প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া এজন অসাধাৰণভাৱে শক্তিশালী আৰু দ্ৰুতবেগী ল"ৰাৰ শৰীৰত থাকিব, আৰু আপোনাক হত্যা কৰাটো অসম্ভৱ হৈ পৰিব। অৰ্থাৎ আপুনিও পুৰস্কাৰ হিচাপে অমৰত্ব লাভ কৰিব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - এই বিষয়ে সপোনহে দেখিব পাৰি!
  চিৰদিনৰ বাবে ডেকা ডাইনীজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু দহটা শিল্পকৰ্ম মোৰ, আৰু কেৱল মোৰ! তেওঁলোকে মোক ইমান শক্তি দিব যে আপুনি অমৰত্বৰ যোগ্যতাতকৈও অধিক হ"ব! ইয়াৰ মাজতে মই তোমাক শুই দিম, আৰু তুমি শিলৰ কুৱেৰীত দাস হিচাপে সাৰ পাবা। আৰু তেতিয়া আপোনাৰ কৌশলে ক"ব যে ইয়াৰ পৰা কেনেকৈ ওলাই আহিব পাৰি!
  যেতিয়া আপুনি আগবাঢ়ি যাব, তেতিয়া মই ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিন আৰু দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ভাগ্য, ভাগ্য আৰু ভাগ্য সলনি কৰিবলৈ সক্ষম হ"ম। আপুনি মোৰ বাবে বিভিন্ন জগতৰ শিল্পকৰ্ম সংগ্ৰহ কৰিব আৰু ইয়াৰ মাজতে বিংশ শতিকাৰ আৰম্ভণিৰ পৰা ৰাছিয়াৰ ইতিহাস বেলেগ ধৰণেৰে চলিব। অৰ্থাৎ, শিল্পকৰ্মবোৰ সংগ্ৰহ নকৰিলেও - নটা শিল আৰু কোচচেইৰ মুকুট, ৰাছিয়াৰ জাৰ দ্বিতীয় নিকোলাছে ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ভ্লাদিমিৰ ভ্লাডিমিৰভিচ পুটিনৰ ভাগ্য, ভাগ্য আৰু ভাগ্য লাভ কৰিব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বহল হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  -এইটো ভাল! নতুন পৃথিৱীত মই শান্ত হৈ থাকিম যে অৱশেষত ইতিহাসৰ গতিপথ ভাল দিশলৈ সলনি হৈছে! আৰু যে ৰাছিয়াই সমগ্ৰ বিশ্বতে শৃংখলা ঘূৰাই আনি আধিপত্যবাদী দেশ হ"ব পাৰিব! আৰু এজন নিৰপেক্ষ আধিপত্য!
  চিৰদিনৰ বাবে ডেকা জিপ্সীজনে আদেশ দিলে:
  - চোফাত শুই থাকক!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো শুই পৰিল।
  যাদুকৰ ছোৱালীজনীয়ে গুণগুণাই উঠিল:
  - এতিয়া শুই থকা! আপুনি আন এখন পৃথিৱীত সাৰ পাব।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ চকু দুটা বন্ধ হৈ গ"ল, আৰু প্ৰায় নিমিষতে তেওঁৰ টোপনি আহিল।
  জিপচীয়ে পাত্ৰবোৰৰ পৰা আগতীয়াকৈ জমা কৰি ৰখা উপাদানবোৰ উলিয়াই ঔষধটো প্ৰস্তুত কৰিবলৈ ধৰিলে। তাই যাদুৰ বাবে পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা কলহৰ তলৰ গেছটো অন কৰিলে। আৰু তাই তাত বিভিন্ন বস্তু নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে, মন্ত্ৰ মাৰি। একে সময়তে চিৰন্তন ছোৱালীজনীয়ে পকেটৰ পৰা কাৰ্ডৰ ডেক এটা উলিয়াই গাইছিল:
  - অ', ভাগ্য, ভাগ্য, নিকোলাইক সহায় কৰক! পুটিনৰ পৰা শুভকামনা থাকিল, জাৰ ৰোমানভৰ ওচৰলৈ আহক!
  ৰোমানভ জয়ী হওক
  Genghis Khan মত নিয়ম...
  ই আপোনাৰ ভাগ্য কঢ়িয়াই আনক,
  উপহাৰ চুৰি কৰি পুটিন!
  
  ৰাছিয়াৰ বাবে ভাল
  নিকোলাস গ্ৰেট জাৰ...
  চেংগী খান শীতল হৈ পৰিব
  ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ দৰে হওক!
  কলহটো উতলিবলৈ ধৰিলে, আৰু তাত ঔষধটো বুদবুদ হ"বলৈ ধৰিলে। জিপ্সীয়ে কাৰ্ডবোৰ ৰাখিলে, এটা বানান কৰিলে আৰু ডেকখন উতলি থকা কুঁৱলীৰ মাজলৈ দলিয়াই দিলে... এটা ছুপাৰ-ব্ৰাইট ফ্লেছ জিলিকি উঠিল, যেন হাজাৰটা ফটো ব্লিটজৰ পৰা । শুই থকা অলেগ ৰাইবাচেংকো নোহোৱা হৈ গ"ল... আৰু তাৰ পিছত পোহৰ হোৱাৰ পিছত কলহটোও নোহোৱা হৈ গ"ল।
  মহান যাদুকৰীগৰাকীয়ে মন্ত্ৰ কৰা বিশাল হলটো খালী আৰু নিস্তব্ধ হৈ পৰিল!
  চিৰকালৰ ডেকা ডাইনীজনে ক"লে:
  - বাৰু! ইতিহাসৰ গতিপথ সলনি কৰিলোঁ আৰু ই শীতল! আৰু যদি এই আদৰ্শবাদীজন ভাগ্যৱান হয় আৰু শিল্পকৰ্ম সংগ্ৰহ কৰে, তেন্তে মই ইমানেই শক্তিশালী হৈ পৰিম যে চয়তানে নিজেই মোক ঈৰ্ষা কৰিব!
  আৰু জিপ্সী যাদুকৰীগৰাকীয়ে পান্নাৰ চকুৰে জিলিকি উঠিল!
  আৰু এটা অলৌকিক ঘটনা ঘটিল!
  আচলতে কি অপেক্ষা কৰি আছিল দ্বিতীয় নিকোলাছ... সঁচাকৈয়ে বহুত সলনি হৈছে। ৰাজ অভিষেকৰ সময়ত কোনো ৰক্তাক্ত কাজিয়া হোৱা নাছিল। আৰু চীনলৈ সম্প্ৰসাৰণ সফল হ"ল। জাপানৰ সৈতে যুদ্ধখন অৱশ্যে ঘটিছিল। সাধাৰণতে ঐতিহাসিকভাৱে এইটো অনিবাৰ্য আছিল। এইটো স্পষ্ট যে চামুৰাইৰ সন্মুখত থকা দানৱটোক নিৰস্ত্ৰ কৰি ধ্বংস কৰিব লাগিছিল। আৰু ইয়াৰ পৰা কোনো পলায়ন নাই। আপোনাৰ সীমাত বিপদ এৰিব নোৱাৰিব।
  জাপানে প্ৰথমে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল যদিও ৰাছিয়াৰ জাহাজ আক্ৰমণৰ চেষ্টা সফল নহ"ল। ৰাছিয়ানসকলে বিশেষ ক্ষতিগ্ৰস্ত নহ"ল আৰু লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ এক ডজন ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুব যায়।
  "ভাৰ্যাগ"ও কোনোমতে ঘেৰি ধৰাৰ পৰা পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হ'ল। যিটোৱে এক বৃহৎ সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু এডমিৰেল মাকাৰোভ সোনকালে সাগৰত উপস্থিত হ"ল আৰু জাপানীসকলক ধ্বংস কৰোঁ আহক৷ আৰু জেনেৰেল কুৰোপাটকিনে স্থলভাগত চামুৰাইসকলক পৰাস্ত কৰি সমগ্ৰ কোৰিয়া উপদ্বীপটো সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰিলে।
  আৰু আনকি দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছেও এটা সিদ্ধান্ত লৈছিল: তেওঁক জাপানৰ পৰা চিৰদিনৰ বাবে সুৰক্ষিত হৈ থকাৰ প্ৰয়োজন আছিল! কিন্তু যেনেকৈ? হয়, সৈন্য লেণ্ড কৰি সম্পূৰ্ণৰূপে ৰাছিয়াক প্ৰদেশ হিচাপে সংযুক্ত কৰক।
  আৰু তাৰ পিছত সাগৰত এক নিৰ্ণায়ক যুদ্ধ হ"ল, য"ত অৱশেষত জাপানী বহৰখন এডমিৰেল মাকাৰভে শেষ কৰি পেলালে।
  চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়েও এই যুদ্ধত অংশ লৈছিল! খালী ভৰি আৰু বিকিনি পিন্ধি!
  নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা, স্বেটলানা। চাৰিগৰাকী সুন্দৰী যিয়ে চেবাৰ জোকাৰি আটাইতকৈ ডাঙৰ চামুৰাই জাহাজখনত উঠে।
  নাটাছাই জাপানীসকলক কাটি চিঞৰি কয়:
  - লেপ দিয়া হ"ব, সংকীৰ্ণ চকু!
  জোয়াই আন এজন চামুৰাই কাটি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু তোমাৰ চকু দুটা নীলাচল!
  মিলটো চলাই নাটাছাই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - অৱশ্যেই হয়! অৱশ্যেই হয়!
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই আকৌ লৈ খালী গোৰোহাৰে জাপানীসকলৰ চিবুকত লাথি মাৰিলে। তাই তাৰ চোলাটো ভাঙি গৰ্জন কৰিলে:
  - মাতৃভূমিৰ বাবে হুৰ!
  স্বেটলানাই লৈ চামুৰাইৰ মূৰটো কাটি দিলে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  - জাৰ নিকোলাছ দ্বিতীয়ৰ বাবে!
  হয় অৱশ্যে ভাগ্যৰ ওপৰত বহু কথা নিৰ্ভৰ কৰে। বিশেষকৈ এডমিৰেল মাকাৰভ জীয়াই থাকিল। আৰু তেওঁ দ্বিতীয় উছাকভ বুলি ওলাই পৰিল। কিমান নিপুণভাৱে তেওঁ আদেশ দিয়ে। তেওঁ নিজেই মোবাইল ক্ৰুজাৰত আছে, তেওঁ সকলো কামৰ লগত খাপ খাব পাৰে। আৰু জাপানীসকলক, যিসকলৰ, বাইদেউ, বন্দুকৰ ক্ষেত্ৰত বিশেষ সুবিধা নাছিল, তেওঁলোকক ছেকচন আৰু কৌশলগতভাৱে প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল।
  সৰু সংখ্যাগত সুবিধাৰ ওপৰত জেনেৰেল বা নৌসেনা সেনাপতিৰ দক্ষতাই প্ৰাধান্য পায়।
  তদুপৰি এই সময়লৈকে জাপানীসকলৰ সংখ্যা দুৰ্বল হৈ পৰিছিল। গতিকে, মাকাৰভে সিহঁতক ভাঙি পেলায়। ই ঘনিষ্ঠ যুদ্ধৰ বাবে বাধ্য কৰে, য"ত কৱচ বিন্ধিব পৰা গোলা থকা ৰাছিয়াৰ জাহাজবোৰ বহুত বেছি শক্তিশালী।
  আৰু জাপানীসকল পৰাজিত হয়। আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আন এখন চামুৰাই জাহাজ বন্দী কৰে। আৰু তাৰ ওপৰত উৰি থাকে জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ পতাকা!
  জাপানীসকল কি? আপুনি ভাগ্যত বৰ ভাল নহয় নেকি? দ্বিতীয় নিকোলাছে ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ ভাগ্য লাভ কৰিছিল আৰু তেওঁৰ বাবে সকলো ইমান ভালেই হৈছিল!
  ছোৱালীবোৰৰ কথা কি ক"ব? বিকিনি পিন্ধা চাৰিগৰাকী সুন্দৰী থলুৱা ডাইনী যিয়ে ৰজাৰ হৈ যুঁজ দিয়াৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল যদিও সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ এই পৃথিৱীৰ লগত কোনো সম্পৰ্ক নাই।
  কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণক সহায় কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু ইয়াৰ কাৰণ হৈছে পুটিনৰ ভাগ্য। একে চাৰিগৰাকী ডাইনী ছোৱালী নহ"লে তেওঁ কেতিয়াও গুলী নিক্ষেপ নকৰাকৈ ক্ৰিমিয়া দখল নকৰিলেহেঁতেন। তেওঁলোকে এটা অলৌকিকতা হোৱাত সহায় কৰিছিল। কিন্তু ৰাছিয়াই ক্ৰিমিয়াক ভ্ৰাতৃত্ববোধৰ জনসাধাৰণৰ পৰা আঁতৰাই নিয়াৰ প্ৰয়োজন আছিল নেকি সেয়া এতিয়াও প্ৰশ্ন। কিন্তু চীনক ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ লগত সংযুক্ত কৰাটো এটা ডাঙৰ ধাৰণা! কল্পনা কৰকচোন ৰাছিয়াৰ জাৰৰ কিমান প্ৰজা থাকিব - তেওঁ গোটেই পৃথিৱীখনকে চেপি ধৰিব পাৰে!
  মুঠতে ইয়াৰ ছোৱালীবোৰে সময় নষ্ট কৰা নাই। আৰু ইতিমধ্যে নতুন যুদ্ধজাহাজখনত ধুমুহাৰ সৃষ্টি হৈছে।
  আৰু আকৌ তেওঁক বন্দী কৰা হয়। আৰু সুন্দৰীবোৰৰ হাতত থকা চেবাৰবোৰ মাত্ৰ জিলিকি উঠে, আৰু ইমান চোকা৷ আৰু ইমানবোৰ জাপানী মিশ্ৰিত হৈ পৰিছিল।
  জাপানী স্ক্ৱাড্ৰন চূড়ান্তভাৱে ডুব যোৱাৰ লগতে এডমিৰেল ট"গো দখল কৰাৰ লগে লগে সাগৰত যুদ্ধৰ অন্ত পৰে।
  আৰু লেণ্ডিং আৰম্ভ হ"ল। ভাপ জাহাজ আৰু পৰিবহণ ব্যৱস্থা পৰ্যাপ্ত নাছিল। আৰু তেওঁলোকে লংবোট ব্যৱহাৰ কৰিছিল, ক্ৰুজাৰ আৰু যুদ্ধজাহাজত পৰিবহণ কৰিছিল আৰু আন বহুতো কাম কৰিছিল। জাৰে অৱতৰণৰ সময়ত বণিক বহৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ নিৰ্দেশ দিয়ে।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই তেওঁলোকক দলঙৰ মূৰৰ পৰা পেলাবলৈ চেষ্টা কৰা চামুৰাইৰ আক্ৰমণক পৰাস্ত কৰে। কিন্তু জাৰ সেনাই সাহসেৰে হাত আগবঢ়াই দিলে। আৰু বৃহৎ লোকচানৰ সৈতে এই বৃহৎ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰা হ"ল।
  আক্ৰমণৰ সময়ত ডাইনী ছোৱালীকেইজনীয়ে চেবাৰেৰে কাটি খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  তেওঁলোক অৱশ্যে আটাইতকৈ বিপদজনক ঠাইত আছে। আৰু কেনেকৈ মেচিনগান গুলিয়াবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। প্ৰতিটো গুলী লক্ষ্যত।
  নাটাছাই গুলী চলালে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মোতকৈ শীতল কোনো নাই!
  মেচিনগান গুলিয়াই জোয়াই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - জাৰ নিকোলাছ দ্বিতীয়ৰ বাবে!
  মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলাই জপিয়াই উঠি অৰোৰাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে:
  - গ্ৰেট Rus'ৰ বাবে!
  শত্ৰুক আঘাত কৰি থকা স্বেটলানাই উদং গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি দাঁত উদং কৰি আক্ৰমণাত্মকভাৱে ক"লে:
  - ৰজা সাম্ৰাজ্যৰ বাবে!
  যোদ্ধাসকলে মাৰপিট আৰু মৰা মাৰি থাকিল। তেওঁলোকৰ শক্তিৰ ইমান বিস্ফোৰণ ঘটে। নিজকে গুলীচালনা কৰি আগবাঢ়ি যোৱা চামুৰাইক ধ্বংস কৰে।
  ইতিমধ্যে তেওঁৰ দ্বাৰা হত্যা কৰা হৈছে হাজাৰ হাজাৰ, লাখ লাখ জাপানী।
  আৰু পৰাজিত চামুৰাই পলাই যায়... ছোৱালীবোৰ তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে অতি মাৰাত্মক।
  আৰু ৰাছিয়ানসকলে বেয়নেটৰ সৈতে চামুৰাই কাটিছে...
  আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰা হয়। আৰু নতুন ৰাছিয়ান সৈন্য উপকূলত অৱতৰণ কৰে। দলঙৰ মূৰটো সম্প্ৰসাৰিত হৈ আছে। বেয়া নহয় অৱশ্যে জাৰবাদী সাম্ৰাজ্যৰ বাবে। ইটোৰ পিছত সিটো জয়। আৰু এডমিৰেল মাকাৰোভেও তেওঁৰ বন্দুকৰ কামত সহায় কৰিব। জাপানীসকলক ঝাড়ু দি।
  আৰু এতিয়া ইতিমধ্যে জাপানৰ মাজেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই গতি কৰিছে। আৰু তেওঁলোকৰ হিমস্খলন বন্ধ কৰিব নোৱাৰি। শত্ৰুক টুকুৰা টুকুৰ কৰি বেয়নেটেৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰে।
  নাটাছাই চামুৰাইক আক্ৰমণ কৰি চেবাৰেৰে কাটি গাইছে:
  - বগা পহুৰ ভিৰ আছে! তেতিয়াহে দৌৰ বাচিব!
  আৰু কেনেকৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে!
  জোয়াই তীব্ৰ আক্ৰমণাত্মকতাৰ সৈতে গান গায়। আৰু লগতে খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা, কিবা এটা অনন্য, মাৰাত্মক:
  -দুৰ্বল মৰে, হত্যা কৰা হয়! পবিত্ৰ মাংসক ৰক্ষা কৰা!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু চেবাৰেৰে চেপি ধৰি, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি অগাষ্টিনে চিঞৰি উঠে:
  - ৰসাল হাবিত যুদ্ধ চলি আছে, সকলো ঠাইৰ পৰা ভাবুকি আহি আছে!
  খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰবোৰ গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰি শ্বেতলানাই সেইটো লৈ চিঞৰি উঠিল:
  - কিন্তু আমি সদায় শত্ৰুক পৰাস্ত কৰোঁ! বগা পহুই নায়কক চেলুট কৰে!
  আৰু কোৰাছত থকা ছোৱালীবোৰে শত্ৰুক ধ্বংস কৰি খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক অস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰি গান গায়।
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত! আমাৰ জয় হ"ব! ইম্পেৰিয়েল পতাকা আগলৈ! পতিত নায়কৰ মহিমা!
  আৰু আকৌ ছোৱালীবোৰে গুলী মাৰি কাণ বন্ধ কৰি দিয়া হাউলিত গান গায়:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে! বগা পহুই শত্ৰুক চেপি ধৰে! বগা পহু - নায়কক চেলুট!
  ছোৱালীবোৰে খোজ কাঢ়ি দৌৰি যায়... আৰু ৰাছিয়াৰ সেনাই টকিঅ"ৰ ফালে আগবাঢ়িছে। আৰু জাপানীসকলে নিজকে হত্যা কৰি আছে, আৰু তেওঁলোকক কাটি পেলোৱা হৈছে। ৰাছিয়াৰ সেনাই গতি কৰিছে। আৰু ইটোৰ পিছত সিটো জয়।
  ছাৰ নিকোলাছে সঁচাকৈয়ে ভাগ্যৰ টিকট এটা উলিয়াই আনিলে। ইতিমধ্যে জাপানৰ ৰাজধানীত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। আৰু এই সকলোবোৰ ইমানেই ডাঙৰ।
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে সকলোতকৈ আগবাঢ়ি আছে আৰু তেওঁলোকৰ হেঁচা আৰু শোষণৰ উচ্চ উচ্চতাত আছে।
  বিশেষকৈ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। ইয়াৰ ফলত সাধাৰণতে চামুৰাইসকলৰ মাজত শ্বক আৰু ভয়ৰ সৃষ্টি হয়।
  কিন্তু ইয়াত তেওঁলোকে জাপানৰ ৰাজধানীৰ দেৱালত উঠিছে। আৰু মানুহ আৰু ঘোঁৰাক কাটি কবি কৰি লয়। প্ৰতিদ্বন্দ্বীক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলালে। ছোৱালীবোৰ আহি আছে, চিঞৰি হাঁহিছে! আৰু খালী গোৰোহাৰে আপোনাক চিবুকত লাথি মাৰে। জাপানীসকলে ওলোটাকৈ উৰি আছে। আৰু নিজৰ নিজৰ বাজিত পৰে।
  আৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ চেবাৰবোৰ আৰু অধিক শক্তিশালীভাৱে জোকাৰি দিয়ে।
  আৰু চামুৰাইসকলে পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হয়। গতিকে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই টকিঅ"ক দখল কৰিলে।
  মিকাডো ভয়তে দৌৰি যায়, কিন্তু ক"তো লুকাই থাকিব নোৱাৰে। আৰু সেইবাবে ছোৱালীবোৰে তাক বন্দী কৰি বান্ধি বান্ধি ৰাখে!
  মহান জয়! জাপানী সম্ৰাটে দ্বিতীয় নিকোলাছৰ সপক্ষে পদত্যাগৰ স্বাক্ষৰ কৰে। ৰাছিয়াৰ জাৰৰ উপাধি যথেষ্ট দীঘলীয়া কৰা হৈছে। কোৰিয়া, মংগোলিয়া, মানচুৰিয়া, কুৰিল দ্বীপপুঞ্জ, টাইৱান আৰু জাপান নিজেই ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশত পৰিণত হয়। যদিও জাপানৰ স্বায়ত্তশাসন সৰু, সীমিত। কিন্তু তাইৰ সম্ৰাট ৰাছিয়ান, এজন স্বৈৰাচাৰী জাৰ!
  দ্বিতীয় নিকোলাছ এজন নিৰপেক্ষ ৰজা হৈয়েই আছে, কোনো কথাৰ দ্বাৰা নিষিদ্ধ। তেওঁ হৈছে স্বৈৰাচাৰী জাৰ!
  আৰু এতিয়া জাপানৰ সম্ৰাট, হালধীয়া ৰাছিয়া, বগডিখান, খান, কাগান, ইত্যাদিও, ইত্যাদি ইত্যাদি...
  হয়, অধিক ভাগ্য। মন কৰক ভাগ্যই পুটিনক ইমানখিনি জয় কৰিবলৈ অনুমতি দিলে! একবিংশ শতিকাটো হায়, ধৰা পেলোৱাৰ বাবে বৰ উপযোগী নহয়!
  পুটিনৰ শত্ৰু মেককেনৰ মগজুৰ কৰ্কট ৰোগত আক্ৰান্ত হৈ মৃত্যু হোৱাটোৱে ৰাছিয়াৰ কি লাভ? ভাগ্য অৱশ্যেই বিশাল, ইচ্ছাকৃতভাৱে কল্পনাও কৰিব নোৱাৰি - আপোনাৰ শত্ৰুৰ বাবে ইমান বেয়া আৰু অপ্ৰীতিকৰ মৃত্যু!
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ বাবে নিৰ্দিষ্ট ৰিটাৰ্ণ শূন্য।
  কিন্তু দ্বিতীয় নিকোলাছৰ বাবে পুটিনৰ এনে ভাগ্য আৰু ভাগ্য বৃহৎ ভূখণ্ডৰ লাভলৈ পৰিণত হ"ল। কিন্তু সঁচাকৈয়ে ভাগ্যই কিয় পুটিনক উপহাৰ দিব লাগে? বাৰু, এনে সময়ত যে ছবচাকৰ মৃত্যু হৈছিল আৰু তেওঁক সাংবিধানিক আদালতৰ মুৰব্বী পদ দিয়াৰ প্ৰয়োজন নাছিল, তাৰ পৰা ৰাছিয়াৰ বাবে ই কেনেকৈ ভাল?
  আৰু অল ৰাছৰ ছাৰ নিকোলাছ দ্বিতীয় এজন অসাধাৰণ ব্যক্তি। স্বাভাৱিকতে ইমান ডাঙৰ বিজয়ৰ পিছত তেওঁৰ শক্তি আৰু কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী হৈ উঠিছিল। অৰ্থাৎ কিছু সংস্কাৰ কৰিব পৰা যায়। বিশেষকৈ অৰ্থডক্সীত! সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলক ইছলামৰ দৰে চাৰিগৰাকী পত্নী হ"বলৈ দিয়ক। আৰু লগতে সৈনিকসকলক তেওঁলোকৰ কৃতিত্ব আৰু বিশ্বাসী সেৱাৰ পুৰস্কাৰ হিচাপে দ্বিতীয় পত্নীৰ অধিকাৰ দিয়া।
  ভাল সংস্কাৰ! যিহেতু সাম্ৰাজ্যত অন্য ধৰ্মৰ লোক আৰু বিদেশীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে, তেন্তে ৰাছিয়াৰ সংখ্যা বৃদ্ধি হোৱাৰ প্ৰয়োজন। আৰু কেনেকৈ কৰিব? আন জাতিৰ মহিলাৰ মূল্যত। কাৰণ, এজন ৰাছিয়ানে যদি তিনিগৰাকী চীনা মহিলাক পত্নী হিচাপে লয়, তেন্তে তেওঁলোকৰ পৰা তেওঁৰ সন্তান হ"ব, আৰু এই সন্তানসকল জাতিৰ ভিত্তিত কোন হ"ব?
  অৱশ্যে দেউতাৰ ফালৰ পৰা ৰাছিয়ান! আৰু সেয়া বৰ ভাল! প্ৰগতিশীল মনৰ অধিকাৰী দ্বিতীয় নিকোলাছ আত্মাতকৈ চেহেৰাত অধিক ধৰ্মীয় আছিল। আৰু অৱশ্যেই তেওঁ ধৰ্মক ৰাষ্ট্ৰৰ সেৱাত ৰাখিলে, আৰু বিপৰীতভাৱে নহয়!
  এইদৰে দ্বিতীয় নিকোলাছে অভিজাত শ্ৰেণীৰ মাজত নিজৰ কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী কৰি তুলিলে। পুৰুষে বহুদিনৰ পৰাই এই কাম বিচাৰি আহিছে। আৰু তেওঁ বাহিৰৰ অঞ্চলৰ ৰাছিফিকেশন ত্বৰান্বিত কৰিলে।
  বাৰু, পুৰোহিতসকলেও আপত্তি কৰা নাছিল৷ তদুপৰি বিংশ শতিকাত বিশ্বাস দুৰ্বল হৈ পৰিল। আৰু ধৰ্মই ৰজাৰ সেৱা কৰিছিল, প্ৰকৃততে ঈশ্বৰক বিশ্বাস কৰা নাছিল!
  আৰু সামৰিক বিজয়ে নিকোলাছক জনসাধাৰণৰ মাজত জনপ্ৰিয় কৰি তুলিছিল আৰু স্বৈৰাচাৰীতাবাদত অভ্যস্ত তেওঁ বিশেষভাৱে পৰিৱৰ্তন বিচৰা নাছিল। ৰাছিয়ানসকলে আন কোনো শক্তি কেতিয়াও নাজানিছিল!
  আৰু অৰ্থনীতিৰ উত্থান ঘটিছে, মজুৰি বৃদ্ধি পাইছে। প্ৰতি বছৰে দহ শতাংশ বৃদ্ধি হয়। সঁচাকৈয়ে, পৰিৱৰ্তন কিয়?
  ১৯১৩ চনত ৰোমানোভৰ ত্ৰিশ বছৰীয়া জয়ন্তীত ছাৰ নিকোলাছে পুনৰবাৰ কৰ্মদিন ১০.৫ ঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰিলে, আৰু শনিবাৰ আৰু ছুটীৰ পূৰ্বৰ দিনত আনকি ৮ ঘণ্টালৈও হ্ৰাস কৰিলে। ছুটিৰ দিন আৰু বন্ধৰ দিনতো বৃদ্ধি পাইছে। ইয়াক বন্ধৰ দিন আৰু জাপানৰ আত্মসমৰ্পণৰ তাৰিখ হিচাপে উদযাপন কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু ৰজাৰ জন্মদিন, আৰু ৰাণীৰ জন্মদিন, আৰু ৰাজ অভিষেকৰ দিন।
  সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰীজনৰ হিমোফিলিয়া ৰোগ হোৱা বুলি গম পোৱাৰ পিছত জাৰ নিকোলাছে নিজকে দ্বিতীয় পত্নী ল"লে। এইদৰে সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰীত্বৰ বিষয়টো সমাধান হ"ল।
  কিন্তু এটা ডাঙৰ যুদ্ধ ওচৰ চাপি আহিছিল। জাৰ্মানীয়ে পৃথিৱীখনক নতুন ৰূপ দিয়াৰ সপোন দেখিছিল। অৱশ্যে জাৰবাদী ৰাছিয়া যুদ্ধৰ বাবে সাজু আছিল।
  ১৯১০ চনত ৰাছিয়াই বেইজিংক নিজৰ নিজৰ সাম্ৰাজ্য সম্প্ৰসাৰণ কৰে। জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে মিত্ৰতাৰ বিনিময়ত ব্ৰিটেইনে এই কথাত সন্মতি দিছিল।
  ৰাজসেনা আছিল আটাইতকৈ সংখ্যক আৰু শক্তিশালী। শান্তিৰ সময়ত ইয়াৰ সংখ্যা তিনি মিলিয়ন আৰু হাজাৰ ৰেজিমেণ্ট হৈছিল। শান্তিৰ সময়ত জাৰ্মানীৰ হাতত আছিল মাত্ৰ ছয় লাখ। প্লাছ অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী, কিন্তু ইয়াৰ সৈন্য যুদ্ধৰ বাবে সাজু নহয়!
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুঁজ দিয়াৰ পৰিকল্পনা কৰিছে। আৰু ক"ত দুটা ফ্ৰণ্ট আঁকিব পাৰে?
  ৰাছিয়ানসকলৰ হাতত বিশ্বৰ প্ৰথমটো লাইট টেংক "লুনা"-২ গণ উৎপাদনত আছে। আৰু চাৰি ইঞ্জিনৰ বোমাৰু বিমান "ইলিয়া মুৰোমেট" আৰু মেচিনগান থকা যুঁজাৰু বিমান "এলেকজেণ্ডাৰ" আৰু বহুতো। আৰু অৱশ্যেই এটা শক্তিশালী বহৰ।
  জাৰ্মানীৰ কোনো সমান শক্তি নাই।
  আৰু জাৰ্মানীয়ে তেতিয়াও বেলজিয়ামক আক্ৰমণ কৰি পেৰিছক বাইপাছ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। ইয়াত সিহঁতৰ বাবে একোৱেই নাছিল।
  কিন্তু যিয়েই নহওক যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। জাৰ্মানীয়ে নিজৰ মাৰাত্মক পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰে। আৰু তাইৰ সৈন্য বেলজিয়ামলৈ গুচি গ"ল। কেৱল শক্তিবোৰহে অসমান। ইতিমধ্যে প্ৰুছিয়া আৰু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ মাজেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই গতি কৰিছে। আৰু ৪০ কিলোমিটাৰ গতিৰে লুনা-২ টেংক ইতিমধ্যে এক বিশাল শক্তি।
  তদুপৰি মন কৰিব যে জাৰ নিকোলাছৰ ভাগ্য ভাল আছিল যে যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। ছাৰে নিজেই জাৰ্মানীক আক্ৰমণ নকৰিলেহেঁতেন। আৰু সেইবাবেই ৰাছিয়াৰ পক্ষত বাহিনী, টেংক, আৰ্টিলাৰীৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব, আৰু পৰিমাণ আৰু গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত শ্ৰেষ্ঠ বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত এক বৃহৎ, আপ্লুত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে। আৰু অধিক শক্তিশালী অৰ্থনীতি, যিহেতু যুদ্ধত বিপ্লৱ আৰু পৰাজয়ৰ ফলত সৃষ্টি হোৱা মন্দাৱস্থাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সম্ভৱ হৈছিল। আৰু সেইবাবেই সকলো সময়তে সফলতাৰ পিছত উত্থান আৰু সফলতা থাকে।
  স্পষ্টভাৱে জাৰ্মানসকল আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে নিজেই মূল শক্তিৰ সৈতে বগাই গ"ল, ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে। তেওঁলোকে ক"লৈ যাব লাগে?
  ইটালীক লৈ অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰক! একমাত্ৰ প্লাছটো হ"ল টুৰ্কিয়ে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল। কিন্তু এইটো ৰজাৰ বাবে আৰু ভাল;অৱশেষত তেওঁ কনষ্টেন্টিনোপল আৰু জলসীমা নিজৰ বাবে ল'ব পাৰিব! তেন্তে...
  আৰু লগতে চাৰিগৰাকী ডাইনী, চিৰকালৰ বাবে যুৱ থলুৱা বিশ্বাসী নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা, স্বেটলানা যুদ্ধত! আৰু ইতিমধ্যে আপোনাক আঘাত কৰিব! গতিকে তেওঁলোকে জাৰ্মান আৰু তুৰ্কী দুয়োকে আঘাত কৰিব!
  লেখক আৰু কবি অলেগ ৰাইবাচেংকো সাৰ পাই উঠিল। চিৰদিনৰ বাবে যুৱতী ডাইনী-যাদুকৰীগৰাকীয়ে নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিলে, দ্বিতীয় নিকোলাছক ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ ভাগ্য দিলে আৰু এতিয়া অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিব লাগিব। সাৰ পোৱাটো সহজ নাছিল। ল"ৰাটোৰ শৰীৰত জোৰেৰে চাবুকেৰে আঘাত কৰে। ল'ৰাটোৱে জপিয়াই উঠিল। হয়, অলেগ ৰাইবাচেংকো এতিয়া এজন পেশীবহুল ল"ৰা, হাত-ভৰিৰে শিকলিৰে বান্ধি থোৱা। ক"লা ৰঙৰ টেন কৰা, শুকান আৰু স্নায়ুযুক্ত শৰীৰ দেখা যায়, পেশীবোৰ বিশিষ্ট। সঁচাকৈয়ে এজন শক্তিশালী আৰু কঠোৰ দাস, শক্তিশালী ছাল ইমান কঠিন যে অভাৰচিয়াৰৰ প্ৰহাৰে কাটিব নোৱাৰে। আপুনি আন ল"ৰাবোৰৰ সৈতে ব্ৰেকফাষ্ট কৰিবলৈ দৌৰি যায়, ডেকা দাসবোৰে সম্পূৰ্ণ উলংগ আৰু কম্বল নোহোৱাকৈ শুই থকা শিলগুটিৰ পৰা উঠি। সঁচা, ইয়াত উষ্ণ, জলবায়ু ইজিপ্তৰ দৰেই৷ আৰু ল"ৰাটো সকলো উলংগ, মাত্ৰ শিকলি। কিন্তু ইহঁত যথেষ্ট দীঘল আৰু কাৰ্যতঃ খোজ কঢ়া বা কাম কৰাত বাধা নিদিয়ে। কিন্তু সেইবোৰত ডাঙৰ খোজ দিব নোৱাৰি৷
  খোৱাৰ আগতে আপুনি ধাৰাত হাত ধুই লয়। আপুনি এটা ৰেচন পায়: গুড়ি চাউল, আৰু পচি যোৱা মাছৰ টুকুৰা। অৱশ্যে ভোকাতুৰ দাস ল"ৰা এজনৰ বাবে এইটো যেন এক সুস্বাদু খাদ্য। আৰু তাৰ পিছত আপুনি খনিলৈ যায়। ৰাতিপুৱা এতিয়াও সূৰ্য্য উদয় হোৱা নাই আৰু যথেষ্ট সুখদায়ক।
  ল"ৰাটোৰ খালী ভৰি দুখন ইমানেই ৰুক্ষ আৰু শৃংখলাবদ্ধ হৈ পৰিছে যে চোকা শিলগুটিবোৰে একেবাৰেই বিষ নকৰে, আনকি সুখদায়কভাৱে টিকটিকিও কৰে৷
  ষোল্ল বছৰৰ তলৰ শিশুৱে কাম কৰা শিলৰ কুৱেৰী। অৱশ্যে তেওঁলোকৰ হাতত সৰু গাড়ী আৰু সঁজুলি আছে। কিন্তু প্ৰাপ্তবয়স্কৰ দৰেই পোন্ধৰ, ষোল্ল ঘণ্টা কাম কৰিব লাগিব।
  ইয়াৰ পৰা দুৰ্গন্ধ ওলায়, গতিকে কয়লাৰ মুখখনতে সিহঁতে নিজকে সকাহ দিয়ে। কামটো সহজ: পিকক্সেৰে শিল কাটি লওক, তাৰ পিছত ঝুৰি বা ষ্ট্ৰেচাৰত লৈ ফুৰে। কেতিয়াবা ট্ৰলীখনো ঠেলি দিব লাগে। সাধাৰণতে ল"ৰাবোৰে তাইক দুই-তিনিকৈ ঠেলি দিয়ে। কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকোক অকলে বাছি লোৱা হৈছে কাৰণ তেওঁ অতি শক্তিশালী। আৰু ডাঙৰ মানুহৰ দৰে হাতত পিকচখন ধৰি ৰাখে। বাকীবোৰতকৈ বহুত ডাঙৰ কাম এটা তেওঁ সম্পূৰ্ণ কৰিব লাগিব।
  এইটো সঁচা যে তেওঁলোকে আপোনাক অধিক সঘনাই দিয়ে৷ দিনটোত তিনিবাৰ, দুবাৰ নহয়।
  যি দাস ল"ৰাৰ শৰীৰত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বাস কৰি আহিছে, তেওঁৰ ইয়াত থকা কেইবাবছৰ হ"ল৷ আজ্ঞাকাৰী, কঠোৰ পৰিশ্ৰমী, সকলো আন্দোলন স্বয়ংক্ৰিয়তাৰ পৰ্যায়লৈকে অভ্যাস কৰা হয়। সঁচাকৈয়ে অভিশপ্ত শক্তিশালী, স্থিতিস্থাপক আৰু কাৰ্যতঃ কোনো ক্লান্তি নাজানে। কিন্তু একে সময়তে ল"ৰাটো প্ৰায়েই ডাঙৰ নহয়, আৰু এতিয়া তেওঁক বাৰ বছৰতকৈ বেছি দেখা নাযায়, এই বয়সৰ গড় উচ্চতা।
  কিন্তু শক্তি... কেইবাজনো প্ৰাপ্তবয়স্কৰ বাবে। এজন যুৱ নায়ক। যিটো অৱশ্যে আপাত দৃষ্টিত কেতিয়াও প্ৰাপ্তবয়স্ক নহ"ব, আৰু তেওঁ দাড়িও গজাব নোৱাৰে।
  আৰু ভগৱানক ধন্যবাদ! লেখক আৰু কবি হিচাপে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চুলি কাটিবলৈ ভাল নাপালে। আপুনি নিজৰ বাবে কাম কৰি শিল ভাঙি, ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাওক। আৰু গাড়ীখনলৈ। তাৰ পিছত আপুনি ট্ৰলীলৈ লৈ যায়। তাইক ঠেলি দিয়াটো কঠিন আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে পাল পাতি এই কামটো কৰে৷
  ইয়াৰ ল"ৰাবোৰ প্ৰায় ক"লা, কিন্তু তেওঁলোকৰ মুখৰ বৈশিষ্ট্য হয় ইউৰোপীয়, হিন্দু বা আৰব। তদুপৰি ইউৰোপৰ আৰু বহুত আছে।
  অলেগে সিহঁতক ভালদৰে চায়। দাসক কথা ক"বলৈ দিয়া নহয়, চাবুকেৰে প্ৰহাৰ কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোও এতিয়াৰ বাবে নিমাত। আৰু তেওঁ পঢ়ে। ইয়াত পুৰুষ তত্বাৱধায়কৰ উপৰিও মহিলাও আছে। নিষ্ঠুৰ আৰু চাবুকেৰে মাৰপিট কৰাও।
  তদুপৰি সকলো ল"ৰাৰ ছাল অলেগৰ দৰে শক্তিশালী নহয়। বহু লোক ফাটি তেজ ওলায়। আৰু চকীদাৰসকলে আপোনাক মাৰপিট কৰি হত্যা কৰিব পাৰে। কামটো বৰ কষ্টকৰ, বিশেষকৈ সূৰ্য্য উদয় হ"লে ল"ৰাবোৰৰ বহুত ঘাম ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আৰু ইয়াত এটা সূৰ্য্য নহয়, দুটা। আৰু ইয়াৰ ফলত দিনটো বৰ দীঘলীয়া হৈ পৰে। আৰু বহুত কাম আছে। ল"ৰাবোৰে শুবলৈ আৰু জিৰণি ল"বলৈ সময় নাপায়। এয়া তেওঁলোকৰ বাবে এক বৃহৎ যন্ত্ৰণা।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ বাবে কাম কৰিছিল, যান্ত্ৰিকভাৱে চপিং আৰু লোডিং কৰিছিল। মোৰ বাবে আলোড়িত...
  আৰু ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ সফলতা লাভ কৰাৰ পিছত দ্বিতীয় নিকোলাছ কি হৈ আছে তাৰ এখন ছবি তেওঁ কল্পনা কৰিছিল।
  নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা আৰু স্বেটলানাই প্ৰজেমিছলত অষ্ট্ৰিয়ানসকলক আক্ৰমণ কৰে। লগে লগে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই লভ"ভক লৈ যায়। আৰু তেওঁলোকে আটাইতকৈ শক্তিশালী দুৰ্গটোক আক্ৰমণ কৰে।
  ছোৱালীবোৰ খালী ভৰি আৰু বিকিনি পিন্ধি চহৰৰ ৰাজপথত দ্ৰুতগতিত লৰালৰিকৈ গৈ আছে।
  অষ্ট্ৰিয়ানসকলক কাটি পেলায় আৰু খালী ভৰিৰে সৰু সৰু ডিস্ক পেলাই দিয়ে।
  একে সময়তে ছোৱালীবোৰে গান গায়:
  - জাৰ নিকোলাছ আমাৰ মচীহ,
  রাশিয়া একটি ভয়ংকৰ শাসক...
  গোটেই পৃথিৱীখন কঁপিছে - ক'লৈ যাব -
  নিকোলাইৰ বাবে এটা গীত আগবঢ়াই লৈ!
  নাটাছাই অষ্ট্ৰিয়ানসকলক কাটি পেলায়, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰে:
  - ৰাছৰ বাবে'!
  জোয়াইও তাইৰ শত্ৰুবোৰক চেপি ধৰে, আৰু আকৰ্ষণৰ সৈতে গান গায়:
  - ৰজা সাম্ৰাজ্যৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেড এটা উৰি যায়! এইজনী হত্যাকাৰী ছোৱালী। আপোনাৰ চোলাটো থেতেলিয়াই সাগৰ পান কৰিব পাৰে!
  আৰু অৰোৰাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্ক এখন দলিয়াই অষ্ট্ৰিয়ানসকলক সিঁচৰতি কৰি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - ৰাছিয়াৰ মহানতাৰ বাবে!
  আৰু তেওঁ নিজৰ অতি চোকা দাঁতবোৰ উদঙাই দিব! যিবোৰ দাঁতৰ দৰে জিলিকি উঠে।
  স্বেটলানাও হাৰ মানিবলৈ পাহৰা নাই, আৰু গৰ্জন কৰে:
  - পবিত্ৰ আৰু অজেয় নিকোলাছ দ্বিতীয় Rus'!
  ছোৱালীজনীয়ে প্ৰচণ্ড আবেগ প্ৰদৰ্শন কৰে। আৰু খালী ভৰিৰে সকলো পেলাই দিয়ে আৰু উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে!
  নাটাছাই গুলী চলাই আৰু চপ কৰি, আৰু খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক অস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰি, চিঞৰি উঠে:
  - মই মোৰ ৰুছক ভাল পাওঁ'! মই মোৰ ৰুছক ভাল পাওঁ'! আৰু মই তোমালোক সকলোকে কাটি দিম!
  আৰু জোয়াইও গুলী চলায় আৰু হাউলি উঠে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক কিবা এটা পেলাই দিয়ে:
  - গ্ৰেট জাৰ নিকোলাছ! পাহাৰ আৰু সাগৰ দুয়োটা তেওঁৰেই হওক!
  বন্য, উন্মাদ ক্ৰোধেৰে চিঞৰি থকা আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি থকা অৰোৰাই হাউলি উঠে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে! ডেচিং ছোৱালীয়ে খালী ভৰি আৰু খালী গোৰোহাৰে শত্ৰুক চেপি ধৰে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীবোৰৰ বনৰীয়া হুলস্থুল। তেওঁলোকে প্ৰজেমিছলক চলন্ত অৱস্থাত ধৰি ৰাখে আৰু গায়, যোৱাৰ লগে লগে ৰচনা কৰে;
  আমাৰ পবিত্ৰ ৰুছ' মহিমামণ্ডিত হয়,
  ভবিষ্যতে বহু বিজয় আছে...
  খালী ভৰিৰে দৌৰি যায় ছোৱালীজনী
  আৰু তাই পৃথিৱীত আৰু ধুনীয়া নহয়!
  
  আমি ডেছিং ৰডন'ভেৰকি ,
  ডাইনী সদায় খালী ভৰি...
  ছোৱালীয়ে ল'ৰাক বৰ ভাল পায়
  ইয়াৰ উগ্ৰ সৌন্দৰ্য্য!
  
  আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো
  আমাৰ শত্ৰুৰ ওচৰত গুহাত সোমাই নাযাওঁ আহক...
  আমাৰ ভৰি দুখন উদং হ"লেও,
  বহুত ঘাঁ হ"ব!
  
  ছোৱালীয়ে খৰখেদা কৰিলে বেছি ভাল লাগে
  ঠাণ্ডাত খালী পাদ...
  আমি সঁচাকৈয়ে পহু পোৱালি
  আমি ইয়াক ঘুচা মাৰিব পাৰো!
  
  আমাক ৰখাব নোৱাৰি
  Fritz এর একটি ভয়ংকৰ গোট...
  আৰু আমি জোতা পিন্ধা নাই
  চয়তানে আমাক ভয় কৰে!
  
  ছোৱালীবোৰে ঈশ্বৰৰ সেৱা কৰে ৰড,
  যি, অৱশ্যেই, মহান...
  আমি গৌৰৱ আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে,
  কাইজাৰটো এটা জঘন্য বিট হ"ব!
  
  সকলোতকৈ ধুনীয়া ৰাছিয়াৰ বাবে
  যোদ্ধাসকল উত্থান ঘটিছে...
  আমি চৰ্বিযুক্ত দাইল খালোঁ
  যোদ্ধাসকলে বেঁকা নহয়!
  
  আমাক কোনেও বাধা দিব নোৱাৰে
  ছোৱালীৰ শক্তি বিশাল...
  আৰু তেওঁ চকুলোও নুবুজাব,
  কাৰণ আমি প্ৰতিভা!
  
  কোনো ছোৱালীয়ে বেঁকা হ"ব নোৱাৰে,
  তেওঁলোক সদায় শক্তিশালী...
  পিতৃভূমিৰ বাবে তীব্ৰ যুঁজ দিয়ে,
  আপোনাৰ সপোন বাস্তৱায়িত হওক!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সুখ থাকিব
  সূৰ্য্য পৃথিৱীৰ ওপৰত থাকিব...
  তোমাৰ অক্ষয় জ্ঞানেৰে,
  বেয়নেট দ্য কাইজাৰ!
  
  মানুহৰ ওপৰত সূৰ্য্য সদায় জিলিকি থাকে,
  আটাইতকৈ বিশাল দেশখনৰ ওপৰত,
  সুখী প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু,
  আৰু প্ৰতিজন যোদ্ধা এজন নায়ক!
  
  কেতিয়াও বেছি সুখ নাথাকে
  'আমাক ভাগ্যৱান বুলি বিশ্বাস কৰোঁ...'
  বেয়া বতৰ বিলুপ্ত হওক -
  আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত লাজ!
  
  আমাৰ জাতি ঈশ্বৰ ইমানেই পৰম,
  তেখেততকৈ ধুনীয়া কোনোৱেই নাই...
  আমি আত্মাত উচ্চ হম,
  যাতে দুষ্টজনে সকলোকে বমি কৰে!
  
  আমাৰ শত্ৰুবোৰক পৰাস্ত কৰোঁ, মোৰ বিশ্বাস
  হোয়াইট, ৰাছিয়ান ঈশ্বৰ আমাৰ সৈতে আছে...
  ধাৰণাটোৱে আনন্দৰ সৃষ্টি কৰিব,
  দুৱাৰমুখত বেয়াক প্ৰৱেশ কৰিবলৈ নিদিব!
  
  বাৰু, মুঠতে যীচুলৈ,
  আমি সদায় বিশ্বাসী হ'ম...
  সি ৰাছিয়ান ঈশ্বৰ, শুনা,
  তেওঁ মিছা কথা কয় যে তেওঁ এজন ইহুদী চয়তান!
  
  নাই, আচলতে সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ,
  আমাদের সবচেয়ে পবিত্র প্রধান পরিবার...
  তেওঁ কিমান নিৰ্ভৰযোগ্য ছাদ,
  আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ-ঈশ্বৰ স্বৰগ!
  
  বাৰু, মুঠতে ৰাছিয়াৰ বাবে,
  মৰিবলৈ লাজ নাই...
  আৰু ছোৱালীবোৰ সকলোতকৈ ধুনীয়া,
  নাৰীৰ ভালুকৰ দৰে শক্তি আছে!
  
  
  পৰিকল্পনা সলনি হোৱা নাই
  হিটলাৰে কেৱল অ'কেডব্লিউ পৰিকল্পনা সলনি কৰা নাছিল আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ আক্ৰমণ উত্তৰ আৰু দক্ষিণ দুয়োটা দিশৰ পৰাই কৰিছিল, সেনা গোট এ আৰু বিয়ে। আৰু আক্ৰমণটো মেইনষ্টেইনৰ ওপৰত ন্যস্ত কৰা হৈছিল । ফলত ষ্টেলিনগ্ৰাড চাৰিওফালৰ পৰা আক্ৰমণৰ দহ দিনৰ ভিতৰতে পতিত হয়। আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই নিজকে সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ধৰা যেন পালে। ইয়াৰ পিছত ৱেৰমাচ্টে ভলগা উপকূলৰ কাষেৰে কেছপিয়ান সাগৰলৈ গতি কৰে। ৰঙা সেনাই কেনে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে? কেন্দ্ৰত হোৱা আক্ৰমণাত্মকতা বৰ বেছি সফল নহ"ল।
  প্লাছ, জাপানে মিডৱেৰ যুদ্ধত জয়ী হৈছিল, যদিও ই দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰা নাছিল, কিন্তু ই হাৱাই দ্বীপপুঞ্জ দখল কৰিছিল। আৰু একে সময়তে চামুৰাইৰ লেণ্ড ইউনিটবোৰ ভাৰতৰ ফালে আগবাঢ়িল। এই উপনিবেশটো ধৰি ৰাখিবলৈ ব্ৰিটেইনে অপাৰেচন টৰ্চ পৰিত্যাগ কৰি ইজিপ্তৰ পৰা কিছু সৈন্য প্ৰত্যাহাৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  জাৰ্মানীয়ে পূব ফ্ৰণ্টত এই পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছিল। ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ দ্ৰুত দখলৰ ফলত দক্ষিণৰ ফ্লেংকটো ভাঙি পৰে। ফ্ৰিটজে কেছপিয়ান সাগৰলৈ পিছলি গৈ স্থলপথেৰে ককেছাছক কাটি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত তুৰ্কিয়ে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। তাইৰ সৈন্যবাহিনী যদিও বৰ শক্তিশালী নহয়, তথাপিও যথেষ্ট সংখ্যক আৰু সাহসেৰে যুঁজিবলৈ সক্ষম।
  ইতিমধ্যে প্ৰথম দিনকেইটাত তুৰ্কীয়ে বাটুমি লৈ ইয়েৰেভানক ঘেৰি ধৰিলে। হয়, তেওঁলোকৰ কৃতিত্ব মান্য, যিহেতু ৰঙা সেনাক জাৰ্মান ফ্ৰণ্টৰ দ্বাৰা পিন ডাউন।
  মন কৰিবলগীয়া যে নাজীয়ে সুবিধা লৈ ছোভিয়েট সৈন্যই ৰেলৰ পৰা পোনে পোনে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰি তেওঁলোকক আংশিকভাৱে প্ৰহাৰ কৰিছিল। ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে যুদ্ধৰ গতিপথত নেতিবাচক প্ৰভাৱ পৰিছিল।
  ষ্টেলিনও নাৰ্ভাছ হৈ ফ্ৰিক আউট হৈছিল - তেওঁ যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত ককেছাছক ধৰি ৰাখিবলৈ দাবী জনাইছিল।
  মুঠতে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষাৰ কাম নহ"ল আৰু সকলো ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। আৰু সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলত জাপানী বিভাগৰ অনুপস্থিতিয়েও কোনো সহায় কৰা নাছিল।
  জাৰ্মানসকলে কেছপিয়ান সাগৰৰ উপকূলৰ কাষেৰে, ডাগেস্তানলৈ গুচি যায়। তেওঁলোকে ধূলি গোটোৱা বন্ধ কৰিবলৈ - কিন্তু বাহিনীসমূহ অসমান, ইয়াৰ উপৰিও ৰঙা সেনাই যোগানৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট অসুবিধাৰ সন্মুখীন হৈছিল। আৰু তাই গুহাত সোমাই পৰিল। আৰু ক্ৰাউটসকলে সক্ৰিয়ভাৱে বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিল।
  জাপানৰ বিজয়ত বিচলিত হৈ আমেৰিকাই থাৰ্ড ৰাইচক প্ৰায় স্পৰ্শ কৰা নাছিল। ব্ৰিটেইন কিছু দুৰ্বল হৈ পৰিল, আৰু লগতে বিপদত নপৰিল! এতিয়া জাৰ্মানসকলৰ হাতত অত্যধিক বিমান আছিল আৰু তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিব পাৰিছিল।
  ষ্টেলিনে নিজৰ আটাইতকৈ বেয়া গুণবোৰ দেখুৱাইছিল আৰু বহু সময়ত খং হেৰুৱাই চিঞৰিছিল, কিন্তু উত্তম সিদ্ধান্ত লোৱা নাছিল।
  গতিকে ককেছাছৰ ক্ষতি অনিবাৰ্য হৈ পৰিল।
  ইতিমধ্যে আজাৰবাইজানৰ সীমান্তত চলি আছে যুদ্ধ।
  ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে হতাশ হৈ যুঁজ দিয়ে। ইয়াত সুন্দৰীসকলে হাহাকাৰ কৰি যুঁজি আছে।
  আৰু পিছুৱাই নাযায় আৰু হাৰ নামানে৷ আৰু সিহঁতে পিছফালে ঘূৰি ফুৰে।
  নাটাছা, জোয়া, অগাষ্টিনা আৰু স্বেটলানাই জাৰ্মান জেনেৰেলজনক পিছফালৰ পৰা টানি লৈ গ"ল। এইটো শীতল। ছোৱালীকেইজনীয়ে তাক আঁঠু লৈ জোৰকৈ সিহঁতৰ উদং ভৰিৰে চুমা খাবলৈ দিলে। সি সিহঁতক বৰ উৎসাহেৰে চৰ মাৰিলে! আৰু সি ছোৱালীবোৰৰ গোৰোহা চেলেকিলে।
  যোদ্ধা ছোৱালীবোৰ সাধাৰণতে ইমানেই চেক্সি আৰু মনোমোহা। তাৰ পিছত তেওঁলোকে ফ্ৰিটজ যুদ্ধ দিলে।
  নাটাছাই নাজীসকলক কাটি পেলালে এটা বিস্ফোৰণৰ সৈতে কাটি পেলালে। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মহান গৌৰৱৰ বাবে!
  জোয়াইও গুলী চলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - মাতৃভূমি আৰু ষ্টেলিনৰ বাবে!
  লৈ তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেডটো দলিয়াই দিলে। তাই নাজীসকলক সিঁচৰতি কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰ ইমান ধুনীয়া আৰু আচৰিত।
  অগাস্টিনেও খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে আৰু দাঁত উদং কৰি তাই সেইটো লৈ হিচকি উঠিল:
  - মই বৰ কাজিয়া কৰি আছো! টাৰ্মিনেটৰৰ দৰে!
  আৰু স্বেটলানাইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ইমান মাৰাত্মক আৰু ধ্বংসাত্মক কিবা এটা লঞ্চ কৰিব। আৰু আকৌ তেওঁ গান গাইব:
  - আমাৰ বন্ধুত্ব একক, আৰু ইয়াৰ অৰ্থ সেইটোৱেই!
  চাৰি, তেনেকৈয়ে কাজিয়া কৰে - এইবোৰ ছোৱালী! ধেমেলীয়া সুন্দৰীয়ে ইয়াৰ উত্তৰত নিজৰ দীঘল জিভা দেখুৱায়।
  সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণীৰ যোদ্ধা। আৰু কেনেকৈ সিহঁতে আপোনাক আঘাত কৰিব, আৰু কেনেকৈ সিহঁতে আপোনাক চিঞৰিব।
  জাৰ্মানক প্ৰেছেৰে জামুৰ দৰে চেপি ধৰে।
  নাটাছাই গুলী চলালে, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু গাই গ"ল:
  - আমি পোহৰ আৰু ৰঙা বেনাৰৰ যোদ্ধা!
  জোয়াইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰীক লঞ্চ কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু আমি লেনিনৰ বাবে যুঁজিম!
  আৰু তাৰ পিছত তাই অগাষ্টিনক দাঁত উদং কৰি কাটিলে:
  - বৰ আনন্দৰ নামত!
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰিলে, গৰ্জন কৰি:
  - আমি এইটো ল'ম আৰু ঘূৰাই দিম!
  চাৰিওজনে সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছে আৰু শ্বুটিং কৰি আছে। বাৰু, এইবোৰ, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো, ছোৱালী যিয়ে নিঃশেষৰ বিষয়ে বহুত জানে। আৰু তেনেকৈ কাজিয়া নকৰে৷
  আৰু যিদৰে প্ৰকৃত টাৰ্মিনেটৰৰ বাবে হ'ব লাগে... হাই-ফ্লাইং যোদ্ধা। আৰু তেওঁলোকৰ ধ্বংসৰ প্ৰতি আকৰ্ষণ আছে।
  নাটাছাই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই হিচকি উঠিল:
  - এই পৃথিৱীখনক মই শ্ৰেণী সংগ্ৰামৰ তীব্ৰতা হিচাপে নিখুঁতভাৱে বুজি পাওঁ!
  জোয়াইও হিচকি উঠিল, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা মাৰাত্মক, মাংস ছিঙি যোৱা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে:
  - কোনটো ঘৰত ৰঙা পতাকা থাকিব!
  আৰু তাৰ পিছত অগাস্টিনে তাইৰ পাল দিলে। তাই নাজীসকলক কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে - হিচকি উঠিল:
  - গ্ৰেট স্পেচ, এইখন আমাৰ ভূমি আৰু আমাৰ সকলো!
  যোদ্ধাসকলে সঁচাকৈয়ে হিটিং পেড এটাও ফালি পেলাবলৈ সক্ষম।
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা গুলীয়াই পেলায়, এটা ফাটি গুলি কৰে আৰু খঙেৰে কয়:
  - জুই আৰু বাকিং ঘোঁৰাটো ক্ৰোধিত হৈ পৰিছে!
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে অন হ"ব। আৰু সিহঁতে মূৰ বাট কৰে।
  আৰু জাৰ্মান পক্ষত গেৰ্ডৰ ক্ৰুৱে টি-৪ত যুঁজি আছে। আকৌ এবাৰ আৰম্ভ হ"লে আপুনি গৰম নহ"ব আৰু এনে চাপ দমন কৰিব নোৱাৰিব৷ ছোৱালীবোৰৰ চকুত এনেকুৱা নৰকীয় জুই।
  নিজকে গুলীয়াই মাৰে আৰু পৰিত্ৰাণৰ কোনো সুযোগ নিদিয়ে। আৰু সিহঁতৰ বগা, মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি।
  যোদ্ধাসকল আক্ৰমণাত্মক আৰু হাউলি উঠে:
  - বন্য সুগন্ধি! আমি সকলো শত্ৰুক নৰকলৈ পঠিয়াই দিম!
  গেৰ্ডাই গুলী চলাব, চৌত্ৰিশজনক আঘাত কৰিব আৰু চিঞৰি উঠিব:
  - ভৱিষ্যতৰ জয়!
  চাৰ্লটে খালী ভৰিৰে ট্ৰিগাৰটো টিপি গুৰুগুৰু কৰে:
  - আমি তোমাক ফালি পেলাম!
  মাগডাইও গুলী চলালে, টি-২৬ ধ্বংস কৰিলে আৰু ক"লে:
  - আমি প্ৰকাশ কৰিম।
  আৰু তাই উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা জোকাৰিলে।
  আৰু ক্ৰীষ্টিনাও পেডেলত খালী ভৰি দুখন হেঁচা মাৰি হিচকি মাৰে:
  - আমাৰ পাৰ্টিৰ বাবে চিয়াৰছ!
  ছোৱালীকেইজনী অৱশ্যে বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে প্ৰায় উলংগ। আৰু একে সময়তে অত্যন্ত চেক্সি।
  আৰু তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ বৰ নিখুঁত নহয়, কিন্তু ফলপ্ৰসূ টি-৪ৰে আক্ৰমণ চলায়। আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। এনে ছোৱালীৰ ওচৰত কোনো কথাতে হাৰ নামানিব! আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে দাঁত উদঙাই দিলে। আৰু কেনেকৈ মুখ বনাই!
  গেৰ্ডাই নিজৰ মাজতে গৰ্জন কৰে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীচালনা কৰে:
  - Gerda হত্যা ভাল পায়, এই Gerda!
  আৰু আকৌ গোলা গুলিয়াই দিয়ে।
  আৰু তাৰ পিছত চাৰ্লটে পাল পাতি গুলী মাৰে আৰু গৰ্জন কৰে, চৌত্ৰিশজনক নক আউট কৰে:
  - মই সিহঁতৰ পেট ফালি দিম !
  আৰু খালী ভৰিৰে তেওঁ আকৌ আৰম্ভ কৰিব।
  আৰু তাৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাই হত্যাকাৰীক যোগ দিব। লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰা।
  আৰু ই গৰ্জন কৰিব:
  - মই আক্ৰমণাত্মকতাৰ মূৰ্তি!
  তাইৰ কি কঁকাল, আৰু ভাস্কৰ্য্য কৰা এবছ!
  আৰু তেতিয়া মাগদাই তাক লৈ চৰ মাৰি গৰ্জন কৰিব:
  - বানজাই!
  আৰু তাইৰ ভৰি দুখনও উদং আৰু চেলেকি!
  জাৰ্মান মহিলা চাৰিগৰাকীয়ে নিজকে ঠেলি দিয়ে আৰু সঁচাকৈয়ে জয়ী হয়। তাইৰ ইমান আক্ৰমণাত্মকতা আৰু সজীৱতা আছে।
  যোদ্ধাসকলে ৰড ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলায়। ৰঙা সেনাক যাবলৈ নিদিয়ে।
  আৰু মহিলা পাইলটসকলেও আকাশত যুঁজ দিয়ে, আৰু তেওঁলোকে এই কথা দেখুৱাইছে। যে তেওঁলোকৰ আত্মা অসীম।
  ইয়াত নতুন জাৰ্মান ফকে-উলফ। গেৰ্ট্ৰুড ইয়াৰ ওপৰত আছে। আৰু এই ছোৱালীজনীয়ে দেখুৱাইছে যে তাই পুৰুষতকৈ শীতল। এইদৰেই তেওঁ ফেচিষ্টক থ্ৰেছ কৰে। নিদিয়ে সিহঁতক সামান্যতমো দয়া। গেৰ্ট্ৰুডে আচল যুঁজখন আৰম্ভ কৰিলে।
  আৰু তেওঁ এটা ছোভিয়েট ইয়াক গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল!
  তাৰ পিছত তেওঁ লৈ জিভা দেখুৱাব। আৰু আকৌ তেওঁ সম্পূৰ্ণ নিঃশেষকৰণৰ কাম হাতত ল"ব। এইজনী ছোৱালী। আৰু লগতে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি। আৰু তাৰ পিছত LAGG গুলীচালনা কৰি আকৌ গৰ্জন কৰিলে:
  - পাইলট গুনাৰ!
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হাঁহিব। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ পি ই-২ লৈ গুলীয়াই পেলাব৷ এনেকুৱা ছোৱালী, আটাইতকৈ শীতল পৰিসৰ আৰু শ্ৰেণীৰ। তাৰ পিছত তাই আকৌ এটা কৌশল কৰি বায়ু কামানেৰে ইয়াক ধ্বংস কৰিলে। আৰু ই চেষ্টা কৰিব ৷
  - মই আকাশৰ মাইকী পহু!
  আৰু কেনেকৈ দাঁত উদঙাই দিয়ে! আৰু কেনেকৈ বন্য হ"ব পাৰি! কি আইতা! বাবা সকলো নাৰীলৈ!
  কিন্তু, অৱশ্যেই ফেচিষ্টসকলেও উজনিত আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
  বিশেষকৈ তাত পাইলট হেলগাই এম ই-১০৯ত যুদ্ধ কৰে। আৰু ইমানেই সফলতাৰে যে ব্ৰিটিছৰ পৰা খণ্ডবোৰ উৰি গৈছে।
  এগৰাকী ছোৱালীয়ে মুস্তাংগ এখনত খুন্দা মাৰি গাইছিল:
  - আমাৰ ওপৰত এটা লিলাক কুঁৱলী ওপঙি আছে!
  সাধাৰণতে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজিলে কিমান ভাল। এইটো কিমান ব্যৱহাৰিক! আৰু ই অতি সুবিধাজনক৷
  হেলগা এগৰাকী পাইলট। ফুৰাৰজন যথেষ্ট স্মাৰ্ট আছিল, তেওঁ পৰামৰ্শ শুনিছিল আৰু ছোৱালীক টেংক, বিমান আৰু সেনাবাহিনীত উঠিবলৈ অনুমতি দিছিল। আৰু ক্ৰাউটছৰ বাবে কিমান ভাল কাম হ"ল।
  তেওঁলোকে নিজেই আশা কৰা নাছিল যে নাৰীৰ শৰীৰ ইমান ফলপ্ৰসূ হয়। ইয়াত হেলগাই বিখ্যাতভাৱে গতি আৰু একাউণ্ট লাভ কৰিছে।
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে পেডেল টিপি গৰ্জন কৰে:
  - মই ইমান মনোমোহা সৰু গৰু!
  হেলগাই আৰু দুখন ইংৰাজী বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ পিছফালে শাৰী শাৰীকৈ জাৰ্মান সৈন্য!
  আৰু তাই এটা বোমাৰু বিমানকো গুলীয়াই পেলালে! কি ছোৱালী! সকলো ছোৱালীলৈ, এজন ডাঙৰ আৰু শীতল যোদ্ধা। যদি ই নিঃশেষ কৰে, তেন্তে ইও কোনো অনুষ্ঠান বা কৰুণা নোহোৱাকৈয়ে তেনে কৰে।
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ইমান চেক্সি!
  আৰু ৰমেলৰ সৈন্যই মৰুভূমিৰ মাজেৰে ছিঙি গৈছে, অতিৰিক্ত বাহিনী আহিবলৈ অপেক্ষা নকৰাকৈ। আমি জয়ী হ"ব লাগিব, গতিকে আমি জয়ী হ"ব লাগিব। কিংবদন্তি সেনাপতি "ডেজাৰ্ট ফক্স" ইতিমধ্যে উচ্চ শক্তিৰ সৈতে যুঁজ দিয়াত অভ্যস্ত হৈ পৰিছিল। আৰু তেওঁৰ সৈন্যসকলো তেনেকুৱাই। উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত মহিলা এছ এছ যোদ্ধাৰ এটা নিৰ্বাচিত কোম্পানী আছে। ডিচেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে তেওঁলোকক বদলি কৰা হৈছিল, যেতিয়া ফ্ৰণ্ট ফাটি গৈছিল, জাৰ্মানসকল পিছুৱাই গৈছিল আৰু ইয়াৰ বিপৰীতে ব্ৰিটিছে টলবুকক মুকলি কৰি দিছিল আৰু আফ্ৰিকাৰ মাটিৰ পৰা ৱেৰমাকট দলিয়াই পেলোৱাৰ ভাবুকি দিছিল।
  তাৰ পিছত আৱদ্ধ ফুহৰাৰে প্ৰস্তাৱ দিলে: বাঘিনীৰ এটা মহিলা বেটেলিয়ন বদলি কৰা। কাৰণ লেডিজসকলে ক্ষমতাৰ ভাৰসাম্য সলনি কৰিব বুলি নহয়, কিন্তু যাতে পুৰুষে বিশেষকৈ ইটালীৰ পুৰুষে লাজ অনুভৱ কৰিব আৰু তেওঁলোকে বহুত বেছি আক্ৰমণাত্মক আৰু অধিক নিপুণভাৱে যুঁজিব। কাৰণ, কঠোৰ প্ৰশিক্ষণৰ দ্বাৰা কঠিন হৈ পৰা অভিজাত ছোৱালীবোৰ যদি আগবাঢ়ি থাকে, তেন্তে পুৰুষসকলে বৰ লাজ পাব।
  যোদ্ধাসকলে মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধি যুঁজিছিল, সুৰক্ষাৰ বাবে বিশেষ ক্ৰীম ব্যৱহাৰ কৰিছিল। ছমাহ ধৰি তেওঁলোকৰ উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰি দুখন ইমানেই শৃংখলাবদ্ধ হৈ পৰিল যে তেওঁলোকে ফ্ৰাই পেন হিচাপে গৰম বালিবোৰক ভয় কৰা নাছিল আৰু টেনৰ পৰাই তেওঁলোকৰ ছালে গাঢ় চকলেট ৰং এটা লাভ কৰিছিল। আৰু বহুতৰে পিছফালে ইতিমধ্যে কেইবা ডজনো মৃতদেহ আছে।
  মাৰ্গট আৰু শ্বেলা দুজন অতি সৰু, কিন্তু ইতিমধ্যে যুদ্ধত কঠোৰ আৰ্য্য। কোম্পানীটোৰ আটাইতকৈ সৰু, কিন্তু ছমাহৰ ভিতৰতে ইতিমধ্যে আইৰন ক্ৰছ, ফাৰ্ষ্ট ক্লাছ (ছেকেণ্ড ক্লাছ, বেটেলিয়নৰ সকলোৰে ইতিমধ্যে আছিল), নিৰ্দয় আৰু দয়ালু।
  মাৰ্গটৰ চুলি জুইৰ ৰঙৰ আৰু শ্বেলা আছিল মৌৰ স্পৰ্শ থকা বৰফৰ দৰে বগা শ্যামলা। ইয়াত তেওঁলোকে যুঁজি আছে, প্ৰতিআক্ৰমণকাৰী ব্ৰিটিছ টেংকৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিছে। শক্তিশালী কৱচৰে মাটিল্ডাসকলে আগবাঢ়িছে। ইয়াৰ পিছত উচ্চ বিস্ফোৰক শ্বেল আৰু লঘু বাহনৰ সৈতে পাছ কৰিব পৰা ক্ৰমৱেল। ছোৱালীকেইজনীয়ে বালিত পুতি থলে। এনে টেংকত মুখামুখিকৈ গুলী চলোৱাটো অসাৰ। 'আমি তেওঁলোকক লক্ষ্য কৰা এৰাই চলিব লাগিব, আৰু তাৰ পিছত...
  "মাটিল্ডা" আৰু "ক্ৰমৱেল"ৰ ওজন প্ৰায় ত্ৰিশ টন, আৰু যেতিয়া ইহঁতে মাটিৰ বালিত খন্দা খাদবোৰৰ ওপৰেৰে পাৰ হৈ যায়, তেতিয়া ই ভয়ংকৰ হৈ পৰে। ই আপোনাৰ উদং, টেন কৰা ডিঙিত ঢালি দিয়ে, আৰু আপুনি অনুভৱ কৰে যে আপোনাৰ ওপৰত হাৰামী মেচিনবোৰৰ ভয়ংকৰ ওজন। ইয়াত একেটা "ক্ৰমৱেল" আছে, ৭০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া কৱচৰ সৈতে এটা সাধাৰণ লোহা, যিটো ৮৮ মিলিমিটাৰ বন্দুকেও সদায় ল"ব নোৱাৰে। ইয়াৰ গোন্ধ ব্ৰিটিছ, অতি তিতা গেছলিন আৰু মটৰ তেলৰ দৰে। ছোৱালীবোৰৰ নিজস্ব আচৰিত, সহজ অসুবিধা আছে। ফাউষ্টপেট্ৰনৰ প্ৰথম মডেল। যিহেতু পুৰুষে প্ৰথা অনুসৰি মহিলাসকলক প্ৰথমে যাবলৈ দিয়ে, গতিকে তেওঁলোকে শেহতীয়া আৰু আশা কৰা মতে আশাব্যঞ্জক অস্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰে।
  কিন্তু নাজীবাদৰ ভণ্ডামি শ্লোগানটোৰ বিপৰীতে ছোৱালীকেইজনীক তেওঁলোকেও ডাঠকৈ সোমাই দিলে: "যুদ্ধ পুৰুষৰ ব্যৱসায়, নাৰীৰ বাবে শান্তি!"।
  কিন্তু পদাতিক বাহিনী পিছ পৰি ৰ"ল, অৰ্থাৎ খাদত বহি জয়ী হোৱাৰ সুযোগ আছে।
  নাকৰ ফুটা বন্ধ কৰি দিয়া খাদটোৰ পৰা সৰি পৰা বালিৰ পৰা হাঁচি মাৰিবলৈ ভয় কৰি শ্বেলাই ফুচফুচাই কয়:
  - কেৱল যুদ্ধক্ষেত্ৰত বয়স বৃদ্ধিয়ে আপোনাক বিজয়ৰ চেম্পিয়নৰ কিম্বন এৰাই চলিবলৈ অনুমতি দিব যিটো সময়সীমা হেৰুৱাই পেলোৱাৰ বাবে পচি গৈছে!
  মাৰ্গোৱে মান্তি হ"ল:
  - যাৰ সহনশীলতা নাই তেওঁ পৰাজয়ৰ টেঙা মদ আৰু হেৰুৱাৰ তিতা পানীয় অনুভৱ কৰিব!
  কিন্তু ইতিমধ্যে পিছফালে আছে মাটিল্ডাছ, ক্ৰমৱেলছ আৰু ডজন ডজন পোহৰ মংগুজ। এতিয়া শস্য চপোৱাৰ সময় আহিল।
  এসময়ৰ মুকুতাৰ দৰে চুলিখিনি ধূলিৰ বাবে ধূসৰ হৈ পৰা, আৰু গৰম বালিত খালী গোৰোহা থৈ দিয়া শ্বেলাই মানসিকভাৱে ভাৰ্জিন মেৰী আৰু আন সন্তসকলৰ ফালে ঘূৰি কয়, মোক নিৰাশ নকৰিব। আঙুলিটোৱে পাউলটো মসৃণভাৱে টিপে যাতে সঞ্চিত আধানটো পোনে পোনে গেছৰ টেংকিটোলৈ যায়।
  মাৰ্গোৱে তাইৰ লগত ট্ৰিগাৰটো টানে, লগতে লাহে লাহে। ইয়াৰ পিছত দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে ইজনে সিজনক হাতেৰে চৰ মাৰিলে। চাৰ্জবোৰ পোনে পোনে ষ্টাৰনত খুন্দা মাৰিলে, তাৰ পিছত গেছৰ টেংকবোৰ বিস্ফোৰণ ঘটে। কমলা ৰঙৰ শিখাই বতাহৰ মাজেৰে ঢৌৰ ফেনৰ দৰে ছিটিকি পৰে, আৰু কাৰোবাৰ গালি-গালাজ শুনা যায়।
  তাৰ পিছত ব্ৰিটিছ টেংকৰ চুটি মুখমণ্ডলবোৰ জোকাৰণিৰ ফলত কুটিল কৰি অদ্ভুত নলীত পৰিণত হয়।
  আৰু বাঘিনী ছোৱালীয়ে সাহসেৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু খণ্ডবোৰ সকলো দিশতে উৰি যায়, অগ্নিময় মেকুৰীৰ পাখিৰ দৰে কৱচৰ মাজেৰে ফালি যায়, সঞ্চিত কণিকাৰ ধ্বংসাত্মক ধাৰা।
  ইয়াত নাৰীৰ ক্ৰোধ, কয় যে জাৰ্মান মহিলাৰ কোনো কাৰণতে স্থিৰতাৰ বৈশিষ্ট্য নাই। আৰু তেওঁলোকে যুঁজিব জানে... আৰু আক্ৰমণটোক শ্বাক কৰিবলৈ দিয়ক।
  নিয়ম অনুসৰি অভিযান বা বিভিন্ন প্ৰতিশ্ৰুতিৰ জৰিয়তে নিযুক্তি দিয়া আৰব আৰু কৃষ্ণাংগ লোকেৰে গঠিত পদাতিক বাহিনীৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰাটো বহুত সহজ। টেংকবোৰ ন"ক আউট হোৱা আৰু আগলৈ গুৰুতৰ প্ৰতিৰোধ হোৱা দেখি প্ৰথম লোকচানত পিছুৱাই গ"ল।
  বাৰু, আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণৰূপে সাধাৰণ উৰণৰ ফালে মুখ কৰে। যিহেতু এই শৈলী - দুৰ্বলক আপত্তি কৰা, দানৱৰ বাবেই হওক!
  অৱশেষত যেতিয়া আক্ৰমণটো শেষ হৈ গ"ল আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে সন্ধিয়া মৰুভূমিৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল, তেতিয়া খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত তেওঁলোকৰ মাজত কথা-বতৰা হ"ল। শ্বেলাই মাৰ্গটক সুধিলে:
  - আমি এতিয়াও আলেকজেণ্ড্ৰিয়াত থাকিম বুলি ভাবিছানে?
  অগ্নিযোদ্ধাজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই ভাবো যে নৱেম্বৰৰ পিছত নহয়, বা হয়তো অক্টোবৰ মাহত আমি অৱশেষত ইজিপ্ত দখল কৰিম।
  শ্বেলাই যুক্তিসংগতভাৱে আৰু গৰম বালিৰ পৰা হোৱা খজুৱতিৰ প্ৰতি মনোযোগ নিদিয়াকৈয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - যেতিয়া আমাৰ পেটৰ তলৰ এই নখ , মাল্টাত ঘাটি, ধ্বংস হয়, যোগান ভাল হয়, নতুন ইউনিট আহি পোৱাৰ লগে লগে শত্ৰুৰ আৰু সুযোগ নাথাকিব।
  মাৰ্গটে চাৰিওফালে চালে, সূৰ্য্যটো অস্ত যোৱাৰ আগতে কিমান সময় বাকী আছে। অৱশেষত শুই ভালকৈ টোপনি যাবলৈ। দিগন্তৰ লগত ৰঙা হৈ অহা তৰাটোৰ সান্নিধ্যই যোদ্ধাক শান্ত কৰি তুলিলে। তাই এলেহুৱা হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  হাবৰ আৰু মিডৱেৰ পিছত ক্ৰিটত মহৎ অৱতৰণ পুনৰাবৃত্তি মিছ নকৰে । মাত্ৰ এইবাৰ তেওঁলোকে প্ৰকৃততে মাল্টা ভাঙি পেলাব।
  শ্বেলাই গালি পাৰি আকাশলৈ চিঞৰিলে:
  - সৰ্বশক্তিমানে সকলো ব্ৰিটিছ ঘাটি নৰকলৈ পৰিণত কৰক।
  অৱশেষত দিগন্তৰ আঁৰত সূৰ্য্যটো লুকাই থাকিল, বছৰৰ আটাইতকৈ শীতল দিন ২১ অক্টোবৰৰ অন্ত পৰিল। আৰু ইয়াৰ লগে লগে আৰম্ভ হ"ল অপাৰেচন প"লাৰ বিয়াৰ। বগা কিয়? আমি উত্তৰৰ কথা কৈছো বুলি মানুহক ভাবিবলৈ ধূৰ্ত ভুল তথ্য, কিন্তু আচলতে বক্সাৰজনৰ ক্ৰুচিং ছুইং দক্ষিণত।
  আটাইতকৈ ডাঙৰ ব্ৰিটিছ ঘাটিটো সঁচাকৈয়ে নৰক যেন লাগিছিল। সমগ্ৰ পূব ফ্ৰণ্টৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা আৰু মান্য যুদ্ধ অভিজ্ঞতা লাভ কৰা হাজাৰৰো অধিক বোমাৰু বিমানে ইয়াক আক্ৰমণ কৰিছিল, লগতে এস্কৰ্ট যুঁজাৰুও। ইংৰাজে অৱশ্যে বহুদিনৰ পৰা যুঁজি আহিছে যদিও ইমান শক্তিশালী বৃহৎ আক্ৰমণৰ আশা কৰা নাছিল। সঁচাকৈয়ে, শত্ৰুৱে সাময়িকভাৱে নিস্তব্ধ হৈ পৰিলেও ক্ৰাউটসকলে ফ্ৰণ্টটো উন্মোচন কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"ব বুলি কোনে বিশ্বাস কৰিব। কিন্তু ইংৰাজ সৈন্যক এতিয়া নিৰ্দয়ভাৱে প্ৰহাৰ কৰা হৈছে। উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁলোকৰ জাহাজবোৰত ইউ-৮৭ নামৰ বিখ্যাত "বস্তু"টোৱে আক্ৰমণ কৰে। বৰ বেছি দ্ৰুত নহয়, কিন্তু সৰ্বোচ্চ (তেওঁলোকৰ সময়ৰ বাবে) বোমা বিস্ফোৰণৰ সঠিকতা থকাৰ বাবে তেওঁলোকে উপসাগৰত লুকাই থকা ব্ৰিটিছ বহৰক অত্যাচাৰ কৰে। আনকি অধিক আধুনিক ফকে-উলফসকলো পিছ পৰি থকা নাই, আনকি আক্ৰমণাত্মক বিমানৰ ৰজা নিজেই কিংবদন্তি ভন ৰুডেলকো অন্তৰ্ভুক্ত। আটাইতকৈ শক্তিশালী ছোভিয়েট যুদ্ধজাহাজ মাৰাত ডুব যোৱাৰ বাবে পৰিচিত।
  উদাহৰণস্বৰূপে কৰ্পৰেল ৰিচাৰ্ডে পাহাৰৰ পৰা শগুনবোৰক স্লেজৰ দৰে গুটিয়াই যোৱা দেখিছে। বৰফৰ গাঁতৰ পৰা অসংখ্য জাৰ্মান বোমাৰু বিমান শিকাৰু মাছৰ দৰে ওলাই আহে। ইতিমধ্যে পৰিপক্ক ইংৰাজজনে ভয়তে ফোনটো কাটি দিয়ে। ইমান ভয়ংকৰ দৃশ্য তেওঁ কেতিয়াও দেখা নাছিল। ছাইৰেনবোৰ বহুত দেৰিকৈ বাজি উঠে, বোমা বিস্ফোৰণ হোৱাৰ পিছত। বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ব্ৰিটিছ সৈন্যক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়ে, কটা হাত-ভৰি বিভিন্ন দিশত উৰি যায়। ইয়াৰে এটা লোহাৰ হেলমেট ৰঙা গৰম হৈ বিষয়াজনৰ মুখত খুন্দা মাৰিলে। আৰু কেনেকৈ চিঞৰি উঠে:
  - চাৰ্চিল কাপুট হয়! হিটলাৰ শীতল!
  ব্ৰিটিছ বিমান বিৰোধী বন্দুকবোৰে তৎক্ষণাত গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰা নাছিল, কিন্তু এবাৰতে হাজাৰ হাজাৰ বোমা পৰিলেহে গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। শত্ৰুৱে সকলো সঠিক হিচাপ কৰিলে: এটাও বোমা অপচয় হ"ব নালাগে। গতিকে শত্ৰুক চেপি ধৰি আঘাত কৰক। সকলো খণ্ডই মানচিত্ৰত পূৰ্ব-চিহ্নিত কৰা হৈছে। তদুপৰি, অহংকাৰী ইংৰাজসকলেও সঠিকভাৱে ছদ্মবেশ লোৱা নাছিল। তেওঁলোকৰ বহুতো বিমান বিৰোধী বন্দুক সাধাৰণ দৃষ্টিগোচৰ হৈ থিয় হৈ থাকে আৰু প্ৰথমে বুৰাই পেলোৱা হয়।
  ইয়াত বত্ৰিশ ফুট দীঘল ৮৫ মিমিৰ এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গানৰ বেৰেলটো ওপৰলৈ দলিয়াই ষ্টিয়াৰিঙৰ দৰে বতাহত বেঁকা কৰা হৈছিল। ইয়াৰ পিছত ই দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হৈ পাঁচজন ইংৰাজক চেপি ধৰিলে। কৃষ্ণাংগসকলৰ এজনৰ পেট ফাটি গৈছিল আৰু অন্ত্ৰবোৰ বাহিৰলৈ ওলাই গৈছিল।
  আৰু বোমা পৰিল, আৰু সকলো জুই জ্বলি উঠিল, এটা ইন্ধনৰ গুদাম গুঞ্জৰিত হ"ল, সেইবোৰ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে, প্ৰায় গোটেই কংকালটোৰ ওপৰত গোলা সিঁচৰতি হৈ পৰিল, তাৰ পিছত আন এটা গুদামত খুন্দা মাৰিলে। তাৰ ওপৰত ইউ-৮৭ আৰু ফকে-উলফৰ ফেয়াৰিঙত স্থাপন কৰা চাইৰেনবোৰে বিৰক্তিকৰভাৱে হাউলি উঠিল, যাৰ ফলত ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ মাজৰ পৰা কৃষ্ণাংগ আৰু আৰবসকলৰ মাজত বন্য আতংকৰ সৃষ্টি হ"ল। কিন্তু বগা মানুহবোৰো যেন ঠিক তেনেকুৱাই ভয় খাইছে।
  উদাহৰণস্বৰূপে, দুখন ব্ৰিটিছ ফ্ৰিগেটৰ সংঘৰ্ষ হৈছিল, ইমানেই যে বয়লাৰবোৰ গুঞ্জৰিত হৈছিল। আৰু আনকি উৰা মাৰি যোৱা ফ্ৰিগেটবোৰৰ ধ্বংসাৱশেষবোৰো খনন পথাৰৰ দৰে বতাহত বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু ক্ৰুজাৰখন কেৱল তললৈ ডুব গ"ল।
  চুটি মুখৰ সৈতে ইংৰাজী টেংক "ক্ৰমৱেল"খনে, কিন্তু যথেষ্ট গতি আৰু যথেষ্ট শক্তিশালী ফ্ৰন্টাল কৱচৰ সৈতে, আতংকত ত্বৰান্বিত হৈ নিজৰ গুদামটোক খুন্দা মাৰিলে, আনকি বাটত নিজৰ ডজন ডজন বিচলিত সৈনিককো চেপি ধৰিলে। বিশৃংখলতা বাঢ়ি আহিল। ইংৰাজ বিমানবাহী জাহাজখন লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু শক্তিশালী ড্ৰেডনাটে গুলী চলালে... উপকূলত, য"ত নিজৰ সৈন্যই গোট খাই আছিল।
  আৰু এই পাতালত দুজন মানুহ সম্পূৰ্ণ অবিচলিত হৈ থাকিল। ইয়াৰে এগৰাকী ভাৰতীয়, লাহে লাহে পাইপ জ্বলোৱা, আৰু আনগৰাকী আছিল এগৰাকী মহিলা, স্পষ্টভাৱে আৰব মূলৰ, কিন্তু সামৰিক পোছাক পিন্ধা। দুয়োজনে খৰখেদাকৈ হোৱা মৃত্যুৰ প্ৰতি কোনো গুৰুত্ব নিদিয়ে। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, ধ্বংসৰ ঘোঁৰাচালকৰ গোটেই গোট এটাই অস্বাভাৱিক কাৰ্ড গেম খেলি আছিল। জোকাৰৰ সৈতে বাৱন্নখন কাৰ্ডৰ খেল আছিল, আনকি ৰঙা ছালখনে নিজেই উদ্ভাৱন কৰা নিয়ম অনুসৰিও।
  এগৰাকী আৰব মহিলাই কয় যে-
  - অৱশ্যে বহুত হুলস্থুল! আৰু কিয় এনে আতংকৰ সৃষ্টি?
  শ্ব্ৰেপনেলেৰে পিঠি কাটি যোৱা এজন সৈনিক ভাৰতীয়জনৰ লগত প্ৰায় দৌৰি গ"ল যদিও অসাৱধানতাৰে তেওঁক বিড়ালৰ পোৱালিৰ দৰে পেলাই দিয়া হ"ল। ৰঙা ছালৰ মুখখনত তেজৰ টোপাল পৰিল আৰু সি হাঁহি হাঁহি চেলেকি পেলালে। তেতিয়া তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে:
  - কোলাহল কৰাটো দুৰ্বল, শেঁতা মুখৰ মানুহৰ বাবে। আমি আপাচে এইদৰে ভাবো - যদি শত্ৰু নাথাকে, তেন্তে শত্ৰুৰ আবিৰ্ভাৱ হয় - আৰু ভাল!
  আন্ধাৰ মহিলাগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - খ্ৰীষ্টৰ বিশ্বাস স্বীকাৰ কৰাসকলৰ এইটো এটা সাধাৰণ দুৰ্বলতা। তেওঁলোকে ত্যাগৰ কথা ক"বলৈ ভাল পায়, কিন্তু নিজকে বলিদান নিদিয়ে।
  ভাৰতীয়জনে খৰধৰকৈ মাত দিলে:
  - শৃংখলা এনে এটা ভেটিৰ ওপৰত নিৰ্মিত য'ত চিমেণ্ট বিশ্বাস আৰু বালি ইচ্ছা! বিশ্বাস সোণৰ হৃদয়, আৰু ইচ্ছা লোহাৰ মুঠি! কেৱল শেঁতা মুখৰ মানুহৰ এটাও নাথাকে আৰু আনটোও নাথাকে।
  . অধ্যায় নং ৫
  আৰু জাৰ্মান বোমাৰু বিমানখনত এগৰাকী ছোৱালীও আছে৷ এই ক্ষেত্ৰত ভায়োলা। এগৰাকী অতি ধুনীয়া শ্যামলা, আৰু তাইৰ সংগী নিকোলেটা। আৰু দুয়োজনী ছোৱালী বৰ চেক্সি। উচ্চতাৰ পৰা বোমা নিক্ষেপ কৰা হয়। আৰু লগতে যোদ্ধাসকল খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি থাকে।
  ছোৱালীবোৰে নিজৰ মাজতে গৰ্জন কৰে:
  - আমি ইমান চুৰি যে আমি ছুপাৰমেন!
  নিকোলেটাইও ফিউজেজৰ পৰা বোমা থু পেলায়। আৰু শত্ৰুক ধ্বংস কৰে। ইংৰাজে তেনেকৈয়ে পায়।
  ভিঅ"লাই ওপৰৰ পৰা হত্যাকাৰী বোমাও নিক্ষেপ কৰিব। আৰু তেওঁ সিংহ সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলক হত্যা কৰিব।
  আৰু লগতে ইয়াৰ মূল্য কেনেকুৱা:
  - ব্ৰিটেইনত ভয়ৰ বীজ সিঁচি দিওঁ!
  আৰু খালী ভৰিখন জোকাৰি দিয়ে। আৰু গান গাই:
  - আমি চাৰ্চিলক ফালি পেলাম!
  ইউ-১৮৮ৰ ছোৱালীবোৰ বোমা নিক্ষেপ কৰাত বহুত ভাল। তেওঁলোকৰ গাড়ীখন নতুন আৰু অধিক উন্নত। ইয়াৰ বন্দুকৰ ডিজাইন অতি দ্ৰুত গুলীচালনাৰ।
  গতিকে ছোৱালীকেইজনী আৰু এজন ইংৰাজ যোদ্ধাক গুলীয়াই হত্যা কৰা হ"ল।
  তেওঁলোকৰ বিমানখন যথেষ্ট দ্ৰুত। যোদ্ধাসকলে আকৌ নিজৰ খালী ভৰিৰে ধ্বংস মুকলি কৰে।
  ভায়োলাই গৰ্জন কৰে:
  - মই মোৰ সকলো শত্ৰুক কফিনত ঠেলি দিছো!
  নিকোলেটা হাউলিছে:
  - আৰু শত্ৰুক পেলাই দিওঁ!
  আৰু কেনেকৈ তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিখন লৈ জোকাৰিব পাৰে!
  এইবোৰ ছোৱালী আৰু কেনেকৈ শত্ৰুক থ্ৰেছ কৰে। আৰু ৰৈ নাথাকিব। প্ৰকৃত আৰ্য।
  আৰু যেতিয়া সিহঁতে নিজৰ উদং মাইকী মানুহবোৰ পেলাই দিয়ে আৰু জোকাৰি দিয়ে।
  আৰু আকৌ বোমা নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ইয়াত ছোৱালী আছে, আন বিমানত। ইয়াত ইভাই বোমা নিক্ষেপ কৰি আছে। ইংৰাজী ধ্বংস কৰি গায়:
  - মই বৰ ডাঙৰ!
  আৰু ইভাও খালী ভৰিৰে পেডেল মাৰে।
  কিন্তু ভায়োলাই আকৌ বোমাটো পেলাই গৰ্জন কৰিব:
  - মই বনৰীয়া ছোৱালী, মোক এঘণ্টাত দহজন মানুহ লাগে, যিটো বৰ শীতল আৰু আচৰিত!
  কেইবাজনো জ্বলি থকা ব্ৰিটিছ সৈন্যই জুইৰ শিখা ধুই পেলাবলৈ পানীত লৰালৰিকৈ সোমাই পৰে। আনকি পানীত সোমোৱাৰ পৰা উতলি উঠিছিল, চিঞৰ-বাখৰ আৰু বনৰীয়া হুমুনিয়াহ শুনা গৈছিল। আৰু ৰক্তাক্ত বৃত্তবোৰে সাগৰৰ ফেনখনৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছিল, প্ৰথমতে ডাঠ, তাৰ পিছত লাহে লাহে বিয়পি পৰিছিল আৰু শেঁতা হৈ পৰিছিল। আৰু এসময়ত পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু বিস্তৃত সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলে নিজৰ মানৱীয় ৰূপ হেৰুৱাই পেলাইছিল। আৰব মহিলাগৰাকীয়ে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু এই মানুহবোৰে আমাক জোৰকৈ বোৰ্খা পিন্ধিবলৈ!
  ৰঙা মানুহজনে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই মন্তব্য কৰিলে:
  - আপাত দৃষ্টিত আপোনাৰ ভাবুকিপূৰ্ণ দৃষ্টিই তেওঁলোকক ভয় খুৱাইছে!
  আৰব মহিলাগৰাকীয়ে কটুভাৱে দাঁত উদঙাই দি ক"লে:
  - এগৰাকী মহিলাৰ কোমলতা কৱচৰ কঠিনতাৰ দৰেই, মাত্ৰ সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত বহুত বেছি মাৰাত্মক আৰু বহুমুখী!
  জাৰ্মানীয়ে তৎক্ষণাত নিজৰ সকলো শক্তিৰে আক্ৰমণ কৰাটো পছন্দ কৰিছিল, শত্ৰুৰ অপ্ৰস্তুতিৰ ওপৰত হিচাপ কৰি লগে লগে শত্ৰুৰ ফালে সৰ্বশক্তিৰে লৰালৰিকৈ যোৱা বক্সাৰৰ কৌশল। যেতিয়া কেইবা ডজন শত্ৰুৰ বিমান বিমানবন্দৰত জ্বলি আছে, উৰা মাৰিব নোৱাৰে। যেতিয়া লেংকেষ্টাৰৰ ভিতৰত নিজৰ বোমা বিস্ফোৰণ ঘটে, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ চৌপাশৰ সকলো বস্তু ধ্বংস হয়। কঠিন কিন্তু ফলপ্ৰসূ কৌশল। গতিকে পাতালৰ চিম্ফনীয়ে নিজৰ শক্তিৰ শিখৰত উপনীত হ"ল, আৰু তাৰ পিছত কমিবলৈ ধৰিলে।
  কিন্তু এইটো অৱশ্যে ইয়াতেই শেষ নহ"ল, আকাশী বিভাগটো কাৰ্যকৰী হ"ল। ইংৰাজসকল এনে চিকিৎসাৰ পিছত থকাৰ সময়ত তেওঁলোকক আচলতে কুহুমীয়াকৈ ল"ব পাৰি। সৌভাগ্যক্ৰমে ইতিমধ্যে লেণ্ডিং গ্লাইডাৰ প্ৰয়োজনীয় পৰিমাণত নিৰ্মাণ কৰা হৈছে আৰু ইয়াক টানি নিয়াৰ পদ্ধতিও সুক্ষ্মভাৱে সংশোধন কৰা হৈছে। হয়তো আজিৰ পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ।
  গতিকে তেওঁলোকে উৰি যায়, ঘুৰিৰ দৰে নহয় - লেহেমীয়াকৈ, কিন্তু যথেষ্ট বেগেৰে, আনকি ৱেগনাৰৰ সংগীতৰ সৈতেও - হিটলাৰৰ প্ৰিয় মাষ্টাৰপিছ। আমেৰিকানসকলে ভিয়েটনামীসকলক আক্ৰমণ কৰাৰ সময়ত এই বিশেষ সংগীত ব্যৱহাৰ কৰা "এপ'কেলিপছ" ছবিখনৰ কথা আৰু কোনে জীৱিত অৱস্থাত মনত পেলাইছিল। কেনেকৈ ই তেওঁলোকক ভয় খুৱাইছিল। গতিকে ইয়াত ৱেগনাৰ, আৰু ধুমুহাময় মটিফ, এম্প্লিফায়াৰৰ জৰিয়তে। পেৰাট্ৰুপাৰসকলে মুখত ফছফৰাছ লেপি নিজকে ৰং সানিছিল;তেওঁলোকক ভয়ংকৰ দেখা গৈছে, তেওঁলোকৰ পাতালৰ দানৱৰ দৰে। লগতে এটা মানসিক প্ৰভাৱৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি। ইয়াৰ উপৰিও ফছফৰাছত কিছুমান ৰিএজেণ্ট আৰু কিছুমান মেগনেছিয়াম চিপ যোগ কৰি কম সময়ৰ বাবে হ"লেও গ্লো সৃষ্টি কৰা হৈছিল। ইমানেই ভয়ংকৰ, বিশেষকৈ ধোঁৱাময় জিলিকনি আৰু অসংখ্য জুইৰ পটভূমিত। আনকি তেওঁলোকৰ হাতত মেচিনগানও আছে, যিবোৰো ড্ৰেগনৰ মুখৰ আকৃতিত ছদ্মবেশত ৰখা হৈছে। তাৰ পিছত সুৰীয়া জাৰ্মান আৰু বন্দী চাবমেচিনগানে আঘাত কৰিছে। আৰু কটা, ফাটি যোৱা ৰেংকবোৰ বিজয়ীসকলৰ বুটত পৰে। আৰু বহুতে কেৱল হাৰ মানিবলৈ পছন্দ কৰে, যদিও জাৰ্মানতকৈ বহুত বেছি ব্ৰিটিছ আছে।
  এগৰাকী ভাৰতীয় আৰু এগৰাকী আৰব মহিলাই সযতনে ছদ্মবেশত ৰখা সৰু গাঁত এটাত লুকাই আছিল। ৰেডস্কিনে লক্ষ্য কৰিছে:
  - বাৰু, আমি সিহঁতক হাল বাইছিলো!
  ক"লা চুলিৰ মহিলাগৰাকী আচৰিত হ"ল:
  - আমি কৈছা নেকি? হয়তো আপুনি আমাক বুজাইছে?
  ভাৰতীয়জনে নেতিবাচকভাৱে মূৰ জোকাৰিলে:
  - নহয়! পেলেফেচবোৰে ইংৰাজক পৰাস্ত কৰি আছে আৰু এইটো এটা ভাল লক্ষণ! আৰু সময় আহিলেই আমাৰ ছুটী আহিব! ভাৰতীয়ই কেতিয়া নিজৰ মহাদেশখন মুক্ত কৰিব!
  আৰব মহিলাগৰাকীয়ে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আপুনি, কোনো কাকতলীয়াকৈ, পৃথিৱীৰ ওপৰত ক্ষমতাৰ দাবী কৰেনে?
  ভাৰতীয়জনে মৰমেৰে, যেন মানসিকভাৱে মন্থৰ শিশু এটাক বুজাইছে, হাঁহিলে:
  - যিসকলে বেছিকৈ পাব বিচাৰে তেওঁলোকে সাধাৰণতে একোৱেই নাথাকে! গতিকে ডাঙৰ চামুচখন মুখত পানী লগাইছে!
  ফুহৰাৰে অৱশ্যে তেওঁৰ বাজ আৰু বাজবোৰে কি কৰি আছে সেয়া দেখা নাছিল যদিও নীতিগতভাৱে তেওঁ অনুমান কৰিছিল যে জাৰ্মান সামৰিক মেচিনে সকলো সঠিকভাৱে কাম কৰিব। সাধাৰণতে কুৰ্স্ক বাল্জলৈকে জাৰ্মান সামৰিক আক্ৰমণাত্মক অভিযান উচ্চ পেছাদাৰী পৰ্যায়ত কৰা হৈছিল। আনকি কিছুমানে ইয়াক ষ্টেণ্ডাৰ্ড বুলিও কয়। আনকি আচৰিত কথা যে এনে এটা মেচিন ছিটিকি পৰিল আৰু তাৰ পিছত সম্পূৰ্ণৰূপে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল৷
  আৰু ছোৱালীবোৰেও একেধৰণৰ সপোন দেখিছে, এক প্ৰকাৰৰ ভৱিষ্যদ্বাণীমূলক দৰ্শন, এটা কঠিন আদেশৰ দ্বাৰা বাধাপ্ৰাপ্ত - উঠিব!
  
  
  TSAR MICHAEL দ্বিতীয়
  জাপানত হত্যাৰ চেষ্টাৰ বলি হৈছিল দ্বিতীয় নিকোলাছ। তেতিয়াও তেওঁ সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী হৈ মৃত্যুবৰণ কৰিছিল। বাস্তৱ ইতিহাসত ঘটা এটা বিখ্যাত হত্যাৰ চেষ্টা। ছাৰেভিচ নিকোলাছ আহত হৈছিল যদিও অলৌকিকভাৱে ৰক্ষা পৰে।
  কিন্তু কোনো অলৌকিকতা নহ"ল। এই ভাগ্য, ৰাছিয়াৰ সকলো ইতিহাসৰ আটাইতকৈ অভাগ্য জাৰৰ বাবে। নিকোলাছৰ মৃত্যু হ"ল... আৰু তেওঁৰ লগত মৃত্যু হ"ল মহান হেৰুৱাই, যিয়ে অৱশ্যেই অজানিতে, কিন্তু তথাপিও ৰাজকীয় সাম্ৰাজ্য আৰু বংশক ধ্বংস কৰি পেলালে।
  আৰু ১৮৯৪ চনত পোন্ধৰ বছৰ বয়সত দ্বিতীয় মাইকেলে সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। জাৰ নিকোলাছৰ ভাতৃ। ব্যক্তিজন সাধাৰণতে মূৰ্খ নহয়, যথেষ্ট কঠিন আৰু সাহসী। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত মিখাইল আলেকজেণ্ডাৰভিচ ৰোমানভে এটা বন্য বিভাগৰ কমাণ্ডাৰ আছিল আৰু যুদ্ধত নিজকে বিশিষ্টতা প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। সাধাৰণতে তেওঁ নিকোলাইতকৈ কঠিন, ওখ, অধিক প্ৰকাশভংগীৰ মুখৰ মানুহ আছিল। তেওঁ আৰু চতুৰ আছিল নেকি? দ্বিতীয় নিকোলাছ কোনো মূৰ্খ, প্ৰতিভাশালী ব্যক্তি নহয়। কিন্তু তথাপিও যথেষ্ট কঠিন নহয়, শক্তিশালী ইচ্ছাশক্তি আৰু ৰজা হ"বলৈ জন্মগ্ৰহণ কৰা। প্লাছ, অৱশ্যেই, দ্বিতীয় নিকোলাছৰ সমস্যা, বিশেষকৈ তেওঁৰ পত্নীৰ সৈতে।
  মিখাইল ভায়েকতকৈ মূৰ্খ নহয়, আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তেওঁৰ ভাগ্য বেছি... বাৰু, নিকোলাই, এতিয়াও জাৰৰ বাবে বেয়া নাম। আৰু নিকোলাই প্ৰথমে বিফল হৈছিল। আৰম্ভণিৰে পৰাই ডিচেম্বৰ বিদ্ৰোহ। তাৰ পিছত ইৰাণৰ সৈতে যুদ্ধৰ অসফল আৰম্ভণি। বিজয় জয় হ"ল যদিও বিজয় বেছি নহ"ল। আৰু ইৰাণ ৰাছিয়াৰ বাবে প্ৰাইঅ"ৰি প্ৰতিদ্বন্দ্বী নহয়। তুৰস্কৰ সৈতে যুদ্ধ। লগতে প্ৰথমতে বৰ সফল নহয়। আৰু জয়ৰ বাবে বহুত তেজৰ খৰচ হয়। আৰু বিজয় কম।
  আৰু তাৰ পিছত ছামিলৰ সৈতে প্ৰায় চল্লিশ বছৰ ধৰি ককেছাছত যুদ্ধ। আৰু এইটো বেয়া, সম্প্ৰসাৰণ নিথৰ হৈ পৰিছে। আৰু শেষত ক্ৰিমিয়া যুদ্ধত পৰাজয়। আৰু উৰাবাতৰিৰ মতে জাৰ নিকোলাছে প্ৰথমে আত্মহত্যা কৰিছিল।
  হয়, সেই ৰজাৰ দুৰ্ভাগ্য নাছিল। মাইকেল প্ৰথম... বিপদৰ সময়ত ৰাজত্ব কৰিছিল। তেওঁ ৰাছিয়াক ৰক্ষা কৰিলে। তেওঁ পোলেণ্ডৰ পৰা কেইখনমান চহৰ জয় কৰিছিল। চাইবেৰিয়াত কিছু অগ্ৰগতি লাভ কৰিলে। সি অৱশ্যে বেছি দিন জীয়াই নাথাকিল। কিন্তু ৰজাজন আছিল, সাধাৰণতে, স্বাভাৱিক। আৰু গুৰুতৰ পাংচাৰ নোহোৱাকৈ।
  মিখাইল ৰোমানভৰ নীতি দ্বিতীয় নিকোলাছৰ নীতিৰ সৈতে একে আছিল: চীন আৰু পূবলৈ সম্প্ৰসাৰণ। প'ৰ্ট আৰ্থাৰ নিৰ্মাণ। জাৰ্মানীৰ সৈতে কূটনীতি, জাপানৰ সৈতে যুদ্ধৰ প্ৰস্তুতি। অৱশ্যে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ সৈতে যুদ্ধ নহ"লে আমি যে চলিব নোৱাৰো সেয়া স্পষ্ট আছিল৷ বেয়া লাগিল তাই সক্ৰিয়ভাৱে নিজকে অস্ত্ৰৰে সজ্জিত কৰি আছিল। আৰু ডেকা ছাৰে গৌৰৱ বিচাৰিছিল, বিজয় বিচাৰিছিল, হালধীয়া ৰাছিয়া সৃষ্টি কৰিব বিচাৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও চীনে ভৱিষ্যতে এখন বিশাল শক্তি হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়াটো স্পষ্ট আছিল, আৰু এতিয়াই ইয়াক বিভাজন কৰাটোৱেই ভাল হ"ব। আনহাতে ই খণ্ডিত হৈ আছে।
  জাপানে প"ৰ্ট আৰ্থাৰত ৰাছিয়াৰ স্ক্ৱাড্ৰনক আক্ৰমণ কৰে।
  তাৰ পিছত এডমিৰেল মাকাৰোভক পঠিওৱা হ"ল। এইবাৰ কোনো মৃত্যু হোৱা নাছিল। আংশিকভাৱে কাৰণ মিখাইলে ছাৰেভিচ কিৰিলক মাকাৰভৰ লগত হস্তক্ষেপ কৰিবলৈ নিদিলে আৰু তেওঁ জাহাজত নাছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত পথটো অলপ সলনি হ"ল৷
  এডমিৰেল মাকাৰভে স্ক্ৱাড্ৰনক প্ৰশিক্ষণ দিছিল। তাৰ পাছত যেতিয়া জাপানীসকল খনিত ধৰা পৰিল, তেতিয়া তেওঁ ট"গোৰ বহৰক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  নৌসেনাৰ যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল ৰাছিয়াৰ বহৰৰ বাবে পতিয়ন যোগ্য জয়। কিন্তু পিছলৈ জাপানীসকলে তথাপিও প"ৰ্ট আৰ্থাৰক ঘেৰি ধৰিলে। কিন্তু বেছি দিন নহয়। মিখেইলে কুৰোপাটকিনক অপসাৰণ কৰি এজন কনিষ্ঠ আৰু অধিক সক্ষম সেনাপতি নিযুক্তি দিয়ে। আৰু আকৌ স্থলভাগত জয় লাভ কৰা হ"ল।
  সাধাৰণতে জাপান সাগৰত পৰাস্ত হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত সৈন্যবোৰ অৱতৰণ কৰিলে।
  চামুৰাই আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। ৰাছিয়াই কুৰিল দ্বীপপুঞ্জ পুনৰ দখল কৰি টাইৱান আৰু কোৰিয়া দখল কৰে।
  ইয়াৰ পিছত চীনৰ কেইবাখনো প্ৰদেশ স্বেচ্ছাই এই সাম্ৰাজ্যৰ অংশ হৈ ঝেলট"ৰ"ছিয়া গঠন কৰে। ৰাজসাম্ৰাজ্যৰ সম্প্ৰসাৰণ আৰু সমৃদ্ধিশালী।
  কোনো ডুমা, কোনো অপ্ৰয়োজনীয় গণতন্ত্ৰ। জীৱন নহয়, কৃপাহে! দেশৰ দ্ৰুত বিকাশ। কিন্তু স্বাভাৱিকতে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ অনিবাৰ্য আছিল। আৰু এতিয়া অজগৰৰ ঘন্টা আহিল।
  কিন্তু এই সময়লৈকে ৰাছিয়াৰ হাতত ইতিমধ্যে লঘু টেংক "লুনা"-২, গধুৰ টেংক "পিটাৰ দ্য গ্ৰেট", মেণ্ডেলিভৰ পুত্ৰই ডিজাইন কৰা, আৰু বিশ্বৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী বোমাৰু বিমান: "স্ব্যাটোগ"ৰ" আৰু "ইলিয়া মুৰ"মেটছ" আছিল। ইতিমধ্যে ক্ষমতা এনেকুৱা আছিল!
  আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই প্ৰথম দিনাৰ পৰাই জয়লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু চীন ইতিমধ্যে আধা সংযুক্ত হোৱাৰ বাবে জাৰ সৈন্যৰ সংখ্যা বৃহৎ আছিল।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই পূব প্ৰুছিয়াত জাৰ্মানক পৰাস্ত কৰি কনিগছবাৰ্গক ঘেৰি ধৰে। লভিভ আৰু প্ৰজেমিছল দুয়োকে পোনে পোনে লৈ গ"ল। ৰাছিয়াত অত্যধিক সৈন্য আছিল , আৰু বৃহৎ সংখ্যক লঘু, চলন্ত টেংক আছিল। যাৰ কোনো সমান নাছিল আৰু ভয়ংকৰ শক্তি দেখুৱাইছিল। ইটোৰ পিছত সিটো সেনা বাহিনী পৰিল।
  ইতিমধ্যে বুডাপেষ্ট দখল কৰিছে ৰাছিয়াৰ সেনাই।
  জাৰ্মানীয়ে নিজকে এক কঠিন পৰিস্থিতিত পৰিল। ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অডাৰৰ কাষ চাপি আহিছিল। ইটালীয়েও অষ্ট্ৰিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে। সঁচা, অট্টোমান সাম্ৰাজ্যই ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল। কিন্তু এয়া মাথোঁ সকলো ফ্ৰণ্টতে পৰাজয় আৰু পৰাজয়লৈ পৰিণত হ"ল।
  ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অ"ডাৰ পাৰ হৈ গৈছে। আৰু শীতকালত তেওঁলোকে বাৰ্লিনত ধুমুহা মাৰিবলৈ ধৰিলে। চহৰখন ধৰি ৰাখিবলৈ একো নাছিল। গতিকে জাৰ্মানসকলৰ এতিয়াও পশ্চিমত বহু শক্তি বান্ধি আছে।
  আৰু উইলহেম আৰু তেওঁৰ মুখ্য কাৰ্যালয়ে খৰখেদাকৈ শান্তি বা সঁচাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ ঘোষণা কৰিলে।
  এই যুদ্ধ মাত্ৰ ছমাহহে চলিছিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইস্তানবুল দখল কৰে। আৰু তুৰ্কিয়ে দ্বিতীয় ছাৰ মাইকেলৰ সেনাই দখল কৰিছিল।
  ইয়াৰ পিছত পিটাৰহফত শান্তি সমাপ্ত হয়। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী বিভাজিত হৈ অস্তিত্ব নোহোৱা হৈ গ"ল। গালিচিয়া আৰু বুকোভিনা ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশত পৰিণত হয়। চেক গণৰাজ্য আৰু শ্লোভাকিয়া দ্বিতীয় জাৰ মাইকেলৰ নেতৃত্বত ৰাজ্যত পৰিণত হয়। হাংগেৰীয়েও ৰাছিয়াৰ জাৰক নিজৰ ৰজা হিচাপে স্বীকৃতি দিছিল।
  ক্ৰাকো আৰু অন্যান্য ভূমি পোলেণ্ড ৰাজ্যত প্ৰৱেশ কৰে। ইষ্ট প্ৰুছিয়া বিচ্ছিন্ন হ"ল, ডানজিগ ৰাছিয়াৰ এখন চহৰত পৰিণত হ"ল। এছিয়া মাইনৰ, আৰু বাগদাদৰ সৈতে ইৰাকৰ বেছিভাগ অঞ্চল ৰাছিয়ান হৈ পৰে। ব্ৰিটিছে কেৱল বাছৰা আৰু পেলেষ্টাইন প্ৰদেশ লাভ কৰিছিল আৰু ফ্ৰান্সে দক্ষিণ ছিৰিয়া লাভ কৰিছিল।
  যুগোস্লাভিয়া ৰাজ্যও গঠন হয়, য'ত দ্বিতীয় মাইকেল সহ-শাসক হয়। নিজৰ আৰু ইটালীৰ বাবে অলপ কাঢ়ি লৈ গ"লোঁ৷ এইদৰে ৰাছিয়াই এখন ডাঙৰ বিজয়ী হ"বলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু সামান্য খৰচত সৰু সৰু লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। কিন্তু তেতিয়াও জাৰ্মানীয়ে ৰাছিয়াক বেছিভাগ ক্ষতিপূৰণ দিবলগীয়া হৈছিল। আকৰ্ষণীয় জয়!
  . অধ্যায় নং ২।
  ইয়াৰ পিছত আৰু কেইবাটাও সৰু সৰু যুদ্ধ হৈছিল। ৰাছিয়াই আফগানিস্তানৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰিছিল - দক্ষিণে ব্ৰিটেইনলৈ গৈছিল, আৰু ইৰাণৰ দুই তৃতীয়াংশ - দক্ষিণ দিশটোও ব্ৰিটিছ আছিল। তাৰ পিছত ছাৰিষ্ট, ফৰাচী আৰু ব্ৰিটিছ সৈন্যই অৱশেষত চৌদি উপদ্বীপক বিভাজিত কৰিলে। আধিপত্যৰ সৃষ্টি হ"ল। জাপানেও নিজৰ বাবে কিছুমান জাৰ্মান সম্পত্তি দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  ১৯২৯ চনলৈকে সমগ্ৰ বিশ্বতে অৰ্থনৈতিক বিকাশ দেখা গৈছিল - ৰাছিয়াৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী। কিন্তু তাৰ পিছত মহামন্দাৰ সৃষ্টি হ"ল। এইটোৱেই হিটলাৰক জাৰ্মানীত ক্ষমতালৈ আনিছিল।
  ৰাছিয়াতো বিপ্লৱী আৰু ধৰ্মঘটৰ আৱেগ বৃদ্ধি পালে। কিন্তু ১৯৩১ চনত চীনক লৈ জাপানৰ সৈতে নতুন যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। ৰাছিয়া শক্তিশালী আছিল, আৰু বহৰখনৰ কমাণ্ডাৰ আছিল এডমিৰেল মাকাৰভৰ যোগ্য উত্তৰাধিকাৰী - এডমিৰেল কলচাক।
  বিজয়, অৱতৰণ আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় সকলো সম্পত্তিৰে জাপান ৰাছিয়াৰ এখন প্ৰদেশত পৰিণত হয়। আৰু দ্বিতীয় ছাৰ মাইকেল আৰু লগতে জাপানৰ সম্ৰাট। হয়, ইমান ভালকৈয়ে কাম কৰিলে। কিন্তু বিশ্ব আধিপত্যৰ সংগ্ৰাম শেষ নহ"ল।
  হিটলাৰে নিজৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰি আছিল। আৰু এটা মিত্ৰজোঁটৰ সৃষ্টি হ"ল: জাৰ্মানী, ইটালী, ৰাছিয়া, ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্স, হলণ্ড, বেলজিয়াম আৰু আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে।
  ১৯৪০ চনত জাৰ সেনাই প্ৰকৃততে চীন বিজয় সম্পূৰ্ণ কৰি ফৰাচী, ডাচ আৰু ইংৰাজৰ সম্পত্তিৰ সন্মুখীন হয়।
  ১৯৪১ চনৰ ২২ জুনত ফ্ৰান্স আক্ৰমণ কৰি হিটলাৰে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে। ফুৰাৰৰ এটা ডাঙৰ পৰিকল্পনা আছিল আৰু মেইনষ্টেইনৰ প্ৰতিভা আছিল। এছিয়া আৰু আফ্ৰিকাত ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচী উপনিবেশৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়াই আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। এয়া ইমান নিষ্ঠুৰ যুদ্ধ।
  ইতিমধ্যে জনসংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়াই বিশ্বৰ ভিতৰতে প্ৰথম স্থান দখল কৰিছিল, ইয়াৰ সেনাবাহিনীত আছিল শ্ৰেষ্ঠ আৰু উন্নত টেংক আৰু বিমান। হেলিকপ্টাৰ, যুঁজাৰু বিমান, আক্ৰমণাত্মক বিমান, জেট বিমানকে ধৰি বোমাৰু বিমান ইতিমধ্যে গণ উৎপাদনত আছে! সাধাৰণতে কেনেবাকৈ সকলো ভালেই চলি আছে।
  ডেৰ মাহত হিটলাৰে ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু ডেনমাৰ্ক দখল কৰিলে! জাৰবাদী ৰাছিয়াই নৰৱে আৰু ছুইডেন দখল কৰিছিল। লগতে ভাৰত, ইণ্ডোচাইনা, দক্ষিণ ইৰাণ, চৌদি উপদ্বীপ আৰু ইজিপ্তত প্ৰৱেশ কৰে।
  ঔপনিৱেশিক ইংৰাজ আৰু ফৰাচী সৈন্যৰ যুদ্ধ ক্ষমতা কম আছিল আৰু সামৰিক মনোভাৱ অতি কম আছিল - কাৰ্যতঃ প্ৰতিৰোধ অবিহনে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল।
  হিটলাৰে নিজেই আফ্ৰিকালৈ যাব বিচাৰিছিল যদিও স্পেইনে জাৰ্মানীৰ বিৰোধিতা কৰিছিল। তাৰ পিছত ফেচিষ্টসকলে ফ্ৰাংকো শাসনক আক্ৰমণ কৰি পৰাস্ত কৰে। আৰু তাৰ পিছত পৰ্তুগাল। তীব্ৰ আক্ৰমণৰ অন্তত জিব্ৰাল্টাৰক লৈ যোৱা হ"ল!
  ইয়াৰ পিছত ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মানীয়ে আফ্ৰিকা জয় কৰে। ইয়াত ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্স আৰু পৰ্তুগালৰ দুৰ্বল আৰু বিভ্ৰান্ত ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধতকৈ বৃহৎ ঠাই, জংঘল, মৰুভূমি আৰু পথৰ অভাৱ আছিল অধিক বাধা।
  ভূখণ্ড দখল কৰা হৈছিল। এপিচ"ডিক যুদ্ধ, কেন্দ্ৰীয় প্ৰতিৰোধ। ৰাছিয়াৰ টেংকসমূহ এতিয়াও সৰ্বোত্তম আৰু ভাল কৌশলৰ সৈতে, বিশেষকৈ মধ্যমীয়া টেংক: "নিকোলাই", যাৰ নামকৰণ কৰা হৈছিল জাপানীসকলে হত্যা কৰা ছাৰেভিচ নিকোলাছৰ নামেৰে।
  চুডাই ৰক্ষা কৰিলে ছানজো , ৰাছিয়াত তেওঁলোকে চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গৰ আইফেল টাৱাৰৰ সৈতে তেওঁৰ এটা স্মৃতিসৌধ ভাঙি পেলাব। বা হয়তো আপুনি টেংকটোৰ নাম তেওঁৰ নামেৰে ৰাখিছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে "নিকোলাই"-৩ আছিল তুলনামূলকভাৱে লঘু টেংক - ত্ৰিশ টনৰ তলৰ, ডিজেল ইঞ্জিনযুক্ত মোবাইল। ইয়াৰ গতি কিংবদন্তি চৌত্ৰিশতকৈ বেছি আছিল, ইয়াৰ সন্মুখৰ কৱচ ডাঠ আৰু অধিক ঢালযুক্ত, ইয়াৰ চিলোৱাট কম আছিল আৰু ইয়াত দীঘল নলীৰ বন্দুক আছিল, যদিও ইয়াৰ কেলিবাৰ একে আছিল।
  যিয়েই নহওক, ৰাছিয়াই আফ্ৰিকাৰ দুই তৃতীয়াংশতকৈও অধিক অংশ দখল কৰিলে, বাকীখিনি জাৰ্মানী আৰু ইটালীলৈ গ"ল। আৰু ১৯৪২ চনৰ মে" মাহত বৃহৎ বোমা বিস্ফোৰণৰ পিছত ব্ৰিটেইনত ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মানীৰ যৌথ সৈন্য অৱতৰণ কৰা হয় । এই যুদ্ধ মাত্ৰ দুসপ্তাহহে চলিছিল আৰু ইংলেণ্ড আৰু আয়াৰলেণ্ড দখল কৰিছিল।
  আৰু এমাহৰ পাছত তেওঁলোকে আয়াৰলেণ্ড দখল কৰিলে।
  আমেৰিকাই ইমান বিপজ্জনক যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাৰ ভয়ত যথেষ্ট নিষ্ক্ৰিয় আচৰণ কৰিছিল যদিও তথাপিও ব্ৰিটেইনক সম্পদৰ সহায়ত সহায় কৰিছিল। গতিকে হিটলাৰ, মুছলিনি আৰু দ্বিতীয় মাইকেলে অৰ্থনৈতিকভাৱে আটাইতকৈ শক্তিশালী শক্তিক শেষ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  তদুপৰি আলাস্কাৰ কাষেৰে আমেৰিকাৰ সৈতে ৰাছিয়াৰ এক উমৈহতীয়া সীমা আছে। আৰু ইতিমধ্যে তেওঁলোকে চুকোটকালৈ ৰেলপথ নিৰ্মাণ কৰিছে - যিটো যুদ্ধৰ বাবে অতি উপযোগী!
  আৰু এতিয়া ৰাছিয়ান, জাৰিষ্ট সেনাই গতি কৰিব... আৰু আলাস্কাত প্ৰৱেশ কৰিব। কিন্তু আমেৰিকাৰ টেংকবোৰ ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধেও নাযায়৷ এইটোৱেই হ"ল।
  ১৯৪২ চনৰ ১ ছেপ্টেম্বৰৰ পৰা আলাস্কাত ৰাছিয়াৰ সৈন্য অৱতৰণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে... আৰু তেওঁলোকে অতি সফলতাৰে আগবাঢ়িল।
  দ্ৰুতগতিত দলঙৰ মূৰটো সম্প্ৰসাৰিত কৰা। আৰু সদায়ৰ দৰেই ধুনীয়া ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰে যুদ্ধবোৰত অংশ লয়।
  নতুন নিকোলাই-৪ টেংকত আছে। যোদ্ধাসকল খালী ভৰিৰে, কেৱল বিকিনি পিন্ধিছে। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত আছে অধিক শক্তিশালী ৮৫ মিমি দীঘল নলীৰ বন্দুক: শ্বাৰমানৰ বজ্ৰপাত।
  ইতিমধ্যে নৱেম্বৰ মাহ, বৰফ পৰিছে, কিন্তু ধুনীয়া ছোৱালীকেইজনীয়ে: নাটাছা, মাৰিয়া, অৰোৰা আৰু শ্বেটলানা, কোনো কাপোৰ চিনি নাপায় আৰু প্ৰায় উলংগ হৈ যুঁজ দিয়ে।
  ইয়াত যোদ্ধাসকলে শ্বাৰমান শ্বেলৰ পৰা নিখুঁত আঘাতেৰে গুলীচালনা কৰে আৰু ছিন্নভিন্ন কৰে। দাঁত উদঙাই দিলে। নাটাছাই গুলী চলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - ৰজাৰ কাৰণে সকলোকে মাৰিলোঁ !
  আৰু কেনেকৈ এতিয়াও জুই জ্বলি উঠে!
  তাৰ পিছত মাৰিয়াই গুলী চলাব, আৰু ইমানেই নিখুঁতভাৱে যে তাই শ্বাৰমানৰ টাৰেটটো ফালি পেলাব।
  তাই লৈ টুইট কৰিলে:
  - মই ধাতু কাটি দিয়া ছোৱালীজনী!
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিব। আৰু লগতে নিখুঁত আৰু স্পষ্ট।
  যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠে:
  - সৰ্বোচ্চ এৰোবেটিক্স!
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই আপোনাক নিজৰ সকলো উগ্ৰ শক্তিৰে লাথি মাৰিব। ব্লণ্ড মেয়ে ধ্বংসকাৰী। আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই নৰকৰ দানৱ!
  আৰু গোটেই চাৰিজনে নিজৰ গতিপথ ল"ব, দক্ষিণ আলাস্কাৰ মাজেৰে আগবাঢ়িব।
  আৰু ইয়াত আলেকজেণ্ডাৰ-৪ টেংক, লগতে ধুনীয়া ছোৱালীৰ সৈতে নতুন মডেল। ১৩০ মিলিমিটাৰ দীঘল নলীৰ শক্তিশালী বন্দুক, আঠটা মেচিনগান আৰু বিকিনি পিন্ধা পাঁচজনীয়া ধুনীয়া ছোৱালীৰ দল।
  তেওঁলোকেও গৈ গুলী চলায়, আমেৰিকানক নক আউট কৰে, শ্বাৰমানছক ভেদ কৰে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা প্ৰজেক্টাইল এৰি দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - জাৰ মাইকেলৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  গুলীচালনা কৰি থাকোঁতে আন্যুতাই সমৰ্থন কৰিলে, আমেৰিকানক তললৈ কাটি পেলালে:
  - মহান ৰজা!
  অগাস্টিনেও আঘাত কৰিলে, শ্বাৰমানক ভাঙিলে, হিচকি মাৰিলে:
  - শান্তি, শ্ৰম, সাম্ৰাজ্যৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত মিৰাবেলাই গুলীচালনা কৰিলে। তাই শত্ৰুৰ কৱচো ভাঙি হিচকি উঠিল:
  - নতুন ৰাছিয়ান অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিয়াডে প্ৰজেক্টাইলটো গুলীয়াই দিলে, যেতিয়া ই থুপ খাই গৰ্জন কৰিলে:
  - শত্ৰুৰ বাবে মই ইমান শক্তি আৰু যন্ত্ৰণা!
  ছোৱালীবোৰে ভাল আচৰণ কৰে আৰু জুই জ্বলাই দিয়ে। তেওঁলোকৰ পান্না আৰু নীলা চকুত পাতালৰ শিখা।
  আৰু সকলো কোণৰ পৰা অভেদ্য নতুন আলেকজেণ্ডাৰ-৪ টেংকখনে আগবাঢ়ি গৈ আমেৰিকানক মৰা মাৰিছে। এনেকুৱাই উপস্থাপন আৰু নিঃচৰ্ত ধ্বংস।
  আৰু ছোৱালীবোৰ, জমা হৈ আছে, আৰু সিহঁত মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধি প্ৰায় উলংগ-সুন্দৰ! আমি লগত এটা মেকুৰী লৈ আহিছো!
  আলেংকাই আমেৰিকাৰ এখন গাড়ীত গোলা নিক্ষেপ কৰিব। কেনেকৈ তেওঁ ইয়াক ৰেম কৰে আৰু গায়:
  - মই এজন বিশ্ব তাৰকা!
  আৰু তেতিয়া অন্যুতাই তাক লৈ এৰি দিব, শত্ৰুক কাটি পেলাব, আৰু হিচকি মাৰিব:
  - আৰু সাম্ৰাজ্যৰ মহিমা!
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনক গোলা এটাই আঘাত কৰিব, শত্ৰুক কাটি পেলাব, শত্ৰুৰ কৱচ ভাঙি চিঞৰি চিঞৰিব:
  - মই এগৰাকী ৰঙা চুলি আৰু নিৰ্লজ্জ ছোৱালী!
  আৰু তাৰ পিছত মিৰাবেলাক চেণ্ডেল পিন্ধিব ৷ আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিব। তেওঁ টাৱাৰটো ফালি চিঞৰি চিঞৰিব:
  - ৰামৰ পৰা ৰাম!
  আৰু তাৰ পিছত হ"ব সুন্দৰ নায়ক অলিম্পিক। ই আটাইতকৈ মাৰাত্মক গোলা নিক্ষেপ কৰিব। ই শত্ৰুৰ টেংকখন চেপি ধৰিব আৰু চিঞৰিব:
  - সকলোকে ঝাড়ু দিম!
  ইয়াত সত্তৰ টন ওজনৰ এটা টেংক আহি শত্ৰুৰ ৰিডাউট ধ্বংস কৰে। আৰু ই নিয়ৰত সহজে গতি কৰে - ইঞ্জিনটো শেহতীয়া - গেছ টাৰ্বাইন! তেনেকুৱা গাড়ী এখন ইমান সহজে ৰখাব নোৱাৰি।
  আলেংকাই গায়:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে! ৰাছিয়াৰ পহুই শত্ৰুক ছিঙি পেলাইছে! ৰাছিয়ান পহু - নায়কসকলক চেলুট!
  আৰু আকৌ, উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, ট্ৰিগাৰটো টিপি, শত্ৰুক আঘাত কৰে। কি ছোৱালী!
  আন্যুতাইও খালী ভৰি দুখন ব্যৱহাৰ কৰি তললৈ পৰিল আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু মই বৰ ভাল!
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনে এটা প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰি হাউলি উঠে:
  - মই বনৰীয়া ছোৱালী!
  আৰু মিৰাবেলাই সম্পূৰ্ণ হত্যাকাৰী আৰু গৰ্জন কৰা কিবা এটা মুকলি কৰিব:
  - নতুন, unbending সীমান্তলৈ!
  আৰু জিভাখন ইমান গোলাপী আৰু দীঘল দেখুৱাব।
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিকে আমেৰিকানক থ্ৰেছ আৰু স্মাচ কৰিব, আৰু ইয়াক অতি ভালদৰে কৰিব।
  বাৰু, সাধাৰণতে এটা স্পষ্ট জয় দেখা যায়। এই যুদ্ধত জয়ী হৈছে আৰু ৰাছিয়া আৰু জাৰ সৈন্য আগবাঢ়িছে।
  ১৯৪২ চনৰ ডিচেম্বৰৰ শেষৰ ফালে ইতিমধ্যে আলাস্কাৰ সমগ্ৰ অঞ্চল জাৰ সেনাই দখল কৰি লৈছিল আৰু কানাডাত যুদ্ধ চলি আছিল।
  টেংকৰ উপৰিও জেট বিমানতো মহিলা পাইলট যুদ্ধ কৰে। আমেৰিকাত বিমান পৰিবহণৰ ব্যৱস্থা বহুত আছে যদিও ইয়াৰ মানদণ্ড অতি বেয়া। ৰাছিয়াৰ জেটৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰি। যিয়ে টাৰ্মিনেটৰৰ তীব্ৰতাৰে শত্ৰুক চেপি ধৰে।
  আৰু তেওঁলোকৰ বিমান "একাটেৰিনা"-৬ত থকা ছোৱালী এনাষ্টেছিয়া আৰু মাৰ্গাৰিটাই কিমান ফলপ্ৰসূভাৱে একাউণ্ট সংগ্ৰহ কৰে।
  আনাষ্টেছিয়াই পাঁচখন বিমানৰ কামানৰ এটা বিস্ফোৰণেৰে আঠখন আমেৰিকান বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই মাত্ৰ এজন ছুপাৰ ক্লাছ ৱাৰিয়ৰ!
  আৰু খালী ভৰিৰে পেডেলবোৰ হেঁচা মাৰি ধৰে।
  মাৰ্গাৰিটাই এটা বিস্ফোৰণতে দহখন আমেৰিকান বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আৰু মই আৰু এটা ক্লাছ হাই!
  এনাষ্টেছিয়াই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ট্ৰিগাৰ টিপি শত্ৰুৰ ওপৰত জুই জ্বলাই দিয়ে। ই আমেৰিকান সেনাৰ সাতখন বাহনত খুন্দা মাৰি চিঞৰি চিঞৰিব:
  - মই ইমান যোদ্ধা যে ৰজা আনন্দিত হয়!
  মাৰ্গাৰিটাই হত্যাকাৰীক মুকলি কৰি দিব আৰু চিঞৰিব:
  - আৰু কেৱল ৰজাই নহয়! আমি বৰ ধুনীয়া!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কাজিয়া কৰি বিভিন্ন গাড়ীত খুন্দা মাৰে। মৰা নিগনিৰ দৰে শত্ৰুক জাবৰৰ টেমাত পেলাই দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে আমেৰিকাৰ বিমান ধ্বংস কৰে।
  আনাষ্টেছিয়াই আৰু কেইবাখনো বিমান গুলীয়াই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - দুটা মূৰৰ ৰজাঘৰীয়া ঈগলৰ বাবে!
  মাৰ্গাৰিটাই দাঁত থকা দাঁতবোৰ উদঙাই দি চিঞৰি উঠিল:
  - ইমান শীতল বস্তুৰ বাবে!
  আৰু তাই আৰু ডজন ডজন আমেৰিকান গাড়ীতো খুন্দা মাৰিলে। এইবোৰ ছোৱালী। ছোৱালীবোৰে মাৰি ভাল পায়। আৰু ফালি পেলাওক!
  আৰু এই দম্পতী কাম...
  মাটিৰ লক্ষ্যলৈ গতি কৰে। আৰু শ্বাৰমানসকলৰ সৈতে যাওক, তেওঁলোকৰ মাজেৰেই ঘুচা মাৰি। ধাতুৰ বেজীৰ দৰে। আৰু আটাইতকৈ শক্তিশালী লোহা আৰু তীখাবোৰ ফালি পেলোৱা। এইদৰেই তেওঁলোকৰ পতন ঘটিছিল।
  এনাষ্টেছিয়াই কেইবাজনো শ্বাৰমানক ঘুচা মাৰে আৰু নিজকে চিঞৰি উঠে:
  - মই বহুত কামত সক্ষম ছোৱালী !
  মাৰ্গাৰিটাইও স্থলভাগত আমেৰিকানসকলক থ্ৰেছ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কিন্তু মোক একোৱেই ৰখাব নোৱাৰে, আৰু কেতিয়াও বাধা দিয়া নাই!
  এনাষ্টেছিয়াই শত্ৰুক চেপি ধৰে, টেংকবোৰ গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ৰজাৰ বাবে, যিজন ইয়াতকৈ জ্ঞানী বা শীতল নহয়!
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যেই গোৰ্জিয়াছ! আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল মাত্ৰ এটা বিকিনিত! আৰু অজেয়!
  ছোৱালীবোৰক কোনেও পৰাস্ত বা ৰখাব নোৱাৰে!
  গুলীচালনা কৰি আনাষ্টেছিয়াই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰিছে:
  - মই তীখা ভাঙি যোৱা ছোৱালীজনী!
  মাৰ্গাৰিটাই শ্বুটিং অব্যাহত ৰাখিছে, লগতে কয়:
  - আৰু যিকোনো ধাতু!
  ছোৱালীবোৰে উৰি গুলী চলায়... ঠাণ্ডা আৰু শীত হ"লেও সেইটোৱে সিহঁতক বাধা নিদিয়ে৷ কানাডাত চলি আছে যুদ্ধ।
  আনাষ্টেছিয়াই আকৌ গুলীচালনা কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - মই ল'ৰাৰ দৰে!
  মাৰ্গাৰিটে সক্ৰিয়ভাৱে নিশ্চিত কৰে আৰু পেন্থাৰৰ ক্ৰোধেৰে হাতুৰীৰে কোবাইছে:
  - সকলোতকৈ ধেমেলীয়া আৰু শীতল মই!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে, আপুনি দেখিছে, সঁচাকৈয়ে বহুতৰ ওপৰত ভৰসা কৰি আছে আৰু বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰা ভাগ্যও আছে!
  আধা উলংগ বিল ৰেক আপ কৰি আছে! আৰু তেওঁলোকে কোনো দুখ নাজানে, কোনো সন্দেহ নাই! তেওঁলোকৰ বহুত বেলেগ বেলেগ মতামত!
  কিন্তু, মুঠতে সুন্দৰীবোৰৰ ভাগ্য ভাল আছিল। এয়াৰ ষ্ট্ৰাইকেৰে এজন চাৰি তাৰকা জেনেৰেলক বন্দী কৰি আক্ৰমণ কৰে। মহৎ সৌন্দৰ্য্য। সিহঁতেও তোমাক একেদৰেই চুদিব!
  আৰু আকৌ ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মান টেংক কানাডাৰ মাজেৰে গতি কৰি আছে।
  ইয়াত গেৰ্ডাৰ ক্ৰু, জাৰ্মান টি-৪ এখনত। অকপটে ক"বলৈ গ"লে ছোভিয়েট গাড়ীৰ তুলনাত গাড়ীখন যথেষ্ট দুৰ্বল। কিন্তু ছোৱালীবোৰ সহজ নহয় - ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি কাজিয়া কৰে। আৰু সেইটোৱে কিবা এটা কয়!
  মুখ খুলি কওঁকচোন, এনে যোদ্ধাবোৰ শীতল! সন্দেহ আৰু দুৰ্বলতা নাজানে! চকুত জ্বলি আছে নীলা আৰু হীৰা ! এনে সৌন্দৰ্যই শত্ৰুৰ হাতত এ ইঞ্চিও মাটিও নিদিব! একে সময়তে পবিত্ৰ আৰু দুষ্ট।
  বিশাল শক্তিৰে নিজকে গতি কৰে।
  আৰু এইদৰেই তেওঁলোকে আমেৰিকানক চেপি ধৰে।
  গেৰ্ডাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই বনৰীয়া ছোৱালী! আৰু একেবাৰে কুমাৰী নহয়!
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ হাঁহিত ফাটি যায়।
  চাৰ্লটেও কামানৰ পৰা গুলী চলালে। ই হয়তো বেছি শক্তিশালী নহ"বও পাৰে, কিন্তু ই দ্ৰুতভাৱে গুলী চলায়:
  - মই গৰম আৰু কামোৰা মৌমাখিৰ দৰে!
  যাৰ পিছত সৌন্দৰ্য্যই লৈ যাব আৰু দেখুৱাব তাইৰ দীঘল জিভা!
  আৰু তাৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাই চৰ মাৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আৰু মোৰ কণ্ঠ! ক্লাইকভ ব্ল'!
  আৰু তেওঁও নিজৰ পহুৰ দাঁত উলিয়াই গৰ্জন কৰিব;
  - নতুন জয় হ'ব!
  যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে ইমান কঠিন আৰু আক্ৰমণাত্মক। আৰু তেওঁলোকৰ ইমান পেশী শক্তি আৰু উন্মাদ খং আছে।
  আৰু মাগদাইও শত্ৰুক আঘাত কৰিব। ই দূৰৰ পৰা এটা শ্বাৰমানক ভাঙি পেলাব, ইয়াক অতি নিখুঁতভাৱে শেষৰ পৰা শেষলৈকে খুন্দা মাৰিব আৰু গৰ্জন কৰিব:
  - মই ইমান শীতল জাৰ্মান!
  গাড়ীখন শ্ৰেষ্ঠ নহয় বুলি কোৱাৰ পিছতো চাৰিজনে সফলতাৰে যুঁজ দিয়ে।
  আৰু কিয়? কাৰণ তেওঁলোকৰ কাপোৰ-কানি প্ৰায় নাই! আৰু যোদ্ধাসকলে শত্ৰুক অতি সুন্দৰকৈ ধ্বংস কৰে।
  গেৰ্ডাই গৌৰৱেৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি ইমানেই ফুৰাৰৰ যোগ্য!
  তাৰ পিছত সুন্দৰীয়ে আকৌ গুলী চলাব আৰু তাইৰ মৰমলগা সৰু মুখখন উদং কৰিব।
  ইয়াৰ যোদ্ধাসকলৰ আৰ্য মনোভাৱ আছে। আৰু ঠাণ্ডালৈ ভয় নকৰে। যদিও পশ্চিম কানাডাত শীতকাল এতিয়াও অতি ঠাণ্ডা।
  কিন্তু একো নাই - মাত্ৰ খালী ভৰিৰে আৰু প্ৰায় উলংগ। তেতিয়া হ"ব শুভকামনা আৰু জয়!
  এইসকল গৌৰৱবোধেৰে ভৰা যোদ্ধা।
  এতিয়াও আৰ্যসকলৰ অধ্যৱসায়ত কোনো সমান নাই। ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰৰ বাহিৰে।
  কিন্তু "নিকোলাই"-৩ৰ নাটাছাই,ও বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে, গুলী চলাই, ঘূৰি আহি ঘূৰি ফুৰিলে। তাইৰ টেংকটো অৱশ্যে জাৰ্মান টি-৪তকৈ ভাল। ইয়াত যুদ্ধ কঠিন আৰু অতি আক্ৰমণাত্মক।
  য়েংকিছে স্নেপ বেক কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। কিন্তু নাটাছাই "ডাইনী"ক পেলাই দিলে আৰু মুকুতাৰ দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি হিচকি উঠিল:
  - মই এনেকুৱা ছোৱালী যে মোৰ ওচৰলৈ কোনো নাহে!
  আৰু মাৰিয়াই আমেৰিকাৰ টেংকবোৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰিলে। তেওঁ সেইবোৰ বিন্ধিব আৰু উদং দাঁতেৰে হিচকিব।
  - কোনো শক্তিয়ে আমাক লৈ যাব নোৱাৰে!
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাইও পাল পাতি গুলী চলাব। শ্বাৰমান জাহাজখন ধ্বংস হৈ গ"ল। হয় ছোৱালী সেইটোৱেই লাগে তোমাৰ।
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই নিজৰ অৱদান আগবঢ়াব... ই আমেৰিকানসকলক কেনেদৰে আঘাত দিব।
  সাগৰতো যুদ্ধ চলি থাকে। ৰাছিয়াৰ বহৰে ফিলিপাইনছ দখল কৰে।
  আৰু ইয়াতো দলটো আছে: খালী ভৰিৰে নাৱিক ছোৱালী। লগতে প্ৰায় উলংগ সুন্দৰী, বিকিনি পিন্ধা। এইটো সঁচা যে ফিলিপাইনছৰ বতৰটো শীতকালতো আচৰিত - উষ্ণ, কাৰণ ই প্ৰায় বিষুৱৰেখা৷
  আৰু ছোৱালীয়ে কাজিয়া আৰু গুলীচালনা কৰি ভাল পায়। আৰু খালী ভৰিৰে জিলিকি থকা, ঘূৰণীয়া গোৰোহা। ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ সৰলভাৱে মৰমলগা। অতি উত্তম - চুপাৰ!
  বাইদেউ, তেওঁলোকে বন্দীক ধৰ্ষণ কৰি ভাল পায়! নিজৰ লগত বান্ধি লয় আৰু তাৰ পিছত চলায়। আৰু ইমানেই যে বন্দীসকলে চেতনা হেৰুৱাই পেলায়! আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বাবে - বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে নিজৰ বাবে নহয়, শত্ৰুৰ বাবে সম্পূৰ্ণ নিঃশেষ কৰাৰ ব্যৱস্থা কৰে।
  আধা উলংগ ছোৱালীৰ ইমান শীতল ক্ৰু। আৰু একোৱেই তেওঁলোকক বাধা দিব নোৱাৰে বা থেতেলিয়াই পেলাব নোৱাৰে!
  যোদ্ধাসকলে আমেৰিকাৰ ক্ৰুজাৰ এখনত উঠে। প্ৰায় উলংগ হৈ, খালী ভৰিৰে, টেন কৰা ছালৰ তলত পেশীবোৰ মোচোকা খাই জপিয়াই পৰে। আৰু তেওঁলোকে ক্ৰোধিতভাৱে আমেৰিকানসকলক কাটি পেলায়। আৰু জীয়াই থকাৰ সামান্যতমো সুযোগ নিদিয়ে।
  আৰু এতিয়া ধুনীয়া ষ্টেলা আৰু তাইৰ সংগী মাছা দেখা গৈছে। দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়েই ওখ, পেশীবহুল ব্লণ্ড যিয়ে সকলোকে কাটি পেলায়। যিটো আঘাত নহয় সেয়া হ"ল শৰীৰ কাটি ফালি পেলোৱা !
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আমেৰিকাৰ জাহাজখনৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়িছে। সোঁফালে হাত জোকাৰিলে ৰাস্তা;বাওঁফালে হাত জোকাৰিলে আলি!
  আৰু ছোৱালীবোৰে ৰৈ নাথাকিব ! বিপক্ষক সুযোগ এৰি নিদিয়ে! আৰু যদি তেওঁলোকে গৰ্জন কৰি পেশীবোৰ জোকাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে তেন্তে কি হ"ব!
  আৰু আকৌ তেওঁলোকে নিজৰ তৰোৱাল জোকাৰি চিঞৰি উঠে।
  - আমি জাৰ, পিতৃভূমি আৰু মিখাইল ৰোমানভৰ বাবে ছোৱালী!
  আৰু চামুৰাই কবিৰ দৰে কাটি পেলায়। গতিকে ষ্টেলাই সেইটো লৈ খালী ভৰিৰে আমেৰিকাৰ বিষয়াজনৰ গ্ৰাইণ্ডত লাথি মাৰিলে। সি ওপৰলৈ উৰি যাব আৰু পানীৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিব।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে দিব:
  - মোৰ আঘাতৰ বাবে সিহঁতে মাচুল দিয়ে!
  আৰু আকৌ সি দাঁত উদঙাই দিব আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ জিলিকি উঠিব! কি ছোৱালী! আটাইতকৈ বেছি ৰস আৰু সুগন্ধি!
  আৰু ছোৱালীবোৰে নিজৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়। আৰু টৰ্নেডোৰ জোৱাৰৰ দৰে পাৰ হৈ যায়। শত্ৰুক সুযোগ নিদিয়ে। ইহঁতৰ বিশাল শক্তি আছে। চয়তান আৰু হাজাৰ হাজাৰ ফেৰেস্তাৰ আন্ধাৰ।
  আৰু ইয়াত মাছা আহিছে, যিয়ে দুটা চেবাৰেৰে একেলগে তিনিটা মূৰ কাটিছে! এইজনী ছোৱালী - সকলো ছোৱালীৰ বাবে এজনী ছোৱালী!
  দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে তৰোৱালেৰে নখ হাতুৰীৰে কোবাই থকাৰ দৰে কাটিলে। আৰু তেওঁলোকৰ কৰ্মত কোনো দুৰ্বলতা বা সন্দেহ নাই। নিজৰ বাবে আগবাঢ়ি যাওক, পিছুৱাই যোৱা বা হাৰ নিদিয়াকৈ। ন্যায়ৰ বাবে মানৱতাক একত্ৰিত কৰাটো প্ৰয়োজন। এটা সাম্ৰাজ্য, এটা মুকুট, এটা লক্ষ্য আৰু মহাকাশলৈ সম্প্ৰসাৰণ।
  ঠিক এই সময়তে প্ৰথমটো কৃত্ৰিম পৃথিৱী উপগ্ৰহ কক্ষপথলৈ প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। ইয়াত তেওঁ বিশ্বজুৰি উৰা মাৰিছে।
  আৰু বিকিনি পিন্ধা ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰে নিজৰ বাবে যুঁজ দিয়ে। আৰু শত্ৰুৰ তুলনাত তেওঁলোক নীচ নহয়। আৰু সুন্দৰীবোৰে টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলোৱা আমেৰিকানসকল পতিত হয়। তথাপিও উচ্চতম শ্ৰেণী আৰু দক্ষতাৰ ছোৱালী।
  এটা সময়ত তেওঁলোকে জাপানত যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈছিল। উচ্চতাতো যুঁজিছিল। সম্ৰাট নিজেই বন্দী হৈছিল। তেওঁলোকে নিজৰ বিশাল দক্ষতা দেখুৱাইছিল। তেওঁলোকৰ ইমান আবেগ আৰু ইমান পেশীৰ শক্তি আছে। অৱশ্যে এনে ছোৱালীবোৰ অলৌকিকতাৰ অলৌকিকতা!
  ৰাজপ্ৰসাদত চামুৰাই কাটি পেলালে। আৰু তেওঁলোকো প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে আছিল। শত্ৰুক আচৰিত কৰা কাম কৰিব পৰা ছোৱালী।
  আৰু যিকোনো মাংস কাটি নিজৰ শিল্পকলা প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। যোদ্ধাসকলে কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ আগবাঢ়ি যায়।
  এজন আমেৰিকান এডমিৰেলৰ মূৰটো চেবাৰেৰে কাটি পেলোৱা হৈছিল। আৰু কেনেকৈ হাঁহিব, দাঁত উদং কৰি।
  আৰু আকৌ আক্ৰমণাত্মক হৈ নিজকে কাটি পেলায়। এনে যোদ্ধা প্ৰকৃত দানৱ। আৰু সিংহাসনত আছে ছাৰ মাইকেল। তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ পুত্ৰ, কিন্তু সেইজন নহয়। এজন ভাগ্যৱান, অধিক নিৰ্ণায়ক, অধিক শক্তিশালী ইচ্ছাশক্তি, আৰু লগতে এজন প্ৰতিভাৱান শাসক ৷
  কিন্তু, অৱশ্যেই, ভাগ্যই গুৰুত্বপূৰ্ণ, তাৰ উপৰিও আৰু অধিক কঠোৰতা - মিখেইলে দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে এক অদম্য যুঁজৰ নেতৃত্ব দিছিল, যাৰ ফলত সেনাবাহিনীত ইতিবাচক প্ৰভাৱ পৰিছিল। কিন্তু আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ ন"-হাউ হ"ল বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীক সামৰিক কামত ব্যৱহাৰ কৰা। আৰু ছোৱালীবোৰ প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে থাকিলে বহুত ধুনীয়া হয়।
  গতিকে যুদ্ধবোৰ বিভিন্ন মাত্ৰাৰ সফলতাৰে সংঘটিত হয়। আৰু ধুনীয়া যোদ্ধাসকলে অতি নিখুঁতভাৱে গুলী চলায়, পুৰুষতকৈ ভাল। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল যেতিয়া ছোৱালীবোৰ প্ৰায় উলংগ হৈ থাকে তেতিয়া তেওঁলোক কাৰ্যতঃ অক্ষম হৈ পৰে। গুলী আৰু গোলাৰ কোনো প্ৰভাৱ নপৰে। অতি শক্তিশালী যোদ্ধাৰ সেনাবাহিনী। সেইটো শীতল কথা। প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালী ব্যৱহাৰ কৰাটো ছাৰ মাইকেলৰ ধাৰণা আছিল আৰু ইয়াৰ ফলত জয়লাভ হৈছিল।
  আৰু যুদ্ধত ছোৱালীবোৰেও উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড আৰু ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বন্য ক্ৰোধ দেখুৱালে।
  ছোৱালীবোৰ যথেষ্ট ডেচিং। আৰু অতি ধুনীয়া, চঞ্চল, আৰু বহল ভৰিৰ। কোনেও ধৰিব পৰা নাছিল।
  যোদ্ধাবোৰ বৰ গ্ৰেহাউণ্ড... ছোৱালীৰ খালী ভৰি দুখন অতি ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ। কিন্তু তেওঁলোকে কি কৰিব পাৰে? বহুত কথা। উদং তলুৱাবোৰে নিজেই পৃথিৱীৰ পৰা শক্তি লাভ কৰিছিল আৰু ধুনীয়া যোদ্ধাসকল চঞ্চল আছিল।
  ক"ব লাগিব যে ছোৱালীবোৰেই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া, যে তেওঁলোক দুয়োজনেই আচৰিত আৰু ক"ব্ৰাৰ ক্ৰোধৰ সৈতে!
  আমেৰিকাৰ ক্ৰুজাৰখন বন্দী কৰা হয়। বন্দী লোকসকল মুখত পৰিল। ইয়াৰ পিছত যোদ্ধাসকলে ভৰি দুখন মুখত ঠেলি দিলে। আৰু মোক চুমা খাবলৈ জোৰ কৰি দিলে। আৰু ছোৱালীবোৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল আৰু তেওঁলোকৰ উদং তলুৱাবোৰে জিভা চেলেকিলে সুখদায়ক আৰু টিকটিকিয়া অনুভৱ কৰিছিল।
  কিন্তু সুন্দৰীসকলে খালী ভৰি দুখন চুমা খাই আৰু গোৰোহাত চুমা খাই ভাল পাইছিল।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীবোৰে হাঁহিব। আৰু তেওঁলোকে দাঁত উদঙাই দিলে!
  কিন্তু ভাল হৈ গ"ল, ছোৱালীকেইজনীয়ে অলপ উলংগ হৈ ৰ"দত গা ধুই সাঁতুৰিবলৈ গ"ল। এইবোৰ ইমান ধুনীয়া যোদ্ধা। এনে ভৰি এখন লৈ কেনেকৈ চুমা খাব? আৰু প্ৰতিটো আঙুলি চেলেকিব।
  ছোৱালীবোৰ বৰ ডাঙৰ।
  ইয়াত আকৌ যুদ্ধত আলেকজেণ্ডাৰ-৪ টেংক। হুলস্থুল আৰু ফেব্ৰুৱাৰী ইতিমধ্যে আহি আছে৷ সৈন্যবাহিনী আগবাঢ়ি যায়। আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডৰ ওচৰ চাপি অহা। ছোৱালীবোৰ ইমান শীতল।
  ইয়াত নাটাছাই সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰে। আৰু ই অতি সঠিকভাৱে আঘাত কৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে অত্যন্ত সঠিকভাৱে গুলী চলাই চিঞৰি উঠে:
  - আমি শত্ৰুক থেতেলিয়াই দিম!
  মাৰিয়াৰ পিছত গুলীচালনা কৰে। লৈ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিলে:
  - মই চুপাৰ!
  মাৰিয়া এগৰাকী অতি ধুনীয়া ছোৱালী, আৰু অতি সক্ৰিয়।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখন কামুকতাত অতি ধুনীয়া আৰু ৰূপৱতী:
  - আমি শত্ৰুক ধ্বংস কৰিম!
  আৰু অৰোৰা এনেকুৱা এগৰাকী ছোৱালী, আৰু তাই ছুপাৰ, উদং পেট আৰু স্তন, আৰু ইমান ফুলি উঠা ৰঙা নিপল:
  - শত্ৰুক ভাঙি চুপাৰ কৰি দিম!
  আৰু ৰঙা চুলিখিনি কেনেকৈ জোকাৰি যায়!
  আৰু আকৌ তেওঁ তোমাক নিজৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে লাথি মাৰিব। এনে যোদ্ধাবোৰ বৰ শীতল!
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই শত্ৰুক লৈ মাৰিব:
  "মই ছাৰক ভাল পাওঁ আৰু শত্ৰুৰ ডিঙিত ফান্দ ওলোমাই দিম!"
  গতিকে ছোৱালীবোৰে হাঁহিব। কেনেকৈ সিহঁত গ্ৰেহাউণ্ড আৰু শীতল হৈ পৰিল।
  আমেৰিকানসকলে ছোৱালীৰ পৰা পলাই গৈছে। বা হাৰ মানি যায়। বা মৰি যায়। যোদ্ধাবোৰ ইমান ধুনীয়া, আৰু অতি খালী ভৰিৰে, আৰু ছোৱালীবোৰ ইমান আচৰিত। আৰু কেৱল বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়াটো সুখদায়ক আৰু ফলপ্ৰসূ। যোদ্ধা ছোৱালীবোৰ ইমান আচৰিত।
  নাটাছাই আকৌ আমেৰিকানসকলক গুলীয়াই হিচকি মাৰে:
  - তুমি মোৰ ভাই আৰু মই তোমাৰ ভাই! বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে মোৰ ভনীয়েক!
  আৰু আকৌ দীঘল জিভাখন লৰচৰ কৰে। আক্ৰমণাত্মক ধৰক যোদ্ধা আৰু সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু তাৰ পিছত অন্যুতাই নিজৰ উলংগ স্তন দুটা জোকাৰি দিয়ে। আৰু চিঞৰি চিঞৰি দাঁত উদঙাই দিব। আৰু তেওঁ আমেৰিকানসকলৰ ওপৰত এটা গোলা পঠাব। আৰু সি লৈ চুদিব।
  - সৌন্দৰ্য্যই ধ্বংস কৰি পেলালে! আৰু ই চিঞৰি উঠে:
  - মই ইমান ছুপাৰ গাৰ্ল!
  ধুনীয়া ছোৱালী আৰু যৌনতা ভাল পায়। আৰু এইটো ভাল লাগিল!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে লৈ তাইক মাৰিলে - তাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আমি জয়ী হৈ শত্ৰুক ধ্বংস কৰিম!
  আৰু ইয়াত অৰোৰাই কিক আৰু বিট কৰিব:
  - মই ৰজা আৰু শীতল ছোৱালী!
  যোদ্ধাজন যথেষ্ট গ্ৰেহাউণ্ড হ"ব পাৰে।
  ছোৱালীবোৰে নিজৰ মাজতে হাঁহে।
  কিন্তু স্বেটলানাই বৰ শীতলভাৱে লৈছিল। আৰু শত্ৰুৰ ধ্বংসৰ বাবে এনে মাচুল দিলে আৰু চয়তানবোৰক চুমা খালে।
  - এইটো এনেকুৱা এটা সৰ্বাত্মক এৰোবেটিক্স!
  টেংকটো অতি চঞ্চল আৰু মাৰাত্মক। তেওঁ দুৰ্বল আৰু উচ্চ শ্বাৰমানক আঘাত কৰে। গতিকে ইয়াত যুদ্ধবোৰ জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ পক্ষত।
  নাটাছা আকৌ বন্দুকৰ গুলীৰ দৰে। আৰু তেওঁ কুহুমীয়া কৰে:
  - তোমাৰ মূৰ্তিৰ বাবে!
  মাৰিয়াই গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। ছোৱালীজনী বৰ ধুনীয়া আৰু সোণালী চুলিৰ। চাৱনিৰ দ্বাৰা।
  ছোৱালীজনীয়ে চুদিলে, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ লক্ষ্য কৰি চিঞৰিলে:
  - এইটো ৰজাৰ বাবে হত্যা!
  আৰু ইয়াত অৰোৰাই আমেৰিকানক চুদিলে। আৰু ছোৱালীজনী, ধৰক, সঁচাকৈয়ে অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - এটা বাস্তৱ বৰ্ডিঙৰ বাবে!
  আৰু এতিয়া ছোৱালীজনীয়ে নিজকে সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী বুলি দেখুৱালে।
  আৰু স্বেটলানা আক্ৰমণাত্মক আৰু যুঁজাৰু। খালী ভৰিখনেৰে লাথি মাৰি শত্ৰুক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলালে।
  আৰু তাই দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল।
  - মই ঈগলৰ দৰে উৰি যোৱা ভদ্ৰমহিলা!
  গতিকে ছোৱালীবোৰে বনৰীয়া শক্তিৰে চুদিবলৈ ধৰিলে। আৰু সুন্দৰীৰ এনে আগ্ৰাসন ৰোধ কৰিব নোৱাৰি। পিছুৱাই যোৱা বা বেঁকা নকৰাকৈ।
  নাটাছাই আকৌ গুলীয়াই হিচকি উঠিল:
  - সম্পূৰ্ণ ধ্বংস নোহোৱালৈকে!
  আৰু মেৰীয়ে কোনো নখ নোহোৱাকৈয়ে নিজৰ শত্ৰুবোৰক ধ্বংস কৰাত বহুত বেছি সফল হ"ল, আৰু নিজৰ বিৰোধীসকলক ভাঙিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই সেইটো লৈ শত্ৰুক কামানেৰে আঘাত কৰিলে। আৰু অতি সফলতাৰে, বিশাল আকৰ্ষণৰ সৈতে। আৰু শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলাওক, থেতেলিয়াই পেলাওক। আৰু শ্বাৰমানৰ পৰা গলি যোৱা ধ্বংসাৱশেষ সকলো দিশতে উৰি গৈ আছে।
  আৰু স্বেটলানাই শ্বুটিং কৰি গানও গাইব:
  - মই এগৰাকী মহান সপোন আৰু মহান সৌন্দৰ্য্যৰ ছোৱালী!
  যোদ্ধাসকলে আচলতে জয়ী হোৱাৰ এক উল্লেখযোগ্য ইচ্ছাশক্তি প্ৰদৰ্শন কৰে।
  সাম্ৰাজ্যখন শীতল আৰু মহান হৈ পৰাটো অকলশৰীয়া নহয়৷ চেংগিছ খানৰ কৃতিত্বক অতিক্ৰম কৰিব পাৰিব।
  যোদ্ধাসকলে নিজৰ ফালে আগবাঢ়ি যায়... আৰু শত্ৰুৰ স্থানৰ মাজেৰে গুলীচালনা, গুলীচালনা আৰু ছিঙি পেলায়, যেন দাৰে ফালি পেলায়। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে অতি চোকা আৰু কঠিন ডেগাৰ। আৰু এতিয়া ৰাছিয়াৰ সৈন্য সঁচাকৈয়ে অজেয়। আৰু মহান সাম্ৰাজ্যৰ ৰাজ্য।
  যদি চাওঁ, ৰাছিয়াৰ ইতিহাসত বহু যুদ্ধ আৰু কঠিন সময় আহিছে। কিন্তু দ্বিতীয় নিকোলাছ বেছিভাগেই কেৱল দুৰ্ভাগ্যজনক আছিল! তেওঁ ব্যৰ্থ হৈ পৰিল। কিন্তু কৌশলৰ গুৰুত্ব অতিশয় বেছি। ৰাছিয়াৰ মহান দবা খেলুৱৈ আলেখাইনে কি দেখুৱালে। যেতিয়া তেওঁ প্ৰতিপক্ষৰ সলনি খেলিবলৈ ধৰিলে, বৰ্ডখন ওলোটা কৰি জয়ী হ"ল। জিনিয়াছ হৈছে জিনিয়াছ।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সকলো সমস্যাৰ সৈতে কেৱল উলংগ ছোৱালীৰ কাৰকে বহুখিনি সমাধান কৰিলে।
  হেলিকপ্টাৰেও যুদ্ধত অংশ লয়। যুদ্ধ বাহন, আৰু লগতে বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ সৈতে ক্ৰু। ছোৱালীৰে গঠিত সেনাবাহিনীৰ গুণগত মান কি? আটাইতকৈ অসাধাৰণ। এনে সৈন্যবাহিনীক একোৱেই ৰখাব নোৱাৰে বা পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে।
  গতিকে এই সেনাবাহিনীত খালী ভৰিৰে প্ৰায় উলংগ ছোৱালী আছে। কেপ্তেইন ভাৰভাৰাৰ হেলিকপ্টাৰত থকা ক্ৰু। এইটো আচৰিত কথা নহয়নে? সাগৰখন হিংস্ৰভাৱে ফুলি উঠিব! আৰু বিমানৰ কামানবোৰে কেনেকৈ আঘাত কৰিব। আৰু তাৰ পিছত ৰকেট। এই ছোৱালীবোৰ টৰ্নেডোৰ দৰে প্ৰকৃত হাৰিকেন।
  কোনো কথাতে শত্ৰুৰ তুলনাত নীচ নহয়। যুদ্ধ আৰু মহান কৃতিত্বৰ বাবে সাজু হৈছে ৰাছিয়াৰ সেনা।
  বৰভাৰা এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী, বাদামী চুলি আৰু প্ৰায় উলংগ। হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰি থাকোঁতে:
  - শত্ৰুবোৰ পাৰ নহ"ব! আৰু পলাই নাযায়!
  আটাইতকৈ শীতল মেচিনৰ সকলো জেটৰ পৰা এটা কিলাৰ ডিচচাৰ্জ এৰি দিব । আৰু শত্ৰুৰ ওপৰেৰে উৰি যাব। আৰু লৈ ধ্বংসাত্মক বেঁকা এটাৰে তললৈ কাটি পেলায় ।
  কিন্তু বিনয়ী অলগাই আমেৰিকাৰ স্থানবোৰত ৰকেট এটা লৈ গুলীয়াই হিচকি উঠিল:
  - যুঁজিলোঁ, বাষ্ট জোতাৰে নহয়, খালী ভৰিৰে!
  আৰু নীলাচল চকুৰে চকু টিপিয়াই দিব। হয়, এইবোৰ ছোৱালী - এনেকুৱা অবিশ্বাস্যভাৱে আচৰিত এৰোবেটিকছ। ইয়াৰ সহায়ত আপুনি এটা পাহাৰৰ ওপৰেৰে পানী খাব পাৰে আৰু উলংগ অজগৰ কঢ়িয়াই নিব পাৰে।
  আৰু ভৰি দুখন ইমান ৰূপৱতী আৰু অনন্য! আৰু কঁকাল পাতল, আৰু শৰীৰবোৰ অতি পেশীবহুল।
  Varvara kicks ass আৰু হাউল:
  - ৰজাৰ বাবে গ্ল'বত ফুটা এটা বনাব পাৰিম!
  আৰু সি নিজৰ সৰু মুখখন হাঁহি হাঁহি চকুৰে টিপটিপিয়াব।
  ইয়াত যোদ্ধাসকল নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে। ইয়াত বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীও তাতিয়ানাই লৈ চিঞৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"ব:
  - সমগ্ৰ পৃথিৱীৰ ওপৰত ৰজা হওক!
  আৰু তাইৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁতেৰে জিলিকি উঠিব। আৰু হেলিকপ্টাৰৰ পৰা ই নখৰ দৰেই মাৰাত্মক ৷ আৰু ই মাৰাত্মক হ"ব। আৰু ই সঁচাকৈয়ে ধাতুটো ভাজিব। আৰু বাংকাৰৰ ধ্বংসৰ কাৰণ হ"ব।
  এইবোৰ ছোৱালী - সকলো ছোৱালী ছোৱালী! আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া বন্দীসকলক আনি দিয়া হয়, তেতিয়া সেই ছোৱালীবোৰে তেতিয়া চুমা খায় আৰু উদং ভৰি চেলেকি দিয়ে। সাধাৰণতে অপমান আৰু উৎসাহ দুয়োটা দিশতে এইটোৱেই আটাইতকৈ অত্যাধুনিক উপায়।
  
  অজয় ৰমেল
  ইয়াত ১৯৪১ চনৰ নৱেম্বৰ আৰু ডিচেম্বৰ মাহত ৰমেলৰ সেনাই আফ্ৰিকাত জয়লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। এইটোও ঘটিছিল কাৰণ মেধাৱী ৰমেলৰ সংগীয়ে বাস্তৱ ইতিহাসত ঘটা সেই স্থূল ভুলবোৰ কৰা নাছিল।
  ফলত জাৰ্মানীয়ে আগবাঢ়ি যোৱা ব্ৰিটিছক পৰাস্ত কৰি নিজৰ ভূখণ্ড অক্ষুণ্ণ ৰাখে। প্ৰথমতে ইয়াৰ ফলত যুদ্ধৰ গতিপথত কোনো প্ৰভাৱ পৰা নাছিল, পূব ফ্ৰণ্টত মস্কোৰ ওচৰত জাৰ্মানসকল পৰাস্ত হৈছিল।
  কিন্তু পিছলৈ ফুৰাৰৰ পৰিকল্পনা সলনি হ"ল। এই সময়লৈকে ৰমেলে টলবুকক লৈ যাব পাৰিলে, আৰু মিচৰৰ ফালে আগবাঢ়ি গ'ল। হিটলাৰে পূব ফ্ৰণ্টত অস্থায়ী প্ৰতিৰক্ষালৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়, আৰু এতিয়াৰ বাবে আফ্ৰিকা আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যত নিজৰ প্ৰচেষ্টা কেন্দ্ৰীভূত কৰে।
  কিন্তু আফ্ৰিকাত আক্ৰমণৰ বাবে কম বাহিনীৰ প্ৰয়োজন হোৱাৰ বাবে নাজীয়ে পূব দিশত কেইবাটাও অভিযান চলাইছিল। কেৰ্চত ছোভিয়েট সৈন্যক পৰাস্ত কৰে। খাৰ্কভৰ ওচৰত আমাক ঘেৰি ধৰিলে। স্মোলেনস্ক দিশত এটা ছিন্নভিন্ন অংশও উলিয়াই আনিলে । লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰত জেনেৰেল ভ্লাছভৰ দ্বিতীয় শ্বক আৰ্মীৰ আক্ৰমণো পৰাজয়ৰ সৈতে শেষ হয়।
  ঘেৰাও আৰু আক্ৰমণৰ পিছত চেভাষ্টোপল পতিত হয়। আৰু ক্ৰাউটসকল শক্তিশালী হৈ উঠিল। যুদ্ধ সংঘটিত হৈছিল ৰজেভ লেজত। ইয়াত নাজীয়ে থিয় দিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  কিন্তু ইজিপ্তত ৰমেলে শক্তিবৰ্ধক শক্তি লাভ কৰি পতিয়ন যোগ্য জয়লাভ কৰে। তেওঁলোকৰ সফলতাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি জাৰ্মানীয়ে পেলেষ্টাইন পাৰ হৈ ইৰাক আৰু কুৱেইট দখল কৰে। আৰু তাৰ পিছত সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য - তেলৰ সুবিধা লাভ কৰি।
  ইয়াৰ পিছত ফেচিষ্টসকলে চুডানৰ ফালে মুখ কৰি সমগ্ৰ আফ্ৰিকা দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  একে সময়তে জিব্ৰাল্টাৰৰ ওপৰত আক্ৰমণ, আৰু জাৰ্মান সৈন্যৰ মৰক্কোত আৰু অধিক আফ্ৰিকান বিস্তৃত অঞ্চলত প্ৰৱেশৰ পিছত।
  কিন্তু পিছফালে শক্তিশালী কামৰ ফলত জাৰ্মানসকলৰ সফলতা সহজ হৈ পৰিছিল। হিটলাৰেও ক"ত, বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ তেওঁ যি কাম অধিক নিপুণভাৱে কৰিছিল।
  সাৰ পাই হিটলাৰ দ্য টাৰ্মিনেটৰে ছোৱালীকেইজনীৰ সৈতে গা ধুই চালাড, ফুলকবি দাইল আৰু আন কিছুমান শাক-পাচলিৰ সৈতে ব্ৰেকফাষ্ট কৰিলে, কম চৰ্বিযুক্ত বহুস্তৰীয় ছাগলীৰ পনিৰ আৰু কেভিয়াৰ যোগ কৰিলে। ইয়াৰ পিছত তেওঁ স্পিয়াৰক মাতি আনুষ্ঠানিকভাৱে নতুন সাম্ৰাজ্যবাদী মন্ত্ৰীজনক জৰুৰীকালীন ক্ষমতাৰ আইনত স্বাক্ষৰিত এখন নথি উপহাৰ দিয়ে। এডলফ ভূতৰ দ্বাৰা আক্ৰান্ত আছিল আৰু অতি জাৰণকাৰী আছিল:
  - থাৰ্ড ৰাইচত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন অত্যন্ত কম! আমি কেৱল যুদ্ধংদেহী ব্ৰিটেইনৰ পৰাই নহয়, সৰ্বাত্মক ইউ এছ এছ আৰৰ পৰাও পিছ পৰি আছো। কিন্তু আমাক বায়ুৰ আধিপত্যৰ প্ৰয়োজন, একে সময়তে পুৰণি অস্ত্ৰৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰা, আৰু নতুন অস্ত্ৰলৈ সলনি কৰা। বিশেষকৈ আশাব্যঞ্জক জেট বোমাৰু বিমান। কাৰণ, তেওঁলোকৰ বিশাল গতি আৰু উচ্চ ওপৰৰ চিলিঙে তেওঁলোকক প্ৰায় শাস্তিহীনভাৱে ব্ৰিটিছ চহৰবোৰ ধ্বংস কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে!
  স্পিয়াৰে আশাবাদ বিকিৰণ কৰিছিল:
  - জাৰ্মানী আৰু পোলেণ্ডত কয়লাৰ অতিৰিক্ততা আছে, ফ্ৰান্সত লোহাৰ অক্সাইড আছে, আৰু আমাৰ হাতত বহু গাড়ী উৎপাদন কৰিব পৰাকৈ যথেষ্ট সঁজুলি আছে। কাৰণ, আমি পৃথিৱীৰ সকলো দেশ মিলি যিমান এলুমিনিয়াম আৰু ডুৰালুমিন উৎপাদন কৰো তাতকৈ বেছি উৎপাদন কৰোঁ!
  পোচেছড এডলফে মাত দিলে:
  - আপাততঃ! ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাইও উৎপাদনক প্ৰসাৰিত কৰিছে, আৰু আমি প্ৰতিটো গ্ৰাম ধাতুক সুৰক্ষা দিব লাগিব। স্কুলীয়া ছাত্ৰ-ছাত্ৰী আৰু পাঁচ বছৰ বয়সৰ পৰা আন শিশুসকলেও ধাতু সংগ্ৰহ কৰক। ইয়াৰ উপৰিও ডেউকা আৰু ফিউজেজ সম্পূৰ্ণৰূপে ডুৰালুমিনৰ পৰা কিয় বনাব লাগে। কাঠ আৰু কেনভাছ দুয়োটা ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। যেনে, মনোব্লক ডেউকা উৎপাদন কৰা। আৰু কি? আমাক দুটনতকৈ বেছি ওজন নথকা, উৰুৱাবলৈ সহজ, নিৰ্মাণ কৰাত সহজ আৰু সস্তা নতুন জেট যুঁজাৰু বিমানৰ প্ৰয়োজন! সমাবেশ অংশৰ সংখ্যা নূন্যতমলৈ হ্ৰাস কৰিব লাগে, আৰু বিমানখনৰ ওজন যিমান পাৰি হ্ৰাস কৰাৰ লগতে ইয়াৰ বায়ুগতিবিদ্যাৰ ধৰ্ম উন্নত কৰাৰ সুযোগো বিচাৰি উলিয়াব লাগে। এতিয়া বাইদেউ বিমান ডিজাইনাৰ আহিব, আমি তেওঁলোকক প্ৰশিক্ষণ দিম।
  স্পিয়াৰে হাঁহিলে:
  - অৱশ্যেই মোৰ ফুহৰাৰ। মই যিমানদূৰ বুজি পাওঁ, আপুনি সেনাবাহিনীৰ পৰা উচ্চ যোগ্যতাসম্পন্ন সকলো শ্ৰমিকক ঘূৰাই দিবলৈ ওলাইছে?
  পোছেছড এডলফে নিশ্চিত কৰিছে:
  - বিদেশীৰ মাজৰ পৰা আমি কেৱল উচ্চ যোগ্যতাসম্পন্ন, সাধাৰণ শ্ৰমিককহে নিযুক্তি দিম। গতিকে অলস লোক কম হ"লে ভাল, আৰু সেয়েহে পক্ষপাতীও কম হ"ব৷ আমি অৱশ্যে স্থল বাহিনীৰ সংখ্যা হ্ৰাস কৰিম;যদি ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ নহয়, তেন্তে আমাক ইমান পদাতিক বাহিনীৰ প্ৰয়োজন নাই, কিন্তু... আমূলভাৱে নহয়, গতিকে আগন্তুক সময়ত জিব্ৰাল্টাৰ আৰু মাল্টাক পৰাস্ত কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছো মাহৰ পিছত মাহ ধৰি আফ্ৰিকাৰ সমগ্ৰ উত্তৰ আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যলৈকে দখল কৰে। আমাক এতিয়াও গ্ৰাউণ্ড ইউনিটৰ প্ৰয়োজন হ"ব। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানী নিজেই আৰু ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম, হলণ্ড, নৰৱে দুয়োটাতে অতিৰিক্ত জাহাজ নিৰ্মাণ কাৰখানা নিৰ্মাণ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। আমাক বিমানবাহী জাহাজ, যুদ্ধজাহাজ আৰু পৰিবহণৰ প্ৰয়োজন। আৰু ভূমধ্য সাগৰখন যেন জাৰ্মানীৰ ভিতৰৰ হ্ৰদলৈ পৰিণত হ"ব। বুজিছানে?
  স্পিয়াৰে প্ৰণাম কৰিলে:
  - হয়, মোৰ ফুৰাৰ! ইতিমধ্যে মই এটা নিৰ্মাণ কাৰ্যসূচীৰ বিকাশৰ নিৰ্দেশ দিছো...
  ধূৰ্ত এডলফে যোগ কৰিলে:
  - আমাৰ জৰুৰীকালীন পৰিকল্পনাত প্ৰয়োজন হ"লে কৰ্মদিন ১৬ ঘণ্টালৈ বৃদ্ধি কৰিব পাৰি। মাত্ৰ ন মাহতে বিমানৰ উৎপাদন প্ৰতিদিনে এশখন বিমানলৈ বৃদ্ধি কৰিব লাগিব... বৰ্তমানৰ তুলনাত তিনিগুণতকৈও অধিক, আৰু এইটোৱেই যে যথেষ্ট হ"ব সেয়া কোনো কাৰণতে সত্য নহয়!
  স্পিয়াৰে ফুৰাৰক উৎসাহিত কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিলে:
  - আমাৰ পাইলটবোৰ ব্ৰিটিছতকৈ উচ্চ শ্ৰেণীৰ, গতিকে পৰিমাণ সকলো নহয়। আৰু আমি নাঙলৰ টুকুৰাবোৰ তৰোৱাল হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ নতুন উপায় বিচাৰি পাম। মই যিমানদূৰ বুজি পাওঁ, আমাৰ বাবে অগ্ৰাধিকাৰ বিমান পৰিবহণ?
  ফুৰাৰে মুঠিটো আৰু টানকৈ চেপি ধৰিলে:
  - আমাৰ বাবে অগ্ৰাধিকাৰ হৈছে জেট, বোমাৰু বিমান, আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধ বিমান, লগতে নতুন সঁজুলি মুকলি কৰা, আৰু অলৌকিক অস্ত্ৰৰ বিকাশ! অৱশ্যে কেৱল বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰতে নহয়, টেংক, আৰ্টিলাৰী, প্ৰধানকৈ জেট আৰ্টিলাৰী... এই বিষয়ে আমি অধিক বিশদভাৱে কথা পাতিম।
  এটা ঘণ্টা শুনা গ"ল আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ আগশাৰীৰ বিমান ডিজাইনাৰসকলে কোঠাটোত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  মেছাৰশ্বমিট, তুলনামূলকভাৱে সৰু আৰু কপাল ওখ, হাইংকেল, ইতিমধ্যে বৃদ্ধ, কিন্তু অতি চঞ্চল, এথলেটিকভাৱে নিৰ্মিত টেংক, লিপিচ আৰু কম পৰিচিত দুটামান।
  এডলফে সিহঁতক চকীবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে আৰু টেবুলত অংকনবোৰ ৰাখিবলৈ আদেশ দিলে:
  - আপোনাৰ কাম হৈছে এটা নতুন, অতি শক্তিশালী আৰু আধুনিক অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰা। বিশ্বৰ আন দেশতকৈ জাৰ্মানীত বতাহৰ সুৰংগ বেছি, আৰু বহু বিমানৰ প্ৰযুক্তি অতি পিছপৰা। কিন্তু কেৱল ইউ-৮৮তহে গাড়ীখনক অধিক ষ্ট্ৰীমলাইন আকৃতি দি গতি বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি কৰিব পাৰিব। বিশেষকৈ ককপিটটোক চকুলোৰ টোপাল আকৃতিৰ, উত্তল আকৃতি দিয়া হ"ব, যিয়ে দৃশ্যমানতা বৃদ্ধি কৰিব আৰু পাইলটক অধিক বিশাল কৰি তুলিব, আৰু লগতে বায়ুগতিবিদ্যা ভাল পাঁচ কিলোমিটাৰ উন্নত কৰি গতি বৃদ্ধি কৰিব। প্লাছ, বোমাৰু আৰু যুঁজাৰু বিমান উভয়ৰে গুলীচালনাৰ স্থান, বোমা ৰেক, আৰু কাম নকৰা অৱস্থাত এয়াৰ ব্ৰেকক এটা ষ্ট্ৰীমলাইন আকৃতি দিয়াটো প্ৰয়োজনীয়।
  মই যি কওঁ তই লিখি থোৱা!
  ডিজাইনাৰসকলে একেলগে মাত দিলে:
  - গতিকে নিশ্চিতভাৱে এটা মহান Fuhrer!
  এডলফে আৰু ক"লে:
  - XE-129 - পুনৰ ডিজাইন কৰিব লাগে যাতে অস্ত্ৰৰ বাকচটোক নিজেই এটা সুশৃংখলিত আকৃতি দিয়া হয় আৰু পিছফালৰ আৰু তলৰ গোলাৰ্ধৰ পৰা আক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা পাবলৈ এটা চলনশীল বিমানৰ কামান স্থাপন কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও এই আক্ৰমণাত্মক বিমানখনত ইঞ্জিন বুষ্ট চিষ্টেম থাকিব লাগে। পেৰেষ্ট্ৰইকাৰ সৈতে একে সময়তে এনে আক্ৰমণাত্মক বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। তেওঁলোকৰ বিধ্বংসী বিমান আক্ৰমণে ব্ৰিটিছৰ কাৰ্যকলাপ অচল কৰি পেলায়। ইয়াৰ উপৰিও ব্ৰিটেইনত জু-৮৭ ডাইভ বোমাৰু বিমান ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। 'আমি পুৰণি গাড়ী সেৱাত ৰাখিম...
  এডলফে থমকি ৰ"ল। ডিজাইনাৰসকল নিমাত হৈ পৰিল। ফুহৰাৰে মন্তব্য কৰিছে যে:
  F -190 ৰ ওপৰত মোৰ ডাঙৰ সন্দেহ আছে । বাহনখন গধুৰ আৰু যথেষ্ট পৰিচালনা কৰিব নোৱাৰা বুলি ওলাল;ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত টেংকত নিষ্ক্ৰিয় গেছ ভৰোৱাৰ ব্যৱস্থা নাই, যিয়ে ব্যৱহৃত ইন্ধনৰ ঠাই লয়। ইয়াৰ বাবেই এই গাড়ীখন আনকি এটা জ্বলন্ত গুলীৰে ন"ক আউট কৰিব পাৰি। এই বিষয়ে টেংকে কি ক"ব?
  বিখ্যাত এছ এছ ডিজাইনাৰজনে মনোযোগত থিয় হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটোৱেই আমাৰ অভাৱ, মহান ফুৰাৰ। যদিও টেংকবোৰ স্থাপন কৰাটো যথেষ্ট সফল বুলি ধৰিব লাগিব, তথাপিও শত্ৰুৰ গুলীৰ সন্মুখীন হোৱাটো কম আৰু একে সময়তে পাইলটক ৰক্ষা কৰে। তেতিয়া... এটা কৱচৰ ওজন ১২০ কিলোগ্ৰাম, আৰু ইয়াক লঘু কৰাটো আমাৰ বাবে ইমান সহজ নহয়...
  পোছেছড এডলফে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - ফকেন-উলফৰ বায়ুগতিবিদ্যাৰ গুণ উন্নত কৰাৰ চেষ্টা কৰক। মূলতঃ ওজন হ্ৰাস পোৱাৰ বাবে বাহনখনৰ নিয়ন্ত্ৰণযোগ্যতা আৰু পৰিচালনাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ ডেউকাৰ টিপবোৰ বেঁকা কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। ইয়াৰ উপৰিও ই পিছফালৰ গোলাৰ্ধৰ বাবে সুৰক্ষা স্থাপন কৰিব... পাইলটৰ কেবিনৰ সন্মুখত ইঞ্জিনৰ অৱস্থানৰ কথা ক"বলৈ গ"লে ইয়াৰ দ্বাৰা পাইলটক সুৰক্ষা দিয়া হয়, কিন্তু বাহনখনত ইজেকচন ডিভাইচ লগোৱাৰ প্ৰয়োজন হয়। বাইদেউ, মটৰৰ আকৃতিটোৱেই অধিক সুশৃংখলিত কৰিব পাৰি, যিটো আমাৰ উদ্যোগপতিসকলে নিশ্চিতভাৱে লক্ষ্য কৰা উচিত। বাইদেউ, ME-309 ৰ কামৰ কথা কি ক"ব?
  মেছাৰশ্বমিট কিছু স্তম্ভিত হৈ পৰিল :
  - আমি এই কাম কৰি আছো, মহান Fuhrer. হিচাপ কৰা বৈশিষ্ট্যই বাহনখনৰ গতি বৃদ্ধি কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, প্ৰতি ঘণ্টাত ৭৪০ কিলোমিটাৰলৈকে, যেতিয়া সাতটা ফায়াৰিং পইণ্টেৰে সজ্জিত হ"ব! এই ব্ৰিটিছৰ বাবে আটাইতকৈ শক্তিশালী মৃত্যু হ'ব...
  এডলফে বাধা দিলে:
  - ফিনিচিং খৰকৈ কৰিব লাগে। আৰু আপুনি স্পিয়াৰ, নতুন ৰেপিড ফায়াৰিং ৩০ মিলিমিটাৰ বিমান বন্দুকৰ বিকাশ ত্বৰান্বিত কৰক। স্থল লক্ষ্যত আৰু শত্ৰুৰ বিমানৰ বিৰুদ্ধে গুলী চলোৱাৰ বাবেও ইয়াক অতি সফলতাৰে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি! নতুন ME-309 য়ে পূৰ্বৰ ME-109 ৰ ঠাই ল"ব লাগে। আপোনাৰ ME-262 জেট মেচিনৰ বাবে, হায়, ইয়াৰ বহুতো অসুবিধা আছে: গধুৰ ওজন, কম কাৰ্য্যকৰী নিৰ্ভৰযোগ্যতা, অত্যধিক দুৰ্ঘটনাৰ হাৰ... আমাক প্ৰয়োজনীয় জেটখনৰ স্কেচ নিজেই বনাম।
  আধুনিক জেট যুঁজাৰু বিমানৰ জ্ঞান ব্যৱহাৰ কৰি এডলফ হিটলাৰে এখন গাড়ী আঁকিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু অতি আধুনিকবোৰ নহয়, প্ৰায় পঞ্চাশৰ দশকৰ পৰা, যাতে সেইবোৰক বৰ্তমানৰ উৎপাদন আৰু প্ৰযুক্তিৰ স্তৰৰ লগত খাপ খুৱাই লোৱা হয়। তেওঁ উইং ছুইপ সলনি কৰাৰ প্ৰযুক্তিৰ প্ৰতি বিশেষ গুৰুত্ব দিছিল। এনে ডিজাইনৰ সকলো সুবিধা বুজাই দিয়া:
  - লেণ্ডিং আৰু টেক অফৰ সময়ত ঝাড়ু কমি যাব, আৰু উৰণৰ সময়ত বৃদ্ধি পাব। কেৱল ইয়াৰ বাবেই আধুনিক ME-262 ইঞ্জিনযুক্ত যুঁজাৰু বিমান এখনে ঘণ্টাত ১১০০ কিলোমিটাৰ গতিবেগ বৃদ্ধি কৰিব পাৰিব। আৰু ইয়াৰ ওজন যথেষ্ট কম হ"ব।
  মেছাৰশ্বমিটে ডায়েগ্ৰামটো চাই নিজৰ ওখ টান কপালখন বলিৰেখা কৰি চেপি উলিয়াই আনিলে:
  - উজ্বল! কিন্তু মোৰ ফুৰাৰ, বায়ুগতিবিদ্যাৰ ইমান গভীৰ জ্ঞান ক"ৰ পৰা পালা?
  আকৰ্ষিত এডলফে ধূৰ্তভাৱে চকু দুটা সৰু কৰিলে:
  - বায়ুগতিবিদ্যাৰ কথা কি ক"ব? এজন মেধাৱী মানুহ সাধাৰণতে সকলো কামতে মেধাৱী! আৰু আফ্ৰিকাতো মধ্যমীয়া মধ্যমীয়া! আৰাডো বোমাৰু বিমানখনৰ কি ভুল? মোক ডায়েগ্ৰামটো দেখুৱাওক?
  হিট-এণ্ড-মিছ ফুহৰাৰে ক্ষন্তেকীয়াকৈ চালে আৰু নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নাই, তেনেকৈয়ে নহ"ব! ট্ৰলীখনৰ সৈতে ধাৰণাটো কোনো ভাল নহয়, ইয়াৰ বাবেই বিমানখন ঘূৰি নাযায় আৰু দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হ"ব। প্ৰচলিত ৰিট্ৰেক্টেবল লেণ্ডিং গিয়াৰৰ প্ৰয়োজন। উন্নত বায়ুগতিবিদ্যাৰ বাবে কিছুমান ডিজাইন পৰিৱৰ্তন বিবেচনা কৰক। অপ্ৰয়োজনীয় উদ্ভাৱন অবিহনে, কিন্তু কৌশলেৰে।
  এডলফে পাগল হৈ আৰু কেইটামান মন্তব্য কৰিলে:
  - Gryphon Xe-177 বিমানখনৰ এটা অত্যন্ত অবিশ্বাস্য শক্তি কেন্দ্ৰ আছে। ইয়াক তৎক্ষণাত সলনি কৰিব লাগিব, শেহতীয়া পিষ্টন ইঞ্জিন, প্ৰথম অৱস্থাত চাৰিটা পৃথকে পৃথকে থিয় হৈ থকা। তাৰ পিছত ২৯৫০ হৰ্চপাৱাৰৰ শক্তিৰ আটাইতকৈ আধুনিক ইঞ্জিনলৈ। উচ্চ উচ্চতাৰ পৰা আৰু ডুব যোৱাৰ ক্ষমতাৰ কথা ক'বলৈ গ'লে, তেন্তে... Xe-277 বিকশিত কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰক, এই মেচিনটোও এটা নেমেছিছ অস্ত্ৰ হৈ পৰিব। কিন্তু মূল কথাটো হ"ল জেট বোমাৰু বিমান। এইটো এটা অগ্ৰাধিকাৰৰ কাম। উদাহৰণস্বৰূপে, ইউ-২৮৭ এনেকুৱা হ"ব লাগে।
  ফুহৰাৰে আকৌ আগলৈ ঝাড়ু দিয়া ডেউকাৰে এটা স্কেচ্চ কৰিলে, ডিজাইনাৰসকলক কিছুমান সূক্ষ্মতা বুজাই দিলে। এডলফক গুৰুতৰভাৱে কঢ়িয়াই নিয়া হ"ল, কিছুমান বিশেষ ডায়েগ্ৰাম দেখুৱাই। বিশেষকৈ ঠেংবিহীন বোমাৰু বিমানখন ৷ আৰু যে উৰণীয়া উইং জেট মেচিনৰ ডিজাইন আশাব্যঞ্জকতকৈও অধিক। আৰু একে সময়তে এই বাহনখনে আনকি আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডতো বোমা বিস্ফোৰণ কৰিবলৈ সক্ষম। তেওঁ পোনপটীয়াকৈ ইংগিত দিছিল যে সমগ্ৰ ইউৰোপৰ ডিজাইনাৰ আনকি ইহুদীসকলো এই কামৰ সৈতে জড়িত হ"ব লাগে। অৱশেষত ডিজাইনাৰসকল যে ইতিমধ্যে যথেষ্ট ব্যস্ত হৈ পৰিছে, সেই কথা উপলব্ধি কৰি তেওঁ দয়া কৰি তেওঁলোকক এৰি দিলে, মাত্ৰ লিপিছাক এৰি দিলে। ফুৰাৰে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু মই তোমাক কওঁ আলেকজেণ্ডাৰ, থাকিবলৈ! আপোনাক নতুন, অতি ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ সৃষ্টিৰ দায়িত্ব দিয়া হ"ব।
  লিপিচ্চ আচৰিত হ"ল:
  - মই তোমাৰ ওচৰত কৃতজ্ঞ হম ফুৰাৰ!
  হিটলাৰে টাৰ্মিনেটৰে বুজাবলৈ ধৰিলে:
  Wieselsberger ৰ তত্ত্ব জানে , যি এটা সময়ত Göttingen অধ্যাপক Prandtl সহকাৰী আছিল. তেখেতে প্ৰথমে পৰ্দাৰ অন্তৰ্নিহিত পৃষ্ঠত প্ৰভাৱৰ তত্ত্ব বিকশিত কৰিছিল...
  লিপিচে হাঁহি হাঁহি মাত দিলে:
  - তুমি ভালদৰেই জানো, মোৰ ফুৰাৰ! হয়, এই তত্ত্বটো মই জানো!
  পোছেছড এডলফে আগবঢ়াই ক'লে:
  - আমি এটা ekranoplan তৈয়াৰ কৰিব লাগিব - এটা টৰ্পিডো নাও আৰু এটা seaplane এটা প্ৰকাৰৰ হাইব্ৰিড. আচলতে ই বহুত তললৈ উৰি যায়, পানীৰ পৰা প্ৰায় ২০-৪০ চেণ্টিমিটাৰ দূৰত। এই ক্ষেত্ৰত এক্ৰানোপ্লান নাওখনক সমৰ্থন কৰা বায়ুৰ ভৰ দুটা ভাগত গঠিত। এটা ডেউকাৰ তলত নিথৰ হৈ থকা ধাৰা; আনটো - যথেষ্ট তুচ্ছ - পিছফালৰ প্ৰান্তৰ অংশত ডেউকাৰ তলৰ পৰা ওলাই আহে আৰু ওপৰৰ পৰা, ডেউকাৰ ডগাৰ পৰা অহা বায়ুৰে অহৰহ পুনৰ ভৰি থাকে।
  লিপিচে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - সঁচাকৈয়ে মোৰ Fuhrer!
  পোছেছড এডলফে আগবঢ়াই ক'লে:
  - কিন্তু বায়ুৰ মূল ভৰটো বেয়াৰিং পৃষ্ঠৰ তলত থাকি তাত বেগ চাপৰ প্ৰায় সমান চাপৰ সৃষ্টি কৰে। ই এক প্ৰকাৰৰ এয়াৰ স্কেটিং ৰিঙৰ ভূমিকা পালন কৰে যাৰ কাষেৰে এক্ৰানোপ্লান নাওখনে ঘড়ীৰ কাঁটাৰ দৰে "ৰোল" কৰে! ফিনলেণ্ডৰ অভিযন্তা কাৰিঅ' । দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে সামৰিক বাহিনীয়ে সময়মতে এনে আৱিষ্কাৰৰ শলাগ লোৱা নাছিল। তেওঁলোকে কয় যে ৰাছিয়াৰ অধ্যাপক লেভকভেও একেধৰণৰ পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা কৰিছিল... অৰ্থাৎ এইটো এটা নতুন অলৌকিক অস্ত্ৰত পৰিণত হ"ব পাৰে, যিয়ে ব্ৰিটেইনৰ উপকূললৈ, বিমানৰ বেগত, আৰু... একে সময়তে ৰাডাৰৰ বাবে অদৃশ্য। প্লাছ ইংৰাজী জাহাজত অধিক বিধ্বংসী আক্ৰমণ! সহমত?
  লিপিচে হাতখনেৰে ফুচফুচাই ক'লে, সহায়কাৰী ওৱেট্ৰেছসকলে তেওঁক কিছু ৰস ঢালি দিলে... অলপ পানী খোৱাৰ পিছত ডিজাইনাৰজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, এইটো এটা চহকী ধাৰণা, যদিও কিছুমান কাৰিকৰী সমস্যা থাকিব। উদাহৰণস্বৰূপে, বহনক্ষমতা...
  আকৰ্ষিত এডলফে বন্ধুত্বপূৰ্ণভাৱে মাত দিলে:
  - মই আপোনাৰ বাবে এটা মোটামুটি ডায়াগ্ৰাম আঁকিম, কৰাটো ভাল, আৰু আপুনি নিজেই সৰু সৰু কাৰিকৰী বিৱৰণবোৰ পলিচ কৰিব। ডলফিন ককপিটৰ নাক, উত্তল উইণ্ডশ্বিল্ড আৰু টাৰ্বোজেট ইঞ্জিনলৈ বৈ যোৱা বডিটো দীঘল হ'ব লাগে.... যদিও সম্ভৱ যে প্ৰথম মডেলত পিষ্টন ইঞ্জিনেও কাম কৰিব। আৰু যেতিয়া এই কলছাছটোক মুকলি পানীলৈ টানি অনা হ"ব , তেতিয়া ইঞ্জিনবোৰে কাণ বন্ধ কৰি গৰ্জন কৰিব আৰু সংকীৰ্ণ শিকাৰু শৰীৰটোৱে তিমিৰ দৰে বিস্ফোৰণ ঘটাই স্প্ৰেৰ ডাৱৰ ওপৰলৈ দলিয়াই দিব। মনত ৰাখিব, এই কলছাছটোৱে পানীৰ পৃষ্ঠৰ পৰা কেইমিটাৰমান দূৰৈত যুঁজাৰু বিমানৰ দৰে লৰালৰিকৈ যাবলৈ সক্ষম।
  লিপিচে প্ৰকৃত প্ৰশংসাত হুইচেল মাৰিলে:
  - তোমাৰ কল্পনাশক্তি চহকী, ফুৰাৰ!
  ডেছিং এডলফ আৰু অধিক অনুপ্ৰাণিত হৈ পৰিল:
  - অৱশ্যেই ই এক অলৌকিক অস্ত্ৰ হ"ব। কাৰণ, ekranoplans কোনো ধুমুহা ভয় নকৰে। বৰফক ভয় নকৰে - তাৰ ওপৰেৰে উৰি যায়। জলাশয় নদীৰ মুখ আৰু উপকূলীয় শিলৰ দ্বাৰা ইহঁতক কোনো ভাবুকি নপৰে, যাৰ ওপৰত সাধাৰণ জাহাজ ভাঙিব পাৰে আৰু অগভীৰ পানী সাধাৰণতে শিশুৰ পুখুৰীৰ দৰে। সকলোতে সৈন্য অৱতৰণ কৰিবলৈ সক্ষম: আফ্ৰিকান উপকূলৰ স্কেলটনছৰ পৰা আৰম্ভ কৰি আমেৰিকাৰ দুয়োখন উপকূল, কানাডা আৰু আলাস্কাৰ আৰ্কটিক ভূমিলৈকে। এই মেচিনবোৰৰ কেইবাশমান হ"ব আৰু দুমাহৰ ভিতৰতে ব্ৰিটেইনৰ পতন ঘটিব।
  লিপিচে ভয়ংকৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু খনিবোৰ?
  ফুহৰাৰে হাঁহিলে:
  - ঠিক সেইটোৱেই খনিবোৰ! পানীৰ তলত বা অগভীৰ ঠাইতো ইহঁতে ভাবুকি নিদিয়ে! লগতে ছাবমেৰিনৰ পৰা টৰ্পিডো। আৰু তেওঁ নিজেই আটাইতকৈ উন্নত ছাবমেৰিনৰ সৈতে যুঁজিবলৈ এক আদৰ্শ অস্ত্ৰ, ডেপথ চাৰ্জেৰে আঘাত কৰে। ইয়াৰ উপৰিও এক্ৰানোপ্লেনে শত্ৰুৰ জাহাজত মিছাইল আৰু মাইন নিক্ষেপ কৰিব পাৰে। হয়, অৱশ্যেই মই আপোনালোকক গাইডযুক্ত বোমাৰ ডিজাইনৰ সৈতে পৰিচয় কৰাই দিম। আৰু অৱশ্যেই, লেণ্ডিং... লেণ্ডিং বাহিনী প্ৰেৰণৰ এক আদৰ্শ উপায়, কেৱল পদাতিক বাহিনীৰ সৈতে নহয়, টেংকৰ সৈতেও! তেতিয়া যুদ্ধৰ সমগ্ৰ স্বৰূপটো এবাৰতে সলনি হ"ব! লিপিচক বুজিছানে, ফুৰাৰে আপোনাক কি ব্যৱসায়ত বিশ্বাস কৰে?
  ডিজাইনাৰজনে অধিক ব্যৱসায়িকভাৱে সুধিলে:
  - বঁটাবোৰৰ কথা কি ক"ব?
  ছিৰিয়াছ এডলফে নিশ্চিত কৰিছে:
  - অৱশ্যেই, আটাইতকৈ উদাৰবোৰ, হীৰা, মাটি, উপনিবেশ, প্ৰজাৰ সৈতে এটা লোহাৰ ক্ৰছ! যদি আমি সমগ্ৰ আফ্ৰিকা জয় কৰো তেন্তে সকলোৰে বাবে যথেষ্ট মাটি থাকিব!
  লিপিচে কয়:
  - টকা আৰু ধন দিলে এক্ৰানোপ্লেন সাজু হ'ব, কিন্তু... মোৰ ঠেংবিহীন যুঁজাৰু বিমানৰ বাবেও প্ৰজেক্ট আছে।
  টাৰ্মিনেটৰ ফুহৰাৰে উদ্ভাৱকক আশ্বস্ত কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিলে:
  - টেইললেছ জেট বোমাৰু , ইতিমধ্যে স্কেচ কৰি উলিয়াইছো, আনে যত্ন ল"ব৷ কিমান সুবিধাজনক আৰু যুঁজাৰু! Ekranoplanes অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰণ ই এটা মৌলিকভাৱে নতুন অস্ত্ৰ... ইয়াৰ উপৰিও, Gotha কোম্পানীত অতি প্ৰতিভাৱান ডিজাইনাৰ আছে যিয়ে এই কাম কৰিব। ইয়াৰ মাজতে এক্ৰানোপ্লেনৰ কাম কৰক। সাধাৰণতে, এতিয়া মোৰ বহুত জৰুৰী কথা আছে, এতিয়াও টেংক জেনেৰেলৰ সৈতে কথা পাতিব লাগিব... অৰ্ডাৰ আপোনালোকক দিয়া হ'ব...
  লিপিচে অতি অনুপ্ৰাণিত হৈ ফুৰাৰক এৰি থৈ গ"ল। এডলফে ভাবিছিল যে হয়তো প্ৰথমে পাৰমাণৱিক পদাৰ্থবিজ্ঞানীসকলৰ সৈতে পাৰমাণৱিক আৰু ভৱিষ্যতে হাইড্ৰজেন বোমা সৃষ্টিৰ বিষয়ে কথা পতাটোৱেই ভাল হ"ব, কিন্তু তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁ বেছি কাম নকৰিব, এটা সময়ত নিজকে আৰু আন মানুহক লোড কৰি।
  তাৰ ভিতৰত আছিল কেইবাজনো ডিজাইনাৰ, তাৰ ভিতৰত আছিল আটাইতকৈ বিখ্যাত: পৰ্ছে আৰু এডাৰ্ছ। সাধাৰণতে যদি জাৰ্মানসকলৰ বিমান পৰিবহণ আৰু চাবমেৰিনৰ বহৰত ছোভিয়েটতকৈ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল (যদিও সকলোৱে এই কথা স্বীকাৰ নকৰে!), তেন্তে পাঞ্জাৰভেলৰ টেংক বহৰটো লক্ষণীয়ভাৱে পিছ পৰি আছিল। বিশেষকৈ ছোভিয়েট কেভি বাহন টি-২৮, টি-৩৪ জাৰ্মান বাহনতকৈ কৱচ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত উন্নত আছিল আৰু টি-৩৪ গাড়ী চলোৱাৰ ক্ষেত্ৰতো উন্নত আছিল। কিন্তু জাৰ্মান টেংকৰ বন্দুক ইংৰাজ মাটিল্ডাছ আৰু ক্ৰমৱেলৰ বাবে যথেষ্ট শক্তিশালী নহয়, ইতিমধ্যে চাৰ্চিল আৰু চেলেঞ্জাৰৰ ডিজাইনাৰসকলে নিৰ্মাণ কৰা বন্দুকটো বহুত কম। জাৰ্মান ডিজাইনৰ কৱচৰ দুৰ্বলতা নকওঁৱেই...
  অতিথিসকলক বহিবলৈ নিমন্ত্ৰণ কৰি ফুৰাৰে নৈতিকতা পঢ়িবলৈ ধৰিলে:
  - দুর্ভাগ্যজনকভাবে, জার্মানি বর্তমানে একটি নির্ভরযোগ্য বিরোধী ট্যাংক গান না... একটি 50-মিমি টি-3 বন্দুক সঙ্গে সজ্জিত, তারা মাত্র Matilda বা KV কৱচ stroke করতে পারেন... কিন্তু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ আগতেই মাটিল্ডাই ব্ৰিটেইনৰ সৈতে সেৱাত যোগদান কৰে। আমি নিজেই মাটিল্ডাছক বন্দী কৰিছো, যাৰ সন্মুখৰ কৱচত ভেদ কৰিব নোৱাৰি। বাৰু, ছোভিয়েট কেভিবোৰে কাষ বা হালতো সোমাব নোৱাৰে। আমাৰ গাড়ীখনে কৰিব পৰা সৰ্বোচ্চ কামটো হ"ল ট্ৰেক ভাঙি! অৰ্থাৎ আপোনালোক ডিজাইনাৰসকলে আমাক এনে এটা অৱস্থাত ৰাখিছে যে শত্ৰুৰ টেংকবোৰ কৱচৰ ক্ষেত্ৰত আমাতকৈ বহুত শক্তিশালী, আৰু গণ উৎপাদনৰ বাবে সাজু হোৱা নতুন আমেৰিকান "গ্ৰাণ্ট" আৰু "শ্বাৰমান"বোৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত উচ্চমানৰ। ৭৬ মিমি কামান থকা ৰাছিয়াৰ বাহনৰ কথা নকওঁৱেই৷ আৰু নতুন টেংক সৃষ্টিৰ কামটো কেনেকৈ আগবঢ়ায়, বিশেষকৈ ৮৮ মিমি বন্দুকৰ সহায়ত।
  পৰ্ছে বিভ্ৰান্তিৰে উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই আমিও একেধৰণৰ উন্নয়ন চলাই আছো, মহান ফুৰাৰ। ২৬ মে"ত অস্ত্ৰ সঞ্চালকালয়ে আমাক ৪৫ টন ওজনৰ ViK -4501 টেংকৰ অৰ্ডাৰ দিলে। ঠিক এনেকুৱা হ"ব লাগে, ৮৮ মিলিমিটাৰ এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গান এটা টেংক টাৰেটলৈ ৰূপান্তৰিত কৰা হ"ব লাগে। ইতিমধ্যে আমাৰ হাতত প্ৰাৰম্ভিক অংকন আছে। আপুনি তেওঁলোকৰ লগত নিজকে পৰিচিত হ"ব পাৰে, মহান এজন।
  ফুহৰাৰে সুধিলে:
  - আপুনি আডাৰছ নেকি?
  আৰউইনে মাত দিলে:
  - চল্লিশৰ দশকত vk -3001 সফলতাৰে পৰীক্ষা কৰা হৈছিল। এখন নতুন গধুৰ বাহন, ৭৫ মিমি কামানৰ সৈতে। আমাৰ এণ্টি টেংক মডেলত একেধৰণৰ অস্ত্ৰ আছে যদিও ইয়াক এতিয়াও গণ উৎপাদনত ৰখা হোৱা নাই। ইয়াৰ উপৰিও ৬৫ টন পৰ্যন্ত ওজনৰ টি-৬ নিৰ্মাণৰ কাম কৰা হৈছিল। আৰু ৩৬ টনৰ এটা লঘু মডেল। আমি ডাঙৰ Fuhrer চেষ্টা কৰিছো।
  নিজকে সকলো জনা মানুহ বুলি কল্পনা কৰি এডলফে খৰধৰকৈ অংকনবোৰ পৰীক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে। ইয়াত সেইবোৰ হৈছে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ জাৰ্মানীৰ আটাইতকৈ বিখ্যাত টেংক ভয়ংকৰ "টাইগাৰ"ৰ প্ৰথম স্কেচ। এই গাড়ীখন কুৰ্স্ক বাল্জৰ সময়ত বিখ্যাত হৈছিল। ছোভিয়েট যুগত "টাইগাৰ"ক সাধাৰণতে নিন্দা কৰা হৈছিল যদিও তাৰ পিছত এই গাড়ীখনৰ প্ৰতি মনোভাৱ অধিক বস্তুনিষ্ঠ হৈ পৰিছিল। নিজৰ সময়ৰ বাবে এই টেংকটো অৱশ্যে বেয়া নাছিল। আমাৰ কেভিৰ সৈতে হোৱা প্ৰথমটো বৃহৎ সংঘৰ্ষৰ সময়ত তিনিটা টাইগাৰে দহখন ছোভিয়েট বাহনক ন"ক আউট কৰিছিল আৰু তেওঁলোক নিজেই কোনো ক্ষতি নোহোৱাকৈয়ে পলায়ন কৰিছিল। এই বাহনখনৰ মূল সুবিধা আছিল ইয়াৰ শক্তিশালী ৮৮ মিমি কামান, যাৰ দীৰ্ঘদিন ধৰি কোনো যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী নাছিল। কিন্তু কুৰ্স্ক বাল্জত প্ৰযুক্তিৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সত্ত্বেও নাজীসকল এতিয়াও পৰাস্ত হৈছিল... এই বাহনখনৰ যুদ্ধৰ ব্যৱহাৰৰ পৰিসংখ্যাৰ লগতে লোকচানৰ অনুপাতেও সাধাৰণতে ইয়াক অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ বাহন হিচাপে কয় দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ। কিন্তু অভাৱবোৰো খালী চকুৰে দেখা যায়। ৫৬ টন গধুৰ ওজন, মাত্ৰ ১০০ মিলিমিটাৰ কৱচৰ (মাত্ৰ ৮০ কাষ!), উচ্চ উচ্চতা, যুক্তিসংগত কৱচৰ ঢালৰ কোণৰ অভাৱ আৰু গাড়ী চলোৱাৰ প্ৰদৰ্শন বেয়া। সাধাৰণতে দহ টন কম ওজনৰ আই এছ-২ টেংকটো কৱচ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ দুয়োটা দিশতে বাঘতকৈ উন্নত আছিল... কিন্তু এই টেংকটো ১৯৪৪ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহতহে আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। "ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ ওজন সাধাৰণতে ৬৮ টন আছিল, ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল ১৮০ মিলিমিটাৰ... অৱশ্যেই এনে টেংক আফ্ৰিকাত যুদ্ধৰ বাবে, মৰুভূমিত, অৱতৰণৰ বাবে উপযোগী নাছিল, ই মাত্ৰ মাটিৰ কাণৰ দৰে মেচিন মাটিৰ ভৰি। নাই, অৱশ্যেই, নিজৰ সময়ৰ বাবে "ৰয়েল টাইগাৰ" অতি ফলপ্ৰসূ আছিল, ই যুদ্ধত শত্ৰুৰ কেইবাখনো টেংক ধ্বংস কৰিব পাৰিছিল, আৰু এবাৰ এঘণ্টাৰ ভিতৰতে পঁচিশটা "শ্বাৰমান"ক নোক আউট কৰিছিল। এটা যুদ্ধৰ সময়ত টাইগাৰে ধ্বংস কৰা তেত্ৰিশটা টি-৩৪ টেংকৰ তথ্য যেন পোৱা গৈছিল। কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এই টেংকটো কেৱল শক্তি আৰু ওজনৰ অযুক্তিকৰ ব্যৱহাৰৰ মূৰ্তি। কিন্তু, উদাহৰণস্বৰূপে, ছোভিয়েট টি-৫৪ টেংক... দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ প্ৰকৃততে পূৰ্বৰ প্ৰযুক্তিৰ সফল যুক্তিসংগত ব্যৱহাৰৰ এক প্ৰকাৰৰ মূৰ্তি।
  ফুহৰাৰে নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - নাই ভদ্ৰলোকসকল! এই প্ৰকল্পটো উপযুক্ত নহয়! মাত্ৰ ১০০ মিলিমিটাৰ কৱচেৰে ছয়পঞ্চাশ টন ওজনৰ এখন বাহন নিৰ্মাণ কৰা... আমাৰ গৌৰৱ কৰা জাৰ্মান দক্ষতা আৰু যুক্তিবাদ ক'ত?
  আডাৰে ভয়ংকৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - ফরাসি S-2, 70 টন ওজন সঙ্গে, 45 মিলিমিটাৰ কৱচ ছিল...
  ফুৰাৰ-টাৰ্মিনেটৰে খঙেৰে বাধা দিলে:
  - এইখন প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ৰ টেংক। কিন্তু ৰাছিয়াৰ কেভি-২ বিমানখনৰ ১৫২ মিলিমিটাৰ হাউইটজাৰ আৰু ওজন আছিল ৫২ টন। কিন্তু এইটো ৮৮ নহয় ১৫২ মিলিমিটাৰ।
  গতিকে মই আপোনালোকক ৭১ কেলিবাৰৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ কাম দিছো, চল্লিশ টনতকৈ বেছি ওজন নথকা আৰু কমেও ১৮০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, ১৫০ মিলিমিটাৰ কাষ আৰু হাল, ছশ ইঞ্জিনৰ টেংকৰ বাবে , সাতশ হৰ্চপাৱাৰ। আৰু এই টেংকটো অতি সোনকালে, ছমাহৰ ভিতৰত গণ উৎপাদনত ৰাখিব লাগে।
  জাৰ্মান ডিজাইনাৰসকল শেঁতা পৰিল আৰু হাত দুখন কঁপি উঠিল। আলেকজেণ্ডাৰে সিহঁতৰ ফালে উপহাস কৰি চালে। কামটো সঁচাকৈয়ে আছিল অতি কঠিন কাম; ১৯৪৪ চনৰ "ৰয়েল টাইগাৰ" মডেলৰ বাবে সাধাৰণ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচ, কিন্তু আপুনি ওজন ২৮ টন কম কৰি ৰাখিব লাগিব! কিন্তু এডলফে এই কথাটোক যথেষ্ট বাস্তৱ বুলি বিবেচনা কৰিছিল, আনকি পৰ্ছেৰ কান্ধত বন্ধুত্বপূৰ্ণ চৰ এটাও দিছিল:
  - বিচলিত নহ"ব, মই নিজেই আপোনাক এটা অনুকূল আঁচনি আঁকি দিম য"ত আপুনি ইমান তুলনামূলকভাৱে কম ওজনেৰে জীৱন নিৰ্বাহ কৰিব পাৰিব। মই অত্যাচাৰী নহয়, যুক্তিবাদী। মাত্ৰ বহুত পুনৰ নিৰ্মাণ কৰিব লাগিব। বিশেষকৈ ট্ৰেন্সমিছন আৰু ইঞ্জিন একেলগে ৰখা।
  আডাৰে দুখেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - ইয়াৰ ফলত আমাৰ বাবে কিছুমান সমস্যাৰ সৃষ্টি হ"ব। বিশেষকৈ এনে ব্যৱস্থাৰ তলত দিয়া অসুবিধাসমূহ হ'ব....
  টাফ এডলফে বাধা দিলে:
  - অৱশ্যে কিছুমান সমস্যা থাকিব, কিন্তু নীতিগতভাৱে সেইবোৰ সহজে নাইকিয়া কৰিব পাৰি। বিশেষকৈ কাৰিকৰী দিশৰ পৰা। কিন্তু আপুনি ইঞ্জিনটো বহুত বেছি কমপেক্টভাৱে স্থাপন কৰিব পাৰে, ছাচপেনচনটো লৰচৰ কৰিব পাৰে আৰু... টেংকৰ উচ্চতা দুমিটাৰলৈ হ্ৰাস কৰিব লাগিব, আৰু ক্ৰুসকলক হেলান দি ৰাখিব লাগে, তেতিয়া সকলো বহুত বেছি যুক্তিসংগত হ"ব।
  ফুহৰাৰে যুদ্ধোত্তৰ যুগৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় ছোভিয়েট টেংক টি-৫৪ৰ ধৰণৰ স্কেচ্চ, এক প্ৰকাৰৰ অংকন বনাবলৈ আৰম্ভ কৰে। এই বাহনখন ইমানেই সফল হৈছিল যে ১৯৪৭ চনত ইয়াক উৎক্ষেপণ কৰা হৈছিল আৰু আফগানিস্তানত তালিবানৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ সময়ত ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল ; মুঠতে ৭০ হাজাৰৰো অধিক এই টেংক উৎপাদন কৰা হৈছিল। আৰু যে গাড়ীখন অতি সফল হৈছিল। ৩৬ টন ওজন, ২০০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, আৰু ১০০ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ কামান। এই প্ৰকাৰে কোৰিয়া যুদ্ধৰ সময়ত আমেৰিকান পেটন আৰু পাৰ্ছিং উভয়ৰে সৈতে সফলতাৰে যুঁজিছিল। গতিকে এই প্ৰযুক্তিগত স্তৰৰ বাবে মডেলটো ৰূপায়ণৰ বাবে অতি উপযুক্ত আৰু বাস্তৱসন্মত। আৰু নিৰ্মাণ কৰাটো যথেষ্ট সহজ - সস্তা... জাৰ্মান ৮৮ মিমি ৭১ এল কামানৰ কথা ক'বলৈ গ'লে, ই দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সকলো টেংকৰ বাবে যথেষ্ট ভেদ কৰিব পৰা আছিল (আই এছ-৩ৰ ফ্ৰন্টাল কৱচৰ বাহিৰে, যি সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিছিল ১৯৪৫ চনৰ মে" মাহত!)। আই এছ-৩ৰ কথা কি ক"ব? টেংকটো কৱচৰ ক্ষেত্ৰত অতি উত্তম, আৰু টাৰেটটো, যাক পাইক আকৃতি দিয়া হৈছিল। সঁচা, গাড়ী চলোৱাৰ প্ৰদৰ্শন বেয়া আছিল, আৰু অতি সোনকালেই ইয়াক বন্ধ কৰি দিয়া হৈছিল। তাৰ পিছত আৰু কেইবাটাও মডেল আছিল, আই এছ-৪, ইত্যাদি ইত্যাদি যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে আই এছ-১০ত থিতাপি লোৱা নাছিল, ষ্টেলিনৰ মৃত্যুৰ পিছত টি-১০ নামেৰে নামাকৰণ কৰা হৈছিল। আৰু এইটোৱেই হ"ল শেষৰখন ছোভিয়েট গধুৰ টেংক। ক্ৰুছেভে গধুৰ বাহনৰ সকলো বিকাশ নিষিদ্ধ কৰিছিল, আৰু তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰীসকলে ইয়াৰ সংশোধন কৰা নাছিল!
  সাধাৰণতে জাৰ্মানসকলক চল্লিশ টনতকৈ গধুৰ টেংকৰ প্ৰয়োজন হয়নে, যদিহে মধ্যমীয়া টেংকতও তেওঁলোকে ১০০০ মিটাৰ দূৰত্বত ১৯৩ মিলিমিটাৰ কৱচত সোমাব পৰা কামান স্থাপন কৰিব পাৰে?
  আমেৰিকানসকলে দ্ৰুতগতিত গধুৰ টেংক পৰিত্যাগ কৰিলে, আৰু পাৰ্ছিঙৰ ওজন ৪২ টনতকৈ বেছি নাছিল আৰু শ্বাৰমানে সাধাৰণতে ৩২ টনতকৈ বেছি নাছিল কেলিবাৰ বন্দুক আৰু প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইল গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত প্ৰায় ১০০০ মিটাৰ। কিন্তু অতি সোনকালেই আমেৰিকানসকল এই টেংকটোৰ প্ৰতি মোহভংগ হৈ পৰিল। আই এছ-১০ৰ আবিৰ্ভাৱৰ আগতে যুদ্ধৰ পিছৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংক আছিল আই এছ-৪, যাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল ২৫০ মিলিমিটাৰ আৰু চাইড আৰ্মৰ আছিল ১৭০... এখন নিৰ্ভৰযোগ্য বাহন, যদিও ইয়াৰ ওজন আছিল ৬০ টনতকৈ অধিক। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে জাৰ্মানীৰ বাবে গধুৰ টেংক সৃষ্টিৰ দায়িত্ব দিব লাগিব, কিন্তু ৫০ টনতকৈ বেছি নহয়। উদাহৰণস্বৰূপে, আই এছ-১০ৰ ওজন মাত্ৰ ৫০ টন আছিল আৰু ইয়াৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল ২৯০ মিলিমিটাৰ আৰু এটা বন্দুক ১২৫ মিলিমিটাৰ... বাইদেউ, কি কেলিবাৰ আটাইতকৈ সফল? যুদ্ধৰ সময়ত আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় শ্বাৰমান আৰু চাৰ্চিল মডেলৰ কৱচ আছিল ১০০ আৰু ১৫২ মিলিমিটাৰ (ফ্ৰন্টাল)। বাৰু, "ৰয়েল টাইগাৰ" সকলে ইয়াৰ সৈতে যথেষ্ট ভালদৰে মোকাবিলা কৰিছিল... কিন্তু "পেন্থাৰ" ৭৫ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ পৰা অলপ পিছ পৰি থাকিবলৈ ধৰিলে, যদিও প্ৰজেক্টাইলৰ প্ৰাৰম্ভিক বেগ অপৰ্যাপ্ত হৈ পৰিল। সেয়েহে ৮৮ মিলিমিটাৰ বন্দুক লৈ "পেন্থাৰ" দেখা গ"ল যদিও যুদ্ধৰ শেষতহে, আৰু মাত্ৰ কেইজনমানহে আছিল। কিন্তু ৱেৰমাখ্টৰ টেংক আৰু টেংক বিৰোধী বন্দুক ডাঙৰ কেলিবাৰৰ পুনৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ লোৱাৰ কোনো পৰিকল্পনা নাছিল, ইয়াৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে এই অৱস্থা সকলোৰে বাবে উপযুক্ত আছিল। সঁচাকৈয়ে ১২৮ মিলিমিটাৰ কামান আৰু ২৫০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰযুক্ত জাগডটাইগাৰ স্বয়ংচালিত বন্দুক আছিল যদিও ইয়াৰে মাত্ৰ ৭১টাহে উৎপাদন কৰা হৈছিল আৰু ইমান ক্ষুদ্ৰ পৰিমাণে যুদ্ধৰ গতিপথত প্ৰভাৱ পেলাব পৰা নাছিল। বাইদেউ, আমোদজনক কথাটো হ"ল যে জগডটিগাৰসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰাৰ সময়লৈকে আৰু ৪৩টা সেৱাত থাকিল, যিয়ে এনে এটা মেচিনৰ চৰম জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ ইংগিত দিয়ে।
  বাইদেউ, ষ্টেলিনে আই এছ-২ক তৎক্ষণাত ১২২ মিলিমিটাৰ কামানেৰে সজ্জিত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল যদিও ইয়াৰ ভেদ শক্তি জাৰ্মান টেংকৰ বাবে অত্যধিক আছিল ("ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ বাহিৰে, কিন্তু এনে টেংক মাত্ৰ ৪৫৮টাহে উৎপাদন কৰা হৈছিল)। বহুতে একনায়কত্ববাদীক ১০০ মিলিমিটাৰ বেৰেলত সীমাবদ্ধ থাকিবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল। আৰু সঁচাকৈয়ে টি-১০০ স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৱেই ইয়াৰ সামগ্ৰিক যুদ্ধ বৈশিষ্ট্যৰ ক্ষেত্ৰত সৰ্বোত্তম বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। কাৰণ, কেলিবাৰ যিমানেই ডাঙৰ, গোলাৰ যোগান সিমানেই সৰু, গুলীৰ হাৰ, প্ৰজেক্টাইলৰ প্ৰাৰম্ভিক বেগ, জুইৰ পৰিসৰ আৰু সঠিকতা সিমানেই কম... কিন্তু জাৰ্মানীৰ হাতত আছিল আটাইতকৈ বিশাল টেংক, টি- ৪, আৰু ইয়াৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰৰ ওজন আছিল মাত্ৰ ২২-২৪ টন। পেঞ্জাৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো অৱশ্যে অতি সফল হৈছিল: পেন্থাৰৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচ নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ সৈতে প্ৰায় একে আছিল, ইমান কম ওজন আৰু উচ্চতাৰ। অধিক সহজ আৰু সস্তা পেঞ্জাৰ উৎপাদনত মুকলি কৰাৰ অৰ্ডাৰ দিব লাগিব ।
  আৰু বন্দুকৰ কেলিবাৰৰ কথা কি ক"ব? এণ্টি টেংক গানৰ বাবে ১২৮ মিলিমিটাৰৰ কেলিবাৰ অতি ডাঙৰ;ইয়াক আক্ৰমণাত্মক অস্ত্ৰ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰাটো ভাল, আৰু ১০৫ মিলিমিটাৰৰ মাজৰ এটা বাছি লোৱাটো ভাল।
  এডলফে জাৰ্মান ডিজাইনাৰসকলক ডায়েগ্ৰামটো দেখুৱাইছিল:
  - এইটো আমাৰ নতুন গোপন অস্ত্ৰ! অনাগত মাহত টেংকটোৰ পৰীক্ষা সম্পন্ন হ"ব লাগে। ইয়াৰ যুদ্ধৰ ব্যৱহাৰ ১৯৪৩ চনত হ"ব। ইয়াৰ মাজতে আপোনাৰ এটা প্ৰজেক্ট আছে যে ১০৫ মিমি বন্দুকৰে গধুৰ টেংক এটা তৈয়াৰ কৰিব পাৰি। লগতে লঘু স্বয়ংচালিত বন্দুক। গতিকে কামত লাগি যাওক ভদ্ৰলোকসকল।
  এডাৰ্ছে ভয়ংকৰভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - আপনি প্রস্তাব নকশা আকর্ষণীয় দেখায়, কিন্তু সমস্যাটো হ'ল এই ট্যাংকটো আমাৰ পৰম্পৰাৰ আত্মাত নহয়... আৰু ক্ৰু অস্বস্তিকৰ হ'ব...
  উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে এডলফে কিছু ৰস খাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি দুপৰীয়াৰ আহাৰ খাব পাৰো সতীৰ্থসকল। সাধাৰণতে এই টেংকটো বৃহৎ পৰিমাণে উৎপাদন কৰিব পাৰি, আৰু যুদ্ধ শেষ হোৱাৰ আগতে আমেৰিকান আৰু ব্ৰিটিছে ভাল কিবা এটা উৎপাদন কৰিব বুলি মই নাভাবো। আৰু আজি অলপ মাংস খাব পাৰিব...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে খৰধৰকৈ টেবুলখন থৈ দিলে। মাংসৰ পৰা গাখীৰ এৰা ফুহৰাৰৰ পেটটো অসুস্থ হ"ব পাৰে বুলি উপলব্ধি কৰি আলেকজেণ্ডাৰে নিজৰ প্ৰতি সঁচা হৈ থাকিবলৈ বাছি লৈছিল আৰু মাত্ৰ অলপ ষ্টাৰজিন খাইছিল, একে সময়তে তেওঁলোকৰ "মৃত আত্মা"ৰ পৰা ছ"বাকেভিচক মনত পেলাইছিল। হুমম , এতিয়ালৈকে তেওঁ যেন সকলো ঠিকেই কৰি আছে। অৰ্থনীতিক যুদ্ধৰ ভিত্তিত ৰাখে, সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰে, ১৯৩৯ চনত গ্ৰহণ কৰা উচিত আছিল... 44 assault rifle... ইয়াৰ যুদ্ধ বৈশিষ্ট্যত চমৎকাৰ এটা বস্তু যিটো কিছুমান দিশত প্ৰথম Kalashnikov মডেলতকৈও ভাল। মাত্ৰ অলপ গধুৰ... হয়তো আমি সঁচাকৈয়ে এ কে এম এছাল্ট ৰাইফলটোক ভিত্তি হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন? এহ, আমেৰিকাৰ এম-১৬ৰ সঠিকতাৰ সৈতে গুলীৰ হাৰ আৰু এ কে এমৰ নিৰ্ভৰযোগ্যতাৰ সংমিশ্ৰণ ঘটোৱা অস্ত্ৰ এটা সৃষ্টি কৰিলে ভাল হ"ব । সাধাৰণতে প্ৰগতিৰ বিকাশ অসমান হৈ আছে। উদাহৰণস্বৰূপে, টেংকত থকা ইঞ্জিনবোৰে বিশেষ শক্তি যোগ কৰা নাছিল যদিও কম্পিউটাৰটো সম্পূৰ্ণ দুৰ্গম হৈ পৰিছিল। কিন্তু তেওঁৰ ভৱিষ্যতৰ জ্ঞান আছে, কিন্তু উদাহৰণস্বৰূপে তেলৰ বিকল্পৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁ কি আগবঢ়াব পাৰে। এতিয়ালৈকে আমেৰিকাতো তেওঁলোকে কয়লাৰ পৰা গেছলিন কেনেকৈ ফলপ্ৰসূভাৱে উৎপাদন কৰিব পাৰি সেই বিষয়ে শিকিব পৰা নাই! তেলৰ মূল্য বৃদ্ধি হোৱাৰ পিছতো। বাৰু, আৰু কি দিব পাৰে সি। ডাইনামিক প্ৰটেকচন, টাৰ্বোজেনেৰেটৰ ইঞ্জিন... আৰু এইটো হ"ব, কিন্তু অলপ পিছত, যাতে ট্ৰাম্প কাৰ্ড লেই আউট কৰিবলৈ লৰালৰি নকৰে। সত্তৰ বছৰত প্ৰগতি বহু আগুৱাই গৈছে, কিন্তু বাৰ্ধক্য পৰাজিত নোহোৱালৈকে অসুস্থতাও, আৰু মানুহ ঈশ্বৰ নহয়! তদুপৰি কিছুমান দিশত আনকি ৰিগ্ৰেছনও হৈছে... উদাহৰণস্বৰূপে, বিশেষকৈ ৰাছিয়া আৰু উত্তৰ-ছোভিয়েট মহাকাশৰ লগতে ইছলামিক দেশসমূহত ধৰ্মীয়তা বৃদ্ধি। কিন্তু ৰেনেছাঁ আৰু আধুনিক যুগৰ মহান চিন্তাবিদসকলে ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিছিল যে ধৰ্ম ক্ৰমান্বয়ে মৰি যাব!
  কিন্তু আচৰিত কথাটো হ"ল ধৰ্মীয় উগ্ৰবাদ বাঢ়িছে... আৰু ৰাজ্যৰ ৰাজনীতিত পুৰোহিতসকলে অধিক হস্তক্ষেপ কৰিছে। আৰু এই পৰিস্থিতিত কৰ্তৃপক্ষৰ নীতি বুজিব নোৱাৰা;তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে গুৰুত্বসহকাৰে বিশ্বাস কৰেনে যে সত্যটো অৰ্থডক্সী বা ইছলামত আছে? এই সকলোবোৰ শিক্ষিত আৰু স্মাৰ্ট মানুহ? যদি নাই, তেন্তে ৰাষ্ট্ৰত্বৰ ধৰ্মনিৰপেক্ষ আৰ্হি পৰিত্যাগ কৰি কি লাভ? জনসাধাৰণ পৰিচালনাৰ দক্ষতাৰ স্বাৰ্থত? কিন্তু ঠিক অৰ্থডক্সীয়েই ৰাষ্ট্ৰধৰ্ম হিচাপে নিজৰ অকাৰ্যকৰীতা প্ৰমাণ কৰিছে... সত্যটো হ"ল খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম আৰু প্ৰথমতে নতুন নিয়মৰ আনুষ্ঠানিক ভিত্তি থকাৰ বাবে অৰ্থডক্সীৰ ভিত্তি হিচাপে এটা শান্তিবাদী শিক্ষা আছে: প্ৰতিহত নকৰিব দুষ্ট আৰু আপোনাৰ শত্ৰুক প্ৰেম কৰক! কিন্তু একে সময়তে সাম্ৰাজ্যৰ প্ৰকৃত নীতি আগ্ৰাসী আৰু ইয়াৰ বাবে হিংসা আৰু বিজয়ৰ প্ৰয়োজন। ইয়াৰ পৰাই ৰূপ আৰু সত্তাৰ মাজত বৈপৰীত্যৰ জন্ম হয়। বহুতে এই কথা সচেতনভাৱে বুজি নাপালেও অৱচেতনভাৱে অনুভৱ কৰে!
  ইয়াৰ বাবেই অৰ্থডক্স শিক্ষা অকাৰ্যকৰী, যুক্তিৰ পৰা বঞ্চিত, একে সময়তে সাম্ৰাজ্যবাদী আৰু খ্ৰীষ্টান হ"বলৈ চেষ্টা কৰা। আৰু খ্ৰীষ্টান মানে ইহুদী আৰু শান্তিবাদী! কাৰণ, বাইবেলখন প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে ইহুদীসকলে লিখিছে, আৰু হয়তো সম্পূৰ্ণৰূপেও, কাৰণ পাঁচনি পৌলে কৈছে যে ইহুদীসকলৰ সুবিধা অতি বেছি কাৰণ তেওঁলোকক ঈশ্বৰৰ বাক্যৰ দায়িত্ব অৰ্পণ কৰা হৈছে! ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল এজন ৰাছিয়ান লোকে বাইবেলক বিশ্বাস কৰা উচিত নহয়! ইয়াৰ অৰ্থ হ'ল আন এটা বিশ্বাসৰ প্ৰয়োজন, কিন্তু ইহুদী শাস্ত্ৰৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি আৰু নহয়... কোনটো? ইয়াক এফ এছ বিৰ নিৰ্দেশনাত অভিজ্ঞ পেছাদাৰী আৰু মনোবিজ্ঞানীয়ে বিকশিত কৰিব লাগে! তেতিয়া বহু বৈপৰীত্য সফলতাৰে সমাধান হ'ব...
  ক"ব লাগিব যে শুভবাৰ্তা পঢ়া এজন শিশু কেতিয়াও ৰাছিয়াক ভালপোৱা শক্তিশালী, সাহসী, নিষ্ঠুৰ যোদ্ধা নহ"ব! আৰু বাইবেলত কোনখন দেশ বিখ্যাত? ইজৰাইল!
  সঁচা, এডলফ নিজেই আৱদ্ধ হৈ পৰিছে, এই খেলুৱৈজনে হিটলাৰৰ ঠাইত নিজকে বিচাৰি পোৱাৰ বাবে ইহুদীসকলৰ ওপৰত হোৱা নিৰ্যাতন একেবাৰেই কঠোৰ কৰিবলৈ যোৱা নাই। ইয়াৰ বিপৰীতে উপযোগী ইহুদীসকলে সুবিধা লাভ কৰিব আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ বাবে কাম কৰিব। ইহুদী বিজ্ঞানী বা শিল্পীক গুলীয়াই হত্যা কৰাৰ দৰে আজেবাজে কথা নাথাকিব! কিন্তু যিহুদী বিৰোধী আইন বাতিল কৰাটো অকাল। প্ৰথমতে, মানুহে ভুল বুজিব পাৰে, আৰু দ্বিতীয়তে, এইটো ধন-সম্পত্তিৰ উৎস আৰু অতি কঠিন উৎস! কিন্তু ইহুদীৰ সমৰ্থনৰ বিনিময়ত যিহুদী বিৰোধী নীতি কোমল কৰাটো অৱশ্যেই সম্ভৱ।
  পোপৰ লগত কি কৰিব? ভেটিকানৰ সৈতে সম্পৰ্ক আদৰ্শৰ পৰা বহু দূৰত, কিন্তু মুকলি যুদ্ধই এই পৰ্যায়তহে ক্ষতিহে আনিব। এই ক্ষেত্ৰত আপুনি ভেটিকানৰ সমৰ্থন বিচাৰিব লাগিব, কিন্তু একে সময়তে আপোনাৰ স্বাৰ্থৰ ওপৰত জোৰ দিব লাগিব... আদৰ্শগতভাৱে, আপোনাৰ পুতলাটোক পিটাৰৰ সিংহাসনত ৰাখক আৰু ক্ৰমান্বয়ে ধৰ্ম সংস্কাৰ কৰক...
  পৰ্ছে এডলফৰ চিন্তাত বাধা দিলে:
  - আপোনাৰ ৰাতিৰ আহাৰত আমি বৰ সন্তুষ্ট, ফুৰাৰ!
  আকৰ্ষিত এডলফে কৃপা কৰি হাঁহিলে:
  - বাৰু, এতিয়াৰ বাবে মই হিমলাৰক লগ কৰিম, আৰু তাৰ পিছত হাইন্সবাৰ্গক আহিবলৈ দিম। আৰু চাওকচোন ল"ৰাহঁত: আপোনালোকক অতি কঠোৰ সময়সীমা দিয়া হৈছে!
  ফুহৰাৰৰ সৈন্যবাহিনী আফ্ৰিকাত চলাচল কৰি আছিল। আৰু ই ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিৰক্ষাক ধৰি ৰাখিছিল।
  শীতকালত ৰঙা সেনাই ৰেজেভ লেজত আক্ৰমণ চলাইছিল যদিও নাজীয়ে তাত ৰৈ আছিল আৰু সেই আঘাতক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। দক্ষিণে জাৰ্মানসকলেও অৰিয়েল আৰু খাৰ্কভৰ দিশটো ধৰি ৰাখি হাত আগবঢ়াইছিল। আৰু কেৱল লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰতে ছোভিয়েট সৈন্যই অপাৰেচন ইস্ক্ৰা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল যদিও যুদ্ধবোৰ প্ৰায় এমাহ ধৰি চলিছিল আৰু অত্যন্ত উচ্চ মূল্যত বিজয় ক্ৰয় কৰা হৈছিল।
  ক্ৰাউট পৰিয়ালটোৱে কেনেবাকৈ '৪২ - '৪৩ চনৰ শীতকালৰ পৰা ৰক্ষা পৰিল।
  কিন্তু বসন্ত কালত আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অঞ্চল ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ হাতত জয় কৰা হয়। আৰু ফুৰাৰে ব্ৰিটেইনৰ সৈতে শান্তিৰ পানী পৰীক্ষা কৰি আছে।
  এই বিষয়ে চাৰ্চিলৰ কিছু ঠাণ্ডা। যদিও ব্ৰিটেইনে পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হয়।
  জাপানৰ ক্ষেত্ৰতো এইটো স্পষ্ট নহয় - মিডৱেৰ যুদ্ধত আমেৰিকাই হেৰুৱাইছিল, আৰু যেতিয়া চামুৰাইসকলে বৃহৎ য়েংকি বহৰখনক টুকুৰা টুকুৰকৈ পৰাস্ত কৰি আছে৷ আৰু আমেৰিকাই সাগৰ আৰু আকাশত সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ পৰা লাভৱান হ"ব নোৱাৰে।
  হিটলাৰে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ কৰিব বিচাৰে, কিন্তু সাধাৰণ, সম্পূৰ্ণ সংগঠনৰ ঘোষণাৰ পিছতো ইয়াৰ বাবে তেওঁৰ শক্তি অতি কম। যিহেতু ক্ৰাউটসকল সমগ্ৰ আফ্ৰিকাতে সিঁচৰতি হৈ আছে।
  গ্ৰীষ্মকালত ৰঙা সেনাবাহিনী নিজেই আগবাঢ়ি যাবলৈ সাজু হয়। নাজীয়ে অৱশ্যে আফ্ৰিকা জয় কৰি ঔপনিৱেশিক সৈন্য গঠন কৰে। আৰু তেওঁলোকে অতিৰিক্ত সম্পদ লাভ কৰে।
  লায়ন, টাইগাৰ, পেন্থাৰ টেংক উৎপাদন কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কিন্তু দানৱটোক দিয়া তথ্য সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ"ল। বৰ দামী, বেছি গধুৰ। সঁচা, প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে পেন্থাৰ এখন ভাল টেংক ধ্বংসকাৰী, দ্ৰুত গুলীৰ কামান আছে।
  কিন্তু আটাইতকৈ অসফল আছিল "সিংহ", গধুৰ, ব্যয়বহুল, কিন্তু বৰ ফলপ্ৰসূ নহয়। ছোভিয়েট চৌত্ৰিশ আৰু লঘু টেংকৰ বিৰুদ্ধে বন্দুকটো অতি শক্তিশালী আৰু গুলীৰ হাৰ পেন্থাৰ আৰু টাইগাৰতকৈ বহু কম। আৰু কৱচ অৱশ্যে "টাইগাৰ"তকৈ ভাল, আৰু যুক্তিসংগত ঢালতো। "লায়ন" নব্বৈ টন ওজনৰ আৰু আঠশ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ এটা ডাঙৰ "পেন্থাৰ"ৰ দৰে হৈ পৰিল। কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ কিছু দ্ৰুতগতিত বাইশ টন লঘু "টাইগাৰ"-২ বিমানখনে উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিলে। "লায়ন"ৰ সুৰক্ষাৰ স্তৰত বন্ধ, কিন্তু অধিক মোবাইল, লঘু। বন্দুকটো অৱশ্যে ৮৮ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ - বনাম ১০৫, কিন্তু সকলো ছোভিয়েট টেংক ধ্বংস কৰিবলৈ যথেষ্ট। আৰু যিটো তাৎপৰ্যপূৰ্ণ সেয়া হ"ল গুলীৰ হাৰ দ্ৰুত - আঠটা গুলী বনাম পাঁচটা।
  গতিকে "লায়ন" হৈছে এজন জাৰ্মান, ম্লান প্ৰতিভাৰ সন্তান যিয়ে শিপাই যোৱা নাছিল।
  জাৰ্মানীয়ে গ্ৰীষ্মকালত মাদাগাস্কাৰকে ধৰি সমগ্ৰ আফ্ৰিকা দখল কৰে। ষ্টেলিনে বহুত সময় অপেক্ষা কৰিলে।
  হয়তো তেওঁ নিজেই জাৰ্মানসকলৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল যে তেওঁলোকে আক্ৰমণ চলাব। বিশেষকৈ লায়ন, টাইগাৰ, পেন্থাৰৰ টেংক কেনেকৈ আহি পায় সেয়া দেখি। কিন্তু ক্ৰাউটসকলে তেতিয়াও অন্ধকাৰ মহাদেশখনৰ সমস্যা সমাধান কৰি আছিল।
  ষ্টেলিনে সেই মুহূৰ্তটো হেৰুৱাই পেলালে। অৰেল আৰু খাৰ্কভৰ দিশত ছোভিয়েট সৈন্যৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল। ঠিক য"ত জাৰ্মানসকল ভালদৰে প্ৰস্তুত আছিল। আৰু কৌশলগত আচৰিত লাভ কৰাটো সম্ভৱ নাছিল। প্ৰথম যুদ্ধবোৰেই দেখুৱাইছিল যে "পেন্থাৰে" ৰক্ষণভাগত উৎকৃষ্ট প্ৰদৰ্শন কৰে। বেয়া নহয় আৰু "ফাৰ্ডিনাণ্ডছ"। সিহঁতো ভাল।
  আৰু টাইগাৰ হৈছে এক উৎপাদনশীল টেংক। আৰু তেওঁ ভাল স্ক"ৰ কৰে। জাৰ্মানীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰতিৰক্ষা কৰি আছে। আৰু শত্ৰুৰ আঘাত সহ্য কৰিব। তিনিমাহৰ অতি জেদী যুদ্ধত ৰঙা সেনাই মাত্ৰ পোন্ধৰ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িল। আৰু তাইৰ লোকচান যথেষ্ট আছিল।
  ছদ্মবেশত থকা ছোৱালীকেইজনীৰ ওপৰেৰে দুডজন ইংৰাজী বিমান উৰি গ"ল;তেওঁলোকে হয়তো একো লক্ষ্য কৰা নাছিল, আৰু ইতিমধ্যে দিগন্তৰ সিপাৰে নোহোৱা হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিল, যেতিয়া হঠাতে নতুন সন্দেহজনক শব্দ শুনা গ"ল। মেডেলিনে আদেশ দিলে:
  - সকলোৱে শুই লৰচৰ নকৰিব!
  ছোৱালীকেইজনী নিথৰ হৈ পৰিল, কিবা এটাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল। আৰু তাৰ পিছত টিলাটোৰ পিছফালৰ পৰা পোহৰ পৰিবহণকাৰী আৰু ট্ৰাকবোৰ দেখা দিলে। ডিজাইনৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে ইংলেণ্ড আৰু আমেৰিকাত নিৰ্মিত। লাহে লাহে তেওঁলোক টিউনিছিয়াৰ ৰাজধানী অভিমুখে আগবাঢ়িল। মেডেলিন অলপ বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল। তাইৰ বিশ্বাস আছিল যে ফ্ৰণ্ট লাইন এতিয়াও বহু দূৰত আছে, যাৰ অৰ্থ হ"ল ব্ৰিটিছসকলে এতিয়াও উপস্থিত হ"বলৈ সময় নাপাব। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোক উপস্থিত হোৱা উচিত নহয়। আৰু ইয়াত এটা গোটেই স্তম্ভ হুলস্থুল কৰি আছে। যদিও, হয়তো, এটা বেটেলিয়নতকৈ কম... তেওঁলোক কোন, কোনোবা যুদ্ধগোষ্ঠীয়ে একেবাৰেই অবিৰত নহয় ফ্ৰণ্টৰ মৰুভূমিবোৰ বাইপাছ কৰি পিছফালে ঘূৰি ফুৰিব বিচাৰে। ই যুক্তিসংগত যেন লাগে, যদিও প্ৰযুক্তিৰ সহায়ত মৰুভূমিত তেওঁলোকক সহজেই দেখা পোৱা যায়। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে বন্ধু-বান্ধৱীক ৰেডিঅ" কৰি দিব লাগিব, কিন্তু গুলী চলাব নালাগে। তদুপৰি এশজনহে আছে, আৰু তিনিশৰো অধিক ইংৰাজ আছে!
  গেৰ্ডাই চাৰ্লটক ফুচফুচাই ক"লে:
  - এইবোৰ ইংৰাজী! ইমান ওচৰৰ পৰা এইবাৰ দেখা পাইছো!
  ৰঙা চুলিৰ বন্ধুজনেও যথেষ্ট নাৰ্ভাছ হৈ উত্তৰ দিলে:
  - বিশেষ একো নাই! আৰু তেওঁলোকৰ মাজত ইমানবোৰ কৃষ্ণাংগ!
  সঁচাকৈয়ে ইংৰাজৰ অন্ততঃ আধা সংখ্যক কৃষ্ণাংগ আছিল। আৰু স্তম্ভটো লাহে লাহে আগবাঢ়িল, আৰু ক'লাবোৰে তেতিয়াও হাউলি আছিল... সিহঁত ওচৰ চাপি আহিছিল...
  ইয়াত এজনী ছোৱালীৰ স্নায়ুৱে সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে, আৰু তাই চাবমেচিনগান গুলিয়াই দিলে। একেটা চেকেণ্ডতে বাকী যোদ্ধাসকলে গুলীচালনা কৰিলে আৰু মেডেলিনে পলমকৈ ভুকুৱাইলে:
  - অগ্নি!
  কেইবা ডজন ইংৰাজক একেলগে কাটি পেলোৱা হ"ল, এখন ট্ৰাক জুইত জাহ গ"ল। বাকী ইংৰাজে নিৰ্বিচাৰে গুলীচালনা কৰিলে। মেডেলিনে সেই মুহূৰ্তটো আঁকোৱালি লৈ চিঞৰিলে:
  - আক্ৰমণাত্মক গ্ৰেনেড একেলগে নিক্ষেপ!
  অভিজাত এছ এছ বেটেলিয়ন "শ্বে-উলফ"ৰ ছোৱালীবোৰে দূৰলৈ আৰু সঠিকভাৱে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু যে তেওঁলোক শৈশৱৰ পৰাই প্ৰশিক্ষণ লৈছে, আৰু বিশেষ কৌশলৰো অৱতীৰ্ণ হৈছে ৷ এইটো যেতিয়া আপুনি ইলেক্ট্ৰিক শ্বকত ট্ৰেইনিং কৰি থাকে, তেতিয়া আপুনি থ্ৰ"ত অলপ লেহেমীয়া হয় আৰু আপুনি শ্বক হয়। গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটেও নিজৰ উপহাৰবোৰ পেলাই দিলে। আৰু ইংৰাজবোৰ মূৰৰ ওপৰত গোৰোহা আৰু ওলোটাকৈ... ইমান ধেমেলীয়া৷ এৰাব নোৱাৰাকৈ গুলীচালনা কৰে, আৰু কৃষ্ণাংগসকলে এতিয়াও বুজিব নোৱাৰা ভাষাত চিঞৰি আছে। যে নিশ্চিতভাৱে scumbags হয়...
  আৰু গেৰ্ডাই গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰে, লগতে গান গায়:
  - এছ এছৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ মাজত এটা দুঃস্বপ্ন! এটা জাম্প - এটা আঘাত! আমি মাইকী পহু - আমাৰ পদ্ধতি সহজ! আমি মেকুৰীৰ ঠেং টানি ভাল নাপাওঁ!
  চাৰ্লটেও উত্তৰত গুণগুণাই উঠে। তাইৰ দ্বাৰা নিক্ষেপ কৰা গুলীবোৰে মূৰৰ খুলিটো টুকুৰা টুকুৰকৈ ভাঙি পেলায়। আৰু তাৰ পিছত চকু দুটা গুটিয়াই উলিয়াই দিয়ে। ইয়াত এজন ভয়ংকৰ কৃষ্ণাংগ মানুহে নিজৰ শ্যামলা সংগীক কাষত বেয়নেটেৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰিছে। প্ৰত্যুত্তৰত তেওঁ তেজ থু পেলাব। চাৰ্লটে গান গায়:
  - তাৰকাময় অন্ধকাৰ নৰকৰ এঞ্জেল! যেন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলো ধ্বংস হৈ যাব! দ্ৰুত বাজ্জাৰ দৰে আকাশলৈ উৰি যাব লাগিব! আত্মাক ধ্বংসৰ পৰা ৰক্ষা কৰিবলৈ!
  ব্ৰিটিছে অসংগঠিতভাৱে কাম কৰে, ইয়াৰে অধিকাংশই ঔপনিৱেশিক সৈনিক: কৃষ্ণাংগ আৰু ভাৰতীয়, আৰব। হয় পৰি যায়, জমা হৈ পৰে, নহয় ইয়াৰ বিপৰীতে তীব্ৰভাৱে জপিয়াই উঠি উন্মাদ শহাপহুৰ দৰে দৌৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। অৱশ্যে ছোৱালীবোৰে সঠিকভাৱে গুলী চলায়, আৰু গ্ৰেনেডবোৰ বহু দূৰলৈ উৰি নাযায় যদিও খণ্ডবোৰ ডাঠ! ইতিমধ্যে শত্ৰু কমেইহে বাকী আছে। মেডেলিনে ইংৰাজীত চিঞৰি উঠে, তাইৰ মাতটো ইমানেই কাণ বন্ধ কৰি দিয়া যে মেগাফোনৰ প্ৰয়োজনো নাই:
  - আত্মসমৰ্পণ কৰক আৰু আমি আপোনালোকৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিম! বন্দীত্বত আপোনাৰ ভাল খাদ্য, মদ আৰু যৌন সম্পৰ্ক থাকিব!
  'এইটোৱে নিমিষতে কাম কৰিলে আৰু এবাৰ তেওঁলোকে হাৰ মানিলে... হাত ওপৰলৈ আৰু...
  পঞ্চাশজন বন্দী সংগ্ৰহ কৰিলে, তাৰে আধা আহত। মেডেলিনে আদেশ দিলে:
  - আহত বন্ধ শেষ!
  "পহু"বোৰে অনাড়ম্বৰভাৱে ভৰিৰ ওপৰত থিয় হ"ব নোৱাৰাসকলৰ মন্দিৰত গুলী চলালে আৰু বাকীবোৰক গাড়ীত ভৰাই ওচৰৰ ঘাটিলৈ লৈ যোৱা হ"ল।
  মৰুভূমিৰ গৰম বালিৰ পিছত গেৰ্ডাৰ খালী ভৰি দুখনে কোমল ৰবৰ অনুভৱ কৰি বৰ আনন্দিত হয়। আনকি তাই আনন্দময়ভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে... আমেৰিকাৰ ট্ৰাকবোৰ অতি আৰামদায়ক আৰু ভ্ৰমণৰ সময়ত লৰচৰ নকৰে। জয়ী হৈ ছোৱালীবোৰ উল্লাসিত হৈ পৰিছে। চাৰ্লটে গেৰ্ডাক সুধিলে:
  - কিমানক মাৰিলা?
  ছোৱালীজনীয়ে বিমোৰত পৰি কান্ধ দুটা জোকাৰিলে:
  - নাজানে? কেৱল মইয়েই গুলী চলোৱা নাছিলোঁ... কিন্তু বহুত আছিল বুলি ভাবো!
  চাৰ্লটে গণনা কৰিলে:
  - আমাৰ এশজন, তেওঁ তিনিশমান মান মাৰিলে, মানে প্ৰতিজন ভাইত, অৰ্থাৎ প্ৰতিজন ভনীয়েকৰ বাবে তিনিজন! যুদ্ধৰ এক আকৰ্ষণীয় আৰম্ভণি!
  গেৰ্ডাই নিৰ্বিকাৰভাৱে হাতখন জোকাৰিলে:
  - এইটো মোৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়! মূল কথাটো হ"ল এজনো বন্ধুৰ মৃত্যু হোৱা নাছিল। যদিও এইটো অৱশ্যে পৰিসংখ্যা, তিনিশ শত্ৰু ধ্বংস হৈছিল আৰু আমাৰ ফালৰ পৰা মাত্ৰ দুজন পহু যোদ্ধাহে সামান্য আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল। আনকি মই আচৰিত হৈছো যে আমি কেনেকৈ এতিয়াও আফ্ৰিকা সম্পূৰ্ণৰূপে জয় কৰিব পৰা নাই, এনে যোদ্ধাৰ সৈতে।
  চাৰ্লটে লগে লগে মেজাজটো নষ্ট কৰি পেলালে:
  - বাৰু, আমি অষ্টাদশত এই দুৰ্ভগীয়া যোদ্ধাসকলৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিলো!
  গেৰ্ডাই খঙেৰে তাইৰ গোলাপী মূৰটো জোকাৰিলে, যেন নৱবৰ্ষৰ বৰফেৰে আবৃত:
  - বিশ্বাসঘাতকতাৰ বাবেই এইটো! কিন্তু আচলতে আমি জয়ৰ আগতকৈ অধিক ওচৰত আছিলো আৰু অন্ধ নহয় সকলোৰে বাবে এই কথা স্পষ্ট হৈ পৰিছিল! হায়, আমাৰ মাজত বাধা আহিল!
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বাওঁ কাণৰ পিছফালে নিপুণভাৱে খোঁচ মাৰি চাৰ্লটে মান্তি হ"ল:
  - হয়, বিশ্বাসঘাতকতা, ভেঙুচালি, সামৰিক মধ্যমতা... কিন্তু আমি তথাপিও ৰাছিয়ানসকলক ভাঙি পেলালোঁ, ১৯১৮ চনত আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰিলোঁ! অ", ৰাছিয়াৰ বিস্তৃতিৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িলে ভাল হ"ব, তাত ঠাণ্ডা, কিন্তু ইয়াত গৰম!
  গেৰ্ডাই আনন্দৰে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - কিন্তু ৰাছিয়াত ইমান তীব্ৰ হিম হয়... কিন্তু যেতিয়া মই খালী ভৰিৰে পাহাৰৰ নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰিলোঁ, তেতিয়া মই জানো যে ই কি অত্যাচাৰ।
  চাৰ্লটে দাঁত উদঙাই দিলে:
  - লিটল Gerda জ্বলন্ত তুষার মাধ্যমে খালি পাদ চান ... এই প্রতীকী, যেনে একটি সাধুকথা... একটি বিশুদ্ধ সম্পর্কে সাধুকথা, এখনো শিশুসুলভ এবং সবচেয়ে স্বার্থপূর্ণ নহয়...
  গেৰ্ডাই বন্ধুকলৈ আনন্দৰে চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - যেন আমি ফুৰাৰলৈ যাব লাগিব?
  চাৰ্লটে নিশ্চিত কৰিছে:
  - প্ৰায়! আমি মাত্ৰ গাড়ী চলাই আছো, গৰম মৰুভূমিৰ বালিৰ ওপৰেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰি থকা নাই। আৰু জয়ৰ পিছতো।
  বান্ধি থোৱা কৃষ্ণাংগ মানুহজনে জাৰ্মান ভাষাত বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ভয়ংকৰ ফেৰেস্তা, মই তোমাৰ সেৱা কৰিবলৈ সাজু! তুমি এগৰাকী দেৱী, মই তোমাৰ দাস!
  চাৰ্লটে ক"লা বন্দীজনৰ বাদামী কোঁচা চুলিখিনি অলপ ৰুক্ষ ভৰিখনেৰে চুমা খালে:
  - তোমালোক কৃষ্ণাংগসকল ইতিমধ্যে স্বভাৱতে দাস! এইটো অৱশ্যে এফালে ভাল, কোনোবাই ৰাতিপুৱাৰ পৰা গোধূলিলৈকে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব লাগে, নীচ কাম কৰিব লাগে... কিন্তু এজন দাস স্বভাৱতে, নীচ স্বভাৱত, বিশ্বাসঘাতক আৰু অস্ত্ৰৰে বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰি . আমি জাৰ্মানসকল পাছলৈ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ সাংস্কৃতিক আৰু অতি সংগঠিত জাতি। যোদ্ধাৰ এক মহান জাতি, আৰু জাৰ্মান ভাড়াতীয়া সৈন্যই ইউৰোপৰ সকলো সেনাবাহিনীত আনকি ৰাছিয়াতো সেৱা আগবঢ়োৱাটো অযুক্তিকৰ নহয়, বেছিভাগ সময়তে কমাণ্ড পজিচনত!
  গেৰ্ডাই তীব্ৰভাৱে ক"লে:
  - হয়, তুমি আমাৰ দাস হৈ সেৱা কৰিবা। আমাৰ কৃষ্ণাংগসকলৰ বাবে বিশেষ মেনেজাৰী আছে। আৰু এতিয়াৰ বাবে আপুনি কৰিবলগীয়া কামটো হ'ল...
  চাৰ্লটে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - সি আমাৰ ভৰিত চুমা খাবলৈ দিয়ক। কাৰণ আমাৰ বাবে ই সুখদায়ক হ"ব, আৰু নাইজাৰে নিজকে অপমান কৰিব।
  গেৰ্ডাই জোৰেৰে মূৰটো জোকাৰিলে:
  "আপুনি কেনে আছে নাজানো, কিন্তু আৰ্যৰ বিশুদ্ধ ছালখনে যদি দুৰ্গন্ধময় নাইজাৰৰ ওঁঠত স্পৰ্শ কৰে তেন্তে ঘৃণনীয়।" তেন্তে...
  চাৰ্লটে এই কথাত একমত নাছিল:
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! বিপৰীতে মোৰ ভাল লাগিলহেঁতেন। ভাল দেখুন...
  অগ্নিময় ৰঙা চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই তাইৰ সৰু ভৰিখন ক"লা মানুহজনৰ ফালে ঠেলি দিলে। সি উৎসাহেৰে দেৱীৰ দীঘল, মসৃণ, চেলেং কৰা আঙুলিবোৰত চুমা খাবলৈ ধৰিলে। আৰু ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰত মাত্ৰ কোমল হাঁহি এটা মাৰিলে, ক"লা মানুহজনৰ ডাঠ ওঁঠ দুটাই তাৰ টেন কৰা ছালখনক টিকটিকিয়াই তুলিলে। বন্দীজনৰ জিভাখন ছোৱালীজনীৰ ইলাষ্টিক, অলপ ধূলিময় ভৰিখনৰ ওপৰেৰে দৌৰি গ"ল। এতিয়াও ভাল লাগে যেতিয়া আপুনি এজন শক্তিশালী, প্ৰায় দুমিটাৰমান মানুহক অপমান কৰে৷
  গেৰ্ডা আচৰিত হ"ল:
  - আচৰিত কথা, কিন্তু বিতৃষ্ণা অনুভৱ নহয়নে?
  চাৰ্লটে হাঁহিলে:
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! মই কিয় বিতৃষ্ণাত ভুগিব লাগে?
  গেৰ্ডাই মৌন হৈ থাকিবলৈ বাছি লৈছিল: তাই বন্ধুৰ কাম-কাজত কিয় হস্তক্ষেপ কৰিব? আচলতে তেওঁলোকৰ ডাঙৰ-দীঘল হৈছিল যে এগৰাকী জাৰ্মান মহিলা কেৱল এগৰাকী যোদ্ধা হোৱাই নহয়, এগৰাকী মৰমিয়াল, কোমল পত্নী আৰু এগৰাকী সুস্থ মাতৃও হ"ব লাগে। কিন্তু তাই নিজেই এতিয়াও ল"ৰাৰ কথা ভবা নাই, হয়তো গধুৰ শাৰীৰিক পৰিশ্ৰমৰ বাবে, বা কেৱল এতিয়াও তাইৰ মিল বিচাৰি পোৱা নাই। অৱশ্যে চাৰ্লটও যেন ইয়াৰ বাবে ভাগৰি পৰিছে। তাই কৃষ্ণাংগ মানুহজনৰ নাকত ভৰিৰ গোৰোহাৰে আঘাত কৰিলে, ইমানেই যে তাৰ নাকটো বৈ যাবলৈ ধৰিলে আৰু গেৰ্ডাক পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি গান গাব পাৰিম?
  গেৰ্ডাই মাত দিলে:
  - অৱশ্যে, আমি গান গাইম! নহলে দুখৰ হৈ পৰে!
  ছোৱালীবোৰে গান গাবলৈ ধৰিলে, আৰু তেওঁলোকৰ বন্ধুসকলেও যোগ দিলে, যাৰ বাবে গীতটো জলপ্ৰপাতৰ দৰে বৈ গ"ল:
  মোৰ প্ৰিয়জন আৰু মই ঘাঁহনিৰ পৰা ওলাই আহিছো,
  অপাৰ্থিৱ বিষাদ লুকুৱাই ৰাখিছে!
  আৰু ঠাণ্ডা, জ্বলি থকা, ঠাণ্ডা,
  ভঙা উদ্দেশ্যই বিন্ধিলে!
  
  নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰি,
  ছোৱালীবোৰ বগা হৈ গৈ আছে!
  দুষ্ট তুষাৰপাতবোৰে পহুৰ দৰে গৰ্জন কৰে,
  চৰাইৰ জাক বিঘ্নিত কৰি!
  
  কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে কোনো ভয় নাজানে
  তাই এগৰাকী শক্তিশালী যুঁজাৰু!
  চাৰ্টটোৱে মাংসখিনি কষ্টেৰে ঢাকি ৰাখিছিল,
  আমি নিশ্চয় জয়ী হম!
  
  আমাৰ যোদ্ধাজনেই আটাইতকৈ অভিজ্ঞ,
  স্লেজহামাৰেৰে বেঁকা কৰিব নোৱাৰি!
  ইয়াত মেপেলবোৰ লাহে লাহে গতি কৰি আছে,
  বুকুত নিয়ৰৰ টুকুৰাবোৰ পৰিছে!
  
  ভয় কৰাটো আমাৰ নিয়ম নহয়,
  ঠাণ্ডাৰ পৰা কঁপিবলৈ সাহস নকৰিবা নেকি!
  প্ৰতিদ্বন্দ্বী ম"হৰ ডিঙিৰে মোটা,
  আঠাৰ দৰে আঠা আৰু ঘৃণনীয়!
  
  ৰাইজৰ এনে শক্তি আছে
  পবিত্ৰ আচাৰ-ব্যৱহাৰে কি সাধন কৰিলে!
  আমাৰ বাবে বিশ্বাস আৰু প্ৰকৃতি দুয়োটাৰে বাবে,
  ফলত বিজয়ী হ"ব!
  
  খ্ৰীষ্টই পিতৃভূমিক অনুপ্ৰাণিত কৰে,
  আমাক শেষলৈকে যুঁজিবলৈ কয়!
  যাতে গ্ৰহটো স্বৰ্গ হৈ পৰে,
  সকলো হৃদয় সাহসী হ'ব!
  
  মানুহবোৰ অতি সোনকালে সুখী হ"ব
  জীৱনটো কেতিয়াবা গধুৰ ক্ৰুচ হওক!
  গুলী নিৰ্মমভাৱে মাৰাত্মক
  কিন্তু যিজন পৰিল, তেওঁ ইতিমধ্যে উঠিছে!
  
  বিজ্ঞানে আমাক অমৰত্ব দিয়ে,
  আৰু পতিতসকলৰ মন কৰ্তব্যলৈ ঘূৰি আহিব!
  কিন্তু আমি যদি চিকেন আউট কৰো, বিশ্বাস কৰক,
  শত্ৰুৱে লগে লগে স্ক"ৰটো পেচাব কৰি পেলাব!
  
  গতিকে অন্ততঃ ভগৱানৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰক,
  ভুল কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই, এলেহুৱা হওক!
  সৰ্বশক্তিমান বিচাৰক অতি কঠোৰ,
  অন্ততঃ কেতিয়াবা সহায় কৰিব পাৰে!
  
  মাতৃভূমি মোৰ বাবে আটাইতকৈ প্ৰিয়,
  পবিত্ৰ, জ্ঞানী দেশ!
  আমাৰ নেতা, বাঘজৰী অধিক টানকৈ ধৰি ৰাখক,
  পিতৃভূমিৰ জন্ম হৈছে ফুলিবলৈ!
  অভিজাত এছ এছ বেটেলিয়নৰ ছোৱালীবোৰে "শ্বে-উলফ" ইমান ধুনীয়াকৈ গাইছিল, আৰু শব্দবোৰ আত্মাস্পৰ্শী আছিল। সাধাৰণতে এছ এছ মানুহ মানে জল্লাদ বুলি এটা কু-সংস্কাৰ আছে! কিন্তু সেয়া সঁচা নহয়। অৱশ্যে বিশেষ শাস্তিমূলক ইউনিট আছিল, বেছিভাগ সময়তে বিশেষ অভিযান চলোৱা নিৰাপত্তা বিভাগৰ অংশ হিচাপে, কিন্তু বেছিভাগ এছ এছ বিভাগ আছিল কেৱল ৱেৰমাক্টৰ অভিজাত প্ৰহৰী। সাধাৰণতে ক"ব লাগিব যে ৰঙা, সৰ্বাত্মক অপপ্ৰচাৰ দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ তথ্যৰ আটাইতকৈ নিৰ্ভৰযোগ্য উৎস নহয়। কাৰণ, এজিটপ্ৰপৰ কমিউনিষ্ট নেতাসকলে নিৰপেক্ষ হৈ বস্তুনিষ্ঠভাৱে পৰিঘটনাসমূহ সামৰি লোৱাৰ বাহিৰে একো কৰিব নোৱাৰিলে সেয়া স্পষ্ট। গতিকে, নাজীৰ অত্যাচাৰৰ বিষয়ে ক"ত প্ৰকৃত সত্য আছিল, আৰু ক"ত কল্পকাহিনী আছিল, সেইটো বিচাৰ কৰাটো নিৰ্ভৰযোগ্যভাৱে কঠিন। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ঐতিহাসিক গৱেষণাত গুৰুত্বসহকাৰে নিয়োজিতসকলে স্বীকাৰ কৰিবলৈ বাধ্য হয় যে প্ৰতিজন এছ এছ যোদ্ধা জল্লাদ আৰু দানৱ নহয়। ইয়াৰ উপৰিও ইউ এছ এছ আৰ আক্ৰমণৰ পূৰ্বে; নাজীসকলে সাধাৰণতে দখল কৰা ভূখণ্ডত সহনশীল আচৰণ কৰিছিল;পশ্চিমীয়া উৎসসমূহে কোনো ধৰণৰ গণ অত্যাচাৰ বা প্ৰতিশোধৰ ইংগিত নিদিয়ে।
  আৰু এতিয়া ছোৱালীকেইজনীয়ে বন্দীসকলক গাড়ীৰ পৰা নামিবলৈ সহায় কৰিলে; তেওঁলোকে ভীৰু মানুহবোৰৰ বহল কান্ধত বন্ধুত্বপূৰ্ণভাৱে চুমা খালে। তাৰ পিছত ছোৱালীবোৰক নিজকে সতেজ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনোৱা হয়...
  দুপৰীয়াৰ আহাৰ সামান্য আছিল যদিও মৰুভূমিত এটা জেব্ৰা গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল আৰু প্ৰতিগৰাকী ছোৱালীয়ে আৰবী ষ্টাইলত ৰান্ধি কাবাব এটা পাইছিল। সাধাৰণতে আৰবসকল বাহ্যিকভাৱে হ"লেও বন্ধুত্বপূৰ্ণ আছিল আৰু জাৰ্মান চিনি পোৱাসকলে আনকি ছোৱালীকেইজনীৰ ভৰি দুখন ধেমালি কৰিবলৈ বা সাৱধানে চুমা খাবলৈও চেষ্টা কৰিছিল।
  গেৰ্ডাই আঠাযুক্ত আৰবজনক ঠেলি দি ক"লে:
  - মই তোমাৰ বাবে নহয়!
  চাৰ্লটেও তেনেদৰেই অনুসৰণ কৰিলে:
  - নিজৰ বাবে এটা হাৰেম লওক!
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - কিন্তু কোৱা চাৰ্লট, চুলতানৰ পত্নী হ"লে কি কৰিব?
  ৰঙা চুলিৰ বন্ধুজনে সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো আচলতে এটা বিতৰ্কিত সুখ... যদিও কোন চুলতানৰ পত্নীৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। যদি মহান অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ উত্থানৰ সময়ত হ"লহেঁতেন, তেন্তে... আনকি বহুত ভাল হ"লহেঁতেন... মই তুৰ্কী সেনাবাহিনীৰ সংস্কাৰ কৰিম, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উন্নতি কৰিম... আৰু সম্ভৱতঃ প্ৰথমে মই মোৰ দৃষ্টি পূব দিশলৈ ঘূৰাই দিম।
  গেৰ্ডাই সন্মত হ"ল:
  - শুদ্ধ! কিন্তু তুৰস্কৰ বাবে লজ্জাজনক যে ইয়াৰ উত্থানৰ সময়তো ইৰাণ জয় কৰিব পৰা নাছিল। বিশেষকৈ পাৰ্চী সৈন্য পিছপৰা হোৱাৰ বাবে এইটো যথেষ্ট বাস্তৱিক আছিল। মই ভাবো, গ্ৰেট ফুৰাৰ, তেওঁ কি সিদ্ধান্ত ল"ব: তুৰস্ক জয় কৰিব, নে তেওঁক তেওঁৰ মিত্ৰজোঁটত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব, ইৰাণৰ কিছুমান বৰ মূল্যৱান নহয় ভূমিকে ধৰি অট্টোমানসকলক হাড় পেলাই দিব?
  চাৰ্লটে বিভ্ৰান্তিত কান্ধ দুটা জোকাৰিলে।
  - নাজানে! আচলতে শেহতীয়াকৈ আমি ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰিম বুলি উৰাবাতৰি ওলাইছে... তেওঁলোকে কয় যে ইউক্ৰেইনৰ ৰাছিয়াৰ ধন-সম্পত্তি আৰু চহকী ভূমিৰ আচলতে প্ৰয়োজন নাই!
  গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে চাহৰ মগটো তুলি লৈ যথেষ্ট নিপুণভাৱে চিবুকলৈ তুলি লৈ বাদামী ৰঙৰ তৰলখিনি নিজৰ মাজত ঢালি দিলে। একে সময়তে ছোৱালীজনীয়ে কোনোমতে কথা পাতিলে:
  - ইউক্ৰেইনৰ অতি চহকী, চহকী ভূমি আছে। জ্ঞানী জাৰ্মান নেতৃত্বৰ অধীনত, আৰু আমাৰ উচ্চ কৃষি সংস্কৃতিৰ সৈতে, তেওঁলোকে অভিলেখ সৃষ্টি কৰিব। আৰু তেতিয়া আমাৰ ৰুটি পানীতকৈ সস্তা হ"ব। আৰু এইটো ইউক্ৰেইনীয়সকলৰ নিজৰ সুবিধাৰ বাবে হ"ব, কাৰণ ছোভিয়েট চৰকাৰে তেওঁলোকক কেৱল লুটপাত কৰি আছে, তেওঁলোকক অনাহাৰে থাকিবলৈ বাধ্য কৰাইছে!
  চাৰ্লটে মাত দিলে।
  - আমি এই স্লাভসকলক আমাৰ মহান জাৰ্মানিক সংস্কৃতি শিকাম! আহকচোন তেওঁলোকক জ্ঞান দিওঁ!
  ইয়াত অভদ্ৰ চিঞৰ-বাখৰেৰে কথা-বতৰাত বাধা আহিল, বাকী থকা সময় শেষ হৈ গ"ল।
  কিন্তু দুপৰীয়াৰ আহাৰ খোৱাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীক আকৌ শাৰী পাতি মৰুভূমিৰ মাজেৰে মাৰ্চ কৰিবলৈ বাধ্য কৰা হ"ল। খোৱাৰ পিছত দৌৰিবলৈ কঠিন হৈ পৰিছিল আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আনকি অলপ হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল যেতিয়ালৈকে অৱশ্যে শৰীৰটো গৰম নহ"ল। আৰু সেইবাবেই সিহঁতে জেৰবোৱাৰ দৰে লৰালৰিকৈ গুচি গ"ল।
  এইটো এটা ভাৰ্চুৱেল যুদ্ধ... আৰু আফ্ৰিকা জাৰ্মান হৈ পৰে... আৰু ছোভিয়েট-জাৰ্মান ফ্ৰণ্ট...
  শীতকালত পুনৰ ৰঙা সেনাই আক্ৰমণত নামি পৰে। জেদী যুদ্ধ চলি আছে।
  পেন্থাৰত ক্ৰীষ্টিনা, মেগডা, মাৰ্গাৰেট আৰু শ্বেলাৰ যুঁজ। বাহনখন যদিও আদৰ্শ নহয়, তথাপিও ইয়াত দ্ৰুত গুলী চলোৱা, দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ বন্দুক আছে, মধ্যমীয়া চঞ্চল, আৰু ইয়াৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ভাল।
  জাৰ্মান ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধিছে, ঠাণ্ডাৰ মাজতো। আৰু তেওঁলোকে এক কৌশলগত যুদ্ধ চলায়।
  ইয়াত ক্ৰীষ্টিনাই এটা গুলী চলায়... গোলাটোৱে টি-৩৪-৭৬ৰ টাৰেটত খুন্দা মাৰে আৰু ইয়াক বিন্ধি পেলায়। এটা ছোভিয়েট টেংক ৰৈ যায়, গুলীয়াই পেলোৱা হয়।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰিছে:
  - আমাৰে লৈ গ"ল!
  তাৰ পিছত মাগডাই গুলী চলায়। সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যইও আঘাত কৰিলে।
  হয়, গতিকে চৌত্ৰিশজনৰ টাৰেটটো ফাটি গ"ল।
  বাঘিনী ছোৱালীবোৰে পাল পাতি গুলীচালনা কৰে। আৰু অতি সঠিকভাৱে। গতিকে তেওঁলোকে আন এখন ছোভিয়েট টেংকত খুন্দা মাৰিলে।
  মাৰ্গাৰেটে ইয়াৰ পিছত আঘাত কৰিলে। আৰু ই SU-76 স্বয়ংচালিত বন্দুকত খুন্দা মাৰিলে। নিপুণভাৱে বেং কৰিলে। আৰু তাই গাইছিল:
  - আমাৰ নৰকীয় জাৰ্মানী শক্তিশালী, ই বিশ্বক সুৰক্ষা দিয়ে!
  আৰু জিভাই কেনেকৈ দেখুৱাব!
  তাৰ পিছত তাই শ্বেলক কামানেৰে আঘাত কৰিলে। ছোভিয়েট কেভি-১এছ টেংকত খুন্দা মাৰিলে। ছোৱালীজনীয়েও ভাল কাম কৰিলে।
  হয় বিকিনি পিন্ধা চাৰিজন যোদ্ধাই যুঁজি আছে আৰু ঠাণ্ডালৈ ভয় নকৰে। মহিলাসকলে যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ পিছত থাৰ্ড ৰাইচৰ বাবে কথাবোৰ বহুত ভাল হৈ গ"ল।
  ইয়াত আকাশত পাইলট আলবিনা আৰু এলভিনা। দুয়োগৰাকী সুন্দৰী বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে। ফকে-উলফছৰ ওপৰত যুঁজে। আৰু এইখন বৰ ছিৰিয়াছ গাড়ী।
  আকাশী কামানৰ পৰা গুলীচালনা কৰি আলবিনাই কয়:
  - সক্ৰিয় ক্ৰকেট! কথাবোৰত আক্ষেপ নকৰিবা!
  আৰু কেনেকৈ জিলিকি উঠিব এটা চকু কপালত তুলিব পৰা হাঁহিৰে! আৰু তেওঁ একেলগে দুখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলাব।
  এলভিনাইও এয়াৰ কামানেৰে তিনিটামান কাটি চিঞৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ প্ৰৱেশ মাৰাত্মক আৰু মেট হ'ব!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে দাঁত উদঙাই দি দাঁত দেখুৱালে! তাই সকলো মনোমোহা, আৰু অসাধাৰণ মনোমোহাতাৰে ভৰা।
  আলবিনাই আন এখন ইয়াক-৯ বিমান কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ছোভিয়েট পাইলটৰ প্ৰয়োজন কিয়?
  এলভিনাই LAGG-5ক গুলীয়াই পেলায় আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে কয়:
  - যাতে আমি জাৰ্মানসকলে বিল সংগ্ৰহ কৰিব পাৰো!
  আচৰিত দম্পতী ছোৱালী। কেনেকৈ তেওঁলোকে নিজৰ বাবে বঁটা সংগ্ৰহ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। সঁচাকৈয়ে এনে সৌন্দৰ্য্যৰ বিৰুদ্ধে যুক্তি দিব নোৱাৰি৷ বিমান গুলীয়াই দাঁত উদং কৰে।
  আৰু মূল গোপন কথাটো হ"ল ঠাণ্ডাত ছোৱালীক খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি থকাটো প্ৰয়োজন। তেতিয়া বিলবোৰ নিজে নিজে আহিব।
  আৰু কেতিয়াও সাজ-পোছাক পিন্ধিব নালাগে। উদং বুকুখন জোকাৰি দিয়ক, আৰু আপোনাক সদায় উচ্চ সন্মান দিয়া হ"ব!
  আলবিনাই আন এখন ৰেড আৰ্মিৰ বিমান কাটি গাইছিল:
  - মহান উচ্চতা আৰু নক্ষত্ৰীয় বিশুদ্ধতাত!
  আৰু তাই চকু টিপিয়াই জপিয়াই উঠি খালী ভৰি দুখন লৰচৰ কৰিলে, গৰ্জন কৰি:
  - সাগৰৰ ঢৌ আৰু উগ্ৰ জুইত! আৰু উগ্ৰ আৰু উগ্ৰ জুইত!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে শক্তিশালী দৃষ্টিভংগীৰে বিমানখন গুলীয়াই পেলায়।
  আৰু তাৰ পিছত এলভিনাই শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰে। চুকতে কৰে, দাঁত উদঙাই আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই ছুপাৰ ৱৰ্ল্ড চেম্পিয়ন হ'ম!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে খুন্দা মৰা গাড়ীখন বাগৰি পৰে। হয়, ৰেড আৰ্মীয়ে যথেষ্ট বেয়াকৈ পায়।
  আৰু এলবিনাই বন্য আনন্দৰ সৈতে গৰ্জন কৰে:
  - মই এতিয়া জল্লাদ, পাইলট নহয়!
  আন এখন ছোভিয়েট বিমানক গুলীয়াই মাৰিলে আৰু হিচকি মাৰে:
  - মই দৃষ্টিশক্তিৰ ওপৰত কুঁজৰাই দিওঁ আৰু মিছাইলবোৰ লক্ষ্যৰ ফালে লৰালৰিকৈ গৈ আছে, আগলৈ আৰু এটা পন্থা আছে!
  যোদ্ধাজনে অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক কাম কৰে।
  ইয়াত দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে মাটিৰ লক্ষ্যত আক্ৰমণ কৰি আছে। আলবিনাই চৌত্ৰিশজনক ঘুচা মাৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - এইটোৱেই শেষ হ'ব!
  এলভিনাই এছ ইউ-৭৬ত খুন্দা মাৰি ফুচফুচাই কয়:
  - সম্পূৰ্ণ ধ্বংস নোহোৱালৈকে!
  আৰু কেনেকৈ উদং ভৰিখন জোকাৰি দিয়ে!
  শীতকালত ৰঙা সেনাই বিশেষ সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাছিল। কেৱল ৰজেভ অঞ্চলতহে তেওঁলোকে সামান্য কুটিলতা বনাবলৈ সক্ষম হৈছিল যদিও সংৰক্ষিত বনাঞ্চল প্ৰৱৰ্তন কৰি জাৰ্মানীয়ে পৰিস্থিতি পুনৰ ঘূৰাই আনিলে। ক্ৰাউটসকল সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী।
  আৰু ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহত অধিক উন্নত আৰু উন্নত সুৰক্ষিত পেন্থাৰ-২কে ধৰি নতুন টেংকেৰে নিজৰ সৈন্যক পুনৰ ভৰাই তুলি তেওঁলোকে কুৰ্স্ক আৰু ৰষ্টভ-অন-ডন অঞ্চলত আক্ৰমণ চলায়।
  বৃহৎ সংখ্যক আৰব আৰু কৃষ্ণাংগ লোকে এই আক্ৰমণত অংশগ্ৰহণ নকৰা হ"লে সকলো ইমান বেয়া নহ"লহেঁতেন। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তুৰ্কিয়েও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল। গতিকে পৰিস্থিতি অত্যন্ত আতংকজনক হৈ পৰিছে।
  আৰু ৰঙা সেনাই যথেষ্ট ক্ষতিৰ সন্মুখীন হৈ ৱেৰমাখ্টৰ উচ্চ বাহিনীৰ আগত পিছুৱাই গ"ল।
  কিন্তু আলেংকাৰ নেতৃত্বত সাহসী ছয়গৰাকী ছোৱালীয়ে ক্ৰাউটৰ সৈতে তীব্ৰ যুঁজ দিলে। আৰু শক্তিবোৰ স্পষ্টভাৱে অসমান আছিল।
  নাজীয়ে ধুমুহাৰ দৰে আক্ৰমণ কৰা কুৰ্স্কৰ হৈ আলেংকাই যুঁজিছিল। হতাশগ্ৰস্ত সৌন্দৰ্য্যই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি উঠিল:
  - গৌৰৱ ৰাছ' আৰু আমাৰ প্ৰিয় দল!
  তাৰ পাছত নাটাছাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - আমি খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীৰ যত্ন লওঁ!
  ইয়াৰ পিছত আন্যুতাইও খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠালে, আৰু শুকাই গ"ল :
  - আচৰিত ধৰণৰ আঘাত হ"ব!
  ৰঙা চুলিৰ অগাষ্টিনে নিজৰ উদং তলৰ অংগটোৰে বিনাশৰ উপহাৰ এটা লৈ পঠালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আকাশলৈ ৰাডাৰ আঙুলিয়াই!
  আৰু তাৰ পিছত সোণালী চুলিৰ মাৰিয়াই উদং ভৰিৰে নাজীক মৃত্যু দিলে।
  আৰু তাই গাইছিল:
  - মাদাগাস্কাৰত, মৰুভূমি আৰু চাহাৰাত! সকলোতে গৈছো, পৃথিৱীখন দেখিছো!
  আৰু তাৰ পিছত মাৰুষ্যই ভৰিৰ উদং তলুৱা গোটা গোট এটা দলিয়াই গান গায়:
  - গ্ৰীচৰ ফিনলেণ্ড আৰু ছুইডেনৰ অষ্ট্ৰেলিয়াত তেওঁলোকে আপোনাক ক"ব যে এইবোৰতকৈ ধুনীয়া ছোৱালী নাই!
  হয়, ছয়জনী ছোৱালীয়ে বহুত ভালকৈ যুঁজিছিল। কিন্তু Krauts তথাপিও Kursk লৈ গ'ল...
  নাই, এনে উচ্চ শক্তিক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি। ফেচিষ্টসকলে জেদী হৈ পৰিছে।
  আৰু দানৱবোৰৰ প্ৰস্তুতিৰ অৰ্থ কি?
  এডলফ হিটলাৰ আছিল কেৱল পাগল: নিজকে এজন প্ৰকৃত নিৰ্ভীক যেন অনুভৱ কৰিছিল, যাৰ কথা সকলোৱে মানি চলে আৰু কঁপি থাকে। হয়, যদি আপুনি ষ্টেলিনৰ সফলতা বিচাৰে, তেন্তে আপুনি ষ্টেলিনৰ দৰে হ"ব লাগিব, আনক আৰু নিজৰ প্ৰতি কৰুণা আৰু দাবী নকৰাকৈ (এই ক্ৰমত জোচেফ ভিছাৰিয়ানোভিচে ঠিক তেনেকৈয়ে ভাবিছিল!)। এতিয়া হুলস্থুল ডিচেণ্ট আৰু গাড়ীখন চলিবলৈ আৰম্ভ কৰিব। সাধাৰণতে জাৰ্মানীয়ে নিজৰ উপগ্ৰহৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ঔদ্যোগিক সঁজুলিৰ পৰিমাণ, যোগ্য কৰ্মশক্তি আৰু সকলো স্তৰৰ অভিযন্তাৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত ইউ এছ এছ আৰতকৈ বৃহৎ সুবিধা আছে। এইটো এটা সত্য, কিন্তু অস্ত্ৰৰ উৎপাদন এতিয়াও সমতুল্য নহয়! ৰাছিয়াত হোৱা সকলো ধ্বংসলীলাৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে সমগ্ৰ যুদ্ধকালত ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা পিছ পৰি আছিল। আৰু কিহৰ পৰা? অৱশ্যে বিভিন্ন বিভাগত আৰু বিশেষকৈ সামৰিক উদ্যোগত ৰাজত্ব কৰা এক নিৰ্দিষ্ট বিশৃংখলতাৰ বাবে। ইয়াৰ উপৰিও কেঁচামালৰ অভাৱৰ লগতে শত্ৰুৰ সম্ভাৱনাক তুচ্ছজ্ঞান কৰাটোৱেও নেতিবাচক ভূমিকা পালন কৰিছিল। বিশেষকৈ ১৯৪০ চনত জাৰ্মানীত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন ১৯৩৯ চনৰ তুলনাত কম আছিল (যদি আমি গোলাবাৰুদকে ধৰি মুঠৰ কথা বিবেচনা কৰোঁ), আৰু এইটো সত্ত্বেও যে যুদ্ধ ইতিমধ্যে চলি আছিল, আৰু তৃতীয় ৰাইচে বিশাল ভূখণ্ডৰ নিয়ন্ত্ৰণ ল"লে উৎপাদন ক্ষমতাৰ মজুত। বাৰু, হিটলাৰৰ সাংগঠনিক ক্ষমতাৰ বিষয়ে আমি কি ক"ব পাৰো? বেছি নহয়, সামৰিক উদ্যোগত জিলিকি উঠিছিল।
  ফুহৰাৰে এটা দীঘলীয়া ভাষণত ঘোষণা কৰিছিল যে:
  - বিমান পৰিবহণৰ তত্বাৱধানৰ ক্ষেত্ৰত ছাউৰক জৰুৰীকালীন ক্ষমতা প্ৰদান কৰা হয়। তেওঁ উৎপাদিত সঁজুলিৰ পৰিমাণ, আৰু কম গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়, গুণগত মান নিবিড়ভাৱে নিৰীক্ষণ কৰিব। ইয়াৰ উপৰিও আপোনাৰ বহু বন্ধু গ"ৰিং এসময়ত ভাল এছ আছিল যদিও নেতৃত্বৰ কাম কৰিবলৈ সক্ষম নহয়। প্ৰতিজন ভাল সৈনিকও এজন অসাধাৰণ জেনেৰেল নহয়, গতিকে ফাঁচী দিয়া এৰিকৰ পৰিৱৰ্তে কাৰিকৰী ক্ষেত্ৰখনৰ নেতৃত্ব দিব পেছাদাৰী উদ্যোগীসকলৰ মাজৰ এজন ব্যক্তিয়ে যিয়ে বিমান বাহিনীক সংস্কাৰ আৰু পুনৰ সজ্জিত কৰিবলৈ সক্ষম । কাৰণ ব্ৰিটেইন টোপনি যোৱা নাই, ই নিজৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা বৃদ্ধি কৰি আছে, আৰু বিশেষকৈ বিমান পৰিবহণ। আমি শত্ৰুৰ পৰা দুই মূৰ আগুৱাই যোৱাটো প্ৰয়োজন, এক ডজন খোজ, নহ"লে আমি শত্ৰুৰ ওপৰত আমাৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাম। গতিকে গুণগত পদক্ষেপৰ প্ৰয়োজন।
  গ"ৰিঙে ভয়ংকৰভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ বন্ধুসকল, প্ৰমাণিত মানুহ যিয়ে নিজৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা আৰু পেছাদাৰিত্ব প্ৰমাণ কৰিছে।
  ভূত-প্ৰেতিত একনায়কত্ববাদীজন ক্ৰোধিত হৈ পৰিল:
  - নে হয়তো মই আপোনাৰ মতে পাহৰিলোঁ যে ব্ৰিটেইনৰ যুদ্ধত কোনে পৰাস্ত হ"ল? বা ৰাষ্ট্ৰীয় অৰ্থনীতিৰ উন্নয়নৰ চাৰি বছৰীয়া পৰিকল্পনা কোনে ব্যৰ্থ কৰিলে। নে আপুনিও ৰডেৰে আঘাত কৰিব বিচাৰে, আনকি ৰাজহুৱাভাৱেও। গতিকে মুখ বন্ধ কৰি নিজকে ঠেলি দিয়াৰ আগতে মৌন হৈ থাকক!
  আনকি গ"ৰিঙে ভয়তে কুঁজৰাই উঠিল। হায়, ফুৰাৰক তুচ্ছজ্ঞান কৰিব নালাগে। তাৰ পাছত আকৌ শব্দ শুনা গ"ল আৰু আন এখন এম ই-২৬২ জেট আকাশলৈ উৰা মাৰিলে। গাড়ীখন আছিল বিশাল আৰু দুটা ইঞ্জিন আছিল। ডেউকাবোৰ অলপ ঝাড়ু দিয়া হৈছে, যুঁজাৰু বিমানখন নিজেই যথেষ্ট ভয়ংকৰ যেন লাগে। ইয়াৰ গতিৰ বৈশিষ্ট্য, ১৯৪১ চনৰ বাবে, সাধাৰণতে মান্য, আৰু আনকি বিশ্ব মানদণ্ড অনুসৰিও ই অভিলেখ ভংগকাৰী। সঁচা, যন্ত্ৰটো নিজেই এতিয়াও সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্ভৰযোগ্য নহয় আৰু ইয়াৰ বাবে ডিবাগিংৰ প্ৰয়োজন। ফেচিষ্ট একনায়কত্ববাদীজনে অৱশ্যে ইতিমধ্যে নতুন, অধিক উন্নত যুঁজাৰু বিমানৰ বৈশিষ্ট্য দিছে... এম ই-২৬২ৰ ওজন ছয় টনতকৈও অধিক, অৰ্থাৎ কিছু অতিৰিক্ত বোজা আছে। যুদ্ধ বিমান এখন সৰু, সস্তীয়া আৰু চঞ্চল হ"ব লাগিব। এই ক্ষেত্ৰত এম ই-১৬৩ যথেষ্ট ভাল হ"ব পাৰে, কিন্তু ইয়াৰ ৰকেট ইঞ্জিন অতি বলপূৰ্বক আৰু ই মাত্ৰ ছয় মিনিটহে কাম কৰে (বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, ই এতিয়াও কাম কৰিব!), অৰ্থাৎ ৰেঞ্জ মাত্ৰ এশ কিলোমিটাৰ ব্যাসাৰ্ধৰ ভিতৰত . ইংলেণ্ডৰ ওপৰত আৰ্মাডা আক্ৰমণৰ বাবে ব্লিটজ ষ্টাইলৰ বোমাৰু বা কভাৰ ফাইটাৰ হিচাপে ই অৱশ্যেই উপযুক্ত নহয়।
  কিন্তু এম ই-২৬২ বিমানে এক টন বোমা কঢ়িয়াব পাৰে, অৰ্থাৎ ছোভিয়েট ফ্ৰণ্ট লাইন বিমান পে-২ৰ সমানেই কঢ়িয়াব পাৰে। অৰ্থাৎ যুঁজাৰু বিমান ছুইপৰ বাবে আৰু সহায়ক সৈন্য দুয়োটাৰে বাবে এক উৎকৃষ্ট সমাধান। অৱশ্যে ধুমকেতু এম ই-১৬৩ৰ শৈলীত, কিন্তু ৰকেট ইঞ্জিন নথকা, কিন্তু টাৰ্বোজেট ইঞ্জিনযুক্ত যুঁজাৰু বিমান এখন সৃষ্টি নকৰিলে কি হ"ব? তেওঁলোকে "ধুমকেতু"ৰ উন্নতি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু উৰণৰ সময় ১৫ মিনিটলৈ বৃদ্ধি কৰা যেন লাগিছিল (এয়া ৩০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত ৰেঞ্জ), যিটো ব্ৰিটেইনৰ যুদ্ধৰ বাবে সাধাৰণতে গ্ৰহণযোগ্য। নৰ্মাণ্ডীৰ পৰা এতিয়াও লণ্ডনলৈ যাব পাৰি... যদিও সকলো ইমান স্পষ্ট নহয়, তথাপিও ইয়াত বোমা বিস্ফোৰণ কৰি উভতি আহিব লাগিব, আৰু পোন্ধৰ মিনিট ইমান দ্ৰুত নাছিল। ভৱিষ্যতে ৰকেট আৰু জেট যুঁজাৰু বিমানক বিমান পৰিবহণৰ ডেড এণ্ড হিচাপে স্বীকৃতি দিয়া হ"ল। কিন্তু "ধুমকেতু"ৰ ডিজাইন অতি আকৰ্ষণীয়, ইয়াৰ আকাৰ সৰু আৰু লঘুতা, অৰ্থাৎ ই সস্তা আৰু পৰিচালনাযোগ্য।
  ইয়াৰ উপৰিও সাধাৰণতে ৮০০ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ অতি আশাব্যঞ্জক যুঁজাৰু বিমানো আছে, এনে গ্লাইডাৰ যে ইয়াক বিমান যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। সঁচা, ইহঁতৰ চুটি দূৰত্বৰ বাবে, ইহঁতৰ ওপৰত বিমান কেৱল প্ৰতিৰক্ষামূলক যুদ্ধতহে কৰিব পাৰি, বা লণ্ডনলৈ... পৰিবহণত পঠিয়াব পাৰি, আৰু তাৰ পিছত পাইলটসকলক উভতি ধৰিব পাৰি। ইয়াত চিন্তা কৰিব লাগিব। বাস্তৱ ইতিহাসত গ্লাইডাৰবোৰে কেতিয়াও যুঁজিবলৈ সময় নাপালে আৰু কোৰিয়াত কিবা কাৰণত ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণৰ জেনেৰেলসকলে এই ধাৰণাটো চেষ্টা কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল। সাধাৰণতে ই দুখৰ কথা নহয় যদিও কোৰিয়া যুদ্ধৰ সময়ত আমেৰিকাৰ পাইলটজনে প্ৰথমে জয়লাভ কৰিছিল। গতিকে য়েংকিছক তুচ্ছজ্ঞান কৰা উচিত নহয়।
  বিমানখন শেষ হোৱাৰ পিছত ককপিটৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি ফুৰাৰৰ ওচৰলৈ পূৰ্ণ গতিৰে দৌৰি গ"ল।
  প্ৰথম নম্বৰৰ নাজীয়ে চুমা খাবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। ভাল কথাটো হ"ল যেতিয়া ছোৱালীবোৰে আপোনাক ভাল পায়, আৰু ফুৰাৰক, এনে লাগে, সকলো জাৰ্মানেই, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, কেইজনমান কনচেনট্ৰেচন কেম্পৰ বন্দীৰ বাহিৰে প্ৰায় সকলোৱেই যথেষ্ট আন্তৰিকতাৰে মূৰ্তি হিচাপে গ্ৰহণ কৰে। পাইলটে উৎসাহেৰে ক"লে:
  - এইটো কেৱল এটা মহৎ বিমান, ইয়াৰ ইমান গতি আৰু শক্তি আছে। চেৰ"গেটৰ পৰা অহা গৰম পানীৰ বটলৰ দৰে সকলো সিংহৰ পোৱালি ফালি পেলাওঁ!
  ছোৱালীজনীৰ এই ইমপালছক ফুৰাৰে অনুমোদন জনাইছিল:
  - অৱশ্যেই, আমি ইয়াক ফালি পেলাম, কিন্তু... মেচিনটো ডিবাগিং কৰাটো দ্ৰুত গতিৰে কৰিব লাগে, আৰু এইটো বিশেষকৈ মটৰৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য। ইয়াত অৱশ্যে সেইবোৰ উন্নত কৰিবলৈ আমূল ব্যৱস্থাৰ প্ৰয়োজন হ"ব, কিন্তু যদি কিবা আছে তেন্তে নেতা-ডিজাইনাৰজনে সহায় কৰিব!
  সকলোৱে একেলগে ভুকুৱালে:
  - মহান Fuhrer মহিমা! প্ৰভিডেন্সে আমাক সহায় কৰক!
  তৃতীয় ৰাইচৰ গীত বাজিবলৈ ধৰিলে আৰু হিটলাৰ জুজেণ্টৰ যুৱ যোদ্ধাৰ এটা স্তম্ভ আগবাঢ়ি গ"ল। চৈধ্যৰ পৰা সোতৰ বছৰ বয়সৰ ল"ৰাবোৰে বিশেষ গঠনত ঢোলৰ ওচৰলৈ মাৰ্চ কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত আটাইতকৈ আমোদজনক কথাটো হ"ল: জাৰ্মান মহিলা সংঘৰ কিশোৰীসকলে মাৰ্চ কৰিলে। চুটি চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধিছিল, সুন্দৰীবোৰৰ উলংগ, উদং ভৰি দুখনে মানুহৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু একে সময়তে ভৰিৰ আঙুলি পিছলৈ টানি সাৱধানে গোৰোহা থৈ দিলে। নিৰ্দোষ আকৃতিৰ সৌন্দৰ্য্যৰ এক মনোৰঞ্জনমূলক দৃশ্য... মুখবোৰ সঁচাকৈয়ে বেলেগ আছিল আৰু কিছুমান ডেকা ফেচিষ্ট কিছু অভদ্ৰ, প্ৰায় পুৰুষসুলভ আছিল, আৰু তেওঁলোকে সেইবোৰো বিকৃত কৰিছিল। বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁলোকে ভ্ৰু দুটা একেলগে আনিছিল।
  এষ্টেট এডলফে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ল"ৰা-ছোৱালীয়ে বৃহৎ পৰিসৰত শাৰীৰিক প্ৰশিক্ষণ লোৱাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু মই জানো যে এই বিষয়ত বিশেষকৈ জংফ"কত বহু কাম কৰা হৈছে, কিন্তু প্ৰয়োজন হৈছে অন্তৰ্ভুক্তি আৰু স্পাৰ্টান পদ্ধতি গ্ৰহণ কৰা। অৱশ্যে চুৰিক উৎসাহিত কৰাৰ উপৰিও... আমাৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ মান্য আৰু একে সময়তে নিৰ্দয় মানুহ হৈ ডাঙৰ হ"ব লাগিব।
  সৰ্বোচ্চ সেনাপতিজনে থমকি ৰ"ল। জেনেৰেলসকল নিমাত আছিল, সম্ভৱতঃ আপত্তি কৰিবলৈ ভয় কৰিছিল, কিন্তু স্পষ্ট কথাটো নিশ্চিত কৰিব বিচৰা নাছিল। ফুহৰাৰে আৰু কয়:
  - যুদ্ধ কৌতুক নহয়, কিন্তু শত্ৰুৰ প্ৰতি নিৰ্দয়তাৰ সৈতে পাৰস্পৰিক সহায় আৰু সতীৰ্থৰ প্ৰতি ভাতৃত্ববোধৰ সংমিশ্ৰণ ঘটাব লাগিব। এইটোৱেই আমি সকলোৰে মনত সোমাই দিব লাগিব... নতুন ছুপাৰমেনজন আনৰ প্ৰতি নিৰ্দয়, কিন্তু তাতোকৈ বেছি তেওঁ নিজৰ প্ৰতি নিৰ্দয় হ"ব লাগিব। কাৰণ প্ৰথমে নিজৰ আত্মাত হীনমন্যতা নিৰ্মূল কৰিব লাগিব, তাৰ পিছত দুৰ্বল মানৱ শৰীৰটো উঠিব!
  আন এটা বিৰতি... জেনেৰেল আৰু ডিজাইনাৰসকলে হঠাতে উপলব্ধি কৰিলে আৰু জোৰেৰে হাত চাপৰি বজাবলৈ ধৰিলে। ফুৰাৰক সন্তুষ্ট যেন লাগিল:
  - এইটো ভাল, কিন্তু এতিয়া মই বিমান যুদ্ধৰ অনুকৰণ চাব বিচাৰিম। গতিকে ভয়ংকৰ আৰু সকলো ধ্বংসাত্মক...
  হাইংকেলে ভয়তে সোধা-পোছা কৰিলে:
  - জীৱন্ত গোলাবাৰুদ বা শেলৰ সৈতে, মোৰ Fuhrer?
  এক নম্বৰ নাজীয়ে মাত দিলে:
  - অৱশ্যেই, যুদ্ধৰ সৈতে। ইয়াৰ উপৰিও ইজেকচন ডিভাইচৰ প্ৰভাৱৰ বিষয়েও বিবেচনা কৰিব বিচাৰিছো। কাৰণ, আপুনি ইয়াৰ ওপৰত কাম কৰি আছে... - ফুহাৰাৰে মুঠি জোকাৰিলে। - যেতিয়া, অৱশেষত, ই সাজু হ"ব আৰু গণ উৎপাদনত ৰখা হ"ব। কাৰণ অভিজ্ঞ পাইলট এজন অভিজ্ঞ পাইলট যাক ভৱিষ্যতৰ যুদ্ধৰ বাবে সুৰক্ষিত কৰিব লাগিব!
  তথাপিও ফুৰাৰ-টাৰ্মিনেটৰে ডিজাইনাৰসকলক ইজেকচন ডিভাইচৰ অধিক আধুনিক ডিজাইন দেখুৱাবলৈ সিদ্ধান্ত লয়। এই ব্যৱস্থাটো কম জটিল, সহজ আৰু লঘু হ"ব লাগে। বাৰু, ইতিমধ্যে জাৰ্মান উদ্যোগে আয়ত্ত কৰা সস্তা স্কুইবটো এই কামৰ বাবে যথেষ্ট উপযোগী।
  ডায়েগ্ৰামটো যাওঁতে অংকন কৰিবলগীয়া হৈছিল, কিন্তু হিটলাৰ আছিল সঁচাকৈয়ে এজন ভাল শিল্পী, আৰু তেওঁ স্পষ্টকৈ, দ্ৰুতভাৱে, ডায়েগ্ৰাম আৰু ঘূৰণীয়া ৰেখাবোৰ কোনো শাসক বা কম্পাছ নোহোৱাকৈ সম আৰু স্পষ্ট আঁকিছিল। হিট-এণ্ড-মিছ টাৰ্মিনেটৰে ভাবিছিল যে অৱশ্যেই আচৰিত কথা যে জাৰ্মানসকলে সাধাৰণতে ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদ আৰু সৰ্বাত্মক ব্যৱস্থাৰ দৰে ইমান শক্তিশালী আৰু কিছু পৰিমাণে উন্নত মতাদৰ্শৰ অধিকাৰী হৈ যুদ্ধখন ৰাছিয়ানসকলৰ ওচৰলৈ ফাদিল কৰি পেলালে। হয়তো ইয়াৰ কাৰণ হ"ল ৰাছিয়াৰ সৈন্যসকল জাৰ্মান সৈন্যতকৈ শক্তিশালী আৰু অধিক স্থিতিস্থাপক আছিল আৰু দ্ৰুতগতিত যুঁজিবলৈ শিকিছিল।
  সাধাৰণতে, যদি আপুনি যুদ্ধৰ গতিপথ সামগ্ৰিকভাৱে চায়, তেন্তে ৰাছিয়ানসকলে বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ছোভিয়েট সেনাই যুদ্ধ কৰিবলৈ শিকিছিল, কিন্তু জাৰ্মানসকলে যেন পাহৰি গৈছিল যে কেনেকৈ... তেওঁলোকৰ কমাণ্ডে প্ৰথম স্তৰত সিদ্ধান্ত লৈছিল -গ্ৰেডৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰী, আৰু হয়তো ইয়াতকৈও কম যদি প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰজনৰ বাস্তৱ সময়ৰ কৌশলত সামৰিক অভিযান চলোৱাৰ অভিজ্ঞতা থাকে। আৰু কেতিয়াবা ছয় বছৰীয়া ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ইতিমধ্যে ইমান নিপুণভাৱে ভাৰ্চুৱেল আৰ্মীৰ নেতৃত্ব দিয়াটো তেওঁলোকে আৰু জুকভ আৰু মেইনষ্টেইনে শিকিব পৰা কথা। কিন্তু কিছুমান গৱেষকে জুকভ আৰু মেইনষ্টেইন দুয়োকে মধ্যমীয়া বুলি গণ্য কৰে। বিশেষকৈ বন্দী ফৰাচী সঁজুলিৰ সংখ্যাৰ সন্দৰ্ভতো বৈপৰীত্য আছে। হিটলাৰৰ স্মৃতিশক্তি (এটা ভাল স্মৃতি, বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁ এতিয়াও সুস্থ আছিল!) তাৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে ফৰাচীসকলৰ পৰা বন্দী কৰা ৩৬০০ টা টেংক আছিল, যিটো অতি আকৰ্ষণীয় সংখ্যা... কিছুমান মডেল, যেনে SiS -35 , কৱচতকৈ উন্নত আছিল টি-৩৪ কেৱল ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত। গতিকে এই টেংকটো ফ্ৰান্সৰ কাৰখানাত সহজেই উৎপাদন কৰিব পাৰি, বাদে হয়তো ৪৭ মিলিমিটাৰ অস্ত্ৰটোৰ ঠাইত দীঘল নলীৰ ৭৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক এটা লগোৱাৰ বাহিৰে। আচলতে এইটোৱেই হয়তো যথেষ্ট নহ"বও পাৰে। ব্ৰিটেইন আৰু সাধাৰণতে আমেৰিকাই সদায় নিজৰ টেংকত থকা কৱচক সৰ্বাধিক মূল্য দি আহিছে। উদাহৰণস্বৰূপে, চল্লিশ টন ওজনৰ চাৰ্চিলৰ কৱচ আছিল ১৫২ মিলিমিটাৰ বনাম আই এছ-২ গধুৰ টেংকৰ বাবে ১২০।
  ফুৰাৰে ডিজাইনাৰসকলক আন এটা কথা ক"লে:
  - আমাৰ ওচৰত যথেষ্ট বতাহৰ সুৰংগ আছে, গতিকে বিমানখনৰ অধিক অনুকূল মডেল বিচাৰিব আৰু ষ্ট্ৰীমলাইন আকৃতি সৃষ্টি কৰক, বিষয়টোক ব্যয়বহুল পৰীক্ষালৈ নিদিয়াকৈ, য'ত আমাৰ শ্ৰেষ্ঠ এছবোৰো মৃত্যুমুখত পৰে। উদাহৰণস্বৰূপে, বিমানৰ উৰণীয়া পাখিৰ মডেল এটা অতি ফলপ্ৰসূ, বিশেষকৈ যদিহে ডাঠতা আৰু হেলনীয়া কোণ সলনি কৰিব পৰা যায়। ইতিমধ্যে ড্ৰয়িংটো দিছো, গতিকে টেইললেছ ৰেডি হ"ব লাগে। ইয়াৰ আনুমানিক গতিবেগ ঘণ্টাত ১১০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত হ"ব আনকি ইউমো ইঞ্জিনৰ সৈতেও। গতিকে আগবাঢ়ক, কিন্তু অহংকাৰ নকৰিব!
  মিছফিট এডলফে পাইপ উৰি যোৱাৰ গতি কেনেকৈ বৃদ্ধি কৰিব পাৰি সেই বিষয়েও পৰামৰ্শ দিছিল। ডিজাইনাৰসকলৰ মতামতত বেয়াকৈ লুকাই থকা বিদ্ৰুপটো তেওঁ ধৰিলে: এজন সাধাৰণ কৰ্পৰেলে ইমানখিনি কেনেকৈ জানিছিল? তেওঁলোকে ফুহৰাৰৰ প্ৰতিভাক বিশ্বাস নকৰেনে? বাৰু, আমি হিচাপ কৰিম... বা নহয়, আমি হিচাপ নকৰো, কিন্তু আমি তেওঁলোকক প্ৰমাণ কৰিম যে আমি শিক্ষিত।
  ইয়াৰ পিছত শুদ্ধ বতাহত দুপৰীয়াৰ আহাৰ, চাকৰ ছোৱালীবোৰে টেবুল-চকীৰ ব্যৱস্থা কৰিলে। সুন্দৰ... কিন্তু ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদত কি কি সংস্কাৰ কৰিব লাগে? যেনে শত্ৰুৰ সংখ্যা যিমান পাৰি কমাই বন্ধুত্ব গঢ়ি তোলা। উদাহৰণস্বৰূপে, প্ৰতিটো মোৰতে জাৰ্মান জাতিটোক উন্নীত নকৰিব আৰু আনকি জনগোষ্ঠীসমূহক শ্ৰেণীত বিভক্ত কৰাটোও বন্ধ কৰিব পাৰে। কিন্তু জাতিসমূহক নীচ আৰু আৰ্য জাতি বুলি বিভাজন এতিয়াও আনুষ্ঠানিকভাৱে বৈধতা প্ৰদান কৰা হোৱা নাই। ইয়াৰ ফলত কথাবোৰ সৰল হৈ পৰে। সাধাৰণতে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ ঠিক পিছতেই হিটলাৰে ইহুদীসকলৰ গণ নিঃশেষ আৰম্ভ কৰিছিল। তেওঁৰ এনে কিংক কিয় হ"ব? হয়তো তেওঁ আশা কৰিছিল যে বিশ্ব জায়নিজমে তেওঁক বলছেভিজমৰ সৈতে যুদ্ধৰ বাবে আশীৰ্বাদ দিব, আৰু পশ্চিমীয়াই তেওঁক সমৰ্থন কৰিব। আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাই নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে, ৱেৰমাকটক নহয়, তেতিয়া ফুহৰাৰ ক্ৰোধিত হৈ পৰিল? তেওঁ যিসকলৰ ওচৰলৈ যাব পাৰিছিল, সেই ইহুদীসকলৰ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিলনে? হিটলাৰ অৱশ্যেই হ"ল"কাষ্ট সংঘটিত কৰাৰ বাবে আৰু তাৰ ফলত ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদৰ ধাৰণাটোক বদনাম কৰাৰ বাবে এজন মূৰ্খ। এতিয়া নাজী আৰু জল্লাদ শব্দ দুটা সমাৰ্থক হৈ পৰিছে। বহুতে জাতীয়তাবাদ আৰু ফেচিবাদকো বিভ্ৰান্ত কৰে, হয়তো নাজী শব্দটোৰ ব্যঞ্জনবৰ্ণৰ বাবে । কিন্তু এই কথা একেবাৰেই সঁচা নহয়। নীতিগতভাৱে ফেচিবাদৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদৰ কোনো প্ৰত্যক্ষ সম্পৰ্ক নাই। ইয়াৰ মূলতে ফেচিবাদৰ ধাৰণাটো ঊনবিংশ শতিকাত ফ্ৰান্সত উদ্ভৱ হৈছিল আৰু ইয়াৰ অৰ্থ আছিল সম্পূৰ্ণ বেলেগ।
  ফেচিবাদৰ মূল সংস্কৰণত থকা শিক্ষাৰ এক প্ৰকাৰৰ সাৰমৰ্ম আহিল কৰ্পৰেট মনোভাৱ, পুঁজিপতিসকলৰ মাজত সতীৰ্থতাৰ ভাৱ প্ৰতিষ্ঠালৈ। তাৰ পিছত মুছলিনীয়ে তেওঁৰ ব্লেকশ্বাৰ্টত ফেচিবাদৰ শিক্ষাৰ প্ৰৱৰ্তন কৰে। বাৰু, নাজীসকলক প্ৰথমে তেওঁলোকৰ শত্ৰু আৰু ৰাজনৈতিক প্ৰতিযোগীয়ে ফেচিষ্ট বুলি কৈছিল। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে নাজীয়ে নিষ্ঠুৰভাৱে কাম কৰিছিল, যাৰ ফলত সেই ফেচিষ্টে এটা গালি-গালাজমূলক, নেতিবাচক অৰ্থ লাভ কৰিছিল। ৰাছিয়াত এটা সময়ত জাতীয়তাবাদীসকলে বিশেষকৈ নব্বৈৰ দশকৰ আৰম্ভণিতে এক নিৰ্দিষ্ট উত্থানৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল, ৯৩-৯৪ চনত সৰ্বোচ্চ বৃদ্ধি পাইছিল। তাৰ পিছত চেচেনিয়াৰ যুদ্ধৰ ফলত সমাজত শান্তিবাদী আৱেগ বৃদ্ধি পায় আৰু সাময়িকভাৱে জাতীয়তাবাদৰ অৱনতি ঘটে। যুগোস্লাভিয়াৰ যুদ্ধ আৰু ছাৰ্বিয়াত বোমা বিস্ফোৰণৰ ফলত দেশপ্ৰেমৰ সাময়িক উত্থান ঘটিছিল যদিও তাৰ পিছত জাতীয় আন্দোলনত বিভাজন ঘটিছিল। ৰাছিয়াত জাতীয়তাবাদীসকলৰ নেতাৰ সমস্যা আছিল... তেওঁলোকৰ নিজৰ ফুৰাৰ নাছিল... সঁচা, জিৰিনোভস্কিক হিটলাৰৰ সৈতে তুলনা কৰা হৈছিল, আনকি তেওঁ কিছুমান দিশত এডলফকো অতিক্ৰম কৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, ৰাজনৈতিক উৰণৰ গতিত, দলটো প্ৰতিষ্ঠা হোৱাৰ চাৰি বছৰৰ ভিতৰত সংসদীয় নিৰ্বাচনত প্ৰথম স্থান লাভ কৰিবলৈ। কিন্তু জিৰিনোভস্কিয়ে অযুক্তিকৰ আচৰণ কৰিছিল আৰু কেৱল সফলতা বিকাশ কৰাই নহয়, আনকি তেওঁ যিখিনি অৰ্জন কৰিছিল তাক বজাই ৰাখিবলৈও ব্যৰ্থ হৈছিল। ইয়াত ক"ব লাগিব, প্ৰথমে তেওঁৰ ব্যক্তিগত দোষ আছিল। দলত অপৰ্যাপ্ত অনুশাসন, কেলেংকাৰীত তেওঁ জড়িত হৈ পৰিছিল। কিন্তু প্ৰকৃত হিটলাৰে কেতিয়াও ৰাইচষ্টাগত বহি নাথাকিল আৰু তেওঁৰ চিনেমাৰ টেনট্ৰাম কোনেও টেলিভিছনত দেখুৱাব পৰা নাছিল। আৰু টেলিভিছন নিজেই নাছিল। যদিও ১৯৯৩ চনৰ নিৰ্বাচনত জিৰিনোভস্কিৰ সফলতা টেলিভিছনৰ দৰ্শকৰ সৈতে তেওঁৰ সফল কামৰ এক গুণ আছিল।
  চাকৰৰ মাজৰ এজনী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে ফুহৰাৰৰ কাষত বহি তাইৰ উদং আঁঠুত হাতখন থৈ দিলে। কুইড:
  - কিবা এটা ভাবিছা নেকি মোৰ ফুৰাৰ?
  নাজী একনায়কত্ববাদী আৰু একে সময়তে এজন ভাৰ্চুৱেল প্লেয়াৰে পাৰ্ক আপ কৰিলে। সি লক্ষ্য কৰিলে যে সি এতিয়াও তাৰ শাক-পাচলিৰ জোল আৰু ফলৰ চালাড শেষ কৰা নাই। ফুৰাৰে ছোৱালীজনীৰ ওঁঠত চুমা খাই তাইৰ যৌৱন, মিঠা সুগন্ধি অনুভৱ কৰি ক"লে:
  - তুমি মোৰ লগত গাড়ীত যাবা। আৰু আপোনালোক সকলোৱে কামত লাগি যায়, খোৱাৰ সময় শেষ।
  আৰু আকৌ ৰাজ্যৰ গিয়াৰবোৰ যদিও একেবাৰে ভালদৰে তেল দিয়া ব্যৱস্থা নহয়, তথাপিও ঘূৰিবলৈ ধৰিলে। উভতি অহাৰ পথত ফুৰাৰে সেই সৌন্দৰ্য্যৰ লগত প্ৰেম কৰিলে, আনকি আচৰিত হ"ল যে তেওঁ ক"ৰ পৰা ইমান শক্তি আৰু শক্তি পালে। কাৰণ, তেওঁলোকে কৈছিল যে ফুৰাৰজন নপুংসক আৰু সাধাৰণতে কথিতভাৱে অক্ষম, চিফিলিছ (মিছা) আৰু কেষ্ট্ৰেট কৰা (এটা সম্পূৰ্ণ কল্পকাহিনী!)। এইটো সঁচা যে হিটলাৰে সন্তান জন্ম দিবলৈ সক্ষম নহ"ল... বাৰু, কাইলৈ, তেওঁ নিজেই এই বিষয়টো চম্ভালিব... বা নহয়, তথাপিও তেওঁ হিমলাৰক নিমন্ত্ৰণ কৰিব লাগিব। সাধাৰণতে বাস্তৱ ইতিহাসত ফুৰাৰে এছ এছৰ ভূমিকাক তীব্ৰভাৱে শক্তিশালী কৰি তুলিছিল। দেখাত তেওঁও এই বিকল্পত এই পথটো ল"ব লাগিব। আৰু যে অপৰাধমূলক আৰক্ষীক সামগ্ৰিকভাৱে এছ এছৰ গাঁথনিৰ অধীনত ৰখাটো যুক্তিসংগত;এতিয়া সকলো তথ্য আৰু ফাইল এটা উৎসত একত্ৰিত কৰা হ"ব। ইয়াৰ উপৰিও অপৰাধীৰ বিৰুদ্ধে নিৰ্যাতন আৰু গেষ্টাপো আৰু অন্যান্য গোপন আৰক্ষীৰ কাঠামোৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ সেই উন্নত জেৰা পদ্ধতিৰ ব্যৱহাৰে ধৰা পৰাৰ হাৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিব।
  সত্য বাঢ়িব পাৰে আৰু নিৰীহ ভুক্তভোগীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাব পাৰে, কিন্তু... এছ এছ পুৰুষৰ বিপুল সংখ্যক মান্য মানুহ, আৰু এজন অভিজ্ঞ তদন্তকাৰীয়ে, নিয়ম অনুসৰি, লগে লগে দেখে যে এজন ব্যক্তিয়ে মিছা কথা কৈছে নে সঁচা কথা কৈছে, আৰু তেওঁ খুব কমেইহে ভুল কৰে। বহুতো অপৰাধৰ বুৰঞ্জীৰ পৰা এই কথা বিচাৰ কৰিব পাৰি।
  তাৰ পিছত আৰু কেইটামান সাম্প্ৰতিক পৰিস্থিতিৰ সিদ্ধান্ত লৈ আৰু দুগৰাকী নতুন ছোৱালীক বিচনাখন গৰম কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনাই, সৌন্দৰ্য্যৰ উলংগ ৰসাল স্তনত মূৰটো থৈ ফুৰাৰে টোপনি গ'ল...
  এইবাৰ তেওঁ আগতে বাধা দিয়া সপোনটোলৈ উভতি আহিল, এক ভয়ংকৰ মহাকাশ যুদ্ধৰ বিষয়ে। আকৌ তেওঁৰ স্বচ্ছ যুঁজাৰু বিমানখনত, আৰু শত্ৰুৱে গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ শাৰীক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু হাইপাৰনেট গেমৰ ফুৰাৰ, আৰু তেওঁৰ সংগী, এজন ডাঠ, কিন্তু একে সময়তে পেশীবহুল শ্যামলা, অভিনয় কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে, একেলগে ইজনে সিজনক সহায় কৰে। কুৎসিত শত্ৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰি সংখ্যা ল"বলৈ চেষ্টা কৰিছে। ডাৰ্মোস্তানৰ সামৰিক আৰ্মাডাছৰ অসঙ্গতি ক্ৰমান্বয়ে আকৰ্ষণীয় হৈ পৰিছে। তেওঁলোকৰ জাহাজবোৰ অধিক ঘৃণনীয় যেন লাগে। কেপ্তেইন ভ্লাডিস্লাভে "বাল্টি" কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি গাড়ীখন বেঁকা জোতাৰ আকৃতিত যথেষ্ট সফলতাৰে কাটি ক"লে:
  - হিটলাৰ আৰু ষ্টেলিন দুয়োৰে পিতৃ জোতা নিৰ্মাতা আছিল বুলি কোৱাটো অসাৰ নহয়!
  উত্তৰত তেওঁৰ শ্যামলা সংগীয়ে তাইৰ উদং, গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহাটো জিলিকি উঠিল:
  - মোক বুট বা আন জোতাৰ প্ৰয়োজন নাই। খালী ভৰিৰে মই শূন্যতাৰ সামান্যতম বক্ৰতা বা মহাকাশৰ কম্পন বহুত ভাল অনুভৱ কৰো! অ" মোৰ ফুৰাৰ, আপুনি ছোৱালী হ"ব বিচাৰিবনে?
  ভ্লাডিস্লাভে উত্তৰত হাঁহিলে:
  - অলপ সময়ৰ বাবে আকৰ্ষণীয় হ"ব। সকলোৱে কয় যে মহিলাৰ অৰ্গাজম পুৰুষতকৈ বহুত শক্তিশালী আৰু দীঘলীয়া হয়, গতিকে মই সঁচাকৈয়ে পৰীক্ষা কৰিব বিচাৰিছিলো যে এইটো সঁচাকৈয়ে সঁচা নেকি?
  শ্যামলাগৰাকীয়ে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - অগ্ৰগতি আপোনাক এইটোও অভিজ্ঞতা লাভ কৰাৰ সুযোগ দিব পাৰে... যদিহে, অৱশ্যেই, আমি ভৱিষ্যৎ মহাকাশ যুদ্ধত পৰাস্ত নহয়। শত্ৰু বহুত বেছি। সম্ৰাট আলমাজটিগাৰ ১৩, যি এতিয়াও জন্ম হোৱা নাই যদিও ইতিমধ্যে আমাৰ সেনাপতি, তেওঁৰো মৃত্যু হ"ব পাৰে।
  ফুৰাৰক আঘাত কৰা ব্যক্তিজনে মন্তব্য কৰিছিল:
  - এজন ডাঙৰ সেনাপতি, যুদ্ধত মূৰৰ দৰে, আকাৰ যিমানেই ডাঙৰ, ক্ষতি সিমানেই গুৰুতৰ!
  উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে শ্যামলাগৰাকীয়ে নিজৰ যুঁজাৰুজনক ঘূৰাই দিবলৈ ধৰিলে। তেওঁ মেৰটোক কষ্টেৰে এৰাই চলি প্ৰেটজেল এটা বনালে আৰু তাৰ পিছত অতি নিখুঁতভাৱে উত্তৰত গুলী চলালে। শত্ৰুৰ বাহনখন জুইৰ শিখাত ফাটি পপিৰ গুটিৰ দৰে অতি সৰু সৰু জ্বলি থকা টুকুৰাত বিভক্ত হ"বলৈ ধৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে চ্যুইংগামটো তুলি লৈ ইমানেই নিপুণভাৱে দলিয়াই দিলে যে ই তাইৰ ওলাই থকা জিভাখনৰ ওপৰতে নামি গ"ল:
  - ধুনীয়া! যেতিয়া চোবাই খাব, তেতিয়া খাব!
  কিন্তু কঠিন যোদ্ধাজনৰ ইমান ভাগ্য নাছিল, তেওঁক আকৌ আঘাত কৰা হ"ল, যদিও সেয়া স্পৰ্শকীয়ভাৱে আৰু যোদ্ধা-কেপ্তেইনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - এই মহিলাসকলৰ ষ্ট্ৰ"কিংবোৰে মোক কিমান বেমাৰ কৰি পেলালে!
  শ্যামলাজনীৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল:
  -ষ্ট্ৰ'ক কৰি সন্তুষ্ট নহয় নেকি? আপুনি হয়তো আৰু গুৰুতৰ কিবা এটা বিচাৰেনে? ইমানেই অধৈৰ্য্য আপোনালোক সকলোৱে, দেশদ্ৰোহৰ প্ৰতি প্ৰৱল!
  ভ্লাডিস্লাভে হাঁহিলে আৰু ডাৰ্মোস্তানৰ যোদ্ধাসকলৰ মাজৰ পৰা এটা কঠোৰ উত্তৰ প্ৰায় গিলি পেলালে। যুদ্ধৰ ছবিখন কিছু সলনি হৈছে। শত্ৰুক অক্ষয় যেন লাগিল, যুদ্ধত অধিক নতুন শক্তিৰ প্ৰৱেশ ঘটালে। আল্ট্ৰা-যুদ্ধজাহাজবোৰ বিশেষভাৱে বিপজ্জনক আছিল, বিশাল, গ্ৰহাণুৰ দৰে, শূন্যতাৰ পৰা লাহে লাহে ওলাই আহিছিল, যেন সহানুভূতিশীল চিয়াঁহীৰে অংকন কৰা হৈছে (যিবোৰ লেম্প জ্বলাই দিলে দেখা দিছিল)। শ্বিট-ষ্টানে প্ৰথমে ফ্লেংকবোৰ বেঁকা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, এটা আৱৰণ দিয়া কৌশল এটা কৰিছিল, সম্ভৱতঃ মহাকাশত এটা কলড্ৰন সৃষ্টি কৰিবলৈ।
  গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ সৈন্যই সাহসেৰে যুঁজিছিল, আৰু একে সময়তে তেওঁলোকেও কৌশলৰ পৰা আঁতৰি যোৱা নাছিল। এইদৰেই মোবাইল ডিফেন্সৰ পদ্ধতিৰ লগতে সাহসী কৌশল আৰু ডাইভৰ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ মহাকাশ সেনাৰ যুদ্ধ ক্ৰুজাৰ আৰু গ্ৰেব হয় অদৃশ্য হৈ গ"ল নহয় ইয়াৰ বিপৰীতে দুঃস্বপ্নময় প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ পিছফালে দেখা দিলে। বৰফৰ গাঁত এটাত চিকাৰ কৰা মাছৰ কথা মনত পৰিল - সিহঁতে ওলাই আহি চিকাৰটো (কিবা এটা শীতকালীন পোক, আৰু চিকাৰীজন যদি কেটফিছ হয়, তেন্তে চৰাই!) ধৰি গাঁতটোৰ ভিতৰলৈ উভতি গ"ল। এই ক্ষেত্ৰত ডাৰ্মোস্তানৰ জাহাজবোৰ লগে লগে হেৰাই গ"ল, একেলগে গোট খাবলৈ ধৰিলে, আনকি ইজনে সিজনৰ ওপৰত গুলীচালনাও কৰিলে। ষ্টাৰশ্বিপৰ জ্বলোৱাৰ সৈতে এটা ধেমেলীয়া প্লাজমা বিস্ফোৰণ। উদাহৰণস্বৰূপে, আনকি থাৰ্মেল প্ৰিয়ন মিছাইলৰ পৰা কেইবাবাৰো আঘাত পোৱা আল্ট্ৰা যুদ্ধজাহাজ এখনো নীলা আৰু সেউজীয়া শিখাত বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। তাৰ পাছত মহাযোদ্ধাজনে ( বাথ পাতৰ দৰে লাগি থকা ক্ৰেপ-ষ্টেণ্টবোৰ ধ্বংস কৰি গৈ থাকিল !) বন্ধুজনে এখন জ্বলি থকা আল্ট্ৰা-বেটলশ্বিপৰ ভিতৰত এখন ছবি দেখিলে। আৰু কি এক আকৰ্ষণীয় কলছাছ, ২০ লাখ সৈনিক আৰু পঞ্চাশ নিযুত ৰবটৰ দল!
  জাহাজখনৰ ভিতৰৰ উগ্ৰপন্থীসকল বিভিন্ন ধৰণৰ স্কামবাগ: ট্ৰল, গবলিন আৰু কেইবাটাও হাইব্ৰিড প্ৰকাৰ, উদাহৰণস্বৰূপে আটাইতকৈ ব্যাপক: টিক আৰু চিগাৰেটৰ মিশ্ৰণ , বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে চিগাৰেটৰ গুটিও! বাৰু, ভয়ংকৰ জীৱ, যেন ড্ৰাগছ আসক্তই অংকন কৰা ভয়ানক চিনেমাৰ।
  জীৱবোৰে পলায়ন কৰিবলৈ আপ্ৰাণ ইচ্ছা কৰে যদিও একে সময়তে ইটোৱে সিটোৰ লগত সংঘৰ্ষ কৰে, ছুৰীৰে আঘাত কৰে, কাটি পেলায়, কামোৰে। ইয়াত আহিছে এটা ফেন্সিং মেচিন, যিটো বিশেষভাৱে বৰ্ডিং কম্বেটৰ বাবে তৈয়াৰ কৰা হৈছে। আৰু তাই অৰ্ধ-প্লাজমা তৰোৱালৰে সজ্জিত, পোন নহয়, কিন্তু বিভিন্ন ধৰণৰ কৌশলৰ বাবে বক্ৰ। প্ৰথমটো ফেন্সিং মেচিনটো জুইত জ্বলি থকা এখন বিশাল জাহাজৰ পৰা ওলাই অহাসকলৰ জীৱন্ত জঞ্জালত খুন্দা মাৰিলে। লগে লগে কটা মাংস আৰু জ্বলা মৃতদেহৰ টুকুৰাবোৰ সকলো দিশতে উৰি গ"ল। তাইৰ পিছফালে এজন বন্ধু দেখা গ"ল, তাইক মকৰা যেন লাগিল, মাথোঁ তাত কমেও ত্ৰিশটা অংগ আছিল, আৰু সেইবোৰ আছিল বিনাশৰ ধাৰা, ডাইনোছৰ এটাকো আধা কাটিব পৰাকৈ।
  ডাৰ্মোস্তানৰ এজন বিষয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - অ' মোক কাটিব নালাগে! পণ্যই ৰাণীক খাই পেলালে!
  কিন্তু তেওঁৰ ভাগ্য বেয়া আছিল, টিকটিকিৰ পাখিৰে চিগাৰেটৰ গুটিটো, মাথোঁ তাতোকৈ ঘৃণনীয়, এন্টেনাত খুন্দা মাৰি তাৰ ওপৰত বিন্ধি ওলমি আছিল। কিন্তু সেই আটাইতকৈ বন্য, নিত্য বৃদ্ধি পোৱা কেকোফ"নিটোত তেওঁৰ চিঞৰ-বাখৰ আৰু শুনা নাযায়। প্ৰধানকৈ নীলা আৰু কমলা ৰঙৰ প্ৰিন্সেপছ-প্লাজমাৰ শিখাই শ্বিটমোস্তানৰ ভয়ংকৰ যুঁজাৰু বিমানবোৰক আগুৰি ধৰিলে, যাৰ ফলত সিহঁতে ভাজি উঠিল। আৰু আল্ট্ৰা যুদ্ধজাহাজখনৰ ভিতৰত ফেন্সিং মেচিনবোৰ অতিমাত্ৰা আছিল। দেখাত তেওঁলোকৰ প্ৰগ্ৰেমত স্পষ্টকৈ ছাপ দিয়া হৈছিল: হত্যা, হত্যা, আৰু আকৌ হত্যা! আৰু তেওঁলোকৰ বাবে কোনটো আচলতে গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়। আৰু কৰিডৰবোৰত আটাইতকৈ ভয়ংকৰ হাইপাৰৰুমটোৰ শব্দ হৈছিল ৷
  কিন্তু ইতিমধ্যে আল্ট্ৰা-ফ্লেমে ফেন্সিং মেচিনবোৰত উপনীত হৈছে, লগতে বহুতো গবলিন আৰু নখ - চিগাৰেটৰ গুটি ইতিমধ্যে ছিন্নভিন্ন হৈ ফ"টনত পৰিণত হৈছে। গতিকে অতি যুদ্ধজাহাজখন ক্ৰমান্বয়ে কেইবাটাও ভাগত বিভাজিত হ"বলৈ ধৰিলে। যদিও বিভাজন লাহে লাহে হৈছিল, তথাপিও ইয়াক কম অশুভ যেন নালাগিল। বিশেষকৈ আন বহুতোৰ পটভূমিত হয় ক্ষুদ্ৰ ছুপাৰন"ভা হিচাপে জ্বলি উঠে, নহয় ইয়াৰ বিপৰীতে সংকুচিত হৈ অহা ষ্টাৰশ্বিপ হিচাপে। দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে কেৱল ডাৰ্মষ্টানৰ নহয়, গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ।
  উদাহৰণস্বৰূপে, হাতুৰী আৰু ছিকেলৰ প্ৰতীক থকা এখন ক্ৰুজাৰে নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই শত্ৰুৰ ড্ৰেডনাটৰ সৈতে খুন্দা মাৰে। যেতিয়া দুটা ভৰ উপ-পোহৰৰ গতিবেগত সংঘৰ্ষ হয়, তেতিয়া ই এটা বিনাশ ৰকেটৰ দ্বাৰা ৰেম হোৱাৰ সমতুল্য। ই অতিশয় শক্তিৰে বমি কৰে (যদি কোনোবাই তেনেকৈ ক"ব পাৰে, অৱশ্যেই)। বিস্ফোৰণটোৱে বহুৰঙী পাহি থকা টিউলিপৰ দৰে ফুলি উঠিল, হঠাতে প্ৰায় ডজন কিলোমিটাৰমান অস্তিত্বত থকা সকলো বস্তু খাই পেলালে। ভ্লাডিস্লাভ-এডলফে কয়:
  - আৰু আমাৰ ল'ৰাবোৰ যেন ইতিমধ্যে স্বৰ্গত আছে!
  শ্যামলাগৰাকীয়ে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - স্বৰ্গ একমাত্ৰ ভাল ঠাই য'ত কোনেও গৰমত থাকিলেও পাবলৈ খৰখেদা নকৰে !
  হিটলাৰৰ হিটটোৱে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - এইবোৰেই হৈছে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিৰোধ। আমি ভাল ঠাইত শেষ হ"ব নিবিচাৰো, কিন্তু বেয়া ঠাইতে আমাক টানি লৈ যায়! গতিকে কোনটো ভাল, জীৱন নে মৃত্যু, সেয়াও স্পষ্ট নহয়৷
  ছোৱালীজনীয়ে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে-
  - মৃত্যুতকৈ জীৱন সদায় ভাল। প্ৰায় সকলো মানুহেই তেনেকৈ ভাবে সেয়া অসাৰ নহয়। অৱশ্যে আমাৰ পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৰ দৰেই মানুহৰ মতামত আপেক্ষিক৷
  ফুহাৰাৰে আন এটা যথেষ্ট কৌশলী টাৰ্ণ কৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁ দুজনীয়া, আৰু সেয়েহে বহুত বেছি দামী আৰু চহকীভাৱে অস্ত্ৰধাৰী যুঁজাৰু বিমান এখন (কিমান সুন্দৰকৈ বিস্ফোৰণ ঘটিছিল, যেন পাইৰ"টেকনিক সামগ্ৰীৰ জটিল সংমিশ্ৰণৰ পৰা আতচবাজী জ্বলি উঠিছিল), মুকুতাৰ শূন্যতাৰ ওপৰেৰে সিঁচৰতি হৈ থকা ছিন্নভিন্ন পদাৰ্থ। ভ্লাডিস্লাভ-এডলফে মন্তব্য কৰিছে:
  - প্ৰকৃতি আৰু ঈশ্বৰ উভয়ৰে বিষয়ে মানুহৰ ধাৰণা অতি পৰস্পৰ বিৰোধী। সাধাৰণতে আনকি প্ৰতিক্ৰিয়াশীল অৰ্থাৎ আনকি ধ্বংসাত্মক মন এটাৰ ধাৰণাও আছে, যিয়ে ব্যক্তিক এনে আচৰণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰে যিটো প্ৰাগমেটিক প্ৰবৃত্তি আৰু সুবিধাজনকতাৰ বিবেচনাই আদেশ দিয়া উচিত নহয়।
  নিষ্ঠুৰ ডুব যোৱাৰ পৰা সুস্থ হ"বলৈ অসুবিধা পোৱা শ্যামলাগৰাকীয়ে (যেতিয়া সাতজন যুঁজাৰুৱে একেলগে আপোনাৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ আহিব তেতিয়া আপুনি আৰু কি কৰিব পাৰে), ক"লে:
  - pragmatics বন্ধ কৰক - গণিত অন কৰক!
  - ধেমেলীয়া নহয়! - ভ্লাডিস্লাভে উত্তৰ দিলে।
  হঠাতে নৌসেনাৰ বিমান পৰিবহণৰ কেপ্তেইনৰ সন্মুখত গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ সেনাৰ কমাণ্ড পোষ্টৰ ছবি এখন ওলাল ৷ সঁচাকৈয়ে এইটো অৱশ্যেই এক উপহাৰ - পবিত্ৰ স্থানত প্ৰৱেশ কৰাৰ ক্ষমতা আৰু আনকি আন কাৰোবাৰ পৰিকল্পনা নহ"লেও নিজৰ আজ্ঞাও চিনি পোৱাৰ ক্ষমতা।
  ইয়াত আছে, ফ্লেগশ্বিপ যুদ্ধজাহাজ, এশ কিলোমিটাৰ ব্যাসৰ গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ মহাকাশ সেনাৰ আকৰ্ষণীয় ফ্লেগশ্বিপ। আৰু এই জাহাজখনেও স্বাভাৱিকতে যুঁজ দিয়ে, কাৰণ লাখ লাখ শক্তিশালী আৰ্টিলাৰীৰ নলী নিষ্ক্ৰিয়তাৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত হ"ব নোৱাৰে। কিন্তু ফ্লেগশ্বিপ আল্ট্ৰা বেটলশ্বিপখনে আন বৃহৎ জাহাজৰ সৈতে মিলি কাম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ মহাকাশ সেনাৰ স্ক্ৱাড্ৰনৰ মূল কমাণ্ড থকা ফ্লেগশ্বিপখন ধ্বংস কৰাৰ সামান্যতমো সুযোগ শত্ৰুক দিব নোৱাৰি।
  আশ্চৰ্যজনকভাৱে জেনেৰেল কমাণ্ডাৰ আৰু ৰজা কেৱল গৰ্ভত পৰি থকা ভ্ৰূণ। মাক নিজেই নিলম্বিত এনিমেচনৰ অৱস্থাত নিমগ্ন হৈ আছে, যিহেতু অন্যথা কৰ্তব্য পালন কৰাটো অত্যন্ত বেদনাদায়ক হ"ব। আৰু ইতিমধ্যে পৰ্যাপ্তভাৱে বিকশিত হোৱা ভ্ৰূণৰ ৰজাৰ কাৰ্য্যক্ষমতা অসংখ্য চাইবাৰনেটিক ইউনিটে নিশ্চিত কৰে, যাৰ অংগ-প্ৰত্যংগ আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল যথেষ্ট ডাঙৰ মগজু আছে। গ্ৰেট ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ ওপৰত ৰাজত্ব কৰা ভ্ৰূণটোৱে নিজেই যথেষ্ট আৰামদায়ক অনুভৱ কৰে।
  হয় অৱশ্যে, আৰু প্ৰয়োজনৰ বোজা সি, মাকৰ ভিতৰত থকা আজি কেইবাবছৰ হ"ল। দৌৰিবলৈ যোৱা বা কিবা এটা লৰচৰ কৰাৰ সপোনহে দেখিব পাৰি। আৰু এইবোৰ বেদনাদায়ক সপোন, কাৰণ জন্ম মানে তাৎক্ষণিক অন্তৰ্ধান। ভ্ৰূণটোৱে স্ক্যানাৰ ব্যৱহাৰ কৰি বাহিৰৰ জগতখনৰ সৈতে যোগাযোগ কৰে। অৱশ্যে তেওঁলোকে ভ্ৰূণৰ সেনাপতিৰ প্ৰকৃত ৰূপ দেখুৱাই নাই, বৰঞ্চ আত্মবিশ্বাস জগাই তুলিবলৈ অধিক সক্ষম ভাবমূৰ্তি দেখুৱাইছে। বিশেষকৈ এজন সুদৰ্শন ডেকা গৰ্ভত থকা ৰজাৰ ৰূপত আবিৰ্ভাৱ হয়। তেওঁ স্পষ্ট, আদেশকাৰী মাতেৰে সৈন্যবাহিনীক আদেশ দিয়ে:
  - ইলাষ্টিক প্ৰতিৰক্ষাৰ নীতি ব্যৱহাৰ কৰক। হাজাৰ হাজাৰ বছৰৰ আগৰ দৰেই সংখ্যাত কম দুৰ্বল শক্তিবোৰেও এই নিঃসন্দেহে সত্যটো ব্যৱহাৰ কৰিছিল যে সৰু ভৰ এটা বৃহৎ ভৰতকৈ বহু বেছি চলন্ত। যিহেতু সামান্য ভৰৰ বৈশিষ্ট্য হৈছে তুচ্ছ জড়তা!
  গাৰ্ল মাৰ্শ্বালে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - অৱশ্যেই... সেনাবাহিনীৰ কুচকাৱাজ চলোৱাৰ ক্ষমতাই জয়ৰ চাবিকাঠি। অৱশ্যে চৰমপন্থা এৰাই চলিব লাগিব। কাৰণ, পিঁপৰা জন্তুৰ ৰজা নহয়!
  ভ্ৰূণ সেনাপতিজনে হাঁহিলে:
  - আটাইতকৈ মাৰাত্মক জীৱবোৰ হ"ল বেক্টেৰিয়া। যদিও নাই, হয়তো ভাইৰাছও নহয়! যদিও ই আদিম জীৱ, ই ফলপ্ৰসূ! ইয়াত শত্ৰুৱে বিশাল শক্তি গোটাইছিল, প্ৰায় সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা, অৰ্থাৎ তেওঁ বাকী থকা অঞ্চলবোৰ উন্মোচন কৰিছিল।
  এলফ মাৰ্শ্বাল ফেগোৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - কেতিয়াবা সন্মুখৰ সীমিত অংশত আপাত দৃষ্টিত তুচ্ছ যেন লগা সুবিধাটোৱেই জয়ী হ"বলৈ যথেষ্ট। এইটো বহু যুদ্ধৰ, বিভিন্ন সভ্যতাৰ এক অদ্ভুত স্বতন্ত্ৰতা!
  ভ্ৰুণ সম্ৰাটে স্ক্যানাৰবোৰৰ মাজেৰে হাঁহিলে:
  - এই ক্ষেত্ৰত আপুনি মূলটোলৈ চাই আছে।
  ইফালে ডাৰমোস্তানৰ আৰ্মাডাবোৰে এই পদক্ষেপত পুনৰ সংগঠিত হ"বলৈ চেষ্টা কৰে। পিছফালৰ পৰা এটা অতি উল্লেখযোগ্য সংৰক্ষিত বাহিনী তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহিল। হাজাৰ হাজাৰ ডাঙৰ ষ্টাৰশ্বিপ আৰু লাখ লাখ সৰু জাহাজ বেল ফৰ্মেচন ব্যৱহাৰ কৰি ওলাই গৈছিল। ফলত পৰজীৱীবোৰৰ অগ্নিশক্তি লক্ষণীয়ভাৱে বৃদ্ধি পালে। গাৰ্ল মাৰ্শ্বালে উত্তেজনাত ক"লে:
  - ইয়াত হাৰামী প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে নিক্ষেপ কৰা আন এখন ট্ৰাম্প কাৰ্ড। তথাপিও আমাৰ চোৰাংচোৱাগিৰি একেবাৰে সমতুল্য নাছিল, ইমান বিপুল সংখ্যক বাহিনী প্ৰৱৰ্তনৰ সম্ভাৱনাৰ ব্যৱস্থা কৰা হোৱা নাছিল।
  ল"ৰা ৰূপত সম্ৰাটৰ হ"ল"গ্ৰামটোৱে তৰোৱালখন লাথি মাৰিলে। প্ৰপেলেণ্টটোৱে গেটত খুন্দা মাৰিলে। প্ৰায় লগে লগে বিস্ফোৰণ ঘটিল। প্ৰথমে চকুবোৰ খাই পেলোৱা এটা জিলিকনি, আৰু তাৰ পিছত বেঙুনীয়া ৰঙৰ ভেঁকুৰৰ বৃদ্ধি যিয়ে যুদ্ধজাহাজৰ বন্দুকৰ পৰিসৰৰ ভিতৰত থকা সকলো বস্তু ধ্বংস কৰি পেলায়। হ"ল"গ্ৰামৰ ল"ৰাটোৱে ক"লে:
  - এইটো অসাধাৰণ গ'ল স্ক'ৰিং! বাৰু, বিৰোধীয়ে ইয়াক নিজৰ সকলোখিনি দিয়ক। তেওঁৰ বাবে মোৰ এটা ছাৰপ্ৰাইজ প্ৰস্তুত কৰা হৈছে।
  এলফ ফেগোৱে কিছু সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে যুদ্ধৰ ছবিখন চালে। ডাৰ্মোষ্টানৰ আৰ্মাডাটো বেদনাদায়কভাৱে ভয়ংকৰ যেন লাগিছিল। বিশেষকৈ অতি যুদ্ধজাহাজ, যাৰ ব্যাস দুশ পঞ্চাশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত হৈছিল। এলফটোৱে হঠাতে নিজৰ গৃহ গ্ৰহটোৰ কথা মনত পেলালে... তাত থকা প্ৰকৃতিটো আইডিলিক, তাত তেজ চুহি খোৱা পোক-পৰুৱাও নাই। আৰু সিংহ... বাৰু, ঠিক সিংহ নহয়, কৰ্ণফ্লাৱাৰৰ সৈতে সংকৰ। সাধাৰণতে এইটো এটা ধুনীয়া প্ৰাণী: শৰীৰটো কৰ্ণফ্লাৱাৰ ফুল, আৰু বতাহত সোণালী চুলিৰ বিকাশ ঘটে। তদুপৰি কৰ্ণফ্লাৱাৰবোৰে ছাঁ সলনি কৰে... ইয়াত সম্পূৰ্ণ কুৎসিততা আছে, মানুহ আৰু এলফ দুয়োটাৰে বিৰুদ্ধে নিৰ্দেশিত।
  শ্যামলা মাৰ্শ্বালে ক"লে:
  "শত্ৰুৰ হাতত কিমান ৰিজাৰ্ভ আছে আমি নাজানো, কিন্তু মোৰ বোধেৰে আমাৰ এম্বুছ ৰেজিমেণ্টটো স্থানান্তৰ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে।"
  ভ্ৰূণ সম্ৰাটে আপত্তি কৰিছিল:
  - এতিয়া আপোনাৰ কাৰ্ড দেখুৱাবলৈ সময় নহয়!
  গাৰ্ল মাৰ্শ্বালে যুক্তি দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  "আমাৰ মানুহবোৰ মৰিলে যুদ্ধ কৰিবলৈ কোনো নাথাকিব!"
  আৰু তাৰ পিছত ভ্ৰূণৰ সেনাপতিজনক পোৱা গ"ল:
  "হত্যা নোহোৱাকৈ যুদ্ধত জয়ী হ"ব নোৱাৰি।" দবাত পাৰি, কিন্তু প্ৰকৃত যুদ্ধত নোৱাৰি! যুদ্ধৰ নিৰ্দয় নিয়মটো হ"ল লোকচান বৰষুণে জয়ৰ শিপাবোৰক জলসিঞ্চন কৰাৰ দৰে, মাত্ৰ নিশ্চিত হ"ব লাগিব যে লোকচান যাতে শিপাবোৰ ধুই পেলোৱা ধাৰাসাৰ বৰষুণলৈ পৰিণত নহয়! - তেতিয়া গৰ্ভৰ পৰা পঠোৱা হ'ল'গ্ৰামটো হঠাতে মুখত দয়ালু হৈ পৰিল। - কিন্তু এইটো নাভাবিব যে বিশেষকৈ অতি যুদ্ধজাহাজৰ জুইৰ পৰা হোৱা লোকচান হ্ৰাস কৰিবলৈ গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰক সৰ্পিল ৰূপত পিছুৱাই যাবলৈ দিয়ক।
  এলফ মাৰ্শ্বালে ভ্ৰূণ সেনাপতিজনক সমৰ্থন কৰিলে:
  - সেইটোৱেই, সেইটোৱেই একমাত্ৰ উপায়। শত্ৰুৱে পাতালৰ পৰা কিমান শক্তি নিক্ষেপ কৰিব পাৰিব সেয়া এতিয়াও জানিব পৰা হোৱা নাই।
  সঁচাকৈয়ে শিতমস্তানৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰে ঘন জাকত গতি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। একে সময়তে তেওঁলোকে গোলাবাৰুদ একেবাৰেই ৰাহি কৰা নাছিল, লাখ লাখ লোকৰ ওপৰত ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিছিল, আনকি আঘাতৰ সঠিকতাৰ প্ৰতিও গুৰুত্ব নিদিয়াকৈ। এনে লাগিল যেন ভেকুৱামৰ ওপৰেৰে কোটি কোটি মেচ মাৰি হাইপাৰপ্লাজমত জ্বলি উঠিল, জীৱিত আৰু চলন্ত সকলো জ্বলাই দি তাৰ পিছত বাহিৰলৈ ওলাই যাব। ৰাছিয়াৰ যোদ্ধাসকলে বহুত বেছি সঠিকভাৱে গুলী চলায়, কিন্তু শত্ৰুৰ স্থূল ড্ৰেডনাটে ফটকাৰ দৰে বজ্ৰপাত কৰিলে, কনফেটিৰ দৰে টুকুৰাবোৰ সিঁচৰতি কৰিলে। ডিৰমোস্তানৰ কেইবাখনো নাও গুলীয়াই পেলোৱা মাৰাত্মক কনফেটি। আৰু হাৰামী সভ্যতাৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত ফ্ৰিগেটৰ সংখ্যা সম্পূৰ্ণ অগণন। ৰাছিয়াৰ জাহাজবোৰ মৰিছে সঁচা৷ ইয়াত ক্ষতিগ্ৰস্ত ক্ৰুজাৰখনে হতাশ হৈ কুৰ্স্ক বাল্জত ৰাছিয়াৰ টেংকৰ দৰে লৰালৰিকৈ আহি শত্ৰুৰ অতি যুদ্ধজাহাজখনক খুন্দা মাৰিলে। এবাৰতে লাখ লাখ লোকৰ জীৱনত বাধা আহিল আৰু জুই জ্বলি উঠিল, যেন এটা বিশাল গেছৰ পাইপ উৰুৱাই দিয়া হৈছে।
  বামন মাৰ্শ্বালে ম্লানভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাক বেঁকা কৰি দিয়ে, কিন্তু আমি হাৰ নামানো! - বৰ্গক্ষেত্ৰৰ সেনাপতিজনে লক্ষ্য কৰিলে (বা সঁচাকৈয়ে তেওঁৰ হ'ল'গ্ৰাফিক ছবিখন, বামনটো নিজেই গ্ৰছ-ড্ৰেডনাট শ্ৰেণীৰ আন এখন জাহাজত আছিল!)। - শত্ৰুৰ যোগাযোগ আৰু যোগান লাইনত অন্ততঃ কিছু পাল্টা আক্ৰমণ চলোৱাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব।
  ভ্ৰুণ সম্ৰাটে নিজৰ ল"ৰালিৰ হ"ল"গ্ৰামৰ মাজেৰে হাঁহিলে।
  - কি, তোমাৰ মতে, মই হাৰি যোৱা!
  বামন মাৰ্শ্বালে গুণগুণাই পাখি মেলি দিলে:
  "কিন্তু তেওঁলোকে গোলাবাৰুদ একেবাৰেই ৰাহি নকৰে।" অৰ্থাৎ তেওঁলোকৰ হাতত যথেষ্ট আছে। নহয়নে মোৰ প্ৰভু?
  ভ্ৰূণ সম্ৰাটে আপত্তি কৰিছিল:
  - নাই এনেকৈ নহয়! এজন মহান সেনাপতি তেওঁৰ মূৰতকৈ অধিক মূল্যৱান, গতিকে সাৱধানতাৰ হেলমেট আৰু ধূৰ্ততাৰ ছদ্মবেশে তেওঁক কোনো ক্ষতি নকৰে! মুঠতে শত্ৰুৱে এতিয়াও তেওঁৰ লগত সকলো ঠিকেই আছে বুলি মধুৰ ভ্ৰমত আছে, কিন্তু আচলতে আমাৰ জয় ইতিমধ্যে ওচৰ চাপিছে! অভাৱনীয়ভাৱে আঘাত কৰাটো মুষ্টিৰ ঠাইত মিশ্ৰণ ষ্টীলৰ তৰোৱাল লগোৱাৰ সমান!
  
  
  WITTMAN জীয়াই আছে
  আৰ্ডেনত আক্ৰমণৰ সময়ত নাজীৰ ডাঙৰ সফলতাৰ সৈতে জড়িত ইতিহাসৰ এটা সৰু পৰিৱৰ্তন। নাজীয়ে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল, দলং পাৰ হৈ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, গোলাবাৰুদ আৰু ইন্ধনেৰে গুদাম দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ধৰ্মঘটত উইটমেনৰ অংশগ্ৰহণেও সফলতা লাভ কৰিছিল, যিজনে প্ৰকৃত কাহিনীৰ দৰে মৃত্যুবৰণ কৰা নাছিল! আৰু কি? প্ৰকৃত নায়ক কেতিয়াও মৰি নাযায় আৰু অমৰ! উইটমেনে যুঁজ দি থাকিল আৰু স্ক"ৰ ৰেক আপ কৰিলে। দুশতম টেংক ধ্বংস হোৱাৰ পিছত তেওঁ প্ৰথম আৰু এতিয়ালৈকে একমাত্ৰ টেংকাৰ হিচাপে পৰিগণিত হয় যিয়ে ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে।
  উইটমেনৰ প্ৰতিভাই ইতিহাসৰ গতিপথ অলপ সলনি কৰি পেলালে। আৰু জাৰ্মানসকল অলপ ভাগ্যৱান, দ্ৰুত, অধিক কাৰ্যক্ষম হৈ উঠিল। আৰু বাস্তৱ কাহিনীত প্ৰায় যি হৈছিল তাত তেওঁলোকে সফল হ"ল, কিন্তু মাত্ৰ দুঘণ্টামান হেৰাই গ"ল। আৰু সেইবাবেই গুদামবোৰ দখল কৰা হ"ল, আৰু জাৰ্মান সেনাই চেপি ধৰা ক্ষমতা লাভ কৰিলে। ফলত ব্ৰাছেলছ বন্দী হয় আৰু লাখ লাখ ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান সৈন্য বন্দী হয়।
  ষ্টেলিনে এতিয়াও আক্ৰমণ কৰিবলৈ খৰখেদা কৰা নাছিল, তেওঁ বিচাৰিছিল যে মিত্ৰশক্তিক পশ্চিমত অধিক শক্তিশালীভাৱে পৰাস্ত কৰা হওক।
  যুদ্ধবোৰে দেখুৱাইছিল যে টাইগাৰ-২ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ দুয়োটা দিশতে অতি ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ। জাৰ্মানীয়ে পূবত ৰঙা সেনা নিষ্ক্ৰিয় হোৱা দেখি যুদ্ধত অতিৰিক্ত ইউনিট নিয়োগ কৰিলে আৰু তেওঁলোকৰ সফলতাৰ ওপৰত নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। ফ্ৰিটজে নতুন স্ব-চালিত বন্দুক ই-২৫ও লাভ কৰিছিল, যিটো আকাৰ আৰু ওজনত সৰু আছিল যদিও শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু ভাল কৱচ আছিল, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল গতিশীলতা।
  ফলত নতুন জয়... এতিয়া ক্ৰাউট পেৰিছত। তেওঁলোকে আকৌ ফ্ৰান্সৰ ৰাজধানীখন লৈছে।
  আৰু এইটোৱেই ষ্টেলিনে বিচাৰে - মিত্ৰশক্তিৰ বাবে হত্যা কৰা হওক, আৰু তাৰ পিছত ইউ এছ এছ আৰে সমগ্ৰ ইউৰোপক পাব।
  ষ্টেলিন এজন ধূৰ্ত শিয়াল... কিন্তু চাৰ্চিলও কোনো মূৰ্খ নহয়। ৰুজভেল্টৰ মৃত্যুৰ সময়ত তেওঁ আৰু ট্ৰুমেনে থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতিত স্বাক্ষৰ কৰে। একে সময়তে ফ্ৰান্সৰ পৰা পৰাজিত সৈন্যৰ অৱশিষ্ট প্ৰত্যাহাৰ কৰা। আৰু অৱশ্যেই যুদ্ধবন্দীৰ সম্পূৰ্ণ বিনিময়ৰ সৈতে, আনকি তৃতীয় ৰাইচলৈ ইন্ধন আৰু যোগানৰ যোগানৰ সৈতেও।
  ইয়াৰ উত্তৰত জাৰ্মানীয়ে যিহুদী বিৰোধী আইন বাতিল কৰে। কিন্তু ইহুদীসকল শিবিৰত থাকিল যদিও তেওঁলোকক জ্বলাই দিয়া নহ"ল, তেওঁলোকক কেৱল কাম কৰিবলৈ বাধ্য কৰা হ"ল আৰু আমেৰিকানসকলে শিবিৰলৈ টিনত ভৰোৱা খাদ্য আৰু শস্যজাতীয় খাদ্য পঠিয়াই দিলে।
  ফ্ৰান্স আৰু ইটালীত জাৰ্মানসকলৰ মুক্ত হাত আছিল। এতিয়া ষ্টেলিনে পৃথক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়াইছিল। কিন্তু হিটলাৰে নাকচ কৰিলে। জুন মাহত ফ্ৰিটজৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। প্ৰথম ই-৫০ টেংকবোৰে এই ছিৰিজত প্ৰৱেশ কৰে। কিন্তু যিদৰে দেখা গ"ল, গাড়ীখন সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ"ল। ইয়াৰ ওজন বেছি হৈয়েই থাকিল, প্ৰায় ৬৫ টন, টাইগাৰ-২তকৈ কম চিলোৱাটৰ সৈতে, কিন্তু কৱচ একে ডাঠ, স্পষ্টভাৱে অপৰ্যাপ্ত, বিশেষকৈ কাষত। ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিমি বন্দুকটো কিছু ভাল বুলি ওলাই পৰিল। প্ৰতি মিনিটত তাই বাৰটা গুলী চলাইছিল।
  ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ দ্বাৰা যোগ কৰা হৈছিল, যিয়ে ১২০০ হৰ্চপাৱাৰলৈকে ত্বৰান্বিত কৰিছিল। সাধাৰণতে টেংকখন অৱশ্যে টাইগাৰ-২ৰ তুলনাত উন্নত হৈছিল আৰু কৱচৰ অলপ যুক্তিসংগত ঢাল আছিল যদিও কাষৰ পৰা দুৰ্বল হৈয়েই থাকিল।
  ই-১০০ৰ সুৰক্ষা অধিক আছিল যদিও ইয়াৰ গধুৰ ওজনে পৰিবহণ আৰু যুদ্ধৰ ব্যৱহাৰ কঠিন কৰি তুলিছিল। আটাইতকৈ সফল আছিল স্বয়ংচালিত বন্দুক ই-২৫, যাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ অতি কম চিলোৱাট আছিল ১২০ মিলিমিটাৰ, এটা ডাঙৰ ঢাল, আৰু কাষৰ কৱচৰ ৮২, আৰু টাইগাৰ-২ৰ বাবে এটা কামান আছিল, ই আছিল শ্ৰেষ্ঠ স্ব- ৱেৰমাচ্ট আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ প্ৰপেলড বন্দুক। ই ঘণ্টাত সত্তৰ কিলোমিটাৰলৈ গতি কৰিছিল - ৭০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন, আনকি কপালত আই এছ-২ৰ খোলা ৰিকোচেট কৰিছিল।
  জাৰ্মানীয়ে হাংগেৰীৰ পৰা মূল আঘাত কৰিছিল, বুডাপেষ্টক বচাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, যিখন বুডাপেষ্ট এতিয়াও ঘেৰি আছিল। যুদ্ধ অত্যন্ত তীব্ৰ আছিল।
  ২২ জুনত এই আক্ৰমণ আৰম্ভ হয় আৰু ৰঙা সেনাই অতি শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা গঢ়ি তুলিছিল। জাৰ্মানসকলৰ হাতত এতিয়াও ই-ছিৰিজৰ টেংক কম, মাত্ৰ ই-২৫ স্বয়ংচালিত বন্দুকহে মোটামুটি বৃহৎ পৰিমাণত - ইয়াক নিৰ্মাণ কৰাটো যথেষ্ট সহজ আৰু সস্তা। ইয়াত বিকিনি পিন্ধা দুজনী ছোৱালী পৰি আছে। বাহনখন ডেৰ মিটাৰতকৈও কম আৰু ইয়াৰ বাবেই ই ইমান ভালদৰে সুৰক্ষিত আৰু তুলনামূলকভাৱে কম ওজনৰ সৈতে সজ্জিত।
  চাৰ্লট আৰু গেৰ্ডা নামৰ দুগৰাকী ছোৱালীয়ে শুই থকা অৱস্থাত ছোভিয়েট বন্দুকত গুলীচালনা কৰে। তেওঁলোকৰ সন্মুখত ৰেডিঅ"ৰ দ্বাৰা নিয়ন্ত্ৰিত সৰু সৰু গাড়ীবোৰ চলিছিল, মাইনফিল্ডবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰিছিল।
  ৰেড চাৰ্লটে কামানটো গুলীয়াই দিলে। তাই ছোভিয়েট বন্দুকটো পেলাই দিলে আৰু বুকুখন জোকাৰিলে, কাপোৰৰ পাতল ফিটা এটাৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা। আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - হাইপাৰপ্লাজমাৰ উত্তেজিত অগ্নি!
  আৰু তাৰ পিছত গেৰ্ডাই তাইক চৰ মাৰিব, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি। আৰু তেওঁ চিঞৰি উঠে:
  - মই বৰ শীতল ছোৱালী আৰু বেয়া নহয়...
  স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৱে নিজেই গতি কৰে। আৰু মাজে মাজে বন্ধ হৈ যায়। তাইৰ ফ্ৰন্টাল কৱচটো বহুত ঢালযুক্ত, আৰু ইয়াৰ ফলত ভাল সুৰক্ষা পোৱা যায়। ছোভিয়েট বন্দুকৰ খোলা ৰিকোচেটৰ প্ৰতি সংবেদনশীল। আৰু এনে স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ বাবে মুখামুখিকৈ একোৱেই ভাবুকি নিদিয়ে। এতিয়াও কাষত খুন্দা মাৰিব পাৰে। কিন্তু ছোৱালীবোৰৰ কোনো খৰখেদা নাই। কাৰ্যকৰী স্বয়ংচালিত বন্দুকটো কৱচ বিন্ধিবলৈ SU-100তকৈ উন্নত, আৰু ইয়াৰ সুৰক্ষাও অধিক, অধিক চলন্ত আৰু একে সময়তে লঘু।
  আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ হাতত পৰ্যাপ্ত শুকান সামগ্ৰী নাই৷ মূলতঃ টি-৩৪-৮৫ টেংক, যিটো বন্দুকৰ সৈতে যথেষ্ট শক্তিশালী নহয় আৰু ইয়াৰ কৱচ দুৰ্বল। আৰু জাৰ্মান স্বয়ংচালিত বন্দুক ই-২৫, বাইদেউ, লঘু, কৱচ আৰু বন্দুকত বহুত শক্তিশালী।
  ছোৱালীবোৰে কাজিয়া কৰি আছে... বৰ ধুনীয়া আৰু সৰু। আৰু তেওঁলোকৰ স্বয়ংচালিত বন্দুক বোমা আৰু নিক্ষেপ...
  অৱশেষত ফ্ৰিটজে বুডাপেষ্টলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ সক্ষম হয়। ছোভিয়েট ইউনিটেৰে আগুৰি থকা এক পতিয়ন যোগ্য জয়। বহুতকে বন্দী কৰি হত্যা কৰা হ"ল।
  এইটো সঁচা যে নাজীসকলৰ যথেষ্ট লোকচান হৈছিল। আৰু ইমান শক্তি নাই। বাৰু, যদি এতিয়াও সঁজুলি উৎপাদন হৈ আছে, তেন্তে মানৱ সম্পদ যথেষ্ট নহয়।
  আৰু শিশু আৰু মহিলাক সেনাবাহিনীত ভৰ্তি কৰা হয়। বা বিদেশী, কিন্তু তেওঁলোক যথেষ্ট নিৰ্ভৰযোগ্য নহয়।
  অৱশ্যে যুদ্ধ অব্যাহত আছে... ৰঙা সেনাই অতি হঠকাৰীভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিছে, বহু প্ৰতিৰক্ষামূলক লাইনেৰে। জাৰ্মানসকলে আৰু এশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি গৈ ৰৈ যায়। মোৰ শক্তি যথেষ্ট নাই। আৰু ৰেড আৰ্মীয়ে নিজেই আক্ৰমণত নামি পৰে। কিন্তু ইও বৰ সফল নহয় আৰু জাৰ্মানসকলক অলপ আঁতৰাই পেলায়।
  শীতকাল অহালৈকে... ফ্ৰণ্ট লাইন সুস্থিৰ হৈ পৰে। ১৯৪৬ চনৰ জানুৱাৰী মাহত পূব প্ৰুছিয়া আৰু পোলেণ্ডত ৰঙা সেনাই আগবাঢ়িব যদিও ইয়াৰ অগ্ৰগতি কম।
  জাৰ্মানসকলে শীতকালত নাওখন জোকাৰি নিদিয়ে। যুদ্ধবোৰ ৰক্তাক্ত। কিন্তু ফ্ৰন্ট লাইন লেহেমীয়া...
  আৰু প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ এটা সময়ছোৱা আৰম্ভ হয়। সন্মুখৰ লাইন নিষ্ক্ৰিয় হৈ পৰে। জাৰ্মান আৰু বিদেশী বিভাগে গৰমৰ দিনত আগবাঢ়ি যায়, আৰু শীতকালত ৰঙা সেনাবাহিনী। আৰু কোনেও উল্লেখযোগ্য সফলতা লাভ কৰিব নোৱাৰে।
  বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি যুদ্ধ চলি থাকে। জেট বিমানৰ বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মান ইউ এছ এছ আৰতকৈ কিছু আগবাঢ়ি আছে। ইউ এছ এছ আৰে ১৯৪৯ চনতহে এম আই জি-১৫ গণ উৎপাদনত প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল। কিন্তু এই সময়লৈকে জাৰ্মানীৰ হাতত এম ই-৪৬২ আৰু এক্স ই-৩৬২ আছিল। আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ডিস্ক প্লেন, যিবোৰ সৰু অস্ত্ৰৰে শক্তিশালী লেমিনাৰ জেটৰ পৰা গুলীয়াই পেলোৱাটো অসম্ভৱ।
  টেংকবোৰত জাৰ্মান "ই" ছিৰিজ আছে... ইয়াৰ বিপৰীতে টি-৫৪ আৰু আই এছ-৭ আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। কিন্তু তাৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে এ জি ছিৰিজ মুকলি কৰিলে - অধিক উন্নত পিৰামিডৰ দৰে।
  কিন্তু কাৰো সুবিধা নাছিল। সন্মুখৰ লাইন ঠাইতে থাকে।
  1953 চনৰ মাৰ্চ মাহত ষ্টেলিনৰ মৃত্যুৰ আগলৈকে...
  আৰু ইয়াত দলীয় নেতৃত্ব আৰু ক্ষমতাৰ সংগ্ৰামত কিছু বিভ্ৰান্তিৰ সুযোগ লৈ জাৰ্মানীয়ে সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু তাৰ পিছত বেৰিয়াক গ্ৰেপ্তাৰ কৰি ফাঁচী দিয়াৰ পিছত মহান কৌশলবিদ ভাচিলেভস্কিক উচ্চতম সেনাধ্যক্ষ হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হয় আৰু ৰাজ্যিক প্ৰতিৰক্ষা সমিতিৰ মুৰব্বী মালেংকভক শক্তিশালী কৰা হয়। ইউৰোপৰ সীমান্তৰ ভিতৰতে ফ্ৰণ্ট লাইন সুস্থিৰ হৈ পৰিছে।
  ইউ এছ এছ আৰত ক্ষমতাৰ বাবে সংগ্ৰামৰ সময় চলি থকাৰ সময়তে জাৰ্মানীয়ে নেমানত উপনীত হ"বলৈ সক্ষম হয়, আৰু বাল্কন, ৰোমানিয়া, বুলগেৰিয়া, শ্লোভাকিয়া, গ্ৰীচ, আলবেনিয়া পুনৰ দখল কৰি ইউৰোপৰ ওপৰত পুনৰ সম্পূৰ্ণ নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  কিন্তু ইতিমধ্যে ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰৰ সীমান্তত ফ্ৰণ্ট লাইন পুনৰ সুস্থিৰ হৈ পৰিল...
  আৰু তাৰ পিছত ১৯৫৫ চনৰ ডিচেম্বৰ... পৰম্পৰা অনুসৰি ৰঙা সেনাবাহিনীয়ে শীতকালত পুনৰ আগবাঢ়ি যায়। কিমান বছৰ ধৰি চলিছে যুদ্ধ? ভয়ানক সাড়ে চৈধ্য! আৰু দৃষ্টিৰ কোনো অন্ত নাই!
  হিটলাৰ জীয়াই থকালৈকে যুদ্ধ শেষ নহ"ব। ১৯৪১ চনৰ ২২ জুনলৈকে একে সীমান্তৰ ভিতৰতে শান্তিৰ প্ৰতি প্ৰৱল মালেংকভ। কিন্তু হিটলাৰ জেদী আৰু যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত জয়ী হ"ব বিচাৰে!
  ৰেড আৰ্মী আগবাঢ়িছে। নতুন আই এছ-১২ টেংক যুদ্ধত নামিছে। ২০৩ মিমি কেলিবাৰ বন্দুক থকা এখন বাহন। ডাঙৰ, দহটা মেচিনগান আছে। আৰু ছয়গৰাকী ছোৱালী - ক্ৰু মেম্বাৰ। তেওঁলোকে টেংকৰ প্ৰথম মডেলটো চেষ্টা কৰে। বৰ ডাঙৰ আৰু গধুৰ নহয়নে? মেচিনটো কাৰ্যক্ষম নেকি? ২৫ ডিচেম্বৰত বৰদিন আৰু হিমৰ সত্ত্বেও ছোৱালীকেইজনীয়ে মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধিছে। সঁচা, টেংকটোত শেহতীয়া গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন আছে, আৰু ই গৰম। ইয়াৰ উপৰিও ছয়জনী ছোৱালী নিজেই সহজ-সৰল নহয়।
  একচল্লিশৰ পৰা যুদ্ধ কৰি আহিছে। আৰু আমি যিকোনো বতৰত প্ৰায় উলংগ হৈ থকাত অভ্যস্ত হৈ পৰিলোঁ। আচলতে যেতিয়া আপুনি সকলো সময়তে বিকিনি পিন্ধি থাকে তেতিয়া আপোনাৰ ঠাণ্ডা অনুভৱ বন্ধ হৈ যায়। আৰু ছালখন ইলাষ্টিক আৰু টেকসই হৈ পৰে।
  ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে কিলাৰ মেচিন চলায়। সঁচাকৈয়ে মৰমলগা আৰু ধুনীয়া।
  আলেংকা ইয়াৰ বছ আৰু ক্ৰু কমাণ্ডাৰ। সাড়ে চৈধ্য বছৰৰ যুদ্ধত ছোৱালীজনীয়ে কি দেখা নাই? তাই ক"ত গৈছে? ব্ৰেষ্টৰ পৰা ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ, ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পৰা ভিষ্টুলালৈকে ফ্ৰণ্টটো পাৰ হৈ গৈছে আৰু এতিয়া তেওঁলোকে বিয়ালিষ্টক অঞ্চলত আগবাঢ়িছে। বিয়ালিষ্টক নিজেই এতিয়াও জাৰ্মানসকলৰ হাতত আছে। সন্মুখৰ লাইনটো সুস্থিৰ হৈ পৰিল। আৰু তেওঁলোকে যথেষ্ট পৰিমাণৰ খাদ খান্দিলে।
  গতিকে, আচলতে যুদ্ধৰ অন্তহীন... আৰু হয়তো এবছৰতকৈও অধিক সময় চলি থাকিব। আৰু এই জেদী হিটলাৰে কি বিচাৰে?
  ইয়াতো আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে ইউ এছ এছ আৰ আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ মাজত শান্তি নিবিচাৰে। তেওঁলোকে বিচাৰে দুয়োপক্ষই ইজনে সিজনক সম্পূৰ্ণৰূপে নিঃশেষ কৰি পেলাওক।
  আই এছ-১২ৰ ছোৱালীবোৰ আগবাঢ়িছে। টেংকৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ কোণত ৪৫০ মিলিমিটাৰ। প্ৰজেক্টাইলবোৰ বাউন্স অফ হৈ যায়। আৰু ছোৱালীবোৰে উত্তৰত গুলী চলায়।
  কিন্তু ইউ এছ এছ আৰত এতিয়ালৈকে এনে এটা টেংকহে আছে। ইতিমধ্যে আই এছ-১০ৰ উৎপাদন চলি আছে যদিও ইয়াৰ ওজন পঞ্চাশ টন। আই এছ-৭ এতিয়াও টি-৫৪ হিচাপে উৎপাদন কৰা হয়। টি-৫৫ও জনসাধাৰণৰ মাজত আবিৰ্ভাৱ হৈছে যদিও এতিয়ালৈকে ই মাত্ৰ উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিছে। জাৰ্মানীৰ পিৰামিডৰ দৰে টেংক আছে। লগতে অতি শক্তিশালী আৰু নিখুঁত। আৰু চুটি বেৰেল থকা উচ্চ চাপৰ বন্দুক।
  গতিকে আগন্তুক যুঁজখনেই আটাইতকৈ গুৰুতৰ। নাটাছা আৰু আন্যুতাই শক্তিশালী জাহাজৰ বন্দুকৰ পৰা গুলী চলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পতাকা বাৰ্লিনৰ ওপৰত হ'ব!
  আৰু তেওঁলোকে বগা মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে। আৰু মোৰ লগত ছোৱালীবোৰক ৰখাব নোৱাৰি।
  দুটা গোলা ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত খুন্দা মাৰিলে... সিহঁতে ৰিকোচেট কৰে। নাই, আই এছ-১২ এখন গুৰুতৰ গাড়ী আৰু ইমান সহজে ল"ব নোৱাৰি৷
  কিন্তু ছোৱালীকেইজনীৰ সোঁহাতলৈ গতি কৰা আই এছ-৭খন যেন উচ্চ চাপৰ কামানৰ আঘাত পাই ৰৈ গ"ল। সুদৰ্শন ল'ৰাটোক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিলে।
  পেটৰ পেশীবোৰ মোচোকা খাই আলেংকাই গাইছে:
  - আমাৰ পৃথিৱীত অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ, নিউটনে আৱিষ্কাৰ কৰিলে যে দুটা আৰু দুই চাৰিটা কৰে!
  এই যুঁজখন এতিয়াও অবিৰতভাৱে চলি আছে। ছোভিয়েট কামানে জাৰ্মানসকলক আঘাত কৰে। ডাঙৰ মাৰুছিয়াই ব্ৰিচত খোলা সুমুৱাই দিয়ে। এয়াই ছোৱালীৰ জীৱন আৰু ভাগ্য। আৰু তেওঁলোকে গান গায়:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে, কোনেও আমাক পৰাস্ত নকৰে! ৰাছিয়ান পহু শত্ৰুক চেপি ধৰে, ৰাছিয়ান পহু - নায়কসকলক এক চেলুট!
  মেচিনগান গুলীয়াই অগাষ্টিনে কয়:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত! আমাৰ জয় হ"ব! ৰাছিয়াৰ পতাকা আগুৱাই, পতিত নায়কসকলৰ গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ হত্যাকাৰী বন্দুকটোৱে গৰ্জন কৰি শব্দ কৰে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে, কোনেও আমাক পৰাস্ত নকৰে! ৰাছিয়াৰ পহুই শত্ৰুক চেপি ধৰিছে, তেওঁলোকৰ হাতখন কঠিন!
  মাৰিয়া, সোণালী চুলিৰ এই ছোৱালীজনীয়ে টেংকটো নিৰ্দেশনা দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ফেচিষ্টসকলক জোৰেৰে থেতেলিয়াই দিওঁ!
  জাৰ্মানসকলে অসুবিধা পাইছে;আকাশত যুদ্ধও চলি আছে। কিন্তু এতিয়ালৈকে MIG-15 গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মান ব্ৰেণ্ডতকৈ কম। যুদ্ধখন অসমানভাৱে চলি আছে।
  এই আচৰিত এছ পাইলট হাফমেনে যুদ্ধৰ বছৰবোৰত ভাল কেৰিয়াৰ গঢ়ি তুলিছিল। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, আচৰিত আৰু কল্পনাতীত। তিনিশ বিমান পোৱাৰ পিছত তেওঁ ৰূপালী ওক গছৰ পাতৰ তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে। চাৰিশখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে তেওঁ সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে। পাঁচশ বিমানৰ বাবে তেওঁ হীৰাৰে জাৰ্মান ঈগলৰ অৰ্ডাৰ লাভ কৰে আৰু হাজাৰৰ পিছত প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে। আৰু দুহাজাৰ বিমান পোৱাৰ পিছত তেওঁ নাইট ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ লাভ কৰে।
  অনন্য পাইলটজনে বহু আকাশী জয়লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু তেওঁ এতিয়াও জীয়াই আছিল। শেহতীয়াকৈ হাফমেনক জেনেৰেল পদবীলৈ পদোন্নতি দিয়া হৈছে। কিন্তু তথাপিও তেওঁ ব্যক্তিগত পাইলট হিচাপে বিমান চলাইছিল।
  কোৱাৰ দৰে ই জুইত জ্বলি নাযায় আৰু পানীত ডুব নাযায়। বহু বছৰৰ যুদ্ধৰ মাজেৰে হাফমেনে চিকাৰীৰ প্ৰবৃত্তি লাভ কৰিছিল। তেওঁ এজন ছুপাৰ-লিজেণ্ডাৰী পাইলট হৈ পৰিছিল আৰু অতি জনপ্ৰিয় হৈ পৰিছিল। কিন্তু তেওঁৰ এজন শক্তিশালী প্ৰতিযোগী আছিল - এগেভ, যিয়েও দুহাজাৰখন তললৈ নমাই দিয়া গাড়ীৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰিছিল। আৰু তাই হাফমেনক ধৰি ৰাখিছিল। কিন্তু তাই এতিয়াও বহুত সৰু, আৰু এতিয়াও এজনো যুঁজাৰু হেৰুৱাব পৰা নাই।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে পেডেল টিপি বায়ু কামানৰ বিস্ফোৰণ ঘটালে। আৰু এতিয়া চাৰিখন ছোভিয়েট এম আই জি-১৫ বাহন গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল।
  এগেভে খিকিন্দালি কৰি কয়:
  - কিছু পৰিমাণে আমি সকলোৱে কুকুৰ! কিন্তু মোৰ ষ্টীলৰ নাৰ্ভ আছে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে আঁতৰি যায়। ই এটা বিস্ফোৰণত সাতখন ইউ এছ এছ আৰ বিমান - ছখন মিগ আৰু এখন টি ইউ-৪ গুলীয়াই পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাধাৰণতে মই যদি ছুপাৰ নহয়, তেন্তে মই হাইপাৰ !
  এগেভ অৱশ্যে কুকুৰ। লুচিফাৰৰ পৰা পাইলট। অতি ধুনীয়া মৌ শ্যামলা।
  ইয়াত তেওঁ আন এটা বিস্ফোৰণ গুলিয়ায় আৰু একেলগে আঠখন ছোভিয়েট এমআইজি-১৫ বিমান গুলীয়াই বিপ মাৰে:
  - মই আটাইতকৈ সৃষ্টিশীল আৰু প্ৰতিক্ৰিয়াশীল!
  ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে মূৰ্খ নহয়। তেওঁ সকলো কৰিব পাৰে আৰু সকলো কৰিব পাৰে। তাইক প্ৰাইভেট বুলি ক"ব নোৱাৰি।
  আৰু তাইৰ ভৰি দুখন ইমান টেন, ইমান ৰূপৱতী...
  কিন্তু মিৰাবেলাই তাইৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে... বহুদিনলৈকে কোজেডুব আছিল শ্ৰেষ্ঠ ছোভিয়েট এছ। তেওঁ ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ ছটা সোণৰ তৰা সংগ্ৰহ কৰিছিল, এশ সাতষষ্ঠিখন বিমান গুলীয়াই পেলাইছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল। তেতিয়া তেওঁৰ অভিলেখ কোনেও ভংগ কৰিব নোৱাৰিলে। আৰু শেহতীয়াকৈহে মিৰাবেলাই কোঝেডুবক অতিক্ৰম কৰিলে। আৰু এশ আশীখনতকৈও অধিক বিমান গুলীয়াই পেলাই তাই ইউ এছ এছ আৰৰ সাতবাৰৰ নায়ক হৈ পৰিল।
  এইজনী এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী! তাইৰ দৰে কোনোবাই দৌৰি যোৱা ঘোঁৰা এটাক ৰখাই জ্বলি থকা জুপুৰি এটাত প্ৰৱেশ কৰিব।
  আৰু তাতোকৈ ঠাণ্ডা।
  মিৰাবেলাৰ ভাগ্য কঠিন হৈ পৰিছিল। শেষত মই শিশু শ্ৰমিকৰ কলনীত সোমাই পৰিলোঁ। খালী ভৰিৰে আৰু ধূসৰ ৰঙৰ চোলা পিন্ধি তাই হাবিখন কাটি পেলালে আৰু ডালবোৰ কাটিলে। তাই ইমান শক্তিশালী আৰু সুস্থ আছিল। তীব্ৰ হিমৰ মাজত তাই খালী ভৰিৰে আৰু কাৰাগাৰৰ পায়জামা পিন্ধি খোজ কাঢ়িছিল। আৰু এবাৰ হ"লেও হাঁচি মাৰিলোঁহেঁতেন।
  অৱশ্যে এই পৰিঘটনাটো ফ্ৰণ্টবোৰতো লক্ষ্য কৰা হৈছিল। দীৰ্ঘদিন ধৰি মিৰাবেলাই পদাতিক বাহিনীত যুদ্ধ কৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত পাইলট হৈছিল। মস্কোৰ যুদ্ধত মিৰাবেলাই প্ৰথমবাৰৰ বাবে অগ্নিৰ বাপ্তিস্ম লাভ কৰে , য"ত তেওঁ কলনীৰ ঠিক পিছতেই যায়। আৰু তাত তেওঁ নিজকে শীতল বুলি দেখুৱাই দিলে।
  আক্ষৰিক অৰ্থত ৱেৰমাকটক পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত কৰা তীব্ৰ হিমত তাই খালী ভৰিৰে আৰু প্ৰায় উলংগ হৈ যুঁজিছিল। তাই আছিল ইমানেই অভিশপ্ত, অজেয় ছোৱালী। আৰু তাই ভালদৰে সফল হ"ল।
  মিৰাবেলাই ইউ এছ এছ আৰৰ আগতীয়া বিজয়ত বিশ্বাস কৰিছিল। কিন্তু সময় পাৰ হৈ যায়। ভুক্তভোগী বাঢ়িছে যদিও জয় নাহে। আৰু সঁচাকৈয়ে ভয়ংকৰ হৈ পৰে।
  মিৰাবেলাই জয় আৰু কৃতিত্বৰ সপোন দেখে। তাইৰ ইউ এছ এছ আৰৰ সাতটা তাৰকা আছে - এইটো আন সকলোতকৈ বেছি! আৰু ধিক্কাৰ, তাই তাইৰ বঁটাৰ যোগ্য! আৰু তেওঁ সামৰিক ক্ৰুচ বহন কৰি থাকিব। ষ্টেলিনৰ মৃত্যু হ"লেও তেওঁৰ কাম জীয়াই আছে!
  'এটা ছোৱালী সোমাই আহে আৰু আড্ডা মাৰে... এটা জাৰ্মান XE-362 গুলিয়াই দিয়ে আৰু squeaks:
  - এৰোবেটিক্স! আৰু এটা অভিশপ্ত নতুন ক্ৰু!
  সঁচাকৈয়ে শীতল ছোৱালী। প্ৰকৃত কব্ৰা বহুত কৰিবলৈ সক্ষম।
  Mirabela একটি নতুন তাৰকা...
  নতুন বছৰ অহালৈকে কেইবাদিনো যুদ্ধ চলি থাকে... ছোভিয়েট আই এছ-১২ৰ ৰোলাৰ আৰু ট্ৰেকৰ ক্ষতি হ"ল - ইয়াক মেৰামতি কৰা হৈছে। হয়, এনে নিষ্ঠুৰ আৰু নিৰ্দয় যুদ্ধ। আৰু কিমান দিনলৈ চলিব?
  আৰু এই সকলোবোৰ কাৰণ উইটমেন পশ্চিমৰ যুদ্ধবোৰৰ পৰা ৰক্ষা পৰিছিল।
  উইটমেনে নিজেই কিছুদিন টেংকৰ ক্ৰুত যুঁজিছিল। বন্দুক, মৰ্টাৰ, ট্ৰাক, মটৰ চাইকেল আদিৰ হিচাপ নকৰাকৈয়ে গণনা তিনিশ বাহনলৈ লৈ যোৱাৰ বাবে তেওঁক বঁটা দিয়া হৈছিল: সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাযুক্ত আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ, আৰু তেওঁক জেনেৰেল পদবীলৈ পদোন্নতি দিয়া হৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁ আৰু যুদ্ধ কৰা নাছিল। কিন্তু তেওঁ ষষ্ঠ, এছ এছ টেংক আৰ্মীৰ কমাণ্ড কৰিছিল।
  কাৰ্ট নিপচেল ৱেৰমাখ্টৰ আটাইতকৈ সফল টেংক এছ হৈ পৰে। কিন্তু পাঁচশ টেংক ধ্বংস হোৱাৰ পিছতহে তেওঁ আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে।
  কেনেবাকৈ তেওঁ বঁটাৰ পৰা বঞ্চিত হ"ল। সঁচা, হাজাৰটা টেংকত উপনীত হোৱাৰ পিছত অৱশেষত তেওঁ লাভ কৰিলে: ৰূপৰ ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাযুক্ত লোহাৰ ক্ৰছৰ নাইটৰ ক্ৰছ।
  কাৰ্ট নিপচেল হৈছে এক অতি ফলপ্ৰসূ যুঁজৰ মেচিন। বিভিন্ন টেংকত যুঁজিছিল। তেওঁ গুনাৰ আৰু কমাণ্ডাৰ দুয়োটা আছিল। বহুদিন মই প্ৰতিযোগিতা নোহোৱাকৈ সকলোৰে আগত খোজ দিলোঁ।
  কিন্তু ধুনীয়া গেৰ্ডাই ইতিমধ্যে তেওঁক ধৰিব পাৰিছিল। ছোৱালীবোৰে ভালকৈ যুঁজিলে। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ থমকি ৰ"ল। চাৰিওগৰাকী সুন্দৰীয়ে গৰ্ভৱতী হৈ এযোৰ সন্তান জন্ম দিলে: এজন পুত্ৰ আৰু এগৰাকী কন্যা। কিন্তু বিৰতিৰ পিছত তেওঁলোকে সোনকালে তাৰ ক্ষতিপূৰণ দিলে।
  নিচেলক বাইপাছ কৰিলে ৷
  তেওঁলোকে কেনেকৈ ঘূৰি ফুৰাৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰে? খালী ভৰিৰে আৰু মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধি যুঁজে। ছোৱালীকেইজনীয়ে আৰু এটা বিৰতি লৈ পুনৰ সন্তান জন্ম দিলে। আৰু এতিয়া আমি দুহেজাৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত টেংকৰ সংখ্যাৰ কাষ চাপি আহিছিলো। আৰু তেওঁলোকে এটা অভূতপূৰ্ব পুৰস্কাৰৰ ওপৰত ভৰসা কৰিব পাৰিছিল: ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ তাৰকা।
  এইবোৰ ছোৱালী!
  গেৰ্ডাই ছোভিয়েট গাড়ীখনত গুলীচালনা কৰে। তেওঁ টাৱাৰটো ফালি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই এটা অভিশপ্ত বস্তু!
  আৰু তেওঁ আকৌ গুলী মাৰে। টি-৫৪ত ভেদ কৰে। আৰু ছিটিকি উঠে:
  - গৃহভূমি জার্মানি!
  ছোৱালীজনী লৰচৰ কৰি আছে। আৰু তাই বৰ সক্ৰিয়... হয়, তাইৰ ইমান কৌশলগত ধাৰা আছে। ইতিমধ্যে ১৯৫৬ চন... যুদ্ধ চলি থাকে আৰু চলি থাকে... বন্ধ কৰিব নোখোজা৷ বিভিন্ন স্থানত আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে ৰঙা সেনাবাহিনীয়ে। কিন্তু সাৱধান হওক, মানৱ সম্পদ কম।
  আৰু ৰাছিয়াৰ তেজ ওলাইছে।
  ৰঙা সেনাই ৰোমানিয়াৰ দিশে আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু তাৰ পিছত শক্তিশালী আৰ্টিলাৰীৰ বেৰেজ, গুলীচালনা, হত্যাকাণ্ড।
  কিন্তু শত্ৰুৱে অপেক্ষা কৰি আছে। জাৰ্মানীৰ হাতত আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংক এজি-৫০। বিশেষকৈ কাষৰ ফালে আৰু হয়তো বন্দুকৰ কৱচ বিন্ধিব পৰা শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ই টি-৫৪তকৈ উন্নত, কিন্তু ই গধুৰ। সঁচা, গেছ টাৰ্বাইনৰ ইঞ্জিনৰ বাবে জাৰ্মানীৰ গতি বেছি।
  জাৰ্মান টেংকে গুলী চলাই গ"ল দিয়ে।
  মাৰ্গাৰেটৰ ক্ৰুৱে যুঁজি আছে। ঠাণ্ডা তেজত যুঁজে। জাৰ্মান ছোৱালীয়ে ছোভিয়েট টেংক এখন গুলীয়াই পেলায়। আৰু আনন্দত চিঞৰি উঠে।
  হয়, আৰু আপুনি ইয়াৰ মাজেৰে পাৰ হ"ব নোৱাৰে...
  এলভিনাৰ পাইলটেড এখন ডিস্কছ আকাশত ঘূৰি ফুৰিছে ৷ দুগৰাকী শ্যামলা ছোৱালীক ছোভিয়েট গাড়ীয়ে খুন্দা মাৰে। আৰু তেওঁলোকে নিপুণভাৱে কৰে। সম্পূৰ্ণ অক্ষম ডিস্কছ ৰেম মিগি আৰু টু। হত্যাকাৰী গাড়ী। আৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ হেঁচা মাৰি ধৰে। আৰু আকাশত ৰঙা সেনাবাহিনীক সুযোগ নিদিয়ে৷
  ডিস্ক প্লেন এনেকুৱা এটা বস্তু যিটো ইউ এছ এছ আৰৰ বিজ্ঞানীসকলে নকল কৰিব নোৱাৰে। এইটো এনেকুৱা এটা বস্তু যাৰ কোনো প্ৰতিষেধক পোৱা হোৱা নাই। আৰু জাৰ্মানসকলে বতাহত অতি আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰে। আৰু যাদুকৰৰ দৰে যাদুৰ লাখুটিৰে যুঁজ দিয়ে।
  শত্ৰুৰ ফালে ডিস্কচটো আঙুলিয়াই আলবিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - যদি কোনো ভগৱান আছে, তেন্তে তেওঁ জাৰ্মান!
  শত্ৰুক চেপি ধৰি এলভিনাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে এজন জাৰ্মান!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে... সাধাৰণতে তাইও অন্তহীন যুদ্ধত ভাগৰি পৰিছিল। বাৰু, জাৰ্মান আৰু ৰাছিয়ানে ইজনে সিজনক হত্যা কৰে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ৰঙা সেনা আৰু ৱেৰমাখ্ট। কিন্তু সন্মুখৰ ৰেখাডাল এতিয়াও নিশ্চল... আৰু কোনো মূৰ বা প্ৰান্ত দৃষ্টিগোচৰ হোৱা নাই।
  যুদ্ধ... এয়া ইতিমধ্যে বাস্তৱত পৰিণত হৈছে। যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ পিছত জন্ম হোৱা যোদ্ধাসকলে আকাশ আৰু মাটিত যুদ্ধ কৰি আছে।
  উদাহৰণস্বৰূপে, হান্স ফ্যুয়াৰ। অৰ্ডাৰ অৱ দ্য আইৰন ক্ৰছ, প্ৰথম শ্ৰেণীৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ এজন ছোভিয়েট জেনেৰেলক বন্দী কৰাৰ বাবে আইৰন ক্ৰছৰ অৰ্ডাৰ অৱ দ্য নাইটছ ক্ৰছৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া লাভকাৰী হৈ পৰিছিল।
  হয়, এইটো আচলতে বৰ শীতল।
  হান্স ফ্যুয়াৰ এজন হতাশ যুঁজাৰু। ল"ৰাটোৱে দৈত্যৰ দৰে যুঁজে, আৰু শীতকালত ঠাণ্ডা ঠাণ্ডা হয়, কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি থাকে৷
  এইটো সঁচাকৈয়ে বৰ শীতল!
  যুগ যুগ ধৰি হান্স বিখ্যাত হৈ পৰিছিল!
  আৰু সাধাৰণতে ইয়াত ইমান অবিশ্বাস্য আৰু তীব্ৰ যুদ্ধ চলি আছে... যিকোনো এআই ম্লান হৈ যায়।
  আৰু ৰোমানিয়াত ৰঙা সেনাই জাৰ্মানীৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থাত ভেদ কৰিব নোৱাৰে। দুয়োপক্ষৰ লোকচান। জানুৱাৰী মাহটো টিকটিকিয়াই... আৰু প্ৰতিদিনে অধিক সংখ্যক লোকৰ মৃত্যু আৰু আহত হৈছে।
  উন্মাদনাৰ কোনো আৰম্ভণি বা অন্ত নাই।
  এগেভ আকৌ আকাশত থাকে আৰু ছোভিয়েট বাহনবোৰ গুলীয়াই পেলায়। তাই চিকাৰী আৰু শিকাৰু। শত্ৰুক আঘাত কৰে।
  তাই খুন্দা মৰা গাড়ীবোৰ তললৈ পৰি যায়। আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে স্থল বাহিনীক গুলীচালনা কৰে। আই এছ-৭ক নক আউট কৰে। আৰু তেওঁ হাঁহিছে:
  - মই শ্ৰেষ্ঠ! শত্ৰুক হত্যা কৰা ছোৱালী মই!
  আৰু আকৌ ইয়াক আকাশৰ লক্ষ্যলৈ স্থানান্তৰিত কৰা হয়। এইখনেই টেংক আৰু উৰি যোৱা আৰু গুলী চলোৱা সকলো বাহনৰ ধ্বংসকাৰী ।
  বাৰু, এইটোৱেই সন্মুখত উতলি আছে। আৰু ঘৰুৱা ক্ষেত্ৰত বিজ্ঞানীসকলে মাৰাত্মক কিবা এটা সৃষ্টি কৰাৰ চেষ্টা কৰিছে। যদিও ইয়াৰ কাম সৰ্বোত্তম নহয়।
  কিন্তু ইয়াত এটা সৰু টেংক এজি-৫। সাত টন ওজনৰ এটা মেচিন। যুদ্ধ পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হোৱা। আৰু শত্ৰুক চেপা আৰু চেপি ধৰে।
  আৰু যেতিয়া গান গোৱাৰ সময় হ"ব, তেতিয়া আমাক কোনেও ৰখাব বা পৰাস্ত নকৰে!
  এজি-৫খনে লৰালৰিকৈ গৈ যায় আৰু যোৱাৰ লগে লগে গুলী চলায়। আৰু এনে টেংক বন্ধ কৰিব নোৱাৰি। আৰু খোলাবোৰ ৰিকোচেট হয়।
  আৰু গাড়ীৰ ভিতৰত ফ্ৰেড্ৰিচ নামৰ দহ বছৰীয়া ল"ৰা এটা বহি আছে আৰু চিঞৰিছে:
  - আৰু মই সঁচাকৈয়ে এজন ছুপাৰ ফাইটাৰ হ"ম!
  আৰু আকৌ তেওঁ গুলী চলালে... আৰু টাৱাৰৰ একেবাৰে মাজত খুন্দা মাৰিলে। আৰু ইয়াৰ ধ্বংসাত্মক শক্তি, যদিও ই সৰু হ"লেও, বিশাল।
  আৰু আকাশত হেলগাই যুদ্ধ কৰে। বিকিনি পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনীয়ে বিল টাইপ কৰি আছে। আৰু তেওঁৰ কল্পনাতীত সফলতাত আনন্দিত হয়।
  আৰু এগেভ আগবাঢ়ি যায়... আৰু লগতে যুঁজে।
  ইতিমধ্যে ১৯৫৬ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ কথা... ৰঙা সেনাই ক"তো সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম নহ"ল৷ কিন্তু জাৰ্মানেও আগবাঢ়িব নোৱাৰে। ভয়ংকৰ ভূগৰ্ভস্থ টেংক যুদ্ধত নামিছে। কিন্তু সেইবোৰ বিশুদ্ধ কৌশলগত।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে মাটিৰ তললৈ লৰালৰিকৈ গৈ ছোভিয়েট বন্দুকৰ বেটাৰী এটা ধ্বংস কৰি উভতি আহিল।
  একে সময়তে দুজনমান অগ্ৰগামীক বন্দী কৰা হ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে বন্দী ল"ৰাকেইটাৰ কাপোৰ খুলি অত্যাচাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকে অগ্ৰগামীসকলক তাঁৰেৰে কোবাইছিল, তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ উদং গোৰোহাবোৰ জুইত পোৰাছিল। তাৰ পিছত গৰম টংৰে মোৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ভাঙিবলৈ ধৰিলে। ল"ৰাবোৰে বনৰীয়া বিষত হাউলি উঠিল। শেষত ছোৱালীকেইজনীয়ে গৰম লোহাৰে বুকুত তৰা জ্বলাই দিলে আৰু বুটেৰে নিজৰ পুৰুষ নিখুঁততাক চেপি ধৰিলে। শেষৰ কথাটোৱে অগ্ৰগামীসকলক শেষ কৰিলে আৰু তেওঁলোক বেদনাদায়ক শ্বকত ভাঙি পৰিল।
  মুঠতে ছোৱালীকেইজনীয়ে শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ প্ৰদৰ্শন দেখুৱাইছিল। কিন্তু আকৌ জাৰ্মানসকলে কোনো উল্লেখযোগ্য সাফল্য লাভ কৰিব নোৱাৰিলে।
  শক্তিশালী স্বয়ংচালিত বন্দুক: "Sturmmaus", ছোভিয়েট স্থানত গুলী চলোৱা। তেওঁলোকে বহুত ধ্বংস আৰু ধ্বংসলীলা চলাইছিল। কিন্তু ছোভিয়েট আক্ৰমণাত্মক বিমান এখনে এখন বাহনক ন"ক আউট কৰি পেলালে আৰু ক্ৰাউটসকল উভতি আহিল।
  নাজীয়ে ছোভিয়েট বেটাৰী চেপি ধৰিবলৈ ডিস্কেট ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে হেজহগ আৰু বিস্ফোৰক ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। সম্পূৰ্ণ আঘাতৰ আদান-প্ৰদান হ"ল।
  ইয়াত আকৌ আলবিনা আৰু এলভিনা তেওঁলোকৰ উৰণীয়া চচৰত। জয়ষ্টিক বুটাম টিপি উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আঙুলিয়াই দিয়ে আৰু অত্যন্ত নিপুণভাৱে কৰে।
  ছোৱালীবোৰে অৱশ্যে সৰ্বোচ্চ এৰোবেটিকছ প্ৰদৰ্শন কৰে। তেওঁলোকে নিজৰ ডিস্কছ টানিলে আৰু ডজন ডজন ছোভিয়েট উৰণীয়া মেচিন গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল।
  Albina chirps:
  - উত্তেজিত নির্মাণ দল! ষ্টাৰফল হ"ব!
  আৰু সি আকৌ নিজৰ গাড়ীখন ঘূৰাই দিয়ে। আৰু ছোৱালীবোৰে ৰঙা সেনাক ধ্বংস কৰে। তদুপৰি, পুংখানুপুংখভাৱে...
  এলভিনাই ডজন ডজন ছোভিয়েট বিমানকো গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - পাগল ছোৱালী, আৰু কুমাৰী একেবাৰেই নহয়!
  পিছৰ কথাটো সঁচা। পুৰুষকেইজনৰ লগত দম্পতীহালে বহুত মজা কৰিলে। আৰু তাই নানা ধৰণৰ কাম কৰিছিল। ছোৱালীয়ে পুৰুষক ভাল পাইছিল - ই তেওঁলোকক সন্তুষ্ট কৰিছিল! আৰু বিশেষকৈ জিভাৰে কাম কৰিলে।
  সৰ্বোচ্চ পদবীৰ ছোৱালী এজনী... অগ্ৰগামীজনক অত্যাচাৰ কৰিলে... প্ৰথমে কাপোৰ খুলি ডিঙিত দুবাল্টি পানী ঢালি দিলে। তাৰ পাছত ফুলা পেটটোলৈ গৰম লোহা এটা আনিলে। আৰু কেনেকৈ জ্বলি উঠিল! অগ্ৰগামীজনে বনৰীয়া যন্ত্ৰণাত চিঞৰি উঠিল... জ্বলন্ত গোন্ধ এটা ওলাই আহিল।
  এলভিনাই গৰম তাঁৰেৰে কাষত খুন্দা মাৰিলে। আৰু কেনেকৈ হাঁহিব বিচাৰে... বৰ ধেমেলীয়া কথা৷
  তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - পিছফালটো হাৰা কৰি ভাগৰি পৰিছো - মোৰ সুখক জোকাৰিবলৈ মন গৈছে!
  আৰু সি কেনেকৈ হাঁহিব! আৰু তেওঁ নিজৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁত উদঙাই দিব! এই ছোৱালীজনীয়ে মাৰি ভাল পায়, কি ছোৱালী!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন সকলো উদং আৰু ৰূপৱতী। কয়লাৰ ওপৰত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি তাই ভাল পায়। আৰু লগতে বন্দী অগ্ৰগামীসকলক খেদি পঠিয়াবলৈ। গোৰোহা ভাজিলে ইমান চিঞৰি উঠে। আনকি এলভিনাইও ইয়াক বৰ ধেমেলীয়া বুলি ভাবে। আৰু আলবিনাও এগৰাকী ছোৱালী, মুখ খুলি কওঁকচোন - ছুপাৰ! প্ৰতিপক্ষক চিবুকত কেনেকৈ কঁকাল মাৰিব লাগে। আৰু সি চিঞৰি উঠে:
  - মই উচ্চতম শ্ৰেণীৰ ছোৱালী!
  আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে। যিবোৰ চিকচিকিয়া যেন পলিচ কৰা। আৰু যোদ্ধাজন আকৰ্ষণীয়! এইটো সাধুকথাত ক"ব নোৱাৰা বা কলমেৰে বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰা কথা হ"ব পাৰে!
  দুয়োজন যোদ্ধাই আকাশত ছোভিয়েট মিগক ভাঙি পেলায়। সৌন্দৰ্য্য সকল সক্ৰিয়। তেওঁলোকৰ মাজত অকণো সন্দেহ নাই। আৰু এনে বন্য আৰু আনন্দময় সৌন্দৰ্য্য।
  যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰে জয়ষ্টিক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি ৰাছিয়াৰ গাড়ীত আক্ৰমণ কৰে। টিপিলেই যুঁজাৰুসকলক চেপি ধৰিব, যেন ক্লাবেৰে স্ফটিকত খুন্দা মাৰিব । ছোৱালীবোৰ নিৰ্দয় আৰু নিৰ্দয়। ক্ৰোধৰ শক্তি আৰু আবেগৰ শিখা থাকে। আৰু বিজয়ৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাস। যদিও পোন্ধৰ বছৰ ধৰি যুদ্ধ চলি আছে। কিন্তু ইয়াৰ অন্তো হ"ব নিবিচাৰে৷ আলবিনা আৰু এলভিনা জনপ্ৰিয়তাৰ শিখৰত উপনীত হৈছে। আৰু তেওঁলোকে পিছুৱাই যাব নিবিচাৰে বা এমুহূৰ্তৰ বাবেও ৰৈ যাব নিবিচাৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ ফালে আগবাঢ়ি যায় আৰু শত্ৰুক ৰেম কৰে।
  ছোভিয়েট বিমানবোৰ ভাঙি পেলোৱা আলবিনাই চিঞৰিছে:
  - ছোৱালীজনী কান্দি কান্দি ভাগৰি পৰিছে, বাষ্ট জোতাটো ডুবাই দিলে ভাল হ"ব!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহি হাঁহি মুকুতাৰ দৰে দাঁত দুটা জিলিকি উঠে। আৰু তাই এতিয়া কেনেকৈ এজন পুৰুষ বিচাৰে। তাই পুৰুষক ধৰ্ষণ কৰি ভাল পায়। এই কথাত তাই বৰ সন্তুষ্ট। সি তোমাক লৈ ধৰ্ষণ কৰিব।
  আলবিনা গৰ্জন কৰে:
  ছোৱালীৰ যৌনতা হৈছে যৌনতা
  ইয়াত বহুত অগ্ৰগতি!
  আৰু যোদ্ধাজনে হাঁহি হাঁহি ফাটি যাব... আৰু আমাৰ সকলো শত্ৰুক আকৌ মাৰি পেলাওঁ। তাইৰ বহুত শক্তি আছে। আৰু পেশীৰ শক্তিৰে ভৰা।
  আৰু এলভিনাই গৰ্জন কৰিব:
  - শত্ৰুক বিট বিট ভাঙি পেলাওক!
  আৰু যোদ্ধাজনে সক্ৰিয়ভাৱে হাঁহিবলৈ আৰম্ভ কৰিব! আৰু মই কল্পনা কৰিলোঁ তাইৰ ল"ৰাবোৰে কেনেকৈ পাউং কৰি আছে। কিন্তু ভাল লাগিল বুলি কওঁ।
  মাৰ্চ মাহত ইতিমধ্যে আমাৰ ওপৰত... সূৰ্য্যটো অধিক আৰু অধিক জিলিকি আছে। বসন্তৰ প্ৰথম দিনটোত ৰাছিয়াৰ ল"ৰাবোৰে গলি যোৱা নিয়ৰৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰি যায়। নিজকে হাঁহি হাঁহি হাঁহি হাঁহি জাৰ্মানক নিজৰ ডুমুৰ দেখুৱাই দিয়ে।
  ৰঙা টাই, চুটি চুলি কটাৰ অগ্ৰগামী, কিছুমান আৰু চুটি। দৌৰি জপিয়াই। তেওঁলোকৰ খালী ভৰি দুখন প্ৰায়েই ঠাণ্ডা নহয়। বৰ মোটা হৈ পৰিছে। ছোৱালীবোৰো দৌৰিছে, জোতাও নোহোৱাকৈ। গোলাপী, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা ৰ"দত জিলিকি উঠে। আচৰিত ছোভিয়েট ছোৱালী। চিকন, এথলেটিক, কম বস্তুৰে সন্তুষ্ট হোৱাত অভ্যস্ত।
  আৰু সকলোৱে হাঁহি হাঁহি দাঁত চাই হাঁহিছে... বসন্তৰ প্ৰথম দিনটো প্ৰকৃত আনন্দ আৰু পোহৰ আৰু সৃষ্টিৰ পিয়াহ!
  আৰু আকাশত আকাশৰ যুদ্ধ চলি আছে। মিৰাবেলা, এইজনেই হৈছে আন এখন জাৰ্মান বিমান গুলীয়াই পেলোৱা এক নম্বৰ ছোভিয়েট পাইলট। আৰু সদায়ৰ দৰেই ছোৱালীজনীয়ে পিন্ধিছে মাত্ৰ বিকিনি। চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আৰু কেতিয়াও ম্লান নহয়। এনেকুৱাই তাইৰ মাজত লুকাই আছে আধ্যাত্মিক শক্তি।
  মিৰাবেলাই অৱশ্যে পুৰুষে তাইক স্পৰ্শ কৰিলেও ভাল পায়। তাইৰ সঁচাকৈয়ে ভাল লাগে। সেইবাবেই তাই পাইলট... ছোৱালী এজনীৰ উলংগ, পেশীবহুল শৰীৰটো যেতিয়া পুৰুষৰ হাতেৰে গুড়ি কৰা হয়, তেতিয়া প্ৰকৃত আনন্দৰ কথা। আৰু বৰ মজা!
  মিৰাবেলাই আন এখন নাজী গাড়ীত খুন্দা মাৰে আৰু হিচকি মাৰে:
  - মই এগৰাকী সাজসজ্জিত কুকুৰ!
  আনকি ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে কন্ট্ৰল পেনেলত খুন্দা মাৰে। তাই গোৰ্জিয়াছ। আৰু অনুকৰণীয়।
  মিৰাবেলা তাৰ পৰা ওলাই আহে। আৰু এগেভ তাইৰ ফালে উৰি যায়। অৱশেষত সফল মহিলা যোদ্ধা-পাইলট দুগৰাকীৰ লগ হ"ল। এটা ঘূৰণীয়া ঘৰৰ পৰা ইজনে সিজনক গুলীচালনা কৰে। দূৰৰ পৰা পাবলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু ইয়াৰ কাম বৰ ভাল নহয়। দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে শ্বুটিং লাইনৰ পৰা উৰি যায়। আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে দাঁত উদঙাই দিলে। বাৰু, মহিলাসকল কুকুৰ। ইজনে সিজনৰ চকুলৈ জোৰেৰে চায়। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে হেড অন আৰু তেওঁলোকে আকৌ গুলী মাৰে। জাৰ্মান ME-562 এতিয়াও MIG-15 তকৈ ভাল সশস্ত্ৰ, আৰু ছোভিয়েট বাহন নিক্ষেপ কৰা হৈছিল...
  কিন্তু মিৰাবেলাই বাহিৰলৈ ওলাই আহিবলৈ সক্ষম হয়, উৰণ কেৰিয়াৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে বিমানখন হেৰুৱাই পেলায়। আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল তাই শত্ৰুৰ ভূখণ্ডত শেষ হৈ গ"ল। আৰু এইটো বেয়া। হয়, ভাগ্যৰ এনে অনন্য মোচন। আৰু ১৯৫৬ চনৰ ১ মাৰ্চত পৃথিৱীখন সলনি হয় যদিও চাইবাৰনেটিক খেলত ফুহৰাৰৰ শাসন ৰৈ গৈছে।
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"