Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy I Tajna Misija

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Opet, lukavi Eduard Osetrov, sada u ulozi običnog sluge, prodire u grad u kojem se nalazi guverner u samoj svojoj jazbini. Kao rezultat toga, dolazi do podmuklog i odvažnog napada pirata i izbija ozbiljna tuča.

  JUNG BOY I TAJNA MISIJA
  ANOTATION
  Opet, lukavi Eduard Osetrov, sada u ulozi običnog sluge, prodire u grad u kojem se nalazi guverner u samoj svojoj jazbini. Kao rezultat toga, dolazi do podmuklog i odvažnog napada pirata i izbija ozbiljna tuča.
  . POGLAVLJE br. 1
  Brojne djevojke pljuskale su po sjajnoj palubi gusarskog broda svojim bosim, mišićavim stopalima. Gusarski ratnici činili su većinu posade na ovoj planeti, koja nije bila previše razvijena tehnološki ili magijski.
  Ali vlast nad brodom uglavnom je pripadala muškarcima.
  Ravarnava i još troje ljudi, među njima i crni ratnik Oblomova, otišli su na sastanak; ubrzo su im se pridružili kapetan Monitor i šestorica njegovih pristaša, od kojih dvojica nisu imala nikakve veze sa ljudskom rasom. Bosonogi dječak Eduard Osetrov brzo je svojim donjim udovima nacrtao kartu grada.
  - Glavno bogatstvo je već utovareno na brodove i samo što nije krenulo. - počeo je hrabri izviđač. Da, a na putu do njih, znam to sigurno, pridružit će im se tri broda tonaže i naoružanja koji nisu lošiji od našeg. Moramo požuriti da ujutro napadnemo ovog ježa oružjem - zaključio je Edvard dečak. I njegovi trbušnjaci, vrlo mišićav dječak, počeli su se pomicati. Crnki heroj, u ulozi glavnog bocmana, zastenjao je od divljenja gledajući ovog zapanjujuće zgodnog dječaka. Mladi, snažan, okretan, poput majmuna, Eduard je odmah predložio drugu opciju. - Sa maskom u kostime protivnika.
  Monitor je rekao opuštenim glasom:
  - Slažem se sa ovim dečakom. Moramo udariti u zoru; nadam se da dobro poznaju vaš brod i da neće otvoriti vatru.
  - Ovo nije loša ideja, ali mi je pala na pamet još jedna misao. - rekao je Ravarnava, koji je samo izgledao kao prostak.
  Crnoputa, s velikim, nimalo ženstvenim mišićima i bikovskim vratom, ali lijepa na svoj način, tankog struka, moćnih bokova i visokih grudi, Oblomova je uzviknula:
  - Da! Cool...
  Monitor sa ironičnim osmehom (pa šta može ova nasilnička glava, doduše velika, ali sa kosim čelom!), pita:
  - Koji?
  Nosilac imena, koje je postalo legendarno na ovom svijetu i šire, zahvaljujući Ephisusu Fristu, lukavo je izjavio:
  - Ako je svo bogatstvo oduzeto gradu, zašto se onda izlagati riziku jurišom na grad. Možete to učiniti mnogo jednostavnije.
  Monitor je otpio nekoliko grčevitih gutljaja iz pehara, nakon čega se bocnuo šakom testirajući snagu svoje vilice. S lukavom idejom da zabije klin između kapetana i njegovog prvog pomoćnika (ko bi pomislio da ovaj dječak nije samo kabinski dječak!) vođa morskih pljačkaša je rekao:
  - Sumnjam da je plan koji je dečak predložio jednostavan i efikasan.
  Oblomov je protresla svojim visokim grudima, jedva prekrivenim tankom trakom vezenog platna, i promrmljala nešto nečujno kao odgovor.
  Ravarnava se opet usprotivio tome. Štaviše, govorio je naglašeno lijeno i otegnuto:
  - Ali ne, imam drugu ideju. Pošto je naš zlatni dečko potopio glavni prateći brod, najbolje bi bilo da mi preuzmemo njegove funkcije.
  Monitor je oživeo i, naginjući se, upitao:
  - Pa, kako to misliš?
  I baci pogled na palubu, po kojoj su gotovo nečujno hodale gole, preplanule, mišićave noge gusara. Međutim, njihov anđeoski izgled ne bi trebao nikoga dovesti u zabludu - potpuno će ih rastrgati. A zatvorenici će biti primorani da svoja stopala prekrivaju poljupcima i ližu gole, grube pete ratnika, zavodljive i opasne.
  Ravarnava lukavo namignu i kao stara sova zaguguta:
  - Mogli bismo da pratimo natovarene transporte, ne dovodeći ih u metropolu, već u naše gusarsko gnezdo.
  Monitor je frustrirano udario šakom o sto i rekao:
  - Tako jednostavno, ali šta ako, pre nego što nam ovo povere, žele da se lično sretnu sa Papirus don Graberom?
  Crnoputa Oblomova zavrtila je glavu na svom bikovskom vratu i napravila takve bicepse da bi mu pozavideo svaki, najjači i najnapumpaniji muškarac.
  Ravarnava se napuhnuo i ispružio prsa široka kao zid tvrđave:
  - Pa šta? Mislim da ću uživati igrajući ovu ulogu. - Poglavica filibustera je podigao palac. - Uostalom, plovio sam pet godina pod zastavom Kontrabasa i savršeno imitirao njihov naglasak.
  I takođe je bacio pogled na prozor. Jedna od gusara je čučala sa svojim partnerom na ramenima. I mogli ste vidjeti kako se mišići zavodljivih, ženstvenih, atletskih nogu kotrljaju kao lopte od napetosti.
  Monitor, koji je bio izuzetno iznerviran što nije on lično došao na ovu ideju, pjevušio je, namjerno snižavajući ton glasa:
  - Šta ako vas sretne neko ko lično poznaje ovog admirala?
  Crnoputa mlada junakinja Oblomov uzviknuo je sa osmehom koji je otkrio zube tigrice:
  - Zamka za mačke!
  Ravarnava je otvorio duboka usta u hinjenom zijevanju i zagugutao:
  - A ovo nije fatalno, onda će naši mornari izvesti unaprijed pripremljeni udar.
  Monitor je skeptično skupio obrve i iskrivio ionako hirovita usta:
  - Misliš li da možeš otići?
  Edward je skromno šutio. A Oblomov je pokušao da pomiluje svoju golu, mišićavu, preplanulu nogu. Ali dječak je pomjerio stopalo, ne dozvoljavajući da ga prekrije velika šapa prave žene gorile.
  Barnabas je izgledao veoma samouvereno:
  "Sa mnom će biti moj pomoćnik, ratnik kojem nema premca u vještini držanja mača. Borac Eduard, koji može da čini čuda. - Ravarnava je još više ispružio grudi. - Nadam se da će mi pomoći.
  Monitor je mahnuo svojim širokim šapama:
  - Pa, neću s tobom i neću gurati glavu lavu u usta. Bolje je pustiti moje momke da se koncentrišu uz obalu da pokriju te topove koje nećete moći uništiti u jednom gutljaju.
  Oblomova je promrmljala:
  - I devojke takođe!
  Ravarnava se nacerio i uverio svog druga:
  - Dobro, za sada ću pokušati da ostvarim pobedu bez prolivanja krvi. Morate odabrati odgovarajuće odijelo, kontrabasi se oblače luksuzno.
  - I uzmite torbu, ili još bolje, škrinju sa zlatom na poklon. - dao je primedbu Eduard Osetrov, koji je bosonogom, gracioznom, isklesanom nogom, kao devojčica, zadirkivao ženu medveda. Dječak je također ljut što ideja o vještoj obmani nije pala na pamet njemu lično, već nekome koga su on i, vjerovatno, drugi smatrali glupim martinetom.
  Ovaj put je Monitor podivljao:
  - Zašto takva ekstravagancija?
  Dečak ratnik reče tiho:
  - Zlato će im zamutiti oči, bolje od dimne zavjese. Uz nju ćemo otupiti neprijateljsku budnost.
  Monitor je bio zbunjen i promrmljao:
  - Pirati obično uzimaju zlato, a ne daju ga na poklon.
  Dječak Edvard, nakon što je još jednom promašio crnu šapu ogromne žene, zahihotao se i objasnio:
  - Upravo tako, nikome neće pasti na pamet da smo mi filibusteri. - I lepo je dodao sasvim očiglednu istinu. - Ponekad morate dati da biste primili.
  - Samo iskoristi svoje zlato, neću ti dati ni jedan novčić. - Monitor je puknuo.
  - Imamo dovoljno svojih. - snishodljivo je odgovorio Ravarnava.
  Gusar je progunđao kroz zube:
  - Dobro je biti bogat.
  Ovdje je pažljivi Edward presreo pohlepni pogled koji je bacio spolja uglađen i aristokratski gusar. Odmah je Oblomov, iskoristivši trenutnu distrakciju, uhvatio dječaka za nogu. Ali mladi ratnik se trgnuo i bosa noga mu je iskliznula.
  Edward je zaprijetio:
  - Nije dobro da odrasla tetka šapa dečacima!
  Oblomov, posramljen, promrmlja:
  - Samo se igram! I tako, zaista si mi potreban! Na brodu ima dovoljno zrelih i uglednih muškaraca! "Moćna žena je lupila bosom nogom i zarežala. - Pa, zašto mi treba derište kao što si ti?
  Ravarnava je ležećim hodom odšetala do bogate admiralove garderobe.
  Usput su viđene mnoge prelijepe filibusterke. Pokazali su zube i napravili oči. A u rukama imaju mačeve i bodeže, sa drškama ukrašenim dragim kamenjem.
  Takođe, na rukama i golim prstima, divne devojke su nosile prstenje sa draguljima. I izgledalo je izuzetno lijepo.
  I kako su djevojke ukusno mirisale. Pravo čudo, arome raznih skupih tamjana, ukusni parfemi.
  Ravarnava se, međutim, trudio da ne bude ometen njihovim divnim čarima. Morate ući u garderobu i obaviti maskiranje. I devojke ga neće ostaviti.
  Tamo je počeo da isprobava odeću Kontrabasovih velikana. Nijedna zemlja na ovoj hemisferi nije bila odjevena tako elegantno i u velikoj mjeri kao oni. Što, međutim, s obzirom na bogatstvo imperije, nije iznenađujuće. I što je viši rang, odelo je luksuznije. Ispostavilo se da je Ravarnava prevelika i nije mogla pronaći odgovarajuću odjeću. Već je bio očajan, ali je nakon duge potrage imao sreće; u pozlaćenoj škrinji pronašao je komplet odijela dizajniranog za grofa Koločičova , također vrlo tešku temu. U novom odijelu, tamni i bradati korsar Ravarnava izgledao je vrlo impresivno.
  - Zašto ja nisam vojvoda? - Rekao je, čas žmireći, čas izglađujući bore, zagledajući se u prilično uglačano ogledalo. - Ja sam najplemenitiji grande!
  Vođa gusara je čak i ushićeno gazio nogama, samo je njegova velika crna i pomalo šlampava brada pokvarila utisak.
  - Zovi Krvopija, neka me malo ispravi.
  Ravarnava je, međutim, prvo želeo da pozove ženu, ali je odlučio da će muška ruka biti pouzdanija.
  Uprkos prijetećem nadimku, Krvopija je izgledala dovoljno bezopasno. Ovaj momak je prije odlaska na teški rad radio kao frizer. Laskavo se nasmiješio, a zatim, izvadivši pribor, pažljivo ošišao kosu i malo obrijao grubo lice filibustera. Stidljiv predlog da se brada potpuno obrije, praćen je urlikom.
  - Jesam li ja žena ili dijete da se rastanem od svog dostojanstva? - Ravarnava kao da je bio besan i energično mahao pesnicama. "Vi ste berberi, zveri, skarabeji i samo unakazujete svoja lica."
  Krvopija je ustuknula, ko zna starijeg kapetana, mogao bi ga ubosti nožem. On je vidio takve tipove u svom životu. Kad neko ode na onaj svijet zbog sitnice, drugi ide na teški rad.
  - Pa što drhtiš, šta si, gusar, ili kreten . - Ravarnava je pokušao da sebi da sliku veličine, u čemu je odlično uspeo. - Slušaj, da li ja izgledam kao suprotni admiral?
  Krvopija je pokušala da laska strašnom poglavici:
  - Da! Svaki vaš pokret pokazuje vaše aristokratsko porijeklo.
  Stojeći na ulazu, dve devojke mišićavih, vitkih tela, jedva pokrivenih na grudima i bokovima, ali sa zlatnim narukvicama na gležnjevima i zglobovima, gugutale su:
  - Kao kralj, vi ste, gospodine, prelepi,
  Ovako je svetlo bilo jasno!
  Ravarnava se napući i složi se:
  - Slažem se, ja sam iz rase onih koji su navikli da komanduju. Sada si postao ulizica. - I snažan guranje sa širokim dlanom na ramenu. - Dobro, idi, dobro si obavio posao.
  Barnabas je milostivo pustio Krvopija, pa zijevnuo, ostalo je jako malo do zore, trebalo mu je barem malo naspavati. Iako je rođen u svijetu u kojem noću osvjetljenje stalno oscilira, a kada je četiri puta pun mjesec svjetlo je kao na Zemlji po vedrom danu, ali ipak, ciklusi su ciklusi. Ritmovi danju i noću.
  A ni prelijepe djevojke na ulazu, koje su namigivale svojim safirnim i smaragdnim očima i igrale se mišićima ruku i nogu, nisu oduševile.
  Iako, ako pogledate pločice trbušnjaka ljepote, zrele dinje njenih grudi, gdje tanka traka tkanine prekriva samo grimizni bradavicu, onda će takav ratnik podići mrtve. A ako pogledate i lica ljepotica. I oni su mladi. Postoje posebne biljke koje usporavaju starenje djevojčica, pa i sa pedeset-šezdeset godina mogu izgledati mlade, svježe, bez bora i pokvarenih zuba. Istina, tinkture neće učiniti maticu besmrtnom, ali mogu usporiti starenje.
  Edvard je mislio da zaboga ne mogu ni ovo da urade. Osim što su se radile plastične operacije na ženama i muškarcima, i to za više novca. Dječak je mislio da je vječna mladost dobra stvar. Međutim, ne treba da budete detinjasti.
  Veličanstveni brod uplovio je u zaliv, olupina potopljenog broda još je plutala po njemu, a većina topova je već bila na dnu i ronioci, tačnije pojedinci raznih rasa koji su preuzeli takvu ulogu, bezuspješno su pokušavali da dobijem oštećene puške. A sa još većim entuzijazmom, riznica i druge dragocjenosti smještene na brodu.
  Sve su to pomogle da izdrže brojne robinje sa minimumom odjeće, ali bujne, plave, vrlo svijetle kose. I sve sa besprijekornim figurama. Domaće začinsko bilje ne samo da je za sada podmladilo domaće predstavnice ljepšeg pola, već je i učinilo njihovu figuru besprijekornom.
  Naravno, cipele smetaju samo robovima, kao robovima u kupaćim gaćama, koji su također preplanuli i mršavi i rade ovdje.
  Guverner Frady je patio od glavobolje. Noć je, zaista, ispala košmarna; ljepota i ponos flote Kontrabasovog carstva, bojni brod "Incinerating", poletio je u zrak. Sada će teret vjerovatno kasniti u luci, barem dok ne stignu drugi prateći brodovi. Nije to tako loše, ali sama činjenica da je takav brod izgubljen u njegovom gradu, šta će u ovom slučaju misliti kralj i car svih Kontrabasa? Kako će to predstaviti ulizički plemići, u ovom slučaju nećete se izvući samo rezignacijom.
  Dobro je što su preživjele brojne robinje i prelijepe noćne vile, što je poslužilo kao utjeha za takav gubitak.
  Ali muški robovi umiru kao muhe. A već ima previše robova. Ovo je akutni nedostatak muškaraca na ovom svijetu. A ove temperamentne ljepotice su ga već namučile, istrošile, osjećaš se kao da te stado mamuta pregazilo.
  Izašavši iz svoje palate od ružičastog mermera, umalo se nije onesvestio. Prekrasan brod, koji toliko podsjeća na onaj na kojem je Papirus don Grabber otišao da se osveti harfistima, raširio je jedra. Istina, kretao se sporo, ali to je objašnjeno nevjerovatnim neredom koji je vladao u zalivu.
  Brojne robinje ostavile su mnoge svoje bosonoge otiske različitih boja na mermeru pristaništa. Tijela ljepotica blistala su od znoja, kao da su predstavnice ljepšeg pola djelovale od livene bronze. Sa svojim karakterističnim uskim strukom, širokim bokovima, čvrstim grudima, anđeoskim licima i ustima punim zuba. Da, da li se djevojčicama mogu popraviti izbijeni zubi uz pomoć posebne masti? Šta je sa muškarcima? Zadovoljni su onim plug-inovima. I ovdje su, vjerovatno, posebno stari ljudi, stvarno ljubomorni što su ispali tako inferiorni.
  - Svemogući Bog je čuo naše molitve. "Guverner je gugutao, podižući guste obrve. - U ovako teškom času stigla je pomoć. " Grubom je gestom ratnik pozvao bogato ukrašenog sredovečnog muškarca. - Hej, Foshange , pripremi plemeniti sto, pozvaću admirala u palatu.
  Stariji lakaj se naklonio i počeo vikati na sluškinje i robove, a povremeno i na dječaka, tjerajući ih da na brzinu pripreme plemeniti doručak.
  Djevojke su bljesnule golim nogama i zapjevale:
  More je loše bez vode,
  I stomak bez hrane...
  Hajde da napravimo pitu
  I vino iz roga zlata!
  kontrabas zastava bili su vidljivi svima . Održavajući privid stroge discipline, lažni kontrabasisti , a u stvarnosti gusari, poređani su na paradnom terenu, sijajući sjajnim, pažljivo pocepanim oklopom. Čak su i djevojke, ovom prilikom, nerado obuvale tako nezgrapne čizme i oklope sa šlemovima koje je bilo neugodno nositi po tropskim vrućinama. Zatim je veličanstveno odjevena Ravarnava sišla. S njim je bio i poljski sekretar , koji se odlikovao sposobnošću bacanja noževa i, naravno, ratnik Eduard Sturgeon, koji je preuzeo ulogu sluge. Najneugodnije je bilo to što sam ipak morao da nosim lakirane cipele. Pošto je prilika svečana, ulazak u luku, a nije običan sluga, za posluživanje čaša, već lični. Dva visoka , četvororuka ratnika nosila su za sobom škrinju punu zlata.
  U luci se na brzinu okupio orkestar i počeo histerično da svira. Zatim se postepeno melodija izjednačila i zvuci su postali harmoničniji.
  Jedan oficir je istrčao na sastanak, obraćajući pažnju na epolete, salutirao je i rekao:
  - Želim vam sve nebeske blagoslove, gospodine admirale. Guverner vas već čeka.
  Ravarnava je snishodljivo zamahnuo kutlačom:
  - Slobodno, javite Njegovoj Ekselenciji da sam već na putu.
  Palata lokalnog vladara nalazila se u dubini raskošnog vrta. Na ulazu su stajala dva velika guštera sa puškama na leđima, a u daljini je paso kaktus slon. Neposredno na ulazu u palaču rasla su dva deset metara visoka karanfila s pupoljkom u kojima se lako mogao sakriti ne samo vitki dječak Edward, već i odrasli muškarac.
  Bilo je mnogo lijepih sluškinja, koje su se od robova razlikovale po narukvicama na zapešćima i gležnjevima, te dragocjenim vezovima na tkaninama i tunikama. I samo su sluge visokog statusa nosile sandale ukrašene draguljima.
  Stražari sa kopljima i samostrelima na ulazu su se razišli. Bilo je jasno da muškete još nisu bile tako moderne. Sama palata ostavljala je povoljan utisak, a široki prozori davali su joj vedar izgled. Na zidovima su okačene mnoge slike, oružje i štitovi sa raznim grbovima . Dječak Edvard je krenuo za Ravarnavom i lagano se trgnuo dok su ga cipele novog lakeja nemilosrdno štipale. Već je toliko navikao da pokazuje svoje gole pete da je zaboravio da postoje te gadne, robijašnice, bolne za dječja stopala vječnog dječaka.
  Jedina utjeha je što ga sluškinje gledaju sa divljenjem, a ne s prezirom, da je, kao i obično, bos i u kratkim hlačama ili kupaćim gaćama. I to je neugodno u livreji, mišićavi torzo se znoji, a kambrička košulja ograničava kretanje. Da, već imate neku vrstu statusa. Zato je bolje biti ponosan na njih.
  Četiri devojke su se čak poklonile na jedno koleno u znak poštovanja. Ne za njega, naravno, nego za Ravarnavu, ali ipak je lepo.
  Ali samog guvernera je lako zapamtiti. Prilično debeo, ali pokušava da ostane uspravan. Vrlo tihim glasom, vladar okolnih područja reče:
  - Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu ovako uglednom gostu.
  Ravarnava je svečano odgovorio na ljubaznost:
  "Također zahvaljujem sudbini što me je poslala da upoznam tako gostoljubiv dom."
  Guverner je, pokušavajući da svoj ton učini još laskavijim, rekao:
  "Prošli put, o veoma poštovani Don Papiruse, odbio si da posetiš moju palatu, navodeći hitne stvari. Učinili ste nam čast.
  Visokopozicionirane sluškinje, što se vidi po sandalama izvezenim kamenčićima i visokim potpeticama, uzviknule su:
  - Živio velikom Admiralu!
  Tada Ravarnava shvati da je skoro u nevolji, šta bi se dogodilo da je guverner prije vidio ovog admirala. U najboljem slučaju, čekao bi vješala, ili nešto okrutnije, na primjer, motku, kada bi mu prikovali ruke i noge, ili vatru, i to laganom vatrom.
  Odgovor je, međutim, hladan:
  - Da, bio sam zauzet poslom. - I neočekivana strastvena fraza. - Ali koliko možete zanemariti gostoprimstvo!
  Guverner je tiho upitao:
  - Kako je prošao vaš pohod na obale paganske moći Harfe?
  Ravarnava je iskreno odgovorio:
  - Sjajno! Bilo je moguće opljačkati jedan veoma bogat harfski grad, i to bez velikih gubitaka.
  Guvernerove oči su se raširile.
  - Nadam se da vaše ime nije razotkriveno, jer dok mi formalno nismo u ratu sa Harfom.
  Na ove riječi lijepe i otmjene sluškinje, obješene nakitom, prislone kažiprste na pune, grimizne usne:
  Ravarnava je opet, bez laži, odgovorio:
  - Sve je prošlo bez problema, čak sam se i sam iznenadio.
  - Je li plijen bogat? "U guvernerovom glasu bilo je zavisti.
  - Nije siromašan, sam Bog nam je pomogao. - Ovde je vođa morao malo da se savlada. - U znak naše duboke zahvalnosti i poverenja, poklanjamo vam zlatni kovčeg. - Ravarnava je čak raširio ruke, pokazujući velikodušnost.
  Sluškinje su lupkale svojim veličanstvenim sandalama s visokom potpeticom i uglas uzviknule:
  - Bravo! Slava admiralu!
  Guvernera je savladala pohlepa. Izgubivši dostojanstvo, jurnuo je do škrinje i otvorio poklopac:
  - Bah, ovde je bogatstvo. Nije ni čudo što su ga ove mokasine vukle s tolikom mukom. O papirus don Grabber. - Plemić se naklonio. - Ja sam tvoj dužnik, traži bilo šta od mene.
  Vođa pirata je otvoreno odgovorio:
  "Mislim da bi najbolja nagrada bila posvećena služba kruni." Čuo sam da ste sinoć izgubili bojni brod Spalionik, nazvan po paklenom nećaku našeg najvećeg monarha. Smatram da je to preosjetljiv udarac u trenutku kada su kapitalu potrebne finansije.
  Guverner je promrmljao:
  - Potpuno si u pravu.
  Lijepe sluškinje pognuše glave. U kosi su im svjetlucali broševi od smaragda, rubina i dijamanata.
  Ravarnava je ponosno rekao:
  - Zbog toga predlažem da se komandu i pratnju tako vrednog tereta prenese na mene. Ja, pak, imam dovoljno oružja da ga odbijem od bilo kakvog napada pirata.
  Guverner je rado ispunio svaki zahtjev admirala:
  - Naravno, daću vam sva potrebna ovlašćenja. Mislim da će sa takvim galantnim ratnikom naš teret biti kao u desnoj Božjoj ruci.
  Prelepe devojke su energično klimale glavama. Broševi i dijamantske minđuše su svjetlucale. Edward je mislio da guverner mora biti bogat ako su njegove lične sluškinje obučene kao princeze i tako lijepe da ne možete skinuti pogled s njih.
  Ravarnava je pucketao prstima:
  "Onda ćemo odmah isploviti."
  ponovo brbljao :
  - Barem doručkujte, admirale. Učinite nam čast, osim toga, i brodovima je potrebno vrijeme da se sastave.
  Sluškinje su se naklonile i gugutale:
  - Nema na čemu, super!
  Vođa filibustera snishodljivo je rekao:
  - Pa dobro, malo osvježenja neće škoditi.
  Ravarnava nije želeo da izazove sumnju prenagljenom, a najverovatnije bi guvernerova praznična trpeza bila odlična.
  Zgodni i pametni dječak Edward ostavljen je ispred vrata kao sluga, a lažni admiral tretiran je kao sam kralj. Devojke su se pojavile, takođe lepe i u haljinama, ali bosonoge da bi bilo manje buke od kucanja po šarenim mermernim pločicama. Guverner je napravio gest. A elitne sobarice su također pažljivo izule cipele, stavile ih u posebnu kristalnu kutiju i počele služiti bosonoge. Njihovi pokreti sa golim tabanima postali su mnogo mekši, glatkiji i graciozniji. Služila su se takva jela, čak i kruh i kolači pečeni u obliku jedrenjaka i kraljevskih palača. Lijepo raspoređeni komadi nasjeckane ribe, mesa, povrća, voća i raznih začina u otmjenom uzorku. A vina su apsolutno fantastična, oduševljavaju gospodara pljačkaša. Da, bilo je dovoljno iskušenja da ostanemo još neko vrijeme.
  Ravarnava je obrok pojeo grubo, poput posljednjeg luđaka koji nije upoznat sa bontonom. Počeli su da obraćaju pažnju na njega, ali se sam guverner pretvarao da sve ide kako treba.
  Nakon nekoliko boca skupog vina, Ravarnava nije izgubio glavu, tijelo mu je i dalje bilo junačko, ali je njegov jezik postao previše pokretljiv i zahtijevao je rad.
  Bez razmišljanja, gusar je počeo da peva, njegov duboki bas je zvučao prijatno, neki od prisutnih oficira su počeli da pevaju, a brojne sluškinje počele su da plešu sa svojim golim zavodljivim nogama;
  Jesi li spreman da me pratiš?
  Nemojte ostati u krpama sa svojom torbom!
  Tako da plijen teče kao med,
  Tako da rijeka teče zlatom!
  
  Da biste to uradili, potrebno je da uradite ovo
  Tako da jedan novčić ispadne bezvrijedan!
  Tako da svako od nas može
  Pokrijte stazu tepihom tijela!
  
  Oh, vi ste pirati, djeco moja,
  Ne neki krstovi - nule!
  Svako od vas je heroj,
  Požuri, ja ću ukrasti sranje!
  
  Ukrcaj je za muškarce,
  Ne tražite razloge za poraz!
  Bolje je samo plesati
  Vjerujem da tvoj duh nije izblijedio!
  
  Vodiću vas u napad, prijatelji,
  Mi smo pirati - porodica!
  Borićemo se kao đavoli
  I nema drugih ideja!
  
  Postoji ideja, ali postoji samo jedna istina,
  Da potroše novčanike trgovaca...
  Korzare napada horda,
  Moći ćemo odlučiti o plemićima!
  Ova pjesma je napravila veliku buku.
  Sluškinje su se, međutim, smijale i skakale kao đavoli.
  U sobu je ušao grof Djed Mraz Don Paradny, zakasnio je na poziv guvernera, pa je ispao užasno ljut. Ugledavši krupnog momka kako pjeva opscene pjesme, upitao je s uzbuđenjem:
  - Kakva je ovo šala?
  Guverner je odgovorio:
  - Vidite najvećeg admirala Papyrus don Grabber!
  - Kakav je ovo Don Grapper? - Grof je pobjesnio gazeći čizmama po mermeru. - To je samo pasulj.
  - Ne može, on ima epolete. - promrmlja guverner, spustivši glavu i duboko pocrvenevši.
  Devojke koje su služile za stolom i igrale tango, prelepe, golih, mišićavih, preplanulih nogu i veoma proporcionalnih, proporcionalnih, atletskih tela, urlale su:
  - Uh, uh, uh, uh! Idemo dole!
  Grof je srceparajuće viknuo:
  - Dakle, ovaj debeli gad je varalica, sreo sam admirala nekoliko puta, potpuno je drugačiji od ove kostimirane gorile.
  - Uhapsite ga! - viknuo je guverner pokušavajući da sakrije sramotu.
  Brojne služavke tupale su bosim, veoma zavodljivim stopalima, vrtele bokovima, tresle bisima i režale:
  - I taj! I to onaj!
  Više puta je iskusni vječiti dječak Edward shvatio da su stvari loše, zapalio je šibicu i zapalio unaprijed pripremljeni fitilj. Škrinja je samo odozgo bila prekrivena tankim slojem zlata, tačnije posuta žutim metalom, novčićima, a na dnu i u sredini bio je barut. Mladi, ali izuzetno iskusan ratnik je za svaki slučaj pružio put za bijeg. Plus, naravno, ušteda plemenitog metala kada kombinujete posao sa zadovoljstvom. Ili bolje rečeno, obavljate, i to uspješno, dvije funkcije. Eksplozija bi trebala biti signal za opći napad pirata. Čitava četa dlakavih stražara u oklopima, ljudi i okrova , već je pritrčala vratima, a Eduard Osetrov je bacio sanduk na njih. Ubacio je sav svoj očaj i bijes u bacanje, tako da je prilično težak predmet odletio prilično daleko.
  Osim toga, naravno, nisam želio da se ozlijede jako lijepe, polugole, mišićave djevojke prijatne, mirisne arome. Već su skakali i zavijali, pa čak i cičali od oduševljenja. Da, spremao se izuzetno rijedak prizor.
  Jedan od njih je zacvilio:
  Napada nas prevarant,
  U njegovim rukama je zlokobni ranac...
  A ako neko uzme -
  Dobiće slavu i čast!
  Eksplozija je bila strašna, nekoliko kolona se srušilo, više od trideset ljudi je poginulo, a udarni val bacio je Eduarda Sturgeona uza zid vazdušnom palicom, gotovo sravnivši mladog i okretnog ratnika.
  Snažne kosti su krckale, ali to je samo naljutilo Edwarda, mašući mačem, pojurio je da dokrajči preživjele neprijatelje. Ravarnava takođe nije gubio vrijeme, bacivši sto i zgnječivši guvernera, izvukao je sablju i poletio na grofa.
  Između njih je izbio žestok duel.
  Golonoge robinje su se razišle, s pravom zaključivši da rat nije ženski posao. Da, i mogu vas nenamjerno ozlijediti. I tako, ko god pobedi je majstor.
  Najvažniji od njih, jedini koji je ostao u cipelama sa visokom potpeticom, rekao je:
  Ko je kralj, u stvari, nama nije bitno,
  Zato se borite hrabro, ljudi!
  Djed Mraz je viknuo, šištajući poput pokvarenog gramofona:
  - Ti otrcani gorilo, probosti ću te svojim mačem.
  Ravarnava je viknuo u odgovor:
  - Petao, odseći ću ti glavu.
  Superiornost gusarskog kapetana u visini i težini ogledala se u snažnom udarcu masivne sablje, presekao je mač, a zatim gotovo prepolovio protivnika.
  Istina, dok je umirao, grof se lagano počešao po stomaku batrljkom mača i počela je da se pojavi krv.
  Međutim, to nije moglo zaustaviti Ravarnavu, on je nastavio da se ljulja lijevo-desno. Stražari su jurnuli na njega i, primivši dobar udarac, smirili se. Eksplozija je razbila vrata i, vidjevši dječaka kako se žestoko bori, kapetan je ubrzao prema njemu.
  Mladi ratnik udario je stražara u prepone tolikom snagom da je ovaj preletio, a dvojicu je svojim rogastim šlemom ubo odjednom.
  Sluškinje su pljesnule rukama po ko zna koji put i cvrkutale:
  Bravo, bravo, bravo!
  Slava! Dečko - slava!
  Edvard dečak je glasno viknuo:
  - Atamane, beži odavde, ja ću ih zadržati.
  Ravarnava, poseći još jednog neprijatelja, promrmlja:
  - Naši prijatelji će uskoro doći, ali ćemo ipak izdržati.
  Tehnikom dvostrukog šrafa, dječak terminator Eduard posjekao je njih trojicu odjednom i stao pored kapetana. Dječak je šapnuo:
  - Glavna stvar je da ne koristite muškete.
  Izvana ste mogli čuti kako brod ispaljuje salvu, zatim se okreće i ponovo puca.
  Sluškinje su vrištale i cičale od oduševljenja, gazile nogama, a da bi zvukovi bili jači, počele su da obuju cipele i sandale sa visokim potpeticama.
  Dječak Edvard učinio je suprotno i izvukao svoje mrske cipele. Bacio je petu pravo u oko jednom od policajaca koji je pokušavao da se probije. Na svu sreću, peta je srebrna i snažno udara, oko je izletjelo, visi na nervnoj stabljici.
  Sluškinje su viknule:
  -Bravo! Bis! Bravo! Bis!
  A najvažniji od njih su izdali:
  - Dragi moj dečko,
  U ovom času smo sa vama!
  Ti si tako kul klinac
  Udaraš svakoga bosom nogom!
  I zaista, gola peta dječaka terminatora slomila je još jednu vilicu.
  Kako su pirati vjerovali, iznenađenje im je omogućilo da djelimično zarobe i djelimično unište neprijateljske topove. Garnizon tvrđave je pao pod mlinski kamen, mnogi vojnici su odmah poginuli, pali su ne sluteći opasnost. Gotovo tri stotine morskih pljačkaša prekaljenih u borbi ujurilo je u grad. Kontrabasovci su poginuli na stotine, samo nekoliko njih je uzvratilo vatru ili pokušalo da se bori.
  Čvrsti borac Edvard i Ravarnava, i još dva gusara, nisu mirovali, već su krenuli u ofanzivu, a stražari palate brzo su pali u paniku. Trznuli su se i povukli, bacajući svoja mrtva tijela preko mermernih stepenica. Djevojke su počele pomagati piratima. Na stražare su bacali cipele, sandale, poslužavnike, prilično teške zlatne čaše, viljuške i noževe.
  Mladi ratnik je podivljao, kao da nije imao burnu noć, i nakon što su očistili nekoliko prostorija, izbili su iz šarene zgrade, gdje se činilo da čak i zidovi odišu prijetnjom.
  Nakon što je posjekao tri, dječak Edward je orlovskim pogledom razgledao okolinu. Svi najbliži prilazi gradu bili su zahvaćeni požarom, vidljive su brojne figure koje su se rojile poput mrava i sudarale jedna s drugom.
  - Naši pobeđuju! Sada je najvažnije da nijedan zlatnik ne ispliva iz naših ruku. - Neočekivano, borbeni dečak, nag, sav u krvi, sa veoma istaknutim, mišićavim torzom (naravno, strgao je kostim svog sluge da se ne meša, a za mladog korzara bi bilo ponižavajuće da nosi livreju! ), pokazivao je znakove kradljivca novca. Uhvativši Ravarnavin iznenađen pogled, dječak terminator je dodao:
  - Želim da postanem ne samo gusar, već razmišljam da organizujem svoju republiku filibustera, a za to će nam trebati finansije.
  - Tvoja republika? - Ravarnava je ovoga puta iskreno zijevnuo i zviždao kroz široke nozdrve. - Zašto je tako teško, dušo? Voditi državu je najdosadnija stvar na svijetu.
  Edward je prigovorio na ovo:
  - Mislim da nije, baš sam voleo da igram strategije sa vojno-ekonomskim menadžmentom. Veoma je prijatno osećati se kao kralj ili car.
  Dječak je pogledao krvavi trag koji je ostavila njegova snažna, ali gotovo djetinjasta noga. Blisnula je misao - hoće li se podanici pokoravati onome koji je osuđen da zauvijek izgleda kao dijete, čak i s mišićima poput čelične žice?
  Ravarnava glupo trepnu:
  - Ne razumem nešto o čemu pričate. Iako ste, generalno, u pravu, moć je slatka i želite da beskrajno sipate ovo piće niz grlo. Ali povećava se i odgovornost za svoje postupke.
  Mladi ratnik Edvard se pomalo lažno zahihotao u odgovoru:
  - Ne plaši me. Budimo agilniji, inače će se bitka odvijati bez nas.
  Mlad izgledom, ali iskusan u poslu, korsar je potrčao naprijed. Ostaci garnizona su se očajnički borili, svi su znali za okrutnost gusara, koji obično nisu uzimali zarobljenike, a ako jesu, prodavali su ih u surovo ropstvo, a ponekad ih mijenjali za sitnice, školjke, a ponekad i zlato od šest... naoružani ljudožderski divljaci koji su ljudsko meso smatrali strašnom poslasticom. Međutim, to je moglo samo produžiti agoniju, jer su pirati bili jači u borbi prsa u prsa. Osim toga, načelnik garnizona, general Kosalapenko , poginuo je na samom početku bitke i jednostavno nije imao ko da ga zameni, pošto je prvog pomoćnika, pukovnika Varata , Monitor tačnom razbio u glavu. pucano iz muškete.
  A onda su robovi, prije svega, mladići i djevojke, počeli pomagati gusarima i bacati kaldrmu, pločice i krhotine stakla na njihove omražene vlasnike.
  Desetak guštera sa puškama odlučilo je za kontranapad. Postavili su oštre metalne trake sa strane i ispalili topove na vrh. To je nanijelo određenu štetu korsarima. Edvard je prvi dotrčao do guštera, tokom borbe dječak je bio vrlo impresivan, tako da je drugom petom oborio neprijatelja s krova, izuo cipele koje su mu sjekle stopala i zbog toga poletio kao soko. Skočivši mu na leđa, jednim udarcem sasjekao je oba strijelca, a zatim, promijenivši metu, jurnuo na drugog guštera. U svojoj žurbi, dječak je posjekao bosu nogu, spotaknuvši se o metal. Međutim, rana je bila površinska i u žaru borbe nije obraćao pažnju na nju.
  Ostali su, vidjevši ovog "nindžu", pojurili za petama.
  - Neću ti dozvoliti da odeš! - Vikao je, skačući više, veoma okretan i razigran Edvard. Međutim, ispostavilo se da su gušteri izuzetno okretni, aktivno pomičući šape, brzo su pojurili prema šumi. Koliko god da je izbezumljeni mladić bio brz, uspeo je da sustigne samo jednu zver, dokrajčivši jahače. Ostali su svom snagom bičevali svoje "konje". Tada je nasilnik Edward bacio svoj mač, koji je probio preklopljenu kundak i zaglavio se. Životinja je samo pojačala svoj tempo.
  - Pa, dobro, zapamti sprint i umri, ali sustigni.
  Izvana je bilo smiješno gledati kako takva lešina bježi od tipa koji nije izgledao starije od trinaest godina, u suštini dječaka glatkog lica. Besan, celo telo mu se kretalo mreškajućim mišićima, poput morskog daska, Edvard je postajao sve brži, na njegovu sreću počela je šuma, a ogromni reptili su usporili. Prestigavši neprijatelja, mladi ratnik je izvukao mač, a zatim skočio na rep.
  Čudovište je udarilo u palmu i odbacilo grizlog dečaka Edvarda. Dječak Terminator bolno se zabio u grozd trnovite loze. Oštri trnovi su se zabili u tijelo, probijajući kožu. Ali to je momka samo naljutilo. Nakon što je zbacio ostatke svoje poderane, krvave odjeće, i dalje je nosio providnu majicu i pantalone, a ostale su mu samo kupaće gaće. Dječak je smogao snagu i, uhvativši se za granu nalik užetu, uz divlji vrisak, napravio je džinovski skok, a zatim je, uhvativši drugu granu i tehnikom "napuklog mlinskog kamena", odsjekao glave dva borca, bezuspješno mašući sabljama.
  - Pa, ostali begunci! Ako se nadate da ćete se sakriti, to neće uspjeti. - rekao je nepobedivi Eduard huligan, namigujući, i ubrzao korak. Nakon što je otkrio novi način transporta, sustizanje guštera postalo je lako.
  - Ja sam majmun! - Vikao je - Hiperraus ! - Tako se zvao junak filma, divljak koji je oborio rekorde zastarelog Tarzana.
  Zatim je ubrzao, praveći divlje skokove na kojima bi mu pozavideo svaki majmun. Nekoliko puta su borci šutirali naslijepo, ali su istovremeno promašili. Brz kao gepard, Edward dečak im se nasmijao u lice. Kada su posljednji protivnici konačno ubijeni, mladi ratnik je sjeo na greben guštera i uperio ga pravo prema gradu, pokušavajući brzo izaći iz džungle. S vremena na vrijeme, osmjesi četverorukih gorila blistali su na granama, ali se nisu usudile napasti naoružanog ratnika, čak i malog. Osim toga, ove životinje nisu potpuno glupe i vidjeli su kako se Edward slavno nosio s većim vojnicima od sebe.
  - Zašto se makaki cere, preteško ti je da zavučeš nos ovde. - Mladi ratnik je mahao mačem, ali primati nisu podlegli provokacijama.
  Kada je stigao u grad, bitka je bila skoro gotova. Posljednja točka koja nije zauzeta bio je lokalni zatvor, gdje je ono što je ostalo od garnizona stisnuto iza visokih kapija, kao i lokalna oštra straža, sastavljena uglavnom od vanzemaljaca . Voljeli su da se rugaju zatvorenicima, posebno ženama, i stoga su shvatili da neće imati milosti.
  Ratnik Edward, poput brze kobre, iskočio je na guštera i stao nasuprot kapiji, a zatim je poslao topovsku kuglu u sam centar.
  Udarac se zatresao, ostavivši udubljenje na gvožđu, ali snažna kapija je preživjela. Gurnuvši golu petu u nos puzaču s desne strane, on se oblio krvlju i ućutao, ratnik Edvard huligan je pljunuo kroz zube i počeo ponovo puniti neposlušni top. Trebalo je puno vremena. Kao odgovor, strijele su poletjele na tipa. Edward je spretno izbjegao eksplozije, pa čak i odsjekao tri strijele u letu.
  - Pa, jesi li dobio bube?
  Promašili su se i hici iz mušketa, iako je bilo nekoliko pogodaka u debelu kožu guštera. Počela je da se trza od bolova, ali ju je zaustavio poletni momak.
  - Ne plašite se, za vašu kožu, ovo su kao semenke suncokreta. - Dječak se zakikotao.
  Nakon što je ponovo napunio top, mladi ratnik je preciznije nišanio i ponovo pogodio stativu. Topovska kugla se ponovo odbila.
  - Prokletstvo! Ovo oružje je preslabo! - opsovao je dečak Edvard i odjednom mu je u glavu pala zanimljiva misao.
  - Pokušaću da ih otvorim iznutra.
  Iako je spolja zatvorski zid izgledao neprobojno, bilo je jasno da su na nekim mjestima zidovi truli, a cigle su postale hrapave, pa se, uz određenu spretnost, moglo popeti preko njih. Ali ima previše čuvara, pa ga ne bi slučajno srušili. Međutim, nije uzalud Ravarnava imao borbeno iskustvo, naredio je:
  - Uzmite klupe, balvane, nosite suvo grmlje, zapalićemo protivnike. A ti, brže kotrljaj "kraljicu".
  Pirati su, ne obraćajući pažnju na strijele i povremene pucnje iz mušketa, zapalili kapije, stvarajući " dimnu isparenost ".
  Drugi su vukli kola prekrivena drvima za ogrjev s buretom baruta - tako se zvala "kraljica". Ogrevno drvo je onemogućavalo pucanje mušketama. Uz filibustere, svojim oslobodiocima su pokušavale pomoći lokalne robinje i mladići u kupaćim gaćama sa žigovima na ramenima i grudima. Očigledno su patili u ropstvu i nisu se bojali gusara. Postavivši "kraljicu" ispred kapije, pirati su zapalili fitilj i skočili nazad.
  Učinili su to vrlo brzo, uz zavijanje:
  đavo, đavo, đavo spasi,
  Udarit ćemo, slomiti udarac...
  Daj nam, daj nam mačeve u ruke,
  Dobićemo poklon iz podzemlja!
  
  Pa, Stvoritelj je ranjeni pakao,
  Borićemo se sa đavolom rogovima...
  Kad bi barem bilo rezultata u borbi sa mačem,
  Da ne bih bio moj grbavi rob ovdje!
  
  JOKE BOY VS SYKLOV
  ANOTATION
  Dječak, koji je doživio mnoge avanture, sada komanduje dječijim odredom specijalnih snaga. I on se mora boriti protiv civilizacije ciklusa. Ono što je veoma interesantno jeste da ovde postoji svemirska tehnologija.
  . POGLAVLJE br. 1
  Dječak ludak je bio u borbenom odijelu sa epoletama svemirskog oficira. Pored njega je bila djevojka, također u skafanderu sa zvončićima i zviždaljkama. I nosi providnu kacigu, otvorenu na sve strane. Djevojka je držala blaster u rukama i cvrkutala:
  - Edik, možda možemo da sačekamo ostatak ekipe? Zajedno se boriti protiv ciklusa kada ih ima najmanje sto je preveliki rizik!
  Dječak je ratnik, iako ne izgleda više od dvanaest ili trinaest godina, u borbenom odijelu ne vide se mišići, ali je izgledao kao pravi princ. I samouvereno je rekao:
  - Ne! Idemo zajedno u bitku! Što se tiče neprijatelja, ne bojte se. Dao sam ti sićušni kamen artefakt "oklopa", smanjuje šansu da budeš pogođen sto puta!
  Devojka je primetila:
  - I sto puta puno!
  Dečak je bio ogorčen:
  - Nisam znao da si ti, Adala, takva kukavica!
  Devojka sa narandžastom kosom je rekla:
  - Nisam kukavica! Pa, hajde da napravimo odlučujući iskorak!
  I tako su djeca ratnici krenula u bitku. Posvuda je bilo stijena koje su svjetlucale od ljubičastih, smaragdnih, lila i ružičastih mrlja kamenja, a stalaktiti su rasli iz zemlje. I to je izuzetno misteriozan pejzaž.
  A ispred je dvorac. Izgleda kao viteški, srednjovjekovni, ali sa projektilima i zračnim topovima na kulama. A lokalno sunce sija odozgo, koje je čak i heksagonalnog oblika, a svjetlost neprestano mijenja boje i šare. I to također daje cijelom krajoliku vrlo misteriozan i, u isto vrijeme, očaravajući izgled na svoj način.
  Dječak i djevojčica jurili su naizmjeničnom stazom s pulsirajućim pločicama. Mladi ratnik je možda bio naviknut da vesla okolo bos, ali ovo borbeno odijelo, nažalost, ne može se skinuti. Koliko bicikala ima u dvorcu? Ovo je takođe misterija. A ako ih ima samo stotinu, onda to i nije tako loše.
  Dječak i djevojčica su se odmah sakrili iza kamena kada se pojavio tenk ove veoma agresivne rase. Bio je visok, u obliku trougla, sa njuškom na svakoj od tri strane. I oklop odaje nagovještaj čelika, ali ne dodiruje površinu, na zračnom jastuku.
  Dječak ratnik Edvard se nasmiješio svojim vrlo slatkim, iako djetinjastim osmijehom. I bacio je mali grašak u automobil svemirskih agresora.
  Proleteo je i skočio pravo u prilično široku cev pištolja. I nakon nekoliko sekundi, trouglasti, moćni tenk eksplodira. Kao da je grom udario u skladište municije i razbio se u sitne krhotine.
  Ovo se zapravo ispostavilo kao prilično kul odlomak.
  Djevojka Adala je tvitovala:
  - Ovo je pametno! Ti si zaista Džedaj !
  Dječak Edik klimnu glavom:
  - I ja sam morao da budem padavan ! Ali to je druga priča!
  Nakon toga su hrabra djeca pojurila dalje u dvorac. Kapija se otvorila i još tri tenka su iskočila. Dva su istog trokuta, a treći je veći i šestougaoni, sa topovima sa svake strane i sedmim na vrhu.
  Devojka borac je zviždala:
  - Vau! Pridružuju nam se novi igrači!
  Dječak ratnik klimnu glavom:
  - Možeš razbiti all-in!
  I mladi ratnik izvadi mali uređaj, veličine kutije šibica. I uključio je nekoliko programa u njemu okretanjem kažiprsta. Tada je dječak, kojeg je djevojčica u ovoj bitnoj epizodi zvala Edvard, pokrenuo ovu kutiju. Lagano je poletjela prema najvećem rezervoaru. I skoro je nevidljiva.
  Djevojčica je upitala dječaka:
  - Šta je?
  Edik se nasmiješi i odgovori:
  - Iznenađenje! Sada ćete vidjeti kako to funkcionira!
  Zaista, kutija je uletjela u cijev velikog tenka. Samo ovaj put nije bilo eksplozije. Trijumvirat je nastavio da se kreće. Štaviše, pojavila su se još dva automobila.
  Djevojka Adala je šapnula:
  - Šta nije uspelo?
  Dječak ratnik je namignuo:
  - Sad ćeš vidjeti!
  I zaista, najveći top velikog tenka je uzeo i okrenuo se i pogodio svog trouglastog protivnika. I pogodiće ga oklopnom granatom. Rasplamsao se i borbeni komplet je počeo da detonira. A onda je cijev prebačena u drugi tenk, koji je bio manji, i pogodila ga.
  Adala je sa osmehom primetila:
  - Klasa!
  Edik je tvitovao:
  Ako je tvrđava na putu,
  Neprijatelj je izgradio...
  Moramo da obiđemo od pozadi -
  Uzmi je bez pucanja!
  Djevojka je namignula svom mladom kolegi. Hrabra i pametna djeca bila su protiv cijele vojske. Ali lukavstvo i tehnologija su dobro radili protiv čudovišta.
  Treći tenk se zapalio, zatim četvrti. I opet detonacija i rupture. Ovo je raspored smrti i uništenja, do sada sa jednim ciljem.
  Dječak ratnik je sasvim logično primijetio:
  - Zašto nam treba tim? Oni su deca kao i mi. Samo ja imam vekovna iskustva i znanja, a oni su mladi mladi. I ne vrijedi ih izlagati granatama sa uranijumskim šipkama.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Svi ljudi na našoj rodnoj planeti,
  Uvek treba biti prijatelji...
  Djeca treba da se smiju
  I živite u mirnom svijetu!
  Dečak ratnik ga je podigao i zapevao:
  Djeca treba da se smiju
  Djeca treba da se smiju
  Djeca treba da se smiju
  I živite u mirnom svijetu!
  Topovi na zidovima tvrđave počeli su da pucaju na pobesneli tenk. Fontane vatre, razaranja i plamenog pijeska rasplamsale su se oko automobila. I nekoliko pogodaka u oklop se raspucalo.
  Djevojka Adala je primijetila:
  - Neprijatelj nije baš precizan.
  Međutim, još nekoliko granata je pogodilo tenk. I detonirao je i eksplodirao. U trenutku eksplozije od njega se odvojila sićušna tačka. A Adala je pružila ruku. Naprava koju je koristio briljantni dječak uletjela je u djevojčin dlan. Ili, u svakom slučaju, iskusnog heroja i dizajnera koji izgleda kao dječak.
  Edik je potapšao djevojku po ramenu s odobravanjem:
  - Bravo, uhvatio sam!
  nasmijala se:
  - Ulovite ga, nemojte ga pretjerati!
  A uređaj je skliznuo u dječakov okretni dlan, poput makaka.
  Sada su djeca bila sretna. Kao igrači koji su pogodili banku na ruletu i dobili zlatne žetone. Ali jasno je da kada imate sreće, teško je zaustaviti se. Imajući odlično pamćenje, Edik se prisjetio da je u dvadesetom vijeku bio tako brkati čovjek koji nije znao svoje granice, i platio je za to, iako je u početku imao sreće. Dakle, naravno, morate biti u mogućnosti da izađete iz igre na vrijeme u kazinu.
  Edik je, međutim, shvatio da ovo zapravo nije igra. A taj pravi rat nije RPG.
  Na primjer, dva helikoptera su se sada pojavila iznad dvorca. I izgleda da su spremni da istraže područje.
  Djevojke su zacvilile od straha:
  - Bojim se! Možemo ih dobiti!
  Edik se nasmijao i odgovorio:
  - Bilo je hladnijih meta. Pogledajte kako radi moja kibernetička greška za višekratnu upotrebu.
  I dječak je ponovo počeo. I broj helikoptera se povećao na šest. I bile su aerodinamične i velike.
  Adala je tvitovala:
  Neka trči nespretno,
  Oklopni tenkovi kroz lokve...
  A helikopter poput ose cvrkuće!
  Edik je podigao:
  Čeburaška topnik,
  Shapoklyak, kao pilot,
  Krokodil je napunio mitraljez!
  I tako je helikopter, pošto je dobio bubu, pogodio svog kolege vazdušnim topovima. Bio je oštećen i počeo je da se dimi. I ostali helikopteri su počeli da kruže. I na njima je vatra i oni odgovaraju. Evo zabave. Jedan od gramofona je već počeo da pada, ostavljajući za sobom zadimljeni rep.
  A iza nje dolazi još jedan. Ovo je zaista zabavno i međusobno ratovanje.
  Dečak je klimnuo svom prijatelju:
  - Kako je rastavljanje?
  Adala je promrmljala:
  - Srećno!
  Edik se uvrijedio i naduvao svoje rumene obraze:
  - Možda možeš reći nešto drugo, besplatno?
  Djevojka je kucnula svojim providnim šlemom, ali je šutjela. U međuvremenu su dva helikoptera pala odjednom. I jedan je pogodio zamak, također oštetivši tri puške odjednom.
  Dječak genije je cvrkutao:
  - Slažem se, pametno!
  Djevojka je odgovorila:
  - Moguće je da je pametno, a kako to ne podržati!
  Posljednja dva helikoptera sudarila su se silovito i odjednom eksplodirala. I opet je bio bljesak. Ovo je super!
  Edik je pjevao:
  Veliki genije, dušo sreće,
  A u isto vreme, čoveče...
  Poetske lirske žice,
  Imati vek dostojan srca!
  Tako je drugi krug prošao u korist hrabre djece. A kontrolna superbakterica sa čipom se vratila na dječakov dlan.
  Devojka je primetila:
  - Da, dobro nam ide. Ali neprijatelj može čak imati i džokera u džepu!
  Edik je odgovorio sa osmehom:
  - Poznavao sam jednog šaljivdžiju. Ili bolje rečeno, ne samo jedan. Bilo je ovakvih snimaka u igricama i filmovima!
  Kapije zamka su se ponovo otvorile. Ovog puta iz njih izlaze veća čudovišta. Čak su se i sagnuli da ispuze.
  U ovom slučaju, hodajući roboti!
  Dječak genije je uzviknuo:
  - Evangelion !
  Djevojka iznenađeno upita:
  - Šta?
  Edik je sa osmehom objasnio:
  - Ova animirana serija je snimana na planeti odakle ja dolazim. I tamo je bilo tako velikih robota!
  Adala je napomenula:
  - Tvoja planeta je neverovatna. Jednom ste rekli da imate više od dvije stotine zemalja.
  Dečak je odgovorio sa uzdahom:
  - Da, nažalost, tako je.
  Djevojka je s nevjericom upitala:
  - Zašto na žalost? Možda samo na sreću. Jer je sjajno imati toliko zemalja i kultura na jednoj planeti!
  Edik je prigovorio:
  - Ne! Ne baš sjajno. Ljudi se prečesto svađaju i koriste šake. Odnosno, htio sam reći da se različite zemlje prečesto sukobljavaju i bacaju projektile jedna na drugu.
  Adala je uz uzdah primijetila:
  - Da to...
  Dječak ratnik je odlučno završio:
  - Sramota! U međuvremenu, idemo do robota!
  I u stvari, izašlo je desetak elektronskih čudovišta. I imaju toliko oružja da mogu uništiti cijeli grad.
  Edik je primetio:
  - Protiv njih je potreban drugačiji pristup.
  I dječak je iz džepa izvadio mali uređaj sa antenom.
  Djevojka je iznenađeno upitala:
  - Šta je to?
  Edik je sa osmehom odgovorio:
  - Nositelj brzih ali destruktivnih virusa!
  Adala je tvitovala:
  - Oh, kakvi virusi, virusi, štetni virusi !
  Dečak je ispravio:
  - Ne! Naš cilj je da zaštitimo dobrotu, a ne da naudimo ljudima, ili saikalima , pa čak ni njihovim robotima!
  A dječak genije ispalio je nevidljivi snop prema terminatorima.
  Sjetio sam se filmova o robotima i drugima. I ovdje ne možete tvrditi da je to napredna zraka.
  Edik je usmjerio zraku na velike robote, svaki veličine devetospratnice . I uspio je. Jedan od terminatora se iznenada ukočio i počeo da se spušta. A iza njega još jedan.
  Dečak je sa osmehom pevao:
  Sat sreće -
  Vrijeme je za igru!
  Sat sreće -
  Pokušajte da ne gubite ovaj sat!
  Djevojka, gledajući robote kako se smrzavaju i padaju, podižu prašinu i razbacuju polomljene dijelove kada udare u ploče, primijetila je:
  - Da, tehnički je!
  Edik klimnu glavom sa osmehom:
  - Da, tehnologija odlučuje o svemu u periodu rekonstrukcije!
  Adala je odgovorila:
  - Ne! Ljudi i kadrovi odlučuju o svemu! A u isto vreme, ne sve!
  A djevojka je također iz džepa izvadila nešto nalik Rubikovoj kocki i počela da ga vrti.
  Roboti Terminatori su se ponovo sudarili i bili su obavijeni čitavom blistavom mrežom koja je blistala i vibrirala. A onda su se borbena vozila počela raspadati i letjeti u sitne komade. Koja je, zauzvrat, takođe eksplodirala, a fragmenti su leteli, poput ledene plohe koja je našla pod udarcem štapa hokejaške zvezde.
  Adala je izvršila prilagodbu i primijetila:
  - Sada možemo postati nevidljivi na par minuta!
  Dečak genije je odgovorio:
  - Nije najnapredniji uređaj, bićemo vidljivi u infracrvenom svetlu. Hajde, bolje da obavim podešavanje.
  U ovom trenutku iza bračnog para se začula buka. Dječaci i djevojčice pojavili su se u borbenim kostimima. Bilo ih je svega desetak, a nisu bili stariji od par, barem na izgled. Ali u isto vrijeme, djeca imaju sasvim pristojno oružje. Laserski mitraljezi, blasteri, uništavajuće male granate u obliku graška. Da, momci ovde očigledno nisu obični. Pa čak i obučeni u bitkama u virtuelnom svijetu !
  Edik je uzviknuo:
  - Ljudi, budite oprezni, inače ćete dobiti udarac! Ovdje postoji oružje koje može probiti vaša borbena odijela.
  Djeca ratnici su legla. Zrakovi svjetlosti su bljesnuli kroz zrak i laserski topovi su počeli pucati.
  Počeli su udarati sve što se kretalo. Čak iu prašini.
  Adala je tvitovala:
  - Volim ovo. Ovde je velika gustina vatre.
  Nekoliko preživjelih Terminator robota pogođeno je vlastitim oružjem. I oni su se zapalili i počeli da pucaju. Jednoj se glava otkinula, poletjela visoko i zavrtjela se kao vrh.
  Djeca s laserskim puškama su se kikotala. Očigledno je izgledalo jako zabavno. Iako je jednu djevojku uhvatio geler, ona je neoprezno podigla glavu u providnom šlemu, a njen ružičasti, djetinjasti obraz je opekao.
  Ratnik je uzviknuo:
  - Antikvitet !
  Adala se složila:
  - Černodirno jednostavno!
  Dječak ratnik prskao je tubu regenerirajuće paste na djevojčicin opečeni i posječeni obraz. I gotovo istog trenutka oštećenje je zacijelilo, a onda se glatka koža mladog ratnika izgladila, ne ostavljajući tragove.
  Devojka je zacvilila sa osmehom:
  - Nauka, međutim!
  Edik je primetio, mršteći svoje glatko čelo, u kome je bilo pamćenje i iskustvo mnogih vekova:
  - Ciklusi nisu tako jednostavni. Možda imamo problema.
  Adala je tvitovala:
  - Iako ne možemo riješiti sve naše probleme,
  Ne rešavaju sve probleme...
  Ali svi će biti sretniji
  Svi će se zabaviti!
  I opet su se otvorile kapije srednjovjekovnog zamka. A odatle je stiglo još jedno iznenađenje. U ovom slučaju, ispostavilo se da se radi o ogromnim tiranosaurusima. A na njih su sjedili ratnici u borbenim odijelima.
  Adala je zacvilila:
  - Ciklusi!
  Edik je klimnuo u znak slaganja:
  - Veoma liči na to. Sa dinosaurima su opasni.
  Djeca ratnici pjevala su u horu:
  dinosaurusi, dinosaurusi,
  Možda živiš u Africi!
  Žvaćeš pomorandže za doručak,
  Dinosaurusi, dinosaurusi!
  Ciklusi su po obliku bili slični ljudskim, ali veći i viši. I bilo je čak šest prstiju na svakoj ruci, a najveće debele falange nalazile su se jedna nasuprot drugoj.
  Veoma okrutna stvorenja.
  Adala je tvitovala:
  - Malo ih se plašim!
  Kao odgovor, Edik je otpjevao:
  Ne razumem koliko biti kukavica,
  Snažan ratnik je rođen za bitku...
  Strah je slabost, i stoga -
  Oni koji se boje već su poraženi!
  Djeca ratnici su cvrkutala:
  Nećemo se plašiti čudovišta
  Rođeni sa zračnim pištoljem u rukama...
  Vitezovi su uvek znali da se bore,
  Neka neprijatelj bude budala zauvek!
  Dinosaurusi ogromne veličine su se približavali. Čak su i ovi prijeteći reptili skočili.
  Dječak komandant klimnu Adali :
  mi svoju Rubikovu kocku !
  Djevojke su tvitale:
  - Za šta je ovo?
  Edward je otpjevao kao odgovor:
  Zarad sreće, za naše dobro,
  Ako želimo...
  Ne pitaj me ništa
  Ne pitaj, nemoj ništa saznati!
  Djeca ratnici su se ponovo nasmijala, kao da se odvija zabavna igra.
  Dječak ratnik, koji je bio sa strane u borbenom odijelu, primijetio je narandžastom mrljom, namrštenom na svom djetinjastom, ali hrabrom i slatkom licu:
  - Ako svi budemo razgovarali o naređenjima komandanata, posebno tokom bitke, disciplina će potpuno nestati.
  Djevojčica ratnica je, bez svađe, predala svoju Rubikovu kocku . Edik ga je podigao i zapevao:
  Uništićemo neprijatelja jednim udarcem,
  Svoju slavu ćemo potvrditi hladnim mačem...
  Nismo uzalud pobedili Cikluse -
  Razbijmo dinosauruse u komade!
  I dječak genije počeo je svojim okretnim rukama pritiskati dugmad ove čudne kocke. A ogromni i zli tiranosauri sve su se više približavali odredu djece ratnika. A veliki bicikli, visoki dva i po metra, već su počeli pucati iz svojih hladno sofisticiranih laserskih mitraljeza.
  Adala je tvitovala:
  Tvoja sudbina je u ravnoteži,
  Čudovišta nas napadaju!
  Ali hvala Bogu da imam prijatelje
  Ali hvala Bogu da imam prijatelje!
  I oni će zadati takav udarac,
  Dok ne bude prekasno!
  A onda su se tri tiranosaura koji su hodali ispred iznenada okrenula i napali jedan drugog. I počeli su da kidaju kandžama jaku, sivu kožu sa smeđim mrljama. Ciklusi su odletjeli od čudovišta i počeli da udaraju u napadu. Drugi tiranosaurusi su počeli da ih napadaju, i oni su zaista popustili, lomeći kosti i mlevši meso poraženih vanzemaljaca.
  Adala je s uzdahom primijetila:
  - To je užasno!
  Dečak ratnik sa crvenom kosom pevao je:
  - Rat čini život strašnim,
  A smrt je vredna i lepa!
  Evo opet Edik zavrtio nešto u Rubikovoj kocki . I opet, drugi tiranosauri su jurili jedni na druge i grizli. Istovremeno su ispustili bicikle. Pokušali su da uzvrate. Ali njihova vatra nije bila efikasna protiv takvih čudovišta.
  Djeca su radosno pjevala:
  Uzalud neprijatelj veruje
  Šta nas može slomiti hrabrima...
  Ko je hrabar napada u borbi -
  Besno ćemo pobediti naše neprijatelje!
  Ali u ovom slučaju, neprijatelji ciklusa su istrijebljeni i pucali jedni na druge. I slomili su ih tiranosaurusi. I nastao je takav haos. Krv dinosaurusa bila je zelena i plava, a krv ciklusa narandžasta. Jedan od njih je izgubio kacigu. I postalo je vidljivo vrlo odvratno lice, iako nejasno podsjeća na ljudsko. Ali sa tetovažama i jezivim stvorenjima.
  Adala je zacvilila:
  - Da, ova stvorenja nisu baš prijatna, a tako su odrasla!
  Edik je samouvereno odgovorio:
  "Nadam se da nikada neću postati odrastao, a još manje starac!" Postoji način da naš tim ne odraste, barem u tijelu!
  Djeca su pjevala u horu:
  Odrasli su, naravno, budale
  Nema potrebe za puštanjem brade...
  Mi, djeco, ne možemo sebi priuštiti brijanje,
  Biti besmrtan je večna nagrada!
  Sada je artiljerija zamka počela da udara svoje trupe, i to sa kolosalnim bijesom.
  Odjednom su se na zidovima pojavile teže puške i počeli su da se bacaju pokloni koji su eksplodirali kao minijaturne atomske bombe, a čak su se dizale i karakteristične pečurke!
  Adala je pevala uz alarm:
  Nuklearni rat, nuklearni rat,
  Ti si moć Gehene, tako strašna,
  Vjerujte, ljudima to ne treba!
  Edik je klimnuo glavom; imao je modernu, laganu, blago zlaćanu frizuru. Veoma sladak dečko koji bi sa svojim lepim anđeoskim licem mogao da glumi u reklamama. Inače, sniman je pod drugim okolnostima i avanturama.
  I sve se uokolo dimilo, a mlazovi dima su se dizali uvis.
  Djevojka ratnica upita Edika:
  - Kako ćemo zauzeti ovu tvrđavu? Tiho, ili šta?
  Dečak genije je odgovorio sa osmehom:
  - Ne baš! Naprotiv, sa zvukom!
  Dječak ratnik sa izvaljenim orlom na obrazu bio je iznenađen:
  - Kakav zvuk? Možda ultrazvuk?
  Edik je prigovorio:
  - Ne! Koristićemo hiperzvuk! Mislim da će vam se ovo svidjeti.
  Mladi ratnici su se nasmijali i rekli:
  Potopite bicikl u zlostavljanje ,
  I ubij gula...
  Čvrsto zategnite matice
  I pas je lajao!
  Ali onda su se vrata zamka ponovo otvorila, po ko zna koji put. A iz njih je ispuzao mehanički boa konstriktor, kolosalne veličine. A njegova usta su veća od usta kita spermatozoida. A zubi se, poput ogromnih burgija, vrte i zuje, i blistaju u vazduhu.
  Ovo je još jedno čudovište kibernetike.
  Adala je primijetila, oblizujući svoje grimizne usne jezikom:
  - Nisam ovo očekivao, kakvo iznenađenje!
  Djeca ratnici su bila oduševljena i čak su s oduševljenjem pjevala:
  Možete li zamisliti kakva je situacija?
  Sve što će se ostvariti nama je unapred poznato...
  I čemu onda sumnje, brige,
  Sve na svijetu je po planu!
  I prkosimo olujama,
  Od cega i zasto...
  Živite u svetu bez iznenađenja,
  Nemoguće za bilo koga!
  Srećno, loša sreća.
  Skačimo žustro - gore-dole!
  Samo ovako, a nikako drugačije,
  Samo ovako, a nikako drugačije,
  Živjelo iznenađenje!
  Iznenađenje, iznenađenje!
  Živjelo iznenađenje!
  Iznenađenje, iznenađenje
  Živjelo iznenađenje!
  
  NINJA DEVOJKE PROTIV VELIKODUŠNOG ČUDOVIŠTA
  ANOTATION
  Avanture veličanstvene četiri nindža devojke i zajedno mutanata protiv čitave bande čudovišta i najopasnijih svemirskih vojnika i drugih protivnika.
  . POGLAVLJE br. 1
  Konkretno, odlučili su se boriti protiv čudovišta Velikodušnog i njegovog borbenog para mutanata.
  Oni su zapravo planirali da spale cijeli grad koristeći lasersko oružje sa gravitacijskim pumpama.
  Pa, ovo je također zanimljiva avantura. Štaviše, čudovište Velikodušno je takođe pozvalo čelične vojnike iz nulte dimenzije.
  Elizabeth je skočila i udarila golom petom u stomak čeličnog vojnika. Udar je zveckao gvožđem.
  Grub se sagnuo, ali se odmah uspravio i nasmejao:
  - Beznačajna, zemaljska žena!
  Elena je pomerila cevanicu u prepone svog kolege. Ali naišao sam na čvrsti, legirani metal koji je zvonio. I čak je osjetila mali bol.
  Crvenokosa kraljica je gukala:
  - Ovo je čovek sa čeličnim kuglicama!
  Catherine je takođe bosom nogom udarila oklopno čudovište u glavu. I nije mogla da ga skine, odletela je vičući:
  - Čovek je tvrđi od kamena!
  Eufrosina je također pokrenula čeličnog ratnika, ovog puta izvršivši zamah. Grub se srušio uz tresak, ali je onda odmah skočio. I bitka se nastavila novom, mahnitom, uraganskom snagom.
  Djevojka je uzela i zapjevala:
  - Da, znamo da se borimo,
  Ali ne želimo da se to ponovi...
  Devojke su pale u borbi,
  I ispunili su kolotečinu!
  Elizabeth je odgovorila spretno skočivši, a dva čelična ratnika su se sudarila glavama, toliko da su iskre poletjele na sve strane.
  Djevojka plave kose je cvrkutala:
  - Metal može biti izložen i struji.
  I uzela ga je i desnom rukom zabila bodež u žice... Elena je učinila isto. A onda su električni krugovi pali na čelične ratnike, i agresivno, udarno pražnjenje je prostrujalo kroz njih. I čelična čudovišta su počela da sijaju užareno.
  Zatim su prošli kroz pukotine i smrzli se poput prašine.
  primijetila je Catherine, bacivši svoj bumerang na žice. Zbog čega padaju i prže čudovišta:
  - Onesposobimo opasne borce!
  Eufrosina je gukala:
  - Za izuzetna dostignuća u svemirskoj borbi!
  I on će baciti svoj dar na svoje neprijatelje.
  U svakom slučaju, čelični ratnici su gotovi. I ratnici ponovo spašavaju svijet.
  Glavni neprijatelj se već bio pripremio za ispaljivanje smrtonosne baterije sa specijalnim generatorom koji je radio tako što je upijao gravitone sa Zemlje i drugih planeta.
  I kako će se ubojito pražnjenje uključiti. I atmosfera je počela da oscilira, a vazduh je postao mnogo topliji. I kao da su kroz njega prolazile pukotine, ispunjene blistavom svetlošću.
  Elizabeth je gukala:
  - Volim ovo! Borimo se momci!
  Ispred nje se pojavio veliki mutant, koji je izgledao kao gorila, sa očnjastim licem. Navalio je na djevojku, i to vrlo brzo i spretno. Elizabeth je odskočila, saplevši je. I gorila se srušila, izvalila se na površinu.
  Djevojka plave kose je pljunula, a njena mutantna pljuvačka natjerala je gorilu, koja je ustala, da ponovo padne. Osim toga, glava mu je upravo završila u kanti za smeće .
  Još jedna mutantna zvijer, tačnije, mješavina čovjeka i životinje, imala je glavu vuka. I pokušao je da napadne Elenu. Devojka crvene kose pala je na leđa i bacila čudovište preko sebe. Preleteo je i zabio se u lampu. I zavijao kao pretučen pas.
  Eufrosina je ciglom udarila vuka mutanta po glavi. Razdvojio se.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Cigle, cigle!
  Nisi zavijanje vuka - bolje umukni!
  Catherine je primijetila sa smiješkom dok je gorila mutant pokušala ustati. Kretala se između njegovih nogu, natjeravši ga da skoči. A onda je okrenula protivnika naglavačke.
  Nakon toga su, zajedno sa Elizabeth, bodežima golicali pete životinje mutanta.
  I životinja će se smijati i smijati. I bukvalno je bio zacementiran unutar kante za smeće .
  Djevojke su zgrabile vuka za vrat i bacile ga na gorilu. Ponovo su se sudarili i prevrnuli. Sve četiri ljepotice dodale su gole potpetice. I nekoliko mutanata se otkotrlja velikom brzinom i sruši u rijeku.
  Elena je pjevala:
  - Čim te udarim u čelo, ići ćeš na dno!
  I devojke su pojurile dalje. I evo ga, glavni negativac Ščedri. U rukama drži teški blaster. I iz nje, kao da je raznesena strujom energije. Štoviše, sam Shchedry je u oklopnom oklopu, kao iu maski i oklopu.
  Djevojke, skačući i izbjegavajući , izbjegavaju ubijajuće zrake. A njihove gole, okrugle, ružičaste potpetice toliko bljeskaju.
  Elizabeth je bacila bumerang na neprijatelja. Pucao je na njega. Ali oružje je otišlo u stranu i udarilo u semafor. Stub je odsječen, a trooka naprava koja prikazuje promet na cesti udarila je Velikodušnog u glavu, prekrivenog šlemom.
  Elena je, vidjevši da je neprijatelj zapanjen, bacila uže upleteno u laso i zgrabila blaster. Oštro ga je povukla i istrgnula iz šape.
  Nakon čega je zapjevala:
  - Iz djevojačkih šapa,
  Okrutne šape...
  Nemoguće je otići, vjerujte mi
  Pogodi nikla
  Udari nikla!
  Nije teško staviti muškarca u krevet!
  Velikodušni je bio razoružan. Nindže su ga uzele i udarile golim prstima. I bukvalno su svojim kvartetom srušili zločinca. Nakon toga smo skočili do generatora. Elizabeth je pokušala da ga isključi kada ju je struja udarila. A mutantska djevojka je skočila i cvrkutala:
  - Slava nindža devojkama,
  Slava borbenim herojima!
  Elena je bacila ključ na generator, podigavši ga s asfalta. Proleteo je, udario i izazvao kratki spoj.
  Devojka crvene kose je cvrkutala:
  - Rešavam problem ne jednostavno, već vrlo jednostavno!
  Temperatura zraka više nije bila tako vruća. U međuvremenu, devojke su ponovo počele da se igraju.
  Evo još jedne misije. Ozbiljan protivnik se pojavio pred robotskim čudovištem. A ovo čudovište je veoma opasno. Poprimio je imidž mlaznog lovca, i hajde da upotrebimo laserske zrake da pogodimo jedan od velikih, virtuelnih gradova, rušeći nebodere.
  Ovdje tok energije uništava veliku, višespratnu zgradu, rušeći i beton i metal.
  Elena je primetila, gledajući ovo sa divljenjem:
  - Koliko energije ima!
  Elizabeth odgovori sa uzdahom:
  - Sada i mi sami treba da steknemo nešto protiv njega!
  Catherine se zakikota i izvuče vrlo ozbiljno vojno oružje iz zraka:
  - Ovo je hiperlaserska mašina! Pogodite neprijatelja koristeći energiju fuzije kvarka!
  Euphrosyne klimnu glavom:
  - Ovo je taman! Hajde, uhvatimo neprijatelja i prebimo ga!
  Elizabeth je klimnula, a u njenim rukama se pojavio vrlo hladno sofisticirani pištolj. Djevojka mutant je gukala:
  - Ovo je zračni top, sa hipernuklearnim pumpanjem!
  Druge dvije djevojke su također nabavile kovčege. A kada uzmu robota koji uništava grad, prebiće vas.
  Učinili su to, naravno. Ali dogodilo se nešto neočekivano. Borbeno zračenje je pogodilo robota, ali ga je odmah odrazila neka vrlo jaka zaštitna barijera.
  I djevojke su se osjećale preplavljene velikom vrućinom.
  Elena je pjevala:
  - Ovo je zaštita koja je stigla,
  Kako pobediti parazita?!
  Elizabeta je sa osmehom odgovorila:
  - Mislim da znam kako se ovaj robot brani. U ovom slučaju, ovo je jednoipodimenzionalna dimenzija u koju se ne može tako lako probiti!
  Ekaterina je predložila:
  - Šta ako koristimo hiperblaster koji pumpa termopreon ?
  Euphrosyne klimnu glavom:
  - Biće smrtonosne snage!
  Elizabeta je prigovorila:
  - Ne! Ovdje ne možete lako dodati energiju. Suština ovog mjerenja je da svi tokovi energije i čestica idu u istom smjeru!
  ih je, kao odgovor, pogodio snop hiperlasera . Djevojčice su jedva imale vremena da skoče u stranu. Čak su se osjećali bosi, s gracioznom oblinom pete.
  Svo četvoro ih je odmah polizala hipervatra po golim žuljevitim tabanima .
  Djevojke su čak vrištale i cvrkutale na sav glas:
  - Proslavljena je moja sveta zemlja,
  Oluja oluja u plamenu pobeda...
  Ti si jedini ovakav na celoj Zemlji,
  I nema dragocenijeg od tebe na svetu!
  Nakon čega su ga ljepotice uzele i iz sveg besa pljunule robota. A pljuvačka mutantskih djevojaka je otrovna ultra-kiselina . Ona će projuriti i probiti se kroz polje. A borbeni robot je zadobio četiri teške rane. Njegov oklop je bio izjeden, formirajući impresivne udubine koje su se dimile.
  I borbeno vozilo je počelo gubiti brzinu.
  Elena je podrugljivo pjevala:
  Zemlja se bučno približava.
  Moj foton ne slusa volan...
  saginjem se nad prizorom,
  I projektili jure ka cilju...
  Ne počinjemo borbu od nule!
  I borbeni robot je odgovorio i udario djevojke uz pomoć hiperplazmatske mrlje. Izletjela je iz borbenog oružja i pojurila za djevojkama mutantima.
  Elizabeth je uzela i otkrila grimizne bradavice svojih grudi. Njene saigračice su sledile njihov primer.
  Crvena harpija je pjevala:
  Rusija je globus sa svojim grudima,
  Pokrila je i spasila narod od nevolja...
  Ali pakao se podigao sa svojim crvenim talogom,
  Neko je iznervirao naš urlik pobjede!
  A ratnici su uzeli i sinhrono ispustili hipersonične talase iz svojih bradavica, boje prezrelih jagoda.
  Proleteli su kao cunami. I pogodili su hiperplazmatsku mrlju. Ona je, nakon što je zadobila snažan udarac, zavibrirala i pojurila u suprotnom smjeru. Nakon toga je uzela i pokrila robota koji je već goreo i dimio se. I tako se mehaničko čudovište zaplelo u vatrenu mrežu i počelo da gori kao sveća.
  Elizabet je kroz smeh pevala:
  Djevojke će vladati svemirom
  Iako napalm pada sa neba...
  Služiti Otadžbini je naša nepromjenjiva dužnost,
  Sveta vatra je gorjela u mom srcu!
  I ratnici će ga opet uzeti iz svojih rubinskih bradavica i tući ih munjom.
  Ovo su zaista napisane lepotice. A njihova tijela su tako mišićava, snažna, izvajana, energična.
  Robot ubica se konačno raspao u svemirsku prašinu. I ispostavilo se da je to bio zaista smrtonosan efekat iz grudi tako veličanstvenih ljepotica.
  Elena je pjevala:
  Donećemo svetlost celom svetu, verujte mi,
  Hajde da umremo i spasimo planetu...
  Iako je sudbina strašna, zla smrt je došla,
  Ne umri uzalud, jer je naša domovina živa!
  Elizabeta je prigovorila:
  - Ne, bolje je preživjeti i pobijediti!
  Djevojke su, generalno gledano, pokazale značajnu borbenost. Ali onda se Velikodušni ponovo pojavio. Riječ je o napumpanom, mišićavom čovjeku u maski i oklopu, u ovom slučaju, zajedno sa još dvojicom partnera, nosio je oružje koje je izazvalo borbenu koroziju kamenja. I s njim je udarao po kućama. Postali su labavi, poput pijeska, i srušili se. A lijepe djevojke koje su živjele u njima su pobjegle od ratova.
  Ekaterina je napomenula:
  - Uništenje je strast,
  Loša snaga vlada garniturom...
  Onaj ko velikodušno pije tuđu krv,
  Ubacimo adut davanjem ljubavi!
  Djevojke su to uzele i odmah, čim su zazviždile. I nekoliko teških lešinara odletjelo je s krovova. Pali su na glave mutanata - mješavine čovjeka i divlje svinje i još jednog očiglednog nosoroga. A kljunovi supova ispunili su im lobanje teškim kvrgama, zbog čega su pali izbijeni.
  I još jedan kljun pogodit će Velikodušnog između nogu u prepone.
  I on će skočiti i zapjevati tankim glasom:
  Skačem na binu, skačem na binu
  Postat ću evnuh u haremu!
  Postat ću evnuh u haremu!
  I glas je postao tako tanak, kao kod malog djeteta.
  I sam top je skočio više i prevrnuo se. Elizabeth je skočila. Uhvatila ga je golim nožnim prstima i brzim pokretima preusmjerila .
  I kuće koje su bile uništene su počele da se obnavljaju. Uključujući i one koje je spalio robot ubica.
  Elena i Ekaterina su skočile do mutantskih čudovišta koja su počela da dolaze k sebi. Djevojke su pale na leđa i bacile oba čudovišta svojim snažnim nogama.
  Poleteli su i prevrnuli se u svom lutanju. A glave su im završile u kantama za smeće sa raznim opušcima.
  I kako su to uzeli i urlali od bola.
  Elena je cvrkutala, pokazujući zube:
  - Pusti me da idem na Himalaje,
  Pusti me potpuno...
  Inače ću zavijati, ili ću lajati,
  Inače ću nekoga pojesti!
  A ratnik sa crvenom kosom, poput boje Lenjinove zastave, uzeo je i pljunuo u guzu mutanta zaglavljenog u kanti za smeće . On će, pošto je dobio iscjedak okrutnog, gorućeg ultra-otrovnog soka, skočiti, prevrnuti se, urlati i šištati, uz divlji urlik.
  Efrosinja i Ekaterina šutnule su neprijatelja bosim nogama, poslavši ga u pakleni bijeg u jednu tačku.
  Odjuriće kao nevođena raketa. I on će pogoditi Velikodušnog, slomiti njegovu školjku.
  A onda je nosorog doleteo tamo, sudario se sa svojim vlasnikom.
  Elena ga je uzela i oduševljeno zapjevala:
  - Iako sam iz skromnog sela,
  Gde su nas učili da živimo po Iljiču...
  Ne želim da budem cura bez problema,
  I ne želim da postanem krava muzna!
  I sve četiri djevojčice su ga uzele i golim, mišićavim nogama počele bacati mutante zajedno sa svojim vlasnikom, tjerajući ih da se bukvalno vrte.
  Istovremeno, lepotice su pevale:
  ja ti on ona,
  Cela zemlja zajedno
  Zajedno prijateljska porodica
  Rečju, mi smo sto hiljada ja!
  A ratnici su, poput fudbalera prve lige, uzeli i tukli trojicu zlikovaca pravo u veliku mešalicu za beton. Nakon toga, Elena je upalila motor na punu snagu.
  I ova čudovišta su počela da se vrte.
  Elizabeth je napomenula, ponovo uzela posebno dizajnirani top u ruke, obnavljajući uništene zgrade:
  - Mi, kao i uvek, pobeđujemo...
  Elena je, sa smiješkom koji je djelovao zastrašujuće, cvrkutala:
  ali da budem iskren,
  Ja osvajam sve!
  Lovac se pretvorio u igru
  Otvorite račun onda, naravno!
  Djevojke su dobro pomiješale svoje protivnice i bez daljeg odugovlačenja krenule. A onda je ogromna betonska kocka izletela, pala i smrzla se na jarkom virtuelnom suncu!
  Ekaterina je napomenula:
  - Još jedan obračun u našu korist!
  Elena je pojasnila:
  -Virtuelni obračun!
  I kliknula je golim nožnim prstima. Ono što je izazvalo vatreni, prelivajući balon. Poleteo je više u vazduh, šireći se dok je išao i svetlucao svim duginim bojama. Ovo je bilo umjetničko djelo.
  Crvenokosa djevojka je cvrkutala:
  - Univerzum je pun fantastičnih iznenađenja,
  A devojka, koja je veoma vredna u borbi...
  Mogu li da šutnem zlog u prepone bosom nogom,
  Ipak, više volim da budem svoj!
  Budi svoj! Budi svoj!
  Takva djevojka, divlja, divna!
  Elizabet je sa osmehom rekla:
  - Samo tako nastavi!
  Elena je, smrskavši čudovište, promrmljala nešto nerazumljivo.
  Eufrosina je uzela i skinula grudnjak, udarivši kristalnog protivnika koji se iznenada pojavio ispred nje poput pulsara. Proleteli su i pali na sjajnu površinu. I zadali su veliki, smrtonosni udarac.
  Djevojka s kosom bijelom kao snijeg cvrkutala je:
  - Devojka ispunjava zemlju svojim grudima,
  Pokrio i spasio ceo svet od nevolja...
  Nismo skontali, očigledno su devojke u pravu,
  Kada je komšija ušao all-in da igra!
  Ekaterina, devojka zlatne kose, uzela ga je i golom petom udarila po površini. Jedna od isturenih cijevi pukla je od potresa mozga, a neprijateljski vojnici koji su napredovali bili su zapravo zaliveni mlazom pare.
  Djevojka sa kosom koja je ličila na maslačak, samo obimniju, uzela je i zapjevala:
  - Kupatilo, kupka, kupka, kupka,
  Infuzija hrasta i breze...
  Kupatilo, kupka, kupka, kupka,
  Kul udarac bosonoge djevojke!
  I njeni biserni zubi će blistati kao ogledalo. Ovo su Terminator devojke.
  Zaista, nijedna vojska virtuelnih stvorenja ne može se suprotstaviti ljudima poput njih. I ne pokušavaj.
  Elena je odjednom ugledala ogromnu snježnu planinu iznad grada. I neki ljudi u vikinškim kostimima su se mlatili u blizini. Bili su visoki i mnogo veći od običnih predstavnika čovječanstva.
  Crvenokosa devojka je viknula:
  - Nema milosti, nema milosti, nema milosti za neprijatelja,
  Znaj, zli Viking, znaj, zli Viking će pojesti gulaš od tebe!
  Elizabeth je golim prstima bacila novčić. Okrenuo se i udario vranu koja je letjela kroz zrak. Štaviše, ovo sivo stvorenje bilo je veličine velikog albatrosa. I pogodio ju je pravo u krunu. Vrana je izgubila svijest i sjurila se kao meteorit. I ostavila je za sobom rep koji se dimi.
  Devojka plave kose je pevala:
  - Ljubav je kao planinski potok,
  Šta pada na zemlju kao grad...
  I uključivši ga, dajući strujni udar protivnika,
  Devojka puni mitraljez!
  Vrana je udarila borbenog robota kljunom tokom njegovog divljeg pada. Došlo je do kratkog spoja. I veliki kiborg eksplodira. Nakon toga se planina zatresla.
  I snijeg je pao na hrabre četiri djevojke.
  Catherine je primijetila, pjevajući:
  Snježne padavine, snježne padavine,
  Ne pokazuj na moju kosu...
  Rezultat, rezultat -
  Devojke su uvek bose!
  I ratnik je uze i zavrti joj zlatnu kosu, kao da je vrh. I odmah se pojavio sjajan sjaj i izlili su se potoci ognjenih zraka. I umjesto snijega počela je da pada kiša. I sve je bilo jako lijepo, a kapljice su svjetlucale na virtuelnom suncu poput dijamanata.
  Elizabeth je uz cerekanje primetila:
  - Treba da pokažemo svoje talente u poslu,
  Najbolji prijatelj devojke su dijamanti!
  Eufrosina se zakikota i, pokazujući na planinu na kojoj su se skandinavski ratnici rojili u snijegu, primijeti:
  - Ovi momci spremaju nešto loše!
  Elena je predložila:
  - Pustimo ubitačne zrake smrti iz naših grimiznih bradavica.
  A crvenokosa lisica se nasmijala, otkrivši svoje biserne zube.
  Elizabeth je predložila:
  - Idemo, devojke, prvo da iskrcamo trupe!
  Catherine je s oduševljenjem pjevala:
  - Kako toplina njihovih srca pomaže desantnim trupama,
  Kako toplina njihovih srca pomaže padobrancima,
  Vjetrometne trupe!
  I ratnici su ga uzeli, ubrzano i svom snagom, kao da će uzeti i skočiti.
  A borbene, agresivne četiri ljepotice će poletjeti pravo u bitku. I jasno je da su spremni odjednom pomjeriti planine.
  Elena ga je oduševila i zapjevala:
  Biću apsolutni šampion sveta
  I proći ću kroz nju kao blistavi uragan...
  Cooler, ovo su sve Šekspirova dela,
  Samo ću skočiti u Tihi okean!
  Elizabeth se javila, pjevajući:
  - Hrabri sportisti su željni borbe,
  Svi žarko vjeruju u pobjedu!
  Euphrosyne doda, pokazujući zube:
  - Uostalom, možemo imati bilo koje more, more je do koljena,
  Uostalom, sve planine su na nama!
  I tako su se djevojke zapravo popele na planinu u virtuelnoj igrici. Odlučni su dati bitku Vikinzima. Čak i ako su divovi tri puta veći od ljudske visine.
  Elena je ušla u bitku. Vodila je mlin svojim mačevima. I odsjekla je Vikingu glavu, pjevajući:
  Nema potrebe da gubite glavu
  ne žuri...
  Nema potrebe da gubite glavu
  Šta ako dobro dođe?
  Zapiši u svoju svesku,
  Na svakoj stranici!
  Ne gubite glavu!
  Ne gubite glavu!
  Bolje je brzo pobjeći!
  Elizabeth je golim prstima bacila nekoliko igala. Preletjeli su i pogodili supove koji su letjeli iznad Vikinga. Velike ptice grabljivice, izgubivši orijentaciju, letjele su i zabijale kljunove u lobanje vikinških ratnika. Probili su ih, prisiljavajući ih da puste izvore krvi.
  Catherine je udarila najbližeg Vikinga svojim bosom, preplanulom nogom u prepone. Natjerao ga je da skoči i prevrne se od udarca.
  Nakon toga je devojka rekla:
  - Vidiš pomračenje na nebu,
  Ovo je vojska neprijatelja...
  Doći će znak pakla,
  Nisu potrebne više riječi!
  I djevojka ga je uzela i njene biserne oči zaiskrile. Ovo je zaista krađa, zaista krađa!
  Eufrosina ga uzme i zazviždi. Nekoliko borova zatreslo se od zvižduka, kao da su bambusovi štapići pali na njih. I teški čunjevi su poletjeli. Udarali su u glave Vikinga, probijajući ih zajedno sa svojim šlemovima.
  Plavokosa devojka je primetila:
  - Pustio sam svoje neprijatelje da propadnu,
  Moj prvi potez, zadnji potez!
  A sada je ostao samo najveći, širokih ramena vikinški vođa u zlatnom oklopu.
  I zaurlao je iz sveg glasa:
  - Nemaš šanse! Imam Thorovu sjekiru!
  Vikinški zvijer je zamahnuo i sa svoje sjekire poslao val cunamija.
  Djevojčice su bile lagano prekrivene snijegom.
  Ali brzo su ustali.
  Elena je shvatila korpu koju je ispustio džinovski ratnik i zalajala:
  - Pa, ubaci svog protivnika u novčanik!
  I ona ga je uzela i protresla.
  Elizabet je pevala sa slatkim osmehom:
  - Moj dečko, moja beba,
  U ovom času ne spavaš,
  I u kojoj nepoznatoj zemlji,
  Vaše misli će biti o meni!
  Vikinški div je ponovo zamahnuo. I istog trenutka osjetio je izobličenje prostora. I njega je, poput labudovog pera, usisao moćni usisivač.
  I div se spljoštio u korpi, postavši veličine makovog zrna.
  Elena se nacerila i primetila:
  - Ovo je zaista transformacija!
  Catherine je sa osmehom pevala:
  - Biće prinudnog tretmana, i smešnih transformacija!
  Elizabeth je uznemireno pogledala u planinu i primijetila:
  - Bomba je skrivena ispod snega!
  Elena je zacvilila:
  - Nuklearni?
  Djevojka plave kose promrmlja:
  - Povedi svoju sestru više - termopreon !
  Crvenokosa ratnica je raširila oči i upitala:
  - A kako da to neutrališemo?
  Eufrosina se zakikota i zaguguta:
  - Da bismo to uradili, potrebno je da pustimo infrazvuk iz naših grimiznih bradavica. Hajde da devojke, sve četiri, uradimo ovo uglas!
  A ratnici su uzimali i jebali potoke ogromne energije iz svojih rubinskih bradavica.
  Termopreonska bomba je zagunđala i ugasila se. Nakon toga je počeo svečani marš.
  Elena je tvitovala:
  - Ko hoće bombu dobiće je u čelo!
  
  DEVOJKA SPASAVA CIVILIZACIJU VILENJAKA
  ANOTATION
  Prekrasna vilenjakinja Erimiada mora pronaći crvenog zmaja kako bi spasila svoju vilenjačku civilizaciju od uništenja. Ali usput se mora boriti sa svim vrstama ratnika i rješavati teške zagonetke, doživljavajući nevjerovatne avanture.
  . POGLAVLJE br. 1.
  Dakle, imala je zadatak da hoda stazom od crvene cigle. A iza nje je tobolac, luk i strijele. Goli tabani osjećaju toplinu površine zagrijane od tri sunca.
  Erimias nosi kratku suknju, a grudi joj prekriva samo uska traka tkanine.
  Ona obavlja neki važan zadatak.
  Koju, konkretno, ni sama ne zna. Ali očito nešto posebno, poput spašavanja civilizacije vilenjaka.
  I neko stvorenje joj izlazi u susret. Veličine dobrog rezervoara, i sa školjkom koja blista od dijamanata.
  Vilenjak mu se nakloni i zacvrkuće:
  - Drago mi je da smo se upoznali!
  Džinovska, rogata kornjača je graktala:
  - Ne raduj se pre vremena! Šta tražiš?
  Erimiada je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Ne znam. Ali znam samo da je ovo veoma važno za spas civilizacije vilenjaka.
  Bruiser je primijetio:
  - To je to, ne znaš ni sam? Zar nemaš kralja u glavi?
  Vilenjak ga je uzeo i zapevao:
  U životu ne postoje jasne granice,
  U životu ne postoje jasne granice...
  I puno nepotrebne, dosadne frke...
  I uvek mi nešto nedostaje,
  I uvek mi nešto nedostaje,
  Zima ljeta, zima ljeta, jeseni proljeća!
  Kornjača se nacerila i primijetila, bljeskajući dijamantskim oklopom:
  - Vi ste, vidim, neozbiljna osoba koja blista golim, ružičastim štiklama na cigli. Stoga, ako želite da budete pušteni, odgovorite na ovo pitanje...
  Erimiada je klimnula:
  - Spreman sam da odgovorim na sva pitanja!
  Goon je cvrkutao:
  -Ko je neko ko izgleda cool, a zapravo je loš?
  Vilenjak se zakikotao i promrmljao:
  - Troll!
  Kornjača se nasmijala, a oklop joj je još jače zasjao od dijamanata koji su svjetlucali na tri sunca. I izdao je:
  - Ne! Nisam pogodio! Bićete kažnjeni za ovo!
  Vilenjak će skočiti kao odgovor i početi trčati. Bukvalno su blistale ružičaste potpetice, a njene gole, preplanule noge blistale su poput lopatica propelera.
  Djevojka je zaurlala:
  - Vilenjak juri, olujni konji,
  Moram priznati, đavo je mrtav !
  Neće nas stići, neće nas!
  Kao odgovor, odmah su se pojavila dva visoka junaka sa kozjim glavama. Požurili su da trče za vilenjakom. I udarali su kopitima. Veoma napumpane teme.
  Erimijada, proždirajući ga, uze ga i zapeva:
  - Klizalo je, klizalo, klizilo me!
  Kazna je rasla, rasla, rasla!
  A iza nje su jurile rogate gorile širokih ramena i debelih ruku i nogu.
  Ovo je, kako kažu, ili trka za vođom, ili progon za kritikom.
  Bose noge vilenjaka su lagane i okretne. Dvojica nasilnika nisu mogla da smanje razdaljinu i već su počeli da se guše.
  Ali tada se ispred Erimiade pojavi jahač na crnom konju i u crnom oklopu. Zabljesnuo je svojim dugim mačem, koji je blistao kao da je napravljen od zvijezda.
  Ovaj crni ratnik je zagrmio:
  -Gde bežiš, devojko?
  Erimiada je odgovorila uplašenim glasom:
  - Za mnom se juri, ako si pravi vitez, onda pomozi!
  Konjanik, u oklopu boje mastila, mahnu rukom. Dva ogromna ratnika sa kozjim glavama su se ukočila u vazduhu. Vilenjak se takođe ukočio. Kao da su bili zaleđeni u debelom ledu i nisu mogli da se kreću.
  Crni ratnik je sa osmehom upitao:
  - Pa, o čemu je tvoj sir od bora?
  Dva ratnika s kozjim glavama zaurlaše uglas:
  - Ona je pogrešno odgovorila na pitanje, a naša domaćica to treba da plati!
  Vitez upita:
  - Ko je tvoja ljubavnica?
  Ratnici koza odgovorili su uglas:
  - Kornjača Fortila !
  Ratnik u crnom oklopu klimnu glavom:
  - Znam je! Ona je mudra i poštena. I šta želite da uzmete od devojke za ovo?
  Ratnici koza odgovorili su uglas:
  - Devet udaraca štapovima po golim petama, to je sve!
  Ratnik u crnom oklopu je potvrdio:
  - Dobro, nije fatalno, ali pravda će se poštovati!
  Erimiada je hirovito upitala:
  - I dozvolićeš devojci da udari štapovima po golom tabanu mog gracioznog, lepog stopala?
  Ratnik se nasmiješio i predložio:
  - Možda bih trebao da te pustim da se obračunaš? Kako Vam se sviđa!
  Ratnici koza složno klimnu glavom:
  - To je moguće! Ali samo jednom! A ako izgubi, onda će joj biti dvadeset udaraca po golim petama.
  Vitez u crnom oklopu klimnu glavom:
  - Tim bolje! Hajdemo!
  Gorile sa kozjim glavama su grgole:
  -Šta je manje od makova zrna, a veće od svemira?
  Erimiada je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Možeš li razmisliti o tome?
  Ratnici koza riknu:
  - Nema vremena za razmišljanje!
  Djevojka se namrštila i odgovorila:
  - Verovatno uobraćenost trolova. On je beznačajan od makova zrna, a istovremeno je naduvaniji od svemira!
  Gorile s kozjim glavama su se zakikotale.
  - Nisam pogodio! Sada udaraš štapom po petama!
  Ratnik u crnom oklopu upita:
  - Znate li i sami odgovor?
  Ratnici koza klimnu glavom:
  - Da! Ovo su zakoni univerzuma. Mogu da stanu u posudu koja je manja od makovog zrna, a u isto vreme za njih nema dovoljno mesta u svemiru!
  Crni vitez klimnu glavom:
  - Super! Stoga, nastavite sa svojom dužnosti.
  Ratnici koza su se oslobodili i prišli Erimiadi. Bezuspješno je pokušala da se pomakne.
  Djevojčicu su uhvatili za laktove i bacili na leđa. Zatim su iz ruksaka izvadili poseban uređaj.
  Tamo su stavili bose noge vilenjaka i čvrsto ih pričvrstili. Nakon toga je jedna od koza slomila bambusov štap. I zamahnuo ga je kroz vazduh. I zviždila je.
  Erimijada je ležala na leđima. Kamenčići su joj uboli oštre lopatice. Gole, preplanule noge čvrsto spojene. I ne možete ih povući.
  A onda je bambusov štap sa zviždaljkom pao na devojčicin đon, sa gracioznom oblinom njene bosonoge, ružičaste pete.
  Vilenjak je osetio oštar bol koji je širio od njenih stopala do potiljka.
  Druga koza je držala uređaj i istovremeno brojala:
  - Jednom!
  Ponovo je udarac štapa pao na bose pete devojčice.
  - Dva!
  Erimyada je vrisnula od bola. Kako je to bilo okrutno i neprijatno. A štap je stalno zviždao i udarao svom snagom o goli, ružičasti, graciozni taban ljepotice.
  Prvi, pa drugi. Erimijada je glasno stenjala i vrištala koliko je to bolno i bolno.
  Crni ratnik je primetio:
  - Nadam se da je nećete povrediti?
  Velika koza je samouvereno odgovorila:
  - Imamo dosta iskustva u tome!
  Drugi rogat je rekao:
  - Vilenjaci, generalno, imaju veoma snažno i izdržljivo telo.
  Kada su udarci prestali. Ratnici koza skinuli su falaku s bosih nogu djevojčice i, naklonivši se, otišli. Oni su, međutim, otišli glasno gazeći.
  Erimiada je prestala stenjati i pokušala ustati. Ali njene plave, pretučene noge bile su toliko bolne da je vrisnula. I spustila se na sve četiri kao pas.
  Djevojka je promrmljala:
  - Potpetice su mi slomljene, kako ću sad hodati?
  Crni ratnik je primetio:
  - Probaj na prstima! Ovako će biti lakše!
  Erimiada je pažljivo stajala na prstima, ali je i dalje bilo jako bolno. Djevojka je cvilila:
  - Oh, mnogo je bola za petama,
  Niko na svetu ne može da razume...
  Ja sam devojka, ne samo kucka,
  I, vjerujte mi, mogu uzvratiti!
  Crni ratnik je samouvereno odgovorio:
  - Uskoro će zarasti, ne boj se! U međuvremenu, vjerovatno želite da spasite svoje vilenjake od smrti?
  Djevojka je bila iznenađena:
  - Zašto tako misliš?
  Vitez u crnom je odgovorio:
  - Svako ko prođe putem od crvene cigle sigurno će pokušati nekoga da spasi!
  Vilenjak je klimnuo glavom i potvrdio:
  - Da, istina je! I šta mi možete ponuditi?
  Crni ratnik je odgovorio:
  - Ništa posebno. Ni sami ne znate šta tražite. Ali znam!
  Erimiada se naceri i upita:
  - A šta ti znaš?
  Crni vitez je odgovorio:
  - Tražite statuu crvenog zmaja. Mora zaštititi vaš narod od pravog, sedmoglavog zmaja.
  Vilenjak je odgovorio sa uzdahom:
  - Tako je, ratovi. Ali možeš li mi zaista pomoći?
  - Mogu, ako se boriš mačevima sa vampirom i uspeš da ga pobediš!
  Erimiada je izjavio:
  - Vampiri su veoma jaki. I izuzetno im je teško odoljeti. Možda mi možete pružiti lakšeg protivnika?
  Black klimnu:
  - Da? Da li se želite svađati, na primjer, sa osobom?
  Vilenjak je klimnuo glavom sa osmehom:
  - Bilo bi mi veliko zadovoljstvo!
  Vitez je predložio:
  - Hoćeš li odgovoriti na zagonetke?
  Djevojka je pogledala svoje natučene noge i uz uzdah odgovorila:
  - Ne bih htela! I tako su to prilično dobro pobijedili. Možda mi ponudite nešto drugačije?
  Crni vitez klimnu glavom:
  - Dobro, ako je tako... Otpevaj nešto onda!
  Erimiada je klimnula glavom i cvrkutala:
  - To je moguće!
  Vilenjak je pročistio grlo i zapevao:
  Imam najoštriji mač u rukama,
  Odsijecem glave, lako, na veliki nacin...
  Mogu da odsecem bilo koga, veruj mi,
  Ne znajući ni stida ni straha!
  
  Strašne vijesti u okrutnom ratu,
  Devojka koju sam zauvek voleo!
  Bačen u usta monstruma Sotone,
  Gdje je, Gospode, pravda i milost?!
  
  Vilenjakinja je išla bosa,
  Noge udaraju po prašnjavim stazama!
  Na kraju krajeva, za grijehe što su izvori tekli,
  Imala je priliku da maršira u inostranstvo!
  
  U rano proleće sam krenuo na put,
  Stopala su mi tako plava od hladnoće!
  Ne možete ugristi ni komad mesa,
  Samo klimaju glavom u mraz smreke!
  
  Tako na putu punom kamenja,
  Devojčici su krvarila stopala!
  I zlikovac prolazi pored Elfije,
  Strana grada kraljeva Jerusalima!
  
  Planine Favkaz , grebeni prekriveni snijegom,
  Oštro kamenje bode tvoje tabane!
  Ali hranio si se snagom zemlje,
  Odabir teškog hadža u Božiji grad!
  
  Leto, pustinja, ljuto sunce,
  Kao devojcine noge u tiganju!
  Sveti grad nije daleko,
  Svako nosi beskrajan teret!
  
  Tamo na grobu Boga Frista ,
  Djevica je pregnula koljena u molitvi!
  Gdje je, veliki, mjera grijeha,
  Odakle crpim snagu u pravednosti?
  
  Bog joj je rekao, namrštivši se,
  Sama molitva ne može promijeniti ovaj svijet!
  Elfiji je suđeno da vlada vekovima,
  Služite joj vjerno bez traženja novca!
  
  Devica klimnu glavom: Verujem Fristu,
  Izabrao si Elfa za spasitelja svijeta!
  Svima ću širiti istinu o ovome,
  Poruka Fijeza idola!
  
  Povratak je bio lak i brz,
  Bose noge su postale jake!
  Bog je pružio svoju ruku s milošću,
  Mišići i volja, kao od čelika!
  
  I pridružio si se vojsci,
  Postao pilot, letio Trollwaffe !
  Tamo je pokazala visinu lepote,
  Razarač trolova eksplodirao je na mini!
  
  Ratnik, poletan, hrabar borac,
  Odan partiji - cilju Sovjeta!
  Verujem u pobednički kraj nad ološem,
  Oteraću demonski čopor do zida, do odgovora!
  
  Pa zašto, borac je oboren,
  Niste imali vremena da oslobodite trake!
  I ispostavilo se da je štit neispravan,
  A zli trol kopile se pobratimio sa dadiljom!
  
  Rat je postao neravnopravan i surov,
  Iako sam devojčica, urlam i gorko plačem!
  Kao da u nevolji možemo zaroniti do dna,
  Uostalom, sreća je nestala iz Otadžbine!
  
  Moj vapaj Bogu: Svemogući, za šta?
  Odvojila si me od mog voljenog dečka!
  Čak ni po hladnoći nisam obukao kaput,
  I pobedila je za tri protivnika!
  
  Zar ona to ne zaslužuje?
  Upoznajte me cvećem za pobedu!
  Peci izdašne pite za praznik,
  I doći ću na paradu sa nadom!
  
  Strogi lord odgovori sumorno:
  Ko je srećan na svetu, kome dobro ide?
  Tijelo će patiti i stenjati od bola,
  Na kraju krajeva, zajednica vilenjaka je podla i grešna!
  
  Pa, onda, kada dođem u slavi,
  Baciću u Gehenu one koji ne zaslužuju da žive !
  Vaskrsnuću i momka iz snova,
  Najbolji tada neće htjeti dionicu!
  Dok su pjevali, na nebu se pojavilo desetak prekrasnih, nebeskih anđela. Pljeskali su rukama sa velikim oduševljenjem, potvrđujući da im se lepotičino pevanje zaista dopada.
  Crni ratnik je klimnuo glavom sa odobravanjem i zaurlao:
  - Odlično, imaš odlične glasovne sposobnosti! Međutim, da biste dobili figuricu crvenog zmaja, također morate biti izvrsni s mačem.
  Erimiada se nakloni i, lecnuvši se, reče:
  - Sa ovako podstavljenim nogama, praktično je nemoguće boriti se, čak i sa tako beznačajnim protivnikom kao što je osoba!
  Vitez u crnom oklopu mahao je mačem svetlucajući u zvezdama. I zelenkasti talas, poput odsjaja trave, prošao je iz njega. A devojčine zategnute, isklesane, graciozne noge ponovo su postale cele.
  Vilenjak se naklonio, udario bosom nogom s velikim samopouzdanjem i rekao:
  - Daj mi čoveka ovde! Razbiću ga u prokleto meso, čak i ako su heroji visoki!
  Crni je potvrdio:
  - Imaćete protivnika koji vam je potreban!
  I napravio je osmicu svojim mačem. Pred djevojkom iz porodice vilenjaka iznenada se pojavio dječak. Nosio je samo kupaće gaće, dijete od jedanaest ili dvanaest godina. Mršav, preplanuo, ali žilav. Lopatice su mu bile oštre, rebra su mu se nazirala ispod preplanule kože, a leđa i bokovi potpuno prošarani već zaraslim tragovima od trepavica i bičeva.
  Mada, to je bio samo dečak sa bebinim licem, ali je izgledao ponosno. Plava kosa roba, čokoladna s preplanulom, izgledala je uredno podšišana, a brada mu je davala hrabar izraz licu.
  Erimiada je zbunjeno promrmljala:
  - Neću se svađati sa detetom. Štaviše, čini mi se da je ovo dečak rob.
  Crni ratnik je potvrdio:
  - Da, to je dečak koji je bos i samo u kupaćim gaćama radio u kamenolomima, mučeći se više od dve trećine dana, radeći najteže poslove. Ali s druge strane, rođen je kao princ. I pao je u ropstvo, koje ga je ojačalo, ali ga nije slomilo.
  Rop je ljutito lupio bosom nogom, zgnječivši kamenčić svojom žuljevitom petom, i viknuo:
  - Spreman sam da se borim sa vama, plemenita damo! Nadam se da imate dobru porodicu, jer borba protiv običnog čoveka je za mene gad!
  Crni ratnik klimnu glavom:
  - Imate na kocki, sa jedne strane će biti figurica crvenog zmaja, a sa druge vaš dečko slobode!
  Mladi ratnik protrese svojim ne predugačkim ali oštrim mačem i reče:
  Za otadžbinu i slobodu do kraja,
  Neka srca kucaju uglas!
  . POGLAVLJE br. 2.
  
  Vikontesa je samouvereno odgovorila:
  - Biće ovo neravnopravna bitka!
  I zamahnula je svojim mnogo dužim i težim mačem. Oba ratnika su se zbližila u pokretu. Zajedničko im je bilo to što su bili bosi. Ali dječakova stopala, iako mala, već su oronula od stalnog hodanja golih potplata po oštrom kamenju kamenoloma. A djevojka vilenjaka, naprotiv, ima nježnije, ružičaste đonove s gracioznom krivinom gole pete.
  Mačevi su se sudarili i iskre su letele. Vikontesa se, naravno, kao plemenita osoba, bavila mačevanjem. Čak iu svemirskom dobu, ovo se možda nije smatralo glavnim prioritetom. Bila je visoka, krupna i mišićava za vilenjaka i nadala se da će lako i jednostavno pobijediti nekog polugolog, mršavog dječaka iz kamenoloma.
  Ali naišao sam na upornog i spretnog dječaka koji je u ranom djetinjstvu naučio lekcije mačevanja i nije ih zaboravio u rudnicima, razbijajući kamenje pajserom i gurajući kolica.
  Erimiada je isprva sažalila dijete i nije ga previše odlučno napala. U stvari, tako sićušna stvar, i očigledno mu je bilo teško u kamenolomima. Pogledajte kako se vide rebra, a na koži ima ogrebotina i modrica.
  Dečak je, međutim, bio brz i mačem je ogrebao devojčicu po kolenu. Izašla je krv.
  Erimiada je kao odgovor udarila dječaka, vičući:
  - Mala ulj!
  Iako je dječak parirao, oboren je. Ali on je odmah skočio. I napao je vilenjaka kao bes. A u njegovim tankim, ali snažnim i okretnim rukama bljesnuo je mač kao krila komarca.
  I tako je brzi i mršav dječak ponovo ogrebao Erimiadu.
  Djevojka je, zadobivši ranu na nozi, cvrkutala:
  Djevojke nikada neće odustati
  I znate, njihova će biti veličanstvena pobjeda...
  Dječak neće pobijediti, sotono,
  Ko očigledno nije dugo ručao!
  Dječak je odgovorio nastavkom napada. Bio je brz kao skakavac. I njegov mač je veoma brz. Čini se manjim, ali laganim. Sam dječak, iako je nosio teške kamene gromade i udarao čekićem, zbog oskudne hrane u kamenolomu, nije mogao da se ugoji, te je ostao vrlo žilav i pokretan.
  Erimijada nije mogla da uđe u njegovo mršavo, okretno telo sa istaknutim mišićima. Nekoliko puta je pokušavala da investira, ali nije išlo.
  Vikontesa je počela da se znoji. Njeno preplanulo, snažno tijelo u bikiniju bilo je prekriveno znojem i djelovalo je kao uglačana bronza. I disanje mi je postalo teže.
  Tu je Erimiada udarila svom snagom, ali dječak je spretno skočio i čak je na trenutak stao na oštricu bosih nogu. I udario je Erimiadu u grudi. I vilenjakova krv je tekla intenzivnije. Djevojka je vrisnula od bola. I opet je pokušala da napadne.
  Ali teško je pogoditi kada je meta mala i ispod vas, a istovremeno pokretna.
  Dečak roba, dok se borio, takođe je počeo da se prekriva malim kapima znoja i počeo je da sija. Istovremeno je pevao:
  Spartak je veliki hrabri borac,
  Podigao je neprijatelje protiv zlog jarma...
  Ali ustanak je došao do kraja,
  Sloboda je trajala samo delić trenutka!
  
  Ali sada dečak iz drugih vremena,
  Odlučio sam da se borim za pravi cilj...
  Izgleda malo i ne izgleda jako,
  Ali zna da se bori veoma pametno!
  Vitez u crnom oklopu klimnu glavom:
  - Da, ovaj princ nije tako jednostavan! Kamenolomi su ga samo očvrsnuli, ali ga uopšte nisu slomili. A ako želite da ga pobedite, onda morate da pokušate.
  Momak rob je uzviknuo:
  - Ili ću pobijediti ili umrijeti! Bez slobode ne vredi živeti!
  Erimijada je prosiktala:
  - I borim se za budućnost svoje nacije.
  A djevojka je ponovo zamahnula i pokušala da udari svog mladog kolegu.
  Međutim, njen štrajk je bio neuspešan. Štaviše, okretni mali đavo uzeo je i ubo djevojčicu iz porodice vilenjaka u stomak i ostavio još jednu krvavu rupu.
  Erimiada je postala opreznija. Zaista, kako je ponižavajuće boriti se sa ljudskim djetetom. I dalje gubi. Nikad ga još nije udarila.
  Veoma okretan bosonog, žilav rob. I skače kao skakavac.
  Emira je pjevala:
  U travi je sjedio skakavac,
  U travi je sjedio skakavac,
  Baš kao krastavac
  Bio je zelen!
  Ali onda je došao vilenjak,
  Koji je pobedio sve...
  Obogatio ga je
  I pojela je kovača!
  To ga je učinilo zabavnijim, ali nije povećalo snagu. S vremena na vrijeme dječak je vilenjaku nanosio plitke, ali brojne i osjetljive rane. Od gubitka krvi, Erimiad je počeo da slabi i usporava.
  A njen protivnik je bio čak i previše otporan. U stvari, šesnaest do sedamnaest sati rada dnevno, bilo ko koga želite ili će biti ubijen ili prekaljen. A tijelo dječaka bilo je izuzetno snažno i sposobno izdržati svako opterećenje.
  Istovremeno, nošenje teških gromada danima nije ojačalo mišiće, već ih je, naprotiv, učinilo jačima i okretnijima.
  Tako ju je dječak-princ udario mačem ispod koljena, a Erimiada se sagnula, a ona je već bila iskrivljena tako da se više nije mogla okretati kako treba.
  A robov je nastavio, pjevušiti veselo i veselo, i opet ubrizgao djevojci u stomak. I ovoga puta mnogo dublje.
  Erimiada je počela da se guši. Trznula je nogom, ali je vrh mača pogodio djevojku pravo u njenu golu petu i opipljivo je probio. I to ne samo da boli, već i otežava stajanje.
  Vilenjak je pao na bok i zagugutao:
  - Neću se predati Sotoninim neprijateljima - krvnicima,
  Pokazaću hrabrost pod torturom...
  Iako vatra gori i bič udari tvoja ramena,
  Volim svog vilenjaka sa žarkom strašću!
  Rop se nacerio i odgovorio gurnuvši devojku u nos golom petom. I dao ga je čvrsto, razbivši aparat za disanje, i zapevao:
  - Sloboda je raj,
  Nema radosti u lancima...
  Borite se i usudite se
  Odbacite sitni strah!
  A dječak je udario mačem još snažnije, toliko da je izbio mač iz Erimiadinih oslabljenih ruku. Djevojka je posegnula da ga podigne. Ali vrh oštrice odmah ju je probio između lopatica. I krv je ponovo izašla.
  Djevojka je pala i zgrabila mač za dršku. Ali pogodila ju je oštrica koju je polugoli dečak prešao preko njene ruke, prerezavši venu. Mač je ispao, a Erimiada je bila razoružana.
  Rop je ispustio krik od radosti i udario vilenjaka drškom u sljepoočnicu. Trzala je gole, dugotrpeljive noge i pala u duboki nokaut.
  Princ je svoju bosu nogu, koja nije vidjela cipele nekoliko godina, stavio na djevojačka grudi koja se dižu.
  I ispustivši pobjednički krik, rekao je:
  - Živjela svjetlost i sloboda!
  A onda se okrenuo crnom ratniku:
  - Da je dokrajčim?
  Vitez u crnom oklopu samouvereno odgovori:
  - Ne! Već si je pobedio! Sada ste slobodni i zbacili ste lance ropstva!
  Dječak, sada bivši rob, upita:
  - I sada mogu li biti vraćen u svoj raniji čin princa?
  Ratnik u crnom oklopu odgovori odlučno:
  - Ne! Vaša zemlja je osvojena. Ali dokazao si se kao odličan borac. Pridružit ćeš se vojsci i tamo ćeš postati izviđač. Komandovaćete timom dečaka poput vas. I ovo će biti vaša nagrada za pobjedu nad vikontesom.
  Mladi princ se naklonio i sa osmehom rekao:
  - Hvala ti! Neću se vraćati u ove smrdljive kamenolome.
  Vitez u crnom oklopu zamahne mačem, a pobednički dečak nestade.
  Erimijada je jedva otvorila oči. Glava ju je boljela. Drhtavo je ustala i, mucajući, upitala:
  - Šta se desilo sa mnom?!
  Crni ratnik odgovori sa tugom u glasu:
  - Izgubio si! Dječak je pobijedio i dobio slobodu.
  Vilenjak reče sa uzdahom:
  - Pa šta sad, hoće li moji ljudi umrijeti?
  Vitez u crnom oklopu samouvereno odgovori:
  - Naravno da ne! Ako ništa drugo, imate priliku da dobijete novu borbu. Samo ovaj put ćete se morati boriti sa onim koga ste prvi put odbili. Ne sa čovekom, već sa vampirom!
  Erimiada odgovori sa uzdahom:
  - Složio bih se sa vampirom. Ali sav sam ranjen i nemam snage. Postoji li način da zaliječim svoje rane kako bih bio spreman za borbu?
  Vitez u crnom oklopu reče:
  - Postoji samo jedan način. Morate pogoditi zagonetku. Odgovorite tačno i sve će vam rane odjednom zacijeliti.
  Vilenjak je molio:
  - Vaše zagonetke su toliko složene da je jednostavno nemoguće odgovoriti na njih. Možda postoji neki drugi način? Pa, ako hoćeš, pevaću za tebe!
  Ratnik u crnom je odgovorio:
  - Naravno, ionako ćeš mi pevati! Ali da bi vaše rane zacijelile, mora se odgovoriti na moje pitanje. Morate platiti za sve!
  Anđeli koji su preleteli vitezovu glavu odmah su potvrdili, odzvonivši svojim malim glasovima uglas:
  - Morate platiti za sve!
  Vitez u crnom oklopu je primetio:
  - Ali biću milostiv prema tebi i pustiću te da razmisliš o pitanju. A ti si pametna djevojka i vjerujem da ćeš sigurno pogoditi koji će biti tačan odgovor.
  Erimiada je primijetila:
  - Nemoguće je znati sve na svijetu!
  Ratnik sa sjajnim mačem klimnu glavom:
  - Dobro! Ali možete logično izračunati bilo koji odgovor na bilo koje pitanje.
  Vilenjak je odgovorio sa uzdahom:
  - Uredu onda. Spreman sam.
  Vitez u crnom oklopu reče:
  - Šta dolazi bez dolaska, a odlazi bez odlaska!
  Erimiada zazviždi, zaokružujući svoje safirne oči:
  - Vau! Vau pitanje.
  Ratnik u crnom klimnu glavom:
  - Razmisli! Pokušajte to logički shvatiti!
  Vikontesa je napela čelo i počela naglas da razmišlja;
  Možda je novac? Oni, zaista, izgleda da dolaze, ali ih je uvijek malo, pa se može reći da dolaze, a da ne dolaze u tolikoj količini koliko bi trebalo. S druge strane odlaze, kao da ne odlaze, kao da ih nema.
  Erimiada je kažiprstom dotakla svoju ranjenu petu i nastavila s rasuđivanjem;
  Ili su to možda problemi. Čini se da dolaze, ali su oduvijek bili takvi, pa dolaze bez dolaska. I čini se da su problemi nestali, a zapravo i dalje ostaju.
  Erimiada se ponovo počešala po potiljku i nastavila sa rasuđivanjem na zadatu temu.
  Na primjer, možda je ovo život. Kažu da je život došao, ali ga je bilo i prije. S druge strane, života, kažu, nema. Ali ona je istovremeno ostala, uključujući i dušu, koja je besmrtna.
  Da, postoji mnogo više opcija koje se mogu ponuditi. Oči su mi širom otvorene od raznih mogućih odgovora. Evo dali su joj vremena. Ali u stvari, što više razmišljate, to postajete zbunjeniji i pojavljuju se različiti mogući odgovori. I vrijeme ne pomaže...
  Tada je Erimiadi sinulo i rekla je:
  - Spreman sam da dam odgovor!
  Ratnik u crnom klimnu glavom, blistajući poput ebanovine:
  - Pa, govori!
  Erimiada je odlučno izjavila:
  - Vreme dolazi a da ne dođe! Kažu da je došlo vrijeme, ali se već dogodilo! I on odlazi bez odlaska. Kažu da je vrijeme prošlo, ali i dalje ostaje!
  Vitez u crnom oklopu se nasmejao i odgovorio:
  - Pa, odgovor je uglavnom tačan, i može se prebrojati! Mada, standardni odgovor su sećanja! Ali vrijeme je također potpuno moguća opcija.
  Ratnik u crnoj odeći napravio je osmicu svojim sjajnim mačem. I nakon nekoliko sekundi, sve rane i oštećenja na Erymyadu su netragom nestali, kao da ih nikada nije bilo.
  Vilenjakinja se nasmešila i rekla:
  - Hvala ti! Mogu li sada iskoristiti svoju drugu priliku?
  Vitez u crnom oklopu odgovori gromoglasnim glasom:
  - Može! Ali ovaj put ćete se morati boriti protiv vampira. Jeste li spremni za takav test?
  Erimiada je odlučno odgovorila:
  - Ako nemam izbora, onda da! Spremni!
  Ratnik se spremao da podigne svoj mač, ali tada su anđeli koji su lepršali nad njegovim crnim šlemom uglas povikali:
  - Neka nam peva! Ona ima tako divan glas!
  Vitez u crnom oklopu klimnu glavom:
  - Pevaj, lepotice! Moja pratnja to zahteva!
  Erimiada je nevoljko klimnula glavom i primijetila:
  - Da, nisam u glasu!
  Anđeli su vrisnuli od smeha:
  - Nema potrebe! Divni ste! Hajde, ne stidi se!
  Vilenjak je duboko udahnuo i zapevao od oduševljenja;
  Slava zemlji koja gore cveta,
  Slava velikom, svetom vilenjaku...
  Ne, neće biti tišine u večnosti -
  Zvijezde polja su posute biserima!
  
  Veliki Svemogući Svarog je sa nama,
  Sin svemoguće strašne porodice...
  Tako da ovaj ratnik može pomoći u borbi,
  Trebamo proslaviti vilenjake svjetlošću Boga!
  
  Devojke ne sumnjaju, verujte mi,
  Djevojke bijesno napadaju hordu...
  Biće rastrgana na komade, bijesna zveri,
  I neprijatelj će dobiti udarac u nos!
  
  Ne, ne pokušavaj da slomiš vilenjake,
  Neće nas neprijatelj baciti na kolena...
  Porazićemo te, zli lopove,
  Pradjed Elin je sa nama !
  
  Ne, nikad, nikad ne predaj se neprijateljima,
  Bosonoge devojke su se borile pod vilenjacima ...
  Nećemo pokazati slabost i stid,
  Hajde da se pozabavimo velikim Sotonom!
  
  Bog nam je dopustio da završimo naše bitke,
  I otjerati horde Wehrmachta...
  Da ne završe sa nulama,
  Da ne bude tiho na groblju!
  
  Dajte devojkama slobodne ruke, borci,
  Tako da će ovo biti sređeno za orkiste...
  Naši očevi će biti ponosni na nas,
  Neće nas protivnik pomuzeti kao krave!
  
  Istina je da će proleće uskoro doći,
  Klasovi u njivama će postati zlatne...
  Verujem da ce nam se san ostvariti,
  Ako se morate boriti za istinu!
  
  Bože, to znači da su svi ljudi ljubav,
  Vjeran, snažan, vječan u radosti...
  Iako se nasilna krv proliva,
  Devojka je često nemarna!
  
  Slabimo neprijatelja u borbi,
  Raditi nešto tako prozračno...
  Iako oluja bjesni nad svjetovima,
  I dolazi zagušljivo pomračenje!
  
  Ne, ljudi će stajati do svojih grobova,
  I neće popustiti ni malo erkšistima ...
  Vi momci zapišite to u svoju svesku,
  I naoštrite sve svoje mačeve za bitku!
  
  Da, istina je da će svitati bez ivica,
  Vjerujte, svi će se radovati...
  Otvaramo još jedno, vjerujte, svjetlo -
  U zraku se pruža djevojčina ruka!
  
  Možemo , možemo ovo, vjerujte mi,
  Nešto o čemu se i ne usuđujemo da sanjamo...
  Jasno vidimo najsjajniji cilj,
  Ne, ne pričajte gluposti, borci!
  
  Pa da poletimo, u šali, na Mars,
  Otvorimo tamo polja, prebrojimo ih, rubine...
  ekolozima ćemo nabiti pravo u oči,
  Horde kerubina lebde iznad nas!
  
  Da, sovjetska zemlja je poznata,
  Šta je komunizam dao narodima...
  Rodjenjem nam je zauvek data -
  Za domovinu, za sreću, za slobodu!
  
  U Elfiji je svaki ratnik iz jasla,
  Beba poseže za pištoljem...
  Zato drhti, zlikovce,
  Pozivamo čudovište na odgovornost!
  
  Da, naša će biti prijateljska porodica,
  Šta će elfinizam izgraditi u svemiru...
  Postaćemo, znate, pravi prijatelji,
  A naš posao će biti stvaranje!
  
  Uostalom, elfinizam je zauvek dat rođenjem,
  Da odrasli i deca budu srećni...
  Dečak takođe čita slogove,
  Ali plamen demijurga sija u očima!
  
  Da, biće radosti za ljude zauvek,
  Da se zajedno bore za svarogove poslove...
  Uskoro ćemo vidjeti obale Folgija,
  I mi ćemo biti na Božjem počasnom mjestu!
  
  Da, vilenjaka ne mogu slomiti neprijatelji domovine,
  Biće jači čak i od čelika...
  Elfiya, ti si draga majka djeci,
  A naš otac, vjerujte mi, je mudri Ftalin !
  
  Za otadžbinu nema barijera, vjerujte mi,
  Ide napred bez prestanka...
  Kralj pakla će uskoro dobiti mat,
  Bar ima tetovaže u rukama!
  
  Daćemo svoja srca za našu domovinu,
  Hajde da se popnemo na sve planine, verujte mi, više...
  Mi devojke imamo mnogo snage,
  Ponekad čak i raznese krov!
  
  Dječak je također dao pretplatu za Elf,
  Rekao je da će se žestoko boriti...
  Ima iskričavog metala u njegovim očima,
  A RPG je čvrsto skriven u rancu!
  
  Zato hajde da se ne pravimo budale,
  Još bolje, stanimo svi zajedno kao zid...
  Položen ispit, samo petica,
  Neka vlada Abel, a ne zli Kajin!
  
  Ukratko, biće sreće za ljude,
  I moć Svaroga nad svetim svetom...
  Zaigrano razbij orkšiste,
  Neka Lada bude sreća i idol!
  Vilenjakinja je sa velikim entuzijazmom završila sa pevanjem. I ona se nakloni, lupi bosom nogom i reče:
  - Milost!
  Vitez u crnom oklopu potvrdi:
  - Ovo je vredna pesma! To grije srce i dušu. Stoga ću vam dati savjet: napravite osmicu sa svojim nogama i dobit ćete više snage. A možete se nositi čak i sa takvim čudovištem kao što je vampir!
  Erimiada se nakloni i odgovori:
  - Svet treba da nas poštuje i da nas se plaši.
  Podvizi vojnika su bezbrojni...
  Vilenjaci su oduvek bili u stanju da se bore.
  Uništit ćemo orke do temelja!
  Ratnik u crnom oklopu napravio je krug svojim mačem i začula se muzika, poput igre ledenica.
  I na nebu se pojavila silueta. Bio je zgodan, ali blijed mladić u cilindru i kožnom odijelu. Ruke su mu bile u kožnim, crnim rukavicama, a čizme su mu, naprotiv, bile crvene. I držao je mač. Očnjaci su virili iz mladićevih usta.
  Erimijada je uzviknula, pokazujući zube:
  - Ovo je vampir! Izgleda prilično slatko.
  Mladić je odmahnuo glavom, namjestio cilindar, a zatim se čvrsto spustio na tlo.
  Naklonio se devojci i primetio:
  - Gotovo je gola i bosa, kao robinja!
  Crni ratnik je odgovorio:
  - Ovo je vikontesa iz veoma plemenite porodice. I ona želi dobiti statuu crvenog zmaja da spasi svoj narod od smrti.
  Dečak vampir je odgovorio:
  - U svakom slučaju, moram da je pobedim! Pokušat ću je održati u životu ako je moguće!
  Erimiada odgovori sa osmehom:
  - Ni ja ne želim da te ubijem! Ali ako budem morao, boriću se svom snagom!
  Crni ratnik klimnu glavom:
  - Borićete se mačevima. Oružje je jednako i sve je pošteno.
  Vampir se naklonio i odgovorio:
  "Velika mi je čast ukrstiti mačeve sa takvom devojkom!"
  Erimiada je namignula i cvrkutala:
  - Hrabro idemo u bitku,
  Zbog vilenjaka...
  Porazićemo sve orke,
  Bori se, ne driftaj!
  Djevojčica i dječak uzeli su u ruke sjajne, svjetlucave mačeve i pripremili se za borbu. Njihovo raspoloženje je bilo za potpuno uništenje.
  Začuo se signal. Vampirska omladina je s divljim bijesom pojurila prema Erimijadi. Susrela ga je udarcem mača, parirajući napad. Djevojčica se osjećala mnogo sigurnije, i ponovo je odbila pokušaj bačvom.
  Tada je Erimiada bosom nogom pomjerila protivnika između nogu. Vampir je uspio da blokira udarac, ali je i dalje bio potresen.
  Vilenjak je cvrkutao:
  - Neprijatelj još ne poznaje našu snagu,
  Nisu iskoristili punu snagu...
  Bebe i žene su napadnute
  Svejedno, vampire, ubiću te!
  Kao odgovor, mladić se lagano podigao sa površine i pokušao da se približi Erimjadu kao jurišnik.
  A djevojka ga je uzela i ubola neprijatelja vrhom mača pravo u stomak. Dobio je bolnu injekciju i potekla je krv. Vilenjak je izveo manevar leptirom i zakačio vampirovu čizmu, nakon čega je ona cvrkutala:
  Slomiću neprijatelja jednim udarcem,
  Ja, vilenjak, hrabar sam s dobrim razlogom!
  Bitka se u međuvremenu nastavila. Vampir je pokušao da poleti, ali Erimiada je skočila i nastavila da ga hvata. I kapljice grimizne krvi su se raspršile.
  Mlada krvopija je primijetila:
  - Puno si naučio! Ali nije mogla da se nosi sa dečakom!
  Vilenjakinja je primetila, pokazujući zube u osmehu:
  - Negde moraš da počneš! Svi smo malo naučili, i ne griješi, ti si za Boga vampir!
  Vampir je iznenada ubrzao, ali njegov mač je promašio cilj, a Erimiada je pogodila krvopija u zglob. Opet prskanje rubin boje i jauci.
  Vampir je napomenuo:
  - Ti đavole!
  Vilenjak je prigovorio:
  - Ja služim silama dobra!
  Mladi krvopija je primijetio:
  - Koja je razlika između dobra i zla?! Čak i bogovi svjetlosti ubijaju i ne štede svoje neprijatelje!
  Erimiada je slegnula ramenima i cvrkutala:
  Latica cvijeta je krhka,
  Da je odavno otkinuto...
  Iako je svijet okolo okrutan,
  Želim da činim dobro!
  Vampir je ponovo pokušao da ubrza i brzo je napao devojku. Izveo je manevar vilama, ali mu je, neočekivano, oštrica vilenjačke djevojke probila grlo. Mlaz krvi je prskao. Vampir je odskočio, otresajući crvene kapljice, i primijetio:
  - Zaista, đavo!
  Erimijada je skočila svom snagom, bacivši se na udarac. Njena gola, okrugla peta udarila je vampira pravo u bradu. Srušio se i raširio ruke u različitim smjerovima. Nekoliko polomljenih zuba izletjelo je iz usta krvopija.
  Erimiada mu je stavila bosu nogu na grudi, podigla ruke i uzviknula:
  - Pobjeda!
  Crni ratnik ju je upitao:
  -Hoćeš li to završiti?
  Erimiada je odlučno izjavila:
  - Ne!
  Vitez u crnom oklopu klimnu glavom:
  - Figurica crvenog zmaja je tvoja!
  I napravio je trougao sa svetlucavim mačem. Odmah je u zraku zabljesnuo i pojavila se slika živopisnog, moćnog zmaja. Koji je doleteo do Erimiada. Djevojka se nehotice smanjila.
  Zatim je uslijedio mali bljesak i zmaj se pretvorio u malu figuricu koja je i sama doplivala u ruke vilenjakinje. Uzela je i zapevala:
  - Vilenjaci, vilenjaci, vilenjaci,
  Naša mladost će biti večna...
  Vilenjaci, vilenjaci, vilenjaci,
  Bićemo u večnoj sreći!
  
  GULLIVEROVO PETO PUTOVANJE
  ANOTATION
  Čuveni putnik Guliver, na čelu velikog broda, ponovo kreće na put. Uhvati ga oluja i njegovo plovilo je izbačeno na obalu. I iskusni Gulliver nailazi na tako čudan svijet, a na njegovoj pozadini blijede sve dosadašnje avanture legendarnog mornara.
  . POGLAVLJE br. 1
  Guliver više nije bio mlad. Ipak, ponovo sam krenuo na drugo putovanje. Zapravo, njegovi opisi avantura shvaćani su kao ništa drugo do fantazije i bajke.
  I godine prolaze, a glava postaje sijeda, a u njoj se pojavljuje poprilična ćelavost. Kada pređete pedesetu, po standardima osamnaestog veka, ovo je mnogo. Ipak, Guliver je odlučio da ponovo krene na put. Štaviše, gatara mu je prorekla da će ovaj put pronaći svoju sreću i da se više neće hteti vratiti.
  Velika galija razvila je jedra i zaplovila prema Tihom okeanu. Guliver je već prilično bogat, a tanka vuna sitnih ovaca uzeta iz Liputije donosila mu je poseban prihod . Ali svi su izumrli. I rodila se ideja da ponovo posjetim ovo ostrvo.
  Prošlo je već više od trideset godina. A Liliputanci žive manje od ljudi. Dakle, svi koji su poznavali Gullivera su već izumrli.
  Zašto tamo ne bi zaradili za život od hvatanja plijena? Liliputanci nemaju ni topove ni puške, a njihove strijele nisu ništa protiv divova. A u samom Liliputu možete snimiti mnogo vrijednih stvari.
  Male životinje same bi mogle donijeti ogroman prihod i mogle bi se prodati po velikoj cijeni.
  Zarobiti divove je previše rizično. Ne bi bilo ko uzeo zver dvanaest puta veći od čoveka, čak ni pištolj. Štaviše, imaju kralja koji ima moćnu vojsku. Istina, divovi još nemaju baruta.
  U svakom slučaju, Guliver je želio posjetiti svoju prvu zemlju, u kojoj su postojale dvije sile sićušnih ljudi. Možda bi tamo mogao pronaći nešto što bi ga učinilo basnoslovno bogatim.
  Upoznavši Yahoo i svijet inteligentnih konja, Gulliver je postao okrutniji i ciničniji. Godine prolaze i morate se obogatiti. Ne zna se koliko mu je još života ostalo. I ljudi vam se smiju, a razne novine daju vulgarne naznake da Gulliver nije samo sanjar, već i luđak. I još više, da pruži dokaze da zemlje koje je naveo postoje, to je bila motivacija.
  otprilike znao gdje se nalaze Lilliput i ostrvo Blefuscu . I njegov brod je već stigao do ovog mesta.
  Ali gde tačno? Ostrva su mala i pokušajte ih pronaći naslijepo, koristeći primitivnu navigaciju s početka osamnaestog stoljeća.
  A onda je brod preuzeo i zahvatila ga je oluja...
  Bacali su ga sedam dana i noći, bacali su ga talasi. Na sreću, dizajn velikog i moćnog broda s puškama pokazao se vrlo izdržljivim. I nije se raspao.
  A onda se odjednom podigao talas i izbacio englesku galiju na pustu obalu. Iscrpljeni dugotrajnom borbom s olujom i divljim elementima, posada od više od dvije stotine mornara i sam Guliver, čvrsto su zaspali.
  Nisu razmišljali o tome kako da se odmore ili oporave.
  Guliver je imao neprekidne noćne more. A kada se probudio, noćna mora se nastavila u stvarnosti. Prvo se našao vezan, a pored njega su stajali dječaci koji su izgledali kao da imaju oko dvanaest ili trinaest godina. Oslikani su bojama, perjem na glavama kao Indijanci, bosi, polugoli torzi. Međutim, ovdje je prilično vruće i to je razumljivo.
  Gulliver je pogledao okolo. I vidio sam nekoliko vezanih mornara u blizini. Samo što su se i oni promijenili. Smanjile su se, nestale su brade i strnjišta, a odjeća je klonula kao vreće.
  Guliver je pogledao sebe. I bio sam iznenađen. Njegovo tijelo se smanjilo, stomak je nestao, a tupi bolovi u leđima također. I odijelo se spustilo kao krpa za pranje. I čizme su se odjednom pokazale slobodne. I on se trznuo, a konopci su lagano popustili.
  Dječak koji je izgledao kao Indijanac, prekriven tetovažama, vikao je:
  - Postaju kao mi! Hajde, zategnite užad!
  Mornari su zapravo već imali dječja lica i smanjivali su se pred našim očima.
  Dječaci s perjem i farbanjem požurili su da povuku užad. Guliver je osjećao da se i dalje smanjuje. A u isto vrijeme, tijelo se osjeća laganim i punim energije. I zubi su prestali da bole, i uopšte, kao da si se ponovo rodio.
  U međuvremenu, više lokalnih ratnika se ukrcalo na brod. Već su bili u urednijim uniformama, u oklopima i sa mačevima. Na nogama ima sandale i nekoliko djevojaka s njima. Ali i oni su izgledali kao djeca, oko dvanaest, najviše trinaest godina. Devojke su nosile minđuše i nakit.
  Jedan od njih s plavom kosom se nasmijao i primijetio:
  - Steta! Nisam mogao da ih vidim kao odrasle! Sada su oni isti mališani kao i mi!
  Tetovirani dječak je primijetio:
  - Ovde ih ima više od dve stotine! Treba ih poslati u kamenolome kao robove!
  Djevojka je prigovorila:
  - Ne! Samo ćemo ih prodati! Neki nemaju sreće da odu u rudnike, a ostali su novi vlasnici!
  Dječak u oklopu i zlatnom šlemu strogo upita:
  -Ko je tvoj šef? Kažem ti! I nemojte se pretvarati da ne znate naš jezik! Svako ko se pridruži našem carstvu odmah počinje da razumije naš jezik, a mi ga, zauzvrat, razumijemo!
  Jedan od mornara koji je postao dječak promrmlja:
  - Ovo je kapetan Guliver! Nećete ga odmah prepoznati u tijelu dječaka!
  Ratnik u zlatnom šlemu naredi:
  - Izvucite ih. Kada konačno postanu kao mi, onda će možda biti oslobođeni. Istovremeno će se pripremati za tranziciju.
  Momci ratnici stavili su Gulivera i ostale momke na ramena, držeći ih dva po dva, i iznijeli napolje.
  Gulliver je mislio da bi to mogla biti glupost. Ali onda sam se sjetio Liliputanaca. Bili su nižeg rasta. Samo uglavnom odrasli, a ne djeca. Možda ga ne treba čuditi?
  Posetio je različite svetove i video neverovatne zemlje. Pa zašto i svijet djece ne bi bio među njima? To je bilo jedino što mu je nedostajalo za njegovu kolekciju senzacija.
  Guliver je vidio da obala više nije pusta. Tamo je bilo mnogo vojnika u oklopima. Bilo je dječaka s perjem i lukovima u indijskom stilu i boraca u lakim metalnim oklopima. I devojke sa mašnama su, inače, bile bose osim zapovednika, koji su imali skupoceni nakit i sandale prekrivene biserima.
  Streličarke su stajale u redu. Drugi red je imao u rukama moćnije samostrele koji su ispaljivali smrtonosne munje. Na desnoj strani su bili katapulti. U njihovoj blizini ima i dječaka i djevojčica. Glavni ratnik u zlatnom šljemu zapovjedi:
  - Uzmi odeću zatvorenika! Oni su sada robovi i moraju biti obučeni u skladu sa svojim rangom.
  Odjeća već nije pristajala i jedva se držala. Zatvorenici, koji su postali dječaci, odvezani su, a sve sada prilično smrdljive krpe bačene su na gomilu, zajedno sa cipelama. Zatim su na njega polili mješavinu ulja i sumpora i zapalili.
  Sada su mornari bili dečaci ne stariji od trinaest godina, a u osamnaestom veku, pre ubrzanja, deca tog uzrasta izgledala su kao desetogodišnjaci u dvadeset prvom veku. Da, primjetno su se smanjili.
  A sada su bili goli, neki su stidljivo prikrivali stid rukama.
  Djevojke streličarke i samostrelke držane su na nišanu.
  Dječak sa zlatnom kacigom zapovjedi:
  - Pa neka ih operu u moru! Onda ćemo im dati robovsku odjeću da zadrže izgled.
  A zarobljene dječake otjerali su u more. Voda je bila topla, zagrijana od tropskog sunca. Ovdje je bila dobra klima. Mogli ste vidjeti palme i kokosove orahe.
  Barem se nećeš smrznuti.
  Guliver je bio i posramljen i u isto vrijeme sretan. Odbacivši više od četrdeset godina, sada je postao potpuno zdrav, energičan i veseo. I raspoloženje je postalo vedro, iako ga je čekalo ropstvo i poniženje, a možda i naporan rad u kamenolomima. Guliver nije znao šta je to najteži način, ali je čuo priče o tome kako nije sjajno! Ali kako je sada mlad i zdrav.
  Pijesak je bio vruć i pekao je gole, djetinjaste tabane. Još nisu stigle da postanu grube i prekrivene žuljevima, kao što se dešava kada dugo hodate bez cipela. Treba napomenuti da se u Britaniji hodanje bosonogo smatralo znakom velikog siromaštva, pa čak i ako su djeca pokazivala gole pete, to je bilo samo na vrućini, i to obično među siromašnima. I tako su pokušali da obuju cipele, uprkos svom užitku opipavanja površine zemlje, sa detinjastim, osetljivim đonom.
  Ali u isto vrijeme, bez cipela je malo bolno . Pijesak gori na tropskom suncu u podne. Lokalni dečaci i devojke očigledno imaju veoma jake i čvrste tabane.
  Usput, Gulliver je pomislio - koliko su stari? Šta ako su svi ovdje besmrtni? A ne kao u jednom od svjetova gdje je Guliver posjetio, i iako ljudi nisu umirali, ipak su starili, a besmrtnost je bila mlada, radosna i energična!
  Biti dijete je sjajno na svoj način! I možda ćete tako živjeti više od jednog milenijuma.
  Istina, tada je Gulliver postao tužan. Šta ako je morao da radi stotinama godina kao goli, bosi robovski dečak u kamenolomima? A ovo donosi vrlo malo radosti.
  Ovi momci su kao pakao. Na primjer, jedan svećenik je iznio mišljenje da je vječni plamen metafora, a grešnici rade kao robovi na vječnom teškom radu!
  Još jedna stvar koja je iznenadila Gullivera je da su dječaci ratnici svo oružje stavili u posebnu gomilu, a pištolje i muškete u željezne kutije.
  Guliver je mislio da to nije baš pametno. Pošto vatreno oružje nije loša stvar. Štaviše, neki topovi proizvedeni u Engleskoj, u to vrijeme najnaprednijoj zemlji na svijetu, pucaju prilično precizno. A evo i lukova i samostrela, kao u ranom srednjem vijeku. A u Britaniji industrijska revolucija već dolazi. A uskoro će Engleska postati toliko jaka da će čak i giganti moći da se sukobe. Iako ovo može biti kolosalan rizik.
  Goli momci robovi prskali su se u morskoj vodi. I to je bilo sjajno na svoj način. Guliver i nekoliko bivših mornara odjednom su počeli da prskaju jedan oko drugog. Zalili su se oblakom prskanja i veselo se smijali, isplazivši jezike.
  Činilo bi se da su u mislima bili odrasli i zadržali isto pamćenje, ali u svom ponašanju odjednom su postali prava djeca. I tako žele da se nacere i nasmiješe i da se šale.
  I Guliver je pljusnuo na svoje mornare, a oni na njega. Momci su bili jako veseli i pokazali su zube. Koje sada imaju svoje, i to bijele. Ovo je novi, divan svijet u kojem je veličanstven povratak u djetinjstvo.
  Guliver se fizički osjećao dobro i mogao bi biti prilično zadovoljan općenito. I zapravo mu se vratila mladost i to je, reklo bi se, najvažnije.
  I šta više možete poželjeti? Istina, s druge strane, ti si samo goli rob, a to je čak i dosadno. A biti rob nije baš dobro. Međutim, mnogo je bolje biti rob.
  Zaista, uprkos svim problemima, djetinjstvo je prilično sretno vrijeme. Neka ponekad dođe do sukoba sa vršnjacima, ili morate ići u školu, ili čak raditi.
  Mada... Naravno, krajem sedamnaestog veka, kada je Guliverovo detinjstvo bilo, bilo je to vreme kada nije bilo baš zdravo. A radosti koje djeca imaju u dvadeset prvom nema. Da, to je upravo to.
  Ali svejedno, djeca međusobno komuniciraju i igraju se. A ovo se može reći i zabava, čak i ako nemate pojma o postojanju igraćih konzola i pametnih telefona.
  Međutim, dječaci nisu smjeli dugo prskati i kopljima su istjerani iz vode. A vreli pesak zaista peče pete. Istina, kada su đonovi mokri to se baš i ne osjeti. Tada počinje biti jako vruće.
  Gulliver je uzviknuo:
  - Mnogo me peku noge! Daj mi cipele!
  Kao odgovor, dječak ratnik ga je udario bičem, vičući:
  - Šuti! Robovi nemaju pravo na cipele prema svom rangu!
  Djevojke ratnice su, međutim, počele nositi svoje kupaće gaće. Ovo je jedina odjeća koju robovi mogu nositi. Kao u nekakvom Egiptu.
  Dečaci koji su zarobljeni počeli su da nose barem ovo da prikriju sramotu.
  Guliver je pokušao da pita:
  - Ovako se pozdravljaju sa strancima!?
  A onda je ponovo dobio bič. Međutim, elegantna djevojka s dijamantskim minđušama uzviknula je:
  - Polako! On je ipak njihov vođa! Možda mogu da mu objasnim?
  Ratnik u zlatnom šlemu klimnu glavom:
  - Hajdemo!
  Djevojka je, lupkajući nogama u skupocjene sandale, prišla Guliveru, koji je postao dječak, i cvrkutala:
  - Svi stranci s mora postaju robovi po običaju i prodaju se na aukciji. Ovo su naša pravila. Međutim, ako znate nešto učiniti i dokazati da možete biti korisni, onda vam život u ropstvu neće biti tako težak. I vremenom, možete dobiti slobodu za svoje zasluge. Takođe, ako ste odlični sa oružjem, možemo vas poslati u cirkus da se borite kao gladijatori. A ako se tamo dobro pokažeš, onda ćeš biti uzet u vojsku, a ovo je šansa za karijeru. To jest, čak i naši robovi mogu dobro živjeti i postati plemeniti ljudi.
  Guliver se naklonio i odgovorio:
  - Ja sam hirurg, mogu biti od koristi!
  Devojka je odmahnula glavom:
  - Kod vas je medicina slabo razvijena. Malo je vjerovatno da ćete biti od koristi!
  Guliver je sa osmehom upitao:
  - Šta je sa Britancima?
  Djevojka sa dijamantskim minđušama je klimnula:
  - Svakako! I ne samo oni! Naravno, sve ih je čekalo ropstvo. I ko je poslat u rat!
  Guliver upita:
  - Zar vam ne trebaju topovi, pištolji, muskete?
  Djevojka je odlučno odgovorila:
  - Ne! Borimo se samo oštrim oružjem! Barut je zabranjen i ovdje i u Buffalo Carstvu.
  Guliver je bio iznenađen:
  - Postoji li neko drugo carstvo?
  Djevojka klimnu glavom:
  - Da, i među nama je rat! Samo nemojte misliti da bi vam bilo bolje da stignete tamo. I ti bi bio porobljen i stavljen na prodaju!
  Guliver je uz uzdah primijetio:
  - Avaj! Ovo je očigledno naša sudbina! Uvijek budi rob ili zatvorenik!
  Dječak u zlatnom šlemu klimnu glavom:
  - Sve ti je objasnila! Sada ćeš biti odveden u grad. Tamo će ga pripremiti za prodaju. Ne trudi se da trčiš. Za pokušaj bijega, odmah smo razapeti na krstovima. Tamo u gradu će vas žigosati i, kao što je uobičajeno, kosu će vam obrijati na ćelavo. I oni će vas odvesti na prodaju. Ako se nađete u rudnicima, ponašajte se dobro. Tada ćete naizmjenično raditi na površinskim i podzemnim radovima. Dakle, uz dovoljno ishrane, možete trajati vekovima!
  Guliver je zviždao:
  - Više od jednog veka, rob u kamenolomima!?
  Dječak klimnu glavom:
  - To je to! Mi nemamo starost! Raduj se, da budeš večno mlad. Ako niste ubijeni, onda će vaša duša nakon hiljadu godina i dalje napustiti vaše tijelo. Ali još uvek imaš hiljadu godina pred sobom. Živite i budite srećni!
  I Guliver je ponovo bičevan. Izgledi za život hiljadu godina nakon ovoga nisu bili baš ohrabrujući.
  Ali s druge strane, zar nije sjajno? Ali pitam se šta će se dogoditi ako pobjegne? Hoće li ponovo postati punoljetan ili će ostati dječak? Iako je vjerovatno prerano razmišljati o tome.
  Dječaci koji su nedavno bili mornari bili su strpani u jednu kolonu. A ovo je dvije stotine dječaka. Svi polugoli u crnim robovskim kovčezima. Fini dečki, vitki, ali da ne kažem koji su mršavi. Oni su prilično mišićavi i jaki po izgledu i bez masnoće. Koža je preplanula, a zubi su netaknuti i bijeli. I izgleda potpuno zdravo.
  Iako im goli potplati još nisu potpuno ogrubeli, i dalje su podnošljivi bez cipela.
  Doletelo je nekoliko konjanika. I dečaci, sa bičevima u rukama. Na jednorozima su se pojavile i djevojke.
  Tako je stigla konjica. A sa njom je pet dresiranih leoparda.
  Dječak na konju i u srebrnom šlemu upozorio je:
  - Ove životinje će te zaštititi! Ako neko pokuša pobjeći, rastrgat će ga. Za sada vam nećemo dati hranu i vodu - strpite se, robovi. Zatim će biti hrane i vode. Pa, naravno, pošto ste svi ovde momci, bićete smešteni u posebnu baraku dok ne budete stavljeni na aukciju. Da se nisi usudio da se pobuniš. Bićete ubijeni, a ko bude zarobljen, biće razapet na krstu ili zvezdi. Tokom tranzicije zabranjeno je razgovarati. Bičevaćemo prekršioce bez milosti. A najtvrdokornije ćemo nabiti na kolac.
  A ako želite nešto da kažete, morate reći: gospodine ili gospođo, dozvolite da vam se obratim. I ne zaboravite da se naklonite!
  Guliver je, savladavajući strah, progunđao:
  - Dozvolite mi da vam se obratim!
  Mladić sa zlatnom kacigom je zarežao:
  - Pa, govori!
  Guliver, koji je postao dječak, upitao je:
  - Nema potrebe da nas vezujete! Daćemo časnu riječ da ćemo se ponašati tiho i mirno i nećemo bježati!
  Mladić sa zlatnom kacigom se nasmešio i odgovorio:
  - Da li je u Engleskoj običaj da držiš svoju reč, posebno datu strancima?! Međutim, nećemo vam staviti lance ako budete tihi i ne pravite buku barem sat vremena. U suprotnom, sve ćemo vas okovati kao osuđenike!
  Devojka sa dijamantskim minđušama je primetila:
  "Možda ću uzeti ovog mladića i staviti ga na ponija pored sebe?"
  Mladić sa zlatnom kacigom odmahnu glavom:
  - Previše časti za golog i prljavog roba. Možete ga vezati na uzicu kao psa i pustiti ga da vas prati.
  Devojka je klimnula glavom sa osmehom i zagugutala:
  - Na njegovom srebrnom lancu! Kako je sada sladak dječak postao.
  Mladi Guliver je doživio još jedno poniženje. Stavili su mu ogrlicu, kao štenetu, i okovan srebrnim lancem.
  Drugi dječaci mornari bili su nanizani na uže. Sada su bili kao dečaci robovi. Konjanici su se opkolili, a dio straže krenuo je pješice.
  I tako je krenula cijela ova bosonoga ekipa. Dečaci robovi su se smejali kada su postali deca, ali ako su pokušali da progovore dobijali su bičeve. Neskladno su gazili golim petama, prvo po pijesku. A onda makadamskim putem.
  Guliver dječak je vučen na uzici. Istina, bilo je lako hodati u tijelu djeteta. A djevojka u nakitu nije žurila da jaše ponija. Naprotiv, čak je bila radoznala za novog pratioca svog kolege. Koji je nedavno postao punoljetan.
  Pitala je sa osmehom:
  - Jeste li vi bili najvažniji među njima?
  Dječak Guliver klimnu glavom:
  - Da ja!
  I zakoračio je bos, sa dječijim tabanom, na oštar kamenčić, nakon čega je vrisnuo.
  Djevojka se nacerila i ponovo upitala:
  -Da li ste putovali u zanimljive zemlje?
  Rop je samouvereno odgovorio:
  - Svakako!
  Ljepotica u draguljima je upitala:
  - Reci! Koje je bilo vaše prvo i najzanimljivije iskustvo?
  Guliver, koji je postao mlad, spremno je odgovorio:
  - Naravno, stići do zemlje Liliputa . Tu su živjeli mali ljudi, kao i mi ljudi, samo dvanaest puta manji!
  Devojka je, radoznala, upitala:
  - Jesu li bili kao mi, djeca, ili kao vi odrasli?
  Rop je željno odgovorio:
  - Bili su kao naša vrsta - odrasli i deca, samo dvanaest puta manji.
  Pa, vatreno oružje još nisu imali - samo hladno oružje!
  Djevojka je iskrivila svoje slatko, djetinjasto lice i primijetila:
  - Čak i našem ratu, i vatrenom oružju! Takva sreća je izostala!
  Gulliver je primijetio:
  - Ali sa njim možete osvojiti cijeli svoj kontinent!
  Ljepotica je promrmljala i zapjevala:
  Ne želim pobjedu po svaku cijenu
  Ne želim da stavim nogu na grudi...
  Nećemo biti u savezu sa sotonom,
  Tako je, nikako ne možemo skrenuti sa puta!
  Momak rob, udarajući bosim nogama, koje su počele da svrbi od krupnog šljunka na cestama, primijetio je:
  - Nije uvek potrebno poštovati pravila zarad velikog gola!
  Djevojka klimnu glavom:
  - Da, i ja ću te, na primjer, objesiti na stalak!
  Neko su vrijeme hodali u tišini. Guliver je pogledao kolonu dječaka koji su postali mornari. Ovo su dečaci ne stariji od trinaest godina. Djeca izgledaju prilično lijepo, iako su gotovo gola, bosa i izgledaju kao robovi. Da, oni su robovi. Čekala ga je potpuno nezavidna sudbina.
  Djevojka je pitala:
  - A kad su te patuljci vidjeli tako velikog, šta su uradili?
  Dečak Guliver je odgovorio sa slatkim osmehom:
  - Vezali su me!
  Ljepotica se nasmijala i zacvilila:
  - I tako si im se prepustio?
  Momak rob je rekao:
  - Uradili su to dok sam spavao! Kao i ti! Da ste na vrijeme otkriveni, ovo vam se ne bi tako lako dogodilo!
  Djevojka klimnu glavom:
  - Bez sumnje! Ali obično, ako se brodovi s odraslim osobama izbace na našu obalu, njihovi stanovnici zaspu. A onda postaju deca kao mi!
  Dječak Guliver je primijetio:
  - Vječno djetinjstvo... Šta je bolje od privremene starosti!
  . POGLAVLJE br. 2.
  Djeca, jedno na lijepom i bijelom jednorogu, drugo kao dječak u samo kupaćim gaćama, nastavila su pričati.
  Devojka je primetila:
  - U drugim svetovima ljudi su tako nesavršeni. One stare, a žene posebno postaju tako odvratne i ružne kako stare. Starice su naborane, pogrbljene, bezube, smrdljive. Ovo je samo neka grozota!
  Dječak Guliver, koji je hodao na povodcu, raširio je ruke i odgovorio:
  - Ovo je Božija promisao! I ja bih volio da žene i muškarci ne stare, ali...
  Djevojka se nasmijala i upitala:
  - Hoćeš da kažeš Božije proviđenje? Ali već smo imali nekoliko ekipa, iz različitih vremena. I svi oni predstavljaju Boga na različite načine. Konkretno, svećenik je rekao da je ispravna vjera katolička, a glava svih kršćana je papa!
  Dječak Guliver je odmahnuo glavom:
  - Mi imamo malo drugačiju veru! A poglavar crkve je kralj! Međutim, ne pridržavaju se svi Englezi ovoga. Ima protestanata različitih pravaca, mnogo katolika, au drugim zemljama svijeta postoje potpuno različite religije.
  Djevojka se nacerila i upitala:
  - Da, imate mnogo religija. Ali ne možete ni shvatiti svoju religiju. Čitao sam Bibliju. Tu Isus jasno i direktno kaže da postoji samo jedan Bog i na nebu. Ipak, apostol Toma je kleknuo i rekao Hristu - Gospod moj i Bog moj? Dakle, da li hrišćani imaju dva Boga?
  Dečak Guliver je sa osmehom odgovorio:
  - Ne! Ne na ovaj način!
  Djevojka je zarežala:
  - Kako pogrešno! Ne može biti da su postojala dva Boga i jedan u isto vreme. I sveštenik je čak rekao da je i Duh Sveti Bog, dakle postoje tri boga! Ali jasno je rečeno: slušaj me Izraele, tvoj je Bog jedan!
  Momak rob je odgovorio sa uzdahom:
  - Ovo je neshvatljiva misterija Trojstva!
  Djevojka se nasmiješila i primijetila:
  - I još jedna stvar koja me zbunjuje. Ako je Isus Svemogući Bog, zašto onda nije imao dovoljno snage čak ni da ponese krst na Golgoti? Kakav je On svemogući Bog ako ne može učiniti ni tako jednostavnu stvar?
  Dječak Gulliver je odgovorio zbunjenim pogledom:
  - Velika misterija: Bog se javio u telu, pokazao se anđelima, opravdao se duhom, uzašao u slavi!
  Djevojka je ljutito primijetila:
  - Dakle, ovim rečima je misterija, možete objasniti bilo šta na svetu. Ovo je objašnjenje, bez objašnjenja!
  Rob dečak klimnu glavom:
  - Dobro! Ali nema bolje! A Biblija kaže da postoje tajne u koje čak i anđeli pokušavaju da proniknu!
  Ljepotica je izvadila bič iz svoje torbe, a trag je udario dječaka po njegovim glatkim leđima bez dlake.
  Guliver nije bio toliko bolan koliko ponižen.
  A devojka je rekla:
  - Svaki apsurd i glupost se može objasniti, jednom rečju, misterija!
  I uslijedila je još jedna pauza. Dječaci su pljuskali po oštrim, vrućim kamenčićima puta. Bilo je jasno da njihova stopala, koja još nisu bila dovoljno očvrsnuta, doživljavaju bol i patnju. Na tabanima djece pojavljuju se plikovi, ogrebotine i modrice. No, neki od dječaka i djevojčica koji čuvaju stražu hrabro hodaju bosi, a tokom dugog života stopala su im postala vrlo žuljeva, jača od kože čizama i ne osjećaju nelagodu. Tako su momci robovi stenjali, šepali i patili.
  U Britaniji hodanje bosonogo nije bilo prestižno - smatralo se znakom ekstremnog siromaštva. Čak ni djeca nisu voljela pokazivati svoje gole, okrugle pete. A ljeto u Britaniji nije tako vruće. Dakle, djeca ovdje još nisu toliko iskusna.
  Stradao je i dječak Guliver. Njegove bose, djetinje noge su gorjele, a tabani su već bili posječeni i patili od vrućine kamenja. Držao se samo hrabrošću i tvrdoglavošću. Iako je dječak, čovjek mora izdržati, pokazujući primjer hrabrosti.
  Da bi nekako pobjegao od svoje patnje, Gulliver je upitao:
  - Imaš li Boga?
  Djevojka se nacerila i upitala:
  - Da li verujete u svog Boga?
  Dječak Guliver je odgovorio ne previše samouvjereno:
  - Da, verujem ti!
  Ljepotica je klimnula glavom i primijetila:
  - Zašto si sada u ropstvu? Pate li stopala vaše djece od oštrog i vrućeg kamenja?
  Momak rob je odgovorio sa uzdahom:
  - Svako ima grehe! A ovo je odmazda za moje grijehe! A osim toga, povratio sam mladost, što se već može nazvati nagradom!
  Devojka se nasmešila i odgovorila:
  - Da, moguće je! Možete živjeti hiljadu godina i još uvijek imati sve svoje zube. Čak i ako se zub izbije, on će ponovo izrasti. I nećete imati ćelavu tačku, bradu ili grbu. Da, vaše bose noge će uskoro postati grube, a hodanje po oštrom i vrelom kamenju će postati čak prijatno!
  Dječak Guliver klimnu glavom:
  - Posebno! Skoro je raj! U vječnoj svijetloj mladosti!
  Devojka u draguljima je pevala:
  Kako je divno biti mlad,
  Sjajna živost i energija...
  Neka se lovac pretvori u divljač,
  I planeta će postati vječni raj!
  Tada je djevojka skinula i izula sandale sa dragim kamenjem sa svojih lijepih, iako djetinjastih stopala. Sišla je s jednoroga i hodala bosa sa dječakom Guliverom.
  Lice joj se nasmiješilo i djevojka je primijetila:
  - I čak je lijepo hodati po kamenčićima golim štiklama!
  Dječak Guliver se složio:
  - Da! Možda ćete zaista uživati! Ali stvarno boli!
  Devojka je postavila pitanje:
  - U šta veruješ? Sveštenik je rekao: pravednici će ići pravo u raj, veliki grešnici će u pakao, a oni koji su manji grešnici će ići u čistilište. sta je sa tobom?
  Momak rob je odgovorio sa uzdahom:
  - Mi ne verujemo u čistilište! Ili smo u raju ili u paklu!
  Djevojka se nasmijala i primijetila, prskajući po kamenju svojim bosim, vrlo lijepim, isklesanim stopalima:
  - Ali u ovom slučaju, svi će morati da budu poslati u pakao! Jer nema bezgrešnih ljudi. Svi griješe, ako ne u djelima, onda u mislima. I zašto ih vaš Bog baca u vatru?
  Dječak Guliver je slegnuo ramenima, koja su postala djetinjasta, i sa osmehom odgovorio:
  - Vjerujemo da postoji Božija milost koja spašava ljude od pakla. A posebno, Svemogući Bog Isus Krist je išao na krst iz tog razloga, da pokrije sve ljudske grijehe! A njegova pomirbena žrtva nam daje šansu za spasenje!
  Djevojka se nacerila i primijetila, nastavljajući da uživa u toplini oštrog kamenja koje je golicalo i masiralo njene gole tabane:
  - To je ono što ja ne razumem! Ljudi, ubivši Boga Sina, ne samo da nisu postali bolji, nego su čak i povećali broj svojih grijeha i zločina. I Bog Otac im je samo zbog ovoga oprostio? Iako teoretski, za takav čin ih je trebalo potpuno prokleti?
  Dječak Guliver je uzdahnuo i odgovorio:
  - Ovo je takođe velika tajna. Misterija kako se iskupljenje dogodilo! U svakom slučaju, Svevišnji Bog Isus je preuzeo krivicu i grijehe cijelog svijeta na sebe. A bez prolivene krvi nema oprosta!
  Djevojka, prskajući bose noge, logično je primijetila:
  - Ali to ne možete! Ovo je u suprotnosti sa pravnim principima. Jedna osoba i dalje može platiti kaznu za drugu, ali nema pravo da služi zatvor. Pa, a kamoli ići u smrt za nekog drugog. Ovo je takođe u suprotnosti sa vašim britanskim zakonima!
  Dječak Guliver je klimnuo u znak slaganja:
  - Da, to je u suprotnosti sa ljudskim zakonima! Ali sam Svemogući Gospod Bog postavlja zakone i na Zemlji i na Nebu! I ne možete se protiviti ovome!
  Devojka je postavila pitanje:
  - I da su Božji zakoni osudili nevinog na smrt? A čak i Svevišnji Bog Stvoritelj?
  Momak rob je odgovorio:
  - Svevišnji Bog Isus preuzeo je krivicu na sebe! Preuzeo je na sebe Božji gnev. I uradio je to plemenito. I sve ostalo... Pa, neko je morao da odgovara za grehe i sam Bog je to uradio, u ličnosti svog Sina!
  Djevojka je logično primijetila:
  - Ali smrt Boga Sina na krstu nije učinila čovečanstvo boljim. I to je samo doprinijelo njegovim zločinima. Ispada da je čovječanstvo, da bi dobilo oprost, moralo postati još zločinačko? Ovo je potpuno apsurdno!
  Dečak Guliver je sa osmehom odgovorio:
  - Božiji planovi su neshvatljivi. Slažete se da su čak i mravima mnoge stvari koje mi ljudi imamo neshvatljive!
  Djevojka se nasmijala i odgovorila:
  - Univerzalni odgovor je neshvatljiv! Na ovaj način možete sve objasniti, a da ništa ne objašnjavate. Zaista, nemoguće je shvatiti Boga i nema potrebe razmišljati!
  Dječak Guliver je uz uzdah primijetio:
  - A u našem svetu ima mnogo toga što je nemoguće shvatiti! Na primjer, zašto Zemlja privlači objekte? Možete li dati objašnjenje za ovo?
  Djevojka se nacerila i odgovorila:
  - Pa da, ne može se na sve dati logičan i razuman odgovor! Ali postavlja se pitanje zašto bismo verovali u Boga? Na kraju krajeva, niko Ga nikada nije video. I u isto vrijeme, vjerujete li u to?
  Rob je ponovo slegnuo ramenima i odgovorio:
  - Inače, teško je objasniti postojanje našeg svijeta i raznih zvijezda. Kako ovo shvatiti? Neko ih je stvorio!
  Bosonoga lepotica je primetila:
  - Kako objasniti postojanje Stvoritelja? Neko je i njega stvorio?
  Dječak Gulliver stao je bosom nogom na oštar kamen i zastenjao, a zatim rekao:
  - Verujemo da je Bog oduvek bio!
  Djevojka se nasmijala i primijetila:
  - Kako bi se Bog mogao pojaviti bez razloga! Za sve mora postojati osnovni uzrok!
  Momak rob je odgovorio:
  - Moramo to uzeti kao aksiom da Bog postoji. I vjerujte u to. A ako dugo razmišljate i smišljate, sigurno ćete poludjeti!
  Lepotica se smejala i pevala:
  - Ovo su bajke za decu,
  Naravno da verujes u Boga...
  Dajte novac sveštenicima,
  I tada ćeš dobiti raj!
  Dječak Guliver klimnu glavom:
  - Avaj, nemoguće je sve znati!
  Djevojka je pitala:
  - Zašto ljudi stare i umiru pod svemogućim Bogom?
  Momak rob je odgovorio:
  - Odmazda za greh!
  Ljepotica je napomenula:
  - Ali i mi grešimo i ne starimo!
  Dječak Guliver slegne ramenima:
  - Ne znam zašto ste večna deca! A ni ti ne znaš! Kao što je nepoznato zašto krava ima rogove, a svinja nema!
  Djevojčica je namignula zarobljenom dječaku i predložila:
  - Možda želiš bič? Ili biste trebali pržiti svoje gole pete?
  Dječak Guliver je upitao:
  - Šta će ovo dokazati?
  Ljepotica je glasno odgovorila:
  - Da sam za vas ja Gospod Bog!
  Rop je hrabro odgovorio:
  - Pa ipak ne možeš da mi ubiješ dušu!
  Devojka je primetila:
  - Možete biti poslani u kamenolome, što je pravi pakao. Ili možda na bolje mjesto. Na primjer, mogu te učiniti svojim štitonošem!
  Dječak Guliver klimnu glavom:
  - Hvala ti!
  Djevojka je pitala:
  - Reci mi bolje, kakve si avanture imao sa Liliputancima?
  Rop je odgovorio sa osmehom:
  - Kad sam spavao, vezali su me. Onda su mi, međutim, dali nešto za jelo. Pa, ispalili su strijele na nas. Dalje, bilo je zanimljivije. Odvezali su me i čak mi dali malo slobode. Zauzvrat sam im pružio i neke usluge.
  Bosonoga ljepotica, gazeći bosim, djetinjastim, ali vrlo gracioznim stopalima po oštrim, užarenim kamenčićima i nasmijana, upita:
  - Koje ste im usluge pružali? Uz vašu visinu, vjerovatno nije baš zgodno da se dame nose sa takvim divom!
  Dječak Guliver se nacerio i odgovorio:
  - Uradio sam veoma veliku uslugu. Odnio je pedeset brodova koje su protivnici Liliputa pripremili za iskrcavanje. I time spasili svoju državu od iskrcavanja jake vojske!
  Djevojka je pljesnula dječaka dlanom po golim leđima, crvena od svježe preplanule boje, i zagugutala:
  - Ovo je stvarno sjajno! Ispostavilo se da je ovo ogroman rast koji se može iskoristiti za dobro!
  Dječak Gulliver je otpjevao kao odgovor:
  Ne samo da sija, već i da dimi,
  Možda vulkan, možda vulkan...
  Možda bih u svom srcu mogao biti patuljak,
  I džin, i džin!
  A dječak je nastavio da gazi po oštrom, vrelom kamenju svojim djetinjastim, natučenim, izgrebanim stopalima. I bilo je bolno i neprijatno. Ali hrabro dijete je izdržalo.
  I da bi sebi skrenuo pažnju, upitao je:
  - Ali kakvu vjeru imate?
  Devojka je sa osmehom upitala:
  - Šta mislite da je potrebno za veru?
  Dječak Guliver klimnu glavom:
  - Svi narodi imaju barem neku vrstu vjere. Čak i divljaci!
  Djevojka je zacvilila:
  - Mi nismo divljaci! A mi ne vjerujemo u bajke!
  Momak rob je primijetio:
  - Ali rizikujete da izgubite svoju dušu!
  Kao odgovor, djevojka je počela ironično pjevati;
  Šta je Gospod mislio?
  On, živi na strašnoj udaljenosti...
  Kada je dato naređenje da se radi,
  Da ne ostanemo u snu.
  
  Iako je kraljevsko ruho veličanstveno,
  Ali nema više škrta osoba...
  Siromaštvo puca iz blizine -
  Naš svijet patnje je epski!
  
  A Adam nije kriv za ovo -
  Jednostavan sovjetski, ruski tip...
  Hodala sam gola, ne krijući stid,
  Kao proleter pod carizmom!
  
  Bog mu je dao hranu - granica,
  Pašnjak bez poznavanja račva...
  Ako želite više, bićete pretučeni!
  I pijte dlanom bez flaša.
  
  Adam je doživio takvu sudbinu,
  U nekom jezivom, dosadnom raju!
  Ali zmija je letela na krilima,
  Shvatio je: čovek pati...
  
  Postoji način da se izvuče iz šipražja,
  Gradi grad, rodi!
  Da ne lutam dugo po šumarku,
  Ponekad je izdaja neophodna!
  
  Ukrao sam magični ključ sa neba,
  Da napustim raj rutine...
  Tamo ćeš naći djevojku svojih snova,
  Barem možeš poginuti u podzemlju!
  
  Da, naravno da postoji rizik, dečko
  Ova planeta nije dar...
  Ali prepoznaćete savest, čast,
  I naći ćete svoj savršeni spoj!
  
  Adam je dobio ovaj ključ -
  Otvorio je kapije i napustio raj.
  Grešnik je potrošio mnogo energije,
  Hodanje po kamenju velikih planina...
  
  Evo opet vidi kapiju -
  I opet se pojavila krilata zmija...
  Rekao je: Ja sam dobar sotona -
  Zasun se sam otvorio...
  
  Adam je ušao i video je -
  Tako naslikano cudo...
  Gola djevojka iza brda,
  Trlja porcelansku zlatnu posudu.
  
  Ali koliko je to dobro?
  Dečak Adam se nije mogao suzdržati!
  I poljubi joj usne
  Ispostavilo se da je slađe od meda!
  
  Ona mu je odgovorila -
  Tela su se stopila u olujnom zanosu...
  Ne, ne psuj sotonu -
  Momci su se pojavili u grehu!
  
  Bog ih je protjerao iz raja, ali...
  Planeta je postala njihov dom.
  Iako ljudi imaju samo jedno sunce,
  Ali ima na hiljade potomaka!
  
  Da, bilo je veoma teško -
  Poplave, suše i zime.
  Ali um je moćno veslo,
  Čovek je postao jaka kreacija!
  
  Kao anđeo može da leti,
  Kako demon planine uništava reljef!
  Napravite put kojim možete ići -
  Dođite do bilo koje tačke na kopnu.
  
  I potreban nam je prostor -
  Takođe ćemo moći da osvojimo.
  Dakle, naš grijeh nije rečenica,
  Ne, ne pričaj gluposti!
  
  Bez greha nema napretka,
  Misli stvaraju pokret!
  Postoji samo jedan odgovor na propovijed:
  Ne treba nam tuđi raj!
  A djevojka je ljutito lupila bosom nogom, od čega se kamenje zatreslo i poskočilo. I on je to učinio odlučno.
  Ovo je zaista djevojka iz vječno mlade zemlje.
  Dječak Guliver je primijetio:
  - Pa zar se baš ne plašiš večnih, paklenih muka?
  Djevojka se nacerila i upitala:
  - Jeste li lično vidjeli pakao?
  Dječak Guliver je slegnuo djetinjastim ramenima i odgovorio:
  - Iskreno, ne!
  Djevojka se nacerila i dodala:
  -Da li je neko od ljudi u vašoj zemlji video pakao?
  Rop je raširio ruke:
  - Ne znam! Jedan, iako pijanica, napio se u delirium tremens i vidio pakao i đavole. Ali to niko sa sigurnošću ne zna i ne može znati!
  Ljepota zapažena sa ironijom:
  - Tako se veruje u dečije bajke. A popovi uzimaju novac od vas za bajke!
  Dječak Guliver je slegnuo ramenima i odgovorio:
  - Nije samo stvar straha od pakla. Pokoravanje Bogu pod pritiskom uopšte nije ono što Svemogući treba. Da je htio, vjerovatno bi pokazao i raj i pakao u punom sjaju. I niko se ne bi usudio da proturječi!
  Djevojka klimnu glavom i upita:
  - A šta je suština problema?
  Dječak Guliver je odgovorio:
  - Činjenica da se ne bojimo samo Boga, nego ga i volimo!
  Bosonoga ljepotica klimnu glavom:
  - Dobro je što Ga voliš! Zašto te ne voli?
  Momak rob je samouvjereno odgovorio:
  - I Gospod Bog nas voli!
  Djevojka se zakikota:
  - I zato pretvara mlade, lepe žene u starice. I šalje sve vrste prirodnih katastrofa?
  Dječak Guliver je primijetio:
  - Ko voli koga voli njega !
  Bosonoga ljepotica se zahihotala i udarcem biča udarila roba Gulivera, cvrkućući:
  - Volim te! I zato sam pogodio!
  Nakon toga je golim prstima pokupila kamenčić. Ona ga je bacila. Probio se kroz list palme koja je rasla uz cestu. I osmehnuvši se, upitala je:
  - Hajde, možda znaš da pevaš! Na primjer, o tome kako volite Svemogućeg Boga?!
  Dečak rob Guliver klimnu glavom:
  - Sa zadovoljstvom!
  Djevojka je prijeteći upozorila:
  - Ali ako mi se ne sviđa, onda će dečak spržiti tvoje gole, detinjaste štikle!
  Rop je počeo da peva kao odgovor, svojim jasnim i veoma prijatnim glasom;
  Zraka sunca sija kroz zlatnu tamu,
  Poslao heruvim, pozdrav od Boga za mene!
  Napadaju zli duhovi - probuđeni roj,
  Podzemlje donosi mnoge nevolje!
  
  Radimo puno prljavih trikova - podlih djela,
  Ako želiš dobro, ostaješ sam!
  Hteo sam da razbijem okove na komade,
  Ali ovratnik koji je vladar dao je jak!
  
  Sjetio sam se ženskog lica moje voljene,
  Doći ću kroz plamen bitaka i grmljavina!
  I sveti duh je prodro u moje srce,
  Teško mi je, stenjem, gušim se u delirijumu!
  
  Ispod nas je ravnica, tepih drveća,
  Bezbrojna tama neprijatelja stvorila je zid!
  Ali anđeo Gospodnji ispruži svoju desnu ruku,
  Vrijeme je da pobijedimo i oprostimo se od melanholije!
  
  Slavim Hrista - on je božanski,
  U mojoj grešnoj duši: Svemogući pjeva!
  Motiv je svima poznat, ponavlja se u psalmima,
  Koplja oštro - idite na planinarenje!
  
  Bog mira se sastaje najtamnijim obrvom,
  Vi ste izdali Svetu Otadžbinu!
  Uplašio si se u borbi i rastavio se sa svojim mačem,
  Pobijedio te je tvoj protivnik, Sotona!
  
  Odgovorio sam Bogu, klanjajući se do zemlje,
  Da, čovjek je slab, njegovo tijelo je kao voda!
  Kad je bilo teško, zvao sam te,
  Odgovor nije stigao, jedva je preživio bitku!
  
  Molim Svemogućeg, daj mi jednu šansu,
  Da napnete svoju volju i porazite vojsku pakla!
  Hristos je odgovorio - video je čas uništenja,
  Ali hteo sam da testiram tvoju veru!
  
  Pa idi i moli se - oprostiću ti,
  Patnju ljudi, avaj, razumem!
  Sjeti se Davida, stavi kamen u praćku,
  Svi grešnici sveta su sinovi Hristovi!
  
  I tako se borim za slavu Hristovu,
  I teče mlaz uzavrele krvi!
  I planine mrtvih, broj žrtava se ne može prebrojati,
  Ali ja vjerujem u ljubav Svemogućeg Boga!
  Djevojka je prvo udarila roba Gulivera bičem. Goli dječak je zastenjao.
  Zatim ga je pljesnula po ramenu s odobravanjem, primjećujući:
  - Dobro si pevao! Imaš talenat!
  Gulliver dijete klimnu glavom i primijeti:
  - I za šta?
  Djevojka je samouvjereno odgovorila:
  - Da znaš gde ti je mesto!
  Rob dečak klimnu glavom:
  - Da, spreman sam da znam! Ali među Liliputancima nosio sam titulu vojvode. I bilo je jako cool!
  Djevojka se zakikota i primijeti:
  - Jesi li bio vojvoda? Ovo je veoma interesantno! A ja sam vikontesa!
  Rob dečak klimnu glavom:
  -Vi ste vikontesa? Ovo je neverovatno!
  Devojka je primetila:
  - Mogu narediti da te živog odru i posipaju solju! Tada ćete shvatiti šta znači takmičiti se sa mnom!
  Dječak Gulliver se naklonio i odgovorio:
  - Pun sam poniznosti!
  Djevojka se nasmijala i primijetila:
  - Tvoje gole pete očigledno žele štapove. Još bolje, spalite ih vrućim pajserom. Tada ćete shvatiti koliko vrijedite!
  Momak rob je odgovorio:
  - Prihvatiću svaku kaznu od tebe!
  Ljepotica se nacerila i odgovorila:
  - Ali danas sam ljubazan i oprostiću ti. Pod uslovom da mi ponovo pevaš!
  Dečak rob Guliver klimnu glavom:
  - Spreman sam da ti pevam ceo dan!
  Djevojka ga je ponovo udarila bičem i zalajala:
  - Hajmo pjevati!
  I nesretno dete je počelo da izvodi romansu;
   Podli lažov koji priča o tome
  Kao da je Otadžbina samo prah!
  Da je glavna stvar u svemu lov na rublju,
  I treba da idete u toku sudbine!
  
  Ali ne takav vojnik, zemlja svete tuge,
  Uostalom, za njega je rat primarni poziv!
  Kraljeva naredba je jednostavna: bori se i ne boj se,
  Ledeni dah neće uplašiti smrt!
  
  A prostor je ono što čovjek zna,
  Dato mu je da leti i osvaja svemir!
  Prvo stidljiv start, zatim strmo trčanje,
  Postojaće kraljevstvo u milionskim galaksijama!
  
  Nemoguće je zaustaviti, iako krv teče kao reka,
  Rat među ljudima, sa lošim ludilom!
  Želim da se opustim, jedem pitu od aspika,
  I lezi u travu ispod slatke košnice!
  
  Ali gde god da nađeš sreću, to nije u raju ili paklu,
  Uvek je sa vama, a opet daleko!
  Tražiš na nebu svoju izabranu zvijezdu,
  Da srce ostane u svetom delu!
  
  Ali domovina je tu, i sunce i mesec,
  Ona je kao čudesno oko - vaš zaštitnik!
  I ako je potrebno, onda pocijepati, čak i do pupka,
  O, kako su tanke i pokidane niti života!
  
  Otadžbina zauvek, za sve narode ti,
  Kao okean u kojem sreća pršti!
  Veličina ljepote, i smjelosti i snova,
  I ta vatra ljubavi koja se neće ugasiti!
  Rob je pjevao i klanjao se. Djevojka je klimnula glavom i udarila ga bičem, ali ovoga puta lagano i zagugutala:
  - Dobro si ovo komponovao! Mislim da zaslužuješ mučenje!
  Dječak rob Gulliver je cvilio:
  - Ne stavljaj me na stalak!
  Djevojka je prigovorila:
  - Ne! Bar ćete znati šta dečak doživljava kada mu vrelo gvožđe opeče golu petu. Istovremeno će vam uvrnuti zglobove. I tako će čak spojiti vene i potpuno ih okrenuti naopačke.
  Dečak rob Guliver klimnu glavom:
  - Tvoja volja! Pristajem na sve!
  Djevojka se zakikota i primijeti:
  - Tako si poslušan! Pa dobro, pažljivo ćemo te mučiti da te ne osakatimo. Reci mi, kada si bio dječak, da li su te ikad udarili?
  Guliver je iskreno odgovorio:
  - Da, ne mnogo!
  Djevojka klimnu glavom:
  - Želiš li da te jako bičuju?!
  Rop je iskreno odgovorio:
  - Naravno da ne! Psihički sam normalan i naravno ne volim da me povrijede!
  Vikontesa je sa osmehom pevala:
  Zemlja je velikodušna prema vama grešnicima,
  A nebo je puno opasnosti...
  Bićemo zajedno kao porodica
  Ovako mirišu ruže pred oluju!
  Dječak Guliver je uzviknuo:
  Sve na svetu zavisi od toga
  Sa nebeskih visina...
  Ali naša čast, ali naša čast,
  Zavisi samo od nas!
  
  
  
  AVANTURE ODbjegle bosonoge princeze
  ANOTATION
  Prelijepa skandinavska princeza prisiljena je na brak sa starim francuskim kraljem. U očaju, ona bježi u siromašnoj haljini, a počinje njeno bosonogo putovanje po Francuskoj, puno opasnosti i avantura.
  . POGLAVLJE br. 1
  U jednom kraljevstvu koje je cvjetalo u Skandinaviji, živjela je princeza nevjerojatne ljepote. Imala je kosu boje snega, blago posutu zlatnim prahom, koja se uvijala kao jagnjeća vuna. I tako je francuski kralj htio da je uzme za ženu. I poslao je čak pet brodova sa skupim poklonima za nju.
  Kralj Švedske je sa počastima primio poklone i ambasadore. I pristao je da se odrekne svoje ćerke. Ali odjednom je postala tvrdoglava. Imala je tajnog ljubavnika, prekrasnog plavokosog mladića. Ali francuski kralj više nije bio mlad i nije blistao ljepotom.
  A prelepi Avgustin, tako se zvala princeza, odbio je da ode. Ali švedski kralj je sanjao o savezu sa tada veoma moćnom Francuskom kako bi se suprotstavio carskoj Rusiji.
  A onda je pribegao triku. Pozvao sam svoju kćer na večeru. Pokušao sam da je što toplije pozdravim. I sam je tiho dodao jaku tabletu za spavanje, koja ga je nokautirala tri dana i noći.
  Princeza nije posumnjala u oca za izdaju i bez daljeg je pila crno, slatko vino.
  I čvrsto zaspao. Nosili su je na zlatnim nosilima, prekrivenim somotom i svilom, do glavnog broda kraljevske francuske flote.
  I smjestili su me u kabinu prekrivenu zlatnom folijom i dodijelili sobarice sa počasnom stražom.
  Nakon toga je isplovilo pet velikih brodova Velike Francuske sa topovima.
  Topovi švedskog kraljevstva su im salutirali.
  A djevojka je mirno spavala. Njeni snovi su bili lagani, prozračni i prijatni. U njima je vidjela anđele, blistave heruvime, Bogorodicu lijepu kao sunce i još mnogo toga. Djevojčica je spavala tri dana zaredom, a možda nikada nije vidjela tako svijetle, lijepe i ugodne snove. Ali onda je došlo buđenje. I ispostavilo se da nije tako smiješno. Međutim, princeza je bila pametna. I nije postala histerična. I u isto vrijeme, čvrsto je odlučila da pobjegne ako bude potrebno.
  Ali to nije lako učiniti. Stalno je bila pod nadzorom. A brodovi su bili krcati hranom i vodom i nisu ulazili u luke.
  Ali konačno su stigli u Port de Calais. I princeza je časno dočekana. Bila je bukvalno krcata nakitom, kao zlatara.
  I na zlatnoj kočiji, optočenoj dijamantima, uz veliku sigurnost, odvezli su ga u Pariz.
  Augustin, naravno, još uvijek nije mogao pročitati bajku o Gerdi iz Snježne kraljice, ali nije se osjećala sasvim opušteno. Nju je pratio veliki konvoj i počasna pratnja. Dakle, pljačkaši nisu prijetili.
  Princeza je razmišljala kako da pobegne. Bilo je mnogo ideja, ali nijedna nije bila prikladna.
  A kada se približavala Parizu, ugledali su djevojku na putu. Bila je u poderanoj haljini, prljava i bosa. Ali u isto vreme lepa, a takođe i plava. A ona je, ako se umila i dotjerala, zaista postala prolaznik za princezu.
  Augustin ju je pozvao u kočiju i zamolio je da se usput malo opere. Štaviše, ljeto je i vruće je, a naravno, znojite se u luksuznoj odjeći, nakitu i zlatnoj kočiji.
  Tamo je pitala djevojku ko je ona.
  ona je odgovorila:
  - Ja sam Gertruda! Moj otac je bio vojvoda, a majka obična seljanka. Umrla je, a ja sam sada postao lutajuće siroče.
  Augustin joj je predložio:
  - Hajde da se promenimo! Postat ćeš princeza, a ja ću nositi tvoje krpe. Nakon toga, ti me izbaciš i ja ću otići. Ali ti ćeš, Gertrude, postati žena francuskog kralja!
  Devojka nalik princezi, prelepa plavuša, tako lepa i šarmantna, oprana od prašine, klimnu glavom:
  - Dobro! Slažem se. Krv samog De Guisea teče u meni. I moja majka me je naučila latinski, a ja se razumijem u dvorske manire.
  Augustin je primijetio:
  - Vi ste stranac. Ako ništa drugo, složili su se oko gubitka pamćenja od jake tablete za spavanje u vinu!
  Gertruda je klimnula:
  - Pokušat ću! I ti?
  Princeza je odlučno izjavila:
  - A ja ću kao svetac ići bos po svetu da tražim sreću!
  Devojka je primetila:
  - Ljeti je zadovoljstvo hodati bos. Ali zimi mi bose noge tako bolno zahlade!
  Augustin je primijetio:
  - Zima je još daleko. A u Francuskoj, rečeno mi je, ljeto je dugo. Pa se nadam da ću se nekako uklopiti. Ili se možda vrate u domovinu.
  Gertruda je klimnula:
  - Sretno!
  Princeza je prezirala da obuče svoje krpe, koje su i nakon pranja bile mokre. Uzela je jednostavnu, ali čistu služavkinu haljinu. I odlučila je da ide bosa, jer je to oduvijek željela. Ali prvo, ljeto u Švedskoj nije tako toplo kao u Francuskoj, a drugo, ko bi dozvolio kraljevoj kćeri da hoda bosa?
  I tako je lijepo to raditi na tepihu i glatkim pločicama, osjećajući to golim đonom djevojčice, skoro djevojčice.
  Ali kako je lako kada vam se skine sav nakit i glomazna haljina. Na sebi imate samo gotovo bijelu haljinu, već opranu i prilično kratku, a bosa vam je stopala bosa. Od sobarica je bilo moguće izabrati bogatiju haljinu, ali Augustina je odlučila da ne privlači previše pažnje na sebe. A još je udobnije nositi ogrtač na golom tijelu.
  Na rastanku, dva prijatelja su se rukovala. Gertruda je, naprotiv, bila jako zadovoljna, iako ju je opterećivao nakit, posebno tijara i perle, i uglavnom je nekako stavila naušnice da ne izbode ušne resice.
  Bilo je neprijatno i stopalima u skupocenim cipelama sa visokom potpeticom. Ali sada je kraljevska osoba.
  I sam kralj će postati njen muž.
  I Augustin je napustio kupatilo. I što je brže moguće odjurila je svojim bosim, isklesanim stopalima.
  Kada je hodala po travi, osjetila je lagane ubode. Ali onda sam zakoračio na šljunak. Vruće kamenje je bolno opeklo razmažene tabane devojčinih stopala. Oni su kao kod malog deteta. Boljelo je, a Augustin je zastenjao.
  I brzo se spustila na travu. Ovdje je bilo lakše, ali ipak, travnjak je bockao njena nježna, zaista divna stopala.
  Augustin je zaista želio da se vrati, ali je stisnula zube i krenula dalje.
  Pokušavala je da zamisli da je svetica. Ali sveci su izdržali muke.
  Ovdje je Gertrude hodala bosa po zagrijanom šljunku s lakoćom i osmijehom. Vidite da joj je koža na tabanu poput kopita kamile.
  I naviknut će se na Augustina.
  Ali dok se ne naviknete... Što je princeza više hodala, više su je bole ubodeni, goli tabani. Za seljanku to nije ništa, ali za princezu iz sjeverne zemlje?
  Ipak, Augustin je tvrdoglavo išao naprijed. Nedaleko od Pariza. I tamo je mislila da će pronaći nešto. Ali onda je došla na periferiju sela u blizini Pariza. Morao sam hodati po pijesku. Što je takođe veoma bolno za noge probušene vlatima trave. Djevojka je šepala na obje noge i stenjala. Ona se tresla.
  Boleli su je i listovi - nije navikla da hoda daleko bosa.
  Osim toga, bila je gladna. Vrijeme je samo za ručak. Šetnja na svežem vazduhu budi apetit.
  Djevojka je pokucala u najbližu kuću. Vrata je otvorila vlasnica - žena od tridesetak godina. Pogledala je skitnicu, praktički obučenu u krpe, oborenih, bosih nogu, i primijetila:
  - Šta želiš! Ja ne služim.
  Avgustin je ispalio:
  - Daj mi bar neki posao.
  Seljanka ju je pažljivije pogledala. Avgustinovo lice je bilo bledo, ali već crveno od sunca, kao i njene noge. I vidi se da su joj tabani nježni i pleteni, a ruke aristokratske, sa dugim noktima.
  Seljanka je upitala:
  - Jeste li bili sobarica za plemenitu osobu?
  Princeza klimnu glavom:
  -Da, bilo je!
  Žena klimnu glavom:
  - Izgleda kao da ste izbačeni. UREDU. Ne treba mi radnik, imam decu. Ali ipak ću te pustiti da radiš da te nahranim. Znate li da pletete korpe?
  Princeza je uzdahnula i odgovorila:
  - Nisam probao.
  Žena je ljutito lupila bosom preplanulom nogom:
  - Lako je, naučićeš! Ispletite pet korpi i uzmite ručak.
  Augustine klimnu glavom. I ušla je u kuću. Bio je siromašan. Djeca su također bila mršava, preplanula i bosa. Tri djevojčice i dječak su pleli korpe. Augustin je sjeo s njima. Djevojka joj je dala lisicu i pokazala joj kako se to radi.
  Princeza je počela da tka. Njeni prsti su po prirodi bili spretni i jaki, a brzo je učila.
  Čak se i Augustin zainteresirao i tkao s entuzijazmom. Ubrzo se pojavio muškarac s bradom, ženin muž, i uzeo korpe. Međutim, primijetio sam novu:
  - Ti si tako lijepa. Mogao bih zaraditi novac sa nečim isplativijim od korpi!
  Seljanka je odmahnula rukom:
  - Ona je pristojna devojka. Nemojte joj davati nepristojne predloge.
  Seljak je izašao iz kolibe, on je jedini u porodici nosio čizme. Međutim, nošenje čizama u Francuskoj u junu nije baš prijatno. Ali vjerovalo se da je primjereno samo djeci da budu bosa, a možda i ženama, ali ne i odraslom muškarcu.
  Augustin i djeca ispljunu svu đubre. Nakon toga smo konačno dobili kašu i mlijeko. Princeza je takođe jela. Nakon fizičkog rada i tranzicije, jednostavna hrana joj se činila vrlo ukusnom.
  Seljanka je primetila:
  - Možeš ostati s nama.
  Augustine je negativno odmahnula glavom.
  - Želim da se vratim u svoju domovinu.
  Žena je upitala:
  -Gde je tvoja domovina?
  Princeza je iskreno odgovorila:
  - U Švedskoj!
  Seljanka je primetila:
  - Daleko. Moramo da idemo u luku. Ali vaša stopala su nježna. Morate ih učiniti grubljima ili obući cipele.
  Augustin promrmlja:
  - Mogu to da podnesem.
  Žena je upitala:
  - Znaš da šiješ?
  Princeza klimnu glavom:
  - Malo sam se bavila šivanjem, ali šta?
  Seljanka je primetila:
  - Idi kod Marka. Ima najbogatiju kuću u selu. On prodaje tepihe. Od njega možete zaraditi novac za cipele i pristojnu haljinu.
  Augustin klimnu glavom:
  - Uzeću to u obzir.
  Djevojka kolovozne krvi osjećala se umorno, a već je bilo prekasno. a ona je rekla:
  - Možda ćeš me pustiti da spavam?
  Seljanka klimnu glavom:
  - Možeš spavati sa djecom u sijenu. Takođe su tokom dana bili umorni i poslušni.
  Bilo je osmoro djece u rasponu od pet do trinaest godina. Bili su zaista tihi. Princeza je prvi put spavala na sijenu. Ali to je bilo normalno za jako i zdravo tijelo. I uzela ga je i zaspala. I djeca su šmrcala.
  U međuvremenu, Gertruda je upravo stigla u Pariz. Uprkos kasnim satima, kralj je izašao da je lično pozdravi.
  Bivša seljanka i vanbračna ćerka vojvode, ona je zaista veoma lepa i nalik na princezu. Samo, naravno, lice joj je tamno od tamnjenja, i noge, i značajan dio tijela. Ali Gertruda se napudrala i sakrila preplanulost.
  Ali i dalje se osjećala nelagodno. Još uvijek sjedi u kočiji, ništa. Ali kada ga spustite i hodate, cipele trljaju vaša stopala jer niste navikli na njih, a visoke potpetice znače da ćete pasti.
  Ali sam kralj ju je upoznao. Izgleda da ima preko pedeset. Nije baš slatko i naborano. Ali luksuzno obučen. I uzeo je Gertrudu za ruku.
  I počeo je ljubazno da je pita za njeno zdravlje.
  Seljanka je od svoje majke dobila informaciju o dvorištu i odgovorila prilično inteligentno. I generalno se nisam žalio.
  Kralj joj je dao piće i ponudio joj nešto za jelo. Nisam ga odvukao u krevet - to je nemoguće prije vjenčanja. Gertruda je rado gutala hranu, jedva se suzdržavajući da ne pokaže grubost.
  Nakon jela, obično napola izgladnjela seljanka postala je teška. Kralj je naredio da je operu i stave u krevet.
  Gertruda je legla u kadu. Devojke su počele da ga trljaju i peru. Jedan od njih je primetio:
  - Kakva žuljevita stopala imaš.
  Gertruda je odgovorila:
  - I mnogo sam trčao bos da bih bio jak i okretan.
  Sobarica je upitala:
  - Je li to uobičajeno među vašim princezama?
  Gertrude je zarežala:
  - I ovo se više ne tiče tebe!
  Djevojčica je zaista bila navikla da hoda bosa. Pošto je ostala siroče, podnosila je hladnoću čak i zimi. Kako joj nije pozlilo dok je gazila po snijegu. Mada, obično sam na zimu odlazio na jug Francuske.
  Dobro je da barem nije žigosana za krađu. Umjesto toga, sudija joj je milostivo naredio da se motkama udara po bosim petama. Bolno je i bolno, ali ne ostavlja tragove na koži. Nakon toga, Gertrude je prestala krasti i počela zarađivati dodatni novac po selima.
  Ali da je bila kako treba bičevana, to bi bilo primjetno u kupatilu. Ali još uvijek je previše preplanula. I ma koliko takva sumnja izazvala.
  Noge djevojke su veoma gracioznog oblika. Ali stopala su zaista tako čvrsta, jača od kože čizama.
  Ali sobarica je šutjela i više nije postavljala pitanja.
  Nakon što je oprala samoproglašenu princezu, stavljena je u krevet. Neobično je kada se udavite u perjanicama. Ali Gertruda je zaspala i utonula u snove.
  Sljedećeg dana Augustin se probudio. Za doručak je dobila hljeb i kiselo mlijeko. A seljanka se ponudila da isplete još dvije korpe.
  A onda je princeza krenula svojim putem.
  Njene ranjene noge su zarasle preko noći i hodanje je postalo malo lakše. Ali i dalje boli. Pogotovo kada je zakoračila na makadamski put. Morao sam ponovo da pređem na travu. Djevojka je krenula dalje. Stisnula je zube i napela se. Noge su joj se malo zagrijale i postalo je lakše.
  Konačno su se pred sobom pojavile zidine Pariza. Grad je veoma velik, vremena kada je srednji vek već završavao, a nova vremena počinjala. A industrijalizacija je već u toku.
  Ali oštrice oružja još nisu nestale. Sedamnaesti vijek je bio posebno vrijeme.
  Avgustin hoda po travi, bodljikava, ponekad mora da iščupa trnje iz peta.
  Konačno, princeza je primorana da ponovo izađe na cestu. Bolno je i vruće. Srećom, sunce se sakrilo iza oblaka i nije toliko pržilo. Ali bode.
  Augustin hoda s velikim poteškoćama. Ponovo šepa na obje noge i ima jake bolove. Ali on pokazuje snagu i odlazi.
  Kapija je sve bliže i bliže. Ima stražara... Ne obraćaju pažnju na još jednu bosonogu prosjakinju. Ljudi dolaze i odlaze. Mnoge žene i većina djece također su bosi. Ali ne boje se toliko kamenja na putu. I Augustin pati.
  Ali evo je u Parizu. Ovdje su pločnici kameni i malo glatkiji. Više ne boli toliko. Ali ipak, slomljene noge djevojke jako pate. Čak su vidljivi i tragovi blagog curenja krvi.
  Augustin ide sebi i trpi. Grad je velik i prilično prljav. Djeca prosjaci trče posvuda.
  Augustin hoda. I ona misli šta da radi? Naravno, ni u kom slučaju ne možete kontaktirati kralja. I ako jednom od vojvoda i grofova. Ali hoće li povjerovati da je bosonoga djevojka u ogrtaču kćerka švedskog kralja?
  Na ovaj način možete doći do dželata.
  Ali šta učiniti? Nisam poznavao Augustina. Potkoljenice su je ponovo počele boljeti i osjećala se umorno.
  Djevojka je sjela na stepenice i počela da se odmara. Zadržala je dah i protrljala začepljene tabane koji su užasno svrbeli.
  Prišao joj je dječak. Izgleda prilično pristojno obučen i ima cipele.
  Štaviše, nov i lakiran.
  Gledajući Augustina, primijetio je:
  - Tako lepa a tako siromašna?
  Princeza je podigla glavu i odgovorila:
  - Traći blago na nebu!
  Dječak klimnu glavom:
  - A ti si pametan! Znate, neko poput vas može voditi mnogo bolji život.
  Pametni Avgustin je rekao:
  - Neću se prodati.
  Dječak klimnu glavom:
  - I od ovoga bi mogao zaraditi. Ali postoji i drugi način!
  Princeza je iznenađeno upitala:
  - I koje?
  Mladi lupež je primetio:
  - Možemo te obući, obući i smjestiti u bogatu kuću kao služavku.
  Augustin upita:
  - A šta zauzvrat?
  Dječak u fraku je odgovorio:
  - Otvorićete vrata pravim momcima kada vlasnici nisu u kući.
  Princeza je prezrivo frknula:
  - Misliš li da ću pristati na to?
  Mladi lupež je primetio:
  - A šta hoćeš?
  Avgustin je odgovorio sa uzdahom:
  - Radi pošteno!
  Dečak je slegnuo ramenima:
  - To je moguće. Ali naporno raditi za peni je glupo kada možeš imati bogatstvo.
  Devojka je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Neću dugo ostati u Parizu.
  Mladi lupež je sa osmehom primetio:
  - Vidim!
  I otišao je od djevojke. Odmarajući se i osjećajući glad, Augustin je krenuo dalje. Noge su je jako boljele u prvim minutama, ali su se zagrijale i bolovi su se smirili.
  Augustin je sada krenuo energičnije. I postajao sam sve gladniji. Ali krađa je bila opasna - bili su kažnjeni. Vremena nisu liberalna. Mogu te žigosati, bolno bičevati ili poslati na teški rad. A ponekad obese i lopove. Čak i ako ne uvek.
  Augustin se kretao sve energičnije. I njene slomljene, izgrebane pete su bljesnule.
  Tada ju je jedan gospodin primijetio iz kočije i povikao:
  - Dođi ovamo!
  Avgustin mu je pritrčao:
  - Spreman sam!
  Čovek sa cilindrom je rekao:
  - Hoćeš da zaradiš za hleb, prosjače?
  Princeza, koju je sve više mučila glad, klimnu glavom:
  - Svakako!
  Gospodin klimnu glavom:
  - Odnesite ovo pismo u Luvr!
  Augustine klimnu glavom.
  - Spreman sam! Gdje je Luvr?
  Senjor je odgovorio:
  - Ovo svi znaju, samo pitajte! A ti ćeš to prenijeti gospođi Dogville .
  Princeza je podigla pismo i pojurila da trči s njim. Osjećala se inspirirano. I s vremena na vrijeme pitao sam gdje je Luvr. Pokazali su joj.
  Augustin je otrčao u palatu. Ovdje na ulazu ju je zaustavio strah. Princeza je izjavila:
  - Idem kod gospođe Dogville sa pismom!
  Stražari su pozvali poručnika. Podigao je pismo. Pogledao je grb i odgovorio:
  - Ja ću ga sam predati! I ovaj prosjak u Chateletu !
  Stražari su dojurili do Augustine i zavrtili joj ruke. Djevojka je dahnula.
  Poručnik ju je pažljivije pogledao i primetio:
  - Kakve divne lokne imate, mogu se prodati za velike pare!
  Čuvar je primetio:
  - I sama je divna!
  Poručnik klimnu glavom:
  - Hajde, prati me, lepotice. Možda ćeš izbjeći zatvor.
  Stražari su pustili Augustina. Pratila je poručnika. On je krenuo napred.
  A onda Augustin eksplodira. Princezine bose noge su lake, plus postoji strah. I pojurila je kao srna.
  Oklopnici su je tromo pokušavali sustići, ali su zaostali. Augustin je trčao punom brzinom. I trkao sam se dosta dugo, ali sam se onda umorio i iscrpio.
  Sjela je da se odmori... Dotrčao joj je dječak od nekih dvanaest godina. Bio je bos i u dronjcima. Dao je Augustinu jabuku, rekavši:
  -Jedi, dušo!
  Princeza ga je uzela i pojela. Sa velikim zadovoljstvom ga je žvakala i nasmešila se.
  Dečak joj klimnu glavom:
  - Možeš dobiti posao. Teško je, ali nećete umreti od gladi.
  Augustin upita:
  - Sta da radim?
  Dečak je odgovorio:
  - Okrenite pumpu. Obično to rade dječaci. Ali vlasnik je dobio nalog od policije da zaposli djevojku. Još niste stigli, možete ustati.
  Augusta odgovori sa uzdahom:
  - Spreman sam.
  Djevojčica je otišla sa dječakom kod vlasnika.
  A onda sam se razočarao. Na ulazu je već stajalo desetak djevojaka i spremno za rad.
  Princeza je zadrhtala... Ali njenim nevoljama tu nije bio kraj. Odjednom se iza nje začula galama i pojavio se ogroman pas. Pojurila je na djevojku. Pokušala je pobjeći i odmah je sustigla.
  Iza psa pojavio se plemić u odijelu, stražari i već poznati poručnik.
  Nacerio se i primetio:
  - U Chatelet-u , ova lepotica!
  Avgustinove ruke su bile vezane iza nje i odvedena je u zatvor. Stražari su djevojčici spojili laktove i izvrnuli joj ramena, što je bilo tako bolno. I odveli su je pod pratnjom.
  Vrlo mlada djevojka hodala je pognute glave. Njene divne lokne padale su joj ispod ramena. Bose noge, krvave, gazile su kamenim pločnikom Pariza.
  Izgledala je nevino i dirljivo, ako ne zbog prekratkih krpica.
  Tako je princeza, ćerka i naslednica znatne države, sada bosa i u siromašnoj haljini, odvedena u zatvor. A Chatelet je zatvor za obične ljude, za razliku od, na primjer, Bastilje, gdje su zatvoreni bogati ljudi.
  Augustin je uzeo i otpjevao:
  Vrijeme početka je skoro tu,
  Kraljicu bosonog vode do odra!
  Poručnik se nacerio:
  - Volim ovo! Takođe uvreda za Njeno Veličanstvo Kraljicu! U Chateletu vas čeka čitava hrpa štapova i mangala za pečenje peta .
  Avgustin je bojažljivo rekao:
  - Zašto će me još uvek mučiti?
  Poručnik kraljevske garde klimnu glavom:
  - Da! Lutnja, bijeg iz pritvora, lese majeste, dostava ljubavnih pisama, uz moguću zavjeru. O dušo, dželat i stalak te čekaju.
  Princeza je prebledela i oklevala. Tako su je doveli u sumorni dvorac Chatelet .
  Bio je to zatvor koji je smrdio, a ćelije su bile pretrpane običnim ljudima. Nije kao u Bastilji, gde svaki zatvorenik ima zasebnu, dobru ćeliju.
  Augustine su odveli na žensko odjeljenje. Okolo su bili zidovi i rešetke. Prilikom zaključivanja, prvo ide pretraga. Na Augustinu nije bilo ničega osim krpa. Srušila su ga dva jaka, moćna, muževna stražara. Prije pretresa stavili su rukavice. I počeli su grubo dirati princezino nago tijelo. Djevojčica je skoro izgubila svijest od stida i straha.
  Pogledala je u svoja usta i pomno pogledala svoje nozdrve i uši. Čak su upalili i gasni mlaz da bi se lakše videlo. Onda je bilo najponižavajuće kada su me natjerali da raširim noge.
  Augustin je provjerio:
  - Ja sam nevina, pazi!
  Iskusne tetke su je sada tiho i pažljivo pipale. Jedan od njih je primetio:
  - Tako lepa i cela!
  Viša matrona je primetila:
  - Da, ova ptica može donijeti znatan profit!
  Onda je Avgustin ponovo vrisnula od bola dok su joj prsti u rukavicama duboko i grubo zahvatili dno.
  Upravnik se nacerio:
  - Budi strpljiv, draga! Tu često krijete drago kamenje i prstenje.
  Augustin je bukvalno izgarao od stida i bola. Kao da te nabijaju.
  Onda su osetili njene noge.
  Upravnik je primetio:
  - Njeni tabani su nježni i pleteni. Ona očigledno nije običan čovek.
  Avgustin je ispalio:
  - Ja sam princeza!
  Viša matrona je viknula:
  - Umukni, ili ću te poslati u ćeliju sa ludima.
  Pretraga je završena. Nakon toga, Augustin je poliven kantom tople vode zagrijane na suncu. I po naredbi najstarijeg, dali su mi prugasti ogrtač.
  Napomenula je:
  - Po pravilima treba da se ošišate i pošaljete u opštu ćeliju. Ali ti si toliko lijepa i nevina da ćeš sa divnom kosom biti vrednija! Ti, kao princeza, dobićeš zasebnu sobu sa rešetkama, a tamo će komandant Šatleta odlučivati o tvojoj sudbini .
  Upravnik je primetio:
  - Njena nevinost se može prodati pod čekićem.
  Najstariji se složio:
  - Komandant će odlučiti. Bez toga nemamo pravo. Sada ćemo je odvesti u privilegovani sektor.
  Odjevena u broj i prugastu haljinu, ali još uvijek bosa, princezu su vodili prašnjavim hodnicima, izlizanu mnogim stopama.
  Obično u Chateletu ima mnogo zatvorenika u ćelijama. Ali postoje i posebno opasni razbojnici, koje pokušavaju držati odvojeno od svojih saučesnika. I devojke koje zbog svoje posebne lepote naviknu da udovolje bogatim klijentima.
  Augustin je također odveden u posebnu ćeliju. Postojao je krevetić sa dušekom napunjenim slamom, pa čak i ogledalo, kao i mjesto za rasterećenje i pranje. U poređenju sa običnim ćelijama, gde je užasan smrad, a devojke bukvalno sede jedna na drugoj, zaista je skoro odmaralište. A zimi je čak i kamin iza zida.
  Donijeli su hljeb i krčag vode Augustinu. Do sada još nije stavljena na obrok sa povećanom ishranom, tako da devojke koje opslužuju klijenta nisu mršave.
  Princeza je, gladna i umorna, rado jela crni hleb i pila vodu.
  Nakon toga joj se stomak napunio, otežala je i zaspala. Tako je prošla njena prva noć u francuskom zatvoru.
  . POGLAVLJE br. 2.
  Zarobljena princeza u zatvorskoj ćeliji na slamnatom dušeku sanjala je da zapovijeda pukom anđela. I bore se sa vojskom Lucifera.
  Sreli su se krilati anđeli i krilati demoni. I počeli su seći mačevima. Anđeli imaju plave mačeve, demoni crvene mačeve. Veličanstvena princeza, koja je u snu postala ratnica, bori se protiv Lucifera. I borba je veoma žestoka.
  Lucifer je vrlo zgodan mladić svijetle kose atletske građe i istaknutih mišića. Ne možete reći da je to Sotona, čije se ime koristi da plaši djecu.
  Naprotiv, on je najljepši i savršeni anđeo. Augustin nikada nije vidio tako zgodnog mladića.
  Ipak, seku mačevima, a iskre lete iz oštrica.
  Lucifer ju je upitao:
  - Ko si ti?
  Avgustin je samouvereno odgovorio:
  - Princezo Angel!
  Svetlonosac je odgovorio:
  - Zašto da se borimo?
  Princeza je odgovorila sa uzdahom:
  - Ne znam. Ali moramo!
  Lucifer je uzeo i otpevao:
  Proliti krv na bojnom polju,
  Ovo nije prvi put za vas cure...
  Ali smatraj je kao prljavštinu,
  Na pariskom trotoaru!
  Augustin je oduševljeno odjeknuo:
  Bog nam je dao sablje
  ne mogu prestati...
  Metal vam leti u grudi,
  Krvoproliće, krvoproliće!
  I mačevi su se ponovo sudarili, izbijajući snopove iskri.
  Lucifer je djevojci postavio pitanje:
  - Koja je razlika između dobra i zla?
  Augustin se posramio i zagugutao:
  - Pa... kako se dan razlikuje od noći...
  Anđeo koji donosi svjetlost je odgovorio:
  - Dan je, naravno, dobar! Ali ni noć nije loša. Na tamnom nebu su tako prelepe zvezde.
  Anđeoska princeza se složila:
  - Da, tako je. Volim da gledam u zvezde, posebno kroz teleskop.
  Lucifer je klimnuo glavom sa osmehom.
  - Da, zvezde su prelepe, baš kao i mesec.
  Augustin je s guštom pjevao:
  Mjesec, mjesec, cvijeće, cvijeće,
  Koliko često u životu nema dovoljno,
  Ljudi i dobrota i dobrota!
  Anđeo koji donosi svjetlost dodao je:
  - Verujemo svim ljubavnicima,
  Nade i snovi i snovi!
  Princeza je klimnula anđelu, koji je doneo svetlost, poput Prometeja, a istovremeno se smatrao princom tame.
  Ali zaista, ko je Lucifer? Hrišćani uče: - Bog je apsolutno dobro, Sotona je apsolutno zlo. Ali prema Bibliji, Bog je ubio mnogo miliona ljudi, a Sotona samo deset ljudi. Tako su dobro i zlo ovdje tako čudni.
  Bog je ljubav? Ali ovo je čudna ljubav.
  Kad se većina suoči s vječnim mukama u jezeru vatre i sumpora, a manjina pred vječnim barakama - poput zatvora u tropima. Je li to tako?
  Augustin je bila pametna djevojka, a i njoj se činilo čudnim što je većina ljudi osuđena na vječne, paklene muke. Ali, s druge strane, šta je istina?
  I da li je Hristos Bog?
  Uostalom, zar bi se Bog, koji je uništio gotovo cijelo čovječanstvo u Nojevim danima i ostavivši samo osam ljudi od miliona, tako ponizio sebe i bolno umro na krstu?
  I molite se za dželate. Da li se ovo čini istinitim?
  Sama Avgustina je bila iznenađena koliko je Bog Isus bio drugačiji od Užasnog Boga Starog zaveta!
  Lucifer je pogodio njene misli i upitao:
  - Možda prestaneš da se svađaš?
  Princeza je zapjevala kao odgovor:
  Svi ljudi na jednoj planeti
  Uvek treba biti prijatelji...
  Deca treba uvek da se smeju
  I živite u mirnom svijetu...
  Djeca treba da se smiju
  Deca treba da se smeju!
  Deca treba da se smeju!
  I živite u mirnom svijetu!
  Nakon ovih riječi, mač je uzet u Avgustinove ruke i odmah se pretvorio u bujni buket ruža. A aroma je izbijala iz njih.
  Princeza je bijesno pjevala:
  U blizini, blizu radosti i nesreće,
  Moramo, moramo, dati čvrst odgovor!
  U sunčani svijet, da, da, da!
  I razbijati ljude - ne, ne, ne!
  Lucifer je otpjevao kao odgovor:
  Ljudi, molim vas, budite tihi,
  Neka ratovi nestanu u mraku...
  Roda na krovu, sreca pod krovom,
  Mir na Zemlji!
  I njegov mač se također pretvorio u bujni, mirisni grm tratinčica.
  I anđeli i demoni su prestali da se bore. U njihovim rukama oružje se pretvorilo u veličanstvena djela flore.
  I svi su pjevali u horu:
  Djeca treba da se smiju
  Deca treba da se smeju!
  Deca treba da se smeju!
  I živite u mirnom svijetu!
  Zatvorenica princeza se probudila. Začuo se signal za uspon. Zarobljenike Chatelet trebalo je odvesti na doručak, a zatim na posao.
  Augustina su podigli iz kreveta i dali mu kantu vode da se opere i opere zube. Zatim su doneli zobene pahuljice sa hlebom i malo mleka.
  Princeza je jela... Već je postala potpuno nepretenciozna devojčica. Zaista, šta je više mogla tražiti?
  Tada je Augustin odveden na posao. Kako nije znala da šije, a nije bilo dovoljno narudžbi, princezu su poslali da okrene mlinski kamen. Ovako je žito mleveno u brašno.
  Posao je bio težak i naporan. Augustine je osjetila bol u svojim natučenim nogama dok je hodala preko kamenja u dvorištu. Počeli su da svrbi goli tabani, a na hrapavim stopalima su se formirali svježi žuljevi. I to je strašno bolno.
  Augustin i još tri djevojke su vrtjeli volan. I žito je palo odozgo. I nemojte stati i udahnuti. Veoma naporan posao. Ali devojke su se već upuštale u to, a bose noge su im bile bukvalno napaljene. Žuljeviti su, poput kopita kamile. A Augustin je tek nedavno postao bosonog i nije tako navikao na posao. I ubrzo su je počeli boljeti listovi i koljena i leđa. To je samo mučenje, a ne posao.
  I nadglednik stoji nad njima, a točak se okreće malo sporije, kao da ga je udario bič.
  Kao da su bili robovi u starom Rimu. Da, nedavno ste bili krunska princeza, mogli ste postati supruga kralja Francuske - u to vrijeme najveće sile na planeti. A sada si bosonoga zatvorenica u poderanoj haljini na pruge sa brojem. Ramena su vam gola, a noge skoro do kukova. I patiš. Oh od kamenja pod bosim nogama, i fizičkog stresa, i bičeva, i poniženja.
  Augustin je također patio od žeđi. Još je ljeto i zagušljivo. Vrlo je teško okretati volan. Ali njeno tijelo je mlado i prirodno zdravo. Sada se otvara drugi vjetar i postaje lakše.
  Djevojčica osjeća da su joj se bose noge ukočile i da gotovo ništa ne osjeća.
  Da bi se odvratila od bola i umora, djevojka pokušava nešto zamisliti.
  Na primjer, kraljicu je zarobio zli car. I odvedena je kod majstora.
  Naredio joj je:
  - Voli me!
  Međutim, odgovor je bio ponosan:
  - Ne!
  I po naredbi diktatora, kraljica je bila zakačena na stalak! Povukli su me gore, prvo mi svu odeću otkinuli do kože. Tada je ponosni vladar podignut do samog plafona. U trezore. A onda je konopac pušten. Kraljica je pala. Konopac se razvukao blizu poda. A mlada žena je vrisnula i onesvijestila se od šoka bola.
  Na nju je polila kofa hladne vode. Mlada žena je došla k sebi.
  Viši dželat klimnu glavom i reče:
  - Hoćete li voljeti diktatora?
  Kraljica je bila u bolovima i uplašena, bilo ju je jako stid da visi gola pred dželatima, koji su se sarkastično cerekali.
  Stariji mučitelj je klimnuo glavom. Počeli su ponovo da podižu golu ženu. Konopac se ponovo zategnuo, još jednom. A kraljica je podignuta na stalku do samog plafona.
  Onda se ukočila. Blijeda koža augustovske osobe je blistala.
  Zatim je uže ponovo pušteno. Devojčino telo je palo. I najprije je zadrhtala od šoka. A onda, kada se konopac zategnuo, vrisnuo je iz divljeg poteza.
  I opet sam izgubio svijest.
  Viši dželat je klimnuo glavom... Kraljicu su ponovo polili ledenom vodom iz velike dubine.
  Mlada žena je došla k sebi.
  Stariji mučitelj upita:
  - Svideće ti se car!
  Kraljica je očajno zaurlala:
  - Ne!
  Viši dželat je naredio:
  - Objesite je po treći put!
  I opet su mučitelji počeli podizati kraljicu. Mučenje istezanjem je obično veoma efikasno. I kao rezultat ovog mučenja, mnogi moćnici su se slomili i bili spremni na sve.
  Ali prelepa žena avgustovske krvi nastavila je da ćuti. I opet je podignuta do samog plafona. Bila je kriva, a kamenje vlažno i sivo.
  I tako su dželati zamrzli djevojku u zraku. A onda su ga uzeli i s guštom naglo spustili konopac.
  Gola kraljica je pala, a konopac se ponovo zategnuo blizu poda. I opet mlada žena vrišti i gubi svijest.
  A lice joj je tako blijedo i plavo od bolnog šoka. I opet je dželati polivaju vodom. Kraljica, gola i iscrpljena, ne dolazi odmah k sebi. I dalje je moraš udarati po obrazima.
  Konačno su mi se oči otvorile.
  Viši dželat upita:
  -Hoćeš li razgovarati? Odnosno, da li pristajete da postanete careva konkubina?
  Kraljica je prosiktala, mucajući jezikom:
  - Ne! Bolje umrijeti!
  Glavni mučitelj reče umornim tonom:
  - Deset udaraca bičem u pola snage!
  Kraljica je blago podignuta na stalku. A dželat je zamahnuo i lagano je udario po leđima. Mlada žena je teško uzdahnula. A mučitelj je nastavio da tuče.
  Njegovi udarci su bili odmjereni i precizni. Crvene pruge natečene na djevojčinim bijelim leđima.
  Nakon što je završio sa batinanjem, mučitelj je upitno pogledao starijeg dželata.
  Pitao:
  - Da li pristajete da postanete careva konkubina?
  Kraljica je vrisnula:
  - Ne bockaj me!
  Viši dželat je naredio:
  - Pet udaraca bičem punom snagom!
  Dželat je zamahnuo i udario. Kraljičina bijela koža je pukla. I krv je tekla.
  Mlada žena je vrisnula. Ali odmah se ugrizla za usnu i stisnula zube. Dželat ju je ponovo udario svom snagom.
  Kraljica je ćutala, ali je postala još bleđa. Njeno disanje je teško, kapljice znoja padaju sa njenih golih grudi, na kojima blistaju njene rubinske bradavice.
  Dželat je tukao, koža je pukla, a curenje krvi je poteklo.
  Pošto je završio sa batinanjem, ponovo je pogledao vođu.
  Stariji mučitelj klimnu glavom:
  - A sada blok sa kukama!
  Dželati su pričvrstili hrastov blok od kovanog gvožđa za kraljičine bose noge. I tu su bile kuke koje su virile duž ivica. Osigurano.
  Glavni mučitelj je naredio:
  - Istegni se!
  A dželati su okačili teg od funte na udice. I desno i lijevo. Tegovi su, naravno, pripremljeni unapred. I općenito, podrum za mučenje ima bogat arsenal.
  Viši dželat upita kraljicu:
  -Hoćeš li razgovarati?
  Odgovorila je samouvjereno, šištajući od bola:
  - Ne!
  Glavni mučitelj je primetio:
  - Možemo te mučiti do smrti.
  Kraljica je samouvjereno izjavila:
  - Bolje je umreti nego izdati.
  Viši dželat je naredio:
  - Još jedan uteg sa obe strane!
  Dželati su napuhali i objesili svaki uteg. Kraljičino nago tijelo se još više ispružilo. I s njega je kapala mješavina znoja i krvi, a vene su mu se još više zatezale i isticale.
  Kraljica je počela tiho stenjati kroz zube. Toliko je bolovala.
  Stariji mučitelj upita:
  - Pričaćeš? Hoćeš li postati careva konkubina?
  Mlada žena je istisnula:
  - Ne!
  Glavni dželat je predložio:
  - Sad ćemo ti ispeći štikle.
  Kraljica je rekla:
  - I dalje neću postati njegov rob.
  Dželati su iz ormara uzeli bocu maslinovog ulja. Otčepili su čep i sipali ga u dlanove. Nakon toga su počeli energično da joj mažu tabane.
  Kraljica je, očajnički se trzajući i stenjajući, rekla:
  - I dalje neću ništa reći! I neću se udati za gula!
  Dželati su završili s podmazivanjem đona. Zatim su pod bose kraljičine noge stavili tanke trupce i slamu. Kapali su sumpor i doneli baklju.
  Plamen se upalio. Njegov je jezik grabežljivo lizao golo, djevojačko mučenje.
  Ružičasti đon se napeo. I kraljica je počela teško da diše. A onda, kada je devojcina stopala obuzela vrelina, ona je vrisnula.
  Viši dželat sarkastično upita:
  - Pa hoćeš li ići kod cara kao konkubina?
  Kraljica je ponovo viknula:
  - Ne!
  Dželat je pokazao zube. Na njegov znak pomoćnici su dodali drva. A plamen je postao još veći i žešći.
  Kraljica je počela da vrišti iz sveg glasa. Imala je velike bolove. A mučitelji su se nacerili.
  Glavni dželat upita:
  - Pa, jesi li se predomislio?
  Kraljica je zaurlala:
  - Ne!
  Stariji mučitelj reče samouvjereno:
  "Onda ćemo i njene grudi spržiti!"
  Dželati su im ponovo sipali ulje na ruke. I pojurili su do mlade žene da joj namažu pune grudi.
  Grubo su šapali kraljičine bradavice, koje su bile grimizne boje, i štipale joj poprsje.
  Od dodira mučitelja, grudi avgusta su natekle i postale tvrde.
  Kraljica ga uzme i zaurla:
  - Ološ!
  Nakon što je završio s podmazivanjem, jedan od dželata je uzeo baklju i zapalio je. Mučitelji su donijeli vatru na gola prsa žene. I počeli su je pucati bez ceremonije.
  Kraljica je više stenjala. Kako je to bilo izuzetno bolno i bolno.
  Dželati su se nasmijali i pokazali zube. Mnogi su imali gvozdene, ali je stariji dželat imao zlatne!
  Ovo je zaista prokleta ekipa. I zubi su im kao duša!
  Spalili su joj istovremeno gole pete i gola prsa.
  Dželat se u isto vreme nacerio i namignuo...
  Kraljica se zvijala na stalku. I to je izuzetno boli.
  Stariji mučitelj upita:
  -Hoćeš li se udati za cara?
  Mlada, iscrpljena žena je viknula:
  - Ne!
  Glavni mučitelj je guknuo:
  - A sada je vreme da i ona podmaže svoju matericu...
  Ovdje je princezin posao prestao. I poslata je da malo gricka. Pošto je bila veoma lepa, davali su joj mleko i ribu za kašu. Princeza je jela i osećala se kao da želi da spava.
  Ali morao sam ponovo ići i stati za volan, okrećući ionako odvratni mlinski kamen.
  I tako je teško, a mišići se bukvalno uvijaju od bolova. Da bi sebi skrenula pažnju, Augustin je ponovo počela da komponuje.
  Dželati su hteli da počnu da podmazuju matericu, ali je utrčao dečak i preneo carevu naredbu da prestane sa mučenjem.
  Dželati su ugasili vatru ispod bosih nogu mlade žene i vrlo pažljivo prvo skinuli tegove sa bloka. Zatim sam blok, pa dama sa stakala.
  Obrisali su je alkoholom i odveli gore u odaje kako bi se odmorila i oporavila od bolova.
  U međuvremenu, car je gledao borbe gladijatora u dvorani. Ovo je takođe veoma okrutan, ali doduše zabavan spektakl.
  Dve devojke su se svađale. Jedan sa crvenom kosom, drugi sa bijelom kosom.
  Obe su veoma lepe, mišićave, istrenirane.
  U ring su ušli samo u gaćicama, a torzo je ostao gol.
  Veliki vezir je primetio, šapnuvši caru:
  - Čudesne ljepote i jednake snage.
  Diktator klimnu glavom:
  - Da, divno, a ovo je klasa!
  Plavuša je bila naoružana mačem i štitom, a crvenokosa trozubom i bodežom.
  Pažljivo su hodali bosih nogu, približavajući se.
  Onda su jurnuli jedno na drugo.
  Crvenokosa je trozupcima udarila plavušu po nozi, ali je udarena mačem u rame i odskočila je.
  Obe devojke su ranjene. Publika je zviždala. Tada je crvenokosa ponovo pokušala da udari plavušu po bosim nogama. Ali lako je izbjegla. Bitka je postajala sve intenzivnija.
  Crvenokosa je uz urlik zamahnula bodežima prema plavušinim grudima, ali je ona podigla štit.
  I oštrica je odskočila.
  Obe žene su pobesnele i počele da prilaze jedna drugoj. Evo opet pogodaka i udaraca. I dva, gotovo naga tijela, isprepletena zajedno.
  Devojke su počele da se bore u klinču. Diktator je dao znak. Mauri su skočili i gurnuli upaljene baklje na gole, pomalo prašnjave pete djevojaka. Oni će to uzeti i urlati.
  Išli su na pauzu. Ali crvenokosa je bodežom udarila plavušu u bok, a ona je sama dobila mač u vrat.
  Obe devojke su se onesvestile od šoka bola i ukočile se, krvave i gole.
  Mauri su vrelim gvožđem spalili svoje gole, devojačke, tako zavodljive štikle.
  Ali devojke se nisu ni pomerile.
  Car je primetio:
  - Šteta kad žene umiru! Zar ne bi bilo bolje baciti momke u bitku?
  Veliki vezir klimnu glavom:
  - U pravu ste, kao i uvek, gospodine!
  Dva tinejdžera od oko četrnaest godina prva su ušla u arenu. Bili su to mišićavi, zgodni, preplanuli momci u crvenim kupaćim gaćama. U rukama su držali mačeve.
  U susret su im izašli i dječaci istih godina i visine. I mišićave, lijepe, preplanule, samo zelene kupaće gaće i sablje umjesto mačeva.
  Poklonili su se caru i njegovoj pratnji. Lupali su bosim, grubim, dječačkim nogama i vikali:
  - Pozdravljaju te oni koji idu u smrt!
  Car je promrmljao:
  - Počni!
  Momci su počeli da se tuku. Krv je odmah prolila, a na preplanulim, mišićavim tijelima pojavile su se rane. Momci nisu imali štitove, a i sami su bili sirovi borci, tako da je bitka bila prolazna. Pao je dječak u zelenim kupaćim gaćama. Mauri su mu spalili bose tabane bakljom. Skočio je, ali opet pao, pucao. Još jedan dječak je pao u crvenim kupaćim gaćama. Ali skoro odmah u zelenoj boji. Tri dečaka su ućutala. Jedan je ostao stajati. A njegovi goli tabani ostavili su krvave otiske.
  Mauri su dečacima spalili gole, žuljevite pete. Mirisalo je na spaljeno meso. I odvučeni su na udicama.
  Dečak je dobio nekoliko ogrebotina...
  Car klimnu glavom:
  - Nastavićete da se borite! Ćao, dajem ti život do sutra!
  Dečak je odveden...
  Zatim je izašlo još pet dječaka, od dvanaest do trinaest godina, u žutim kupaćim gaćama i sa trozubcima. I pet dječaka istih godina i visine u crnim kupaćim gaćama i sa rapirama.
  Prvo, tiraninova pratnja se kladila. A onda je bitka počela.
  Dječaci su umirali jedan za drugim. Na nogama je ostao samo jedan borac, dijete od oko dvanaest godina u žutim kupaćim gaćama. Ostali su svi probušeni. Čak im ni spaljivanje golih peta vrelim gvožđem nije pomoglo da ustanu.
  Car je naredio:
  - Ovaj dečko mora da preživi do sledeće borbe. Ostatak baci lavovima i krokodilima.
  Za sljedeću bitku, desetak dječaka je već izvedeno s kopljima protiv nosoroga. Momci su bili mladi, oko četrnaest ili dvanaest godina. A protiv njih je ogroman nosorog.
  Zapravo nije bilo šanse za preživljavanje. Istina, djeca su pametna, a bitka se otegla.
  Štaviše, Mauri su, po naređenju tiranina, čak počeli bacati vrući ugalj pod bose noge dječaka.
  I bilo je prilično bolno.
  Car je bio veoma zadovoljan. Polako je pio slatko, crno vino i gutao ćuretinu u sosu.
  Dječaci su umirali jedan za drugim. Istina, dječak u plavim kupaćim gaćama uspio je kopljem pogoditi nosoroga u oko i izazvao je divlji bijes životinje. A onda je neko vrijeme vješto izbjegavao udarce ogromnog roga.
  Ali na kraju, čudovište je i njega dokrajčilo.
  Osakaćeni leševi su pokupljeni kukama i odvučeni prema kavezima.
  Zatim još jedna borba: sedam dječaka u kupaćim gaćama i sa mačevima, protiv velikog afričkog lava.
  Djeca su uglavnom imala deset ili jedanaest godina i bili su ambiciozni gladijatori.
  Ali tiraninova pratnja je bila zadovoljna. I u stvari, bitka se pokazala krvavom i prilično prolaznom.
  Veliki vezir je čak primetio:
  - Bilo bi bolje da na teren stavimo starije dečake!
  Car se usprotivio:
  - Ne! To je tačno.
  Lav je rastrgao dječake, ali on sam je bio gotovo nepovređen. Ovako je ispala bitka.
  Onda još jedna borba. Ovoga puta izašla je prilično visoka djevojka atletske građe. Takođe je nosila samo kupaće gaće. A njena kosa je ofarbana u tri boje: žuta, crvena, zelena. Imala je mač i bodež.
  U ovom slučaju, ovo je već iskusan gladijator i poznata ljepotica.
  Protiv nje se borio prilično veliki i iskusni vuk.
  Bitka će biti uzbudljiva. Ali bilo je jasno da zvijer više nije mlada, niti brza.
  Ipak, borba je prelepa. Moćnoj devojci se nije žurilo. Neprestano je grebala vuka svojim mačem i bodežom, s vremena na vrijeme izbjegavajući. A onda ga udari golom petom u bradu.
  Od udara je vuku izbio par zuba. A kada je potpuno usporio, junakinja mu je odsjekla glavu.
  Ovako je ispala borba.
  Ostavljajući bosonoge krvave otiske stopala, djevojka je napustila stadion.
  Onda je izašla još jedna, ovoga puta brineta. Preplanula je, bosa i takođe nosi samo kupaće gaće.
  Na nju su izašla tri dječaka sa mačevima. Bili su mladi, oko dvanaest godina, mršavi, ali žilavi. Jasno je da su to robovi, a leđa i bokovi su im prekriveni ožiljcima od trepavica. Dječaci su na ćelavo obrijane glave, u kupaćim gaćama, oštrih lopatica koje vire, naspram krupne i snažne djevojčice. Koja ima dva mača u rukama.
  Bilo je jasno da su dečaci bili neiskusni i osuđeni na smrt.
  Car je primetio:
  - Nije li borba previše neravnopravna?
  Veliki vezir je primetio:
  - Ne volite kada lepši pol umre.
  Tiranin klimnu glavom:
  - Da, žene ne bi trebalo da umiru! A dečaci su muškarci, i najmanje vredna roba.
  Bitka je počela na znak gonga. Crnokosa žena nije žurila. Željela je dati momcima šansu i pokazati lijepu borbu. Dječaci su okretni, izdržljivi, ali očigledno neobučeni.
  Ali oni se bore sa velikom žestinom. A već vidite kako koščata tijela preplanulih dječaka blistaju od znoja.
  Car klimnu glavom:
  - Divno!
  Ovdje je brineta počešala jednog od dječaka po mišićavim, tamnim grudima. Bio je ranjen i vrištao.
  Opet se bore...
  Djevojčica je bosom nogom udarila dječaka u prepone. Pao je od šoka bola i onesvijestio se.
  Car je naredio:
  - Podigni ga!
  A Mavar je, skočivši, vrelim gvožđem spalio dječakovu golu žuljevu petu. On je skočio.
  Brineta je držala mlin sa dva mača i udarila u potiljak ravnim oštricom. Nije smrtonosno, ali potpuno obara svijest.
  Mavar opet spaljuje golu petu djeteta. U kamenolomima, momci robovi obično rade cijele godine bez obuće, a đonovi su im čvršći od kože čizama. Ali vruće gvožđe ih i dalje peče i tera ih da vrište.
  I ponovo skoči. Crnokosa je udarila dječaka laktom u bradu i on je pao. I opet djetetove gole, dugotrajne pete pate od vrućeg gvožđa.
  Gladijatorka nerado ubija dječake. Ali gde možeš ići? Drškom udara u sljepoočnicu. Ali opet Mavar cauterizuje petu. I dječak vrišti.
  Očigledno ćemo ih morati dodati .
  A jednom od dječaka žena je odsjekla glavu.
  Djevojka tada nokautira još jednu i sruši drugu. Gleda u cara.
  on viče:
  - Završi to!
  Crnka je uzdahnula i ubola dječaka. Despot ne zna za milost. A morao sam dovršiti i drugu. I onda završite treći.
  Nakon toga je djevojka briznula u plač i napustila stadion, odnosno liste, uznemireno lice.
  Njena bosa, graciozna stopala ostavila su krvave, isklesane otiske stopala.
  Sljedeća bitka bila je još brutalnija.
  Izašla su dva velika muška gladijatora sa golim torzom. Protiv njih se borilo sedam dječaka od deset ili jedanaest godina. Muškarci su imali velike mačeve, a dečaci male.
  A ovo je, naravno, brutalna borba. I nemilosrdna, da se razumijemo, batina.
  Dječaci su pali i umrli, vadeći krv.
  Ali ponekad su uspjeli i ogrebati muške gladijatore. I nanijeti rane na torzo.
  Car je primetio:
  - Takmičarska borba!
  Veliki vezir je primetio:
  - Da, Vaše Veličanstvo. Iako dječaci nisu vrijedna roba, i vama ih je malo žao!
  Despot klimnu glavom:
  - Da, sažaljenje nije za čoveka! Dobro je što su ovi ratnici prošli, ali sljedeći put ću pustiti lava na njih!
  Na kraju su izašla dva dječaka sa trozupcima i mrežom. Takođe mladi, oko trinaest godina, neiskusni i ćelavo ošišane kose. Prije svađe, dječaci često obrijaju kosu na perike kako bi kasnije mogli ostvariti prihod.
  I pustili su tigra na dječake.
  Djeca su pokušala da bace mrežu, ali tigar ju je otkinuo i pojurio da rasiječe djecu.
  Car je pevao:
  - Ja sam tigar, ne mačka,
  Živi sada u meni...
  Ne Leopold, nego Leopard!
  Posao je konačno završen, a Avgustinove misli prekinute. Otišla je na večeru. Zatvorenicama je naređeno da se skinu. Bili su goli, a na njih se iz kofa sipala topla, suncem zagrijana voda. Zatim su djevojke odvedene na večeru. Augustinu su ponovo dali mlijeko i pileći but.
  Nakon toga su me odveli u ćeliju. Pre spavanja, devojčica je, naravno, pročitala molitvu, bacila se na dušek i odmah zaspala.
  
  
  RUSKI PREDSEDNIK VLADIMIR ZELENSKI
  Vladimir Zelenski je nakon inauguracije najavio raspuštanje Rade i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Ovo se općenito očekivalo. Odnosi sa Rusijom su, međutim, ostali napeti. Vladimir Putin nije čestitao Zelenskom na pobjedi i nije priznao predsjedničke izbore u Ukrajini. Ali to je čak i koristilo novom mladom vođi. Nacionalisti, koji su ga gledali sa sumnjom, prepoznali su ga kao jednog od svojih. I Zapad je shvatio da je Putin zaista agresor. I pojačana podrška Ukrajini. Tako je počelo za zdravlje, a završilo za mir. Zelenski je to uzeo i nastupio izuzetno snažno na novim izborima za Radu. Uspeo da dobije skupštinsku većinu. A onda je održao nekoliko referenduma. Uključujući ustavnu reformu.
  Ovlašćenja predsjednika su značajno proširena. Naprotiv, Rada je ograničena. Nakon čega je Zelenski počeo odlučno provoditi reforme i modernizaciju.
  Istovremeno, u Donbasu je izmišljen lukav potez. Ratnici Anastasiji Orlovoj ponuđena je zanimljiva opcija. Uz podršku Ukrajine i zapadnih obavještajnih službi, ona će postati guverner Luganske i Donjecke oblasti. Tada će imati formalno članstvo u Ukrajini i novac za obnovu i veću ličnu moć. Čak i svoju vojsku. Odnosno, opcija Kadirova . Kada je Rusija zapravo dala nezavisnost Čečeniji, samo formalno zadržavši kontrolu nad njom.
  Anastasija Orlova, koja ima uticaj među komandantima na terenu, prihvatila je ovu opciju. Moram reći da je ova žena bila jako lijepa, plava, i obično je čak i po hladnoj zimi trčala bosa.
  Anastasija je objavila rat "krađu" rukovodstvu Nove Rusije. Ona je veoma militantna i autoritativna devojka. I osnovala je svoju rezidenciju u Novoazovsku. Podržao ju je dio naroda i milicije.
  Anastasija je sa bataljonom bosonogih devojaka izvršila nekoliko prepada i zauzela nekoliko gradova. Izbile su lokalne bitke. Došlo je do potezanja konopa.
  Anastasija je delovala prilično vešto i dobijala novac iz inostranstva. Osim toga, imala je podršku u Rusiji. Uključujući i od žena. Uspehu je doprinela i činjenica da je Putin bio bolestan. Očigledno se ambiciozni predsjednik Rusije previše naprezao. I pod tim uslovima, rukovodstvo u Rusiji je bilo podeljeno. Anastasija je to iskoristila i zauzela Donjeck. Dobivši ozbiljnu podršku.
  Rat je počeo i sa Luganskom. Ali ne previše energičan. Milicija zapravo nije htela da se ubija.
  Na kraju su održani izbori za predsednika Novorosije i Anastasija je pobedila. Odmah su ga priznale Sjedinjene Države i Kijev. A onda i druge zapadne zemlje, i cijeli svijet!
  Zelenski je održao svoju riječ, dajući Novorosiji poseban status u Ukrajini. A u Donjecku se ponovo zavijorila žuto-plava zastava.
  Dugo očekivani mir je stigao.
  Zelenski se aktivno borio protiv korupcije, pa čak i uveo smrtnu kaznu za privredni kriminal. Striktno i vješto vodeći i formirajući profesionalni tim, Vladimir Zelenski je Ukrajini omogućio visoke stope rasta. Zemlja se uzdizala, a moć novog vođe jačala. Odnosi sa Rusijom su se popravljali. Šta je doprinelo moždanom udaru koji je zahvatio Putina i učinio ga manje ambicioznim i agresivnim.
  U Rusiji je popularnost Zelenskog rasla. Bio je snažan govornik, šarmantna osoba, populista. I ne komunista, ali ni antikomunista. Popularan, kako među ljevicom tako i među ruskim oligarsima. Veoma popularan među ruskom omladinom. Intelektualac i momak. Čini se da je inteligentan, ali je osvojio trajnu moć. Da, definitivno lider, ali i džentlmen u isto vreme! Visoka kultura, ali razumljiva i voljena u narodu. Pravi talenat u menadžmentu. I odličan organizator.
  I tako, kada je prošlo pet godina prosperiteta i uspona Ukrajine, a moć Zelenskog konačno ojačala, uslijedio je senzacionalni prijedlog.
  Naime, da se ujedine sa Rusijom. Stvoriti jedinstvenu državu sa zajedničkim predsjednikom s velikom moći. Naravno, narodno izabrani.
  A u Rusiji je elita bila u šoku. Kakav potez! Do tog vremena, Putin je oslabio od teške bolesti i izgubio popularnost. To znači da se nije mogao boriti, barem ne u potpunosti. A sam Medvedev, generalno, nije borac i narod ga ne voli.
  I ovdje Zelenski očito želi da postane predsjednik savezne države i... Njegove šanse su realne! Prvo, Zapad bi želio da Vladimira Zelenskog vidi kao predsjednika Rusije i Ukrajine! Pokazao se kao potpuno prozapadni i evropski političar. Drugo, Zelenski je popularan u Rusiji, a posebno u Ukrajini. Treće, nema konkurenata na vidiku. Putin je teško bolestan, Medvedev je slab i nepopularan, Zjuganov i Žirinovski su prestari. Nema drugih lidera na vidiku. Štaviše, četvrto, postoji podrška oligarha Rusije i Zelenskog.
  Da, jasno je da se radi o veoma ozbiljnom kandidatu za predsednika Rusije. Ima snagu, harizmu i izvanredan govornički dar. A takođe i podršku zapadnih i ruskih medija. Plus popularnost novog u ruskoj politici, pod starim i dosadnim liderima.
  Ukratko, i nezgodno je odbiti i strašno prihvatiti ponudu. Putin je doživeo drugi moždani udar. Medvedev je postao vršilac dužnosti predsednika Rusije.
  Naravno, daleko je od činjenice da će Zelenski sigurno pobijediti. I zaista želim da pripojim Ukrajinu. Medvedev ima želju da nadmaši Putina! Ali da li se isplati rizikovati kao što su izbori sa Zelenskim?
  Međutim, narod Rusije je podržao ideju ujedinjenja sa Ukrajinom. Stotine hiljada ljudi izašlo je na ulice - tražeći: jedinstvo slovenske braće. U Moskvi su se demonstranti sukobili sa policijom. Mnogo ljudi je povrijeđeno. Počeo je da se diže talas protesta.
  Komunisti su konačno dobili Zjuganova, tačnije istrulili, a mlađe rukovodstvo je počelo da izvodi narod na ulice. Zahtjevajuća promjena režima.
  Istupili su i nacionalisti koji su imali svoje jake i ambiciozne vođe. Maidan je postajao sve moderniji. Na policiju je bačeno kamenje i molotovljevi kokteli. Dugo nagomilano nezadovoljstvo naroda počelo se sve više ispoljavati.
  Medvedev je održao savet bezbednosti.
  Većina članova bila je za ujedinjenje - pozivajući se na činjenicu da đavo nije tako strašan kako ga slikaju. A administrativni resursi i propaganda su ogromna snaga! I da se ljudima može temeljito isprati mozak, i oni će generalno glasati za stranku na vlasti.
  Ruski milijarderi su se takođe zakleli na vjernost Medvedevu, koji je bio predvidljiv, dugo je bio na vlasti i manje-više sve zadovoljio.
  Milijarder Deribasco je logično primetio:
  - Moramo voditi predizbornu kampanju u stilu: Medvedev je danas Putin, a nijedan Zelenski nije opasan za nas!
  Roman Abramovič je autoritativno primijetio:
  "Izvukli smo Jeljcina iz izborne jame sa četiri posto rejtinga, a izvući ćemo vas još više!" Naš novac i mediji su naša garancija!
  Prokhorov je potvrdio:
  - Ne želimo tako visoke poreze na bogate kao u Ukrajini i stajaćemo uz vas sve!
  Dmitrij Medvedev je udario pesnicom o sto i objavio:
  - Onda prihvatamo predlog integracije i ujedinjenja!
  Potpisan je sporazum o ujedinjenju između Ukrajine i Rusije. Odmah se promijenio odnos snaga. Predsjednički izbori bi se trebali održati u roku od tri mjeseca.
  Da biste se registrovali za predsjednika, dovoljno je ili prikupiti sto hiljada potpisa, ili uplatiti devedeset hiljada dolara depozita, koji će vam biti vraćen tek ako uđete u drugi krug. Ovo su zaista smiješna pravila. Djelomično preuzeto iz ruskog, a dijelom iz ukrajinskog zakonodavstva.
  Naravno, predsjedničkih kandidata će biti mnogo; Medvedev tim je očito mislio da će im to biti još isplativije! Kažu da će mobilnost biračkog tijela dati prednost vlastima u prvom krugu. A u drugom će svi podržati Medvedeva. U svakom slučaju, na to je računao v.d. I počelo je...
  Anastasija Orlova, ova bosonoga Kleopatra, rekla je da će Zelenski biti protiv čitave stotine. I da je Lanselot protiv zmaja Putina i Medvedeva.
  Razvili su se žestoki napadi u štampi. Neki su bili na strani Zelenskog, drugi na strani Medvedeva.
  Počeo je period registracije kandidata. U Rusiji je bilo turbulencija. Sin Džohara Dudajeva pojavio se na Kavkazu i proglasio džihad. I dobio je široku podršku u islamskim regijama. Mnogi stručnjaci su sumnjali u uši CIA-e. Štaviše, Trampovo predsjedništvo je pri kraju i moramo izvojevati barem neke pobjede. A Zelenski na ruskom tronu je velika pobjeda! Mada, ima i skeptika koji tvrde da Zelenski može učiniti Rusiju velikom zemljom, mnogo jačom, posebno ekonomski, nego što je bila pod Putinom.
  Tako su i na Zapadu mišljenja podijeljena. Jedinstvena ukrajinsko-ruska država je, naravno, moćno udruženje i nije šala. Ovo bi zaista moglo biti čudovište. Naravno, i ruske snage sigurnosti su podržale ujedinjenje. Štaviše, Anastasija je kul žena. Ona je, zajedno sa bataljonom devojaka, sve lepotica, bosa i u bikiniju, prevrnula i pobedila ruske specijalce. Kada skupljaju prašinu da svrgnu previše vatrenog navijača Zelenskog.
  Devojke su pokazale da se basnoslovno tuku bose i u bikiniju! A specijalnu grupu "Vympel" porazile su zgodne žene. Kao rezultat toga, donesena je odluka da se ne miješa, a na vlast u Novorosiji došlo je proukrajinsko vodstvo.
  Anastasija je vodila kampanju za Zelenkog . U borbi, djevojka je znala bosim nogama bacati oštre, tanke diskove, bumerange i granate. Ratnici obučeni u bikini postali su legendarni. Cijeli puk djevojaka, svaka od njih vrijedi čitavu diviziju. Ovo je ogromna sila!
  Anastasija je jurila kroz sneg, a njene crvene, gole pete su sijale. Devojka je pevala:
  U prostranstvu svemira, verujte mi, postoji san,
  Ona je poput zraka sunca na nebu...
  U očima Svaroga je mir i čistoća,
  On je za nas kao što će Isus ponovo uskrsnuti!
  
  Rodit ćemo blistavu sudbinu,
  Ona će sijati kao sunce u maju...
  Ali ne razumijem koliko dugo nemrt može biti,
  Kako se zla sudbina igra sa nama!
  
  brani svoju otadžbinu, viteže,
  Neka zasja zvezda nebeska...
  Mi štitimo prostranstva naše rodne Zemlje,
  Neka planeta postane vječni raj!
  
  Ali šta može strašni komunizam?
  On će zastavu domovine učiniti svemoćnom...
  I bijesni fašizam će nestati u paklu,
  Probićemo neprijatelja veoma jakim udarcem!
  
  Dajte svoja srca našoj domovini,
  Da sija jako jakom toplotom...
  Proći ćemo našu bitku do kraja,
  I uništićemo Firera jednim udarcem!
  
  Drug Staljin je zamenio svog oca,
  Mi smo deca različitih generacija...
  Horda će nestati u paklu u ludilu,
  A genijalni Lenjin će pokazati put do Edena!
  
  U Rusiji je svaki dečak džin,
  A devojke su obučene da se bore...
  Gospod Svemogući Porodica je jedna za nas,
  Mi Rusi smo oduvek umeli da se borimo!
  
  Stići ćemo, vjerujem uskoro, postići ćemo sve,
  Ne postoji ništa više u univerzumu...
  Komsomolac je podigao veslo,
  I udari Firera na krov!
  
  Nema više komunizma, nema više ideja,
  Prelepe su i doneće sreću!
  A Firer je jednostavno zlikovac,
  Veoma podmukao, veoma crn!
  
  Ja sam devojka - veličina borca,
  Bosa, hrabro je trčala kroz hladnoću...
  Moja debela pletenica je od zlata,
  Napravio sam brzu ružu!
  
  Može se pojaviti milijardu ideja
  Kako urediti otadžbinu u komunizmu...
  Ako vidite Fritza, udarite ga jako,
  Tako da prokleti Adolf ne sjedi na prijestolju!
  
  Udari fašiste pesnicom,
  Još bolje, udarite ih maljem...
  Vozimo se Volgom uz povjetarac,
  Nama jednostavno ne smeta da drobimo koze!
  
  Podizaćemo vojnike za domovinu,
  Devojke jure u napad...
  Ljepotica je uperila mitraljez,
  Hitlerova odmazda će biti bolna!
  
  Niko ne može pobediti Ruse,
  Iako je vuk fašizma prekaljeni đavo...
  Ali ipak je njegov medvjed jači,
  Koji red gradi novi!
  
  Trči za domovinu, za Staljina,
  Komsomolci jure bosi...
  Nacisti su pobijeni kipućom vodom,
  Zato što su Velikorusi najkul!
  
  Ponosne devojke će ući u Berlin,
  Ostaviće otiske bosih stopala...
  Iznad njih je heruvim sa zlatnim krilima,
  I posrebre se kao biseri osa!
  Djevojka pjeva, ali kako se bori! Uostalom, ona i njena četiri partnera su svojevremeno spasili miliciju od potpunog poraza kod Iolaiska .
  Tada je ušlo pet djevojaka u bikinijama i bosih sa cijelom vojskom.
  Da, bio je to pravi spektakl.
  Anastasija je puno pucala iz mitraljeza, odsijecajući neprijateljsku liniju, a zatim golim prstima odjednom bacila nekoliko tankih diskova. Te su glave odsječene.
  A Anastasija će pevati:
  - Za Svetu Rusiju!
  Nataša je takođe pucala, sasjekla neprijatelje i cvilila, bacajući granatu bosom nogom, obarajući tenk:
  - Za Svaroga!
  A onda na red dolazi zlatokosa Zoja. I bosom nogom baca dar smrti i viče:
  - Za budućnost Rodnoverie!
  A Aurora će ih pratiti što je prije moguće. I golom petom će osloboditi dar smrti, vičući:
  - Za velike granice!
  A onda će Svetlana ugurati. Daće rafal, a onda iz mitraljeza, i golim prstima će poslati uništenje...
  A golonoga lepotica viče:
  - Za povratak Romanovih!
  Da, Anastasija je bila obožavatelj obnove kraljevskog carstva. U stvari, u Rusiji je ionako car na vlasti. Pa zašto ne stvoriti legitimnu monarhiju? Štaviše, krv mnogih generacija evropskih kraljeva teče u venama Romanovih. Da li je ovo njihov pedigre? Kakva je porodica Putin, a posebno Lukašenko? Ko su oni da budu kraljevi? Ali Romanovi su Božji pomazanici!
  Anastasija i njene drugarice u bikiniju napravile su mnoga čuda. Borila se kao đavo. Ali onda se posvađala sa Putinom i stala na stranu Zelenskog. Generalno, Anastasija je videla da se Ukrajini čini nepravda, i imajući pojačan osećaj za pravdu, stala je na stranu slabih!
  Anastasija i njenih petoro odbili su napad na Novoazovsk kada su pokušali da je uhapse kao pobunjenika. Čitava kolona vladinih snaga je odsječena i razoružana.
  Nakon toga su zarobljenici pali ničice i poljubili Anastasiju i bosa, prašnjava stopala druge djevojke.
  Devojka je filozofski rekla zarobljenim vojnicima Novorosije:
  - Ne želim da te ubijem! Vi ste moja braća! I ja ću postati tvoja kraljica!
  Generalno, Novorosija je prihvatila Anastaziju bez velike štete ili velikih gubitaka. Istina, plavokosi terminator je odsjekao glavu guverneru Donjecke Republike i ubio njegove stražare, koji su se sastojali uglavnom od bijelaca.
  Anastasija je odavno legenda. Na Krimu je napravila takva čuda da je dobila zvijezdu Heroja Ruske Federacije. Bez nje to ne bi išlo tako glatko sa njenim partnerkama u bikiniju. Ali tada je Anastasija odvedena i lišena svih ruskih nagrada. Uključujući i ubistvo ruskih specijalaca u borbi, kada su pokušali da ga uklone. Čak je pokrenut i krivični postupak.
  Ali nisu se usudili da započnu veliki rat sa praktično nezavisnom Novorosijom. Štaviše, Putin se razbolio, a bez njega niko nije hteo da preuzme odgovornost.
  Pogotovo Medvedev, koji generalno nije vođa u svojoj utrobi i duhu. Ali upravo je to odgovaralo Medvedima ruskim oligarsima i Putinovoj pratnji - njima se lako može manipulisati.
  Kako god bilo, ogromna propagandna mašina podigla se protiv Zelenskog. Počeli su kriviti sve za sve. I da je navodno bio ovisnik o drogama, lopov i da je izvlačio milijarde preko ofšor kompanija i da je generalno bio gej.
  Pokrajina je otišla da piše. I naravno, bilo je svedoka i uveravanja raznih vrsta. Uključujući i optužbe za homoseksualnost. Registracija kandidata je tek počela, a blato već lije.
  Broj ljudi koji su bili voljni da učestvuju na izborima, kako Ukrajinaca, tako i Rusa, pokazao se kolosalan. I komunisti i nacionalisti su se popeli. Odjednom se čak i stari i bolesni Zjuganov pojavio da glasa. Iako je već napustio mjesto predsjednika Komunističke partije Ruske Federacije. Na izbore su izašli i Afonin , Udalcov i Grudinin . I općenito postoji još gomila ljevičarskih kandidata, malo poznatih, ali hrtova. I toliko ljudi želi da se kandiduje za predsednika! Šta je sa devedeset hiljada dolara? Da li je ovo zaista tako velika količina po ruskim standardima?
  Kao da su tenkovi bili voljni da se penju. I biznismeni, i umjetnici, i pop ličnosti, i pisci. Da, aktivni su i pisci. Napravite reklamu za sebe. A devedeset hiljada dolara nije toliko. Tako je CIK primio stotine prijava.
  Pa izbori! Pa, kakva je to predstava ispala! Čak se i Ala Pugačov kandidovala za predsednika. Zašto ne? Alka je počela da zaboravlja , a možda će se i podsetiti! Od starih ljudi, Jurij Lužkov se popeo na mjesto predsjednika. Očigledno sam želio i sebe podsjetiti.
  Pa, naravno, takva predstava ne bi mogla bez Vladimira Volfoviča. Ali ovoga puta na izborima su učestvovali i njegov sin Igor Lebedev i njegova desna ruka Degtjarev. Na izbore su išli i u tri kolone.
  Krenuli su i nacionalisti. Naravno, za predsednika su se kandidovali legendarni Demuškin , koji je odležao u zatvoru, i, zanimljivo, "Pauk", vođa "Metal Corrosion" i šef rok grupe "Kolovrat" i mnogi drugi.
  Pa, naravno, i pop pjevačice su krenule u kampanju. Evo Filipa Kirkorova i Nikolaja Baškova. Oni takođe nemaju šta da izgube. Takva vojna straža raspoređena.
  I Timotej i Vitas , i uopšte mnogi ljudi su otišli u kampanju.
  Naravno, ne slučajno! Medvedev je planirao da predloži ogroman broj kandidata koji bi mu prenijeli glasove u drugom krugu. Sve u svemu, plan je zanimljiv. Rejting Medvedeva je u početku niži od Zelenskog. I nemoguće je pobediti bez lukavstva!
  Ali Jeljcin je takođe imao nulti rejting, ali je uspeo da pobedi Zjuganova. Istina, ovaj je izbore proveo kao invalid: namjerno izgubio!
  A u ovom slučaju, Medvedev je suprotstavljen izvanrednoj i veoma talentovanoj osobi.
  Dakle, mnogo se dešava ovde. Na Solovjovoj emisiji, Zelenskog su stalno gađali blatom. Istina, tada je djevojka prstima bosih nogu bacila sladoled Solovjovu u lice. I izbila je oko. Nakon čega je postalo jasno da nije bezbedno bacati blato na Zelenskog! Kao, ovaj tip je ukrajinski orao!
  Generalno, nije bilo jedinstva u ruskom društvu. Mnogo, mnogo ljudi je podržalo Zelenskog. Kao, stvarno mlada krv i uspjela je podići Ukrajinu bez visokih cijena nafte i plina! A šta je sa Medvedevom? Zemlja se bukvalno davi u dolarima za naftu i gas, a ekonomija je u potpunoj stagnaciji. Nema rasta, samo se povećava nezaposlenost.
  Medvedev generalno ima najveći antirejting među svim političarima. Iako je upravo zbog toga koristan oligarsima. Što više zavisimo od njih, to više kontrolišemo. Ruska vlada počela je užurbano podizati svima plate i penzije. A s vremena na vreme...
  Štaviše, Medvedev je čak predložio smanjenje starosne granice za odlazak u penziju za dvije godine. Kao, sve je za dobro naroda. I napravljeni su amandmani da se penzije povećaju i rad nakon penzionisanja računa u staž.
  Medvedev i zvaničnici nisu zaboravili. Pa da stanu i glasaju za njega. Konkretno, poništene su javne prijave prihoda, a dozvoljeni su pokloni do hiljadu dolara. Što se, naravno, svidjelo službeniku. Tako je i dozvola za posjedovanje nekretnina u inostranstvu, kao i računi.
  Da bi se pridobili pušači, zakon protiv duvana je značajno ublažen. Dozvoljena je noćna prodaja alkohola, a legalizovano je čak i kockanje. Ovo drugo su oligarsi pozdravili; zaista, zašto gubiti toliki prihod i uzimati ga u podzemlje.
  Program "Lutke" se vratio. Počeli su da prikazuju više erotike na televiziji.
  Medvedev je takođe proglasio amnestiju, pa čak i naredio isplatu novca za pomoć zatvorenicima. I ovo je takođe značajan procenat glasova. I sami zatvorenici i njihove porodice.
  Općenito, Medvedev je iznio slogan: više slobode! Zaista, Rusija je umorna od Putinovog despotizma. Kada golu ženu nećete vidjeti ni na TV-u!
  I naravno, bilo je pokušaja da se pokaže: život je postao slobodniji, život je postao zabavniji!
  Medvedev je također snizio cijene alkohola i dozvolio reklamiranje piva na televiziji. Zapravo, zašto ići predaleko.
  Ali na Kavkazu je izbijao rat. Nakon Putinovog odlaska, planinari su počeli da traže još više privilegija i prava. A njihove ambicije su samo rasle. Štaviše, Turska je počela da vrši aktivniji pritisak na Kavkaz, njihove ambicije su rasle, pogotovo jer je u Siriji Erdogan dobio premalo po njegovom mišljenju. Situaciju je pogoršao pad cijena nafte, a time i plina. Venecuela je bila ta koja je povećala proizvodnju nakon svrgavanja Madurovog režima . Sjedinjene Države i Iran su se konačno pomirili, a u Libiji je uspostavljena jedinstvena vlada.
  Pad cijena nafte urušio je rusku rublju, podstakao inflaciju i devalvirao povećanje plata i penzija.
  A sve veća aktivnost militanata na Kavkazu igrala je protiv Medvedeva.
  Rekli su da nije u stanju da sačuva Putinovo nasleđe. I šta općenito, kao što se često događa: superzvijezda je sebe postavio za slabog nasljednika.
  I SAD i arapske zemlje, pa čak i Iran podsticali su separatizam na Kavkazu. Ali došlo je do nesuglasica među snagama sigurnosti. Neki su i dalje želeli da Putinovog dugogodišnjeg partnera, Medvedeva, vide kao predsednika! A drugi su hteli da ubace mnogo popularnijeg Sergeja Šojgua.
  Ali ovo drugo nisu podržali oligarsi i industrijalci. Smatrali su ga previše ljevičarskim, a milijarderi su bili umorni od diktature jedne osobe. Svi su htjeli liberala na prijestolju i pomirenje sa Zapadom. Medvedev je, čekajući da se završi period registracije predsjedničkih kandidata, smijenio Šojgua. Šta je izazvalo nemir u vojsci.
  . POGLAVLJE br. 2.
  Tada je Medvedev dodijelio Šojguu davno obećani čin maršala i dao mu mjesto počasnog zamjenika premijera. Takođe populistički potez. Ali u svakom slučaju, predizborna situacija nije išla na ruku v.d.
  Zelensky je mlađi, uspješniji, elokventniji, postiže poene. Čak i kada je registrovan, više od dvije stotine predsjedničkih kandidata zadržalo je svoje neprikosnoveno vodstvo. Ali Medvedev je ipak morao da se bori za drugo mesto. Neočekivano, Alla Pugacheva je postala njegov konkurent za plasman u drugi krug. Ostarjela primadona, koja dugo nije nastupala i koja nije bila posebno entuzijastična za PR, iznenada je skočila na ljestvici.
  Možda je to bila reakcija na dosadne političare. Žirinovski i Zjuganov su, naprotiv, naglo pali u rejtingu. Narod je užasno umoran od oba ova političara. Štaviše, na njihovom izbornom polju pojavili su se mlađi i originalniji lideri.
  Posebno je dodao Demuškin , koji je dobio sliku mučenika u zatvoru. Suraikin i dalje nije mogao da dobije rejting, ali drugi član njegove stranke, Sergej Kovaljov, najbolji ruski profesionalni bokser, takođe je počeo da dobija bodove.
  Generalno, Sergej Kovalev se pokazao kao zanimljiv momak. Kandidirao se za gradonačelnika Moskve i, neočekivano za sve, postao drugi. Pridružio se Ruskoj komunističkoj partiji. I takođe je počeo da poboljšava svoj rejting.
  Treba napomenuti da je Sergej Kovaljev vrlo sjajan bokser - najbolji među Rusima, čak i nadmašujući Kostju Tszyua.
  Sergej Kovaljev je stoga terminator i opasno je blizak Medvedevu.
  Istina, većina ruskih anketnih servisa ima ocjene i... O. predsjednik je bio precijenjen. Ali promocija je bila temeljna. Međutim, Medvedev nije imao sreće. Nakon Putina, bogatstvo je nekako postalo škrtije. Cijene nafte su nastavile da padaju, kurs rublje je također pao, a cijene su brzo rasle. Kavkaz je goreo sve aktivnije. Čak su i Kadirovci počeli da se bore na strani militanata. Ovo je situacija. A onda su talibani napali ruske trupe na granici sa Tadžikistanom.
  I kako se ispostavilo, ruske trupe nisu bile spremne. Medvedev se ponovo postavio. Plus, otkriven je skandal sa krađama u Ministarstvu odbrane i Ministarstvu finansija . Sjena je pala na dugogodišnje prijatelje Medvedeva. Pojavile su se i sumnje ko je ukrao stotine milijardi dolara iz Rusije. Takođe i sumnje. I mediji su postali drski...
  Zelenski je predizbornu kampanju vodio mirno, profesionalno, kao šou. Žirinovski je, kao i uvek, radio više za vlasti nego za sebe. Zjuganov je izviždan i gađan pokvarenim jajima. Pa opet incidenti...
  Naravno, Ksenia Sobchak je učestvovala na izborima i nije mogla a da ne izbaci konik. Uzela ga je i bacila tortu u lice Žirinovskom. I privukla je pažnju. Desilo se i prilično epski.
  Na izborima je učestvovao i Aleksandar Povetkin. Ruski bokser, nakon poraza od Joshue , dugo nije mogao da se vrati, potom je imao par borbi sa prolaznim protivnicima, i prekinuo u ozbiljnijoj. Nakon što je završio karijeru, otišao je u politiku i počeo stvarati nacionalističku stranku.
  Za sada bez većeg uspeha.
  Povetkin je, međutim, udario svog protivnika u lice tokom televizijske debate. Istakao se i to mu je malo podiglo rejting.
  Generalno, izbori su bili histerični.
  Održali su televizijske debate: dali su trideset sekundi za odgovor i došlo je do svađe. Žurke, tuče, skandali. Čitava farsa.
  Medvedev je besramno unapređen , ali njegov rejting praktično nije rastao. Izlazak u drugi krug je još uvijek pod znakom pitanja.
  Zelensky je bio ispred sa velikom razlikom. I nije ni čudo! Vladimir je za pet godina uspeo da okonča nezaposlenost i obnovi sve pogone i fabrike, te izgradi nove.
  Jedno od dostignuća Zelenskog bio je razvoj poljoprivrede i alternativnih izvora energije.
  U Ukrajini su se posebno pojavile elektrane koje rade i pune se od razlika atmosferskog pritiska. Kao i geotermalne elektrane. I mnogo više. Uključujući i korištenje energije jonosfere. Desilo se da je nauka krenula protiv nafte i gasa.
  Prava senzacija bila je pojava u Ukrajini fabrike koja proizvodi sintetičku hranu i isporučuje je u Kinu. A Rusija je smanjila izvoz hrane.
  Bilo je i nominiranih među Ukrajincima. Konkretno, Vladimir Kličko. Slavni bokser imao je tešku karijeru. Vratio se u ring: pobijedio Charra i Tysona Fury . Ali u trećem revanšu protiv Joshue , opet je izgubio, ali je zaradio mnogo novca. I najavio je konačno povlačenje iz boksa.
  Ali onda se ponovo vratio. Borio se u Kijevu sa Gasijevim i pobedio. Nakon toga, imao je još jednu borbu i osvojio titulu redovnog svjetskog prvaka - konačno oborio i Foremanov i Joe Louisov rekord. Nakon čega je objavio svoju nominaciju za predsjednika ujedinjene Rusije i Ukrajine. I mora se reći da je Vladimir Kličko među Ukrajincima drugi nakon samog Zelenskog. I uprkos svojoj popriličnoj starosti u boksu, Vladimir Kličko je već tokom predizborne kampanje sproveo obaveznu odbranu od dvadeset godina mlađeg boksera. I opet je pobijedio nokautom.
  Nakon čega je rejting Vladimira Klička skočio i on se približio Medvedevu, stekavši šanse za drugi krug.
  Generalno, ovi izbori su imali jednog neospornog favorita: Zelenskog, i vodila se veoma tesna borba za drugo mesto. Alla Pugacheva, koja je nakratko nadmašila Medvedeva u borbi za drugo mjesto, počela je da se povlači. U principu, nije bila osvijetljena ničim svijetlim. A Vladimir Kličko je došao na drugo mesto. Ali njegovo biračko tijelo nije baš stabilno. U ringu se borio i Sergej Kovaljev, koji je nakon tri poraza uspio sakupiti sva četiri pojasa u poluteškoj kategoriji i ponovo osvojio titulu prvaka.
  I njegov rejting je ponovo skočio. Mogao bi i do drugog kruga. Drugi ukrajinski bokseri: Usik i Lomačenko podržali su Zelenskog, a predsjednici se nisu miješali. Iako obojica još nisu završili karijeru. Zašto bi završili? Usik je pobijedio Joshuu na bodove i postao neprikosnoveni svjetski prvak u teškoj kategoriji. Lomačenko luta iz jedne težinske kategorije u drugu, a plaćaju mu tako velike honorare da nerado završava karijeru.
  U SAD-u je i predizborna kampanja. Donald odlazi nakon dva mandata, a nije baš dovoljno zdrav da se kandiduje za treći. Mladi momci se kandiduju za predsednika. Od demokrata, vrlo lijepa guvernerka od trideset devet godina - vjerovatno najmlađa dama među predsjedničkim kandidatima. I od republikanaca, od mladih generala-heroja rata protiv Irana.
  Generacija političara u Sjedinjenim Državama se promijenila.
  U Rusiji je Putin možda mogao da pobedi Zelenskog, ali je očigledno izgoreo na poslu. Prenapon je učinio svoje! Ono što je želio je da precijeni svoju snagu i ne vjeruje svojoj okolini. Ili su možda i njega otrovali. Nakon što je Nazarbajev otišao, počeo je još jedan talas demokratizacije u ZND. Kazahstan je postao parlamentarna republika. U Bjelorusiji je Lukašenko nekako sumnjivo nestao. I predsjednik je također postao figura.
  Došao je još jedan talas. U Turskoj je parlament već ustao protiv Erdogana . Klatno se zanjihalo u drugom smjeru.
  Zelenski je zaista promijenio ustav u korist više autokratije, ali na Zapadu ga doživljavaju kao jednog od svojih! A referendumi se održavaju stalno. I postoji prava sloboda govora.
  U svakom slučaju, Zelenski nema posebnih problema da pobedi u drugom krugu. Najvjerovatnije će Medvedev biti taj koji će proći u drugi krug - administrativni resursi mogu se nadvladati niskom popularnošću i ne baš uspješnom vladavinom. Mnogi su primijetili sličnosti s izborima u Ukrajini - mnogi predsjednički kandidati, vodstvo Zelenskog, nizak rejting vlade i visok antirejting .
  Još uvijek je pitanje da li bi Zelenski mogao pobijediti Putina, ali Medvedev očigledno nije bio dorastao ulozi lidera nacije. A demokratija je ovdje igrala protiv vlasti.
  Medvedev nije mogao da se spremi za borbu. Njegov karakter nije isti. Nije pravi borac!
  Ali problem sa svim autokratijama je što nasljednici nisu baš dobri! Obično bi diktator na njegovo mjesto stavio slabića da ga ne sruši! Na primjer, Nazarbajevljev nasljednik bio je ograničen u moći. I nema ništa protiv - on je mekog tela!
  Ali Vladimir Zelenski je, u svakom slučaju, došao na vlast iz opozicije i nije slabić.
  Mora se reći da su Putina takođe smatrali mekanim i slabim, zbog čega su i postavljeni za predsednika, posle glasnog Jeljcina. Ali kako se ispostavilo, u tihoj močvari ima đavola!
  A onda se pokazalo da močvara ipak nije bila tako tiha. Ali Medvedev, čini se, nije vuk u ovčjoj koži, već zaista prirodna ovca. I ne može skupiti snagu.
  Žirinovski je vrijeđao Zelenskog nepristojnostima i kažnjen je. Nekoliko desetina predsjedničkih kandidata povuklo se u korist Medvedeva, ali to nije dalo gotovo ništa. Od poznatih ljudi koji su glumili bio je bokser Denis Lebedev. On je zapravo napredovao čisto tehnički. Bilo je i privrednika i manjih kulturnih ličnosti. Od pisaca, samo je Sergej Lukjanenko glumio u korist Medvedeva. Ostali su želeli da se promovišu . I svi su vjerovali u sreću.
  Medvedev je prilično porastao. Ali postojala je nada da će vojska, zatvor i policija glasati kako je naređeno. Plus tu je i podmićivanje birača. I naravno prevremeno glasanje. I ovdje su sve šanse za uspjeh.
  Da, upravo je to podstaklo pojačanu aktivnost vlasti. Dajte rano glasanje. I tu, naravno, dolazi do falsifikovanja. I želja da glasate srcem.
  Za razliku od izbora 1996. godine, Medvedev nije mogao povećati svoj rejting. Jeljcin je, moram reći, takođe imao sreće. Konkretno, Džohar Dudajev je slučajno umro. Kakva ga je muva ujela, nije preduzeo uobičajene mere predostrožnosti tokom poziva. Uostalom, da se to dogodilo malo ranije, ne bi imali vremena da zadaju udarac. A malo kasnije, samo bi antena bila pokrivena, a sam Dzhokhar bi bio na sigurnoj udaljenosti. Ovo je takva sreća u ratu i za propagandu.
  A sada ne možete dokrajčiti Dudajeva. I nema Radueva koji je tako glupo uhvaćen uoči ruskih predsjedničkih izbora. Ali Dudajev mlađi ne želi da umre tokom izbora. I generalno, očigledno se prekida trijumvirat naslednika: Jeljcin, Putin, Medvedev...
  Pokušaji podmićivanja birača su procurili i izazvali novi skandal. Patrijarh nije nikoga podržao, rezonujući: Božije je Božje, a ćesarovo je ćesarovo . Općenito, pod Jeljcinom je nekako bilo lakše. I iz nekog razloga, pravoslavna crkva je stala na stranu Jeljcina, koji je izgledao potpuno beznadežno. I industrijski krugovi.
  A onda su ruski oligarsi počeli da flertuju sa Zelenskim. Očigledno je nemoguće podići Medvedeva.
  I raspoloženje u medijima je počelo da se menja. Zelenskog su sve više hvalili. Žirinovski je već počeo da kaže da je njegov imenjak zapravo dijamantski čovek.
  Medvedev je ponovo udvostručio plate i penzije. Ali rublja je konačno propala. I počela je inflacija. Povećane su i tarife.
  Čak je morao da traži i zajam od MMF-a. A nafta i gas postaju sve jeftiniji i jeftiniji.
  Iran, Venecuela, Libija, Saudijska Arabija povećavaju izvoz. A u SAD-u je uveden novi način vađenja škriljaca. Troškovi su naglo pali.
  A onda dolazi do ekonomskog pada i nemira u Kini. Pa, jasno je - umoran sam od dominacije Komunističke partije. A Kinezi žele slobodu i višestranački sistem!
  U Indiji je došlo do male promjene na vlasti. Bilo je pokušaja državnog udara i uspostavljanja diktature.
  Konfrontacija na Kavkazu je naglo porasla. Nemiri su počeli i u Sibiru. Posebno su ojačali separatisti.
  U Britaniji je partija pobijedila na izborima: "Renesansa", međutim, u koaliciji s laburistima. Kraljica Elizabeta je još živa, ali je obećala da će se povući na stogodišnjicu, nakon čega će biti održan referendum o ukidanju monarhije. I osnivačko mjesto predsjednika Britanije.
  Francuska je nemirna. Pobijedila je Mary Lipen umjesto Makrona , a bilo je i pokušaja uspostavljanja diktature. Ali sami Francuzi ne znaju šta hoće, oni su organizovali novi Majdan. Da, bez presedana po obimu. A Marija je bila prisiljena napustiti radikalne planove za protjerivanje Arapa i drugih. Zatim, još gore, Vrhovni sud je poništio predsjedničke izbore, a Mary je uhapšena.
  I u Francuskoj su raspisani prijevremeni izbori. Odnosno, kao i uvek, svuda je nered.
  U Bjelorusiji, kojima je dosta Lukašenkove tiranije, održali su referendum i potpuno ukinuli mjesto predsjednika. Republika je postala parlamentarna, a novi premijer je rekao da bi moglo doći do pripajanja Rusiji. Ali nakon predsjedničkih izbora tamo. Zelenski je veoma popularan u Belorusiji.
  U Kazahstanu su odnosi između predsjednika i parlamenta postali zategnuti. Postojala je prijetnja opozivom. Ali brzo su pristali, ali je moć šefa države bila dodatno ograničena.
  Medvedev je postajao sve nervozniji. Bližili su se izbori, a rejting Zelenskog je bio nekoliko puta veći. Istina, on ne pobjeđuje u prvoj rundi, ali u svakom slučaju Medvedev odustaje. Postoji samo kalkulacija prevariti ili nokautirati.
  Održano je tajno vijeće. Okupili su se ruski milijarderi.
  Medvedev je direktno rekao:
  - Da li želite da ukrajinski stranac dobije ogromnu moć predsednika imperije?
  Deribasco je logično primetio:
  - Hteli mi to ili ne, sa bilo kojom vlašću moramo da se složimo! Zelenski nije komunista, i... Ovo nije Zjuganov, koji nam nikako nije odgovarao!
  Medvedev je suvo rekao:
  - U Ukrajini je porez na dohodak mnogo veći nego u Rusiji!
  Roman Abramovič se nasmejao i primetio:
  - Ko zna i broji naše prihode! Osim toga, tamo su nedavno smanjeni i skoro izjednačeni sa našim!
  Prohorov je odgovorio sa osmehom:
  - Vlasti se mijenjaju. Mi ostajemo! Šta možete preporučiti?
  Medvedev je graknuo od bijesa:
  - Ne verujem da je Jeljcin pošteno pobedio!
  Deribasco je hladno odgovorio:
  - Da Jeljcinov rival nije bio Zjuganov, onda bi Borik zaista imao male šanse. Ali ljudi su ipak previše dobro pamtili "čari" komunističke vlasti. Naime: prazne police, kartice, kuponi, vizit karte, dugi redovi, plata od pet dolara mjesečno. Naravno, niko nije hteo da se vrati u ova paklena vremena. Štaviše, izgubiti spektakl, i političke emisije, kao i filmove sa seksom, i još mnogo toga. Narod je želio slobodu. I glasali su ne za Jeljcina, već protiv Strašila Zjuganova. Ali Zelenski neće uplašiti narod. Za razliku od Putina, on neće zatvoriti program "Lutke" i neće stavljati ljude na karte. Devedeset šesta godina se ne može ponoviti. Jeljcin je ukrao pet do šest posto, ali je pobedio sa trinaest razlike! Tako da je skoro fer!
  A Zelenski vodi sa takvim vodstvom da ga nećete moći pobijediti !
  Medvedev je viknuo:
  - Bacili su me! Složili smo se!
  Roman Abramov je primetio:
  - Bar će nam sankcije biti skinute! A ti si medvjed... Već si zaradio penziju!
  Medvedev je prosiktao:
  - Trebao bi gorjeti u paklu!
  Prokhorov je logično primetio:
  - Ne postoji pakao! Postoji samo strašilo za prikupljanje novca!
  Medvedev zbunjeno upita:
  - Da? Šta ako Boga nema?
  Prohorov se nasmiješio i odgovorio:
  -Koji Bog? Oni to drugačije predstavljaju!
  Roman Abramovič je predložio:
  - Možda da napravim novu veru! Ko je bogat, Bog ga voli! Ko je najbogatiji, njega Svemogući najviše voli!
  Medvedev klimnu glavom:
  - Logično! Ali šta će narod reći?
  Roman Abramovič se nasmijao:
  - Ljudi se mogu obrazovati!
  Medvedev je progunđao:
  - Nadam se da ćemo ostati prijatelji!
  Nakon čega je napustio salu...
  Kaleidoskop događaja je nastavio da besni svetom. Vitalij Kličko se takođe vratio u ring i borio se na stadionu u Kijevu. Borio se sa Michaelom Tysonom. Dva staraca, veoma poznati i popularni. Pa, skupili su mnogo novca. Michael Tyson je, naravno, pristao na borbu, jer je bio gotovo prosjak.
  Čak i ako ga je Vitalij Kličko, koji je bio mlađi i, što je najvažnije, u mnogo boljoj formi, bukvalno pobedio. Vladimir Kličko je rekao da i dalje želi da osvoji titulu apsolutnog šampiona sveta i da se bori sa Usikom. Nakon čega će oboriti sve rekorde, postavši najstariji apsolutni šampion sveta... I može da se smiri. Šta još treba da pobedi? Joe Louis je već pobijeđen, a Foreman je već pobijeđen i četiri puta je osvojio titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji .
  Vitali Kličko je zaradio mnogo novca od borbe, dodao je u svoju riznicu i slavu, i imao je relativno laku borbu.
  Zelenski je odlikovao Vitalija Klička Zlatnim ordenom Ilje Muromeca. I to mu je donelo dodatne simpatije.
  U svijetu politike, bokseri su postali popularni općenito. Floyd Maweiser je postao kandidat za predsjednika SAD-a. Formalno nezavisna. I sa pristojnom ocjenom. A šta je sa milijarderom, i neporaženim bokserom, i crncem. Zašto ne kandidat?
  Floyd Maweiser je podržao predsjednika Zelenskog na izborima i obećao prijateljstvo.
  Malo je Floyda željelo revanš sa Paquiom , i skupili su mnogo novca za to.
  Medvedev je očigledno gubio tlo pod nogama. Kako bi stvorio malo šokantne vrijednosti, imenovao je Anatolija Kašpirovskog za ministra zdravlja s rangom zamjenika premijera. Što je, naravno, snažan potez, ali nedovoljno. Inače, Anatolij Kašpirovski je postao najstariji ministar i potpredsednik vlade u čitavoj istoriji Rusije. Da, rekorder! Dmitrij Medvedev je takođe odlikovao englesku kraljicu Ordenom svetog Andreja Prvozvanog, a čak je Šojguu poklonio i zvezdu heroja. I lišio je Gorbačova njegovog najvišeg reda. Što, generalno, nije tako lijepo.
  Takođe je uzeo i vratio Beriju u čin maršala. Možda da privučem
  na njihovu stranu staljinista. A Boris Nemcov je posthumno odlikovan Ordenom za zasluge otadžbini prvog stepena. Nadalje, on je svojim dekretom preimenovao Volgograd u Staljingrad. Takođe flertuje sa staljinistima . Ali i sa liberalima. Novodvorskoj je posthumno dobio titulu Heroja Rusije i... Staljina!
  Medvedev je posthumno odlikovao i Orden Svetog Andreja Prvozvanog Jurija Gagarina. I vratio je Orden pobjede Leonidu Ilji Brežnjevu. Neočekivano, Medvedev je Gariju Kasparovu poklonio zlatnu zvezdu heroja Rusije.
  Takođe flertuje sa liberalima. I sa komunistima. I vaše i naše.
  Medvedev je papi Franji Prvom uručio i Orden svetog Andrije Prvozvanog.
  Takođe veoma velikodušni pokloni od "velikog vladara"! Osim toga, Medvedev je neočekivano ponovo snizio starosnu granicu za penzionisanje i za muškarce i za žene na pedeset pet godina. Što se pokazalo kao senzacija. I opet je povećao penzije.
  Šta možete učiniti uoči izbora?
  Osim toga, vršilac dužnosti predsjednika dodijelio je Vladimiru Žirinovskom čin general-pukovnika. Kao, za vjernu službu, uzmite ga s ramena gospodara. A njegov sin Igor Lebedev neočekivano je imenovan za ministra vanjskih poslova, umjesto starog i nevoljenog Lavrova na Zapadu.
  Medvedev je Demuškinu ponudio i mjesto šefa Ministarstva unutrašnjih poslova, ali je autoritativni nacionalista odbio. Od novih imenovanja, imenovanje Ksenije Sobčak za ministra kulture postalo je senzacija. Ona je, vidjevši da joj je rejting jako mali, pristala. Ali je tražila i mjesto potpredsjednice Vlade. Medvedev je pristao na ovo.
  Yavlinsky je također učestvovao na izborima, ali se potpuno razbolio i povukao se iz zdravstvenih razloga.
  Vršilac dužnosti predsjednika dodijelio mu je i zvijezdu Heroja Rusije.
  Mihail Kasjanov je dobio Orden za zasluge otadžbini prve klase i poziciju počasnog ekonomskog savetnika. Zašto se povukao u korist Medvedeva. Ali ovo je vrlo mali dio procenta.
  Sergeju Kovaljevu je ponuđen ministar sporta, ali mu se to činilo nedovoljno.
  Nastao je sukob sa predsjedavajućim ustavnog suda. Zorkin je konačno otišao. Ali kome da dam takav post? Po mogućnosti za ženu! I ponudili su to Alli Pugachevoj.
  Ali poznata pevačica je to odbila, navodeći da to nije za nju. Medvedev joj je ipak poklonio zvezdu Heroja Rusije. Iako je Alla odbila djelovati u njegovu korist.
  Ali ko će biti predsednik ustavnog suda? Pozicija je zaglavljena. Šojgu je takođe odbio - ne njegov profil!
  Neočekivano, Dima Bilan se složio. Mada naravno nije činjenica da je ovo njegov profil! I naravno, biti pjevač je isplativije i mnogo zabavnije nego biti predsjednik ustavnog suda.
  Medvedev se, u svakom slučaju, brzo uhvatio za to i dodijelio zvijezdu Heroju Rusije.
  Dima Bilan je, međutim, rekao da je ovo samo šala. Međutim, uz opšte odobravanje, Ljudmila Putina je imenovana za predsednika ustavnog suda. Ovo je bio snažan potez, s obzirom na Putinovu popularnost u Rusiji, ali je već pomalo zakasnio i nije mogao spasiti Medvedeva.
  Iako su uloženi titanski napori. Ali cijene su rasle, kurs rublje je padao, talibani su napredovali u Tadžikistanu i nije bilo ničega što bi uvjerilo birače.
  Genadij Zjuganov je u poslednjem trenutku imenovan za prvog potpredsednika vlade zaduženog za socijalni blok. Ali ovo je već oblog za mrtve.
  I sam Zjuganov je već potpuno izgubio svoje biračko tijelo.
  Degtjarev je imenovan za glavnog tužioca uoči glasanja. Također predsjednički kandidat iz Liberalno demokratske partije.
  Medvedev se preselio i tražio nove puteve. Jedan od spektakularnih izbornih poteza bilo je uručenje specijalne zlatne medalje Žukova svim veteranima Velikog otadžbinskog rata. I milion ruskih rubalja. Ali ostalo je vrlo malo veterana Velikog domovinskog rata.
  Medvedev je Tereškovoj odlikovao i Orden Svetog Andreja Prvozvanog. Dok postoji prilika, zašto je ne nagraditi? Dakle, Anatoliju Karpovu se može dati heroj Rusije. On je veliki šahista! I Aljehin, i Botvinik, i Tal i Spaski, Tigran - posthumno će dodeliti nagrade - uopšte nije loše!
  Zvijezde heroja Rusije - to je super!
  Lijepo je dodjeljivati nagrade i dijeliti medalje. A ako uspostavimo i red po imenu Putin. Postoje četiri nivoa: četvrti - bronzani, treći - srebrni, drugi - zlatni, prvi - zlatni sa dijamantima!
  To je ono što je Medvedev pronalazač.
  Međutim, ni to nije dovoljno. Zelenski takođe uspostavlja nove poretke. Orden, na primjer, Tarasa Ševčenka. Ili Taras Bulba! Ili Gogol! Zašto gubiti vrijeme na sitnice? I red nazvan po Kožedubu! Ovo je snažan potez Zelenskog da udovolji lijevim snagama. Generalno, naravno, Zelenski nije komunista, pa čak ni ljevičar. Tako da bi mogao imati problema. Ali komunisti u Rusiji nisu imali vođu.
  I takođe, Andrej Navaljni? Nekako su svi zaboravili na njega. Zar se zaista niste kandidovali za predsednika? Ali Andrej Navaljni već dugo radi u timu Zelenskog i već je učinio mnogo u borbi protiv korupcije u Ukrajini.
  Dakle, još niko nije umro! A u toku je proces spajanja dva bratska naroda i opšti izbor lidera nacije.
  Andrej Navaljni će takođe oprati Zelenskog... Kao i obično, on gori.
  I djeluje energično uz mahnit pritisak.
  I u isto vrijeme vrlo suptilno, kako ne bi uplašili birače. Uopšte nije u Trampovom stilu.
  A u svijet dolaze nova vremena - sigurnija i mirnija. U Saudijskoj Arabiji počinju demokratske i sekularne reforme, a općenito vjerski ekstremizam slabi. Zaista, mnogi mogu pročitati kontradikcije između Kurana i nauke na internetu i zapitati se: zašto to rade? Koji su razlozi da se Kuran i Biblija smatraju Božjom riječju?
  Kada ljudi počnu da razmišljaju i postavljaju pitanja, više nisu tako nagli. U stvari, zašto nastaje vek? Više kao strah od smrti! I tako se malo ljudi boji umrijeti dok se ne razbole!
  Uoči izbora, Medvedev je povećao plaćanja za bolovanje i naknade za osobe sa invaliditetom. Povećana je i proizvodnja tenkova...
  Medvedev je, da bi se pokazao kao patriota, značajno podigao ljestvicu vojnih izdataka. Tenk Bear, najteže od čudovišta, težak više od stotinu tona i s nuklearnim reaktorom umjesto motora, pušten je u masovnu proizvodnju.
  Projekat Bear je razvijen pod Putinom, po njegovom ličnom nalogu. Ideja je bila da se napravi čudovišni tenk za zastrašivanje. Ispostavilo se da je vozilo veoma teško i skupo, sa višeslojnim oklopom i dva raketna bacača u upotrebi.
  Posebnost automobila bila je njegova brzina od više od stotinu kilometara na sat, s težinom od sto pedeset tona i kolosalnom rezervom snage zahvaljujući nuklearnom reaktoru.
  Istina, tokom trčanja dogodio se još jedan nesretan incident - pukla je gusjenica. I opet se ispostavilo da je utisak pokvaren. Medvedev je bukvalno ismejan.
  A onda se dogodila još jedna epizoda s vršiocem dužnosti predsjednika - ne možete to namjerno zamisliti. Kada je Medvedev pokušao da sruši drvo pred drvosječama, ono je palo pravo na svečani sto sa hranom. Tako se nesrećni privremeni šef Rusije ponovo osramotio.
  Da, Medvedev zaista nije imao sreće. Takvo bogatstvo je hirovita: jednog nagrađuje, drugog vrijeđa. Da li je Nikolaj II zaista bio tako loš, na primjer, ali su ga više sile zaista uvrijedile. Dakle, Medvedev, generalno, pametna osoba, bukvalno se izvukao sa svime.
  Pokušaji da se nešto učini nailazili su na otpor i tvrdoglavost.
  Činilo se da se Medvedev trzao u tiganju. A onda su se pojavili drugi problemi. Vršilac dužnosti premijera je također bio umiješan u korupcionaški skandal.
  I ovdje, naravno, to se ne bi moglo dogoditi bez Andreja Navalnog. Ovaj momak će se uvek uklopiti!
  Dobio sam tako razorne inkriminirajuće dokaze o Medvedevu i njegovoj pratnji - skandal se pokazao nevjerovatnim. Ukratko, i Navaljni i oni koji su pali pod njegovim silovitim udarcem postali su poznati.
  A Medvedev je morao da se opravdava i da obriše pljuvačku. I sve se izlilo na njega. Ne izbori, samo užas.
  Na dan glasanja, Medvedev je stigao pod stražom. Bilo je jasno da je tmuran i nesiguran. Ruke su mi se tresle kada sam uzeo glasački listić. Svojom posljednjom naredbom vd predsjednika je utrostručio plate vojsci i policiji. I pet puta veća penzija!
  Anastasija Orlova se, međutim, duhovito nasmijala kandidatkinji za ulogu diktatora:
  - Teško je sedeti na bajonetima! Ovdje stavlja jastuk za novac!
  Nakon toga, djevojka terminator ga je uzela i pokazala golim prstima.
  Anastasija je, naravno, devojka koja svoje reči neće staviti u džep. Duhovit, snažan, hladan, harizmatičan .
  I toliko momaka se zaljubilo u nju. Štaviše, Anastasija je veoma temperamentna plavuša i ne ide u krevet, a da ne izabere novog muškarca za noć. Naravno, bira zgodnije, atletskije, mišićavije muškarce, ponekad čak i vrlo mlade. Ali definitivno drugačije. Očigledno da se napuni energijom. I niko ne smatra ovog strašnog ratnika kurvom.
  Naprotiv, za tako snažnu i mišićavu ženu to izgleda jako cool.
  Glasala je i Anastasija, uzela glasački listić golim prstima svojih gracioznih stopala, a ovo je čitava rola, u kojoj je teško naći prezime, i stavila ga za sebe bez nepotrebnih predrasuda. Pa jasno je za koga!
  Nakon čega je pokazala svoju krupnu figuru golim nožnim prstima!
  Vladimir Zelenski je došao da glasa na biciklu. Skočio je i zavrtio se. Kao i uvijek, borben je i temperamentan. Pravi Napoleon Bonaparte.
  I naravno, glasao sam žustro, kako se i očekivalo.
  Vladimir Kličko se nikada nije povukao sa izbora. I takođe je glasao za sebe i stisnuo pesnicu prema Medvedevu.
  U poslednjem trenutku Nikolaj Valuev je od Medvedeva dobio zvezdu heroja Rusije i mesto ministra unutrašnjih poslova. Jedva sam ga uspio snimiti. Iako je odbio da kaže za koga je glasao.
  Ovdje je glasalo mnogo ljudi: Alla Pugacheva i Suraikin ...
  Žirinovski, naravno, nije mogao a da ne ostavi svoj trag. Uzeo ga je i pocepao portret Vladimira Zelenskog odmah na biračkom mestu i obećao da će ga sigurno pucati kada dođe na vlast.
  Dima Bilan je pevao tokom glasanja:
  - Sve je nemoguće, znam sigurno! Bilan će biti izabran, on je bezgrešan vitez!
  Tada su se pojavile druge zvijezde.
  Gari Kasparov je rekao da se vlast menja, i da će Medvedev otići i sa njim će se konačno završiti Putinova era.
  Istovremeno, bivši svetski šampion rekao je da nije protiv da nastavi šahovsku karijeru. I oboriti Steinitzov starosni rekord . I da će Rusija uskoro dobiti dostojnog i demokratskog lidera, a doba careva će konačno postati stvar prošlosti.
  I da je Gari Kasparov izmislio sopstveni šah, koji će uskoro steći popularnost u celom svetu.
  I demonstrirao ploču sa sto ćelija . U njemu su se pojavile nove figure. Po dva luda: pored kralja i kraljice. Štaviše, šala hoda kao kraljica, ali udara isključivo kao vitez. I dva strijelca na rubu umjesto pijuna. Strijelci se kreću kao pijuni, ali pucaju dijagonalno preko dva cijela polja. Istina, jer su na samoj ivici ploče, njihova vrijednost je donekle smanjena. Ali također se mogu pretvoriti u bilo koji oblik.
  Šah Garija Kasparova je nesumnjivo privukao pažnju ljudi i novinara.
  Navaljni je obećao da će Kasparov definitivno postati ministar.
  Glasao je i Anatolij Karpov. Ali on je već stari bivši šampion, pa je obećao samo da će savjetovati. I rekao je da, najvjerovatnije, dolaze velike promjene. A šta će biti bolje sutra nego juče!
  Medvedev je već na dan izbora najavio da se trajanje minimalnog odmora u Rusiji povećava na trideset radnih dana, te da će sve žene koje rode desetoro i više djece od njega dobiti nagradu: zvijezda Heroja Rusije Federacija.
  Novi populistički potez, i moram reći prilično snažan. Ali prekasno je. Pogotovo na dan izbora, jasno je da je to samo posao za javnost.
  Medvedev je očigledno gubio tlo pod nogama... Njegova stalna vlast je bila jako umorna od svega.
  Narod je hteo da iskoči iz Putinove kolotečine, a žeđ za promenama je bila zrela. Osim toga, ispostavilo se da je očigledna Medvedeva nesposobnost da bude jaka ličnost.
  Zelenski je, osvajajući bodove i djelujući bez nepotrebnog populizma i obećanja, samouvjereno krenuo naprijed.
  Ove ankete na izlazu su govorile da je on bio izraziti favorit. Ali da li će Medvedev proći u drugi krug još je pitanje! Za sada bi Vladimir Kličko i Sergej Kovaljov, kao i Grudinin , mogli da ga izazovu za ovo mesto.
  Zjuganov je glasao poslednji. Stari, bolesni, bivši predsjednik Komunističke partije Ruske Federacije prekrižio je ime Grudin i uzdahnuo. Da, nije lako postati prvi potpredsjednik ruske vlade sa skoro osamdeset godina. Da li mu treba?
  A Zjuganov je, teško dišući, graknuo:
  Opet ćemo u borbu
  Za moć Sovjeta...
  I kao jedan umrecemo -
  U borbi za to!
  I oteturao je iz kabine. Ne, on će uskoro dati ostavku.
  Vrijeme se bližilo, a prvi podaci o predsjedničkim izborima trebali su stizati. Rusija je bila na rubu ogromnih promjena. Mitinzi i zahtjevi za savezništvom sa Rusijom održani su i u Bjelorusiji. Sve je postajalo sve bjesnije i uzbudljivije.
  Izlaznost na ruskim predsjedničkim izborima dostigla je rekordan nivo u istoriji alternativnih izbora, skoro devedeset posto.
  A upravo su objavili da su glasačke kutije otvorene i da je počelo prebrojavanje glasova sa Dalekog istoka.
  . POGLAVLJE br. 3.
  Rezultati prvog kruga počeli su da stižu sa Dalekog istoka. Kako su govorila sva istraživanja javnog mnjenja, Zelenski je sigurno prednjačio. Medvedev još nije bio ni drugi. Za drugo mesto borili su se Grudinin i Vladimir Kličko . Na listi je bilo još oko dvije stotine kandidata, pa su se raspršili. Međutim, Zelenski je u Sibiru dobio skoro pedeset posto i mogao je čak računati na pobjedu u prvom krugu.
  Medvedev je rekao u svom srcu:
  - Hteli smo najbolje, ali glasali iz zabave!
  Zelenski je bio lakonski:
  - Istina je pobedila!
  Izborni podaci su se stalno mijenjali, ali je prvo mjesto Zelenskog sa velikom razlikom ostalo nepromijenjeno. Druga stvar je što su Grudinin i Kličko blago pokleknuli. I Medvedev je počeo da dolazi na drugo mesto, iako sa više od trostrukim zaostatkom od lidera. Vršilac dužnosti je najviše dobio u Čečeniji, u vojsci, u istražnom zatvoru. Pa jasno je. Posebno u istražnom zatvoru. Tamo je teže pratiti prebrojavanje glasova.
  Medvedev je, međutim, oslobodio mnogo zatvorenika i povećanje nije bilo toliko značajno koliko je očekivao.
  No, uz veliku muku, uspjeli smo se plasirati u drugi krug. Iako je Zelenski uzeo skoro četrdeset posto ukupno, Medvedev je jedva prikupio trinaest. Štaviše, podmićivanjem birača i prekršajima. Da, Dmitrij Anatoljevič se pokazao prilično slabim. Treći je bio Vladimir Kličko. Kakva mala senzacija, četvrti je Grudinin . Dima Bilan je takođe neočekivano bio peti. Sergej Kovaljev je bio šesti, iako je njegov rejting bio visok. Žirinovski se ovoga puta nije ni našao među prvih deset. Istina, Medvedev mu je odmah dodijelio čin general-pukovnika za vjernu službu i zvijezdu Heroja Rusije.
  Takva utješna nagrada za vašeg vjernog slugu. Nadalje, Dima Bilan dobio je zvijezdu Heroja Rusije i Orden za zasluge otadžbini prvog stepena.
  Ali Dima je rekao da i dalje neće podržati Medvedeva. Međutim, nejasan je i stav u vezi sa Zelenskim. Jedino je Vladimir Kličko otvoreno pozvao na glasanje u korist Zelenske. Štaviše, ovaj bokser je najavio da će se boriti u Moskvi sa olimpijskim šampionom 2020. I da mu razlika u godinama ne smeta. Da je Vladimir jači i motivisaniji nego ikad.
  Medvedev je, međutim, dodijelio zvijezdu heroja Rusije i Vladimiru Kličku i Vitaliju Kličku. Kao, on je pošten čovjek. Vi ste braćo mnogo učinili za boks, posebno Vladimir.
  Vitalij je rekao da je najodvratnija stvar na Majdanu to što zbog njega nije oborio Holmesov rekord. Ali imao je svaku priliku!
  I odjednom je Vitalij poželeo da se sastane sa Gassievom u Kijevu. Što je izazvalo određenu pometnju. Zašto ne probati?
  Sergey Kovalev je također želio da nastavi karijeru, podsjetivši da je Hoppins , čak iu starijoj dobi, pobjeđivao svjetske prvake i ujedinjene titule. I da za sada ni Zelesky ni Medvedev ne planiraju raditi u vladi. I želi da se bori.
  Momci su zaista imali dovoljno motivacije. Od ostalih boksera, Dima Bivol je izrazio želju da se bori s Kovalevom.
  Medvedev je pregovarao sa Grudinom . Obećao mu je zlatne planine. Grudinin je želio ni manje ni više nego mjesto premijera. Neočekivano, stariji Zjuganov podržao je Medvedeva i pozvao Grudinina da se pridruži timu v.d. Ali tada su nastali problemi i raskol u redovima komunista. Što se nije svidjelo obojici kandidata.
  Ali Sergej Udalcov se oglasio u korist Zelenkog . Kažu da između dva zla moramo izabrati koje još nismo znali!
  Nikolaj Valuev je predložio savez između Zelenskog i Medvedeva: predsednik Zelenski - premijer Medvedev. Šta se dopalo oligarsima! Štaviše, podsetili su da postoji neizrečena tačka ujedinjenja: da će različite zemlje imati premijere i predsednike od svojih.
  A pošto Zelenski pobjeđuje na predsjedničkim izborima, onda bi predstavnik Rusije trebao postati premijer. Ali Medvedev je i dalje u drugom krugu.
  Zelenski je, međutim, rekao da da, premijer će biti iz Rusije, ali ne i Medvedev! Jer Rusi su siti njegovog upravljanja. A potreban je neko sposobniji u ekonomiji i sa uspješnim iskustvom, a ne neuspjeh kao Medvedev!
  Podaci društvenih istraživanja pokazali su da većina Rusa ne želi da vidi Medvedeva kao premijera. Tačnije, skoro devedeset posto je bilo protiv.
  Rogozin se neočekivano vratio iz političkog zaborava i počeo se smatrati mogućim premijerom. Takođe, mnogi Rusi su želeli da vide Andreja Navaljnog kao svog premijera.
  Tako se točak istorije okretao sve brže i brže.
  U svijetu je, naravno, Zapad podržao Zelenskog, Kina je ostala neutralna. Većina zemalja je takođe za Zelenskog, kojeg su smatrali demokratom i zapadnjakom. Ali Medvedev je toliko dugo bio Putinov partner. Čak su razgovarali o tandemu dvojice lidera. I jasno je da Medvedev uopće nije tako bijel i pahuljast kako želi da izgleda. U SAD su i izbori. Takmičenje mladog republikanca i mlade demokratke. I to je šansa pedeset-pedeset. Promjene su moguće i u Kini, lider Xi ima zdravstvenih problema. I izgleda da postoji šansa da će ga naslijediti demokratskiji lider.
  Općenito, kineska oligarhija želi više slobode i demokratije, ali ljudi se ne zabavljaju dovoljno. Kakvi su to izbori kada se unapred zna njihov ishod?
  Moda za diktaturu je počela da nestaje. Svi su htjeli nešto više od toga da budu zupčanici.
  Zelenski je personificirao nove stvari i promjene, i to uspješne. A u Rusiji je to bilo pozitivno percipirano. Ljudi nisu željeli zatvore, logore ili opći strah.
  Promenila se generacija i svi žele promene. Čak i na Kubi, gdje je Castrov režim, kojeg narod mrzi, bio zapanjujući. Čak i ako je vlast bila pod drugim imenom. U Sjevernoj Koreji također postoji žeđ za promjenama. Štaviše, Korejci su često govorili: monarhija nije za komunizam! I da debeli diktator mora otići!
  Želja za promjenama širom svijeta je rasla, a Zelenski je bio u ovom talasu. I uspješno napredovao!
  A u Sjevernoj Koreji su bile protestne demonstracije. Koje je diktatorski režim pucao iz mitraljeza. Što je postalo još jedan pokazatelj varvarstva koje je vladalo na kontinentu.
  Trump je rekao da Sjedinjene Države mogu riješiti problem ove diktature silom. I da ih nuklearna bomba neće uplašiti. Trump je dalje rekao da Sjedinjene Države već testiraju takvo oružje da nikakva termonuklearna naboja neće biti opasna.
  Ali Trumpu je vrijeme istjecalo. I tako je najstariji od predsjednika. Štaviše, nakon Carterove smrti, čak je postao i najstariji među bivšim predsjednicima. Vau! A sreća voli mladost! Da je Tramp za protivnika imao mlađu ženu, malo je verovatno da bi je uopšte pobedio!
  Očigledno zakon karme kaže: sretno mladima! Čak i ako se ispostavi da je Ronald Reagan izuzetak od pravila!
  I pokazalo se da je relativno mladi Gorbačov bio promašaj. Čak i ako neko može da kaže da je Mihail Sergejevič pogrešio? Prvi vladar SSSR-a koji je govorio ljudskim jezikom. A narod ga nije razumeo! Ili možda čak ni ne narod, već elita!
  O, kakva sreća! Koliko je sreće imao Vladimir Vladimirovič Putin i koliko je postigao?
  A da je Nikolaj II imao malo više sreće - na primjer, da je admiral Makarov ostao živ, kako bi Rusija tada bila velika i moćna. Kina bi postala Žuta Rusija i ceo svet bi bio pognut!
  I tako su zauzeli Krim sami i bili uvučeni u konfrontaciju sa cijelim svijetom!
  I Nikolaj II, kao suptilan diplomata, uspeo je da pregovara o Carigradu i Maloj Aziji od svojih saveznika.
  Pa dobro, sad fenomenalni Zelenski postaje sve aktivniji. I drugi izbori se približavaju.
  U Ukrajini je sve više veselja i optimizma. Medvedev je naravno predložio televizijsku debatu. Iako ovo nema mnogo smisla. Pozicija vršioca dužnosti predsjednika Rusije nije jako jaka. I nema se čime hvaliti. Ni u ekonomiji, ni u politici ni u ratu. Situacija na Kavkazu se čak i pogoršala. I ništa se ne može učiniti. Ni sila ni diplomatija ne pobjeđuju. Odnosi sa Medvedevljevim okruženjem postaju sve neprijateljskiji. Niko ovde cara više ne shvata ozbiljno. Iako je kralj još uvijek na prijestolju.
  Oligarsi, generalno, nisu protiv Zelenskog. Nezadovoljne su samo snage sigurnosti, odnosno neke od njih!
  Tajno, Medvedev je sastavio savet bezbednosti. Razgovor se dotakao da li da se poništi drugi krug. Na primjer, da li je bilo kršenja? Naravno da jesu! I tome možete zamjeriti i poništiti rezultate izbora. Zašto bi tako nešto bilo potvrđeno preko Vrhovnog suda? Ideja se činila sasvim razumnom.
  Dmitrij Anatoljevič Medvedev prisjetio se da je svojevremeno u maju 1999. Jeljcin raspravljao o planu vojnog udara i rasturanja Državne Dume!
  I skoro se dogodilo. Istina, ni tada nije bilo jedinstva među snagama sigurnosti. Neki su rekli da je bolja meka opcija: Vrhovni sud odbacuje proceduru opoziva zbog nepostojanja zakona o smjeni ruskog predsjednika. A dok se ovaj zakon ne usvoji, a ovo je ustavni zakon, potrebno je okupiti dvije trećine parlamenta i tri četvrtine Vijeća Federacije. I ovlasti Dume će isteći, kao i predsjednika.
  Snage sigurnosti su tada zapravo obećale da će raditi sa Vrhovnim sudom i riješiti problem mirnim putem. Jeljcin nije baš želio da ide na vojni udar sa dva posto rejtinga i pet srčanih udara. I snaga nije ista, a ni podrška nije ista. Štaviše, 1993. godine narod je još imao podršku za taj kurs. A 1999. više nije bila tu. A to se nije moglo dogoditi s takvim rezultatima.
  Dakle, da je proces opoziva prošao, najvjerovatnije bi se završio bez pucnjave.
  Medvedev se žalio Vrhovnom sudu da poništi izbore.
  Ali onda su, naravno, sudije počele da prigovaraju. Da će, kažu, čak i ako izbori budu poništeni, to ipak morati da se ponovi. I šanse Medvedeva će biti samo manje. I narodni nemiri će početi.
  Dakle, kažu, Dmitriju je bolje prihvatiti da će Zelenski postati predsjednik Rusije. I pokušaj da nađeš svoje mjesto.
  Štaviše, mnogi su rekli da ovaj klovn neće uspjeti u Ukrajini. Ali mora da je upalilo! I ne bi trebalo da pravite tragediju od krtičnjaka.
  Medvedev je, nakon razgovora sa sudijama i bezbednosnim zvaničnicima, doneo odluku: da ipak ide na izbore. I održati drugu rundu. I tako će to zaista i funkcionirati. Možda će se ipak dogoditi čudo. Ali ne? Tako da ga neće strpati u zatvor.
  Sa sastanka milijardera je takođe izraženo da nisu protiv demokratije. I da Zelenski nije levičar i odgovara njima. I dalje, da će konačno sve zapadne sankcije biti ukinute i da će se Rusija konačno vratiti u svjetsku zajednicu.
  Sada preostaje samo jedna stvar: održati televizijsku debatu. Zelenski se složio, ali samo na stadionu Lužnjiki. Naravno, ovo je prihvaćeno. To je veoma podsećalo na već pređenu fazu sa Porošenkom. Štaviše, razlika u prvom kolu bila je još veća. A Medvedevov antirejting je kolosalan.
  Ali TV debate su poput davljenika koji se drži za slamku. Posljednji sastanak je u petak, a izbori su u nedjelju.
  Medvedev se, generalno, pripremao. Ali činjenice nisu na njegovoj strani. A Porošenkovo iskustvo je pokazalo da ne možete promijeniti činjenice samo retorikom. Kao što nisu mogli da pobede gradonačelnika Lužkova, jedini put u čitavoj istoriji Moskve kada su centralni televizijski kanali radili protiv sadašnjeg šefa grada.
  Ali propaganda nije mogla nadmašiti ekonomska dostignuća moskovskog gradonačelnika. I ne glasajte za Kirijenka, autora zadane greške! Ali on je bio taj koji je najviše unapređen . Vjerovatno najuspješniji kandidat stavljen je protiv poslovnog direktora.
  Međutim, ruski mediji sada više vode kampanju za Zelenskog. Niko nije verovao u Medvedeva. Čak i Vrhovni sud nije bio voljan da sasluša slučaj poništenja izbora.
  Za sada je poenta da je stadion prepun do vrha. Bukvalno prepuna.
  I bilo je jasno da dolazi do ozbiljne kontroverze. Međutim, na licu Medvedeva bilo je jasno da se skoro pomirio s porazom. Ali mora se napraviti posljednji potez.
  Uoči debate, Medvedev je imenovao Vladimira Žirinovskog za ministra unutrašnjih poslova. Ovo je posljednji gest očaja. Ali Žirinovski, znajući da je više od osamdeset posto birača spremno glasati za Zelenskog, nije bio nimalo nestrpljiv da se svađa sa budućim šefom države. Iako je, naravno, shvatio da je malo vjerovatno da će naći mjesto u timu Zelenskog.
  Da, Vladimir Volfovich je star. Međutim, Anatolij Kašpirovski je još stariji ministar zdravlja i potpredsednik Vlade. Ali on takođe nije posebno željan da vodi kampanju za Medvedeva. Ipak, ima šansu da ostane u timu. Godine su velike, a to znači iskustvo. A moja fizička forma je vrlo dobra.
  Nije ni čudo što je Kašpirov fenomen.
  Debata na stadionu počela je razmjenom pozdrava. I duhovite primjedbe. Ali Zelenski je izgledao svježije, sigurnije, uvjerljivije i profesionalnije.
  Medvedev je bio veoma nervozan i počeo je da vrišti. Nije mogao biti uvjerljiv. A stvari su prilično loše u zemlji. Narod jasno podržava Zelenskog. Ovdje je sve tako napeto.
  Svaka reč Zelenskog je propraćena aplauzom, a Medvedev je izviždan. To jest, postoji pravi neuspjeh debate.
  Medvedev se trza i kaže:
  - Imam iskustva!
  Zelensky sa osmehom odgovara:
  - Sa takvim iskustvom idi samo kod domara!
  Medvedev je odgovorio:
  - Putin i ja smo zauzeli Krim!
  Zelensky je duhovito odgovorio:
  - Lopovski stisak i kratke ruke!
  I tako se debata nastavila, ali je Zelenski očito pobijedio. Bio je mnogo duhovitiji i ubedljiviji od Medvedeva i radovala se publika.
  Odmah nakon televizijske debate, vršilac dužnosti predsednika Rusije doneo je dekret kojim se plate povećavaju pet puta, a penzije sedam puta! Ali to je već izgledalo kao šala.
  Medvedevljevci su se samo smijali. Mada je bilo jasno da su uoči izbora radili nešto drugo!
  Medvedev je takođe odlučio da Ordenom Svetog Andreja Prvozvanog dodeli i Staljina i Lenjina. Za ovu odluku treba reći da je prilično mudra, ali zakasnela. Dmitrij Medvedev je očigledno želeo da pridobije komuniste. A posebno staljinisti. Ali u isto vrijeme, uzeo je i dodijelio zvijezdu heroju Tuhačevskom. Ovo je također izvanredan potez i pokušaj flertovanja od strane liberala.
  Medvedev se generalno trudio da zadovolji i naše i vaše. Odlikovao je Patrijarha, Papu i vođe hrišćanskih denominacija. Prvenstveno protestanti. Čak su i Jehovini svjedoci bili vraćeni u svoja prava, ali to nije bilo od velike koristi. Svejedno im je zabranjeno da glasaju, a generalno ova organizacija umire!
  Medvedev je odlikovao i muftije i lame. Pokušao je sve da pridobije na svoju stranu. Pljusak medalja i ordena bio je izvanredan. Istovremeno, vršilac dužnosti predsjednika dodijelio je svim poslanicima Državne dume bonus od milion dolara. Međutim, to ga je prije uplašilo nego privuklo ljude.
  Zatim je Medvedev pokušao da uspostavi nekoliko novih ordena: Orden Petra Velikog, Orden Ivana Groznog, Orden Aleksandra Oslobodioca, Orden Nikolaja II i Orden Brusilova. Vraćeni su i Orden Lenjina i Staljina.
  Medvedev je na ovaj način nastojao da privuče raznoliko biračko tijelo. I postupajući po principu: i vaše i naše! Ali u ovom slučaju je svejednost izazvala nepovjerenje u narod - kažu, političku prostitutku. Ljudi su kao da su zaboravili da je Putin takođe koketirao i sa levicom i sa desnicom. Takođe sam pokušao da budem svejed.
  Međutim, ono što je dozvoljeno Jupiteru nije dozvoljeno biku! Putin je nekako od samog početka, uprkos tragu narodom omraženog Jeljcina, uživao simpatije i naroda i elite. Čak su se i komunisti plašili da govore protiv njega i glasali su da ga potvrde za premijera bez borbe i cenjkanja.
  Ali Medvedev nikada nije bio posebno voljen. Očigledno je bio previše inteligentan i u Putinovoj senci. Niko ga nije doživljavao kao pravog borca i vladara. Generalno, nakon Putina, svaki nasljednik je nekako izgledao kao politički patuljak i nešto nije u redu. A Zelenskog su doživljavali kao harizmatičnog, poput princa iz bajke. I to više nije mačka u džaku, već uspješan vladar koji je Ukrajinu izvukao iz močvare, odnosno iz rupe.
  Naravno, Ukrajina je prije svega stradala zbog prekida veza sa Rusijom. I tu Porošenko možda nije toliko kriv. Da se ovako nešto dogodilo u Bjelorusiji, bio bi potpuni neuspjeh. Što se tiče profesionalizma, ukrajinska vlada je jaka! U Bjelorusiji, naprotiv, postoje samo ulizici i razbarušeni. Putin je ponekad imao jake ličnosti u svom timu, poput Rogozina ili Tkačeva, ali su brzo uklonjene.
  Medvedev je, u svakom slučaju, bio čovjek koji nije izgledao kao rođeni vladar, pa stoga ovaj car nije bio sasvim stvaran i na dvoru.
  Na neki način je ličio na Gorbačova, kojeg su obični ljudi na Zapadu voljeli, ali nisu voljeli među svojima. Delimično su, naravno, počeli da ne vole Gorbačova zbog njegove borbe sa pijanstvom. Alkoholičari i pijanice, naravno, nisu oprostili nedostatak votke. Bilo je vinskih nereda. A onda su cigarete nestale.
  Ne, Gorbačov je jasno da ga nisu voleli samo zbog njegove ćelavosti. Medvedev se kao premijer pokazao kao veoma slab ekonomista. A čak i bez Zelenskog, imao bi problema da bude izabran za novi mandat.
  Jednom je Putin povukao Medvedeva za uši.
  Ali sada je Putin ispao iz igre - narušio je svoje zdravlje, vozi ručno i napreže se hokejem. Da li je bilo potrebno penjati se na led u tako uglednim godinama? Pogotovo bez ikakvih vještina kada ste bili mladi?
  Putin je pregoreo, preterao se. A bez njega nema ko da zaustavi Zelenskog. Štaviše, sam Putin je vodio kadrovsku politiku na takav način da nije imao dostojnog nasljednika. Kao Staljin, koji je uspeo da ga nasledi Hruščov i bankrotirao. A ovdje Medvedev uopće nije adekvatan vođa ruskog carstva.
  U subotu uoči izbora svi ruski TV kanali emitovali su film o Zelenskom. Naravno, sa ciljem klevete. Ali izneseno je nekoliko činjenica. A propaganda je pokazala svoju bespomoćnost. I mnogi kanali su komentirali film.
  Medvedev je odlikovao mnoge generale. Opet pada zvijezda.
  Neočekivano, ustanovio je i novi Botvinikov orden, tri stepena: bronzani, srebrni i zlatni. A takođe i Orden Aljehina. I takođe bronza, srebro i zlato.
  Medvedev je dalje dekretom najavio da će Rusija preći na profesionalnu vojsku u roku od četiri godine. A vijek trajanja se smanjuje na šest mjeseci.
  Zatim je vršilac dužnosti predsjednika najavio da će ratnim veteranima i onima koji su služili na žarištu biti dodijeljena zvijezda Heroja Ruske Federacije. Ono što je postao korak koji nema analoga.
  Medvedev je očigledno tražio mesto u istoriji. Zatim je vršilac dužnosti predsednika posthumno odlikovao Vladimira Vladimiroviča Putina Ordenom pobede i Ordenom Svetog Andreja Prvozvanog i novoustanovljenom velikom dijamantskom zvezdom Heroja Ruske Federacije.
  Ovo je već bio posljednji pokušaj igranja na rejting bivšeg ruskog idola. Kao, ja sam Medvedev toliko godina zajedno sa Putinom - volite me svim srcem i dušom!
  Ali očigledno ljudi nisu previše željni da vole ovog potencijalnog diktatora.
  A u noći sa subote na nedjelju, Dmitrij Anatoljevič Medvedev je čak najavio i posthumnu dodjelu titule generalisimusa Vladimiru Vladimiroviču Putinu!
  Ovo je bilo stvarno super! Kao, dajem titulu idolu prethodnih godina!
  Međutim, hoće li to pomoći Medvedevu? Teško je uvjeriti ljude da glasaju za sebe samo hvaleći svoje bivše idole i nagrađujući ih ordenima. Koliko god da se obasipate nagradama, Putina nećete vratiti. I jasno je da je stari kralj otišao i da dolazi novi kralj iz Kijeva.
  Međutim, Zelenski nije spavao, a odlikovao je i Papu. Stariji Franjo Prvi blagoslovio je predsjednika Ukrajine za nova dostignuća.
  A u Bjelorusiji je proruska koalicija stranaka već završila prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o ujedinjenju s Rusijom. Očekuje se glasanje o ovom pitanju. Međutim, Medvedev nije zaslužan za to. I ovdje je glavna inicijativa potekla od Zelenskog, ovog milionskog idola.
  Dakle, sada je Vladimir Zelenski ulazio u cilj...
  Glasanje je počelo u Sibiru. Izlaznost je bila velika od početka. Ljudi su izlazili na birališta i smiješili se. Bilo je očito da dolaze zbog promjene. A ono što žele je novo. Svi su umorni i umorni od starog.
  Čak je i pesma zvučala ujutru:
  Naša srca zahtijevaju promjenu
  Naše oči zahtevaju promene...
  U našem smijehu i u našim suzama,
  I u pulsiranju vena!
  Promjena, čekamo promjene!
  Izbori su protekli mirno, ali je odaziv bio ogroman. Ljudi su masovno hrlili na izbore. Nikolaj Valuev je bio jedan od prvih koji je glasao. Bacio je listić u glasačku kutiju i rekao:
  - Hajde da glasamo za nešto novo!
  Sljedeći se pojavio Aleksandar Povetkin. I ja sam glasao i dao svoje mišljenje:
  - Za ruske bogove!
  Slijedilo je glasanje. Bacali su glasačke listiće u glasačke kutije. I Dima Bilan i Alla Pugacheva. Lev Leshchenko se također pojavio i najavio:
  - Hajde da glasamo za nešto novo!
  Nikolaj Baskov je pevao:
  - Ruski valcer, krila se dižu! Proljeće dolazi!
  I stavio je list u kantu za smeće.
  Onda su se pojavili drugi momci... Zelenski je došao da glasa na skuteru i napravio salto - izazvavši aplauz. Glasali su, pa čak i recitovali:
  Upoznajte pulsiranje srca i vena,
  Suze naše dece, majki...
  Kažu da želimo promjene
  Odbacite jaram teških lanaca!
  I gromoglasan aplauz! Iako pjesme nisu njegove, već poznatog pjesnika i pisca Olega Rybačenka. Ali sam Oleg Rybachenko se pretvorio u dječaka, a sada putuje u drugi svijet.
  Zatim su glasali drugi bokseri: Sergej Kovalej, Denis Lebedev. Poslednji je pokušao da se vrati posle pauze. Ali je pretučen i na kraju je otišao.
  Sofija Rotaru glasala je u Kijevu. I mnogo se nasmejala...
  Došao je i Vladimir Žirinovski. povikao je:
  - Za novi put!
  I bljesnuo je epolama general-pukovnika. Zjuganov je na izbore došao u invalidskim kolicima. I sve vreme je ćutao.
  Grudinin je glasao nasmejan ...
  Gari Kasparov je odigrao simultanku i takođe dao svoj glas. Štaviše, rekao je da će odigrati meč sa Carlesonom. Tako je Anatolij Karpov održao sesiju simultane igre.
  Inače, Karpov je već odlikovan Zlatnim ordenom Mihaila Botvinika.
  Pa je drugo pitanje ko je ovde glavni i najbolji svetski šampion.
  Sigurno se dosta toga promijenilo...
  I Dmitrij Anatoljevič Medvedev je ponovo sve iznenadio. Saopšteno iz institucije, orden nazvan po "Oleg Rybachenko". Štaviše, postoje četiri stepena odjednom: četvrti stepen je bronza, treći stepen je srebro, drugi stepen je zlato, a prvi stepen je zlato sa dijamantima!
  Ovo je ispalo odlično!
  "Luciferov Armagedon" je već izašao u bioskope, a rekordi "Avatara" i "Ratova zvezda" već su oboreni. Oleg Rybachenko postaje prava književna superzvijezda!
  Medvedev je ustanovio i književnu nagradu po imenu Olega Rybačenka - sa nagradnim fondom deset puta većim od Nobelove nagrade.
  A ovo je generalno jako cool!
  Onda je sve više Medvedeva radio u nedelju. Odlikovao je Olega Ribačenka Ordenom Svetog Andreja Prvozvanog, i zvezdom Heroja Rusije, i velikom dijamantskom zvezdom Heroja Rusije, Ordenom pobede. Ovo je bio pokušaj da se promijeni tok istorije.
  Kao, ljubazno ću se odnositi prema Olegu Rybačenku i sve će biti sjajno! Ujedno ću i njemu i maršalu dodijeliti titulu Ruske Federacije!
  Već su poznati prvi podaci anketa izvršne vlasti , koji govore da Zelenski ima preko osamdeset posto.
  I protok informacija neće stati...
  Medvedev još neće glasati. Radi. Ovdje izdaje naredbu kojom se Vladimiru Volfoviču dodjeljuje čin generala vojske. Kao, budi mi veran.
  Iako je Žirinovski, izgleda, već prešao na drugu stranu.
  Lev Leščenko je postao ministar bez portfelja. Ali to više nije važno.
  U Kini vlada nemir. Narod hoće demokratiju - umoran je od despotizma! Čovek ne živi samo od hleba!
  Htio bih reći ne svom šefu! Koliko dugo možete održavati disciplinu štapom u dvadeset prvom vijeku?
  Stvari u Kini nisu išle baš najbolje. Nemoguće je pratiti šine komunizma i graditi kapitalizam u nedogled. Potrebne su neke promjene. A rukovodstvo je previše konzervativno.
  Osim toga, nova buržoazija želi demokratiju i kraj policijske brutalnosti.
  Uticao je i iscrpljenost staromodnih načina rada! Nema želje da budete zupčanici u sistemu. Da, u Kini nedjeljom značajni neredi potresaju sistem.
  A u Sjedinjenim Državama žena ima najveće šanse da postane predsjednica. Međutim, Floydova popularnost je naglo počela rasti Mayweather . Ovaj nepobjedivi bokser već se popeo na vrh rejtinga.
  Očigledno su Sjedinjene Države propustile nove pobjede i nisu željele ni republikanca ni demokrata na prijestolju. I Floyd je također cool!
  A onda će biti još jedna TV debata.
  Već je nedjelja uveče. Biračka mjesta će se uskoro zatvoriti.
  U poslednjem trenutku se konačno pojavio Medvedev. Žurno je bacio listić u glasačku kutiju i otišao bez riječi. Sat je otkucao i glasanje je završeno.
  Za sada je predsjednik Medvedev napustio Kremlj i otišao u svoju rezidenciju u blizini Moskve.
  Sa njim su u kabini dve devojke. Barem malo zabave.
  Nataša, sedeći sa desne strane, upita:
  - Pa, šta je sa Dima? Sada će objaviti vaš konačni neuspjeh!
  Medvedev je primetio:
  - Ostalo je još dva meseca do inauguracije. Tako da sam za sada još uvek sve, a Zelenski je samo predsednik Ukrajine!
  Alenka, sedeći sa desne strane, primeti:
  - A inauguracija se može ubrzati! Vaša moć, Dmitrije Anatoljeviču, je gotova!
  Medvedev je molećivo upitao:
  - Ali vi devojke to možete!
  Nataša se namrštila i upitala:
  - Šta možemo?
  Medvedev je samouvereno izjavio:
  - Ometaj inauguraciju!
  Nataša se nasmijala i odgovorila:
  - I kako?
  Vd predsjednika je odlučno odgovorio:
  - Kao da ne poznaješ sebe!
  Nataša je ljutito odgovorila:
  - Nećemo ubiti Zelenskog!
  Medvedev se odmah usprotivio:
  - Pa, zašto ga ubiti! Samo se pobrini da se sam odrekne krune!
  . POGLAVLJE br. 4.
  Devojke su se uglas zakikotale...
  Alenka je sa cerekom upitala:
  - Šta predlažete da koristite hipnozu?
  Dmitrij Anatoljevič klimnu glavom:
  - To je to! Možeš ti to!
  Nataša je za drugaricu odgovorila:
  - Možemo, ali ne želimo!
  Medvedev je bio iznenađen:
  - Zašto je ovo?
  Nataša je iskreno odgovorila:
  - Zelenski je izabran! A vi, Dmitrije Anatoljeviču, niste sposobni da upravljate zemljom!
  Alenka je zlobno dodala:
  - I to je svima nama očigledno!
  Medvedev je s bijesom primijetio:
  - Zar ne shvatate da ćemo postati kolonija Zapada?
  Alenka je samouvereno odgovorila:
  - Nego će Zapad postati naša kolonija!
  Natasha je sarkastično dodala:
  - A s tobom, Miša, Rusija ionako neće biti sjajna!
  Medvedev je progunđao:
  - Daću vam orden pobede, orden svetog Andreja Prvozvanog, orden Nikolaja II i zlatnu zvezdu u dijamantima...
  Natasha se nasmijala i primijetila:
  - Ili možda i mi sami možemo da postanemo predsednici i da sebi damo tri stotine naloga?
  Alenka je napomenula:
  - Možemo vas hipnotizirati i postati generalisimosi.
  Nataša se zakikota i primeti:
  - Ili možda supergeneralisimos !
  Devojke su prasnule od smeha...
  Alenka je pevala:
  - A ponekad je čak i neprijatelj vikao,
  Skrivajući strah - da sam ja kralj!
  Nataša je pokazala zube i cvrkutala:
  - Ne volim pozorišta i arene,
  Tamo se milion menja za rublju...
  Iako su pred nama velike promjene -
  Volim Beloboga i Staljina!
  A djevojka je svojim golim nožnim prstima stisnula nos predsjednika koji je izgubio.
  Brojevi su već objavljeni sa Dalekog istoka. 91 posto za Zelenskog, 7,5 posto za Medvedeva, samouvjereno vodstvo ukrajinskog predsjednika.
  Alenka je takođe golim prstima povukla Medvedeva za uvo i siktala:
  - Pa, šta je sa bivšim predsednikom, jesu li vam pomogle nagrade?
  Medvedev je napeto rekao:
  - Nisam još bivša! Prije inauguracije, ona prava!
  Djevojka je vrisnula:
  - Slava novom kralju!
  Vještice su odbile da pomognu Medvedevu kao posljednji adut. I sada, dok je v.d. još uvijek pokušavao pronaći izlaz iz bezizlazne situacije.
  Možda uticati na Vrhovni sud da poništi rezultate ruskih predsjedničkih izbora? Ovo je izgledalo kao veliko iskušenje. Ali u stvarnosti su šanse izgledale male.
  Šta ako izdamo dekret i svakom sudiji ponudimo milijardu dolara? Na kraju krajeva, on je predsjednik i ima moć kakvu čak ni carevi nisu sanjali! Tačnije, v.d. I zaista, ako ponudite cijelu milijardu dolara, sudije neće odoljeti.
  Zašto gubiti vrijeme na sitnice?
  Podaci su prenošeni preko radija. Dok je Zelenski imao devedeset posto, plus u Ukrajini se očekivalo da će dobiti skoro sto posto. Možda u zoni crvenog pojasa, zbog koketiranja Medvedeva sa komunistima, bude malo više, bilo je šansi na Kavkazu. Istina, čini se da je Ramzan Kadirov odlučio da stane na pobjedničku stranu. U vojsci se i dalje može zaraditi, iako vojska nema posebnu želju da služi, predsjednik koji pada nema želju.
  Generalno, nakon prvog kruga, Medvedeva je moć oslabila. A ako je i dalje mogao dijeliti nagrade, onda bi ga inače sve više ignorisali.
  Dmitrij Medvedev je stigao u njegovu kancelariju i pokušao da kontaktira centralnu banku. Poslužitelj ga je nevoljko povezao.
  Vršilac dužnosti predsjednika tražio je da mu se dodijeli novac za hitne potrebe.
  Šef Centralne banke je odgovorio:
  - Neću ništa učiniti dok ne dobijem potvrdu od novog predsjednika Zelenskog.
  Medvedev je urlao:
  -Jesi li lud? Ja sam još uvijek predsjednik inauguracije novog! Ako je tako, onda me morate poslušati!
  Šef centralne banke je napomenuo:
  - Po ustavu te ne slušam! I uostalom, zašto ti treba novac?
  Medvedev je odgovorio sa osmehom:
  - Da li su vam potrebne zemlje za hitne slučajeve?
  Šef centralne banke je odgovorio strogim tonom:
  - Želiš li pobjeći?
  Medvedev je zalajao:
  - Uhapsiću te sada! Vojska me sluša! Vjerni Žirinovski je sa mnom!
  Šef Centralne banke je napomenuo:
  - Ovaj uvek uzima tortu! A u Moskvi je više od devedeset posto za Zelenskog. Tvoja moć je nad Mišom!
  Medvedev je urlao:
  - Ali tvoj nije počeo!
  I spustio je slušalicu. Sada je situacija postajala teška. Snage sigurnosti spremaju se odbiti poslušnost. Da, Žirinovski je lisica. Da li ga je vredelo imenovati za ministra unutrašnjih poslova? Dajte naređenje specijalnim snagama. Ili bismo ipak trebali pokušati koristiti Državnu Dumu?
  Jasno je da će Zelenski održati nove izbore, a mnogi poslanici neće dobiti svoje mandate. Tačnije, skoro sve.
  Ovdje je potrebno nešto drugačije. Ali malo je vjerovatno da će Državna duma ići protiv naroda. A vojska neće podržati direktan vojni udar. Generali u Rusiji nisu tipovi koji idu u građanski rat.
  Ostaje samo jedno - da se predsjednički izbori ponište na sudu. Ovo je jedina legitimna prilika da produžite svoju agoniju. Ali najvjerovatnije će se samo produžiti. Malo je vjerovatno da Medvedev ima realne šanse da bude ponovo izabran. Zapravo, njegov antirejting je kolosalan, čak i gori od onog Petra Porošenka.
  Medvedev je razmišljao i o drugoj opciji. Na primjer, fizički eliminirati Zelenskog? Ali ovo je čisti kriminal. Pognuti se tako? Štaviše, to će pokvariti Medvedeva. I u najboljem slučaju će dati odgodu. Jer narod neće oprostiti Medvedevu ovakav kolosalan neuspjeh na izborima.
  Ne, Dmitrij Anatoljevič neće uspjeti. Bez skupljanja čak deset posto glasova na izborima sigurno neće ostati na vlasti.
  Medvedev je prišao baru. Otvorio je, izvadio flašu i natočio sebi konjak.
  Skupo - "Napoleon", star dvije stotine godina!
  Vršilac dužnosti je popio čašu. Onda sam gricnula drugu s limunom.
  Želudac mi je bio topliji, a misli su mi brže jurile. Posle treće čaše, Medvedev se nasmešio i seo u stolicu. Malo se razveselio. Zapravo, zašto mu je potrebna ta moć? Potpuna odgovornost. Ni minute slobodnog vremena, ni sekunde mira. Uvek u pokretu, pod nadzorom video kamera. Plašite se reći previše.
  Posla ima puno, a zadovoljstva nema.
  I želim da ležim u krevetu sa devojkom. Igrajte rat na kompjuteru.
  U stvari, evo vam predsjednika, ali da biste započeli pravi rat dvaput ćete razmisliti. Ovako se strašni Tramp nije usudio da napadne Iran.
  Može se puno pričati o ratu, ali zapravo nije lako odlučiti se na to!
  Ali bori se protiv igre, bori se sa sobom!
  Medvedev je sjeo za kompjuter. Uključio sam svoj omiljeni Drugi svjetski rat. Dugo ga nije mogao svirati. Ovdje, kako se ne biste previše naprezali, koristite kod prevaranta. Volim ovo...
  A onda prolazite kroz tehnologiju uraganskim tempom. I već imate IS-7 koje lansirate u pukove, a samo T-1 protiv Nijemaca. Primjetna je razlika u snazi i sredstvima.
  Medvedev, koji gotovo nikada nije pio, takođe zbog lošeg zdravlja, primjetno se razveselio.
  Ovako na neprijatelja bacate najskuplji i najteži tenk Drugog svjetskog rata, IS-7. I razbijete ga bez većih poteškoća. Rat se odvija lako i pobjedonosno. Ti preuzimaš grad za gradom.
  Generalno, naravno, Staljin je dobro vodio zemlju i uspeo je da pobedi Treći Rajh za manje od četiri godine. Putin se duže borio sa ISIS-om. Ali Nemci imaju veoma kul tehnologiju.
  U igri, na primjer, njemački tenk E-75, samo se sovjetski IS-7 može boriti protiv njega ravnopravno, svi ostali tenkovi popuštaju. E E-75 ima veoma jak oklop. Čak je i pištolj superiorniji od sovjetskog IS-7 i blizak je po razornoj moći.
  I Nemci su 1945. planirali da ovaj tenk učine svojim glavnim. Šta je sa našim?
  Medvedev je uzdahnuo... Nisu uspjeli IS-7 da uvedu u masovnu proizvodnju u poslijeratnom periodu. Tako je rat trajao duže, niko ne zna ko je još pobedio.
  Dmitrij Anatoljevič, pijan, pjevao je:
  - Obožavam, braćo, volim! Volite živjeti, braćo! A naš ataman ne mora da se trudi.
  Medvedev je zaspao dok je igrao. Opuštajuće je...
  A sutradan su postali poznati konačni rezultati predsjedničkih izbora.
  Gotovo 92 posto birača glasalo je za Zelenskog zajedno s Ukrajinom, a 6,7 posto za Medvedeva. Tako se dogodila trijumfalna pobeda Zelenskog.
  Počelo je slavlje i veselje u zemlji. Konačno, dolazi novi, kako se mnogima činilo, svijetli život.
  Za sada, Dmitrij Anatoljevič Medvedev obavlja dužnost predsjednika tokom inauguracije.
  I čestitao je, naravno, pobjedniku. Gdje možeš ići? I nema šta da se računa šest posto.
  Ministar unutrašnjih poslova Vladimir Žirinovski je, međutim, posetio Medvedeva i tešio ga:
  - Glasao sam za vas Dmitry Anatolyevich!
  Vd predsjednika je tiho odgovorio:
  - Hvala ti!
  Žirinovski je predložio:
  - Možda da te stavimo na premijeru?
  Medvedev je odmahnuo oslikanom glavom:
  - Mislim da mi posle ovakvog poraza u drugom krugu neće dati premijera. Ovo više neće biti politički korektno.
  Žirinovski je logično primetio:
  - U svakom slučaju, trebalo bi da bude neko iz Rusije na vašem mestu. Pa ko ako ne ti?
  Medvedev je predložio:
  - Najverovatnije, Andrej Navaljni!
  Žirinovski je pokazao zube i zarežao:
  - Andrej Navaljni? Neka se ovo ne desi!
  Medvedev je slegnuo ramenima i zbunjeno primetio:
  -Gdje ideš?
  Žirinovski je viknuo:
  - Da, sve ću ih uhapsiti!
  Medvedev odmahnu rukom:
  - Dosta! Čini se da je naše vrijeme prošlo! Idem na odmor na Kanarska ostrva. šta ćeš da radiš?
  Žirinovski je, lukavo žmireći očima, odgovorio:
  - Lobirajte za interese vaših prijatelja! Sve dok Zelenski nije preuzeo dužnost predsjednika Rusije i Ukrajine!
  Medvedev je tužno primetio:
  - Nažalost, ovo nije tako jednostavno... Onda će vam skinuti tri kože!
  Žirinovski je, lukavo suzivši oči, upitao:
  - Molim vas, učinite me maršalom Ruske Federacije! Pa šta ti to vredi!
  Medvedev je razmislio nekoliko sekundi, a onda je objavio:
  - Dobro! Ne samo da ću vas učiniti maršalom, nego ću i Beriju vratiti u čin maršala! Biće pošteno!
  Žirinovski je klimnuo u znak slaganja:
  - U odnosu na Beriju, da!
  Medvedev suzi oči i upita:
  - A u odnosu na tebe?
  Žirinovski je iskreno odgovorio:
  - I tretiraj me kao kralja! Nagrađujem koga hoću!
  Medvedev je klimnuo u znak slaganja:
  - Da, neka bude!
  I naredio je pripremu oba dekreta o dodjeli maršala.
  Vršilac dužnosti predsjednika Rusije se razveselio. Misleći da sada može u potpunosti uživati u kompjuterskim igricama.
  I super ih je zabavno igrati...
  Ali zaista, zašto bi predsjednik radio nešto drugo? Sada se tehnologija toliko razvila da možete biti bilo ko. Čak i od Gospoda Boga. A posebno u igri za stvaranje univerzuma.
  Na primjer, u uredu vršioca dužnosti predsjednika postoji veliki broj različitih igara, uključujući i one najsavremenije.
  Medvedev odlučuje da igra strategiju u realnom vremenu. Njemačka 1939. Pa, zašto koristite kod prevaranta? Dodaješ sebi pet hiljada Pantera, tri hiljade tigrova i deset hiljada Focke-Wulfova. I rasporedite te snage protiv neprijatelja. A vi napadate Poljsku koja nema ni desetinu takvih snaga.
  A rat ide kako hoćete, sa jednim ciljem i pobjednički. Medvedev je, da budem iskren, ovde veliki osvajač. Slabi neprijatelja kao da šljive gnječi presom.
  Poljska je sravnjena lakše i brže nego u stvarnoj istoriji. Napadaš Francusku. Na nju lansiraš deset hiljada tenkova E-75 koristeći lažnu šifru. Suočimo se s tim, veličanstveni automobili. Koje su potpuno neranjive na francusko oružje, ali smrtonosne na velikim udaljenostima. Obaraju neprijateljska vozila.
  Medvedev čak skače od sreće. Kao iu igrici, brzo se kreće, i već uzima Pariz... A šta je onda sa sitnicama? Zauzmimo Španiju u isto vrijeme, da se Franko ne nervira previše .
  A za napad na Gibraltar koristićemo mlazne avione. Gde će Britanci?
  Naravno, u isto vrijeme sredstva koristimo za izgradnju bojnih brodova i nosača aviona. Za Britaniju će tada biti teško. Ovdje je stotinu nosača aviona i dvije stotine bojnih brodova. Ovo će biti kolosalna sila.
  A tu su i desantni brodovi. Takođe pravite tenkove serije "E"-U, dalju evoluciju "E". Ovdje bacite tenk "E"-50-U, takvu mašinu da ne možete probiti iz bilo kojeg ugla.
  I neka muči Britance. Evo dvije prelijepe djevojke unutar takvog tenka koje namiguju vd predsjednika Rusije.
  Medvedev im šalje poljubac kao odgovor.
  Ovako ćemo se igrati...
  I najnoviji tenkovi se približavaju Londonu. I bez ceremonije zauzimaju glavni grad Engleske.
  Medvedev je pevao:
  - Svet je dosadan! Svi ćemo pojesti mačku!
  Naravno, zanimljivo je i lako se igrati. Uzeo sam šifru za prevaru i pečatirao šta god želiš. Pa zarobite Balkan i idete u Afriku. Vi takođe pečat, a takođe i pešadija. Praviš vojsku, samo da imaš novca. I osvojena teritorija takođe daje novac. Pa, probaj, prošetaj po Africi.
  SSSR i dalje otvara front. Trideset četiri protiv serije E-50-U, kojih je još deset hiljada pečatirano. Ako je E-50 vozilo sa približno istim oklopom kao i Tiger-2, samo je racionalni nagib veći, a naoružanje je malo jače, a motor snažniji. E-50-U, sa istom težinom, uporediv je sa sovjetskim T-64, a ima čak i snažniji gasnoturbinski motor.
  Da, sile nisu jednake. Ovdje se bore različite generacije tenkova.
  A Medvedev, naravno, juri na crnom konju.
  Snage, naravno, nisu uporedive. Možete dodati i E-75-U, ovo je mašina za ubijanje u čučnju, neprobojna čak i brodskim topovima.
  I kako će sam sebe pogaziti. Ništa to ne može zaustaviti.
  Medvedev igra kao mali dečak. Eh, dobro, kako onda. I niko ne želi da ga vidi. Izgubio je, a vd predsjednika je zaboravljen.
  Svi vole samo pobednike.
  Dmitrij Anatoljevič je pjevao:
  I prkosimo olujama,
  Od cega i zasto...
  Živite u svetu bez iznenađenja,
  Nikome je to nemoguće
  Neka sretno, neuspjeh,
  Svi skokovi, gore i dole,
  Samo ovako, a nikako drugačije,
  Samo ovako, a nikako drugačije!
  Živjelo iznenađenje!
  Iznenadjenje! Iznenadjenje!
  Živjelo iznenađenje!
  Iznenadjenje! Iznenadjenje!
  Živjelo iznenađenje!
  I Medvedev je postao vedriji. Sada su njegove trupe okupirale Ukrajinu, Bjelorusiju i neumitno se približavaju Moskvi!
  Bivši ruski predsednik kaže:
  - Da je naš život igra!
  I osvaja glavni grad SSSR-a na juriš. Naravno, protiv vojske iz 1941. ima tenkove sa karakteristikama iz šezdesetih pa čak i sedamdesetih, a glavno je da ih ima dosta.
  Medvedev namiguje sebi... Glavni grad Moskva je zauzet. A sada možete preuzeti i Kavkaz... I u isto vrijeme zauzeti sebi jug Afrike. I preći će u Argentinu.
  I odatle napali SAD. On je kul komandant. Neprijatelj zaostaje i po količini i po kvalitetu trupa.
  Medvedev oduševljeno peva:
  - Mi ćemo hrabro u borbu! Za moć Sovjeta! I sve ćemo zbrisati u govno u borbi za ovo!
  Medvedev je privremeno udaljen sa utakmice. Zvao se ruski ministar odbrane, koji je zamijenio Šojgua Trubeckog. Pitao je još uvijek v.d.
  - Kada ćemo položiti zakletvu novom lideru?
  Medvedev je kratko odgovorio:
  - Gde treba, na inauguraciji!
  Trubetskoy je primetio:
  - Novi predsednik ujedinjene zemlje želi da bude inaugurisan sledeće nedelje. Da nemaju vremena za krađu!
  Medvedev je zalajao:
  - Ovo nije po našem ustavu i zakonima!
  Trubetskoy je primetio:
  - I Jeljcin je usvojio ovaj ustav ne po zakonu i starom ustavu. U stvari, mnogi su mislili da će Putin predložiti novi ustav, ali to se nekako nije dogodilo!
  Medvedev je primetio:
  - Nije najbolja ideja da svaki novi predsednik donosi novi ustav!
  Trubetskoy se usprotivio:
  - Ali Putin bi mogao! Bio je hladniji od Jeljcina, a vi, Dmitrije Anatoljeviču!
  Medvedev je klimnuo glavom i složio se:
  - Hladniji i što je najvažnije srećniji! Bez Putina je sve krenulo naopako i Zelenski je preuzeo vlast u Rusiji.
  Trubetskoy je primetio:
  - I Lukašenko je imao šansu, ali je propustio svoje vreme. Trebali smo brže!
  Medvedev je logično primetio:
  - Lukašenko se plašio konkurentskih izbora u Rusiji. I Zelenski ne bi rizikovao da Putinovo srce to nije moglo izdržati. Toliko ručno upravljati državom je sagorelo! Putin je definitivno izgoreo na poslu!
  Trubetskoy je predložio:
  - Pa, da li da prihvatimo inauguraciju u bržem terminu ili ne?
  Medvedev je hrabro odgovorio:
  - Radi kako želiš! Više me nije briga! Otići ću u počasnu penziju i živjeti za svoje zadovoljstvo. Možda ću putovati oko svijeta! Ja sam već bio i predsednik i premijer u rekordnom periodu za Rusiju! Koliko dugo možeš da se držiš prestola?
  Trubetskoy se složio:
  - Pa, ako jeste, neka dođu promjene! Šta raditi sa Šojguom?
  Medvedev je hladno odgovorio:
  - Pusti ga da se odmori! Maršalova penzija je velika. Neka putuje po svetu. Dozvolio sam ti da imaš imovinu u inostranstvu!
  Trubetskoy je klimnuo glavom i primetio:
  - Putin je izolovao Rusiju od sveta! Iako smo riječima tugovali u dubini duše, radovali smo se njegovoj smrti! Što se Zelenskog tiče, videćemo! Mnogi od nas su željeli naređenja kao na Zapadu. Primajte kao u SAD, ali radite... Kao u SSSR-u!
  Medvedev je primetio:
  - Pa, pod Staljinom su službenici intenzivno radili! Nemojte misliti da su bile pune meda!
  Trubetskoy je pitao:
  - Šta ćeš uraditi?
  Medvedev je podsetio:
  - Bio sam predsednik i idem u penziju kao predsednik. Ona je velika... I ja ću uživati u životu! Zašto bih inače radio!
  Trubetskoy se prisjetio:
  - Zelenski vam može dati mesto savetnika kod njega!
  Medvedev je odmahnuo:
  - Ay! Dovoljno je pametan i bez mog saveta! Ukratko - izvršite inauguraciju! Dmitrij Anatoljevič je poslao svoje!
  Trubetskoy se složio:
  - Inauguracija da!
  Medvedev je prekinuo vezu. Odlučio sam da završim igru. Nešto za šta nikad ranije nisam imao vremena. I barem mentalno slomiti Sjedinjene Države.
  Tačnije u igrici. Međutim, američki Sherman je slab protiv E-75-U. Ali Sjedinjene Države imaju mnogo aviona, čak i ako nisu tako moćni kao njemački avioni.
  Ali kvaliteta, naravno, nije ista! Švabe postižu intenzivne rezultate. Posebno piloti: Albina i Alvina! A to su djevojke koje se odlikuju kolosalnim žarom.
  Medvedev napreduje na Ameriku sa juga. A u isto vrijeme njegovi tenkovi se kreću po Sibiru. On se zabavlja. Usput, zašto još ne osvojiti Japan? U ovoj igri možete ubijati i svoje saveznike. Napredna strategija. Primijenite šifru varalice i bit ćete jači od svog protivnika i po količini i po kvalitetu. Ne rat, već čisto zadovoljstvo. Evo mlaznih mašina bez repa, Amerikanci ne mogu ni da sustignu.
  Tačnije, stići tamo. I koristite radio-kontrolirane projektile! I maltretirati Amerikance. Medvedev zaista voli ovu igru. I pomerite trupe. Meksiko je zauzet. Američki gradovi padaju jedan za drugim. Takvo zadovoljstvo.
  A na istoku tenkovi serije "E"-U ulaze u Indiju. Ali šta im se Britanci mogu suprotstaviti? Štaviše, Treći Rajh je već akumulirao resurse i proizvodi najmoderniju tehnologiju bez lažnog koda.
  Ali Medvedev je odlučio da malo unapredi Panter. Evo prvog konvencionalnog "Pantera" - prednji oklop od 80 - 110 mm, bočni oklop od 50 mm, top od 75 mm, dužina cijevi 70 EL, motor od 650 konjskih snaga. Ovdje je "Panther"-2 s prednjim oklopom od 120 do 150 milimetara, 60 mm bokova, 88 mm topom sa dužinom cijevi od 71 EL i motorom od 850 konjskih snaga. Da, ozbiljan auto. I teži je ne četrdeset pet, već pedeset tona i kraće je siluete.
  Ali "Panter"-3. Prednji oklop od 150 do 200 milimetara, bočne strane 82 milimetra, pištolj od 88 milimetara s dužinom cijevi od 100 EL i motorom od 1200 konjskih snaga - težina 55 tona. Slažem se, takav automobil je općenito super protiv Shermana.
  Ali postoji "Panther"-4. Ima prednji oklop od 200 do 250 mm na kosinama, a bočni oklop od 160 mm. top kalibra 105 mm sa dužinom cijevi od 100 EL. Ovo je već čudovište teško 65 tona i niske siluete. Gasnoturbinski motor od 1500 konjskih snaga. Naravno, odličan serijski razvoj, sposoban da se bori čak i sa sovjetskim IS-7. Štaviše, IS-7 nije bio masovno proizveden.
  Ali postoje jače mašine. Pokretanje "Panther"-5, prednji oklop trupa 250 pod uglom od 45 stepeni, čelo kupole 300 mm pod uglom, strana 210 pod uglom, top 128 mm na 100 EL, težina naprednijeg tenka 75 tona, 2000 konjskih snaga snaga gasne turbine motora . Mašina superiorna u odnosu na sve sovjetske i američke modele. Sposoban da probije IS-7 sa borbene udaljenosti i izdrži udarce u glavu. "Panther"-5 je generalno vrhunska tehnologija. SSSR nema ništa jače od IS-7. I Nemci takođe imaju pet vrsta tigrova.
  Nakon što je zauzeo veći dio američke teritorije, Medvedev je odlučio otjerati i Tigra. Pa, "Tigar" je prvi koji svi znaju. Prednji oklop je 100-110 milimetara gotovo bez nagiba, a bočni oklop je 82 milimetara bez nagiba. A top od 88 mm, dužine cijevi 56 EL, je zaista tenk koji zavija. Za razliku od "Pantera", gdje se zapravo borila samo prva serija, a postojali su uzorci druge. Tenk "Tigar"-2 poznatiji kao "Kraljevski tigar".
  Prednji oklop: 120-150 mm na prednjoj strani trupa pod uglom od 50 stepeni, 185 mm na prednjoj strani kupole pod blagim uglom i 82 mm na bočnoj strani pod uglom od 60 stepeni. Dobro je zaštićen u čelu, nešto bolji od Tigra sa strane i ima top od 88 mm sa dužinom cijevi 71 EL. Od proizvodnih tenkova Drugog svjetskog rata, najbolji u pogledu naoružanja i prednje zaštite, težine 68 tona, motora 700 konjskih snaga - prilično slab u voznim performansama.
  "Tigar"-3 je dizajnersko vozilo. Prednji oklop je 150-200 milimetara pod uglom od 45 stepeni, prednji deo kupole je 240 milimetara pod uglom. Stranice od 160 milimetara sa kosim štitovima. Tri vrste različitog oružja: top 88 mm 100 EL, top 105 mm 70 EL i top 105 mm 100 EL sa motorom od 1000 1200 konjskih snaga. Gušćeg rasporeda i težine od 75 tona. Da, auto je ozbiljan i veoma opasan. I još snažniji prednji oklop "Tiger"-4 250 - trup nagnut pod uglom od 45 stepeni, čelo nagnuto 300 milimetara, bočne strane 210 milimetara, top 128 milimetara, 100 EL dužina cijevi, ili 150 milimetara dužina cijevi 150 milimetara, težina cijevi 516 500 gasnoturbinski motor konjskih snaga. Veoma moćan tenk.
  Ali još hladniji je "Tiger"-5. Prednji oklop: čelo trupa 350 mm pod uglom od 45 stepeni, čelo kupole 400 mm pod uglom od 50 mm. Stranice su nagnute 300 mm. 150 mm 100 EL top, ili 174 mm 70 EL top, ili 210 mm 38 EL top. Težina 100 tona, gasnoturbinski motor 2500 konjskih snaga. Najmoćnija mašina neće ni probiti IS-7 i kantarion. Ovaj bi se mogao iskoristiti protiv Amerike. Iako se mora reći da "Tigar"-5 nije ni bio u projektima u stvarnoj istoriji. Ali niko nije kriv što se rat tako brzo završio.
  Ali virtualna tenk igra se može poboljšati.
  Medvedev je počeo da juriša na američku prestonicu Vašington i najveći grad Njujork. Ovdje zaista možete raditi i pobijediti.
  Iako virtuelno. Ovdje Vašington gori i njemački tenkovi voze duž njega. I niko ne može zaustaviti Tigrove-5.
  Medvedev završava tvrdoglavi napad na američke prestonice i čini se kao pobeda. Ali ispred nas je i Japan.
  . POGLAVLJE br. 5.
  Šta bih drugo mogao da radim u igri? Ali porodica tenkova Lev nikada nije ušla u proizvodnju. Ovo su zaista čudovišta ovdje. Ali u Drugom svjetskom ratu ove mašine kasnijih serija bile su čak i suvišne. A još više protiv Japana sa svojim malim i srednjim tenkovima.
  Ali Dmitrij Medvedev je odlučio da ih malo otjera.
  Ovdje je prvi Lev tenk, koji postoji samo u projektima, a samo djelomično oličen u metalu. Prednji oklop trupa je 120 milimetara pod uglom od 45 stepeni, prednji oklop kupole je 240 milimetara pod uglom, bokovi 82 milimetara, top 105 milimetara, dužina cijevi 70 EL, cijeli 80 tona, motor je 800 konjskih snaga. Općenito, automobil koji se mogao pojaviti zajedno s Tigrovima i Panterima na Kurskoj izbočini. Sa vrlo moćnim oružjem za svoje vrijeme i odličnom zaštitom čela kupole. Ali, srećom, nije se pojavila. Projektno vozilo "Lev"-2. Čelo trupa je nagnuto 250 milimetara, čelo kupole je 300 milimetara. Stranice su nagnute za 200 milimetara. Pištolj ili 128 mm 100 EL ili 210 mm 38 EL. Težina 100 tona, motor 1800 konjskih snaga. Nema premca u svojoj moći. Superioran od IS-7, koji ga može pogoditi samo sa strane. Ali onda vozite dalje i pojavljuje se "Lav"-3, koji također juri čudovište. Prednji oklop trupa je 350 mm, kupole su 450 mm, sa bočnim nagibom 300 mm na kosinama, top 150 mm na 100 EL, odnosno 175 mm na 70 EL, ili 210 na 56 EL, ili raketni bacač na 400 -mm. Težina 120 tona, motor 2500 konjskih snaga.
  Da, ovo je ogromna sila.
  Tenk "Lav"-4 je još jedno super čudovište . Prednji oklop trupa je 450 mm, prednji oklop kupole je 500 mm. Bočne stranice trupa i kupole su nagnute za 400 mm. Top od 175 mm u 100 EL, top kalibra 210 mm u 70 EL, raketni bacač 500 mm. Težina automobila je 150 tona, motor je gas turbina od 3500 konjskih snaga. Sa velike udaljenosti prodire u sve tenkove, uključujući IS-7 i američki T-93. A čak ni mornaričke puške ne mogu da ga probiju. Ovo je moćna mašina i sa dodatnim topom.
  Ali još moćniji Lev-5 je kralj tenkova. Prednji oklop trupa je 600 mm pod uglom od 45 stepeni, kupola je debljine 800 mm, bočne strane su 550 mm pod uglom. Top kalibra 210 mm u kalibru 100 EL, top kalibra 300 mm u kalibru 70 EL, raketni bacač 600 mm. Težina mašine je 200 tona, gasnoturbinski motor proizvodi 5000 konjskih snaga. Neprobojna za skoro sve vrste oružja, osim za rakete velike snage , posebno topove i bombe velikog kalibra. Sposoban da puca na bojne brodove i nosače aviona. Zaista super tenk.
  Pa, ukratko, ima se šta igrati. Medvedev vrši pritisak na Japan.
  Ali opet je prekinut.
  Zove direktor FSB-a i kaže:
  - Dmitrije Anatoljeviču, hoćete li održati konferenciju za novinare?
  Medvedev je odlučno rekao:
  - Ne još!
  - Zašto?
  Vd predsjednika je odgovorio:
  - Imam pravo da dajem intervjue ili ne! Pa sam odlučio da ga još ne dam!
  Direktor FSB je klimnuo glavom:
  - Za sada možete biti mirni! Intervju neće nestati! Ali tražićemo drugo mesto!
  Medvedev je primetio:
  - Svi, smirite se! Ako ništa drugo, vaša generalska penzija je velika! Možete živjeti i bez rada!
  Direktor FSB je iznenađeno upitao:
  - Zar nije šteta rastati se sa tako ogromnom moći?
  Medvedev je iskreno odgovorio:
  - Šteta, naravno, ali čovek se pokorava neizbežnom!
  Medvedev se ponovo vratio u igru. Bivši predsjednik najveće i resursima najbogatije zemlje na svijetu konačno se snašao u tome. A zašto ne igrati ako sada mogu bez toga. Iako je vršilac dužnosti šefa države.
  Ali kako izbjeći iskušenje da se posječete u takvoj igri? Pa, nemačke trupe su stigle do Čukotke. Srećom, pomicanje opreme u igri je mnogo lakše nego u stvarnosti. I odlaze u Kinu. I tamo su ušli u bitku sa Japancima. Naravno, koristeći šifru za prevaru, Medvedev je izbacio tenkove Lev-5 i bacio ih na samuraje. A ovo su zaista automobili super klase.
  Kako su samuraji slomljeni. Ali još uvijek nije granica savršenstva.
  Ali zašto, dok se Drugi svjetski rat ne završi, nije moguće provući kroz nivoe najteži njemački tenk "Miš"?
  Ovo je zaista preraspodjela savršenstva i kruna ljepote. Tačnije, šta se može dogoditi ako gigantomanija evoluira.
  Medvedev je počeo da tjera miševe.
  Miš tenk, tenk koji zapravo postoji u metalu, najteži od onih koji su zapravo bili oličeni u metalu, vozio se, pa čak i borio. Prednji oklop "Miša" je 150 mm na dnu trupa, 200 mm na vrhu trupa, 250 mm na prednjoj strani kupole i 210 mm na bokovima. Kao što vidimo, tenk je čak i u svojoj prvoj verziji neprobojan za sve serijske sovjetske tenkove u čelo, pa čak i sa strane. IS-2 i SU-100 nisu mogli probiti ovaj tenk iz bilo kojeg ugla. Samo je IS-7 mogao stvoriti probleme Mausu i zapravo se boriti protiv ovog tenka. Ali IS-7 se pojavio tek nakon rata i nikada nije ušao u proizvodnju. A "Miševi" su se već 1943. mogli boriti na frontu. Ovaj tenk ima dva topa: kratkocevni 75 mm i 128 mm 55 EL, sposoban da probije sve sovjetske tenkove osim IS-7 frontalno. Štaviše, IS-2 sa velike udaljenosti. Postojao je i top od 150 mm.
  "Miš" je bio težak 188 tona i imao motor od 1250 konjskih snaga, što je ipak nedovoljno. Sve u svemu, automobil je najjači za svoje vrijeme i nema mu premca.
  "Miš"-2 je dizajnersko vozilo. Savršenije. U stvarnoj priči, automobil je trebalo da bude niže siluete i lakši. Ali u igri je, naravno, automobil postao savršeniji, niže siluete, gušćeg rasporeda, ali još teži. Prednji oklop trupa Mouse je 2 350 mm. Prednji oklop kupole je 450 milimetara. Stranice 300 mm. Topovi su 75 mm duge cijevi i 150 mm 70 EL, ili haubica 210 mm, ili raketni bacač 400 mm. Težina 200 tona. Gasnoturbinski motor 2000 konjskih snaga.
  Mašina za igru "Miš"-3. Savršeno takođe. Prednji oklop trupa je 600 mm, kupola 800 mm, bokovi 550 mm. Topovi 88 mm 100 EL, za borbu protiv neprijateljskih tenkova i 210 mm 70 EL. Ili raketni bacač kalibra 550 mm. Težina rezervoara je 250 tona, gasnoturbinski motor je 4000 konjskih snaga. Tenk je gotovo neprobojan sa gotovo svim oružjem, osim najjačim.
  "Miš"-4 je nova evolucija gigantomanije i naprednija. Prednji oklop trupa je 1000 mm pod uglom od 45 stepeni, prednji oklop kupole je 1200 mm pod uglom. Stranice su nagnute 850 mm. Naoružanje: top 105 mm 10EL za borbu protiv neprijateljskih tenkova i sasvim dovoljan protiv gotovo svih vrsta vozila. Oružje 300mm na 70 EL, za uništavanje utvrđenja i redundantno za tenkove. Ili umjesto toga, bacač raketa kalibra 750 mm.
  Težina vozila je 350 tona, što nije toliko za ovakav oklop i oružje. Čak ni topovi bojnog broda ne mogu probiti takvo vozilo direktno. Samo direktan pogodak moćne krstareće rakete ili veoma velike bombe može uništiti takvu mašinu. Iz svih uglova neprobojna je za sve tenkove i samohodne topove Drugog svetskog rata. Motor je gasnoturbinski od 6000 konjskih snaga.
  Pa, "Miš"-5 je najviši nivo ove serije. Prednji oklop čela trupa je 1600 mm pod uglom, čelo kupole je 2000 mm, bočne strane su 1500 mm pod uglom.
  Top od 128 mm sa 100 EL za borbu protiv svih tenkova, sasvim dovoljan protiv svih marki uključujući IS-7 i raketni bacač 900 mm. Ostali pištolji su nepraktični. Ima desetak mitraljeza. Težina rezervoara je 500 tona. Gasnoturbinski motor od 10.000 konjskih snaga. Auto je, recimo, sam po sebi savršenstvo. Skoro ništa ne može da te udari u čelo. Super tenk...
  Međutim, ako neko misli da je nemoguće smisliti nešto bolje od "Mouse"-5, onda to uopšte nije tačno. Mašta autora dobre igre o Drugom svjetskom ratu je neograničena.
  Na primjer, postoji i "Rat". U stvarnoj istoriji, ovaj tenk drži rekord po veličini među svim projektnim vozilima, a bio je čak i delimično oličen u metalu.
  Tenk "Rat" ima prednji oklop od 400 mm, a bočni oklop je takođe blago nagnut. Naoružanje: četiri topa 210 mm, odnosno jedan top 800 mm i dvije haubice 150 mm, jedanaest protivavionskih topova. Težina je 2000 tona, dizel motori imaju ukupnu snagu od 10.000 konjskih snaga.
  Tenk "Rat"-2 je evolucija dizajna vozila sa naprednijim rasporedom. Prednji i bilo koji oklop od 800 mm, sa velikim uglom racionalnog nagiba. Naoružanje je jedan top kalibra 1000 mm i četiri haubice od 150 mm, šesnaest protivavionskih topova sposobnih za gađanje kopnenih i vazdušnih ciljeva. Težina 3000 tona, gasnoturbinski motori, ukupne snage 20.000 konjskih snaga.
  "Rat"-3 je još snažnija i naprednija mašina. Oklop 1200 - milimetara pod uglom. Naoružanje: jedan top 1250 mm i šest haubica 150 mm. Dvadeset protivavionskih topova sposobnih da pucaju na vazdušne i kopnene ciljeve. Težina 4000 tona, gasnoturbinski motori, ukupne snage 35.000 konjskih snaga.
  "Rat"-4 je još snažnija i naprednija mašina.Oklop od 1600 mm pod uglom. Naoružanje - jedan top 1600 mm i devet haubica 150 mm, dvadeset pet protivavionskih topova sposobnih za gađanje vazdušnih i kopnenih ciljeva. Težina 5000 tona, gasnoturbinski motori, poboljšani, ukupne snage 50.000 konjskih snaga.
  "Rat"-5 je najhladniji rezervoar. Oklop od 2500 milimetara sa svih strana. Naoružanje: jedan top kalibra 2500 mm. I petnaest haubica od 150 mm. Četrdeset protivavionskih topova sposobnih za gađanje vazdušnih i zemaljskih ciljeva. Težina 10.000 tona. Nuklearni reaktor kao motor, snage preko 100.000 konjskih snaga.
  Tenk je zaista najkul u igrici. I po težini i drugim karakteristikama.
  Pa, juriš na Tokio možete povjeriti "Rat-u"-5. Istina, toliko je skup da morate nekoliko puta pokrenuti kod za prevaru.
  Ali generalno, Medvedev može biti zadovoljan. Odigrao je temeljno.
  I konačno sam gledao "Rat"-5 u virtuelnoj stvarnosti. Kako igrati nepošteno dobro.
  Ali onda ponovo zovu Medvedeva.
  Ovaj put prvi potpredsjednik Vlade i vršilac dužnosti premijera je Siluanov .
  Rekao je tužnim tonom:
  - Izgubili smo Dmitrija Anatoljeviča! Skoro svi glasački listići su već prebrojani!
  Medvedev je duhovito primetio:
  - Bolje je dobro izgubiti nego loše pobediti!
  Siluanov je bio iznenađen:
  - Kako je to moguće?
  Medvedev je objasnio:
  - Da je Vitalij Kličko prvi put izabran za gradonačelnika Kijeva, njegovog povratka u ring ne bi bilo. Umjesto velikog šampiona, gradonačelnik bi bio smiješak!
  Siluanov se složio sa ovim:
  - Da, u pravu ste, Dmitrije Anatoljeviču! Kličko je imao prednost da izgubi... Ali na žalost vama nije bilo ni traga od takve prednosti!
  Medvedev je pevao kao odgovor:
  - Slobodan sam, kao ptica na nebu,
  Slobodan sam, zaboravio sam šta znači strah...
  Slobodan sam kao divlji vetar
  Slobodan sam u stvarnosti, a ne u snu!
  Siluanov promrmlja:
  - Da, vi ste samo pesnik Dmitrij Anatoljevič! O tebi se može pisati stihove!
  Medvedev je ozbiljno odgovorio:
  - U svakom slučaju, sada mogu mirno da radim svoju omiljenu stvar - da igram kompjuterske igrice! A prije toga, već dvadeset godina ovo sam mogao priuštiti samo na mahove!
  Siluanov tupo promrmlja:
  - U igricama?
  Medvedev je potvrdio:
  - Tačno igre! A dobro bi ti bilo da proučiš neku vojno-ekonomsku strategiju!
  Prvi potpredsjednik Vlade nevoljko je primijetio:
  - Više volim vežbu!
  Medvedev je zasiktao u odgovoru:
  - Prokleta je zla stvarnost, može te izluditi!
  Siluanov je hladno odgovorio:
  - Da li želite da pobegnete od stvarnosti sa svetom igrica? Pohvalno!
  Bilo je ironije u riječima v.d.
  Medvedev je rekao:
  - Da i tebi okačim zvezdu heroja Rusije!
  Siluanov je savjetovao:
  - Obesite se, gospodine predsedniče!
  Medvedev se nasmejao i odgovorio:
  - Možda je ovo dobra ideja! Inače, Putin je odlikovan samo posthumno!
  Vd premijera je odgovorio:
  - Hvala, gospodine predsjedniče!
  Medvedev je melodično nastavio:
  - Za glupe prazne oci...
  Siluanov je pevao:
  - Zbog činjenice da je sve moguće...
  Medvedev je završio:
  - Ali ne možeš da živiš!
  Vd premijera je odgovorio:
  - Ali ozbiljno, najverovatnije će me ukloniti! Izgleda da ćemo morati da se borimo!
  Medvedev je hladno odgovorio:
  - Ima mnogo mesta na Zemlji!
  Siluanov klimnu glavom i progunđa:
  - Ukratko, gospodine predsedniče, obećali ste mi zvezdu heroja!
  Medvedev je iz sveg glasa viknuo:
  - Pripremi dekret!
  Donijeli su mu još jedan nagradni papir. Kao, napišite v.d.
  Istovremeno, Medvedev ju je nagradio gomili ljudi. Upoznaj naše!
  Eh, već je kasno, a vd predsjednika Rusije je zaspao.
  Sanjao je o drugoj alternativnoj istoriji. Carska vojska, predvođena Kuropatkinom, bori se da oslobodi Port Arthur. Ali sam Medvedev se pojavio na borbenom robotu, sa laserima i termokvark školjkama veličine makovog zrna, ali smrtonosnim koliko i bombe bačene na Hirošimu.
  I kako se Medvedev može boriti protiv Japanaca svojim borbenim robotom? Kako su samuraje rastrgane na hiljade. I kako su laseri i blasteri ušli u upotrebu.
  I klali su Japance, konkretno njih. I ispilio ga na komade. I to je uništilo njihove redove.
  Medvedev, koji je izgubio tron, uživao je u borbi. On kosi ove samuraje koji su se usudili da uzdrmaju sveti kraljevski tron.
  Ali da li je zaista loše, da kažem iskreno, da li je to bilo pod carem?
  Neka Bog podari svakoj zemlji takvog cara kao što je Nikolaj II. Ovo je pravi primjer inteligentnog vladara, a ujedno i intelektualca.
  Šteta što ga je iznevjerila takva nebića kao što je Kuropatkin. A sada je Medvedev preuzeo Japance. I hajde da ih mlatimo. A to je vrlo hrabro.
  A laserski zraci pokoše samuraje na hiljade. Još nekoliko minuta borbe, i
  Japanske vojske nema.
  Šta su jeli samurajski džentlmeni? A sada možda možemo početi raditi na vašim brodovima.
  Medvedev je podigao borbenog robota u vazduh i jurnuo na položaje flote Toga. Šta on misli da može učiniti sa ruskim vitezom?
  A ovako brzo juri termokvark robot. Sada je već iznad mora. I hajde da potopimo flotu Toga. Izrežite armadilose, krstarice i druga živa bića.
  Ovako... Šta ako bacimo i mini termokvark bombu?
  I novi heroj je napušta. Talas se diže i tone brodove zemlje izlazećeg sunca.
  Medvedev iz sveg glasa viče:
  - Za Rusiju Nikola,
  Sve ću Japance raskomadati!
  I opet, vršilac dužnosti ruskog predsjednika pada u ekstazu.
  Sjajno je boriti se sa takvim robotom.
  Hajde da udavimo svoje samuraje... I neće biti Cushime, Japanci neće imati na čemu da se bore.
  Poslednji samurajski brodovi već tonu. Kakva je ovo pobeda!
  Ali još uvijek postoje dijelovi zemlje izlazećeg sunca koji blokiraju Port Arthur. Moramo se zaista pozabaviti njima. Da riješi sve protivnike carstva cara Nikole.
  Medvedev oduševljeno peva:
  - I samuraj je odleteo na zemlju,
  Pod pritiskom čelika i vatre!
  I hajde da uništimo trupe koje su opkolile Port Arthur. Zaista se dogodilo da je pala moćna tvrđava. A Rusija je dobila šamar. I što je najvažnije, bilo je gore od Krimskog rata. Tamo je carstvo cara Nikolaja II izgubilo od koalicije Engleske, Francuske, Turske i Kraljevine Sardinije. I izgubila je dostojanstveno. A evo i Japana kojeg niko nije smatrao ozbiljnim rivalom.
  Neka Rusija ne trpi poniženje. Možda je zbog toga Staljin, tako oprezan i suzdržan u vanjskoj politici, otvorio drugi front na Dalekom istoku protiv Japana. Zaista, samuraji su previše ponizili carsku Rusiju.
  Za to ih uništite sićušnim termokvark bombama i spalite ih laserima.
  Da se ne usuđujem da pobedim Rusiju! O, daj Bože da Zelenski bude uspešan kralj.
  Opet su Rusi i Ukrajinci ujedinjeni, a uskoro će im se pridružiti i Bjelorusi.
  I biće trojstvo Slovena!
  Medvedev je dokrajčio Japance kod Port Arthura, i pojurio dalje... Rusija je porazila Japan. Zauzela je Koreju, Mandžuriju, Kurilska ostrva i Tajvan. Takođe je primorala Japance da plate veliku odštetu.
  Car Nikolaj II je ojačao svoju poziciju, nije se pojavila revolucija i nepotrebna misao.
  Carska Rusija je nastavila da se kreće preko Kine. I njegova ekspanzija na istoku.
  Ali, Kajzerova Njemačka, uprkos činjenici da je carska Njemačka postajala velika sila i rasla još brže i više nego u stvarnoj povijesti, ipak je išla naprijed i ušla u Prvi svjetski rat.
  Da, na dva fronta.
  Pa, sada je Medvedev preuzeo zadatak da uništi Nemce. Nemaju razloga da vrijeđaju cara-oca.
  I kako pogađa neprijatelje laserima. I hajde da ih mlatimo u istočnoj Pruskoj kao uragan. Medvedev puca na njemačke trupe koristeći lasere i snopove gravitacijske energije.
  U isto vrijeme pojavile su se i djevojke. Naravno u bikiniju. Alenka i Nataša. I neka Švabe seku svjetlosnim mačevima.
  Da, caru Nikolaju Velikom, nacisti tako nešto nisu ni sanjali. Šta planiraju protiv vas, očevi?
  Medvedev peva agresivno:
  - dinje, lubenice, pšenične lepinje,
  Velikodušna, prosperitetna zemlja...
  I sjedi na tronu u Sankt Peterburgu,
  Oče caru Nikolaju!
  Datum inauguracije je ranije odgođen. A Medvedev je bio potpuno prepušten sam sebi. Kao, dok se družiš sa djetetom.
  Medvedev je takođe posthumno dodelio Andropovu zvezdu Heroja Rusije. Što je vjerovatno trebalo uraditi ranije. I izdao je dekret o izgradnji spomenika Andropovu.
  Istovremeno, vršilac dužnosti predsednika je takođe vratio Ježova i Jagodu. Zašto se ovde ceremonijal?
  Zatim je uspostavio novi red nazvan po Bobbyju Fišeru. Ali ne možete ništa reći da je bio sjajan šahista. I ne samo sjajan, već i skandalozan. Želeo je da bude iznad svih ne samo u šahu.
  I takođe tri stepena: bronzani, srebrni i zlatni!
  I naravno, pre svega, Dmitrij Medvedev je dodelio ovaj orden: Gariju Kasparovu, Anatoliju Karpovu i... braći Kličko!
  Istovremeno, Dmitrij Medvedev je ustanovio Orden Vladimira Klička. Takođe zanimljiv potez. Tri nivoa: bronza, srebro, zlato.
  A tu je i Svyatogorov red, briljantno rješenje.
  Medvedev upravlja i pedala . I opet izmišlja ovo. Ovo je medvjed. Medved svim medvedima.
  I ima nove ideje. Na primjer, svakom Rusu dajte novi auto.
  U međuvremenu idite i igrajte se na kompjuteru. Ono što je Medvedev najviše želeo. Dakle, sada je uključio novu strategiju. Rat različitih nivoa. To je ono o čemu je predsjednik, čak i bivši, želio da se igra.
  Počinjete sa pet radnika i po hiljadu jedinica: ugalj, gvožđe, kamenje, nafta, hrana, zlato.
  I hajde da prvo napravimo društveni centar za proizvodnju novih radnika. Tada počinjete da razvijate rudnike i poljoprivredu.
  Prije svega, naravno, nabavka hrane kako bi se što bolje prilagodili radnici.
  Medvedev ima najmoćniji, najmoderniji kompjuter. I možete proizvesti mnogo jedinica.
  Gradiš sebi grad i nove trgovačke centre. Novac je, naravno, problem u početku. Dok ne napravite kovnicu novca, pijacu, akademiju nauka, itd.
  Ali Medvedev zna univerzalan način da se obogati. Zaposlite više poljoprivrednih radnika i kupujte resurse za kruh. Tržište je veoma jeftino za izgradnju. A onda ste uštedjeli, kupili akademiju, napravili pilanu i napravili nove rudnike. A onda još... I poteklo je zlato - najskuplji proizvod. Pogotovo kada je to učinila kovnica. I tada će biti moguće poboljšati bunare. Ovako novac teče mnogo zabavnije. Može se koristiti za poboljšanje. Nove testere, nove poljoprivredne mašine, melioracije, istraživanja đubriva. Nova vrsta pluga...
  Dalje, produbljivanje bunara i ubacivanje novih radnika. Nove farme. Proizvodnja mesa. Izgradnja kuća. Do kuća doktora, policajaca, bunara, pijaca, arhitekata, vatrogasaca. I tako dalje... Naplata poreza. Nova poboljšanja u iskopavanju zlata. I razvoj novih prostornih i radnih zgrada.
  A novca je već sve više... Ima viškova i možete krenuti u izgradnju baraka.
  Igra je zanimljiva i izazovna. Grad raste. Još nema rata. Ovdje možete uspostaviti mirnodopsko vrijeme, a izabrati slabijeg neprijatelja... Zapravo, Medvedev još gomila snagu u vojno-ekonomskoj strategiji.
  Vojna akademija je izgrađena. I počinjete da formirate trupe. Konjica, pešadija, bacači plamena , minobacači i druge snage. Naravno , artiljerija. Ili čak opet, poboljšanjem bunara rezervoara. Prvi automobili su, naravno, lagani i primitivni, ali se mogu voziti.
  Medvedev se zaneo.
  Igra je progutala predsjednika. Gradite sebi sve više novih kuća. Oni uključuju školu pisara, biblioteku i zabavu različitih nivoa. Bilo da se radi o muzičarima, plesačima, žonglerima, senet igračima , zoološkim vrtovima. Ili neki drugi kazino.
  I, naravno, hramovi raznih bogova.
  Da, postoji mnogo različitih religija u carstvu. Najbolje je graditi različite hramove.
  A ovdje je sve drugačije. I džamije, crkve, bogomolje, budistički hramovi, stupe, paganski bogovi.
  Da, bogata misija. Također gradite mostove kada prelazite rijeku.
  Ima puno posla. Također organizirajte festivale za različite religije kako se bogovi ne bi uvrijedili.
  I tako bez prekida. I rad na Akademiji nauka se nastavlja, sad jedno poboljšanje, pa drugo. Ili lijek protiv glodara ili protiv insekata - sve što poboljšava poljoprivredu, pojavljuju se traktori.
  Čak i bogovi šalju dobre žetve. Tako možete otjerati tenkove i fabrike aviona. Počevši od lakih aviona, možete doći do atomskih bombardera. A broj jedinica stalno raste. Već je dostigao sto hiljada.
  Medvedev igra i promoviše nove tehnologije. Još nema straha. Ne morate se boriti, možete podići indeks prosperiteta i kulture za svoj narod. I ovo je takođe važno. Ali sada ima dovoljno novca i sredstava.
  Ono što je još bolje u igri je da se bunari ne iscrpljuju. Možete zauvijek izvlačiti resurse.
  I izgradite nove gradove na mapi... Ili se čak prepustite piramidi ili nekom drugom svjetskom čudu.
  Medvedev takođe pravi nove kasarne. Istina, obilje trupa smanjuje indeks prosperiteta. Tu, naravno, nastaje problem. Ali za sada se nema s kim boriti... Ali mogu se uvesti nove tehnologije da tenkovi i avioni budu brži. I dovedite teške bombardere.
  Međutim, zašto, već posjedujući srednje tenkove, ne zarobiti neprijatelja na nivou srednjeg vijeka?
  A Medvedev, nakon što je proizveo više tenkova i istovremeno poboljšao njihove parametre, brzo napada susjednu zemlju.
  I avioni odozgo. I da bombardujemo neprijatelja svom snagom. Kišu napalmom na njega.
  I to nije igra po pravilima.
  Medvedev je uživao u uništenju srednjovjekovnog grada. A onda cijela zemlja sa svojom primitivnom vojskom. Uživao je i pobijedio, iako su njegovi avioni i tenkovi imali manja oštećenja. Ovako se pokazalo da je zahvat relativno lak. I onda opet gradiš grad na osvojenoj teritoriji...
  A tvoji tenkovi su već teški. Moguće je pričvrstiti i antinuklearnu zaštitu i aktivni oklop.
  Medvedev je već igrao deset sati, a oči su mu bile umorne i počele da se lepe. Vršilac dužnosti je zaspao.
  U početku se Medvedev vrtio okolo u nečemu nejasnom. Ali to nije dugo trajalo. A onda je ultramoderni tenk T-95 poleteo uzbrdo. Već je bila kasna jesen i kiše su udarale o oklop.
  Medvedev je rekao:
  - Odlučujući dan bitke za planinu Vysokaya! Ta planina koja je ključ cjelokupne odbrane Port Arthura. Danas je tačno 21. novembar, odnosno 4. decembar po novom stilu. - Profesor je bijesno udario šakom po oklopu i uzviknuo. - Ali neće biti zauzimanja planine Visoke! Pacifička eskadrila će živjeti!
  Japanci su skoro zauzeli planinu Vysokaya. Uvlačili su se kao mravi, u gustim potocima sa svih strana. T-95 je otvorio vatru iz brzometnog topa kalibra 152 mm.
  Alenka je pritisnula dugme džojstika, a automatski top pogodio je Japance kao protivavionski top. Snažne visokoeksplozivne fragmentacijske granate su jednim udarcem uništile stotine Japanaca.
  Nataša je zauzvrat pucala iz osam teških mitraljeza. Takođe sam radije koristio džojstik.
  Medvedev je vozio tenk, supermašina se samouvereno penjala po strmim padinama, a gusenice su slamale ratnike Zemlje izlazećeg sunca.
  Margarita je zviždala i rekla:
  - Mi stvaramo istoriju!
  Vršilac dužnosti predsjednika ljutito je potvrdio:
  - Svakako! Ni pod kojim okolnostima nećemo dozvoliti da se Port Arthur preda!
  Alenka je, pucajući iz pištolja, ispalila dvadeset metaka u minuti, ispljunuvši projektil povećane razorne snage težak pedeset kilograma. U jednoj minuti, tona metala i eksploziva eksplodirala je precizno.
  I devojka je pogodila veoma precizno.
  I mitraljezi, od kojih svaki ispaljuje pet hiljada metaka u minuti. Ili četrdeset hiljada velikih metaka, u kratkom vremenskom periodu. I kako su prihvatili samuraje? Kako su počeli da ih pritiskaju.
  Alenka je čak pevala:
  - I neprijateljsko jato polete na zemlju, pod pritiskom čelika i olova!
  Ruski tenk je radio agresivno. Ovdje je posjekao hiljadu Japanaca, evo drugog. Uklanjanje ih u slojevima.
  Nataša se kikotala i pevala:
  - Za slavu Rusije! Nikada ne zaboravimo Otadžbinu!
  I opet puca iz mitraljeza smrtonosnog kalibra. A hiljade Japanaca leže mrtvi.
  Medvedev je uzeo i prosiktao:
  - Car Nikola! Bićeš sjajan.
  I zgnječimo nedovršene samuraje pod gusjenicama.
  Margarita je logično primijetila:
  - Nikolaj II bi mogao biti najveći od careva. Imao je sve šanse da od Kine napravi rusku provinciju - Žuta Rusija !
  Medvedev je udario samuraje, pojurio preko njih kao gusjenice i rekao:
  - Neka bude tako!
  Granata za granatom je izletjela. Množili su se kao kvazi-materija , zahtijevajući mnogo manje energije od stvarnog povećanja atoma i molekula.
  Alenka je, pritiskajući dugmad džojstika svojim gracioznim prstima, čak uzviknula:
  - U ime ruskih careva!
  . POGLAVLJE br. 6.
  Pištolj je urlao i urlao. Iako, ne tako glasno, ali prigušeno, moglo se razgovarati.
  Margarita je pitala v.d.
  - Šta, broj granata je beskonačan?
  Medvedev je odgovorio:
  - Kvazimaterija ne zahteva mnogo energije za stvaranje. A punjenje termonuklearnog reaktora vodom je jednostavno kao ljuštenje krušaka!
  Margarita zviždi:
  - Da, ovo je briljantno! I na ovaj način možete napraviti čokoladni sladoled!
  Medvedev se usprotivio uz uzdah:
  - Ne još, ali vrlo brzo, da! Šteta što se do sada dobija samo kvazi-materija !
  Alenka, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, osmehujući se krupnim tigrica zubima, primeti:
  - Ova sposobnost stvaranja materije je takođe kvazibožanska!
  Medvedev se nasmejao. Sve je manje Japanaca bilo oko planine, a sve više leševa. Samuraj je pokušao da puca na tenk, ali uzalud. Granate su se odbijale od oklopa poput kapi kiše.
  Vršilac dužnosti predsjednika je primijetio:
  - A čovjek je stvoren na sliku i priliku Božiju.
  Alenka je, ispalivši smrtonosne granate, primijetila:
  - Ako je i dalje kreiran. Možda smo mi ljudi najinteligentnije, najjače i najmoćnije biće u svemiru!
  Medvedev je logično predložio:
  - Utoliko je potrebnija konsolidacija čovečanstva! Trebalo bi da se ujedinimo! Tada nećemo znati tugu i poraz!
  Natasha je samouvjereno izjavila:
  - Carsko carstvo je sposobno da ujedini sve! I ujedinite sve, bez izuzetka, u monolit!
  I devojka je ponovo pucala iz mitraljeza. Nadjačavajući Japance koji pokušavaju da uđu sa lijevog boka. Granate nisu oštetile tenk T-95. A topovi su, također iz daljine, ili promašili, ili su im granate bile neefikasne. Štaviše, ni u jednoj zemlji na svijetu nema oklopnog oružja. A u takav tenk ne možete tako lako prodrijeti. Njegova odbrana je vrhunska.
  I mitraljezi kose, a granate se bacaju. I rade sve konkretno, i to vrlo smrtonosno.
  Nataša se zakikota i reče:
  - Mnogi Japanci će nestati!
  Alenka se složila sa ovim:
  - Jako puno!
  I bljesnula je svojim safirnim očima. I ima toliko različitih stvari o ovoj djevojci, pravom terminatoru.
  Ratnici pucaju. I samuraj krvari. Četrdeset hiljada metaka i tona granata u minuti, ovo je vrlo velika razorna sila.
  Natasha napominje:
  - Mi smo ratnici koji trpe tešku smrt!
  Alenka se složila sa ovim:
  - I ne samo smrt, već izvor moći u čitavom svemiru!
  Margarita je razborito primijetila:
  - Ako carska Rusija osvoji ceo svet, onda će svi ratovi u istoriji čovečanstva biti okončani jednom zauvek!
  Medvedev se složio:
  - Naravno bebo! Nikome nisu potrebni ratovi! Ali čovečanstvo se mora ujediniti!
  Nataša je prosiktala od radosti pantera koji ubija bika:
  - Kad smo ujedinjeni, nepobedivi smo!
  I pustila je iskre iz očiju! Ovo je devojka! Sadrži plamen vatre, leda i čelika.
  Ali sada poslednji Japanci umiru. I nema ko drugi da juriša na planinu. Više od pedeset hiljada ubijenih ratnika Zemlje izlazećeg sunca ostalo je ispod planine Visoke.
  Bitka je gotova.
  Četvorica su se smjestila na brdu, a Medvedev je primijetio:
  "Bolje da za sada ne razgovaramo sa garnizonom." Generalno, šta ćemo da radimo?
  Alenka je predložila:
  - Još uvek ima mnogo Japanaca. Hajde da uništimo celu Nogi vojsku.
  Margarita se spremno složila sa ovim:
  - To je to! Iscedićemo sve samuraje! I bit će sjajno!
  Medvedev se nacerio i primetio:
  - A naš tenk može i plivati pod vodom i ispaljivati granate. Potopimo japansku flotu!
  Nataša je zacvilila od oduševljenja:
  - To je to! Tako je, hajde da uzmemo i zbrišemo sve samuraje na moru.
  Japanska eskadrila je upravo započela svoj sljedeći napad bombardovanja. Granate su letjele, uključujući i topove od jedanaest i dvanaest inča. A ovo je, vidite, ozbiljno.
  Tenk je jurio prema obali. Alenka je, lupkajući prstima po karoseriji automobila, primetila:
  - Dobro, na more. Ali kako bismo mogli dati inicijativu Japancima na kopnu?
  Margarita, koja je imala neka saznanja o ratu, prisjetila se:
  - Imali smo mitraljeze, a puška Mosin je bila mnogo pouzdanija i efikasnija od japanske. A ako nije sve uspjelo na moru, onda na kopnu samuraj nije imao šanse!
  Alenka je ljutito pomicala bosom nogom po podu i promrmljala:
  - Izdaja! Trivijalna izdaja!
  Natasha je predložila:
  - Obesićemo sve!
  Cisterna je ušla u vodu. Sa strane su se pojavili propeleri koji su upravljali mašinom. Evo prve mete: japanski razarač. Natasha je svojim tankim prstima pritiskala dugmad džojstika.
  A granata je smrtonosnom snagom udarila u samo dno broda. Okrenuo je oklop.
  Razarač je dobio još jednu granatu. Nataša je ponovo pritisnula nožni prst.
  A onda se Japanac udavi.
  Alenka se zakikota:
  - Hajde da se naizmenično udavimo! Mitraljezi nisu baš efikasni pod vodom!
  I djevojka je pritisnula džojstik, ovoga puta poslala granatu u dno razarača.
  Margarita je sa osmehom odgovorila:
  - Pa, imamo dame!
  Nataša je ponovo poslala granatu i viknula:
  - U ime Rusije, neka je pobeda!
  Alenka je ispljunula školjke. Razrezala je dno broda Zemlje izlazećeg sunca i primetila:
  - Ipak, carska vlast u Rusiji nije bila tako loša kako je propaganda tvrdila.
  Margarita se složila sa tim i rado je progovorila, pogotovo što on ionako nije imao šta da radi.
  - Za vreme cara Nikolaja II Rusija je zadržala zlatni standard novca. Valuta carstva postala je najčvršća i najstabilnija na svijetu. Cijene su također ostale gotovo nepromijenjene. A za cara Nikole isplata je dostizala trideset sedam rubalja mjesečno. Zapravo, Rusija je postala jedna od vodećih zemalja u svijetu po životnom standardu. Industrijska proizvodnja je postala četvrta u svijetu.
  Dmitrij Anatoljevič Medvedev je nakon spavanja počeo da se igra na računaru. U ovom slučaju, on se rezao kako bi nastavio sa strategijom. Ojačana snaga izvodila je napade. Vršilac dužnosti predsjednika Rusije bacio je tenkove u borbu.
  I teška.
  Još uvijek je dobra igra. Malo sam ga vozio i dobio tenkove teže od sto tona. Kada je bio predsednik, Medvedev je želeo da razvije tenkove teže od sto tona. Ali Putin to tada nije dao. Ali ideja je izgledala primamljivo. Super teška vozila. I šest vrsta automobila. Preko pet i sto tona.
  Ali sada Medvedev baca tenkove sa nuklearnim motorima u borbu. I razbija odbranu zemalja srednjeg nivoa. I opet hvatanja. Da, super... Da malo olakšaš, poveži vojnog savjetnika. I zajedno s njim vodite uništavanje neprijatelja. I njegovo hvatanje.
  Evo ti osvajaš još jedno carstvo... Ovdje je rat ozbiljniji, ali ga vodi vojni savjetnik Napoleonovog nivoa. Dakle, možete samo gledati i postaviti svoje carstvo sa ekonomistom Stolypinovog nivoa.
  A Medvedev je, nakon što je nekoliko sati sedeo za kompjuterom sa ogromnim ekranom, počeo da hrče.
  Predugo je bio neispavan.
  Alenka je pucala na Japance. Pošto je ovaj put potopila kruzer, pevala je:
  - Mi smo najjači na svetu,
  Potopićemo sve naše neprijatelje u toalet.
  Otadžbina suzama ne veruje,
  A mi ćemo zlim oligarsima dati mozak!
  I djevojka se nasmijala. I zubi su joj blistali od bisera!
  Medvedev je predložio:
  - Pošto se rat sa Japanom završi pobedom, ekonomski rast Rusije će biti još veći! I carsko carstvo će postati najbogatija zemlja!
  Alenka je potopila još jedan razarač i siktala:
  - Uvek smo bili bogati! Nije bilo dovoljno reda!
  Nataša je udarila u bojni brod Zemlje izlazećeg sunca i primetila:
  - Ni po čemu nismo bili inferiorni u odnosu na Nemce u Prvom svetskom ratu. Ali zbog pete kolone smo propustili pobjedu!
  Alenka je poslala još jednu granatu u oklopnikov trbuh i izjavila:
  - Svakako! Za sve je kriva peta kolona. Tokom Prvog svetskog rata Nemci nisu mogli ni da priđu Minsku i bili su potučeni u Galiciji. A pod Staljinom su već vidjeli Kremlj kroz dvogled. Šta to znači?
  Nataša je ispalila još jednu granatu na dno bojnog broda i promrmljala:
  - Izdaja! Nedostajala nam je ovakva pobeda!
  Margarita je također smatrala potrebnim podsjetiti:
  - Da nije bilo izdaje, dobili bismo u posed Carigrad i Malu Aziju, kao i izlaz na Sredozemno more. A toliko smo izgubili zbog izdaje i pete kolone!
  Alenka je ispalila još jedan projektil:
  - Da, ovo je peta kolona! Koliko nevolja ona izaziva! Rusko carstvo je jedinstvena cjelina koja bi se mogla proširiti na cijeli svijet i ujediniti čovječanstvo!
  Natasha je agresivno promrmljala:
  - Svakako! Mogao bih i sigurno bih uradio sve! I da čovječanstvo bude ujedinjeno i nepobjedivo!
  Djevojka je poslala još jednu granatu, nakon čega se bojni brod konačno razdvojio. I Japanci su se udavili.
  Margarita je s uzbunom u glasu primijetila:
  - Pogledaj šta se sada dešava u svetu? Rusija i SAD su na ivici rata. A Kina je prenaseljena i totalitarna. Nema reda i blagostanja na svijetu!
  Nataša je poslala novu granatu, ovog puta krstarici, i pristala:
  - Nema reda na svetu! Treba nam jedinstveno upravljanje!
  Alenka je ispalila granatu i klimnula u znak slaganja:
  - I takva vlada bi mogla postati carsko carstvo! Autokratija Rusije je garant globalne stabilnosti i prosperiteta!
  A djevojka je poslala još jednu granatu, koja je konačno rascijepila krstaš.
  Japanci su očigledno poludeli. Pucali su neselektivno, ne shvatajući ko ih davi.
  Treba napomenuti da na kopnu Japan nije imao veliku prednost u brojkama. Čak iu stvarnoj istoriji, izgubila je mnogo više među poginulima i ranjenima nego Rusija.
  No, na moru su brodovi Zemlje izlazećeg sunca, proizvedeni u Britaniji i SAD-u, bili nešto bolji od ruskih, uglavnom domaće proizvodnje.
  Ali čak i ovdje je kvalitativna superiornost Japanaca prilično beznačajna. A Rusi pucaju, možda, preciznije.
  Nataša je, ispaljivajući i potapajući još jedan razarač, uznemireno primijetila:
  - Zaista, Rusija je pobedila jače protivnike. Na primjer, Napoleon!
  Alenka je, nakon što je poslala granatu na oklopnu krstaricu, dodala:
  - O da! Napoleon je bio genije! I bio je jači, ali smo ga pobijedili!
  Margarita je teško uzdahnula i progunđala:
  - Izgubio od Japanaca. Ovo je tako dosadno i uvredljivo!
  Alenka se složila sa ovim:
  - Veoma dosadno! Nažalost, zbog toga je završila era dinastije Romanov. Epoha je slavna, herojska, sa osvajanjima i pobedama. I iako nismo imali svog Džingis-kana, mi smo se uzdizali još od vremena Ivana Kalite.
  A djevojka je poslala još jedan, vrlo smrtonosni projektil. I oklopna krstarica se podelila na dva dela.
  Nataša je nastavila i jednom granatom potopila drugi razarač. A samuraji imaju mnogo razarača.
  Ratnik je pitao momke:
  - Ali pitam se zašto u istoriji sveta nijedna od imperija nije postigla apsolutnu moć?
  Alenka je ponovo poslala granatu u stomak drugog razarača i izjavila:
  - Da, stvarno, zašto? Svi su pali. I Perzijsko carstvo, i Aleksandar Veliki, i Rimsko carstvo. Zašto niko nije ujedinio čovečanstvo?
  Nataša je frustrirano lupila nogom. Potopio drugi brod i rekao:
  - To je to! Džingis-kan je stvorio carstvo koje bi moglo slomiti cijeli svijet. Ali nakon njegove smrti, njegovi sinovi i unuci izveli su obračun i rasparčali carstvo. Samo je carska Rusija, sa svojim unitarnim sistemom, bila takva zemlja da je mogla postojati mnogo vekova i širiti se dok nije progutala čitav svet!
  Alenka je bljesnula očima i izjavila, potapajući još jedan razarač:
  - Slava velikom carstvu cara Nikole! Nećemo dati vlast nelegitimnim boljševicima i privremenoj vladi!
  Nataša je takođe poslala granatu u brod. Potopila je Japance i zapjevala:
  - Bože čuvaj kralja,
  Jaki suveren
  Vladaj za slavu,
  za našu slavu!
  Vladaj strahom svojih neprijatelja -
  pravoslavni caru!
  Vladaj slavom
  Na našu slavu!
  Djevojke su izgleda stvarno uzbuđene. Ovako su uništili samuraje, divićete se tome. A Medvedev je vozio svoj ubojiti podvodni rezervoar. Generalno, ovo je kul oružje. On potapa celu japansku flotu. Ali ovo je velika moć.
  Dvanaest, samo velikih oklopnih brodova, desetine manjih, uključujući i krstarice. Samo je više od šezdeset razarača. Potrebno je vrijeme da se sve ovo uništi.
  Natasha je, završavajući drugi brod, upitala Medvedeva:
  - Šta mislite, da li Bog postoji?
  Vršilac dužnosti se nacerio i odgovorio:
  - U kom smislu?
  Nataša je poslala novu granatu, dokrajčivši razarač, i napomenula:
  - Da, religije imaju mnogo verzija! Postoje i paganski i monoteistički! Ponekad počnete razmišljati o tome. A ti sumnjaš da Bog postoji kada je takva zbrka u učenjima!
  Alenka je razdvojila još jedan razarač i, kikoći se, primijetila:
  - Da, u tom smislu je teško povjerovati u Bibliju. Samo da se Bog tako ponaša. Čak je imao i favorite!
  Natasha je klimnula u znak slaganja:
  - To je to. Vjerujete da je jedan narod Božji narod? Ovo je očigledno nedostojno više inteligencije!
  Nakon toga, djevojka je počela potapati bojni brod velike tonaže. Ratnik je radio.
  Ali Margarita je izrazila svoje mišljenje:
  - Još uvek nije jasno kako je moguće da Bog pun ljubavi tako unakaže žene!
  Nataša je bila iznenađena:
  - Kako je ovo ruzno?
  Margarita je iskreno odgovorila:
  - Da, pretvara ih u starice! A šta može biti odvratnije od starice!
  Alenka je ispalila granatu u trbuh krstarice i izjavila:
  - Iz nekog razloga, po zemlji šetaju veoma gadne starice, što je i glupo i strašno ružno!
  Natasha je odmahnula glavom i podržala:
  - I nesimpatično! I nije estetski ugodan!
  Ratnik se nasmijao i namignuo svom partneru. Ona je tako cool i agresivna.
  Medvedev je ozbiljno primetio:
  - Zaista, starost je veoma loša. To ljude čini ružnim, slabim, ranjivim. Ali sa evolucijske tačke gledišta, ima neke prednosti!
  Alenka je bila iznenađena. Pogodivši još jedan razarač, upitala je:
  - Kakve bi prednosti mogle biti u ovom odvratnom stanju?
  Medvedev je ozbiljno odgovorio:
  - Ovo podstiče razvoj nauke i inteligencije. Da se osoba ne osjeća umorno, onda ne bi bilo potrebe da izmišlja automobil. Isto tako , slabost kandži i očnjaka dovela je do izuma noža. Hladna vremena i glacijalna vremena naučili su nas da palimo vatru. Bolesti su podstakle razvoj medicine. - Vršilac dužnosti je pogledao kako je Alenka pametno poslala još jedan japanski brod na dno, i nastavio. - Na mnogo načina, ljudske slabosti su stimulisale nauku. Nismo znali da letimo, ali smo pravili avione. I ovo je napredak!
  Natasha je poslala još jedan projektil i napomenula:
  - Napredak. Ali ipak, kada pogledate staricu, postaje tako odvratno. Zar je zaista nemoguće bez ljudske ružnoće?
  Alenka se složila sa ovim:
  - Čak i mladi ljudi mogu da izmisle avion. Zašto ispuniti prokletu starost? Ovo je strašno i odvratno!
  Margarita je pevala neumesno:
  - Neću se rastati od Komsomola! Biću zauvek mlad!
  A djevojka je pomjerila šaku po metalu.
  U međuvremenu, još jedan bojni brod je tonuo.
  Podmornički tenk je nastavio da potapa japansku flotu. Sam admiral Togo se našao u vodi i bio je primoran da pobjegne čamcem. Japan je imao veliku flotu, ali se suočio sa suštinski novim oružjem. A sada je bila potpuno poražena.
  Alenka je, nastavljajući da potapa japanske brodove, pokazala svoje zube, koji su bili veoma veliki i oštri, i predložila:
  - To je ono o čemu razmišljam. Naravno, mora postojati i estetika tijela. I nemoguće je da žene postanu ružne, mlohave kože i povijenih tijela.
  Nataša se, pošto je na dno poslala još jedan razarač, vrlo spremno složila sa ovim:
  - Naravno! To je ono na čemu nauka radi!
  Oba ratnika su bila veoma veselo raspoložena. Uspješno potapaju neprijateljsku flotu.
  Agresivne devojke su sposobne za velike podvige.
  Margarita je u međuvremenu izrazila svoju misao:
  - Religije su nastale i zbog slabosti čovjeka. Da je čovjek jači, ne bi bilo religija. I naravno, smrt i strah od smrti dovode do toga da čovjek traži utjehu za sebe!
  Alenka se prisjetila:
  - Učestvovao sam na seansi i video nešto neverovatno. Dakle, postoje parfemi!
  Natasha je, lukavo u glasu, primetila:
  - Nema ničeg iznenađujućeg u postojanju duhova! Na kraju krajeva, letimo u svojim snovima. To znači da postoji duša, i kao uspomena na letove!
  Medvedev je klimnuo u znak slaganja:
  - Da, postoji duša! U tom smislu, osoba je jedinstvena! Sada se možda možemo malo zabaviti!
  Japanska flota se topila. Podvodni rezervoar igrao je ulogu ubice. Margarita je bila malo tužna. Prvo se našla u ulozi statiste. I drugo, što je neugodno, ne možete sve dobro vidjeti kada ste pod vodom. Generalno, Petar je imao jake sumnje u Boga. Zapravo, zašto su nakon što su Rusi prihvatili hrišćanstvo, na njih pali razne nevolje. I mongolsko-tatarska invazija, a prije toga, feudalna rascjepkanost prinčeva. Ratovi između ruskog naroda.
  Tada je, konačno, od vremena Ivana Kalite, počeo preporod Rusije,
  Moskovija je jačala. Sve dok, na primjer, pod Ivanom Trećim konačno nije postala jedinstvena, centralizirana država. I zbacio tatarski jaram.
  Da, naravno, Rusija se uzdizala. Sve dok nisam naleteo u Japan.
  Ovo je označilo kraj istorije monarhije i dinastije Romanov.
  Međutim, monarhija je otišla, ali je autoritarizam ostao.
  Margarita je pažljivo pogladila Alenku po leđima. Djevojka je zadovoljno prednjala. Činilo se da uživa u tome.
  Medvedev je logično primetio:
  - Nema ništa loše u tome da muškarac voli devojku, a devojka voli muškarca. Ovo je sasvim prirodno. Ali u isto vrijeme, ljudi moraju održavati pristojnost.
  Margarita je nezadovoljno prigovorila:
  - Hajde da ne čitamo moral. Ne sviđa mi se ovo!
  Vršilac dužnosti predsjednika se nasmijao:
  - A ko voli! Ali moramo se suočiti sa istinom. Ljudi se u tom pogledu primjetno razlikuju od životinja!
  Margarita je klimnula u znak slaganja:
  - Da, veliki je jaz između nas!
  Alenka je sarkastično odgovorila:
  - I znaš, ja između tebe i majmuna ne primećujem veliku razliku!
  Margarita se nasmijala. Alenka je u međuvremenu potopila posljednji od dvanaest japanskih oklopnih brodova. Nakon toga, djevojka je primijetila:
  - Skoro smo završili sa neprijateljskom flotom!
  Medvedev se sarkastično nacerio:
  - Da, vi ste dobri radnici! A u stvari, sposobni su za mnogo! Općenito, volim djevojke ratnice - tako su seksi!
  Margarita se vrtela svojim tijelom i pjevala:
  - Delujem seksi, ja sam kao procesor! A ja se krećem kao robot - zvučni agresor!
  Nakon čega je student malo hrabrije pomilovao Alenku. Djevojka je dugim prstima pritiskala dugmad na džojstiku i izgledala je šarmantno.
  Kako su graciozni njeni pokreti.
  Margaritina mašta je prikazala princezu koja bosa hoda do odra. Ovo je tako romantično. A princeza je tako crvena. Skinuli su joj sav nakit i skupu haljinu. Ostala je samo kostrijet. Ali zatvorska uniforma dodatno ističe šarm njegovog slatkog, prijatnog, svježeg lica, poput ruže. I vatrena kosa. Kako je lijepa princeza koja ide na pogubljenje.
  A tamo se hiljade ljudi dave. Brodovi se raspadaju, stihije bjesne.
  I Japan trpi kolosalan, jedinstven poraz. Dakle, samuraji se očigledno moraju pokajati za svoje grijehe.
  Margarita je pomislila, u šta Japanci vjeruju? Koja je njihova religija? Oni su ipak pagani. Ali oni su porazili pravoslavnu Rusiju. Nakon ovoga razmislite čiji je Bog jači!
  I Mongoli su bili pagani, ali koliko su teritorija zauzeli.
  Margarita je pitala Alenku:
  - Reci mi, lepotice, kako ti se sviđa Rodnoverie?
  Djevojka se široko nasmiješi i, potopivši još jedan razarač, odgovori:
  - Vrlo dobra religija! Ima tako lepih bajki!
  Margarita je insinuirajuće upitala:
  - Misliš li na bajke? Ili možda svi ti ruski bogovi zaista postoje?
  Alenka je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Možda i vilenjaci i patuljci postoje! Svašta se može dogoditi u našem svijetu. I teško je reći šta zaista postoji, a šta ne!
  Medvedev je logično primetio:
  - Donekle, sve u našem svijetu postoji. Sve naše misli, snovi, želje su ono što ostavljamo iza sebe. Imam vrlo zanimljivu teoriju o hipernoosferi, u kojoj postoji apsolutno sve što su ljudi ikada izmislili. To jest, misao postoji zauvek. A ona ostaje u nekim drugim, paralelnim svetovima.
  Dmitrij Medvedev se probudio iz sna. I ponovo je preuzeo svoj temeljni posao, tačnije izgradnju carstva.
  I opet osvajanja...
  Prvo sastavite novi tenk težak hiljadu tona i lansirajte ga na neprijateljske položaje. Ne, naravno, ne samo jedan, već veliki broj.
  I kreću se preko strane teritorije. A na vrhu su i avioni sa atomskim bombama. A šta ako otjeramo i bombe? I napraviti one za uništavanje?
  Dmitrij Medvedev je kao i svi ostali u ažuru.
  A sada druga zemlja pada u čizme diktatora. A osvajanja dolaze. Ali evo još jednog neprijatelja. I država je velika... Možete ga čak i programirati. Evo SSSR-a 1941. godine... Postoji invazija. Jedinice u Medvedevu su se automatski umnožile tokom mnogo sati igre, a njihova populacija je već više od milijardu. Protiv 196 miliona. I modernija tehnologija. A vojnici se mogu izbacivati iz kasarni ad infinitum.
  Na sreću, elektronski resursi su neiscrpni. I vršiti pritisak na neprijatelja, vršiti pritisak na njega.
  A tenkovi teški hiljadu tona šalju se u nuklearne reaktore širom Rusije pravo u Moskvu.
  I praktično ih je nemoguće ostaviti - ništa ne oduzima!
  Medvedev vodi strategiju i pjevuši sam sebi... Zatim zaustavlja tenkove na nuklearni pogon. I baca "Panther"-2 u bitku. Automobil koji je, međutim, još uvijek sposoban pobijediti trideset i četiri.
  Medvedev se igra sam sa sobom tako što učitava različite parametre kola... "Panter"-2... Kao da udara iz daljine. I probiti će sovjetski tenk.
  Nećete se tako probiti! Naročito u čelo, ali na brodu možete. Pucnjava je u punom jeku. I tridesetčetvorka odjuri... I umire pod udarima oružja...
  Vojska se ponovo kreće... I pojavili su se borbeni roboti. Koračaju sami. A granate se obaraju laserima. I to rade veoma pametno.
  I virtuelne devojke napadaju.
  Medvedev strastveno gleda na strategiju. Uzbudljiva bitka. Opet igrate sami, ili je predate vojnom savjetniku. I gledaš kako se bitka odvija.
  Predvode svoje tenkove u ofanzivu.
  Ovdje možete krenuti naprijed piramidalne tenkove koji su manje ranjivi i neprobojni iz svih uglova. Kreću se kao klizalište.
  A djevojke trče bose... I pucaju na putu.
  Još jedan rat. Originalna igračka. A novac dolazi iz zlatnih bunara a da ne presuši. Kao u igri, sve je po planu, bez promašaja i bez pada u prirodi.
  Sve ne ponestaje, a resursi se ne smanjuju. Iako se to ne čini baš vjerojatnim.
  Medvedeva je prekinuo poziv. Slušalicu je podigao vd predsjednika:
  - Zdravo!
  Šef predsjedničke administracije je rekao:
  - Jeste li još u kancelariji, Dmitrije Anatoljeviču?
  Medvedev je oštro odgovorio:
  - Da! Ja sam i dalje predsednik!
  Šef administracije je rekao:
  - Zelenski traži da nakon inauguracije napustite rezidenciju.
  Medvedev je, dršćući, upitao:
  - A gde ću živeti?
  Načelnik uprave je odgovorio:
  - U mom stanu! Vaša vlast je prestala i morate napustiti sve prostorije!
  Medvedev je progutao šapatom:
  - Imam molbu novom predsedniku - neka mi ostavi kompjuter!
  Načelnik uprave je pitao:
  - Dajte mi orden Svetog Andreja Prvozvanog i zamoliću Zelenskog da vam nabavi kompjuter!
  Medvedev je klimnuo u znak slaganja:
  - Pa, moguće je!
  . POGLAVLJE br. 7
  I pozvao je svog pomoćnika da pripremi dekret. O dodjeli Ordena Svetog Andrije Prvozvanog načelniku uprave. Šablon je spreman i do sada sam potpisao odgovornost.
  Tada je Medvedev ponovo počeo da igra.
  Sada se njegovi virtuelni tenkovi približavaju Moskvi i kreću u juriš. Ovaj grad napadaju mašine teške dvije hiljade tona.
  Međutim, Medvedev u napad baca i "Rat"-5, ovo je čudovište, a ne tenk. Deset hiljada tona težine!
  Trupe se približavaju Kremlju... Dakle, Staljin bježi. A uhvate ga bosonoge djevojke u bikiniju. Hvataju nos golim prstima. I tjeraju Staljina da mu ljubi gole pete.
  Evo trupa virtuelnog carstva koje prolaze Moskvu i idu na Ural...
  I njega su uhvatili...
  Medvedev ponovo počinje da klima glavom i počinje da sanja.
  Margarita je sarkastično upitala:
  - Što je sa, na primjer, klasičnijom podjelom: raj i pakao?
  Medvedev je turobno primetio:
  - Ovo je najvjerovatnije primitivna ideja starih o odmazdi nakon smrti. U stvarnosti je, najvjerovatnije, sve nešto komplikovanije!
  Natasha je oduševljeno uzviknula dok je potapala jedan od posljednjih japanskih brodova:
  - Zakleti i drevni,
  Neprijatelj se ponovo kune
  Trljaj me
  Samljeti u prah.
  Ali anđeo ne spava,
  I sve će uspjeti. I sve će se dobro završiti!
  Djevojke su dokrajčile neprijateljsku flotu. Medvedev je ubrzao tenk, jureći samuraje. Da, uradili su dobar posao ovde. Zanimljivo je kako se istorija može ispraviti. Carska Rusija je bila moćna zemlja koja se uzdizala. Iako nisu svi ljudi dobro živjeli.
  Ali zemlja je bila u usponu. Radni dan je skraćen. Pojavili su se novi praznici. Stvorena je lokalna samouprava. Plate su rasle uz stabilne cijene. Otvorene škole. Za vrijeme cara Nikole II, potrošnja na obrazovanje porasla je više od šest puta. Osnovno obrazovanje postalo je obavezno.
  Da, nije se sve promijenilo na bolje dovoljno brzo, ali koliko je zemlja izgubila zbog revolucije i građanskog rata. Koliko je pametnih ljudi umrlo i napustilo domovinu? A sada, u ovom dijelu svemira postoji šansa da se to spriječi.
  Aerodinamični rezervoar plutao je brzo i nečujno pod vodom. A sada je posljednji razarač Zemlje izlazećeg sunca potopljen.
  Nataša je sa oduševljenjem rekla:
  - Eto kako sam mlad!
  Alenka je ispravila djevojku, pojašnjavajući:
  - Kako smo svi ovde! Borili su se kao lavice!
  Margarita je uznemireno primijetila:
  - Ništa posebno! Jednostavno smo imali bolju tehnologiju!
  Alenka se zakikota i odgovori:
  - Ali sami smo ispalili topove!
  Natasha je podržala svog prijatelja:
  - I sami smo to uradili! A ovo je oštro oko...
  Margarita je odabrala:
  - Kose ruke!
  Nataša se nasmijala i odgovorila:
  - A ti si šarmantna devojka!
  Margarita je iskreno rekla:
  - Žao mi je Japanaca. Crtaju divne crtane filmove. Posebno volim hentai !
  Alenka se nasmijala i okrenula nogu u zrak:
  - Hentai , kul je! Čak i veoma cool!
  Nataša je, uz osmeh devojke koja je probala džem, predložila:
  - A da možda i fašiste razbijemo!
  Medvedev je klimnuo glavom sa osmehom:
  - Dobra ideja. Ali hajde da prvo dokrajčimo japanske kopnene snage. A mi ćemo pomoći da se rat brže okonča. Tako da se fašizam ne pojavi u ovom svemiru.
  Devojke su u glas odgovorile:
  -I neće se pojaviti, a Kina će biti naša!
  Nakon što je japanska flota potopljena, supertenk T-95 je izbio na površinu.
  Tada je Medvedev počeo da sanja o svakojakim glupostima.
  Ratnica Alenka stala je u odbranu Rjazanja. Natasha je bila sa njom.
  Obe devojke su u lakim oklopima, sa sabljom u svakoj ruci. A ispod vaših nogu postoje posebni, tanki diskovi.
  Ogromna vojska Mongol-Tatara krenula je u juriš.
  Mnogo dugih stepenica istovremeno je prekrivalo zidove. Bili su različiti: pleteni od korijenskih trupaca, oborene borove šume s prečkama. Korištene su i teške ljestve sa redovima trupaca. Bedemi su se, zahvaljujući brzoj gradnji, pokazali višim nego što su Tatari očekivali; mnoge stepenice nisu dopirale do vrha. Ispred njih, Mongoli su otjerali nekoliko zarobljenih Urusa. Ruski narod je više volio smrt nego sramotu zatočeništva.
  Ali Mongoli su bili neumoljivi.
  Nemilosrdno gurajući naoštrenim kopljima, iznemogle ljude su podizali, nadajući se da će se ruski narod, ne želeći da ubija svoje, predati. Ili, pod okriljem zarobljenika, infiltrirati se u ledeni bedem. Neki od zarobljenika jurnuli su dolje vrišteći, klizeći niz zaleđeni led, obarajući omražene nukere, istrgnuvši im mačeve iz ruku i odmah padaju na komade. Ljudi su se brzo penjali uz stepenice, ne razumijete koje vrste i pleme?
  Polugoli, u dronjcima, sa batinom u rukama, izbodenih i krvarenih leđa. Čovjek Vaul, obučen u oklop , već je podigao ogromnu sjekiru, kada su odozdo očajnički vrisnuli:
  -Ne uništavaj nas, viteže, mi smo svoji, Rusi!
  Vojvoda Dikoros je skočio do zida i viknuo:
  - Osećam da je naš!
  Očajnički krik je to potvrdio:
  -Čekaj da sečeš, tvoj! Među nama nema Mughlana!
  Vrlo pametna Alenka je viknula:
  -Ko se pravilno prekrsti taj je svoj!
  - Krstite se, pravoslavci!
  Zastrašujućim glasom konji su odjurili milju dalje, džinovski Vaula-Morovin je urlao .
  Branioci Rjazanja su odobrili:
  -Tako je! Zaista!
  Jednoglasno su odjekivali na svim zidovima:
  -Hajde, braćo, prekrstite se!
  Stotine odrpanih zarobljenika, plavih od hladnoće, popeli su se preko bedema i pali, nastavljajući mehanički da se prekrsti. Neki su odmah pokupili prethodno položeno kamenje i bijesno ga bacili na Mongole. Mnogi stanovnici Rjazana prvi put su vidjeli Tatare, čak su se i mnogi tradicionalni protivnici, isti Kipčaci, presvukli u mongolsku odjeću.
  Neprijatelji su nosili dugačke bunde, tako dugačke da su se zapetljale u porubove. Odabrani nukeri imali su bakarne i željezne ploče obješene na grudima, a leđa su im bila otvorena. Da bi zastrašili Uruse, mnogi su krvlju farbali svoja ionako zla, ženstvena lica.
  Ali Urusi nisu ustuknuli, dočekavši neprijatelja mačevima i sjekirama. Od Vaulinog snažnog udarca, pet Mongola je ubijeno odjednom, drugi udarac i još tri! Drugi ratnici nisu se borili ništa gore. Tatari su se nespretno penjali uz klizavo okno, nisu se mogli kako treba pokriti štitovima ili seći sabljama. Kada je, po cijenu ogromnih gubitaka, mongolska vojska stigla do vrha, na njih je polila kipuća voda i strašno oružje: zapaljeni katran.
  Čak su i žene i mala djeca polivali vrelom vodom i bacali kamenje i blokove. Naročito su djelotvorne bile male praćke s otrovnim strijelama, iz kojih je moglo pucati čak i petogodišnje dijete, koje još nije moglo svojim malim rukama povući zategnutu tetivu luka. A promašiti kada pucate u tako gustu masu mnogo je teže nego pogoditi. Napad je očito gušio, unakaženi leševi su se kotrljali u velikim količinama.
  Kroz teleskop koji su vješto napravili Kinezi, Guyuk Khan je pomno pratio bitku. Oblizavao je usne i cvokoćao usne, s vremena na vrijeme, ispravljajući svoju zlatnu krznom podstavljenu kacigu, koja mu se tvrdoglavo i dosadno penjala na čelo. Zatim je od ljutnje bacio lulu.
  -Naši ratnici umiru! Burundai i žuta zmija dolaze k meni!
   Turgaudovi su žurno požurili da izvrše naređenje krunskog kagana. Guyuk se spremao da sjedne u izrezbarenu stolicu od slonovače kada mu je ruka nježno ležala na ramenu:
  -Ne brini, super! Smiri svoj divlji pogled!
  Predala je viskozna melodija, koja je poprilično podsjećala na ženski glas.
   Guyuk Khan se osjećao pospano i jedva je mogao ostati na nogama. Da, to je on. Ponovo se, poput duha, pred njim pojavila Žuta zmija - najstrašnija osoba u njegovoj vojsci, pakleni demon iz dalekog i nepristupačnog Japana.
  -Ti!
  Nasljednik Vrhovnog Khagana pokazao je glupim prstom! Žuta zmija se nastavila širiti, ponekad povećavajući, ponekad opadajući:
  -Ja! I vidim kroz tebe! Vrijeme je da ublažite svoj bijes! Pa, tačnije, uvedite sve svoje rezerve u bitku što prije! I pomoći ću vam, braćo, i pružiti takvo iznenađenje neprijatelju! Potpisni potez, vjerujte mi, bit će ispravan!
  - Dze , dze , dze ! Baciću odabrani tumen u bitku pod komandom Burundaija ! Zajedno ćete voditi napad!
  Japanac je bljesnuo očima, pokazujući svoje velike žute zube:
  -Ne postoje beli demoni, hoću da ubijem sebi jednake! Kao pravi nindža!
  Žuta zmija je bljesnula svojim talismanom, u ustima joj se neprimjetno pojavio zvižduk, a začula se svjetlucava melodija.
   Guyuk je mislio da mu se rugaju, ali nije imao ni snage ni želje da se svađa sa nindža čarobnjakom . U ovom trenutku, Turgaudi su grubo gurnuli Burundai , Guyuk Khan nije volio ovaj poslušni štićenik Subudai -Baghatur.
  -Ti meh za vino! Zar ne vidite da najbolji ratnici ginu pod zidinama glavnog grada Urusa ? Odmah uzmite "Berkute" i, prešavši rijeku, sasječite Uruse udarcem ispod desnog zida.
  Iskusni Burundai se usudio da prigovori:
  -Led još nije jak, pod udarima hiljada kopita jednostavno će puknuti.
  strašni Japanac je odgovorio za Guyuka .
  -Vaša briga je pohvalna. Ali vaš trud je uzaludan! Čarobni prah je vezao led na rijeci jače od vojnog čelika! Pa, samo napred, naredili smo vam!
  -Veliki nindža batyr zna šta govori! Jaši brže, ako savladaš tuču, daću jato konja za nagradu!
  Guyuk Khan je viknuo, tresući prstima. Burundai se više nije usuđivao da proturječi - bio je prepun smrti. Mongol sa jatom čupavih konjanika nestao je iz vida. Odjednom se približila senka, nad glavom se začula buka, a jak vazdušni talas je odleteo kaganu krunskog kagana:
  -Harakiri! Tako je Leptir zalepršao! Sada će Urusi imati " oblog ".
  Džinovski zmaj lebdeo je iznad površine, njegova zlatna krila raznosila su snežne nanose, a vatreni jezici su izlazili iz njegova tri grabežljiva usta.
  -Divan mungos !
   Guyuk nije imao vremena ni da se uplaši:
  - On je u stanju da spali ceo Rjazanj.
  -Ne sve, ali će zapaliti zid. Samo napred, moj mali Godzila!
  Medvedev divan san se nastavio. Vršilac dužnosti predsjednika imao je kolosalnu maštu.
  Moćni zmaj, raspona krila od pedeset metara, uzletio je u zrak. Mongoli i šamani koji su ih pratili bijesno su urlali. Tumen , pod komandom Burundaija , poletno je poleteo na led, nekoliko konja se spotaknulo, a njih i njihove jahače odmah je zgazila mahnita gvozdena masa. Troglavo čudovište je u međuvremenu glatko skočilo na zid. Wilderness je prije ostalih shvatio opasnost od zračnog napada. Pa, naravno, nisam želio unaprijed otkriti svoje adute, ali da bih spasio grad, morao bih koristiti nepoznato oružje do tog dana. Krilatom čudovištu se suprotstavilo mehaničko čudovište koje je nejasno ličilo na mješavinu pauka i čelične stonoge. Dim se već dizao iz parnog kotla. Bravo momci što ste ubacili ugalj unapred.
  Parni katapult je maestralna kombinacija tehnologija parne lokomotive, vitla, višenožnih balista, pa čak i... muzičke burmutije. A ova zvijer, iskovana od kaljenog čelika, mogla je baciti bilo koju štetnu stvar gotovo brzinom mitraljeza na udaljenosti do dvije milje. Djevojke ratnice bile su prve na svijetu koje su smislile da prilagode klipni motor za bacanje naboja. Dikoros je lično okrenuo polugu, vešto iskovana vrpca od lanaca počela je da se kreće, ubacujući kamenje u brzo rotirajuća sečiva.
  Budući da su Tatari jurili u gustu gomilu, promašaja gotovo nije bilo, naprotiv, svaka teška kaldrma, poskakujući, srušila je nekoliko pritisnutih konjanika. Jedna stvar je loša, nišanska skala je prilično slaba, još uvijek možete pogoditi Mongole, ali pokušajte, pogodite letećeg zmaja! Troglavo čudovište je okrenulo glavu i otvorilo svoje široke, očnjaste, dijamantske čeljusti.
  Plamen koji je bježao proletio je pored bedema i pogodio kuće. Čula se vriska i vriska, nekoliko poluslepih žena je trčalo niz ulicu, a kuće su se zapalile neprirodnom brzinom. Srećom, u pripravnosti su bili pijesak i teška burad s vodom, kao i vatrogasne ekipe. Neke od koliba, posebno one blizu zida, bile su prekrivene vatrootpornim azbestom. Pod prijateljskim pritiskom, grabežljivi vulkan je problijedio i, izgubivši snagu, pretvorio se u tokove blijedog dima.
  Ali zmaj očito nije želio odustati, izašavši iz ronjenja, okrenuo se gracioznošću preopterećenog jurišnika i ponovo srušio potoke vatrenog tornada. Tatari su već uspjeli doći do zida, pa je bijesni plamen zahvatio i njih. Među žrtvama je bio i strašni Burundai , njegova luksuzna odjeća se zapalila, a on je pojurio nazad uz urlik ranjenog vepra. Ruski vojnici su također stradali, a dio leda se primjetno otopio, otkrivajući zemlju i trupce. Odeća na Dikorosu je tinjala, ali je borac Antonov koji je stajao na zidu uspeo da ga polije kantom vode, a para se digla iz usijane verige.
  -Kakva đavolja opsesija, šteta što nas cool Alenka ne vidi!
  Zmaj se ponovo okrenuo i pokušao da uđe u treći krug. Čarobnjak Savely je udario prste, uspio je lansirati malu vatrenu loptu, udarac je pogodio srednju glavu zmaja. Mala eksplozija nije prouzročila posebne gubitke troglavom čudovištu, ali ga je lagano izbacila s putanje, uslijed čega je zmaj ispalio prije vremena, vatreni vihor pogodio je nagomilane redove nukera . I opet mahnito zavijanje, neki od Tatara su se vratili. Tada je Dikoros primetio visoku mladu devojku, koja je poletno mašala sa dva mača sa dve oštrice. Neljudskom brzinom seckala je svoje protivnike na kupus, zadavala strašne udarce nogama, laktovima, pa čak i glavom, lepršajući kao leptir.
  Samo jedna, tačnije dvije osobe mogle su izazvati takvu pustoš:
  -Julijana! Crveni anđeo, jesi li to ti?!
  - Mirišeš cveće nosom! Sa tri metra visine!
  Alenka je odgovorila kroz smeh. Djevojka ratnica, brzinom pomahnitalog geparda, poletjela je na bedem, ostavljajući jedva primjetne krvave tragove na zidu.
  -Ne pričaj, sve je jasno! Moramo ugasiti krilatu baklju!
  Alenka je divlje zviždala, zmaj je, izjednačivši let, ušao u četvrti krug. Ratnik koji je stajao u blizini rekao joj je:
  -Upotrebi katapult, Alenka, obori ga kamenom.
  Djevojka ratnica je prijeteći zalajala.
  -Ja i sam bolje znam šta da koristim!
  Alenka je munjevitom brzinom pokupila tri vješto iskovana lanca. To je bila i ideja njihovih ratničkih djevojaka: spojiti dva-tri kamena, upucati dvije ili više balista i pokositi, osakatiti cijeli niz. Nakon što je pokrenula parni katapult, Alenka je skočila na oštricu i udarila ručicu. Bila je visoko izbačena, a već u letu ratnica je mahala rukama, majstorski rotirajući mačevima, usmjeravajući brzi pokret, i uspjela sletjeti na leđa zmaja, načičkana šiljcima. Čudovište je zadrhtalo i pokušalo da odbaci odvažnu djevojku-jahaču, ali vješto uvijeni lanci preplavili su ogromna usta - strašno čudovište je bilo potpuno osedlono.
  -Zašto ti trebaju tri glave? Da li jedan nedostaje? Pune su rupa, pa ću ih vezati lancima da ne izlete zadnji mozgovi!
  Djevojka ratnica se nasmijala njenoj nespretnoj šali. Zmaj je naglo dobio visinu, a zatim je reproducirao Nesterovljevu petlju, mišići ispod kože su se tresli, čudovište je očajnički pokušavalo da odbaci nepozvanog jahača. Vrele struje zraka duvale su po gigantskom tijelu, zmaj je jurio poput kamena izbačenog iz katapulta, ili, najvjerovatnije, meteora. Atmosferski talas izbacio je Tatare sa puta.
  Alenka gugutala:
  -Nije impresivno!
  Spavanje vršioca dužnosti predsednika se i dalje nastavilo. Gospodin Medvedev se malo raspao, možda čak i od tuge.
  Zaista, kakav je zmaj koji se trzao bio za djevojku terminatora kada je prošla kroz ekstremna opterećenja u dvanaest varijabilnih ravnina, ubrzavajući do sto pedeset gravitacije i odmah roneći u bestežinsko stanje, a zatim opet dostižući granicu subletalnog opterećenja. Svaki predstavnik flore i faune je crv pred ovim proizvodom genetskog inženjeringa.
  Čudovište je pokušalo da okrene glavu, strašno zveckajući svojim ogromnim ustima. Djevojka ratnica je svom snagom zarezala svojim legendarnim mačem, gađajući najosetljivije mjesto - nozdrvu. Prvi udarac bio je ravan, srebrnaste perle izletješe iz nozdrva, poput bisera blistaju na suncu:
  "Lijepa ti je šmrcva, zar ne, kažu da zmaj može da vrši nuždu zlata."
  Zmija je udarila svjetlom. Kao odgovor, lijepa i okretna Alenka je zasjekla vrhom, udarac je bio oštar i precizan, oštrica je malo pocrvenjela, a iz njenog ogromnog nosa pojavile su se kapljice rose od trešnje rubina. Smrzli su se u hodu, ispreplićući se u neobičan ukras.
  Djevojka se nasmijala:
  - Cool, hajde, ponovi trik!
  Čudovište se već trzalo, ali je nastavilo da raste, glavni grad Rjazan je postajao sve manji i manji. Evo ga u točku kolica, sad u tanjiru, a evo ga veličine makovog zrna, konačno nestaje iza oblaka. Nebo je bljesnulo crno, ispunjeno sjajnim zvijezdama, popeli su se u stratosferu, postalo je teško disati, ušao je hladan vakuum. Iako legendarna Alenka nije obična osoba, ona nikako ne može bez zraka. Ali, izgleda, i zmaj svrbi, reptil ima grčeve, bez daha, pa moramo smanjiti visinu. Jasno je da nema želje da se ponovi podvig Ruslana, koji je tri dana i tri noći držao Černomorecovu bradu. U glavi joj bljesne fraza sa dječije web stranice i iz nekog razloga zaista želi da je ponovi.
  A djevojka ratnica kaže:
  -Mi smo iste krvi, ti i ja!
  Činilo se da je zmaj shvatio značenje, zadrhtao je i zaustavio svoj let. Zatim je počeo polako da opada.
  Lijepa i mišićava ratnica je rekla:
  - Dobro misliš, brate moj krilati! Sa vama ćemo imati rezultate!
  Ispod je bio pravi masakr, Mongoli su se već otkotrljali sa zidina, a veličanstvena Nataša je odlučila da je došao optimalan trenutak za udar. Bravo, hrabra curo, vidi se odmah, tamo gde je prošla, ostaje krvavi put debelo popločan leševima. Ne samo njene noge i ruke, Natašine dvije izdužene pletenice zaudaraju na bodeže utkane u lance od kaljenog čelika.
  Alenka reče u sebi lupajući nogom:
  -Svakako ću napraviti takve lične stvari za sebe! Sada, zagrijmo Mughlane!
  Divlji plamen je izbio kao trostruki vulkan iz limenih grla, Tatari su se stisnuli previše čvrsto, i jednostavno su se spržili na stotine, izlivajući iz usta paklene vatre. Konji su bili posebno uplašeni, međutim, većina konja je već bila odbijena iznenadnim udarcem u leđa, pod sedlom je ostala samo lična garda Guyuk Khana. Erupcija se nastavila, odnijevši stotine i stotine boraca jednom salvom u vatrenom uraganu. Žuta zmija je suženih očiju posmatrala povratak svog malog zmaja.
  Borac sa istoka je urlao:
  -Izdajice! Svi ste vi predstavnici zmajeve porodice, uvek izdajete i služite onome ko je jači!
  Besan, nindža čarobnjak je pokušao da pobedi odvažnog jahača, bacajući pulsare brzinom mitraljeza. Mlada ratnica Alena se nacerila i glasno zapjevala:
  - Vatrenom vodom - prevrni čašu! Ti si kul stranac - bljuješ vatru!
  Ovo je devojka - vesela, sa humorom. A pulsari napravljeni od vatre je se ne boje.
  Alena ih je lako obarala, koristeći legendarno oružje i, s vremena na vrijeme, usmjeravajući zvijer prema neprijateljskim jedinicama. Ovaj bacač plamena sa krilima za višekratnu upotrebu bolji je od stotinu mehaničkih s konjskom vučom.
  Možda je čak i ovo hladnije od jurišnika, i kako ima toliko goriva, a zar ne istroši osigurač? Morat ćete proučiti čudovište u slobodno vrijeme i stvoriti novo, dosad neviđeno oružje! Strelice se odbijaju od guste, prelive boje oklopljene kože, svjetlucajući svim duginim bojama, poput prosa. Pogodci samo na trenutak mijenjaju boju: rubin crvena postaje lila ljubičasta. Lila-safir se, naprotiv, pretvara u grimizno-narandžastu, zlatnožutu i smaragdno zelenu. Ovo je jako lijepo, šteta što u žaru krvave bitke nema vremena za uživanje u nevjerojatnom spektaklu.
  Ruski ratnici i vojnici Bijele legije, formirane od djevojaka, već su pokosili većinu mongolske vojske. Posebno je jezivo postalo kada su u igru ušli mehanički bacači plamena; nijedna vojska nije mogla izdržati takav dvostruki udarac. Još minut i neredan let će početi. Žuta zmija je oklevala na trenutak.
  Batuova naredba je jasna, da se krunski kagan ubije u tišini, ali isplata je preniska. Ne, ubiće ga kasnije, ali za sada će ga izvaditi ispod ruskih mačeva koji su razbijali:
  -Hajde da se sklonimo, Kagan, ja ću te pokrivati!
  -Šta je sa troglavim mangusom ? Neću mu dozvoliti da muči moju vojsku!
  Ninja je pucnuo prstom i iskre su počele da padaju:
  "Mogu baciti složenu čini i on će se vratiti u svoj svijet, ali tada ga neću moći prizvati sedam godina!" Ipak postoji opcija! Čarolija na nivou Halea!
  -Kako je to?
  Gujukovo lice, debelo i podbuhlo više od njegovih godina, ispružilo se. Ninja Killer je objasnio:
  -I tako! Ako ubijem njegovog bijelog mungosa , onda će zmaj biti moj, ako on ubije mene, onda će biti njegov!
  Japanski čarobnjak je šapnuo dugu mantru, talisman je svjetlucao jače od sunca. Ponesena uzbuđenjem istrebljenja, bosa Alenka je odjednom osetila kako ispod nje nestaju gipka, uglačana leđa moćnog i već poslušnog čudovišta. Našla se u vazduhu, leteći dole brzinom kamena. Pad nije bio prijatan, ali ni fatalan. Probio se kroz metar dug snježni nanos, ratnik terminator napao je Mongole bijesom ranjenog vepra. Posljednji organizirani otpor je pao, jadni ostaci ogromne vojske pohrlili su u masovni bijeg.
  Najlepše devojke, golonoge Alenka i Nataša, bukvalno su se takmičile u istrebljenju dezorijentisanih nukera. Guyuk Khan je u međuvremenu postao praktički nevidljiv, njegov konj hrt je rušio sve rekorde hipodroma, nasljedni kagan mislio je samo na svoju kožu.
  -Ne, ovo nije samuraj! Patetična kukavica. Kakva šteta poslužiti takvog mikadoa!
  Ninja je lajao.
  Žuta zmija je izvadila dvije moćne katane, prešla ih i naglo se trgnula, a svjetlucava ružičasta lopta se odvojila od oštrica. Čarobni pulsar je brzo poletio ka prelijepoj, polugoli Alenki.
  Ratnik terminator je uspeo da primeti pokret, sasjekao vatreni ugrušak u letu, mala eksplozija raspršena poput munje, raspršivši desetak-dva Mongola:
  -To je đavo! Samuraj podzemlja!
  Žuta zmija je viknula. Ninja se već spremao da pojuri u susret krvavoj bosonogoj Alenki, kada mu je u glavu pala elementarna misao. "Šta ako odmah ne ubije ovu najjaču borkinju, onda će joj se pridružiti plavokosa terminatorka Nataša, a onda će posljedice postati katastrofalne. Štaviše, ona je pokorila zmaja, a veliku zmiju može pokoriti samo veoma moćan ratnik. "
  Nindža je zagrmila:
  - Bežim ptičice! Odlazim da se vratim!
  Žuta zmija, razgrnuvši svoj bijeli ogrtač, zakopala se u snijeg. Zatim je, gušeći se, počeo da šapuće čaroliju pokreta.
  Golonoga Alenka nastavila je bijesnu poteru, žilava Nataša nije zaostajala. I pored sve žestine bitke, kraljevski šator krunskog kagana ni na trenutak nisu ispuštali iz vida.
  -Pobeći će, hajde da stignemo vođu!
  - predložila je golonoga Alenka. Bacajući disk bosom nogom, Nataša je ležerno odgovorila, nastavljajući brzim potezima da izravnava Mongole koji su bježali.
  -Zašto! Donijet ćemo dodatnu radost Batygi , a ovo je previše humano. Mač lako ubija, a džiangir će mu jednostavno otkinuti kožu.
  Alenka je, nakon što je jednim udarcem odsjekla četiri, prasnula u smijeh.
  -Ako Batu sam ne odlomi rogove! Hoćemo li ih voziti sve do logora ili šta?
  Nataša se zakikota i reče:
  -Batu se prilično usra u gaće, i što manje Mooglana preživi, to bolje!
  Djevojke terminatorice su ubrzale korak, to je podsjećalo na igru sustizanja, nukeri su očajnički bičevali konje, krvavo im kidali bokove. Uz očajničke napore, uspjeli su se lagano otrgnuti od Uru jahača, ali ne mogu pobjeći onima koji su dizajnirani brže od geparda!
  Probudivši se, Dmitrij, Anatoljevič Medvedev je radio vježbe i uključio TV. Povodom pobjede Zelenskog, održane su svenarodne proslave i proslave. Narod se iskreno radovao promjenama.
  Svi su htjeli živjeti na nov način i slobodnije. Bližila se inauguracija, a Zelenski je dobijao punu vlast. I to je također izazvalo entuzijazam i inspiraciju. Kao, sve će se promijeniti i biće bolje nego juče. I Sloveni će naći jedinstvo i Hladni rat će se završiti. Kao autoritarna noćna mora iz Putinovog perioda.
  A o Zelenskom su se već pevale lepe pesme... Svi su želeli nešto novo i lepo.
  I sam Zelenski najavio je da će svojim prvim dekretom ukinuti poslanički imunitet, a i očistiti oligarhovo perje. Zelenski je takođe obećao da će značajno povećati poreze bogatima. Kao, nemaju razloga da se goje!
  Općenito, bilo je mnogo toga planirano da se uradi. Uključujući i grandioznu izgradnju željeznice: Arhangelsk - Čukotka, a zatim podzemni tunel do Aljaske.
  Zašto Zelenski nije kralj? Njegovi projekti su grandiozni. A u SAD-u će se uskoro promijeniti vlast i doći će još jedna generacija političara. Koji takođe žele promjene.
  A sada se Zelenski opušta...
  Pre nego što je oduzet kompjuter, u igru je ušao Medvedev...
  Nakon osvajanja SSSR-a moguće je udružiti se sa SAD. Ali prvo, hajde da pokrenemo laserski odbrambeni sistem od raketa; imperija ovdje ima takve sposobnosti. Rat protiv SAD - 2008! Invazija počinje od Čukotke do Aljaske.
  U toku je prava borba.
  Abrams se bori protiv tenka Panther-7. Novi auto više nije toliko težak koliko je savršen. I pokazuje svoju apsolutnu klasu.
  I uništava Jenkije... Medvedevu je rat pomalo dosadio, pa je kontrolu predao vojnom savetniku klase Rokosovskog. I počeo je da se snalazi...
  Na primjer, izgradite nešto... Novi hramovi svaki sa sedam religija. Ili čak novi TV tornjevi. I bilo bi kul izgraditi piramidu. Visok kilometar i po. Da, to bi bilo stvarno sjajno!
  Istovremeno, Medvedev podiže nivo blagostanja. Ne radi se samo o bacanju vojnih fabrika.
  Takođe možete proizvoditi televizore, frižidere, računare, laptopove. I izgraditi proizvodnju i napumpati borbene mišiće. Ali SAD je već nadmoćan... Imperija već ima više od dvije i po milijarde stanovnika i sasvim je spremna za rat protiv SAD-a. Medvedev pokazuje zube i peva:
  - Ja sam pravi uragan svih vekova! Onaj koji će doneti mnogo smrti!
  I opet vrši pritisak na Ameriku. Nuklearni udari se već razmjenjuju. Takva bitka raste.
  . POGLAVLJE br. 8
  Eh, hajde da ponovo poguramo jedinice. I kako ćemo pogoditi! Evo se kreću pješadijske djevojke. Svi bosi i u bikiniju. I kako Jenkiji bodu bajonetima, i kako bacaju granate bosim nogama. U njima postoji istinska energija. I sve svjetluca, poput živinih kuglica koje prolaze ispod preplanule kože. Devojke vole da ubijaju - to su devojke!
  I pevaju u sebi:
  Mi smo poletne komsomolke,
  Mi smo car Medvedev, veoma mudar car...
  I naravno imamo jasan glas,
  Bilo šta da se raspravljate - samo tako!
  I opet je bacao granate golim prstima. Ove devojke su bukvalno super. I Jenkiji se razbijaju, osvajaju Aljasku. A i sami sebi pjevaju:
  - Zli vukovi se okupljaju! Samo tada će trka opstati! Slabi ginu, ubijaju ih - čisteći svetu krv!
  I djevojke jurnu u napad gole zube. Ali protiv Amerikanaca tu su i "Tigrovi"-7, kakva neverovatna snaga. A takva čudovišta se ne mogu zaustaviti!
  "Tigar"-7 je specijalni top visokog pritiska sa početnom brzinom projektila od 2500 metara u sekundi. I čim je udari, ništa je neće spasiti. A Ambrami jure na sve strane . I sruši kulu od njih.
  A djevojka tjera vojnike da kleknu i ljube im bose noge.
  Amerikanci se ponovo predaju. A trupe Medvedevljeve vojske se približavaju Njujorku. A grad je već napadnut. Uhvaćen je bez ikakve ceremonije.
  Medvedev sebe smatra velikim komandantom: konačno je zauzeo Njujork.
  I moglo bi se reći da je najveći među osvajačima. A onda Washington.
  I Amerikanci se predaju. Američki predsednik je pao na lice i počeo da ljubi bose noge devojaka. Prvo jedan, pa drugi, redom.
  Tako je poljubio cijeli bataljon bosonogih djevojaka. Ovo je velika bitka!
  Medvedev se smeje... Pa je zarobio Ameriku. Ali Putin to nije mogao da uradi!
  Ovo je zaista borba - super! A onda u Meksiko.
  I opet grabe... A Meksikanke tjeraju Meksikance da kleknu, i ljube im gole pete. I urlaju:
  - Slava lepoticama!
  Da, kompjuter može da prikaže velike slike u boji devojaka, golih peta, koje ljube zatvorenici. I to je takvo uzbuđenje.
  Evo ih opet vode zatvorenike - ovaj put crnce. I takođe ljube bose noge devojaka.
  A i tenkovi puze piramidalno...
  Devojke se sele i ima ih mnogo... Uostalom, mlade možete izbaciti iz resursa. I odaberite da sve jedinice budu djevojke u bikiniju. A ovo je tako lijepo.
  Uglavnom su crvenokose i plavuše.
  I preuzimaju jednu zemlju za drugom. Tako cool ratnici. Carstva padaju pod bosim nogama.
  Medvedev igra sa zadovoljstvom... Pa čak i zviždi nešto ispod glasa.
  Kako eksplodira hidrogenska bomba? Monstruozno varvarstvo! I cijeli grad, kao da ga je krava jezikom polizala. Koliko više radijacije? A bosonoge djevojke trče kroz radioaktivnu prašinu. I njihove gole pete se opeku.
  Medvedev igra kao da piton guta drugu teritoriju.
  Evo još jedne moći osvojene u virtuelnom svijetu, a zastava je spuštena.
  Tenkovi su sada novi sa aktivnim oklopom i keramikom. Višeslojni i efektni.
  A nosači aviona su moderni, a i sasvim prikladni. I kako avioni počinju da pucaju iz njih.
  Medvedev je, kao što vidimo, veoma pametan vršilac dužnosti predsednika.
  Dakle, sada razvoj dronova . I to je super. I takođe, letelice u obliku diska. Ovdje već idu u bitku kao NLO-i. A onda, piramidalni rezervoari.
  Američki predsjednik Trump, bistar um, naredio je da se automobil učini neranjivim i neprobojnim iz svih uglova. Tako se pojavio mastodont u obliku niske piramide. I takav automobil je pokazao odličnu zaštitu. Posebno protiv kinetičkih projektila.
  A sada se ovaj tenk pokazao toliko uspješnim da se ne može probiti, a još uvijek je u službi Sjedinjenih Država. Čak su ga tako zvali: Trampov tenk.
  I ludilo ponekad obuzme ljude kada vide da je auto neprobojan.
  Medvedev vodi neravnopravnu bitku, a njegove mašine su već uzele još jedan virtuelni kapital, pretvarajući ga u gomilu ruševina i uzavrelih kratera.
  Ali to nije dovoljno za robotsku djevojku. Ona počinje da razvija novu generaciju oružja: bombu za uništavanje. A ova bomba je četiri stotine puta snažnija od vodonične. Dakle, ako udari, nećete moći ni sakupiti pepeo!
  A rat se već kreće u svemir.
  Medvedev koristi brodove napravljene od nove legure jače i lakše od titanijuma. I zvjezdani brodovi lete u svemir, a borbeni roboti se bore. U podzemnim fabrikama već postoji mnogo različitih modela.
  A sada pada posljednje carstvo na planeti. I šta? Sada u duboki svemir!
  Počinje era Ratova zvijezda.
  Medvedev to shvata i snažno pritiska tastaturu. Ili možete pomicati prste ili kontrolirati svoje misli.
  Vršilac dužnosti predsjednika postupa mudro i gradi svemirsku flotu za sebe. I borba se nastavlja.
  U toku je razvoj još snažnije, posebno uništavajuće, termokvark bombe. I sto hiljada puta je moćniji od one za uništavanje.
  A onda se brodovi dižu u nebo. I hvataju satelite planete. A onda i susjedni sistemi. Oni to rade izuzetno brzo.
  A vršilac dužnosti predsjednika proizvodi terminatore u igri. Evo heroja terminatora. Ovo je putovanje kroz vrijeme, čak i ako je ograničeno.
  Medvedev je zacvilio:
  - Ljudi lupaju nogama o zemlju, šta je sa čizmama! Što je i glupo i užasno ružno!
  I Medvedev je postao mnogo vedriji. Eh, djeco, kako ste dobri. Pogotovo ako su postali svemirski ratnici.
  Zvezdana bitka se odvija. I ozbiljne razmene udaraca, kada trivijalni udarci u stomak. Tačnije, to je imaginativno razmišljanje.
  Medvedev nastavlja da napada:
  - Moji brodovi su ubojiti!
  I na njegovo mjesto postavlja nove svemirske komandante. A šta je tuča, tuča je.
  Ovde Medvedev komanduje sa svojim komandantima. Ovdje neprijateljska koalicija ustaje protiv toga. Kada se tako bezbrojna armada približi, to je zastrašujuće; izdaleka je izgledalo kao da puzi raznobojna, svjetlucava maglina. Štaviše, svaka iskra je demon izazvan magijom čarobnjaka nekromanta. Preko dvanaest i po miliona vojnih svemirskih brodova glavnih klasa i beskonačna mala "udobna kuća", uzimajući u obzir pojačanja koja su stalno pristizala, njihov broj se približavao dvjesto miliona. Prednji dio se protezao za nekoliko parseka; u takvim razmjerima, čak i vodeći ultra-bojni brodovi izgledaju kao zrnca pijeska u Sahari.
  Bliži se Generalna bitka: Vojska Medvedevljevog svemirskog carstva protiv višestruke "Koalicije potpunog spasa", koja je odlučila, umjesto stalne taktike uvijek kasne odbrane, da udari na flotu samog okrutnog agresora.
  Ovdje ima toliko mnogo brodova, sa neverovatnom raznolikošću, iako to u većini slučajeva samo ometa efikasnu borbu. Pa, na primjer, zvjezdani brod u obliku čembala, ili, s dugim njuškama umjesto žica, harfe, ili čak kontrabasa sa tenk kupolom iz Drugog svjetskog rata. Ovo može impresionirati one sa slabim srcem, ali je vjerovatnije da će izazvati smijeh nego strah.
  Njihov protivnik je imperija koja tvrdi da je univerzalna sila. Medvedev veliki svemirski emirat, gdje je sve stavljeno u službu rata, glavni slogan je efikasnost i svrsishodnost.
  Za razliku od koalicije, zvjezdani brodovi vršioca dužnosti predsjednika razlikuju se samo po veličini. A oblik je praktički isti, dubokomorska riba vrlo grabežljiva. Možda uz jedini izuzetak, izgledaju kao debeli bodeži koji svjetlucaju od čelika - grabe.
  Zvijezde u ovom dijelu svemira nisu previše gusto rasute po nebu, ali su šarene i jedinstvene u svom svjetlosnom spektru.
  Iz nekog razloga, gledajući ove svjetiljke, imate tužan osjećaj kao da gledate u oči anđela, koji osuđuju živa bića svemira zbog njihovog podlog, zaista divljačkog ponašanja.
  Vojska vršioca dužnosti nije žurila na sastanak, samo su pojedine mobilne jedinice, brzo, koristeći svoju superiornu brzinu, napale neprijatelja, nanijele štetu i povukle se. Kao odgovor, pokušali su ih dočekati baražnom vatrom, ali su bili spretniji i sa savršenom zaštitom bili su mnogo efikasniji.
  Mine, naizgled male u kosmičkim razmerama, bile su pocepane kao detonacijom, kao i krstarice i razarači. Ali uspjeli smo srušiti neku veliku utakmicu. Jedan od ogromnih bojnih brodova koalicije je bio pogođen, dimio se gusto, izobličio se i panika je planula na gigantskom zvjezdanom brodu, poput požara u suhoj šumi.
  Vanzemaljci, slični jerboima samo sa kandžama umjesto repa, bježe u strahu, vrišteći i skačući gore-dolje. Između njih postoje manje vrste koje izgledaju kao hibridi medvjeda i pataka. Kljunovi se uvijaju od divljeg užasa, čuju se kvocanje, razlijeću se, a perje se zapali. Ovdje se jedan od medvjeđih pataka okrenuo naopačke, pretvarajući glavu u vatrenu cijev. Tamo joj je pjena jurila pravo u grlo, stomak joj je odmah izuo cipele, a lešina ptice je pukla, prskajući krv sa ostacima mesa koji su izlazili iz djeteta.
  Jerboas se opeče i žure u spasilačke module, ali čini se da je sistem koji daje sablasnu nadu za preživljavanje beznadežno oštećen. Njihov general, Repna žohara, histerično škripi:
  - O bogovi kvadrature univerzalnog kruga, po...
  Nije bilo moguće završiti, plamen je prekrio njegovu nesrećnu ekselenciju. Meso inteligentnog glodara raspalo se u elementarne čestice.
  Bojni brod je izgorio, izbacivši mjehuriće zraka u vakuum, a zatim je eksplodirao, raspršivši se na mnoge krhotine.
  Medvedev je, nakon što je dovoljno igrao, napravio još nekoliko naloga. Takođe je posthumno odlikovao Novodvorskaju zvijezdom Heroja Rusije. Naredio je da se Olegu Rybačenku dodijele svi ordeni i medalje koje Rusija ima. A Donaldu Trampu je uručio Orden Svetog Andrije Prvozvanog. Nakon čega je Medvedev ponovo zaspao... Niko mu još nije smetao.
  Nakon takvog podviga, Alenka se primjetno razveselila. Kao i njen tim.
  Margarita je prva preuzela riječ:
  - Dokrajčimo Japan na moru i dokrajčimo njih na kopnu!
  Alenka je toplo podržala ovu ideju:
  - Svakako! Zašto dozvoliti smrt novih ruskih vojnika!
  Nataša je takođe progovorila:
  - Kuropatkin je previše neodlučan komandant. Dakle, nije činjenica da će moći pobijediti, čak i ako se uzme u obzir slabljenje Japanaca tokom napada na Port Arthur!
  Medvedev je to odlučno sažeo:
  - Napadnimo! Ovo je naša šansa, i šansa Rusije!
  Nakon toga se moćni i ultramoderni tenk počeo kretati. Da, Japan ima loš dan. I više puta će proklinjati trenutak kada im je palo na pamet da se bore sa Rusijom.
  Tenk se kretao prema japanskim trupama. Alenka je sa oduševljenjem rekla:
  - Imao sam tako neverovatan san. Kao da Nataša i ja branimo Rjazan od hordi Batu Kana.
  Margarita se ohrabrila:
  - Jesam li bio u snu?
  Alenka je negativno odmahnula glavom:
  - Ne! Samo nisi bio tamo!
  Djevojka je zastenjala od ozlojeđenosti:
  - Kakva šteta!
  Golonoga Alenka se nasmijala i primijetila:
  - Mogli biste nas samo ometati! Ali Natasha i ja smo bili tako cool!
  Plavokosa je iznenađeno upitala:
  - Jesi li bio cool?
  Bosonoga Alenka je spremno potvrdila:
  - Da, veoma kul! I čak sam jahao zmaja!
  Nataša se nasmijala i odgovorila:
  - Bila si veoma lepa na zmaju!
  Alenka je spremno potvrdila:
  - To je kao iz bajke! Gdje su zmajevi, i vilenjaci, i sve glamurozno!
  Margarita je sa iskrenim osećanjem odgovorila:
  - Veoma si lepa i bez zmaja! Samo vila, i čudo od čuda!
  Alenka je samouvjereno izjavila:
  - Pobediću sve! Sa i bez zmajeva!
  I ratnik je pokazao pesnicu.
  Prvi ruski tenk je napao Japance, koji su stajali u blizini zidina Port Arthura. I dalje ih je bilo dosta. Artiljerija je počela sa radom. Kao odgovor, pucali su top od 152 mm strašnog tenka, kao i osam smrtonosnih mitraljeza. I opet su samuraje počeli kositi na stotine.
  Mitraljezi - "Zmajevi", vrlo smrtonosna stvar. Pet hiljada metaka u minuti je samo neka zvijer.
  Japanci su pali, probodeni, rastrgani u komadiće, sa zgnječenim lobanjama. Trbusi su im se rasprsnuli, a tijela su poskočila, izbačena uvis od razornih udaraca vatre.
  Eksplodirale su i fragmentacijske granate sa kumulativnim punjenjem. Bili su odlični kako za gađanje pješadije tako i za prodor u dno brodova.
  Ovo su Terminatorke, a profesor je pravi genije. Tako su počeli mlatiti samuraje.
  Golonoga Alenka je uzviknula:
  - Neka se proslavi ruski duh!
  Nataša je, pritiskajući dugme džojstika golim prstima, poslala pljusak metaka i nastavila:
  - I naš car, Nikolaj II!
  Bosonoga Alenka nastavila je slati granatu za granatom. Svake tri sekunde izletjelo je smrtonosno oružje. I japanske baterije su utihnule. I žutoputi vojnici su umirali u velikom broju.
  Natasha, nakon što je pokosila nekoliko redova samuraja, podržala je:
  - Himna domovine peva u našim srcima.
  Golonoga Alenka, nastavljajući da pljuje školjke sa smrtonosnim punjenjem, a one su mnogo moćnije od plastida, nastavila je:
  "Nema ljepšeg od njega u cijelom svemiru."
  Natasha je, nemilosrdno pucajući golim prstima na Japance, dodala:
  - Čvršće stisnite viteški mitraljez.
  Bosonoga Alenka, olupina samuraja, završi:
  - Umri za Bogom danu Rusiju!
  Devojke su zaista takve, super! Veličanstvene ljepotice. Gledate ih i divite im se. Ali za Japance je ovo čista smrt. Tenk je prošao kroz baterije. Nokautirao posade. Uradio je to veoma, veoma brzo. Onda sam prošao kroz rovove. Mnoge je i pokosio. Tačnije, ne mnogo, već skoro sve. Istrebljenje se pokazalo totalnim. Ovdje je, naravno, sve funkcioniralo automatski. Ovako su Japanci uništeni.
  Alenka je uz cerekanje primetila, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima preplanulih nogu:
  - Mi smo više dželati nego ratnici!
  Nataša se zakikota i složi se:
  - Sloboda, genije i dželati slave!
  I opet puca u potocima. I razbija samuraja divljom silom.
  Margarita, koja je takođe precizno šutirala bosim nogama, racionalno je primetila:
  - Biće manje homoseksualaca, a u Japanu će nedostajati muškaraca!
  Golonoga Alenka je prasnula u smeh i ponovo zapucala:
  - Čuvajte se žena! Žene, čuvajte se!
  Ovo je, zaista, vrsta devojke koja granate, gelere i svaki metak odbija od nje. U svakom slučaju, djevojka je pravi terminator.
  Nataša ga je uzela i zapevala:
  - Legije marširaju,
  Njihovi bajoneti sijaju.
  Iza nas su milioni
  O ruski pukovi!
  Niko neće stati
  Niko nece prekidati...
  Ovaj potez otvara nove,
  Letimo brzo!
  I opet će padati kiša na neprijatelja. I ne dozvoljava im da se spuste na stoti dio ampera.
  Bosonoga Alenka, izbacujući školjke s monotonijom djetlića, siktala je tek podrugljivo pjevajući:
  - Jedan, napadač , dva napadač , on tetura.
  Natasha je, pucajući, potvrdila pjesmu:
  - Jedan napadač , dva napadača , on leži!
  Cool Alenka energično podržana:
  - Jednom daska, dvije daske - sagradi se kovčeg.
  Golonoga Nataša, nastavljajući da puca i nokautirajući neprijatelja rafalima mitraljeza, siktala je:
  - Jedna lopata, dvije lopate - kopa se rupa!
  A ratnica je namignula svojim safirnim očima. Ona je zaista tako draga.
  Golonoga Alenka je pomno pogledala pozicije. Tenk je radio brzo, a od vojske generala Nogija nije ostalo praktično ništa. Izgleda da je i sam komandant poginuo. Dokrajčimo posljednje Japance iz opsadne vojske.
  Medvedev je logično primetio:
  - Eto dokle je tehnologija stigla! Četiri muškarca ubila su više od osamdeset pet hiljada Japanaca za nekoliko sati.
  Polugola Alenka, zlobno se cereći, primeti:
  - Moramo uništiti i ostale! Ne ostavljajte nikoga!
  Nataša je pevala dok je pucala na poslednjih hiljadu samuraja:
  - Ne, planine neće biti zlatne, uskoro ćemo pobiti sve neprijatelje Rusije!
  Cool Margarita je dodala:
  - Ne, ne hemoroidi, uskoro ćeš biti mrtav protivnik!
  Nakon što su pokosile vojsku generala Nogija, devojke iz Terminatora su privremeno izašle iz tenka i bosonoge trčale po snegu. Pa, već je zima.
  Oni su već uništili više od sto pedeset hiljada pešaka. I plus japanska flota. Međutim, još preko dvjesto pedeset hiljada Japanaca stoji protiv vojske generala Kuropatkina.
  Medvedev je izašao iz sna sa hrastovom glavom. Prošetao malo okolo. Onda sam ponovo igrao na kompjuteru... Ratovi zvezda su super... Ali nešto nije išlo...
  Medvedev je počeo da ponavlja novu strategiju. Uključio sam istorijsku igru: Rusija u vreme Nikole II. I rat sa Japanom. Ovo je tako okrutan rat. Možete implementirati strategiju i izbaciti snage na računaru.
  Medvedev je igrao na laganom nivou, ali je propustio injekciju od Japanca i pretrpeo velike gubitke. Da, potrebno je graditi ne previše aktivno. Hajdemo ponovo pokrenuti.
  I opet igraš sebi... Kako se ispostavilo, na mestu Kuropatkina v.d predsednika ne blista previše... Sve vreme ima nekih kvarova, grešaka.
  Medvedev se tada okrenuo vojnom savetniku i stvari su išle glatko... I on je sam zadremao i zadremao u svojoj stolici.
  Prelepa Alenka , prskajući bose noge, upitala je Natašu:
  - Kako se osećaš kad si ubio toliko ljudi?
  Plavokosa devojka je iskreno odgovorila:
  - Ne znam! Čini se kao da je kompjuterska igrica! Ne osjećate nikakav bijes, ljutnju ili mnogo radosti!
  Golonoga Alenka se ljutito zakikota:
  - Ovo je rat!
  Nataša se izvrnula u salto. Njene crvene, okrugle potpetice bljeskale su. Općenito, ona je divna djevojka, sposobna da postigne mnogo bez mnogo truda. A ako ga ne operemo, samo ga vozimo.
  Djevojke su trčale po snijegu. Njihova tijela su vrlo izražajna. Grudi su velike, bokovi su raskošni, kao sapi konja, mišići su istaknuti. Ovo su ljepotice-heroji. Oni imaju najstvarniju žensku moć. Toliko milosti. A noge - loptice mišića koje se kotrljaju ispod preplanule kože.
  Naišla su na njih tri japanska izviđača.
  Djevojke su radile salto. I kako će golim petama udarati samuraje u bradu. I zapravo su slomili vilice. I izbili su im sve zube. Nakon toga su devojke zapevale:
  - Veličinu Rusa prepoznale su planete,
  Pouzdano jurimo prema gore.
  Vole nas i cijene svi narodi svijeta,
  Narod cijele zemlje maršira ka komunizmu!
  I opet ljepotice namignuše smaragdnim očima. Izgledaju tako borbeno. Ratnici su aktivni. I opet džogiranje.
  Golonoga Alenka je skočila. Okrenula je vrtnju u zraku i primijetila:
  - Tako smo kul. Možemo osvojiti cijeli svijet!
  Nataša se zakikota i odgovori:
  - Carica planete Zemlje -
  Ovo je jako cool!
  I obje djevojke namignuše jedna drugoj. Nakon čega smo požurili nazad. Zapravo, svaki dan rata košta previše za riznicu carske Rusije. I vrijeme je da brzo završimo sa Japancima.
  Medvedev je devojke pozdravio sa blistavim osmehom:
  - Pa, jesi li trčao okolo?
  Golonoga Alenka je uz cerek rekla:
  - Trčimo i spremni smo za borbu!
  Natasha je agresivno primetila:
  - Sve ćemo pobiti!
  Medvedev je odmahnuo rukom i naredio:
  - Onda, idemo!
  Golonoga Alenka se nasmijala i odgovorila:
  - Naša četvorka su najsmrtonosnija na svetu!
  Nataša se tome usprotivila, lupajući bosom nogom:
  - Ne u svijetu, nego u svemiru!
  A moćni, agresivni i smrtonosni tenk vozio je svim brzinama. Više od dvije stotine pedeset hiljada Japanaca je ispred. Ali granata ima dovoljno za milijardu vojnika!
  Djevojke, profesor i student - ovo je ekipa koja će svakog zgnječiti i uvrnuti u ovnujski rog. I tenk leti prema japanskim trupama. Juri na sebe prijeteći. On želi sve da slomi.
  Golonoga Alenka je ushićeno pjevala:
  Prostranstva Rusije - prelepa, draga,
  Gdje su biseri snijega, bezgranične rijeke kristala,
  A ruski vojnik i general su jedno.
  Svet je simbol države - pravoslavni orao, naš kralj!
  I sada je brzi tenk zapravo poletio. Proleteo je kao borbeni avion. I našao se pred Japancima. Univerzalni top i zmajevi mitraljezi ponovo su počeli da rade. Djevojke su se vrlo željno latile posla. Bez daljeg odlaganja.
  Alenka je golim prstima pucala iz pištolja, nokautirala Japanca i pevala:
  - Slava mojoj Rusi, Staljinu i Lenjinu, jednoj porodici!
  A crvenokosi đavo blista smaragdnim očima. I kako je sjebao samuraja. Zaljubit ćeš se.
  A ni Natasha nije inferiorna. Razbija Japance.
  I pjeva:
  - Ne usporavajte na skretanjima. Naša sudbina je da pobedimo, devojke!
  Ratnik je bio u punom cvatu. I tako brzo, sipajući vatru na neprijatelja.
  I goli prsti pritiskaju dugme džojstika.
  Polugola Alenka, pucajući, primijetila je:
  - U Rusiji postoje dve nevolje...
  Margarita ju je ovdje prekinula:
  - Da su samo dva!
  Golonoga Alenka, pucajući, sa zadovoljstvom se složila:
  - Da, samo dva!
  Nataša, pucajući, polažući stotine Japanaca, uzela je i zapjevala:
  - Za dve, za dve zime. Za dva, u dva izvora!
  Golonoga Alenka, pucajući, dodala je:
  - Ubiću Japance i vratiti se!
  Nataša se zakikota i odgovori:
  - Port Arthur je naš! I nećemo dozvoliti nikome da uzme našu Mandžuriju!
  I ratnik je ponovo izmlatio samuraja. Rusi neće izgubiti od Japanaca. Ovo još jednom dokazuje koliko je Rusija nepobediva!
  Golonoga Alenka razbila bateriju i zagugutala:
  - Rus' će biti slavna u najudaljenijim zemljama i vekovima!
  Natasha je takođe graknula:
  - I nikakva sila nas neće zaustaviti!
  I uništila je još par hiljada samuraja. Zatim je tenk krenuo naprijed i žetva se nastavila.
  Margarita je, gledajući ovo, izrazila svoje mišljenje:
  - Ako se rat dobije tako briljantno, šta će Rusija dalje?
  Medvedev je posmatrao devojke kako poletno kose Japance i predložio:
  - Biće rata, ili sa Nemcima ili sa Britancima! Ali u svakom slučaju, bitka sa Zemljom izlazećeg sunca nije posljednja!
  Alena je, nakon što je razbila još jednu bateriju, rekla:
  - Pa daćemo Nemcima, pa, daćemo im toliko da se neće činiti dovoljno!
  Natasha, razaračica samuraja, dodala je:
  - A Hitler neće imati koga da regrutuje u Vermaht!
  Alenka je, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, agresivno izjavila:
  - Ali mi je žao Arijevaca. Toliko lepih belaca je umrlo!
  Nataša se složila sa ovim, tužno klimajući glavom:
  - Da, toliko dobrih ljudi je umrlo! I za šta?
  Djevojka je udarila Japanca i primijetila.
  - I Japanci su dobra nacija, ali smo primorani da se borimo sa njima! Mada ni ovo nije dobro!
  Margarita je logično primijetila:
  - A životinje? Zar se ne ubijaju jedni druge? Ali čovjek je samo životinja najvišeg reda!
  Medvedev se nacerio i prigovorio:
  - Čovek, za razliku od životinja, ima dušu! A njegova duša je zaista jedinstvena i besmrtna! Dakle, mi i životinje smo čitav ponor!
  Margarita je prigovorila na ovo:
  - A majmuni? Takođe imaju visok nivo inteligencije. Jedan od njih zna tri i po hiljade reči!
  Vd predsjednika je odgovorio:
  - Ali oni su naši rođaci!
  Golonoga Alenka je pucala na Japance i pevala:
  - Ja sam majmun! Takođe muškarac!
  Nataša, koseći samuraja, gugutala je:
  - Ne šetajte okolo noseći majmune vek!
  Supertenk je nastavio da kosi Japance. Zašto ne? On je stvarno luda zver
  koji ispaljuje četrdeset hiljada metaka u minuti. A njegov oklop je neprobojan za gotovo svaki projektil. I ne samo početkom dvadesetog veka.
  Golonoga Alenka, pucajući, agresivno izjavi:
  - Car Nikola je mnogo uradio za Rusiju, ali je ostao necenjen i potcenjen!
  Natasha, zasuvši vatru na Japance, složila se:
  - To je u redu! Kralj je ubijen. Naterali su sveštenika da se udalji od prestola! A šta je postalo bolje?
  Golonoga Alenka je opalila iz topa i dodala:
  - Postalo je još gore! A na vlast je došlo još podlijih ljudi!
  Nataša se zakikota, udari Japanca i reče:
  - Pa hajde da se borimo za bolju budućnost! I za slobodu Rusije!
  Polugola Alenka je, pucajući, rekla:
  - Za promenu i pobedu!
  Zatim je pokazala šaku. Ona je devojka koja ovo može. Tada ga se ni samuraj neće moći otarasiti. I mitraljezi rade. Svi kosu i kose.
  Oni zapravo probijaju čitave redove leševa. I ubistveno čiste prostor.
  General Kuropatkin je obavešten da se nešto čudno dešava sa Japancima. Pucnjava, eksplozije, neko ih je napao.
  . POGLAVLJE br. 9.
  Medvedev je, nakon što je malo odspavao, ponovo uzeo kompjuter. Nije se čak ni obrijao. I opet je počeo da svira na svoj način.
  Napad na Japan nakon lažnog koda tenkovima i avionima. Uključujući najboljeg bombardera Prvog svjetskog rata, Ilju Murometsa. Što se vrlo glasno izjasnilo. I udario je Japance kao gumeni udarac protiv muva.
  I naprijed u Tokio...
  Dmitrij Medvedev je, nakon što je osvojio Japan, sebe nazvao carom Mikado.
  A onda novi ratovi...
  Na primjer, možete igrati alternativnu historiju. Aleksandar II je rekao Bismarku 1875. da su njegove razlike sa Francuskom unutrašnja stvar između Njemačke i Francuza. Bizmark je preuzeo i napao Francusku 1876. U početku su Prusi imali sreće i stigli su do Pariza. Ali onda su usporili. I Britanija je ušla u rat... Sve bi bilo u redu, ali Britanci su dali bitku protiv Nemačke i bili poraženi. Tada su Prusi povukli svoje snage.
  Rat na Zapadu se odugovlačio. Francuzi su se očajnički branili. Engleska je prebacivala sve više i više snaga...
  U međuvremenu, Rusija je osvojila Tursku i Istanbul. Britanija i Francuska i Njemačka bile su upletene u rat. A carstvo cara Aleksandra je pripojilo mnoge zemlje, uključujući Irak, došavši do Indijskog okeana. I Palestina, i zemlje sve do Egipta. I tako su ruske trupe, predvođene Skobelevim, osvojile Meku, Medinu i druge gradove Saudijske Arabije.
  I formiran je južni dio Ruskog carstva. I Aleksandar II je postao veliki kralj. A rat između Njemačke protiv Francuske i Britanije trajao je deset godina.
  I završilo se praktičnim remijem.
  Aleksandar II vladao je do 1887. godine i postao je žrtva pokušaja atentata pod vođstvom Aleksandra Uljanova, Lenjinovog brata. Prestala je njegova slavna vladavina, pod kojom je Rusija izgradila mnoge puteve, osvojila mnoge zemlje i oslobodila seljake.
  Ova alternativa je bila kako se igra igrala. Aleksandar Treći, zajedno sa komandantom Skobelevim, osvojio je i Iran i Pakistan. Ali i on je umro - svijetla mala glava. Pod Nikolom II, Rusija je vodila rat sa Japanom koji je već imao flotu u Indijskom okeanu, koja je prilično brzo pritekla u pomoć Pacifiku. Rusi su relativno brzo porazili samuraje, a imali su mnogo više snage i na kopnu i na vodi.
  Osim toga, ruskom vojskom je komandovao briljantni ministar odbrane Skobeljev. I Rusija ne samo da je pobedila, već je uspela i da osvoji Japan. Štaviše, Sjedinjene Države još uvijek nisu izašle izvan zapadne hemisfere, a Britanija nije bila tako jaka. Štaviše, Rusija je bila u savezu sa Nemačkom. Ova potonja je zaostajala za Britanijom i Francuskom u borbi za Afriku. Carska Rusija je, nakon aneksije Japana i dijelova Kine, postala još jača. Gradio se put Delhi-Moskva.
  Kao što se iz ovoga vidi, planovi carske Rusije za ekspanziju na Indiju i Kinu bili su uspješno provedeni. Car Nikolaj II je tokom Prvog svetskog rata izabrao stranu Nemačke. Nemci su porazili Francusku i okupirali Belgiju, Holandiju, Dansku i Norvešku. Rusija je zauzela Egipat, većinu Afrike i Indokine. A takođe i pacifički posjedi Britanije. Čak i sletio u Australiju. I njena Australija je zarobljena.
  Nakon čega je rat završio iskrcavanjem i okupacijom Britanije. Prvi svjetski rat je završen. Ali, kajzeru Vilhelmu se činilo da je Rusija već osvojila previše zemlje, i to bez mnogo truda. I sanjao je o osveti. Rusija je zapravo osvojila ogromna područja - Australiju, cijelu Aziju, veći dio Afrike, Nijemci nisu toliko odgrizli, a još više od Portugala i Španije koje su okupirali. Austro-Ugarska je preuzela kontrolu nad Italijom i Libijom. Rusija je zauzela oko tri četvrtine Afrike, a zatim je nešto kasnije okupirala Etiopiju. Nemci su uspeli da odseku Maroko.
  Naravno, Njemačkoj to nije bilo dovoljno. Iako je zauzela Francusku, Belgiju, Holandiju i Norvešku, a Rusija je potčinila Švedsku.
  Počele su Vilhelmove pripreme za novi rat sa Rusijom. Kriza iz 1929. godine pogoršala je situaciju. Austrougarska i Njemačka kontrolisale su gotovo cijelu Evropu. I dio Afrike... I Britanije. Ali još su postojale SAD i Kanada. Vilhelm i Nikolaj II još nisu odlučili da ratuju jedan s drugim. Štaviše, Rusija se najmanje od svega željela boriti, probavljajući ogromne teritorije. Da bi ubrzao njihovu asimilaciju, car Nikolaj II je čak dozvolio Rusima da imaju četiri žene. Ono što je zapisano na Osmom vaseljenskom saboru.
  Slična odluka donesena je 1925. A 1926. godine Nikolaj II uzeo je sebi drugu ženu. Kako se ispostavilo, odluka nije bila glupa. Godine 1929. car je dobio još jednu kćer. I 25. novembra 1932. godine konačno je rođen zdrav sin. Nikola drugi ga je nazvao Petar. U čast Petra Velikog.
  A 1933. godine, 15. maja, počeo je novi rat. Njemačka je objavila rat Kanadi. Kao dominion Britanije. Dva mjeseca kasnije, Sjedinjene Države, predvođene Ruzveltom, uprkos ekonomskoj krizi, ušle su u rat sa Njemačkom. Nisu hteli da se odreknu Kanade.
  Već sredovečni, ali agresivan, Wilhelm je u početku pokušao da se bori sam, ne zahtevajući pomoć Rusije. Očekivao je da sve uradi sam. Ali nije tako lako osvojiti teritoriju odvojenu okeanom. Štaviše, Sjedinjene Države su brzo napravile tenkove i vojsku. I formirali su pukove... Rat je trajao cijelu godinu bez mnogo uspjeha za Nijemce. Koji je uspio zauzeti samo Island i Grenland. Ali u Kanadi to nisu mogli da se dokopaju.
  Vilhelm se obratio caru Nikolaju II: "Pomozi mi, kolega." Ti si moj rođak i brat. Sam Nikolaj II imao je planove za Aljasku i Kanadu. Pa, odlučio sam da nisu bogovi ti koji vajaju saksije. I uzeo ga je i 25. juna 1934. objavio rat SAD-u i Kanadi. Njegove trupe su se kretale kroz Aljasku, preko teritorije SAD.
  Do tog vremena, pruga do Čukotke je već bila izgrađena, a ruske trupe su uspješno napredovale. Na njihovoj strani je bila brojčana nadmoć i najbolji tenkovi na svijetu, laki, teški i srednji.
  Tako je Amerika morala da se nosi sa nejednakim snagama.
  A Nikolaj II, kao što vidimo, zaista je na belom konju. I jedna pobeda za drugom. Ruske trupe marširaju preko Aljaske. I uzimaju grad za gradom, selo za selom.
  Nemci pokušavaju da se iskrcaju na Kubi. Rat raste. Kajzer Vilhelm piše Nikolaju II:
  - Rusi i ja smo uvek bili i bićemo jedinstveni. I nikada se nećemo svađati. Pa neka se dokrajči Amerika.
  Zbog proširenih komunikacija napredak je bio nešto sporiji od planiranog. No, ruske carske trupe su ipak zauzele cijelu Aljasku za pet mjeseci borbi i ušle u Kanadu.
  Ruzvelt je čak ponudio mir Rusiji, obećavajući da će odustati od Aljaske, ali je bilo prekasno. Rat se nastavio divljom zapuštenošću.
  U zimu 1935. godine, uprkos teškim vremenskim uslovima, ruske trupe su stigle do američkih granica na severu. Borbe su nastavljene u proleće... Ruske trupe su izvodile jednu za drugom operaciju, a do kraja jula zauzele su skoro celu Kanadu. A u avgustu su opkolili Filadelfiju.
  SAD se nalaze u veoma teškoj situaciji. Ali oni su se očajnički borili... Međutim, do kraja 1935. godine, više od trećine teritorije SAD-a je već bilo zarobljeno. A zimi su carski uspesi bili još veći... Početkom marta 1936. približili su se Vašingtonu i Njujorku.
  A u aprilu su oba grada zauzeta... Rat je trajao do avgusta sve dok nije bila okupirana cijela teritorija Sjedinjenih Država.
  Zatim je uslijedila ofanziva u Meksiku, i tako dalje, na cijeloj teritoriji.
  Vilhelm je predložio Nikoli II da dovrši podjelu cijelog svijeta. Nikolaj II se složio.
  Tokom 1937. godine ruske trupe su zauzele čitavu Latinsku Ameriku. Tako je Nikolaj II završio podelu sveta sa Nemcima. I preostala su samo tri carstva: najveće: Rusko, zatim njemačko i još dalje Austrougarsko.
  Rusija je tako postala svjetski hegemon, ali... Nikolaj II je i dalje veliki car, ali smrtnik. Umro u avgustu 1939. A stariji Vilhelm napao je Rusiju 1. septembra 1939. godine. Odlučio je da iskoristi činjenicu da je Petar Četvrti još bio dječak, nema ni sedam godina. I odlučio je da dok regenti vladaju Rusijom, najbolje je da udari. Dva dana kasnije u rat je ušla i Austrougarska. Sve zemlje širom sveta bile su uvučene u konfrontaciju. Počeo je poslednji rat u istoriji planete Zemlje.
  Carska vojska nije imala premca po broju i kvalitetu naoružanja. Ruski tenkovi i avioni su i dalje najbolji na svetu.
  I bitke su to pokazale. Kao i novi talentovani komandanti.
  Ali Austro-Ugarska se pokazala kao slaba karika od samog početka. I izgubila je skoro od prvih dana. Carska vojska je porazila Austrijance, zauzela Lvov, a zatim Peremil. Samo uklanjanjem dijela svojih snaga iz Poljske Nijemci su spasili Austrijance od potpunog poraza. Ali i ovo je bilo od male koristi. Pokušaj Kajzerove vojske da zauzme Varšavu je sramotno propao. A ruske trupe su ih silom potisnule više od dvije stotine kilometara.
  Nemci su teškom mukom zaustavili ruske trupe. Cijela zima je prošla u borbama. U proljeće su borbe također bile u punom jeku. Ruske trupe su postepeno preuzimale inicijativu. Imali su nekoliko puta više vojnika, pa su stoga do ljeta uspjeli u međusobnim okršajima Nijemce toliko iscrpiti da su se počeli predavati. Istovremeno je počela ofanziva na Austro-Ugarsku. U jesen Budimpešta je bila opkoljena. Osim toga, carska vojska je zauzela njemačke posjede u Kanadi. A u zimu 1940-1941, carska vojska je odsjekla istočnu Prusku. I do aprila 1941. stigla je do Odre.
  Položaj Nijemaca postao je izuzetno težak. U maju 1941. pao je Beč. A tokom ljeta, Rusi su stigli do Alpa i oslobodili Veneciju. Ušli smo u južne krajeve Njemačke.
  A u jesen su konačno zauzeli Italiju. Zimska ofanziva na Berlin završena je njegovim zauzimanjem 30. januara 1942. godine. Nakon toga je otpor Nijemaca, koji su već izgubili sve svoje posjede u Africi, oslabio. Rusi su stigli do Rajne do aprila. Nakon toga, 22. aprila, ostaci njemačkih snaga su kapitulirali.
  Tako je završen posljednji rat na planeti Zemlji. Završeno je pobjedom i uspjehom carske Rusije.
  Zatim je uslijedilo osvajanje svemira. Davne 1936. godine prvi Rus je poleteo u svemir. Letio oko planete Zemlje. A 1945. godine, 9. maja, Rusi su sleteli na Mesec.
  Odletjeli su na Mars 1967. Na Veneru 1969. Za Merkur 1972. A na satelite Jupitera 1973. Čovek je sleteo na najdalju planetu Pluton već 1980. godine. A 2003. godine dogodio se prvi let van Sunčevog sistema u ljudskoj istoriji. Ruski brod je doleteo u Alaf Centauri i vratio se 2018.
  Od 2020. godine Rusijom i dalje vlada Petar Četvrti, koji, zahvaljujući dostignućima moderne medicine, nije nimalo starac. Petar Četvrti vlada osamdeset jednu godinu i njegova vladavina je najduža u istoriji svijeta. Gdje su, naravno, poznati tačni datumi vladavine.
  Pa, za sada je sve mirno na svetu, kao i uvek. Pa čak i pomalo dosadno... Ljudi imaju dobar život. Istina, postoje problemi sa prenaseljenošću. Ali ograničenja rađanja se ovdje već uvode.
  Pravoslavlje se moderniziralo. Sveštenici su bili obrijani i obučeni u uniforme sa naramenicama.
  Razvoj tehnologije je stvorio ogromnu nezaposlenost. Ali i ovaj problem je rešen. Hipernet se razvio.
  Istraživanja su u toku, a već su stvoreni svemirski brodovi sposobni da se kreću brže od brzine svjetlosti. Da, dobro za carsku Rusiju i ceo svet pod vlašću Romanovih. Ova najslavnija dinastija u istoriji čovečanstva.
  Otac car Nikola. Izgradite raj na planeti Zemlji!
  Dmitrij Medvedev je odbacio strategiju. Za ruske careve je osvojio ceo svet. Pokazao je svoje strateško razmišljanje. Postigao je veliki uspjeh i ponovo zaspao, obučen i sanjajući kao prije.
  Kuropatkin je izjavio:
  - Miran! Samo mir!
  General Linevič je s uzbunom primijetio:
  - Vaša Ekselencijo, možda možemo sada da napadnemo?
  General-ađutant Kuropatkin je izjavio:
  - Ne! Naravno da ne! To bi mogla biti japanska zamka!
  General Linevič je bojažljivo primijetio:
  - Ovo je naša šansa da konačno dobijemo ovaj rat!
  Kuropatkin drhtavim glasom izjavi:
  - Strpljenja, strpljenja i još strpljenja!
  Linevič se ljutitije usprotivio:
  - Ali Aleksandar Suvorov je rekao: trenutak daje pobedu!
  Kuropatkin je suvo promrmljao:
  - Ja ovde komandujem! A mi moramo prije svega sačuvati vojsku. I općenito, Japan će uskoro ostati bez para!
  Linevič je predložio:
  - Možda bi trebalo da napravimo malo izviđanja?
  Kuropatkin se nevoljko složio:
  - Ovo je moguće, samo budite oprezni!
  Linevič je agresivno zarežao:
  - U ime cara i otadžbine!
  U međuvremenu, supertenk je čistio Japance. Nokautirao ih, pucao na razne načine.
  Golonoga Alenka je, nemilosrdno pucajući, pitala v.d.
  - Je li ovo naša posljednja operacija?
  Medvedev je sa osmehom upitao:
  - Zašto tako misliš?
  Crvenokosa zver je primetila:
  - Japanci nemaju više velikih formacija!
  Zabijajući i pucajući u samuraja, Nataša se takođe složila:
  - Ali, u stvari, Japan nema sa čime da se bori!
  Medvedev je odgovorio pomalo nesigurnim pogledom:
  - Japan može prikupiti više novih trupa i kupiti nove brodove iz Amerike i Britanije. Dakle, da se razumijemo, rat još nije sasvim gotov!
  Polugola Alenka, pucajući u samuraja, primijetila je:
  - Šta ako Rusija ponudi mir Japanu pod umjerenim uslovima? Uzećemo samo Kurilski greben, a sve ostalo će ostati kako je bilo pre rata?
  Vršilac dužnosti predsjednika se složio:
  - U ovom slučaju, najverovatnije će biti mira!
  Margarita je ljutito primijetila:
  - Da nije bilo revolucije, Japanci bi i dalje bili poraženi. Nigde ne bi išli!
  Golonoga Natasha, koja je zasula vatru na samuraja, spremno je pristala:
  - Svakako! Nigde ne bi išli!
  Cool Alenka, kidajući Japance granatama, predložila je:
  - Uhvatimo Mikado!
  Nataša je agresivno skočila:
  - Uhvatiti Mikado? Pa, zanimljivo!
  Margarita je sa osmehom primetila:
  - Zar to ne bi bilo previše?
  Medvedev je takođe izrazio sumnju:
  - Nije li ovo previše? Uostalom, jedno je braniti svoje, a drugo se mešati sa Japanom, koji, da se razumemo, takođe ne ratuje na iskonskim ruskim zemljama!
  Zasiktala je golonoga Alenka, ponovo razbijajući Japance granatama:
  - Vrijedi li pokazati takvu milost?
  Natasha je, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, klimnula:
  - Stvarno, zašto nam ovo treba? Možemo uhvatiti i Mikado!
  Margarita se nasmijala:
  - Ja sam na tebi kao da sam u ratu! I u ratu, kao na tebi!
  Medvedev je oštro odgovorio:
  - Morate znati kada stati! Mi nismo slučajni ljudi! Mi smo ti koji ozbiljno i svesno menjamo istoriju! Dakle, morate pokazati osjećaj, uključujući mjere!
  Golonoga Alenka je pucala i pevala:
  - Eh, mjeri, mjeri! Koliko ima kolere!
  Supertenk je aktivno radio. Više od sto dvadeset pet hiljada Japanaca je već uništeno. Pola lijevo.
  Nataša je pevala sa cerekom:
  - Uništićemo ceo svet nasilja,
  Dole na zemlju i onda
  Izgradićemo kul novi svet,
  Tako da nevolje i problemi u njemu ne postoje!
  Bosonoga Alenka, ispalivši vrlo smrtonosnu vatru, siktala je:
  - Za dobrog i pravednog kralja!
  Margarita je predložila:
  - Ili ćemo možda uzeti par trofejnih buradi sakea?
  Golonoga Alenka se otrovno nacerila:
  - Šta hoćeš da piješ?
  Margarita je negativno odmahnula glavom:
  - Sportisti ne piju!
  Golonoga Alenka se, nakon što je raznela još jednu bateriju, zakikotala:
  - Od malih posuđa!
  Natasha je predložila:
  - Hajde da popijemo palmino pivo. Zdravije je!
  I oborila je još Japanaca.
  Medvedev je odgovorio:
  - Prvo posao, zabava kasnije!
  Zar vd predsjednika to ne bi trebao znati? Nije li on uvijek bio zauzet i zauzet?
  Da, jedan od prvih ukaza vršioca dužnosti predsjednika Medvedeva bio je tri puta povećanje plata poslanika Državne dume. A šta je sa poslanicima? Odgodili su predsjedničke izbore. Tako je Medvedev dosta dugo bio vršilac dužnosti predsjednika Rusije.
  I ovo je čak postala jedinstvena situacija. Kada šef države tako dugo obavlja svoje dužnosti. Ali promjena ne dolazi. Tačnije, sve se promijenilo pod Medvedevom na gore. Kao da je sreća, koja je toliko volela Putina, odlučila da se osveti njegovom nasledniku. Šta mu je!
  Modernizirani tenk T-95 nastavio je uništavati samuraje u geometrijskoj progresiji. Ova mašina je pokazala svoju efikasnost. I negativna sila bijesa umnožavanja kvazi-materije.
  Polugola Alenka, pucajući na Japance, logično je primijetila:
  - Ipak, ovo nije sasvim tačno. Ispostavilo se da ne možemo ništa bez superoružja!
  Golonoga Nataša je ljutito odgovorila:
  - Neke više sile su sprečile Rusiju da dobije rat sa Japanom. Ali planirana je dobra stvar, evangelizacija Kine. I nije ispalo previše lijepo!
  Margarita je postavila očigledno pitanje:
  - Šta je onda sa Bogom? Zašto nije pomogao pravoslavlju?
  Gotovo gola Alenka, šaljući školjku za školjkom, primijetila je:
  - To je to! U stvari, dozvolite Japancima da osvoje pravoslavnu zemlju. Ovo je zaista takva izdaja ruske vere!
  Nataša je, sipajući vatru na Japance, ljutito primijetila:
  - Imperijalna religija ne bi trebalo da bude pacifistička. Može li se postati velika zemlja ako živiš po zapovijesti: ako te udare u desni obraz, okreni lijevi!
  Cool Alenka se spremno složila sa ovim, slamajući Japance:
  - Svakako! Nemamo potrebe za pacifizmom! Volite svog neprijatelja! Je li ovo zapovijest?
  Margarita je pevala sa oduševljenjem:
  Svako ko je čovek rođen je kao ratnik,
  Tako se i dogodilo - gorila je uzela kamen.
  Kada je živi osuđen na borbu,
  A vatra gori u srcu!
  
  Dečak u snu vidi mitraljez,
  Više voli tenk nego limuzinu.
  Ko želi da pretvori peni u novčić -
  Od rođenja razumije da moć vlada!
  Natasha je uzviknula, sipajući vatru na Japance s bijesom šumovitog vulkana:
  - Da, automatski! A snaga je glavna stvar! Moramo pobediti!
  Golonoga Alenka siktala je od mahnita i bijesa, nokautirajući Japanca:
  - Ja sam ono što je rođeno da pobedim! I ništa manje. Naša pobjeda će biti naša!
  Nataša se složila, pritiskajući gole prste svojih mišićavih nogu na dugmad džojstika:
  - Biće najbolje ovako! Mi smo vladali i vladaćemo uvek! Mislim, Rusija!
  Golonoga Alenka, nokautirajući Japanca, zacvilila je:
  - Neću da lažem, hoću da vladam! Ali ne samo zarđala mašina, već čitavo carstvo!
  A djevojka je već odnijela posljednju bateriju Zemlje izlazećeg sunca. Tolika je ljepotica da bi trebala biti svjetska prvakinja. I nikada se nemojte prepustiti slabosti i plahovitosti.
  Nataša, pucajući, promrmlja:
  - Ja ću postati kraljica! Ili, još bolje, carica!
  Golonoga Alenka je nastavila:
  - Šta je sa ratom, šta sa ratom, ona je loša žena i kučka! Ali proizvodi zgodne momke, kaže - ubij kukavicu u sebi!
  Margarita je klimnula u znak slaganja:
  - Tako je, ubij kukavicu u sebi! Mislim da ako je Nikolaj II abdicirao sa trona, to uopšte nije bilo zbog kukavičluka!
  Polugola Alenka je odlučno izjavila:
  - Sad se neće odreći! Ojačaćemo kraljevski tron tako da će stajati vekovima!
  Natasha je uzviknula:
  - Budite veliki car Nikolaj II! Podržavamo vas! Neće biti revolucije - biće Velike Rusije!
  Konačno, ratnici su završili sa istrebljenjem vojske Zemlje izlazećeg sunca. Pobijeno je više od dvije stotine pedeset hiljada vojnika i oficira. Tako su uništene gotovo sve japanske kopnene snage. Kao što je mornarica prestala da postoji.
  Golonoga Alenka je uz cerek primetila:
  - Da li je vredelo truda? Znači, htela sam da kažem da poludim? Bez predugog otpora, vojska je uspela da pobedi Rusiju!
  Natasha je samouvjereno izjavila:
  - Rusija je izgubila isključivo zbog pete kolone. Inače bismo ionako pobijedili!
  Margarita je pitala v.d.
  - Šta ćemo da radimo? Hoćemo li se vratiti ili nastaviti?
  Medvedev, koji je gubio struju, uključio je kompjuter i rekao:
  - Sada ćemo dobiti prognozu daljeg razvoja carske Rusije. Ako sve prođe kako treba, vraćamo se.
  Čuo se prijatan ženski glas;
  Nakon potpunog uništenja japanskih kopnenih snaga i mornarice, Mikado je ponudio mir. SAD i Britanija su se složile da djeluju kao posrednici.
  Uslovi su bili povoljni za Rusiju. Zemlja je dobila Kurilski greben i Tajvan.
  Kao i kontrola nad Mandžurijom, Korejom, Mongolijom. Uz to, Japan je također platio odštetu od dvije stotine pedeset miliona zlatnih ruskih rubalja.
  Autoritet cara Nikolaja II je rastao, a revolucionarno raspoloženje je opadalo. Zemlja je započela brzi ekonomski oporavak. Želtorosija je nastala. Dio Kine dobrovoljno je postao dio Rusije, kao i Koreja i Mongolija. Carsko carstvo je postajalo sve veće i njegovo stanovništvo je raslo. Ekonomski rast je počeo ranije nego u stvarnoj istoriji i bio je jači.
  Državne dume nije bilo, a carska vlada se mogla bolje pripremiti za Prvi svjetski rat. U Rusiji su se pojavili prvi laki tenkovi na svijetu "Luna"-2 u masovnoj proizvodnji i četvoromotorni bombarderi "Ilja Muromets" i "Svyatogor". Prvi svjetski rat je ipak počeo, ali je bio uspješniji za Rusiju.
  Pošto je kralj imao veći broj stanovnika, privredu i vojsku. I unutrašnja pozicija je jača. Ne postoji Državna Duma - leglo pobune i vojnog udara.
  Sa promjenjivim uspjehom, ali, općenito, na inicijativu Rusije i pobjedom u većini bitaka, rat je završen 7. novembra 1915. godine predajom Njemačke. Austrougarska je propala i bila podijeljena. Galicija i Bukovina su postale ruske provincije. Krakov i okolne zemlje ušle su u Kraljevinu Poljsku, kao i Poznanj, Dancig i dio Istočne Pruske. I Klaipeda se pridružila Baltičkoj provinciji. Pojavila se Čehoslovačka - kraljevina unutar Rusije.
  Rumunija je anektirala Transilvaniju. Ugarska je postala nezavisna kraljevina, ali pod patronatom Rusije, a cara Nikole kao suvladara. Austrija je postala veoma mala zemlja. Jugoslavija je nastala, takođe prikriveno od strane ruske vlade i pod suvladarom Nikolom II.
  Turska je nestala sa političke karte svijeta. Irak i Palestina su postali dio Britanije, Sirija je postala dio Francuske, Mala Azija i Istanbul su postali ruske provincije. Tako je Rusija ponovo povećala svoju teritoriju. Ali tu nije bio kraj. Tada je Saudijsko poluostrvo osvojeno zajedno sa Francuzima i Britancima. A onda su Rusija i Britanija podijelile Iran i Afganistan. Sjever i centar postali su ruske provincije, a jug britanska kolonija.
  Činilo se da je svijet postao stabilan. Rat se nastavio samo u Kini. Ali 1929. godine izbila je ozbiljna ekonomska kriza koja je dovela do Velike depresije.
  Revolucionarna osećanja su ponovo rasla u Rusiji. Izbili su štrajkovi i protesti. Ali pokazalo se da kriza nije bila previše teška. Štaviše, 1931. godine ponovo je izbio rat sa Japanom.
  Samuraj je želio osvetu. Ali ovoga puta ruska vojska je bila jača u svakom pogledu. A admiral Kolčak je briljantan pomorski komandant.
  Japan nije samo poražen, već i zarobljen. Car Nikolaj II zvanično je krunisan za Mikado cara Japana u februaru 1932. Tako se Rusija još više proširila. I anektirala je gotovo cijelu Kinu.
  I po broju stanovnika i po teritoriji, Rusiji nije bilo premca. Štaviše, Britansko carstvo je slabilo. Hitler je došao na vlast u Nemačkoj 1933. godine, ali šta je mogao da uradi protiv Rusije? Nema veze. Car Nikolaj II umro je 1937. godine, uživajući u veoma uspješnoj vladavini, drugoj po dužini nakon Ivana Groznog. I to sa rekordnim osvajanjima po površini i broju stanovnika.
  Međutim, nije sve pošlo za rukom kralju u njegovom privatnom životu. Nasljednik Aleksej je umro mlad. Zbog neravnopravnog braka, mlađem bratu Mihailu oduzeto je pravo na ruski presto.
  Krunu je nasledio Kiril Romanov, koji je umro 1938. ne preživevši ni godinu dana. A njegov sin Vladimir Treći postao je novi kralj. On je krunisan, a monarh je sretno vladao do 1992. godine. A Rusija je prvo uzela kolonije od Francuske i Britanije, zajedno sa Nemačkom. Zatim je osvojila Njemačku. A onda ceo svet. Ukratko, novi car Đorđe Prvi postao je svjetski car 1992. godine.
  Medvedev je završio pregled i rekao:
  - Očigledno, dovoljno za ovaj univerzum! Vraćamo se!
  I sva četvorica viknu:
  - Slava caru Nikolaju II!
  . SREDNJI EPILOG
  Medvedev se probudio iz poziva... Obavijestili su ga da je inauguracija Zelenskog za predsjednika Rusije i Ukrajine već u toku. I da je, kažu, vrijeme da Dmitrij Anatoljevič napusti ured.
  Medvedev je nevoljko poslušao. Prije odlaska sam se obrijao i okupao.
  Zatim je napustio kancelariju. Prevezen je specijalnim vozilom. Usput su rekli da bi bilo najbolje da Medvedev odleti na Kanarska ostrva da se tamo odmori.
  A Zelenski je napravio još jednu predstavu svoje inauguracije. Kao i obično, šareno uz vatromet i skokove. Na dan inauguracije, Vitalij Kličko se borio sa Majklom Tajsonom na stadionu u Kijevu. Slavni američki bokser pristao je na borbu zbog velikih novčanih problema. Kličko je dominirao svih dvanaest rundi, ali diplomatski nije nokautirao Tajsona.
  Formalno je odigrana jedna od manjih verzija svjetskog prvaka.
  Nakon čega je Vitaliju Kličku dodijeljen dijamantski pojas.
  Vladimir Zelenski je primio čestitke iz svih zemalja svijeta - uključujući i Kinu. Štaviše, u Nebeskom carstvu su se pojačali narodni nemiri. Čovek ne živi samo od hleba. Ljudi su htjeli demokratiju i slobodu. Despotizam Komunističke partije Kine je bio siti; svi su htjeli slobodu.
  Zelenski je postao upravo takav simbol. Simbol demokratske snage, nakon pada diktature tajnih službi pod Putinom.
  Zelenski je mnogo govorio o promjenama, ekonomiji i novim dostignućima. U Rusiji je već raspisan konkurs za mjesto premijera. Bilo je nekoliko hiljada kandidata. Proces selekcije je bio veoma intenzivan. I izgledalo je sjajno.
  Do sada je sve išlo prilično glatko. Zelenski je čak napravio salto na svojoj inauguraciji. Dobio aplauz. Zatim je pokazao svoje znanje stranih jezika. Djelovao je vrlo aktivno i žustro.
  Konačno, Zelenski je to uzeo i održao još nekoliko govora.
  Dalje, nakon inauguracije uslijedila su kadrovska rješenja. Puno promjena i novih lica u Vladi.
  Postojala je prava selekcija "gvozdenih komesara". U Rusiji se odvijala kadrovska revolucija.
  Zelenski je izdao mnogo dekreta već prvih dana. Dozvoljena prodaja alkohola noću i na putnim mjestima. Uvedeni novi porezi na bogate. Ukinuo je imunitet poslanicima i sudijama. Povećana proizvodnja. Uvedene carine na trgovinu sa Kinom.
  U Bjelorusiji je održan referendum o ujedinjenju sa Rusijom. I to je išlo na zasluge Zelenskog. Većina Bjelorusa je podržavala ujedinjenje sa Rusijom.
  Zelenski se požalio da je Medvedev previše podigao zakrpe, ali je obećao da će se inflacija smiriti. I da se ništa loše neće dogoditi.
  Zaista, rast cijena je ubrzo stao. I ruska ekonomija je počela da raste. A na Kavkazu su militantne akcije nekako zamrle. Postalo je mnogo mirnije.
  Zelenski je konačno predložio kandidaturu za mjesto premijera Rusije. Postala je tridesetdvogodišnji doktor nauka Aleksej Bolšakov. On je veoma samopouzdano pobedio na takmičenju. I postao je premijer, najmlađi u ruskoj istoriji.
  Medvedev je odletio na Kanarska ostrva na odmor, i primio penziju bivšeg predsednika, samo se zabavljajući. Do sada nije imao nikakvih problema. Ali Šojgu je uhapšen i optužen za pokušaj državnog udara. Šta je hteo?
  Bilo je i dosta drugih rješenja... U Americi je pobijedila četrdesetjednogodišnja demokratka. Tako se promijenila vlast. I na vlast je došla žena i najmlađi kandidat u istoriji SAD. Era Trampa je završena . Ali prijateljstvo sa Rusijom je tek počelo da cveta. Naravno, protiv diktatorske Kine, Sjedinjene Države i novo Rusko Carstvo su sada bili prijatelji.
  Zelenski je čak održao referendum i uveo drugačije ime: umjesto toga Rusija - Kijevska Rus. Što je takođe mnogo govorilo. Bjelorusija se pridružila federaciji. I počelo je oživljavanje carstva... Na demokratskim osnovama.
  Nova žena predsjednica Sjedinjenih Država naslijedila je Trumpovo neprijateljstvo prema Kini i posvetila se stvaranju koalicije. Kijevska Rus se uspješno ekonomski razvijala pod Zelenskim. Rusija je donekle obuzdala Kinu. Tada je ušla u NATO. Ubrzo je na vlast u Kazahstanu došla proruska vlada i formirana je zajednička država. Rusi su istiskivali Centralnu Aziju od Kine. Konfrontacija je postajala sve veća.
  Zelenski je vodio kampanju protiv Staljina i Putina . Oduzeo je Staljinu i Putinu sve nagrade koje im je dao Medvedev.
  Ali sve je prošlo mirno. Iako su se komunisti bunili. Išli smo na skupove.
  I tamo je Lenjin konačno izveden iz mauzoleja. Neka vrsta radosti za mnoge. A pravoslavna crkva je kanonizirala Aleksandra II i Ivana Groznog, ruske careve. Povećan je i broj spomenika Nikoli II.
  Carizam i zapadnjaštvo su nekako postali moderni. Približili su se Evropi, a stranci su počeli primati mnoga mjesta. Rusija je postala dio zapadnog svijeta, a nakon Trampovog odlaska proces globalizacije se intenzivirao. A Kina je pala u izolaciju i suočila se sa unutrašnjim previranjima.
  Istovremeno, Zelenski je povećao natalitet u slavenskom carstvu. Dugo obećani let na Mjesec se konačno dogodio. I sve je ispalo nekako divno.
  Uspostavljeni su saveznički odnosi između Rusije i Sjedinjenih Država, tačnije između Kijevske Rusije i Amerike.
  A konfrontacija je stvar prošlosti. Svijet je postajao sve globalniji i sigurniji. Iako je bilo ratova. Kijevska Rus je zajedno sa Sjedinjenim Državama izvela operaciju u Libiji, gdje su stavili tačku na islamiste. Zatim smo se bavili Bliskim istokom, stvarajući tamo baze zajedno sa Amerikom. Kijevska Rus i Sjedinjene Države zajedno su počele da naginju svijet i potiskuju Kinu iz Afrike. I tu ne možemo bez ratova. I kopnene operacije takođe.
  I Kijevska Rus i Sjedinjene Države su zajednički izvele zračne napade.
  Postepeno, Kinezi su protjerani iz cijelog svijeta. I nebesko carstvo je zapalo u duboku ekonomsku i političku krizu.
  I Kijevska Rus je sve više napredovala.
  Rusija nikada nije poznavala takve stope ekonomskog rasta. I da je Kina propala - Kijevska Rus se podigla. I brzo je rasla.
  Pruga do Čukotke izgrađena je u rekordnom roku. Što je samo po sebi veoma cool.
  I kopali su tunel ispod Aljaske. Amerikanci su takođe počeli da grade železnicu za povezivanje sa Rusijom. Gradila se i pruga do Delhija... Istovremeno su se kopali kanali iz Sibira za navodnjavanje srednje Azije.
  Sjedinjene Države i Kijevska Rusija izveli su zajedničku operaciju protiv Irana. I uspostavljen je zdrav sekularni režim. Nakon toga su počeli kopati kanal od Kaspijskog mora do Perzijskog zaljeva.
  NATO se proširio na arapske zemlje. U Saudijskoj Arabiji je podignut parlament. Žene su počele da skidaju burke. Počela je izgradnja sekularne države.
  U ruskim medijima svi su grdili Putina za ekstremizam i gađali ga blatom što je od Rusije zamalo napravio koloniju Kine, ali je, hvala Bogu, na vrijeme umro. Govorili su i oštrije riječi. Ali protiv Medvedeva je pokrenut krivični postupak. I to ne samo jedan.
  Staljin je izveden sa Kremljskog zida. Lenjin mnogo ranije iz mauzoleja.
  Mnogo toga se promijenilo u državnim simbolima. Pojavilo se nekoliko novih vrsta zastava. Ruskoj zastavi je dodana žuta, a svijetloplava je zamijenjena plavom.
  Ovo je također bilo zanimljivo. Promijenjen je grb... Došlo je i do monetarne reforme. Razmjenjivali su novac prema omjeru: jedan prema hiljadu. Pojavio se zlatni standard rublje Kijevske Rusije. Istovremeno je nastao novi i stari novac - peni - pola kopejke i pola - četvrtina penija.
  Sve uredno...
  Počele su da oživljavaju i titule... Pojavili su se prinčevi, baroni, grofovi, markizi, pa čak i vojvode. Konkretno, Zelenski je postao vojvoda. Moldavija je takođe postala deo Kijevske Rusije. Već je bilo reči o izboru kralja.
  Ali Zelenski je rekao da će predsjednika Kijevske Rusije birati samo narod. I to ne više od dva mandata.
  Štaviše, Zelenski je smanjio mandat ruskog predsjednika sa šest na pet godina. Istina, Zelenski je odslužio svoj prvi mandat šest godina.
  Do tada je završio pripajanje Centralne Azije Rusiji. I obnovio granice SSSR-a. Samo su baltičke države ostale neokupirane.
  Ali Amerikanci ga još nisu htjeli odustati. I tako su dali Centralnu Aziju i Kavkaz.
  Na Kavkazu je izbio novi rat između Jermenije i Azerbejdžana. I hodala je veoma okrutno. Tako je Rusija bila u mogućnosti da okupira ove republike i održi referendume o njihovoj aneksiji.
  Tako je Zelenski povratio Kavkaz, proširivši Kijevsku Rusiju. Suočimo se s tim, on je osvajač. Štaviše, on je i demokrata... Njegovo carstvo se dalje širilo...
  Dakle, Afganistan je već tokom drugog mandata vlade, a dio Irana postao dio Rusije.
  U Sjedinjenim Državama, predsjednica je osvojila drugi mandat. Do sada je bio uspješan u privredi, a što je najvažnije, uspio je nokautirati Kinu. Kakva velika pobeda. A Kijevska Rus je sada saveznik na čelu sa Zelenskim.
  Ali, naravno, moć Rusije raste prebrzo. Ona je već anektirala sjever Iraka.
  Borzo se ponaša. Kijevska Rus je prva zemlja na svijetu po stopama rasta! I prestigao je Sjedinjene Države po broju stanovnika. A već u Americi sa uzbunom gledaju - da li je Rusija postala previše jaka?
  Štaviše, carstvo Kijevske Rusije se širi. Sada su baltičke države već pod njegovom kontrolom. Da, ovo je zaista veliki problem za Amerikance. Zelenski je već prikupio sve bivše teritorije SSSR-a.
  I, poput ruskog cara, nastavlja svoju ekspanziju na jug. Sada su Iran i Irak u potpunosti postali dio Kijevske Rusije. A Zelenski je lako izabran za drugi mandat u prvom krugu.
  Iako je bilo mnogo predsjedničkih kandidata, izbori su bili demokratski.
  Zelenski je rekao da neće slijediti Lukašenkov primjer i vladati doživotno. Štaviše, okolnosti Lukašenkovog nestanka i dalje su bile nejasne. Možda i Rusiji i Zapadu on jednostavno više nije bio potreban. I nestao je... Ali Zelenski samo jača. I zaista, njegova vladavina u smislu uspjeha nadmašuje njegove prethodnike, uključujući Petra Velikog.
  Zapravo, nisu svi sposobni da obnove teritoriju SSSR-a, plus Afganistan, Iran i Irak.
  Ali Zelenski se tu ne zaustavlja. Sada su i Poljska i Finska na udaru - one su takođe nekada bile deo carskog carstva. I zaista se u tim zemljama održavaju referendumi i one se dobrovoljno pridružuju Kijevskoj Rusiji.
  Ima uspjeha i na naučnom planu. Dugo očekivani let na Mars se dogodio. Tamo su sleteli ruski kosmonauti. Uzeli su zemlju i ostavili zastavu, što je bio veliki trijumf.
  Istovremeno, Kijevska Rus je preuzela originalni Port Arthur iz Kine. I iskoristivši činjenicu da je u Kini počeo građanski rat, uzeli su Mandžuriju pod svoju zaštitu.
  U isto vrijeme, Kijevska Rus je anektirala dio Turske. One zemlje koje su ustupljene Rusiji prema Versajskom ugovoru. Što je takođe bio veoma snažan potez. Zelenski je dodatno proširio Kijevsku Rusiju kao carstvo. A u ekonomskom smislu, došao je na vrh, nadmašivši Sjedinjene Države.
  Pa, Kina je uronjena u noćnu moru građanskog rata i već je počela da se deli.
  Kijevska Rus je postala moćna država. A popularnost Zelenskog u zemlji je toliko porasla da su ljudi počeli da mole Vladimira na koljenima da ne ode. Okupilo se stotine hiljada ljudi.
  Zelenski je, kao izuzetak, održao referendum na kojem mu je omogućeno da se kandiduje za još jedan treći mandat na čelu Kijevske Rusije.
  Lider se promijenio u SAD. On je već postao republikanac. I ne više tako mlad - stariji od Zelenskog. Tako su se odnosi između Kijevske Rusije i Sjedinjenih Država ponovo počeli pogoršavati. Rusija je već postala bolno jača pod Zelenskim. Sjetili su se da je, zajedno s ukrajinskom vladavinom, Zelenskom ovo već četvrti mandat.
  Da, kažu, ovlasti ruskog predsjednika nisu smanjene. Jedino što je Zelenski uradio je da unese amandman na ustav prema kojem Državna duma ima pravo da smijeni pojedinog ministra dvotrećinskim glasovanjem ili prostom većinom dva puta izglasavanjem nepovjerenja.
  A ovaj amandman nije toliko značajan, jer je predsjednik zadržao pravo da imenuje sve ministre i utvrđuje strukturu vlade. A u Državnoj Dumi pristalice Zelenskog imaju ustavnu većinu.
  Značajnije je bilo uvođenje direktnih izbora u Vijeće Federacije, kao i omogućavanje zatvorenicima da glasaju.
  Ali, generalno, tu je prestalo ograničenje ovlasti predsjednika. Zadržano je pravo smjene guvernera. A u zakonodavnoj sferi se čak i proširio.
  U Sjedinjenim Državama Zelenskog su počeli optuživati za autoritarizam i da stranka "Sluga naroda" kontroliše gotovo sve funkcije u državi. LDPR i Komunistička partija Ruske Federacije prestale su postojati. Pojavila se stranka - "Pravedan svijet" s lijeve strane. Umjesto LDPR-a pojavili su se Patrioti Rusije. Ali stranka Sluga naroda potpuno je dominirala.
  Određene reforme uticale su i na crkvu. Pravoslavlje je legaliziralo pravo na četiri žene, približavajući se islamu. Pristup ikonama se donekle promijenio, a došlo je i do približavanja protestantizmu. Počeli su da govore više: da je Bog jedan, i da obični smrtnici nisu dostojni obožavanja Boga.
  U isto vrijeme, Trojstvo je ukinuto kao nebiblijski simbol i nerazumljivo za obične smrtnike.
  I uveli su: da je Bog Jedan, Bog Otac. Ali izraz Bog Sin ne postoji u Bibliji. Štaviše, ne postoji termin: Bog je Duh Sveti. Pa zašto ne pojednostaviti religiju.
  Štaviše, Bog koji visi na krstu ne uliva poverenje. Ako nije mogao da zaštiti sebe, kako će onda zaštititi ljude? Ukratko, prešli smo na monoteizam. I sama Biblija je bila pomiješana sa drevnim slovenskim mitovima. Nastalo je Velesovo jevanđelje.
  Intenzivirao se i ateizam - kažu, prestanite da se zanosite ljudskim bajkama. Imamo jednu planetu i ne trebaju joj ljudi da vjeruju u čuda, a pogotovo u smak svijeta.
  Neće biti kraja svijeta i ne bi ga trebalo biti. A čovječanstvo bi trebalo postati svemirsko carstvo i doći do samog ruba galaksije. Šta je sa galaksijama? Više kao univerzum. I kada ste stigli do ruba svemira, idite u drugi dio svemira. Na kraju krajeva, postoji bezbroj univerzuma. I tako možete letjeti iz jednog univerzuma u drugi. I s vremenom naučite stvarati sebe! I postojaće novi, neizmerni univerzumi u praktično celom svemiru.
  A planeta Zemlja je samo kolevka čovečanstva. I u budućnosti će postojati carstvo od sekstilion do sekstilion stepena univerzuma, i bez prestanka da se dalje širi i osvaja svemir.
  A šef i predsednik Kijevske Rusije Vladimir Zelenski, kao sjajno sunce nade izlazi na planetu!
  I njegova budućnost i budućnost Kijevske Rusije - neka je svijetla!
  
  VIŠA SILA KADA se SSSR BORIO BEZ SAVEZNIKA
  I tako je nastupio neodoljiv uticaj koji je zatvorio savezničke snage 1. januara 1943. godine. Romelov pohabani korpus zaustavio se na granici sa Libijom. I svako bombardovanje nacističke Nemačke je prestalo. Pokušaji letenja prema Londonu također su se pokazali neuspješnima. Nemački avioni se nisu srušili, već su vraćeni nazad. Dogodilo se čudo bez presedana, podjela svijeta teomagijskom moći.
  Međutim, u početku to Nijemcima nije mnogo pomoglo. Staljingrad, odnosno Paulusova grupa u njemu, možda se više nije moglo spasiti. I sovjetske trupe samouvjereno su krenule naprijed. Ofanziva u Voronježu i na drugim pravcima bila je uspješna. Gotovo kao u realnom vremenu, Crvena armija je oslobodila Kursk, Belgorod i Harkov.
  Međutim, nakon prebacivanja Rommelovih iskusnih divizija iz Afrike i onih snaga koje su u stvarnoj povijesti također bile bačene u alžirske i tuniške pustinje bez ikakve koristi, čuveni Mainsteinov kontranapad primjetno je dobio na snazi. Pošto je u njemu učestvovalo znatno više nemačkih snaga, posebno avijacije.
  A tridesetak potpuno novih "Tigrova" koji su bezuspješno zaglavili u Sahari, nisu bili nimalo suvišni.
  Tu se dogodilo prvo značajno neslaganje sa stvarnom istorijom. Mainstein je četiri dana ranije krenuo u kontranapad i, sa mnogo više snaga, napredovao je brže. Harkov je ponovo osvojen devet dana ranije, Belgorod dvanaest, a u pokretu, i što je najvažnije, zauzet je Kursk, koji u stvarnoj istoriji nije podlegao Fricovima.
  Uključen je značajan broj njemačkih snaga. Nemci su koristili prebačene rezerve iz Francuske, gotovo sve borbeno spremne tenkovske jedinice i glavnu avijaciju. Kako god da se kaže, gotovo polovina Luftwaffea bila je ometena Zapadnom frontom, tako da su se dodale značajne snage u neprijateljskom vazduhu. I to je rekao tokom nemačke kontraofanzive, koja je ličila na udar srpom.
  Da, i Mainstein je u stvarnoj povijesti nadigrao sovjetske generale, ali ovdje ima dvadeset divizija više kopnenih snaga i, uzimajući u obzir koncentraciju resursa, tri puta više aviona. A Focke-Wulf uopće nije loš ako se pravilno koristi: brzina je velika, oružje moćno. Ono što je značajno je da je F-190 efikasniji sa brojčanom superiornošću. Budući da mu moćno oružje omogućava da obori avion u jednom potezu, a može i pobjeći zbog velike brzine ronjenja.
  Sovjetske trupe su pretrpjele taktički poraz i napustile Kursk, mnogi vojnici i oficiri su bili opkoljeni. Neki su dijelom poginuli, drugi, iako je manjina zarobljena, mnogi su pobjegli, iako su izgubili opremu.
  Sovjetske trupe su pretrpjele ogromnu štetu i njihova ofanziva je zaustavljena. Ali njemački tenkovi nisu mogli nadograđivati svoj uspjeh zbog početka proljećnog odmrzavanja.
  Pojavio se privremeni odnos snaga.
  Međutim, u rat bi mogla ući i nova sila: Japan. Samurajima su takođe bile odvezane ruke. Amerika nije dostupna, ali ni ne napada. Istina je da jaka kopnena vojska Japana vrši pritisak na Kinu. Ovdje se Čang Kaj Šek suočio sa veoma teškom situacijom. Ili pokušajte da se dogovorite sa Japancima, ili se borite, ali više ne dobijate podršku novcem i oružjem iz SAD, Britanije i drugih zemalja.
  Naravno, Nijemci su čeznuli za otvaranjem drugog fronta kako bi skrenuli dio neprijateljskih snaga sa istoka. Ipak, pretrpjeli su značajne gubitke. Staljingrad je posebno oduzimao mnogo energije. Sovjetske trupe su također mnogo izgubile, a dio trupa završio je u Harkovskom i Kurskom kotlu.
  Nacisti su povećali proizvodnju oružja. Zahvaljujući nedostatku bombardovanja, Švabe su uspjele povećati proizvodnju tenkova za značajniju cifru, kao i avijacije. Bombardovanje je omelo naciste više nego što se obično veruje. Štaviše, u stvarnoj istoriji Nemačka je povećala proizvodnju opreme u velikoj meri zahvaljujući restrukturiranju privrede na ratnim osnovama i sve aktivnijoj upotrebi robovske radne snage, a ne zato što su bili slabo bombardovani.
  Za sada su Nemci čekali i pravili nove tenkove, obučavali posade, oslanjajući se na savremenu tehnologiju. Istovremeno, ostalo je otvoreno pitanje: odakle započeti ofanzivu? Kurska izbočina više nije postojala. A ovo je prirodan trag. I tako su i sami Nemci i Hitler oklevali. Postojala je ideja da se Lenjingrad zauzme na juriš. Iako bi u ovom slučaju bilo potrebno probiti moćna utvrđenja.
  Nemački generali nisu hteli ponovo da idu u Staljingrad. Ali, iskreno govoreći, izbor nije širok. Da li je moguće napasti samu Moskvu? Među fašističkim vođama došlo je do ozbiljnih nesuglasica. Mainstein, Guderian i Rommel su se čak oglasili u smislu da je bolje ne napadati uopšte, već pustiti Ruse da zabadaju nos i namame ih u zamku.
  Alternativni plan predviđao je pokretanje ofanzive sa Tamanskog poluostrva i Rostova na Donu; Frici su uspeli da brane ovaj dobro utvrđeni grad prebacivanjem pojačanja iz balkanske grupe, zamenjujući svoje okupacione trupe bugarskim i italijanskim.
  Firer, koji je volio operacije u kojima se trupe probijaju u konvergentnim pravcima, bio je sve skloniji ovom planu, ali je bio spor da ga provede. Konkretno, tenk Panther se pokazao hirovitim i često se kvario, pa su mu bile potrebne modifikacije. Neka dodatna obuka posade. I Firer je želio da pečati još "Tigrova".
  Staljinu je to na kraju dosadilo. U strahu da će drugi front otvoriti Japan, koji je postigao velike uspjehe u južnoj Kini, čija je kopnena vojska već premašila sedam miliona vojnika i podaci o rastućem vojnom potencijalu Trećeg Rajha, on je sam naredio pokretanje ofanzive u Kursk i Donbas pravac. Hitlerovo oklijevanje i Firerova želja da formira divizije sa stotinama Tigrova i Pantera doveli su do prednosti.
  Međutim, sovjetske trupe, otpočevši ofanzivu 7. jula 1943., same nisu imale odlučujuću prednost u snazi. 5,56 miliona njemačkih vojnika, oko milion dvjesta pedeset hiljada satelitskih vojnika, djelovalo je protiv 6,6 miliona sovjetskih vojnika i oficira. Mussolini je, nakon nestanka opasnosti od napada sa zapada i juga, značajno povećao broj talijanskih trupa na istoku. Porastao je i broj španskih jedinica. Salazar je poslao i diviziju "dobrovoljaca". Borile su se i francuske legije, Rumuni, aktivnije Mađari, Albanci i strane divizije u SS-u iz cijele Evrope.
  Dakle, sovjetska vojska nije imala brojčanu nadmoć, ali je heterogenost koalicije smanjila kvalitet neprijateljskih snaga. Crvena armija ima određenu brojčanu nadmoć u tenkovima i artiljeriji. Ali za sada, možda, "Tigrovi" i "Panteri" nemaju premca u pogledu vatrene moći i oklopa protivnika. I T-4 je stekao superiornost u vatrenoj moći u odnosu na T-34-76. Ali SSSR ima raketnu artiljeriju, a Nemci su, uprkos razvoju posebno gasnih lansera, to prilično slabo razvili.
  U avijaciji postoji približan brojčani paritet. Njemački lovci ME-109 "G", Focke-Wulf su, međutim, jači od sovjetskih aviona po naoružanju i brzini, ali nešto slabiji u upravljivosti. Ali Njemačka, nažalost, ima iskusnije i produktivnije asove. Bombarder Yu-188 je možda bolji po letnim karakteristikama od PE-2 i TU-3. I Yu-288 je počeo da ulazi u službu. Istina, tek je počeo da se predstavlja, poput ME-309.
  Ali u svakom slučaju, bez prednosti u snazi, Crvena armija je krenula u ofanzivu na prethodno pripremljenu odbranu neprijatelja. I suočila se sa tvrdoglavim otporom. Ali sovjetske trupe su bile odlučne u svojoj ofanzivi, bez obzira na gubitke, išle su naprijed. Iako se ispostavilo da je prosječan tempo napredovanja nizak, jedan do dva kilometra dnevno. Neprijatelj je pucao i ponovo je uspeo da se ukopa. Tempo ništa manje herojskog napredovanja se nastavio. Do sredine avgusta, po cenu velikih gubitaka, sovjetske trupe su napredovale i do sto kilometara, približile se Kursku i pokrenule tvrdoglave bitke za sam grad, približavajući se i Belgorodu.
  Japan je 19. avgusta 1943. godine, savladavši oklijevanje, otvorio front na Dalekom istoku. U to vrijeme, nakon što je pretrpio niz poraza, Chiang Kai-shekov režim je pristao na mir povoljan za samuraje. Japanci su stekli kontrolu nad važnim komunikacijama i bili su oslobođeni potrebe da vode težak gerilski rat sa slabo organiziranim, ali vrlo brojnim kineskim trupama. Ali Čang Kaj Šeku je obećana podrška u ratu sa Crvenom armijom Mao Cedunga. Japan već ima sva sredstva za rat sa SSSR-om. I odlučili su da ne čekaju kišnu jesen i oštru sibirsku zimu. Da ne spominjemo činjenicu da je Hitler još 1941. objavio rat Sjedinjenim Državama, ali ga samuraji nisu podržali. Otvaranje drugog fronta 1942. moglo je spasiti naciste od poraza kod Staljingrada.
  Odluka Japana bila je sasvim očekivana. Međutim, u napadu na Vladivostok samuraj je postigao taktičko iznenađenje i nanio ozbiljnu štetu Sovjetskoj Pacifičkoj floti.
  Krajem avgusta, Nemci su pokušali da izvrše kontranapad koristeći masu najnovijih tenkova. Ali njihov južni kontranapad mogao je postići samo relativan uspjeh. Sovjetska komanda je već predvidjela takvu mogućnost i povukla je svoje trupe na njihove prvobitne linije. Samo je kombinovana 31. armija pala u kotao i uglavnom je uništena.
  Međutim, sovjetske trupe nisu postigle svoj cilj i pretrpjele su vrlo značajne gubitke, ne uspjevši ponovo zauzeti teritoriju. Posebno je izgubljeno više od šest i po hiljada tenkova, protiv oko osam stotina njemačkih. U parku tenkova, brojčana prednost je prešla na naciste. U septembru su Nemci uspeli da sustignu SSSR u proizvodnji stotina aviona dnevno, au novembru, otprilike u automobilima, povećavši proizvodnju Pantera na 650-700 tenkova mesečno. Ovdje je veliku ulogu odigralo korištenje resursa iz okupiranih zemalja, prije svega Francuske, kao i Belgije i Holandije, gdje je uvedena radna obaveza.
  Nemci su, sa izvesnim zakašnjenjem, u septembru pokrenuli dugo planiranu ofanzivu od Rostova na Donu i Tamanskog poluostrva. I naišli su na tvrdoglavu sovjetsku odbranu. I Japan je pokrenuo ofanzivu na Mongoliju, zauzevši Ulan Bator i Primorje. Ali tu je napravljen mali napredak.
  To je preusmjerilo značajne rezerve i nakon mjesec i po dana žestokih borbi, njemačke grupe su se ujedinile. Ali gubici Fritza su se također pokazali vrlo značajnim, pa su bili prisiljeni prestati. Ali ovaj taktički uspjeh izazvao je ulazak Turske u rat i otvaranje trećeg fronta u Zakavkazju.
  Sada smo morali uzvratiti i u ovom pravcu.
  Do zime će se stabilizovati linija fronta na Dalekom istoku. Japanci su napredovali u oblasti Primorja od pedeset do sto dvadeset kilometara, zauzeli više od polovine Mongolije zajedno sa Ulan Batorom, ali je njihova ofanziva stala. Turci su se približili Jerevanu i napali Batumi, uspeli su da zauzmu dve trećine poslednjeg grada. Ni sami Nemci neće mnogo napredovati na jesen. I još nisu preuzeli inicijativu.
  Rat je postajao sve pozicioniraniji i dugotrajniji. Do iscrpljenosti i do tehnološke superiornosti. Tokom 1943. SSSR je povećao proizvodnju aviona za jedan i po puta sa 25 hiljada na 37 hiljada. Nacistička Njemačka sa preko 15 hiljada na 32 hiljade, više nego duplo. U posljednjim mjesecima godine, Nijemci su izjednačili svoje sovjetske proizvodne rezultate u avionima. I u tenkovima i samohodnim topovima - s kvalitativnom superiornošću. Ali SSSR se takođe mora boriti protiv Japana. Osim toga, određeni broj aviona i tenkova se proizvodi u Italiji i drugim satelitskim zemljama Trećeg Rajha. Čak i ako ne previše. Osim toga, Nemci su, iskoristivši odsustvo rata, počeli da vade i snabdevaju naftu iz Libije za svoje potrebe.
  Tako je postepeno nestašica energije u Trećem Rajhu slabila. Osim toga, afričko-francuski posjedi obećavali su da će biti dobar izvor sirovina.
  Da bi se nacisti mogli dobro snabdjeti. Kao odgovor, crveni dizajneri su pripremili nove tipove tenkova za Staljina sa topovima 85 mm i 122 mm. Nemci su donekle usporili rad na Panteru 2. Nije lako nabaviti tenk sa moćnim oružjem, jakim oklopom i relativnom pokretljivošću. A "Kraljevski tigar" se pokazao pretežak sa 68 tona. Jedino je modernizacija Pantera obećavala da će biti relativno uspješna. A tenk T-4 je, očigledno, iscrpio svoje mogućnosti. Postepeno, počevši od 1944. godine, proizvodnja ove mašine počela je da opada. Potpuno prestati u aprilu.
  Sovjetska komanda je tokom zime pokrenula nekoliko ofanzivnih operacija. I poluostrvo Taman, i u centru, i u pravcu Lenjingrada, i blizu Kurska. Ali nigde nije postignut značajan uspeh . Neprijatelj je već imao brojčanu nadmoć u ljudstvu i u tenkovima i u avionima. Samo strah od vremenskih prilika natjerao je Fritza da se pridržava defanzivne taktike.
  Negativnu ulogu odigrao je i povećan broj dezertera i izdajnika, kao i činjenica da su Nijemci razvili visinsku avijaciju, koja je bila efikasnija u izviđanju iz zraka.
  Osim toga, sovjetska komanda je donekle pogrešno pristupila procesu koncentracije snaga. Konkretno, sama taktika pokretanja sljedeće operacije na drugom području čak i prije završetka prethodne imala je smisla s obzirom na brojčanu nadmoć. Kao u Prvom svjetskom ratu, razvlačenje Nijemaca. Ali ako vas je neprijatelj brojčano nadmašio, to je otežavalo postizanje superiornosti u snagama na određenom području.
  Da je Staljin uspio da stvori nadmoć na posebnom dijelu fronta u otprilike omjeru tri prema jedan, tada bi možda i bio postignut taktički uspjeh.
  I tako na jednom sektoru ide ofanziva, na drugom se spremaju, ali u stvarnosti je Nijemcima i njihovim saveznicima lakše da se odbiju. Štaviše, Fritz je već imao visoke, brze izviđačke avione sa odličnom optikom, što im je omogućilo da prate kretanje trupa. A zimi je teže kamuflirati, a noć nije lijek, pa su njemački obavještajci nabavili uređaje za dobar noćni vid.
  "Kraljevski tigar" kao planirani probojni tenk je odgođen u serijskoj proizvodnji i nije bio u potpunosti uspješan. "Panter" -2, za koji je Hitler naredio da se ojača oklopom kako bi IS-2 bio neprobojan, i da se u njega ugradi motor od 900 konjskih snaga, težio je 51 tonu, čak i ako se uzme u obzir ugradnja kućišta od legure, čime je ušteđeno 800 kilograma. . Ali postalo je moguće ojačati bočni oklop do 82 milimetra pod racionalnim kutom. Zbog toga njemački tenk nije bio tako ranjiv sa strane kao prethodni modeli. Ali opet, "Panther"-2 i "Lion"-2 u naprednijoj shemi rasporeda još su samo u procesu razvoja.
  Ali tokom zime, Nemci su u potpunosti preuzeli kontrolu nad francuskim posedama u Africi, uključujući Nigersku petlju. A tu su i nafta, gas i boksit, i još veće rezerve uranijuma, posebno u Kongu. De Gaulle je uhvaćen - bez pomoći saveznika bio je bezvrijedan, a Scorrel je radio čisto i vješto.
  Tako su do maja 1944. problemi s naftom uglavnom bili riješeni. Sve zalihe su već stizale iz Libije, a preostalo je samo da se buši sve više bušotina.
  Ali u maju Nemci još nisu bili spremni za napad. Osim Tigera, koji je dizajnom zastario, nisu imali ozbiljan probojni tenk. Istina, "Tigar" je već bio u masovnoj proizvodnji i, zahvaljujući visokom kvalitetu oklopa i debljini bokova, kao i brzometnoj, preciznoj puški, mogao bi igrati ulogu, ako ne i idealnog , ali manje-više podnošljiv tenk, koji je prekinuo obrt trupa SSSR-a .
  Njemačka komanda se nakon niza sporova vratila na prethodni plan iz 1942. godine. Naime, krenuti u ofanzivu po bokovima. Uzmite Lenjingrad u dvostruki prsten i probijte se do Staljingrada. Štaviše, nakon što je Wehrmacht napustio uspon Ržev-Vjazemski, izgubljen je pogodan mostobran za napad na Moskvu. Dakle, relativno je daleko od glavnog grada.
  Plan nacista takođe nije optimalan, ali... U Švedskoj su održani prijevremeni parlamentarni izbori na kojima su nacisti ostvarili impresivnu pobjedu. Zemlja sa osam miliona stanovnika i razvijenom ekonomijom bila je spremna za rat protiv SSSR-a. Najpopularnija figura bio je Karlo Dvanaesti. Šveđani su čeznuli za osvetom za prethodne poraze i poniženja tokom ratova izgubljenih od Petra Velikog i Aleksandra Prvog. Tako se cijela Evropa već borila protiv SSSR-a. Štaviše, Franko i Salazar su odlučili službeno ući u rat kako bi preuzeli svoj dio plijena. Samo je Švicarska ostala formalno neutralna, ali je poslala i diviziju dobrovoljaca.
  Brojčana nadmoć bila je na strani nacističke koalicije. Osim toga, sredinom maja 1944. Nemci su već imali oko hiljadu mlaznih aviona ME-262 u upotrebi. Sam auto je prilično uspješan, ali sa nedovršenim motorima. Ali postupno su se motori poboljšali, postali snažniji, pouzdaniji i potrošnja goriva se smanjila.
  Ofanziva je počela na jugu. Fritz je pokušao ponoviti plan koji je izradio OKW za operaciju Blau u januaru 1942., ali ga je Hitler proizvoljno promijenio. Kada napadate Staljingrad i sa juga i sa severa, duž konvergentnih pravaca. Ali prvo su Nemci morali da se probiju do Dona. Fašistički Tigrovi su krenuli u napad, ali su se suočili sa jakom odbrambenom linijom. Ispostavilo se da je napredovanje Švaba sporo, zaglibili su u odbrani u dubini sovjetskih trupa. Prešavši samo 35-40 kilometara u pravcu Voronježa u prvih deset dana.
  Zatim, u dvije sedmice tvrdoglavih borbi, nacisti su napredovali samo deset kilometara i zbog velikih gubitaka bili primorani da se zaustave.
  Uspješnije se razvijala ofanziva na jugu. Tamo je manje sovjetskih trupa i teže se braniti. Brojni "panteri", "tigrovi", "ferdinandi" (ovaj samohodni top se pokazao rasprostranjenijim zbog nedostatka strateškog bombardovanja!) i prvi modeli "jagdtigera" i posebno efektnog "šturmtigera". Nemci su uspeli da probiju prve linije odbrane i dobiju operativni prostor.
  Istovremeno je i japanska vojska krenula u ofanzivu. Samuraji su povećali veličinu svoje tenkovske flote, a njihova nova vozila srednje težine praktički nisu bila inferiorna u naoružanju i voznim performansama u odnosu na T-34-76, a čak su bila superiornija u prednjem oklopu, iako inferiornija u zaštiti sa strane.
  Japan je vodio ofanzivu u Mongoliji, gdje je bilo mnogo teže održati odbranu. Sovjetska komanda bila je suočena sa nedostatkom rezervi, uzvraćajući na sva tri fronta. I gubici ljudstva tokom zimske ofanzive bili su znatni.
  Nemačka ofanziva na Tihvin, a Finci i Šveđani sa Belomorskog kanala, teško su odbijeni. Nacisti su napredovali polako, ali gotovo neprekidno. Sredinom juna, na jugu, Mainsteinove trupe provalile su u Staljingrad. Počela je druga bitka za Staljingrad. A početkom jula, nakon pada Tihvina i Volhova, Finci, Šveđani i Nemci su se ujedinili - formirajući drugi prsten oko grada Lenjina.
  Tako je nastala izuzetno teška situacija za sovjetske vojne snage.
  Ali Staljingrad nije popustio Majnštajnu. I to je spriječilo Nijemce da razviju ofanzivu u drugim smjerovima. Na jugu su, kao i 1942. godine, stigli samo do kapije Terek: zaglavili su kod Groznog i Ordžonikidzea. Nastavljene su teške borbe u pravcu Voronježa. Do septembra, sovjetske trupe su bile prisiljene da se povuku iza Dona. Ironija je sudbine da je do kraja oktobra linija fronta na jugu ponovila 1942. u vrijeme najvećeg napredovanja nacista.
  Gore je bilo na sjeveru, gdje se Lenjingrad našao u potpunoj opsadi. Osim toga, Nijemci, Finci i Šveđani uspjeli su probiti odbranu Crvene armije na Karelijskom poluostrvu, odsjekavši Murmansk kopnom od glavnog dijela SSSR-a.
  Izolovano je četrdesetak sovjetskih divizija. Međutim, njihov broj je bio daleko od normalnog. Švedska je izvela oko dvadeset pet prilično dobro opremljenih divizija. Zajedno sa iskusnim Fincima i njemačkim trupama, stekli su brojčanu nadmoć. I izuzetno je teško prenijeti rezerve na Karelijsko poluostrvo.
  Općenito, Crvena armija nije mogla primiti potrebna pojačanja, pa su se Japanci pokazali neočekivano jaki, njihov broj, zajedno s marionetskim trupama, premašio je pet miliona, a ovo je zapravo punopravni drugi front. Dakle, sve što je trebalo da uradimo je da se borimo protiv Nemaca i njihovih saveznika.
  Postupno se smanjivala zona kontrole sovjetskih trupa u Kareliji, a Murmansk je bio potpuno blokiran i praktički osuđen na propast. Dakle, neprijateljska flota, a posebno podmornice, dominirale su morem, pa se nije imalo čime snabdijevati.
  Nažalost, u novembru 1944. SSSR nije imao rezerve da ponovi prekretnicu iz 1942. godine. Gotovo sve je potrošeno da se spriječi gubitak Kavkaza. Osim toga, Nijemci su juriš na Staljingrad izveli profesionalnije, a rezerve su se morale stalno prebacivati tamo, kao u krater Tartarus. Staljin je naredio da se grad na Volgi drži po svaku cijenu. Ali s obzirom na dominaciju neprijateljskih aviona u vazduhu, ispostavilo se da je cena neverovatno visoka.
  Štaviše, Mainstein, za razliku od Paulusa, nije žurio i pazio je na vojnike. Kao rezultat toga, omjer gubitaka nije bio u korist Crvene armije.
  Hitler je požurio Meinsteina, ali lukavi feldmaršal znao je kako da izbjegne i izdrži pritisak.
  Jedna od najmoćnijih vrsta oružja bili su Sturmtigrovi. Imali su izuzetno moćne lansere bombi koji su ispaljivali projektile od tri stotine dvadeset kilograma. Štaviše, granate su na raketni pogon i mnogo snažnije od granata haubica. Možete ih nazvati dostojnim odgovorom na Katjušu, iako na tragovima. Osim toga, neki bacači bombi su ugrađeni i na kamione, sa većim dometom gađanja.
  Nemci su takođe koristili gasne lansere. I naravno mlazni bombarderi.
  U decembru su Japanci zauzeli gotovo cijelu Mongoliju i približili se Vladivostoku, djelimično zauzevši Primorje i Habarovsk. Ali general Frost ih je prisilio da stanu.
  Iskoristivši to, Crvena armija je organizovala niz kontranapada na nemačke bokove koji su pokušali da zauzmu ono što je ostalo od Staljingrada. Što, čak i mali dio grada održan je početkom 1945. godine. Nemci su 1944. postigli određene uspehe, ali nisu uspeli ni da osvoje Kavkaz i nabave Baku naftu. Istina, za svoje potrebe još su imali dovoljno iz Rumunije, Mađarske, Libije, Kameruna i Nigerije.
  Lenjingrad je i dalje bio pod opsadom. Unaprijed su stvorene velike zalihe hrane i municije, kako bi grad mogao preživjeti ovu zimu, nastavljajući prikovati značajne snage Wehrmachta i njegovih saveznika.
  Sovjetsko rukovodstvo je takođe uspelo da napravi strateške rezerve sirovina u gradu Lenjin za proizvodnju oružja. Tako da do sada ovo fašistima nije dalo previše.
  Ali Murmansk je bio potpuno blokiran. Od deset transporta koji su krenuli u grad, Švabe su završile devet.
  U januaru je sovjetska komanda pokušala da testira snagu Nemaca u centru. Međutim, nije bilo moguće poraziti veoma moćnu i tehnološki naprednu odbranu. Maksimalno napredovanje bilo je pet ili šest, u najboljem slučaju ne više od osam kilometara. A gubici sovjetskih divizija bili su veoma značajni. U većini dijelova do polovine sastava.
  Ali deo nemačkih snaga je bio ometen, što im je omogućilo da zadrže Staljingrad... U martu su sami Nemci krenuli u ofanzivu kod Terek kapije. Uspjeli su probiti liniju sovjetske odbrane i opkoliti Grozni i Ordžonikidze, ali su Fricovi zaglavili na liniji Vedeno, Shali i dalje kroz gradove.
  Sam grad Grozni ostao je u potpunoj opsadi do maja. U maju je Staljingrad konačno pao. Od grada i predgrađa, kao ni od fabrike tenkova, praktično nije ostalo ruševina.
  Njemačka koalicija je također bila na izmaku, ali Firer je želio pobjedu. U januaru su obavljena prva uspješna testiranja diska koji je dostigao brzinu do dvije brzine zvuka i popeo se na 18 kilometara u visinu. U maju je disketa već dostigla četiri brzine zvuka i skočila na visinu od 30 kilometara.
  Ali nova mašina, uza sve svoje jake, pa čak i jedinstvene karakteristike leta, pokazala se ranjivom na malu vatru i skupa. Problem ranjivosti ubrzo je riješen lansiranjem laminarnog pluga, ali je to povećalo potrošnju goriva i smanjilo vrijeme leta aviona. A sam disk avion, u svom laminarnom "kaputu", nije mogao efikasno pucati.
  Ali era "letećih tanjira" je počela. Osim toga, Nijemci su dobili snažan adut: tenkove nove generacije klase "E". Razlikovali su se sličnom težinom kao i "Kraljevski tigar" i "Panter", mnogo gušći i napredniji raspored, niska silueta i debeli oklop.
  U masovnoj proizvodnji i na bojnom polju, Panther-2 i Tiger-2, a zatim i Tiger-3, dobro su se pokazali. Potonje vozilo, gušćeg rasporeda i male kupole, imalo je jak oklop i motor od 1080 konjskih snaga. "Miš" se nikad nije uhvatio. Ali "Panther" modifikacija, "F", dobro se pokazala.
  Zbog nedostatka legirajućih elemenata, sovjetski tenkovi nisu imali vrlo kvalitetan oklop, a do sada se "Panther" prilično dobro nosio sa svojom ulogom čak i sa topom od 75 mm. A 120 mm kosi prednji oklop prilično je pouzdano štitio od 85 mm sovjetskog topa T-34-85. Ali, možda se sovjetski samohodni top SU-100 pokazao kao dostojan protivnik poboljšanom oklopu Pantera. T-4 je već bio van proizvodnje. A od proizvodnih tenkova, Panther se pokazao najlakšim.
  Prvi napredni tenk u smislu svog rasporeda bio je serijski tenk "Lav". Kupola ovog tenka je pomaknuta unazad, a mjenjač, motor i mjenjač smješteni su u jednoj jedinici sprijeda. Kao rezultat toga, silueta vozila bila je niska, a oklop sa snažnim topom od 105 mm bio je uporediv sa "Kraljevskim tigrom", a prednji dio kupole bio je još snažniji.
  Pomicanje kupole unatrag također je dalo Lavu prednost da se pri kretanju kroz šumu cijev njegovog topa duge cijevi nije toliko prilijepila za stabla drveća.
  Nacisti su pokušali i sa drugim planovima, a takođe su bombardovali sovjetske položaje jakim avionima.
  Japan je takođe pokušao da napreduje i konačno odsjekao Vladivostok od kopna.
  Nemci su pokušali da se probiju do Moskve u junu i julu. Ali sovjetska linija odbrane pokazala se jakom, a nacisti su pretrpjeli ogromne gubitke. Čak ni tenk Lev nije u potpunosti adekvatan u ofanzivi, prvenstveno zbog nedovoljnog bočnog pokrivanja.
  Sovjetska komanda je sve aktivnije koristila topove kalibra 100 mm. Jasno je da SSSR nema resurse da porazi neprijateljske tenkove istim tenkovima, ali protivtenkovska artiljerija se može masovno koristiti.
  E-100 u originalnom modelu pokazao se pretežak sa 140 tona, a bočni oklop bio je 120 milimetara (čelo 240 milimetara!), čak i pod uglom. Ovo više nije bilo dovoljno. Da ne spominjemo činjenicu da Miševi beznadežno zaostaju u svom rasporedu.
  U stvarnosti, tenk Lion i samohodni topovi - E-10, E-25 bili su napredna njemačka vozila, gdje su kombinirani položaj motora, prijenosa i mjenjača. Međutim, Nijemci su proizveli dosta zaostale opreme. Na primjer, "Panteri", "Tigrovi", "Jagdtigrovi", "Jagdpanteri" sa prilično visokim siluetama koje zaostaju u razvoju.
  Ni "E"-70 nije bio sasvim uspješan. Vozilo je bilo opremljeno snažnim topom kalibra 128 mm i naprednim rasporedom, ali zbog želje da održi borbeno opterećenje od najmanje 80 metaka i ne prelazi 70 tona, njegova oklopna zaštita se pokazala usporedivom s "Royal". Tigar" - model 1944. i neadekvatan za proboj. "Tigar"-3 je još bolje zaštićen. Ali na E-70 je uspješno testiran motor s turbopunjačem snage 1200 konjskih snaga , što je omogućilo tenk da postigne brzinu od 60 kilometara na sat na autoputu.
  U svakom slučaju, njemački tenkovi su pretrpjeli velike gubitke, kao i pješadija. I strane divizije i sateliti Trećeg Rajha izgubili su mnogo.
  Do sredine avgusta, Nemci su napredovali samo 40-50 kilometara u centru i nisu bili u mogućnosti da dobiju operativni prostor. A gubici su se pokazali ogromnim. U septembru su nacisti krenuli u novu ofanzivu na jugu... Za mesec i po dana teških borbi, neprijatelj se probio do Kaspijskog mora, odsekavši Kavkaz kopnom.
  Ali sovjetska komanda uspjela je uspostaviti snabdijevanje morem, iako po cijenu velike štete. U novembru je Fric, po cenu ogromnog truda i velike štete, stigao do delte Volge. U decembru se linija fronta stabilizovala. Porastao je jaz između frontova Kavkaza i glavne sovjetske teritorije. Osim toga, Japanci su uspjeli odsjeći Vladivostok, stavljajući sovjetski grad pod opsadu.
  Uprkos blokadi, Murmansk je herojski izdržao do decembra 1945. Ali ipak je pao...
  1946. neprijateljstva su nastavljena... Položaj grupe sovjetske vojske na Kavkazu pokazao se izuzetno teškim. Odsječeni su kopnom, a prijeti i konačni gubitak Bakua.
  Staljin je osjećao ekstremnu nervozu i fizičku iscrpljenost. Žestoke borbe su se odvijale u pravcu Tikhvina. Bilo je pokušaja da se spase opkoljeni Lenjingrad. U samom gradu zalihe hrane su ostavljene za manje od šest mjeseci, a kartice za hranu su ponovo urezane.
  U početku su sovjetske trupe probile liniju fronta, ali je onda neprijatelj, sa nadmoćnijim brojem tenkova, uspio izvesti protunapad i čak odsjeći dio sovjetskih trupa. Februar je protekao u žestokim borbama kako na sjeveru tako i na jugu, gdje su sovjetske trupe testirale neprijatelja i pokušavale da zauzmu Staljingrad. I ovo drugo je djelimično uspjelo. Sovjetski tenkovi su upali u grad, ali, nažalost, nisu mogli otjerati naciste odatle.
  Ali izbila je treća bitka za Staljingrad. Sovjetske trupe su također postigle relativno velike uspjehe kod Voronježa. Ali čak i tamo, Fritz su, koristeći veliki broj tenkovskih jedinica i njihovu tehnološku superiornost, uspjeli vratiti situaciju. U martu su helikopteri i diskete u obliku diska počeli da učestvuju u neprijateljstvima velikih razmjera. Nemci su napravili nekoliko poboljšanja letećih tanjira i sa njima su mogli da pokrenu raketne napade na sovjetske položaje. Ali u praksi, disk avion nije opravdao očekivanja kao čudotvorno oružje.
  Baš kao što se ispostavilo da je balistički projektil von Braun preskup i niske preciznosti da bi se opravdala njegova aktivna upotreba u borbi.
  No, Nijemci su nabavili bezrepe mlazne bombardere koji su mogli nositi do deset tona tereta i letjeti na udaljenosti do 16 hiljada kilometara (!).
  Nažalost, sovjetska mlazna avijacija je još uvijek zaostajala, a neprijatelj je gotovo u potpunosti dominirao u zraku. U svakom slučaju, avioni na propelerski pogon u principu ne mogu nadmašiti mlazne avione po karakteristikama leta. A naš razvoj je bio prekasno. A prelazak sa elisnih aviona na mlazne avione je previše bolan.
  A pilote treba preobučiti, produžiti piste i pripremiti posebnu vrstu goriva. Pa, sami motori se još uvijek testiraju i otklanjaju greške!
  Nemci su bili ometeni Staljingradom... Začudo, Treći Rajh i cela koalicija su bili na izmaku, a Crvena armija je bila kao ptica Feniks. I april i maj prošli su u žestokim borbama kod Staljingrada. Čak iu junu, Crvena armija je i dalje pokušavala da napreduje, sputavajući neprijatelja. Ali u julu, uprkos vrućini, nacisti su se i dalje kretali duž obale Kaspijskog mora u pravcu Bakua. Napredak je bio izuzetno spor. U prosjeku 1,5 kilometara dnevno. Dagestan se vratio... Sovjetske trupe su slomile Fritz i njihove saveznike na svim azimutima.
  Tukli su neprijatelja i u centru i na sjeveru. Nije im bilo dozvoljeno da se približe Arhangelsku... Ali u septembru je tempo nemačkog napredovanja na Kavkazu ubrzan. Snage Kavkaske grupe bile su jako iscrpljene, a more od deset transporta stiglo je u uslovima neprijateljske nadmoći u vazduhu od najviše dva-tri. Krajem oktobra fašisti su ipak ušli u Azerbejdžan. I u novembru su napredovali do Bakua. A početkom decembra, Švabe su se ujedinile sa Turcima u Gruziji...
  Čak i prije marta bilo je bitaka na Kavkazu, a Jerevan je uglavnom trajao do juna 1947.
  Cele zime Crvena armija je neumorno pokušavala da napreduje. Gadno su upropastili koaliciju. Iako su Japanci na kraju zauzeli Vladivostok u aprilu, to je samo omogućilo SSSR-u da stekne jače uporište preko Amura.
  Iako Crvena armija nije postigla opipljive uspehe svojim napadima zimi i u martu, ipak je dala poštenu lekciju koaliciji. Unutar njemačkih satelitskih zemalja situacija se sve više pogoršavala. Ljudski resursi su bili iscrpljeni, a gubici ogromni. Ekonomski teret je postajao potpuno nepodnošljiv. Čak su i uspjesi na frontovima sve manje prijali Evropljaninu na ulici. Želja za mirom je postajala sve jača.
  Ali Hitler je tvrdoglavo želio da dokrajči SSSR. Iako se nisu obistinile kalkulacije da će Crvena armija izgubiti svoju borbenu efikasnost nakon gubitka Bakua. Godine 1946. SSSR je proizveo rekordan broj oružja: oko 60 hiljada aviona i 40 hiljada tenkova i samohodnih topova, 250 hiljada topova i minobacača. Da, sovjetska avijacija je uglavnom lovac Jak-9, jurišni avion IL-2, koji je još u proizvodnji. Yak-3 i LA-7 proizvedeni su u malim količinama. Još uvijek su u proizvodnji PE-2 i TU-3. Da, avijacija se može smatrati zastarjelom protiv neprijateljskih mlaznih čudovišta, ali nije. Kao i T-34-85, IS-3 i SU-100, ostala vozila su u malim količinama.
  A 1947. godine T-54 je počeo ulaziti u službu, što je trebalo stati na kraj kvalitativnoj superiornosti njemačke tehnologije. Naravno, T-54, težak 36 tona, nije mogao biti jači od svih neprijateljskih tenkova, ali je lako mogao konkurirati Panterima i Tigrovima.
  Glavni njemački tenk bio je E-50, nazvan Lav-3. Vozilo je slično Lavu, ali sa snažnijim motorom od 1200 konjskih snaga i debelim oklopom. Sa težinom od 75 tona, debljina bočnog oklopa njemačkog tenka porasla je na 140 mm, a prednji je bio 240 mm sa topom od 105 mm i dužinom cijevi od 100 el. Novi njemački automobil trebao bi postati glavni. Po naoružanju i oklopu je superiorniji od sovjetskog, ali je više nego dvostruko teži.
  Međutim, T-54 tek počinje da ulazi u proizvodnju.
  Ali ljeto 1947. bilo je još toplije. Nemci ponovo pokušavaju da napadnu Moskvu. Probijaju se i do Saratova. Borbe traju do kasne jeseni. Fricovi ipak uspijevaju zauzeti Saratov. Ali u oblasti Moskve uspjeli su napredovati maksimalno šezdeset do sedamdeset kilometara. I Ržev i Vjazma, iako je potonji bio napola opkoljen, ostali su uz SSSR.
  Moskva nije osvojena, a nacisti i njihova brutalna koalicija moraju dočekati zimu u rovovima. Ovoga puta sovjetska komanda spašava ljude i gomila snagu. Konkretno, tenk T-54. A 31. decembra 1947. uspješno je testiran MIG-15, što bi trebalo okončati njemački monopol na mlazne avione u zraku.
  Istina, u februaru 1948. Lenjingrad je pao nakon višegodišnje opsade. Veoma težak udarac prestižu sovjetske vlasti.
  Položaj SSSR-a u maju 1948. postao je beznadežan. Nemci i njihova koalicija kontrolišu Kavkaz, zatim Volgu do Saratova i Tambov sa Voronježom. Zatim istočno od Orela, skoro pored Tule, pa u Vjazmi i blizu samog Rževa, sve do Arhangelska.
  Pa, šta se drugo može učiniti u takvoj situaciji? Osim toga, Japanci kontroliraju cijelo Primorje duž rijeke Amur i zarobili svog jedinog saveznika: Mongoliju.
  A tokom sedam godina rata izgubljene su zemlje na kojima je prije okupacije živjelo najmanje polovina stanovništva SSSR-a, a možda i više. Tokom sedam godina rata, Crvena armija je nepovratno izgubila najmanje dvadeset miliona vojnika i oficira. Ne računajući one koji su bili ranjeni ili osakaćeni. Ne računajući ogromne gubitke od masovnog bombardovanja, granatiranja i gladovanja.
  Čak i ako uzmemo u obzir evakuisane porodice, Staljin nije imao više od sto miliona ljudi koji su ostali pod svojom kontrolom, verovatno možda i manje. Od njih, svaki peti je pozvan u vojsku. Oko dvadeset miliona različitih vojnika. Deci od pet godina, penzionerima i invalidima prve i druge grupe dozvoljeno je korišćenje mašina.
  Zemlja je izuzetno mobilizirana. Proizvodnja oružja 1947. godine je neznatno opala... Dakle, prerano je stati na kraj zemlji Sovjeta!
  Sam Staljin, u svakom slučaju, nije tako mislio. A Hitler je takođe želeo da pritisne Rusiju - da dobije sve odjednom! Dakle, kompromisa uopšte nije bilo.
  U ljeto su Nijemci krenuli u novi napad na Moskvu. I dalje su se nadali da bi mogli razbiti glavni grad i okončati SSSR. Od Crvene armije, Moskvu je pokrivalo više od tri miliona vojnika i milicija. Bili su naoružani sa dvanaest hiljada tenkova i samohodnih topova. Istina, ima samo oko pet stotina T-54, uglavnom T-34-85 i SU-100. IS-3 je do tada već bio ukinut. Proizvedeno je vrlo malo tenkova IS-4 zbog tehnološke nepouzdanosti ovog mastodonta. Proizvedeno je šest tenkova IS-7, ali ovo vozilo nije ušlo u masovnu proizvodnju. Mada, verovatno uzalud. Mogao je da probije oklop od 240 mm Lev-3 od 75 tona sa svojim topom od 130 mm. Istina, Nijemci su imali napredniji tenk, Royal Lion, težak 100 tona s motorom od 1800 konjskih snaga i 128 mm s topom vrlo duge cijevi s početnom brzinom projektila od 1260 metara u sekundi.
  Ali Staljin je nekako izgubio interes za tešku opremu i preferirao je: po mogućnosti malu, ali udaljenu.
  Ali četiri ratnice: Zoja, Viktorija, Elena, Nadežda nisu tako mislile. I upravo su dobili tenk IS-7 pod svoju kontrolu. Štaviše, i na broju sedam. Dakle, ova četvorica su napravili ovaj auto o svom trošku. Djevojčice su pronašle zlatne poluge u Sibiru i donirale ih u fond Ministarstva odbrane. A sada su i sami hteli da pucaju iz ove divne mašine.
  A važan dan 22. juna 1948. upravo se približavao. Hitlerove trupe su samo vodile stanovništvo, pokušavajući zaobići i opkoliti sovjetski grad Ržev.
  A četiri ćerke ruskih bogova demijurga, kao i uvek, odlučile su da intervenišu u kritičnom trenutku za Rusiju! Uvek spasavaju svoju Otadžbinu - Rusiju - u pravo vreme i na pravom mestu!
  
  
  
  
  DA NIJE BILO ČELIČNE SPOJKE
  Općenito, čudno, u većini paralelnih univerzuma tok Drugog svjetskog rata i Velikog domovinskog rata bio je za Rusiju još gori od stvarnosti. Možda zato što je fašistički režim koji je preuzeo kontrolu nad Evropom imao mnogo više potencijala nego što je mogao da ostvari. Kombinacija brutalnog totalitarizma i tržišnih elemenata ekonomije efikasnija je od liberalnog kapitalizma Zapada i centralizovanog, birokratskog staljinističkog modela. Na sreću, iz više razloga, objektivnih i subjektivnih. Zbog velike sreće, nacisti nisu uspjeli iskoristiti svoje adute.
  Koliko je nemačkih špijuna propalo samo zato što su Nemci koristili strugač od nerđajućeg čelika u dokumentima, a Rusi jednostavno gvožđe? I kako je takva sitnica presudno utjecala na tok rata?
  U svakom slučaju, postojao je paralelni univerzum, gdje je već u oktobru 1941. godine jedan vrlo pedantan obavještajac slučajno otkrio ovu činjenicu. Pravi sovjetski dokumenti i lažni nemački su mokri i... Na sovjetskim dokumentima spajalica je zarđala i to je primetno, ali na nemačkim nije.
  Ovo je mala stvar, ali njen uticaj na tok Velikog domovinskog rata pokazao se veoma značajnim.
  Izbjegavajući neuspjehe i radeći pod kontrolom njemačkih agenata, otkrili su značajne dokaze pripreme sovjetskih trupa za ofanzivu kod Staljingrada. Toliko uvjerljivo da se tvrdoglavi Adolf Hitler složio s tim i dao naređenje da se nacističke trupe stacionirane na Volgi pregrupišu. I to je bilo važno.
  Ako tokom operacije Ržev- Sihov , Crvena armija, koja je imala više nego dvostruko više snaga od Wehrmachta, nije bila u stanju da probije njemačku odbranu, onda je kod Staljingrada odnos snaga bio povoljniji za naciste.
  A vrijeme 19. novembra 1942. nije bilo pogodno za ofanzivne operacije. Avijacija, posebno jurišna, nije mogla da poleti, a artiljerijsko bombardovanje je imalo izuzetno ograničen uticaj na razvijenu odbranu neprijatelja. Sovjetske trupe su, nakon što su krenule u ofanzivu, zaglibile. Čak ni raspoređivanje tenkovskog korpusa nije moglo probiti rupu u Hitlerovoj odbrani.
  Žestoke borbe izbile su i na pravcu Ržev-Sihov. Nastavili su i na Novu godinu. Tek tada, pretrpjevši ozbiljne gubitke, sovjetske trupe u oba smjera obustavljaju ofanzivu. Hitler je izdržao na Volgi, ali su Nemci počeli da budu tučeni u Africi. Čerčil je Montgomerijevu ofanzivu u Egiptu nazvao: kraj početka. Takođe je naveo da će sada saveznici samo pobeđivati.
  Zaista, Rommel, uprkos tekućem prebacivanju velikih snaga u Afriku, nije imao sreće i njegova vojska je trpjela poraz za porazom. Da bi osigurao vođenje rata na dva fronta, Treći Rajh je morao da proglasi potpunu mobilizaciju u februaru 1943.
  Štaviše, glavni ciljevi operacije Blau nisu postignuti. Međutim, u zimu 1942-1943, Wehrmacht je, za razliku od stvarne istorije, uspio izbjeći ozbiljan poraz na istoku. Krajem januara, sovjetske trupe su nastavile ofanzivu u centru: treća Rževsko-Sihovska operacija i blizu Staljingrada. Ali ne usuđuje se probiti neprijatelja koji se nalazi u jakoj odbrani. Bitke su sada podsjećale na Prvi svjetski rat. Odugovlačenje, pozicioniranje. Kada je onaj koji je napadao izgubio više od onog koji je branio.
  Operacija Iskra za oslobađanje Lenjingrada je odložena. Staljin je želio što prije odsjeći izbočinu Ržev i poraziti neprijatelja kod Staljingrada. Nijemci su se, prisjećajući se lekcija prošle zime, aktivno branili. I do sada su uspjeli odbiti navalu sovjetskih trupa. Kako se pokazalo, kada su Švabe spremni, nije lako probiti njihovu odbranu. A kvalitet njemačkih oružanih snaga je i dalje najbolji.
  Sovjetska ofanziva je trajala do kraja februara, ali nikada nije bila uspješna.
  Početkom marta sovjetska komanda je pokušala ofanzivu u pravcu Voronježa. Nakon početnih uspeha, Crvena armija je došla u kontranapad Mainstein . Velike sovjetske snage bile su opkoljene i prisiljene da se bore natrag. Gubici, posebno u tehnologiji, pokazali su se velikim, a Nijemci i njihovi saveznici uspjeli su se učvrstiti u ovom pravcu i potpuno zauzeli Voronjež i njegova predgrađa.
  Tokom Mainsteinovog kontranapada, "Panteri" i "Tigrovi" su prvi put učestvovali u borbi. Novi tenkovi djelimično su ispunili njihova očekivanja. Kada se pravilno koriste, bili su superiorniji od sovjetskih vozila u nadolazećoj borbi.
  Nastupilo je prolećno otopljenje i na istočnom frontu je zavladao mir. U Tunisu su besnele žestoke borbe.
  Firer je po svaku cijenu pokušao održati mostobran u Africi. Da bi to postigli, nacisti su čak odlučili poduzeti korak bez presedana. Franku su dali ultimatum: ili će pustiti njemačke trupe do Gibraltara, ili će biti svrgnut, poput Vichyjeve vlade. Generalisimus se ohladio i pristao. Istovremeno se obratio vladama Britanije i Sjedinjenih Država sa suznom molbom: da ne objavljuju rat Španiji, jer se to nije dogodilo po njegovoj volji!
  15. aprila 1943. Nemci su započeli napad na Gibraltar, ubacivši najnovije Tigrove i Pantere. Tvrđava je za dva dana pala pod napadima stotina tenkova. Napadom je komandovao Paulus, pozvan sa istočnog fronta. Ironično, Nemci su uspeli da zauzmu poslednje stanove, kuće Staljingrada i staljingradske fabrike tek do 1. aprila 1943. godine. Tako se Paulus djelomično rehabilitirao i dobio titulu feldmaršala i mačeve do hrastovog lišća viteškog križa za čizmu.
  Zauzimanje Gibraltara blokiralo je britanski i američki pristup sa zapada Mediteranu. Osim toga, sami nacisti su uspjeli invaziju na Maroko na najkraćoj udaljenosti, skrenuvši dio savezničkih snaga iz Tunisa.
  Pritisak na tuniski mostobran je oslabio, a onda je Rommel ponovo prebačen. Hitler je odlučio za sada zamrznuti vojne operacije na istoku i pokušati preuzeti kontrolu nad Sredozemnim morem.
  Sovjetska komanda je takođe počela da se pridržava taktike čekanja i gledanja. To je ono što je Staljin radio u stvarnoj istoriji, i to je ono što je odlučio da uradi sada. Neka kapitalisti iskrvare same budale. Neka se međusobno udaraju, a mi ćemo skupiti snagu i udariti kada se potpuno iscrpe.
  Nemci su i dalje držali severni Tunis, a trupe pod komandom novog feldmaršala Paulusa napredovale su na Kazablanku. Amerikanci su se suočili sa Tigrovima i Panterima. Ispostavilo se da je njihov Sherman bio slab protiv takvih tenkova, kao i moderniziranog T-4.
  A Čerčil je, nakon tri meseca oklevanja, ipak objavio rat Španiji. Međutim, u to vrijeme Nemci su već zauzeli cijeli Maroko i napali Alžir. Stoga Franka ovo nije šokiralo. Dana 25. jula, njemačke trupe su zauzele glavni grad Alžira i nanijele porazan poraz Britancima. Uspjeh je olakšan kontranapadom Rommela, te iznenadnim porazom i iskrcavanjem Kissilringa na Maltu.
  Istočni front je bio stabilan i miran. Staljin, čije su trupe pretrpjele velike gubitke u prethodnim bitkama, popunio je Crvenu armiju. Nemci su takođe formirali nove divizije i prebacili ih preko Gibraltarskog moreuza u Sredozemno more.
  Aktivnost njemačkih podmornica dovela je do činjenice da je tonaža američke i britanske flote počela opadati. I to također nije doprinijelo uspjehu u bitkama za najveće južno more u Evropi.
  Prijeteća situacija na Mediteranu dovela je do toga da je 6. augusta Churchill odlučio sletjeti u Francusku. Ali operacija se odvijala pod nepovoljnim vremenskim uslovima i bila je loše pripremljena.
  Dana 10. avgusta, Rommel i Paulus su se ujedinili, formirajući pozamašan kotao u istočnom Alžiru. A 19. avgusta, Mainstein, podmukli majstor zamki, odsjekao je savezničke trupe od obale.
  Uspjehu Fritza doprinijela je neodlučnost Amerikanaca, koji su iskrcavanje u Francuskoj 1943. smatrali preuranjenim, i akutni nedostatak desantnih plovila. Mirno na istočnom frontu. Osim toga, proizvodnja avijacije u Njemačkoj se više nego udvostručila 1943. godine, premašivši trideset dvije hiljade letjelica godišnje - na sreću, Nijemci su imali više ljudstva i teritorije pod svojom kontrolom nego što je to bila stvarnost. A nova vozila Focke-Wulf sa jakim oklopom i oružjem, kao i topovima od 30 milimetara, nanijela su previše štete savezničkoj avijaciji.
  Katastrofa u Alžiru i Francuskoj učinila je avgust 1943. zaista crnim za saveznike.
  Staljin je čak bio zadovoljan takvim uspjesima. Ali Čerčilovo strpljenje je ponestalo. Na istoku su čak i zračne borbe praktički prestale, a aktivnost partizana je opala. Nijemci su formirali sve više i više novih korpusa od bivših sovjetskih građana i čak stvorili nešto poput marionetskih lokalnih samouprava. Dakle, odvojene brigade lokalnih nacionalista sa istoka već su se borile u Africi.
  Bugarski car Boris je također poslao tri svoje najbolje divizije u Tunis, očito nadajući se da će dobiti neke kolonije za sebe na mračnom kontinentu.
  U septembru je Rommel pokrenuo veliku ofanzivu u Egiptu. Uspio je, koristeći kvantitativnu i kvalitativnu nadmoć snaga, da zauzme Tripoli sedmicu nakon signala za napad.
  Britanci i Amerikanci trpjeli su poraz za porazom u Libiji. Pod tim uslovima, Čerčil je najavio obustavu svake isporuke pomoći boljševičkom SSSR-u i zahtevao hitno intenziviranje neprijateljstava. Staljin se pretvarao da ignoriše ultimatume. Iako su, naravno, vršene pripreme za ofanzivne akcije. Ali Koba je bio lukav i čak je pokušao da testira vode za separatni mir. Prvo, do kraja septembra, Nemci su zauzeli celu Libiju, uključujući Tolbuk, i čak se probili u Egipat do Aleksandrije.
  Paulus je uspio zaobići najvažniju englesku utvrđenu tačku i otići na jug do Nila. U stvari, ovo je značilo katastrofu za Britaniju u Egiptu. Tada bi Nemci mogli da odu do Sueckog kanala i idu u Irak, a zatim nedaleko od Bakua.
  Kašnjenje je postalo opasno, a Staljin je dao naređenje da se nastavi napad na Ržev, kao i da se ponovo zauzme Staljingrad, a istovremeno slomi neprijatelja na Severnom Kavkazu.
  To jest, u oktobru su neprijateljstva odmah nastavljena u tri pravca. A u novembru i na Lenjingradskom.
  Međutim, nije bilo lako probiti neprijatelja koji je bio dobro ukopan i imao moćne teške tenkove Panther i Tiger. Sovjetske trupe su se suočile sa dubokom pozicijskom odbranom. A u odbrani su se dobro pokazali novi njemački tenkovi i samohodne topove.
  Dakle, u oktobru i novembru nije bilo značajnijih pomaka. Osim ako nemačka ofanziva nije zaustavljena kod Sueckog kanala. A onda samo privremeno... Međutim, Paulus i Rommel su okrenuli svoje trupe u Sudan. I počeli su da osvajaju Afriku.
  Wehrmacht još nije spreman za napad zimi.
  Osim toga, Švabe su velike nade polagale na Panther-2 kao napredniju mašinu i Tiger-2 i Lion.
  Zima je prošla u pokušajima Crvene armije da probije odbranu Švaba. Ali nigdje nije bilo moguće postići veće uspjehe. Čak i ako je došlo do proboja, neprijatelj je povratio situaciju protunapadom.
  A situacija se pogoršavala. U Britaniji je, u pozadini vojnih poraza, nastala politička kriza. Čerčilovom kabinetu izglasano je nepovjerenje. Kako bi drugačije da je mudriji Paulus izbacio Englesku iz Sudana i Etiopije.
  Nova vlada ponudila je Njemačkoj separatni mir. S obzirom na veće gubitke SAD od njemačke podmorničke flote, Ruzvelt se nije protivio. Štaviše, njegov položaj u Americi je poljuljan. I Japanci su uspjeli izvojevati nekoliko malih pobjeda, usporavajući američki napredak. Dakle, tačka gledišta - naša koliba na ivici je trijumfovala.
  Hitler je, međutim, prvo iznio pretjerane uslove. Tada su kompromis bile francuske zemlje i Egipat, a vraćeno je i ono što je ranije pripadalo Italiji. Sudan također pada u posjed Trećeg Rajha, ali Suecki kanal upravlja zajednički.
  Tako je Firer, davši sebi odriješene ruke na Zapadu, svu svoju snagu bacio na Istok. Nacisti su započeli ofanzivu na Moskvu u maju. Zahvaljujući francuskim i engleskim kolonijama, Libija je već imala dovoljno nafte, a Hitler je želeo da pobedi što je brže moguće.
  Osim toga, Turska je otvorila i drugi front.
  Međutim, Crvena armija je već pokazala nevjerovatnu snagu i herojstvo u bitkama za sovjetsku prijestolnicu. U prosjeku, tempo njemačkog napredovanja nije prelazio jedan kilometar dnevno. Do kraja avgusta, nacisti su mogli napredovati maksimalno sto kilometara uz širinu proboja od nešto više od tri stotine.
  Približili su se Moskvi, ali su naletjeli na odbrambenu liniju Mozhaisk. Ovo su bili skromni rezultati. Osim toga, sovjetske trupe su neprestano napadale neprijatelja. U borbama su učestvovali novi sovjetski tenkovi T-34-85 i IS-2. Ne može se reći da su Nemci potpuno izgubili svoje prednosti, ali Crvena armija nije mirovala, kao ni nauka!
  Pojavili su se novi sovjetski lovci Jak-3 i LA-7, sposobni da se takmiče sa nemačkim avionima na propelerima. Istina, neprijatelj ima vrlo jake reaktivne adute zauzvrat. ME-262 i HE-162 nisu imali analoge u svijetu. Hitler je takođe odlučio da zabrani proizvodnju i razvoj tenkova lakših od pedeset tona. Kao rezultat toga, T-4 i Panter su odustali. Pokazalo se da je "Panther"-2 težak 50,2 tone i da ima moćan top s motorom od 900 konjskih snaga. "Kraljevski tigar" i "Lav" čak su premašili težinu čudovišta od 70 tona. Prema partijskoj rezoluciji, sovjetski automobili nisu težili 47 tona.
  Pošto nisu uspeli da zauzmu Moskvu, nacisti su skrenuli pažnju na Lenjingrad. Zaista im je bilo muka od ovog grada. Masovno granatiranje počelo je u septembru. Oni su takođe uključivali topove kalibra 1000 mm i krilate robotske projektile.
  Hitler je naredio da se po svaku cenu zauzme Lenjingrad.
  Grad je uspio odbiti tri napada u septembru i oktobru. Međutim, Nijemci su uspjeli napredovati deset do dvadeset kilometara, a zauzeli su i mostobran Peterhof. Na nekim mjestima su njihove jedinice ušle u grad, pogoršavajući operativni položaj grupe. U novembru 1944., nakon što su nacisti pobijedili na parlamentarnim izborima, Švedska je također ušla u rat protiv SSSR-a.
  Aktivno je reklamirao slogan: osveta za poraze Petra Velikog i Aleksandra. Nove švedske divizije stigle su na front i zajedno sa Fincima započele napad na grad sa sjevera. A nacisti su nastavili napade koristeći, između ostalog, Sturmtiger i još moćniji Sturmaus , kao i tenk E-100, prvo serijsko čudovište na svijetu teško više od sto tona.
  Uprkos ogromnom herojstvu i otpornosti sovjetskih vojnika i milicija, kao i očajničkom kontranapadu na Novgorod, grad nije mogao biti spašen. Međutim, posljednja četvrtina je pala tek 27. januara 1945. godine, pokazujući primjer neograničene otpornosti. A sam grad je trajao čitav blok: 1270 dana! Vjerovatno najduža blokada grada u modernim ratovima.
  Iako su Nemci i njihovi saveznici pretrpeli ogromne gubitke, cilj je delimično postignut. Drugi najveći i najvažniji sovjetski grad je pao, a ruke najmoćnije neprijateljske grupe su oslobođene.
  Zimi su borbe bile žestoke. Nemci su svom snagom koristili serijske, mlazne avione. SSSR nije imao paritetnu moć protiv njih. To je otežalo postizanje prednosti u zraku. Naprotiv, neprijatelj je tu dominirao. Kao i dok su njemački tenkovi zadržali svoje prednosti. Čak su ih i povećali pojavom serije "E".
  U poređenju sa Tigrovima i Panterima, tenkovi E-serije imali su gušći raspored, nisku siluetu i kao rezultat toga, mnogo deblji oklop pod uglom.
  Odgovor sovjetske nauke do sada je bio samo IS-3, jača zaštita za čelo kupole. T-54 se još razvijao, a T-44 nije bio uspješniji.
  Hitler je, međutim, promijenio svoje planove u maju 1945. I ograničavajući se na pojedinačne napade, izveo je glavnu ofanzivu na Kavkazu. Tamo je bilo zgodnije boriti se. Dakle, nakon zauzimanja Staljingrada, snabdevanje sovjetske grupe pokazalo se teškim. Osim toga, u februaru su sovjetske trupe nanijele snažan poraz Osmanlijama u Zakavkazju, prisiljavajući Turke da pobjegnu iz Jerevana i oslobađajući regiju Kars.
  Nemci su probili odbranu i, prolazeći uz Volgu, stigli do Kaspijskog mora. Grozni je pao 15. juna nakon upornih borbi, Suhumi 23. juna, Zugdidi 29. istog meseca. Tbilisi je zauzet krajem jula zajedno sa Kutaisijem. U avgustu su fašistički lešinari konačno zauzeli Dagestan, kao i Poti, i stigli do Jermenije sa sjevera. U septembru su se ujedinili sa Turcima i počeo je napad na Baku. Ključni grad se održao do 6. novembra 1945. Neke borbe u planinama, posebno u Jerevanu, trajale su do kraja decembra.
  U centru su se vodile i žestoke borbe. Nemci su uspeli da se približe Tuli i čak zauzmu Kalinjin, ali su tada zaustavljeni. Međutim, linija fronta se približila, a od glavnog grada već nije ostalo više od osamdeset kilometara.
  1946. godina počela je vrućom zimom. Sovjetska komanda, želeći da preduhitri nemačku ofanzivu, očajnički je jurnula na neprijatelja.
  Avaj, neprijateljska prednost u vazduhu se samo povećavala. Luftwaffe mlazni avioni, nažalost, stalno su se usavršavali. Pojavile su se nove modifikacije ME-262, uključujući ultra-brzi. Takođe i snažan mlazni lovac TA-183, napredniji sa zamašenim krilima HE-262, i pravo remek-delo avionske tehnike ME-1010 sa kontrolisanim zamašenim krilima.
  A glavni lovac SSSR-a ostao je Jak-9. Auto je nekada bio nov, ali je sada očigledno zastario.
  Ali Luftvafe ima i Yu-287, a pojavio se i mlazni bombarder Yu-387, TA-400, TA-500. A jurišni avioni su mlazni. I HE-377 je reaktivan, a HE-477 je također reaktivan i višenamjenski.
  I serija E-70 sa tenkovima teškim kao i "kraljevski tigar", ali sa mnogo jačom zaštitom.
  A pravo remek-djelo bio je piramidalni tenk prikazan u metalu za Firerov rođendan 20. aprila 1946. godine. Hitler mu je lično dao ime "Carski lav".
  Vozilo je bilo u obliku izdužene, spljoštene piramide, sa malim valjcima koji su pokrivali cijelo dno rezervoara. Dakle, nije imao poslužavnik, što je značajno povećalo sposobnost trčanja. Osim toga, tenk nije imao krov, a njegov oklop iz svih uglova imao je visok kut racionalnog nagiba. Teško 99 tona, vozilo je bilo naoružano protivavionskim topom kalibra 128 mm s dužinom cijevi 100 EL, motorom od 1800 konjskih snaga i prednjim oklopom od 300 mm. Štaviše, ploče su pod velikim uglovima racionalnog nagiba, u prvoj čeonoj polovini i 250 milimetara u drugoj nagnutoj polovini. Tako se pokazalo da je to najmoćniji tenk na svijetu, neprobojan sa svih vatrenih tačaka i kada je napadnut bombama odozgo.
  Firer je odmah naredio da se što prije pusti u proizvodnju i da se u isto vrijeme napravi jurišna modifikacija s haubicom i bacačem bombe.
  Dakle, nacisti su se opskrbili, morali su biti razbijeni. Ali, nažalost, uhvaćen je vrlo tvrdoglav i tehnički jak neprijatelj. A krajem maja, po tradiciji, kada su se putevi osušili, počela je ofanziva.
  Fricovi su pokušali da zaobiđu Moskvu i Tulu. Borbe su besnele neviđenim intenzitetom i obimom. Ali sovjetske trupe su bile dostojne da se nazovu nepobedivim. U tri mjeseca neprekidnih borbi, nacisti su uspjeli samo opkoliti Tulu i doći do Kašine i približiti se Moskvi sa sjevera, djelimično prekinuvši komunikacije. Borbe su se već vodile na ulicama samog grada.
  Staljin je napustio glavni grad i evakuisao se u Kujbišev. Ali nacisti su započeli napad na Saratov u julu. Ovaj grad je pao 8. avgusta. Pošto se Kujbišev sada našao opasno blizu fronta, taj vrhovni komandant je premestio svoj štab u Sverdlovsk. Borbe u Moskvi nastavljene su u septembru. 18. Kašira je pala. Početkom oktobra glavni grad SSSR-a je bio skoro opkoljen, a 29., nakon tvrdoglavih borbi, pao je i Kujbišev. Osim toga, Nijemci su zauzeli Guryev i Uralsk.
  Novembar je bio pun strašnih borbi. Švabe su se 7. novembra probili do Kremlja, ali su očajničkim kontranapadom otjerani nazad. I tokom ove bitke poginuo je vršilac dužnosti komandanta Moskve, maršal Rokosovski!
  A poznati sovjetski pilot Kozhedub oborio je stoti njemački avion, postavši prva sovjetska osoba koja je četiri puta nagrađena titulom Heroja SSSR-a. I takođe 7. novembra 1946. godine.
  Dana 4. decembra, prsten blokade oko Moskve je konačno zatvoren. Ali glavni grad i ostaci njegovog herojskog garnizona borili su se do pravoslavnog Božića 7. januara 1947. godine.
  Napad na glavni grad vodio je Mainstein. Za to je odlikovan drugim Ordenom Velikog krsta Gvozdenog krsta posle Hermanna Geringa.
  Ali rat još nije gotov. Staljin iz Sverdlovska je obećao da će nastaviti borbu. Nemci su takođe bili prilično iscrpljeni. Na jugu su se njihove trupe približile Penzi i Uljanovsku i zaustavile se. U martu su Sovjeti krenuli u kontranapade. Ali u aprilu su ipak bili primorani da napuste Rjazanj. U maju su nacisti opkolili grad Gorki i probili se do Kazana s juga. U junu, Švabe su zauzele Orenburg i približile se Ufi. Otpor Crvenoj armiji je oslabio, moral je pao i počela su masovna dezertiranja. Međutim, oni su oduvijek bili tu, ali su se nakon pada glavnog grada višestruko intenzivirali. Niko nije imao želju da umre za Staljina. Ali ljudi su se borili protiv fašizma za svoju Otadžbinu.
  Pao je i autoritet sovjetske vlade. U julu, Nemci su provalili u Sverdlovsk. Staljin i njegova pratnja preselili su se u Novosibirsk. Na Uralu su borbe trajale sve do avgusta... Nemci su bili sputani zbog povučenosti komunikacija i aktivnih akcija partizana. Ali dalji rat je već izgubio smisao.
  Staljin se, međutim, ipak nečemu nadao. Nemci su u septembru provalili u Tobolsk. Ali odgodile su ih jake jesenje kiše. Dolazak zime zaustavio je ofanzivu u Sibiru, ali su nacisti uspjeli zauzeti cijelu Centralnu Aziju. Zimi se nisu usudili da odu u Novosibirsk. Ali i Staljinu nije bilo dobro, pa se preselio u topliji Vladivostok.
  Stigla je 1948. godina. Nacisti su već bili naoružani disketama. Osim toga, pojavili su se kompaktniji tenkovi s turbomlaznim motorima. Zapravo, nakon što postane toplije, ostaje im samo da pobjednički marširaju i zauzmu gradove.
  Ali Berija je otrovao već teško bolesnog Staljina i ponudio Trećem Rajhu predaju, pod uslovom očuvanja sovjetske vlasti u Sibiru.
  Hitler, koji je i sam bio prokleto umoran od rata, skoro je pristao, ali je prvo zauzeo Novosibirsk u maju 1948. A predaja je potpisana 22. juna 1948. godine, na simboličan datum - tačno sedam godina od trenutka napada na SSSR. Tako je završio Drugi svjetski rat. Sjedinjene Države su pobijedile Japan 1945. godine i testirale atomsku bombu. Dakle, Firer nema posla da ide u inostranstvo.
  Berija, međutim, nije dugo vladao. Najpoznatiji sovjetski as, maršal vazduhoplovstva i sedmostruki heroj SSSR-a Kožedub moći će da izvede vojni udar i svrgne nepopularnog predsednika Državnog komiteta za odbranu. Beria i nekoliko njegovih saučesnika su ubijeni. U samom Trećem Rajhu, marta 1953, patriote su dokrajčile Hitlera. A Gering je nešto ranije umro od zloupotrebe droge, dok je Himmler upucan zbog sumnje u zavjeru.
  Nastala je žestoka borba između SS-a, predvođenih Šelenbergom, i oružanih snaga, koje je predvodio generalisimus Mainstein. Sve je to rezultiralo građanskim ratom. Kao rezultat, Treći Rajh je propao. I smanjeni SSSR je počeo postepeno da obnavlja svoj uticaj. Istorija je ponovo ušla u spiralu. Fantastičan uspon Njemačke, nabujale više od carstva Džingis-kana, zatim smrt glavnog vođe - haos i izumiranje.
  I postepenim okupljanjem kneževina, samo je grad Bajkalsk postao glavni grad. SSSR, podijeljen na mnoge pokrajine s marionetskim provincijama koje su uspostavili Nijemci, ponovo je ujedinjen. Najveća pobjeda bila je aneksija Moskve, koja je zbacila nacistički jaram. Istina, Ukrajina, Bjelorusija i baltičke države, kao i Gruzija, Jermenija i Azerbejdžan zadržale su svoj suverenitet. Nakon raspada Trećeg Rajha, Sjedinjene Države su postale svjetski hegemon. U Kini je također uspostavljena proamerička vlada.
  Ali postepeno je nebesko carstvo postajalo sve nezavisnije. U SSSR-u, nakon de facto diktature Kozheduba, uspostavljen je u suštini predsjednički ustav, ali s ograničenjem na dva mandata. Izbori su održani na alternativnoj osnovi, a mjesto predsjednika je imalo drugačiji naziv: narodni predsjedavajući.
  Zemlja je imala mješovitu ekonomiju koja se brzo razvijala.
  Ali evo kako se istorija promijenila od jedne spajalice. Izgubili su Drugi svjetski rat, iako su se hrabro borili. A rezultat je bio katastrofalan. Štaviše, Nemačka je bila u stanju da stekne veličinu samo neko vreme.
  A Sjedinjene Države su postepeno gubile utjecaj, svijet je postajao multipolaran, što znači da je u njemu bilo sve više i više haosa. Naprotiv, reda je manje. I otprilike isto kao u sadašnjem dvadeset prvom veku.
  Pa, zašto je čovječanstvo toliko privučeno fragmentacijom i haosom?
  
  
  TROCKY UMESTO STALJINA
  Kampanja Tuhačevskog protiv Varšave pokazala se neuspješnom prvenstveno zbog krivice Staljina - koji je umjesto da pokrije južni bok Crvenih trupa koje su napredovale na Varšavu. okrenuo Prvu konjičku armiju prema Galiciji. Štaviše, uprkos velikim snagama koje su bile pod Josifovom komandom, uspeo je da ga poraze Poljaci. Crvena armija je izgubila bitku kod Varšave. Poljaci su pokrenuli kontraofanzivu, okupirali teritoriju uključujući Slutsk i čak nekoliko dana okupirali Minsk.
  Međutim, Zapad se tada nije usudio financirati daljnji krvavi rat s boljševicima. Varšava je sklopila mir, a građanski rat se brzo završio.
  Ali postoji alternativni tok istorije i jedan od mnogih paralelnih univerzuma. Tamo je Lenjin naredio da se Staljin, koji nije bio baš nadaren za vojna pitanja i hiroviti, ukloni sa komande južnim krilom i uspostavio jedinstvo komande Tuhačevskog, zadržavajući Budjonija nad Prvom konjicom.
  U ovom slučaju, pokušaj kontranapada sa juga Varšave nije uspio, a nadahnuta Crvena armija je pobijedila u žestokoj borbi. Glavni grad Poljske je pao. Nakon što je tamo neko vrijeme stajao i primio dodatna pojačanja, Tuhačevski je prešao na Lavov i Krakov.
  Neko vrijeme nastavljene su borbe protiv Wrangela, a uz daljnji napad na Krim. Tada je Crvena armija okupirala baltičke države na sjeveru, a oslobodila Azerbejdžan, Jermeniju i Gruziju na jugu. Nastupilo je privremeno zatišje. Sovjetskoj Rusiji je bio potreban odmor i privremeni predah, što je NEP postao. Ali Trocki je i dalje insistirao na povratku svih zemalja carske Rusije. Kao rezultat toga, u ljeto 1921. godine, Crvena armija je okupirala Finsku, uz podršku Zapada.
  Godine 1922. osvojeno je Primorje, zatim sjeverni Sahalin. Trocki, čiji je autoritet kao predsedavajućeg Vojno-revolucionarnog saveta značajno ojačao, uspeo je da zauzme Lenjinovo mesto i smeni Staljina, koji je bio gurnut u sporednu ulogu.
  Čudno, kako je jačala lična moć, elementi kapitalizma su postajali sve jači u ekonomiji.
  Sam Trocki je postao ljevičar uglavnom zbog želje da postane svetiji od pape ili radikalniji od Staljina. Međutim, nakon što je stekao vlast, izuzetno talentovani Jevrej je nastavio svoju uravnoteženu spoljnu politiku. Ne napuštajući komunističke ideje, on je istovremeno pokušavao da usađuje tržišne elemente i obezbedi dobre odnose sa drugim kapitalističkim zemljama sveta.
  Hitlerov uspon na vlast u Njemačkoj nije proizveo temeljne promjene u svjetskoj politici. Firer je brzo postavljen na svoje mjesto - zabranivši bilo kakvo ukidanje versajskih ograničenja ili obnavljanje univerzalne vojne obaveze i vojne moći. Baš kao što je nacistima zabranjeno uvođenje antisemitskih zakona i još mnogo toga.
  Jedino što je pod Hitlerom njemačka ekonomija izašla iz krize, ali fašizam nikada nije poprimio radikalne oblike, ostajući umjereni nacionalizam sa nekim autoritarnim obilježjima i općim omladinskim organizacijama poput Hitlerjugenta.
  SSSR pod vodstvom Lava Trockog postao je ekonomski bogata sila sa razvijenom teškom industrijom.
  Privreda SSSR-a bila je više zasnovana na tržištu od Staljinove, ali je sadržavala i elemente planiranja u obliku petogodišnjih planova. Natalitet je visok, pogotovo što je Trocki zabranio i abortuse - kažu da u Rusiji ima toliko praznih zemalja i da nema razloga da zjape kao rupe.
  Budući da je broj njemačke vojske ostao ograničen na 100 hiljada, a Poljska se već pretvorila u sovjetsku, socijalističku republiku, neće se imati s kim boriti. Moldavija je vraćena Rusiji davne 1921. godine - povrativši kraljevske zemlje.
  Sam Trocki je pomalo podržavao svjetsku internacionalu, ali je cilj svjetske revolucije počeo da se prešućuje. Djelomično, kao pod Staljinom.
  Ali rat je ipak došao sa istoka. Japan je započeo vojnu akciju protiv Mongolije. Zemlja izlazećeg sunca, zajedno sa Italijom, postala je glavni svjetski osvajač. Istina, Musolini je bio prisiljen ograničiti svoje ambicije na zauzimanje Etiopije - jedine zemlje u Africi koja nije bila tuđa kolonija. Japan, koji se također još nije usudio da se bori sam sa Britanijom, a posebno sa Sjedinjenim Državama, popeo se u Kinu. I sve više je ulazila ovdje.
  Ima mnogo Kineza i, uprkos svoj svojoj fragmentaciji, oni su ozbiljan protivnik. A onda su samuraji ušli u Mongoliju... Tu su počele ozbiljne borbe u proleće 1941. godine.
  Trocki je odlučio da je SSSR već dovoljno jak da vodi potpuni rat sa samurajima. Osim toga, sovjetski diktator je želio da se osveti za poraz 1904-1905. Na kopnu je Crvena armija očito jača od Japanaca, posebno u tenkovima. Ali na moru, Pacifička flota još nije dostigla paritet. Ali Lev Davidovič nije mogao odustati od Mongolije.
  Crvena armija je u početku zaustavila napredovanje samuraja. Dana 20. avgusta 1941. godine došlo je do ofanzive na Khalkhin Gol, koja se završila pobjedom Crvene armije. Nakon čega je Trocki tražio da Japan vrati Južni Sahalin i Kurilska ostrva.
  Naravno, uslijedilo je odbijanje i počeo je rat velikih razmjera. Samo, za razliku od Velikog domovinskog rata, vođen je na stranoj teritoriji. Iako se ne može reći da je bilo malo krvoprolića.
  Borbe su bile pune, a Japanci su se žestoko opirali i nisu se predavali. Ali gotovo sve operacije sovjetskih trupa bile su uspješne. Odbrana je, nakon snažne artiljerijske baraža, probijena, a tenkovi, uključujući i najnoviji moćni T-34, LT (teški Leon Trocki!), savladali su žestoki jarak leševa i metala.
  Prvo su ratnici Zemlje izlazećeg sunca protjerani iz Mandžurije. Izvedeno je nekoliko uzastopnih operacija koje su trajale devet meseci od novembra 1941. do avgusta 1942. Sovjetske trupe su ušle u Severnu Koreju... Borbe su se vodile i na Sahalinu. Japanci su čak pokušali da napreduju - napredovali su tridesetak kilometara, ali su zaustavljeni i ugušili se krvlju.
  U septembru 1942. došlo je do napada na Port Arthur. Japanci su, koristeći podršku s mora, pokušali zadržati liniju. Sovjetske trupe su probile front, ali je neprijatelj uspio zaustaviti napredovanje izbacivanjem trupa.
  Ali samuraji nisu bili u stanju dugo izdržati svoj otpor. Sovjetska avijacija je preuzela i bombardovala brodove. Osim toga, Japanci su previše prezrivi prema svojim životima - nisu čak ni uzeli padobrane u bitku. Zbog toga je, nakon smrti glavnih zračnih elita, otpor samuraja na nebu osjetno oslabio. I sovjetska avijacija počela je pobjeđivati mnogo sigurnije.
  Osim toga, novi razvoji sovjetskih dizajnera postupno su negirali superiornost japanskih lovaca u manevriranju. U decembru 1942. godine, nakon još jednog žestokog napada, Port Arthur je zauzet, a Seul je pao istog mjeseca.
  Sljedeći mjesec 1943. počeo je januarskom ofanzivom na Južnu Koreju i zauzimanjem luke Busan.
  Japan je gubio kopnene bitke i trpio je sve veću štetu na nebu i na moru. U februaru 1943. godine, Peking su zauzele sovjetske trupe. A u martu, nakon žestokih borbi, oslobođen je Južni Sahalin. April i maj obilježile su nove pobjede sovjetskog naoružanja na moru... Posebno su djelotvorni bili povećana podmornička flota, avijacija i brodovi koji su pristizali sa Baltika.
  U junu 1943. sovjetske trupe su istjerale Japance iz Šangaja. Tako formiraju vlastitu zonu okupacije.
  U julu i avgustu, padobranci i mornari su oslobodili Kurilski greben od neprijatelja. Japan se našao u izuzetno teškoj situaciji. Sovjetska avijacija je povećala svoju udarnu moć i sve jače bombardovala, a pomorska flota Zemlje izlazećeg sunca se istopila. U oktobru 1943. Trocki je doneo odluku: da napadne Okinavu - generalna proba pred bitku za samu japansku metropolu. Borbe su bile žestoke, a samuraji su masovno koristili oružje: pilote kamikaze.
  Epska bitka je trajala dva meseca i nedelju dana, koja je konačno završena padom Okinave. I u januaru 1944. Tajvan je oslobođen.
  Japan je sada bio na ivici potpune vojne katastrofe. Hirohito je mogao računati samo na to da će Sjedinjene Države i Britanija ući u rat na njegovoj strani; fašistička Njemačka je u to vrijeme bila još preslaba vojno, a Musolini nije mogao lako doći do Trockog u Tihom okeanu.
  Ali SAD i Britanija su davale nagoveštaje, ali nisu žurile da uđu u rat. Štaviše, u Indiji je izbio veliki anti-britanski ustanak. Umjerenog Gandhija su gurnuli u stranu radikalniji nacionalisti i ljevičari. Kao rezultat toga, tamo je počeo pravi rat. Churchill, koji je zamijenio Chamberlaina, pokazao je tvrdoglavost i pokušao pod svaku cijenu zadržati Pakistan i Indiju pod svojom kontrolom. Što je dovelo do dugotrajnog i gorkog rata koji je vezao britanske snage.
  Amerikanci su u vanjskoj politici djelovali potpuno pasivno: moja koliba je na rubu!
  U martu 1944. sovjetske trupe, uprkos činjenici da vrijeme još nije bilo baš povoljno, iskrcale su se na Hokaido. Borbe su trajale tri sedmice i završene su porazom Japanaca. Ovaj uspjeh poljuljao je carevo povjerenje u nepristupačnost metropole.
  Borbe na kopnu i na moru trajale su do 11. maja 1944. godine, kada je iscrpljeni Japan konačno kapitulirao.
  Borbe uz učešće sovjetskih trupa trajale su od 10. aprila 1941. do 11. maja 1944. i trajale su tri godine i nešto više od mjesec dana. Gubici sovjetske vojske u poginulim i umrlim od rana iznosili su 960 hiljada vojnika i oficira. Poginulo je i nešto više od šezdeset hiljada civilnih sovjetskih građana. Od bombardovanja, artiljerijskog granatiranja, borbi na Sahalinu i na granici u Primorju. I oko tri miliona ljudi je povrijeđeno, od kojih je četiri stotine hiljada postalo invalidima.
  Generalno, SSSR je odneo veliku pobedu i uspeo je da uspostavi prosovjetske režime u Kini i Koreji i sa svojim trupama zauzeo sve posede Zemlje izlazećeg sunca.
  Autoritet druga Trockog dodatno je ojačan kako u zemlji tako i na međunarodnoj sceni.
  Godine 1946. u SSSR-u je izvršeno prvo lansiranje umjetnog satelita. A 1950. godine, prvi sovjetski kosmonaut je poslan oko svijeta. U Rumuniji je kralj Mihej pristao da zaključi vojni i ekonomski savez sa SSSR-om. Ubrzo se vlast u Mađarskoj promijenila. A u Čehoslovačkoj već dugo vladaju, doduše, ne baš komunisti, već ljevičarske prosovjetske snage.
  Godine 1951. izbio je rat između Turske i SSSR-a. U ovom trenutku, ni Sjedinjene Države ni Britanija nisu imale atomsku bombu, a započinjanje pravog masakra sa tako moćnim neprijateljem kao što su SSSR i njegovi saveznici bilo je samoubistvo za Zapad.
  Sovjetska vojska je porazila Tursku za manje od mjesec dana. Videći da je reakcija Zapada krajnje spora... Britanija se dugo borila sa Indijancima, ali je na kraju izgubila stotine hiljada vojnika i izgubila kontrolu nad svojom najvećom kolonijom. U SAD je ekonomska kriza i crnci se bune.
  Trocki donosi odluku: i u roku od dva mjeseca Crvena armija preuzima kontrolu nad cijelim Bliskim istokom i Iranom, a na vlast u Egiptu dolazi prosovjetska vlada. Britanci i Francuzi dobijaju udarac po zubima. I Hitler staje na stranu SSSR-a i za to dobija priliku za anšlus Austrije.
  De Gaulle dolazi na vlast u Francuskoj. Veoma je nezadovoljan sovjetskom ekspanzijom i govori o krstaškom ratu na Istok, protiv boljševizma. Trocki, naprotiv, sanja o ekspanziji u Evropu, situacija se zahuktava.
  Adolf Hitler, koristeći činjenicu da je SSSR sada u uniji, počinje militarizaciju Njemačke. A u Alžiru i Maroku izbija veliki ustanak protiv Francuske.
  De Gaulle je bijesan i zahtijeva od Njemačke da prekine vojne pripreme. Kao odgovor, Firer zahtijeva obnovu granica iz 1914. i prijeti da će poslati narodnu miliciju protiv neprijatelja.
  Obje strane eskaliraju prijetnje i gomilaju trupe prema granicama. Lukavi Trocki ne ulazi u rat, već prodaje tenkove i avione Njemačkoj na kredit. Odvija se bitka između nacista i Francuza. Belgija ulazi u rat, ali to samo pogoršava položaj Francuske, koja je sputana pobunom u kolonijama i komunističkim aktivnostima na raznim frontovima. Nijemci, međutim, ne ostvaruju brzu pobjedu, već zaglave na Mangio Lineu , ali okupiraju Belgiju. Nakon godinu i po dana rata, nacisti su se približili Parizu.
  De Gaulle odlazi potpisati mir i vraća Elsarza i Lorraine Nijemcima. Belgija se također odvaja od dijela svoje teritorije. Firer jača svoj uticaj. 1955. SSSR testira nuklearnu bombu. Trocki uključuje Čehoslovačku u sastav SSSR-a. Istina, dio Sudeta pripada Nijemcima, ali mnogo manje etničkih granica. Ali nemaju razloga da ljuljaju čamac...
  Hitler je primoran da ponizi svoje ambicije i raduje se što je uspio da se proširi na Zapad i na račun Austrije. Nacisti također napadaju Dansku i također obnavljaju granice iz 1914. i sjever svog carstva.
  Trocki je umro 1960. godine, proslavivši svoj osamdeseti rođendan. Bez loših navika i održavanja fizičke kondicije, predsjedavajući SSSR-a je zadržao bistro razmišljanje do svojih posljednjih djela.
  Prepustio je mjesto predsjedavajućeg svom sinu Davidu, čime je osnovao prvu komunističku dinastiju na svijetu. Do tog vremena, SSSR je doživio povećanu centralizaciju i amandmane na ustav koji su zabranjivali povlačenje iz njega. Hitler je također prenio vlast na jednog od svojih sinova dobivenih umjetnom oplodnjom, ali na konkurentskoj osnovi.
  Međutim, sin je još premlad, a nakon Hitlerove smrti, nacisti su se podijelili, a ubrzo je na vlast došla lijevo krilo. Svijet je postao sigurniji, ali kolaps kolonijalnog sistema doveo je do novog rata nestabilnosti. Rješenje je bilo stvaranje komunističke koalicije. Pružala je međusobnu pomoć i pokušavala da izgradi socijalizam u uslovima mračnog kontinenta.
  Ali svjetski komunizam odlikovao se velikim brojem tržišnih elemenata i bio je kombinovani sistem.
  U međuvremenu su rasle kontradikcije unutar SSSR-a. Politička dominacija jedne stranke više nije odgovarala rastućoj oligarhiji. Poslovni ljudi crvenog talasa željeli su promjene i političku moć. Dosadašnji uspjesi planske ekonomije i politički dobici djelimično su kompenzirali opoziciono raspoloženje. Ali promjene su se dogodile u Sjedinjenim Državama. Pojavio se novi lider, koji je, razbijajući monopol dvije stranke: demokratske i republikanske, stvorio treću - patriotsku.
  I došavši na vlast, uspostavio je autokratiju. Istovremeno, započinjanje krstaškog rata protiv komunizma. David je umro, a nakon toga je počeo čitav niz zavjera i frakcijskih borbi. Kao rezultat toga, zemlja je bila potresena. Ali borba između frakcija završila je preuzimanjem mjesta predsjedavajućeg SSSR-a, a ljudi su se smirili.
  Došlo je do aktivnog širenja prostora. 2015. godine Pluton je postao posljednja planeta na koju je kročio ljudski astronaut. Za kratko vrijeme ljudi su mogli posjetiti površinu Jupitera. Istina, morali su ležati u posebnim aromatičnim kupkama.
  Unutar SSSR-a kapitalistički elementi su još više ojačali. Došlo je do raslojavanja između siromašnih i bogatih. Pojavili su se pravi milijarderi, a ujedno i članovi Politbiroa. Komunizam se sve više stapao sa oligarhijom finansija i postajao sve manje drugačiji od kapitalizma. Čak je i porez na dohodak postao linearan u SSSR-u i uveden je jedan postotak. To je, naravno, dovelo do nejasnog nezadovoljstva i dovelo do manjih nereda.
  Ali do sada situacija nije izmakla kontroli. Ali u stvarnosti, sa vanjskim atributima komunizma, socijalne garancije su sve više sužavane. Konkretno, medicina i obrazovanje su postali djelimično plaćeni, a pojavile su se i berze nezaposlenih i rada.
  Viktorija je stigla do Vilne i prestala da se seća paralelnog sveta. Sada je morala da nastavi da vodi rusku vojsku.
  Glavni grad Velikog vojvodstva Litvanije, Vilna, je pao, ali naprijed je bio pohod dalje na Grodno i Brest.
  Bjelorusi su se dobrovoljno pridružili ruskoj vojsci. Pao je, međutim, snijeg i srednjovjekovnoj vojsci je postalo teže da se kreće. Ipak, veliki knez Vasilij naredio je da se zauzme Grodno i tamo prezimi. Viktorija je trčala po okolnim zamkovima u potrazi za nekim koga bi posekao ili istrijebio.
  U njoj je kipila divlja žeđ za istrebljenjem, ali su se njeni protivnici sve češće predavali bez borbe.
  
  
  ORAKULA IZ MRAČNOG PAKA
  Postoje, naravno, različiti prediktori, korisni i opasni.
  Ali u jednoj od alternativnih stvarnosti bio je čarobnjak koji je nacisti rekao broj o tome kako vratiti moć da se prepričava ogledalo đavola. Kapljice grimizne krvi nedužnog djeteta pale su na reflektirajuću površinu. I odmah su se upijale, a samo ogledalo je počelo da sija, ponovo dobijajući svoje darove. I Firer je tada mnogo naučio.
  Ali čak i znajući budućnost, nije je uvijek moguće ispraviti. U Africi su, međutim, Nemci pregrupisali svoje trupe i uspeli da odbiju ofanzivu koju je Montgomery pokrenuo 23. oktobra.
  Iako s velikim poteškoćama, zaustavile su ih trupe sa superiornim brojem ljudstva i opreme. Međutim, poznavanje mjesta i vremena napada pomoglo je Rommelu da racionalno rasporedi svoje nekoliko jedinica i odbije napad. Britanci su pretrpjeli značajne gubitke i nakon dvije sedmice borbi bili su prisiljeni prekinuti.
  I njemačka podmornička flota uspjela je nanijeti veliku štetu, potopivši desetak brodova sa desantnim snagama koje su planirale sletjeti u Kazablanku i na obalu Maroka. Amerikanci su, uvidjevši nedostatak uspjeha u Egiptu i aktivnost "njemačkih vučjih čopora", odustali od operacije Baklja.
  Nemci su, zauzvrat, pokušali da pregrupišu svoje trupe kod Staljingrada da odbiju bočne napade sovjetskih trupa, i pripremili su se zakopavajući se u odbranu u centru.
  Zbog lošeg vremena 19. novembra 1942. sovjetske trupe nisu bile u mogućnosti da efikasno koriste avijaciju, uključujući i jurišne avione, a artiljerijska priprema postigla je izuzetno ograničen uspeh. Dakle, pregrupisavši svoje snage, Nemci i njihovi saveznici su uspeli da odbiju napredovanje sovjetskih trupa. Istina, to je odvratilo naciste od samog Staljingrada, dajući predah sovjetskim vojnicima koji su bili heroji u gradu. Iako je ostalo vrlo malo kuća pod kontrolom Crvene armije.
  Fricovi su se izdržali i u centru... Bitka kod Staljingrada se nastavila do kraja decembra. Pošto nije uspela da postigne proboj na frontu, Crvena armija je stala. Ali ni Nijemcima nije bilo lako. Izgubili su previše tokom napada na grad, a iako se u odbrani čini da je omjer gubitaka u njihovu korist, trupe su još uvijek iscrpljene.
  U januaru, uprkos predviđanju proročišta, Nemci nisu bili u stanju da se izdrže na severu tokom operacije Varnica. Istina, borbe su trajale više od tri nedelje i koštale su Crvenu armiju velikih gubitaka, ali su uspeli da se kopnom probiju do Staljingrada.
  Međutim, upozoreni Iblisovim ogledalom, Nemci su uspeli da odbiju ofanzivu kod Voronježa, ojačavajući svoje slabe saveznike: Italijane i Rumune. Inače bi odbrana tamo bila probijena.
  I treća operacija Rzhev-Sychov bila je neuspješna. Nemci su ponovo, iako ne bez poteškoća, odbili sovjetsku ofanzivu. U samom Staljingradu je bilo vruće, bile su borbe u januaru. Paulusa je zamijenio Mainstein i ovaj iskusniji feldmaršal uspio je zauzeti grad citadelu do 12. februara. Ali opet su Nemci platili ogromnu cenu za ovo. U februaru 1943., Rajhstag je morao biti sastavljen i potpuni rat objavljen. Produžite radni dan i koristite ropski rad aktivnije nego prije.
  Objava totalnog rata omogućila je povećanje proizvodnje oružja i formiranje novih divizija. Uključujući strance i Hiwi.
  Znajući kada Britanci i Amerikanci planiraju ući u Maroko, Nemci su, koristeći svoju veliku podmorničku flotu, zadavali bolne udarce desantnim brodovima - ometajući jedno iskrcavanje za drugim. To je omogućilo nacistima da lokaliziraju vojne operacije protiv Zapada i koncentrišu sve svoje glavne snage na istoku.
  Položaj Rommelovog korpusa ostao je težak, ali zahvaljujući ogledalu fašistička avijacija je počela djelovati efikasnije, a konvoji su poboljšali opskrbu afričke grupe.
  Montgomeryjeva nova ofanziva u martu 1943. bila je neuspješna. Ovoga puta, Rommel je, dobivši tačne podatke uz pomoć dijaboličke magije, namamio Britance u zamku i uspio im nanijeti porazan poraz! Istina, zbog brojčane nadmoći neprijatelja i zračne nadmoći nije bilo moguće potpuno poraziti Montgomeryja, ali je poraz Britanije bio primjetan. Posebno mnogo tenkova je izgubljeno, a značajan broj vozila je zarobljen kao trofeji.
  Britanci su povukli nekoliko odbrambenih linija i približili se Aleksandriji. Rommelu su bile potrebne nove rezerve, a nacisti su planirali da nastave ofanzivu u južnom pravcu. Staljingrad je pao i tada je bilo moguće napredovati duž Volge.
  U maju 1943. Švabe su prešle na operaciju Delfin. Njihove trupe su se, uprkos pomoći proročišta, suočile sa veoma jakim otporom Crvene armije. Napredak je bio spor po cijenu velikih gubitaka. Istina, pomoć gatare utjecala je na tok rata. Wehrmacht je očekivao kontranapade i izvodio sve više napada. Sredinom juna, nacisti su se već približili delti Volge i stigli do Kaspijskog mora.
  Položaj sovjetskih trupa na Kavkazu pogoršan je ulaskom Turske u rat 22. juna 1943. godine. A to je zapravo predodredilo ishod bitke za naftu u Bakuu.
  Saveznici nisu bili odlučni. Montgomery je prešao na aktivnu odbranu i više nije razmišljao o ofanzivi, a iskrcavanje u Maroku ostalo je nerealno.
  Dana 10. jula 1943. Čerčil je, da bi skrenuo deo nemačkih snaga sa istoka, pokušao da se iskrca u Francuskoj. Međutim, loše pripremljen desant, uz američku neodlučnost i činjenicu da su Nemci zahvaljujući proročanstvu znali sve detalje, samo je rezultiralo najvećim porazom Britanaca i Amerikanaca na kopnu u istoriji.
  Samo je zarobljeno više od šest stotina pedeset hiljada ljudi i dosta opreme. Ali to, nažalost, nije spriječilo napredovanje nacista na jugu. U avgustu su Nemci zauzeli ceo Dagestan, Turci su zauzeli skoro celu Jermeniju zajedno sa Jerevanom, a 27. su se nacisti i Osmanlije ujedinili, podelivši Zakavkaski front na dva dela.
  I opet, ofanzivni pokušaji sovjetskih snaga na drugim sektorima fronta završili su neuspjehom. Neprijatelj je bio previše svjestan planova sovjetske komande.
  Posebno je odeljenje u Crvenoj armiji divljalo, vršene su represije i masovne čistke. Čak nekoliko desetina generala i artiljerijskog maršala Kulika je strijeljano.
  Ali sve dok je neprijatelj imao đavolsko oružje, ništa mu neće pomoći.
  Septembar je prošao u teškim borbama, nacisti i Osmanlije su se približili Bakuu. A u oktobru su izbile borbe u samom gradu.
  Obalni grad se snabdijevao preko mora, a oni su očajnički pokušavali da ga zadrže. Borbe su se odugovlačile i do 7. novembra, kako je planirano, Švabe nisu uspele da ga zauzmu. Ali svi ostali gradovi na Kavkazu su do tada već bili izgubljeni. A u decembru, po cijenu kolosalnih gubitaka, legendarni je grad pao.
  Kavkaz je potpuno izgubljen, kao i najveće naftno polje razvijeno u to vrijeme u SSSR-u. Istina, budući da su sve naftne bušotine dignute u zrak i uništene, ni sami nacisti nisu mogli uskoro iskoristiti ovu prednost.
  Na istočnom frontu je nastupilo zatišje. Velike njemačke kopnene snage krenule su u Irak i dalje u Palestinu i Suecki kanal da pomognu Rommelu. Sovjetsko rukovodstvo je, međutim, odlučilo da iskoristi pauzu. Naftna polja su već razvijena na drugim mjestima, uključujući i Sibir. I sovjetski dizajneri su radili na novim tenkovima. IS-2 i T-34-85 su trebali biti odgovor na njemačke Pantere i Tigrove.
  Proizvodnja oružja u nacističkoj Njemačkoj bila je veća nego u stvarnoj istoriji. Jasno je da nacisti i robovi imaju više resursa, a bombardovanje demoralizovanih saveznika slabije. To znači da bi mogli proizvesti više željeza i kvalitetnijeg metala nego u stvarnosti. Time je plan proizvodnje za 600 Pantera mjesečno ostvaren, pa čak i premašen. Ali postojala su i druga ograničenja: vrijeme obuke za nove posade. Štaviše, "Panter" je, uz sve svoje nesumnjive prednosti: top sa visokim oklopom i brzinom paljbe, odličnom vidljivošću i optikom, kao i dobrom prednjom zaštitom i dobrim voznim performansama, imao slabu bočnu zaštitu i raspoređeni raspored. od valjaka.
  Pokazalo se da je Panther-2 napredniji i obećavajući razvoj. Zahvaljujući znatno gušćem rasporedu sa nešto većom težinom od 47 tona, Panter-2 je imao jak top od 88 mm sa dužinom cevi 71 EL i oklopom od 120 mm na prednjoj strani trupa, 60 strana pod uglom i 150 na čelu kupole, sa motorom od 900 konjskih snaga u duralumin kućištu.
  Takva mašina počela je da se proizvodi u novembru 1943. zajedno sa Tigrom-2. Međutim, Nemci su još uvek razvijali svoj automobil. I napredovali su na Bliskom istoku.
  U martu 1944. Nemci su zauzeli Kuvajt i stigli do Sueckog kanala.
  Proročište je moralo biti razbijeno kako nacisti ne bi imali nikakve prednosti. U ovom slučaju, djevojke su imale želju da to urade ranije, ali su ih uticala ograničenja u uticaju.
  Recimo, sada, umjesto djevojaka punih čarolija, 1. aprila 1944. frontom su se kretale dvije lijepe ljepotice. Nažalost, uz vrlo osrednje sposobnosti, utjecao je limiter skoka. Bilo je malo hladno čak i bosim nogama hodati po proljetnom tlu jedva izloženom snijegu. Sa leve strane devojaka je duboka Volga, severno od Kamišina, a ako idete dalje, stići ćete do nemačkih položaja kod Staljingrada. A zadatak ratnika je da postanu gotovo obične djevojke i izgube svoje nadljudske sposobnosti da neutraliziraju omraženo proročište... Međutim, ni to sada možda neće biti dovoljno. Uostalom, SSSR je izgubio teritoriju na kojoj je prije rata živjela polovina stanovništva i značajan dio svog industrijskog potencijala, uključujući, prije svega, naftu pogodnu za vađenje.
  Ima, naravno, mnogo drugih depozita, ali da bi oni radili punim kapacitetom, potrebno je i vrijeme i novac. Odnosno, situacija je takva da čak i ako Hitleru bude oduzeta moć Iblisovog ogledala, to se može pokazati bolno nedovoljnim. Štaviše, među saveznicima su se pojačala separatistička osjećanja. Posebno Amerikanci. Roosevelt je bolestan, Gallen je očito sklon lijevom pacifizmu, a izgledi za nove izbore nisu baš veseli.
  Podmornički rat ne ide dobro za saveznike. Broj njemačkih podmornica se stalno povećava, a njihove borbene kvalitete se poboljšavaju. Već su se pojavila toplotno vođena torpeda i podmornice s pogonom na vodikov peroksid . A saveznička flota se prorjeđuje i slabi, pogotovo jer su tehnotronske ajkule Švabe naučile da ne izbijaju na površinu i da se ne otkrivaju.
  Osim toga, aktivnost nacističke podmorničke flote veća je nego u stvarnoj povijesti: opskrba gorivom je postala lakša, čak i tankeri stižu s libijskih polja. Osim toga, bombardovanje Rumunije je mnogo slabije. I proizvodnja sintetičkog goriva je veća.
  Saveznici su u šoku, a njihova situacija je nepovoljna. Posebno unutrašnje političke.
  Odnos snaga na Istočnom frontu 1. aprila 1944: SSSR 6,3 miliona vojnika i oficira, i oko 5,3 hiljade tenkova i samohodnih topova, 95 hiljada topova i minobacača, 7,7 hiljada aviona. Teški gubici u zimskim bitkama pri pokušaju poraza neprijatelja. Nemci su, uzimajući u obzir satelite, strane divizije, Hiwi pešadiju, sakupili više od 7,2 miliona, tenkove i samohodne topove već 8,8 hiljada, topove i minobacače oko 100 hiljada, avijaciju 16,5 hiljada vozila. S obzirom da su novi tenkovi IS-2 i T-34-85 tek počeli da ulaze u službu Crvene armije, superiornost neprijatelja u kvalitetu opreme je značajna. Tako je već promovisana proizvodnja "pantera" i "tigrova", koji čine više od polovine nemačke tenkovske flote.
  U vazduhoplovstvu, kvalitativne procjene nisu tako jasne. Njemačka vozila su superiornija od sovjetskih u brzini i naoružanju, ali inferiornija u horizontalnoj upravljivosti, dok su istovremeno superiornija u vertikalnoj upravljivosti. Ali što je najvažnije, u Fritzu su se pojavili mlazni avioni, prvenstveno ME-262. Od lovaca na propeler, najmoćniji u pogledu naoružanja i brzine bili su ME-309 i TA-152. Yu-488 i još ranije Yu-288 ušli su u serijsku proizvodnju. Ovi bombarderi nisu imali jednake po karakteristikama leta pod velikim opterećenjem.
  U svakom slučaju, ako uzmemo u obzir odnos snaga, onda se neprijatelj mora prepoznati kao moćniji. Osim toga, ako se završi operacija na Bliskom istoku, fašisti će postati još jači. A do njihove konačne pobjede tamo nije ostalo više od mjesec dana. pa...
  Tehnički potkovana Elena teško je uzdahnula i zapjevala:
  - Nema snage, nema snage... Goblin je očigledno popio previše! Samo je testerio koru i urlao bezobrazluke!
  Zoja, koja je zadržala svoju kulturu čak i u skromnoj seljačkoj haljini, odmahnula je prstom na prijateljicu:
  - Izbjegnimo vulgarnosti... Bolje da napravimo akcioni plan!
  Elena je slegnula ramenima. Bila je mršavija nego prije i nije bila tako atletska. Iako bi je možda mnogi muškarci smatrali još privlačnijom nego prije. Haljina djevojčice je jednostavna, platnena, bijela i čista. Nešto niže nego što je uobičajeno za seljanke, otkrivajući preplanule noge iznad koljena. Djevojke nisu imale ni oružja ni nakita. Ne postoji čak ni sat.
  Sada su tako rustikalni, previše preplanuli za mjesec april, ali ne tako brzi i jaki. Noge hodaju glinenim putem posutim šljunkom. Goli potplati, poput onih kod seljanki, grubi su i osjećaju se ugodno kada se kroči po bodljikavoj površini. Kad hodaš, ne duva tako hladno. Jutarnji mraz za mrazom se topi, a noge nisu tako utrnule i bolne.
  U svom prethodnom tijelu, općenito je bila ratnik, čak i na Antarktiku bez ikakvih problema. A sad su mi noge crvene od hladnoće, a grijem se na jutarnjem suncu odvratno bole.
  Elena, koja je već zaboravila da ljudsko tijelo može iskusiti neugodne senzacije od hladnoće i umora, uznemireno je rekla:
  - Da budem iskren, ne vidim smisao u takvoj ekspediciji. Bačeni smo u ovaj pakao, lišeni jake magije... Ostavljeni bosi i u jednostavnoj seljačkoj haljini, a ujedno, dužni spasiti čovječanstvo od fašizma!
  Zoya je logično odgovorila na sličan odlomak:
  "Ali to je ljepota toga!" Da ne bi bilo previše lako kada smo, koristeći naše čudesne sposobnosti, zauzeli Vilnu i druge gradove Litvanije. Mnogo je zanimljivije i što je najvažnije zahtijeva maštu da se neprijatelj pobijedi u jednostavnim tijelima i bez supermoći!
  Elena je po navici udarala bosom nogom u veliku kaldrmu koja je virila iz gline nasred puta. Ali umjesto da izleti od udarca, kamen je ostao na mjestu, a Mudra djevojka je vrištala od bola. Još uvijek dugi, graciozni prsti odmah su natekli i poplavili. A Zoya je čak morala nekoliko njih ispraviti. Ljubičaste falange su došle na svoje mjesto, a Elena je otresla suzu koja joj se stvorila na obrazu. Moraš da uradiš nešto tako glupo.
  Ćerka Beloboga osjetila je u sebi nalet simpatije, preplavio ju je talas empatije. A istovremeno se pojavio i osjećaj vlastite slabosti i ranjivosti. Nokat ispod Eleninog plavog mesa je napukao, a njena noga je takođe postala zaista dirljivo oštećena i ranjiva.
  Mudra je, sa simpatijom prema sebi, primetila:
  - Eto šta znači meso bez supermoći... Jednostavno postaješ niko!
  Zoya je uznemireno primijetila:
  - Ozdraviće ti nožice... Živećeš nekako!
  Devojke su ponovo krenule putem. Više nisu imali istu bezobzirnu veselost. Osim toga, što su duže hodali, to se više osjećala glad. Tu su se pojavile kolhozne njive... Na njima se već radilo.
  Muškarci, međutim, nisu bili vidljivi, samo su žene i djeca bili upregnuti, što u plug, što u motiku. Ljudi su ovde užasno mršavi, iscrpljenih lica. Istina, momci su se, videvši prelepe devojke, smeškali i mahali im, pozdravljajući ih žuljevitih, raširenih ruku.
  Zoya je ponudila pomoć Eleni u seljačkom radu. Svarogova ćerka je nevoljko pristala. Ona je lično želela podvige, a ne težak deo kolektivne farme. Ali nakon što je ozlijedila stopalo na kaldrmi, njeno ratoborno raspoloženje je odmah nestalo. Osim toga, trebali biste razmisliti o vlastitoj legalizaciji. Šta god da se kaže, završile su samo u haljinama i bez pastora.
  Da, NKVD ih može u svakom trenutku proglasiti špijunima i zbuniti ih. U suprotnom će ispasti samo izbjeglice koje su izgubile sve, uključujući i dokumenta. Njihove haljine nisu baš nove, a stil sa kraćom suknjom tipičan je za boljševičko selo. Možete jesti dovoljno da će povjerovati!
  Zoja je rođena u selu i njene ruke i telo su veoma spretni u patnji. Elena je gradska dama, ne samo Moskovljanka. Istina, ona ima iskustvo u obradivim radovima u zajednici Rodnover. Ali ipak pokreti nisu tako laki i poznati kao Zojini. Da, i slomljeni prsti na hladnom tlu odvratno bole.
  Međutim, mlade žene, dečaci i devojke su svi bosi, čak i ako je noću mraz i rizikujete da se skoro prehladite. Samo starije žene i starice u cipelama. Nema muškaraca na vidiku, a najstariji iznad svih je kovrdžavi, crvenkasti tinejdžer, ne stariji od petnaest godina, u visoko uređenim pantalonama, ali vrlo izražajnog pogleda i hrabre brade. Ovaj klinac sa komsomolskom značkom je najstariji među momcima i naređuje svima.
  Mladi komandant nije komentarisao to što su im se pridružile dve lepotice. Kao da je to tako, podrazumeva se. Klima Povolške regije je blaga i klima je u punom jeku, tako da dodatni par ruku neće škoditi.
  Elenu su ubrzo počela boljeti leđa i zatražila je da ode na plug. Dakle, prilično snažnom ženskom tijelu je lakše, ali samo trebate pažljivo zaroniti pete u rastresito tlo kako vam nožni prsti ne bi toliko iritirali. Ali pritisak na grudi dolazi pod drugačijim uglom, a leđa, nakon što se isprazne, ne osjećaju bol.
  Devojčica je tada pomislila koliko ona zaista ima godina? Odavno je prešla sto! Smiješno! Ona je jedna od najstarijih žena u modernoj Rusiji, a istovremeno puna snage i zdravlja. Ali nakon što su bili lišeni svojih magijskih sposobnosti, mogli bi postati takve monstruoznosti!
  Elenu jeze od ove pomisli...
  Svi su radili sa entuzijazmom i bez pauze za ručak. Ili su tek kad je pao potpuno mrak, prilazili vatri kako bi se okrijepili. U blizini je bila rijeka Volga, au loncu je bilo ribe. Ali hleba ima samo toliko, i to nekako nije sasvim čisto, sa nečistoćama. Još jedan ukus luka.
  Hrana je jednostavna i ne previše, deluje kao poslastica za gladne stomake. Ranger Girls se nisu osjećale ovako umorno mnogo godina. Ne, i dalje je veoma bolno biti čovek bez supermoći. I umoriš se kao... magarac!
  Ali dobro je i da su organizmi mladi i zdravi. Djevojčice su same zaspale zajedno sa drugim ženama u štali. Jedan od dječaka naslonio je glavu na Zoeina visoka prsa. Rendžerka je pogladila njegove plave kovrče... I osetila snažnu melanholiju. Dobili su sve od života i od svojih zaštitnika, bogova Demijurga: vječnu mladost, moć, mogućnost da imaju bogatstvo, moć, čast i poštovanje, ali... Da bi zatrudnjeli, moraju spavati sa čovjekom jednakim njima po sposobnostima. A ovo nije nimalo lako pronaći.
  A ako postoje takvi momci, onda su oni na drugom nivou i u drugom univerzumu. Elena se sjetila pjesme o Gagarinu i zbog toga se još više rastužila;
  Znate li kakav je on tip bio...
  Ceo svet ga je nosio na rukama!
  ODLUČNOST TSINGOVOG BRATA SPASAVA IMPERIJU
  Brat cara Nikolaja II, Mihail, za razliku od stvarne istorije, postupio je odlučno. Carska garda je otvorila vatru na pobunjenike koji su pokušavali da upadnu u Zimski dvorac. Tada su u bitku ušli kozaci, favorizovani od strane suverena, i plemićki puk.
  Nekoliko stotina pobunjenika je ubijeno, a drugi su pobjegli. Policija je aktivno hvatala pobunjenike i njihove vođe. Predstavnici Državne Dume, kneževske porodice, trgovci i članovi finansijske elite požurili su da se zakunu na vjernost caru Nikoli i zakleli su se na lojalnost. Tokom bitke ubijeno je više od šest stotina pobunjenika, a hiljadu i po ranjeno. Stražari su izgubili dvadesetak ljudi, a Kozaci još pedesetak.
  Ozbiljan sukob, ali je autokratija opstala. Zaverenici na vrhu nisu imali ni jedno mišljenje ni jednog vođu. I općenito, mnogi od njih su vjerovali da je nemoguće promijeniti oblik vladavine tokom rata.
  Mnogo je nezadovoljnih carem Nikolom II, ali je teško ponuditi alternativu carskom režimu. Štaviše, bogati se ozbiljno plaše da će se republikanski oblik vlasti pokazati preslabim i labavim da zaštiti kapitaliste od gladnog i pobunjenog proletarijata, a zemljoposednike od seljaka.
  Ali sami ljudi neće organizovati ozbiljnu revoluciju. Boljševici su još preslabi i malobrojni, eseri većinom vjeruju da je revolucija dobra, ali bolje je prvo dobiti svjetski rat.
  Ukratko, došlo je do nereda i svi su izašli! Ponovilo se nešto poput krvavog vaskrsenja... I tišina!
  Nikolaj II je svog brata za njegovu odlučnost odlikovao ordenom Đorđa prvog stepena i unapredio ga u čin general-glavnog, postavljajući Mihaila da komanduje zapadnim frontom. A južni i rumunski front su bili potčinjeni Brusilovu.
  Veličina ruske vojske narasla je na skoro deset miliona ljudi, a njeno održavanje predstavljalo je težak teret za carstvo. Trebalo je napredovati.
  Čim su se putevi osušili, carska vojska je udarila u Galiciju. Brojčana nadmoć bila je na strani ruskih trupa. Austrijanci su oslabili u moralu, a pukovi koji su se sastojali od Slovena su masovno dezertirali ili su se predavali. Nije bilo dovoljno njemačkih jedinica da obuzdaju neprijatelja.
  Povrh svega, Sjedinjene Države su u aprilu ušle u rat protiv Centralnih sila. I tako je ishod sukoba već bio predodređen. Nijemci su pokušali povećati svoje snage na Zapadu kako bi porazili saveznike i nisu bili u mogućnosti pružiti značajnu pomoć Austro-Ugarskoj.
  Ruske trupe zauzele su Lavov i niz gradova u Galiciji. Nastalo je čak nekoliko malih kotlova. Austrijski, zakrpani , razbijeni front se prebrzo rušio, pa su Nemci morali da pređu u slijepu odbranu na zapadu i ubacuju trupe u pukotine koje su nastale.
  Razvijajući svoj uspjeh, Rusi su se približili Pšemislu i čak opkolili grad. Ali problemi sa opskrbom i uvođenje u bitku spremnijih njemačkih jedinica usporili su napredovanje. Ali rumunski front je krenuo u ofanzivu, a nakon nekog vremena i zapadni front. Potonji se suočio s teškim zadatkom: probiti moćnu, duboko ešaloniranu njemačku odbranu.
  Carev brat Mihail to nije smatrao sramotnim, naučio je od Brusilova i primenio sličnu taktiku. Počeo je pripremati ofanzivu odjednom na dvanaest različitih mjesta, tako da Nijemci nisu mogli odrediti smjer glavnog napada. Osim toga, aktivno su koristili dimnu zavjesu i ofanzivu noću.
  Ruske trupe na jugu oslobodile su Bukurešt, a napad na centar rezultirao je probojima južno od Vilne.
  Nijemci su morali još jednom ojačati svoj južni bok. Nemačke trupe koje su blokirale Rigu bile su pod pretnjom opkoljavanja. Pod tim uslovima, Kajzer je doneo tešku odluku da napusti baltičke države i povuče trupe na prusku odbrambenu liniju.
  Stvari nisu išle za uniju i Tursku. Rusi i Britanci su napredovali u Maloj Aziji, Francuzi su vršili pritisak na Palestinu u Siriji. Osmanlije su slabile i njihov pad nije bio daleko. Osim toga, Bugari su se promijenili. Shvativši da su Prusi već izgubili rat, a ruske trupe, oslobodivši veći dio Rumunije, stigle do granice, slovenski kralj je objavio rat Austriji, Turskoj i Njemačkoj.
  Naravno, to je Nemcima zadavalo još više glavobolje. Više nisu mogli da drže liniju fronta na istoku i bili su prisiljeni da se povuku do Visle. Nadajući se da će prirodna vodena barijera odgoditi ruske trupe.
  Saveznik na zapadu postigao je samo djelomične uspjehe, iako su već aktivnije koristili tenkove. Ali za sada je Nemačka držala front, iako je bila prinuđena da se malo pomeri unazad. Južni dio zahtijevao je mnogo truda.
  Pa, carska Rusija je u jesen i zimu prebacila teret borbi na Otomansko carstvo.
  Napad na Carigrad, i sa kopna i sa mora, završio se trijumfom ruskog oružja. Turska je pala, a sa njom Rusija je dobila velike teritorije, Carigrad i moreuz sa izlazom na Sredozemno more.
  Istina, 1917. godine nije bilo moguće okončati rat, ali dah pobjede su već svi osjetili, mnogo više nego 1916. godine.
  Zima je u Rusiji protekla uz male štrajkove i demonstracije, ali nije bilo ozbiljnijih sukoba, uprkos vojnim poteškoćama. Možda je rublja previše depresirala, ali je prerano govoriti o gladi.
  Međutim, došlo je vrijeme da se rat okonča i svi su to shvatili. Unaprijeđen u feldmaršala, Brusilov je predložio da se glavni udarac zada na jugu, gdje je neprijatelj bio slabiji, a zatim se okrene na sjever.
  Nemci su već imali svoje prve tenkove. Ali njihov broj je premali da bi imao značajan uticaj na tok rata. Rusija takođe ima svoja vozila, posebno tenkove Mendeljejev. Ali opet, carska industrija još ne može vršiti masovnu proizvodnju.
  Ali masovnu proizvodnju tenkova uspostavili su Britanci, Amerikanci i Francuzi. To znači da se pojavilo novo, moćno sredstvo za probijanje odbrane, koje bi trebalo da probije nemačke položaje.
  Saveznici također žele okončati razorni rat što je prije moguće. A od kraja marta počeli su da pokušavaju da probiju duboko ešaloniranu nemačku odbranu.
  Ofanziva ruskih trupa počela je čim su se putevi na jugu presušili. Ruske trupe su, nakon prethodnih pobjeda, oživjele, ali su se Austrijanci jedva izdržali. Budimpešta se našla u okruženju već početkom maja. Zatim je krenulo kretanje prema Beču i zaobilazeći rijeku Vislu.
  U ofanzivu su krenuli i Italijani. Čak je i Japan poslao ekspedicione snage u Evropu. Nemci su pritiskali sa svih strana.
  Kada su se ruske trupe već približile Beču, Austro-Ugarska je kapitulirala. Poslednji saveznik Nemačke je konačno pao. Na Zapadu, koristeći taktiku udara na različitim dijelovima fronta, saveznici su polako ali sigurno napredovali. Ruske trupe su ušle s juga u pozadinu njemačkog fronta pokrivajući Vislu.
  Pod tim uslovima, kancelar Wilhelm je, uviđajući potpunu, beznadežnu poziciju Njemačke, objavio prekid svih neprijateljstava 22. juna 1918. godine. U stvari, Nemci su kapitulirali.
  Austrougarska je prestala da postoji. Rusija je dobila Galiciju, oblast Krakov, Bukovinu, dio istočne Slovenije i Mađarsku. Rumunija Transilvanija. Od Austro-Ugarske je ostala samo mala Austrija i jako smanjena Mađarska. Čehoslovačka je nastala pod okriljem Rusije.
  Carsko carstvo je od Njemačke dobilo Klaipedu, Poznanj i pristup morima, odsijecajući Istočnu Prusku od same metropole preko Danciga.
  Nemačka je morala da se odrekne onoga što je prethodno osvojila u 19. veku Danskoj i Francuskoj. Osuđena je da plaća ogromne reparacije svake godine, a vojni potencijal ograničila je na sto hiljada ljudi.
  I naravno, kao u stvarnoj istoriji, demilitarizovana zona.
  Carska Rusija je proširila svoje posjede na jugu. Osmansko carstvo, kao i Austrijsko carstvo, prestalo je postojati. Britanija je zauzela Irak, Francusku, Siriju i, zajedno sa Britancima, Palestinu. Rusija je dobila Jermeniju, Malu Aziju i Carigrad.
  Bliski istok i Iran također su bili podijeljeni na sfere uticaja. Tako je carska Rusija ostvarila značajne materijalne nabavke.
  Ali rat je koštao života više od dva i po miliona vojnika, ne računajući mrtve civile, ogromnih troškova. Finansije su došle u nered, a zemlja u dugove.
  Istina, saveznici su popustljivo pristali da otpišu kamate na kredite, ali dug se ipak pokazao prilično velikim - oko deset milijardi zlatnih rubalja.
  Ali bilo je moguće nacionalizovati preduzeća koja su prethodno bila u vlasništvu Nemaca.
  Politička situacija u carskoj Rusiji se stabilizovala, a autoritet cara je rastao.
  Nikolaj II je to iskoristio tako što je otkazao vlastiti manifest u Državnoj Dumi. Autokratija je ponovo obnovljena, a zakonodavna vlast je u potpunosti prešla na cara.
  To je izazvalo samo stidljive pokušaje protesta. Zemlja je bila previše umorna od rata i nije željela nove šokove.
  I ekonomija je započela brzi, poslijeratni oporavak! Rast je u prosjeku iznosio oko devet posto godišnje i bio je veći nego u Sjedinjenim Državama.
  Stvorene su nove napredne industrije i razvijeno mašinstvo. Plate su rasle.
  Dužina radnog dana je carskim zakonom smanjena sa 11,5 sati na 10,5 sati. I to predprazničnim danima i pred vikende do 9 sati. Takođe, radni dan je smanjen na devet sati, ako je barem dio bio noću.
  Nakon razmjene novca, uspostavljena je čvrsta zlatna bilanca rublje. Do 1929. plata radnika dostigla je 50 rubalja mjesečno, a cijena votke je bila 25 kopejki po boci. Odnosno 200 boca mjesečno. A ako ga uzmemo u zlatnom ekvivalentu, to je čak 37 grama čistog zlata.
  Zemlja je zauzela drugo mjesto, drugo nakon Sjedinjenih Država po industrijskoj proizvodnji. Izgledi za carstvo izgledali su vrlo ružičasto, ali... nastupila je velika depresija.
  Kolaps je pogodio cijeli svijet, uključujući i Rusiju. Istina je najviše oštetila Nemačku i SAD. Ali carska Rusija je bila previše ovisna o vanjskim pozajmicama i stoga nije mogla izbjeći šokove i recesiju.
  Boljševička partija je dvadesetih godina doživljavala krizu. Lenjin se zapravo povukao iz praktične, revolucionarne borbe uronivši se u teoriju...i pisajući naučnu fantastiku.
  Vladimir Iljič je upoznao Herberta Velsa u Britaniji i osetio ukus za naučnu fantastiku. Konkretno, iz pera Vladimira Iljiča izašao je veliki, futuristički roman: "Komunizam je put sreće"! I niz drugih radova. Lenjin je već dobro zarađivao od naučnofantastičnih radova.
  Boljševici su se podijelili na trockiste i staljiniste. Staljin je odlučio da se vrati taktici individualnog terora karakterističnoj za Narodnu volju. Trocki je zauzeo umjereniju poziciju.
  Eseri su i dalje aktivni, iako u dvadesetim godinama više nije bilo političkih ubistava visokog profila. Pozicije republikanaca i kadeta postepeno su jačale. Zaista, apsolutna monarhija je svima izgledala kao zastarjela relikvija. Tako su ponovo počeli nemiri, štrajkovi, demonstracije i kraljevski tron je počeo da se trese.
  Monarh je mogao mnogo toga da zapamti...
  Vlada Nikole II pronašla je rješenje...u ratu! Štaviše, generali su čeznuli za osvetom za poraz od Japana. I ovo je razumljivo...
  Nakon Prvog svjetskog rata, carska Rusija je izvela nekoliko manjih vojnih pohoda. Na Bliskom istoku, gdje su oni i njihovi saveznici upotpunili arapski svijet. U Avganistanu.... Tamo se rat vodio zajedno sa Britanijom. Rusija je preuzela sjeverne regije Avganistana, naseljene uglavnom Uzbecima i Tadžicima, kao i Herat. Britanci su, nakon brutalnih ratova, ipak pokorili jug. Samouprava je ostala u centru Afganistana.
  Iran je i dalje zadržao privid suvereniteta, ali ni njegova podjela nije bila daleko.
  Ali glavni sukob interesa dogodio se u Japanu. Štaviše, 1931. Japanci su stvorili marionetsku vladu u Mandžuriji i pokrenuli ofanzivu na Kinu.
  Što je postalo povod za novi rat.
  Do tog vremena, ruska vojska je uspjela da ažurira svoju tenkovsku flotu i stvori veoma jaku avijaciju. U vazduhu je Japan bio primetno inferioran, a ruska kopnena vojska mnogo brojnija i, možda, spremnija za borbu.
  Pacifičkom flotom je komandovao legendarni admiral Kolčak. Vitez Reda Svetog Andreje Prvozvanog Brusilov je u to vreme već bio umro, ali su ostali njegovi sposobni učenici.
  Rat je za Japan od samog početka bio neuspješan. Ruski generali: Denjikin, Vrangel, Kaleidin, pod ukupnom komandom carskog brata Mihaila Romanova, delovali su energično i vešto. Iskustvo Prvog svjetskog rata imalo je utjecaja, a u obzir su uzete i greške u sukobu 1904-1905.
  Prohorovljevi laki tenkovi, koji su jednostavno nezamjenjivi u manevarskom ratovanju, također su se pokazali prilično dobrim. U svakom slučaju, to je već bila druga ruska vojska i potpuno drugačiji rat.
  Međutim, tokom prve bitke sa samurajima, da je Kuropatkina zamijenio talentiraniji i odlučniji zapovjednik, ishod rata bi, naravno, bio potpuno drugačiji.
  U svakom slučaju, u roku od dva mjeseca Port Arthur su opkolile ruske trupe, a Japanci su potučeni. Dva mjeseca kasnije, cijela Koreja je oslobođena, a grad citadela zauzela je oluja.
  Na moru su također bjesnile bitke s različitim uspjehom. Sve dok nisu stigle eskadrile sa Baltičkog i Crnog mora. Zemlja izlazećeg sunca je potpuno poražena, a čak su iskrcali trupe na Hokaido. Japan je bio primoran da potpiše ponižavajući mir. Vratite Mandžuriju, Port Arthur, neke posjede osvojene od Nijemaca, južni Sahalin i Kurilski greben. I u isto vrijeme platiti odštetu, urednu sumu - milijardu zlatnih rubalja.
  Pobjeda je privremeno ojačala poziciju autokratije, a onda je Velika depresija ustupila mjesto brzim ekonomskim usponima.
  U Nemačkoj je, kao iu stvarnoj istoriji, Hitler došao na vlast, ali mu nije bilo dozvoljeno da divlja. Konkretno, pokušaj obnavljanja opšte vojne obaveze naišao je na žestok otpor Rusije i Francuske. Iako su napravljeni manji ustupci u pogledu vojnog potencijala. Veličina vojske je bila dozvoljena da se poveća sa sto hiljada na dvesta pedeset. Osim toga, Hitler je vratio kontrolu nad demilitariziranom zonom Njemačkoj.
  A dinastički problemi su se spremali u carskoj Rusiji. Umro je prestolonaslednik carevič Aleksej... Carev brat Mihail Romanov je lišen naslednih prava. I Kiril Vladimirovič Romanov je zaista postao naslednik. Ali ovaj tip je zaglibljen u pijanstvu i razvratu. Potpuno degradirano...
  Pa ko će naslijediti cara Nikolaja II? Carev brat Mihail, nakon pobjede nad Japanom, dobio je čin generalisimosa i uživao ogromnu popularnost. Postao je prvi član kraljevske porodice u istoriji carske Rusije koji je dobio tako visok čin. I mnogi su željeli da ga vide na kraljevskom tronu.
  Istina, sam Nikolaj II - nepijanac, bez loših navika, koji se redovno bavio gimnastikom - i dalje je bio prilično jak i činilo se da će njegova vladavina biti najduža u ruskoj istoriji. Ali Staljin je smislio najambiciozniji pokušaj atentata od vremena Aleksandra II. Iako se činilo, koja je poenta?
  U svakom slučaju, 1937. se pokazala kao zloslutna godina. Car Nikolaj II je poginuo, a sa njim su umrla i dva ministra, kao i tri desetine dvorjana, a srušio se i dio Zimskog dvorca.
  Teroristi su koristili kanalizacioni sistem za miniranje i zasadili više od tone aminolona.
  Tako se u tok istorije umešao jedan agresivan incident. Tako je završena vladavina cara Nikolaja II. Monarh se nije počeo nazivati velikim ili strašnim. Oni koji nisu voleli cara nazivali su ga krvavim, jer je mnogo krvi proliveno u njegovo kraljevstvo. Ko se odnosi sa poštovanjem je Osvajač. Tako se povećao broj zemalja pod njim u Rusiji. U Kini se pojavila čak i velika provincija: Želtorosija.
  Ukupno je kraljevstvo trajalo 43 godine. Samo je Ivan Grozni vladao duže i nominalno. Ali s obzirom na to da je tron preuzeo tri godine, ispostavilo se da je stvarni period kontrole bio kraći.
  Ali legitimni naslednik Kiril Vladimirovič Romanov ipak je popeo na presto. Nije dugo vladao - oko godinu dana, ali je uspeo da izvrši određeni uticaj na tok istorije. Posebno je dozvolio Adolfu Hitleru da izvrši anšlus Austrije. Navodno se misli na pravo naroda na samoopredjeljenje i, navodno, tako će biti više reda. Pristao na anšlus Austrije i Musolinija.
  Tako se Njemačka proširila i njena populacija je premašila osamdeset miliona. Da ne spominjem da je Hitler podsticao natalitet. Pod Adolfom Demonijakom porastao je jedan i po puta.
  U Španiji je izbio građanski rat, ali je završio mnogo brže, jer nije postojao Sovjetski Savez koji je pružao pomoć lijevoj koaliciji u Madridu.
  Ali Franko je postao Firerov saveznik. I novi car Vladimir III se sudario sa Britanijom.
  Situacija je zaista komplikovana. Zagonetka prepuna Drugog svetskog rata. I nova runda sukoba. Iran nije podijeljen, a ovo je zapravo posljednja islamska država koja je formalno nezavisna. I Rusija i Britanija imaju planove za to. Stvari su veoma zbunjujuće na Bliskom istoku. Teritorije Rusije, Francuske i Britanije su mješovite i teško im je upravljati.
  Engleska ekonomski sve više zaostaje i za Rusijom i za sve moćnijom Njemačkom. Ali najveće kolonije su i dalje britanske. Ali moć lavlje krune slabi, Kanada je gotovo nezavisna. Južna Afrika je takođe dominion, poput Australije. U Indiji, britanska pozicija slabi. Naravno, postoji želja da se gurne lav.
  Hitler pokušava da igra na dva fronta. Ili će zatražiti podršku Francuske, Britanije, Italije i Japana. Da bi svi zajedno nagomilali carsku Rusiju i podelili njenu ogromnu imovinu.
  Ili tražiti teritorijalne akvizicije na Zapadu, ali u savezu sa Rusijom.
  Hitler je podli i neprincipijelni čovjek i, generalno, nije ga briga s kim ulazi u koaliciju sve dok mu je to od koristi.
  Novi mladi car Vladimir takođe sanja da uđe u istoriju kao veliki osvajač i želi da oduzme kolonije Britaniji i Francuskoj. Strogo govoreći, Nijemcima više nema šta da se uzme. Tako da je koalicija sa Nemačkom sasvim logična.
  Italija je zauzela Etiopiju i takođe želi nove podvige. Musolini je izuzetno ambiciozan. Nije ga briga da li ide na istok ili na zapad. Ali u Francuskoj nema velike želje među ljudima da se bore. Tamo vlada pacifizam, a vlada se bira. Ne postoji način da se stekne tako jak saveznik. A carska Rusija, sa svojom tradicionalno visokom stopom nataliteta i stopom smrtnosti koja se stalno smanjuje, veoma je jak protivnik. Stanovništvo carske Rusije već raste oko tri posto godišnje. Smrtnost novorođenčadi je smanjena, ali moda za velike porodice još nije prošla, a čak su i radne porodice plodne. Uzimajući u obzir teritorijalne akvizicije, uključujući gusto naseljenu Kinu i slabo naseljenu Mongoliju, te u Evropi i Turskoj, stanovništvo carske Rusije 1940. premašilo je 400 miliona u odnosu na 1913., kada je bilo 180 miliona. A ovo je kontinentalna sila... Britanija i Francuska imaju manje od 50 miliona u svojim metropolama, plus kolonije. Ali kolonijalne trupe su slabe u moralu i imaju malu borbenu sposobnost. Dakle, zapadne kopnene snage su mnogo slabije.
  Firer bira savez sa Rusijom protiv Zapada.
  1939. godine, Čehoslovačka je podijeljena. Njemačka je također uključivala Sudete. Nemci su ojačali vojsku i formirali tenkovske kolone. Carska Rusija takođe nije stajala mirno, imajući mirnodopsku armiju od pet miliona i pet stotina personalnih divizija.
  U carskoj Rusiji već dugo se proizvode teški tenkovi i strateški avioni, uključujući i avione sa osam motora. Francuska ima samo tridesetak teških tenkova, i oni su zastarjeli. Britanija nema teška vozila. Pa i Njemačka, nijedna teža od dvadeset tona. SAD ima nešto više od četiri stotine tenkova.
  Hitler je odlučio da ne vredi odlagati i udario je 15. maja 1940. godine. Vrijeme je jednostavno povoljno i sve je spremno. Ili manje-više spremni.
  Carska Rusija započela je napad na Indiju i druge kolonijalne posjede. Ruska vojska je napala slabo branjene položaje. Relativno je malo trupa koje se sastoje od samih etničkih Britanaca i Francuza, a kolonijalne jedinice zapravo ne žele umrijeti za ideju ili carstvo koje im je strano. U stvari, ko su za njih Englezi? Eksploatatori, robovi, razbojnici ili nevjernici. Malo je vjerovatno da su Rusi mnogo gori od njih, da bi ginuli zarad carstva Lava ili Pijetla.
  Dakle, carske trupe napreduju, savladavajući trom, žarišni otpor. Ali Nemci su takođe uspeli da pobede francuske, engleske, belgijske i holandske trupe za mesec i po dana.
  Time je Churchill izgubio podršku svojih glavnih saveznika. Očekivanje da će Sjedinjene Države ući u rat nije se ostvarilo. Ruzvelt se nimalo nije odlikovao odlučnošću Stenke Razina. A onda bi takve snage krenule protiv Amerike.
  Ruske trupe napredovale su preko Afrike i Azije u marševima; više problema dolazilo je od terena i pojasa komunikacija nego od neprijateljskih trupa. Uticao je i nedostatak puteva, posebno u Africi. Ali nepretenciozni ruski vojnik herojski i stoički savladava sve poteškoće.
  Nijemci samo teško mogu prebaciti trupe u Afriku. Napredovanje na Gibraltar je odgođeno zbog Frankovog tvrdoglavog otpora. I morali smo da prebacimo snage morem. Rusi su se probili do Afrike, preko Egipta i mnogo im je lakše. Italija takođe grabi sve što može, a po ovom pitanju Musolini ima stisak boa constrictor.
  Iskrcavanje na samu metropolu nije izvršeno 1940. godine. U zračnoj borbi, prvenstveno zbog pasivnosti Rusije, Britanija je opstala. Ali mora se reći da mudri car Vladimir Kirilovič nije želio da Britanija prije vremena kapitulira, već je sasvim racionalno namjeravao zauzeti sve svoje azijske i afričke kolonije.
  Gde će Britanija ići? Uostalom, nema rezervi, bez kolonija i sirovina - njegov pad je pitanje vremena.
  U zimu i martu 1941. ruske trupe su konačno stigle do Južne Afrike i porazile posljednju afričku dominaciju. Pokušaj Britanaca da se sjede na Madagaskaru također je propao, a u maju 1941. izvršen je desant uz naknadnu pobjedu.
  Japan se u ratu borio na strani Rusije, i uspio je nešto zgrabiti u Tihom okeanu. Leto 1941. bilo je period velike vazdušne ofanzive na britansku metropolu.
  Ruska i njemačka avijacija napala je London i druge gradove Engleske imperije. I 8. novembra, na godišnjicu minhenskog puča, konačno je izvršen desant.
  Borbe su trajale šesnaest dana i završene su pobjedom ruskih i njemačkih trupa.
  Time je, zapravo, okončan Drugi svjetski rat. Ispostavilo se da je manje krvavo i dugo nego u stvarnoj priči. I vrlo je značajno ojačao i proširio ruske posjede. Posebno u Africi i Aziji.
  Nastupio je relativno miran period. Rusija i Njemačka su varile vlastite teritorijalne dobitke. Treći Rajh je obuhvatao: Belgiju, Holandiju, skoro polovinu Francuske, kao i Maroko, deo Alžira i centralne posede. Istina, zbog Frankove pozicije i neke Hitlerove neodlučnosti, Nijemci nisu imali vremena da napreduju u ekvatorijalne posjede Francuske, pa su pali u ruke ruskih trupa.
  Ipak, Njemačka je i dalje dobila dobar komad afričke zemlje, koji je po površini premašio njenu teritoriju. Površina zemalja Trećeg Rajha, uzimajući u obzir evropske akvizicije, više se nego utrostručila. A ako računamo od granica od 1937. godine, uzimajući u obzir Austriju, Sudete i Češku kao protektorat, onda četiri puta.
  Dakle, Nemci su kao celina imali dovoljno za varenje, savladavanje i asimilaciju. Štaviše, Rusija je proširila svoje kolonijalne posjede i teško je sve to mogla kontrolirati.
  I Italija je dobila mnogo: na primjer, većinu Sudana, Somalije, Ugande i neke druge akvizicije, posebno Tunis.
  Time je za sada završena prepodjela svijeta. Ali kako kažu, s vremenom se ambicije počinju manifestirati.
  Sjedinjene Države nisu počele ozbiljno raditi na atomskom projektu. U fašističkoj Njemačkoj i Rusiji stav se također pokazao hladnim. Japan još nije dovoljno razvijen da to izvede, a Britanija i Francuska postale su vazalne zemlje Trećeg Rajha i Rusije.
  Tako je pojava nuklearnog oružja odgođena neko vrijeme.
  Ali napredak je, naravno, neumoljiv. Fizičari rade, teorija se razvija, kao i laboratorijski eksperimenti. Ali za nuklearni projekat potrebna je volja države. Carska Rusija je već imala previše briga i troškova vezanih za širenje svoje teritorije. Ali Hitler je iz nekog razloga bio ljut na takve ideje o nuklearnom programu i vjerovao je da bi atomski projekt samo protraćio mnogo novca.
  Osim toga, ruska kopnena vojska i avijacija bile su najjače i najbrojnije na svijetu, a jačala je i mornarica, posebno zbog ekonomskog rasta.
  Carski generali i maršali radije su razvijali izgradnju tenkova, grade avione, nosače aviona i bojne brodove. Zašto im trebaju bajke o nuklearnim bombama? Odnosno, i Nemci i Rusi su bili ravnodušni prema ovom problemu.
  Osim toga, bilo je dovoljno sirovina da ne morate brinuti o energetskim resursima, barem u bliskoj budućnosti.
  Dakle, uprkos svoj hladnoći Pentagona i Bijele kuće, inicijativa je nehotice prešla na Sjedinjene Države. Štaviše, nije riječ samo o strahu da će Rusi ili Nijemci otići dalje i izvršiti pritisak na Novi svijet, već i o ekonomiji.
  Izgubivši priliku da primaju naftu iz Azije, Afrike i Bliskog istoka, Sjedinjene Države su do sada imale vlastite bušotine u Teksasu, Florida, i započele razvoj na Aljasci.
  Ali stanovništvo SAD je raslo. Imigracija u Rusiju nije bila obeshrabrena, a stanovništvo je nastavilo brzo da raste. Crncima i Arapima je posebno voljno bilo dozvoljeno da odu u Sjedinjene Države.
  Američka ekonomija je također rasla, a automobila je bilo sve više.
  I počela je potraga za nuklearnim gorivom i atomskom reakcijom koja bi mogla pružiti kolosalnu energiju.
  Prošlo je deset godina od završetka Drugog svetskog rata. Hitlerova Nemačka je imala novo oružje: disk avione koji su sposobni ne samo da lete ogromnom brzinom, već i da praktično ostanu neranjivi od vatre iz malokalibarskog oružja.
  Pored toga, Nemci su uspeli da lansiraju veštački satelit iznad orbite, i što je najvažnije, u junu 1951. godine prvog čoveka u svemir.
  Carska Rusija je malo zakasnila i u potpunosti je napredovala tek u avgustu ove godine. U fašističkoj Italiji promjene su se dogodile iste godine. Preminuo je Benedito Musolini, kandidat za titulu Julija Cezara. Generalno, italijanski diktator je bio uspešan u vladanju. Uzimajući u obzir osvajanja u Africi, uključujući Etiopiju, teritorija pod kontrolom Italije porasla je skoro tri i po puta tokom njegove vladavine. Osim toga, Benedito je u Evropi uspio odsjeći dio Francuske zajedno sa Toulonom.
  Ali nisu ga pustili u Albaniju i Grčku - to su teritorije u sferi uticaja Ruskog carstva.
  Benedito bi se, naravno, mogao nazvati velikim i osvajačem, iako talijanska vojska nije previše blistala svojim podvizima. Ali njegov sin i nasljednik sebe nije smatrao lošijim od svog oca.
  I uzeo je jesen 1951. i napao Albaniju i Grčku... Nije ni čudo što kažu da svi veliki ratovi počinju kao iznenada.
  Vladimir Treći je bio čak i srećan zbog toga. Italijanski posjedi u Africi su veliki, čak i veći od njemačkog. Pa zašto ih ne pokupiti ako postoji dobar razlog?
  Ruske trupe počele su neprijateljstva 7. novembra 1951. napavši Etiopiju, Libiju i Sudan. Ruske jedinice su jače, brojnije i spremnije za borbu od italijanskih.
  Tako su brzo počeli da uništavaju pastu vojsku... Ali niko nije očekivao da će, bez ikakvog upozorenja, Adolf Hitler stati na stranu Musolinija mlađeg.
  Iako ako pogledate, ništa neočekivanije nije bilo.
  Njemačka je izgubila Prvi svjetski rat od Rusije i izgubila je većinu teritorija u Rusiji. I ako su Nemci sa kamatama uspeli da povrate ono što su izgubili na Zapadu, onda su na Istoku, iskreno govoreći, ostali bez ičega.
  Tako je Hitler zaista računao na svoje novo oružje, posebno diskoteke i leteće tanjire. Osim toga, Firer je vjerovao da će se ovoga puta lakše boriti s Rusijom nego u Prvom svjetskom ratu, jer će Njemačka i Italija voditi kompaniju bez drugog fronta.
  Računalo se i da će i Japan, uvrijeđen Rusima, ući u rat na Dalekom istoku i tamo vezati neprijatelja. Možda će se Portugal i Španija pridružiti koaliciji, poput Britanije i Francuske? Oni su mnogo bliži Nemačkoj nego Rusiji. A neke su nade polagale u SAD!
  Štaviše, Amerika je izgradila impresivnu mornaricu, mnoge nosače aviona i modernizirala svoju tenkovsku flotu - iako je još uvijek bila inferiornija po količini i kvalitetu u odnosu na vojna vozila Starog svijeta.
  Društveni sistem u carskoj Rusiji ostao je autokratski i apsolutna monarhija. Car i car cele Rusije imali su punu vlast: izvršnu, zakonodavnu i sudsku. Parlament je bio odsutan. Postojao je Državni savjet osoba koje je imenovao car, ali je imao samo savjetodavna prava. Sam kralj je izdavao zakone, kao i uredbe. Imao je i pravo na streljanje i pomilovanje, iako je, naravno, bilo i suđenja. Porota je ukinuta nakon ubistva Nikolaja II, tako da je i sudstvo postavljao i smjenjivao car ili činovnici koje je postavljao car.
  Ovaj sistem je imao i svoje prednosti i nedostatke. S jedne strane, car je mogao brzo riješiti ovaj ili onaj problem bez ikakvih sporova i dogovora, ali s druge strane, prevelika koncentracija moći u jednoj strani potiskivala je inicijativu i davala veće mogućnosti birokratiji. Rodilo je različite favorite i favorite. Vladimir se nije odlikovao pretjeranom licemjerjem i bračnom vjernošću. Iako žene nisu imale mnogo uticaja na njegovu politiku.
  U oblasti izgradnje tenkova, carska Rusija je imala mnogo moćnih i teških vozila. Međutim, iskustvo borbenih dejstava u Africi pokazalo je da su vozne karakteristike tenka izuzetno važne. Kao rezultat toga, glavni ruski tenk nije prelazio četrdeset pet tona. Budući da je veća težina stvarala probleme sa sposobnošću trčanja, čak i sa širokim stazama.
  Car je volio teške tenkove, ali su njegovi savjetnici odvratili cara da ih pusti u masovnu proizvodnju. Ali mašina od šezdeset tona bila je dostupna u dvije hiljade primjeraka. A najpopularniji tenk, "Nikolai" - 3, proizveden je u šezdeset i tri hiljade.
  A mašina je teška četrdeset pet tona, a pištolj ima kalibar 122 milimetra. Prednji oklop je dvjesto milimetara, stražnji i bočni 120 milimetara, raspored je klasičan.
  Hitler je bio ozbiljno zainteresovan za teške mašine. I želio sam imati superiornost nad Nikolajem u proizvodnom tenu. Njemački automobil je nabujao na 75 tona i to je već bila granica zbog činjenice da je veliku masu bilo izuzetno teško transportirati duž željezničkih pruga.
  Njemačko vozilo je bilo naoružano oružjem kalibra 128 mm, imalo je prednji oklop od 250 mm, a bočni i stražnji oklop od 180. Raspored je također blizak klasičnom.
  Brojčano, njemački tenk je bio tri puta inferiorniji od sovjetskog. Da ne spominjemo teškoće korištenja preteških mašina.
  Međutim, ruska oprema je raštrkana na širokim područjima, a na evropskom sektoru fronta postoji približna jednakost u broju vozila i pješadije. Iako je generalno ruska vojska mnogo brojnija od nemačke. A Rusija ima ogromnu populaciju: uključuje Indiju, Kinu, većinu Afrike, Bliski istok, Perziju, Indokinu i još mnogo toga.
  Naravno, Hitlerova odluka da napadne carsku Rusiju, čak i uzimajući u obzir da na svojoj strani ima Japan i Italiju, a možda i Francusku i Britaniju, je kolosalna kocka. Ali Firer je veliki avanturista.
  Treba napomenuti da disk avioni sa kojima je Treći Rajh polagao tako velike nade nisu baš efikasni u praksi. Stvaranje snažnog laminarnog mlaza dovelo je do enormne potrošnje goriva, a vrijeme leta letećih tanjira pokazalo se relativno kratkim. Tako su mogli djelovati, čak i uzimajući u obzir ogromnu brzinu na ne posebno značajnim udaljenostima. Osim toga, laminarni tok je štitio disk od malokalibarskog oružja, ali je zauzvrat spriječio pucanje iz letećeg tanjira.
  Tako su Nemci mogli samo da ispuštaju radio-kontrolisane projektile sa svojih disketa, i to pod uskim uglom, ili isključivanjem laminarnog toka, ali istovremeno postajući ranjivi.
  Ali, u svakom slučaju, Hitler je odlučio da napadne Rusiju i bacio svoje karte u igru. Osim toga, fašist se bojao da će i oni napasti njega, ako Italija bude poražena. Imao je brkove i nikome nije vjerovao.
  U početku su nacisti postigli uspjeh zahvaljujući iznenađenju napada i boljoj organizaciji svojih trupa. Ali, vrijeme napada odabrano je loše. Počeo je da pada snijeg i tenkovi su proklizali. Fricovi su mogli zauzeti dio Poljske, uključujući Krakov, ali su se zaglavili u blizini Varšave.
  Ruska vojna mašina se vrtela... Japan je, kako je Firer očekivao, ušao u rat, ali njegova flota nije imala nadmoć nad ruskom Pacifičkom flotom, a bitke su bile približno jednake. A Japan praktički nije odvraćao svoje kopnene snage sa zapadnog poprišta operacija. Osim toga, samuraji su bili inferiorni u odnosu na Ruse u zraku, i po broju i po kvaliteti. A Zemlja izlazećeg sunca uspela je da uhvati samo nekoliko malih ostrva.
  Oprezni Franko i Salazar nisu žurili da uđu u rat. Rusija je veoma jak neprijatelj. Moramo gledati i čekati. U stvarnoj istoriji, Franko se tokom Drugog svetskog rata ograničio na slanje plave divizije fašističkih dobrovoljaca.
  Sada je odnos snaga izgledao posebno nejednak u Africi.
  Italija je brzo izgubila svoje posjede na mračnom kontinentu.
  U proljeće 1952. carska vojska je započela ofanzivu na Istočnu Prusku i uspjela probiti neprijateljsku odbranu u dubini. Nacisti su imali poteškoća da odustanu od napredovanja carske vojske kod Konigsberga, ali su carske trupe počele napredovati na Sudete i Krakov.
  Pokazalo se da su spretniji ruski tenkovi bili prilično sposobni za borbu protiv teškog, ali manje okretnog neprijatelja. Kineske divizije pod komandom ruskih generala takođe su se dobro pokazale.
  Nemci su bili primorani da napuste Krakov... A onda su, zbog opasnosti od opkoljavanja, počeli da se povlače od Visle do Odre.
  Ne, ovo nije bio tok rata koji je opsjednuti Firer očekivao. Ali ja sam kriv. Štaviše, Francuzi i Britanci, nakon što su namirisali fašističku okupaciju, uopće nisu težili da umru za Firera. Dakle, dopuna je bila poremećena, a vazalne zemlje su htjele da trivijalno sjede.
  I gore stvari su išle za Nemce na frontu.
  Do zime, Nemci su izgubili svu svoju imovinu u Africi. A tokom zime, do proljeća, potpuno su se povukli na Odru. Ruske trupe su oslobodile Prag i Sudete i približile se Beču. Osim toga, porazili su Italiju i okupirali Rim, Napulj i Siciliju. Dakle, proljeće 1953. nije obećavalo ništa dobro za naciste. Međutim, 8. aprila 1953. Hitler je iznenada umro. Novo njemačko rukovodstvo očajnički traži mir.
  Vladimir Kirilovič Romanov se velikodušno složio. Ali Nemci su to skupo platili. Nova granica je sada prolazila duž Odre: Belgija, Holandija i Danska su dobile suverenitet, ali u okviru vazalne države Ruskog carstva. Francuska je povratila svoje ranije izgubljene posjede, ali je postala još više zavisna od Rusije.
  Italija i Njemačka izgubile su sve svoje kolonije, koje su sada postale vlasništvo kraljevske krune. Sama Italija je takođe dobila status ruskog vazala, a Sicilija i Sardinija direktno su postale deo carstva Vladimira III.
  Njemačka je također izgubila veliki dio svoje nezavisnosti i platila velike reparacije.
  Japan je također izgubio sve svoje posjede osim svoje teritorije i bio je primoran da postane vazalna država. I car Vladimir Kirilovič Romanov je takođe dobio titulu cara Japana.
  Naravno, pod rusku kontrolu došao je i onaj dio Australije koji je ranije pripadao Zemlji izlazećeg sunca.
  U avgustu 1953. Sjedinjene Države su konačno testirale atomsku bombu. Osam godina kasnije, nuklearni duh je izašao iz boce. U svakom slučaju, napredak se ne može zaustaviti. A pojava atomske bombe je neizbežna. U najekstremnijem scenariju, nuklearno oružje moglo bi se pojaviti najviše dvadeset godina kasnije nego u stvarnosti.
  Sa izvesnim zakašnjenjem, carska vlada je počela da razvija svoj odgovor.
  Do sada se Sjedinjene Države nisu mogle odlučiti za rat sa tako moćnom imperijom. Štaviše, nije tako lako doći do glavnih ruskih industrijskih i ekonomskih centara iz inostranstva.
  A proizvodnja nuklearnih punjenja zahtijevala je i vrijeme i novac! Sjedinjene Države su imale sredstva, ali vrijeme je istjecalo. Carska Rusija je svojim resursima i moćnim intelektualnim potencijalom vrlo brzo nadoknadila jaz u ovoj oblasti. A 1956. atomska bomba se pojavila i u Vladimiru III.
  Značajno inferiorni u odnosu na Rusiju po broju stanovnika i resursima, kapitalističke i demokratske SAD postepeno su gubile svoje adute.
  Jedino što su mogli da urade je da koriste nuklearno oružje kao sredstvo odvraćanja i pokušaju da potkopaju carsku Rusiju iznutra. Ali do sada nisu uspjeli.
  Vladimir Kirilovič nije imao muških potomaka od svoje prve žene i ponovo se oženio. I reproducirao je naslednika, nazvavši ga Džordž.
  Carska Rusija izvršila je ekspanziju svemira. Godine 1959. čovjekov let na Mjesec dogodio se otprilike godinu dana ranije od Amerikanaca. Zatim 1971. na Mars. Alternativni svijet je postao sigurniji od stvarnosti.
  Godine 1975. čovjek je sletio na Veneru. 1980. na Merkuru. 1981. na jednom od Jupiterovih satelita. A 1992. godine, baš u godini smrti Vladimira Kiriloviča Romanova, ruski kosmonaut je ponosno kročio na Pluton.
  Đorđe prvi je nasledio krunu sa osamnaest godina. I generalno, možemo reći da je Vladimir Treći, Veliki, veoma uspješno proveo svoju 54-godišnju vladavinu. A onda se nastavila dinastija Romanov.
  
  
  
  NIKOLA DRUGI NAJSLAVNIJI OD POTRAGA!
  Recimo da je car Aleksandar Treći, naprotiv, umro ranije: 1987. u pokušaju atentata koji je organizovao Lenjinov stariji brat: Aleksandar.
  Činilo bi se još gore. Ali ne baš. Nikolaj II je ranije postao car, a ranije se i oženio: da bi sina stavio na presto ako se nešto desi. Ali njegova žena je drugačija, a naslednik je zdrav, a Raspućina definitivno nema. I tako na početku, generalno, kao u stvarnoj istoriji: TRANSIB se gradi, privreda cveta - ekspanzija na Kinu. Istina, u Baltičkom moru se grade brodovi godinu dana ranije. I malo više uzdizanja, zbog ranijeg uspona finansijskog genija Vitea.
  Rat s Japanom nije počeo baš dobro, ali Varjag je uspio pobjeći, a admiral Makarov nije umro. Priča se malo pomaknula, i sve ide malo drugačije. Ali u stvarnoj istoriji, zapravo, Varjagu je ostalo samo malo vremena da pobegne, a smrt admirala Makarova je uglavnom bila slučajna i malo verovatna.
  Ruska flota, predvođena admiralom Makarovim, djelovala je prilično vješto i potopila japanske brodove. A onda, kada su dva japanska bojna broda dignuta u zrak na miru, Makarov je napao samuraje i potopio još desetak i pol brodova.
  Odnosno, sve je prošlo dobro. I Japan je izgubio superiornost na moru.
  Ali na kopnu, samuraj se pokazao slabiji. Kuropatkin je odbio sve japanske pokušaje napredovanja i nanio im veliku štetu. Međutim, nije postupio previše odlučno. Ali ubrzo su ruski brodovi stigli iz Baltičkog mora, a Makarov je konačno preuzeo kontrolu nad svim vodama.
  Rusi su čak počeli da iskrcavaju trupe na Tajvan, a potom i na Kurilski greben.
  Sve dok Teodor Ruzvelt nije intervenisao i ponudio posredovanje. Rusija je dobila Mandžuriju, Koreju, Mongoliju, Kurilski lanac i Tajvan.
  Pojavila se i Zheltorossiya. Tako je formirano novo carstvo.
  Međutim, kralj još nije postao previše drzak. Godine 1914. izbio je Drugi svjetski rat. Rusija je bolje pripremljena za ovaj rat: privreda je jača, teritorija i stanovništvo su veći i nema razmišljanja o tome. Štaviše, nije bilo recesije izazvane nemirima i takozvanom revolucijom.
  Prvi svjetski rat tekao je s različitim uspjehom. Bilo je grešaka i uspeha ruskih generala. Ali 1915. Nemci su uspeli da postignu manji uspeh, jer je carska vojska bila veća i bolje snabdevena. Ipak, Rusija je izgubila pola Poljske i Galicije. Ali Nijemci nisu mogli ući u Bjelorusiju i baltičke države - linija fronta je prolazila duž Visle.
  A šesnaeste godine carska vojska je već postigla veliki uspjeh protiv Austrije i Turske. Osmanlije su gotovo potpuno poražene. Baš kao što su Austrijanci zauzeli Przemysl i Krakov. Njemačka se uplašila. U proleće '17, Rusi su zauzeli Istanbul. Carska Rusija je takođe postigla značajne uspehe tokom letnje ofanzive protiv Austrije i Nemačke. A u jesen, kada su carske trupe već stigle do Odre, Njemačka je kapitulirala. Uslijedila je podjela Austro-Ugarske i Turske. Rusija je dobila Malu Aziju, sjeverni Irak i Istanbul. Galicija, Bukovina, Čehoslovačka i Ugarska kraljevina i Krakov. Plus Dancig, dio istočne Pruske, regija Klaipeda . Rusija je tako višestruko ojačala. I Njemačka je također platila ogromne reparacije.
  Car Nikolaj II nije žurio da uzme sve i svakoga. Ali Rusi, Britanci i Francuzi podijelili su Saudijsko poluostrvo. Tada su Britanci i Rusi podijelili i Iran i Afganistan. Završena podjela svijeta.
  Do 1929. cijeli svijet je bio u usponu, sve dok nije izbila Velika depresija. Japan je 1931. započeo rat protiv Rusije. I brzo je poražen i, zajedno sa svim pacifičkim posjedima, okupiran. A onda je došao referendum i uključivanje u Rusiju.
  Iskoristivši slabljenje Britanije, Francuske i Sjedinjenih Država, zahvaćenih Velikom depresijom, car Nikolaj II poveo je rat za zauzimanje Kine. I ovo je postalo njegovo veliko osvajanje.
  Kako bi donekle ubrzao rusifikaciju, Nikolaj II je donio nepretencioznu odluku - službeno je uveo poligamiju u Rusiji - mijenjajući teologiju i dogme pravoslavne crkve. Ovako je usvojena reforma.
  I kralj je sebi uzeo drugu ženu. Ruse su ohrabrivali da se udaju za strance i imaju mnogo djece. Ogromna Kina je takođe morala biti rusifikovana. Koji je najbolji način da se ovo uradi? Oženite Kineskinje!
  U Njemačkoj Hitler nije došao na vlast. U ovoj priči mu je malo nedostajalo. Previše ekstremistički. Glavni iritant bio je fašista Musolini, koji je zauzeo Etiopiju. I san da postanem novi Cezar i Trojanac spojeni u jedno.
  U maju 1937. izbio je rat između Rusije i Italije. Ispostavilo se da je Musolini bio samoubistvo. Ruske trupe su za dva mjeseca zauzele cijelu Italiju, a za još tri sve kolonije države. Carska Rusija je konačno uključila i Rumuniju i Jugoslaviju, a nešto kasnije i Bugarsku. Nakon što je završena aneksija teritorija. U jesen 1939. umro je Nikolaj II. A njegov naslednik, potpuno zdravi Aleksej II, postao je novi car.
  U ovom slučaju, Nikolaj II je vladao pedeset i dvije godine - nadmašivši rezultat Ivana Groznog. A njegova vladavina se pokazala najuspješnijom u istoriji Rusije, a njegova osvajanja jednostavno su bila rekordna. Nijedan kralj nikada nije toliko zarobio. Rusija se konačno skrasila u Kini i ojačala u svim pravcima.
  Međutim, tada je pod Aleksejem Drugim započeo dug period mira. Francuska, Britanija i SAD nisu htele rat. Ali Njemačka je bila razoružana i nije imala snage. Tako je nastala situacija koja je postala mirna.
  Kolonijalna carstva su nastavila da postoje. Rusija je ostala najveća država, ali je Britanija formalno bila druga sila i bila je nešto inferiornija po površini od Carskog carstva. Međutim, Australija, Južna Afrika i Kanada bile su gotovo nezavisne dominione. A u Indiji... 1968. je izbio veliki ustanak u Indiji i nakon dvije godine rata Britanci su protjerani. Ali carska vojska je ušla na indijsku teritoriju i ugušila proteste. Nakon čega je Britanija izgubila ovu koloniju, a Rusija je stekla. Ubrzo je Rusija zauzela i jug Irana.
  Nakon Alekseja Drugog 1969. godine, tron je nasledio Nikolaj Treći. Carsko carstvo je bilo u usponu. Tako je Francuska izgubila kontrolu nad Indokinom i Tajlandom 1979. A tamo su došle i kraljevske trupe.
  A osamdesetih i devedesetih Afrika je došla pod kontrolu carske Rusije. Posle 2001. godine, Petar, četvrti sin Alekseja II, stupio je na ruski presto.
  Carska Rusija je u to vrijeme apsorbirala gotovo cijelu Afriku, Aziju i pokupila kolonije drugih zemalja, uključujući Indoneziju. Ali naravno nije išlo protiv Australije.
  Došao je period mira. SAD, Britanija i Francuska imale su nuklearno oružje, Njemačka je imala ekonomsku moć. Rusija ima ekonomsku moć, nuklearno oružje, najveću vojsku na svijetu i stanovništvo. I dalje apsolutna autokratska monarhija bez parlamenta. Amerikanci, kao druga sila, ili čak supersila, postavili su ovo pravo Rusiji.
  Međutim, nedostatak demokratije nije nimalo omeo razvoj napretka. Konkretno, davne 1943. godine, u carskoj Rusiji, prvi čovjek je poletio u svemir. I 1961. na Mjesec. Let na Mars obavljen je 1974. godine. I do 2000. godine, skoro sve planete Sunčevog sistema su bile posećene. Spremala se velika ekspedicija do zvijezda. Lansirala je 2018. i vratila se u Alpha Centauri.
  Dakle, carizam uopće nije spriječio nauku da se kreće. Petar Četvrti iz dinastije Romanov čak je izjavio da je prosvećeni apsolutizam bolji.
  Pogotovo u pozadini skandala koji su stalno potresali administraciju Donalda Trumpa.
  Nikolaj II se i dalje smatrao najvećim kraljem svih vremena i naroda. Carska Rusija na konju i svjetski hegemon. Predgrađa i kolonije postepeno se rusificiraju. Imperija dobija na zamahu. I cijeli svijet je postao bolje mjesto.
  I zašto? Hvala Aleksandru Uljanovu, Lenjinovom bratu, koji je pogubljen zbog kraljevoubistva. Sam Lenjin je ostao u inostranstvu. Upoznao je Vels i takođe se zainteresovao za pisanje naučne fantastike, od čega se veoma obogatio i stekao ime. I tako je postao slavan, slavan i slavan, i preveden je na mnoge jezike. Staljin je umro u zatvoru od tuberkuloze i općenito je ostao poznat samo specijalistima. Trocki se ubrzo uključio u revolucionarne aktivnosti i napravio dobru karijeru kao službenik, uzdigavši se do stvarnog tajnog savjetnika i zamjenika ministra. Voznesenski je postao ministar pod carem i postigao mnogo. Hruščov je ostao mali trgovac i nije stekao slavu. Brežnjev je dorastao do čina pukovnika. Andropov je služio u policiji i takođe je postao pukovnik. Gorbačov je postao veliki biznismen i šoumen. Jeljcin je ostao trgovac. Putin je dorastao do čina pukovnika u tajnoj policiji i časno se povukao. Medvedev je sitni funkcioner. Žirinovski, osnivač novina i šoumen. Zjuganov je pokušao da radi u podzemlju protiv cara. Dobio je zatvorsku kaznu, a zatim postao doušnik tajne policije. Penzionisan je sa činom kapetana. Žukov se popeo samo do čina majora. Vasilevski je postao general-potpukovnik, a Šapošnjikov general-potpukovnik. Kolčak veliki admiral i nosilac mnogih ordena. Makarov je postao i veliki admiral, jer se borio u Prvom svjetskom ratu. Međutim, ne u prvom, već jedinom svjetskom ratu, jer drugog svjetskog rata nije bilo. Proslavio se... Brusilov je postao feldmaršal i nosilac ordena Svetog Andreja Prvozvanog. Denjikin, Vrangel, Kornilov i Kuropatkin postali su feldmaršali.
  I život je bio dobar pod kraljevima. A cijene nisu porasle više od stotinu godina. A rublja je imala stabilnu zlatnu podlogu od 0,77 grama. I mnogi su narodi dobro živjeli pod kraljem.
  Svi su imali jednaka prava i mnogi su sebe nazivali Rusima, čak i Afrikancima. Stvari su išle dobro za sve pod carem. Samo za Jevreje nepravoslavne veroispovesti ostao je uslov prebivališta. Ali ovih je bilo sve manje i manje.
  Pod carem je, međutim, bilo nekih problema. Jedna od njih, visoka stopa nataliteta i niska smrtnost doveli su do prenaseljenosti. Ali to će se riješiti širenjem svemira. Osim toga, razvoj nauke i poljoprivrede omogućio je rješavanje problema gladi. Hrane je bilo dovoljno za sve. Ali rast stanovništva u carstvu je više od tri posto godišnje. A to je prijetilo nevoljama u budućnosti.
  Carska vlada je pronašla izlaz u širenju svemira. I izgledalo je razumno. I izgrađeni su novi zvjezdani brodovi i provedeno istraživanje superluminalnih brzina.
  
  
  
  PEDESET GODINA ALEKSANDRA TRI - VELIKI!
  Pokušaj atentata na Aleksandra II 1866. bio je uspješan. Kao rezultat toga, kralj oslobodilac je umro. I Aleksandar Treći se popeo na presto. Prednost je bila u tome što nisu imali vremena da prodaju Aljasku, a novi ruski car nije bio sklon da se odrekne nijedne zemlje. Čak i ako su udaljeni i još uvijek nisu mnogo vrijedni.
  Štaviše, izgradnja puta od Sibira do Vladivostoka počela je još ranije. I trebalo je da stigne do Čukotke!
  Car Aleksandar Treći bio je snažan, odlučan, jake volje, zdrav i fizički veoma jak. Vladao je čvrstom rukom, a pod njim je Rusija ušla u period najvećeg procvata i dostignuća!
  Zato je dobro da je veliki car počeo vladati petnaest godina ranije nego u stvarnoj istoriji!
  Za početak je oštro ugušio sve proteste revolucionara i Narodne Volje. Tada je počeo da reformiše vojsku i mornaricu. Sa dovođenjem stvari u red.
  Kralj je postigao mnogo. Izgrađeni su putevi, mostovi, fabrike, a zemlja je brzo razvijala kapitalizam. Održavajući autokratiju. Carska vlada je vodila male ratove, kretala se po Centralnoj Aziji i tamo širila svoj uticaj.
  Veliki rat je izbio sa Turskom 1977. Išlo je još bolje, brže, pobjednički sa manje gubitaka nego u stvarnoj istoriji. Genije Skobeleva je u njemu zablistao u punom svetlu!
  Ruske trupe su porazile Turke sa manje štete. I uspjeli su odmah zauzeti Istanbul. Pošto su tamo stigli prije engleske eskadre. Ovaj rat je bio toliko uspešan da je kralj-sveštenik dobio ime Pobedonosni Aleksandar! I Skobeljev je postao najmlađi feldmaršal u ruskoj istoriji.
  Turska je bila podijeljena. Britanci su okupirali Egipat i Sudan. Rusija je zauzela Irak, Palestinu, Siriju i dio Saudijske Arabije, Malu Aziju, cijelu Jermeniju i Balkan!
  Tako je Aleksandar Treći prilično brzo i relativno lako zauzeo veliku teritoriju. I nastavio je svoju ekspanziju na jug. Kretanje kroz Iran, Turkmenistan i dalje u Avganistan!
  Careva vojska je takođe našla na Indiji! Britanci su bili spremni za borbu. Nastao je savez Rusije, Njemačke, Austro-Ugarske protiv Francuske i Britanije.
  Njemačka je krenula u ofanzivu protiv Republike pijetla 1992. godine. Britanija je objavila rat Nemačkoj i Rusiji. Austro-Ugarska je osvojila Bosnu i Hercegovinu i napala Italiju.
  Rusija je započela kampanju protiv Indije, te francuskih posjeda i Indokine. Tako je zapravo počeo Prvi svjetski rat. Ali Rusija i Nemci su već zajedno!
  Rusija je napala i Egipat.
  Carske trupe, uz podršku lokalnog stanovništva, okupiraju Indiju i Iran. Oni dalje ulaze u Indokinu. I Prusi ponovo pobeđuju Francuze i okružuju Pariz.
  Nadalje, republikanci odbijaju odustati. I Pariz je napadnut, veoma uništen. Nemci takođe zauzimaju i Belgiju i Holandiju.
  Britanija je već neko vrijeme u ratu. Ruske trupe okupirale Egipat i Sudan. Na moru je rat. Ruska vojska se kreće preko Afrike. Sve do Južne Afrike. I skuplja kolonije za sebe. Nemci takođe grabe neke stvari.
  Ali Austro-Ugarska je zaglavila u ratu sa Italijom. Istina, 1894. godine Nijemci su pritekli u pomoć Austrijancima. I dovršavaju osvajanje Italije.
  Nakon čega se zemlja narandži dijeli među sobom.
  Rat se seli na more. I ovdje se manifestira genij mornaričkog zapovjednika admirala Makarova. Koji ostvaruje niz briljantnih pobjeda. Prisiljavanje gospodarice mora da kapitulira.
  Rusija je preuzela kontrolu nad Indijom, Indokinom, većinom Afrike, a takođe i Australijom, izbacivši Britance odatle. Ruske trupe su napustile Britaniju i Kanadu. Takođe osniva koloniju tamo. Tako je Britanija izgubila gotovo sve svoje kolonije, a Rusija ih je stekla. Zauzimanje Kanade olakšala je Rusija koja je zadržala kontrolu nad Aljaskom. I prisustvo veoma moćne flote. I genij admirala Makarova i Roždestvenskog.
  Pa, to nije sve. Rusija je krenula prema Kini. Takođe veoma uspešan. A 1904. godine počeo je rat sa Japanom.
  Ali za razliku od stvarne istorije, ovaj rat se pokazao ne teškim, već prilično brzim. Štaviše, japanska flota je bila prilično slaba, dok je ruska, naprotiv, bila veoma jaka. Porazivši Japance, ruske trupe su zauzele Tokio. A onda je održan referendum i ogromna većina Japanaca glasala je za pridruživanje Rusiji.
  Car Aleksandar III je odneo novu pobedu. Zatim je uslijedila dobrovoljna prisilna aneksija Kine. Dakle, regija za regijom, pokrajina za pokrajinom. Kraljevsko carstvo dostiglo je ogromne razmjere. Iz SAD-a, cijele Kanade i Aljaske, cijele Azije, Austrije, regije Pacifika. Južnoj Africi i njemačkom posjedu u zapadnoj Africi.
  Plus i Austrougarska. Tako ogromna moć.
  Ali, naravno, Nemci i Austrijanci su želeli više. Francuska je i dalje okupirana od strane Nemačke. Britanija, uvrijeđena Rusijom, također želi rat.
  Kajzer je uspeo da sastavi koaliciju: Španiju, Portugal, Nemačku, Austro-Ugarsku i Švedsku protiv gigantske Rusije. Nemci su takođe uspeli da zauzmu Dansku i Norvešku tokom rata sa Britanijom. Formirana je moćna koalicija.
  A rat je počeo 1. avgusta 1917. godine. Upravo u trenutku kada je Aleksandar Treći umro i kada je Nikolaj II stupio na tron. Računalo se da će bez tako velikog monarha kao što je Aleksandar Treći, koji se oporavio pedeset i jednu godinu, Rusija sigurno izgubiti.
  Ali Nikolaj II je imao trajnu i snažnu moć. Bez Rasputina i bolesnog naslednika. Da bi mogao da se bori sa koalicijom.
  I počeo je rat... Nemci su gazili kao tajfun. Ruske trupe su ih dočekale snažnim kontranapadima. Izbila je velika i žestoka tuča.
  Nikola II je, općenito, oslanjajući se na lanac tvrđava, temeljito iscrpio njemačke i austrijske jedinice. A onda je krenuo u kontraofanzivu. A u Africi su ruske trupe, koristeći prve lake tenkove na svijetu, potpuno porazile Austrijance i Nijemce. I očistili su mračni kontinent.
  I Švedska i Norveška su osvojene prilično brzo.
  Rat je trajao godinu i po dana i završio se tako što je ruska vojska, koja je bila brojnija i imala jače tenkove, zauzela cijelu Evropu. Onda je Britanija pala. Rusija je konačno uspostavila dominaciju nad istočnom hemisferom.
  I car Nikolaj II je takođe postao veliki osvajač. Mir je vladao do 1929. godine, kada je izbila Velika depresija. Opšta ekonomska kriza dovela je do toga da je 1931. godine, baš 1. maja, počeo rat između Rusije i poslednje velike supersile, SAD!
  Carska vojska Nikolaja II ušla je u granice Amerike. Snage su bile nejednake. Amerikanac skoro da nije imao tenkove i bio je slabo obučen. A Rusija je mnogo puta nadmašila Sjedinjene Države. Bolji su bili i komandanti carskog carstva. Dakle, rat je išao u jednom pravcu od samog početka. Rusija je pobjeđivala i napredovala. A 30. septembra, nakon zauzimanja New Yorka i Washingtona, SAD su kapitulirali. Tako je okrenuta još jedna stranica istorije. Godine 1934. Nikola II je pokrenuo invaziju na Meksiko, a zatim naviše u Latinsku Ameriku, osvajajući latinske države. Sve do pada poslednje nezavisne republike Čile u decembru 1936.
  Tako je Nikola II konačno završio priču. Carska Rusija je ujedinila sve zemlje i narode planete Zemlje.
  7. novembra 1937. godine, car cele planete Zemlje Nikolaj Veliki srušio se u avionu. I njegova vladavina je takođe okončana. Alesey II je postao kralj. Zdrav, mlad naslednik - oko trideset tri godine. Pod njim je počelo širenje svemira. Nove granice i novi letovi. Monarhija je bila nepokolebljiva. Čovječanstvo je ujedinjeno i osvaja svemir.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Komandant Port Arthura je umro, zapravo, u stvarnoj istoriji, bio je ranjen u glavu, ali fragment od nekoliko milimetara prošao je bliže mozgu. Ukratko, izdajnik koji je predao citadelu je umro, a njegovo mjesto je zauzeo junak odbrane Port Arthura, Kondratenko.
  Kako bi ojačao odbranu tvrđave, novi komandant je otpisao sve mornare i pomorsku artiljeriju na obalu, i razoružao eskadrilu, ali je ojačao Port Arthur.
  Kao rezultat toga, citadela je bila temeljito zaštićena, plus vješti postupci komandanta Kondratenka. Odbrana se uspješno izdržala. Kondratenko je na vrijeme ojačao odbranu tvrđave Visoka i Japanci je nisu uspjeli zauzeti.
  Do kraja decembra, samuraji su bili iscrpljeni od napada. U januaru je došlo do zatišja uzrokovanog Kuropatkinovim pokušajem da ga deblokira, ali nije bio baš uspješan.
  U februaru je uslijedio još jedan napad, koji je ponovo odbijen uz velike gubitke za Japance.
  Tokom odbrane, dječak Oleg Rybachenko ponašao se herojski. U vrijeme opsade, ovaj koliba je imao samo deset godina. Dijete se borilo zajedno sa odraslima i išlo u izviđačke misije.
  Pokazao se kao veoma hrabar i borben. I odbrana je izdržala. Sad je već stigao mart... Japanci su se ponovo povukli. Krvava nedelja se nije desila u Rusiji, jer je car Nikolaj, pošto je Port Arthur bio dobro raspoložen, izašao u narod. Ruska vojska se popunjavala i postajala sve veća i veća. Krajem marta Japanci su pokušali da napreduju, ali su Kuropatkinove snage imale preveliku brojčanu nadmoć i odbile sve napade.
  A još bolje, jedinice generala Legsa bile su okovane opsadom Port Arthura. Nakon velikih gubitaka, Japanci su se povukli. Ali Kuropatkin je opet oklevao.
  Krajem aprila uslijedio je novi juriš, koji je, međutim, također odbijen.
  A Oleg Rybačenko, ovaj hrabri dječak čak je zarobio japanskog pukovnika, koristeći zamku, naravno.
  Početkom maja došlo je do samo manjih okršaja, a 25. eskadrila Roždestvenskog konačno je ušla u Port Arthur. Čuveni admiral doveo je pedeset i jedan brod, prešavši tri okeana odjednom!
  Nakon čega je odbrana dobila pojačanje. A početkom juna uslijedio je posljednji napad na Port Arthur. Napad je očajan i žestok. Još jednom je odbijen uz ogromne gubitke za Japance. Car je konačno smijenio Kuropatkina i imenovao Lineviča . Sredinom jula 1905. Japanci su konačno poraženi. I herojska odbrana Port Arthura, koja je trajala više od godinu dana, završila se.
  Kondratenko je odlikovan Ordenom Svetog Andrije Prvozvanog. I dobio čin feldmaršala. Tada je eskadrila Roždestvenskog, zajedno sa Port Arthurom, porazila Japance na moru. Štaviše, i sam admiral Togo je poginuo u bici.
  Japan je bio primoran da sklopi mir sa Rusijom, uz posredovanje Sjedinjenih Država.
  Morali smo da ustupimo Kurilska ostrva i Tajvan. Rusija je osigurala protektorat nad Korejom, Mandžurijom i kontrolu nad Port Arthurom. Uz to, Japan je platio carskoj Rusiji ogromnu odštetu od milijardu zlatnih jena.
  Pobjeda je učvrstila poziciju cara Nikolaja II. Rusija je proširila svoje teritorije, a Želtorosija je počela da se formira zbog dobrovoljne aneksije kineskih regiona. Bez Državne Dume - Rusija je ostala apsolutna monarhija, bez parlamenta.
  Naravno, zahvaljujući pobjedi i političkoj stabilnosti, ekonomski rast je nastavljen ranije nego u stvarnoj istoriji i bio je jači.
  Prvi svjetski rat je počeo kao u stvarnoj istoriji. Ali to je bilo uspešnije za Rusiju. Koja je vojska bila veća i bolja, uključujući i zahvaljujući reformama feldmaršala Kondratenka, a ekonomija je bila jača, a autoritet cara veći.
  Rat je trajao nešto više od godinu dana i završio je raspadom Austro-Ugarske, te predajom Osmanskog carstva i Njemačke. A Bugarska je, videvši na šta miriše, stala na stranu Srbije i Rusije, kao, inače, Italije i Japana.
  Feldmaršal Kondratenko dobio je najviši čin - generalisimus. I postao je nosilac gotovo svih ordena, poput Suvorova. Brusilov je postao feldmaršal. Admiral Kolčak, Kornilov i Denjikin su napravili karijere. Carska Rusija je pripojila sebi: Galiciju, Bukovinu , Krakovsko vojvodstvo, Poznanjsku oblast, Klaipedu. Čehoslovačka je također postala dio Ruskog carstva. I Mala Azija sa Carigradom. I sjeverni Irak.
  Sve je, generalno, ispalo dobro. Japanci su podijelili njemačke kolonije s Rusijom u Tihom okeanu.
  Tada je Saudijska Arabija podijeljena između Rusije, Francuske i Britanije. Zatim, nakon kratkog rata, Rusija i Britanija su podijelile Iran.
  A onda i Avganistan. Istina, tu je bilo malo borbe. A Britanci u početku nisu imali sreće.
  Svijet je stekao stabilnost i prosperitet. Sve do Velike depresije 1929. Rusija je, nakon brzog rasta, takođe zapala u krizu.
  1931. Japan je napao Rusiju, tražeći osvetu za prethodne poraze.
  Ali ovaj put je to bilo samoubistvo. Carske trupe su porazile Japance. Admiral Kolčak nije nimalo star, pokazao je svoju genijalnost, uporedivu sa Ušakovom. Zemlja izlazećeg sunca je potpuno poražena na moru, a zatim okupirana. Nakon toga uslijedio je referendum na kojem je većina Japanaca glasala za priključenje Rusiji.
  Tako je car Nikolaj II ojačao svoju vlast u Tihom okeanu. Rusija je nastavila kretanje u Kinu. Oslabljene krizom, Britanija, Francuska i Sjedinjene Države nisu se miješale u preuzimanje kontrole nad Nebeskim Carstvom.
  1933. Hitler je došao na vlast u Njemačkoj. Počeo je da obnavlja nekadašnju moć bivšeg carstva. I naravno da se trudio da se ne svađa sa Rusijom.
  Musolini je u Italiji imao prijateljstvo sa Rusijom. I tiho je zauzeo Etiopiju, šireći svoje kolonije. Bilo je govora o stvaranju Trojnog saveza.
  Carska Rusija je htjela anektirati sve kolonije slabljenja Engleske i Francuske. Pa i Nemci i Italijani su razumljivi. SAD su imale svoje planove.
  1937. Njemačka se ujedinila s Austrijom, proizvevši Anschluss. A u novembru 1937. srušio se drugi avion iz Nikolajeva. Kraljevstvo je vrlo uspješno prekinuto. Nikola II je postigao kolosalne uspehe tokom svoje četrdeset tri godine vladavine.
  Zvali su ga Nikolajev Veliki! Pa čak i najveći, postali su viši od Petra Velikog.
  Pod Nikolom II radni dan je smanjen na deset sati, a sedam godina školovanja postalo je obavezno i besplatno. Prosečna plata u zemlji dostigla je 75 rubalja mesečno uz nultu inflaciju i zlatnu podršku rublje. Kraljevska valuta bila je najteža i najkonvertibilnija na svijetu.
  Rusija je imala najveću kopnenu vojsku na svijetu i nadmašila je Britaniju i Sjedinjene Države po veličini flote.
  Ruski tenkovi su bili najbolji na svetu, kao i avioni. A helikopteri su u to vrijeme bili praktično jedini na planeti Zemlji. Najbrojnija i najkvalitetnija podmornička flota. Najbolja artiljerija. Napredne tehnologije u televiziji i videu. Prvi svjetski bioskop u boji počeo je da se snima i u carskoj Rusiji. Uključujući i zahvaljujući strasti cara Nikolaja II prema fotografiji.
  Nakon aneksije Kine, Rusija je zauzela prvo mjesto u svijetu po broju stanovnika, pretekavši Britaniju sa svim njenim kolonijama.
  Car Nikolaj II je reformisao pravoslavlje i legalizovao poligamiju. Ovaj mudri suveren je uspeo da uradi mnogo toga. I preminuo je nepljuvan, ne gonjen, ne izgubivši Rusiju, već veliki čovek. A samo nekoliko milimetara pomeranja fragmenta imalo je takav uticaj na istoriju Rusije. A kažu i da u istoriji nema slučajnosti! Tako se to dešava. To su pokazali i Nikolaj II i fenomen generalisimusa Kondratenka.
  Ali nakon smrti cara Nikole, uslijedio je privremeni skok. Prvo, monarh Aleksej II je umro pre nego što je mogao da bude krunisan. Tada je umro i drugi naslednik, Kiril Vladimirovič Romanov. A Vladimir III je stupio na tron 1938. Car je mlad, ali generalno nije glup i prilično jake volje i ambiciozan.
  Pa, bacio se na posao! Rusija, Italija, Njemačka, protiv Britanije, Francuske i možda u budućnosti SAD. Ovdje je, naravno, Trojni savez mnogo jači.
  U maju 1940. Njemačka je napala Francusku, Belgiju, Holandiju i Britaniju. Rusija je napala francuske, engleske i holandske kolonije. Počelo je besceremonalno zauzimanje teritorija.
  Britanci i Francuzi nisu mogli odoljeti ruskoj vojsci. I za mesec i po dana Nemci su porazili i naterali Francusku, Belgiju i Holandiju na kapitulaciju.
  Zatim je Firer okupirao Španiju i Portugal, te zauzeo Dansku i Norvešku. Rusija je okupirala Švedsku.
  Rat je bio gotovo jednostran. Uz podršku lokalnog stanovništva, Rusija je zauzela Indiju, Indokinu, južni Afganistan, južni Iran, Bliski istok i ušla u Egipat.
  Naravno, kolonijalne trupe nisu mogle da se odupru carskoj vojsci, a nisu ni htele. Osvajanje Afrike je donekle odgođeno zbog nedostatka puteva i rastegnutih komunikacija. Nemci su se kretali preko Afrike preko Gibraltara i Maroka, Rusi preko Egipta, a zatim Sudana.
  Međutim, teren je bio više prepreka nego otpor britanskih ili francuskih trupa. Bilo ih je malo, a bili su i slabo naoružani, a uglavnom su bili lokalni starosjedioci. Koji nije ni znao ni hteo da se bori.
  1940. Hitler se nije usudio da sleti u Britaniju. Pokrenuo je vazdušnu ofanzivu, koja u početku nije bila baš uspešna. Ali u proleće 1941. ruski avioni su ušli u bitku, a Britanija je počela da se stavlja pod smrtni pritisak.
  A u avgustu je uslijedilo iskrcavanje zajedničkih njemačko-ruskih trupa, a nakon dvije sedmice tvrdoglavih borbi, zauzimanje Londona.
  Nakon toga je cijela istočna hemisfera, uključujući Australiju i Novi Zeland, postala ruska, njemačka i italijanska.
  Ali ipak su postojale SAD.
  Car Vladimir je odlučio da napadne Ameriku. Hitler i Musolini su ga podržali u ovoj odluci. Treći Rajh je preselio trupe na Island, a zatim na Grenland i Kanadu, a carska Rusija se preselila na Aljasku. Sile su, naravno, nejednake. Sjedinjene Države imaju prilično slabu tenkovsku flotu i mnogo manju populaciju od Rusije zajedno sa svim njenim kolonijama. Iako je privreda razvijena. Ali takvom čudovištu se ne može odoljeti.
  Nakon što je pokrenula ofanzivu 1943. godine, ruska vojska je brzo okupirala Aljasku u dva zimska mjeseca. A u proljeće su zajedno s Nijemcima zauzeli gotovo cijelu Kanadu.
  Brazil, Venecuela, Meksiko i druge zemlje objavile su rat Sjedinjenim Državama.
  Počelo je kretanje ruskih trupa preko sjevernih američkih država. Sile su, naravno, nejednake. Rusija i Njemačka su bolje i po kvalitetu i po kvantitetu.
  Devojke Nataša, Zoja, Aurora i Svetlana bore se na najboljem tenku Kondratenko-3 na svetu, mobilnom vozilu sa dugocevnim i brzometnim topom. Veoma okretan, niske siluete.
  Težina tenka Kondratenko-3 je četrdesetak tona i dobro je zaštićen. A pištolj, uprkos svom malom kalibru od 76 mm, ima veliku početnu brzinu projektila.
  Shermans, ovaj tenk se ne može probiti iz bilo kojeg ugla. Dakle...
  Devojke, bose i u bikiniju, tuku jednostavno uništavaju Amerikance i mnogo se smeju.
  Posebno Nataša... I golim prstima pritiska džojstik, govoreći:
  - Slava mojoj Rusi!
  Zoya takođe šutira. On to radi golim nožnim prstima, pritiskajući dugmad na džojstiku i vičući:
  - I sva naša rodna zemlja!
  Zatim, Aurora puca. Udara neprijatelja i kaže, iskažući zube:
  - I više sile su iza nas!
  A i djevojka vrlo vatreno namiguje! Pritiska svoje gole nožne prste kao dugmad na džojstiku.
  A onda Svetlana puca. Tako oštra i blistava djevojka. Emituje sunčeve zrake iz njegovih usta. A takođe peva:
  - Ja sam svetska zvezda! Trčim brže čak i od sotone!
  Sa ovakvim devojkama ni sam đavo nije strašan. Tuče Amerikance, čvrsto okružujući Čikago.
  I ne puštajući nikoga odatle. Uništenje je, recimo, trivijalno. Ovo su devojke.
  I tako je garnizon Čikaga kapitulirao. Upoznaj naše!
  A ruski tenkovi se već približavaju Njujorku. Car Vladimir zadovoljno trlja ruke. Da li su Rusi ikada otišli tako daleko?
  I djevojke se hrabro bore u zraku. Na primjer, slatki par: Marija i Mirabela.
  Bosonoge i ljepotice obučene u bikini skupljaju račune. Bukvalno im se nema šta suprotstaviti. Devojke ovde su tako lepe i zaslepljujuće agresivne i tačne.
  Marija je ispalila hitac, oborila desetak aviona, u jednom rafalu i zapjevala:
  - Slava našoj rodnoj zemlji! U ime Rusije!
  I Mirabela je pucala i urlala:
  - Ali postoji vođa velike moći,
  Pozvaće Slovene u boj...
  Ne mogu da se nose sa Rusijom -
  Kad Vladimir zavlada kao kralj!
  
  Od tvrdog, jakog, sa gvozdenom voljom,
  A izgled je kao rezanje metala...
  Rusima ne treba bolji život -
  Ovo je samo ono o čemu su ljudi sanjali!
  Da, ove devojke su majstori borbe i pevanja...
  Inače, u jeku napada na Njujork, prvi ruski kosmonaut je poleteo u svemir i obleteo planetu Zemlju. I ovo je još jedno dostignuće carske Rusije od strane dinastije Romanov.
  A onda je garnizon New Yorka kapitulirao i Washington je ubrzo pao. A 3. septembra 1943. Sjedinjene Države su potpuno kapitulirale. Tako je završen Drugi svjetski rat, koji je počeo 15. maja 1940. godine. Rat je slavan i pobjednički za Rusiju.
  Naravno, i Hitler i Musolini su dobili mnogo od ovog rata. Oba diktatora stekla su posjede u Africi, neke u Evropi i SAD. Evropa je konačno podeljena između zemalja. I nakon referenduma, Bugarska je postala bugarsko kraljevstvo u sastavu Rusije.
  Čini se da je svijet ponovo preraspodijeljen i da se kolonije mogu probaviti. Ali Hitler, naravno, ne bi bio Hitler da ne želi više. Posebno poraziti Rusiju. I zauzeti njenu teritoriju.
  I naravno, Nemci su uveliko računali na nova, moćnija oružja. Tenkovi serije "E" i balističke rakete, posebno leteći tanjiri.
  Međutim, carska Rusija je bila znatno ispred Trećeg Rajha u balističkim projektilima i 1951. godine, 12. aprila, čak je odletjela na Mjesec.
  A tenkovi serije "E" nisu imali kvalitativnu superiornost u odnosu na ruske.
  I samo su leteći tanjiri bili misterija. Zahvaljujući laminarnom toku, ispostavilo se da su potpuno neranjivi na bilo koju vrstu malokalibarskog oružja. Ali u isto vrijeme oni sami nisu mogli pucati.
  Musolini je umro, a njegov sin je naslijedio prijestolje. Hitler je izvršio pritisak na njega i mladić je pristao da se bori sa Rusijom. 20. aprila 1955. godine počeo je novi, treći svjetski rat. Na Hitlerovoj strani su bili: Italija, Brazil, Argentina, Čile, Meksiko, ukratko, cijela Latinska Amerika, osim Kube koja je podržavala Rusiju. I više nije bilo drugih zemalja na svijetu! Treći svjetski rat počeo je 20. aprila 1955. godine. I car Vladimir se suočio s najozbiljnijim izazovom svoje vladavine.
  Jedino što bi ga moglo utješiti je da će ovaj rat biti posljednji u istoriji ratova na planeti Zemlji. Pošto u njemu učestvuju sve zemlje sveta!
  Pa, kad je rat počeo, mora se voditi! Hitlerov napad nije bio posebno neočekivan. Mađarska, Jugoslavija, dio Rusije sa ograničenom autonomijom, njihov kralj Vladimir III. Albaniju je zauzela Italija. Sve je uredno. Nemci pokušavaju da napreduju iz istočne Pruske, Austrije, Italije sa juga. A borbe se vode u Africi. I koalicija latinskih zemalja protiv SAD. Ali tamo nisu baš aktivni. Tek sada je objavljen rat.
  U međuvremenu, Hitler je prebacio svoje glavne snage u Evropu.
  I izbio je pakleni rat. Poslednji rat velikih razmera u ljudskoj istoriji.
  Nemci su glavni udarac zadali u Mađarskoj u pravcu Budimpešte. Tamo se borio Oleg Rybačenko. I dalje je ostao dječak od desetak godina. Istina, jako fizički jako, mišićavo, brzo i što je najvažnije, poput gorštaka, besmrtno. Da, pisac i pjesnik Oleg Rybachenko dobio je besmrtnost, ali pod uslovom da postane dječak od desetak godina i služi Rusiji u djetinjastom, ali vrlo snažnom i brzom tijelu. I on je dijete od 1. januara 1904. godine. Kada sam se pridružio Port Arthuru kao koliba. Pa nije on najmanji dječak, ali je od samog početka bio snažan i brz i odveden je na brod.
  Štaviše, kada su posumnjali da li je premali, Oleg Rybačenko je prstima savio bakreni novčić za opkladu. Nakon čega je, bez riječi, odveden na brod.
  Dječak je osvojio mnoga priznanja, učestvujući u svim ratovima. Postao oficir. Ali i dalje je izgledao kao dijete. Stoga, iako je nagrađivan za brojne podvige, vječiti dječak nije dobio ništa više od kapetana. A sada je Oleg Rybachenko u vojsci više od pola stoljeća. Odavno ste zaradili oficirsku penziju, ali ako je vaše zdravlje oklopno, zašto onda napuštate službu?
  Štaviše, bez kompjutera, igraćih konzola, televizije, nekako je dosadno. A u vojsci si kapetan, barem voziš vojnike. Da, vrijeme i dalje leti.
  Generalisimus Kondratenko je umro. Umro je i veliki admiral Kolčak, koji je nadmašio Ušakova. Mnogi ljudi s kojima je Oleg Rybačenko započeo više nisu u službi.
  Tačnije, od opsade Port Arthura, skoro svi veterani su poginuli. Ostala je samo Vovka. I on je tada bio koliba, a sada je već sedokosi deda. Istina i dalje služi. I iznenađen je što je Oleg ostao isti dječak, koji nema ni jedan ožiljak na tijelu. Ovo je fenomen poznat u cijeloj ruskoj, carskoj vojsci. Istina je da se jako dobro bori.
  Dječak Oleg je bos, njemu je ugodnije i okretnije. On cilja pištolj za pištoljem i puca na njemačke tenkove serije E. Nacistički automobili su jednostavno ogromni. I čini se da ih ništa ne zaustavlja.
  Ali vječiti dječak pogađa tako precizno da probija metal. On slika Švabe, ruši kule i pjeva.
  - Car Vladimir, ruski car...
  pravoslavni suvereno!
  Uskoro ćemo osvojiti svijet,
  Uostalom, heruvimi su iznad nas!
  Hitler će završiti
  I ko je slušao - bravo!
  A dječak baca granatu, bos, nogom svog djeteta. Sedobradi Vovka samo odmahuje glavom.
  Pisac i pjesnik Oleg Rybačenko proveo je više od pedeset godina ostajući dijete u dvadesetom vijeku. I moram priznati da sam mnogo toga vidio. Budući da je besmrtan, odavno je izgubio svaki osećaj straha. A rat ga je podsjetio na kompjutersku stratešku igru.
  Bilo je lako i zabavno igrati. I bilo je zadovoljstvo boriti se . Dobro je kad ti je jutarnja rosa pod bosim nogama, a kupaš vječnog dječaka, a nisi obučen po pravilima u šorc!
  Olegu Rybačenku je dozvoljeno da trči okolo u kratkim hlačama i bosonog. Dječak je naučio hodati bez cipela čak i po hladnoći u Port Arthuru. Na kraju krajeva, besmrtno tijelo ne može se prehladiti ili razboljeti, a brzo se naviknete na hladnoću, koja ne nanosi štetu. Baš kao Petar Pan. I gotovo je ugodno trčati bosi po snijegu. Kada se krećete, hladnoća se praktično ne osjeća, samo kada sedite nepomično, bosa vam se stopala lagano ukoče! Ali za dječaka je ovo mala stvar.
  Ali tu su i veštice Nataša, Zoja, Aurora, Svetlana! Oni također učestvuju u ratu. Ali ne stalno, već u epizodama. Pomogao nam je da zadržimo planinu Vysokaya kada je bilo najteže. Tamo su se tukle bosonoge ljepotice, i to u bikiniju. Bacali su oštro naoštrene diskove golim prstima.
  I sekli su mačevima. I Oleg Rybačenko je tada pucao iz mitraljeza - ubili su njegove starije drugove. I kao rezultat toga, samurajev napad je nestao, a planina Visoka se pokazala nepokolebljivom!
  A djevojke su pokazale svoju najvišu klasu i akrobatiku Valkire.
  A sada su Nemci u defanzivi. Carska vojska je spremna za rat. Firer nije uspio postići taktičko iznenađenje.
  A ruske trupe se bore hrabro. Čini se da će se Hitler više puta prokleti zbog pokretanja takvog rata. Štaviše, uprkos činjenici da Firer ima dve trećine Evrope i trećinu Afrike pod oružjem, ali ipak
  on nije rival Rusiji.
  I broj vojnika takođe. I italijanske trupe su slabe. Zemlje Latinske Amerike sporo učestvuju u ratu. A njihova vojska, tehnički i organizaciono, nije baš dobra.
  Dakle, Rusija i dalje drži neprijatelja u odbrani u dubini.
  Tenk Kondratenko-6 je prilično sposoban za borbu protiv ove serije. A "Nikolai"-4 je teži i pokazuje se kao veoma jaka mašina.
  Rusi mogu da se bore sa težim nemačkim čudovištima .
  Posebno na "Nikolaju"-4 gde je ekipa Alenke, devojka je veoma lepa iu bikiniju.
  Pištolj kalibra 130 mm. Kako to pogađa fašiste. Uzalud je Hitler napao carsku Rusiju. Ovo za njega nije laka vožnja, već batina.
  Anyuta je golim prstima pritisnula dugme džojstika i zapjevala:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  A kako će se lepotica smejati!
  A onda će Augustin ispaliti projektil na neprijatelja. Rascepiće metal i zapevati:
  - Neka srca kucaju uglas!
  Takođe će pritisnuti dugmad džojstika golim prstima. Ovo je zaista kul devojka!
  I ovdje Maria lupa. I on će rascijepiti fašiste. I uništi neprijatelja.
  Istovremeno koristeći gole nožne prste. A pevaće i:
  - U ime naše Otadžbine, Svete! Neka borac bude jednostavno kul!
  I prasnut će u smijeh i pokazati zube!
  A onda će vas Olimpijske igre pogoditi teškim projektilom. Ona je upravo ono što vam treba, djevojke - najsočniji sok od jabuke!
  I opet su djevojke probile E-50, srušile toranj i smijale se.
  Alenka je poslala projektil, razbio E-100, probio se kroz njega. I koristeći gole nožne prste. Zašto je devojka pevala:
  - Slomite neprijatelja!
  A Anjuta se lupa bosim nogama i škripi:
  - Fritz su kaput!
  A onda će Augustin udariti. Također vrlo precizno i koristeći gole nožne prste, gugutanje :
  - Hitler je gotov!
  A onda će Marija dodati vrlo agresivno. Slomiće fašiste i škripati::
  - I ko je slušao, bravo!
  I pokazaće svoj jezik!
  A onda Olimpijada šalje projektil, ubijajući protivnike.
  I također koristeći bose noge i pjevajući:
  - Totalno rasprodano!
  I opet će djevojka uzeti svoj jezik i pokazati ga.
  Pa seku...
  Nemci su, nakon mesec dana borbe od početka ofanzive, napredovali od pedeset do sto kilometara, i pretrpeli velike, čak i ogromne gubitke. I Italijani u Africi našli su se potpuno u kotlu i opkoljeni. Njihove trupe su trivijalno poražene.
  Adolf Hitler je 21. maja naredio da se u vojsku pozovu svi sposobni da nose oružje od petnaest do šezdeset pete godine. Carska vojska je prikupljala rezerve.
  Kako se pokazalo, njemački disk avioni u praksi nisu toliko strašni. Istina, ruski avioni mogu da napadnu ovnovima. Ali to se može izbjeći zahvaljujući visokoj upravljivosti vozila carske vojske.
  A Hitlerova nada za neranjivo čudotvorno oružje se uopće nije ostvarila.
  Carska vojska se i dalje branila. Snažne linije odbrane, ukopane unapred, jaka odbrana. Neka Hitler ostane bez para. Ali u Africi možete izvršiti pritisak na slabijeg talijanskog saveznika.
  Da Firer nije odlučio da zarati sa carskom Rusijom, on bi nesumnjivo ušao u istoriju kao veliki, pa čak i najveći vođa Njemačke. I tako je demon želeo da vlada svetom, i šta je od toga proizašlo?
  Ruskinje su ipak najkul na svijetu.
  Oleg Rybachenko, kao i uvijek, je na čelu bitke. Ne mogu ga dodirnuti ni metak ni geler. On je tvrd i kul momak.
  Dječak u kratkim hlačama i bos, protiv nacista. I baca granate na njih, i trči po olovnoj kiši.
  Da, šteta što nema briljantnog Kondratenka, ali ima mladih i sposobnih komandanta. Konkretno, feldmaršal Vasilevski, koji se već istakao tokom Prvog svjetskog rata. I zapovijeda energično i vješto.
  A Fricovi, nailazeći na čvrstu odbranu, beznadežno su zaglibili u njoj. Ali i dalje pokušavaju da se probiju.
  Oleg Rybačenko, ovaj večiti dečak se smeje, pokazuje zube i peva:
  - Moja domovina! Moja sveta domovino!
  I isto tako kao bacanje granate bosim nogama.
  I tu su Nataša, Zoja, Aurora i Svetlana ušle u bitku. One su vječne vještice, sluge svetog Boga porodice. Ne bore se uvek, inače bi Rusija osvojila ceo svet. Ali uvijek je efektan i upečatljiv.
  Devojke vole da ubijaju: to su devojke!
  I kako će prošetati kroz fašiste, i kako će ih udariti...
  I golim prstima bacaju diskove, ubijajući Švabe.
  Nacisti su zaglibili i trpe sve veće gubitke. Veliki strateg Vasilevskog predlaže poraziti naciste i Italijane u Africi. Tako će ruski tenkovi, koji su okretniji i imaju bolju manevarsku sposobnost, imati prednost. A u Evropi neka se fašisti izvuku . Tako da bi potpuno iscrpili svoje resurse.
  Car Vladimir je prihvatio ovaj plan. I nove snage su prebačene u Afriku.
  Elizabeta i njena posada borili su se u Libiji, odsijecajući italijanske jedinice. Tamo je vruće i djevojka izgleda dobro u bikiniju. Imaju najnoviji tenk Kondratenko-6, u kojem ratnici zaobilaze pozicije Italijana i Fritzesa i samouvjereno ih pobjeđuju.
  Elizabeth puca u tenk iz Musolinijevog carstva i kaže:
  - Krzneni kaput i kaftan šetaju po morima, po talasima!
  I naravno, koristi svoje gole nožne prste.
  Dalje, Ekaterina puca. Probija nemački auto i urla:
  - U Rusiji je car Vladimir heroj!
  Elena je iza nje, tuče Fritzov samohod i cvrkuće:
  - Ura Hitleru za tvoju domovinu!
  I konačno, Olimpijske igre će pustiti projektil. Zgnječit će Švabe, zgnječiti ih i škripati:
  - Rezultat će biti odličan!
  A koristi i gole prste dječjih stopala.
  U Africi su krajem maja i početkom juna ruske trupe postigle značajne uspehe. Borbe su se proširile na teritoriju Libije i Etiopije. Tripoli je pao 12. juna. A 15. juna glavni grad Etiopije je zauzet u pokretu. Tako su vojnici Musolinija mlađeg počeli da izlijevaju. Nažalost, nije mogao da izdržava svog oca.
  I njegova slava kao osvajača. Ali Musolini je, nakon što je zauzeo dio engleskih i francuskih kolonija, sebe smatrao Cezarom. Ali čini se da je nemoguće nadmašiti Cezara.
  Oleg Rybačenko se borio dok je komandovao baterijom. I tako hrabro da su Nemci svakodnevno gubili desetine tenkova od njegove vatre. Njegov dječak je čak nagrađen još jednim zlatnim krstom. I konačno su mu dodijelili davno zasluženi čin majora.
  Ranije nije bio raspoređen jer izgleda kao dijete. Ali dječak je pokazao izvanredno herojstvo. I sposobnost borbe.
  22. juna 1955. godine ruske trupe u Africi konačno su zauzele italijansku Somaliju. A 25. juna 1955. godine kapitulirali su ostaci italijanskih trupa u Etiopiji.
  Carska armija je samouvereno pobedila. Mainstein, koji je smatran najboljim komandantom Trećeg rajha, napisao je u svom dnevniku:
  - Probudili smo paklenog medveda! Sada nas rasturaju!
  Do kraja juna, Nemci su pretrpeli tako teške gubitke da su bili primorani da obustave ofanzivu u Evropi.
  Car Vladimir je naredio pojačan pritisak u Africi. Prvo Mračni kontinent, pa sve ostalo - rekao je izvanredni monarh! 1. jula 1955. Nemci su pokušali da napreduju u Skandinaviji. Pojurili su prema Stockholmu, ali su naletjeli na vrlo gustu odbranu. I pretrpjeli su ogromnu štetu.
  Početkom jula 1955. godine ruske trupe su ušle u nemački Alžir.
  Libija je već bila pod kontrolom carske Rusije. Nigerska ofanziva i petlje su bile u toku.
  Elizabetina tenkovska posada bori se protiv nacista. Veoma je vruće i devojke su čak skinule grudnjake i sada nose samo gaćice u rezervoaru Kondratenko-6. Precizno pucaju na fašiste.
  I žele velike podvige.
  Carska Rusija je i dalje autokratska zemlja. I još uvijek nema parlament. I da se revolucija nije dogodila, a Duma nije uspostavljena. Sami kraljevi ne žele ograničiti svoju moć. Ali Firer i Duce su diktatori. Odnosno, postoji rat između dva sistema sa autoritarnim režimima.
  Ali za carsku Rusiju je to prirodnije. I dolazi do tvrdoglave i stalne bitke.
  Elizaveta golim nožnim prstima pritiska dugme džojstika i ispaljuje projektil. Prede za sebe:
  - Hajde da razbijemo naciste u komade!
  I Ekaterina je golim nožnim prstima pritisnula dugme džojstika i pustila ubicu, predeći:
  - Hajde da srušimo Hitlera!
  I Elena takođe bije , nokautira fašiste i škripi:
  - Rastrgat ćemo te!
  A i kako goli zube! I bosim nogama pritišće dugmad na džojstiku.
  A onda će te Olimpijada okrenuti naopačke, i kako će to biti glupo . Sve će izmrviti i grkljati:
  - Pakleni prolaz i posada!
  Ne zaboravite da pritisnete dugmad džojstika golim prstima. I porazite neprijatelja.
  Ratnici su zaista vrlo hrabri i blistavog karaktera.
  Oleg Rybačenko je u međuvremenu odbio još jedan napad Fritzovih i zapevao:
  - Za otadžbinu i cara Vladimira - ura!
  Da, u stvarnoj istoriji postojao je takav samoproglašeni car Rusije Vladimir III, šef kuće Romanovih. I zaista je počeo formalno vladati 1938. A onda se Vladimir pokazao kao pravi kralj i to sjajan! Vladimir Kirilovič Romanov je car koji ima sve šanse da postane car cele Zemlje!
  Nakon pobjede, odnosno odbijanja napada, Oleg Rybachenko je počeo kartati sa svojim podređenima. Dječak u kratkim pantalonama, svijetle kose, vrlo mišićav i pocijepan, igrao se sa sedokosim borcima. Začudo, Oleg je stariji od svih njih. Ali ovaj dečak se poseče.
  Sjećanje na Port Arthur, herojsku odbranu iz koje je proizašla slava Rusije. Velika slava za ovo...
  Besmrtni dječak je primijetio:
  - Ovako ćemo riješiti sve naše probleme! Uskoro će doći vrijeme kada se ljudi nikada neće ubijati!
  Vojnici i oficiri su se složili:
  - Naravno, gospodine majore! Neće ubiti!
  Oleg je pogledao vrpcu sa svojim brojnim medaljama. Da, već ima toliko naređenja, malo ih generala ima. I bilo bi lijepo dobiti i titulu. Kneže, grofe, vojvoda!
  Vojvoda Rybačenko - zvuči predivno!
  A dječak je skočio više i okrenuo se u gramofonu.
  Nemci su pokušali da napadnu, ali su ponovo odbijeni i pretrpeli kolosalnu nepopravljivu štetu.
  Tokom jula ruska vojska je postigla nove, velike uspehe u Africi. Dok je bila težina ofanzive carske vojske. Alžir ima mnogo najboljeg ruskog oružja. I do kraja mjeseca Nemci su opkoljeni i uništeni u kotlu.
  U avgustu su ruske trupe prodrle u Maroko. Devojke su se očajnički borile na tenk Kondratenko-6, probijajući se u gustinu.
  S vremena na vrijeme stizali su izvještaji o predaji Nijemaca i osvajanju gradova.
  Borbe su se vodile u Nigeriji i na različitim mjestima. Rusi su uzeli i brojčano, više mobilnih tehničara i podršku lokalnog stanovništva, koje su rasistički fašisti okrenuli protiv sebe.
  Afrika se zaista pokazala kao slaba karika u strategiji Hitlera i Musolinija mlađeg.
  Rusija je tu nadvladala... I u septembru, polako povlačeći snage, prešli su u Norvešku. Nacisti su pretrpjeli kolosalne gubitke. A Alenka i njena posada su se vozili na tenku. Najnoviji tenk "Nikolai"-5 je težak i pokazao se naprednijim od E serije.
  Čak i tako moćan tenk kao što je E-200 probio je pištolj carske mašine.
  Alenka je, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, zadovoljno trljala ruke:
  - Ja sam ono što može slomiti Wehrmacht!
  Anyuta je takođe pritisnula dugme golim prstima, udarila nemački auto i potvrdila:
  - Obrisaćemo Wehrmacht u prašinu! Za moć carizma!
  Cool Augustin je ispalio i zacvilio:
  - A mi ćemo živeti pod komunizmom!
  Marija se spremno složila sa ovim:
  - Da, pod carskim komunizmom!
  I golim nožnim prstima pritiskala je dugmad džojstika. A u isto vrijeme će pogoditi i slomiti neprijatelja.
  A onda Marusja zacvili:
  - U punoj diplomi!
  I takođe pritiska dugme džojstika golim prstima.
  Ruske trupe su već opkolile Oslo. Za svaki grm i kuću vode se bitke.
  U centru, carska vojska ponovo odbija njemačku ofanzivu. Oleg Rybachenko, kao i uvijek, je na prvoj liniji i bori se samouvjereno. Ruska artiljerija radi kao sat.
  Sve je tačno i tačno...
  U oktobru su ruske trupe konačno odsjekle Afriku od opskrbe kopnom, oslobađajući Maroko. Nacisti su se našli u svojevrsnom kotlu.
  Čak i na mračnom kontinentu. Hitler se treso od bijesa, ali nije mogao ništa jesti za ručak.
  Da, došao je u Rusiju... Bližila se zima. Oleg Rybačenko, uprkos činjenici da pada snijeg, i dalje trči bos i u kratkim hlačama. Pa dečko - šta god da uzmeš! I potpuno neustrašiv tip.
  I baca granate golim prstima.
  I pjeva:
  - Neka trči nespretno,
  Oklopni tenkovi kroz lokve...
  A na krovu je mitraljez -
  Čeburaška topnik,
  Krokodil mitraljezac!
  Shakoklyak je u napadu!
  Dečak terminator je golim prstima bacio granatu, razbijajući naciste i pevao:
  - I igram se sa dinamitom,
  Na vidiku prolaznicima!
  Kako Švabe izbjegavaju slepe miševe!
  Svi leže, a ja idem!
  A dečko je zaista tako zabavan! Ali on je već u vojsci više od pedeset godina. I samo mali đavo! Čak i ako je plav!
  Oleg Rybačenko ponovo baca granatu bosom nogom i urla:
  - Slava Caru i Nikoli i Vladimiru Trećem!
  I mislio sam da ne treba mešati Vladimira Kiriloviča Romanova sa Vladimirom Putinom! Veliki carevi Romanovi su neverovatna porodica! Oni koji su od Rusije napravili najveću imperiju!
  I ne pokvareni srećom kao Putin!
  Ali ruske trupe odbijaju još jedan napad.
  Novembar dolazi. Nacisti ostaju bez para. Ali oni bacaju nove rezerve u bitku. U Africi ih već dokrajčuju. Fašistima je teško.
  Tako izbacuju svoj bijes na zatvorenike. Naišli su na prelijepu Nicolettu. Skinuli su je do gaća i vodili je kroz svježi novembarski snijeg.
  Devojka vezanih ruku, gotovo gola, hoda kroz snežne nanose, ostavljajući bosonoge, graciozne otiske stopala. Ona je tako lijepa. A Nemci je prate i bičuju. I tukli su sebe lepotom, pobedili su ih. Krv mu teče iz prugastih leđa.
  Nicoletta je samo jače stisnula zube. I ponosno diže glavu. A njena bakrenocrvena kosa vijori kao proleterski barjak.
  I njene bose noge su takođe postale grimizne, ali devojka ne podiže ni obrvu.
  To je ona fenomenalna hrabrost.
  Iako su ga nacisti već uzeli i zabili bakljom u svoja gola prsa. Ali čak i tada djevojka je samo zadrhtala, ali nije vrisnula.
  Ima tako veliku veru...
  Djevojčica je podignuta na stalku, a zglobovi su joj uvrnuti. Zatim pale vatru pod bosim nogama. Liže bosa ljepotice. I vrelim lancima biču nago telo lepotice.
  Nicoletta je pjevala kao odgovor;
  Ja sam Černobog, ćerka zlog Boga,
  Ja stvaram haos, sejem destrukciju...
  Moja veličina se ne može savladati,
  Samo bijesna osveta gori u mojoj duši!
  
  Kao dete, devojčica je želela dobre stvari,
  Pisala je pesme i hranila mačke...
  Ustao rano ujutro
  Nad njom su zalepršala krila heruvima!
  
  Ali naučio sam šta je zlo,
  Šta te na ovom svetu čini nesrećnim...
  Kako to misliš, dobro?
  Strastveno sam se zaljubio u destrukciju!
  
  I pokazao svoj devojački žar,
  Kakva je svetlucava ćerka Božija postala...
  Osvojićemo prostranstva svemira,
  Pokažimo snagu, veoma snažno!
  
  Veliki oče ovaj Černobog,
  On unosi haos, ratove u svemir...
  Moliš se Svarogu da pomogne,
  U stvari, dobijate nagradu!
  
  Pa sam rekao, Bog blagoslovio,
  Neka ljutnja bukti u tvom srcu...
  Gradimo sreću, verujem, na krvi,
  Neka se materica napuni do vrha!
  
  Volim lukavstvo, podlost i prevaru,
  Kako prevariti Staljina tiranina...
  Neće ga biti moguće izložiti,
  A koliko magle ima na svijetu!
  
  Zato je predložila snažan potez,
  Uništi zle jednim udarcem...
  Ali zaljubio sam se u veoma crnog Boga,
  U svim stvarima, i ovima i onima iza groba!
  
  Kako sam se navikao na zlo?
  A u mom srcu je bio bijes, izluđivanje...
  Nestala je čežnja za radošću, dobrotom,
  Čim je bijes prodro sa postolja!
  
  Ali šta je sa Staljinom - i on je zao,
  Ovde nema govora o Hitleru...
  Džingis Kan je bio tako kul razbojnik,
  A koliko je duša uspio osakatiti!
  
  Zato kažem zašto čuvati dobre stvari,
  Ako u tome nema ni najmanjeg ličnog interesa...
  Kad si djetlić, tvoj um je dleto,
  A kad sam bio glup, misli su mi nestale!
  
  Ovo govorim sebi i drugima,
  Služi moć kao crno mastilo...
  Tada ćemo osvojiti prostranstvo svemira,
  Talasi će se raspršiti po svemiru!
  
  Učinićemo zlo tako jakim
  Daće besu besmrtnost,
  Oni koji su slabi duhom već su oduvani,
  A mi, najjači ljudi, vjerujemo u ovo!
  
  Ukratko, postaćemo jači od svih svuda,
  Podignimo mač krvi iznad univerzuma...
  I naš bes će biti sa njom,
  Primimo poziv pun sudbine!
  
  Ukratko, ja sam veran Černobogu,
  Služim ovoj mračnoj sili svim svojim srcem...
  Moja duša je kao krila orla,
  Oni koji su sa Crnim Bogom su nepobedivi!
  Rat između Rusije i Hitlerove koalicije se nastavio. Do decembra, ruske trupe su konačno dokrajčile Italijane, primoravši ih da kapituliraju u Africi, i tamo skoro dokrajčili Nemce. Norveška je takođe očišćena od Švaba.
  Sada je carska vojska krenula u ofanzivu 25. decembra. Izbile su žestoke borbe. Zimi su ruski tenkovi bili očigledno jači. I prodro kroz odbranu neprijatelja.
  Oleg Rybačenko, ovaj večiti dečak, trčao je bos i u kratkim hlačama po snegu, pevajući:
  - Ovo je naša poslednja i odlučujuća bitka! Umrijećemo za otadžbinu - vojnici su iza mene!
  Ruski tenkovi su veoma brzi sa gasnoturbinskim motorima. A fašisti ih ne mogu tako lako zaustaviti.
  Evo "Nikolai"-5 juri naprijed. Na njemu je pet djevojaka koje veselo pjevaju:
  - Niko nas neće zaustaviti, ruski svet se ne može pobediti!
  I on će puknuti iz topa! Ovo zapravo ispada odlično! Devojke su, uprkos hladnoći, u bikiniju i bose. I upucaju se i ne pomišljaju da stanu.
  Oni jednostavno imaju divlju, mahnitu moć.
  Alyonushka voli ne samo da puca, iako je golim prstima pritisnula dugme džojstika i pogodila Nemca, već i da piše priče.
  Na primjer, napisala je kako je djevojka otišla daleko da spasi mače. Trideset i tri dana hodao sam bos po kamenitom putu, od čega su mi nježna stopala krvarila.
  A ipak je uspjela pronaći životinju. Za to je vila ispunila svoju želju i djevojka se udala za princa.
  Alyonushka je, međutim, pomislila, zašto joj treba muž u ruskoj vojsci? Bolje je imati gomilu ljubavnika. I više novca i zadovoljstva. Na kraju krajeva, muškarci su tako različiti. I sa njima, naravno, doživljavate zadovoljstvo na različite načine. Šta je sa mužem? Brzo će vam dosaditi i dosaditi s njim!
  Ali mladić koji tek počinje da otkriva svijet odraslih mnogo je zanimljiviji.
  I Alenka ponovo puca, pogađa nemački E-100.
  I pomiče svoje prelijepe noge, poput onih u drevnoj grčkoj boginji.
  I onda Anyuta puca. Takođe sa golim nožnim prstima. I razbije nemački top.
  Nakon toga devojka kaže:
  - U Rusiji ima mnogo pametnih ljudi, ali car Vladimir je najbolji od careva!
  Augustin je primijetio:
  - I Nikolaj II nije bio loš! Oh, nismo znali kako da cijenimo kraljeve!
  Marija je pevala, pucajući na naciste golim prstima i cereći se:
  - Treba poslušati Ruse, čista srca i mudrije! I na slavu Nikole, on je veliki kralj nad kraljevima!
  A Marusja je nešto pevala... I još je igrala bosih nogu...
  Ruske trupe napreduju. Oleg Rybachenko se takođe bori. On je još desetogodišnji dječak. Tolika je cijena besmrtnosti. Da, ali kako se dobro i veselo osjeća! Ima toliko energije i uzavreli tok moći.
  Dječak baci bombu bosom nogom i zaškripi:
  - Ja sam tigar, ne mačka, sad živi u meni, ne Leopold, nego Leopard!
  Dječak-major, kao i uvijek, gori. Nacisti ga ne mogu zaustaviti.
  Prvog januara ruske trupe su već potpuno očistile svoju teritoriju od nemačkih i italijanskih trupa i ušle u posed Trećeg Rajha.
  Istovremeno su ruske jedinice ušle u Meksiko. Stigla je nova 1956. godina.
  Za Ruse je počelo novim pobjedama. Dana 7. januara, ostaci njemačkih trupa u Africi su kapitulirali. I cijeli Crni kontinent je postao ruski.
  Sada je opsjednuti Firer shvatio da je potpuno sjeban. I predložio je pregovore Rusiji.
  Na šta je car Vladimir odgovorio:
  - Razgovaraćemo samo o bezuslovnoj predaji Trećeg Rajha i Italije!
  Kakve mudre reči! I rat se nastavlja. Oleg Rybachenko je, naravno, na čelu napada. Ruske trupe su ušle u istočnu Prusku. Odbrambene linije su ovde jake. Morate se boriti da biste se probili, a nećete brzo napredovati.
  Jedno od sredstava za proboj bio je samohodni top sa bacačem bombe Aleksandar-4. Veoma moćno i smrtonosno oruđe.
  I lijepe djevojke slave ovdje. Oni lansiraju projektile koristeći gole nožne prste pritiskom na dugmad na džojstiku. I uništavaju neprijateljske bunkere i pištolje.
  Djevojke hrabro trče po snijegu - za to su Ruskinje. I bacaju Indijance i Kineze u bitku. Ovi već bukvalno svojim leševima zasipaju prilaze rovovima. Ali ipak uspevaju da ga uzmu.
  Ruska vojska ulazi.
  Međutim, strateg Vasilevsky glavni udarac prenosi na Italiju - koja je mnogo slabija. I tako ruski vojnici pobjeđuju jednu pobjedu za drugom.
  Januar se pokazao veoma uspešnim. Ruske trupe su zbacile Italijane i osedlale Alpe. A u februaru su okupirali Veneciju. I ušli su u Lorbandiniju . Zauzeli su i Poznanj. Nemci su se povlačili. 2. marta pala je Klajpeda. Ruske trupe su napredovale kroz istočnu Prusku sporo, odbrana je bila pregusta. Morali smo bukvalno zapaliti stazu granatama.
  Ali u Italiji je došlo do kolapsa tjestenine. I ruske trupe su pojurile u Rim. 30. marta 1956. počeo je napad na italijansku prestonicu. Tako je narod platio ambicije porodice Musolini.
  Glavni grad Italije, Rim, je na udaru. Borbe su žestoke. Iako Italijani sve više odustaju. Ovdje su djevojke koje se bore jako lijepe, i u bikiniju i bosonoge. Ratnici nogama bacaju granate i nokautiraju Musolinijeve vojnike.
  Devojke su ovde prelepe, i naravno veoma seksi. I sa mišićima titana. A način na koji bacaju granate bosim nogama je jednostavno nevjerovatan.
  Nataša ide naprijed i puca, režući:
  - Za prelijepu Otadžbinu u srcu mom ognjica blistava gori!
  Zoja, pucajući, pjeva uz:
  - Otvorimo vrata dostignućima! Naša vjera i kralj su monolit!
  A onda će Aurora, golim nožnim prstima, crvenokosa kučka pustiti diskove. I isečeni Italijani padaju.
  A onda Svetlana peva agresivno, pokazujući zube:
  - Sve ćemo pobiti! Sve ćemo zdrobiti!
  Oni bosim nogama bacaju diskove i melju fašiste. Tako je Musolini završio u rukama djevojaka. Aprilski napad 1956. godine bio je žestok i vrlo figurativan.
  A evo tenkovi voze, pakleni vatreni stubovi izbijaju iz njihovih debla.
  Djevojke napreduju i bosim nogama bacaju granate. I kako će pljunuti nešto krvavo.
  I smejaće se...
  Nataša je žarko pevala:
  - Care Vladimire, udari Hitlera u lice!
  I namignut će svojim safirnim očima. Tako divna devojka.
  Djevojke jure s divljim bijesom. Udarali su mitraljezima. Pokosili su neprijatelja i rastjerali fašiste. A onda Olimpijada traje. A u rukama moćnih, ženski heroj drži bacač plamena. I on će to uzeti i udariti te, ali onda će te udariti.
  Od fašista čipovi lete na sve strane. A ratnici mogu da se smeju koliko god žele.
  Zatim će zapevati:
  "Musolini će biti pretučen!" Naše prijateljstvo je monolitno!
  I opet, kao namig sa safirnim očima! I udariće fašiste.
  šta si hteo? Rim su svojevremeno zauzeli Sloveni pod Atilinim vođstvom. A sada ga Rusi uzimaju.
  Olimpijada, pržeći svoje protivnice žive bacačem grede, pevala je:
  - Jarko sunce nade,
  Opet se diže nad zemljom...
  Rus pobeđuje kao i pre -
  Ratnici Wehrmachta bivaju tučeni!
  
  ruski orao nad planetom,
  Raširivši krila poleteće...
  Neprijatelj će biti pozvan na odgovornost -
  On će biti poražen - slomljen!
  Nakon pada Rima, talijanske trupe su počele masovno da se predaju. Musolinijevo carstvo, ovaj mlađi vojni partner Trećeg Rajha, je izgaralo.
  Ruske trupe su gotovo bez otpora zauzele Napulj i iskrcale se na Siciliji. I tamo nisu naišli gotovo na nikakav otpor. A Hitler je bio histeričan.
  Do kraja maja Italija je bila gotova. Zarobljene su stotine hiljada zarobljenika.
  Ruskinje su ih stavljale na koljena i tjerale ih da im ljube bose noge. Poslušno su se mljackali usnama. Neki, posebno mladići, radili su to s entuzijazmom.
  Djevojke su zadovoljno prednjale.
  Vječiti dječak Oleg Rybačenko tjerao je svoje zarobljenike da mu ljube bosa, djetinjasta stopala.
  Oni su to radili sasvim voljno. Momci su bili veoma zgodni, mišićavi i plavi. Istina, on je još premali, a nije želio da radi nešto ozbiljnije sa damama. Ali kada se grube potpetice poškakljaju jezikom - lepo je!
  Oleg Rybačenko je uhvatio generala i dobio još jedno naređenje. Na šta sam bio prilično ponosan.
  Musolinija mlađeg izdala je vlastita pratnja, a carska Rusija je dobila još jednu pobjedu. Ali Benedito Musolini stariji nije doživio svoju sramotu i slom fašizma u Italiji. Međutim, ista sudbina čekala je naciste u Njemačkoj. Ruske trupe krenule su u ofanzivu početkom juna 1956. Glavni pravac napada bila je Austrija.
  Elizaveta i njena posada na Nikolaju-5 krenuli su protiv Nemaca. Ruske trupe su nastojale da opkole Beč.
  Firer se, naravno, našao u teškoj situaciji. Izgubljeni su posjedi Nijemaca u Africi, Skandinaviji i veći dio SAD-a. A sada se bitke odvijaju isključivo na teritoriji Trećeg Rajha. Što je, naravno, neprijatnije za Nemce. Ruske trupe su takođe ušle u Meksiko. Lejdi Grej de Monka komanduje tenkovskom posadom u ovoj zemlji.
  A Elizaveta vodi "Nikolaja"-5 po Beču. Njegov glavni protivnik je E-50, u koji Careva mašina prodire kao upijač.
  Elizabeth je opalila, koristeći svoje gole nožne prste da pritisne dugmad džojstika.
  Udarila je u njemački tenk i cvrkutala:
  - Daćemo svoja srca za Svetog Nikolu Rusa!
  Ekaterina je takođe pucala golim nožnim prstima i ispravljala svog partnera:
  - Verovatno je ispravnije reći Vladimir!
  Elizabeth je ponovo pucala golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Ali ipak, upravo je car Nikola, koji nam je dao stanovništvo Kine, taj koji je učinio Rusiju nepobedivom!
  Zaista, u pešadiji koja je poslata da juriša na nemačke položaje, front je bio u potpunosti kineski. Bukvalno su nas gađali leševima. Ali oni su se probili.
  Obično su se Rusi borili u avionima i tenkovima. Pešadija sastavljena od Kineza, Indijaca, Azijata. Ima mnogo Kineza. Osim toga, bistroglavi Nikolaj II uveo je poligamiju dok je reformirao pravoslavlje, a dodatni Kinezi su poslani u bitku. A Rusi uzimaju udovice i neudate Kineskinje za žene.
  Lukava strategija.
  A Kinezi napadaju, umiru i probijaju njemačku odbranu.
  Elena koristi svoje gole nožne prste da pritisne dugmad na džojstiku i ponovo udari Švabe.
  I peva:
  - Za svetu Rusiju, borićemo se hrabro!
  Nakon toga će ga djevojka uzeti i namignuti. I pokazuje svoje bijele zube! I tako je agresivna.
  A onda će se Olimpijske igre vratiti. I udariće vas golim nožnim prstima i zgnječiti.
  Onda će viknuti:
  - Ja sam smrtonosna kobra!
  Treba napomenuti da tenk E-50 može biti opasan. Njegov top kalibra 88 milimetara s dužinom cijevi od 100 EL je brzopaljen, dvanaest metaka u minuti i vrlo je precizan. Često pogađa oklop i može uzrokovati štetu.
  Stoga djevojke pokušavaju ne dozvoliti da se glavni njemački tenk približi. Posebno izbliza, njegova sposobnost prodiranja se naglo povećava. A jezgro njemačkog projektila je ili uranijum ili volfram. Istina, nakon gubitka Afrike i nalazišta uranijuma u Kongu, snaga njemačkih trupa počela je da presuši.
  A djevojke su tako lijepe i bosonoge i cool.
  Pevaju u sebi s entuzijazmom:
  - Sjaji kao zvezda nad celim svetom,
  Kroz tamu beznadežnog mraka...
  Veliki heroj caru Vladimiru,
  Ne poznaje ni bol ni strah!
  
  Neprijatelji se povlače pred tobom,
  Gomila ljudi se raduje...
  Rusija te prihvata -
  Moćna ruka vlada!
  Devojke koje se svađaju, ne možete ništa reći protiv njih. A noge su im tako gole i isklesane. Kada ih zarobljeni Nemci ljube, jasno je da se to sviđa i devojkama i muškarcima. A ratnici zadovoljno ciče.
  I goli su svoje biserne zube.
  Ovo su tako cool devojke. A golim nožnim prstima Elizabeth nokautira još jednog fašistu.
  Nakon čega viče:
  - Slava velikoj otadžbini!
  I tako će Catherine pucati. Nabirat će neprijateljski tenk, ubiti Fritzove i škripati:
  - Smrt neprijateljima!
  A tu i Elena udara nogama, koristeći gole nožne prste, pritiskajući njima dugmad džojstika. I cvrkuće:
  - Za otadžbinu u veličini!
  A onda će izvanredna Olimpijada, također plavuša, lansirati projektil. I dok cvrkuće:
  - Za veliku Rusiju!
  A djevojke su pune entuzijazma.
  Evo tenka E-75. Njegov pištolj je snažniji: 128 mm, i može uzrokovati više štete. Osim toga, ovaj tenk ima bolju zaštitu i deblji oklop.
  Ali Elizabeth je kao luda. I pustit će nešto smrtonosno, prodire iz daljine. A od Nemaca su ostali samo komadi pocepanog metala.
  A devojka će pevati:
  - Sveta lepotice i veliki san!
  Nakon toga će se pokazati jezik.
  Njemački tenkovi E-75 su nedavno postali rasprostranjeniji. Sada imaju top sa dužom cijevi, što im omogućava da se bore protiv ruskih tenkova, posebno onih lakših. I to čini Švabe opasnijim.
  Ali sovjetske djevojke se time ne stide. I zgnječe Švabe.
  I sami ratnici, posebno po vrućini, su u bikiniju i bosi. I bore se veoma samopouzdano.
  Pobjeđuju bez izuzetka.
  Catherine je pucala na naciste i pjevala:
  - Ali da budem iskren! Uništavam sve Švabe bez izuzetka!
  Elena je takođe pucala golim prstima i cvrkutala:
  - Pobedićemo sve i, naravno!
  I Olimpijske igre su bez sažaljenja pobijedile naciste. Ona je tako nepobjediva kučka.
  I uz pomoć golih nožnih prstiju.
  Nataša i njen tim se bore na tenk Kondratenko-6. Ovaj automobil je malo lakši, ali mobilniji od Nikolaja. Naravno, uz manju težinu, kalibar je manji i oklop je malo tanji. To znači da je rizik od umiranja mnogo veći.
  Ali devojke se, moram reći, nimalo ne stide. I bore se kao divovi u borbi.
  Natasha pjeva, aktivno snima:
  - Biće to naša pobeda!
  I bosim nožnim prstima pritišće dugmad džojstika.
  Zoya takođe puca, koristeći svoje gole noge i škripi:
  - Car Vladimir napred!
  I sve devojke u horu su zalajale:
  - Slava palim herojima!
  Nakon čega je Aurora opalila, okrenula njemački tenk i rekla:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti!
  I ona se takođe tresla bosim nogama.
  A onda je Svetlana pokleknula, koristeći gole nožne prste, i zarežala do kraja:
  - Rusi se žestoko bore!
  I sve devojke su uglas uzviknule:
  - Vojnikova pesnica je jaka!
  I opet ljepotice hrle u bitku. Gađaju se precizno i precizno!
  Ali Janeine ekipe zadivljuju Meksikance. Dama je takođe veoma pametna i lepa.
  A djevojke u njenoj ekipi su bose i u bikiniju. Bore se s divljom i mirnom žestinom.
  Tada je Gertruda opalila golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Ja sam devojka koja će sve uništiti u deliću sekunde!
  A onda Malanya kreće u akciju. I on će iz daljine razbiti latinski tenk.
  A onda će Matilda udarati noge golim prstima.
  I on će se smejati:
  - Ja sam zaista sjajna devojka!
  I ratnici najvišeg i najbjesnijeg reda. Ne osjećaju ni slabost ni ljutnju.
  Sjebaće te na isti način.
  I Alenka se bori veoma samouvereno.
  Do kraja juna Beč je opkoljen. Nemačkoj i njenom prestižu zadat je težak udarac. Istovremeno, ruske trupe napreduju prema Odri. Bacaju Kineze, Indijce i Arape u bitku. I probijaju odbranu Švaba.
  Hitler je, naravno, već u panici. Kako su ga cure ugurale u tenkove i avione.
  Ovdje su Albina i Alvina, dva ruska pilota. Takođe bosi i u bikiniju, obaraju fašiste kao kruške štapom sa grane. A za par bukvalno čine takva čuda.
  Albina je oborila pet aviona jednim rafalom iz svog lovca Petar Veliki i pevala:
  - Mi smo nebeski medvedi!
  Alvina je sa svog ratnog orla jednim rafalom oborila šest aviona i cvrkutala:
  - I sve ćemo razbiti!
  Na nebu je ovaj par već bio legendarni!
  Djevojčicama je dodijeljeno sedam stepeni Georgijevskog krsta: srebrni krst, srebrni krst sa lukom, zlatni krst, zlatni krst sa bankom. I takođe zlatni krst sa dijamantima, i zlatni krst sa dijamantima i mašnom. I zvijezda najvišeg stepena zlatnog krsta, sa dijamantskim lukom. Viša nagrada - velika zvijezda zlatnog krsta, sa dijamantima i lukom, ustanovljena je sasvim nedavno.
  Tako da su djevojke s pravom mogle biti ponosne na svoja postignuća. I uvijek, čak i na hladnoći, svađali su se samo u bikiniju i isključivo bosi.
  Tako divne devojke.
  Albina je pucala i pjevala:
  - Za naše najbolje pobede!
  Alvina je nastavila:
  - Neka se naši unuci i djedovi ponose nama!
  Ratnice su zaista devojke kolosalne klase!
  Tukli fašiste na nebu i pevaju:
  - Slava Rusiji, Slava! Naš car Vladimir je heroj! Biće moć u zoru! Zakopajte Hitlera u zemlju!
  Naravno, Vladimir Kirilovič Romanov može biti veoma zadovoljan svojim ratnicima.
  Čak i ako se bore, to je tako da ne možete podići koplje protiv njih!
  Vladimir Kirilovič Romanov je car koji ima sve šanse da jednom zauvek okonča ratove!
  A fašisti se dršću pod udarima carske vojske...
  Opkoljeni Beč je brzo pao. Do sredine jula trupe carskog carstva stigle su do Odre na širokom frontu. I Koenigsberg je bio potpuno blokiran.
  I Nemci su se povukli iza Odre. I tamo su pokušali da naprave liniju odbrane. Temeljno se zaštitite. Ali u drugoj polovini jula, ruske trupe su započele napad na Hamburg... Nacisti su polako ali sigurno pokleknuli.
  Borbe su bile veoma žestoke. Neka sela su mijenjala vlasnika nekoliko puta. U borbama su učestvovali i novi njemački tenkovi naprednije serije AG - piramidalni. Imali su dobru odbranu iz svih uglova. Ali carska vojska je bila brojčano nadmoćnija.
  I veliki broj azijskih pešaka je poginuo na frontovima. Ali su mi dozvolili da se krećem.
  Ljudski resursi Nemaca su takođe bili iscrpljeni. Do kraja avgusta, Hamburg je bio opkoljen, a Minhen je takođe bio blokiran.
  Nemci su izgubili značajnu teritoriju. I nisu imali čime da drže svoje pozicije.
  Oleg Rybachenko se borio u prvim redovima na teritoriji same Njemačke. A vječiti dječak se neprestano smiješio i pokazivao svoje biserne zube.
  I tamo je bacao granate svojim bosim, djetinjastim nogama. Lijepo je biti dijete - kako je prirodno biti na vrućini samo u kratkim hlačama. A pošto ste besmrtni, možete biti i polugoli zimi, a da ne rizikujete da se prehladite.
  Tako je dječak pjevao:
  - Bosi, samo bosi,
  Pod julskom grmljavinom i šumom daska!
  Bos, samo bos,
  Lako je dječaku biti kul kauboj!
  A mali major nastavlja da uništava ove fašiste za sebe. I očajnički idu u kontranapad.
  Već je septembar... Kiše počinju da padaju... Carske trupe, popunjavajući leševe Kineza, zauzele su Minhen i Hamburg i kreću se prema Rurskoj oblasti. Najvažnija stvar u njemačkoj industriji.
  A Nemci očajnički uzvraćaju.
  Natasha se bori na svom tenku i reži:
  - Nacistima će biti izuzetno teško!
  I pritisnite dugmad džojstika golim prstima. I ispaljivao bi granate na naciste.
  A onda će te Zoja ošamariti. I uz pomoć golih nožnih prstiju.
  A pevaće i:
  - Rusija je ono što je protiv Hitlera!
  A onda će Aurora napraviti agresivan potez. I također uz pomoć golih nožnih prstiju:
  - Za ruski put!
  A iza njih će i Svetlana ispaliti ubojiti projektil. Probit će njemački tenk i zaškripati:
  - Za cara Vladimira Kiriloviča!
  I on će takođe pokazati svoj jezik.
  Djevojke su ovdje podivljale.
  Alenka na teškom tenku takođe slama naciste. I pobjeđuje ih sa velike udaljenosti.
  Ratnik je pevao:
  - Pokorila sam pola svijeta svojim grudima!
  I Alenkine grudi sa grimiznim bradavicama.
  A onda će te Anjuta šutnuti golim nožnim prstima. Nabit će fašistički tenk i brbljati:
  - Ja sam superzvezda devojka! U istorijskim knjigama!
  I goliće zube...
  A onda će Augustin ispaliti ubojiti projektil. On će srušiti naciste i siktati:
  - Neka naša vojska bude najjača!
  A pomeriće i noge...
  A Marija će ih pratiti i tući naciste. Vrtiće se, agresivno brbljajući:
  - Mi smo velike agresivne devojke!
  A onda će Marusya osloboditi nešto izuzetno ubitačno i destruktivno na naciste. I to uz pomoć bosih, djevojačkih stopala.
  A onda peva:
  - Mi smo totalni poraz neprijatelja!
  Septembar je protekao u veoma žestokim borbama. Nemci su očajnički krenuli u kontranapad. Ali u oktobru, kada su kiše bile jače, carska vojska je ponovo stekla prednost. I počela je napredovati prema Ruru. Nakon žestokog napada, Kenigsberg je pao. Nacisti su dobili još jedan šamar.
  A na jugu Francuske, carske trupe su opkolile Toulon. Dakle, nacisti su se izuzetno loše proveli.
  Hitler je bjesnio, ali dok je bio u Berlinu. Ispostavilo se da je njegova pozicija slaba.
  Jasno je da niko nije hteo da sluša pregovore. Ali nacisti su se zaglavili kao muve.
  U novembru su se trupe carske armije borile da zauzmu veći dio Rurske regije, čime su Njemačku praktično lišile njene glavne proizvodne baze.
  U decembru je carska vojska okupirala čitav jug Francuske i ušla u Španiju. I na njemačkom frontu konačno je zauzela Ruhr. Štaviše, zarobljene su i druge nemačke zemlje. I carska vojska se takođe iskrcala u Dansku.
  Hitler je bjesnio kao đavo u kavezu, ali nije mogao ništa.
  Na katolički Božić, kraljevske trupe su krenule prema Parizu. Uprkos snegu i mrazu, Natašina ekipa je bila bosa i u bikiniju.
  Nemci su se sve češće predavali. A Francuzi uopšte nisu hteli da se bore protiv Rusa.
  Dok je razbijala njemačku bateriju, Natasha je primijetila:
  - Dakle, u stvari, na šta je opsednuti Adolf računao kada je počeo rat sa nama?
  Zlatokosa Zoja je logično primetila:
  - Valjda zato što ćemo, kada dođemo pod pritisak, ispasti kao novčići iz rupavog džepa!
  Aurora je golim prstima zdrobila orah. Zatim ga je bacila u usta i racionalno primijetila:
  - Istorija uči da ničemu ne uči!
  Svetlana je golim nožnim prstima pritisnula dugme džojstika. Nokautirala je još jedan njemački top i odgovorila:
  - Budimo veliki borci!
  Ratnici su, kao što vidite, zaista odlučni u borbi i pobjedi.
  Oleg Rybačenko, bosonogi dječak, juri u kratkim hlačama i golog mišićavog torza. Čak se njiše i urla:
  - Pobedićemo Švabe! Pobedićemo Švabe! I ispraši se!
  A dječak ima tako bijele, biserne zube! Samo mladi i nepopustljivi terminator.
  Oleg Rybachenko šutira dok trči. Ubija fašiste i peva:
  - Ruski duh je moć kraljeva, porazite Švabe!
  Dečak je bosom nogom bacio granatu i pevao:
  - Ruski valcer, zora izlazi - u slavu kralja!
  Zaista se pokazao kao veoma borben momak. I tuče fašiste do prvog dana.
  I djevojke se aktivno bore. Evo Mirabele... Takođe pilot vrhunske klase. Niko je ne može zaustaviti. Obara Švabe i peva, pokazujući zube:
  - Luda djevojka! Evo njenog znaka!
  I on će uzeti i lansirati raketu!
  Da, takve su žene ovdje! Kada se ruske djevojke bore, nijedna sila im ne može odoljeti.
  Mirabela je jednim rafalom od pet vazdušnih topova oborila sedam nemačkih aviona i cvrkutala:
  - Car Vladimir Kirilovič je naš Bog!
  A djevojka lupi bosim nogama po staklu.
  A također se Albina i Alvina bore na nebu.
  Bili su tako divni kradljivci. Prikuplja se sve više novih računa. I u isto vreme pevaju:
  - Na nebu smo savršenstvo! Mi smo asovi savršenstva! Od osmeha do gesta - za svaku pohvalu!
  Albina je jednim rafalom oborila četiri njemačka aviona i cvrkutala:
  - Oh, kakvo blaženstvo! Kakvo savršenstvo u borbi!
  Alvina je posjekla pet njemačkih aviona i nastavila:
  - Znaj savršenstvo u borbi! I cool idealno!
  Ratnici su pevali u horu, saseći fašiste:
  - Devojke! Cooler girls! cure! Cooler girls!
  Pokazali su svoj agresivni žar. Zapravo, nijedan od Hitlerovih asova nije bio prisiljen da se spusti.
  Ali fašisti su, naravno, pod divljim pritiskom.
  Hitler je u bunkeru u Berlinu i tamo ga bombarduju kao bubašvabu. Šta je hteo? Fašista broj jedan je gotov! On je krenuo protiv carske Rusije, a sada je i sam slomljen kao bubašvaba.
  Car Vladimir Kirilovič se trenutno odmara od zime na obalama Indijskog okeana. Pred njim plešu prelijepe djevojke različitih rasa i nacionalnosti.
  Međutim, kralju ne smeta da gleda borbe gladijatora. Na primjer, dvije djevojke protiv dvije ljepotice.
  Bore se plastičnim mačevima kako ne bi povrijedili jedni druge. Međutim, očajnički se bore.
  Ovo su ratnici. Dolazi do bijesne razmjene udaraca. Dve plavuše i dve crvenokose...
  Car Vladimir upita feldmaršala Vasilevskog:
  - Šta je najteže u ratu sa Nemcima?
  Feldmaršal je iskreno odgovorio:
  - Steknite samopouzdanje! Tek na samom početku, kada je neprijatelj počeo da napreduje, osećao sam se neprijatno. A sada smo počeli da pobeđujemo i sve je jasno sa našim neprijateljima! - Feldmaršal Vasiljevič, ovaj glavni strateg, pio je vino.
  Vladimir Kirilovič je logično primetio:
  - Izuzetno je teško pobeđivati sve vreme! Ali pokazali smo se sposobnima za mnogo! A sada će doći vrijeme i cijeli svijet će postati miran!
  Feldmaršal Vasilevski je potvrdio:
  - Ja verujem u to!
  Devojke su imale modrice po golim telima i izgledale su izuzetno nervozno.
  Borili su se, naravno, ne kao u doba starog Rima - trudili su se da sebi ne nanose mnogo štete. Ali oni su djelovali aktivno.
  U međuvremenu, borbe su se nastavile. U januaru su carske trupe u pokretu zauzele Pariz. Glavni grad Danske, Kopenhagen, je takođe zauzet. Nemačke trupe su slabile. Rusi su nastavili da napreduju u samu Nemačku. Fricovi su se očajnički borili, ali im je snaga bila slomljena.
  Oleg Rybačenko, ovaj besmrtni dječak, skočio je bos u snijeg i pojurio u napad ispred svih, potpuno bez straha od vatre. I dok zviždi:
  - Ko je navikao da se bori za pobedu,
  On će sigurno poraziti svoje neprijatelje...
  Veselo se smije i mnogo će postići,
  A Hitler će biti teško pretučen!
  A dječakova bosa noga baca granatu! I otkriva svoje biserne, krupne zube iznad svojih godina. Da, on već ima usta kao vuk. Pregrizaće svako grlo.
  A djevojke na tenkovima se kreću od juga ka sjeveru Njemačke. Upravo će izaći na more. A Švama će ostati samo zemlje u blizini Berlina i Pomeranije.
  Natasha je, obarajući fašističke tenkove, primetila:
  - A rat je zabavan na svoj način!
  Zoja se, pošto je razbila naciste, složila:
  - Koliko god je dobro! Pogotovo kada pobeđujemo!
  Aurora je, pucajući golim prstima, rekla:
  - Sve nemoguće je moguće u univerzumu, samo ne treba malo...
  A crvenokosa će se tako jako smijati!
  Ratnici se trzaju od pomahnitale radosti i bijesa. I razbijaju Nemce.
  Istovremeno, carske trupe napreduju preko Španije i već se približavaju Sevilji.
  Olga u oklopnom transporteru puca na Nemce i policijske trupe.
  Lokalni Španjolci gotovo da ne pružaju otpor. Još jedna zemlja pada pod sjekirom Rusije.
  Oleg je pucao i pjevao:
  - Akrobatika, biće bash na bash!
  A njen partner Alice je tvitovao:
  - Veličinu Rusa prepoznala je planeta,
  Fašizam je slomljen udarcem mača...
  Vole nas i cijene svi narodi svijeta,
  Izdržimo veliki sveti carizam!
  A djevojke će šamarati i pritiskati gole nožne prste na džojstik.
  Rat između carskog carstva Vladimira Kiriloviča Romanova i fašističke Njemačke se nastavlja.
  Ruske trupe su gotovo u potpunosti oslobodile Francusku od nacističkih hordi. Februar 1957... Carska vojska oslobađa Portugal.
  Dana 23. februara ujedinile su se ruske jedinice iz Danske i same Njemačke.
  Oleg Rybačenko, ovaj vječiti dječak, prska po blatu bosim nogama. Dete major viče sebi iz sveg glasa:
  - Slava ruskom caru Vladimiru Trećem! Posjeću Hitlera, izmjeriću ga bičem!
  I dječak ponovo vrišti i golim prstima baca oštro naoštren disk. I udariće fašistu u grlo. A onda baci bumerang svojom golom, djetinjastom nogom i odmah presiječe grkljan pet Švaba.
  Da, Hitlerova loša ideja da napadne takvo carstvo.
  Natasha i njen tim dovršavaju posljednje Nijemce u Portugalu. Njihov tenk je neumoljiv u uništavanju.
  Takođe, golim prstima pritiskaju dugmad džojstika, čineći bijesna razaranja.
  Zoja je pucala, razbila nemački top i pevala:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  Aurora je, koristeći svoje gole nožne prste, šutnula nacistu i cvrkutala s aplombom:
  - Bože čuvaj kralja!
  I Svetlana se jebala, pritiskajući dugmad džojstika golim nožnim prstima i cvilila:
  - Jaki suveren!
  Djevojke pobjeđuju fašiste. Ali onda se pojavio novi Hitlerov tenk "Miš"-4. Vrlo moćan model - težak tri stotine tona i top od 310 mm. Može prodrijeti na velike udaljenosti, ali sam ima tako debeo oklop da ga tenk Kondratenko-6 neće uzeti iz bilo kojeg ugla.
  Nataša komanduje:
  - Djevojke, treba da priđemo i zabijemo u donji dio boka, između valjaka - ovo nam je jedina šansa!
  Zoja je golim nožnim prstima udarila njemački top i zapjevala:
  - Sudbina ti daje poslednju šansu, ali požuri! Po kiši, gradu i snijegu!
  Augustin je također kucnuo i cvrkutao:
  - Poslednja prilika, sudbina ti daje! Živjelo hodanje i svakodnevno trčanje!
  I tako sa golim nožnim prstima, i kako će se uvijati. I razbiće fašiste.
  Svetlana je urlala:
  - Za nove granice i sjajne pobjede!
  Ruski tenk je jurio, povećavajući brzinu. A devojke će uzeti i zapevati:
  - Silni suvereno, najslavnije doba, Care pravoslavni, caruj na slavu, na našu slavu!
  I opet su ubrzali, udaljavajući se od teškog projektila upućenog iz pištolja koji je imao njemački "Maus"-4. Djevojke su vrisnule:
  - Nemojmo se saginjati nad ovnujskim rogom! Tako da ti Hitler - umri!
  A njihov tenk ubrzava. To je kao da mali bokser napada velikog. Ali, naravno, šanse su pedeset-pedeset.
  Natasha, gledajući kretanje tenka, setila se kako je boksovala sa muškarcem u ringu. Promašivala je udarce i bila je tučena, ali je izdržala. A onda je samouvjereno pukla. I uhvatila je neprijateljski nadolazeći pokret i udarila ga u bradu. Izbačen!
  Dobila je hiljadu zlatnih rubalja. Tako borbena devojka. Ako da, daće!
  Natasha je zatresla golu nogu i zapjevala:
  - Ovo nije poslednja bitka, ali je odlučujuća! Za slavu Otadžbine, za Otadžbinu i čast!
  A onda im tenk proklizava sa strane i šalje granatu... I Zoja je koristila gole prste, tako zlatnokosa, a okretna kao majmun. I "Miš"-4 je počeo da eksplodira. Njegove granate su jasno detonirale. A onda će kule biti otkinute, a ona će poletjeti visoko u zrak!
  Djevojke uglas viču:
  - Pobjeda! Cool victory!
  I još jedan tenk na njihovoj listi!
  1. marta 1957. godine ruske trupe su počele da prelaze Elbu. Izgleda da su Hitlera zgazili.
  Dječak Oleg Rybačenko, bos, s dječjom nogom, bacio je granatu, potopio fašistički tenk i povikao:
  - Za nove, nepokolebljive granice!
  Alenkina tenkovska posada skreće na istok. Zapadna Njemačka i Francuska su već oslobođene. Samo su zemlje između Odre i Elbe ostale pod nacističkom kontrolom. Pa, takođe Britanija i Irska. Posljednje snage nacista su tu.
  Alenka, pucajući na fašističke baterije, kaže:
  - carević Nikolaj,
  Ako moraš da vladaš...
  Nikad ne zaboravi -
  Vojska se hrabro bori!
  A sada se šalje još jedna granata bosih nogu. I upao je u pištolj Fritz.
  Anyuta takođe puca golim prstima. Udara fašistu i urla na sve strane:
  - Ja sam tip devojke od koje Hitler povraća!
  Dalje, vatreni Augustinovi nokti. Ona je takođe mali đavo oštro pucajući i urla:
  - Do vrata pakla!
  I koristi bose noge.
  Marija puca iza nje. Na isti način na koji ga uzme i udari, i zacvili:
  - Niko me neće zaustaviti, tigricu, niko neće pobediti bosonogu devojku, a mene će bilo gde pobediti!
  A onda će Olimpijske igre eksplodirati. I on će nokautirati njemački tenk, otkinuvši mu kupolu kao klobuk pečuraka.
  I cereče:
  - Za nove, cool granice!
  I opet će pokazati jezik!
  Devojke se samo guraju i očajnički napreduju. A fašisti se dave pod njihovim udarcima.
  2. marta 1957. kapitulirali su posljednje nacističke snage u Portugalu. Postalo je jasno da zalazi zora fašizma. Tačnije, da li je zora? Nightmare sunset!
  A ruske trupe napreduju. Nemci sve više bacaju oružje i predaju se.
  Padaju na koljena. I ruske i kineske djevojke ljube bose noge.
  Izgleda tako cool i cool. A fašiste seku i seku.
  Natašina posada je već u vozu koji ide u borbu na sever, sa Švabama.
  Djevojke sjede u svom kupeu. Igraju karte držeći ih golim nožnim prstima.
  Natasha je primetila:
  - Interesantno, kad zauzmemo Berlin, šta je sledeće?
  Zoja je samouvereno odgovorila:
  - Sledeći će biti London!
  Vatrena Aurora se zakikota i ponovo upita:
  - I onda?
  Zoya je odlučno izjavila:
  - Latinska Amerika će biti naša! Nećemo se ceremonijali sa nacistima!
  Svetlana se složila sa ovim:
  - Naravno da nećemo! Osvojimo ceo svet!
  Natasha je oduševljeno potvrdila:
  - I tada će biti mira, širom sveta!
  Devojke su pevale u horu, komponujući dok su išle;
  Slava Velikoj Rusiji carizma,
  Gde Vladimir sedi na tronu...
  Zlomićemo horde zlog fašizma -
  Slava vojsci i monolitu nasoj!
  
  Srca su bila kaljena u velikoj vjeri,
  Naša Majka Zemlja svim našim srcima...
  Mi smo sinovi cara Nikole,
  I nisu uzalud umrli za njega!
  
  Domovino naša, ti si draža od svega,
  Hajde da bacimo krilati, nebeski vatromet...
  Boriš se i protiv otadžbine,
  Pa, neka svi nacisti umru!
  
  Hitler je hteo da dobije našu zemlju,
  I zli pas je pokušao da ubije kralja...
  Ali mi smo drski, mi to ne prihvatamo ,
  Pa nas je fašizam uzalud napao!
  
  Kralj je ljubazan i mudar vladar,
  Planinski orao lebdi iznad planete...
  Vladimir će biti vladar horde,
  Naše prijateljstvo je kao čelični monolit!
  
  Izbijmo oslonac iz nogu Fricovih,
  neka se Hitler uguši u omči...
  Predaćemo okrutna pogubljenja na sramotu,
  Ko se ponaša kao zao na Zemlji!
  
  Kraljevska snaga i kraljevska mudrost,
  Uništiće fašiste bez mere...
  Verujte mi, Hitler je uradio nešto zaista glupo,
  A sada mu je život kao nit!
  
  Zato poštujte velike kraljeve,
  Nema hladnijih Romanova na Zemlji...
  U bici nacista, udari srca,
  Da otvorimo put ostvarenjima i snovima!
  
  
  Petar Veliki nas je odveo na more,
  Aleksandar je osvojio Pariz...
  Da, ponekad se desila tuga,
  Ali Rusiju je zaštitio heruvim!
  
  Kod nas je sve lepo,
  I cure i momci, vjerujte mi...
  Kralj vlada, znaš pravedno -
  Čak i ako zla zvijer zareža na pragu!
  
  Nema granica, veruj u savršenstvo,
  Uskoro će biti kraljevi komunizma...
  Otvorimo vrata blaženstvu,
  Prokleti fašizam uništen!
  
  Za Rusiju, prekretnica nije postavljena,
  Verujte mi, pobedićemo neprijatelja...
  Devojke su bose, kao u Sparti,
  Pa naš car Vladimir je sam!
  
  Vjerujemo u Roda - Velikog Boga,
  Šta je stvorilo savršene Slovene...
  Borimo se za čast i slobodu,
  Udaramo na nacizam!
  
  Vi ste najveća porodica Romanovih,
  Uvek će vladati Rusijom...
  Veliki kralj, najviši let,
  Sotona neće slomiti orla!
  
  Za ljubav prema velikoj Rusiji,
  Šaljemo vojnike u borbu...
  Proslavljamo lica svetaca sa ikona,
  Uostalom, svaki ratnik je i kralj!
  
  Naše srce gori za otadžbinu,
  Mi devojke smo jake u borbi...
  Otvorićemo vrata svemira, znaj
  I ubiću Adolfa kao kučku!
  
  Ostalo je još samo malo vremena do Berlina,
  Ući ćemo, noseći slavu kraljeva...
  Nama devojkama starost ne preti,
  Vjerujte mi, nećemo se proliti vodom!
  
  Sahranimo one koji su zli i podli,
  Zmaj će biti sjajno poražen...
  I imamo zlatne ikone,
  Rodnoverija je vječni zakon!
  
  
  
  
  Türkiye je UŠLA U DRUGI SVJETSKI RAT
  1. septembra 1942. Turska je ušla u rat protiv SSSR-a. Razlog je jasan - žeđ za osvetom za prethodne poraze i želja za osvajanjem Bakua. Osim toga, ulogu je odigrala i njemačka diplomatija, koja je Osmanlijama obećala zlatne planine. U svakom slučaju, Turci su zaključili da više nema smisla čekati, te da nisu smetlari, već da imaju vremena i za borbu.
  Kao rezultat toga, trideset turskih divizija napalo je sovjetsko Zakavkazje.
  Za nekoliko dana zauzeli su Batumi i mogli su opkoliti Jerevan.
  Kao odgovor, Staljin je bio prisiljen povući dio novonastalih rezervi i prebaciti ih u Zakavkazje.
  Sovjetska komanda je bila primorana da odloži ofanzivu na Staljingrad. Nemci su, zauzvrat, uspeli da postignu više u kavkaskom pravcu i zauzmu Ordžonikidze i Grozni. I samo povlačenjem u planine sovjetske trupe su mogle zaustaviti naciste.
  U isto vrijeme, Britanci su odgodili operaciju Torch, strahujući da će Tursku uvući u neprijateljstva protiv Britanije.
  Do kraja decembra 1942. nacisti su ipak zauzeli Staljingrad. Tamo su se naselili. Sovjetske trupe su napredovale, ali bez uspjeha u centru - operacija Rzhev-Sychov se pokazala preskupom. Međutim, Firer je ipak objavio potpuni rat, jer Treći Rajh nije imao dovoljno resursa.
  U februaru je Crvena armija skupila svoje snage i pokušala da napadne Nemce sa boka Staljingrada. Ali nacisti su već uspjeli da pregrupišu svoje snage i bili su spremni da odbiju udarce.
  Operacija Baklja je takođe počela u februaru. I Nemci su bili spremni, koji su nakon dve nedelje žestokih borbi zaustavili Britance.
  Amerikanci još nisu sletjeli u Kazablanku i Tunis. Borbe u Africi su ponovo prestale.
  Hitler je još gomilao snagu... U martu je Crvena armija po treći put izvela operaciju Ržev-Sihov, borbe su trajale čitav mesec, bez većeg uspeha.
  U junu su nacisti skupili snagu i krenuli duž Volge, pokušavajući odsjeći sovjetske snage na Kavkazu i doći do Kaspijskog mora.
  U borbama su učestvovali novi njemački tenkovi: "Tigar", "Panter", "Lav".
  Kao i samohodni top "Ferdinand".
  Nemci su bili jači nego u stvarnoj istoriji, ne potučeni i sa svežim trupama.
  Sjedinjene Države praktički nisu bombardirale Treći Reich, što je omogućilo povećanje proizvodnje tenkova i samohodnih topova. Takođe lansirajte seriju "Lav". Međutim, ispostavilo se da je tenk preskup i težak, često se kvario i zaglavio. Ali njegov debeli bočni oklop od 100 mm učinio je vozilo dobrim vozilom za proboj. Prednost Lev tenka bio je njegov moćan top, ali nedostatak je bila težina od devedeset. Što je smanjilo mobilnost automobila.
  Borbe su pokazale da ovaj tenk i dalje može nešto da uradi na ravnom terenu.
  Panterov bočni oklop pokazao se slabim, što je povećalo gubitke. Tigar se pokazao kao najefikasniji probojni tenk. Njegove strane bile su prekrivene oklopom od 82 mm, što je četrdeset peticu činilo nemoćnom.
  Nemci su napredovali relativno sporo. Sovjetsko rukovodstvo u cjelini je očekivalo upravo takvu opciju i pripremilo, podiglo trupe.
  Istina, za razliku od Kurske izbočine, fašisti su mnogo jači i sigurniji.
  A teren je pogodniji za napad nego za odbranu. A Švabe takođe imaju više aviona, tenkova i pešadije. I nije lako snabdjeti sovjetske trupe preko Volge.
  Tako su nacisti, probijajući odbrambene linije, napredovali. Postizali smo uspjeh za uspjehom.
  Nakon tri mjeseca upornih borbi, stigli smo do Kaspijskog mora.
  Staljin je, našavši se u teškoj situaciji, želio započeti mirovne pregovore. Pošto je postalo očigledno da se Kavkaz ne može obuzdati. Ali izuzetno je teško postići dogovor sa Hitlerom. Fašisti traže previše. A ako im se prepustiš, poješće te. Šta je sa primirjem? Hitler to ne želi ovde. I naravno, saveznici su pasivni. Boje se odgoditi ekstra podjelu.
  Fritzovi su se kretali duž obale Kaspijskog mora. A onda su se konačno ujedinili sa Turcima. Kakva je to bila radost!
  Lijepe njemačke djevojke prisiljavale su sovjetske zatvorenike da im ljube bose noge. Uradili su to poslušno. I udarili su se po štiklama.
  Ovako je izvršeno hvatanje. I Nemci su razoružali sovjetske jedinice.
  Tada je Staljin ponudio Fireru mir - pristajući da se odrekne cijelog Kavkaza, pa čak i Lenjingrada i Karelije. Plus platiti sto godina reparacije.
  Firer je, nakon malo razmišljanja, prihvatio ponudu i mir je zaključen 7. decembra 1943. godine.
  Saveznici su ovo shvatili kao izdaju! I uveli su sankcije Staljinu i SSSR-u!
  A sovjetska propaganda predstavljala je stvarnu predaju kao veliku pobjedu. Kažu da su, nakon što su ih napustili saveznici, sačuvali sovjetsku državu, a Moskva nikada nije zauzeta.
  A nacisti su, naravno, pokrenuli ofanzivu od Kavkaza do Bliskog istoka i ojačali Rommelovu grupu. Do kraja marta 1943. nadmoćnije fašističke snage su zauzele cijeli Bliski istok i Egipat. Osim toga, bitke su pokazale da se Panter uspješno bori protiv Engleza Churchillsa i Cromwella, ali potonji ne mogu probiti u njega direktno.
  Osim toga, Nijemci su bili prekaljeni u borbama s Rusima i lako su pobijedili kolonijalne britanske trupe.
  U aprilu su se nacisti preselili u Sudan. I konačno su zauzeli Gibraltar, započevši okupaciju Maroka. Čerčil je takođe pokušao da testira vode za mir. Ali Hitler je, davši sebi odriješene ruke na istoku, rekao ne!
  I nacisti su se preselili preko Afrike. Više su ih kasnile proširene komunikacije, loši putevi ili njihovo potpuno odsustvo, teška klima i velike udaljenosti.
  Ipak, Nemci su napredovali. I kretali su se duž mračnog kontinenta. Iako su, naravno, njihovi tenkovi, posebno Tiger-2 i Lav, bili prilično tromi u džungli. Inače, Nemci su u svoju seriju uveli i laki "panter" težak dvadeset i šest tona, koji je bio preko potreban za rat u Africi.
  Kako su pokazala borbena djelovanja, takav tenk, međutim, nije imao nikakve temeljne prednosti u odnosu na T-4, osim snažnijeg motora, ali i kosih oklopnih ploča.
  Krajem 1944. Nemci su nabavili samohodni top E-10, težak dvanaest tona, veoma nisku siluetu i veoma nagnut oklop. Takva mašina je zaista neophodna za Afriku.
  Pogotovo ako se djevojke svađaju na tome. A cure su generalno super i otmjene.
  Gerda i Charlotte putuju kroz džunglu i uništavaju Britance i Amerikance. Ovo su zaista devojke koje vam trebaju! Ne možete naći ni hladnije u narednih stotinu milja teritorije. Devojke vole da ubijaju - to su cool devojke!
  Tako su uhvatili crne borce i natjerali ih da ljube bose noge ljepotica. Takođe je odmah vidljivo - teška krađa! I bore se za sebe, udarajući engleske automobile sa velike udaljenosti.
  Njihova samohodna puška već se približava Pretoriji, glavnom gradu Južne Afrike. Djevojke se upucaju, probodu Čerčila volframovim jezgrom i pjevaju:
  - U Africi ima ajkula, u Africi ima gorila, u Africi ima više krokodila! Grickaće te, tući i vrijeđati! Djeca ne idu u šetnju Afrikom! U Africi je razbojnik, u Africi je zlikovac, u Africi je strašni Barmaley! On će te gristi, tući i uvrijediti! A njegove devojke treba rastrgati!
  U februaru 1945. palo je posljednje uporište Britanaca u Africi na ostrvu Madagaskar.
  Tako je sada i Britanija izgubila oslonac i tamo. U isto vrijeme, Nijemci su zauzeli i Iran i Indiju. Pokazali su svoju fenomenalnu snagu.
  U maju 1945. nacisti su izvršili desant u Britaniju. Nakon tri sedmice tvrdoglavih borbi, London je pao. Mjesec dana kasnije, Irska je zarobljena.
  Na kopnu je nastupilo privremeno zatišje, ali se na moru rat nastavio. Sjedinjene Države su ostale same protiv Trećeg Rajha, njegovih saveznika i Japana. Ali za sada je Amerika u inostranstvu i ne možete to tako lako podnijeti.
  U Trećem Rajhu je uvedena univerzalna radna obaveza, a proizvodnja aviona i brodova počela je da raste.
  Izgrađeni su i bojni brodovi i nosači aviona. I naravno, podmornički rat je bio u punom jeku. I tada nije bilo milosti ni za koga sa američkih brodova.
  U jesen, tačnije, u novembru 1945. Nemci su hrabro zauzeli Island, a zatim stvorili mostobrane u Argentini. Međutim, rat na moru je trajao dugo. Bilo je potrebno mnogo desantnih brodova da stignu do Amerike. A brodovi se ne grade tako brzo. Ali kako god bilo, Treći Rajh je jačao. Četrdeset i šesta godina protekla je u razmjeni udaraca na moru. A 1947. Nemci su već prebacili vojne operacije na Grenland i zauzeli ga. A odatle nije daleko do Kanade!
  Nacisti su planirali kolosalna osvajanja. A 1948. počela je ofanziva protiv Kanade, i od Brazila do Venecuele zajedno sa Japancima. Borbe su se odvijale veoma žestoko.
  Nemci su napredovali polako ali sigurno. Njihovi tenkovi serije E bili su napredniji od američkih i pokazali su svoju prednost na bojnom polju. Ali uzgred, Yankeesi nisu tako jednostavni, i odolijevali su vrlo tvrdoglavo. I nisu pokušavali da odustanu.
  Iako je, naravno, bilo kotlova. Amerikanci su ušli u njih. Onda su odustali. A zatvorenici su ljubili bosa, prašnjava stopala arijevskih djevojaka.
  Ubrzo su pali Kvebek i Toronto, a zatim i drugi gradovi. Od maja do decembra 1948. Nemci su zauzeli skoro celu Kanadu, kao i Venecuelu, Nikaragvu i veći deo Meksika. Ovo je izuzetno teška situacija. Početkom 1949. Nemci su Sjedinjene Države držali u čeličnoj klešta. Zatim, 11. januara, Amerikanci su prvi put u istoriji pokušali da upotrebe nuklearno oružje. I nisu baš uspjeli. Od pet bombi, četiri su poginule u avionima koje su oborili nemački avioni, a jedna, kada je eksplodirala, nije nanela ozbiljnu štetu nemačkim trupama.
  Kao odgovor, Švabe su pojačale svoje bombardovanje američkih gradova i vojnih objekata.
  Tako se bitka nastavila sa stalnim uspjehom u korist Wehrmachta. Ko je imao bolju opremu i obuku trupa. Da, i veliki broj. Borbe su bile veoma žestoke. Početkom 1949. njemačke, strane i japanske divizije okupirale su ono što je ostalo od Meksika i ušle u Sjedinjene Države sa sjevera. Amerika je potpuno stisnuta. I postalo je jasno da su stvari loše za Sjedinjene Države. A do kraja ljeta, polovina teritorije orlovskog carstva, kao i Aljaska, već je bila zarobljena.
  Nemci su zauzeli Vašington i Njujork 8. novembra 1949. godine. A 7. decembra 1949. godine, ostaci američke vojske su se predali. Tako je završio Drugi svjetski rat. Najkrvaviji od svih ratova i trajao je više od deset godina!
  Činilo se da je dugo očekivani mir stigao. Ali Hitler nije želio da prihvati činjenicu da se hegemonija mora podijeliti s Japanom. A 20. aprila 1953. Treći Rajh je napao Zemlju izlazećeg sunca. Izbio je novi rat. Za svetsku hegemoniju.
  Kvantitativna superiornost je na strani Trećeg Rajha, a i kvalitativna. Ali Japanci se bore sa velikom žestinom i masovnim herojstvom.
  Međutim, nacisti i dalje prevladavaju. Međutim, rat je trajao skoro godinu dana. SSSR ostaje neutralan. Staljin je tamo umro i vodi se ozbiljna borba za vlast.
  Japan je na kraju okupirao Wehrmacht. Nekoliko mjeseci kasnije, nacisti su zauzeli i zemlje Latinske Amerike. Oni uspostavljaju svetsku hegemoniju.
  Reforme se dešavaju u samom Trećem Rajhu. Uvedena je nova religija koja će zamijeniti kršćanstvo. U njemu nema Trojstva, samo jedan vrhovni Bog i njegov glasnik - Adolf Hitler. Jedinstvena valutna marka, jedinstveno obrazovanje. A takođe i poligamija posvećena religijom. A genetska selekcija se još uvijek aktivno odvija. Ljudska rasa se unapređuje.
  SSSR i dalje postoji u skraćenom obliku i odaje počast nacistima. Nikita Hruščov vlada tamo i pokušava da ne maltretira zver. Ipak, Hitler je već podredio sebi ceo svet. I na Rusiju gleda kao na crvenu tačku. Ali čovjek pretpostavlja, a Bog raspolaže.. Firer je 20. aprila 1957. postao žrtva pokušaja atentata baš na svoj rođendan. A sa tačno šezdeset i osam godina vladavina divljeg tiranina je prekinuta. Koji je osvojio skoro ceo svet, a 22. juna ponovo hteo da napadne SSSR.
  Ali, kao što vidimo kod njega, nije išlo...
  Hitlera je naslijedio Šelenberg. Herman Gering je umro od zloupotrebe droga i proždrljivosti. Himler je pao u nemilost, a Hitler je prestao da mu veruje, a onda ga je uklonio. Šelenberg je naslijedio Himmlera i dobio mjesto nasljednika. Osim toga, Hitler je imao djecu dobijenu umjetnom oplodnjom. Ali najstariji od njih još nije imao četrnaest godina.
  Dakle, potomci Firera nisu imali vremena da naslijede. Hitler je tako postao car, ali bez dinastije. Šelenberg se nije usudio da ubije Firerovu decu, već ih je uklonio s vlasti. I sam je postao Firer i diktator.
  Borba za vlast trajala je nekoliko godina.
  I 1. maja 1961. nacistička Njemačka je ipak napala SSSR. Bilo je pokušaja da se postigne: jedna planeta - jedno carstvo!
  A Šelenbergove trupe su i dalje mogle da zauzmu Moskvu. Sovjetska vojska je bila previše inferiorna u količini i kvalitetu vojne opreme. Zauzimanje velikih gradova SSSR-a oteglo se šest mjeseci zbog velikih udaljenosti. A onda je partizanski rat trajao još deset godina.
  Međutim, stvari su se ubrzo smirile. Šelenberg je vodio relativno liberalnu politiku i 1981. svi Rusi su dobili državljanstvo Trećeg Rajha. Liberalizacija je postepeno napredovala. Šelenberg je ubrzo umro. I izbila je ozbiljna borba za vlast. Tada je, kao kompromis, monarhija obnovljena i direktni potomak Kajzera, Fridrik IV, stupio je na tron. 2001. godine održan je referendum na kojem su svi stanovnici planete Zemlje dobili državljanstvo i formalno jednaka prava. A 2017. godine ukinuta su posljednja ograničenja za Jevreje i Rome.
  Era nacionalsocijalizma je došla do kraja. Međutim, čovječanstvo je u jednom carstvu, federalnom i monarhijskom. Istražuje svemir.
  U njemu su svi formalno jednaki, a postoje i Senat i Bundestag, gdje poslanike bira cjelokupno stanovništvo Trećeg Rajha. A iznad njih je Kajzer, car cele planete Zemlje.
  Život, generalno, nije loš u materijalnom smislu. Stroga disciplina, razvoj nauke i tehnologije uz odličnu nemačku organizaciju dali su rezultate. Poljoprivreda je odlična, gladi nema, a hrane ima u izobilju čak iu siromašnim krajevima Afrike. Svi imaju posao, svi primaju platu i penzije. Obrazovanje i medicina su besplatni. Isto tako, besplatne jaslice i vrtići. Hrana košta peni, a cijene svih proizvoda su zamrznute već dugi niz godina. Svuda, čak i u Africi, postoje putevi, skoro svako ima ili zaseban stan ili kuću. Svim mladencima se odmah daju najmanje tri sobe u stanu sa svim sadržajima. Možete uzeti auto ili bilo šta na kredit. Mnogi čak imaju i lične helikoptere.
  Internet je aktivan, svi imaju televizore i kompjutere, radni dan je samo četiri sata. Sve sportske sekcije su besplatne, a pohađanje istih plaćate.
  Daju znatan dodatak za svako dijete. Komunalne usluge i javni prijevoz su besplatni. Sve je postalo tako uredno i njegovano. Ulice su čiste, pojavilo se mnogo robota i automatike. Uzorni poredak. Cigarete su zabranjene, iako se alkohol i dalje prodaje, a pivo raznih vrsta je gotovo besplatno. Djeca u javnom ugostiteljstvu se također besplatno hrane.
  Mnogo besplatnih atrakcija i kompjuterskih soba.
  Ljudska naselja već postoje na Mjesecu, Marsu, Veneri, Merkuru i Jupiterovim mjesecima.
  Ljudi se spremaju za skok do zvijezda. Mnogo toga je već izmišljeno.
  Ukratko, sve je ispalo prilično dobro. I nije bilo potrebe da se toliko zamarate.
  KADA BI ZJUGANOV POKAZAO VIŠE HRABROSTI I PREDUZNOSTI
  U maju 1999. Zjuganov je odlučio da ne odobri Stepašinovu kandidaturu, već da ide na prijevremene izbore za Dumu. Komunisti i njihovi saveznici doneli su konsolidovanu odluku da glasaju protiv Stepašina. Štaviše, bili su uvrijeđeni i lišeni svojih pozicija u vladi. Takva odluka bi bila najizglednija u istoriji da Zjuganov nije bio trojanski konj u komunističkom taboru, koji je potkopavao i kompromitovao levičarske ideje.
  Prijevremeni parlamentarni izbori obećali su mnoge koristi za komuniste, između ostalog i zbog manjeg broja konkurenata i imidža mučenika.
  I to je pokazalo da se komunisti uopšte ne drže svojih fotelja, već su principijelniji.
  Drugi put Jeljcin je ponovo doveo Stepašina, a zatim treći put uzeo Aksenjenka. Duma opet nije odobrila, te je uzeta i raspuštena. Novi izbori zakazani su za septembar.
  Tvrdoglavost parlamenta donekle je promenila tok istorije. Bombardovanje Jugoslavije trajalo je duže - jer se Milošević nadao pomoći Rusije. A raspuštanje parlamenta dalo je šansu opoziciji da pobijedi.
  Komunisti su uspjeli ponovo staviti na glasanje Jeljcinov opoziv.
  I opet je bilo malo, ovaj put samo dva glasa. Poslanici su bili zabrinuti zbog blizine parlamentarnih izbora i opasnosti da na njima ne prođu.
  Duma je raspuštena, a Jeljcin je dekretom imenovao malo poznatog Aksenjenka za premijera.
  Generalno, Zjuganovljeve nade da će izbori biti održani bile su opravdane. Bolesni i oslabljen predsjednik nije se protivio ustavu. I nije rizikovao da prekorači svoja ovlaštenja s rejtingom od dva posto. Primakov je, videći da njegova koalicija nije stigla da se formira i registruje, stupio u savez sa komunistima. Na izbore su izašli Yabloko i Liberalno demokratska partija. Blok Jedinstvo nije imao vremena da se formira, a NDR je oslabio.
  Tu je i invazija militanata u Dagestan, te neodlučnost snaga sigurnosti tokom izbora.
  Komunisti su zajedno sa Primakovim i Lužkovim ostvarili kolosalnu pobedu. Dobili su više od pedeset i pet posto glasova. Drugi je bio blok Jabloko, koji je također dobro pokazao rast od petnaest posto. Neočekivano, LDPR se dobro pokazao, prikupivši više od dvanaest posto. NDR nije prešao barijeru od pet posto - potpuni poraz! Žirinovski je postao jedini prokremljovski lider u Dumi. Istina, konkurencija je bila slaba. Prema novom zakonu, stranke se moraju ponovo registrovati najkasnije godinu dana prije izbora, a mnoge nisu imale vremena.
  Parlamentom je ponovo dominirala lijeva opozicija, i Yabloko sa jednomandatnim mandatima i LDPR u manjini.
  I naravno došlo je do sukoba... Nakon izbora predsjednika Državne dume, izglasano je nepovjerenje vladi. I opet se pričalo o opozivu. Ovaj put dvije trećine, bilo bi lako prikupiti!
  Jeljcin je, nakon oklevanja, odlučio da vrati premijera Primakova i prvog potpredsednika vlade Masljukova u fotelju .
  Lijeva koalicija je pristala na to, ali su predsjednikova ovlaštenja privremeno smanjena. A do novih izbora nema skoro ništa. Nakon pregovora unutar koalicije, odlučeno je da se Primakov predloži za predsjednika. Lužkov je postao premijer. I Zjuganov je dobio mjesto šefa zakonodavne vlasti! Odnosno, Super Skipper ! Što se tiče novog, trebalo je čak i usvojiti amandmane na ustav.
  Militanti su protjerani iz Dagestana. Ali nisu otišli u Čečeniju. Tamo je izbio građanski rat. Rusija je podržala Mashadova i Kadirova, protiv Basajeva i Radueva .
  Primakov je uspio pobijediti na ruskim predsjedničkim izborima u prvom krugu. Vlada je, međutim, dobila dodatna ovlaštenja. Kao i zakonodavna vlast pod komunističkom kontrolom.
  U Rusiji je nastavljen ekonomski rast, porasle su cijene nafte i plina, a industrija je oživjela.
  Amerikanci su se, općenito kao i u stvarnosti, nakon terorističkog napada 11. septembra umiješali u Afganistan i zaglibili u Iraku. Primakov je lako izabran za drugi mandat. Ali 2008. godine izgubio je mjesto od vrlo uspješnog premijera Jurija Lužkova.
  Novi predsjednik je nastavio dosadašnju politiku savezništva sa komunistima. Zjuganov je postao premijer.
  Neko vrijeme vanjska politika se odnosila na partnerstvo sa Zapadom i prijateljstvo sa Kinom. Janukovičev režim je ojačao u Ukrajini. Tako je Lužkov, za razliku od Putina, vodio više proukrajinsku politiku i cijenio uniju slovenskih država. Ukrajina je čak postala dio Evro-azijske unije 2016. Lužkov je služio dva mandata i dao ostavku. Zjuganov je konačno postao predsednik, takođe je prilično lako pobedio na izborima. Žirinovski je učestvovao sedmi put, sve od 1991. godine, i ponovo izgubio.
  U jesen 2015. Rusija se uključila u rat u Siriji i tamo bombardovala. Tramp je došao na vlast u Sjedinjenim Državama. Zjuganov je, uprkos formalnom komunizmu, nastavio svoj prethodni kurs ekonomije. Rusija je, uprkos formalnoj dominaciji Komunističke partije Ruske Federacije, ostala tržišna, demokratska i umjereno autoritarna zemlja.
  Partnerstvo sa Zapadom i umjerena konkurencija. Postoji savez sa Ukrajinom i Belorusijom, i Kazahstanom, ali takođe ne previše blizak. Zjuganov je 2020. izabran za drugi mandat. Općenito, malo snižavanje rezultata na rubu drugog kruga. A u Ukrajini, nakon što je Janukovič otišao, neočekivano je pobijedio nesistematični Zelenski. Nazarbajev je takođe otišao.
  Zjuganov je rekao da neće mijenjati ustav i da će otići nakon drugog mandata.
  Tako je lider Komunističke partije Ruske Federacije ipak uspio da vlada Rusijom, pokazujući malo više hrabrosti. I ispostavilo se da je svijet sigurniji i mirniji nego u stvarnosti.
  Ko je Putin? Kako se odvijala njegova karijera? Nakon što je Primakov postao premijer, Putin je smijenjen kao previše blizak Jeljcinu. Optužujući, posebno, da je FSB zeznuo invaziju militanata u Dagestan. Putin se neko vrijeme bavio politikom. Neuspješno se kandidovao za Državnu dumu. Zatim je postao gradonačelnik Sankt Peterburga.
  Ali onda je napustio politiku i zaposlio se u službi obezbeđenja jedne privatne kompanije. Tako da ga se malo ko više sjeća.
  Žirinovski je 2020. godine po osmi put izašao na predsjedničke izbore i opet izgubio skromnim rezultatom. Ali on još uvijek ima frakciju u Državnoj Dumi. Čak mu je i Zjuganov dodijelio čin general-majora nakon izbora 2020. godine. Donald Trump je neočekivano izgubio izbore od mladog demokratskog rivala. Merkel je ranije dala ostavku. A Lukašenkovo zdravlje se naglo pogoršalo.
  2021. godine ruski kosmonauti su konačno odletjeli na Mjesec. I tamo su postavili crvenu zastavu! Zjuganov je najavio Afonina za svog zvaničnog naslednika . Pa, generalno, život se opet okrenuo u krug.
  Kao što vidimo, kolaps Rusije se nije dogodio ni bez Putina. I svjetlo se nije upalilo.
  
  
  
  
  
  
  DA JE MENŠIKOV UBIO NIKOLIJA
  . U kojem je carska Rusija pobijedila u Krimskom ratu. Menšikov je poginuo od zalutalog metka, a na njegovo mjesto je došao sposobniji komandant. Odnosno, desila se nesreća i promenila tok istorije.
  Suprotno od onog s Makarovim. Francuzi i Britanci su poraženi po komadu. A Rusija je, nakon što je zarobila ogroman broj zarobljenika i trofeja, ponovo zauzela Krim.
  Turska je poražena u Zakavkazju. Dala je Rusiji Kars, Erzurum i skoro celu Jermeniju. Ruske trupe su okupirale Rumuniju. Međutim, nije bilo potrebe za nastavkom ofanzive. Sultan je tražio mir. U isto vrijeme Austrija je okupirala Bosnu i Hercegovinu.
  Turci su pristali da daju autonomiju Srbiji, Bugarska, Crna Gora, a Rumunija je postala ruski vazal. Istovremeno, Rusija je preuzela i Jermeniju: Kars, Erzerum, Tanrog, proširujući svoje posjede na jugu.
  U Francuskoj su izbili nemiri i počeo je građanski rat, a ona više nije mogla slati trupe. Britanija je takođe izašla iz sukoba. Sardinsko kraljevstvo je također oslabilo. Austrija je ojačala. Austrijanci su ubrzo osvojili Kraljevinu Sardiniju, učvršćujući svoju dominaciju nad Italijom.
  Ubrzo je Šamil uhvaćen, čime je okončan rat na Kavkazu. Rusija je sklopila profitabilan mir sa Kinom, oduzevši još više teritorija nego u stvarnoj istoriji, pa je autoritet ruskog oružja bio veći.
  Nikola Prvi nije podržao sjever u ratu protiv juga. Naprotiv, odlučio je da zajedno sa Britanijom pomogne južnjacima kako bi ojačali svoje pozicije na Aljasci.
  Rusija je počela graditi gradove i tvrđave na američkoj teritoriji. Bilo je čak i željezničkih projekata do Čukotke. Car Nikola je mnogo toga ocrtao. Ruske trupe su osvojile Centralnu Aziju. Ovaj monarh je umro 1867. Ostavljajući Rusiju moćnom i prosperitetnom. Njegov sin Aleksandar nije ukinuo kmetstvo, već je nastavio da se kreće na jug. Konkretno , vodio je pobjednički rat sa Turskom i pripojio Konstantinopolj Rusiji. Zatim Mesopotamija.
  Opet rat sa Britanijom i poraz Britanaca u Aziji. Aleksandar Drugi je vladao malo duže , bez značajnijih reformi, osim u pravosuđu, i donekle unapređujući sistem upravljanja.
  Ukidanje kmetstva nikada nije uslijedilo. Ali Rusija je anektirala Iran. Car je umro tačno dvadeset godina nakon Nikole Prvog 1887. Aleksandar Treći vladao je samo kratko, do 1894. godine, ali je uspeo da praktično celu Indiju pripoji Rusiji. I Nikola II je nastavio svoj pokret u Indokinu, i u samu Kinu.
  Bio je rat sa Japanom. Sveukupno pobjednički. I potpuno osvajanje Kine i Indokine. I prodor sve do Australije. Ali u Evropi se pokazalo da je situacija nešto drugačija.
  Austrijsko carstvo anektira jug Francuske. A onda je porazila Prusku, zauzevši južnu Njemačku. Austrija je postala svjetski hegemon. Francuska je bila jako oslabljena građanskim ratom. Pruska se nije mogla ujediniti. Austrijanci su na kraju zauzeli i zauzeli cijelu Prusku, kao i dijelove istočne Francuske. Formirano je veliko carstvo koje se proširilo u Afriku. Ubrzo su Austrijanci osvojili i Belgiju, Holandiju i mnogo zemlje u Africi. Zatim je došlo do rata između Austrije i Rusije protiv Britanije. Završilo se podjelom Afrike između Austrijanaca i Rusa.
  Car Franz je zaista postao najveći monarh, nadmašivši Napoleona Bonapartu osvojivši gotovo polovicu Afrike i veći dio Evrope. I Francuska je ubrzo potpuno zarobljena, zajedno sa Španijom i Portugalom. Da, sve je prošlo kako treba, ali...
  Naslednik cara Franca hteo je sebi da pripoji Srbiju! A 1920. godine počeo je veliki rat između Rusije Nikolaja II i Velikog austrijskog carstva.
  Cijela Evropa je na strani Austrije. Osim Britanije, koja nije jaka kao u stvarnoj istoriji, i skoro pola Afrike. Osim toga, Švedska se protivila Rusiji. A Norveška i Danska su zarobljene pod carem Francom.
  To je bilo pola nevolje. SAD su ostale podijeljene i mala sila. Ali Britanija je i dalje kontrolirala Kanadu i Austriju. I nakon prva dva mjeseca oklevanja, ušla je i u bitku na strani Austrije.
  Tako je izbio veliki rat. Austrija i Engleska protiv Rusije.
  Naravno, Oleg Rybačenko je tu. I bori se kao pravi i nepopustljivi heroj.
  Dječak puca na stranu vojsku iz mitraljeza i pjeva:
  - Himna domovine peva u našim srcima,
  Ne postoji lepša od nje u celom univerzumu...
  Stisnite jače viteški bacač grede -
  Umri za Bogom danu Rusiju!
  I tuče sebe, uništava mitraljezom vojsku iz cijele Evrope i dijelom iz Afrike.
  I dječak se ne predaje sebi. Ovdje baca bombu golim prstima i škripi:
  - Nećemo popustiti i nećemo odustati!
  I opet dječak ispaljuje smrtonosni i razorni rafal. On ne želi da popusti svom protivniku.
  I peva u sebi:
  - Niko nas neće zaustaviti! Čak ni lav ne može da pobedi!
  Dječak je pravi heroj. Nesavitljiv i nepobediv. Vitez vere! Čak i ako ne hrišćanin!
  I tako je austrijski napad odbijen.
  Austrijanci i Britanci imaju tenkove, ali i Rusija ima mastodonte.
  Nikola II i dalje ima mnogo veći broj stanovnika, uzimajući u obzir kolonije. Uzmite u obzir cijelu Aziju, istočnu Evropu, dio Balkana, više od polovine Afrike.
  Dakle, Rusija je superiornija u broju pešadije. I vojnici se bore veoma hrabro...
  A Austrijanci nisu mogli odoljeti i otjerani su iz Varšave. Tada su ruske trupe napredovale do Odre i zauzele istočnu Prusku. Pala je i Galicija, zajedno sa Lavovom. Pšemisl je bio opkoljen. Krakov je oslobođen.
  Tada se pokazalo da Sloveni ne žele da se bore sa Rusima i da su se masovno predavali.
  Borbe su takođe pokazale da su lakši, okretni ruski tenkovi efikasniji od težih, nespretnijih nemačkih tenkova. A u avijaciji je carska Rusija generalno za red veličine jača od kvaliteta Britanaca i Austrijanaca.
  Ruske trupe su nastavile ofanzivu nakon pauze. Uzeli su i broj i vještinu.
  Budimpešta je opkoljena i zauzeta. Na moru je admiral Kolčak porazio Britance i zauzeo Australiju. Na kopnu su ruske trupe opkolile i zauzele Berlin. A onda Beč.
  Austrijsko carstvo je takođe gubilo bitku u Africi. Poražen je i engleski korpus. Da, stvari su bile neprijatne za cara Adolfa.
  Zabio je glavu na pogrešno mjesto i počeo potpuno gubiti. Kako može da se odupre takvoj moći?
  Nakon pada Beča, otpor Austrijanaca je postao žarište. I ubrzo su Rusi okupirali cijelu Evropu i Afriku. Istovremeno je počeo napad na Kanadu sa Aljaske. Britanci su takođe izgubili.
  Britanija se našla u izolaciji i pokušala je sjediti na ostrvu.
  Ali jasno je da će Rusija prevladati pokretanjem vazdušne ofanzive.
  I bombardovala je skoro sve što je bilo na površini. A onda su desantne snage iskrcane na kopno, što je dovelo Britaniju do pokornosti.
  Tako je cijela istočna hemisfera, kao i Aljaska i Kanada, postala ruska.
  Sve u svemu, ovo je odlično! Nikolaj drugi je napravio privremenu pauzu, probavljajući imovinu. Sjedinjene Države su još uvijek podijeljene i ne baš jake, kao i druge države koje zavise od Rusije.
  1937. godine, car Nikolaj II se srušio u avionu. Presto je nasledio Aleksej II. Za razliku od prave priče, naslednik je bio prilično zdrav i veseo. A 1941. odlučio je da osvoji sve što njegovi preci nisu uspjeli zarobiti.
  Ako pustimo planetu, Zemlja će već biti jedno carstvo. I ruska vojska je krenula prvo u sjeverne američke države, a zatim u južne. Sjedinjene Države nisu bile jake i brzo su zarobljene. Ali pokazalo se da je Meksiko lakše osvojiti. Onda kreni gore. Jedan po jedan, hvatajući jednu zemlju za drugom. Najveći i najjači Brazil. Ali izdržala je manje od mjesec dana.
  I tako su osvojili Latinsku Ameriku i Novi Zeland. Alesej Drugi je ušao u istoriju kao konzumator svih ruskih osvajanja. A već 1947. godine ruski kosmonauti su kročili na Mjesec. I 1958. na Mars! 1961. na Veneru. 1972. na Merkur, a 1973. na mjesece Jupitera. 1975. godine, u 71. godini života, Aleksije II je umro. Nadimak Finisher. A njegov sin Nikola III postao je kralj. Godine 1980. čovjek je ušao na posljednju, najudaljeniju planetu Sunčevog sistema - Pluton. Nikola III nije dugo vladao. Umro 1985. A na tron je stupio njegov sin Aleksandar Četvrti. Mladi kralj star oko dvadeset sedam godina. I kralj je naredio da se pripreme za skok izvan Sunčevog sistema. I počeli su da grade zvjezdane brodove i fotonske rakete. I konačno, 2017. godine pokrenuta je prva međuzvjezdana ekspedicija.
  
  CAR NIKOLAJ II IMA SREĆU PREDSEDNIKA PUTINA
  Čuveni pisac i pjesnik Oleg Rybačenko osjećao je da u svijetu nešto nije u redu. Čovječanstvo ostaje fragmentirano kakvo je bilo. Broj zemalja na planeti Zemlji se samo povećava. A ako iko dobije uticaj, onda je to samo totalitarna, diktatorska Kina. A Rusija je, nakon završetka vladavine Vladimira Putina, upala u duboku krizu. Rat na Kavkazu ponovo bjesni, ljevičari i nacionalisti se bune. Ekonomija je ponovo u padu, a kriminal je u porastu. I Rusija počinje da se raspada.
  Uprkos svojoj fenomenalnoj sreći, Vladimir Putin nikada nije uspeo da stvori jak, stabilan politički sistem, ili stabilnu i brzo rastuću ekonomiju. Mnogi društveni i međunacionalni problemi nisu riješeni. Retka sreća omogućila je Putinu da zadrži izgled blagostanja. Ali čim je otišao, odjednom su se otvorili svi nezacijeljeni apscesi.
  Štaviše, prijeti opasnost od nuklearnog rata! Svijet je u haosu, Rusija ide u građanski rat velikih razmjera! Ovo treba hitno popraviti.
  Dječak je pročitao u knjizi da možete promijeniti sudbine ljudi, i promijeniti njihova mjesta! I postoji jedan moćni Ciganin koji to može učiniti bilo kojoj osobi.
  Zašto onda ne preokrenuti sreću i sreću Putina i Nikole II?
  Štaviše, ako Nikolaj II bude fenomenalno uspešan kao Putin, onda će se tok istorije promeniti. A u dvadeset prvom veku će Romanovi vladati Rusijom. To znači da Putinu neće trebati sreća. Ili barem Rusija ima Putinovu sreću.
  A u dvadesetom veku, sreća carske Rusije je veoma potrebna.
  Poznati pisac odlučio je da ode kod Ciganke. Srećom, na internetu je bila njena adresa, a razvijena intuicija je piscu i pjesniku govorila da ona uopće nije šarlatan.
  Zaista, Ciganin nije jednostavan. Živi u vili u Moskvi, i izgleda kao da ima dvadesetak godina, iako gata još od sovjetskih vremena. Odmah se vidi večita devojka sa crnom kovrdžavom kosom - ona je izvanredna!
  Oleg Rybachenko ju je upitao:
  - Uradi dobro delo! Promijenite sreću Vladimiru Putinu i Nikoli II!
  Zauvijek mlada ciganka pogledala je Olega Rybačenka i odgovorila:
  - Dobro je da niste egoista i da ćete odustati ne za sebe, već za zemlju Rusiju! A još je bolje da imate bogatu energiju i neviđenu, nevjerovatnu, nadljudsku maštu!
  Ciganin je namignuo i nastavio:
  - Toliko mijenjati istoriju čak ni meni nije lako! Ali ti, vlasnik najjače i najbogatije fantazije na svijetu, možeš mi pomoći!
  Oleg Rybačenko je klimnuo u znak slaganja:
  - Spreman sam na sve! I ispuniću svaki zahtev!
  Mladi Ciganin klimnu glavom i reče:
  -Pretvoriću te u dječaka od oko dvanaest godina, a ti ćeš rasti izuzetno sporo i nikada nećeš postati stariji od četrnaest godina. Poslaću te u paralelni svet, gde ćeš prvo postati rob!
  Oleg Rybachenko je složio:
  - Spreman sam!
  Ciganin je klimnuo glavom i nastavio:
  - Moraćete da mi nabavite devet artefakt kamenja: crno, belo, crveno, narandžasto, žuto, zeleno, plavo, indigo, ljubičasto. I pored ovoga, deseti artefakt je Koščejeva kruna!
  Teško je, ali imat ćete vječno mlado, brzo, snažno, otporno tijelo dječaka ratnika. I plus izvanredan intelekt i fenomenalan dar mašte. Prije ili kasnije, skupit ćete artefakte i vratiti se u svoj svijet. I zauvijek ćeš biti u tijelu fenomenalno snažnog i brzog dječaka od oko četrnaest godina i biće te nemoguće ubiti. Odnosno, dobićete i besmrtnost kao nagradu!
  Oleg Rybačenko je klimnuo u znak slaganja:
  - O ovome se može samo sanjati!
  Zauvijek mlada vještica je primijetila:
  - Ali deset artefakata su moji, i samo moji! Oni će mi dati takvu snagu da ćeš više nego zaslužiti besmrtnost! U međuvremenu ću te uspavati, a ti ćeš se probuditi kao rob u kamenolomima. A onda će vam vaša domišljatost reći kako da se izvučete iz ovoga!
  Kada se pomerite, moći ću da promenim sudbinu, sreću i sreću predsednika Putina i cara Nikolaja II. Vi ćete za mene skupljati artefakte iz različitih svetova, a u međuvremenu, od početka dvadesetog veka, istorija Rusije će ići drugačije. Odnosno, čak i ako ne sakupite artefakte - devet kamenova i Koščejevu krunu, ruski car Nikolaj II i dalje će dobiti sreću, sudbinu i sreću ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina!
  Oleg Rybačenko se široko nasmešio i odgovorio:
  -Ovo je dobro! U novom svijetu biću miran da se tok istorije konačno promijenio na bolje! I da će Rusija moći uspostaviti red u cijelom svijetu i postati hegemonistička zemlja! I apsolutni hegemon!
  Zauvijek mladi Ciganin je naredio:
  - Lezi na sofu!
  Oleg Rybačenko je legao.
  Čarobnica je prednjala:
  - Sad spavaj! Probudićeš se u drugom svetu.
  Olega Rybačenka su se zatvorile i on je skoro istog trenutka zaspao.
  Ciganin je izvadio iz posuda unapred pohranjene sastojke i počeo pripremati napitak. Upalila je gas ispod unapred pripremljenog kazana za magiju. I počela je tamo bacati razne stvari, bacajući čini. U isto vrijeme, vječita djevojka je iz džepa izvukla špil karata i zapjevala:
  - O, sudbine, sudbine, pomozi Nikolaju! Srećno od Putina, dođi caru Romanovu!
  Neka Romanov pobedi
  Pravila kao Džingis Kan...
  Neka ti donese sreću,
  Putin krađom poklona!
  
  Bolje je za Rusiju
  Nikola Veliki car...
  Džingis Kan će postati hladniji
  Budite kao Vladimir Putin!
  Kotao je počeo da ključa, a napitak je počeo da mjehuri u njemu. Ciganin je razložio karte, bacio čini i bacio špil u uzavrelu izmaglicu... Super-jaki blic je bljesnuo, kao od hiljadu fotografskih blicova . Usnuli Oleg Rybačenko je nestao... A onda, nakon što je upalio, nestao je i kotao.
  Prostrana dvorana u kojoj je velika čarobnica bacila čaroliju postala je prazna i tiha!
  Zauvijek mlada vještica je rekla:
  - Pa! Promenio sam tok istorije i super je! A ako ovaj idealista bude imao sreće i skuplja artefakte, onda ću postati toliko moćan da će mi sam Sotona zavidjeti!
  A ciganska čarobnica blistala je smaragdnim očima!
  I dogodilo se čudo!
  Šta je zaista čekalo Nikolu II... Zaista, mnogo toga se promenilo. Tokom krunisanja nije bilo krvave tuče. I ekspanzija u Kinu je bila uspješna. Rat sa Japanom se, naravno, desio. Ovo je generalno istorijski bilo neizbežno. Jasno je da je čudovište u licu samuraja trebalo biti razoružano i uništeno. I od ovoga nema spasa. Ne možete ostaviti opasnost na svojim granicama.
  Japan je prvi započeo rat, ali je njegov pokušaj da napadne ruske brodove bio neuspješan. Rusi nisu zadobili značajnu štetu, a potopljeno je desetak razarača Zemlje izlazećeg sunca.
  "Varjag" je takođe uspeo da pobegne iz okruženja. Što se pokazalo kao veliki uspjeh. I admiral Makarov je brzo stigao na more i hajde da uništimo Japance. A general Kuropatkin je porazio samuraje na kopnu i potpuno okupirao cijelo Korejsko poluostrvo.
  Čak je i car Nikolaj II doneo odluku: morao je da ostane siguran od Japana zauvek! Ali kao? Da, iskrcati trupe i pripojiti ih u potpunosti Rusiji kao provinciji.
  A onda se dogodila odlučujuća bitka na moru, gdje je japansku flotu konačno dokrajčio admiral Makarov.
  U bitci su učestvovale i četiri devojke! Golih nogu i u bikiniju!
  Nataša, Zoja, Aurora, Svetlana. Četiri ljepotice koje se mašući sabljama ukrcavaju na najveći samurajski brod.
  Natasha seče Japanca i viče:
  - Bićeš umazan, suskooki!
  Zoja je posekla još jednog samuraja i primetila:
  - I tvoje oči su safirne!
  Nataša, koja je vodila mlin, potvrdila je:
  - Naravno da! Naravno da!
  A onda ga je Aurora ponovo uzela i golom petom udarila Japanca u bradu. Slomila mu je vilicu i zaurlala:
  - Ura za domovinu!
  Svetlana ga je uzela, odsekla samuraju glavu i rekla:
  - Za cara Nikolu II!
  Da, naravno, mnogo zavisi od sreće. Konkretno, admiral Makarov je ostao živ. I ispostavilo se da je on drugi Ushakov. Kako spretno komanduje. I sam je na mobilnom kruzeru, sve može pratiti. A Japanci, koji, inače, nisu imali veliku prednost u puškama, potučeni su po dijelovima i taktički.
  Vještina generala ili mornaričkog zapovjednika prevladava nad malom brojčanom prednošću.
  Štaviše, u to vrijeme Japanci su bili slabiji po broju. Dakle, Makarov ih razbija. Forsira blisku borbu, gdje su ruski brodovi s oklopnim granatama mnogo jači.
  I Japanci su poraženi. A djevojke zarobe još jedan samurajski brod. A na njemu se vijori zastava carskog carstva!
  Šta su Japanci? Zar nemaš baš sreće? Nikolaj II je dobio sreću Vladimira Putina i sve mu je išlo tako dobro!
  Šta je sa devojkama? Četiri ljepotice u bikiniju su domaće vještice koje su odlučile da se bore za kralja, iako obično nemaju nikakve veze s ovim svijetom.
  Ali u ovom slučaju potrebno je pomoći ruskom narodu. I to zbog Putinove sreće. Nikada ne bi zauzeo Krim a da nije ispalio metak, da nije bilo iste četiri veštice. Oni su pomogli da se dogodi čudo. Ali da li je Rusiji bilo potrebno da oduzme Krim bratskom narodu, i dalje je pitanje. Ali pripajanje Kine Ruskom carstvu je odlična ideja! Zamislite koliko će podanika imati ruski car - mogao bi da smrvi ceo svet!
  Ukratko, djevojke ovdje ne gube vrijeme. A novi bojni brod se već juriša.
  I opet je zarobljen. A sablje u rukama ljepotica samo bljeskaju, i tako su oštre. I toliko je Japanaca bilo pomiješano.
  Bitka na moru završila se konačnim potapanjem japanske eskadrile i zarobljavanjem Admirala Togoa.
  I sletanje je počelo. Nije bilo dovoljno parobroda i transporta. I koristili su duge čamce, prevozili ih na krstaricama i bojnim brodovima i radili mnogo drugih stvari. Car je naredio korištenje trgovačke flote prilikom iskrcavanja.
  Ruske trupe su odbile navalu samuraja koji su pokušali da ih zbace sa mostobrana. Ali carska vojska je hrabro izdržala. A masovni napad je odbijen uz velike gubitke.
  Tokom napada, veštice su sekle sabljama i bosim nogama bacale granate na neprijatelja.
  Oni su naravno na najopasnijim mjestima. I kako su počeli pucati iz mitraljeza. Svaki metak je na meti.
  Nataša je pucala, golim prstima bacila granatu i cvrkutala:
  - Niko nije kul od mene!
  Zoja je, pucajući iz mitraljeza, golim prstima bacila dar smrti i zacvilila:
  - Za cara Nikolu II!
  Aurora, nastavljajući da puca iz mitraljeza i skačući, pukne i reče:
  - Za Veliku Rusiju!
  Svetlana, nastavljajući da tuče neprijatelja, rekla je agresivno, pokazujući zube, bacajući bombu golom petom:
  - Za kraljevsko carstvo!
  Ratnici su nastavili da tuku i mlaću. Imaju takav nalet energije. Ubijaju se i uništavaju samuraje koji su napredovali.
  Već postoje hiljade, desetine hiljada Japanaca koje je on ubio.
  I poraženi samuraji bježe... Djevojke su vrlo smrtonosne protiv njih.
  A Rusi seku samuraje bajonetima...
  Napad je odbijen. I nove ruske trupe iskrcavaju se na obalu. Mostobran se širi. Nije loše, naravno, za carsko carstvo. Jedna pobeda za drugom. Admiral Makarov će također pomoći sa svojim oružjem. Pomete Japance.
  A sada se ruske trupe već kreću preko Japana. A njihova lavina se ne može zaustaviti. Seku neprijatelja na komade i bodu bajonetima.
  Nataša, napadajući samuraje i sekući ih sabljama, pjeva:
  - Bijeli vukovi hrle! Samo tada će trka opstati!
  I kako baca granatu golim prstima!
  Zoya pjeva uz žestoku agresiju. I takođe bacanje bosih nogu, nešto jedinstveno, smrtonosno:
  -Slabiji umiru, oni su ubijeni! Štiti sveto meso!
  Avgustina, pucajući na neprijatelja i sečeći sabljama, i bacajući bombe golim prstima, cvili:
  - U bujnoj šumi se vodi rat, pretnje stižu odasvud!
  Svetlana, pucajući i bosim nogama bacajući darove smrti, uzela je i zacvilila:
  - Ali mi uvek pobedimo neprijatelja! Bijeli vukovi pozdravljaju heroje!
  A djevojke u horu, uništavajući neprijatelja, pjevaju, bacajući smrtonosno oružje bosim nogama:
  - U svetom ratu! Biće to naša pobeda! Carska zastava napred! Slava palom heroju!
  I opet devojke pucaju i pevaju uz zaglušujući urlik:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti! Bijeli vukovi razbijaju neprijatelja! Bijeli vukovi - pozdrav herojima!
  Devojke hodaju i trče... A ruska vojska se kreće prema Tokiju. A Japanci se ubijaju, i koše ih. Ruska vojska se kreće. I jedna pobeda za drugom.
  Car Nikola je zaista izvukao sretnu kartu. Ruske trupe već počinju da jurišaju na japansku prestonicu. I sve je super.
  Devojke su ovde, naravno, ispred svih i njihov pritisak i podvizi su na velikoj visini.
  Pogotovo kada bacaju granate bosim nogama. To općenito izaziva šok i strahopoštovanje među samurajima.
  Ali evo ih penju na zid japanske prijestolnice. I seku ljude i konje u kupus. Razbili su svoje protivnike na komade. Djevojke dolaze, vrište i smiju se! I golim petama te udaraju u brade. Japanci lete naopačke. I padaju na svoje uloge.
  A ratnici mašu sabljama još snažnije.
  I samuraji trpe poraz za porazom. Tako su ruske trupe zauzele Tokio.
  Mikado bježi u strahu, ali ne može se nigdje sakriti. I tako ga djevojke zarobe i vežu!
  Velika pobeda! Japanski car potpisuje abdikaciju u korist Nikole II. Titula ruskog cara je značajno produžena. Koreja, Mongolija, Mandžurija, Kurilska ostrva, Tajvan i sam Japan postaju ruske provincije. Iako Japan ima malu, ograničenu autonomiju. Ali njen car je ruski, autokratski car!
  Nikolaj II ostaje apsolutni monarh, ničim neograničen. On je autokratski car!
  A sada i car Japana, Žuta Rusija, Bogdykhan, Khan, Kagan, i tako dalje, tako dalje, tako dalje...
  Da, više sreće. Zapazite da je sreća dozvolila Putinu da osvoji toliko toga! Dvadeset prvi vek, nažalost, nije baš pogodan za hvatanje!
  Kakvu korist Rusija ima od činjenice da je Putinov neprijatelj Mekejn umro od raka mozga? Sreća je, naravno, kolosalna, ne možete je ni zamisliti namjerno - da vaš neprijatelj umre tako lošom i neugodnom smrću!
  Ali specifičan povrat za Rusiju je nula.
  Ali za Nikolu II takva sreća i sreća Putina pretvorili su se u velike teritorijalne dobitke. Ali zaista, zašto bi sreća davala poklone Putinu? Pa, iz činjenice da je Sobčak umro u takvom trenutku i da mu nije bilo potrebno dati mjesto šefa ustavnog suda, kako je to dobro za Rusiju?
  A car cele Rusije Nikolaj II je izuzetna ličnost. Naravno, nakon tako velike pobjede njegova moć i autoritet su ojačali. To znači da se neke reforme mogu provesti. Posebno u pravoslavlju! Dozvolite plemićima da imaju četiri žene, kao u islamu. I takođe dati pravo na drugu ženu vojnicima kao nagradu za njihove podvige i vjernu službu.
  Dobra reforma! Budući da je broj ljudi drugih vjera i stranaca u carstvu porastao, onda se i ruski broj mora povećati. I kako to učiniti? Na račun žena drugih naroda. Uostalom, ako Rus uzme tri Kineskinje za žene, onda će od njih imati djecu, a ko će ta djeca biti po nacionalnosti?
  Naravno ruski sa očeve strane! I to je sjajno! Nikolaj II, koji je posjedovao progresivni um, bio je više religiozan nego u svojoj duši. I naravno, religiju je stavio u službu države, a ne obrnuto!
  Nikola II je tako ojačao svoj autoritet među elitom. Muškarci to žele dugo vremena. I ubrzao je rusifikaciju periferije.
  Pa, ni sveštenici nisu imali ništa protiv. Štaviše, vera je oslabila u dvadesetom veku. A religija je služila kralju, ne vjerujući stvarno u Boga!
  I vojne pobjede učinile su Nikolu popularnim među ljudima, a on, naviknut na autoritarnost, nije osobito želio promjene. Rusi nikada nisu poznavali drugu moć!
  A privreda cveta, plate rastu. Svake godine dolazi do deset posto povećanja. Zaista, zašto mijenjati?
  Car Nikola je 1913. godine, na tristogodišnjicu Romanovih, ponovo smanjio radni dan na 10,5 sati, a subotom i predprazničnim danima čak i na 8 sati. Povećan je i broj vikenda i praznika. Počeo je da se slavi kao slobodan dan i datum predaje Japana. I kraljev rođendan, i kraljičin rođendan, i dan krunisanja.
  Nakon što se ispostavilo da prestolonaslednik ima hemofiliju, car Nikolaj je sebi uzeo drugu ženu. Time je riješeno pitanje nasljeđivanja prijestolja.
  Ali približavao se veliki rat. Njemačka je sanjala o preoblikovanju svijeta. Međutim, carska Rusija je bila spremna za rat.
  Godine 1910. Rusi su anektirali Peking i proširili svoje carstvo. Britanija je pristala na ovo u zamjenu za savez protiv Njemačke.
  Kraljevska vojska bila je najbrojnija i najmoćnija. Njegov broj u mirnodopskim vremenima dostigao je tri miliona i hiljadu pukova. Njemačka je imala samo šest stotina hiljada u miru. Plus Austrougarska, ali njene trupe nisu borbeno spremne!
  Ali Nemci i dalje planiraju da se bore sa Francuskom i Britanijom. A gdje mogu nacrtati dva fronta?
  Rusi imaju prve lake tenkove na svetu "Luna"-2 u masovnoj proizvodnji. I četveromotorni bombarderi "Ilya Muromets" i lovci sa mitraljezima "Alexander" i još mnogo toga. I naravno moćna flota.
  Njemačka nema jednake snage.
  I Nemci su ipak odlučili da napadnu Belgiju i zaobiđu Pariz. Za njih ovdje nije bilo ništa.
  Ali rat je ipak počeo. Njemačka je napravila svoj fatalni potez. I njene trupe su se preselile u Belgiju. Samo su sile nejednake. Ruske trupe se već kreću preko Pruske i Austro-Ugarske. A tenk Luna-2 sa brzinom od 40 kilometara već je kolosalna sila.
  Štaviše, imajte na umu da je car Nikola imao sreće što je rat počeo. Sam car ne bi napao Nemačku. I tako na ruskoj strani postoji velika, ogromna nadmoć u snagama, tenkovima, nadmoć u artiljeriji i najbolja avijacija u količini i kvalitetu. I jača ekonomija, jer je bilo moguće izbjeći recesiju uzrokovanu revolucijom i porazom u ratu. I tako sve vrijeme postoji uspon i uspjeh za uspjehom.
  Očigledno je da su Nemci bili napadnuti. A onda su i sami ušli sa glavnim snagama, protiv Francuske i Britanije. Gdje bi trebali ići?
  Uzmite Italiju i objavite rat Austrougarskoj! Jedini plus je što je Turska ušla u rat protiv Rusije. Ali ovo je još bolje za kralja, on konačno može sebi zauzeti Carigrad i moreuz! Dakle...
  I četiri veštice, večno mlade vernice Nataša, Zoja, Aurora, Svetlana u borbi! I već će te udariti! Pa udariće i na Nemce i na Turke!
  Pisac i pjesnik Oleg Rybačenko se probudio. Zauvijek je mlada vještica-čarobnica ispunila svoje obećanje, dajući Nikolaju II sreću Vladimira Putina, a sada Oleg Rybačenko mora ispuniti svoju. Buđenje nije bilo lako. Telo dječaka je udario tvrdim bičem. Dječak je skočio. Da, Oleg Rybačenko je sada mišićav dječak, okovan rukama i nogama. Možete vidjeti crno preplanulo, suho i žilava tijelo, sa istaknutim mišićima. Zaista snažan i izdržljiv rob, sa jakom kožom koja je toliko otvrdnuta da je nadglednikov batina ne može posjeći. Trčiš na doručak s ostalim dječacima, dižeš se sa šljunka gdje mladi robovi spavaju potpuno goli i bez ćebadi. Istina, ovdje je toplo, klima je kao u Egiptu. A dječak je sav gol, samo okovi. Međutim, prilično su dugi i praktički ne ometaju hodanje ili rad. Ali u njima ne možete napraviti veliki korak.
  Prije jela isperite ruke u mlazu. Dobijate obrok: pire pirinač i pokvareni komadi ribe. Međutim, gladnom dječaku-robu ovo izgleda kao poslastica. A onda ideš u rudnik. Sunce još nije izašlo ujutro i prilično je ugodno.
  Dječakova bosa stopala su toliko gruba i napaljena da oštri kamenčići uopće ne bole, čak i ugodno golicaju.
  Kamenolomi u kojima rade djeca do šesnaest godina. Naravno, imaju manje automobile i alate. Ali morate raditi petnaest, šesnaest sati, baš kao i odrasli.
  Smrdi, pa se prave nužde odmah kod uglja. Posao je jednostavan: sjeckati kamenje pijucima, a zatim ih nositi u korpama ili na nosilima. Ponekad morate gurati i kolica. Obično je dečaci guraju po dvoje i troje. Ali Oleg Rybačenko je izabran sam jer je veoma jak. I drži pijuk u rukama kao odrasla osoba. On treba da obavi mnogo veći zadatak od ostalih.
  Istina je da vam daju sve češće. Tri puta dnevno, ne dvaput.
  Dječak rob u čijem se tijelu nastanio Oleg Rybačenko, ovdje je već nekoliko godina. Poslušan, vrijedan, svi pokreti su uvježbani do automatizma. Zaista prokleto jak, otporan i praktički ne poznaje umor. Ali u isto vrijeme, dječak jedva raste, a sada ne izgleda više od dvanaest godina, sa prosječnom visinom za ovo doba.
  Ali snaga... Za nekoliko odraslih osoba. Mladi heroj. Koji, međutim, po svemu sudeći nikada neće postati punoljetan, i neće mu pustiti bradu.
  I hvala Bogu! Kao pisac i pjesnik, Oleg Rybachenko nije volio da se brije. Radite za sebe i lomite kamenje, drobite ga. I do kolica. Onda ga nosite do kolica. Teško ju je gurati, a djeca se naizmjenično rade.
  Dječaci su ovdje skoro crni, ali su im crte lica ili evropski, hinduistički ili arapski. Štaviše, evropskih ima mnogo više.
  Oleg ih pobliže pogleda. Robovima nije dozvoljeno da pričaju, tuku ih bičem.
  Oleg Rybačenko takođe za sada ćuti. I uči. Ovdje, pored muških nadzornika, ima i žena. Takođe su okrutni i tučeni bičem.
  Štaviše, nemaju svi dečaci tako jaku kožu kao Olegova. Mnogi ljudi pucaju i krvare. A stražari te mogu prebiti na smrt. Posao je veoma težak, a dečaci, posebno kada sunce izađe, počinju da se jako znoje.
  A ovdje nije jedno sunce, nego dva. I ovo čini dan veoma dugim. A posla ima puno. Dječaci nemaju vremena za spavanje i opuštanje. Ovo je za njih velika muka.
  Oleg Rybačenko je radio za sebe, mehanički sečeći i utovarujući. Promešao za sebe...
  I zamislio je sliku onoga što se dešavalo nakon što je Nikolaj II postigao uspeh ruskog predsednika Vladimira Putina.
  Nataša, Zoja, Aurora i Svetlana napadaju Austrijance u Pšemislu. Ruske trupe su odmah zauzele Lvov. I napadaju najjaču tvrđavu.
  Devojke su golih nogu i u bikiniju, brzo jure ulicama grada.
  Sjeku Austrijance i bosim nogama bacaju male diskove.
  U isto vreme devojke pevaju:
  - Car Nikola je naš mesija,
  Strašan vladar moćne Rusije...
  Ceo svet se trese - kuda ce
  Za Nikolaja sa pesmom napred!
  Nataša saseca Austrijance, baca bombu golim prstima i počinje da peva:
  - Za Rusiju!
  Zoya takođe slama svoje neprijatelje, i peva uz aplomb:
  - Za kraljevsko carstvo!
  A granata bačena njenom bosom nogom leti! Ovo je devojka ubica. Može ti zgnječiti vilicu i popiti more!
  A i Aurora golim prstima baca disk, razbacuje Austrijance i škripi:
  - Za veličinu Rusije!
  I otkriće svoje veoma oštre zube! Koje blistaju kao očnjaci.
  Svetlana takođe ne zaboravlja da se preda i urla:
  - Rus' Svetog i nepobedivog Nikole II!
  Djevojka pokazuje ogromnu strast. I bosih nogu baca sve i baca poklone!
  Nataša, pucajući i sjeckajući, i bacajući ubojito oružje bosim nogama, škripi:
  - Volim svoju Rus! Volim svoju Rus! I sve ću vas iseći!
  A Zoja također puca i zavija, bacajući golim prstima nešto eksplozivno:
  - Veliki car Nikola! Neka mu pripadaju i planine i mora!
  Aurora, vrišteći od divljeg, pomahnitalog bijesa i bacajući poklone golim prstima, zavija:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti! Hrabre djevojke slamaju neprijatelje bosim nogama i bosim petama!
  I opet su djevojke u divljoj gužvi. Oni hvataju Przemysl u pokretu i pjevaju, komponujući dok idu;
  Proslavljena je naša sveta Rus,
  Mnogo je budućih pobeda u tome...
  Djevojka trči bosa
  I nije ljepša na svijetu!
  
  Mi smo poletni Rodnoverki ,
  Vještice su uvijek bose...
  Devojke veoma vole dečake
  Njegova žestoka ljepota!
  
  Nikada nećemo pokleknuti
  Nemojmo pokleknuti pred neprijateljima...
  Iako su nam stopala bosa,
  Biće mnogo modrica!
  
  Za devojke je lepše da žure
  Bosi na hladnoći...
  Mi smo zaista vučići
  Možemo ga udariti!
  
  Ne možemo biti zaustavljeni
  Ogromna horda Fritza...
  I ne nosimo cipele
  Sotona nas se boji!
  
  Devojke služe Bogu Rodu,
  Što je, naravno, odlično...
  Mi smo za slavu i slobodu,
  Kaiser će biti gadan dio!
  
  Za Rusiju, koja je ljepša od svih,
  Borci se dižu...
  Jeli smo masnu kašu
  Borci se ne savijajte!
  
  Niko nas ne može zaustaviti
  Moć devojaka je ogromna...
  I neće pustiti suzu,
  Jer mi smo talenat!
  
  Nijedna devojka ne može da se savije,
  uvek su jake...
  Oni se žestoko bore za otadžbinu,
  Neka vam se san ostvari!
  
  Biće sreće u univerzumu
  Sunce će biti iznad Zemlje...
  Svojom neiskvarenom mudrošću,
  Bajonet Kajzer!
  
  Sunce uvek obasjava ljude,
  Preko najprostranije zemlje,
  Srećni odrasli i deca,
  I svaki borac je heroj!
  
  Sreće nikad nije previše
  Verujem da ćemo imati sreće...
  Neka loše vrijeme nestane -
  I sramota za neprijatelje!
  
  Bog naše rase je tako vrhovni,
  Nema ljepšeg od Njega...
  Postat ćemo viši u duši,
  Pa da zao sve povrati!
  
  Pobijedimo naše neprijatelje, vjerujem
  Beli, ruski Bog je sa nama...
  Ideja će biti radost,
  Ne dozvolite da vam zlo uđe na prag!
  
  Pa, ukratko, Isusu,
  Uvek ćemo biti verni...
  On je ruski Bog, slušaj,
  On laže da je Jevrejin Sotona!
  
  Ne, u stvari, Bože svemogući,
  Naša presveta glavna porodica...
  Kako je pouzdan krov,
  I njegov Sin-Bog Svarog!
  
  Pa, ukratko, za Rusiju,
  Nije sramota umrijeti...
  A devojke su najlepše od svih,
  Žena ima snagu medveda!
  
  
  PLANOVI SE NISU PROMIJENILI
  Hitler jednostavno nije promenio plan OKW, a napad na Staljingrad su izvele i sa severa i sa juga, od strane grupa armija A i B. A napad je poveren Mainsteinu . Kao rezultat toga, Staljingrad je pao u roku od deset dana od napada sa svih strana. I sovjetske trupe su se našle potpuno opkoljene. Nakon čega je Wehrmacht krenuo duž obale Volge do Kaspijskog mora. Kako je Crvena armija odgovorila? Ofanziva na centar nije bila baš uspješna.
  Plus, Japan je dobio bitku kod Midveja, iako nije otvorio drugi front, ali je zauzeo Havajska ostrva. A u isto vrijeme, kopnene jedinice samuraja krenule su prema Indiji. Da bi zadržala ovu koloniju, Britanija je morala povući neke trupe iz Egipta, napuštajući operaciju Baklja.
  Nemci su držali inicijativu na istočnom frontu. Brzo zauzimanje Staljingrada srušilo je južni bok. Fric je kliznuo do Kaspijskog mora i odsjekao Kavkaz kopnom. A onda je Turska ušla u rat. Njena vojska, iako ne baš jaka, prilično je brojna i sposobna da se hrabro bori.
  Već prvih dana Turci su zauzeli Batumi i opkolili Jerevan. Da, njihova dostignuća su pristojna, pošto je Crvena armija prikovana nemačkim frontom.
  Treba napomenuti da su nacisti iskoristili činjenicu da su sovjetske trupe ušle u bitku direktno iz vozova i tukle ih u dijelovima. To se, naravno, negativno odrazilo na tok rata.
  Staljin je takođe bio nervozan i izbezumljen - zahtevao je da zadrži Kavkaz po svaku cenu.
  Ukratko, herojska odbrana Staljingrada nije uspjela i sve se raspalo. Čak ni odsustvo japanskih divizija na Dalekom istoku nije pomoglo.
  Nemci su se kretali duž obale Kaspijskog mora, u Dagestan. Da bi spriječili da skupljaju prašinu - ali snage su nejednake, osim toga, Crvena armija je imala velike poteškoće sa zalihama. I pokleknula je. I Švabe su bombardovale aktivno.
  Sjedinjene Države gotovo nisu ni dotakle Treći Rajh, ometene pobjedama Japana. Britanija je donekle oslabila, a takođe nije upala u nevolje! Sada su Nemci imali previše aviona i zaista su mogli da izvrše pritisak na njih.
  Staljin je pokazao svoje najgore kvalitete i prečesto je gubio živce i vikao, ali nije donosio najbolje odluke.
  Tako je gubitak Kavkaza postao neizbežan.
  Na granici sa Azerbejdžanom već se vodi bitka.
  Sovjetske devojke se očajnički bore. Ovdje se ljepotice očajnički bore.
  I ne povlače se i ne odustaju. I oni puze oko leđa.
  Nataša, Zoja, Augustina i Svetlana odvukle su njemačkog generala s leđa. Ovo je super. Djevojke su ga bacile na koljena i tjerale da im ljubi bose noge. Udarao ih je sa velikim entuzijazmom! I lizao je štikle djevojkama.
  Djevojke ratnice su općenito tako seksi i šarmantne. Onda su dali Fritz bitku.
  Nataša je rafalom posekla, presekavši naciste. Bacila je bombu bosom nogom i cvrkutala:
  - Za veliku slavu!
  Zoya je takođe opalila i zacvilila:
  - Za otadžbinu i Staljina!
  Uzela ga je i golim prstima bacila bombu. Raspršila je naciste i vrisnula:
  - Za SSSR!
  Devojke su tako lepe i neverovatne.
  Avgustin je takođe bosom nogom bacila bombu, pa je, pokazujući zube, uzela ju i siktala:
  - Tako se borim! Kao terminator!
  I Svetlana će golim nožnim prstima lansirati nešto tako smrtonosno i destruktivno. I opet će pevati:
  - Naše prijateljstvo je monolitno, i to ono što znači!
  Četiri, tako se svađaju - to su devojke! Smiješne ljepotice pokazuju svoje duge jezike kao odgovor.
  Ratnici najviše kategorije. I kako će te udarati, i kako će vikati na tebe.
  Presom gnječe Nemce kao bobice.
  Nataša je pucala, bosom nogom bacila granatu i pevala:
  - Mi smo ratnici svetlosti i crvenog barjaka!
  Zoya je također golim prstima lansirala ubicu i proklamirala:
  - I borićemo se za Lenjina!
  A onda je isjekla Augustina, pokazujući zube:
  - U ime velike radosti!
  A onda je Svetlana bosim nogama pucala i bacala granate, urlajući:
  - Preuzećemo ovo i preokrenuti!
  Četvorica aktivno rade i pucaju. Pa, to su ipak djevojke koje znaju mnogo o istrebljivanju. I ne bore se tako.
  I kako i treba da bude za prave terminatore... Visokoleteće ratnike. I imaju strast za uništavanjem.
  Nataša je ponovo bacila bombu bosom nogom i siktala:
  - Ja ovaj svijet savršeno shvatam kao zaoštravanje klasne borbe!
  Zoja je takođe siktala, bacivši golim prstima smrtonosnu granatu koja kida meso:
  - Koja će kuća imati crvenu zastavu!
  A onda je Augustin došla na red. Pokosila je naciste i bosom nogom bacila granatu - sikćući:
  - Super prostor, ovo je naša zemlja i svi mi!
  Ratnici su zaista sposobni pokidati čak i jastučić za grijanje.
  A onda Svetlana bosom nogom odbaci granatu, ispali rafal i bijesno kaže:
  - Vatra i konj koji se razbjesni su bijesni!
  Devojke će se, naravno, napaliti. I udaraju se u glavu.
  A na njemačkoj strani, Gerdova posada se bori na T-4. Opet, kada se pokrene, nećete se zagrijati i nećete moći potisnuti takav pritisak. Devojke imaju tako paklenu vatru u očima.
  Pucaju se i ne daju šanse za spas. I ne možete odoljeti njihovim bijelim, bisernim zubima.
  Ratnici su agresivni i urlaju:
  - Divlja aroma! Poslat ćemo sve neprijatelje u pakao!
  Gerda će opaliti, pogoditi trideset četiri i zaškripati:
  - Buduće pobede!
  Charlotte bosim nogama pritišće okidač i grguće:
  - Rastrgat ćemo te!
  I Magda je pucala, uništila T-26 i rekla:
  - Otkrićemo.
  I tresla je golim nožnim prstima.
  A i Christina bosim nogama pritiska pedale i sikće:
  - Živjeli za našu zabavu!
  Devojke su, naravno, gotovo gole u bikiniju i bose. I u isto vrijeme izuzetno seksi.
  I oni sprovode napade sa svojim ne baš savršenim, ali efikasnim T-4. I pucaju na neprijatelja. Ne popuštajte takvim devojkama ni u čemu! I kako su goli zube. I kako prave facu!
  Gerda urla u sebi, pucajući golim nožnim prstima:
  - Gerda voli da ubija, ova Gerda!
  I opet ispaljuje granate.
  A onda Charlotte puca naizmjenično i urla, nokautirajući trideset i četiri:
  - Raspariću im stomake!
  I bosih nogu će početi ponovo.
  A onda će Christina dodati ubicu. Takođe koristeći gole nožne prste.
  I zaurlaće:
  - Ja sam oličenje agresivnosti!
  Kakav struk ima, i izvajane trbušnjake!
  A onda će ga Magda uzeti, ošamariti i zaurlati:
  - Banzai!
  A i njene noge su gole i isklesane!
  Četiri Njemice se guraju i zaista pobjeđuju. Ona ima toliko agresivnosti i vitalnosti.
  Ratnici koriste štap i pucaju. Ne puštaju Crvenu armiju.
  I žene piloti se bore na nebu i to pokazuju. Da je njihov duh neizmjeran.
  Ovdje je najnoviji njemački Focke-Wulf. Gertrude je na tome. A ova djevojka pokazuje da je hladnija od muškaraca. Ovako mlati fašiste. Ne daje im ni najmanju milost. Gertruda je započela pravu borbu.
  I on obara sovjetskog jaka i vrišti:
  - Ja sam super devojka!
  Onda će ga uzeti i pokazati svoj jezik. I opet će se zauzeti za potpuno istrebljenje. Ovo je devojka. I bosonog i u bikiniju. A onda je LAGG oborio i ponovo zaurlao:
  - Pilot topac!
  I smijat će se do kraja. A onda će skinuti PE-2. Takva djevojka, najboljeg obima i klase. Zatim je ponovo izvela manevar i uništila Jak vazdušnim topovima. I pokušaće .
  - Ja sam vučica neba!
  I kako on goli zube! I kako podivljati! Kakva baka! Baba svim ženama!
  Ali, naravno, fašisti pokušavaju da napadnu i na jugu.
  Tamo se, posebno, pilot Helga bori na ME-109. I tako uspješno da od Britanaca odlijeću fragmenti.
  Devojka udarila Mustang i pevala:
  - Iznad nas lebdi lila magla!
  Općenito, kako je dobro boriti se bosi i u bikiniju. Kako je ovo praktično! I veoma je zgodno.
  Helga je pilot. Firer je bio dovoljno pametan da posluša savjete i dopusti djevojkama u tenkovima, avionima i vojsci. I koliko je bolje prošlo Švabe.
  Ni same nisu očekivale da su ženska tijela tako efikasna. Ovdje Helga slavno dobija na zamahu i računima.
  Djevojka bosim nogama pritiska pedale i urla:
  - Ja sam tako divna mala krava!
  Helga obara još dva engleska aviona i škripi:
  - Iza mene su nemački vojnici u nizu!
  I oborila je bombarder! Kakva devojka! Za sve devojke, veliki i cool ratnik. Ako i istrijebi, to također čini bez ikakve ceremonije ili sažaljenja.
  Devojke ovde su tako seksi!
  A Rommelove trupe prodiru kroz pustinju, ne čekajući da stignu dodatne snage. Moramo da pobedimo, pa moramo. Legendarni komandant "Pustinjska lisica" već je bio navikao da se bori sa nadmoćnijim snagama. I njegovi vojnici su takvi. Evo, na primjer, odabrane čete SS ratnica. Prebačeni su početkom decembra, kada je front pucao, Nemci su se povlačili, a Britanci su se, naprotiv, probijali, oslobađajući Tolbuka, i preteći da će Wehrmacht izbaciti sa afričkog tla.
  Tada je opsjednuti Firer predložio: prebacivanje ženskog bataljona tigrica. Ne zato što će dame promeniti odnos snaga, već zato što će se muškarci, posebno Italijani, stideti i da će se boriti mnogo agresivnije i veštije. Uostalom, ako prednjače elitne djevojke, prekaljene teškim treninzima, onda će se muškarci jako posramiti.
  Ratnici su se borili samo u bikiniju, koristeći posebne kreme za zaštitu. Za šest meseci njihova bosa, devojačka stopala toliko su se napalila da se nisu plašile peska vrelog kao tiganj, a od preplanulog preplanulog lica njihova koža je dobila boju tamne čokolade. A mnogi već imaju desetine leševa iza sebe.
  Margot i Shella su dvije vrlo mlade, ali već prekaljene Arijeve. Najmlađi su u četi, ali su za šest mjeseci već zaslužili Gvozdeni krst prve klase (druge klase, svi u bataljonu su ga već imali), nemilosrdni su i ljubazni.
  Margot je imala kosu boje vatre, a Shella je bila snježnobijela plavuša s dozom meda. Ovdje se bore, odbijajući navalu britanskih tenkova u protunapadu. Matilde, sa svojim moćnim oklopom, idu naprijed. Slijede prohodni Cromwellovi s visokoeksplozivnim granatama i lakšim vozilima. Djevojke su se zakopali u pijesak. Beskorisno je pucati na takve tenkove direktno. Moramo da izbegnemo da budu primećeni, a onda...
  "Matilda" i "Kromvel" su teški tridesetak tona, a kada pređu preko rovova iskopanih u glinenom pesku, postaje jezivo. Slijeva se na tvoje gole, preplanule vratove i na sebi osjećaš užasnu težinu prokletih mašina. Evo istog "Cromwella", tipičnog gvožđa sa nagnutim oklopom od 70 mm, koji čak ni top od 88 mm ne može uvijek podnijeti. Miriše na britanski, vrlo oštar benzin i motorno ulje. Devojke imaju svoja iznenađenja, lake nevolje. Prvi modeli Faustpatronsa. Pošto muškarci, po običaju, prve puštaju dame, pa testiraju najnovije i očekivano perspektivno oružje.
  Ali i djevojke su, suprotno licemjernom sloganu nacizma: "rat je muški posao, mir za žene!", stavile u gustu stvari.
  Međutim, pešadija je zaostala, što znači da postoji šansa da sedne u rovove i pobedi.
  Shella kaže šapatom, bojeći se kihnuti od pijeska koji pada iz rova i začepljuje joj nozdrve:
  - Samo starenje na bojnom polju će vam omogućiti da izbjegnete fermentaciju šampanjca pobjede koji je istrunuo zbog propuštenih rokova!
  Margo se složila:
  - Ko nema izdržljivosti doživeće kiselo vino poraza i gorko piće gubitka!
  Ali Matilde, Kromveli i desetak lakih mungosa su već iza njih. Sada je došao čas žetve.
  Šela, čija je nekada biserna kosa posijedila od prašine, a bosim petama oslonila se na vreli pijesak, u mislima se okreće prema Djevici Mariji i drugim svecima govoreći, nemoj me iznevjeriti. Prst glatko pritiska papučicu tako da kumulativno punjenje ide direktno u rezervoar za gas.
  Margo povlači okidač sa sobom, također polako. Nakon toga su se obje djevojke udarile rukama. Punjenja pogađaju direktno u krmu, nakon čega eksplodiraju rezervoari za gas. Narandžasti plamen prska kao pjena od talasa kroz vazduh i čuju se nečije psovke.
  Zatim se kratke njuške britanskih tenkova savijaju udarcima u neobične cijevi.
  A tigrice hrabro bacaju granate na neprijatelje. A fragmenti lete na sve strane, razdirući oklop poput vatrene mačje šape, destruktivni tok kumulativnih čestica.
  Evo ženskog besa, koji kaže da nemačke žene nikako ne karakteriše staloženost. I znaju se boriti... I pustiti da se napad uguši.
  Mnogo je lakše odbiti juriš pješaštva, koji se po pravilu sastoji od Arapa i crnaca regrutiranih u napadima ili raznim obećanjima. Vidjevši da su tenkovi oboreni i da je ispred njih ozbiljan otpor, povukli su se nazad kod prvih gubitaka.
  Pa, onda se potpuno okreću opštem letu. Pošto je ovo stil - vrijeđajte slabe, neka bude i čudovištima!
  Kada je napad konačno prestao i devojke su nastavile trčanje kroz pustinju uveče, razgovarale su dok su hodale. Shella je pitala Margot:
  - Mislite li da ćemo još biti u Aleksandriji?
  Vatreni ratnik je samouvereno odgovorio:
  - Mislim da ćemo najkasnije u novembru, ili možda u oktobru, konačno okupirati Egipat.
  Shella je logično i ne obraćajući pažnju na svrab u žuljevitim tabanima, od vrućeg pijeska, sugerirala:
  - Kada se uništi ovaj ekser u našem podnožju , baza na Malti, snabdijevanje postaje bolje, kako pristižu nove jedinice, neprijatelj više neće imati šanse.
  Margot je pogledala oko sebe da vidi koliko je vremena suncu ostalo do zalaska. Da konačno legnem i dobro se naspavam. Blizina crvenkaste zvezde horizontu smirila je ratnika. Lijeno je primetila:
  - Mislim da Firer neće propustiti da ponovi veličanstveno iskrcavanje na Kritu nakon Peru- Habora i Midwaya . Samo što će ovaj put zapravo srušiti Maltu.
  Shella je uz kletvu viknula u nebo:
  - Neka Svemogući pretvori sve britanske baze u pakao.
  Sunce se konačno sakrilo iza horizonta, završio je najhladniji dan u godini, 21. oktobar. I s njom je počela operacija Polarni medvjed. Zašto bela? Lukave dezinformacije koje natjeraju ljude da misle da je riječ o sjeveru, ali u stvari bokserov zamah je na jugu.
  Najveća britanska baza zaista je izgledala kao pakao. Napalo ga je više od hiljadu bombardera sakupljenih sa celog istočnog fronta i stekli pristojno borbeno iskustvo, zajedno sa borcima u pratnji. Britanci su se, naravno, dugo borili, ali nisu očekivali tako snažan masovni napad. Zaista, ko bi vjerovao da bi Švabe odlučile da razotkriju front, čak i da se neprijatelj privremeno smirio. Ali britanske vojnike sada nemilosrdno tuku. Na primjer, njihove brodove napada Yu-87, čuvena "stvar". Ne baš brzo, ali posjedujući najveću (za svoje vrijeme) preciznost bombardiranja, muče britansku flotu skrivenu u zaljevima. Moderniji Focke-Wulfovi ne zaostaju daleko, uključujući čak i samog legendarnog von Rudela, kralja jurišnih aviona. Poznat po potonuću najmoćnijeg sovjetskog bojnog broda, bojnog broda Marat.
  Na primjer, kaplar Richard vidi lešinare kako se kotrljaju niz brdo poput saonica. Brojni njemački bombarderi izlaze iz ledene rupe poput riba grabežljivaca. Već zreli Englez uplašeno spušta slušalicu. Nikada nije video tako užasan prizor. Sirene se oglašavaju veoma kasno, nakon što su bombe eksplodirale. Talas eksplozije baca britanske vojnike, odsječene ruke i noge lete u različitim smjerovima. Jedna od gvozdenih kaciga se usijala i pogodila policajca u lice. I kako vrišti:
  - Churchill je kaput! Hitler je kul!
  Britanski protivvazdušni topovi nisu odmah počeli da pucaju, već tek kada su hiljade bombi pale odjednom. Neprijatelj je sve ispravno izračunao: ni jedna bomba ne bi trebala propasti. Zato razbijte neprijatelja i udarite. Svi sektori su unaprijed označeni na karti. Štaviše, drski Britanci se nisu ni maskirali kako treba. Mnogi od njihovih protivavionskih topova stoje na vidiku i prvi su odneseni.
  Ovdje je cijev protuavionskog topa kalibra 85 mm, dugačka trideset i dva metra, izbačena uvis i savijena u zrak poput volana. Nakon čega se srušio, smrskavši pet Engleza. Jednom od crnaca otvorio se stomak i ispala su mu crijeva.
  I padale su bombe, i sve je gorelo, tutnjalo je skladište goriva, počele su da eksplodiraju, rasipajući granate skoro po celom kosturu, onda je pogođeno još jedno skladište. Povrh svega, sirene ugrađene u oklope Yu-87 i Focke-Wulf dosadno su urlale, izazivajući divlji užas među crncima i Arapima iz kolonijalnih trupa. Ali čini se da su bijelci jednako uplašeni.
  Na primjer, sudarile su se dvije britanske fregate, toliko da su kotlovi tutnjali. Čak su i ostaci fregata koje su poletele eksplodirale u vazduhu poput miniranih polja, a krstarica je jednostavno potonula na dno.
  Engleski tenk "Cromwell" s kratkom njuškom, ali pristojne brzine i prilično moćnog prednjeg oklopa, panično je ubrzao i zabio vlastito skladište, čak i smrskavši na putu desetak vlastitih izbezumljenih vojnika. Haos je rastao. Engleski nosač aviona počeo je da pada, a moćni drednout je otvorio vatru... na obalu, gde su se rojili njegovi vojnici.
  A u ovom podzemlju dvoje ljudi ostalo je potpuno neometano. Jedna od njih je bila Indijka, koja je polako palila lulu, a druga je bila žena, očigledno arapskog porijekla, ali u vojnoj uniformi. Njih dvoje ne obraćaju pažnju na hitnu smrt. Ili bolje rečeno, čitava horda konjanika uništenja igrala je neobičnu kartašku igru. Bila je to igra od pedeset i dve karte sa džokerima, čak i po pravilima koja je izmislio sam crvenokožac.
  Jedna Arapkinja je rekla:
  - Međutim, velika je buka! I zašto stvarati takvu paniku?
  Jedan od vojnika, sa leđima posečenim gelerima, zamalo je naleteo na Indijanca, ali je neoprezno odbačen kao mače. Kapljice krvi pale su na crvenoputo lice i on ih je lizao, smiješeći se. Onda je primetio:
  - Pravljenje buke je za slabe, bledolike ljude. Mi Apači razmišljamo ovako - ako nema neprijatelja, onda se pojavljuje neprijatelj - još bolje!
  Tamna žena je primetila:
  - To je tipična slabost onih koji ispovedaju veru Hristovu. Vole da pričaju o žrtvovanju, ali se ne žrtvuju.
  Indijac brzo klimnu glavom:
  - Red se gradi na temeljima gde je cement vera, a pesak volja! Vera je zlatno srce, a volja gvozdena pesnica! Samo bledi ljudi nemaju ni jedno ni drugo.
  . POGLAVLJE br. 5
  A tu je i djevojka na njemačkom bombarderu. U ovom slučaju Viola. Veoma lijepa plavuša, a partner joj je Nicoletta. I obe devojke su veoma seksi. Bomba je bačena sa visine. A i ratnici su bosi i u bikiniju.
  Devojke urlaju u sebi:
  - Takvi smo kradljivci da smo supermeni!
  Nicoletta takođe izbacuje bombe iz trupa. I uništava neprijatelja. Britanci to tako shvataju.
  Viola će također lansirati bombu ubicu odozgo. I on će ubiti borce Lavove imperije.
  I takođe kako ide:
  - Ja ulivam strah u Britaniju!
  I trese bosom nogom. i pjevaj:
  - Rastrgat ćemo Churchilla!
  Devojke iz Yu-188 su veoma dobre u bacanju bombi. Njihov auto je nov i napredniji. Dizajn njegovog pištolja je vrlo brzo pucanje.
  Tako su oborene devojke i jedan engleski borac.
  Njihov avion je prilično brz. Ratnici ponovo koriste svoje bose noge kako bi oslobodili uništenje.
  Viola urla:
  - Uteraću sve svoje neprijatelje u kovčeg!
  Nicoletta zavija:
  - I bacam neprijatelja!
  A kako može uzeti i tresti bose noge!
  To su djevojke i kako tuku neprijatelje. I nemoj stati. Pravi Arijevci.
  I kad se uvijaju i tresu golim sisama.
  I ponovo bacaju bombe.
  A ima devojaka ovde, na drugim avionima. Evo Eve koja baca bombe. Uništava Engleze i peva:
  - Tako sam sjajan!
  I Eva pedalira bosim nogama.
  Ali Viola će ponovo baciti bombu i zaurlati:
  - Ja sam divlja devojka, želim deset muškaraca za sat vremena, što je veoma kul i neverovatno!
  Nekoliko zapaljenih britanskih vojnika pojurilo je u vodu da isperu plamen. Čak je i ključalo od ulaska u vodu, čuli su se vriskovi i divlji jauci. I krvavi krugovi puzali su po morskoj pjeni, isprva gusti, a zatim se postepeno širili i blijedili. A ratnici nekadašnjeg najvećeg i najopsežnijeg carstva na Zemlji gubili su svoj ljudski izgled. Arapkinja je prezrivo frknula:
  - A ovi nas tjeraju da nosimo burku!
  Crveni čovjek, lukavo žmireći, primijeti:
  - Očigledno ih plaši tvoj prijeteći pogled!
  Arapkinja je sarkastično pokazala zube i rekla:
  - Mekoća žene je slična čvrstini oklopa, samo mnogo ubojitija i svestranija u zaštiti!
  Nemci su radije odmah napali svom snagom, taktikom boksera koji, računajući na nepripremljenost neprijatelja, odmah juri svom snagom prema neprijatelju. Kada desetine neprijateljskih aviona gore na aerodromima, ne mogu da polete. Kada njihove vlastite bombe eksplodiraju unutar Lancastera, uništavajući sve oko sebe. Teška ali efikasna taktika. Tako je simfonija podzemlja dostigla vrhunac svoje moći, a zatim počela da jenjava.
  Ali tu, naravno, nije bio kraj, u akciju je stupila desantna divizija. Dok su Britanci nakon takvog tretmana, oni se uopće mogu uzimati mlaki. Na sreću, jedrilice su već proizvedene u potrebnim količinama, a metode za njihovu vuču su fino podešene. Možda najbolji na svijetu danas.
  Tako lete, ne kao zmajevi - sporije, ali dovoljno brzo, pa čak i uz muziku Wagnera - Hitlerovog omiljenog remek-dela. Ko se još živ sjeća filma "Apokalipsa", gdje su Amerikanci koristili ovu muziku kada su napadali Vijetnamce. Kako ih je to uplašilo. Dakle, ovdje je Wagner, i grmljavi motivi, kroz pojačala. Padobranci su namazali lica fosforom i ofarbali se; izgledaju jezivo, kao demoni njihovog podzemlja. Takođe se zasniva na psihološkom efektu. Plus, neki reagensi i neki magnezijumski čipovi su dodani fosforu da izazovu sjaj barem na kratko. Tako jezivo, posebno na pozadini zadimljenog sjaja i brojnih požara. Imaju čak i mitraljeze, također kamuflirane u obliku zmajevih usta. Zatim udaraju melodični njemački i zarobljeni mitraljezi. I pokošeni, pocepani redovi padaju na čizme pobednika. I mnogi jednostavno radije odustanu, uprkos činjenici da je mnogo više Britanaca nego Nijemaca.
  Indijac i Arapkinja sakrili su se u malu, pažljivo kamufliranu rupu. Crvenokožac je napomenuo:
  - Pa, preorali smo ih!
  Crnokosa žena je bila iznenađena:
  - Hoćeš da kažeš mi? Možda misliš na nas?
  Indijac je negativno odmahnuo glavom:
  - Ne! Bledoliki pobeđuju Britance i ovo je dobar znak! A kada dođe vrijeme, doći će i naš praznik! Kada će Indijanci osloboditi svoj kontinent!
  Arapkinja je prezrivo frknula:
  - Da li kojim slučajem polažete pravo na vlast nad svetom?
  Indijac se ljubazno, kao da objašnjava mentalno retardiranom djetetu, naceri:
  - Oni koji žele da dobiju previše obično ostaju bez ičega! Dakle, velika kašika je na usta!
  Firer, naravno, nije vidio šta rade njegovi sokoli i jastrebovi, ali je u principu nagađao da će njemačka vojna mašina sve točno razraditi. Općenito, njemačke vojne ofanzivne operacije do Kurske izbočine izvedene su na visokom profesionalnom nivou. Neki ih čak nazivaju standardnim. Čak je čudno da je takva mašina proklizala, a zatim se potpuno raspala.
  I devojke vide sličan san, neku vrstu proročke vizije, prekinutu teškom komandom - ustani!
  
  
  CAR MIHAIL DRUGI
  Nikolaj II bio je žrtva pokušaja atentata u Japanu. Čak i tada je umro kada je bio prestolonaslednik. Čuveni pokušaj atentata koji se dogodio u stvarnoj istoriji. Carević Nikola je ranjen, ali je čudom preživio.
  Ali nikakvo čudo se nije dogodilo. Ova sreća, za najnesrećnijeg cara u čitavoj istoriji Rusije. Nikola je umro... A sa njim je umro i veliki gubitnik, koji je, naravno, nesvesno, ali ipak uništio kraljevsko carstvo i dinastiju.
  A 1894. godine, u dobi od petnaest godina, na tron je stupio Mihailo II. Brat cara Nikole. Osoba uglavnom nije glupa, prilično čvrsta i hrabra. Mihail Aleksandrovič Romanov je komandovao divljom divizijom tokom Prvog svetskog rata i istakao se u borbi. Generalno, bio je čvršći čovjek od Nikolaja, viši, izražajnijeg lica. Da li je bio pametniji? Nikolaj II nije glupa, talentovana osoba. Ali još uvijek nedovoljno čvrst, jake volje i rođen da bude kralj. Plus, naravno, problemi Nikolaja II, posebno sa njegovom suprugom.
  Mihail nije gluplji od brata, a što je najvažnije, ima više sreće... Pa, Nikolaj, još uvek loš glas za careve. I Nikolaj je prvi propao. Od samog početka, pobuna decembrista. Zatim neuspješan početak rata sa Iranom. Pobjeda je izvojevana, ali nije bilo mnogo osvajanja. A Iran nije a priori rival Rusiji. Rat sa Turskom. Isto tako u početku ne baš uspješan. A pobjede su koštale mnogo krvi. I malo je osvajanja.
  A onda rat na Kavkazu skoro četrdeset godina sa Šamilom. A ovo je loše, ekspanzija je zamrznuta. I konačno, poraz u Krimskom ratu. A prema glasinama, car Nikola je prvi izvršio samoubistvo.
  Da, taj kralj nije imao sreće. Mihailo Prvi... Vladao u vreme nevolje. Spasio je Rusiju. Osvojio je nekoliko gradova od Poljske. Napravio je određeni napredak u Sibiru. Ipak, nije dugo poživeo. Ali kralj je generalno bio normalan. I to bez ozbiljnih uboda.
  Politika Mihaila Romanova bila je ista kao i politika Nikolaja II: ekspanzija na Kinu i Istok. Izgradnja Port Arthura. Diplomatija sa Nemačkom, priprema za rat sa Japanom. Naravno, bilo je očigledno da ne možemo bez rata sa Zemljom izlazećeg sunca. Šteta što se aktivno naoružavala. A mladi car je želeo slavu, želeo je osvajanje, hteo je da stvori Žutu Rusiju. Osim toga, bilo je očigledno da je Kina obećala da će u budućnosti postati kolosalna sila i da bi bilo bolje da je podijeli sada. Dok je fragmentiran.
  Japan je napao rusku eskadrilu u Port Arturu.
  Tada je poslan admiral Makarov. Ovaj put nije bilo smrti. Djelomično zato što Mihail nije dozvolio careviču Kirilu da ometa Makarova i nije bio na brodu. I ovo je malo promijenilo rutu.
  Admiral Makarov je obučavao eskadrilu. Zatim, kada su Japanci uhvaćeni u minama, mogao je da napadne Togoansku flotu.
  Pomorska bitka završena je ubjedljivom pobjedom ruske flote. Međutim, kasnije su Japanci ipak opkolili Port Arthur. Ali ne zadugo. Mihail je uklonio Kuropatkina, imenovavši mlađeg i sposobnijeg komandanta. I opet su pobjede izvojevane na kopnu.
  Japan je generalno poražen na moru. A onda su se trupe iskrcale.
  Samuraj se predao. Rusija je povratila Kurilska ostrva, zauzela Tajvan i Koreju.
  Nakon toga, određeni broj kineskih provincija dobrovoljno je postao dio carstva, formirajući Zheltorossiya. Kraljevsko carstvo se širilo i cvjetalo.
  Nema Dume, nema nepotrebne demokratije. Ne život, već milost! Brzi razvoj zemlje. Ali, naravno, Prvi svjetski rat je bio neizbježan. A sada je došao čas zmaja.
  Ali u to vrijeme Rusija je već imala lake tenkove "Luna"-2, teške tenkove "Petar Veliki", koje je dizajnirao Mendeljejevljev sin, i najmoćnije bombardere na svijetu: "Svyatogor" i "Ilya Muromets". Takva je moć već bila!
  I ruska vojska je počela pobjeđivati od prvih dana. A broj carskih trupa, zbog činjenice da je Kina već napola pripojena, bio je velik.
  Ruske trupe su porazile Nemce u istočnoj Pruskoj i opkolile Kenigsberg. Odmah su zauzeli i Lavov i Pšemisl. Rusija je imala previše vojnika i veliki broj lakih mobilnih tenkova. Koji nije imao premca i pokazao je nevjerovatnu snagu. Padale su jedna vojska za drugom.
  Ruska vojska je već zauzela Budimpeštu.
  Njemačka se našla u teškoj situaciji. Ruske trupe su se već približavale Odri. Italija je također objavila rat Austriji. Istina, Otomansko carstvo je ušlo u rat protiv Rusije. Ali to se pretvorilo samo u poraz i poraz na svim frontovima.
  Ruske trupe su već prešle Odru. A zimi su počeli jurišati na Berlin. Nije bilo ničega što bi moglo da drži grad. Dakle, Nemci još uvek imaju dosta snage vezane na Zapadu.
  I Wilhelm i njegov štab žurno su proglasili mir, odnosno predaju.
  Rat je trajao samo šest mjeseci. Ruske trupe su zauzele Istanbul. A Tursku je okupirala vojska cara Mihaila II.
  Nakon čega je sklopljen mir u Peterhofu. Austrougarska se raspala i prestala da postoji. Galicija i Bukovina su postale ruske provincije. Češka i Slovačka postale su kraljevine pod vodstvom cara Mihaila II. Mađarska je takođe priznala ruskog cara za svog monarha.
  Krakov i druge zemlje ušle su u Kraljevinu Poljsku. Istočna Pruska je odsječena, Dancig je postao ruski grad. Mala Azija i veći dio Iraka sa Bagdadom postali su ruski. Britanci su dobili samo provinciju Basru i Palestinu, a Francuska južnu Siriju.
  Formirana je i Kraljevina Jugoslavija u kojoj je Mihailo II postao suvladar. Ugrabio sam malo za sebe i Italiju. Tako je Rusija mogla postati veliki osvajač. I pretrpio male gubitke uz manje troškove. Ali Nemačka je i dalje morala da plati Rusiji većinu reparacija. Impresivna pobeda!
  . POGLAVLJE br. 2.
  Nakon toga bilo je još nekoliko malih ratova. Rusija je zauzela veći dio Avganistana - jug je pripao Britaniji, a dvije trećine Irana - jug je također bio britanski. Tada su carske, francuske i britanske trupe konačno podijelile Saudijsko poluostrvo. Hegemonija je nastala. Japan je takođe uspeo da prigrabi neke nemačke posede za sebe.
  Do 1929. godine ekonomski rast je opažen u cijelom svijetu - najjači u Rusiji. Ali uslijedila je Velika depresija. To je ono što je Hitlera dovelo na vlast u Njemačkoj.
  I u Rusiji je došlo do porasta revolucionarnih i štrajkačkih osjećaja. Ali 1931. izbio je novi rat sa Japanom zbog Kine. Rusija je bila jača, a flotom je zapovijedao dostojni nasljednik admirala Makarova - admiral Kolčak.
  Pobjeda, iskrcavanje i Japan sa svim svojim pacifičkim posjedima postao je provincija Rusije. I cara Mihaila II i cara Japana. Da, dobro je ispalo. Ali borba za svjetsku dominaciju nije prestala.
  Hitler je povećavao svoju snagu. I nastala je koalicija: Nemačka, Italija, Rusija, protiv Britanije, Francuske, Holandije, Belgije i SAD.
  Godine 1940. carska je vojska zapravo završila osvajanje Kine i naletjela na francuske, holandske i engleske posjede.
  Hitler je započeo rat 22. juna 1941. invazijom na Francusku. Firer je imao sjajan plan i genijalnost Mainsteina. Rusija je započela ofanzivu protiv britanskih i francuskih kolonija u Aziji i Africi. Ovo je tako okrutan rat.
  Rusija je već zauzimala prvo mjesto u svijetu po broju stanovnika, njena vojska je bila opremljena najboljim i najnaprednijim tenkovima i avionima. Helikopteri, lovci, jurišni avioni, bombarderi, uključujući mlazne avione, već su u masovnoj proizvodnji! Generalno, nekako sve ide odlično.
  Hitler je za mesec i po okupirao Francusku, Belgiju, Holandiju i Dansku! Carska Rusija okupirala je Norvešku i Švedsku. Kao i Indija, Indokina, južni Iran, Saudijsko poluostrvo i ušli u Egipat.
  Kolonijalne engleske i francuske trupe odlikovale su se svojom niskom borbenom sposobnošću i imale su vrlo slab vojnički duh - predavali su se praktično bez otpora.
  Hitler je sam želio da se preseli u Afriku, ali se Španija protivila Njemačkoj. Tada su fašisti napali Frankov režim i porazili ga. A onda Portugal. Nakon žestokog napada, Gibraltar je zauzet!
  Zatim su Rusija i Njemačka osvojile Afriku. Ovdje su veliki prostori, džungle, pustinje i nedostatak puteva bili više prepreka nego otpor slabih i zbunjenih kolonijalnih trupa Britanije, Francuske i Portugala.
  Došlo je do zauzimanja teritorija. Epizodne bitke, žarišni otpor. Ruski tenkovi su i dalje najbolji i sa dobrom upravljivošću, posebno srednji: "Nikolai", koji je dobio ime po careviču Nikolaju, kojeg su ubili Japanci.
  spasio samuraj Tsuda Sanzo , u Rusiji bi mu srušili spomenik sa Ajfelovom kulom u Sankt Peterburgu. Ili ste možda nazvali tenk po njemu.
  U svakom slučaju, "Nikolai"-3 je bio relativno lagan tenk - ispod trideset tona, mobilan sa dizel motorom. Brzina mu je bila veća od legendarne 34-ice, prednji oklop bio je deblji i nagnutiji, silueta niža, a imao je top s dužom cijevi, iako sličnog kalibra 76 mm.
  Kako god da kažete, Rusija je zauzela više od dvije trećine Afrike, ostalo je pripalo Njemačkoj i Italiji. A nakon masovnog bombardovanja u maju 1942., uslijedilo je zajedničko rusko i njemačko iskrcavanje trupa u Britaniju. Borbe su trajale samo dvije sedmice, a Engleska i Irska su bile okupirane.
  I mjesec dana kasnije okupirali su Irsku.
  Amerika se ponašala prilično pasivno, plašeći se da uđe u tako opasan rat, ali je ipak pomogla Britaniji resursima. Tako su Hitler, Musolini i Mihael II odlučili da dokrajče ekonomski najmoćniju silu.
  Štaviše, Rusija ima zajedničku granicu sa Amerikom duž Aljaske. I već su izgradili prugu do Čukotke - što je veoma korisno za rat!
  A sada će ruska, carska vojska krenuti... I ući na Aljasku. Ali američki tenkovi čak ni ne idu protiv Rusa. Evo šta se desilo.
  Ruske trupe su počele da se iskrcavaju na Aljasku 1. septembra 1942. godine... I vrlo uspešno su napredovale.
  Brzo širenje mostobrana. I kao i uvek, prelepe ruske devojke učestvuju u bitkama.
  Nalaze se na najnovijem tenku Nikolaj-4. Ratnici su bosi, samo u bikiniju. I imaju moćniji top od 85 mm duge cijevi: Sherman's thunder.
  Već je novembar, pao je sneg, ali prelepe devojke: Nataša, Marija, Aurora i Svetlana ne prepoznaju nikakvu odeću i tuku se skoro gole.
  Ovdje ratnici pucaju i razbijaju preciznim udarcem iz Shermanove granate. Goli su zube. Nataša je opalila i zaurlala:
  - Sve sam pobedio za kralja!
  I kako još pali!
  Tada će Marija pucati, i to tako precizno da će otkinuti kupolu Shermana.
  Uzela ga je i tvitovala:
  - Ja sam devojka koja seče metal!
  A onda će Aurora lansirati projektil. I takođe precizno i jasno.
  Ratnik škripi:
  - Najviši akrobatski let!
  A onda će vas Svetlana šutnuti svom svojom bijesnom snagom. Razarač plavuše. I cvili:
  - Ja sam demon pakla!
  I sva četvorica će krenuti svojim tokom, krećući se kroz južnu Aljasku.
  A evo i tenka Alexander-4, takođe najnoviji model sa prelepim devojkama. Snažan top duge cijevi kalibra 130 mm, čak osam mitraljeza i posada od pet lijepih djevojaka u bikiniju.
  Također idu i pucaju, nokautiraju Amerikance, prodiru u Shermane.
  Alenka je golim nožnim prstima pustila projektil i zapjevala:
  - Za slavu cara Mihaila!
  Dok je pucala, Anyuta je podržavala, koseći Amerikance:
  - Veliki kralj!
  Augustin je također udario, razbio Sherman, sikćući:
  - Za mir, rad, carstvo!
  Zatim je Mirabela otvorila vatru. Takođe je razbila neprijateljski oklop i siktala:
  - Za novi ruski poredak!
  A onda je Olimpijada ispalila projektil, dok je lupao i urlao:
  - Ja sam takva moć i bol za neprijatelja!
  Djevojke se dobro ponašaju i pucaju. U njihovim smaragdnim i safirnim očima plamen podzemlja.
  A najnoviji tenk Alexander-4, neprobojan iz svih uglova, ide naprijed i mlati Amerikance. Takvo je predstavljanje i bezuslovno uništenje.
  A devojke, smrzava se, a one su samo u bikiniju i skoro gole - prelepe! Vodimo mačku sa sobom!
  Alenka će ispaliti granatu na američki automobil. Kako ga nabija i peva:
  - Ja sam svetska zvezda!
  A onda će je Anyuta uzeti i pustiti, odsjeći neprijatelja i zasiktati:
  - I slava carstvu!
  A onda će Augustina pogoditi granata, pokositi neprijatelja, slomiti neprijateljski oklop i škripati:
  - Ja sam crvenokosa i bestidna devojka!
  A onda će Mirabela biti obučena u sandale . I on će ispaliti smrtonosni projektil na neprijatelja. Otkinut će toranj i vrisnuti:
  - Ram od ovna!
  A onda će se održati prekrasna Olimpijada heroja. Ispaliće najsmrtonosnije granate. Zlomiće neprijateljski tenk i vikati:
  - Sve ću pomesti!
  Ovdje dolazi tenk težak sedamdeset tona i uništava neprijateljske redute. I lako se kreće po snijegu - motor je najnoviji - plinska turbina! Ne možeš tako lako zaustaviti auto.
  Alenka pjeva:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti! Ruski vukovi razdiru neprijatelja! Ruski vukovi - pozdrav herojima!
  I opet, golim nožnim prstima, pritiskom na okidač, pogađa neprijatelja. Kakva devojka!
  Anyuta je također pala golim nogama i zacvilila:
  - I super sam!
  A onda Avgustin ispaljuje projektil i zavija:
  - Ja sam divlja devojka!
  A Mirabela će pustiti nešto potpuno ubitačno i urlati:
  - Do novih, nepokolebljivih granica!
  I pokazaće svoj jezik tako ružičast i dug.
  A onda će Olimpijske igre premlatiti i razbiti Amerikance, i to vrlo dobro.
  Pa generalno, vidljiva je čista pobjeda. Ova bitka je dobijena i ruske i carske trupe idu napred.
  Krajem decembra 1942. carska vojska je već zauzela cijelu Aljasku, a borbe su se vodile u Kanadi.
  Osim tenkova, pilotkinje se bore i u mlaznim avionima. SAD ima dosta avijacije, ali je njen kvalitet veoma loš. Ne može se porediti sa ruskim avionima. Koji razbijaju neprijatelja intenzitetom terminatora.
  A djevojke Anastasia i Margarita u svojim avionima "Ekaterina"-6 kako efikasno prikupljaju račune.
  Anastasija obara osam američkih aviona jednim rafalom od pet avionskih topova i vrišti:
  - Ja sam samo ratnik super klase!
  I bosim nogama pritiska pedale.
  Margarita u jednom rafalu obara deset američkih aviona i škripi:
  - A ja sam čak i za klasu više!
  Anastasija golim nožnim prstima pritiska okidače i puca na neprijatelja. Pogodit će sedam vozila američke vojske i zaškripati:
  - Ja sam takav ratnik da je kralj oduševljen!
  Margarita će također pustiti ubicu i zacviliti:
  - I ne samo kralj! Veoma smo lepi!
  Djevojke se tuku i udaraju u različite automobile. Izbacuju neprijatelja kao mrtve miševe u kantu za smeće. I uništavaju američke avione.
  Anastasia je oborila još nekoliko aviona i zarežala:
  - Za dvoglavog kraljevskog orla!
  Margarita je, ogolivši zube očnjaka, cvrkutala:
  - Za tako kul stvar!
  I udarila je u još desetak američkih automobila. Ovo su devojke. Devojke vole da ubijaju. I razdvojite ga!
  I ovaj par radi...
  Kreće se prema zemaljskim ciljevima. I idi sa Shermanima, probijajući ih pravo kroz njih. Kao metalna igla. I cijepanje najjačeg željeza i čelika. Ovako se dogodio njihov pad.
  Anastasija udari nekoliko Shermana i vrišti u sebi:
  - Ja sam devojka koja je sposobna za mnogo!
  Margarita također mlati Amerikance na kopnu i škripi:
  - Ali ništa me neće zaustaviti, i nikada me nije zaustavilo!
  Anastasija slama neprijatelja, obara tenkove i vrišti:
  - Za kralja, koji nije ni mudriji ni hladniji!
  Devojke su naravno prelepe! I što je najvažnije, samo u jednom bikiniju! I nepobjediv!
  Niko ne može da pobedi ili zaustavi devojke!
  Anastasija, pucajući, vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam devojka koja lomi čelik!
  Margarita, nastavljajući snimanje, dodaje:
  - I bilo koji metal!
  Devojke lete i pucaju... Iako je hladno i zima, to ih ne sprečava. U Kanadi se vode borbe.
  Anastasija ponovo puca i urla:
  - Ja sam kao dečak!
  Margarit aktivno potvrđuje i zakucava bijesom pantera:
  - Ja sam ta koja je smješnija i hladnija od svih ostalih!
  Devojke, kao što vidite, zaista mnogo računaju i imaju neopisivu sreću!
  Skupljaju polugole račune! I ne poznaju tugu, nema sumnje! Imaju mnogo različitih mišljenja!
  Ali, ukratko, lepotice su imale sreće. Uhvatili su i napali generala sa četiri zvjezdice vazdušnim napadom. Veličanstvene ljepotice. Sjebaće te na isti način!
  I opet se ruski i njemački tenkovi kreću preko Kanade.
  Ovdje je Gerdina posada, na njemačkom T-4. Auto je, iskreno, prilično slab u poređenju sa sovjetskim automobilima. Ali devojkama nije lako - bose se bose i u bikiniju po hladnoći. I to nešto govori!
  Da se razumijemo, takvi su ratnici cool! Ne poznaju sumnje i slabosti! Safiri i dijamanti gore u njihovim očima! Takve ljepote neće ustupiti neprijatelju ni pedalj zemlje! Oni su sveti i opaki u isto vrijeme.
  Pokreću se sa kolosalnom energijom.
  I ovako slamaju Amerikance.
  Gerda je pucala golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Ja sam divlja devojka! I uopšte ne djevica!
  I nakon toga prasne u smijeh.
  Charlotte je također pucala iz topa. Možda nije previše moćan, ali brzo puca:
  - Ja sam kao vrela pčela!
  Nakon čega će ljepotica uzeti i pokazati svoj dugi jezik!
  A onda Christina šamara i škripi:
  - I moj vokal! Klykov blow!
  A i on će pokazati svoje vučje zube i urlati:
  - Biće nova pobeda!
  Ratnici su zaista tako čvrsti i agresivni. I imaju toliko mišićne snage i mahnitog bijesa.
  I Magda će takođe pogoditi neprijatelja. Razbiće Shermana iz daljine, udarajući ga vrlo precizno od kraja do kraja i zaurlati:
  - Ja sam tako kul Nemac!
  Četvorka se, uprkos činjenici da auto nije najbolji, uspešno bori.
  I zašto? Jer nemaju gotovo nikakvu odjeću! A ratnici vrlo lijepo uništavaju neprijatelja.
  Gerda ponosno napominje:
  - Tako smo dostojni Firera!
  Nakon čega će ljepotica ponovo pucati i ogoliti svoje slatko lice.
  Ratnici ovdje imaju arijevski duh. I ne plaše se hladnoće. Iako je zima u zapadnoj Kanadi i dalje veoma hladna.
  Ali ništa - samo bosi i gotovo goli. Onda će biti sreće i pobede!
  Ovo su ratnici puni ponosnog duha.
  Ni sada Arijcima nema premca u upornosti. Osim Ruskinja.
  Ali Nataša na "Nikolaju"-3, takođe u bikiniju i bosa, pucala je, ispala i prošetala. Njen tenk je, međutim, bolji od njemačkog T-4. Borbe su ovde teške i veoma agresivne.
  Yankeesi pokušavaju da se vrate. Ali Nataša je srušila "vešticu" i siktala sa cerekom bisernih zuba:
  - Ja sam takva devojka da mi niko neće prići!
  A Marija je precizno pucala na američke tenkove. Probiće ih i siktaće golim zubima:
  - Nikakve snage nas ne mogu uhvatiti!
  A onda će Aurora također pucati redom. Sherman je uništen. Da devojko, to ti treba.
  I onda će Svetlana dati svoj doprinos... Kako će to boljeti Amerikance.
  Ima i bitaka na moru. Ruska flota zauzima Filipine.
  A ovdje je i ekipa: bosonoge mornarice. Takođe skoro gole lepotice, u bikiniju. Istina je da je vrijeme na Filipinima divno čak i zimi - toplo, jer je skoro ekvator.
  A djevojke uživaju u tuči i pucanju. I trčite okolo bljeskajući bosi, okrugle pete. Devojke su ovde jednostavno divne. Najbolje - super!
  Inače, vole da siluju zatvorenike! Vežu ih za sebe i onda ih jašu. I to toliko da zatvorenici gube svijest! I organizuju potpuno istrebljenje za sebe - ili bolje rečeno, ne za sebe, već za svoje neprijatelje.
  Tako kul ekipe polugolih devojaka. I ništa ih ne može zaustaviti ili slomiti!
  Ratnici se ukrcavaju na američku krstaricu. Uskaču gotovo goli, bosi, sa mišićima koji se savijaju ispod preplanule kože. I oni bijesno sjeku Amerikance. I ne daju ni najmanju šansu za preživljavanje.
  A sada su vidljive prelijepa Stela i njena partnerka Maša. Obe devojke su visoke, mišićave plavuše koje sve iseckaju. Ono što nije udarac je rezanje i kidanje tijela!
  Djevojke šetaju američkim brodom. Ako mašu udesno, to je ulica, ako mašu lijevo, to je uličica!
  I devojke neće stati ! Ne ostavljaju protivnicima šansu! A šta ako zaurlaju i počnu da se tresu mišićima!
  I opet mašu mačevima i urlaju:
  - Mi smo devojke za cara, otadžbinu i Mihaila Romanova!
  I seckaju ga kao samurajski kupus. Stoga ga je Stella uzela i bosom nogom udarila američkog oficira u prepone. On će letjeti više i skočiti preko palube.
  Plavokosi terminator će dati:
  - Za moje udarce plaćaju honorare!
  I opet će pokazati svoje zube i bljesnuti svojim bisernim zubima! Kakva devojka! Najviše soka i arome!
  I devojke žure sebi. I prolaze kao plima tornada. Ne daju neprijatelju šansu. Imaju kolosalnu moć. Tama đavola i hiljade hiljada anđela.
  I dolazi Maša, koja sa dvije sablje seče tri glave odjednom! Ovo je devojka - devojka za sve devojke!
  Obe lepotice su sekle kao da mačevima zakucavaju eksere. I u njihovim postupcima nema slabosti ili sumnje. Krećite se sami, bez povlačenja ili odustajanja. Pravda zahtijeva ujedinjenje čovječanstva. Jedno carstvo, jedna kruna, jedan cilj i ekspanzija u svemir.
  Upravo u ovo vrijeme u orbitu se lansira prvi umjetni Zemljin satelit. Evo ga leti oko svijeta.
  A ruske devojke u bikiniju se bore za sebe. I nisu inferiorni od neprijatelja. A Amerikanci, isječeni ljepotama, padaju. Ipak, devojke najviše klase i veštine.
  Jedno vrijeme su uspjeli da se bore u Japanu. Borili su se i na visinama. I sam car je zarobljen. Pokazali su svoje kolosalne vještine. Imaju takvu strast i toliko mišićne snage. Naravno, takve devojke su čudo od čuda!
  Posjekli su samuraje u palati. I bili su skoro goli i bosi. Djevojke koje su mogle raditi stvari koje su iznenadile njihove neprijatelje.
  I isjekli su bilo koje meso i pokazali svoju umjetnost. Ratnici, bez ikakve sumnje, napreduju.
  Američkom admiralu odsječena je glava sabljom. I kako će se ljepotice smijati, ogolivši očnjake.
  I opet krenu u ofanzivu i poseku se. Takvi ratnici su prava čudovišta. A na tronu je car Mihailo. Sin Aleksandra Trećeg, ali ne taj. Sretniji, odlučniji, voljniji, a ujedno i talentovani vladar .
  Ali, naravno, sreća je važna, plus još veća čvrstina - Mihail je vodio neumoljivu borbu protiv korupcije, što je pozitivno uticalo na vojsku. Ali najefikasnije znanje je korištenje djevojaka u bikiniju u vojne svrhe. A devojke su jako lepe kada su skoro gole i bose.
  Dakle, bitke se odvijaju sa različitim stepenom uspeha. I lijepi ratnici pucaju vrlo precizno, bolje od muškaraca. I što je najvažnije, kada su djevojke gotovo gole, one su praktično neranjive. Ne pogađaju ih meci i granate. Veoma jaka vojska ratnika. To je kul. Bila je ideja cara Mihaila da se djevojke koriste gotovo gole i bose, i to je donijelo pobjedu.
  A djevojke su u bitkama također bacale granate i bodeže golim prstima. I pokazali su svoj divlji bijes.
  Djevojke su prilično hrabre. I veoma lijepa, razigrana i brza. Niko ih nije mogao zadržati.
  Ratnici su jako hrtovi... Bose noge djevojke su vrlo efikasno oružje. Ali šta oni mogu učiniti? Mnogo stvari. Sami goli tabani primali su energiju od zemlje, a prekrasni ratnici su bili razigrani.
  Moram da kazem da su devojke najlepse na svetu, da su obe divne i sa besom kobri!
  Američka krstarica je zarobljena. Zarobljeni ljudi pali su na lice. Nakon toga su im ratnici gurali noge u lice. I natjerali su me da se ljubim. I devojke su gugutale, a njihovi goli tabani, kada bi oblizali jezik, bili su prijatni i škakljivi.
  Ali ljepotice su uživale u tome što su im bose noge obasipane poljupcima i ljubljene pete.
  Nakon toga će se djevojke smijati. I gole zube!
  Ali bilo je bolje, cure su se malo gole sunčale i kupale. Ovo su tako prekrasni ratnici. Kako možeš uzeti takvu nogu i poljubiti je? I polizati svaki prst.
  Cure su odlične.
  Evo tenka Alexander-4 ponovo u borbi. Žurba je i februar već dolazi. Trupe idu dalje. Sve bliže i bliže teritoriji SAD. Devojke su tako cool.
  Ovdje Natasha šutira precizno. I pogađa veoma precizno.
  Djevojka puca izuzetno precizno i viče:
  - Slomićemo neprijatelja!
  Marija puca sledeća. Uzeo i porazio neprijatelja:
  - Super sam!
  Marija je veoma lepa devojka i veoma aktivna.
  A njene bose noge su veoma lepe i graciozne u svojoj erotičnosti:
  - Uništićemo neprijatelja!
  A Aurora je takva cura, i super je, sa golim stomacima i grudima, i tako natečenim grimiznim bradavicama:
  - Probiću se kroz neprijatelje i učiniti da bude super!
  I kako se trese svojom crvenom kosom!
  I opet će te šutnuti svojim bosim, isklesanim nogama. Takvi ratnici su veoma kul!
  A onda će Svetlana uzeti i pobijediti neprijatelja:
  "Volim Cara i objesit ću omču oko vrata svojim neprijateljima!"
  Devojke će se smejati. Kako su postali hrtovi i kul.
  Amerikanci beže od devojaka. Ili odustaju. Ili umru. Ratnici su tako lijepi, i vrlo bosi, a djevojke su tako divne. A borba samo u bikiniju je prijatna i efikasna. Djevojke ratnice su tako nevjerovatne.
  Natasha ponovo puca na Amerikance i sikće:
  - Ti si moj brat, a ja sam tvoj brat! Ili bolje rečeno moja sestra!
  I opet pokreće svoj dugi jezik. Agresivan recimo ratnik i lepotica!
  A onda Anyuta trese gole grudi. I vrisnut će i pokazati zube. I on će poslati granatu na Amerikance. I on će to uzeti i jebati.
  - Ljepotica ga je uništila! I škripi:
  - Ja sam tako super devojka!
  Prelepa devojka i voli seks. I ovo je lijepo!
  A djevojka je uzela i udarila je - zarežala je:
  - Pobedićemo i uništiti neprijatelja!
  I ovdje će Aurora šutirati i tući:
  - Ja sam kralj i kul devojka!
  Ratnik može biti pravi hrt.
  Devojke se smeju same sebi.
  Ali Svetlana je to prihvatila vrlo hladno. I davala je takve naknade za uništenje neprijatelja, i ljubila đavole:
  - Ovo je takav totalitarni akrobatik!
  Tenk je veoma okretan i smrtonosan. On pogađa slabog i visokog Shermana. Dakle, bitke su ovde u korist carske Rusije.
  Natasha je opet kao pucnjava. I guguta:
  - Za tvog idola!
  Marija je počela da puca. Devojka je veoma lepa i ima zlatnu kosu. Po izgledu.
  Cura se pojebala, i nanišanila golim nožnim prstima i zacvilila:
  - Ovo je ubistvo za kralja!
  I ovdje je Aurora pojebala Amerikanca. A djevojka je bila, recimo, zaista izuzetno agresivna i cvilila je:
  - Za pravi ukrcaj!
  A sada se djevojka pokazala kao jako jaka.
  A Svetlana je agresivna i borbena. Udarala je golom nogom i raskomadala neprijatelja.
  I ciknula je, pokazujući zube:
  - Ja sam dama koja leti kao orao!
  Tako su djevojke počele da se jebaju divljom silom. A takva agresija ljepotica se ne može zaustaviti. Bez povlačenja ili savijanja.
  Nataša je ponovo pucala i siktala:
  - Do potpunog uništenja!
  A Marija je, bez ikakvih eksera, mnogo više uspela da uništi svoje neprijatelje, i počela da lomi svoje protivnike.
  A onda ga je Aurora uzela i pogodila neprijatelja iz topa. I to vrlo uspješno, sa kolosalnim aplombom. I slomiti, slomiti neprijatelja. A otopljeni krhotine lete sa Shermana na sve strane.
  A Svetlana će takođe snimati i pevati:
  - Ja sam devojka velikih snova i velike lepote!
  Ratnici, zapravo, pokazuju izuzetnu volju za pobjedom.
  Nije za ništa što je carstvo postalo cool i veliko. Mogao nadmašiti dostignuća Džingis Kana.
  Ratnici se kreću prema sebi... I pucaju, pucaju i razbijaju neprijateljske položaje, kao da nožem kidaju. Ili bolje rečeno, vrlo oštar i kaljen bodež. A sada su ruske trupe zaista nepobedive. I kraljevstvo velikog carstva.
  Ako pogledate, bilo je mnogo ratova i teških perioda u istoriji Rusije. Ali Nikolaj II uglavnom nije imao sreće! Ispostavilo se da je promašaj. Ali taktika je od velike važnosti. Šta je pokazao veliki ruski šahista Aljehin. Kada je počeo da igra umesto svog protivnika, okrenuo tablu i pobedio. Genije je genije.
  Uz sve probleme carske Rusije, sam faktor golih djevojaka riješio je mnogo.
  U borbama učestvuju i helikopteri. Borbena vozila, a takođe i posade sa devojkama u bikiniju i bosonoge. Kakav je kvalitet vojske koju čine djevojke? Najistaknutiji. Ništa ne može zaustaviti ili poraziti takvu vojsku.
  Tako u ovoj vojsci ima bosih i skoro golih devojaka. Posada na helikopteru kapetana Varvare. Nije li ovo nevjerovatno? More će silovito nabujati! I kako će gađati avionski topovi. A tu su i rakete. Ove devojke su pravi uragani poput tornada.
  Ni u čemu nisu inferiorni od neprijatelja. Ruska vojska je spremna za borbe i velika dostignuća.
  Varvara je prelijepa djevojka smeđe kose i gotovo gola. Dok urla na sve strane:
  - Neprijatelji neće proći! I neće pobjeći!
  I on će ga uzeti i pustiti ubitačno pražnjenje iz svih mlaznica svoje najhladnije mašine. I leteće iznad neprijatelja. I on ga uzme i pokosi destruktivnim zavojem.
  Ali skromna Olga je uzela i ispalila raketu na američke položaje i siktala:
  - Borio sam se, ne sa cipelom, nego bos!
  I namignut će svojim safirnim očima. Da, ovo su devojke - tako neverovatno neverovatan akrobatik. Sa njim možete piti na planinu i nositi gole zmajeve.
  A noge su tako graciozne i jedinstvene! I strukovi su tanki, a tijela vrlo mišićava.
  Varvara razbija dupe i urla:
  - Mogu napraviti rupu u globusu za kralja!
  A on će se naceriti svojim malim licem i namignuti očima.
  Ratnici su ovdje u najboljem izdanju. Ovde će Tatjana, takođe devojka u bikiniju, uzeti to i zacviliti:
  - Neka bude kralj nad cijelom zemljom!
  I ona će zablistati svojim bisernim zubima. A iz helikoptera je smrtonosno kao ekseri . I to će biti smrtonosno. I zaista će spržiti metal. I prouzrokovaće uništenje bunkera.
  Ovo su devojke - sve devojke su devojke! I onda kada dovedu zatvorenike, te djevojke se onda ljube i ližu bose noge. Ovo je općenito najsofisticiraniji način i ponižavanja i ohrabrivanja.
  
  INVINCIBLE ROMMEL
  U njemu je Romelova vojska u novembru i decembru 1941. uspela da odnese pobedu u Africi. To se dogodilo i zato što partner briljantnog Romela nije napravio one grube greške koje su se dešavale u stvarnoj istoriji.
  Kao rezultat toga, Nijemci su porazili Britance koji su napredovali i zadržali svoju teritoriju. U početku to nije utjecalo na tok bitaka; na istočnom frontu Nijemci su poraženi kod Moskve.
  Međutim, kasnije su se Firerovi planovi promijenili. Rommel je u to vrijeme uspio zauzeti Tolbuk i krenuti prema Egiptu. Hitler je odlučio da pređe na privremenu odbranu na istočnom frontu, i za sada koncentriše svoje napore u Africi i Bliskom istoku.
  Međutim, kako je ofanziva u Africi zahtijevala manje snaga, nacisti su izveli nekoliko operacija na istoku. Poražene sovjetske trupe u Kerču. Opkolili su nas blizu Harkova. Takođe su izvukli iver u pravcu Smolenska. Porazom je završena i ofanziva druge udarne armije generala Vlasova kod Lenjingrada.
  Sevastopolj je pao nakon opsade i napada. I Švabe su ojačale. Borbe su se vodile na ivici Ržev. Ovdje su nacisti uspjeli izdržati.
  Ali u Egiptu je Rommel, nakon što je dobio pojačanje, odnio uvjerljivu pobjedu. Nadovezujući se na svoj uspjeh, Nijemci su prešli Palestinu i zauzeli Irak i Kuvajt. A onda i cijeli Bliski istok - dobivši pristup nafti.
  Nakon čega su se fašisti okrenuli Sudanu i pokušali zauzeti cijelu Afriku.
  U isto vrijeme uslijedio je juriš na Gibraltar, te prodor njemačkih trupa u Maroko i dalje u afrička prostranstva.
  Ali uspjesi Nijemaca bili su olakšani energičnim radom u pozadini. Gde je i Hitler šta je uradio veštije nego u stvarnoj istoriji.
  Nakon što se probudio, Hitler Terminator se okupao sa devojkama, doručkovao salatom, kašom od karfiola i nekim drugim povrćem, dodajući nemasni višeslojni kozji sir i kavijar. Nakon toga je pozvao Speera, zvanično uručivši novom carskom ministru dokument potpisan zakonom o vanrednim ovlastima. Adolf je bio opsjednut i bio je vrlo korozivan:
  - Proizvodnja oružja u Trećem Rajhu je izuzetno niska! Zaostajemo ne samo za zaraćenom Britanijom, već i za totalitarnim SSSR-om. Ali potrebna nam je nadmoć u vazduhu, uz povećanje proizvodnje starog oružja i prelazak na nova. Posebno obećavajući mlazni bombarderi. Uostalom, njihova ogromna brzina i visok gornji plafon omogućavaju im da gotovo nekažnjeno uništavaju britanske gradove!
  Speer je zračio optimizmom:
  - U Njemačkoj i Poljskoj ima viška uglja, u Francuskoj ima željezne rude, a imamo dovoljno opreme da proizvedemo mnogo automobila. Uostalom, proizvodimo više aluminija i duraluminija nego sve zemlje svijeta zajedno!
  Opsjednuti Adolf je klimnuo:
  - Za sada! Britanija i SAD također promoviraju proizvodnju, a mi moramo zaštititi svaki gram metala. Neka i školarci i druga djeca od pet godina skupljaju metal. Osim toga, zašto krila i trup napraviti u potpunosti od duraluminija. Možete koristiti i drvo i platno. Na primjer, proizvodnja monoblok krila. I šta? Potreban nam je novi mlazni lovac težak ne više od dvije tone, lak za letenje, jednostavan za proizvodnju i jeftin! Broj montažnih dijelova treba svesti na minimum, a također treba pronaći mogućnosti da se što više smanji težina aviona i poboljšaju njegova aerodinamička svojstva. Sada će, inače, doći dizajneri aviona, mi ćemo ih obučiti.
  Speer se nasmiješio:
  - Naravno, Fireru. Koliko sam shvatio, vratićete sve visokokvalifikovane radnike iz vojske?
  Opsjednuti Adolf potvrdio:
  - Zapošljavaćemo samo visokokvalifikovane, obične radnike iz redova stranaca. Tako da je bolje da bude manje besposličara, a samim tim i partizana. Mi ćemo, naravno, smanjiti broj kopnenih snaga, ako ne bude rata sa SSSR-om, onda nam ne treba toliko pješadije, ali... Ne radikalno, pa planiram poraziti Gibraltar i Maltu u narednom mjeseci i zauzimaju cijeli sjever Afrike i dalje do Bliskog istoka. I dalje će nam trebati zemaljske jedinice. Osim toga, potrebno je izgraditi dodatna brodogradilišta kako u samoj Njemačkoj tako iu Francuskoj, Belgiji, Holandiji i Norveškoj. Potrebni su nam nosači aviona, bojni brodovi i transporteri. A Sredozemno more će se pretvoriti u, takoreći, unutarnjemačko jezero. Da li razumiješ?
  Speer se naklonio:
  - Da, moj Fireru! Već sam naručio izradu građevinskog programa...
  Lukavi Adolf je dodao:
  - Radni dan se može produžiti na 16 sati ako naši planovi za vanredne situacije to zahtijevaju. Proizvodnja aviona se za samo devet meseci mora povećati na sto letelica dnevno... Više od tri puta u odnosu na sadašnju, a nikako nije činjenica da će to biti dovoljno!
  Speer je požurio da ohrabri Firera:
  - Naši piloti su više klase od britanskih, tako da kvantitet nije sve. I naći ćemo nove načine da kujemo raonike u mačeve. Koliko sam shvatio, prioritet nam je avijacija?
  Firer je jače stisnuo pesnicu:
  - Prioritet nam je mlazni, bombarder, pa borbeni avion, plus puštanje nove opreme i razvoj čudotvornog oružja! Međutim, ne samo u oblasti avijacije, već i tenkova, artiljerije, prvenstveno mlazne artiljerije... O tome ćemo detaljnije.
  Začulo se zvono i u prostoriju su ušli vodeći dizajneri aviona Trećeg Rajha.
  Messerschmitt, relativno mlad sa visokim čelom, Heinkel, već ostario, ali vrlo okretan, atletski građen tenk, Lippisch i nekoliko manje poznatih.
  Adolf im je pokazao na stolice i naredio im da polože crteže na sto:
  - Vaš zadatak je stvoriti novo, vrlo moćno i moderno oružje. Njemačka ima više aerotunela od bilo koje druge zemlje na svijetu, a tehnologija mnogih aviona je veoma zaostala. Ali samo u Yu-88 možete značajno povećati brzinu dajući automobilu moderniji oblik. Konkretno, kokpit će dobiti kapljičasti, konveksni oblik, koji će poboljšati vidljivost i učiniti pilota prostranijim, a također će dodati brzinu poboljšanjem aerodinamike za dobrih pet kilometara. Osim toga, potrebno je dati aerodinamičan oblik vatrenim točkama i bombardera i lovaca, nosača bombi i zračnih kočnica u neradnom položaju.
  Ti zapiši šta ti ja kažem!
  Dizajneri su jednoglasno klimnuli:
  - Dakle, definitivno veliki Firer!
  Adolf je nastavio:
  - XE-129 - treba redizajnirati tako da sama kutija za oružje dobije aerodinamičan oblik i da se ugradi pokretni avionski top za zaštitu od napada sa zadnje i donje hemisfere. Osim toga, ovaj jurišni avion bi trebao biti opremljen sistemom za pojačavanje motora. Istovremeno sa perestrojkom potrebno je povećati proizvodnju ovakvih jurišnih aviona. Njihovi razorni zračni udari paraliziraju aktivnost Britanaca. Osim toga, ronilački bombarder Ju-87 trebao bi se koristiti u Britaniji. Pustićemo zastarele automobile u servis...
  Adolf je zastao. Dizajneri su ćutali. Firer je primetio:
  Imam velike sumnje u vezi F -190. Ispostavilo se da je vozilo teško i nedovoljno manevarsko, a osim toga nema sistem za punjenje rezervoara inertnim gasovima koji zamenjuju upotrebljeno gorivo. Zbog toga se ovaj automobil može čak i srušiti jednim zapaljivim metkom. Šta će Tank reći na ovo?
  Čuveni SS dizajner, stojeći na oprezu, primetio je:
  - Ovo je naš nedostatak, veliki Fireru. Iako se postavljanje tenkova mora smatrati prilično uspješnim, oni su manje ranjivi na neprijateljsku vatru i istovremeno štite pilota. Što se tiče manevrisanja, onda... Jedan oklop je težak 120 kilograma i nije nam tako lako da ga olakšamo...
  Opsjednuti Adolf je predložio:
  - Pokušajte poboljšati aerodinamičke kvalitete Fokken-Wulfa. Prije svega zbog smanjenja težine, potrebno je savijati vrhove krila kako bi se povećala upravljivost i upravljivost vozila. Osim toga, ugradit će zaštitu za zadnju hemisferu... Što se tiče lokacije motora ispred pilotske kabine, to štiti pilota, ali zahtijeva da vozilo bude opremljeno uređajem za izbacivanje. Inače, sam oblik motora može se učiniti modernijim, što bi naši industrijalci svakako trebali uzeti u obzir. Usput, šta je sa radom na ME-309?
  Messerschmitt je bio pomalo šokiran :
  - Radimo na ovome, veliki Fireru. Proračunate karakteristike obećavaju povećanje brzine vozila, do 740 kilometara na sat, kada je naoružano sa sedam vatrenih tačaka! Ovo će biti najmoćnija smrt za Britance...
  Adolf je prekinuo:
  - Završnu obradu treba obaviti brže. A ti, Speer, ubrzavaš razvoj novog brzometnog 30-milimetarskog avionskog topa. Može se vrlo uspješno koristiti i za gađanje zemaljskih ciljeva i protiv neprijateljskih aviona! Novi ME-309 trebao bi zamijeniti prethodni ME-109. Što se tiče vaše mlazne mašine ME-262, nažalost, ona ima mnogo nedostataka: veliku težinu, nisku operativnu pouzdanost, preveliku stopu nezgoda... Sam ću skicirati avion koji nam treba.
  Adolf Hitler je počeo da crta automobil, koristeći svoje znanje o savremenim mlaznim lovcima. Međutim, ne najmodernije, već iz pedesetih godina, kako bi ih prilagodili sadašnjem nivou proizvodnje i tehnologije. Posebnu pažnju posvetio je tehnologiji promjene zamaha krila. Objašnjavajući sve prednosti takvog dizajna:
  - Prilikom sletanja i polijetanja, zamah će se smanjiti, a tokom leta će se povećati. Samo zahvaljujući tome, lovac sa modernim ME-262 motorom moći će da ubrza do 1.100 kilometara na sat. I njegova težina će biti znatno manja.
  Messerschmitt je pogledao dijagram, naborao svoje visoko ćelavo čelo i istisnuo:
  - Sjajno! Ali moj Fireru, odakle vam tako duboko znanje o aerodinamici?
  Opsjednuti Adolf lukavo suzi oči:
  - A aerodinamika? Nadarena osoba je obično nadarena za sve! A prosječnost je prosječnost i u Africi! Šta nije u redu sa Arado bombarderom? Pokaži mi dijagram?
  Fuhrer je brzo pogledao i negativno odmahnuo glavom:
  - Ne, to neće moći! Ideja sa kolicima nije dobra, zbog toga se avion neće okrenuti i srušiće se. Zahtijeva konvencionalni stajni trap koji se može uvlačiti. Razmotrite neke promjene dizajna za bolju aerodinamiku. Bez nepotrebne invencije, ali sa domišljatošću.
  Adolf je poludio i dao još nekoliko komentara:
  - Zrakoplov Gryphon Xe-177 ima izuzetno nepouzdanu elektranu. Treba ga odmah zamijeniti, s najnovijim klipnim motorima, u početku četiri odvojeno stoje. Zatim na najmodernije motore snage 2950 konjskih snaga. Što se tiče sposobnosti udara sa velikih visina i u ronjenju, onda... Počnite da razvijate Xe-277, ova mašina će takođe postati neprijateljsko oružje. Ali glavna stvar su mlazni bombarderi. Ovo je prioritetni zadatak. Na primjer, ovakav bi trebao biti Yu-287.
  Firer je ponovo napravio skicu sa naprijed zamašenim krilima, objašnjavajući dizajnerima određene nijanse. Adolf se ozbiljno zanio, pokazujući određene dijagrame. Posebno bezrepi bombarder . I da je dizajn mlazne mašine s letećim krilima više nego obećavajući. A u isto vrijeme, vozilo je sposobno bombardirati čak i teritoriju SAD-a. Direktno je ukazao da bi u rad trebali biti uključeni dizajneri iz cijele Evrope, pa čak i Jevreji. Konačno shvativši da su dizajneri već dovoljno zauzeti, milostivo ih je pustio, ostavljajući samo Lippishu. Firer je viknuo:
  - I molim te, Aleksandre, da ostaneš! Imaćete zadatak da kreirate novo, izuzetno efikasno oružje.
  Lippisch je bio iznenađen:
  - Biću ti zahvalan, Fireru!
  Hitler Terminator je počeo da objašnjava:
  - Vi, naravno, poznajete teoriju Wieselsbergera , koji je svojevremeno bio asistent profesoru Prandtlu u Getingenu. On je prvi razvio teoriju o uticaju ekrana na podlogu...
  Lippisch klimnu, smiješeći se:
  - Vi dobro znate, Fireru moj! Da, znam ovu teoriju!
  Opsjednuti Adolf je nastavio:
  - Moramo napraviti ekranoplan - svojevrsni hibrid torpednog čamca i hidroaviona. U stvari leti mnogo niže, nekih 20-40 centimetara od vode. U ovom slučaju, masa zraka koja podržava ekranoplan čamac sastoji se od dva dijela. Jedan je zaleđeni potok ispod krila; drugi - prilično beznačajan - izlazi ispod krila u području zadnje ivice i stalno se nadopunjuje zrakom koji dolazi odozgo, s vrha krila.
  Lippisch je spremno potvrdio:
  - Zaista tako moj Fireru!
  Opsjednuti Adolf je nastavio:
  - Međutim, glavna masa zraka ostaje ispod nosive površine i tamo stvara pritisak koji je skoro jednak pritisku brzine. Igra ulogu svojevrsnog klizališta po kojem se ekranoplan čamac "kotrlja" kao sat! Prva osoba koja je ovo koristila u praksi bio je finski inženjer Kaario , koji je razvio jednostavne pravougaone sanke koje su klizile po snijegu uz pomoć paravana i čak je za to dobio patent. Nažalost, vojska nije na vrijeme cijenila takvo otkriće. Kažu da je slične eksperimente izvodio i ruski profesor Levkov... Odnosno, ovo bi moglo postati novo čudotvorno oružje, sposobno da isporuči bombe, torpeda i desantne trupe do obale Britanije, brzinom aviona i istovremeno nevidljiv za radar. Plus još razornih napada na engleske brodove! Slažem se?
  Lippisch je petljao rukom, uslužne konobarice su mu natočile sok... Nakon što je malo popio, dizajner je primijetio:
  - Da, ovo je bogata ideja, iako će biti tehničkih problema. Na primjer, održivost...
  Opsjednuti Adolf prijateljski je klimnuo glavom:
  - Nacrtaću vam okvirni dijagram, bolje je da to uradite, a sitne tehničke detalje ćete sami izglancati. Telo bi trebalo da bude dugačko, da podseća na trup aviona, da se uliva u nos kabine delfina, konveksna vetrobranska stakla i turbomlazni motori... Iako je moguće da će u prvim modelima raditi i klipni motori. A kada se ovaj kolos odvuče u otvorenu vodu, motori će zaglušno urlati, a usko grabežljivo tijelo eksplodiraće poput kita, bacajući oblak spreja. Imajte na umu, ovaj kolos je sposoban da juri kao borac nekoliko metara od površine vode.
  Lippisch je zviždao u iskrenom divljenju:
  - Imaš bogatu maštu, Fireru!
  Dashing Adolf je postao još više inspirisan:
  - Naravno da bi to bilo čudesno oružje. Uostalom, ekranoplani se ne plaše nikakvih oluja. Ne boje se leda - lete preko njega. Ne prijete im močvarna riječna ušća i obalne stijene o koje se obični brodovi mogu razbiti, a plićaci su uglavnom poput dječjeg ribnjaka. Oni su u stanju da iskrcaju trupe svuda: od afričke obale Skeleta sa svojim đavolskim grebenima, do obe obale Sjedinjenih Država, arktičkih zemalja Kanade i Aljaske. Postojalo bi nekoliko stotina ovih mašina, a Britanija bi pala za dva mjeseca.
  Lippisch je bojažljivo primijetio:
  - A mine?
  Firer se nasmijao:
  - To su upravo mine! Ne prijete ni ispod površine vode ni u plićaku! Kao i torpeda sa podmornica. I on sam je idealno oružje za borbu protiv najnaprednijih podmornica, gađajući ih dubinskim bombama. Osim toga, ekranoplani mogu ispaliti rakete i mine na neprijateljske brodove. Da, naravno, upoznaću vas sa dizajnom vođenih bombi. I naravno desant... Idealno sredstvo za isporuku desantnih snaga, ne samo pešadijom, već i tenkovima! Tada će se cijela priroda rata odjednom promijeniti! Razumijete li Lippischa, kojim poslom vam Firer vjeruje?
  Dizajner je pitao merkantilnije:
  - Šta je sa nagradama?
  Ozbiljni Adolf je potvrdio:
  - Naravno, oni najizdašniji, gvozdeni krst sa dijamantima, zemlje, kolonije, podanici! Ako osvojimo cijelu Afriku, bit će dovoljno zemlje za sve!
  Lippisch je izjavio:
  - Ako se da novac i sredstva, ekranoplan će biti gotov, ali... Imam i projekte za bezrepog lovca.
  Terminator Firer je požurio da uveri pronalazača:
  - Bezrepi mlazni bombarder , već sam ga skicirao, drugi će se pobrinuti za to. Kako zgodan i borac! Ekranoplani su važniji jer su suštinski novo oružje... Osim toga, kompanija Gotha ima veoma talentovane dizajnere koji će to raditi. U međuvremenu, rad na ekranoplanima. Uglavnom, sada imam dosta hitnih stvari, još treba da razgovaram sa generalima tenkova... Naređenje će vam biti izdato...
  Lipish je ostavio Firera veoma inspirisano. Adolf je pomislio da bi možda bilo bolje da prvo razgovara s nuklearnim fizičarima o stvaranju atomske, a u budućnosti i hidrogenske bombe, ali je odlučio da ne radi previše, opterećujući sebe i druge ljude odjednom.
  Bilo je nekoliko dizajnera, uključujući i najpoznatije: Porsche i Aders. Općenito, ako su Nijemci imali kvalitativnu superiornost nad Sovjetima u avijaciji i podmorničkoj floti (iako to ne priznaju svi!), onda je tenkovska flota Panzervalea zamjetno zaostajala. Konkretno, sovjetska vozila KV, T-28, T-34, bila su superiornija od njemačkih u oklopu i naoružanju, a T-34 i po voznim karakteristikama. Međutim, topovi njemačkih tenkova nisu dovoljno jaki za engleske Matilde i Cromwelle, a još manje za one koje su već razvili dizajneri Churchillsa i Challengera. Da ne spominjem slabosti oklopa nemačkih dizajna...
  Pozvavši goste da sjednu, Firer je počeo čitati moral:
  - Nažalost, Nemačka trenutno nema pouzdan protivtenkovski top... Opremljeni topom T-3 kalibra 50 mm, mogu samo da udare oklop Matilde ili KV... Ali Matilda je ušla u službu Britanije čak i prije početka Drugog svjetskog rata. Mi smo sami zarobili Matildu, čiji se prednji oklop ne može probiti. Pa, sovjetski KV-ovi ne mogu ni probiti bok ili trup. Maksimalno što naš auto može je probiti stazu! Odnosno, vi konstruktori ste nas doveli u takvu poziciju da su neprijateljski tenkovi mnogo jači od naših po oklopu, a novi američki "Grantovi" i "Šermani" spremni za masovnu proizvodnju superiorni su u naoružanju. O ruskim vozilima sa topom kalibra 76 mm da i ne govorimo. I kako izvršavate zadatak stvaranja novih tenkova, posebno s topom 88 mm.
  Porsche je zbunjeno odgovorio:
  - Naravno, mi radimo slične projekte, veliki Fireru. Uprava za naoružanje nam je 26. maja naručila tenk ViK -4501 od 45 tona. Trebalo bi da bude upravo ovako, sa protivavionskim topom od 88 mm preuređenim u tenkovsku kupolu. Već imamo preliminarne crteže. Možete se upoznati s njima, odlično.
  Firer je upitao:
  - Jeste li vi Aders?
  Erwin je klimnuo glavom:
  - Dalekih četrdesetih, vk -3001 je uspešno testiran. Novo teško vozilo, sa topom kalibra 75 mm. Slično oružje imamo u protutenkovskom modelu, ali ono još nije pušteno u masovnu proizvodnju. Osim toga, obavljeni su radovi na stvaranju T-6, težine do 65 tona. I lakši model od 36 tona. Pokušavamo velikog Firera.
  Adolf, zamišljajući sebe kao sveznalicu, počeo je brzo da pregledava crteže. Ovdje su prve skice strašnog "Tigra", najpoznatijeg njemačkog tenka iz Drugog svjetskog rata. Ovaj automobil je postao poznat tokom Kurske izbočine. U sovjetsko vrijeme, "Tigrovi" su općenito bili vrijeđani, ali je tada odnos prema ovom automobilu postao objektivniji. Za svoje vrijeme ovaj tenk, naravno, nije bio loš. Prilikom prvog većeg okršaja sa našim KV-ovima, tri Tigra su nokautirala deset sovjetskih vozila, a sami su se spasili bez oštećenja. Glavna prednost ovog vozila bila je njegov moćni top od 88 mm, koji dugo vremena nije imao dostojnog protivnika. Međutim, na Kurskoj izbočini, uprkos kvalitativnoj nadmoći u tehnologiji, nacisti su ipak poraženi... Statistika o borbenoj upotrebi ovog vozila, kao i omjer gubitaka, generalno govori o njemu kao o jednom od najboljih vozila Drugog svetskog rata. Ali nedostaci su vidljivi i golim okom. Teška težina od 56 tona, sa oklopom od samo 100 milimetara (samo 80 strana!), visoka visina, nedostatak racionalnih uglova nagiba oklopa i loše performanse vožnje. Generalno, tenk IS-2, težak deset tona manje, bio je superiorniji od tigra i po oklopu i po naoružanju... Ali ovaj tenk se pojavio tek u februaru 1944. godine. "Kraljevski tigar" je generalno bio težak 68 tona, sa prednjim oklopom od 180 milimetara... Naravno, takav tenk nije bio pogodan za rat u Africi, u pustinji, za desant, to je samo mašina poput glinenog uha sa stopala od gline. Ne, naravno, za svoje vrijeme "Kraljevski tigar" je bio vrlo efikasan, mogao je uništiti nekoliko neprijateljskih tenkova u borbi, a jednom je u roku od sat vremena nokautirao dvadeset pet "Šermana". Činilo se da postoje informacije o dvadeset tri tenka T-34 koje je Tigar uništio tokom jedne bitke. Ali u svakom slučaju, ovaj tenk je jednostavno oličenje neracionalne upotrebe snage i težine. Ali, na primjer, sovjetski tenk T-54... Neka vrsta oličenja uspješne racionalne upotrebe zapravo prethodnih tehnologija Drugog svjetskog rata.
  Firer je odlučno izjavio:
  - Ne, gospodo! Ovaj projekat nije prikladan! Napraviti vozilo teško pedeset i šest tona sa samo 100 milimetara oklopa... Gde je naša hvaljena nemačka efikasnost i racionalnost?
  Aders je stidljivo primijetio:
  - Francuski S-2, težine 70 tona, imao je oklop od 45 milimetara...
  Firer-Terminator je ljutito prekinuo:
  - Ovo je tenk iz vremena Prvog svetskog rata. Ali ruski KV-2 imao je haubicu od 152 milimetra i težio je 52 tone. Ali ovo je 152 milimetra, a ne 88.
  Stoga vam dajem zadatak 88 mm topa 71 kalibra, za tenk težine ne više od četrdeset tona i prednjeg oklopa od najmanje 180 milimetara, bokova i trupa od 150 milimetara, motora od šest stotina , sedam stotina konjskih snaga. A ovaj tenk bi trebao biti pušten u masovnu proizvodnju najkasnije za šest mjeseci.
  Njemački dizajneri su problijedili i ruke su im se tresle. Aleksandar ih je podrugljivo pogledao. Zadatak je zaista bio veoma težak; naoružanje i oklop tipičan za "Kraljevski tigar" model 1944., ali morate smanjiti težinu za 28 tona! Međutim, Adolf je ovo smatrao sasvim stvarnim, pa je čak i prijateljski udario Porschea po ramenu:
  - Ne uzrujavajte se, ja ću vam nacrtati optimalnu šemu u kojoj se možete snaći sa tako relativno malom težinom. Nisam tiranin, nego racionalista. Samo morate puno toga obnoviti. Konkretno, postavljanje mjenjača i motora zajedno.
  Aders je tužno primijetio:
  - To će nam stvoriti određene probleme. Konkretno, takav aranžman će imati sljedeće nedostatke...
  Čvrsti Adolf je prekinuo:
  - Naravno da će biti nekih problema, ali u principu se lako mogu otkloniti. Posebno u tehničkom smislu. Ali možete mnogo kompaktnije pozicionirati motor, pomjeriti ovjes i... Visinu tenka treba spustiti na dva metra, a posadu postaviti zavaljenu, tada će sve biti mnogo racionalnije.
  Firer je počeo da pravi skicu, neku vrstu crteža, tipa najpopularnijeg sovjetskog tenka posleratnog perioda, T-54. Ovo vozilo je bilo toliko uspješno da je lansirano 1947. godine i korišteno je tokom bitaka u Afganistanu s talibanima; iračke trupe su se borile sa američkom vojskom tokom Pustinjske oluje i operacije Šok i strahopoštovanje ili Iračka sloboda. " Ukupno je proizvedeno više od 70 hiljada ovih tenkova. I da je auto bio veoma uspešan. Sa težinom od 36 tona, prednjim oklopom od 200 milimetara, i topom kalibra 100 milimetara. Ovaj tip se uspješno borio i sa američkim Patonima i Pershingima tokom Korejskog rata. Dakle, za ovaj tehnološki nivo model je vrlo pogodan i realan za implementaciju. I prilično jednostavan za proizvodnju - jeftin... Što se tiče njemačkog 88 mm 71 El topa, bio je dovoljno prodoran za sve tenkove Drugog svjetskog rata (osim prednjeg oklopa IS-3 koji je ušao u službu maja 1945!). Šta je sa IS-3? Tenk je odličan što se tiče oklopa, kao i kupola koja je dobila oblik štuke. Istina, vozne performanse su bile loše, pa je ubrzo ukinut. Zatim je bilo još nekoliko modela, IS-4, i tako sve dok se nisu zaustavili na IS-10, preimenovanom u T-10 nakon Staljinove smrti. I ispostavilo se da je ovo posljednji sovjetski teški tenk. Hruščov je zabranio svaki razvoj teških vozila, a njegovi nasljednici to nisu revidirali!
  Generalno, da li Nemcima treba tenk teži od četrdeset tona, ako čak i na srednji tenk mogu da ugrade top koji može da probije 193 milimetara oklopa na udaljenosti od 1000 metara?
  Amerikanci su brzo napustili teške tenkove, a težina Pershinga nije prelazila 42 tone, a Shermana općenito 32. Ali nakon što je postalo očigledno da će izbiti rat sa SSSR-om, pojavilo se čudovište sa 120 mm pištolj kalibra i početna brzina projektila od skoro 1000 metara u sekundi. Međutim, Amerikanci su se ubrzo razočarali u ovaj tenk. Prije pojave IS-10, najpopularniji poslijeratni tenk bio je IS-4, sa prednjim oklopom od 250 milimetara i bočnim oklopom od 170... Pouzdano vozilo, iako je težilo više od 60 tona. U svakom slučaju, morate naručiti stvaranje teškog tenka za Njemačku, ali ne više od 50 tona. Recimo, IS-10 je imao samo 50 tona, imao je prednji oklop od 290 milimetara i top od 125 milimetara... Inače, koji je kalibar najuspješniji? Tokom rata, najpopularniji modeli Sherman i Churchill imali su oklop od 100 i 152 milimetra (frontalni). Pa, "Kraljevski tigrovi" su se prilično dobro nosili... Ali "Panter" je počeo malo zaostajati za kalibrom 75 mm, čak i ako je velika početna brzina projektila postala nedovoljna. Stoga su se pojavili "Panteri" sa puškama od 88 milimetara, iako tek na kraju rata, a bilo ih je samo nekoliko. Ali činjenica da Wehrmacht nije planirao naoružavanje tenkova i protutenkovskih topova većim kalibrom sugerira da je ovakvo stanje svima odgovaralo. Doista je postojao samohodni top Jagdtiger sa topom od 128 mm i prednjim oklopom od 250 mm, ali je proizveden samo njih 71 i u tako maloj količini nisu mogli utjecati na tok rata. Inače, ono što je zanimljivo je da su do predaje Jagdtigera ostala u službi još 43, što ukazuje na izuzetnu preživljavanje takve mašine.
  Inače, Staljin je naredio da se IS-2 odmah naoruža topom kalibra 122 mm, iako je njegova prodorna snaga bila prevelika za njemačke tenkove (osim "Kraljevskog tigra", ali je proizvedeno samo 458 takvih tenkova). Mnogi su savjetovali diktatora da se ograniči na cijev od 100 mm. I zaista se samohodni top T-100 pokazao najboljim po svojim ukupnim borbenim karakteristikama. Uostalom, što je veći kalibar, to je manja zaliha granata, niža je brzina paljbe, početna brzina projektila, domet i preciznost paljbe... Ali Nemci su imali najmasovniji tenk, T- 4, a samohodni topovi zasnovani na njemu, težili su samo 22-24 tone. Panzer samohodni top, međutim, bio je vrlo uspješan: Panterovo naoružanje i prednji oklop bili su gotovo identični njegovim vlastitim, s tako malom težinom i visinom. Bit će potrebno naručiti puštanje u proizvodnju jednostavnijih i jeftinijih Panzera .
  A šta je sa kalibrom pištolja? Za protutenkovske topove, kalibar od 128 milimetara je prevelik, bolje ga je koristiti kao jurišno oružje, a odabrati srednji od 105 milimetara.
  Adolf je njemačkim dizajnerima pokazao dijagram:
  - Ovo je naše novo tajno oružje! Tenk bi trebao biti podvrgnut testiranju u narednim mjesecima. Njegova borbena upotreba biće 1943. godine. U međuvremenu imate i projekat izrade teškog tenka sa topovima kalibra 105 mm. Kao i lake samohodne topove. Pa na posao gospodo.
  Aders je stidljivo prigovorio:
  - Dizajn koji ste predložili izgleda atraktivno, ali problem je što ovaj tenk nije u duhu naše tradicije... I posadi će biti neugodno...
  Umjesto odgovora, Adolf je popio sok i predložio:
  - Možda možemo da ručamo, drugovi. Generalno, ovaj tenk se može proizvesti u velikim količinama i ne mislim da će Amerikanci i Britanci proizvesti nešto bolje prije kraja rata. A danas mozes pojesti malo mesa...
  Devojke su brzo postavile sto. Aleksandar, shvativši da Firerov stomak, odviknut od mesa, može da se razboli, odlučio je da ostane veran sebi i pojeo je samo malo jesetre, prisećajući se Sobakeviča iz njihovih "Mrtvih duša". Hmm , za sada se čini da sve radi kako treba. Postavlja privredu u ratno stanje, objavljuje totalni rat, donosi zakone koji su trebali biti usvojeni još 1939. godine... Hitlerova sporost sa militarizacijom dovela je do nestašice oružja, i to upravo u kvantitativnom smislu... Štaviše, čuveni poslanik- 44 jurišna puška... Odlična po svojim borbenim karakteristikama stvar koja je na neki način čak i bolja od prvih modela Kalašnjikova. Samo je malo težak... Možda bismo zaista mogli koristiti jurišnu pušku AKM kao osnovu? Eh, bilo bi lijepo napraviti oružje koje kombinuje preciznost američkog M-16 sa brzinom paljbe i pouzdanošću AKM-a. Generalno, napredak se razvija neravnomjerno. Na primjer, motori u tenkovima nisu dodavali puno snage, ali je kompjuter postao potpuno nedostupan. Ali on ima znanje o budućnosti, ali šta može ponuditi u smislu, na primjer, zamjene za ulje. Do sada, čak ni u Americi nisu naučili kako efikasno proizvesti benzin iz uglja! Uprkos rastu cijena nafte. Pa, šta drugo može da ponudi. Dinamička zaštita, turbogeneratorski motori... I to će se desiti, ali malo kasnije, da ne bismo žurili sa izlaganjem aduta. Za sedamdeset godina napredovanje je daleko napredovalo, ali dok starost ne pobedi i bolest, a čovek nije Bog! Štaviše, na neki način postoji čak i nazadovanje... Na primjer, porast religioznosti, posebno u Rusiji i na postsovjetskom prostoru, kao i u islamskim zemljama. Ali veliki mislioci renesanse i modernog doba predviđali su da će religija postepeno izumrijeti!
  Ali, začudo, vjerski ekstremizam raste... A svećenici se sve više miješaju u državnu politiku. A u ovoj situaciji politika vlasti je neshvatljiva, da li oni zaista ozbiljno vjeruju da je istina u pravoslavlju ili islamu? Svi ti obrazovani i pametni ljudi? Ako ne, koja je onda svrha napuštanja sekularnog modela državnosti? Radi efikasnosti u upravljanju masama? Ali upravo je pravoslavlje dokazalo svoju neefikasnost kao državna religija... Činjenica je da, imajući formalnu osnovu za hrišćanstvo i pre svega Novi zavet, pravoslavlje za osnovu ima pacifističko učenje: ne opiri se zlo i voli svog neprijatelja! Ali u isto vrijeme, stvarna politika imperije je agresivna i zahtijeva nasilje i osvajanje. To je ono što dovodi do kontradikcije između forme i suštine. Čak i ako mnogi ljudi to svjesno ne razumiju, oni to podsvjesno osjećaju!
  Zbog toga je pravoslavno učenje nedelotvorno, lišeno logike, pokušavajući da bude imperijalno i hrišćansko u isto vreme. A hrišćanin znači Jevrejin i pacifista! Uostalom, Bibliju su gotovo u potpunosti napisali Židovi, a možda čak i u potpunosti, jer apostol Pavle kaže da je prednost Židova velika jer im je povjerena riječ Božja! To znači da Rus ne treba da veruje Bibliji! To znači da je potrebna druga vjera, ali više ne zasnovana na jevrejskom pismu... Koja? Trebali bi ga razviti iskusni profesionalci i psiholozi pod vodstvom FSB-a! Tada će mnoge kontradikcije biti uspješno riješene...
  Mora se reći da dijete koje čita Jevanđelje nikada neće postati snažan, hrabar, okrutan ratnik koji voli Rusiju! A koja je zemlja poznata u Bibliji? Izrael!
  Istina, i sam Adolf je opsjednut, ovaj igrač, koji se našao na Hitlerovom mjestu, uopće neće pooštriti progon Jevreja. Naprotiv, korisni Jevreji će uživati u beneficijama i raditi za Treći Rajh. Neće biti takve gluposti kao što je pucanje na jevrejske naučnike ili umjetnike! Ali prerano je ukidati antisemitske zakone. Prvo, ljudi mogu pogrešno shvatiti, a drugo, ovo je izvor bogatstva i vrlo solidan izvor! Ali, naravno, moguće je ublažiti antisemitsku politiku u zamjenu za jevrejsku podršku.
  Šta raditi s Papom? Odnosi sa Vatikanom su daleko od idealnih, ali otvoreni rat će u ovoj fazi donijeti samo štetu. To znači da treba tražiti podršku Vatikana, ali u isto vrijeme insistirati na svojim interesima... U idealnom slučaju, stavite svoju marionetu na Petrov tron i postepeno reformirajte religiju...
  Porsche je prekinuo Adolfove misli:
  - Veoma smo zadovoljni vašom večerom, Fireru!
  Opsjednuti Adolf se ljubazno nasmiješio:
  - Pa, za sada ću se sastati sa Himlerom, a onda neka dođe Hajnseberg. I pogledajte, momci: dali su vam vrlo stroge rokove!
  Firerova vojska se kretala preko Afrike. I držao je odbranu od SSSR-a.
  Zimi je Crvena armija krenula u ofanzivu na ivicu Ržev, ali su nacisti tamo čekali i uspjeli su odbiti udarac. Na jugu su se izdržali i Nemci, koji su se držali za orlovski i harkovski pravac. I samo u blizini Lenjingrada, sovjetske trupe su mogle da izvedu operaciju Iskra, ali bitke su trajale skoro mesec dana i pobeda je kupljena po izuzetno visokoj ceni.
  Švabe su nekako preživjele zimu '42 - '43.
  Ali u proljeće su oni već osvojili veći dio Afrike. A Firer testira vode mira sa Britanijom.
  Churchill je pomalo hladan po pitanju ovoga. Iako Britanija trpi poraz za porazom.
  Nije jasno ni sa Japanom - Bitku za Midvej je izgubila Amerika, a dok samuraji tuku veliku flotu Jenkija deo po deo. A Amerika ne može imati koristi od svoje brojčane nadmoći na moru i u zraku.
  Hitler želi da napadne SSSR, ali i nakon objave opće, totalne mobilizacije, ima premalo snage za to. Pošto su Švabe raštrkane po Africi.
  U ljeto je i sama Crvena armija spremna za napredovanje. Nacisti su, međutim, osvojili Afriku, formirali kolonijalne trupe. I dobijaju dodatna sredstva.
  Koriste se za proizvodnju tenkova Lav, Tigar i Panter. Međutim, podaci dati čudovište nisu bili sasvim uspješni. Preskupo, preteško. Istina, za odbranu Panter je dobar razarač tenkova, sa brzometnim topom.
  Ali najuspješniji je bio "Lav", težak, skup, ali ne baš efikasan. Pištolj je previše moćan protiv sovjetskih 34 i lakih tenkova, a brzina paljbe je mnogo niža od one kod Pantera i Tigra. A oklop je, međutim, bolji od onog kod "Tigra", a i na racionalnim padinama. "Lav" se pokazao kao veliki "panter" težak devedeset tona i motor od osam stotina konjskih snaga. Međutim, nešto brže nego u stvarnoj istoriji, "Tigar"-2, dvadeset i dve tone lakši, ušao je u proizvodnju. Po stepenu zaštite blizak "lavu", ali mobilniji, lakši. Pištolj je, međutim, kalibra 88 mm - naspram 105, ali sasvim dovoljan da uništi sve sovjetske tenkove. I ono što je značajno je veća brzina paljbe - osam hitaca naspram pet.
  Dakle, "Lav" je dijete njemačkog, sumornog genija koje nije zaživjelo.
  Nemci su tokom leta zauzeli celu Afriku, uključujući Madagaskar. Staljin je predugo čekao.
  Možda je i sam računao da će Nemci krenuti u ofanzivu. Posebno gledajući kako tenkovi Lav, Tigar i Panter stižu. Ali Švabe su još uvijek rješavale probleme na mračnom kontinentu.
  Staljin je propustio trenutak. Počela je ofanziva sovjetskih trupa u pravcu Orela i Harkova. Tamo gde su Nemci bili dobro pripremljeni. I nije bilo moguće postići taktičko iznenađenje. Već prve borbe pokazale su da Panter odlično igra u odbrani. Nije loš i "Ferdinand". I oni su dobri.
  A Tigar je produktivan tenk. I daje dobre golove. Nemci se aktivno brane. I izdržati neprijateljske udarce. Za tri meseca veoma tvrdoglavih borbi, Crvena armija je napredovala samo petnaestak kilometara. I njeni gubici su bili značajni.
  Dvadesetak engleskih aviona preletjelo je kamuflirane djevojke; one vjerovatno ništa nisu primijetile i već su počele nestajati iza horizonta, kada su se iznenada začuli novi sumnjivi zvuci. Madeleine je zapovjedila:
  - Svi lezite i ne mrdajte!
  Devojke su se ukočile, čekale su nešto. A onda su se iza dine pojavili laki transporteri i kamioni. Sudeći po dizajnu, proizvodi se u Engleskoj i Americi. Polako su se kretali prema glavnom gradu Tunisa. Madeleine je bila malo zbunjena. Vjerovala je da je linija fronta još uvijek daleko, što je značilo da Britanci još neće imati vremena da se pojave. Ili bolje rečeno, ne bi trebalo da se pojavljuju. I ovdje juri čitava kolona. Iako, možda, manje od bataljona... Ko su oni, neka borbena grupa, zaobišavši pustinje nimalo neprekidnog fronta, hoće da pretura po pozadini. Čini se logičnim, iako ih je uz tehnologiju lako uočiti u pustinji. U svakom slučaju, trebate radio sa prijateljima, ali ne otvarajte vatru. Štaviše, ima ih samo stotinu, a Britanaca je više od tri stotine!
  Gerda je šapnula Šarloti:
  - Ovo su Englezi! Ovo je prvi put da ih vidim tako blizu!
  Crvenokosa prijateljica, takođe prilično nervozna, odgovorila je:
  - Ništa posebno! A među njima ima toliko crnaca!
  Zaista, najmanje polovina Engleza su bili crnci. I kolona se polako kretala, a crnci su još urlali... Bili su sve bliže i bliže...
  Ovdje živci jedne od djevojaka nisu izdržali, pa je opalila iz automatske puške. Iste sekunde ostali su ratnici otvorili vatru, a Madeleine je zakašnjelo zalajala:
  - Vatra!
  Nekoliko desetina Engleza je pokošeno odjednom, jedan od kamiona se zapalio. Ostatak Britanaca je neselektivno otvorio vatru. Madeleine je, iskoristivši trenutak, viknula:
  - Bacajte napadne granate zajedno!
  Djevojke iz elitnog SS bataljona "Vučica" bacaju granate daleko i precizno. I da se treniraju od djetinjstva, te da su prošli i posebne tehnike . Ovo je kada trenirate sa strujnim udarom, malo ste spori sa bacanjem i šokirani ste. Gerda i Charlotte su također bacile svoje poklone. A Britanci su u glavi i naopačke... To je tako smiješno. Pucaju nasumice, a crnci i dalje vrište na nerazumljivom jeziku. To su definitivno đubre...
  A Gerda puca i baca, pritom pjevajući:
  - U esesovcima je noćna mora! Jedan skok - jedan pogodak! Mi smo vučice - naša metoda je jednostavna! Ne volimo da vučemo mačku za rep!
  Charlotte također zareža kao odgovor. Meci koje je ispalila razbijaju lobanju u fragmente. A onda im iskopaju oči. Evo jednog uplašenog crnca koji bajonetom ubode svog plavokosog partnera u bok. On će pljunuti krv kao odgovor. Charlotte pjeva uz:
  - Anđeli zvezdanog mračnog pakla! Čini se da će sve u svemiru biti uništeno! Treba da poletiš u nebo kao brzi soko! Da zaštitimo duše od uništenja!
  Britanci djeluju neorganizirano, većina njih su kolonijalni vojnici: crnci i Indijci, Arapi. Ili padaju, smrzavajući se, ili, naprotiv, naglo skoče i počinju trčati okolo poput ludih zečeva. Međutim, djevojke pucaju precizno, a iako granate ne lete daleko, fragmenti su debeli! Već je ostalo malo neprijatelja. Madeleine vrišti na engleskom, njen glas je tako zaglušujuće glasan da vam ne treba ni megafon:
  - Predajte se i poštedećemo vam živote! U zatočeništvu ćete imati dobru hranu, vino i seks!
  Upalilo je odmah i kada su odustali... Ruke gore i...
  Sakupili su pedeset zarobljenika, od kojih polovina ranjena. Madeleine je zapovjedila:
  - Dokrajči ranjenike!
  "Vučice" su bez ceremonije ispalile metke u slepoočnice onima koji nisu mogli da stoje na nogama, a ostali su utovareni u automobile i odvezeni u najbližu bazu.
  Nakon vrućeg pustinjskog pijeska, Gerdinim bosim nogama je veoma drago osjetiti meku gumu. Čak i blaženo stenje... Američki kamioni su veoma udobni i ne tresu se tokom putovanja. Nakon pobjede, djevojke su vesele. Charlotte je upitala Gerdu:
  - Koliko si ih ubio?
  Djevojka je zbunjeno slegnula ramenima:
  - Ne znam? Nisam ja jedini pucao... Ali mislim da ih je bilo mnogo!
  Charlotte je izračunala:
  - Ima nas stotinu, ubio je oko tri stotine, znači tri po bratu, odnosno po sestri! Impresivan početak rata!
  Gerda je ravnodušno odmahnula rukom:
  - Ovo mi nije važno! Glavna stvar je da nijedan prijatelj nije poginuo. Iako je ovo, naravno, statistika, tri stotine neprijatelja je uništeno, a sa naše strane samo su dva vukova ratnika lakše ranjena. Čak me čudi kako još nismo u potpunosti osvojili Afriku, sa ovakvim ratnicima.
  Charlotte je odmah pokvarila raspoloženje:
  - Pa izgubili smo od ovih nesretnih ratnika u osamnaestom!
  Gerda je ljutito odmahnula svojom svijetlom glavom, kao da je prekrivena novogodišnjim snijegom:
  - Ovo je zbog izdaje! Ali u stvari, bili smo bliži pobjedi nego ikad i to je bilo očigledno svima koji nisu slijepi! Avaj, prekinuti smo!
  Šarlot se složila, vešto se golim prstima počešavši iza levog uha:
  - Da, izdaja, sabotaža, osrednjost vojske... Ali mi smo ipak razbili Ruse, prisiljavajući ih da se predaju 1918.! Oh, bilo bi lepo prošetati prostranstvima Rusije, tamo je kul, a ovde je vruće!
  Gerda se veselo zakikota:
  - Ali u Rusiji su tako veliki mrazevi... Ali kada sam bos trčao po snegu u planinama, znam kakvo je to mučenje.
  Šarlot je pokazala zube:
  - Mala Gerda trči bosa kroz zapaljeni snijeg... Ovo je simbolično, kao u bajci... Bajke o čistom, još uvijek djetinjastom i nimalo sebičnom...
  Gerda je veselo namignula svojoj prijateljici:
  - Kao da moramo da idemo kod Firera?
  Charlotte je potvrdila:
  - Skoro! Samo vozimo, a ne trčimo bosi po vrućem pustinjskom pijesku. Pa čak i posle pobede.
  Vezani crnac promrmlja na njemačkom:
  - Strašni anđeli, spreman sam da vam služim! Ti si boginja, ja sam tvoj rob!
  Charlotte je pogladila smeđu kovrdžavu kosu crne zarobljenike svojim blago hrapavim stopalom:
  - Vi crnci ste već po prirodi robovi! Ovo je, naravno, s jedne strane dobro, neko mora da radi od zore do sumraka, da radi sitne poslove... Ali rob po svojoj prirodi, po svojoj podloj prirodi je izdajnik i ne moze mu se verovati oruzje . Mi Nemci smo, pak, najkulturnija i najorganizovanija nacija na Zemlji. Velika nacija ratnika, a nemački plaćenici nisu bez razloga služili u svim evropskim vojskama pa čak i u Rusiji, najčešće na komandnim pozicijama!
  Gerda je žestoko rekla:
  - Da, služićeš nam kao rob. Imamo posebne menažerije za crnce. A za sada sve što treba da uradite je...
  Charlotte je predložila:
  - Pusti ga da nam ljubi stopala. Na kraju krajeva, biće nam prijatno, a Niger će se poniziti.
  Gerda je energično odmahnula glavom:
  "Ne znam kako si, ali odvratno je ako Arijeva čista koža dodiruje usne smrdljivog Nigera." Dakle...
  Charlotte se nije složila:
  - Ne baš! Naprotiv, dopalo bi mi se. Pa pogledajte...
  Vatrena crvenokosa lepotica gurnula je svoju malu nogu u crnca. Oduševljeno je počeo da ljubi dugačke, glatke, isklesane prste boginje. A djevojka se samo nježno nasmiješila u odgovoru, crnčeve debele usne golicale su njegovu preplanulu kožu. Zatvorenik je jezikom prešao preko djevojčinog elastičnog, pomalo prašnjavog stopala. I dalje je lijepo kad poniziš snažnog čovjeka od skoro dva metra.
  Gerda je bila iznenađena:
  - Čudno je, ali zar se ne osećate gađenje?
  Charlotte se nasmiješila:
  - Ne baš! Zašto da se gadim?
  Gerda je odlučila da ćuti: zašto bi se mešala u stvari svog prijatelja? Zapravo, odgajani su da Njemica ne treba da bude samo ratnica, već i ljubavna, nježna supruga i zdrava majka. Ali ona sama još nije razmišljala o momcima, možda zbog teškog fizičkog napora, ili jednostavno još nije pronašla svog partnera. Međutim, čini se da je i Charlotte umorna od toga. Udarila je crnca svojim gležnjam u nos, toliko da mu je nos počeo curiti i predložila Gerdi:
  - Možda možemo da pevamo?
  Gerda je klimnula:
  - Naravno, pevaćemo! Inače postaje tužno!
  Devojke su počele da pevaju, a pridružile su se i njihove drugarice, tako da je pesma tekla kao vodopad:
  Draga moja i ja izlazimo iz gustina,
  Skrivajući nezemaljsku tugu!
  I hladnoća, goruća, hladna,
  Slomljeni motiv probijen!
  
  bosih nogu u snegu,
  Devojke postaju bele!
  Zle mećave riču kao vukovi,
  Ometanje jata ptica!
  
  Ali djevojka ne poznaje strah
  Ona je moćan borac!
  Košulja je jedva pokrivala meso,
  Definitivno ćemo pobijediti!
  
  Naš ratnik je najiskusniji,
  Ne možeš ga saviti maljem!
  Ovdje se javorovi lagano kreću,
  Pahulje vam padaju na grudi!
  
  Nije naš običaj da se plašimo,
  Da se nisi usudio da drhtiš od hladnoće!
  Protivnik je debeo sa volovskim vratom,
  Ljepljiv je i odvratan kao ljepilo!
  
  Narod ima takvu snagu
  Šta je sveti obred postigao!
  Za nas i vjeru i prirodu,
  Rezultat će biti pobjednički!
  
  Hristos nadahnjuje otadžbinu,
  Kaže nam da se borimo do kraja!
  Tako da planeta postane raj,
  Sva srca će biti hrabra!
  
  Ljudi će uskoro biti srećni
  Neka život ponekad bude težak krst!
  Meci su brutalno smrtonosni
  Ali onaj koji je pao već je ustao!
  
  Nauka nam daje besmrtnost,
  I umovi palih će biti vraćeni na dužnost!
  Ali ako se zezamo, vjeruj mi,
  Neprijatelj će odmah zeznuti rezultat!
  
  Zato se bar moli Bogu,
  Nema potrebe da pravite greške, budite lijeni!
  Sudija Svemogući je veoma strog,
  Bar ponekad može pomoći!
  
  Otadžbina mi je najdraža,
  Sveta, mudra zemlja!
  Naš vođo, drži čvršće uzde,
  Otadžbina je rođena da cveta!
  Devojke iz elitnog SS bataljona "Vučica" su tako lepo pevale, a reči su bile duboke. Općenito, postoji stereotip da esesovac znači krvnik! Ali to nije istina. Postojale su, naravno, specijalne kaznene jedinice, najčešće u sastavu sigurnosnih divizija koje su izvodile specijalne operacije, ali većina SS divizija je jednostavno bila elitna garda Wehrmachta. Generalno, mora se reći da crvena, totalitarna propaganda nije najpouzdaniji izvor informacija o Drugom svjetskom ratu. Uostalom, jasno je da komunistički lideri Agitpropa nisu mogli a da ne budu nepristrasni i objektivno izvještavaju o događajima. Dakle, pouzdano je teško procijeniti gdje je bilo prave istine o zvjerstvima nacista, a gdje fikcije. U svakom slučaju, oni koji se ozbiljno bave istorijskim istraživanjima prinuđeni su da priznaju da nije svaki SS ratnik dželat i čudovište. Osim toga, prije napada na SSSR; Nacisti su se općenito ponašali tolerantno na okupiranim teritorijama; zapadni izvori ne ukazuju na bilo kakve masovne zločine ili odmazde.
  A sada su djevojke pomogle zatvorenicima da izađu iz automobila; prijateljski su potapšali plašljive muškarce po širokim ramenima. Nakon čega su devojke pozvane da se osveže...
  Ručak je bio skroman, ali je u pustinji ustrijeljena zebra i svaka djevojka je dobila ćevap na arapski način. Općenito, Arapi su, barem spolja, bili prijateljski nastrojeni, a oni koji su znali njemački čak su pokušavali da se šale ili pažljivo maze djevojke po nogama.
  Gerda je odgurnula ljepljivog Arapina i rekla:
  - Nisam za tebe!
  Charlotte je slijedila primjer:
  - Nabavi sebi harem!
  Gerda se nasmiješila i predložila:
  - Ali reci mi, Šarlot, šta bi radila da postaneš sultanova žena?
  Crvenokosa prijateljica je sa sumnjom primijetila:
  - Ovo je zapravo sporna sreća... Mada zavisi od koje sultanove žene. Da je veliko Otomansko carstvo bilo na vrhuncu, onda... Bilo bi čak jako lijepo... Ja bih reformisao tursku vojsku, poboljšao naoružanje... I vjerovatno bih prvo okrenuo pogled na istok.
  Gerda se složila:
  - Dobro! Ali za Tursku je sramota što ni u svom vrhuncu nije mogla osvojiti Iran. Ovo je bilo sasvim realno, pogotovo jer je perzijska vojska bila zaostala. Pitam se, veliki Fireru, kakvu će odluku donijeti: osvojiti Tursku, ili ga uključiti u svoju koaliciju, bacivši Osmanlijama kost, uključujući i neke od ne baš vrijednih zemalja Irana?
  Charlotte je zbunjeno slegnula ramenima.
  - Ne znam! Zapravo, nedavno su se šuškale da ćemo napasti SSSR... Kažu da ruska bogatstva i bogate zemlje Ukrajine nisu baš potrebne!
  Gerda je prstima bosih nogu podigla šolju čaja i prilično je spretno podigla do svoje brade, ulivajući smeđu tečnost u sebe. U isto vreme, devojka je uspela da progovori:
  - Ukrajina ima veoma bogate, bogate zemlje. Pod mudrim njemačkim vodstvom i uz našu visoku poljoprivrednu kulturu, oni će dati rekordne žetve. I tada će naš kruh biti jeftiniji od vode. I to će biti za dobrobit samih Ukrajinaca, jer ih sovjetska vlast jednostavno pljačka, tjerajući ih da gladuju!
  Charlotte je klimnula.
  - Mi ćemo ove Slovene naučiti našoj velikoj germanskoj kulturi! Hajde da ih prosvetlimo!
  Ovdje je razgovor prekinut grubim povicima, vrijeme odmora je prošlo.
  Ali posle ručka devojke su ponovo postrojene i prisiljene da marširaju kroz pustinju. Nakon jela bilo je teško trčati, a djevojke su čak i lagano stenjale dok im se tijela, međutim, nisu zagrijala. I tako su odjurili kao jerboi.
  Ovo je virtuelna bitka... I Afrika postaje Nemačka... I sovjetsko-nemački front...
  Zimi je Crvena armija ponovo krenula u ofanzivu. Vode se tvrdoglave borbe.
  Christina, Magda, Margaret i Shella se bore u Panteru. Vozilo, iako nije idealno, ima brzu paljbu, dalekometno oružje, umjereno je okretno i ima dobar prednji oklop.
  Nemačke su bosonoge i u bikiniju, uprkos hladnoći. I vode manevarsku bitku.
  Ovdje Christina puca... Granata pogađa kupolu T-34-76 i probija je. Sovjetski tenk se zaustavlja, oboren.
  Devojke vrište iz sveg glasa:
  - Naši su ga uzeli!
  Onda Magda puca. Pogodila je i lepotica sa zlatnom kosom.
  Da, dakle, kupola tridesetčetvorke je otkinuta.
  Djevojke tigrice naizmjence pucaju. I veoma precizno. Tako su pogodili još jedan sovjetski tenk.
  Margaret je sljedeća. I pogodio je samohodni top SU-76. Spretno udario. I pevala je:
  - Naša paklena Njemačka je jaka, štiti svijet!
  A kako će se jezik pokazati!
  Zatim je pogodila Shell topom. Pogodio sovjetski tenk KV-1S. I djevojka je odradila dobar posao.
  Da, četiri ratnika u bikiniju se bore i ne boje se hladnoće. Nakon što su se žene počele boriti, stvari su išle mnogo uspješnije za Treći Rajh.
  Evo pilota Albina i Alvina na nebu. Obe lepotice su u bikiniju i bose. Bore se na Focke-Wulfsu. A ovo je veoma ozbiljan auto.
  Albina, pucajući iz vazdušnih topova, kaže:
  - Aktivni kroket! Nemojte žaliti zbog riječi!
  I kako će zablistati blistavim osmijehom! I oborit će dva sovjetska aviona odjednom.
  I Alvina je sasjekla čak tri vazdušnim topovima i cvrkutala:
  - Moj ulazak će biti smrtonosan i mat!
  Nakon čega je djevojka pokazala zube i pokazala zube! Sva je šarm, i puna fenomenalnog šarma.
  Albina odsiječe još jedan avion Jak-9 i zaškripi:
  - Zašto su potrebni sovjetski piloti?
  Alvina obara LAGG-5 i samouvjereno kaže:
  - Pa da mi Nemci skupljamo račune!
  Predivan par devojaka. Kako su krenuli u prikupljanje nagrada za sebe. Protiv ovakvih ljepota zaista se ne možete raspravljati. Obaraju avione i gole zube.
  A glavna tajna je da na hladnoći devojke moraju da budu bose i u bikiniju. Tada će računi doći sami.
  I nikad se ne oblači. Protresite gole grudi i uvijek ćete biti cijenjeni!
  Albina je posjekla još jedan avion Crvene armije i zapjevala:
  - U velikoj visini i zvezdanoj čistoti!
  I namignula je, skačući i trzajući bosim nogama, urlajući:
  - U morskom talasu i bijesnoj vatri! I u bijesnoj i bijesnoj vatri!
  I opet djevojka obara avion energičnim pristupom.
  A onda Alvina napada neprijatelja. On to radi iza ugla, pokazuje zube i škripi:
  - Biću super svetski šampion!
  I opet pada auto koji je udarila djevojka. Da, Crvenoj armiji je to prilično loše.
  A Albina urla od divljeg zanosa:
  - Sada sam dželat, a ne pilot!
  Obara još jedan sovjetski avion i sikće:
  - Saginjem se nad nišan i projektili jure ka meti, pred nama je još jedan prilaz!
  Ratnik se ponaša izuzetno agresivno.
  Ovdje obje djevojke napadaju mete na zemlji. Albina udari trideset i četiri i zacvili:
  - Ovo će biti kraj!
  Alvina udara u SU-76 i šapuće:
  - Do potpunog uništenja!
  A kako se trese bosom nogom!
  Zimi, Crvena armija nije mogla postići značajnije uspjehe. Samo su u oblasti Rževa uspjeli napraviti blagi klin, ali su Nijemci uvođenjem rezervi obnovili situaciju. Švabe su zaista jake.
  A u svibnju 1944., popunivši svoje trupe novim tenkovima, uključujući napredniji i bolje zaštićeni Panther-2, krenuli su u ofanzivu na područje Kurska i Rostova na Donu.
  Ne bi sve bilo tako loše da u ofanzivi nije učestvovao veliki broj Arapa i crnaca. I što je najvažnije, i Turska je ušla u rat. Dakle, situacija je postala krajnje alarmantna.
  I Crvena armija, trpeći velike gubitke, povukla se pred nadmoćnijim snagama Wehrmachta.
  Ali hrabrih šest djevojaka, predvođenih Alenkom, žestoko se borilo sa Švabama. A snage su bile očigledno nejednake.
  Alenka se borila za Kursk, koji su nacisti upali. Očajna ljepotica je golim prstima bacila bombu i cvrkutala:
  - Slava Rusiji i dragoj našoj!
  Tada je Nataša golim prstima bacila granatu i zasiktala:
  - Vodimo brigu o devojci bosi!
  Nakon toga, Anyuta je također poslala dar smrti prstima bosih nogu i osušila se :
  - Biće to divan udarac!
  Crvenokosa Augustina uzela je i poslala dar uništenja golim donjim udom i zacvilila:
  - Usmjeravam radar u nebo!
  A onda je zlatokosa Marija golim nogama dala smrt nacistima.
  I pevala je:
  - Na Madagaskaru, u pustinji i Sahari! Bio svuda, vidio svijet!
  A onda Marusja baca čitavu gomilu golih stopala i pjeva:
  - U Finskoj, Grčkoj, au Australiji, Švedskoj će vam reći da nema lepših devojaka od ovih!
  Da, šest djevojaka su se jako dobro borile. Ali Švabe su ipak zauzele Kursk...
  Ne, ne možete se oduprijeti takvim superiornim snagama. Fašisti su tvrdoglavi.
  A šta znači priprema čudovišta?
  Adolf Hitler je bio jednostavno lud: osjećao se kao pravi despot, kome se svi pokoravaju i drhte. Da, ako želite Staljinove uspjehe, onda morate biti poput Staljina, bez sažaljenja i zahtjeva prema drugima i sebi (upravo tako je Josif Vissarionovich razmišljao ovim redom!). Sada je šuštanje pristojno i auto će krenuti. Općenito, Njemačka, uzimajući u obzir svoje satelite, ima ogromnu prednost u odnosu na SSSR u količini industrijske opreme, kvalifikovanoj radnoj snazi i broju inženjera na svim nivoima. To je činjenica, ali proizvodnja oružja još uvijek nije na nivou! Njemačka je zaostajala za SSSR-om tokom cijelog rata, uprkos svim razaranjima u Rusiji. I od čega? Naravno, zbog određenog haosa koji je vladao u raznim resorima, a posebno u vojnoj industriji. Osim toga, negativnu ulogu igrao je nedostatak sirovina, kao i potcjenjivanje potencijala neprijatelja. Konkretno, 1940. godine proizvodnja oružja u Njemačkoj bila je manja nego 1939. (ako uzmemo u obzir ukupno uključujući municiju), i to uprkos činjenici da je rat već bio u toku, a Treći Rajh je preuzeo kontrolu nad velikim teritorijama sa ogromnim rezerve proizvodnih kapaciteta. Pa, šta možemo reći o Hitlerovim organizacionim sposobnostima? Ne previše, zablistao je u vojnoj industriji.
  Firer je u dugom govoru izjavio:
  - U pitanju nadzora vazduhoplovstva, Zaueru su data hitna ovlašćenja. Pomno će pratiti količinu proizvedene opreme i, ne manje važno, kvalitet. Osim toga, mnogi vaši prijatelji Gering, iako su nekada bili dobri asovi, nisu sposobni za liderski rad. Nije svaki dobar vojnik i izvanredan general, pa će umjesto obješenog Erika tehničku sferu voditi osoba iz redova profesionalnih poduzetnika koja je sposobna reformirati i preopremiti avijaciju. Uostalom, Britanija ne spava, povećava i kvantitet i kvalitet svojih oružanih snaga, a posebno avijacije. Moramo biti dvije glave ispred neprijatelja, desetak koraka, inače ćemo potpuno izgubiti superiornost nad neprijateljem. Stoga su potrebni kvalitativni koraci.
  Gering je stidljivo odgovorio:
  - Moji prijatelji, dokazani ljudi koji su dokazali svoju borbenu efikasnost i profesionalnost.
  Opsjednuti diktator je pobjesnio:
  - Ili sam možda, po vašem mišljenju, zaboravio ko je izgubio bitku za Britaniju? Ili ko je podbacio četvorogodišnji plan razvoja nacionalne ekonomije. Ili i vi želite da vas udare šipkama, pa čak i javno. Zato začepi usta i ćuti prije nego što se nabiješ na kolac!
  Gering je čak čučnuo od straha. Avaj, sa Firerom se ne smije šaliti. Onda se ponovo začula buka i još jedan mlaznjak ME-262 poleteo je u nebo. Automobil je bio masivan i imao je dva motora. Krila su blago zamašena, sam borac izgleda prilično prijeteći. Njegove brzinske karakteristike, za 1941. godinu, generalno su pristojne, a čak i po svjetskim standardima su rekordne. Istina, sama mašina još nije potpuno pouzdana i zahtijeva otklanjanje grešaka. Fašistički diktator je, međutim, već dao karakteristike novih, naprednijih lovaca... ME-262 teži više od šest tona, što znači da postoji preopterećenje. Borbeni avion mora biti mali, jeftin i okretan. U tom smislu, ME-163 bi mogao biti prilično dobar, ali njegov raketni motor je previše forsiran i radi samo šest minuta (tačnije, i dalje će raditi!), što znači da je domet samo u radijusu od sto kilometara . Kao bombarder u Blitz stilu ili lovac za prikrivanje za napade armade na Englesku, naravno, nije prikladan.
  Ali ME-262 može nositi tonu bombi, odnosno koliko i Pe-2, sovjetski frontalni avion. Odnosno, odlično rješenje kako za zahvate lovaca tako i za podršku trupama. Međutim, zašto ne stvoriti lovac u stilu komete ME-163, ali bez raketnog motora, ali sa turbomlaznim motorom? Pokušali su poboljšati "Kometu" i činilo se da su povećali vrijeme leta na 15 minuta (ovo je domet do 300 kilometara), što je općenito prihvatljivo za Bitku za Britaniju. Do Londona se ipak može iz Normandije... Iako nije sve tako očigledno, treba i njega bombardovati i vratiti se nazad, a petnaest minuta nije bilo tako brzo. U budućnosti su raketni i mlazni lovci prepoznati kao slijepa ulica u avijaciji. Ali dizajn "Kometa" je veoma zanimljiv, sa svojom malom veličinom i lakoćom, što znači da je jeftin i upravljiv.
  Osim toga, postoje i vrlo perspektivni lovci teški općenito 800 kilograma, takve jedrilice da se mogu koristiti u zračnim borbama. Istina, zbog njihovog malog dometa, letovi na njima mogu se izvoditi samo u odbrambenim borbama, ili dopremati u London na... transportima, a zatim uhvatiti pilote nazad. Morat ćete razmisliti o tome ovdje. U stvarnoj istoriji, jedrilice nikada nisu imale vremena za borbu, a iz nekog razloga u Koreji, sovjetski avijacijski generali nisu se usudili isprobati ovu ideju. Općenito, nije tužno, ali tokom Korejskog rata, američki pilot je prvi ostvario pobjede. Dakle, Yankeese ne treba potcijeniti.
  Nakon što je let završio, mlada plavokosa djevojka je iskočila iz pilotske kabine i punom brzinom dotrčala do Firera.
  Opsjednuti nacista broj jedan pružio joj je ruku za poljubac. Lijepo je kad te djevojke vole, a Firera, čini se, sasvim iskreno obožavaju svi Nijemci, odnosno gotovo svi osim nekoliko logoraša. Pilot je sa entuzijazmom rekao:
  - Ovo je jednostavno veličanstven avion, ima takvu brzinu i snagu. Pocepajmo sva mladunčad lavova kao termofor od surogata!
  Firer je odobrio djevojčin impuls:
  - Naravno da ćemo ga pokidati, ali... Otklanjanje grešaka na mašini treba da se vrši bržim tempom, a to se posebno odnosi na motore. Ovdje će, naravno, biti potrebne radikalne mjere za njihovo poboljšanje, ali ako išta, lider-dizajner će pomoći!
  Svi su uglas zalajali:
  - Slava velikom Fireru! Neka nam Proviđenje pomogne!
  Počela je da svira himna Trećeg Rajha i kolona mladih boraca iz Hitler Jugenta krenula je napred. Dječaci od četrnaest do sedamnaest godina su marširali do bubnja u posebnoj formaciji. A onda se dogodilo ono najzanimljivije: tinejdžerke iz Saveza njemačkih žena krenule su u marš. Bile su u kratkim suknjama, gole, bose noge ljepotica privlačile su poglede muškaraca. Devojke su pokušale da podignu noge više, ali su istovremeno povukle prste i pažljivo postavile pete. Zabavan prizor ljepotica sa besprijekornim figurama... Lica su bila zaista drugačija, a neki od mladih fašista su bili pomalo bezobrazni, gotovo muževni, a i izobličavali su ih. Pogotovo kada su spojile obrve.
  Esthete Adolf je primijetila:
  - Neophodno je da se dječaci i djevojčice u većem obimu osposobe. I znam da se dosta radi po ovom pitanju, posebno u Jungfolku, ali ono što je potrebno je inkluzivnost i usvajanje spartanskih metoda. Naravno, osim što podstiču krađu... Naši momci i devojčice moraju da odrastu u pristojne i u isto vreme nemilosrdne ljude.
  Vrhovni komandant je zastao. Generali su ćutali, verovatno se plašeći da prigovore, ali nisu želeli da potvrde očigledno. Firer je nastavio:
  - Rat nije šala, ali nemilosrdnost prema neprijateljima mora biti kombinovana sa uzajamnom pomoći i osjećajem bratstva prema drugovima. To je ono što moramo svima usaditi... Novi supermen je nemilosrdan prema drugima, ali još više mora biti nemilosrdan prema sebi. Jer inferiornost se prvo mora iskorijeniti u nečijoj duši, a onda će se podići slabo ljudsko tijelo!
  Još jedna pauza... Generali i projektanti su odjednom shvatili i počeli snažno aplaudirati. Firer je izgledao zadovoljan:
  - Ovo je bolje, ali sada bih voleo da vidim imitaciju vazdušne borbe. Tako strašno i sve destruktivno...
  Heinkel je bojažljivo upitao:
  - Sa bojevom municijom ili granatama, moj Fireru?
  Nacista broj jedan je klimnuo glavom:
  - Naravno, sa borbenim. Osim toga, želio bih razmotriti učinak uređaja za izbacivanje. Na kraju krajeva, vi radite na tome... - Firer je odmahnuo pesnicama. - Kada će, konačno, biti gotov i pušten u masovnu proizvodnju. Uostalom, iskusan pilot je iskusan pilot koji mora biti zaštićen za buduće bitke!
  Fuhrer-Terminator je ipak odlučio da dizajnerima pokaže moderniji dizajn uređaja za izbacivanje. Ovaj sistem bi trebao biti manje glomazan, jednostavniji i lakši. Pa, jeftina squib, koja je već ovladala njemačkom industrijom, sasvim je prikladna za ovu svrhu.
  Dijagram je morao biti nacrtan u hodu, ali Hitler je bio zaista dobar umjetnik i crtao je jasno, brzo, linije dijagrama i skretanja su bile ujednačene i jasne bez ikakvih ravnala ili šestara. Terminator je smatrao da je čudno, naravno, da su Nemci, generalno, imajući tako jaku i donekle naprednu ideologiju kao što su nacionalsocijalizam i totalitarni sistem, procurili rat do Rusa. Možda je to zbog činjenice da su ruski vojnici bili jači i otporniji od njemačkih i naučili se brže boriti.
  Generalno, ako pogledate tok rata u cjelini, onda su Rusi, odnosno sovjetska vojska, naučili da se bore, ali Nijemci kao da su zaboravili kako... Njihova komanda je donosila odluke na nivou prvog -razrednici, a možda i niži ako đak prvog razreda ima iskustva u vođenju vojnih operacija u strategijama u realnom vremenu. A činjenica da ponekad djeca od šest godina već tako spretno vode virtuelne vojske je nešto od čega oni i Žukov i Mainstein mogu naučiti. Međutim, neki istraživači smatraju i Žukova i Mainsteina mediokritetima. Postoje i kontradiktornosti u pogledu broja opreme, posebno zarobljene francuske opreme. Hitlerovo pamćenje (dobro pamćenje, posebno dok je još bio zdrav!) sugerira da je bilo 3600 zarobljenih tenkova zarobljenih od Francuza, što je vrlo impresivna brojka... Neki modeli, poput SiS-35, bili su superiorniji u svom oklopu od T-34 samo u prednjem oklopu. Dakle, ovaj tenk se lako može proizvesti u francuskim fabrikama, osim možda zamjenom oružja od 47 mm topom duge cijevi od 75 mm. U stvari, čak ni ovo možda neće biti dovoljno. Britanija i SAD općenito su uvijek najviše cijenile oklop u svojim tenkovima. Na primjer, Čerčil težak četrdeset tona imao je oklop od 152 milimetra naspram 120 za teški tenk IS-2.
  Firer je dizajnerima rekao nešto drugo:
  - Imamo dovoljno aerotunela, pa potražite optimalniji model aviona i kreirajte aerodinamične oblike, a da stvar ne dovedete do skupih testova, gde ginu i naši najbolji asovi. Na primjer, model letećeg krila aviona je vrlo efikasan, posebno ako se može promijeniti debljina i ugao nagiba. Već sam ti dao crtež, tako da bi bezrepi trebao biti spreman. Njegova procijenjena brzina će biti do 1100 kilometara na sat čak i sa Yumo motorom. Zato samo napred, ali ne budite drski!
  Adolf nesklad je također savjetovao kako povećati brzinu duvanja cijevi. Uhvatio je loše skrivenu ironiju u stavovima dizajnera: kako je običan kaplar znao toliko? Zar ne vjeruju u genijalnost Firera? Pa mi ćemo to shvatiti... ili ne, nećemo, ali ćemo im dokazati da smo obrazovani.
  Usledio je ručak na svežem vazduhu, sluškinje su rasporedile stolove i stolice. Lijepo... Ali koje reforme treba napraviti u nacionalsocijalizmu? Takve da što više smanjite broj neprijatelja i steknete prijatelje. Na primjer, nemojte veličati njemačku rasu na svakom koraku i možda čak prestati dijeliti narode na klase. Međutim, podjela nacija na inferiorne i arijevske još uvijek nije formalno legalizirana. Ovo pojednostavljuje stvari. Generalno, Hitler je započeo masovno istrebljenje Jevreja upravo nakon napada na SSSR. Zašto bi imao takve kiksove? Možda se nadao da će ga svjetski cionizam blagosloviti za rat s boljševizmom, a Zapad će ga podržati. A onda, kada su Britanija i SAD odlučno rekle, ne Wehrmachtu, Firer je postao bijesan? Da li je počeo da se sveti onim Jevrejima do kojih je mogao doći? Hitler je, naravno, idiot jer je izvršio holokaust i time diskreditovao ideju nacionalsocijalizma. Sada su riječi nacist i dželat postale sinonimi. Mnogi također brkaju nacionalizam i fašizam, možda zbog sazvučja riječi nacist. Ali to uopšte nije tačno. Fašizam, u principu, nema direktnu vezu sa nacionalsocijalizmom. U svojoj srži, koncept fašizma je nastao u Francuskoj u devetnaestom vijeku i imao je potpuno drugačije značenje.
  Svojevrsna suština učenja fašizma u originalnoj verziji svodila se na uspostavljanje korporativnog duha, osjećaja drugarstva među kapitalistima. Musolini je potom uveo učenje fašizma u svoje crnokošuljaše. Pa, naciste su prvi nazvali fašistima njihovi neprijatelji i politički konkurenti. Iskreno govoreći, nacisti su postupili okrutno, pa je taj fašist dobio uvredljivo, negativno značenje. U Rusiji su svojevremeno nacionalisti doživjeli određeni uspon, posebno početkom devedesetih, dostižući maksimum u 93-94. Zatim je rat u Čečeniji doveo do porasta pacifističkih osjećaja u društvu i privremenog pada nacionalizma. Rat u Jugoslaviji i bombardovanje Srbije doveli su do privremenog porasta patriotizma, ali je potom došlo do raskola u nacionalnom pokretu. U Rusiji su nacionalisti imali problem sa vođama... Nisu imali svog Firera... Istina, Žirinovskog su upoređivali sa Hitlerom, a on je u nečemu čak i nadmašio Adolfa. Na primjer, po brzini političkog uzleta, u roku od četiri godine od osnivanja stranke, zauzeti prvo mjesto na parlamentarnim izborima. Ali Žirinovski se ponašao nerazumno i nije uspio ne samo da razvije uspjeh, već čak ni da zadrži ono što je postigao. Ovdje moram reći, prije svega, njegova lična krivica. Nedovoljna disciplina u stranci, afere u koje se umešao. Ali pravi Hitler nikada nije sjedio u Rajhstagu i niko nije prikazivao njegove filmske napade bijesa na televiziji. A same televizije nije bilo. Iako je uspjeh Žirinovskog na izborima 1993. bio zasluga njegovog uspješnog rada sa televizijskom publikom.
  Prelijepa djevojka iz reda posluge sjela je do Firera i stavila njegovu ruku na njeno golo koleno. Cooed:
  - Razmišljate li o nečemu, Fireru moj?
  Nacistički diktator i istovremeno virtuelni igrač se oživeo. Primijetio je da još nije završio svoju supu od povrća i voćnu salatu. Firer je poljubio djevojku u usne, osjetivši njenu mladalačku, slatku aromu i rekao:
  - Ići ćeš u auto sa mnom. I svi na posao, vrijeme za jelo je prošlo.
  I opet su se zupčanici države, iako ne baš dobro podmazani mehanizam, počeli okretati. Na povratku, Firer je vodio ljubav sa lepoticom, pa se čak i iznenadio odakle mu toliko energije i snage. Uostalom, rekli su da je Firer impotentan i općenito navodno invalid, jer je imao sifilis (laž) i kastriran (potpuna fikcija!). Istina je da Hitler nije uspeo da dobije potomstvo... Pa, sutra će se sam pobrinuti za to... Ili ne, ipak će morati da pozove Himlera. Općenito, u stvarnoj istoriji, Firer je oštro ojačao ulogu SS-a. Očigledno će i on morati ići ovim putem u ovoj alternativi. I da je podređenost kriminalističke policije SS strukturi u cjelini razumna, sada će svi podaci i dosijei biti spojeni u jedan izvor. Osim toga, upotreba torture protiv kriminalaca i onih naprednih metoda ispitivanja koje su karakteristične za Gestapo i druge strukture tajne policije značajno će povećati stopu otkrivanja.
  Istina se može povećati i broj nevinih žrtava može porasti, ali... Velika većina esesovaca su pristojni ljudi, a iskusni istražitelj po pravilu odmah vidi da li neko laže ili govori istinu i on retko pravi greške. O tome se može suditi iz mnogih kriminalističkih hronika.
  Odlučivši još nekoliko aktuelnih afera i pozvao dve nove devojke da ugreju krevet, Firer je, naslonivši glavu na gole bujne grudi lepotice, zaspao...
  Ovaj put se vratio snu koji je ranije prekinuo, o grandioznoj svemirskoj bici. Opet u svom providnom borcu, a neprijatelj pokušava napasti redove vojske Velike Rusije. I Firer igre Hypernet, i njegova partnerica, punašna, ali istovremeno mišićava plavuša, pokušavaju djelovati, istovremeno pomažući jedno drugome. Ružni neprijateljski borci pokušavaju da preuzmu brojeve koristeći svoju brojčanu nadmoć. Disharmonija vojnih armada Dermostana postaje sve upadljivija. Njihovi brodovi izgledaju sve odvratnije. Kapetan Vladislav je tehnikom "kante" prilično uspješno izrezao auto u obliku krive cipele i rekao:
  - Nije uzalud i Hitler i Staljin imali oca koji je bio obućar!
  Kao odgovor, njegova plavokosa partnerka je bljesnula svojim golim, ružičastim štiklama:
  - Ne trebaju mi čizme ili druge cipele. Bosim nogama puno bolje osjećam i najmanju zakrivljenost vakuuma ili vibracije prostora! Oh moj Fireru, da li bi voleo da postaneš devojka?
  Vladislav se nasmejao u odgovoru:
  - Bilo bi zanimljivo na kratko. Svi kažu da žene imaju mnogo jače i duže orgazme od muškaraca, pa sam baš htela da proverim da li je to zaista istina?
  Plavuša se zakikota:
  - Napredak vam može dati priliku da i ovo doživite... Osim ako, naravno, ne izgubimo grandioznu svemirsku bitku. Previše je neprijatelja. Car Almaztiger 13, koji se još nije rodio, ali je već naš komandant, također može umrijeti.
  Osoba koja je udarila Firera je primijetila:
  - Veliki komandant, kao glava u ratu, što je veći, to je gubitak teži!
  Umesto odgovora, plavuša je počela da okreće svog borca. Napravio je perec, jedva izbjegavajući ovna, a onda vrlo precizno uzvratio. Neprijateljsko vozilo se zapalilo i počelo se cijepati na vrlo male plamene komade, poput makova zrna. Djevojka, podižući žvaku golim prstima i bacivši je tako spretno da joj je pala pravo na istureni jezik:
  - Divno! Kad žvačeš, onda jedi!
  Ali žilavi ratnik nije imao te sreće, bio je ponovo pogođen, čak i tangencijalno, a kapetan-ratnik je zarežao:
  - Kako mi je muka od ovih ženskih maženja!
  Oči plavuše su zaiskrile:
  -Zar niste zadovoljni milovanjem? Da li verovatno želite nešto ozbiljnije? Eto kako ste svi vi nestrpljivi, skloni izdaji!
  Vladislav se nasmijao i gotovo progutao oštar odgovor među borcima Dermostana. Slika bitke se donekle promijenila. Činilo se da je neprijatelj neiscrpan, unoseći u bitku sve više i više novih snaga. Posebno opasni bili su ultra-bojni brodovi; ogromni, poput asteroida, polako su izlazili iz vakuuma, kao da su nacrtani simpatičnim mastilom (koje se pojavilo kada ih obasjate lampom). Sranje je pokušao pre svega da savije bokove, da izvede manevar omotača, verovatno da stvori kotao u svemiru.
  Velikoruske trupe su se hrabro borile, a istovremeno nisu bježale od manevara. Tako je korišten način pokretne odbrane, kao i odvažnih manevara i ronjenja. Na primjer, bojne krstarice i grabilice svemirske vojske Velike Rusije ili su nestale ili su se, naprotiv, pojavile u stražnjem dijelu košmarnog protivnika. Podsjećalo je na lov ribe u ledenoj rupi - izronili su, zgrabili plijen (neku vrstu zimskog insekta, a ako je lovac bio som, onda ptica!) i vratili se u rupu. U ovom slučaju, brodovi Dermostana su se odmah izgubili, počeli da se zbijaju, ili čak otvorili vatru jedni na druge. Smiješna plazma erupcija sa spaljivanjem zvjezdanih brodova. Na primjer, čak je i ultra-bojni brod, koji je dobio nekoliko pogodaka od termalnih preon projektila, izbio u plavi i zeleni plamen. Tada je veliki ratnik (nastavljajući da uništava gluposti koje su se lepile kao list za kupanje !) prijatelj ugledao sliku unutar plamtećeg ultra-bojnog broda. I kakav impresivan kolos, posada od čak dva miliona vojnika i pedeset miliona robota!
  Militanti unutar broda su razne vrste ološa: trolovi, goblini i nekoliko hibridnih tipova, na primjer najrašireniji: mješavina krpelja i cigareta, odnosno čak i opušaka! Pa, strašna stvorenja, kao iz horor filma koje je nacrtao narkoman.
  Stvorenja očajnički žele pobjeći, ali se u isto vrijeme sudaraju jedno s drugim, bodu, seku, grizu. Ovdje dolazi mašina za mačevanje, posebno stvorena za borbu ukrcavanja. I naoružana je kvazi plazma mačevima, ne ravnim, već zakrivljenim za razne manevre. Prva mašina za mačevanje udarila je u živi nered onih koji su isticali iz ogromnog broda koji je plamtio vatrom. Odmah su komadi isjeckanog mesa i spaljena tijela poletjeli na sve strane. Prijateljica se pojavila iza nje, izgledala je kao pauk, samo što je bilo najmanje trideset udova, i to u obliku potoka uništavanja, sposobnih da prepolovi čak i dinosaurusa.
  Jedan od dermostanskih oficira je viknuo:
  - Oh, nemoj me seći! Pijun je pojeo damu!
  Ali nije imao sreće, opušak cigarete sa šapama krpelja, samo još odvratniji, naletio je na antenu i visio probušen o nju. Međutim, način na koji je vrištao više se nije mogao čuti u toj najluđoj, sve jačoj kakofoniji. Jezici plamena princeps-plazme, pretežno plave i narandžaste boje, sustigli su užasnute borce Šitmostana i nanijeli im prženje. A mašine za mačevanje bile su mahom u ultra-bojnom brodu. Očigledno je bilo jasno utisnuto u njihov program: ubij, ubij i ponovo ubij! I nije im bitno ko. A u hodnicima je bila buka najstrašnije hipersobe .
  Međutim, ultra-plamen je već stigao do mašina za mačevanje, kao i do mnogih goblina i kandži - opušci su se već raspali u fotone. Tako se ultra-bojni brod počeo postepeno raspadati na nekoliko dijelova. Iako je do razlaza došlo sporo, nije se činilo ništa manje zloslutnim. Pogotovo na pozadini mnogih drugih, koje pale kao minijaturne supernove, ili, naprotiv, kao zvjezdani brodovi koji se smanjuju. Nažalost, ne samo Dermostana, već i Velike Rusije.
  Na primjer, krstarica sa amblemom srpa i čekića izgubila je kontrolu i zabila se u neprijateljski drednout. Kada se dvije mase sudare brzinom ispod svjetlosti, to je ekvivalentno udaru rakete za uništavanje. Povraća ogromnom snagom (ako se tako može reći, naravno). Eksplozija je procvjetala poput tulipana s raznobojnim laticama, odjednom progutavši sve što je postojalo na desetak kilometara. Vladislav-Adolf je to rekao:
  - A naši momci kao da su već u raju!
  Plavuša je filozofski primetila:
  - Raj je jedino dobro mesto gde se nikome ne žuri, čak i ako je na vrućini!
  Hitlerov hit se složio:
  - Ovo su paradoksi univerzuma. Ne želimo da završimo na dobrom mjestu, ali nas ono loše uvlači! Tako da nije ni jasno šta je bolje, život ili smrt.
  Devojka je filozofski primetila:
  - Život je uvek bolji od smrti. Nije uzalud skoro svi ljudi tako misle. Međutim, mišljenja ljudi, kao i sve u našem svijetu, su relativno.
  Firer je izveo još jedan prilično lukav zaokret, koji mu je omogućio da obori dvosjed, a samim tim i mnogo skuplji i bogatije naoružani lovac (kako je lijepo eksplodirao, kao da je planuo vatromet od složenih kombinacija pirotehničkih materijala), biseri od razbijena materija razbacana po vakuumu. Vladislav-Adolf je primetio:
  - Ideje ljudi i o prirodi i o Bogu su veoma kontradiktorne. Općenito, postoji čak i koncept reaktivnog, odnosno destruktivnog uma, koji tjera osobu da se ponaša na način koji uopće nije ono što bi trebali nalagati pragmatični instinkti i razmatranja svrsishodnosti.
  Plavuša, koja se teško oporavlja od brutalnog ronjenja (šta drugo da radiš kad sedam boraca odjednom juri na tebe), rekla je:
  - Prestanite s pragmatikom - uključite matematiku!
  - Nije smiješno! - uzvratio je Vladislav.
  Odjednom se ispred kapetana pomorske avijacije pojavila slika komandnog mjesta vojske Velike Rusije . Zaista, ovo je, naravno, dar - sposobnost da se pronikne u svetinju i čak prepozna, čak i ako ne tuđe planove, već vlastitu zapovijed.
  Evo ga, vodeći bojni brod, impresivni vodeći brod svemirske vojske Velike Rusije sa prečnikom od stotinu kilometara. I ovaj brod se naravno bori, jer desetine hiljada moćnih artiljerijskih cijevi ne mogu biti osuđene na nedjelovanje. Međutim, vodeći ultra-bojni brod pokušava da djeluje sinkronizirano s drugim velikim brodovima. Neprijatelju se ne može dati ni najmanja šansa da uništi vodeći brod, gdje se nalazi glavna komanda eskadrile svemirske vojske Velike Rusije.
  Iznenađujuće, generalni komandant i monarh su samo embrion koji leži u materici. Sama majka je uronjena u stanje suspendirane animacije, jer bi inače obavljanje njenih dužnosti bilo previše bolno. A funkcioniranje već dovoljno razvijenog embrionalnog monarha, koji ima udove i, što je najvažnije, prilično veliki mozak, osiguravaju brojne kibernetičke jedinice. Sam embrion, koji vlada Velikim ruskim carstvom, osjeća se prilično ugodno.
  Da, naravno, i opterećen je potrebom, već nekoliko godina je u svojoj majci. Može se samo sanjati da će se trčati ili nešto pomicati. A to su bolni snovi, jer rođenje znači trenutni nestanak. Embrion komunicira s vanjskim svijetom pomoću skenera. Naravno, oni ne prikazuju pravi izgled embrionalnog komandanta, već sliku koja je sposobnija da uliva poverenje. Konkretno, zgodan mladić se pojavljuje u obliku nerođenog kralja. On daje naređenja trupama jasnim, zapovedničkim glasom:
  - Koristite princip elastične odbrane. Kao i pre hiljadama godina, slabije sile, inferiorne po broju, koristile su nesumnjivu činjenicu da je manja masa mnogo pokretnija od velike. Pošto se oskudna masa odlikuje neznatnom inercijom!
  Devojka maršal je potvrdila:
  - Naravno... Sposobnost vojske za manevrisanje je ključ pobede. Naravno, krajnosti se moraju izbjegavati. Na kraju krajeva, mrav nije kralj zvijeri!
  Embrionalni komandant se nacerio:
  - Najsmrtonosnija stvorenja su bakterije. Iako ne, možda čak ni virusi! Iako primitivan organizam, efikasan je! Ovdje je neprijatelj okupio ogromne snage, iz gotovo cijelog svemira, što znači da je razotkrio preostala područja.
  Vilenjak maršal Fego sa ljubičastim i narandžastim pramenovima primetio je:
  - Ponekad je za pobedu dovoljna naizgled beznačajna prednost na ograničenom delu fronta. Ovo je čudan aksiom mnogih bitaka, različitih civilizacija!
  Fetalni Car se nasmijao kroz skenere:
  - U ovom slučaju gledate u koren.
  U međuvremenu, dermostanske armade pokušale su da se reorganizuju u pokretu. Vrlo značajna rezerva im se približila sa začelja. Hiljade velikih zvjezdanih brodova i milioni manjih brodova izašli su koristeći formaciju zvona. Kao rezultat toga, vatrena moć parazita se značajno povećala. Devojka maršal reče sa uzbuđenjem:
  - Evo još jednog aduta kojeg je bacio protivnik kopile. Ipak, naše izviđanje nije bilo na nivou, nije bila predviđena mogućnost uvođenja tako velikog broja snaga.
  Hologram cara u obliku dječaka udario je mač. Pogon je pogodio kapiju. Eksplodirala je skoro odmah. Prvo je bljesak koji izjeda oči, a zatim izrastanje ljubičaste pečurke koja uništava sve u dometu pištolja bojnog broda. Dečak s hologramom je rekao:
  - Ovo je fenomenalan gol! Pa neka protivnici daju sve od sebe. Spremam mu iznenađenje.
  Vilenjak Fego je sa sumnjom pogledao sliku bitke. Armada Dermostana izgledala je bolno strašno. Posebno ultra-bojni brodovi, čiji su promjeri dostizali dvjesto pedeset kilometara. Vilenjak se iznenada sjetio svoje rodne planete... Tamo je priroda idilična, nema čak ni insekata krvopija. A lavovi... Pa, ne baš lavovi, nego hibridi sa kukurikom. Općenito, ovo je prekrasna životinja: tijelo je cvijet različka, a zlatna griva se razvija na vjetru. Štaviše, različak menja nijansu... Ovde ima čiste ružnoće, usmerene i protiv ljudi i protiv vilenjaka.
  Plavokosi maršal je rekao:
  "Ne znamo koliko neprijatelj ima rezervi, ali čini mi se da je vrijeme da pomjerimo naš puk iz zasjede."
  Embrionalni car se usprotivio:
  - Nije vreme da pokažete svoje karte!
  Devojka maršal pokušala je da argumentuje:
  "Ako naši ljudi poginu, neće više imati s kim da se bori!"
  A onda je pronađen embrionalni komandant:
  "Ne možete dobiti rat bez žrtava." U šahu možete, ali u pravoj borbi ne možete! Nemilosrdni ratni zakon glasi da su gubici kao kiša koja navodnjava izdanke pobjede, samo treba paziti da se gubici ne razviju u pljusak koji spira izdanke! - Onda je hologram poslan iz materice odjednom postao ljubazniji u licu. - Ali nemojte misliti da, da biste smanjili gubitke, posebno od vatre ultra-bojnih brodova, pustite da se zvjezdani brodovi Velike Rusije povlače u spiralu.
  Vilenjački maršal je podržao komandanta embrija:
  - To je to, to je jedini način. Još se ne zna koliko će snaga neprijatelj moći izbaciti iz podzemlja.
  Zaista, zvjezdani brodovi Šitmostana pokušali su se kretati u gustom jatu. Pritom nisu nimalo štedjeli municiju, bacajući rakete na milione, ne mareći ni za preciznost pogotka. Činilo se kao da se milijarde šibica udaraju preko vakuuma kako bi buknule u hiperplazmu, spalile sve živo i pokretno, a zatim ugasile. Ruski ratnici pucaju mnogo preciznije, ali neprijateljski drednout je grmio, poput petarde, rasipajući krhotine poput konfeta. Smrtonosne konfete koje su oborile nekoliko brodova Dirmostana. A broj uništenih fregata civilizacije gad je potpuno nesaglediv. Istina je da ruski brodovi umiru. Ovdje je oštećena krstarica, u očaju, jurnula poput ruskog tenka na Kursku izbočinu i nabila neprijateljski ultra-bojni brod. Stotine hiljada života prekinute su odjednom, a vatra je gorjela, kao da je džinovska plinska cijev dignuta u zrak.
  Patuljasti maršal je turobno primijetio:
  - Savijaju nas, a mi ne odustajemo! - Komandant kvadrata je primetio (tačnije njegovu holografsku sliku, sam patuljak je bio na drugom brodu klase Gross-Dreadnought!). - Bilo bi potrebno pokrenuti barem neke kontranapade na neprijateljske komunikacije i linije snabdijevanja.
  Fetalni car se nacerio kroz svoj dečački hologram.
  - Šta sam, po tvom mišljenju, ja gubitnik!
  Patuljasti maršal zagunđa i raširi šape:
  "Ali oni uopće ne štede municiju." To znači da imaju dovoljno. Zar nije tako, gospodaru?
  Embrion Car se usprotivio:
  - Ne ne ovako! Veliki komandant je vredniji od glave, pa mu kaciga opreza i kamuflaža lukavstva neće škoditi! Ukratko, neprijatelj je još uvijek u slatkoj iluziji da je s njim sve u redu, a zapravo je naša pobjeda već blizu! Neočekivano udariti je jednako zamjeni šake mačem od legiranog čelika!
  
  
  WITTMAN JE ŽIV
  Mala promena u istoriji povezana sa velikim uspehom nacista tokom ofanzive na Ardene. Nacisti su napredovali brže, mogli su da prelaze mostove i zauzmu skladišta sa oružjem, municijom i gorivom. Uspjehu je doprinijelo i učešće Wittmanna u štrajku, koji, za razliku od prave priče, nije umro! I šta? Pravi heroji nikada ne umiru i besmrtni su! Wittman je nastavio da se bori i povećava rezultate. Nakon uništenja dvjestog tenka, postao je prvi i do sada jedini tanker koji je odlikovan Viteškim križem Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Vitmanov genij je malo pomerio tok istorije. I Nemci su se pokazali malo srećnijim, bržim, efikasnijim. I uspjeli su u onome što se zamalo dogodilo u stvarnoj priči, ali je nedostajalo samo nekoliko sati. I tako su skladišta bila zarobljena, a njemačka vojska je dobila poraznu moć. Kao rezultat toga, Brisel je zarobljen, a stotine hiljada britanskih i američkih vojnika su zarobljene.
  Staljin se još nije žurio s napadom, želeći da saveznici budu snažnije poraženi na Zapadu.
  Borbe su pokazale da je Tigar-2 veoma efikasno oružje i u smislu naoružanja i prednjeg oklopa. Nemci su, videvši da je Crvena armija pasivna na istoku , rasporedili dodatne jedinice u bitku i počeli da nadograđuju svoj uspeh. Fritz je nabavio i najnoviji samohodni top E-25, koji je bio male veličine i težine, ali je imao snažno oružje i dobar oklop, i što je najvažnije pokretljivost.
  Kao rezultat, nove pobjede... Sada su Švabe u Parizu. Ponovo zauzimaju glavni grad Francuske.
  A to je ono što Staljin želi - da se pobiju saveznici, a onda će SSSR dobiti cijelu Evropu.
  Staljin je lukava lisica... Ali ni Čerčil nije idiot. Kada je Ruzvelt umro, on i Truman potpisali su primirje sa Trećim Rajhom. Istovremeno, povlačenje ostataka poraženih trupa iz Francuske. I naravno uz potpunu razmjenu ratnih zarobljenika, pa čak i uz opskrbu gorivom i zalihama Trećeg Rajha.
  Njemačka je odgovorila ukidanjem antisemitskih zakona. Međutim, Jevreji su ostali u logorima, ali nisu spaljeni, samo su bili prisiljeni da rade, a Amerikanci su u logore slali konzerviranu hranu i žitarice.
  Nijemci su imali odriješene ruke u Francuskoj i Italiji. Sada je Staljin dao predlog za separatni mir. Ali Hitler je to odbio. U junu je počela Fritz ofanziva. Prvi tenkovi E-50 ušli su u seriju. Ali kako se ispostavilo, automobil nije bio sasvim uspješan. Njegova težina je ostala velika, skoro 65 tona, sa nižom siluetom od one kod Tiger-2, ali je oklop bio iste debljine, očito nedovoljan, posebno sa strane. Nešto boljim se pokazao top od 88 mm s dužinom cijevi od 100 EL. Opalila je dvanaest hitaca u minuti.
  Performanse vožnje dodao je snažniji motor koji je ubrzavao do 1200 konjskih snaga. Općenito, tenk se, naravno, poboljšao u odnosu na Tiger-2 i imao je nešto racionalniji nagib oklopa, ali je ostao ranjiv sa strane.
  E-100 je bio bolje zaštićen, ali je njegova velika težina otežavala transport i borbenu upotrebu. Najuspješniji je bio samohodni top E-25, sa vrlo niskom siluetom prednjeg oklopa od 120 mm, velikim nagibom i bočnim oklopom od 82 i topom za Tigar-2, bio je najbolji samohodni oklop. pogonski top iz Wehrmachta i Drugog svjetskog rata. Ubrzao je do sedamdeset kilometara na sat - motor od 700 konjskih snaga, pa čak i rikošetirao granate IS-2 u čelo.
  Nemci su glavni udarac zadali iz Mađarske, pokušavajući da spasu Budimpeštu, koja je još uvek bila u okruženju. Borbe su bile izuzetno žestoke.
  Ofanziva je počela 22. juna, a Crvena armija je izgradila veoma moćnu odbranu. Nijemci još uvijek imaju nekoliko tenkova E-serije, samo E-25 samohodne topove u prilično velikim količinama - prilično su jednostavni za proizvodnju i jeftini. Evo dvije djevojke u bikiniju koje leže u njemu. Vozilo je niže od jednog i po metra i zahvaljujući tome je tako dobro zaštićeno i naoružano relativno malom težinom.
  Dve devojke, Šarlot i Gerda, ležeći su pucale na sovjetske puške. Ispred njih su se kretala sićušna kola, kontrolisana preko radija, čisteći minska polja.
  Crvena Šarlot je opalila iz topa. Oborila je sovjetski pištolj i protresla grudi, jedva prekrivene tankom trakom tkanine. I zagugutala je:
  - Besna vatra hiperplazme!
  A onda će je Gerda ošamariti golim nožnim prstima. I cvrkuće:
  - Ja sam veoma kul devojka i nisam loša...
  Samohodna puška se sama kreće. I s vremena na vrijeme prestaje. Njen prednji oklop je pod velikim nagibom i to pruža dobru zaštitu. Granate sovjetskih topova su osjetljive na rikošet. I ništa ne prijeti takvom samohodnom pištolju. Još uvijek mogu udariti u stranu. Ali devojkama se ne žuri. Efikasna samohodna puška nadmašuje SU-100 u oklopnoj snazi, a također je bolje zaštićena, pokretljivija i istovremeno lakša.
  A Crvena armija nema dovoljno suve robe. Uglavnom tenk T-34-85, koji nije dovoljno moćan sa svojim topom i ima slab oklop. A njemački samohodni top E-25, inače, je lakši, mnogo jači u oklopu i puškama.
  Devojke se tuku... Jako lepe i mlade. A njihove samohodne topove bombarduju i bacaju...
  Fritz je na kraju uspio da se probije do Budimpešte. Ubjedljiva pobjeda, okružena sovjetskim jedinicama. Mnogi su zarobljeni i ubijeni.
  Istina je da su nacisti pretrpjeli značajne gubitke. I nema toliko snage. Pa, ako se oprema još uvijek proizvodi, onda ljudski resursi nisu dovoljni.
  I djeca i žene se regrutuju u vojsku. Ili stranci, ali nisu dovoljno pouzdani.
  Međutim, borbe se nastavljaju... Crvena armija pruža otpor vrlo tvrdoglavo, sa mnogo odbrambenih linija. Nemci napreduju još stotinu kilometara i zaustavljaju se. Nemam dovoljno snage. I sama Crvena armija ide u ofanzivu. Ali ni to nije baš uspješno i malo gura Nijemce u stranu.
  Dok ne dođe zima... Linija fronta se stabilizuje. U januaru 1946. Crvena armija će napredovati u Istočnoj Pruskoj i Poljskoj, ali je malo napredovala.
  Nemci zimi ne ljuljaju čamac. Borbe su krvave. Ali linija fronta je spora...
  I počinje period karakterističan za Prvi svjetski rat. Linija fronta postaje neaktivna. Ljeti napreduju njemačke i strane divizije, a zimi Crvena armija. I niko ne može postići značajan uspjeh.
  Godina za godinom rata traje. Nemci su nešto ispred SSSR-a u razvoju mlaznih aviona. SSSR je MIG-15 uveo u masovnu proizvodnju tek 1949. godine. Ali do tada su Nijemci imali ME-462 i XE-362. I što je najvažnije, disk avioni, koje je nemoguće oboriti iz moćnog laminarnog mlaza malim oružjem.
  Tenkovi imaju njemačku "E" seriju... Nasuprot tome, pojavili su se T-54 i IS-7. Ali Nemci su tada lansirali AG seriju - napredniju piramidalnu.
  Ali niko nije imao prednost. Linija fronta ostaje na mjestu.
  Sve dok Staljin nije umro u martu 1953.
  I ovdje su Nemci, iskoristivši konfuziju u partijskom vodstvu i borbu za vlast, uspjeli postići uspjeh. Ali onda, nakon hapšenja i pogubljenja Berije, imenovanje Vasilevskog, velikog stratega, za vrhovnog komandanta i jačanje šefa Državnog komiteta za odbranu Malenkova. Linija fronta se stabilizovala unutar granica Evrope.
  Dok je postojao period borbe za vlast u SSSR-u, Nemci su uspeli da dođu do Nemana i ponovo zauzmu Balkan, Rumuniju, Bugarsku, Slovačku, Grčku, Albaniju i povrate punu kontrolu nad Evropom.
  Ali linija fronta se ponovo stabilizovala već na granicama SSSR-a 1941.
  A onda decembar 1955... Crvena armija, po tradiciji, ponovo napreduje zimi. Koliko godina traje rat? Užas četrnaest i po! I ne nazire se kraj!
  Sve dok je Hitler živ, rat se neće završiti. Malenkov je sklon miru u istim granicama do 22. juna 1941. godine. Ali Hitler je tvrdoglav i želi da pobedi po svaku cenu!
  Crvena armija napreduje. Najnoviji tenk IS-12 kreće u borbu. Vozilo sa topom kalibra 203 mm. Veliki je, sa deset mitraljeza. I šest djevojaka - članova posade. Isprobaju prvi model tenka. Nije li prevelika i teška? Da li je mašina efikasna? Devojke su, uprkos Božiću 25. decembra i mrazu, samo u bikiniju. Istina, rezervoar ima najnoviji gasnoturbinski motor, i topao je. Osim toga, šest djevojaka same po sebi nisu jednostavne.
  Bore se od četrdeset prve. I navikli smo da budemo gotovo goli po svakom vremenu. U stvari, kada ste stalno u bikiniju, prestaje vam biti hladno. A koža postaje elastična i izdržljiva.
  Djevojke voze mašinu ubicu golih nogu. Zaista su slatke i prelijepe.
  Alenka je ovdje šef i komandir posade. Šta djevojka nije vidjela za četrnaest i po godina rata? Gdje je bila? Front je prošao od Bresta do Staljingrada, od Staljingrada do Visle, a sada napreduju u oblasti Bialystoka. Sam Bialystok još uvijek drže Nijemci. Linija fronta je postala stabilna. I iskopali su pristojnu količinu rovova.
  Dakle, u stvari, rat je beskrajan... I može trajati više od jedne godine. A šta hoće ovaj tvrdoglavi Hitler?
  I ovdje SAD i Britanija ne žele mir između SSSR-a i Trećeg Rajha. Žele da obe strane potpuno unište jedna drugu.
  Devojke na IS-12 idu napred. Prednji oklop tenka je 450 mm pod uglom. Projektili se odbijaju. A devojke uzvrate.
  Ali u SSSR-u do sada postoji samo jedan takav tenk. IS-10 je već u proizvodnji, ali je težak pedeset tona. IS-7 se i dalje proizvodi kao T-54. T-55 se također pojavio u masama, ali za sada tek ulazi u proizvodnju. Nemci imaju piramidalne tenkove. Takođe veoma jak i savršen. I topovi visokog pritiska sa kratkim cevima.
  Tako da je borba koja je pred nama najozbiljnija. Natasha i Anyuta pucaju iz moćne brodske puške i cvile:
  - Naša zastava će biti iznad Berlina!
  I goli su svoje bijele, biserne zube. I ne možeš zaustaviti djevojke sa minama.
  Dvije granate su pogodile prednji oklop... Rikošetiraju. Ne, IS-12 je ozbiljan automobil i ne možete ga tako lako podnijeti.
  Ali IS-7, koji se kreće desno od devojaka, izgleda da je dobio udarac iz topa visokog pritiska i stao. Oštetio zgodnog momka.
  Alenka, savijajući trbušne mišiće, pjeva:
  - Sve nemoguće je moguće u našem svetu, Njutn otkrio da dva i dva čine četiri!
  Borbe i dalje traju nesmetano. Sovjetski top pogađa Nemce. Velika Marusya ubacuje čaure u zatvarač. Ovo je život i sudbina devojaka. I pevaju:
  - Niko nas neće zaustaviti, niko nas neće pobediti! Ruski vukovi slamaju neprijatelja, Ruski vukovi - pozdrav herojima!
  Augustin, pucajući iz mitraljeza, kaže:
  - U svetom ratu! Biće to naša pobeda! Ruska zastava napred, slava palim herojima!
  I opet pištolj ubice urla i zvuči:
  - Niko nas neće zaustaviti, niko nas neće pobediti! Ruski vukovi slamaju neprijatelja, imaju tvrdu ruku!
  Marija, ova devojka sa zlatnom kosom usmerava rezervoar i škripi:
  - Slomimo fašiste jako!
  Nemcima je teško, borbe se takođe vode na nebu. Ali do sada je MIG-15 inferiorniji u brzini i naoružanju od njemačkih marki. Bitka se odvija neravnopravno.
  Huffman, ovaj divni pilot-as, napravio je dobru karijeru tokom ratnih godina. Tačnije, divno i fantastično. Nakon što je stigao do tri stotine aviona, dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa mačevima od srebrnog hrastovog lista i dijamantima. Kada je stigao do četiri stotine oborenih aviona, dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Za pet stotina aviona dobio je Orden nemačkog orla sa dijamantima, a posle hiljadu Viteški krst gvozdenog krsta sa platinastim hrastovim lišćem mačevima i dijamantima. I pošto je stigao do dve hiljade aviona, dobio je Veliki krst Viteškog krsta.
  Jedinstveni pilot uspio je ostvariti mnoge zračne pobjede. I još je bio živ. Huffman je nedavno unapređen u čin generala. Ali i dalje je leteo kao privatni pilot.
  Kako kažu, ne gori u vatri i ne davi se u vodi. Tokom mnogo godina rata, Huffman je stekao instinkt lovca. Postao je super-legendarni pilot i veoma popularan. Ali imao je jakog konkurenta - Agavu, koja je također premašila brojku od dvije hiljade oborenih automobila. I sustizala je Huffmana. Ali ona je još vrlo mlada i još nije izgubila nijednog borca.
  Djevojka je bosim, isklesanim nogama pritisnula pedale i ispalila rafal iz vazdušnih topova. A sada su oborena četiri sovjetska vozila MIG-15.
  Agava se hihoće i kaže:
  - Donekle, svi smo mi kučke! Ali ja imam čelične živce!
  I opet se djevojka okreće. Obara sedam aviona SSSR-a u jednom rafalu - šest MiG-ova i jedan TU-4, i škripi:
  - Generalno, ako nisam super, onda sam hiper !
  Agava je, naravno, kučka. Pilot sa Lucifera. Veoma lepa medena plavuša.
  Ovdje ispaljuje još jedan rafal i obara osam sovjetskih MIG-15 odjednom i pišta:
  - Ja sam najkreativniji i najreaktivniji!
  Devojka zaista nije glupa. On može sve i može sve. Ne možete je nazvati privatnom.
  A njene noge su tako preplanule, tako graciozne...
  Ali Mirabela se bori protiv nje... Kožedub je dugo bio najbolji sovjetski as. Sakupio je šest zlatnih zvijezda heroja SSSR-a, srušivši sto šezdeset i sedam aviona. Ali onda je umro. Tada niko nije mogao oboriti njegov rekord. I tek nedavno je Mirabela nadmašila Kožeduba. I srušivši preko sto osamdeset aviona, postala je sedmostruki heroj SSSR-a.
  Ovo je devojka iz Terminatora! Neko poput nje zaustavit će konja u galopu i ući u zapaljenu kolibu.
  I još hladnije.
  Mirabela je imala tešku sudbinu. Završio sam u dječijoj radnoj koloniji. Bosa i u sivom ogrtaču je sjekla šumu i pilala debla. Bila je tako jaka i zdrava. Po jakim mrazevima hodala je bosa i u zatvorskoj pidžami. I bar jednom bih kihnuo.
  Naravno, ova pojava je zabilježena i na frontovima. Mirabela se dugo borila u pješadiji, a potom je postala pilot. Prvo vatreno krštenje Mirabela je primila u bici kod Moskve, u koju je otišla odmah nakon kolonije. I tu se pokazao kao cool.
  Borila se bosa i gotovo gola na jakom mrazu koji je bukvalno paralizirao Wehrmacht. Bila je tako prokleta, nepobjediva djevojka. I u tome je u potpunosti uspjela.
  Mirabela je vjerovala u skoru pobjedu SSSR-a. Ali vrijeme prolazi. Sve je više žrtava, ali pobjeda ne dolazi. I postaje zaista strašno.
  Mirabela sanja o pobjedama i postignućima. Ona ima sedam zvijezda SSSR-a - ovo je više od bilo koga drugog! I prokletstvo, ona zaslužuje svoje nagrade! I nastaviće da nosi vojni krst. Čak i ako je Staljin umro, njegov rad živi!
  Ulazi devojka i druži se... Obara nemački XE-362 i škripi:
  - Akrobatika! I prokleto nova posada!
  Zaista cool djevojka. Prava kobra je sposobna za mnogo.
  Mirabela je nova zvezda...
  Borbe traju nekoliko dana dok ne dođe nova godina... Sovjetski IS-12 je oštećen na valjcima i gusjenicama - popravlja se. Da, tako okrutan i nemilosrdan rat. I koliko će to trajati?
  A sve zato što je Wittman preživio bitke na Zapadu.
  Sam Wittmann se neko vrijeme borio u posadi tenkova. Dovodeći broj na tri stotine vozila, ne računajući topove, minobacače, kamione, motocikle i ostalo, odlikovan je: Viteškim križem Gvozdenog križa sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima, te je unapređen u generala.
  Nakon čega se više nije borio. Ali on je komandovao šestom, SS tenkovskom armijom.
  Kurt Knipsel je postao najuspješniji tenkovski as Wehrmachta. Ali tek nakon petsto uništenih tenkova dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta.
  Nekako su mu oduzete nagrade. Istina, stigavši do hiljadu tenkova, konačno je dobio: viteški krst gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Kurt Knipsel je veoma efikasna borbena mašina. Borio se u različitim tenkovima. Bio je i topnik i komandant. Dugo sam išao ispred svih bez konkurencije.
  Ali prelijepa Gerda ga je već uspjela sustići. Devojke su se dobro borile. Ali onda su napravili pauzu. Sve četiri lepotice su zatrudnele i rodile par: sina i ćerku. Ali nakon pauze brzo su to nadoknadili.
  A sada je Gerda zaobišla Knisel .
  Kako mogu izbjeći kretanje? Bore se bosi i samo u bikiniju. Djevojčice su napravile još jednu pauzu, ponovo rađale djecu. A sada smo se približavali broju od dvije hiljade uništenih tenkova. I mogli su računati na nagradu bez presedana: zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog križa sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Ovo su devojke!
  Gerda puca na sovjetski auto. Skida toranj i vrišti:
  - Ja sam prokleta stvar!
  I opet puca. Probija T-54. I škripi:
  - Domovina Njemačka!
  Djevojka se trza. I veoma je aktivna... Da, ona ima takav strateški trag. Već je 1956... Rat traje i traje... Ne žele da prestanu. Crvena armija pokušava da napreduje na različitim mestima. Ali budite oprezni, ostalo je malo ljudskih resursa.
  A Rusija krvari.
  Crvena armija pokušava da napreduje prema Rumuniji. A onda je uslijedila snažna artiljerijska baraža, pucnjava i ubijanje.
  Ali neprijatelj čeka. Nemci imaju najpopularniji tenk, AG-50. Nadmoćniji je od T-54 u zaštiti, posebno sa strane i, možda, u oklopnoj snazi topa, ali je teži. Istina, brzina Nijemca veća je zbog gasnoturbinskog motora.
  Njemački tenk puca i postiže pogodak.
  Margaretina posada se bori. Hladnokrvno se tuče. Nemačke devojke oborile sovjetski tenk. I škripe od zadovoljstva.
  Da, i ne možete proći ovdje...
  Disk kojim upravljaju Albina i Alvina kruži nebom . Dvije plavokose djevojke udarile su sovjetski automobili. I to rade majstorski. Potpuno neranjivi disk ovnovi Migi i Tu. Ubica auto. A ratnici pritiskaju svoje gole nožne prste. I ne daju Crvenoj armiji šansu na nebu.
  Disk avion je nešto što naučnici SSSR-a ne mogu kopirati. Ovo je nešto za šta nije pronađen protuotrov. I Nemci se osećaju veoma samopouzdano u vazduhu. I bore se kao čarobnjaci sa čarobnim štapićem.
  Albina, uperivši disk u neprijatelja, zacvilila je:
  - Ako postoji Bog, onda je Nemac!
  Alvina, slamajući neprijatelja, potvrdi:
  - Definitivno Nemac!
  I djevojka se nasmijala... Generalno, i ona je bila umorna od beskrajnog rata. Pa, Nemci i Rusi se međusobno ubijaju. Tačnije, Crvena armija i Wehrmacht. Ali linija fronta je i dalje nepomična... I nema kraja ni ivice na vidiku.
  Rat... Ovo je već realnost. Ratnici rođeni nakon početka rata bore se na nebu i na zemlji.
  Na primjer, Hans Feuer. Najmlađi dobitnik Ordena Gvozdenog krsta prve klase. I tada je postao najmlađi dobitnik Ordena Viteškog križa Gvozdenog križa za hvatanje sovjetskog generala.
  Da, ovo je zapravo jako cool.
  Hans Feuer je očajni borac. Dječak se bori kao džin, a zimi je hladno, samo u kratkim hlačama.
  Ovo je zaista super!
  Hans je postao slavan vekovima!
  I općenito, ovdje se vodi tako nevjerovatan i intenzivan rat... Svaki AI blijedi.
  A u Rumuniji, Crvena armija ne može probiti nemačku odbranu. Obje strane su pretrpjele gubitke. Januar otkucava... I svakim danom sve više ljudi gine i ranjeno.
  Nema početka ni kraja ludila.
  Agava je ponovo na nebu i obara sovjetska vozila. Ona je lovac i grabežljivac. Udara neprijatelja.
  Automobili koje je udarila padaju. A onda djevojka puca na kopnene snage. Nokautira IS-7. I on se smeje:
  - Ja sam najbolji! Ja sam devojka koja ubija neprijatelje!
  I opet se prenosi na vazdušne ciljeve. Ovo je razarač tenkova i svih vozila koja lete i pucaju.
  E, ovo je ono što ključa napred. A na domaćem planu, naučnici pokušavaju da stvore nešto smrtonosno. Iako ne ide najbolje.
  Ali ovdje je mali tenk AG-5. Mašina teška sedam tona. Polaganje borbenih testova. I grizu i grizu neprijatelja.
  A kada dođe vrijeme za pjevanje, niko nas neće zaustaviti ili pobijediti!
  AG-5 juri i puca dok ide. A takav tenk se ne može zaustaviti. I granate odbijaju.
  A u autu sjedi desetogodišnji dječak Friedrich i škripi:
  - I zaista ću biti super borac!
  I opet je pucao... I pogodio sam centar kule. A njegova razorna moć, iako je malog kalibra, je kolosalna.
  A na nebu se Helga bori. Bosonoga djevojka u bikiniju kuca račune. I raduje se njegovim fantastičnim uspjesima.
  A Agava napreduje... I tuče se.
  Već je februar 1956... Crvena armija nigde nije uspela da postigne uspeh. Ali ni Nijemci ne mogu napredovati. Ogromni podzemni tenkovi idu u bitku. Ali oni su čisto taktički.
  Devojke su pojurile u podzemlje, uništile bateriju sovjetskih topova i vratile se nazad.
  Istovremeno je zarobljeno nekoliko pionira. Devojke su skinule zarobljene dečake i počele da ih muče. Tukli su pionire žicom, a zatim im pekli gole pete na vatri. Tada su mi vrućim kleštima počeli lomiti nožne prste. Dječaci su urlali od divljeg bola. Na kraju, devojke su vrelim gvožđem spalile zvezde na grudima i čizmama smrskale svoja muška savršenstva. Posljednja stvar je dokrajčila pionire i oni su kolabirali od bolnog šoka.
  Djevojke su, ukratko, pokazale vrhunski učinak. Ali opet Nijemci nisu postigli ništa značajno.
  Snažni samohodni topovi: "Sturmmaus", gađani na sovjetske položaje. Izvršili su mnoga razaranja i razaranja. Ali sovjetski jurišni avion je oborio jedno od vozila, a Švabe su se vratile.
  Nacisti su pokušali koristiti diskete da razbiju sovjetske baterije. Protiv njih su korišteni ježevi i eksploziv. Došlo je do totalne razmene udaraca.
  Evo opet Albine i Alvine na svom letećem tanjiru. Oni pokazuju golim nožnim prstima pritiskajući dugmad na džojstiku i to rade izuzetno spretno.
  Djevojke, naravno, demonstriraju najviši akrobatiku. Povukli su svoje diskove i oboreno je desetak sovjetskih letećih mašina.
  Albina cvrkuće:
  - Besni građevinski odred! Doći će do pada zvijezda!
  I ponovo okreće auto. A devojke uništavaju Crvenu armiju. Štaviše, temeljno...
  Alvina također obara desetak sovjetskih aviona i škripi:
  - Lude devojke, a ne device!
  Ovo poslednje je tačno. Par se jako zabavljao sa muškarcima. I radila je svašta. Djevojke su voljele muškarce - to im je prijalo! A pogotovo ako radite jezikom.
  Devojka najvišeg ranga... Mučili su pionira... Prvo su ga svukli i u grlo mu prolili par kanti vode. Zatim su prinijeli vruće gvožđe na natečeni stomak. I kako su goreli! Pionir je vrisnuo od divljeg bola... Osjetio se miris paljevine.
  Alvina ga je vrelom žicom udarila po boku. A kako hoće da se smeje... Veoma je smešno.
  Onda je zapevala:
  - Umoran sam od drljanja pozadi - Hoću da zezam svoju sreću!
  I kako će se smejati! I otkriće svoje biserne zube! Ova devojka voli da ubija, kakva devojka!
  A noge djevojke su gole i graciozne. Voli da hoda bosa po ugljevlju. I takođe da otera zarobljene pionire. Toliko cvile kad im se sprže pete. Čak i Alvina to smatra vrlo smiješnim. A i Albina je djevojka, da se razumijemo - super! Kako udariti protivnika laktom u bradu. I on cvili:
  - Ja sam devojka najviše klase!
  I otkriva svoje biserne zube. Koje blistaju kao uglačane. A ratnik je impresivan! Ovo može biti nešto što se ne može reći u bajci ili opisati olovkom!
  Oba ratnika obaraju sovjetske MiG-ove na nebu. Ljepotice su aktivne. U njih nema ni najmanje sumnje. I tako divlja i ekstatična ljepota.
  Ratnici bosim nogama kontrolišu džojstik i napadaju ruske automobile. Dok pritiskaju , smrskaće borce, kao da batinom udaraju u kristal. Djevojke su nemilosrdne i nemilosrdne. Oni sadrže snagu ljutnje i plamen strasti. I samopouzdanje u pobedu. Čak i ako rat traje već petnaest godina. Ali ni to ne želi da se završi. Albina i Alvina su na vrhuncu popularnosti. I ne žele da se povuku ili zaustave na trenutak. I kreću se prema sebi i zabijaju neprijatelja.
  Albina, obarajući sovjetske avione, vrišti:
  - Djevojka je umorna od plakanja, radije bih udavila cipelu!
  I kako se ceri i bljeska svojim bisernim zubima. I kako sada želi muškarca. Ona voli da siluje muškarce. Veoma je zadovoljna ovime. On će te uzeti i silovati.
  Albina urla:
  Seks za devojke je seks
  Evo velikog napretka!
  I ratnik će prasnuti od smijeha... I hajde da ponovo pobijemo sve naše neprijatelje. Ona ima puno energije. I pun mišićne snage.
  I Alvina će urlati:
  - Razbijmo neprijatelja u komadiće!
  I ratnik će se početi aktivno smijati! I zamišljao sam kako njeni momci šapaju. Ali recimo da je to lijepo.
  Mart je već pred nama... Sunce sve više sija. Prvog dana proleća ruski dečaci trče bosi kroz otopljeni sneg. Smeju se sami sebi, cere se sami sebi i pokazuju svoje smokve Nemcima.
  Pioniri sa crvenim kravatama, kratko ošišanim, neke čak i kraće. Trče i skaču. Njihove bose noge jedva da se hlade. Postale su veoma grube. Trče i djevojčice, također bez cipela. Ružičaste, okrugle potpetice blistaju na suncu. Divne sovjetske devojke. Vitka, atletska, navikla da se snalazi sa malo.
  I svi se cere i cere na zube... Prvi dan proleća je prava radost i žeđ za svetlošću i stvaranjem!
  I na nebu je vazdušna bitka. Mirabela, ovo je sovjetski pilot broj jedan koji je oborio još jedan nemački avion. I kao i uvek, devojka nosi samo bikini. Zauvijek mlad i nikada ne blijedi. Takva je duhovna snaga skrivena u njoj.
  Mirabela, međutim, voli i kada je muškarci dodiruju. Zaista joj se sviđa. Zato je ona pilot... Kada muške ruke gnječe golo, mišićavo tijelo djevojke, to je pravo zadovoljstvo. I odlična zabava!
  Mirabela udari u drugi nacistički auto i sikće:
  - Ja sam oklopljena kučka!
  Djevojka čak udara golim, okruglim štiklama o kontrolnu ploču. Ona je predivna. I neponovljiv.
  Mirabela izlazi iz toga. I Agava leti prema njoj. Konačno, susrele su se dvije najuspješnije žene ratnice-pilotice. Pucaju jedni na druge iz kruga. Pokušavaju ga dobiti iz daljine. Ali ne ide baš dobro. Obe lepotice lete sa linije gađanja. I agresivno pokazuju zube. Pa, žene su kučke. Gledaju jedno drugom u oči. Tačnije, direktno i opet pucaju. Nemački ME-562 je ipak bolje naoružan od MIG-15, a sovjetsko vozilo je oboreno...
  Ali Mirabela uspeva da se katapultira, izgubivši svoj avion po prvi put u svojoj letačkoj karijeri. Najgore je što je završila na neprijateljskoj teritoriji. A ovo je loše. Da, takvi jedinstveni obrti sudbine. I 1. marta 1956. svijet se mijenja, ali vladavina Firera u kibernetičkoj igri ostaje.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"