Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy A Me Ka Misiona Hulu

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Eia hou, ʻo ka maalea ʻo Eduard Osetrov, i kēia manawa ma ke ʻano he keiki kauā maʻamau, komo i ke kūlanakauhale kahi e noho ai ke kiaʻāina i loko o kona lua. ʻO ka hopena, ua kū mai kahi hoʻouka kaua a me ka wiwo ʻole e ka poʻe pōā, a hoʻomaka ka hakakā koʻikoʻi.

  JUNG BOY A ME KA MISIONA HULU
  HOOLAHA
  Eia hou, ʻo ka maalea ʻo Eduard Osetrov, i kēia manawa ma ke ʻano he keiki kauā maʻamau, komo i ke kūlanakauhale kahi e noho ai ke kiaʻāina i loko o kona lua. ʻO ka hopena, ua kū mai kahi hoʻouka kaua a me ka wiwo ʻole e ka poʻe pōā, a hoʻomaka ka hakakā koʻikoʻi.
  . MOKUNA Helu 1
  Nui nā kaikamāhine i ʻōpuʻu ma luna o ka papa ʻālohilohi o ka moku pōā me ko lākou mau wāwae ʻūlū. ʻO ka poʻe koa pōā i ka hapa nui o ka poʻe holokai ma kēia honua, ʻaʻole i hoʻomohala nui ʻia i ka ʻenehana a i ʻole ke kilokilo.
  Akā, no nā kāne ka mana ma luna o ka moku.
  Ua haʻalele ʻo Ravarnava a me ʻekolu mau kānaka ʻē aʻe, ʻo ke koa ʻeleʻele ʻo Oblomova, no ka hālāwai, ua hui pū ʻia lākou e Kāpena Monitor a me ʻeono o kāna mau ʻauamo, ʻelua o lākou ʻaʻohe mea pili i ka lāhui kanaka. He keiki kamaʻa ʻole, ʻo Eduard Osetrov, kahakiʻi koke i ka palapala ʻāina o ke kūlanakauhale me kona mau lālā haʻahaʻa.
  - Ua hoʻoili ʻia ka waiwai nui ma luna o nā moku a kokoke e haʻalele. - Hoʻomaka ka makaʻu koa. ʻAe, a ma ke ala e hele aku ai iā lākou, ua maopopo iaʻu kēia, ʻekolu mau moku me ka tonage a me nā mea kaua i emi iho i ko mākou moku e hui pū me lākou. Pono mākou e wikiwiki e hoʻouka i kēia hedgehog me nā pū i ke kakahiaka - i hoʻopau ai ʻo Edward the tomboy. A ʻo kona ʻāʻī, he keiki muscular loa, hoʻomaka e neʻe. ʻO ke kanaka koa wahine ʻeleʻele, e pāʻani ana i ke ʻano o ke Aliʻi Boatswain, ua uwē me ka mahalo i kona nānā ʻana i kēia keikikāne uʻi. ʻO ka ʻōpio, ikaika, agile, e like me ka monkey, ua ʻōlelo koke ʻo Eduard i kahi koho ʻē aʻe. - Me ka hoʻokae ʻana e like me nā ʻaʻahu o nā hoa paio.
  Ua ʻōlelo ka monitor me ka leo mālie:
  - ʻAe wau me kēia keikikāne. Pono kaua i ka wanaʻao, ke manaʻolana nei au ua ʻike pono lākou i kou moku a ʻaʻole e wehe i ke ahi.
  - ʻAʻole kēia he manaʻo maikaʻi ʻole, akā ua komo kekahi manaʻo i ka naʻau. - Wahi a Ravarnava, he mea maʻalahi wale nō ia.
  ʻO kaʻiliʻeleʻele, me ka nui,ʻaʻole loa i nāʻiʻo wahine a me ka'ā'ī bullish, akā nani i konaʻano pono'ī, me ka pūhaka lahilahi, nā pūhaka ikaika a me nā umauma kiʻekiʻe,'ōleloʻo Oblomova:
  - ʻAe! Anu...
  ʻO ka mākaʻikaʻi me ka minoʻaka hoʻohenehene (maikaʻi, he aha ke poʻo o kēia pōā, ʻoiai nui, akā me ka lae sloping!), nīnau:
  - ʻo ka mea hea?
  ʻO ka mea nona ka inoa, i lilo i mea kaulana i kēia ao a ma waho, mahalo iā Ephisus Frist, i ʻōlelo maʻalahi:
  - Inā lawe ʻia ka waiwai a pau mai ke kūlanakauhale, no ke aha e hōʻike ai ʻoe iā ʻoe iho i ka pilikia ma ka hoʻouka ʻana i ke kūlanakauhale. Hiki iā ʻoe ke hana maʻalahi loa.
  Ua lawe ka mea nana i kekahi mau u'i kupapau mai loko mai o ke kīʻaha, a ma hope iho, ua ʻō ʻo ia iā ia iho me kona lima, e hoʻāʻo ana i ka ikaika o kona ʻāwae. Me ka manaʻo maalea o ka hoʻokele ʻana i ka weuweu ma waena o ke kapena a me kāna hoa mua (ʻo wai ka mea i manaʻo ʻaʻole he keiki kaʻa wale nō kēia keiki!)
  - Ke kānalua nei au he maʻalahi a maikaʻi ka hoʻolālā i manaʻo ʻia e ke keikikāne.
  Ua lulu ʻo Oblomov i kona mau umauma kiʻekiʻe, ʻaʻole i uhi ʻia e kahi ʻāpana lahilahi o ka lole i hoʻopili ʻia, a ʻōhumu i kahi mea hiki ʻole ke pane.
  Ua kūʻē hou ʻo Ravarnava i kēia. Eia kekahi, ua ʻōlelo ʻo ia me ka palaualelo a me ka huki ʻana:
  - Akā ʻaʻole, he manaʻo ʻē aʻe koʻu. Ma muli o ke kālele ʻana o kā mākou keiki gula i ka moku nui, ʻo ka mea maikaʻi loa na mākou e lawe i kāna mau hana.
  Ua ola ka mea nānā a, e hilinaʻi ana, nīnau:
  - No laila, he aha kāu ʻōlelo?
  A nana aku la oia i ka papa, kahi e hele ai na wawae olohelohe, a me na wawae okoa o na wahine powa. Eia naʻe, ʻaʻole pono e alakaʻi hewa ko lākou helehelena ʻānela i kekahi - e uhaʻi loa lākou iā lākou. A e koi ʻia ka poʻe paʻahao e uhi i ko lākou mau wāwae me ka honi a palu i nā kuʻekuʻe wāwae ʻeleʻele o nā koa, hoʻowalewale a weliweli.
  Ua minoaka maalea o Ravarnava, a me he pueo kahiko la i uwo ai.
  - Hiki iā mākou ke hele pū me nā halihali i hoʻouka ʻia, lawe ʻole iā lākou i ke kūlanakauhale nui, akā i kā mākou pūnana pirate.
  Ua kuʻi ka mea nānā i kona lima ma ka papaʻaina me ka huhū a ʻōlelo ʻo ia:
  - Maʻalahi loa, akā pehea inā, ma mua o ka hāʻawi ʻana iā mākou i kēia, makemake lākou e hui pilikino me Papyrus don Grabber?
  ʻO ka ʻili ʻeleʻele ʻo Oblomova i wili aʻe i kona poʻo ma kona ʻāʻī puʻupuʻu a hana i nā biceps i hiki ai i ke kanaka ikaika a ʻoi loa ka pume e huāhuā iā ia.
  Ua haʻaheo ʻo Ravarnava iā ia iho a hū aʻe i kona umauma e like me ka pā paʻa.
  - Pela i ka mea? Manaʻo wau e hauʻoli wau i ka pāʻani ʻana i kēia kuleana. - Hoʻokiʻekiʻe ke aliʻi o nā filibusters i kona manamana lima i luna. - Ma hope o nā mea a pau, holo au no ʻelima mau makahiki ma lalo o ka hae Contrabass a hoʻohālike maikaʻi i kā lākou leo.
  A nana no hoi oia i ka puka aniani. ʻO kekahi o nā kaikamahine pōā e kuʻi me kāna hoa ma kona poʻohiwi. A hiki iā ʻoe ke ʻike i ke ʻano o nā ʻiʻo o nā wāwae hoʻowalewale, wahine, nā wāwae haʻuki i ʻōwili ʻia e like me nā pōpō mai ka hoʻopaʻapaʻa.
  ʻO ka mea nānā, ka mea i huhū loa ʻaʻole ʻo ia ka mea nāna i hoʻopuka i kēia manaʻo, haʻi ʻo ia me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke kani o kona leo:
  - Pehea inā ʻike ʻia ʻoe e kekahi mea ʻike pilikino i kēia admiral?
  ʻO ka ʻili ʻeleʻele, ka wahine ʻōpio ʻo Oblomov i hoʻōho me ka ʻakaʻaka e hōʻike ana i nā niho o kahi tigress:
  - Pahele popoki!
  Wehe aʻela ʻo Ravarnava i kona waha hohonu me ka ʻuā hoʻopunipuni a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAʻole kēia he mea make, a laila e hāʻawi ko mākou poʻe luina i kahi hahau i hoʻomākaukau mua ʻia.
  Ua wili ke kiaʻi i kona mau kuʻemaka me ka kānalua a wili aʻe i kona waha capricious:
  - Manaʻo ʻoe hiki iā ʻoe ke haʻalele?
  Ua noho haʻahaʻa ʻo Edward. A ua hoʻāʻo ʻo Oblomov e hahau i kona wāwae ʻeleʻele, muscular, ʻeleʻele. Akā, ua neʻe ke keiki i kona wāwae me ka ʻae ʻole e uhi ʻia e ka wāwae nui o ka wahine gorila maoli.
  ʻIke maopopo loa ʻo Barenaba:
  "ʻO koʻu kōkua pū kekahi me aʻu, he koa lua ʻole ma ka ʻoihana o ka pahi kaua. ʻO ke kaua Eduard, hiki iā ia ke hana i nā hana mana. - Hoʻopili hou ʻo Ravarnava i kona umauma. - Manaʻo wau hiki iā ia ke kōkua mai iaʻu.
  Na ka mea nana i hoolei aku me kona mau wawae laula.
  - ʻAe, ʻaʻole wau e hele pū me ʻoe a ʻaʻole wau e kau i koʻu poʻo i ka waha o ka liona. ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻokuʻu ʻana i kaʻu mau kāne ma kahakai e uhi i kēlā mau pū i hiki ʻole iā ʻoe ke luku i ka ʻai hoʻokahi.
  Ua ʻōlelo ʻo Oblomova:
  - A me nā kaikamāhine pū kekahi!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ravarnava a hōʻoia i kona hoa:
  - ʻAe, i kēia manawa e hoʻāʻo wau e lanakila me ka hoʻokahe ʻole i ke koko. Pono ʻoe e koho i kahi lole kūpono, ʻaʻahu nani nā mea pāʻani contrabass .
  - A e hopu pū i ʻeke, a ʻoi aku paha, he pahu gula i makana. - Ua hāʻawiʻo Eduard Osetrov i ka'ōlelo, nāna i hoʻohenehene i ka wahine bea me kona kāmaʻa wāwaeʻole, nani, wāwae wāwae, e like me ke kaikamahine. Ke huhū nei hoʻi ke keikikāne no ka manaʻo o ka hoʻopunipuni akamai ʻaʻole i loaʻa iā ia iho, akā i kekahi mea āna a me nā mea ʻē aʻe i manaʻo ʻia he martinet naʻaupō.
  I kēia manawa ua hele hewa ka Monitor:
  - No ke aha e hoʻonui ai?
  ʻŌlelo mālie ke keiki koa.
  - E uhi ke gula i ko lākou mau maka, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka pale uahi. Me kāna kōkua e hoʻopau mākou i ka makaʻala o ka ʻenemi.
  Pihoihoi ka mea nana i ka nana aku:
  - Lawe pinepine nā pōā i ke gula, ʻaʻole hāʻawi i makana.
  ʻO Edward ka tomboy, ua hana hou i ka wāwae ʻeleʻele o ka wahine nui, ʻakaʻaka a wehewehe:
  - ʻOiaʻiʻo, ma kēia ala, ʻaʻole ia e ʻike i kekahi he filibusters mākou. - A ua hoʻohui maikaʻi ʻo ia i kahi ʻoiaʻiʻo maopopo loa. - I kekahi manawa pono ʻoe e hāʻawi e loaʻa.
  - E hoʻohana wale i kāu gula, ʻaʻole wau e hāʻawi iā ʻoe i hoʻokahi kālā. - Ua paʻi ka Monitor.
  - Ua lawa kā mākou pono'ī. - wahi a Ravarnava me ka hoʻohaʻahaʻa.
  Uwē maila ka pōā ma kona mau niho:
  - Maikaʻi ka waiwai.
  Ma ʻaneʻi, ua hoʻopaʻa ʻo Edward ka mea nānā i ka nānā ʻana i ka makaʻu i hoʻolei ʻia e ka poʻe ʻoniʻoni a me ke aliʻi. I ka manawa koke, hopu ʻo Oblomov i ke keiki ma ka wāwae. Aka, ua hu'i ke koa opio, a pahee kona wawae olohelohe.
  Ua hoʻoweliweli ʻo Edward:
  - ʻAʻole maikaʻi i ka ʻanakē kāne makua ke ʻoki i nā keikikāne!
  ʻO Oblomov, hilahila, ʻōhumu:
  - Ke pāʻani wale nei au! A no laila, makemake nui au iā ʻoe! Ua lawa na kanaka makua a hanohano ma ka moku! "Ua hehi ka wahine ikaika i kona wāwae wāwae a ʻuā. - ʻAe, no ke aha wau e makemake ai i kahi keiki e like me ʻoe?
  Ua hele wāwae ʻo Ravarnava me ka hele ʻana i ka ʻaʻahu waiwai o ka Adimarala.
  Ma ke ala, ua ʻike ʻia nā kaikamahine filibuster nani. Ua hōʻike lākou i ko lākou mau niho a hana i nā maka. Aia ma ko lakou lima na pahikaua a me na pahikaua, a me na au i hoonaniia me na pohaku makamae.
  Eia kekahi, ma ko lākou mau lima a me nā manamana wāwae ʻole, ua komo nā kaikamahine ʻoluʻolu i nā apo me nā pōhaku. A nani loa ke nānā aku.
  A ʻo ka ʻono o nā kaikamāhine. He hana mana wale nō, nā ʻala o nā ʻano mea ʻala makamae, nā ʻala ʻono.
  Ua hoʻāʻo naʻe ʻo Ravarnava ʻaʻole e hoʻohilahila ʻia e kā lākou mau hiʻohiʻona kupanaha. Pono ʻoe e hele i loko o ka ʻaʻahu a hana i kahi huna. ʻAʻole haʻalele nā kaikamāhine iā ia.
  Ma laila ʻo ia i hoʻomaka ai e hoʻāʻo i nā lole o ka Contrabass grandees. ʻAʻohe ʻāina ma kēia ʻāpana ʻāina i ʻaʻahu nani a nani hoʻi e like me kā lākou. ʻO ia naʻe, i hāʻawi ʻia i ka waiwai o ke aupuni, ʻaʻole ia he mea kupanaha. A ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ke kūlana, ʻoi aku ka nani o ka lole. Ua nui loa ʻo Ravarnava, ʻaʻole hiki ke loaʻa nā lole kūpono. Ua makemake nui ʻo ia, akā ma hope o ka huli lōʻihi ʻana ua laki ʻo ia; i loko o kahi pahu gula i loaʻa iā ia kahi ʻaʻahu i hoʻolālā ʻia no Count Kolochychov , he kumuhana kiʻekiʻe loa. I loko o ka lole hou, ua nani loa ka corsair ʻeleʻele a me ka ʻumiʻumi ʻo Ravarnava.
  - No ke aha ʻaʻole wau he duke? - Ua ʻōlelo ʻo ia, i kēia manawa squinting, i kēia manawa e hoʻomaʻemaʻe i nā wrinkles, ʻoiai ke nānā aku nei i loko o kahi aniani nani maikaʻi. - ʻO wau ka hanohano hanohano!
  ʻO ke alakaʻi pōā wale nō i hehi i kona mau wāwae me ka ʻoliʻoli, ʻo kona ʻumiʻumi ʻeleʻele nui a me ka ʻumiʻumi liʻiliʻi i hoʻopau i ka manaʻo.
  - Kāhea iā Bloodsucker, e hoʻopololei iki mai iaʻu.
  Ua makemake naʻe ʻo Ravarnava e kāhea mua i ka wahine, akā ua hoʻoholo ʻo ia e ʻoi aku ka hilinaʻi o ka lima o ke kāne.
  ʻOiai ka inoa hoʻoweliweli, ʻike ʻole ʻo Bloodsucker. ʻO kēia kanaka, ma mua o ka hele ʻana i ka hana paʻakikī, hana ʻo ia ma ke ʻano he lauoho lauoho. Ua minoʻaka ʻo ia me ka ʻoluʻolu, a laila, lawe aʻela ʻo ia i nā mea komo, ʻoki akahele ʻo ia i kona lauoho a kahi liʻiliʻi i ka maka ʻala o ka filibuster. ʻO kahi manaʻo makaʻu e kahi i ka ʻumiʻumi i ukali ʻia e ka leo.
  - He wahine a he keiki paha wau e hoʻokaʻawale i koʻu hanohano? - Me he mea lā ua huhū loa ʻo Ravarnava a hoʻoluli ikaika i kona mau lima. "He poʻe ʻokiʻoki ʻoe, ʻāhewa, scarabs, a hōʻino wale i kou mau maka."
  Hoʻihoʻi ka mea hoʻokahe koko, ʻo wai ka mea i ʻike i ke kapena kiʻekiʻe, hiki iā ia ke hou aku iā ia me ka pahi. Ua ʻike ʻo ia i nā ʻano like ʻole i kona wā e ola ana. Ke hele kekahi i ka honua aʻe no kahi mea liʻiliʻi, hele kekahi i ka hana paʻakikī.
  - ʻAe, no ke aha ʻoe e haʻalulu nei, he aha ʻoe, he pōā, a he ʻoki paha . - Ua ho'āʻoʻo Ravarnava e hāʻawi iā ia iho i kiʻi o ka nui, a ua lanakila maikaʻiʻo ia. - I kēia manawa e hoʻolohe mai, ua like au me ka admiral contrarian ?
  Ua hoʻāʻo ka mea hoʻokahe koko e hoʻomaliʻi i ke aliʻi weliweli:
  - ʻAe! Hōʻike kāu neʻe ʻana i kou kumu aristocratic.
  E kū ana ma ka puka komo, ʻelua mau kaikamāhine me ka ʻiʻo a me nā kino wiwi, uhi ʻole ʻia ma ka umauma a me ka pūhaka, akā me nā kūpeʻe lima gula ma ko lāua mau kuʻekuʻe wāwae a me nā pulima lima.
  - Me he mōʻī lā, nani ʻoe, e ka haku,
  ʻO kēia ka maopopo o ka mālamalama!
  Ua ʻōlelo ʻo Ravarnava me ka ʻae ʻana:
  - ʻAe wau, no ka ʻohana o ka poʻe maʻa i ke kauoha. I kēia manawa ua lilo ʻoe i sycophant. - A me ka pahu ikaika me ka pāma ākea ma ka poʻohiwi. - ʻAe, hele, ua hana maikaʻi ʻoe i ka hana.
  Ua hoʻokuʻu ʻo Barenaba me ke aloha i ke koko koko, a laila ʻae ʻo ia, he ʻuʻuku loa i koe ma mua o ka wanaʻao, pono ʻo ia e hiamoe iki. ʻOiai ua hānau ʻia ʻo ia ma kahi honua kahi e loli mau ai ke kukui i ka pō, a i ka wā e piha ai ka mahina piha ʻehā, ua like ka māmā me ka honua i ka lā maʻemaʻe, akā naʻe, he mau pōʻaiapuni nā pōʻai. Nā mele i ke ao a me ka pō.
  A ʻo nā kaikamahine maikaʻi hoʻi ma ka puka komo, ʻaʻole lākou i hoʻohauʻoli me ko lākou mau maka sapeira a me nā emerald a pāʻani pū me nā ʻiʻo o ko lākou mau lima a me nā wāwae.
  ʻOiai, ināʻoe e nānā i nā tile o ka'ōpū o ka nani, i nā meloni oʻo o kona mau umauma, kahi i uhi waleʻia ai ka'ōniʻulaʻulaʻula, a laila e ho'āla ke koa i ka mea make. A inā ʻoe e nānā aku i nā helehelena o nā uʻi. He ʻōpiopio nō hoʻi lākou. Aia nā mea kanu kūikawā e hoʻolohi i ka ʻelemakule o nā kaikamahine, no laila hiki i ke kanalima a kanaono paha mau makahiki ke ʻike ʻia he ʻōpiopio, hou, ʻaʻohe wrinkles a i ʻole nā niho popopo. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole e hana ka tincture i ke aliʻi wahine i ka make ʻole, akā hiki iā lākou ke hoʻolōʻihi i ka ʻelemakule.
  Ua manaʻo ʻo Edward ma ka honua ʻaʻole hiki iā lākou ke hana i kēia. Ma waho aʻe o ka hana ʻana i ke kaʻina plastik i nā wahine a me nā kāne, a laila no ke kālā hou aʻe. Manaʻo ke keiki he mea maikaʻi ka ʻōpio mau loa. Akā naʻe, ʻaʻole pono ʻoe e lilo i kamaliʻi.
  Holo aku la ka moku hanohano iloko o ke kai kuonoono, e lana ana na poino o ka moku i poino maluna ona, a aia ka hapa nui o na pu i lalo a me na luʻu, a oi aku paha, na kanaka o na lahui like ole i lawe ia hana, aole i holopono. e kii i na pu i poino. A me ka oi loa aku o ka hoihoi, ka waihona a me na mea waiwai e ae ma ka moku.
  Ua kōkua ʻia kēia mau mea a pau e nā kaikamahine kauā he nui me ka liʻiliʻi o ka lole, akā me ka lush, blond, a me ka lauoho nani loa. A me nā mea a pau me nā helu impeccable. ʻAʻole i hoʻoulu hou nā mea kanu kūloko i nā ʻelele kūloko o ka wahine maikaʻi no ka manawa, akā ua hana ʻole i ko lākou mau kiʻi.
  ʻOiaʻiʻo, hoʻopilikia wale nā kāmaʻa i nā kauā, e like me nā keikikāne kauā i loko o nā ʻauʻau ʻauʻau, ʻo ia hoʻi nā ʻeleʻele a wīwī a hana ma ʻaneʻi.
  Kiaʻāina Frady i ke poʻo. ʻO ka pō, ua lilo ia i mea pōʻino, ua lele ka nani a me ka haʻaheo o nā ʻauwaʻa o ke aupuni Contrabass, ka moku kaua "Incinerating," i ka lewa. I kēia manawa, hoʻopaneʻe ʻia ka ukana ma ke awa, a hiki i ka hōʻea ʻana o nā moku ukali ʻē aʻe. ʻAʻole maikaʻi loa kēia, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo o ka nalowale ʻana o ia moku ma kona kūlanakauhale, pehea ka manaʻo o ke aliʻi a me ka Emepera o nā Contrabass a pau i kēia hihia? E like me ka hōʻike ʻana o nā aliʻi sycophantic, i kēia hihia ʻaʻole ʻoe e pakele me ka haʻalele wale ʻana.
  ʻOi aku ka maikaʻi o ka ola ʻana o nā kaikamahine kauā he nui a me nā fairies maikaʻi i ka pō, ʻo ia ka mea e hōʻoluʻolu ai no ia pohō.
  Aka, e make ana na kauwa kane me he nalo la. A ua nui loa nā kauā. ʻO kēia ka hapa nui o nā kāne ma kēia ao. A ua hoʻomāʻehaʻeha kēia mau mea maikaʻi iā ia, ua luhi ʻoe, ke manaʻo nei ʻoe e hehi ʻia ʻoe e kahi ʻohana mammoth.
  I kona puka ʻana mai loko mai o kona hale aliʻi i hana ʻia me ke kinikini ʻulaʻula, ʻaneʻane maule ʻo ia. ʻO kahi moku nani, e hoʻomanaʻo ana i ka mea a Papyrus don Grabber i hele ai e hoʻopaʻi i ka poʻe hoʻokani lira, hoʻolaha i kona mau peʻa. ʻOiaʻiʻo, neʻe mālie ʻo ia, akā ua wehewehe ʻia kēia e ka maʻi kupaianaha e noho aliʻi ana ma ke kai kūʻono.
  Ua haʻalele nā kaikamāhine kauā he nui i ko lākou mau kapuaʻi wāwae wāwae ʻole, nā waihoʻoluʻu like ʻole, ma ke kinikini o ka uapo. ʻO nā kino o ka poʻe uʻi i ʻālohilohi i ka hou, me he mea lā ua hana ʻia nā ʻelele o ka wahine maikaʻi i ke keleawe. Me ko lākou ʻano pūhaka haiki, pūhaka ākea, nā umauma paʻa, nā helehelena ʻānela a me nā waha i piha i nā niho. ʻAe, hiki ke hoʻoponopono ʻia nā niho o nā kaikamahine me ka hamo kūikawā? Pehea na kane? Ua ʻoluʻolu lākou me nā plug-in. A ma ʻaneʻi paha, ʻoi aku ka poʻe kahiko, lili maoli lākou i ka haʻahaʻa loa.
  - Ua lohe ke Akua Mana Loa i kā mākou pule. "Ua hoʻōho ke kiaʻāina me ka hāpai ʻana i kona mau kuʻemaka mānoanoa. - I kēlā hola paʻakikī, hiki mai ke kōkua. " Me ka hana ʻino, ua kāhea ke koa i kahi kanaka ʻelemakule i hoʻonani ʻia. - E Foshange , e hoʻomākaukau i papaʻaina hanohano, e kono aku au i ka Adimarala i ka hale aliʻi.
  Kulou iho la ke kanaka wawae kahiko a hoomaka aku la e uwa i na kauwa wahine a me na kauwa, a me ke keiki i kekahi manawa, e koi ana ia lakou e hoomakaukau wikiwiki i ka aina kakahiaka maikai.
  Hoʻopā nā kaikamāhine i ko lākou mau wāwae ʻaʻohe a hīmeni:
  He ino ke kai me ka wai ole,
  A ʻo ka ʻōpū me ka ʻai ʻole...
  E hana kāua i pai
  A me ka waina mai ka pepeiaohao gula!
  ua ʻike ʻia ka hōʻailona "Tiger" a me ka hae contrabass haʻaheo e nā mea a pau . Ke hoʻomau nei i ke ʻano o ka hoʻopaʻi koʻikoʻi, nā bassists pālua hoʻopunipuni , akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo ʻo ka poʻe pōā, ua laina ʻia ma ka ʻāina parade, e ʻālohilohi ana me nā mea kaua i haehae ʻia. ʻO nā kaikamāhine hoʻi, i kēia manawa, hoʻokomo i nā kāmaʻa clumsy a me nā mea kaua me nā mahiole i ʻoluʻolu ʻole e komo i ka wela wela. A laila iho mai ʻo Ravarnava i ʻaʻahu nani. Ua hele pū ʻia ʻo ia me ke kākau ʻōlelo ʻo Polani , ka mea i kaulana i kona hiki ke hoʻolei i nā pahi a, ʻoiaʻiʻo hoʻi, e ke koa ʻo Eduard Sturgeon, nāna i lawe i ke ʻano o ke keiki kauā. ʻO ka mea ʻoluʻolu loa, ʻo ia kaʻu e ʻaʻahu ai i nā kāmaʻa ʻili patent. No ka mea, he koʻikoʻi ka manawa, ke komo ʻana i ke awa, ʻaʻole ia he kauā maʻalahi, no ka lawelawe ʻana i nā aniani, akā he mea pilikino. ʻElua mau koa kiʻekiʻe , ʻehā mau pūʻali koa i lawe ma hope ona i ka pahu i piha i ke gula.
  Ua ʻākoakoa aʻela kekahi orkestra ma ke awa a hoʻomaka i ka pāʻani puʻupuʻu. A laila, pae mālie ke mele a ʻoi aku ka lokahi o nā leo.
  Holo aku la kekahi luna i ka halawai, me ka nana aku i na epaulettes, aloha aku la oia a olelo aku.
  - Ke makemake nei au iā ʻoe nā pōmaikaʻi lani a pau, e Mr. Adimarala. Ke kali nei ke kiaaina ia oe.
  Ua hoʻoluhi haʻahaʻa ʻo Ravarnava i kāna kīʻaha:
  - E hōʻoluʻolu, e hōʻike i ka Mea Hanohano ua hele mua wau.
  Aia ka hale aliʻi o ke aliʻi kūloko i ka hohonu o kahi māla nani. Ma ka puka e ku ana elua moo nunui me na pu ma ko laua kua, a he elepani cactus e ai ana ma kahi mamao. Ma ka puka pono o ka hale aliʻi, ulu aʻela nā carnation ʻelua he ʻumi mika-kiʻekiʻe me kahi ʻōpuʻu i hiki ʻole ai i ka tomboy lohi ʻo Edward wale nō, akā hiki i ke kanaka makua ke hūnā maʻalahi.
  He nui na kauwa wahine maikai, i okoa mai na kauwa hooluhi ma ko lakou mau lima lima a me na kupee wawae, a me na humuhumu lole makamae ma na lole a me na lole. A ʻo nā kauā kūlana kiʻekiʻe wale nō i komo i nā kāmaʻa i hoʻonohonoho ʻia me nā pōhaku.
  Ua kaʻawale nā kiaʻi me nā ihe a me nā kakaka ma ka puka. ʻIke ʻia ʻaʻole i kaulana loa nā pū. ʻO ka hale aliʻi i hana maikaʻi ʻia, ʻo nā puka aniani ākea i hāʻawi i ka ʻoliʻoli. Nui nā kiʻi pena, nā mea kaua, a me nā pale kaua me nā ʻaʻahu like ʻole i kau ʻia ma nā paia . Hele akula ke keiki ʻo Edewada ma hope o Ravarnava a uwē liʻiliʻi ʻo ia i ke kuʻi ʻana o kona mau kamaa wāwae hou iā ia me ke aloha ʻole. Ua maʻa mua ʻo ia i ka hōʻike ʻana i kona mau kuʻekuʻe wāwae a poina iā ia ke ola nei kēia mau lāʻau hoʻopaʻi hewa, ʻeha no nā wāwae keiki o kahi keikikāne mau loa.
  ʻO ka mea hōʻoluʻolu wale nō, ʻo ka nānā ʻana o nā kauā wahine iā ia me ka mahalo, ʻaʻole me ka hoʻowahāwahā, inā ʻo ia, e like me ka mea maʻamau, he kāmaʻa ʻole a me nā puʻupuʻu pōkole a me nā ʻauʻau. A ʻaʻole ʻoluʻolu i loko o ke ola, ʻo ka ʻūhā o ka puʻupuʻu muscular, a ʻo ka pālule cambric kaohi i ka neʻe ʻana. ʻAe, ua loaʻa iā ʻoe kekahi ʻano kūlana. No laila ʻoi aku ka maikaʻi o ka haʻaheo iā lākou.
  ʻEhā mau kaikamahine i kūlou ma kekahi kuli i hōʻailona mahalo. ʻAʻole no ia, ʻoiaʻiʻo, akā no Ravarnava, akā maikaʻi nō.
  Akā, ua maʻalahi ke kiaʻāina ponoʻī e hoʻomanaʻo. Mānoanoa, akā ho'āʻo e noho pololei. Me ka leo mālie loa, ua ʻōlelo ke aliʻi o nā wahi a puni.
  - Hauʻoli wau i ka hoʻokipa ʻana i kēlā malihini hanohano.
  Ua pane aku ʻo Ravarnava i ka hanohano:
  "Mahalo hoʻi au i ka hopena no ka hoʻouna ʻana iaʻu e hālāwai me kahi home hoʻokipa."
  Ua ʻōlelo ke kiaʻāina, e hoʻāʻo ana e hoʻonui i kona leo:
  "I ka manawa hope loa, e Don Papyrus, ua hōʻole ʻoe e kipa i koʻu hale aliʻi, me ka haʻi ʻana i nā mea koʻikoʻi. I kēia manawa ua hana ʻoe i ka hanohano iā mākou.
  ʻO nā kauā wahine kūlana kiʻekiʻe, e like me ka mea i ʻike ʻia mai ko lākou mau kāmaʻa i kālai ʻia me nā ʻiliʻili a me nā kuʻekuʻe wāwae kiʻekiʻe.
  - Vivat i ka Adimarala nui!
  A laila, hoʻomaopopo ihola ʻo Ravarnava ua kokoke ʻo ia i ka pilikia, he aha ka mea e hiki mai ana inā ʻike mua ke kiaʻāina i kēia Adimarala. ʻO ka maikaʻi loa, e kali ana ʻo ia i ke ʻolokeʻa, a i ʻole kekahi mea ʻino loa, ʻo ia hoʻi, he lāʻau, i ka wā e kui ai lākou i kona mau lima a me nā wāwae, a i ʻole ke ahi, a me ke ahi mālie.
  He anu nae ka pane.
  - ʻAe, paʻa wau i nā mea hana. - A me kahi ʻōlelo hoihoi i manaʻo ʻole ʻia. - Akā, pehea ka nui o kou haʻalele ʻana i ka hoʻokipa!
  Ninau malie mai ke kiaaina.
  - Pehea ka hele ʻana o kāu huakaʻi i nā kahakai o ka mana pegana o Harp?
  Ua pane ʻo Ravarnava me ka ʻoiaʻiʻo:
  - He nani! Ua hiki ke hao i kekahi kulanakauhale lira waiwai loa , me ka poho nui ole.
  Ua akea na maka o ke kiaaina.
  - Manaʻolana wau ʻaʻole i hōʻike ʻia kou inoa, no ka mea, ʻoiai ʻaʻole mākou i ke kaua me ka Harp.
  I kēia mau ʻōlelo, ua kau nā kauā wahine maikaʻi a nani, e kau ana me nā mea nani, i ko lākou mau manamana lima ma ko lākou mau lehelehe ʻulaʻula piha.
  Pane hou mai o Ravarnava, me ka hoopunipuni ole.
  - Ua holo mālie nā mea a pau, ua pūʻiwa wau iaʻu iho.
  - Ua waiwai anei ka waiwai pio? "Aia ka huāhuā ma ka leo o ke kiaʻāina.
  - ʻAʻole ʻilihune, ua kōkua mai ke Akua iā mākou. - Maʻaneʻi e lanakila iki ke alakaʻi iā ia iho. - Ma ke ʻano he hōʻailona o ko mākou mahalo nui a hilinaʻi, hāʻawi mākou iā ʻoe i kahi pahu gula. - Ua hohola ʻo Ravarnava i kona mau lima, e hōʻike ana i ka lokomaikaʻi.
  Hehi iho la na kauwawahine i ko lakou mau kamaa heeele nani a hooho like mai la lakou.
  - Aloha! Nani ka Adimarala!
  Ua lanakila ke kiaaina i ka puniwaiwai. I ka lilo ʻana o kona hanohano, ua holo ʻo ia i ka umauma a wehe i ke poʻi:
  - Bah, aia kahi waiwai ma ʻaneʻi. ʻAʻole ia he mea kupanaha ka huki ʻana o kēia mau ʻeke iā ia me ka paʻakikī. E ka Papyrus don Grabber. - Kūlou ke aliʻi. - ʻO wau kāu aie, e noi mai iaʻu i kekahi mea.
  Ua pane pololei mai ke alakaʻi pōā.
  "Manaʻo wau ʻo ka uku maikaʻi loa ʻo ia ka lawelawe hoʻolaʻa i ka lei aliʻi." Ua lohe au i ka pō nei ua nalowale ʻoe i ka moku kaua Incinerator, i kapa ʻia ma muli o ke keiki kaikunāne o ko kākou mōʻī nui loa. Ke manaʻoʻiʻo nei au he paʻakikī loa kēia i ka manawa e pono ai ke kālā kālā.
  Ua ʻōhumu ke kiaʻāina:
  - Ua pololei loa ʻoe.
  Kulou iho na poo o na kauwa wahine maikai. ʻO nā brooches i hana ʻia me nā emeralds, rubi, a me nā daimana i ʻālohilohi i ko lākou lauoho.
  ʻŌlelo haʻaheo ʻo Ravarnava:
  - No laila, ke manaʻo nei au e hoʻoili i ke kauoha a me ka alakaʻi ʻana i kēlā ukana waiwai iaʻu. ʻO wau hoʻi, ua lawa nā pū e pale aku iā ia mai ka hoʻouka kaua pōā.
  Ua hauʻoli ke kiaʻāina i ka hoʻokō ʻana i kekahi noi a ka Adimarala.
  - ʻOiaʻiʻo, e hāʻawi wau iā ʻoe i nā mana āpau e pono ai. Ke manao nei au, me ke koa ikaika pela, e like auanei ko kakou ukana ma ka lima akau o ke Akua.
  ʻO nā kaikamahine nani i kunou i ko lākou poʻo me ka ikaika. ʻAlohilohi nā brooches a me nā apo pepeiao daimana. Ua manaʻo ʻo Edewada e waiwai ke kiaʻāina inā ua ʻaʻahu ʻia kāna mau kauā ponoʻī e like me nā aliʻi wahine a nani loa ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lawe i kou mau maka mai luna aku.
  Ua haki ʻo Ravarnava i kona mau manamana lima:
  "A laila e holo koke mākou."
  Ua walaau hou ke kiaaina .
  - E ʻai i ka ʻaina kakahiaka, e Adimarala. Hana mākou i ka hanohano, ʻo ia hoʻi, pono nā moku i ka manawa e ʻākoakoa ai.
  Kulou iho la na kauwawahine me ke kani ana.
  - Aloha ʻoe, e ka mea maikaʻi!
  Ua ʻōlelo haʻahaʻa ke alakaʻi o nā filibusters:
  - ʻAe, ʻae, ʻaʻole e hōʻeha iki kahi mea hōʻoluʻolu.
  ʻAʻole makemake ʻo Ravarnava e hoʻāla i ka kānalua ma ka wikiwiki loa, a ʻoi aku ka maikaʻi o ka papa ʻaina hoʻomaha o ke kiaʻāina.
  Ua waiho ʻia ka uʻi a akamai ʻo Edewada ke kīkēkē ma waho o ka puka e like me ke kauā, a ua mālama ʻia ka Adimarala wahaheʻe e like me ke aliʻi ponoʻī. Ua ʻike ʻia nā kaikamahine, he nani nō hoʻi a me nā ʻaʻahu, akā he kāmaʻa ʻole i emi ʻole ka walaʻau mai ke kīkē ʻana i nā tile marble waihoʻoluʻu. Ua hana ke kiaaina i kahi hana. A wehe akahele na kauwa wahine elite i ko lakou mau kamaa, a hookomo iloko o ka pahu aniani kuikawa a hoomaka aku la e lawelawe me ke kamaa ole. ʻO kā lākou neʻe ʻana me nā kapuaʻi wāwae ʻaʻole i ʻoi aku ka palupalu, ʻoi aku ka maʻalahi a me ka nani. Hāʻawi ʻia ia mau meaʻai, ʻo ia hoʻi ka berena a me nā keke i kālua ʻia ma ke ʻano o nā moku holo moku a me nā hale aliʻi. ʻO nā ʻāpana iʻa i ʻoki ʻia, ka ʻiʻo, nā huaʻai, nā huaʻai a me nā ʻano mea ʻala like ʻole i waiho ʻia i kahi ʻano nani. A he nani loa ka waina, e ʻoluʻolu i ka haku o ka poʻe pōā. ʻAe, ua lawa nā hoʻowalewale e noho ai no kekahi manawa lōʻihi.
  Ua ʻai ʻo Ravarnava i ka ʻai me ka ʻinoʻino, e like me ka lout hope loa i ʻike ʻole i ka etiquette. Hoʻomaka lākou e hoʻolohe iā ia;
  Ma hope o kekahi mau hue waina makamae, ʻaʻole i nalowale ke poʻo ʻo Ravarnava, ʻoi aku ka ikaika o kona kino, akā ua lilo kona alelo i mea paʻa loa a koi ʻia ka hana.
  Me ka noʻonoʻo ʻole ʻelua, ua hoʻomaka ka powa e hīmeni, ua ʻoluʻolu ke kani ʻana o kāna pahu hohonu, ua hoʻomaka kekahi o nā luna i hele mai e hīmeni, a ua hoʻomaka nā kaikamahine kauā e hula me ko lākou mau wāwae hoʻowalewale olohelohe;
  Mākaukau ʻoe e hahai mai iaʻu?
  Mai waiho ʻoe me kāu ʻeke!
  I holo ai ka waiwai pio e like me ka meli,
  I kahe ka muliwai me ke gula!
  
  No ka hana ʻana i kēia, pono ʻoe e hana i kēia
  No laila, lilo ka nickel i mea waiwai ʻole!
  I hiki i kēlā me kēia o kākou
  E uhi i ke ala me kahi moena kino!
  
  He poe powa oukou, e ka'u mau keiki.
  ʻAʻole kekahi mau keʻa - zeros!
  He meʻe kēlā me kēia o ʻoukou,
  E wikiwiki, e ʻaihue wau i ka ʻōpala!
  
  No na kane ka noho ana,
  Mai ʻimi i nā kumu o ka lanakila ʻana!
  ʻOi aku ka maikaʻi o ka hula wale ʻana
  Manaʻo wau ʻaʻole i mae kou ʻuhane!
  
  E alakaʻi wau iā ʻoe i ka hoʻouka kaua, e nā hoaaloha,
  He poʻe pōā mākou - ʻohana!
  E kaua mākou e like me nā daimonio
  A ʻaʻohe manaʻo ʻē aʻe!
  
  Aia kekahi manaʻo, akā hoʻokahi wale nō ʻoiaʻiʻo,
  E hoʻopau i nā ʻeke kālā a nā mea kālepa ...
  Hoʻouka ʻia nā corsair e kahi pūʻali koa,
  Hiki iā mākou ke hoʻoholo i nā aliʻi!
  Nui ka walaʻau ʻana o kēia mele.
  Ua ʻakaʻaka naʻe nā kaikamahine wahine a lele i luna me he daimonio lā.
  Ua komo ʻo Count Santa Claus Don Paradny i loko o ke keʻena, ua lohi ʻo ia i ke kono a ke kiaʻāina, a no laila ua huhū loa ʻo ia. I kona ʻike ʻana i kekahi kanaka nui e hīmeni ana i nā mele ʻino, nīnau ʻo ia me ka hauʻoli.
  - He aha kēia ʻano hoʻohenehene?
  Pane mai ke kiaaina.
  - ʻIke ʻoe i ka admiral nui loa ʻo Papyrus don Grabber!
  - He aha kēia ʻano Don Grapper? - Huhū ka Helu, hehi i kona mau kamaa ma ke kinikini. - He pīni wale nō.
  - ʻAʻole hiki, loaʻa iā ia nā epaulets. - Ua ʻōhumu ke kiaʻāina, me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i kona poʻo a haʻahaʻa loa.
  ʻO nā kaikamāhine e lawelawe ana ma ka papaʻaina a me ka hula tango, nani, me ka'ōlohelohe, nāʻiʻo, nā wāwaeʻeleʻele a me ka maikaʻi loa, kūpono, nā kino pāʻani, uē:
  - Uh, uh, uh, uh! E iho ana makou!
  Ua hoʻōho ka Helu me ka ʻeha puʻuwai:
  - No laila, he mea hoʻopunipuni kēia mea momona, ua hālāwai pinepine au me ka admiral, ʻokoʻa loa ʻo ia mai kēia gorila lole.
  - Hopu ia ia! - Ua hooho ke kiaaina, e hoao ana e huna i kona hilahila.
  He nui na kaikamahine kaikamahine i hehi i ko lakou mau wawae hoowalewale, wiliwili i ko lakou puhaka, lulu i ko lakou mau puuwai a uwo:
  - A ʻo kēlā! A ʻo kēlā!
  ʻOi aku ma mua o hoʻokahi manawa, ua ʻike ke keikikāne mau loa ʻo Edward i nā mea ʻino, paʻi i ka pāʻani a puhi i ke ahi i ka wick i hoʻomākaukau mua ʻia. Ua uhi wale ʻia ka pahu ma luna me kahi ʻāpana gula lahilahi, a i ʻole, ua uhi ʻia me ka metala melemele, nā ʻāpana kālā, a ma lalo a ma waena he pauda. ʻO ke koa ʻōpio akā akamai loa, inā ʻaʻole, hāʻawi i kahi ala e pakele ai. Eia kekahi, ʻoiaʻiʻo, mālama i ka metala makamae ke hoʻohui ʻoe i ka ʻoihana me ka leʻaleʻa. A i ʻole, hana ʻoe, a kūleʻa, ʻelua hana. ʻO ka pahū ka hōʻailona no ka hoʻouka kaua ʻana e ka poʻe pōā. ʻO kahi pūʻali koa holoʻokoʻa o nā kiaʻi huluhulu i nā mea kaua, nā kānaka a me okrov , ke holo mua nei i ka puka, a hoʻolei ʻo Eduard Osetrov i ka pahu iā lākou. Ua hoʻokomo ʻo ia i kona manaʻolana a me kona huhū i loko o ka hoʻolei ʻana, no laila ua lele mamao loa ka mea kaumaha.
  Eia kekahi, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole wau i makemake i nā kaikamahine nani loa, hapa ʻole, muscular me kahi ʻala ʻoluʻolu a ʻala e hōʻeha. Ua lele mua lākou a uwē, a ʻuwē pū me ka hauʻoli. ʻAe, ua ʻike ʻia kahi ʻike kakaʻikahi.
  Ua uē kekahi o lākou:
  Ke hoʻouka mai nei ka mea hoʻopunipuni iā mākou,
  Aia i loko o kona mau lima kahi ʻeke ʻeke weliweli ...
  A inā lawe kekahi -
  E loaʻa iā ia ka nani a me ka hanohano!
  Weliweli ka pahū ʻana, hāʻule kekahi mau kolamu, ʻoi aku ma mua o kanakolu mau kānaka i make, a ua hoʻolei ʻia e ka nalu pahū ʻo Eduard Sturgeon i ka pā me ka lāʻau lāʻau, kokoke e palahalaha i ke koa ʻōpio a me ka ʻeleu.
  Kuʻi nā iwi ikaika, akā ʻo kēia wale nō ka mea i huhū ai ʻo Edward, me ka hoʻoluliluli ʻana i kāna pahi kaua, ua holo wikiwiki ʻo ia e hoʻopau i nā ʻenemi e ola ana. ʻAʻole hoʻi i hoʻopau ʻo Ravarnava i ka manawa, hoʻolei i ka papaʻaina a haki i ke kiaʻāina, huki ʻo ia i kahi saber a lele i ka helu.
  Ua puka mai kekahi duel hahana ma waena o lākou.
  Ua kaʻawale nā kauā kauā wāwae wāwae ʻole, me ka hoʻoholo pololei ʻana ʻaʻole ʻo ke kaua ka hana a ka wahine. ʻAe, a hiki iā lākou ke hōʻeha iā ʻoe me ka ʻike ʻole. A no laila, ʻo ka mea lanakila, ʻo ia ka haku.
  ʻO ka mea nui loa o lākou, ʻo ia wale nō ka mea i koe i nā kāmaʻa kiʻekiʻe, ʻōlelo ʻo ia.
  ʻO wai ke aliʻi, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ia he mea nui iā mākou,
  No laila e hakakā me ka wiwo ʻole, e nā kāne!
  Ua hoʻōho ʻo Santa Claus, e uwē ana e like me ka gramophone haʻihaʻi:
  - E ka gorila ʻino, e hou aku au iā ʻoe me kaʻu pahi kaua.
  Ua hoʻōho ʻo Ravarnava i ka pane:
  - E ka moa, e ʻoki au i kou poʻo.
  ʻO ke kūlana kiʻekiʻe o ke kāpena pōā i ke kiʻekiʻe a me ke kaumaha i hōʻike ʻia i kahi hahau ikaika mai kahi pahi kaua nui, ʻoki ʻo ia i ka pahi kaua, a laila kokoke ʻoki i kona hoa paio i ka hapalua.
  ʻOiaʻiʻo, i ka wā e make ana, ua ʻoki māmā ka helu i kona ʻōpū me ke kumu o kāna pahi kaua, a hoʻomaka maila ke koko.
  Akā naʻe, ʻaʻole hiki i kēia ke hoʻōki iā Ravarnava, ua hoʻomau ʻo ia i ke koli hema a ʻākau. Holo mai la na kiai ia ia, a loaa ka hahau maikai ana, noho iho la lakou ilalo. Na ka pahū ʻana i kīkēkē i nā puka, a ʻike akula i ke keiki e hakakā ikaika ana, ua holo wikiwiki ke kāpena iā ia.
  Kiki aku la ke koa opio i ke kiai ma ka puuwai me ka ikaika a lele aku la, a hou aku la i elua o laua me kona mahiole kiwi.
  Paʻipaʻi lima nā kaikamahine wahine no ka ʻumi ʻumi o ka manawa a hoʻōho:
  Bravo, bravo, bravo!
  Hanohano! Boy - hanohano!
  Ua hoʻōho leo nui ʻo Edward the tomboy:
  - Atamana, e holo aku oe mai keia wahi aku, e hoopaa au ia lakou.
  Ua ʻoki ʻo Ravarnava i kekahi ʻenemi, ʻōlelo ʻo ia:
  - E hele koke mai kā mākou mau hoaaloha, akā paʻa mākou.
  I ka hoʻohana ʻana i ka ʻenehana wili pālua, ua ʻoki ke keiki hoʻopau ʻo Eduard i ʻekolu o lākou i ka manawa hoʻokahi a kū ma hope o ke kāpena. Ua hawanawana ke keiki:
  - ʻO ka mea nui ʻaʻole e hoʻohana i nā pū.
  Mai waho mai hiki iā ʻoe ke lohe i ke ahi o ka moku i ka salvo, a laila huli ʻoe a puhi hou.
  ʻO nā kaikamahine kaikamahine i ho'ōho me ka hauʻoli me ka hauʻoli, e hehi i ko lākou mau wāwae, a no ka hoʻonuiʻana i ke kani, hoʻomaka lākou e komo i nā kāmaʻa a me nā kāmaʻa me nā kāmaʻa kiʻekiʻe.
  ʻO Edward ka tomboy i hana ʻē aʻe a huki i kona mau kāmaʻa inaina. Ua kiola ʻo ia i kona kuʻekuʻe wāwae i ka maka o kekahi o nā luna e hoʻāʻo ana e wāwahi. ʻO ka mea pōmaikaʻi, he kālā ke kuʻekuʻe wāwae a paʻi ikaika, lele ka maka i waho, e kau ana ma ke kumu aʻalolo.
  Ua hoʻōho nā kaikamahine wahine:
  -Bravo! ʻO Bis! Aloha! ʻO Bis!
  A ʻo ka mea nui loa o lākou i hoʻopuka:
  - Kuʻu keiki aloha,
  I keia hora me oe!
  He keiki ʻoluʻolu ʻoe
  Kiki ʻoe i nā mea a pau me kou wāwae wāwae ʻole!
  A ʻoiaʻiʻo, ʻo ka kuʻekuʻe wāwae ʻole o ke keiki terminator i haki i kekahi ʻāwae.
  E like me ka manaʻo o ka poʻe pōā, ʻae ka pīhoihoi iā lākou e hopu ʻāpana a luku i nā pūkuniahi ʻenemi. Ua hāʻule ka pūʻali koa o ka pā kaua ma lalo o ka pōhaku wili, nui nā koa i make koke, hāʻule lākou me ka ʻike ʻole i ka pōʻino. Aneane ekolu haneri poe powa kai paakiki i ke kaua i holo mai iloko o ke kulanakauhale. Ua make nā koa contrabass i loko o nā haneli, he kakaikahi wale nō o lākou i pana i hope a hoʻāʻo paha e kaua.
  ʻAʻole i kū mālie ke koa ikaika ʻo Edward a me Ravarnava, a me ʻelua mau pōā ʻē aʻe, akā ua hele ʻo ia i ka hoʻouka kaua, ua hāʻule koke nā kiaʻi o ka hale aliʻi i ka weliweli. Huli lākou a hoʻi hope, hoʻolei i ko lākou mau kupapaʻu ma luna o ke alapiʻi maʻa. Ua hoʻomaka nā kaikamāhine e kōkua i nā pōā. Kiola akula lākou i nā kāmaʻa, nā kamaa, nā pā, nā kīʻaha gula kaumaha, nā mākia a me nā pahi i nā kiaʻi.
  Ua hele aku la ua koa opio nei iloko o ka huhu ahiu, me he mea la aole i loaa iaia he po ino, a mahope o ka hoomaemae ana i kekahi mau keena, ua hemo aku la lakou iwaho o ka hale waihooluu, me he mea la ua hoike mai na pa i ka weliweli.
  Ma hope o ka ʻoki ʻana i ʻekolu, ua nānā ʻo Edward ka tomboy a puni a puni me ka maka o ka ʻaeto. ʻO nā wahi kokoke loa a pau i ke kūlanakauhale, ua ʻā ʻia i ke ahi, ua ʻike ʻia nā kiʻi he nui, e ʻōpuʻu ana e like me nā ʻanuʻu a hui pū kekahi me kekahi.
  - Ke lanakila nei kā mākou! I kēia manawa ʻo ka mea nui ʻaʻole e lana hoʻokahi kālā gula mai ko mākou mau lima. - Unexpected, ka tomboy hakakā, olohelohe, uhi i loko o ke koko, me ka loa koʻikoʻi, muscular kino (ʻoiaʻiʻo, ia i haehae aku i kana kauwa aahu i ole e keakea, a he mea hoʻohaʻahaʻa no ka opiopio corsair ke komo i ka livery! ), hōʻike i nā hōʻailona o kahi ʻōpala kālā. I ka ʻike ʻana i ka ʻike kahaha o Ravarnava, ua hoʻohui ke keiki hoʻopau:
  - Makemake wau e lilo i mea pōā wale nō, akā ke manaʻo nei au e hoʻonohonoho i kaʻu repubalika o filibusters, a no kēia mea e pono ai mākou i ke kālā.
  - Kou repubalika ponoi? - ʻO Ravarnava i kēia manawa ua uē ʻoiaʻiʻo a puhi ʻo ia ma kona mau puka ihu ākea. - No ke aha ka paʻakikī, e ka pēpē? ʻO ka holo ʻana i ka ʻāina ka mea ʻoluʻolu loa o ka honua.
  Ua kūʻē ʻo Edward i kēia.
  - ʻAʻole wau i manaʻo pēlā, makemake nui au i ka pāʻani ʻana i nā hoʻolālā me ka hoʻokele waiwai kaua. He mea ʻoluʻolu loa ke ʻano he mōʻī a he mōʻī paha.
  Nānā ke keiki i ke ala koko i waiho ʻia e kona wāwae ikaika, akā ʻaneʻane kamaliʻi. Ua ʻā ka manaʻo - e hoʻolohe anei nā kumuhana i ka mea i hoʻopaʻi ʻia e like me ke kamaliʻi, ʻoiai me nā ʻiʻo e like me ke kaula kila?
  Ua ʻakaʻaka naʻaupō ʻo Ravarnava:
  - ʻAʻole maopopo iaʻu kekahi mea e pili ana i kāu e kamaʻilio nei. ʻOiai ʻoe, ma ka laulā, pololei, ʻono ka mana a makemake ʻoe e ninini pau ʻole i kēia inu i kou ʻāʻī. Akā, ke piʻi aʻe nei ke kuleana no nā hana a kekahi.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Edward ke koa ʻōpio i ka pane ʻana:
  - ʻAʻole makaʻu iaʻu. E ʻeleu aʻe kākou, i ʻole e hoʻoili ʻia ke kaua me ka ʻole o kākou.
  ʻAʻole i ʻike ʻia, akā ua mākaukau i ka ʻoihana, holo ka corsair i mua. Ua hakaka loa na koena o ka poe koa, ua ike na mea a pau i ka lokoino o ka poe powa, ka poe i lawe pio ole ia lakou, a ina lakou e hana, kuai aku lakou ia lakou i kauwa hooluhi lokoino, a i kekahi manawa kuai lilo aku lakou ia lakou i na mea nani, na leho, a i kekahi manawa he gula eono. nā mea ʻai ʻai kanaka i manaʻo ʻia he ʻono weliweli ka ʻiʻo kanaka . Eia naʻe, hiki i kēia ke hoʻolōʻihi i ka ʻeha, no ka mea, ʻoi aku ka ikaika o ka poʻe pōā i ka hakakā lima a me ka lima. Eia kekahi, ua pepehi ʻia ke poʻo o ka pūʻali koa, ʻo General Kosalapenko , i ka hoʻomaka ʻana o ke kaua, a ʻaʻohe mea nāna e pani iā ia, ʻoiai ʻo ke kōkua mua, ʻo Konela Varatt , ua ʻoki ʻia ma ke poʻo e Monitor me ka pololei. pana mai ka pu.
  A laila hoʻomaka nā kauā, ʻo ka mea mua, nā keikikāne a me nā kaikamahine, e kōkua i ka poʻe pōā a hoʻolei i nā pōhaku cobbles, tile, a me nā ʻāpana aniani i ko lākou mau mea inaina.
  Hoʻokahi kakini moʻo me nā pū i hoʻoholo e hoʻouka kaua. Ua kau lākou i nā ʻāpana metala ʻoi ma nā ʻaoʻao a kiʻi i nā pūkuniahi ma luna. Ua hoʻopilikia kēia i nā corsair. ʻO Edewada ka mea mua i holo i luna o ka moʻo, i ka wā o ka hakakā ʻana, ua hauʻoli loa ke keiki, no laila ua kiola ʻo ia i ka ʻenemi mai luna o ka hale me kona kuʻekuʻe wāwae ʻelua, kipaku i nā kāmaʻa e ʻoki ana i kona mau wāwae a no laila ua lele ʻo ia me he falcon. Lele ʻo ia ma luna o kona kua, ʻoki ʻo ia i nā mea pana ʻelua i ka hāʻule hoʻokahi, a laila, hoʻololi ʻo ia i kāna pahu hopu, holo wikiwiki i ka moʻo lua. I kona wikiwiki ʻana, ʻoki ʻole ke keiki i kona wāwae ʻole, a kuʻi ma luna o ke metala. He papapa nae ka eha, a i ka hahana o ke kaua, aole ia i nana iki.
  ʻO ke koena, ʻike i kēia "ninja," holo wikiwiki lākou i ko lākou kuʻekuʻe wāwae.
  - ʻAʻole wau e ʻae iā ʻoe e haʻalele! - Uā, lele ʻo Edward i ʻoi aku ka ʻeleu a me ka pāʻani. Akā naʻe, ua lilo nā moʻo i mea ʻeleu loa, e hoʻoneʻe ikaika i ko lākou mau wāwae, holo wikiwiki lākou i ka nahele. No ka wikiwiki o ke kanaka ʻōpio, ua hoʻokō ʻo ia i hoʻokahi holoholona wale nō, e hoʻopau ana i nā mea holo. ʻO ke koena i hahau i kā lākou "lio" me ko lākou ikaika a pau. A laila, kiola akula ʻo Edewada ka mea hoʻomāʻewaʻewa i kāna pahi kaua, a hou akula i ka ʻāʻī pelu a paʻa. Hoʻonui wale ka holoholona i kona wikiwiki.
  - ʻAe, ʻae, e hoʻomanaʻo i ka sprint a make, akā e hopu.
  He mea ʻakaʻaka ka nānā ʻana i ke kupapaʻu e holo ana mai kahi kanaka ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o ʻumikumamākolu mau makahiki, ʻo ia hoʻi, he keikikāne laumania. Me ka ukiuki, ua neʻe kona kino holoʻokoʻa me nā ʻiʻo ʻakaʻaka, e like me ka heʻenalu kai, ua hoʻomau ʻo Edward i ka wikiwiki, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻomaka ʻana o ka ululāʻau, a ua lohi nā mea kolo. Ma hope o ka loaʻa ʻana o ka ʻenemi, unuhi aʻela ke koa ʻōpio i kāna pahi kaua, a lele akula ma ka huelo.
  Ua hahau ka monster i ka lāʻau pāma a hoʻolei aku i ke keiki ʻōpio ʻo Edward. Ua hāʻule ʻeha ke keikikāne Terminator i loko o kahi pūʻulu kumu waina kākalaioa. Paʻa nā kākalaioa ʻoi i loko o ke kino, ʻoi i ka ʻili. Akā, ua huhū wale ke kanaka. Ma hope o kona kiola ʻana i ke koena o kona ʻaʻahu i haehae ʻia i ke koko, e ʻaʻahu mau ana ʻo ia i ka pālule ʻālohilohi a me ka pālule, a koe wale nō nā ʻauʻau. ʻO ke keiki i hōʻiliʻili i kona ikaika a, hopu ʻo ia i kahi lālā e like me ke kaula, ʻo ia, e like me Tarzan, me ka uwē hihiu, ua lele nui, a laila, hopu i kekahi lālā ʻelua a me ka hoʻohana ʻana i ke ʻano hana "pohaku wili," ʻoki ʻia nā poʻo. ʻelua mau mea hakakā, me ka hoʻolele ʻana i kā lākou mau pahi kaua.
  - ʻAe, ʻo ke koena o ka poʻe mahuka! Inā manaʻo ʻoe e hūnā, ʻaʻole ia e hana. - Wahi a ka mea lanakila ʻole ʻo Eduard ka hooligan, me ka wini ʻana, a hoʻopaʻa i kona ʻano. Ma hope o kona ʻike ʻana i kahi ʻano kaʻahele hou, ua lilo ka hopu ʻana i nā moʻo i ka makani.
  - He monkey wau! - Ua hoʻōho ʻo ia - Hyperraus ! - ʻO ia ka inoa o ka meʻe o ka kiʻiʻoniʻoni, ka mea ʻino nāna i wāwahi i nā moʻolelo o ka Tarzan kahiko.
  A laila, hoʻokē ʻai ʻo ia i ka lele ʻāhiu e lili ʻia e kekahi monkey. Ua kī makapō ka poʻe hakakā, akā i ka manawa like ua hala. ʻO ka wikiwiki e like me ka cheetah, ʻakaʻaka ʻo Edward ka tomboy i ko lākou mau maka. I ka pau ʻana o ka make ʻana o nā hoa paio hope loa, ua noho ke koa ʻōpio ma luna o ka maloʻo o ka moʻo a kuhikuhi pololei iā ia i ke kūlanakauhale, me ka hoʻāʻo e puka koke i waho o ka ululāʻau. I kēlā me kēia manawa, ʻālohilohi mai nā ʻōniʻoniʻo o nā gorila ʻehā i nā lālā, ʻaʻole naʻe lākou i ʻaʻa e hoʻouka i kekahi koa i mea kaua, ʻoiai he mea ʻuʻuku. Eia kekahi, ʻaʻole naʻaupō loa kēia mau holoholona a ʻike i ka hana kaulana ʻo Edward me nā koa ʻoi aku ka nui ma mua ona.
  - No ke aha e ʻakaʻaka ai nā makaki, paʻakikī loa iā ʻoe ke hoʻopaʻa i kou ihu ma ʻaneʻi. - Ua lele ke koa ʻōpio i kāna pahi kaua, akā ʻaʻole i hāʻule nā primates i ka hoʻonāukiuki.
  I kona hiki ʻana i ke kūlanakauhale, ʻaneʻane pau ke kaua. ʻO ka helu hope loa ʻaʻole i lawe ʻia ʻo ia ka hale paʻahao kūloko, kahi i ʻoki ʻia ai ka mea i koe o ka pūʻali koa ma hope o nā puka kiʻekiʻe, a me nā kiaʻi koʻikoʻi kūloko, ʻo ka hapa nui o nā malihini . Makemake lākou i ka hoʻomāʻewaʻewa i nā paʻahao, ʻoi aku ka nui o nā wahine, a no laila ua hoʻomaopopo lākou ʻaʻole lākou e aloha.
  ʻO ke koa ʻEdewada, e like me ka moʻo moʻo, lele ʻo ia i waho o ka moʻo a kū ma ke alo o ka ʻīpuka, a laila hoʻouna i ka pūkuniahi i waenakonu.
  Ua haʻalulu ka pā, a waiho i kahi niho o ka hao, akā ua ola ka ʻīpuka ikaika. Ma hope o kona hoʻokomo ʻana i kona kuʻekuʻe wāwae i ka ihu o ka mea pū e kolo mai ana ma ka ʻaoʻao ʻākau, ua uhi ʻia ʻo ia i ke koko a hāʻule ʻo ia i ka leo, ua kuha ke koa ʻo Edward ka hooligan i kona mau niho a hoʻomaka ʻo ia e hoʻouka hou i ka pū hoʻolohe. Ua lōʻihi ka manawa. I ka pane ʻana, ua lele nā pua i ke kanaka. Ua ʻalo koke ʻo Edward i nā pahū, a ua ʻoki ʻo ia i ʻekolu mau pua ma ka lele.
  - ʻAe, ua loaʻa iā ʻoe nā pōpoki?
  ʻAʻole nō hoʻi nā kī ʻana mai nā pū, ʻoiai ua nui nā pā i ka ʻili mānoanoa o ka moʻo. Ua hoʻomaka ʻo ia e ʻeha i ka ʻeha, akā ua hoʻopaʻa ʻia ʻo ia e ke kanaka lele.
  - Mai makaʻu, no kou ʻili, ua like kēia me nā hua sunflower. - Ua ʻakaʻaka ke keiki.
  Ma hope o ka hoʻouka hou ʻana i nā pūkuniahi, ua ʻoi aku ka pololei o ke koa ʻōpio a paʻi hou i ka pou pahu hopu. Paʻa hou ka pūkuniahi.
  - Kūamuamu! Nawaliwali loa keia mea kaua! - Ua hoʻohiki ʻo Edward ka tomboy, a hiki koke mai kahi manaʻo hoihoi i loko o kona poʻo.
  - E ho'āʻo wau e wehe iā lākou mai loko mai.
  ʻOiai ma waho, ua ʻike ʻole ʻia ka pā o ka hale paʻahao, ua ʻike ʻia ma kekahi mau wahi, ua popopo nā pā a ua lilo nā pōhaku lepo, no laila, me ka maʻalahi, hiki ke piʻi ma luna o lākou. Akā he nui loa nā kiaʻi, no laila ʻaʻole lākou e hoʻokuʻu iā ia i lalo. Akā naʻe, ʻaʻole no ka mea ʻole i loaʻa iā Ravarnava ka ʻike kaua, ua kauoha ʻo ia:
  - E lawe i nā noho, nā lāʻau, e lawe i ka lāʻau maloʻo, e puhi mākou i ke ahi i nā ʻenemi. A ʻo ʻoe, e ʻōwili wikiwiki i ka "queen".
  ʻO ka poʻe pōā, me ka nānā ʻole i nā pua a me nā pana pū i kekahi manawa, puhi lākou i nā ʻīpuka i ke ahi, e hana ana i ka " huhū uwahi ."
  ʻO kekahi poʻe i kauo i ke kaʻa i uhi ʻia i ka wahie me ka pahu pauda - ʻo ia ka mea i kapa ʻia ai ka "mīwahine". ʻAʻole hiki i ka wahie ke pana aku me nā pū. Me nā filibusters, nā kaikamahine kauā kūloko a me nā keikikāne i nā ʻauʻau ʻauʻau me nā hōʻailona ma ko lākou mau poʻohiwi a me nā umauma i hoʻāʻo e kōkua i kā lākou hoʻokuʻu. ʻIke ʻia ua ʻeha lākou i ka hoʻoluhi ʻana a ʻaʻole makaʻu i nā pōā. Ma hope o ka hoʻonoho ʻana i ka "moʻiwahine" i mua o ka puka pā, ua hoʻomālamalama ka poʻe pōā i ka fuse a lele i hope.
  Ua hikiwawe loa lakou me ka uwo ana.
  Diabolo, diabolo, diabolo hoola,
  E paʻi mākou, e haki i ka hahau ...
  E hāʻawi mai iā mākou, e hāʻawi mai i nā pahi kaua ma ko mākou lima,
  E loaʻa iā mākou kahi makana mai ka lua!
  
  ʻAe, he pō ʻeha ka mea nāna i hana,
  E kaua mākou i ka diabolo me nā pū ...
  Ina he hopena o ke kaua me ka pahikaua,
  I ole au e lilo i kauwa hunchbacked maanei!
  
  JOKE BOY VS SYKLOV
  HOOLAHA
  ʻO ke keikikāne, ka mea i ʻike i nā hanana he nui, i kēia manawa ke kauoha nei i kahi pūʻali koa kūikawā o nā keiki. A pono ʻo ia e hakakā i ka civilization pōʻai. ʻO ka mea hoihoi loa, aia ka ʻenehana lewa ma ʻaneʻi.
  . MOKUNA Helu 1
  ʻO ke keiki ʻakaʻaka i loko o ka lole hakakā me nā epaulettes o kahi luna lewa. Ma hope ona he kaikamahine, a me ka lole lewa me nā bele a me nā kī. A he mahiole alohilohi kona, hāmama ma nā ʻaoʻao a pau. Ua paʻa ke kaikamahine i kahi blaster ma kona mau lima a kani aʻe:
  - Edik, hiki paha iā mākou ke kali i ke koena o ka hui? ʻO ka hakakā ʻana i nā pōʻai holoʻokoʻa inā aia ma kahi o hoʻokahi haneli o lākou he pilikia nui loa!
  He koa ke keiki, ʻoiai ʻaʻole i ʻoi aku kona ʻano ma mua o ʻumikumamālua a ʻumikumamākolu paha, i loko o ke kapa hakakā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻike i nā ʻiʻo, akā he ʻano aliʻi maoli kona. A ʻōlelo ʻo ia me ka wiwo ʻole.
  - ʻAʻole! E hele pū kākou i ke kaua! ʻO nā ʻenemi, mai makaʻu. Hāʻawi wau iā ʻoe i kahi pōhaku liʻiliʻi "mea kaua", e hōʻemi ana i ka manawa e paʻi ʻia e hoʻokahi haneli manawa!
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine:
  - A hoʻokahi haneli ka nui!
  Ua huhū ke keiki:
  - ʻAʻole au i ʻike he makaʻu wale ʻoe, e Adala!
  ʻŌlelo ke kaikamahine me ka lauoho ʻalani.
  - ʻAʻole wau he makaʻu! ʻAe, e hana kāua i kahi holomua hoʻoholo!
  A no laila, neʻe akula nā keiki koa i ke kaua. Aia nā pōhaku a puni i ʻālohilohi me ka poni, emerald, lilac a me nā pōhaku ʻōniʻoniʻo, a ua ulu nā stalactites mai ka lepo. A he ʻāina pohihihi loa ia.
  A ma mua ka hale kākela. Ua like ia me ka naita, medieval, akā me nā missiles a me nā pū kukui ma luna o nā hale kiaʻi. A ʻālohilohi ka lā kūloko mai luna mai, he ʻano hexagonal, a hoʻololi mau ke kukui i nā kala a me nā ʻano. A hāʻawi pū kēia i ka ʻāina holoʻokoʻa i kahi mea pohihihi loa a, i ka manawa like, enchanting nānā i kona ala ponoʻī.
  Ua heihei ke keiki kāne a me ke kaikamahine ma ke ala ʻē aʻe me nā tile puʻupuʻu. Ua maʻa paha ke koa ʻōpio i ka hoe wāwae ʻole, akā naʻe, ʻaʻole hiki ke hoʻokuʻu ʻia kēia ʻaʻahu hakakā. ʻEhia kaʻa kaʻa i loko o ka hale kākela? He mea pohihihi no hoi keia. A inā he haneli wale nō o lākou, a laila ʻaʻole ʻino loa kēia.
  Peʻe koke ke keikikāne a me ke kaikamahine ma hope o ka pōhaku i ka wā i ʻike ʻia ai kahi pahu o kēia heihei ʻino loa. He kiʻekiʻe, he huinakolu kona ʻano, me ka waha ma kēlā me kēia ʻaoʻao ʻekolu. A hāʻawi ka mea kaua i kahi hint o ke kila, akā ʻaʻole ia e hoʻopā i ka ʻili, ma kahi cushion o ka ea.
  Ua minoʻaka ke keiki koa ʻo Edward i kāna minoʻaka ʻoluʻolu, ʻoiai he kamaliʻi. A hoʻolei ʻo ia i kahi pī liʻiliʻi i loko o ke kaʻa o ka poʻe hakakā ākea.
  Ua lele ʻo ia a lele pololei i loko o ka pahu ākea ākea o ka pū. A ma hope o ʻelua kekona, pahū ka pahu triangular, ikaika. Me he mea la ua pa ka uwila i ka hale hoahu poka a nahaha liilii.
  Ua lilo maoli kēia i wahi ʻoluʻolu loa.
  Ua hoʻopuka ke kaikamahine ʻo Adala:
  - He akamai kēia! He Jedi maoli ʻoe !
  Kuno aku la ke keiki o Edik:
  - Pono wau e lilo i padawan kekahi ! Akā he moʻolelo ʻē aʻe kēlā!
  Ma hope o ia mea, holo nui akula nā keiki koa i ka hale kākela. Wehe ʻia ka ʻīpuka a lele hou aku i ʻekolu mau pahu kaʻa. He huinakolu like elua, a o ke kolu ka nui a me ka hexagonal, me na pukuniahi ma kela aoao keia aoao, a me ka hiku ma luna.
  Ua puana ae la ke kaikamahine paio:
  - Auwe! Ke hui pū nei nā mea pāʻani hou iā mākou!
  Kuno mai la ke keiki koa.
  - Hiki iā ʻoe ke uhaki i nā mea āpau!
  A lawe ae la ke koa opio i kekahi mea liilii e like me ka pahu pahu. A ua hoʻohuli ʻo ia i kekahi mau papahana ma ka huli ʻana i kona manamana lima. A laila ua hoʻopuka ke keiki kāne i kapa ʻia ʻo Edward ma kēia ʻāpana kaua. Ua lele mālie ʻo ia i ka pahu nui loa. A aneane ʻike ʻole ʻia ʻo ia.
  Ninau ke kaikamahine i ke keiki:
  - He aha ia?
  Ua minoʻaka ʻo Edik a pane maila:
  - Kahaha! I kēia manawa e ʻike ʻoe pehea e hana ai!
  ʻOiaʻiʻo, ua lele ka pahu i loko o ka pahu o kahi pahu nui. I kēia manawa wale nō ʻaʻohe pahū. Ua hoʻomau ka neʻe ʻana o ka triumvirate. Eia kekahi, ʻelua mau kaʻa hou i puka mai.
  Ua hawanawana ke kaikamahine Adala:
  - He aha ka mea i hana ʻole?
  Ua minoaka ke keiki koa.
  - I kēia manawa e ʻike ʻoe!
  A ʻoiaʻiʻo, ua lawe ka pū nui o ka pahu nui a huli a paʻi i kona hoa paio huikolu. A e hahau aku ʻo ia iā ia me ka puʻu kaua. Ua ʻā a hoʻomaka ka pahu kaua e pahū. A laila hoʻoneʻe ʻia ka pahu i kahi pahu ʻē aʻe, ʻoi aku ka liʻiliʻi, a paʻi.
  Ua ʻōlelo ʻo Adala me ka ʻakaʻaka:
  - Papa!
  Ua hoʻopuka ʻo Edik:
  Ina ma ke ala ka pakaua,
  Ua kūkulu ka ʻenemi ...
  Pono mākou e hele a puni mai hope -
  Lawe iā ia me ka pana ʻole!
  Ua minoaka ke kaikamahine i kona hoa opio. Ua kūʻē nā keiki koa a akamai i ka pūʻali koa holoʻokoʻa. Akā ua hana maikaʻi ka maalea a me ka ʻenehana i nā monsters.
  Ua wela ke kolu o ka pahu i ke ahi, a laila ka ha. A me ka pahū hou a me ka ruptures. ʻO kēia ka hoʻolālā o ka make a me ka luku ʻana, a hiki i kēia manawa me hoʻokahi pahuhopu.
  Ua ʻike pono ke keiki koa:
  - No ke aha mākou e makemake ai i kahi hui? He poʻe keiki lākou e like me mākou. ʻO wau wale nō ka ʻike a me ka ʻike o nā kenekulia, a he poʻe ʻōpio hou lākou. A ʻaʻole pono e wehe iā lākou i nā pūpū me nā koʻokoʻo uranium.
  Ua hoʻōho ke kaikamahine:
  - ʻO nā kānaka a pau ma ko mākou honua honua,
  Pono mau hoa mau...
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka
  A noho i kahi honua maluhia!
  Lalau ae la ke keiki koa a himeni.
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka
  A noho i kahi honua maluhia!
  Ua hoʻomaka nā pū ma nā paia o ka pā kaua i ka pahu huhū. ʻO nā pūnāwai o ke ahi, ka luku a me ke one ʻā a puni ke kaʻa. A ʻelua mau paʻi i ka pale kaua i māhele ʻia i nā māwae.
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine ʻo Adala:
  - ʻAʻole pololei loa ka ʻenemi.
  Eia naʻe, ua paʻi kekahi mau pūpū i ka pahu. A pahū a pahū. I ka manawa o ka pahū ʻana, ua kaʻawale kahi kiko liʻiliʻi mai ona aku. A o Adala i kona lima. ʻO ka mea hana i hoʻohana ʻia e ke keikikāne akamai i lele i loko o ka poho lima o ke kaikamahine. A i ʻole, he kanaka koa akamai a me ka mea hoʻolālā e like me ke keikikāne.
  Paʻi akula ʻo Edik i ke kaikamahine ma ka poʻohiwi me ka ʻae ʻana:
  - Maikaʻi, ua loaʻa iaʻu!
  Ua ʻakaʻaka ʻo ia:
  - Loaʻa iā ʻoe, mai lawaiʻa nui ʻoe!
  A paheʻe ka hāmeʻa i loko o ka lima agile o ke keiki, e like me ka macaque.
  I kēia manawa, hauʻoli nā keiki. E like me nā mea pāʻani i paʻi i ka panakō ma roulette a loaʻa i nā ʻāpana gula. Akā, ua maopopo, inā laki ʻoe, paʻakikī ke hoʻōki. Me ka hoʻomanaʻo maikaʻi loa, ua hoʻomanaʻo ʻo Edik i ka makahiki iwakālua, he kanaka ʻumiʻumi ʻo ia i ʻike ʻole i kona mau palena, a ua uku ʻo ia no ia mea, ʻoiai ua laki ʻo ia i ka wā mua. No laila, ʻoiaʻiʻo, pono ʻoe e haʻalele i ka pāʻani i ka manawa ma kahi casino.
  Ua hoʻomaopopo naʻe ʻo Edik ʻaʻole kēia he pāʻani. A ʻo kēlā kaua maoli ʻaʻole ia he RPG.
  No ka laʻana, ua ʻike ʻia ʻelua mau helikopa ma luna o ka hale kākela. A ua mākaukau lākou e makaʻala i kēia wahi.
  Ua uē nā kaikamāhine me ka makaʻu.
  - Makaʻu! Hiki iā mākou ke loaʻa iā lākou!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Edik a pane akula:
  - Ua loaʻa nā pahuhopu ʻoi aku ka maikaʻi. E nānā i ka hana ʻana o kaʻu mea hoʻohana hou i ka cybernetic bug.
  A hoʻomaka hou ke keiki. A ua hoʻonui ʻia ka nui o nā helikopter i ʻeono. A ua maʻalahi lākou a nui.
  Ua hoʻopuka ʻo Adala:
  E holo pupule,
  ʻO nā kaʻa kaʻa kaua ma o nā puddles...
  A kani mai ka helikopa me he nalo!
  Ua lawe ʻo Edik:
  ʻO Cheburashka ka mea pana,
  ʻO Shapoklyak, e like me ka mea hoʻokele,
  Ua hoʻouka ka crocodile i ka pū mīkini!
  A no laila ua loaʻa i ka helikopter, ua loaʻa iā ia kahi pōpoki, ua pā i kona hoa me nā pūkuniahi ea. Ua poino a hoomaka e puhi. A hoʻomaka nā helikopa ʻē aʻe e pōʻai. A he ahi no hoi maluna o lakou, a pane mai lakou. Eia ka leʻaleʻa. Ua hoʻomaka mua e hāʻule kekahi o nā turntables, e waiho ana ma hope o kahi huelo puhi.
  A ma hope ona e hele mai kekahi. He leʻaleʻa maoli kēia a me ke kaua internecine.
  Kuno aku la ke keiki i kona hoa.
  - Pehea ka wehe ʻana?
  Ua ʻōlelo ʻo Adala:
  - Laki!
  Ua hōʻeha ʻo Edik a hoʻomake i kona mau papalina ʻulaʻula:
  - Hiki paha iā ʻoe ke ʻōlelo i kekahi mea ʻē aʻe, freebie?
  Ua paʻi ke kaikamahine i kona mahiole alohilohi, akā noho mālie. I kēia manawa, hāʻule ʻelua helikopa i ka manawa hoʻokahi. A paʻi kekahi i ka hale kākela, a pōʻino pū kekahi i ʻekolu pū i ka manawa hoʻokahi.
  Ua kani mai ke keiki akamai:
  - ʻAe, akamai!
  Pane mai la ke kaikamahine.
  - Hiki paha ke akamai, a pehea ʻoe e kākoʻo ʻole ai!
  ʻO nā helikopa hope ʻelua i hui pū me ka ikaika a pahū koke. A he uila hou. Maikaʻi loa kēia!
  Ua hīmeni ʻo Edik:
  Ke akamai nui, ke aloha o ka waiwai,
  A i ka manawa like, ke kanaka ...
  Na kaula mele poetry,
  No ka loaʻa ʻana o hoʻokahi kenekulia i kūpono i ka puʻuwai!
  No laila, hele ka lua o ka puni i nā keiki koa. A ua hoʻi ka superbug control me ka chip i ka lima o ke keikikāne.
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine:
  - ʻAe, ke hana maikaʻi nei mākou. Akā, hiki i ka ʻenemi ke loaʻa i kahi ʻakaʻaka i loko o kāna ʻeke!
  Pane aku la o Edik me ka minoaka.
  - Ua ʻike au i hoʻokahi kanaka hoʻomake. A i ʻole, ʻaʻole hoʻokahi wale nō. Aia nā kiʻi like me kēia ma nā pāʻani a me nā kiʻiʻoniʻoni!
  Ua wehe hou ʻia nā puka pā o ka hale kākela. I kēia manawa, puka mai nā monsters nui mai iā lākou. Ua kūlou hoʻi lākou e kolo i waho.
  I kēia hihia, hele nā robots!
  Ua hoʻopuka ke keiki akamai:
  - Euanelio !
  Ninau mai la ua kaikamahine nei me ka pihoihoi.
  - He aha?
  Ua wehewehe ʻo Edik me ka ʻakaʻaka:
  - Ua paʻi ʻia kēia moʻolelo animated ma ka honua kahi aʻu i hele mai ai. A aia kekahi mau lopako nui ma laila!
  Ua ʻōlelo ʻo Adala:
  - He kupanaha kou honua. Ua ʻōlelo mua ʻoe ua ʻoi aku ma mua o ʻelua haneli mau ʻāina.
  Pane mai la ke keiki me ke kaniuhu.
  - ʻAe, pōʻino, ʻo ia ke ʻano.
  Ninau mai la ua kaikamahine nei me ka manao ole.
  - No ke aha lā? Laki wale paha. No ka mea maikaʻi loa ka loaʻa ʻana o nā ʻāina a me nā moʻomeheu he nui ma ka honua hoʻokahi!
  Ua kūʻē ʻo Edik:
  - ʻAʻole! ʻAʻole maikaʻi loa. Ua hakakā pinepine nā kānaka a hoʻohana i ko lākou mau lima. ʻO ia hoʻi, makemake wau e ʻōlelo i ka hakakā pinepine ʻana o nā ʻāina ʻē a hoʻolei i nā missiles i kekahi.
  Ua ʻōlelo ʻo Adala me ke kaniʻuhū:
  - ʻAe...
  Ua hoʻopau ke keiki koa.
  - Hoʻohilahila! I kēia manawa, e hele kāua i nā robots!
  A ʻo ka mea ʻoiaʻiʻo, ua puka mai kahi ʻumi kakini uila holoʻokoʻa. A loaʻa iā lākou nā mea kaua he nui e hiki ai iā lākou ke luku i ke kūlanakauhale holoʻokoʻa.
  Ua ʻōlelo ʻo Edik:
  - Pono kahi ala ʻē aʻe e kūʻē iā lākou.
  A huki maila ke keiki i kahi mea liʻiliʻi me kahi antenna mai kona ʻeke.
  Ninau mai la ua kaikamahine nei me ka pihoihoi.
  - He aha ia?
  Pane aku la o Edik me ka minoaka.
  - He mea lawe i nā maʻi maʻi wikiwiki akā luku!
  Ua hoʻi hou ʻo Adala:
  - ʻAe, he aha nā maʻi, nā maʻi, nā maʻi ʻino !
  Hoʻoponopono ke keiki:
  - ʻAʻole! ʻO kā mākou pahuhopu ka pale ʻana i ka maikaʻi, ʻaʻole e hoʻopōʻino i ka poʻe, a i ʻole saikals , a i ʻole kā lākou robots!
  A ua kī ke keiki akamai i ke kukui ʻike ʻole ʻia i nā terminator.
  Hoʻomanaʻo wau i nā kiʻiʻoniʻoni e pili ana i nā robots a me nā mea ʻē aʻe. A ma ʻaneʻi ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻapaʻa he kukuna holomua.
  Ua kuhikuhi ʻo Edik i kahi kaola i nā robots nui, ʻo kēlā me kēia me ka nui o kahi hale ʻeiwa . A lanakila ʻo ia. ʻO kekahi o nā mea hoʻopau ua paʻa koke a hoʻomaka e iho. A ma hope ona kekahi.
  Ua hīmeni ke keiki me ka minoʻaka.
  hola o ka waiwai -
  ʻO ka manawa kēia e pāʻani ai!
  hola o ka waiwai -
  E ho'āʻo e hoʻopau i kēia hola!
  ʻO ke kaikamahine, e nānā ana i nā robots e maloʻo a hāʻule, e hoʻokiʻekiʻe i ka lepo a hoʻopuehu i nā ʻāpana haʻihaʻi i ka wā e paʻi ai lākou i nā papa, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAe, ʻenehana!
  Kuno ʻo Edik me ka minoʻaka:
  - ʻAe, hoʻoholo ka ʻenehana i nā mea āpau i ka wā hana hou!
  Pane aku la o Adala:
  - ʻAʻole! Hoʻoholo nā kānaka a me nā limahana i nā mea a pau! A i ka manawa like, ʻaʻole nā mea a pau!
  A lawe ae la ke kaikamahine i kekahi mea e like me ka Rubik's cube mai loko aku o kona eke a hoomaka ae la e milo.
  Ua hui hou nā lopako Terminator, a ua uhi ʻia lākou i loko o kahi pūnaewele ʻālohilohi i ʻālohilohi a haʻalulu. A laila, hoʻomaka nā kaʻa kaua e hāʻule a lele liʻiliʻi. ʻO ia hoʻi, ua pahū, a lele nā ʻāpana, e like me kahi hau hau i hele mai ma lalo o ka hahau ʻana o ka lāʻau hockey hockey.
  Ua hana ʻo Adala i ka hoʻoponopono a ʻike ʻia:
  - I kēia manawa hiki iā mākou ke lilo i ʻike ʻole no kekahi mau minuke!
  Pane mai ke keiki akamai.
  - ʻAʻole ʻo ia ka mea ʻoi loa, e ʻike ʻia mākou i ke kukui infrared. E hele mai, ʻoi aku ka maikaʻi o kaʻu hana ʻana i ka hoʻonohonoho.
  I kēia manawa, lohe ʻia ka leo ma hope o lāua. Ua ʻike ʻia nā keikikāne a me nā kaikamahine i nā lole hakakā. He kakini wale nō o lākou, ʻaʻole i ʻoi aku ko lākou mau makahiki ma mua o ka lua, ma ka liʻiliʻi loa i ka helehelena. Akā i ka manawa like, loaʻa i nā keiki nā mea kaua kūpono. ʻO nā pū mīkini laser, blasters, hoʻopau i nā grenades liʻiliʻi like ʻole. ʻAe, ʻaʻole maʻamau nā kāne ma aneʻi. A i hoʻomaʻamaʻa ʻia i nā kaua ma ka honua virtual !
  Ua ʻōlelo ʻo Edik:
  - E nā kāne, e makaʻala, i ʻole e paʻi ʻoe! Aia nā mea kaua ma ʻaneʻi e hiki ke komo i loko o kou mau lole kaua.
  Moe ihola nā keiki koa. Ua ʻānaʻi maila nā kukui ma ka lewa a ua hoʻomaka nā pūkuniahi laser e puhi.
  Hoʻomaka lākou e paʻi i nā mea a pau e neʻe. ʻOiai i ka lepo.
  Ua hoʻopuka ʻo Adala:
  - E like me kēia. Aia kahi kiʻekiʻe o ke ahi ma ʻaneʻi.
  Ua paʻi ʻia kekahi mau robots Terminator ola e kā lākou mau pū ponoʻī. Poha ae la lakou i ke ahi a poha. Ua lele ke poʻo o kekahi, lele i luna a milo me he luna lā.
  Ua ʻakaʻaka nā keiki me nā pū laser. ʻIke ʻia he mea leʻaleʻa loa. ʻOiai ua loaʻa kekahi kaikamahine i ka ʻōpala, ua hoʻokiʻekiʻe ʻo ia i kona poʻo i kahi mahiole ʻalohilohi, a puhi ʻia kona papalina ʻulaʻula.
  Ua hooho ae ke koa.
  - Kahiko !
  Ua ʻae ʻo Adala:
  - Chernodyrno maʻalahi!
  Ua puhi ke keiki koa i ka paipu paʻi hou ma ka papalina puhi a ʻoki ʻia o ke kaikamahine. A ʻaneʻane hiki i ka manawa koke ke hoʻōla ʻia ka pōʻino, a laila maʻemaʻe ka ʻili maʻemaʻe o ke koa ʻōpio, ʻaʻohe mea i koe.
  Ua uē ke kaikamahine me ka minoʻaka:
  - ʻepekema naʻe!
  Ua ʻike ʻo Edik, me ka ʻāʻī ʻana i kona lae paheʻe, kahi i hoʻomanaʻo ai a me ka ʻike o nā kenekulia he nui:
  - ʻAʻole maʻalahi nā pōʻai. Loaʻa paha iā mākou nā pilikia.
  Ua hoʻi hou ʻo Adala:
  - ʻOiai ʻaʻole hiki iā mākou ke hoʻoponopono i nā pilikia āpau,
  ʻAʻole hoʻoholo i nā pilikia āpau ...
  Akā, e hauʻoli nā mea a pau
  E hauʻoli nā kānaka a pau!
  A wehe hou ʻia nā ʻīpuka o ka hale kākela kahiko. A mai laila mai kekahi mea haohao. I kēia hihia, ua lilo ia i tyrannosaurs nui. A noho nā koa i loko o nā lole hakakā.
  Ua uē ʻo Adala:
  - Nā pōʻaiapuni!
  Kuno ʻo Edik me ka ʻae.
  - Ua like loa me ia. Me nā dinosaurs he pōʻino lākou.
  Ua hīmeni nā keiki koa.
  Dinosaurs, dinosaurs,
  Noho paha ʻoe i ʻApelika!
  Nau ʻoe i ka ʻalani no ka ʻaina kakahiaka,
  Dinosaurs, dinosaurs!
  Ua like ke ʻano o nā pōʻai me ke kanaka, akā ʻoi aku ka nui a me ke kiʻekiʻe. A he ʻeono mau manamana lima ma kēlā me kēia lima, a ʻo nā phalanges mānoanoa nui loa i kū pono kekahi i kekahi.
  ʻO nā mea hana ʻino loa.
  Ua hoʻopuka ʻo Adala:
  - Makaʻu iki wau iā lākou!
  I ka pane ʻana, hīmeni ʻo Edik:
  ʻAʻole maopopo iaʻu i ka nui o ka lilo ʻana i mea makaʻu,
  Ua hānau ʻia ke koa ikaika no ke kaua...
  ʻO ka makaʻu ka nāwaliwali, a no laila -
  Ua pio ka poe makau!
  Ua hoʻōho nā keiki koa.
  ʻAʻole mākou e makaʻu i nā monsters
  Hānau ʻia me ka pū kaola ma ko lākou mau lima...
  Ua ʻike mau ka naita i ke kaua,
  E lilo ka ʻenemi i naʻaupō mau loa!
  Ke neʻe mai nei nā dinosaur nui loa. A ʻo kēia mau mea kolo hoʻoweliweli i lele i luna.
  Kuno aku la ke keiki kapena ia Adala .
  - E hāʻawi mai iaʻu i kāu pahu Rubik maanei !
  Ua tweet nā kaikamāhine:
  - No ke aha kēia?
  Ua hīmeni ʻo Edward i ka pane:
  No ka pomaikai, no ko kakou pono,
  Inā makemake mākou ...
  Mai nīnau mai iaʻu i kekahi mea
  Mai nīnau, mai ʻike i kekahi mea!
  Ua ʻakaʻaka hou nā keiki koa, me he pāʻani leʻaleʻa lā.
  ʻO ke keiki koa, aia ma ka ʻaoʻao me ka lole hakakā, ʻike ʻo ia me kahi kiko ʻalani, e ʻakaʻaka ana i kona helehelena kamaliʻi, akā wiwo ʻole a nani.
  - Inā kūkākūkā mākou a pau i nā kauoha a nā luna, ʻoi loa i ka wā o ke kaua, a laila e nalowale loa ka hoʻopaʻi.
  ʻAʻole hoʻopaʻapaʻa hou ke kaikamahine koa, hāʻawi ʻo ia i kāna pahu Rubik . Lawe ʻo Edik a hīmeni:
  E luku mākou i ka ʻenemi me ka hahau hoʻokahi,
  E hōʻoia mākou i ko mākou nani me ka pahi kaua ...
  ʻAʻole no ka mea ʻole mākou i lanakila ai i nā Cycles -
  E wāwahi kākou i nā dinosaur i ʻāpana!
  A hoʻomaka ke keiki akamai e kaomi i nā pihi o kēia pahu kuʻi ʻē me kona mau lima māmā. A ʻo nā tyrannosaurs nui a ʻino hoʻi i hoʻokokoke a kokoke loa i ka hoʻokaʻawale ʻana o nā koa keiki. A ʻo nā kaʻa kaʻa nui, ʻelua a me ka hapa mika ke kiʻekiʻe, ua hoʻomaka e kiʻi mai kā lākou mau pū mīkini laser maʻalahi.
  Ua hoʻopuka ʻo Adala:
  Aia kou hopena i ke kaulike,
  Ke hoʻouka nei nā monsters iā mākou!
  Akā, mahalo ke Akua he mau hoaaloha koʻu
  Akā, mahalo ke Akua he mau hoaaloha koʻu!
  A e hahau lakou pela,
  A hiki ʻole i ka lohi!
  A laila huli koke maila nā tyrannosaurs ʻekolu e hele ana ma mua a hoʻouka kekahi i kekahi. A hoʻomaka lākou e haehae i ka ʻili ikaika, hina, ʻeleʻele me ko lākou mau maiuu. Ua lele nā pōʻaiapuni mai nā monsters a ua hoʻomaka i ka ʻōpala i kahi kūpono. Ua hoʻomaka nā tyrannosaurs ʻē aʻe e hoʻouka iā lākou, a hāʻawi maoli lākou i ka haʻihaʻi ʻana i nā iwi a wili i ka ʻiʻo o nā malihini i pio.
  Ua ʻōlelo ʻo Adala me ke kaniʻuhū:
  - He mea weliweli!
  Ua hīmeni kekahi keiki koa me ka lauoho ʻulaʻula:
  - Hoʻoweliweli ke kaua i ke ola,
  A pono a nani ka make!
  Ma ʻaneʻi ua wili hou ʻo Edik i kekahi mea i loko o ka pahu Rubik . A eia hou, holo wikiwiki nā tyrannosaurs ʻē aʻe i kekahi i kekahi. I ka manawa like, ua hāʻule lākou i nā kaʻa. Ua hoʻāʻo lākou e pana i hope. Akā, ʻaʻole maikaʻi loa kā lākou ahi i kēlā mau monsters.
  Ua hīmeni nā keiki me ka hauʻoli.
  Makehewa ka manao o ka enemi
  He aha ka mea hiki ke uhaʻi iā mākou i ka wiwo ʻole ...
  ʻO ka mea koa e hoʻouka kaua -
  E hahau kakou i ko kakou mau enemi me ka huhu!
  Akā i kēia hihia, ua hoʻopau nā ʻenemi o nā pōʻai a pana i kekahi i kekahi. A ua ʻeha lākou e nā tyrannosaurs. A ua hiki mai ka haunaele. A he ʻōmaʻomaʻo a uliuli ke koko o nā dinosaur, a he ʻalani ke koko o nā pōʻai. Ua nalowale kekahi o lākou i kona mahiole. A ʻike ʻia kekahi helehelena hoʻopailua loa, ʻoiai he mea hoʻomanaʻo pohihihi i ke kanaka. Akā me nā peʻa a me nā mea weliweli.
  Ua uē ʻo Adala:
  - ʻAe, ʻaʻole ʻoluʻolu loa kēia mau mea ola, a ua ulu nui lākou!
  Ua pane wiwo ʻole ʻo Edik:
  "Manaʻo wau ʻaʻole wau e lilo i kanaka makua, ʻoi aku ka ʻelemakule!" Aia kahi ala e ulu ʻole ai kā mākou hui, ma ke kino paha!
  Ua hīmeni nā keiki i ka hīmeni:
  ʻO ka poʻe mākua, he naʻaupō
  ʻAʻole pono e ulu i ka ʻumiʻumi...
  ʻAʻole hiki iā mākou, nā keiki, ke kahi ʻana,
  ʻO ka make ʻole he uku mau loa ia!
  I kēia manawa ua hoʻomaka ka pū o ka hale kākela e hahau i kona mau pūʻali koa, a hana me ka huhū nui.
  ʻEā, ʻike ʻia nā pū ʻoi aku ka nui ma nā paia, a hoʻomaka e kiola ʻia nā makana i pahū ʻia e like me nā pōkā atomika liʻiliʻi, a ala aʻe nā halo ʻano!
  Ua hīmeni ʻo Adala me ka hoʻokani pila:
  kaua nukelea, kaua nukelea,
  ʻO ʻoe ka mana o Gehena, weliweli loa,
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole pono nā kānaka!
  Kuno ʻo Edik, he ʻoki lauoho gula ʻuʻuku kona. He keiki ʻoluʻolu loa hiki iā ia, me kona helehelena nani a me ka anela, ka hōkū ma nā pāʻoihana. Ma ke ala, ua paʻi ʻia ʻo ia ma lalo o nā kūlana ʻē aʻe.
  A ua puhi nā mea a puni, a piʻi aʻe nā kahawai o ka uahi.
  Nīnau akula ke kaikamahine koa iā ʻEdik:
  - Pehea mākou e lawe ai i kēia pā kaua? Me ka leo, a pehea?
  Pane mai ke keiki akamai me ka minoaka.
  - ʻaʻole naʻe! Akā, akā, me ke kani!
  Ua pūʻiwa kekahi keiki koa me ka ʻaeto i ʻoki ʻia ma kona pāpālina.
  - He leo hea? ʻO ka ultrasound paha?
  Ua kūʻē ʻo Edik:
  - ʻAʻole! E hoʻohana mākou i ka hypersound! Manaʻo wau e makemake ʻoe i kēia.
  Ua ʻakaʻaka nā koa ʻōpio a ʻōlelo maila.
  E hoʻoinu i ke kaʻa i ka hana ʻino ,
  A pepehi i ka ghoul...
  E hoʻopaʻa paʻa i nā nati
  A ʻo ka ʻīlio!
  Akā, wehe hou aʻela ka puka pā o ka hale kākela, no ka ʻumi ʻumi o ka manawa. A mai loko mai o ia mau mea i kolo mai ai kekahi boa constrictor me ka nui loa. A ʻoi aku ka nui o kona waha i ko ka sperm whale. A ʻo nā niho, e like me nā hoʻomaʻamaʻa nui, wili a kani, a ʻālohilohi i ka lewa.
  ʻO kēia kekahi monster o ka cybernetics.
  Ua ʻike ʻo Adala, e palu ana i kona mau lehelehe ʻulaʻula me kona alelo:
  - ʻAʻole wau i manaʻo i kēia, he mea kupanaha!
  Ua hauʻoli nā keiki koa a hīmeni pū me ka ʻoliʻoli.
  Hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ke ʻano o ke kūlana?
  ʻO nā mea a pau e hoʻokō ʻia e ʻike mua ʻia iā mākou ...
  A no ke aha lā e kānalua ai, hopohopo,
  Hoʻonohonoho ʻia nā mea āpau ma ka honua!
  A ke kū nei mākou i nā ʻino,
  Mai ke aha a me ke kumu ...
  Noho i ka honua me ka ʻole o ka pīhoihoi,
  ʻAʻole hiki i kekahi!
  Laki maikaʻi, laki ʻino.
  E lele wikiwiki kākou - i luna a i lalo!
  ʻO kēia wale nō ke ala, ʻaʻole ʻē aʻe.
  ʻO kēia wale nō ke ala, ʻaʻole ʻē aʻe.
  E ola kahaha!
  Kahaha, kahaha!
  E ola kahaha!
  Kahaha, kahaha
  E ola kahaha!
  
  NA KAIKAMAHINE NINJA KUE I KE MONSTER LOA
  HOOLAHA
  ʻO nā huakaʻi o nā kaikamahine ninja maikaʻi ʻehā a hui pū me nā mutants e kūʻē i kahi pūʻulu holoʻokoʻa o nā monsters a me nā koa ākea weliweli loa, a me nā hoa paio ʻē aʻe.
  . MOKUNA Helu 1
  ʻO ka mea kūikawā, ua hoʻoholo lākou e hakakā i ka monster Generous a me kāna mau hakakā ʻelua o nā mutants.
  Ua hoʻolālā maoli lākou e puhi i kahi kūlanakauhale holoʻokoʻa me ka hoʻohana ʻana i nā mea kaua laser gravitational-pumped.
  ʻAe, he mea hoihoi nō hoʻi kēia. Eia kekahi, ua kiʻi pū ka monster Generous i nā koa kila mai ka nui ʻole.
  Lele aʻela ʻo Elizabeth a hoʻokuʻi i kona kuʻekuʻe wāwae i loko o ka ʻōpū o ke koa kila. ʻO ka hopena i hoʻopā i ka hao.
  Kulou iho la ka mea ino, aka pololei koke ae la a akaaka.
  - He mea nui ʻole, wahine honua!
  Ua hoʻoneʻe ʻo Elena i kona ʻūhā ma ka ʻāʻī o kona hoa. Akā, ua ʻike au i ka metala paʻa paʻa i hoʻoheheʻe ʻia. A ua ʻeha iki ʻo ia.
  Ua hoʻōho ka mōʻī wahine ʻulaʻula:
  - He kanaka kēia me nā pōlele kila!
  Ua kīkī pū ʻo Catherine i ke poʻo o ka mea hao ʻaʻahu me ka wāwae ʻole. ʻAʻole hiki iā ia ke lawe i lalo, lele ʻo ia me ka uē ʻana:
  - Ua ʻoi aku ka paʻakikī o ke kanaka ma mua o ka pōhaku!
  Na Euphrosyne kekahi i hoʻoneʻe i ke koa kila, i kēia manawa e hana ana i kahi kahili. Ua hāʻule ka mea ʻino me ka hāʻule, akā ua lele koke i luna. A ua hoʻomau ʻia ke kaua me ka ikaika hou, huhū, ʻino.
  Lawe ke kaikamahine a hīmeni:
  - ʻAe, ʻike mākou i ke kaua,
  Akā ʻaʻole mākou makemake e hana hou ...
  Hāʻule nā kaikamāhine i ke kaua,
  A hoʻopiha lākou i ka rut!
  Pane akula ʻo Elizabeth ma ka lele ʻana me ka maʻalahi, a kuʻi ke poʻo o nā koa kila ʻelua, ʻo ia ka mea i lele ai nā hunaahi ma nā ʻaoʻao a pau.
  ʻO ke kaikamahine me ka lauoho polū i kani mai:
  - Hiki ke ʻike ʻia ka metala i ka uila.
  Lawe aʻela ʻo ia a hoʻokuʻu i ka pahi i loko o nā uwea me kona lima ʻākau... Ua hana like ʻo Elena. A laila hāʻule nā ʻōpuni uila ma luna o nā koa kila, a ua hoʻoheheʻe ʻia ka hoʻokuʻu ʻana i ka haʻalulu. A ua hoʻomaka ka ʻulaʻula o nā moʻo kila.
  A laila hele lākou ma nā māwae a maloʻo e like me ka lepo.
  Ua ʻike ʻo Catherine, e hoʻolei ana i kāna boomerang ma nā uea. Ke kumu e hāʻule ai lākou a ʻai i nā monsters:
  - Hoʻopau mākou i nā mea hakakā weliweli!
  Ua ʻōlelo ʻo Euphrosyne:
  - No nā hoʻokō koʻikoʻi i ke kaua ākea!
  A e hoolei aku oia i kana makana i kona poe enemi.
  ʻO kēlā me kēia hihia, ua pau nā koa o ke kila. A ho'ōla hou nā koa i ka honua.
  Ua hoʻomākaukau mua ka ʻenemi nui no ke kī ʻana i kahi pākahiko make me kahi mīkini hana kūikawā i hana ʻia ma ka lawe ʻana i nā graviton mai ka Honua a mai nā hōkū ʻē aʻe.
  A pehea e ho'āla ai ka hoʻokuʻu pepehi kanaka. A hoʻomaka ka lewa e haʻalulu, a ʻoi aku ka wela o ka ea. A me he mea la he mau mawae e holo mai ana, i piha i ka malamalama.
  Ua ʻōlelo ʻo Elizabeth:
  - E like me kēia! E hakakā kāua!
  Ua ʻike ʻia kekahi mutant nui i mua ona, me he gorila lā, me ka maka ihu. Holo wikiwiki ʻo ia i ke kaikamahine, a wikiwiki loa a deftly. Ua lele hope ʻo Elizabeth i hope, e kuʻi iā ia. A hāʻule ka gorila, hāʻule i luna.
  Ua kuha mai ke kaikamahine me ka lauoho uliuli, a me kona kohu mutant i hāʻule hou ai ka gorila i ala aʻe. A ʻo kekahi, ua pau kona poʻo i ka ʻōpala .
  ʻO kekahi holoholona mutant, ʻoi aku ka pololei, kahi hui ʻana o ke kanaka a me nā holoholona, he poʻo ko ka ʻīlio hae. A hoʻāʻo ʻo ia e hoʻouka iā Elena. Hāʻule ke kaikamahine me ka lauoho ʻulaʻula ma kona kua a hoʻolei i ka monster ma luna ona. Lele ʻo ia a hāʻule i ka pou kukui. A uwē ʻo ia me he ʻīlio i hahau ʻia.
  Ua hahau ʻo Euphrosyne i ka ʻīlio hae mutant ma ke poʻo me ka pōhaku. Ua mahele.
  Ua hoʻōho ke kaikamahine:
  - Nā pōhaku, nā pōhakuʻula!
  ʻAʻole ʻoe ʻo ka ʻuā o ka ʻīlio hae - ʻoi aku ka maikaʻi e pani!
  Ua ʻike ʻo Catherine me ka ʻakaʻaka i ka hoʻāʻo ʻana o ka gorila mutant e kū i luna. Ua neʻe ʻo ia ma waena o kona mau wāwae, e lele ana ʻo ia. A laila hoʻohuli ʻo ia i kona hoa paio i luna.
  Ma hope o ia mea, ʻo lāua pū me ʻElizabeta, ʻoki i nā kuʻekuʻe wāwae o ka holoholona me nā pahi.
  A ʻakaʻaka ka holoholona a ʻakaʻaka. A ua hoʻopaʻa maoli ʻia i loko o ka ʻōpala .
  Ua hopu nā kaikamāhine i ka ʻīlio hae ma ka ʻāʻī o ka ʻāʻī a hoʻolei aku i ke gorila. Kuʻi hou lākou a huli. Hoʻohui nā mea nani ʻehā i nā kuʻekuʻe wāwae ʻole. A ʻo kekahi mau mutants i ʻōwili i ka wikiwiki a lele i loko o ka muliwai.
  Ua hīmeni ʻo Elena:
  - Ke paʻi koke wau iā ʻoe ma ka lae, e hele ʻoe i lalo!
  A holo akula nā kaikamāhine. A eia ʻo ia, ʻo ka mea ʻino nui ʻo Shchedry. Paʻa ʻo ia i kahi blaster kaumaha ma kona mau lima. A mai ia mea, me he mea lā i puhi ʻia e kahi kahe ikehu. Eia kekahi, aia ʻo Shchedry iā ia iho i loko o ka pale kaua, a me ka mask a me ka pale kaua.
  ʻO nā kaikamahine, lele a ʻalo , ʻalo i nā kukuna pepehi. A ʻo kā lākou mau kuʻekuʻe wāwae ʻaʻahu, poepoe, ʻulaʻula ʻulaʻula nui.
  Ua kiola ʻo Elizabeth i kahi boomerang i ka ʻenemi. Ua kī ʻo ia iā ia. Akā, hele ka mea kaua ma ka ʻaoʻao a ku i ke kukui uila. Ua ʻoki ʻia ka pou, a ua paʻi ke poʻo ʻekolu-maka e hōʻike ana i ke kaʻa alanui i ke poʻo o Generous, uhi ʻia me ka mahiole.
  ʻIke akula ʻo Elena i ka puʻupuʻu o ka ʻenemi, hoʻolei akula ʻo ia i ke kaula i wili ʻia i loko o ka laso a hopu i ka pahu. Huki ʻo ia me ka ʻoi loa a haehae aʻe mai kona wāwae.
  Ma hope iho, hīmeni ʻo ia:
  - Mai nā wāwae o nā kaikamāhine,
  Nā wāwae ʻino...
  ʻAʻole hiki ke haʻalele, manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  E hahau i ka nickel
  Paʻi i ka nickel!
  ʻAʻole paʻakikī ke hoʻomoe i kahi kāne!
  Hoʻopau ʻia ka mea lokomaikaʻi. Lawe na kaikamahine ninja a hahau me ko lakou manamana wawae. A lawe maoli lākou i ka lawehala me kā lākou quartet. Ma hope o kēlā, lele mākou i ka generator. Ua hoʻāʻo ʻo Elizabeth e hoʻopau i ka wā i paʻi ai ke au iā ia. Lele aku la ke kaikamahine mutant i hope a puana ae la:
  - Hoʻonani i nā kaikamahine ninja,
  Hoonani i na koa kaua!
  Kiʻi akula ʻo Elena i kahi kīwī i ka mīkini hoʻoheheʻe, e ʻohi ana mai ka asphalt. Ua lele ʻo ia, paʻi a hoʻopōkole.
  ʻO ke kaikamahine me ka lauoho ʻulaʻula i kani mai:
  - Hoʻoponopono wau i ka pilikia ʻaʻole maʻalahi, akā maʻalahi loa!
  ʻAʻole i wela hou ka ea wela. I kēia manawa, hoʻomaka hou nā kaikamāhine e pāʻani.
  Eia kekahi misionari. Ua ʻike ʻia kahi hoa paio koʻikoʻi i mua o kahi monster robot. A he mea weliweli loa kēia monster. Lawe ʻo ia i ke kiʻi o kahi mokulele mokulele, a e hoʻohana kākou i nā kukuna laser e paʻi i kekahi o nā kūlanakauhale nui, virtual, e wāwahi ana i nā skyscrapers.
  Ma ʻaneʻi, hoʻopau ke kahe o ka ikehu i kahi hale nui a me nā moʻolelo nui, e hoʻohiolo ana i ke kaʻa a me ka metala.
  Ua ʻōlelo ʻo Elena, me ka nānā ʻana i kēia me ka mahalo:
  - Pehea ka nui o kona ikaika!
  Pane aku la o Elisabeta me ke kaniuhu.
  - I kēia manawa pono mākou e loaʻa i kahi mea kūʻē iā ia!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Catherine a huki maila i kahi mea kaua koʻikoʻi mai loko mai o ka lewa.
  hyperlaser kēia ! Paʻi i ka ʻenemi me ka hoʻohana ʻana i ka ikehu o quark fusion!
  Kuno ʻo Euphrosyne:
  - Ua pololei kēia! E lawe kākou i ka ʻenemi a hahau iā ia!
  Kuno mai la o Elizabeth, a puka mai la kekahi pu maalea loa ma kona mau lima. Ua ʻōlelo ke kaikamahine mutant:
  - He pūkuniahi kukuna kēia, me ka hoʻomoʻi hypernuclear !
  Ua loaʻa i nā kaikamahine ʻelua ʻē aʻe nā ʻōpala. A i ka wā e lawe ai lākou i ka robot e luku ana i ke kūlanakauhale, e hahau lākou iā ʻoe.
  Ua hana lākou, ʻoiaʻiʻo. Akā, ua hiki mai kekahi mea i manaʻo ʻole ʻia. Ua paʻi ka radiation kaua i ka robot, akā ua ʻike koke ʻia e kekahi pale pale ikaika loa.
  A ua manaʻo nā kaikamāhine iā lākou iho i ka wela nui.
  Ua hīmeni ʻo Elena:
  - ʻO kēia ka pale i hiki mai,
  Pehea e lanakila ai i ka parasite?!
  Pane maila ʻo Elizabeth me ka ʻakaʻaka:
  - Manaʻo wau ʻike wau i ka pale ʻana o kēia robot iā ia iho. I kēia hihia, ʻo kēia kahi anana hoʻokahi a me ka hapa ʻaʻole hiki ke komo maʻalahi!
  Manaʻo ʻo Ekaterina:
  - Pehea inā mākou e hoʻohana i ka hyperblaster thermopreon pumped ?
  Kuno ʻo Euphrosyne:
  - E loaʻa ka mana lethal!
  Ua kūʻē ʻo Elizabeth:
  - ʻAʻole! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻohui maʻalahi i ka ikehu maanei. ʻO ke kumu o kēia ana ʻo ia ka holo ʻana o nā kahe a pau o ka ikehu a me nā ʻāpana i ka ʻaoʻao like!
  ke kukui hyperlaser iā lākou . ʻAʻole i loaʻa i nā kaikamāhine ka manawa e lele ai i nā ʻaoʻao. Ua manaʻo lākou ʻaʻohe kāmaʻa, me kahi ʻeke nani o ka kuʻekuʻe wāwae.
  Ua palu koke ʻia lākou a pau e ka hyperfire ma ko lākou mau kapuwaʻi kapa ʻole .
  Ua hoʻōho a hoʻōho nā kaikamāhine ma luna o ko lākou māmā:
  - Hoʻonani ʻia koʻu ʻāina hoʻāno,
  He ʻino o nā ʻino i ka lapalapa o nā lanakila...
  ʻO ʻoe wale nō ka mea like me kēia ma ka honua holoʻokoʻa,
  A ʻaʻohe mea i ʻoi aku ka makamae ma mua o ʻoe ma ka honua!
  Ma hope o ia mea, ua lawe nā uʻi a kuha me ko lākou huhū a pau i ka robot. A ʻo ka kohu o nā kaikamahine mutant he ultra-acid ʻawaʻawa . E holo wikiwiki ʻo ia a wāwahi i ke kula. A ua loaʻa i ka lopako hakakā ʻehā mau ʻeha nui. Ua ʻai ʻia kona kapa kila, ua hana ʻia nā niho kupanaha e puhi ʻia ana.
  A ua hoʻomaka ke kaʻa kaua e nalowale ka wikiwiki.
  Ua hīmeni ʻo Elena me ka hoʻohenehene:
  Ke hoʻokokoke mai nei ka Honua.
  ʻAʻole hoʻolohe kaʻu photon i ka huila...
  Kūlou au i ka ʻike,
  A holo nā missiles i ka pahu hopu ...
  ʻAʻole mākou e hoʻomaka i ka hakakā mai ka ʻōpala!
  A ua pane aku ka lopako kaua a hahau i na kaikamahine me ke kokua ana o ka hyperplasmic blot. Ua lele ʻo ia i waho o nā pū kaua a holo wikiwiki ma hope o nā kaikamahine mutant.
  Lawe aʻela ʻo Elizabeth i nā ʻuʻu ʻulaʻula o kona mau umauma. Ua hahai kona mau hoa hui.
  Hīmeni ka liʻiliʻi ʻulaʻula:
  He honua honua ʻo Russia me kona mau umauma,
  Ua uhi ʻo ia a hoʻopakele i nā kānaka mai nā pilikia...
  Akā, ua piʻi aʻe ka pō me kona ʻulaʻula.
  Ua huhū kekahi i ko mākou leo o ka lanakila!
  A lawe a synchronously nā koa i nā nalu hypersonic mai ko lākou mau nipples, ke kala o nā strawberry overripe.
  Ua lele lākou me he kai eʻe. A pā lākou i ka ʻōpū hyperplasmic . Ua loaʻa ʻo ia i ka hahau ʻana, ua haʻalulu ʻo ia a holo wikiwiki i ka ʻaoʻao ʻē aʻe. Ma hope o ia mea, lawe ʻo ia a uhi i ka robot, e ʻā ana a puhi. A no laila, ua hoʻopili ʻia ka mīkini mīkini i loko o kahi pūnaewele ahi a hoʻomaka e ʻā e like me ke kukui.
  Ua hīmeni ʻo Elizabeth me ka ʻakaʻaka:
  E noho aliʻi nā kaikamāhine i ke ao holoʻokoʻa
  ʻOiai ua ua napalm mai ka lani mai...
  ʻO ka lawelawe ʻana i ka ʻāina makua ʻo kā mākou hana hiki ʻole ke hoʻololi.
  Ua ʻā ke ahi kapu i loko o kuʻu puʻuwai!
  A e lawe hou ka poe koa ia mea mai ko lakou mau nipple ruby a hahau ia lakou me ka uila.
  He mau u'i kakau maoli keia. A ʻo ko lākou kino he ʻiʻo, ikaika, kālai ʻia, ikaika.
  Ua hāʻule hope loa ka lopako pepehi kanaka i ka lepo ākea. A ua lilo ia i hopena make maoli mai nā umauma o ia mau nani nani.
  Ua hīmeni ʻo Elena:
  E lawe mai kakou i ka malamalama i ko ke ao nei a pau, e manaoio mai ia'u,
  E make kākou a ho'ōla i ka honua...
  ʻOiai weliweli ka hopena, ua hiki mai ka make ʻino,
  Mai make makehewa, no ka mea, ke ola nei ko kakou Aina Makuahine!
  Ua kūʻē ʻo Elizabeth:
  - ʻAʻole, ʻoi aku ka maikaʻi o ke ola a lanakila!
  ʻO nā kaikamāhine, ma keʻano laulā, hōʻike i ko lākou kūlana hakakā nui. Akā, ua ʻike hou ʻia ka Mea lokomaikaʻi. He kanaka puʻupuʻu kēia i loko o ka mask a me ke kapa kila, i kēia hihia, me nā hoa ʻelua ʻē aʻe, ua lawe ʻo ia i kahi mea kaua e hoʻomake ai i nā pōhaku. A hahau ʻo ia i nā hale me ia. Ua hemo, e like me ke one, a nahaha. A ʻo nā kaikamāhine maikaʻi e noho ana i loko o lākou, heʻe lākou mai nā kaua.
  Ua ʻōlelo ʻo Ekaterina:
  - He kuko ka luku,
  ʻO ka mana maikaʻi ʻole e hoʻomalu i ka moena...
  ʻO ka mea inu nui i ke koko o haʻi,
  E hoolei kakou i ka pu me ke aloha!
  Lalau aku la na kaikamahine a koke no i ko lakou kani ana. A lele mai kekahi mau manu koʻikoʻi ma luna o nā hale. Hāʻule lākou ma luna o ke poʻo o nā mutants - kahi hui o ke kanaka a me ka puaʻa hihiu a me kahi rhinoceros ʻē aʻe. A hoopiha iho la na nuku o na manu i ko lakou mau iwi poo i na puu nui, a haule iho la lakou.
  A ʻo kekahi nuku e paʻi i ka lokomaikaʻi ma waena o nā wāwae ma ka ʻāʻī.
  A lele ʻo ia a hīmeni me ka leo lahilahi:
  Lele au ma ke kahua, lele au ma ke kahua
  E lilo au i eunuha ma kahi harem!
  E lilo au i eunuha ma kahi harem!
  A lahilahi loa ka leo e like me ko ke keiki liʻiliʻi.
  A ʻo ka pūkuniahi ponoʻī i lele aʻe a huli aʻe. Ua lele ʻo Elizabeth. Ua hopu ʻo ia iā ia me kona manamana wāwae ʻaʻole a hoʻihoʻi hou iā ia me nā neʻe wikiwiki.
  A hoʻomaka nā hale i luku ʻia e hoʻihoʻi ʻia. Me nā mea i puhi ʻia e ka robot pepehi.
  Lele akula ʻo Elena lāua ʻo ʻEkaterina i nā moneka mutant i hoʻomaka e noʻonoʻo. Hāʻule nā kaikamāhine ma luna o ko lākou kua a hoʻolei i nā monster ʻelua i luna me nā wāwae ikaika.
  Lele aku la lakou a huli i ko lakou hele ana. A ʻo ko lākou mau poʻo i hoʻopau ʻia i loko o nā ʻōpala me nā ʻōpala cigakā like ʻole.
  A pehea ko lakou lawe ana a uwo me ka ehaeha.
  Ua hoʻōho ʻo Elena me ka hōʻike ʻana i kona mau niho:
  - E hele wau i ka Himalayas,
  E hoʻokuʻu loa iaʻu ...
  A i ʻole, e ʻuwē au, a i ʻole e uwē au,
  A i ʻole, ʻai wau i kekahi!
  A ʻo ke koa me ka ʻulaʻula lauoho, e like me ka waihoʻoluʻu o ka hae a Lenin, lawe ia a kuha aʻe i ka ʻāʻī o ka mutant i paʻa i loko o ka ʻōpala . ʻO ia, i loaʻa iā ia ka hoʻokuʻu ʻana o ka wai ʻawaʻawa loa , e lele ana, e ʻōwili i luna, e uwē a kani, me ka ʻuā ʻāhiu.
  Ua kipaku ʻo Efrosinya lāua ʻo Ekaterina i ka ʻenemi me ko lāua mau wāwae wāwae ʻole, a hoʻouna iā ia i kahi lele lele i kahi wahi.
  E holo wikiwiki ʻo ia e like me ka rocket alakaʻi ʻole. A e hahau ʻo ia i ka Mea lokomaikaʻi, e uhaʻi i ka pūpū o ka hope.
  A laila, lele akula ke kanaka rhinoceros i laila, kuʻi me kona haku.
  Lawe ʻo Elena a hīmeni me ka ʻoliʻoli:
  - ʻOiai noʻu mai kahi kauhale haʻahaʻa,
  Kahi i aʻo ʻia ai mākou e ola e like me Ilyich...
  ʻAʻole au makemake e lilo i moa pilikia ʻole,
  A ʻaʻole wau makemake e lilo i pipi waiū!
  A ua lawe na kaikamahine a pau ia ia a me ko lakou mau wawae muscular e hoolei ana i na mutants me ko lakou haku, e milo maoli ia lakou.
  I ka manawa like, hīmeni nā nani:
  ʻO wau ʻo ia,
  Ua hui pū ka ʻāina holoʻokoʻa
  ʻO kahi ʻohana aloha
  Ma ka olelo he hookahi haneri tausani I!
  A ʻo ka poʻe koa, e like me nā mea pāʻani pôpeku liʻiliʻi nui, lawe a hahau pololei i nā mea ʻino ʻekolu i loko o kahi hui kīwī nui. Ma hope o ia mea, ua ho'ā 'o Elena i ka 'enekini me ka mana piha.
  A ua hoʻomaka kēia mau monsters e wili.
  Ua ʻike ʻo Elizabeth, ua lawe hou ʻo ia i ka pūkuniahi i hana ʻia ma kona lima, e hoʻihoʻi ana i nā hale i luku ʻia:
  - E like me nā manawa a pau, lanakila mākou ...
  ʻO Elena, me ka ʻakaʻaka e like me ka weliweli, ʻo ia ka leo:
  Akā, e ʻoiaʻiʻo,
  Ke lanakila nei au i nā mea a pau!
  Ua huli ka mea hahai holoholona i ka pāʻani
  E wehe i kahi moʻokāki, a laila, ʻoiaʻiʻo!
  I ka huikau pono ana i ko lakou mau hoa paio, ua lawe na kaikamahine ia ia, a me ka olelo hou ole aku, ua hoolele ia. A laila lele maila kekahi pahu kupapaʻu nui i waho, hāʻule i lalo a maloʻo i ka lā ʻālohilohi!
  Ua ʻōlelo ʻo Ekaterina:
  - ʻO kahi hoʻokūkū hou i ko mākou makemake!
  Ua wehewehe ʻo Elena:
  -Hōʻike virtual!
  A kaomi ihola ʻo ia i kona manamana wāwae. He aha ka mea i hoʻoulu ai i kahi ʻōhū ahi, ʻāʻī. Lele ʻo ia i luna i ka lewa, e hoʻonui ana i kona hele ʻana a ʻālohilohi me nā waihoʻoluʻu āpau o ke ānuenue. He hana noʻeau kēia.
  Ua hoʻōho ke kaikamahine lauoho ʻulaʻula:
  - Ua piha ka honua i nā mea kupanaha,
  A ʻo ke kaikamahine, ka mea waiwai nui i ke kaua...
  Hiki iaʻu ke kīkī i ka mea ʻino ma ka ʻāʻī me koʻu wāwae ʻole,
  Akā naʻe, makemake wau e lilo iaʻu iho!
  ʻo ʻoe iho nō! ʻo ʻoe iho nō!
  He kaikamahine, hihiu, groovy!
  Ua ʻōlelo ʻo Elizabeth me ka ʻakaʻaka:
  - E hoʻomau!
  ʻO Elena, e uhaʻi ana i ka monster, ʻōlelo ʻo ia i kahi mea hiki ʻole ke hoʻomaopopo.
  Lawe aʻela ʻo Euphrosyne a huki aʻela i kona pale, me ka hahau ʻana i ka ʻenemi aniani i ʻike koke ʻia i mua ona e like me nā pulsar. Ua lele lākou a hāʻule i ka ʻili ʻālohilohi. A hāʻawi lākou i ka hahau nui a make.
  ʻO kahi kaikamahine me ka lauoho keʻokeʻo e like me ka hau i kani.
  - Hoʻopiha ke kaikamahine i ka honua me kona umauma,
  Ua uhi ʻia a hoʻopakele i ka honua holoʻokoʻa mai nā pilikia ...
  ʻAʻole mākou i noʻonoʻo, ʻike ʻia ka manaʻo o nā kaikamahine,
  I ka hele ʻana o kahi hoalauna e pāʻani!
  Lawe ʻo ʻEkaterina, he kaikamahine me ka lauoho gula, a kīkī i luna me kona kuʻekuʻe wāwae. Poha iho la kekahi o na paipu e puka ana mai ke kupapau, a ua hookahe maoli ia na koa enemi e nee mai ana i ka mahu.
  ʻO kahi kaikamahine me ka lauoho i like me ka dandelion, ʻoi aku ka nui o ka voluminous, lawe a hīmeni:
  - ʻauʻau, ʻauʻau, ʻauʻau, ʻauʻau,
  ʻOka a me ka birch infusion...
  ʻauʻau, ʻauʻau, ʻauʻau, ʻauʻau,
  He kiʻi ʻoluʻolu mai kahi kaikamahine kāmaʻa ʻole!
  A e alohilohi kona mau niho momi me he aniani lā. He mau kaikamahine Terminator kēia.
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe pūʻali o nā mea ola kino e kū kūʻē i ka poʻe e like me lākou. A mai hoao aku.
  Ua ʻike koke ʻo Elena i kahi mauna hau nui ma luna o ke kūlanakauhale. A ʻo kekahi poʻe i nā lole Viking e wili ana ma kahi kokoke. Ua lōʻihi lākou a ʻoi aku ka nui ma mua o nā ʻelele maʻamau o ke kanaka.
  Ua hoʻōho ke kaikamahine lauoho ʻulaʻula:
  - ʻAʻohe aloha, ʻaʻohe aloha, ʻaʻohe aloha i ka ʻenemi.
  E ʻike, e Viking hewa, ʻike, e ʻai ʻo Viking hewa i ka ʻuala mai ou aku!
  Ua hoʻolei ʻo Elizabeth i kahi ʻāpana me kona manamana wāwae ʻole. Ua wili a ku i ka manu e lele ana ma ka lewa. Eia kekahi, ua like ka nui o kēia mea ʻeleʻele me ka albatross nui. A pā pono iā ia i ka lei aliʻi. Ua nalo ka manao o ke koo a lele iho la me he meteorite la. A waiho ʻo ia i kahi huelo puhi ma hope ona.
  Ua hīmeni ke kaikamahine me ka lauoho uliuli:
  - Ua like ke aloha me ke kahawai mauna,
  He aha ka mea e hāʻule i ka honua e like me ka huahekili...
  A e hoʻā ʻo ia, hāʻawi i ka uila i ka ʻenemi.
  Ke hoʻouka nei ke kaikamahine i ka pū mīkini!
  Ua hahau ke koo i ka lopako kaua me kona nuku i kona haule ana. Ua hiki mai ke kaapuni pokole. A pahū ka cyborg nui. Mahope iho naueue ka mauna.
  A hāʻule ka hau ma luna o nā kaikamahine koa ʻehā.
  Ua ʻōlelo ʻo Catherine, e hīmeni ana:
  Hau hau, hāʻule hau,
  Mai kuhikuhi i koʻu lauoho...
  Ka hopena, ka hopena -
  He kāmaʻa mau nā kaikamāhine!
  Lawe aʻela ke koa a wili aʻela i kona lauoho gula, me he mea lā he luna. Puka koke ae la ka olinolino, a kahe mai la na kahawai o na kukuna ahi. A ma kahi o ka hau, ua hoʻomaka ka ua. A he nani loa ia, a ʻālohilohi nā kulu i ka lā virtual e like me nā daimana.
  Ua ʻōlelo ʻo Elizabeth me ka ʻakaʻaka:
  - Pono mākou e hōʻike i kā mākou mau talena i ka ʻoihana,
  He daimana ka hoa aloha o ke kaikamahine!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Euphrosyne a kuhikuhi ʻo ia i ke kuahiwi kahi e hoʻopuʻi nei nā koa Scandinavian i ka hau, ʻike ʻo ia:
  - Ke hana nei kēia poʻe i kahi mea ʻino!
  Manaʻo ʻo Elena:
  - E hoʻokuʻu kākou i nā kukuna pepehi kanaka mai ko kākou mau ʻuʻu ʻulaʻula.
  A ʻakaʻaka ka wahine ʻulaʻula, e hōʻike ana i kona mau niho momi.
  Ua manaʻo ʻo Elizabeth:
  - E hele kākou, e nā kaikamāhine, e pae mua kākou i nā pūʻali koa!
  Ua hīmeni ʻo Catherine me ka hauʻoli:
  - Pehea ka pumehana o ko lākou puʻuwai e kōkua ai i nā pūʻali pae ʻāina,
  Pehea ka pumehana o ko lakou puuwai e kokua ai i ka poe paratroopers,
  Puali makani makani!
  A lawe aku la na koa me ka wikiwiki a me ka ikaika a pau, me he mea la e lawe lakou a lele.
  A ʻo ka hakakā, ʻehā mau nani e lele pololei i ke kaua. A maopopo ua mākaukau lākou e hoʻoneʻe i nā mauna i ka manawa like.
  Lawe ʻo Elena me ka ʻoliʻoli a hīmeni:
  ʻO wau ka poʻokela honua loa
  A e holo wau e like me ka makani ʻino ...
  ʻO Cooler, he mau hana kēia a Shakespeare,
  E lele wale au i ka Moana Pākīpika!
  Haʻi aʻela ʻo Elizabeth me ke mele:
  - Ke makemake nei nā mea pāʻani e hakakā,
  Manaʻo nui nā kānaka a pau i ka lanakila!
  Ua hoʻohui ʻo Euphrosyne, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - Ma hope o nā mea a pau, hiki iā mākou ke loaʻa i kekahi kai, ʻo ke kai ka hohonu o ke kuli,
  Ma hope o nā mea a pau, aia nā mauna iā mākou!
  A no laila ua piʻi maoli nā kaikamahine i ka mauna ma kahi pāʻani virtual. Ua paa ko lakou manao e kaua aku i na Vikings. ʻOiai he nunui lākou i ʻekolu manawa ke kiʻekiʻe o ke kanaka.
  Ua komo ʻo Elena i ke kaua. Holo ʻo ia i ka wili me kāna mau pahi kaua. A ʻoki ʻo ia i ke poʻo o ka Viking, mele:
  ʻAʻole pono e nalowale kou poʻo
  Mai wikiwiki...
  ʻAʻole pono e nalowale kou poʻo
  Pehea inā hiki mai ia i ka lima?
  E kakau iho ia ma kau palapala,
  Ma kēlā me kēia ʻaoʻao!
  Mai poho kou poo!
  Mai poho kou poo!
  E aho e holo wikiwiki!
  Ua hoʻolei ʻo Elizabeth i nā nila me kona manamana wāwae ʻole. Lele lākou a pā i nā manu lele e lele ana ma luna o nā Vikings. ʻO nā manu lele nui, ua nalowale ko lākou ʻano, lele lākou a hoʻopaʻa i ko lākou nuku i loko o nā poʻo o nā koa Viking. Ua hou lākou iā lākou, me ka koi ʻana iā lākou e hoʻokuʻu i nā pūnāwai koko.
  Kiki ʻo Catherine i ka Viking kokoke loa me kona wāwae ʻeleʻele i ka ʻāʻī. Ua lele ʻo ia a ʻolokaʻa mai ka hahau ʻana.
  Ma hope iho, ʻōlelo ke kaikamahine.
  - ʻIke ʻoe i kahi eclipse i ka lewa,
  He pūʻali ʻenemi kēia...
  He hōʻailona o Gehena e hiki mai ana,
  ʻAʻohe huaʻōlelo e pono ai!
  A lalau aku la ke kaikamahine a olinolino mai la kona mau maka momi. He ʻaihue maoli kēia, he ʻaihue maoli!
  Lawe aʻela ʻo Euphrosyne a kīkī. Ua haʻalulu kekahi mau lāʻau paina mai ke kani ʻana, me he mea lā ua hāʻule nā lāʻau ʻohe ma luna o lākou. A lele nā cones kaumaha i lalo. Ua paʻi lākou i nā poʻo o ka Vikings, a uhaʻi iā lākou me ko lākou mau mahiole.
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine blonde:
  - Ua hoʻokuʻu au i koʻu poʻe ʻenemi e hele ʻino,
  ʻO kaʻu neʻe mua, neʻe hope!
  A i kēia manawa ʻo ke alakaʻi Viking nui a ākea ākea i ke kapa gula i koe.
  A uwo ʻo ia ma luna o kona mau māmā:
  - ʻAʻohe ou manawa! Loaʻa iaʻu ke koi a Thor!
  Ua lele ka Viking a hoʻouna i ka nalu kai eʻe mai kāna koi.
  Ua uhi māmā ʻia nā kaikamāhine i ka hau.
  Kū koke lākou.
  Ua hoʻomaopopo ʻo Elena i ka hinai i hoʻolei ʻia e ke koa pilikua a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAe, e hoʻokomo i kou ʻenemi i kāu ʻeke!
  Lalau iho la ia a lulu iho la.
  Ua hīmeni ʻo Elizabeth me ka ʻakaʻaka maikaʻi:
  - Kuʻu keikikāne, kuʻu pēpē,
  I keia hora aole oe e hiamoe ana,
  A ma ka ʻāina i ʻike ʻole ʻia,
  E pili ana kou mau manaʻo iaʻu!
  Huli hou ka pilikua Viking. A i kēlā kekona, ua manaʻo ʻo ia i ka ʻino o ka lewa. A ʻo ia, e like me ka hulu manu, ua omo ʻia ʻo ia e kahi mea hoʻomaʻemaʻe maloʻo ikaika.
  A palahalaha ka pilikua i loko o ka hīnaʻi, ua like ka nui me ka hua popi.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Elena a ʻike:
  - He hoololi maoli keia!
  Ua hīmeni ʻo Catherine me ka ʻakaʻaka:
  - E hoʻoikaika ʻia ka mālama ʻana, a me nā loli ʻakaʻaka!
  Nānā aʻela ʻo Elizabeth i ka mauna me ka haʻalulu a ʻōlelo ʻo ia:
  - Aia kahi pōkā i hūnā ʻia ma lalo o ka hau!
  Ua ʻōlelo ʻo Elena:
  - Nukelea?
  Ua ʻōhumu ke kaikamahine me ka lauoho uliuli:
  -E hoʻokiʻekiʻe i kou kaikuahine - thermopreon !
  ʻO ke koa lauoho ʻulaʻula i hoʻolalelale aʻela i kona mau maka a nīnau maila.
  - A pehea mākou e hoʻokaʻawale ai?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Euphrosyne a hoʻōho:
  - No ka hana ʻana i kēia, pono mākou e hoʻokuʻu i ka infrasound mai kā mākou mau ʻulaʻula. E nā kaikamāhine, ʻehā o kākou, e hana like i kēia!
  A ua lawe ka poe koa a hoowahawaha me na kahawai o ka ikaika nui mai ko lakou mau nipple ruby.
  Ua ʻōhumu a pio ka Thermopreon bomb. Ma hope o ia mea, hoʻomaka ka huakaʻi nui e pāʻani.
  Ua hoʻopuka ʻo Elena:
  - ʻO ka mea makemake i ka pōkā e loaʻa iā ia ma ka lae!
  
  OLA KE KAIKAMAHINE I KE KUPUNI O NA ELVES
  HOOLAHA
  Pono ke kaikamahine elf maikaʻi ʻo Erimiada e ʻimi i ka deragona ʻulaʻula i mea e hoʻopakele ai i kāna moʻomeheu elf mai ka luku ʻana. Akā ma ke ala, pono ʻo ia e hakakā me nā ʻano koa āpau a hoʻopau i nā nane paʻakikī, e ʻike ana i nā mea hoʻokūkū kupaianaha.
  . MOKUNA Helu 1.
  No laila, he mission kāna e hele ana ma ke ala pōhaku ʻulaʻula. A ma hope ona he aʻa pua, kakaka a me nā pua. ʻIke ʻia nā kapuaʻi wāwae i ka mehana o ka ʻili i wela ʻia e nā lā ʻekolu.
  ʻO Erimias he pālule pōkole, a ua uhi ʻia kona umauma i kahi ʻāpana lole haiki.
  Ke hana nei ʻo ia i kekahi hana koʻikoʻi.
  ʻO ka mea hea, ʻo ia, ʻaʻole ʻo ia i ʻike. Akā ʻike maopopo i kahi mea kūikawā, e like me ka mālama ʻana i ka civilization o nā elves.
  A hele mai kekahi mea ola e hālāwai me ia. ʻO ka nui o kahi pahu maikaʻi, a me ka pūpū e ʻālohilohi me nā daimana.
  Kulou iho la ka elf iaia a puana ae la:
  - Hauʻoli wau i ka hālāwai ʻana me ʻoe!
  Kēkē maila ka honu nunui, pepeiaohao:
  - Mai hauʻoli ma mua o ka manawa! He aha kāu e ʻimi nei?
  Ua ʻohi ʻo ʻErimiada i kona poʻohiwi a pane akula:
  - ʻaʻole maopopo iaʻu. Akā ʻike wale wau he mea nui kēia e hoʻopakele i ka civilization o nā elves.
  Ua ʻōlelo ʻo Bruiser:
  - ʻO ia, ʻaʻole ʻoe i ʻike iā ʻoe iho? ʻAʻole anei he mōʻī ma kou poʻo?
  Lawe ka elf a hīmeni:
  ʻAʻohe palena maopopo i ke ola,
  ʻAʻohe palena maopopo i ke ola ...
  A nui nā mea pono ʻole, hoʻoluhi hewa ...
  A nele au i kekahi mea,
  A nele au i kekahi mea,
  ʻO ka hoʻoilo o ke kauwela, ka hoʻoilo o ke kauwela, ke kau o ka puna!
  Ua ʻakaʻaka ka honu a ʻike ʻo ia, e ʻā ana i kāna pūpū daimana:
  - ʻO ʻoe, ke ʻike nei au, he kanaka palaka ʻoe e ʻālohilohi me nā kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula ma luna o ka pōhaku. No laila, inā makemake ʻoe e hoʻokuʻu ʻia, e pane i kēia nīnau ...
  Kuno ʻo Erimiada:
  - Ua mākaukau wau e pane i nā nīnau!
  Ua kani ka goon:
  -ʻO wai ka mea i manaʻo ʻia he maʻalili, akā i ka ʻoiaʻiʻo he ʻino?
  Ua ʻakaʻaka a ʻōlelo ka elf:
  - Troll!
  Ua ʻakaʻaka ka honu, a ʻoi aku ka ʻōlinolino o kona pūpū me nā daimana e ʻālohilohi ana i nā lā ʻekolu. A ua hoopukaia:
  - ʻAʻole! ʻAʻole i kuhi! E hoʻopaʻi ʻia ʻoe no kēia!
  E lele ka elf i ka pane a hoʻomaka e holo. ʻAlohilohi nā kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula, a ʻālohilohi kona mau wāwae ʻōmaʻomaʻo e like me nā lau propeller.
  Uwē maila ke kaikamahine:
  - Holo wikiwiki ka elf, nā lio ʻino,
  E ae aku au, ua make ka diabolo !
  ʻAʻole lākou e hopu iā mākou, ʻaʻole lākou e hopu iā mākou!
  I ka pane ʻana, ua ʻike koke ʻia ʻelua mau koa lōʻihi me nā poʻo kao. Holo lākou e holo ma hope o ka elf. Hehi iho la lakou i ko lakou mau maiuu. ʻO nā kumuhana hoihoi loa.
  ʻAi ʻo Erymiada, lawe a hīmeni:
  - Ua hee, hee, hee ia'u!
  Ua ulu ka hoʻopaʻi, ulu, ulu!
  A ma hope o kona mau gorila i holo wikiwiki me nā poʻohiwi ākea a me nā lima a me nā wāwae mānoanoa.
  ʻO kēia, e like me kā lākou e ʻōlelo nei, he heihei no ke alakaʻi, a i ʻole ka hoʻomāinoino no ka hoʻohewa ʻana.
  He māmā a ʻeleu nā wāwae wāwae o ka elf. ʻAʻole hiki i nā pōā ʻelua ke pani i ka mamao a ke hoʻomaka nei lākou e ʻeke.
  Aka, ua ikeia aku la kekahi mea holo lio imua o Erimiada maluna o ka lio eleele a me ke kapa kila eleele. Ua ʻānaʻi ʻo ia i kāna pahi kaua lōʻihi e ʻālohilohi ana me he mea lā he mau hōkū.
  Hekili kēia koa ʻeleʻele:
  -Ma hea ʻoe e holo nei, e ke kaikamahine?
  Pane aku la o Erimiada me ka leo makau.
  - Aia ke alualu ʻana iaʻu, inā he naita ʻoiaʻiʻo ʻoe, a laila kōkua!
  ʻO ka mea hoʻoholo lio, me ke kapa kila ʻīnika, hoʻoluliluli i kona lima. ʻElua mau koa nui me nā poʻo kao i hau i ka lewa. Ua hauʻoli hoʻi ka elf. Me he mea lā ua paʻa lākou i ka hau manoanoa a hiki ʻole ke neʻe.
  Nīnau maila ke koa ʻeleʻele me ka ʻakaʻaka.
  - ʻAe, he aha kāu paʻakai boron?
  Ua uwo like na koa poo kao elua.
  - Ua pane pololei ʻo ia i ka nīnau, a na kā mākou mea hoʻokipa e uku no ia!
  Ninau mai la ka naita.
  - ʻO wai kou haku wahine?
  Ua pane lokahi mai na koa kao.
  - Honu Fortila !
  Kuno mai la ke koa me ke kapa kila eleele.
  - Ua ʻike wau iā ia! He naʻauao a he kūpono. A he aha kāu makemake e lawe mai i ke kaikamahine no kēia?
  Ua pane lokahi mai na koa kao.
  - ʻEiwa mau pū me nā lāʻau ma nā kuʻekuʻe wāwae, ʻo ia wale nō!
  Ua hōʻoia ke koa i ke kapa ʻeleʻele:
  - ʻAe, ʻaʻole ia he mea make, akā e mālama ʻia ka hoʻopono!
  Ua nīnau ʻo Erimiada me ke ʻano haʻahaʻa:
  - A e ʻae ʻoe i kahi kaikamahine e paʻi i ka wāwae ʻole o kuʻu wāwae nani a nani me nā lāʻau?
  Ua minoʻaka ke koa a ʻōlelo maila.
  - Pono paha wau e ʻae iā ʻoe e uku? Pehea kou makemake!
  Kuno lokahi na koa kao.
  - Hiki nō! Akā hoʻokahi wale nō! A inā e hāʻule ʻo ia, a laila, he iwakālua ka hahau ʻana i kona mau kuʻekuʻe wāwae.
  Kuno mai la ka naita me ke kapa kila eleele.
  - ʻOi aku ka maikaʻi! E kakou!
  ʻO nā gorillas me nā poʻo kao ʻūhū:
  - He aha ka mea liʻiliʻi ma mua o ka hua poppy a ʻoi aku ka nui ma mua o ke ao holoʻokoʻa?
  Ua ʻohi ʻo ʻErimiada i kona poʻohiwi a pane akula:
  - Hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo iā ia?
  Ua uwo na koa kao.
  - ʻAʻohe manawa e noʻonoʻo ai!
  Huhū ka maka o ke kaikamahine a pane akula.
  - ʻO ka haʻaheo paha o nā trolls. He mea liʻiliʻi ia ma mua o ka hua poppy, a i ka manawa like, ʻoi aku ka hoʻonui ʻia ma mua o ke ao holoʻokoʻa!
  Ua ʻakaʻaka nā gorillas me nā poʻo kao.
  - ʻAʻole i kuhi! I kēia manawa ke paʻi nei ʻoe i kou kuʻekuʻe wāwae me ka lāʻau!
  Nīnau maila kekahi koa me ke kapa ʻeleʻele.
  - Ua ʻike ʻoe iā ʻoe iho i ka pane?
  Kuno mai la na koa kao.
  - ʻAe! ʻO kēia nā kānāwai o ke ao holoʻokoʻa. Hiki iā lākou ke hoʻokomo i loko o kahi pahu liʻiliʻi ma mua o ka hua poppy a, i ka manawa like, ʻaʻole lawa ka lumi no lākou i ke ao holoʻokoʻa!
  Kuno mai la ka naita eleele.
  - Nui! No laila, e hoʻomau i kāu hana.
  Ua hoʻokuʻu ʻia nā koa kao a hoʻokokoke iā ʻErimiada. Ua hoʻāʻo ʻo ia e neʻe me ka ʻole.
  Ua hopu ʻia ke kaikamahine e nā kuʻekuʻe lima a hoʻolei ʻia ma kona kua. A laila, lawe lākou i kahi mea hana kūikawā mai kā lākou ʻeke ʻeke.
  Ua hookomo lakou i na wawae olohelohe o ka elf a paa. Ma hope o kēlā, ua haki kekahi kao i ka lāʻau ʻohe. A hoʻolele ʻo ia i ka lewa. A puhi ʻo ia.
  E moe ana ʻo Erymiad ma kona kua. Ua kui ʻo Pebbles i kona mau poʻohiwi ʻoi. Paʻa paʻa nā wāwae ʻeleʻele. A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke huki iā lākou.
  A laila hāʻule ka lāʻau ʻohe me ka puʻupuʻu ma ka kuʻekuʻe o ke kaikamahine, me ke kāʻei nani o kona kāmaʻa ʻole, kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula.
  Ua ʻike ka elf i ka ʻeha ʻoi loa e ʻā ana mai kona mau wāwae a i hope o kona poʻo.
  Ua paʻa ka lua o ke kao i ka mea hana a ma ka manawa like i helu ʻia:
  - Pākahi!
  Hāʻule hou ka hahau ʻana o ka lāʻau i nā kuʻekuʻe wāwae o ke kaikamahine.
  - ʻelua!
  Ua uē ʻo Erymyada i ka ʻeha. Nani ka lokoino a me ka ʻoluʻolu ʻole. A ʻo ka puʻupuʻu ʻana a me ka paʻi ʻana me ka ikaika a pau o ka lāʻau i ka wāwae ʻulaʻula, ʻulaʻula, nani o ka nani.
  ʻO ka mua, a laila ka lua. Ua kaniʻuhū ʻo Erymiada me ka leo nui i ka ʻeha a me ka ʻeha.
  ʻŌlelo ke koa ʻeleʻele:
  - Manaʻo wau ʻaʻole ʻoe e hōʻeha iā ia?
  Pane wiwo ole mai ke kao nui.
  - Nui kā mākou ʻike ma kēia!
  Ua ʻōlelo kekahi poʻe ʻē aʻe:
  - He kino ikaika loa ko Elves, ma ka laulā.
  I ka pau ana o na hahau. Wehe akula nā koa kao i ka mea falaka mai nā wāwae ʻole o ke kaikamahine , a kūlou ihola, haʻalele. Ua haʻalele naʻe lākou i ka hehi nui ʻana.
  Ua hoʻōki ʻo Erimiada i ka ʻūhū a hoʻāʻo e ala. Akā ʻo kona mau wāwae ʻulaʻula, ua ʻeha loa ʻo ia i uē ai. A iho ʻo ia ma nā ʻehā me he ʻīlio lā.
  Ua ʻōhumu ke kaikamahine:
  - Ua haki koʻu kuʻekuʻe wāwae, pehea wau e hele ai i kēia manawa?
  ʻŌlelo ke koa ʻeleʻele:
  - E ho'āʻo ma kou manamana wāwae! E maʻalahi kēia ala!
  Kū akahele ʻo Erimiada ma kona mau manamana wāwae, akā naʻe ua ʻeha loa. Ua ʻōhumu ke kaikamahine:
  - ʻAe, he ʻeha nui ke kau ʻana i kou kuʻekuʻe wāwae,
  ʻAʻole hiki i kekahi o ka honua ke hoʻomaopopo ...
  He kaikamahine au, ʻaʻole he uwē wale nō,
  A, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, hiki iaʻu ke hakakā hou!
  Pane wiwo ole mai ke koa eleele.
  - E ho'ōla koke ia, mai makaʻu! I kēia manawa, makemake paha ʻoe e hoʻopakele i kāu poʻe ʻeleven mai ka make?
  Kahaha ke kaikamahine.
  - No ke aha la oukou e manao pela?
  Pane maila ka naita ʻeleʻele.
  - ʻO ka mea hele ma ke ala ʻulaʻula e hoʻāʻo e hoʻopakele i kekahi!
  Kuno ka elf a hooiaio mai:
  - ʻAe, he ʻoiaʻiʻo! A he aha kāu e hāʻawi mai ai iaʻu?
  Pane maila ke koa ʻeleʻele.
  - ʻAʻohe mea kūikawā. ʻAʻole ʻoe i ʻike i kāu mea e ʻimi nei. Akā ʻike wau!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Erimiada a nīnau:
  - A he aha kāu ʻike?
  Pane maila ka naita ʻeleʻele.
  - Ke ʻimi nei ʻoe i kahi kiʻi deragona ʻulaʻula. Pono ia e pale i kou poʻe mai ka deragona maoli, ʻehiku poʻo.
  Pane mai la ka elf me ke kaniuhu.
  - Pololei, nā kaua. Akā hiki iā ʻoe ke kōkua maoli iaʻu?
  - Hiki iaʻu, inā ʻoe e hakakā me nā pahi kaua me kahi vampire a hoʻokele e lanakila iā ia!
  Ua ʻōlelo ʻo Erimiada:
  - He ikaika loa nā Vampire. A paʻakikī loa lākou e pale aku. Hiki paha iā ʻoe ke hāʻawi mai iaʻu i kahi hoa paio maʻalahi?
  Kuno ʻo Black:
  - ʻAe? Makemake ʻoe e hakakā, no ka laʻana, me ke kanaka?
  Kuno aku la ka elf me ka minoaka.
  - He mea hauʻoli loa ia!
  Manaʻo ka naita:
  - E pane anei ʻoe i nā nane?
  Nana aku la ke kaikamahine i kona mau wawae eha, a pane mai la me ke kaniuhu.
  - ʻAʻole wau makemake! A no laila ua lanakila maikaʻi lākou. Hāʻawi mai paha iaʻu i kahi mea ʻokoʻa?
  Kuno mai la ka naita eleele.
  - ʻAe, inā pēlā... E hīmeni i kekahi mea a laila!
  Kuno ʻo Erimiada me ke kani ʻana:
  - Hiki nō!
  Hoʻomaʻamaʻa ka elf i kona ʻāʻī a hīmeni:
  Aia iaʻu ka pahi kaua ʻoi loa ma kuʻu lima,
  ʻoki au i nā poʻo, maʻalahi, ma ke ʻano nui ...
  Hiki iaʻu ke ʻoki i kekahi, manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  ʻAʻole ʻike i ka hilahila a me ka makaʻu!
  
  Nuhou weliweli i ke kaua lokoino,
  ʻO ke kaikamahine aʻu i aloha mau ai!
  Kiola ʻia i loko o ka waha o ka monster Satana,
  Auhea ka pono a me ke aloha, e ka Haku?
  
  Ua hele wāwae ʻole ke kaikamahine Elf,
  Kuʻi nā wāwae i nā ala lepo lepo!
  No na hewa i kahe ai ka punawai.
  Ua loaʻa iā ia ka manawa e hele ai ma waho!
  
  I ka hoʻomaka ʻana o ka pūnāwai, hele au i ke alanui,
  Polū loa koʻu mau wāwae i ke anu!
  ʻAʻole hiki iā ʻoe ke nahu i kahi ʻāpana ʻiʻo,
  Kūlou wale lākou i ka hau o nā kumu lāʻau spruce!
  
  No laila ma ke alanui i piha i ka pōhaku,
  He koko nā wāwae o ke kaikamahine!
  A hala ka mea ino ia Elfia,
  ʻO ka ʻaoʻao o ke kūlanakauhale o nā aliʻi o Ierusalema!
  
  Nā mauna ʻo Favkaz , nā kualono i uhi ʻia i ka hau,
  ʻO nā pōhaku ʻoi e kui i kou mau kapuwaʻi!
  Akā, ua ʻai ʻoe i ka mana o ka honua,
  Ke koho ʻana i kahi hajj paʻakikī i ke kūlanakauhale o ke Akua!
  
  ʻO ke kauwela, ka wao nahele, ka lā huhū,
  E like me nā wāwae o ke kaikamahine i loko o ka pā palai!
  ʻAʻole mamao loa ke kūlanakauhale kapu,
  Lawe nā kānaka a pau i ke kaumaha pau ʻole!
  
  Aia ma ka lua kupapaʻu o ke Akua- Frist ,
  Kulou iho la ka puupaa i ka pule!
  Auhea, ka mea nui, ke ana o ka hewa,
  Ma hea e loaa mai ai ka ikaika ma ka pono?
  
  Ua haʻi mai ke Akua iā ia, me ka huki ʻana i kona lae,
  ʻAʻole hiki i ka pule wale nō ke hoʻololi i kēia ao!
  Ua manaʻo ʻia ʻo Elfia e noho aliʻi no nā kenekulia,
  E lawelawe pono iā ia me ka noi ʻole i ke kālā!
  
  Kuno mai la ka puupaa: Ke manaoio nei au ia Frist,
  Ua koho ʻoe iā Elf i mea hoʻopakele o ka honua!
  E hoolaha aku au i ka oiaio no keia i na kanaka a pau,
  Ka olelo a Piesu ke akua kii!
  
  Ua maʻalahi a wikiwiki hoʻi ke ala hoʻi,
  Ua ikaika nā wāwae wāwae ʻole!
  Hohola mai ke Akua i kona lima me ka lokomaikai,
  ʻO nā ʻiʻo a me ka makemake, me he mea lā i hana ʻia me ke kila!
  
  A komo ʻoe i ka pūʻali koa,
  Ua lilo i pilote, lele Trollwaffe !
  Ma laila ʻo ia i hōʻike ai i ke kiʻekiʻe o ka nani,
  Ua pahū ka troll luku ma luna o ka ʻāina!
  
  He koa, he koa, he koa,
  Hoʻolaʻa i ka pāʻina - i ke kumu o ka Soviets!
  Ke manaʻoʻiʻo nei au i ka hopena lanakila ma luna o ka palaka,
  E kipaku au i ka ʻeke daimonio i ka pā, i ka pane!
  
  No ke aha, ua pana ʻia ke kaua,
  ʻAʻohe ou manawa e hoʻokuʻu i nā kaula!
  A ua hemahema ka palekaua.
  A ʻo ke kanaka ʻino troll i hui pū me ka nanny!
  
  Ua like ole ke kaua a me ka lokoino.
  ʻOiai he kaikamahine wau, ke uē nei au a uē nui loa!
  Me he pilikia lā e luʻu ai mākou i lalo,
  Ma hope o nā mea a pau, ua nalowale ka laki mai ka ʻāina makua!
  
  Ka'u kahea ana i ke Akua: Mana loa, no ke aha?
  Ua hoʻokaʻawale ʻoe iaʻu mai kaʻu ipo aloha!
  ʻOiai i ke anuanu ʻaʻole au i ʻaʻahu i ke kapa.
  A lanakila ʻo ia no ʻekolu mau ʻenemi!
  
  ʻAʻole pono iā ia?
  E hālāwai me aʻu me nā pua no ka lanakila!
  E kālua i nā pies maikaʻi no ka lā hoʻomaha,
  A e hele au i ka parade me ka manaolana!
  
  I mai la ka Haku oolea me ke kaumaha.
  ʻO wai ka hauʻoli ma ke ao nei, ʻo wai ka hana maikaʻi?
  E ʻeha ka ʻiʻo a uē me ka ʻeha.
  Ma hope o nā mea a pau, he ʻino a he hewa ke kaiāulu elf!
  
  A laila, i koʻu hele ʻana mai me ka nani,
  E hoolei au iloko o Gehena i ka poe pono ole ke ola !
  E hoala hou au i ke kanaka o ka'u mau moeuhane,
  ʻAʻole makemake ka mea maikaʻi i ka ʻāpana a laila!
  Iā ia e hīmeni ana, ua ʻike ʻia ka ʻānela nani o ka lani i ka lewa. Ua paʻi lākou i ko lākou mau lima me ka ʻoliʻoli nui, e hōʻoia ana ua makemake nui lākou i ka hīmeni ʻana o ka nani.
  Kuno poʻo ke koa ʻeleʻele me ka ʻae ʻana a uwo ʻo ia:
  - Nui, loaʻa iā ʻoe nā mana leo maikaʻi loa! Eia nō naʻe, no ka loaʻa ʻana o ke kiʻi ʻoniʻoni ʻulaʻula, pono ʻoe e maikaʻi me ka pahi kaua.
  Kulou iho la o Erimiada me ka uwe ana, i mai la.
  - Me kēlā mau wāwae padded, ʻaʻole hiki ke hakakā, ʻoiai me kahi hoa paio koʻikoʻi e like me ke kanaka!
  ʻO ka naita me ke kapa kila ʻeleʻele i hoʻoluliluli i kāna pahi kaua e ʻālohilohi ana i nā hōkū. A he nalu ʻōmaʻomaʻo, e like me ka ʻike ʻana o ka mauʻu, ua hala mai iā ia. A ua ola hou nā wāwae nani o ke kaikamahine.
  Kūlou ka elf, hehi i kona wāwae ʻole me ka hilinaʻi nui a ʻōlelo maila:
  - Ano, e haawi mai oe ia'u i kanaka maanei! E uhaʻi au iā ia i ʻiʻo koko, ʻoiai inā he poʻe koa kiʻekiʻe lākou!
  Ua hōʻoia ʻia ka ʻeleʻele:
  - E loaʻa iā ʻoe ka hoa paio āu e pono ai!
  A hana ʻo ia i helu ʻewalu me kāna pahi kaua. Ua kū koke mai kekahi keikikāne i mua o ke kaikamahine mai ka ʻohana elf. He ʻumi ʻauʻau wale nō kāna, he keiki ʻumikūmākahi a ʻumikūmālua mau makahiki. He lahilahi, ʻeleʻele, akā wili. Ua ʻoi kona mau poʻohiwi, ua ʻike ʻia kona mau iwi ʻaoʻao ma lalo o kona ʻili ʻeleʻele, a ʻo kona kua a me kona mau ʻaoʻao, ua ʻōniʻoniʻo loa i nā hōʻailona i hoʻōla ʻia mai nā ʻōpala a me nā hahau.
  ʻOiai, he keiki kāne wale nō me ka helehelena pēpē, akā, nānā haʻaheo ʻo ia. Me he mea lā ua ʻoki maikaʻi ʻia ka lauoho ʻōniʻoniʻo o ke kauā, kokoleka me ka ʻulaʻula, a hāʻawi mai kona ʻauwae i ke ʻano wiwo ʻole i kona helehelena.
  Ua ʻōhumu ʻo Erimiada me ka huikau:
  - ʻAʻole au e hakakā me ke keiki. Eia kekahi, me he mea lā iaʻu he keiki kauā kēia.
  Ua hōʻoia ke koa ʻeleʻele:
  - ʻAe, he keiki kauā kēia, ʻaʻohe kāmaʻa a ʻaʻahu wale i nā ʻauʻau ʻauʻau, hana ʻo ia i loko o ka lua, hana ʻoi aku ma mua o ʻelua hapakolu o ka lā, hana i ka hana paʻakikī loa. Akā ma kekahi ʻaoʻao, ua hānau ʻia ʻo ia he aliʻi. A lilo ia i kauwa hooluhi, ka mea i hooikaika ia ia, aole nae i uhai ia ia.
  Hehi iho la ua kauwa kauwa la i kona wawae olohelohe, me ka uhai ana i ka iliili me kona ku'e wawae, a hooho ae la:
  - Ua mākaukau wau e hakakā me ʻoe, e ka wahine hanohano! Manaʻo wau he ʻohana maikaʻi kāu, no ka mea, ʻo ka hakakā ʻana me ka makaʻāinana he mea ʻino ia iaʻu!
  Kuno mai la ke koa eleele.
  - Loaʻa iā ʻoe ke pili, ma kekahi ʻaoʻao e loaʻa kahi kiʻi o ka deragona ʻulaʻula, a ma kekahi ʻaoʻao, kāu keikikāne kūʻokoʻa!
  Luliluli aʻela ke koa ʻōpio i kāna pahi kaua lōʻihi akā ʻoi aku ka ʻōlelo:
  No ka ʻāina makua a me ke kūʻokoʻa a hiki i ka hopena,
  E paʻi like ana nā naʻau!
  . MOKUNA Helu 2.
  
  Ua pane wiwo ole mai ka Viscountess.
  - He kaua like ʻole kēia!
  A ʻoi aku ʻo ia i kāna pahi kaua lōʻihi a kaumaha. Ua hui nā koa ʻelua i ka neʻe ʻana. ʻO kā lākou mea like, ʻaʻohe kamaʻa. Akā, ʻo nā wāwae o ke keikikāne, ʻoiai he liʻiliʻi, ua keratin ʻia mai ka hele mau ʻana me nā wāwae ʻole ma luna o nā pōhaku ʻoi o nā lua. A ʻo ke kaikamahine elf, ʻoi aku ka maikaʻi, ʻoi aku ka maʻalahi o nā kapuaʻi ʻulaʻula me kahi pihi nani o ka kuʻekuʻe wāwae.
  Kuʻi nā pahi kaua a lele nā ʻōhua. ʻO ka Viscountess, ʻoiaʻiʻo, ma ke ʻano he kanaka hanohano, ua hana ʻo ia i ka pā. ʻOiai i ka makahiki ākea, ʻaʻole paha i manaʻo ʻia he mea nui kēia. He kiʻekiʻe, nui, a me ka ʻiʻo no ka elf, a ua manaʻo ʻo ia e hiki iā ia ke lanakila ma luna o kekahi keikikāne hapa ʻōlohelohe, wīwī o ka ʻeli ʻana me ka maʻalahi a me ka maʻalahi.
  Akā, ua loaʻa iaʻu kahi keikikāne hoʻomau a akamai i ke aʻo ʻana i nā haʻawina pā i ka wā kamaliʻi a ʻaʻole i poina iā lākou i loko o nā mines, e uhaʻi ana i nā pōhaku me ka puʻupuʻu a me nā kaʻa kaʻa.
  I ka wā mua, ua minamina ʻo Erimiada i ke keiki a ʻaʻole hoʻi i hoʻouka kaua iā ia. ʻOiaʻiʻo, he mea liʻiliʻi kēia, a he mea paʻakikī loa ʻo ia i ka lua. E nānā i ka ʻike ʻia ʻana o nā iwi ʻaoʻao, a aia nā ʻeha a me nā ʻeha ma ka ʻili.
  ʻO ke keiki naʻe, wikiwiki a ʻoki ʻo ia i ke kaikamahine ma ke kuli me kāna pahi kaua. Puka mai ke koko.
  Ua hahau ʻo Erimiada i ke keiki i ka pane ʻana, me ka hoʻōho ʻana:
  - Li'ili'i louse!
  ʻOiai ua pale ke keiki kauā, ua kuʻi ʻia ʻo ia i lalo. Ua lele koke ʻo ia i luna. A hoʻouka ʻo ia i ka elf e like me ka imp. A i loko o kona mau lima lahilahi akā ikaika a ʻeleu hoʻi, e ʻā ana ka pahi kaua e like me nā ʻēheu o ka makika.
  A no laila, ʻānai hou ke keiki wikiwiki a wiwi iā Erimiada.
  ʻO ke kaikamahine, ua loaʻa i ka ʻeha ma kona wāwae, ʻōlelo ʻo ia:
  ʻAʻole haʻalele nā kaikamāhine
  A ʻike ʻoe, he lanakila hanohano ko lākou...
  Aole e lanakila ke keiki, e Satana,
  ʻO wai ka mea i ʻike ʻole i ka ʻaina awakea no ka manawa lōʻihi!
  Pane akula ke keiki me ka hoʻomau i ka hoʻouka kaua. Ua like kona mama me he uhini. A wikiwiki loa kāna pahi kaua. ʻOi aku ka liʻiliʻi, akā māmā. ʻO ke keiki ponoʻī, ʻoiai ua lawe ʻo ia i nā pōhaku kaumaha a kuʻi ʻia me ka hāmare, ma muli o ka liʻiliʻi o ka ʻai i loko o ka lua, ʻaʻole hiki iā ia ke piʻi i ke kaumaha, a ua paʻa loa ʻo ia i ka wili a me ka neʻe.
  ʻAʻole hiki iā Erymiad ke komo i loko o kona kino ʻeleʻele a me nā ʻiʻo koʻikoʻi. Ua ho'āʻoʻo ia e hoʻokomo i nā manawa he nui, akā,ʻaʻole i hana.
  Ua hoʻomaka ke kaikamahine Viscountess i ka hou. ʻO kona kino ʻeleʻele a ikaika i loko o ka bikini ua uhi ʻia i ka hou a me he keleawe lā. A kaumaha loa ko'u hanu.
  Ma keia wahi i hahau ai o Erimiada me kona ikaika a pau, aka, ua lele maalea ke keiki, a ku iho la ma ka pahi me kona mau wawae olohelohe no kekahi manawa. A kuʻi ʻo ia iā Erimiada ma ka umauma. A kahe ikaika loa ke koko o ka elf. Ua uē ke kaikamahine me ka ʻeha. A hoʻāʻo hou ʻo ia e hoʻouka.
  Akā paʻakikī ke paʻi i ka wā liʻiliʻi a ma lalo o ka pahu hopu, a ma ka manawa like mobile.
  ʻO ke keiki kauā, ʻoiai e hakakā ana, ua hoʻomaka ʻo ia e uhi ʻia me nā kulu liʻiliʻi o ka hou a hoʻomaka e ʻālohilohi. Ma ia manawa hoʻokahi, hīmeni ʻo ia:
  ʻO Spartak ke kanaka koa ikaika,
  Ua hoʻāla ʻo ia i nā ʻenemi e kūʻē i ka ʻauamo ʻino ...
  Aka, ua pau ka haunaele ana.
  ʻO ke kūʻokoʻa he hapa wale nō o ka manawa!
  
  Akā he keikikāne mai nā manawa ʻē aʻe i kēia manawa,
  Ua hoʻoholo wau e hakakā no ke kumu kūpono...
  He liʻiliʻi kona ʻano a ʻaʻole ikaika.
  Akā, ʻike ʻo ia i ka hakakā me ke akamai loa!
  Kuno mai la ka naita me ke kapa kila eleele.
  - ʻAe, ʻaʻole maʻalahi kēia aliʻi! Hoʻopaʻakikī wale nō ka ʻeli ʻana iā ia, ʻaʻole naʻe i uhaʻi iki. A inā makemake ʻoe e lanakila iā ia, a laila pono ʻoe e hoʻāʻo.
  I mai la ke keiki kauwa.
  - Lanakila paha au a make paha! Me ke kūʻokoʻa ʻaʻole pono ke ola!
  Ua ʻōlelo ʻo Erymiada:
  - A ke hakakā nei au no ka wā e hiki mai ana o koʻu lāhui.
  A oli hou aku la ua kaikamahine nei a hoao e hahau i kona hoa opio.
  Akā naʻe, ʻaʻole i lanakila kāna hahau ʻana. Eia kekahi, ua lawe ka diabolo liʻiliʻi a hou i ke kaikamahine mai ka ʻohana elf i loko o ka ʻōpū a waiho i kahi lua koko.
  Ua ʻoi aku ka makaʻala o Erimiada. ʻOiaʻiʻo, hoʻohaʻahaʻa ka hakakā me ke keiki kanaka. A eo mau. ʻAʻole ʻo ia i pā iā ia.
  He kamaʻa ʻole loa, he keiki kauā wīwī. A lele me he ʻūhini lā.
  Ua hīmeni ʻo Emira:
  I ka mauʻu i noho ai ʻo Grasshopper,
  I ka mauʻu i noho ai ʻo Grasshopper,
  E like me ka kukumba
  He ʻōmaʻomaʻo ʻo ia!
  Akā, hele mai ka elf,
  ʻO ka mea i lanakila i nā mea a pau ...
  Ua waiwai ʻo ia
  A ʻai ʻo ia i ka ʻeleʻele!
  ʻO kēia ka mea i ʻoi aku ka leʻaleʻa, akā ʻaʻole i hoʻonui i ka ikaika. I kēlā me kēia manawa ua hoʻokau ke keiki i nā ʻeha pāpaʻu, akā nui a paʻakikī i ka elf. Mai ke kahe o ke koko, ua hoʻomaka ʻo Erimiad e nāwaliwali a lohi.
  A ʻo kona hoa paio, ua kūpaʻa loa. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻumikūmāono a ʻumikūmāhiku mau hola o ka hana i ka lā, ʻo ka mea āu e makemake ai e pepehi ʻia a paʻakikī paha. A ua ikaika loa ke kino o ke keiki a hiki ke pale aku i kekahi ukana.
  I ka manawa like, ʻo ka lawe ʻana i nā pōhaku koʻikoʻi no nā lā ma ka hopena ʻaʻole i hoʻoikaika i nā ʻiʻo, akā, ma ke ʻano ʻē aʻe, ua ikaika a ʻoi aku ka wikiwiki.
  No laila, hahau akula ke keiki aliʻi iā ia ma lalo o ke kuli me ka pahi kaua, a kūlou ihola ʻo Erimiada, a ua wili ʻia ʻo ia i hiki ʻole iā ia ke huli pono.
  A hooikaika aku la ke keiki kauwa, me ka honi ana me ka olioli a me ka lealea, a hou hou aku la i ke kaikamahine iloko o ka opu. A ʻoi aku ka hohonu o kēia manawa.
  Ua hoʻomaka ʻo Erimiada e ʻeke. Ua ʻō ʻo ia i kona wāwae, akā ua paʻi ka wēlau o ka pahi i ke kaikamahine ma kona kuʻekuʻe wāwae, a ʻoi loa. A ʻaʻole kēia ʻeha wale nō, akā paʻakikī hoʻi ke kū.
  Hāʻule ka elf ma kona ʻaoʻao a hoʻōho:
  - ʻAʻole au e hāʻawi pio i nā ʻenemi o Sātana - ka poʻe pepehi kanaka,
  E hōʻike wau i ka wiwo ʻole ma lalo o ka hoʻomāinoino ...
  ʻOiai ke ahi e ʻā a pa ka hahau i kou poʻohiwi,
  Aloha au i kaʻu Elf me ka makemake nui!
  Ua ʻakaʻaka ke kauā a pane aku me ke kīkē ʻana i ke kaikamahine i ka ihu me kona kuʻekuʻe wāwae. Hāʻawi paʻa ʻo ia me ka haʻihaʻi ʻana i ka mea hanu, a hīmeni:
  - He paradaiso ke kuokoa,
  ʻAʻohe hauʻoli i nā kaulahao ...
  E hakakā a ʻaʻa
  E hōʻole i ka makaʻu liʻiliʻi!
  A ʻoi aku ka ikaika o ka hahau ʻana o ke keiki me ka pahi kaua, ʻo ia hoʻi ka mea i ʻoki ai i ka pahi kaua mai nā lima nāwaliwali o ʻErimiada. Lalau aku la ke kaikamahine e kii iaia. Akā, ua hou koke ka piko o ka maka iā ia ma waena o nā poʻohiwi. A puka hou mai ke koko.
  Hāʻule ke kaikamahine a lālau i ka pahi kaua ma ka ʻau. Akā, ua paʻi ʻia ʻo ia e ka maka a ua neʻe ke keiki ʻaʻohe hapa ma luna o kona lima, a ʻoki i ke aʻa. Hāʻule ka pahi kaua, a hemo ʻo Erimiada.
  Ua hoʻōho ke keiki kauā i ka ʻoliʻoli a hahau i ka elf i loko o ka luakini me ka lima. Ua huki ʻo ia i kona mau wāwae ʻeleʻele a lōʻihi a hāʻule i loko o kahi kīkē hohonu.
  Ua kau ke keikialii i kona wawae olohelohe, ka mea i ike ole i na kamaa no kekahi mau makahiki, maluna o ka umauma o na kaikamahine.
  A hoʻopuka i ka leo lanakila, ʻī maila ʻo ia.
  - E ola i ka mālamalama a me ke kūʻokoʻa!
  A laila huli aʻela ʻo ia i ke koa ʻeleʻele.
  - Hoʻopau iā ia?
  Ua pane wiwo ole mai ka naita me ke kapa kila eleele.
  - ʻAʻole! Ua lanakila ʻoe iā ia! I kēia manawa ua kūʻokoʻa ʻoe a ua hoʻolei aku i nā kaulahao o ke kauā!
  ʻO ke keiki, he kauā kahiko ia, nīnau:
  - A i kēia manawa hiki iaʻu ke hoʻihoʻi ʻia i koʻu kūlana aliʻi mua?
  Ua pane mai ke koa me ke kapa kila eleele.
  - ʻAʻole! Ua pio kou ʻāina. Akā, ua hōʻike ʻoe iā ʻoe iho he kanaka hakakā maikaʻi loa. E komo ʻoe i ka pūʻali koa a lilo i makaʻu ma laila. E kauoha ʻoe i kahi pūʻulu keikikāne e like me ʻoe. A ʻo kēia kāu uku no ka lanakila ʻana i ka Viscountess.
  Kulou iho la ke keikialii opio me ka minoaka.
  - Mahalo iā ʻoe! ʻAʻole au e hoʻi hou i kēia mau lua pilau.
  ʻO ka naita me ke kapa kila ʻeleʻele i hoʻoluliluli i kāna pahi kaua, a nalo akula ke keiki lanakila.
  Ua wehe ʻole ʻo Erymiada i kona mau maka. Ua ʻeha kona poʻo. Kū aʻela ʻo ia me ka haʻalulu, a nīnau maila.
  - He aha ka mea iaʻu?!
  Pane maila ke koa ʻeleʻele me ke kaumaha ma kona leo.
  - Ua lilo ʻoe! Ua lanakila ke keiki a loaa ke kuokoa.
  Ua ʻōlelo ka elf me ke kaniʻuhū:
  - Pehea lā, e make anei koʻu poʻe kānaka?
  Ua pane wiwo ole mai ka naita me ke kapa kila eleele.
  - ʻAʻole loa! Inā he mea, loaʻa iā ʻoe kahi manawa e loaʻa ai kahi hakakā hou. I kēia manawa wale nō ʻoe e hakakā me ka mea āu i hōʻole ai i ka manawa mua. ʻAʻole me ke kanaka, akā me ka vampire!
  Pane aku la o Erimiada me ke kaniuhu.
  - E ʻae wau me ka vampire. Akā ua ʻeha au a ʻaʻohe oʻu ikaika. Aia kekahi ala e ho'ōla ai i koʻu mau ʻeha i mākaukau au e hakakā?
  Ua ʻōlelo ka naita me ke kapa ʻeleʻele:
  - Hoʻokahi wale nō ala. Pono ʻoe e koho i ka nane. E pane pololei, a e hoʻōla koke ʻia kou mau ʻeha a pau.
  Noi aku ka elf:
  - Paʻakikī loa kāu mau nane a hiki ʻole ke pane iā lākou. Aia paha kekahi ala ʻē aʻe? ʻAe, inā makemake ʻoe, e hīmeni wau iā ʻoe!
  Pane maila ke koa ʻeleʻele.
  - ʻOiaʻiʻo, e hīmeni nō ʻoe iaʻu! Akā, i mea e ola ai kou mau ʻeha, pono e pane ʻia kaʻu nīnau. Pono ʻoe e uku no nā mea a pau!
  Ua hoʻokūpaʻa koke nā ʻānela i lele ma luna o ke poʻo o ka naita, me ke kani ʻana i kā lākou mau leo liʻiliʻi me ka lokahi:
  - Pono ʻoe e uku no nā mea āpau!
  Ua ʻōlelo ka naita me ke kapa ʻeleʻele:
  - Akā, e aloha au iā ʻoe a e noʻonoʻo wau i ka nīnau. A he kaikamahine akamai ʻoe, a ke manaʻoʻiʻo nei au e koho ʻoe i ka pane pololei.
  Ua ʻōlelo ʻo Erimiada:
  - ʻAʻole hiki ke ʻike i nā mea āpau o ka honua!
  Kuno mai la ke koa me ka pahikaua alohi.
  - Akau! Akā hiki iā ʻoe ke helu pono i kekahi pane i kekahi nīnau.
  Pane mai la ka elf me ke kaniuhu.
  - OK a laila. Mākaukau wau.
  Ua ʻōlelo ka naita me ke kapa ʻeleʻele:
  - ʻO ka mea hiki mai me ka hele ʻole, a haʻalele ʻole!
  Puhi ʻo Erimiada me ka hoʻopuni ʻana i kona mau maka sapeira:
  - Auwe! Uu ninau.
  Kuno mai la ke koa i ka lole eleele.
  - E noʻonoʻo! E ho'āʻo e noʻonoʻo pono!
  Ua hoʻokuʻu ka Viscountess i kona lae a hoʻomaka e noʻonoʻo me ka leo nui;
  Malia paha he kālā? Me he mea la e hele mai ana lakou, aka, he kakaikahi wale no lakou, no laila, hiki ke olelo, hele mai lakou me ka nui ole e like me ka pono. Ma kekahi ʻaoʻao, haʻalele lākou, me he mea lā ʻaʻole lākou e haʻalele, me he mea lā ʻaʻole lākou i laila.
  Ua hoʻopā ʻo Erimiada i kona kuʻekuʻe wāwae me kona manamana lima a hoʻomau i kāna noʻonoʻo;
  A i ʻole he mau pilikia kēia. Me he mea la e hele mai ana lakou, aka, pela mau lakou, hele mai lakou me ka hele ole mai. A me he mea lā ua pau nā pilikia, akā ʻoiaʻiʻo, mau nō.
  Ua ʻoki hou ʻo Erimiada i ke kua o kona poʻo a hoʻomau i kāna noʻonoʻo ʻana ma ke kumuhana i hāʻawi ʻia.
  No ka laʻana, ʻo ke ola paha kēia. 'Ōlelo lākou ua hiki mai ke ola, akā aia ma laila ma mua. Ma kekahi ʻaoʻao, ua hala ke ola, wahi a lākou. Akā, ua nohoʻo ia i ka manawa hoʻokahi, me kaʻuhane, ka mea makeʻole.
  ʻAe, nui nā koho ʻē aʻe i hiki ke hāʻawi ʻia. Ua hāmama koʻu mau maka i nā pane like ʻole. Maanei ua hāʻawi lākou i ka manawa iā ia. Akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka nui o kou noʻonoʻo ʻana, ʻoi aku ka huikau, a hiki mai nā ʻano pane like ʻole. A ʻaʻole kōkua ka manawa ...
  A laila, ʻike maila ʻo ʻErimiada, ʻī maila ʻo ia.
  - Ua mākaukau wau e hāʻawi i kahi pane!
  Kuno poʻo ke koa ʻeleʻele, e ʻālohilohi ana e like me ka ʻeboni.
  - ʻAe, e ʻōlelo mai!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Erimiada:
  - Hiki mai ka manawa me ka hiki ole mai! 'Ōlelo lākou ua hiki mai ka manawa, akā ua hana mua ia! A haʻalele ʻo ia me ka haʻalele ʻole. 'Ōlelo lākou ua hala ka manawa, akā mau nō!
  Ua ʻakaʻaka ka naita me ke kapa kila ʻeleʻele a pane maila.
  - ʻAe, pololei ka pane, a hiki ke helu ʻia! ʻOiai, ʻo ka pane maʻamau ka hoʻomanaʻo! Akā ʻo ka manawa he koho hiki loa.
  Ua lilo ke koa ʻaʻahu ʻeleʻele i helu ʻewalu me kāna pahi kaua ʻālohilohi. A ma hope o kekahi mau kekona, ua nalowale nā ʻeha a me nā pōʻino a pau iā Erymyad me ka ʻike ʻole ʻia, me he mea lā ʻaʻole lākou i ola.
  Ua minoʻaka ke kaikamahine elf a ʻōlelo maila:
  - Mahalo iā ʻoe! I kēia manawa hiki iaʻu ke lawe i koʻu manawa lua?
  Pane maila ka naita me ke kapa kila ʻeleʻele me ka leo hekili.
  - Hiki! Akā, pono ʻoe e hakakā me ka vampire i kēia manawa. Mākaukau ʻoe no kēlā hoʻokolohua?
  Ua pane koʻikoʻi ʻo Erimiada:
  - Inā ʻaʻohe aʻu koho, a laila ʻae! Mākaukau!
  Ua kokoke ke koa e hapai i kana pahikaua, aka, ua hooho like mai na anela e lele ana maluna o kona mahiole eleele.
  - E hīmeni ʻo ia iā mākou! He leo maikaʻi kona!
  Kuno mai la ka naita me ke kapa kila eleele.
  - Oli e ka nani! Ke koi nei ko'u poe ukali!
  Kuno ʻo Erimiada me ka makemake ʻole a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAe, ʻaʻole wau i ka leo!
  Ua hoʻōho nā ʻānela me ka ʻakaʻaka.
  - ʻAʻole pono! Kamahaʻo ʻoe! E hele mai, mai hilahila!
  Ua hanu ka elf a hīmeni me ka ʻoliʻoli;
  Nani ka aina e mohala mai nei.
  Hoʻonani i ka Elf nui, kapu...
  ʻAʻole, ʻaʻole e hāmau i ke ao pau ʻole -
  Ua kāpīpī ʻia nā hōkū o ke kula i nā momi!
  
  ʻO ka Svarog mana loa me mākou,
  Keiki a ka ʻohana weliweli loa...
  I kōkua kēia koa i ke kaua,
  Pono mākou e hoʻonani i nā elves me ka mālamalama o ke Akua!
  
  ʻAʻohe kānalua o nā kaikamahine, manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  Ke hoʻouka ikaika nei nā kaikamāhine i ka horde...
  E haehae ʻia e ka holoholona ʻino,
  A e hahau ka ʻenemi i kona ihu!
  
  ʻAʻole, mai hoʻāʻo e wāwahi i nā elves,
  ʻAʻole e hoʻokau ka ʻenemi iā mākou i ko mākou kuli ...
  E lanakila mākou iā ʻoe, e ka ʻaihue hewa.
  ke kupuna kāne nui ʻo Elin me mākou !
  
  ʻAʻole, mai hāʻawi aku i nā ʻenemi,
  Ua hakakā nā kaikamāhine kāmaʻa ʻole ma lalo o ka Elf ...
  ʻAʻole mākou e hōʻike i ka nāwaliwali a me ka hilahila,
  E hana pū kākou me Sātana nui!
  
  Ua ʻae mai ke Akua iā mākou e hoʻopau i kā mākou kaua,
  A hoʻokuʻu aku i nā pūʻali Wehrmacht ...
  No laila ʻaʻole lākou e pau me nā zeros,
  I ole e noho malie ma ka ilina!
  
  E hāʻawi aku i nā kaikamāhine, e nā mea hakakā,
  No laila e hoʻonohonoho ʻia kēia no nā Orkishists ...
  E haʻaheo ko mākou mau mākua iā mākou,
  ʻAʻole e waiu ka ʻenemi iā mākou e like me nā bipi!
  
  He oiaio e hiki koke mai ana ka punawai,
  E lilo ana na pepeiao kulina ma ke kula i gula...
  Manaʻo wau e hoʻokō ʻia kā mākou moeʻuhane,
  Inā pono ʻoe e hakakā no ka ʻoiaʻiʻo!
  
  E ke Akua, he aloha na kanaka a pau.
  Pono, ikaika, mau loa i ka olioli...
  ʻOiai ua hoʻokahe ʻia ke koko ʻino.
  Hoʻomāʻewaʻewa pinepine ke kaikamahine!
  
  Ua luku mākou i ka ʻenemi i ke kaua,
  Ke hana nei i kahi mea ea loa...
  ʻOiai ka makani ʻino ma luna o ka honua,
  A hiki mai kahi pōʻeleʻele!
  
  ʻAʻole, e kū nā kānaka a hiki i ko lākou mau lua kupapaʻu,
  ʻAʻole lākou e hāʻawi iki i ka Erkshists ...
  E nā keiki kāne e kākau i loko o kā ʻoukou puke kākau.
  A e hoʻokala i kāu mau pahi kaua a pau no ke kaua!
  
  ʻAe, he ʻoiaʻiʻo e hiki mai ana ka wanaʻao me ka ʻaoʻao ʻole,
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, e hauʻoli nā kānaka a pau ...
  Ke wehe nei mākou i kekahi, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, māmā -
  I ka lewa ke kikoo mai nei ka lima o ke kaikamahine!
  
  Hiki iā mākou , hiki iā mākou ke hana i kēia, manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  ʻO kahi mea a mākou e ʻaʻa ʻole e moeʻuhane e pili ana ...
  ʻIke maopopo mākou i ka pahuhopu ʻoi loa,
  ʻAʻole, mai kamaʻilio lapuwale, e nā mea hakakā!
  
  ʻAe, e lele kākou, me ka ʻakaʻaka, i Mars,
  E wehe kākou i nā kīhāpai ma laila, e helu iā lākou, nā rubi...
  A e hoʻouka mākou i ka poʻe kaiapuni i ka maka,
  He mau keruba e lele ana maluna o kakou!
  
  ʻAe, kaulana ka ʻāina Soviet,
  He aha ka komunisme i hāʻawi ai i nā lāhui ...
  Hāʻawi ʻia ʻo ia iā mākou ma ka hānau ʻana a mau loa -
  No ka ʻĀina makuahine, no ka hauʻoli, no ke kūʻokoʻa!
  
  Ma Elfia, ʻo kēlā me kēia koa mai ka hānai holoholona,
  Lalau ke keiki i ka pu...
  No laila, haʻalulu ʻoe e ka mea ʻino.
  Kāhea mākou i ka monster i ka moʻolelo!
  
  ʻAe, he ʻohana aloha ko kākou,
  He aha ka elfinism e kūkulu ai i ke ao holoʻokoʻa ...
  E lilo ana kāua i mau hoaaloha ʻoiaʻiʻo,
  A ʻo kā mākou ʻoihana ka hana ʻana!
  
  Ma hope o nā mea a pau, hāʻawi mau ʻia ka elfinism ma ka hānau ʻana,
  I mea e hauʻoli ai nā mākua a me nā keiki...
  Heluhelu mai ke keiki i na huaolelo,
  Akā ʻo ka lapalapa o ka demiurge e ʻā ana i nā maka!
  
  ʻAe, e hauʻoli mau loa nā kānaka,
  E hakakā pū ana lākou no nā hihia o Svarog...
  E ʻike koke kākou i nā kapakai o Folgi,
  A e noho kakou ma ko ke Akua wahi hanohano!
  
  ʻAe, ʻaʻole hiki ke wāwahi ʻia ka Elf e nā ʻenemi o ka ʻāina,
  E ʻoi aku ka ikaika ma mua o ke kila ...
  Elfiya, he makuahine aloha ʻoe i nā keiki,
  Ftalin naauao !
  
  ʻAʻohe mea pale no ka ʻāina makua, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  Ke hele nei i mua me ke kū ʻole...
  E loaʻa koke i ke aliʻi o Gehena he hoa pili,
  ʻO ka liʻiliʻi loa he mau peʻa ma kona mau lima!
  
  E hāʻawi mākou i ko mākou mau puʻuwai no ko mākou ʻĀina,
  E piʻi kākou i nā mauna a pau, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, kiʻekiʻe...
  Nui ka ikaika o makou na kaikamahine,
  I kekahi manawa, e puhi ana i ka hale!
  
  Ua hāʻawi pū ke keikikāne i kahi inoa inoa no Elf,
  Ua ʻōlelo ʻo ia e hakakā ikaika ʻo ia ...
  Aia ka metala ʻālohilohi i kona mau maka,
  A hūnā ʻia ka RPG i loko o ka ʻeke ʻeke!
  
  No laila, mai pāʻani kākou i ka naʻaupō.
  ʻOi aku ka maikaʻi, e kū like kākou ma ke ʻano he pā...
  Ke hele nei i nā hoʻokolohua, ʻelima wale nō,
  Na Abela e noho alii, aole na Kaina ino!
  
  I ka pōkole, e loaʻa ka hauʻoli no nā kānaka,
  A ʻo ka mana o Svarog ma luna o ka honua kapu...
  E paʻani pāʻani i nā Orkshists,
  E hauʻoli ʻo Lada a he kiʻi hoʻi!
  Ua hoʻopau ke kaikamahine elf i ke mele me ka ʻoliʻoli nui. Kulou iho la ia, hehi iho la i kona wawae ole, a olelo aku la.
  - Aloha!
  Ua hōʻoia ka naita i loko o ke kapa ʻeleʻele:
  - He mele kūpono kēia! Pumehana ka naʻau a me ka ʻuhane. No laila, e aʻo aku au iā ʻoe: e hana i ka helu ʻewalu me kou mau wāwae, a e loaʻa iā ʻoe ka ikaika hou aʻe. A hiki iā ʻoe ke hoʻokō me kahi monster e like me ka vampire!
  Kūlou ʻo ʻErimiada a pane akula.
  - Pono ka honua e mahalo a makaʻu iā mākou.
  He nui nā hana a nā koa ...
  Ua hiki mau iā Elves ke hakakā.
  E luku mākou i nā orc i ka honua!
  Ua pōʻai kekahi koa me ke kapa ʻeleʻele me kāna pahi kaua, a ua lohe ʻia nā mele e like me ka pāʻani ʻana o ka hau.
  A ʻike ʻia kahi silhouette i ka lewa. He kanaka ʻōpio uʻi akā haʻihaʻi ʻo ia i ka pāpale luna a me ka lole ʻili. ʻO kona mau lima i ka ʻili, nā mīkina lima ʻeleʻele, a ʻo kona mau kāmaʻa, he ʻulaʻula. A paa kana pahikaua. Puka mai la na ihu mai ka waha o ua kanaka opio nei.
  Ua hoʻōho ʻo Erymiada me ka hōʻike ʻana i kona mau niho:
  - He vampire kēia! Nani nani.
  Luliluli ke poʻo o ke kanaka ʻōpio, hoʻoponopono i kona pāpale luna, a laila pae paʻa i ka honua.
  Kūlou ʻo ia i ke kaikamahine me ka ʻōlelo ʻana:
  - Aneane olohelohe a kamaa ole, e like me ke kauwa!
  Pane maila ke koa ʻeleʻele.
  - He viscountess kēia mai kahi ʻohana hanohano. A makemake ʻo ia e kiʻi i ke kiʻi deragona ʻulaʻula e hoʻopakele i kona poʻe mai ka make.
  Pane mai ke keiki vampire.
  - I kekahi hihia, pono wau e lanakila iā ia! E ho'āʻo wau e mālama iā ia inā hiki!
  Pane aku la o Erimiada me ka minoaka.
  - ʻAʻole wau makemake e pepehi iā ʻoe! Akā inā pono, e hakakā au me koʻu ikaika a pau!
  Kuno mai la ke koa eleele.
  - E hakakā ʻoe me nā pahi kaua. Ua like nā mea kaua, a ua kūpono nā mea a pau.
  Kūlou ka vampire a pane maila.
  "He hanohano nui iaʻu ke kau ʻana i nā pahi kaua me kēlā kaikamahine!"
  Ua ʻakaʻaka ʻo Erimiada me ke kani ʻana:
  - E hele wiwo ʻole mākou i ke kaua,
  No ke kumu o nā elves ...
  E lanakila mākou i nā orc a pau,
  E hakakā, mai ʻauwana!
  Lawe ke kaikamahine a me ke keikikāne i nā pahi kaua ʻālohilohi ma ko lāua mau lima a mākaukau e hakakā. No ka luku loa ia ko lakou manao.
  Ua kani ka hōʻailona. Ua holo wikiwiki ka ʻōpio vampire me ka huhū ʻāhiu iā Erymiada. Ua hālāwai ʻo ia me ia me ka hahau ʻana i kāna pahi kaua, e pale ana i ka hoʻouka kaua ʻana. Ua ʻoi aku ka hilinaʻi o ke kaikamahine, a hoʻihoʻi hou i ka hoʻāʻo me ka ʻōwili pahu.
  A laila, hoʻoneʻe ʻo Erimiada i kona hoa paio ma waena o kona mau wāwae me ka wāwae ʻole. Ua hoʻokō ka vampire i ka pale ʻana i ka hahau ʻana, akā ua haʻalulu ʻia.
  Ua kani ka elf:
  - ʻAʻole ʻike ka ʻenemi i ko mākou ikaika,
  ʻAʻole lākou i hoʻohana i ko lākou mana piha ...
  Hoʻouka ʻia nā pēpē a me nā wahine
  ʻO ka mea like, e ka vampire, e pepehi wau iā ʻoe!
  I ka pane ʻana, ua hāpai iki ke kanaka ʻōpio iā ia iho mai ka ʻili a hoʻāʻo e hoʻokokoke iā Erymyad me he mea lā.
  A lalau iho la ke kaikamahine a hou aku la i ka enemi me ka welau o kana pahikaua ma ka opu. Ua loaʻa iā ia kahi ʻeha ʻeha a puka mai ke koko. Ua hana ka elf i kahi hana peʻapeʻa a hoʻopaʻa i ka kāmaʻa vampire, a ma hope iho ua kani ʻo ia:
  E hahau aku au i ka enemi me ka hahau hookahi,
  ʻO wau, elf, koa no ke kumu maikaʻi!
  Ua hoʻomau ke kaua. Ua hoʻāʻo ka vampire e lele i luna, akā ua lele ʻo Erimiada a hopu mau iā ia. A helelei na kulu koko ulaula.
  Ua ʻōlelo ka ʻōpio koko koko:
  - Ua aʻo nui ʻoe! Akā ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻokō me ke keikikāne!
  Ua ʻōlelo ka elf, e hōʻike ana i kona mau niho me ka minoʻaka:
  - Pono ʻoe e hoʻomaka i kahi! Ua aʻo iki mākou a pau, a mai hana hewa, he vampire ʻoe i ke Akua!
  Ua wikiwiki koke ka vampire, akā ua hala kāna pahi kaua i ka pahu hopu, a paʻi ʻo Erimiada i ka mea ʻaihue koko ma ka lima. Hoʻopili hou ʻia ka ʻulaʻula a me ka uē.
  Ua ʻōlelo ʻo Vampire:
  - E ka diabolo!
  Ua kūʻē ka elf:
  - Ke lawelawe nei au i nā mana o ka maikaʻi!
  Ua ʻōlelo ka ʻōpio ʻoki koko:
  - He aha ka ʻokoʻa ma waena o ka maikaʻi a me ka hewa?! ʻO nā akua o ka mālamalama e pepehi a ʻaʻole mālama i ko lākou mau ʻenemi!
  Ua ʻoni aʻe ʻo Erimiada i kona poʻohiwi me ke kani ʻana:
  He palupalu ka petal o ka pua,
  Inā ua haehae ʻia i ka wā lōʻihi ma mua ...
  ʻOiai he mea ʻino ka honua a puni,
  Makemake au e hana maikaʻi!
  Ua hoʻāʻo ka vampire e wikiwiki hou a hoʻouka koke i ke kaikamahine. Ua hana ʻo ia i ka hana pitchfork, akā, me ka manaʻo ʻole, ua hou ka maka o ke kaikamahine elf i kona ʻāʻī. He kahe koko i kahe mai. Lele aku la ka vampire i hope, lulu iho la i na kulu ulaula, a olelo iho la:
  - ʻOiaʻiʻo, he diabolo!
  Lele ʻo Erymiada me kona ikaika a pau, me ka hoʻolei ʻana iā ia iho i ka hahau. Ua pā kona kuʻekuʻe wāwae ʻole i ka vampire ma ka ʻauwae. Ua hāʻule ʻo ia a hohola i kona mau lima ma nā ʻaoʻao like ʻole. Ua lele mai kekahi mau niho i haki mai ka waha o ka mea inu koko.
  Kau ʻo ʻErimiada i kona wāwae ʻole ma kona umauma, hāpai aʻela i kona mau lima a hoʻōho:
  - Lanakila!
  Nīnau maila ke koa ʻeleʻele iā ia.
  -E hoʻopau ana ʻoe?
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Erimiada:
  - ʻAʻole!
  Kuno mai la ka naita me ke kapa kila eleele.
  - Nou ke kiʻi deragona ʻulaʻula!
  A hana ʻo ia i huinakolu me ka pahi kaua ʻālohilohi. I ka manawa koke, ua ʻālohilohi ka lewa, a ʻike ʻia kahi kiʻi o kahi deragona ikaika a nani. Ka mea i lele aku i Erimiad. Ua emi iho ke kaikamahine.
  A laila, aia kahi uila liʻiliʻi, a lilo ka deragona i kahi kiʻi liʻiliʻi i lana iho i loko o nā lima o ke kaikamahine elf. Lawe ʻo ia a hīmeni:
  - Elves, elves, elves,
  E mau loa ana ko kakou opio...
  Elves, elves, elves,
  E noho mākou i ka hauʻoli mau loa!
  
  KA HUAKAI ELIMA A GULLIVER
  HOOLAHA
  ʻO ka huakaʻi kaulana ʻo Gulliver, ma ke poʻo o kahi moku nui, hoʻomaka hou i kahi huakaʻi. Loaʻa ʻo ia i ka ʻino a kiola ʻia kāna moku i uka. A ʻike ʻo Gulliver ʻike i kahi honua ʻē aʻe, a laila haʻihaʻi nā huakaʻi mua a ka luina kaʻao i kona ʻano.
  . MOKUNA Helu 1
  ʻAʻole ʻōpiopio ʻo Gulliver. Akā naʻe, haʻalele hou au i kahi huakaʻi ʻē aʻe. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻo kāna mau wehewehe ʻana i nā mea hoʻokalakupua i lawe ʻia ma ke ʻano he mau moʻolelo a me nā moʻolelo.
  A hala nā makahiki, a hina ke poʻo, a ʻike ʻia ka ʻōhule i loko ona. Ke piha ʻoe i ke kanalima, ma nā kūlana o ke kenekulia ʻumikūmāwalu, he nui kēia. Akā naʻe, ua hoʻoholo ʻo Gulliver e pā hou i ke alanui. Eia kekahi, ua wanana mai ke kilo ia ia i keia manawa e loaa ana iaia kona hauoli a aole e makemake hou e hoi mai.
  He galleon nui i hoolele i kona mau pea a holo i ka moana Pakipika. Ua waiwai loa ʻo Gulliver, a ʻo ka hulu hipa lahilahi o nā hipa liʻiliʻi i lawe ʻia mai Liputia i loaʻa iā ia kahi kālā kūikawā . Akā, make lākou a pau. A kupu mai la ka manao e kipa hou aku i keia mokupuni.
  Ua hala aku nei ma mua o kanakolu makahiki. A noho liʻiliʻi nā Lilliputians ma mua o nā kānaka. No laila ua pau ka poʻe i ʻike iā Gulliver.
  No ke aha e hana ʻole ai i laila ma ka hopu pio ʻana? ʻAʻole nā pūkuniahi a me nā pū panapana i ka poʻe Lilliputians, a ʻo kā lākou mau pua he mea ʻole i ka pilikua. A ma Lilliput pono'ī hiki iā ʻoe ke hopu i nā mea waiwai he nui.
  Hiki i nā holoholona liʻiliʻi ke loaʻa kālā nui a hiki ke kūʻai ʻia no ke kumu kūʻai nui.
  ʻO ka hele ʻana e hopu i nā pilikua he pilikia loa. ʻAʻole wale kekahi e lawe i ka ʻumikūmālua manawa i ka nui o ke kanaka, ʻo ka pū kekahi. Eia kekahi, he mōʻī ko lākou he pūʻali koa ikaika. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole i loaʻa i nā pilikua ka pauda.
  ʻO kēlā me kēia hihia, makemake ʻo Gulliver e kipa i kona ʻāina mua, kahi i loaʻa ʻelua mana o nā kānaka liʻiliʻi. Ma laila paha e loaʻa ai iā ia kahi mea e waiwai nui ai ʻo ia.
  Ma hope o kona kamaʻilio ʻana me Yahoo a me ka honua o nā lio akamai, ua lilo ʻo Gulliver i mea ʻino a hoʻomāinoino. Ke hele nei nā makahiki a pono ʻoe e waiwai. ʻAʻole ʻike ʻia ka nui o ke ola i koe. A ʻakaʻaka ka poʻe iā ʻoe, a hāʻawi nā nūpepa like ʻole i nā ʻōlelo hōʻino ʻaʻole ʻo Gulliver he moeʻuhane wale nō, akā he pupule kekahi. A ʻoi aku hoʻi, e hāʻawi i nā hōʻike e ola nei nā ʻāina āna i kapa ai, ʻo ia ke kumu.
  ma kahi o Lilliput a me ka mokupuni ʻo Blefuscu . A ua hiki mai kona moku i keia wahi.
  Akā ma hea pono? He liʻiliʻi nā mokupuni, a hoʻāʻo e ʻimi makapō, me ka hoʻohana ʻana i ka hoʻokele primitive o ka hoʻomaka ʻana o ke kenekulia ʻumikumamāwalu.
  A laila, lawe ka moku a loaʻa i ka ʻino...
  ʻEhiku lā a me nā pō ʻo ia i hoʻoluliluli ʻia e ka nalu. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua paʻa loa ka hoʻolālā ʻana o ka moku nui a ikaika me nā pū. ʻAʻole i hāʻule.
  A laila, kū koke ka nalu a holoi i ka galleon ʻEnelani ma ke kahakai mehameha. Ma muli o ka luhi lōʻihi me ka ʻino a me nā mea hihiu, ua hiamoe ka poʻe holo moku o ʻelua haneli mau luina, a me Gulliver ponoʻī.
  ʻAʻole lākou i noʻonoʻo e pili ana i ka hoʻomaha a i ʻole ka hoʻōla.
  Ua loaʻa iā Gulliver nā moeʻuhane weliweli. A i kona ala ʻana aʻe, hoʻomau ka moeʻuhane i ka ʻoiaʻiʻo. ʻO ka mea mua, ʻike ʻo ia iā ia iho i nakinaki ʻia, a kū mai ma hope ona he mau keikikāne i ʻike ʻia he ʻumikūmālua a ʻumikumamākolu paha makahiki. Ua pena ʻia lākou me nā pena, nā hulu ma ko lākou mau poʻo e like me nā Inikini, nā wāwae wāwae ʻole, nā ʻūhā hapa ʻole. Eia naʻe, ua wela loa ma ʻaneʻi, a maopopo kēia.
  Nānā ʻo Gulliver a puni. A ʻike au i kekahi mau luina nakinaki kokoke. ʻO lākou wale nō i loli. Ua liʻiliʻi lākou, ua nalowale nā ʻumiʻumi a me nā ʻōpala, a me nā ʻaʻahu i hele e like me nā ʻeke.
  Nānā akula ʻo Gulliver iā ia iho. A haohao au. Ua liʻiliʻi kona kino, ua nalowale kona ʻōpū, a me ka ʻeha ʻeha o ke kua. A haʻalulu ka lole e like me ke kapa holoi. A lilo koke nā kāmaʻa i manuahi. A haʻi ihola ʻo ia, a hāʻule iki nā kaula.
  Ua ho'ōho kekahi keikikāne me he Inia, ua uhi ʻia i nā peʻa:
  - Ua like lākou me mākou! E hoʻopaʻa i nā kaula!
  He mau helehelena kamalii ko na luina, a ua emi iho ka nui imua o ko makou mau maka.
  ʻO nā keikikāne me ka hulu a me ka pena, holo wikiwiki lākou e huki i nā kaula. Ua manaʻo ʻo Gulliver ua hoʻomau ʻo ia i ka emi ʻana. A i ka manawa like, ʻoluʻolu ke kino a me ka ikaika. A ua pau kou mau niho i ka eha, a ma ka laulā, me he mea lā ua hānau hou ʻoe.
  I kēia manawa, ua nui aku nā koa kūloko i kau ma luna o ka moku. Ua ʻaʻahu ʻia lākou i nā ʻaʻahu nani, me ke kapa kila a me ka lawe ʻana i nā pahi kaua. He mau kamaa ma kona mau wawae a he mau kaikamahine pu me lakou. Akā ua like lākou me nā kamaliʻi, ma kahi o ʻumikūmālua, ʻumikūmākolu mau makahiki. Ua komo nā kaikamāhine i nā apo pepeiao a me nā mea nani.
  Ua ʻakaʻaka kekahi o lākou me ka lauoho ʻulaʻula:
  - He mea minamina! ʻAʻole au i ʻike iā lākou ma ke ʻano he poʻe mākua! I kēia manawa, ua like lākou me mākou!
  Ua ʻōlelo ke keiki i peʻa ʻia:
  - Aia ma mua o ʻelua haneli o lākou ma ʻaneʻi! Pono lākou e hoʻouna ʻia i nā lua e like me ke kauā!
  Ua kūʻē ke kaikamahine.
  - ʻAʻole! E kūʻai wale aku mākou iā lākou! ʻAʻole laki kekahi i ka hele ʻana i nā mines, a ʻo ke koena nā mea hou!
  Ua ninau ikaika mai kekahi keiki me ke kapa kila a me ka mahiole gula.
  -ʻO wai kou haku? Ke haʻi aku nei au iā ʻoe! A mai hoʻohālike ʻoe ʻaʻole ʻoe ʻike i kā mākou ʻōlelo! Hoʻomaka koke ka poʻe a pau e hui pū me ko mākou aupuni e hoʻomaopopo i kā mākou ʻōlelo, a maopopo iā mākou!
  Ua ʻōhumu kekahi o nā luina i lilo i keikikāne.
  - ʻO Kāpena Gulliver kēia! ʻAʻole ʻoe e ʻike koke iā ia i loko o ke kino o ke keikikāne!
  Ua kauoha ke koa i ka mahiole gula.
  - Kauo iā lākou i waho. Ke lilo lākou e like me mākou, a laila e hoʻokuʻu ʻia lākou. I ka manawa like, e hoʻomākaukau lākou no ka hoʻololi.
  Kau nā keiki koa iā Gulliver a me nā poʻe ʻē aʻe ma luna o ko lākou poʻohiwi, paʻa ʻelua iā lākou, a lawe ʻia i waho.
  Ua manaʻo ʻo Gulliver he mea lapuwale kēia. Akā, hoʻomanaʻo wau i ka Lilliputians. Ua liʻiliʻi ko lākou kino. ʻO ka hapa nui wale nō o nā mākua, ʻaʻole nā keiki. ʻAʻole paha ʻo ia e kāhāhā?
  Ua kipa ʻo ia i nā honua like ʻole a ʻike i nā ʻāina kupaianaha. No laila, no ke aha e pono ʻole ai ka honua o nā keiki i waena o lākou? ʻO kēia wale nō ka mea i nele i kāna hōʻiliʻili ʻana i nā manaʻo.
  Ua ʻike ʻo Gulliver ʻaʻole i haʻalele hou ke kahakai. He nui na koa aahu ma laila. He mau keikikāne me nā hulu a me nā kakaka ʻano Indian, a me nā mea hakakā me ke kapa kila māmā. A o na kaikamahine me ke kakaka, ma ke ala, he kamaa ole lakou, koe wale no na luna, na mea nani a me na kamaa i uhiia i na momi.
  Kū nā kaikamāhine pana ma ka laina. Aia i loko o ko lākou mau lima nā kakaka ʻoi aku ka ikaika e kī ana i nā kī make. Aia ma ka ʻaoʻao ʻākau he mau pahu. Aia kekahi mau keikikāne a me nā kaikamāhine ma kahi kokoke iā lākou. Ua kauoha ke koa nui i ka mahiole gula:
  - E lawe i nā lole o nā pio! He kauā lākou i kēia manawa a pono e ʻaʻahu ʻia e like me ko lākou kūlana.
  ʻAʻole i kūpono nā lole a paʻa ʻole. Ua wehe ʻia nā paʻahao i lilo i mau keiki kāne, a ua hoʻolei ʻia nā lole pilau nani a pau i ka puʻu, a me ko lākou mau kāmaʻa. A laila, ninini lākou i ka hui ʻana o ka ʻaila a me ka sulfur ma luna a puhi i ke ahi.
  I kēia manawa he mau keiki kāne nā luina ma mua o ka ʻumikumamākolu, a i ke kenekulia ʻumikumamāwalu, ma mua o ka wikiwiki, ua like nā keiki o ia mau makahiki me he ʻumi makahiki i ke kenekulia iwakāluakūmākahi. ʻAe, ua emi nui lākou.
  Ano, ua olohelohe lakou, uhi hilahila kekahi me ko lakou mau lima.
  Ua paʻa nā kaikamahine pana a me ke kakaka i ka pū.
  Ua kauoha ke keiki i ka mahiole gula:
  - ʻAe, na lākou e holoi iā lākou i ke kai! A laila, hāʻawi mākou iā lākou i nā lole kauā e mālama i nā hiʻohiʻona.
  A ua kipaku ʻia nā keikikāne i loko o ke kai. Pumehana ka wai, wela i ka lā wela. Ua maikaʻi ke ea ma ʻaneʻi. Hiki iā ʻoe ke ʻike i nā lāʻau pāma a me nā niu.
  ʻAʻole ʻoe e maloʻo.
  Ua hilahila ʻo Gulliver a me ka hauʻoli i ka manawa like. Ma hope o kona hoʻolei ʻana i nā makahiki he kanahā, ua lilo ʻo ia i mea olakino maikaʻi loa, ikaika a hauʻoli. A ua ʻoliʻoli ke ʻano, ʻoiai ʻo ke kauā a me ka hoʻohaʻahaʻa e kali ana iā ia ma mua, a me ka hana paʻakikī paha i loko o nā lua. ʻAʻole ʻike ʻo Gulliver i ke ala paʻakikī, akā ua lohe ʻo ia i nā moʻolelo e pili ana i kona maikaʻi ʻole! Akā, pehea kona ʻōpiopio a olakino i kēia manawa.
  Ua wela ke one a puhi i ke kapuahi keiki. ʻAʻole i loaʻa iā lākou ka manawa e lilo ai i mea ʻeleʻele a uhi ʻia me nā calluses, e like me ka wā e hele lōʻihi ai ʻoe me nā kāmaʻa ʻole. Pono e hoʻomaopopo ʻia ma Beretania, ʻo ka hele wāwae ʻole i manaʻo ʻia he hōʻailona o ka ʻilihune nui, a inā paha e hōʻike nā keiki i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae, aia wale nō i ka wela, a laila ma waena o ka poʻe ʻilihune. A no laila ua hoʻāʻo lākou e kau i ko lākou mau kāmaʻa, ʻoiai ka leʻaleʻa a pau o ka ʻike ʻana i ka ʻili o ka honua, me nā wāwae kamaliʻi, maʻalahi.
  Akā i ka manawa like, ʻaʻohe kāmaʻa he mea ʻeha iki . Wela ke one i ka lā wela i ke awakea. ʻO nā keiki kāne a me nā kaikamāhine kūloko he ikaika loa a paʻakikī.
  Ma ke ala, manaʻo ʻo Gulliver - ʻehia mau makahiki? Pehea inā he make ʻole nā kānaka a pau ma ʻaneʻi? ʻAʻole like me kekahi o nā honua kahi i kipa aku ai ʻo Gulliver, a ʻoiai ʻaʻole i make nā kānaka, ua ʻelemakule lākou, a ʻo ka make ʻole he ʻōpio, hauʻoli a ikaika!
  He mea maikaʻi loa ka lilo ʻana i keiki ma kona ʻano ponoʻī! A e noho ana paha oe pela no ka oi aku mamua o hookahi mileniuma.
  ʻOiaʻiʻo, ua kaumaha ʻo Gulliver. Pehea inā pono ʻo ia e hana no nā haneli mau makahiki ma ke ʻano he keiki kauā ʻaʻohe kamaʻa ʻole i loko o nā lua? A lawe mai kēia i ka hauʻoli liʻiliʻi.
  Ua like kēia mau kāne me he pō. Eia kekahi laʻana, ua hōʻike kekahi kahuna i ka manaʻo he mea hoʻohālike ka lapalapa mau loa, a ke hana nei ka poʻe hewa e like me nā kauā i ka hana paʻakikī mau loa!
  ʻO kekahi mea i hoʻopūʻiwa ʻia ʻo Gulliver, ʻo ia ka hoʻokomo ʻana o nā keiki koa i kā lākou mau mea kaua a pau i kahi puʻu ʻokoʻa a hoʻokomo i nā pū a me nā pū i loko o nā pahu hao.
  Ua manaʻo ʻo Gulliver ʻaʻole akamai loa kēia. No ka mea, ʻaʻole hewa ka pū. Eia kekahi, ʻo kekahi mau pū i hana ʻia ma ʻEnelani, i kēlā manawa ka ʻāina kiʻekiʻe loa o ka honua, pana pololei loa. A eia nā kakaka a me nā kakaka, me he mea lā i ka wā kahiko. A ma Beretania ke hiki mai nei ke kipi hana. A e lilo koke ʻo ʻEnelani i mea ikaika a hiki i nā pilikua ke hakakā. ʻOiai he pilikia nui paha kēia.
  Paʻipaʻi ʻia nā keiki kauā olohelohe i ka wai. A maikaʻi kēlā ma kona ʻano ponoʻī. Ua hoʻomaka koke ʻo Gulliver a me kekahi mau keiki luina kahiko e ʻāwili a puni kekahi i kekahi. Ua hoʻoheheʻe lākou iā lākou iho i loko o ke ao paʻipaʻi a ʻakaʻaka me ka leʻaleʻa, e kīkoʻo ana i ko lākou alelo.
  Me he mea lā he poʻe makua lāua i ko lāua mau manaʻo a hoʻopaʻa i ka hoʻomanaʻo hoʻokahi, akā i kā lākou ʻano, ua lilo koke lākou i mau keiki maoli. A makemake nui lākou e ʻakaʻaka a ʻakaʻaka a pāʻani hoʻi.
  A pipi mai la o Gulliver i kona mau luina, a o lakou ia ia. Ua hauʻoli loa nā keikikāne a hōʻike i ko lākou mau niho. I kēia manawa ua loaʻa iā lākou nā mea ponoʻī, a keʻokeʻo. He honua hou kēia, a me ka leʻaleʻa kahi e hoʻi hanohano ai i ka wā kamaliʻi.
  Ua maikaʻi ʻo Gulliver ma ke kino a hiki ke hauʻoli nui. A ʻo ka mea ʻoiaʻiʻo, ua hoʻi hou kona ʻōpio iā ia a ʻo kēia, e ʻōlelo paha kekahi, ʻo ia ka mea nui loa.
  A he aha hou kāu e makemake ai? ʻOiaʻiʻo, ma kekahi ʻaoʻao, he kauā olohelohe wale nō ʻoe, a he mea hoʻonāukiuki kēia. A ʻo ke kauā ʻaʻole maikaʻi loa. Eia naʻe, ʻoi aku ka maikaʻi o ke keiki kauā.
  ʻOiaʻiʻo, ʻoiai nā pilikia āpau, ʻoi aku ka hauʻoli o ka wā kamaliʻi. E ʻae i kekahi manawa e hakakā me nā hoa, a i ʻole pono ʻoe e hele i ke kula, a i ʻole hana.
  ʻOiai ... ʻOiaʻiʻo, i ka hopena o ke kenekulia ʻumikūmāhiku, i ka wā kamaliʻi o Gulliver, he manawa ia ʻaʻole maikaʻi loa. A ʻaʻohe mea hauʻoli i loaʻa i nā keiki i ka iwakāluakūmākahi. ʻAe, ʻo ia nō.
  Akā ʻo nā mea like, kamaʻilio nā keiki me kekahi a pāʻani. A hiki ke ʻōlelo ʻia he leʻaleʻa, ʻoiai inā ʻaʻole ʻoe i manaʻo e pili ana i ka noho ʻana o nā consoles pāʻani a me nā smartphones.
  Akā naʻe, ʻaʻole ʻae ʻia nā keikikāne e paʻi lōʻihi a kipaku ʻia i waho o ka wai me nā ihe. A puhi maoli ke one wela i kou mau kuʻekuʻe wāwae. ʻOiaʻiʻo, ke pulu nā kapuwai ʻaʻole ʻoe e manaʻo maoli. A laila hoʻomaka e wela loa.
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver:
  - Ua wela nui koʻu mau wāwae! Hāʻawi mai iaʻu i mau kāmaʻa!
  I ka pane ʻana mai, hahau akula ke keiki koa iā ia me ka ʻuā ʻana:
  - Hāmau! ʻAʻole kuleana nā kauā i nā kāmaʻa e like me ko lākou kūlana!
  Ua hoʻomaka naʻe nā kaikamahine koa e lawe i ko lākou mau ʻauʻau. ʻO kēia wale nō ka lole i hiki i nā kauā ke komo. E like me kekahi ʻano o ʻAigupita.
  Ua hoʻomaka nā keikikāne i hopu ʻia e ʻaʻahu i kēia mea e uhi ai i ko lākou hilahila.
  Ua hoʻāʻo ʻo Gulliver e nīnau:
  - ʻO kēia kā lākou aloha ʻana i nā malihini!?
  A laila loaʻa hou iā ia ka hahau. Eia naʻe, ua hoʻōho kekahi kaikamahine nani me nā apo pepeiao daimana:
  - E mālama nō! ʻO ia ko lākou alakaʻi ma hope o nā mea a pau! Hiki paha iaʻu ke wehewehe iā ia?
  Kuno mai ke koa i ka mahiole gula.
  - E kakou!
  ʻO ke kaikamahine, e hehi ana i kona mau wāwae i nā kāmaʻa makamae, hoʻokokoke aku iā Gulliver, ka mea i lilo i keikikāne, a ʻōlelo ʻo ia:
  - Ua lilo nā haole a pau o ke kai i poʻe kauā e like me ka hana maʻamau a kūʻai ʻia ma ke kūʻai ʻana. ʻO kēia kā mākou mau lula. Eia naʻe, inā ʻike ʻoe i ka hana ʻana i kekahi mea a hōʻoia i hiki iā ʻoe ke hoʻohana pono, a laila ʻaʻole paʻakikī loa kou ola i ke kauā. A i ka wā lōʻihi, hiki iā ʻoe ke loaʻa ke kūʻokoʻa no kāu pono. Eia kekahi, inā maikaʻi ʻoe me nā mea kaua, hiki iā mākou ke hoʻouna iā ʻoe i ka circus e hakakā ma ke ʻano he gladiators. A inā hōʻike maikaʻi ʻoe iā ʻoe iho ma laila, a laila e lawe ʻia ʻoe i ka pūʻali koa, a he manawa kūpono kēia no kahi ʻoihana. ʻO ia hoʻi, hiki i kā mākou mau kauā ke noho maikaʻi a lilo i poʻe hanohano.
  Kūlou ʻo Gulliver a pane maila:
  - He kauka lapaʻau wau, hiki iaʻu ke hoʻohana!
  Luliluli ke poo o ke kaikamahine.
  - Ma kou ʻāina, maikaʻi ʻole ka hoʻomohala ʻana o ka lāʻau lapaʻau. ʻAʻole paha ʻoe e hoʻohana!
  Ua nīnau ʻo Gulliver me ka ʻakaʻaka:
  - Pehea ko Beritania?
  Kuno mai la ke kaikamahine me na apo pepeiao daimana.
  - ʻOiaʻiʻo! ʻAʻole ʻo lākou wale nō! ʻOiai, ua kakali ke kauā iā lākou a pau. A ʻo wai ka mea i hoʻouna ʻia i ke kaua!
  Ua nīnau ʻo Gulliver:
  - ʻAʻole pono ʻoe i nā pūkuniahi, nā pū, nā pū?
  Pane mai la ke kaikamahine.
  - ʻAʻole! Ke kaua wale nei mākou me nā mea kaua maka! Ua pāpā ʻia ka pauda ma ʻaneʻi a ma ka Buffalo Empire.
  Ua pūʻiwa ʻo Gulliver:
  - Aia kekahi aupuni ʻē aʻe?
  Kuno ke kaikamahine:
  - ʻAe, a he kaua ma waena o kāua! Mai noʻonoʻo ʻoe inā hiki ʻoe i laila, ʻoi aku ka maikaʻi. ʻO ʻoe hoʻi e hoʻoluhi ʻia a kūʻai ʻia aku!
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver me ke kaniʻuhū:
  - Auwe! ʻO kā mākou hopena kēia! E noho kauā a pio paha!
  Kuno mai la ke keiki i ka mahiole gula.
  - Ua wehewehe ʻo ia i nā mea a pau iā ʻoe! I kēia manawa e lawe ʻia ʻoe i ke kūlanakauhale. E hoʻomākaukau lākou no ke kūʻai aku ma laila. Mai pilikia i ka holo. No ka hoʻāʻo ʻana e pakele, ua kau koke ʻia mākou ma ke keʻa. Ma laila ma ke kūlanakauhale e hōʻailona ʻia ai ʻoe, a e like me ka mea maʻamau, e kahi ʻōhule kou lauoho. A e lawe lakou ia oe e kuai. Inā ʻike ʻoe iā ʻoe iho i loko o nā mines, e hana maikaʻi. A laila e hoʻololi ʻoe ma waena o ka hana ʻili a me ka hana ma lalo. No laila, me ka lawa o ka meaʻai, hiki iā ʻoe ke noho no nā kenekulia!
  Ua puhi ʻo Gulliver:
  - ʻOi aku ma mua o hoʻokahi haneli, he kauā i loko o nā quarry!?
  Kuno ke keiki:
  - ʻo ia wale nō! ʻAʻohe o mākou ʻelemakule! E hauoli, e opiopio mau. Inā ʻaʻole ʻoe e pepehi ʻia, a laila ma hope o hoʻokahi tausani makahiki e haʻalele mau ana kou ʻuhane i kou kino. Akā, he tausani mau makahiki ma mua ou. E ola a hauʻoli!
  A ua hahau hou ia o Gulliver. ʻAʻole hoʻoikaika nui ka manaʻo o ke ola ʻana i hoʻokahi tausani makahiki ma hope o kēia.
  Akā ma kekahi ʻaoʻao, ʻaʻole maikaʻi? Akā, ke noʻonoʻo nei au he aha ka hopena inā holo ʻo ia? E lilo hou paha ʻo ia i kanaka makua, a i ʻole e noho keikikāne? ʻOiai ua hikiwawe paha ke noʻonoʻo e pili ana.
  Hoʻopili ʻia nā keikikāne i holo i ka luina i hoʻokahi kolamu. A ʻelua haneri keiki kāne kēia. ʻAʻohe hapa a pau i loko o nā ʻeke kauā ʻeleʻele. ʻO nā keikikāne maikaʻi, lohi, ʻaʻole naʻe e ʻōlelo ʻo wai ka lahilahi. He ʻiʻo a ikaika loa kēia mau mea, ʻaʻohe momona. Ua ʻeleʻele ka ʻili, a ua paʻa a keʻokeʻo nā niho. A he ola kino loa.
  'Oiai 'a'ole i 'o'ole'a loa ko lākou mau kapua'i wāwae 'ole, 'a'ole na'e lākou e hiki ke ho'omanawanui me ke kamaa 'ole.
  Ua lele mai kekahi mau kanaka lio. ʻO nā keikikāne pū kekahi, me nā huila ma ko lākou mau lima. Ua ʻike pū ʻia nā kaikamahine ma nā unicorns.
  No laila, hōʻea maila nā koa lio. A me ia he ʻelima mau leopards i aʻo ʻia.
  Ua ʻōlelo ʻo ke keiki ma luna o ka lio a me ka mahiole kālā:
  - Mālama kēia mau holoholona iā ʻoe! Inā ho'āʻo kekahi e pakele, e haehae ʻia lākou. ʻAʻole mākou e hāʻawi iā ʻoe i ka ʻai a me ka wai i kēia manawa - e hoʻomanawanui, e nā kauā. A laila e ʻai a me ka wai. ʻAe, ʻoiaʻiʻo, ʻoiai he poʻe kāne ʻoukou a pau ma ʻaneʻi, e hoʻonoho ʻia ʻoe ma kahi hale kūʻai ʻokoʻa a hiki i ka wā e kūʻai ʻia ai ʻoe. Mai aa oe e kipi. E pepehi ʻia ʻoe, a ʻo ka mea e hopu ʻia, e kau ʻia ma ke keʻa a i ʻole ka hōkū. Ua pāpā ʻia ke kamaʻilio ʻana i ka wā o ka hoʻololi. E hahau kakou i ka poe lawehala me ke aloha ole. A e kau mākou i nā mea paʻakikī loa.
  A inā makemake ʻoe e ʻōlelo i kekahi mea, pono ʻoe e ʻōlelo: E Mr. a Madam, e ʻae mai iaʻu e haʻi aku iā ʻoe. A mai poina e kulou!
  ʻO Gulliver, ma luna o kona makaʻu, ʻōlelo ʻo ia:
  - E ʻoluʻolu e ʻae mai iaʻu e haʻi aku iā ʻoe!
  Ua ʻōhumu ke kanaka ʻōpio i ka mahiole gula:
  - ʻAe, e ʻōlelo mai!
  Ua nīnau ʻo Gulliver, i lilo i keikikāne:
  - ʻAʻohe pono e hoʻopaʻa iā mākou! E hāʻawi mākou i kā mākou ʻōlelo hanohano e noho mālie a mālie a holo ʻole!
  Ua minoʻaka ke kanaka ʻōpio i ka mahiole gula a pane maila.
  - He mea maʻamau i ʻEnelani ka mālama ʻana i kāu ʻōlelo, hāʻawi ʻia i nā malihini?! Eia naʻe, ʻaʻole mākou e kau i nā kaulahao iā ʻoe inā hiki iā ʻoe ke noho mālie a ʻaʻole hoʻi e walaʻau no hoʻokahi hola. A i ʻole, e kaulahao mākou iā ʻoe a pau e like me ka poʻe lawehala!
  'Ōlelo ke kaikamahine me nā apo pepeiao daimana:
  "Malia paha e lawe au i kēia kanaka ʻōpio a kau iā ia ma luna o kahi pony ma hope oʻu?"
  Luliluli ke poo o ke kanaka opio i ka mahiole gula.
  - Nui ka hanohano no ke keiki kauā olohelohe a haumia. Hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻa iā ia i ka lei e like me ka ʻīlio a hāʻawi iā ia e hahai iā ʻoe.
  Kuno aku la ke kaikamahine me ka minoaka a pane aku la:
  - Ma kāna kaulahao kālā! He keiki liʻiliʻi maikaʻi ʻo ia i kēia manawa.
  Ua hoʻohaʻahaʻa ʻia ʻo Young Gulliver. Ua kau ʻia ke kola ma luna ona, e like me ka ʻīlio, a ua hoʻopaʻa ʻia ʻo ia me ke kaulahao kālā.
  Ua kau ʻia nā keiki luina ʻē aʻe ma ke kaula. Ua like lākou me nā keikikāne kauā. Hoʻopuni ka poʻe holo lio, a neʻe wāwae kekahi hapa o ke kiaʻi.
  A no laila ua haʻalele kēia hui kāmaʻa holoʻokoʻa. Ua minoʻaka nā keiki kāne i ka wā i lilo ai lākou i kamaliʻi, akā inā lākou e hoʻāʻo e ʻōlelo, ua loaʻa iā lākou ka hahau. Hehi ʻole lākou me nā kuʻekuʻe wāwae, ma mua o ke one. A laila ma ke alanui ʻiliʻili koʻikoʻi.
  ʻO Gulliver ke keiki e huki ʻia ana ma ke kaula. ʻOiaʻiʻo, ua maʻalahi ka hele ʻana i ke kino o kahi keiki. A ʻaʻole wikiwiki ke kaikamahine i loko o ka mea nani e holo i ka pony. ʻO ka mea ʻē aʻe, ua ʻimi ʻo ia i ka hoa hou o kāna hoa. ʻO wai i kēia manawa he kanaka makua.
  Nīnau maila ʻo ia me ka ʻakaʻaka.
  - ʻO ʻoe ka mea nui i waena o lākou?
  Kuno ʻo Boy Gulliver:
  - ʻAe wau!
  Hehi wāwae ʻole ʻo ia, me ke kapuaʻi o ke keiki, ma luna o ka ʻiliʻili ʻoi, a ma hope iho ua uē ʻo ia.
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a nīnau hou:
  -Ua hele ʻoe i nā ʻāina hoihoi?
  Pane wiwo ole mai ke keiki kauwa.
  - ʻOiaʻiʻo!
  Nīnau ka nani o nā mea nani.
  - E haʻi aku! He aha kāu ʻike mua a hoihoi loa?
  Ua pane koke ʻo Gulliver, ka mea i ʻōpiopio:
  - ʻOiaʻiʻo, e hele ana i ka ʻāina ʻo Lilliput . Noho ka poʻe liʻiliʻi ma laila, e like me mākou, he ʻumikūmālua wale nō ka liʻiliʻi!
  Nīnau maila ke kaikamahine, me ka pīhoihoi.
  - Ua like lākou me mākou, nā kamaliʻi, a i ʻole like me ʻoukou nā mākua?
  Pane mai la ke keiki kauwa.
  - Ua like lākou me kā mākou ʻano - nā mākua a me nā keiki, he ʻumikūmālua wale nō ka liʻiliʻi.
  ʻAe, ʻaʻohe o lākou mau pū - nā mea kaua anu wale nō!
  Ua wili ke kaikamahine i kona helehelena nani a kamaliʻi a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻOiai i kā mākou kaua, a me nā pū! Ua nalowale kēlā hauʻoli!
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver:
  - Akā hiki iā ʻoe ke lanakila i kou ʻāina holoʻokoʻa me ia!
  Ua ʻōhumu ka nani a hīmeni.
  ʻAʻole au makemake i ka lanakila ma kekahi kumu kūʻai
  ʻAʻole au makemake e kau i koʻu wāwae ma koʻu umauma...
  ʻAʻole mākou e hui pū me Sātana,
  Pololei, ʻaʻole hiki iā mākou ke haʻalele i ke ala!
  ʻO kahi keiki kauā, e hehi ana i kona mau wāwae ʻaʻole i hoʻomaka e ʻeha mai ka ʻiliʻili ma nā alanui, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAʻole pono e hahai i nā lula no ka pahuhopu nui!
  Kuno ke kaikamahine:
  - ʻAe, a ʻo wau, no ka laʻana, e kau aku iā ʻoe ma luna o ka pā!
  Hele mālie lākou no kekahi manawa. Nānā ʻo Gulliver i ke kolamu o nā keikikāne i lilo i luina. He mau keikikāne kēia ma mua o ka ʻumikūmākolu. He maikai na keiki ke nana aku, oiai ua aneane olohelohe lakou, he kamaa ole, a ua like me na kauwa. ʻAe, he kauā lākou. Ua kali ʻia kahi hopena maikaʻi ʻole iā ia.
  Ninau ke kaikamahine.
  - A i ka ʻike ʻana o ka poʻe midgets iā ʻoe nui loa, he aha kā lākou i hana ai?
  Pane mai la ke keiki Gulliver me ka minoaka oluolu:
  - Nakinaki lākou iaʻu!
  Ua ʻakaʻaka ka uʻi a uē:
  - A hāʻawi aku ʻoe iā lākou i ka nui?
  I mai la ke keiki kauwa.
  - Ua hana lākou i koʻu wā e hiamoe ana! E like me ʻoe! Inā ua ʻike ʻia ʻoe i ka manawa, ʻaʻole hiki ke maʻalahi kēia iā ʻoe!
  Kuno ke kaikamahine:
  - ʻaʻohe kānalua! Akā ʻo ka mea maʻamau, inā hoʻolei ʻia nā moku me nā poʻe mākua i uka o ko mākou mau kapakai, e hiamoe ana ko lākou poʻe kamaʻāina. A laila lilo lākou i mau keiki e like me mākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Boy Gulliver:
  - ʻO ka wā kamaliʻi mau loa ... He aha ka maikaʻi ma mua o ka wā ʻelemakule pōkole!
  . MOKUNA Helu 2.
  ʻO nā keiki, hoʻokahi ma luna o kahi unicorn nani a keʻokeʻo, ʻo kekahi he keiki kauā me nā ʻauʻau wale nō, hoʻomau i ke kamaʻilio.
  ʻŌlelo ke kaikamahine:
  - I nā honua ʻē aʻe, ʻaʻole i hemolele nā kānaka. E ʻelemakule ana lākou a ʻoi aku ka hoʻopailua a me ka ʻino o nā wahine i ko lākou wā ʻelemakule. ʻO nā luahine mūmū, puʻu, niho ʻole, pilau. He ʻano hoʻopailua wale nō kēia!
  ʻO ke keiki ʻo Gulliver e hele ana ma luna o kahi kaula, hohola aʻela i kona mau lima a pane maila:
  - ʻO kēia ko ke Akua hoʻolako! ʻO wau hoʻi, makemake wau i nā wahine a me nā kāne ʻaʻole i ʻelemakule, akā ...
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a nīnau maila.
  - Ke ʻōlelo nei ʻoe ʻo ke Akua hoʻolako? Akā, ua loaʻa iā mākou he mau hui, mai nā manawa like ʻole. A ua kū lākou a pau i ke Akua ma nā ʻano like ʻole. ʻO ka mea nui, ua ʻōlelo ke kahuna he Kakolika ka manaʻoʻiʻo pololei, a ʻo ke poʻo o nā Karistiano āpau ʻo ka Pope!
  Ua lulu ʻo Boy Gulliver i kona poʻo:
  - He ʻokoʻa iki ko mākou manaʻoʻiʻo! A o ke poo o ka ekalesia, oia ke alii! Akā naʻe, ʻaʻole pili ka poʻe Pelekania a pau i kēia. He poe Perotesetane o na aoao like ole, nui ka poe Katolika, a ma na aina e ae o ka honua, okoa loa na hoomana.
  Ua minoʻaka ke kaikamahine a nīnau:
  - ʻAe, he nui kāu mau hoʻomana. Akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻike i kāu hoʻomana ponoʻī. Ua heluhelu au i ka Baibala. Ma laila ʻo Iesū i ʻōlelo maopopo a pololei ai hoʻokahi wale nō Akua a ma ka lani. Aka nae, kukuli iho la ka lunaolelo o Toma a i aku la ia Kristo - E kuu Haku a me ko'u Akua? No laila, ʻelua akua ko nā Karistiano?
  Pane maila ke keiki ʻo Gulliver me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAʻole! ʻAʻole kēia ala!
  Ua ʻōhumu ke kaikamahine:
  - Pehea ka hewa! ʻAʻole hiki ke loaʻa ʻelua Akua a hoʻokahi i ka manawa like. A ʻōlelo nō ke kahuna, ʻo ka ʻUhane Hemolele nō hoʻi ke Akua, no laila ʻekolu akua! Akā, ua ʻōlelo ʻia mai, E hoʻolohe mai iaʻu, e ka ʻIseraʻela, hoʻokahi kou Akua.
  Pane mai la ua keiki kauwa nei me ke kaniuhu.
  - ʻO kēia ka mea pohihihi hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia o ka Trinity!
  Ua minoʻaka ke kaikamahine a ʻōlelo maila:
  - A me kekahi mea e huikau iaʻu. Ina o Iesu ke Akua Mana Loa, no ke aha la i lawa ole ai kona ikaika e amo ai i ke kea ma Kalevari? He aha ke ʻano o ke Akua mana loa inā ʻaʻole hiki iā ia ke hana i kahi mea maʻalahi?
  Pane akula ke keiki ʻo Gulliver me ka ʻano piʻoloke.
  - He mea pohihihi nui: Ua ikea ke Akua ma ke kino, ua hoike mai ia ia iho i na anela, ua hoaponoia ma ka uhane, ua pii i ka nani!
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine me ka huhū:
  - No laila me kēia mau ʻōlelo he mea pohihihi, hiki iā ʻoe ke wehewehe i kekahi mea ma ka honua. He wehewehe keia, me ka wehewehe ole!
  Kuno mai la ke keiki kauwa.
  - Akau! Akā ʻaʻohe mea maikaʻi loa! A ke ʻōlelo nei ka Baibala aia nā mea huna a nā ʻānela e hoʻāʻo e komo!
  Lawe ka u'i i ka hahau mai loko mai o kona eke, a pa'i mai la ke alahele i ke keiki ma kona kua lauwili lauoho ole.
  ʻAʻole ʻeha loa ʻo Gulliver e like me ka hoʻohaʻahaʻa ʻia.
  I mai la ke kaikamahine.
  - Hiki ke wehewehe ʻia kēlā me kēia absurdity a me ka lapuwale, ma kahi huaʻōlelo, pohihihi!
  A he hoomaha hou. Piʻi akula nā keikikāne i nā ʻiliʻili wela o ke alanui. Ua maopopo ko lakou mau wawae, aole i paakiki loa, ua loaa ka eha a me ka ehaeha. Hōʻike ʻia nā ʻōpala, nā ʻōpala a me nā ʻōpala ma nā kapuaʻi o nā keiki. Akā ʻo kekahi o nā keikikāne a me nā kaikamahine e kiaʻi wiwo ʻole e hele wāwae ʻole, a i ka lōʻihi o ko lākou ola ʻana, ua lilo ko lākou mau wāwae i ke kelepona, ʻoi aku ka ikaika ma mua o ka ʻili o nā kāmaʻa a ʻaʻole i ʻike i ka pilikia. No laila, uwē aʻela nā keiki kauā, a me ka ʻeha.
  Ma Beretania, ʻaʻole hanohano ka hele wāwae wāwae - ua manaʻo ʻia he hōʻailona o ka ʻilihune loa. ʻAʻole makemake nā kamaliʻi e hōʻike i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae poʻe. A ʻaʻole wela loa ke kauwela ma Beretania. No laila ʻaʻole i mākaukau nā keiki ma ʻaneʻi.
  Ua pilikia pū ke keiki ʻo Gulliver. Ua wela kona mau wawae kamalii, a ua oki mua ia na kapuai, a ua pilikia i ka wela o na pohaku. Ua paʻa wale ʻo ia me ka wiwo ʻole a me ka paʻakikī. ʻOiai he keikikāne ʻo ia, pono ke kanaka e hoʻomanawanui, e hōʻike ana i ke ʻano o ka wiwo ʻole.
  No ka pakele ʻana mai kona ʻeha, nīnau ʻo Gulliver:
  - He Akua kou?
  Ua minoʻaka ke kaikamahine a nīnau:
  - Ke manaʻoʻiʻo nei ʻoe i kou Akua?
  ʻAʻole ʻo Gulliver i pane me ka hilinaʻi nui:
  - ʻAe, manaʻoʻiʻo wau iā ʻoe!
  Kuno aku la ka u'i a olelo mai la.
  - No ke aha ʻoe i loko o ke kauā i kēia manawa? Ua pilikia nā wāwae o kāu mau keiki i nā pōhaku ʻoi a wela?
  Pane mai la ua keiki kauwa nei me ke kaniuhu.
  - He hewa ko kēlā me kēia kanaka! A ʻo kēia ka hoʻopaʻi no koʻu mau hewa! A eia kekahi, ua loaʻa hou iaʻu koʻu ʻōpio, hiki ke kapa ʻia he uku!
  Ua minoʻaka ke kaikamahine a pane maila.
  - ʻAe, hiki nō! Hiki iā ʻoe ke ola i hoʻokahi tausani makahiki a loaʻa nā niho a pau. ʻOiai ke kīkē ʻia ka niho, e ulu hou ia. A ʻaʻole ʻoe e loaʻa kahi ʻōhule, ʻumiʻumi, a i ʻole ka puʻu. ʻAe, e lilo koke kou mau wāwae wāwae ʻole a ʻoluʻolu ka hele ʻana ma luna o nā pōhaku ʻoi a wela!
  Kuno ʻo Boy Gulliver:
  - ʻOi loa! Kokoke i ka lani! I ka wa opio malamalama mau loa!
  Ua hīmeni ke kaikamahine i loko o nā mea nani:
  Nani ka opio,
  Nui ka vivacity a me ka ikehu...
  E lilo ka mea hahai holoholona i mea paani,
  A e lilo ka honua i paradaiso mau loa!
  Ia manawa, wehe ae la ke kaikamahine i kona mau kamaa me na pohaku makamae mai kona mau wawae maikai, he kamalii nae. Ua haʻalele ʻo ia mai ka unicorn a hele wāwae ʻole me ke keiki ʻo Gulliver.
  Ua minoaka kona helehelena a ua ike ke kaikamahine:
  - He mea maikaʻi nō hoʻi ke hele ma luna o nā ʻiliʻili me kou mau kuʻekuʻe wāwae!
  Ua ʻae ʻo Boy Gulliver:
  - ʻAe! Hiki paha iā ʻoe ke hauʻoli! Akā, ʻeha maoli!
  Ninau mai la ke kaikamahine.
  - He aha kou manaʻoʻiʻo? ʻŌlelo ke kahuna: ʻO ka poʻe pono e hele pololei i ka lani, ʻo ka poʻe hewa nui e hele i Gehena, akā ʻo ka poʻe hewa liʻiliʻi e hele i ka purgatory. Pehea kou?
  Pane mai la ua keiki kauwa nei me ke kaniuhu.
  - ʻAʻole mākou manaʻoʻiʻo i ka purgatory! Aia mākou ma ka lani a ma Gehena paha!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine me ka ʻōlelo ʻana, e pāpaʻi ana i ka ʻiliʻili me kona mau wāwae ʻōleʻa nani loa.
  - Akā i kēia hihia, e hoʻouna ʻia nā mea a pau i Gehena! No ka mea, aohe kanaka hewa. Hana hewa nā kānaka a pau, inā ʻaʻole ma ka hana, a laila ma ka manaʻo. No ke aha la i hoolei ai ko oukou Akua ia lakou iloko o ke ahi?
  Ua ʻoni aʻe ke keiki ʻo Gulliver i kona poʻohiwi, i like me ke kamaliʻi, a pane maila me ka ʻakaʻaka:
  - He manaʻoʻiʻo mākou aia ka lokomaikaʻi o ke Akua e hoʻopakele i nā kānaka mai Gehena. A ʻo ia hoʻi, ua hele ke Akua mana loa ʻo Iesū Kristo i ke keʻa no kēia kumu, e uhi i nā hewa a pau o ke kanaka! A ʻo kāna mōhai kalahala e hāʻawi iā mākou i kahi manawa e ola ai!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine me ka ʻōlelo ʻana, me ka hoʻomau ʻana i ka ʻoluʻolu o ka pumehana o nā pōhaku ʻoi e ʻoni a lomi i kona mau kapuwaʻi.
  - ʻO kēia kaʻu mea maopopo ʻole! ʻO ka poʻe, ua pepehi i ke Akua ke Keiki, ʻaʻole i lilo i mea maikaʻi, akā ua hoʻonui i ka nui o kā lākou hewa a me nā hewa. A ua kala wale ke Akua ka Makua ia lakou no keia? ʻOiai ma ke kumumanaʻo, no kēlā ʻano hana pono lākou e hōʻino loa?
  Ua kaniuhu ke keiki ʻo Gulliver a pane maila:
  - He mea huna nui nō hoʻi kēia. ʻO ka mea pohihihi o ka hoʻōla ʻana! I kekahi hihia, ua lawe ke Akua Kiʻekiʻe ʻo Iesū i ka hewa a me nā hewa o ke ao holoʻokoʻa ma luna ona. A ʻaʻole hoʻokahe koko ʻaʻohe kala ʻia!
  ʻO ke kaikamahine, e paʻi ana i kona mau wāwae wāwae, ua ʻōlelo pololei ʻo ia:
  - Akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hana i kēlā! He kū'ē kēia i nā loina kānāwai. Hiki nō i kekahi ke uku i ka uku no kekahi, akā ʻaʻohe ona kuleana e lawelawe i loko o ka hale paʻahao. ʻAe, e waiho wale i ka make no kekahi. Ua kue keia i ko oukou mau kanawai Beritania!
  Kuno aku la ke keiki Gulliver me ka ae like.
  - ʻAe, kūʻē i nā kānāwai kanaka! Aka, na ka Haku Mana Loa i kau i na kanawai ma ka Honua a ma ka Lani! A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻapaʻa i kēia!
  Ninau mai la ke kaikamahine.
  - A ua hoʻohewa nā kānāwai o ke Akua i ka mea hala ʻole i ka make? A ʻo ke Akua kiʻekiʻe loa ka mea nāna i hana?
  Pane aku la ke keiki kauwa.
  - ʻO ke Akua kiʻekiʻe loa ʻo Iesū i lawe i ka hewa ma luna ona! Ua lawe ʻo ia ma luna ona i ka inaina o ke Akua. A hana hanohano ʻo ia. A ʻo nā mea ʻē aʻe a pau ... ʻAe, pono e pane kekahi i nā hewa a na ke Akua ponoʻī i hana, ma ke kino o kāna Keiki!
  Ua ʻōlelo pololei ke kaikamahine:
  - Akā, ʻo ka make ʻana o ke Akua ke Keiki ma ke keʻa, ʻaʻole ia i hoʻomaikaʻi i ke kanaka. A ua hoʻohui wale ia i kāna mau hewa. Ua hoʻololi i ka mea e loaʻa ai ke kala ʻana, pono ke kanaka e lilo i ʻoi aku ka hewa? He mea lapuwale loa keia!
  Pane maila ke keiki ʻo Gulliver me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia nā hoʻolālā a ke Akua. E ʻae ʻoe, ʻoiai no nā ʻenekini, ʻaʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia nā mea he nui i loaʻa iā kākou nā kānaka!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a pane maila.
  - ʻAʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia ka pane honua! Ma kēia ala hiki iā ʻoe ke wehewehe i nā mea āpau me ka wehewehe ʻole i kekahi mea. ʻOiaʻiʻo, hiki ʻole ke hoʻomaopopo i ke Akua a ʻaʻohe pono e noʻonoʻo!
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver me ke kaniʻuhū:
  - A i loko o ko mākou ao he nui nā mea hiki ʻole ke hoʻomaopopo! No ka laʻana, no ke aha e huki ai ka Honua i nā mea? Hiki iā ʻoe ke wehewehe i kēia?
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a pane maila.
  - ʻAe, ʻae, ʻaʻole hiki ke hāʻawi ʻia nā mea āpau i kahi pane kūpono a kūpono! Akā ʻo ka nīnau, no ke aha mākou e manaʻoʻiʻo ai i ke Akua? Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻohe mea i ʻike iā ia. A i ka manawa like, ke manaʻoʻiʻo nei ʻoe iā ia?
  Ua ʻānai hou aʻela ke keiki kauā a pane maila.
  - A i ʻole, paʻakikī ke wehewehe i ke ola o ko mākou honua a me nā hōkū like ʻole. Pehea e hoʻomaopopo ai i kēia? Ua hana kekahi iā lākou!
  Ua ʻōlelo ka nani kamaʻa ʻole:
  - Pehea e wehewehe ai i ka noho ʻana o ka mea nāna i hana? Ua hana kekahi ia ia?
  Hehi ihola ke keiki ʻo Gulliver me kona wāwae ʻole ma luna o ka pōhaku ʻoi a uē ihola, a laila, ʻī maila:
  - Manaʻo mākou ua mau ke Akua!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine me ka ʻōlelo ʻana:
  - Pehea e hiki ai i ke Akua ke hele mai me ke kumu ole! Pono ke kumu o nā mea a pau!
  Pane aku la ke keiki kauwa.
  - Pono mākou e lawe iā ia ma ke ʻano he axiom aia ke Akua. A manaʻoʻiʻo iā ia. A inā ʻoe e noʻonoʻo a noʻonoʻo no ka manawa lōʻihi, e hele pupule ʻoe!
  Ua ʻakaʻaka ka nani a hīmeni:
  - He mau moʻolelo kēia no nā kamaliʻi,
  ʻOiaʻiʻo, manaʻoʻiʻo ʻoe i ke Akua ...
  E hāʻawi i ke kālā i nā kāhuna,
  A laila e loaʻa iā ʻoe ka lani!
  Kuno ʻo Boy Gulliver:
  - Auwe, hiki ole ke ike i na mea a pau!
  Ninau ke kaikamahine.
  - No ke aha i ʻelemakule ai nā kānaka a make ma lalo o ke Akua mana loa?
  Pane aku la ke keiki kauwa.
  - Hoʻopaʻi no ka hewa!
  Ua ʻike ka nani:
  - Akā, ua hewa mākou a ʻaʻole i ʻelemakule!
  Ua ʻohi ʻo Boy Gulliver:
  - ʻAʻole maopopo iaʻu ke kumu he mau keiki mau ʻoukou! A ʻaʻole ʻoe i ʻike! E like me ka ʻike ʻole ʻia ke kumu he mau pepeiaohao ka bipi, akā ʻaʻole ka puaʻa!
  Ua minoaka iho la ke kaikamahine i ke keiki pio me ka manao.
  - Makemake paha ʻoe i ka hahau? A i ʻole ʻoe e palai i kou mau kuʻekuʻe wāwae?
  Ua nīnau ʻo Boy Gulliver:
  - He aha kēia e hōʻoia ai?
  Pane maila ka u'i me ka leo nui.
  - ʻO wau nō ʻo Iēhova ke Akua no ʻoe!
  Pane wiwo ole mai ke keiki kauwa.
  - ʻAe, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke pepehi i koʻu ʻuhane!
  ʻŌlelo ke kaikamahine:
  - Hiki iā ʻoe ke hoʻouna ʻia i nā quarries, ʻo ia ka Gehena maoli. A i ʻole i kahi ʻoi aku ka maikaʻi. No ka laʻana, hiki iaʻu ke hoʻolilo iā ʻoe i koʻu squire!
  Kuno ʻo Boy Gulliver:
  - Mahalo iā ʻoe!
  Ninau ke kaikamahine.
  - E haʻi maikaʻi mai iaʻu, he aha kāu mau huakaʻi me nā Lilliputians?
  Pane mai ke keiki kauwa me ka minoaka.
  - I koʻu hiamoe ʻana, nakinaki lākou iaʻu. A laila, hāʻawi mai lākou iaʻu i mea e ʻai ai. ʻAe, pana lākou i nā pua iā mākou. A laila, ʻoi aku ka hoihoi. Ua wehe lākou iaʻu a hāʻawi mai iaʻu i ke kūʻokoʻa. I ka hoʻihoʻi ʻana, ua hāʻawi pū wau iā lākou i kekahi mau lawelawe.
  Ninau mai la ka ui kamaa kamaa ole, e hehi ana i na iliili wela me kona mau wawae olohelohe, keiki, aka, me ka minoaka.
  - He aha nā lawelawe āu i hāʻawi ai iā lākou? Me kou kiʻekiʻe, ʻaʻole hiki ke maʻalahi i nā wahine ke hana me kahi pilikua!
  Ua ʻakaʻaka ke keiki ʻo Gulliver a pane maila:
  - Ua hana au i kahi lawelawe nui loa. Ua lawe ʻo ia i kanalima mau moku a nā hoa paio o Lilliput i hoʻomākaukau ai no ka pae ʻana. A ma laila i hoʻopakele ai i ko lākou mokuʻāina mai ka pae ʻana o kahi pūʻali koa ikaika!
  Paʻi akula ke kaikamahine i ke keikikāne me kona lima ma kona kua, ʻulaʻula mai ka ʻeleʻele hou, a ʻōlelo ʻo ia:
  - He mea maikaʻi loa kēia! ʻIke ʻia he ulu nui kēia e hiki ke hoʻohana ʻia no ka maikaʻi!
  Ua hīmeni ke keiki ʻo Gulliver:
  ʻAʻole wale i ka ʻālohilohi, akā i ka uahi,
  He lua pele paha, he lua pele paha...
  Malia paha i loko o koʻu puʻuwai he dwarf paha wau,
  A pilikua, a pilikua!
  A hoomau aku la ua keiki nei i ka hehi ana i na pohaku oi a wela me kona mau wawae kamalii. A he ʻeha a ʻoluʻolu ʻole. Akā, ua paʻa ke keiki koa.
  A no ka hoʻohuli ʻana iā ia iho ua nīnau ʻo ia:
  - Akā, he aha ke ʻano o kou manaʻoʻiʻo?
  Ninau mai la ke kaikamahine me ka minoaka.
  - He aha kou manaʻo e pono ai ka manaʻoʻiʻo?
  Kuno ʻo Boy Gulliver:
  - Loaʻa i nā kānaka a pau kekahi ʻano manaʻoʻiʻo. ʻO nā mea ʻino hoʻi!
  Ua uē ke kaikamahine:
  - ʻAʻole mākou he mea ʻino! A ʻaʻole mākou manaʻoʻiʻo i nā moʻolelo moʻolelo!
  Olelo aku la ke keiki kauwa.
  - Akā, pilikia ʻoe i ka lilo ʻana o kou ʻuhane!
  I ka pane ʻana, hoʻomaka ke kaikamahine e hīmeni me ka hoʻohenehene;
  Heaha ke ano o ka Haku?
  ʻO ia, e noho ana ma kahi mamao weliweli ...
  I ka manawa i kauoha ʻia ai e hana.
  I ʻole mākou e noho ma ka moeʻuhane.
  
  He nani nae ka aahu alii.
  Akā, ʻaʻohe kanaka ʻino hou aʻe ...
  Poverty shoots point blank -
  He epic ko mākou honua ʻeha!
  
  ʻAʻole hewa ʻo Adamu no kēia -
  He kanaka Soviet, Lūkini maʻalahi ...
  Hele olohelohe au, aole huna i ko'u hilahila.
  E like me ka proletarian ma lalo o ka tsarism!
  
  Hāʻawi ke Akua iā ia i ka ʻai - ka palena,
  ʻAi ʻai me ka ʻike ʻole i nā ʻōpala...
  Inā makemake ʻoe i nā mea hou aku e hahau ʻia ʻoe!
  A inu me ka poho lima me ka omole ole.
  
  Ua pilikia ʻo ʻAdamu i kēlā hopena,
  I loko o kekahi paradaiso weliweli, ʻoluʻolu!
  Akā, ua lele ka nahesa ma nā ʻēheu.
  Ua hoʻomaopopo ʻo ia: pilikia ke kanaka ...
  
  Aia kahi ala e puka ai i waho o ka ululāʻau,
  E kūkulu i kūlanakauhale, e hānau!
  I ole e auwana i ka ululaau no ka manawa loihi.
  I kekahi manawa pono ke kumakaia!
  
  Ua ʻaihue au i ke kī kilokilo mai ka lani mai,
  E haʻalele i ka ʻEdena o ka hana maʻamau...
  Ma laila ʻoe e ʻike ai i ke kaikamahine o kāu mau moeʻuhane,
  Ma ka liʻiliʻi hiki iā ʻoe ke make i ka lua!
  
  ʻAe, ʻoiaʻiʻo he pilikia, e ke keiki
  ʻAʻole kēia honua he makana...
  Akā, e ʻike ʻoe i ka lunamanaʻo, ka hanohano,
  A e ʻike ʻoe i kāu hoʻokūkū kūpono!
  
  Ua loaʻa iā Adamu kēia kī -
  Ua wehe ʻo ia i nā puka a haʻalele i ka lani.
  Ua nui ka ikaika o ka mea hewa,
  E hele ana ma nā pōhaku o nā mauna nui...
  
  Eia ʻo ia e ʻike hou ai i ka puka -
  A ʻike hou ʻia ka nahesa ʻēheu ...
  ʻĪ maila ʻo ia, He Sātana maikaʻi wau -
  Ua wehe ʻia ka pahu ma ia iho ...
  
  Komo aku la o Adamu a ike aku la ia-
  He hana mana pena ia...
  He kaikamahine olohelohe mahope o ka puu,
  E hamo i ka ipu gula porcelain.
  
  Akā, pehea ka maikaʻi?
  ʻAʻole hiki iā Adamu ke keiki!
  A honi i kona mau lehelehe
  Ua ʻoi aku ka ʻono ma mua o ka meli!
  
  Pane akula ʻo ia iā ia -
  Hoʻohui ʻia nā kino i loko o ka ʻino ecstasy...
  ʻAʻole, mai hōʻino iā Sātana -
  Hōʻike nā kāne i ka hewa!
  
  Ua kipaku ke Akua iā lākou mai ka paradaiso mai, akā ...
  Ua lilo ka honua i home no lākou.
  ʻOiai hoʻokahi wale nō lā o nā kānaka,
  Akā, aia nā tausani o nā keiki!
  
  ʻAe, ua paʻakikī loa -
  Ka wai, maloʻo a me ka hoʻoilo.
  Aka, he hoe mana ka manao,
  Ua lilo ke kanaka i mea hana ikaika!
  
  E like me ka anela hiki ke lele.
  Na ka daimonio o na mauna i luku i ka hoomaha!
  E hana i kahi ala e hiki ai iā ʻoe ke hele -
  E hōʻea i kēlā me kēia wahi ma ka ʻāina.
  
  A pono mākou i wahi -
  E hiki no hoi ia kakou ke lanakila.
  No laila, ʻaʻole he ʻōlelo ko mākou hewa,
  ʻAʻole, mai kamaʻilio lapuwale!
  
  Me ka hewa ʻole, ʻaʻohe holomua.
  Hoʻoulu ka manaʻo i ka neʻe ʻana!
  Hookahi wale no pane i ka haiolelo.
  ʻAʻole pono mākou i ka paradaiso o kekahi!
  A hehi ihola ke kaikamahine me ka huhū i kona wāwae ʻole, a haʻalulu nā pōhaku a lele. A ua hana ʻo ia i kēia me ka hoʻoholo.
  He kaikamahine maoli keia no ka aina opio mau loa.
  Ua ʻōlelo ʻo Boy Gulliver:
  - ʻAe, ʻaʻole ʻoe makaʻu i ka ʻeha mau loa?
  Ua minoʻaka ke kaikamahine a nīnau:
  - Ua ʻike anei ʻoe iā Hell iā ʻoe iho?
  Ua ʻoni iho ke keiki ʻo Gulliver i kona poʻohiwi kamaliʻi a pane maila:
  - ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a ʻōlelo hou:
  - Ua ʻike anei kekahi poʻe o kou ʻāina i ka pō?
  Hohola ke keiki kauwa i kona mau lima:
  - ʻaʻole maopopo! ʻO kekahi, ʻoiai he mea ʻona, inu ʻo ia iā ia iho i loko o ka delirium tremens a ʻike i Gehena a me nā daimonio. Akā ʻaʻohe mea i ʻike maopopo e pili ana i kēia a ʻaʻole hiki ke ʻike!
  ʻIke ʻia ka nani me ka hoʻohenehene:
  - ʻO ia kou manaʻoʻiʻo i nā moʻolelo moʻolelo a nā keiki. A lawe nā kāhuna i ke kālā iā ʻoe no nā moʻolelo moʻolelo!
  Ua ʻānai aʻe ke keiki ʻo Gulliver a pane maila:
  - ʻAʻole ia he mea makaʻu i Gehena. ʻO ka hoʻolohe ʻana i ke Akua ma lalo o ke kaomi ʻana, ʻaʻole ia ka mea e pono ai ka Mea Mana Loa. Inā makemake ʻo ia, inā paha ua hōʻike ʻo ia i ka Lani a me Gehena i ko lākou nani a pau. A ʻaʻohe mea e ʻaʻa e kūʻē!
  Kuno ae la ke kaikamahine a ninau aku.
  - A he aha ke ʻano o ka pilikia?
  Ua pane aku ʻo Boy Gulliver:
  - ʻO ka mea ʻaʻole wale mākou e makaʻu i ke Akua, akā aloha pū kekahi iā ia!
  Kuno mai la ka nani kamaa ole.
  - Maikaʻi kou aloha iā ia! No ke aha ʻo ia i aloha ʻole ai iā ʻoe?
  Pane wiwo ole mai ke keiki kauwa.
  - A ua aloha ka Haku ke Akua iā mākou!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine:
  - A no laila hoʻohuli i nā wahine ʻōpio a nani i mau luahine. A hoʻouna pū aku i nā ʻano pōʻino kūlohelohe?
  Ua ʻōlelo ʻo Boy Gulliver:
  - ʻO ka mea aloha i ka mea aloha iā ia !
  Ua ʻakaʻaka ka uʻi kamaʻa ʻole a hahau i ke keiki kauā ʻo Gulliver me ka hahau ʻana i kāna huipaʻi, me ke kani ʻana:
  - Aloha wau iā ʻoe! A ʻo ia ke kumu i hahau ai!
  Ma hope iho, ʻohi ʻo ia i ka ʻiliʻili me kona manamana wāwae ʻole. Kiola ʻo ia. Nahā ia i ka lau o ka lāʻau pāma e ulu ana ma ke alanui. A me ka ʻakaʻaka, nīnau maila ʻo ia:
  - E hele mai, hiki paha iā ʻoe ke hīmeni! No ka laʻana, e pili ana i kou aloha i ke Akua Mana Loa?!
  Kuno mai la ke keiki kauwa o Gulliver:
  - Me ka leʻaleʻa!
  Ua ʻōlelo weliweli ke kaikamahine:
  - Akā inā ʻaʻole wau makemake iā ia, a laila e ʻai ke keiki i kou mau kuʻekuʻe wāwae keiki!
  Hoomaka ae la ke keiki kauwa e himeni me ka leo maikai a oluolu;
  He kukuna o ka la i ka pouli gula,
  Hoounaia mai e ke keruba, aloha mai ke Akua ia'u.
  Hoʻouka ʻia nā ʻuhane ʻino - he pūʻali i hoʻāla ʻia,
  Lawe mai ka lua i nā pilikia he nui!
  
  Hana mākou i nā hana ʻino he nui - nā hana ʻino,
  Inā makemake ʻoe maikaʻi, waiho wale ʻoe!
  Ua makemake au e uhaʻi i nā kaulahao i ʻāpana,
  He ikaika nae ke kola a ke alii i haawi mai ai!
  
  Hoʻomanaʻo wau i ka helehelena wahine o kaʻu mea aloha,
  E hele mai ana au ma ka lapalapa o ke kaua a me ka hekili!
  A komo ka ʻuhane kapu i loko o koʻu puʻuwai.
  He mea paʻakikī iaʻu, ke uwē nei au, ke ʻeha nei i ka delirium!
  
  Aia ma lalo iho o mākou he pāpū, he ʻahu lāʻau.
  Ua hoʻokumu ʻia ka pōʻeleʻele lehulehu o nā ʻenemi i pā!
  Aka, o mai la ka anela o ka Haku i kona lima akau,
  ʻO ka manawa kēia e lanakila ai a ʻōlelo maikaʻi i ka melancholy!
  
  Hoʻomaikaʻi au iā Kristo - he Akua ia,
  I ko'u uhane hewa: Mele ka Mea mana loa.
  Ua kamaʻāina nā mea a pau ke kumu, ua ʻōlelo hou ʻia ma nā halelu.
  ʻOi ka ihe - hele i ka holoholo!
  
  Ua halawai ke Akua o ka malu me ka lae pouli loa,
  Ua kumakaia ka ʻĀina Hemolele e ʻoe!
  Ua makaʻu ʻoe i ke kaua, a ua māhele ʻoe i kāu pahi kaua,
  Ua lanakila ʻoe e kou ʻenemi, ʻo Sātana!
  
  ʻŌlelo akula au i ke Akua, me ke kūlou ʻana i ka honua,
  ʻAe, ua nāwaliwali ke kanaka, ua like kona ʻiʻo me ka wai!
  I ka wā paʻakikī, kāhea aku au iā ʻoe,
  ʻAʻole i hiki mai ka pane, ʻaʻole ʻo ia i ola i ke kaua!
  
  Ke noi aku nei au i ka Mea mana loa, e hāʻawi mai iaʻu i hoʻokahi manawa,
  E hoʻopaʻa i kou makemake a lanakila i ka pūʻali o Gehena!
  Pane mai la o Kristo - ua ike oia i ka hora o ka make,
  Akā, ua makemake au e hoʻāʻo i kou manaʻoʻiʻo!
  
  ʻAe, e hele a pule - e kala aku wau iā ʻoe,
  ʻO ka ʻeha o ka poʻe, auwe, maopopo iaʻu!
  E hoomanao oe ia Davida, e hahao i ka pohaku ma ka maa,
  ʻO ka poʻe hewa a pau o ke ao nei he mau keiki lākou na Kristo!
  
  A pēlā wau e hakakā nei, no ka nani o Kristo,
  A kahe ka wai o ka paila koko!
  A ʻo nā mauna o ka poʻe make, ʻaʻole hiki ke helu ʻia ka nui o ka poʻe i pepehi ʻia.
  Akā, ke manaʻoʻiʻo nei au i ke Akua Mana Loa aloha!
  Ua hahau mua ke kaikamahine i ke keiki kauwa ia Gulliver me ka hahau. Uwe ke keiki ʻōlohelohe.
  A laila, paʻiʻo ia ma ka poʻohiwi me ka'āpono, me ka'ōleloʻana:
  - Maikaʻi kāu hīmeni ʻana! He kālena kāu!
  Kuno ʻo Gulliver ke keiki a ʻike akula:
  - A no ke aha?
  Pane wiwo ole mai ke kaikamahine.
  - I ʻike ʻoe i kou wahi!
  Kuno mai la ke keiki kauwa.
  - ʻAe, ua mākaukau wau e ʻike! Akā, i waena o ka poʻe Lilliputians ua lawe au i ka inoa Duke. A ʻoluʻolu loa!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a ʻike:
  - He duke ʻoe? He mea hoihoi loa keia! A he Viscountess wau!
  Kuno mai la ke keiki kauwa.
  -He Viscountess ʻoe? He mea kupanaha kēia!
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine:
  - Hiki iaʻu ke kauoha iā ʻoe e ʻili ola a kāpīpī ʻia me ka paʻakai! A laila e hoʻomaopopo ʻoe i ke ʻano o ka hoʻokūkū me aʻu!
  Kūlou ihola ke keiki ʻo Gulliver a pane maila:
  - Ua piha au i ka haʻahaʻa!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a ʻōlelo maila:
  - Makemake maoli kou mau kuʻekuʻe wāwae i nā lāʻau. ʻOi aku ka maikaʻi, e puhi iā lākou me kahi crowbar wela. A laila e hoʻomaopopo ʻoe i kou waiwai!
  Pane aku la ke keiki kauwa.
  - E ʻae au i ka hoʻopaʻi ʻana mai iā ʻoe!
  Ua minoaka ka u'i a pane mai.
  - Akā, i kēia lā ua lokomaikaʻi au a kala wau iā ʻoe. Inā ʻoe e hīmeni hou mai iaʻu!
  Kuno mai la ke keiki kauwa o Gulliver:
  - Ua mākaukau wau e hīmeni no ʻoe i ka lā a pau!
  Ua hahau hou ke kaikamahine ia ia i ka hahau a ha'i hou mai.
  - E hīmeni kākou!
  A hoʻomaka ke keiki pōʻino e hana i kahi aloha;
   ʻO ka mea wahaheʻe e kamaʻilio nei
  Me he lepo wale nō ka ʻāina makua!
  ʻO ka mea nui i nā mea āpau ʻo ka ʻimi no ka ruble,
  A pono ʻoe e hele me ke kahe o ka hopena!
  
  ʻAʻole naʻe he koa, ka ʻāina o ke kaumaha kaumaha.
  Ma hope o nā mea a pau, ʻo ke kaua kāna kāhea mua!
  He mea maʻalahi ke kauoha a ke aliʻi: e kaua a mai makaʻu.
  ʻAʻole e makaʻu ka hanu hau i ka make!
  
  A ʻo ke ākea ka mea i ʻike ai ke kanaka,
  Hāʻawi ʻia iā ia e lele a lanakila i ka lewa!
  ʻO ka hoʻomaka makaʻu mua, a laila he holo kiʻekiʻe,
  E loaʻa kahi aupuni ma nā galaxia o nā miliona!
  
  ʻAʻole hiki ke hoʻōki, ʻoiai ke kahe ʻana o ke koko me he muliwai lā,
  Ke kaua ma waena o nā kānaka, me ka pupule ʻino!
  Makemake au e hoʻomaha, e ʻai i ka pai aspic,
  A e moe i ka mauʻu ma lalo o kahi pipi momona!
  
  Akā ma nā wahi a pau e loaʻa ai iā ʻoe ka hauʻoli, ʻaʻole ia ma ka lani a me Gehena,
  Aia mau me ʻoe, a mamao naʻe!
  Ke nānā nei ʻoe i ka lani no kāu hōkū i koho ʻia,
  No ka mālama ʻana i ka puʻuwai ma ka ʻāpana kapu!
  
  Akā aia ka ʻāina makuahine, a me ka lā a me ka mahina,
  Ua like ia me ka maka kupanaha - kou kahu!
  A ina he pono, alaila, e haehae a hiki i ka piko.
  Nani ka wiwi a nahae na kaula o ke ola!
  
  ʻĀina makua mau loa, no nā kānaka a pau iā ʻoukou,
  Me he moana la e pa'i mai ai ka hau'oli!
  ʻO ka nui o ka nani, a me ka wiwoʻole a me nā moeʻuhane,
  A ʻo kēlā ahi aloha e pio ʻole!
  Mele a kulou ke keiki kauwa. Kuno ae la ke kaikamahine a hahau aku la ia ia me ka hahau, aka, i keia manawa me ka mama a hoowahawaha:
  - Ua haku maikaʻi ʻoe i kēia! Manaʻo wau he pono ʻoe i ka hoʻomāinoino ʻia ma ka pā!
  Ua ʻōhumu ke keiki kāne ʻo Gulliver:
  - Mai kau iaʻu ma luna o ka pā!
  Ua kūʻē ke kaikamahine.
  - ʻAʻole! Ma ka liʻiliʻi loa e ʻike ʻoe i ka mea e ʻike ai ke keikikāne ke puhi ka hao wela i kona kuʻekuʻe wāwae. I ka manawa like e wili ai lākou i kou mau ami. A pēlā e hui pū ai nā veins a hoʻohuli loa iā lākou i waho.
  Kuno mai la ke keiki kauwa o Gulliver:
  - Kou makemake! ʻAe wau i nā mea a pau!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a ʻike:
  - Ua hoʻolohe ʻoe! ʻAe, ʻae, e hoʻomāinoino mākou iā ʻoe i ʻole e hōʻeha iā ʻoe. E haʻi mai iaʻu, i kou wā kamaliʻi, ua hahau ʻia ʻoe?
  Ua pane pololei ʻo Gulliver:
  - ʻAe, ʻaʻole nui!
  Kuno ke kaikamahine:
  - Makemake ʻoe e hahau ʻino loa?!
  Ua pane pololei mai ke keiki kauwa.
  - ʻAʻole loa! He maʻamau koʻu noʻonoʻo, a ʻoiaʻiʻo ʻaʻole wau makemake i ka ʻeha!
  Ua hīmeni ka Viscountess me ka minoʻaka:
  Ua lokomaikai ka honua ia oukou e ka poe hewa,
  A piha ka lani i ka pilikia...
  E hui pū kākou ma ke ʻano he ʻohana
  Honi ʻo Roses me kēia ma mua o ka ʻino!
  Ua hoʻōho ke keiki ʻo Gulliver:
  Ke hilinaʻi nei nā mea a pau o ka honua
  Mai ka lani kiʻekiʻe...
  Akā, ko mākou hanohano, akā ko mākou hanohano,
  Aia iā mākou wale nō!
  
  
  
  KA HANA HANA O KE KAIKAMAHINE WAEWAE
  HOOLAHA
  Ua koi ʻia kahi aliʻi wahine Scandinavian nani e mare me kahi mōʻī kahiko Farani. I loko o ka manaʻolana, holo ʻo ia me ka ʻaʻahu maikaʻi ʻole, a hoʻomaka kāna huakaʻi hele wāwae ʻole ma waena o Farani, piha i nā pōʻino a me nā hana.
  . MOKUNA Helu 1
  I loko o kekahi aupuni i ulu aʻe ma Scandinavia, e noho ana kekahi aliʻi wahine nani. Ua like kona lauoho me ka hau, i kāpīpī ʻia me ka pauda gula, i ʻōwili ʻia e like me ka hulu hipa. A no laila makemake ke aliʻi o Farani e lawe iā ia i wahine nāna. Hoouna aku la oia i na moku elima me na makana makamae nona.
  Ua loaa i ka Moi o Suedena na makana a me na elele me ka hanohano. A ua ʻae ʻo ia e hāʻawi i kāna kaikamahine. Akā, ua paʻakikī koke ʻo ia. He ipo huna kāna, he kanaka ʻōpio ʻōlena nani. Akā, ʻaʻole i ʻōpiopio ke aliʻi o Farani a ʻaʻole i ʻālohilohi i ka nani.
  A ʻo Augustine maikaʻi, ʻo ia ka inoa o ke aliʻi wahine, hōʻole ʻo ia e hele. Akā, ua moeʻuhane ke aliʻi Suedena i kahi kuʻikahi me Farani ikaika loa i kēlā manawa i mea e kū'ē ai i ka tsarist Rusia.
  A laila ua hoʻohana ʻo ia i kahi hoʻopunipuni. Ua kono i kaʻu kaikamahine i ka ʻaina ahiahi. Ua hoʻāʻo wau e aloha iā ia me ka pumehana. A ʻo ia iho i hoʻohui mālie i kahi lāʻau hiamoe ikaika, nāna i hoʻokuʻu iā ia i ʻekolu lā a me nā pō.
  ʻAʻole i manaʻo ke aliʻi wahine i kona makuakāne no ka hoʻopunipuni, a me ka ʻole o ka kali ʻana ua inu ʻo ia i ka waina ʻulaʻula a me ka ʻono.
  A hiamoe loa. Ua lawe ʻia ʻo ia ma luna o kahi ʻeke gula, i uhi ʻia me ka vevelvet a me nā kilika, i ka mokuahi o nā ʻauwaʻa aliʻi Farani.
  A hoʻokomo lākou iaʻu i loko o kahi keʻena i uhi ʻia me ka ʻili gula, a hāʻawi lākou i nā kaikamahine me kahi kiaʻi hanohano.
  Mahope iho, holo mai na moku nui elima o Farani Nui me na pukuniahi.
  Ua aloha aku na pukuniahi o ke aupuni Suedena ia lakou.
  A moe maluhia ke kaikamahine. ʻO kāna mau moeʻuhane he māmā, ea a ʻoluʻolu. Ua ʻike ʻo ia i loko o lākou i nā ʻānela, nā keruba ʻālohilohi, ka makuahine o ke Akua nani e like me ka lā, a he nui aku. Ua hiamoe ke kaikamahine no nā lā ʻekolu i ka lālani, a ʻaʻole paha ʻo ia i ʻike i kēlā mau moeʻuhane nani, nani a ʻoluʻolu. Akā, hiki mai ke ala. A ʻaʻohe mea ʻakaʻaka. Akā naʻe, akamai ke aliʻi wahine. A ʻaʻole ʻo ia i lilo i hysterical. A i ka manawa like, ua hoʻoholo paʻa ʻo ia e holo inā pono.
  Akā ʻaʻole maʻalahi kēia hana. Ua nānā mau ʻia ʻo ia. A ua piha na moku i ka ai a me ka wai, aole i komo i na awa.
  Akā, ua hōʻea lākou i Port de Calais. A hoʻokipa ʻia ke aliʻi wahine me ka hanohano. Ua hoʻopiha maoli ʻia ʻo ia i nā mea nani, e like me kahi hale kūʻai mea kūʻai.
  A ma ke kaʻa gula i hoʻopaʻa ʻia me nā daimana, me ka palekana nui, lawe lākou iā ia i Paris.
  ʻO Augustine, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hiki iā ia ke heluhelu i ka moʻolelo e pili ana iā Gerda mai ka Snow Queen, akā ʻaʻole ʻo ia i ʻoluʻolu loa. Ua hele pū ʻo ia me kahi hui nui a me kahi alakaʻi hanohano. No laila, ʻaʻole i hoʻoweliweli ka poʻe pōā.
  E noʻonoʻo ana ke aliʻi wahine pehea e pakele ai. Nui nā manaʻo, akā ʻaʻohe o lākou i kūpono.
  A i kona hoʻokokoke ʻana iā Paris, ʻike lākou i kahi kaikamahine ma ke ala. He lole weluwelu ʻo ia, ʻeleʻele a me ke kamaʻa ʻole. Akā i ka manawa like he nani, a he blonde hoʻi. A ʻo ia, inā e holoi ʻia a ʻaʻahu ʻia, ua lilo maoli ia i mea hele ma ke aliʻi wahine.
  Ua kono ʻo Augustine iā ia e komo i ke kaʻa a noi iā ia e holoi iki iā ia iho ma ke ala. Eia kekahi, ʻo ke kauwela a wela, a ʻoiaʻiʻo hoʻi, ke hoʻoluhi nei ʻoe i nā lole nani, nā mea nani a me ke kaʻa gula.
  Ma laila ʻo ia i nīnau ai i ke kaikamahine ʻo wai ʻo ia.
  Pane maila ʻo ia:
  - ʻO wau ʻo Gertrude! He duke koʻu makuakāne, a he wahine mahiʻai maʻalahi koʻu makuahine. Ua make ʻo ia, a ua lilo au i keiki makua ʻole auwana.
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine iā ia:
  - E hoʻololi kāua! E lilo ʻoe i aliʻi wahine, a e ʻaʻahu au i kou mau ʻahuʻula. Ma hope o kēlā, kipaku ʻoe iaʻu, a haʻalele wau. Aka, e lilo ana oe e Gertrude i wahine na ke alii Farani!
  ʻO ke kaikamahine e like me ke aliʻi wahine, he blonde nani, nani a nani, holoi ʻia mai ka lepo mai, kunou maila.
  - Maikaʻi! ʻae au. Ke kahe nei ke koko o De Guise i loko oʻu. A ua aʻo mai koʻu makuahine iaʻu i ka Latin, a ua maopopo iaʻu ke ʻano o ka hale aliʻi.
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine:
  - He haole ʻoe. Inā he mea, ua ʻae lākou i ka nalowale o ka hoʻomanaʻo ʻana mai kahi lāʻau hiamoe ikaika i ka waina!
  Kuno ʻo Gertrude:
  - E ho'āʻo wau! A ʻo ʻoe?
  Ua ʻōlelo koʻikoʻi ke aliʻi wahine.
  - A ʻo wau, e like me ka haipule, e hele wāwae ʻole a puni ka honua e ʻimi i ka hauʻoli!
  ʻŌlelo ke kaikamahine:
  - He mea hauʻoli ka hele wāwae ʻole i ke kauwela. Akā i ka hoʻoilo, ʻeha loa koʻu mau wāwae wāwae ʻeha!
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine:
  - Ua mamao loa ka hooilo. A ma Farani, ua haʻi ʻia iaʻu, ua lōʻihi ke kauwela. No laila, manaʻolana wau hiki iaʻu ke komo i kekahi ʻano. A i ʻole e hoʻi i ko lākou ʻāina hānau.
  Kuno ʻo Gertrude:
  - Pōmaikaʻi iā ʻoe!
  Ua hoʻowahāwahā ke aliʻi wahine i ka ʻaʻahu ʻana i kona mau lole ʻaʻahu i pulu ma hope o ka holoi ʻana. Ua lawe ʻo ia i kahi ʻaʻahu kaikamahine maʻalahi akā maʻemaʻe. A ua hoʻoholo ʻo ia e hele wāwae ʻole, no ka mea, makemake mau ʻo ia. Akā ʻo ka mea mua, ʻaʻole wela ke kauwela ma Suena e like me Farani, a ʻo ka lua, ʻo wai ka mea e ʻae i ke kaikamahine a ke aliʻi e hele wāwae ʻole?
  A he mea maikaʻi loa ka hanaʻana i kēia ma luna o ka'ōpala a me nā tile maʻemaʻe, me ka manaʻo me ka'ōlohelohe o kahi kaikamahine, kokoke i kahi kaikamahine.
  Akā, pehea ka maʻalahi i ka wā e weheʻia ai nā mea nani a me nā lole nui mai ou aku. He ʻaʻahu ʻaneʻane keʻokeʻo wale nō kou ʻaʻahu, ua holoi ʻia, a pōkole loa, waiho ʻole kou mau wāwae. Hiki paha ke koho i kahi lole ʻoi aku ka maikaʻi mai nā kaikamahine, akā ua hoʻoholo ʻo Augustine ʻaʻole e huki nui iā ia iho. A ʻoi aku ka maikaʻi o ke komo ʻana i ka ʻaʻahu ma ke kino ʻōlohelohe.
  I ka hoʻokaʻawale ʻana, lulu lima nā hoa ʻelua. ʻO Gertrude naʻe, ua hauʻoli loa ʻo ia, ʻoiai ua kaumaha ʻo ia i nā mea nani, ʻoi aku ka nui o ka lei aliʻi a me nā lei, a hoʻokomo ʻo ia i kona mau apo pepeiao i ʻole e ʻō i kona mau pepeiao.
  He mea leʻaleʻa nō hoʻi i nā wāwae i nā kāmaʻa kiʻekiʻe kiʻekiʻe. Akā i kēia manawa he kanaka aliʻi ʻo ia.
  A ʻo ke aliʻi ponoʻī e lilo i kāne nāna.
  A haʻalele ʻo Augustine i ka hale ʻauʻau. A e like me ka hikiwawe, holo akula ʻo ia me kona mau wāwae ʻōleʻa.
  I kona hele ʻana ma luna o ka mauʻu, ua ʻike ʻo ia i nā ʻuʻi liʻiliʻi. Akā, ua hehi au i ka ʻiliʻili. Ua puhi ʻeha nā pōhaku wela i nā kapuaʻi wāwae o ke kaikamahine. Ua like lākou me nā keiki liʻiliʻi. Ua ʻeha, a kaniʻuhū ʻo Augustine.
  A iho koke ʻo ia i ka mauʻu. ʻOi aku ka maʻalahi ma ʻaneʻi, akā naʻe, ua ʻoi aku ka turf i kona mau wāwae palupalu.
  Ua makemake maoli ʻo Augustine e huli i hope, akā ʻuʻu kona mau niho a neʻe aku.
  Ua hoʻāʻo ʻo ia e noʻonoʻo he haipule ʻo ia. Akā, ua hoʻomanawanui ka poʻe haipule i ka ʻeha.
  Maanei ua hele wāwae ʻole ʻo Gertrude ma luna o ka ʻiliʻili wela me ka maʻalahi a me ka minoʻaka. Hiki iā ʻoe ke ʻike i ka ʻili ma kona kapuwaʻi e like me nā māiuu kāmelo.
  A e maʻa ʻo ia iā Augustine.
  Akā, a hiki i kou wā e maʻa ai... ʻO ka hele ʻana o ke aliʻi wahine, ʻoi aku ka ʻeha o kona mau wāwae wāwae. He mea ʻole kēia no ka wahine mahiʻai, akā no ke aliʻi wahine mai ka ʻāina ʻākau?
  Akā naʻe, ua neʻe ʻo Augustine i mua. ʻAʻole mamao loa mai Paris. A ma laila ʻo ia i manaʻo ai e loaʻa iā ia kekahi mea. Akā, hele mai ʻo ia i waho o kahi kauhale kokoke i Paris. Pono au e hele ma ke one. He mea eha loa no na wawae i houia e ka mauu. ʻO ke kaikamahine ma nā wāwae ʻelua a uē. Ua haʻalulu ʻo ia.
  Ua ʻeha hoʻi kāna mau bipi - ʻaʻole maʻa ʻo ia i ka hele wāwae ʻole.
  Eia hou, ua pololi ʻo ia. ʻO ka manawa ʻaina awakea wale nō. ʻO ka hele wāwae i ka ea hou e hoʻāla i kou makemake.
  Kikeke ke kaikamahine i ka hale kokoke loa. Ua wehe ʻia ka puka e ka mea nona - he wahine ma kahi o kanakolu. Nānā akula ʻo ia i ka tramp, ʻaʻahu ʻia i nā lole weluwelu me nā wāwae wāwae ʻole, a ʻōlelo maila:
  - He aha kou makemake! ʻAʻole au lawelawe.
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine:
  - E hāʻawi mai iaʻu i kekahi ʻano hana.
  Ua nānā pono ka wahine mahiʻai iā ia. Ua haikea ka helehelena o Augustine, aka, ua ulaula mai ka la, e like me kona mau wawae. A hiki iā ʻoe ke ʻike i kona mau wāwae he palupalu a wili ʻia, a ʻo kona mau lima he aliʻi, me nā kui lōʻihi.
  Ninau ka wahine mahiai.
  - He kaikamahine ʻoe no ke kanaka hanohano?
  Kuno mai la ke Alii.
  -ʻAe,ʻo ia!
  Kuno ka wahine:
  - Me he mea lā ua kipaku ʻia ʻoe. OK. ʻAʻole pono kaʻu mea hana, he mau keiki kaʻu. Akā, e ʻae nō wau iā ʻoe e hana e hānai iā ʻoe. Hiki iā ʻoe ke ulana i nā hīnaʻi?
  Uwe iho la ke Alii wahine a pane aku la.
  - ʻAʻole i hoʻāʻo.
  Hehi ihola ka wahine i kona wāwae ʻeleʻele me ka huhū:
  - He maʻalahi, e aʻo ʻoe! E ulana ʻelima hīnaʻi a loaʻa ka ʻaina awakea.
  Kuno ʻo Augustine. A komo ʻo ia i ka hale. He ʻilihune ʻo ia. He ʻuʻuku nō hoʻi nā keiki, ʻeleʻele a me ke kamaʻa ʻole. ʻEkolu kaikamahine a me kahi keikikāne e ulana ʻiʻe ana. Noho iho la o Augustine me lakou. Hāʻawi ke kaikamahine iā ia i ka bast a hōʻike iā ia i ka hana ʻana.
  Hoʻomaka ke aliʻi wahine e ulana. He maalea maoli kona mau manamana lima, a he kanaka a'o wikiwiki.
  Ua lilo ʻo Augustine i mea hoihoi a ulana ʻia me ka hoihoi. ʻAʻole i liʻuliʻu, hele mai kekahi kanaka ʻumiʻumi, ke kāne a ka wahine, a lawe i nā hīnaʻi. Eia naʻe, ʻike wau i ka mea hou:
  - Nani ʻoe. Hiki iaʻu ke loaʻa kālā me kahi mea ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā hīnaʻi!
  Ua lulu lima ka wahine mahiai.
  - He kaikamahine maikaʻi ʻo ia. Mai hana i nā manaʻo kolohe iā ia.
  Ua haʻalele ke kanaka mahiʻai i ka hale, ʻo ia wale nō ke kamaʻa o ka ʻohana. Eia naʻe, ʻaʻole ʻoluʻolu loa ke komo ʻana i nā kāmaʻa ma Farani i Iune. Aka, ua manaoia he pono wale no na kamalii ke kamaa ole, a me na wahine paha, aole nae na ke kane makua.
  Ua kuha ʻo Augustine a me nā keiki i ka ʻōpala a pau. Ma hope o kēlā, loaʻa iā mākou ka porridge a me ka waiū. Ua ʻai pū ke aliʻi wahine. Ma hope o ka hana kino a me ka hoʻololi ʻana, ua ʻono loa ka meaʻai maʻalahi iā ia.
  Olelo mai la ka wahine mahiai.
  - Hiki iā ʻoe ke noho me mākou.
  Luliluli ʻole ʻo Augustine i kona poʻo.
  - Makemake au e hoʻi i koʻu ʻāina hānau.
  Ninau ka wahine.
  -ʻAuhea kou ʻāina hānau?
  Ua pane pololei mai ke Alii wahine.
  - Ma Suedena!
  Olelo aku la ka wahine mahiai.
  - mamao. Pono mākou e hele i ke awa. Akā, ua palupalu kou mau wāwae. Pono ʻoe e hana ʻoi aku ka maʻemaʻe, a i ʻole e kau i nā kāmaʻa.
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine:
  - Hiki iaʻu ke mālama.
  Ninau ka wahine.
  - Hiki iā ʻoe ke humuhumu?
  Kuno mai la ke Alii.
  - Ua liʻiliʻi wau i ka humuhumu, akā he aha?
  Ua ʻōlelo ka wahine mahiʻai:
  - E hele e ike ia Marco. Loaʻa iā ia ka hale waiwai loa ma ke kauhale. Kūʻai ʻo ia i nā ʻeke. Hiki iā ʻoe ke loaʻa kālā mai ia aku no nā kāmaʻa a me kahi lole kūpono.
  Kuno ʻo Augustine.
  - E noʻonoʻo wau i kēlā.
  Ua luhi ke kaikamahine koko o Augate, a ua lohi loa. I mai la kela.
  - E ʻae paha ʻoe iaʻu e hiamoe?
  Kuno mai la ka wahine mahiai.
  - Hiki iā ʻoe ke hiamoe me nā keiki i ka mauʻu. Ua luhi pū lākou i ka lā a me ka hoʻolohe.
  ʻEwalu mau keiki mai ka ʻelima a hiki i ka ʻumikumamākolu makahiki. Ua noho malie loa lakou. Akahi no a moe ke Alii ma ka mauu. Akā, he mea maʻamau kēia no ke kino ikaika a olakino. Lalau iho la ia a hiamoe. A honi na keiki.
  I kēia manawa, ua hōʻea ʻo Gertrude i Palika. ʻOiai ua hala ka hola, ua hele mai ke aliʻi e aloha pono iā ia.
  He kanaka mahiai kahiko a he kaikamahine pono ole na ke duke, he u'i maoli no a me ke Alii wahine. ʻOiaʻiʻo, ʻeleʻele kona maka i ka ʻili ʻana, a me kona mau wāwae, a me kahi hapa nui o kona kino. Akā ʻo Gertrude i pauda iā ia iho a hūnā i kona ʻeleʻele.
  Akā ʻaʻole naʻe ʻo ia i hōʻoluʻolu. Noho mau i ke kaʻa, ʻaʻohe mea. Akā, i kou wā e waiho ai i lalo a hele wāwae, e hamo nā kāma'a i kou mau wāwae no ka mea'a'ole'oe i ma'a, a'o nā kāma'a ki'eki'e e hā'ule ana'oe i lalo.
  ʻO ke aliʻi naʻe i hālāwai me ia. Ua ʻoi aku ʻo ia ma mua o ke kanalima. ʻAʻole ʻoluʻolu a wiliwili. Akā ʻaʻahu nani. A lalau aku la oia ia Gertrude ma ka lima.
  A hoʻomaka ʻo ia e nīnau pono iā ia e pili ana i kona olakino.
  Ua loaʻa i ke kaikamahine mahiʻai ka ʻike e pili ana i ka pā mai kona makuahine a pane mai me ka naʻauao. A ma keʻano laulāʻaʻole au i hoʻopiʻi.
  Hāʻawi ke aliʻi iā ia i mea inu a hāʻawi iā ia i mea e ʻai ai. ʻAʻole au i huki iā ia i kahi moe - hiki ʻole ma mua o ka male ʻana. Ua ʻai ʻo Gertrude i ka meaʻai me ka ʻoluʻolu ʻole i ka pale ʻana iā ia iho i ʻole e hōʻike i ke kolohe.
  Ma hope o ka ʻai ʻana, ua kaumaha ka wahine mahiʻai hapa pōloli. Kauoha ke alii e holoi ia ia a moe.
  Ua moe ʻo Gertrude i ka ʻauʻau. Hoʻomaka nā kaikamāhine e ʻulaʻula a holoi. Ua ʻōlelo kekahi o lākou:
  - He aha kou mau wāwae calloused.
  Ua pane aku ʻo Gertrude:
  - A holo wāwae ʻole au i ikaika a ʻeleu.
  Ninau mai la ke kaikamahine.
  - He mea maʻamau anei kēia i waena o kāu mau aliʻi wahine?
  Ua ʻōlelo ʻo Gertrude:
  - A ʻaʻole kēia kāu ʻoihana!
  Ua maʻa maoli ke kaikamahine i ka hele wāwae ʻole. Ua makua ʻole ʻo ia, ua hoʻomanawanui ʻo ia i ke anu i ka hoʻoilo. Pehea ʻo ia ʻaʻole i maʻi i ka wā e hehi ana i ka hau. ʻOiai, no ka hoʻoilo, hele au i ka hema o Farani.
  Maikaʻi ʻaʻole ia i hōʻailona ʻia no ka ʻaihue. Akā, ua kauoha ka luna kānāwai iā ia me ke aloha e hahau i kona mau kuʻekuʻe wāwae me nā lāʻau. He ʻeha a ʻeha, akā ʻaʻole waiho ʻia nā māka ma ka ʻili. Ma hope o kēlā, ua ho'ōkiʻo Gertrude i kaʻaihue a hoʻomakaʻo ia e loaʻa kālā hou ma nā kauhale.
  Akā inā i hahau pono ʻia ʻo ia, inā ua ʻike ʻia i loko o ka lumi ʻauʻau. Akā, ʻeleʻele nō naʻe ʻo ia. A no ka nui o ia hoohuoi.
  ʻO nā wāwae o ke kaikamahine he nani loa ke ʻano. Akā ʻoi aku ka paʻakikī o nā wāwae, ʻoi aku ka ikaika ma mua o ka ʻili o nā kāmaʻa.
  Akā, noho mālie ke kaikamahine a ʻaʻole i nīnau hou aku.
  Ma hope o ka holoi ʻana i ke aliʻi wahine i hoʻolaha ʻia, ua hoʻomoe ʻia ʻo ia. He mea maʻamau ia i ka wā e make ai ʻoe i loko o nā moena hulu. Akā, ua hiamoe ʻo Gertrude a hāʻule i ka moeʻuhane.
  I kekahi lā aʻe, ala aʻela ʻo Augustine. No ka ʻaina kakahiaka ua hāʻawi ʻia ʻo ia i ka berena a me ka waiū ʻawaʻawa. A hāʻawi ka wahine mahiʻai e ulana i ʻelua hīnaʻi hou.
  A laila hele akula ke aliʻi wahine i kona ala.
  Ua ola kona mau wāwae ʻeha i ka pō a ua maʻalahi iki ka hele ʻana. Akā, ʻeha nō naʻe. ʻOi loa i kona heʻe ʻana i ke alanui ʻiliʻili. Pono wau e hoʻololi hou i ka mauʻu. Ua neʻe ke kaikamahine. Paʻi ʻo ia i kona mau niho a haʻalulu. Ua mahana iki kona mau wāwae a ua maʻalahi.
  ʻO ka hope, ua ʻike ʻia nā paia o Parisa. Nui loa ke kūlanakauhale, nā manawa i pau ai ka Middle Ages a ua hoʻomaka nā manawa hou. A ke hoʻomaka nei ka hana ʻoihana.
  ʻAʻole naʻe i nalo nā mea kaua maka. He manawa kūikawā ke kenekulia ʻumikūmāhiku.
  Hele ʻo Augustine ma ka mauʻu, prickly, i kekahi manawa pono ʻo ia e huki i nā kākalaioa mai kona kuʻekuʻe wāwae.
  ʻO ka hope, koi ʻia ke aliʻi wahine e hele hou i ke alanui. He ʻeha a wela. ʻO ka mea pōmaikaʻi, peʻe ka lā ma hope o nā ao a ʻaʻole i wela nui. Akā, ʻeha.
  Hele ʻo Augustine me ka pilikia nui. Heke hou ia ma na wawae elua a eha nui. Akā, hōʻike ʻo ia i ka ikaika a hele.
  Ke kokoke mai nei ka puka. Aia nā kiaʻi ... ʻAʻole lākou e hoʻolohe i kekahi wahine noi kamaʻa ʻole. Hele mai na kanaka a hele. He kamaa ole ka nui o na wahine a me na kamalii. ʻAʻole naʻe lākou makaʻu i ka pōhaku ma ke alanui. A pilikia ʻo Augustine.
  Akā eia ʻo ia ma Palika. He pohaku a maalahi iki na paepae. ʻAʻole ʻeha nui hou. Akā naʻe, pilikia nui nā wāwae haki o ke kaikamahine. A ʻike ʻia nā ʻāpana o ke koko e kahe iki ana.
  Hele ʻo Augustine iā ia iho a hoʻomanawanui. Nui ke kūlanakauhale a lepo loa. Ke holo nei na keiki ilihune ma na wahi a pau.
  Hele ʻo Augustine. A manaʻo ʻo ia he aha kāna e hana ai? ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopili i ke aliʻi i kekahi hihia. A inā i kekahi o nā duke a me nā helu. Akā, e manaʻoʻiʻo anei lākou ʻo ke kaikamahine kamaʻa ʻaʻahu ʻaʻahu ke kaikamahine a ke aliʻi Suedena?
  Ma kēia ala hiki iā ʻoe ke kiʻi i ka mea hoʻokō.
  Akā he aha ka hana? ʻAʻole au i ʻike iā Augustine. Ua hoʻomaka hou kāna mau bipi e ʻeha a ua luhi ʻo ia.
  Noho iho la ke kaikamahine ma na anuu a hoomaka e hoomaha. Hopu ʻo ia i kona hanu a ʻānai aʻela i kona mau kapuwaʻi paʻa, a ʻeha loa.
  Ua hoʻokokoke kekahi keikikāne iā ia. He nani kona ʻaʻahu a he kāmaʻa.
  Eia kekahi, hou a me ka varnished.
  I ka nānā ʻana iā Augustine, ʻōlelo ʻo ia:
  - Nani a ʻilihune?
  Hapai ae la ke Alii i kona poo a pane mai la.
  - E ʻimi i ka waiwai ma ka lani!
  Kuno ke keiki:
  - A akamai ʻoe! ʻIke ʻoe, hiki i kekahi e like me ʻoe ke alakaʻi i kahi ola maikaʻi loa.
  Ua ʻōlelo ʻo Clever Augustine:
  - ʻAʻole wau e kūʻai aku iaʻu iho.
  Kuno ke keiki:
  - A hiki iā ʻoe ke loaʻa kālā mai kēia. Akā aia kekahi ala ʻē aʻe!
  i ninau aku ai ke Alii me ke kahaha.
  - A ʻo wai?
  Ua ʻōlelo ka ʻōpio ʻōpio:
  - Hiki iā mākou ke kāhiko iā ʻoe, hāʻawi i nā kāmaʻa a hoʻonoho iā ʻoe i loko o kahi hale waiwai ma ke ʻano he kaikamahine.
  Ua nīnau ʻo Augustine:
  - A he aha ka uku?
  Pane mai ke keiki i ke kapa huelo.
  - E wehe ʻoe i nā puka no nā kāne kūpono inā ʻaʻole nā mea nona ka hale.
  Ua hoowahawaha ke Alii wahine.
  - Manaʻo ʻoe e hele wau no ia?
  Ua ʻōlelo ka ʻōpio ʻōpio:
  - A he aha kāu makemake?
  Pane aku la o Augustine me ke kaniuhu.
  - Hana pololei!
  Ua ʻae ke keiki:
  - Hiki nō. Akā, ʻo ka hana ikaika ʻana no nā peni he mea lapuwale ke loaʻa iā ʻoe ka waiwai.
  Ua ʻānai aʻe ke kaikamahine a pane maila.
  - ʻAʻole wau e noho lōʻihi ma Paris.
  Ua ʻōlelo ka ʻōpio ʻōpio me ka ʻakaʻaka:
  - ʻIke wau!
  A hele akula ʻo ia mai ke kaikamahine aku. Ma hope o ka hoʻomaha ʻana a me ka pōloli, ua neʻe ʻo Augustine. Ua ʻeha loa kona mau wāwae i nā minuke mua, akā ua pumehana a ua emi ka ʻeha.
  Ua ʻoi aku ka ikaika o Augustine i kēia manawa. A nui aʻe koʻu pōloli. Akā he mea weliweli ka ʻaihue - ua hoʻopaʻi ʻia lākou. ʻAʻole manawaleʻa nā manawa. Hiki iā lākou ke hōʻailona iā ʻoe, hahau iā ʻoe me ka ʻeha, a hoʻouna paha iā ʻoe i ka hana paʻakikī. A i kekahi manawa, kau lākou i nā ʻaihue. ʻOiai ʻaʻole mau.
  Ua neʻe nui ʻo Augustine me ka ikaika. A ʻā maila kona mau kuʻekuʻe wāwae i haki.
  A laila ʻike maila kekahi keonimana iā ia mai ke kaʻa mai a hoʻōho maila:
  - Hele mai!
  Holo akula ʻo Augustine iā ia:
  - Ua mākaukau wau!
  Ua ʻōlelo ke kanaka ma luna o ka pāpale:
  - Makemake ʻoe e loaʻa kāu berena, e ka mea noi?
  ʻO ke aliʻi wahine i ʻeha nui ʻia e ka pōloli, kunou maila.
  - ʻOiaʻiʻo!
  Kuno mai la ke keonimana.
  - E lawe i kēia leka i ka Louvre!
  Kuno ʻo Augustine.
  - Ua mākaukau wau! Aia mahea ka Louvre?
  Pane mai la ke senor.
  - Ua ʻike nā kānaka a pau i kēia, e nīnau wale! A nau e haawi aku ia Mrs. Dogville .
  Lalau ae la ke Alii i ka palapala a holo aku la e holo pu me ia. Ua hoʻoikaika ʻia ʻo ia. A i kēlā me kēia manawa ua nīnau au i hea ka Louvre. Hōʻike lākou iā ia.
  Ua holo ʻo Augustine i ka hale aliʻi. Eia ma ka puka komo, ua kū ʻo ia i ka makaʻu. Ua ʻōlelo ke aliʻi wahine.
  - E hele ana au iā Mrs. Dogville me kahi leka!
  Ua kāhea nā kiaʻi i ka Lutanela. Lawe ʻo ia i ka leka. Nānā akula ʻo ia i ka ʻaʻahu a pane maila.
  - E hāʻawi wau iaʻu iho! A o keia kanaka ilihune ma ka Chatelet !
  Holo akula nā kiaʻi iā Augustine a wili i kona mau lima. Ua hauʻoli ke kaikamahine.
  Nana aku la ka Lutanela iaia me ka akahele.
  - He aha nā curl nani āu i loaʻa ai, hiki ke kūʻai ʻia no ke kālā nui!
  Ua ʻōlelo ke kiaʻi:
  - He nani ʻo ia!
  Kuno mai la ka Lutanela.
  - E hele mai e hahai mai iaʻu e ka nani. Malia paha e pale aku ʻoe i ka hale paʻahao.
  Ua hoʻokuʻu nā kiaʻi iā Augustine. Ua hahai ʻo ia i ka Lutanela. Hele ʻo ia i mua.
  A laila pahū ʻo Augustine. He māmā nā wāwae wāwae o ke aliʻi wahine, me ka makaʻu. A holo akula ʻo ia me he dia lā.
  Ua hoʻāʻo mālie nā kiaʻi kaua e hopu iā ia, akā hāʻule hope. Holo ʻo Augustine me ka wikiwiki. A holo au no ka manawa lōʻihi, akā ua luhi wau a luhi.
  Noho ʻo ia i lalo e hoʻomaha... Holo maila kekahi keikikāne i ona lā. He kamaʻa ʻole ʻo ia a me ke kapa weluwelu. Hāʻawi ʻo ia iā Augustine i ka ʻāpala, me ka ʻōlelo ʻana:
  -E ʻai, e ka meli!
  Lalau iho la ke Alii wahine a ai iho la. Nahu ʻo ia me ka ʻoliʻoli nui a minoʻaka.
  Kuno aku la ke keiki iaia:
  - Hiki iā ʻoe ke loaʻa kahi hana. He kaumaha, akā, ʻaʻole ʻoe e make i ka pōloli.
  Ua nīnau ʻo Augustine:
  - He aha kaʻu e hana ai?
  Pane mai la ke keiki.
  - Huli i ka pama. Hana pinepine nā keikikāne i kēia. Akā, ua loaʻa i ka mea nona ke kauoha mai ka mākaʻi e hoʻolimalima i kahi kaikamahine. ʻAʻole ʻoe i hiki mai, hiki iā ʻoe ke ala.
  Pane aku la o Augusta me ke kaniuhu.
  - Ua mākaukau wau.
  Hele ke kaikamahine me ke keikikāne i ka mea nona ka hale.
  A laila hoka wau. He ʻumi mau kaikamahine i kū ma ka puka komo a mākaukau e hana.
  Ua haʻalulu ke aliʻi wahine... ʻAʻole naʻe i pau kona pilikia ma laila. ʻEā, lohe ʻia ka haunaele ma hope ona a ʻike ʻia kahi ʻīlio nui. Holo wikiwiki ʻo ia i ke kaikamahine. Ua hoʻāʻo ʻo ia e holo a loaʻa koke.
  ʻO kekahi aliʻi i loko o ka lole lole, nā kiaʻi a me kahi lutena kamaʻāina i ʻike ʻia ma hope o ka ʻīlio.
  Ua ʻakaʻaka ʻo ia a ʻōlelo ʻo ia:
  - Ma ka Chatelet , keia nani!
  Ua nakinaki ʻia nā lima o Augustine ma hope ona a ua lawe ʻia ʻo ia i ka hale paʻahao. Hoʻopili nā kiaʻi i nā kuʻekuʻe lima o ke kaikamahine a wili aʻe i kona mau poʻohiwi, he ʻeha loa ia. A lawe aku la lakou ia ia malalo o ke alakai.
  Ua hele ke kaikamahine opio me kona poo ilalo. Ua hāʻule kona mau wili nani ma lalo o kona mau poʻohiwi. ʻAʻohe wāwae, kahe koko, hehi ʻia ma ke kahua pōhaku o Parisa.
  Ua nānā ʻo ia me ka hala ʻole a me ka hoʻopā ʻana, inā ʻaʻole no nā lole pōkole loa.
  ʻO kēia ke alakaʻi ʻia ʻana o ke aliʻi wahine, ke kaikamahine a me ka hoʻoilina o kahi mokuʻāina nui, i kēia manawa me ke kamaʻa ʻole a me ka ʻaʻahu ʻilihune, i alakaʻi ʻia i ka hale paʻahao. A ʻo ka Chatelet kahi hale paʻahao no nā poʻe maʻamau, ʻaʻole like, no ka laʻana, ka Bastille, kahi i hoʻopaʻa ʻia ai ka poʻe waiwai.
  Lawe ʻo Augustine a hīmeni:
  Ua kokoke mai ka manawa o ka hoomaka ana,
  Ua alakaʻi ʻia ke aliʻi wahine me ke kamaʻa ʻole i ka pā!
  Ua minoaka ka Lutanela.
  - E like me kēia! He hoino pu no ka Moiwahine! He pūʻulu koʻokoʻo holoʻokoʻa a me ka brazier no ka ʻala ʻana i kou kuʻekuʻe wāwae e kali nei iā ʻoe ma ka Chatelet .
  Ua ʻōlelo haʻahaʻa ʻo Augustine:
  - No ke aha lākou e hoʻomāinoino mai ai iaʻu?
  Kuno mai la ka lutanela o ke kiai alii.
  - ʻAe! ʻO Vagrancy, pakele mai ka mālama ʻana, lese majeste, ka lawe ʻana i nā leka aloha, me ke kipi. E ka pēpē, ke kali nei ka mea hoʻomake a me ka lāʻau iā ʻoe.
  Ua haʻihaʻi ke aliʻi wahine a kanalua. No laila, lawe lākou iā ia i ka hale kākela ʻo Chatelet .
  He hale paʻahao ia i pilau, a ua piha nā keʻena i nā kānaka maʻamau. ʻAʻole ia e like me ka Bastille, kahi i loaʻa i kēlā me kēia paʻahao kahi kaʻawale maikaʻi.
  Ua lawe ʻia ʻo Augustine i ka ʻoihana wahine. Aia nā pā a me nā kaola a puni. I ka hoʻopau ʻana, ʻimi mua. ʻAʻohe mea ma Augustine koe wale nō ka lole. Ua wāwahi ʻia e ʻelua kiaʻi ikaika, ikaika, kāne. Hoʻokomo lākou i nā mīkina lima ma mua o ka ʻimi ʻana. A hoʻomaka lākou e hoʻopā i ke kino ʻōlohelohe o ke aliʻi wahine. Ua aneane nalowale ke kaikamahine i ka hilahila a me ka makaʻu.
  Nānā ʻo ia i loko o kona waha a nānā pono i kona puka ihu a me kona mau pepeiao. Ua hoʻā lākou i kahi pahu hau e maʻalahi ke ʻike. A laila ʻo ka mea hoʻohaʻahaʻa loa i ko lākou koi ʻana iaʻu e hohola i koʻu mau wāwae.
  Ua nānā ʻo Augustine:
  - He wahine puʻupaʻa wau, e akahele!
  ʻO nā ʻanakē ʻike akamai i kēia manawa, ʻānai mālie iā ia me ke akahele. Ua ʻōlelo kekahi o lākou:
  - Nani a piha loa!
  Ua ʻōlelo ka makua kāne makua:
  - ʻAe, hiki i kēia manu ke lawe mai i ka waiwai nui!
  A laila, uē hou ʻo Augustine i ka ʻeha i ka wā i hoʻokomo hohonu ai nā manamana lima lima i kona lalo.
  Ua ʻakaʻaka ka luna kiaʻi:
  - E hoʻomanawanui, e ke aloha! Hūnā pinepine ʻoe i nā pōhaku makamae a me nā apo ma laila.
  Ua puhi maoli ʻo Augustine me ka hilahila a me ka ʻeha. Me he mea lā ke kau nei lākou iā ʻoe.
  A laila, ʻike lākou i kona mau wāwae.
  Ua ʻōlelo ka luna kiaʻi:
  - He palupalu kona mau kapuwaʻi a ua ulana ʻia. ʻAʻole ʻo ia he kamaʻāina.
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine:
  - He aliʻi wahine wau!
  Ua hoʻōho ka makua kāne makua:
  - Paa, a e hoouna au ia oe i ke keena me ka pupule.
  Ua pau ka huli ana. Ma hope o kēlā, ua hoʻoinu ʻia ʻo Augustine me kahi bākeke wai mehana i wela i ka lā. A ma ke kauoha a ka hiapo, hāʻawi mai lākou i ʻaʻahu ʻōniʻoniʻo iaʻu.
  Ua ʻōlelo ʻo ia:
  - E like me nā lula, pono ʻoe e ʻoki i kou lauoho a hoʻouna ʻia i kahi cell general. Akā, he nani ʻoe a he puʻupaʻa hoʻi me ka lauoho nani e ʻoi aku ka waiwai! ʻO ʻoe, ma ke ʻano he aliʻi wahine, e hāʻawi ʻia i kahi lumi kaʻawale me nā kaola, a ma laila ke alakaʻi o ka Chatelet e hoʻoholo ai i kou hopena .
  Ua ʻōlelo ka luna kiaʻi:
  - Hiki ke kūʻai ʻia kona puʻupaʻa ma lalo o ka hāmare.
  Ua ʻae ka hiapo.
  - Na ke alakai e hooholo. Inā ʻaʻole ia he kuleana ko mākou. I kēia manawa e lawe mākou iā ia i ka ʻāpana pono.
  Me ka helu a me ka ʻaʻahu ʻōniʻoniʻo, akā ʻaʻohe kāmaʻa, alakaʻi ʻia ke aliʻi wahine ma nā alahele lepo lepo, i luhi ʻia e nā wāwae he nui.
  ʻO ka maʻamau ma Chatelet he nui nā paʻahao i loko o nā keena. Akā, aia kekahi poʻe pōā pōʻino, a lākou e hoʻāʻo e mālama kaʻawale mai kā lākou mau hoa hana. Aʻo nā kaikamāhine i hoʻohanaʻia no ko lākou nani kūikawā eʻoluʻolu i nā mea kūʻai waiwai.
  Ua lawe ʻia ʻo Augustine i kahi keʻena kaʻawale. Aia kahi moena me ka moena i piha i ka mauʻu a me ke aniani, a me kahi e hoʻomaha ai a holoi. Ke hoʻohālikelike ʻia i nā keʻena maʻamau, kahi e ʻala ʻino ai, a ke noho maoli nei nā kaikamahine ma luna o kekahi i kekahi, ʻoiaʻiʻo hoʻi he wahi hoʻomaha. A i ka hooilo, he kapuahi ma hope o ka pa.
  Lawe lākou i ka berena a me ka hue wai iā Augustine. I kēia manawa, ʻaʻole i hoʻokomo ʻia ʻo ia i ka ʻai me ka hoʻonui ʻana i ka meaʻai, i ʻole wīwī nā kaikamahine e lawelawe nei i ka mea kūʻai aku.
  ʻO ke aliʻi wahine, no ka pōloli a me ka luhi, ua ʻai ʻo ia i ka berena ʻeleʻele a inu wai.
  Ma hope iho, piha ka ʻōpū, kaumaha a hiamoe. No laila ua hele ʻo ia i ka pō mua i loko o kahi hale paʻahao Farani.
  . MOKUNA Helu 2.
  Ua moeʻuhane kekahi aliʻi wahine pio i loko o ka hale paʻahao ma luna o kahi moena mauʻu e kauoha ana ʻo ia i kahi regiment o nā ʻānela. A kaua lakou me ka poe koa o Lusifera.
  Ua hui nā ʻānela ʻēheu a me nā daimonio ʻēheu. A hoomaka lakou e oki me na pahikaua. He pahikaua uliuli ko na anela, he pahikaua ulaula ko na daimonio. ʻO ke aliʻi wahine nani, i lilo i koa i loko o ka moeʻuhane, hakakā ʻo Lucifer. A ikaika loa ke kaua.
  He kanaka ʻōpio maikaʻi loa ʻo Lucifer me ka hana haʻuki a me nā ʻiʻo koʻikoʻi. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke ʻōlelo ʻo Sātana kēia, nona ka inoa i hoʻohana ʻia e hoʻoweliweli i nā keiki.
  Akā, ʻo ia ka ʻānela maikaʻi loa a maikaʻi loa. ʻAʻole ʻo Augustine i ʻike i ke kanaka ʻōpio maikaʻi.
  Ua ʻoki naʻe lākou me nā pahi kaua, a lele nā hunaahi mai nā maka.
  Ua nīnau ʻo Lucifer iā ia:
  - ʻo wai ʻoe?
  Ua pane wiwo ʻole ʻo Augustine:
  - Kamāliʻiwahine ʻAnela!
  Pane aku la ka Lightbringer.
  - No ke aha mākou e hakakā ai?
  Pane mai la ke kaikamahine Alii me ka uhu.
  - ʻaʻole maopopo. Akā, pono mākou!
  Lawe ʻo Lucifer a hīmeni:
  Hookahe koko ma ke kahua kaua,
  ʻAʻole kēia ka manawa mua no ʻoukou e nā kaikamāhine...
  Akā, e noʻonoʻo iā ia me he lepo lā,
  Ma ke alanui o Parisa!
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine me ka ʻoliʻoli:
  Ua hāʻawi mai ke Akua iā mākou i nā sabers
  ʻAʻole hiki iaʻu ke hoʻōki...
  Metala lele i loko o kou umauma,
  Hookahe koko, hookahe koko!
  A kuʻi hou nā pahi kaua, e kīkē ana i nā pūʻā ahi.
  Ua nīnau ʻo Lucifer i ke kaikamahine:
  - He aha ka ʻokoʻa ma waena o ka maikaʻi a me ka hewa?
  Ua hilahila ʻo Augustine a ua ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAe... pehea ka ʻokoʻa o ke ao mai ka pō...
  Pane mai la ka anela lawe malamalama.
  - He lā, ʻoiaʻiʻo, maikaʻi! Akā ʻaʻole ʻino ka pō. Aia nā hōkū nani i ka lani pouli.
  Ua ʻae ke aliʻi wahine ʻānela.
  - ʻAe, pololei kēlā. Makemake au i ka nānā ʻana i nā hōkū, ʻoi aku ma o ke kelepona.
  Kuno ʻo Lucifer me ka ʻakaʻaka.
  - ʻAe, nani nā hōkū, e like me ka mahina.
  Ua hīmeni ʻo Augustine me ka ʻoliʻoli:
  Mahina, mahina, pua, pua,
  ʻEhia pinepine i ke ola ʻaʻole lawa,
  ʻO nā kānaka a me ka lokomaikaʻi a me ka lokomaikaʻi!
  Ua hoʻohui ka ʻānela lawe mai i ka mālamalama:
  - Ke hilinaʻi nei mākou i nā mea aloha a pau,
  Nā manaʻolana a me nā moeʻuhane a me nā moeʻuhane!
  Kuno aku la ke Alii i ka anela, nana i lawe mai i ka malamalama, e like me Prometheus, a ia manawa hookahi, ua manaoia oia ke alii o ka pouli.
  Aka, owai la o Lusifera? Ke aʻo nei nā Karistiano: - He maikaʻi loa ke Akua, he hewa loa ʻo Sātana. Aka, e like me ka Baibala, pepehi ke Akua i na miliona kanaka, he umi kanaka wale no o Satana. No laila he mea ʻē ka maikaʻi a me ka hewa ma ʻaneʻi.
  He aloha ke Akua? Akā, he aloha ʻē kēia.
  Ke kū nei ka hapa nui i ka ʻeha mau loa i loko o ka loko o ke ahi a me ka luaʻi pele, a ʻo ka poʻe liʻiliʻi ke alo i ka hale paʻahao mau loa - e like me ka hale paʻahao i ka ʻāina. Pela anei ka hana ana?
  He kaikamahine akamai ʻo Augustine, a he mea kupanaha hoʻi iā ia ka nui o nā kānaka i hoʻopaʻi ʻia i ka ʻeha mau loa. Akā ma kekahi ʻaoʻao, he aha ka ʻoiaʻiʻo?
  A o Kristo anei ke Akua?
  Ma hope o nā mea a pau, ʻoiaʻiʻo, e hoʻohaʻahaʻa anei ke Akua, ka mea nāna i luku i nā kānaka a pau i nā lā o Noa, a waiho wale i ʻewalu mau kānaka mai loko o nā miliona, e hoʻohaʻahaʻa iā ia iho e like me ia a make ʻeha ma ke keʻa?
  A pule no hoi no ka poe pepehi kanaka. He ʻoiaʻiʻo paha kēia?
  Ua haohao o Augustine i ka okoa o ke Akua o Iesu mai ke Akua Weliweli o ke Kauoha Kahiko!
  Ua kuhi ʻo Lucifer i kona mau manaʻo a nīnau:
  - Paʻa paha ka hakakā ʻana?
  Ua hīmeni ke aliʻi wahine.
  ʻO nā kānaka a pau ma ka honua hoʻokahi
  Pono mau hoa mau...
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka mau
  A noho i kahi honua maluhia ...
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka!
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka!
  A noho i kahi honua maluhia!
  Ma hope o kēia mau ʻōlelo, lawe ʻia ka pahi kaua ma nā lima o Augustine a lilo koke i pua pua rose. A mai loko mai o lākou ka ʻala.
  Ua hīmeni ke kaikamahine aliʻi me ka huhū.
  Ma kahi kokoke, kokoke i ka hauʻoli a me ka pōʻino,
  Pono mākou e hāʻawi i kahi pane kūpaʻa!
  I ke ao lā, ʻae, ʻae, ʻae!
  A e hoʻokaʻawale i nā kānaka - ʻaʻole, ʻaʻole, ʻaʻole!
  Ua hīmeni ʻo Lucifer i ka pane:
  E ka poʻe, e ʻoluʻolu, e noho mālie.
  E nalo nā kaua i ka pouli...
  Stork ma luna o ka hale, hauʻoli ma lalo o ka hale,
  Maluhia ma ka Honua!
  A ʻo kāna pahi kaua hoʻi i lilo i lāʻau ʻala ʻala o nā daisies.
  Ua pau ka hakakā ʻana o nā ʻānela a me nā daimonio. Ma ko lākou mau lima, ua lilo nā mea kaua i mea nani o nā pua.
  A hīmeni nā kānaka a pau i ka hīmeni:
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka!
  Pono nā keiki e ʻakaʻaka!
  A noho i kahi honua maluhia!
  Ala ke kaikamahine alii pio. Kani ka hoailona e ala. Lawe ʻia nā paʻahao Chatelet i ka ʻaina kakahiaka a laila hana.
  Ua hoʻāla ʻia ʻo Augustine mai kona wahi moe a hāʻawi ʻia i kahi bākeke wai e holoi iā ia iho a palaki i kona mau niho. A laila lawe mai lākou i ka oatmeal me ka berena a me ka waiū.
  Ua ʻai ke aliʻi wahine ... Ua lilo ʻo ia i kaikamahine ʻaʻole pono ʻole. ʻOiaʻiʻo, he aha hou kāna e noi ai?
  A laila lawe ʻia ʻo Augustine e hana. ʻOiai ʻaʻole ʻo ia i ʻike i ka humuhumu, a ʻaʻole lawa nā kauoha, ua hoʻouna ʻia ke aliʻi wahine e hoʻohuli i ka pōhaku wili. Penei ka wili ʻia ʻana o ka palaoa i palaoa.
  Ua paʻakikī a paʻakikī ka hana. Ua ʻeha ʻo Augustine i kona mau wāwae ʻeha i kona hele ʻana ma luna o nā pōhaku o ka pā. Ua hoʻomaka nā kapuwaʻi e ʻeha, a ua hoʻokumu ʻia nā calluses hou ma nā wāwae ʻōpuʻu. A ʻeha loa.
  Ua wili ʻo Augustine a me ʻekolu mau kaikamahine ʻē aʻe i ka huila. A hāʻule ka ʻai mai luna mai. Mai hooki a lawe i ka hanu. Hana nui loa. Akā, ua komo mua nā kaikamāhine i loko, a ʻo ko lākou mau wāwae ʻaʻole i ʻike maoli ʻia. Ua kapa ʻia lākou, e like me nā māiʻuʻu o ke kāmelo. A ʻo Augustine wale nō i lilo i ka wāwae wāwae, ʻaʻole i maʻa loa i ka hana. A hoʻomaka koke kona ʻeha a me kona mau kuli a me kona kua. He hoʻomāinoino wale nō, ʻaʻole hana.
  A ke kū nei ka luna ma luna o lākou, a lohi iki ka huila, me he mea lā i hahau ʻia e ka huila.
  Me he mau kauā lākou ma Roma kahiko. ʻAe, he lei aliʻi aliʻi ʻoe, hiki iā ʻoe ke lilo i wahine na ke aliʻi o Farani - i kēlā manawa ka mana nui loa ma ka honua. A i kēia manawa he pio kamaʻa ʻole ʻoe i loko o ka ʻaʻahu weluwelu me ka helu. ʻAʻohe o kou mau poʻohiwi a kokoke i kou pūhaka kou mau wāwae. A pilikia ʻoe. ʻO nā pōhaku ma lalo o nā wāwae wāwae ʻole, a me ke kaumaha o ke kino, a me ka hahau, a me ka hoʻohaʻahaʻa.
  Ua pilikia ʻo Augustine i ka make wai. Aia nō ke kauwela a me ka pulupulu. Paʻakikī loa ka hoʻohuli ʻana i ka huila. Akā, ʻōpiopio kona kino a olakino maoli. I kēia manawa, wehe ka makani lua, a maʻalahi.
  Manaʻo ke kaikamahine ua ʻoʻoleʻa kona mau wāwae wāwae ʻole a ʻaʻohe manaʻo.
  No ka hoʻohuli iā ia iho mai ka ʻeha a me ka luhi, hoʻāʻo ke kaikamahine e noʻonoʻo i kekahi mea.
  No ka laʻana, ua hopu ʻia ke aliʻi wahine e ka mōʻī ʻino. A lawe ʻia ʻo ia i ka haku.
  Ua kauoha ʻo ia iā ia:
  - Aloha iaʻu!
  Eia naʻe, haʻaheo ka pane:
  - ʻAʻole!
  A ma ke kauoha a ka dictator, ua kaulaʻi ʻia ke aliʻi wahine ma luna o ka pā! Huki lākou iaʻu i luna, haehae mua i koʻu ʻaʻahu a hiki i ka ʻili. A laila, hāpai ʻia ke aliʻi haʻaheo i ke kaupaku. I nā waihona. A laila hoʻokuʻu ʻia ke kaula. Ua hāʻule ke aliʻi wahine i lalo. Hoʻopili ke kaula i ka papahele. A uwa aʻela ka wahine ʻōpio a maule i ka haʻalulu o ka ʻeha.
  Ua ninini ʻia kahi bākeke wai anuanu ma luna ona. Ua ʻike ka wahine ʻōpio.
  Kuno mai la ka Ilamuku nui a olelo mai.
  - E aloha anei ʻoe i ka dictator?
  Ua ʻeha ka ʻeha a me ka makaʻu o ke aliʻi wahine, ua hilahila loa ʻo ia i ke kau ʻana i kahi kapa ʻole i mua o ka poʻe i hoʻopaʻi ʻia, e ʻakaʻaka ana i ko lākou mau maka me ka hoʻohenehene.
  Kuno mai la ka luna hoehaeha. Hoʻomaka lākou e hāpai hou i ka wahine ʻōlohelohe. Paʻa hou ke kaula, hoʻokahi hou. A hoʻokiʻekiʻe ʻia ke aliʻi wahine ma luna o kahi pā a hiki i ke kaupaku.
  A laila ua hauʻoli ʻo ia. ʻAlohilohi ka ʻili haʻihaʻi o ke kanaka august.
  A laila, hoʻokuʻu hou ʻia ke kaula. Hāʻule ke kino o ke kaikamahine i lalo. A i ka wā mua, haʻalulu ʻo ia i ka haʻalulu. A laila, i ka wā i paʻa ai ke kaula, uē ʻo ia mai ka ʻāhiu.
  A nalo hou au i ka ike.
  Kuno mai ka Ilamuku pookela... Ua hookahe hou ia ka Moiwahine me ka wai hau i laweia mai kahi hohonu.
  Ua ʻike ka wahine ʻōpio.
  Nīnau maila ka luna hoʻomāinoino.
  - E aloha ʻoe i ka mōʻī!
  Ua uwo nui ka Moiwahine:
  - ʻAʻole!
  Ua kauoha ka luna hoʻokolo nui:
  - E kau iā ia i ke kolu o ka manawa!
  A hoʻomaka hou ka poʻe hoʻomāinoino e hāpai i ke aliʻi wahine. He mea maʻamau loa ka hoʻomāinoino ʻana. A ma muli o kēia hoʻomāinoino ʻana, nui nā kānaka ikaika i haki a mākaukau e hana i kekahi mea.
  Akā naʻe, ua hoʻomau ka wahine maikaʻi o ke koko ʻAukake. A hoʻokiʻekiʻe hou ʻia ʻo ia i ke kaupaku. Ua kekee a ua pulu a hinahina na pohaku.
  A no laila ua hoʻokuʻu ka poʻe hoʻopaʻi i ke kaikamahine i ka lewa. A laila lawe lākou a hoʻohaʻahaʻa koke i ke kaula me ka makemake.
  Ua hāʻule ka mōʻī wahine ʻōlohelohe i lalo, a paʻa hou ke kaula kokoke i ka papahele. A hoʻōho hou ka wahine ʻōpio a nalowale ka ʻike.
  A haikea a uliuli kona helehelena mai ka haʻalulu ʻeha. A ninini hou ka poe pepehi kanaka i ka wai maluna ona. ʻAʻole i ʻike koke ke aliʻi wahine, ʻaʻohe kapa a luhi. Pono ʻoe e paʻi iā ia ma nā papalina.
  ʻO ka hope loa, hāmama koʻu mau maka.
  Nīnau maila ka luna hoʻopaʻi pepehi kanaka:
  -E kamaʻilio ana ʻoe? ʻO ia hoʻi, ʻae anei ʻoe e lilo i haiā wahine na ka mōʻī?
  Ua hoʻōho ka Mōʻīwahine, me ka ʻōlelo ʻana i kona alelo:
  - ʻAʻole! ʻoi aku ka maikaʻi o ka make!
  ʻŌlelo maila ke aliʻi hoʻomāinoino me ka leo luhi.
  - He ʻumi puhi o ka hahau i ka hapalua o ka ikaika!
  Ua hāpai iki ʻia ka Mōʻīwahine ma luna o ka pā. A lele aku la ka Ilamuku a hahau malie i kona kua. Uwe nui ka wahine ʻōpio. A hoʻomau ka mea hoʻomāinoino i ka hahau.
  Ua ana a pololei kona mau hahau ana. Ua pehu nā kaha ʻulaʻula ma ke kua keʻokeʻo o ke kaikamahine.
  I ka pau ʻana o ka hahau ʻana, ua nānā nīnau ka mea hoʻomāinoino i ka luna hoʻopaʻi kiʻekiʻe.
  Nīnau ʻo ia:
  - Ua ʻae anei ʻoe e lilo i haiā wahine na ka mōʻī?
  Ua hoʻōho ke aliʻi wahine.
  - Mai poni iaʻu!
  Ua kauoha ka luna hoʻokolo nui:
  - ʻElima mau hahau ʻana me ka ikaika piha!
  Huli a hahau ka Ilamuku. Poha ka ʻili keʻokeʻo o ke aliʻi wahine. A kahe ke koko.
  Uā ka wahine ʻōpio. Akā, nahu koke ʻo ia i kona lehelehe a paʻi i kona mau niho. Ua hahau hou ka Ilamuku iaia me kona ikaika a pau.
  Ua hāmau ka Mōʻīwahine, akā ua ʻoi aku ka ʻeleʻele. Ua kaumaha kona hanu, hāʻule nā kulu o ka hou mai kona umauma hū ʻole, kahi e ʻālohilohi ai kāna mau nipple ruby.
  Ua hahau ka Ilamuku, poha ka ili, a kahe ke koko ilalo.
  A pau ka hahau ʻana, nānā hou ʻo ia i ke alakaʻi.
  Kuno mai la ka luna hoehaeha nui.
  - A i kēia manawa he poloka me nā makau ma luna!
  Ua hoʻopaʻa ka poʻe hoʻopaʻi i ka ʻoka, i hoʻopaʻa ʻia i ka hao i nā wāwae wāwae ʻole o ke aliʻi wahine. A he mau makau e u ana ma na kae. Paʻa.
  Ua kauoha ka luna hoʻomāinoino.
  - E kikoo aku!
  A kau nā mea hoʻopaʻi i ka paona ma nā lou. ʻO ka ʻākau a me ka hema. ʻO nā paona, ʻoiaʻiʻo, ua hoʻomākaukau ʻia ma mua. A ma keʻano laulā, he waiwai waiwai ka hale hoʻomāinoino.
  Ninau aku la ka Ilamuku nui i ke alii wahine.
  -E kamaʻilio ana ʻoe?
  Ua pane ʻo ia me ka wiwo ʻole, me ka uē ʻana i ka ʻeha.
  - ʻAʻole!
  Ua ʻōlelo ka luna hoʻomāinoino.
  - Hiki iā mākou ke hoʻomāinoino iā ʻoe a make.
  Ua ʻōlelo wiwo ʻole ka Mōʻīwahine:
  - ʻOi aku ka maikaʻi o ka make ma mua o ke kumakaia.
  Ua kauoha ka luna hoʻokolo nui:
  - Ke kaumaha hou ma nā ʻaoʻao ʻelua!
  ʻO ka poʻe i hoʻopaʻi i ka hoʻopaʻapaʻa ʻana a kau i kēlā me kēia kaumaha. ʻO ke kino ʻōlohelohe o ke aliʻi wahine i ʻō aku. A kulu mai la ka hou a me ke koko mai iaia mai, a ua oi loa aku ka paa o kona mau aa.
  Ua hoʻomaka ke aliʻi wahine e uē mālie ma kona mau niho. Ua nui loa kona eha.
  Nīnau maila ka luna hoʻomāinoino.
  - E kamaʻilio ʻoe? E lilo anei oe i haiawahine na ka Emepera?
  Ua ʻōlelo ka wahine ʻōpio:
  - ʻAʻole!
  Manaʻo ka luna hoʻopaʻi kaua:
  - I kēia manawa e kālua mākou i kou mau kuʻekuʻe wāwae.
  ʻŌlelo maila ka Mōʻīwahine:
  - ʻAʻole au e lilo i kauā nāna.
  Lawe ka poʻe hoʻopaʻi i kahi ʻōmole ʻaila ʻoliva mai ka lumi lumi. Wehe lākou i ke poʻo a ninini i loko o ko lākou mau lima. Ma hope iho, hoʻomaka lākou e lubricate ikaika i kona mau kapuwaʻi.
  I mai la ka Moiwahine, me ke kaniuhu me ke kaniuhu.
  - ʻAʻole wau e ʻōlelo i kekahi mea! A ʻaʻole wau e mare i kahi ghoul!
  Ua hoʻopau ka poʻe hoʻopaʻi i ka lubricating i nā wāwae. A laila, waiho lākou i nā lāʻau lahilahi a me ka mauʻu ma lalo o nā wāwae wāwae o ke aliʻi wahine. Ua kulu lākou i ka sulfur a lawe mai i ka lama.
  Ua ʻā ka lapalapa. ʻO kona alelo hoʻomāʻewaʻewa i ka ʻōlohelohe, hoʻomāinoino kaikamahine.
  Ua hoʻopaʻa ʻia ka wāwae ʻulaʻula. A hoʻomaka ke aliʻi wahine e hanu nui. A laila, i ka wā i paʻa ai nā wāwae o ke kaikamahine i ka wela, ua uē ʻo ia.
  Nīnau me ka hoʻomāʻewaʻewa ka luna hoʻopaʻi pepehi kanaka.
  - No laila, e hele anei ʻoe i ka mōʻī ma ke ʻano he haiā wahine?
  Ua hooho hou ka Moiwahine.
  - ʻAʻole!
  Ua hōʻike ka mea pepehi kanaka i kona mau niho. Ma kāna hōʻailona, ua hoʻohui nā mea kōkua i ka wahie. A ʻoi aku ka kiʻekiʻe a me ka wela o ka lapalapa.
  Ua hoʻomaka ke aliʻi wahine e uē ma luna o kona māmā. Ua nui kona ʻeha. A ʻakaʻaka ka poʻe hoʻomāinoino.
  Ninau aku la ka Ilamuku.
  - ʻAe, ua hoʻololi paha ʻoe i kou manaʻo?
  Ua uwo ae la ka Moiwahine.
  - ʻAʻole!
  Ua ʻōlelo wiwo ʻole ka luna hoʻomāinoino nui:
  "A laila e palai mākou i kona mau umauma!"
  Ua ninini hou ka poʻe hoʻopaʻi i ka ʻaila ma ko lākou mau lima. A holo akula lākou i ka wahine ʻōpio e lubricate i kona mau umauma piha.
  Hoʻopaʻa koʻikoʻi lākou i nā ʻuʻu o ke aliʻi wahine, he ʻulaʻula ka waihoʻoluʻu, a kuʻi i kona ʻūhā.
  Mai ka hoʻopā ʻana o ka poʻe hoʻomāinoino, ua pehu a paʻakikī ka umauma o ka mea august.
  Lalau aku la ke alii wahine a uwo iho la.
  - ʻO ka palaka!
  Ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, ua ʻohi kekahi o nā mea hoʻopaʻi i ka lama a hoʻā. Ua lawe mai ka poe hoomainoino i ke ahi i ka umauma olohelohe o ka wahine. A hoʻomaka lākou e pana iā ia me ka hana ʻole.
  Ua oi aku ka uwo o ka Moiwahine. Pehea ka ʻeha a me ka ʻeha loa.
  Ua ʻakaʻaka ka poʻe hoʻopaʻapaʻa a hōʻike i ko lākou mau niho. He mau hao ka nui, akā he mau gula ko ka luna hoʻokolo nui!
  He hui koko maoli kēia. A ua like ko lakou mau niho me ko lakou uhane!
  Ua puhi lākou i kona mau kuʻekuʻe wāwae a me kona umauma i ka manawa like.
  ʻO ka mea hoʻomake, i ka manawa like, ʻakaʻaka a wini ...
  Ua wili aʻela ke aliʻi wahine ma luna o ka pā. A eha loa ia ia.
  Nīnau maila ka luna hoʻomāinoino.
  -E mare anei oe i ka Emepera?
  Ua hoʻōho kekahi wahine ʻōpio luhi:
  - ʻAʻole!
  ʻŌlelo maila ka luna hoʻomāinoino:
  - A ʻo ka manawa kēia e lubricate ai i kona ʻōpū.
  Maanei ua pau ka hana a ke Alii. A hoʻouna ʻia ʻo ia e ʻai i kahi ʻai liʻiliʻi. No kona nani loa, hāʻawi lākou iā ia i ka waiū a me ka iʻa no kāna pākī. Ua ʻai ke aliʻi wahine a manaʻo ʻo ia e makemake e hiamoe.
  Akā, pono au e hele hou a kū ma hope o ka huila, e hoʻohuli i ka pōhaku wili mua.
  A he paʻakikī loa, a wili maoli nā ʻiʻo i ka ʻeha. No ka hoʻohuli ʻana iā ia iho, hoʻomaka hou ʻo Augustine e haku.
  E hoʻomaka ana ka poʻe i hoʻopaʻapaʻa e hoʻomaʻamaʻa i ka ʻōpū, akā holo mai kahi keikikāne a haʻi i ke kauoha a ka Emepera e hoʻōki i ka hoʻomāinoino.
  Ua kinai ka poe ilamuku i ke ahi malalo o na wawae olohelohe o ka wahine opio, a wehe mua loa lakou i na mea kaumaha mai ka poloka aku. A laila ʻo ka poloka ponoʻī, a laila ke aliʻi wahine mai ka pā.
  Holoi lākou iā ia me ka waiʻona a lawe iā ia i luna i ke keʻena i hiki ai iā ia ke hoʻomaha a hoʻōla i ka ʻeha.
  I kēia manawa, nānā ka mō'ī i nā hakakā gladiator ma ke keʻena. He ʻano ʻino loa kēia, akā ʻoiaʻiʻo, he mea hoʻohauʻoli.
  ʻElua kaikamahine e hakakā ana. ʻO kekahi me ka lauoho ʻulaʻula, ʻo kekahi me ka lauoho keʻokeʻo.
  He nani loa lāua ʻelua, muscular, hoʻomaʻamaʻa.
  Ua komo lākou i loko o ke apo me ka ʻaʻahu ʻaʻahu wale nō, a waiho ʻole ko lākou mau ʻūhā.
  Olelo aku la ka Vizier Nui, me ka hawanawana ana i ka Emepera:
  - Nā nani kupaianaha a me ka ikaika like.
  Ua kunou mai la ka dictator:
  - ʻAe, kupanaha, a he papa kēia!
  Ua paʻa ka blonde i ka pahi kaua a me ka pale kaua, a ʻo ka ʻulaʻula me ka trident a me ka pahi.
  Hele akahele laua me na wawae ole, e hookokoke mai ana.
  A laila, holo wikiwiki lākou i kekahi i kekahi.
  Ua paʻi ka ʻulaʻula i ka ʻulaʻula ma ka wāwae me kāna mau tridents, akā ua paʻi ʻia ʻo ia ma ka poʻohiwi me ka pahi kaua a lele akula.
  Ua ʻeha nā kaikamāhine ʻelua. Ua uwē ka lehulehu. A laila hoʻāʻo ka ʻulaʻula e paʻi hou i nā wāwae ʻole o ka blonde. Akā, ua ʻalo koke ʻo ia. Ua ʻoi aku ka ikaika o ke kaua.
  Me ka leo leo, ua hoʻolei ka ʻulaʻula i kāna mau pahi i ka umauma o ka blonde, akā ua kau ʻo ia i kahi pale.
  A lele ka maka.
  Huhū nā wāhine ʻelua a hoʻomaka e hoʻokokoke kekahi i kekahi. Eia hou nā pā a me nā pā. A ʻelua mau kino ʻaneʻane olohelohe i hui pū ʻia.
  Ua hoʻomaka nā kaikamāhine e hakakā i ka clinch. Ua hana ka dictator i hōʻailona. Lele aʻela ka poʻe Moors a hoʻokuʻu aku i nā lama kukui i nā kuʻekuʻe wāwae lepo lepo o nā kaikamāhine. E lawe lakou a e uwo.
  Hele lākou e wāwahi. Akā, ua hahau ka ʻulaʻula i ka ʻōniʻoniʻo ma ka ʻaoʻao me ka pahi, a loaʻa iā ia iho ka pahi kaua ma ka ʻāʻī.
  Ua hala nā kaikamāhine ʻelua mai ka haʻalulu o ka ʻeha a me ka hau, ke koko a me ke kapa ʻole.
  Ua puhi ka poʻe Moors i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae, kaikamahine, hoʻowalewale me ka hao wela.
  ʻAʻole naʻe i neʻe nā kaikamāhine.
  Ua ʻōlelo ʻo Emperor:
  - Minamina ke make nā wāhine! ʻAʻole anei ʻoi aku ka maikaʻi o ke kiola ʻana i nā keikikāne i ke kaua?
  Kuno mai la ka Vizier Nui:
  - Ua pololei ʻoe, e like me nā manawa a pau, e ka haku!
  ʻElua mau ʻōpio ma kahi o ʻumikumamāhā ka poʻe i komo mua i ke kahua pāʻani. He mau keikikāne ʻiʻo, uʻi, ʻeleʻele lākou i loko o nā ʻauʻau ʻulaʻula. Paʻa lākou i nā pahi kaua ma ko lākou mau lima.
  ʻO nā keikikāne like ʻole a me ke kiʻekiʻe i hele mai e hālāwai me lākou. A me ka ʻiʻo, nani, ʻeleʻele, nā ʻauʻau ʻōmaʻomaʻo wale nō a me nā pahi kaua ma kahi o nā pahi kaua.
  Kulou iho la lakou i ka Emepera a me kona ukali. Hehi iho la lakou i ko lakou wawae olohelohe, oolea, kamalii, a hooho ae la:
  - Aloha ʻoe ka poʻe e make ana!
  Ua ʻōhumu ka Emepera:
  - Hoʻomaka!
  Hoʻomaka nā keikikāne e hakakā. Ua kahe koke ke koko, a ua ʻike ʻia nā ʻeha ma nā kino ʻeleʻele a me ka ʻiʻo. ʻAʻohe pale kaua o nā keikikāne, a ʻo lākou iho he poʻe hakakā maka, no laila ua wikiwiki ke kaua. Ua hāʻule kekahi keikikāne me nā ʻauʻau ʻōmaʻomaʻo. Ua puhi ka poe Moor i ke kapuahi wawae me ka lama. Lele ʻo ia i luna, hāʻule hou, pana. Ua hāʻule kekahi keikikāne i loko o nā ʻauʻau ʻulaʻula. Akā, kokoke koke i ka'ōmaʻomaʻo. Ua hāmau nā keikikāne ʻekolu. Ua kū kekahi. A ʻo kona mau kapuaʻi wāwae ʻaʻole i waiho i nā kapuaʻi koko.
  Ua puhi nā Moors i nā kuʻekuʻe wāwae ʻole o nā keikikāne. Ua like ia me ka ʻiʻo puhi. A kauo ia lakou ma na makau.
  Ua loaʻa i ke keiki kekahi mau ʻōpala...
  Kuno mai la ka Emepera.
  - E hoʻomau ʻoe i ka hakakā! Aloha, hāʻawi wau iā ʻoe i ke ola a hiki i ka lā ʻapōpō!
  Ua lawe ʻia ke keiki ...
  A laila puka hou mai ʻelima mau keikikāne, ʻumikūmālua a ʻumikumamākolu paha makahiki, me nā ʻauʻau melemele a me nā tridents. A ʻelima mau keiki kāne like me nā makahiki like a me ke kiʻekiʻe i loko o nā ʻauʻau ʻeleʻele a me nā rapiers.
  ʻO ka mua, ua pili ka poʻe koa ʻino. A laila hoʻomaka ke kaua.
  Ua make nā keikikāne i kēlā me kēia. Hoʻokahi wale nō mea hakakā i koe ma kona mau wāwae, he keiki ʻumikūmālua paha i loko o nā ʻauʻau melemele. ʻO ke koena i hou ʻia. A ʻo ka puhi ʻana i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae me ka hao wela, ʻaʻole ia i kōkua iā lākou e ala aʻe.
  Ua kauoha ka Emepera:
  - Pono kēia keikikāne e ola a hiki i ka hakakā hou. E kiola i ke koena i nā liona a me nā koʻokoʻo.
  No ke kaua aʻe, ua lawe ʻia mai he ʻumi mau keiki kāne me nā ihe e kūʻē i ka rhinoceros. He ʻōpio nā kāne, he ʻumikūmāhā a ʻumikūmālua paha makahiki. A kūʻē iā lākou he rhinoceros nui.
  ʻAʻohe manawa kūpono e ola ai. ʻOiaʻiʻo, akamai nā kamaliʻi, a hoʻomau ke kaua.
  Eia kekahi, ua hoʻomaka ka Moors, ma ke kauoha a ka mea hoʻomāinoino, e hoʻolei i nā lanahu wela ma lalo o nā wāwae ʻole o nā keikikāne.
  A ua ʻeha loa.
  Ua hauʻoli loa ka Emepera. Ua inu mālie ʻo ia i ka waina ʻulaʻula a ʻai ʻo ia i ka pipi i ka gravy.
  Ua make nā keikikāne i kēlā me kēia. ʻOiaʻiʻo, ua paʻi ke keiki me ka ʻauʻau uliuli i ka maka o ka rhinoceros me ka ihe a ua huhū loa ka holoholona. A laila, ʻalo aʻe ʻo ia i ke kani ʻana o ka pū nui no kekahi manawa.
  Akā i ka hopena, ua hoʻopau ka monster iā ia.
  Lawe ʻia nā kupapaʻu ʻōʻopa me nā makau a kauo ʻia i nā hale.
  A laila hakakā hou: ʻehiku mau keikikāne i loko o nā ʻauʻau ʻauʻau a me nā pahi kaua, e kūʻē i kahi liona nui ʻApelika.
  He ʻumi a ʻumikūmākahi mau makahiki nā keiki, a he poʻe koa koa lākou.
  Akā, ua ʻoluʻolu ka poʻe o ka mea ʻino. A ʻo ka mea ʻoiaʻiʻo, ua lilo ke kaua i ke koko a me ka wikiwiki.
  Ua ʻōlelo ʻo Grand Vizier:
  - ʻOi aku ka maikaʻi o ka hana ʻana i nā keikikāne!
  Ua kue ka Emepera.
  - ʻAʻole! Pololei wale nō.
  Ua haehae ka liona i nā keikikāne, akā ʻaʻole ʻo ia i pōʻino. Penei ka hopena o ke kaua.
  A laila hakakā hou. I kēia manawa ua puka mai kekahi kaikamahine kiʻekiʻe loa me ke kino haʻuki. He ʻauʻau wale nō kona ʻauʻau. A hoʻoluʻu ʻia kona lauoho i ʻekolu kala: melemele, ʻulaʻula, ʻōmaʻomaʻo. He pahikaua a he pahi kana.
  I kēia hihia, he gladiator akamai kēia a he nani kaulana.
  Ua hakakā kekahi ʻīlio hae nui a mākaukau iā ia.
  E hauʻoli ana ke kaua. Aka, ua maopopo, aole opiopio ka holoholona, aole wikiwiki.
  He nani naʻe ka hakakā ʻana. ʻAʻole wikiwiki ke kaikamahine ikaika. Hoʻomau ʻo ia i ka ʻoki ʻana i ka ʻīlio hae me kāna pahi kaua a me kāna pahi kaua, e ʻalo ana i kēlā me kēia manawa. A laila, kīkē ʻo ia iā ia ma ka ʻauwae me kona kuʻekuʻe wāwae.
  Ua hoʻokuʻu ka hopena i nā niho o ka ʻīlio hae. A i kona hoʻolohi loa ʻana, ʻoki ke kaikamahine meʻe i kona poʻo.
  ʻO kēia ke ʻano o ka hakakā ʻana.
  Haʻalele ʻia ke kamaʻa ʻole, nā wāwae koko, haʻalele ke kaikamahine i ke kahua pāʻani.
  A laila puka mai kekahi, ʻo kēia manawa he brunette. He ʻeleʻele ʻo ia, he kāmaʻa ʻole a he ʻauʻau wale nō.
  ʻEkolu keiki kāne me nā pahi kaua i puka mai e kūʻē iā ia. He ʻuʻuku lākou, ʻumikūmālua paha makahiki, wiwi, akā wili. Ua maopopo he mau kauā kēia, a ua uhi ʻia ko lākou kua a me nā ʻaoʻao i nā ʻeleʻele o ka ʻili. Ua ʻōhule ʻia ke poʻo o nā keikikāne, a aia lākou i loko o nā ʻauʻau ʻauʻau, me nā poʻohiwi ʻoi e kū mai ana i kahi kaikamahine nui a ikaika. ʻO wai nā pahi kaua ʻelua ma kona lima.
  Ua maopopo he ʻike ʻole nā keiki kāne a make.
  Ua ʻōlelo ʻo Emperor:
  - ʻAʻole anei i kūlike ke kaua?
  Ua ʻōlelo ʻo Grand Vizier:
  - ʻAʻole ʻoe makemake i ka make ʻana o ka wahine maikaʻi.
  Kuno mai la ka lokoino.
  - ʻAe, ʻaʻole pono e make nā wahine! A he mau kāne nā keikikāne, a ʻo ka waiwai liʻiliʻi loa.
  Hoʻomaka ke kaua ma ka hōʻailona o ke kani. ʻAʻole wikiwiki ka wahine lauoho ʻeleʻele. Makemake ʻo ia e hāʻawi i nā keikikāne a hōʻike i kahi hakakā nani. He ʻeleu nā keikikāne, paʻakikī, akā ʻaʻole i aʻo ʻia.
  Akā, hakakā lākou me ka huhū nui. A ʻike ʻoe i ke ʻano o nā kino iwi o nā keikikāne ʻeleʻele e ʻālohilohi i ka hou.
  Kuno mai la ka Emepera.
  - Kupaianaha!
  Ma ʻaneʻi ua ʻānai ka ʻulaʻula i kekahi o nā keikikāne ma kona umauma ʻeleʻele. Ua ʻeha ʻo ia a ua uē.
  E hakakā hou...
  Kiʻi akula ke kaikamahine i ke keiki ma ka ʻāʻī me kona wāwae ʻole. Ua hāʻule ʻo ia mai ka haʻalulu o ka ʻeha a make.
  Ua kauoha ka Emepera:
  - E hoʻokiʻekiʻe!
  A ʻo ka Moor, lele aʻela i luna, puhi i ka kuʻekuʻe wāwae o ke keikikāne me ka hao wela. Lele ʻo ia i luna.
  Ua paʻa ka brunette i ka wili me nā pahi kaua ʻelua a hahau i ke kua o ke poʻo me ka palahalaha o ka maka. ʻAʻole i make, akā e kīkeke loa i ka ʻike.
  Puhi hou ka Moor i ke kuʻekuʻe wāwae o ke keiki. I loko o nā lua, hana mau nā keiki kauā i ka makahiki holoʻokoʻa me nā kāmaʻa ʻole, a ʻoi aku ka paʻakikī o ko lākou mau wāwae ma mua o ka ʻili o ko lākou mau kāmaʻa. Akā, hoʻopau ka hao wela iā lākou a hoʻōho.
  A lele hou ʻo ia i luna. Kuʻekuʻe akula ka wahine ʻeleʻele i ke keiki ma ka ʻauwae, a hāʻule ʻo ia. A ua pilikia hou nā kuʻekuʻe wāwae lōʻihi o ke keiki i ka hao wela.
  ʻAʻole makemake ke kaikamahine gladiator e pepehi i nā keikikāne. Akā i hea ʻoe e hele ai? Ua hahau ʻo ia i kona heiau me ka ʻū. Akā hou ka Moor cauterizes ka kuʻekuʻe wāwae. A uwa ke keiki.
  Pono mākou e hoʻohui iā lākou .
  A ʻoki ʻia ke poʻo o kekahi o nā keikikāne e ka wahine.
  Kikeke ke kaikamahine i kekahi a kuʻi i kekahi. Nānā i ka mōʻī.
  Hoʻōho ʻo ia:
  - Hoʻopau iā ia!
  Ua kaniuhu ke kaikamahine ʻulaʻula a hou aku i ke keikikāne. ʻAʻole ʻike ka mea hoʻomāinoino i ke aloha. A pono wau e hoʻopau i kekahi. A laila hoʻopau i ke kolu.
  Ma hope iho, ua uē ke kaikamahine a haʻalele i ke kahua pāʻani, a i ʻole nā papa inoa, me ka helehelena huhū.
  Ua waiho ʻia kona mau wāwae ʻaʻahu nani i ke koko, i ʻoki ʻia.
  Ua ʻoi aku ka ʻino o ke kaua aʻe.
  Ua puka mai ʻelua mau koa koa nui me nā ʻōpū ʻōlohelohe. ʻEhiku mau keiki kāne o ka ʻumi a ʻumikūmākahi mau makahiki i hakakā iā lākou. He pahikaua nui ko na kane, he pahikaua liilii ko na keikikane.
  A ʻo kēia, ʻoiaʻiʻo, he hakakā ʻino. A me ke aloha ʻole, e hoʻokuʻi.
  Hāʻule nā keikikāne a make me ke koko.
  Akā i kekahi manawa ua hiki iā lākou ke ʻoki i nā koa gladiators kāne. A e hōʻeha i ke kino.
  Ua ʻōlelo ʻo Emperor:
  - Kaua hoʻokūkū!
  Ua ʻōlelo ʻo Grand Vizier:
  - Ae, e ka Moi. ʻOiai ʻaʻole he waiwai waiwai nā keikikāne, minamina ʻoe iā lākou!
  Kuno mai la ka luna hoomalu.
  - ʻAe, ʻaʻole aloha ke kāne! Maikaʻi ka hiki ʻana o kēia poʻe koa, akā i kekahi manawa e hoʻokuʻu au i ka liona ma luna o lākou!
  I ka hopena, puka mai ʻelua keiki kāne me nā tridents a me ka ʻupena. He ʻōpiopio nō hoʻi, he ʻumikūmākolu makahiki paha, ʻaʻohe ʻike a me ka ʻoki lauoho ʻōhule. Ma mua o ka hakakā ʻana, e kahi pinepine nā keikikāne i ko lākou lauoho i mau wig i hiki iā lākou ke loaʻa kālā ma hope.
  A hoʻokuʻu lākou i kahi tiger ma luna o nā keikikāne.
  Ua hoʻāʻo nā keiki e hoʻolei i ka ʻupena, akā naʻe, haehae ka tiga a holo wikiwiki e ʻoki i nā keiki.
  Ua mele ka Emepera:
  - He tiger wau, ʻaʻole he pōpoki,
  Noho i loko oʻu i kēia manawa ...
  ʻAʻole Leopold, akā Leopadi!
  Ua pau ka hana, a ua hoopauia ko Augustine manao. Hele ʻo ia i ka ʻaina ahiahi. Ua kauoha ʻia nā kaikamahine pio e wehe i ko lākou ʻaʻahu. He olohelohe ko lakou, a ua nininiia ka wai mehana a me ka wela o ka la maluna o lakou mai na bkeke. A laila lawe ʻia nā kaikamāhine i ka ʻaina ahiahi. Ua hāʻawi hou ʻia ʻo Augustine i ka waiū a me ka wāwae moa.
  Ma hope o kēlā, lawe lākou iaʻu i kahi keʻena. Ma mua o ka moe ʻana, heluhelu ʻo ke kaikamahine i kahi pule, lele i luna o ka moena a hiamoe koke.
  
  
  PERESIDENA RUSIA VLADIMIR ZELENSKY
  Ma hope o ka hoʻolaʻa ʻana, ua hoʻolaha ʻo Vladimir Zelensky i ka hoʻopau ʻana o ka Rada a me ka hoʻopaʻa ʻana i nā koho balota mua. Ua manaʻo nui ʻia kēia. Ua paʻa naʻe ka pilina me Rusia. ʻAʻole i hoʻomaikaʻi ʻo Vladimir Putin iā Zelensky i kona lanakila a ʻaʻole i ʻike i ke koho pelekikena ma Ukraine. Akā, ua pōmaikaʻi kēia i ke alakaʻi ʻōpio hou. ʻO ka poʻe nationalists, nāna i nānā iā ia me ka kānalua, ua ʻike iā ia ʻo ia kekahi o lākou. A ua ʻike ke Komohana he mea ʻino maoli ʻo Putin. A hoʻoikaika i ke kākoʻo no Ukraine. Pela i hoomaka ai no ke ola kino, a pau no ka maluhia. Ua lawe ʻo Zelensky a hana ikaika loa i nā koho balota hou i ka Rada. Loaʻa i ka hapa nui o ka pāremata. A laila mālama ʻo ia i kekahi mau referendum. Me ka hoʻoponopono kumukānāwai.
  Ua hoʻonui nui ʻia ka mana o ka pelekikena. ʻO ka mea ʻē aʻe, ua kaupalena ʻia ka Rada. Ma hope iho ua hoʻomaka ʻo Zelensky e hoʻokō i nā hoʻoponopono a me nā hana hou.
  I ka manawa like, ua hana ʻia kahi hana maalea ma Donbass. Ua hāʻawi ʻia ke koa Anastasia Orlova i kahi koho hoihoi. Me ke kākoʻo o Ukraine a me nā lawelawe naʻauao o ke Komohana, e lilo ʻo ia i kiaʻāina o nā ʻāina ʻo Lugansk a me Donetsk. A laila e loaʻa iā ia ka lālā maʻamau i Ukraine a me ke kālā no ka hoʻihoʻi ʻana a me ka mana pilikino nui aʻe. A me kou pūʻali koa ponoʻī. ʻO ia, ke koho Kadyrov . I ka wā i hāʻawi maoli ai ʻo Rūsia i ke kūʻokoʻa iā Chechnya, ʻo ia wale nō ka mālama ʻana i ka mana ma luna o ia.
  Ua ʻae ʻo Anastasia Orlova, ka mea nona ka mana ma waena o nā alakaʻi kahua, i kēia koho. Pono wau e ʻōlelo aku he nani loa kēia wahine, ʻulaʻula, a ʻo ka mea maʻamau, ʻoiai i ka hoʻoilo anuanu, holo wāwae ʻole ʻo ia.
  Ua haʻi aku ʻo Anastasia i ke kaua ma ke alakaʻi "ʻaihue" o New Russia. He kaikamahine ikaika loa a mana. A ua hoʻokumu ʻo ia i kona hale noho ma Novoazovsk. Ua kākoʻo kekahi hapa o ka poʻe a me nā pūʻali koa iā ia.
  ʻO Anastasia, me ka pūʻali o nā kaikamahine kāmaʻa ʻole, ua hoʻouka ʻia a hoʻopio ʻia kekahi mau kūlanakauhale. Ua hoʻomaka nā kaua kūloko. He huki huki kaua.
  Ua hana akamai ʻo Anastasia a loaʻa kālā mai nā ʻāina ʻē. Eia kekahi, ua kākoʻo ʻo ia ma Rusia. Me na wahine mai. ʻO ka ʻoiaʻiʻo ua maʻi ʻo Putin i ka kūleʻa. Me he mea lā ua hoʻoikaika nui ka pelekikena ʻo Rūsia iā ia iho. A ma lalo o kēia mau kūlana, ua māheleʻia ke alakaʻi ma Rusia. Ua hoʻohana ʻo Anastasia i kēia a hopu iā Donetsk. Ua loaʻa ke kākoʻo koʻikoʻi.
  Ua hoʻomaka pū ke kaua me Lugansk. Akā ʻaʻole ikaika loa. ʻAʻole makemake maoli nā pūʻali koa e pepehi kekahi i kekahi.
  I ka hopena, ua mālama ʻia nā koho no ka Pelekikena o Novorossiya, a lanakila ʻo Anastasia. Ua ʻike koke ʻia e ʻAmelika Hui Pū ʻIa a me Kyiv. A laila nā ʻāina Komohana ʻē aʻe, a me ka honua holoʻokoʻa!
  Ua mālama ʻo Zelensky i kāna ʻōlelo, hāʻawi iā Novorossia kahi kūlana kūikawā i loko o Ukraine. A ma Donetsk ua lele hou ka hae melemele-uliuli.
  Ua hiki mai ka maluhia i kali ʻia.
  Ua hakakā ikaika ʻo Zelensky i ka palaho, a ua hoʻokomo pū i ka hoʻopaʻi make no nā hewa waiwai. Ma ke ko'iko'i a me ke akamai i ka ho'okele 'ana a me ka ho'okumu 'ana i hui 'oihana, ua ho'olako 'o Vladimir Zelensky i Ukraine me ka ulu ki'eki'e. Ke piʻi nei ka ʻāina, a ke hoʻoikaika nei ka mana o ke alakaʻi hou. Ua maikaʻi ka pilina me Rusia. He aha ka mea i hāʻawi i ka hahau i lawe iā Putin a hoʻohaʻahaʻa iā ia i ka makemake nui a me ka hakakā.
  Ma Rusia, ua ulu ka kaulana o Zelensky. He kanaka ʻōlelo ikaika ʻo ia, he kanaka hoʻohiwahiwa, he populist. ʻAʻole hoʻi he komunista, akā ʻaʻole hoʻi he anti-communist. Ua kaulana, ma waena o ka hema a ma waena o nā oligarchs Lūkini. Kaulana loa i waena o nā ʻōpio Lūkini. He kanaka naʻauao a he kanaka. Me he mea lā he naʻauao ʻo ia, akā ua hopu ʻo ia i ka mana mau. ʻAe, he alakaʻi maoli nō, akā he keonimana i ka manawa like! Moʻomeheu kiʻekiʻe, akā hiki ke hoʻomaopopo a aloha ʻia e ka poʻe. He kālena maoli i ka hoʻokele. A he mea hoʻonohonoho nui.
  A no laila, i ka hala ʻana o ʻelima mau makahiki o ka pōmaikaʻi a me ka piʻi ʻana o Ukraine, a ua hoʻoikaika ʻia ka mana o Zelensky, ua ukali ʻia kahi manaʻo hoʻohiwahiwa.
  ʻO ia hoʻi, e hui pū me Rusia. E hana i kahi mokuʻāina hui hoʻokahi me kahi pelekikena maʻamau me ka mana nui. ʻOiaʻiʻo, koho nui ʻia.
  A ma Rūsia, ua haʻalulu ka poʻe elite. Nani ka neʻe ʻana! I kēia manawa, ua nāwaliwali ʻo Putin mai kahi maʻi koʻikoʻi a nalowale ka kaulana. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole hiki iā ia ke hakakā, ʻaʻole loa. Aʻo Medvedev pono'ī, ma keʻano laulā,ʻaʻole ia he mea hakakā a alohaʻoleʻia e ka poʻe.
  A ma ʻaneʻi makemake ʻo Zelensky e lilo i pelekikena o kahi mokuʻāina uniona a ... He ʻoiaʻiʻo kona mau manawa! ʻO ka mea mua, makemake ke Komohana e ʻike iā Vladimir Zelensky i pelekikena o Rūsia a me Ukraine! Ua hōʻike ʻo ia iā ia iho he poʻe kālai'āina kākoʻo loa i ke Komohana a me ʻEulopa. ʻO ka lua, kaulana ʻo Zelensky ma Rūsia a ma Ukraine. ʻO ke kolu, ʻaʻohe mea hoʻokūkū i ʻike ʻia. Ua maʻi nui ʻo Putin, nāwaliwali ʻo Medvedev a kaulana ʻole, ʻo Zyuganov lāua ʻo Zhirinovsky ua ʻelemakule loa. ʻAʻohe alakaʻi ʻē aʻe i ʻike ʻia. Eia kekahi, ʻo ka hā, aia ke kākoʻo mai nā oligarchs o Russia a me Zelensky.
  Ae, ua maopopo, he moho ko'iko'i loa keia no ka Peresidena o Rusia. Loaʻa iā ia ka ikaika, charisma, a me kahi makana o ka haʻiʻōlelo. A ʻo ke kākoʻo pū ʻana o nā media Western a me Lūkini. Hoʻohui i ka kaulana o ka mea hou i ka politika Lūkini, ma lalo o nā alakaʻi kahiko a me nā alakaʻi.
  I ka pōkole, he mea maʻalahi ka hōʻole a me ka weliweli e ʻae i ka hāʻawi. Ua loaʻa iā Putin kahi hahau ʻelua. Ua lilo ʻo Medvedev i pelekikena hope o Rusia.
  ʻOiaʻiʻo, mamao loa ia mai ka ʻoiaʻiʻo e lanakila maoli ʻo Zelensky. A makemake nui au e hoʻohui iā Ukraine. Makemake ʻo Medvedev e ʻoi aku ma mua o Putin! Akā, pono anei e lawe i ka pilikia e like me ke koho balota me Zelensky?
  Eia naʻe, kākoʻo ka poʻe o Rūsia i ka manaʻo o ka hui ʻana me Ukraine. He mau haneli kaukani o ka poʻe i hele i ke alanui - koi: ka lokahi o nā kaikuaʻana Slavic. Ua hakakā nā mea hōʻike me nā mākaʻi ma Moscow. Nui ka poʻe i ʻeha. Ua hoʻomaka ka nalu kūʻē.
  Ua loaʻa i ka poʻe komunista iā Zyuganov, a i ʻole ka popopo, a ua hoʻomaka ke alakaʻi ʻōpio e lawe i nā kānaka ma nā alanui. Ke koi nei i ka hoʻololi aupuni.
  ʻO ka poʻe lāhui kanaka i hele mai i mua a loaʻa i kā lākou mau alakaʻi ikaika a makemake nui. Ua lilo ʻo Maidan i mea hou a ʻoi aku ka maikaʻi. Ua kiola ʻia nā pōhaku a me ka molotov cocktails i nā mākaʻi. Ua hoʻomaka ka ʻike ʻole ʻana o ka lehulehu i ka manawa lōʻihi.
  Ua mālama ʻo Medvedev i kahi ʻaha kūkā palekana.
  ʻO ka hapa nui o nā lālā i makemake i ka hui ʻana - me ka ʻōlelo ʻana ʻaʻole weliweli ka diabolo e like me kāna i pena ʻia. A he mana nui ka hoʻokele waiwai a me ka hoʻolaha! A hiki i ka poʻe ke holoi pono i ka lolo, a koho lākou i ka pāʻina mana.
  Ua hoʻohiki pū nā piliona piliona Lūkini iā Medvedev, ka mea i wānana ʻia, ua noho mana no ka manawa lōʻihi a ʻoi aku ka ʻoluʻolu o nā mea āpau.
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Billionaire Deribasco:
  - Pono mākou e alakaʻi i kahi hoʻolaha koho ma ke ʻano: ʻO Medvedev ʻo Putin i kēia lā, ʻaʻohe Zelenskys e pōʻino iā mākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Roman Abramovich me ka mana:
  "Ua huki mākou iā Yeltsin i waho o ka lua koho me ka helu ʻehā pakeneka, a e huki hou mākou iā ʻoe i waho!" ʻO kā mākou kālā a me ka media ko mākou hōʻoia!
  Ua hōʻoia ʻo Prokhorov:
  - ʻAʻole mākou makemake i nā ʻauhau kiʻekiʻe ma luna o ka poʻe waiwai e like me Ukraine, a e kū pū mākou me ʻoukou a pau!
  Ua kuʻi ʻo Dmitry Medvedev i kāna lima ma ka papaʻaina a hoʻolaha:
  - A laila ʻae mākou i ka manaʻo no ka hoʻohui a me ka hui ʻana!
  Ua pūlima ʻia kahi ʻaelike hoʻohui ma waena o Ukraine a me Rusia. Ua hoʻololi koke ʻia ke koena o ka mana. Pono e hoʻokō ʻia nā koho Pelekikena i loko o ʻekolu mahina.
  No ka hoʻopaʻa inoa no ka pelekikena, ua lawa ia e hōʻiliʻili i hoʻokahi haneli kaukani pūlima, a i ʻole e hana i kahi waihona kālā he kanaiwa tausani, e hoʻihoʻi ʻia inā hiki ʻoe i ka pōʻai ʻelua. He mau lula ʻakaʻaka maoli kēia. Lawe ʻia ka hapa mai Rūsia a ʻāpana mai ke kānāwai Ukrainian.
  Ma keʻano maʻamau, nui nā moho pelekikena; Ua manaʻo ka hui o Medvedev e ʻoi aku ka maikaʻi o kēia no lākou! 'Ōlelo lākou,ʻo ka neʻeʻana o ka poʻe koho e hāʻawi i nā mana i ka lanakila ma ka puni mua. A i ka lua, e kākoʻo nā mea a pau iā Medvedev. ʻO kēlā me kēia hihia, ke manaʻo nei ka pelekikena hope. A ua hoʻomaka ...
  Ua ʻōlelo ʻo Anastasia Orlova, ʻo Cleopatra kāmaʻa ʻole, aia ʻo Zelensky e kūʻē i hoʻokahi haneli. A ʻo ia ʻo Lancelot e kūʻē i ka deragona Putin a me Medvedev.
  Ua wehe ʻia nā hoʻouka kaua ma ka nūpepa. Aia kekahi ma ka ʻaoʻao o Zelensky, aia kekahi ma ka ʻaoʻao o Medvedev.
  Ua hoʻomaka ka manawa kākau moho. Aia ka haunaele ma Rusia. Ua ʻike ʻia ke keiki a Dzhokhar Dudayev ma ka Caucasus a haʻi aku i ka jihad. A loaʻa i ke kākoʻo ākea ma nā wahi Islam. Nui nā poʻe loea i kānalua i nā pepeiao o ka CIA ma aneʻi. Eia kekahi, ua pau ka pelekikena o Trump, a pono mākou e lanakila ma ka liʻiliʻi o kekahi mau lanakila. A ʻo Zelensky ma ka noho aliʻi Lūkini he lanakila nui! ʻOiai, aia kekahi poʻe kānalua e ʻōlelo nei hiki iā Zelensky ke hoʻolilo iā Rūsia i ʻāina nui, ʻoi aku ka ikaika, ʻoi aku ka ʻoihana, ma mua o Putin.
  No laila, ua māhele ʻia ka manaʻo ma ke Komohana. ʻO ka moku'āina Ukrainian-Russian hui pū ʻia, ʻoiaʻiʻo, he hui ikaika a ʻaʻole he ʻakaʻaka. He monster maoli paha kēia. Ma keʻano maʻamau, ua kākoʻo pū nā pūʻali palekana Lūkini i ka huiʻana. Eia kekahi, he wahine ʻoluʻolu ʻo Anastasia. ʻO ia, me ka pūʻali kaikamahine, nā uʻi a pau, he kāmaʻa ʻole a me nā bikini, kikeke a lanakila i nā pūʻali kūikawā Lūkini. I ka wā e hōʻiliʻili ai lākou i ka lepo e hoʻokahuli i ka mea hoʻohiwahiwa a Zelensky.
  Ua hōʻike nā kaikamahine i ko lākou hakakā maikaʻi ʻana me ka wāwae ʻole a me nā bikini! A ua lanakila ka hui kūikawā "Vympel" e nā wahine wela. ʻO ka hopena, ua hoʻoholo ʻia ʻaʻole e keakea, a ua lilo ke alakaʻi pro-Ukrainian i mana ma Novorossiya.
  Ua hoʻolaha ʻo Anastasia no Zelenky . I ke kaua, ua ʻike ke kaikamahine i ka hoʻolei ʻana i nā diski ʻoi aku ka lahilahi, nā boomerang, a me nā grenades me kona mau wāwae ʻole. Ua lilo ka poʻe koa i ʻaʻahu i ka bikini. ʻO kahi regiment holoʻokoʻa o nā kaikamahine, pono kēlā me kēia o lākou i kahi mahele holoʻokoʻa. He mana nui kēia!
  Holo wikiwiki ʻo Anastasia i ka hau, ʻulaʻula kona mau kuʻekuʻe wāwae ʻole. Ua hīmeni ke kaikamahine:
  I ka nui o ke ākea, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, aia ka moeʻuhane,
  Ua like ʻo ia me kahi kukuna o ka lā i ka lani...
  Aia i ka maka o Svarog ka maluhia a me ka maemae,
  No kakou ia e ala hou mai ai o Iesu!
  
  E hānau mākou i kahi hopena nani,
  E ʻālohilohi ʻo ia e like me ka lā i Mei...
  Akā ʻaʻole maopopo iaʻu ka lōʻihi o ka undead,
  Nani ka hopena ʻino me mākou!
  
  E pale i kou ʻāina makua, naita,
  E alohilohi ka hoku lani...
  Mālama mākou i ka nui o ko mākou honua hānau,
  E lilo ka honua i paradaiso mau loa!
  
  Akā he aha ka mea hiki ke hana i ka komunisme weliweli?
  E hoʻolilo ʻo ia i ka hae o ka ʻāina hānau i mana loa...
  A e nalowale ka fascism huhū i loko o ka inferno,
  E hou kakou i ka enemi me ka hahau ikaika loa!
  
  E hāʻawi i ko ʻoukou mau puʻuwai i ko kākou ʻāina makuahine,
  E ʻālohilohi me ka wela loa...
  E hele mākou i kā mākou kaua a hiki i ka hopena,
  A e luku mākou i ka Fuhrer me ka hahau hoʻokahi!
  
  Ua pani ʻo Coomrade Stalin i kona makuakāne,
  He mau keiki mākou o nā hanauna like ʻole...
  E make ka lehulehu i loko o Gehena me ka huhū,
  A e hōʻike ʻo Lenin i ke ala i ʻEdena!
  
  Ma Rusia, he kanaka nunui nā keiki kāne a pau,
  A ua aʻo ʻia nā kaikamāhine e hakakā ...
  Hookahi no kakou ka Haku Mana Loa,
  Ua hiki mau iā mākou nā Lūkini ke hakakā!
  
  E hoʻokō mākou, manaʻoʻiʻo wau, e hoʻokō mākou i nā mea āpau,
  ʻAʻohe mea kiʻekiʻe ma ke ao holoʻokoʻa ...
  Hāpai ka lālā Komsomol i ka hoe,
  A hahau i ka Fuhrer ma luna o ka hale!
  
  ʻAʻohe komunisme, ʻaʻohe manaʻo hou,
  He nani lākou a e lawe mai i ka hauʻoli!
  A ʻo ka Fuhrer he mea ʻino wale nō,
  Hoʻopunipuni loa, ʻeleʻele loa!
  
  He kaikamahine wau - ka nui o ka mea hakakā,
  ʻAʻohe kāmaʻa, holo wiwo ʻole ʻo ia i ke anuanu...
  Ua hana ʻia koʻu wili mānoanoa i ke gula,
  Ua kūkulu au i ka rose wikiwiki!
  
  Hiki ke ala mai kahi piliona manaʻo
  Pehea e hoʻonohonoho ai i ka ʻāina makua ma ka komunism...
  Inā ʻike ʻoe iā Fritz, e hahau ikaika iā ia,
  No laila ʻaʻole noho ʻo Adolf koko ma ka noho aliʻi!
  
  E hahau i ka poʻe fascist me kou lima,
  ʻOi aku ka maikaʻi, e paʻi iā lākou me ka sledgehammer...
  E holo kakou ma ka Volga me ka makani,
  ʻAʻole mākou e noʻonoʻo e wāwahi i nā kao!
  
  E hoala kakou i mau koa no ka aina makuahine,
  Holo nā kaikamāhine e hoʻouka ...
  Ua kuhikuhi ka nani i ka pū mīkini,
  E ʻeha ka hoʻopaʻi a Hitler!
  
  ʻAʻole hiki i kekahi ke lanakila i nā Lūkini,
  ʻOiai ʻo ka ʻīlio hae o ka fascism he daimonio kahiko ...
  Akā, ʻoi aku ka ikaika o kāna bea,
  ʻO ke kauoha e kūkulu nei i kahi hou!
  
  Holo no ka ʻāina makuahine, no Stalin,
  Ke holo wāwae ʻole nei nā lālā Komsomol...
  Ua ʻoki ʻia ka poʻe Nazi me ka wai paila,
  No ka mea, ʻoi aku ka maikaʻi o nā Lūkini Nui!
  
  E komo nā kaikamahine haʻaheo i Berlin,
  E haʻalele lākou i nā kapuaʻi wāwae wāwae ʻole...
  Ma luna o lākou he keruba ʻēheu gula,
  A lilo lākou i kālā e like me nā momi o ka nalo!
  Hīmeni ke kaikamahine, akā pehea kāna hakakā ʻana! Ma hope o nā mea a pau, ʻo ia a me kāna mau hoa ʻehā i hoʻopakele i ka pūʻali koa i ka pio ʻana ma Iolaisk .
  A laila, komo maila nā kaikamāhine ʻelima me ka pakini a me ke kamaʻa ʻole me ka pūʻali koa holoʻokoʻa.
  ʻAe, he mea nānā.
  Ua kī nui ʻo Anastasia mai ka pū mīkini, a ʻoki i ka laina o ka ʻenemi, a laila hoʻolei i kekahi mau diski lahilahi i ka manawa hoʻokahi me kona manamana wāwae ʻole. Ua ʻoki ʻia kēlā mau poʻo.
  A e hīmeni ʻo Anastasia:
  - No Rus Hemolele!
  Ua kī pū ʻo Natasha, ʻoki i nā ʻenemi, a uē, hoʻolei i ka grenade me kona wāwae wāwae ʻole, e kīkē ana i kahi pahu:
  - No Svarog!
  A laila hāʻawi ʻo Zoya lauoho gula i kona manawa. A ʻo ia hoʻi e hoʻolei i ka makana o ka make me kona wāwae wāwae ʻole a hoʻōho.
  - No ka wā e hiki mai ana o Rodnoverie!
  A e hahai koke ʻo Aurora iā lākou. A me kona kuʻekuʻe wāwae ʻole e hoʻokuʻu ʻo ia i ka makana o ka make, me ka hoʻōho ʻana:
  - No nā palena nui!
  A laila hoʻokomo ʻo Svetlana i loko. E hāʻawi ʻo ia i kahi pōhā, a laila mai kahi pū mīkini, a me kona manamana wāwae ʻole e hoʻouna ʻo ia i ka luku ...
  A hoʻōho ka nani wāwae wāwae ʻole:
  - No ka hoʻi mai o nā Romanovs!
  ʻAe, he mea aloha ʻo Anastasia i ka hoʻihoʻi ʻana o ke aupuni aliʻi. ʻOiaʻiʻo, aia ma Rūsia he tsar i ka mana. No laila no ke aha e hana ʻole ai i kahi mōʻī aliʻi kūpono? Eia kekahi, ke kahe nei ke koko o nā hanauna he nui o nā mō'ī ʻEulopa i loko o nā veins o ka Romanovs. ʻO kēia kā lākou moʻopuna? He aha ke ʻano ʻohana ʻo Putin, a ʻo Lukashenko hoʻi? ʻO wai lākou i aliʻi? Akā ʻo nā Romanov ka poni a ke Akua!
  Ua hana ʻo Anastasia a me kāna mau hoa i ka bikini i nā hana mana he nui. Ua hakakā ʻo ia me he diabolo lā. Akā, ua hakakā ʻo ia me Putin a pili pū me Zelensky. Ma keʻano laulā, ua ʻike ʻo Anastasia ua hana hewa ʻia ʻo Ukraine, a me ke ʻano kiʻekiʻe o ka hoʻopono, ua ʻaoʻao ʻo ia me ka poʻe nāwaliwali!
  Ua pale aku ʻo Anastasia a me kāna ʻelima i ka hoʻouka kaua ma Novoazovsk i ko lākou hoʻāʻo ʻana e hopu iā ia ma ke ʻano he kipi. Ua ʻoki ʻia a hoʻopau ʻia kekahi kolamu o nā pūʻali aupuni.
  Ma hope iho, hāʻule ka poʻe pio i lalo i ko lākou mau maka a honi iā Anastasia a me nā wāwae lepo lepo o ke kaikamahine.
  'Ōlelo ke kaikamahine i nā koa pio o Novorossiya:
  - ʻAʻole au makemake e pepehi iā ʻoe! ʻO ʻoukou koʻu mau kaikunāne! A e lilo wau i mō'īwahine nou!
  Ma keʻano laulā, uaʻaeʻo Novorossiya iā Anastasia me ka nuiʻole o ka pōʻino a iʻole nā poho kaumaha. ʻOiaʻiʻo, ua ʻoki ka blonde terminator i ke poʻo o ke kiaʻāina o ka Donetsk Republic a pepehi i kāna mau kiaʻi, ʻo ia ka hapa nui o nā Caucasians.
  He moʻolelo lōʻihi ʻo Anastasia. Ma Crimea, ua hana ʻo ia i nā hana mana i loaʻa iā ia ka hōkū o ka Hero o ka Russian Federation. Inā ʻaʻole ʻo ia, ʻaʻole ia e hana maʻalahi me kāna mau hoa hana i ka bikini. Akā, ua lawe ʻia ʻo Anastasia a hoʻonele ʻia i nā makana Lūkini āpau. Me ka pepehi ʻana i nā pūʻali kūikawā Lūkini i ke kaua, i ko lākou hoʻāʻo ʻana e hoʻoneʻe iā ia. Ua hoʻomaka ʻia kahi hihia karaima.
  Akā ʻaʻole lākou i ʻaʻa e hoʻomaka i kahi kaua nui me ka Novorossiya kūʻokoʻa kūʻokoʻa. Eia kekahi, ua maʻi ʻo Putin, a ʻaʻohe mea i makemake e lawe i ke kuleana.
  ʻO ia hoʻi ʻo Medvedev, ʻaʻole ia he alakaʻi i kona puʻuwai a me kona ʻuhane. Akā ʻo kēia ka mea i kūpono i nā Bea i nā oligarchs Lūkini a me ka hui o Putin - hiki iā lākou ke maʻalahi.
  E like me ia, ua kū mai kahi mīkini hoʻolaha nui e kūʻē iā Zelensky. Ua hoʻomaka lākou e hoʻohewa i nā mea a pau no nā mea a pau. A ua ʻōlelo ʻia ʻo ia he mea hoʻohana i ka lāʻau lapaʻau, he ʻaihue, a hoʻopaʻa ʻia i nā piliona ma o nā hui o waho, a he kāne kāne ʻo ia.
  Ua hele ka ʻāina e kākau. A he oiaio, aia no na hoike, a me na olelo hooiaio o na ano like ole. Me ka hoʻopiʻi ʻana i ka homosexuality. Akahi no a hoomaka ke kakau inoa o na moho, a ke kahe mai nei ka lepo.
  ʻO ka nui o ka poʻe i makemake e komo i ke koho balota, ʻo nā Ukrainians a me nā Lūkini hoʻi, ua lilo i mea nui. Piʻi ka poʻe komunista a me ka lāhui. ʻAʻole koke, ʻo Zyuganov kahiko a maʻi hoʻi i hōʻike mai e koho balota. ʻOiai ua haʻalele ʻo ia i ke kūlana o ka luna o ka Communist Party o ka Russian Federation. Ua hele pū ʻo Afonin , Udaltsov, a me Grudinin i nā koho balota . A ma ka laulā, aia nō he pūʻulu o nā moho ʻēheu hema, ʻaʻole i ʻike nui ʻia, akā ʻo ka greyhounds. A nui ka poʻe i makemake e holo pelekikena! Pehea na dala he kanaiwa tausani? He nui maoli anei kēia ma nā kūlana Lūkini?
  Me he mea lā ua makemake nā pahu kaʻa e piʻi. A me nā mea kālepa, a me nā mea pena kiʻi, a me nā kiʻi pop, a me nā mea kākau. ʻAe, ʻeleu nō hoʻi nā mea kākau. E hana i hoʻolaha nou iho. A ʻaʻole nui loa nā kālā he kanaiwa tausani. No laila ua loaʻa i ka CEC nā haneli o nā noi.
  ʻAe, koho! ʻAe, he hōʻikeʻike ia! Ua holo ʻo Alla Pugachev i pelekikena. Kainō? Ua hoʻomaka ʻo Alka e poina , a e hoʻomanaʻo paha ʻo ia iā ia iho! ʻO ka poʻe kahiko, ua piʻi ʻo Yuri Luzhkov i ka pelekikena. Me he mea lā ua makemake au e hoʻomanaʻo iaʻu iho.
  ʻAe, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hiki i kēlā hōʻike ke hana me ka ʻole o Vladimir Volfovich. Akā i kēia manawa ua komo kāna keiki ʻo Igor Lebedev a me kona lima ʻākau ʻo Degtyarev i ke koho balota. Ua hele pū lākou i ʻekolu kolamu i ke koho balota.
  Ua neʻe pū ka poʻe lāhui. ʻOiaʻiʻo,ʻo ka Demushkin kaulana, nāna i lawelawe i ka manawa i loko o ka hale paʻahao, a, he mea hoihoi, "Spider," ke alakaʻi o "Metal Corrosion," a me ke poʻo o ka hui pōhaku "Kolovrat" holo no ka pelekikena, a me nā mea'ē aʻe he nui.
  ʻAe, ʻoiaʻiʻo, ua hoʻomaka ka poʻe mele pop i kahi hoʻolaha. Eia ʻo Philip Kirkorov lāua ʻo Nikolai Baskov. ʻAʻohe o lākou mea e nalowale ai. Ua hoʻonoho ʻia kēlā ʻano kiaʻi koa.
  A ʻo Timoteo lāua ʻo Vitas , a ma ke ʻano he nui nā poʻe i hele i kahi hoʻolaha.
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ma ka manawa kūpono! ʻO ka manaʻo o Medvedev e koho i kahi heluna nui o nā moho e hoʻoili i nā balota iā ia i ka pōʻai ʻelua. ʻO ka holoʻokoʻa he hoihoi. ʻOi aku ka haʻahaʻa o Medvedev ma mua o Zelensky. A he mea hiki ole ke lanakila me ka maalea!
  Akā, ua loa'a iā Yeltsin kahi helu zero, akā ua hiki iā ia ke lanakila kū'ē iā Zyuganov. ʻOiaʻiʻo, ua alakaʻi ka hope i nā koho balota me he mea lā ʻole: nalo ma ke kumu!
  A i kēia hihia, kū'ēʻo Medvedev i kahi kanaka kupaianaha a akamai loa.
  No laila, nui ka hana ma ʻaneʻi. Ma ka hōʻike a Solovyov, ua hoʻolei mau ʻia ʻo Zelensky i ka lepo iā ia. ʻOiaʻiʻo, a laila hoʻolei kahi kaikamahine i ka ice cream ma ka maka o Solovyov me nā manamana wāwae o kona mau wāwae ʻole. A kīkē ʻo ia i kahi maka. Ma hope iho ua maopopo ʻaʻole pono ke kiola ʻana i ka lepo iā Zelensky! Me he mea lā, he ʻaeto Ukrainian kēia kanaka!
  Ma keʻano laulā,ʻaʻohe lokahi ma ka hui Lūkini. Nui nā poʻe i kākoʻo iā Zelensky. Like, maoli opiopio koko a ua hiki ke hoala Ukraine me ka aila kiʻekiʻe a me ke kinoea kumukūʻai! A pehea o Medvedev? Ke poho maoli nei ka ʻāina i nā kālā aila a me ke kinoea, a ua pau ka hoʻokele waiwai. ʻAʻohe ulu, ke piʻi nei ka nele i ka hana.
  ʻO Medvedev ka mea kiʻekiʻe loa o ka anti-rating ma waena o nā poʻe kālai'āina āpau. ʻOiai ʻo ia ke kumu e pono ai nā oligarchs. ʻO ka nui o kā mākou hilinaʻi iā lākou, ʻoi aku ka nui o kā mākou mana. Ua hoʻomaka ke aupuni Lūkini e hoʻokiʻekiʻe wikiwiki i nā uku a me nā penikala o kēlā me kēia. A i kekahi manawa ...
  Eia kekahi, ua ʻōlelo ʻo Medvedev e hoʻemi i ka makahiki hoʻomaha i ʻelua makahiki. Me he mea lā, no ka pono o nā kānaka nā mea a pau. A ua hana ʻia nā hoʻololi e hoʻonui i nā penikala a helu i ka hana ma hope o ka hoʻomaha ʻana i ka lōʻihi o ka lawelawe.
  ʻAʻole poina ʻo Medvedev a me nā luna. I ku lakou a koho iaia. ʻO ka mea nui, ua kāpae ʻia nā hōʻike kālā o ka lehulehu, a ua ʻae ʻia nā makana a hiki i hoʻokahi kaukani kālā. ʻO ka mea, ʻoiaʻiʻo, makemake ka luna. Pēlā nō ka ʻae ʻia e loaʻa ka waiwai paʻa ma waho, a me nā moʻokāki.
  I mea e lanakila ai ma luna o ka poʻe puhi paka, ua hoʻomaha loa ke kānāwai kūʻē i ka paka. Ua ʻae ʻia ke kūʻai ʻana i ka waiʻona i ka pō, a ua ʻae ʻia ka piliwaiwai. Ua hoʻokipa ʻia kēia hope e nā oligarchs; ʻoiaʻiʻo, no ke aha e nalowale ai ia kālā a lawe i lalo.
  Ua hoʻi hou ka papahana "Dolls". Ua hoʻomaka lākou e hōʻike i nā erotica hou aʻe ma ke kīwī.
  Ua hoʻolaha pū ʻo Medvedev i kahi kalahala, a ua kauoha hoʻi e uku i ke kālā kōkua i nā paʻahao. A he hapa nui no hoi keia o na balota. A o ka poe pio ia lakou iho a me ko lakou mau ohana.
  Ma keʻano laulā, ua hoʻopuka ʻo Medvedev i ka slogan: ʻoi aku ke kūʻokoʻa! ʻOiaʻiʻo, ua luhi ʻo Rūsia i ka despotism o Putin. Inā ʻaʻole ʻoe e ʻike i kahi wahine ʻōlohelohe ma TV!
  A ʻoiaʻiʻo ua hoʻāʻo e hōʻike: ua lilo ke ola i mea manuahi, ua lilo ke ola i mea leʻaleʻa!
  Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Medvedev i nā kumukūʻai waiʻona a ʻae i ka hoʻolaha pia ma ke kīwī. ʻOiaʻiʻo, no ke aha e hele lōʻihi ai.
  Akā, ua hoʻomaka ke kaua ma ka Caucasus. Ma hope o ka haʻalele ʻana o Putin, ua hoʻomaka ka poʻe mauna e koi hou aku i nā pono a me nā pono. A ua ulu wale ko lakou manao. Eia kekahi, ua hoʻomaka ʻo Turkey e hoʻoikaika ikaika i ka Caucasus, ua ulu aʻe ko lākou makemake, ʻoiai ʻo ia ma Suria ua loaʻa iki ʻo Erdogan i kona manaʻo. Ua hoʻonui ʻia ke kūlana ma muli o ka hāʻule ʻana o nā kumukūʻai aila, a no laila, nā kumukūʻai kinoea. ʻO Venezuela ka mea i hoʻonui i ka hana ma hope o ka hoʻokahuli ʻia ʻana o ke aupuni Maduro . Ua hui hou ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa a me Iran, a ua hoʻokumu ʻia kahi aupuni hui ma Libia.
  ʻO ka hāʻule ʻana o nā kumukūʻai aila ua hāʻule i ka ruble Lūkini, hoʻoulu i ka hoʻonui kālā, a hoʻemi i ka piʻi ʻana o ka uku a me nā penikala.
  A ʻo ka hoʻonui ʻana i ka hana o nā pūʻali koa ma ka Caucasus i pāʻani kūʻē iā Medvedev.
  Ua ʻōlelo lākou ʻaʻole hiki iā ia ke mālama i ka hoʻoilina o Putin. A he aha ka mea maʻamau, e like me ka hana pinepine ʻana: ua koho ka superstar iā ia iho i hope nāwaliwali.
  ʻO nā USA a me nā ʻāina Arab a me Iran hoʻi i hoʻoulu i ka hoʻokaʻawale ʻana ma ka Caucasus. Akā ua puka mai nā kuʻikahi ma waena o nā pūʻali palekana. Ua makemake kekahi e ʻike i ka hoa lōʻihi o Putin, ʻo Medvedev, i pelekikena! A e hoʻokomo kekahi i ka Sergei Shoigu kaulana loa.
  Akā ʻaʻole i kākoʻo ʻia kēia hope e nā oligarchs a me nā mea hana hana. Ua manaʻo lākou iā ia he ʻēheu hema, a ua luhi ka poʻe billionaires i ka dictatorship o kekahi kanaka. Ua makemake nā kānaka a pau i ka liberal ma ka noho aliʻi a me ke kuikahi me ke Komohana. ʻO Medvedev, e kali ana a hiki i ka pau ʻana o ka manawa hoʻopaʻa inoa no nā moho pelekikena, hoʻokuʻu iā Shoigu. He aha ka haunaele i ka pūʻali koa.
  . MOKUNA Helu 2.
  A laila, hāʻawi ʻo Medvedev iā Shoigu i ke kūlana i hoʻohiki lōʻihi ʻia o ka marshal a hāʻawi iā ia i ka pou o ka hope kuhina hanohano. He neʻe populist kekahi. Akā i kekahi hihia, ʻaʻole i ʻae ʻia ke kūlana ma mua o ke koho balota i ka pelekikena hope.
  He ʻōpio ʻo Zelensky, ʻoi aku ka kūleʻa, ʻoi aku ka naʻauao, nā helu helu. A i ka wā i hoʻopaʻa inoa ʻia ai, ʻoi aku ma mua o ʻelua haneli mau moho pelekikena i paʻa i kā lākou alakaʻi alakaʻi ʻole. Akā, pono mau ʻo Medvedev e hakakā no kahi lua. Me ka manaʻo ʻole, ua lilo ʻo Alla Pugacheva i mea hoʻokūkū no ka hiki ʻana i ka pōʻai ʻelua. ʻO ka primadona ʻelemakule, ʻaʻole i hoʻokani no ka manawa lōʻihi a ʻaʻole makemake nui i ka PR, lele koke ʻo ia i ka pae.
  He pane paha ia i ka poʻe kālai'āina hoʻonāukiuki. ʻO Zhirinovsky lāua ʻo Zyuganov, ma kahi ʻē aʻe, ua hoʻemi nui ʻia i nā helu. Luhi loa ka poʻe i kēia mau kālai'āina ʻelua. Eia kekahi, ua ʻike ʻia nā alakaʻi ʻōpio a me nā alakaʻi kumu mua ma kā lākou kahua koho.
  Hoʻohui nui ʻia ʻo Demushkin , nāna i loaʻa ke kiʻi o kahi martyr i loko o ka hale paʻahao. ʻAʻole naʻe i hiki iā Suraikin ke loaʻa ka helu helu, akā ua hoʻomaka pū kekahi lālā o kāna hui, ʻo Sergei Kovalev, ka mea hoʻokūkū ʻoihana maikaʻi loa o Rūsia, e loaʻa nā helu.
  Ma keʻano laulā, ua liloʻo Sergei Kovalev i mea hoihoi. Ua holo ʻo ia no ka pou o ka mayor o Moscow a, me ka manaʻo ʻole no nā mea a pau, ua lilo ʻo ia i lua. Ua komo ʻo ia i ka ʻaoʻao Komunista Lūkini. A hoʻomaka pū ʻo ia e hoʻomaikaʻi i kāna helu.
  Pono e hoʻomaopopo ʻia ʻo Sergey Kovalev he pahu pahu nui loa - ʻo ia ka mea maikaʻi loa ma waena o nā Lūkini, ʻoi aku ma mua o Kostya Tszyu.
  No laila ʻo Sergei Kovalev kahi mea hoʻopau a kokoke loa iā Medvedev.
  ʻOiaʻiʻo, ʻo ka hapa nui o nā lawelawe noiʻi Lūkini he mau helu a me ... O. ua hookiekieia ka peresidena. Akā, ua piha ka hoʻolaha. Akā naʻe, ʻaʻole laki loa ʻo Medvedev. Ma hope o Putin, ua lilo ka waiwai. Ua hoʻomau ka hāʻule ʻana o ke kumukūʻai aila, hāʻule pū ke kumukūʻai ruble, a piʻi wikiwiki nā kumukūʻai. Ua ʻoi aku ka ikaika o ka Caucasus. A ua hoʻomaka nā kānaka o Kadyrov e hakakā ma ka ʻaoʻao o ka poʻe koa. ʻO kēia ke kūlana. A laila hoʻouka ka Taliban i nā pūʻali Lūkini ma ka palena me Tajikistan.
  A e like me ka mea i ʻike ʻia, ʻaʻole mākaukau nā pūʻali Lūkini. Ua hoʻonohonoho hou ʻo Medvedev iā ia iho. Eia kekahi, ua hōʻike ʻia kahi hōʻino me ka ʻaihue ma ka Ministry of Defense a me ke Kuhina Waiwai . Ua hāʻule kekahi aka ma luna o nā hoaaloha lōʻihi o Medvedev. Ua ulu mai no hoi na kanalua no ka mea nana i aihue he mau haneri piliona dala mai Rusia mai. Also kānalua. A lilo ka media i mea haʻahaʻa ...
  Ua alakaʻi ʻo Zelensky i ka hoʻolaha koho balota me ka mālie, ʻoihana, e like me kahi hōʻike. ʻO Zhirinovsky, e like me nā manawa a pau, ʻoi aku ka hana no nā luna ma mua o kāna iho. Ua hoʻohenehene ʻia ʻo Zyuganov me nā hua pala. A laila nā hanana hou ...
  ʻOiaʻiʻo, ua komo ʻo Ksenia Sobchak i ke koho balota, ʻaʻole hiki iā ia ke pale aku i ka hoʻolei ʻana i ka conik. Lawe ʻo ia a hoʻolei i kahi keke ma ka maka o Zhirinovsky. A ua huki ʻo ia i ka manaʻo. Ua hana ʻia nō hoʻi i kahi epically.
  Ua komo pū ʻo Alexander Povetkin i ke koho balota. ʻO ka mea hoʻokūkū Lūkini, ma hope o ka lilo ʻana iā Joshua , ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻi mai no ka manawa lōʻihi, a laila ua loaʻa i ʻelua mau hakakā me nā hoa paio maʻa, a ua haki i kahi hakakā ʻoi aku ka koʻikoʻi. Ma hope o kāna ʻoihana, hele ʻo ia i ka politika a hoʻomaka ʻo ia e hoʻokumu i kahi hui nationalist.
  A hiki i kēia manawa me ka holomua ʻole.
  Ua kuʻi naʻe ʻo Povetkin i kona hoa paio i ka maka i ka wā o ka hoʻopaʻapaʻa televise. Ua hoʻohanohano ʻo ia iā ia iho a ua hoʻokiʻekiʻe liʻiliʻi kēia i kāna helu.
  Ma keʻano laulā, he hysterical nā koho.
  Ua mālama lākou i nā hoʻopaʻapaʻa televise: hāʻawi lākou i kanakolu kekona no ka pane ʻana, a aia kahi hakakā. Pāʻina, hakakā, scandals. ʻO kahi farce holoʻokoʻa.
  Ua hoʻokiʻekiʻe ʻia ʻo Medvedev me ka hilahila ʻole, akā ʻaʻole i ulu kona helu. Ke kānalua nei ka puka ʻana i ka pōʻai ʻelua.
  Aia ʻo Zelensky ma mua o kahi ākea ākea. A ʻaʻohe mea kupanaha! I loko o ʻelima mau makahiki, ua hoʻopau ʻo Vladimir i ka hana ʻole a hoʻihoʻi i nā mea kanu a me nā hale hana, a kūkulu i nā mea hou.
  ʻO kekahi o nā mea i hoʻokō ʻia e Zelensky ʻo ka hoʻomohala ʻana i ka mahiʻai a me nā kumu ikehu ʻē aʻe.
  I Ukraine, ʻoi aku, ua ʻike ʻia nā mea kanu mana e hana a hoʻopaʻa ʻia mai nā ʻokoʻa o ka lewa. A me nā mea hoʻomohala geothermal. A nui hou aku. Me ka hoʻohana ʻana i ka ikehu o ka ionosphere. Ua kūʻē ka ʻepekema i ka aila a me ke kinoea.
  ʻO kahi manaʻo maoli ka ʻike ʻana i Ukraine o kahi mea kanu e hana ana i ka meaʻai synthetic a hāʻawi iā ia i Kina. A ua hōʻemi ʻo Rūsia i nā meaʻai i waho.
  Aia kekahi mau koho i waena o nā Ukrainians. ʻO ia hoʻi, ʻo Vladimir Klitschko. He ʻoihana paʻakikī ka mea hoʻokani pila kaulana. Hoʻi hou i ke apo: lanakila iā Charr lāua ʻo Tyson Huhū . Akā ʻo ke kolu o ka rematch e kūʻē iā Joshua , ua nalowale hou ʻo ia, akā loaʻa ke kālā he nui. A ua hoʻolaha ʻo ia i kona hoʻomaha hope loa mai ka mokomoko.
  Akā, hoʻi hou mai ʻo ia. Ua hakakā ʻo ia ma Kiev me Gassiev a lanakila. Ma hope mai, ua hakakā hou ʻo ia a ua lanakila ʻo ia i ka poʻokela honua maʻamau - i ka wā i haki ai i ka moʻolelo a Foreman a me Joe Louis. Ma hope iho ua hoʻolaha ʻo ia i kona koho ʻana no ka pelekikena o ka hui ʻo Russia a me Ukraine. A pono e ʻōlelo ʻia ʻo Vladimir Klitschko ma waena o Ukrainians ka lua wale nō iā Zelensky iā ia iho. A ʻoiai ʻo kona mau makahiki he nui i ka mokomoko, ua hoʻokō ʻo Vladimir Klitschko i ka wā o ke koho balota i kahi pale pono e kūʻē i kahi pahu pahu he iwakālua mau makahiki ma mua ona. A lanakila hou ʻo ia ma ke kīkēkē ʻana.
  Ma hope o ka lele ʻana o ka helu o Vladimir Klitschko, a neʻe ʻo ia i kahi kokoke i Medvedev, e loaʻa ana nā manawa no ka lua o ka puni.
  Ma keʻano laulā, he hoʻokahi punahele i hoʻopaʻapaʻa ʻole ʻia kēia mau koho: Zelensky, a aia kahi hakakā kokoke loa no kahi lua. Ua hoʻomaka ʻo Alla Pugacheva, ka mea i ʻoi aku ma mua o Medvedev i ka hakakā ʻana no kahi lua, e haʻalele. Ma ke kumu, ʻaʻole ia i hoʻomālamalama ʻia e kekahi mea ʻālohilohi. A hele mai ʻo Vladimir Klitschko i ka lua. Akā ʻaʻole paʻa loa kāna mau koho. ʻO Sergey Kovalev, ka mea i lanakila ma hope o ʻekolu lanakila a hōʻiliʻili i nā kāʻei kaumaha kaumaha ʻehā, ua hakakā pū nō hoʻi i ke apo a lanakila hou i ke poʻo poʻokela.
  A lele hou kāna helu. Hiki iā ia ke hōʻea i ka pōʻai ʻelua. ʻO nā pahu pahu Ukrainian'ē aʻe: Ua kākoʻoʻo Usik lāuaʻo Lomachenko iā Zelensky aʻaʻole i hoʻopilikia nā pelekikena. ʻOiai ʻaʻole i pau kā lāua ʻoihana. No ke aha lākou e hoʻopau ai? Ua lanakila ʻo Usik iā Joshua ma nā helu a lilo i poʻokela honua kaumaha ʻole. Hele ʻo Lomachenko mai kahi ʻāpana kaumaha a i kekahi, a ua uku ʻia ʻo ia i nā uku nui i makemake ʻole ʻo ia e hoʻopau i kāna ʻoihana.
  Aia kekahi hoʻolaha koho balota ma USA. E haʻalele ana ʻo Donald ma hope o ʻelua mau huaʻōlelo, a ʻaʻole lawa maoli ʻo ia e holo no ke kolu. Ke holo nei nā ʻōpio i pelekikena. Mai ka poʻe Demokarata mai, he kiaʻāina wahine maikaʻi loa ma kahi o kanakolukumamāiwa - ʻo ia paha ka lede ʻōpio loa i waena o nā moho pelekikena. Mai ka Repubalika mai, mai nā pūkaua ʻōpio o ke kaua kūʻē iā Iran.
  Ua loli ka hanauna o ka poʻe kālai'āina ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  Ma Rūsia, ua hiki paha iā Putin ke lanakila iā Zelensky, akā ua puhi ʻia ʻo ia ma ka hana. Ua hoʻopau ʻia ka overvoltage! ʻO kāna mea i makemake ai, ʻo ia ka hoʻomāhuahua ʻana i kona ikaika a ʻaʻole hilinaʻi i kona puni. A i ʻole, ua ʻona pū kekahi iā ia. Ma hope o ka haʻalele ʻana o Nazarbayev, ua hoʻomaka kekahi nalu o ka democratization ma CIS. Ua lilo ʻo Kazakhstan i repubalika pāremata. Ma Belarus, ua nalowale ʻo Lukashenko. A ua lilo ka pelekikena i poʻo kiʻi.
  Hele mai kekahi nalu. Ma Tureke, ua ala mua ka pāremata e kūʻē iā Erdogan . Huli ka pendulum ma kekahi ʻaoʻao.
  Ua hoʻololi maoli ʻo Zelensky i ke kumukānāwai no ka ʻoi aku o ka autocracy, akā ma ke Komohana ua ʻike ʻia ʻo ia kekahi o lākou! ʻAe, a mālama ʻia nā referendum i nā manawa a pau. A aia ke kūʻokoʻa maoli o ka ʻōlelo.
  I kekahi hihia, ʻaʻohe pilikia kūikawā ʻo Zelensky e lanakila ana i ka lua o ka pōʻai. ʻO ka mea maʻamau, ʻo Medvedev ka mea e hiki ai i ka lua o ka pōʻai - hiki ke lanakila ʻia nā kumuwaiwai hoʻokele e ka haʻahaʻa kaulana a ʻaʻole i lanakila nui. He nui ka poʻe i ʻike i nā mea like me nā koho balota ma Ukraine - he nui nā moho pelekikena, alakaʻi ʻo Zelensky, haʻahaʻa haʻahaʻa aupuni, a me nā kiʻekiʻe anti-rating .
  He nīnau paha inā hiki iā Zelensky ke lanakila iā Putin, akā ʻaʻole maopopo ʻo Medvedev i ke kuleana o ke alakaʻi o ka lāhui. A ua pāʻani ke aupuni democracy i nā mana.
  ʻAʻole hiki iā Medvedev ke hoʻomākaukau pono iā ia iho no ka hakakā. ʻAʻole like kona ʻano. ʻAʻole he hakakā maoli!
  Akā ʻo ka pilikia me nā autocracies āpau ʻaʻole maikaʻi loa nā mea pani! ʻO ka mea maʻamau, hoʻonoho ka dictator i kahi nāwaliwali ma kona wahi i ʻole e hoʻokahuli iā ia! No ka laʻana, ua kaupalena ʻia ka mea pani o Nazarbayev i ka mana. A ʻaʻohe ona manaʻo - he palupalu kona kino!
  Akā,ʻo Vladimir Zelensky, ma kekahiʻano, ua lilo i ka mana mai ka kū'ēʻana,ʻaʻoleʻo ia he nāwaliwali.
  Pono e ʻōlelo ʻia ua manaʻo ʻia ʻo Putin he palupalu a nāwaliwali, ʻo ia ke kumu i hoʻonoho ʻia ai lākou ma ke ʻano he pelekikena, ma hope o ka Yeltsin leo nui. Akā, e like me ka mea i ʻike ʻia, aia nā daimonio i loko o ke kahawai mālie!
  A laila ua ʻike ʻia ʻaʻole i noho mālie ka puʻu ma hope o nā mea a pau. Akā ʻo Medvedev, ʻaʻole ia he ʻīlio hae i ka lole hipa, akā he hipa maoli. ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻopaʻa i ka ikaika.
  Ua hōʻino ʻo Zhirinovsky iā Zelensky me nā mea ʻino a hoʻopaʻi ʻia. Ua haʻalele kekahi mau moho pelekikena no Medvedev, akā ʻaʻohe mea i loaʻa. ʻO ka poʻe kaulana i hoʻokani pila, aia ʻo Denis Lebedev. Ua holomua maoli ʻo ia i ka ʻenehana. Aia kekahi poʻe ʻoihana a me nā kiʻi moʻomeheu liʻiliʻi. ʻO nā mea kākau, ʻo Sergei Lukyanenko wale nō ka mea i hoʻokani ʻia no Medvedev. Ua makemake nā mea i koe e hoʻolaha iā lākou iho . A manaʻoʻiʻo nā mea a pau i ka laki.
  Ua ulu iki ʻo Medvedev. Akā, aia ka manaʻolana e koho ka pūʻali koa, ka hale paʻahao, a me nā mākaʻi e like me ke kauoha. Eia kekahi, aia ke kipe o ka poe koho. A ʻoiaʻiʻo ke koho mua ʻana. Eia nō hoʻi, aia nā manawa āpau o ka holomua.
  ʻAe, ʻo ia ka mea i hoʻonui i ka hana a nā luna. Hāʻawi i ke koho balota. A ma laila, ʻoiaʻiʻo, aia ka hoʻopunipuni. A me ka makemake e koho balota me kou puʻuwai.
  ʻAʻole like me nā koho balota 1996, ʻaʻole hiki iā Medvedev ke hoʻonui i kāna helu. ʻO Yeltsin, pono wau e ʻōlelo, ua laki nō hoʻi. ʻO ka mea nui, ua make hewa ʻo Dzhokhar Dudayev. He aha ke ʻano o ka lele i nahu iā ia, ʻaʻole i mālama i ka mālama maʻamau i ke kelepona ʻana. Ma hope o nā mea a pau, inā i hana ʻia ma mua iki, ʻaʻole lākou i loaʻa ka manawa e hana ai i ka hahau. A ma hope iki, ua uhi wale ʻia ka antenna, a ʻo Dzhokhar iā ia iho i kahi mamao palekana. He laki kēia i ke kaua a no ka hoʻolaha.
  A i kēia manawa ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopau iā Dudayev. ʻAʻohe Raduev , ka mea i hopu naʻaupō i ka pō o ke koho pelekikena o Rūsia. Akā ʻaʻole makemake ʻo Dudayev Jr. e make i ka wā koho. A ma ka laulā, ʻike ʻia ka lanakila o nā mea pani: Yeltsin, Putin, Medvedev ke hoʻopau ʻia ...
  Ua ho'āʻo e kipe i ka poʻe koho pāloka a ua hoʻopiʻi hou ʻia. ʻAʻole kākoʻo ka Patriarch i kekahi, me ka noʻonoʻo ʻana: Na ke Akua no ke Akua, a na Kaisara no Kaisara . Ma ka laulā, ma lalo o Yeltsin ua maʻalahi ia. A no kekahi kumu, ua ʻaoʻao ka ʻEkalesia Orthodox me Yeltsin, ka mea i manaʻo ʻole loa. A me nā pōʻai ʻoihana.
  A laila ua hoʻomaka nā oligarchs Rūsia e pāʻani me Zelensky. ʻIke ʻia ʻaʻole hiki ke hoʻāla iā Medvedev.
  A hoʻomaka ke ʻano o ka media e hoʻololi. Ua mahalo nui ʻia ʻo Zelensky. Ua hoʻomaka ʻo Zhirinovsky e ʻōlelo he kanaka daimana kona inoa.
  Ua pāpālua hou ʻo Medvedev i ka uku a me nā penikala. Akā, ua hāʻule hope ka ruble. A hoʻomaka ka hoʻonui. Ua hoʻonui pū ʻia nā uku.
  Pono ʻo ia e noi i kahi hōʻaiʻē mai ka IMF. A ke piʻi nei ka ʻaila a me ke kinoea.
  ʻO Iran, Venezuela, Libya, Saudi Arabia ke hoʻonui nei i nā mea kūʻai aku. A ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa, ua hoʻokomo ʻia kahi ala hou o ka ʻili ʻana i ka shale. Ua hāʻule nui nā kumukūʻai.
  A laila aia ka hoʻokele waiwai a me ka haunaele ma Kina. ʻAe, ua maopopo - ua luhi wau i ka noho aliʻi ʻana o ka ʻaoʻao Komunista. A makemake nā Kina i ke kūʻokoʻa a me kahi ʻōnaehana lehulehu!
  Ua loli iki ka mana ma India. Ua ho'āʻo e hoʻokahuli a hoʻokumu i ke aupuni dictator.
  Ua ulu nui ka hakakā ma ka Caucasus. Ua hoomaka ka haunaele ma Siberia. ʻO ka mea nui, ua ikaika ka poʻe hoʻokaʻawale.
  Ma Beretania, lanakila ka pāʻina i ke koho balota: "Renaissance", akā naʻe, ma kahi hui pū me Labour. Ke ola nei ʻo Queen Elizabeth, akā ua hoʻohiki ʻo ia e hoʻomaha ʻo ia i kāna kenetene, a ma hope iho e mālama ʻia kahi referendum e hoʻopau i ke aupuni mōʻī. A ʻo ke kūlana hoʻokumu o ka Pelekikena Pelekane.
  Ua pilikia ʻo Farani. Ua lanakila ʻo Mary Lipen ma kahi o Macron , a ua hoʻāʻo ʻia e hoʻokumu i ke aupuni dictator. Akā ʻaʻole ʻike ka Farani i kā lākou makemake, ua hoʻonohonoho lākou i kahi Maidan hou. ʻAe, ʻaʻole i loaʻa ma mua ma ka pālākiō. A ua koi ʻia ʻo Mary e haʻalele i nā hoʻolālā radical e kipaku aku i nā ʻArabia a me nā mea ʻē aʻe. A laila, ʻoi aku ka ʻino, ua hoʻopau ka ʻAha Kiʻi i ke koho pelekikena, a ua hopu ʻia ʻo Mary.
  Ua hoʻolaha ʻia nā koho balota mua ma Farani. ʻO ia hoʻi, e like me nā manawa a pau, aia ka haunaele ma nā wahi a pau.
  Ma Belarus, ua lawa lākou i ka hana ʻino a Lukashenko, ua hoʻopaʻa lākou i kahi referendum a hoʻopau loa i ka noho pelekikena. Ua lilo ka repubalika i ka ahaolelo, a ua olelo ke kuhina hou e hiki ke hoohui ia Rusia. Akā ma hope o ke koho pelekikena ma laila. Ua kaulana loa ʻo Zelensky ma Belarus.
  Ma Kazakhstan, ua pilikia ka pilina ma waena o ka pelekikena a me ka pāremata. Ua hoʻoweliweli ʻia ka hoʻopiʻi ʻana. Akā ua ʻae koke lākou, akā ua kaupalena ʻia ka mana o ke poʻo aupuni.
  Ua lilo ʻo Medvedev i mea hopohopo. Ke kokoke mai nei nā koho, a ʻoi aku ka nui o ka helu o Zelensky. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole lanakila ʻo ia i ka pōʻai mua, akā i kēlā me kēia hihia, hoʻopili ʻo Medvedev. He helu wale no ka hoopunipuni a kikeke paha.
  He ahaolelo malu. Ua ʻākoakoa nā piliona piliona Lūkini.
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Medvedev:
  - Makemake ʻoe i kahi malihini Ukrainian e loaʻa ka mana nui o ka pelekikena o ke aupuni?
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Deribasco:
  - Inā makemake mākou a ʻaʻole paha, pono mākou e launa pū me kekahi aupuni! ʻAʻole ʻo Zelensky he komunista, a ... ʻAʻole kēia ʻo Zyuganov, ka mea i kūpono ʻole iā mākou i kekahi hihia!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev me ka maloʻo:
  - Ma Ukraine, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka ʻauhau kālā ma mua o Russia!
  Ua ʻakaʻaka a ʻōlelo ʻo Roman Abramovich:
  - ʻO wai ka mea ʻike a helu i kā mākou loaʻa kālā! Ma waho aʻe, ua hoʻemi ʻia lākou ma laila a aneane like me kā mākou!
  Pane akula ʻo Prokhorov me ka ʻakaʻaka:
  - Ke hoʻololi nei nā mana. Noho mākou! He aha kāu e paipai ai?
  Ua kaniʻo Medvedev i ka huhū:
  - ʻAʻole wau i manaʻo ua lanakila ʻo Yeltsin me ka ʻoiaʻiʻo!
  Ua pane anuanu ʻo Deribasco:
  - Inā ʻaʻole ʻo Zyuganov ka hoʻokūkū o Yeltsin, a laila ʻaʻole loaʻa iā Borik kahi manawa liʻiliʻi. Akā, ua hoʻomanaʻo nui ka poʻe i nā "ʻoluʻolu" o ka mana komunista. ʻO ia hoʻi: nā papa haʻahaʻa, nā kāleka, nā kākika, nā kāleka ʻoihana, nā laina lōʻihi, ka uku ʻelima kālā o ka mahina. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe mea i makemake e hoʻi i kēia mau manawa hell. Eia kekahi, e lilo i ka nānā, a me nā hōʻike politika, a me nā kiʻiʻoniʻoni me ka moekolohe, a me nā mea hou aku. Ua makemake na kanaka i ke kuokoa. ʻAʻole lākou i koho iā Yeltsin, akā kūʻē iā Scarecrow Zyuganov. Akā ʻaʻole e hoʻoweliweli ʻo Zelensky i ka poʻe. ʻAʻole e like me Putin, ʻaʻole ia e pani i ka papahana "Doll", a ʻaʻole ia e kau i nā kānaka ma nā kāleka. ʻAʻole hiki ke hana hou ʻia ka makahiki kanaiwakūmāono. Ua ʻaihue ʻo Yeltsin i ʻelima a ʻeono pakeneka, akā lanakila ma ka ʻokoʻa o ka ʻumikumamākolu! No laila ua aneane kūpono!
  A ke alakaʻi nei ʻo Zelensky me ke alakaʻi ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lanakila iā ia !
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - Ua kiola lākou iaʻu! Ua ʻae mākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Roman Abramov:
  - Ma ka liʻiliʻi e hoʻopau ʻia nā hoʻopaʻi mai iā mākou! A he Bea ʻoe ... Ua loaʻa iā ʻoe kāu penikala!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - Pono ʻoe e puhi i loko o Gehena!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Prokhorov:
  - ʻAʻohe Gehena! He makaʻu wale nō e ʻohi kālā!
  Ua nīnau ʻo Medvedev me ka huikau:
  - ʻAe? Pehea inā ʻaʻohe Akua?
  Ua minoʻaka ʻo Prokhorov a pane akula:
  -ʻO wai ke Akua? Hōʻike ʻokoʻa lākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Roman Abramovich:
  - E hana paha i ka manaʻoʻiʻo hou! ʻO ka mea waiwai ke aloha ʻia e ke Akua! ʻO ka mea waiwai i aloha nui ʻia e ka Mea Mana Loa!
  Kuno ʻo Medvedev:
  - Pono! Akā, pehea ka poʻe e ʻōlelo ai?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Roman Abramovich:
  - Hiki ke hoʻonaʻauao ʻia nā kānaka!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - Manaʻolana wau e noho mau mau hoa!
  Ma hope iho ua haʻalele ʻo ia i ke keʻena ...
  Ua hoʻomau ʻia kahi kaleidoscope o nā hanana i ka honua. Ua hoʻi hou ʻo Vitali Klitschko i ke apo a hakakā ma ke kahua pāʻani ma Kyiv. Ua hakakā ʻo ia iā Michael Tyson. ʻElua mau ʻelemakule, kaulana a kaulana. ʻAe, ua hoʻonui lākou i ke kālā. ʻO Michael Tyson, ʻoiaʻiʻo, ua ʻae ʻo ia i ka hakakā ʻana, ʻoiai ua aneane ʻo ia i mea noi.
  ʻOiai inā ʻo Vitali Klitschko, ʻo ia ka ʻōpio a, ʻo ka mea nui loa, ma ke ʻano maikaʻi loa, ua hahau maoli iā ia. Ua ʻōlelo ʻo Vladimir Klitschko e makemake mau ana ʻo ia e lanakila i ke poʻo poʻokela honua piha a hakakā me Usik. Ma hope o ia mea e uhaʻi ʻo ia i nā moʻolelo a pau, e lilo i poʻokela honua kahiko loa ... A hiki iā ia ke hoʻomaha. He aha hou kāna e hahau ai? Ua hahau ʻia ʻo Joe Louis, a ua hahau ʻia ʻo Foreman , a ua lanakila ʻo ia i ke poʻo poʻokela kaumaha honua ʻehā mau manawa .
  Ua loaʻa iā Vitali Klitschko ke kālā he nui mai ka hakakā ʻana, ua hoʻohui ʻia i kāna waihona kālā a kaulana, a ua maʻalahi ka hakakā ʻana.
  Ua hāʻawi ʻo Zelensky iā Vitaliy Klitschko i ka Golden Order of Ilya Muromets. A ua loaʻa iā ia ke aloha hou aku.
  I ka honua o ka politika, ua kaulana ka poʻe mokomoko ma ka laulā. Floyd Ua lilo ʻo Maweiser i moho no ka Pelekikena ʻAmelika. Kūʻokoʻa kūʻokoʻa. A me ka helu kūpono. A pehea e pili ana i kahi billionaire, a me kahi pahu pahu lanakila ʻole, a me kahi kanaka ʻeleʻele. No ke aha ʻaʻole he mea hakakā?
  Floyd Ua kākoʻo ʻo Maweiser i ka Pelekikena Zelensky i ke koho balota a ua hoʻohiki i ka pilina.
  He kakaikahi wale o Floyd i makemake i ka hoouka hou ana me Paquio , a ua loaa ia lakou ke dala he nui no ia mea.
  ʻIke maopopo ʻia ʻo Medvedev. No ka hana ʻana i kahi waiwai haʻalulu liʻiliʻi, ua koho ʻo ia iā Anatoly Kashpirovsky i Kuhina Ola me ke kūlana o ka Hope Kuhina Nui. ʻO ia, ʻoiaʻiʻo, he neʻe ikaika, akā ʻaʻole lawa. Ma ke ala, ua lilo ʻo Anatoly Kashpirovsky i kuhina kahiko a hope kuhina nui i ka mōʻaukala holoʻokoʻa o Rūsia. ʻAe, he mea paʻa moʻolelo! Ua hāʻawi pū ʻo Dmitry Medvedev i ka Mōʻīwahine o ʻEnelani i ke kauoha a St. A ua hoʻonele ʻo ia iā Gorbachev i kāna kauoha kiʻekiʻe. ʻO ka mea maʻamau, ʻaʻole nani loa.
  A lawe no hoi oia a hoihoi ia Beria i ke kulana Ilamuku. Malia paha e huki
  i ko lakou aoao o ka poe Stalinist. A ʻo Boris Nemtsov i loaʻa i ka posthumously i ka Order for Services to the Fatherland, ke kēkelē mua. Eia hou, ua kapa hou ʻo ia iā Volgograd ma kāna kauoha iā Stalingrad. Hoʻopili pū me nā Stalinist . Akā me ka poʻe liberal. Ua hāʻawi hope ʻo Novodvorskoy i ka inoa ʻo Hero of Russia a me ... Stalin!
  Posthumously, Medvedev also awarded the Order of St. Andrew the First-Called to Yuri Gagarin. A ho'iho'i'o ia i ka Papa o ka lanakila iā Leonid Ilya Brezhnev. Me ka manaʻo ʻole, ua hāʻawi ʻo Medvedev i ka hōkū gula o ke koa o Rūsia iā Garry Kasparov.
  Hoʻopili pū me nā liberal. A me ka poe komunista. ʻO kāu a me kā mākou.
  Ua hāʻawi pū ʻo Medvedev i ke kauoha a St. Andrew the First-Called iā Pope Francis ka Mua.
  ʻO nā makana lokomaikaʻi loa mai ka "aliʻi nui"! Eia kekahi, ua hoʻohaʻahaʻa hou ʻo Medvedev i ka makahiki hoʻomaha no nā kāne a me nā wahine i kanalimakumamālima. ʻO ka mea i lilo i manaʻo. A hoʻonui hou ʻo ia i nā penikala.
  He aha kāu e hana ai ma ke ahiahi o ke koho balota?
  Eia kekahi, ua hā'awi ka Pelekikena Pelekikena iā Vladimir Zhirinovsky i ke kūlana o ka lieutenant general. E like me, no ka lawelawe ʻoiaʻiʻo, e kiʻi mai ka poʻohiwi o ka haku. A ʻo kāna keiki ʻo Igor Lebedev i koho ʻole ʻia i Kuhina no ko nā ʻāina ʻē, ma kahi o Lavrov kahiko a aloha ʻole ʻia ma ke Komohana.
  Ua hāʻawi pū ʻo Medvedev iā Demushkin i ka pou o ke poʻo o ka Ministry of Internal Affairs, akā ua hōʻole ka nationalist mana. No nā koho hou, ua lilo ke koho ʻana iā Ksenia Sobchak i Kuhina no ka Culture. ʻIke ʻo ia i ka liʻiliʻi loa o kāna helu, ʻae ʻo ia. Ua koi pū ʻo ia i ke kūlana Hope Kuhina Nui. Ua ʻae ʻo Medvedev i kēia.
  Ua komo pū ʻo Yavlinsky i nā koho balota, akā ua maʻi loa a haʻalele no nā kumu olakino.
  Ua hāʻawi pū ka Pelekikena Pelekikena iā ia i ka hōkū o ka Hero of Russia.
  Ua loaʻa iā Mikhail Kasyanov ke Kauoha no nā lawelawe i ka Fatherland, ka papa mua, a me ke kūlana o ke kākā'ōlelo hoʻokele waiwai. No ke aha ʻo ia i haʻalele ai no Medvedev. Akā, he hapa liʻiliʻi loa kēia o ka pākēneka.
  Ua hāʻawi ʻia ʻo Sergei Kovalev i ke Kuhina Haʻuki, akā ʻaʻole lawa ia.
  Ua ala mai kekahi paio me ka lunahoomalu o ka aha kumukanawai. Ua haʻalele ʻo Zorkin . Akā ʻo wai kaʻu e hāʻawi aku ai i kēlā pou? ʻOi aku ka maikaʻi no ka wahine! A hāʻawi lākou iā Alla Pugacheva.
  Akā, hōʻole ka mea mele kaulana, me ka ʻōlelo ʻana ʻaʻole nona. Akā na'e, hā'awi'o Medvedev iā ia i ka hōkū o ka Hero o Rusia. ʻOiai ua hōʻole ʻo Alla e hana i kona makemake.
  Akā, ʻo wai ka luna hoʻomalu o ka ʻaha kumukānāwai? Paʻa ke kūlana. Ua hōʻole pū ʻo Shoigu - ʻaʻole kāna ʻaoʻao!
  Me ka manaʻo ʻole, ua ʻae ʻo Dima Bilan. ʻOiai ʻaʻole ia he ʻoiaʻiʻo ʻo kāna ʻaoʻao kēia! A ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka maikaʻi a ʻoi aku ka leʻaleʻa o ke mele mele ma mua o ka noho luna hoʻomalu o ka ʻaha kumukānāwai.
  ʻO Medvedev, i kēlā me kēia hihia, hoʻopili koke i kēia a hāʻawi i ka hōkū i ka Hero o Rusia.
  Ua ʻōlelo naʻe ʻo Dima Bilan, he ʻakaʻaka wale nō kēia. Eia naʻe, no ka ʻae ʻia ʻana, ua koho ʻia ʻo Lyudmila Putina i pelekikena o ka ʻaha kumukānāwai. He neʻe ikaika kēia, hāʻawi ʻia i ka kaulana o Putin ma Rūsia, akā ua lohi ʻia, ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻopakele iā Medvedev.
  ʻOiai ua hana ʻia nā hana titanic. Akā ke piʻi nei nā kumukūʻai, ke hāʻule nei ke kumukūʻai ruble, ke neʻe nei ka Taliban ma Tajikistan, ʻaʻohe mea e hoʻohuli ai i ka poʻe koho.
  I ka manawa hope loa, ua koho ʻia ʻo Gennady Zyuganov i hope kuhina mua e mālama i ka poloka kaiaulu. Akā, he poultice kēia no ka poʻe make.
  A ua nalowale loa ʻo Zyuganov i kāna koho balota.
  Ua koho ʻia ʻo Degtyarev i Luna Hoʻopiʻi Nui ma ka pō o ke koho balota. He moho peresidena no hoi mai ka aoao Demokarata Liberal.
  Ua neʻe ʻo Medvedev a ʻimi i nā ala hou. ʻO kekahi o nā neʻe koho koho ʻana ʻo ia ka hāʻawi ʻana i kahi mekala gula kūikawā i kapa ʻia ma hope o Zhukov i nā poʻe koa kahiko o ke Kaua Patriotic Nui. A he miliona rubles Lūkini e hoʻopaʻa. Akā, he kakaikahi loa nā Veterans o ke Kaua Patriotic Nui i koe.
  Ua hāʻawi pū ʻo Medvedev i ke Kauoha o St. Andrew ka mea i kāhea mua ʻia iā Tereshkova. ʻOiai he manawa kūpono, no ke aha e uku ʻole ai? No laila hiki ke hāʻawi ʻia ʻo Anatoly Karpov i mea koa o Rusia. He mea pāʻani chess maikaʻi ʻo ia! A ʻo Alekhine, a me Botvinnik, a me Tal a me Spassky, ʻo Tigran - e hāʻawi i nā makana i hope - ʻaʻole maikaʻi loa!
  ʻO Hero of Russia nā hōkū - maikaʻi kēlā!
  He mea maikaʻi ke hāʻawi makana a hāʻawi i nā mekala. A inā mākou e hoʻokumu i kahi kauoha i kapa ʻia ma hope o Putin. ʻEhā pae: ʻehā - keleawe, ʻekolu - kālā, ʻelua - gula, mua - gula me nā daimana!
  ʻO kēia ka mea a Medvedev he mea hoʻokumu.
  Eia naʻe, ʻaʻole lawa kēia. Ke hoʻokumu nei ʻo Zelensky i nā kauoha hou. No ka laʻana, kauoha ʻo Taras Shevchenko. A i ʻole ʻo Taras Bulba! A i ʻole ʻo Gogol! No ke aha e hoʻopau manawa i nā mea liʻiliʻi? A ʻo ke Kauoha i kapa ʻia ma hope o Kozhedub! He neʻe ikaika kēia a Zelensky e ʻoluʻolu i nā pūʻali hema. Ma ka laulā, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo Zelensky he komunista, ʻaʻole hoʻi he hema. No laila hiki iā ia ke loaʻa nā pilikia. Akā, ʻaʻohe alakaʻi o ka poʻe Komunista ma Rusia.
  A ʻo Andrei Navalny hoʻi? Ua poina nā kānaka a pau iā ia. ʻAʻole anei ʻoe i holo i ka pelekikena? Akā ua hana ʻo Andrei Navalny i ka hui o Zelensky no ka manawa lōʻihi a ua hana nui i ka hakakā ʻana i ka palaho ma Ukraine.
  No laila ʻaʻohe mea i make! A ke hoʻomaka nei ke kaʻina hana o ka hoʻohui ʻana i nā lāhui ʻelua a me ke koho balota nui o ke alakaʻi o ka lāhui.
  E holoi pū ʻo Andrei Navalny iā Zelensky ... E like me ka mea maʻamau, aia ʻo ia i ke ahi.
  A hana ʻo ia me ka ikaika me ka huhū.
  A i ka manawa like me ka maʻalahi, i ʻole e hoʻoweliweli i ka poʻe koho. ʻAʻole loa ke ʻano o Trump.
  A e hiki mai ana nā manawa hou i ka honua - palekana a mālie. Ke hoʻomaka nei nā hoʻoponopono Demokalaka a me ka honua ma Saudi Arabia, a ma ka laulā hoʻomana hoʻomana e nāwaliwali. ʻOiaʻiʻo, hiki i nā mea he nui ke heluhelu i nā kū'ē ma waena o ka Koran a me ka ʻepekema ma ka Pūnaewele a kahaha: no ke aha lākou e hana ai i kēia? He aha nā kumu e noʻonoʻo ai ʻo ka Koran a me ka Baibala ka ʻōlelo a ke Akua?
  Ke hoʻomaka ka poʻe e noʻonoʻo a nīnau i nā nīnau, ʻaʻole lākou e wikiwiki. ʻOiaʻiʻo, no ke aha e ala mai ai ke kenekulia? E like me ka makaʻu i ka make! A he kakaikahi ka poe makau i ka make a hiki i ka mai!
  I ka pō o ke koho balota, ua hoʻonui ʻo Medvedev i nā uku no ka hoʻomaha maʻi a me nā pōmaikaʻi no nā poʻe kīnā. Ua hoʻonui pū ʻia ka hana ʻana o nā pahu ...
  ʻO Medvedev, i mea e hōʻike ai iā ia iho he aloha ʻāina, ua hoʻokiʻekiʻe nui ʻo ia i ka pā i ka hoʻolimalima kaua. ʻO ka pahu Bear, ka mea kaumaha loa o nā monsters, ʻoi aku ke kaumaha ma mua o hoʻokahi haneli mau tona a me kahi reactor nuklea ma kahi o ka mīkini, ua hoʻokomo ʻia i ka hana nui.
  Ua kūkulu ʻia ka papahana Bear ma lalo o Putin, ma kāna mau kauoha ponoʻī. ʻO ka manaʻo e hana i kahi pahu monster e hoʻoweliweli. Ua lilo ka kaʻa i ke kaumaha a me ke kumukūʻai, me nā mea kaua multi-layer a me ʻelua mau mea hoʻolele rocket i ka lawelawe.
  'O ka hi'ohi'ona o ke ka'a, 'o ia ka wikiwiki o ka 'oi aku ma mua o ho'okahi haneli mau kilomika i kēlā me kēia hola, me ke kaumaha o ho'okahi haneri a me kanalima mau tona, a me ka mana nui e ho'omaika'i i ka nuclear reactor.
  ʻOiaʻiʻo, i ka wā o ka holo ʻana, ua loaʻa hou kahi mea pōʻino - ua pohā ka enuhe. A ua hoʻololi hou ʻia ka manaʻo i hoʻopau ʻia. Ua hoʻohenehene maoli ʻia ʻo Medvedev.
  A laila ua loaʻa kahi hanana hou me ka pelekikena hana - ʻaʻole hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ke kumu. I ka wā i hoʻāʻo ai ʻo Medvedev e kuʻi i kahi kumulāʻau i mua o ka poʻe kālai lāʻau, ua hāʻule ʻo ia ma luna o ka papa ʻaina me ka meaʻai. No laila, ua hoʻohilahila hou ke poʻo pōkole pōʻino o Rusia iā ia iho.
  ʻAe, pōʻino maoli ʻo Medvedev. ʻO ia ka waiwai nui: uku i kekahi, hōʻeha i kekahi. No ka laʻana, ua hewa maoli ʻo Nicholas II, akā ua hōʻeha maoli ʻia ʻo ia e nā mana kiʻekiʻe. No laila, ʻo Medvedev, ma ke ʻano nui, he kanaka akamai, ua hele maoli i nā mea āpau.
  ʻO ka hoʻāʻo ʻana e hana i kekahi mea i holo i ke kūʻē a me ka paʻakikī.
  Me he mea lā e wiliwili ana ʻo Medvedev i loko o kahi pā palai. A laila ua puka mai nā pilikia ʻē aʻe. Ua komo pū ke kuhina nui i loko o ka hana palaho.
  A maʻaneʻi,ʻoiaʻiʻo,ʻaʻole hiki ke hana me Andrei Navalny. E kūpono mau kēia kanaka!
  Ua loaʻa iaʻu nā hōʻike hoʻopiʻi weliweli ma Medvedev a me kāna poʻe hui - ua lilo ka hōʻino i mea kupaianaha. I ka pōkole, ua kaulana ʻo Navalny a me ka poʻe i hāʻule i lalo o kāna ʻūhā.
  A pono ʻo Medvedev e hoʻohalahala a holoi i ka kuha. A ninini ʻia nā mea a pau ma luna ona. ʻAʻole koho, weliweli wale nō.
  I ka lā koho, ua hōʻea ʻo Medvedev ma lalo o ke kiaʻi. Ua akaka ia he pohihihi a maopopo ole. Haalulu ko'u mau lima i ko'u lawe ana i ka balota. Me kāna kauoha hou, ua hoʻopākolu ka pelekikena i ka uku o ka pūʻali koa a me nā mākaʻi. A elima manawa o ka penihana!
  Akā naʻe, ua ʻakaʻaka ʻo Anastasia Orlova i ka moho no ke kūlana dictator:
  - He paʻakikī ke noho ma luna o nā bayonet! Ma ʻaneʻi ʻo ia e hoʻokomo i kahi waihona kālā!
  Ma hope iho, lawe ke kaikamahine terminator a hōʻike me kona manamana wāwae ʻole.
  ʻO Anastasia, ʻoiaʻiʻo, he kaikamahine ʻaʻole ia e hoʻokomo i kāna mau ʻōlelo i loko o kāna ʻeke. Maikaʻi, ikaika, ʻoluʻolu, charismatic .
  A nui nā kāne i aloha iā ia. Eia kekahi, ʻo Anastasia he ʻulaʻula loa, ʻaʻole hele i kahi moe me ke koho ʻole i kahi kāne hou no ka pō. ʻOiaʻiʻo, koho ʻo ia i nā kāne ʻoi aku ka maikaʻi, haʻuki, muscular, i kekahi manawa ʻōpio loa. Akā ʻokoʻa loa. ʻIke ʻia e hoʻopiha hou me ka ikehu. ʻAʻohe kanaka i manaʻo he wahine hoʻokamakama kēia koa weliweli.
  ʻO ka mea ʻē aʻe, no kēlā wahine ikaika a me ka ʻiʻo, he mea ʻoluʻolu loa.
  Ua koho pū ʻo Anastasia, lawe i ka balota me nā manamana lima ʻole o kona mau wāwae nani, a he ʻōwili holoʻokoʻa kēia, kahi paʻakikī ke loaʻa kahi inoa inoa, a waiho iā ia nona iho me ka manaʻo ʻole. ʻAe, maopopo iā wai!
  Ma hope iho ua hōʻike ʻo ia i kona kiʻi nui me nā manamana wāwae ʻole!
  Ua hele mai ʻo Vladimir Zelensky e koho balota ma ke kaʻa. Lele ʻo ia a wili. E like me nā manawa a pau, he hakakā ʻo ia a me ke ʻano. ʻO Napoleon Bonaparte maoli.
  A ʻoiaʻiʻo, koho au me ka wikiwiki, e like me ka mea i manaʻo ʻia.
  ʻAʻole i haʻalele ʻo Vladimir Klitschko mai ke koho balota. A ua koho ʻo ia iā ia iho a lulu i kona lima ma Medvedev.
  I ka manawa hope loa, ua loaʻa iā Nikolai Valuev ka hōkū o ke koa o Rusia mai Medvedev a me ka pou o ke Kuhina Kalaiaina. ʻAʻole hiki iaʻu ke paʻi kiʻiʻoniʻoni. ʻOiai ua hōʻole ʻo ia e haʻi i ka mea āna i koho ai.
  Nui nā poʻe i koho ma aneʻi: Alla Pugacheva, a me Suraikin ...
  ʻO Zhirinovsky, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hiki iā ia ke hana i kāna hōʻailona. Lawe aʻela ʻo ia a haehae i ke kiʻi o Vladimir Zelensky ma ke kahua koho balota a ua hoʻohiki ʻo ia e pana ʻo ia iā ia ke hiki i ka mana.
  Ua hīmeni ʻo Dima Bilan i ke koho balota:
  - ʻAʻole hiki i nā mea a pau, ʻike maopopo wau! E koho ʻia ʻo Bilan, he naita maikaʻi ʻole ʻo ia!
  A laila, puka mai nā hōkū ʻē aʻe.
  Ua ʻōlelo ʻo Garry Kasparov e loli ana ka mana, a e haʻalele ʻo Medvedev a me ia e pau ai ke au o Putin.
  I ka manawa like, ua ʻōlelo ka poʻokela honua mua ʻaʻole ʻo ia e kūʻē i ka hoʻomau ʻana i kāna ʻoihana chess. A uhai i ka mooolelo makahiki o Steinitz . A e loaʻa koke iā Rusia kahi alakaʻi kūpono a democratic, a ʻo ke au o nā tsars e lilo i mea i hala.
  A ua hana ʻo Garry Kasparov i kāna chess ponoʻī, e loaʻa koke ka kaulana a puni ka honua.
  A hōʻike ʻia i ka papa haneli haneli . Ua ʻike ʻia nā kiʻi hou i loko. ʻElua mau mea hoʻohenehene i kēlā me kēia: ma hope o ke aliʻi a me ke aliʻi wahine. Eia kekahi, hele ka mea ʻakaʻaka e like me ke aliʻi wahine, akā pā wale nō e like me ka naita. A ʻelua mau pana pua ma ka ʻaoʻao ma kahi o nā pawns. Holo nā pana pua e like me nā pawns, akā pana lākou ma ka diagonal ma ʻelua mau ʻāpana holoʻokoʻa. ʻOiaʻiʻo, no ka mea aia lākou ma ka lihi loa o ka papa, ua emi iki ko lākou waiwai. Akā hiki iā lākou ke hoʻololi i kekahi ʻano.
  ʻO ka chess a Garry Kasparov me ke kānalua ʻole i ka manaʻo o ka poʻe a me nā mea nūpepa.
  Ua hoʻohiki ʻo Navalny e lilo ʻo Kasparov i kuhina.
  Ua koho pū ʻo Anatoly Karpov. Akā, he poʻokela kahiko ʻo ia, no laila ua hoʻohiki ʻo ia e aʻo wale. A ua ʻōlelo ʻo ia, ʻoi aku ka nui o nā loli nui e hiki mai ana. A he aha ka mea e ʻoi aku ka maikaʻi o ka lā ʻapōpō ma mua o nehinei!
  Ma ka lā koho balota, ua hoʻolaha ʻo Medvedev e piʻi ana ka lōʻihi o ka hoʻomaha liʻiliʻi ma Rūsia i kanakolu mau lā hana, a ʻo nā wahine a pau i hānau i nā keiki he ʻumi a keu aʻe e loaʻa iā ia kahi uku: ʻo ka hōkū o ka Hero o ka Lūkini. Huihui.
  He neʻe populist hou, a pono wau e ʻōlelo ikaika loa. Akā ua lohi loa. ʻOi aku ma ka lā koho, ʻike maopopo he hana wale nō kēia no ka lehulehu.
  Ua nalowale loa ʻo Medvedev ... Ua luhi loa kona mana mau i nā mea a pau.
  Ua makemake ka poʻe e lele i luna o Putin, a ua oo ka makewai no ka loli. Eia kekahi, ua maopopo ka hiki ʻole o Medvedev ke lilo i kanaka ikaika.
  ʻO Zelensky, ka loaʻa ʻana o nā helu a me ka hana ʻana me ka ʻole o ka lehulehu a me nā ʻōlelo hoʻohiki, neʻe i mua.
  ʻO kēia mau koho ma ka puka i ʻōlelo ʻia ʻo ia ka punahele maopopo. Akā inā paha e hele ʻo Medvedev i ka lua o ka pōʻai, he nīnau nō ia! I kēia manawa, hiki iā Vladimir Klitschko lāua ʻo Sergey Kovalev, a me Grudinin , ke hoʻokūkū iā ia no kēia wahi.
  Ua koho hope ʻo Zyuganov. ʻO ka mea kahiko, maʻi, ka luna mua o ka Communist Party o ka Russian Federation i kāʻei i ka inoa Grudin a kanikau. ʻAe, ʻaʻole ia he kaumaha maʻalahi ka lilo ʻana i hope kuhina mua o Rusia ma kahi kokoke i kanawalu makahiki. Pono anei ia?
  A ʻo Zyuganov, ʻo ka hanu nui ʻana, kani ihola:
  E hele hou kākou i ke kaua
  No ka mana o nā Soviets ...
  A ma ke ʻano hoʻokahi e make mākou -
  I ka hakakā ʻana no ia!
  A haʻalele ʻo ia i waho o ke keʻena. ʻAʻole, e haʻalele koke ʻo ia.
  Ke kokoke mai nei ka manawa, a e hoʻomaka ana ka ʻikepili mua e pili ana i ke koho pelekikena. Aia ʻo Rūsia ma ke ʻano o nā loli nui. ʻO nā hui a me nā koi no kahi kuʻikahi me Russia i hana ʻia ma Belarus. Ua lilo nā mea a pau i ka huhū a me ka hoihoi.
  Ua hōʻea ka nui o nā koho pelekikena o Rūsia i ka moʻolelo o nā koho balota ʻē aʻe, kokoke i kanaiwa pakeneka.
  A ua hoolaha wale aku lakou ua weheia na pahu balota, a ua hoomaka ka helu ana i na balota mai ka Hikina loa mai.
  . MOKUNA Helu 3.
  Ua hoʻomaka ka hopena o ka pōʻai mua mai ka Hikina mamao. E like me ka ʻōlelo ʻana a pau o nā koho balota, ua hilinaʻi ʻo Zelensky i ke alakaʻi. ʻAʻole ʻelua ʻo Medvedev. Ua hakakā ʻo Grudinin lāua ʻo Vladimir Klitschko no kahi lua . Aia ma kahi o ʻelua haneli mau moho ma ka papa inoa, no laila ua hoʻopuehu lākou i kā lākou mau balota. Eia naʻe, loaʻa iā Zelensky kahi kokoke i kanalima pakeneka ma Siberia a hiki ke helu i ka lanakila ma ka puni mua.
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev i loko o kona puʻuwai:
  - Ua makemake mākou i ka mea maikaʻi loa, akā koho no ka leʻaleʻa!
  ʻO Zelensky kahi laconic:
  - Ua lanakila ka ʻoiaʻiʻo!
  Ua loli mau ka ʻikepili koho, akā ʻaʻole i loli ka wahi mua o Zelensky ma kahi palena nui. ʻO kekahi mea ʻo Grudinin lāua ʻo Klitschko i haʻalulu iki. A hoʻomaka ʻo Medvedev e hele i ka lua o ka wahi, ʻoiai me ka ʻoi aku o ʻekolu mau ʻāpana mai ke alakaʻi. Ua loaʻa i ka pelekikena ʻoihana ka hapa nui loa ma Chechnya, ma ka pūʻali koa, ma kahi hale paʻahao ma mua o ka hoʻokolokolo. Ua maopopo. ʻOi loa ma kahi hale paʻahao ma mua o ka hoʻokolokolo. ʻOi aku ka paʻakikī o ka nānā ʻana i ka helu balota ma laila.
  Ua hoʻokuʻu naʻe ʻo Medvedev i nā pio he nui a ʻaʻole nui ka piʻi e like me kāna i manaʻo ai.
  Akā me ka paʻakikī nui, ua hoʻokō mākou i mua i ka pōʻai ʻelua. ʻOiai ua lawe ʻo Zelensky i ka aneane kanahā pakeneka o ka huina, ʻaʻole i hōʻiliʻili ʻo Medvedev i ʻumikumamākolu. Eia kekahi, me ke kipe o ka poe koho a me na uhai. ʻAe, ua nāwaliwali ʻo Dmitry Anatolyevich. ʻO ke kolu ʻo Vladimir Klitschko. ʻO ka manaʻo liʻiliʻi, ʻo ka hā ʻo Grudinin . Ua hiki ʻole ʻo Dima Bilan i ka ʻelima. Ua hele mai ʻo Sergey Kovalev i ke ono, ʻoiai ua kiʻekiʻe kāna helu. ʻAʻole i komo ʻo Zhirinovsky i ka ʻumi kiʻekiʻe i kēia manawa. ʻOiaʻiʻo, hāʻawi koke ʻo Medvedev iā ia i ke kūlana o Colonel General no ka lawelawe kūpaʻa a me ka hōkū o ka Hero o Rusia.
  He makana hōʻoluʻolu no kāu kauā pono. Eia hou, ua loaʻa iā Dima Bilan ka hōkū o ka Hero o Rusia a me ka Order for Services to the Fatherland, ke kēkelē mua.
  Akā ua ʻōlelo ʻo Dima ʻaʻole ʻo ia e kākoʻo iā Medvedev. Eia naʻe, ʻaʻole maopopo ke kūlana e pili ana iā Zelensky. ʻO Vladimir Klitschko wale nō i kāhea i nā koho balota no Zelenskaya. Eia kekahi, ua hoʻolaha kēia pahu pahu e hakakā ʻo ia ma Moscow me ka poʻokela 'Olumepika 2020. A ʻaʻole pilikia ka ʻokoʻa makahiki iā ia. ʻOi aku ka ikaika a ʻoi aku ka ikaika o Vladimir ma mua o ka wā.
  Akā naʻe, ua hāʻawi ʻo Medvedev i ka meʻe o Rūsia hōkū iā Vladimir Klitschko lāua ʻo Vitali Klitschko. Me he mea la, he kanaka maikai. Ua hana nui ʻoukou e nā kaikunāne no ka mokomoko, ʻo ia hoʻi ʻo Vladimir.
  Ua ʻōlelo ʻo Vitaly ʻo ka mea hoʻopailua loa e pili ana i ka Maidan ma muli o ia mea ʻaʻole ʻo ia i uhaʻi i ka moʻolelo a Holmes. Akā, loaʻa iā ia nā manawa āpau!
  A ua makemake koke ʻo Vitaly e hui me Gassiev ma Kiev. ʻO ia ka mea i hoʻouluhua. No ke aha e hoʻāʻo ʻole ai?
  Ua makemake pū ʻo Sergey Kovalev e hoʻomau i kāna ʻoihana, e hoʻomanaʻo ana ʻo Hoppins , ʻoiai i ka wā ʻelemakule, ua lanakila ʻo ia i nā poʻokela honua a me nā poʻo inoa hui. A no kēia manawa ʻaʻole hoʻolālā ʻo Zelesky a me Medvedev e hana i ke aupuni. A makemake ʻo ia e hakakā.
  Ua lawa maoli ka hooikaika ana o na kanaka. ʻO nā pahu pahu ʻē aʻe, ua hōʻike ʻo Dima Bivol i ka makemake e hakakā iā Kovalev.
  Ua kūkākūkā ʻo Medvedev me Grudin . Ua hoʻohiki ʻo ia iā ia i mau mauna gula. ʻAʻole makemake ʻo Grudinin ma mua o ke kuhina nui. Me ka manaʻo ʻole, ua kākoʻo ka ʻelemakule Zyuganov iā Medvedev a kāhea iā Grudinin e hui pū me ka hui o ka pelekikena hana. Akā, ua ala mai nā pilikia a me ka māhele ʻana i ka pae o ka poʻe komunista. ʻAʻole makemake nā moho ʻelua.
  Akā, ua'ōleloʻo Sergei Udaltsov i ke aloha iā Zelenky . 'Ōlelo lākou, ma waena o nā meaʻinoʻelua, pono mākou e koho i nā mea a mākou iʻikeʻole ai!
  Ua noi ʻo Nikolai Valuev i kahi kuʻikahi ma waena o Zelensky a me Medvedev: Pelekikena Zelensky - Kuhina Nui Medvedev. He aha ka makemake o nā oligarchs! Eia kekahi, ua hoʻomanaʻo lākou aia kahi ʻōlelo ʻole o ka hui ʻana: e loaʻa i nā ʻāina like ʻole nā kuhina nui a me nā pelekikena mai kā lākou iho.
  A ma muli o ka lanakila ʻana o Zelensky i ke koho pelekikena, a laila pono e lilo kahi ʻelele o Rūsia i kuhina nui. Akā aia ʻo Medvedev i ka lua o ka pōʻai.
  Ua ʻōlelo naʻe ʻo Zelensky, ʻae, ʻo ke kuhina nui mai Rūsia, ʻaʻole ʻo Medvedev! No ka mea, ua māʻona nā Lūkini i kāna hoʻokele. A ʻo ka mea e pono ai he mea ʻoi aku ka mākaukau ma ka ʻoihana waiwai a me ka ʻike kūleʻa, ʻaʻole ka hemahema e like me Medvedev!
  Ua hōʻike ʻia ka ʻike noiʻi kaiaulu ʻaʻole makemake ka hapa nui o nā Lūkini e ʻike iā Medvedev i kuhina nui. ʻOi aku ka pololei, aneane kanaiwa pākēneka i kūʻē iā ia.
  Ua hoʻi mai ʻo Rogozin mai ka poina kālai'āina a hoʻomaka ʻo ia e manaʻo ʻia he kuhina nui. Eia kekahi, nui nā Lūkini i makemake e ʻike iā Andrei Navalny i ko lākou kuhina nui.
  No laila, ua ʻoi aku ka wikiwiki a me ka wikiwiki o ka huila o ka mōʻaukala.
  I ka honua, ʻoiaʻiʻo, ua kākoʻo ke Komohana iā Zelensky, ua kū ʻole ʻo Kina. ʻO ka hapa nui o nā ʻāina no Zelensky, ka mea i manaʻo ʻia he democrat a he Westerner. Akā ʻo Medvedev ka hoa pili o Putin no ka lōʻihi. Ua kamaʻilio pū lākou e pili ana i kahi tandem o nā alakaʻi ʻelua. A maopopo ia ʻaʻole ʻo Medvedev i keʻokeʻo a me ka fluffy e like me kona makemake. Aia kekahi mau koho balota ma ʻAmelika. He paio ma waena o kekahi opio Repubalika a me kekahi wahine Demokarata opio. A he kanalimakūmālima ka manawa. Hiki ke hoʻololi ʻia ma Kina; he pilikia olakino ke alakaʻi Xi. A me he mea lā e lanakila ana ʻo ia e kekahi alakaʻi demokalaka.
  Ma keʻano laulā, makemake ka oligarchy Kina i ke kūʻokoʻa a me ka demokala, akā ʻaʻole lawa ka leʻaleʻa o ka poʻe. He aha ke ʻano o ke koho balota ke ʻike mua ʻia ko lākou hopena?
  Ua hoʻomaka ka nalo ʻana o ke ʻano o ka dictatorship. Ua makemake ka poʻe a pau i kahi mea ma mua o ka lilo ʻana i cogs.
  Ua hoʻohālikelike ʻo Zelensky i nā mea hou a me nā loli, a me nā mea kūleʻa i kēlā. A ma Rusia ua ʻike maikaʻi ʻia kēia. ʻAʻole makemake nā kānaka i nā hale paʻahao, nā kahua hoʻomoana, a i ʻole ka makaʻu nui.
  Ua loli kekahi hanauna, a makemake nā mea a pau i ka loli. ʻOiai ma Cuba, kahi o ke aupuni Castro i inaina ʻia e ka poʻe. ʻOiai inā he inoa ʻokoʻa ka mana. Ma North Korea, aia kekahi makewai no ka loli. Eia kekahi, ʻōlelo pinepine ka poʻe Korea: ʻaʻole no ka komunism ka mōʻī! A ʻo ka mea hoʻokele momona e hele!
  Ke ulu nei ka makemake e hoʻololi a puni ka honua, a aia ʻo Zelensky i kēia nalu. A holomua maikaʻi!
  A ma Korea ʻĀkau he hōʻike kūʻē. ʻO ka mea a ke aupuni dictatorial i pana me nā pū mīkini. Ua lilo ia i mea hōʻailona hou o ka barbarism e noho aliʻi ana ma ka ʻāina.
  Ua ʻōlelo ʻo Trump e hiki i ʻAmelika Hui Pū ʻIa ke hoʻoponopono i ka pilikia o kēia dictatorship ma ka ikaika. A ʻaʻole e hoʻoweliweli ʻia ka pōkā nuklea iā lākou. Ua ʻōlelo hou ʻo Trump, ke hoʻāʻo nei ʻo ʻAmelika i nā mea kaua i ʻole e pōʻino nā kumu thermonuclear.
  Akā ua pau ka manawa o Trump. A no laila ʻo ia ka mea kahiko loa o nā pelekikena. Eia kekahi, ma hope o ka make ʻana o Carter, ua lilo ʻo ia i mea kahiko loa ma waena o nā pelekikena mua. Auwe! A aloha ka laki i ka ʻōpio! Inā he wahine ʻōpio ʻo Trump kona hoa paio, ʻaʻole paha e lanakila ʻo ia iā ia!
  ʻIke ʻia ke kānāwai o ka karma: pōmaikaʻi i ka ʻōpio! ʻOiai inā ua lilo ʻo Ronald Reagan i mea ʻokoʻa i ka lula!
  A ʻo ka ʻōpio ʻo Gorbachev i lilo i hemahema. ʻOiai inā hiki i kekahi ke ʻōlelo ua hewa ʻo Mikhail Sergeevich? ʻO ke aliʻi mua o ka USSR i ʻōlelo i ka ʻōlelo kanaka. A ʻaʻole i hoʻomaopopo ʻia ʻo ia e nā kānaka! ʻAʻole paha i ka poʻe, akā ʻo ka elite!
  ʻŌ, laki kēlā! ʻEhia ka laki i loaʻa iā Vladimir Vladimirovich Putin, a pehea ka nui i loaʻa iā ia?
  A inā i loaʻa iā Nicholas II kahi laki hou aʻe - no ka laʻana, inā i ola ʻo Adimarala Makarov, pehea ka nui a me ka ikaika o Russia i kēlā manawa. E lilo ʻo Kina i Rusia Melemele a e pio ka honua holoʻokoʻa!
  A no laila, lawe lākou iā Crimea wale nō a huki ʻia i ka hakakā me ke ao holoʻokoʻa!
  A ʻo Nicholas II, ma ke ʻano he diplomat maalea, ua hoʻokō ʻo ia e kūkākūkā iā Constantinople a me Asia Minor mai kona mau hoa pili.
  ʻAe, ʻae, i kēia manawa ke piʻi nui nei ka Zelensky phenomenal. A ke kokoke mai nei ka lua koho.
  Nui aʻe ka hauʻoli a me ka manaʻo maikaʻi ma Ukraine. Ua manaʻo maoli ʻo Medvedev i ka hoʻopaʻapaʻa televise. ʻOiai ʻaʻole manaʻo nui kēia. ʻAʻole ikaika loa ke kūlana o ka pelekikena hope o Rusia. A ʻaʻohe mea e kaena ai. ʻAʻole i ka ʻoihana waiwai, ʻaʻole i ka politika a me ke kaua. Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ke kūlana ma ka Caucasus. ʻAʻohe mea hiki ke hana. ʻAʻole lanakila ka ikaika a me ka diplomacy. Ke ulu nui nei nā pilina me ka hui o Medvedev. ʻAʻohe kanaka maʻaneʻi e hoʻomāhuahua hou i ka Tsar. ʻOiai ke aliʻi e noho nei ma ka noho aliʻi.
  ʻAʻole kūʻē ʻo Oligarchs iā Zelensky. ʻO nā pūʻali palekana wale nō, a i ʻole kekahi o lākou, ʻaʻole hauʻoli!
  Ma kahi malu, ua hōʻuluʻulu ʻo Medvedev i kahi ʻaha kūkā palekana. Ua pili ke kamaʻilio ʻana inā e kāpae ʻia ka pōʻai ʻelua. Eia kekahi laʻana, aia kekahi mau hewa? ʻOiaʻiʻo lākou! A hiki iā ʻoe ke ʻimi i ka hewa me kēia a kāpae i nā hopena koho. No ke aha e hōʻoia ʻia ai ia mea ma o ka ʻAha Kiʻekiʻe? Ua kūpono ka manaʻo.
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Dmitry Anatolyevich Medvedev i kekahi manawa ma Mei 1999, ua kūkākūkā ʻo Yeltsin i kahi hoʻolālā no ka hoʻokahuli koa a me ka hoʻopuehu ʻana o ka State Duma!
  A kokoke hiki mai. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe lokahi ma waena o nā pūʻali palekana. Ua ʻōlelo kekahi he ʻoi aku ka maikaʻi o kahi koho palupalu: hōʻole ka ʻAha Kiekie i ke kaʻina hana impeachment ma muli o ka nele o ke kānāwai no ka wehe ʻana i ka pelekikena Lūkini. A hiki i ka wā e apono ʻia ai kēia kānāwai, a he kānāwai kumukānāwai kēia, pono e ʻākoakoa ʻia ʻelua hapakolu o ka pāremata a me ʻekolu hapaha o ka ʻAha Hui Hui. A e pau ka mana o ka Duma, a pela no ka peresidena.
  Ua hoʻohiki maoli nā pūʻali palekana e hana pū me ka ʻAha Kiʻekiʻe a hoʻoponopono i ka pilikia me ka maluhia. ʻAʻole makemake nui ʻo Yeltsin e hele i kahi hoʻokūkū koa me ka helu ʻelua pakeneka a me ʻelima mau puʻuwai puʻuwai. A ʻaʻole like ka ikaika, ʻaʻole like ke kākoʻo. Eia kekahi, i ka makahiki 1993, ua kākoʻo mau ka poʻe no ia papa. A i ka makahiki 1999 ʻaʻole ʻo ia ma laila. A ʻaʻole hiki ke loaʻa me kēlā mau hopena.
  No laila, inā ua hele ka hana hoʻopiʻi, ua pau paha ia me ke kī ʻole.
  Ua hoʻopiʻi ʻo Medvedev i ka ʻAha Kiekie e hōʻole i nā koho balota.
  Akā, ʻoiai, ua hoʻomaka nā luna kānāwai e kūʻē. Wahi a lākou, inā e hoʻopau ʻia ke koho balota, pono e hana hou ʻia. A e emi wale nā kūlana o Medvedev. A e hoʻomaka ka haunaele kaulana.
  No laila, ʻōlelo lākou, ʻae maikaʻi ʻo Dmitry e lilo ʻo Zelensky i pelekikena o Rūsia. A e ho'āʻo e ʻimi i kou wahi.
  Eia kekahi, nui ka poʻe i ʻōlelo ʻaʻole e kūleʻa kēia clown ma Ukraine. Akā ua hana pono! A ʻaʻole pono ʻoe e hana i kahi pōʻino mai kahi molehill.
  Ua hoʻoholo ʻo Medvedev, ma hope o ke kamaʻilio ʻana me nā luna kānāwai a me nā luna palekana: e hele i ke koho balota. A paʻa i ka pōʻai ʻelua. A pela maoli no ka hana ana. Malia paha e hiki mai ana kekahi hana mana. Akā ʻaʻole? No laila ʻaʻole lākou e hoʻokomo iā ia i loko o ka hale paʻahao.
  Ua hōʻike pū ka hui o nā piliona piliona ʻaʻole lākou e kūʻē i ka demokala. A ʻo Zelensky ʻaʻole ia he hema a kūpono iā lākou. A eia hou, e hoʻokuʻu ʻia nā hoʻopaʻi a pau o ke Komohana a hoʻi hope ʻo Rūsia i ke kaiāulu honua.
  I kēia manawa hoʻokahi wale nō mea i koe e hana ai: hoʻopaʻa i ka hoʻopaʻapaʻa televise. Ua ʻae ʻo Zelensky, akā ma ke kahua pāʻani ʻo Luzhniki wale nō. ʻOiai ua ʻae ʻia kēia. Hoʻomanaʻo loa ia i ke kahua i hala mua me Poroshenko. Eia kekahi, ʻoi aku ka ʻokoʻa o ka puni mua. A he koʻikoʻi ka anti-rating o Medvedev.
  Akā ʻo ka hoʻopaʻapaʻa TV ua like ia me ke kanaka lumo e hopu ana i nā ʻōpala. ʻO ka hālāwai hope loa ma ka Pōʻalima, a ʻo ke koho balota ʻana ma ka Lāpule.
  ʻO Medvedev, ma keʻano laulā, ke hoʻomākaukau nei. Akā ʻaʻole ma kona ʻaoʻao ka ʻoiaʻiʻo. A ua hōʻike ka ʻike o Poroshenko ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻololi i nā ʻoiaʻiʻo me ka ʻōlelo hoʻokahi wale nō. E like me ka hiki ʻole iā lākou ke lanakila iā Mayor Luzhkov, ʻo ia wale nō ka manawa ma ka mōʻaukala holoʻokoʻa o Moscow i hana ai nā kīwī kikowaena kūʻē i ke poʻo o ke kūlanakauhale.
  Akā ʻaʻole hiki i ka propaganda ke ʻoi aku ma mua o ka hoʻokō waiwai o ka mayor Moscow. A mai koho balota iā Kiriyenko, ka mea kākau o ka paʻamau! Akā, ʻo ia ka mea i hoʻokiʻekiʻe ʻia ma mua o nā mea a pau . Malia paha ua kau ʻia ka moho lanakila ʻole i ka luna ʻoihana.
  Eia naʻe, ua hoʻolaha nui aku ka media Lūkini no Zelensky. ʻAʻohe mea i manaʻoʻiʻo iā Medvedev. ʻAʻole makemake ka ʻAha Kiekie e hoʻolohe i ka hihia hoʻopau koho.
  ʻO ka manaʻo i kēia manawa, ua paʻa ke kahua pāʻani i ka piha. Literally overflowing.
  A he mea maopopo e hiki mai ana ka hoopaapaa ko'iko'i. Eia naʻe, ua maopopo mai ka helehelena o Medvedev ua aneane hiki iā ia ke hoʻoholo me ka lanakila. Akā, pono ke hana hope.
  I ka pō o ka hoʻopaʻapaʻa, ua koho ʻo Medvedev iā Vladimir Zhirinovsky i Kuhina no nā Kuloko. ʻO kēia ka hōʻailona hope loa o ke kaumaha. Akā ʻo Zhirinovsky, ʻo ka ʻike ʻana he ʻoi aku ma mua o kanawalu pākēneka o ka poʻe koho i mākaukau e koho balota iā Zelensky, ʻaʻole i makemake iki e hakakā me ke poʻo o ka mokuʻāina e hiki mai ana. ʻOiai,ʻoiaʻiʻo, ua hoʻomaopopoʻo iaʻaʻole hiki iā ia ke loaʻa kahi wahi ma ka hui o Zelensky.
  ʻAe, ua ʻelemakule ʻo Vladimir Volfovich. Eia nō naʻe, ʻo Anatoly Kashpirovsky he Kuhina Nui o ke Ola a me ke Kuhina Nui. Akā ʻaʻole ʻo ia makemake nui e hoʻolaha no Medvedev. Eia naʻe, loaʻa iā ia ka manawa e noho ai ma ka hui. Nui ka makahiki a ʻo ia hoʻi ka ʻike. A maikaʻi loa koʻu kino kino.
  ʻAʻohe mea kupanaha ka hanana Kashpirov.
  Ua hoʻomaka ka paio ma ke kahua pāʻani me ke aloha ʻana. A me nā ʻōlelo akamai. Akā ʻoi aku ka hou o Zelensky, ʻoi aku ka hilinaʻi, ʻoi aku ka manaʻo, a ʻoi aku ka ʻoihana.
  Ua hopohopo nui ʻo Medvedev a ua hoʻomaka ʻo ia e uē. ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻomaopopo. A maikaʻi ʻole nā mea ma ka ʻāina. Kākoʻo maopopo ka poʻe iā Zelensky. Paʻa loa nā mea a pau ma ʻaneʻi.
  Hoʻopili ʻia nā huaʻōlelo āpau a Zelensky me ka paʻi ʻana, a ʻo Medvedev hoʻi i boo. ʻO ia hoʻi, he hāʻule maoli ka hoʻopaʻapaʻa.
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - He ʻike koʻu!
  Pane ʻo Zelensky me ka ʻakaʻaka:
  - Me kēlā ʻike, e hele wale i nā mea mālama!
  Ua pane ʻo Medvedev:
  - Ua lawe māua ʻo Putin iā Crimea!
  Ua pane ʻo Zelensky me ka naʻauao:
  - Ka lima o ka ʻaihue a me nā lima pōkole!
  A pēlā nō ka hoʻopaʻapaʻa ʻana, akā ua lanakila ʻo Zelensky. Ua ʻoi aku ka naʻauao a me ka hoʻomaopopo ʻana ma mua o Medvedev a hauʻoli ka lehulehu.
  Ma hope koke iho o ka hoʻopaʻapaʻa televise, ua hoʻopuka ka Pelekikena Pelekikena o Rūsia i ke kauoha e hoʻokiʻekiʻe i nā uku ʻelima manawa a ʻehiku mau penikala! Akā ua like ia me he mea hoʻohenehene.
  Ua ʻakaʻaka wale ka poʻe o Medvedev. ʻOiai ua maopopo i ka pō o ke koho balota e hana ana lākou i kahi mea ʻē aʻe!
  Ua hoʻoholo pū ʻo Medvedev e hāʻawi i ka Order of St. Andrew the First-Called iā Stalin a me Lenin. Pono e ʻōlelo ʻia he naʻauao kēia hoʻoholo, akā lohi. Makemake ʻo Dmitry Medvedev e lanakila ma luna o nā komunista. A ʻoi aku ka poʻe Stalinist. Akā i ka manawa like, lawe ʻo ia a hāʻawi i ka hōkū i ka hero Tukhachevsky. He neʻe kupaianaha nō hoʻi kēia a me ka hoʻāʻo ʻana i ka hoʻokalakupua e ka poʻe liberal.
  Ua hoʻāʻo ʻo Medvedev e ʻoluʻolu i kā mākou a me kāu. Hāʻawi ʻo ia i ka Patriarch, ka Pope a me nā alakaʻi o nā hoʻomana Karistiano. ʻO ka poʻe Kalawina mua. A ʻo nā Molimau a Iēhova i hoʻihoʻi ʻia i ko lākou kuleana, akā he mea liʻiliʻi kēia. ʻO nā mea like, pāpā ʻia lākou mai ke koho balota, a ma ke ʻano laulā ke make nei kēia hui!
  Hāʻawi ʻo Medvedev i nā mufti a me nā lama. Ua hoʻāʻo ʻo ia e lanakila i nā mea a pau ma kona ʻaoʻao. He mea kupaianaha ka ua o na mekala a me na kauoha. I ka manawa like, ua hāʻawi aku ka pelekikena ʻoihana i nā ʻelele a pau o State Duma i ka bonus miliona miliona. Eia naʻe, ʻoi aku ka makaʻu o kēia ma mua o ka huki ʻana i nā kānaka iā ia.
  Ma hope aʻe, ua ho'āʻoʻo Medvedev e hoʻokumu i nā kauoha hou: ke Kauoha a Peter ka Nui, ke Kauoha o Ivan the Terrible, ke Kauoha o Alexander the Liberator, ke Kauoha o Nicholas II a me ke Kauoha o Brusilov. Ua hoʻihoʻi hou ʻia ke Kauoha o Lenin a me Stalin.
  Ua ʻimi ʻo Medvedev e huki i nā koho balota like ʻole ma kēia ʻano. A me ka hana ʻana ma ke kumu: ʻo kāu a me kā mākou! Akā i kēia hihia, ua hoʻāla ka omnivorousness i ka hilinaʻi ʻole o ka poʻe - ʻōlelo lākou, he wahine hoʻokamakama politika. Me he mea lā ua poina ka poʻe ʻo Putin pū kekahi me ka hema a me ka ʻākau. A ua hoʻāʻo hoʻi au e lilo i omnivore.
  Eia naʻe, ʻaʻole ʻae ʻia ka mea i ʻae ʻia iā Jupiter i ka bipi! ʻO Putin mai ka hoʻomaka ʻana, ʻoiai ke ala o ka hope o Yeltsin, inaina ʻia e ka poʻe, ua hauʻoli i ke aloha o ka poʻe a me ka elite. ʻO ka poʻe komunista nō hoʻi i makaʻu e ʻōlelo kūʻē iā ia, a ua koho lākou e hōʻoia iā ia i kuhina nui me ka hakakā ʻole a me ke kūʻai ʻana.
  Akā ʻaʻole i aloha nui ʻia ʻo Medvedev. ʻIke ʻia he naʻauao loa ʻo ia a ma ke aka o Putin. ʻAʻohe mea i manaʻo iā ia he mea hakakā maoli a he aliʻi. Ma keʻano holoʻokoʻa, ma hope o Putin, ʻike ʻia kekahi mea hope me he dwarf politika a he hewa. A ua ʻike ʻia ʻo Zelensky e like me ka charismatic, e like me ke aliʻi fairy-tale. A ʻaʻole ia he pōpoki i loko o ka poke, akā he aliʻi kūleʻa nāna i huki iā Ukraine mai ka puʻu, a i ʻole ma waho o ka lua.
  ʻOiaʻiʻo, ua pilikia mua ʻo Ukraine ma muli o ka hemo ʻana o nā pilina me Russia. A eia paha ʻaʻole hewa nui ʻo Poroshenko. Inā i loaʻa kekahi mea e like me kēia ma Belarus, inā he hemahema loa ia. Ma ke ʻano o ka ʻoihana, ikaika ke aupuni Ukrainian! Ma Belarus, ma kahi ʻē aʻe, aia wale nō nā sycophants a me nā dishevelers. I kekahi manawa he mau kanaka ikaika ko Putin ma kāna hui, e like me Rogozin a i ʻole Tkachev, akā ua wehe koke ʻia lākou.
  ʻO Medvedev, i kekahi hihia, he kanaka i ʻike ʻole ʻia he aliʻi hānau, a no laila ʻaʻole maoli kēia tsar a ma ka ʻaha hoʻokolokolo.
  Ma kekahi mau 'ano, ua like 'o ia me Gorbachev, ka mea i aloha 'ia e ka po'e ma'amau o ke Komohana, akā makemake 'ole i waena o lākou iho. ʻO kekahi hapa, ʻoiaʻiʻo, hoʻomaka lākou e makemake ʻole iā Gorbachev ma muli o kāna hakakā ʻana me ka ʻona. ʻO nā mea inu ʻona a me nā mea inu, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole i kala i ka hemahema o ka vodka. He haunaele waina. A nalo aku la na paka.
  ʻAʻole, ua maopopo ʻo Gorbachev ʻaʻole lākou i makemake iā ia wale nō ma muli o kona ʻōhule. ʻO Medvedev, ma ke ʻano he kuhina nui, ua hōʻike ʻo ia iā ia iho he ʻoihana waiwai nāwaliwali loa. A inā ʻaʻole ʻo Zelensky, loaʻa iā ia nā pilikia me ke koho ʻana i kahi kau hou.
  I kekahi manawa ua huki ʻo Putin iā Medvedev ma nā pepeiao.
  Akā i kēia manawa ua haʻalele ʻo Putin i ka pāʻani - ua hoʻohaʻahaʻa ʻo ia i kona olakino, hoʻokele lima a hoʻopaʻa iā ia iho me ka hockey. He mea pono anei ke pii i ka hau i keia makahiki hanohano? ʻOi loa me ka loaʻa ʻole o nā mākau i kou wā ʻōpiopio?
  Ua puhi ʻo Putin, ua hoʻonui ʻia. A me ka ʻole o ia, ʻaʻohe mea nāna e hoʻōki iā Zelensky. Eia kekahi, ua alakaʻi ʻo Putin iā ia iho i nā kulekele limahana ma ke ʻano ʻaʻole i loaʻa iā ia kahi pani kūpono. E like me Stalin, ka mea i hana ia i lanakila ai ʻo Khrushchev iā ia, a lilo i banekorupa. A ma ʻaneʻi ʻaʻole ʻo Medvedev i alakaʻi kūpono no ke aupuni Lūkini.
  Ma ka Pōʻaono ma mua o ke koho balota, hoʻolaha nā kīwī Lūkini āpau i kahi kiʻiʻoniʻoni e pili ana iā Zelensky. Ma keʻano maʻamau, me ka manaʻo e hōʻino. Aka, he kakaikahi na mea i hoikeia. A ua hōʻike ʻo propaganda i kona hemahema. A he nui nā kaila i ʻōlelo i ke kiʻiʻoniʻoni.
  Hāʻawi ʻo Medvedev i nā kauoha i nā pūkaua he nui. Loaʻa hou i ka hāʻule hōkū.
  Me ka manaʻo ʻole, ua hoʻokumu ʻo ia i kahi Order of Botvinnik hou, ʻekolu degere: keleawe, kālā, a me ke gula. A me ke Kauoha a Alekhine. A me ke keleawe, ke kala a me ke gula.
  Ua hoʻolaha hou ʻo Medvedev ma ke kauoha e hoʻololi ʻo Rūsia i pūʻali koa ʻoihana i loko o ʻehā makahiki. A ho'ēmiʻia ke ola lawelawe iʻeono mahina.
  Ma hope aʻe, ua hoʻolaha ka pelekikena ʻoihana e hāʻawi ʻia nā koa koa a me ka poʻe lawelawe ma nā wahi wela i ka hōkū Hero o ka Russian Federation. He aha ka mea i lilo i ʻanuʻu ʻaʻohe analogue.
  Ua ʻimi maopopo ʻo Medvedev i kahi o ka mōʻaukala. Ma hope aʻe, ua hāʻawi ka Pelekikena Pelekikena iā Vladimir Vladimirovich Putin posthumously me ka Order of Victory a me ka Order of St.
  ʻO kēia ka hoʻāʻo hope loa e pāʻani i ka helu o ke kiʻi Lūkini kahiko. E like me, ʻo wau ʻo Medvedev no nā makahiki he nui me Putin - aloha iaʻu me kou puʻuwai a me kou ʻuhane a pau!
  Akā ʻaʻole makemake nui ka poʻe e aloha i kēia manaʻo hoʻomalu.
  A i ka pō mai ka Pōʻaono a hiki i ka Lāpule, ua hoʻolaha ʻo Dmitry Anatolyevich Medvedev i ka hana posthumous o ka inoa ʻo Generalissimo iā Vladimir Vladimirovich Putin!
  Maikaʻi maoli kēia! Like, hāʻawi wau i ke poʻo inoa i ke kiʻi o nā makahiki i hala!
  Eia naʻe, e kōkua anei kēia iā Medvedev? He mea paʻakikī ke hoʻohuli i ka poʻe e koho balota no lākou iho ma ka hoʻomaikaʻi ʻana i kā lākou mau kiʻi kahiko a hāʻawi iā lākou me nā kauoha. No ka nui o kou ʻauʻau ʻana me nā makana, ʻaʻole ʻoe e hoʻihoʻi iā Putin. A maopopo ua haʻalele ke aliʻi kahiko a hele mai kekahi aliʻi hou mai Kyiv.
  Eia naʻe, ʻaʻole i hiamoe ʻo Zelensky, a ua hāʻawi pū ʻo ia i ka Pope. Ua hoʻomaikaʻi ʻo Francis the First i ka Pelekikena o Ukraine no nā hana hou.
  A ma Belarus, ua hoʻopau ka hui pū ʻana o nā ʻaoʻao pro-Russian i ka hōʻiliʻili ʻana i nā pūlima e hoʻopaʻa i kahi referendum no ka hui ʻana me Russia. Manaʻo ʻia kahi koho balota ma kēia mea. Eia naʻe, ʻaʻole ʻōlelo ʻia ʻo Medvedev no kēia. A eia ke kumu nui mai Zelensky, keia kii o na miliona.
  No laila ke komo nei ʻo Vladimir Zelensky i ka laina hoʻopau...
  Ua hoʻomaka ke koho balota ma Siberia. Ua kiʻekiʻe ka poʻe koho mai ka hoʻomaka ʻana. Hele nā kānaka i ke koho balota a ʻakaʻaka. Ua ʻike ʻia ko lākou hele ʻana mai no ka hoʻololi. A he mea hou kā lākou makemake. Ua luhi a luhi nā mea a pau i ka wā kahiko.
  Ua kani ka mele i ke kakahiaka.
  Ke koi nei ko mākou naʻau i ka loli
  Pono ko mākou mau maka i ka loli...
  I ko mākou ʻakaʻaka a me ko mākou waimaka,
  A i loko o nā puʻupuʻu o nā aʻa!
  Hoʻololi, ke kali nei mākou i ka loli!
  Ua mālama ʻia nā koho pāloka me ka mālie, akā nui ka poʻe koho. Hele nui mai na kanaka i ke koho balota. ʻO Nikolai Valuev kekahi o nā mea koho mua. Kiola akula ʻo ia i ka balota i loko o ka pahu balota a ʻōlelo ʻo ia.
  - E koho kākou i mea hou!
  ʻO Alexander Povetkin ma hope aʻe. Ua koho au a hāʻawi i koʻu manaʻo:
  - No nā akua Lūkini!
  Ma hope mai o ke koho balota. Kiola lākou i nā balota i loko o nā pahu balota. A ʻo Dima Bilan lāua ʻo Alla Pugacheva. Ua puka pū ʻo Lev Leshchenko a hoʻolaha:
  - E koho kākou i mea hou!
  Ua hīmeni ʻo Nikolai Baskov:
  - Lūkia waltz, lele nā ʻēheu! E hiki mai ana ka puna!
  A waiho pū ʻo ia i ka lau i loko o ka ʻōpala.
  A laila ua ʻike ʻia nā poʻe ʻē aʻe ... Ua hele mai ʻo Zelensky e koho balota ma kahi scooter a hana i kahi somersault - kahakiʻi ʻana. Ua koho a heluhelu pū lākou:
  E ʻike i ka puʻuwai o ka puʻuwai a me nā aʻa,
  Nā waimaka o kā mākou mau keiki, makuahine...
  'Ōlelo lākou makemake mākou i ka loli
  E hoolei aku i ka auamo o na kaulahao kaumaha!
  A me ka paʻipaʻi ʻana! ʻOiai ʻaʻole nona nā mele, akā na ka haku mele kaulana a me ka mea kākau ʻo Oleg Rybachenko. Akā, ua lilo'o Oleg Rybachenko i keikikāne, a i kēia manawa ua hele'o ia i kahi honua'ē a'e.
  A laila koho ʻia nā pahu pahu ʻē aʻe: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. Ua ho'āʻo ka mea hope e hoʻi ma hope o ka hoʻomaha. Akā, ua hahau ʻia ʻo ia a haʻalele.
  Ua koho balota ʻo Sofia Rotaru ma Kyiv. A minoʻaka nui ʻo ia...
  Ua hele mai ʻo Vladimir Zhirinovsky. Ua hoʻōho ʻo ia:
  - No kahi ala hou!
  A hoʻolohi ʻo ia i nā epaulets o kahi Kenela Kenela. Ua hele mai ʻo Zyuganov i ke koho balota ma ka noho huila. A hāmau ʻo ia i nā manawa a pau.
  Ua koho ʻo Grudinin i ka ʻakaʻaka ...
  Hāʻawi ʻo Garry Kasparov i kahi pāʻani like a hāʻawi pū i kāna koho. Eia kekahi, ua ʻōlelo ʻo ia e pāʻani ʻo ia me Carleson. No laila hāʻawi ʻo Anatoly Karpov i kahi kau pāʻani like.
  Ma ke ala, ua loaʻa iā Karpov ka Golden Order of Mikhail Botvinnik.
  No laila ʻo ka nīnau ʻē aʻe ʻo wai ka poʻokela honua nui a maikaʻi loa ma ʻaneʻi.
  ʻOiaʻiʻo, ua loli ka nui ...
  A ʻo Dmitry Anatolyevich Medvedev kahaha hou i nā mea a pau. Hoʻolaha ʻia mai ke kula, ke kauoha i kapa ʻia ma hope o "Oleg Rybachenko". Eia kekahi, ʻehā degere i ka manawa hoʻokahi: ʻo ke degere ʻehā he keleawe, ʻo ke degere ʻekolu he kālā, ʻo ke degere ʻelua he gula, a ʻo ke degere mua he gula me nā daimana!
  Ua maikaʻi kēia!
  Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo "Lucifer's Armageddon" i nā hale kiʻiʻoniʻoni, a ua haki nā moʻolelo o "Avatar" a me "Star Wars". Ua lilo ʻo Oleg Rybachenko i mea kākau moʻolelo maoli!
  Ua hoʻokumu pū ʻo Medvedev i kahi makana moʻokalaleo i kapa ʻia ma hope o Oleg Rybachenko - me kahi waihona makana he ʻumi mau manawa ʻoi aku ka nui o ka Nobel Prize.
  A ʻoluʻolu loa kēia!
  A laila ʻoi aku ka nui o Medvedev i hana ma ka Lāpule. Hāʻawi ʻo ia iā Oleg Rybachenko i ke kauoha a St. Andrew ka mea i kāhea mua ʻia, a me ka hōkū o ka Hero o Rusia, a me ka hōkū daimana nui o ka Hero o Rusia, ʻo ka Order of Victory. He hoʻāʻo kēia e hoʻololi i ke ʻano o ka mōʻaukala.
  E like me, e hana maikaʻi wau iā Oleg Rybachenko, a e maikaʻi nā mea a pau! I ka manawa like, e hāʻawi wau iā ia a me ka marshal i ka inoa o ka Russian Federation!
  Ua ʻike mua ʻia ka ʻikepili mua mai nā koho balota , e ʻōlelo nei aia ʻo Zelensky ma luna o kanawalu pakeneka.
  A ʻaʻole e pau ke kahe o ka ʻike...
  ʻAʻole e koho balota ʻo Medvedev. Nā hana. Ma ʻaneʻi ua hoʻopuka ʻo ia i kahi kauoha e hāʻawi ana iā Vladimir Volfovich ke kūlana o ka pūʻali koa koa. E like me, e kūpaʻa iaʻu.
  ʻOiai ʻo Zhirinovsky, me he mea lā, ua hele mua i kēlā ʻaoʻao.
  Ua lilo ʻo Lev Leshchenko i Kuhina me ka ʻole o ka waihona. Akā ʻaʻole ia he mea nui.
  Aia ka haunaele ma Kina. Makemake ka poʻe i ke aupuni demokala - ua luhi lākou i ka hoʻomāinoino! ʻAʻole ola ke kanaka i ka berena wale nō!
  Makemake au e ʻōlelo ʻaʻole i koʻu haku! Pehea ka lōʻihi e hiki ai iā ʻoe ke mālama i ke aʻo ʻana me ka lāʻau i ke kenekulia iwakāluakūmākahi?
  ʻAʻole maikaʻi loa nā mea ma Kina. ʻAʻole hiki ke hahai i nā ala o ka komunism a kūkulu i ka kapitalisme no ka manawa pau ʻole. Pono kekahi mau hoʻololi. A ʻo ke alakaʻi ʻana he conservative loa.
  Eia kekahi, makemake ka bourgeoisie hou i ka demokala a me ka hoʻopau ʻana i ka hana hoʻomāinoino a nā mākaʻi.
  He hopena nō hoʻi ka luhi o nā ʻano hana kahiko! ʻAʻohe makemake e lilo i cogs i ka ʻōnaehana. ʻAe, ma Kina i nā lā Sābati, hoʻoluliluli nā haunaele nui i ka ʻōnaehana.
  A ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa, loaʻa i ka wahine ka manawa nui loa e lilo i pelekikena. Eia naʻe, ua hoʻomaka koke ka kaulana o Floyd Mayweather . Ua piʻi mua kēia pahu hoʻokūkū lanakila ʻole i luna o nā helu.
  Me he mea lā ua hala ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa i nā lanakila hou a makemake ʻole i kahi Repubalika a i ʻole Democrat ma ka noho aliʻi. A ʻoluʻolu nō hoʻi ʻo Floyd!
  A laila e hoʻopaʻapaʻa TV hou.
  ʻO ke ahiahi Sābati kēia. E pani koke nā hale koho.
  I ka minuke hope loa, ua ʻike ʻia ʻo Medvedev. Kiola awiwi oia i ka balota iloko o ka pahu balota a haalele iho la me ka olelo ole. Ua kū ka uaki a ua pau ke koho balota.
  I kēia manawa, haʻalele ʻo Pelekikena Medvedev i Kremlin a hele i kona hale noho kokoke i Moscow.
  ʻElua mau kaikamahine i loko o ke keʻena me ia. Ma ka liʻiliʻi o kekahi mau leʻaleʻa.
  Ua nīnau ʻo Natasha, e noho ana ma ka ʻākau:
  - ʻAe, pehea ʻo Dima? I kēia manawa, e hoʻolaha lākou i kou hāʻule hope loa!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - He ʻelua mahina ma mua o ka hoʻomaka ʻana. No laila i kēia manawa ʻo wau wale nō nā mea āpau, a ʻo Zelensky wale nō ka Pelekikena o Ukraine!
  ʻO Alenka e noho ana ma ka lima ʻākau, ʻōlelo ʻo ia:
  - A hiki ke hoʻolalelale ʻia ka hoʻolaʻa ʻana! Ua pau kou mana, e Dmitry Anatolyevich!
  Ua nīnau ʻo Medvedev me ke noi:
  - Akā, hiki iā ʻoukou ke hana!
  Ua ʻānai ʻo Natasha a nīnau:
  - He aha kā mākou e hiki ai?
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev me ka wiwo ʻole:
  - Hoʻopilikia i ka hoʻolaʻa ʻana!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a pane maila:
  - A pehea?
  Ua pane pololei mai ka pelekikena hope:
  - Me he mea lā ʻaʻole ʻoe i ʻike iā ʻoe iho!
  Pane huhū ʻo Natasha:
  - ʻAʻole mākou e pepehi iā Zelensky!
  Ua kūʻē koke ʻo Medvedev:
  - ʻAe, no ke aha e pepehi ai! E hōʻoia wale ʻo ia e hāʻawi i ka lei iā ia iho!
  . MOKUNA Helu 4.
  Ua ʻakaʻaka like nā kaikamāhine...
  i ninau aku ai o Alenka me ka minoaka.
  - He aha kāu e manaʻo ai e hoʻohana i ka hypnosis?
  ʻĀnō ʻo Dmitry Anatolyevich:
  - ʻo ia wale nō! Hiki iā ʻoe ke hana!
  Pane akula ʻo Natasha no kāna hoaaloha:
  - Hiki iā mākou, akā ʻaʻole makemake mākou!
  Pīhoihoi ʻo Medvedev:
  - No ke aha kēia?
  Ua pane pololei ʻo Natasha:
  - ʻO Zelensky ka mea i koho ʻia! A ʻo ʻoe, e Dmitry Anatolyevich, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomalu i ka ʻāina!
  Ua hoʻohui ʻo Alenka me ka ʻino:
  - A maopopo loa kēia iā mākou a pau!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev me ka huhū:
  - ʻAʻole ʻoe i maopopo e lilo mākou i kolone o ke Komohana?
  Pane wiwo ole aku o Alenka:
  - Akā, e lilo ke Komohana i ko mākou panalāʻau!
  Ua hoʻohui ʻo Natasha me ka ʻakaʻaka:
  - A me ʻoe, e Misha, ʻaʻole maikaʻi ʻo Rūsia!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - E hāʻawi wau iā ʻoe i ke Kauoha o ka lanakila, ke Kauoha o St. Andrew the First-Called, Order of Nicholas II, a me kahi hōkū gula i nā daimana ...
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a ʻōlelo:
  - A i ʻole hiki iā mākou iho ke lilo i mau pelekikena a hāʻawi iā mākou iho i ʻekolu haneli kauoha?
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka:
  - Hiki iā mākou ke hypnotize iā ʻoe a lilo i generalissimos.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a ʻike:
  - A i ʻole supergeneralalissimos paha !
  Ua ʻakaʻaka nā kaikamāhine...
  Ua hīmeni ʻo Alenka:
  - A i kekahi manawa hoʻōho ka ʻenemi,
  Huna i ka makaʻu - he mōʻī wau!
  Ua hōʻike ʻo Natasha i kona mau niho a hoʻōho:
  - ʻAʻole au makemake i nā hale keaka a me nā pāʻani,
  Ma laila, hoʻololi ʻia kahi miliona no ka ruble ...
  ʻOiai aia nā hoʻololi nui ma mua -
  Aloha au iā Belobog lāua ʻo Stalin!
  A ua hoʻohana ke kaikamahine i kona mau manamana wāwae e ʻomi i ka ihu o ka pelekikena e nalowale ana.
  Ua hoʻolaha mua ʻia nā helu mai ka Hikina mamao. ʻO 91 pakeneka no Zelensky, 7.5 pakeneka no Medvedev, alakaʻi hilinaʻi o ka pelekikena Ukrainian.
  Ua huki pū ʻo Alenka i ka pepeiao o Medvedev me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻōho:
  - ʻAe, pehea ka pelekikena mua, ua kōkua anei kāu mau makana iā ʻoe?
  Ua ʻōlelo ikaika ʻo Medvedev:
  - ʻAʻole wau he ex! Ma mua o ka hoʻolaʻa ʻana, ʻo ka mea maoli!
  Ua hoʻōho ke kaikamahine:
  - Hoʻonani i ke aliʻi hou!
  Ua hōʻole nā kaikamahine kilokilo e kōkua iā Medvedev i kā lākou kāleka pu hope loa. A i kēia manawa, ʻoiai e hoʻāʻo ana ka pelekikena hope e ʻimi i kahi ala i waho o kahi kūlana manaʻolana.
  E hoʻohuli paha i ka ʻAha Kiekie e hoʻopau i nā hopena o ke koho pelekikena o Rūsia? Me he mea la he hoowalewale nui keia. Akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ua ʻano liʻiliʻi nā pilikia.
  He aha inā mākou e hoʻopuka i kahi kauoha a hāʻawi i kēlā me kēia luna kānāwai i hoʻokahi piliona kālā? Ma hope o nā mea a pau, ʻo ia ka pelekikena a loaʻa iā ia ka mana i ʻike ʻole ʻia e nā tsars! ʻOi aku ka pololei, ʻo ka pelekikena hoʻokō. A ʻoiaʻiʻo, inā hāʻawi ʻoe i kahi piliona kālā holoʻokoʻa, ʻaʻole e kūʻē nā luna kānāwai.
  No ke aha e hoʻopau manawa i nā mea liʻiliʻi?
  Ua lawe ʻia ka ʻikepili ma o ka lekiō. ʻOiai ʻo Zelensky he kanaiwa pākēneka, a ma Ukraine ua manaʻo ʻia e loaʻa iā ia kahi kokoke i hoʻokahi haneli pakeneka. Malia paha ma ka ʻāpana kāʻei ʻulaʻula, ma muli o ka lele ʻana o Medvedev me ka poʻe komunista, e nui hou aʻe, aia kekahi mau manawa ma ka Caucasus. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻoholo ʻo Ramzan Kadyrov e lawe i ka ʻaoʻao lanakila. Hiki iā ʻoe ke loaʻa kālā i ka pūʻali koa, ʻoiai ʻaʻohe makemake o ka pūʻali koa e lawelawe, ʻaʻohe makemake o ka pelekikena hāʻule.
  Ma keʻano laulā, ma hope o ka puni mua, ua nāwaliwali ka mana o Medvedev. A inā hiki iā ia ke hāʻawi i nā makana, inā ʻaʻole, ua ʻike ʻole ʻia ʻo ia.
  Ua hōʻea ʻo Dmitry Medvedev i kāna keʻena a hoʻāʻo e hoʻopili i ka waihona kikowaena. Hoʻopili ʻole ke kahu iā ia.
  Ua koi ka pelekikena hope e hoʻokaʻawale ʻia ke kālā iā ia no nā pono wikiwiki.
  Ua pane aku ke poo o ka Central Bank:
  - ʻAʻole wau e hana i kekahi mea a loaʻa iaʻu ka hōʻoia mai ka Pelekikena hou ʻo Zelensky.
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  -He pupule ʻoe? ʻO wau nō ka pelekikena o ka hoʻolauna ʻana i ka mea hou! Inā pēlā, pono ʻoe e hoʻolohe mai iaʻu!
  Ua ʻōlelo ke poʻo o ka panakō waena:
  - Wahi a ke kumukānāwai, ʻaʻole wau e hoʻolohe iā ʻoe! A ʻoiai, no ke aha ʻoe e makemake ai i ke kālā?
  Ua pane aku ʻo Medvedev me ka ʻakaʻaka:
  - Pono ʻoe i nā ʻāina no ka pilikia?
  Ua pane mai ke poʻo o ka panakō waena me ka leo koʻikoʻi:
  - Makemake ʻoe e pakele?
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - E hopu wau iā ʻoe i kēia manawa! Hoʻolohe ka pūʻali iaʻu! ʻO Zhirinovsky pono me aʻu!
  Ua ʻōlelo ke poʻo o ka Central Bank:
  - Lawe mau kēia i ka keke! A ma Moscow, ʻoi aku ma mua o kanaiwa pakeneka no Zelensky. Aia kou mana ma luna o Misha!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - Akā ʻaʻole i hoʻomaka kāu!
  A kau akula ʻo ia i luna. I kēia manawa ua paʻakikī ke kūlana. Ua kokoke e hōʻole nā pūʻali palekana i ka hoʻolohe. ʻAe, he alopeke ʻo Zhirinovsky. He mea pono anei ke koho ia ia i Kuhina Kalaiaina? E hāʻawi i ke kauoha i nā pūʻali kūikawā. A i ʻole e hoʻāʻo paha mākou e hoʻohana i ka State Duma?
  He mea maopopo e paʻa ana ʻo Zelensky i nā koho balota hou, a ʻaʻole e loaʻa i nā ʻelele he nui i kā lākou kauoha. ʻOi aku ka pololei, kokoke i nā mea a pau.
  Pono kekahi mea ʻokoʻa ma ʻaneʻi. Akā ʻaʻole hiki i ka State Duma ke kūʻē i ka poʻe. A ʻaʻole e kākoʻo ka pūʻali i ka hoʻokahuli aupuni. ʻAʻole nā Generals ma Rusia e hele i ke kaua kīwila.
  Hoʻokahi wale nō mea i koe - e kāpae i ke koho pelekikena ma ka ʻaha. ʻO kēia wale nō ka manawa kūpono e hoʻolōʻihi i kou ʻeha. Akā, e hoʻonui wale ʻia. ʻAʻole hiki ke koho hou ʻia ʻo Medvedev. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka nui o kāna anti-rating , ʻoi aku ka ʻino ma mua o Petro Poroshenko.
  Ua noʻonoʻo ʻo Medvedev i kahi koho ʻē aʻe. No ka laʻana, hoʻopau kino iā Zelensky? Akā he hewa maoli kēia. Kūlou pēlā? Eia kekahi, e hoʻopau ʻo ia iā Medvedev. A ʻo ka mea maikaʻi loa e hāʻawi i kahi hoʻomaha. No ka mea, ʻaʻole e kala aku ka poʻe iā Medvedev no ka hāʻule nui ʻana i ke koho balota.
  ʻAʻole, ʻaʻole e kūleʻa ʻo Dmitry Anatolyevich. Me ka ʻohi ʻole ʻana i ka ʻumi pākēneka o nā balota ma ke koho balota, ʻaʻole ʻo ia e noho mana.
  Ua hoʻokokoke ʻo Medvedev i ka pā. Wehe aʻela ʻo ia, lawe aʻela i kahi ʻōmole, a ninini iā ia iho i kahi cognac.
  Uku - "Napoleon", makahiki no elua haneri makahiki!
  Ua inu ka pelesidena i ke aniani. A laila ʻai au i ka lua me ka lemon.
  Ua wela koʻu ʻōpū a ua holo wikiwiki koʻu mau manaʻo. Ma hope o ke kolu o ke aniani, ʻakaʻaka ʻo Medvedev a noho iho i kahi noho. Ua hauʻoli iki. ʻOiaʻiʻo, no ke aha ʻo ia e pono ai i kēia mana? Ke kuleana piha. ʻAʻole hoʻokahi minuke o ka manawa kaʻawale, ʻaʻole hoʻokahi kekona o ka maluhia. Ma ka neʻe ʻana i nā manawa a pau, ma lalo o ka nānā ʻana o nā pahu kiʻi wikiō. Makaʻu ʻoe i ka ʻōlelo nui loa.
  Nui ka hana, akā ʻaʻohe leʻaleʻa.
  A makemake wau e moe me kahi kaikamahine. E pāʻani i ke kaua ma ke kamepiula.
  ʻOiaʻiʻo, eia ʻoe ka pelekikena, akā no ka hoʻomaka ʻana i ke kaua maoli e noʻonoʻo ʻoe i ʻelua. ʻO kēia ka mea i ʻaʻa ʻole ai ka Trump weliweli e kūʻē iā Iran.
  Hiki iā ʻoe ke kamaʻilio nui e pili ana i ke kaua, akā ʻaʻole maʻalahi ka hoʻoholo ʻana iā ia!
  Akā e hakakā i ka pāʻani, e hakakā iā ʻoe iho!
  Noho ʻo Medvedev ma ke kamepiula. Ua huli au i kaʻu Kaua Honua II punahele. ʻAʻole hiki iā ia ke pāʻani no ka manawa lōʻihi. Maʻaneʻi, iʻole e pilikia nui, hoʻohanaʻoe i ka code scammer. E like me kēia...
  A laila holo ʻoe i ka ʻenehana me ka wikiwiki o ka makani. A ua loaʻa iā ʻoe nā IS-7, kahi āu e hoʻomaka ai i nā regiment, a ʻo T-1 wale nō e kūʻē i nā Kelemania. Aia ka ʻokoʻa i ʻike ʻia i ka ikaika a me ke ʻano.
  ʻO Medvedev, ka mea kokoke i inu ʻole, no ka maikaʻi ʻole o ke olakino, ʻoliʻoli nui.
  ʻO kēia kāu e hoʻolei ai i ka pahu kūʻai nui loa a kaumaha loa o ke Kaua Honua II, ʻo ka IS-7, i ka ʻenemi. A uhaʻi ʻoe me ka pilikia ʻole. Ke hele mālie nei ke kaua a lanakila. Lawe ʻoe i kēlā me kēia kūlanakauhale.
  Ma keʻano laulā, ʻoiaʻiʻo, ua alakaʻi maikaʻi ʻo Stalin i ka ʻāina, a ua hoʻokō ʻo ia e lanakila i ka Third Reich ma lalo o ʻehā makahiki. Ua kaua lōʻihi aku ʻo Putin me ISIS. Akā he ʻenehana maikaʻi loa ka poʻe Kelemania.
  I ka pāʻani, no ka laʻana, ʻo ka tank German E-75, ʻo ka Soviet IS-7 wale nō e hiki ke hakakā iā ia ma kahi wāwae like, hāʻawi nā pahu ʻē aʻe a pau. He kapa kila ikaika loa ko E E-75. ʻOi aku ka pū ma mua o ka Soviet IS-7 a kokoke i ka mana luku.
  A ua hoʻolālā ka poʻe Kelemania e hana i kēia pahu ko lākou mea nui i ka makahiki 1945. Pehea ko kakou?
  Ua kaniʻuhūʻo Medvedev ... ʻAʻole hiki iā lākou ke hoʻokomo i ka IS-7 i ka hana nui i ka wā ma hope o ke kaua. No laila ua lōʻihi ke kaua, ʻaʻohe mea i ʻike ʻo wai ka mea i lanakila.
  ʻO Dmitry Anatolyevich, ʻona, hīmeni:
  - Aloha wau, e nā hoahānau, aloha wau! Aloha e ola, nā hoahānau! A ʻaʻole pono kā mākou ataman e hoʻopilikia.
  Ua hiamoe ʻo Medvedev i ka wā e pāʻani ana. Hoʻomaha...
  A i kekahi lā aʻe, ua ʻike ʻia nā hopena hope o ke koho pelekikena.
  Aneane 92 pakeneka o ka poe koho balota no Zelensky me Ukraine, a he 6.7 pakeneka no Medvedev. No laila, ua lanakila ka lanakila lanakila o Zelensky.
  Hoʻomaka ka hoʻolauleʻa a me ka hauʻoli ma ka ʻāina. ʻO ka hope, he ola hou, e like me ka manaʻo o ka poʻe he nui, e hiki mai ana ke ola mālamalama.
  I kēia manawa, e lawelawe ana ʻo Dmitry Anatolyevich Medvedev ma ke ʻano he pelekikena i ka wā o ka hoʻolaʻa.
  A hoʻomaikaʻi ʻo ia, ʻoiaʻiʻo, i ka mea lanakila. Ma hea ʻoe e hele ai? A ʻaʻohe mea e helu ʻeono pakeneka.
  ʻO ke Kuhina Kalaiaina ʻo Vladimir Zhirinovsky, ua kipa aku ʻo ia iā Medvedev a hōʻoluʻolu iā ia:
  - Ua koho wau iā ʻoe Dmitry Anatolyevich!
  Ua pane malie mai ka pelekikena hope.
  - Mahalo iā ʻoe!
  Manaʻo ʻo Zhirinovsky:
  - Pono paha mākou e hoʻokomo iā ʻoe i ka mua?
  Ua lulu ʻo Medvedev i kona poʻo pena:
  - ʻAʻole wau i manaʻo, ma hope o ka lanakila ʻana i ka lua o ka puni, e hāʻawi mai lākou iaʻu i ke kuhina nui. ʻAʻole pololei kēia i ka politika.
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Zhirinovsky:
  - Eia naʻe, pono e loaʻa kekahi mai Rusia ma kou wahi. No laila ʻo wai inā ʻaʻole ʻoe?
  Ua manaʻo ʻo Medvedev:
  - ʻO Andrei Navalny paha!
  Ua hōʻike ʻo Zhirinovsky i kona mau niho a ʻuā:
  - Andrei Navalny? Mai hana kēia!
  Ua ʻohi ʻo Medvedev i kona poʻohiwi a ʻōlelo ʻo ia me ka piʻoloke:
  -Hele ana ʻoe ihea?
  Ua hoʻōho ʻo Zhirinovsky:
  - ʻAe, e hopu wau iā lākou a pau!
  Ua hoʻoluliluli ʻo Medvedev i kona lima:
  - Ua lawa! Me he mea lā ua pau ko mākou manawa! E hoʻomaha ana au i ka mokupuni ʻo Canary. He aha kāu e hana ai?
  ʻO Zhirinovsky, e hoʻopololei ana i kona mau maka, pane maila:
  - Lobby no ka pono o kāu mau hoaaloha! A hiki i ka lawe ʻana o Zelensky i kāna mau hana ma ke ʻano he pelekikena o Rūsia a me Ukraine!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev me ke kaumaha:
  - ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole maʻalahi kēia ... A laila e wehe lākou iā ʻoe i ʻekolu ʻili!
  Ua nīnau ʻo Zhirinovsky, me ka ʻokiʻoki ʻana i kona mau maka:
  - E ʻoluʻolu e hoʻolilo iaʻu i mākaʻi o ka Russian Federation! ʻAe, he aha ka waiwai iā ʻoe!
  Noʻonoʻo ʻo Medvedev no kekahi mau kekona, a laila hoʻolaha:
  - Maikaʻi! ʻAʻole wau e hoʻolilo iā ʻoe i ilamuku wale nō, akā, e hoʻihoʻi au iā Beria i ke kūlana o ka ilamuku! E kūpono ana!
  Kuno ʻo Zhirinovsky i ka ʻae ʻana:
  - E pili ana iā Beria, ʻae!
  Hoʻopili ʻo Medvedev i kona mau maka a nīnau:
  - A pili iā ʻoe?
  Ua pane pololei ʻo Zhirinovsky:
  - A e mālama mai iaʻu e like me ke aliʻi! Uku au i ka mea a'u i makemake ai!
  Ua kunou ʻo Medvedev i ka ʻae ʻana:
  - ʻAe, pēlā nō!
  A kauoha ʻo ia e hoʻomākaukau i nā ʻōlelo ʻelua no ka hāʻawi ʻana i nā kūlana o ka ilamuku.
  Ua hauʻoli ka pelekikena hope o Rusia. Ke manaʻo nei hiki iā ia ke hauʻoli piha i nā pāʻani kamepiula.
  A leʻaleʻa lākou i ka pāʻani...
  Akā ʻoiaʻiʻo, no ke aha e hana ai ka pelekikena i kekahi mea ʻē aʻe? I kēia manawa ua ulu nui ka ʻenehana i hiki iā ʻoe ke lilo i kekahi. Na ka Haku ke Akua. A kūikawā i ka pāʻani e hana i nā universes.
  Eia kekahi laʻana, ma ke keʻena o ka pelekikena hana he nui nā pāʻani likeʻole, me nā mea hou loa.
  Hoʻoholo ʻo Medvedev e pāʻani i kahi pāʻani hoʻolālā manawa maoli. Kelemānia i ka makahiki 1939. ʻAe, no ke aha ʻoe e hoʻohana ai i ka code scammer? Hoʻohui ʻoe iā ʻoe iho i ʻelima tausani Panthers, ʻekolu tausani Tigers a me ʻumi tausani Focke-Wulfs. A kau ʻoe i kēia mau pūʻali e kūʻē i ka ʻenemi. A e hoouka aku oe ia Polani, aole he hapaumi o ia mau puali.
  A hoʻomau ke kaua e like me kou makemake, me ka pahuhopu hoʻokahi a lanakila. ʻO Medvedev, e ʻoiaʻiʻo, he lanakila nui ma aneʻi. Hoʻopiʻi ia i ka ʻenemi me he mea lā e wāwahi ana i nā plums me kahi paʻi.
  Ua maʻalahi a ʻoi aku ka wikiwiki o Polani ma mua o ka mōʻaukala maoli. Hoouka oe ia Farani. Hoʻomaka ʻoe i ʻumi kaukani kaʻa E-75 iā ia me ka hoʻohana ʻana i kahi code rogue. E nānā kākou, nā kaʻa nani. ʻAʻole hiki ke hoʻopilikia ʻia i nā pū Farani, akā make ma kahi lōʻihi. Ua pana lākou i nā kaʻa ʻenemi.
  Ua lele ʻo Medvedev i ka hauʻoli. E like me ka pāʻani, neʻe wikiwiki ʻo ia, a ke lawe nei iā Paris ... A laila pehea e pili ana i nā trifles? E lawe kaua iā Sepania i ka manawa like, i ʻole e huhū nui ʻo Franco .
  A no ka hoʻouka kaua ma Gibraltar e hoʻohana mākou i nā mokulele mokulele. Ma hea e hele ai ka poʻe Pelekania?
  ʻOiaʻiʻo, i ka manawa like mākou e hoʻohana ai i ke kālā no ke kūkulu ʻana i nā moku kaua a me nā mea lawe mokulele. He mea paakiki no Beritania ia manawa. Eia hoʻokahi haneli mau mokulele mokulele a me ʻelua haneli mau moku kaua. He ikaika nui kēia.
  A laila aia nā moku e pae ana. Hana ʻoe i nā pahu o ka "E" -U moʻo, kahi hoʻololi hou o ka "E". Ma ʻaneʻi e hoʻolei ʻoe i kahi pahu "E" -50-U, kahi mīkini ʻaʻole hiki iā ʻoe ke komo i kēlā me kēia kihi.
  A e hoʻomāinoino ʻo ia i ka poʻe Pelekania. Eia ʻelua mau kaikamāhine maikaʻi i loko o ka pahu pahu e ʻakaʻaka ana i ka pelekikena o Rusia.
  Honi ʻo Medvedev iā lākou ma ka pane.
  Penei mākou e pāʻani ai...
  A ke neʻe nei nā pahu kaʻa hou loa i Lākana. A me ka hana ole, lawe lakou i ke kapikala o Enelani.
  Ua hīmeni ʻo Medvedev:
  - Luuluu ka honua! E ʻai kākou i ka pōpoki!
  ʻOiaʻiʻo, hoihoi a maʻalahi ke pāʻani. Ua lawe au i ka code scam a kau i ka mea āu e makemake ai. No laila, hopu ʻoe i ka Balkans a hele i ʻApelika. Hoʻopaʻa hoʻi ʻoe, a pēlā pū kekahi. Hana ʻoe i nā pūʻali, inā he kālā kāu. A hāʻawi pū ka ʻāina pio i ke kālā. ʻAe, e hoʻāʻo, e hele a puni ʻApelika.
  Ke wehe nei ka USSR i mua. He kanakolukumamāhā kūʻē i ka moʻo E-50-U, kahi i hoʻopaʻa ʻia he ʻumi tausani. Inā he kaʻa ka E-50 me ke kapa kila like me ka Tiger-2, ʻoi aku ka nui o ka piʻi kūpono, a ʻoi aku ka ikaika o ka mea kaua, a ʻoi aku ka ikaika o ka mīkini. ʻO ka E-50-U, me ke kaumaha like, ua hoʻohālikelike ʻia me ka Soviet T-64, a ʻoi aku ka ikaika o ka ʻenekini turbine kinoea.
  ʻAe, ʻaʻole like nā pūʻali. Ma ʻaneʻi hakakā nā hanauna ʻokoʻa o nā kaʻa.
  A ʻo Medvedev, ʻoiaʻiʻo, e holo ana ma luna o ka lio ʻeleʻele.
  ʻO nā ikaika, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole like. Hiki iā ʻoe ke hoʻohui i ka E-75-U, he mīkini pepehi squat kēia, hiki ʻole ke hoʻokomo ʻia e nā pū moku.
  A pehea ʻo ia e hehi ai iā ia iho. ʻAʻohe mea hiki ke hoʻōki.
  Hoʻokani ʻo Medvedev e like me ke keiki liʻiliʻi. ʻAe, ʻae, a laila pehea. A ʻaʻohe mea makemake e ʻike iā ia. Ua eo a poina ka pelekikena hope.
  Aloha wale nā kānaka a pau i ka poʻe lanakila.
  Ua hīmeni ʻo Dmitry Anatolyevich:
  A ke kū nei mākou i nā ʻino,
  Mai ke aha a me ke kumu ...
  Noho i ka honua me ka ʻole o ka pīhoihoi,
  He mea hiki ole i kekahi
  Pōmaikaʻi, hāʻule,
  ʻO nā lele a pau, i luna a i lalo,
  ʻO kēia wale nō ke ala, ʻaʻole ʻē aʻe.
  ʻO kēia wale nō ke ala, ʻaʻole ʻē aʻe!
  E ola kahaha!
  Kahaha! Kahaha!
  E ola kahaha!
  Kahaha! Kahaha!
  E ola kahaha!
  A ʻoi aku ka hauʻoli o Medvedev. I kēia manawa, ua noho kona pūʻali koa iā Ukraine, Belarus, a ke hoʻokokoke loa nei lākou iā Moscow!
  Ua ʻōlelo ka Pelekikena Lūkini mua:
  - He pāʻani ko mākou ola!
  A lawe i ke kapikala o ka USSR ma ka ʻino. ʻOiaʻiʻo, e kūʻē i ka pūʻali koa o 1941, he mau kaʻa me nā ʻano mai nā kanaono a hiki i nā kanahiku, a ʻo ka mea nui he nui lākou.
  ʻO Medvedev e winks iā ia iho ... Ua lawe ʻia ke kapikala ʻo Moscow. A i kēia manawa hiki iā ʻoe ke lawe ma luna o ka Caucasus ... A i ka manawa like, e lawe i ka hema o ʻApelika nou iho. A e hele aku i Argentina.
  A mai laila mai e hoouka aku ia USA. He luna koa maikaʻi ʻo ia. Aia ka ʻenemi ma hope o ka nui a me ka maikaʻi o nā pūʻali koa.
  Ua hīmeni ʻo Medvedev me ka ʻoliʻoli:
  - E hele wiwo ʻole mākou i ke kaua! No ka mana o ka Soviets! A e holoi mākou i nā mea āpau i ka hakakā no kēia!
  Ua lawe ʻia ʻo Medvedev no kekahi manawa mai ka pāʻani. Ua kāhea ke Kuhina Kū'ē Lūkini, i pani iā Shoigu Trubetskoy. Ua nīnau ʻo ia i ka pelekikena e noho nei:
  - I ka manawa hea mākou e hoʻohiki ai i ke alakaʻi hou?
  Ua pane pololei ʻo Medvedev:
  - Ma kahi e pono ai, i ka hoʻolauleʻa!
  Ua ʻōlelo ʻo Trubetskoy:
  - Ke makemake nei ka pelekikena hou o ka ʻāina hui e hoʻopaʻa ʻia i kēia pule aʻe. No laila ʻaʻohe manawa e ʻaihue!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - ʻAʻole kēia e like me kā mākou kumukānāwai a me nā kānāwai!
  Ua ʻōlelo ʻo Trubetskoy:
  - A ua ʻae ʻo Yeltsin i kēia kumukānāwai ʻaʻole e like me ke kānāwai a me ke kumukānāwai kahiko. ʻO kaʻoiaʻiʻo, ua manaʻo ka poʻe he nui e hāpai ʻo Putin i kumukānāwai hou, akā ʻaʻole i hiki!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - ʻAʻole ia ka manaʻo maikaʻi loa no kēlā me kēia pelekikena hou e aʻo i kahi kumukānāwai hou!
  Ua kūʻē ʻo Trubetskoy:
  - Akā hiki iā Putin! Ua ʻoi aku kona maʻalili ma mua o Yeltsin, a ʻo ʻoe, Dmitry Anatolyevich!
  Kuno ʻo Medvedev a ʻae aku.
  - ʻOi aku ka maikaʻi a ʻoi aku ka maikaʻi loa! Me ka ʻole o Putin, ua hewa nā mea a pau, a ua lawe ʻo Zelensky i ka mana ma Rūsia.
  Ua ʻōlelo ʻo Trubetskoy:
  - A loaʻa iā Lukashenko kahi manawa, akā nalo ʻo ia i kona manawa. Pono mākou i neʻe wikiwiki!
  Ua hōʻike pololei ʻo Medvedev:
  - Ua makaʻu ʻo Lukashenko i nā koho hoʻokūkū ma Rusia. A ʻaʻole i lawe ʻo Zelensky i ka pilikia inā ʻaʻole hiki i ka puʻuwai o Putin ke kūpaʻa. Hoʻopau ʻia ka mālama ʻana i ka ʻāina me ka lima! Ua pau loa ʻo Putin i ka hana!
  Manaʻo ʻo Trubetskoy:
  - ʻAe, no laila pono mākou e ʻae i ka hoʻolaʻa ʻana i ka lā wikiwiki a i ʻole?
  Ua pane wiwo ʻole ʻo Medvedev:
  - E hana e like me kou makemake! ʻAʻohe oʻu manaʻo hou! E hoʻomaha au i ka hoʻomaha hanohano a ola no koʻu leʻaleʻa ponoʻī. Malia paha e kaʻahele au i ka honua! Ua lilo au i peresidena a me ke kuhina nui no ka manawa mooolelo no Rusia! Pehea ka lōʻihi e hiki ai iā ʻoe ke pili i ka noho aliʻi?
  Ua ʻae ʻo Trubetskoy:
  - ʻAe, inā pēlā, e hele mai nā loli! He aha ka hana me Shoigu?
  Ua pane anuanu ʻo Medvedev:
  - E hoʻomaha iā ia! Nui ka penihana a ka ilamuku. E kaʻahele iā ia a puni ka honua. Ua ʻae au iā ʻoe e loaʻa ka waiwai ma waho!
  Kuno ʻo Trubetskoy a ʻōlelo:
  - Ua hoʻokaʻawale ʻo Putin iā Rūsia mai ka honua! ʻOiai mākou i kaumaha ma nā ʻōlelo i loko o ka hohonu o ko mākou ʻuhane, ua hauʻoli mākou i kona make ʻana! ʻO Zelensky, e ʻike kākou! Ua makemake ka nui o mākou i nā kauoha e like me ke Komohana. Loaʻa e like me ka USA, akā hana ... E like me ka USSR!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - ʻAe, ma lalo o Stalin, ua hana ikaika nā luna! Mai manaʻo ʻoe ua piha lākou i ka meli!
  Ua nīnau ʻo Trubetskoy:
  - He aha kāu e hana ai?
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Medvedev:
  - He pelekikena wau, a e hoʻomaha wau ma ke ʻano he pelekikena. Nui ʻo ia... A e hauʻoli wau i ke ola! No ke aha la au e hana ai!
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Trubetskoy:
  - Hiki iā Zelensky ke hāʻawi iā ʻoe i ka pou aʻoaʻo me ia!
  Ua haʻi ʻo Medvedev:
  - ʻAe! Ua akamai ʻo ia me kaʻu ʻōlelo ʻole! I ka pōkole - e hoʻokō i ka hoʻolaʻa! Ua hoʻouna ʻo Dmitry Anatolyevich i kāna!
  Ua ʻae ʻo Trubetskoy:
  - Hoʻolaʻa ʻae!
  Ua kau ʻo Medvedev. Ua hoʻoholo wau e hoʻopau i ka pāʻani. ʻO kahi mea i loaʻa ʻole iaʻu ka manawa ma mua. A ma ka liʻiliʻi me ka noʻonoʻo ʻana i ka United States.
  A i ʻole ma ka pāʻani. Eia naʻe, nāwaliwali ka ʻAmelika Sherman e kūʻē i ka E-75-U. Akā he nui nā mokulele o ʻAmelika Hui Pū ʻIa, ʻoiai inā ʻaʻole ikaika lākou e like me nā mokulele Kelemania.
  Akā ʻo ka maikaʻi, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole like! Ke hōʻiliʻili nei nā Krauts i nā helu koʻikoʻi. ʻO nā mea hoʻokele: ʻo Albina lāua ʻo Alvina! A he mau kaikamahine kēia i ʻike ʻia e ko lākou ikaika nui.
  Ke neʻe nei ʻo Medvedev ma ʻAmelika mai ka hema. A i ka manawa like ke neʻe nei kāna mau kaʻa ma Siberia. Leʻaleʻa ʻo ia. Ma ke ala, no ke aha e lanakila ʻole ai iā Iapana? Ma kēia pāʻani hiki iā ʻoe ke pepehi i kāu mau hoa pili. Hoʻolālā kiʻekiʻe. E noi i ke code a ka mea hoʻopunipuni a ʻoi aku ka ikaika ma mua o kou hoa paio ma ka nui a me ka maikaʻi. ʻAʻole kaua, akā ʻoluʻolu maʻemaʻe. Eia nā mīkini jet huelo ʻole, ʻaʻole hiki i nā ʻAmelika ke hopu.
  ʻOi aku ka pololei, e hele i laila. A e hoʻohana i nā missiles hoʻokele radio! A hoʻoweliweli i nā ʻAmelika. Makemake ʻo Medvedev i kēia pāʻani. A hoʻoneʻe i ka pūʻali koa. Ua lawe ʻia ʻo Mexico. Ke hāʻule nei nā kūlanakauhale ʻAmelika i kēlā me kēia. ʻO ka leʻaleʻa.
  A ma ka hikina, komo nā pahu o ka "E" -U i India. Aka, heaha ka mea e hiki ai i na Beritania ke ku e ia lakou? Eia kekahi, ua hōʻiliʻili ka Third Reich i nā kumuwaiwai a ke hana nei i ka ʻenehana hou loa me ka ʻole o ka rogue code.
  Akā ua hoʻoholo ʻo Medvedev e hoʻomaikaʻi iki i ka Panther. Eia ka mua maʻamau "Panther" - frontal mea kaua o 80 - 110 mm, aoao kapa kila o 50 mm, he 75 mm pu kuniahi, barela lōʻihi o 70 EL, engine o 650 horsepower. Eia ka "Panther" -2 me ka pale kaua mua mai 120 a 150 millimeters, 60-mm ʻaoʻao, kahi pūkuniahi 88-mm me ka lōʻihi o 71 EL, a me kahi engine 850-horsepower. ʻAe, he kaʻa koʻikoʻi. A ʻoi aku ka kaumaha ʻaʻole i ka kanahākumamālima, akā he kanalima mau tona a he silhouette pōkole.
  Akā ʻo "Panther" -3. ʻO ka pale kaua mua mai 150 a 200 millimeters, nā ʻaoʻao o 82 millimeters, kahi pū o 88 millimeters me ka lōʻihi o ka pahu o 100 EL a me kahi engine o 1200 horsepower - ke kaupaona 55 tons. ʻAe, ʻoi aku ka maikaʻi o kēlā kaʻa i ka Shermans.
  Akā aia "Panther" -4. Loaʻa iā ia ka pale kaua mua mai 200 a 250 mm ma nā pali, a me ka pale kaua ʻaoʻao o 160 mm. he pu 105 mm me ka lōʻihi o ka pahu he 100 EL. He monster kēia i 65 tons a me kahi silhouette haʻahaʻa. ʻO ke kinoea turbine engine o 1500 horsepower. ʻOiaʻiʻo, kahi hoʻomohala serial maikaʻi loa, hiki ke hakakā me ka Soviet IS-7. Eia kekahi, ʻaʻole i hana nui ʻia ka IS-7.
  Akā aia nā mīkini ikaika. Ke holo nei "Panther"-5, ka mea kaua mua 250 hull ma kahi kihi o 45 degere, 300 mm turret lae ma kahi kihi, ʻaoʻao 210 ma kahi kihi, 128 mm pū ma 100 EL, ke kaumaha o kahi pahu kiʻekiʻe 75 tons, 2000 horsepower. ʻenekini gas turbine mana . He mīkini ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā hiʻohiʻona Soviet a me ʻAmelika. Hiki iā ia ke komo i ka IS-7 mai ka mamao kaua a me ka pale ʻana i nā poʻo. ʻO "Panther" -5 ka ʻenehana maikaʻi loa. ʻAʻohe mea i ʻoi aku ka ikaika o ka USSR ma mua o ka IS-7. A he ʻelima mau ʻano Tigers ka poʻe Kelemania.
  Ma hope o ka hopu ʻana i ka hapa nui o ka ʻāina ʻAmelika, ua hoʻoholo ʻo Medvedev e kipaku pū aku i ka Tiger. ʻAe, ʻo "Tiger" ka mea mua i ʻike nā kānaka a pau. ʻO ka pale kaua mua he 100-110 millimeters me kahi kokoke ʻole he slope, a ʻo ka pale kaua ʻaoʻao he 82 millimeters me ka ʻole o ka pali. A ʻo ka pūkuniahi 88-mm, 56 EL barela ka lōʻihi, he pahu uē maoli. ʻAʻole like me ka "Panthers", kahi i hakakā maoli ai ka moʻolelo mua a aia nā laʻana o ka lua. ʻO Tank "Tiger"-2 i ʻike nui ʻia ʻo "Royal Tiger".
  ʻO ka pale kaua mua: 120-150 mm ma ke alo o ka hull ma kahi kihi 50 degere, 185 mm ma ka turret mua ma kahi kihi liʻiliʻi, a me 82 mm ma ka ʻaoʻao ma kahi kihi 60 degere. Ua pale maikaʻi ʻia ma ka lae, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ke Tiga ma ka ʻaoʻao, a he pūkuniahi 88-mm me ka lōʻihi o ka pahu he 71 EL. ʻO nā pahu hana o ke Kaua Honua ʻelua, ʻo ka mea maikaʻi loa ma ke ʻano o ka mea kaua a me ka pale mua, ke kaumaha 68 tons, engine 700 horsepower - ʻoi aku ka nāwaliwali i ka hana hoʻokele.
  ʻO "Tiger"-3 kahi kaʻa hoʻolālā. ʻO ka pale kaua mua he 150-200 millimeters ma kahi kihi o 45 degere, ʻo ka mua o ka turret he 240 millimeters ma kahi kihi. ʻO nāʻaoʻao o 160 millimeters me nā pale pale. ʻEkolu ʻano o nā mea kaua like ʻole: he pūkuniahi 88 mm 100 EL, he pūkuniahi 105 mm 70 EL, a he pūkuniahi 105 mm 100 EL me ka ʻenekini o 1000 1200 horsepower. Me kahi hoʻolālā ʻoi aku ka paʻakikī a me ke kaumaha o 75 tons. ʻAe, koʻikoʻi ke kaʻa a weliweli loa. A ʻoi aku ka ikaika o ka "Tiger" -4 i mua o ka pale kaua 250 - hull i 45 degere, lae 300 millimeters inclined, ʻaoʻao 210 millimeters, pū 128 millimeters 100 EL barela ka lōʻihi, a i ʻole 150 millimeters barela lōʻihi 56 EL 0, ke kaupaona ʻana 56 EL 0. ʻenekini hoʻoheheʻe kinoea horsepower. He pahu mana loa.
  Akā ʻoi aku ka maʻalili ʻo "Tiger" -5. ʻO ka pale kaua mua: ka lae hull 350 mm ma kahi kihi o 45 degere, turret lae 400 mm ma kahi kihi o 50 mm. ʻO nā ʻaoʻao he 300 mm inclined. He pū 150 mm 100 EL, a i ʻole he pū 174 mm 70 EL, a i ʻole he pū 210 mm 38 EL. Kaumaha mea 100 tona, kinoea turbine engine mea 2500 horsepower. ʻAʻole e komo ka mīkini ikaika loa i ka IS-7 a me St. John's wort. Hiki ke hoʻohana ʻia kēia mea kūʻē iā ʻAmelika. ʻOiai pono e ʻōlelo ʻia ʻo "Tiger" -5 ʻaʻole i loko o nā papahana i ka mōʻaukala maoli. Akā, ʻaʻole hewa kekahi i pau koke ke kaua.
  Akā hiki ke hoʻomaikaʻi ʻia ka pāʻani tank virtual.
  Ua hoʻomaka ʻo Medvedev e ʻino i ke kapikala US ʻo Wakinekona a me ke kūlanakauhale nui loa o New York. Maanei hiki iā ʻoe ke hana a lanakila.
  ʻOiai kokoke. Eia ke ahi ana o Wasinetona a ke holo nei na kaa o Geremania. A ʻaʻohe mea hiki ke hoʻōki i ka Tigers-5.
  Ke hoʻopau nei ʻo Medvedev i ka hoʻouka kaua ʻana i nā poʻo nui o US a me he mea lā he lanakila. Akā aia kekahi Iapana ma mua.
  . MOKUNA Helu 5.
  He aha hou aʻe kaʻu e hana ai i ka pāʻani? Akā ʻaʻole i komo ka ʻohana Lev o nā kaʻa i ka hana. He mau monster maoli nō kēia. Akā i ke Kaua Honua ʻElua, ʻoi aku ka nui o kēia mau mīkini o nā moʻo hope. A ʻoi aku ka ʻoi aku o ke kūʻē iā Iapana me kāna mau pahu liʻiliʻi a waena.
  Akā ua hoʻoholo ʻo Dmitry Medvedev e kipaku liʻiliʻi iā lākou.
  Eia ka pahu Lev mua, aia i loko o nā papahana wale nō, a he hapa wale nō i loko o ka metala. ʻO ka pale kaua mua o ka hull he 120 millimeters ma kahi kihi o 45 degere, ʻo ka pale kaua mua o ka turret he 240 millimeters ma kahi kihi, ʻo nā ʻaoʻao he 82 millimeters, ʻo ka pū he 105 millimeters, ʻo ka lōʻihi o ka pahu he 70 EL, ʻo ka holoʻokoʻa. 80 tona, he 800 horsepower ka engine. Ma keʻano laulā, he kaʻa i hiki ke hele pū me nā Tigers a me Panthers ma ka Kursk Bulge. Me kahi mea kaua ikaika loa no kona manawa a me ka pale lae turret maikaʻi loa. Akā ʻo ka mea pōmaikaʻi ʻaʻole ia i hōʻike mai. "Lev"-2 kaʻa papahana. ʻO ka lae hull he 250 millimeters inclined, ka lae turret 300 millimeters inclined. ʻO nā ʻaoʻao he 200 millimeters ke ʻano. Pu a i ʻole 128 mm 100 EL a i ʻole 210 mm 38 EL. Ke kaumaha 100 tona, engine 1800 horsepower. ʻAʻohe ona lua i kona mana. ʻOi aku ma mua o ka IS-7, hiki iā ia ke paʻi wale ma ka ʻaoʻao. Akā, hoʻokele hou ʻoe, a ʻike ʻia ʻo "Lion" -3, e alualu pū ana i kahi monster. ʻO ka pale kaua mua o ka hull he 350 mm, turrets he 450 mm, me kahi ʻaoʻao he 300 mm ma nā pali, he pūkuniahi o 150 mm ma 100 EL, a i ʻole 175 mm ma 70 EL, a i ʻole 210 ma 56 EL, a i ʻole ka mea hoʻolele pōhaku. ma 400 -mm. ʻO ke kaumaha he 120 tons, he 2500 horsepower ka engine.
  ʻAe, he mana weliweli kēia.
  ʻO Tank "Lion"-4 kekahi mea ʻē aʻe . ʻO ka pale kaua mua o ka hull he 450 mm, ʻo ka pale kaua mua o ka turret he 500 mm. ʻO nā ʻaoʻao o ka hull a me ka turret he 400 mm ke kuhi. He pūkuniahi 175-mm ma 100 EL, he pūkuniahi 210-mm ma 70 EL, he 500-mm hoʻokuʻu pōhaku. ʻO ke kaumaha o ke kaʻa he 150 tons, ʻo ka engine he 3500 horsepower gas turbine. Mai kahi lōʻihi e komo ai i nā kaʻa a pau, me ka IS-7 a me ka American T-93. ʻAʻole hiki i nā pū moana ke komo i loko. He mīkini ikaika kēia, a me kahi pūkuniahi keu.
  Akā ʻoi aku ka ikaika o Lev-5 ke aliʻi o nā kaʻa. ʻO ka pale kaua mua o ka hull he 600 mm ma kahi kihi o 45 degere, ʻo ka turret he 800 mm mānoanoa, ʻo nā ʻaoʻao he 550 mm ma kahi kihi. He pūkuniahi 210 mm ma 100 EL, he pūkuniahi 300 mm ma 70 EL, he 600 mm mea hoʻolele pōhaku. ʻO ke kaumaha o ka mīkini he 200 tons, ʻo ke kinoea turbine engine e hana i 5000 horsepower. ʻAʻole hiki ke hiki i nā ʻano mea kaua āpau, koe wale no nā missiles mana kiʻekiʻe , ʻoi aku ka nui o nā pū a me nā pōkā. Hiki ke ki aku i nā moku kaua a me nā mea lawe mokulele. He pahu pahu nui maoli.
  ʻAe, ma ka pōkole, aia kahi mea e pāʻani ai. Ke kau nei ʻo Medvedev i ke koʻikoʻi iā Iapana.
  Akā ua hoʻopau hou ʻia ʻo ia.
  Kāhea ka luna FSB a ʻōlelo:
  - Dmitry Anatolyevich, e hāʻawi anei ʻoe i kahi ʻaha kūkā i nā mea nūpepa?
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Medvedev:
  - Koe aku!
  - No ke aha mai?
  Ua pane aku ka pelekikena hope:
  - He kuleana koʻu e nīnauele a ʻaʻole paha! No laila ua hoʻoholo wau ʻaʻole e hāʻawi i kēia manawa!
  Ua kunou mai ka luna FSB:
  - Hiki iā ʻoe ke noho mālie i kēia manawa! ʻAʻole e pau ka nīnauele! Akā e ʻimi mākou i kahi ʻē aʻe!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - E nā mea a pau, e noho i lalo! Inā he mea, nui ka penikala o kāu general! Hiki iā ʻoe ke ola me ka hana ʻole!
  Ua nīnau ka luna FSB me ka haʻohaʻo:
  - ʻAʻole anei he mea minamina ke kaʻawale ʻana me ia mana nui?
  Ua pane pololei ʻo Medvedev:
  - He mea minamina, ʻoiaʻiʻo, akā hāʻawi ke kanaka i ka mea hiki ʻole!
  Ua hoʻi hou ʻo Medvedev i ka pāʻani. Ua loaʻa i ka pelekikena mua o ka ʻāina nui loa a waiwai waiwai o ka honua. A no ke aha e pāʻani ʻole ai inā hiki iā lākou ke hana me ka ʻole o kēia manawa. ʻOiai ʻo ia ke poʻo o ka mokuʻāina.
  Akā pehea e hiki ai iā ʻoe ke pale aku i ka hoʻowalewale e ʻoki iā ʻoe iho i kēlā pāʻani? ʻAe, ua hōʻea nā koa Kelemania i Chukotka. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ʻoi aku ka maʻalahi o ka neʻe ʻana i nā mea hana i ka pāʻani ma mua o ka mea maoli. A hele lākou i Kina. A malaila lakou i komo ai i ke kaua me na Kepani. ʻOiaʻiʻo, me ka hoʻohana ʻana i ka code scam, ua hoʻokuʻu ʻo Medvedev i nā pahu Lev-5 a hoʻolei iā lākou i ka samurai. A ʻo kēia nā kaʻa super class maoli.
  Pehea ka ʻeha ʻana o ka samurai. Akā ʻaʻole naʻe ka palena o ka hemolele.
  Akā, no ke aha, a hiki i ka pau ʻana o ke Kaua Honua ʻElua, ʻaʻole hiki ke holo i ka pahu Kelemania ʻoi loa "Mouse" ma o nā pae?
  He puana hou keia o ka hemolele a me ka lei o ka nani. ʻOi aku ka pololei, he aha ka mea e hiki ke hana inā ulu ka gigantomania.
  Ua hoʻomaka ʻo Medvedev e kipaku i nā ʻiole.
  ʻO ka pahu ʻiole, he pahu i loko o ka metala, ʻo ia ka mea kaumaha loa o nā mea i hoʻokomo maoli ʻia i loko o ke metala, hoʻokele a hakakā pū kekahi. ʻO ka pale kaua mua o ka "Mouse" he 150 mm ma lalo o ka hull, 200 mm ma luna o ka hull, 250 mm ma ke alo turret, a he 210 mm ma nā ʻaoʻao. E like me kā mākou e ʻike ai, ʻo ka pahu, ʻoiai i kāna ʻano mua, ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia i nā kaʻa Soviet serial ma ka lae a ma ka ʻaoʻao. ʻAʻole hiki i ka IS-2 a me SU-100 ke komo i kēia pahu mai kekahi kihi. ʻO ka IS-7 wale nō ka mea hiki ke hana i nā pilikia no ka Maus a hakakā maoli i kēia pahu. Akā ʻike ʻia ka IS-7 ma hope o ke kaua, ʻaʻole i hele i ka hana. A ua hiki i ka "Mouses" ke hakakā ma mua i ka makahiki 1943. ʻElua mau pū o kēia pahu: he 75 mm pōkole a me 128 mm 55 EL, hiki ke komo i nā pahu Soviet a pau koe ka IS-7 poʻo. Eia kekahi, ʻo ka IS-2 mai kahi lōʻihi. Aia kekahi pūkuniahi 150 mm.
  ʻO "Mouse" he 188 tons a he 1250 horsepower engine, ʻaʻole lawa. ʻO ka holoʻokoʻa, ʻo ke kaʻa ka mea ikaika loa no kona manawa, ʻaʻohe mea like.
  "Mouse"-2 he kaʻa hoʻolālā. ʻOi aku ka maikaʻi. Ma ka moʻolelo maoli, ua manaʻo ʻia e hoʻohaʻahaʻa ʻia ke kaʻa i ka silhouette a me ka māmā. Akā i ka pāʻani, ʻoiaʻiʻo, ua lilo ke kaʻa i mea maikaʻi loa, haʻahaʻa i ka silhouette, ʻoi aku ka paʻa o ka hoʻolālā, akā ʻoi aku ka kaumaha. ʻO ka pale kaua mua o ka hull Mouse he 2 350 mm. ʻO ka pale kaua mua o ka turret he 450 millimeters. ʻaoʻao 300 mm. ʻO nā pūkuniahi he 75 mm ka lōʻihi a me ka 150 mm 70 EL, a i ʻole he 210 mm howitzer, a i ʻole he 400 mm hoʻokuʻu pōhaku. Kaumaha 200 tona. ʻEnekini kinoea turbine 2000 horsepower.
  "Iole"-3 mīkini pāʻani. Pono nō hoʻi. ʻO ka pale kaua mua o ka hull he 600 mm, ʻo ka turret he 800 mm, ʻo nā ʻaoʻao he 550 mm. Nā pū 88 mm 100 EL, no ka hakakā ʻana i nā kaʻa kaua ʻenemi, a me 210 mm 70 EL. A i ʻole he 550-mm rocket launcher. ʻO ke kaumaha o ka pahu he 250 tons, ʻo ke kinoea turbine engine he 4000 horsepower. Aneane hiki ole ke pahu me na mea kaua a pau, koe nae na mea ikaika loa.
  ʻO "Mouse"-4 kahi hanana hou o ka gigantomania a ʻoi aku ka holomua. ʻO ka pale kaua mua o ka hull he 1000 mm ma kahi kihi o 45 degere, ʻo ka pale kaua mua o ka turret he 1200 mm ma kahi kihi. ʻO nā ʻaoʻao he 850 mm ke kuhi. Mea kaua: 105 mm 10EL pūkuniahi no ka hakakā ʻana i nā kaʻa kaʻa ʻenemi a lawa loa i nā ʻano kaʻa āpau. 300mm mea kaua ma 70 EL, no ka luku ʻana i nā pā kaua a me ka hana hou no nā kaʻa. A i ʻole, he 750-mm rocket launcher.
  ʻO ke kaumaha o ke kaʻa he 350 tons, ʻaʻole ia he nui no ia mau mea kaua a me nā mea kaua. ʻAʻole hiki i nā pū o ka moku kaua ke komo i ke poʻo o ia kaʻa. ʻO kahi kī pololei wale nō mai kahi missile cruise ikaika a i ʻole kahi pōkā nui loa e hiki ke luku i kēlā mīkini. Mai nā kihi a pau ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻa ʻia e nā kaʻa a pau a me nā pū hoʻoneʻe ponoʻī o ke Kaua Honua ʻElua. ʻO ka engine he 6000 horsepower gas turbine.
  ʻAe, ʻo "Mouse" -5 ka pae kiʻekiʻe loa o kēia pūʻulu. ʻO ka pale kaua mua o ka lae hull he 1600 mm ma kahi kihi, ʻo ka lae turret he 2000 mm, ʻo nā ʻaoʻao he 1500 mm ma kahi kihi.
  He pu kuniahi 128-mm me ka 100 EL no ke kaua i na kaa a pau, ua lawa loa i na lama a pau e like me ka IS-7 a me ka 900-mm rocket launcher. ʻAʻole pono nā pū ʻē aʻe. He ʻumi mau pū mīkini. ʻO ke kaumaha o ka pahu he 500 tons. ʻO ke kinoea turbine engine o 10,000 horsepower. ʻO ke kaʻa, e ʻōlelo kākou, he hemolele ponoʻī. ʻAʻohe mea hiki ke paʻi iā ʻoe ma ka lae. pahu pahu nui...
  Eia naʻe, inā manaʻo kekahi ʻaʻole hiki ke loaʻa i kahi mea ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o "Mouse" -5, a laila ʻaʻole ʻoiaʻiʻo kēia. ʻO ka noʻonoʻo o nā mea kākau o kahi pāʻani maikaʻi e pili ana i ke Kaua Honua ʻElua he palena ʻole.
  Eia kekahi laʻana, aia kekahi "Rat". Ma ka moʻolelo maoli, paʻa kēia pahu i ka moʻolelo no ka nui ma waena o nā kaʻa papahana āpau, a ua hoʻokomo ʻia i loko o ka metala.
  ʻO ka pahu "Rat" he 400 mm mua o ka pale kaua, a ʻo ka pale kaua ʻaoʻao hoʻi ke ʻano iki. Mea kaua: ʻehā mau pū 210 mm, a i ʻole hoʻokahi pū 800 mm a me ʻelua mau howitzer 150 mm, ʻumikūmākahi mau pū anti-aircraft. ʻO ke kaumaha he 2000 tons, he 10,000 horsepower nā mīkini diesel.
  ʻO Tank "Rat"-2 kahi evolution o ka hoʻolālā kaʻa me kahi hoʻolālā kiʻekiʻe. ʻO ka mua a me nā mea kaua o 800 mm, me kahi kihi nui o ka inclination rational. ʻO ka mea kaua he hoʻokahi pūkuniahi 1000 mm a me ʻehā mau howitzer 150 mm, he ʻumikūmāono mau pū anti-aircraft hiki ke kiʻi i ka ʻāina a me nā pahuhopu ea. ʻO ke kaumaha he 3000 tons, nā mīkini turbine kinoea, ka mana holoʻokoʻa he 20,000 horsepower.
  ʻO "Rat"-3 kahi mīkini ʻoi aku ka ikaika a me ka holomua. Armor 1200 - millimeters ma kahi kihi. Mea kaua: hoʻokahi pūkuniahi 1250 mm a me ʻeono mau howitzer 150 mm. He iwakālua mau pū anti-aircraft hiki ke ki aku i nā pahu hopu lewa a me ka honua. ʻO ke kaumaha he 4000 tons, nā mīkini turbine kinoea, ka mana holoʻokoʻa he 35,000 horsepower.
  ʻO "Rat" -4 kahi mīkini ʻoi aku ka ikaika a ʻoi aku ka maikaʻi. ʻO ka pale kaua o 1600 mm ma kahi kihi. Mea kaua - hoʻokahi pūkuniahi 1600-mm a me ʻeiwa mau howitzer 150-mm, iwakāluakūmālima mau pū anti-aircraft hiki ke kiʻi i nā pahu hopu a me ka honua. ʻO ke kaumaha he 5000 tons, nā mīkini turbine kinoea, hoʻomaikaʻi ʻia, ka mana holoʻokoʻa o 50,000 horsepower.
  ʻO "Rat"-5 ka pahu hauʻoli loa. ʻO ka pale kaua o 2500 millimeters ma nā ʻaoʻao a pau. Mea kaua: hoʻokahi pūkuniahi 2500 mm. A he ʻumikūmālima 150-mm howitzers. He kanahā mau pū anti-aircraft hiki ke ki aku i nā pahu hopu lewa a me ka honua. Kaumaha 10,000 tona. Nuclear reactor ma ke ʻano he ʻenekini, ka mana ma luna o 100,000 horsepower.
  ʻO ka pahu ka mea ʻoluʻolu loa i ka pāʻani. A ma ke ʻano o ke kaumaha a me nā ʻano ʻē aʻe.
  ʻAe, hiki iā ʻoe ke hāʻawi i ka ʻino o Tokyo iā "Rat"-5. ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ke kumukūʻai e pono ai ʻoe e holo i ka code scam i nā manawa he nui.
  Akā ma ka laulā, hiki iā Medvedev ke hauʻoli. Hoʻokani maikaʻi ʻo ia.
  A ua nānā hope wau iā "Rat" -5 ma ka ʻoiaʻiʻo maoli. Pehea e pāʻani pono ʻole ai.
  Akā, kāhea hou lākou iā Medvedev.
  ʻo Siluanov ka hope kuhina mua a me ke kuhina nui .
  Ua ʻōlelo ʻo ia me ka leo kaumaha.
  - Ua nalowale mākou iā Dmitry Anatolyevich! Aneane pau nā balota i helu ʻia!
  Ua ʻōlelo maikaʻi ʻo Medvedev:
  - ʻOi aku ka maikaʻi o ka nalo ʻana ma mua o ka lanakila ʻino!
  Pīhoihoi ʻo Siluanov :
  - Pehea e hiki ai?
  Ua wehewehe ʻo Medvedev:
  - Inā i koho ʻia ʻo Vitaliy Klitschko i kuhina nui o Kyiv i ka manawa mua, ʻaʻole i hana ʻia kona hoʻi ʻana i ke apo. Ma kahi o ka poʻokela nui, he mea ʻakaʻaka ka mayor!
  Siluanov i kēia:
  - ʻAe, pololei ʻoe, Dmitry Anatolyevich! Loaʻa iā Klitschko kahi pōmaikaʻi e lilo ai... Akā naʻe, ʻaʻole ʻoe i loaʻa kahi ʻike o ia pōmaikaʻi!
  Ua hīmeni ʻo Medvedev i ka pane:
  - Ua noa au, e like me ka manu i ka lewa,
  Ua noa au, ua poina au i ke ano o ka makau...
  Ua kūʻokoʻa wau e like me ka makani hihiu
  Ua kūʻokoʻa wau i ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole i ka moeʻuhane!
  Siluanov :
  - ʻAe, he haku mele ʻoe ʻo Dmitry Anatolyevich! Hiki i kekahi ke kākau i nā paukū e pili ana iā ʻoe!
  Ua pane koʻikoʻi ʻo Medvedev:
  - I kekahi hihia, hiki iaʻu ke hana mālie i kaʻu mea punahele - pāʻani i nā pāʻani kamepiula! A ma mua o kēlā, no iwakālua mau makahiki i kēia manawa hiki iaʻu ke loaʻa i kēia ma nā kūpono a hoʻomaka!
  Siluanov :
  - I nā pāʻani?
  Ua hōʻoia ʻo Medvedev:
  - Nā pāʻani pololei! A he mea pono iā ʻoe ke aʻo ʻana i kekahi hoʻolālā koa-ekomoni!
  Ua ʻōlelo ʻino ka Hope Kuhina mua:
  - Makemake au i ka hoʻomaʻamaʻa!
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev i ka pane:
  - Hoʻohewa ʻia ka ʻoiaʻiʻo ʻino, hiki iā ia ke hoʻokuke iā ʻoe!
  Siluanov :
  - Makemake ʻoe e pakele mai ka ʻoiaʻiʻo me ka honua o nā pāʻani? Mahalo!
  He mea hoohenehene ka olelo a ke kuhina nui.
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - E ʻae mai iaʻu e kau aku i ka hōkū o ka meʻe o Rusia no ʻoe!
  Siluanov :
  - E kau iā ʻoe iho, e Mr.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Medvedev a pane maila:
  - He manaʻo maikaʻi paha kēia! A i ʻole, ua hāʻawi ʻia ʻo Putin i ka posthumously!
  Ua pane aku ke kuhina nui.
  - Mahalo e Mr. Peresidena!
  Ua hoʻomau ʻo Medvedev me ke mele:
  - No nā maka hupo ʻole ...
  Siluanov :
  - No ka mea hiki i nā mea a pau ...
  Ua pau ʻo Medvedev:
  - Akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ola!
  Ua pane aku ke kuhina nui.
  - ʻOiaʻiʻo, e hoʻoneʻe paha lākou iaʻu! Me he mea lā e pono kākou e ʻōhumu!
  Ua pane anuanu ʻo Medvedev:
  - Nui nā wahi ma ka Honua!
  Siluanov a ʻōhumu:
  - I ka pōkole, e Mr. Peresidena, ua hoʻohiki ʻoe iaʻu he hōkū koa!
  Ua hoʻōho ʻo Medvedev ma luna o kona māmā:
  - E hoʻomākaukau i kahi kauoha!
  Hāʻawi lākou iā ia i kekahi pepa makana. E like me, e kākau i ka pelekikena hoʻokō.
  I ka manawa like, ua hāʻawi ʻo Medvedev iā ia i kahi hui o nā kānaka. E ʻike i kā mākou!
  ʻAe, ua lohi loa, a ua hiamoe ka pelekikena hope o Rusia.
  Ua moeʻuhane ʻo ia i kekahi moʻolelo ʻē aʻe. ʻO ka pūʻali koa Tsarist, alakaʻi ʻia e Kuropatkin, ke hakakā nei e hoʻokuʻu iā Port Arthur. Akā, ua ʻike ʻia ʻo Medvedev iā ia iho ma luna o kahi robot kaua, me nā lasers a me nā pūpū thermoquark e like me ka nui o ka hua poppy, akā e like me ka make e like me ka hāʻule ʻana o nā pōkā ma Hiroshima.
  A pehea lā e hiki ai iā Medvedev ke hakakā me nā Kepani me kāna robot kaua? Pehea na samurai i haehaeia e na tausani. A pehea i hoʻohana ʻia ai nā lasers a me nā blasters.
  A ua pepehi lakou i na Kepani, a ua pepehi lakou ia lakou. A ʻoki liʻiliʻi. A ua hoʻopau ia i ko lākou kūlana.
  Ua ʻoliʻoli ʻo Medvedev, ka mea i nalowale i kona noho aliʻi i ke kaua. Ua ʻoki ʻo ia i kēia mau samurai i ʻaʻa e hoʻoluliluli i ka noho aliʻi kapu.
  Akā, he meaʻino loa ia, e'ōlelo pololei, ma kaʻoiaʻiʻo, aia ma lalo o ke Tsar?
  Na ke Akua e hāʻawi i kēlā me kēia ʻāina i kahi tsar e like me Nicholas II. He kumu hoʻohālike maoli kēia o ke aliʻi naʻauao, a i ka manawa like he naʻauao.
  He mea minamina ka hoʻokuʻu ʻana o kahi mea ʻole e like me Kuropatkin iā ia. A i kēia manawa ua lawe ʻo Medvedev i nā Iapana. A e hehi kakou. A he mea paʻakikī loa ka hana ʻana i kēia.
  A ʻo nā kukuna laser e ʻoki iho i ka samurai e nā tausani. He mau minuke kaua hou aku, a
  ʻAʻohe pūʻali koa Iapana.
  He aha ka mea i ʻai ai nā keonimana samurai? A i kēia manawa hiki paha iā mākou ke hana i kāu mau moku.
  Ua hāpai ʻo Medvedev i ka lopako kaua i ka lewa a holo wikiwiki i nā kūlana o nā ʻauwaʻa Togolese. He aha kona manaʻo e hiki iā ia ke hana me ka naita Lūkini?
  A ʻo kēia ka wikiwiki o ka holo ʻana o kahi robot thermoquark. Aia ʻo ia ma luna o ke kai. A e hoʻokahe kākou i nā ʻauwaʻa o Togo. ʻOki i nā armadillos, nā moku holo moku, a me nā mea ola ʻē aʻe.
  E like me kēia... He aha inā e hoʻolei mākou i kahi pōkā thermoquark mini ?
  A haʻalele ke koa hou iā ia. Piʻi ka nalu a hoʻopaʻa i nā moku o ka ʻāina o ka lā hikina.
  Ua hoʻōho ʻo Medvedev ma luna o kona māmā:
  - No Rusia Nicholas,
  E haehae au i na Kepani a pau!
  A eia hou, hele ka pelekikena Lūkini hana i ka ecstasy.
  He mea maikaʻi ke hakakā me ia robota.
  E hoʻopololei i kāu samurai ponoʻī ... A ʻaʻohe Tsushima, ʻaʻohe mea e hakakā ai nā Kepani.
  Ke piholo nei na moku samurai hope loa. He lanakila kēia!
  Aia nō naʻe he mau ʻāpana o ka ʻāina o ka lā hikina e ālai ana iā Port Arthur. Pono mākou e hoʻoponopono pono iā lākou. E hoʻoholo i nā mea kū'ē a pau o ke aupuni o Tsar Nicholas.
  Ua hīmeni ʻo Medvedev me ka ʻoliʻoli:
  - A lele ka samurai i ka honua,
  Ma lalo o ke kaomi kila a me ke ahi!
  A e luku kakou i na koa i hoopilikia ia Port Arthur. Ua hāʻule maoli kekahi pā kaua ikaika. A loaʻa iā Rusia kahi paʻi ma ka maka. A ʻo ka mea nui loa, ʻoi aku ka ʻino ma mua o ke Kaua Crimean. Ma laila, ua eo ke aupuni o Tsar Nicholas II i ka hui hui o ʻEnelani, Farani, Tureke, a me ke Aupuni o Sardinia. A ua lilo ʻo ia me ka hanohano. A eia kekahi Iapana, ʻaʻohe mea i manaʻo he hoʻokūkū koʻikoʻi.
  Mai hoomanawanui o Rusia i ka hoohaahaa. ʻO ia paha ke kumu i wehe ai ʻo Stalin, me ka makaʻala a me ke kāohi ʻana i nā kulekele ʻē aʻe, i ka lua o ka mua ma ka Hikina mamao e kūʻē iā Iapana. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻohaʻahaʻa nui ka samurai iā Tsarist Russia.
  No kēia, luku iā lākou me nā pōkā thermoquark liʻiliʻi a puhi iā lākou me nā lasers.
  No laila ʻaʻole wau e ʻaʻa e lanakila iā Rusia! E ke Akua e hāʻawi iā Zelensky i mōʻī kūleʻa.
  Eia hou, ua hui pū nā Lūkini a me Ukrainians, a ʻaʻole koke e hui pū nā Belarusians me lākou.
  A e loaʻa kahi trinity o nā Slav!
  Ua hoʻopau ʻo Medvedev i nā Kepanī ma kahi kokoke i Port Arthur, a holo wikiwiki ... ua lanakila ʻo Russia iā Iapana. Ua lawe ʻo ia iā Korea, Manchuria, nā Kuril Islands a me Taiwan. Ua koi aku ʻo ia i ka poʻe Kepani e uku nui.
  Ua hoʻoikaika ʻo Tsar Nicholas II i kona kūlana; ʻaʻole i ʻike ʻia ke kipi a me ka manaʻo pono ʻole.
  Ua hoʻomau ʻo Tsarist Russia i ka neʻe ʻana ma waena o Kina. A me kona hoonui ana ma ka hikina.
  Akā,ʻo ka Kaiser's Germany,ʻoiai ua lilo ka Tsarist Germany i mana nui a me ka ulu wikiwiki aʻoi aku ma mua o ka moʻolelo maoli, ua hele mau a komo i ke Kaua Honua Mua.
  ʻAe, ma nā ʻaoʻao ʻelua.
  ʻAe, i kēia manawa ua lawe ʻo Medvedev i ka hana o ka luku ʻana i nā Kelemania. ʻAʻohe o lākou kumu e hōʻeha ai i ka Tsar-Father.
  A pehea e hahau ai i nā ʻenemi me nā lasers. A e hehi kakou ia lakou ma Prussia Hikina e like me ka makani ino. Ua pana ʻo Medvedev i nā pūʻali Kelemania me ka hoʻohana ʻana i nā lasers a me nā kukuna ikehu gravitational.
  I ka manawa like, ua ʻike ʻia nā kaikamahine. ʻOiaʻiʻo ma kahi bikini. ʻO Alenka lāua ʻo Natasha. A e ʻoki nā Krauts me nā kukui kukui.
  ʻAe, ʻo Tsar Nicholas the Great, ʻaʻole i moeʻuhane nā Nazis i kēlā mea. He aha kā lākou e manaʻo kūʻē nei iā ʻoe, e nā mākua?
  Hīmeni ikaika ʻo Medvedev:
  - ʻO nā meloni, nā meloni, ka palaoa palaoa,
  ʻĀina lokomaikaʻi, pōmaikaʻi...
  A noho ʻo ia ma ka noho aliʻi ma St. Petersburg,
  E ka makua Tsar Nicholas!
  Ua hoʻopaneʻe mua ʻia ka lā hoʻolaʻa. A ua waiho ʻia ʻo Medvedev i kāna mau manaʻo ponoʻī. Like, oiai oe e hana ana me ke keiki.
  Ua hāʻawi aku ʻo Medvedev iā Andropov i ka hōkū o ka Hero of Russia. ʻO ka mea paha i hana mua ʻia. A ua hoʻopuka ʻo ia i kahi kauoha no ke kūkulu ʻana i kahi kia hoʻomanaʻo iā Andropov.
  I ka manawa like, ua hoʻihoʻi hou ka pelekikena iā Yezhov a me Yagoda. No ke aha e kū ai ma ka ʻahaʻaina ma ʻaneʻi?
  A laila ua hoʻokumu ʻo ia i kahi kauoha hou i kapa ʻia ʻo Bobby Fischer. Akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻōlelo i kekahi mea he mea pāʻani chess maikaʻi ʻo ia. A ʻaʻole maikaʻi wale nō, akā he scandalous nō hoʻi. Ua makemake ʻo ia e ʻoi aku ma luna o nā mea a pau ʻaʻole wale ma ka chess.
  A ʻekolu nō degere: keleawe, kālā a me ke gula!
  A ʻo ka mea mua, hāʻawi ʻo Dmitry Medvedev i kēia kauoha iā: Garry Kasparov, Anatoly Karpov a me ... nā kaikunāne Klitschko!
  A ma ka manawa like, ua ho'okumu'o Dmitry Medvedev i ka Papa o Vladimir Klitschko. He neʻe hoihoi nō hoʻi. ʻEkolu pae: keleawe, kālā, gula.
  A laila aia ka Svyatogor Order, kahi hopena maikaʻi.
  ʻO Medvedev nā hoʻokele a me nā pedals . A hana hou ʻo ia i kēia. He bea kēia. He bea i na bea a pau.
  A he mau manaʻo hou kāna. No ka laʻana, hāʻawi i kēlā me kēia Lūkini i kahi kaʻa hou.
  I kēia manawa, hele a pāʻani ma ke kamepiula. ʻO ka mea a Medvedev i makemake nui ai. No laila ua hoʻohuli ʻo ia i kahi hoʻolālā hou. Kaua o nā pae like ʻole. ʻO kēia ka mea a ka pelekikena, ʻo ia hoʻi ka mea mua, i makemake ai e pāʻani.
  Hoʻomaka ʻoe me ʻelima mau limahana a me hoʻokahi tausani ʻāpana pākahi: lanahu, hao, pōhaku, ʻaila, meaʻai, gula.
  A e kūkulu mua kākou i ke kikowaena kaiaulu e hoʻopuka i nā limahana hou. A laila, hoʻomaka ʻoe e hoʻomohala i nā mines a me ka mahiʻai.
  ʻO ka mea mua, ʻoiaʻiʻo, ka loaʻa ʻana o ka meaʻai i mea e hoʻoponopono maikaʻi ai i nā limahana.
  Loaʻa iā Medvedev ka lolouila ikaika loa. A hiki iā ʻoe ke hana i nā ʻāpana he nui.
  Kūkulu ʻoe iā ʻoe iho i kūlanakauhale a me nā kikowaena kālepa hou. ʻO ke kālā, ʻoiaʻiʻo, he pilikia i ka wā mua. A hiki i kou kūkulu ʻana i ka mint, kahi mākeke, kahi kula ʻepekema, a pēlā aku.
  Akā ʻike ʻo Medvedev i kahi ala āpau e waiwai ai. E hoʻolimalima hou aku i nā limahana mahiʻai a kūʻai i nā kumuwaiwai no ka berena. Maikaʻi loa ke kūkulu ʻana i ka mākeke. A laila ua mālama ʻoe, kūʻai i hale kula, kūkulu ʻoe i ka wili ʻili, a hana i nā mina hou. A laila ʻoi aʻe ... A kahe ke gula - ʻo ka huahana nui loa. ʻOi loa i ka wā i hana ai ka mint. A laila hiki ke hoʻomaikaʻi i nā pūnāwai. ʻO kēia ke ʻano o ke kahe kālā ʻoi aku ka leʻaleʻa. Hiki ke hoʻohana no ka hoʻomaikaʻi. ʻO nā pahi hou, nā mea mahiʻai hou, ka hoʻolaʻa ʻāina, ka noiʻi hoʻomomona. He ʻano oopalau hou...
  A laila, hoʻohonu i nā pūnāwai a hoʻomoʻi i nā limahana hou. Nā mahiʻai hou. Hana ʻiʻo. Kapili hale. I na hale o na kauka, na makai, na luawai, na makeke, na mea kakau, na kanaka kinai ahi. A pēlā aku... ʻOhi ʻauhau. Nā hoʻomaikaʻi hou i ka ʻeli gula. A me ke kūkulu ʻana i nā wahi hou a me nā hale hana.
  A ua nui aʻe nā kālā ... Aia nā koena a hiki iā ʻoe ke hoʻomaka i ke kūkulu hale.
  He hoihoi a paʻakikī ka pāʻani. Ke ulu nei ke kūlanakauhale. ʻAʻohe kaua i kēia manawa. Maanei hiki iā ʻoe ke hoʻokumu i ka manawa maluhia, a koho i kahi ʻenemi nāwaliwali ... ʻOiaʻiʻo, ke hoʻomau nei ʻo Medvedev i ka ikaika i ka hoʻolālā kaua-ekomoni.
  Ua kūkulu ʻia ka hale kula koa. A hoʻomaka ʻoe e hoʻokumu i nā pūʻali koa. ʻO nā koa lio, nā pūʻali koa, nā mea puhi ahi , nā morta, a me nā pūʻali koa ʻē aʻe. ʻOiaʻiʻo , pū kī. A i ʻole, ma ka hoʻomaikaʻi ʻana i nā pūnāwai o ka mea kanu pahu. ʻO nā kaʻa mua, he māmā a me ka primitive, akā hiki ke hoʻokele.
  Ua lawe ʻia ʻo Medvedev.
  Ua hoʻopau ka pāʻani i ka pelekikena. Ke kūkulu nei ʻoe iā ʻoe iho i nā hale hou. Aia kekahi kula o nā kākau ʻōlelo, hale waihona puke, a me nā ʻoliʻoli o nā pae like ʻole. ʻO nā mea hoʻokani pila, hula, jugglers, senet players , zoos. A i ʻole casino ʻē aʻe.
  A, ʻoiaʻiʻo, nā heiau i nā akua like ʻole.
  ʻAe, nui nā hoʻomana ʻokoʻa i loko o ke aupuni. ʻOi aku ka maikaʻi o ke kūkulu ʻana i nā luakini like ʻole.
  A maanei he okoa na mea a pau. A me nā hale pule, nā hale pule, nā hale hoʻomana, nā luakini Buddhist, nā stupas, nā akua pagan.
  ʻAe, he misionari waiwai. Ke kūkulu nei ʻoe i nā alahaka ke hele i ka muliwai.
  Nui ka hana. E hoʻonohonoho pū i nā ʻahaʻaina no nā hoʻomana like ʻole i ʻole e hōʻeha ke akua.
  A pela aku me ke keakea ole. A hoʻomau ka hana ma ka Academy of Science, i kēia manawa hoʻokahi hoʻomaikaʻi, a laila kekahi. ʻO kahi lāʻau lapaʻau e kūʻē i nā rodents a i ʻole nā insects - ʻo kēlā me kēia mea e hoʻomaikaʻi ai i ka mahiʻai, ʻike ʻia nā tractors.
  A ke hoouna mai nei na Akua i ka ohi maikai. No laila hiki iā ʻoe ke kipaku aku i nā kaʻa a me nā hale hana mokulele. E hoʻomaka me nā mokulele māmā, hiki iā ʻoe ke hōʻea i nā pōkā atomika. A ke ulu mau nei ka helu o nā ʻāpana. Ua hiki mua i ka haneri tausani.
  Hoʻokani a hoʻolaha ʻo Medvedev i nā ʻenehana hou. ʻAʻohe makaʻu. ʻAʻole pono ʻoe e hakakā, hiki iā ʻoe ke hoʻokiʻekiʻe i ka helu o ka pōmaikaʻi a me ka moʻomeheu no kou poʻe. A he mea nui kēia. Akā i kēia manawa ua lawa ke kālā a me nā kumuwaiwai.
  ʻO ka mea maikaʻi loa e pili ana i ka pāʻani, ʻaʻole i pau nā pūnāwai. Hiki iā ʻoe ke unuhi mau i nā kumuwaiwai.
  A kūkulu i nā kūlanakauhale hou ma ka palapala ʻāina... A i ʻole e hoʻokomo i kahi pyramid a i ʻole kekahi mea kupanaha o ka honua.
  Ke hana nei ʻo Medvedev i nā pā hale hou. ʻOiaʻiʻo, ʻo ka nui o nā pūʻali koa e hōʻemi i ka index prosperity. ʻO kēia, ʻoiaʻiʻo, kahi e kū ai ka pilikia. Akā i kēia manawa ʻaʻohe mea e hakakā me ... Akā hiki ke hoʻokomo ʻia nā ʻenehana hou e hana i nā kaʻa a me nā mokulele i ka wikiwiki. A lawe mai i nā mea hoʻohūhū kaumaha.
  Eia nō naʻe, no ke aha ʻaʻole, i ka loaʻa ʻana o nā kaʻa medium, ʻaʻole e hopu i ka ʻenemi ma ke kiʻekiʻe o ka Middle Ages?
  A ʻo Medvedev, i ka hana ʻana i nā kaʻa hou aʻe i ka manawa like i ka hoʻomaikaʻi ʻana i kā lākou mau palena, hoʻouka koke i ka ʻāina e pili ana.
  A me nā mokulele mai luna mai. A e pana kākou i ka ʻenemi me ko kākou ikaika a pau. Ua napalm ʻoe iā ia.
  A ʻaʻole ia he pāʻani ma nā lula.
  Ua hauʻoli ʻo Medvedev i ka luku ʻia ʻana o ke kūlanakauhale kahiko. A laila ʻo ka ʻāina holoʻokoʻa me kāna pūʻali koa mua. Ua hauʻoli a lanakila ʻo ia, ʻoiai ua loaʻa ka pōʻino liʻiliʻi i kāna mau mokulele a me kāna mau pahu. ʻO kēia ke ʻano o ka paʻa ʻana i mea maʻalahi. A laila kūkulu hou ʻoe i kūlanakauhale ma ka ʻāina i hoʻopio ʻia ...
  A ua kaumaha kou mau pahu. Hiki ke hoʻopili i ka pale anti-nuclear a me ka pale kaua ikaika.
  Ua pāʻani ʻo Medvedev no ʻumi mau hola a ua luhi kona mau maka a hoʻomaka e pili pū. Ua hiamoe ka pelekikena hope.
  I ka wā mua, ua wili ʻo Medvedev i kahi mea ʻike ʻole. Akā ʻaʻole i lōʻihi. A laila lele ka pahu T-95 hou loa i ka puʻu. ʻO ka hope o ka hāʻule ʻana, a ua paʻi ka ua i ke kapa kila.
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - ʻO ka lā hoʻoholo o ke kaua no ka mauna Vysokaya! ʻO kēlā mauna ke kī i ka pale holoʻokoʻa o Port Arthur. ʻO kēia lā ʻo Nowemapa 21, a i ʻole Dekemaba 4 e like me ke ʻano hou. - Ua hahau loa ka polopeka i kona kapa kila me kona lima a hooho. - Akā ʻaʻole e hopu ʻia ʻo Vysokaya Mountain! E ola ka pūʻali koa Pākīpika!
  Ua aneane e pio ka mauna o Vysokaya i na Iapana. Ua kolo lākou me he ʻanoanu lā, ma nā kahawai mānoanoa mai nā ʻaoʻao a pau. Ua wehe ka T-95 i ke ahi me kahi pūkuniahi ahi wikiwiki 152 mm.
  Piʻi akula ʻo Alenka i ke pihi ʻoliʻoli, a paʻi ka pūkuniahi ʻakomi i nā Kepanī me he pu kūʻē i ka mokulele. Ua hoʻokuʻu ʻia nā pūpū ʻāpana pahū kiʻekiʻe i nā haneli o nā Kepani me hoʻokahi pana.
  ʻO Natasha, ʻo ia hoʻi, ua kī ʻia mai ʻewalu mau pū mīkini kaumaha. A ua makemake hoʻi au e hoʻohana i kahi hauʻoli.
  Ua hoʻokele ʻo Medvedev i ka pahu, ua piʻi ka supermachine me ka wiwo ʻole i nā pali pali, a ua haki nā ala i nā koa o ka Land of the Rising Sun.
  Puhi ʻo Margarita a ʻī maila:
  - Ke hana nei mākou i ka moʻolelo!
  Ua hoʻokūpaʻa huhū ka pelekikena hope:
  - ʻOiaʻiʻo! ʻAʻole mākou e ʻae iā Port Arthur e hāʻawi ʻia!
  ʻO Alenka, e kī ana mai kahi pū, ua kī ʻo ia i iwakālua mau pōʻai i kēlā me kēia minuke, me ka kuha ʻana i kahi projectile me ka hoʻonui ʻana i ka mana luku ma ke kaupaona he kanalima kilokani. I loko o hoʻokahi minuke, ua hū aʻe kekahi tona metala a me nā mea pahū me ka pololei.
  A ku pololei loa ke kaikamahine.
  A me nā pū mīkini, e kī ana kēlā me kēia i ʻelima kaukani pōʻai i ka minuke. A i ʻole kanahā kaukani pōkā nui, no ka manawa pōkole. A pehea lākou i lawe ai i ka samurai? Pehea lākou i hoʻomaka ai e kaomi iā lākou.
  Ua hīmeni ʻo Alenka:
  - A lele ka ʻohana ʻenemi i ka honua, ma lalo o ke kaomi kila a me ke kēpau!
  Ua hana ikaika ka pahu Lūkini. Eia ua ʻoki ʻo ia i hoʻokahi kaukani Kepani, eia ka lua. Wehe iā lākou ma nā papa.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a hīmeni:
  - No ka nani o Rus! Mai poina kākou i ka ʻāina makua!
  A pana hou ʻo ia mai nā pū mīkini kaliber lethal. A he mau kaukani Kepani e waiho make ana.
  Ua lawe ʻo Medvedev iā ia a hoʻohenehene:
  - Tsar Nicholas! Nui ʻoe.
  A e uhaʻi kākou i ka samurai i pau ʻole ma lalo o nā anuhe.
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Margarita:
  - ʻO Nicholas II paha ka mea nui o nā tsars. Ua loaʻa iā ia nā manawa āpau e hoʻolilo iā Kina i ʻāina ʻo Rūsia - ʻo Russia Yellow !
  Ua hahau o Medvedev i ka samurai, a holo aku la maluna o lakou me he enuhe la, a olelo aku:
  - E ʻae pēlā!
  Lele ma hope o ka pūpū. Ua hoʻonui lākou e like me quasi-matter , koi ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka ikehu ma mua o ka hoʻonui maoli ʻana i nā ʻātoma a me nā mole.
  ʻO Alenka, e kaomi ana i nā pihi hauʻoli me kona mau manamana lima nani, ua hoʻōho ʻo ia:
  - Ma ka inoa o nā tsars Lūkini!
  . MOKUNA Helu 6.
  Ua halulu a uwo ka pu. ʻAʻole naʻe me ka leo nui, akā naʻe, ua hiki ke kamaʻilio.
  Ua nīnau ʻo Margarita i ka pelekikena hope:
  - He aha, ʻaʻole pau ka helu o nā pūpū?
  Ua pane ʻo Medvedev:
  - ʻAʻole pono ka quasi-matter i ka ikaika nui e hana ai. A ʻo ka hoʻopiha ʻana i kahi reactor thermonuclear me ka wai maʻalahi e like me ka hoʻopaʻa ʻana i nā pears!
  Ua puhi ʻo Margarita:
  - ʻAe, nani kēia! Hiki iā ʻoe ke hana i ka hau kokoleka ma kēia ʻano!
  Ua kūʻē ʻo Medvedev me ke kaniʻuhū:
  - ʻAʻole i kēia manawa, akā koke koke, ʻae! He mea minamina i kēia manawa wale nō ka quasi-matter i loaʻa !
  ʻO Alenka, e kaomi ana i nā pihi hauʻoli me kona mau manamana lima ʻole, me ka ʻakaʻaka me nā niho tigress nui, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO kēia hiki ke hana i nā mea he quasi-divine nō hoʻi!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Medvedev. Ua emi a emi mai na Kepani a puni ka mauna, a ua nui aku na kupapau. Ua hoʻāʻo ka samurai e pana i ka pahu, akā makehewa. Ua lele ka leho i ka pale kaua me he kulu ua.
  Ua ʻōlelo ka pelekikena hope:
  - A ua hana ʻia ke kanaka ma ke ʻano a me ke ʻano o ke Akua.
  ʻŌlelo maila ʻo Alenka:
  - Inā hana ʻia. Malia paha ʻo mākou ka poʻe ka mea naʻauao, ikaika a ikaika i ke ao holoʻokoʻa!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Medvedev:
  - ʻO ka mea e pono ai ka hoʻohui ʻana o ke kanaka! Pono kākou e hui! A laila ʻaʻole mākou e ʻike i ke kaumaha a me ka lanakila!
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha me ka wiwo ʻole:
  - Hiki i ka Tsarist Empire ke hoʻohui i nā mea āpau! A hoʻohui i nā mea a pau, me ka ʻole, i loko o kahi monolith!
  A kī hou ke kaikamahine i nā pū mīkini. Ke hoʻāʻo nei ka poʻe Kepani e komo mai ka ʻaoʻao hema. ʻAʻole i hōʻeha nā grenades i ka pahu T-95. A ʻo nā pū, mai kahi lōʻihi aku, ʻaʻole i hala, a i ʻole, ʻaʻole maikaʻi nā pū. Eia kekahi, ʻaʻohe mea hoʻomake i nā mea kaua ma kekahi ʻāina o ka honua. A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke komo maʻalahi i kēlā tank. He kūlana kiʻekiʻe kona pale.
  A ʻoki ʻia nā pū mīkini a ʻauheʻe ʻia nā pūpū. A hana lākou i nā mea āpau, a make loa.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a ʻōlelo:
  - He nui na Kepani e nalowale ana!
  Ua ʻae ʻo Alenka i kēia:
  - Nui loa!
  A hoʻopā maila ʻo ia i kona mau maka sapeira. A he nui nā mea like ʻole e pili ana i kēia kaikamahine, he terminator maoli.
  Ke kī pū nei nā koa. A koko samurai. He kanaha kaukani poka a me ke tona o na poka i ka minute hookahi, he ikaika luku nui loa keia.
  Nā ʻōlelo a Natasha:
  - He poʻe koa mākou i make nui!
  Ua ʻae ʻo Alenka i kēia:
  - ʻAʻole wale ka make, akā ke kumu o ka mana ma ke ao holoʻokoʻa!
  Ua ʻōlelo maikaʻi ʻo Margarita:
  - Inā lanakila ʻo Tsarist Russia i ka honua holoʻokoʻa, a laila e hoʻopau ʻia nā kaua āpau i ka mōʻaukala o ke kanaka.
  Ua ʻae ʻo Medvedev:
  - ʻOiaʻiʻo pēpē! ʻAʻohe mea e pono ai ke kaua! Akā, pono e hui ke kanaka!
  Ua hoʻōho ʻo Natasha me ka hauʻoli o kahi panther e pepehi ana i ka bipi:
  - Ke hui mākou, hiki ʻole ke lanakila!
  A ua hoʻokuʻu ʻo ia i nā huna huna mai kona mau maka! ʻO kēia ke kaikamahine! Loaʻa iā ia nā lapalapa o ke ahi, a me ka hau a me ke kila.
  Akā i kēia manawa ke make nei nā Kepani hope loa. A ʻaʻohe mea ʻē aʻe nāna e hoʻopilikia i ka mauna. ʻOi aku ma mua o kanalima tausani mau koa make o ka Land of the Rising Sun i noho ma lalo o ka mauna Vysokaya.
  Ua pau ke kaua.
  Ua ku lakou eha ma kahi puu, a olelo mai o Medvedev:
  "E aho ʻaʻole mākou e kamaʻilio me ka pūʻali koa i kēia manawa." Ma keʻano laulā, he aha kā mākou e hana ai?
  Manaʻo ʻo Alenka:
  - He nui na Kepani. E luku kākou i ka pūʻali koa Nogi.
  Ua ʻae koke ʻo Margarita i kēia:
  - ʻo ia wale nō! E ʻoki mākou i nā samurai āpau! A nui loa!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Medvedev a ʻōlelo:
  - A hiki i kā mākou pahu ke ʻau i lalo o ka wai a me nā pūpū ahi. E hoʻopomo kākou i nā ʻauwaʻa Kepani!
  Ua hoʻōho ʻo Natasha me ka hauʻoli:
  - ʻo ia wale nō! Pololei, e lawe kākou a holoi i nā samurai a pau o ke kai.
  Ua hoʻomaka ka pūʻali koa Iapana i kāna hoʻouka kaua hou. Lele mai nā pū, me nā pū ʻumikūmākahi a me ʻumikumamālua ʻīniha. A ʻo kēia, ʻike ʻoe, he koʻikoʻi.
  Holo ka pahu i kai. ʻO Alenka, e paʻi ana i kona mau manamana lima ma ke kino o ke kaʻa,'ōleloʻo ia:
  - ʻAe, i ke kai. Akā pehea e hiki ai iā mākou ke hāʻawi i ka manaʻo i nā Kepani ma ka ʻāina?
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Margarita, ka mea i ʻike i ke kaua:
  - He mau pū mikini kā mākou, a ʻoi aku ka hilinaʻi a me ka maikaʻi o ka pu raifela Mosin ma mua o ko Iapana. A inā ʻaʻole i holo nā mea a pau ma ke kai, a laila ma ka ʻāina ʻaʻohe manawa kūpono o ka samurai!
  Hoʻoneʻe huhū ʻo Alenka i kona wāwae wāwae ʻole ma ka papahele a ʻōhumu:
  - Kumakaia! Kumakaia mea ole!
  Ua manaʻo ʻo Natasha:
  - E kau mākou i nā mea a pau!
  Hele ka pahu i ka wai. Mai nā ʻaoʻao mai i ʻike ʻia nā propellers e hoʻomalu i ka mīkini. Eia ka pahuhopu mua: he Kepani luku. Ua kaomi ʻo Natasha i nā pihi hauʻoli me kona mau manamana lima lahilahi.
  A paʻi ka pūpū i lalo o ka moku me ka ikaika make. Ua hoʻohuli ʻo ia i ke kapa kila.
  Ua loaa hou i ka mea luku. Ua kaomi hou ʻo Natasha i kona manamana wāwae.
  A make ka Kepani.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alenka:
  - E hoʻololi kākou i ka lumo! ʻAʻole maikaʻi loa nā pū mīkini ma lalo o ka wai!
  A kaomi ihola ke kaikamahine i ka lāʻau hauʻoli, i kēia manawa e hoʻouna ana i kahi pūpū i lalo o ka mea luku.
  Pane aku la o Margarita me ka minoaka.
  - ʻAe, he mau wāhine kā mākou!
  Hoʻouna hou ʻo Natasha i kahi pūpū a hoʻōho:
  - Ma ka inoa o Rus', e lanakila!
  Ua kuha ʻo Alenka i nā pūpū. Ua ʻoki ʻo ia i ka lalo o ka moku o ka Land of the Rising Sun a ʻike akula:
  - Akā naʻe, ʻaʻole ʻino ka mana tsarist ma Rūsia e like me ka ʻōlelo hoʻolaha.
  Ua ʻae ʻo Margarita i kēia a ua ʻoluʻolu e kamaʻilio, ʻoiai ʻaʻohe āna mea e hana ai.
  - Ma lalo o Tsar Nicholas II, ua mālama ʻo Rūsia i ke kūlana gula o ke kālā. Ua lilo ke kālā o ke aupuni i mea paʻa loa a paʻa i ka honua. ʻAʻole hoʻololi ʻia nā kumukūʻai. A ma lalo o Tsar Nicholas, ua hiki ka uku i kanakolukumamāhiku rubles i ka mahina. ʻO kaʻoiaʻiʻo, ua liloʻo Rūsia i hoʻokahi o nā'āina alakaʻi ma ka honua e pili ana i nā kūlana ola. Ua lilo ka hana ʻenehana i ʻehā ma ka honua.
  ʻO Dmitry Anatolyevich Medvedev ma hope o ka hiamoe, hoʻomaka ʻo ia e pāʻani ma ke kamepiula. I kēia hihia, ua ʻoki ʻo ia iā ia iho e hoʻomau i ka hoʻolālā. ʻO ka mana ikaika i lawe i nā hopu. Ua hoʻolei ka pelekikena hope o Rūsia i nā kaʻa i ke kaua.
  A kaumaha.
  He pāʻani maikaʻi nō ia. Ua hoʻokele liʻiliʻi wau a loaʻa nā pahu kaʻa i ke kaumaha ma mua o hoʻokahi haneli mau tona. I kona wā i pelekikena, ua makemake ʻo Medvedev e hoʻomohala i nā pahu kaʻa i ʻoi aku ke kaumaha ma mua o hoʻokahi haneli mau. Akā ʻaʻole i hāʻawi ʻo Putin i kēlā manawa. Akā, he mea hoʻowalewale ka manaʻo. Nā kaʻa kaumaha nui. A ʻeono ʻano kaʻa. Ma luna o ʻelima a me hoʻokahi haneri tona.
  Akā i kēia manawa ke hoʻolei nei ʻo Medvedev i nā kaʻa me nā ʻenekini nuklea i ke kaua. A ua haki ia i nā pale o nā ʻāina pae waena. A eia hou na hopu. ʻAe, maikaʻi ... No ka maʻalahi iki, hoʻohui i kahi kākāʻōlelo koa. A me ia pū ʻoe e alakaʻi i ka luku ʻana i ka ʻenemi. A me kāna hopu ʻana.
  Eia ʻoe ke lanakila nei i kahi aupuni ʻē aʻe ... Eia ke kaua i ʻoi aku ka koʻikoʻi, akā alakaʻi ʻia e kahi kākāʻōlelo koa o ka pae o Napoleon. No laila hiki iā ʻoe ke nānā wale, a hoʻonohonoho i kou aupuni me kahi mea hoʻokele waiwai o ka pae o Stolypin.
  A ʻo Medvedev, ma hope o ka noho ʻana ma ke kamepiula me kahi pale nunui no kekahi mau hola, hoʻomaka ʻo ia e snore.
  Ua lōʻihi loa kona hiamoe ʻana.
  Ua kipu aku o Alenka i na Kepani. I ka hoʻokuʻu ʻana i ka moku holo moku i kēia manawa, hīmeni ʻo ia:
  - ʻO mākou ka mea ikaika loa ma ka honua,
  E hoʻopau mākou i ko mākou mau ʻenemi a pau i ka lua.
  ʻAʻole manaʻoʻiʻo ka ʻāina makuahine i ka waimaka,
  A e hāʻawi mākou i nā oligarchs hewa i ko lākou lolo!
  A ʻakaʻaka ke kaikamahine. A ʻālohilohi kona mau niho i nā momi!
  Ua manaʻo ʻo Medvedev:
  - Mai ka pau ʻana o ke kaua me Iapana i ka lanakila, ʻoi aku ka nui o ka ulu ʻana o ka hoʻokele waiwai o Rūsia! A e lilo ke aupuni tsarist i ʻāina waiwai loa!
  Hoʻokomo ʻo Alenka i kahi mea luku ʻē aʻe a hoʻōho:
  - Ua waiwai mau mākou! ʻAʻole lawa ke kauoha!
  Ua paʻi ʻo Natasha i ka moku kaua o ka Land of the Rising Sun a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAʻole mākou i haʻahaʻa i ko Kelemania i ke Kaua Honua Mua. Akā, ma muli o ke kolamu ʻelima, ua hala ka lanakila!
  Ua hoʻouna hou aku ʻo Alenka i kahi pūpū i loko o ka ʻōpū o ka armadillo a haʻi aku:
  - ʻOiaʻiʻo! ʻO ke kolamu ʻelima ka hewa no nā mea a pau. I ka wā o ke Kaua Honua Mua, ʻaʻole hiki i nā Kelemania ke hoʻokokoke aku iā Minsk a ua hahau ʻia ma Galicia. A ma lalo o Stalin, ua ʻike mua lākou i ka Kremlin ma o ka binoculars. He aha ke ʻano o kēia?
  Ki aku ʻo Natasha i kekahi pū ma lalo o ka moku kaua a ʻōhumu:
  - Kipi! Ua hala mākou i kēlā lanakila!
  Ua manaʻo ʻo Margarita he mea pono e hoʻomanaʻo:
  - Inā ʻaʻole no ka kumakaia, ua loaʻa iā mākou ʻo Constantinople a me Asia Minor, a me ke komo ʻana i ke Kai Mediterranean. A ua nui loa ko kakou poho ma muli o ke kumakaia a me ke kolamu elima!
  Ua hoʻokuʻu ʻo Alenka i kahi projectile hou:
  - ʻAe, ʻo ke kolamu ʻelima kēia! ʻEhia mau pilikia i loaʻa iā ia! He hui kūʻokoʻa ka Lūkini Lūkini e hiki ke hoʻonui i ka honua holoʻokoʻa a hoʻohui i ke kanaka!
  Ua ʻōlelo ʻino ʻo Natasha:
  - ʻOiaʻiʻo! Hiki iaʻu ke hana i kekahi mea! A no ka hui ʻana o ke kanaka a hiki ʻole ke lanakila!
  Hoʻouna hou maila ua kaikamahine nei i ka leho hou, a ma hope iho naʻe ka moku kaua. A make ka Kepani.
  Ua ʻōlelo ʻo Margarita me ka pīhoihoi i kona leo:
  - E nānā i ka mea e hana nei i ka honua i kēia manawa? Aia ʻo Rūsia a me ʻAmelika ma ka ʻaoʻao o ke kaua. A ʻo Kina ka nui o ka poʻe a me ka totalitarian. ʻAʻohe kūlana a me ka pōmaikaʻi ma ka honua!
  Ua hoʻouna ʻo Natasha i kahi pūpū hou, i kēia manawa i ka moku holo moku, a ʻae ʻo ia:
  - ʻAʻohe kauoha ma ka honua! Pono mākou i ka hoʻokele lokahi!
  Ki aku la o Alenka i ka leho a kunou aku la.
  - A hiki i kēlā aupuni ke lilo i aupuni tsarist! ʻO ka autocracy o Rūsia ka mea hōʻoia o ka paʻa a me ka pōmaikaʻi o ka honua!
  A hoʻouna hou maila ke kaikamahine i ka pūpū hou, a ʻo ia hoʻi ka mea i ʻoki ai i ka moku holo moku.
  Ua makaʻu loa ka poʻe Kepani. Ua ki pu lakou me ka manao ole, me ka maopopo ole o ka mea nana lakou i poho.
  Pono e hoʻomaopopo ʻia ma ka ʻāina, ʻaʻole i loaʻa iā Iapana kahi pōmaikaʻi nui ma ka helu. A ma ka moʻolelo maoli, ua ʻoi aku ka nui o nā mea i make a i ʻeha ma mua o Russia.
  Akā ma ke kai, ua ʻoi aku ka maikaʻi o nā moku o ka Land of the Rising Sun, i hana ʻia ma Beretania a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa, ma mua o nā moku Lūkini, ka mea nui i hana ʻia ma ka home.
  Eia naʻe, ʻaʻole nui ka maikaʻi o ka poʻe Kepani. A ʻoi aku ka pololei o ka pana ʻana o nā Lūkini.
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha me ka huhū:
  - ʻOiaʻiʻo, ua lanakila ʻo Rūsia i nā hoa paio ikaika. No ka laʻana, Napoleon!
  Ua hoʻouna ʻo Alenka i kahi pū i ka moku holo kaua, ua hoʻohui ʻo ia:
  - ʻAe! He akamai ʻo Napoleona! A ʻoi aku kona ikaika, akā ua lanakila mākou iā ia!
  Ua kaniuhu nui ʻo Margarita a ʻōhumu:
  - E eo i na Kepani. He mea hoʻonāukiuki loa kēia!
  Ua ʻae ʻo Alenka i kēia:
  - Hoʻopilikia loa! Auē, no kēia mea, ua pau ka au o ka moʻokūʻauhau Romanov. ʻO ke au he hanohano, heroic, me nā lanakila a me nā lanakila. A ʻoiai ʻaʻole i loaʻa iā mākou kā mākou Genghis Khan ponoʻī, ke ala nei mākou mai ka wā o Ivan Kalita.
  A ua hoʻouna ke kaikamahine i kekahi projectile make loa. A ua māhele ʻia ka moku holo kaua i ʻelua ʻāpana.
  Ua hoʻomau ʻo Natasha, a me ka pū hoʻokahi āna i hoʻopau ai i kekahi mea luku. A he nui nā mea luku i ka samurai.
  Nīnau akula ke koa i nā kāne:
  - Akā, ke kānalua nei au no ke aha i ka mōʻaukala o ka honua, ʻaʻole i loaʻa i kekahi o nā aupuni i ka mana piha?
  Hoouna hou aku la o Alenka i ka leho iloko o ka opu o kekahi mea luku a hai aku.
  - ʻAe, ʻoiaʻiʻo, no ke aha? Hāʻule nā kānaka a pau. A me ke aupuni Peresia, a me Alekanedero ka Nui, a me ke aupuni Roma. No ke aha i hoʻohui ʻole ai kekahi i ke kanaka?
  Ua hehi ʻo Natasha i kona wāwae me ka huhū. Hoʻokuʻu i kekahi moku a ʻōlelo mai.
  - ʻo ia wale nō! Ua hoʻokumu ʻo Genghis Khan i kahi aupuni e hiki ke uhaʻi i ka honua holoʻokoʻa. Akā, ma hope o kona make ʻana, ua hoʻokūkū kāna mau keiki kāne a me kāna moʻopuna i kahi hakakā a haehae i ke aupuni. ʻO Tsarist Russia wale nō, me kāna ʻōnaehana unitary, kahi ʻāina i hiki ke ola no nā keneturi he nui a hoʻonui a hiki i kona moni ʻana i ka honua holoʻokoʻa!
  Ua ʻānai aʻe ʻo Alenka i kona mau maka a haʻi aku me ka hoʻopololei ʻana i kahi mea luku ʻē aʻe:
  - Hoʻonani i ke aupuni nui o Tsar Nicholas! ʻAʻole mākou e hāʻawi i ka mana i nā Bolsheviks ponoʻole a me ke aupuni kūʻokoʻa!
  Ua hoʻouna pū ʻo Natasha i kahi pūpū i loko o ka moku. Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo ia i ka Kepani a hīmeni:
  - E hoʻōla ke Akua i ke aliʻi,
  Alii ikaika
  Alii no ka nani,
  no ko kakou nani!
  E noho aliʻi i ka makaʻu i kou poʻe ʻenemi -
  Tsar Orthodox!
  Noho alii me ka nani
  I ko kakou hanohano!
  Me he mea lā ua huli maoli nā kaikamāhine. ʻO kēia ke ʻano o kā lākou luku ʻana i ka samurai, mahalo ʻoe iā ia. A hoʻokele ʻo Medvedev i kāna pahu pepehi kanaka ma lalo o ka wai. Ma keʻano laulā, he mea kaua maikaʻi kēia. Ke hoʻopau nei ʻo ia i nā ʻauwaʻa Iapana holoʻokoʻa. Akā, he mana nui kēia.
  He ʻumikūmālua, he mau moku kaua nui wale nō, he mau kakini o nā moku liʻiliʻi, me nā moku holo moku. ʻOi aku ma mua o kanaono mau mea luku wale nō. Pono ka manawa e luku ai i kēia mau mea a pau.
  Ua nīnau ʻo Natasha iā Medvedev, e hoʻopau ana i kahi moku ʻē aʻe:
  - Pehea kou manao, aia anei ke Akua?
  Ua minoʻaka ka luna hoʻokō a pane maila.
  - Ma ke ano hea?
  Ua hoʻouna ʻo Natasha i kahi pūpū hou, e hoʻopau ana i ka mea luku, a ʻike ʻo ia:
  - ʻAe, he nui nā mana o nā hoʻomana! Aia nā pegana a me ka monotheistic! I kekahi manawa hoʻomaka ʻoe e noʻonoʻo. A ke kānalua nei ʻoe inā aia ke Akua inā he ʻano ʻino i loko o nā aʻo!
  Wehewehe aʻela ʻo Alenka i kahi mea luku ʻē aʻe, me ka ʻakaʻaka, ʻōlelo maila:
  - ʻAe, ma kēia mea he paʻakikī ke manaʻoʻiʻo i ka Baibala. No ke Akua wale no ka hana pela. A loaʻa iā ia nā punahele!
  Kuno ʻo Natasha me ka ʻae ʻana:
  - ʻo ia wale nō. Manaʻoʻiʻo ʻo ka poʻe hoʻokahi ka poʻe o ke Akua? He mea kūpono ʻole kēia i ka naʻauao kiʻekiʻe!
  Ma hope iho, hoʻomaka ke kaikamahine e hoʻopaʻa i kahi moku kaua nui. E hana ana ke koa.
  Akā ua hōʻike ʻo Margarita i kona manaʻo:
  - ʻAʻole naʻe i maopopo pehea e hiki ai i ke Akua aloha ke hōʻino i nā wahine e like me ia!
  Pīhoihoi ʻo Natasha:
  - Pehea kēia ʻino?
  Ua pane pololei ʻo Margarita:
  - ʻAe, hoʻohuli ʻo ia iā lākou i mau luahine! A he aha ka mea e ʻoi aku ka hoʻopailua ma mua o ka luahine!
  Ki aku ʻo Alenka i ka pū i loko o ka ʻōpū o ka moku holo moku a ʻōlelo ʻo ia:
  - No kekahi kumu, aia nā luahine ʻinoʻino e hele a puni ka honua, he naʻaupō a ʻino loa!
  Luliluli ʻo Natasha i kona poʻo a kākoʻo:
  - A aloha ʻole! A ʻaʻole ʻoluʻolu aesthetically!
  Ua ʻakaʻaka ke koa me ka wini ʻana aku i kāna hoa. Me he mea lā, ʻoluʻolu loa ʻo ia a ʻoluʻolu hoʻi.
  Ua ʻōlelo koʻikoʻi ʻo Medvedev:
  - ʻOiaʻiʻo, ʻino loa ka ʻelemakule. Hoʻopilikia i nā kānaka, nāwaliwali, nāwaliwali. Akā mai kahi manaʻo evolutionary, loaʻa iā ia kekahi mau pono!
  Pīhoihoi ʻo Alenka. I ka hahau ʻana i kekahi mea luku, nīnau ʻo ia:
  - He aha nā pōmaikaʻi i loaʻa i kēia kūlana hoʻopailua?
  Ua pane koʻikoʻi ʻo Medvedev:
  - Hoʻoulu kēia i ka ulu ʻana o ka ʻepekema a me ka naʻauao. Inā ʻaʻole luhi ke kanaka, ʻaʻole pono ia e hana i kahi kaʻa. Pēlā nō , ʻo ka nāwaliwali o nā maiuu a me nā niho i alakaʻi ʻia i ka hana ʻana o ka pahi. Ua aʻo mai nā wā anuanu a me nā wā hau e hoʻā i ke ahi. Hoʻoulu ka maʻi i ka ulu ʻana o ka lāʻau lapaʻau. - Ua nana aku ka peresidena hope i ke akamai o Alenka i ka hoouna ana aku i kekahi moku Iapana i lalo, a hoomau aku. - Ma nā ʻano he nui, ua hoʻoikaika nā nāwaliwali o ke kanaka i ka ʻepekema. ʻAʻole mākou ʻike i ka lele, akā ua hana mākou i nā mokulele. A he holomua kēia!
  Ua hoʻouna ʻo Natasha i kahi mea hana hou a ʻike:
  - Holomua. Akā naʻe, ke nānā ʻoe i ka luahine, lilo ia i mea hoʻopailua loa. He mea hiki ole anei ke hana me ka ino kanaka?
  Ua ʻae ʻo Alenka i kēia:
  - Hiki i nā ʻōpio ke hana i ka mokulele. No ke aha e hoʻopiha ai i ka ʻelemakule pōʻino? He mea weliweli a hoʻopailua kēia!
  Ua hīmeni ʻo Margarita ma waho o kahi:
  - ʻAʻole wau e hoʻokaʻawale me ka Komsomol! ʻOpio mau loa au!
  A hoʻoneʻe ke kaikamahine i kona lima ma luna o ka metala.
  I ia manawa, e piholo ana kekahi moku kaua.
  Ua hoʻomau ka pahu moku i ka hoʻopololei ʻana i nā ʻauwaʻa Iapana. Ua loaʻa ʻo Adimarala Togo iā ia iho i loko o ka wai a ua koi ʻia ʻo ia e pakele ma ka moku. He mau ʻauwaʻa nui ko Iapana, akā he mea kaua hou. A i kēia manawa ua pio loa ʻo ia.
  E hoomau ana o Alenka i ka hoopuo ana i na moku Kepani, a hoike mai la i kona mau niho nunui a oi loa, a olelo mai la.
  - ʻO ia kaʻu e noʻonoʻo nei. ʻOiaʻiʻo, pono e loaʻa nā aesthetics o nā kino. A ʻaʻole hiki i nā wahine ke lilo i mea ʻino, me ka ʻili ʻili a me nā kino piʻo.
  Ua hoʻouna ʻo Natasha i kahi mea luku ʻē aʻe i lalo, ua ʻae koke ʻo ia i kēia:
  - ʻae nō hoʻi! ʻO kēia ka mea e hana nei ka ʻepekema!
  Ua hauʻoli loa nā koa ʻelua. Ua hoʻopololei lākou i nā ʻauwaʻa ʻenemi.
  Hiki i nā kaikamāhine huhū ke hana i nā hana nui.
  ʻO Margarita, i kēia manawa, hōʻike i kona manaʻo:
  - Ua ala mai na hoomana mamuli o ka nawaliwali o ke kanaka. Inā ʻoi aku ka ikaika o ke kanaka, ʻaʻohe hoʻomana. A ʻo ka mea ʻoiaʻiʻo, ʻo ka make a me ka makaʻu i ka make ke alakaʻi nei i ka ʻimi ʻana o ke kanaka i ka hōʻoluʻolu nona iho!
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Alenka:
  - Ua komo au i kahi seance, a ʻike wau i kahi mea kupaianaha. No laila aia nā mea ʻala!
  ʻO Natasha, me ka maalea i kona leo, i ʻōlelo ai:
  - ʻAʻohe mea kupanaha i ka noho ʻana o nā ʻuhane! Ma hope o nā mea a pau, lele mākou i kā mākou moeʻuhane. 'O ia ho'i he 'uhane, a me he mea lā e ho'omana'o ana i nā mokulele!
  Ua kunou ʻo Medvedev i ka ʻae ʻana:
  - ʻAe, aia kahi ʻuhane! Ma kēia ʻano, ʻokoʻa ke kanaka! I kēia manawa paha hiki iā mākou ke leʻaleʻa!
  E hehee ana na auwaa Iapana. He mea pepehi kanaka ka pahu o lalo. Ua kaumaha iki ʻo Margarita. ʻO ka mea mua, ua ʻike ʻo ia iā ia iho ma ke ʻano he mea keu. A ʻo ka lua, he mea hoʻonāukiuki, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻike maikaʻi i nā mea āpau i kou wā i lalo o ka wai. Ma ka laulā, ua kānalua nui ʻo Petero no ke Akua. ʻO kaʻoiaʻiʻo, no ke aha ma hope o ka lawe ʻana o nā Lūkini i ka hoʻomana Karistiano, ua kau ʻia nā pilikia like ʻole ma luna o lākou. A me ka hoʻouka kaua ʻana o Mongol-Tatar, a ma mua o ia, ka ʻāpana feudal o nā aliʻi. Kaua ma waena o ka poʻe Lūkini.
  ʻO ia ka manawa hope loa, mai ka manawa o Ivan Kalita, hoʻomaka ke ola hou ʻana o Rusia.
  Ua ʻoi aku ka ikaika o Muscovy. A hiki i ka laʻana, ma lalo o Ivan the Third, ua lilo ia i mokuʻāina hoʻokahi. A hoolei aku i ka auamo Tatar.
  ʻAe, ʻoiaʻiʻo, ke piʻi nei ʻo Russia. A hiki i koʻu hāʻule ʻana i Iapana.
  Ua hōʻailona kēia i ka hopena o ka mōʻaukala o ka mōʻī a me ka moʻokūʻauhau Romanov.
  Eia naʻe, ua haʻalele ka mōʻī, akā ua mau ka mana aupuni.
  Ua hahau akahele o Margarita ia Alenka ma ke kua. Ua ʻoluʻolu ke kaikamahine. Me he mea lā ua hauʻoli ʻo ia.
  Ua hōʻike pololei ʻo Medvedev:
  - ʻAʻohe hewa i ke kāne aloha i ke kaikamahine a me ke kaikamahine aloha i ke kāne. He kūlohelohe kēia. Akā i ka manawa like, pono nā kānaka e mālama i ka pono.
  Ua kūʻē ʻo Margarita me ka ʻoluʻolu:
  - Mai heluhelu kākou i ka pono. ʻAʻole wau makemake i kēia!
  Ua ʻakaʻaka ka pelekikena hope:
  - A ʻo wai ke aloha! Akā pono mākou e alo i ka ʻoiaʻiʻo. He ʻokoʻa ka poʻe ma kēia ʻano me nā holoholona!
  Kuno ʻo Margarita me ka ʻae.
  - ʻAe, aia kahi ākea nui ma waena o mākou!
  Pane akaaka mai la o Alenka.
  - A ʻike ʻoe, ma waena o ʻoe a me ka monkey, ʻaʻole wau i ʻike i kahi ʻokoʻa!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Margarita. ʻO Alenka, ʻo ia hoʻi, ua hoʻopio ʻo ia i ka hope o nā moku kaua he ʻumikumamālua o Iapana. Ma hope iho, ua ʻōlelo ke kaikamahine.
  - Aneane pau mākou i ka ʻauwaʻa ʻenemi!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Medvedev me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAe, he poʻe hana maikaʻi ʻoe! A ʻoiaʻiʻo, hiki iā lākou ke hana i nā mea he nui! Ma keʻano laulā, aloha au i nā kaikamahine koa - nani loa lākou!
  Huli ʻo Margarita i kona kino a hīmeni:
  - ʻIke wau i ka nani, ua like wau me ka mea hana! A neʻe wau e like me ka robot - he mea hoʻomake leo!
  Ma hope o ka hahau ʻana o ka haumāna iā Alenka me ka wiwo ʻole. Ua paʻi ke kaikamahine i nā pihi hauʻoli me kona mau manamana lima lōʻihi a nānā i ka nani.
  Nani kona neʻe ʻana.
  Ua hōʻike ʻia ka noʻonoʻo o Margarita i kahi aliʻi wahine e hele wāwae ʻole ana i ka scaffold. Aloha nui kēia. A ʻulaʻula loa ke aliʻi wahine. Ua wehe ʻia ʻo ia i kāna mau mea nani a me kona lole makamae. ʻO ke kapa ʻino wale nō i koe. Akā ʻo ka ʻaʻahu o ka hale paʻahao e hoʻopuka hou i ka nani o kona helehelena ʻoluʻolu, ʻoluʻolu, hou, e like me ka rose. A me ka lauoho ahi. Nani ka hele ʻana o ke aliʻi wahine e hoʻokō.
  A he mau kaukani ka poʻe e poho ana ma laila. Nahā nā moku, ʻāwili nā mea.
  A ua lanakila ʻo Iapana i kahi lanakila nui a kū hoʻokahi. No laila pono ka samurai e mihi i kā lākou mau hewa.
  Noʻonoʻo ʻo Margarita, he aha ka manaʻo o nā Kepani? He aha kā lākou hoʻomana? He poe pegana lakou. Akā, ua lanakila lākou i ka Orthodox Russia. Ma hope o kēia, e noʻonoʻo i ke Akua nona ka ikaika!
  A he poe pegana ka Mongols, ehia na panalaau i hoopio ia lakou.
  Ninau aku la o Margarita ia Alenka:
  - E haʻi mai iaʻu, e ka nani, pehea kou makemake iā Rodnoverie?
  Ua minoaka nui ke kaikamahine, a i ka poho ana i kekahi mea luku, pane mai la ia:
  - Hoomana maikai loa! He mau moʻolelo moʻolelo nani nō!
  Ua nīnau ʻo Margarita me ke ʻano hoʻohālikelike:
  - Manaʻo paha ʻoe i nā moʻolelo moʻolelo? A i ʻole ke ola maoli nei kēia mau akua Lūkini āpau?
  Ua ʻānai aʻe ʻo Alenka a pane maila:
  - Aia paha nā elves a me nā gnomes! Hiki i nā mea a pau i ko mākou honua. A he mea paʻakikī ke haʻi i ka mea maoli a me ka mea ʻole!
  Ua hōʻike pololei ʻo Medvedev:
  - I kekahi ʻano, aia nā mea āpau o ko mākou honua. ʻO kā mākou mau manaʻo, nā moeʻuhane, nā makemake a pau a mākou e waiho nei. He manaʻo hoihoi loa koʻu o ka Hypernoosphere, kahi i loaʻa ai nā mea a pau i hana ʻia e nā kānaka. ʻO ia hoʻi, mau loa ka manaʻo. A noho ʻo ia i kekahi mau honua like ʻole.
  Ua ala ʻo Dmitry Medvedev mai ka hiamoe. A hana hou ʻo ia i kāna hana kumu, ʻoi aku ka pololei o ke kūkulu ʻana i kahi aupuni.
  A lanakila hou ...
  ʻO ka mua, e hōʻuluʻulu i kahi pahu hou i hoʻokahi kaukani tona a hoʻokuʻu iā ia ma nā kūlana ʻenemi. ʻAʻole, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hoʻokahi wale nō, akā he nui loa.
  A ke neʻe nei lākou ma nā ʻāina ʻē. A ma luna kekahi mau mokulele me nā pōkā atomika. A pehea inā mākou e kipaku aku i nā pōkā? A hana i nā mea luku?
  ʻO Dmitry Medvedev e like me nā mea ʻē aʻe i ka openwork.
  A i kēia manawa ua hāʻule kekahi ʻāina i nā kāmaʻa o kahi dictator. A ke hiki mai nei na lanakila. Akā, eia kekahi ʻenemi. Nui nō hoʻi ka ʻāina ... Hiki iā ʻoe ke hoʻolālā iā ia. Eia ka USSR i ka makahiki 1941... He hoouka kaua. Ua hoʻonui ʻia nā ʻāpana ma Medvedev i nā hola he nui o ka pāʻani, a ua ʻoi aku kona heluna kanaka ma mua o hoʻokahi piliona. E kūʻē i 196 miliona. A ʻoi aku ka ʻenehana hou. A hiki ke hoʻokuʻu ʻia nā koa e nā pā kaua ad infinitum.
  ʻO ka mea pōmaikaʻi, ʻaʻole pau nā kumuwaiwai uila. A hoʻoikaika i ka ʻenemi, hoʻoikaika iā ia.
  A hoʻouna ʻia nā pahu kaʻa i hoʻokahi kaukani tona i nā reactor nuklea ma waena o Rūsia pololei i Moscow.
  A hiki ʻole ke haʻalele iā lākou - ʻaʻohe mea e pono ai!
  Ke alakaʻi nei ʻo Medvedev i ka hoʻolālā a me ka hums iā ia iho ... A laila, hoʻōki ʻo ia i nā pahu kaʻa nuklea. A kiola iā "Panther" -2 i ke kaua. ʻO kahi kaʻa e hiki nō naʻe ke kuʻi i kahi kanakolukumamāhā.
  Hoʻokaniʻo Medvedev iā ia iho ma ka hoʻoukaʻana i nā palena likeʻole o nā kaʻa ... "Panther"-2 ... E like me ka paʻiʻana mai kahi mamao. A e komo i loko o kahi pahu Soviet.
  ʻAʻole pēlā ʻoe e haki ai! ʻOi aku ma ka lae, akā ma luna o ka moku hiki iā ʻoe. Ke holo nei ka pana. A holo maila ka poʻe kanakolukūmāhā... A make ma lalo o ka pā ʻana o nā pū...
  Ke neʻe hou nei ka pūʻali koa...A ua ʻike ʻia nā robots kaua. Kūleʻa lākou iā lākou iho. A pana ʻia nā pūpū e nā lasers. A hana maalea loa lakou.
  A hoʻouka nā kaikamahine virtual.
  Nui ka maka o Medvedev i ka hoʻolālā. He kaua hoihoi. Hoʻokani hou ʻoe iā ʻoe iho, a i ʻole hāʻawi ʻia i kahi kākāʻōlelo koa. A nānā ʻoe i ka holomua o ke kaua.
  Ke alakaʻi nei lākou i kā lākou mau pahu i ka hoʻouka kaua.
  Ma ʻaneʻi hiki iā ʻoe ke neʻe i mua i nā pahu pyramidal i liʻiliʻi a hiki ʻole ke komo mai nā kihi āpau. Ke neʻe nei lākou e like me ke ʻano heʻe skating.
  A holo wāwae ʻole nā kaikamāhine... A pana i ko lākou ala.
  Kekahi kaua. Mea pāʻani maoli. A mai na luawai gula mai ke kala me ka maloo ole. E like me ka pāʻani, ua like nā mea a pau i ka hoʻolālā, me ka ʻole o ka hāʻule ʻole, a me ka emi ʻole o ke ʻano.
  ʻAʻole pau nā mea a pau, ʻaʻole emi nā kumuwaiwai. ʻOiai ʻaʻole like paha kēia.
  Ua hoʻopau ʻia ʻo Medvedev e kahi kelepona. Ua hāpai ka pelekikena i ke kelepona:
  - Aloha!
  Ua ʻōlelo ke poʻo o ka ʻoihana pelekikena:
  - Aia ʻoe ma ke keʻena, Dmitry Anatolyevich?
  Ua pane koʻikoʻi ʻo Medvedev:
  - ʻAe! ʻO wau nō ka pelekikena!
  Ua ʻōlelo ke poʻo hoʻokele.
  - Ke koi nei ʻo Zelensky e haʻalele ʻoe i ka hale noho ma hope o ka hoʻolaʻa ʻana.
  Ua nīnau ʻo Medvedev me ka haʻalulu:
  - A ma hea wau e noho ai?
  Pane mai la ke poo o ka hooponopono.
  - Ma koʻu hale noho! Ua pau kou mana a pono ʻoe e haʻalele i nā wahi āpau!
  Ua hāwanawana ʻo Medvedev:
  - He noi kaʻu i ka pelekikena hou - e haʻalele ʻo ia iaʻu i ke kamepiula!
  Ninau ke poo o ka hooponopono.
  - E hāʻawi mai iaʻu i ke Kauoha a St. Andrew the First-Called a e noi au iā Zelensky e loaʻa i kahi kamepiula nau!
  Ua kunou ʻo Medvedev i ka ʻae ʻana:
  - ʻAe, hiki nō!
  . MOKUNA Helu 7
  Kahea aku la ia i kona kokoolua e hoomakaukau i kauoha. Ma ka haawi ana i ke kauoha a St. Andrew the First-called ma ke poo o ka hooponopono. Ua mākaukau ka template a hiki i kēia manawa ua kau inoa wau no ke kuleana.
  A laila hoʻomaka hou ʻo Medvedev e pāʻani.
  I kēia manawa ke hoʻokokoke nei kāna mau kaʻa virtual iā Moscow a hoʻomaka i ka hoʻouka kaua. Ke hoʻouka ʻia nei kēia kūlanakauhale e nā mīkini ʻelua kaukani tona kaumaha.
  Eia naʻe, hoʻolei pū ʻo Medvedev iā "Rat"-5 i ka hoʻouka ʻana, he monster kēia, ʻaʻole he pahu. He umi tausani tona ke kaumaha!
  Ke hoʻokokoke nei nā pūʻali i ke Kremlin ... No laila ke holo nei ʻo Stalin. A hopu ʻia ʻo ia e nā kaikamahine kāmaʻa ʻole i ka bikini. Hopu lākou i ka ihu me ko lākou manamana wāwae. A koi lākou iā Stalin e honi i kona mau kuʻekuʻe wāwae.
  Eia nā pūʻali koa o ke aupuni virtual e hele ana i Moscow a hele i nā Urals ...
  Hopu pū lākou iā ia ...
  Hoʻomaka ʻo Medvedev e kunou hou a hoʻomaka e moeʻuhane.
  Ua nīnau ʻo Margarita me ka hoʻohenehene:
  - Pehea e pili ana, no ka laʻana, he mahele ʻokoʻa: lani a me Gehena?
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev me ke kaumaha:
  - ʻO kēia paha ka manaʻo mua o ka poʻe kahiko e pili ana i ka hoʻopaʻi ma hope o ka make. I ka ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka paʻakikī o nā mea āpau!
  Ua hoʻōho ʻo Natasha me ka ʻoliʻoli i kona hoʻohaʻahaʻa ʻana i kekahi o nā moku Iapana hope loa:
  - Ka mea i hoohiki a kahiko,
  Hoʻohiki hou ka ʻenemi
  E hamo mai iaʻu
  E wili i ka pauka.
  Aole nae i hiamoe ka anela,
  A e holo pono nā mea a pau. A e hoʻopau maikaʻi nā mea a pau!
  Ua hoʻopau nā kaikamāhine i nā ʻauwaʻa ʻenemi. Ua wikiwiki ʻo Medvedev i ka pahu, e alualu ana i ka samurai. ʻAe, maikaʻi kā lākou hana ma ʻaneʻi. He mea hoihoi i ka hoʻoponopono ʻana i ka mōʻaukala. He ʻāina ikaika ʻo Tsarist Russia e piʻi ana i ke kiʻekiʻe. ʻOiai ʻaʻole maikaʻi nā kānaka a pau.
  Akā, ua ulu ka ʻāina. Ua pōkole ka lā hana. Ua puka mai nā lā hoʻomaha hou. Ua hoʻokumu ʻia ke aupuni ponoʻī kūloko. Ua ulu ka uku me nā kumukūʻai paʻa. Ua wehe ʻia nā kula. Ma lalo o Tsar Nicholas II, ua hoʻonui ʻia ka hoʻolilo ʻana i ka hoʻonaʻauao ma mua o ʻeono manawa. Ua lilo ka hoʻonaʻauao kula haʻahaʻa i mea koi.
  ʻAe, ʻaʻole i loli nā mea a pau no ka maikaʻi me ka wikiwiki, akā pehea ka nui o ka nalowale o ka ʻāina ma muli o ke kipi a me ke kaua kīwila. ʻEhia ka poʻe akamai i make a haʻalele i ko lākou ʻāina hānau? A i kēia manawa, ma kēia ʻāpana o ke ao holoʻokoʻa kahi manawa e pale ai i kēia.
  Ua lana koke ka pahu wai malū ma lalo o ka wai. A i kēia manawa ua pio ka mea luku hope loa o ka ʻāina o ka lā hiki mai.
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha me ka hauʻoli:
  - ʻO ia koʻu ʻōpiopio!
  Ua hoʻoponopono ʻo Alenka i ke kaikamahine, me ka wehewehe ʻana:
  - Nani mākou a pau ma ʻaneʻi! Ua hakakā lākou me he liona wahine lā!
  Ua ʻōlelo ʻo Margarita me ka huhū:
  - ʻAʻohe mea kūikawā! Ua loaʻa iā mākou ka ʻenehana ʻoi aku ka maikaʻi!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alenka a pane maila:
  - Akā ʻo mākou i kiʻi i nā pūkuniahi iā mākou iho!
  Ua kākoʻo ʻo Natasha i kāna hoa:
  - A ua hana mākou iā mākou iho! A he maka makaʻala kēia...
  Ua koho ʻo Margarita:
  - Nā lima liʻiliʻi!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a pane akula:
  - A he kaikamahine ʻoluʻolu ʻoe!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Margarita:
  - Minamina au i ka Kepanī. Kahakiʻi lākou i nā kiʻi paʻi nani. Makemake au i ka hentai !
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alenka a wili i kona wāwae i ka lewa:
  - Hentai , ʻoluʻolu! Maikaʻi loa!
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha, me ka ʻakaʻaka o kahi kaikamahine nāna i ʻono i ka jam:
  - A e kīkē paha kākou i ka hoki o ka poʻe fascist!
  Kuno ʻo Medvedev me ka ʻakaʻaka:
  - Manaʻo maikaʻi. Akā, e hoʻopau mua kākou i nā pūʻali koa honua. A e kōkua mākou e hoʻopau wikiwiki i ke kaua. No laila ʻaʻole ʻike ʻia ka fascism ma kēia ao.
  Pane like mai na kaikamahine.
  -A ʻaʻole e ʻike ʻia, a e lilo ʻo Kina iā mākou!
  Ma hope o ka piholo ʻana o nā ʻauwaʻa Kepani, ua holo ka T-95 super tank i luna.
  A laila hoʻomaka ʻo Medvedev e moeʻuhane e pili ana i nā ʻano mea lapuwale.
  Ua kū ke koa Alenka no ka pale ʻana iā Ryazan. Aia ʻo Natasha me ia.
  ʻO nā kaikamāhine ʻelua i loko o ke kapa kila māmā, me kahi saber ma kēlā me kēia lima. A ma lalo o kou mau wāwae he mau diski kūikawā a lahilahi.
  He pūʻali koa nui o Mongol-Tatars i hoʻouka kaua.
  Nui nā alapiʻi lōʻihi i uhi i nā paia i ka manawa hoʻokahi. He ʻokoʻa lākou: wili ʻia mai nā lāʻau aʻa, hoʻokuʻi ʻia i lalo i nā lāʻau paina me nā ʻaukā. Ua hoʻohana pū ʻia nā alapiʻi kaumaha me nā lālani lāʻau. ʻO nā pā kaua, mahalo i ka wikiwiki o ke kūkulu ʻana, ua ʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o ka Tatars i manaʻo ʻia; ʻaʻole hiki i nā alapiʻi he nui i luna. Ma mua, ua kipaku aku nā Mongols i nā Uruses i hopu ʻia. Ua makemake ka poʻe Lūkini i ka make ma mua o ka hilahila o ke pio ʻana.
  Akā ʻaʻole hoʻomau ka poʻe Mongol.
  Me ka hoʻoikaika ʻole ʻana me nā ihe ʻoi, ua kiki ʻia ka poʻe luhi, me ka manaʻo e hāʻawi pio ka poʻe Lūkini me ka makemake ʻole e pepehi iā lākou iho. A i ʻole, ma lalo o ka uhi o nā paʻahao, e komo i ka pā hau. ʻO kekahi o ka poʻe paʻahao i holo wikiwiki i lalo me ka uē ʻana, e paheʻe ana i lalo i ka hau hau, e kuʻi i lalo i nā nukers inaina, haehae i nā pahi kaua mai ko lākou mau lima a hāʻule koke a ʻoki ʻia. Piʻi koke nā kānaka i ke alapiʻi, ʻaʻole ʻoe maopopo i ke ʻano a me ka ʻohana?
  He hapa olohelohe, me ka lole weluwelu, me ka laau palau ma ko lakou mau lima, me ke kua i hou ia a me ke koko. ʻO ke kanaka ʻo Vaul, i ʻaʻahu ʻia i ke kapa kila , ua hāpai ʻo ia i kahi koi nui, i ka wā i hoʻōho nui ai lākou mai lalo:
  -Mai luku ʻoe iā mākou, e ka naita, no mākou ponoʻī mākou, nā Lūkini!
  Lele ʻo Voivode Dikoros i ka pā a hoʻōho:
  - Honi wau no mākou!
  Ua hōʻoia ʻia kēia ʻano leo kanikau.
  -E kali e ʻoki, nau! ʻAʻohe Mughlans i waena o mākou!
  Ua hoʻōho ʻo Alenka akamai loa:
  -ʻO ka mea e keʻa pono iā ia iho,ʻo ia kekahi o kāna pono'ī!
  - E bapetizo ʻia, e ka poʻe Orthodox!
  Me ka leo weliweli, ua holo nā lio i hoʻokahi mile, ua uwo ka nunui Vaula-Morovin .
  Ua ʻae nā mea pale o Ryazan:
  -Akau! ʻOiaʻiʻo!
  Ua ʻōlelo lōkahi lākou ma nā paia a pau:
  -E nā hoahānau, e hana i ka hōʻailona o ke keʻa!
  Piʻi aʻela nā haneli o nā paʻahao i ʻulaʻula, uliuli mai ke anuanu, ma luna o ka pā a hāʻule, e hoʻomau ana i ka hoʻopaʻa ʻana iā lākou iho. Ua ʻohi koke kekahi poʻe i nā pōhaku i hoʻomoe ʻia a hoʻolei me ka huhū i ka poʻe Mongol. He nui nā poʻe Ryazan i ʻike i ka Tatars no ka manawa mua, ʻo nā mea kūʻē kuʻuna he nui, nā Kipchaks hoʻokahi, i hoʻololi i nā lole Mongolian.
  Ua ʻaʻahu nā ʻenemi i nā ʻaʻahu hulu lōʻihi, no ka lōʻihi o ka hili ʻia ʻana o lākou i nā lepa. He mau papa keleawe a hao e kau ana ma ko lakou umauma a ua hamama ko lakou kua. No ka hoʻoweliweli ʻana i nā Uruses, nui ka poʻe i pena i ko lākou mau maka ʻino a me ke koko.
  naʻe i lele nā Uruses , e hālāwai me nā ʻenemi me nā pahi kaua a me nā koi. Mai ka hahau ikaika ʻana a Vaula , ʻelima mau Mongol i make i ka manawa hoʻokahi, ʻo ka lua o ka hahau ʻana, a ʻekolu hou aku! ʻAʻole i ʻoi aku ka ʻino o nā koa ʻē aʻe. Piʻi malū ka Tatars i ka ʻau pahee, ʻaʻole hiki iā lākou ke uhi pono iā lākou iho me nā pale kaua a ʻoki ʻia me nā pahi kaua. I ka manawa, ma ke kumukūʻai o ka nui o nā poho, ua hōʻea ka pūʻali Mongol i luna, ua ninini ʻia ka wai paila a me kahi mea kaua weliweli ma luna o lākou: ke ahi ahi.
  ʻO nā wahine a me nā kamaliʻi liʻiliʻi i ninini i ka wai wela a kiola i nā pōhaku a me nā poloka. ʻO nā maʻa maʻa liʻiliʻi me nā pua ʻawaʻawa, ʻoi aku ka maikaʻi, ʻo ke keiki ʻelima makahiki, ʻaʻole hiki iā ia ke huki i ke kaula paʻa me kona mau lima liʻiliʻi, hiki ke pana mai ia mau mea. A ʻoi aku ka paʻakikī o ka nalo ʻana i ke kī ʻana i loko o kahi ʻāpana mānoanoa ma mua o ka paʻi. ʻO ka hoʻouka kaua ʻana ua ʻoiaʻiʻo ʻo ia, ʻo nā kupapaʻu i ʻoki ʻia i lalo i ka nui.
  Ma o kahi telescope i hana akamai ʻia e ka Kina, ua nānā pono ʻo Guyuk Khan i ke kaua. Ua palu ʻo ia i kona mau lehelehe a paʻi i kona mau lehelehe, i kēlā me kēia manawa, e hoʻopololei ana i kona mahiole huluhulu gula, e piʻi ana me ka paʻakikī a me ka huhū ma luna o kona lae. A laila, kiola akula ʻo ia i ka paipu me ka huhū.
  -E make ana ko kakou mau koa! Hele mai ʻo Burundai a me ka Nahesa Melemele iaʻu!
   Ua holo wikiwiki nā Turgauds e hoʻokō i ke kauoha a ka lei kagan. Ua kokoke ʻo Guyuk e noho i lalo i kahi noho niho ʻelepani i kālai ʻia i ka wā i kau mālie ai kekahi lima ma kona poʻohiwi:
  -Mai hopohopo, maikaʻi! E hoʻomaha i kou maka hihiu!
  ʻO kahi mele viscous purred, hoʻomanaʻo loa i ka leo o ka wahine.
   Ua hiamoe ʻo Guyuk Khan a hiki ʻole ke noho ma kona mau wāwae. ʻAe, ʻo ia kēlā. Eia hou, e like me ka ʻuhane, ua ʻike ʻia ka Nahesa Melemele i mua ona - ʻo ka mea weliweli loa o kāna pūʻali koa, he daimonio hellish mai Iapana mamao a hiki ʻole ke hiki.
  - ʻO ʻoe!
  Ua kuhikuhi ka hoʻoilina o ka Khagan kiʻekiʻe i ka manamana lima pupule! Ua hoʻomau ka laha ʻana o ka nahesa melemele, i kekahi manawa mahuahua, i kekahi manawa e emi ana.
  -ʻO wau! A ʻike wau iā ʻoe! ʻO ka manawa kēia e hoʻohaʻahaʻa i kou huhū! ʻAe, ʻoi aku ka pololei, e lawe mai i kāu mau mālama āpau i ke kaua i ka hiki! A naʻu nō e kōkua iā ʻoukou, e nā hoahānau, a e hāʻawi aku au i mea kupanaha i ka ʻenemi! ʻO ka neʻe ʻana o ka pūlima, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, e pololei!
  - Aloha , aloha , aloha ! E hoolei au i kekahi tumen i waeia i ke kaua malalo o ke alakai ana a Burundai ! E alakaʻi pū ʻoe i ka hoʻouka kaua!
  Ua ʻānaʻi aʻela nā maka o ke Kepani, e hōʻike ana i kona mau niho melemele nui.
  -ʻAʻohe daimonio keʻokeʻo, makemake wau e pepehi i kaʻu mau mea like! E like me ka ninja maoli!
  Ua ʻānaʻi maila ka nahesa melemele i kāna ʻāʻī, ua ʻike ʻole ʻia kahi puʻupuʻu i loko o kona waha, a ua lohe ʻia kahi leo ʻālohilohi.
   Ua manaʻo ʻo Guyuk e hoʻomāʻewaʻewa ana lākou iā ia, akā ʻaʻohe ona ikaika a me ka makemake e hoʻopaʻapaʻa me ka ninja kilokilo . I kēia manawa, ua hoʻokuke hewa nā Turgauds iā Burundai , ʻaʻole makemake ʻo Guyuk Khan i kēia mea hoʻolohe ʻo Subudai -Baghatur.
  - ʻO ʻoe ʻili waina leaky! ʻAʻole anei ʻoe e ʻike e make ana nā koa maikaʻi loa ma lalo o nā paia o ke kapikala ʻo Urus? E lawe koke i nā Berkuts a, i ka hala ʻana i ka muliwai, kikeke i nā Uruses me ka hahau ma lalo o ka pā ʻākau.
  ʻaʻa ka Burundai ʻike e kūʻē:
  -ʻAʻole ikaika ka hau, ma lalo o ka puhi ʻana o nā tausani o nā māiʻuʻu e poha wale.
  ua pane mai ke Kepani weliweli iā Guyuk .
  - Mahalo kou hopohopo. Makehewa nae ko oukou hooikaika ana! Ua nakinaki ka pauda kupua i ka hau ma ka muliwai ma mua o ke kila koa! ʻAe, lele i mua, ua kauoha mākou iā ʻoe!
  - Ua ʻike ka ninja batyr nui i kāna ʻōlelo ʻana! E holo wikiwiki ʻoe, inā ʻoe e haku i ka huahekili, e hāʻawi wau i ke kula lio i uku!
  Ua hoʻōho ʻo Guyuk Khan me ka lulu ʻana i kona mau manamana lima. ʻAʻole ʻaʻa ʻo Burundai e kūʻē hou aku - ua piha i ka make. Ua nalo aku ka Mongol me ka ʻohana o ka poʻe hoʻoholo lio haʻalulu. Ua neʻe koke mai kahi aka, he leo ma luna o ke poʻo, a he ʻale ea ikaika ka mea i lele aku ai ka mahiole o ka lei aliʻi kagan.
  -Harakiri! No laila ua lele ka Pepe! I kēia manawa e loaʻa i nā Uruses kahi " poultice ".
  He deragona nunui e lele ana ma luna o ka ʻilikai, e puhi ana kona mau ʻēheu gula i nā hau hau, a kahe maila nā alelo ahi mai loko mai o kona mau waha ʻaihue ʻekolu.
  -Maikaʻi ka mongoose !
   ʻAʻole i loaʻa iā Guyuk ka manawa e makaʻu ai:
  - Hiki iā ia ke puhi iā Ryazan a pau.
  -ʻAʻole nā mea a pau, akā e puhi ʻo ia i ka pā i ke ahi. E hele mua, e kuʻu Godzilla!
  Ua hoʻomau ka moeʻuhane kupanaha a Medvedev. He noʻonoʻo koʻikoʻi ko ka pelekikena hoʻokō.
  ʻO kahi deragona ikaika, nona ka ʻēheu he kanalima mika, lele aʻela i ka lewa. ʻO nā Mongols a me nā shamans e hele pū ana me lākou uwē nui loa. ʻO Tumen, ma lalo o ke alakaʻi ʻana a Burundai , lele ʻo ia i luna o ka hau, ua hina kekahi mau lio, a ua hehi koke ʻia lākou a me ko lākou poʻe holo e ka hao nui. ʻO ka monster poʻo ʻekolu, ʻo ia hoʻi, luʻu mālie i ka pā. Ua ʻike ʻo Wilderness i ka pōʻino o ka hoʻouka kaua ʻana ma mua o nā poʻe ʻē aʻe. ʻAe, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole wau i makemake e hōʻike i kaʻu mau kāleka pu ma mua o ka manawa, akā i mea e hoʻopakele ai i ke kūlanakauhale, pono wau e hoʻohana i kahi mea kaua ʻike ʻole a hiki i kēlā lā. Ua kūʻē ʻia ka ʻēheu ʻēheu e kekahi monster mechanical e like me ke ʻano o ka hui ʻana o ka spider a me ka centipede kila. Ke piʻi nei ka uahi mai ka paila mahu. Maikaʻi nā kāne no ka hoʻolei ʻana i ka lanahu ma mua.
  ʻO ka mokuahi catapult kahi hui akamai o nā ʻenehana o kahi locomotive mahu, winch, multi-legged balllistae a me ... kahi pahu pahu mele. A ʻo kēia holoholona, i hana ʻia mai ke kila paʻakikī, hiki iā ia ke hoʻolei i kekahi mea pōʻino kokoke i ka wikiwiki o ka pū mīkini ma kahi mamao a hiki i ʻelua mile. ʻO nā kaikamahine koa ka mea mua ma ka honua i manaʻo e hoʻololi i ka ʻenekini piston no ka hoʻolei ʻana i nā uku. Ua hoʻohuli pono ʻo Dikoros i ka leve, ua hoʻomaka ka neʻe ʻana o kahi lipine akamai i hana ʻia mai nā kaulahao, e hoʻokomo ana i nā pōhaku i loko o nā lau e hoʻohuli wikiwiki ana.
  Ma muli o ka holo wikiwiki ʻana o nā Tatars i kahi puʻu paʻa, ʻaneʻane ʻaʻohe nalo; akā, ʻo kēlā me kēia pōhaku koʻikoʻi, e kuʻi ana, ua hoʻohiolo i kekahi mau holo lio. Hoʻokahi mea maikaʻi ʻole, ʻoi aku ka nāwaliwali o ka pae ʻana, hiki iā ʻoe ke paʻi i ka Mongols, akā e hoʻāʻo, e pā i ka deragona lele ! Huli ke poʻo ʻekolu i kona poʻo a wehe aʻela i kona ʻāʻī ākea, ka ihu, a me ke daimana.
  Lele aku la ka lapalapa ahi ma kahi o ka pa a pa i na hale. Ua lohe ʻia nā ʻuā a me nā ʻuā, ua holo kekahi mau wāhine makapō ma ke alanui, a ua wela nā hale i ke ahi me ka wikiwiki kūlohelohe. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua makaʻala ke one a me nā pahu wai nui, a me nā pūʻali ahi. Ua uhi ʻia kekahi o nā hale, ʻoi aku hoʻi nā mea kokoke i ka pā, me nā asbestos pale ahi. Ma lalo o ka hoʻoikaika makamaka, ua haʻihaʻi ka lua pele a me ka pau ʻana o kona ikaika, ua lilo ia i mau kahawai o ka uahi haikea.
  Akā, ʻaʻole makemake ka deragona e haʻalele, e puka mai ana i waho o ka luʻu, huli ʻo ia me ka lokomaikaʻi o kahi stormtrooper overloaded a hoʻihoʻi hou i nā kahawai o kahi puahiohio ahi. Ua hiki mua nā Tatars i ka pā, no laila ua paʻi ka lapalapa ahi iā lākou. Ma waena o ka poʻe i hōʻeha ʻia ʻo Burundai weliweli , ua wela kona mau lole nani i ke ahi, a hoʻi wikiwiki ʻo ia me ka leo o ka puaʻa ʻeha. Ua pilikia pū nā koa Lūkini, a ua heheʻe kekahi hapa o ka hau, e hōʻike ana i ka honua a me nā lāʻau. ʻO nā lole ma luna o Dikoros e ʻā ana, akā ʻo ka mea hakakā ʻo Antonov e kū ana ma ka pā i hoʻokō ʻia e ninini i kahi bākeke wai ma luna ona, a piʻi aʻe ka mahu mai ka leka uila wela.
  - He aha ka manaʻo diabolō, he mea minamina ʻaʻole ʻike mai ʻo Alenka maikaʻi iā mākou!
  Huli hou ka deragona a hoao e komo i ke kolu o ka poai. Ua paʻi ke kilo ʻo Savely i kona mau manamana lima, ua hoʻokō ʻo ia i ka hoʻokuʻu ʻana i kahi pōkā ahi liʻiliʻi, ʻo ka hahau ʻana i ke poʻo waena o ka deragona. ʻO ka pahū liʻiliʻi ʻaʻole i hoʻopōʻino i ka pōʻino poʻo ʻekolu, akā ua hoʻokuʻu iki iā ia mai kona alahele, ʻo ia ka hopena o ka kiʻi ʻana o ka deragona ma mua o ka manawa, he puahiohio ahi e pā ana i ka puʻu o nā nukers . A e uwē hou ana, ua neʻe hou kekahi o nā Tatars. ʻO ia ka manawa i ʻike ai ʻo Dikoros i kahi kaikamahine ʻōpio lōʻihi, e hoʻoluliluli ana i nā pahi kaua ʻelua. Me ka wikiwiki o ke kanaka, ʻoki ʻo ia i kona mau hoa paio i kāpeti, hāʻawi ʻo ia i nā hahau weliweli me kona mau wāwae, nā kuʻekuʻe lima, a me kona poʻo, e lele ana e like me ka lele.
  Hoʻokahi wale nō, a ʻelua paha mau kānaka i hiki ke hana i kēia pōʻino:
  -Juliana! ʻAnela ʻulaʻula, ʻo ʻoe kēlā?!
  - Honi ʻoe i nā pua me kou ihu! Mai kahi kiʻekiʻe ʻekolu mika!
  wahi a Alenka me ka akaaka. ʻO ke kaikamahine koa, me ka wikiwiki o ka cheetah pupule, lele ʻo ia i luna o ka pā, me ka waiho ʻana i nā kaha koko ma ka paia.
  -Mai kamaʻilio, maopopo nā mea a pau! Pono kākou e kinai i ka lama eheu!
  Ua puana ae la o Alenka me ka huhu, o ka deragona, i ka pae ana mai o kona lele ana, komo aku la ia i ka poai eha. Ua haʻi aku kekahi koa e kū kokoke ana iā ia.
  -E hoʻohana i ka catapult, ʻo Alenka, e kuʻi iā ia i lalo me kahi pōhaku.
  Ua uwē ke kaikamahine koa me ka hoʻoweliweli.
  -ʻO wau iho ʻoi aku ka maikaʻi o ka mea e hoʻohana ai!
  Ua ʻohi ʻo Alenka i ʻekolu kaulahao hana akamai me ka māmā uila. ʻO kēia hoʻi ka manaʻo o kā lākou kaikamahine koa: hoʻohui i ʻelua a ʻekolu mau pōhaku liʻiliʻi, pana i ʻelua a ʻoi aku ka ballistas a ʻoki i lalo, ʻoki i kahi laina holoʻokoʻa. Ma hope o ke kau ʻana i ka mokuahi, lele akula ʻo Alenka ma luna o ka pahi a kīkī i ka leve. Ua kiola ʻia ʻo ia i luna, a ua lele ʻo ke kaikamahine koa i kona mau lima, me ka hoʻohuli akamai ʻana i kāna mau pahi kaua, e kuhikuhi ana i ka neʻe wikiwiki ʻana, a hiki ke pae ma ke kua o ka deragona, i hoʻopaʻa ʻia me nā ʻoi. Ua haʻalulu ka monster a hoʻāʻo e hoʻolei aku i ke kaikamahine hoʻokele wiwo ʻole, akā na nā kaulahao wili akamai i hoʻopiha i nā waha nui - ua hoʻopaʻa ʻia ka moʻo weliweli.
  -No ke aha ʻoe e pono ai ʻekolu poʻo? Ua nalowale kekahi? Ua piha lākou i nā lua, no laila e hoʻopaʻa au iā lākou i ke kaulahao i lele ʻole ka lolo hope!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine koa i kāna ʻakaʻaka palaka. Ua kiʻekiʻe ka deragona i ke kiʻekiʻe, a laila hana hou i ka loop o Nesterov, haʻalulu nā ʻiʻo ma lalo o ka ʻili, hoʻoikaika nui ka monster e kiola aku i ka mea hoʻokele ʻole. Paʻi maila nā ʻauwai wela ma luna o ke kino nui, ua holo ka lupe me he pōhaku lā i hoʻokuʻu ʻia mai kahi catapult, a i ʻole, he meteor. Na ka nalu lewa i hoʻokuʻu i ka Tatars.
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka:
  -ʻAʻole hoihoi!
  Ua hoʻomau ka hiamoe o ka pelekikena hope. Ua hāʻule iki ʻo Mr. Medvedev, ma muli paha o ke kaumaha.
  ʻOiaʻiʻo, he aha ke deragona ʻōniʻoniʻo no ke kaikamahine terminator i ka wā i hele ai ʻo ia ma waena o nā haʻalulu koʻikoʻi ma nā mokulele hoʻololi he ʻumikumamālua, e wikiwiki ana i ka umekaumaha hoʻokahi haneri a me kanalima a luʻu koke i ke kaumaha ʻole, a laila hiki hou i ka palena haʻahaʻa sublethal. He ilo i mua o kēia huahana o ka ʻenekinia genetic.
  Ua hoʻāʻo ka monster e hoʻohuli i kona mau poʻo, me ka paʻi nui ʻana me kona waha nui. Ua ʻoki ʻo ke kaikamahine koa me kāna pahi kaua kaao me kona ikaika a pau, e ʻimi ana i kahi paʻakikī loa - ka puka ihu. ʻO ka pā mua he palahalaha, lele nā lei kālā mai ka puka ihu, e like me nā momi i ʻālohilohi i ka lā:
  "He nani kou snot, pololei, ʻōlelo lākou he hiki i ka deragona ke hoʻopau i ke gula."
  Ua hahau ka nahesa i ke kukui. I ka pane ʻana, ua ʻoki ʻo Alenka maikaʻi me ka ʻeleu, ʻoi aku ka ʻoi o ka hahau ʻana a pololei, ʻulaʻula iki ka maka, a ʻike ʻia nā kulu hau cherry-ruby mai kona ihu nui. Ua hauʻoli lākou i ka lele, e hoʻopili ana iā lākou iho i loko o kahi mea nani o waho.
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine:
  - Maikaʻi, hele mai, e hana hou i ka hoʻopunipuni!
  Ua hoʻomaka mua ka monster, akā ua hoʻomau i ke kiʻekiʻe, ua liʻiliʻi a liʻiliʻi ke kūlanakauhale nui o Ryazan. Eia i loko o ka huila kaʻa, i kēia manawa i loko o ka ipu, a eia ka nui o ka hua popi, a nalo hope loa ma hope o ke ao. ʻEleʻele ka lani, piha i nā hōkū ʻālohilohi, piʻi lākou i loko o ka stratosphere, lilo ia i mea paʻakikī i ka hanu ʻana, puhi ʻia kahi ʻūhā anu. ʻOiai ʻaʻole he kanaka maʻamau ʻo Alenka kaʻao, ʻaʻole hiki iā ia ke hana me ka ʻole o ka ea. Akā, ʻike ʻia, ʻo ka deragona nō hoʻi ke ʻūlū, ʻo ka mea kolo, ua pau ka hanu, no laila pono mākou e hoʻohaʻahaʻa i ke kiʻekiʻe. ʻAʻole maopopo ka makemake e hana hou i ka hana a Ruslan, nāna i paʻa i ka ʻumiʻumi o Chernomorets no ʻekolu lā a me ʻekolu pō. He huaʻōlelo mai ka punaewele o nā keiki e ʻā ana i kona poʻo, a no kekahi kumu makemake maoli ʻo ia e hana hou.
  A ʻōlelo ke kaikamahine koa.
  -He koko like kāua, ʻo ʻoe a ʻo wau!
  Me he mea lā ua hoʻomaopopo ka deragona i ke ʻano, haʻalulu a hoʻomaha i kāna lele ʻana. A laila hoʻomaka ka emi mālie.
  Ua ʻōlelo ke koa uʻi a puʻupuʻu.
  -Ua pololei kou manao, e kuu kaikunane eheu! E loaʻa iā mākou nā hopena me ʻoe!
  Ke holo nei ka luku maoli ʻana ma lalo, ua ʻōwili mua nā Mongols mai nā paia, a ua hoʻoholo ʻo Natasha nani ua hiki mai ka manawa kūpono e paʻi. Maikaʻi e ke kaikamahine wiwo ʻole, hiki iā ʻoe ke ʻike koke iā ia, kahi i hala aku ai, aia ke ala koko i paʻa paʻa i nā kupapaʻu. ʻAʻole wale kona mau wāwae a me kona mau lima, ʻo nā wili lōʻihi ʻelua o Natasha ke ʻano o nā pahi i ulana ʻia i loko o nā kaulahao i hana ʻia me ke kila paʻakikī.
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka iā ia iho, me ka hehi ʻana i kona wāwae:
  -E hana maoli wau i nā mea pilikino iaʻu iho! I kēia manawa, e hoʻomaʻamaʻa kākou i nā Mughlans!
  Puka mai la ka lapalapa ahi e like me ka lua pele kolu mai na puu i hooheheeia, ua hoopili paa loa na Tatars, a ua palai wale ia lakou iloko o na haneri, e kahe ana mai loko mai o ka waha o ke ahi ahi. Ua makaʻu loa nā lio, akā naʻe, ua hoʻihoʻi ʻia ka hapa nui o nā lio e ka hahau koke ʻana i ke kua, ʻo ke kaukani kiaʻi pilikino o Guyuk Khan i koe ma lalo o ka noho. Ua hoʻomau ka pele, e hoʻopau ana i nā haneli a me nā haneli o nā mea kaua i hoʻokahi salvo i loko o kahi makani ʻino. Ua nānā ka nahesa melemele me nā maka liʻiliʻi i ka hoʻi ʻana mai o kāna liʻiliʻi deragona.
  Ua uwo mai ke kaua mai ka hikina mai.
  -Kumakaia! ʻO ʻoe nā ʻelele a pau o ka ʻohana dragon, ke kumakaia mau ʻoe a lawelawe i ka mea ʻoi aku ka ikaika!
  Me ka huhū, ua hoʻāʻo ke kilokilo ninja e lanakila i ka mea holo wiwo ʻole, me ka hoʻolei ʻana i nā pulsar i ka wikiwiki o ka pū mīkini. Ua ʻakaʻaka ke koa ʻōpio ʻo Alena a hīmeni me ka leo nui:
  - Me ka wai ahi - kikeke i ke aniani! He malihini ʻoe - kuha ahi ʻoe!
  He kaikamahine kēia - ʻoliʻoli, me ka ʻakaʻaka. ʻAʻole makaʻu iā ia nā pulsar i hana ʻia i ke ahi.
  Ua pana maʻalahi ʻo Alena iā lākou i lalo, me ka hoʻohana ʻana i nā mea kaua kaao a, i kēlā me kēia manawa, kuhikuhi i ka holoholona i nā pūʻulu ʻenemi. ʻOi aku ka maikaʻi o kēia mea puhi ahi me nā ʻēheu ma mua o hoʻokahi haneli mau mīkini huki lio.
  ʻOi aku paha kēia ma mua o ka mokulele hoʻouka, a pehea ka nui o ka wahie, a ʻaʻole pau ka fuse? Pono ʻoe e aʻo i ka monster i kou wā leʻaleʻa a hana i kahi mea kaua hou i ʻike ʻole ʻia! Paʻa nā pua ma luna o ka ʻili mānoanoa a me ka ʻeleʻele, ʻālohilohi me nā kala āpau o ke ānuenue, e like me ka millet. Hoʻololi wale nā pā i ke kala: ʻulaʻula ʻulaʻula e lilo i lilac-violet. ʻO Lilac-sapphire, ma kahi ʻē aʻe, lilo i ʻulaʻula-ʻalani, melemele gula, a me ka ʻōmaʻomaʻo emerald. He nani loa kēia, he mea minamina i ka wela o ke kaua koko ʻaʻohe manawa e leʻaleʻa ai i ka hiʻohiʻona kupanaha.
  ʻO nā koa Lūkini a me nā koa o ka White Legion, i hoʻokumu ʻia e nā kaikamahine, ua ʻoki mua i ka hapa nui o ka pūʻali Mongol. Ua lilo ia i mea weliweli i ka wā i pāʻani ai nā mea puhi ahi; ʻaʻole hiki i kekahi pūʻali ke pale aku i kēlā pā pālua. He minuke hou, a e hoʻomaka ka lele lele ʻana. Ua kanalua ka nahesa melemele no kekahi manawa.
  Ua maopopo ke kauoha a Batu, e pepehi i ka lei kagan ma ka malie, aka, ua emi loa ka uku. ʻAʻole, e pepehi ʻo ia iā ia ma hope, akā i kēia manawa e lawe ʻo ia iā ia mai lalo o nā pahi kaua ʻo Rusia.
  -E neʻe kāua, e Kagan, e uhi au iā ʻoe!
  mangus poo ekolu ? ʻAʻole au e ʻae iā ia e hōʻeha i koʻu pūʻali!
  Paʻi aʻela ka ninja i kona manamana lima a hoʻomaka ka hāʻule ʻana o nā ʻōlinolino:
  "Hiki iaʻu ke hoʻokalakupua a hoʻi ʻo ia i kona honua, akā ʻaʻole hiki iaʻu ke kiʻi iā ia no ʻehiku mau makahiki!" Aia kekahi koho! He kiʻi pae Hale!
  -Pehea ia?
  o Guyuk , momona a puʻupuʻu ma mua o kona mau makahiki, ua kikoo. Ua wehewehe ʻo Ninja Killer:
  -A pela! Inā e pepehi au i kāna mongoose keʻokeʻo , naʻu ka deragona, inā e pepehi ʻo ia iaʻu, a laila ʻo ia nō!
  Ua hāwanawana ke kilokilo Kepani i kahi mantra lōʻihi, ua ʻoi aku ka mālamalama o ka talisman ma mua o ka lā. Ua lawe ʻia e ka hauʻoli o ka hoʻopau ʻana, ua ʻike koke ʻo Alenka ʻaʻohe kāmaʻa i ke kua o kahi monster ikaika a hoʻolohe mua i ka nalowale ʻana ma lalo ona. Loaʻa ʻo ia iā ia i ka lewa, e lele ana i lalo me ka wikiwiki o ka pōhaku. ʻAʻole ʻoluʻolu ka hāʻule ʻana, akā ʻaʻole make. Ma hope o ka haki ʻana i ka hau hau mika ka lōʻihi, ua hoʻouka ke koa terminator i nā Mongols me ka huhū o kahi puaʻa ʻeha. Ua hāʻule ka hope i hoʻonohonoho ʻia, ʻo nā koena aloha o ka pūʻali koa nui i holo i ka lele nui.
  ʻO nā kaikamāhine maikaʻi loa, ʻo Alenka lāua ʻo Natasha, ʻaʻohe wāwae, hoʻokūkū maoli i ka hoʻopau ʻana i nā nukers disorientated. ʻO Guyuk Khan, ʻoiai, ua ʻike ʻole ʻia, ua haki kāna lio greyhound i nā moʻolelo hippodrome āpau, noʻonoʻo ka kagan hoʻoilina i kona ʻili ponoʻī.
  -ʻAʻole, ʻaʻole kēia he samurai! Makaʻu wale. He mea hilahila ke lawelawe ʻana i kēlā mikado!
  Uwē ka ninja.
  Wehe aʻela ka nahesa melemele i ʻelua mau katana ikaika, ʻaʻaʻa a ʻōniʻoniʻo, ʻo ka pōpō ʻulaʻula ʻālohilohi i hoʻokaʻawale ʻia mai nā lau. Ua lele koke aku kekahi pu'upu'u homing kupua i ke Alenka nani a me ka hapa olohelohe.
  Ua hiki i ke koa hoʻopau ke ʻike i ka neʻe ʻana, e ʻoki i ka ʻaʻa ahi ma ka lele, kahi pahū liʻiliʻi i hoʻopuehu ʻia e like me ka uila, e hoʻopuehu ana i hoʻokahi haneli a ʻelua mau Mongols:
  -ʻO ka diabolo! Samurai o ka Lalo!
  Ua hoʻōho ka Nahesa Melemele. Ua mākaukau ka ninja e holo wikiwiki e hālāwai me ke kamaʻa ʻole koko ʻo Alenka, i ka wā i komo ai kekahi manaʻo kumu i loko o kona poʻo. "Pehea ina aole oia e pepehi koke i keia kaikamahine kaua ikaika loa, alaila, e hui pu mai ka blonde terminator Natasha me ia, alaila, e lilo ana ka hopena i mea poino. "
  Ua ʻōlelo ka ninja:
  -Ke haʻalele nei au i nā manu manu! E haʻalele ana au e hoʻi mai!
  ʻO ka nahesa melemele, e wehe ana i kona ʻaʻahu keʻokeʻo, kanu iā ia iho i ka hau. A laila, ʻokiʻoki ʻo ia, hoʻomaka ʻo ia e hāwanawana i ka neʻe ʻana.
  Ua hoʻomau ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole i kāna ʻimi huhū, ʻaʻole i haʻalele ʻo Natasha. I loko naʻe o ka ʻinoʻino o ke kaua, ʻaʻole lākou i hoʻokuʻu i ka hale lole aliʻi o ka lei aliʻi kagan i ʻike ʻole ʻia no kekahi manawa.
  -E holo ʻo ia, e hopu kākou i ke alakaʻi!
  Manaʻo ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole. I ka hoʻolei ʻana i kahi diski me kona wāwae ʻole, ua pane mālie ʻo Natasha, e hoʻomau ana i ka pae ʻana i nā Mongols e holo nei me nā hahau māmā.
  - No ke aha! E hauʻoli hou mākou iā Batyga , a he kanaka kanaka loa kēia. E pepehi maʻalahi ka pahi kaua, a e ʻoki wale ka jihangir i kona ʻili.
  Ua ʻoki ʻo Alenka i ʻehā me ka hahau hoʻokahi, ʻakaʻaka ʻo ia.
  -Inā ʻaʻole ʻo ia e uhaʻi i nā pū o Batu iā ia iho! E hoʻokele paha mākou iā lākou a hiki i kahi hoʻomoana, a pehea?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a ʻōlelo:
  - ʻOi aku ka paʻakikī o Batu, a ʻo ka liʻiliʻi o nā Mooglans e ola nei, ʻoi aku ka maikaʻi!
  Ua hoʻolalelale aʻe nā kaikamahine terminator i ko lākou hele ʻana, me ka hoʻomanaʻo ʻana i kahi pāʻani hopu, ua hahau ʻia nā nukers i kā lākou mau lio, a haehae i ko lākou ʻaoʻao i ke koko. Me ka hoʻoikaika nui ʻana, ua hiki iā lākou ke haʻalele iki i ka poʻe holo holo Uru, akā ʻaʻole hiki iā lākou ke pakele i ka poʻe i hoʻolālā ʻia ʻoi aku ka wikiwiki ma mua o ka cheetah!
  E ala ana, ua hana ʻo Dmitry, Anatolyevich Medvedev i nā hoʻomaʻamaʻa a hoʻohuli i ka TV. I ka manawa o ka lanakila ʻana o Zelensky, ua mālama ʻia nā hoʻolauleʻa a me nā hoʻolauleʻa aupuni. Ua hauʻoli nui ka poʻe i nā loli.
  Ua makemake nā kānaka a pau e noho i kahi ala hou, a me ke kūʻokoʻa. Ke kokoke mai nei ka hoʻolauleʻa, a loaʻa iā Zelensky ka mana piha. A ʻo ia hoʻi ka mea i hoʻoikaika a hoʻoikaika. Like, e loli nā mea a pau a ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nehinei. A e loaʻa i nā Slav ka lōkahi a e pau ke Kaua Cold. E like me ka moeʻuhane authoritarian o ka manawa Putin.
  A ua mele ʻia nā mele nani e pili ana iā Zelensky... Ua makemake nā mea a pau i kahi mea hou a nani.
  Ua hoʻolaha ʻo Zelensky iā ia me kāna kauoha mua e hoʻopau ʻo ia i ka palekana pāremata, a hoʻomaʻemaʻe hoʻi i ka hulu o ka oligarch. Ua hoʻohiki ʻo Zelensky e hoʻonui nui i ka ʻauhau ma luna o ka poʻe waiwai. Like, ʻaʻohe kumu e momona ai lākou!
  Ma keʻano laulā, nui nā mea i hoʻolālā ʻia e hana ʻia. Me ka hana nui o ke ala kaʻaahi: Arkhangelsk - Chukotka, a laila kahi alahele lalo i Alaska.
  No ke aha ʻaʻole ʻo Zelensky he mōʻī? Nui kāna mau papahana. A ma ʻAmelika e hoʻololi koke ke aupuni a aia kekahi hanauna o nā kālai'āina. ʻO wai hoʻi makemake i ka loli.
  A i kēia manawa ua hoʻomaha ʻo Zelensky ...
  Ma mua o ka lawe ʻia ʻana o ke kamepiula, ua komo ʻo Medvedev i ka pāʻani ...
  Ma hope o ka lanakila ʻana o ka USSR, hiki ke komo pū me ka USA. Akā ʻo ka mea mua, e holo kāua i ka ʻōnaehana pale missile laser; aia nā mana o ke aupuni ma aneʻi. Kaua kūʻē iā ʻAmelika - 2008! Hoʻomaka ka hoʻouka kaua mai Chukotka a hiki i Alaska.
  He paio maoli ke hele nei.
  Ke kaua nei ka Abrams i ka pahu Panther-7. ʻAʻole kaumaha loa ke kaʻa hou e like me ka maikaʻi. A hōʻike i kona papa piha.
  A luku ʻo ia i nā Yankees ... Ua lilo ʻo Medvedev i mea ʻino i ke kaua, a hāʻawi ʻo ia i ka mana i kahi kākāʻōlelo koa o ka papa Rokossovsky. A hoʻomaka ʻo ia e hoʻokele ...
  Eia kekahi laʻana, kūkulu i kekahi mea ... Nā luakini hou i kēlā me kēia me nā hoʻomana ʻehiku. A i ʻole nā hale kiaʻi TV hou. A he mea ʻoluʻolu ke kūkulu ʻana i pyramid. Hoʻokahi a me ka hapa kilomika ke kiʻekiʻe. ʻAe, maikaʻi loa kēlā!
  I ka manawa like, ke hoʻokiʻekiʻe nei ʻo Medvedev i ka pae o ka maikaʻi. ʻAʻole ia e pili ana i ka hoʻoulu ʻana i nā hale hana koa.
  Hiki iā ʻoe ke hana i nā kīwī, nā pahu hau, nā kamepiula, nā kamepiula. A kūkulu i ka hana, a pume i nā ʻiʻo hakakā. Akā ua lanakila ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa ... Ua ʻoi aku ka nui o ka Emepaea ma mua o ʻelua a me ka hapalua piliona a ua mākaukau loa e kaua i ke kaua me ʻAmelika. Haʻi ʻo Medvedev i kona mau niho a hīmeni:
  - He makani ino maoli au o na keneturi a pau! ʻO ka mea e lawe mai i ka nui o ka make!
  A ke kau hou nei ia i ke kaomi ma luna o ʻAmelika. Ke hoʻololi ʻia nei nā hoʻouka kaua nuklea. Ke ulu nei ia kaua.
  . MOKUNA Helu 8
  ʻAe, e hoʻokuke hou i nā ʻāpana. A pehea mākou e paʻi ai! Eia ke neʻe nei nā kaikamāhine hele wāwae. ʻAʻohe kamaʻa a me nā bikini. A pehea ka hou ʻana o nā Yankees me nā bayonet, a me kā lākou hoʻolei ʻana i nā grenades me ko lākou mau wāwae ʻole. Aia ka ikehu maoli i loko o lākou. A ʻālohilohi nā mea a pau, e like me nā pōpō mercury e holo ana ma lalo o ka ʻili ʻili. Makemake nā kaikamāhine e pepehi - he mau kaikamāhine kēia!
  A hīmeni lākou iā lākou iho:
  Ke ʻimi nei mākou i nā kaikamahine Komsomol,
  ʻO mākou ʻo Tsar Medvedev, he Tsar naʻauao loa ...
  A ʻoiaʻiʻo, he leo maopopo ko mākou.
  ʻO kēlā me kēia mea e hoʻopaʻapaʻa ai - e hele!
  A hoʻolei hou ʻo ia i nā grenades me kona manamana wāwae ʻole. ʻO kēia mau kaikamahine he super maoli. A ʻo nā Yankees e paʻi, hopu iā Alaska. A hīmeni nō hoʻi lākou iā lākou iho:
  - Hoʻopili pū nā ʻīlio hae! Ma laila wale nō e ola ai ka lāhui! Make ka nawaliwali, make - e hoomaemae ana i ke koko kapu!
  A holo wikiwiki nā kaikamāhine i ka hoʻouka kaua e hōʻike ana i ko lākou mau niho. Akā, e kū'ē i nāʻAmelika aia kekahi "Tigers" -7, he mana kupaianaha. A ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻa ʻia kēlā mau monsters!
  ʻO "Tiger"-7 kahi pūkuniahi kiʻekiʻe kiʻekiʻe me ka wikiwiki projectile mua o 2500 mika i kekona. A i kona hahau ʻana iā ia, ʻaʻohe mea e hoʻopakele iā ia. A ke holo nei na Ambrama ma na aoao a pau . A hoʻohiolo i ka hale kiaʻi mai o lākou aku.
  A koi ke kaikamahine i nā koa e kukuli i lalo a honi i ko lākou mau wāwae ʻole.
  Hāʻawi hou nā ʻAmelika. A ke neʻe nei nā pūʻali koa o Medvedev i New York. A ua hoʻouka ʻia ke kūlanakauhale. Hopu ia me ka hana ole.
  Manaʻo ʻo Medvedev iā ia iho he alakaʻi nui: ua lawe ʻo ia iā New York.
  A ʻōlelo paha kekahi ʻo ia ka mea ʻoi loa o ka poʻe hoʻouka kaua. A laila ʻo Wakinekona.
  A hāʻawi pio nā ʻAmelika. Ua hāʻule ka Pelekikena ʻAmelika i kona alo a hoʻomaka e honi i nā wāwae wāwae ʻole o nā kaikamahine. ʻO ka mua, a laila ka lua, ma ka huli.
  No laila, honi ʻo ia i ka pūʻali koa holoʻokoʻa o nā kaikamahine kāmaʻa ʻole. He kaua nui kēia!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Medvedev... No laila ua hopu ʻo ia iā ʻAmelika. Akā ʻaʻole hiki iā Putin ke hana i kēia!
  He kaua maoli kēia - super! A laila i Mekiko.
  A ʻo ka hopu hou ʻana ... A hoʻohālua nā kaikamahine Mekiko i nā Mekiko, a honi lākou i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae. A uwo lākou.
  - Hoʻonani i nā mea nani!
  ʻAe, hiki i ke kamepiula ke hōʻike i nā kiʻi kala nui o nā kaikamahine, me nā kuʻekuʻe wāwae, i honi ʻia e nā pio. A he hauʻoli ia.
  Eia ke alakaʻi hou nei lākou i nā pio - ʻeleʻele kēia manawa. A honi pū lākou i nā wāwae wāwae ʻole o nā kaikamahine.
  A ke kolo nei nā pahu i nā pyramidal...
  Ke neʻe nei nā kaikamāhine a he nui lākou ... Ma hope o nā mea a pau, hiki iāʻoe ke hoʻokuʻu i nā'ōpiopio mai nā kumu waiwai. A koho i nā ʻāpana āpau he mau kaikamahine i ka bikini. A nani loa kēia.
  ʻO ka hapa nui o lākou he ʻulaʻula a me ka blonde.
  A lawe lākou ma luna o kēlā me kēia ʻāina. ʻO ia mau koa ʻoluʻolu. E hāʻule nā aupuni ma lalo o ko lākou mau wāwae wāwae.
  Hoʻokani ʻo Medvedev me ka leʻaleʻa ... A ʻo ia hoʻi ke kīwī i kekahi mea ma lalo o kona hanu.
  Pehea ka pahū hydrogen? ʻO ka hana ʻino ʻino! A ʻo ke kūlanakauhale a pau, me he bipi lā i palu ai me kona alelo. ʻEhia ka nui o ka radiation? A holo nā kaikamāhine wāwae wāwae ʻole i ka lepo radioactive. A wela ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae.
  Hoʻokani ʻo Medvedev me he mea lā e ʻai ana ka python i kahi ʻāina ʻē aʻe.
  Eia kekahi mana i lanakila ma ka honua honua, a hāʻule ka hae.
  He mea hou nā pahu me nā mea kaua ikaika a me nā seramika. Nui-papa a pono.
  A ʻo nā mea lawe mokulele i kēia manawa, a kūpono hoʻi. A pehea e hoʻomaka ai nā mokulele e pana mai iā lākou.
  ʻO Medvedev, e like me kā mākou e ʻike nei, he pelekikena hana akamai loa.
  No laila, i kēia manawa ka hoʻomohala ʻana o nā drones . A maikaʻi kēlā. A ʻo ia hoʻi, nā mokulele ʻano diski. Eia ke hele nei lākou i ke kaua e like me nā UFO. A laila, nā pahu pyramidal.
  Ua kauoha ʻo US Pelekikena Trump, he noʻonoʻo maikaʻi, e hana i ke kaʻa i hiki ʻole ke hoʻopilikia ʻia mai nā kihi āpau. ʻO kēia ke ʻano o ka mastodon ma ke ʻano o kahi pyramid haʻahaʻa. A ʻo ia kaʻa i hōʻike i ka palekana maikaʻi loa. Kū'ē loa i nā kinetic projectiles.
  A i kēia manawa, ua lilo kēia pahu i mea lanakila loa ʻaʻole hiki ke komo, a ke lawelawe nei nō ia me ʻAmelika Hui Pū ʻIa. Ua kapa ʻia lākou ʻo ia: ʻo ka tank Trump.
  A i kekahi manawa, hopu ka pupule i ka poʻe ke ʻike lākou he hiki ʻole ke kaʻa.
  Ke hoʻouka nei ʻo Medvedev i kahi kaua like ʻole, a ua lawe hou kāna mau mīkini i kahi kapikala virtual hou, e hoʻohuli iā ia i puʻu o nā ʻōpala a me nā lua e hoʻolapalapa ai.
  Akā ʻaʻole lawa kēia no ke kaikamahine robot. Hoʻomaka ʻo ia e hoʻomohala i kahi hanauna hou o nā mea kaua: ka pōkā luku. A ʻehā haneli ʻoi aku ka ikaika o kēia poma ma mua o ka hydrogen. No laila, inā paʻa, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hōʻiliʻili i ka lehu!
  A ke neʻe nei ke kaua i ka lewa.
  Ke hoʻohana nei ʻo Medvedev i nā moku i hana ʻia me kahi alloy hou i ʻoi aku ka ikaika a me ka māmā ma mua o ka titanium. A lele nā moku hōkū i ka lewa, a hakakā nā robots. Nui nā ʻano hoʻohālike like ʻole i nā hale hana ma lalo o ka honua.
  A i kēia manawa hāʻule ka aupuni hope loa ma ka honua. A pehea? I kēia manawa i kahi hohonu hohonu!
  Hoʻomaka ka wā o Star Wars.
  Hoʻomaopopo ʻo Medvedev i kēia a paʻi ikaika i ka papa keyboard. A i ʻole hiki iā ʻoe ke hoʻoneʻe i kou mau manamana lima a i ʻole e kāohi i kou mau manaʻo.
  Hana naʻauao ka pelekikena ʻoihana a kūkulu i nā ʻauwaʻa moku nona iho. A ke hoʻomau nei ka hakakā.
  Ke hoʻomaka nei ka hoʻomohala ʻana i kahi mea ikaika loa, ʻoi aku ka hoʻopau ʻana, thermoquark bomb. A he hoʻokahi haneli tausani manawa ʻoi aku ka ikaika ma mua o ka mea luku.
  A laila piʻi nā moku i ka lewa. A hopu lākou i nā satelite o ka honua. A laila nā ʻōnaehana pili. Hana koke lākou i kēia.
  A hoʻopuka ka pelekikena hana i nā terminator i ka pāʻani. Eia ka hero terminator. He huakaʻi manawa kēia, ʻoiai inā kaupalena.
  Ua ʻōlelo ʻo Medvedev:
  - Hehi nā kānaka i ko lākou mau wāwae i ka honua, pehea nā kāmaʻa! He mea lapuwale a ʻino loa!
  A ua ʻoi aku ka hauʻoli o Medvedev. ʻĒ, e nā keiki, nani ʻoukou. ʻOi loa inā lilo lākou i poʻe koa lewa.
  Ke hoʻomaka nei ke kaua hōkū. A me nā hoʻololi koʻikoʻi o nā pā, i ka wā e kuʻi ai nā mea liʻiliʻi i ka ʻōpū. ʻOi aku ka pololei, ʻo ia ka noʻonoʻo noʻonoʻo.
  Ke hoʻomau nei ʻo Medvedev i ka hoʻouka ʻana:
  - He pepehi kanaka ko'u mau moku hoku!
  A hoʻonoho ʻo ia i nā luna lewa hou ma kona wahi. A he aha ka hakakā, he hakakā.
  Eia ʻo Medvedev ke alakaʻi me kona mau luna. Eia ke ala kūʻē nei ka hui ʻenemi. Ke hoʻokokoke mai nei kēlā ʻano armada he mea weliweli; mai kahi lōʻihi aku, me he mea lā e kolo ana ka nebula ʻālohilohi. Eia kekahi, he daimonio kēlā me kēia kukuna i hoʻokumu ʻia e ka kilokilo o ka mea kilokilo necromancer. Ma luna o ʻumikūmālua a me ka hapa miliona mau moku kaua o nā papa nui, a me kahi "hale hōʻoluʻolu" pau ʻole, me ka noʻonoʻo ʻana i nā mea hoʻoikaika e hōʻea mau ana, ua kokoke kona helu i ʻelua haneli miliona. Hoʻomaka ka mua no ʻelua mau parsecs; ma kēlā ʻano pālākiō, ʻo nā moku kaua ultra-nui ke ʻano like me nā one ma Sahara.
  Ke hoʻokokoke mai nei ke Kaua Nui: ʻo ka pūʻali koa o Medvedev e kūʻē i ka multifaceted "Coalition of Total Salvation", ka mea i hoʻoholo, ma kahi o nā hana mau o ka pale mau loa, e hahau i nā ʻauwaʻa o ka mea hoʻomāinoino.
  Nui nā moku ma ʻaneʻi, me nā ʻano like ʻole, ʻoiai i ka nui o nā hihia ke pale wale nei i ka hakakā maikaʻi. ʻAe, no ka laʻana, he hōkū hōkū ma ke ʻano o ka harpsichord, a i ʻole, me nā muzzles lōʻihi ma kahi o nā kaula, harp, a i ʻole he kīʻaha pālua me kahi pahu pahu mai ke Kaua Honua ʻElua. Hiki paha i kēia ke hoʻohauʻoli i ka poʻe nāwaliwali o ka naʻau, akā ʻoi aku ka nui o ka ʻakaʻaka ma mua o ka makaʻu.
  ʻO ko lākou hoa paio he aupuni e ʻōlelo nei he mana honua. ʻO ka emirate ākea nui o Medvedev, kahi i kau ʻia ai nā mea a pau i ke kaua, ʻo ka slogan nui ka pono a me ka pono.
  ʻAʻole like me ka hui ʻana, ʻokoʻa ka nui o nā hōkū hōkū o ka pelekikena. A ʻano like nō ke ʻano, he iʻa kai hohonu ke nānā aku. Malia paha me ka ʻokoʻa wale nō, ua like lākou me nā pahi kaua mānoanoa e ʻālohilohi ana me ke kila.
  ʻAʻole hoʻopuehu nui ʻia nā hōkū ma kēia ʻāpana o ka lewa, akā he ʻoniʻoni a kū hoʻokahi i ko lākou ʻano māmā.
  No kekahi kumu, ke nānā aku nei ʻoe i kēia mau kukui, loaʻa iā ʻoe kahi manaʻo kaumaha me he mea lā e nānā ana ʻoe i nā maka o nā ʻānela, ka poʻe e hoʻohewa nei i nā mea ola o ke ao holoʻokoʻa no kā lākou hana ʻino, ʻano ʻino maoli.
  ʻAʻole wikiwiki ka pūʻali o ka pelekikena hope e hele i ka hālāwai, ʻo nā hui kelepona pākahi wale nō, me ka wikiwiki, me ka hoʻohana ʻana i ko lākou wikiwiki kiʻekiʻe, hoʻouka i ka ʻenemi, hoʻopōʻino a hoʻi hope. I ka pane ʻana, ua hoʻāʻo lākou e hālāwai me lākou me ke ahi pahu, akā ʻoi aku ka maʻalahi a me ka pale maikaʻi loa, ʻoi aku ka maikaʻi.
  ʻO nā mines, me he mea lā liʻiliʻi ma ke ʻano o ka honua, ua haehae ʻia me he mea lā e ka pahū ʻana, e like me nā moku holo moku a me nā mea luku. Akā ua hoʻokō mākou i ka lawe ʻana i kahi pāʻani nui. Ua paʻi ʻia kekahi o nā moku kaua nui o ka hui hui ʻana, ua puhi ʻia ka uwahi nui, ua ʻāwili, a ua ʻā ka makaʻu ma luna o ka moku hōkū nunui, me he ahi lā i loko o ka ululāʻau maloʻo.
  ʻO nā malihini, e like me nā jerboas wale nō me nā maiuu ma kahi o ka huelo, holo me ka makaʻu, ʻoiai e uē ana a lele i luna a i lalo. Aia ma waena o lākou he mau ʻano liʻiliʻi e like me nā hybrids o nā bea a me nā ʻeke. ʻO ka nuku i ka weliweli weliweli, lohe ʻia nā quacks, lele kaʻawale, a puhi ka hulu i ke ahi. Ma ʻaneʻi, huli aʻela kekahi o ka bea i lalo, a lilo kona poʻo i paipu ahi. Holo pololei mai ka huʻa i loko o kona ʻāʻī, wehe koke aʻela kona ʻōpū i kona mau kāmaʻa, a pohā ke kino o ka manu, a pipi i ke koko me ke koena o ka ʻiʻo e puka mai ana mai loko mai o ke keiki.
  Puhi ʻia nā jerboas a holo wikiwiki i nā modula hoʻopakele, akā me he mea lā ʻo ka ʻōnaehana e hāʻawi nei i kahi manaʻolana no ke ola ʻana ua pōʻino ʻole. ʻO ko lākou pūʻali koa, ʻo ka Tail Cockroach, ke hoʻopuka nei i kahi uē puʻupuʻu:
  - E nā akua o ka huinahā o ka pōʻai honua, na...
  ʻAʻole hiki ke hoʻopau, uhi ʻia ke ahi i kāna mea pōʻino. ʻO ka ʻiʻo o ka ʻiole naʻauao ua ʻānai aʻe a lilo i mau ʻāpana haʻahaʻa.
  Ua puhi ka moku kaua, e kipaku ana i na ea ohu i loko o ka hakahaka, a pahū, a helelei i na apana he nui.
  ʻO Medvedev, ua pāʻani nui, ua hana i ʻelua mau kauoha. Hāʻawi ʻo ia iā Novodvorskaya posthumously me ka hōkū o Hero of Russia. Ua kauoha ʻo ia e hāʻawi ʻia ʻo Oleg Rybachenko i nā kauoha a me nā mekala i loaʻa iā Russia. A hāʻawi ʻo ia i ke Kauoha a St. Andrew the First-Called iā Donald Trump. Ma hope iho ua hiamoe hou ʻo Medvedev ... ʻAʻohe mea i hoʻopilikia iā ia.
  Ma hope o kēlā hana, ua hauʻoli nui ʻo Alenka. Pēlā nō kāna hui.
  ʻO Margarita ka mea mua i lawe i ka papahele:
  - E hoʻopau kākou iā Iapana ma ke kai a hoʻopau iā lākou ma ka ʻāina!
  Ua kākoʻo maikaʻi ʻo Alenka i kēia manaʻo:
  - ʻOiaʻiʻo! No ke aha e ʻae ai i ka make ʻana o nā koa Lūkini hou!
  Ua ʻōlelo pū ʻo Natasha:
  - He alakaʻi ʻino loa ʻo Kuropatkin. No laila, ʻaʻole ia he ʻoiaʻiʻo e hiki iā ia ke lanakila, ʻoiai e noʻonoʻo ana i ka nāwaliwali o nā Kepani i ka wā o ka hoʻouka kaua ʻana ma Port Arthur!
  Ua hōʻuluʻulu ʻo Medvedev me ka hoʻoholo ʻana:
  - E hoouka kaua! ʻO kēia ko mākou manawa, a me ka manawa o Rūsia!
  Ma hope o ia mea, hoʻomaka ka neʻe ʻana o ka tank ikaika a ultra-modern. ʻAe, pilikia ʻo Iapana. A ʻoi aku lākou ma mua o hoʻokahi manawa e hōʻino i ka manawa i hiki ai iā lākou ke hakakā me Rusia.
  Ke nee nei ka pahu i na koa Iapana. Ua ʻōlelo ʻo Alenka me ka hauʻoli.
  - He moeʻuhane kupanaha koʻu. Me he mea lā ke pale nei māua ʻo Natasha iā Ryazan mai nā pūʻulu o Batu Khan.
  Ua ʻōlelo ʻo Margarita:
  - Aia wau i loko o ka moeʻuhane?
  Luliluli ʻole ʻo Alenka i kona poʻo:
  - ʻAʻole! ʻAʻole ʻoe ma laila!
  Ua uē ke kaikamahine me ka huhū:
  - Aloha ʻino!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole a ʻōlelo:
  - Hiki iā ʻoe ke keʻakeʻa wale iā mākou! Akā ʻoluʻolu loa wau me Natasha!
  Ninau mai la ke kaikamahine blonde me ka pihoihoi.
  - Maikaʻi ʻoe?
  Ua hōʻoia koke ʻo Alenka kamaʻa ʻole:
  - ʻAe, maikaʻi loa! A holo au i ka deragona!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a pane akula:
  - Ua nani loa ʻoe ma ka deragona!
  Ua hōʻoia koke ʻo Alenka:
  - Ua like ia me ka moʻolelo moʻolelo! Aia i hea nā ʻīlio, a me nā elves, a me nā mea nani a pau!
  Pane aku la o Margarita me ka manao oiaio:
  - Nani loa ʻoe me ka ʻole o ka deragona! ʻO kahi fairy wale nō, a he hana mana!
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka me ka wiwo ʻole:
  - E lanakila wau i nā mea a pau! Me nā ʻīlio hae a me ka ʻole!
  A hōʻike maila ke koa i kona lima.
  Ua hoouka aku ka mokukaua Rusia mua i na Kepani, e ku ana ma kahi kokoke i na paia o Port Arthur. He nui loa ko lakou. Ua hoʻomaka ka hana pū. I ka pane ʻana, ua kī ʻia ka pūkuniahi 152-mm o ka pahu paʻakikī, a me ʻewalu mau pū mīkini make. A hoʻomaka hou ka samurai e ʻoki ʻia i loko o nā haneli.
  Nā pū mīkini - "Dragons", he mea make loa. ʻElima kaukani pōkā i ka minuke he ʻano holoholona wale nō.
  Ua hāʻule ka poʻe Kepani, ua hou ʻia, ua haehae ʻia, ua ʻeha ko lākou poʻo. Poha ko lakou opu a lele ko lakou mau kino, hooleiia iluna e ka pa ana o ke ahi.
  Ua pahū pū nā pūpū ʻāpana me ka hoʻopiha piha. Ua maikaʻi loa lākou no ka pana ʻana i ka poʻe hele wāwae a no ke komo ʻana i lalo o nā moku.
  ʻO kēia nā kaikamahine Terminator, a he akamai maoli ka polopeka. No laila, hoʻomaka lākou e hehi i nā samurai.
  Ua hoʻōho ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole:
  - E hoʻonani ʻia ka ʻuhane Lūkini!
  ʻO Natasha, e kaomi ana i ke pihi hauʻoli me kona mau manamana wāwae ʻole, hoʻouna i ka ua o nā pōkā, a hoʻomau:
  - A me kā mākou Tsar, Nicholas II!
  Ua hoʻomau ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole i ka hoʻouna ʻana i ka pūpū ma hope o ka pūpū. I kēlā me kēia ʻekolu kekona, lele ʻia kahi mea kaua make. A hāʻule nā pāʻani Iapana. A make nui na koa ili melemele.
  Ua kākoʻo ʻo Natasha, i ka ʻoki ʻana i nā ʻano samurai:
  - Ke mele nei ka ʻĀina makuahine i loko o ko mākou puʻuwai.
  ʻO Alenka wāwae wāwae ʻole, e hoʻomau ana i ka kuha ʻana i nā pūpū me ka hoʻopiha lethal, a ʻoi aku ka ikaika o lākou ma mua o ka plastid, hoʻomau ʻia:
  "ʻAʻohe mea i ʻoi aku ka nani ma mua o ia ma ke ao holoʻokoʻa."
  Ua hoʻohui ʻo Natasha, me ke aloha ʻole i ka poʻe Kepani me kona manamana wāwae ʻole.
  - E ʻoi aku ka ikaika o ka pū mīkini a ka naita.
  ʻO Alenka ʻaʻohe kāmaʻa, ka mea i luku ʻia o ka samurai, ua pau:
  - E make no Rusia i hāʻawi ʻia e ke Akua!
  Pela maoli na kaikamahine, super! ʻO nā nani nani. Nānā ʻoe iā lākou a mahalo iā lākou. Akā no ka poʻe Kepani, he make maʻemaʻe kēia. Ua hele ka pahu i loko o nā pila. Kikeke i nā pūʻali pū. Ua hana ʻo ia me ka wikiwiki loa. A laila hele au ma nā ʻauwaha. Ua ʻohi ʻo ia i nā mea he nui. ʻOi aku ka pololei, ʻaʻole nui, akā kokoke i nā mea āpau. ʻO ka hoʻopau ʻia ʻana he huina. Maʻaneʻi, ʻoiaʻiʻo, ua hana maʻalahi nā mea a pau. Penei ka luku ia ana o na Kepani.
  Ua ʻike ʻo Alenka me ka ʻakaʻaka, e kaomi ana i nā pihi hauʻoli me kona manamana wāwae ʻole o kona mau wāwae ʻeleʻele:
  - ʻOi aku ka poʻe hoʻokō ma mua o nā koa!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a ʻae maila:
  - ʻO ke kūʻokoʻa, ke akamai a me ka hoʻokō hanohano!
  A pana hou i nā kahawai. A kikeke i ka samurai me ka ikaika hihiu.
  ʻO Margarita, ʻo ia hoʻi ka pana pololei me kona mau wāwae wāwae ʻole, ua ʻōlelo pololei ʻo ia:
  - E emi ana na kane kane, a e emi ana na kane ma Iapana!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole a kī hou aku:
  - E makaʻala i nā wahine! E nā wāhine, e makaʻala!
  ʻO kēia, ʻo ke ʻano o ke kaikamahine nāna e puhi, puʻupuʻu, a me nā pōkā a pau. I kekahi hihia, he mea hoʻopau maoli ke kaikamahine.
  Lawe ʻo Natasha a hīmeni:
  - Ke hele nei nā Legions,
  Alohilohi kā lākou bayonet.
  He mau miliona ma hope o mākou
  E na pualikoa Rusia!
  ʻAʻohe mea e kū
  ʻAʻohe mea e hoʻopau ...
  Ke wehe nei ka neʻe i nā mea hou,
  E lele koke kāua!
  A e ua hou mai i ka ʻenemi. ʻAʻole ia e hoʻokuʻu iā lākou e iho i ka hapahaneri o ka ampere.
  ʻO Alenka wāwae wāwae ʻole, e hoʻolei ana i nā pūpū me ka monotony o kahi mea hoʻoheheʻe lāʻau, hoʻōho, me ka hīmeni ʻana me ka hoʻohenehene:
  - Hoʻokahi, striker , two striker , he staggering.
  Ua hōʻoia ʻo Natasha i ka mele:
  - Hoʻokahi mea hoʻokūkū , ʻelua mea hoʻokūkū , e moe ana ʻo ia!
  Ua kākoʻo ikaika ʻia ʻo Cool Alenka:
  - Hoʻokahi papa, ʻelua papa - kūkulu ʻia kahi pahu pahu.
  ʻO Natasha wāwae wāwae ʻole, e hoʻomau ana i ke kī a me ke kīkēkē ʻana i ka ʻenemi me nā pū mikini, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻokahi ʻō, ʻelua ʻōʻō - ke ʻeli ʻia nei kahi lua!
  A minoaka iho la ke koa me kona mau maka sapeira. He ipo maoli nō ʻo ia.
  Ua nānā pono ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole i nā kūlana. Ua hana wikiwiki ka pahu, a ʻaʻohe mea i koe o ka pūʻali koa General Nogi. Me he mea lā ua pepehi ʻia ka luna koa. Hoʻopau mākou i nā Kepani hope loa mai ka pūʻali kaua.
  Ua hōʻike pololei ʻo Medvedev:
  - ʻO kēia ka lōʻihi o ka hiki ʻana mai o ka ʻenehana! ʻEhā mau kānaka i pepehi ma mua o kanawalukūmālima kaukani Kepani i loko o kekahi mau hola.
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka hapa ʻole, e ʻakaʻaka ʻino ana:
  - Pono mākou e luku i ke koena pū kekahi! Mai waiho i kekahi!
  Ua hīmeni ʻo Natasha i kāna kī ʻana i ka tausani samurai hope loa:
  - ʻAʻole, ʻaʻole gula nā mauna, e pepehi koke mākou i nā ʻenemi āpau o Rūsia!
  Ua hoʻohui ʻo Cool Margarita:
  - ʻAʻole, ʻaʻole hemorrhoids, e lilo koke ʻoe i ʻenemi make!
  Ma hope o ka ʻoki ʻana i ka pūʻali koa o General Nogi, ua piʻi koke nā kaikamahine Terminator i waho o ka pahu a holo wāwae ʻole i ka hau. ʻAe, ua hoʻoilo kēia.
  Ua luku aku lakou mamua o hookahi haneri me kanalima tausani koa hele wawae. A me na auwaa Iapana. Eia naʻe, ʻoi aku ma mua o ʻelua haneli a me kanalima tausani mau Kepani e kū kūʻē ana i ka pūʻali koa o General Kuropatkin.
  Ua puka mai ʻo Medvedev mai kona hiamoe ʻana me ke poʻo ʻoka. Hele wāwae iki. A laila, pāʻani hou au ma ke kamepiula ... Nui ka Star Wars ... Akā ʻaʻole i hana kekahi mea ...
  Ua hoʻomaka ʻo Medvedev e hana hou i ka hoʻolālā hou. Ua huli au i ka pāʻani mōʻaukala: ʻo Rūsia i ka wā o Nicholas II. A ke kaua me Iapana. He kaua lokoino kēia. Hiki iā ʻoe ke kau i kahi hoʻolālā a hoʻokaʻawale i nā mana ma ke kamepiula.
  Ua pāʻani ʻo Medvedev ma kahi pae maʻalahi, akā nalo i kahi injection mai ka poʻe Kepanī a loaʻa i nā poho nui. ʻAe, pono e kūkulu ʻaʻole ikaika loa. E hoʻomaka hou kāua.
  A ke pāʻani hou nei ʻoe iā ʻoe iho ... E like me ka mea i ʻike ʻia, ma kahi o Kuropatkin, ʻaʻole ʻālohilohi nui ka pelekikena hana ... I nā manawa āpau aia kekahi mau glitches, hewa.
  Ua hoʻohuli ʻo Medvedev i ke kākāʻōlelo pūʻali koa, a ua holo mālie nā mea ... A ʻo ia iho i hiamoe a hiamoe ma kona noho.
  Ua nīnau ʻo Alenka nani iā Natasha:
  - Pehea kou manaʻo, e pepehi ana i nā kānaka he nui?
  Ua pane pololei mai ke kaikamahine blonde:
  - ʻaʻole maopopo! Me he mea lā he pāʻani kamepiula! ʻAʻole ʻoe i manaʻo i ka huhū, ka huhū, a me ka hauʻoli nui!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole me ka huhū:
  - He kaua kēia!
  Ua wili ʻia ʻo Natasha i loko o kahi somersault. ʻO kona mau kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula a puni. Ma keʻano laulā, he kaikamahine maikaʻi ʻo ia, hiki ke hoʻokō i ka nui me ka hoʻoikaika ʻole. A inā ʻaʻole mākou e holoi, holo wale mākou.
  Holo na kaikamahine i ka hau. Hōʻike nui ko lākou kino. Nui ka umauma, nani ka pūhaka, e like me ka croup o ka lio, ʻoi aku ka nui o nā ʻiʻo. ʻO kēia nā mea nani. Loaʻa iā lākou ka mana wahine maoli maoli. Nui ka lokomaikaʻi. A ʻo nā wāwae - nā pōpō o nā ʻiʻo e ʻōwili ana ma lalo o ka ʻili ʻili.
  ʻEkolu mau Kepani makaʻu i ʻike iā lākou.
  Ua hana ʻino nā kaikamāhine. A pehea e paʻi ai lākou i nā samurai ma nā ʻūwae me ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae. A haʻi maoli lākou i ko lākou mau āwae. A ʻoki ihola lākou i ko lākou mau niho a pau. Ma hope iho, hīmeni nā kaikamāhine:
  - Ua ʻike ʻia ka nui o nā Lūkini e nā hōkū.
  Ke holo wiwo ʻole nei mākou i luna.
  Aloha a mahalo ʻia mākou e nā lāhui a pau o ka honua,
  Ke hele nei nā kānaka o ka ʻāina holoʻokoʻa i ka komunisme!
  A kilohi hou mai la na u'i me na maka emerald. Ke nānā aku nei lākou i ka hakakā. ʻeleu nā koa. A holo hou.
  Lele ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole. Ua wili ʻo ia i ka huila pine i ka lewa a ʻike akula:
  - Maikaʻi mākou. Hiki iā mākou ke lanakila i ka honua holoʻokoʻa!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a pane akula:
  - Empress o ka Honua Honua -
  He nani loa kēia!
  A ʻāwili aʻela nā kaikamāhine ʻelua i kekahi i kekahi. Ma hope iho, hoʻi mākou i hope. ʻO kaʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka nui o nā lā o ke kaua no ka waihona kālā o Tsarist Russia. A ʻo ka manawa kēia e hoʻopau koke ai me nā Kepanī.
  Ua hoʻokipa ʻo Medvedev i nā kaikamahine me ka ʻakaʻaka nani:
  - ʻAe, ua holo ʻoe a puni?
  Wahi a Alenka wāwae wāwae ʻole me ka ʻakaʻaka:
  - Ke holo nei mākou a mākaukau e hakakā!
  Ua ʻōlelo ikaika ʻo Natasha:
  - E pepehi mākou i nā mea a pau!
  Ua lulu lima ʻo Medvedev a kauoha:
  - A laila, e hele kāua!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole a pane maila:
  - ʻO kā mākou ʻehā ka mea make loa ma ka honua!
  Ua kūʻē ʻo Natasha i kēia, me ka hehi ʻana i kona wāwae ʻole:
  - ʻAʻole i ka honua, akā i ke ao holoʻokoʻa!
  A ʻo ka pahu ikaika, hoʻomāinoino a make i ka holo i nā wikiwiki a pau. ʻOi aku ma mua o ʻelua haneli a me kanalima kaukani Kepani. Akā, ua lawa nā pūpū no ka piliona koa!
  ʻO nā kaikamāhine, he polopeka a me ka haumāna - he hui kēia e hōʻeha i nā mea a pau a wili iā lākou i pū kani hipa. A lele ka pahu i na koa Iapana. Holo wikiwiki ʻo ia iā ia iho me ka hoʻoweliweli. Makemake ʻo ia e wāwahi i nā mea a pau.
  Ua hīmeni ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole me ka hauʻoli:
  ʻO nā ākea o Rusia - nani, aloha,
  Auhea na momi o ka hau, na muliwai aniani palena ole.
  A ʻo ke koa Lūkini a me ka pūkaua hoʻokahi.
  He hemolele ka hōʻailona o ka moku'āina - ka ʻaeto Orthodox, ko mākou mōʻī!
  A i kēia manawa ua haʻalele maoli ka pahu wikiwiki. Ua lele ʻo ia e like me ka mokulele hakakā. A loaʻa ʻo ia iā ia iho i mua o ke Kepani. Ua hoʻomaka hou nā pūkuniahi a me nā mīkini deragona e hana hou. Ua hauʻoli loa nā kaikamāhine i ka ʻoihana. Me ka hoʻopaneʻe hou aku.
  Ki aku ʻo Alenka i ka pū me kona mau manamana wāwae ʻaʻole, hoʻokuʻu i ka poʻe Kepani a hīmeni:
  - Hoʻonani i koʻu Rus', Stalin a me Lenin, hoʻokahi ʻohana!
  A ʻālohilohi ka diabolo ʻulaʻula me nā maka emerald. A pehea ʻo ia e hoʻokuʻu ai i ka samurai. Aloha ʻoe.
  ʻAʻole ʻo Natasha i haʻahaʻa. Kahaha i na Kepani.
  A hīmeni:
  - Mai lohi i nā huli. ʻO kā mākou hopena e lanakila, e nā kaikamāhine!
  Ua mohala ke koa. A wikiwiki loa, e ninini ana i ke ahi ma luna o ka ʻenemi.
  A pēhi nā manamana wāwae ʻole i ke pihi hauʻoli.
  ʻO Alenka hapa ʻole, e kī ana, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻElua mau pilikia ma Rusia ...
  Ua hoʻopau ʻo Margarita iā ia ma ʻaneʻi:
  - Inā ʻelua wale nō!
  ʻO Alenka wāwae wāwae ʻole, e kī ana, ua ʻae me ka ʻoliʻoli.
  - ʻAe, inā ʻelua wale nō!
  ʻO Natasha, pana, hoʻomoe i nā haneli Kepanī, lawe a hīmeni:
  - I ʻelua, i ʻelua hoʻoilo. ʻElua, i ʻelua pūnāwai!
  ʻO Alenka wāwae wāwae ʻole, e kī ana, hoʻohui:
  - E pepehi au i ka Kepani a hoʻi mai!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha a pane akula:
  - No mākou ʻo Port Arthur! ʻAʻole mākou e ʻae i kekahi e lawe i kā mākou Manchuria!
  A hehi hou ke koa i ka samurai. Aole e eo na Rusia i na Iapana. Hōʻike hou kēia i ka lanakila ʻole o Rusia!
  Ua uhaʻi ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole i ka pākaukau a hoʻōho:
  - E kaulana ʻo Rus 'ma nā ʻāina mamao loa a me nā kenekulia!
  Ua ʻōlelo pū ʻo Natasha:
  - A ʻaʻohe ikaika e hoʻōki iā mākou!
  A ua luku aku ʻo ia i ʻelua tausani samurai. A laila, neʻe ka pahu i mua a hoʻomau ka ʻohi ʻana.
  ʻO Margarita, e nānā ana i kēia, hōʻike i kona manaʻo:
  - Inā lanakila nui ke kaua, he aha ka hana a Rūsia ma hope?
  Ua nānā ʻo Medvedev i nā kaikamāhine e ʻokiʻoki ana i nā Kepanī a ʻōlelo ʻo ia:
  - Aia ke kaua, me ka poʻe Kelemānia a me ka poʻe Pelekania paha! Akā, ʻo ke kaua me ka Land of the Rising Sun ʻaʻole ka hope loa!
  Ua ʻōlelo ʻo Alena, ua uhaʻi ʻo ia i kahi pākahi hou.
  - No laila e hāʻawi mākou i ka poʻe Kelemania, maikaʻi, e hāʻawi nui mākou iā lākou a ʻaʻole lawa!
  Ua hoʻohui ʻo Natasha, ka mea luku o samurai:
  - A ʻaʻole loaʻa iā Hitler kekahi e hoʻopaʻa inoa i ka Wehrmacht!
  ʻO Alenka, e kaomi ana i nā pihi hauʻoli me kona mau manamana wāwae ʻole, ua haʻi ikaika ʻo ia:
  - Akā, minamina au i ka poʻe Aryans. Ua make nā kāne keʻokeʻo nani!
  Ua ʻae ʻo Natasha i kēia me ke kunou kaumaha.
  - ʻAe, nui ka poʻe maikaʻi i make! A no ke aha?
  Ua hahau ke kaikamahine i ke Kepani a ike.
  - A he lāhui maikaʻi ka poʻe Kepani, akā ua koi mākou e hakakā me lākou! ʻOiai ʻaʻole maikaʻi loa kēia!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Margarita:
  - A me nā holoholona? ʻAʻole anei lākou e pepehi kekahi i kekahi? Akā, he holoholona wale nō ke kanaka o ke kūlana kiʻekiʻe loa!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Medvedev a kūʻē:
  - He ʻuhane ko ke kanaka, ʻaʻole like me nā holoholona! A ʻo kona ʻuhane he kū hoʻokahi a make ʻole! No laila, ʻo mākou a me nā holoholona he hohonu hohonu!
  Ua kūʻē ʻo Margarita i kēia:
  - A me nā monkey? He kiʻekiʻe ko lākou naʻauao. Ua ʻike kekahi o lākou i ʻekolu tausani mau huaʻōlelo!
  Ua pane aku ka pelekikena hope:
  - Akā, he mau hoahānau lākou!
  Ua kī ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole i ke Kepani a hīmeni:
  - He monkey wau! He kāne hoʻi!
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha, e ʻoki ana i ka samurai:
  - Mai hele wāwae ʻoe me ka ʻaʻahu ʻana i nā monkey no hoʻokahi haneli!
  Ua hoʻomau ka supertank i ka ʻoki ʻana i nā Iapana. Kainō? He holoholona pupule maoli nō ʻo ia
  he kanaha tausani poka i ka minute hookahi. A ʻaʻole hiki ke kapa ʻia kona mea kaua i nā mea āpau. ʻAʻole wale ka hoʻomaka ʻana o ke kenekulia iwakālua.
  ʻO Alenka wāwae wāwae, pana, haʻi ikaika:
  - Ua hana nui ʻo Tsar Nicholas no Rūsia, akā ua hoʻomau ʻo ia me ka mahalo ʻole ʻia a hoʻohaʻahaʻa ʻia!
  Ua ʻae ʻo Natasha, e ninini ana i ke ahi ma luna o nā Kepani.
  - Ua pololei! Ua pepehi ʻia ke aliʻi. Ua koi lākou i ke kahuna e haʻalele i ka noho aliʻi! A he aha ka mea i ʻoi aku ka maikaʻi?
  Ua kī ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole mai kahi pūkuniahi a hoʻohui ʻia:
  - Ua ʻoi aku ka ʻino! A ʻoi aku ka nui o nā poʻe ʻino i ka mana!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha, hahau i ka poʻe Kepani a ʻōlelo ʻo ia:
  - No laila e hakakā kākou no ka wā e hiki mai ana! A no ke kuokoa o Rusia!
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka hapa ʻole, e kī ana:
  - No ka hoʻololi a me ka lanakila!
  A laila hōʻike ʻo ia i kāna lima. He kaikamahine hiki iā ia ke hana i kēia. A laila ʻaʻole hiki i ka samurai ke hoʻopau iā ia. A hana nā pū mīkini. Ke oki a oki nei na mea a pau.
  Oopalau maoli lakou i na lalani kupapau. A hoʻomaʻemaʻe lākou i ka hakahaka me ka pepehi kanaka.
  Ua hoʻomaopopo ʻia ʻo General Kuropatkin he mea ʻē ke hana nei i waena o nā Iapana. Ke pana, pahū, hoʻouka kekahi iā lākou.
  . MOKUNA Helu 9.
  ʻO Medvedev, ua hiamoe iki, ua lawe hou i ke kamepiula. ʻAʻole ʻo ia i kahi ʻaʻahu. A hoʻomaka hou ʻo ia e pāʻani ma kāna ʻano ponoʻī.
  ʻO ka hoʻouka kaua ma Iapana ma hope o ke code rogue me nā kaʻa a me nā mokulele. E komo pū me ka mea hoʻokūkū maikaʻi loa o ke Kaua Honua Mua, ʻo Ilya Muromets. Ka mea i hai nui loa. A hahau ʻo ia i nā Kepanī me he lāʻau lāʻau lā.
  A hiki i Tokyo...
  ʻO Dmitry Medvedev, ua lanakila ʻo Iapana, ua kapa ʻo ia iā ia iho ʻo Mikado emperor.
  A laila nā kaua hou...
  No ka laʻana, hiki iā ʻoe ke pāʻani i ka mōʻaukala ʻokoʻa. Ua haʻi aku ʻo Alexander II iā Bismarck i ka makahiki 1875, ʻo kona ʻokoʻa me Farani he mea i loko ma waena o Kelemania a me Farani. Ua lanakila ʻo Bismarck a hoʻouka iā Farani i ka makahiki 1876. I ka wā mua, laki nā Prussians a hiki i Paris. Akā, ua lohi lākou. A komo ʻo Beretania i ke kaua... Ua maikaʻi nā mea a pau, akā, ua hoʻoili ka poʻe Pelekania i ke kaua me Kelemania a ua pio. A laila, huki maila ka poʻe Perusia i ko lākou mau pūʻali koa.
  Ua kau ʻia ke kaua ma ke Komohana. Ua pale aku ko Farani ia lakou iho. Ua hoʻoili hou aku ʻo ʻEnelani i nā pūʻali koa hou aʻe ...
  I kēia manawa, lanakila ʻo Rūsia iā Turkey a me Istanbul. Ua komo ʻo Beretania a me Farani a me Kelemania i ke kaua. A ʻo ke aupuni o Tsar Alexander i hoʻohui i nā ʻāina he nui, me Iraq, a hiki i ka moana India. A me Palesetine, a me na aina a hiki i Aigupita. A pela na koa Rusia, alakaiia e Skobelev, lanakila lakou ia Meka, Medina, a me na kulanakauhale e ae o Saudi Arabia.
  A ua hoʻokumu ʻia ka ʻaoʻao hema o ke aupuni Lūkini. A lilo ʻo Alexander II i mōʻī nui. A o ke kaua mawaena o Geremania me Farani a me Beretania, he umi makahiki.
  A ua hoʻopau ʻia i kahi huki hana.
  Ua noho aliʻi ʻo Alexander II a hiki i ka makahiki 1887 a lilo ʻo ia i mea hōʻeha no ka hoʻāʻo pepehi kanaka i hana ʻia ma lalo o ke alakaʻi ʻana a Alexander Ulyanov, ke kaikunāne o Lenin. Ua pau kona noho alii hanohano ana, malalo o Rusia i kukulu ai i na alanui he nui, a lanakila i na aina he nui, a hookuu i ka poe mahiai.
  ʻO kēia ʻano ʻokoʻa ke ʻano o ka pāʻani ʻana. Ua lanakila ʻo Alexander ke kolu, me ka luna koa Skobelev, iā Iran a me Pakistan. Akā, ua make ʻo ia - he poʻo liʻiliʻi liʻiliʻi. Ma lalo o Nicholas II, ua hoʻouka kaua ʻo Rūsia me Iapana e loaʻa ana nā ʻauwaʻa ma ka Moana Inia, kahi i kōkua koke i ka Pākīpika. Ua lanakila koke na Rusia i ka samurai, a ua oi aku ko lakou ikaika ma ka aina a ma ka wai.
  Eia kekahi, ua kauoha ʻia ka pūʻali koa Lūkini e ke Kuhina Kūʻē ʻo Skobelev. 'A'ole i lanakila wale 'o Rūsia, akā, ua lanakila 'o Iapana. Eia kekahi, ʻaʻole i holo ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa ma waho o ka Hemisphere Komohana, a ʻaʻole ikaika loa ʻo Beretania. Eia kekahi, ua hui pū ʻo Rūsia me Kelemania. Ua haʻalele ka hope ma hope o Beretania a me Farani i ka hakakā ʻana no ʻApelika. ʻO Tsarist Russia, ma hope o ka hoʻohui ʻia ʻana o Iapana a me nā ʻāpana o Kina, ua ʻoi aku ka ikaika. Ke kūkulu ʻia nei ke alanui ʻo Delhi-Moscow.
  E like me ka ʻike ʻia mai kēia, ua hoʻokō maikaʻi ʻia nā hoʻolālā Tsarist Russia no ka hoʻonui ʻana i India a me Kina. Ua koho ʻo Tsar Nicholas II i ka ʻaoʻao o Kelemania i ke Kaua Honua Mua. Ua lanakila ka poʻe Kelemania iā Farani a ua noho ʻo Belgium, Holani, Denemaka a me Norewai. Ua hoʻopio ʻo Rusia iā ʻAigupita, ka hapa nui o ʻApelika a me Indochina. A me na waiwai o Beritania no ka Pakipika. A pae i Australia. A ua pio kona Australia.
  Ma hope iho, pau ke kaua me ka pae ʻana a me ka noho ʻana o Beritania. Ua pau ke Kaua Honua Mua. Aka, me he mea la ia Kaiser Wilhelm, ua lanakila mua o Rusia i ka aina, me ka hoao ole. A moe ihola ʻo ia i ka hoʻopaʻi. Ua lanakila maoli ʻo Rūsia i nā wahi ākea - ʻo Australia, ʻo ʻAsia a pau, ʻo ka hapa nui o ʻApelika, ʻaʻole i nahu nui nā Kelemania, a ʻoi aku ka nui mai Pokukala a me Sepania a lākou i noho ai. Ua loaʻa iā Austria-Hungary ka mana o Italia a me Libua. Ua lawe ʻo Rusia i ʻekolu hapahā o ʻApelika, a laila noho ʻo ʻAitiopa ma hope iki. Ua hiki i na Kelemania ke oki ia Morocco.
  ʻO ka mea maʻamau, ʻaʻole lawa kēia no Kelemania. ʻOiai ua lawe ʻo ia iā Farani, Belegiuma, Holani, a me Norewai, a ua hoʻopio ʻo Rūsia iā Sweden.
  Ua hoomaka ko Wilhelm hoomakaukau ana no ke kaua hou me Rusia. ʻO ka pilikia o 1929 i hoʻonui i ke kūlana. Ua hoʻomalu ʻo Austria-Hungary a me Kelemānia kokoke i ʻEulopa. A he hapa o Aferika... A me Beretania. Akā aia nō ʻo ʻAmelika a me Kanada. ʻAʻole i hoʻoholo ʻo Wilhelm lāua ʻo Nicholas II e hele i ke kaua me kekahi. Eia kekahi, ʻo Rusia ka mea liʻiliʻi loa i makemake e hakakā, e ʻeli ana i nā ʻāina ākea. No ka hoʻoikaika ʻana i kā lākou assimilation, ua ʻae ʻo Tsar Nicholas II i nā Lūkini e loaʻa i ʻehā mau wahine. ʻO ka mea i hoʻopaʻa ʻia ma ka ʻEwalu Ecumenical Council.
  Ua hoʻoholo like ʻia i ka makahiki 1925. A i ka makahiki 1926, ua lawe ʻo Nicholas II iā ia iho i wahine ʻē aʻe. E like me ka mea i ʻike ʻia, ʻaʻole naʻaupō ka hoʻoholo. I ka makahiki 1929, he kaikamahine hou ka emepera. A ma ka lā 25 o Nowemapa, 1932, ua hānau ʻia kahi keiki kāne olakino. ʻO Nicholas ka lua i kapa iā ia ʻo Peter. No ka hanohano o Petero ka Nui.
  A i ka makahiki 1933, i ka lā 15 o Mei, ua hoʻomaka ke kaua hou. Ua hoʻolaha ʻo Kelemania i ke kaua ma Kanada. Ma ke ano he aupuni o Beritania. ʻElua mahina ma hope mai, ua komo ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa, i alakaʻi ʻia e Roosevelt, me ka pilikia o ka hoʻokele waiwai, i ke kaua me Kelemania. ʻAʻole lākou makemake e haʻalele iā Kanada.
  Ua ho'āʻo mua ʻo Wilhelm e hakakā me ka ʻole o ke koi ʻana i ke kōkua Lūkini. Ua manaʻo ʻo ia e hana i nā mea āpau iā ia iho. Akā ʻaʻole maʻalahi ka lanakila ʻana i kahi ʻāina i hoʻokaʻawale ʻia e ka moana. Eia kekahi, ua hana koke ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa i nā pahu kaʻa a me kahi pūʻali koa. A hoʻokumu lākou i nā regiments ... Ua hoʻomau ke kaua no hoʻokahi makahiki me ka lanakila ʻole o ka poʻe Kelemania. ʻO ia wale nō ka mea i hoʻopio iā Iceland a me Greenland. Akā ma Kanada ʻaʻole hiki iā lākou ke paʻa.
  Ua huli ʻo Wilhelm iā Tsar Nicholas II: "kōkua iaʻu, e ka hoa hana." ʻO ʻoe koʻu hoahānau a me koʻu kaikunāne. Ua hoʻolālā ʻo Nicholas II iā Alaska a me Kanada. ʻAe, ua hoʻoholo wau ʻaʻole nā akua i kālai i nā ipu hao. A lawe ʻo ia iā ia, a ma Iune 25, 1934, hoʻolaha i ke kaua ma USA a me Kanada. Ua neʻe kona pūʻali koa ma Alaska, ma waena o ka ʻāina ʻo US.
  I keia manawa, ua kukulu mua ia ke alahao no Chukotka, a ua holomua na koa Rusia. Ma ko lākou ʻaoʻao he helu kiʻekiʻe a me nā pahu kaʻa maikaʻi loa o ka honua, ʻo ka māmā, ke kaumaha a me ka waena.
  No laila pono ʻo ʻAmelika e hana me nā pūʻali like ʻole.
  A ʻo Nicholas II, e like me kā mākou e ʻike nei, aia ma luna o ka lio keʻokeʻo. A lanakila ma hope o kekahi. Ke hele nei nā pūʻali Lūkini ma waena o Alaska. A lawe lakou i kela kulanakauhale, keia kulanakauhale, ia kauhale.
  Ke hoao nei na Kelemania e pae i Cuba. Ke ulu nei ke kaua. Ua kākau ʻo Kaiser Wilhelm iā Nicholas II:
  - ʻO wau a me nā Lūkini i hui pū ʻia a mau loa. Aole loa kaua e hakaka. No laila e hoʻopau ʻia ʻo ʻAmelika.
  Ma muli o ka lōʻihi o ke kamaʻilio ʻana, ua lohi iki ka holomua ma mua o ka mea i hoʻolālā ʻia. Akā naʻe, ua hoʻopio nā pūʻali koa tsarist Rusia iā Alaska a pau i loko o ʻelima mau mahina o ka hakakā ʻana a komo i Kanada.
  Ua hāʻawi aku ʻo Roosevelt i ka maluhia iā Rusia, me ka hoʻohiki ʻana e haʻalele iā Alaska, akā ua lohi loa. Ua hoʻomau ke kaua me ka haʻalele hihiu.
  I ka hoʻoilo o ka makahiki 1935, ʻoiai ʻo ka pilikia o ka wā, ua hōʻea nā pūʻali koa Lūkini i nā palena ʻAmelika ma ka ʻākau. Ua hoʻomau ke kaua i ka pūnāwai ... Ua hoʻokō nā pūʻali Lūkini i kēlā me kēia hana, a i ka hopena o Iulai ua hopu lākou i ka aneane holoʻokoʻa o Kanada. A i ʻAukake, hoʻopuni lākou iā Piladelepia.
  Loaʻa ka US iā ia iho i kahi kūlana paʻakikī. Akā, ua hakakā nui lākou ... Eia naʻe, ma ka hopena o 1935, ʻoi aku ka nui o ka hapakolu o ka ʻāina ʻo ʻAmelika i hopu ʻia. A i ka hoʻoilo, ʻoi aku ka nui o ka lanakila o ka tsarist ... Ma ka hoʻomaka ʻana o Malaki 1936, hoʻokokoke lākou i Wakinekona a me New York.
  A i ʻApelila, ua lawe pio ʻia nā kūlanakauhale ʻelua ... Ua hoʻomau ke kaua a hiki i ʻAukake a hiki i ka ʻāina holoʻokoʻa o ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  A laila hiki mai ka hoʻouka kaua ma Mekiko, a pēlā aku, a puni ka teritore.
  Ua noi ʻo Wilhelm iā Nicholas II e hoʻopau i ka māhele o ka honua holoʻokoʻa. Ua ʻae ʻo Nicholas II.
  I ka makahiki 1937, ua pio ʻo ʻAmelika Latina a pau e nā pūʻali Lūkini. No laila, ua hoʻopau ʻo Nicholas II i ka māhele o ka honua me nā Kelemania. A ʻekolu mau aupuni i koe: ʻo ka nui loa: ʻo Rūsia, a laila Kelemania, a ʻoi aku hoʻi ʻo Austria-Hungary.
  Ua lilo ʻo Russia i ka honua hegemon, akā ... ʻo Nicholas II he tsar nui, akā he kanaka. Ua make i ʻAukake 1939. A ua hoʻouka ʻo Wilhelm ʻelemakule iā Rūsia i ka lā 1 o Kepakemapa, 1939. Ua hoʻoholo ʻo ia e hoʻohana i ka ʻoiaʻiʻo he keikikāne ʻo Peter ka Hā, ʻaʻole ʻehiku makahiki. A ua hoʻoholo ʻo ia i ka wā e noho aliʻi ana nā luna hoʻomalu iā Rusia, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hahau ʻana. ʻElua lā ma hope mai, ua komo pū ʻo Austria-Hungary i ke kaua. ʻO nā ʻāina āpau a puni ka honua i hoʻohālikelike ʻia. Ua hoʻomaka ke kaua hope loa ma ka mōʻaukala o ka Honua Honua.
  ʻAʻole like ka pūʻali koa tsarist i ka helu a me ka maikaʻi o nā mea kaua. ʻO nā kaʻa a me nā mokulele ʻo Rūsia ka mea maikaʻi loa ma ka honua.
  A ua hoike mai na kaua i keia. Pela no na alakai akamai hou.
  Akā ua lilo ʻo Austria-Hungary i ka loulou nāwaliwali mai ka hoʻomaka ʻana. A aneane nalowale ʻo ia mai nā lā mua. Ua lanakila ka pūʻali koa tsarist i nā Auseturia, a lawe iā Lvov, a laila Peremyl. Ma ka lawe ʻana i kekahi hapa o ko lākou mau pūʻali koa mai Polani aku i hoʻopakele ai nā Kelemania i nā ʻAuseturia mai ka pio ʻana. Akā, he mea liʻiliʻi kēia. ʻO ka hoʻāʻo ʻana e lawe iā Warsaw e ka pūʻali koa Kaiser i hāʻule ʻole i ka hilahila. A ua hoʻokuke ikaika aku nā pūʻali Lūkini iā lākou ma mua o ʻelua haneli mau kilomita.
  Ua hoopau na Kelemania i na koa Rusia me ka pilikia nui. Ua pau ka hooilo i na kaua. I loko o ka pūnāwai, ua ikaika nō hoʻi nā kaua. Ua hopu mālie nā pūʻali Lūkini i ka hana. He mau manawa hou aku ko lakou mau koa, a no ia mea, ma ke kau wela, ua hiki ia lakou ke hooluhi i na Kelemania i na paio like ole a hoomaka lakou e haawi pio. I ka manawa like, ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua ʻana iā Austria-Hungary. I ka hāʻule ua hoʻopuni ʻia ʻo Budapest. Eia kekahi, ua hopu ka pūʻali koa tsarist i nā waiwai Kelemania ma Kanada. A i ka hoʻoilo o 1940-1941, ʻoki ka pūʻali koa tsarist i East Prussia. A i ʻApelila 1941 ua hōʻea ʻo ia i ka Oder.
  Ua paʻakikī loa ke kūlana o nā Kelemania. I Mei 1941, hāʻule ʻo Vienna. A i ke kauwela, hiki i nā Lūkini i nā Alps a hoʻokuʻu iā Venice. Ua komo mākou i ka ʻāina hema o Kelemānia.
  A i ka hāʻule ʻana ua hoʻopio lākou iā Italia. Ua pau ka hoʻoilo ʻana iā Berlin me kona hopu ʻia ʻana ma Ianuali 30, 1942. Ma hope iho, ua nāwaliwali ke kū'ē o ka poʻe Kelemania, ka poʻe i nalowale i kā lākou waiwai a pau ma ʻApelika. Ua hōʻea nā Lūkini i ka Rhine i ʻApelila. Ma hope iho, ma ka lā 22 o ʻApelila, ua pio nā koena o nā pūʻali koa Kelemania.
  Pela i pau ai ke kaua hope loa ma ka honua honua. Ua pau ia me ka lanakila a me ka holomua o Tsarist Russia.
  Ma hope mai ka naʻi ʻana o ka lewa. I ka makahiki 1936, ua lele ke kanaka Lūkini mua i ka lewa. Lele a puni ka Honua. A i ka makahiki 1945, i ka lā 9 o Mei, pae ka poʻe Lūkini ma ka mahina.
  Ua lele lākou i Mars i ka makahiki 1967. I Venus i ka makahiki 1969. I Mercury i ka makahiki 1972. A ma nā satelite o Jupiter i ka makahiki 1973. Ua pae ke kanaka ma ka honua mamao loa ʻo Pluto i ka makahiki 1980. A i ka makahiki 2003, ua holo ka lele mua ma waho o ka ʻōnaehana solar i ka mōʻaukala kanaka. Ua lele ka moku Lūkini i Alaf Centauri a hoʻi mai i 2018.
  I ka makahiki 2020, ua hoʻomalu ʻia ʻo Rūsia e Peter ka ʻEhā, ka mea, mahalo i nā hoʻokō o ka lāʻau lapaʻau hou, ʻaʻole ia he ʻelemakule. Ua noho aliʻi ʻo Peter ka Hā no kanawalukūmākahi mau makahiki a ʻo kona noho aliʻi ʻana ʻo ia ka lōʻihi loa o ka mōʻaukala o ka honua. Ma kahi i ʻike ʻia ai nā lā kūpono o ke aupuni, ʻoiaʻiʻo.
  ʻAe, i kēia manawa, mālie nā mea a pau i ka honua, e like me nā manawa a pau. A ʻoluʻolu hoʻi ... He ola maikaʻi nā kānaka. ʻOiaʻiʻo, aia nā pilikia me ka overpopulation. Akā ke hoʻokomo ʻia nei nā kapu hānau ma ʻaneʻi.
  Ua hoʻololi hou ka Orthodoxy. Ua kahi ʻia nā kāhuna a ʻaʻahu ʻia i nā ʻaʻahu me nā kaula poʻohiwi.
  ʻO ka hoʻomohala ʻana o ka ʻenehana i hana i ka nui o ka hana ʻole. Akā ua hoʻopau ʻia kēia pilikia. Ua ulu ka Hypernet.
  Ke hoʻomaka nei ka noiʻi, a ua hana ʻia nā moku ākea e hiki ke neʻe wikiwiki ma mua o ka māmā o ka māmā. ʻAe, maikaʻi no Tsarist Russia a me ka honua holoʻokoʻa ma lalo o ke aupuni o Romanovs. ʻO kēia moʻokūʻauhau hanohano loa i ka mōʻaukala o ke kanaka.
  Makua Tsar Nicholas. E kūkulu i ka paradaiso ma ka honua honua!
  Ua hoʻokuʻu ʻo Dmitry Medvedev i ka hoʻolālā. Ua lanakila ʻo ia i ka honua holoʻokoʻa no nā tsars Lūkini. Hōʻike i kona manaʻo hoʻolālā. Ua loaʻa iā ia ka pōmaikaʻi nui a hiamoe hou me ka ʻaʻahu a me ka moeʻuhane e like me ka wā ma mua.
  Ua ʻōlelo ʻo Kuropatkin:
  - Ua mālie! Maluhia wale no!
  Ua ʻōlelo ʻo General Linevich me ka alarm:
  - E ka Mea Hanohano, hiki paha ia kaua ke pai i keia manawa?
  Ua ʻōlelo ʻo Adjutant General Kuropatkin:
  - ʻAʻole! ʻAʻole naʻe! He pahele Kepani paha ia!
  Ua ʻōlelo wiwo ʻole ʻo General Linevich:
  - ʻO kēia kā mākou manawa e lanakila hope ai i kēia kaua!
  Ua haʻi ʻo Kuropatkin me ka leo haʻalulu:
  - Hoʻomanawanui, hoʻomanawanui a hoʻomanawanui hou aku!
  Ua kūʻē ʻo Linevich me ka huhū nui:
  - Akā, ua'ōleloʻo Alexander Suvorov: hāʻawi ka manawa i ka lanakila!
  Ua ʻōhumu maloʻo ʻo Kuropatkin:
  - Aia wau i ke kauoha ma ʻaneʻi! A pono mākou e mālama mua i ka pūʻali koa. A ma ka laulā, pau koke ʻo Iapana i ka mahu!
  Manaʻo ʻo Linevich:
  - Malia paha mākou e hana i kekahi reconnaissance?
  Ua ʻae ʻo Kuropatkin me ka makemake ʻole:
  - Hiki kēia, e akahele wale!
  Ua uwē ikaika ʻo Linevich:
  - Ma ka inoa o ka Tsar a me ka Fatherland!
  I kēia manawa, hoʻomaʻemaʻe ka supertank i nā Iapana. Kipaku iā lākou, pana ʻia ma nā ʻano like ʻole.
  ʻO Alenka wāwae wāwae ʻole, e kī pū ana me ke aloha ʻole, nīnau aku i ka pelekikena hoʻokō:
  - ʻO kā mākou hana hope kēia?
  Ua nīnau ʻo Medvedev me ka ʻakaʻaka:
  - No ke aha la oukou e manao pela?
  ʻŌlelo maila ka holoholona ʻulaʻula.
  - ʻAʻohe ʻano nui o nā Iapana!
  ʻO ke kui a pana ʻana i ka samurai, ua ʻae pū ʻo Natasha:
  - Akā, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻohe mea ʻē aʻe o Iapana e hakakā ai!
  Ua pane ʻo Medvedev me kahi ʻano maopopo ʻole:
  - Hiki iā Iapana ke hōʻiliʻili i nā pūʻali koa hou a kūʻai aku i nā moku hou mai ʻAmelika a me Pelekane. No laila, e alo kākou, ʻaʻole i pau ke kaua!
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka he hapa ʻole, e kī ana i ka samurai:
  - Pehea inā hāʻawi ʻo Rūsia i ka maluhia iā Iapana ma nā ʻōlelo haʻahaʻa? E lawe wale mākou i ke kualapa Kuril, a ʻo nā mea ʻē aʻe a pau e like me ka wā ma mua o ke kaua?
  Ua ʻae ka pelekikena hope.
  - I kēia hihia, ʻoi loa ka maluhia!
  Ua ʻōlelo huhū ʻo Margarita:
  - Inā ʻaʻole no ke kipi ʻana, ua pio nō ka poʻe Kepani. ʻAʻole lākou e hele i kahi!
  Ua ʻae koke ʻo Natasha i ke ahi ma luna o ka samurai:
  - ʻOiaʻiʻo! ʻAʻole lākou e hele i kahi!
  Ua ʻōlelo ʻo Cool Alenka, e haehae ana i nā Kepani me nā pūpū.
  - E hopu kākou i ka Mikado!
  Ua lele ikaika ʻo Natasha:
  - Hopu i ka Mikado? ʻAe, hoihoi!
  Ua ʻōlelo ʻo Margarita me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAʻole paha he nui loa?
  Ua hōʻike pū ʻo Medvedev i nā kānalua:
  - ʻAʻole nui kēia? Ma hope o nā mea a pau, hoʻokahi mea e pale aku ai iā ʻoe iho, a ʻo kekahi e hoʻopilikia iā Iapana, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole ia e hakakā ma nā ʻāina Lūkini mua!
  Ua hoʻōho ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole, a uhaʻi hou i nā Kepani me nā pū:
  - He mea pono anei ke hoike aku i ke aloha?
  ʻO Natasha, kaomi ʻana i nā pihi hauʻoli me kona mau manamana wāwae ʻole, kunou ʻo ia:
  - ʻOiaʻiʻo, no ke aha mākou e pono ai i kēia? Hiki iā mākou ke hopu i ka Mikado!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Margarita:
  - Aia wau iā ʻoe e like me ke kaua! A i ke kaua, e like me kou!
  Ua pane koʻikoʻi ʻo Medvedev:
  - Pono ʻoe e ʻike i ka wā e kū ai! ʻAʻole mākou he poʻe maʻamau! ʻO mākou ka poʻe e hoʻololi koʻikoʻi a me ka noʻonoʻo i ka mōʻaukala! No laila pono ʻoe e hōʻike i ka manaʻo, me nā ana!
  Ua pana ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole a hīmeni:
  - E, ana, ana! Pehea ka nui o ke kolera!
  Ke hana ikaika nei ka supertank. ʻOi aku ma mua o hoʻokahi haneri iwakāluakūmālima kaukani Kepani i luku ʻia. Hapalua koe.
  Ua hīmeni ʻo Natasha me ka ʻakaʻaka:
  - E luku mākou i ke ao holoʻokoʻa o ka hana ʻino,
  I lalo i ka honua a laila
  E kūkulu mākou i honua hou maikaʻi,
  No laila, ʻaʻohe pilikia a me nā pilikia i loko ona!
  ʻO Alenka wāwae wāwae ʻole, e kī ana i ke ahi make loa, hoʻōho mai:
  - No ke aliʻi maikaʻi a pololei!
  Manaʻo ʻo Margarita:
  - A i ʻole e hopu paha mākou i ʻelua mau pahu pahu sake?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole:
  - He aha, makemake ʻoe e inu?
  Luliluli ʻole ʻo Margarita i kona poʻo:
  - ʻAʻole inu nā mea pāʻani!
  ʻO Alenka wāwae wāwae ʻole, ua puhi ʻo ia i kahi pākahi hou, ʻakaʻaka:
  - Mai nā kīʻaha liʻiliʻi!
  Ua manaʻo ʻo Natasha:
  - E inu kākou i ka pia pāma. ʻOi aku ke olakino!
  A pana hou ʻo ia i nā Kepani.
  Ua pane ʻo Medvedev:
  - ʻoihana mua, leʻaleʻa ma hope!
  ʻAʻole anei e ʻike ka pelekikena i kēia? ʻAʻole anei ʻo ia i hana mau a paʻahana?
  ʻAe, ʻo kekahi o nā kauoha mua a ka Pelekikena Pelekikena Medvedev ʻo ia ka hoʻonui ʻana i nā uku o nā ʻelele State Duma ʻekolu manawa. A pehea na elele? Ua hoʻopaneʻe lākou i ke koho pelekikena. No laila, lawelawe ʻo Medvedev ma ke ʻano he pelekikena ma Rusia no ka manawa lōʻihi.
  A ua lilo kēia i kūlana kūikawā. Ke hoʻokō ke poʻo aupuni i kāna mau hana no ka lōʻihi. Akā ʻaʻole hiki mai ka loli. ʻOi aku ka pololei, ua loli nā mea a pau ma lalo o Medvedev no ka ʻino. Me he mea lā ua hoʻoholo ka waiwai, ka mea i aloha nui iā Putin, e hoʻopaʻi i kona hope. He aha ka hewa iā ia!
  Ua hoʻomau ka pahu T-95 hou e hoʻopau i ka samurai i ka holomua geometric. Ua hōʻike kēia mīkini i kona pono. A ʻo ka ikaika maikaʻi ʻole o ka huhū o ka hoʻonui ʻana i ka quasi-matter.
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Alenka me ka hapa ʻole, e kī ana i nā Kepani:
  - Akā naʻe, ʻaʻole pololei loa kēia. ʻIke ʻia ʻaʻole hiki iā mākou ke hana i kekahi mea me ka ʻole o nā superweapons!
  Pane huhū ʻo Natasha wāwae wāwae ʻole:
  - Ua pale aku kekahi mau mana kiekie i ka lanakila ana o Rusia i ke kaua me Iapana. Akā, ua hoʻolālā ʻia kahi mea maikaʻi, ʻo ka hoʻolaha ʻana o Kina. A ʻaʻole i lilo i mea nani loa!
  Ua nīnau ʻo Margarita i ka nīnau maopopo:
  - Pehea ke Akua? No ke aha i kōkua ʻole ai ʻo ia i ka Orthodoxy?
  ʻO Alenka kokoke i ka'ōlohelohe, e hoʻouna ana i ka pūpū ma hope o ka pūpū, i'ōleloʻia:
  - ʻo ia wale nō! ʻO kaʻoiaʻiʻo, eʻae i ka poʻe Kepanī e lanakila ma luna o ka'āina Orthodox. He kumakaia maoli keia o ka manao o Rusia!
  ʻO Natasha, e ninini ana i ke ahi ma luna o ka poʻe Kepani, ua ʻōlelo huhū ʻo ia:
  - ʻAʻole pono ka hoʻomana imperial i ka pacifist. Hiki paha ke lilo i ʻāina nui inā ola ʻoe ma ke kauoha: inā e paʻi lākou iā ʻoe ma kou papalina ʻākau, e huli i kou hema!
  Ua ʻae koke ʻo Cool Alenka i kēia, me ka uhaʻi ʻana i nā Iapana:
  - ʻOiaʻiʻo! ʻAʻole pono mākou i ka pacifism! Aloha i kou ʻenemi! He kauoha anei keia?
  Ua hīmeni ʻo Margarita me ka ʻoliʻoli:
  Ua hānau ʻia ke kanaka he koa,
  No laila, ua lawe ka gorila i ka pōhaku.
  Ke make ka mea ola e kaua,
  A e ʻā ana ke ahi ma ka puʻuwai!
  
  ʻIke ke keikikāne i kahi pū mīkini i kāna moeʻuhane,
  Makemake ʻo ia i ka pahu i ka limousine.
  ʻO wai ka mea makemake e hoʻololi i kahi peni i nickel -
  Mai ka hānau ʻana ua hoʻomaopopo ʻo ia i ka mana mana!
  Ua hoʻōho ʻo Natasha me ka ninini ʻana i ke ahi ma luna o ka poʻe Kepani me ka huhū o ka lua pele e hū ana:
  - ʻAe, ʻakomi! A ʻo ka ikaika ka mea nui! Pono kākou e lanakila!
  Ua hoʻōho ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole me ka huhū a me ka huhū, e kīkēkē ana i nā Kepani:
  - ʻO wau ka mea i hānau ʻia e lanakila! A ʻaʻohe mea liʻiliʻi. E lanakila ko kakou!
  Ua ʻae ʻo Natasha, e kaomi ana i nā manamana wāwae ʻole o kona mau wāwae muscular ma nā pihi hauʻoli.
  - E ʻoi aku ka maikaʻi ma kēia ala! Ua noho aliʻi mākou a e noho aliʻi mau! ʻO koʻu manaʻo, ʻo Russia!
  ʻO Alenka wāwae wāwae ʻole, e kīkēkē ana i ka poʻe Kepani, hoʻōho mai:
  - ʻAʻole wau e wahaheʻe, makemake wau e noho aliʻi! ʻAʻole naʻe he mīkini ʻōpala wale nō, akā he aupuni holoʻokoʻa!
  A ua ʻauheʻe ke kaikamahine i ka pākaukau hope loa o ka Land of the Rising Sun. He nani ʻo ia e lilo i poʻokela honua. Mai hāʻawi aku i ka nāwaliwali a me ka makaʻu.
  ʻO Natasha, pana, ʻōhumu:
  - E lilo wau i mōʻīwahine! A i ʻole, ʻoi aku ka maikaʻi o ka empress!
  Ua hoʻomau ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole:
  - Pehea e pili ana i ke kaua, pehea ke kaua, he wahine ʻino ʻo ia a he wahine ʻino! Akā, hoʻopuka ia i nā kāne maikaʻi, ʻōlelo ia - e pepehi i ka makaʻu i loko ou!
  Kuno ʻo Margarita me ka ʻae.
  - Pololei, e pepehi i ka makaʻu iā ʻoe iho! Manaʻo wau inā ua haʻalele ʻo Nicholas II i ka noho aliʻi, ʻaʻole ia no ka makaʻu!
  Ua ʻōlelo koʻikoʻi ʻo Alenka i ka hapalua:
  - I kēia manawa ʻaʻole ia e haʻalele! E hoʻoikaika mākou i ka noho aliʻi e kū ai no nā kenekulia!
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha:
  - E lilo i Tsar Nicholas II nui! Kākoʻo mākou iā ʻoe! ʻAʻohe kipi - aia ʻo Russia Nui!
  ʻO ka hope, ua hoʻopau nā koa i ka luku ʻia ʻana o ka pūʻali koa o ka ʻĀina o ka Lā Hikina. Ua oi aku mamua o elua haneri me kanalima tausani koa a me na luna i make. No laila, aneane pau nā pūʻali koa honua o Iapana i luku ʻia. E like me ka pau ʻana o ka moana.
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka wāwae wāwae ʻole me ka ʻakaʻaka:
  - Ua pono anei ka pilikia? No laila, manaʻo wau e ʻōlelo freak out? Me ke kūʻē ʻole no ka lōʻihi loa, ua lanakila ka pūʻali koa iā Rūsia!
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha me ka wiwo ʻole:
  - Ua eo wale ʻo Rūsia ma muli o ke kolamu ʻelima. Inā ʻaʻole, ua lanakila mākou!
  Ua nīnau ʻo Margarita i ka pelekikena hope:
  - He aha kā mākou e hana ai? E hoʻi mākou a hoʻomau paha?
  ʻO Medvedev, ka mea e nalowale ana i ka mana, ua hoʻohuli i ka kamepiula a ʻōlelo:
  - I kēia manawa e hāʻawi ʻia iā mākou kahi wānana o ka hoʻomohala hou ʻana o Tsarist Russia. Inā maikaʻi nā mea a pau, e hoʻi mākou.
  Ua lohe ʻia kekahi leo wahine ʻoluʻolu;
  Ma hope o ka luku ʻia ʻana o nā pūʻali koa honua a me nā moku moana, ua hāʻawi ka Mikado i ka maluhia. Ua ʻae ʻo ʻAmelika a me Pelekane e hana ma ke ʻano he uwao.
  Ua maikaʻi nā kūlana iā Rusia. Ua loaʻa i ka ʻāina ka uka Kuril a me Taiwan.
  A me ka mana ma luna o Manchuria, Korea, Mongolia. Eia hou, ua uku aku o Iapana i ka uku o elua haneri me kanalima miliona gula Rūkini rubles.
  Ua ulu ka mana o Tsar Nicholas II, a ua emi iho ka manao kipi. Ua hoʻomaka ka ʻāina i ka hoʻihoʻi ʻana i ka hoʻokele waiwai. Ua kū mai ʻo Zheltorossiya. Ua lilo kekahi hapa o Kina i ʻāpana o Rusia, a me Korea a me Mongolia. Ua nui aʻe ke aupuni Tsarist a ua māhuahua ka heluna kanaka. Ua hoʻomaka mua ka ulu waiwai ma mua o ka moʻolelo maoli a ʻoi aku ka ikaika.
  ʻAʻohe State Duma, a hiki i ke aupuni tsarist ke mākaukau maikaʻi no ke Kaua Honua Mua. ʻO nā pahu kukui māmā mua o ka honua "Luna"-2 i ka hana nui a me nā pahu pahu ʻehā-engine "Ilya Muromets" a me "Svyatogor" i hōʻike ʻia ma Rusia. Ua hoʻomaka ke Kaua Honua Mua, akā ua ʻoi aku ka lanakila no Rūsia.
  Ma muli o ka nui o ka heluna kanaka, ka hoʻokele waiwai a me ka pūʻali koa. A ʻoi aku ka ikaika o ke kūlana kūloko. ʻAʻohe State Duma - kahi wela o ke kipi a me ka hoʻokahuli koa.
  Me ka lanakila ʻokoʻa, akā, ma ke ʻano nui, ma ka hoʻomaka ʻana o Rusia a me ka lanakila ʻana o ka hapa nui o nā kaua, ua pau ke kaua ma Nowemapa 7, 1915 me ka haʻalele ʻana o Kelemania. Ua hāʻule ʻo ʻAuseturia-Hungary a ua māhele ʻia. Ua lilo ʻo Galicia a me Bukovina i mau panalāʻau Lūkini. Ua komo ʻo Krakow a me nā ʻāina a puni i ke Aupuni Polani, e like me Poznan, Danzig, a me kekahi hapa o East Prussia. A hui pū ʻo Klaipeda i ka panalāʻau Baltic. Ua puka mai ʻo Czechoslovakia - he aupuni i loko o Rūsia.
  Ua hoʻohui ʻo Romania iā Transylvania. Ua lilo ʻo Hungary i aupuni kūʻokoʻa, akā ma lalo o ke kākoʻo o Rūsia, a ʻo Tsar Nicholas ke alakaʻi. Ua lilo ʻo ʻAuseturia i ʻāina liʻiliʻi loa. Ua kū mai ʻo Yugoslavia, ma lalo o ka uhi e ke aupuni Lūkini a ma lalo o ke aliʻi hui ʻo Nicholas II.
  Ua nalowale ʻo Türkiye mai ka palapala kālaiʻāina o ka honua. Ua lilo ʻo Iraq a me Palesetina i ʻāpana o Beretania, lilo ʻo Suria i ʻāpana o Farani, ʻo Asia Minor a me Istanbul i mau panalāʻau Lūkini. No laila, hoʻonui hou ʻo Rusia i kona ʻāina. Akā ʻaʻole i pau i laila. A laila ua hoʻopio pū ʻia ka Saudi Peninsula me Farani a me Pelekane. A laila hoʻokaʻawale ʻo Rusia a me Beretania iā Iran a me Afghanistan. Ua lilo ka ʻākau a me ke kikowaena i mau panalāʻau ʻo Rūsia, a ʻo ka hema he panalāʻau Pelekane.
  Me he mea lā ua paʻa ka honua. Ua hoʻomau ke kaua ma Kina wale nō. Akā i ka makahiki 1929, ua puka mai kahi pilikia hoʻokele waiwai, a hiki i ka Great Depression.
  Ua ulu hou nā manaʻo kipi ma Rusia. Ua puka mai ka hahau a me ke kue. Akā ʻaʻole i koʻikoʻi loa ka pilikia. Eia kekahi, i ka makahiki 1931, ua hoʻomaka hou ke kaua me Iapana.
  Ua makemake ka samurai e hoʻopaʻi. Akā i kēia manawa ua ʻoi aku ka ikaika o ka pūʻali koa Lūkini ma nā ʻano āpau. A ʻo Adimarala Kolchak, he pūʻali koa moana akamai.
  ʻAʻole i pio wale ʻo Iapana, akā pio pū kekahi. Ua lei aliʻi ʻia ʻo Tsar Nicholas II i ka Emepera Mikado o Iapana i Pepeluali 1932. No laila, ua hoʻonui ʻia ʻo Russia. A ua hoʻohui ʻia ʻo Kina a pau.
  Ma ke ano o ka heluna kanaka a me ka aina, aole like o Rusia. Eia kekahi, ua nawaliwali ke aupuni Beritania. Ua hele mai ʻo Hitler i ka mana ma Kelemānia i ka makahiki 1933, akā he aha kāna e hana ai e kūʻē iā Rūsia? Hoʻopoina. Ua make ʻo Tsar Nicholas II i ka makahiki 1937, ua hauʻoli i ka noho aliʻi lanakila loa, ʻo ka lua ka lōʻihi ma hope o Ivan the Terrible. A me nā hoʻopaʻapaʻa hoʻopaʻa ʻana ma ke ʻano o ka ʻāina a me ka heluna kanaka.
  Akā naʻe, ʻaʻole i kūpono nā mea a pau no ke aliʻi i kona ola pilikino. ʻO ka hoʻoilina ʻo Alexei i make ʻōpio. Ma muli o ka male like'ole, ua ho'onele 'ia ke kaikaina o Mikhail i ka pono o ka noho ali'i o Rusia.
  Ua hoʻoili ʻia ka lei aliʻi e Kirill Romanov, i make i ka makahiki 1938 me ka ʻole o ka makahiki. A ua lilo kāna keiki ʻo Vladimir ke kolu i mōʻī hou. Ua lei ʻia ʻo ia, a ua noho aliʻi ka mōʻī me ka hauʻoli a hiki i ka makahiki 1992. A ua lawe mua o Rusia i na panalaau mai Farani a me Beretania, me Geremania. A laila lanakila ʻo ia iā Kelemānia. A laila ka honua holoʻokoʻa. I ka pōkole, ua lilo ʻo Tsar George ka Mua i ka mōʻī honua ma 1992.
  Ua hoʻopau ʻo Medvedev i ka loiloi a ʻōlelo:
  - Me he mea lā, lawa no kēia ao! Ke hoʻi mai nei mākou!
  A hoʻōho aʻela lākou ʻehā.
  - Hoʻonani iā Tsar Nicholas II!
  . EPILOGE KUWAENA
  Ua ala aʻe ʻo Medvedev mai kahi kelepona ... Ua hoʻomaopopo ʻia ʻo ia ua hoʻomaka mua ʻo Zelensky i ka pelekikena o Russia a me Ukraine. A ʻo ia, ʻōlelo lākou, ʻo ia ka manawa no Dmitry Anatolyevich e haʻalele i ke keʻena.
  Ua hoʻokō ʻo Medvedev me ka makemake ʻole. Ma mua o koʻu haʻalele ʻana, kahi au a ʻauʻau.
  A laila haʻalele ʻo ia i ke keʻena. Ua lawe ʻia ʻo ia ma kahi kaʻa kūikawā. Ma ke ala, ua ʻōlelo lākou he ʻoi aku ka maikaʻi o Medvedev e lele i ka Canary Islands e hoʻomaha ai ma laila.
  A hōʻike hou aku ʻo Zelensky i kāna hoʻolaʻa ʻana. E like me ka mea maʻamau, waihoʻoluʻu me ke ahi a me ka lele. I ka lā o ka hoʻolauleʻa, ua hakakā ʻo Vitali Klitschko me Michael Tyson ma ke kahua pāʻani ma Kyiv. Ua ʻae ka mea hoʻokūkū kaulana ʻAmelika i ka hakakā ma muli o nā pilikia kālā nui. Ua lanakila ʻo Klitschko i nā pōʻai he ʻumikumamālua, akā ʻaʻole naʻe i hoʻokuʻu ʻia ʻo Tyson.
  ʻO ka mea maʻamau, ua hoʻokani ʻia kekahi o nā mana liʻiliʻi o ka poʻokela honua.
  Ma hope iho ua loaʻa iā Vitali Klitschko kahi kāʻei daimana.
  Ua loaʻa iā Vladimir Zelensky nā hoʻomaikaʻi mai nā ʻāina āpau o ka honua - me Kina. Eia kekahi, ma ka Emepaea Lani, ua piʻi ka haunaele kaulana. ʻAʻole ola ke kanaka i ka berena wale nō. Ua makemake nā kānaka i ka demokala a me ke kūʻokoʻa. Ua māʻona ka manaʻo hoʻomāinoino o ka Pāʻina Komunista Kina; makemake nā mea a pau i ke kūʻokoʻa.
  Ua lilo ʻo Zelensky i hōʻailona like. He hōʻailona o ka ikaika democratic, ma hope o ka hāʻule ʻana o ka dictatorship o nā lawelawe huna ma lalo o Putin.
  Ua ʻōlelo nui ʻo Zelensky e pili ana i nā loli, ka hoʻokele waiwai a me nā hoʻokō hou. Ua hoʻokūkū mua ʻia no ke kūlana kuhina nui ma Rūsia. He mau kaukani ka poe noi. Ua ikaika loa ke kaʻina koho. A nānā maikaʻi.
  I kēia manawa ua hele mālie nā mea a pau. Ua hana ʻo Zelensky i kahi somersault i kāna hoʻolaʻa ʻana. Loaʻa ka paʻi. A laila hōʻike ʻo ia i kona ʻike i nā ʻōlelo haole. Ua hana ʻo ia me ka ʻeleu a me ka wikiwiki.
  ʻO ka hope, lawe ʻo Zelensky a hana hou i ʻelua mau haʻiʻōlelo.
  Eia kekahi, ma hope o ka hoʻolaʻa ʻana, ua hahai nā hoʻoholo limahana. Nui nā loli a me nā helehelena hou i ke aupuni.
  Aia kahi koho maoli o nā "commissars hao". Ua hana ʻia kahi kipi o nā limahana ma Rusia.
  Ua hoʻopuka ʻo Zelensky i nā kauoha he nui i nā lā mua. ʻAe ʻia ke kūʻai ʻana i ka waiʻona i ka pō a ma nā wahi huakaʻi. Hoʻokomo ʻia nā ʻauhau hou i ka poʻe waiwai. Ua hāpai ʻo ia i ka palekana mai nā hope a me nā luna kānāwai. Hoʻonui i ka hoʻopuka hana. Hoʻokomo ʻia nā kumukūʻai ma ke kālepa me Kina.
  Ua mālama ʻia kahi referendum no ka hui ʻana me Russia ma Belarus. A ua hele pū kēia i ka hōʻaiʻē o Zelensky. Ua kākoʻo ka hapa nui o Belarusians i ka hui ʻana me Russia.
  Ua hoʻopiʻi ʻo Zelensky ua hoʻokiʻekiʻe nui ʻo Medvedev i nā pā, akā ua hoʻohiki ʻo ia e mālie ka piʻi. A ʻaʻohe mea ʻino.
  ʻOiaʻiʻo, ua kū koke ka ulu ʻana o ke kumukūʻai. A hoʻomaka ka hoʻokele waiwai o Rusia. A ma ka Caucasus, ua make nā hana kaua. Ua ʻoi aku ka mālie.
  Ua koho hope ʻo Zelensky i moho no ke Kuhina Nui o Rusia. Ua lilo ʻo ia he kanakolukumamālua mau makahiki kauka o ka ʻepekema Alexey Bolshakov. Ua lanakila ʻo ia i ka hoʻokūkū me ka wiwo ʻole. A lilo ʻo ia i kuhina nui, ʻo ia ka muli loa o ka mōʻaukala Lūkini.
  Ua lele ʻo Medvedev i nā mokupuni ʻo Canary i ka hoʻomaha, a loaʻa iā ia ka penihana o ka pelekikena mua, me ka leʻaleʻa wale. A hiki i kēia manawa, ʻaʻohe ona pilikia. Akā, ua hopu ʻia ʻo Shoigu a ua hoʻopiʻi ʻia no ka hoʻāʻo ʻana i kahi kipi. He aha kāna i makemake ai?
  Nui nō hoʻi nā hoʻonā ʻē aʻe... Ma ʻAmelika, ua lanakila kekahi wahine Demokarata he kanahākūmākahi makahiki. No laila, hoʻololi ke aupuni. A ua lilo ka wahine a me ka moho ʻōpio loa i ka mōʻaukala o ʻAmelika. Ua pau ke au o Trump . Akā, ua hoʻomaka ka pilina me Rusia. ʻO ka mea maʻamau, e kūʻē i ka dictatorial Kina, ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa a me ke aupuni Lūkini hou he mau hoaaloha.
  Ua hoʻopaʻa ʻo Zelensky i kahi referendum a hoʻokomo i kahi inoa ʻē aʻe: akā, ʻo Russia - Kievan Rus. Ka mea i olelo nui. Ua komo ʻo Belarus i ka hui. A ua hoʻomaka ke ola hou ʻana o ke aupuni ... Ma ke kumu democratic.
  Ua hoʻoili ka pelekikena wahine hou o ʻAmelika Hui Pū ʻIa i ka huhū o Trump iā Kina a ua hoʻolaʻa iā ia iho i ka hoʻokumu ʻana i kahi hui. Ua hoʻomohala maikaʻi ʻo Kievan Rus ma lalo o Zelensky. Ua kaohi iki o Rusia ia Kina. A laila, komo ʻo ia i ka NATO. ʻAʻole i liʻuliʻu ua lilo ke aupuni pro-Russian i ka mana ma Kazakhstan a ua hoʻokumu ʻia kahi mokuʻāina uniona. ʻO ka poʻe Lūkini e hoʻokuʻu aku iā Central Asia mai Kina. Ua ulu mau ka hakakā.
  Ua alakaʻi ʻo Zelensky i kahi hoʻolaha anti-Stalin a me anti-Putin . Ua hoʻonele ʻo ia iā Stalin lāua ʻo Putin i nā makana a pau a Medvedev i hāʻawi ai iā lāua.
  Akā ua hoʻololi nā mea a pau me ka maluhia. ʻOiai ua kūʻē ka poʻe komunista. Ua hele mākou i nā hui.
  A i laila ua lawe ʻia ʻo Lenin i waho o ka Mausoleum. He ʻano hauʻoli no nā mea he nui. A ua hoʻolaʻa ʻia ka Ekalesia Orthodox iā Alexander II a me Ivan the Terrible, nā tsars Lūkini. Ua hoʻonui pū ʻia ka nui o nā monuments iā Nicholas II.
  Ua lilo ka Tsarism a me Westernism i mea kaulana. Ua kokoke loa lākou iā ʻEulopa, a ua hoʻomaka nā haole e loaʻa i nā pou he nui. Ua lilo ʻo Rūsia i ʻāpana o ke ao Komohana, a ma hope o ka haʻalele ʻana o Trump, ua hoʻoikaika ʻia ke kaʻina hana o ka honua. A hāʻule ʻo Kina i kahi kaʻawale a kū i ka haunaele kūloko.
  I ka manawa like, ua hoʻonui ʻo Zelensky i ka helu hānau ma ke aupuni Slavic. Ua hoʻokō ʻia ka lele ʻana i ka mahina i hoʻohiki lōʻihi ʻia. A hana maikaʻi nā mea a pau.
  Ua hoʻokumu ʻia nā pilina pili ma waena o Rusia a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa, a i ʻole ma waena o Kievan Rus a me ʻAmelika.
  A ʻo ka hakakā ʻana he mea i hala. Ua lilo ka honua a ʻoi aku ka honua a palekana. ʻOiai he mau kaua. Ua hana ʻo Kievan Rus, me ʻAmelika Hui Pū ʻIa, i kahi hana ma Libya, kahi i hoʻopau ai lākou i nā Islamists. A laila, hana mākou i ka Middle East, hana i nā waihona ma laila me ʻAmelika. Ua hoʻomaka ʻo Kievan Rus a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa e hoʻohuli i ka honua a kipaku iā Kina mai ʻApelika. A maanei ʻaʻole hiki iā mākou ke hana me ke kaua ʻole. A me nā hana ʻāina pū kekahi.
  Ua hana like ʻo Kievan Rus a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  Ua kipaku ʻia ka poʻe Kina mai nā wahi a pau o ka honua. A hāʻule ke aupuni lani i loko o kahi pilikia hoʻokele waiwai a me ka politika.
  A o Kievan Rus, ua hoʻonui nui aʻe.
  ʻAʻole i ʻike ʻo Rūsia i kēlā ʻano o ka ulu ʻana o ka hoʻokele waiwai. A ua hāʻule ʻo Kina - ua ala ʻo Kievan Rus. A ua ulu wikiwiki.
  Ua kūkulu ʻia ke ala kaʻaahi i Chukotka i ka manawa hoʻopaʻa. ʻO ia iho he ʻoluʻolu loa.
  A e ʻeli ana lākou i kahi alahele ma lalo o Alaska. Ua hoʻomaka hoʻi nā ʻAmelika e kūkulu i ke alahao e hoʻopili ai me Rusia. Ke kūkulu ʻia nei hoʻi kahi ala kaʻaahi i Delhi ... I ka manawa like, ua ʻeli ʻia nā kahawai mai Siberia e hoʻoinu i ka ʻAsia Waena.
  Ua hana ʻia kahi hana hui kūʻē iā Iran e ʻAmelika Hui Pū ʻIa a me Kievan Rus. A ua hoʻonoho ʻia kahi hoʻoponopono hoʻomalu maʻemaʻe. Ma hope iho, hoʻomaka lākou e ʻeli i ke kahawai mai ke Kai Caspian a i ke Kaikuono Peresia.
  Ua hoʻonui ʻo NATO i nā ʻāina Arab. Ma Saudi Arabia, ua kū mai kahi pāremata. Hoʻomaka nā wāhine e wehe i ko lākou mau burqa. Ua hoʻomaka ke kūkulu ʻia ʻana o ke aupuni honua.
  I loko o ka pāpaho Lūkini, ua ʻāhewa nā mea a pau iā Putin no ka extremism a hoʻolei i ka lepo iā ia no ka aneane e hoʻolilo iā Rūsia i kolone o Kina, akā hoʻomaikaʻi i ke Akua ua make ʻo ia i ka manawa. Ua ʻōlelo ʻo ia hoʻi nā ʻōlelo ʻoi loa. Akā, ua weheʻia kahi hihia karaima e kū'ē iā Medvedev. ʻAʻole hoʻokahi wale nō.
  Ua lawe ʻia ʻo Stalin mai ka pā Kremlin. Lenin ma mua loa mai ka mausoleum.
  Ua loli nui i nā hōʻailona mokuʻāina. Ua puka mai kekahi mau ʻano hae hou. Ua hoʻokomo ʻia ka melemele i ka hae Lūkini, a ua pani ka uliuli i ka uliuli māmā.
  He hoihoi nō hoʻi kēia. Ua hoʻololi ke kapa o ka lima ... Aia kekahi hoʻoponopono kālā. Ua hoʻololi lākou i ke kālā e like me ka ratio: hoʻokahi a hoʻokahi tausani. Ua ʻike ʻia ke kūlana gula o ka ruble o Kievan Rus. I ka manawa like, ua ala mai nā kālā hou a me nā kālā kahiko - he peni - he hapalua kopeck, a he hapa - he hapahā o ka peni.
  Pono nā mea a pau ...
  Ua hoʻomaka hou nā poʻo inoa ... Ua puka mai nā aliʻi, nā barona, nā helu, nā marquises, a me nā duke. ʻO ka mea nui, ua lilo ʻo Zelensky i Duke. Ua lilo ʻo Moldova i ʻāpana o Kievan Rus. Ua kamaʻilio mua ʻia e pili ana i ke koho ʻana i ke aliʻi.
  Akā, ua'ōleloʻo Zelensky e koho waleʻia ka pelekikena o Kievan Rus e nā kānaka wale nō. A ʻaʻole ʻoi aku ma mua o ʻelua huaʻōlelo.
  Eia kekahi, ua hoʻemi ʻo Zelensky i ka manawa o ke keʻena o ka Pelekikena Lūkini mai ʻeono makahiki a i ʻelima. ʻOiaʻiʻo, ua lawelawe ʻo Zelensky i kāna kau mua no ʻeono makahiki.
  I kēia manawa, ua hoʻopau ʻo ia i ka hoʻohui ʻana o Central Asia i Rusia. A hoʻihoʻi hou i nā palena o ka USSR. ʻO nā mokuʻāina Baltic wale nō i noho ʻole.
  Akā, ʻaʻole makemake ka poʻe ʻAmelika e haʻalele. A no laila, hāʻawi lākou iā Central Asia a me ka Caucasus.
  Ua hoʻomaka ke kaua hou ma ka Caucasus, ma waena o Armenia a me Azerbaijan. A hele ʻino loa ʻo ia. No laila ua hiki iā Rūsia ke noho i kēia mau repubalika a hoʻopaʻa i nā referendum no ko lākou hoʻohui ʻana.
  No laila, ua loaʻa hou iā Zelensky ka Caucasus, hoʻonui iā Kievan Rus. E nānā kākou, he naʻi aupuni ʻo ia. Eia kekahi, he democrat ʻo ia ... Ua hoʻonui hou ʻia kona aupuni ...
  No laila ʻo Afghanistan i ka wā ʻelua o ke aupuni, a ua lilo kekahi hapa o Iran i ʻāpana o Rusia.
  Ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa, ua lanakila kekahi pelekikena wahine i ke kau ʻelua. I kēia manawa ua kūleʻa ʻo ia i ka hoʻokele waiwai, a ʻo ka mea nui loa, ua hoʻokō ʻo ia e kikeke iā Kina. He lanakila nui. A ʻo Kievan Rus i kēia manawa ke alakaʻi ʻia e Zelensky.
  Akā, ʻoiaʻiʻo, ke ulu wikiwiki nei ka mana o Rusia. Ua hoʻohui ʻo ia i ka ʻākau o Iraq.
  Hana ʻo Borzo. ʻO Kievan Rus ka ʻāina mua ma ka honua e pili ana i ka ulu ulu! A ua ʻoi aku ka nui o ʻAmelika Hui Pū ʻIa. A aia ma ʻAmelika ke nānā nei lākou me ka pīhoihoi - ua ikaika loa ʻo Rūsia?
  Eia kekahi, ke hoʻonui nei ke aupuni o Kievan Rus. I kēia manawa aia nā mokuʻāina Baltic ma lalo o kona mana. ʻAe, he pilikia nui kēia no ʻAmelika. Ua hōʻiliʻili mua ʻo Zelensky i nā ʻāina āpau o ka USSR.
  A, e like me ka Russian Tsar, hoʻomau ʻo ia i kāna hoʻonui ʻana i ka hema. I kēia manawa ua lilo ʻo Iran a me Iraq i ʻāpana holoʻokoʻa o Kievan Rus. A ua koho maʻalahi ʻia ʻo Zelensky no ka manawa ʻelua i ka puni mua.
  ʻOiai he nui nā moho peresidena, he demokala ke koho balota.
  Ua ʻōlelo ʻo Zelensky ʻaʻole ʻo ia e hahai i ke ʻano o Lukashenko a me ke kānāwai no ke ola. Eia kekahi, ʻaʻole maopopo nā kūlana o ka nalo ʻana o Lukashenko. Malia paha ʻaʻole pono ʻo Russia a me ke Komohana iā ia. A nalowale ʻo ia ... Akā ʻo Zelensky e loaʻa wale ana ka ikaika. A ʻoiaʻiʻo, ʻo kona noho aliʻi ʻana ma ke ʻano o ka kūleʻa e hoʻopōʻino i kona mau mua, ʻo ia hoʻi ʻo Peter the Great.
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki i nā mea a pau ke hoʻihoʻi i ka ʻāina o ka USSR, me Afghanistan, Iran, a me Iraq.
  Akā ʻaʻole kū ʻo Zelensky ma laila. I kēia manawa ua hoʻouka ʻia ʻo Polani a me Finland - ʻo lāua kekahi ʻāpana o ke aupuni tsarist. A ua mālama ʻia nā referendum ma kēia mau ʻāina, a hui pū lākou me Kievan Rus.
  Loaʻa nā holomua ma ke alo ʻepekema pū kekahi. Ua hoʻokō ʻia ka lele lōʻihi i Mars. Ua pae ʻia nā kosmonaut Lūkini ma laila. Lawe lākou i ka lepo a haʻalele i ka hae, he lanakila nui.
  I ka manawa like, ua lawe ʻo Kievan Rus i ka Port Arthur maoli mai Kina. A no ka hoʻomaka ʻana o ke kaua kīwila ma Kina, ua lawe lākou iā Manchuria ma lalo o ko lākou malu.
  I ka manawa like, ua hoʻohui ʻo Kievan Rus i kahi ʻāpana o Turkey. O kela mau aina i haawiia ia Rusia malalo o ke Kuikahi o Versailles. He neʻe ikaika loa ia. Ua hoʻonui hou aku ʻo Zelensky iā Kievan Rus ma ke ʻano he aupuni. A ma ke ʻano o ka hoʻokele waiwai, ua puka ma luna, ma mua o ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  ʻAe, ua komo ʻo Kina i loko o ka moeʻuhane o ke kaua kīwila, a ua hoʻomaka ʻia e māhele.
  Ua lilo ʻo Kievan Rus i ʻāina ikaika. A ua ulu nui ka kaulana o Zelensky i loko o ka ʻāina a hoʻomaka ka poʻe e noi iā Vladimir ma ko lākou mau kuli i ʻole ʻo ia e haʻalele. He mau haneli tausani kanaka i ʻākoakoa.
  ʻO Zelensky, ma ke ʻano he ʻokoʻa, ua mālama ʻo ia i kahi referendum e ʻae iā ia e holo no ke kolu o ke kau ma ke ʻano he poʻo o Kievan Rus.
  Ua hoʻololi ke alakaʻi ma USA. Ua lilo ʻo ia i Repubalika. A ʻaʻole ʻōpio hou - ʻoi aku ka nui ma mua o Zelensky. No laila ua hoʻomaka hou ka pilina ma waena o Kievan Rus a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa. Ua ʻoi aku ka ikaika o Rūsia ma lalo o Zelensky. Ua hoʻomanaʻo lākou, me ke kānāwai Ukrainian, ʻo kēia ka ʻehā o ka huaʻōlelo o Zelensky.
  Wahi a lākou, ʻaʻole i emi ka mana o ka Pelekikena Lūkini. ʻO ka mea wale nō i hana ai ʻo Zelensky, ʻo ia ka hoʻokomo ʻana i kahi hoʻololi i ke kumukānāwai e like me ka mana o ka State Duma e hoʻokuʻu i ke kuhina pākahi me ka ʻelua hapakolu balota, a i ʻole ma ka hapa nui maʻalahi i ʻelua manawa i ka balota hilinaʻi ʻole.
  A ʻaʻole koʻikoʻi kēia hoʻololi, ʻoiai ua paʻa ka pelekikena i ke kuleana e koho i nā kuhina āpau a hoʻoholo i ke ʻano o ke aupuni. A ma ka Moku'āina Duma, loaʻa i ka poʻe kākoʻo o Zelensky ka hapa nui o ke kumukānāwai.
  ʻO ka mea nui aʻe ʻo ka hoʻokomo ʻana i nā koho koho pololei i ka ʻaha kūkā o ka Federation, a me ka ʻae ʻana i nā paʻahao e koho balota.
  Akā, ma ka laulā, ʻo ia kahi i pau ai ka palena o nā mana o ka pelekikena. Ua paʻa ke kuleana e wehe i nā kiaʻāina. A ma ka ʻaoʻao kau kānāwai ua hoʻonui ʻia.
  Ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa, ua hoʻomaka ʻo Zelensky e hoʻopiʻi ʻia no ka Authoritarianism, a ʻo ka pāʻina, "Servant of the People," e hoʻokele kokoke i nā pou āpau ma ka mokuʻāina. Ua pau ka LDPR a me ka Communist Party o ka Russian Federation. Ua puka mai kahi pāʻina - "A Just World" mai ka hema. Ma kahi o ka LDPR, ua puka mai ʻo Patriots of Russia. Aka, ua lanakila loa ka aoao Kauwa a ka Lahui.
  Ua pili kekahi mau hana hou i ka ekalesia. Ua ʻae ʻo Orthodoxy i ke kuleana e loaʻa i nā wahine ʻehā, e hoʻokokoke ana iā Islam. Ua loli iki ka hoʻokokoke ʻana i nā kiʻi, a ua loaʻa kahi rapprochement me ka Protestantism. Hoʻomaka lākou e ʻōlelo hou aku: ʻO ke Akua hoʻokahi, a ʻaʻole pono nā kānaka e hoʻomana i ke Akua.
  I ka manawa like, ua hoʻopau ʻia ka Trinity ma ke ʻano he hōʻailona Baibala a hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia e nā kānaka make.
  A hoʻolauna lākou: Hoʻokahi ke Akua, ʻo ke Akua ka Makua. Akā, ʻaʻole i loko o ka Baibala ka huaʻōlelo ke Akua ke Keiki. Eia kekahi, ʻaʻohe huaʻōlelo: ʻo ke Akua ka ʻUhane Hemolele. No laila no ke aha e hoʻomaʻamaʻa ʻole ai i ka hoʻomana.
  Eia kekahi, ʻo ke Akua e kau ana ma ke keʻa ʻaʻole ia e hoʻoulu i ka hilinaʻi. Inā ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻomalu iā ia iho, pehea lā ʻo ia e pale ai i nā kānaka? I ka pōkole, ua hoʻololi mākou i ka monotheism. A ua hui pū ʻia ka Baibala me nā moʻolelo Slavic kahiko. Ua ku mai ka Euanelio a Veles.
  Ua piʻi aʻe ka manaʻo ʻole - ʻōlelo lākou, e oki i ka lawe ʻia ʻana me nā moʻolelo moʻolelo kanaka. Hoʻokahi kā mākou honua, ʻaʻole pono ka poʻe e manaʻoʻiʻo i nā hana mana a i ka hopena o ka honua.
  ʻAʻohe hopena o ka honua a ʻaʻole pono. A e lilo ke kanaka i aupuni ākea a hiki i ka lihi loa o ka galaxy. Pehea nā galaxes? E like me ke ao holoʻokoʻa. A hiki i ka lihi o ke ao holoʻokoʻa, e hele i kahi ʻāpana o ke ao. Ma hope o nā mea a pau, he nui ka helu o nā universes. A no laila hiki iā ʻoe ke lele mai kekahi ao a i kekahi. A ma hope o ka manawa, e aʻo e hana iā ʻoe iho! A e loaʻa hou nā universe hiki ʻole ke ana ʻia ma nā wahi āpau.
  A ʻo ka honua honua ka wahi moe o ke kanaka. A i ka wā e hiki mai ana he aupuni o sextillion a sextillion degere o ke ao holoʻokoʻa, a me ka pau ʻole o ka hoʻonui ʻana a lanakila i ka lewa.
  A ʻo ke poʻo a me ka pelekikena o Kievan Rus Vladimir Zelensky, e like me ka lā mālamalama o ka manaʻolana e kū mai ana ma luna o ka honua!
  A ʻo kona wā e hiki mai ana a me ka wā e hiki mai ana o Kievan Rus - e mālamalama paha!
  
  KA PAKAKA I KA HAAKA OLE KA USSR OLE
  A no laila ua hoʻokumu ʻia kahi mana hiki ʻole ke pale aku, e pani ana i nā pūʻali Allied ma Ianuali 1, 1943. Ua kū ke kino o Rommel ma ka palena me Libua. A pau ka pahū ʻana o Nazi Kelemānia. ʻO ka hoʻāʻo ʻana e lele i Lākana ua lilo i mea ʻole. ʻAʻole i hāʻule nā mokulele Kelemania, akā ua hoʻihoʻi ʻia. Ua hana ʻia kahi hana mana i ʻike ʻole ʻia ma mua, ka māhele ʻana o ka honua e ka mana theomagical.
  Akā naʻe, i ka wā mua ʻaʻole i kōkua nui kēia i nā Kelemania. ʻO Stalingrad, a i ʻole ka hui ʻo Paulus i loko, ʻaʻole hiki ke hoʻopakele hou ʻia. A neʻe wiwo ʻole ka pūʻali Soviet i mua. Ua kūleʻa ka hana ʻino ma Voronezh a ma nā ʻaoʻao ʻē aʻe. Me he mea lā i ka manawa maoli, ua hoʻokuʻu ka Red Army iā Kursk, Belgorod, a me Kharkov.
  Eia naʻe, ma hope o ka hoʻoili ʻia ʻana o nā māhele hoʻokalakupua o Rommel mai ʻApelika a me kēlā mau pūʻali i hoʻolei ʻia i loko o ka moʻolelo maoli i loko o ka wao nahele ʻo Algeria a me Tunisia me ka loaʻa ʻole o ka pōmaikaʻi, ua ʻike ʻia ka ikaika o ka counterattack kaulana a Mainstein. ʻOiai ʻoi aku ka nui o nā pūʻali Kelemania i komo i loko, ʻoi aku ka mokulele.
  A ʻo nā "Tigers" hou he kanakolu i hoʻopaʻa ʻia i loko o ka Sahara me ka ʻole o ka hopena, ʻaʻole ia he mea nui loa.
  ʻO kēia kahi i loaʻa ai ka ʻokoʻa nui mua me ka mōʻaukala maoli. Ua hoʻokumu ʻo Mainstein i kahi counterattack i ʻehā mau lā ma mua a, me ka loaʻa ʻana o nā pūʻali nui, ʻoi aku ka wikiwiki. Kharkov ua recaptured eiwa mau lā ma mua, Belgorod umikumamalua, a ma ka neʻeʻana, a me ka mea nui loa, ua lawe ia Kursk, ka mea ma ka moʻolelo maoli i ole succumb i ka Fritz.
  He helu nui o na koa Kelemania i komo. Ua hoʻohana ka poʻe Kelemania i nā ʻāpana hoʻoneʻe mai Farani mai, kokoke i nā pūʻali pahu hoʻouka kaua, a me nā mokulele nui. ʻO kēlā me kēia mea e ʻōlelo ai, kokoke i ka hapalua o ka Luftwaffe i hoʻopilikia ʻia e ka Western Front, no laila ua hoʻohui ʻia nā pūʻali koa nui i ka lewa o ka ʻenemi. A ua ʻōlelo ʻo ia i kēia i ka wā o ka hoʻopaʻapaʻa kūʻē ʻana o Kelemania, e like me ka hahau ʻoki ʻana.
  ʻAe, a ʻo Mainstein i ka mōʻaukala maoli i hoʻokūkū i nā pūkaua Soviet, akā eia ʻo ia he iwakālua mau māhele ʻoi aku ka ikaika o ka ʻāina a, me ka noʻonoʻo ʻana i ka ʻike o nā kumuwaiwai, ʻekolu manawa hou aku o nā mokulele. A ʻaʻole hewa iki ka Focke-Wulf inā hoʻohana pololei ʻia: kiʻekiʻe ka wikiwiki, ikaika nā mea kaua. ʻO ka mea nui, ʻoi aku ka maikaʻi o ka F-190 me ka helu helu. ʻOiai ʻo kāna mau mea kaua ikaika e ʻae iā ia e pana i lalo i kahi mokulele i ka holo hoʻokahi, a hiki iā ia ke pakele ma muli o kāna wikiwiki luʻu kiʻekiʻe.
  Ua lanakila nā pūʻali Soviet a haʻalele iā Kursk, nui nā koa a me nā luna i hoʻopuni ʻia. ʻO kekahi hapa, make kekahi, ʻo kekahi, ʻoiai he hapa iki o kēia mau mea i hopu ʻia, he nui ka poʻe i pakele, ʻoiai nalo lākou i kā lākou mau lako.
  Ua loaʻa i nā pūʻali Soviet ka pōʻino nui a ua hoʻopau ʻia kā lākou hana ʻino. Akā ʻaʻole hiki i nā pahu Kelemania ke kūkulu i ko lākou kūleʻa ma muli o ka hoʻomaka ʻana o ka wai puna.
  Ua puka mai ke koena o ka mana.
  Eia naʻe, hiki i kahi mana hou ke komo i ke kaua: Iapana. Ua wehe ʻia nā lima o ka samurai. ʻAʻole hiki ke ʻike ʻia ʻo ʻAmelika, akā ʻaʻole ia e hoʻouka. He ʻoiaʻiʻo ke kau nei ka pūʻali koa ʻāina ikaika o Iapana i Kina. Eia ʻo Chiang Kai-shek i kū ai i kahi kūlana paʻakikī loa. E ho'āʻo paha e hele i kahi kuʻikahi me nā Kepani, a i ʻole e hakakā, akā ʻaʻole e loaʻa hou ke kākoʻo me ke kālā a me nā mea kaua mai USA, Beretania a me nā ʻāina ʻē aʻe.
  ʻO ka mea maʻamau, ua makemake nui ka poʻe Kelemania i ka wehe ʻana i ka lua o ke alo i mea e hoʻohuli ai i kahi hapa o nā pūʻali ʻenemi mai ka hikina. Eia naʻe, ua loaʻa iā lākou nā poho nui. Ua lawe nui ʻo Stalingrad i ka ikehu. Ua lilo nui na koa Soviet, a ua pau kekahi o na koa i ka ipu hao Kharkov a me Kursk.
  Ua hoʻonui ka Nazi i kā lākou hana ʻana i nā mea kaua. Mahalo i ka nele o ka pana ʻana, ua hiki i nā Krauts ke hoʻonui i ka hana ʻana o nā kaʻa e kahi helu koʻikoʻi, a me ka mokulele. ʻO ka pōʻino i kāohi i ka Nazis ma mua o ka mea i manaʻo ʻia. Eia kekahi, ma ka moʻolelo maoli, ua hoʻonui ʻo Kelemania i ka hana ʻana i nā mea hana ma muli o ka hoʻoponopono hou ʻana o ka hoʻokele waiwai ma ke kahua kaua a me ka hoʻohana nui ʻana i ka hana kauā, ʻaʻole no ka mea ua paʻi ʻia lākou me ka nāwaliwali.
  I kēia manawa, kali ka poʻe Kelemania a kūkulu i nā kaʻa hou, nā limahana i aʻo ʻia, e hilinaʻi ana i ka ʻenehana hou. I ka manawa like, ua wehe ʻia ka nīnau: ma hea e hoʻomaka ai i ka hana ʻino? ʻAʻole i loaʻa hou ka papa Kursk. A he ʻike maoli kēia. A no laila ua kānalua nā Kelemania ponoʻī a me Hitler. Aia kekahi manaʻo e lawe iā Leningrad me ka ʻino. ʻOiai ma kēia hihia he mea pono ke uhaki i nā pā ikaika.
  ʻAʻole makemake nā pūkaua Kelemania e hele hou i Stalingrad. Akā ʻo ka ʻōlelo pololei, ʻaʻole ākea ka koho. Hiki paha ke hoʻouka iā Moscow pono'ī? Ua ulu aʻe nā kuʻikahi koʻikoʻi ma waena o nā alakaʻi fascist. Ua ʻōlelo pū ʻo Mainstein, Guderian a me Rommel ma ke ʻano he ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻouka ʻole ʻana, akā e ʻae ka poʻe Lūkini e hoʻohu i ko lākou ihu a hoʻowalewale iā lākou i loko o kahi pahele.
  ʻO kahi hoʻolālā ʻē aʻe i hāʻawi ʻia no ka hoʻokuʻu ʻana i kahi hoʻouka kaua mai ka Peninsula Taman a me Rostov-on-Don; ua hiki i ka Fritz ke pale i kēia kūlanakauhale paʻa i ka paʻa ʻana ma o ka hoʻoneʻe ʻana i nā mea hoʻoikaika mai ka hui Balkan, e hoʻololi ana i kā lākou mau pūʻali koa me nā Bulgarian a me Italia.
  ʻO ka Fuhrer, ka mea makemake i nā hana e haki ai nā pūʻali ma nā ʻaoʻao hoʻohuli, ua ʻoi aku ka makemake i kēia kumumanaʻo, akā lohi i ka hoʻokō ʻana. ʻO ka mea kūikawā, ua lilo ka pahu Panther i capricious a ua haki pinepine, no laila pono ia e hoʻololi. E ʻae i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o nā poʻe. A makemake ka Fuhrer e hoʻopaʻa i nā "Tigers".
  Ua luhi ʻo Stalin iā ia. No ka makaʻu e wehe ʻia kahi lua mua e Iapana, ka mea i loaʻa i nā kūleʻa nui ma ka ʻaoʻao hema o Kina, nona ka pūʻali koa honua i ʻoi aku ma mua o ʻehiku miliona mau koa a me nā ʻikepili e pili ana i ka ulu ʻana o ka pūʻali koa o ka Third Reich, ua kauoha ʻo ia i ka hoʻomaka ʻana o kahi hoʻouka kaua ma. ka Kursk a me Donbass kuhikuhi. ʻO ka kānalua o Hitler a me ka makemake o Fuhrer e hoʻokumu i nā māhele me nā haneli o nā Tigers a me nā Panthers i alakaʻi i ka preemption.
  Eia naʻe, ʻo ka pūʻali Soviet, i ka hoʻomaka ʻana i ka hoʻouka kaua ma Iulai 7, 1943, ʻaʻole i loaʻa iā lākou iho ka mana hoʻoholo i ka ikaika. ʻO 5.56 miliona mau pūʻali koa Kelemania, ma kahi o hoʻokahi miliona ʻelua haneli a me kanalima tausani mau koa ukali, i hana kūʻē i 6.6 miliona mau koa Soviet a me nā luna. ʻO Mussolini, ma hope o ka nalo ʻana o ka hoʻoweliweli ʻana mai ke komohana a me ka hema, ua hoʻonui nui ʻia ka nui o nā pūʻali Italia ma ka hikina. Ua hoʻonui pū ʻia ka nui o nā ʻāpana Sepania. Ua hoʻouna aku ʻo Salazar i kahi mahele o "nā mea manawaleʻa". Ua kaua pū nā pūʻali Farani, Romanians, Hungarians, Albanians, a me nā māhele ʻē aʻe i ka SS mai ʻEulopa a pau.
  No laila, ʻaʻole i ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka pūʻali Soviet i nā helu, akā ʻo ka heterogeneity o ka hui hui i hoʻemi i ka maikaʻi o nā pūʻali ʻenemi. He ʻoi aku ka maikaʻi o ka Red Army ma nā kaʻa a me nā pū. Akā i kēia manawa, ʻaʻole like ka "Tigers" a me "Panthers" i ke ʻano o ke ahi a me nā mea kaua o ka hoa paio. A ua loaʻa i ka T-4 ke kūlana kiʻekiʻe ma ka pū ahi ma luna o ka T-34-76. Akā, aia ka USSR i nā mea kaua rocket, a ʻo ka poʻe Kelemania, ʻoiai ka hoʻomohala ʻana o nā mea hoʻolele kinoea, ua hoʻomohala maikaʻi ʻia kēia.
  Aia kahi parity helu ma ka mokulele. ʻOi aku ka ikaika o nā koa Kelemania ME-109 "G", ʻoi aku ka ikaika o Focke-Wulf, akā naʻe, ma mua o nā mokulele Soviet i ka mea kaua a me ka wikiwiki, akā nāwaliwali iki i ka maneuverability. Akā ʻo Kelemania, auwe, ʻoi aku ka ʻike a me nā aces huahua. ʻOi aku ka maikaʻi o ka mokulele Yu-188 i nā hiʻohiʻona lele ma mua o ka PE-2 a me TU-3. A hoʻomaka ka Yu-288 e komo i ka lawelawe. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻomaka wale ʻia e hoʻolauna, e like me ka ME-309.
  Akā i kēlā me kēia hihia, ʻaʻole i loaʻa ka pōmaikaʻi i ka ikaika, ua hoʻomaka ka Red Army i kahi hoʻouka kaua kūʻē i nā pale i hoʻomākaukau mua ʻia e ka ʻenemi. A ua kū ʻo ia i ke kūʻē paʻakikī. Akā, ua kūpaʻa nā pūʻali Soviet i kā lākou hana ʻino, me ka nānā ʻole i nā poho, ua hoʻomau lākou i mua. ʻOiai ua haʻahaʻa ka wikiwiki o ka holomua, hoʻokahi a ʻelua mau kilomita i kēlā me kēia lā. Ua paʻi ka ʻenemi a hiki ke ʻeli hou i loko. Ua hoʻomau ʻia ka wikiwiki o ka neʻe ʻana i ka heroic. Ma ka waena o ʻAukake, ma ke kumukūʻai o nā poho nui, ua piʻi aku nā pūʻali Soviet a hiki i hoʻokahi haneli mau kilomita, hoʻokokoke iā Kursk a hoʻomaka i nā kaua paʻakikī no ke kūlanakauhale ponoʻī, a kokoke hoʻi iā Belgorod.
  Ma ʻAukake 19, 1943, ua wehe ʻo Iapana, i ka lanakila ʻana i ka kānalua, ua wehe i mua o ka Hikina mamao. I kēia manawa, ua loaʻa iā Chiang Kai-shek ke aupuni i ka maluhia maikaʻi i ka samurai. Ua loaʻa i nā Kepani ka mana o nā kamaʻilio koʻikoʻi, a ua hoʻokuʻu ʻia mai ka pono e hoʻouka i ke kaua guerrilla paʻakikī me ka hoʻonohonoho maikaʻi ʻole, akā nui loa nā koa Kina. Akā, ua hoʻohiki ʻia ʻo Chiang Kai-shek e kākoʻo i ke kaua me ka Pūʻali ʻulaʻula o Mao Zedong. Ua loaʻa iā Iapana nā mea āpau e hoʻouka kaua me ka USSR. A ua hoʻoholo lākou ʻaʻole e kali i ka ua ua a me ka hoʻoilo koʻikoʻi o Siberia. ʻAʻole e haʻi i ka ʻoiaʻiʻo ua hoʻolaha ʻo Hitler i ke kaua ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa i ka makahiki 1941, akā ʻaʻole kākoʻo ka samurai iā ia. ʻO ka wehe ʻana o ka lua mua i ka makahiki 1942 ua hiki ke hoʻopakele i ka poʻe Nazis mai kahi hoʻopiʻi nui ʻana ma Stalingrad.
  Ua manaʻo nui ʻia ka hoʻoholo a Iapana. Eia naʻe, i ka hoʻouka kaua ʻana iā Vladivostok, ua loaʻa i ka samurai ke kāhāhā maʻamau a hoʻokau i ka pōʻino nui i ka Soviet Pacific Fleet.
  I ka hopena o ʻAukake, ua hoʻāʻo ka poʻe Kelemania e kūʻē i ka hoʻohana ʻana i ka nui o nā kaʻa hou loa. Akā ʻo kā lākou hoʻouka kaua hema i hiki ke hoʻokō i ka kūleʻa pili. Ua ʻike mua ke kauoha Soviet i kēia hiki a hoʻihoʻi i kāna mau pūʻali i kā lākou laina mua. ʻO nā pūʻali koa 31 wale nō i hāʻule i loko o ka ipu hao a ua luku nui ʻia.
  Eia naʻe, ʻaʻole i hoʻokō ka pūʻali Soviet i kā lākou pahuhopu, a ua loaʻa i nā pohō nui loa, ʻaʻole e hopu hou i ka ʻāina. ʻO ka mea nui, ʻoi aku ma mua o ʻeono a me ka hapa tausani kaʻa i nalowale, kūʻē i kahi ʻewalu haneli Kelemania. I loko o ka paka pahu, ua hāʻawi ʻia ka pōmaikaʻi helu i nā Nazis. I Kepakemapa, ua hiki i ka poʻe Kelemania ke hopu i ka USSR i ka hana ʻana o nā haneli he nui i kēlā me kēia lā, a i Nowemapa, ma kahi o nā kaʻa, e hoʻonui ana i ka hana ʻana o Panthers i 650-700 mau pahu i kēlā me kēia mahina. Maʻaneʻi,ʻo ka hoʻohanaʻana i nā kumuwaiwai mai nā'āina i nohoʻia,ʻo ia hoʻiʻo Farani, a me Belgique a me Holland, kahi i hoʻokomoʻia ai ka hoʻopaʻa inoa hana.
  ʻO ka poʻe Germans, me ka lohi iki, i ka mahina ʻo Kepakemapa i hoʻomaka i kahi hoʻouka kaua lōʻihi mai Rostov-on-Don a me ka Peninsula Taman. A ua holo lākou i nā pale Soviet paʻakikī. A ua hoʻouka kaua ʻo Iapana iā Mongolia, me ka hopu ʻana iā Ulaanbaatar a me Primorye. Akā, liʻiliʻi ka holomua ma laila.
  Ua hoʻohuli kēia i nā waihona waiwai nui a ma hope o hoʻokahi mahina a me ka hapa o ka hakakā ikaika , hui pū nā hui Kelemania. Akā, ua lilo nā poho o ka Fritz i mea nui loa, a ua koi ʻia lākou e hoʻōki. Akā, ua hoʻonāukiuki kēia kūleʻa i ke komo ʻana o Turkey i ke kaua a me ka wehe ʻana o ke kolu o ka mua ma Transcaucasia.
  I kēia manawa, pono mākou e hakakā hou ma kēia ala pū kekahi.
  Ma ka hoʻoilo, e hoʻopaʻa ʻia ka laina mua ma ka Hikina Hikina. Ua piʻi aku ka poʻe Iapana ma ka ʻāina ʻo Primorye mai ke kanalima a hiki i ka haneri me ka iwakālua kilomika, ua hoʻopio ʻia ma mua o ka hapalua o Mongolia me Ulaanbaatar, akā ua hoʻōki kā lākou hana ʻino. Ua hoʻokokoke nā Turks iā Yerevan a hoʻouka iā Batumi, ua hiki iā lākou ke hopu i ʻelua hapakolu o ke kūlanakauhale hope. ʻAʻole e holomua nui ka poʻe Kelemania i ka hāʻule. A ʻaʻole lākou i hopu i ka manaʻo.
  Ua piʻi a lōʻihi ke kaua. I ka luhi, a me ka ʻenehana kiʻekiʻe. I ka makahiki 1943, ua hoʻonui ka USSR i ka hana mokulele i hoʻokahi a me ka hapa manawa mai 25 tausani a 37 tausani. ʻO Nazi Kelemānia mai ka 15 tausani a 32 tausani, ʻoi aku ma mua o ka pālua. I nā mahina hope loa o ka makahiki, ua hoʻohālikelike ka poʻe Kelemania i kā lākou hopena hana Soviet i nā mokulele. A i loko o nā pahu kaʻa a me nā pū hoʻokele ponoʻī pū kekahi - me ke kūlana kiʻekiʻe. Akā, pono ka USSR e hakakā me Iapana. Eia kekahi, ua hana ʻia kekahi mau mokulele a me nā kaʻa ma Italia a me nā ʻāina satellite ʻē aʻe o ka Third Reich. ʻOiai ʻaʻole nui loa. Eia kekahi, ua hoʻomaka ka poʻe Kelemania i ka loaʻa ʻole o ke kaua, e lawe a hoʻolako i ka aila mai Libya no ko lākou pono.
  No laila, ua nāwaliwali ka nele o ka ikehu i ka Third Reich. Eia kekahi, ua hoʻohiki nā waiwai Farani o ʻApelika e lilo i kumu maikaʻi o nā mea maka.
  I hiki i nā Nazi ke hoʻolako pono iā lākou iho. I ka pane ʻana, ua hoʻomākaukau nā mea hoʻolālā ʻulaʻula i nā ʻano pahu hou no Stalin me nā pū 85 mm a me 122 mm. Ua lohi iki ka poʻe Kelemania i ka hana ma Panther 2. ʻAʻole maʻalahi ka loaʻa ʻana o kahi pahu me nā mea kaua ikaika, nā mea kaua ikaika, a me ka neʻe ʻana. A ua lilo ka "Royal Tiger" i ke kaumaha loa i 68 tons. ʻO ka hana hou o ka Panther wale nō i hoʻohiki e kūleʻa maikaʻi. A ʻo ka pahu T-4, ʻike ʻia, ua pau kona hiki. Me ka liʻiliʻi, hoʻomaka i ka makahiki 1944, hoʻomaka ka hana ʻana o kēia mīkini e emi iho. E hooki loa i ka mahina o Aperila.
  Ua hoʻokumu ke kauoha Soviet i kekahi mau hana hoʻoweliweli i ka hoʻoilo. A me ka Taman Peninsula, a ma ke kikowaena, a ma ke ala Leningrad, a kokoke i Kursk. Akā ʻaʻole i loaʻa ka lanakila nui ma nā wahi a pau . Ua loaʻa mua i ka ʻenemi ka helu kiʻekiʻe ma ka hana kanaka ma nā kaʻa a me nā mokulele. ʻO ka makaʻu wale nō i ka lewa i koi ai i ka Fritz e hoʻopili i nā hana pale.
  Ua hoʻokani pū ʻia kahi hana maikaʻi ʻole e ka piʻi ʻana o ka poʻe haʻalele a me nā mea hoʻopunipuni, a me ka ʻoiaʻiʻo o ka poʻe Kelemania i hoʻomohala i ka mokulele kiʻekiʻe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka reconnaissance mai ka lewa.
  Eia kekahi, ua hoʻokokoke ke kauoha Soviet i ke kaʻina hana o ka hoʻopaʻa ʻana i nā pūʻali me ka hewa ʻole. ʻO ka mea kūikawā, ʻo ke ʻano o ka hoʻomaka ʻana i ka hana aʻe ma kahi ʻē aʻe ma mua o ka hoʻopau ʻana o ka mea ma mua i manaʻo ʻia i ka helu kiʻekiʻe. E like me ke Kaua Honua Mua, ka huki ʻana i nā Kelemania. Akā inā ʻoi aku ka nui o ka ʻenemi ma mua o ʻoe, ua paʻakikī kēia i ka hoʻokō ʻana i ke kiʻekiʻe o nā pūʻali ma kekahi wahi.
  Inā hiki iā Stalin ke hoʻokumu i ke kūlana kiʻekiʻe ma kahi ʻāpana ʻokoʻa o ke alo ma kahi o ka ratio o ʻekolu a me hoʻokahi, a laila paha ua loaʻa ka kūleʻa tactical.
  A no laila, aia ma kekahi ʻāpana he mea hōʻeha, ma kahi ʻē aʻe ke hoʻomākaukau nei lākou, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo ua maʻalahi ka poʻe Kelemania a me kā lākou mau hoa pili e kipi. Eia kekahi, ua loaʻa i ka Fritz nā mokulele kiʻekiʻe kiʻekiʻe, kiʻekiʻe kiʻekiʻe me nā optics maikaʻi loa, i hiki ai iā lākou ke hahai i ka neʻe o nā pūʻali. A i ka hoʻoilo, ʻoi aku ka paʻakikī o ka hoʻopili ʻana, a ʻo ka pō ʻaʻole ia he panacea, no laila ua loaʻa i nā luna naʻauao Kelemania nā mea ʻike maikaʻi i ka pō.
  ʻO ka "Royal Tiger" ma ke ʻano he tank breakthrough i hoʻolālā ʻia ua lohi i ka hana serial a ʻaʻole i kūleʻa loa. "Panther" -2, ka mea a Hitler i kauoha ai e hoʻoikaika i ka mea kaua e hana i ka IS-2 impenetrable, a e hoʻouka i ka engine o 900 horsepower, kaupaona 51 tons, me ka noonoo ana i ka hoʻokomo 'ana i ka alloy casing, i hoola 800 kilokani. . Akā ua hiki ke ho'oikaika i ka pale kaua a hiki i ka 82 millimeters ma ke kihi kūpono. ʻAʻole maʻalahi kēia i ka tank German mai nā ʻaoʻao e like me nā hiʻohiʻona mua. Eia hou, ʻo "Panther" -2 a me "Lion" -2 i kahi hoʻolālā hoʻolālā kiʻekiʻe loa i ke kaʻina hana.
  Akā i ka hoʻoilo, ua hoʻomalu loa nā Kelemania i nā waiwai Farani ma ʻApelika, me ka Niger Loop. A aia ka aila, kinoea a me ka bauxite, a ʻoi aku ka nui o ka mālama ʻana o ka uranium, ʻoi loa ma Congo. Ua hopu ʻia ʻo De Gaulle - me ke kōkua ʻole o nā hoa pili, ua waiwai ʻole ʻo ia, a ua hana maʻemaʻe a akamai ʻo Scorrel.
  No laila, ma Mei 1944, ua hoʻoholo nui ʻia nā pilikia aila. Ke hele mai nei nā lako a pau mai Libia mai, a ʻo nā mea i koe, ʻo ka ʻeli ʻana i nā luawai hou aʻe.
  ʻAʻole naʻe i mākaukau ka poʻe Kelemania e hoʻouka. Ma waho aʻe o ka Tiger, ka mea kahiko i ka hoʻolālā ʻana, ʻaʻole i loaʻa iā lākou kahi pahu hoʻokūkū koʻikoʻi. ʻOiaʻiʻo, ua hana nui ʻia ka "Tiger" a, mahalo i ke ʻano kiʻekiʻe o ka mea kaua a me ka mānoanoa o nā ʻaoʻao, a me ka pū kī wikiwiki a pololei, hiki iā ia ke pāʻani i ke ʻano o, inā ʻaʻole kūpono. , akā ʻoi aku a ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka tank, e uhaʻi ana i ka huli ʻana o nā pūʻali USSR .
  ʻO ke kauoha Kelemania, ma hope o nā hoʻopaʻapaʻa, ua hoʻi i ka hoʻolālā 1942 mua. ʻO ia hoʻi, e hoʻomaka i kahi hoʻouka kaua ma nā ʻaoʻao. E lawe iā Leningrad i loko o ke apo pālua a uhaki i Stalingrad. Eia kekahi, ma hope o ka haʻalele ʻana o ka Wehrmacht i ka Rzhev-Vyazemsky salient, ua nalowale kahi alahaka kūpono no ka hoʻouka ʻana iā Moscow. No laila, mamao loa ia mai ke kapikala.
  ʻAʻole maikaʻi ka hoʻolālā ʻana o ka Nazis, akā ... Ua mālama ʻia nā koho pāremata mua ma Suedena, kahi i lanakila ai nā Nazis. Ua mākaukau kahi ʻāina me ka heluna kanaka he ʻewalu miliona a me ka hoʻokele waiwai e hele i ke kaua kūʻē i ka USSR. ʻO ka mea kaulana loa ʻo Charles the Twelfth. Ua makemake nui ka poʻe Suedena i ka hoʻopaʻi no nā pio a me ka hoʻohaʻahaʻa mua i ka wā o nā kaua i nalowale iā Peter the Great a me Alexander the First. No laila, ua kaua mua ʻo ʻEulopa a pau i ka USSR. Eia kekahi, ua hoʻoholo ʻo Franco lāua ʻo Salazar e komo i ke kaua i mea e koi ai i kā lākou ʻāpana o ka waiwai pio. ʻO Switzerland wale nō i noho kūʻokoʻa, akā ua hoʻouna pū aku i kahi mahele o nā mea manawaleʻa.
  ʻO ka helu kiʻekiʻe ma ka ʻaoʻao o ka hui Nazi. Eia kekahi, ma ka waena o Mei 1944, ua loaʻa i ka poʻe Kelemania ma kahi o hoʻokahi tausani ME-262 mokulele mokulele i ka lawelawe. ʻO ke kaʻa ponoʻī he kūleʻa loa, akā me nā ʻenekini i hoʻopau ʻole ʻia. Akā, ua hoʻomaikaʻi maikaʻi nā ʻenekini, lilo i ʻoi aku ka ikaika, ʻoi aku ka hilinaʻi a me ka emi ʻana o ka wahie.
  Ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua ma ka hema. Ua hoʻāʻo ʻo Fritz e hana hou i ka hoʻolālā i kūkulu ʻia e ka OKW no Operation Blau i Ianuali 1942, akā ua hoʻololi ʻia e Hitler. Ke hoʻouka nei ʻoe iā Stalingrad mai ka hema a me ka ʻākau, ma nā ʻaoʻao hoʻohuli. Akā ʻo ka mea mua, pono nā Kelemania e uhaki i ka Don. Hele nā Tigers fascist i ka hoʻouka ʻana, akā ua kū i kahi laina pale ikaika. Ua lohi ka neʻe ʻana o nā Krauts, ua paʻa lākou i ka pale i ka hohonu o nā pūʻali Soviet. Ua uhi wale ʻo 35-40 mau kilomita i ke ala o Voronezh i nā lā he ʻumi.
  A laila, i loko o ʻelua pule o ka hakakā paʻakikī, ua piʻi ka Nazis i ʻumi mau kilomita wale nō a, ma muli o nā poho nui, ua koi ʻia e hoʻōki.
  ʻOi aku ka holomua o ka hoʻouka kaua ma ka hema. He ʻuʻuku nā pūʻali Soviet ma laila, a ʻoi aku ka paʻakikī o ka pale ʻana. Nui nā "Panthers", "Tigers", "Ferdinand" (ua hoʻolaha nui ʻia kēia pū kī ponoʻī ma muli o ka nele o ka hoʻokūkū hoʻolālā!) A me nā hiʻohiʻona mua o ka "Jagdtiger" a me ka "Sturmtiger". Ua hoʻokō ka poʻe Kelemania i nā laina mua o ka pale a loaʻa kahi wahi hana.
  I ka manawa like, ua hele pū ka pūʻali koa Iapana i ka hoʻouka kaua. Ua hoʻonui ka samurai i ka nui o kā lākou mau ʻauwaʻa pahu a ʻaʻole i emi iki kā lākou mau kaʻa kaʻa hou i ka mea kaua a me ka hana hoʻokele i ka T-34-76, a ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka pale kaua, ʻoiai he haʻahaʻa i ka pale ʻana mai nā ʻaoʻao.
  Ua alakaʻi ʻo Iapana i ka hoʻouka kaua ma Mongolia, kahi i ʻoi aku ka paʻakikī o ka mālama ʻana i ka pale. Ua kū ʻia ke kauoha Soviet me ka liʻiliʻi o nā waihona, e hakakā ana ma nā ʻaoʻao ʻekolu. A he nui ka pohō o nā limahana i ka wā hoʻoilo.
  ʻO ka hoʻouka kaua ʻana o Kelemania iā Tikhvin, a me nā Finns a me nā Suedena mai ke Kaʻa Kai Keʻokeʻo, ua hoʻohuli ʻia me ka paʻakikī. Ua neʻe mālie ka poʻe Nazis, akā kokoke mau. I ka waena o Iune, ma ka hema, ua haki nā pūʻali koa Mainstein i Stalingrad. Ua hoomaka ke kaua elua o Stalingrad. A i ka hoʻomaka ʻana o Iulai, ma hope o ka hāʻule ʻana o Tikhvin a me Volkhov, ua hui pū nā Finns, Swedes a me Kelemania - hana i ke apo lua a puni ke kūlanakauhale ʻo Lenin.
  No laila, ua kū mai kahi kūlana paʻakikī no nā pūʻali koa Soviet.
  Akā ʻaʻole hāʻawi ʻo Stalingrad iā Mainstein. A ʻo kēia ka mea i pale aku i ka poʻe Kelemania mai ka hoʻomohala ʻana i kahi hoʻouka kaua ma nā ʻaoʻao ʻē aʻe. Ma ka hema, e like me ka makahiki 1942, hiki wale lākou i ka ʻīpuka Terek: pili kokoke iā Grozny a me Ordzhonikidze. Ua hoʻomau ka hakakā nui ma ke ala ʻo Voronezh. Ma ka mahina o Kepakemapa, ua koi ʻia nā pūʻali Soviet e haʻalele ma waho o ka Don. He mea hoʻohenehene o ka hopena i ka hopena o ʻOkakopa i ka laina mua ma ka hema i 1942 i ka manawa o ka holomua nui loa o nā Nazis.
  Uaʻoi aku kaʻino ma ka'ākau, kahi i loaʻa aiʻo Leningrad i kahi hoʻopilikia piha. Eia hou, ua hiki i nā Germans, Finns a me Swedes keʻoki i nā pale o ka Red Army ma ka Karelian Peninsula, eʻoki ana iā Murmansk ma ka'āina mai ka hapa nui o ka USSR.
  Ma kahi o kanahā mau māhele Soviet i kaʻawale. Akā naʻe, mamao loa ko lākou helu mai ka maʻamau. Ua hoʻolālā ʻo Suedena ma kahi o iwakāluakūmālima mau māhele i hoʻolako maikaʻi ʻia. Me nā pūʻali koa Finns a me Kelemania, ua loaʻa iā lākou ka helu kiʻekiʻe. A he mea paʻakikī loa ka hoʻoili ʻana i nā waihona i ka Peninsula Karelian.
  Ma keʻano laulā, ʻaʻole hiki i ka Red Army ke loaʻa i nā mea hoʻoikaika e pono ai, no laila ua lilo ka poʻe Kepanī i mea ikaika i manaʻo ʻole ʻia, ʻo kā lākou helu, me nā pūʻali puppet, ua ʻoi aku ma mua o ʻelima miliona, a ʻo kēia ka lua o ka mua. No laila, ʻo kā mākou mea e hana ai, ʻo ke kaua ʻana i nā Kelemania a me ko lākou mau hoa pili.
  Ma ke ʻano liʻiliʻi, ua hoʻemi ʻia ka ʻāpana o ka mana o nā pūʻali Soviet ma Karelia, a ua hoʻopaʻa ʻia ʻo Murmansk a kokoke i ka make. No laila ʻo nā ʻauwaʻa ʻenemi a ʻoi aku ka nui o nā submarine i ke kai, no laila ʻaʻohe mea e hoʻokumu ai i nā lako.
  Auwe, i Nowemapa i ka makahiki 1944, ʻaʻole i loaʻa i ka USSR nā waihona e hoʻihoʻi i ka huli ʻana o 1942. ʻAneʻane pau nā mea a pau e pale ai i ka nalowale o ka Caucasus. Eia kekahi, ua hoʻokō ka poʻe Kelemania i ka hoʻouka kaua ma Stalingrad me ka ʻoi aku ka ʻoihana, a pono e hoʻoneʻe mau ʻia nā waihona i laila, me he mea lā i loko o ka lua o Tartarus. Ua kauoha ʻo Stalin e hoʻopaʻa i ke kūlanakauhale ma ka Volga i kēlā me kēia kumukūʻai. Akā ma muli o ka mana o nā mokulele ʻenemi i ka lewa, ua kiʻekiʻe ke kumukūʻai.
  Eia kekahi, ʻo Mainstein, ʻaʻole like me Paulo, ʻaʻole wikiwiki a mālama i nā koa. ʻO ka hopena, ʻaʻole i makemake ka ratio o nā poho i ka Red Army.
  Ua hoʻolalelale ʻo Hitler iā Meinstein, akā ua ʻike ka mākaʻi maalea i ka ʻalo a me ka pale ʻana i ke kaomi.
  ʻO kekahi o nā ʻano mea kaua ikaika loa ʻo ia ka Sturmtigers. Loaʻa iā lākou nā mea hoʻolele pōkā ikaika loa i hoʻolele i nā projectiles ʻekolu haneli me iwakālua kilokani. Eia kekahi, ʻoi aku ka ikaika o nā pūpū ma mua o nā pūpū howitzer. Hiki iā ʻoe ke kāhea iā lākou i pane kūpono i ka Katyusha, ʻoiai ma nā ala. Eia kekahi, ua hoʻokomo pū ʻia kekahi mau mea hoʻolele pōma ma luna o nā kaʻa, me ka lōʻihi o ke kī ʻana.
  Ua hoʻohana pū nā Kelemania i nā mea hoʻolele kinoea. A ʻoiaʻiʻo hoʻi nā mokulele mokulele.
  I Kekemapa, ua hoʻopio ka poʻe Kepanī i ka ʻāina a pau o Mongolia a kokoke i Vladivostok, e hopu ana i kekahi hapa o Primorye a me Khabarovsk. Akā, ua koi ʻo General Frost iā lākou e hoʻōki.
  I ka hoʻohana ʻana i kēia, ua hoʻonohonoho ka Red Army i nā ʻano hoʻouka kaua ma nā ʻaoʻao Kelemania i hoʻāʻo e hopu i nā mea i koe o Stalingrad. He aha, ʻo kahi hapa liʻiliʻi o ke kūlanakauhale i mālama ʻia i ka hoʻomaka ʻana o 1945. Ua hoʻokō ka poʻe Kelemania i kekahi mau kūleʻa i ka makahiki 1944, akā ʻaʻole hiki iā lākou ke lanakila i ka Caucasus a loaʻa ka ʻaila Baku. ʻOiaʻiʻo, no kā lākou pono ponoʻī a hiki i kēia manawa ua lawa lākou mai Romania, Hungary, Libya, Cameroon a me Nigeria.
  Ua hoʻopilikia ʻia ʻo Leningrad. Ua hoʻokumu mua ʻia nā mālama ʻai nui a me nā mea kaua, i hiki ke ola ke kūlanakauhale i kēia hoʻoilo, e hoʻomau ana i ka hoʻopaʻa ʻana i nā pūʻali koa nui o ka Wehrmacht a me kona mau hoa.
  Ua ho'okō 'ia ke alaka'i Soviet i ka mālama 'ana i nā mea waiwai ma ke kūlanakauhale o Lenin no ka hana 'ana i nā mea kaua. I kēia manawa ʻaʻole i hāʻawi nui kēia i nā fascists.
  Akā ua paʻa loa ʻo Murmansk. Ma waena o nā kaʻa he ʻumi e hele ana i ke kūlanakauhale, ua hoʻopau nā Krauts i ʻeiwa.
  I Ianuali, ua ho'āʻo ke kauoha Soviet e ho'āʻo i ka ikaika o ka poʻe Germans i waenakonu. Eia naʻe, ʻaʻole hiki ke lanakila i ka pale ikaika loa a me ka ʻenehana. ʻO ka holomua kiʻekiʻe he ʻelima a ʻeono paha, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ʻewalu mau kilomita. A he mea nui loa na poho o na mahele Soviet. Ma ka hapa nui a hiki i ka hapalua o ka haku mele.
  Akā, ua hoʻopilikiaʻia kekahi hapa o nā pūʻali koa German, eʻae iā lākou e paʻa iā Stalingrad ... I Malaki, ua hoʻokuʻu ka poʻe Germans i kahi hoʻouka kaua ma ka Terek Gate. Ua hiki iā lākou ke uhaki i ka laina o ka pale kaua Soviet a hoʻopuni iā Grozny a me Ordzhonikidze, akā ua paʻa ka Fritz i ka laina o Vedeno, Shali a ma waena o nā kūlanakauhale.
  Ua hoʻopilikia ʻia ke kūlanakauhale ʻo Grozny a hiki i Mei. I Mei, hāʻule hope ʻo Stalingrad. ʻAʻohe wahi neoneo i koe o ke kūlanakauhale a me nā wahi e pili ana, a me ka hale hana pahu.
  Ua pau ka mahuka o ka hui Kelemania, aka, ua makemake ka Fuhrer i ka lanakila. I Ianuali, ua hoʻokō ʻia nā hoʻokolohua kūleʻa mua o ka disc, hiki i ka wikiwiki a hiki i ʻelua mau kani kani a piʻi i 18 mau kilomita ke kiʻekiʻe. I ka Mei, ua hiki mua ka diskette i ʻehā mau kani kani a lele i kahi kiʻekiʻe o 30 mau kilomita.
  Akā ʻo ka mīkini hou, no kāna mau hiʻohiʻona ikaika a ʻokoʻa hoʻi, ua lilo ia i mea palupalu i ke ahi liʻiliʻi a me ke kumukūʻai. Ua hoʻopau koke ʻia ka pilikia palupalu ma ka hoʻomaka ʻana i ka palau laminar, akā ua hoʻonui kēia i ka hoʻohana ʻana i ka wahie a hoʻemi i ka manawa lele o ka mokulele. A ʻo ka mokulele diski ponoʻī, i loko o kona "ʻahu" laminar, ʻaʻole hiki ke puhi maikaʻi.
  Akā ua hoʻomaka ke au o nā "lele lele". Eia kekahi, ua loaʻa i ka poʻe Kelemania kahi kāleka puʻupuʻu ikaika: nā pahu hou o ka papa "E". ʻOkoʻa lākou me ke kaumaha like me ka "Royal Tiger" a me "Panther", kahi hoʻolālā ʻoi aku ka nui a ʻoi aku ka holomua, kahi silhouette haʻahaʻa a me nā mea kaua mānoanoa.
  Ma ka hana nui a ma ke kahua kaua, ua hana maikaʻi ka Panther-2 a me Tiger-2, a laila ʻo Tiger-3. ʻO ka kaʻa hope loa, me kahi hoʻolālā ʻoi aku ka nui a me ka turret liʻiliʻi, he mea kaua ikaika a me ka mīkini o 1080 horsepower. ʻAʻole i hopu ʻia ka "iole". Akā maikaʻi ka hoʻololi ʻana o "Panther", "F".
  Ma muli o ka nele o nā mea hoʻohuihui, ʻaʻole i loaʻa i nā kaʻa Soviet nā mea kaua kiʻekiʻe loa, a hiki i kēia manawa ua hoʻokō maikaʻi ʻo "Panther" i kāna hana me kahi pūkuniahi 75-mm. A ʻo ka pale kaua 120 mm sloping frontal i pale pono iā ia mai ka pūkuniahi 85 mm Soviet T-34-85. Akā, malia paha, ua lilo ka pū Soviet SU-100 i mea kū'ē kūpono i ka mea kaua i hoʻonui ʻia o ka Panther. Ua pau ka T-4 i ka hana. A ʻo nā pahu hana, ʻo ka Panther ka mea māmā loa.
  ʻO ka pahu kiʻekiʻe mua ma ke ʻano o kāna hoʻonohonoho ʻana ʻo ia ka pahu serial "Lion". Ua hoʻoneʻe ʻia ka puʻupuʻu o kēia pahu, a aia ka hoʻoili, ka ʻenekini a me ka pahu pahu i hoʻokahi ʻāpana ma mua. ʻO ka hopena, ua haʻahaʻa ka silhouette o ke kaʻa, a ua hoʻohālikelike ʻia ka mea kaua me ka pūkuniahi 105 mm ikaika me ka "Royal Tiger", a ʻoi aku ka ikaika o ke alo o ka turret.
  ʻO ka hoʻoneʻe ʻana i hope i hāʻawi i ka Liona i ka pōmaikaʻi i ka wā e neʻe ai i loko o ka ululāʻau, ʻaʻole i pili ka waha o kāna pū lōʻihi i nā kumu lāʻau.
  Ua ho'āʻo nā Nazis i nā hana'ē aʻe, a ua hoʻouka pū i nā kūlana Soviet me nā mokulele ikaika.
  Ua hoʻāʻo ʻo Iapana e holomua a ʻoki hope iā Vladivostok mai ka ʻāina nui.
  Ua hoʻāʻo ka poʻe Kelemania e wāwahi i Moscow i Iune a me Iulai. Akā, ua lilo ka laina pale Soviet i ikaika loa, a ua nui nā poho o ka poʻe Nazi. ʻAʻole lawa pono ka pahu Lev i ka hana ʻino, ma muli o ka lawa ʻole o ka uhi ʻaoʻao.
  Ua hoʻohana nui ʻia ke kauoha Soviet i ka 100 mm pū caliber a ʻoi aku ka ikaika. Ua maopopo ʻaʻole i loaʻa i ka USSR nā kumuwaiwai e lanakila ai i nā kaʻa ʻenemi me nā kaʻa like like, akā hiki ke hoʻohana nui ʻia nā mea kaua anti-tank.
  ʻO ka E-100 i ke kumu hoʻohālike kumu i lilo i kaumaha loa i 140 tons, a ʻo ka pale kaua ʻaoʻao he 120 millimeters (lae 240 millimeters!), ʻOiai ma kahi kihi. ʻAʻole lawa kēia. ʻAʻole e haʻi i ka manaʻo o nā Mouses hope hope ʻole i kā lākou hoʻolālā.
  ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻo ka pahu Liona a me nā pū kīwī ponoʻī - E-10, E-25 he mau kaʻa Kelemania kiʻekiʻe, kahi i hui ʻia ai ka wahi o ka mīkini, ka hoʻouna ʻana a me ka pahu pahu. Eia naʻe, ua hana nā poʻe Kelemania i nā mea hana lohi. No ka laʻana, "Panthers", "Tigers", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" me nā silhouettes kiʻekiʻe e lohi ana i ka hoʻomohala ʻana.
  ʻAʻole i kūleʻa loa ʻo "E"-70. Ua hoʻolako ʻia ka kaʻa me kahi pūkuniahi ikaika 128-mm a me kahi hoʻolālā kiʻekiʻe, akā ma muli o ka makemake e mālama i ka ukana kaua o ka liʻiliʻi o 80 mau pōʻai a ʻaʻole e hele ma mua o 70 tons, ua hoʻohālikelike ʻia kona pale kaua me ka "Royal". ʻO Tiger" - kumu hoʻohālike 1944 a ʻaʻole lawa no ka holomua. ʻOi aku ka palekana o "Tiger"-3. Akā ma ka E-70, ua ho'āʻo maikaʻi ʻia kahi ʻenekini me ka turbocharger me ka mana o 1200 horsepower , i hiki ai i ka pahu ke hiki i ka wikiwiki o 60 mau kilomita i kēlā me kēia hola ma ke alaloa.
  ʻO kēlā me kēia hihia, ua loaʻa i nā pahu kaʻa Kelemania nā poho nui, e like me ka poʻe koa hele wāwae. ʻO nā māhele haole a me nā satelite o ka Third Reich i nalowale nui.
  Ma ka waena o ʻAukake, ua holomua ka poʻe Kelemania i 40-50 mau kilomita i ke kikowaena a ʻaʻole hiki iā lākou ke loaʻa kahi wahi hana. A he nui loa na poho. I ka malamaʻo Kepakemapa, ua hoʻomaka ka Nazis i kahi hoʻouka kaua hou ma ka hema ... I loko o hoʻokahi mahina a me ka hapa o ka hakakā nui, ua haki kaʻenemi i ke Kai Caspian, eʻoki ana i ka Caucasus ma ka'āina.
  Akā, ua ho'okō ke kauoha Soviet i ka ho'okumu 'ana i nā lako ma ke kai, me ke kumu kū'ai o ka poino nui. I Nowemapa, ua hōʻea ʻo Fritz, ma ke kumukūʻai o ka hoʻoikaika nui a me ka pōʻino nui, hiki i ka delta Volga. I Kekemapa ua kūpaʻa ka laina mua. Ua ulu ka āpau ma waena o nā alo o ka Caucasus a me ka ʻāina nui o Soviet. Eia kekahi, ua hoʻokō ka poʻe Kepanī i ka ʻoki ʻana iā Vladivostok, e kau ana i ke kūlanakauhale Soviet ma lalo o ka hoʻopuni.
  ʻOiai ka paʻa ʻana, ua hoʻokō ʻo Murmansk i ka wiwo ʻole a hiki i Dekemaba 1945. Akā, hāʻule mau nō ʻo ia...
  I ka makahiki 1946, ua hoʻomau ka hakakā ... Ua paʻakikī loa ke kūlana o ka pūʻali koa Soviet i ka Caucasus. Ua ʻoki ʻia lākou e ka ʻāina, a aia ka hoʻoweliweli o ka nalowale hope o Baku.
  Ua ʻike ʻo Stalin i ka hopohopo nui a me ka luhi kino. Hoʻouka kaua ikaika ma ke ala o Tikhvin. Ua ho'āʻo e hoʻopakele iā Leningrad a puni. Ma ke kūlanakauhale ponoʻī, waiho ʻia nā lako meaʻai no ka liʻiliʻi o ʻeono mahina a ua ʻoki hou ʻia nā kāleka meaʻai.
  I ka wā mua, ua uhaʻi nā pūʻali Soviet i ka laina mua, akā ua hiki i ka ʻenemi, me ka helu o nā kaʻa kaʻa, ke hoʻokō i kahi counterattack a ʻoki i kahi hapa o nā pūʻali Soviet. Ua hala ʻo Pepeluali i nā kaua ikaika ma ka ʻākau a ma ka hema, kahi i hoʻāʻo ai nā pūʻali Soviet i ka ʻenemi a hoʻāʻo e hopu hou iā Stalingrad. A ua lanakila iki ka hope. Ua pohā nā moku Soviet i ke kūlanakauhale, akā naʻe, ʻaʻole hiki ke kipaku aku i nā Nazis mai laila.
  Akā, ua hoʻomaka ke kaua ʻekolu o Stalingrad. Ua loaʻa pū i nā pūʻali Soviet nā lanakila nui ma kahi kokoke i Voronezh. Akā ma laila, hiki i ka Fritz, me ka hoʻohana ʻana i ka nui o nā ʻāpana tank a me kā lākou ʻenehana kiʻekiʻe, hiki ke hoʻihoʻi i ke kūlana. I Malaki, ua hoʻomaka nā helikopter a me nā diskettes e komo i nā hakakā ma ka nui. Ua hoʻomaikaʻi hou ka poʻe Kelemania i nā mea lele lele a ua hiki iā lākou ke hoʻouka i nā missile i nā kūlana Soviet me lākou. Akā i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, ʻaʻole i kū ka mokulele disc i nā mea i manaʻo ʻia he mea kaua hana mana.
  E like me ka von Braun ballistic missile i lilo i kumu kūʻai nui a haʻahaʻa haʻahaʻa no kona hoʻohana ikaika ʻana i ke kaua e hōʻoiaʻiʻo iā ia iho.
  Akā, ua loaʻa i ka poʻe Kelemania nā jet jet tailless hiki ke lawe i ʻumi mau tona o ka ukana a lele i kahi mamao a hiki i 16 tausani mau kilomita (!).
  ʻO ka mea pōʻino, ke lohi mau nei ka mokulele mokulele Soviet, a ʻoi loa ka ʻenemi i ka lewa. I kēlā me kēia hihia, ʻaʻole hiki i nā mokulele hoʻokele propeller ke ʻoi aku ma mua o ka mokulele mokulele i nā hiʻohiʻona lele. A ua lohi loa kā mākou mau hana ponoʻī. A ʻo ka hoʻololi ʻana mai ka mokulele hoʻokele propeller i ka mokulele jet he ʻeha loa.
  A pono e hoʻomaʻamaʻa hou ʻia nā mea hoʻokele, pono e hoʻonui ʻia nā ala holo, a pono e hoʻomākaukau i kahi ʻano wahie kūikawā. ʻAe, ke hoʻāʻo ʻia nei nā ʻenekini ponoʻī a hoʻopau ʻia!
  Ua hoʻohilahila ʻia ka poʻe Kelemania iā Stalingrad ... ʻO ka mea kupanaha, ua pau ka ʻEkolu Reich a me ka hui hui holoʻokoʻa i ka mahu, a ua like ka Red Army me kahi manu Phoenix. Ua hala ʻo ʻApelila a me Mei i nā kaua ikaika kokoke i Stalingrad. A i loko o Iune, e hoʻāʻo mau ana ka Pūʻali ʻulaʻula e neʻe i mua, me ka hoʻopaʻa ʻana i ka ʻenemi. Akā i Iulai, ʻoiai ka wela, neʻe mau ka Nazis ma kahakai o ke Kai Caspian ma ke ala o Baku. Ua lohi loa ka holomua. Ma ka awelika 1.5 kilomita i kēlā me kēia lā. Ua hoʻihoʻi ʻo Dagestan ... Ua haki nā pūʻali Soviet i ka Fritz a me ko lākou mau hoa pili i nā azimuth a pau.
  Ua lanakila lākou i ka ʻenemi ma waenakonu a ma ka ʻākau. ʻAʻole lākou i ʻae ʻia e hoʻokokoke iā Arkhangelsk ... Akā i ka mahina ʻo Kepakemapa ka wikiwiki o ka neʻe ʻana o Kelemania i ka Caucasus. Ua pau loa nā pūʻali o ka hui Caucasian, a ua hōʻea mai kahi kai o nā kaʻa he ʻumi i nā kūlana o ka ʻenemi ea kiʻekiʻe ma ka lewa o ʻelua a ʻekolu paha. I ka hopena o ʻOkakopa, ua komo nā fascist i Azerbaijan. A i Nowemapa, neʻe lākou i Baku. A i ka hoʻomaka ʻana o Dekemaba, hui pū nā Krauts me nā Turks ma Georgia...
  ʻOiai ma mua o Malaki, aia nā kaua ma ka Caucasus, a ʻo Yerevan ka mea maʻamau a hiki i Iune 1947.
  I ka hooilo a pau, ua hooikaika mau ka Puali Ulaula e nee. Ua hōʻeha maikaʻi lākou i ka hui. ʻOiai ua lawe ka poʻe Kepani iā Vladivostok i ʻApelila, ʻae wale kēia i ka USSR e loaʻa i kahi paʻa ikaika ma waena o ka Amur.
  ʻOiai ʻaʻole i loaʻa i ka Red Army nā kūleʻa maoli me kāna hoʻouka ʻana i ka hoʻoilo a ma Malaki, ua aʻo ʻo ia i kahi haʻawina kūpono i ka hui. I loko o nā ʻāina ukali Kelemania, ua piʻi aʻe ke kūlana. Ua pau ka waiwai kanaka a ua nui ka poho. ʻO ke kaumaha o ka hoʻokele waiwai ua lilo i mea hiki ʻole ke hoʻomanawanui. ʻO nā kūleʻa ma mua i ʻoluʻolu i ke kanaka ʻEulopa ma ke alanui me ka liʻiliʻi. Ua ikaika a ikaika ka makemake i ka maluhia.
  Akā makemake ʻo Hitler e hoʻopau i ka USSR. ʻOiai ʻaʻole i hoʻokō ʻia nā helu ʻana e nalowale ana ka pūʻali koa ʻulaʻula i kona ikaika kaua ma hope o ka nalowale ʻana o Baku. I ka makahiki 1946, ua hana ka USSR i ka helu o nā mea kaua: ma kahi o 60 tausani mau mokulele a me 40 tausani mau kaʻa a me nā pū kī ponoʻī, 250 tausani mau pū a me nā morta. ʻAe, ʻo ka mokulele Soviet ka mea nui o ka Yak-9 fighter, ka mokulele hoʻouka kaua IL-2, e hana mau ana. Ua hana ʻia ʻo Yak-3 a me LA-7 i nā mea liʻiliʻi. Aia nō i ka hana ʻana ʻo PE-2 a me TU-3. ʻAe, hiki ke noʻonoʻo ʻia ka lele ʻana e kūʻē i nā monsters jet ʻenemi, akā ʻaʻole ia. E like me ka T-34-85, IS-3 a me SU-100, ʻo ke koena o nā kaʻa i nā mea liʻiliʻi.
  A i ka makahiki 1947, ua hoʻomaka ka T-54 e komo i ka lawelawe, pono e hoʻopau i ke kūlana kiʻekiʻe o ka ʻenehana Kelemania. 'Oia'i'o, 'o ka T-54, he 36 tona kona kaumaha, 'a'ole hiki ke 'oi aku ka ikaika ma mua o nā ka'a 'enemi a pau, akā hiki ke ho'okūkū ma'alahi me nā Panthers a me nā Tigers.
  ʻO ka pahu Kelemania nui ka E-50, i kapa ʻia ʻo Lion-3. Ua like ka kaʻa me ka Liona, akā me ka ʻenekini ʻoi aku ka ikaika o 1200 horsepower a me nā mea kaua mānoanoa. ʻO ke kaupaona ʻana he 75 tons, ua hoʻonui ʻia ka mānoanoa o ka ʻaoʻao o ka pahu Kelemania i 140 mm, a ʻo ka mua he 240 mm me ka pū 105 mm a me ka lōʻihi o ka pahu he 100 el. Pono ke kaʻa Kelemānia hou e lilo i mea nui. ʻOi aku ka maikaʻi ma mua o ka Soviet i nā mea kaua a me nā mea kaua, akā ʻoi aku ma mua o ʻelua mau kaumaha.
  Eia naʻe, ke hoʻomaka nei ka T-54 e komo i ka hana.
  Akā ʻoi aku ka wela o ke kauwela o 1947. Ke hoʻāʻo nei nā Kelemania e hoʻouka hou iā Moscow. Hele pū lākou i Saratov. Hoʻomau ka hakakā a hiki i ka hopena o ka hāʻule. Ke hoʻomau nei ka Fritz e lawe iā Saratov. Akā ma ka moku Moscow, ua hiki iā lākou ke holomua i kahi kiʻekiʻe o kanaono a kanahiku mau kilomita. ʻO Rzhev lāua ʻo Vyazma, ʻoiai ua hoʻopuni ʻia ka hapa hope, ua noho pū me ka USSR.
  ʻAʻole i lanakila ʻia ʻo Moscow, a ʻo nā Nazis a me kā lākou hui hoʻomāinoino e kū pono i ka hoʻoilo i nā ʻauwaha. I kēia manawa, ke hoʻopakele nei ke kauoha Soviet i nā kānaka a hōʻiliʻili i ka ikaika. ʻO ka mea kūikawā, ka pahu T-54. A ma Dekemaba 31, 1947, ua ho'āʻo maikaʻi ʻia ka MIG-15, kahi e hoʻopau ai i ka monopoly Kelemania i nā mokulele mokulele i ka lewa.
  ʻOiaʻiʻo, i Pepeluali 1948, hāʻule ʻo Leningrad ma hope o nā makahiki he nui o ka hoʻopilikia ʻana. He hahau kaumaha loa i ka hanohano o ka mana Soviet.
  ʻO ke kūlana o ka USSR i Mei 1948 ua lilo i mea manaʻolana. ʻO ka poʻe Kelemānia a me kā lākou hui hui e hoʻomalu i ka Caucasus, a laila ka Volga i Saratov, a me Tambov me Voronezh. A laila ma ka hikina o Orel, kokoke kokoke i Tula, a laila ma Vyazma a kokoke iā Rzhev pono'ī, a hiki i Arkhangelsk.
  ʻAe, he aha nā mea ʻē aʻe e hiki ke hana i loko o ia kūlana? Eia kekahi, hoʻomalu ka poʻe Kepani iā Primorye a pau ma ke kahawai ʻo Amur a hopu i kā lākou hoa pili wale nō: Mongolia.
  A i loko o nā makahiki ʻehiku o ke kaua, ua nalowale nā ʻāina kahi i noho ai ka hapalua o ka heluna o ka USSR ma mua o ka noho ʻana, a ʻoi aku paha. I loko o nā makahiki ʻehiku o ke kaua, ua nalowale ka Pūʻali ʻulaʻula ma kahi o iwakālua miliona mau koa a me nā luna. ʻAʻole helu ka poʻe i ʻeha a ʻoʻopa. ʻAʻole helu i nā poho nui mai ka pōʻino nui, ka pū ʻana a me ka pōloli.
  ʻOiai me ka noʻonoʻo ʻana i nā ʻohana i haʻalele ʻia, ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o hoʻokahi haneli miliona mau kānaka i koe ma lalo o kona mana, ʻo Stalin paha ka liʻiliʻi. ʻO kēia mau mea, ʻo kēlā me kēia hapalima i koho ʻia i ka pūʻali koa. Ma kahi o iwakālua miliona mau pūʻali like ʻole. Ua ʻae ʻia nā keiki mai nā makahiki ʻelima, nā penihana, a me nā poʻe kīnā o ka hui mua a me ka lua e hoʻohana i nā mīkini.
  Hoʻoulu nui ʻia ka ʻāina. ʻO ka hanaʻana o nā mea kaua i ka makahiki 1947 ua emi iki wale nō ... No laila ua hiki wawe ke hoʻopau i ka'āina o nā Soviets!
  ʻO Stalin iā ia iho, i kekahi hihia, ʻaʻole ia i manaʻo. A makemake nō hoʻi ʻo Hitler e hoʻokau i ka hoʻopiʻi ma luna o Rūsia - e kiʻi i nā mea āpau i ka manawa hoʻokahi! No laila ʻaʻohe kuʻikahi iki.
  I ke kauwela, hoʻomaka ka poʻe Kelemania i kahi hoʻouka kaua hou ma Moscow. Manaʻo mau lākou e hiki iā lākou ke uhaʻi i ke kapikala a hoʻopau i ka USSR. Mai ka Red Army, ua uhi ʻia ʻo Moscow e ʻoi aku ma mua o ʻekolu miliona mau koa a me nā pūʻali koa. He ʻumikūmālua tausani kaʻa kaʻa a me nā pū hoʻokele ponoʻī lākou. ʻOiaʻiʻo, aia ma kahi o ʻelima haneli T-54 wale nō, ʻo ka nui o nā T-34-85 a me nā SU-100 i hakakā. Ua hoʻopau ʻia ka IS-3 i kēia manawa. He liʻiliʻi loa nā pahu IS-4 i hana ʻia ma muli o ka pono ʻole o ka ʻenehana o kēia mastodon. ʻEono kaʻa IS-7 i hana ʻia, akā ʻaʻole i hele kēia kaʻa i ka hana nui. ʻOiai, makehewa paha. Hiki iā ia ke komo i ka pale kaua 240 mm o ka 75 ton Lev-3 me kāna pūkuniahi 130 mm. ʻOiaʻiʻo, ua loaʻa i ka poʻe Kelemania kahi pahu i ʻoi aku ka maikaʻi, ʻo ka Royal Lion, he 100 tons me ka mīkini o 1800 horsepower, a he 128 mm me kahi pū lōʻihi loa me ka wikiwiki projectile mua o 1260 mika i kekona.
  Akā ua nalowale ʻo Stalin i ka makemake i nā mea kaumaha, a makemake ʻia: ʻoi aku ka liʻiliʻi, akā mamao.
  Akā,ʻo nā koaʻehā: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhdaʻaʻole i manaʻo pēlā. A ua loaʻa iā lākou ka pahu IS-7 ma lalo o ko lākou mana. Eia kekahi, a ma ka helu ehiku. No laila ua hana nā ʻehā i kēia kaʻa ma kā lākou uku ponoʻī. Ua loaʻa i nā kaikamāhine nā pahu gula ma Siberia a hāʻawi iā lākou i ka waihona kālā o ka Ministry of Defense. A i kēia manawa ua makemake lākou e pana mai kēia mīkini kupanaha iā lākou iho.
  A ke kokoke mai nei ka lā koʻikoʻi o Iune 22, 1948. Ke alakaʻi wale nei nā pūʻali koa Hitler i ka heluna kanaka, e hoʻāʻo ana e kāʻalo a hoʻopuni i ke kūlanakauhale Soviet o Rzhev.
  A ʻo nā kaikamahine ʻehā o nā akua demiurge Russian, e like me nā manawa a pau, ua hoʻoholo lākou e komo i kahi manawa koʻikoʻi no Russia! Mālama mau lākou i ko lākou ʻāina makuahine - Rus' - i ka manawa a me kahi kūpono!
  
  
  
  
  INA AOLE PALAPALA HIA
  Ma keʻano laulā, ʻoi aku ka maikaʻi, ma ka hapa nui o nā ʻano like ʻole o ke Kaua Honua ʻElua a me ke Kaua Patriotic Nui i ʻoi aku ka hewa no Rūsia ma mua o ka ʻoiaʻiʻo. Malia paha no ka mea ʻoi aku ka nui o ke aupuni fascist nāna i hoʻomalu iā ʻEulopa ma mua o ka hiki ke hoʻomaopopo. ʻOi aku ka maikaʻi o ka hui ʻana o ka totalitarianism brutal a me nā māhele mākeke o ka hoʻokele waiwai ma mua o ka liberal capitalism o ke Komohana a me ke kumu hoʻohālike o Stalinist bureaucratic. ʻO ka mea pōmaikaʻi, no nā kumu he nui, ʻo ka pahuhopu a me ke kumuhana. Ma muli o ka laki nui, ʻaʻole hiki i nā Nazi ke hoʻohana i kā lākou mau kāleka pu.
  ʻEhia ka nui o nā mākaʻi Kelemania i hāʻule ma muli wale nō o ka hoʻohana ʻana o ka poʻe Kelemania i kahi ʻōpala kila kila ma nā palapala, a ua hoʻohana nā Lūkini i ka hao maʻalahi? A pehea ka hopena o ia mea liʻiliʻi i ke ʻano o ke kaua?
  I kekahi hihia, aia kekahi ao like, kahi i ʻOkakopa 1941, ua ʻike ʻole ʻia kekahi luna naʻauao koʻikoʻi i kēia ʻoiaʻiʻo. ʻO nā palapala Soviet maoli a me nā Kelemania hoʻopunipuni ua pulu a ... Ma nā palapala Soviet, ua ʻeleʻele ka pepa pepa a ʻike ʻia kēia, akā ma nā palapala Kelemania ʻaʻole.
  He mea liʻiliʻi kēia, akā ʻo kona mana i ke ala o ke Kaua Patriotic Nui i lilo i mea nui loa.
  Ma hope o ka pale ʻana i nā hemahema a hana ma lalo o ka mana o nā ʻelele Kelemania, ua ʻike lākou i nā hōʻike koʻikoʻi o ka hoʻomākaukau ʻana e nā pūʻali Soviet no kahi hoʻouka kaua kokoke i Stalingrad. No laila ua ʻae ʻo Adolf Hitler paʻakikī i kēia a hāʻawi i ke kauoha e hui hou i nā pūʻali Nazi i hoʻonohonoho ʻia ma ka Volga. A he mea nui ia.
  Inā i ka wā o ka hana Rzhev- Sychov , ʻaʻole hiki i ka Red Army, ʻoi aku ka nui o nā pūʻali koa ma mua o ka Wehrmacht, e uhaʻi i ka pale Kelemania, a laila ma Stalingrad ua ʻoi aku ka maikaʻi o ke koena o nā pūʻali koa no nā Nazis.
  A ʻaʻole kūpono ka lewa ma Nowemapa 19, 1942 i nā hana ʻino. ʻAʻole hiki ke lele i ka mokulele, ʻoi aku ka hoʻouka kaua ʻana, a ʻo ka hoʻokuʻu ʻia ʻana o nā pū he mea liʻiliʻi wale nō ka hopena i nā pale i kūkulu ʻia e ka ʻenemi. ʻO nā pūʻali Soviet, ua hele i ka hoʻouka kaua, ua paʻa i lalo. ʻAʻole hiki i ka hoʻokomo ʻia ʻana o nā pūʻali pahu kaʻa ke uhaʻi i kahi lua o ka pale o Hitler.
  Ua hoʻomaka ke kaua ikaika ma ke ala Rzhev-Sychov. Ua hoʻomau lākou i ka lā makahiki hou. ʻO ia wale nō, i ka loaʻa ʻana o nā poho koʻikoʻi, ua hoʻokuʻu nā pūʻali Soviet ma nā ʻaoʻao ʻelua i kā lākou hana ʻino. Ua paʻa ʻo Hitler i ka Volga, akā ua hoʻomaka ka poʻe Kelemania e hahau ʻia ma ʻApelika. Ua kapa ʻo Churchill i ka hana ʻino a Montgomery ma ʻAigupita: ka hopena o ka hoʻomaka. Ua ʻōlelo pū ʻo ia i kēia manawa e lanakila wale nā hoa.
  ʻOiaʻiʻo, ʻo Rommel, ʻoiai ke hoʻomau nei ka hoʻoili ʻana o nā pūʻali koa nui i ʻApelika, ua pōʻino ʻo ia a ua lanakila kona pūʻali ma hope o ka hāʻule ʻana. No ka hōʻoiaʻiʻo ʻana i ke kaua ma nā ʻaoʻao ʻelua, pono e haʻi ka Third Reich i ka hui holoʻokoʻa i Pepeluali 1943.
  Eia kekahi, ʻaʻole i hoʻokō ʻia nā pahuhopu nui o Operation Blau. Eia naʻe, i ka hoʻoilo o 1942-1943, ʻo ka Wehrmacht, ʻaʻole like me ka mōʻaukala maoli, hiki ke pale i ka lanakila nui ma ka hikina. I ka hopena o Ianuali, ua hoʻomaka hou nā pūʻali Soviet i kā lākou hana ʻino i ke kikowaena: ke kolu o ka hana Rzhev-Sychov a kokoke i Stalingrad. Akā ʻaʻole ia e ʻaʻa e uhaʻi i kahi ʻenemi e noho ana i kahi pale ikaika. Ua hoʻomanaʻo ʻia nā kaua i ke Kaua Honua Mua. Ka lōʻihi, kūlana. I ka lilo ʻana o ka mea hoʻouka kaua ma mua o ka mea pale.
  Ua hoʻopanee ʻia ka hana ʻo Iskra e hoʻokuʻu iā Leningrad. Ua makemake ʻo Stalin e ʻoki koke i ka pā o Rzhev a lanakila i ka ʻenemi ma Stalingrad. ʻO ka poʻe Kelemānia, e hoʻomanaʻo ana i nā haʻawina o ka hoʻoilo i hala, ua pale ikaika lākou iā lākou iho. A hiki i kēia manawa ua hoʻokō lākou i ka pale ʻana i ka hoʻouka kaua ʻana o nā pūʻali Soviet. E like me ka mea i ʻike ʻia, i ka wā i mākaukau ai nā Krauts, ʻaʻole maʻalahi ke uhaki i kā lākou pale. A ʻoi aku ka maikaʻi o nā pūʻali koa Kelemania .
  ʻO ka hoʻouka kaua Soviet a hiki i ka hopena o Pepeluali, akā ʻaʻole i kūleʻa.
  I ka hoʻomaka ʻana o Malaki, ua hoʻāʻo ke kauoha Soviet i ka hoʻouka kaua ma ka ʻaoʻao Voronezh. Ma hope o nā lanakila mua, ua hele mai ka Red Army ma lalo o ka counterattack Mainstein . Ua hoʻopuniʻia nā pūʻali Soviet nui a ua koiʻia e kaua i ko lākou ala hoʻi. ʻO nā poho,ʻo ia hoʻi ma kaʻenehana, ua lilo i mea nui, a ua hiki i ka poʻe Kelemānia a me ko lākou mau hoa kōkua ke loaʻa kahi paʻa i kēia ala a hoʻopaʻa loa iā Voronezh a me kona mau wahi.
  I ka wā o ka hoʻouka kaua a Mainstein, ʻo "Panthers" a me "Tigers" i komo i ke kaua no ka manawa mua. Ua kū kekahi hapa o nā pahu hou i ko lākou mau manaʻo. Ke hoʻohana pololei ʻia, ʻoi aku lākou ma mua o nā kaʻa Soviet i ke kaua e hiki mai ana.
  Ua noho aliʻi ka wai puna a mālie ma ka hikina. Ua hoʻouka kaua ikaika ma Tunisia.
  Ua hoʻāʻo ʻo Fuhrer e mālama i kahi alahaka ma ʻApelika ma kēlā me kēia kumukūʻai. No ka hoʻokō ʻana i kēia, ua hoʻoholo ka Nazis e hana i kahi hana i ʻike ʻole ʻia. Ua hāʻawi lākou iā Franco i ka ultimatum: e hoʻokuʻu paha ʻo ia i nā pūʻali Kelemania i Gibraltar, a i ʻole e hoʻokahuli ʻia ʻo ia, e like me ke aupuni Vichy. Ua loaʻa i ka Generalissimo nā wāwae anuanu a ʻae. Ia manawa hookahi, ua huli ae la oia i na aupuni o Beretania a me Amerika Huipuia me ka noi waimaka: aole e hai aku i ke kaua me Sepania, oiai aole i hanaia keia e like me kona makemake!
  Ma ʻApelila 15, 1943, hoʻomaka ka poʻe Kelemania i ka hoʻouka kaua ma Gibraltar, me ka hoʻolei ʻana i nā Tigers a me Panthers hou loa. Ua hāʻule ka pā kaua ma lalo o ka hoʻouka kaua ʻana o nā haneli he nui i nā lā ʻelua. Ua kauoha ʻia ka hoʻouka kaua ʻana e Paulus, i hoʻomanaʻo ʻia mai ka ʻaoʻao hikina. ʻO ka mea kupanaha, ua hiki i ka poʻe Kelemania ke hopu i nā wahi hope loa, nā hale o Stalingrad a me nā hale hana ʻo Stalingrad i ka lā 1 ʻApelila, 1943. No laila, ua hoʻoponopono hou ʻo Paulus iā ia iho a ua loaʻa iā ia ka inoa o ka ilamuku kahua a me nā pahi kaua i nā lau ʻoka o ke keʻa o ka naita e kāmaʻa.
  ʻO ka hopu ʻia ʻana o Gibraltar, ua ālai ʻia ke komo ʻana o Pelekane a me ʻAmelika mai ke komohana a hiki i ke Kaiwaenahonua. Eia kekahi, ua hiki i nā Nazis ke hoʻouka i Morocco ma kahi mamao loa, e hoʻohuli i kahi hapa o nā pūʻali Allied mai Tunisia.
  Ua nawaliwali ke kaomi ma ke alahaka o Tunisia, a laila ua hoʻoneʻe hou ʻia ʻo Rommel. Ua hoʻoholo ʻo Hitler e hoʻokuʻu i nā hana kaua ma ka Hikina i kēia manawa a hoʻāʻo e hoʻomalu i ke Kai Mediterranean.
  Ua hoʻomaka pū ke kauoha Soviet e pili i nā hana kali-a-ʻike. ʻO kēia ka mea a Stalin i hana ai i ka mōʻaukala maoli, a ʻo ia kāna i hoʻoholo ai e hana i kēia manawa. E hookahe koko ka poe kapena i ka poe naaupo. E paʻi kekahi i kekahi, a e hōʻiliʻili mākou i ko mākou ikaika a paʻi i ka pau ʻana o lākou.
  ke neʻe nei nā pūʻali koa ma lalo o ke alakaʻi ʻana a ka Field Marshal Paulus hou ma Casablanca. Ua alo ko ʻAmelika i nā Tigers a me nā Panthers. Ua ʻike ʻia ua nāwaliwali ko lākou Sherman e kūʻē i kēlā mau pahu, a me ka T-4 hou.
  A ʻo Churchill, ma hope o ʻekolu mahina o ka kānalua, ua haʻi ʻo ia i ke Kaua ma Sepania. Eia naʻe, i kēia manawa ua hoʻopio mua nā Kelemania i ka holoʻokoʻa o Morocco a hoʻouka i Algeria. No laila, ʻaʻole kēia i hoʻokūhoihoi iā Franco. I ka lā 25 o Iulai, ua hoʻopio nā pūʻali koa Kelemania i ke kapikala ʻo Algeria a hoʻokau i ka lanakila nui ma luna o nā Pelekane. Ua hoʻokō ʻia ka kūleʻa e ka hoʻouka kaua ʻana mai Rommel, a me ka hāʻule koke ʻana a me ka pae ʻana o Kissilring ma Malta.
  Ua kūpaʻa a mālie ka Hikina Hikina. ʻO Stalin, nona nā pūʻali i hāʻule nui i nā kaua ma mua, ua hoʻopiha hou i ka Red Army. Ua hoʻokumu pū ka poʻe Kelemania i mau mahele hou a hoʻoneʻe iā lākou ma ke kahawai ʻo Gibraltar a i ke Kai Mediterranean.
  ʻO ka hana a nā submarines Kelemania i alakaʻi i ka ʻoiaʻiʻo ua hoʻomaka ka emi ʻana o ka tonnage o nā ʻauwaʻa ʻAmelika a me Pelekane. A ʻaʻole kēia i kōkua i ka holomua i nā kaua no ke kai hema nui loa ma ʻEulopa.
  ʻO ke kūlana hoʻoweliweli i ke Kaiwaenahonua i alakaʻi i ka ʻoiaʻiʻo ma ʻAukake 6, ua hoʻoholo ʻo Churchill e pae i Farani. Akā, ua hana ʻia ka hana ma lalo o nā kūlana maikaʻi ʻole a maikaʻi ʻole ka mākaukau.
  I ka lā 10 o ʻAukake, ua hui ʻo Rommel lāua ʻo Paulus, a ua hana i ka ipu hao nui ma ka hikina ʻo Algeria. A ma ka la 19 o Augate, ua oki aku o Mainstein, ka haku hoopunipuni o na pahele, i na koa Alied mai kahakai aku.
  Ua maʻalahi ka holomua o ka Fritz e ka manaʻo ʻole o ka poʻe ʻAmelika, ka mea i manaʻo i ka pae ʻana i Farani i ka makahiki 1943 i ka wā mua, a me ka hemahema o ka pae ʻāina. Malu ma ka Hikina Hikina. Eia kekahi, ua ʻoi aku ka pālua o ka hana mokulele ma Kelemania i ka makahiki 1943, ʻoi aku ma mua o kanakolukumamālua tausani mokulele i kēlā me kēia makahiki - ʻoi aku ka maikaʻi o ka poʻe Kelemania i ʻoi aku ka nui o ka mana a me ka ʻāina ma lalo o kā lākou mana ma mua o ka ʻoiaʻiʻo. A ʻo nā kaʻa Focke-Wulf hou me nā mea kaua ikaika a me nā mea kaua, a me nā pūkuniahi 30-milimeter, ua hoʻopōʻino nui ʻia i nā mokulele hui.
  ʻO ka pōʻino ma Algeria a me Palani i ʻeleʻele maoli ʻo ʻAukake 1943 no nā Allies.
  Ua hauʻoli ʻo Stalin i kēlā mau kūleʻa. Akā, ua pau ke ahonui o Churchill. Ma ka Hikina, ua pau nā kaua ea, a ua emi ka hana partisan. Ua hoʻokumu ka poʻe Kelemania i nā hui hou mai nā kamaʻāina Soviet kahiko a ua hana pū kekahi mea e like me nā aupuni kūloko. No laila, ua hakakā mua nā pūʻali koa kūloko o ka hikina ma ʻApelika.
  Ua hoʻouna pū aku ʻo Tsar Boris Bulgaria i ʻekolu o kāna mau māhele maikaʻi loa i Tunisia, me ka manaʻo e loaʻa kekahi mau kolone nona ma ka ʻāina ʻeleʻele.
  I Kepakemapa, ua hoʻomaka ʻo Rommel i kahi hoʻouka kaua nui ma ʻAigupita. Ua hoʻokele ʻo ia, me ka hoʻohana ʻana i ka quantitative a qualitative superiority o nā pūʻali, e hopu iā Tripoli i hoʻokahi pule ma hope o ka hōʻailona no ka hoʻouka ʻana.
  Ua lanakila ka poʻe Pelekania a me ʻAmelika ma hope o ka lanakila ʻana ma Libya. Ma lalo o kēia mau kūlana, ua hoʻolaha ʻo Churchill i ka hoʻokuʻu ʻana i nā lako kōkua i ka Bolshevik USSR a koi aku i ka hoʻoikaika koke ʻana o nā hakakā. Ua hoʻohalahala ʻo Stalin i nā ultimatums. ʻOiai, ʻoiaʻiʻo, ua hoʻomākaukau ʻia nā hana ʻino. Akā, ua maalea ʻo Koba a ua hoʻāʻo ʻo ia e hoʻāʻo i nā wai no ka maluhia ʻokoʻa. ʻO kekahi, ma ka hopena o Kepakemapa, ua hoʻopio nā poʻe Kelemania i Libua holoʻokoʻa, me Tolbuk, a komo i loko o ʻAigupita a hiki i Alexandria.
  Ua hoʻokō ʻo Paulus i ke kāʻei ʻana i ka lae paʻa paʻa nui o ʻEnelani a hele i ka hema i ka Nile. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻo kēia ka pōʻino no Pelekane ma ʻAigupita. A laila hiki i nā Kelemania ke hele i ke kahawai ʻo Suez a hele i Iraq, a laila ʻaʻole mamao loa mai Baku.
  Ua lilo ka lohi, a ua kauoha ʻo Stalin e hoʻomaka hou i ka hoʻouka ʻana iā Rzhev, a me ka hopu hou ʻana iā Stalingrad, a ma ka manawa like e uhaʻi i ka ʻenemi ma ka North Caucasus.
  ʻO ia hoʻi, ma ʻOkakopa, ua hoʻomaka koke ka hoʻouka kaua ma nā ʻaoʻao ʻekolu. A i Nowemapa hoʻi ma Leningradsky.
  Akā naʻe, ʻaʻole i maʻalahi ka uhaki ʻana i kahi ʻenemi i ʻeli maikaʻi ʻia a loaʻa iā ia nā pahu pahu Panther kaumaha a me Tiger. Ua kūʻē nā pūʻali Soviet i nā pale kūlana hohonu. A i ka pale ʻana, ua hana maikaʻi nā kaʻa kaʻa Kelemania hou a me nā pū hoʻokele ponoʻī.
  No laila ʻaʻohe holomua nui ma ʻOkakopa a me Nowemapa. Inā ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia ka hoʻouka kaua Kelemania ma ke kahawai ʻo Suez. A no ka manawa pōkole wale nō... Akā, ua hoʻohuli ʻo Paulus lāua ʻo Rommel i ko lāua pūʻali koa i Sudan. A hoomaka lakou e lanakila ma Aferika.
  ʻAʻole mākaukau ka Wehrmacht e hoʻouka i ka hoʻoilo.
  Eia kekahi, ua hoʻopaʻa ka Krauts i nā manaʻolana nui ma ka Panther-2 ma ke ʻano he mīkini ʻoi aku ka holomua a me ka Tiger-2 a me ka Liona.
  Ua hala ka hooilo i ka hoao ana o ka Puali Ula e wawahi i na pale kaua o na Krauts. Akā ʻaʻohe wahi i hiki ke hoʻokō i nā kūleʻa nui. ʻOiai inā he pōʻino, ua hoʻihoʻi ka ʻenemi i ke kūlana me kahi hoʻouka kaua.
  A ua hoʻomau ʻia ke kūlana. Ma Beretania, ma ke kua o ka pio ana o na koa, ua ala mai ka pilikia kalaiaina. Ua hoʻoholo ʻia kahi balota hilinaʻi ʻole i ka ʻaha Kuhina o Churchill. Pehea e hiki ai ke kipaku ʻo Paulo i ʻEnelani mai Sudan a me ʻAitiopa.
  Ua hāʻawi ke aupuni hou iā Kelemānia i kahi maluhia kaʻawale. Ma muli o ka nui o nā pohō o ka US mai nā ʻauwaʻa submarine Kelemania, ʻaʻole kūʻē ʻo Roosevelt. Eia kekahi, ua haalulu kona kulana ma Amerika. A ua lanakila nā Kepani i ʻelua mau lanakila liʻiliʻi, e lohi ana i ka neʻe ʻana o ʻAmelika. No laila, ʻo ka manaʻo - ua lanakila ko mākou hale ma ka ʻaoʻao.
  Akā naʻe, ua kau mua ʻo Hitler i nā kūlana kiʻekiʻe. A laila, ua hoʻihoʻi ʻia ka ʻāina ʻo Farani a me ʻAigupita, a me nā mea i pili mua iā Italia. Ua hāʻule pū ʻo Sudan i ka ʻEkolu Reich, akā hoʻohana pū ʻia ka Canal Suez.
  No laila, i ka hā'awi'ana iā ia iho i ka lima kū'oko'a ma ke Komohana, ua ho'olei ka Fuhrer i kona ikaika a pau i ka Hikina. Ua hoʻomaka ka poʻe Nazi i kā lākou hana ʻino iā Moscow i Mei. Mahalo i nā panalāʻau Farani a me ʻEnelani, ua lawa ka aila ʻo Libia, a ua makemake ʻo Hitler e lanakila koke.
  Eia kekahi, ua wehe ʻo Türkiye i kahi lua mua.
  Eia naʻe, ua hōʻike mua ka Red Army i ka ikaika a me ka heroism i nā kaua no ke kapikala Soviet. Ma ka awelika, ʻaʻole i ʻoi aku ka wikiwiki o ka holomua Kelemania i hoʻokahi kilomita i kēlā me kēia lā. I ka hopena o ʻAukake, ua hiki i nā Nazis ke holomua i kahi kiʻekiʻe o hoʻokahi haneli mau kilomita me kahi ākea ākea o ʻekolu haneli wale nō.
  Ua hoʻokokoke lākou iā Moscow, akā ua holo lākou i ka laina pale o Mozhaisk. He mau hopena haʻahaʻa kēia. Eia kekahi, hoʻouka mau nā pūʻali Soviet i ka ʻenemi. Ua komo nā moku Soviet hou T-34-85 a me IS-2 i nā kaua. ʻAʻole hiki ke ʻōlelo ʻia ua nalowale loa ka poʻe Kelemania i ko lākou pono, akā ʻaʻole kū mālie ka Red Army, ʻaʻole hoʻi i ʻepekema!
  Ua ʻike ʻia nā mea kaua Soviet hou ʻo Yak-3 a me LA-7, hiki ke hoʻokūkū me nā mokulele i hoʻokele ʻia e ka poʻe Kelemania. ʻOiaʻiʻo, loaʻa i ka ʻenemi nā kāleka pu reactive ikaika loa. ʻAʻohe analogues ME-262 a me HE-162 i ka honua. Ua hoʻoholo pū ʻo Hitler e pāpā i ka hana ʻana a me ka hoʻomohala ʻana i nā pahu kaʻa i ʻoi aku ka māmā ma mua o kanalima mau tona. ʻO ka hopena, ua hāʻawi ʻia ka T-4 a me ka Panther. "Panther"-2 ua lilo i 50.2 tons a loaʻa iā ia kahi pū ikaika me ka engine o 900 horsepower. Ua ʻoi aku ʻo "Royal Tiger" a me "Lion" ma mua o ke kaumaha o nā monsters he 70 tons. Wahi a ka ʻōlelo hoʻoholo, ʻaʻole i ʻoi aku ka nui o nā kaʻa Soviet ma mua o 47 tons i ke kaumaha.
  Ma hope o ka lawe ʻole ʻana iā Moscow, huli ka poʻe Nazis i ko lākou manaʻo iā Leningrad. Ua maʻi maoli lākou i kēia kūlanakauhale. Ua hoʻomaka ʻia ka hoʻouka kaua nui ʻana i Kepakemapa. Ua hoʻokomo pū lākou i nā pū caliber 1000mm a me nā ʻēheu robotic projectiles.
  Ua kauoha ʻo Hitler e lawe iā Leningrad i kēlā me kēia kumu kūʻai.
  Ua hoʻokuʻu ke kūlanakauhale i ʻekolu mau hoʻouka kaua ma Kepakemapa a me ʻOkakopa. Eia naʻe, ua hiki i ka poʻe Kelemania ke neʻe i mua he ʻumi a i iwakālua mau kilomita, a ua hopu pū i ke alahaka ʻo Peterhof. I kekahi mau wahi, ua komo kā lākou mau ʻāpana i ke kūlanakauhale, e hōʻino ana i ke kūlana hana o ka hui. I Nowemapa 1944, ma hope o ka lanakila ʻana o nā Nazis i nā koho pāremata, ua komo pū ʻo Suedena i ke kaua kūʻē i ka USSR.
  Ua hoʻolaha ikaika ʻo ia i ka slogan: hoʻopaʻi no ka pio ʻana o Peter the Great a me Alexander. Ua hiki mai na mahele hou o Suedena ma ke alo, a me ko Finns, ua hoomaka lakou e hoouka i ke kulanakauhale mai ka akau mai. A hoʻomaka hou ka Nazis i nā hoʻouka kaua me ka hoʻohana ʻana, ma waena o nā mea ʻē aʻe, ka Sturmtiger a me ka Sturmaus ikaika loa , a me ka pahu E-100, ka moʻo nui serial mua o ka honua i ʻoi aku ma mua o hoʻokahi haneli mau tona.
  ʻOiai ke koa nui a me ke kūpaʻa ʻana o nā koa Soviet a me nā pūʻali koa, a me kahi hoʻouka kaua hoʻoweliweli ʻole ma Novgorod, ʻaʻole hiki ke hoʻopakele ʻia ke kūlanakauhale. Eia naʻe, ʻaʻole i hāʻule ka hapaha hope a hiki i Ianuali 27, 1945, e hōʻike ana i kahi hiʻohiʻona o ke kūpaʻa palena ʻole. A ʻo ke kūlanakauhale ponoʻī he poloka holoʻokoʻa: 1270 mau lā! ʻO ia paha ka paʻa lōʻihi loa o ke kūlanakauhale i nā kaua hou.
  ʻOiai ua loaʻa i ka poʻe Kelemania a me ko lākou mau hoa pili i nā poho nui, ua hoʻokō ʻia ka pahuhopu. Ua hāʻule ka lua o ke kūlanakauhale nui a koʻikoʻi Soviet, a ua hoʻokuʻu ʻia nā lima o ka pūʻulu ʻenemi ikaika loa.
  I ka hooilo, ua ikaika ke kaua. Ua hoʻohana ka poʻe Kelemania i nā mokulele jet me ko lākou ikaika a pau. ʻAʻole i loaʻa i ka USSR ka mana parity e kūʻē iā lākou. Ua paʻakikī kēia i ka loaʻa ʻana o kahi pōmaikaʻi ma ka lewa. Akā, ua noho aliʻi ka ʻenemi ma laila. E like me ka wā i hoʻopaʻa mau ai nā kaʻa Kelemania i ko lākou mau pono. A ua hoʻonui lākou iā lākou me ka hiki ʻana mai o ka moʻo "E".
  Ke hoʻohālikelike ʻia me nā Tigers a me Panthers, ua ʻoi aku ka ʻoi aku o ka hoʻolālā o nā pahu E-series, kahi silhouette haʻahaʻa, a ʻo ka hopena, ʻoi aku ka mānoanoa o nā mea kaua ma kahi kihi.
  ʻO ka pane o ka ʻepekema Soviet i kēia manawa ʻo ka IS-3 wale nō, kahi pale ʻoi aku ka ikaika o ka lae. Ke kūkulu ʻia nei ka T-54, a ʻaʻole i kūleʻa hou ka T-44.
  Ua hoʻololi naʻe ʻo Hitler i kāna mau hoʻolālā ma Mei 1945. A i ka palena ʻana iā ia iho i ka hoʻouka ʻana i kēlā me kēia kanaka, ua hoʻokō ʻo ia i ka hewa nui ma ka Caucasus. Ua ʻoi aku ka maʻalahi o ka hakakā ʻana ma laila. No laila ma hope o ka hopu ʻana iā Stalingrad, ua paʻakikī ka hoʻolako ʻana i ka hui Soviet. Eia kekahi, i ka malama o Feberuari, ua lanakila na koa Soviet i ka poe Ottomans ma Transcaucasia, e koi ana i na Tureke e holo i Yerevan a me ka hookuu ana i ka aina Kars.
  Ua uhaʻi ka poʻe Kelemania i nā pale a, e hele ana ma ka Volga, a hiki i ke Kai Caspian. Ua hāʻule ʻo Grozny ma Iune 15, ma hope o ka hakakā paʻakikī, Sukhumi ma Iune 23, ʻo Zugdidi ma ka lā 29 o ia mahina. Ua lawe ʻia ʻo Tbilisi i ka hopena o Iulai me Kutaisi. I ʻAukake, ua hoʻopaʻa hope nā manu lele fascist iā Dagestan, a me Poti, a hiki i Armenia mai ka ʻākau. I ka malama o Sepatemaba, hui lakou me na Tureke, a hoomaka ka hoouka ana ia Baku. ʻO ke kūlanakauhale nui i mālama ʻia a hiki i Nowemapa 6, 1945. ʻO kekahi mau kaua ma nā mauna, ʻoi aku hoʻi ma Yerevan, a hiki i ka hopena o Dekemaba.
  Ua hoʻouka kaua ʻia ma ke kikowaena. Ua hiki i na Kelemania ke hookokoke aku ia Tula a lawe aku ia Kalinin, aka, ua hookiia lakou. Eia naʻe, ua kokoke mai ka laina mua, a ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o kanawalu mau kilomita i koe mai ke kapikala.
  Ua hoʻomaka ka makahiki 1946 me kahi hoʻoilo wela. ʻO ke kauoha Soviet, e makemake ana e pale aku i ka hoʻouka kaua ʻana o Kelemania, ua holo wikiwiki i ka ʻenemi.
  Auwe, mahuahua wale ka pono o ka enemi ma ka lewa. ʻO ka mea pōʻino, ua hoʻomaikaʻi mau ʻia nā mokulele mokulele Luftwaffe. Ua ʻike ʻia nā hoʻololi hou o ka ME-262, me kahi ultra-high-speed. ʻO kahi mokulele mokulele ikaika ʻo TA-183, ʻoi aku ka holomua me nā ʻēheu swept HE-262, a he mea hana maoli o ka ʻenekini mokulele ME-1010 me nā ʻēheu hoʻomalu ʻia.
  A ʻo ka mea kaua nui o ka USSR i noho i ka Yak-9. He mea hou ke kaʻa i ka wā kahiko, akā i kēia manawa ua akaka loa.
  Akā, aia nō i ka Luftwaffe ka Yu-287, a ua ʻike ʻia ka Yu-387, TA-400, TA-500 jet bomber. A he jet ka mokulele hoʻouka. A he reactive ka HE-377 a he reactive no hoi ka HE-477.
  A ʻo ka E-70 me nā pahu kaʻa e like me ka "Royal Tiger", akā me ka pale ikaika loa.
  A ʻo ka hana nui maoli ʻo ia ka pahu pyramidal i hōʻike ʻia i ka metala no ka lā hānau o Fuhrer ma ʻApelila 20, 1946. Ua hāʻawi pilikino ʻo Hitler iā ia i ka inoa "Imperial Lion".
  Ua like ke ʻano o ke kaʻa me kahi pyramid elongated, flattened, me nā wili liʻiliʻi e uhi ana i ka lalo o ka pahu. No laila, ʻaʻole ia he pā, kahi i hoʻonui nui ai i ka hiki ke kea. Eia kekahi, ʻaʻohe hale o ka pahu, a ʻo kona pale kaua mai nā kihi āpau he kiʻekiʻe kiʻekiʻe o ka manaʻo noʻonoʻo. ʻO ke kaumaha he 99 tons, ua paʻa ka kaʻa me kahi pū anti-aircraft 128 mm me ka lōʻihi o ka pahu he 100 EL, he engine o 1800 horsepower, a me ka pale kaua mua o 300 mm. Eia kekahi, aia nā ʻāpana ma nā kihi nui o ka inclination noʻonoʻo, ma ka hapa mua mua a me 250 millimeters ma ka hapa inclined ʻelua. No laila, ua lilo ia i tank ikaika loa o ka honua, hiki ʻole ke hoʻoneʻe ʻia mai nā wahi kī a pau a i ka wā i hoʻouka ʻia me nā pōkā mai luna mai.
  Ua kauoha koke ka Fuhrer e hoʻokomo i ka hana i ka hikiwawe a i ka manawa like e hana i kahi hoʻololi hoʻouka me kahi howitzer a me kahi mea hoʻolei pōkā.
  No laila ua hoʻopaʻa nā Nazis, pono lākou e wāwahi. Akā naʻe, ʻo ka mea pōʻino, ua hopu ʻia kahi ʻenemi paʻakikī a ikaika loa. A i ka hopena o Mei, e like me ka moʻomeheu, i ka wā i maloʻo ai nā alanui, ua hoʻomaka ka hana ʻino.
  Ua ho'āʻo ka Fritz e kāʻalo iā Moscow a me Tula. Ua hoʻomaka nā kaua me ka ikaika a me ka laulā. Akā, ua kūpono nā pūʻali Soviet i ke kapa ʻia ʻana he mea lanakila ʻole. I loko o ʻekolu mahina o nā kaua hoʻomau, ua hiki wale i nā Nazis ke hoʻopuni iā Tula a hiki i Kashina a hoʻokokoke iā Moscow mai ka ʻākau, e ʻoki ʻoki i nā kamaʻilio. Ua hana mua ʻia ke kaua ma nā alanui o ke kūlanakauhale ponoʻī.
  Ua haʻalele ʻo Stalin i ke kapikala a haʻalele i Kuibyshev. Akā, ua hoʻomaka ka Nazis e hoʻouka iā Saratov i Iulai. Ua haule keia kulanakauhale i ka la 8 o Augate. No ka mea, ua kokoke loa ʻo Kuibyshev i mua, ua hoʻoneʻe kēlā Luna Nui i kona keʻena poʻo i Sverdlovsk. Ua hoʻomau ka hakakā ʻana ma Moscow a hiki i Kepakemapa. Ma ka la 18, ua haule o Kashira. I ka hoʻomaka ʻana o ʻOkakopa, ua kokoke puni ke kapikala o ka USSR, a ma ka lā 29, ma hope o ka hakakā paʻakikī, hāʻule pū ʻo Kuibyshev. Eia kekahi, ua hopu ka poʻe Kelemania iā Guryev a me Uralsk.
  Ua piha ʻo Nowemapa i nā hakakā weliweli. Ma ka lā 7 o Nowemapa, ua haki nā Krauts i ka Kremlin, akā ua hoʻihoʻi ʻia e ka hoʻouka kaua kūʻē. A i loko o kēia kaua, ua make ka luna hoʻokō o Moscow, Marshal Rokossovsky!
  A ʻo ka mea hoʻokele Soviet kaulana ʻo Kozhedub i pana i ka mokulele Kelemania he haneli, a lilo i kanaka Soviet mua i hāʻawi ʻia i ka inoa ʻehā manawa Hero o ka USSR. A ma ka lā 7 o Nowemapa, 1946.
  Ma ka lā 4 o Kekemapa, ua pani ʻia ke apo blockade a puni Moscow. Akā, ua hakakā ke kapikala a me nā koena o kāna pūʻali koa a hiki i ka Kalikimaka Orthodox ma Ianuali 7, 1947.
  ʻO ka hoʻouka kaua ma ke kapikala i alakaʻi ʻia e Mainstein. No kēia, ua loaʻa iā ia ka papa ʻelua o ka Grand Cross of the Iron Cross ma hope o Hermann Goering.
  ʻAʻole naʻe i pau ke kaua. Ua hoʻohiki ʻo Stalin mai Sverdlovsk e hoʻomau i ka hakakā. Ua luhi loa na Kelemania. Ma ka hema, hoʻokokoke ko lākou pūʻali koa iā Penza a me Ulyanovsk a kū. I Malaki, ua hoʻomaka nā Soviets i nā hoʻouka kaua. Akā i loko o ʻApelila ua koi ʻia lākou e haʻalele iā Ryazan. A i ka Mei, ua hoʻopuni ka Nazis i ke kūlanakauhale ʻo Gorky, a uhaʻi i Kazan mai ka hema. I Iune, ua hopu ka Krauts iā Orenburg a hoʻokokoke iā Ufa. Ua nāwaliwali ke kū'ē i ka Red Army, ua hāʻule ka morale a ua hoʻomaka ka haʻalele ʻana. Eia naʻe, ua mau lākou i laila, akā ma hope o ka hāʻule ʻana o ke kapikala ua hoʻoikaika nui lākou i nā manawa he nui. ʻAʻohe mea i koe i makemake e make no Stalin. Akā, ua hakakā nā kānaka i ka fascism no ko lākou ʻāina makuahine.
  Ua hāʻule pū ka mana o ke aupuni Soviet. I Iulai, ua komo ka poʻe Kelemania i Sverdlovsk. Ua neʻe ʻo Stalin a me kāna poʻe i Novosibirsk. Ma nā Urals, hoʻouka kaua a hiki i ʻAukake ... Ua hoʻopilikia ʻia ka poʻe Kelemania e ka lōʻihi o nā kamaʻilio a me nā hana ikaika a nā partisans. Akā, ua nalowale ke ʻano o ke kaua hou aku.
  Akā naʻe, ua manaʻolana ʻo Stalin i kekahi mea. Ua haki nā Kelemania i Tobolsk i Kepakemapa. Akā ua hoʻopaneʻe ʻia lākou e ka ua nui o ka hāʻule. ʻO ka hiki ʻana mai o ka hoʻoilo i hoʻōki i ka hoʻouka kaua ma Siberia, akā ua hoʻokō ka poʻe Nazi i ka hopu ʻana iā Central Asia. I ka hooilo, aole lakou i aa e hele i Novosibirsk. Akā ʻaʻole maikaʻi ʻo Stalin, a neʻe ʻo ia i Vladivostok mahana.
  Ua hiki mai ka makahiki 1948. Ua lako mua nā Nazi me nā diskettes. Eia kekahi, ua ʻike ʻia nā pahu pahu paʻa me nā ʻenekini turbojet. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ma hope o ka mahana ʻana, ʻo ka mea i koe e hele lanakila a noho i nā kūlanakauhale.
  Akā ua ʻona ʻo Beria i ka Stalin maʻi koʻikoʻi a hāʻawi i ka hāʻawi pio ʻana o ka Reich ʻekolu, ma lalo o ka mālama ʻana i ka mana Soviet ma Siberia.
  Ua ʻae ʻo Hitler, ka mea i luhi i ke kaua, akā ʻo ka mua, ua hopu ʻo ia iā Novosibirsk i Mei 1948. A ua kau inoa ʻia ka haʻalele ʻana ma Iune 22, 1948, ma kahi lā hōʻailona - ʻehiku mau makahiki mai ka manawa o ka hoʻouka ʻana i ka USSR. Pēlā i pau ai ke Kaua Honua ʻElua. Ua lanakila ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa iā Iapana i ka makahiki 1945 a ua hoʻāʻo i kahi pōpō atomika. No laila, ʻaʻohe ʻoihana a ka Fuhrer e hele i nā ʻāina ʻē.
  ʻAʻole naʻe i noho aliʻi lōʻihi ʻo Beria. ʻO ka Soviet ace kaulana loa, air marshal a me ʻehiku mau manawa koa o ka USSR Kozhedub, e hiki iā ia ke hoʻokō i kahi kipi koa a hoʻokahuli i ka luna kaulana ʻole o ke Kōmike Defence State. Ua kī ʻia ʻo Beria a me kekahi o kāna mau hoa hana. I ka Third Reich pono'ī, i Malaki 1953, ua hoʻopau ka poʻe aloha ʻāina iā Hitler. A ua make ʻo Goering i ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau ma mua iki, ʻoiai ʻo Himmler i pana ʻia ma muli o nā kānalua o ka kipi.
  Ua hoʻomaka ka hakakā ikaika ma waena o ka SS, alakaʻi ʻia e Schellenberg, a me nā pūʻali koa, alakaʻi ʻia e Generalissimo Mainstein. ʻO kēia ka hopena i ke kaua kīwila. ʻO ka hopena, ua hāʻule ka Third Reich. A ua hoʻomaka ka USSR i hoʻemi ʻia e hoʻihoʻi mālie i kona mana. Ua hele hou ka mōʻaukala i loko ʻO ka piʻi maikaʻi ʻana o Kelemania, ua ʻoi aku ka nui ma mua o ke aupuni o Genghis Khan, a laila ka make o ke alakaʻi nui - ka haunaele a me ka luku ʻana.
  A ʻo ka hōʻuluʻulu ʻana o nā aliʻi, ʻo ke kūlanakauhale ʻo Baikalsk wale nō ke kapikala. ʻO ka USSR, i māhele ʻia i nā panalāʻau he nui me nā panalāʻau papeti i kūkulu ʻia e nā Kelemania, ua hui hou ʻia. ʻO ka lanakila nui loa ʻo ia ka hoʻohui ʻana iā Moscow, ka mea i hoʻolei aku i ka ʻauamo Nazi. ʻOiaʻiʻo, ʻo Ukraine, Belarus a me nā mokuʻāina Baltic, a me Georgia, Armenia, a me Azerbaijan i mālama i ko lākou mana. Ma hope o ka hāʻule ʻana o ke Aupuni ʻEkolu, ua lilo ʻo ʻAmelika i poʻokela honua. Ua hoʻokumu pū ʻia ke aupuni kākoʻo ʻAmelika ma Kina.
  Akā naʻe, ua lilo ke aupuni lani i ke kūʻokoʻa. I ka USSR, ma hope o ka de facto dictatorship o Kozhedub, ua hoʻokumu ʻia kahi kumukānāwai pelekikena nui, akā me ka palena ʻelua manawa i ka mana. Ua mālama ʻia nā koho balota ma kahi ʻano ʻē aʻe, a he inoa ʻokoʻa ka inoa o ka pelekikena: ka luna hoʻomalu o ka poʻe.
  Ua hui pū ʻia ka ʻāina i ka hoʻokele waiwai.
  Akā, eia ke ʻano o ka hoʻololi ʻana o ka mōʻaukala mai hoʻokahi kiʻi pepa. Ua eo lākou i ke Kaua Honua ʻElua, ʻoiai ua hakakā lākou me ka wiwo ʻole. A he pōʻino ka hopena. Eia kekahi, ua hiki wale iā Kelemānia ke loaʻa ka hanohano no kekahi manawa.
  A ua nalo mālie ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa, ua lilo ka honua i multipolar, ʻo ia hoʻi ka nui aʻe o ka haunaele i loko. ʻO ka mea ʻē aʻe, ʻoi aku ka liʻiliʻi o ke kauoha. A e like me ia i keia keneturia iwakaluakumamakahi.
  ʻAe, no ke aha i huki ʻia ai ke kanaka i ka ʻāpana a me ka haunaele?
  
  
  TROTSKY MAKAHI O STALIN
  ʻO ka hoʻouka kaua a Tukhachevsky e kūʻē iā Warsaw, ʻaʻole i kūleʻa ma muli o ka hewa o Stalin - ʻo ia, ma kahi o ka uhi ʻana i ka ʻaoʻao hema o nā pūʻali Red e neʻe nei i Warsaw. hoohuli i ka Puali Kaua Lio Mua ia Galicia. Eia kekahi, ʻoiai ka nui o nā pūʻali koa ma lalo o ke alakaʻi ʻana a Iosepa, ua lanakila ʻo ia i ka pio ʻana e nā Polo. Ua eo ka Puali Ulaula i ke kaua o Warsaw. Ua hoʻokuʻu ka poʻe i kahi ʻāina kūʻē kūʻē, i noho ʻia me Slutsk a noho pū ʻo Minsk no kekahi mau lā.
  Eia naʻe, ʻaʻole i ʻaʻa ke Komohana i ke kālā hou aku i ke kaua koko me nā Bolsheviks. Ua maluhia ʻo Warsaw, a ua pau koke ke kaua kīwila.
  Akā aia kahi papa moʻolelo ʻē aʻe a me kekahi o nā universe like ʻole. Ma laila, kauoha ʻo Lenin i ka hoʻoneʻe ʻana iā Stalin, ka mea ʻaʻole akamai i nā mea kaua a me ka capricious, mai ke alakaʻi ʻana i ka ʻaoʻao hema, a ua hoʻokumu i ka lokahi o ke kauoha a Tukhachevsky, ʻoiai e mālama ana iā Budyonny ma luna o ka First Cavalry.
  I kēia hihia, ua hāʻule ka hoʻāʻo kūʻē kūʻē mai ka ʻaoʻao hema o Warsaw, a ua lanakila ka Red Army i hoʻoikaika ʻia i ke kaua ikaika. Ua haule ke kapikala o Polani. Ma hope o ke kū ʻana ma laila no kekahi manawa a me ka loaʻa ʻana o nā mea hoʻoikaika hou, ua neʻe ʻo Tukhachevsky i Lvov a me Krakow.
  No kekahi manawa ua hoʻomau ke kaua ʻana iā Wrangel, a me ka hoʻouka hou ʻana i ka Crimea. A laila noho ka Pūʻali ʻulaʻula i nā mokuʻāina Baltic ma ka ʻākau, a hoʻokuʻu iā Azerbaijan, ʻAmenia, a me Georgia ma ka hema. He lull no ka manawa. Pono ʻo Soviet Russia i ka hoʻomaha a me ka hoʻomaha manawa, ʻo ia ka mea i lilo ai ka NEP. Akā, ua koi mau ʻo Trotsky e hoʻihoʻi ʻia nā ʻāina āpau o Tsarist Russia. ʻO ka hopena, i ke kauwela o 1921, ua noho ka Red Army iā Finland, me ka connivance o ke Komohana.
  I ka makahiki 1922, ua pio ʻo Primorye, a laila ʻo Sakhalin ʻākau. Ua hoʻoikaika nui ʻia ʻo Trotsky, nona ka mana ma ke ʻano he Luna Hoʻomalu o ka Military Revolutionary Council, e lawe i kahi o Lenin a hoʻoneʻe iā Stalin, ka mea i hoʻokuʻu ʻia i ke kūlana lua.
  ʻO ka mea kupanaha, i ka hoʻoikaika ʻana o ka mana pilikino, ua ʻoi aku ka ikaika o nā mea o ka kapitalisme i ka hoʻokele waiwai.
  Ua lilo ʻo Trotsky i mea hema ma muli o ka makemake e lilo i ʻoi aku ka hemolele ma mua o ka Pope a i ʻole ka radical ma mua o Stalin. Eia naʻe, i ka loaʻa ʻana o ka mana, ua hoʻomau ka Iudaio akamai i kāna kulekele ʻē aʻe. Me ka haʻalele ʻole ʻana i nā manaʻo komunista, ua hoʻāʻo ʻo ia i ka manawa like e hoʻokomo i nā mea mākeke a hōʻoia i ka pilina maikaʻi me nā ʻāina kapitalista ʻē aʻe o ka honua.
  ʻO ka piʻi ʻana o Hitler i ka mana ma Kelemania ʻaʻole i hoʻololi i nā loli nui i ka politika honua. Ua hoʻokomo koke ʻia ʻo Fuhrer ma kona wahi - e pāpā ana i ka hāpai ʻana i nā palena ʻo Versailles a i ʻole ka hoʻihoʻi ʻana i ke kau inoa honua a me ka mana koa. E like me nā Nazis i pāpā ʻia mai ka hoʻokomo ʻana i nā kānāwai anti-Semitic a ʻoi aku.
  ʻO ka mea wale nō ma lalo o Hitler, ua puka mai ka hoʻokele waiwai Kelemania mai ka pilikia, akā ʻaʻole i lawe ka fascism i nā ʻano radical, e waiho ana i ka nationalism moderate me kekahi mau hiʻohiʻona mana a me nā hui ʻōpio nui e like me Hitler Jugent.
  Ua lilo ka USSR ma lalo o ke alakaʻi ʻana a Leon Trotsky i mana waiwai waiwai me ka hoʻomohala ʻana i ka ʻoihana kaumaha.
  ʻOi aku ka nui o ka hoʻokele waiwai o USSR ma mua o Stalin, akā aia pū kekahi mau mea o ka hoʻolālā ʻana ma ke ʻano o nā hoʻolālā ʻelima makahiki. He kiʻekiʻe ka helu hānau, ʻoiai ʻoiai ua pāpā ʻo Trotsky i ka hoʻopaʻa ʻana - ʻōlelo lākou he nui nā ʻāina kaʻawale ma Rūsia a ʻaʻohe kumu no lākou e hāhā e like me nā lua.
  No ka mea i kaupalena ʻia ka nui o ka pūʻali koa Kelemania i 100 tausani, a ua lilo ʻo Polani i Soviet, repubalika socialist, ʻaʻohe mea e hakakā me. Ua hoʻihoʻi ʻia ʻo Moldova i Rusia i ka makahiki 1921 - e hōʻiliʻili ana i nā ʻāina aliʻi.
  Ua kākoʻo liʻiliʻi ʻo Trotsky i ka honua honua, akā ua hoʻomaka ʻia ka pahuhopu o ke kipi honua. ʻO kekahi hapa, e like me Stalin.
  Akā, hele mai ke kaua mai ka Hikina mai. Ua hoʻomaka ʻo Iapana i ka hana kaua kūʻē iā Mongolia. ʻO ka Land of the Rising Sun, me Italia, ua lilo i mea hoʻouka kaua nui o ka honua. ʻOiaʻiʻo, ua koi ʻia ʻo Mussolini e kaupalena i kāna mau manaʻo i ka hopu ʻana iā ʻAitiopa - ʻo ia wale nō ka ʻāina ma ʻApelika ʻaʻole ia he kolone o kekahi. ʻO Iapana, ʻaʻole nō hoʻi i ʻaʻa e kaua hoʻokahi me Beretania a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa, piʻi i Kina. A ua komo hou ʻo ia ma ʻaneʻi.
  Nui ka poʻe Kina a, ʻoiai ʻo kā lākou ʻāpana āpau, he ʻenemi koʻikoʻi lākou. A laila komo ka samurai i Mongolia... Ua hoʻomaka nā kaua koʻikoʻi ma laila i ka pūnāwai o 1941.
  Ua hoʻoholo ʻo Trotsky ua lawa ka ikaika o ka USSR e hoʻouka kaua piha me ka samurai. Eia kekahi, ua makemake ka Soviet dictator e hoʻopaʻi no ka lanakila o 1904-1905. Ma ka ʻāina, ʻoi aku ka ikaika o ka Red Army ma mua o ko Iapana, ʻoi aku hoʻi i nā kaʻa. Akā ma ke kai, ʻaʻole i hiki i ka ʻAuwaʻa Pākīpika ke kūlike. Akā ʻaʻole hiki iā Lev Davydovich ke haʻalele iā Mongolia.
  Ua ho'ōki mua ka Red Army i ka holomua o ka samurai. Ma ʻAukake 20, 1941, ua hana ʻia kahi hoʻouka kaua ma Khalkhin Gol, a ua pau i ka lanakila no ka Red Army. Ma hope iho ua koi aku ʻo Trotsky iā Iapana e hoʻihoʻi iā Sakhalin Hema a me nā Mokupuni Kuril.
  ʻO ka mea maʻamau, ua hahai ka hōʻole, a ua hoʻomaka ke kaua nui. ʻAʻole wale ia e like me ke Kaua Patriotic Nui, ua hakakā ʻia ma ka ʻāina ʻē. ʻOiai ʻaʻole hiki ke ʻōlelo ʻia he liʻiliʻi ke kahe koko.
  Ua paʻa loa nā kaua, a ua kūʻē ikaika nā Kepani a ʻaʻole i hāʻawi pio. Akā, kokoke i nā hana a pau o nā pūʻali Soviet i kūleʻa. ʻO ka pale, ma hope o ka pūʻali koa ikaika, ua uhaʻi ʻia, a ua lanakila nā pahu, me ka T-34 ikaika hou loa, LT (kaumaha Leon Trotsky!), i ka ʻauwai ʻino o nā kupapaʻu a me nā mea hao.
  ʻO ka mea mua, ua kipaku ʻia nā koa o ka ʻĀina o ka Lā Hikina mai Manchuria. Ua hoʻokō ʻia kekahi mau hana hou, ʻeiwa mau mahina mai Nowemapa 1941 a ʻAukake 1942. Ua komo nā pūʻali Soviet i Korea ʻĀkau... He mau kaua hoʻi ma Sakhalin. Ua hoʻāʻo ka poʻe Kepanī e holomua - ua piʻi lākou i kanakolu kilomita, akā ua hoʻopaʻa ʻia a ʻoki ʻia i ke koko.
  I Kepakemapa 1942, ua hoʻouka ʻia ʻo Port Arthur. Ua ho'āʻo ka poʻe Kepani e hoʻohana i ke kākoʻo mai ke kai, e paʻa i ka laina. Ua haki nā pūʻali Soviet i mua, akā ua hiki i ka ʻenemi ke hoʻōki i ka neʻe ʻana ma ka hoʻokuʻu ʻana i nā pūʻali.
  Akā ʻaʻole hiki i nā samurai ke hoʻopaʻa i ko lākou kūʻē ʻana no ka lōʻihi. Ua lawe ʻia e ka mokulele Soviet a pahū i nā moku. Eia kekahi, hoʻokuke loa ka poʻe Kepani i ko lākou ola - ʻaʻole lākou i lawe i nā parachutes i ke kaua. Ma muli o kēia, ma hope o ka make ʻana o nā elite ea nui, ua nāwaliwali ke kūʻē ʻana o ka samurai i ka lewa. A ua hoʻomaka ka mokulele Soviet e lanakila me ka wiwo ʻole.
  Eia kekahi, ʻo nā hana hou a nā mea hoʻolālā Soviet i hōʻole mālie i ka kiʻekiʻe o nā mea hakakā Iapana i ka maneuverability. "I Tīsema 1942, "i he hili "a e fa"a fe"unga mālohi kehe, na"e "ave "a Port Arthur, pea na"e hinga "a Seoul "i he māhina tatau.
  ʻO ka mahina aʻe o 1943 i hoʻomaka me ka hoʻouka kaua o Ianuali ma South Korea a me ka hopu ʻana i ke awa o Busan.
  Ua eo ʻo Iapana i nā kaua ʻāina a ua ʻoi aku ka nui o ka pōʻino ma ka lewa a me ke kai. I Pepeluali 1943, ua pio ʻo Beijing e nā pūʻali Soviet. A i Malaki, ma hope o ke kaua ikaika, ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Sakhalin Hema. Ua hōʻailona ʻia ʻo ʻApelila a me Mei e nā lanakila hou no nā mea kaua Soviet ma ke kai.
  I Iune 1943, kipaku aku nā pūʻali Soviet i nā Iapana mai Shanghai. Pela ka hana ana i ko lakou wahi noho.
  I Iulai a me ʻAukake, ua hoʻokuʻu nā paratroopers a me nā luina i ke kualono Kuril mai ka ʻenemi. Ua loaʻa ʻo Iapana iā ia iho i kahi kūlana paʻakikī. Ua hoʻonui ka mokulele Soviet i kona mana paʻi a paʻa a paʻakikī, a heheʻe ka ʻauwaʻa manuʻa o ka Land of the Rising Sun. I ʻOkakopa 1943, ua hoʻoholo ʻo Trotsky: e hoʻouka iā Okinawa - kahi hoʻomaʻamaʻa ʻaʻahu ma mua o ke kaua ʻana no ka Metropolis o Iapana. Ua ikaika nā kaua, a ua hoʻohana nā samurai i nā mea kaua nui: nā pilote kamikaze.
  ʻElua mahina a me hoʻokahi pule ka hoʻouka kaua ʻana, a ua pau i ka hāʻule ʻana o Okinawa. A i Ianuali 1944, ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Taiwan.
  Aia ʻo Iapana i kēia manawa ma ke ʻano o ka pōʻino pūʻali koa holoʻokoʻa. Hiki iā Hirohito ke hilinaʻi wale i ke komo ʻana o ʻAmelika Hui Pū ʻIa a me Beretania i ke kaua ma kona ʻaoʻao; ʻo Kelemania fascist i kēlā manawa ua nāwaliwali loa i ka pūʻali koa, a ʻaʻole hiki iā Mussolini ke hele maʻalahi i Trotsky ma ka Moana Pākīpika.
  Akā ʻo ʻAmelika a me Beretania i hōʻike aku, akā ʻaʻole i wikiwiki lākou e komo i ke kaua. Eia kekahi, ua hoʻomaka ke kipi anti-British ma India. Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Gandhi haʻahaʻa e nā poʻe kālai'āina a me nā poʻe hema. ʻO ka hopena, ua hoʻomaka ke kaua maoli ma laila. Ua hōʻike ʻo Churchill, ka mea i pani iā Chamberlain, i ka paʻakikī a hoʻāʻo e mālama iā Pakistan a me India ma lalo o kāna mana ma nā kumu kūʻai. ʻO ia ka mea i alakaʻi ai i kahi kaua lōʻihi a ʻino i hoʻopaʻa ʻia i nā pūʻali koa Pelekania.
  Ua hana ʻole nā ʻAmelika i nā kulekele ʻē aʻe: aia koʻu hale ma ka ʻaoʻao!
  I Malaki i ka makahiki 1944, ua pae mai nā pūʻali Soviet, ʻoiai ʻaʻole maikaʻi loa ka lewa, i Hokkaido. He ekolu pule ka hakaka ana a pau me ka pio ana o na Kepani. Ua hoʻoluliluli kēia kūleʻa i ka hilinaʻi o ka Emepera i ka hiki ʻole o ke kūlanakauhale nui.
  Ua hoʻomau ʻia ka hakakā ʻana ma ka ʻāina a me ke kai a hiki i ka lā 11 o Mei, 1944, i ka wā i pau ai ka luhi o Iapana.
  ʻO ke kaua me ke komo ʻana o nā pūʻali Soviet mai ʻApelila 10, 1941 a hiki i Mei 11, 1944 a lawe i ʻekolu mau makahiki a ʻoi aku hoʻi ma mua o hoʻokahi mahina. ʻO nā poho o ka pūʻali Soviet i pepehi ʻia a make i nā ʻeha he 960 tausani koa a me nā luna. Ua make pū kekahi ma mua o kanaono tausani mau makaʻāinana Soviet civila. Mai ka pahū ʻana mai, ka hoʻouka kaua ʻana ma Sakhalin a ma ka palena o Primorye. A ma kahi o ʻekolu miliona mau kānaka i hōʻeha ʻia, a ʻehā haneri tausani o ka poʻe i ʻeha.
  Ma keʻano laulā, ua lanakila ka USSR i ka lanakila nui a ua hoʻokomo i nā aupuni pro-Soviet ma Kina a me Korea a noho pū me kona pūʻali i nā waiwai a pau o ka Land of the Rising Sun.
  Ua hoʻoikaika hou ʻia ka mana o Comrade Trotsky ma loko o ka ʻāina a ma ke kahua honua.
  I ka makahiki 1946, ua ho'omaka ka ho'oku'u mua 'ana o kahi satellite artificial i ka USSR. A i ka makahiki 1950, ua hoʻouna ʻia ka cosmonaut Soviet mua a puni ka honua. Ma Romania, ua ʻae ke aliʻi ʻo Mikaia e hoʻopau i kahi hui kaua a me ka hoʻokele waiwai me ka USSR. ʻAʻole liuliu ua hoʻololi ka mana ma Hungary. A ma Czechoslovakia, ua lōʻihi ka noho aliʻi ʻana, ʻaʻole naʻe na ka poʻe komunista, akā na nā pūʻali koa pro-Soviet ʻēheu hema.
  I ka makahiki 1951, ua hoʻomaka ke kaua ma waena o Turkey a me ka USSR. I kēia manawa, ʻaʻole i loaʻa i ʻAmelika Hui Pū ʻIa a ʻo Beretania kekahi pōkā atomika, a ʻo ka hoʻomaka ʻana i kahi pepehi kanaka maoli me kahi ʻenemi ikaika e like me ka USSR a me kona mau hoa pili i pepehi iā lākou iho no ke Komohana.
  Ua lanakila ka pūʻali Soviet iā Turkey ma lalo o hoʻokahi mahina. I ka ʻike ʻana i ka hana ʻana o ke Komohana he molowa loa ... Ua hakakā ʻo Beretania me nā India no ka manawa lōʻihi, akā i ka hopena ua nalowale nā haneli haneli o nā koa a nalowale ka mana ma luna o kona kolone nui loa. Aia kahi pilikia hoʻokele waiwai ma ʻAmelika a ke hoʻohaunaele nei nā ʻeleʻele.
  Hoʻoholo ʻo Trotsky: a i loko o ʻelua mahina e hoʻomalu ai ka Red Army i ka Middle East a me Iran, a hiki i kahi aupuni pro-Soviet i ka mana ma ʻAigupita. Kuʻi ʻia nā niho o ka poʻe Pelekania a me Palani. A lawe ʻo Hitler i ka ʻaoʻao o ka USSR a no kēia mea i loaʻa iā ia ka manawa kūpono iā Anschluss Austria.
  Hele mai ʻo De Gaulle i ka mana ma Farani. ʻAʻole ʻoluʻolu ʻo ia i ka hoʻonui Soviet a kamaʻilio e pili ana i kahi crusade i ka Hikina, kūʻē i ka Bolshevism. ʻO Trotsky, ma kahi ʻē, nā moeʻuhane o ka hoʻonui ʻana i ʻEulopa, ke wela nei ke kūlana.
  ʻO Adolf Hitler, e hoʻohana ana i ka ʻoiaʻiʻo o ka USSR i kēia manawa i ka hui, hoʻomaka i ka militarization o Kelemania. A ma Algeria a me Morocco, ua puka mai ke kipi nui ia Farani.
  Ua huhū ʻo De Gaulle a koi ʻo Kelemania e hoʻōki i ka hoʻomākaukau kaua. I ka pane ʻana, koi ka Fuhrer i ka hoʻihoʻi ʻana i nā palena o 1914 a hoʻoweliweli e hoʻouna i ka pūʻali koa o ka poʻe e kūʻē i ka ʻenemi.
  Ke piʻi nei nā ʻaoʻao ʻelua i ka hoʻoweliweli a hoʻonui i nā pūʻali koa i nā palena. ʻAʻole komo ka Trotsky maalea i ke kaua, akā kūʻai aku i nā kaʻa a me nā mokulele i Kelemania ma ka hōʻaiʻē. Hoʻomaka ke kaua ma waena o nā Nazis a me nā Farani. Ke komo nei ʻo Belegiuma i ke kaua, akā ʻo kēia wale nō ka mea i hōʻino i ke kūlana o Farani, ka mea i kāohi ʻia e ke kipi i loko o nā kolone a me nā hana komunista ma nā ʻano like ʻole. ʻAʻole naʻe i lanakila ka poʻe Kelemania i ka lanakila wikiwiki, akā paʻa lākou ma ka laina Mangio , akā noho lākou ma Belgium. Ma hope o hoʻokahi makahiki a me ka hapa o ke kaua, ua hoʻokokoke nā Nazis i Paris.
  Hele ʻo De Gaulle e kau inoa i ka maluhia a hāʻawi hou iā Elsarz lāua ʻo Lorraine i nā Kelemania. Ke hoʻokaʻawale nei hoʻi ʻo Belgium me kahi ʻāpana o kona ʻāina. Ke hoʻoikaika nei ka Fuhrer i kona mana. I ka makahiki 1955, ua ho'āʻo ka USSR i kahi pōkā nuklea. Aia ʻo Trotsky i Czechoslovakia i loko o ka USSR. ʻOiaʻiʻo, hele kekahi hapa o ka Sudetenland i nā Kelemania, akā ʻoi aku ka liʻiliʻi o nā palena lāhui. Akā ʻaʻohe kumu o lākou e hoʻoluliluli ai i ka waʻa...
  Ua koi ʻia ʻo Hitler e hoʻohaʻahaʻa i kāna mau makemake a hauʻoli i ka hoʻokō ʻana i ka hoʻonui ʻana ma ke Komohana a me ka lilo o Austria. Hoʻouka hou nā Nazis iā Denmark a hoʻihoʻi hou i nā palena o 1914 a me ka ʻākau o ko lākou aupuni.
  Ua make ʻo Trotsky i ka makahiki 1960, ua hoʻolauleʻa ʻo ia i kona lā hānau kanawalu. Me ka loaʻa ʻole o nā hana ʻino a me ka mālama ʻana i ke kino kino, ua mālama ka luna o ka USSR i ka noʻonoʻo a hiki i kāna mau hana hope.
  Ua hāʻawi ʻo ia i ka noho luna hoʻomalu i kāna keiki ʻo David, a laila ua hoʻokumu ʻia ka ʻohana aliʻi komunista mua o ka honua. I kēia manawa, ua ʻike ka USSR i ka hoʻonui ʻana i ka centralization a me nā hoʻololi i ke kumukānāwai e pāpā ana i ka haʻalele ʻana mai ia mea. Ua hoʻoili pū ʻo Hitler i ka mana i kekahi o kāna mau keiki i loaʻa ma muli o ka insemination artificial, akā ma ke kumu hoʻokūkū.
  Eia naʻe, he ʻuʻuku loa ke keiki, a ma hope o ka make ʻana o Hitler, ua māhele ka poʻe Nazi, a ʻaʻole liʻuliʻu ua lilo ka ʻēheu hema i ka mana. Ua lilo ka honua i mea palekana, akā ʻo ka hāʻule ʻana o ka ʻōnaehana colonial ua hoʻāla i kahi kaua hou o ka instability. ʻO ka hoʻonā ʻana ʻo ka hoʻokumu ʻana i kahi hui komunista. Hāʻawi ia i ke kōkua like ʻana a hoʻāʻo e kūkulu i ka socialism i nā kūlana o ka ʻāina ʻeleʻele.
  Akā ua ʻokoʻa ʻia ka komunism honua e ka nui o nā mea mākeke a he ʻōnaehana hui.
  I kēia manawa, ua ulu nā kū'ē'ē i loko o ka USSR. ʻAʻole i kūpono ka mana kālaiʻāina o kekahi ʻaoʻao i ka ulu oligarchy. Ua makemake ka poʻe kālepa nalu ʻulaʻula i ka loli a me ka mana politika. I kēia manawa, ua uku ʻia nā kūleʻa o ka hoʻokele waiwai i hoʻolālā ʻia a me nā lanakila politika no ke ʻano kūʻē. Akā ua hoʻololi ʻia ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa. Ua puka mai kahi alakaʻi hou, nāna i uhaʻi i ka monopoly o nā ʻaoʻao ʻelua: Democratic a me Republican, i hana i ke kolu - patriotic.
  A hiki i ka mana, ua hoʻokumu ʻo ia i ka autocracy. I ka manawa like, hoʻomaka i kahi crusade kūʻē i ka komunism. Ua make ʻo David, a ma hope o ka hoʻomaka ʻana o nā hui kipi a me nā hakakā ʻaoʻao. ʻO ka hopena, ua haʻalulu ka ʻāina. Akā, ua pau ka hakakā ma waena o nā ʻaoʻao me ka hopu ʻana i ka pou o ka luna o ka USSR, a ua mālie nā kānaka.
  Loaʻa ka hoʻonui ʻana i ka hakahaka. I ka makahiki 2015, ua lilo ʻo Pluto i honua hope loa i hoʻonoho ʻia e kahi kanaka hoʻokele. No ka manawa pōkole, hiki i nā kānaka ke kipa aku i ka ʻili o Jupiter. ʻOiaʻiʻo, pono lākou e moe i loko o nā ʻauʻau ʻono kūikawā.
  I loko o ka USSR, ua ʻoi aku ka ikaika o nā mea kapitalista. Ua hoʻokaʻawale ʻia ma waena o ka poʻe ʻilihune a me ka poʻe waiwai. Ua ʻike ʻia nā piliona piliona maoli, a i ka manawa like nā lālā o ka Politburo. Ua hui hou ka Communism me ka oligarchy o ke kālā a ua emi a emi iki mai ka capitalism. ʻOiai ua lilo ka ʻauhau kālā ma ka USSR a ua hoʻokomo ʻia kahi pākēneka. ʻO kēia, ʻoiaʻiʻo, ua alakaʻi i ka manaʻo ʻole a alakaʻi i nā haunaele liʻiliʻi.
  Akā a hiki i kēia manawa ʻaʻole i hoʻokuʻu ʻia ke kūlana. Akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo, me nā ʻano o waho o ka komunism, ua hoʻemi nui ʻia nā hōʻoia pilikanaka. ʻO ka mea nui, ua uku hapa ka lāʻau lapaʻau a me ka hoʻonaʻauao, a ʻike ʻia ka poʻe hana ʻole a me nā hoʻololi hana.
  Ua hōʻea ʻo Victoria i Vilna a hoʻōki i ka hoʻomanaʻo ʻana i ke ao like. Pono ʻo ia e hoʻomau i ke alakaʻi ʻana i ka pūʻali koa Lūkini.
  Ua hāʻule ke kapikala o ka Grand Duchy o Lithuania, ʻo Vilna, akā ma mua kahi huakaʻi i Grodno a me Brest.
  Ua ʻoluʻolu ʻo Belarusians i ka pūʻali koa Lūkini. Ua hāʻule naʻe lākou i ka hau a ʻoi aku ka paʻakikī o ka neʻe ʻana o ka pūʻali koa kahiko. Eia naʻe, kauoha ʻo Grand Duke Vasily e noho iā Grodno a me ka hoʻoilo ma laila. Ua holo ʻo Victoria a puni nā hale kākela a puni e ʻimi i kahi mea ʻē aʻe e ʻoki a hoʻopau paha.
  ʻO ka make wai ʻāhiu i ka luku ʻia i loko ona, akā ʻoi aku ka nui o ka hāʻawi ʻana o kona mau hoa paio me ka hakakā ʻole.
  
  
  OLELO HOOLAHA MAI HELL POULI
  Aia nō, ʻoiaʻiʻo, nā wānana ʻokoʻa, pono a weliweli.
  Akā i loko o kekahi o nā mea ʻē aʻe, aia kahi kilokilo nāna i haʻi i ka Nazi i kahi helu e pili ana i ka hoʻihoʻi ʻana i ka mana e haʻi hou i ke aniani o ka Diabolo. ʻO nā kulu o ke koko ʻulaʻula o kahi keiki hala ʻole i hāʻule i luna o ka ʻili. A ua lilo koke lākou, a ua hoʻomaka ke aniani e ʻālohilohi, a loaʻa hou kāna mau makana. A ua aʻo nui ka Fuhrer ia manawa.
  Akā ʻo ka ʻike ʻana i ka wā e hiki mai ana, ʻaʻole hiki ke hoʻoponopono i nā manawa a pau. Ma ʻApelika naʻe, ua hui hou ka poʻe Kelemania i ko lākou mau pūʻali a ua hoʻokō i ka hoʻokuke ʻana i ka hoʻouka kaua i hoʻokumu ʻia e Montgomery ma ʻOkakopa 23.
  ʻOiai me ka pilikia nui, ua hoʻopaʻa ʻia lākou e nā pūʻali koa me ka nui o nā limahana a me nā lako. Eia naʻe, ʻo ka ʻike ʻana i ka wahi a me ka manawa o ka hoʻouka ʻana, ua kōkua ʻo Rommel i ka puʻunaue pono ʻana i kāna mau ʻāpana liʻiliʻi a pale aku i ka hoʻouka ʻana. Ua loaʻa i nā poʻe Pelekania nā poho nui a ma hope o ʻelua pule o ka hakakā ʻana ua koi ʻia e hoʻōki.
  A ua hiki i na auwaa moku o Geremania ke hookau aku i ka poino nui, me ka hoopoino ana i na moku he kanakini me na puali pae aina i manao e pae ma Casablanca a ma kahakai o Morocco. ʻO ka poʻe ʻAmelika, ʻike i ka nele o ka kūleʻa ma ʻAigupita a me ka hana o ka "German wolf packs", haʻalele i ka Operation Torch.
  Ua hoʻāʻo ka poʻe Kelemania e hui hou i ko lākou mau pūʻali ma Stalingrad e pale aku i nā hoʻouka kaua ʻana o nā pūʻali Soviet, a hoʻomākaukau hoʻi ma ke kanu ʻana iā lākou iho i nā pale ma waenakonu.
  Ma muli o ka pōʻino i ka lā 19 o Nowemapa, 1942, ʻaʻole i hiki i nā pūʻali Soviet ke hoʻohana pono i ka mokulele, me nā mokulele hoʻouka kaua, a ʻo ka hoʻomākaukau ʻana i nā pū i loaʻa i ka kūleʻa liʻiliʻi loa. No laila, ma ka hui hou ʻana i ko lākou mau pūʻali, ua hiki i nā Kelemania a me ko lākou mau hoa kōkua ke pale aku i ka neʻe ʻana o nā pūʻali Soviet. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻohuli kēia i nā Nazis mai Stalingrad ponoʻī, e hāʻawi ana i nā koa Soviet i poʻe koa ma ke kūlanakauhale i kahi hoʻomaha. ʻOiai he kakaikahi nā hale i waiho ʻia ma lalo o ka mana o ka Pūʻali Ula.
  Ua paʻa pū ka Fritz ma ke kikowaena ... Ua hoʻomau ke kaua ma Stalingrad a hiki i ka hopena o Dekemaba. ʻAʻole hiki ke hoʻokō i kahi holomua ma mua, ua kū ka Red Army. Akā ʻaʻole i maʻalahi no ka poʻe Kelemania. Ua nui loa ko lakou eo i ka hoouka kaua ana i ke kulanakauhale, a oiai ma ka pale ana, ua like ka nui o na poino ia lakou, aia no nae ka luhi o na koa .
  I Ianuali, ʻoiai ka wānana a ka ʻōlelo aʻoaʻo, ʻaʻole hiki i nā poʻe Kelemania ke paʻa i ka ʻākau i ka wā o Operation Spark. ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ka lōʻihi o ka hakakā ʻana ma mua o ʻekolu pule a ua make ka Red Army i nā pōʻino nui, akā hiki iā lākou ke hele i Stalingrad ma ka ʻāina.
  Eia naʻe, ua ʻōlelo ʻia e ke aniani o Iblis, ua hiki i nā Kelemania ke hoʻokuke aku i ka hoʻouka kaua kokoke i Voronezh, me ka hoʻoikaika ʻana i ko lākou mau hoa nāwaliwali: nā Italia a me Romanians. Inā ʻaʻole, ua haki ka pale ma laila.
  A ʻaʻole i kūleʻa ke kolu o ka hana Rzhev-Sychov. ʻO ka poʻe Germans, ʻaʻole naʻe me ka pilikia ʻole, hoʻihoʻi i ka hoʻouka kaua Soviet. Ma Stalingrad pono'ī ua wela, aia nā kaua i Ianuali. Ua pani ʻia ʻo Paulus e Mainstein a ua hiki i kēia mākaʻi mākaʻikaʻi ʻoi aku ke kiʻi i ke kūlanakauhale pā kaua ma ka lā 12 o Pepeluali. Akā, ua uku hou ka poʻe Kelemania i ke kumukūʻai nui no kēia. I Feberuari 1943, pono e houluulu ka Reichstag a hoolahaia ke kaua holookoa. Hoʻonui i ka lā hana a hoʻohana i ka hana kauā ma mua o ka wā ma mua.
  ʻO ka haʻi ʻana o ke kaua holoʻokoʻa i hiki ke hoʻonui i ka hana ʻana i nā mea kaua a hana i nā māhele hou. Me na haole a me na Hiwi.
  I ka ʻike ʻana i ka wā i hoʻolālā ai ka poʻe Pelekania a me ʻAmelika e komo i Morocco, ua hoʻohana ka poʻe Kelemania i kā lākou mau ʻauwaʻa submarine nui, hana ʻino i nā moku e pae ana - e hoʻopilikia ana i kēlā me kēia pae ʻana. Ua ʻae kēia i ka poʻe Nazi e hoʻokaʻawale i nā hana kaua e kūʻē i ke Komohana a hoʻopaʻa i kā lākou mau pūʻali koa āpau ma ka hikina.
  Ua paʻakikī ke kūlana o ke kino o Rommel, akā hoʻomaikaʻi i ke aniani, ua hoʻomaka ka holo ʻana o ka mokulele fascist, a ua hoʻomaikaʻi nā convoy i ka lako o ka hui ʻApelika.
  ʻO ka hana ʻino hou a Montgomery i Malaki i ka makahiki 1943 ʻaʻole i hāʻule. I kēia manawa, ua loaʻa ʻo Rommel i ka ʻikepili pololei me ke kōkua o ka diabolical magic, hoʻowalewale ʻo ia i ka poʻe Pelekania i loko o kahi pahele a hoʻokō ʻo ia i ka lanakila ʻana ma luna o lākou! ʻOiaʻiʻo, ma muli o ke kūlana kiʻekiʻe o ka ʻenemi a me ke kiʻekiʻe o ka ea, ʻaʻole hiki ke lanakila loa iā Montgomery, akā ua ʻike ʻia ke pio ʻana o Beretania. ʻOi aku ka nui o nā kaʻa i nalowale, a he nui nā kaʻa i hopu ʻia ma ke ʻano he poʻokela.
  Ua haʻalele ka poʻe Pelekania i ʻelua mau laina pale a ua kokoke loa iā Alexandria. Pono ʻo Rommel i nā mālama hou, a ua hoʻolālā ka poʻe Nazi e hoʻomau i ka hoʻouka kaua ma ka ʻaoʻao hema. Ua hāʻule ʻo Stalingrad a laila hiki ke hele i mua ma ka Volga.
  I Mei 1943, ua hoʻololi nā Krauts i Operation Dolphin. ʻO kā lākou mau pūʻali koa, ʻoiai ke kōkua ʻana o ka ʻōlelo aʻoaʻo, ua kūʻē ikaika loa lākou mai ka Red Army. Ua lohi ka holomua ma ke kumukūʻai o nā poho nui. ʻOiaʻiʻo, ʻo ke kōkua o kahi mea kilokilo i hoʻoikaika i ke ʻano o ke kaua. Ua manaʻo ka Wehrmacht i nā hoʻouka kaua a hoʻouka hou aku i nā hoʻouka kaua. I ka waena o Iune, ua hoʻokokoke ka poʻe Nazi i ka Delta Volga a hiki i ke Kai Caspian.
  Ua hoʻonui ʻia ke kūlana o nā pūʻali Soviet i ka Caucasus ma muli o ke komo ʻana o Turkey i ke kaua ma Iune 22, 1943. A ʻo kēia ka mea i koho mua i ka hopena o ke kaua no ka ʻaila Baku.
  ʻAʻole i hoʻoholo nā Allies. Ua hoʻololi ʻo Montgomery i ka pale ikaika a ʻaʻole i noʻonoʻo hou i ka hana ʻino, a ʻo ka pae ʻana i Morocco ʻaʻole maoli.
  Ma Iulai 10, 1943, ua hoʻāʻo ʻo Churchill, i mea e hoʻohuli ai i kahi hapa o nā pūʻali koa Kelemania mai ka hikina, ua hoʻāʻo e pae i Farani. Eia naʻe, ʻo ka pae maikaʻi ʻole i hoʻomākaukau ʻia, i hui pū ʻia me ʻAmelika indecisiveness a me ka ʻoiaʻiʻo o ka mahalo i kahi ʻōlelo aʻoaʻo, ua ʻike nā Kelemania i nā kikoʻī āpau, ʻo ia wale nō ka hopena o ka lanakila nui loa o ka poʻe Pelekania a me ʻAmelika ma ka ʻāina ma ka mōʻaukala.
  ʻOi aku ma mua o ʻeono haneri me kanalima tausani kānaka a me ka nui o nā lako i hopu wale ʻia. Akā naʻe, ʻaʻole kēia i pale i ka neʻe ʻana o ka Nazis ma ka hema. I ʻAukake, ua hoʻopio ka poʻe Kelemania iā Dagestan a pau, ua hoʻopio nā Turks i ʻAmelika a pau me Yerevan, a ma ka lā 27 i hui pū ai nā Nazis a me Ottomans, e uhaʻi ana i ke alo Transcaucasian i ʻelua ʻāpana.
  A eia hou, ua pau nā ho'āʻo ʻino a nā pūʻali Soviet ma nā ʻāpana ʻē aʻe o ka mua. Ua ʻike maikaʻi ka ʻenemi i nā hoʻolālā o ke kauoha Soviet.
  Ua ulu nui ka ʻoihana kūikawā i ka Red Army, ua hoʻokō ʻia nā hoʻopaʻapaʻa a me nā hoʻomaʻemaʻe lehulehu. ʻO kekahi mau kakini nui a me ka ilamuku pū ʻo Kulik i pana ʻia.
  Akā, inā loaʻa i ka ʻenemi ka mea kaua diabolical, ʻaʻohe mea e kōkua iā ia.
  Ua hala ka malama o Sepatemaba i na kaua nui, ua kokoke mai na Nazis a me Ottomans ia Baku. A i ʻOkakopa, hoʻomaka ke kaua ma ke kūlanakauhale ponoʻī.
  Ke hoʻolako ʻia nei ke kūlanakauhale kahakai ma kēlā ʻaoʻao o ke kai, a ke hoʻāʻo nui nei lākou e paʻa. Ua hoʻomau ke kaua a hiki i ka lā 7 o Nowemapa, e like me ka mea i hoʻolālā ʻia, ʻaʻole i lawe ka Krauts. Akā, ua nalowale nā kūlanakauhale ʻē aʻe a pau o ka Caucasus i kēia manawa. A i ka mahina o Dekemaba, ma ke kumu o na poho nui, ua haule ke kulanakauhale kaulana.
  Ua nalowale loa ka Caucasus, e like me ke kahua aila nui loa i kūkulu ʻia i kēlā manawa ma USSR. ʻOiaʻiʻo, ʻoiai ua puhi ʻia nā pūnāwai aila a pau a luku ʻia, ʻaʻole hiki i nā Nazis ke hoʻohana koke i kēia pono.
  He lull ma ke alo hikina. Ua neʻe aku nā pūʻali koa Kelemania nui i Iraq a hiki i Palesetina a me ka Canal Suez e kōkua iā Rommel. Ua hoʻoholo ke alakaʻi Soviet e hoʻohana i ka hoʻomaha. Ua hoʻomohala ʻia nā māla aila ma nā wahi ʻē aʻe, me Siberia. A ua hana nā mea hoʻolālā Soviet i nā pahu hou. ʻO ka IS-2 a me T-34-85 i manaʻo ʻia he pane ia i ka German Panthers a me Tigers.
  ʻOi aku ka kiʻekiʻe o ka hana ʻana o nā mea kaua ma Nazi Kelemānia ma mua o ka mōʻaukala maoli. He mea akaka ka nui o nā kumuwaiwai a nā Nazis a me nā kauā, a ʻoi aku ka nāwaliwali o ka pana ʻana mai nā hoa hoʻohaʻahaʻa. 'O ia ho'i, hiki iā lākou ke hana i ka hao, a me ka metala maika'i ma mua o ka mea maoli. No laila, ua hoʻokō ʻia ka hoʻolālā hana no 600 Panthers i kēlā me kēia mahina. Akā aia kekahi mau palena ʻē aʻe: ka manawa aʻo no nā hui hou. Eia kekahi, ʻo ka "Panther," no kāna mau pono kānalua ʻole: he pūkuniahi me ke kiʻekiʻe o ka pale kaua a me ka wikiwiki o ke ahi, ʻike maikaʻi a me nā optics, a me ka pale mua maikaʻi, a me ka hana hoʻokele maikaʻi, he pale ʻaoʻao nāwaliwali a me kahi hoʻonohonoho hoʻonohonoho. o na wiliwili.
  Ua lilo ka Panther-2 i mea hoʻomohala ʻoi aku ka holomua a me ka hoʻohiki. Mahalo i kahi hoʻonohonoho ʻoi aku ka ʻoi aku ka nui o ke kaumaha o 47 tons, ua loaʻa i ka Panther-2 kahi pūkuniahi ikaika 88 mm me ka lōʻihi 71 EL barela a me ka pale kaua o 120 mm ma ke alo o ka hull, 60 ʻaoʻao ma kahi kihi, a 150 ma ka lae o ka turret, me 900 horsepower engine i loko o ka duralumin casing.
  Ua hoʻomaka e hana ʻia kēlā mīkini i Nowemapa 1943, me ka Tiger-2. Eia naʻe, ke hoʻomohala nei ka poʻe Kelemania i kā lākou kaʻa. A neʻe lākou ma ka Hikina Waena.
  I Malaki i ka makahiki 1944, ua hoʻopio ka poʻe Kelemania iā Kuwait a hiki i ka Canal Suez.
  Pono e haʻihaʻi ʻia ka ʻōlelo aʻoaʻo i ʻole e loaʻa i ka poʻe Nazi kekahi mea maikaʻi. I kēia hihia, ua makemake nā kaikamāhine e hana ma mua, akā ua pili nā palena i ka mana iā lākou.
  Eia kekahi laʻana, i kēia manawa, ma kahi o nā kaikamāhine piha i ka kilokilo, i ka lā 1 o ʻApelila, 1944, ʻelua mau nani nani e neʻe ana ma mua. ʻO ka mea pōʻino, me nā mana mediocre loa, ua hoʻopilikia ka jump limiter. He anu liʻiliʻi no ka hele wāwae wāwae ʻole ma ka ʻāina puna i ʻike ʻole ʻia i ka hau. Aia ma ka lima hema o na kaikamahine ka hohonu Volga, ma ka akau o Kamyshin, a ina oe e hele hou aku, e hiki aku oe i na kulana Kelemania kokoke i Stalingrad. A ʻo ka hana a ka poʻe koa e lilo i mau kaikamahine maʻamau a nalowale i ko lākou mana superhuman e hoʻokaʻawale i ka ʻōlelo ʻino ʻino ... Akā naʻe, ʻaʻole lawa kēia. Ma hope o nā mea a pau, ua lilo ka USSR i ka'āina kahi i noho ai ka hapalua o ka heluna kanaka ma mua o ke kaua, a he hapa nui o kona hiki ke hana, me ka mea mua, ka aila kūpono no ka unuhi.
  ʻOiaʻiʻo, he nui nā waihona ʻē aʻe, akā no lākou e hana me ka piha piha, pono ka manawa a me ke kālā. ʻO ia hoʻi, ʻo ke kūlana inā ʻaʻole i hoʻonele ʻia ʻo Hitler i ka mana o ke aniani o Iblis, hiki ke lilo i mea ʻeha loa. Eia kekahi, ua ikaika ka manaʻo hoʻokaʻawale i waena o nā hoa pili. ʻOi aku ka poʻe ʻAmelika. Ua maʻi ʻo Roosevelt, ʻike maopopo ʻo Gallen i ka pacifism hema, a ʻaʻole hauʻoli loa nā manaʻo no nā koho balota hou.
  ʻAʻole holo maikaʻi ke kaua submarine no nā Allies. Ke hoʻonui mau nei ka nui o nā moku moana Kelemania, a ke hoʻomaikaʻi nei ko lākou mau ʻano hakakā. Ua ʻike mua ʻia nā torpedoes i alakaʻi ʻia i ka wela a me ka hydrogen peroxide . A ua palupalu a nāwaliwali nā ʻauwaʻa Allies, ʻoiai ʻo ka manō technotronic o nā Krauts i aʻo ʻole i luna a ʻaʻole e hōʻike iā lākou iho.
  Eia kekahi, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka hana o nā ʻauwaʻa submarine Nazis ma mua o ka mōʻaukala maoli: ua maʻalahi ka hoʻolako ʻana i ka wahie, ke hōʻea mai nei nā tankers mai nā kula Libyan. Eia kekahi, ʻoi aku ka nāwaliwali o ka pahū ʻana o Romania. A ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka hana ʻana o ka wahie synthetic.
  Pīhoihoi nā hoa pili, a maikaʻi ʻole ko lākou kūlana. ʻOi aku ka pili politika kūloko.
  ʻO ke koena o nā pūʻali koa ma ka Hikina Hikina ma ʻApelila 1, 1944: USSR 6.3 miliona mau koa a me nā luna, a ma kahi o 5.3 tausani mau kaʻa a me nā pū kīwī, 95 tausani mau pū a me nā morta, 7.7 tausani mokulele. ʻO nā poho nui i nā kaua hoʻoilo ke hoʻāʻo e lanakila i ka ʻenemi. ʻO ka poʻe Kelemania, e noʻonoʻo ana i nā satelite, nā ʻāpana haole, ʻo Hiwi infantry, ua hōʻuluʻulu ʻia ma mua o 7,2 miliona, nā pahu a me nā pū hoʻoneʻe ponoʻī ua 8,8 tausani, nā pū a me nā morta e pili ana i 100 tausani, nā mokulele 16,5 tausani. I ka noʻonoʻo ʻana ua hoʻomaka nā moku hou IS-2 a me T-34-85 e komo i ka lawelawe me ka Red Army, ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻenemi i ka maikaʻi o nā mea hana. No laila, ua hoʻolaha mua ʻia ka hana ʻana o "Panthers" a me "Tigers", a ʻoi aku lākou ma mua o ka hapalua o nā ʻauwaʻa tank Kelemania.
  Ma ka mokulele, ʻaʻole maopopo loa nā loiloi qualitative. ʻOi aku ka maikaʻi o nā kaʻa Kelemania ma mua o nā Soviet i ka wikiwiki a me nā mea kaua, akā ʻoi aku ka haʻahaʻa i ka maneuverability horizontal, ʻoiai i ka manawa like ʻoi aku ka maikaʻi o ka maneuverability vertical. Akā ʻo ka mea nui loa, ʻike ʻia nā mokulele mokulele i ka Fritz, ʻo ka ME-262. ʻO ka mea ikaika loa ma ke ʻano o ka mea kaua a me ka wikiwiki ka ME-309 a me TA-152. Ua komo ka Yu-488 a ma mua o ka Yu-288 i ka hana serial. ʻAʻohe mea like o kēia mau mea lele ma lalo o ka ukana kiʻekiʻe.
  I kēlā me kēia hihia, inā mākou e noʻonoʻo i ke koena o nā pūʻali, a laila pono e ʻike ʻia ka ʻenemi ʻoi aku ka ikaika. Eia kekahi, inā pau ka hana ma ka Hikina Hikina, e ʻoi aku ka ikaika o nā fascists. A ʻaʻohe mahina i koe ma mua o ko lākou lanakila hope ʻana ma laila. No laila...
  Ua kaniuhu nui ʻo Elena akamai a hīmeni:
  - ʻAʻohe mana, ʻaʻohe ikaika... Ua maopopo loa ka inu ʻana o ke goblin! ʻIke wale ʻo ia i ka ʻili a hoʻōho ʻino!
  ʻO Zoya, ka mea i mālama i kāna moʻomeheu i loko o kahi ʻaʻahu kamaʻāina haʻahaʻa, lulu ʻo ia i kona manamana lima i kāna hoaaloha:
  - E hōʻalo kākou i nā mea ʻino... E hoʻolālā maikaʻi kākou i kahi hoʻolālā hana!
  Ua ʻohi ʻo Elena. Ua ʻoi aku ka lahilahi ma mua o ka wā ma mua a ʻaʻole like me ka haʻuki. ʻOiai paha he nui nā kāne e ʻike iā ia ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka wā ma mua. He mea maʻalahi ke kapa o ke kaikamahine, he olonā, keʻokeʻo a maʻemaʻe. ʻOi aku ka pōkole ma mua o ka mea maʻamau no nā wahine mahiʻai, e hōʻike ana i ko lākou mau wāwae ʻeleʻele ma luna o nā kuli. ʻAʻohe mea kaua a me nā mea nani i koe i nā kaikamāhine. ʻAʻohe uaki.
  He ʻuʻuku lākou i kēia manawa, ʻeleʻele loa no ka mahina o ʻApelila, akā ʻaʻole wikiwiki a ikaika. Hele wāwae ma ke alanui pālolo i paʻi ʻia me nā ʻiliʻili. ʻO nā kāmaʻa wāwae ʻole, e like me nā wahine mahiʻai, he ʻanoʻala a ʻoluʻolu hoʻi i ka wā e hehi ai i kahi ʻili. Ke hele ʻoe, ʻaʻole ia e puhi anu. Hehe ka hau ma hope o ka hau, ʻaʻole ʻeha a ʻeha nā wāwae.
  I kona kino ma mua, he koa ʻo ia ma ka laulā, ʻoiai ma Antarctica me ka pilikia ʻole. A i kēia manawa, ʻulaʻula koʻu mau wāwae i ke anu, a me ka pumehana i ka lā kakahiaka, ʻeha lākou.
  ʻO Elena, ka mea i poina e hiki i ke kino o ke kanaka ke ʻike i nā manaʻo maikaʻi ʻole mai ke anu a me ka luhi, ʻōlelo ʻo ia me ka huhū:
  - ʻO kaʻoiaʻiʻo, ʻaʻole wau ʻike i ke ʻano o kahi huakaʻi. Ua hoʻolei ʻia mākou i loko o kēia Gehena, hoʻonele ʻia i ka mana kilokilo ... Haʻalele ʻole ʻia a me kahi lole mahiʻai maʻalahi, a ma ka manawa like, koi ʻia e hoʻopakele i ke kanaka mai ka fascism!
  Ua pane pololei ʻo Zoya i kahi ʻōlelo like:
  "Akā ʻo ia ka nani o ia!" No laila ʻaʻole ia e maʻalahi i ka wā, me ka hoʻohana ʻana i ko mākou mau mana kupanaha, lawe mākou iā Vilna a me nā kūlanakauhale ʻē aʻe o Lithuania. ʻOi aku ka hoihoi a ʻo ka mea nui loa e koi i ka noʻonoʻo e lanakila ai ka ʻenemi i nā kino maʻalahi a me ka mana ʻole!
  ʻO ka maʻa mau ʻo Elena e kīkī i kona wāwae ʻole i loko o kahi pōhaku nui e wīwī ana i waho o ka pālolo ma waena o ke alanui. Akā, ma kahi o ka lele ʻana i waho o ka hahau ʻana, ua paʻa ka pōhaku, a ua uē ke Kaikamahine Naʻauao no ka ʻeha. Ua pehu koke nā manamana lima lōʻihi a nani a ʻulaʻula. A pono ʻo Zoya e hoʻoponopono i ʻelua o lākou. Ua hāʻule ihola nā ʻōniʻoniʻo poni i kahi kūpono, a lulu ʻo Elena i ka waimaka i hana ʻia ma kona papalina. Pono ʻoe e hana i kahi mea lapuwale.
  Ua manaʻo ke kaikamahine a Belobog i ka ulu ʻana o ke aloha i loko ona, ua hoʻopiha ʻia ʻo ia e ka nalu o ke aloha. A i ka manawa like, ua ʻike ʻia kahi manaʻo o ka nāwaliwali a me ka nāwaliwali. Ua pohā ka kui ma lalo o ka ʻiʻo uliuli o Elena, a ua lilo kona wāwae i ʻeha maoli a palupalu.
  ʻŌlelo maila ka mea naʻauao, me ke aloha iā ia iho.
  - ʻO kēia ke ʻano o ka ʻiʻo me ka mana ʻole ... lilo ʻoe i mea ʻole!
  Ua ʻōlelo ʻo Zoya me ka huhū:
  - E ho'ōla kou mau wāwae liʻiliʻi ... E ola ʻoe i kekahi ʻano!
  Hele hou na kaikamahine ma ke alanui. ʻAʻole i loaʻa iā lākou ka leʻaleʻa like ʻole. Eia kekahi, ʻo ka lōʻihi o ko lākou hele ʻana, ʻoi aku ka nui o ka pōloli. Ma ʻaneʻi ua ʻike ʻia nā māla mahiʻai hui... Ua holo mua ka hana ma luna o lākou.
  ʻAʻole naʻe i ʻike ʻia nā kāne, ʻo nā wāhine a me nā kamaliʻi wale nō i hoʻopaʻa ʻia, ʻo kekahi i ka palau, a ʻo kekahi i ka ʻō. He ʻuʻuku loa ka poʻe ma ʻaneʻi, me nā maka luhi. ʻOiaʻiʻo, ʻike nā keikikāne i nā kaikamahine maikaʻi, ʻakaʻaka a hoʻohiwahiwa iā lākou, me ke aloha ʻana iā lākou me nā lima kīkoʻo.
  Hāʻawi ʻo Zoya e kōkua iā Elena i ka hana mahiʻai. Ua ʻae ʻole ke kaikamahine a Svarog. Ua makemake ʻo ia i nā mea kaua, ʻaʻole i ka paʻakikī o ka mahiʻai hui. Akā, ma hope o kona ʻeha ʻana i kona wāwae ma luna o ka pōhaku, ua nalo koke kona ʻano hakakā. Eia kekahi, pono ʻoe e noʻonoʻo e pili ana i kāu legalization. ʻO nā mea a pau e ʻōlelo ai, ua pau lākou i nā ʻaʻahu a me nā kahu ʻole.
  ʻAe, hiki i ka NKVD ke haʻi aku iā lākou he kiu i kēlā me kēia manawa a huikau iā lākou. A i ʻole, e lilo lākou i poʻe mahuka wale nō i nalowale i nā mea āpau, me kā lākou mau palapala. ʻAʻole hou loa ko lākou mauʻaʻahu, aʻo keʻano me ke kapa pōkole keʻano maʻamau no ke kauhale Bolshevik. Hiki iā ʻoe ke ʻai i ka lawa e manaʻoʻiʻo ai lākou!
  Ua hānau ʻia ʻo Zoya ma ke kauhale a ʻo kona mau lima a me kona kino ke akamai loa i ka ʻeha. He wahine kūlanakauhale ʻo Elena, ʻaʻole ʻo Muscovite wale nō. ʻOiaʻiʻo, ua loaʻa iā ia ka ʻike ma ka hana able ma ke kaiāulu Rodnover. Akā naʻe, ʻaʻole maʻalahi a maʻalahi nā neʻe e like me Zoya. ʻAe, a ʻeha nā manamana lima i ka lepo anuanu.
  Eia naʻe, ʻaʻohe kāmaʻa nā wahine ʻōpio, nā keikikāne a me nā kaikamahine, ʻoiai inā he hau hau i ka pō a kokoke ʻoe i ke anu. ʻO nā wāhine kahiko a me nā wāhine kahiko i nā kāmaʻa bast. ʻAʻohe kāne i ʻike ʻia, a ʻo ka hiapo ma luna o nā mea a pau he ʻōpio ʻōpio ʻulaʻula, ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o ka ʻumikūmālima, me nā pālule i kauoha ʻia, akā me ka hiʻohiʻona a me ka ʻauwae wiwo ʻole. ʻO kēia keiki me ka hōʻailona Komsomol ʻo ia ka hiapo ma waena o nā keikikāne a hāʻawi i nā kauoha i kēlā me kēia.
  ʻAʻole i ʻōlelo ka luna ʻōpio no ka hui pū ʻana o nā uʻi ʻelua. Me he mea lā pēlā, hele ʻole ia. ʻO ke aniau o ka ʻāina ʻo Volga he ʻoluʻolu a ua piha ka ea, no laila ʻaʻole e hōʻeha kekahi mau lima hou.
  Ua ʻeha koke ke kua o Elena, a ua noi ʻo ia e hele i ka palau. No laila ʻoi aku ka maʻalahi o ke kino o ke kaikamahine ikaika loa, akā pono ʻoe e ʻeli pono i kou mau kuʻekuʻe wāwae i ka lepo palupalu i ʻole e hoʻonāukiuki nui kou manamana wāwae. Akā ʻo ke kaomi ʻana ma ka umauma e hele mai i kahi kihi ʻē aʻe, a ʻo ke kua, i ka wehe ʻana, ʻaʻole ʻeha.
  A laila, noʻonoʻo ke kaikamahine, ʻehia ona makahiki? Ua hala lōʻihi i hoʻokahi haneli! Hoʻomākeʻaka! ʻO ia kekahi o nā wāhine kahiko loa ma Rūsia hou a ma ka manawa like, piha i ka ikaika a me ke olakino. Akā ma hope o ka hoʻonele ʻia ʻana o ko lākou mana kilokilo, hiki iā lākou ke lilo i mau monstrosities!
  Hāʻawi kēia manaʻo iā Elena i ka hauʻoli ...
  Ua hana nā kānaka a pau me ka ʻoliʻoli a me ka hoʻomaha ʻole o ka ʻaina awakea. A i ʻole i ka pōʻeleʻele loa, hoʻokokoke lākou i ke ahi i mea e hoʻomaha ai iā lākou iho. Aia ka muliwai Volga ma kahi kokoke a he iʻa i loko o ka ipu hao. Akā, he nui wale ka berena, a ʻaʻole maʻemaʻe loa, me nā haumia. ʻO kekahi ʻono o ka onion.
  He mea maʻalahi ka meaʻai a ʻaʻole nui loa, me he mea lā he mea ʻono no ka ʻōpū pololi. ʻAʻole i manaʻo nā kaikamahine Ranger i kēia luhi no nā makahiki he nui. ʻAʻole, he mea ʻeha loa ka noho kanaka me ka mana ʻole. A luhi ʻoe e like me ... he hoki!
  Akā maikaʻi nō hoʻi ka ʻōpio a me ke olakino o nā mea ola. Ua hiamoe nā kaikamāhine me nā wāhine ʻē aʻe i loko o ka hale paʻa. Ua kau kekahi o nā keikikāne i kona poʻo ma ka umauma kiʻekiʻe o Zoe. Ua hahau ke kaikamahine kahu i kona mau wili blond... A manaʻo i ka melancholy ikaika. Ua loaʻa iā lākou nā mea a pau mai ke ola a mai ko lākou poʻe kākoʻo, nā Demiurge Gods: ka'ōpiopio mau loa, ka mana, ka manawa e loaʻa ai ka waiwai, ka mana, ka hanohano a me ka mahalo, akā ... No ka hāpaiʻana, pono lākou e moe me ke kanaka e like me ka hiki iā lākou. A ʻaʻole maʻalahi kēia e loaʻa.
  A inā he mau kāne like ʻole, a laila aia lākou ma kahi pae ʻokoʻa a ma kahi honua ʻē aʻe. Ua hoʻomanaʻo ʻo Elena i ke mele e pili ana iā Gagarin a ʻoi aku ka kaumaha o kona manaʻo;
  Maopopo anei iā ʻoe ke ʻano o ke kanaka ...
  Hāpai ke ao holoʻokoʻa iā ia ma kona mau lima!
  NA KA MANAO HOOMAIKAI O KE KAIKAINA O TSING I KE AUPUNI
  ʻO ke kaikunāne o Tsar Nicholas II, ʻo Mikhail, ʻaʻole like me ka mōʻaukala maoli, ua hana hoʻoholo. Ua hoʻā ʻo ka Imperial Guard i ke ahi i ka poʻe kipi e hoʻāʻo nei e ʻino i ka Hale Aliʻi Winter. A laila komo nā Cossacks, i makemake ʻia e ke aliʻi, a me nā regiment hanohano i ke kaua.
  Ua make he mau haneri kipi a ua holo kekahi. Ua hopu ikaika na makai i na kipi a me ko lakou mau alakai. ʻO nā Lunamaka'āinana o ka Moku'āina Duma, nāʻohana aliʻi, nā mea kālepa a me nā lālā o ka elite kālā i wikiwiki e hoʻohiki pono iā Tsar Nicholas, a hoʻohiki i kaʻoiaʻiʻo. I loko o ke kaua, ʻoi aku ma mua o ʻeono haneri kipi i make a hoʻokahi a me ka hapa tausani i ʻeha. Ua nalowale nā kiaʻi ma kahi o iwakālua mau kānaka i make, ʻo nā Cossacks he kanalima hou.
  He paio koʻikoʻi, akā ua ola ka autocracy. ʻAʻohe manaʻo hoʻokahi a ʻaʻole alakaʻi hoʻokahi o ka poʻe kipi ma luna. A ma ka laulā, manaʻo ka nui o lākou he hiki ʻole ke hoʻololi i ke ʻano o ke aupuni i ka wā kaua.
  Nui ka poʻe i ʻoluʻolu ʻole iā Tsar Nicholas II, akā paʻakikī ke hāʻawi i kahi koho ʻē aʻe i ke aupuni imperial. Eia kekahi, makaʻu nui ka poʻe waiwai e lilo ke ʻano aupuni repubalika i mea nāwaliwali a palupalu e pale aku i ka poʻe kapitalista mai ka pōloli a me ke kipi proletariat, a me nā mea nona ka ʻāina mai ka poʻe mahiʻai.
  Akā ʻaʻole e hoʻonohonoho ka poʻe ponoʻī i kahi kipi koʻikoʻi. He nawaliwali loa na Bolsheviks a he kakaikahi ka heluna, ua manao ka poe Socialist Revolutionaries no ka hapa nui he maikai ke kipi, aka, e aho ka lanakila mua i ke kaua honua.
  I ka pōkole, ua haunaele a puka mai nā mea a pau! ʻO kekahi mea e like me ke ala hou ʻana i ke koko...A hāmau!
  Ua hāʻawi aku ʻo Nicholas II i kona kaikuaʻana no kāna hoʻoholo ʻana me ka Order of George, degere mua, a hoʻokiʻekiʻe iā ia i ke kūlana o ka general-in-chief, a koho ʻo Mikhail e alakaʻi i ke alo komohana. A ʻo ka ʻaoʻao hema a me Romanian i hoʻokau ʻia ma lalo o Brusilov.
  Ua piʻi ka nui o ka pūʻali koa Lūkini i kahi kokoke i ʻumi miliona kānaka, a ʻo ka mālama ʻana i hoʻokau i kahi ukana kaumaha ma luna o ke aupuni. Ua pono e holomua.
  I ka maloʻo ʻana o nā alanui, ua kū ka pūʻali koa tsarist ma Galicia. Aia ma ka ʻaoʻao o nā pūʻali koa Lūkini ka ʻoi o ka helu. Ua nāwaliwali ka poʻe Austrian i ka morale, a ua haʻalele nui nā regiment me nā Slav. ʻAʻole lawa nā pūʻali Kelemania e hoʻopaʻa i ka ʻenemi.
  No ka mea, ua komo ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa i ke kaua kūʻē i ka Central Powers i ʻApelila. A no laila ua hoʻoholo mua ʻia ka hopena o ka hakakā. Ua hoʻāʻo ka poʻe Kelemania e hoʻonui i ko lākou mau pūʻali ma ke Komohana e lanakila ai i nā Allies a ʻaʻole hiki iā lākou ke hāʻawi i ke kōkua nui iā Austria-Hungary.
  Ua noho na koa Rusia ia Lviv a me kekahi mau kulanakauhale ma Galicia. Ua hana ʻia kekahi mau paila liʻiliʻi. ʻO ka Austrian, patchwork , haʻihaʻi mua e hāʻule koke ana, no laila ua pono nā Kelemania e neʻe i kahi pale makapō ma ke komohana a hoʻolei i nā pūʻali i loko o nā āpau i hana ʻia.
  I ka hoʻomohala ʻana i ko lākou kūleʻa, ua hoʻokokoke nā Lūkini iā Przemysl a hoʻopuni pū i ke kūlanakauhale. Akā ʻo ka hoʻolako ʻana i nā pilikia a me ka hoʻokomo ʻana i nā pūʻulu Kelemania mākaukau hou aku i ke kaua i hoʻolohi i ka holomua. Akā, ua hele ka Romanian Front i ka hoʻouka kaua, a ma hope o kekahi manawa,ʻo ka Western Front kekahi. Ua kū ka hope i kahi hana paʻakikī: e uhaki i ka pale ikaika o Kelemania.
  ʻAʻole i manaʻo ke kaikaina o Tsar ʻo Mikhail he mea hilahila, ua aʻo ʻo ia mai Brusilov a hoʻohana i nā ʻano hana like. Ua hoʻomaka ʻo ia e hoʻomākaukau i kahi hoʻouka kaua ma nā wahi like ʻole he ʻumikumamālua i ka manawa hoʻokahi, i hiki ʻole i nā Kelemania ke hoʻoholo i ke ala o ka hoʻouka kaua nui. Eia kekahi, ua hoʻohana ikaika lākou i ka pale uwahi a me ka hana ʻino i ka pō.
  Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Bucharest e nā pūʻali Lūkini ma ka hema, a ʻo ka hoʻouka ʻana i ke kikowaena i hopena i ka hoʻouka ʻana i ka hema o Vilno.
  Pono ka poʻe Kelemania e hoʻoikaika hou i ko lākou ʻaoʻao hema. Ua hoʻoweliweli ʻia nā pūʻali koa Kelemania e hoʻopaʻa ana iā Riga. Ma lalo o kēia mau kūlana, ua hoʻoholo ka Kaiser e haʻalele i nā mokuʻāina Baltic a hoʻihoʻi i nā pūʻali i ka laina pale Prussian.
  ʻAʻole maikaʻi nā mea no ka hui a me Turkey. Ke nee nei na Rusia a me Beritania ma Asia Uuku, ke hooikaika nei na Farani ia Palesetine ma Suria. Ua nāwaliwali nā ʻOttoman a ʻaʻole mamao loa ko lākou hāʻule ʻana. Eia hou, ua hoʻololi nā Bulgarians. I ka ike ana ua eo mua ko Perusia i ke kaua, a ua hiki aku na koa Rusia i ka palena, ua hookui aku ka moi Slavic i ke kaua ma Auseturia, Tureke a me Geremania.
  ʻOiaʻiʻo, ua hāʻawi kēia i nā poʻo poʻo o nā Kelemania. ʻAʻole hiki iā lākou ke paʻa hou i ka laina mua ma ka Hikina a ua koi ʻia lākou e hoʻi i ka Vistula. Me ka manaʻolana e hoʻopaneʻe ka pale wai maoli i nā pūʻali Lūkini.
  Ua loaʻa i ka hui ma ke komohana nā lanakila ʻāpana wale nō, ʻoiai ua hoʻohana mua lākou i nā kaʻa kaʻa. Akā i kēia manawa ua paʻa ʻo Kelemania i mua, ʻoiai ua koi ʻia e neʻe iki i hope. ʻO ka ʻāpana hema i hoʻoikaika nui.
  ʻAe, ua hoʻololi ʻo tsarist Russia i ka hāʻule a me ka hoʻoilo i ka nui o ke kaua i ka Ottoman Empire.
  ʻO ka hoʻouka kaua ʻana iā Constantinople, mai ka ʻāina a me ke kai, ua pau i ka lanakila o nā mea kaua Lūkini. Ua hāʻule ʻo Tureke, a ua loaʻa iā Rusia nā ʻāina nui, Constantinople a me nā koʻikoʻi e hiki ai i ke Kai Mediterranean.
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki ke hoʻopau i ke kaua ma 1917, akā ua ʻike mua ʻia ka hanu o ka lanakila e nā mea a pau, ʻoi aku ka nui ma mua o 1916.
  Ua hala ka hooilo ma Rusia me na hahau liilii a me na hoikeike, aole nae he mau paio ko'iko'i, me na pilikia o na koa. Ua emi nui paha ka ruble, akā ʻaʻole hiki ke kamaʻilio e pili ana i ka wī.
  Eia naʻe, ua hiki i ka manawa e hoʻopau ai i ke kaua, a ua hoʻomaopopo nā mea a pau i kēia. Hoʻokiʻekiʻe ʻia ʻo Brusilov i ka mākaʻi kahua, ua manaʻo ʻo Brusilov e hāʻawi i ka hahau nui ma ka hema, kahi i nāwaliwali ai ka ʻenemi, a laila huli i ka ʻākau.
  Ua loaʻa i nā Kelemania ko lākou mau pahu kaʻa mua. Akā ʻaʻole liʻiliʻi ko lākou helu no ka loaʻa ʻana o ka hopena koʻikoʻi i ke ala o ke kaua. Loaʻa iā Rūsia kāna mau kaʻa ponoʻī, ʻo ia hoʻi nā pahu pahu Mendeleev. Eia hou, ʻaʻole hiki i ka ʻoihana tsarist ke hana i ka hana nui.
  Akā ua hoʻokumu ʻia ka hana nui o nā kaʻa e nā Pelekane, ʻAmelika a me Farani. ʻO ia hoʻi, ua ʻike ʻia kahi ala hou a ikaika e uhaʻi ai i ka pale, pono e haki i nā kūlana Kelemania.
  Makemake nō hoʻi nā Allies e hoʻopau i ke kaua weliweli i ka hikiwawe. A mai ka hopena o Malaki, ua hoʻomaka lākou e hoʻāʻo e wāwahi i ka pale Kelemania hohonu.
  Ua hoomaka ka hoouka kaua ana o na koa Rusia i ka maloo ana o na alanui ma ka hema. Mahope iho o na lanakila ana mamua, ua ikaika na koa Rusia, aka, ua paa ka poe Auseturia. Ua hoʻopuni ʻia ʻo Budapest i ka hoʻomaka o Mei. A laila hoʻomaka ka neʻe ʻana i Vienna a kāʻalo i ka muliwai Vistula.
  Ua hele pū ka poʻe Italia i ka hoʻouka kaua. Ua hoʻouna ʻo Iapana i kahi pūʻali huakaʻi i ʻEulopa. Ua kaomi ka poʻe Kelemania mai nā ʻaoʻao a pau.
  I ka hoʻokokoke ʻana aku o nā pūʻali koa Lūkini iā Viena, ua pio ʻo Austria-Hungary. Ua hāʻule hope loa ka hoa pili hope o Kelemania. Ma ke Komohana, me ka hoʻohana ʻana i nā hana hoʻomake ma nā ʻaoʻao like ʻole o ke alo, ua holomua nā Allies. A komo mai na koa Rusia mai ka hema a hiki i ka hope o ke alo o Geremania e uhi ana i ka Vistula.
  Ma lalo o kēia mau kūlana, ua ʻike ʻo Chancellor Wilhelm i ke kūlana piha a me ka manaʻolana ʻole o Kelemania, hoʻolaha i ka hoʻopau ʻana o nā hoʻouka kaua āpau ma Iune 22, 1918. ʻO kaʻoiaʻiʻo, ua hoʻokuʻu ka poʻe Kelemania.
  Ua pau ka noho ana o Auseturia-Hunegaria. Ua loaʻa iā Rusia ʻo Galicia, ka ʻāina ʻo Krakow, Bukovina, ʻāpana o Slovenia hikina a me Hungary. Romania Transylvania. ʻO nā mea a pau i koe o Austria-Hungary ʻo Austria liʻiliʻi a me Hungary i hoʻemi nui ʻia. Ua puka mai ʻo Czechoslovakia ma lalo o ka malu o Rusia.
  Ua loaʻa i ka Tsarist Empire mai Kelemania ʻo Klaipeda, Poznan a me ke komo ʻana i ke kai, e ʻoki ana iā East Prussia mai ke kūlanakauhale nui ma o Danzig.
  Pono ʻo Kelemania e hāʻawi i kāna mea i lanakila ai ma mua i ke kenekulia 19 iā Denmark a me Farani. Ua hoʻopaʻi ʻia ʻo ia e uku i nā reparations nui i kēlā me kēia makahiki, a ua kaupalena ʻia ka pūʻali koa i hoʻokahi haneli tausani kānaka.
  A ʻoiaʻiʻo, e like me ka mōʻaukala maoli, kahi ʻāpana demilitarized.
  Ua hoʻonui ʻo Tsarist Russia i kāna mau waiwai ma ka hema. ʻO ka ʻOttoman Empire, e like me ka Austrian Empire, ua pau ka noho ʻana. Ua lawe ʻo Beretania i Iraq, Farani, Suria, a me nā Pelekāne, ʻo Palesetina. Ua loaa ia Rusia o Aremenia, Asia Uuku, a me Constantinople.
  Ua māhele ʻia ka Middle East a me Iran i mau ʻāpana o ka mana. No laila, ua hoʻokō ʻo Tsarist Russia i nā mea waiwai nui.
  Akā, ua lilo ke kaua i nā ola o ʻelua a me ka hapa miliona mau koa, ʻaʻole i helu i nā poʻe kīwila make, nā lilo nui. Ua hāʻule nā waiwai a ua hāʻule ka ʻāina i ka ʻaiʻē.
  ʻOiaʻiʻo, ua ʻae nā hoa aloha e kākau i ka ukupanee ma nā hōʻaiʻē, akā naʻe, ua ʻoi aku ka nui o ka aie - ma kahi o ʻumi piliona rubles gula.
  Akā ua hiki ke hoʻolilo i nā ʻoihana i mālama ʻia e ka poʻe Kelemania.
  Ua kūpaʻa ke kūlana politika ma Tsarist Russia, a ua ulu ka mana o ka mō'ī.
  Ua hoʻohana ʻo Nicholas II i kēia ma ke kāpae ʻana i kāna hōʻike ponoʻī ma ka State Duma. Ua hoʻihoʻi hou ʻia ka Autocracy, a ua hāʻawi piha ʻia ka mana kānāwai i ke tsar.
  ʻO kēia ka mea i hoʻāʻo makaʻu wale i ke kūʻē. Ua luhi ka ʻāina i ke kaua a ʻaʻole makemake i nā haʻalulu hou.
  A hoʻomaka ka hoʻokele waiwai i ka hoʻihoʻi wikiwiki ʻana ma hope o ke kaua! ʻO ka awelika o ka ulu ʻana ma kahi o ʻeiwa pakeneka o kēlā me kēia makahiki a ʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  Ua hoʻokumu ʻia nā ʻoihana holomua hou a ua kūkulu ʻia ka ʻenehana mīkini. Ua ulu ka uku.
  Ua hoʻemi ʻia ka lōʻihi o ka lā hana e ke kānāwai Tsar mai 11.5 hola a i 10.5 hola. A ma mua o nā lā hoʻomaha a ma mua o ka hopena pule a hiki i ka hola 9. Eia kekahi, ua hoʻemi ʻia ka lā hana i ʻeiwa mau hola, inā ma ka liʻiliʻi i ka pō.
  Ma hope o ka hoʻololi ʻana i ke kālā, ua hoʻihoʻi ʻia ke koena gula paʻa o ka ruble. I ka makahiki 1929, ua hiki i ka uku o ka mea hana i 50 rubles i ka malama, me ke kumukuai o ka vodka he 25 kopecks i ka omole. ʻO ia hoʻi, 200 mau ʻōmole i kēlā me kēia mahina. A inā mākou e lawe i ke gula like, ua like kēia me 37 grams o ke gula maʻemaʻe.
  Ua loaʻa ka ʻāina i ka lua, ʻelua wale nō ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa e pili ana i ka hana ʻoihana. ʻO nā manaʻolana no ke aupuni i ʻike nui ʻia, akā ... ua paʻi ke kaumaha nui.
  Ua pili ka hāʻule ʻana i ka honua holoʻokoʻa, me Russia. ʻO ka ʻoiaʻiʻo ka mea i hōʻino nui iā Kelemania a me ʻAmelika. Akā ua hilinaʻi nui ʻo tsarist Rūsia i nā hōʻaiʻē o waho a no laila ʻaʻole hiki ke pale aku i nā haʻalulu a me ka emi ʻana.
  ʻO ka Bolshevik Party i nā makahiki iwakālua i loaʻa i kahi pilikia. Ua haʻalele maoli ʻo Lenin mai ka hakakā ʻana a me ke kipi ma o ka hoʻokomo ʻana iā ia iho i ke kumumanaʻo...a me ke kākau ʻana i ka moʻolelo ʻepekema.
  Ua hui ʻo Vladimir Ilyich iā Herbert Wales ma Beretania a ua manaʻo ʻo ia i ka ʻono no ka moʻolelo ʻepekema. ʻO ka mea nui, mai ka peni a Vladimir Ilyich i hele mai kahi moʻolelo nui a futuristic: "ʻO ka Communism ke ala o ka hauʻoli"! A me kekahi mau hana ʻē aʻe. Ua loaʻa kālā maikaʻi ʻo Lenin mai nā hana moʻokalaleo ʻepekema.
  Ua hoʻokaʻawale ka poʻe Bolshevik i nā Trotskyists a me nā Stalinist. Ua hoʻoholo ʻo Stalin e hoʻi i nā ʻano hana hoʻoweliweli pilikino o ka Narodnaya Volya. Ua lawe ʻo Trotsky i kahi kūlana haʻahaʻa.
  Ke hoʻomau nei ka Socialist Revolutionaries, ʻoiai ʻaʻole he mau pepehi kanaka kālaiʻāina kiʻekiʻe i nā makahiki iwakālua. Ua hoʻoikaika mālie nā kūlana o nā Repubalika a me nā Cadets. ʻOiaʻiʻo, ʻike ʻia ka mōʻī kūʻokoʻa i nā mea a pau he relic kahiko. No laila, ua hoʻomaka hou ka haunaele, nā hahau, nā hōʻikeʻike a hoʻomaka ka haʻalulu o ka noho aliʻi.
  Hiki i ka mōʻī ke hoʻomanaʻo i ka nui ...
  Ua loaʻa i ke aupuni o Nicholas II kahi hopena...i ke kaua! Eia kekahi, ua iini na Generala i ka hoopai no ka pio ana ia Iapana. A maopopo kēia ...
  Ma hope o ke Kaua Honua Mua, ua alakaʻi ʻo Tsarist Russia i kekahi mau hoʻouka kaua liʻiliʻi. Ma ka Middle East, kahi i hoʻopau ai lākou a me ko lākou mau hoa pili i ka honua Arab. Ma Afghanistan.... Ma laila ke kaua i hui pū ʻia me Beretania. Ua lawe ʻo Rūsia i nā ʻāpana ʻākau o Afghanistan, i noho nui ʻia e Uzbeks a me Tajiks, a me Herat. ʻO ka poʻe Pelekania, ma hope o nā kaua ʻino, ua hoʻopio naʻe i ka hema. Noho aupuni ponoʻī i ke kikowaena o Afghanistan.
  Ua paʻa mau ʻo Iran i ke ʻano o ke aupuni, akā ʻaʻole mamao loa kona māhele.
  Akā ʻo ka hakakā nui o nā pono i loaʻa ma Iapana. Eia kekahi, i ka makahiki 1931, ua hoʻokumu ka poʻe Kepanī i kahi aupuni papeti ma Manchuria a hoʻomaka i kahi hana ʻino ma Kina.
  ʻO ia ke kumu o ke kaua hou.
  I kēia manawa, ua hiki i ka pūʻali Lūkini ke hoʻonui i kāna mau ʻauwaʻa pahu a hana i kahi mokulele ikaika loa. I ka lewa, ua ʻike ʻia ka haʻahaʻa o Iapana, a ua ʻoi aku ka nui o ka pūʻali koa honua o Rūsia, a ʻoi aku paha ka mākaukau kaua.
  Ua kauoha ʻia ka ʻAuwaʻa Pākīpika e ka Admiral Kolchak kaao. Ua make mua ka Naita o ka Papa o St. Andrew the First-Called, Brusilov, i keia manawa, aka, ua noho mau kana mau haumana akamai.
  ʻAʻole i lanakila ke kaua no Iapana mai kinohi mai. ʻO nā pūkaua Lūkini: Denikin, Wrangel, Kaleidin, ma lalo o ke alakaʻi holoʻokoʻa a ke kaikunāne Tsar ʻo Mikhail Romanov, ua hana ikaika a akamai. He hopena ka ʻike o ke Kaua Honua Mua, a ua noʻonoʻo ʻia nā hewa i ka hakakā ʻana o 1904-1905.
  ʻO nā pahu māmā o Prokhorov, he mea hiki ʻole ke hoʻololi ʻia i ke kaua manuver, ua maikaʻi nō hoʻi. I kekahi hihia, he ʻokoʻa pūʻali koa Lūkini ia, a he kaua ʻokoʻa loa.
  Eia naʻe, i ka wā o ke kaua mua me ka samurai, inā ua pani ʻia ʻo Kuropatkin e kahi alakaʻi akamai a hoʻoholo, ʻo ka hopena o ke kaua, ʻoiaʻiʻo, ʻokoʻa loa.
  Eia naʻe, i loko o ʻelua mahina ua hoʻopilikia ʻia ʻo Port Arthur e nā koa Lūkini, a ua hahau ʻia nā Iapana. ʻElua mahina ma hope mai, ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Korea a pau, a ua lawe ʻia ke kūlanakauhale pā kaua e ka ʻino.
  Ma ke kai, hoʻouka kaua me nā pae like ʻole o ka lanakila. A hiki i ka hōʻea ʻana o nā pūʻali koa Baltic a me Black Sea. Ua pio loa ka Aina o ka La Hikina, a ua pae aku lakou i na koa ma Hokkaido. Ua koi ʻia ʻo Iapana e kau inoa i kahi maluhia hoʻohaʻahaʻa. E hoʻihoʻi iā Manchuria, Port Arthur, kekahi mau waiwai i hoʻopio ʻia mai ka poʻe Kelemania, ʻo Sakhalin hema a me ke kualapa Kuril. A i ka manawa like e uku i ka indemnity, kahi kālā maʻemaʻe - hoʻokahi piliona rubles gula.
  ʻO ka lanakila i hoʻoikaika i ke kūlana o ka Autocracy, a laila hāʻawi ka Great Depression i ka piʻi wikiwiki o ka hoʻokele waiwai.
  Ma Kelemānia, e like me ka moʻolelo maoli, ua lilo ʻo Hitler i ka mana, akā ʻaʻole ʻae ʻia ʻo ia e holo hihiu. ʻO ka mea nui, ʻo ka hoʻāʻo ʻana e hoʻihoʻi i ka hoʻopaʻa inoa honua i kū i ke kūʻē ikaika mai Rūsia a me Farani. ʻOiai ua hana ʻia nā ʻae liʻiliʻi e pili ana i ka hiki ke kaua. Ua ʻae ʻia ka nui o ka pūʻali e hoʻonui ʻia mai hoʻokahi haneri tausani a i ʻelua haneri me kanalima. Eia hou, ua hoʻihoʻi ʻo Hitler i ka mana o ka ʻāpana demilitarized i Kelemania.
  A ke ulu nei nā pilikia dynastic ma Tsarist Russia. Ua make ka hoʻoilina o ka noho aliʻi, ʻo Tsarevich Alexei ... Ua hoʻonele ʻia ke kaikunāne o Tsar ʻo Mikhail Romanov i nā kuleana hoʻoilina. A ua lilo maoli ʻo Kirill Vladimirovich Romanov i hoʻoilina. Akā, ua komo kēia kanaka i ka ʻona a me ka ʻona. Hoʻohaʻahaʻa loa ʻia...
  No laila ʻo wai ka mea e kūleʻa iā Tsar Nicholas II? ʻO ke kaikunāne o Tsar ʻo Mikhail, ma hope o ka lanakila ʻana ma luna o Iapana, ua loaʻa iā ia ke kūlana generalissimo a ua hauʻoli i ka kaulana nui. Ua lilo ʻo ia i lālā mua o ka ʻohana aliʻi ma ka moʻolelo o Imperial Russia i loaʻa i kēlā kūlana kiʻekiʻe. A nui ka poʻe i makemake e ʻike iā ia ma ka noho aliʻi.
  ʻOiaʻiʻo, ʻo Nicholas II ponoʻī - he mea inu ʻole, me ka ʻole o nā maʻamau maikaʻi ʻole, ka mea i hana mau i ka gymnastics - ua ikaika loa ia a me he mea lā ʻo kona noho aliʻi ʻana ka lōʻihi loa ma ka mōʻaukala Lūkini. Akā, ua hāpai ʻo Stalin i ka hoʻāʻo pepehi kanaka nui loa mai ka manawa o Alexander II. ʻOiai me he mea lā, he aha ka manaʻo?
  I kekahi hihia, ua lilo ʻo 1937 i makahiki weliweli. Ua pepehi ʻia ʻo Tsar Nicholas II, a me ia pū kekahi, ʻelua mau kuhina i make, a me ʻekolu mau kakini aliʻi, a hāʻule kekahi hapa o ka Winter Palace.
  Ua hoʻohana ka poʻe hoʻoweliweli i ka ʻōnaehana hoʻoheheʻe i kaʻu a kanu ʻoi aku ma mua o hoʻokahi ton o aminolon.
  No laila, ua komo kekahi hanana koʻikoʻi i loko o ka mōʻaukala. Pela i pau ai ke au o Tsar Nicholas II. ʻAʻole i hoʻomaka ke kapa ʻia ʻana o ke aliʻi he nui a weliweli. Ua kapa aku ka poe aloha ole i ka Emepera iaia he koko, no ka mea, ua nui ke koko i hookaheia iloko o kona aupuni. ʻO ka mea i mālama me ka mahalo, he Naʻi Aupuni. Mahuahua ka nui o na aina malalo ona ma Rus. Ua ʻike ʻia kekahi ʻāina nui ma Kina: Zheltorossiya.
  ʻO ka huina, he 43 makahiki ka lōʻihi o ke aupuni. ʻO'Ivan the Terrible wale nō i noho aliʻi lōʻihi, a me ka inoa. Akā ʻoiai ua lawe ʻo ia i ka noho aliʻi no ʻekolu makahiki, ʻoi aku ka pōkole o ka manawa o ka mana.
  Akā ʻo ka hoʻoilina pono, ʻo Kirill Vladimirovich Romanov, ua piʻi naʻe i ka noho aliʻi. ʻAʻole ʻo ia i noho aliʻi no ka lōʻihi - ma kahi o hoʻokahi makahiki, akā ua hoʻokō ʻo ia i ka hoʻoikaika ʻana i ke ʻano o ka mōʻaukala. ʻO ia hoʻi, ua ʻae ʻo ia iā Adolf Hitler e hoʻokō i ka Anschluss o Austria. ʻO ka mea i manaʻo ʻia e pili ana i ka pono o nā kānaka i ka hoʻoholo ponoʻī ʻana a, i manaʻo ʻia, ma kēia ala e ʻoi aku ka hoʻonohonoho. Ua ʻae ʻia ka Anschluss o ʻAuseturia a me Mussolini.
  Pela i hoonui ai o Geremania a ua oi aku kona heluna kanaka i kanawalu miliona. ʻAʻole e haʻi aku ua paipai ʻo Hitler i ka hānau ʻana. Ma lalo o Adolf the Demoniac, ua ulu ʻo ia i hoʻokahi manawa a me ka hapa.
  Ua hoʻomaka ke kaua kīwila ma Sepania, akā ua ʻoi aku ka wikiwiki o ka pau ʻana, ʻoiai ʻaʻohe Soviet Union, nāna i kōkua i ka hui ʻēheu hema ma Madrid.
  Akā, ua lilo ʻo Franco i hoa pili no ka Fuhrer. A ua kuʻi ka Tsar Vladimir III hou me Pelekane.
  Paʻakikī maoli ke kūlana. He puʻupuʻu i piha i ke Kaua Honua ʻElua. A he pōʻai hou o ka hakakā. ʻAʻole i māhele ʻia ʻo Iran, a ʻo kēia ka ʻāina Islam hope loa i kūʻokoʻa kūʻokoʻa. Na Rusia a me Beretania ka manao no ia mea. Piʻoloke loa nā mea ma ka Hikina Waena. ʻO nā ʻāina ʻo Rusia, Farani, a me Beretania, ua hui pū ʻia a paʻakikī hoʻi e mālama.
  Ke hāʻule nui nei ʻo ʻEnelani ma hope o Rūsia a me Kelemania ikaika loa. Akā ʻo nā kolone nui loa he Pelekane. Akā, ua nāwaliwali ka mana o ka lei aliʻi, ua aneane kūʻokoʻa ʻo Canada. ʻO ʻApelika Hema kekahi aupuni, e like me Australia. Ma Inia, nawaliwali ke kulana Beritania. ʻOiaʻiʻo, aia ka makemake e pana i ka liona.
  Ke ho'āʻo nei ʻo Hitler e pāʻani ma nā ʻaoʻao ʻelua. A i ʻole e noi ʻo ia i ke kākoʻo o Farani, Pelekane, Italia a me Iapana. I mea e hōʻuluʻulu ai nā mea a pau iā Tsarist Russia a puʻunaue i kāna mau waiwai nui.
  A i ʻole e ʻimi i ka loaʻa ʻana o ka teritori ma ke Komohana, akā ma kahi kuʻikahi me Russia.
  He kanaka ʻino a kumu ʻole ʻo Hitler, a ma ke ʻano laulā, ʻaʻole ʻo ia e manaʻo i ka mea āna e komo ai i loko o kahi hui hui ʻoiai ʻo ia ka mea e pono ai iā ia.
  ʻO ka ʻōpio hou ʻo Tsar Vladimir kekahi moeʻuhane e iho i ka mōʻaukala ma ke ʻano he lanakila nui a makemake ʻo ia e lawe i nā kolone mai Beretania a me Farani. ʻO ka'ōlelo koʻikoʻi,ʻaʻohe mea i koe e lawe mai ka poʻe Kelemānia. No laila, kūpono loa ka hui pū ʻana me Kelemania.
  Ua hoʻopio ʻo Italia i ʻAitiopa a makemake pū i nā hana hou. ʻO Mussolini ka makemake nui loa. ʻAʻohe ona manaʻo inā hele ʻo ia i ka hikina a i ke komohana paha. Aka, ma Farani, aole makemake nui na kanaka e kaua. Noho ka Pacifism ma laila, a koho ʻia ke aupuni. ʻAʻohe ala e loaʻa ai kahi hoa ikaika. A ʻo Tsarist Russia, me kona helu hānau maʻamau a me ka emi mau o ka make, he hoa paio ikaika loa. Ke ulu nei ka heluna kanaka o Tsarist Russia ma kahi o ʻekolu pakeneka o ka makahiki. Ua emi ka make o nā pēpē, akā ʻaʻole i hala ke ʻano o nā ʻohana nui, a ua momona nā ʻohana hana. Ke lawe nei i ka loaʻa ʻana o ka ʻāina, me ka nui o Kina, a me ka ʻāina ʻo Mongolia, a ma ʻEulopa a me Tureke, ʻoi aku ka nui o ka Tsarist Russia ma 1940 ma mua o 400 miliona i hoʻohālikelike ʻia me 1913, i ka wā he 180 miliona. A he mana kontinental kēia... He emi iho ka 50 miliona o Beritania a me Farani ma ko lakou mau kaona nui, a me na panalaau. Akā, nāwaliwali nā pūʻali colonial i ka morale a ʻaʻole liʻiliʻi ka mana kaua. No laila ua ʻoi aku ka nāwaliwali o nā pūʻali koa komohana.
  Ua koho ka Fuhrer i kuikahi me Rusia e ku e i ke Komohana.
  I ka makahiki 1939, ua māhele ʻia ʻo Czechoslovakia. Ua komo pū ʻo Kelemania i ka Sudetenland. Ua hoʻoikaika ka poʻe Kelemania i ka pūʻali koa a hana i nā kolamu pahu. ʻAʻole hoʻi i kū mālie ʻo Tsarist Russia, he ʻelima miliona a me ʻelima haneli mau pūʻali koa i ka wā maluhia.
  Ma Tsarist Russia, ua lōʻihi ka hana ʻana o nā kaʻa koʻikoʻi a me nā mokulele hoʻolālā, me nā mokulele me ʻewalu mau ʻenekini. He kanakolu wale nō kaʻa kaʻa kaumaha ma Farani, a ua kahiko lākou. ʻAʻohe kaʻa kaumaha o Pelekane. ʻAe, ʻo Kelemania kekahi, ʻaʻohe mea i ʻoi aku ke kaumaha ma mua o iwakālua mau tona. ʻOi aku ma mua o ʻehā haneli kaʻa kaʻa o ʻAmelika.
  Ua hoʻoholo ʻo Hitler ʻaʻole pono ia e hoʻopaneʻe a hahau i ka lā 15 o Mei, 1940. He maikaʻi wale ke aniau a ua mākaukau nā mea a pau. A oi a emi mai paha i makaukau.
  Ua hoʻomaka ʻo Tsarist Russia i kahi hoʻouka kaua ma India a me nā waiwai colonial ʻē aʻe. Ua hoʻouka ka pūʻali koa Lūkini i nā kūlana pale maikaʻi ʻole. He liʻiliʻi nā pūʻali koa o ka lāhui Pelekania a me Palani ponoʻī, a ʻaʻole makemake maoli nā ʻāpana colonial e make no kahi manaʻo a aupuni ʻē iā lākou. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻo wai ka ʻōlelo Pelekane iā lākou? ʻO ka poʻe hoʻomāinoino, ka poʻe hoʻoluhi, nā powa a i ʻole ka poʻe hoʻomaloka. Aole paha e oi aku ka hewa o na Rusia mamua o lakou, i make ai lakou no ke aupuni o ka Liona a me ka moa.
  No laila ke neʻe nei ka pūʻali tsarist, e lanakila ana i ka palaualelo a me ke kūpaʻa. Aka, ua hiki no i na Geremania ke lanakila i na koa Farani, Enelani, Belegiuma a me Holani iloko o ka mahina a me ka hapa.
  No laila, ua nalowale ʻo Churchill i ke kākoʻo o kāna mau hoa pili. ʻAʻole i hoʻokō ʻia ka manaʻo e komo ʻo ʻAmelika i ke kaua. ʻAʻole i ʻike ʻia ʻo Roosevelt e ka manaʻo paʻa o Stenka Razin. A laila e hele kūʻē kēlā mau pūʻali iā ʻAmelika.
  Piʻi ka pūʻali koa Lūkini ma waena o ʻApelika a me ʻAsia i ka huakaʻi; ʻoi aku ka nui o nā pilikia mai ka ʻāina a me ka lōʻihi o nā kamaʻilio ma mua o nā pūʻali ʻenemi. ʻO ka nele o nā alanui, ʻoi aku hoʻi ma ʻApelika, he hopena kekahi. Akā, ʻo ke koa Lūkini unpretentious me ka wiwo ʻole a lanakila i nā pilikia āpau.
  Hiki i nā Kelemania ke hoʻoili i nā pūʻali koa i ʻApelika me ka pilikia. Ua hoʻopaneʻe ʻia ka neʻe ʻana ma Gibraltar ma muli o ke kūpaʻa paʻakikī o Franco. A pono mākou e hoʻoili i nā pūʻali ma ke kai. Ua hele ka poʻe Lūkini i ʻApelika, ma ʻAigupita, a ʻoi aku ka maʻalahi no lākou. Ua hopu no hoi o Italia i na mea a pau e hiki ai iaia ke hopu, a ma keia mea, ua loaa ia Mussolini ka paa o ka boa.
  ʻAʻole i hoʻopaʻa ʻia ka pae ʻana ma ka metropolis i ka makahiki 1940. Ma ke kaua ea, ma muli o ka hala ʻole o Rūsia, ua ola ʻo Beretania. Akā, pono e ʻōlelo ʻia ʻaʻole makemake ʻo Tsar Vladimir Kirillovich naʻauao e hoʻopio ʻo Beretania ma mua o ka manawa, akā ua manaʻo maoli ʻo ia e hopu i kona mau panalāʻau ʻĀsia a me ʻApelika.
  Ma hea e hele ai ʻo Pelekane? Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻohe ona mālama, me ka ʻole o nā kolone a me nā mea maka - ʻo kona hāʻule ʻana he mea ia o ka manawa.
  I ka hoʻoilo a me Malaki 1941, ua hōʻea hope nā pūʻali Lūkini i ʻApelika Hema a lanakila i ka Dominion ʻApelika hope loa. ʻAʻole i hāʻule ka hoʻāʻo ʻana o Pelekane e noho ma Madagascar, a ma Mei 1941, ua hoʻokō ʻia kahi pae ʻana me ka lanakila ma hope.
  Ua hakakā ʻo Iapana ma ka ʻaoʻao o Rūsia i ke kaua, a ua hoʻokō i ka hopu ʻana i kekahi mea ma ka Moana Pākīpika. ʻO ke kauwela o 1941 ka manawa o ka hoʻouka kaua nui ʻana i ke kūlanakauhale nui o Pelekane.
  Ua hoʻouka ka mokulele Lūkini a me Kelemania iā Lākana a me nā kūlanakauhale ʻē aʻe o ka Emepera Pelekane. A ma ka lā 8 o Nowemapa, ka lā hoʻomanaʻo o ka Munich putsch, ua hoʻokō ʻia ka pae ʻana.
  He umikumamaono la ka hakaka ana, a lanakila no na koa Rusia a me Geremania.
  ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ua hoʻopau kēia i ke Kaua Honua ʻElua. Ua hoʻololiʻia he emi koko a lōʻihi ma mua o ka moʻolelo maoli. A ua ʻike nui ʻia ka hoʻoikaika a hoʻonui i ka waiwai o Rūsia. ʻOi loa ma ʻApelika a me ʻAsia.
  Ua hiki mai kekahi manawa maluhia. ʻO Rūsia a me Kelemānia e ʻeli iho ana i kā lākou mau lanakila ʻāina. ʻO ke Aupuni ʻEkolu: ʻo Belegiuma, Holani, kokoke i ka hapalua o Farani, a me Morocco, kahi hapa o Algeria a me nā ʻāina kikowaena. ʻOiaʻiʻo, ma muli o ke kūlana o Franco a me ka manaʻo ʻole o Hitler, ʻaʻole i loaʻa i ka poʻe Kelemania ka manawa e neʻe aku ai i ka ʻāina Equatorial o Farani, a hāʻule lākou i ka pūʻali koa Lūkini.
  Eia naʻe, ua loaʻa iā Kelemania kahi ʻāpana maikaʻi o ka ʻāina ʻApelika, ʻoi aku ka nui o kona ʻāina ponoʻī ma kahi. ʻO ka ʻāpana o nā ʻāina ʻekolu o Reich, e noʻonoʻo ana i ka loaʻa ʻana o ʻEulopa, ʻoi aku ma mua o ka ʻekolu. A inā mākou e helu mai nā palena mai ka makahiki 1937, e noʻonoʻo ana iā Austria, Sudetenland, a me Czech Republic ma ke ʻano he pale, a laila ʻehā manawa.
  No laila ua lawa ka poʻe Kelemania i ka ʻeli ʻana, haku a assimilate. Eia kekahi, ua hoʻonui ʻo Rūsia i kāna mau ʻāina colonial, a hiki ʻole ke hoʻomalu i kēia mau mea āpau.
  A loaʻa iā Italia ka nui: no ka laʻana, ʻo ka hapa nui o Sudan, Somalia, Uganda a me kekahi mau loaʻa ʻē aʻe, ʻo Tunisia.
  No laila, ua hoʻopau ʻia ka hoʻoponopono hou ʻana o ka honua i kēia manawa. Akā, e like me kā lākou e ʻōlelo nei, ma hope o ka manawa, hoʻomaka ka manaʻo e hōʻike iā lākou iho.
  ʻAʻole i hoʻomaka ʻo ʻAmelika e hana koʻikoʻi i ka papahana atomic. Ma Kelemania fascist a me Rusia, ua ʻoluʻolu ke ʻano. ʻAʻole lawa ka ulu ʻana o Iapana e huki iā ia, a ua lilo ʻo Beretania a me Farani i mau ʻāina vassal no ka Third Reich a me Russia.
  No laila ua lohi ka ʻike ʻana o nā mea kaua nuklea no kekahi manawa.
  Akā ʻo ka holomua, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hiki ke hoʻopau ʻia. Ke hana nei nā physicists, ke ulu nei ke kumumanaʻo, e like me nā hoʻokolohua hoʻokolohua. Akā, pono kahi papahana nuklea i ka makemake o ka moku'āina. Ua loaʻa iā Tsarist Russia nā hopohopo a me nā lilo e pili ana i ka hoʻonui ʻana o kona ʻāina. Akā, no kekahi kumu, ua huhū ʻo Hitler i kēlā mau manaʻo o kahi papahana nuklea a ua manaʻoʻiʻo ʻo ka papahana atomika e hoʻopau wale i ke kālā.
  Eia kekahi, ʻo ka pūʻali koa honua a me ka mokulele ʻo Rūsia ka mea ikaika a nui loa ma ka honua, a ke ulu pū nei ka navy, ʻoi aku ka nui o ka ulu waiwai.
  Ua makemake na luna nui o ka tsarist a me na ilamuku e kukulu i ka hale pahu, hana i na mokulele, na mea lawe mokulele a me na moku kaua. No ke aha lākou e pono ai i nā moʻolelo moʻolelo e pili ana i nā pōkā nuklea? ʻO ia hoʻi, ʻaʻohe manaʻo o nā Kelemania a me nā Lūkini i kēia pilikia.
  Eia kekahi, ua lawa nā mea maka i ʻole e hopohopo e pili ana i nā kumuwaiwai ikehu, ma ka liʻiliʻi loa i ka wā e hiki mai ana.
  No laila, ʻoiai ke anuanu o ka Pentagon a me ka Hale Paʻa, ua hāʻawi ʻia ka hana i ʻAmelika Hui Pū ʻIa. Eia kekahi, ʻaʻole kēia he mea hopohopo wale nō e hele ʻoi aku ka poʻe Lūkini a i ʻole Kelemania a hoʻokau i ke koʻikoʻi i ka New World, akā no ka hoʻokele waiwai.
  I ka lilo ʻana o ka manawa e loaʻa ai ka aila mai ʻAsia, ʻApelika, a me ka Middle East, ua loaʻa iā ʻAmelika kona mau luawai ponoʻī ma Texas, Florida, a hoʻomaka i ka hoʻomohala ʻana ma Alaska.
  Akā ke ulu nei ka heluna kanaka US. ʻAʻole i hoʻonāwaliwali ʻia ka neʻe ʻana ma Rusia, a ua hoʻomau ka nui o ka heluna kanaka. Ua ʻae ʻia nā ʻeleʻele a me nā Arab e haʻalele i ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  Ke ulu nei ka hoʻokele waiwai o ʻAmelika, a ʻoi aku ka nui o nā kaʻa.
  A ua hoʻomaka ka ʻimi no ka wahie nuklea a me ka hopena atomika e hiki ke hāʻawi i ka ikehu nui.
  He ʻumi makahiki i hala mai ka pau ʻana o ke Kaua Honua II. He mea kaua hou ko Hitler Kelemānia: ʻo nā mokulele diski hiki ke lele wale me ka wikiwiki loa, akā, ʻaʻole hoʻi e hoʻomau ʻia mai ke ahi liʻiliʻi.
  Eia kekahi, ua hoʻokō ka poʻe Kelemania i ka hoʻomaka ʻana i kahi satellite artificial ma luna o ka orbit, a ʻo ka mea nui loa, i Iune 1951, ke kanaka mua i ka lewa.
  Ua lohi iki ʻo Tsarist Russia, a i ʻAukake o kēia makahiki wale nō ka holomua. Ma Italia fascist, ua hoʻololi i ka makahiki hoʻokahi. Ua make ʻo Benedito Mussolini, ka mea hakakā no ka inoa ʻo Julius Caesar. Ma keʻano laulā, ua lanakila ka dictator Italia i ka hoʻokele. Ma ka noʻonoʻo ʻana i ka hoʻopio ʻana ma ʻApelika, me ʻAitiopa, ʻo ka ʻāina i hoʻomalu ʻia e Italia ua ulu kokoke ʻekolu a me ka hapa i kona wā e noho aliʻi ana. Eia kekahi, ua hoʻokō ʻo Benedito ma ʻEulopa e ʻoki i kahi ʻāpana o Farani me Toulon.
  ʻAʻole naʻe lākou i ʻae iā ia e hele i Albania a me Helene - ʻo ia nā ʻāina i loko o ka pā o ka mana o ke aupuni Lūkini.
  ʻO Benedito, ʻoiaʻiʻo, hiki ke kapa ʻia he mea nui a lanakila, ʻoiai ʻaʻole i ʻālohilohi ka pūʻali koa Italia me kāna mau hana. Akā, ʻo kāna keiki a me kāna hoʻoilina, ʻaʻole ia i ʻoi aku ka hewa ma mua o kona makua kāne.
  A ua lawe ʻo ia i ka hāʻule o 1951 a hoʻouka iā Albania a me Helene ... ʻAʻohe mea kupanaha ke ʻōlelo nei lākou ua hoʻomaka nā kaua nui a pau me he mea lā.
  Ua hauʻoli ʻo Vladimir ke Kolu i kēia. Nui ka waiwai o Italia ma ʻApelika, ʻoi aku ka nui ma mua o ko Kelemania. No laila no ke aha e ʻohi ʻole ai iā lākou inā he kumu nui?
  Ua hoʻomaka nā pūʻali Lūkini i ka hoʻouka kaua ma Nowemapa 7, 1951, e hoʻouka ana iā ʻAitiopa, Libya a me Sudan. ʻOi aku ka ikaika o nā hui Lūkini, ʻoi aku ka nui a ʻoi aku ka mākaukau kaua ma mua o ka Italia.
  No laila ua hoʻomaka koke lākou e luku i ka pūʻali pasta ... Akā ʻaʻohe mea i manaʻo, me ka ʻole o ka ʻōlelo aʻo ʻana, e puka mai ʻo Adolf Hitler ma ka ʻaoʻao o Mussolini Jr.
  ʻOiai inā ʻoe e nānā iā ia, ʻaʻohe mea i manaʻo ʻole ʻia.
  Ua lilo ʻo Kelemania i ke Kaua Honua Mua iā Rūsia a lilo ka ʻāina nui loa ma Rusia. A inā hiki i nā Kelemania ke loaʻa hou i kā lākou mea i nalowale ma ke Komohana me ka hoihoi, a laila ma ka Hikina, me ka ʻōlelo ʻoiaʻiʻo, ua waiho ʻole ʻia lākou.
  No laila, ua manaʻo maoli ʻo Hitler i kāna mau mea kaua hou, ʻoi aku ka disco a me nā mea lele lele. Eia kekahi, ua manaʻo ka Fuhrer i kēia manawa e maʻalahi ka hakakā me Rusia ma mua o ke Kaua Honua Mua, ʻoiai ʻo Kelemania a me Italia e alakaʻi i ka hui me ka loaʻa ʻole o ka lua.
  Ua helu pū ʻia ʻo Iapana, i hōʻeha ʻia e nā Lūkini, e komo pū i ke kaua ma ka Hikina mamao a nakinaki i ka ʻenemi ma laila. Malia paha e hui pū ʻo Pokukala a me Sepania i ka hui ʻana, e like me Pelekane a me Farani? ʻOi aku ko lākou kokoke i Kelemānia ma mua o Rusia. A ua paʻa kekahi mau manaʻolana ma USA!
  Eia kekahi, ua kūkulu ʻo ʻAmelika i kahi pūʻali koa kupaianaha, nā mea lawe mokulele he nui a hoʻoponopono hou i kāna mau ʻauwaʻa pahu - ʻoiai ʻaʻole ia i haʻahaʻa i ka nui a me ka maikaʻi i nā kaʻa pūʻali o ka Honua Kahiko.
  ʻO ka ʻōnaehana kaiapili ma Tsarist Russia i noho autocratic a he mōʻī kūʻokoʻa. Ua loaʻa i ke Tsar a me ka Emepera o All Rus ' ka mana piha: hoʻokō, kānāwai a me ka hoʻokolokolo. ʻAʻole hiki i ka ʻahaʻōlelo. Aia kekahi ʻAha Mokuʻāina o nā poʻe i koho ʻia e ka mōʻī, akā he mau kuleana aʻoaʻo wale nō. Na ke alii ponoi i hoopuka i na kanawai, a me na kauoha. Ua loaʻa iā ia ke kuleana e hoʻokō a kala aku, ʻoiai, ʻoiaʻiʻo, aia kekahi hoʻokolokolo. Ua hoʻopau ʻia nā hoʻokolokolo jury ma hope o ka pepehi ʻia ʻana o Nicholas II, no laila ua koho ʻia ka ʻaha hoʻokolokolo a hoʻopau ʻia e ke tsar a i ʻole nā luna i koho ʻia e ka mōʻī.
  Ua loaʻa i kēia ʻōnaehana kona mau pono a me nā hemahema. Ma kekahi ʻaoʻao, hiki i ka Emepera ke hoʻoponopono koke i kēia a i kēlā pilikia me ka ʻole o nā hoʻopaʻapaʻa a i ʻole nā ʻaelike, akā ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ʻo ka manaʻo nui o ka mana ma ka lima hoʻokahi i kāohi i ka hana a hāʻawi i nā manawa nui i ka ʻoihana. Ua hānau ʻia nā mea punahele like ʻole a me nā mea punahele. ʻAʻole ʻike ʻia ʻo Vladimir e ka hoʻokamani nui a me ka hilinaʻi male. ʻOiai ʻaʻole nui ka mana o nā wahine i kāna mau kulekele.
  Ma ke kahua o ka hale kaʻa, ua nui nā kaʻa ikaika a me nā kaʻa koʻikoʻi ʻo Tsarist Russia. Eia naʻe, ua hōʻike ka ʻike o nā hana kaua ma ʻApelika he mea nui loa ka hana hoʻokele o ka pahu. ʻO ka hopena, ʻaʻole i hele ka pahu nui Lūkini ma mua o kanahākumamālima mau tona. No ka mea ʻoi aku ka nui o ke kaumaha i hana i nā pilikia me ka hiki ʻana i ka ʻāina, ʻoiai me nā ala ākea.
  Ua makemake ke tsar i nā kaʻa koʻikoʻi, akā ua hoʻohuli kona mau kākāʻōlelo i ka mōʻī mai ka hoʻokomo ʻana iā lākou i ka hana nui. Akā ua loaʻa ka mīkini kanaono-toni i ʻelua kaukani kope. A ʻo ka tank kaulana loa, ʻo "Nikolai" - 3, i hana ʻia i kanaonokumamākolu tausani.
  A he kanahakumamālima mau tona ke kaumaha o ka mīkini, a he 122 millimeters ka pū. ʻO ka pale kaua mua he ʻelua haneli millimeters, ʻo ka hope a me nā ʻaoʻao he 120 millimeters, he ʻano maʻamau ka hoʻolālā.
  Ua makemake nui ʻo Hitler i nā mīkini kaumaha. A makemake wau e kiʻekiʻe ma luna o Nikolai i loko o kahi pahu hana. Ua pehu ke kaʻa Kelemania i ke kaumaha a hiki i 75 tons, a ʻo kēia ka palena, no ka mea he paʻakikī loa ka lawe ʻana ma nā laina kaʻaahi.
  ʻO ke kaʻa Kelemania i hoʻopaʻa ʻia me kahi mea kaua 128-mm, he 250 mm ka pale kaua mua, a me ka ʻaoʻao a me ka pale hope o 180. ʻO ka hoʻonohonoho ʻana hoʻi kokoke i ka mea kahiko.
  Ma ka helu, ʻekolu manawa i emi iho ka pahu Kelemania i ka Soviet. ʻAʻole e haʻi i nā pilikia o ka hoʻohana ʻana i nā mīkini kaumaha loa.
  Eia naʻe, ua hoʻopuehu ʻia nā mea hana Lūkini ma nā wahi ākea, a ma ka ʻāpana ʻEulopa o ka mua aia kahi kūlike i ka helu o nā kaʻa a me nā infantry. ʻOiai ma ka laulā, ʻoi aku ka nui o ka pūʻali Lūkini ma mua o ko Kelemania. A he nui ka heluna kanaka o Rūsia: ʻo ia nō ʻo India, Kina, ka hapa nui o ʻApelika, ka Middle East, Peresia, Indochina a me nā mea hou aku.
  ʻOiaʻiʻo, ʻo ka hoʻoholo ʻana a Hitler e hoʻouka iā Tsarist Russia, me ka noʻonoʻo ʻana aia ʻo Iapana a me Italia ma kona ʻaoʻao, a ʻo Farani a me Beretania paha, he piliwaiwai nui. Akā ʻo ka Fuhrer he mea hoʻokalakupua nui.
  Pono e hoʻomaopopo ʻia ʻaʻole maikaʻi loa nā mokulele disk i hoʻopaʻa ʻia e ka Third Reich i kēlā mau manaʻolana kiʻekiʻe. ʻO ka hana ʻana i kahi mokulele laminar ikaika i alakaʻi ʻia i ka hoʻohana ʻana i ka wahie, a ʻo ka manawa lele o nā mea lele lele ua lilo i mea pōkole. No laila hiki iā lākou ke hana, me ka noʻonoʻo ʻana i ka wikiwiki nui ma nā mamao koʻikoʻi ʻole. Eia kekahi, ua pale ka laminar flow i ka disc mai nā lima liʻiliʻi, akā ua pale i ke kī ʻana mai kahi saucer lele.
  No laila hiki i ka poʻe Kelemania ke hoʻokuʻu wale i nā missiles i hoʻomalu ʻia i ka lekiō mai kā lākou diskettes, a laila ma kahi kihi haiki, a i ʻole ma ka hoʻopau ʻana i ke kahe laminar, akā i ka manawa like e lilo i mea palupalu.
  Akā, i kekahi hihia, ua hoʻoholo ʻo Hitler e hoʻouka iā Rūsia a hoʻolei i kāna mau kāleka i ka pāʻani. Eia kekahi, hopohopo ka fascist inā e pio ʻo Italia, e hoʻouka pū lākou iā ia. He ʻumi kāna a ʻaʻole hilinaʻi i kekahi.
  I ka wā mua, ua lanakila nā Nazis ma muli o ke kahaha o ka hoʻouka ʻana a me ka hoʻonohonoho maikaʻi ʻana o kā lākou pūʻali koa. Akā ua koho maikaʻi ʻia ka manawa o ka hoʻouka ʻana. Ua hoʻomaka ka hau i ka hāʻule ʻana a ua paʻi nā kaʻa. Ua hiki i ka Fritz ke hopu i kahi hapa o Polani, me Krakow, akā ua paʻa ma kahi kokoke i Warsaw.
  Ke wili nei ka mikini koa o Rusia... Ua komo o Iapana, e like me ka Fuhrer i manao ai, i ke kaua, aka, aole i oi aku kona mau auwaa maluna o ka mokukaua Pakipika o Rusia, a ua like na kaua. A ʻaʻole i hoʻokaʻawale ʻo Iapana i kāna mau pūʻali koa mai ka hale kiʻiʻoniʻoni Komohana. Eia kekahi, ua emi iho ka samurai i ko Rusia ma ka lewa, ma ka helu a me ka maikai. A ua hiki i ka Land of the Rising Sun ke hopu i kekahi mau mokupuni liʻiliʻi wale nō.
  ʻAʻole wikiwiki ʻo Franco a me Salazar e makaʻala e komo i ke kaua. He enemi ikaika loa o Rusia. Pono kākou e nānā a kali. Ma ka moʻolelo maoli, ua kaupalena ʻo Franco iā ia iho i ka wā o ke Kaua Honua ʻElua i ka hoʻouna ʻana i kahi mahele uliuli o nā mea manawaleʻa fascist.
  I kēia manawa, ʻaʻole like ke kaulike o ka mana ma ʻApelika.
  Ua lilo koke ʻo Italia i kāna mau waiwai ma ka ʻāina pouli.
  I ka pūnāwai o ka makahiki 1952, ua hoʻomaka ka pūʻali koa tsarist i kahi hoʻouka kaua ma East Prussia a hiki iā ia ke uhaki i nā pale o ka ʻenemi i ka hohonu. Ua pilikia ka poʻe Nazi i ka haʻalele ʻana i ka neʻe ʻana o ka pūʻali koa tsarist ma Konigsberg, akā ua hoʻomaka nā pūʻali emepera e neʻe aku ma Sudetenland a me Krakow.
  Ua ʻike ʻia ua hiki i nā kaʻa kaʻa Lūkini ʻoi aku ka nawaliwali ke kaua aku i kahi ʻenemi kaumaha, akā ʻoi aku ka maʻalahi. Ua maikai no hoi ka hana ana o na mahele Pake malalo o ke alakai ana a na Generala Rusia.
  Ua koi ʻia ka poʻe Kelemania e haʻalele iā Krakow ... A laila, ma muli o ka hoʻoweliweli o ka hoʻopuni ʻana, hoʻomaka lākou e hoʻi i hope mai ka Vistula a i ka Oder.
  ʻAʻole, ʻaʻole kēia ke ʻano o ke kaua a ka Fuhrer i manaʻo ai. Akā naʻu nō ka hewa. Eia kekahi, ua honi ka Farani a me ka Pelekania i ka hana fascist, ʻaʻole i hoʻoikaika iki e make no ka Fuhrer. No laila ua hoʻopau ʻia ka hoʻopiha ʻana, a makemake nā ʻāina vassal e noho maʻalahi.
  A ʻo nā mea ʻoi aku ka maikaʻi o ka poʻe Kelemania ma mua.
  I ka hooilo, ua lilo na Kelemania i ko lakou waiwai a pau ma Aferika. A i ka wā hoʻoilo, ma ka pūnāwai, hoʻi loa lākou i ka Oder. Ua hoʻokuʻu ʻia nā pūʻali koa Lūkini iā Prague a me Sudetenland a hoʻokokoke i Vienna. Eia kekahi, ua lanakila lakou ma Italia a noho ia Roma, Napela, a me Sicilia. No laila, ʻaʻole i hoʻohiki ka pūnāwai o 1953 i kekahi mea maikaʻi no nā Nazis. Eia naʻe, i ka lā 8 o ʻApelila, 1953, ua make koke ʻo Hitler. Ke noi nui nei ke alakaʻi Kelemania hou i ka maluhia.
  Ua ʻae nui ʻo Vladimir Kirillovich Romanov. Akā, ua uku nui nā Kelemania no ia mea. ʻO ka palena hou i hala aku nei ma ka Oder: Belgium, Holland, a me Denemaka i loaʻa ka mana, akā i loko o ke ʻano o kahi mokuʻāina o ke aupuni Lūkini. Ua loaʻa hou iā Farani kāna mau waiwai i nalowale ma mua, akā ua lilo i mea hilinaʻi nui iā Rusia.
  Ua lilo ko Italia a me Geremania i ko lakou mau panalaau a pau, a ua lilo ia i waiwai no ka lei alii. Ua loaʻa pū ʻo Italia i ke kūlana o kahi vassal Lūkini, a ua lilo ʻo Sicily a me Sardinia i ʻāpana o ke aupuni o Vladimir III.
  Ua lilo ʻo Kelemania i ka hapa nui o kona kūʻokoʻa a ua uku nui ʻia.
  Ua lilo ʻo Iapana i kāna mau waiwai a pau koe kona ʻāina ponoʻī a ua koi ʻia e lilo i mokuʻāina vassal. A ua loaʻa pū iā Tsar Vladimir Kirillovich Romanov ka inoa o ka Emepera o Iapana.
  ʻOiaʻiʻo, ʻo kēlā ʻāpana o Australia i pili i ka Land of the Rising Sun kekahi i lilo i lalo o ka mana Lūkini.
  I ʻAukake i ka makahiki 1953, ua hoʻāʻo hope ʻo ʻAmelika i kahi pōkā atomika. ʻEwalu mau makahiki ma hope mai, ua puka ke genie nukelea i waho o ka ʻōmole. ʻAʻole hiki ke hoʻōki i ka holomua. A ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia ke ʻano o ka pōkā atomika. Ma ke kūlana koʻikoʻi loa, hiki ke ʻike ʻia nā mea kaua nuklea ma kahi kiʻekiʻe o iwakālua mau makahiki ma hope o ka mea maoli.
  Me kekahi lohi, ua hoʻomaka ke aupuni tsarist e hoʻomohala i kāna pane.
  I kēia manawa, ʻaʻole hiki i ʻAmelika Hui Pū ʻIa ke hoʻoholo e hele i ke kaua me kahi aupuni ikaika. Eia kekahi, ʻaʻole maʻalahi ka hiki ʻana i nā kikowaena ʻoihana a me nā ʻoihana waiwai nui o Rūsia mai nā ʻāina ʻē.
  A ʻo ka hana ʻana i nā uku nuklea e pono ai ka manawa a me ke kālā! Ua loaʻa iā ʻAmelika ke kālā, akā ua pau ka manawa. ʻO Tsarist Russia, me kāna mau waiwai a me ka mana naʻauao ikaika, ua hoʻopau koke i ka hakahaka ma kēia wahi. A i ka makahiki 1956, ua puka mai kekahi pōkā atomika ma Vladimir III.
  ʻO ka haʻahaʻa haʻahaʻa ma mua o Rūsia i ka heluna kanaka a me nā kumuwaiwai, ua nalowale ka kapitalista a me ka democratic USA i kā lākou mau kāleka pu.
  ʻO ka mea wale nō i hiki iā lākou ke hana, ʻo ia ka hoʻohana ʻana i nā mea kaua nuklea i mea e pale ai a hoʻāʻo e hoʻohaʻahaʻa i ka Tsarist Russia mai loko mai. Akā i kēia manawa ʻaʻole lākou i holomua.
  ʻAʻohe keiki kāne ʻo Vladimir Kirillovich i koe mai kāna wahine mua , a ua mare hou ʻo ia. A hana hou ʻo ia i hoʻoilina, kapa iā ia ʻo George.
  Ua hana ʻo Tsarist Russia i ka hoʻonui ākea. I ka makahiki 1959, ua holo ka lele kanaka i ka mahina ma kahi o hoʻokahi makahiki ma mua o ko ʻAmelika. A laila i ka makahiki 1971 i Mars. Ua ʻoi aku ka palekana o ka honua ʻokoʻa ma mua o ka mea maoli.
  I ka makahiki 1975, pae ke kanaka ma Venus. I ka makahiki 1980 ma Mercury. I ka makahiki 1981 ma kekahi o na satellite o Jupiter. A i ka makahiki 1992, i ka makahiki wale nō o ka make ʻana o Vladimir Kirillovich Romanov, ua haʻaheo ka cosmonaut Lūkini ma Pluto.
  Ua loaʻa iā George ka lei aliʻi i ka makahiki ʻumikumamāwalu. A ma ka laulā, hiki iā mākou ke ʻōlelo ua hoʻopau ʻo Vladimir ke kolu, ka Nui, i kona noho aliʻi ʻana he 54 makahiki me ka kūleʻa. A laila hoʻomau ka moʻokūʻauhau Romanov.
  
  
  
  NICHOLAS KA LUA O KA NUI NUI!
  E ʻōlelo kākou ua make mua ʻo Tsar Alexander ke kolu: ma 1987 mai kahi hoʻāʻo pepehi kanaka i hoʻonohonoho ʻia e ke kaikuaʻana o Lenin: Alexander.
  E ʻoi aku ka ʻino. Akā ʻaʻole maoli. Ua lilo ʻo Nicholas II i tsar ma mua, a ua male ma mua: i mea e kau ai i kāna keiki ma ka noho aliʻi inā loaʻa kekahi mea. Akā ʻokoʻa kāna wahine, a ola ka hoʻoilina, ʻaʻole maoli ʻo Rasputin. A no laila i ka mua, ma ka laulā, e like me ka moʻolelo maoli: ke kūkulu ʻia nei ʻo TRANSIB, ke ulu nei ka ʻoihana - hoʻonui i Kina. ʻOiaʻiʻo, ke kūkulu ʻia nei nā moku ma ke Kai Baltic i hoʻokahi makahiki ma mua. A hoʻokiʻekiʻe iki aʻe, ma muli o ka piʻi mua ʻana o ke akamai kālā ʻo Witte.
  ʻAʻole i hoʻomaka maikaʻi ke kaua me Iapana, akā ua pakele ka Varyag, ʻaʻole i make ʻo Adimarala Makarov. Ua neʻe iki ka moʻolelo, a ua ʻokoʻa iki nā mea a pau. Akā, ma ka moʻolelo maoli, ʻo ka ʻoiaʻiʻo, he manawa liʻiliʻi wale nō ka Varyag i koe e pakele ai, a ʻo ka make ʻana o Adimarala Makarov he mea pōʻino a hiki ʻole paha.
  Ua hana akamai loa na mokukaua o Rusia i alakaiia e Adimarala Makarov, a ua piholo na moku Iapana. A laila, i ka wā i puhi ʻia ai ʻelua mau moku kaua Kepani ma luna o ka mir, ua hoʻouka ʻo Makarov i ka samurai a hoʻoiho i kekahi mau moku he kakini a me ka hapa.
  ʻO ia hoʻi, ua holo pono nā mea a pau. A ua lilo ʻo Iapana i ke kūlana kiʻekiʻe ma ke kai.
  Akā ma ka ʻāina, ua ʻoi aku ka nāwaliwali o ka samurai. Ua hoʻohuli ʻo Kuropatkin i nā hoʻāʻo ʻana a pau o Iapana e holomua a hoʻokau i ka pōʻino nui iā lākou. Akā naʻe, ʻaʻole ʻo ia i hana hoʻoholo loa. Aole nae i liuliu, hoea mai na moku Rusia mai ke Kai Baltic mai, a ua hoomalu hope loa o Makarov i na wai a pau.
  Ua hoʻomaka ka poʻe Lūkini e hoʻopaʻa i nā pūʻali koa ma Taiwan, a laila ma ke kua o Kuril.
  A hiki i ke komo ʻana o Theodore Roosevelt a hāʻawi i ka uwao. Ua loaʻa iā Rusia ʻo Manchuria, Korea, Mongolia, ke kaulahao Kuril, a me Taiwan.
  Ua ʻike pū ʻia ʻo Zheltorossiya. No laila ua hoʻokumu ʻia kahi aupuni hou.
  Akā naʻe, ʻaʻole i lilo ka mōʻī i mea hoʻomāʻewaʻewa loa. I ka makahiki 1914, hoʻomaka ke Kaua Honua ʻElua. Ua mākaukau maikaʻi ʻo Rūsia no kēia kaua: ʻoi aku ka ikaika o ka hoʻokele waiwai, ʻoi aku ka nui o ka ʻāina a me ka heluna kanaka, ʻaʻohe manaʻo ma ke ala. Eia kekahi, ʻaʻohe hoʻemi i hoʻokumu ʻia e nā haunaele a me ka mea i kapa ʻia he kipi.
  Ua hoʻomau ke Kaua Honua Mua me nā pae like ʻole o ka holomua. Aia nā hewa a me nā holomua o nā pūkaua Lūkini. Akā i ka makahiki 1915, ua ho'okō ka po'e Kelemania i ka lanakila iki, no ka mea, 'oi aku ka nui o ka pū'ali koa tsarist a ho'olako 'ia. Akā naʻe, ua nalowale ʻo Rūsia i ka hapalua o Polani a me Galicia. Akā ʻaʻole hiki i nā Kelemania ke komo i Belarus a me nā moku Baltic - ua hala ka laina mua ma ka Vistula.
  A i ka makahiki ʻumikumamāono, ua lanakila nui ka pūʻali koa tsarist e kūʻē iā Austria a me Turkey. Ua aneane pio loa ka poe Ottoman. E like me ko Auseturia i hopu ai ia Przemysl a me Krakow. Ua makaʻu ʻo Kelemānia. I ka pūnāwai o '17, ua lawe nā Lūkini iā Istanbul. Ua hoʻokō ʻo Tsarist Russia i nā kūleʻa koʻikoʻi i ka wā o ke kauwela kūʻē iā Austria a me Kelemānia. A i ka hāʻule ʻana, i ka wā i hiki mua ai nā pūʻali tsarist i ka Oder, ua pio ʻo Kelemania. Ua hahai ka mahele o Austria-Hungary a me Tureke. Ua loaʻa iā Rusia ʻo Asia Minor, ʻĀkau ʻĀkau, a me Istanbul. Galicia, Bukovina, Czechoslovak a me Hungarian aupuni a me Krakow. Hoʻohui ʻia ʻo Danzig, ʻāpana o East Prussia, ka ʻāina ʻo Klaipeda . ʻO Rusia, no laila, ua hoʻoikaika nui i nā manawa he nui. A ua uku ʻo Kelemania i nā uku hoʻoponopono nui.
  ʻAʻole wikiwiki ʻo Tsar Nicholas II e lawe i nā mea āpau a me nā mea āpau. Akā ua hoʻokaʻawale ka poʻe Lūkini, Pelekane a me Farani i ka Peninsula Saudi. A laila hoʻokaʻawale ka poʻe Pelekania a me Lūkini iā Iran a me Afghanistan. Hoʻopau i ka wehe hou ʻana o ka honua.
  A hiki i ka makahiki 1929, ua piʻi ka honua holoʻokoʻa, a hiki i ka wā i hoʻomaka ai ka Depression Nui. I ka makahiki 1931, ua hoʻomaka ʻo Iapana i ke kaua me Rusia. A ua pio koke ia, a noho pu me na waiwai a pau o ka Pakipika. A laila hiki mai ka referendum a me ka hoʻokomo ʻana i Rusia.
  Ma ka hoʻohana ʻana i ka nāwaliwali o Beretania, Farani, a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa, i hoʻopaʻa ʻia e ka Depression Nui, ua alakaʻi ʻo Tsar Nicholas II i ke kaua e lanakila ai iā Kina. A lilo kēia i mea lanakila nui nona.
  I mea e wikiwiki ai i ka Russification, ua hoʻoholo ʻo Nicholas II i kahi hoʻoholo ʻole - ua hoʻolauna ʻo ia i ka polygamy ma Rūsia - hoʻololi i ka theology a me nā dogmas o ka Ekalesia Orthodox. ʻO kēia ke ʻano o ka hoʻoponopono ʻana.
  A lawe ae la ke alii i wahine hou nana. Ua paipai ʻia ka poʻe Lūkini e mare i nā haole a nui nā keiki. ʻO Kina nui nō hoʻi e hoʻopaʻa ʻia ʻo Russified. He aha ke ala maikaʻi e hana ai i kēia? E mare i nā wahine Pākē!
  I Kelemānia, ʻaʻole i lilo ʻo Hitler i ka mana. Ma keia moolelo, ua nele iki. ʻOi loa ka extremist. ʻO ka mea hoʻonāukiuki nui ʻo Mussolini fascist, nāna i hopu iā ʻAitiopa. A ʻo ka moeʻuhane e lilo i Kaisara hou a me Trojan i ʻōwili ʻia i hoʻokahi.
  I Mei 1937, ua hoʻomaka ke kaua ma waena o Rusia a me Italia. E like me ka mea i ʻike ʻia, ua lilo ʻo Mussolini i mea pepehi kanaka. Ua hoʻopio nā pūʻali koa Lūkini iā Italia a pau i loko o ʻelua mahina, a ma kekahi ʻekolu, ʻo nā panalāʻau āpau o ka mokuʻāina. Ua komo pū ʻo Tsarist Russia iā Romania a me Yugoslavia, a ma hope iki ʻo Bulgaria. I ka pau ana o ka hoohui aina. I ka hāʻule o 1939, ua make ʻo Nicholas II. A ʻo kona hoʻoilina, ʻo Alexei II ke olakino maikaʻi loa, ua lilo i tsar hou.
  I kēia hihia, ua noho aliʻi ʻo Nicholas II no nā makahiki he kanalimakumamālua - ma mua o ka hopena o Ivan the Terrible. A ʻo kona noho aliʻi ʻana i lilo i mea lanakila loa ma ka mōʻaukala o Rūsia, a ʻo kāna mau lanakila ʻana he mea haki wale nō. ʻAʻohe mōʻī i hopu i ka nui. Ua noho hope o Rusia ma Kina, a ua hooikaika ma na aoao a pau.
  Eia naʻe, ma lalo o Alexei ka lua, ua hoʻomaka ka lōʻihi o ka maluhia. ʻAʻole makemake ʻo Farani, Pelekane a me ʻAmelika i ke kaua. Akā ua hoʻopau ʻia ʻo Kelemania a ʻaʻohe ikaika. No laila ua ala mai kahi kūlana i mālie.
  Ua hoʻomau ʻia nā aupuni colonial. Ua noho ʻo Rūsia ka ʻāina nui loa, akā ʻo Beretania ka lua o ka mana a ua haʻahaʻa iki ʻo ia ma kahi o ke aupuni Tsarist. Eia naʻe, ʻaneʻane kūʻokoʻa kūʻokoʻa ʻo Australia, ʻApelika Hema a me Kanada. A ma India ... I ka makahiki 1968, ua hoʻomaka ka haunaele nui ma India a ma hope o ʻelua makahiki o ke kaua ua kipaku ʻia nā poʻe Pelekania. Akā, ua komo ka pūʻali koa tsarist i ka'āinaʻo Inia a hoʻopau i nā kū'ē. Mahope iho, lilo keia panalaau ia Beretania a loaa ia Rusia. ʻAʻole i liʻuliʻu, ua lawe pū ʻo Rūsia i ka hema o Iran.
  Ma hope o Alexei ka lua i ka makahiki 1969, ua hoʻoili ʻia ka noho aliʻi e Nicholas ke kolu. Ke ulu nei ke aupuni Tsarist. No laila, nalowale ka mana o Farani ma Indochina a me Thailand i ka makahiki 1979. A hele mai na koa alii ilaila.
  A i nā makahiki kanawalu a me kanaiwa, ua lilo ʻo ʻApelika i lalo o ka mana o Tsarist Russia. Ma hope o 2001, piʻi aʻe ʻo Peter, ke keiki ʻehā a Alexei II, i ka noho aliʻi Lūkini.
  ʻO Tsarist Russia i kēia manawa ua hoʻopili ʻo ia i nā ʻāpana āpau o ʻApelika, ʻAsia, a lawe i nā kolone o nā ʻāina ʻē aʻe, me Indonesia. Akā ʻaʻole ia i kūʻē iā Australia.
  Ua hiki mai ka manawa maluhia. He mau mea kaua nuklea ko USA, Beretania a me Farani, he mana waiwai ko Kelemania. Loaʻa iā Rūsia ka mana waiwai, nā mea kaua nuklea, ka pūʻali koa nui loa ma ka honua a me ka heluna kanaka. A he aupuni mōʻī kūʻokoʻa loa me ka ʻole o ka pāremata. ʻO nā ʻAmelika, ʻo ia ka lua o ka mana, a i ʻole ka mana nui, ua hoʻopiʻi kēia iā Rusia.
  Akā naʻe, ʻaʻole i keakea iki ka nele o ka demokala i ka ulu ʻana o ka holomua. ʻO ka mea nui, hoʻi i ka makahiki 1943, ma Tsarist Russia, ua lele ke kanaka mua i ka lewa. A i ka makahiki 1961 i ka mahina. Ua holo ka lele i Mars i ka makahiki 1974. A i ka makahiki 2000, aneane ua kipa ʻia nā hōkūhele a pau o ka Pūnaehana Lā. Ke hoomakaukauia nei kekahi huakai nui i na hoku. Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo ia ma 2018, a hoʻi hou iā Alpha Centauri.
  No laila ʻaʻole i pale ka tsarism i ka neʻe ʻana o ka ʻepekema. Ua ʻōlelo ʻo Peter ka ʻehā o ka ʻohana aliʻi Romanov e ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻomālamalama ʻana.
  ʻOi aku hoʻi i ke ʻano o nā hōʻino i hoʻoluliluli mau i ka hoʻokele Donald Trump.
  Ua manaʻo ʻia ʻo Nicholas II ka mōʻī nui loa o nā manawa a me nā lāhui a pau. ʻO Tsarist Russia ma luna o ka lio a me ka hegemon honua. Ke hele mālie nei nā ʻaoʻao a me nā kolone i Russified. Ke piʻi nei ka ikaika o ke aupuni. A lilo ka honua holoʻokoʻa i wahi maikaʻi.
  A no ke aha? Mahalo iā Alexander Ulyanov, ke kaikunāne o Lenin, i pepehi ʻia no ka hoʻopaʻa ʻana. Ua noho ʻo Lenin i waho. Ua hālāwai ʻo ia me Wales a ua hoihoi pū ʻo ia i ke kākau ʻana i ka moʻolelo moʻokalaleo ʻepekema, kahi i waiwai nui ai ʻo ia a lilo i inoa. A no laila, lilo ʻo ia i kaulana, kaulana a kaulana, a unuhi ʻia i nā ʻōlelo he nui. Ua make ʻo Stalin i loko o ka hale paʻahao ma muli o ka maʻi maʻi maʻi a, ma ka laulā, ua ʻike ʻia e nā loea wale nō. Ua komo koke ʻo Trotsky i nā hana kipi a ua hana maikaʻi ʻo ia ma ke ʻano he luna, e piʻi aʻe ana i ke kūlana o ke Kuhina Kūʻokoʻa a me ke Kuhina Kuhina. Ua lilo ʻo Voznesensky i kuhina ma lalo o ke tsar a loaʻa i nā mea he nui. Noho ʻo Khrushchev i mea kūʻai liʻiliʻi a ʻaʻole i loaʻa ka kaulana. Ua piʻi ʻo Brezhnev i ke kūlana o ke kolonela. Ua lawelawe ʻo Andropov i ka mākaʻi a lilo pū kekahi i kolonela. Ua liloʻo Gorbachev i mea kālepa nui a me ka mea hōʻikeʻike. Ua noho ʻo Yeltsin i mea kūʻai. Ua piʻi ʻo Putin i ke kūlana o ke kolonela ma nā mākaʻi huna a hoʻomaha loa me ka hanohano. He luna liʻiliʻi ʻo Medvedev. ʻO Zhirinovsky, ka mea nāna i hoʻokumu i ka nūpepa, a me ka mea hōʻikeʻike. Ua ho'āʻoʻo Zyuganov e hana ma lalo o ka honua e kū'ē i ke Tsar. Ua loaʻa iā ia kahi hoʻopaʻi paʻahao, a laila lilo ʻo ia i mea ʻike no ka mākaʻi huna. Ua hoʻomaha ʻo ia me ke kūlana kapena. Ua piʻi wale ʻo Zhukov i ke kūlana o ka mea nui. Ua lilo ʻo Vasilevsky i lutenant general, Shaposhnikov i lutenant general. ʻO Kolchak grand admiral a me ka mea paʻa i nā kauoha he nui. Ua lilo ʻo Makarov i admiral nui, ua kaua ʻo ia i ke Kaua Honua Mua. ʻAʻole naʻe i ka mua, akā ʻo ke kaua honua wale nō, ʻoiai ʻaʻohe kaua honua ʻelua. Ua lilo ʻo ia i mea kaulana ... Ua lilo ʻo Brusilov i mākaʻi kahua a paʻa i ka Order of St. Andrew the First-Called. Ua lilo ʻo Denikin, Wrangel, Kornilov, a me Kuropatkin i mau mākaʻi kahua.
  A maikaʻi ke ola ma lalo o nā mōʻī. Aʻaʻole i hoʻonui nā kumukūʻai no nā makahiki he haneli. A he 0.77 grams ko ka ruble. A nui na kanaka i noho maikai malalo o ke alii.
  Loaʻa i kēlā me kēia kanaka nā kuleana like a he nui ka poʻe i kapa iā lākou iho he poʻe Lūkini, ʻo ia hoʻi ʻo ʻApelika. Ua holo maikaʻi nā mea a pau ma lalo o ke Tsar. No nā Iudaio wale nō o ka hoʻomana ʻaʻole Orthodox i noho ai. Akā, ua emi iho kēia mau mea.
  Ma lalo naʻe o ke tsar, aia kekahi mau pilikia. ʻO kekahi o lākou, ʻo ka nui o ka hānau ʻana a me nā make haʻahaʻa i alakaʻi i ka nui o ka lehulehu. Akā e hoʻoholo ʻia kēia ma o ka hoʻonui ʻana i ka lewa. Eia kekahi, ʻo ka hoʻomohala ʻana i ka ʻepekema a me ka mahiʻai i hiki ke hoʻoponopono i ka pilikia o ka pōloli. Ua lawa ka ʻai no nā mea a pau. Akā ʻoi aku ka nui o ka heluna kanaka ma ke aupuni ma mua o ʻekolu pakeneka i kēlā me kēia makahiki. A ua hoʻoweliweli kēia i ka pilikia i ka wā e hiki mai ana.
  Ua loaʻa i ke aupuni tsarist kahi ala i waho i ka hoʻonui ākea. A me he mea la ua kupono. A ua kūkulu ʻia nā moku hōkū hou a ua hana ʻia ka noiʻi ʻana i nā wikiwiki superluminal.
  
  
  
  50 MAKAHIKI O ALEXANDER THERE - KA NUI!
  Ua holomua ka ho'āʻo pepehi kanaka iā Alexander II i ka makahiki 1866. ʻO ka hopena, ua make ke aliʻi hoʻopakele. A o Alekanedero ke kolu i pii ma ka nohoalii. ʻO ka pōmaikaʻi, ʻaʻole lākou i loaʻa ka manawa e kūʻai aku ai iā Alaska, a ʻaʻole makemake ka Emepera Lūkini hou e haʻalele i kekahi ʻāina. ʻOiai inā lōʻihi lākou a ʻaʻole i waiwai nui.
  Eia kekahi, ua hoʻomaka mua ke kūkulu ʻana i ke alanui i Siberia a Vladivostok. A hiki i Chukotka!
  ʻO Tsar Alexander ke kolu he ikaika, hoʻoholo, manaʻo ikaika, olakino, a ikaika loa ke kino. Ua noho aliʻi ʻo ia me ka lima paʻa, a ma lalo ona ua komo ʻo Rusia i kahi wā o ka pōmaikaʻi nui loa a me nā mea i hoʻokō!
  No laila maikaʻi ka hoʻomaka ʻana o ka mōʻī nui e noho aliʻi i ʻumikumamālima mau makahiki ma mua o ka moʻolelo maoli!
  I ka hoʻomaka ʻana, ua kāohi ʻo ia i nā kūʻē a pau e nā kipi a me Narodnaya Volya. A laila hoʻomaka ʻo ia e hoʻoponopono i ka pūʻali koa a me ka moana. Me ka hooponopono ana i na mea.
  Nui nā mea i loaʻa i ke aliʻi. Ua kūkulu ʻia nā alanui, nā alahaka, nā hale hana, a ua hoʻomohala koke ka ʻāina i ka capitalism. ʻOiai e mālama ana i ka autocracy. Ua hoʻouka kaua liʻiliʻi ke aupuni tsarist, e neʻe ana ma waena o Central Asia a hoʻonui i kona mana ma laila.
  Ua hoʻomaka ke kaua nui me Turkey i ka makahiki 1977. Ua ʻoi aku ka maikaʻi, ʻoi aku ka wikiwiki, ʻoi aku ka lanakila me ka liʻiliʻi o nā poho ma mua o ka mōʻaukala maoli. ʻO ke akamai o Skobelev i'ālohilohi i loko o ka mālamalama piha!
  Ua lanakila na koa Rusia i na Tureke me ka emi o ka poino. A ua hiki iā lākou ke lawe koke iā Istanbul. Mai ko lakou hiki ana ilaila mamua o ka puali Enelani. Ua lanakila loa kēia kaua a ua kapa ʻia ke aliʻi kahunapule ʻo Victorious Alexander! A ua lilo ʻo Skobelev i ka ʻōpio hope loa i ka moʻolelo Lūkini.
  Ua māhele ʻia ʻo Türkiye. Ua noho ko Beritania ia Aigupita a me Sudan. Ua lawe ʻo Rusia iā Iraq, Palesetina, Suria, a me kekahi hapa o Saudi Arabia, Asia Minor, ʻAmenia a pau, a me nā Balkans!
  No laila, wikiwiki a maʻalahi hoʻi, ua hopu ʻo Alexander the Third i kahi ʻāina nui. A hoʻomau ʻo ia i kāna hoʻonui ʻana i ka hema. Ke neʻe nei ma Iran, Turkmenistan, a hiki i Afghanistan!
  Ua kau ka pūʻali koa Tsar i India! Ua makaukau na Beritania e kaua. Ua puka mai he kuikahi o Rusia, Kelemania, Auseturia-Hunegaria e ku e ia Farani a me Beretania.
  Ua hoʻouka kaua ʻo Kelemania i ka Repubalika o ka Rooster i ka makahiki 1992. Ua kukala kaua o Beritania ia Geremania a me Rusia. Ua loaʻa ʻo ʻAuseturia-Hungary iā Bosnia a me Herzegovina, a hoʻouka kaua iā Italia.
  Ua hoʻomaka ʻo Rūsia i ke kaua kūʻē iā India, a me nā waiwai Farani a me Indochina. ʻO kēia ke ʻano i hoʻomaka maoli ai ke Kaua Honua Mua. Akā ua hui pū ʻo Rūsia a me nā Kelemania!
  Ua hoouka aku o Rusia ia Aigupita.
  ʻO nā pūʻali tsarist, me ke kākoʻo o ka poʻe kūloko, noho i India a me Iran. Hoʻokomo hou lākou i Indochina. A lanakila hou na Perusia i na Farani a puni Parisa.
  Eia hou, hōʻole nā Repubalika e haʻalele. A ua hooukaia o Parisa, luku loa ia. Ua hoʻopaʻa pū ka poʻe Kelemania iā Belgium a me Holani.
  Ua kaua ʻo Beretania no kekahi manawa. Noho na koa Rusia ma Aigupita a me Sudan. He kaua ma kai. Ke neʻe nei ka pūʻali koa Lūkini ma ʻApelika. A hiki i ʻApelika Hema. A hōʻiliʻili i nā kolone nona iho. Lawe pū nā Kelemania i kekahi mau mea.
  Akā ʻo ʻAuseturia-Hungary ua paʻa i ke kaua me Italia. ʻOiaʻiʻo, i ka makahiki 1894, hele mai nā Kelemania e kōkua i ka poʻe Austrian. A hoopau lakou i ka hoopio ana ia Italia.
  Mahope iho ua maheleia ka aina alani ia lakou iho.
  Neʻe ke kaua i kai. A maanei i hoike mai ai ke akamai o ka mokukaua Admiral Makarov. Loaʻa i ka nui o nā lanakila lanakila. Ke koi ʻana i ka haku wahine e hoʻokuʻu.
  Ua hoomalu o Rusia ma Inia, Indochina, ka hapa nui o Aferika, a me Auseteralia, e kikeke ana i na Beritania mai laila aku. Ua haalele na koa Rusia ia Beretania a me Kanada. Hoʻokumu pū kekahi kolone ma laila. No laila, aneane pau loa nā panalāʻau iā Beretania, a ua loaʻa iā Rusia. Ua maʻalahi ka hopu ʻana iā Kanada e Russia e mālama ana i ka mana ma luna o Alaska. A ʻo ke alo o kahi ʻauwaʻa ikaika loa. A me ke akamai o Adimarala Makarov a me Rozhdestvensky.
  ʻAe, ʻaʻole ʻo ia wale nō. Ua neʻe aku ʻo Rusia i Kina. A lanakila loa. A i ka makahiki 1904, hoomaka ke kaua me Iapana.
  Akā ʻaʻole like me ka moʻolelo maoli, ʻaʻole paʻakikī kēia kaua, akā wikiwiki. Eia kekahi, ua nāwaliwali nā ʻauwaʻa o Iapana, ʻoiai ʻo Russia, ʻoi aku ka ikaika. Ma hope o ka lanakila ʻana i ka poʻe Kepani, ua hoʻopio nā pūʻali koa Lūkini iā Tokyo. A laila ua mālama ʻia kahi referendum, a ua koho ka hapa nui o nā Iapana e hui pū me Rusia.
  Ua lanakila 'o Tsar Alexander III i ka lanakila hou. A laila hiki mai ka hoʻohui ʻia ʻana o Kina. No laila ʻāina ma kēlā ʻāina, ʻāina ma kēlā ʻāina. Ua hiki ke aupuni mō'ī i ka nui. Mai ʻAmelika Hui Pū ʻIa, Kanada a me Alaska, ʻAsia a pau, Austria, ka ʻāina Pākīpika. I ʻApelika Hema a me Kelemania i ʻApelika Komohana.
  Eia kekahi, ʻo Austria-Hungary. Ka mana nui.
  Akā, ʻoiaʻiʻo, ua makemake nui ka poʻe Kelemania a me Austrian. Noho ʻia ʻo Farani e Kelemania. ʻO Beretania, ka mea i hōʻeha ʻia e Rusia, makemake nō hoʻi i ke kaua.
  Ua hiki i ka Kaiser ke hōʻuluʻulu i kahi hui hui: Sepania, Pokukala, Kelemānia, Austria-Hungary a me Suedena e kūʻē i ka nunui Rusia. Ua hiki no i na Kelemania ke hoopio ia Denemaka a me Norewai i ke kaua me Beretania. Ua hoʻokumu ʻia kahi hui ikaika.
  A hoʻomaka ke kaua ma ʻAukake 1, 1917. ʻO ka manawa wale nō i make ai ʻo Alexander the Third a piʻi ʻo Nicholas II i ka noho aliʻi. Ua helu ʻia inā ʻaʻohe mōʻī nui e like me Alexander the Third, ka mea i loaʻa i nā makahiki he kanalimakumamākahi, e nalowale ʻo Russia.
  Akā, he mana mau a ikaika ko Nicholas II. Me ka ʻole o Rasputin a me ka hoʻoilina maʻi. No laila hiki iā ia ke hakakā me ka hui.
  A hoʻomaka ke kaua ... Hehi ʻia nā Kelemania me he ʻino lā. Ua hālāwai pū nā pūʻali Lūkini me lākou me nā hoʻouka kaua ikaika. Ua hoʻomaka ka hakakā nui a me ka huhū.
  ʻO Nicholas II, ma keʻano nui, e hilinaʻi ana i kahi kaulahao o nā pā kaua, ua hoʻopau loa i nā hui Kelemānia a me Austrian. A laila hoʻomaka ʻo ia i kahi hoʻouka kaua. A ma ʻApelika, ua lanakila loa nā pūʻali Lūkini, me ka hoʻohana ʻana i nā kaʻa kaʻa mua loa o ka honua, i nā Austrians a me nā Kelemania. A hoʻomaʻemaʻe lākou i ka ʻEleʻele.
  Ua lanakila koke ʻo Suedena a me Norewai.
  Hoʻokahi makahiki a me ka hapa ka lōʻihi o ke kaua a hoʻopau ʻia me ka pūʻali koa Lūkini, ka mea i ʻoi aku ka lehulehu a ʻoi aku ka ikaika o nā pahu kaʻa, e hoʻopio ana iā ʻEulopa a pau. A laila hāʻule ʻo Pelekane. Ua hoʻokumu hope ʻia ʻo Rūsia ma luna o ka ʻāina hikina.
  A ua lilo ʻo Tsar Nicholas II i mea lanakila nui. Ua noho aliʻi ka maluhia a hiki i ka makahiki 1929, i ka wā i hoʻomaka ai ke Kaumaha Nui. ʻO ka pilikia nui o ka hoʻokele waiwai i alakaʻi i ka ʻoiaʻiʻo i ka makahiki 1931, ma Mei 1 wale nō, ua hoʻomaka ke kaua ma waena o Rūsia a me ka mana nui hope loa, ʻo ʻAmelika!
  Ua komo ka pūʻali koa Tsar o Nicholas II i nā palena o ʻAmelika. ʻAʻole like nā pūʻali. Aneane ʻaʻohe kaʻa kaʻa a ka ʻAmelika a ʻaʻole i aʻo maikaʻi ʻia. A ua ʻoi aku ʻo Russia ma mua o ʻAmelika Hui Pū ʻIa i nā manawa he nui. ʻOi aku ka maikaʻi o nā luna o ke aupuni tsarist. No laila ua hele ke kaua i kahi ala mai kinohi mai. Ua lanakila a holomua ʻo Russia. A ma ka la 30 o Sepatemaba, mahope iho o ka pio ana o Nu Ioka a me Wasinetona, ua pio o Amerika Huipuia. No laila, ua huli ʻia kekahi ʻaoʻao o ka mōʻaukala. I ka makahiki 1934, ua hoʻomaka ʻo Nicholas II i ka hoʻouka kaua ʻana iā Mekiko a piʻi i luna i Latin America, e lanakila ana i nā mokuʻāina Latin. A hiki i ka hāʻule ʻana o ka repubalika kūʻokoʻa hope loa o Kili i Dekemaba 1936.
  No laila, ua hoʻopau hope ʻo Nicholas II i ka moʻolelo. Ua hoʻohui ʻo Tsarist Russia i nā ʻāina a me nā kānaka o ka honua honua.
  I ka lā 7 o Nowemapa, 1937, ua hāʻule ka Emperor o ka honua honua ʻo Nicholas the Greatest ma kahi mokulele. A ua pau kona nohoalii ana. Ua lilo ʻo Alesey II i mōʻī. He hoʻoilina olakino olakino - ma kahi o kanakolukumamākolu. Ma lalo ona, ua hoʻomaka ka hoʻonui ʻana i ka lewa. Nā palena hou a me nā mokulele hou. ʻAʻole hiki ke hoʻoluliluli ʻia ke aupuni mōʻī. Ua hui ke kanaka a lanakila i ka lewa.
  GENERALISIMO KONDRATENKO
  Ua make ka luna o Port Arthur, ʻoiaʻiʻo, ma ka moʻolelo maoli, ua ʻeha ʻo ia ma ke poʻo, akā ua hele kahi ʻāpana o kekahi mau millimeters kokoke i ka lolo. I ka pōkole, ua make ka mea kumakaia i hāʻawi i ka pā kaua a ua pani ʻia kona wahi e ka meʻe pale o Port Arthur, Kondratenko.
  I mea e hooikaika ai i ka pale o ka pakaua, ua kakau iho ka luna hou i na luina a me na pu kaua moana i uka, a ua hoopau i ke kaua, aka, ua hooikaika ia Port Arthur.
  ʻO ka hopena, ua pale pono ʻia ka pā kaua, a me nā hana akamai a Commander Kondratenko. Ua holo pono ka pale. Ua hoʻoikaika ʻo Kondratenko i ka pale o ka pā kaua ʻo Vysokaya i ka manawa a ʻaʻole hiki i nā Iapana ke lawe.
  I ka hopena o Dekemaba, ua pau nā samurai i nā hoʻouka kaua. I Ianuali, ua hoʻomaha ʻia e ka hoʻāʻo ʻana o Kuropatkin e wehe iā ia, akā ʻaʻole i kūleʻa loa.
  I Feberuari, ua hoouka hou ia, a ua hoopau hou ia me na poho nui no na Kepani.
  I ka wā o ka pale ʻana, ua hana koa ke keikikāne ʻo Oleg Rybachenko. I ka wā o ka hoʻopuni ʻana, he ʻumi makahiki wale nō kēia keiki kaʻa. Ua hakakā ke keiki me nā mākua a hele i nā mikiona makaikai.
  Ua hōʻike ʻo ia iā ia iho he koa a hakakā. A paʻa ka pale. I kēia manawa ua hiki mai ʻo Malaki... Ua hoʻi hou ka poʻe Kepani. ʻAʻole i hana ʻia ka Lāpule koko ma Rusia, no ka mea, ʻo Tsar Nicholas, ʻoiai ua maikaʻi ʻo Port Arthur, ua hele aku i nā kānaka. Ua hoʻopiha hou ʻia ka pūʻali koa Lūkini a nui aʻe. I ka pau ʻana o Malaki, ua hoʻāʻo ka poʻe Kepani e neʻe i mua, akā ʻoi aku ka nui o nā pūʻali o Kuropatkin i ka helu helu a hoʻihoʻi i nā hoʻouka kaua āpau.
  A ʻoi aku ka maikaʻi, ua hoʻopaʻa ʻia nā ʻāpana o General Legs e ka hoʻopuni ʻana iā Port Arthur. Ma hope o ka loaʻa ʻana o nā poho nui, ua hoʻi hope ka poʻe Kepani. Akā ua kānalua hou ʻo Kuropatkin.
  I ka hopena o ʻApelila, ua ukali ʻia kahi hoʻouka kaua hou, akā naʻe, ua hoʻolei ʻia.
  A ʻo Oleg Rybachenko, ua hopu kēia keiki koa i kahi kolonela Iapana, me ka hoʻohana ʻana i kahi pahele, ʻoiaʻiʻo.
  I ka hoʻomaka ʻana o Mei, ua hiki mai nā hakakā liʻiliʻi, a ma ka 25th Rozhdestvensky's squadron i komo hope loa i Port Arthur. Ua lawe mai ka Adimarala kaulana i kanalimakumamakahi mau moku, e kaa ana i ekolu moana i ka manawa hookahi!
  Ma hope iho ua loaʻa i ka pale ka hoʻoikaika. A i ka hoʻomaka ʻana o Iune ka hoʻouka kaua hope loa ma Port Arthur. He paʻakikī ka hoʻouka kaua. Ua hoʻihoʻi hou ʻia me ka nui o nā pohō i nā Iapana. Ua hoʻoneʻe hope ʻo Tsar iā Kuropatkin a hoʻonoho iā Linevich . I ka waena o Iulai 1905, ua pio ka poʻe Kepani. A ua pau ka pale kaua koa o Port Arthur, i hala ma mua o hoʻokahi makahiki.
  Ua loaʻa iā Kondratenko ke Kauoha o St. Andrew the First-Called. A loaʻa iā ia ke kūlana o ka ilamuku. A laila ua lanakila ka pūʻali koa o Rozhdestvensky, me Port Arthur, i ka poʻe Iapana ma ke kai. Eia kekahi, ua make ʻo Adimarala Togo i ke kaua.
  Ua koi ʻia ʻo Iapana e hana kuʻikahi me Rusia, ma o ka ʻuwao ʻana o ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  Pono mākou e hāʻawi i nā Mokupuni Kuril a me Taiwan. Ua hoʻopaʻa ʻo Rūsia i kahi pale ma luna o Korea, Manchuria, a me ka mana ma luna o Port Arthur. Eia kekahi, ua uku aku ʻo Iapana i kahi uku nui o hoʻokahi piliona gula gula iā Tsarist Russia.
  Ua hoʻoikaika ka lanakila i ke kūlana o Tsar Nicholas II. Ua hoʻonui ʻo Rūsia i kona mau ʻāina, a ua hoʻomaka ʻo Zheltorossiya ma muli o ka hoʻohui manawaleʻa o nā wahi Kina. ʻAʻohe Moku'āina Duma - Ua noho aliʻi ʻo Rūsia, me ka ʻole o ka pāremata.
  ʻOiaʻiʻo, ma muli o ka lanakila a me ka paʻa politika, ua hoʻomau ka ulu ʻana o ka hoʻokele waiwai ma mua o ka mōʻaukala maoli a ʻoi aku ka ikaika.
  Ua hoʻomaka ke Kaua Honua Mua e like me ka moʻolelo maoli. Akā ua ʻoi aku ka lanakila no Rusia. ʻO wai ka pūʻali i ʻoi aku ka nui a me ka maikaʻi, me ka mahalo i ka hoʻoponopono ʻana o Field Marshal Kondratenko, a ʻoi aku ka ikaika o ka hoʻokele waiwai, a ʻoi aku ka mana o ke tsar.
  Hoʻokahi makahiki wale nō ka lōʻihi o ke kaua a hoʻopau ʻia me ka hāʻule ʻana o Austria-Hungary, a me ka hāʻawi pio ʻana o ke aupuni Ottoman a me Kelemania. A ʻo Bulgaria, i ka ʻike ʻana i kona ʻala, lawe ʻo ia i ka ʻaoʻao o Serbia a me Rusia, e like me ke ala, ʻo Italia a me Iapana.
  Ua loaʻa iā Field Marshal Kondratenko ke kūlana kiʻekiʻe loa - generalissimo. A lilo ʻo ia i mea paʻa i nā kauoha āpau, e like me Suvorov. Ua lilo ʻo Brusilov i mākaʻi kahua. Ua hana ʻo Adimarala Kolchak, Kornilov a me Denikin i nā ʻoihana. Hoʻohui ʻia ʻo Tsarist Russia iā ia iho: Galicia, Bukovina , Krakow Voivodeship, Poznan region, Klaipeda. Ua lilo ʻo Czechoslovakia i ʻāpana o ke aupuni Lūkini. A o Asia Uuku me Constantinople. A me ka ʻākau ʻo Iraq.
  ʻO nā mea a pau, ma keʻano laulā, ua maikaʻi. Ua hoʻokaʻawale ka poʻe Iapana i nā panalāʻau Kelemania me Russia ma ka Moana Pākīpika.
  A laila ua māhele ʻia ʻo Saudi Arabia ma waena o Rūsia, Farani a me Beretania. A laila, ma hope o ke kaua pōkole, hoʻokaʻawale ʻo Rusia a me Beretania iā Iran.
  A laila ʻo Afghanistan. ʻOiaʻiʻo, aia kahi hakakā ma laila. A ʻaʻole laki loa ka poʻe Pelekāne i ka wā mua.
  Ua loaʻa i ka honua ke kūpaʻa a me ka pōmaikaʻi. A hiki i ka Great Depression i ka makahiki 1929. ʻO Rusia, ma hope o ka ulu wikiwikiʻana, ua hāʻule pū i loko o ka pilikia.
  I ka makahiki 1931, ua kūʻē ʻo Iapana iā Rūsia, e ʻimi ana i ka hoʻopaʻi no nā pio mua.
  Akā i kēia manawa, he pepehi kanaka. Ua lanakila na koa tsarist i na Iapana. ʻAʻole ʻelemakule ʻo Adimarala Kolchak, ua hōʻike ʻo ia i kona akamai, e like me Ushakov. Ua pio loa ka ʻĀina o ka Lā Hikina ma ke kai a laila noho ʻia. Ua ukali ʻia e ka referendum kahi i koho ai ka hapa nui o nā Kepani e hui pū me Rusia.
  No laila, ua hoʻoikaika ʻo Tsar Nicholas II i kona mana ma ka Moana Pākīpika. Ua hoomau aku o Rusia i kona nee ana i Kina. Ma muli o ka nawaliwali o ka pilikia, ʻaʻole i keakea ʻo Beretania, Farani, a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa i ka hoʻomalu ʻana i ke aupuni Lani.
  I ka makahiki 1933, ua lilo ʻo Hitler i mana ma Kelemānia. Ua hoʻomaka ʻo ia e hoʻihoʻi i ka mana kahiko o ke aupuni kahiko. A ʻoiaʻiʻo ua hoʻāʻo ʻo ia ʻaʻole e hakakā me Rusia.
  Ua launa pū ʻo Mussolini ma Italia me Rusia. A ua hoʻopio mālie ʻo ia iā ʻAitiopa, e hoʻonui ana i kona mau panalāʻau. Ua kamaʻilio e pili ana i ka hoʻokumu ʻana i ka Triple Alliance.
  Ua makemake ʻo Tsarist Russia e hoʻohui i nā panalāʻau a pau o ka nāwaliwali o ʻEnelani a me Farani. ʻAe, maopopo pū ka poʻe Kelemania a me nā Italia. Ua loaʻa iā ʻAmelika kāna mau hoʻolālā ponoʻī.
  I ka makahiki 1937, hui pū ʻo Kelemania me ʻAsuria, e hana ana i ka Anschluss. A i Nowemapa 1937, ua hāʻule ka lua o ka mokulele mai Nikolaev. Ua hoʻopau maikaʻi ʻia ke aupuni. Ua loaʻa iā Nicholas II nā lanakila nui i kona mau makahiki he kanahākūmākolu o kona noho aliʻi ʻana.
  Kapa lākou iā ia ʻo Nikolaev ka Nui! A ʻo ka mea nui loa, ua lilo lākou i kiʻekiʻe ma mua o Peter ka Nui.
  Ma lalo o Nicholas II, ua ho'ēmiʻia ka lā hana i nā hola heʻumi, a ua lilo nā makahikiʻehiku o ka hoʻonaʻauao i mea koi a manuahi. Ua hōʻea ka uku awelika aupuni i ka 75 rubles i kēlā me kēia mahina me ka zero inflation a me ke kākoʻo gula o ka ruble. ʻO ke kālā aliʻi ka mea paʻakikī a hiki ke hoʻololi i ka honua.
  ʻO Rusia ka pūʻali koa honua nui loa ma ka honua, a ua ʻoi aku ma mua o Pelekane a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa i ka nui o nā ʻauwaʻa.
  ʻO nā moku kaʻa Lūkini ka mea maikaʻi loa ma ka honua, e like me nā mokulele. A ʻo nā helikopter i kēlā manawa ʻo ia wale nō ka mea ma ka honua honua. ʻO nā ʻauwaʻa submarine nui loa a kiʻekiʻe. ʻO ka pūʻali koa maikaʻi loa. Nā ʻenehana kiʻekiʻe ma ke kīwī a me ka wikiō. Ua hoʻomaka ʻia ke kiʻiʻoniʻoni kala mua o ka honua ma Tsarist Russia. Me ka mahalo i ka makemake o Tsar Nicholas II no ke kiʻi.
  Ma hope o ka hoʻohui ʻia ʻana o Kina, ua loaʻa ʻo Rūsia i ka wahi mua ma ka honua ma ke ʻano o ka heluna kanaka, ma mua o Pelekane me kāna mau panalāʻau.
  Ua hoʻoponopono hou ʻo Tsar Nicholas II i ka Orthodoxy a ua hoʻopaʻa ʻia i ka polygamy. Ua hiki i keia alii naauao ke hana i na mea he nui. A hala akula ʻo ia , ʻaʻole kuha ʻia, ʻaʻole hoʻomaʻau ʻia, ʻaʻole naʻe i nalowale iā Rusia, akā he kanaka nui. A he mau millimeters wale nō o ka neʻe ʻana o ka ʻāpana i ka hopena i ka mōʻaukala o Rūsia. A ke ʻōlelo nei nō hoʻi lākou ʻaʻohe coincidence i ka mōʻaukala! Pela ka hana ana. Ua hōʻike ʻo Nicholas II a me ke ʻano o Generalissimo Kondratenko i kēia.
  Akā, ma hope o ka make ʻana o Tsar Nicholas, ua hiki mai kahi lele lele. ʻO ka mea mua, ua make ke aliʻi ʻo Alexei II ma mua o ka hiki ʻana iā ia ke lei aliʻi. A laila ua make pū kekahi hoʻoilina, ʻo Kirill Vladimirovich Romanov. A ua piʻi ʻo Vladimir III i ka noho aliʻi i ka makahiki 1938. He ʻōpio ka tsar, akā ma ka maʻamau ʻaʻole ia he naʻaupō a ikaika loa a makemake nui.
  ʻAe, ua iho ʻo ia i ka ʻoihana! ʻO Rusia, Italia, Kelemānia, kū'ē iā Beretania, Farani a me ka USA paha i ka wā e hiki mai ana. Eia, ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka ikaika o ka Triple Alliance.
  I Mei i ka makahiki 1940, ua hoouka kaua o Kelemania ia Farani, Belegiuma, Holani a me Beretania. Ua hoʻouka ʻo Rūsia i nā panalāʻau Farani, Pelekane a me Dutch. Ua hoʻomaka ka hopu ʻana i nā ʻāina.
  ʻAʻole hiki i nā Pelekāne a me nā Farani ke pale aku i ka pūʻali koa Lūkini. A i loko o hoʻokahi mahina a me ka hapa, ua lanakila ka poʻe Kelemania a koi aku iā Farani, Belegiuma a me Holani e hoʻokuʻu.
  A laila, noho ka Fuhrer iā Sepania a me Pokukala, a hoʻopio iā Denemaka a me Norewai. Ua noho o Rusia ia Suedena.
  Ua aneane hoʻokahi ʻaoʻao ke kaua. Me ke kākoʻo o ka poʻe kūloko, ua hopu ʻo Rūsia iā India, Indochina, Afghanistan hema, Iran hema, Middle East a komo i ʻAigupita.
  ʻOiai,ʻaʻole hiki i nā pūʻali colonial ke kū'ē i ka pūʻali koa tsarist, aʻaʻole lākou i makemake nui. Ua lohi iki ka lanakila ʻana o ʻApelika ma muli o ka nele o nā alanui a me ka lōʻihi o ke kamaʻilio ʻana. Ua neʻe aku ka poʻe Kelemania ma ʻApelika ma o Gibraltar a me Morocco, nā Lūkini ma ʻAigupita, a laila ʻo Sudan.
  Eia naʻe, ua ʻoi aku ka pilikia o ka ʻāina ma mua o ke kūʻē ʻana o nā pūʻali koa Pelekane a i ʻole Farani. He kakaikahi ka poe o lakou, a ua maikai ole lakou i na mea kaua, a o ka hapanui mai na aborigine. ʻO wai ka mea ʻike ʻole a makemake ʻole e hakakā.
  I ka makahiki 1940, ʻaʻole ʻaʻa ʻo Hitler e pae i Beretania. Ua hoʻomaka ʻo ia i kahi hoʻouka kaua ea, ʻaʻole i kūleʻa loa i ka wā mua. Akā i ka pūnāwai o 1941, ua komo nā mokulele Lūkini i ke kaua, a ua hoʻomaka ʻo Beretania e hoʻokau ʻia ma lalo o ke kaumaha kino.
  A i ka malama o Augate, ua ukali mai ka pae ana mai o na pualikoa hui Geremania me Rusia, a mahope iho o elua pule o ka hakaka paakiki, hopuia o Ladana.
  Ma hope iho ua lilo ka ʻāpana hikina a pau, ʻo ia hoʻi ʻo Australia a me New Zealand, i Lūkini, Kelemānia a me Italia.
  Akā aia nō ʻo USA.
  Ua hoʻoholo ʻo Tsar Vladimir e hoʻouka iā ʻAmelika. Ua kākoʻo ʻo Hitler lāua ʻo Mussolini iā ia i kēia hoʻoholo. Ua hoʻoneʻe ka Third Reich i nā pūʻali i Iceland, a laila i Greenland a me Kanada, a ua neʻe ʻo Tsarist Russia i Alaska. ʻO nā ikaika, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole like. He ʻauwaʻa ʻauwaʻa nawaliwali ko ʻAmelika Hui Pū ʻIa, a ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka heluna kanaka ma mua o Rūsia me kona mau panalāʻau. ʻOiai ua hoʻomohala ʻia ka hoʻokele waiwai. Akā ʻaʻole hiki ke pale ʻia kēlā ʻano monster.
  Ma hope o ka hoʻomaka ʻana i ka hoʻouka kaua i ka makahiki 1943, ua noho koke ka pūʻali koa Lūkini iā Alaska i ʻelua mahina hoʻoilo. A i ka pūnāwai, me ka poʻe Kelemania, ua hoʻopio lākou iā Kanada a pau.
  Ua hoʻolaha ʻo Brazil, Venezuela, Mexico a me nā ʻāina ʻē aʻe i ke kaua ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  Ua hoomaka ka nee ana o na koa Rusia ma na mokuaina akau o Amerika. ʻO nā ikaika, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole like. ʻOi aku ka maikaʻi a me ka nui o Rūsia a me Kelemānia.
  ʻO nā kaikamahine ʻo Natasha, Zoya, Aurora a me Svetlana e hakakā nei ma ka pahu Kondratenko-3 maikaʻi loa ma ka honua, he kaʻa kaʻa me kahi pūkuniahi lōʻihi a me ka wikiwiki. Maikaʻi loa, me kahi silhouette haʻahaʻa.
  ʻO ke kaumaha o ka pahu Kondratenko-3 ma kahi o kanahā mau tona, a ua pale maikaʻi ʻia. A ʻo ka pū, ʻoiai kona liʻiliʻi liʻiliʻi o 76 mm, he kiʻekiʻe ka wikiwiki projectile mua.
  Shermans, ʻaʻole hiki ke komo i kēia pahu mai kekahi kihi. No laila...
  ʻO nā kaikamāhine, e hakakā me nā kāmaʻa ʻole a me nā bikini, luku wale i nā ʻAmelika a ʻakaʻaka nui.
  ʻO Natasha nō hoʻi ... A me kona mau manamana lima ʻole e kaomi ʻo ia i ka lāʻau hauʻoli, me ka ʻōlelo ʻana:
  - Hoʻonani i kuʻu Rus'!
  Ua pana pū ʻo Zoya. Hana ʻo ia i kēia me kona manamana wāwae ʻole, kaomi i nā pihi hauʻoli a hoʻōho:
  - A me ko mākou ʻāina hānau!
  A laila, ahi ʻo Aurora. Hahau ʻo ia i ka ʻenemi, a ʻōlelo ʻo ia me ka hōʻike ʻana i kona mau niho:
  - A aia nā mana kiʻekiʻe ma hope o mākou!
  A ʻo ke kaikamahine hoʻi e ʻakaʻaka loa! Paʻi ʻo ia i kona manamana wāwae ʻaʻole e like me nā pihi joystick.
  A laila puhi ʻo Svetlana. He kaikamahine ʻoi a ʻōlinolino. Hoʻopuka i nā kukui lā mai kona waha. A hīmeni pū ʻo ia:
  - He hōkū honua wau! Holo wikiwiki au ma mua o Sātana!
  Me nā kaikamāhine e like me kēia, ʻaʻole makaʻu ka diabolo ponoʻī. Ke luku nei lākou i nā ʻAmelika, a puni ʻo Chicago.
  A me ka hoʻokuʻu ʻole ʻana i kekahi mai laila. ʻO ka luku ʻana, e ʻōlelo kākou, he mea ʻole. ʻO kēia nā kaikamāhine.
  A pela ka puali kaua o Kikako. E ʻike i kā mākou!
  A ke neʻe nei nā moku kaʻa Lūkini ma New York. Ua ʻoluʻolu ʻo Tsar Vladimir i kona mau lima. Ua hele paha nā Lūkini i kēlā mamao?
  Hakaka koa na kaikamahine i ka lewa. Eia kekahi laʻana, he kāne maikaʻi: Maria lāua ʻo Mirabela.
  ʻOhi kālā nā mea nani ʻaʻahu ʻaʻahu ʻaʻahu ʻaʻahu ʻaʻahu ʻole a me ka bikini. ʻAʻohe mea maoli e kūʻē iā lākou. ʻO nā kaikamāhine maʻaneʻi he nani a nani loa a me ka pololei.
  Ua kī ʻo Maria i kahi pana, pana i lalo i hoʻokahi mau mokulele, i hoʻokahi pahū a hīmeni:
  - Hoʻonani i ko mākou ʻāina hānau! Ma ka inoa o Rusia!
  Ua kī pū ʻo Mirabela a ʻuā.
  - Akā aia kekahi alakaʻi i ka mana nui,
  E kāhea ʻo ia i nā Slav e kaua ...
  ʻAʻole hiki iā lākou ke hakakā me Rusia -
  I ka wā e noho aliʻi ai ʻo Vladimir!
  
  Mai ka paakiki, ikaika, me ka hao hao,
  A ua like ke ʻano me ka ʻoki metala...
  ʻAʻole pono nā Lūkini i kahi ola maikaʻi aʻe -
  ʻO kēia wale nō ka mea i moeʻuhane ai nā kānaka!
  ʻAe, he haku kēia mau kaikamahine i ka hakakā a me ke mele...
  Ma ke ala, ma ka waena o ka hoʻouka kaua ma New York, ua lele ka cosmonaut Lūkini mua i ka lewa a lele a puni ka honua honua. A ʻo kēia kekahi mea i hoʻokō ʻia e Tsarist Russia e ka moʻokūʻauhau Romanov.
  A laila, pio ka pūʻali koa o Nu Ioka, a hāʻule koke ʻo Wakinekona. A ma ka la 3 o Sepatemaba, 1943, ua pio loa ka United States. Pela i pau ai ke Kaua Honua II, i hoomaka i ka la 15 o Mei, 1940. He hanohano a lanakila ke kaua no Rusia.
  ʻOiaʻiʻo, ua loaʻa nui iā Hitler lāua ʻo Mussolini mai kēia kaua. Ua loaʻa i nā dictator ʻelua ka waiwai ma ʻApelika, kekahi ma ʻEulopa a me ʻAmelika. Ua māhele ʻia ʻo ʻEulopa ma waena o nā ʻāina. A ma hope o ka referendum, lilo ʻo Bulgaria i aupuni ʻo Bulgaria ma loko o Rūsia.
  Me he mea lā ua māhele hou ʻia ka honua a hiki ke ʻeli ʻia nā kolone. Akā ʻo Hitler, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo ia ʻo Hitler inā ʻaʻole ʻo ia e makemake hou aku. ʻO ka mea nui, e lanakila iā Rusia. A hopu i kona aina.
  A ʻo ka mea ʻoiaʻiʻo, ua helu nui ka poʻe Kelemania i nā mea kaua hou aʻe. ʻO nā pahu o ka "E" moʻo a me nā missiles ballistic, ʻoi aku ka lele lele.
  Eia nō naʻe, ʻoi aku ka nui o ka Tsarist Russia ma mua o ka Third Reich i nā missiles ballistic a ma 1951, ma ʻApelila 12, ua lele ʻo ia i ka mahina.
  A ʻaʻole ʻoi aku ka maikaʻi o nā pahu "E" ma mua o nā Lūkini.
  A he mea pohihihi wale no na ipu lele. Mahalo i ke kahe ʻana o ka laminar, ua lilo lākou i mea hiki ʻole i nā ʻano lima liʻiliʻi. Akā, i ka manawa like, ʻaʻole hiki iā lākou ke kī.
  Ua make ʻo Mussolini a ua lanakila kāna keiki ma ka noho aliʻi. Ua hoʻoikaika ʻo Hitler iā ia a ua ʻae ke kanaka ʻōpio e hakakā me Rusia. Ma ʻApelila 20, 1955, ua hoʻomaka ke kaua honua hou ʻekolu. Aia ma ka aoao o Hitler: Italia, Palakila, Argentina, Chile, Mekiko, ma ka pōkole, ʻo ʻAmelika Latina a pau, koe wale nō ʻo Cuba, nāna i kākoʻo iā Rūsia. A ʻaʻohe ʻāina ʻē aʻe ma ka honua! Ua hoʻomaka ke kaua honua ʻekolu ma ʻApelila 20, 1955. A ua kū ʻo Tsar Vladimir i ka pilikia koʻikoʻi o kona noho aliʻi ʻana.
  ʻO ka mea wale nō e hiki ai ke hōʻoluʻolu iā ia, ʻo ia ke kaua hope loa ma ka moʻolelo o nā kaua ma ka honua honua. No ka mea, komo nā ʻāina a pau o ka honua iā ia!
  ʻAe, i ka wā i hoʻomaka ai ke kaua, pono e hoʻouka ʻia! ʻAʻole i manaʻo nui ʻia ka hoʻouka ʻana o Hitler. ʻO Hungary, Yugoslavia, kahi hapa o Rūsia me ka mana kūʻokoʻa, ko lākou mōʻī ʻo Vladimir III. Ua pio ʻo Albania e Italia. Pono nā mea a pau. Ke hoʻāʻo nei nā Kelemania e neʻe mai East Prussia, Austria, Italia mai ka hema. A ke hele nei ke kaua ma ʻApelika. A me ka hui pū ʻana o nā ʻāina Latin e kūʻē iā ʻAmelika. ʻAʻole naʻe lākou ʻeleu ma laila. I kēia manawa wale nō i hōʻike ʻia ke kaua.
  I kēia manawa, hoʻoneʻe ʻo Hitler i kāna mau pūʻali koa nui ma ʻEulopa.
  A ua hoʻomaka ke kaua hellish. ʻO ke kaua nui hope loa i ka mōʻaukala kanaka.
  Ua hāʻawi ka poʻe Kelemania i ka hahau nui ma Hungary ma ke ala o Budapest. Ua hakakā ʻo Oleg Rybachenko ma laila. Ua noho mau ʻo ia he keikikāne ma kahi o ʻumi makahiki. ʻOiaʻiʻo, ikaika loa ke kino, muscular, wikiwiki, a ʻo ka mea nui loa, e like me kahi kiʻekiʻe, make ʻole. ʻAe, ua loaʻa i ka mea kākau a me ka haku mele ʻo Oleg Rybachenko i ka make ʻole, akā ma ke ʻano o kona lilo ʻana i keikikāne ma kahi o ʻumi mau makahiki, a lawelawe ʻo ia iā Rūsia ma ke kino kamaliʻi, akā ikaika loa a wikiwiki hoʻi. A he keiki ʻo ia mai Ianuali 1, 1904. I koʻu komo ʻana iā Port Arthur ma ke ʻano he keiki kaʻa. ʻAe, ʻaʻole ʻo ia ke keiki liʻiliʻi, akā mai kinohi mai ua ikaika a wikiwiki a lawe ʻia ʻo ia ma luna o ka moku.
  Eia kekahi, i ka wā i kānalua ai lākou inā he liʻiliʻi loa ia, ua kulou ʻo Oleg Rybachenko i kahi kālā keleawe me kona mau manamana lima no ka pili. Ma hope iho, lawe ʻia akula ʻo ia i luna o ka moku me ka ʻōlelo ʻole.
  Ua loaʻa i ke keiki nā makana he nui, ua komo i nā kaua āpau. Lilo i luna. Akā, he kamaliʻi nō naʻe ʻo ia. No laila, ʻoiai ua hāʻawi ʻia ʻo ia i nā makana no nā hana he nui, ʻaʻole i hāʻawi ʻia ke keiki mau loa i kahi mea i ʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o ke kāpena. A i kēia manawa ua noho ʻo Oleg Rybachenko i ka pūʻali koa no ka hapalua haneli. Ua loaʻa iā ʻoe ka penikala o kahi luna, akā inā he hao kou olakino, no ke aha e haʻalele ai i ka lawelawe?
  Eia kekahi, me ka ʻole o nā kamepiula, nā ʻoliʻoli pāʻani, ke kīwī, he mea ʻoluʻolu. A ma ka pūʻali koa, he kāpena ʻoe, ma ka liʻiliʻi loa e hoʻokele ana ʻoe i nā koa. ʻAe, ke holo nei ka manawa.
  Ua make ʻo Generalissimo Kondratenko. Ua make pū ʻo Adimarala Nui Kolchak, ka mea i ʻoi aku ma mua o Ushakov. ʻO ka nui o nā poʻe i hoʻomaka ʻo Oleg Rybachenko ʻaʻole i ka lawelawe.
  ʻOi aku ka pololei, mai ka hoʻopuni ʻana iā Port Arthur, aneane pau nā mea kahiko i make. ʻO Vovka wale nō i koe. He keiki kāne hoʻi ʻo ia i kēlā manawa, a i kēia manawa he kupuna kāne lauoho hina. Ke lawelawe mau nei ka ʻoiaʻiʻo. A ua kāhāhā ʻo ia no ka noho ʻana o Oleg i ke keiki kāne hoʻokahi, ʻaʻohe ona ʻōpala hoʻokahi ma kona kino. He ʻike kēia i ʻike ʻia ma ka pūʻali koa Tsarist a puni ka Lūkini. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ua hakakā ʻo ia.
  ʻO ke keikikāneʻo Oleg he kāmaʻaʻole,ʻoi aku kaʻoluʻolu a me ka maʻalahi iā ia. Manaʻo ʻo ia i ka pū ma hope o ka pū a kiʻi i nā kaʻa kaʻa Kelemania E. Nui wale nā kaʻa Nazi. A ʻaʻohe mea e hoʻōki iā lākou.
  Akā, paʻi pololei ke keiki mau loa a hou ʻo ia i ke metala. Ua pena ʻo ia i nā Krauts, wāwahi i nā hale kiaʻi a hīmeni.
  - Tsar Vladimir, Lūkini Tsar...
  ʻO ke aliʻi Orthodox!
  E lanakila koke kakou i ke ao
  nei, He mau kerubima maluna o kakou!
  E pau ana o Hitler
  A ʻo ka mea i hoʻolohe - maikaʻi!
  A hoolei ke keiki i ka grenade, me ke kamaa ole, me ka wawae o kana keiki. Luliluli wale ʻo Greybeard Vovka i kona poʻo.
  ʻO ka mea kākau a me ka haku mele ʻo Oleg Rybachenko i hala ma mua o kanalima mau makahiki i koe i ke keiki i ka makahiki iwakālua. A pono wau e ʻae ua ʻike nui wau. Ma muli o ka make ʻole, ua nalowale ʻo ia i ka makaʻu. A ua hoʻomanaʻo ke kaua iā ia i kahi pāʻani hoʻolālā kamepiula.
  He maʻalahi a leʻaleʻa ke pāʻani. A he leʻaleʻa nō hoʻi ka hakakā ʻana . He mea maikaʻi ke loaʻa ka hau kakahiaka ma lalo o kou mau wāwae wāwae, a ke ʻauʻau nei ʻoe i kahi keikikāne mau loa, a ʻaʻole ʻoe e ʻaʻahu ʻia e like me nā lula i ka pōkole!
  ʻAe ʻia ʻo Oleg Rybachenko e holo a puni i ka pōkole a me ka wāwae ʻole. Ua aʻo ke keikikāne e hele me ke kamaʻa ʻole i ke anuanu ma Port Arthur. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole hiki i ke kino make ʻole ke loaʻa i ke anu a i ʻole ka maʻi, a maʻa koke ʻoe i ke anu, ʻaʻole ia e hōʻeha. E like me Peter Pan. A aneane ʻoluʻolu ke holo wāwae ʻole i ka hau. I ka neʻe ʻana, ʻaʻole ʻike ʻia ke anu, aia wale nō ke noho ʻole ʻoe, ʻoʻoleʻa iki kou mau wāwae wāwae! Akā no ke keikikāne, he mea liʻiliʻi kēia.
  Akā aia kekahi mau kaikamahine kilokilo ʻo Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Ua komo pū lākou i ke kaua. Akā ʻaʻole i nā manawa a pau, akā i nā ʻāpana. Ua kōkua iā mākou e paʻa i ka mauna ʻo Vysokaya i ka wā paʻakikī loa. Ua hakakā nā uʻi kāmaʻa ʻole ma laila, a me nā bikini. Kiʻi akula lākou i nā diski ʻoi ʻoi me ko lākou manamana wāwae.
  A ʻoki lākou me nā pahi kaua. A laila kī ʻo Oleg Rybachenko i kahi pū mīkini - pepehi lākou i kona mau hoa kahiko. A ʻo ka hopena, ua hoʻopau ka hoʻouka kaua a ka samurai, a ʻo ka mauna ʻo Vysokaya ka mea hiki ʻole ke hoʻoluliluli ʻia!
  A ua hōʻike nā kaikamahine i kā lākou papa kiʻekiʻe a me Valkyrie aerobatics.
  A i kēia manawa aia nā Kelemania i ka pale. Ua mākaukau ka pūʻali koa tsarist no ke kaua. ʻAʻole hiki i ka Fuhrer ke hoʻokō i ke kāhāhā maʻamau.
  A ke kaua ikaika nei na koa Rusia. Me he mea lā e hōʻino ʻo Hitler iā ia iho ma mua o hoʻokahi manawa no ka hoʻomaka ʻana i kēlā kaua. Eia kekahi, ʻoiai ʻo ka Fuhrer he ʻelua hapakolu o ʻEulopa a me ka hapakolu o ʻApelika ma lalo o nā lima, akā naʻe.
  ʻaʻole ia he hoa paio iā Rusia.
  A me ka nui o na koa. A nawaliwali na koa Italia. Ke komo mālie nei nā ʻāina ʻo ʻAmelika Latina i ke kaua. A ʻaʻole maikaʻi loa ko lākou pūʻali koa, ʻenehana a me ka hoʻonohonoho.
  No laila ke hoʻomau nei ʻo Russia i ka ʻenemi i ka pale i ka hohonu.
  Hiki i ka pahu Kondratenko-6 ke hakakā i kēia pūʻulu. Aʻoi aku ka kaumaha o "Nikolai"-4 a hōʻike iā ia iho he mīkini ikaika loa.
  Hiki i nā Lūkini ke hakakā me nā monsters Kelemania ʻoi aku ka nui .
  ʻOi loa ma "Nikolai" -4 kahi o ka hui o Alenka, he nani loa ke kaikamahine a i loko o ka bikini.
  130mm kaliber pū. Pehea e pā ai i nā fascist. Makehewa ka hoouka kaua ana o Hitler ia Tsarist Rusia. ʻAʻole kēia he kaʻa maʻalahi nona, akā he kuʻi.
  Ua kaomi ʻo Anyuta i ka pihi hauʻoli me kona manamana wāwae ʻole a hīmeni:
  - No Rūsia a me ke kūʻokoʻa a hiki i ka hopena!
  A ʻakaʻaka ka nani!
  A laila e hoʻolana ʻo Augustine i kahi projectile i ka ʻenemi. E hoʻokaʻawale i ka metala a hīmeni:
  - E paʻi pū kākou i ka puʻuwai!
  A e kaomi pū ʻo ia i nā pihi hauʻoli me kona manamana wāwae ʻole. He kaikamahine ʻoluʻolu kēia!
  A eia ʻo Maria ke kuʻi nei. A e hoʻokaʻawale ʻo ia i ka poʻe fascist. A luku aku i ka ʻenemi.
  I ka manawa like me ka hoʻohana ʻana i nā manamana wāwae ʻole. A e hīmeni nō ʻo ia:
  - Ma ka inoa o ko mākou ʻĀina makuahine, Saint! E ʻoluʻolu wale ka mea hakakā!
  A ʻakaʻaka ʻo ia a hōʻike i kona mau niho!
  A laila e paʻi ka 'Olumepika iā ʻoe me kahi projectile kaumaha. ʻO ia wale nō ka mea āu e pono ai, e nā kaikamāhine - ka wai ʻāpala momona loa!
  A uhai hou na kaikamahine i ka E-50, kikeke i ka hale kiai a akaaka.
  Ua hoʻouna ʻo Alenka i kahi projectile, e uhaʻi ana i ka E-100, e hou ana i loko. A me ka hoʻohana ʻana i kou manamana wāwae ʻole. No ke aha i hīmeni ai ke kaikamahine:
  - E uhaʻi i ka ʻenemi!
  A ʻo ʻAnyuta e ʻimi a puni me ka hoʻohana ʻana i kona mau wāwae ʻaʻohe a me nā ʻīwī:
  - He kapu ka Fritz!
  A laila e paʻi ʻo Augustine. Me ka pololei loa a me ka hoʻohana ʻana i nā manamana wāwae ʻole, e hoʻoheheʻe :
  - Ua pau ʻo Hitler!
  A laila e hoʻohui nui ʻo Maria. E uhaʻi ia i ka poʻe fascist a uē::
  - A ʻo ka mea i hoʻolohe, maikaʻi!
  A e hōʻike ʻo ia i kona alelo!
  A laila hoʻouna ka 'Olumepika i kahi projectile, pepehi i nā hoa paio.
  A me ka hoʻohana ʻana i nā wāwae wāwae ʻole a me ke mele ʻana:
  - Ka huina pau i kuaiia!
  A e lawe hou ke kaikamahine i kona alelo a hōʻike.
  No laila ʻoki lākou ...
  ʻO ka poʻe Kelemania, ma hope o hoʻokahi mahina o ka hakakā ʻana mai ka hoʻomaka ʻana o ka hoʻouka kaua ʻana, ua piʻi aʻe mai ke kanalima a i hoʻokahi haneli mau kilomita, a ua loaʻa i ka nui a me ka nui o nā poho. A ʻo nā Italia ma ʻApelika i loaʻa iā lākou iho i loko o kahi ipu hao a hoʻopuni ʻia. Ua pio ko lakou mau koa.
  Ma ka lā 21 o Mei, kauoha ʻo Adolf Hitler i ka poʻe a pau e hiki ke lawe i nā mea kaua mai ka makahiki ʻumikūmālima a hiki i ke kanaonokumamālima e hoʻokomo ʻia i ka pūʻali koa. Ua hoʻonohonoho ka pūʻali koa tsarist i nā wahi mālama.
  E like me ka mea i ʻike ʻia, ʻaʻole makaʻu loa nā mokulele disiki Kelemania i ka hoʻomaʻamaʻa. ʻOiaʻiʻo, hiki i nā mokulele Lūkini ke hoʻouka me nā hipa kāne. Akā hiki ke pale ʻia kēia, mahalo i ka mana kiʻekiʻe o nā kaʻa o ka pūʻali tsarist.
  A ʻaʻole i hoʻokō ʻia ka manaʻolana o Hitler no kahi mea hana mana hiki ʻole ke hoʻokō ʻia.
  Ke pale nei ka pūʻali koa tsarist iā ia iho. Nā laina pale ikaika, ʻeli ʻia ma mua, pale ikaika. E pau ka mokuahi o Hitler. Akā ma ʻApelika hiki iā ʻoe ke hoʻoikaika i kahi hoa Italia nāwaliwali.
  Inā ʻaʻole i hoʻoholo ʻo Fuhrer e hele i ke kaua me Tsarist Russia, inā ua lilo ʻo ia i ka moʻolelo ma ke ʻano he alakaʻi nui, a ʻoi loa hoʻi, ke alakaʻi o Kelemania. A no laila makemake ka daimonio e hoʻomalu i ka honua, a he aha ka mea i loaʻa mai?
  ʻO nā kaikamahine Lūkini ka mea ʻoluʻolu loa ma ka honua.
  ʻO Oleg Rybachenko, e like me nā manawa a pau, aia ma ke alo o ke kaua. ʻAʻole hiki ke hoʻopā iā ia i ka pōkā a i ʻole nā ʻōpala. He kanaka paʻakikī a he kanaka ʻoluʻolu.
  He keikikāne i ka pōkole a me ke kamaʻa ʻole, kūʻē i ka Nazis. A hoolei aku i na grenades ia lakou, a holo i ka ua kepau.
  ʻAe, he mea minamina ʻaʻole i laila ʻo Kondratenko nani, akā aia nā ʻōpio a me nā alakaʻi akamai. ʻO ka mea kūikawā, ʻo Field Marshal Vasilevsky, ka mea i kū i waho i ka wā o ke Kaua Honua Mua. A kauoha ʻo ia me ka ikaika a me ke akamai.
  A ʻo ka Fritz, e hālāwai ana me kahi pale paʻakikī, ua hoʻopaʻa ʻole ʻia i loko. Akā, ho'āʻo mau lākou e uhaki.
  ʻO Oleg Rybachenko, ʻakaʻaka kēia keikikāne mau loa, ʻakaʻaka i kona mau niho a hīmeni:
  - Koʻu ʻāina makuahine! Kuʻu ʻĀina Makuahine!
  A e like me ka hoolei ana i ka grenade me kona mau wawae.
  A maanei i komo ai o Natasha, Zoya, Aurora a me Svetlana i ke kaua. He mau kaikamahine kupua mau lakou, na kauwa na ke Akua kapu o ka Ohana. ʻAʻole lākou e hakakā mau, inā ʻaʻole ua lanakila ʻo Rūsia i ka honua holoʻokoʻa. Akā, he mea maikaʻi ia a he mea kupanaha.
  Makemake nā kaikamāhine e pepehi: he mau kaikamāhine kēia!
  A pehea lākou e hele ai ma waena o nā fascists, a pehea lākou e hahau ai iā lākou ...
  A me ko lākou manamana wāwae ʻaʻole lākou e hoʻolei i nā disc, e pepehi ana i nā Krauts.
  Ke piʻi nei ka poʻe Nazi i lalo a nui aʻe ka pohō. Manaʻo ka mea hoʻolālā nui o Vasilevsky e lanakila i nā Nazis a me nā Italia ma ʻApelika. No laila, ʻoi aku ka maikaʻi o nā kaʻa Lūkini, ʻoi aku ka maʻalahi a ʻoi aku ka maikaʻi o ka maneuverability. A ma ʻEulopa, e haʻalele ka poʻe fascist . No laila e hoʻopau loa lākou i kā lākou waiwai.
  Ua ʻae ʻo Tsar Vladimir i kēia hoʻolālā. A ua hoʻoili ʻia nā pūʻali hou i ʻApelika.
  Ua kaua ʻo Elizabeth a me kāna poʻe holo moku ma Libya, e ʻoki ana i nā ʻāpana Italia. He wela ma laila a maikaʻi ke kaikamahine i ka bikini. Loaʻa iā lākou ka pahu Kondratenko-6 hou loa, kahi e pale ai nā koa i nā kūlana o nā Italia a me Fritzes a lanakila me ka wiwo ʻole.
  Ua pana ʻo Elizabeth i kahi pahu mai ke aupuni o Mussolini Jr. a ʻōlelo ʻo ia:
  - He lole huluhulu a me ka caftan hele ma na kai, ma na ale!
  A ʻoiaʻiʻo hoʻohana ʻo ia i kona manamana wāwae ʻole.
  A laila, pana ʻo Ekaterina. Kuʻi ma ke kaʻa Kelemania a uwo:
  - Ma Rūsia, he koa ʻo Tsar Vladimir!
  Aia ʻo Elena ma hope ona, e hahau ana i ka pū hoʻokele ponoʻī a Fritz a me ke kani ʻana:
  - Hooray no Hitler no kou ʻāina makuahine!
  A i ka hopena, e hoʻokuʻu ka 'Olumepika i ka projectile. E uhaʻi ʻo ia i nā Krauts, e ʻoki iā lākou a uē:
  - E maikaʻi ka hopena!
  A hoʻohana pū ʻo ia i nā manamana wāwae ʻole o nā wāwae o nā keiki.
  Ma ʻApelika, i ka hopena o Mei a me ka hoʻomaka ʻana o Iune, ua hoʻokō nā pūʻali koa Lūkini i nā kūleʻa nui. Ua laha aku ke kaua i ka aina o Libua a me Aitiopa. I ka lā 12 o Iune, hāʻule ʻo Tripoli. A ma Iune 15, ua lawe ʻia ke kapikala o ʻAitiopa. No laila, ua hoʻomaka nā koa o Mussolini Jr. Auē, ʻaʻole hiki iā ia ke kākoʻo i kona makuakāne.
  A o kona nani hoi he lanakila. Aka, ua hopu o Mussolini i kekahi hapa o na panalaau o Enelani a me Farani, ua manao oia ia Kaisara. Aka, he mea hiki ole ke oi aku mamua o Kaisara.
  Ua hakakā ʻo Oleg Rybachenko i ke kauoha ʻana i ka pākaukau. A me ka wiwo ʻole i lilo ai nā Kelemania he mau kakini pahu mai kāna ahi i kēlā me kēia lā. Hāʻawi ʻia kāna keiki i ke keʻa gula ʻē aʻe. A ua hāʻawi aku lākou iā ia i ke kūlana koʻikoʻi lōʻihi.
  Ma mua, ʻaʻole ia i hoʻonoho ʻia no ka mea he kamaliʻi kona ʻano. Akā, ua hōʻike ke keiki i ke koa koʻikoʻi. A me ka hiki ke kaua.
  I ka lā 22 o Iune, 1955, ua hoʻopaʻa hope ʻia nā pūʻali koa Lūkini ma ʻApelika iā Somalia. A ma ka la 25 o Iune, 1955, ua pio ke koena o na koa Italia ma Aitiopa.
  Ua lanakila ka Tsarist Army. Ua kākau ʻo Mainstein, ka mea i manaʻo ʻia ʻo ia ka luna ʻoi loa o ka Third Reich, ma kāna puke moʻolelo:
  - Ua ala mākou i ka bea hell! I kēia manawa ke haehae ʻia nei mākou!
  I ka hopena o Iune, ua loaʻa i nā poʻe Kelemania i nā pohō nui a ua koi ʻia lākou e hoʻomaha i kā lākou hana ʻino ma ʻEulopa.
  Ua kauoha ʻo Tsar Vladimir i ka hoʻonui ʻana i ke kaomi ma ʻApelika. ʻO ka mua o ka ʻāina ʻeleʻele, a laila nā mea ʻē aʻe - wahi a ka mōʻī koʻikoʻi! Ma Iulai 1, 1955, ua hoʻāʻo nā Kelemania e holomua ma Scandinavia. A holo wikiwiki lākou i Stockholm, akā holo lākou i kahi pale paʻa loa. A loaʻa iā lākou ka pōʻino nui.
  I ka hoʻomaka ʻana o Iulai 1955, ua komo nā pūʻali Lūkini i Kelemania Algeria.
  Aia ʻo Libya ma lalo o ka mana o Tsarist Russia. Ua hoʻomaka ka hana ʻino a me nā puka lou no Niger.
  Ua hakakā ka pūʻali pahu pahu o Elizabeth i nā Nazi. He wela loa a ua wehe nā kaikamāhine i kā lākou mau pale a ke komo nei lākou i nā panties wale nō i loko o ka pahu Kondratenko-6. Ua pana pololei lākou i ka poʻe fascist.
  A makemake lākou i nā hana nui.
  He ʻāina autocratic nō ʻo Tsarist Russia. A ʻaʻohe ona pāremata. A ʻaʻole i hiki ke kipi, ʻaʻole i hoʻokumu ʻia ka Duma. ʻAʻole makemake nā mōʻī e kaupalena i ko lākou mana. Akā ʻo ka Fuhrer a me ka Duce he mau dictator. ʻO ia hoʻi, aia ke kaua ma waena o nā ʻōnaehana ʻelua me nā aupuni mana.
  Akā no ka Tsarist Russia he mea kūlohelohe kēia. A he kaua paakiki a hoomau.
  Paʻi ʻo Elizaveta i ke pihi hauʻoli me kona manamana wāwae ʻole a puhi i kahi projectile. Hoʻopili iā ia iho:
  - E uhaʻi kākou i nā Nazi a ʻāpana!
  ʻO Ekaterina hoʻi, kaomi i ke pihi hauʻoli me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻokuʻu i ka mea pepehi kanaka, me ka ʻōlelo ʻana:
  - E hoʻohaʻahaʻa kākou iā Hitler!
  A kuʻikuʻi hoʻi ʻo Elena , kīkēkē i ka poʻe fascist a squeaks:
  - E haehae mākou iā ʻoe!
  A ʻo kona ʻōhuhi ʻana i kona mau niho! A kaomi ʻo ia i nā pihi hauʻoli me kona mau wāwae ʻole.
  A laila e hoʻohuli ʻia ʻoe i lalo o ka 'Olumepika, a pehea ka naʻaupō . E hoʻohaʻahaʻa i nā mea a pau a gurgle:
  - He pō o kahi alahele a me kahi hui!
  Mai poina e kaomi i nā pihi hauʻoli me kou manamana wāwae ʻole. A lanakila i ka ʻenemi.
  ʻO nā koa, he ʻano koa a ʻālohilohi.
  ʻO Oleg Rybachenko, ʻo ia hoʻi, ua hoʻihoʻi ʻo ia i kahi hoʻouka kaua ʻana a nā Fritzes a hīmeni:
  - No ka ʻāina makuahine a me Tsar Vladimir - hurray!
  ʻAe, i loko o ka mōʻaukala maoli, aia kahi Emperor o Rusia Vladimir III, ke poʻo o ka Hale o Romanov. A ua hoʻomaka maoli ʻo ia e noho aliʻi ma 1938. A laila ua lilo ʻo Vladimir i mōʻī maoli a he aliʻi nui i kēlā! He tsar ʻo Vladimir Kirillovich Romanov i loaʻa nā manawa āpau e lilo i mōʻī o ka honua holoʻokoʻa!
  Ma hope o ka lanakila, a i ʻole ka pale ʻana i ka hoʻouka ʻana, ua hoʻomaka ʻo Oleg Rybachenko e pāʻani kāleka me kāna mau subordinates. ʻO kahi keikikāne i loko o ka pōkole, lauoho lauoho, ʻoi loa ka ʻiʻo, a haehae ʻia, pāʻani me nā mea hakakā lauoho hina. ʻO ka mea kupanaha, ua ʻoi aku ʻo Oleg ma mua o lākou āpau. Akā ʻoki kēia keiki iā ia iho.
  E hoʻomanaʻo ana iā Port Arthur, ka pale koa i hele mai ai ka nani o Rusia. He hanohano nui no keia...
  Ua ʻōlelo ke keiki make ʻole:
  - Penei mākou e hoʻoponopono ai i nā pilikia a pau! ʻAʻole hiki i kekahi manawa ke pepehi kanaka kekahi i kekahi!
  Ua ʻae nā koa a me nā luna.
  - ʻOiaʻiʻo, e Mister Major! ʻAʻole lākou e pepehi!
  Nānā ʻo Oleg i ka lipine me kāna mau mekala he nui. ʻAe, ua nui nā kauoha, kakaikahi nā pūkaua i loaʻa iā lākou. A maikaʻi nō hoʻi e loaʻa kahi poʻo inoa. E ke Alii, e helu, e ke duke!
  Duke Rybachenko - nani ke kani!
  A lele ʻo ke keiki i luna a wili i ka papa hoʻohuli.
  Ua hoʻāʻo ka poʻe Kelemania e hoʻouka, akā ua hoʻihoʻi hou ʻia a loaʻa i ka pōʻino nui ʻaʻole hiki ke hoʻoponopono ʻia.
  I ka mahina o Iulai, ua hoʻokō ka pūʻali koa Lūkini i nā lanakila nui hou ma ʻApelika. ʻOiai ke kaumaha o ka hoʻouka kaua o ka pūʻali tsarist ma laila. Loaʻa iā Algeria nā mea kaua Lūkini maikaʻi loa. A i ka pau ʻana o ka mahina ua hoʻopuni ʻia nā Kelemania a luku ʻia i loko o ka ipu hao.
  I ʻAukake, ua komo nā pūʻali koa Lūkini i Morocco. Ua hakakā nui nā kaikamāhine ma luna o ka pahu Kondratenko-6, e haki ana i loko o ka mānoanoa.
  I kēlā me kēia manawa, ua hōʻike ʻia ka hāʻawi pio ʻana o nā Kelemania a lawe ʻia nā kūlanakauhale.
  Ua hakakā ʻia ma Nigeria a ma nā wahi like ʻole. Ua lawe ka poʻe Lūkini i nā helu ʻelua, ʻoi aku ka nui o nā ʻenehana kelepona, a me ke kākoʻo o ka poʻe kūloko, ka mea a ka poʻe fascist i huli kūʻē iā lākou iho.
  Ua lilo ʻo ʻApelika i loulou nāwaliwali i ka hoʻolālā a Hitler lāua ʻo Mussolini Jr.
  Ua lanakila ʻo Rūsia ma laila ... A i ka mahina o Kepakemapa, huki mālie i nā pūʻali, neʻe lākou i Norewai. Ua loaʻa i nā Nazis nā poho nui. A e holo ana ʻo Alenka a me kona mau ʻauwaʻa ma luna o ka pahu. ʻO ka pahu hou loa "Nikolai" -5 he kaumaha a hōʻike iā ia iho iʻoi aku ka holomua ma mua o ka papahana E.
  ʻO kahi pahu ikaika e like me ka E-200 i komo i ka pū o ka mīkini tsarist.
  ʻO Alenka, e kaomi ana i nā pihi hauʻoli me kona mau manamana wāwae ʻole, ʻānai i kona mau lima me ka ʻoluʻolu:
  - ʻO wau ka mea hiki ke uhaʻi i ka Wehrmacht!
  Ua paʻi pū ʻo Anyuta i ke pihi me kona mau manamana wāwae ʻole, kuʻi i ke kaʻa Kelemania a hōʻoia:
  - E holoi mākou i ka Wehrmacht i ka lepo! No ka mana o ka tsarism!
  Ua kī ʻo Augustine Cool a hoʻōho:
  - A e noho mākou ma lalo o ka komunisme!
  Ua ʻae koke ʻo Maria i kēia:
  - ʻAe, ma lalo o ka komunism tsarist!
  A me kona manamana wāwae ʻaʻole i kaomi i nā pihi hauʻoli. A i ka manawa like e paʻi ʻo ia a paʻi i ka ʻenemi.
  A laila ʻōlelo ʻo Marusya:
  - Ma ke kēkelē piha!
  A kaomi pū ʻo ia i ke pihi hauʻoli me kona manamana wāwae ʻole.
  Ua hoʻopuni mua nā pūʻali Lūkini iā Oslo. He kaua no kēlā me kēia ululāʻau a me nā hale.
  Ma ke kikowaena, hoʻokuke hou ka pūʻali koa tsarist i ka hoʻouka kaua Kelemania. ʻO Oleg Rybachenko, e like me nā manawa a pau, aia ma ka laina mua a hakakā me ka wiwo ʻole. ʻO nā pūkaua Lūkini e hana like me ka uaki.
  Pono a pololei nā mea a pau ...
  I ʻOkakopa, ua ʻoki hope loa nā pūʻali Lūkini iā ʻApelika mai nā lako ma ka ʻāina, e hoʻokuʻu ana iā Morocco. Ua loaʻa nā Nazis iā lākou iho i loko o kahi ʻano ipu.
  ʻOiai ma ka ʻāina ʻeleʻele. Ua haʻalulu ʻo Hitler me ka huhū, akā ʻaʻole hiki iā ia ke ʻai i kekahi mea no ka ʻaina awakea.
  ʻAe, ua hele mai ʻo ia i Rus'... Ke kokoke mai nei ka hoʻoilo. ʻO Oleg Rybachenko, ʻoiai ʻo ia ka hau, ke holo mau nei ʻo ia me ka kāmaʻa ʻole a me ka pōkole. ʻAe, e ke keikikāne - ʻo ka mea āu e lawe ai! A he kanaka makau ole loa.
  A hoʻolei ʻo ia i nā grenades me kona manamana wāwae ʻole.
  A hīmeni:
  - E holo me ka palaualelo,
  ʻO nā kaʻa kaʻa kaua ma o nā puddles...
  A aia kahi pū mīkini ma luna o ka hale -
  ʻO Cheburashka ka mea pana,
  ʻO ka pū mikini Crocodile!
  Shakoklyak i ka hoʻouka kaua!
  Ua hoʻolei ke keiki hoʻopau i kahi grenade me kona mau manamana wāwae ʻole, haehae i ka Nazis a hīmeni:
  - A ke pāʻani nei au me ka dynamite,
  I ka ike maka no ka poe maalo!
  Pehea ka pale ʻana o nā Krauts i nā ʻōpeʻapeʻa!
  Ke moe nei nā kānaka a pau, a ke hele nei au!
  A he ʻakaʻaka maoli ke keiki! Akā, ua noho ʻo ia ma ka pūʻali koa no nā makahiki he kanalima. A he diabolo liʻiliʻi wale nō! ʻOiai ʻo ia ka ʻōlena!
  Hoʻolei hou ʻo Oleg Rybachenko i kahi grenade me kona wāwae ʻole a uwē:
  - Hoʻonani iā Tsar a me Nicholas a me Vladimir ke kolu!
  A manaʻo wau ʻaʻole pono lākou e huikau iā Vladimir Kirillovich Romanov me Vladimir Putin! He ʻohana kupanaha ka Romanov nui tsars! ʻO ka poʻe i hoʻolilo iā Rusia i aupuni nui loa!
  A ʻaʻole i hao ʻia e ka laki e like me Putin!
  Akā, ke pale aku nei nā pūʻali Lūkini i kahi hoʻouka kaua hou.
  E hiki mai ana ʻo Nowemapa. Ke pau nei ka mahu o na Nazi. Akā ke hoʻolei nei lākou i nā waihona hou i ke kaua. Ke hoʻopau ʻia nei lākou ma ʻApelika. He paʻakikī no ka poʻe fascist.
  Pela lakou e huhu aku ai i ka poe pio. Ua ʻike lākou i ka nani ʻo Nicoletta. Wehe lākou iā ia a hiki i kona ʻaʻahu a alakaʻi iā ia i ka hau hou o Nowemapa.
  ʻO kahi kaikamahine me kona mau lima i nakinaki ʻia, aneane ʻōlohelohe, hele i loko o ka hau hau, me ka waiho ʻole ʻana i nā wāwae wāwae nani. He nani loa ia. A hahai nā Kelemania iā ia a hahau iā ia. A kuʻi lākou iā lākou iho me ka nani, kuʻi lākou iā lākou. Kahe mai ke koko mai kona kua onionio.
  ʻO Nicoletta wale nō ka paʻi ʻana i kona mau niho. A hāpai ʻo ia i kona poʻo i luna me ka haʻaheo. A e lele ana kona lauoho keleawe-ula me he hae proletarian.
  A ʻo kona mau wāwae ʻaʻole hoʻi i ʻulaʻula, ʻaʻole naʻe i hoʻokiʻekiʻe ke kaikamahine.
  ʻO ia kāna ʻano wiwo ʻole.
  ʻOiai ua lawe mua ka poʻe Nazi iā ia a hoʻopaʻa i loko o ko lākou umauma ʻole me ka lama. Akā naʻe, haʻalulu wale ke kaikamahine, ʻaʻole naʻe i uē.
  Nui kona manaʻoʻiʻo...
  Huki ʻia ke kaikamahine ma luna o ka pā a wili ʻia kona mau ami. A laila hoʻā lākou i ke ahi ma lalo o ko lākou mau wāwae ʻole. Līkini ʻo ia i nā wāwae wāwae ʻole o ka nani. A me nā kaulahao wela e hahau ai lākou i ke kino ʻōlohelohe o ka nani.
  Ua hīmeni ʻo Nicoletta i ka pane;
  ʻO wau ʻo Chernobog, ke kaikamahine a ke Akua hewa,
  Hana au i ka haunaele, lulu au i ka luku...
  ʻAʻole hiki ke lanakila koʻu nui,
  ʻO ka hoʻopaʻi huhū wale nō e ʻaʻā i loko o koʻu ʻuhane!
  
  I kona wā kamaliʻi, makemake ke kaikamahine i nā mea maikaʻi,
  Ua kākau ʻo ia i nā mele a hānai i nā pōpoki...
  Ala i kakahiaka nui
  Ua lele nā ʻēheu o nā keruba ma luna ona!
  
  Akā, ua aʻo au i ka hewa,
  He aha ka mea i loko o kēia ao e hauʻoli ʻole ai ʻoe ...
  He aha kāu ʻōlelo, e ʻōlelo maikaʻi?
  Ua aloha au i ka luku me ka makemake nui!
  
  A hōʻike i kona manaʻo kaikamahine,
  Ua lilo ʻo ia i kaikamahine ʻōlinolino a ke Akua ...
  E lanakila mākou i ka nui o ke ao holoʻokoʻa,
  E hōʻike i ka ikaika, me ka mana loa!
  
  E ka Makua Nui keia Chernobog,
  Lawe ʻo ia i nā haunaele, nā kaua i ke ao holoʻokoʻa ...
  Ke pule nei ʻoe iā Svarog e kōkua,
  ʻOiaʻiʻo, loaʻa iā ʻoe ka uku!
  
  No laila, ʻī akula au, E hoʻomaikaʻi ke Akua,
  E poha ka huhū i loko o kou puʻuwai...
  E kūkulu kākou i ka hauʻoli, ke manaʻoʻiʻo nei au, ma ke koko,
  E hoopihaia ka opu a hiki i ka waha!
  
  Makemake au i ka maalea, ka ino a me ka hoopunipuni,
  Pehea e hoʻopunipuni ai iā Stalin the tyrant...
  ʻAʻole hiki ke hōʻike ʻia,
  A pehea ka nui o ka noe ma ka honua!
  
  No laila, manaʻo ʻo ia e hana ikaika,
  E luku i ka poe hewa me ka hahau hookahi...
  Akā, ua aloha au i ke Akua ʻeleʻele loa,
  Ma nā mea a pau, ʻo kēia a me nā mea ma waho o ka lua!
  
  Pehea wau i maʻa ai i ka ʻino?
  A i loko o koʻu puʻuwai he huhū, huhū ...
  Ua nalo ka iini i ka olioli, ka maikai.
  I ke komo koke ʻana o ka huhū mai ke kahua!
  
  Akā, pehea ʻo Stalin - he hewa nō hoʻi ʻo ia,
  ʻAʻohe kamaʻilio e pili ana iā Hitler ma aneʻi ...
  He kanaka pōā maikaʻi ʻo Genghis Khan,
  A ehia na uhane i hiki ia ia ke oopa!
  
  No laila ke ʻōlelo nei au no ke aha e mālama ai i nā mea maikaʻi,
  Inā ʻaʻohe makemake iki iā ia iho...
  Iā ʻoe he lāʻau, he ʻōhiu kou manaʻo,
  A i koʻu wā naʻaupō, nalowale koʻu mau manaʻo!
  
  ʻO kēia kaʻu e ʻōlelo ai iaʻu iho a me nā mea ʻē aʻe,
  E lawelawe i ka mana e like me ka inika ʻeleʻele...
  A laila e lanakila mākou i ka nui o ke ao,
  E laha nā nalu a puni ka honua!
  
  E hoʻoikaika mākou i ka hewa
  E hāʻawi i ka huhū i ka make ʻole,
  ʻO ka poʻe nāwaliwali ka naʻau, ua puhi ʻia lākou.
  A ʻo mākou ka poʻe ikaika loa, manaʻoʻiʻo i kēia!
  
  I ka pōkole, e lilo mākou i ikaika ma mua o nā mea āpau ma nā wahi āpau,
  E hāpai kākou i ka pahi kaua o ke koko ma luna o ke ao holoʻokoʻa...
  A ʻo ko mākou huhū pū kekahi me ia,
  E loaʻa iā kāua kahi kāhea piha i ka hopena!
  
  I ka pōkole, kūpaʻa wau iā Chernobog,
  Ke lawelawe nei au i keia mana pouli me ko'u naau a pau...
  Ua like koʻu ʻuhane me nā ʻēheu o ka ʻaeto,
  ʻO ka poʻe me ke Akua ʻEleʻele ʻaʻole hiki ke lanakila!
  Ua hoʻomau ke kaua ma waena o Rūsia a me ko Hitler hui. Ma ka mahina o Dekemaba, ua hoopau loa na koa Rusia i na Italia, me ka koi aku ia lakou e noho pio ma Aferika, a aneane e pau i na Kelemania malaila. Ua wehe ʻia ʻo Norewai mai nā Krauts.
  I kēia manawa ua hele ka pūʻali koa tsarist i ka hoʻouka kaua ma ka lā 25 o Dekemaba. Ua hoʻomaka ka hakakā ikaika. I ka hoʻoilo, ʻoi aku ka ikaika o nā kaʻa Lūkini. A komo i loko o ka pale o ka ʻenemi.
  ʻO Oleg Rybachenko, ua holo wāwae ʻole kēia keikikāne mau loa i ka hau, e hīmeni ana:
  - ʻO kā mākou kaua hope loa kēia! E make mākou no ka ʻĀina - aia nā koa ma hope oʻu!
  He wikiwiki loa nā pahu kaʻa Lūkini me nā ʻenekini turbine kinoea. A ʻaʻole hiki i ka poʻe fascist ke hoʻopaʻa maʻalahi iā lākou.
  Eia ʻo "Nikolai"-5 ke holo wikiwiki nei i mua. He ʻelima mau kaikamahine ma luna ona e hīmeni ʻoliʻoli ana.
  - ʻAʻohe mea e hoʻōki iā mākou, ʻaʻole hiki ke lanakila ka honua Lūkini!
  A pohā ʻo ia mai kahi pūkuniahi! He mea maikaʻi loa kēia! ʻO nā kaikamāhine, ʻoiai ke anuanu, aia lākou i ka bikini a me ke kamaʻa ʻole. A pana lākou iā lākou iho a ʻaʻole manaʻo e hoʻōki.
  He mana hihiu wale ko lakou.
  ʻAʻole makemake ʻo Alyonushka i ka pana wale nō, ʻoiai ua paʻi ʻo ia i ke pihi hauʻoli me kona mau manamana wāwae ʻole a paʻi i kahi Kelemania, akā e kākau pū i nā moʻolelo.
  No ka laʻana, ua kākau ʻo ia i ka hele ʻana o kahi kaikamahine e hoʻopakele i kahi pipi. No nā lā he kanakolukumamākolu ua hele wāwae ʻole au ma ke alanui pōhaku, e kahe ana koʻu mau wāwae palupalu.
  A ua hiki nae iaia ke loaa ka holoholona. No kēia mea, ua hoʻokō ka fairy i kāna makemake a ua mare ke kaikamahine i ke aliʻi.
  Ua noʻonoʻo naʻe ʻo Alyonushka, no ke aha ʻo ia e pono ai ke kāne i ka pūʻali koa Lūkini? ʻOi aku ka maikaʻi o ka loaʻa ʻana o nā mea aloha. A ʻoi aku ke kālā a me ka leʻaleʻa. Ma hope o nā mea a pau, ʻokoʻa nā kāne. A me lākou, ʻoiaʻiʻo, ʻike ʻoe i ka leʻaleʻa ma nā ʻano like ʻole. Pehea ke kane? E hōʻoluʻolu koke ʻoe iā ia!
  Akā ʻoi aku ka hoihoi o ke kanaka ʻōpio e hoʻomaka nei e ʻike i ke ao kanaka makua.
  A pana hou ʻo Alenka, pā i ka German E-100.
  A hoʻoneʻe ʻo ia i kona mau wāwae nani loa, e like me ko ke akua wahine Helene kahiko.
  A laila pana ʻo Anyuta. Me nā manamana wāwae ʻole. A uhaʻi i kahi pūkuniahi Kelemania.
  Ma hope iho, ʻōlelo ke kaikamahine:
  - Nui nā poʻe akamai i Rusia, akā ʻo Tsar Vladimir ka maikaʻi o nā tsars!
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine:
  - A ʻaʻole hewa ʻo Nicholas II! ʻAe, ʻaʻole mākou i ʻike pehea e mahalo ai i nā mōʻī!
  Ua hīmeni ʻo Maria, e pana ana i ka poʻe Nazi me kona manamana wāwae ʻole a me ka ʻakaʻaka:
  - Pono ʻoe e hoʻolohe i nā Lūkini, me ka puʻuwai maʻemaʻe a me ka naʻauao! A no ka nani o Nicholas, ʻo ia ke aliʻi nui o nā aliʻi!
  A hīmeni ʻo Marusya i kekahi mea... A hoʻokani pū ʻo ia me kona mau wāwae ʻole.
  Ke nee nei na koa Rusia. ʻO Oleg Rybachenko hoʻi e hakakā nei. He ʻumi makahiki kona mau keiki. Pela ke kumukuai no ka make ole. ʻAe, akā, nani a hauʻoli kona manaʻo! Loaʻa iā ia ka nui o ka ikaika a me ke kahe o ka mana.
  Kiola ke keiki i ka grenade me kona wāwae wāwae ʻole a uē:
  - He tiger wau, ʻaʻole he pōpoki, i kēia manawa ke noho nei i loko oʻu, ʻaʻole Leopold, akā he Leopadi!
  ʻO ke keikikāne-nui, e like me nā manawa a pau, ke ahi. ʻAʻole hiki i nā Nazi ke hoʻōki iā ia.
  Ma ka la 1 o Ianuari, ua hoopau loa na koa Rusia i ko lakou wahi mai na koa Geremania a me Italia, a komo aku la i ka mana o ke Aupuni Ekolu.
  I ka manawa like, ua komo nā hui Lūkini i Mexico. Ua hiki mai ka makahiki hou 1956.
  No nā Lūkini i hoʻomaka me nā lanakila hou. Ma ka la 7 o Ianuari, ua pio ke koena o na koa Kelemania ma Aferika. A lilo ka ʻĀpana ʻEleʻele holoʻokoʻa i Lūkini.
  I kēia manawa ua ʻike ʻo Fuhrer ua hoʻopili ʻia ʻo ia. A ua hāʻawi ʻo ia i nā kūkākūkā me Russia.
  Ua pane aku ʻo Tsar Vladimir:
  - E kamaʻilio wale mākou e pili ana i ka hāʻawi ʻole ʻana o ka Third Reich a me Italia!
  Nani na olelo naauao! A ke hoʻomau nei ke kaua. ʻO Oleg Rybachenko, ʻoiaʻiʻo, ma ke alo o ka hoʻouka kaua. Ua komo na koa Rusia i Prussia Hikina. He ikaika nā laina pale ma ʻaneʻi. Pono ʻoe e hakakā e haki, ʻaʻole ʻoe e holomua wikiwiki.
  ʻO kekahi o ke ala o ka holomua ʻana, ʻo ia ka pū i hoʻokuʻu ʻia me ka mea hoʻopuka pahū Alexander-4. He mea hana ikaika loa a make.
  A hoʻolauleʻa pū nā kaikamāhine maikaʻi ma ʻaneʻi. Hoʻomaka lākou i nā projectiles me ka hoʻohana ʻana i ko lākou manamana wāwae ʻole ma ke kaomi ʻana i nā pihi hauʻoli. A luku lākou i nā ʻenemi bunkers a me nā pahu pila.
  Holo wiwo ʻole nā kaikamāhine i ka hau - ʻo ia ka mea no nā wahine Lūkini. A ua hooleiia na Inikini a me na Pake i ke kaua. Ke hoʻopiha maoli nei kēia poʻe i nā ʻauwaha me ko lākou mau kupapaʻu. Akā, hiki nō iā lākou ke lawe.
  Ke hooikaika nei ka puali Rusia.
  Eia naʻe, hoʻololi ka mea hoʻolālā ʻo Vasilevsky i ka pā nui i Italia - ʻoi aku ka nāwaliwali. A no laila, lanakila nā koa Lūkini i kēlā me kēia lanakila.
  Ua lanakila nui ʻo Ianuali. Ua hoʻokahuli nā pūʻali koa Rusia i nā Italia a hoʻonoho i nā Alps. A i ka malama o Feberuari ua noho lakou ma Venise. A komo lākou i loko o Lorbandinia . Ua lawe pū lākou iā Poznan. Ua emi hope ko Kelemania. Ma ka lā 2 o Malaki, hāʻule ʻo Klaipeda. Ua neʻe mālie nā pūʻali koa Lūkini ma waena o Prussia Hikina, ua paʻa loa ka pale. Pono mākou e puhi maoli i ke ala me nā pūpū.
  Akā ma Italia, hāʻule ka mua pasta. A holo wikiwiki aku na koa Rusia i Roma. Ma Malaki 30, 1956, ua hoʻomaka ka hoʻouka ʻana i ke kapikala Italia. ʻO kēia ke ʻano o ka poʻe i uku ai i ka makemake o ka ʻohana Mussolini.
  Ke hoʻouka ʻia nei ke kapikala o Italia, ʻo Roma. He ikaika ka hakaka. ʻOiai ke hāʻawi nui nei ka poʻe Italia. Ma ʻaneʻi, he nani loa ka hakakā ʻana o nā kaikamahine, ma ka bikini a me ke kamaʻa ʻole. Kiola nā koa i nā grenades me ko lākou mau wāwae a kipaku i nā koa o Mussolini.
  Nani nā kaikamāhine ma ʻaneʻi, a ʻoiaʻiʻo hoʻi, he nani loa. A me nā ʻiʻo o nā titans. A ʻo ke ʻano o kā lākou hoʻolei ʻana i nā grenades me ko lākou mau wāwae ʻaʻohe mea kupanaha.
  Hele ʻo Natasha i mua a pana, ʻoiai e uwē ana:
  - No ka ʻāina nani i loko o kuʻu puʻuwai, ʻā kaʻu ahi ʻālohilohi!
  ʻO Zoya, puhi, hīmeni pū:
  - E wehe kākou i ka puka i nā hoʻokō! ʻO ko mākou manaʻoʻiʻo a me ke aliʻi he monolith!
  A laila ʻo Aurora, me kona mau manamana wāwae ʻole, e hoʻokuʻu ka wahine ʻulaʻula i nā disc. A hāʻule nā Italia i ʻoki ʻia.
  A laila, hīmeni ʻo Svetlana me ka hoʻopaʻapaʻa ʻana, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - E pepehi mākou i nā mea a pau! E hōʻeha mākou i nā mea a pau!
  Hoʻolei lākou i nā diski me ko lākou mau wāwae ʻole a wili i ka poʻe fascist. ʻO kēia ka hopena o Mussolini i ka lima o nā kaikamahine. ʻO ka hoʻouka kaua o ʻApelila i ka makahiki 1956, he ikaika, a he mea hoʻohālikelike.
  A eia ke kaʻa ʻana o nā kaʻa, ʻo nā kia ahi e hū mai ana mai ko lākou mau kumu.
  Ke neʻe nei nā kaikamahine a hoʻolei i nā grenades me nā wāwae ʻole. A pehea lākou e kuha ai i kahi mea koko.
  A e ʻakaʻaka lākou ...
  Ua hīmeni ikaika ʻo Natasha:
  - Tsar Vladimir, kuʻi iā Hitler i ka maka!
  A e minoaka oia me kona mau maka sapeira. He kaikamahine kupanaha.
  Holo nā kaikamāhine me ka huhū ʻāhiu. Ua paʻi lākou me nā pū mīkini. Ua ʻoki lākou i ka ʻenemi a hoʻopuehu i ka poʻe fascist. A laila ke holo nei ka 'Olumepika. A i loko o nā lima o ka poʻe ikaika, paʻa ka wahine me ka mea puhi ahi. A e lawe ʻo ia a paʻi iā ʻoe, a laila e hahau ʻo ia iā ʻoe.
  Mai ka poʻe fascists e lele ana i nā ʻaoʻao āpau. A hiki i nā koa ke ʻakaʻaka e like me ko lākou makemake.
  A laila e hīmeni ʻo ia:
  "E hahau ʻia ʻo Mussolini!" He monolithic ko mākou pilina!
  A eia hou, e like me ka wink me nā maka sapphire! A e hahau ʻo ia i ka poʻe fascist.
  He aha kāu i makemake ai? Ua lawe ʻia ʻo Roma i kekahi manawa e nā Slav ma lalo o ke alakaʻi ʻana a Attila. A i kēia manawa ke lawe nei nā Lūkini.
  Ua hīmeni ʻo Olympias, e hoʻoola ana i kona mau hoa paio me ka mea hoʻolei kaola:
  - Ka lā mālamalama o ka manaʻolana,
  Ke ulu hou nei ma luna o ka ʻāina ...
  Ua lanakila ʻo Rus e like me ka wā ma mua -
  Ke hahau ʻia nei nā koa Wehrmacht!
  
  ʻAeto Lūkini ma luna o ka honua,
  ʻO ka hohola ʻana i kona mau ʻēheu, e haʻalele ia...
  E helu ʻia ka ʻenemi -
  E pio ʻo ia - haki!
  Ma hope o ka hāʻule ʻana o Roma, ua hoʻomaka nā koa Italia e hāʻawi nui. ʻO ke aupuni o Mussolini, kēia hoa pūʻali koa ʻōpio o ka Third Reich, ua pau i ke ahi.
  Ua lawe aku na koa Rusia ia Napela me ke kue ole a pae i Sicily. Ma laila pū kekahi, ʻaneʻane ʻaʻohe kūʻē. A ua hysterical ʻo Hitler.
  I ka hopena o Mei, ua pau ʻo Italia. He mau haneri tausani o na pio i laweia.
  Ua kau nā kaikamāhine Lūkini iā lākou ma luna o ko lākou mau kuli a koi aku iā lākou e honi i ko lākou mau wāwae wāwae. Ua paʻi lākou i ko lākou mau lehelehe me ka hoʻolohe. ʻO kekahi, ʻoi aku ka nui o nā kāne ʻōpio, ua hana me ka hoihoi.
  Ua ʻoluʻolu nā kaikamāhine.
  ʻO ke keikikāne mau loa ʻo Oleg Rybachenko i koi aku i kāna mau pio e honi i kona mau wāwae keiki.
  Ua hana lākou i kēia me ka makemake. Ua u'i loa na keikikāne, 'o'ole'a a 'olinolino. ʻOiaʻiʻo, ua liʻiliʻi loa ʻo ia, a ʻaʻole makemake ʻo ia e hana i kahi mea koʻikoʻi me nā lede. Akā i ka wā e ʻoni ʻia ai nā kuʻekuʻe wāwae me ka alelo - maikaʻi!
  Ua hopu ʻo Oleg Rybachenko i ka general a loaʻa iā ia kahi kauoha ʻē aʻe. Ka mea aʻu i haʻaheo loa ai.
  Ua kumakaia ʻia ʻo Mussolini Jr. e kona mau pūʻali ponoʻī, a ua lanakila hou ʻo Tsarist Russia. Akā ʻaʻole ola ʻo Benedito Mussolini Sr. i kona hilahila a me ka hāʻule ʻana o ka fascism ma Italia. Eia naʻe, ua kali ka hopena like i ka Nazis ma Kelemānia. Ua hele ka pūʻali koa Lūkini i ka hoʻouka kaua i ka hoʻomaka ʻana o Iune 1956. ʻO ke kuhikuhi nui o ka hoʻouka kaua ʻana ʻo Austria.
  Ua neʻe ʻo Elizaveta a me kāna poʻe holo moku ma Nikolai-5 e kūʻē i nā Kelemania. Ua imi na koa Rusia e hoopuni ia Viena.
  ʻO ka Fuhrer, ʻoiaʻiʻo, ua loaʻa iā ia i kahi kūlana paʻakikī. Ua nalowale ka waiwai o na Kelemania ma Aferika, Scandinavia, a me ka hapa nui o Amerika. A i kēia manawa ke kū nei nā kaua ma ka ʻāina o ke Kolu Reich. ʻO ia, ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka maikaʻi o ka poʻe Kelemania. Ua komo pū nā pūʻali koa Lūkini i Mekiko. Ua kauoha ʻo Lady Grey de Monka i kahi hui pahu pahu ma kēia ʻāina.
  A alakaʻi ʻo Elizaveta iā "Nikolai" -5 a puni Vienna. ʻO kona hoa paio nui ka E-50, kahi i komo ai ka mīkini Tsar e like me ka blotter.
  Ua kī ʻo Elizabeth, me ka hoʻohana ʻana i kona manamana wāwae ʻole e kaomi i nā pihi hauʻoli.
  Ua kuʻi ʻo ia i ka pahu Kelemania a hoʻōho:
  - E hāʻawi mākou i ko mākou naʻau no St. Nicholas Rus '!
  Ua kī pū ʻo Ekaterina me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻoponopono i kāna hoa:
  - Ua ʻoi aku ka pololei o ka ʻōlelo ʻana iā Vladimir!
  Ua pana hou ʻo Elizabeth me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻōho:
  - Akā naʻe, ʻo ka Emepera Nicholas, nāna i hāʻawi iā mākou i ka heluna kanaka o Kina, nāna i hoʻolilo iā Russia i mea lanakila ʻole!
  ʻOiaʻiʻo, i loko o ka pūʻali koa hele wāwae i hoʻouna ʻia e hoʻopilikia i nā kūlana Kelemania, ʻo ka mua he Pake holoʻokoʻa. Kiola maoli lākou i nā kupapaʻu iā mākou. Akā, ua haki lākou.
  ʻO ka mea maʻamau, hakakā nā Lūkini ma nā mokulele a me nā kaʻa. ʻO nā pūʻali koa i hana ʻia e Kina, India, ʻAsia. Nui na Pake. Eia kekahi, ua hoʻokomo ʻo Nicholas II poʻokela poʻokela i ka polygamy i ka wā e hoʻoponopono ai i ka Orthodoxy, a ua hoʻouna ʻia nā kāne Kina hou i ke kaua. A lawe na Rusia i na wahinekanemake a me na wahine Pake i mare ole i mau wahine.
  Maalea maalea.
  A ʻo ka hoʻouka kaua ʻana o Kina, make, a uhaʻi i nā pale Kelemania.
  Hoʻohana ʻo Elena i kona manamana wāwae wāwae e kaomi i nā pihi hauʻoli a paʻi hou i nā Krauts.
  A hīmeni ʻo ia:
  - No Rus hemolele, e hakakā kaua me ka wiwo ʻole!
  Ma hope o ia mea e lawe ke kaikamahine a wink. A hōʻike i kona mau niho keʻokeʻo! A ʻo ia ke ʻano ʻino.
  A laila e hoʻi hou ka 'Olumepika. A e hahau mai no hoi oia ia oe me kona mau wawae olohelohe, a e paopao ia oe.
  A laila e hoʻōho ʻo ia:
  - He cobra make wau!
  Pono e hoʻomaopopo ʻia hiki ke pilikia ka pahu E-50. ʻO kāna pūkuniahi 88-milimita me ka lōʻihi o ka barela he 100 EL he ahi wikiwiki, ʻumikūmālua pōʻai i kēlā me kēia minuke, a pololei loa. Paʻi pinepine i ka pale kaua a hiki ke hōʻeha.
  No laila, ho'āʻo nā kaikamāhine e ʻae ʻole e hoʻokokoke i ka pahu Kelemania nui. ʻOi aku ka pili kokoke, piʻi nui kona hiki ke komo. A ʻo ke kumu o ka projectile Kelemania he uranium a i ʻole tungsten. ʻOiaʻiʻo, ma hope o ka lilo ʻana o ʻApelika a me nā waihona uranium ma Congo, ua hoʻomaka ka ikaika o nā pūʻali Kelemania e maloʻo.
  A nani loa nā kaikamāhine a he kāmaʻa ʻole a ʻoluʻolu.
  Hīmeni lākou iā lākou iho me ka ʻoliʻoli:
  - Alohilohi e like me ka hōkū ma luna o ka honua holoʻokoʻa,
  Ma o ka pouli o ka pouli hope ole...
  ʻO ke koa nui ʻo Tsar Vladimir,
  ʻAʻole ʻike i ka ʻeha a me ka makaʻu!
  
  E hoʻi hope nā ʻenemi i mua ou,
  Hauʻoli ka lehulehu ...
  Ua ʻae ʻo Rūsia iā ʻoe -
  ʻO ka lima ikaika ke kānāwai!
  ʻO nā kaikamahine hakakā, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻōlelo kūʻē iā lākou. A ʻo ko lākou mau wāwae, ʻaʻohe a ʻokiʻoki. I ka hopu ʻia ʻana o ka poʻe Kelemania e honi iā lākou, maopopo ka makemake o nā kaikamahine a me nā kāne. A uē ʻoluʻolu nā koa.
  A haʻi lākou i ko lākou mau niho momi.
  He mau kaikamahine ʻoluʻolu kēia. A me kona mau manamana wāwae ʻole, ua kīkēkē ʻo Elizabeth i kahi fascist ʻē aʻe.
  Ma hope o kēlā, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i ka ʻāina nui!
  A pēlā ʻo Catherine e pana ai. E hoʻomake ʻo ia i kahi pahu ʻenemi, e pepehi i nā Fritzes a squeak:
  - Ka make i nā ʻenemi!
  A ma laila nō hoʻi ʻo Elena e kīkī ai, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, e kaomi ana i nā pihi hauʻoli me lākou. A kani maila ʻo ia.
  - No ka ʻĀina Nui i ka nui!
  A laila ʻo ka Olympiad koʻikoʻi, he blonde hoʻi, e hoʻomaka i ka projectile. A i kona kani ana.
  - No Rusia nui!
  A piha na kaikamahine i ka hoihoi.
  Eia mai ka pahu pahu E-75. ʻOi aku ka ikaika o kāna pū: 128mm, a hiki ke hōʻeha hou aku. Eia kekahi, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale a me ka pale kaua mānoanoa o kēia pahu.
  Akā ua like ʻo Elizabeth me he pupule. A e hoʻokuʻu ʻo ia i kahi mea make, e komo ana mai kahi mamao. A ʻo nā mea i koe mai ka Kelemania he mau ʻāpana metala haehae.
  A e hīmeni ke kaikamahine:
  - Ka nani hemolele a me ka moeʻuhane nui!
  Ma hope e hōʻike ʻia ke alelo.
  Ua laha hou aku nei na mokukaua German E-75. Loaʻa iā lākou kahi pū lōʻihi lōʻihi, e hiki ai iā lākou ke hakakā i nā pahu Lūkini, ʻoi aku ka māmā. A ʻoi aku ka pōʻino o ka Krauts.
  Akā,ʻaʻole hilahila nā kaikamāhine Soviet i kēia. A uhaʻi lākou i nā Krauts.
  A ʻo ka poʻe koa ponoʻī, ʻoi aku ka nui o ka wela, aia lākou i nā bikini a me nā kāmaʻa ʻole. A hakaka loa lakou.
  Lanakila lākou me ka ʻole.
  Ua pana ʻo Catherine i nā Nazis a hīmeni:
  - Akā i ka ʻoiaʻiʻo! Hoʻopau wau i nā Krauts āpau me ka ʻole!
  Ua kī pū nō hoʻi ʻo Elena me kona mau manamana wāwae ʻaʻole me ke kani ʻana:
  - E lanakila mākou i nā mea āpau a, ʻoiaʻiʻo!
  Ua lanakila pū ka 'Olumepika i nā Nazi me ke aloha ʻole. He u'a pio 'ole 'o ia.
  A me ke kōkua ʻana o nā manamana wāwae ʻole.
  Ua hakakā ʻo Natasha a me kāna hui ma ka pahu Kondratenko-6. ʻOi aku ka māmā o kēia kaʻa, akā ʻoi aku ka mobile ma mua o ka Nikolai. ʻOiaʻiʻo, me ka liʻiliʻi o ke kaumaha, ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka caliber a ʻoi aku ka lahilahi o ka pale kaua. ʻO ia hoʻi, ʻoi aku ka nui o ka pilikia o ka make.
  Akā ʻo nā kaikamahine, pono wau e ʻōlelo, ʻaʻole hilahila iki. A hakaka lakou me he poe pilikua kaua la.
  Hīmeni ʻo Natasha, e pana ikaika ana:
  - ʻO kā mākou lanakila ia!
  A kaomi ʻo ia i nā pihi hauʻoli me kona manamana wāwae ʻole.
  Hoʻopuka pū ʻo Zoya, me ka hoʻohana ʻana i kona mau wāwae ʻole a me nā ʻū.
  - Tsar Vladimir i mua!
  A ʻo nā kaikamāhine a pau o ka hīmeni ʻana i ʻō:
  - Hoʻonani i nā koa hāʻule!
  Ma hope o ke kī ʻana o Aurora, hoʻohuli aʻe i ka pahu Kelemania a ʻōlelo mai:
  - ʻAʻohe mea e hoʻōki iā mākou! ʻAʻohe mea e lanakila iā mākou!
  A lulu iho la hoi oia i kona mau wawae.
  A laila hāʻawi ʻo Svetlana me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, a uwē ʻo ia ma luna o kona mau māmā:
  - Ke hakaka ikaika nei na Rusia!
  A hoʻōho like maila nā kaikamāhine a pau.
  - Ua ikaika ka lima o ke koa!
  A holo hou na u'i i ke kaua. Ua pana lākou iā lākou iho me ka pololei a me ka pololei!
  Akā, ua kāhāhā nā kānaka o Jane i ka poʻe Mekiko. He akamai a nani hoʻi ka lede.
  A ʻo nā kaikamāhine o kāna poʻe holo wāwae he kāmaʻa ʻole a me nā bikini. Hakaka lakou me ka huhu ahiu a malie.
  A laila, kī aʻela ʻo Gertrude me kona mau manamana wāwae wāwae ʻole, a puana aʻela:
  - He kaikamahine wau e hoʻopau i nā mea āpau i kekona kekona!
  A laila hoʻomaka ʻo Malanya i ka hana. A e uhaʻi ʻo ia i ka pahu Latina mai kahi mamao.
  A laila e kīkē ʻo Matilda i kona mau wāwae me kona manamana wāwae ʻole.
  A e akaaka no ia.
  - He kaikamahine maikaʻi loa wau!
  A me nā koa o ka papa kiʻekiʻe a me ka huhū loa. ʻAʻole lākou i manaʻo i ka nāwaliwali a me ka huhū.
  E hoʻopaʻa like lākou iā ʻoe.
  A ʻo Alenka hoʻi e hakakā me ka wiwo ʻole.
  Ma ka hopena o Iune, ua puni ʻo Vienna. Ua hāʻawi ʻia kahi hahau ʻino iā Kelemania a me kona hanohano. I ka manawa like, ke nee nei na koa Rusia i ka Oder. Kiola lakou i na Pake, Inia, a me Arabia i ke kaua. A uhai lākou i nā pale o ka Krauts.
  ʻO Hitler, ʻoiaʻiʻo, aia i loko o kahi hopohopo. Pehea i hoʻokomo ai nā kaikamāhine iā ia i loko o nā kaʻa a me nā mokulele.
  Eia ʻo Albina lāua ʻo Alvina, ʻelua mau pailaka Lūkini. Me ka wāwae ʻole a me nā bikini, hoʻokuʻu lākou i nā fascist e like me nā pears me kahi lāʻau mai kahi lālā. A no nā kāne kāne, hana maoli lākou i nā hana mana.
  Ua pana ʻo Albina i ʻelima mau mokulele me ka pahū hoʻokahi mai kāna Peter the Great fighter a hīmeni:
  - He bea mākou o ka lani!
  Ua pana ʻo Alvina i ʻeono mau mokulele me ka pahū hoʻokahi mai kāna ʻaeto kaua, a puana aʻe:
  - A e luku mākou i nā mea a pau!
  I ka lani, ua kaulana mua kēia kāne!
  Hāʻawi ʻia nā kaikamahine i ʻehiku degere o ka St. George Cross: ke keʻa kālā, ke keʻa kālā me ke kakaka, ke keʻa gula, ke keʻa gula me ka panakō. A he kea gula me na daimana, a he kea gula me na daimana a me ke kakaka. A ʻo ka hōkū kiʻekiʻe loa o ke keʻa gula, me ke kakaka daimana. ʻO kahi makana kiʻekiʻe - kahi hōkū nui o ke keʻa gula, me nā daimana a me ke kakaka, ua hoʻokumu ʻia i kēia manawa.
  No laila hiki i nā kaikamāhine ke haʻaheo i kā lākou hana. A i nā manawa a pau, ʻoiai i ke anuanu, hakakā wale lākou me nā bikini a me nā kāmaʻa ʻole.
  ʻO ia mau kaikamāhine maikaʻi.
  Ua puhi ʻo Albina a hīmeni:
  - No kā mākou lanakila maikaʻi loa!
  Ua hoʻomau ʻo Alvina:
  - E haʻaheo nā moʻopuna a me nā kūpuna iā mākou!
  He mau kaikamahine maoli nō nā koa o ka papa nui!
  Kuʻi lākou i ka poʻe fascist i ka lewa a hīmeni:
  - Hoonani ia Rusia, Hoonani! He meʻe ko mākou Tsar Vladimir! Aia ka mana i ka wanaʻao! E kanu iā Hitler i ka lepo!
  ʻOiaʻiʻo, hiki iā Vladimir Kirillovich Romanov ke hauʻoli nui i kona mau koa.
  ʻOiai inā hakakā lākou, ma ke ʻano ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hāpai i ka ihe iā lākou!
  He tsar ʻo Vladimir Kirillovich Romanov i loaʻa nā manawa āpau e hoʻopau i nā kaua hoʻokahi a no nā mea āpau!
  A haʻalulu ka poʻe fascist ma lalo o ka hahau ʻana o ka pūʻali tsarist ...
  Ua hāʻule koke ka Vienna i hoʻopuni ʻia. Ma ka waena o Iulai, ua hōʻea nā pūʻali koa o ke aupuni tsarist i ka Oder ma kahi ākea ākea. A paa loa ia Koenigsberg.
  A emi hope aku ko Geremania ma o aku o ka Oder. A ua hoʻāʻo lākou e hana i kahi laina pale ma laila. E mālama pono iā ʻoe iho. Akā i ka hapa ʻelua o Iulai, ua hoʻomaka nā pūʻali Lūkini e hoʻouka iā Hamburg ... Ua hāʻule mālie ka poʻe Nazi.
  Ua ikaika loa ka hakaka ana. Ua loli lima kekahi mau kauhale. Ua komo pū nā kaʻa Kelemania hou o ka moʻo AG ʻoi aku ka holomua - pyramidal - i nā kaua. He pale maikaʻi ko lākou mai nā kihi a pau. Akā, ʻoi aku ka nui o ka pūʻali koa tsarist.
  A he heluna nui o na koa hele wawae o Asia i make ma ke alo. Akā ua ʻae lākou iaʻu e neʻe.
  Ua pau pū ka waiwai kanaka o nā Kelemania. I ka hopena o ʻAukake, ua hoʻopuni ʻia ʻo Hamburg a ua hoʻopaʻa ʻia ʻo Munich.
  Ua lilo ka ʻāina nui i nā Kelemania. A ʻaʻohe mea e paʻa ai ko lākou kūlana.
  Ua hakakā ʻo Oleg Rybachenko ma ka papa mua ma ka ʻāina o Kelemania ponoʻī. A minoaka mau ke keiki mau a hoike mai i kona mau niho momi.
  A ma laila ʻo ia i hoʻolei ai i nā grenades me kona mau wāwae kamaliʻi. He mea maikaʻi ke lilo i kamaliʻi - pehea ke kūlohelohe o ka noho ʻana i ka wela me nā pōkole wale nō. A no ka mea he make ʻole ʻoe, hiki nō hoʻi iā ʻoe ke lilo i ka hapalua ʻōlohelohe i ka hoʻoilo me ka ʻole o ka loaʻa ʻana o ke anu.
  No laila, hīmeni ke keiki:
  - Kamaʻaʻole, kāmaʻa wale,
  Ma lalo o ka hekili o Iulai a me ke kani o ka nalu!
  Kamaʻaʻole, kamaʻa wale,
  He mea maʻalahi no ke keikikāne e lilo i paniolo maikaʻi!
  A ke hoʻomau nei ke keiki nui i ka luku ʻana i kēia mau fascist nona iho. A ke hoʻouka kaua nei lākou.
  ʻO Sepatemaba kēia ... Ke hoʻomaka nei ka ua e hāʻule ... ʻO nā pūʻali koa tsarist, e hoʻopiha ana i nā kupapaʻu o nā Kina, ua lawe iā Munich a me Hamburg, a ke neʻe nei i ka ʻāina ʻo Ruhr. ʻO ka mea nui loa i ka ʻoihana Kelemania.
  A ke kaua ikaika nei na Kelemania.
  Ua hakakā ʻo Natasha ma luna o kāna pahu a ʻuā:
  - He mea paʻakikī loa ia no nā Nazis!
  A e kaomi i nā pihi hauʻoli me kou manamana wāwae ʻole. A e puhi ʻo ia i nā pū i ka poʻe Nazi.
  A laila e paʻi ʻo Zoya iā ʻoe. A me ke kōkua ʻana o nā manamana wāwae ʻole.
  A e hīmeni nō ʻo ia:
  - ʻO Rus ' ka mea e kūʻē iā Hitler!
  A laila e hana ʻo Aurora i kahi neʻe koʻikoʻi. A me ke kōkua o nā manamana wāwae ʻole:
  - No ke ala Lūkini!
  A ma hope o lākou e puhi ʻo Svetlana i kahi projectile pepehi kanaka. E hou ia i ka pahu Kelemania a uē:
  - No Tsar Vladimir Kirillovich!
  A e hoike mai no hoi oia i kona alelo.
  Hele hihiu na kaikamahine maanei.
  ʻO Alenka ma luna o kahi pahu koʻikoʻi e uhaʻi i nā Nazis. A kuʻi iā lākou mai kahi lōʻihi.
  Ua hīmeni ke koa:
  - Ua hoʻopio au i ka hapalua o ka honua me koʻu mau umauma!
  A me nā umauma ʻulaʻula o Alenka.
  A laila e kīkī ʻo Anyuta iā ʻoe me kona manamana wāwae ʻole. E hoʻopaʻa ʻo ia i kahi pahu fascist a me ka ʻūhā:
  - He kaikamahine superstar wau! Ma nā puke moʻolelo!
  A ʻo ia e hōʻike i kona mau niho ...
  A laila e puhi ʻo Augustine i kahi projectile pepehi kanaka. E hoʻopau ʻo ia i nā Nazis a me kāna ʻōlelo:
  - E ʻoi aku ka ikaika o kā mākou pūʻali!
  A e neʻe nō hoʻi ʻo ia i kona mau wāwae...
  A e hahai ʻo Maria iā lākou a hahau i ka Nazi. E wili ʻo ia iā ia iho, me ka ʻōlelo ʻino:
  - He mau kaikamahine huhū nui mākou!
  A laila e hoʻokuʻu ʻo Marusya i kahi mea pepehi kanaka a luku loa i ka Nazis. A me ke kōkua ʻana o nā wāwae wāwae ʻaʻole.
  A laila hīmeni ʻo ia:
  - He pio mākou i nā ʻenemi!
  Ua hala ʻo Sepatemaba i nā kaua ikaika loa. Ua hoouka kaua aku na Kelemania. Akā i ka mahina ʻo ʻOkakopa, i ka wā i ikaika ai ka ua, ua loaʻa hou i ka pūʻali koa tsarist ka pōmaikaʻi. A hoʻomaka ʻo ia e neʻe i ka Ruhr. Ma hope o ka hoʻouka kaua ikaika, hāʻule ʻo Koenigsberg. Ua loaʻa hou i nā Nazis kahi paʻi hou i ka maka.
  A ma ka hema o Farani, ua hoʻopuni nā pūʻali koa tsarist iā Toulon. No laila, he manawa pōʻino loa ka poʻe Nazi.
  Ua huhū ʻo Hitler, akā ʻoiai ʻo ia ma Berlin. Ua lilo kona kūlana i nāwaliwali.
  Ua maopopo ʻaʻole makemake kekahi e hoʻolohe i nā kūkākūkā. Akā ua paʻa nā Nazis e like me nā nalo.
  I Nowemapa, ua hakakā nā pūʻali koa tsarist e noho i ka hapa nui o ka ʻāina ʻo Ruhr, a laila e hoʻonele maikaʻi iā Kelemania i kāna kumu hana nui.
  I Kekemapa, ua noho ka pūʻali koa tsarist i ka hema a pau o Farani a komo i Sepania. A ma ke alo o Kelemania, ua hopu ʻo ia i ka Ruhr. Eia kekahi, ua pio nā ʻāina Kelemania ʻē aʻe. A pae pū ka pūʻali koa tsarist i Denmark.
  Ua huhū ʻo Hitler e like me ka diabolo i loko o ka hale paʻahao, akā ʻaʻole hiki iā ia ke hana i kekahi mea.
  Ma ka Kalikimaka Katolika, neʻe aku ka pūʻali aliʻi i Paris. ʻOiai ka hau a me ka hau, ʻaʻohe kāmaʻa a me ka bikini ka poʻe o Natasha.
  Ua hāʻawi pinepine ka poʻe Kelemania. A ʻaʻole makemake ka Farani e hakakā me nā Lūkini.
  ʻOiai e wāwahi ana i kahi pākahiko Kelemania, ua ʻōlelo ʻo Natasha:
  - No laila, ʻoiaʻiʻo, he aha ka mea i manaʻo ʻia e Adolf i hoʻomaka i ke kaua me mākou?
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Zoya lauoho gula:
  - No ka mea, ke hele mākou i lalo o ke kaomi, e hāʻule mākou e like me nā ʻāpana kālā mai kahi ʻeke puka!
  Ua haki ʻo Aurora i ka wōnati me kona manamana wāwae ʻole. A laila, hoʻolei ʻo ia i loko o kona waha a ʻike pono:
  - Ke aʻo nei ka mōʻaukala ʻaʻohe mea aʻo!
  Ua kaomi ʻo Svetlana i kona manamana wāwae ʻole ma ke pihi hauʻoli. Ua kikeke ʻo ia i kekahi pūkuniahi Kelemania a pane maila:
  - E lilo kākou i mau hakakā nui!
  ʻO nā koa, e like me kāu e ʻike ai, paʻa maoli ka hakakā a lanakila.
  ʻO Oleg Rybachenko, he keiki kamaʻa ʻole, holo wikiwiki ʻo ia me ka puʻupuʻu puʻupuʻu. ʻOliʻoli ʻo ia a uwo hoʻi:
  - E lanakila mākou i nā Krauts! E lanakila mākou i nā Krauts! A kiʻi i kou hoki!
  A he mau niho keʻokeʻo ko ke keiki! He terminator ʻōpio a me ke kulou ʻole.
  Ua pana ʻo Oleg Rybachenko i ka wā e holo ana. Pepehi i nā fascist a hīmeni:
  - ʻO ka ʻuhane Lūkini ka mana o nā mōʻī, lanakila i ka Krauts!
  Kiola akula ke keiki i ka grenade me kona wāwae ʻole a hīmeni:
  - ʻO ka waltz Lūkini, ke ala aʻe o ka wanaʻao - i ka nani o ke aliʻi!
  Ua lilo maoli ʻo ia i kanaka hakakā. A hahau ʻo ia i nā fascist a hiki i ka lā mua.
  A paio ikaika na kaikamahine. Eia ʻo Mirabela... He mea hoʻokele kiʻekiʻe nō hoʻi. ʻAʻohe mea hiki ke hoʻōki iā ia. Hoʻokuʻu ʻo ia i nā Krauts a hīmeni, hōʻike i kona mau niho:
  - Kaikamahine pupule! Eia kāna hōʻailona!
  A e lawe ʻo ia a hoʻokuʻu i kahi rocket!
  ʻAe, pēlā ka wahine ma ʻaneʻi! I ka hakakā ʻana o nā kaikamāhine Lūkini, ʻaʻohe ikaika e hiki ke kūʻē iā lākou.
  Ua pana ʻo Mirabela i ʻehiku mau mokulele Kelemania me hoʻokahi pahū o ʻelima mau pūkuniahi lewa, a hoʻōho:
  - ʻO Tsar Vladimir Kirillovich ko mākou Akua!
  A paʻi ke kaikamahine i kona mau wāwae wāwae ma ke aniani.
  A ke hakaka nei ʻo Albina lāua ʻo Alvina i ka lewa.
  He poʻe ʻaihue maikaʻi lākou. Ke hōʻiliʻili ʻia nei nā moʻolelo hou aʻe. A i ka manawa like, hīmeni lākou:
  - I ka lani mākou hemolele! He aces hemolele mākou! Mai ka ʻakaʻaka a hiki i kahi ʻano ʻano - ma mua o nā mahalo a pau!
  Ua pana ʻo Albina i ʻehā mau mokulele Kelemania me hoʻokahi pahū a hoʻōho:
  - Auē, he aha ka pōmaikaʻi! Nani ka hemolele i ke kaua!
  Ua ʻoki ʻo Alvina i ʻelima mau mokulele Kelemania a hoʻomau:
  - E ʻike i ka hemolele i ke kaua! A maikaʻi maikaʻi!
  Ua hīmeni nā koa me ka ʻoki ʻana i ka poʻe fascist:
  - Kaikamahine! ʻO nā kaikamahine ʻoluʻolu! Kaikamahine! ʻO nā kaikamahine ʻoluʻolu!
  Ua hōʻike lākou i ko lākou huhū huhū. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻohe o nā aces a Hitler i koi ʻia e iho.
  Akā ʻo ka poʻe fascist, ʻoiaʻiʻo, aia ma lalo o ke kaomi hihiu.
  Aia ʻo Hitler i loko o kahi bunker ma Berelina a ke hoʻopā ʻia nei ʻo ia ma laila e like me ka moʻo. He aha kāna i makemake ai? Ua pau ka helu fascist! Ua hele kūʻē ʻo ia iā Tsarist Russia, a i kēia manawa ʻo ia iho e ʻeha ʻia e like me ka moʻo.
  Ke hoʻomaha nei ʻo Tsar Vladimir Kirillovich i kēia manawa mai ka hoʻoilo ma nā kahakai o ka moana ʻĪnia. ʻO nā kaikamāhine maikaʻi o nā lāhui likeʻole a me nā lāhui e hula i mua ona.
  Akā naʻe, ʻaʻole manaʻo ka mōʻī i ka nānā ʻana i nā hakakā gladiator. Eia kekahi laʻana,ʻelua kaikamahine e kū'ē iʻelua nani.
  Kaua lākou me nā pahi kaua plastik i ʻole e hōʻeha kekahi i kekahi. Akā naʻe, hakakā nui lākou.
  ʻO kēia nā koa. Aia kahi pānaʻi huhū o nā hahau. ʻElua blonde a ʻelua ʻulaʻula...
  Ua nīnau ʻo Tsar Vladimir iā Field Marshal Vasilevsky:
  - He aha ka mea paʻakikī loa i ke kaua me nā Kelemania?
  Ua pane pololei mai ka ilamuku:
  - Loaʻa ka hilinaʻi! I ka hoʻomaka wale nō, i ka wā i hoʻomaka ai ka ʻenemi e neʻe i mua, ʻaʻole au i hōʻoluʻolu. A i kēia manawa ua hoʻomaka mākou e lanakila a maopopo nā mea āpau e pili ana i ko mākou mau ʻenemi! - Ua inu ʻo Field Marshal Vasilevich, kēia mea hoʻolālā nui.
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Vladimir Kirillovich:
  - He paʻakikī loa ka lanakila i nā manawa a pau! Akā ua hōʻike mākou iā mākou iho i hiki ke hana i nā mea he nui! A e hiki mai ana ka manawa, a e maluhia ka honua holoʻokoʻa!
  Ua hōʻoia ʻo Field Marshal Vasilevsky:
  - Manaʻo wau iā ia!
  Ua ʻeha nā kaikamāhine ma ko lākou mau kino ʻōlohelohe a me ke ʻano hopohopo loa.
  Ua hakakā lākou, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole e like me ka wā o Roma Kahiko - ua hoʻāʻo lākou e hōʻeha nui iā lākou iho. Akā, ua hana ikaika lākou.
  I kēia manawa, hoʻomau ka hakakā. I Ianuali, ua hopu nā pūʻali koa tsarist iā Paris i ka neʻe ʻana. Ua lawe pū ʻia ke kapikala o Denmark, ʻo Copenhagen. Ua nawaliwali na koa Kelemania. Ua hoʻomau ka poʻe Lūkini i ka neʻe ʻana i Kelemania ponoʻī. Ua hakakā ʻo Fritz, akā ua haki ko lākou ikaika.
  ʻO Oleg Rybachenko, ua lele wāwae ʻole kēia keikikāne make ʻole i ka hau a holo wikiwiki i ka hoʻouka kaua ma mua o nā mea āpau, me ka makaʻu ʻole i ke ahi. A i ke kani ana:
  - ʻO wai ka mea maʻa i ka hakakā no ka lanakila,
  E lanakila ʻo ia i kona mau ʻenemi ...
  ʻakaʻaka ʻo ia me ka ʻoliʻoli a loaʻa i nā mea he nui,
  A e hahau ikaika ʻia ʻo Hitler!
  A ʻo ka wāwae wāwae ʻole o ke keikikāne e hoʻolei ana i ka grenade! A ua hōʻike ʻo ia i kona mau niho momi nui ma mua o kona mau makahiki. ʻAe, he waha kona e like me ka ʻīlio hae. E nahu ana ma ka puu.
  A ke neʻe nei nā kaikamāhine ma nā kaʻa kaʻa mai ka hema a i ka ʻākau o Kelemānia. E hele ana lākou i kai. A ʻo nā ʻāina kokoke i Berelina a me Pomerania wale nō e noho pū me nā Krauts.
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha, e kīkēkē ana i nā kaʻa fascist:
  - A leʻaleʻa ke kaua ma kona ʻano ponoʻī!
  Ua ʻae ʻo Zoya, i ka hoʻopaʻapaʻa ʻana i ka Nazi:
  - E like me ka maikaʻi! ʻOi loa ke lanakila mākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Aurora, e kī pū ana me kona mau manamana wāwae:
  - Hiki i nā mea āpau ke hiki ʻole i ka honua, ʻaʻole pono i kahi liʻiliʻi ...
  A ʻakaʻaka loa ke kaikamahine ʻulaʻula!
  ʻOliʻoli nā koa i ka hauʻoli a me ka huhū. A e luku aku lakou i na Kelemania.
  I ka manawa like, ke neʻe nei nā pūʻali tsarist ma Sepania a ke neʻe nei i Seville.
  ʻO Olga i loko o kahi mea hoʻouka kaua i ke ahi i nā Kelemania a me nā pūʻali mākaʻi.
  ʻAʻohe kūʻē kūʻē ka poʻe Spaniards kūloko. Ke hāʻule nei kekahi ʻāina ma lalo o ke koi o Rusia.
  Ua pana ʻo Oleg a hīmeni:
  - Aerobatics, e hoʻopaʻa ʻia i ka bash!
  A ʻo kāna hoa pili ʻo Alice i tweet:
  - Ua ʻike ʻia ka nui o nā Lūkini e ka honua,
  Ua ʻeha ʻia ka Fascism me ka hahau ʻana i ka pahi kaua...
  Aloha a mahalo ʻia mākou e nā lāhui a pau o ka honua,
  E kū kākou i ka tsarism kapu nui!
  A e paʻi a paʻi nā kaikamāhine i ko lākou manamana wāwae ʻole ma ka lāʻau hauʻoli.
  Ke hoʻomau nei ke kaua ma waena o ke aupuni tsarist o Vladimir Kirillovich Romanov a me Kelemania fascist.
  Ua aneane hoʻokuʻu loa nā pūʻali koa Lūkini iā Farani mai nā pūʻali Nazi. Pepeluali 1957... Ua hoʻokuʻu ka pūʻali koa Tsarist iā Pokukala.
  Ma ka lā 23 o Pepeluali, ua hui pū nā hui Lūkini mai Denmark a me Kelemānia ponoʻī.
  ʻO Oleg Rybachenko, kēia keikikāne mau loa, paʻi i ka lepo me kona mau wāwae wāwae. Ho'ōho ke keiki nui iā ia iho ma luna o kona māmā:
  - Hoʻonani i ka Russian Tsar Vladimir ke kolu! E ʻoki au iā Hitler, e ana au iā ia me ka hahau!
  A hoʻōho hou ke keiki a hoʻolei i kahi diski ʻoi loa me kona mau manamana lima ʻole. A e hahau i ka fascist i ka puu. A laila, hoʻolei ʻo ia i kahi boomerang me kona wāwae wāwae ʻole, a ʻoki koke i ka ʻāʻī o ʻelima Krauts.
  ʻAe, manaʻo maikaʻi ʻole ʻo Hitler e hoʻouka i kēlā aupuni.
  Hoʻopau ʻo Natasha a me kāna hui i nā Kelemania hope loa ma Pokukala. ʻAʻole hiki ke hoʻopau ʻia kā lākou pahu pahu.
  A paʻi pū lākou i nā pihi hauʻoli me ko lākou manamana wāwae, e hana ana i ka luku huhū.
  Ua kī ʻo Zoya, ua haki i ka pūkuniahi Kelemania a hīmeni:
  - No Rūsia a me ke kūʻokoʻa a hiki i ka hopena!
  ʻO Aurora, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae wāwae ʻole, ua kīkē ʻo ia i ka Nazi a hoʻokani ʻo ia me ke aloha:
  - E hoʻōla ke Akua i ke aliʻi!
  ʻO Svetlana hoʻi i hoʻopaʻa ʻia, kaomi ʻana i nā pihi hauʻoli me kona mau manamana wāwae ʻole a uē:
  - E ke aliʻi ikaika!
  Ua lanakila nā kaikamāhine i ka poʻe fascist. Akā, ua puka mai kahi pahu Hitler hou "Mouse" -4. He kumu hoʻohālike ikaika loa - ʻekolu haneli mau tona, a he pū 310-mm. Hiki iā ia ke komo i kahi lōʻihi, akā ʻo ia ka mea kaua mānoanoa e lawe ʻole ai ka pahu Kondratenko-6 mai kekahi kihi.
  Kauoha ʻo Natasha:
  - E nā kaikamāhine, pono mākou e hoʻokokoke a hoʻopaʻa iā ia i ka ʻaoʻao haʻahaʻa o ka ʻaoʻao, ma waena o nā wili - ʻo kā mākou manawa wale nō kēia!
  Ua paʻi ʻo Zoya i ka pūkuniahi Kelemania me kona mau manamana wāwae ʻole a hīmeni:
  - Hāʻawi ka Fate iā ʻoe i ka manawa hope loa, akā e wikiwiki! I ka ua, ka huahekili a me ka hau!
  ʻO Augustine kekahi i paʻi a kani:
  - ʻO ka manawa hope loa, hāʻawi ka hopena iā ʻoe! E ola i ka hele wāwae a me ka holo ʻana i kēlā me kēia lā!
  A me nā manamana wāwae ʻole, a me ka wili ʻana. A e uhaʻi ʻo ia i ka poʻe fascist.
  Ua ʻōlelo ʻo Svetlana:
  - No nā palena hou a me nā lanakila lanakila!
  Ua holo wikiwiki ka pahu Lūkini me ka wikiwiki. A e lawe na kaikamahine a mele:
  - ʻO ke aliʻi ikaika, ka makahiki hanohano, ka Tsar Orthodox, e noho aliʻi no ka nani, no ko mākou nani!
  A ua wikiwiki hou lākou, e neʻe ana mai kahi projectile kaumaha i hoʻouna ʻia mai ka pū i loaʻa i ka German "Maus"-4. Ua hoʻōho nā kaikamāhine:
  - Mai kūlou kākou i ka pū o ka hipa kāne! No laila ʻo ʻoe ʻo Hitler - e make!
  A ke holo wikiwiki nei kā lākou pahu. Ua like ia me ka pahu liʻiliʻi e hoʻouka ana i kahi pahu nui. Akā ʻoiaʻiʻo he kanalimakumamālima ka manawa.
  ʻO Natasha, e nānā ana i ka neʻe o ka pahu, hoʻomanaʻo ʻo ia i kāna pahu pahu me kahi kāne i ke apo. Ua hala ʻo ia i nā kuʻi a ua hahau ʻia, akā paʻa ʻo ia. A laila paʻi ʻo ia me ka wiwo ʻole. A hopu ʻo ia i ka neʻe ʻana mai o ka ʻenemi, a hahau iā ia ma ka ʻauwae. Kipaku ʻia!
  Ua loaʻa iā ia he tausani rubles gula. He kaikamahine hakakā kēlā. Inā hāʻawi ʻo ia, hāʻawi ʻo ia!
  Ua lulu ʻo Natasha i kona wāwae ʻole a hīmeni:
  - ʻAʻole kēia ke kaua hope, akā he mea hoʻoholo! No ka nani o ka ʻĀina Makua, no ka ʻĀina makuahine a me ka hanohano!
  A laila, paheʻe ko lākou pahu ma ka ʻaoʻao a hoʻouna i kahi pūpū ... Ua hoʻohana pū ʻo Zoya i kona mau manamana wāwae ʻole, he kaikamahine lauoho gula, a maʻalahi e like me ka monkey. A hoʻomaka ʻo "Mouse" -4 e pahū. Ua poha maopopo kona mau leho. A laila e wāwahi ʻia nā hale kiaʻi, a lele ʻo ia i luna i ka lewa!
  Hoʻōho like nā kaikamāhine:
  - Lanakila! Lanakila hauʻoli!
  A ʻo kahi pahu ʻē aʻe ma kā lākou papa inoa!
  Ma Malaki 1, 1957, ua hoʻomaka nā pūʻali Lūkini e hele ma kēlā ʻaoʻao o Elbe. Me he mea lā e hehi ʻia ana ʻo Hitler.
  ʻO ke keiki ʻo Oleg Rybachenko, me ke kamaʻa ʻole, me ka wāwae o kāna keiki, ua hoʻolei ʻo ia i kahi grenade, ua hoʻokomo i kahi pahu fascist a hoʻōho:
  - No nā palena palena ʻole hou!
  Huli hikina ka pūʻali pahu pahu o Alenka. Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Kelemania Komohana a me Farani. ʻO nā ʻāina wale nō ma waena o ka Oder a me ka Elbe i koe ma lalo o ka mana Nazi. ʻAe, ʻo Beretania a me Irelani. Aia nā pūʻali hope o nā Nazi.
  'Ōleloʻo Alenka, e kī ana i nā pila fascist:
  - Tsarevich Nikolai,
  Inā pono ʻoe e noho aliʻi ...
  Mai poina -
  Kaua koa ka pūʻali!
  A i kēia manawa ua hoʻouna ʻia kekahi pūpū me nā wāwae ʻole. A hāʻule ʻo ia i loko o kahi pū Fritz.
  Puhi pū ʻo Anyuta me nā manamana wāwae ʻole. Ua hahau ʻo ia i ka fascist a uwē ʻo ia ma luna o kona mau māmā:
  - ʻO wau ke ʻano o ke kaikamahine nāna e luaʻi iā Hitler!
  A laila, nā kui Augustine ahi. He diabolo liʻiliʻi hoʻi ʻo ia, a uwo:
  - I ka puka o Gehena!
  A hoʻohana wāwae wāwae ʻole.
  Ua pana ʻo Maria ma hope ona. Pela no ka lawe ana a hahau, a uwo.
  - ʻAʻohe mea nāna e hoʻōki iaʻu, ʻo ka tigress, ʻaʻohe mea e lanakila i ke kaikamahine kamaʻa ʻole, a e hahau ʻia au ma nā wahi āpau!
  A laila e pahū ka 'Olumepika. A e kīkē ʻo ia i kahi pahu Kelemania, e uhae ana i kona puʻupuʻu e like me ka pāpale haʻi.
  A me nā ʻakaʻaka:
  - No nā palena hou, ʻoluʻolu!
  A e hōʻike hou ʻo ia i kona alelo!
  Ke koi wale nei nā kaikamāhine iā lākou iho a me ka holomua nui. A ʻo ka poʻe fascist ke hāʻule nei ma lalo o kā lākou mau hahau.
  Ma Malaki 2, 1957, ua pio nā pūʻali Nazi hope loa ma Pokukala. Ua ʻike ʻia ke kau ʻana o ke ao o ka fascism. ʻOi aku ka pololei, aia ka wanaʻao? Ka napoo ʻana o ka moeʻuhane!
  A ke nee nei na koa Rusia. Ke hoolei nui nei na Kelemania i ka lakou mau mea kaua a haawi pio aku.
  Hāʻule lākou i ko lākou mau kuli. Honi nā kaikamāhine Lūkini a me Kina i ko lākou mau wāwae wāwae ʻole.
  He mea ʻoluʻolu a ʻoluʻolu ke nānā aku. A ke ʻoki ʻia a ʻoki ʻia ka poʻe fascist.
  Aia ka poʻe holo moku o Natasha ma ke kaʻaahi e kaua ana i ka ʻākau, me nā Krauts.
  Noho nā kaikamāhine i ko lākou keʻena. Pāʻani lākou i nā kāleka ma ka hoʻopaʻa ʻana iā lākou me nā manamana wāwae ʻole.
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha:
  - He mea hoihoi, ke lawe mākou iā Berlin, he aha ka mea e hiki mai ana?
  Ua pane wiwo ʻole ʻo Zoya:
  - ʻO Lākana aʻe!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Fire Aurora a nīnau hou:
  - A laila?
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Zoya:
  - ʻO ʻAmelika ʻAmelika e lilo iā mākou! ʻAʻole mākou e kū i ka hui me nā Nazi!
  Ua ʻae ʻo Svetlana i kēia:
  - ʻOiaʻiʻo ʻaʻole mākou e hana! E lanakila kākou i ka honua holoʻokoʻa!
  Ua hōʻoia ʻo Natasha me ka hoihoi:
  - A laila e maluhia, a puni ka honua!
  Himeni na kaikamahine me ka haku mele i ko lakou hele ana;
  Hoonani i ka Rusia Nui o Tsarism,
  Ma kahi e noho ai ʻo Vladimir ma ka noho aliʻi ...
  E uhaʻi mākou i nā pūʻulu o ka fascism hewa -
  Hoʻonani i ka pūʻali a me ka monolith o mākou!
  
  Ua hoʻonāʻia nā naʻau i ka manaʻo nui,
  ʻO ko mākou Makuahine Honua me ko mākou naʻau a pau ...
  ʻO mākou nā keiki a Tsar Nicholas,
  ʻAʻole lākou i make makehewa nona!
  
  ʻO ko mākou ʻāina hānau, ua ʻoi aku ʻoe ma mua o nā mea ʻē aʻe,
  E hoʻolei kāua i ka ʻēheu, ke ahi lani...
  Ke kaua nei ʻoe i ka ʻāina makua,
  ʻAe, e make nā Nazi a pau!
  
  Ua makemake ʻo Hitler e kiʻi i ko mākou ʻāina,
  A ua hoʻāʻo ka ʻīlio ʻino e pepehi i ke aliʻi...
  Akā, ʻaʻole mākou e ʻae i kēlā ,
  No laila ua hoʻouka ʻole ka fascism iā mākou!
  
  He aliʻi lokomaikaʻi a naʻauao ke aliʻi.
  He ʻaeto mauna e lele ana ma luna o ka honua...
  ʻO Vladimir ke aliʻi o ka lehulehu,
  Ua like ko mākou pilina me ka monolith kila!
  
  E kīkē kākou i ke kākoʻo mai nā wāwae o Fritz,
  e hoʻokuʻu ʻo Hitler i kahi nahele ...
  E hāʻawi mākou i ka hoʻopaʻi ʻino i mea hilahila,
  ʻO wai ka mea hana ʻino ma ka Honua!
  
  Ka ikaika alii a me ka naauao alii.
  E luku ʻo ia i ka poʻe fascist me ke ana ʻole ...
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ua hana ʻo Hitler i kahi mea lapuwale.
  A i kēia manawa ua like kona ola me ke kaula!
  
  No laila e mahalo i nā aliʻi nui,
  ʻAʻohe Romanov maʻalili ma ka Honua ...
  I ke kaua o ka Nazis, e hahau i ka naau,
  E wehe i ke ala i nā hoʻokō a me nā moeʻuhane!
  
  
  Lawe ʻo Peter ka Nui iā mākou i ke kai,
  Ua lanakila ʻo Alexander iā Paris ...
  ʻAe, i kekahi manawa ke kaumaha,
  Akā ua pale ʻia ʻo Rūsia e kahi keruba!
  
  Nani nā mea a pau me mākou,
  ʻO nā kaikamāhine a me nā keikikāne, manaʻoʻiʻo mai iaʻu ...
  Noho ke aliʻi, ʻike pono ʻoe -
  ʻOiai e uwē ana kekahi holoholona ʻino ma ka paepae!
  
  ʻAʻohe palena, manaʻoʻiʻo i ka hemolele,
  ʻAʻole koke e hiki mai nā mō'ī o ka komunisme ...
  E wehe kakou i na puka i ka pomaikai,
  Ua luku ʻia ka fascism!
  
  No Rusia, ʻaʻole i hoʻonohonoho ʻia ka milestone,
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, e lanakila kākou i ka ʻenemi...
  He kamaa ole na kaikamahine, me he mea la ma Sparta.
  ʻAe, ʻo kā mākou Tsar Vladimir wale nō!
  
  Manaʻo mākou iā Rod - ke Akua Nui,
  He aha ka mea i hana i nā Slav maikaʻi loa ...
  Kaua mākou no ka hanohano a me ke kuokoa,
  Hoʻopilikia mākou i ka Nazism!
  
  ʻO ʻoe ka ʻohana Romanov nui loa,
  E hoʻomalu mau iā Rusia ...
  Alii nui, lele kiekie loa,
  Aole e uhai o Satana i ka aeto!
  
  No ke aloha no Rusia nui,
  Hoʻouna mākou i nā koa i ke kaua...
  Hoʻonani mākou i nā maka o ka poʻe haipule mai nā kiʻi.
  Ma hope o nā mea a pau, he mōʻī nō kekahi koa!
  
  Ua wela ko makou naau no ka aina makua,
  He paʻakikī mākou nā kaikamāhine i ke kaua...
  E wehe mākou i ka puka i ka lewa, ʻike
  A e pepehi wau iā Adolf me he wahine lā!
  
  He manawa liʻiliʻi wale nō i koe a hiki i Berlin,
  E komo ana kakou, e hali ana i ka nani o na 'lii...
  ʻAʻole hoʻoweliweli ka ʻelemakule iā mākou nā kaikamahine,
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole mākou e kahe i ka wai!
  
  E kanu kākou i ka poʻe hewa a me ka ʻino,
  E pio ka deragona ...
  A loaʻa iā mākou nā kiʻi gula,
  He kānāwai mau ʻo Rodnoveria!
  
  
  
  
  KO Türkiye KE KOMO Elua
  Ma ka lā 1 o Kepakemapa, 1942, ua komo ʻo Türkiye i ke kaua kūʻē i ka USSR. Ua maopopo ke kumu - ka makewai no ka hoʻopaʻi ʻana no nā pio mua, a me ka makemake e hopu iā Baku. Eia kekahi, hoʻokani ka diplomacy German i kahi kuleana, ka mea i hoʻohiki i nā mauna gula i nā Ottomans. Eia naʻe, ua hoʻoholo ka poʻe Tureke ʻaʻole he kumu e kali hou aku ai, a ʻaʻole lākou he poʻe scavenger, akā hiki ke loaʻa ka manawa e hakakā ai.
  ʻO ka hopena, he kanakolu mau māhele Tureke i hoʻouka kaua iā Soviet Transcaucasia.
  I loko o kekahi mau lā ua lawe lākou iā Batumi a hiki iā lākou ke hoʻopuni iā Yerevan.
  I ka pane ʻana, ua koi ʻia ʻo Stalin e hoʻihoʻi i kahi ʻāpana o nā waihona e kū mai ana a hoʻoili iā lākou i Transcaucasia.
  Ua koi ʻia ke kauoha Soviet e hoʻopanee i ka hoʻouka kaua ma Stalingrad. ʻO ka poʻe Kelemānia, ua hiki ke hoʻokō i nā mea hou aku ma ke kuhikuhi Caucasian a lawe iā Ordzhonikidze a me Grozny. A ma muli wale nō o ka hoʻi ʻana i nā mauna i hiki ai i nā pūʻali Soviet ke hoʻōki i ka poʻe Nazi.
  I ka manawa like, ua hoʻopaneʻe ka poʻe Pelekania i ka Operation Torch, me ka hopohopo e hoʻokomo iā Turkey i ka hoʻouka kaua ʻana iā Pelekane.
  Ma ka hopena o Kekemapa 1942, ua pio nae na Nazis ia Stalingrad. Noho lākou i laila. Ua holomua nā pūʻali Soviet, akā ʻaʻole kūleʻa i ke kikowaena - ua lilo ka hana Rzhev-Sychov i mea kūʻai nui loa. Eia naʻe, ua haʻi aku ka Fuhrer i ke kaua holoʻokoʻa, no ka mea, ʻaʻole lawa ka waiwai o ka Third Reich.
  I ka malama o Feberuari, ua houluulu ka Puali Ulaula i kona mau puali a hoao e hoouka aku i na Kelemania mai na aoao o Stalingrad. Akā ua hiki i nā Nazis ke hoʻohui hou i ko lākou mau pūʻali a ua mākaukau e pale aku i nā hahau.
  Ua hoʻomaka pū ka Operation Torch i Pepeluali. Ua makaukau no hoi na Geremania, a mahope iho o elua pule o ka hakaka ikaika ana, ua hooki lakou i na Beritania.
  ʻAʻole i pae ka ʻAmelika i Casablanca a me Tunisia. Ua oki hou ke kaua ma Aferika.
  Ke hoʻonui mau nei ʻo Hitler i ka ikaika ... I Malaki, ua hoʻokō ka Red Army i ka hana Rzhev-Sychov no ke kolu o ka manawa, ua mau nā kaua i hoʻokahi mahina, ʻaʻohe lanakila nui.
  I Iune, ua hōʻiliʻili nā Nazis i ka ikaika a neʻe aku ma ka Volga, e hoʻāʻo ana e ʻoki i nā pūʻali Soviet ma ka Caucasus a hiki i ke Kai Caspian.
  Ua komo nā mokuahi Kelemania hou i nā kaua: "Tiger", "Panther", "Lion".
  E like me ka pū hoʻokele ponoʻī "Ferdinand".
  Ua ʻoi aku ka ikaika o nā Kelemania ma mua o ka moʻolelo maoli, ʻaʻole i hahau ʻia, a me nā pūʻali koa hou.
  ʻAʻole i hoʻopaʻa ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa i ka Third Reich, kahi i hiki ai ke hoʻonui i ka hana ʻana o nā kaʻa a me nā pū kīwī. A hoʻomaka pū i ka moʻo "Lion". Eia naʻe, ua lilo ka pahu i ke kumu kūʻai a me ke kaumaha, ua haki pinepine a paʻa. Akā, ʻo kona mānoanoa 100-mm sloping ʻaoʻao pale kaua i hana i ke kaʻa i kaʻa holomua maikaʻi. ʻO ka pōmaikaʻi o ka pahu Lev, ʻo ia kāna pūkuniahi ikaika, akā ʻo ka hemahema ke kaumaha o kanaiwa. Ka mea i hoemi i ka holo o ke kaa.
  Ua hōʻike nā kaua i hiki i kēia pahu ke hana i kekahi mea ma ka ʻāina paʻa.
  Ua lilo ka pale kaua ʻaoʻao o Panther i nāwaliwali, kahi i hoʻonui ai i nā poho. Ua hōʻike ʻia ʻo ka Tiger ka pahu hoʻokele maikaʻi loa. Ua uhi ʻia kona mau ʻaoʻao me ka pale kaua 82 mm, ʻo ia ka mea i pau ʻole ai ke kanahākumamālima.
  Ua hele mālie nā Kelemania. Ua manaʻo ke alakaʻi Soviet ma ke ʻano he koho wale nō, a mākaukau, lawe mai i nā pūʻali koa.
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole like me ka Kursk Bulge, ʻoi aku ka ikaika a me ka hilinaʻi o nā fascists.
  A ʻoi aku ka maʻalahi o ka ʻāina no ka hoʻouka ʻana ma mua o ka pale. A ʻoi aku ka nui o nā mokulele a nā Krauts, nā kaʻa, a me nā pūʻali koa. A ʻaʻole maʻalahi ka hoʻolako ʻana i nā pūʻali Soviet ma waena o ka Volga.
  No laila, ka poʻe Nazi, e uhaki ana i nā laina pale, holomua. Loaʻa iā mākou ka holomua ma hope o ka holomua.
  Ma hope o ʻekolu mahina o ka hakakā paʻakikī, hiki mākou i ke Kai Caspian.
  ʻO Stalin, e ʻike ana iā ia iho i kahi kūlana paʻakikī, makemake ʻo ia e hoʻomaka i nā kūkākūkā maluhia. No ka mea, ua maopopo ʻaʻole hiki ke mālama ʻia ka Caucasus. Akā, paʻakikī loa ka hana ʻana i kahi ʻaelike me Hitler. Ke koi nui nei ka poʻe fascist. A inā hāʻawi ʻoe iā lākou, e ʻai lākou iā ʻoe. Pehea e pili ana i ke kuikahi? ʻAʻole makemake ʻo Hitler ma ʻaneʻi. A ʻoiaʻiʻo, he paʻakikī nā hoa pili. Makaʻu lākou e hoʻopaneʻe i ka mahele ʻokoʻa.
  E neʻe ana nā Fritzes ma kahakai o ke Kai Caspian. A ma hope iho, hui pū lākou me nā Tureke. Nani ka olioli!
  Ua koi nā kaikamāhine Kelemānia nani i nā pio Soviet e honi i ko lākou mau wāwae wāwae. Ua hana lakou me ka hoolohe. A paʻi lākou i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae.
  ʻO kēia ke ʻano o ka hopu ʻia ʻana. A ua hoʻopau ka poʻe Kelemania i nā pūʻali Soviet.
  A laila hā'awi'o Stalin i ka maluhia o Fuhrer - e'ae ana e ha'alele i ka Caucasus a pau, a me Leningrad a me Karelia. Hoʻokahi haneli mau makahiki o ka hoʻihoʻi ʻana.
  ʻO ka Fuhrer, ma hope o ka noʻonoʻo liʻiliʻi, ua ʻae ʻo ia i ka hāʻawi a ua hoʻopau ʻia ka maluhia ma Dekemaba 7, 1943.
  Ua lawe na Allies i keia he kumakaia! A hoʻopaʻi lākou iā Stalin a me ka USSR!
  A ua hōʻike ʻo Soviet propaganda i ka hāʻawi maoli ʻana i lanakila nui. 'Ōlelo lākou, ua haʻaleleʻia e nā hoa pili, ua mālama lākou i ka moku Soviet aʻaʻole loa i laweʻiaʻo Moscow.
  A ʻo ka poʻe Nazi, ʻoiaʻiʻo, ua hoʻokuʻu i kahi ʻino mai ka Caucasus a hiki i ka Middle East a hoʻoikaika i ka hui o Rommel. I ka hopena o Malaki 1943, ua pio ka Middle East a me ʻAigupita e nā pūʻali fascist kiʻekiʻe. Eia kekahi, ua hōʻike nā kaua i ka hakakā ʻana o ka Panther i ka English Churchills a me Cromwells, akā ʻaʻole hiki i ka mea hope ke komo i ke poʻo.
  Eia kekahi, ua paakiki ko Geremania i na kaua me na Rusia, a ua lanakila maalahi lakou i na koa Beritania colonial.
  I ʻApelila, neʻe ka poʻe Nazi i Sudan. A ua lawe hope lākou iā Gibraltar, e hoʻomaka ana i ka noho ʻana ma Morocco. Ua hoʻāʻo ʻo Churchill e hoʻāʻo i nā wai no ka maluhia. Akā, ua hāʻawi ʻo Hitler iā ia iho i ka lima kūʻokoʻa ma ka hikina, ʻaʻole ia!
  A neʻe ka Nazis ma ʻApelika. Ua hoʻopaneʻe hou ʻia lākou e nā kamaʻilio lōʻihi, nā ala ʻino a i ʻole ko lākou hele ʻole ʻana, paʻakikī ke ea a me nā mamao mamao.
  Eia naʻe, ua holomua ka poʻe Kelemania. A neʻe lākou ma ka ʻĀpana ʻEleʻele. ʻOiai, ʻoiaʻiʻo, ʻo kā lākou mau kaʻa, ʻoi aku ka Tiger-2 a me ka Liona, ua lohi loa i ka ululāʻau. Ma ke ala, ua hoʻokomo pū ka poʻe Kelemania i kahi māmā "Panther" i kā lākou moʻolelo, he iwakāluakūmāono mau tona, he mea pono loa ia no ke kaua ma ʻApelika.
  E like me ka hōʻike ʻana o nā hana kaua, ʻaʻole naʻe i loaʻa i kēlā pahu kaʻa nā pono kumu ma mua o ka T-4, koe wale nō ka ʻenekini ʻoi aku ka ikaika, akā naʻe i nā papa pale kaua.
  Ma ka hopena o ka makahiki 1944, ua loaʻa i ka poʻe Kelemania ka pū E-10 ponoʻī, nona nā tona he ʻumikumamālua, he haʻahaʻa haʻahaʻa loa, a me nā mea kaua sloped loa. He mea nui loa ia mīkini no ʻApelika.
  ʻOi loa inā hakakā nā kaikamāhine ma ia mea. A ʻoi aku ka maikaʻi o nā kaikamahine.
  Hele ʻo Gerda lāua ʻo Charlotte i loko o ka ululāʻau a luku i nā Pelekane a me ʻAmelika. ʻO kēia nā kaikamahine āu e pono ai! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke loaʻa nā mea ʻoluʻolu ma nā haneli mau mile e hiki mai ana. Makemake nā kaikamāhine e pepehi - he mau kaikamahine maikaʻi kēia!
  No laila ua hopu lākou i nā mea hakakā ʻeleʻele a koi aku iā lākou e honi i nā wāwae ʻole o nā uʻi. ʻIke koke ʻia - ʻaihue koʻikoʻi! A hakakā lākou no lākou iho, kuʻi i nā kaʻa Pelekane mai kahi lōʻihi.
  Ke neʻe nei kā lākou pū hoʻokele ponoʻī iā Pretoria, ke kapikala o ʻApelika Hema. E pana nā kaikamāhine iā lākou iho, e hou i ka Churchill me kahi kumu tungsten a hīmeni:
  - Aia ma ʻApelika he mau manō, ma ʻApelika he mau gorila, ma ʻApelika he nui nā koʻa! Nahu lākou, hahau a hōʻeha iā ʻoe! ʻAʻole hele kaʻahele nā keiki i ʻApelika! Aia ma ʻApelika kahi pōā, ma ʻApelika kahi mea ʻino, ma ʻApelika aia ka Barmaley weliweli! Nahu ʻo ia, hahau a hōʻeha iā ʻoe! A pono e haehae ʻia kāna mau kaikamāhine!
  I Pepeluali 1945, hāʻule ka pā kaua hope loa o ka poʻe Pelekania ma ʻApelika ma ka mokupuni ʻo Madagascar.
  No laila, i kēia manawa ua nalowale ʻo Pelekane i kona wāwae i laila. I ka manawa like, ua pio nā Kelemania iā Iran a me India. Ua hōʻike lākou i ko lākou ikaika phenomenal.
  A i Mei i ka makahiki 1945, ua pae aku ka Nazis ma Beretania. Ma hope o ʻekolu pule o ka hakakā paʻakikī, hāʻule ʻo Lākana. I hoʻokahi mahina ma hope mai, ua pio ʻo Ireland.
  Ua hoʻomaha iki ma ka ʻāina, akā ma ke kai hoʻi ke kaua. Ua waiho wale ʻia ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa e kūʻē i ka Third Reich, kona mau hoa pili, a me Iapana. Akā i kēia manawa, aia ʻo ʻAmelika i waho, a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lawe maʻalahi.
  I ka Third Reich, ua hoʻokomo ʻia ka palapala hana hana honua, a ua hoʻomaka ka hana ʻana o nā mokulele a me nā moku.
  Ua kūkulu ʻia nā moku kaua a me nā mea lawe mokulele. A ʻoiaʻiʻo, ʻo ke kaua submarine ke ʻano holoʻokoʻa. A laila, ʻaʻohe aloha o kekahi o nā moku ʻAmelika.
  I ka hāʻule, a ʻoi aku paha, i Nowemapa o 1945, ua hopu wiwo ʻole ka poʻe Kelemania iā Iceland a laila hana i nā alahaka ma Argentina. Akā naʻe, ua lōʻihi ke kaua ma ke kai. He nui na mokuahi pae aina a hiki i Amerika. A ʻaʻole i kūkulu ʻia nā moku me ka wikiwiki. Akā naʻe, ʻo ke kolu o ka Reich e loaʻa ana ka ikaika. Ua hala ka makahiki kanahākūmāono ma ke kūkaʻi ʻana o nā hahau ma ke kai. A i ka makahiki 1947, ua hoʻololi mua ka poʻe Kelemania i nā hana kaua i Greenland a hopu iā ia. A mai laila ʻaʻole mamao loa i Kanada!
  Ua hoʻolālā ka poʻe Nazi i nā lanakila nui. A i ka makahiki 1948, ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua ʻana iā Kanada, a mai Pasila a Venezuela me nā Iapana. Ua hele ikaika loa ke kaua.
  Ua neʻe mālie ka poʻe Kelemania. Ua ʻoi aku ka holomua o kā lākou mau pahu E series ma mua o ko ʻAmelika a hōʻike i ko lākou pono ma ke kahua kaua. Akā ma ke ala, ʻaʻole maʻalahi nā Yankees, a ua kūʻē lākou me ka paʻakikī. A ʻaʻole lākou i hoʻāʻo e haʻalele.
  ʻOiai, ʻoiaʻiʻo, aia nā boilers. Ua komo nā ʻAmelika iā lākou. A laila hāʻawi lākou. A honi ka poe pio i na wawae lepo lepo o na kaikamahine Aryan.
  Ma hope koke iho, hāʻule ʻo Quebec a me Toronto, a laila nā kūlanakauhale ʻē aʻe. Mai Mei a hiki i Dekemaba 1948, ua hoʻopio ka poʻe Kelemānia kokoke i Kanada a pau, a me Venezuela, Nicaragua, a me ka hapa nui o Mexico. He kūlana paʻakikī loa kēia. I ka hoʻomaka ʻana o ka makahiki 1949, ua loaʻa i ka poʻe Kelemania ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa i kahi paʻi kila. A laila, ma Ianuali 11, ua hoʻāʻo nā ʻAmelika e hoʻohana i nā mea kaua nuklea no ka manawa mua ma ka mōʻaukala. A ʻaʻole lākou i holomua. ʻO nā pōkā ʻelima, ʻehā i make ma nā mokulele i pana ʻia e nā mokulele Kelemania, a ʻo kekahi, i ka wā i pahū ai, ʻaʻole i hōʻeha nui i nā pūʻali koa Kelemania.
  I ka pane ʻana, ua hoʻoikaika nā Krauts i kā lākou pahū ʻana i nā kūlanakauhale ʻAmelika a me nā hoʻonohonoho kaua.
  No laila ua hoʻomau ke kaua me ka lanakila mau no ka Wehrmacht. ʻO wai ka mea i ʻoi aku ka maikaʻi o nā lako a me ke aʻo ʻana i nā pūʻali koa. ʻAe, a he helu nui. Ua ikaika loa ka hakaka ana. I ka hoʻomaka ʻana o ka makahiki 1949, ua noho nā māhele Kelemania, haole, a me Iapana i ka mea i koe o Mekiko a komo i ka United States mai ka ʻākau. Ua ʻoki loa ʻia ʻo ʻAmelika. A ua ʻike maopopo ʻia nā mea ʻino no ʻAmelika Hui Pū ʻIa. A i ka hopena o ke kauwela, ua pio mua ka hapalua o ka ʻāina o ke aupuni o ka ʻaeto, a me Alaska.
  Ua lawe ka poʻe Kelemania iā Wakinekona a me New York i ka lā 8 o Nowemapa, 1949. A ma ka la 7 o Dekemaba, 1949, ua haawi pio aku na koena o ka US Army. Pēlā i pau ai ke Kaua Honua ʻElua. ʻO ke koko koko loa o nā kaua āpau a ʻoi aku ma mua o ʻumi makahiki!
  Me he mea lā ua hiki mai ka maluhia i kali ʻia. Akā ʻaʻole makemake ʻo Hitler e ʻae i ka ʻoiaʻiʻo e pono e kaʻana like ka hegemony me Iapana. A i ka lā 20 o ʻApelila, 1953, ua hoʻouka ʻia ka ʻEkolu Reich i ka ʻāina o ka Rising Sun. Ua puka mai ke kaua hou. No ka hegemoni honua.
  Aia ka quantitative superiority ma ka ʻaoʻao o ka Third Reich, a me ka qualitative pū kekahi. Akā, ke hakakā nei ka poʻe Kepani me ka huhū nui a me ka heroism nui.
  Eia naʻe, lanakila mau ka Nazi. Eia naʻe, ʻaneʻane hoʻokahi makahiki ka lōʻihi o ke kaua. Noho kū ʻole ka USSR. Ua make ʻo Stalin ma laila a he hakakā koʻikoʻi no ka mana.
  Ua noho ʻia ʻo Iapana e ka Wehrmacht. I kekahi mau mahina ma hope mai, ua hoʻopio pū ka Nazis i nā ʻāina ʻAmelika Latin. Hoʻokumu lākou i ka hegemony honua.
  Ke hana ʻia nei nā hoʻoponopono i ka Third Reich ponoʻī. Hoʻokomo ʻia kahi hoʻomana hou e pani i ka hoʻomana Karistiano. ʻAʻohe Trinity i loko, hoʻokahi wale nō Akua kiʻekiʻe a me kāna ʻelele - ʻo Adolf Hitler. Hoʻokahi kala kālā, hoʻokahi hoʻonaʻauao. A pela no hoi ka wahine mare i hoolaaia e ka hoomana. A ke hoʻomau nei ka koho genetic. Ke hoʻomaikaʻi ʻia nei ka lāhui kanaka.
  Ke noho nei ka USSR ma kahi ʻano ʻoki ʻia a hoʻomaikaʻi i nā Nazis. Noho ʻo Nikita Khrushchev ma laila a hoʻāʻo ʻaʻole e hoʻoweliweli i ka holoholona. Eia naʻe, ua hoʻolilo ʻo Hitler i ka honua holoʻokoʻa iā ia iho. A nānā ʻo ia iā Rūsia ma ke ʻano he ʻulaʻula. Akā, ke manaʻo nei ke kanaka, a na ke Akua nō i hoʻoholo. Ma ka lā 20 o ʻApelila, 1957, ua lilo ka Fuhrer i mea hōʻeha i ka hoʻāʻo pepehi kanaka i kona lā hānau. A i ke kanaonokumamāwalu mau makahiki, ua hoʻopau ʻia ka noho aliʻi ʻana o ka mea ʻino. ʻO wai ka mea i lanakila ma ka honua holoʻokoʻa, a makemake e hoʻouka hou i ka USSR ma Iune 22.
  Akā, e like me kā mākou e ʻike nei me ia, ʻaʻole i hana ...
  Ua pani ʻia ʻo Hitler e Schellenberg. Ua make ʻo Hermann Goering ma muli o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau a me ka palaualelo. Ua hoʻohilahila ʻia ʻo Himmler, a ua hoʻōki ʻo Hitler i ka hilinaʻi iā ia, a laila hoʻoneʻe iā ia. Ua lanakila ʻo Schellenberg iā Himmler a ua loaʻa iā ia ke kūlana hope. Eia kekahi, loaʻa iā Hitler nā keiki i loaʻa ma o ka insemination artificial. Akā, ʻaʻole i ʻumikūmāhā ka hiapo o lākou.
  No laila ʻaʻole i loaʻa i nā mamo a Fuhrer ka manawa e hoʻoilina ai. Ua lilo ʻo Hitler i mōʻī, akā ʻaʻohe aliʻi aliʻi. ʻAʻole ʻo Schellenberg i ʻaʻa e pepehi i nā keiki a Fuhrer, akā ua hoʻoneʻe iā lākou mai ka mana. A ua lilo ʻo ia i Fuhrer a me ka dictator.
  Ua mau ka paio mana no kekahi mau makahiki.
  A ma ka lā 1 o Mei, 1961, ua hoʻouka ʻo Nazi Kelemānia i ka USSR. Ua ho'āʻo e hoʻokō: hoʻokahi honua - hoʻokahi aupuni!
  A ua hiki no i na koa o Schellenberg ke hoopio ia Moscou. He haʻahaʻa loa ka pūʻali Soviet i ka nui a me ka maikaʻi o nā mea kaua. ʻO ka hopu ʻana i nā kūlanakauhale nui o ka USSR i kau ʻia no ʻeono mahina ma muli o ka mamao. A laila hoʻomau ke kaua partisan no ʻumi makahiki.
  Akā naʻe, ua mālie koke nā mea. Ua hahai ʻo Schellenberg i kahi kulekele kūʻokoʻa, a i ka makahiki 1981 ua loaʻa i nā Lūkini āpau ke kamaʻāina o ka Third Reich. Ua holomua ka Liberalization. Ua make ʻo Schellenberg ma hope koke iho. A ua hoʻomaka ka hakakā koʻikoʻi no ka mana. A laila, ma ke ʻano he kuʻikahi, ua hoʻihoʻi ʻia ke aupuni mōʻī a piʻi i ka noho aliʻi ka mamo pololei a ke Kaiser, ʻo Frederick IV. I ka makahiki 2001, ua mālama ʻia kahi referendum kahi i loaʻa ai i nā kānaka a pau o ka Honua ka ʻōiwi a me nā kuleana like. A ma 2017, ua hoʻopau ʻia nā palena hope loa no nā Iudaio a me Roma.
  Ua pau ke au o ka National Socialism. Eia naʻe, aia ke kanaka i loko o kahi aupuni hoʻokahi, federal, a mōʻī. E ʻimi ana i waho.
  I loko o ia mea, ua like like nā mea a pau, a aia kahi Senate a me kahi Bundestag, kahi i koho ʻia ai nā ʻelele e ka heluna holoʻokoʻa o ka Third Reich. A ma luna o lākou ke Kaiser, ka mōʻī o ka honua honua.
  ʻO ke ola, ma ka laulā, ʻaʻole maikaʻi ma nā ʻano mea. ʻO ka hoʻopaʻi koʻikoʻi, ka hoʻomohala ʻana i ka ʻepekema a me ka ʻenehana me ka hui Kelemania maikaʻi i loaʻa nā hopena. Maikaʻi ka mahiʻai, ʻaʻohe pōloli, a nui ka ʻai ma nā ʻāina ʻilihune o ʻApelika. He hana ko kēlā me kēia kanaka, loaʻa i kēlā me kēia kanaka ka uku a me nā penikala. He manuahi ka hoʻonaʻauao a me ka lāʻau lapaʻau. Pēlā nō, nā kahu hānai manuahi a me nā kindergartens. ʻO nā keneta ke kumukūʻai o ka meaʻai, a ua paʻa nā kumukūʻai no nā huahana āpau no nā makahiki he nui. Ma nā wahi a pau, ʻo ia hoʻi ma ʻApelika, aia nā alanui; kokoke i kēlā me kēia kanaka he hale kaʻawale a hale paha. Hāʻawi koke ʻia nā male hou a pau ma kahi o ʻekolu lumi i loko o kahi keʻena me nā pono āpau. Hiki iā ʻoe ke lawe i waho i kahi kaʻa a i ʻole kekahi mea ma ka hōʻaiʻē. Nui nā helikopa pilikino.
  Hoʻoikaika ka Pūnaewele, loaʻa nā TV a me nā kamepiula i kēlā me kēia kanaka, ʻehā hola wale nō ka lā hana. He manuahi nā ʻāpana haʻuki a pau, a ke uku nei ʻoe no ka hele ʻana iā lākou.
  Hāʻawi lākou i kahi haʻawina nui no kēlā me kēia keiki. He manuahi nā pono a me nā kaʻa lehulehu. Ua maʻemaʻe a hoʻomaʻemaʻe maikaʻi ʻia nā mea a pau. Maʻemaʻe nā alanui, ua ʻike ʻia nā robots a me ka automation. ʻO ke kauoha hoʻohālike. Ua pāpā ʻia ka paka, ʻoiai ke kūʻai ʻia nei ka waiʻona, a ua aneane manuahi ka pia o nā ʻano like ʻole. Hānai ʻia nō hoʻi nā keiki ma ka hale ʻai lehulehu no ka manuahi.
  Nui nā mea hoihoi manuahi a me nā lumi kamepiula.
  Aia nā noho kanaka ma ka Moon, Mars, Venus, Mercury, a me nā mahina o Jupiter.
  Ke hoʻomākaukau nei nā kānaka e lele i nā hōkū. Nui nā mea i haku ʻia.
  I ka pōkole, ua maikaʻi loa ka holoʻokoʻa. A ʻaʻohe pono e hoʻoikaika nui.
  INA E HOIKE MAI O ZYUGANOV I KA WIWAI A ME KA PALAPALA
  I Mei 1999, ua hoʻoholo ʻo Zyuganov ʻaʻole e ʻae i ka moho o Stepashin, akā e hele i ke koho balota mua i ka Duma. Ua hoʻoholo ka poʻe komunista a me ko lākou mau hoa pili e koho kūʻē iā Stepashin. Eia kekahi, ua hōʻeha lākou a ua hoʻonele ʻia ko lākou kūlana ma ke aupuni. ʻO ia hoʻoholo ka mea i ʻike ʻia ma ka mōʻaukala inā ʻaʻole ʻo Zyuganov he lio Trojan ma ke kahua hoʻomoana komunista, nāna i hoʻohaʻahaʻa a hoʻololi i nā manaʻo ʻēheu hema.
  Ua hoʻohiki nā koho pāremata mua i nā pōmaikaʻi he nui no ka poʻe komunista, me ka liʻiliʻi o nā mea hoʻokūkū a me ke kiʻi o nā martyrs.
  A ua hōʻike ʻia kēia ʻaʻole pili iki ka poʻe Komunista i ko lākou mau noho, akā ʻoi aku ka manaʻo.
  ʻO ka lua o ka manawa, lawe hou ʻo Yeltsin iā Stepashin, a laila lawe hou iā Aksenenko no ke kolu o ka manawa. ʻAʻole i ʻae hou ka Duma, a lawe ʻia a hoʻopau ʻia. Ua hoʻonohonoho ʻia nā koho balota hou no Kepakemapa.
  Ua hoololi iki ka paakiki o ka ahaolelo i ka moolelo. ʻOi aku ka lōʻihi o ka pahū ʻana o Yugoslavia - ʻoiai ua manaʻolana ʻo Milosevic i ke kōkua mai Rusia. A ʻo ka hoʻopau ʻia ʻana o ka ʻahaʻōlelo i hāʻawi i ka manawa e lanakila ai ka poʻe kūʻē.
  Ua hoʻokō ka poʻe komunista i ke koho hou ʻana i ko Yeltsin impeachment.
  A he pōkole iki, i kēia manawa ʻelua wale nō balota. Ua hopohopo nā ʻelele no ka kokoke o nā koho pāremata, a me ka pōʻino o ka hele ʻole ʻana i loko o lākou.
  Ua hoʻopau ʻia ka Duma, a ua koho ʻo Yeltsin iā Aksenenko liʻiliʻi i kuhina nui ma ke kauoha.
  Ma keʻano laulā, ua kūpono ka manaʻolana o Zyuganov e mālama ʻia nā koho balota. ʻAʻole kūʻē ka pelekikena maʻi a nāwaliwali i ke kumukānāwai. ʻAʻole ʻo ia i pilikia ma mua o kona mana me ka helu ʻelua pakeneka. ʻO Primakov, i ka ʻike ʻana ʻaʻole i loaʻa ka manawa o kāna hui e hoʻokumu a hoʻopaʻa inoa, ua komo i kahi kuʻikahi me nā komunista. Ua hele ʻo Yabloko a me ka Liberal Democratic Party i ke koho balota. ʻAʻole i loaʻa i ka Unity bloc ka manawa e hoʻokumu ai, a ua nāwaliwali ka NDR.
  Aia nō hoʻi ka hoʻouka kaua ʻana o nā pūʻali koa ma Dagestan, a me ka manaʻo ʻole o nā pūʻali palekana i ka wā koho.
  Ua lanakila ka poʻe komunista me Primakov a me Luzhkov. Ua loaʻa iā lākou ma mua o kanalimakumamālima pakeneka o nā balota. ʻO ka lua, ʻo ia ka Yabloko bloc, i hana maikaʻi ʻia, loaʻa he ʻumikumamālima pakeneka. Me ka manaʻo ʻole, ua hana maikaʻi ka LDPR, ʻoi aku ma mua o ʻumikūmālua pakeneka. ʻAʻole i hālāwai ka NDR i ka pale ʻelima pākēneka - pau loa! Ua lilo ʻo Zhirinovsky i ke alakaʻi kākoʻo-Kremlin wale nō ma Duma. ʻOiaʻiʻo, nāwaliwali ka hoʻokūkū. Wahi a ke kānāwai hou, pono e hoʻopaʻa inoa hou nā ʻaoʻao ma mua o hoʻokahi makahiki ma mua o ke koho balota, a he nui ka poʻe i loaʻa ʻole ka manawa.
  Ua hoʻomalu hou ʻia ka pāremata e ka kūʻē hema, ʻo Yabloko me nā noho mana hoʻokahi a me ka LDPR i ka hapa liʻiliʻi.
  A ʻoiaʻiʻo, ua kū mai kahi paio ... Ma hope o ke koho ʻia ʻana o ka mea haʻi'ōlelo State Duma, ua hoʻoholo ʻia kahi koho hilinaʻi ʻole i ke aupuni. A ua kamaʻilio hou ʻia e pili ana i ka impeachment. I kēia manawa ʻelua hapakolu, e maʻalahi ke ʻohi!
  Ua hoʻoholo ʻo Yeltsin, ma hope o ka kānalua, e hoʻihoʻi i ke Kuhina Nui Primakov a me ka Hope Kuhina Nui ʻo Maslyukov i ka noho .
  Ua ʻae ka hui hema i kēia, akā ua hoʻemi ʻia ka mana o ka pelekikena no kekahi manawa. A aneane ʻaʻohe mea a hiki i ke koho balota hou. Ma hope o ke kūkākūkā ʻana i loko o ka hui, ua hoʻoholo ʻia e koho iā Primakov i pelekikena. Ua lilo ʻo Luzhkov i kuhina nui. A ua loaʻa iā Zyuganov ka pou o ke poʻo o ka lālā kānāwai! ʻO ia hoʻi, Super Skipper ! No ka mea hou, pono e aponoia na hoololi kumukanawai.
  Ua kipaku ʻia ka poʻe koa mai Dagestan. Akā ʻaʻole lākou i hele i Chechnya. Ua hoʻomaka ke kaua kīwila ma laila. Ua kākoʻo ʻo Russia iā Maskhadov a me Kadyrov, kūʻē iā Basayev a me Raduev .
  Ua lanakila 'o Primakov i ke koho pelekikena o Rūsia ma ka puni mua. Ua loaʻa naʻe nā mana hou i ke aupuni. E like me ka lālā kānāwai ma lalo o ka mana komunista.
  Ua hoʻomau ka ulu ʻana o ka hoʻokele waiwai ma Rūsia, ua piʻi nā kumukūʻai aila a me ke kinoea, a ua ola hou ka ʻoihana.
  ʻO ka poʻe ʻAmelika, ma ke ʻano he ʻoiaʻiʻo, ma hope o ka hoʻouka kaua hoʻoweliweli ʻo Kepakemapa 11 i komo i Afghanistan a hoʻopaʻa ʻia i Iraq. Ua koho maʻalahi ʻia ʻo Primakov no ke kau ʻelua. Akā i ka makahiki 2008, ua lilo kona noho i ke Kuhina Nui lanakila loa ʻo Yuri Luzhkov.
  Ua hoʻomau ka pelekikena hou i ke kulekele pili mua me ka poʻe komunista. Ua lilo ʻo Zyuganov i kuhina nui.
  No kekahi manawa, pili nā kulekele ʻē aʻe i ka pilina me ke Komohana a me ka pilina me Kina. Ua ikaika ke aupuni Yanukovych ma Ukraine. No laila ʻo Luzhkov, ʻaʻole like me Putin, ua ʻimi i kahi kulekele ʻoi aku ka pro-Ukrainian a mahalo i ka hui ʻana o nā mokuʻāina Slavic. Ua lilo ʻo Ukraine i ʻāpana o ka Euro-Asian Union ma 2016. Ua lawelawe ʻo Luzhkov i ʻelua manawa a haʻalele. Ua lilo ʻo Zyuganov i pelekikena, a lanakila maʻalahi i ke koho balota. Ua komo ʻo Zhirinovsky no ka hiku o ka manawa, pau mai ka makahiki 1991, a nalowale hou.
  I ka hāʻule ʻana o 2015, ua komo ʻo Rūsia i ke kaua ma Suria a pahū ʻia ma laila. Ua lilo ʻo Trump i mana ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa. Ua hoʻomau ʻo Zyuganov i kāna papa mua i ka ʻoihana waiwai. ʻO Rūsia, ʻoiai ʻo ka noho aliʻi ʻana o ka Communist Party o ka Russian Federation, ua mau nō ia i kahi mākeke, democratic a me ka ʻāina mana.
  Ka launa pū me ke Komohana a me ka hoʻokūkū haʻahaʻa. Aia kahi kuʻikahi me Ukraine a me Belarus, a me Kazakhstan, akā ʻaʻole kokoke loa. I ka makahiki 2020, ua koho ʻia ʻo Zyuganov i ke kau ʻelua. Ma keʻano laulā, hoʻohaʻahaʻa iki i ka hopena ma ka verge o ka pōʻai ʻelua. A ma Ukraine, ma hope o ka haʻalele ʻana o Yanukovych, ua lanakila ʻo Zelensky unsystematic. Ua haʻalele pū ʻo Nazarbayev.
  Ua ʻōlelo ʻo Zyuganov ʻaʻole ʻo ia e hoʻololi i ke kumukānāwai a haʻalele ʻo ia ma hope o kāna kau lua.
  No laila, ua hiki i ke alakaʻi o ka Communist Party o ka Russian Federation ke hoʻomalu iā Rusia, e hōʻike ana i ka wiwoʻole. A ua ʻoi aku ka palekana a me ka mālie o ka honua ma mua o ka mea maoli.
  ʻO wai ʻo Putin? Pehea ka hopena o kāna ʻoihana? Ma hope o ka lilo ʻana o Primakov i kuhina nui, ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Putin ma kahi kokoke loa iā Yeltsin. ʻO ka hoʻopiʻi ʻana, ʻo ia hoʻi, ua hoʻopau ka FSB i ka hoʻouka ʻana o nā pūʻali koa ma Dagestan. Ua hoʻomau ʻo Putin i ka politika no kekahi manawa. Ua holo ʻole ʻo ia no ka State Duma. A laila, lilo ʻo ia i mekia no St. Petersburg.
  Akā, haʻalele ʻo ia i ka politika a loaʻa kahi hana ma ka lawelawe palekana o kahi hui pilikino. No laila kakaikahi ka poʻe i hoʻomanaʻo hou iā ia.
  Ua hele ʻo Zhirinovsky i 2020 i ke koho pelekikena no ka walu o ka manawa a nalowale hou me kahi hopena haʻahaʻa. Akā, aia nō kāna ʻāpana ma ka State Duma. A ʻo Zyuganov hoʻi i hāʻawi iā ia i ke kūlana o ka nui nui ma hope o ke koho balota 2020. Ua nalowale ʻo Donald Trump i ke koho balota ʻana i kahi hoʻokūkū Demokarata ʻōpio. Ua haʻalele koke ʻo Merkel. A ua emi loa ke olakino o Lukashenko.
  I ka makahiki 2021, ua lele hope loa nā cosmonauts Lūkini i ka mahina. A kanu lākou i ka hae ʻula ma laila! Ua hoʻolaha ʻo Zyuganov iā Afonin i hope nona . ʻAe, ma ka laulā, huli hou ke ola i ka pōʻai.
  E like me kā mākou e ʻike ai, ʻaʻole i hiki mai ka hāʻule ʻana o Rūsia me ka ʻole o Putin. ʻAʻole i huli ke kukui.
  
  
  
  
  
  
  INA E PEPEHI O MENSHIKOV ia NIKOLAI
  . Ma laila, lanakila ʻo Tsarist Russia i ke kaua Crimean. Ua pepehi ʻia ʻo Menshikov i kahi pōkā hele hewa, a ʻo kahi alakaʻi ʻoi aku ka mākaukau i pani i kona wahi. ʻO ia hoʻi, ua loaʻa kahi pōʻino a hoʻololi i ke ʻano o ka mōʻaukala.
  ʻO ke kū'ē o ka mea me Makarov. Ua hee liilii na Farani a me Beritania. A ʻo Rūsia, i ka hopu ʻana i ka nui o nā pio a me nā kīʻaha, hoʻopio hou iā Crimea.
  Ua pio ʻo Türkiye ma Transcaucasia. Hāʻawi ʻo ia iā Kars, Erzurum, a kokoke i ʻAmenia a pau iā Russia. Ua noho na koa Rusia ma Romania. Eia naʻe, ʻaʻohe pono e hoʻomau i ka hana ʻino. Ua noi ke Suletana i ka maluhia. I ka manawa like, ua noho ʻo ʻAuseturia iā Bosnia a me Herzegovina.
  Ua ʻae ka poʻe Tureke e hāʻawi i ka mana kūʻokoʻa iā Serbia, Bulgaria, Montenegro, a me Romania i lilo i moku Lūkini. I ka manawa like, ua lawe pū ʻo Rūsia iā Armenia: Kars, Erzerum, Tanrog, e hoʻonui ana i kāna mau waiwai ma ka hema.
  Ua ulu ka haunaele ma Farani a ua hoʻomaka ke kaua kīwila, a ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻouna hou aku i nā pūʻali koa. Ua haʻalele pū ʻo Beretania i ka hakakā. Ua nawaliwali ke aupuni Sardinia. Ua ikaika ʻo Austria. Ua lanakila koke ka poe Auseturia i ke Aupuni o Sardinia, a ua hoohui lakou i ko lakou aupuni maluna o Italia.
  ʻAʻole i liʻuliʻu ua hopu ʻia ʻo Shamil, e hoʻopau ana i ke kaua ma ka Caucasus. Ua hana ʻo Rūsia i kahi maluhia maikaʻi me Kina, e lawe ana i nā ʻāina ʻoi aku ka nui ma mua o ka moʻolelo maoli, no laila ua ʻoi aku ka mana o nā mea kaua Lūkini.
  ʻAʻole kākoʻo ʻo Nicholas ka Mua i ka ʻākau i ke kaua kūʻē i ka hema. Akā, ua hoʻoholo ʻo ia e kōkua i nā poʻe hema me Beretania i mea e hoʻoikaika ai i ko lākou kūlana ma Alaska.
  Ua hoomaka o Rusia e kukulu i na kulanakauhale a me na pakaua ma ka aina o Amerika. Aia kekahi mau papahana kaʻaahi i Chukotka. Ua wehewehe nui ʻo Tsar Nicholas. Ua lanakila na koa Rusia ma Asia Waena. Ua make kēia mōʻī i ka makahiki 1867. Haʻalele iā Rūsia ikaika a waiwai. ʻAʻole i hoʻopau kāna keiki ʻo Alexander i ka serfdom, akā hoʻomau i ka neʻe ʻana i ka hema. ʻO ia hoʻi, ua alakaʻi ʻo ia i kahi kaua lanakila me Turkey a hoʻohui iā Constantinople iā Rusia. A laila ʻo Mesopotamia.
  Ke kaua hou me Beritania, a me ka pio ana o ko Beritania ma Asia. Ua noho aliʻi ʻo Alexander the Second , me ka hana ʻole i nā hoʻoponopono koʻikoʻi, koe wale nō ka ʻaha hoʻokolokolo, a me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka ʻōnaehana hoʻokele.
  ʻAʻole i hahai ʻia ka hoʻopau ʻana i ka serfdom. Akā ua hoʻohui ʻo Rūsia iā Iran. Ua make ʻo Tsar i iwakālua mau makahiki ma hope o Nicholas the First i ka makahiki 1887. Ua noho aliʻi ʻo Alexander the Third no ka manawa pōkole wale nō, a hiki i ka makahiki 1894, akā ua hoʻokō ʻo ia e hoʻohui kokoke i India a pau iā Rusia. A hoomau aku la o Nicholas II i kona nee ana i Indochina, a i Kina ponoi.
  He kaua me Iapana. Lanakila holookoa. A me ka lanakila piha o Kina a me Indochina. A komo i ke ala a pau i Australia. Akā ma ʻEulopa, ua ʻokoʻa ke kūlana.
  Ua hoʻohui ʻia ke aupuni Austrian i ka hema o Farani. A laila ua lanakila ʻo ia iā Prussia, e hoʻopio ana iā Kelemania hema. ʻO ʻAsuria ka mea i lilo i poʻokela honua. Ua nāwaliwali loa ʻo Farani i ke kaua kīwila. ʻAʻole hiki iā Prussia ke hoʻohui. Ua hoʻopio ka poʻe ʻAuseturia iā Prussia a pau, a me nā wahi o Farani hikina. Ua hoʻokumu ʻia kahi aupuni nui i hoʻonui ʻia i ʻApelika. ʻAʻole i liuliu, lanakila pū ka poʻe ʻAuseturia iā Belegiuma, Holani, a me ka ʻāina he nui ma ʻApelika. Alaila, he kaua mawaena o Auseturia a me Rusia me Beritania. Ua pau ia me ka mahele ana o Aferika mawaena o ko Auseturia a me ko Rusia.
  Ua lilo maoli ʻo Emperor Franz i mōʻī nui loa, ua ʻoi aku ma mua o Napoleon Bonaparte ma ka lanakila ʻana ma kahi kokoke i ka hapalua o ʻApelika a me ka hapa nui o ʻEulopa. Ua pio koke o Farani, me Sepania a me Potugala. ʻAe, ua maikaʻi nā mea a pau, akā...
  Ua makemake ka hoʻoilina o ka Emepera Franz e hoʻohui iā Serbia iā ia iho! A i ka makahiki 1920, ua hoʻomaka ke kaua nui ma waena o Russia o Nicholas II a me ka Great Austrian Empire.
  Aia ʻo ʻEulopa ma ka ʻaoʻao o ʻAuseturia. Ma waho aʻe o Pelekane, ʻaʻole ikaika e like me ka moʻolelo maoli, a kokoke i ka hapalua o ʻApelika. Eia kekahi, ua kūʻē ʻo Suedena iā Rūsia. A ua pio o Norewai a me Denemaka malalo o ka Emepera Franz.
  ʻO ia ka hapalua o ka pilikia. Ua māhelehele ʻia ka US a he mana liʻiliʻi. Akā, ua hoʻomalu ʻo Beretania iā Kanada a me Austria. A mahope iho o na malama mua elua o ke kanalua, ua komo pu oia i ke kaua ma ka aoao o Auseturia.
  No laila, ua hoʻomaka ke kaua nui. Auseturia a me Enelani e ku e ia Rusia.
  ʻOiaʻiʻo, aia ʻo Oleg Rybachenko ma laila. A hakakā ʻo ia e like me ke koa maoli a kūpaʻa ʻole.
  Pana ke keiki i ka pūʻali koa haole me ka pū mīkini a hīmeni:
  - Ke mele nei ka ʻĀina makuahine i loko o ko mākou puʻuwai,
  ʻAʻohe mea i ʻoi aku ka nani ma mua o ia ma ke ao holoʻokoʻa ...
  E komi ikaika i ka mea hoolei kaola a ka naita -
  E make no Rusia i haawiia mai e ke Akua!
  A kuʻi ʻo ia iā ia iho, luku me ka pū mīkini i kahi pūʻali koa mai ʻEulopa a me kekahi hapa mai ʻApelika.
  ʻAʻole hāʻawi ke keiki iā ia iho. Ma ʻaneʻi, hoʻolei ʻo ia i ka grenade me kona mau manamana wāwae ʻole a me ka ʻīwī:
  - ʻAʻole mākou e hāʻawi a ʻaʻole mākou e haʻalele!
  A puhi hou ke keiki i ka poha make a weliweli. ʻAʻole makemake ʻo ia e hāʻawi i kona ʻenemi.
  A hīmeni ʻo ia iā ia iho:
  - ʻAʻohe mea e hoʻōki iā mākou! ʻAʻole hiki i ka liona ke lanakila!
  He meʻe maoli ke keiki. Kulou ʻole a lanakila ʻole. Naita o ka manaoio! ʻOiai ʻaʻole Karistiano!
  A no laila ua hoʻokuke ʻia ka hoʻouka kaua ʻana o ʻAuseturia.
  He mau kaʻa ko nā ʻAuseturia a me nā Pelekāne, akā he mau mastodons ko Rusia.
  ʻO Nicholas II ka nui o ka heluna kanaka, e noʻonoʻo ana i nā kolone. E noʻonoʻo iā ʻAsia a pau, ʻEulopa hikina, ʻāpana o ka Balkans, ʻoi aku ma mua o ka hapalua o ʻApelika.
  No laila, ua oi aku o Rusia ma ka heluna o na koa hele wawae. A kaua ikaika loa na koa...
  ʻAʻole hiki i nā ʻAuseturia ke kūʻē a hoʻokuke ʻia mai Warsaw mai. A laila, neʻe aku nā pūʻali Lūkini i ka Oder a hoʻopio iā Prussia Hikina. Ua haule pu o Galicia, me Lvov. Ua hoʻopilikia ʻia ʻo Przemysl. Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Krakow.
  A laila ua ʻike ʻia ʻaʻole makemake nā Slav e hakakā me nā Lūkini a hāʻawi nui lākou.
  Ua hōʻike pū ʻia nā kaua i ʻoi aku ka maikaʻi o nā kaʻa kaʻa Lūkini māmā a ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā kaʻa kaʻa Kelemania ʻoi aku ke kaumaha. A ma ka mokulele, ʻoi aku ka ikaika o ka Tsarist Russia ma mua o ka maikaʻi o nā Pelekane a me Austrians.
  Ua hoʻomaka hou nā pūʻali Lūkini i kā lākou hoʻouka kaua ma hope o ka hoʻomaha. Lawe lākou i nā helu ʻelua a me ke akamai.
  Ua hoʻopuni ʻia ʻo Budapest a lawe ʻia. Ma ka moana, ua lanakila ʻo Adimarala Kolchak i ka poʻe Pelekania a ua pio ʻo Australia. Ma ka ʻāina, hoʻopuni nā pūʻali Lūkini a lawe pio iā Berlin. A laila ʻo Vienna.
  Ua eo no hoi ke aupuni Auseturia i ke kaua ma Aferika. Ua hee pu ka poe koa Enelani. ʻAe, he mea ʻoluʻolu ʻole no ka Emepera Adolf.
  Hoʻopili ʻo ia i kona poʻo ma kahi hewa a hoʻomaka ʻo ia e nalowale loa. Pehea e hiki ai iaia ke pale aku i ia mana?
  Ma hope o ka hāʻule ʻana o Vienna, ua lilo ke kūʻē ʻana o ka poʻe Austrian. A ʻaʻole i liuliu, ua hoʻokomo ʻia ka poʻe Lūkini ma ʻEulopa a me ʻApelika. I ka manawa like, hoʻomaka ka hoʻouka kaua ʻana iā Kanada mai Alaska. Ua eo no hoi ko Beritania.
  Ua kaʻawale ʻo Beretania a ua hoʻāʻo e noho i waho ma ka mokupuni.
  Aka, ua maopopo e lanakila ana o Rusia ma ka hoouka ana i ka ea.
  A kokoke i nā mea a pau ma luna o ka ʻilikai. A laila ua pae ʻia kahi pūʻali pae ʻāina, nāna i hoʻokau iā Beretania.
  No laila, ua lilo ka honua hikina holoʻokoʻa, a me Alaska a me Kanada, i Lūkini.
  Ma ke ʻano holoʻokoʻa, maikaʻi kēia! Ua hoʻomaha iki ʻo Nikolai ka lua, e ʻeli ana i nā waiwai. Ua māhele ʻia ʻo ʻAmelika a ʻaʻole ikaika loa, e like me nā mokuʻāina ʻē aʻe e hilinaʻi ana iā Rusia.
  I ka makahiki 1937, ua hāʻule ʻo Tsar Nicholas II i ka mokulele. Ua hoʻoili ʻia ka noho aliʻi e Alexei II. ʻAʻole like me ka moʻolelo maoli, he olakino a hauʻoli ka hoʻoilina. A i ka makahiki 1941, ua hoʻoholo ʻo ia e lanakila i nā mea a pau i hiki ʻole i kona mau kūpuna ke hopu.
  Ke hoʻokuʻu nei i ka honua, e lilo ka Honua i hoʻokahi aupuni. A neʻe mua ka pūʻali koa Lūkini i nā mokuʻāina ʻākau o ʻAmelika, a laila i nā moku hema. ʻAʻole ikaika ʻo ʻAmelika a ua hopu koke ʻia. Akā ua maʻalahi ʻo Mexico e lanakila. A laila e neʻe i luna. ʻO kēlā me kēia, e hopu ana i kēlā me kēia ʻāina. ʻO Brazil ka nui a ikaika loa. Akā ʻaʻole ʻo ia ma mua o hoʻokahi mahina.
  A pēlā lākou i lanakila ai ma ʻAmelika Latina a me New Zealand. Ua iho ʻo Alesei ka lua i ka mōʻaukala ma ke ʻano he mea hoʻokō o nā lanakila a pau o Rūsia. A i ka makahiki 1947, ua kau nā cosmonauts Lūkini ma luna o ka mahina. A i ka makahiki 1958 i Mars! I ka makahiki 1961 i Venus. I ka makahiki 1972 i Mercury, a i ka makahiki 1973 i na mahina o Jupiter. I ka makahiki 1975, i ka makahiki 71, ua make ʻo Alexy II. Kapa ʻia ʻo ka Finisher. A lilo kāna keiki ʻo Nicholas III i mōʻī. I ka makahiki 1980, ua komo ke kanaka i ka honua hope loa o ka Solar System - Pluto. ʻAʻole lōʻihi ka noho aliʻi ʻana o Nicholas III. Ua make i ka makahiki 1985. A ʻo kāna keiki ʻo Alexander ka hā, ua piʻi aʻe i ka noho aliʻi. He mōʻī ʻōpio ma kahi o iwakāluakūmāhiku makahiki. A kauoha ka mōʻī e hoʻomākaukau e lele ma waho o ka Pūnaehana Lā. A hoʻomaka lākou e kūkulu i nā moku hōkū a me kahi rocket photon . A i ka hopena, i ka makahiki 2017, ua hoʻomaka ka huakaʻi interstellar mua.
  
  LOA IA TSAR NICHOLAS II KA LAKI O PERESIDENA PUTIN
  Ua manaʻo ka mea kākau kaulana a me ka haku mele ʻo Oleg Rybachenko ua hewa kekahi mea ma ka honua. Ke noho mau nei ke kanaka e like me ia. Ke piʻi wale nei ka helu o nā ʻāina ma ka honua honua. A inā loaʻa ka mana i kekahi, ʻo ia wale nō ka totalitarian, dictatorial Kina. A ʻo Rūsia, ma hope o ka pau ʻana o ka noho aliʻi ʻana o Vladimir Putin, ua komo i loko o kahi pilikia hohonu. Ke hoʻomaka hou nei ke kaua ma ka Caucasus, ke kipi nei ka poʻe hema a me ka lāhui. Ke emi hou nei ka hoʻokele waiwai a ke piʻi nei ka hewa. A hoʻomaka ʻo Rūsia e wāwahi.
  ʻOiai ʻo kāna pōmaikaʻi nui, ʻaʻole hiki iā Vladimir Putin ke hana i kahi ʻōnaehana politika ikaika a paʻa, a i ʻole kahi hoʻokele waiwai paʻa a ulu wikiwiki. ʻAʻole i hoʻoholo ʻia ka nui o nā pilikia pilikanaka a me nā lāhui. Ua ʻae ʻo Rare luck iā Putin e mālama i ke ʻano o ka pōmaikaʻi. Akā, i kona haʻalele ʻana, ua wehe koke ʻia nā abscesses a pau i hoʻōla ʻole ʻia.
  Eia kekahi, ua hoʻoweliweli ka hoʻoweliweli kaua nuklea! Ua haunaele ka honua, ke hele nei ʻo Rūsia i kahi kaua kīwila nui! Pono e hoʻoponopono koke ʻia kēia.
  Heluhelu ke keikikāne i kahi puke e hiki ai iā ʻoe ke hoʻololi i ka hopena o nā kānaka, a hoʻololi i kona mau wahi! A aia kekahi gypsy ikaika e hiki ke hana i kēia i kekahi kanaka.
  No laila no ke aha e hoʻohuli ʻole ai i ka laki a me ka laki o Putin a me Nicholas II?
  Eia kekahi, inā he kūleʻa nui ʻo Nicholas II e like me Putin, a laila e loli ke ʻano o ka mōʻaukala. A i ke kenekulia iwakāluakūmākahi, e noho aliʻi nā Romanovs ma Rusia. ʻO kēia ke kumu ʻaʻole pono ʻo Putin i ka laki. A i ʻole ma ka liʻiliʻi loa ua loaʻa iā Russia ka laki o Putin.
  A i ke kenekulia iwakālua, makemake nui ʻia ka laki o Tsarist Russia.
  Ua hoʻoholo ka mea kākau kaulana e hele i ka wahine gypsy. ʻO ka mea pōmaikaʻi, aia kāna ʻōlelo ma ka Pūnaewele, a ua haʻi ka intuition i ka mea kākau a me ka haku mele ʻaʻole ʻo ia he charlatan.
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole maʻalahi ka gypsy. Noho ʻo ia i loko o kahi mansion ma Moscow, a he iwakālua paha kona mau makahiki, ʻoiai ʻo ia e haʻi ana i ka waiwai mai ka wā Soviet. Hiki iā ʻoe ke ʻike koke i ke kaikamahine mau loa me ka lauoho ʻeleʻele ʻeleʻele - he mea kupaianaha ʻo ia!
  Ua nīnau ʻo Oleg Rybachenko iā ia:
  - Hana i ka hana maikaʻi! E hoʻololi i ka laki o Vladimir Putin a me Nicholas II!
  Ua nānā ke kaikamahine gypsy mau loa iā Oleg Rybachenko a pane mai:
  - He mea maikaʻi ʻaʻole ʻoe he egoist a ʻaʻole e haʻalele iā ʻoe iho, akā no ka ʻāina ʻo Rūsia! A ʻoi aku ka maikaʻi o kou loaʻa ʻana i ka ikehu waiwai a me kahi noʻonoʻo ʻike ʻole, kupaianaha, superhuman!
  Nani maila ka gypsy a hoʻomau:
  - ʻAʻole maʻalahi ka hoʻololi ʻana i ka mōʻaukala noʻu! Akā ʻo ʻoe, ka mea nona ka manaʻo ikaika a waiwai loa o ka honua, hiki ke kōkua iaʻu!
  Kuno ʻo Oleg Rybachenko i ka ʻae ʻana:
  - Ua mākaukau wau no kekahi mea! A e hoʻokō wau i kēlā me kēia noi!
  Kuno mai la ka gypsy opio a olelo mai la.
  -E hoʻolilo wau iā ʻoe i keiki kāne ma kahi o ʻumikumamālua, a e ulu mālie ʻoe a ʻaʻole ʻoe e lilo i ʻoi aku ma mua o ʻumikumamāhā ma ke kino. E hoʻouna aku au iā ʻoe i kahi honua like, kahi e lilo ai ʻoe i kauā!
  Ua ʻōlelo ʻo Oleg Rybachenko i ka ʻaelike:
  - Ua mākaukau wau!
  Kuno aku la ka gypsy a hoomau aku.
  - Pono ʻoe e kiʻi iaʻu i ʻeiwa mau pōhaku artifact: ʻeleʻele, keʻokeʻo, ʻulaʻula, ʻalani, melemele, ʻōmaʻomaʻo, uliuli, indigo, poni. A ma waho aʻe o kēia, ʻo ka ʻumi ʻumi o ka lei aliʻi o Koshchei!
  He paʻakikī, akā, e loaʻa iā ʻoe ke kino ʻōpio mau loa, wikiwiki, ikaika, kūpaʻa o ke keiki koa. A me kahi naʻauao kupaianaha a me kahi makana kupanaha o ka noʻonoʻo. Ma hope a ma hope paha, e hōʻiliʻili ʻoe i nā mea waiwai a hoʻi hou i kou honua. A mau loa ʻoe i loko o ke kino o kahi keikikāne phenomenally ikaika a wikiwiki hoʻi ma kahi o ʻumikumamāhā, a he mea hiki ʻole ke pepehi iā ʻoe. ʻO ia hoʻi, e loaʻa iā ʻoe ka make ʻole ma ke ʻano he uku!
  Kuno ʻo Oleg Rybachenko i ka ʻae ʻana:
  - Hiki i kekahi ke moeʻuhane e pili ana i kēia!
  Ua ʻōlelo ka wahine kilokilo mau loa:
  - Akā naʻu nā mea waiwai he ʻumi, a naʻu wale nō! E hāʻawi mai lākou iaʻu i ka ikaika e ʻoi aku ai ka pono o ka make ʻole! I kēia manawa, e hoʻomoe au iā ʻoe, a e ala ʻoe e like me ke keiki kauā ma nā lua. A laila e haʻi aku kou akamai iā ʻoe pehea e haʻalele ai i kēia!
  Ke neʻe ʻoe, hiki iaʻu ke hoʻololi i ka hopena, laki, a me ka laki o Pelekikena Putin a me Tsar Nicholas II. E hōʻiliʻili ʻoe i nā mea hana mai nā honua like ʻole noʻu, a i kēia manawa, mai ka hoʻomaka ʻana o ke kenekulia iwakālua, e hele ʻokoʻa ka moʻolelo o Rusia. ʻO ia, inā ʻaʻole ʻoe e hōʻiliʻili i nā mea waiwai - ʻeiwa mau pōhaku a me ka lei aliʻi o Koshchei, e loaʻa mau ana ka Tsar o Russia Nicholas II i ka laki, ka hopena, a me ka laki o ka Pelekikena Lūkini Vladimir Vladimirovich Putin!
  Ua minoʻaka nui ʻo Oleg Rybachenko a pane maila:
  -Maikaʻi kēia! I ke ao hou, e ʻoluʻolu au i ka loli hope ʻana o ka mōʻaukala no ka maikaʻi! A hiki iā Rūsia ke hoʻihoʻi hou i ka hoʻoponopono ma ka honua holoʻokoʻa a lilo i ʻāina hegemonic! A he hegemon loa!
  Ua kauoha ka gypsy mau loa:
  - E moe i lalo i ka sofa!
  Ua moe ʻo Oleg Rybachenko.
  ʻŌlelo maila ke kaikamahine kilokilo:
  - E moe i kēia manawa! E ala ʻoe i kahi honua ʻē aʻe.
  Ua pani nā maka o Oleg Rybachenko, a ua kokoke koke ʻo ia e hiamoe.
  Lawe ka gypsy i nā mea kanu i mālama mua ʻia mai nā pahu a hoʻomaka e hoʻomākaukau i ka lāʻau. Ua hoʻā ʻo ia i ke kinoea ma lalo o ka ipu hao i hoʻomākaukau mua ʻia no ke kilokilo. A hoʻomaka ʻo ia e kiola i nā mea like ʻole ma laila, e hoʻokalakupua. I ka manawa like, ua huki ke kaikamahine mau loa i kahi papa kāleka mai kāna ʻeke a hīmeni:
  - ʻO ka hopena, ka hopena, e kōkua iā Nikolai! Laki maikaʻi mai Putin, e hele mai iā Tsar Romanov!
  E lanakila ʻo Romanov
  Nā lula e like me Genghis Khan...
  E hoʻomaikaʻi iā ʻoe,
  Putin ma ka ʻaihue ʻana i kahi makana!
  
  ʻOi aku ka maikaʻi no Rusia
  Nicholas the Great Tsar...
  E lilo ana ʻo Genghis Khan i mea ʻoluʻolu
  E like me Vladimir Putin!
  Hoʻomaka ka ipu hao, a hoʻomaka ka huʻu ʻana i loko. Hoʻomoe ka gypsy i nā kāleka, hoʻolei aku i ka papa i loko o ka ʻeleʻele e hoʻolapalapa ai ... Ua ʻālohilohi ka uila, me he mea lā mai hoʻokahi tausani kiʻi blitzes . Ua nalowale ʻo Oleg Rybachenko e hiamoe ana ... A laila, ma hope o ka hoʻomālamalama ʻana, nalowale pū ka ipu hao.
  ʻO ke keʻena ākea kahi o ka wahine kilokilo nui i hoʻolei aku ai i kāna kiʻi i lilo i mea ʻole a mālie!
  Ua ʻōlelo ka wahine kilokilo mau loa:
  - ʻAe! Ua hoʻololi au i ke ʻano o ka mōʻaukala a maikaʻi! A inā he laki kēia mea manaʻo maikaʻi a hōʻiliʻili i nā mea waiwai, a laila e lilo wau i mea ikaika loa e lili mai ai ʻo Sātana iaʻu!
  A ʻālohilohi ka wahine kilokilo gypsy me nā maka emerald!
  A he hana mana!
  ʻO ka mea i kali loa iā Nicholas II ... ʻOiaʻiʻo, ua loli ka nui. ʻAʻohe hakakā koko i ka wā o ka poni ʻana. A ua holomua ka hoʻonui ʻana i Kina. ʻO ke kaua me Iapana, ʻoiaʻiʻo, ua hiki mai. ʻAʻole hiki ke pale ʻia kēia ma ka mōʻaukala. He mea maopopo e pono ke hoʻopau ʻia ka monster i mua o ka samurai a luku ʻia. Aohe mea e pakele ai. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke waiho i ka pōʻino ma kou mau palena.
  ʻO Iapana ka mea mua i hoʻomaka i ke kaua, akā ʻaʻole i kūleʻa kāna hoʻāʻo e hoʻouka i nā moku Lūkini. ʻAʻole i loaʻa i ka poʻe Lūkini ka pōʻino nui, a ua piholo he ʻumi mau mea luku o ka ʻāina o ka lā hiki mai.
  Ua hoʻokō ʻo "Varyag" e pakele mai ka hoʻopuni ʻana. ʻO ka mea i lilo i mea lanakila nui. A hiki koke aku o Adimarala Makarov i kai a e luku kakou i na Kepani. A ua lanakila ʻo General Kuropatkin i ka samurai ma ka ʻāina a ua paʻa loa ʻo ia i ka Peninsula Korea holoʻokoʻa.
  A ua hoʻoholo ʻo Tsar Nicholas II: pono ʻo ia e noho palekana mai Iapana a mau loa! Akā e like me? ʻAe, ʻāina pūʻali a hoʻohui iā lākou āpau iā Russia ma ke ʻano he panalāʻau.
  A laila ua hoʻouka kaua ʻia ma ka moana, kahi i hoʻopau ʻia ai nā ʻauwaʻa Iapana e Adimarala Makarov.
  ʻEhā kaikamahine pū kekahi i komo i ke kaua! ʻAʻohe wāwae a me ka bikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. ʻEhā mau mea nani e hoʻolele ana i nā pahi kaua, e kau i ka moku samurai nui loa.
  Ua ʻoki ʻo Natasha i nā Kepanī a hoʻōho:
  - E hamo ʻia ʻoe, he maka haiki!
  Ua ʻoki ʻo Zoya i kahi samurai a ʻōlelo ʻo ia:
  - A he sapeira kou mau maka!
  Ua hōʻoia ʻo Natasha, i ka holo ʻana i ka wili:
  - ʻOiaʻiʻo ʻae! ʻOiaʻiʻo ʻae!
  A laila, lawe hou ʻo Aurora iā ia a kīkī i ka ʻauwae o ke Kepani me kona kuʻekuʻe wāwae. Ua haki ʻo ia i kona ʻāʻī a uwō:
  - Hurray for the Motherland!
  Lawe ʻo Svetlana iā ia, ʻoki i ke poʻo o ka samurai a ʻōlelo mai:
  - No Tsar Nicholas II!
  ʻAe, ʻoiaʻiʻo, hilinaʻi nui i ka laki. ʻO ka mea nui, ua ola ʻo Adimarala Makarov. A lilo ʻo ia i ka lua o Ushakov. Pehea kāna kauoha ʻana. Aia ʻo ia ma luna o ka moku holo moku, hiki iā ia ke hoʻomau i nā mea āpau. A ʻo ka poʻe Kepanī, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole i lanakila nui i nā pū, ua hahau ʻia ma nā ʻāpana a me ke akamai.
  ʻOi aku ka mākaukau o ka pūʻali koa a i ʻole ka moku kaua ma luna o kahi pōmaikaʻi helu liʻiliʻi.
  Eia kekahi, i keia manawa ua oi aku ka nawaliwali o na Kepani. No laila, ua haki ʻo Makarov iā lākou. Hoʻoikaika ia i ka hoʻouka kaua kokoke, kahi iʻoi aku ka ikaika o nā moku Lūkini me nā pū kila.
  A ua pio na Kepani. A hopu nā kaikamāhine i kekahi moku samurai. A ma luna o laila ka hae o ke aupuni tsarist!
  He aha nā Iapana? ʻAʻole ʻoe maikaʻi loa i ka laki? Ua loaʻa iā Nicholas II ka laki o Vladimir Putin a ua holo maikaʻi nā mea a pau iā ia!
  Pehea na kaikamahine? ʻO nā mea nani ʻehā i loko o ka bikini, he mau kupua maoli lākou i hoʻoholo e hakakā no ke aliʻi, ʻoiai ʻo ka mea maʻamau, ʻaʻohe o lākou pili i kēia ao.
  Akā i kēia hihia, pono e kōkua i ka poʻe Lūkini. A ma muli o ka laki o Putin. ʻAʻole loa ʻo ia i hopu iā Crimea me ka ʻole o ka pana ʻana, inā ʻaʻole no nā kaikamahine kilokilo ʻehā. Ua kōkua lākou i ka hana mana. Akā inā pono ʻo Rūsia e lawe aku iā Crimea mai ka poʻe kaikunāne he nīnau. Akā ʻo ka hoʻohui ʻana iā Kina i ke aupuni Lūkini he manaʻo maikaʻi loa ia! E noʻonoʻo i ka nui o nā kumuhana e loaʻa i ka Russian Tsar - hiki iā ia ke uhaʻi i ka honua holoʻokoʻa!
  ʻO ka pōkole, ʻaʻole hoʻopau nā kaikamahine i ko lākou manawa. A ke hoʻouka ʻia nei ka moku kaua hou.
  A hopu hou ia. A ʻo nā sabers i loko o nā lima o ka poʻe uʻi e uila wale, a ʻoi loa lākou. A he nui na Kepani i hui pu ia.
  Ua pau ke kaua ma ka moana me ka piholo hope loa ana o ka mokukaua Iapana a me ka hopu pio ia ana o Adimarala Togo.
  A hoomaka ka pae ana. ʻAʻole lawa nā mokuahi a me nā mea lawe. A hoʻohana lākou i nā waʻa lōʻihi, lawe ʻia ma nā moku holo moku a me nā moku kaua, a hana i nā mea he nui. Ua kauoha ke Tsar i ka hoʻohana ʻana i nā ʻauwaʻa kalepa i ka wā o ka pae ʻana.
  Ua lanakila nā pūʻali Lūkini i ka hoʻouka kaua a nā samurai i hoʻāʻo e kiola iā lākou mai ke alahaka. Akā ʻo ka pūʻali koa tsarist i hoʻopaʻa wiwo ʻole. A ua hoʻokuke ʻia ka hoʻouka kaua nui me nā poho nui.
  I ka wā o ka hoʻouka kaua ʻana, ʻoki nā kaikamahine kupua me nā sabers a hoʻolei aku i nā grenades i ka ʻenemi me ko lākou mau wāwae wāwae.
  Aia lākou ma nā wahi pilikia loa. A pehea lākou i hoʻomaka ai e kī i nā pū mīkini. Aia kēlā me kēia pōkā ma ka pahu hopu.
  Ua kī ʻo Natasha, hoʻolei i ka grenade me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻōho:
  - ʻAʻohe mea maʻalili ma mua oʻu!
  ʻO Zoya, e kī ana i kahi pū mīkini, hoʻolei i ka makana o ka make me kona mau manamana wāwae ʻole a uē:
  - No Tsar Nicholas II!
  ʻO Aurora, e hoʻomau ana i ke kī mai nā pū mīkini a lele i luna, paʻi a ʻōlelo:
  - No Rus Nui!
  ʻO Svetlana, e hoʻomau ana i ka paʻi ʻana i ka ʻenemi, ʻōlelo ʻo ia me ka hoʻomākeʻaka ʻana i kona mau niho, me ka hoʻolei ʻana i kahi grenade me kona kuʻekuʻe wāwae:
  - No ke aupuni mōʻī!
  Ua hoʻomau nā koa i ka kuʻi a me ka ʻohi. Loaʻa iā lākou ke ʻano o ka ikaika. Ua pana lākou iā lākou iho a luku i ka samurai holomua.
  He mau tausani, umi tausani o na Kepani i pepehiia e ia.
  A ʻauheʻe ka samurai pio ... He mea make loa nā kaikamahine iā lākou.
  A ke ʻoki nei nā Lūkini i ka samurai me nā bayonet ...
  Hoʻokuʻu ʻia ka hoʻouka ʻana. A pae mai na koa Rusia hou ma kahakai. Ke hoʻonui nei ke alahaka. ʻAʻole hewa, ʻoiaʻiʻo, no ke aupuni Tsarist. Hoʻokahi lanakila ma hope o kekahi. A e kokua pu no hoi o Adimarala Makarov i kana mau pu. Ke holoi nei i na Kepani.
  A i kēia manawa ke neʻe nei nā pūʻali Lūkini ma waena o Iapana. A ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻa ʻia ko lākou ʻauwaha. Ua ʻoki lākou i ka ʻenemi a ʻokiʻoki a hou aku me nā bayonet.
  ʻO Natasha, e hoʻouka ana i ka samurai a ʻokiʻoki iā lākou me nā sabers, hīmeni:
  - Ke lele nei nā ʻīlio hae keʻokeʻo! Ma laila wale nō e ola ai ka lāhui!
  A pehea kona hoolei ana i ka grenade me kona manamana wawae!
  Hoʻokani ʻo Zoya me ka huhū huhū. A ʻo ka hoʻolei pū ʻana me kona mau wāwae wāwae ʻole, kahi mea kūʻokoʻa, make:
  -Make ka poe nawaliwali, make lakou! Ka pale ʻana i ka ʻiʻo kapu!
  ʻO Augustine, e kī ana i ka ʻenemi, a e ʻoki ana me nā pahi kaua, a me ka hoʻolei ʻana i nā grenades me kona mau manamana wāwae ʻole, ʻuē:
  - Aia ke kaua i loko o ka ululāʻau ulu, e hele mai ana nā hoʻoweliweli mai nā wahi a pau!
  ʻO Svetlana, e kī ana a me ka hoʻolei ʻana i nā makana o ka make me kona mau wāwae wāwae ʻole, lawe ʻo ia a hoʻōho:
  - Akā, lanakila mau mākou i ka ʻenemi! Aloha nā ʻīlio hae keʻokeʻo i nā koa!
  A ʻo nā kaikamahine i ke mele, e luku ana i ka ʻenemi, e hīmeni, e hoʻolei ana i nā mea make me ko lākou mau wāwae wāwae:
  - I ke kaua hemolele! ʻO kā mākou lanakila ia! ʻO ka hae Imperial i mua! Hoʻonani i ke koa hāʻule!
  A pana hou na kaikamahine a mele me ka uwo kuli.
  - ʻAʻohe mea e hoʻōki iā mākou! ʻAʻohe mea e lanakila iā mākou! ʻO nā ʻīlio hae keʻokeʻo e uhaʻi i ka ʻenemi! Nā ʻīlio hae keʻokeʻo - aloha i nā koa!
  Hele nā kaikamāhine a holo ... A ke neʻe nei ka pūʻali Lūkini i Tokyo. A ke pepehi nei na Kepani ia lakou iho, a ke oki ia nei lakou. Ke neʻe nei ka pūʻali koa Lūkini. A lanakila ma hope o kekahi.
  Ua huki maoli ʻo Tsar Nicholas i kahi tikiki laki. Ke hoʻomaka nei nā pūʻali Lūkini e hoʻouka i ke kapikala Iapana. A nui loa.
  ʻO nā kaikamāhine maʻaneʻi, heʻoiaʻiʻo, aia ma mua o nā mea a pau aʻo kā lākou hoʻoikaika a me kā lākou hana i kahi kiʻekiʻe loa.
  ʻOi loa ke kiola lākou i nā grenades me nā wāwae wāwae ʻole. Hoʻokumu pinepine kēia i ka haʻalulu a me ka haʻalulu i waena o nā samurai.
  Eia naʻe ke piʻi nei lākou i ka pā o ke kapikala o Iapana. A ʻoki lākou i nā kānaka a me nā lio i kāpeti. Ua uhaʻi lākou i ko lākou mau hoa paio a ʻāpana. Ke hele mai nei nā kaikamāhine, uē a ʻakaʻaka! A me ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae ʻaʻole lākou e kīkī iā ʻoe i ka ʻauwae. Ke lele nei ke Kepani i luna. A hāʻule lākou ma luna o ko lākou mau lāʻau.
  A ʻoi aku ka ikaika o nā koa i kā lākou mau pahi kaua.
  A lanakila ka samurai ma hope o ka lanakila ʻana. No laila ua lawe pio ʻo Rūsia iā Tokyo.
  Holo ʻo Mikado me ka makaʻu, akā ʻaʻole hiki iā ia ke hūnā ma kahi āpau. A no laila, lawe pio nā kaikamāhine iā ia a nakinaki iā ia!
  Lanakila nui! Ua kau inoa ka Emepera Kepani i ka hoʻokuʻu ʻia ʻana no Nicholas II. Ua hoʻolōʻihi ʻia ka inoa o ka Russian Tsar. ʻO Korea, Mongolia, Manchuria, nā Kuril Islands, Taiwan a me Iapana ponoʻī i lilo i mau panalāʻau Lūkini. ʻOiai he ʻokoʻa liʻiliʻi ko Iapana. Akā ʻo kona mōʻī ʻo Rūsia, he tsar autocratic!
  Noho ʻo Nicholas II he mōʻī kūʻokoʻa, ʻaʻole i kaupalena ʻia e kekahi mea. ʻO ia ka Autocratic Tsar!
  A i kēia manawa hoʻi ka Emepera o Iapana, Yellow Russia, Bogdykhan, Khan, Kagan, a pēlā aku, pēlā aku, a pēlā aku.
  ʻAe, laki hou aku. E hoʻomaopopo i ka laki i ʻae iā Putin e lanakila nui! ʻO ke kenekulia iwakāluakūmākahi, auwe, ʻaʻole kūpono loa i ka hopu ʻana!
  He aha ka pōmaikaʻi i loaʻa iā Rūsia mai ka make ʻana o ka ʻenemi o Putin ʻo McCain i ka maʻi maʻi lolo? ʻO ka pōmaikaʻi, ʻoiaʻiʻo, he mea nui, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ke kumu - no ka make ʻana o kou ʻenemi i kahi make maikaʻi ʻole a maikaʻi ʻole!
  Akā ʻo ka hoʻihoʻi kikoʻī no Rūsia he zero.
  Akā no Nicholas II, ua lilo ia laki a me ka laki o Putin i mea lanakila nui. Akā ʻoiaʻiʻo, no ke aha e hāʻawi ai ka waiwai i nā makana iā Putin? ʻAe, ma muli o ka make ʻana o Sobchak i kēlā manawa a ʻaʻole pono e hāʻawi iā ia i ka pou o ke poʻo o ka ʻaha kumukānāwai, pehea ka maikaʻi no Russia?
  A he kanaka kupaianaha ʻo Tsar Nicholas II o All Rus. ʻO ka mea maʻamau, ma hope o kēlā lanakila nui, ua ikaika kona mana a me kona mana. ʻO ia hoʻi, hiki ke hoʻokō ʻia kekahi mau hoʻoponopono. ʻOi loa i ka Orthodoxy! E ʻae i nā aliʻi e loaʻa nā wāhine ʻehā, e like me ka Islam. A e hāʻawi aku hoʻi i ka pono o ka wahine lua i nā koa i uku no kā lākou hana a me ka lawelawe ʻoiaʻiʻo.
  Hoʻoponopono maikaʻi! Ma muli o ka piʻi ʻana o ka nui o nā poʻe o nā manaʻoʻiʻo ʻē aʻe a me nā haole i loko o ke aupuni, a laila pono e hoʻonui ka helu Lūkini. A pehea e hana ai? Ma ka lilo o na wahine o na aina e. Ina e lawe ka Rusia i ekolu wahine Pake i wahine, alaila, e loaa ana iaia na keiki, a owai keia mau keiki ma ka lahui?
  ʻO ka Lūkini ma ka ʻaoʻao o koʻu makuakāne! A maikaʻi kēlā! ʻO Nicholas II, nona ka noʻonoʻo holomua, ʻoi aku ka hoʻomana ma mua o kona ʻuhane. A ʻoiaʻiʻo, ua kau ʻo ia i ka hoʻomana ma ka lawelawe ʻana o ka mokuʻāina, ʻaʻole ʻo ia hoʻi!
  Ua hoʻoikaika ʻo Nicholas II i kona mana i waena o ka poʻe elite. Ua makemake nā kāne i kēia no ka manawa lōʻihi. A ua hoʻoikaika ʻo ia i ka Russification o waho.
  ʻAe, ʻaʻole noʻonoʻo nā kāhuna. Eia kekahi, ua nāwaliwali ka manaʻoʻiʻo i ke kenekulia iwakālua. A lawelawe ka hoʻomana i ke aliʻi, me ka manaʻoʻiʻo ʻole i ke Akua!
  A ʻo nā lanakila o ka pūʻali koa i kaulana ai ʻo Nicholas i waena o nā kānaka, a ʻo ia, i maʻa i ka authoritarianism, ʻaʻole makemake nui i nā loli. ʻAʻole i ʻike nā Lūkini i kekahi mana ʻē aʻe!
  A ke ulu nei ka hoʻokele waiwai, ke piʻi nei ka uku. I kēlā me kēia makahiki he ʻumi pākēneka ka piʻi ʻana. ʻOiaʻiʻo, no ke aha e hoʻololi ai?
  I ka makahiki 1913, ua ho'ēmi houʻo Tsar Nicholas, ma ka tecentenary o nā Romanovs, i ka lā hana i 10.5 hola, a ma nā lā Sābati a me nā lā hoʻomaha, a hiki i 8 mau hola. Ua hoʻonui pū ʻia ka helu o nā hopena pule a me nā lā hoʻomaha. Ua hoʻomaka ʻia e hoʻolauleʻa ʻia ma ke ʻano he lā hoʻomaha a me ka lā o ka haʻalele ʻana o Iapana. A me ka lā hānau o ke aliʻi, a me ka lā hānau o ke aliʻi wahine, a me ka lā poni.
  Ma hope o ka ʻike ʻana he hemophilia ka hoʻoilina o ka noho aliʻi, ua lawe ʻo Tsar Nicholas iā ia iho i wahine ʻelua. No laila, ua hoʻoholo ʻia ka manaʻo o ka hoʻokō ʻana i ka noho aliʻi.
  Aka, ua kokoke mai ke kaua nui. Ua moemoeā ʻo Kelemania e hoʻololi hou i ka honua. Eia naʻe, ua mākaukau ʻo tsarist Russia no ke kaua.
  I ka makahiki 1910, hoʻohui ka poʻe Lūkini iā Beijing a hoʻonui i ko lākou aupuni. Ua ʻae ʻo Beretania i kēia no ke kuʻikahi kūʻē iā Kelemania.
  ʻO ka pūʻali koa aliʻi ka nui a me ka ikaika. ʻO kona helu i ka wā maluhia i hiki i ʻekolu miliona a me hoʻokahi kaukani regiments. Eono haneri tausani wale no o Kelemania i ka manawa maluhia. Hoʻohui ʻo Austria-Hungary, akā ʻaʻole mākaukau kona mau pūʻali koa!
  Aka, ke manao nei na Kelemania e kaua me Farani a me Beretania. A ma hea e hiki ai iā lākou ke huki i ʻelua mau ʻaoʻao?
  Loaʻa i nā Lūkini nā pahu kukui mua loa o ka honua "Luna"-2 i ka hana nui. A ʻo nā mea hoʻoheheʻe ʻehā-engine "Ilya Muromets" a me nā mea hakakā me nā pū mīkini "Alexander" a me nā mea hou aku. A ʻoiaʻiʻo he ʻauwaʻa ikaika.
  ʻAʻohe pūʻali like o Kelemania.
  A ua hoʻoholo mau ka poʻe Kelemania e hoʻouka iā Belegiuma a kāpae iā Paris. ʻAʻohe mea no lākou ma ʻaneʻi.
  Akā, ua hoʻomaka ke kaua. Ua hana ʻo Kelemania i kāna neʻe make. A neʻe aku kona mau pūʻali i Belgium. ʻAʻole like wale nā mana. Ke neʻe nei nā pūʻali koa Lūkini ma waena o Prussia a me Austria-Hungary. A ʻo ka pahu Luna-2 me ka wikiwiki o 40 mau kilomita he ikaika nui.
  Eia kekahi, e hoʻomaopopo ua laki ʻo Tsar Nicholas i ka hoʻomaka ʻana o ke kaua. ʻAʻole i hoʻouka ʻo Tsar iā Kelemania. A pēlā ma ka ʻaoʻao Lūkini he ʻoi aku ka maikaʻi o nā pūʻali koa, nā kaʻa kaʻa, ʻoi aku ka maikaʻi o nā pū, a me nā mokulele maikaʻi loa i ka nui a me ka maikaʻi. A ʻoi aku ka ikaika o ka hoʻokele waiwai, ʻoiai ua hiki ke pale aku i ka recession i hoʻokumu ʻia e ke kipi a me ka lanakila ʻana i ke kaua. A no laila i nā manawa a pau he piʻi a me ka holomua ma hope o ka holomua.
  Akaka, ua hooukaia na Kelemania. A laila, piʻi pū lākou me nā pūʻali koa nui, e kūʻē iā Farani a me Beretania. Ma hea lākou e hele ai?
  Lawe iā Italia a hoʻolaha i ke kaua ma Austria-Hungary! ʻO ka mea hoʻohui wale nō, ua komo ʻo Türkiye i ke kaua me Rusia. Akā ʻoi aku ka maikaʻi o kēia no ke aliʻi; hiki iā ia ke lawe iā Constantinople a me nā pilikia nona iho! No laila...
  A me ʻehā mau kilokilo, nā ʻōpio ʻōpio maoli ʻo Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana i ke kaua! A e paʻi lākou iā ʻoe! No laila e paʻi lākou i nā Kelemania a me nā Turks!
  Ua ala mai ka mea kākau a me ka haku mele ʻo Oleg Rybachenko. ʻO ka wā mau loa, ua hoʻokō ka wahine kilokilo ʻōpio i kāna ʻōlelo hoʻohiki, hāʻawi iā Nicholas II i ka laki o Vladimir Putin a i kēia manawa pono ʻo Oleg Rybachenko e hoʻokō i kāna. ʻAʻole maʻalahi ka ala ʻana. Ua hahau ʻia ke kino o ke keiki i ka hahau ʻoʻoleʻa. Lele akula ke keiki. ʻAe, he keikikāne muscular ʻo Oleg Rybachenko, i hoʻopaʻa ʻia e kona mau lima a me nā wāwae. Hiki iā ʻoe ke ʻike i kahi kino ʻeleʻele, maloʻo a me ke kino, me nā ʻiʻo koʻikoʻi. He kauā ikaika loa a paʻakikī, me ka ʻili ikaika i paʻakikī loa ʻaʻole hiki ke ʻoki ʻia ka hahau ʻana o ka luna. Holo ʻoe i ka ʻaina kakahiaka me nā keikikāne ʻē aʻe, e ala aʻe mai ka ʻiliʻili kahi e hiamoe ai nā kauā ʻōpio me ka olohelohe a me ka uhi ʻole. ʻOiaʻiʻo, ua mahana maʻaneʻi, ua like ke ea me ʻAigupita. A he olohelohe ke keiki, he kaulahao wale no. Eia naʻe, lōʻihi loa lākou a ʻaʻole hiki ke hoʻopilikia i ka hele wāwae a i ʻole ka hana. Akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hana nui i loko o lākou.
  Ma mua o ka ʻai ʻana, holoi ʻoe i kou mau lima i ke kahawai. Loaʻa iā ʻoe kahi ʻai: ka laiki mashed, a me nā ʻāpana iʻa popopo. Eia nō naʻe, i ke keiki kauā pōloli, he mea ʻono kēia. A laila hele ʻoe i ka mina. ʻAʻole i piʻi ka lā i ke kakahiaka a ua ʻoluʻolu.
  ʻO nā wāwae wāwae o ke keiki ua lilo i mea ʻoʻoleʻa a ʻeha loa i ʻole e ʻeha iki nā ʻiliʻili ʻoi, ʻoluʻolu hoʻi.
  ʻO nā Quarries kahi e hana ai nā keiki ma lalo o ʻumikūmāono. ʻOiaʻiʻo he mau kaʻa liʻiliʻi a me nā mea hana. Akā, pono ʻoe e hana i ʻumikumamālima, ʻumikūmāono hola, e like me nā mākua.
  Ua pilau, no laila, hoʻomaha lākou iā lākou iho i ka lanahu. He mea maʻalahi ka hana: ʻokiʻoki i nā pōhaku me nā pickax, a laila lawe ʻia i loko o nā hīnaʻi a i ʻole ma luna o nā kau. I kekahi manawa pono ʻoe e pana i ka trolley. ʻO ka mea maʻamau ka pahu ʻana o nā keikikāne iā ia i ʻelua a ʻekolu. Akā ua koho wale ʻia ʻo Oleg Rybachenko no ka mea he ikaika loa ia. A paʻa ʻo ia i ka piko ma kona mau lima e like me ke kanaka makua. Pono ʻo ia e hoʻopau i kahi hana ʻoi aku ka nui ma mua o ke koena.
  Heʻoiaʻiʻo ua hāʻawi pinepine lākou iā ʻoe. ʻEkolu manawa i ka lā, ʻaʻole ʻelua.
  ʻO ke keiki kauā nona ke kino o Oleg Rybachenko i noho ai ma ʻaneʻi no kekahi mau makahiki i kēia manawa. Hoʻolohe, paʻakikī, hoʻomaʻamaʻa ʻia nā neʻe a pau a hiki i kahi o ka automaticity. Maikaʻi maoli, kūpaʻa a ʻike ʻole i ka luhi. Akā i ka manawa like, ʻaʻole ulu ke keiki, a ʻaʻole i ʻoi aku kona nānā ʻana ma mua o ʻumikūmālua, me ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe no kēia mau makahiki.
  Akā ʻo ka ikaika ... No kekahi mau mākua. He koa ʻōpio. ʻO ia naʻe, ʻaʻole loa e lilo i kanaka makua, ʻaʻole hoʻi e ulu i ka ʻumiʻumi.
  A mahalo i ke Akua! Ma ke ʻano he mea kākau a me ka haku mele, ʻaʻole makemake ʻo Oleg Rybachenko e kahi i kahi kahi. Hana ʻoe iā ʻoe iho a uhaʻi i nā pōhaku, wāwahi iā lākou. A i ke kaʻa. A laila, lawe ʻoe i ka trolley. He paʻakikī ke koi aku iā ia a huli nā keiki i kēia hana.
  Aneane ʻeleʻele nā keikikāne ma ʻaneʻi, akā ʻo ko lākou helehelena he ʻEulopa, Hindu a ʻArabia paha. Eia kekahi, nui nā ʻEulopa.
  Nānā ʻo Oleg iā lākou. ʻAʻole ʻae ʻia ke kamaʻilio ʻana, hahau ʻia lākou me ka hahau.
  Ua hāmau ʻo Oleg Rybachenko i kēia manawa. A aʻo ʻo ia. Ma ʻaneʻi, ma waho aʻe o nā kahu kāne, aia kekahi mau wahine. He lokoino nō hoʻi lākou a hahau ʻia me ka hahau.
  Eia kekahi, ʻaʻole ikaika ka ʻili o nā keikikāne e like me ko Oleg. Nui ka poʻe i pohā a kahe ke koko. A hiki i nā kiaʻi ke pepehi iā ʻoe a make. Paʻakikī loa ka hana, a ʻo nā keikikāne, ʻoi aku ka nui o ka hiki ʻana o ka lā, e hoʻomaka nui ka hou.
  A maanei aole hookahi la, elua wale no. A lōʻihi loa kēia lā. A he nui ka hana. ʻAʻohe manawa o nā keikikāne e hiamoe a hoʻomaha. He eha nui keia no lakou.
  Ua hana ʻo Oleg Rybachenko iā ia iho, me ka ʻoki ʻana a me ka hoʻouka ʻana. Hoʻoulu ʻia noʻu iho...
  A noʻonoʻo ʻo ia i kahi kiʻi o ka mea e hana nei ma hope o ka lanakila ʻana o Nicholas II i ka lanakila o ka Pelekikena Lūkini Vladimir Putin.
  Hoouka kaua o Natasha, Zoya, Aurora, a me Svetlana i ko Auseturia ma Przemysl. Ua lawe koke aku na koa Rusia ia Lvov. A hoouka lakou i ka pakaua ikaika loa.
  ʻAʻohe wāwae wāwae a me nā bikini, e holo wikiwiki ana ma nā alanui o ke kūlanakauhale.
  Ua ʻoki lākou i ka poʻe Austrian a hoʻolei i nā diski liʻiliʻi me nā wāwae wāwae ʻole.
  I ka manawa like, hīmeni nā kaikamāhine:
  - ʻO Tsar Nicholas ko mākou Mesia,
  He aliʻi weliweli o Rūsia ikaika ...
  Ke haʻalulu nei ka honua holoʻokoʻa - ma hea kahi e hele ai -
  No Nikolai me kahi mele i mua!
  Ua ʻoki ʻo Natasha i ka poʻe Austrian, hoʻolei i kahi grenade me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻomaka e hīmeni:
  - No Rus!
  Hoʻopiʻi ʻo Zoya i kona poʻe ʻenemi, a hīmeni pū ʻo ia me ke aloha:
  - No ke aupuni mōʻī!
  A lele ka grenade e kona wāwae wāwae ʻole! He kaikamahine pepehi kanaka keia. Hiki iā ʻoe ke ʻohi i kou ʻāʻī a inu i ke kai!
  A ʻo Aurora hoʻi, hoʻolei i kahi diski me kona mau manamana wāwae ʻole, hoʻopuehu i ka poʻe Austrians a squeaks:
  - No ka nui o Rusia!
  A e hōʻike ʻo ia i kona mau niho ʻoi loa! ʻO ka ʻālohilohi e like me nā niho.
  ʻAʻole poina ʻo Svetlana e hāʻawi, a uwē:
  - Rus' o ka Holy and Invincible Nicholas II!
  Hōʻike ke kaikamahine i ke aloha nui. A me nā wāwae wāwae ʻole, hoʻolei ʻo ia i nā mea āpau a hoʻolei makana!
  ʻO Natasha, ke kī ʻana a me ka ʻoki ʻana, a me ka hoʻolei ʻana i nā mea pepehi kanaka me kona mau wāwae ʻole, ʻīwī:
  - Aloha au i koʻu Rus'! Aloha au i ko'u Rus'! A e ʻoki au iā ʻoukou a pau!
  A ʻo Zoya pū kekahi i pana a ʻuwē, e hoʻolei ana i kahi mea pahū me kona mau manamana wāwae ʻole:
  - Nui Tsar Nicholas! Nona na mauna a me na kai!
  ʻO Aurora, e uē ana me ka huhū huhū, a me ka hoʻolei ʻana i nā makana me kona manamana wāwae ʻole, ʻuwē:
  - ʻAʻohe mea e hoʻōki iā mākou! ʻAʻohe mea e lanakila iā mākou! ʻO nā kaikamahine ʻoniʻoni e uhaʻi i nā ʻenemi me nā wāwae ʻole a me nā kuʻekuʻe wāwae!
  A eia hou na kaikamahine i ka holo hihiu. Hopu lākou iā Przemysl i ka neʻe ʻana a hīmeni, haku mele i ko lākou hele ʻana;
  Ua hoonaniia ko kakou Rus hemolele,
  Nui nā lanakila e hiki mai ana i loko o laila...
  Holo wāwae ʻole ke kaikamahine
  A ʻaʻole ʻo ia i ʻoi aku ka nani ma ka honua!
  
  ʻO mākou ka Rodnoverki maikaʻi loa ,
  He kāmaʻa mau nā kupua...
  Aloha nui nā kaikamāhine i nā keikikāne
  ʻO kona nani ʻino!
  
  ʻAʻole loa mākou e hāʻawi
  Mai hoʻokuʻu kākou i ko kākou ʻenemi...
  ʻOiai ʻaʻohe ko mākou wāwae,
  Nui nā ʻeha!
  
  ʻOi aku ka maikaʻi o nā kaikamahine ke holo wikiwiki
  Kamaʻaʻole i ke anu...
  He ʻīlio hae maoli nō mākou
  Hiki iā mākou ke kuʻi!
  
  ʻAʻole hiki iā mākou ke kāpae
  He pūʻulu weliweli o Fritz...
  A ʻaʻole mākou e komo i nā kāmaʻa
  Ua makau o Satana ia kakou!
  
  Hookauwa na kaikamahine i ke Akua Rod,
  ʻO ka mea, he mea nui ...
  No ka nani a me ke kuokoa,
  He mea ʻino loa ke Kaiser!
  
  No Rusia, ʻoi aku ka nani ma mua o nā mea a pau,
  Ke piʻi nei nā mea hakakā ...
  Ua ʻai mākou i ka momona momona
  ʻAʻole kūlou ka poʻe hakakā!
  
  ʻAʻohe mea hiki ke hoʻōki iā mākou
  Nui ka mana o nā kaikamahine ...
  Aole ia e hookahe i ka waimaka,
  No ka mea, he kālena mākou!
  
  ʻAʻole hiki i nā kaikamahine ke kulou,
  ikaika mau lākou ...
  Ke kaua ikaika nei lakou no ka aina makua,
  E hoʻokō i kāu moeʻuhane!
  
  E loaʻa ka hauʻoli ma ke ao holoʻokoʻa
  Aia ka Lā ma luna o ka Honua...
  Me kou akamai pau ole,
  Bayonet the Kaiser!
  
  Puhi mau ka lā i nā kānaka,
  Ma luna o ka ʻāina ākea loa,
  Hauʻoli nā mākua a me nā keiki,
  A he meʻe kēlā me kēia mea hakakā!
  
  ʻAʻohe hauʻoli nui loa
  Ke hilinaʻi nei au iā mākou e laki...
  E haʻalele ka ʻino -
  A hilahila i nā ʻenemi!
  
  ʻO ko mākou lāhui ke Akua kiʻekiʻe loa,
  ʻAʻohe mea i ʻoi aku ka nani ma mua o ia ...
  E kiʻekiʻe ko kākou ʻuhane,
  No laila, luaʻi ka mea ʻino i nā mea a pau!
  
  E lanakila kākou i ko kākou ʻenemi, ke manaʻoʻiʻo nei au
  White, Rusia ke Akua me mākou ...
  E hauʻoli ka manaʻo,
  Mai ʻae i ka ʻino e komo i kou ʻīpuka!
  
  I ka pōkole, iā Iesu,
  E kūpaʻa mau mākou ...
  He Akua Lūkini ʻo ia, e hoʻolohe.
  Ua wahahee oia he Iudaio Satana!
  
  ʻAʻole, ʻoiaʻiʻo, ke Akua Mana Loa.
  ʻO kā mākou ʻOhana Hoʻāno loa...
  Nani ka hilinai o ka hale,
  A o kana Keiki-akua Svarog!
  
  ʻAe, ma ka pōkole, no Rusia,
  ʻAʻohe hilahila o ka make...
  A ʻo nā kaikamāhine ka nani o nā mea a pau.
  He wahine ka ikaika o ka bea!
  
  
  AOLE I LOLI NA PALAPALA
  ʻAʻole i hoʻololi wale ʻo Hitler i ka hoʻolālā OKW, a ua hoʻokō ʻia ka hoʻouka kaua ʻana iā Stalingrad mai ka ʻākau a me ka hema, e nā Pūʻali Koa A a me B. A ua hāʻawi ʻia ka hoʻouka kaua iā Mainstein. ʻO ka hopena, ua hāʻule ʻo Stalingrad i loko o nā lā he ʻumi o ka hoʻouka kaua mai nā ʻaoʻao a pau. A ua hoʻopuni piha ʻia nā pūʻali Soviet. Ma hope o ka neʻe ʻana o ka Wehrmacht ma ke kahakai ʻo Volga a hiki i ke Kai Caspian. Pehea i pane aku ai ka Puali Ulaula? ʻAʻole lanakila loa ka hoʻouka kaua ma waena.
  Eia kekahi, ua lanakila ʻo Iapana i ke kaua ʻo Midway, ʻoiai ʻaʻole ia i wehe i ka lua o ka mua, akā ua hoʻopio ʻo ia i ka pae ʻāina ʻo Hawaiʻi. A i ka manawa like, neʻe nā ʻāpana ʻāina o ka samurai i India. No ka mālama ʻana i kēia panalāʻau, ua haʻalele ʻo Beretania i kekahi mau pūʻali koa mai ʻAigupita mai, me ka haʻalele ʻana i ka Operation Torch.
  Ua mālama ka poʻe Kelemania i ka hana ma ka hikina. ʻO ka hopu wikiwiki ʻana iā Stalingrad i hāʻule i ka ʻaoʻao hema. Holo ka Fritz i ke Kai Caspian a ʻoki i ka Caucasus ma ka ʻāina. A laila komo ʻo Türkiye i ke kaua. ʻO kona pūʻali koa, ʻoiai ʻaʻole ikaika loa, he lehulehu a hiki ke hakakā me ka wiwo ʻole.
  I nā lā mua loa, ua lawe nā Turks iā Batumi a hoʻopuni iā Yerevan. ʻAe, maikaʻi kā lākou hoʻokō, no ka mea, ua paʻi ʻia ka Red Army e ka poʻe Kelemania.
  Pono e hoʻomaopopo ʻia ua hoʻohana ka Nazi i ka ʻoiaʻiʻo ua komo pololei nā pūʻali Soviet i ke kaua mai nā kaʻaahi a hahau iā lākou i nā ʻāpana. ʻO kēia, ʻoiaʻiʻo, he hopena maikaʻi ʻole i ke ala o ke kaua.
  Ua hopohopo ʻo Stalin a ua makaʻu - koi ʻo ia e paʻa i ka Caucasus i kēlā me kēia kumukūʻai.
  I ka pōkole, ʻaʻole i holo ka pale heroic o Stalingrad a hāʻule nā mea āpau. A ʻo ka nele o nā māhele Iapana ma ka Hikina mamao ʻaʻole i kōkua.
  Ua neʻe ka poʻe Kelemania ma ke kahakai o ke Kai Caspian, a hiki i Dagestan. No ka hooki ʻana iā lākou e hōʻiliʻili i ka lepo - akā ʻaʻole like nā pūʻali, ʻo ia hoʻi, ua loaʻa i ka Red Army nā pilikia nui me nā lako. A hāʻule ʻo ia. A ʻo ka poʻe Krauts i pahū me ka ikaika.
  ʻAʻole i hoʻopā ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa i ka Reich ʻEkolu, i hoʻopilikia ʻia e nā lanakila o Iapana. Ua nāwaliwali iki ʻo Beretania, a ʻaʻole hoʻi i pilikia! I kēia manawa ua nui loa nā mokulele a nā Kelemania a hiki ke hoʻokau pono iā lākou.
  Ua hōʻike ʻo Stalin i kāna mau ʻano maikaʻi loa a ua huhū pinepine ʻo ia a uē, ʻaʻole naʻe i hana i nā hoʻoholo maikaʻi loa.
  No laila, ua lilo ka lilo o ka Caucasus i mea hikiʻole ke pale.
  Aia ke kaua ma ka palena me Azerbaijan.
  Ua hakakā nui nā kaikamāhine Soviet. Eia na u'i ke hakaka nui nei.
  A ʻaʻole lākou e haʻalele a haʻalele. A kolo lākou ma hope o lākou.
  Ua kauo ʻo Natasha, Zoya, Augustina a me Svetlana i ka pūkaua Kelemania mai ka hope. He ʻoluʻolu kēia. Hoʻomoe nā kaikamāhine iā ia ma kona mau kuli a koi aku iā ia e honi i ko lākou mau wāwae wāwae. Ua paʻi ʻo ia iā lākou me ka hoihoi nui! A palu ʻo ia i nā kuʻekuʻe wāwae o nā kaikamahine.
  ʻO nā kaikamāhine koa, he nani a he nani. A laila hāʻawi lākou i ke kaua Fritz.
  Ua ʻoki ʻo Natasha me ka ʻoki ʻana i nā Nazis. Kiola akula ʻo ia i ka grenade me kona wāwae ʻole a hoʻōho:
  - No ka hanohano nui!
  Ua kī pū ʻo Zoya a uē:
  - No ka ʻāina makuahine a me Stalin!
  Lawe ʻo ia a hoʻolei i ka grenade me kona manamana wāwae ʻole. Hoʻopuehu ʻo ia i ka poʻe Nazi a hoʻōho:
  - No ka USSR!
  He nani a kupaianaha nā kaikamāhine.
  Kiola aku la hoi o Augustine i ka pahu hau me kona wawae olohelohe, a hoopuka ae la i kona mau niho, lalau iho la ia, a hoohenehene:
  - Ke hakaka loa nei au! E like me ka terminator!
  A e hoʻomaka pū ʻo Svetlana i kahi mea make a luku me kona manamana wāwae ʻole. A e hīmeni hou ʻo ia:
  - He monolithic ko mākou pilina, a ʻo ia ke kū nei!
  ʻEhā, hakakā lākou pēlā - he mau kaikamāhine kēia! Hōʻike nā uʻi ʻakaʻaka i ko lākou mau alelo lōʻihi i ka pane ʻana.
  Nā koa o ka māhele kiʻekiʻe. A pehea lākou e hahau ai iā ʻoe, a pehea lā lākou e uwē ai iā ʻoe.
  Hoʻopiʻi lākou i ka poʻe Kelemānia e like me nā hua me kahi paʻi.
  Ua kī ʻo Natasha, hoʻolei i kahi grenade me kona wāwae ʻole a hīmeni:
  - He mau koa mākou o ka mālamalama a me ka hae ʻulaʻula!
  Ua hoʻokuʻu ʻo Zoya i ka mea pepehi kanaka me kona mau manamana wāwae ʻole a ʻōlelo ʻo ia:
  - A e kaua mākou no Lenin!
  A laila ʻoki ʻo ia iā Augustine, me ka hōʻike ʻana i kona mau niho:
  - Ma ka inoa o ka hauʻoli nui!
  A laila kiʻi akula ʻo Svetlana a hoʻolele i nā grenades me kona mau wāwae wāwae ʻole, e uwo ana:
  - E lawe mākou i kēia a hoʻohuli!
  Ke hana ikaika nei nā ʻehā a pana. ʻAe, ʻo kēia, ma hope o nā mea a pau, nā kaikamahine i ʻike nui i ka luku ʻana. A ʻaʻole lākou e hakakā pēlā.
  A e like me ka mea e pono ai no nā terminator maoli ... Nā koa lele lele. A he kuko lakou i ka luku.
  Kiola hou akula ʻo Natasha i ka grenade me kona wāwae wāwae ʻole a hoʻōho:
  - Hoʻomaopopo wau i kēia ao ma ke ʻano he hoʻonāukiuki o ka hakakā papa!
  Ua hoʻohenehene pū ʻo Zoya, me ka hoʻolei ʻana i ka grenade luku ʻiʻo me kona manamana wāwae ʻole:
  - ʻO ka hale hea ka hae ʻulaʻula!
  A laila hāʻawi ʻo Augustine i kāna manawa. Ua ʻoki ʻo ia i ka poʻe Nazi a hoʻolei i kahi grenade me kona wāwae wāwae ʻole - hoʻomākeʻaka:
  - Nui kahi ākea, ʻo ko mākou ʻāina kēia a me mākou a pau!
  Hiki i nā koa ke uhae i kahi pā wela.
  A laila hoʻokuʻu ʻo Svetlana i kahi grenade me kona wāwae wāwae ʻole, puhi i kahi pahu a ʻōlelo me ka huhū:
  - Huhu ke ahi a me ka lio kuʻi!
  ʻO nā kaikamahine, ʻoiaʻiʻo, e hoʻohuli ʻia. A poʻo lākou.
  A ma ka ʻaoʻao Kelemania, e hakakā ana ka pūʻali koa o Gerd ma ka T-4. Eia hou, i ka wā e hoʻomaka ai, ʻaʻole ʻoe e mahana a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻa i kēlā kaomi. Loaʻa i nā kaikamāhine ke ahi ahi i ko lākou mau maka.
  Ua pana lākou iā lākou iho a ʻaʻole hāʻawi i ka manawa e ola ai. A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke pale i ko lākou mau niho keʻokeʻo.
  ʻO nā koa a me ka ʻuā.
  - Aala hihiu! E hoʻouna mākou i nā ʻenemi a pau i Gehena!
  E kī ana ʻo Gerda, pā i ke kanakolukūmāhā a uē:
  - Nā lanakila e hiki mai ana!
  Hoʻopiʻi ʻo Charlotte i ke kumu me kona mau wāwae ʻole a me kona ʻūhū ʻana:
  - E haehae mākou iā ʻoe!
  Ua kī pū ʻo Magda, a luku i ka T-26 a ʻōlelo:
  - E hōʻike mākou.
  A lulu iho la oia i kona mau manamana wawae.
  A ʻo Christina hoʻi, kaomi i kona mau wāwae wāwae ʻole ma luna o nā pedals a me ka honi.
  - Aloha no kā mākou pāʻina!
  ʻO nā kaikamāhine, ʻoiaʻiʻo, aneane ʻaʻohe kapa i nā bikini a me nā kāmaʻa ʻole. A i ka manawa like loa sexy.
  A hana lākou i nā hoʻouka kaua me kā lākou T-4 maikaʻi ʻole. A pana lākou i ka ʻenemi. Mai hāʻawi i kēlā mau kaikamahine i kekahi mea! A pehea ko lakou hili ana i ko lakou mau niho. A pehea lākou e hana ai i kahi maka!
  Ua uwo ʻo Gerda iā ia iho, e pana ana me kona manamana wāwae ʻole:
  - Makemake ʻo Gerda e pepehi, ʻo Gerda kēia!
  A puhi hou i nā pūpū.
  A laila, pana aʻela ʻo Charlotte a uwē, e kīkēkē ana i nā kanakolukūmāhā:
  - E haehae au i ko lākou ʻōpū!
  A me ka wāwae ʻole e hoʻomaka hou ai.
  A laila e hoʻohui ʻo Christina i ka mea pepehi kanaka. Hoʻohana pū i nā manamana wāwae ʻole.
  A e uwo ʻo ia:
  - ʻO wau ke ʻano o ka huhū!
  He ʻano pūhaka kona, a kālai ʻia ʻo abs!
  A laila e lawe ʻo Magda a paʻi a uwē:
  - Banzai!
  A ʻo kona mau wāwae, ʻaʻohe a ʻokiʻoki!
  Hoʻoikaika nā wāhine Kelemāniaʻehā iā lākou iho a lanakila maoli. Loaʻa iā ia ka huhū a me ka ikaika.
  Hoʻohana nā koa i ke koʻokoʻo a pana. ʻAʻole lākou e hoʻokuʻu i ka Red Army e hele.
  A hakakā pū nā wahine hoʻokele i ka lewa, a hōʻike lākou i kēia. He hiki ole ke anaia ko lakou manao.
  Eia ka German Focke-Wulf hou loa. Aia ʻo Gertrude ma luna. A hōʻike kēia kaikamahine i kona ʻoi aku ka maʻalili ma mua o nā kāne. ʻO ia ke ʻano o kona ʻāʻī ʻana i ka poʻe fascist. ʻAʻole hāʻawi iā lākou i ke aloha iki. Ua hoʻomaka ʻo Gertrude i ka hakakā maoli.
  A pana ʻo ia i kahi Soviet Yak a hoʻōho:
  - He kaikamahine super au!
  A laila lawe ʻo ia a hōʻike i kona alelo. A e hoopau hou no ia. ʻO kēia ke kaikamahine. A me ke kamaʻa ʻole a me ka bikini. A laila pana ʻo LAGG a uwē hou:
  - Pilot gunner!
  A e ʻakaʻaka ʻo ia ma luna o kona māmā. A laila lawe ʻo ia i ka PE-2. ʻO ia ke kaikamahine, ʻo ke ʻano ʻoi loa a me ka papa. A laila, hana hou ʻo ia i kahi hana a luku i ka Yak me nā pūkuniahi lewa. A e hoao ia .
  - ʻO wau ka ʻīlio hae o ka lani!
  A ʻo kona hū ʻana i kona mau niho! A pehea e lilo ai i mea hihiu! He kupunawahine! Baba i na wahine a pau!
  Akā, ʻoiaʻiʻo, ke hoʻāʻo nei ka poʻe fascist e hoʻouka i ka hema.
  Ma laila, ʻo ka pailaka ʻo Helga e hakakā ma ka ME-109. A no ka holomua e lele ana nā ʻāpana mai ka Pelekane.
  Ua paʻi kekahi kaikamahine i ka Mustang a hīmeni:
  - Ke lana nei ka ohu lilac ma luna o mākou!
  Ma keʻano laulā, pehea ka maikaʻi o ka hakakā me ke kāmaʻa ʻole a me ka bikini. Nani ka pono o keia! A maʻalahi loa.
  He pailaka ʻo Helga. Ua akamai ka Fuhrer e hoʻolohe i ka ʻōlelo aʻo a ʻae i nā kaikamahine ma nā kaʻa, nā mokulele, a me ka pūʻali koa. A pehea ka maikaʻi o nā mea i hele aku no nā Krauts.
  ʻAʻole lākou i manaʻo he maikaʻi loa ke kino o nā wahine. Eia ʻo Helga kaulana loa i ka manawa a me nā moʻolelo.
  Paʻi ke kaikamahine i nā wāwae me kona mau wāwae ʻole a uwē:
  - He pipi liʻiliʻi wau!
  Hoʻokuʻu ʻo Helga i ʻelua mau mokulele Pelekane hou a uē:
  - Ma hope oʻu he mau koa Kelemania i ka lālani!
  A ʻo ia hoʻi i kī aku i kahi pōā! He kaikamahine! I nā kaikamahine a pau, he koa nui a ʻoluʻolu. Inā hoʻopau ʻia, hana pū me ka ʻole o ka hana a me ke aloha ʻole.
  ʻO nā kaikamahine ma ʻaneʻi he ʻano nani loa!
  A ke haehae nei nā pūʻali koa o Rommel i ka wao nahele, me ke kali ʻole no ka hōʻea ʻana mai o nā pūʻali koa hou. Pono mākou e lanakila, no laila pono mākou. Ua maʻa mua ka luna koa "Desert Fox" i ka hakakā ʻana me nā pūʻali koa kiʻekiʻe. A pela no hoi kona mau koa. Eia, no ka laʻana, he hui i koho ʻia o nā koa SS wahine. Ua hoʻoneʻe ʻia lākou i ka hoʻomaka ʻana o Dekemaba, i ka wā e haʻihaʻi ana ka mua, e hoʻi hope ana nā Kelemania, a ʻo ka poʻe Pelekania hoʻi, e uhaʻi ana, e hoʻokuʻu ana iā Tolbuk, a hoʻoweliweli e hoʻolei i ka Wehrmacht mai ka ʻāina o ʻApelika.
  A laila, manaʻo ʻo Fuhrer: e hoʻoneʻe i ka pūʻali wahine o nā tigresses. ʻAʻole no ka hoʻololi ʻana o nā wahine i ke koena o ka mana, akā i mea e hilahila ai nā kāne, ʻoi aku ka nui o nā kāne Italia, a e hakakā lākou me ka ʻoi aku ka ikaika a me ke akamai. Ma hope o nā mea a pau, inā i mua nā kaikamahine elite, paʻakikī i ka hoʻomaʻamaʻa koʻikoʻi, a laila e hilahila loa nā kāne.
  Ua hakakā nā koa me ka bikini wale nō, me ka hoʻohana ʻana i nā ʻaila kūikawā no ka pale. No ʻeono mahina, ʻaʻole i makaʻu i ke one wela e like me ka pā palai, a mai ka ʻeleʻele i loaʻa ai i ko lākou ʻili ke kala kokoleka ʻeleʻele. A he nui nā kupapaʻu ma hope o lākou.
  He ʻelua ʻōpio ʻo Margo lāua ʻo Shella, akā ʻo nā Aryans paʻakikī i ke kaua. ʻO lākou ka muli loa o ka hui, akā i loko o ʻeono mahina ua loaʻa mua iā lākou ke Keʻa Hao, Papa ʻEkahi (papa ʻelua, ua loaʻa i nā mea a pau o ka bataliona), he ʻano ʻino a lokomaikaʻi.
  Ua like ka lauoho o Margot me ke ahi, a he blonde keʻokeʻo keʻokeʻo ʻo Shella me ka meli meli. Eia lākou e hakakā nei, e pale ana i ka hoʻouka kaua ʻana o nā kaʻa kaua Pelekane. Ke neʻe nei nā Matildas me kā lākou mea kaua ikaika. ʻO ka mea aʻe he Cromwells hiki ke hele me nā pūpū pahū kiʻekiʻe a me nā kaʻa māmā. Ua kanu nā kaikamāhine iā lākou iho i ke one. He mea makehewa ka pana ana i ia mau pahu pahu. Pono mākou e pale aku iā lākou e ʻike ʻia, a laila ...
  ʻO "Matilda" a me "Cromwell" ma kahi o kanakolu mau tona, a ke hele lākou ma nā ʻauwaha i ʻeli ʻia i loko o ke one lepo, lilo ia i mea weliweli. E ninini iho ma luna o kou ʻāʻī ʻeleʻele, ʻeleʻele, a ke manaʻo nei ʻoe i ke kaumaha weliweli o nā mīkini kuʻi ma luna ou. Eia ka "Cromwell", he hao maʻamau me 70 mm inclined mea kaua, ʻaʻole hiki ke lawe mau i ka pū 88 mm. He pilau e like me ka ʻaila Pelekania, ka ʻaila ʻaila a me ka ʻaila. Loaʻa i nā kaikamāhine kā lākou mau mea kupanaha, pilikia maʻalahi. ʻO nā hiʻohiʻona mua loa o Faustpatrons. ʻOiai nā kāne, e like me ka mea maʻamau, e hele mua nā wahine, no laila e hoʻāʻo lākou i nā mea hou a, e like me ka mea i manaʻo ʻia, nā mea kaua hoʻohiki.
  Akā, hoʻokomo lākou i nā kaikamāhine, kū'ē i ka'ōlelo hoʻokamani o Nazism: "ʻO ke kaua kaʻoihana a ke kāne, ka maluhia no nā wāhine!", I loko o ka mānoanoa o nā mea.
  Eia naʻe, ua hāʻule ka pūʻali koa i hope, ʻo ia hoʻi, aia ka manawa e noho ai i nā ʻauwaha a lanakila.
  Ua ʻōlelo ʻo Shella me ka hāwanawana ʻana me ka makaʻu i ke kihe ʻana mai ke one e hāʻule ana mai ka ʻauwaha e pani ana i kona mau puka ihu:
  - ʻO ka ʻelemakule wale nō ma ke kahua kaua e ʻae iā ʻoe e pale aku i ka fermentation o ka champagne o ka lanakila i lilo i pohō ma muli o nā manawa i hala!
  Ua ʻae ʻo Margo:
  - ʻO ka mea hoʻomanawanui ʻole, e ʻike ʻo ia i ka waina ʻawaʻawa o ka lanakila a me ka inu ʻawaʻawa o ka poho!
  Akā aia nā Matildas, Cromwells, a me ʻumikūmālua Mongooses māmā ma hope o lākou. Ua hiki mai ka hora e ohi ai.
  ʻO Shella, nona ka lauoho momi i lilo i hina mai ka lepo, a kau i kona mau kuʻekuʻe wāwae ma ke one wela, huli noʻonoʻo i ka Virgin Mary a me nā haipule ʻē aʻe, me ka ʻōlelo ʻana, mai hoʻokuʻu iaʻu. Paʻi mālie ka manamana lima i ka pawl i hele pololei ke kumulative charge i loko o ka pahu hau.
  Huki ʻo Margo i ke kumu me ia, me ka mālie. Ma hope o ia mea, hahau nā kaikamahine ʻelua me ko lāua mau lima. Hoʻopaʻa pololei ʻia nā hoʻopiʻi ma ka hope, a laila pahū nā pahu kinoea. ʻO nā lapalapa ʻalani e pāpaʻi e like me ka huʻa o ka nalu ma ka lewa, a hiki ke lohe ʻia nā ʻōlelo hōʻino a kekahi.
  A laila ua wili ʻia nā ʻūhā pōkole o nā kaʻa kaʻa Pelekane e nā haʻalulu i loko o nā paipu ʻokoʻa.
  A ʻo nā kaikamahine tigress e hoʻolei wiwo ʻole i nā grenades i nā ʻenemi. A lele nā ʻāpana i nā ʻaoʻao a pau, e haehae ana i ka pale kaua e like me ka wāwae o ka pōpoki ahi, kahi kahawai luku o nā ʻāpana kumulative.
  Eia ka huhū wahine, me ka ʻōlelo ʻana ʻaʻole i hōʻike ʻia nā wahine Kelemania i ke ʻano o ka ʻoluʻolu. A ʻike lākou i ka hakakā... A e ʻoki ka hoʻouka ʻana.
  ʻOi aku ka maʻalahi o ka hoʻihoʻi ʻana i ka hoʻouka kaua ʻana o ka poʻe hele wāwae, ʻo ia hoʻi, ma ke ʻano he kānāwai, ʻo nā Arab a me nā ʻeleʻele i hoʻopaʻa ʻia ma o ka hoʻouka ʻana a i ʻole nā ʻōlelo hoʻohiki like ʻole. I ka ʻike ʻana ua kīkē ʻia nā kaʻa a aia ke kūʻē koʻikoʻi ma mua, ua hoʻi hope lākou i nā pio mua.
  ʻAe, a laila huli lākou i ka holo holoʻokoʻa. No ka mea, ʻo kēia ke ʻano - e hōʻeha i ka nāwaliwali, no laila, no nā monsters!
  I ka pau ʻana o ka hoʻouka kaua ʻana a hoʻomau nā kaikamahine i ko lākou holo ʻana ma ka wao nahele i ke ahiahi, ua kamaʻilio lākou i ko lākou hele ʻana. Ua nīnau ʻo Shella iā Margot:
  - Ke manaʻo nei ʻoe e noho mau ana mākou ma Alexandria?
  Pane wiwo ole mai ke koa ahi.
  - Manaʻo wau ʻaʻole ma hope o Nowemapa, a i ʻOkakopa paha, e noho mākou ma ʻAigupita.
  ʻO Shella me ka noʻonoʻo a me ka nānā ʻole ʻana i ka ʻili o kona mau kapuwaʻi calloused, mai ke one wela, ua ʻōlelo ʻia:
  - Ke luku ʻia kēia kui i loko o ko mākou ʻōpū , ke kumu ma Malta, ʻoi aku ka maikaʻi o ka lako, i ka hiki ʻana mai o nā ʻāpana hou, ʻaʻole loaʻa ka ʻenemi.
  Nānā aʻela ʻo Margot e ʻike i ka lōʻihi o ka manawa i koe ma mua o ka napoʻo ʻana o ka lā. No ka moe ʻana i lalo a loaʻa ka hiamoe maikaʻi. ʻO ka pili ʻana o ka hōkū ʻulaʻula i ka lewa i hoʻomaha ai ke koa. Ua ʻōlelo ʻo ia me ka palaualelo:
  - Manaʻo wau ʻaʻole e haʻalele ka Fuhrer i ka hoʻihoʻi ʻana i ka pae maikaʻi ma Crete ma hope o Peru- Habor a me Midway . I kēia manawa wale nō lākou e hoʻohiolo maoli ai iā Malta.
  Ua hoʻōho ʻo Shella i ka lewa me ka hōʻino:
  - Na ka Mea Mana Loa e hoohuli i na kahua a pau o Beritania i Gehena.
  Ua peʻe ka lā ma hope o ka lewa, ua pau ka lā ʻoluʻolu o ka makahiki, ʻOkakopa 21. A me ia, ua hoʻomaka ka Operation Polar Bear. No ke aha keʻokeʻo? ʻO ka ʻike kuhi hewa ʻole e manaʻo ai ka poʻe ke kamaʻilio nei mākou e pili ana i ka ʻākau, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo ke kowali o ka pahu pahu ma ka hema.
  ʻO ke kahua Pelekane nui loa i like me he pō. Ua hoʻouka ʻia ʻo ia e ʻoi aku ma mua o hoʻokahi kaukani mau mea pana i hōʻiliʻili ʻia mai ka ʻaoʻao hikina holoʻokoʻa a ua loaʻa iā ia ka ʻike hakakā maikaʻi, me nā mea hoʻokele. ʻO ka poʻe Pelekania, ʻoiaʻiʻo, ua lōʻihi ka hakakā ʻana, akā ʻaʻole lākou i manaʻo i ka hoʻouka kaua nui loa. ʻOiaʻiʻo, ʻo wai ka mea e manaʻoʻiʻo e hoʻoholo nā Krauts e hōʻike i ke alo, ʻoiai inā ua hoʻomaha iki ka ʻenemi. Aka, ke hahau ia nei na koa Beritania me ke aloha ole. Eia kekahi laʻana, ua hoʻoukaʻia ko lākou mau moku e ka Yu-87, ka "mea" kaulana. ʻAʻole wikiwiki loa, akā loaʻa iā lākou ka kiʻekiʻe loa (no ko lākou manawa) i ka pōʻino pahū, e hōʻeha lākou i nā ʻauwaʻa Pelekania huna ʻia i loko o nā kai kūʻono. ʻAʻole mamao loa ʻo Focke-Wulfs hou aʻe, me ka moʻolelo ʻo von Rudel ponoʻī, ke aliʻi o nā mokulele hoʻouka. ʻIke ʻia no ka piholo ʻana o ka moku kaua Soviet ikaika loa, ka moku kaua ʻo Marat.
  No ka laʻana, ʻike ʻo Corporal Richard i nā manu lele e kaʻa ana i lalo o kahi puʻu e like me ke kaʻa. Puka mai ka nui o na mokukaua Kelemania mai loko mai o ka lua hau e like me ka i'a predatory. Hoʻopaʻa ka ʻōlelo Pelekane i ke kelepona me ka makaʻu. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i kēia ʻano weliweli. Ua lohi loa ke kani ʻana o nā kikina, ma hope o ka pahū ʻana o nā pōkā. Kiola ka nalu pahū i nā koa Pelekāne, ʻoki ʻia nā lima a me nā wāwae e lele i nā ʻaoʻao like ʻole. ʻO kekahi o nā mahiole hao i ʻulaʻula a pā i ka maka o ka luna. A pehea ʻo ia e uē ai:
  - He kapu ʻo Churchill! Maikaʻi ʻo Hitler!
  ʻAʻole i hoʻomaka koke nā pū kaua mokulele Pelekane, akā i ka wā i hāʻule koke ai nā tausani o nā pōkā. Ua helu pololei ka ʻenemi i nā mea a pau: ʻaʻole e pau ka pōkā hoʻokahi. No laila e uhaʻi i ka ʻenemi a pā. Hōʻailona mua ʻia nā ʻāpana āpau ma ka palapala ʻāina. Eia kekahi, ʻaʻole i hūnā pono ka poʻe Pelekania haʻahaʻa iā lākou iho. ʻO ka nui o kā lākou mau pu kūʻē i ka mokulele e kū i mua a ʻo ia ka mea mua i kahili ʻia.
  Eia ka pahu o ka pu anti-aircraft 85-mm, kanakolukumamālua kapuaʻi ka lōʻihi, ua kiola ʻia i luna a pio i ka lewa me he huila hoʻokele lā. Ma hope o ka hāʻule ʻana, ʻeha ʻelima mau kānaka Pelekane. Ua haehae ʻia ka ʻōpū o kekahi ʻeleʻele a ua hāʻule kona ʻōpū i waho.
  A hāʻule nā pōkā, a pau nā mea a pau i ke ahi, haʻalulu kahi hale kūʻai wahie, hoʻomaka lākou e pahū, hoʻopuehu ʻia nā pūpū kokoke i ka iwi holoʻokoʻa, a laila ua paʻi ʻia kekahi hale kūʻai. Ma luna o nā mea a pau, ʻo nā sirens i hoʻokomo ʻia i loko o nā fairings o ka Yu-87 a me Focke-Wulf uwē ʻia me ka huhū, e hoʻoweliweli ana i ka weliweli ma waena o nā ʻeleʻele a me nā Arab mai waena o nā pūʻali colonial. Akā, me he mea lā ua like ka makaʻu o ka poʻe keʻokeʻo.
  No ka laʻana, ua kuʻi ʻelua mau moku moku Pelekane, no laila ua ʻōhumu nā paila. A ʻo nā ʻōpala o nā moku i hoʻokuʻu ʻia, ua pahū i ka lewa e like me nā māla i ʻeli ʻia, a hāʻule wale ka moku holo moku i lalo.
  ʻO ka pahu Pelekane ʻo "Cromwell" me kahi puʻupuʻu pōkole, akā me ka wikiwiki kūpono a me nā mea kaua mua ikaika loa, ua hoʻolalelale ʻia i ka panic a hoʻopaʻa i kona hale kūʻai ponoʻī, me ka ʻohi ʻana i ka ʻumi o kāna mau koa pilikia ma ke ala. Ua ulu ka haunaele. Ua hoʻomaka ka moku mokulele ʻEnelani e hāʻule, a ua wehe ka dreadnought ikaika i ke ahi ... ma kahakai, kahi o kona mau koa ponoʻī e ʻōpuʻu ana.
  A i loko o kēia lua lalo, ʻelua mau kānaka i kū ʻole i ka pilikia. ʻO kekahi o lākou he ʻĪnia, e hoʻā mālie ana i ka paipu, a ʻo kekahi he wahine, he ʻano ʻArabia maoli nō, akā he ʻaʻahu koa. ʻAʻole lākou i nānā i ka make wikiwiki. A i ʻole, e pāʻani ana ka pūʻali koa holoʻokoʻa o ka luku i kahi pāʻani kāleka maʻamau. He pāʻani ia o nā kāleka he kanalimakumamālua me nā mea hoʻohenehene, a e like me nā lula i haku ʻia e ka ʻulaʻula ponoʻī.
  Ua ʻōlelo kekahi wahine ʻArabia:
  - Eia naʻe, nui ka walaʻau! A no ke aha e hana ai i ka weliweli?
  ʻO kekahi o nā koa, me kona kua i ʻoki ʻia e ka ʻāʻī, ʻaneʻane e holo i loko o ka India, akā ua kiola ʻia ʻo ia me ka mālama ʻole ʻana e like me ka pipiki. Hāʻule nā kulu koko ma luna o ka maka ʻulaʻula a palu ʻo ia iā lākou me ka ʻakaʻaka. A laila ʻike ʻo ia:
  - No ka poe nawaliwali a haikea ka walaau. Noʻonoʻo mākou ʻo Apache - inā ʻaʻohe ʻenemi, a laila ʻike ʻia kahi ʻenemi - ʻoi aku ka maikaʻi!
  Ua ʻōlelo ka wahine ʻeleʻele:
  - He nawaliwali keia o ka poe i hai i ka manaoio ia Kristo. Makemake lākou e kamaʻilio e pili ana i ka mōhai, ʻaʻole naʻe e kaumaha iā lākou iho.
  Kuno koke aku la ka Inikini.
  - Hoʻokumu ʻia ke kauoha ma luna o ke kahua kahi i hilinaʻi ai ka sima a ʻo ke one ka makemake! ʻO ka manaʻoʻiʻo he puʻuwai gula, a ʻo ka makemake he lima hao! ʻO ka poʻe ʻeleʻele wale nō ka loaʻa ʻole o kekahi.
  . MOKUNA Helu 5
  A aia kekahi kaikamahine ma luna o ka mea hoʻopahū Kelemania. Ma keia hihia Viola. He blonde nani loa, a ʻo Nicoletta kāna hoa. A nani loa nā kaikamāhine ʻelua. Hoʻokuʻu ʻia kahi pōkā mai kahi kiʻekiʻe. A ʻo nā koa hoʻi he kāmaʻa ʻole a me ka pakini.
  Ua uwē nā kaikamāhine iā lākou iho:
  - He poʻe ʻaihue mākou he poʻe superman mākou!
  Ua kuha pū ʻo Nicoletta i nā pōkā mai ka fuselage. A luku i ka ʻenemi. Loaʻa i ka poʻe Pelekania pēlā.
  E hoʻolele pū ʻo Viola i kahi pōkā pepehi kanaka mai luna mai. A e pepehi ʻo ia i nā mea hakakā o ka Leo Empire.
  A pehea ka uku:
  - Hoʻokomo wau i ka makaʻu ma Beretania!
  A hoʻoluliluli ʻo ia i kona wāwae ʻole. A hīmeni:
  - E haehae mākou iā Churchill!
  He maikaʻi loa nā kaikamahine mai Yu-188 i ka hoʻolei ʻana i nā pōkā. He mea hou ko lakou kaa. ʻO kona hoʻolālā pū he wikiwiki loa ia.
  No laila, ua pana ʻia nā kaikamahine a me kahi kanaka Pelekane.
  He wikiwiki loa ko lākou mokulele. Hoʻohana hou nā koa i ko lākou mau wāwae wāwae ʻole e hoʻokuʻu i ka luku.
  Kahea mai la ka Viola:
  - Ke kipaku nei au i koʻu mau ʻenemi a pau i loko o ka pahu!
  ʻAuhea ʻo Nicoletta:
  - A kiola au i ka ʻenemi!
  A pehea e hiki ai iaia ke lawe a lulu i kona mau wawae olohelohe!
  ʻO kēia nā kaikamāhine a me ke ʻano o ka hahau ʻana i nā ʻenemi. A mai hooki. Na Aryan maoli.
  A ke wili a lulu i ko lakou u'i.
  A hāʻule hou lākou i nā pōkā.
  A aia nā kaikamahine ma ʻaneʻi, ma nā mokulele ʻē aʻe. Eia ʻo Eva e hāʻule ana i nā pōkā. Hoʻopau i ka ʻōlelo Pelekania a hīmeni:
  - Nui wau!
  A ʻo Eva hoʻi e hele wāwae me kona mau wāwae ʻole.
  Akā, e hāʻule hou ʻo Viola i ka pōkā a uwo:
  - He kaikamahine hihiu wau, makemake au i ʻumi mau kāne i hoʻokahi hola, he mea ʻoluʻolu a kupaianaha!
  Ua holo wikiwiki aku kekahi mau koa Pelekāne e puhi ana i ka wai e holoi i ke ahi. E paila ana no ke komo ʻana i ka wai, lohe ʻia nā ʻuā a me nā leo ʻāhiu. A kolo nā pōʻai koko i ka huʻa kai, mānoanoa i ka mua, a laila e laha mālie a haʻihaʻi. A ʻo ka poʻe koa o ke aupuni nui a ākea loa ma ka Honua, ua nalowale ko lākou helehelena kanaka. Huhu hoʻowahāwahā ka wahine ʻArabia.
  - A koi kēia mau kāne iā mākou e ʻaʻahu i kahi burqa!
  ʻŌlelo maila ke kanaka ʻulaʻula, me ka makaʻala.
  - Me he mea lā ua makaʻu kāu maka weliweli iā lākou!
  Ua hōʻike ʻo ka wahine ʻArabia i kona mau niho me ka ʻōlelo hoʻomāʻewaʻewa.
  - Ua like ka palupalu o ka wahine me ka paʻakikī o ke kapa kila, ʻoi aku ka make a me ka maʻalahi o ka pale!
  Ua makemake ka poʻe Kelemania e hoʻouka koke me ko lākou ikaika a pau, ʻo ke ʻano o ka pahu pahu, me ka helu ʻana i ka mākaukau ʻole o ka ʻenemi, e holo koke me kona ikaika āpau i ka ʻenemi. I ka wā e ʻā ana nā mokulele ʻenemi ma nā kahua mokulele, ʻaʻole hiki ke lele. I ka wā e pahū ai kā lākou mau pōkā ponoʻī i loko o nā Lancasters, e luku ana i nā mea āpau a puni lākou. ʻO nā hana paʻakikī akā maikaʻi. No laila ua hōʻea ka symphony o ka lua i ka piko o kona mana, a laila hoʻomaka e emi.
  Akā, ʻaʻole i pau kēia ma laila, ua hoʻomaka ka māhele mokulele. ʻOiai ka poʻe Pelekania ma hope o ia ʻano lapaʻau, hiki ke lawe ʻia lākou me ka ʻoluʻolu. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua hana ʻia nā mea hoʻolele pae i nā nui i koi ʻia a ua hoʻoponopono maikaʻi ʻia nā ʻano no ka huki ʻana iā lākou. ʻO ka maikaʻi loa paha o ka honua i kēia lā.
  No laila, lele lākou, ʻaʻole like me nā lupe - ʻoi aku ka lohi, akā wikiwiki hoʻi, a hele pū ʻia me ka mele a Wagner - ka haku mele punahele a Hitler. ʻO wai ka mea ola i hoʻomanaʻo i ke kiʻi "Apocalypse", kahi i hoʻohana ai nā ʻAmelika i kēia mele kūikawā i ka wā e hoʻouka ai i ka Vietnamese. Pehea ka weliweli iā lākou. No laila, eia ʻo Wagner, a me nā kumu hekili, ma o nā amplifiers. Ua hamo ka poʻe paratroopers i ka phosphorus ma ko lākou mau maka a pena iā lākou iho; he mea weliweli lākou e like me nā daimonio o ko lākou honua. Hoʻokumu pū ʻia ma kahi hopena psychological. Hoʻohui ʻia, ua hoʻohui ʻia kekahi mau reagents a me nā ʻāpana magnesium i ka phosphorus e hoʻomālamalama i ka liʻiliʻi no ka manawa pōkole. ʻOi aku ka weliweli, ʻoi aku ka maikaʻi ma ke kua o ka ʻāhu ahi a me nā ahi he nui. Loaʻa iā lākou nā pū mīkini, i uhi ʻia ma ke ʻano o nā waha deragona. A laila, paʻi ka puʻupuʻu Kelemania melemele a me nā pu submachine. A ʻo ka ʻoki ʻia a me ka haehae ʻana e hāʻule i nā kāmaʻa o ka poʻe lanakila. A makemake wale ka poʻe e haʻalele, ʻoiai ʻo ka nui o nā Pelekane ma mua o nā Kelemania.
  Ua peʻe kekahi wahine ʻĪnia a me kekahi wahine ʻArabia i loko o kahi lua liʻiliʻi i uhi ʻia. Ua ʻōlelo ʻo Redskin:
  - ʻAe, ua palau mākou iā lākou!
  Pīhoihoi ka wahine lauoho ʻeleʻele.
  - Ke ʻōlelo nei ʻoe iā mākou? ʻO mākou paha kāu manaʻo?
  Luliluli ino ke poo o ka Inikini:
  - ʻAʻole! Ke kuʻi nei nā Palefaces i ka poʻe Pelekania a he hōʻailona maikaʻi kēia! A hiki mai ka manawa, hiki mai ko mākou hoʻomaha! I ka manawa hea e hoʻokuʻu ai ka poʻe India i ko lākou ʻāina!
  Huhu hoʻowahāwahā ka wahine ʻArabia.
  - Ke koi nei ʻoe i ka mana ma luna o ka honua?
  ʻO ka India me ke aloha, me he mea lā e wehewehe ana i kahi keiki pumehana noʻonoʻo, ʻakaʻaka ʻo ia:
  - ʻO ka poʻe makemake e loaʻa i nā mea he nui, ʻaʻohe mea maʻamau! No laila ʻo ka puna nui ka waha!
  ʻO ka Fuhrer, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ia i ʻike i ka hana a kāna mau falcons a me nā hawks, akā ma ke kumu, manaʻo ʻo ia e hana pololei ana ka mīkini koa Kelemania i nā mea āpau. Ma keʻano laulā, ua hanaʻia nā hana hoʻouka kaua German a hiki i ka Kursk Bulge ma kahi kūlanaʻoihana kiʻekiʻe. Kāhea kekahi iā lākou maʻamau. He mea kupanaha no ka holo ana o ia mīkini a hāʻule loa.
  A ʻike nā kaikamāhine i kahi moeʻuhane like, kahi ʻano wānana wanana, i hoʻopau ʻia e kahi kauoha paʻakikī - ala!
  
  
  TSAR MICHAEL KA LUA
  ʻO Nicholas II ka mea i loaʻa i kahi hoʻāʻo pepehi kanaka ma Iapana. ʻOiai ua make ʻo ia i kona hoʻoilina no ka noho aliʻi. He ho'āʻo pepehi kanaka kaulana i hana ʻia ma ka mōʻaukala maoli. Ua hōʻeha ʻia ʻo Tsarevich Nicholas, akā ua ola kupanaha.
  Akā, ʻaʻohe hana mana. ʻO kēia laki, no ka tsar maikaʻi ʻole loa i ka mōʻaukala āpau o Rusia. Ua makeʻo Nicholas ... A me ia i make ai ka mea nalo nui, ka mea,ʻoiaʻiʻo, me kaʻikeʻole, akā, ua luku mau i ke aupuni aliʻi a me ka moʻokūʻauhau.
  A i ka makahiki 1894, i ka makahiki ʻumikūmālima, ua piʻi ʻo Michael II i ka noho aliʻi. Kaikuaana o Tsar Nicholas. ʻAʻole naʻaupō ke kanaka, paʻakikī a koa. Ua kauoha ʻo Mikhail Aleksandrovich Romanov i ka māhele hihiu i ka wā o ke Kaua Honua Mua a hoʻohanohano iā ia iho i ke kaua. Ma keʻano laulā, he kanaka paʻakikīʻo ia ma mua o Nikolai,ʻoi aku ka lōʻihi, me ka helehelena iʻoi aku ka maikaʻi. Ua ʻoi aku kona naʻauao? ʻAʻole ʻo Nicholas II he kanaka naʻaupō, akamai. ʻAʻole naʻe i paʻakikī, ikaika, a hānau ʻia i mōʻī. Eia kekahi, ʻoiaʻiʻo, nā pilikia o Nicholas II, ʻoi aku hoʻi me kāna wahine.
  ʻAʻole naʻaupō ʻo Mikhail ma mua o kona kaikunāne, a ʻo ka mea nui loa, ʻoi aku ka laki ... ʻAe, ʻo Nikolai, he inoa maikaʻi ʻole no nā tsars. A ʻo Nikolai ka mea mua i hāʻule. Mai kinohi mai, ke kipi o Decembrist. A laila ka hoʻomaka ʻole o ke kaua me Iran. Ua lanakila ka lanakila, ʻaʻole naʻe he nui naʻi. A ʻaʻole ʻo Iran he hoʻokūkū mua iā Rūsia. Kaua me Tureke. ʻAʻole hoʻi i kūleʻa loa i ka wā mua. A he nui ke koko o na lanakila. A he kakaikahi na lanakila.
  A laila ke kaua ma ka Caucasus no aneane kanahā makahiki me Shamil. A ʻino kēia, ua maloʻo ka hoʻonui. A ʻo ka hope, lanakila i ke Kaua Crimean. A e like me nā lono, ʻo Tsar Nicholas ka mea mua i pepehi iā ia iho.
  ʻAe, pōʻino kēlā mōʻī. ʻO Michael ka Mua... Ua noho aliʻi ʻo ia i ka manawa o nā pilikia. Ua hoopakele oia ia Rusia. Ua lanakila ʻo ia i kekahi mau kūlanakauhale mai Polani. Ua holomua ma Siberia. ʻAʻole naʻe i lōʻihi kona ola ʻana. Akā, he mea maʻamau ka mōʻī. A me ka ʻole o nā punctures koʻikoʻi.
  Ua like ke kulekele o Mikhail Romanov me ko Nicholas II: hoʻonui i Kina a me ka Hikina. Kūkulu ʻia ʻo Port Arthur. ʻO ka diplomacy me Kelemānia, hoʻomākaukau no ke kaua me Iapana. ʻOiaʻiʻo, ua maopopo ʻaʻole hiki iā mākou ke hana me ke kaua ʻole me ka Land of the Rising Sun. ʻAʻole naʻe ʻo ia e hoʻoikaika pū ana iā ia iho. A makemake ka tsar ʻōpio i ka hanohano, makemake i ka lanakila, makemake e hana i ka Yellow Russia. Eia kekahi, ua ʻike ʻia ua hoʻohiki ʻo Kina e lilo i mana nui i ka wā e hiki mai ana, a ʻoi aku ka maikaʻi o ka māhele ʻana i kēia manawa. ʻOiai ua ʻāpana.
  Ua hoʻouka ʻo Iapana i ka pūʻali koa Lūkini ma Port Arthur.
  A laila, hoʻouna ʻia ʻo Adimarala Makarov. ʻAʻohe make i kēia manawa. ʻO kekahi hapa no ka mea ʻaʻole i ʻae ʻo Mikhail iā Tsarevich Kirill e hoʻopilikia iā Makarov a ʻaʻole ʻo ia ma ka moku. A ua hoʻololi iki kēia i ke ala.
  Ua aʻo ʻo Adimarala Makarov i ka pūʻali koa. A laila, i ka wā i loaʻa ai ka poʻe Kepani i nā mines, ua hiki iā ia ke hoʻouka i nā ʻauwaʻa Togolese.
  Ua pau ka hoouka kaua moana i ka lanakila lanakila no na auwaa Rusia. Eia naʻe, ma hope mai, ua hoʻopilikia nā Kepani iā Port Arthur. ʻAʻole naʻe i lōʻihi. Ua hoʻoneʻe ʻo Mikhail iā Kuropatkin, e koho ana i luna ʻōpio a ʻoi aku ka mākaukau. A lanakila hou ma ka ʻāina.
  Ua pio ʻo Iapana ma ke kai. A laila, pae ka pūʻali koa.
  Hāʻawi ka samurai. Ua loaʻa hou iā Rusia nā Mokupuni Kuril, pio ʻo Taiwan, a me Korea.
  Ma hope mai, ua lilo kekahi mau panalāʻau Kina i ʻāpana o ke aupuni, i hoʻokumu ʻia ʻo Zheltorossiya. Ua hoʻonui a mohala ke aupuni mōʻī.
  ʻAʻole Duma, ʻaʻohe democracy pono ʻole. ʻAʻole ke ola, akā ke aloha! Hoʻomohala wikiwiki o ka ʻāina. Akā ʻo ke Kaua Honua Mua ʻaʻole hiki ke pale ʻia. A ua hiki mai ka hora o ka deragona.
  Akā i kēia manawa ua loaʻa iā Rūsia nā pahu māmā "Luna" -2, nā pahu kaumaha "Peter the Great", i hoʻolālā ʻia e ke keiki a Mendeleev, a me nā mea hoʻokūkū ikaika loa o ka honua: "Svyatogor" a me "Ilya Muromets". ʻO ia ka mana!
  A hoʻomaka ka pūʻali Lūkini e lanakila mai nā lā mua. A ʻo ka nui o nā pūʻali koa tsarist, no ka mea ua hoʻohui ʻia ʻo Kina, ua nui.
  Ua lanakila nā pūʻali Lūkini i nā Kelemania ma ka hikina o Prussia a hoʻopuni iā Königsberg. Lawe koke lākou iā Lviv a me Przemysl. He nui loa na koa o Rusia, a me ka nui o na kaa lawe mama. ʻAʻohe mea like a hōʻike i ka ikaika weliweli. Ua hāʻule kekahi pūʻali koa.
  Ua hoʻopio mua ka pūʻali koa Lūkini iā Budapest.
  Ua loaʻa iā Kelemānia i kahi kūlana paʻakikī. Ua hookokoke mua aku na koa Rusia i ka Oder. Ua kukala kaua o Italia ia Auseturia. ʻOiaʻiʻo, ua komo ka ʻOttoman Empire i ke kaua me Rusia. Akā, ua lilo kēia i mea pio a pio ma nā ʻaoʻao a pau.
  Ua hala mua nā pūʻali Lūkini i ka Oder. A i ka hooilo, hoomaka lakou e hoouka i Berelina. ʻAʻohe mea e paʻa ai ke kūlanakauhale. No laila, nui ka ikaika o ka poʻe Kelemania i ke komohana.
  A ua haʻi wikiwiki ʻo Wilhelm a me kona keʻena nui i ka maluhia, a i ʻole ka hāʻawi pio ʻana.
  ʻEono mahina wale nō ke kaua. Ua lawe aku na koa Rusia i Istanbul. A ua noho ʻia ʻo Türkiye e ka pūʻali koa o Tsar Michael II.
  Ma hope iho ua hoʻopau ʻia ka maluhia ma Peterhof. Auseturia-Hungary ua moku a pau. Ua lilo ʻo Galicia a me Bukovina i mau panalāʻau Lūkini. Ua lilo ʻo Czech Republic a me Slovakia i aupuni i alakaʻi ʻia e Tsar Michael II. Ua ʻike pū ʻo Hungary i ke Tsar Lūkini ʻo kona mōʻī.
  Ua komo ʻo Krakow a me nā ʻāina ʻē aʻe i ke Aupuni ʻo Polani. Ua ʻoki ʻia ʻo Prussia Hikina, ua lilo ʻo Danzig i kūlanakauhale Lūkini. ʻO Asia Minor, a ʻo ka hapa nui o Iraq me Bagdad i lilo i Lūkini. Ua loaʻa i ka poʻe Pelekania ka ʻāina ʻo Basra a me Palesetina wale nō, a ʻo Farani ka ʻaoʻao hema o Suria.
  Ua hoʻokumu pū ʻia ke aupuni o Yugoslavia, kahi i lilo ai ʻo Michael II i aliʻi pū. Ua kāʻili iki wau noʻu iho a me Italia. No laila, ua hiki iā Rusia ke lilo i mea lanakila nui. A loaʻa nā poho liʻiliʻi ma nā lilo liʻiliʻi. Akā ua uku ʻo Kelemania iā Russia i ka hapa nui o nā reparations. Lanakila kupanaha!
  . MOKUNA Helu 2.
  Ma hope o kēia, ua nui nā kaua liʻiliʻi. Ua hoʻopio ʻo Rūsia i ka hapa nui o Afghanistan - ua hele ka hema i Beretania, a ʻelua hapakolu o Iran - ʻo ka hema hoʻi ʻo Pelekane. A laila ua hoʻokaʻawale ka tsarist, Farani a me Pelekania i ka Peninsula Saudi. Ua ala mai ka Hegemony. Ua hoʻokō ʻo Iapana i kekahi mau waiwai Kelemania nona iho.
  A hiki i ka makahiki 1929, ua ʻike ʻia ka ulu ʻana o ka hoʻokele waiwai ma ka honua holoʻokoʻa - ʻo ka ikaika loa ma Rusia. Akā, ua ukali ʻia ka Depression Nui. ʻO kēia ka mea i lawe ai iā Hitler i ka mana ma Kelemānia.
  Ma Rusia hoʻi, ua piʻi aʻe ka manaʻo kipi a me ka hoʻouka kaua. Akā, i ka makahiki 1931, ua hoʻomaka ke kaua hou me Iapana ma Kina. Uaʻoi aku ka ikaika o Rusia, a ua kauohaʻia nā'auwaʻa e ka mea kūpono o Adimarala Makarov - Admiral Kolchak.
  ʻO ka lanakila, ka pae ʻana, a ʻo Iapana me kāna mau waiwai a pau o ka Pākīpika i lilo i panalāʻau no Rusia. A me Tsar Michael II a me ka Emepera o Iapana. ʻAe, ua hana maikaʻi loa. Akā ʻaʻole i pau ka hakakā ʻana no ka noho aliʻi ʻana o ka honua.
  Ua hoʻonui ʻo Hitler i kona ikaika. A ua ala mai kahi hui hui: Kelemania, Italia, Rusia, kūʻē iā Beretania, Farani, Holani, Pelekiuma a me ʻAmelika.
  I ka makahiki 1940, ua hoʻopau maoli ka pūʻali koa tsarist i ka naʻi ʻana o Kina a ua holo i loko o ka ʻāina Farani, Dutch a me Pelekane.
  Ua hoʻomaka ʻo Hitler i ke kaua ma Iune 22, 1941 ma ka hoʻouka kaua ʻana iā Farani. He kumumanaʻo nui ka Fuhrer a me ke akamai o Mainstein. Ua hoʻouka kaua ʻo Rūsia i nā panalāʻau Pelekāne a me Farani ma Asia a me ʻApelika. He kaua lokoino kēia.
  Ua noho ʻo Rūsia i kahi mua ma ka honua e pili ana i ka heluna kanaka, ua hoʻolako ʻia kona pūʻali koa me nā kaʻa a me nā mokulele maikaʻi loa. ʻO nā helikopter, nā mea hakakā, nā mokulele hoʻouka, nā mea hoʻopā, me nā jet, aia i ka hana nui! Ma keʻano laulā, hele maikaʻi nā mea a pau.
  Ua noho ʻo Hitler iā Farani, Belegiuma, Holani a me Denemaka i hoʻokahi mahina a me ka hapa! Ua noho ʻo Tsarist Russia i Norewai a me Suedena. E like me India, Indochina, hema o Iran, ka Saudi Peninsula a komo i ʻAigupita.
  Ua ʻike ʻia nā pūʻali koa colonial ʻEnelani a me Farani e ko lākou mākaukau kaua haʻahaʻa a haʻahaʻa loa ka ʻuhane koa - hāʻawi ʻia me ke kūʻē ʻole.
  Ua makemake ʻo Hitler e neʻe i ʻApelika iā ia iho, akā ua kūʻē ʻo Sepania iā Kelemania. A laila hoʻouka ka poʻe fascist i ke aupuni Franco a lanakila iā ia. A laila ʻo Pokukala. Ma hope o ka hoʻouka kaua ikaika, ua lawe ʻia ʻo Gibraltar!
  A laila, lanakila ʻo Rusia a me Kelemania iā ʻApelika. Maanei, ua oi aku ke keakea o na akea nui, na ululaau, na waoakua, a me ka nele i na alanui mamua o ke ku e ana o na koa kolone nawaliwali a huikau o Beretania, Farani, a me Pokukala.
  Ua hopu ʻia nā ʻāina. ʻO nā kaua episodic, kū'ē kū'ē. ʻOi aku ka maikaʻi o nā kaʻa kaʻa Lūkini a me ka hoʻokele maikaʻi ʻana, ʻoi aku ka waena: "Nikolai", i kapa ʻia ma hope o Tsarevich Nicholas, i pepehi ʻia e ka poʻe Kepanī.
  i hoʻopakele ai ka samurai Tsuda ʻO Sanzo , ma Rusia e hoʻohiolo lākou i kahi monument nona me ka hale kiaʻi ʻo Eiffel ma St. Petersburg. A i ʻole ua kapa ʻoe i ka pahu ma hope ona.
  I kekahi hihia, ʻo "Nikolai" -3 kahi pahu māmā - ma lalo o kanakolu mau tona, kelepona me ka mīkini diesel. ʻOi aku ka kiʻekiʻe o kona māmā ma mua o ko ka poʻe kaʻao he kanakolukumamāhā, ʻoi aku ka mānoanoa o kona pale kaua mua a ʻoi aku ka hili, ʻoi aku ka haʻahaʻa o kona silhouette, a he pū lōʻihi kona, ʻoiai he 76-mm like.
  ʻO nā mea a pau āu e ʻōlelo ai, ua hopu ʻo Rūsia ma mua o ʻelua hapakolu o ʻApelika, ʻo ke koena i hele i Kelemānia a me Italia. A ma hope o ka pahū nui ʻana i Mei 1942, ua hoʻopaʻa ʻia nā pūʻali koa Lūkini a me Kelemania i Beretania. ʻElua pule wale nō ka hoʻouka kaua ʻana a ua noho ʻia ʻo ʻEnelani a me ʻIlelani.
  A hoʻokahi mahina ma hope mai ua noho lākou iā Ireland.
  Ua hana ʻo ʻAmelika me ka makaʻu e komo i loko o kahi kaua weliweli, akā kōkua nō naʻe iā Pelekane me nā kumuwaiwai. No laila ua hoʻoholo ʻo Hitler, Mussolini a me Michael II e hoʻopau i ka mana ikaika loa.
  Eia kekahi, he palena like ko Rusia me ʻAmelika ma Alaska. A ua kūkulu mua lākou i ke kaʻaahi i Chukotka - he mea pono loa ia no ke kaua!
  A i kēia manawa e neʻe ka pūʻali koa tsarist ... A komo i Alaska. Akā ʻaʻole kūʻē nā moku ʻAmelika i nā Lūkini. ʻO kēia ka mea i hana ʻia.
  Ua hoʻomaka nā pūʻali Lūkini e pae i Alaska i ka lā 1 o Kepakemapa, 1942... A holomua loa lākou.
  Hoʻonui wikiwiki i ke poʻo alahaka. A e like me nā manawa a pau, komo nā kaikamāhine Lūkini nani i nā kaua.
  Aia lākou ma ka moku Nikolai-4 hou loa. He kāmaʻa ʻole nā koa, he bikini wale nō. A loaʻa iā lākou kahi pū pū lōʻihi 85mm ikaika loa: ka hekili Sherman.
  Ua hala ʻo Nowemapa, ua hāʻule ka hau, akā ʻo nā kaikamahine nani: ʻo Natasha, Maria, Aurora a me Svetlana, ʻaʻole ʻike i nā lole a hakakā me ka ʻōlohelohe.
  Ma ʻaneʻi ka pana a ka poʻe koa me kahi pā pololei mai kahi pūpū Sherman. Hānau lākou i ko lākou mau niho. Ua puhi ʻo Natasha a uwē:
  - Ua hahau au i na mea a pau no ke alii!
  A pehea ke ahi mau!
  A laila e pana ʻo Maria, a me ka pololei e haehae ai ʻo ia i ka puʻu o ka Sherman.
  Ua lawe ʻo ia a tweet:
  - ʻO wau ke kaikamahine nāna i ʻoki metala!
  A laila hoʻomaka ʻo Aurora i kahi projectile. A pololei a maopopo.
  Ke uē nei ke koa:
  - ʻO nā aerobatics kiʻekiʻe loa!
  A laila e kīkē ʻo Svetlana iā ʻoe me kona ikaika huhū. Kaimahine blonde luku. A uē:
  - He daimonio wau o Gehena!
  A ʻo ka ʻehā holoʻokoʻa e hele i ko lākou ala, e neʻe ana ma ka hema o Alaska.
  A eia ka Alexander-4 tank, ʻo ia hoʻi ke kumu hoʻohālike hou me nā kaikamahine nani. ʻO kahi pū ikaika 130-mm lōʻihi lōʻihi, ʻewalu mau pū mīkini a me kahi hui o ʻelima mau kaikamahine nani i ka bikini.
  Hele pū lākou a pana, kikeke i nā ʻAmelika, komo i nā Shermans.
  Ua hoʻokuʻu ʻo Alenka i kahi pahu pahu me kona mau manamana wāwae ʻole a hīmeni:
  - No ka nani o Tsar Michael!
  ʻOiai ke kī ʻana, kākoʻo ʻo Anyuta, e ʻoki ana i nā ʻAmelika:
  - Alii nui!
  Ua hahau ʻo Augustine, haki i ka Sherman, me ka hoʻōho ʻana:
  - No ka maluhia, ka hana, ke aupuni!
  Ua wehe ʻo Mirabela i ke ahi ma hope. Ua uhaʻi hoʻi ʻo ia i nā mea kaua o ka ʻenemi a hoʻōho:
  - No ke kauoha Lūkini hou!
  A laila, hoʻokuʻu ka Olympiad i ka pahu pahu, me ka paʻi ʻana a me ka ʻuā:
  - ʻO wau ka mana a me ka ʻeha no ka ʻenemi!
  Hana maikaʻi nā kaikamāhine a me ke ahi. I ko lakou mau maka emerald a me ka sapphire ka lapalapa o ka lua.
  A ʻo ka tank Alexander-4 hou loa, hiki ʻole ke hele mai nā kihi a pau, e hele i mua a hehi i nā ʻAmelika. ʻO ia ka hōʻike a me ka luku ʻole ʻia.
  A ʻo nā kaikamāhine, ua hauʻoli, a aia lākou i loko o kahi bikini wale nō a aneane ʻaʻohe ʻano - nani! Ke lawe nei mākou i kahi pōpoki me mākou!
  E kī ana ʻo Alenka i ka pū i kahi kaʻa ʻAmelika. Pehea ʻo ia e hīmeni ai a hīmeni:
  - He hōkū honua wau!
  A laila e lawe ʻo Anyuta a hoʻokuʻu iā ia, e ʻoki i ka ʻenemi, a hoʻohenehene:
  - A hoʻonani i ke aupuni!
  A laila, e hahau ʻia ʻo Augustine e ka pū, e ʻoki i ka ʻenemi, e uhaʻi i ka pale kaua o ka ʻenemi a uē:
  - He kaikamahine ʻulaʻula a hilahila ʻole wau!
  A laila e hoʻopaʻa ʻia ʻo Mirabela . A e ki aku ʻo ia i kahi mea make i ka ʻenemi. E wāwahi ʻo ia i ka hale kiaʻi a e ʻuwē:
  - Ram mai ka hipa kāne!
  A laila e hoʻokō ʻia ka ʻOlumepika meʻe nani. E puhi ana i ka lethal o ka leho. E uhaʻi ia i ka pahu ʻenemi a hoʻōho:
  - E kahili au i nā mea a pau!
  Ke hele mai nei kahi pahu pahu he kanahiku tona kona kaumaha a luku aku i na manao ino o ka enemi. A neʻe maʻalahi ia i ka hau - ʻo ka ʻenekini ka mea hou loa - turbine kinoea! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻokuʻu i kahi kaʻa e like me ka maʻalahi.
  Hīmeni ʻo Alenka:
  - ʻAʻohe mea e hoʻōki iā mākou! ʻAʻohe mea e lanakila iā mākou! Ke haehae nei nā ʻīlio hae Lūkini i ka ʻenemi! Nā ʻīlio hae Lūkini - aloha i nā koa!
  A ʻo ia hoʻi, me ka hoʻohana ʻana i kona manamana wāwae ʻole, e kaomi ana i ke kī, hahau ʻo ia i ka ʻenemi. He kaikamahine!
  Ua hāʻule hoʻi ʻo Anyuta i lalo me kona mau wāwae ʻole a hoʻōho:
  - A maikaʻi wau!
  A laila hoʻopuka ʻo Augustine i kahi projectile a ʻuwē:
  - He kaikamahine hihiu wau!
  A e hoʻokuʻu ʻo Mirabela i kahi mea pepehi kanaka a uwē:
  - I nā palena hou ʻole!
  A e hōʻike ʻo ia i kona alelo me ka ʻulaʻula a lōʻihi.
  A laila, ʻo ka 'Olumepika e paʻi a luku i nā ʻAmelika, a e hana maikaʻi loa.
  ʻAe, ma ke ʻano laulā, ʻike ʻia kahi lanakila maopopo. Ua lanakila kēia kaua a ke neʻe nei ka pūʻali Lūkini a me ka tsarist i mua.
  Ma ka hopena o Dekemaba 1942, ua pio mua ʻo Alaska e ka pūʻali koa tsarist, a ke hoʻouka ʻia nei ke kaua ma Kanada.
  Ma waho aʻe o nā pahu kaʻa, hakakā pū nā wahine hoʻokele ma nā mokulele mokulele. He nui ka mokulele o USA, akā maikaʻi loa kona maikaʻi. ʻAʻole hiki ke hoʻohālikelike me nā mokulele Lūkini. Ka mea e luku ai i ka ʻenemi me ka ikaika o nā terminator.
  A ʻo nā kaikamahine ʻo Anastasia lāua ʻo Margarita ma kā lāua mokulele "Ekaterina"-6 pehea ka maikaʻi o kā lākou hōʻiliʻili kālā.
  Ua pana ʻo Anastasia i ʻewalu mau mokulele ʻAmelika me hoʻokahi pahū o ʻelima mau pūkuniahi mokulele a me nā ʻuā:
  - ʻO wau wale nō ke koa papa kiʻekiʻe!
  A me nā wāwae wāwae ʻole ʻo ia e kaomi ai i nā pedals.
  Hoʻokuʻu ʻo Margarita i ʻumi mokulele ʻAmelika i hoʻokahi pahū a uē:
  - A he papa kiʻekiʻe wau!
  Hoʻopiʻi ʻo Anastasia i nā mea hoʻoheheʻe me kona mau manamana wāwae ʻole a puhi i ka ʻenemi. E paʻi ia i ʻehiku mau kaʻa pūʻali koa US a uē:
  - He koa au i hauʻoli ai ke aliʻi!
  E hoʻokuʻu pū ʻo Margarita i ka mea pepehi kanaka a uē:
  - ʻAʻole wale ke aliʻi! Nani loa mākou!
  Huka nā kaikamāhine a kuʻi i nā kaʻa like ʻole. Kiola lākou i ka ʻenemi i waho e like me nā ʻiole make i loko o ka ʻōpala. A luku lākou i nā mokulele US.
  Ua pana ʻo Anastasia i lalo i kekahi mau mokulele a ʻuhū:
  - No ka ʻaeto aliʻi poʻo ʻelua!
  ʻO Margarita, e hōʻike ana i kona mau niho niho, kani maila:
  - No kēlā mea ʻoluʻolu!
  A ua hahau aku ʻo ia i ʻumi mau kaʻa ʻAmelika. ʻO kēia nā kaikamāhine. Makemake nā kaikamāhine e pepehi. A haehae ia!
  A hana kēia kāne ...
  Ke neʻe nei i nā pahu hopu honua. A e hele pū me nā Shermans, e kuʻi pono iā lākou. Me he kui metala. A ʻo ka māhele ʻana i ka hao a me ke kila ikaika loa. Penei ko lakou haule ana.
  Kuʻi ʻo Anastasia i kekahi mau Shermans a hoʻōho iā ia iho:
  - He kaikamahine au i hiki i ka nui!
  Ua hahau ʻo Margarita i nā ʻAmelika ma ka ʻāina a uē:
  - Akā,ʻaʻohe mea e ho'ōki iaʻu, aʻaʻole loa i kāohi iaʻu!
  Hoʻopiʻi ʻo Anastasia i ka ʻenemi, pana i nā kaʻa a hoʻōho:
  - No ke aliʻi, ʻaʻohe mea i ʻoi aku ka naʻauao a i ʻole ka ʻoluʻolu!
  He nani loa na kaikamahine! A ʻo ka mea nui loa, i hoʻokahi bikini wale nō! A hiki ʻole ke lanakila!
  ʻAʻole hiki i kekahi ke lanakila a hoʻōki i nā kaikamahine!
  ʻO Anastasia, pana, hoʻōho i ka piko o kona mau māmā:
  - ʻO wau ke kaikamahine i haki i ke kila!
  ʻO Margarita, e hoʻomau ana i ka pana, hoʻohui:
  - A me kekahi metala!
  Lele a pana nā kaikamāhine ... ʻOiai ke anuanu a me ka hoʻoilo, ʻaʻole ia e hoʻōki iā lākou. Ma Kanada, e hakaka ana ka hakaka.
  Ua puhi hou ʻo Anastasia a uwē:
  - Ua like wau me ke keikikāne!
  Hoʻoikaika ikaika ʻo Margarit a hāmama me ka huhū o kahi panther:
  - ʻO wau ka mea ʻoluʻolu a ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā mea ʻē aʻe!
  ʻO nā kaikamāhine, e like me kāu e ʻike ai, ke manaʻo nui nei lākou a loaʻa iā lākou ka laki hiki ʻole ke wehewehe!
  Ke hōʻiliʻili nei lākou i nā bila hapa ʻole! ʻAʻole lākou ʻike i ke kaumaha, ʻaʻohe kānalua! Nui nā manaʻo like ʻole!
  Akā, ma ka pōkole, laki nā mea nani. Ua hoʻopaʻa ʻia lākou a hoʻouka i kekahi pūkaua hoku ʻehā me ka hoʻouka ʻana i ka ea. ʻO nā nani nani. E hoʻopaʻa like lākou iā ʻoe!
  A e neʻe hou ana nā kaʻa kaʻa Lūkini a me Kelemania ma waena o Kanada.
  Eia ka hui o Gerda, ma luna o ka German T-4. He nāwaliwali loa ke kaʻa i ka hoʻohālikelike ʻia me nā kaʻa Soviet. Akā ʻaʻole maʻalahi nā kaikamahine - hakakā lākou me ka wāwae ʻole a me nā bikini i ke anuanu. A ʻōlelo kēlā i kekahi mea!
  E nānā kākou, ʻoluʻolu kēlā mau koa! ʻAʻole lākou ʻike i nā kānalua a me nā nāwaliwali! ʻO nā Sapphires a me nā daimana e ʻā ana i ko lākou mau maka! ʻAʻole ia e hāʻawi i kahi ʻīniha o ka ʻāina i ka ʻenemi! He hemolele lākou a he ʻino i ka manawa like.
  Hoʻoneʻe lākou iā lākou iho me ka ikaika nui.
  A ʻo kēia ke ʻano o kā lākou ʻai ʻana i nā ʻAmelika.
  Ua kī ʻo Gerda me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻōho:
  - He kaikamahine hihiu wau! ʻAʻole loa he wahine puʻupaʻa!
  A ma hope iho, ʻakaʻaka ʻo ia.
  Ua kī pū ʻo Charlotte mai ka pū. ʻAʻole paha ʻoi aku ka ikaika, akā he wikiwiki ia:
  - Ua like wau me ka nalo wela a nahu!
  Ma hope e lawe ka nani a hōʻike i kona alelo lōʻihi!
  A laila paʻi a uē ʻo Christina:
  - A me kaʻu mau leo! Puhi Klykov!
  A e haʻi nō hoʻi ʻo ia i kona mau niho ʻīlio hae a uwo.
  - E lanakila hou ana!
  ʻO nā koa maoli nō ka paʻakikī a me ka hoʻopaʻapaʻa. A loaʻa iā lākou ka ikaika nui a me ka huhū huhū.
  A e hahau no hoi o Magda i ka enemi. E uhaʻi ʻo ia i kahi Sherman mai kahi lōʻihi aku, e paʻi pololei ana i ka hopena a i ka hopena a me ka leo:
  - He Kelemānia maikaʻi wau!
  ʻO nā ʻehā, ʻoiai ʻaʻole ʻoi aku ka maikaʻi o ke kaʻa, hakakā maikaʻi.
  A no ke aha? No ka mea, ʻaʻohe o lākou lole! A luku loa na koa i ka enemi.
  Ua haʻaheo ʻo Gerda:
  - Ua kūpono mākou i ka Fuhrer!
  Ma hope e pana hou ka nani a hōʻike i kona helehelena liʻiliʻi nani.
  He ʻuhane Aryan ko nā koa ma ʻaneʻi. Aole lakou makau i ke anu. ʻOiai ke anuanu loa ka hoʻoilo ma Western Canada.
  Akā ʻaʻohe mea - ʻaʻohe kamaʻa wale a aneane ʻōlohelohe. A laila e loaʻa ka pōmaikaʻi a me ka lanakila!
  He mau koa kēia i piha i ka ʻuhane haʻaheo.
  ʻOiai i kēia manawa, ʻaʻohe like o ka poʻe Aryans i ka hoʻomanawanui. Koe na kaikamahine Lūkini.
  Akā ʻo Natasha ma "Nikolai" -3, i loko o ka bikini a me ka wāwae ʻole, pana, huli a hele a puni. ʻOi aku ka maikaʻi o kāna pahu pahu ma mua o ka German T-4. He paʻakikī ka hakakā ʻana ma ʻaneʻi a ʻoi loa ka hakakā.
  Ke hoʻāʻo nei nā Yankees e hoʻihoʻi. Akā, ua hoʻokuʻuʻo Natasha i ka "Witch" a ho'ōho me ka'ō'ō o nā niho momi:
  - He kaikamahine wau ʻaʻohe mea e hoʻokokoke mai iaʻu!
  A ua kī pololei ʻo Maria i nā kaʻa ʻAmelika. E hou aku ʻo ia iā lākou, a e hoʻōho me nā niho ʻaʻa.
  - ʻAʻole hiki i nā pūʻali ke lawe iā mākou!
  A laila e pana pū ʻo Aurora. Ua luku ʻia ka Sherman. ʻAe kaikamahine ʻo ia kāu mea e pono ai.
  A laila e hāʻawi ʻo Svetlana i kāna haʻawina ... Pehea e hōʻeha ai i nā ʻAmelika.
  He mau kaua ma kai. Hoʻopio ka ʻauwaʻa Lūkini iā Pilipine.
  A eia no hoi ka hui: na kaikamahine luina kamaa ole. Aneane olohelohe u'i, i ka bikini. He ʻoiaʻiʻo he nani ka lewa ma Philippines a hiki i ka hoʻoilo - mehana, no ka mea, kokoke i ka equator.
  A hauʻoli nā kaikamāhine i ka hakakā a me ka pana. A holo a puni me ke kamaʻa ʻole, nā kuʻekuʻe wāwae. He nani wale na kaikamahine maanei. ʻO ka maikaʻi loa - super!
  Ma ke ala, makemake lākou i ka hoʻopaʻa ʻana i nā pio! Nakinaki lākou iā lākou iho a laila holo. A no laila, nalowale ka ʻike o nā pio! A hoʻonohonoho lākou i ka luku piha ʻana iā lākou iho - a i ʻole, ʻaʻole no lākou iho, akā no ko lākou mau ʻenemi.
  ʻO ia mau pūʻulu ʻoluʻolu o nā kaikamahine hapa ʻōlohelohe. ʻAʻohe mea hiki ke hoʻōki iā lākou a i ʻole e uhaʻi iā lākou!
  Kau nā koa i ka moku holo moku ʻAmelika. Lele lākou ʻaneʻane olohelohe, kāmaʻa ʻole, me nā ʻiʻo e lohi ana ma lalo o ka ʻili ʻeleʻele. A ʻoki loa lākou i nā ʻAmelika. A ʻaʻole lākou e hāʻawi i kahi manawa e ola ai.
  A i kēia manawa ua ʻike ʻia ka nani ʻo Stella a me kāna hoa ʻo Masha. He kiʻekiʻe nā kaikamāhine ʻelua, ʻaʻole i ʻoki i nā mea a pau. ʻO ka ʻoki ʻana a me ka haehae ʻana i nā kino!
  Hele nā kaikamāhine ma ka moku ʻAmelika. Ina e nalu ma ka akau, he alanui ia, ina e nalu ma ka hema, he ala!
  Aole e pau na kaikamahine ! ʻAʻole lākou e waiho i nā hoa paio i kahi manawa! A pehea lā inā e uwē lākou a hoʻomaka e haʻalulu i ko lākou ʻiʻo!
  A hoʻoluliluli hou lākou i kā lākou mau pahi kaua, a uwē hoʻi.
  - He mau kaikamahine mākou no ka Tsar, ka Fatherland a me Mikhail Romanov!
  A ʻoki lākou e like me ke kāpeti samurai. No laila, lawe ʻo Stella a kīkī i ka luna ʻAmelika ma ka ʻāʻī me kona wāwae ʻole. E lele ʻo ia i luna a lele i luna.
  Hāʻawi ka terminator blonde:
  - No kaʻu mau hahau, uku lākou i nā uku!
  A e haʻi hou ʻo ia i kona mau niho a ʻōlinolino kona mau niho momi! He kaikamahine! ʻO ka wai a me ka ʻala loa!
  A holo na kaikamahine ia lakou iho. A hele lakou e like me ke au o ka puahiohio. ʻAʻole lākou e hāʻawi i ka ʻenemi i kahi manawa. He mana ko lakou. Pouli o na daimonio a me na tausani tausani o na anela.
  A eia mai ʻo Masha, nāna i ʻoki i ʻekolu mau poʻo i ka manawa hoʻokahi me ʻelua saber! He kaikamahine kēia - he kaikamahine i nā kaikamahine a pau!
  Ua ʻoki ʻia nā uʻi ʻelua me he mea lā e hahau ana i nā kui me nā pahi kaua. A ʻaʻohe nāwaliwali a kānalua paha i kā lākou hana. E neʻe no ʻoe iho, me ka hoʻi hope ʻole a haʻalele paha. Pono ka pono e hoʻohui i ke kanaka. Hoʻokahi aupuni, hoʻokahi lei aliʻi, hoʻokahi pahuhopu a hoʻonui i ka lewa.
  I kēia manawa wale nō, ke hoʻolele ʻia nei ka satelite honua artificial mua i ka orbit. Eia ʻo ia e lele ana a puni ka honua.
  A ʻo nā kaikamāhine Lūkini i ka bikini e hakakā nei no lākou iho. Aole lakou i emi malalo o ka enemi. A ʻo nā ʻAmelika, ʻokiʻoki ʻia e nā nani, hāʻule. Eia naʻe, nā kaikamāhine o ka papa kiʻekiʻe a me ke akamai.
  I kekahi manawa ua lanakila lākou i ke kaua ma Iapana. Ua hakaka no hoi lakou ma kahi kiekie. ʻO ka Emepera ponoʻī i hopu ʻia. Ua hōʻike lākou i ko lākou akamai nui. Loaʻa iā lākou ka makemake a me ka ikaika nui o ka ʻiʻo. ʻOiaʻiʻo, ʻo ia mau kaikamahine he hana mana o nā hana mana!
  Ua ʻoki lākou i nā samurai ma ka hale aliʻi. A aneane olohelohe lakou a me ke kamaa ole. ʻO nā kaikamāhine hiki ke hana i nā mea e kāhāhā ai ko lākou mau ʻenemi.
  A ʻoki lākou i kēlā me kēia ʻiʻo a hōʻike i ko lākou akamai. ʻO nā koa, me ke kanalua ʻole, e neʻe aku.
  Ua ʻoki ʻia ke poʻo o kekahi Adimarala ʻAmelika me kahi pahi kaua. A pehea ka ʻakaʻaka o nā uʻi, e hōʻike ana i ko lākou mau niho.
  A hele hou lakou i ka ino a oki ia lakou iho. ʻO ia mau koa he mau monster maoli. A ma ka noho aliʻi ʻo Tsar Michael. ʻO ke keiki a Alexander ke kolu, ʻaʻole naʻe kēlā. ʻOi aku ka laki, ʻoi aku ka manaʻo hoʻoholo, ʻoi aku ka ikaika, a me ke aliʻi akamai .
  Akā, ʻoiaʻiʻo, ʻo ka pōmaikaʻi, a me ka ʻoi aku ka paʻakikī - ua alakaʻi ʻo Mikhail i kahi hakakā paʻa ʻole i ka palaho, i loaʻa ka hopena maikaʻi i ka pūʻali. Akā ʻo ka ʻike maikaʻi loa ʻo ka hoʻohana ʻana i nā kaikamahine i ka bikini no ka hana kaua. A he nani loa nā kaikamāhine ke ʻaneʻane olohelohe a ʻaʻohe kāmaʻa.
  No laila, hoʻoili ʻia nā kaua me nā pae like ʻole o ka kūleʻa. A ʻo nā koa maikaʻi e pana pololei loa, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā kāne. A ʻo ka mea nui loa, i ka wā i ʻaneʻane olohelohe nā kaikamāhine, ʻaʻole hiki ke hoʻopilikia ʻia. ʻAʻole pili lākou i nā pōkā a me nā pūpū. He pūʻali koa ikaika loa. Maikaʻi kēlā. ʻO ka manaʻo o Tsar Michael e hoʻohana i nā kaikamahine kokoke i kahi kapa ʻole a me nā kāmaʻa ʻole, a ua lanakila kēia.
  A ʻo nā kaikamāhine i ke kaua, ua hoʻolei lākou i nā grenades a me nā pahi kaua me ko lākou manamana wāwae ʻole. A hōʻike lākou i ko lākou huhū huhū.
  ʻOluʻolu loa nā kaikamāhine. A nani loa, pāʻani, a me nā wāwae wāwae. ʻAʻole hiki i kekahi ke hoʻopaʻa iā lākou.
  ʻO ka poʻe koa he poʻe ʻeleʻele ... ʻO ka wāwae ʻole o ke kaikamahine he mea kaua ikaika loa. Akā he aha ka mea hiki iā lākou ke hana? Nui nā mea. Ua loaʻa i nā kapuaʻi wāwae ʻole ka ikehu mai ka honua mai a ua pāʻani nā koa nani.
  Pono wau e ʻōlelo ʻo nā kaikamahine ka nani loa o ka honua, he mea kupanaha lāua a me ka huhū o nā cobra!
  Ua pio ka moku holo moku Amerika. Hāʻule nā kānaka i hopu ʻia i lalo ke alo. Ma hope o ia mea, ʻō aku nā koa i ko lākou mau wāwae ma ko lākou alo. A koi mai lakou ia'u e honi. A hauʻoli nā kaikamāhine, a ʻo ko lākou mau wāwae ʻaʻohe, i ka palu ʻana i ko lākou alelo, ua ʻoluʻolu a ʻoluʻolu.
  Ua hauʻoli naʻe ka poʻe uʻi i ka honi ʻana i ko lākou mau wāwae wāwae ʻole a honi i nā kuʻekuʻe wāwae.
  Ma hope e ʻakaʻaka nā kaikamahine. A haʻi lākou i ko lākou mau niho!
  Akā, ua ʻoi aku ka maikaʻi, ua ʻalo iki nā kaikamahine a hele ʻauʻau. He mau koa nani kēia. Pehea ʻoe e lawe ai i kēlā wāwae a honi? A palu i kēlā me kēia manamana lima.
  Nui nā kaikamāhine.
  Eia hou ka pahu Alexander-4 i ke kaua. He wikiwiki a hiki mai ʻo Pepeluali. Ke neʻe nei ka pūʻali. Hoʻokokoke a hoʻokokoke i ka ʻāina ʻo US. ʻOluʻolu loa nā kaikamāhine.
  Maanei ua pana pololei ʻo Natasha. A pā pololei loa.
  Ua pana pololei ke kaikamahine a hoʻōho:
  - E luku mākou i ka ʻenemi!
  Ua pana ʻo Maria ma hope. Lawe a lanakila i ka ʻenemi:
  - Nui wau!
  He kaikamahine maikaʻi loa ʻo Maria, a ʻeleu loa.
  A ʻo kona mau wāwae ʻaʻole he nani a nani hoʻi i ko lākou ʻano hoʻokamakama.
  - E luku mākou i ka ʻenemi!
  A he kaikamahine ʻo Aurora, a maikaʻi loa ʻo ia, me nā ʻōpū ʻole a me nā ū, a me nā nipple ʻulaʻula ʻulaʻula.
  - E uhaʻi au i nā ʻenemi a e hoʻomaikaʻi iā ia!
  A pehea kona lulu ʻana i kona lauoho ʻulaʻula!
  A e kī hou mai nō ʻo ia iā ʻoe me kona mau wāwae ʻūlū. ʻO ia mau koa he ʻoluʻolu loa!
  A laila lawe ʻo Svetlana a hahau i ka ʻenemi:
  "Aloha au i ke Tsar a e kau wau i kahi kaula ma ka ʻāʻī o koʻu mau ʻenemi!"
  No laila e ʻakaʻaka nā kaikamāhine. Pehea lākou i lilo ai i poʻo hina a ʻoluʻolu.
  Ke holo nei nā ʻAmelika mai nā kaikamahine. A i ʻole hāʻawi lākou. A make lākou. He nani nā koa, a he kāmaʻa loa, a he nani loa nā kaikamāhine. A ʻoluʻolu a maikaʻi hoʻi ka hakakā ʻana me ka bikini. He mea kupanaha loa na kaikamahine koa.
  Ua pana hou ʻo Natasha i nā ʻAmelika a hoʻōho:
  - ʻO ʻoe koʻu kaikunāne a ʻo wau kou kaikunāne! A i ʻole koʻu kaikuahine!
  A neʻe hou ʻo ia i kona alelo lōʻihi. E ʻōlelo kākou he koa a he nani!
  A laila hoʻoluliluli ʻo Anyuta i kona mau umauma ʻōlohelohe. A e uwa no ia a uhuki kona mau niho. A e hoʻouna aku ʻo ia i ka pūpū i nā ʻAmelika. A lawe ʻo ia a hoʻopaʻa ʻia.
  - Ua luku ka nani! A uē ʻo ia:
  - He kaikamahine maikaʻi loa wau!
  He kaikamahine nani a makemake i ka moe kolohe. A maikaʻi kēia!
  A lalau iho la ke kaikamahine a hahau aku la ia ia.
  - E lanakila mākou a luku i ka ʻenemi!
  A eia ʻo Aurora e kīkē a kuʻi:
  - He mōʻī wau a he kaikamahine ʻoluʻolu!
  Hiki i ke koa ke lilo i ʻīlio hae.
  ʻakaʻaka nā kaikamāhine iā lākou iho.
  Akā, ua lawe maikaʻi ʻo Svetlana iā ia. A hāʻawi ʻo ia i nā uku no ka luku ʻana i ka ʻenemi, a honi aku i nā daimonio.
  - He aerobatics piha kēia!
  He agile a make loa ka pahu. Paʻi ʻo ia i ka Sherman nāwaliwali a kiʻekiʻe. No laila, ʻo nā kaua ma ʻaneʻi e pili ana iā Tsarist Russia.
  Ua like ʻo Natasha me ka pū. A ʻōlelo ʻo ia:
  - No kou kiʻi!
  Ua hoʻomaka ʻo Maria e pana. He nani loa ke kaikamahine a he lauoho gula kona. Ma ka nana aku.
  Ua hoʻopaʻa ʻia ke kaikamahine, a kuhikuhi i kona mau manamana wāwae ʻole a uē:
  - He pepehi kanaka keia no ke alii!
  A ma ʻaneʻi ua hoʻopaʻa ʻo Aurora i ka ʻAmelika. A ʻo ke kaikamahine, e ʻōlelo kākou, he ʻano ʻino loa a uē:
  - No kahi papa maoli!
  A i kēia manawa ua hōʻike ke kaikamahine iā ia iho he ikaika maoli.
  A ʻo Svetlana he mea hoʻopaʻapaʻa a hakakā. Ua kīkē ʻo ia me kona wāwae ʻaʻohe a haehae i ka ʻenemi.
  A kani aʻela ʻo ia me ka hōʻike ʻana i kona mau niho.
  - He wahine lele au e like me ka aeto!
  No laila, hoʻomaka nā kaikamāhine e hoʻokamakama me ka ikaika ʻāhiu. A ʻaʻole hiki ke hoʻōki ʻia kēlā ʻano ʻino o nā nani. Me ka hoʻi hope ʻole a i ʻole ke kulou ʻana.
  Ua pana hou ʻo Natasha a hoʻōho:
  - A hiki i ka luku loa ʻana!
  A ʻo Maria, me ke kui ʻole, ua lanakila nui ʻo ia i ka luku ʻana i kona mau ʻenemi, a hoʻomaka ʻo ia e uhaʻi i kona mau hoa paio.
  A laila lawe ʻo Aurora a hahau i ka ʻenemi me ka pū. A maikaʻi loa, me ka aplomb nui. A e uhaʻi, e uhaʻi i ka ʻenemi. A e lele ana nā ʻōpala hehee mai ka Sherman ma nā ʻaoʻao a pau.
  A e pana pū ʻo Svetlana a hīmeni:
  - He kaikamahine wau o nā moeʻuhane nui a me ka nani nui!
  ʻO ka ʻoiaʻiʻo, hōʻike nā koa i ka manaʻo kupaianaha e lanakila.
  ʻAʻole no ka mea ʻole i lilo ka emepera i mea anuanu a maikaʻi. Hiki ke ʻoi aku ma mua o nā hana a Genghis Khan.
  Ke neʻe nei nā koa iā lākou iho ... A pana lākou, pana, a haehae i nā kūlana ʻenemi, me he mea lā e haehae ana me ka pahi. A i ʻole, he pahi ʻoi loa a paʻakikī. A i kēia manawa, hikiʻole ke lanakila i nā pūʻali Lūkini. A me ke aupuni o kahi aupuni nui.
  Inā ʻoe e nānā iā ia, ua nui nā kaua a me nā wā paʻakikī i ka mōʻaukala o Rusia. Akā, ua pōʻino wale ʻo Nicholas II no ka hapa nui! Ua lilo ʻo ia i hemahema. Akā, he mea koʻikoʻi ka hoʻolālā. ʻO ka mea i hōʻike ʻia e ka mea pāʻani chess Lūkini nui ʻo Alekhine. I kona hoʻomaka ʻana e pāʻani ma kahi o kona hoa paio, huli aʻe i ka papa a lanakila. He akamai ke akamai.
  Me nā pilikia āpau o Tsarist Russia, ʻo ke kumu o nā kaikamahine ʻōlohelohe wale nō i hoʻonā nui.
  Hoʻokomo pū nā helikopter i nā kaua. ʻO nā kaʻa kaua, a me nā hui pū me nā kaikamahine me nā bikini a me nā kāmaʻa ʻole. He aha ka maikaʻi o ka pūʻali koa i loko o nā kaikamahine? ʻO ka mea kaulana loa. ʻAʻohe mea hiki ke hoʻōki a lanakila i kēlā pūʻali koa.
  No laila, i loko o kēia pūʻali koa he mau kaikamahine ʻaʻohe kāmaʻa a aneane ʻōlohelohe. ʻO ka poʻe holo moku ma ka helikopter a Kāpena Varvara. He mea kupanaha anei keia? E pehu nui ke kai! A pehea e pā ai nā pūkuniahi mokulele. A laila aia nā rockets. He makani ino maoli keia mau kaikamahine e like me ka puahiohio.
  ʻAʻole lākou haʻahaʻa i ka ʻenemi ma kekahi mea. Ua mākaukau ka pūʻali koa Lūkini no nā kaua a me nā hoʻokō nui.
  He kaikamahine nani ʻo Varvara me ka lauoho ʻeleʻele a aneane ʻōlohelohe. Iā ia e uwō ana ma luna o kona māmā:
  - ʻAʻole e hala nā ʻenemi! ʻAʻole lākou e holo!
  A e lawe ʻo ia a hoʻokuʻu i kahi hoʻokuʻu pepehi kanaka mai nā mokulele a pau o kāna mīkini ʻoluʻolu . A e lele aku ia maluna o ka enemi. Lawe ʻo ia iā ia a ʻoki ʻia me ka piko luku.
  Akā, ua lawe ʻo Olga haʻahaʻa a kiʻi aku i kahi pōhaku ma nā kūlana ʻAmelika a hoʻohūhū:
  - Ua hakakā au, ʻaʻole me ka kāmaʻa ʻōpala, akā me ke kamaʻa ʻole!
  A e minoaka oia me kona mau maka sapeira. ʻAe, he mau kaikamahine kēia - nā aerobatics kupaianaha kupaianaha. Me ia e hiki ai iā ʻoe ke inu i ka mauna a lawe i nā ʻīlio hae.
  A nani loa a ʻokoʻa nā wāwae! A lahilahi ka pūhaka, a ʻoi loa ka ʻiʻo o ke kino.
  Ua kī ʻo Varvara i ka hoki a me ka ʻuā:
  - Hiki iaʻu ke hana i lua i ka honua no ke aliʻi!
  A e ʻakaʻaka ʻo ia i kona maka liʻiliʻi a e minoʻaka me kona mau maka.
  ʻOi aku ka maikaʻi o nā koa ma ʻaneʻi. Eia ʻo Tatyana, he kaikamahine hoʻi i ka bikini, e lawe iā ia a uē:
  - E noho aliʻi ma luna o ka honua a pau!
  A e alohilohi ʻo ia me kona mau niho momi. A mai ka helikopa he mea make e like me nā kui . A he mea make ia. A e palai maoli i ka metala. A e hoʻopau ʻia ka bunker.
  He mau kaikamahine kēia - he kaikamahine nā kaikamahine a pau! A i ka lawe ʻia ʻana o nā pio, honi kēlā mau kaikamahine a palu i ko lākou mau wāwae ʻole. ʻO kēia ke ala maʻalahi loa e hoʻohaʻahaʻa a paipai.
  
  ROMMEL OLE
  I loko o ia mea, ua hiki i ka pūʻali koa Rommel i Nowemapa a me Dekemaba 1941 ke lanakila i ka lanakila ma ʻApelika. Ua hana ʻia kēia no ka mea ʻaʻole i hana ka hoa o Rommel maikaʻi i kēlā mau hewa nui i hana ʻia ma ka mōʻaukala maoli.
  ʻO ka hopena, ua lanakila ka poʻe Kelemania i ka poʻe Pelekania e neʻe nei a ua paʻa ko lākou ʻāina. I ka wā mua, ʻaʻole i pili kēia i ke ʻano o nā kaua; ma ka ʻaoʻao hikina, ua pio nā Kelemania kokoke i Moscow.
  Eia naʻe, ma hope mai, ua hoʻololi nā manaʻo o ka Fuhrer. Ua hiki iā Rommel ke lawe iā Tolbuk, a neʻe aku i ʻAigupita. Ua hoʻoholo ʻo Hitler e hoʻololi i ka pale no ka manawa ma ka ʻaoʻao hikina, a i kēia manawa e noʻonoʻo i kāna mau hana ma ʻApelika a me ka Middle East.
  Eia nō naʻe, no ka mea ʻoi aku ka liʻiliʻi o nā pūʻali koa ma ʻApelika, ua hana nā Nazis i kekahi mau hana ma ka hikina. Ua pio nā pūʻali Soviet ma Kerch. Ua hoʻopuni lākou iā mākou ma kahi o Kharkov. Ua huki pū lākou i kahi māmala ma ke ala Smolensk. ʻO ka hoʻouka kaua ʻana o ka pūʻali koa haʻalulu ʻelua o General Vlasov kokoke i Leningrad i pau pū i ka pio.
  Ua hāʻule ʻo Sevastopol ma hope o ka hoʻopuni ʻana a me ka hoʻouka kaua. A ua ikaika ka Krauts. Ua hoʻouka ʻia ke kaua ma ka ʻaoʻao o Rzhev. Ma ʻaneʻi ua hiki i nā Nazis ke hoʻopaʻa.
  Akā ma ʻAigupita, ua loaʻa iā Rommel nā mea hoʻoikaika, ua lanakila ʻo ia i ka lanakila. Ma ke kūkulu ʻana i ko lākou kūleʻa, ua hele ka poʻe Kelemania i Palesetina a hopu iā Iraq a me Kuwait. A laila ʻo ka Middle East holoʻokoʻa - ua loaʻa i ka ʻaila.
  Ma hope iho, huli ka poʻe fascist i Sudan a ho'āʻo e hopu i ka ʻApelika holoʻokoʻa.
  Ma ia manawa hoʻokahi, ua ukali ʻia ka hoʻouka kaua ʻana ma Gibraltar, a me ke komo ʻana o nā pūʻali koa Kelemania i Morocco a hiki i nā ākea o ʻApelika.
  Akā ua hoʻoikaika ʻia nā kūleʻa o nā Kelemania e ka hana ikaika ma hope. ʻAuhea ʻo Hitler, ka mea āna i hana akamai ai ma mua o ka moʻolelo maoli.
  Ma hope o kona ala ʻana, ua ʻauʻau ʻo Hitler ka Terminator me nā kaikamahine, ua ʻai i ka ʻaina kakahiaka me ka salakeke, ka pua puaʻa a me kekahi mau mea kanu ʻē aʻe, me ka hoʻohui ʻana i ka cheese kao a me ka caviar. Ma hope iho, kāhea ʻo ia iā Speer, e hōʻike ana i ke kuhina nui hou me kahi palapala i pūlima ʻia e ke kānāwai no nā mana pilikia. Ua loaʻa iā Adolf a ua ʻino loa:
  - He haʻahaʻa loa ka hana ʻana o nā mea kaua i ka Third Reich! Ke waiho nei mākou ma hope ʻaʻole wale ʻo Pelekane e hakakā nei, akā ʻo ka USSR hoʻi. Akā, pono mākou i ka ea kiʻekiʻe, ʻoiai e hoʻonui ana i ka hana ʻana i nā mea kaua kahiko, a hoʻololi i nā mea hou. ʻOi aku ka hoʻohiki ʻana i nā mokulele mokulele. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ko lākou wikiwiki nui a me ke kaupaku kiʻekiʻe e ʻae iā lākou e luku i nā kūlanakauhale Pelekane me ka ʻole o ka hoʻopaʻi ʻia!
  Ua hōʻike ʻo Speer i ka manaʻo maikaʻi:
  - Aia ma Geremania a me Polani ka nui o ka lanahu, ma Farani he hao hao, a ua lawa na lako hana e hana ai i na kaa he nui. Ma hope o nā mea a pau, hana mākou i ka alumini a me ka duralumin ma mua o nā ʻāina āpau o ka honua i hui pū ʻia!
  Kuno ʻo Adolf i loaʻa:
  - No ka manawa! Ke hāpai nei ʻo Beretania a me ʻAmelika i ka hana ʻana, a pono mākou e pale i kēlā me kēia gram metala. E ʻohi pū nā keiki kula a me nā keiki ʻē aʻe mai nā makahiki ʻelima. Eia kekahi, no ke aha e hana ai i nā ʻēheu a me ka fuselage mai duralumin. Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka lāʻau a me ke kāwele. No ka laʻana, ka hana ʻana i nā ʻēheu monoblock. A pehea? Pono mākou i kahi jet fighter hou ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o ʻelua mau tona, maʻalahi e lele, maʻalahi e hana a maʻalahi! Pono e hoʻemi ʻia ka helu o nā ʻāpana hui i ka liʻiliʻi, a pono e ʻike ʻia nā manawa kūpono e hōʻemi i ke kaumaha o ka mokulele e like me ka hiki a hoʻomaikaʻi i kāna mau waiwai aerodynamic. I kēia manawa, ma ke ala, e hele mai nā mea hoʻolālā mokulele, e aʻo mākou iā lākou.
  Ua minoʻaka ʻo Speer:
  - ʻOiaʻiʻo, e kuʻu Fuhrer. I koʻu hoʻomaopopo ʻana, e hoʻihoʻi ana ʻoe i nā limahana mākaukau loa mai ka pūʻali?
  Ua hōʻoia ʻo Adolf i loaʻa:
  - E kiʻi wale mākou i nā limahana kūpono loa mai waena o nā haole. No laila ʻoi aku ka maikaʻi o ka liʻiliʻi ʻana o ka poʻe palaualelo, a no laila he ʻāpana. E hoʻemi mākou i ka helu o nā pūʻali koa honua, inā ʻaʻohe kaua me ka USSR, a laila ʻaʻole pono mākou i ka nui o nā pūʻali koa, akā ... ʻAʻole radically, no laila ke manaʻo nei au e lanakila iā Gibraltar a me Malta i ka wā e hiki mai ana. mahina a noho i ka ʻākau holoʻokoʻa o ʻApelika a hiki i ka Middle East. Pono mākou i nā ʻāpana ʻāina. Eia kekahi, pono e kūkulu i nā hale moku hou ma Kelemania ponoʻī a ma Farani, Belgium, Holland, a me Norewai. Pono mākou i nā mea lawe mokulele, nā moku kaua a me nā halihali. A e lilo ke Kaiwaenahonua i loko, me he loko la i loko o Geremania. Maopopo anei iā ʻoe?
  Kūlou ʻo Speer:
  - ʻAe, e kuʻu Fuhrer! Ua kauoha mua wau i ka hoʻomohala ʻana i kahi papahana kūkulu ...
  Ua hoʻohui ʻo Cunning Adolf:
  - Hiki ke hoʻopaneʻe ʻia ka lā hana i 16 mau hola inā pono kā mākou hoʻolālā pilikia. Pono e hoʻonui ʻia ka hana ʻana o nā mokulele i hoʻokahi haneli mokulele i kēlā me kēia lā i loko o ʻeiwa mau mahina ... ʻoi aku ma mua o ʻekolu mau manawa i hoʻohālikelike ʻia i ka mea i kēia manawa, a ʻaʻole ia he ʻoiaʻiʻo e lawa kēia!
  Ua wikiwiki ʻo Speer e paipai i ka Fuhrer:
  - ʻO kā mākou mau pailaka he papa kiʻekiʻe aʻe ma mua o nā poʻe Pelekania, no laila ʻaʻole nui ka nui. A e loaʻa iā mākou nā ala hou e hana ai i nā maʻa palau i pahi kaua. I koʻu hoʻomaopopo ʻana, ʻo ka mea nui no mākou ka mokulele?
  Ua ʻoi aku ka paʻa ʻana o ka lima o ka Fuhrer:
  - ʻO ka mea nui no mākou ka jet, nā mokulele bomber, a me nā mokulele hakakā, me ka hoʻokuʻu ʻana i nā mea hana hou, a me ka hoʻomohala ʻana i nā mea hana mana! Eia nō naʻe, ʻaʻole wale ma ke kahua o ka mokulele, akā pū kekahi, nā pahu, nā pū, nā mea kaua jet ... E kamaʻilio mākou e pili ana i kēia me nā kikoʻī.
  Ua lohe ʻia kahi bele a komo nā mea hoʻolālā mokulele nui o ka Third Reich i loko o ka lumi.
  ʻO Messerschmitt, he ʻōpiopio me ka lae kiʻekiʻe, ʻo Heinkel, he ʻelemakule, akā maʻalahi loa, hana ʻia ʻo Tank, Lippisch, a me kekahi mau mea kaulana ʻole.
  Kuhikuhi aʻela ʻo Adolf iā lākou i nā noho a kauoha iā lākou e kau i nā kiʻi ma luna o ka pākaukau.
  - ʻO kāu hana ke hana i kahi mea kaua hou, ikaika loa a hou. He ʻoi aku ka nui o nā pūnana makani o Kelemania ma mua o nā ʻāina ʻē aʻe o ka honua, a ʻo ka ʻenehana o nā mokulele he nui i hope. Akā ma ka Yu-88 wale nō, hiki iā ʻoe ke hoʻonui nui i ka wikiwiki ma ka hāʻawi ʻana i ke kaʻa i kahi ʻano maʻalahi. ʻO ka mea nui, e hāʻawi ʻia ka cockpit i kahi ʻano waimaka, convex, kahi e hoʻomaikaʻi ai i ka ʻike a hoʻomāhuahua i ka mea hoʻokele, a e hoʻohui pū i ka wikiwiki ma ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka aerodynamics ma kahi ʻelima mau kilomita. Eia kekahi, pono e hāʻawi i kahi ʻano maʻalahi i nā wahi pana o nā mea hoʻopā a me nā mea hakakā, nā pahu pahu, a me nā kaʻa ea ma ke kūlana hana ʻole.
  E kakau oe i ka'u e olelo aku nei ia oe!
  Ua kunou like nā mea hoʻolālā:
  - No laila he Fuhrer maikaʻi loa!
  Ua hoʻomau ʻo Adolf:
  - XE-129 - pono e hoʻolālā hou ʻia i hāʻawi ʻia ka pahu mea kaua i kahi ʻano streamlined a hoʻokomo ʻia kahi pūkuniahi mokulele neʻe e pale aku i nā hoʻouka ʻana mai ka hope a me ka hemisphere haʻahaʻa. Eia kekahi, pono e hoʻolako ʻia kēia mokulele hoʻouka me kahi ʻōnaehana hoʻoikaika engine. I ka manawa like me ka perestroika, pono e hoʻonui i ka hana o ia mokulele hoʻouka. ʻO kā lākou hoʻouka ʻana i ka ea e hoʻopau i ka hana a ka poʻe Pelekania. Eia kekahi, pono e hoʻohana ʻia ka pahu luʻu Ju-87 ma Beretania. E hoʻokomo mākou i nā kaʻa kahiko i ka lawelawe ...
  Hoʻomaha ʻo Adolf. Ua hāmau nā mea hoʻolālā. Ua ʻōlelo ʻo Fuhrer:
  Nui koʻu kanalua e pili ana i ka F -190. Ua lilo ka kaʻa i ke kaumaha a ʻaʻole hiki ke hoʻololi ʻia; Eia kekahi, ʻaʻohe ona ʻōnaehana no ka hoʻopiha ʻana i nā pahu me nā kinoea inert, kahi e hoʻololi ai i ka wahie i hoʻohana ʻia. Ma muli o kēia, hiki ke kīkē ʻia kēia kaʻa me hoʻokahi pōkā ahi. He aha ka ʻōlelo a Tank e pili ana i kēia?
  ʻO ka mea hoʻolālā SS kaulana, e kū ana i ka nānā, ʻōlelo:
  - ʻO kēia kā mākou hemahema, Fuhrer nui. ʻOiai pono e noʻonoʻo ʻia ka hoʻokomo ʻana o nā kaʻa kaʻa i ka kūleʻa, ʻaʻole lākou i maʻalahi i ke ahi ʻenemi a i ka manawa like e pale aku i ka pailaka. No ka maneuverability, a laila ... He 120 kilokani ke kaumaha o kekahi mea kaua, a ʻaʻole maʻalahi iā mākou ke hoʻomāmā ...
  Ua manaʻo ʻo Adolf i loaʻa:
  - E hoʻāʻo e hoʻomaikaʻi i nā ʻano aerodynamic o ka Fokken-Wulf. ʻO ka mea nui ma muli o ka hoʻohaʻahaʻa kaumaha, pono ia e kulou i nā ʻāpana ʻēheu e hoʻonui i ka mana a me ka maneuverability o ke kaʻa. Eia hou, e hoʻokomo i ka pale no ka hemisphere hope ... No ka wahi o ka mīkini i mua o ke keʻena o ka pilote, mālama kēia i ka pilote, akā pono ke kaʻa e hoʻolako i kahi mea ejection. Ma ke ala, hiki ke hoʻonui ʻia ke ʻano o ke kaʻa, kahi e noʻonoʻo pono ai kā mākou mea hana. Ma ke ala, pehea ka hana ma ka ME-309?
  haʻalulu ʻo Messerschmitt :
  - Ke hana nei mākou i kēia, Fuhrer nui. ʻO nā hiʻohiʻona i helu ʻia e hoʻohiki e hoʻonui i ka wikiwiki o ke kaʻa, a hiki i 740 mau kilomita i kēlā me kēia hola, i ka wā i hoʻopaʻa ʻia me ʻehiku mau wahi pana! ʻO kēia ka make ikaika loa no ka poʻe Pelekania ...
  Ua hoʻopau ʻo Adolf:
  - Pono e hana wikiwiki. A ʻo ʻoe, e Speer, e hoʻolalelale i ka hoʻomohala ʻana i ka pū mokulele 30-milimita hou. Hiki ke hoʻohana maikaʻi loa ʻia no ka pana ʻana i nā pahuhopu ʻāina a kūʻē i nā mokulele ʻenemi! Pono ka ME-309 hou e pani i ka ME-109 mua. No kāu mīkini jet ME-262, auwe, he nui kona mau hemahema: ke kaumaha kaumaha, ka hilinaʻi haʻahaʻa o ka hana, ka nui o ka ulia pōpilikia ... E kahakaha au i ka jet a mākou e pono ai iaʻu iho.
  Ua hoʻomaka ʻo Adolf Hitler e huki i kahi kaʻa, me ka hoʻohana ʻana i kona ʻike no nā mokulele mokulele hou. Eia naʻe,ʻaʻole nā mea hou loa, akā mai kahi o nā kanalima, i mea e hoʻololi ai iā lākou i ke kūlana o kēia manawa o ka hana a me kaʻenehana. Ua nānā nui ʻo ia i ka ʻenehana o ka hoʻololi ʻana i ka wing sweep. ʻO ka wehewehe ʻana i nā pono āpau o ia ʻano hoʻolālā:
  - I ka pae ʻana a me ka hoʻokuʻu ʻana, e emi ana ka sweep, a i ka wā lele e hoʻonui ʻia. Ma muli wale nō o kēia, hiki i kahi mea hakakā me kahi mīkini ME-262 hou ke holo wikiwiki i 1,100 mau kilomita i kēlā me kēia hola. A e emi loa kona kaumaha.
  Nānā akula ʻo Messerschmitt i ke kiʻikuhi, kulu ʻo ia i kona lae ʻōhule kiʻekiʻe a ʻī maila:
  - He nani! Akā, e kuʻu Fuhrer, ma hea ʻoe i loaʻa ai ka ʻike hohonu o ka aerodynamics?
  ʻO Adolf ka mea i hoʻopaʻa ʻia i hoʻopaʻa ʻia i kona mau maka me ka maʻalahi:
  - Pehea e pili ana i ka aerodynamics? ʻO ke kanaka akamai ka mea maʻamau i nā mea āpau! A ʻo ka mediocrity ka mediocrity ma ʻApelika pū kekahi! He aha ka hewa o ka mea hoʻopahū Arado? E hōʻike mai iaʻu i ke kiʻikuhi?
  Ua nānā wikiwiki ʻo Fuhrer a hoʻoluliluli i kona poʻo.
  - ʻAʻole, ʻaʻole ia e hana! ʻAʻole maikaʻi ka manaʻo me ka trolley, no laila ʻaʻole e huli ka mokulele a hāʻule. Pono nā mea hoʻokele maʻamau hiki ke hoʻihoʻi ʻia. E noʻonoʻo i kekahi mau hoʻololi hoʻolālā no ka aerodynamics maikaʻi. Me ka hana ʻole pono ʻole, akā me ke akamai.
  Ua pupule ʻo Adolf a hana hou i kekahi mau manaʻo:
  - ʻO ka mokulele ʻo Gryphon Xe-177 kahi mea mana hiki ʻole ke hilinaʻi ʻia. Pono e hoʻololi koke ʻia, me nā ʻenekini piston hou loa, ʻehā kū kaʻawale. A laila i nā ʻenekini hou loa me ka mana o 2950 horsepower. No ka hiki ke paʻi mai nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe a me ka luʻu, a laila ... E hoʻomaka i ka hoʻomohala ʻana i ka Xe-277, e lilo pū kēia mīkini i mea kaua nemesis. Akā ʻo ka mea nui he jet bomber. He hana mua kēia. No ka laʻana, ʻo ia ke ʻano o ka Yu-287.
  Ua hana hou ʻo Fuhrer i kahi kiʻi kiʻi me nā ʻēheu i mua, e wehewehe ana i kekahi mau nuances i nā mea hoʻolālā. Ua lawe ʻia ʻo Adolf me ka hōʻike ʻana i kekahi mau kiʻi. ʻOi aku hoʻi i ka pahu huelo ʻole . A ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻolālā ʻana o ka mīkini ʻēheu lele. A i ka manawa like, hiki i ke kaʻa ke hoʻopā i ka ʻāina ʻo US. Ua hōʻike pololei ʻo ia i nā mea hoʻolālā mai ʻEulopa a me nā Iudaio e komo i ka hana. Ma hope o ka ʻike ʻana ua luhi nā mea hoʻolālā, ua hoʻokuʻu ʻo ia iā lākou me ke aloha, waiho wale ʻo Lippisha. Ua hoʻōho ka Fuhrer:
  - A ke noi aku nei au iā ʻoe, e Alexander, e noho! E hoʻokau ʻia ʻoe i ka hana ʻana i nā mea kaua hou a maikaʻi loa.
  Ua kāhāhā ʻo Lippisch:
  - E mahalo aku au iā ʻoe, e Fuhrer!
  Ua hoʻomaka ʻo Hitler ka Terminator e wehewehe:
  - ʻO ʻoe, ʻoiaʻiʻo, ʻike ʻoe i ke kumumanaʻo o Wieselsberger , ʻo ia ka mea i kōkua mua iā Professor Prandtl ma Göttingen. ʻO ia ka mea mua i hoʻomohala i ka manaʻo o ka mana o ka pale ma ka ʻili lalo ...
  Kuno ʻo Lippisch me ka ʻakaʻaka:
  - Ua ʻike pono ʻoe, e kuʻu Fuhrer! ʻAe, ʻike wau i kēia manaʻo!
  Ua hoʻomau ʻo Adolf i loaʻa:
  - Pono mākou e hana i kahi ekranoplan - kahi ʻano hybrid o kahi moku torpedo a me kahi mokulele moana. Lele maoli ʻo ia i lalo, ma kahi o 20-40 kenimika mai ka wai. I kēia hihia, ʻelua ʻāpana ka nui o ka ea e kākoʻo ana i ka moku ekranoplan . ʻO kekahi he kahawai hau ma lalo o ka ʻēheu; ʻo ka mea ʻē aʻe - ʻaʻole i koʻikoʻi - puka mai ma lalo o ka ʻēheu ma kahi o ka ʻaoʻao hope a hoʻopiha mau ʻia me ka ea e hele mai ana mai luna mai, mai ka piko o ka ʻēheu.
  Ua hōʻoia koke ʻo Lippisch:
  - ʻOiaʻiʻo e kuʻu Fuhrer!
  Ua hoʻomau ʻo Adolf i loaʻa:
  - Eia naʻe, e mau ana ka nui o ka ea ma lalo o ka ʻili o ka bearing a hoʻokumu i kahi kaomi ma laila e aneane like me ke kaomi wikiwiki. Hoʻokani ia i ke ʻano o ke ʻano heʻe hoʻoheheʻe ea ma kahi e "roll" ai ka waʻa ekranoplan e like me ka uaki! ʻO ka mea mua i hoʻohana i kēia ma ka hoʻomaʻamaʻa ʻana ʻo ia ka ʻenekini Finnish ʻo Kaario . Ua hoʻomohala ʻo ia i kahi ʻēheu ʻēheu maʻalahi e lele ana ma luna o ka hau me ka hoʻohana ʻana i ka pale a loaʻa iā ia kahi patent no ia. ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole mahalo ka pūʻali koa i kēia ʻike i ka manawa. 'Ōlelo lākou ua hana ka loea Lūkini Levkov i nā hoʻokolohua like ... ʻO ia hoʻi, hiki ke lilo i mea kaua hana mana hou, hiki ke hoʻopuka i nā pōkā, nā torpedoes, a me nā pūʻali hoʻokele i kahakai o Beretania, i ka wikiwiki o ka mokulele, a ma ka ʻike ʻole ʻia e ka radar ka manawa like. ʻOi aku ka hoʻouka kaua ʻana i nā moku Pelekane! ʻAe?
  Hoʻopili ʻo Lippisch i kona lima, ua ninini nā mea lawelawe kōkua iā ia i kahi wai ... Ma hope o ka inu ʻana i kahi liʻiliʻi, ʻōlelo ka mea hoʻolālā:
  - ʻAe, he manaʻo waiwai kēia, ʻoiai aia kekahi mau pilikia ʻenehana. No ka laʻana, hoʻomau ...
  Kuno aloha mai la ka Adolf i uluhia.
  - E kahakiʻi au i kahi kiʻikuhi koʻikoʻi no ʻoe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hana ʻana, a na ʻoe e poni i nā kikoʻī ʻenehana liʻiliʻi iā ʻoe iho. Pono e lōʻihi ke kino, e hoʻomanaʻo ana i kahi fuselage mokulele, e kahe ana i ka ihu cockpit dolphin, convex windshields a me nā ʻenekini turbojet.... ʻOiai hiki ke hana pū nā mīkini piston i nā hiʻohiʻona mua. A i ka huki ʻia ʻana o kēia colossus i loko o ka wai ākea, e uwē ʻia nā ʻenekini me ke kuli, a e pahū ke kino ʻaihue haiki e like me ke koholā, e hoʻolei ana i ke ao ehu. E noʻonoʻo ʻoe, hiki i kēia colossus ke holo e like me ka mea hakakā ma kahi mau mika mai ka ʻili o ka wai.
  Ua puana mai o Lippisch me ka mahalo maoli:
  - Loaʻa iā ʻoe kahi noʻonoʻo waiwai, Fuhrer!
  Ua hoʻoikaika nui ʻia ʻo Dashing Adolf:
  - ʻOiaʻiʻo he mea kaua mana. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole makaʻu nā ekranoplans i nā ʻino. ʻAʻole makaʻu lākou i ka hau - lele lākou ma luna. ʻAʻole hoʻoweliweli ʻia lākou e nā nuku kahawai a me nā pōhaku kahakai, kahi e haki ai nā moku maʻamau, a ʻo nā pāpaʻu e like me ka loko o nā keiki. Hiki iā lākou ke hoʻokuʻu i nā pūʻali koa ma nā wahi a pau: mai ke kahakai ʻo ʻApelika o Skeletons me kona mau ʻāʻī daimonio, a hiki i nā kahakai ʻelua o ʻAmelika Hui Pū ʻIa, nā ʻāina Arctic o Kanada a me Alaska. He mau haneli o kēia mau mīkini, a hāʻule ʻo Pelekane i loko o ʻelua mahina.
  Ua ʻōlelo wiwo ʻole ʻo Lippisch:
  - A me nā mines?
  Ua ʻakaʻaka ka Fuhrer:
  - ʻO ia nō nā mines! ʻAʻole lākou e hoʻoweliweli ma lalo o ka ʻili o ka wai a i ʻole ma nā pāpaʻu! A me nā torpedo mai nā submarines. A ʻo ia iho he mea kaua kūpono no ka hakakā ʻana i nā submarine kiʻekiʻe loa, e pā ana iā lākou me nā uku hohonu. Eia kekahi, hiki i nā ekranoplanes ke puhi i nā missiles a me nā mines ma nā moku ʻenemi. ʻAe, ʻoiaʻiʻo, e hoʻolauna wau iā ʻoe i ka hoʻolālā ʻana o nā pōpoki alakaʻi. A ʻoiaʻiʻo, ʻo ka pae ʻana ... He ala kūpono no ka hoʻopuka ʻana i nā pūʻali pae ʻāina, ʻaʻole wale me ka infantry, akā me nā kaʻa! A laila e loli koke ke ʻano o ke kaua! Maopopo iā ʻoe iā Lippisch, he aha ka ʻoihana e hilinaʻi ai ka Fuhrer iā ʻoe?
  Ua nīnau hou aku ka mea hoʻolālā:
  - Pehea nā makana?
  Ua hōʻoia ʻo Adolf koʻikoʻi:
  - ʻOiaʻiʻo, nā mea lokomaikaʻi, kahi keʻa hao me nā daimana, nā ʻāina, nā kolone, nā kumuhana! Inā lanakila mākou iā ʻApelika a pau, lawa ka ʻāina no nā kānaka a pau!
  Ua ʻōlelo ʻo Lippisch:
  - Inā hāʻawi ʻia ke kālā a me ke kālā, e mākaukau ka ekranoplan, akā ... loaʻa iaʻu nā papahana no ka mea hakakā huelo.
  Ua wikiwiki ka Terminator Fuhrer e hōʻoluʻolu i ka mea hana:
  - He jet bomber huelo ʻole , ua kiʻi mua wau iā ia, na nā mea ʻē aʻe e mālama. Pehea ka maʻalahi a me ka mea hakakā! ʻOi aku ka nui o nā Ekranoplanes no ka mea he mea kaua hou lākou ... Eia kekahi, ʻo ka hui Gotha he mau mea hoʻolālā akamai loa e hana i kēia. I kēia manawa, e hana ma nā ekranoplanes. Ma keʻano laulā, i kēia manawa he nui kaʻu mau mea koʻikoʻi, pono wau e kamaʻilio me nā generals tank... E hāʻawi ʻia ke kauoha iā ʻoe...
  Ua haʻalele ʻo Lippisch i ka Fuhrer me ka hoʻoikaika nui. Ua manaʻo ʻo Adolf e ʻoi aku ka maikaʻi o ke kamaʻilio mua ʻana me nā physicists nuklea e pili ana i ka hana ʻana i kahi atomic a, i ka wā e hiki mai ana, he hydrogen bomb, akā ua hoʻoholo ʻo ia ʻaʻole e hana nui, e hoʻouka iā ia iho a me nā poʻe ʻē aʻe i ka manawa.
  Aia kekahi mau mea hoʻolālā, me ka mea kaulana loa: Porsche a me Aders. Ma keʻano laulā, inā ʻoi aku ka maikaʻi o ka poʻe Kelemania ma mua o nā Soviets i ka mokulele a me nā ʻauwaʻa submarine (ʻoiai ʻaʻole i ʻae nā mea a pau i kēia!), A laila ua ʻike ʻia nā ʻauwaʻa tank o ka Panzervale. ʻO ka mea nui, ʻoi aku ka maikaʻi o nā kaʻa Soviet KV, T-28, T-34, ma mua o nā Kelemania i nā mea kaua a me nā mea kaua, a ʻo ka T-34 pū kekahi i ka hana hoʻokele. Eia naʻe, ʻaʻole lawa ka ikaika o nā pū o nā kaʻa Kelemania no ka English Matildas a me Cromwells, ʻoi aku ka liʻiliʻi o nā mea i kūkulu ʻia e nā mea hoʻolālā o Churchills a me Challengers. ʻAʻole e haʻi i ka nāwaliwali o nā mea kaua o nā hoʻolālā Kelemania ...
  Ma hope o kona konoʻana i nā malihini e noho i lalo, ua hoʻomaka ka Fuhrer e heluhelu i ka pono:
  - ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole i loaʻa iā Kelemania i kēia manawa kahi pū anti-tank hilinaʻi ... Hoʻolako ʻia me kahi pū 50-mm T-3, hiki iā lākou ke hahau wale i ka pale kaua o ka Matilda a i ʻole KV ... Akā, ua komo ka Matilda i ka lawelawe me Pelekane ma mua o ka hoʻomaka ʻana o ke Kaua Honua ʻElua. Ua hoʻopaʻa mākou iā Matildas, ʻaʻole hiki ke komo i kona pale kaua mua. ʻAe, ʻaʻole hiki i nā Soviet KV ke komo i ka ʻaoʻao a i ʻole ka hull. ʻO ka mea kiʻekiʻe loa i hiki i kā mākou kaʻa ke hana ʻo ia ka haki ʻana i ke ala! ʻO ia hoʻi, ua hoʻonoho ʻoe iā mākou i kahi kūlana i ʻoi aku ka ikaika o nā pahu o ka ʻenemi ma mua o kā mākou ma ke ʻano o nā mea kaua, a ʻo nā "Grants" hou o ʻAmelika a me nā "Shermans" i mākaukau no ka hana nui ʻana i nā mea kaua. ʻAʻole e haʻi i nā kaʻa Lūkini me kahi pūkuniahi 76mm. A pehea ʻoe e hoʻokō ai i ka hana o ka hana ʻana i nā pahu hou, ʻoiai me kahi pū 88 mm.
  Ua pane ʻo Porsche me ka huikau:
  - ʻOiaʻiʻo, ke hana nei mākou i nā hanana like, Fuhrer nui. Ma ka lā 26 o Mei, hāʻawi ka Luna Hoʻokele Armaments iā mākou i kahi kauoha no kahi pahu pahu 45-ton ViK -4501. Pono e like me kēia, me kahi pū anti-aircraft 88 mm i hoʻololi ʻia i loko o ka pahu pahu. Loaʻa iā mākou nā kaha kiʻi mua. Hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻamaʻa iā ʻoe iho me lākou, maikaʻi.
  Ninau aku la ka Fuhrer:
  - ʻO ʻoe ʻo Aders?
  Kuno ʻo Erwin:
  - Ma hope o nā kanahā, ua hoʻāʻo maikaʻi ʻia ka vk -3001. He kaʻa kaumaha hou, me ka pūkuniahi 75 mm. Loaʻa iā mākou kahi mea kaua like i ke ʻano anti-tank, akā ʻaʻole i hoʻokomo ʻia i loko o ka hana nui. Eia kekahi, ua hana ʻia ka hana e hana i ka T-6, ke kaupaona ʻana a hiki i 65 tons. A he kumu hoʻohālike māmā o 36 tons. Ke ho'āʻo nei mākou iā Fuhrer nui.
  ʻO Adolf, e noʻonoʻo ana iā ia iho he ʻike-ʻo ia, hoʻomaka e nānā koke i nā kiʻi. Eia nā kiʻi kiʻi mua o ka "Tiger", ka pahu kaulana loa o Kelemania o ke Kaua Honua ʻElua. Ua kaulana kēia kaʻa i ka wā o Kursk Bulge. I ka wā Soviet, ua ʻōlelo ʻino ʻia ʻo "Tigers", akā ua ʻoi aku ka manaʻo o kēia kaʻa. No kona manawa, ʻaʻole hewa kēia pahu. I ka wā o ka hakakā nui mua me kā mākou mau KV, ua kīkē ʻekolu Tigers i ʻumi mau kaʻa Soviet, a ua pakele lākou me ka pōʻino ʻole. ʻO ka pōmaikaʻi nui o kēia kaʻa ʻo ia kāna pūkuniahi 88-mm ikaika, no ka manawa lōʻihi ʻaʻole i loaʻa kahi hoa paio kūpono. Eia nō naʻe, ma ka Kursk Bulge, ʻoiai ke kūlana kiʻekiʻe o ka ʻenehana, ua lanakila mau ka Nazis ... ʻO nā ʻikepili i ka hoʻohana kaua ʻana i kēia kaʻa, a me ka ratio o nā poho, e ʻōlelo maʻamau e like me kekahi o nā kaʻa maikaʻi loa. ke Kaua Honua Elua. Akā, ʻike ʻia nā hemahema i ka maka. Ke kaumaha kaumaha o 56 tona, me ka mea kaua o ka wale 100 millimeters (wale 80 aoao!), Kiʻekiʻe kiʻekiʻe, ka nele o ka rational kapa kila slope kihi a me ka maikaʻi kaʻa hana. Ma keʻano laulā, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pahu IS-2, ʻoi aku ka liʻiliʻi ma mua o ka tiger ma nā mea kaua a me nā mea kaua ... ʻO ke kaumaha o ka "Royal Tiger" he 68 tons, me ka pale kaua mua o 180 millimeters ... ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole kūpono kēlā pahu i ke kaua ma ʻApelika, i ka wao nahele, no ka pae ʻana, he mīkini wale nō ia e like me ka pepeiao o ka pālolo me wawae lepo. ʻAʻole, ʻoiaʻiʻo, no kona manawa, ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka "Royal Tiger", hiki iā ia ke hoʻopau i kekahi mau kaʻa kaua ʻenemi i ke kaua, a hoʻokahi manawa i kikeke ai i nā "Shermans" he iwakāluakūmālima i loko o hoʻokahi hola. Me he mea lā ua ʻike ʻia e pili ana i iwakāluakūmākolu mau pahu kaʻa T-34 i luku ʻia e ke Tiga i ka wā hoʻokahi kaua. Akā i kēlā me kēia hihia, ʻo kēia pahu ka hoʻohālike wale nō o ka hoʻohana pono ʻole o ka mana a me ke kaumaha. Akā, no ka laʻana, ka Soviet T-54 tank ... He ʻano hoʻohālike o ka hoʻohana pono kūpono o nā ʻenehana mua o ke Kaua Honua ʻElua.
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Fuhrer:
  - ʻAʻole, nā keonimana! ʻAʻole kūpono kēia papahana! Ke hana ʻana i kahi kaʻa he kanalimakumamāono mau tona me ka 100 millimeters wale nō o nā mea kaua ... ʻAuhea ko mākou kūlana Kelemania i haʻaheo a me ka noʻonoʻo?
  Ua ʻōlelo wiwo ʻole ʻo Aders:
  - ʻO ka French S-2, me ke kaumaha o 70 tons, he 45 millimeters ka pale kaua ...
  Ua hoʻopau ka Fuhrer-Terminator me ka huhū:
  - He pahu kēia mai ka wā o ke Kaua Honua Mua. Akā ʻo ka Russian KV-2 he 152-milimeter howitzer a he 52 tons kona kaumaha. Akā ʻo 152 millimeters kēia, ʻaʻole 88.
  No laila, ke hāʻawi aku nei au iā ʻoe i ka hana o kahi pūkuniahi 88-mm o 71 caliber, no kahi pahu me ke kaumaha ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o kanahā mau tona a me ka pale kaua mua o ka liʻiliʻi o 180 millimeters, nā ʻaoʻao a me ka hull o 150 millimeters, kahi ʻenekini o ʻeono haneri. , ehiku haneri lio ikaika. A pono e hoʻokomo ʻia kēia pahu i loko o ka hana nui ma ka hope loa, i loko o ʻeono mahina.
  Ua haʻalulu nā mea hoʻolālā Kelemania a haʻalulu ko lākou mau lima. Nānā ʻo Alexander iā lākou me ka hoʻomāʻewaʻewa. He hana paakiki loa keia; ʻO nā mea kaua a me nā mea kaua maʻamau no ka "Royal Tiger" model 1944, akā pono ʻoe e mālama i ke kaumaha ma lalo o 28 tons! Eia naʻe, ua manaʻo ʻo Adolf i kēia mea maoli, a hāʻawi pū ʻo Porsche i kahi paʻi aloha ma ka poʻohiwi:
  - Mai huhū, naʻu iho e huki iā ʻoe i kahi hoʻolālā maikaʻi loa e hiki ai iā ʻoe ke loaʻa me kahi kaumaha liʻiliʻi. ʻAʻole wau he lokoino, akā he mea hoʻopono. Pono ʻoe e kūkulu hou i ka nui. ʻO ka mea nui, e hoʻokomo i ka hoʻoili a me ka mīkini.
  Ua ʻōlelo ʻo Aders me ke kaumaha:
  - E hana kēia i kekahi mau pilikia no mākou. ʻO ka mea kūikawā, e loaʻa i kēlā ʻano hoʻonohonoho nā hemahema aʻe....
  Ua hoʻopau ʻo Tough Adolf:
  - ʻOiaʻiʻo, aia kekahi mau pilikia, akā ma ke ʻano he hiki ke hoʻopau maʻalahi. ʻOi aku ma nā ʻōlelo loea. Akā hiki iā ʻoe ke hoʻonohonoho i ka ʻenekini i ʻoi aku ka paʻakikī, hoʻoneʻe i ka hoʻokuʻu ʻana a ... Pono ke kiʻekiʻe o ka pahu e hoʻohaʻahaʻa i ʻelua mau mika, a pono e hoʻonoho ʻia ka poʻe holo, a laila e ʻoi aku ka maikaʻi o nā mea āpau.
  Ua hoʻomaka ka Fuhrer e hana i kahi kiʻi kiʻi, kahi ʻano kiʻi, o ke ʻano o ka tank Soviet kaulana loa o ka wā ma hope o ke kaua, ʻo ka T-54. Ua kūleʻa loa kēia kaʻa i hoʻomaka ʻia i ka makahiki 1947 a ua hoʻohana ʻia i ka wā o nā kaua ma Afghanistan me ka Taliban; Ua hakakā nā pūʻali koa Iraqi me ka US Army i ka wā Desert Storm a me Operation Shock and Awe or Iraqi Freedom. " ʻO ka huina, ʻoi aku ma mua o 70 tausani o kēia mau pahu i hana ʻia. A ua lanakila loa ke kaʻa. Me ke kaumaha o 36 tons, ka pale kaua mua o 200 millimeters, a me ka pūkuniahi o 100 millimeters caliber. Ua hakakā maikaʻi kēia ʻano me ʻAmelika Patons a me Pershings i ka wā o ke Kaua Korea. No laila no kēia pae ʻenehana he kūpono loa ke kumu hoʻohālike no ka hoʻokō. A maʻalahi loa ka hana ʻana - ʻuʻuku ... No ka pūkuniahi German 88-mm 71 El, ua lawa ia i ke komo ʻana no nā pahu āpau o ke Kaua Honua ʻElua (koe naʻe ka pale kaua mua o ka IS-3, i komo i ka lawelawe. i Mei 1945!). Pehea ka IS-3? ʻOi aku ka maikaʻi o ka pahu ma ke ʻano o ka pale kaua, a me ka turret, i hāʻawi ʻia i kahi ʻano pike. ʻOiaʻiʻo, ua ʻino ka hana hoʻokele, a ua hoʻopau koke ʻia. A laila ua nui hou nā hiʻohiʻona, ka IS-4, a pēlā aku a hiki i ko lākou noho ʻana ma ka IS-10, kapa hou ʻia ʻo T-10 ma hope o ka make ʻana o Stalin. A ʻo kēia ka mea hope loa o ka tank kaumaha Soviet. Ua pāpā ʻo Khrushchev i ka hoʻomohala ʻana i nā kaʻa koʻikoʻi, a ʻaʻole i hoʻoponopono hou kona mau hope i kēia!
  Ma keʻano laulā, pono anei i ka poʻe Kelemania i kahi pahu i ʻoi aku ke kaumaha ma mua o kanahā mau tona, inā ma kahi pahu waena hiki iā lākou ke hoʻokomo i kahi pūkuniahi hiki ke komo i ka 193 millimeters o nā mea kaua ma kahi mamao o 1000 mika?
  Ua haʻalele koke nā ʻAmelika i nā pahu koʻikoʻi, a ʻaʻole i ʻoi aku ke kaumaha o ka Pershing ma mua o 42 tons, a ʻo ka Sherman ma ke ʻano he 32. Akā ma hope o ka ʻike ʻia ʻana o ke kaua me ka USSR e hoʻomaka ana, ua ʻike ʻia kahi monster me ka 120-mm. ʻO ka pū caliber a me ka wikiwiki projectile mua ma kahi o 1000 mika i kekona. Akā naʻe, ua lilo koke ka poʻe ʻAmelika i ka hoʻohaumia i kēia pahu. Ma mua o ka ʻike ʻia ʻana o ka IS-10, ʻo ka tank kaulana loa ma hope o ke kaua ʻo IS-4, me ka pale kaua mua o 250 millimeters a me ka pale kaua ʻaoʻao o 170 ... He kaʻa hilinaʻi, ʻoiai ʻoi aku kona kaumaha ma mua o 60 tons. I kēlā me kēia hihia, pono ʻoe e kauoha i ka hana ʻana i kahi pahu koʻikoʻi no Kelemania, akā ʻaʻole ʻoi aku ma mua o 50 tons. No ka laʻana, ʻo ka IS-10 he 50 tons wale nō, he pale kaua mua o 290 millimeters a me kahi pū o 125 millimeters ... Ma ke ala, he aha ka caliber ka lanakila loa? I ka wā o ke kaua, ʻo nā hiʻohiʻona kaulana loa ʻo Sherman a me Churchill i loaʻa ka pale kaua o 100 a me 152 millimeters (mua). ʻAe, ua hoʻokō maikaʻi ka "Royal Tigers" iā ia ... Akā ua hoʻomaka ka "Panther" e haʻalele iki ma hope o ka caliber 75-mm, ʻoiai inā ʻaʻole lawa ka wikiwiki mua o ka projectile. No laila, ua puka mai nā "Panthers" me nā pū 88-milimeter, ʻoiai ma ka hopena o ke kaua wale nō, a he kakaikahi wale nō o lākou. Akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo ʻaʻohe manaʻo o ka Wehrmacht e hoʻopaʻa hou i nā kaʻa a me nā pū anti-tank me kahi caliber nui aʻe e hōʻike ana ua kūpono kēia kūlana o nā mea āpau. He pu no ka Jagdtiger me ka pu kuniahi 128-mm a me 250-mm pale kaua mua, aka, he 71 wale no o ia mau mea i hanaia a ma keia ano uuku aole hiki ia lakou ke hooikaika i ka holo ana o ke kaua. Ma ke ala, he aha ka mea hoihoi i ka manawa i hāʻawi ʻia ai nā Jagdtigers, 43 mau mea i koe i ka lawelawe, e hōʻike ana i ka hiki ke ola o ia mīkini.
  Ma ke ala, ua kauoha ʻo Stalin e hoʻopaʻa ʻia ka IS-2 me kahi pūkuniahi 122 mm, ʻoiai ʻoi aku ka nui o kona mana komo no nā kaʻa Kelemania (koe wale nō ka "Royal Tiger", akā he 458 wale nō i hana ʻia. He nui ka poʻe i ʻōlelo i ka dictator e kaupalena iā ia iho i kahi pahu 100-mm. A ʻoiaʻiʻo, ʻo ka T-100 pū hoʻokele ponoʻī i lilo i mea maikaʻi loa ma ke ʻano o kāna mau ʻano hakakā holoʻokoʻa. Ma hope o nā mea a pau, ʻoi aku ka nui o ka caliber, ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka lako o nā pūpū, ʻoi aku ka haʻahaʻa o ke ahi, ka wikiwiki mua o ka projectile, ka laulā a me ka pololei o ke ahi ... 4, a ʻo nā pū i hoʻokuʻu ʻia ma luna o ia mea, he 22-24 mau tona wale nō ke kaumaha. Ua kūleʻa loa ka Panzer ponoʻī pū: ʻo ka Panther mea kaua a me ka pale mua i ʻaneʻi like me kona iho, me ke kaumaha haʻahaʻa a me ke kiʻekiʻe. Pono e kauoha i ka hoʻomaka ʻana o nā Panzers maʻalahi a maʻalahi i ka hana ʻana .
  A pehea ke kaliber o ka pū? No nā pū anti-tank, ʻoi aku ka nui o ka caliber o 128 millimeters; ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i mea kaua hoʻouka, a koho i kahi waena o 105 millimeters.
  Ua hōʻike ʻo Adolf i nā mea hoʻolālā Kelemania i ke kiʻi:
  - ʻO kā mākou mea huna hou kēia! Pono e ho'āʻo ka pahu i nā mahina e hiki mai ana. ʻO kāna hoʻohana kaua ʻana i ka makahiki 1943. I kēia manawa, loaʻa iā ʻoe kahi papahana e hana i kahi pahu kaumaha me nā pū 105 mm. E like me nā pū māmā ponoʻī. No laila, e hana nā keonimana.
  Ua kūʻē wiwo ʻole ʻo Aders:
  - He nani ka hoʻolālā āu i manaʻo ai, akā ʻo ka pilikia, ʻaʻole kēia pahu i ka ʻuhane o kā mākou moʻomeheu...
  Ma mua o ka pane ʻana, inu ʻo Adolf i kahi wai a manaʻo:
  - Hiki paha iā kāua ke ʻaina awakea, e nā hoa. Ma keʻano laulā, hiki ke hanaʻia kēia pahu i nā mea nui, aʻaʻole au i manaʻo e hana nāʻAmelika a me nā Pelekāne i kahi mea maikaʻi ma mua o ka pauʻana o ke kaua. A i kēia lā hiki iā ʻoe ke ʻai i kahi ʻiʻo liʻiliʻi ...
  Hoʻonohonoho koke nā kaikamāhine i ka papaʻaina. ʻO Alexander, i kaʻikeʻana i ka'ōpū o Fuhrer, i weaned mai kaʻiʻo, hiki ke maʻi, ua kohoʻo ia e nohoʻoiaʻiʻo iā ia iho, aʻai wale i kahi sturgeon liʻiliʻi,ʻoiai e hoʻomanaʻo ana iā Sobakevich mai kā lākou "Dead Souls". Hmm , a hiki i kēia manawa ke hana nei ʻo ia i nā mea a pau me ka pololei. Hoʻokomo i ka hoʻokele waiwai ma kahi kaua, haʻi aku i ke kaua holoʻokoʻa, hoʻoholo i nā kānāwai i pono e hoʻihoʻi ʻia i ka makahiki 1939 ... ʻO ka lohi o Hitler me ka militarization i alakaʻi i kahi hemahema o nā mea kaua, a pololei i nā huaʻōlelo ... 44 assault rifle... ʻOi aku ka maikaʻi o kāna mau hiʻohiʻona hakakā i kekahi mea i ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā kumu hoʻohālike Kalashnikov mua. He kaumaha iki wale nō ... Malia paha hiki iā mākou ke hoʻohana i ka pu panapana hoʻouka AKM i kumu? ʻAe, maikaʻi ke hana i kahi mea kaua e hoʻohui i ka pololei o ka American M-16 me ka wikiwiki o ke ahi a me ka hilinaʻi o ka AKM. Ma keʻano laulā, ke ulu ʻole nei ka holomua. No ka laʻana, ʻaʻole i hoʻohui ʻia ka mana o nā ʻenekini i loko o nā pahu, akā ua lilo ka kamepiula i mea hiki ʻole ke loaʻa. Akā, loaʻa iā ia ka ʻike o ka wā e hiki mai ana, akā he aha ka mea hiki iā ia ke hāʻawi aku ma ke ʻano, no ka laʻana, kahi pani aila. A hiki i kēia manawa, ʻoiai ma ʻAmelika ʻaʻole lākou i aʻo pehea e hana pono ai i ka ʻaila mai ka lanahu! ʻOiai ke piʻi ʻana o ke kumukūʻai aila. ʻAe, he aha hou kāna e hāʻawi ai. ʻO ka palekana Dynamic, nā mīkini turbogenerator ... A hiki mai kēia, akā ma hope iki, i ʻole e wikiwiki e waiho i nā kāleka pu. Iloko o kanahiku makahiki, ua hele loa ka holomua, aka, a hiki i ka wa elemakule, hee ka mai, aole he Akua ke kanaka! Eia kekahi, ma kekahi mau ʻano, aia kekahi regression ... No ka laʻana, ka hoʻonui ʻana i ka hoʻomana, ʻoi aku hoʻi ma Rūsia a me ka lewa post-Soviet, a me nā ʻāina Islam. Akā, ua wānana ka poʻe noʻonoʻo nui o ka Renaissance a me ka wā hou e make mālie ka hoʻomana!
  Akā ʻo ka mea kupanaha, ke ulu nei ka hoʻomana hoʻomana ... A ke keʻakeʻa nui nei nā kāhuna i ka politika aupuni. A i kēia kūlana, ʻaʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia ke kulekele o nā mana; ke manaʻoʻiʻo maoli nei lākou aia ka ʻoiaʻiʻo i ka Orthodoxy a i ʻole Islam? ʻO kēia mau kānaka naʻauao a naʻauao? Inā ʻaʻole, he aha ka manaʻo o ka haʻalele ʻana i ke kumu hoʻohālike o ke aupuni? No ka pono o ka hooponopono ana i ka lehulehu? Akā, ua pololei ka Orthodoxy i hōʻoia i kona ineffectiveness e like me ka moku'āina hoʻomana ... Ka mea, i ka mea, he kumu kumu no ka Kristiano a, mua o na mea a pau, i ke Kauoha Hou, Orthodoxy i kona kumu o ka pacifist aʻo: mai pale aku. hewa a aloha i kou ʻenemi! Akā i ka manawa like, ʻo ke kulekele maoli o ka emepera he koʻikoʻi a koi aku i ka hana ʻino a me ka lanakila. ʻO kēia ka mea e ulu ai ka kū'ēʻana ma waena o keʻano a me keʻano. ʻOiai inā ʻaʻole maopopo ka poʻe he nui i kēia, manaʻo lākou i ka subconsciously!
  Ma muli o kēia, ʻaʻole pono ka aʻo ʻana o ka Orthodox, me ka ʻole o ka noʻonoʻo, e hoʻāʻo nei e lilo i imperial a me ka Karistiano i ka manawa like. A ʻo ka Karistiano ʻo ia ka Iudaio a me ka pacifist! Ma hope o nā mea a pau, ua kākau ʻia ka Baibala e ka poʻe Iudaio a pau, a ʻo ka pau ʻana paha, no ka mea, ʻōlelo ʻo Paulo he nui ka pōmaikaʻi o nā Iudaio no ka mea ua hāʻawi ʻia lākou i ka ʻōlelo a ke Akua! ʻO ia hoʻi, ʻaʻole pono ka Lūkini e manaʻoʻiʻo i ka Baibala! ʻO ia ke ʻano o ka manaʻoʻiʻo ʻē aʻe e pono ai, akā ʻaʻole i hoʻokumu hou ʻia ma ka Palapala Hemolele ... ʻO wai? Pono e hoʻomohala ʻia e nā ʻoihana loea a me nā psychologists ma lalo o ke alakaʻi ʻana o ka FSB! A laila e hoʻoholo maikaʻi ʻia nā mea kū'ē he nui ...
  Pono e ʻōlelo ʻia ʻaʻole e lilo ke keiki e heluhelu ana i ka ʻEuanelio i koa ikaika, koa, ʻino e aloha iā Rusia! A o ka aina hea i kaulana ma ka Baibala? Iseraela!
  'Oia'i'o, ua loa'a 'o Adolf iā ia iho, 'o kēia mea pā'ani, i loa'a iā ia iho ma kahi o Hitler, 'a'ole loa e ho'oikaika i ka ho'oma'au 'ana i nā Iudaio. ʻO ka mea ʻē aʻe, e hauʻoli ka poʻe Iudaio pono i nā pōmaikaʻi a hana no ka Third Reich. ʻAʻohe mea lapuwale e like me ka pana ʻana i nā ʻepekema Iudaio a i ʻole nā mea pena kiʻi! Akā ʻaʻole hiki ke hoʻopau i nā kānāwai anti-Semitic. ʻO ka mea mua, hiki ke kuhihewa ka poʻe, a ʻo ka lua, he kumu waiwai kēia a he kumu paʻa loa! Akā, ʻoiaʻiʻo, hiki ke hoʻopalupalu i nā kulekele anti-Semitic no ke kākoʻo ʻana o nā Iudaio.
  He aha ka hana me ka Pope? ʻAʻole maikaʻi loa ka pilina me ka Vatican, akā ʻo ke kaua ākea e lawe mai i ka pōʻino i kēia manawa. ʻO ke ʻano kēia, pono ʻoe e ʻimi i ke kākoʻo o ka Vatican, akā i ka manawa like e koi i kāu mau makemake ... ʻO ke kūpono, e kau i kāu papeti ma ka noho aliʻi o Peter a hoʻololi mālie i ka hoʻomana ...
  Ua hoʻopau ʻo Porsche i nā manaʻo o Adolf:
  - Ua hauʻoli nui mākou i kāu ʻaina ahiahi, Fuhrer!
  Ua minoʻaka maikaʻi ʻo Adolf i loaʻa iā ia:
  - ʻAe, i kēia manawa e hui wau me Himmler, a laila e hōʻea ʻo Heinseberg. A e nānā, e nā kāne: ua hāʻawi ʻia ʻoe i nā manawa palena paʻa loa!
  Ke neʻe nei ka pūʻali koa Fuhrer ma ʻApelika. A ua paʻa i ka pale kū'ē i ka USSR.
  I ka hoʻoilo, ua hoʻouka ka Red Army i kahi hoʻouka kaua ma ka ʻaoʻao o Rzhev, akā e kali ana ka poʻe Nazi ma laila a hiki iā lākou ke pale aku i ka hahau. Ma ka hema, ua paʻa pū ka poʻe Kelemania, e paʻa ana i nā kuhikuhi Oryol a me Kharkov. A ma kahi kokoke i Leningrad, ua hiki i nā pūʻali Soviet ke hoʻokō i ka Operation Iskra, akā ua mau nā kaua ma kahi o hoʻokahi mahina a ua kūʻai ʻia ka lanakila ma ke kumukūʻai kiʻekiʻe loa.
  Ua ola nā Krauts i ka hoʻoilo o '42 - '43.
  Akā i ka pūnāwai, ua lanakila ka hapa nui o ʻApelika iā lākou. A ke hoʻāʻo nei ka Fuhrer i ka wai o ka maluhia me Pelekane.
  Ua ʻano anu ʻo Churchill no kēia. ʻOiai ua lanakila ʻo Pelekane ma hope o ka lanakila ʻana.
  ʻAʻole maopopo ia me Iapana - ua nalowale ke kaua ʻo Midway e ʻAmelika, a ʻoiai e hahau ana ka samurai i nā ʻauwaʻa Yankee nui i kēlā me kēia ʻāpana. ʻAʻole hiki iā ʻAmelika ke pōmaikaʻi mai kona kūlana kiʻekiʻe ma ke kai a me ka lewa.
  Makemake ʻo Hitler e kūʻē i ka USSR, akā ʻoiai ma hope o ka hoʻolaha ʻana o ka general mobilization, he liʻiliʻi kona ikaika no kēia. No ka mea, ua hoʻopuehu ʻia nā Krauts ma ʻApelika.
  I ke kauwela ua mākaukau ka Red Army pono'ī e holomua. Akā naʻe, ua lanakila nā Nazis iā ʻApelika, ua hoʻokumu lākou i nā pūʻali colonial. A loaʻa iā lākou nā kumuwaiwai hou aʻe.
  Hoʻohana ʻia lākou e hana i nā pahu liona, Tiger, a me Panther. Eia naʻe, ʻaʻole i holomua ka ʻikepili i hāʻawi ʻia i ka monster. Nui ka pipiʻi, kaumaha loa. ʻOiaʻiʻo, no ka pale ʻana i ka Panther he mea luku pahu pahu maikaʻi, me ka pū kuni ahi wikiwiki.
  Akā ʻo ka mea lanakila ʻole ʻo "Lion", kaumaha, pipiʻi, akā ʻaʻole maikaʻi loa. He ikaika loa ka pū i ka Soviet kanakolukūmāhā a me nā pahu kaʻa māmā, a ʻoi aku ka haʻahaʻa o ke ahi ma mua o ka Panther a me ka Tiger. A ʻoi aku ka maikaʻi o ka mea kaua ma mua o ka "Tiger", a ma nā pali kūpono. Ua like ka "Lion" me ka "Panther" nui nona ke kanaiwa mau tona a me ka enekini o ewalu haneri horsepower. Eia naʻe, ʻoi aku ka wikiwiki ma mua o ka mōʻaukala maoli, ua komo ka "Tiger" -2, iwakāluakūmālua mau tons māmā. Hoʻopili i ka pae o ka pale i ka "Lion", akā ʻoi aku ka paʻa lima, māmā. ʻO ka pū, akā naʻe, he 88 mm kaliber - kūʻē i ka 105, akā lawa pono e luku i nā kaʻa Soviet āpau. A ʻo ka mea koʻikoʻi ʻo ka wikiwiki o ke ahi - ʻewalu kiʻi ma mua o ʻelima.
  No laila, he keiki ʻo "Lion" na ke kanaka Kelemania, ʻikeʻike ʻeleʻele ʻaʻole i aʻa.
  Ua hoʻopio ka poʻe Kelemania iā ʻApelika a pau, me Madagascar, i ke kauwela. Ua kali lōʻihi ʻo Stalin.
  Malia paha ʻo ia iho e hilinaʻi nei i ka poʻe Kelemania e hoʻomaka i kahi ʻino. ʻOi aku ka ʻike ʻana i ke ʻano o ka hōʻea ʻana o nā kaʻa liona, Tiger, a me Panther. Akā e hoʻoponopono mau ana nā Krauts i nā pilikia ma ka ʻāina ʻeleʻele.
  Ua hala ʻo Stalin i ka manawa. Ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua o nā pūʻali Soviet ma ke ala o Orel a me Kharkov. Ma kahi i mākaukau maikaʻi ai nā Kelemania. A ʻaʻole hiki ke hoʻokō i ke kāhāhā taktika. ʻO nā kaua mua loa i hōʻike ʻia e hana maikaʻi ʻo "Panther" i ka pale. ʻAʻole maikaʻi a "Ferdinand". Maikaʻi nō lākou.
  A ʻo ke Tiga he pahu waiwai. A maikaʻi kāna helu. Ke pale ikaika nei na Kelemania. A pale aku i na hahau a ka enemi. I loko o ʻekolu mahina o ka hoʻopaʻapaʻa paʻakikī loa, ua piʻi ka Red Army i ʻumikumamālima mau kilomita. A nui kona poho.
  Ua lele ʻelua mau mokulele ʻEnelani ma luna o nā kaikamahine i kāʻili ʻia; ʻaʻole paha lākou i ʻike i kekahi mea, a ke hoʻomaka nei e nalo ma waho o ka lewa, i ka wā i lohe ʻia ai nā leo kānalua hou. Ua kauoha ʻo Madeleine:
  - E moe nā kānaka a pau i lalo a neʻe ʻole!
  Ua hauʻoli nā kaikamāhine, e kali ana lākou i kekahi mea. A laila ua ʻike ʻia nā mea lawe māmā a me nā kaʻa ma hope o ka dune. Ke hoʻoholo nei i ka hoʻolālā, hana ʻia ma ʻEnelani a me ʻAmelika. Ua neʻe mālie lākou i ke kapikala o Tunisia. Pioloke iki ʻo Madeleine. Ua manaʻo ʻo ia ua mamao loa ka laina mua, ʻo ia hoʻi ʻaʻole e loaʻa ka manawa o ka poʻe Pelekania e kū mai ai. A i ʻole, ʻaʻole pono lākou e ʻike. A eia kahi kolamu holoʻokoʻa ke holo wikiwiki nei. ʻOiai, ʻoi aku paha ka liʻiliʻi ma mua o ka pūʻali koa ... ʻO wai lākou, kekahi pūʻulu kaua, i kaʻahele ʻana i nā wao nahele o kahi mua ʻole mau loa, makemake lākou e ʻimi a puni ma hope. Me he mea lā, ʻoiai me ka ʻenehana ua maʻalahi lākou e ʻike ma ka wao nahele. I kekahi hihia, pono ʻoe e leka uila i kāu mau hoaaloha, akā ʻaʻole e wehe i ke ahi. Eia hou, he haneri wale no o lakou, a he ekolu haneri kanaka Beritania oi aku!
  Ua hawanawana ʻo Gerda iā Charlotte:
  - ʻO kēia ka ʻōlelo Pelekania! ʻO kēia ka manawa mua aʻu i ʻike ai iā lākou kokoke loa!
  Pane mai la ua hoaloha lauoho ula la, me ka hopohopo nui.
  - ʻAʻohe mea kūikawā! A i waena o lākou he nui nā ʻeleʻele!
  ʻOiaʻiʻo, ʻeleʻele ka hapalua o ka poʻe Pelekania. A neʻe mālie ke kolamu, a e uwē mau ana nā ʻeleʻele... Ke hoʻokokoke mai nei lākou a kokoke.
  Ma keia wahi, aole hiki i na aalolo o kekahi kaikamahine ke ku, a ki aku la oia i ka pu mikini. I ka lua hoʻokahi, ua kī pū ke koena o nā koa, a ua lohi ʻo Madeleine:
  - Ahi!
  Ua ʻoki ʻia kekahi mau kakini Pelekane i ka manawa hoʻokahi, ua ʻā kekahi o nā kaʻa i ke ahi. ʻO ke koena o ka poʻe Pelekāne i kī pū me ke kī ʻole. Madeleine, hopu i ka manawa, uē:
  - E hoʻolei pū i nā grenades ʻino!
  ʻO nā kaikamāhine mai ka pūʻali koa SS elite "She-Wolf" e hoʻolei i nā grenades mamao a pololei. A ua hoʻomaʻamaʻa ʻia lākou mai ka wā kamaliʻi, a ua hana pū kekahi i nā ʻenehana kūikawā . ʻO kēia ka wā e hoʻomaʻamaʻa ai ʻoe me ka puʻu uila, lohi iki ʻoe i ka hoʻolei ʻana a puʻiwa ʻoe. Ua kiola pū ʻo Gerda lāua ʻo Charlotte i kā lāua mau makana. A ʻo ka poʻe Pelekania ke poʻo ma luna o nā kuʻekuʻe wāwae a i lalo ... He ʻakaʻaka loa. Ke pana wale nei lākou, a ʻo nā ʻeleʻele e uē mau ana i ka ʻōlelo hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia. He mau scumbags maoli nō kēlā ...
  A pana ʻo Gerda a hoʻolei, ʻoiai e hīmeni pū ana:
  - Aia kahi moeʻuhane i nā haumāna o ka SS! Hoʻokahi lele - hoʻokahi pā! He ʻīlio hae mākou - maʻalahi kā mākou ala! ʻAʻole mākou makemake e huki i ka huelo o ka pōpoki!
  ʻO Charlotte hoʻi e uwē ana i ka pane. ʻO nā pōkā i kī ʻia e ia, ua wāwahi ʻia ke poʻo i ʻāpana. A laila, poni lākou i ko lākou mau maka. Eia kekahi kanaka ʻeleʻele makaʻu e hou ana i kāna hoa ʻulaʻula ma ka ʻaoʻao me kahi bayonet. E kuha ʻo ia i ke koko i ka pane. Ua hīmeni ʻo Charlotte:
  - Nā ʻānela o ka pōʻeleʻele hōkū! Me he mea lā e luku ʻia nā mea a pau o ka honua! Pono ʻoe e lele i ka lewa e like me ka falcon wikiwiki! No ka pale ʻana i nā ʻuhane mai ka luku ʻana!
  ʻAʻole i hoʻonohonoho ʻia ka hana Pelekane, ʻo ka hapa nui o lākou he mau koa colonial: ʻeleʻele a me India, Arab. Hāʻule lākou, maloʻo, a i ʻole, lele ʻoi aʻe a hoʻomaka e holo a puni e like me nā hares pupule. Eia naʻe, pana pololei nā kaikamahine, a ʻoiai ʻaʻole lele mamao nā grenades, mānoanoa nā ʻāpana! He kakaikahi na enemi i koe. Hoʻōho ʻo Madeleine ma ka ʻōlelo Pelekania, he kuli kona leo ʻaʻole pono ʻoe i kahi megaphone:
  - E hāʻawi aku a e mālama mākou i kou ola! Ma ka noho pio ʻana e loaʻa iā ʻoe ka meaʻai maikaʻi, ka waina a me ka moekolohe!
  Ua hana koke ia a i ka manawa e haʻalele ai lākou ... Nā lima i luna a ...
  Ua hōʻiliʻili lākou i kanalima mau pio, ʻeha ka hapalua o lākou. Ua kauoha ʻo Madeleine:
  - Hoʻopau i ka ʻeha!
  ʻO nā "'īlio hae" i kī ʻole i nā pōkā i loko o nā luakini o ka poʻe hiki ʻole ke kū i ko lākou mau wāwae, a ʻo ke koena i hoʻouka ʻia i loko o nā kaʻa a hoʻokele ʻia i ke kahua kokoke loa.
  Ma hope o ke one wela o ka wao nahele, ua hauʻoli loa nā wāwae wāwae ʻole o Gerda i ka ʻike ʻana i ka ʻōpala palupalu. Uwe ʻo ia me ka hauʻoli ... ʻoluʻolu loa nā kaʻa ʻAmelika a ʻaʻole haʻalulu i ka wā o ka huakaʻi. I ka lanakila ʻana, hauʻoli nā kaikamāhine. Ua nīnau ʻo Charlotte iā Gerda:
  - ʻEhia kāu i pepehi ai?
  Ua ʻānai aʻe ke kaikamahine i kona poʻohiwi me ka pīhoihoi.
  - ʻaʻole maopopo? ʻAʻole wau wale nō ka mea pana ... Akā, manaʻo wau he nui!
  Ua helu ʻo Charlotte:
  - Hoʻokahi haneri o mākou, ua pepehi ʻo ia ma kahi o ʻekolu haneli, ʻo ia hoʻi ʻekolu i kēlā me kēia kaikunāne, ʻo ia hoʻi, ke kaikuahine! He hoʻomaka maikaʻi i ke kaua!
  Ua hoʻoluliluli ʻo Gerda i kona lima.
  - ʻAʻole ia he mea nui iaʻu! ʻO ka mea nui ʻaʻole i make kekahi hoaaloha. ʻOiai ʻo kēia, ʻoiaʻiʻo, he helu, ʻekolu haneli ʻenemi i luku ʻia, a ma ko mākou ʻaoʻao ʻelua wale nō koa ʻīlio hae i ʻeha iki. Pīhoihoi au i ka lanakila ʻole ʻana o ʻApelika me ia mau koa.
  Ua hoʻopau koke ʻo Charlotte i ke ʻano:
  - ʻAe, ua eo mākou i kēia mau koa pōʻino i ka ʻumikūmāwalu!
  Ua lulu ʻo Gerda i kona poʻo nani, me he mea lā ua uhi ʻia e ka hau o ka Makahiki Hou:
  - No ke kumakaia keia! Akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ua kokoke mākou ma mua o ka lanakila a ʻike ʻia kēia i ka poʻe makapō ʻole! Auwe!
  Ua ʻae ʻo Charlotte, me ka ʻakaʻaka ma hope o kona pepeiao hema me nā manamana wāwae ʻole:
  - ʻAe, kumakaia, sabotage, mediocrity o ka pūʻali koa ... Akā naʻe, ua uhaʻi mākou i nā Lūkini, e koi ana iā lākou e hāʻawi i ka makahiki 1918! ʻAe, he mea maikaʻi ke hele wāwae ma nā ākea o Rūsia, maʻalili ma laila, akā eia ka wela!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Gerda me ka ʻoliʻoli:
  - Akā ma Rūsia he mau hau koʻikoʻi ... Akā i koʻu holo wāwae ʻole i ka hau i nā mauna, ʻike wau i ke ʻano o ka hoʻomāinoino.
  Ua hōʻike ʻo Charlotte i kona mau niho:
  - Holo wāwae ʻole ʻo Gerda ma waena o ka hau e ʻā ana ... He hōʻailona kēia, me he mea lā i kahi moʻolelo moʻolelo ...
  Ua minoʻaka ʻo Gerda i kāna hoaaloha:
  - Me he mea lā e hele mākou i ka Fuhrer?
  Ua hōʻoia ʻo Charlotte:
  - Kokoke! Ke kaʻa wale nei mākou, ʻaʻole holo wāwae ʻole ma ke one wela o ka wao nahele. A ma hope o ka lanakila.
  Ua ʻōhumu ke kanaka ʻeleʻele i hoʻopaʻa ʻia ma ka ʻōlelo Kelemānia:
  - E nā ʻānela weliweli, ua mākaukau wau e lawelawe iā ʻoe! He akua wahine ʻoe, ʻo wau kāu kauā!
  Ua hahau ʻo Charlotte i ka lauoho ʻōniʻoniʻo ʻeleʻele o ka pio ʻeleʻele me kona wāwae ʻaʻala iki:
  - ʻO ʻoukou ka poʻe ʻeleʻele he mau kauā maoli nō! ʻO kēia, ʻoiaʻiʻo, ma ka ʻaoʻao hoʻokahi he mea maikaʻi, pono e hana ikaika kekahi mai ka wanaʻao a hiki i ke ahiahi, e hana i nā hana haʻahaʻa ... . ʻO mākou ka poʻe Kelemania, ʻo ia ka lāhui moʻomeheu a hoʻonohonoho nui loa ma ka Honua. He aupuni nui o na koa, a aole no he kumu ole ka lawelawe ana o na koa Kelemania ma na puali kaua a pau o Europa a ma Rusia hoi, ma na kulana alakai!
  Ua ʻōlelo ikaika ʻo Gerda:
  - ʻAe, e lawelawe ʻoe iā mākou ma ke ʻano he kauā. Loaʻa iā mākou nā hale mālama kūikawā no nā ʻeleʻele. A i kēia manawa, ʻo kāu mea wale nō e hana ai ...
  Manaʻo ʻo Charlotte:
  - E honi iā ia i ko mākou mau wāwae. Ma hope o nā mea a pau, e ʻoluʻolu ia iā mākou, a hoʻohaʻahaʻa ʻo Niger iā ia iho.
  Luliluli ikaika ʻo Gerda i kona poʻo:
  "ʻAʻole au i ʻike pehea ʻoe, akā he mea hoʻopailua inā pili ka ʻili maʻemaʻe o ka Aryan i nā lehelehe o Niger pila." No laila...
  ʻAʻole ʻae ʻo Charlotte:
  - ʻaʻole naʻe! Akā, ua makemake au. Nānā maikaʻi...
  ʻO ka uʻi ʻulaʻula ahi i hoʻokuʻu i kona wāwae liʻiliʻi i ke kanaka ʻeleʻele. Ua hoʻomaka ʻo ia e honi i nā manamana lima lōʻihi, paheʻe, ʻokiʻoki ʻia o ke akua wahine. A ʻakaʻaka wale nō ke kaikamahine i ka pane ʻana mai, ʻo nā lehelehe mānoanoa o ke kanaka ʻeleʻele e ʻoni ana i kona ʻili ʻeleʻele. Holo ka alelo o ka paʻahao ma luna o ka wāwae lohi, lepo lepo iki o ke kaikamahine. Maikaʻi nō ke hoʻohaʻahaʻa ʻoe i kahi kanaka ikaika, aneane ʻelua mika.
  Pīhoihoi ʻo Gerda:
  - He mea ʻē, akā ʻaʻole ʻoe e huhū?
  Ua minoʻaka ʻo Charlotte:
  - ʻaʻole naʻe! No ke aha la wau e hoowahawaha ai?
  Ua koho ʻo Gerda e noho mālie: no ke aha ʻo ia e hoʻopili ai i nā hana a kāna hoaaloha? ʻO kaʻoiaʻiʻo, ua hānaiʻia lākou he wahine Kelemāniaʻaʻole he koa wale nō, akā, he wahine aloha, akahai a me ka makuahine olakino. Akā ʻaʻole ʻo ia i noʻonoʻo e pili ana i nā kāne, ma muli paha o ka hoʻoikaika kino kino, a i ʻole ʻaʻole i loaʻa i kāna pāʻani. Eia naʻe, ua luhi ʻo Charlotte. Ua hahau ʻo ia i ke kanaka ʻeleʻele ma ka ihu me kona kuʻekuʻe wāwae, a hoʻomaka ka ihu e kahe a ʻōlelo aku iā Gerda:
  - Hiki paha iā mākou ke hīmeni?
  Kuno ʻo Gerda:
  - ʻOiaʻiʻo, e hīmeni mākou! A i ʻole, lilo ia i mea kaumaha!
  Hoomaka na kaikamahine e himeni, a hui pu mai ko lakou mau hoa, a kahe ka mele me he wailele la.
  Ke hele aku nei māua me kaʻu mea aloha i waho o ka ululāʻau.
  Ke huna nei i ke kaumaha ʻole!
  A me ke anu, ke ahi, ke anu,
  Ua hou ʻia ke kumu haʻihaʻi!
  
  ʻAʻohe wāwae i ka hau,
  Hele keʻokeʻo nā kaikamāhine!
  E uwo ana nā makani ʻino e like me nā ʻīlio hae.
  Hoʻopilikia i nā ʻohana manu!
  
  ʻAʻole ʻike makaʻu ke kaikamahine
  He koa ikaika ʻo ia!
  ʻAʻole uhi ka pālule i ka ʻiʻo,
  E lanakila nō kākou!
  
  ʻO ko mākou koa ka mea kahiko loa,
  ʻAʻole hiki iā ʻoe ke pelu me ka hāmare!
  Eia ke nee malie nei na maple.
  Ke hāʻule nei nā hau hau ma kou umauma!
  
  ʻAʻole kā mākou mau makaʻu,
  Mai ʻaʻa ʻoe e haʻalulu i ke anu!
  He momona ka hoa paio i ka ai bipi.
  He lāʻau a hoʻopailua e like me ke kāpili!
  
  He ikaika ko na kanaka
  He aha ka hana hemolele i hoʻokō ai!
  No mākou ka manaʻoʻiʻo a me ke ʻano,
  E lanakila ana ka hopena!
  
  Hoʻoulu ʻo Kristo i ka ʻāina makua,
  Haʻi mai iā mākou e hakakā a hiki i ka hopena!
  I lilo ka honua i paradaiso,
  E koa na naau a pau!
  
  E hauʻoli koke nā kānaka
  E lilo ke ola i keʻa kaumaha i kekahi manawa!
  ʻO nā pōkā he mea make loa
  Akā, ʻo ka mea i hāʻule, ua ala aʻe!
  
  Hāʻawi ka ʻepekema iā mākou i ka make ʻole,
  A e hoʻihoʻi ʻia ka manaʻo o ka poʻe hāʻule i ka hana!
  Akā inā e moa mākou, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  E hoʻopau koke ka ʻenemi i ka helu!
  
  No laila, e pule aku i ke Akua,
  ʻAʻole pono e hana hewa, palaualelo!
  Oolea loa ka Lunakanawai Mana Loa,
  Hiki ke kōkua i kekahi manawa!
  
  ʻO ka ʻāina makuahine iaʻu,
  He ʻāina hemolele, naʻauao!
  ʻO ko mākou alakaʻi, e hoʻopaʻa paʻa i ke kāʻei,
  Hānau ʻia ka ʻĀina e mohala!
  ʻO nā kaikamahine mai ka pūʻali koa SS elite "She-Wolf" i hīmeni maikaʻi loa, a he ʻuhane ka ʻōlelo. Ma keʻano laulā, aia kahi stereotype e manaʻo ke kanaka SS he mea hoʻokō! Akā ʻaʻole ʻoiaʻiʻo kēlā. ʻOiaʻiʻo, aia nā pūʻulu hoʻopaʻi kūikawā, ʻo ka hapa nui o nā māhele palekana i hana i nā hana kūikawā, akā ʻo ka hapa nui o nā māhele SS he mau kiaʻi elite o ka Wehrmacht. Ma keʻano laulā, pono e ʻōlelo ʻia ʻaʻole ʻo ka ʻulaʻula, ka hoʻopiʻi holoʻokoʻa ke kumu hilinaʻi o ka ʻike e pili ana i ke Kaua Honua ʻElua. Ma hope o nā mea a pau, ua maopopo ʻaʻole hiki i nā alakaʻi komunista o Agitprop ke kōkua akā ʻaʻole kū ʻole a uhi pono i nā hanana. No laila, he mea paʻakikī ke hoʻoholo i kahi i loaʻa ai ka ʻoiaʻiʻo maoli e pili ana i nā hana ʻino a nā Nazis, a ma kahi i loaʻa ai ka moʻolelo. I kēlā me kēia hihia, koi ʻia ka poʻe e hana koʻikoʻi i ka noiʻi mōʻaukala e ʻae ʻaʻole kēlā me kēia koa SS he mea hoʻokō a he monster. Eia kekahi, ma mua o ka hoʻouka ʻana i ka USSR; ʻAʻole i hōʻike ka poʻe Nazi i nā hana ʻino nui a i ʻole ka hoʻopaʻi ʻana.
  A i kēia manawa ua kōkua nā kaikamāhine i nā paʻahao e puka i waho o nā kaʻa; ua paʻi lākou i nā poʻohiwi ākea o nā kāne makaʻu me ke ʻano aloha. Ma hope iho ua kono ʻia nā kaikamāhine e hōʻoluʻolu iā lākou iho ...
  He ʻano haʻahaʻa ka ʻaina awakea, akā ua pana ʻia kahi zebra ma ka wao nahele a loaʻa i kēlā me kēia kaikamahine kahi kebab i kuke ʻia ma ke ʻano Arabic. Ma keʻano laulā, ʻo ka poʻe ʻArabia, ma ka liʻiliʻi loa i waho, he hoaaloha a ʻo ka poʻe i ʻike iā Kelemania i hoʻāʻo e ʻakaʻaka a i ʻole e hahau pono i nā wāwae o nā kaikamahine.
  Kipaku akula ʻo Gerda i ka ʻAlapia ʻokoʻa a ʻōlelo akula:
  - ʻAʻole wau no ʻoe!
  Ua hahai ʻo Charlotte i kēia:
  - E kiʻi iā ʻoe iho i harem!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Gerda a ʻōlelo ʻo ia:
  - Akā, e haʻi mai iaʻu, e Charlotte, he aha kāu e hana ai inā lilo ʻoe i wahine a ke Sultan?
  Ua kanalua ka hoa lauoho ulaula.
  - He hauʻoli hoʻopaʻapaʻa maoli kēia ... ʻOiai e pili ana i ka wahine a ke sultan. Inā ʻo ka ʻOttoman Empire nui i kona wā kiʻekiʻe, a laila ... He mea maikaʻi loa ia ... E hoʻoponopono wau i ka pūʻali Tureke, e hoʻomaikaʻi i nā mea kaua ... A e huli mua paha wau i koʻu nānā ʻana i ka hikina.
  Ua ʻae ʻo Gerda:
  - Akau! Akā, he mea hilahila ia no Turkey, ʻoiai i kona wā nui ʻaʻole hiki iā ia ke lanakila ma luna o Iran. He mea ʻoiaʻiʻo kēia, ʻoiai ʻo ka pūʻali koa Peresia i hope. Ke haohao nei au, e Fuhrer Nui, heaha kana olelo hooholo: e lanakila maluna o Tureke, a e hookomo ia ia iloko o kona hui hui, e kiola ana i ka iwi o Ottomans, a me kekahi mau aina waiwai ole o Iran?
  Ua ʻoni iho ʻo Charlotte i kona poʻohiwi me ka huikau.
  - ʻaʻole maopopo! ʻO kaʻoiaʻiʻo, i kēia manawa ua loaʻa nā lono e hoʻouka mākou i ka USSR ... Ke'ōlelo nei lākouʻaʻole pono ka waiwai o Rūsia a me nā'āina waiwai o Ukraine!
  Lalau ae la o Gerda i ke kiaha ti me na manamana wawae o kona mau wawae, a me ka maalea loa, hapai ae la ia i kona auwae, me ka ninini ana i ka wai eleele iloko ona. I ka manawa like, ua hiki i ke kaikamahine ke kamaʻilio:
  - He mau ʻāina waiwai nui ʻo Ukraine. Ma lalo o ke alakaʻi naʻauao Kelemania, a me kā mākou moʻomeheu mahiʻai kiʻekiʻe, e hana lākou i nā hōʻiliʻili moʻolelo. A laila e ʻoi aku ka maikaʻi o kā mākou berena ma mua o ka wai. A e lilo kēia i mea e pono ai ka poʻe Ukrainians iā lākou iho, no ka mea, ke hao wale nei ke aupuni Soviet iā lākou, e koi ana iā lākou e pōloli!
  Kuno ʻo Charlotte.
  - E aʻo mākou i kēia mau Slav i kā mākou moʻomeheu Kelemania nui! E hoʻomālamalama kākou iā lākou!
  Maanei ua hoopau ia ke kamailio ana me na leo walaau, ua pau ka manawa hoomaha.
  Akā, ma hope o ka ʻaina awakea ua laina hou ʻia nā kaikamahine a koi ʻia e hele ma ka wao nahele. Ma hope o ka ʻai ʻana, ua paʻakikī ka holo ʻana a ua uē liʻiliʻi nā kaikamahine a hiki i ka manawa naʻe, ua mahana ko lākou kino. A no laila, holo wikiwiki lākou e like me nā jerboa.
  He kaua maalea kēia... A lilo ʻo ʻApelika i Kelemānia... A ʻo ke alo Soviet-German ...
  I ka hooilo, hele hou ka Puali Ula i ka hoouka kaua. Ke hele nei nā kaua ʻoʻoleʻa.
  ʻO Christina, Magda, Margaret a me Shella e hakakā ma ka Panther. ʻO ke kaʻa, ʻoiai ʻaʻole maikaʻi, he pū kī wikiwiki, lōʻihi, ʻano agile, a maikaʻi hoʻi ka pale kaua mua.
  He kāmaʻa ʻole nā kaikamāhine Kelemania a me nā bikini, ʻoiai ke anuanu. A ke alakaʻi nei lākou i kahi kaua maʻalahi.
  Ma ʻaneʻi ke kī ʻana ʻo Christina i kahi pana... Kuʻi ka pūpū i ka turret T-34-76 a hou aku. Kū ka moku Soviet, pana i lalo.
  Ke hoʻōho nei nā kaikamāhine ma luna o ko lākou māmā:
  - Na mākou i lawe!
  A laila pana ʻo Magda. Ua pā pū ka nani me ka lauoho gula.
  ʻAe, no laila ua haehae ʻia ka puʻukū o ke kanakolukūmāhā.
  Hoʻololi nā kaikamahine tigress i ka pana. A pololei loa. No laila ua pā lākou i kahi pahu Soviet hou.
  Ua paʻi ʻo Margaret ma hope. A ua paʻi ʻo ia i ka pū hoʻokele ponoʻī SU-76. Kuʻi maʻalahi. A hīmeni ʻo ia:
  - He ikaika ko mākou Kelemania, pale i ka honua!
  A pehea e hōʻike ai ke alelo!
  A laila hahau ʻo ia iā Shell me kahi pūkuniahi. Paʻi i ka pahu Soviet KV-1S. Ua hana maikaʻi ke kaikamahine.
  ʻAe, ʻehā mau koa pakini e hakakā nei a ʻaʻole makaʻu i ke anu. Ma hope o ka hoʻomaka ʻana o nā wahine e hakakā, ua ʻoi aku ka maikaʻi o nā mea no ka Third Reich.
  Eia nā pailaka ʻo Albina lāua ʻo Alvina i ka lewa. ʻO nā nani ʻelua i loko o nā bikini a me nā kāmaʻa ʻole. Kaua lākou ma Focke-Wulfs. A he kaʻa koʻikoʻi kēia.
  'Ōleloʻo Albina, e kī ana mai nā pūkuniahi ea.
  - Hoʻoikaika croquet! Mai mihi i nā ʻōlelo!
  A pehea ʻo ia e ʻālohilohi ai me ka ʻakaʻaka nani! A e pana ʻo ia i ʻelua mau mokulele Soviet i ka manawa hoʻokahi.
  Ua ʻoki pū ʻo Alvina i ʻekolu me nā pūkuniahi lewa a me ke kani ʻana.
  - E make a matte kaʻu komo ʻana!
  Ma hope iho, hōʻike ke kaikamahine i kona mau niho a hōʻike i kona mau niho! He nani ʻo ia, a piha i ka leʻaleʻa phenomenal.
  Ua ʻoki ʻo Albina i kahi mokulele Yak-9 hou a uē:
  - No ke aha e pono ai nā mea hoʻokele Soviet?
  Ua pana ʻo Alvina i ka LAGG-5 a ʻōlelo me ka wiwo ʻole:
  - I hiki iā mākou nā Kelemania ke hōʻiliʻili i nā bila!
  ʻO nā kaikamāhine maikaʻi. Pehea lākou i hoʻomaka ai e ʻohi i nā makana no lākou iho. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻapaʻa i kēlā mau nani. Ua pana lākou i nā mokulele a ʻaʻa i ko lākou niho.
  Aʻo ka mea huna nui i loko o ke anu, pono nā kaikamāhine e hele wāwaeʻole a me ka bikini. A laila e hele mai nā bila iā lākou iho.
  ʻAʻole loa e ʻaʻahu. E lulu i kou umauma olohelohe, a e mahalo mau ia oe!
  Ua ʻoki ʻo Albina i kahi mokulele Red Army a hīmeni:
  - Ma ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe a me ka maʻemaʻe stellar!
  A ʻakaʻaka ihola ʻo ia, lele aʻela me ka ʻōniʻoniʻo ʻana i kona mau wāwae wāwae ʻole, me ka uwē ʻana:
  - I ka nalu kai a me ke ahi huhū! A i loko o ke ahi huhū a huhū!
  A pana hou ke kaikamahine i ka mokulele me ke ʻano ikaika.
  A laila hoʻouka ʻo Alvina i ka ʻenemi. Hana ʻo ia ma ke kihi, hōʻike i kona mau niho a uē:
  - E lilo wau i poʻokela honua nui!
  A hāʻule hou ke kaʻa i kuʻi ʻia e ke kaikamahine. ʻAe, loaʻa i ka Red Army ka pōʻino.
  A uwo ʻo Albina me ka hauʻoli nui.
  - He mea hoʻokō au i kēia manawa, ʻaʻole he pailaka!
  Ua pana ʻo ia i kahi mokulele Soviet ʻē aʻe a hoʻohenehene:
  - Kūlou wau ma luna o ka ʻike a ke holo wikiwiki nei nā missiles i ka pahuhopu, aia kahi ala hou aʻe ma mua!
  Hana ʻino loa ke koa.
  Eia nā kaikamāhine ʻelua e hoʻouka nei i nā pahu hopu honua. Kuʻi ʻo Albina i nā kanakolukūmāhā a ʻuē:
  - ʻO kēia ka hopena!
  Paʻi ʻo Alvina i ka SU-76 a hāwanawana:
  - A hiki i ka luku loa ʻana!
  Nani kona lulu ana i kona wawae ole!
  I ka hoʻoilo, ʻaʻole hiki i ka Red Army ke hoʻokō i ka lanakila nui. Ma ka ʻāina ʻo Rzhev wale nō lākou i hoʻokō ai i kahi wili liʻiliʻi, akā ma ka hoʻokomo ʻana i nā mālama mālama, ua hoʻihoʻi ka poʻe Kelemania i ke kūlana. He ikaika maoli ka Krauts.
  A i ka Mei 1944, ua hoʻopiha hou i ko lākou mau pūʻali koa me nā kaʻa hou, me ka Panther-2 i ʻoi aku ka kiʻekiʻe a maikaʻi aʻe, ua hele lākou i ka hoʻouka kaua ma kahi o Kursk a me Rostov-on-Don.
  ʻAʻole e pōʻino nā mea a pau inā ʻaʻole i komo ka nui o nā Arab a me nā ʻeleʻele i ka hana ʻino. A ʻo ka mea nui loa, ua komo pū ʻo Türkiye i ke kaua. No laila ua lilo ke kūlana i mea weliweli loa.
  A ʻo ka Red Army, e ʻeha nui ana, ua hoʻi i mua o nā pūʻali koa kiʻekiʻe o ka Wehrmacht.
  Akā, ʻo nā kaikamahine koa ʻeono, alakaʻi ʻia e Alenka, ua hakakā ikaika me nā Krauts. A maopopo ʻole ka like ʻole o nā pūʻali.
  Ua hakakā ʻo Alenka no Kursk, kahi i hoʻopilikia ʻia e nā Nazis. Ua hoolei aku ka u'i makehewa i ka grenade me kona mau manamana wawae olohelohe a puana ae la:
  - Hoʻonani iā Rus' a me kā mākou pāʻina aloha!
  A laila hoʻolele ʻo Natasha i kahi grenade me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻohenehene:
  - Mālama mākou i ke kaikamahine me ke kamaʻa ʻole!
  Mahope iho, hoouna aku la o Anyuta i makana o ka make me na manamana wawae o kona mau wawae, a maloo .
  - He mea kupanaha ia!
  Lawe ʻo Augustine lauoho ʻulaʻula a hoʻouna aku i kahi makana o ka luku ʻana me kona lālā haʻahaʻa haʻahaʻa a uē:
  - Ke kuhikuhi nei i ka radar i ka lewa!
  A laila ua make ʻo Maria lauoho gula i ka poʻe Nazi me kona mau wāwae ʻole.
  A hīmeni ʻo ia:
  - Ma Madagascar, ma ka wao nahele a me ka Sahara! Ua hele ma nā wahi a pau, ʻike i ka honua!
  A laila hoʻolei ʻo Marusya i kahi pūʻulu o kona mau wāwae wāwae a hīmeni:
  - Ma Finland, Helene, a ma Australia, Suedena, e haʻi lākou iā ʻoe ʻaʻohe kaikamahine maikaʻi aʻe ma mua o kēia!
  ʻAe, ua hakakā maikaʻi nā kaikamahine ʻeono. Akā ua lawe ka Krauts iā Kursk ...
  ʻAʻole, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke pale aku i kēlā mau mana kiʻekiʻe. Ke paakiki nei ka poe fascist.
  A he aha ke ʻano o ka hoʻomākaukau ʻana i nā monsters?
  Ua pupule wale ʻo Adolf Hitler: manaʻo e like me ka hoʻomāinoino maoli, nāna e hoʻolohe a haʻalulu nā mea a pau. ʻAe, inā makemakeʻoe i nā holomua o Stalin, ponoʻoe e like me Stalin, me ke alohaʻole a me ke koiʻana i nā mea'ē aʻe a meʻoe iho (ʻo ia ka manaʻo o Joseph Vissarionovich i kēia kauoha!). I kēia manawa ua kūpono ka rustling a hoʻomaka ke kaʻa e neʻe. Ma keʻano laulā, ʻo Kelemania, me ka noʻonoʻo ʻana i kāna mau satelite, loaʻa ka pōmaikaʻi nui ma luna o ka USSR i ka nui o nā mea hana ʻoihana, i ka poʻe hana kūpono a me ka helu o nā ʻenekinia ma nā pae āpau. He mea ʻoiaʻiʻo kēia, akā ʻaʻole i kūpono ka hana ʻana i nā mea kaua! Ua haʻalele ʻo Kelemānia ma hope o ka USSR i ke kaua, ʻoiai ka luku ʻia ma Rusia. A mai ke aha? ʻOiaʻiʻo, ma muli o kekahi haunaele i noho aliʻi ma nā keʻena like ʻole a, ʻoi aku hoʻi i ka ʻoihana koa. Eia kekahi,ʻo ka nele o nā mea waiwai, a me ka hoʻohaʻahaʻaʻana i ka mana o kaʻenemi, he hana maikaʻiʻole. ʻO ka mea nui, i ka makahiki 1940, ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka hana ʻana o nā mea kaua ma Kelemānia ma mua o 1939 (inā mākou e noʻonoʻo i ka huina me nā pū), a ʻo kēia ʻoiai ke hoʻomaka nei ke kaua, a ua lawe ka Third Reich i ka mana o nā ʻāina nui me ka nui. nā waihona o ka hiki ke hana. ʻAe, he aha kā mākou e ʻōlelo ai e pili ana i nā mana hoʻonohonoho o Hitler? ʻAʻole nui loa, ʻālohilohi ʻo ia i ka ʻoihana koa.
  Ua ʻōlelo ʻo Fuhrer ma kahi ʻōlelo lōʻihi:
  - Ma ka hihia o ka nānā ʻana i ka mokulele, hāʻawi ʻia nā mana pilikia iā Sauer. E nānā ponoʻo ia i ka nui o nā mea hana i hanaʻia, a,ʻaʻole i emi iki ka maikaʻi. Eia kekahi, ʻo ka nui o kou mau hoaaloha ʻo Goering, ʻoiai he mau aces maikaʻi lākou, ʻaʻole hiki ke alakaʻi i ka hana. ʻAʻole ʻo kēlā me kēia koa maikaʻi he pūʻali koa koʻikoʻi, no laila ma kahi o Eric i kau ʻia, e alakaʻi ʻia ka ʻenehana loea e kekahi kanaka mai waena o nā ʻoihana ʻoihana e hiki ke hoʻoponopono a hoʻolako hou i nā pūʻali mokulele. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole i hiamoe ʻo Beretania, ke hoʻonui nei ia i ka nui a me ka maikaʻi o kāna mau pūʻali koa, a ʻoi aku hoʻi i kāna mokulele. Pono mākou e lilo i ʻelua poʻo ma mua o ka ʻenemi, he ʻumi mau ʻanuʻu, i ʻole e nalowale loa mākou i ko mākou kiʻekiʻe ma luna o ka ʻenemi. No laila, pono nā pae qualitative.
  Ua pane ʻo Goering me ka wiwo ʻole:
  - E koʻu mau hoaaloha, nā poʻe i hōʻoia i ka maikaʻi o kā lākou hakakā a me ka ʻoihana.
  Ua huhū loa ka luna hoʻomalu.
  - A i ʻole, poina paha iaʻu, i kou manaʻo, ʻo wai ka mea i pio i ke kaua ʻo Beretania? A i ʻole i hāʻule i ka hoʻolālā makahiki ʻehā no ka hoʻomohala ʻana i ka ʻoihana aupuni. A i ʻole makemake ʻoe e paʻi ʻia me nā lāʻau, a hiki i ka lehulehu. No laila e pani i kou waha a e hamau ma mua o kou kau ʻana iā ʻoe iho!
  Kulou iho la o Goering me ka makau. Auwe, ʻaʻole e hoʻomāʻewaʻewa ʻia ka Fuhrer. A laila lohe hou ʻia ka walaʻau, a lele hou aku kekahi mokulele ME-262 i ka lewa. Nui ke kaʻa a ʻelua mau ʻenekini. ʻO nā ʻēheu i kahili liʻiliʻi, ʻo ka mea hakakā ke nānā aku i ka weliweli. ʻO kona mau hiʻohiʻona wikiwiki, no ka makahiki 1941, he mea maʻamau ia, a ma nā kūlana honua hoʻi e haki ana lākou. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki ke hilinaʻi ʻia ka mīkini ponoʻī a pono i ka debugging. ʻO ka fascist dictator, akā naʻe, ua hāʻawi mua i nā hiʻohiʻona o nā mea kaua hou aʻe ... ʻO ka ME-262 ke kaumaha ma mua o ʻeono mau tona, ʻo ia hoʻi, aia kekahi overload. He ʻuʻuku liʻiliʻi, ʻuʻuku a maʻalahi ka mokulele mokulele. Ma kēia ʻano, hiki i ka ME-163 ke maikaʻi loa, akā ʻoi aku ka ikaika o kāna ʻenekini rocket a hana wale no ʻeono mau minuke (a i ʻole, e hana mau nō ia!), ʻo ia hoʻi, aia ka laulā i loko o ka radius o hoʻokahi haneli mau kilomita. . Ma ke ʻano he Blitz-style bomber a i ʻole he uhi pale no ka hoʻouka kaua ʻana ma ʻEnelani, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole kūpono.
  Akā hiki i ka ME-262 ke lawe i hoʻokahi ton o nā pōkā, ʻo ia hoʻi, e like me ka Pe-2, kahi mokulele Soviet mua. ʻO ia hoʻi, he hopena maikaʻi loa no ka sweeps fighter a me ke kākoʻo pūʻali koa. Eia nō naʻe, no ke aha e hana ʻole ai i kahi mea hakakā i ke ʻano o ka Comet ME-163, akā me ka ʻole o ka mīkini rocket, akā me ka engine turbojet? Ua ho'āʻo lākou e hoʻomaikaʻi i ka "Comet" a me he mea lā e hoʻonui i ka manawa lele i 15 mau minuke (ʻo ia ka laulā a hiki i 300 mau kilomita), i ʻae ʻia no ke kaua ʻo Beretania. Hiki ke kiʻi ʻia ʻo Lākana mai Normandy... ʻOiai ʻaʻole maopopo loa nā mea a pau, pono ʻoe e hoʻopā iā ia a hoʻi i hope, a ʻaʻole wikiwiki loa nā minuke he ʻumikumamālima. I ka wā e hiki mai ana, ua ʻike ʻia nā mea kaua rocket a me jet he hopena make i ka mokulele. Akā,ʻo ka hoʻolālā o ka "Comet" he mea hoihoi loa ia, me kona liʻiliʻi liʻiliʻi a me ka māmā,ʻo ia hoʻi he mea maʻalahi a maʻalahi.
  Eia kekahi, aia kekahi mau mea hoʻohiki maikaʻi loa i ke kaupaona ʻana he 800 kilokani, ʻo ia mau gliders hiki ke hoʻohana ʻia i nā kaua ea. ʻOiaʻiʻo, ma muli o ko lākou pōkole pōkole, hiki ke hoʻokō ʻia nā mokulele ma luna o lākou i nā kaua pale, a i ʻole e hāʻawi ʻia i Lākana ma ... Transports, a laila hopu hou i nā pailaka. Pono ʻoe e noʻonoʻo ma aneʻi. Ma ka moʻolelo maoli, ʻaʻole i loaʻa i ka poʻe glider ka manawa e hakakā ai, a no kekahi kumu ma Korea, ʻaʻole ʻaʻa nā pūkaua mokulele Soviet e hoʻāʻo i kēia manaʻo. Ma keʻano laulā, ʻaʻole ia he mea kaumaha, akā i ka wā o ke Kaua Korea, ʻo ka mea hoʻokele ʻAmelika ka mea mua i kiʻi i nā lanakila. No laila ʻaʻole pono e hoʻohaʻahaʻa ʻia nā Yankees.
  Ma hope o ka pau ʻana o ka lele ʻana, lele maila kekahi kaikamahine ʻōpio lauoho maikaʻi i waho o ka cockpit a holo i ka Fuhrer me ka wikiwiki.
  ʻO ka mea nona ka helu Nazi i hāʻawi aku i kona lima iā ia no ka honi. ʻO ka mea maikaʻi ke aloha nā kaikamahine iā ʻoe, a ʻo ka Fuhrer, me he mea lā, ua hoʻomana kiʻi ʻia e nā poʻe Kelemania āpau, a i ʻole, kokoke i nā mea āpau koe wale kekahi mau pio paʻahao. I mai la ke pailaka me ka hoihoi.
  - He mokulele nani wale kēia, loaʻa iā ia ka wikiwiki a me ka mana. E uhae kakou i na keiki liona a pau e like me ka omole wai wela mai kahi pani!
  Ua ʻae ka Fuhrer i ka manaʻo o ke kaikamahine:
  - ʻOiaʻiʻo, e haehae mākou, akā ... Pono e hana ʻia ka debugging i ka mīkini i ka wikiwiki, a pili pono kēia i nā kaʻa. Maʻaneʻi,ʻoiaʻiʻo, pono nā hana radical e hoʻomaikaʻi iā lākou, akā inā he mea kōkua ka alakaʻi-hoʻolālā!
  Ua hoʻōho like nā kānaka a pau:
  - Hoʻonani i ka Fuhrer nui! Na Providence e kōkua iā mākou!
  Ua hoʻomaka ke mele o ka Third Reich a neʻe i mua kahi kolamu o nā ʻōpio hakakā mai ka Hitler Jugent. ʻO nā keikikāne mai ka ʻumikūmāhā a i ka ʻumikūmāhiku mau makahiki i hele i ka pahu ma kahi ʻano hana kūikawā. A laila ʻo ka mea hoihoi loa: hele nā kaikamahine ʻōpio mai ka Hui Wahine Kelemania. Aia lākou i loko o nā ʻaʻahu pōkole, ʻo nā wāwae ʻōlohelohe, ʻaʻohe wāwae o nā uʻi i hoʻohihi i nā maka o nā kāne. Ua ho'āʻo nā kaikamāhine e hāpai i ko lākou mau wāwae i luna, akā i ka manawa like, huki i ko lākou manamana wāwae i hope a kau pono i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae. ʻO kahi ʻike leʻaleʻa o nā uʻi me nā hiʻohiʻona maikaʻi ʻole ... He ʻokoʻa maoli nā helehelena a ʻo kekahi o ka poʻe fascist ʻōpio ua ʻano ʻino, kokoke i ke kāne, a ua hoʻohuli ʻia hoʻi lākou. ʻOi loa i ka wā i hui pū ai ko lākou mau maka.
  Ua ʻōlelo ʻo Estete Adolf:
  - Pono nā keikikāne a me nā kaikamāhine e hoʻomaʻamaʻa kino ma kahi ʻano nui. A ʻike wau he nui nā mea e hana ʻia nei ma kēia mea, ʻoi loa i ka Jungfolk, akā ʻo ka mea e pono ai ka inclusiveness a me ka lawe ʻana i nā ʻano Spartan. ʻOiaʻiʻo, ma waho aʻe o ka hoʻoikaika ʻana i ka ʻaihue ... Pono kā mākou mau keikikāne a me nā kaikamahine e ulu a maikaʻi a ma ka manawa like he poʻe aloha ʻole.
  Hoomaha ka Luna Nui. Ua hāmau nā pūkaua, makaʻu paha ke kūʻē, ʻaʻole makemake lākou e hōʻoia i ka mea maopopo. Ua hoʻomau ka Fuhrer:
  - ʻAʻole he ʻakaʻaka ke kaua, akā pono e hui pū ʻia ke aloha ʻole i nā ʻenemi me ke kōkua like a me ke ʻano o ke kaikunāne i nā hoa. ʻO kēia ka mea e pono ai mākou e hoʻokomo i loko o nā mea a pau ... He aloha ʻole ka superman hou i nā poʻe ʻē aʻe, akā ʻoi aku ka nui o kona aloha ʻole iā ia iho. No ka mea, e hoopau mua ia ka haahaa iloko o ka uhane, alaila e ala mai ke kino kanaka nawaliwali!
  ʻO kahi hoʻomaha hou ... Ua hoʻomaopopo koke nā generals a me nā mea hoʻolālā a hoʻomaka e paʻi ikaika. Ua ʻoluʻolu ka Fuhrer:
  - ʻOi aku ka maikaʻi o kēia, akā i kēia manawa makemake wau e ʻike i kahi hoʻohālike o ka hakakā ea. No laila weliweli a luku loa ...
  Ua nīnau me ka wiwo ʻole ʻo Heinkel:
  - Me nā pū ola a i ʻole nā pūpū, e kuʻu Fuhrer?
  Kuno ʻo Nazi helu ʻekahi:
  - ʻOiaʻiʻo, me nā mea hakakā. Eia kekahi, makemake wau e noʻonoʻo i ka hopena o ka mea hoʻokuke. Ma hope o nā mea a pau, ke hana nei ʻoe ma ia ... - Ua lulu ka Fuhrer i kona mau lima. - I ka manawa hope, e mākaukau a hoʻokomo ʻia i loko o ka hana nui. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka mea hoʻokele akamai he mea hoʻokele akamai e pono e pale ʻia no nā kaua e hiki mai ana!
  Ua hoʻoholo naʻe ka Fuhrer-Terminator e hōʻike i nā mea hoʻolālā i kahi hoʻolālā hou o ka mea ejection. Pono e liʻiliʻi kēia ʻōnaehana, maʻalahi a maʻalahi. ʻAe, ʻo ka squib inexpensive, i haku ʻia e ka ʻoihana Kelemania, kūpono loa no kēia kumu.
  Pono e kahakii ia ke kii i ka hele ana, aka, he kanaka pena kii maikai loa o Hitler, a ua kahakii oia me ka akaka, me ka wikiwiki, ua pololei a moakaka na laina o na kii a me na huli ana me ka maopopo ole o na rula a me na panana. Ua manaʻo ka Terminator hit-and-miss he mea ʻē, ʻoiaʻiʻo, ʻo ka poʻe Kelemania, ma ke ʻano nui, he manaʻo ikaika a i kekahi ʻano holomua e like me National Socialism a me ka ʻōnaehana totalitarian, ua hoʻokuʻu i ke kaua i nā Lūkini. Malia paha ma muli o ka ikaika a ʻoi aku ka ikaika o nā koa Lūkini ma mua o ko Kelemania a aʻo i ka hakakā wikiwiki.
  Ma keʻano laulā, inā ʻoe e nānā i ke ʻano o ke kaua holoʻokoʻa, a laila ua aʻo ka poʻe Lūkini, a i ʻole ka pūʻali koa Soviet, i ka hakakā, akā ua poina ka poʻe Kelemania pehea ... Ua hoʻoholo kā lākou kauoha i ka pae o ka mua. -graders, a hiki paha i ka haʻahaʻa inā loaʻa ka ʻike o ka papa mua i ka hana ʻana i nā hana koa i nā hoʻolālā manawa maoli. A ʻo ka ʻoiaʻiʻo i kekahi manawa ke alakaʻi nei nā keiki o ʻeono makahiki i nā pūʻali koa virtual kahi mea a lākou a me Zhukov a me Mainstein e aʻo mai ai. Eia naʻe, manaʻo kekahi poʻe noiʻi ʻo Zhukov lāua ʻo Mainstein he mediocrities. Aia kekahi mau kū'ē'ē e pili ana i ka nui o nā mea hana, ʻo ia hoʻi nā lako Farani i hopu ʻia. ʻO ka hoʻomanaʻo ʻana o Hitler (he hoʻomanaʻo maikaʻi, ʻoi aku ka maikaʻi i kona wā e ola ana!) Ua manaʻo ʻia aia he 3600 mau pahu kaʻa i hopu ʻia mai ka Farani, he kiʻi kupanaha loa ... ʻO kekahi mau hiʻohiʻona, e like me ka SiS -35, ʻoi aku ka maikaʻi o ko lākou pale kaua ʻO ka T-34 wale nō i ka pale kaua mua. No laila hiki ke hana maʻalahi kēia pahu i nā hale hana Farani, koe wale nō paha ma ke pani ʻana i ka mea kaua 47 mm me kahi pū 75 mm lōʻihi. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole lawa paha kēia. ʻO Pelekane a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa i manaʻo nui i nā mea kaua i loko o kā lākou mau pahu. No ka laʻana, ua loaʻa i ka Churchill kanaha-toni ka mea kaua o 152 millimeters me 120 no ka pahu kaumaha IS-2.
  Ua haʻi aku ka Fuhrer i nā mea hoʻolālā i kekahi mea ʻē aʻe:
  - Loaʻa iā mākou nā pūnana makani, no laila e ʻimi i kahi kumu hoʻohālike maikaʻi loa o ka mokulele a hana i nā ʻano streamlined, me ka lawe ʻole ʻana i ka mea i nā hoʻokolohua pipiʻi, kahi e make ai kā mākou aces maikaʻi loa. No ka laʻana, ʻoi aku ka maikaʻi o ke ʻano ʻēheu lele o ka mokulele, ʻoi aku ka maikaʻi inā hiki ke hoʻololi ʻia ka mānoanoa a me ke kihi o ka inclination. Ua hāʻawi mua wau iā ʻoe i ke kaha kiʻi, no laila e mākaukau ka huelo ʻole. ʻO ka wikiwiki i manaʻo ʻia e piʻi i 1100 mau kilomita i kēlā me kēia hola me kahi mīkini Yumo. No laila, e hele i mua, akā, mai hoʻokiʻekiʻe!
  Ua ʻōlelo pū ʻo Adolf the misfit pehea e hoʻonui ai i ka wikiwiki o ka puhi paipu. Ua loaʻa iā ia ka manaʻo hoʻohenehene huna ʻole i ka manaʻo o nā mea hoʻolālā: pehea i ʻike nui ai ke kino maʻalahi? ʻAʻole lākou i manaʻoʻiʻo i ke akamai o ka Fuhrer? ʻAe, e noʻonoʻo mākou ... a i ʻole, ʻaʻole mākou e noʻonoʻo, akā e hōʻoia mākou iā lākou ua aʻo ʻia mākou.
  Ma hope o ka ʻaina awakea i ka ea hou, hoʻonohonoho nā kaikamahine kauā i nā papaʻaina a me nā noho. Nani ... Akā he aha nā hoʻoponopono e pono ai ke hana i ka National Socialism? E like me ka ho'ēmiʻana i ka nui o nāʻenemi i ka hiki a me ka hoaloha. No ka laʻana, mai hoʻokiʻekiʻe i ka lāhui Kelemania i kēlā me kēia manawa a hiki paha ke ho'ōki i ka hoʻokaʻawale ʻana i nā lāhui i nā papa. Eia naʻe, ʻaʻole i ʻae ʻia ka māhele ʻana o nā lāhui i nā lāhui haʻahaʻa a me nā Aryan. He mea maʻalahi kēia. Ma keʻano laulā, hoʻomaka ʻo Hitler i ka luku nui ʻana i nā Iudaio ma hope o ka hoʻouka ʻana i ka USSR. No ke aha e loaʻa ai iā ia nā kinks like? Malia paha ua manaʻolana ʻo ia e hoʻomaikaʻi ʻo Zionism honua iā ia no ke kaua me Bolshevism, a e kākoʻo ke Komohana iā ia. A laila, i ka wā i ʻōlelo nui ai ʻo Beretania a me ʻAmelika, ʻaʻole i ka Wehrmacht, ua huhū ka Fuhrer? Ua hoʻomaka anei ʻo ia e hoʻopaʻi i kēlā mau Iudaio i hiki iā ia ke hele aku? ʻO Hitler, ʻoiaʻiʻo, he naʻaupō no ka hana ʻana i ka Holocaust a laila hōʻino i ka manaʻo o ka National Socialism. I kēia manawa ua like nā huaʻōlelo Nazi a me ka mea hoʻokō. Nui ka poʻe e huikau i ka nationalism a me ka fascism, ma muli paha o ka consonance o ka huaʻōlelo Nazi. Aole nae he oiaio keia. ʻO ka Fascism, ma ke kumu, ʻaʻohe pili pili i ka National Socialism. Ma kona kumu, ua kū mai ka manaʻo o ka fascism ma Farani i ka makahiki ʻumikūmāiwa a he ʻano ʻokoʻa loa.
  ʻO kahi ʻano kumu o nā aʻo ʻana o ka fascism ma kāna ʻano kumu i hele mai i ka hoʻokumu ʻana i kahi ʻuhane ʻoihana, kahi manaʻo o ka launa pū ʻana ma waena o nā kapitalista. Ua hoʻokomo ʻo Mussolini i nā aʻo o ka fascism i kāna Blackshirts. ʻAe, ua kapa mua ʻia ka poʻe Nazi he fascists e ko lākou mau ʻenemi a me nā mea hoʻokūkū politika. ʻO kaʻoiaʻiʻo, ua hana ʻino nā Nazis, no laila ua loaʻa i ka fascist kahi manaʻo hōʻino a maikaʻi ʻole. Ma Rūsia, i ka manawa hoʻokahi, ua ʻike ka poʻe nationalists i kekahi ala, ʻoi aku hoʻi i ka mua o nineties, a hiki i kahi kiʻekiʻe ma 93-94. A laila ua alakaʻi ke kaua ma Chechnya i ka piʻi ʻana o ka manaʻo pacifist i ka hui a me ka emi ʻana o ka nationalism. ʻO ke kaua ma Yugoslavia a me ka pana ʻana o Serbia i alakaʻi i kahi piʻi pōkole o ka aloha ʻāina, akā ua hoʻokaʻawale ʻia ka neʻe aupuni. I Rusia, ua pilikia ka poʻe nationalists me nā alakaʻi ... ʻAʻole lākou i kā lākou Fuhrer ponoʻī ... ʻOiaʻiʻo, ua hoʻohālikelike ʻia ʻo Zhirinovsky iā Hitler, a ua ʻoi aku ʻo ia ma mua o Adolf ma kekahi mau ʻano. No ka laʻana, i ka wikiwiki o ka haʻalele politika, i loko o ʻehā mau makahiki ma hope o ka hoʻokumu ʻia ʻana o ka pāʻina, e lawe i kahi mua ma nā koho pāremata. Akā ua hana hewa ʻole ʻo Zhirinovsky a ʻaʻole i hāʻule wale i ka hoʻomohala ʻana i ka kūleʻa, akā no ka mālama ʻana i kāna mea i hoʻokō ai. Eia kaʻu e ʻōlelo ai, ʻo ka mea mua, ʻo kona hewa pilikino ia. ʻAʻole lawa ka hoʻopaʻi ʻana i ka pāʻina, nā scandals i komo ai ʻo ia. Akā ʻaʻole i noho ʻo Hitler maoli i ka Reichstag a ʻaʻohe mea i hōʻike i kāna mau kiʻiʻoniʻoni ma ke kīwī. A ʻaʻohe kīwī ponoʻī. ʻOiai ʻo ka kūleʻa o Zhirinovsky i nā koho balota 1993 he mea kūpono ia o kāna hana kūleʻa me ka poʻe kelepaʻi.
  Noho iho la kekahi kaikamahine maikai o na kauwa ma ka aoao o ka Fuhrer a kau aku la i kona lima ma kona kuli olohelohe. Hoʻopili:
  - Ke noʻonoʻo nei ʻoe i kekahi mea, e kuʻu Fuhrer?
  ʻO ka Nazi dictator a ma ka manawa like kahi mea pāʻani virtual i hoʻonui. Ua ʻike ʻo ia ʻaʻole i pau kāna sopa huaʻai a me ka salakeke huaʻai. Honi aku la ka Fuhrer i ke kaikamahine ma na lehelehe, me ka manao ana i kona ala opiopio, a i mai la:
  - E hele ʻoe ma ke kaʻa me aʻu. A hele ʻoukou a pau i ka hana, ua pau ka manawa ʻai.
  A eia hou, ua hoʻomaka ka huli ʻana o nā mīkini o ka mokuʻāina, ʻoiai ʻaʻole maikaʻi maikaʻi. Ma ke ala hoʻi, ua aloha ka Fuhrer i ka nani, a ua pūʻiwa hoʻi kahi i loaʻa ai ka ikaika a me ka ikaika. Ma hope o nā mea a pau, ua ʻōlelo lākou he maʻi ʻole ka Fuhrer a ua manaʻo ʻia he maʻi kīnā ʻole, ua loaʻa ʻo ia i ka syphilis (he wahaheʻe) a ua kiola ʻia (he moʻolelo moʻolelo!). He ʻoiaʻiʻo ʻaʻole i hoʻokō ʻo Hitler i nā keiki ... ʻAe, ʻapōpō, nāna e mālama pono i kēia mea ... A i ʻole, pono ʻo ia e kono iā Himmler. Ma keʻano laulā, ma ka mōʻaukala maoli, ua hoʻoikaika ikaika ka Fuhrer i ka hana o ka SS. ʻIke ʻia ʻo ia pū kekahi e hele i kēia ala ma kēia ʻano koho. A ʻo ka hoʻohaʻahaʻa ʻana o nā mākaʻi lawehala i ka hoʻolālā SS ma ke ʻano he kūpono; i kēia manawa e hoʻohui ʻia nā ʻikepili a me nā faila i hoʻokahi kumu. Eia kekahi, ʻo ka hoʻohana ʻana i ka hoʻomāinoino ʻana i ka poʻe lawehala a me kēlā mau ʻano nīnau nīnau holomua i ʻike ʻia e ka Gestapo a me nā hale mākaʻi huna ʻē aʻe e hoʻonui nui i ka helu ʻike.
  E piʻi aʻe paha ka ʻoiaʻiʻo a ʻoi aku ka nui o ka poʻe hewa ʻole, akā ... ʻO ka hapa nui o nā kāne SS he poʻe kūpono, a ʻo ka mea noiʻi akamai, ma ke ʻano he kānāwai, ʻike koke ʻo ia inā he wahaheʻe a haʻi ʻo ia i ka ʻoiaʻiʻo. kakaikahi ka hana hewa. Hiki ke hoʻoholo ʻia kēia mai nā moʻolelo hewa he nui.
  Ma hope o ka hoʻoholo ʻana i kekahi mau mea hou aʻe i kēia manawa a kono aku i ʻelua mau kaikamahine hou e hoʻomaha i ka moena, ua hiamoe ʻo Fuhrer, e kau ana i kona poʻo ma luna o nā umauma lush o ka nani, ua hiamoe ...
  I kēia manawa, hoʻi ʻo ia i ka moeʻuhane āna i hoʻopau ai ma mua, e pili ana i kahi kaua ākea nui. Eia hou i loko o kāna mea kaua akaka, a ke hoʻāʻo nei ka ʻenemi e hoʻouka i ka pūʻali koa o Rusia Nui. Aʻo ka Fuhrer o ka Hypernet pāʻani, a me kāna hoa, he plump, akā i ka manawa like muscular blonde, e ho'āʻo e hana, i ka manawa like e kōkua ana kekahi i kekahi. Ke hoʻāʻo nei nā ʻenemi ʻenemi e lawe i nā helu, me ka hoʻohana ʻana i kā lākou helu kiʻekiʻe. ʻO ka huikau ʻole o nā pūʻali koa o Dermostan ke lilo nei i mea hou aʻe. Ua ʻoi aku ka hoʻopailua o ko lākou mau moku. ʻO Kāpena Vladislav, me ka hoʻohana ʻana i ka ʻenehana "bala", ua ʻoki maikaʻi loa i ke kaʻa ma ke ʻano o kahi kāmaʻa kekee a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAʻole no ka mea ʻole he makua kāne ʻo Hitler lāua ʻo Stalin he mea hana kāmaʻa!
  I ka pane ʻana, ua ʻānai kāna hoa blonde i kona mau kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula:
  - ʻAʻole pono wau i nā kāmaʻa a i ʻole nā kāmaʻa ʻē aʻe. Me nā wāwae wāwae ʻole, ʻoi aku ka maikaʻi o ka curvature liʻiliʻi o ka momi a i ʻole nā haʻalulu o ka lewa! E kuʻu Fuhrer, makemake ʻoe e lilo i kaikamahine?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Vladislav i ka pane:
  - He mea hoihoi ia no ka manawa pōkole. Ua ʻōlelo ka poʻe āpau he ʻoi aku ka ikaika a me ka lōʻihi o ka wahine ma mua o nā kāne, no laila makemake wau e nānā inā he ʻoiaʻiʻo kēia?
  Ua ʻakaʻaka ka blonde:
  - Hiki i ka holomua ke hāʻawi iā ʻoe i ka manawa e ʻike ai i kēia ... Inā ʻaʻole, ʻoiaʻiʻo, nalo mākou i ke kaua ākea nui. He nui loa na enemi. ʻO Emperor Almaztiger 13, ʻaʻole i hānau ʻia akā ua lilo ʻo ia i luna o mākou, e make paha.
  Ua ʻōlelo ka mea nāna i hahau i ka Fuhrer:
  - He alakaʻi nui, e like me ke poʻo i ke kaua, ʻoi aku ka nui o ka nui, ʻoi aku ka nui o ka pohō!
  Ma mua o ka pane ʻana, ua hoʻomaka ka blonde e hoʻohuli i kāna mea hakakā. Ua hana ʻo ia i kahi pretzel, ʻaʻole e pale i ka hipa kāne, a laila kī pololei loa. Poha ka kaʻa o ka ʻenemi i ke ahi a hoʻomaka i ka māhele ʻana i mau ʻāpana liʻiliʻi liʻiliʻi, e like me nā hua poppy. ʻO ke kaikamahine, e ʻohi ana i ka nau ʻana me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻolei me ka maʻalahi a pae pono i kona alelo e puka ana.
  - Nani! Ke nahu ʻoe, a laila ʻai!
  ʻAʻole naʻe i laki ke koa ʻoʻoleʻa, ua pā hou ʻia ʻo ia, ʻoiai ʻo ia ke ʻano ʻino a ʻuā ke kapena koa:
  - Nani ka maʻi o kēia mau ʻili wahine iaʻu!
  Ua ʻōlinolino nā maka o ka blonde:
  -ʻAʻole ʻoe māʻona i ka hoʻopaʻi ʻana? Makemake paha ʻoe i kahi mea koʻikoʻi? ʻO ia ka hoʻomanawanui ʻole o ʻoukou a pau, hiki i ke kipi!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Vladislav a ʻaneʻane ale i ka pane ʻinoʻino mai waena mai o ka poʻe hakakā o Dermostan. Ua loli iki ke kiʻi o ke kaua. Me he mea lā ua pau ʻole ka ʻenemi, e hoʻokomo hou ana i nā pūʻali koa hou i ke kaua. He pōʻino loa nā moku kaua ultra; nunui, e like me nā asteroids, ua puka mālie lākou mai loko mai o ka hakahaka, me he mea lā i huki ʻia me ka ʻīnika aloha (e ʻike ʻia ke hoʻomālamalama ʻoe i ke kukui ma luna o lākou). Ua hoʻāʻo mua ʻo Shit-stan e hoʻopōloli i nā ʻaoʻao, e hana i kahi hana hoʻopuni, e hana paha i ka ipu hao ma ke ākea.
  Ua kaua ikaika na koa o Rusia Nui, a ia manawa pu no hoi, aole lakou i makau i na hana. ʻO kēia ke ʻano o ke ʻano o ka pale kelepona, a me nā hana wiwo ʻole a me nā luʻu. No ka laʻana, ua nalowale nā moku kaua a me ka hopu ʻana i ka pūʻali koa ākea o Great Russia a i ʻole, ua ʻike ʻia ma hope o ka ʻenemi pōʻino. Hoʻomanaʻo ia i ka hahai ʻana i ka iʻa i loko o ka lua hau - ua puka mai lākou, hopu i ka mea ʻai (kekahi ʻano o ka hoʻoilo hoʻoilo, a inā he iʻa ka mea hahai, a laila he manu!) a hoʻi hou i loko o ka lua. I kēia hihia, ua nalowale koke nā moku o Dermostan, hoʻomaka e hui pū, a i ʻole e wehe pū kekahi i kekahi. He hū plasma ʻakaʻaka me ka puhi ʻana o nā moku hōkū. No ka laʻana, ʻo kahi moku kaua ultra, i loaʻa i kekahi mau hits mai nā missiles preon thermal, ua hū i loko o nā ahi uliuli a me ka ʻōmaʻomaʻo. A laila ua ʻike ke koa nui (e hoʻomau ana i ka luku ʻana i nā ʻōpala e pipili ana e like me ka lau ʻauʻau !) ʻike ʻia kahi kiʻi i loko o kahi moku kaua ultra-kaua. A he mea kupanaha ka nui, he hui o ka nui o ʻelua miliona mau koa a me kanalima miliona mau robots!
  ʻO nā pūʻali koa i loko o ka moku he mau ʻano scumbags like ʻole: trolls, goblins a me nā ʻano hybrid, no ka laʻana ka mea laha loa: kahi hui ʻana o nā ticks a me nā cigakeke, a i ʻole nā huka cigarette! ʻAe, nā mea weliweli, me he mea lā mai kahi kiʻiʻoniʻoni weliweli i huki ʻia e ka mea hoʻohana lāʻau.
  Makemake nui nā mea ola e pakele, akā i ka manawa hoʻokahi e hui pū kekahi me kekahi, hou, ʻoki, nahu. Eia mai kahi mīkini pā, i hana kūikawā ʻia no ka hoʻouka kaua ʻana. A ua paʻa ʻia ʻo ia me nā pahi kaua quasi-plasma, ʻaʻole pololei, akā ʻāwili no nā ʻano hana like ʻole. Ua hāʻule ka mīkini pā mua i loko o ka ʻōpala ola o ka poʻe e kahe ana mai kahi moku nui e ʻā ana i ke ahi. Ua lele koke nā ʻāpana ʻiʻo i ʻoki ʻia a me nā kino kuni i nā ʻaoʻao āpau. Ua ʻike ʻia kahi hoaaloha ma hope ona, ua like ʻo ia me ka spider, aia wale nō ma kahi o kanakolu mau lālā, a aia lākou i ke ʻano o nā kahawai luku, hiki ke ʻoki i ka dinosaur i ka hapalua.
  Ua hooho kekahi o na luna Dermostan:
  - ʻĀ, mai ʻoki ʻoe iaʻu! Ua ʻai ka pawn i ke aliʻi wahine!
  ʻAʻole naʻe ʻo ia ka pōmaikaʻi, ʻo ka pahu cigakā me nā māwae o ka ʻiʻo, ʻoi aku ka hoʻopailua, ua kuʻi ʻo ia i ka antenna a kau ʻia ma luna. Akā naʻe, ʻaʻole hiki ke lohe hou ʻia ke ʻano o kāna uē ʻana i kēlā ʻano ʻano ʻāhiu nui e piʻi mau ana. ʻO nā ʻōlelo o nā princeps-plasma lapalapa, ʻoi aku ka uliuli a me ka ʻalani, i loaʻa i ka poʻe hakakā weliweli o Shitmostan, a hoʻomaka lākou e pala. A ua laha loa nā mīkini pā i loko o ka moku kaua ultra. Me he mea lā ua paʻi ʻia ma kā lākou papahana: pepehi, pepehi, a pepehi hou! A ʻaʻohe mea nui iā lākou ʻo wai. A i loko o nā alahele i loaʻa ka walaʻau o ka hyperroom weliweli loa .
  Eia naʻe, ua hōʻea mua ka ultra-flame i nā mīkini pa, a me nā goblins a me nā maiuu - ua ʻānai ʻia nā ʻōpala cigarette i nā photon. No laila ua hoʻomaka ka moku kaua ultra e hoʻokaʻawale mālie i kekahi mau ʻāpana. ʻOiai ua hele mālie ka māhele ʻana, ʻaʻole i ʻike ʻia he mea ʻino. ʻOi aku ka maikaʻi ma ke kua o nā mea ʻē aʻe he nui, e ʻā ana paha e like me nā supernovae liʻiliʻi, a i ʻole, ma ke ʻano ʻē aʻe, e like me nā moku hōkū. ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole wale ʻo Dermostan, akā ʻo Rusia Nui.
  No ka laʻana, ua nalowale ka mana o kahi moku holo moku me ka hāmare a me ka hōʻailona pahikiwi a hoʻopaʻa i kahi ʻenemi weliweli. I ka hui ʻana o ʻelua mau puʻupuʻu i ka māmā māmā, ua like ia me ka hoʻopā ʻia ʻana e kahi rocket luku. He luaʻi ia me ka mana nui (inā hiki i kekahi ke hoʻokomo pēlā, ʻoiaʻiʻo). Ua pua ka pahū ʻana e like me ka tulip me nā pua ʻulaʻula, e hoʻopau koke ana i nā mea āpau ma kahi o ʻumi mau kilomita. Ua ʻōlelo ʻo Vladislav-Adolf:
  - A ʻo kā mākou mau kāne me he mea lā aia i ka lani!
  Ua ʻōlelo ka blonde me ka filosofia:
  - ʻO ka lani wale nō kahi maikaʻi ʻaʻohe mea e wikiwiki e kiʻi, ʻoiai inā lākou i ka wela!
  Ua ʻae ka Hitler hit:
  - ʻO kēia nā kuʻikahi o ke ao holoʻokoʻa. ʻAʻole mākou makemake e hoʻopau i kahi maikaʻi, akā na ka mea ʻino e huki iā mākou i loko! No laila ʻaʻole maopopo ka mea ʻoi aku ka maikaʻi, ke ola a i ʻole ka make.
  ʻŌlelo ke kaikamahine me ka filosofia:
  - Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ke ola ma mua o ka make. ʻAʻole no ka mea ʻole ka manaʻo o nā kānaka a pau. Eia naʻe, pili nā manaʻo o nā kānaka, e like me nā mea a pau o ko mākou honua.
  Ua hana ʻo Fuhrer i kahi huli hoʻopunipuni ʻē aʻe, i ʻae iā ia e pana i lalo i kahi noho ʻelua, a no laila ʻoi aku ka nui o ke kumukūʻai a me ka waiwai o ka mea kaua (pehea ka nani o ka pahū ʻana, me he mea lā ua puhi ʻia nā mea ahi mai nā hui paʻakikī o nā mea pyrotechnic), nā momi o nā mea ʻāhaʻi ʻia i hoʻopuehu ʻia ma ka ʻaoʻao o ka hakahaka. Ua ʻōlelo ʻo Vladislav-Adolf:
  - He kue loa ka manao o kanaka e pili ana i ke ano a me ke Akua. Ma keʻano laulā, aia kekahi manaʻo o ka reactive, ʻo ia hoʻi, ka noʻonoʻo luku, ka mea e koi ai i ke kanaka e hana ma ke ʻano ʻaʻole like me ka pragmatic instincts a me ka noʻonoʻo ʻana i ka pono.
  ʻO ka blonde, me ka paʻakikī o ka hoʻihoʻi ʻana mai kahi luʻu ʻino (he aha hou kāu e hana ai i ka wā e holo wikiwiki ana ʻehiku mau mea hakakā iā ʻoe i ka manawa hoʻokahi), ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻopau i ka pragmatics - hoʻohuli i ka makemakika!
  - ʻAʻole ʻakaʻaka! - Ua pane aku ʻo Vladislav.
  Emo ole, i ke alo o ke kapena mokulele manuwa, ua puka mai la he kii o ke kia alakai o ka puali o Rusia Nui . ʻOiaʻiʻo, ʻoiaʻiʻo, he makana kēia - ka hiki ke komo i ka mea hoʻāno a hoʻomaopopo hoʻi, ʻoiai inā ʻaʻole nā manaʻo o kekahi, akā ʻo ke kauoha ponoʻī.
  Eia ka moku kaua mokuahi, ka mokuahi hoohiwahiwa o ka puali kaua o Rusia Nui me ke anawaena o hookahi haneri kilomita. A hakaka maoli nō kēia moku, no ka mea, ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻapaʻa ʻia nā ʻumi kaukani o nā pū kī ikaika. Eia naʻe, ke hoʻāʻo nei ka mokuahi ultra-kaua e hana like me nā moku nui ʻē aʻe. ʻAʻole hiki ke hāʻawi ʻia i ka ʻenemi i kahi manawa liʻiliʻi e luku ai i ka mokuahi, kahi i noho ai ke alakaʻi nui o ka pūʻali koa ākea o Great Russia.
  ʻO ka mea kupanaha, ʻo ka luna nui a me ka mōʻī he ʻōhua wale nō e waiho ana i loko o ka ʻōpū. Hoʻokomo ʻia ka makuahine ponoʻī i ke ʻano o ka hoʻokuʻu ʻia ʻana, no ka mea inā ʻaʻole e ʻeha loa ka hana ʻana i kāna mau hana. A ʻo ka hana ʻana o ka mōʻī embryonic i hoʻomohala ʻia, nona nā lālā a, ʻo ka mea nui loa, he lolo nui, ua hōʻoia ʻia e nā ʻāpana cybernetic he nui. ʻO ka embryo ponoʻī, e noho aliʻi ana ma luna o ka Great Russian Empire, ʻoluʻolu loa.
  ʻAe, ʻoiaʻiʻo, a ua kaumaha ʻo ia i ka hemahema, aia ʻo ia i loko o kona makuahine no kekahi mau makahiki i kēia manawa. Hiki i kekahi ke moeʻuhane wale no ka holo ʻana a i ʻole ka neʻe ʻana i kekahi mea. A he mau moeʻuhane ʻeha kēia, no ka mea, ʻo ka hānau ʻana, ʻo ia ka nalowale koke. Kūkākūkā ka embryo me ka honua o waho me ka hoʻohana ʻana i nā scanners. ʻOiai,ʻaʻole lākou e hōʻike i keʻano maoli o ke kāpena embryonic, akā, he kiʻi iʻoi aku ka hiki ke hoʻoulu i ka hilinaʻi. ʻO ka mea nui, ʻike ʻia kahi kanaka ʻōpio maikaʻi ma ke ʻano o ke aliʻi hānau ʻole. Ua kauoha ʻo ia i nā pūʻali me ka leo akaka a me ke kauoha.
  - E hoʻohana i ke kumu o ka pale elastic. E like me nā makahiki he mau makahiki i hala aku nei, ua hoʻohana nā pūʻali nāwaliwali, ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka helu, i ka ʻoiaʻiʻo ʻaʻole kānalua ʻo ka mea liʻiliʻi liʻiliʻi ʻoi aku ka paʻakikī ma mua o ka nui. No ka mea, ua ʻike ʻia ka nuipa liʻiliʻi e ka inertia liʻiliʻi!
  Ua hōʻoia ke kaikamahine ilamuku:
  - ʻOiaʻiʻo ... ʻO ka mākaukau o ka pūʻali e hoʻololi i ke kī i ka lanakila. ʻOiaʻiʻo, pono e hōʻalo i nā mea koʻikoʻi. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole ka ant ke aliʻi o nā holoholona!
  Ua ʻakaʻaka ke aliʻi embryonic:
  - ʻO nā mea make loa he bacteria. ʻOiai ʻaʻole, ʻaʻole paha nā virus! ʻOiai he mea ola mua, he mea maikaʻi! Ma ʻaneʻi i hōʻiliʻili ai ka ʻenemi i nā pūʻali koa nui, mai kahi kokoke i ke ao holoʻokoʻa, ʻo ia hoʻi ua hōʻike ʻo ia i nā wahi i koe.
  Elf Marshal Fego me nā puaʻa poni a ʻalani:
  - I kekahi manawa ua lawa ka lanakila ma kahi ʻāpana palena o ka mua. He axiom ʻano ʻē kēia o nā kaua he nui, o nā lāhui like ʻole!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Fetal Emperor ma o nā scanners:
  - I kēia hihia, ke nānā nei ʻoe i ke kumu.
  I kēia manawa, ua hoʻāʻo nā armadas o Dermostan e hoʻonohonoho hou i ka neʻe. Ua hoʻokokoke mai kahi mālama koʻikoʻi iā lākou mai hope. He mau kaukani moku hōkū nui a me miliona mau moku liʻiliʻi i hele aku me ka hoʻohana ʻana i ka hana bele. ʻO ka hopena, ua hoʻonui nui ʻia ka mana ahi o nā parasites. I mai la ke kaikamahine ilamuku me ka hauoli.
  - Eia kekahi kāleka pu i kiola ʻia e ka hoa paio. Eia naʻe, ʻaʻole i kūpono loa kā mākou ʻike ʻana; ʻaʻole i hāʻawi ʻia ka hiki ke hoʻokomo i nā pūʻali nui.
  ʻO ka hologram o ka mō'ī ma ke ʻano he keikikāne i kīkē i ka pahi kaua. Ua pā ka mea hoʻolalelale i ka ʻīpuka. Ua pahū koke. ʻO ka mua, aia kahi uila e ʻai ai i nā maka, a laila ka ulu ʻana o kahi halo poni e luku ai i nā mea āpau i loko o ka pū o ka moku kaua. Ua ʻōlelo ke keiki hologram:
  - He kiʻi pahuhopu kupaianaha kēia! ʻAe, e hāʻawi ka poʻe hoa paio i nā mea a pau. He mea kahaha ka'u i hoomakaukauia nona.
  Elf Fego i ke kiʻi o ke kaua me ke kānalua. ʻO ka armada o Dermostan ke nānā aku me ka weliweli. ʻOi aku ka nui o nā moku kaua ultra, nona nā anawaena i hiki i ʻelua haneli a me kanalima kilomita. Hoʻomanaʻo koke ka elf i kona honua honua ... ʻO ke ʻano ma laila ʻaʻole idyllic, ʻaʻole loaʻa nā ʻiniko koko. A me nā liona ... ʻAe, ʻaʻole pololei nā liona, akā nā hybrids me nā cornflowers. Ma keʻano laulā, he holoholona maikaʻi kēia: ʻo ke kino he pua cornflower, a ulu ka mane gula i ka makani. Eia kekahi, hoʻololi ka cornflowers i ka malu... Aia ka ʻino ma ʻaneʻi, i kuhikuhi ʻia i nā kānaka a me nā elves.
  Ua ʻōlelo ʻo ka blonde marshal:
  "ʻAʻole mākou ʻike i ka nui o nā ʻenemi i loaʻa, akā i koʻu manaʻo ʻo ia ka manawa e neʻe ai i kā mākou regiment hoʻohālua."
  Ua kūʻē ka emepera embryonic:
  - ʻAʻole kēia ka manawa e hōʻike i kāu kāleka!
  Ua ho'āʻo ke kaikamahine ilamuku e hoʻopaʻapaʻa:
  "Inā make ko kākou poʻe, ʻaʻohe mea i koe e hakakā!"
  A laila ua ʻike ʻia ke aliʻi embryonic:
  "ʻAʻole hiki iā ʻoe ke lanakila i ke kaua me ka make ʻole." I ka chess hiki iā ʻoe, akā i ke kaua maoli ʻaʻole hiki iā ʻoe! ʻO ke kānāwai aloha ʻole o ke kaua ʻo ia ka pohō e like me ka ua e hoʻoinu i nā ʻōpuʻu o ka lanakila, pono ʻoe e hōʻoia i ʻole e ulu aʻe nā poho i ka ua e holoi ai i nā ʻōpuʻu! - A laila, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hologram i hoʻouna ʻia mai ka ʻōpū mai. - Akā, mai noʻonoʻo ʻoe i mea e hōʻemi ai i nā pohō mai ke ahi o nā moku kaua ultra, e hoʻihoʻi i nā hōkū hōkū o Great Russia i kahi ʻano.
  Ua kākoʻo ka elf marshal i ke alakaʻi o ka embryo:
  - ʻO ia, ʻo ia wale nō ke ala. ʻAʻole ʻike ʻia ka nui o nā pūʻali e hiki i ka ʻenemi ke kiola aku i waho o ka lua.
  ʻOiaʻiʻo, ua hoʻāʻo nā moku hōkū o Shitmostan e neʻe i kahi ʻohana paʻa. I ka manawa like, ʻaʻole lākou i hoʻopakele i nā mea kaua, hoʻolei i nā missiles i nā miliona, me ka mālama ʻole i ka pololei o ka pā. Me he mea lā ua pā ʻia nā piliona pāʻani ma ka ʻaoʻao o ka vacuum e puhi i ka hyperplasm, puhi i nā mea ola a me nā neʻe, a laila hele i waho. ʻOi aku ka pololei o ka pana ʻana o nā koa Lūkini, akā ʻo ka weliweli weliweli o ka ʻenemi, he hekili, e like me ke ahi, e hoʻopuehu ana i nā ʻāpana e like me confetti. ʻO ka confetti make i pana aku i kekahi mau waʻa o Dirmostan. A ʻaʻole hiki ke helu ʻia ka nui o nā frigates i luku ʻia o ka civilization bastard. He ʻoiaʻiʻo e make ana nā moku Lūkini. Ma ʻaneʻi ua holo ka moku holo moku i pōʻino, me ka manaʻo ʻole, e like me ka pahu Lūkini ma ka Kursk Bulge a hoʻopaʻa i ka moku kaua ultra o ka ʻenemi. He mau haneri kaukani o na ola i hoopau ia i ka manawa hookahi, a ua aa ke ahi, me he mea la ua puhi ia he paipu kinoea nunui.
  Ua ʻōlelo ʻo ka marshal dwarven me ke kaumaha:
  - Kūlou lākou iā mākou, akā ʻaʻole mākou e haʻalele! - Ua ʻike ka luna ʻehā (a i ʻole kāna kiʻi holographic, aia ka dwarf ma luna o kekahi moku o ka papa Gross-Dreadnought!). - He mea pono e hoʻomaka i kekahi mau counterattacks ma luna o nā kamaʻilio ʻenemi a me nā laina lako.
  Ua ʻakaʻaka ka Fetal Emperor ma kāna hologram keiki.
  - He aha, i kou manaʻo, he nalowale wau!
  Ua ʻōhumu ka ilāmuku ʻuʻuku a hohola i kona mau wāwae:
  "Akā ʻaʻole lākou e mālama i nā mea kaua." ʻO ia hoʻi, ua lawa lākou. Aole anei pela, e kuu haku?
  Ua kū'ē ka Embryo Emperor:
  - ʻAʻole like me kēia! ʻOi aku ka waiwai o ka luna nui ma mua o kona poʻo, no laila ʻaʻole e hōʻeha ʻo ia i ka mahiole o ka makaʻala a me ke kāʻei o ka maalea! I ka pōkole, aia nō ka ʻenemi i loko o ka manaʻo maikaʻi i ka maikaʻi o nā mea a pau iā ia, akā ʻoiaʻiʻo, ua kokoke loa ko mākou lanakila! ʻO ka hahau ʻana me ka manaʻo ʻole, ua like ia me ka hoʻololi ʻana i ka lima me ka pahi kaua hao!
  
  
  OLA WITTMAN
  ʻO kahi hoʻololi liʻiliʻi o ka mōʻaukala e pili ana i ka kūleʻa nui o nā Nazi i ka wā o ka hoʻouka kaua ʻana ma Ardennes. ʻOi aku ka wikiwiki o ka poʻe Nazi, hiki iā lākou ke hele i nā alahaka a hopu i nā hale kūʻai me nā mea kaua, nā pū a me nā wahie. Ua hoʻoikaika pū ʻia ka kūleʻa e ke komo ʻana o Wittmann i ka hahau, ʻaʻole like me ka moʻolelo maoli, ʻaʻole i make! A pehea? ʻAʻole make nā koa maoli a make ʻole! Ua hoʻomau ʻo Wittman i ka hakakā a hoʻopaʻa i nā helu. Ma hope o ka luku ʻia ʻana o ka pahu pahu ʻelua haneli, ua lilo ʻo ia i ka moku pahu mua a hiki i kēia manawa wale nō i hāʻawi ʻia i ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka, nā pahi kaua a me nā daimana.
  Ua hoʻololi iki ke akamai o Wittmann i ke ala o ka mōʻaukala. A ʻoi aku ka maikaʻi o ka poʻe Kelemania, wikiwiki, ʻoi aku ka maikaʻi. A ua lanakila lākou i ka mea i kokoke i ka moʻolelo maoli, akā he mau hola wale nō i nalowale. A no laila ua pio nā hale kūʻai, a ua loaʻa i ka pūʻali koa Kelemania ka mana ʻeha. ʻO ka hopena, ua pio ʻo Brussels, a ua pio nā haneli haneli o nā koa Pelekane a me ʻAmelika.
  ʻAʻole wikiwiki ʻo Stalin i ka hoʻouka kaua ʻana, makemake ʻo ia e lanakila ikaika nā Allies ma ke Komohana.
  Ua hōʻike ʻia nā kaua he mea kaua maikaʻi loa ka Tiger-2 ma ke ʻano o ka mea kaua a me ka pale kaua mua. I ka ʻike ʻana o ka poʻe Kelemania he paʻa ka Red Army ma ka hikina , ua hoʻonohonoho i nā ʻāpana hou i ke kaua a hoʻomaka e kūkulu i ko lākou kūleʻa. Ua loaʻa pū i ka Fritz ka pu hou loa E-25, he mea liʻiliʻi i ka nui a me ke kaumaha, akā he mau mea kaua ikaika a me nā mea kaua maikaʻi, a ʻo ka mea nui ka neʻe.
  ʻO ka hopena, lanakila hou ... Aia nā Krauts ma Paris. Ke lawe hou nei lakou i ke kapikala Farani.
  A ʻo kēia ka mea a Stalin e makemake ai - e pepehi ʻia nā hoa pili, a laila e loaʻa i ka USSR ʻo ʻEulopa a pau.
  He ʻalopeke maalea ʻo Stalin... ʻAʻole naʻe he naʻaupō ʻo Churchill. I ka make ʻana o Roosevelt, ua pūlima ʻo ia a me Truman i kahi kuikahi me ka Third Reich. I ka manawa like, ka huki ʻana i ke koena o nā koa i pio mai Farani. A ʻoiaʻiʻo me ka hoʻololi piha ʻana i nā pio o ke kaua, a me ka hoʻolako ʻana i ka wahie a me nā lako i ka Third Reich.
  Ua pane aku ʻo Kelemania ma ka hoʻopau ʻana i nā kānāwai anti-Semitic. Akā naʻe, ua noho nā Iudaio ma nā kahua hoʻomoana, ʻaʻole naʻe lākou i puhi ʻia, ua koi wale ʻia lākou e hana, a ua hoʻouna nā ʻAmelika i nā meaʻai hiki a me nā cereals i nā kahua hoʻomoana.
  He lima kuokoa ko Geremania ma Farani a me Italia. I kēia manawa ua noi ʻo Stalin no kahi maluhia kaʻawale. Akā ua hōʻole ʻo Hitler. I Iune, ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua Fritz. Ua komo nā pahu pahu E-50 mua i ka moʻo. Akā, e like me ka mea i ʻike ʻia, ʻaʻole kūleʻa loa ke kaʻa. Ua noho kiʻekiʻe kona kaumaha, kokoke i 65 tons, me ka silhouette haʻahaʻa ma mua o ka Tiger-2, akā ʻo ka pale kaua o ka mānoanoa like, maopopo ʻole i lawa, ʻoi aku ma nā ʻaoʻao. Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka pū 88 mm me ka lōʻihi o 100 EL. Ua pana ʻo ia i ʻumikūmālua kiʻi i ka minuke.
  Hoʻohui ʻia ka hana kaʻa ʻana e kahi ʻenekini ʻoi aku ka ikaika, e wikiwiki ana i ka 1200 horsepower. Ma keʻano laulā, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pahu i ka hoʻohālikelike ʻia me ka Tiger-2 a ua ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka pono o ka pale kaua, akā ua paʻa mau mai nā ʻaoʻao.
  Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana i ka E-100, akā ua paʻakikī ka lawe ʻana a me ka hoʻohana ʻana i ke kaua. ʻO ka mea kūleʻa loa, ʻo ia ka pū E-25, me kahi silhouette haʻahaʻa haʻahaʻa o ka pale kaua mua o 120 mm, kahi pali nui, a me ka pale kaua ʻaoʻao o 82, a me kahi pūkuniahi no ka Tiger-2, ʻo ia ka mea pono ponoʻī maikaʻi loa. pū hoʻolele ʻia o ka Wehrmacht a me ke Kaua Honua ʻElua. Ua wikiwiki ia i kanahiku kilomika i kēlā me kēia hola - he engine o 700 horsepower, a hiki i ka ricocheted IS-2 pūpū i ka lae.
  Ua paʻi ka poʻe Kelemania i ka hahau nui mai Hungary mai, e hoʻāʻo ana e hoʻopakele iā Budapest, kahi i hoʻopuni ʻia. Ua ikaika loa ka hakaka ana.
  Ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua ma Iune 22, a ua kūkulu ka Red Army i kahi pale ikaika loa. He liʻiliʻi nā pahu pahu E-series i ka poʻe Kelemania, ʻo nā pū hoʻokele ponoʻī E-25 wale nō i ka nui nui - ua maʻalahi lākou e hana a maʻalahi. Eia nā kaikamahine ʻelua i loko o ka bikini e moe ana i loko. ʻOi aku ka haʻahaʻa o ka kaʻa ma mua o hoʻokahi a me ka hapalua mika a mahalo i kēia, ua pale maikaʻi ʻia a paʻa pū me ke kaumaha haʻahaʻa.
  ʻElua mau kaikamāhine, ʻo Charlotte lāua ʻo Gerda, e moe ana i lalo, ua kī ʻia i nā pū Soviet. I mua o lākou, neʻe nā kaʻa liʻiliʻi, hoʻomalu ʻia e ka lekiō, hoʻomaʻemaʻe i nā minefield.
  Ua kī ʻo Red Charlotte i ka pū. Ua kuʻi ʻo ia i ka pū Soviet a hoʻoluliluli i kona umauma, ʻaʻole i uhi ʻia e kahi ʻāpana lole lahilahi. A ʻōlelo ʻo ia:
  - Ke ahi wela o ka hyperplasma!
  A laila e paʻi ʻo Gerda iā ia, me ka hoʻohana ʻana i kona manamana wāwae ʻole. A kani maila ʻo ia.
  - He kaikamahine maikaʻi loa wau a ʻaʻole hewa ...
  ʻO ka pū hoʻoneʻe ponoʻī e neʻe iā ia iho. A i kēlā me kēia manawa e kū. ʻO kona pale kaua mua he sloped nui, a hāʻawi kēia i ka pale maikaʻi. ʻO nā pūpū o nā pū Soviet ke maʻalahi i ka ricochet. A ʻaʻohe mea hoʻoweliweli e like me ke poʻo o ka pū kīwī. Hiki iā lākou ke pā i ka ʻaoʻao. Akā ʻaʻole wikiwiki nā kaikamahine. ʻOi aku ka maikaʻi o ka pū hoʻokele ponoʻī ma mua o ka SU-100 i ka mana hoʻopaʻa kaua, a ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana, ʻoi aku ka paʻa a ma ka manawa like.
  A ʻaʻole lawa nā waiwai maloʻo i ka Red Army. ʻO ka nui o ka pahu T-34-85, ʻaʻole lawa ka ikaika me kāna pū a me nā mea kaua nāwaliwali. A ʻo ka German self-propelled gun E-25, ma ke ala, ʻoi aku ka māmā, ʻoi aku ka ikaika o nā mea kaua a me nā pū.
  Ke hakakā nei nā kaikamāhine ... Nani loa a ʻōpio. A ʻo kā lākou mau pū hoʻoneʻe ponoʻī e pana a hoʻolei ...
  Ua hoʻokō ʻo Fritz i ka wā e haki ai i Budapest. He lanakila lanakila, hoʻopuni ʻia e nā hui Soviet. Nui ka poʻe i hopu ʻia a pepehi ʻia.
  Heʻoiaʻiʻo ua loaʻa i nā Nazis nā poho nui. A ʻaʻole nui ka ikaika. ʻAe, inā e hana ʻia ana nā mea hana, a laila ʻaʻole lawa nā kumuwaiwai kanaka.
  A hoʻopaʻa ʻia nā keiki a me nā wahine i ka pūʻali koa. A i ʻole nā haole, akā ʻaʻole lawa ka hilinaʻi.
  Eia naʻe, ke hoʻomau nei ka hakakā ... Ke kūʻē nei ka Red Army me ka paʻakikī loa, me nā laina pale he nui. Hoʻomaka ka poʻe Kelemania i kahi haneli mau kilomita a kū. ʻAʻole lawa koʻu ikaika. A ʻo ka Red Army ponoʻī e hele i ka hoʻouka kaua. ʻAʻole naʻe i kūleʻa loa a hoʻokuke iki i nā Kelemania.
  A hiki i ka hooilo... Hoʻokūpaʻa ka laina mua. I Ianuali 1946, e neʻe aku ka Pūʻali ʻulaʻula ma East Prussia a me Polani, akā ʻaʻole i holomua iki.
  ʻAʻole hoʻoluliluli nā Kelemania i ka waʻa i ka hoʻoilo. He koko nā kaua. Akā lohi ka laina mua ...
  A hoʻomaka kahi manawa o ke Kaua Honua Mua. Lilo ka laina mua i mea ʻole. E nee ana na mokukaua Geremania a me na haole i ke kau, a me ka Puali Ulaula i ka hooilo. 'A'ole hiki i kekahi ke ho'okō i ka lanakila nui.
  Ke hoʻomau nei ke kaua i kēlā me kēia makahiki. Aia ka poʻe Kelemania ma mua o ka USSR i ka hoʻomohala ʻana i nā mokulele mokulele. Ua hoʻokomo ka USSR i ka MIG-15 i ka hana nui wale i ka makahiki 1949. Akā i kēia manawa ua loaʻa i ka poʻe Kelemānia ME-462 a me XE-362. A ʻo ka mea nui loa, nā mokulele diski, hiki ʻole ke pana i lalo mai kahi jet laminar ikaika me nā lima liʻiliʻi.
  Loaʻa i nā pahu kaʻa ka German "E" ... I ka hoʻohālikelike ʻana, ua ʻike ʻia ka T-54 a me IS-7. Akā ua hoʻomaka ka poʻe Kelemania i ka moʻo AG - kahi pyramidal kiʻekiʻe.
  Akā ʻaʻohe mea i loaʻa ka pōmaikaʻi. Noho mau ka laina mua.
  A hiki i ka make ʻana o Stalin i Malaki 1953...
  A ma ʻaneʻi, me ka hoʻohana ʻana i kekahi huikau i ke alakaʻi ʻana i ka pāʻina a me ka hakakā ʻana no ka mana, ua hiki i nā Kelemania ke hoʻokō i ka kūleʻa. Akā, ma hope o ka hopu ʻia ʻana a me ka hoʻokō ʻana iā Beria, ua koho ʻia ʻo Vasilevsky, ka mea hoʻolālā nui, ʻo ia ka Luna Nui, a me ka hoʻoikaika ʻana i ke poʻo o ke Kōmike Kūʻai mokuʻāina ʻo Malenkov. Ua kūpaʻa ka laina mua i loko o nā palena o ʻEulopa.
  ʻOiai he wā hakakā no ka mana ma ka USSR, ua hiki i nā Kelemania ke hōʻea i ka Neman, a hoʻopio hou i nā Balkans, Romania, Bulgaria, Slovakia, Greece, Albania a loaʻa hou ka mana piha ma luna o ʻEulopa.
  Akā ua kūpaʻa hou ka laina mua ma nā palena o ka USSR i ka makahiki 1941...
  A laila ʻo Dekemaba 1955 ... ʻO ka Red Army, e like me ka moʻomeheu, holomua hou i ka hoʻoilo. Ehia makahiki o ke kaua? Weliweli he ʻumikumamāhā a me ka hapa! A ʻaʻohe hopena i ʻike ʻia!
  ʻOiai e ola ana ʻo Hitler, ʻaʻole e pau ke kaua. Ua makemake ʻo Malenkov i ka maluhia i loko o nā palena like a hiki i Iune 22, 1941. Akā, paʻakikī ʻo Hitler a makemake e lanakila ma kēlā me kēia kumu kūʻai!
  Ke nee nei ka Puali Ulaula. E hele ana ka pahu IS-12 hou loa i ke kaua. He kaʻa me ka pū kaliber 203-mm. He mea nui, me ʻumi pū mīkini. A ʻeono kaikamahine - nā lālā o ka moku. Ho'āʻo lākou i ke kumu hoʻohālike mua loa o ka pahu. ʻAʻole nui a kaumaha? He pono anei ka mīkini? ʻO nā kaikamahine, ʻoiai ʻo ka Kalikimaka i ka lā 25 o Dekemaba a me ka hau, aia i loko o kahi bikini wale nō. ʻOiaʻiʻo, loaʻa i ka pahu ka mea hou loa i ka ʻenekini turbine kinoea, a ua mahana. Eia kekahi, ʻaʻole maʻalahi nā kaikamahine ʻeono iā lākou iho.
  Mai kanahākūmākahi mai ko lākou hakakā ʻana. A ua maʻa mākou i ka aneane olohelohe i kēlā me kēia wā. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ke noho ʻoe i ka bikini i nā manawa a pau, hoʻōki ʻoe i ke anuanu. A lilo ka ʻili i elastic a lōʻihi.
  Hoʻokele nā kaikamāhine i ka mīkini pepehi kanaka me nā wāwae ʻole. Nani maoli lākou a nani.
  ʻO Alenka ke poʻokela ma ʻaneʻi a me ka luna ohua. He aha ka mea a ke kaikamahine i ʻike ʻole ai i nā makahiki he ʻumikumamāhā a me ka hapa o ke kaua? Ma hea ʻo ia i hele ai? Ua hala ka mua mai Brest a i Stalingrad, mai Stalingrad a i ka Vistula, a i kēia manawa ke neʻe nei lākou ma kahi o Bialystok. Paʻa mau ʻia ʻo Bialystok e nā Kelemania. Ua paʻa ka laina mua. A ʻeli lākou i nā ʻauwaha kūpono.
  No laila, ʻoiaʻiʻo, pau ʻole ke kaua ... A hiki ke hoʻomau i hoʻokahi makahiki. A he aha ka makemake o kēia Hitler paʻakikī?
  Eia kekahi, ʻaʻole makemake ka USA a me Beretania i ka maluhia ma waena o ka USSR a me ka Third Reich. Makemake lākou e hoʻopau loa nā ʻaoʻao ʻelua i kekahi.
  Ke neʻe nei nā kaikamāhine ma ka IS-12 i mua. ʻO ka pale kaua mua o ka pahu he 450 mm ma kahi kihi. E lele ana nā projectiles. A puhi hou nā kaikamāhine.
  Akā hoʻokahi wale nō tank i ka USSR i kēia manawa. Aia ka IS-10 i ka hana ʻana, akā he kanalima mau tona kona kaumaha. Hana ʻia ka IS-7 ma ke ʻano he T-54. Ua ʻike ʻia ka T-55 i waena o ka lehulehu, akā i kēia manawa ke komo wale nei i ka hana. He mau kaʻa pyramidal ka poʻe Kelemania. A ikaika loa a hemolele. A me nā pu kiʻekiʻe me nā pahu pōkole.
  No laila ʻo ka hakakā ma mua ka mea koʻikoʻi loa. Ua pana ʻo Natasha lāua ʻo Anyuta mai ka pū o ka moku ikaika a uē:
  - Aia ko mākou hae ma luna o Berlin!
  A ʻaʻahu lākou i ko lākou mau niho keʻokeʻo momi. A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻōki i nā kaikamahine me nā maina.
  ʻElua mau pū i paʻi i ka pale kaua o mua ... Ua ricochet. ʻAʻole, he kaʻa koʻikoʻi ka IS-12 a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lawe maʻalahi.
  Akā,ʻo ka IS-7, e neʻe ana i ka lima'ākau o nā kaikamāhine, me he mea lā ua loaʻa iā ia kahi paʻi mai kahi pūkuniahi kiʻekiʻe a kū. Poino i ke kanaka u'i.
  ʻO Alenka, e hoʻoluliluli ana i kona ʻōpū, hīmeni:
  - Hiki i nā mea āpau i hiki ʻole i ko mākou honua, ua ʻike ʻo Newton i ʻelua a ʻelua i ʻehā!
  Ke mau nei ka hakaka me ka pau ole. Ua paʻi kekahi pūkuniahi Soviet i nā Kelemania. Hoʻokomo ʻo Marusya nui i nā pūpū i loko o ka breech. ʻO kēia ke ola a me ka hopena o nā kaikamahine. A hīmeni lākou:
  - ʻAʻohe mea e kāohi iā mākou, ʻaʻohe mea e lanakila iā mākou! ʻO nā ʻīlio hae Lūkini e uhaʻi i ka ʻenemi, nā ʻīlio Lūkini - he aloha i nā koa!
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine, e kī ana i nā pū mīkini:
  - I ke kaua hemolele! ʻO kā mākou lanakila ia! ʻO ka hae Lūkini i mua, hoʻonani i nā koa hāʻule!
  A kani hou ka pū pepehi kanaka:
  - ʻAʻohe mea e kāohi iā mākou, ʻaʻohe mea e lanakila iā mākou! Ke uhai nei nā ʻīlio hae Lūkini i ka ʻenemi, he lima koʻikoʻi ko lākou!
  ʻO Maria, ke alakaʻi nei kēia kaikamahine me ka lauoho gula i ka pahu a uē:
  - E ʻohi ikaika kākou i nā fascists!
  Paʻakikī ka poʻe Kelemania, ʻo ka hakakā pū kekahi i ka lewa. Akā i kēia manawa ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka MIG-15 i ka wikiwiki a me nā mea kaua i nā māka Kelemania. Ke hele like ole nei ke kaua.
  Ua hana maikaʻi ʻo Huffman, kēia mea hoʻokele maikaʻi loa i nā makahiki kaua. ʻOi aku ka pololei, nani a nani. Ma hope o ka loaʻa ʻana o ʻekolu haneli mokulele, ua loaʻa iā ia ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā pahi kaua lau ʻoka kālā a me nā daimana. I ka hiki ʻana aku i ʻehā haneli mau mokulele i hāʻule i lalo, ua loaʻa iā ia ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka gula, nā pahi kaua a me nā daimana. No ʻelima haneli mau mokulele i loaʻa iā ia ka Order of the German Eagle me nā daimana, a ma hope o hoʻokahi tausani ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka platinum i nā pahi kaua a me nā daimana. A i ka loaʻa ʻana o ʻelua kaukani mokulele, ua loaʻa iā ia ke Keʻa Nui o ke Keʻa Naita.
  Ua hiki i ka mea hoʻokele kūikawā ke hoʻokō i nā lanakila lewa he nui. A e ola ana no. Ua hoʻokiʻekiʻe ʻia ʻo Huffman i ke kūlana general. Akā, ua lele mau ʻo ia ma ke ʻano he pilote pilikino.
  E like me kā lākou e ʻōlelo nei, ʻaʻole ia e ʻā i ke ahi a ʻaʻole make i ka wai. I loko o nā makahiki he nui o ke kaua, ua loaʻa iā Huffman ke ʻano o ka hahai holoholona. Ua lilo ʻo ia i mea hoʻokele kaulana loa a kaulana loa. Akā he mea hoʻokūkū ikaika kāna - ʻo Agave, ʻoi aku hoʻi ma mua o ke kiʻi o ʻelua tausani mau kaʻa i hoʻohaʻahaʻa ʻia. A e hopu ana ʻo ia iā Huffman. Akā, he ʻōpiopio loa ʻo ia, ʻaʻole i nalowale i hoʻokahi mea hakakā.
  Paʻi akula ke kaikamahine i nā pedal me kona mau wāwae ʻāwīwī a kī ʻia i nā pūkuniahi ea. A i kēia manawa ua pana ʻia nā kaʻa Soviet MIG-15 ʻehā.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Agave a ʻōlelo:
  - I kekahi ʻano, he mau ʻīlio mākou a pau! Akā, he aʻalolo kila koʻu!
  A huli hou ke kaikamahine. Hoʻokuʻu ʻo ia i ʻehiku mau mokulele USSR i hoʻokahi pahu - ʻeono MiG a me hoʻokahi TU-4, a uē:
  - Ma ka laulā, inā ʻaʻole wau super, a laila hyper wau !
  ʻO Agave, ʻoiaʻiʻo, he uʻi. Pilot mai Lucifero. Nani loa meli blonde.
  Ma ʻaneʻi, hoʻā ʻo ia i kahi pahu hou a pana i ʻewalu mau mokulele Soviet MIG-15 i ka manawa hoʻokahi a kani.
  - ʻO wau ka mea noʻonoʻo a me ka hoʻokō!
  ʻAʻole naʻaupō ke kaikamahine. Hiki iā ia ke hana i nā mea a pau. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke kāhea iā ia he pilikino.
  A ʻeleʻele kona mau wāwae, nani loa...
  Akā, ke hakakā neiʻo Mirabela iā ia ... No ka manawa lōʻihi,ʻo Kozhedub ka Soviet ace maikaʻi loa. Ua hōʻiliʻili ʻo ia i ʻeono mau hōkū gula o ka meʻe o ka USSR, ua pana i lalo i hoʻokahi haneli a me kanaonokumamāhiku mokulele. Akā, make ʻo ia. A laila ʻaʻole hiki i kekahi ke wāwahi i kāna moʻolelo. A ʻo Mirabela wale nō i ʻoi aku ma mua o Kozhedub. A i ka pana ʻana i lalo ma luna o hoʻokahi haneli a me kanawalu mokulele, ua lilo ʻo ia i ʻehiku mau manawa me ka USSR.
  He kaikamahine Terminator kēia! ʻO kekahi mea e like me ia e hoʻōki i ka lio holo a komo i loko o ka hale ʻaʻa.
  A ʻoi aku ka maʻalili.
  He pilikia ko Mirabela. Ua hoʻopau wau i kahi hale hana keiki. ʻAʻohe kāmaʻa a ʻaʻahu ʻo ia i ka ʻaʻahu hina, ʻoki ʻo ia i ka nahele a ʻoki i nā kumu lāʻau. Ua ikaika a olakino ʻo ia. I loko o ka hau nui ua hele wāwae ʻole ʻo ia a i loko o ka hale paʻahao. A ma ka liʻiliʻi loa i hoʻokahi manawa au e hū ai.
  ʻOiaʻiʻo, ua ʻike ʻia kēia ʻano ma mua. No ka manawa lōʻihi, ua hakakā ʻo Mirabela i ka pūʻali koa, a laila lilo i hoʻokele. Ua loaʻa iā Mirabela kāna bapetizo mua ʻana i ke ahi ma ke kaua ʻo Moscow, kahi i hele koke ai ma hope o ke kolone. A ma laila ʻo ia i hōʻike ai iā ia iho he ʻoluʻolu.
  Ua hakakā ʻo ia me ke kamaʻa ʻole a ʻaneʻane olohelohe i loko o ka hau nui i hoʻopau maoli i ka Wehrmacht. He kaikamahine pōʻino ʻole ʻo ia. A lanakila loa ʻo ia.
  Manaʻoʻo Mirabela i ka lanakila koke o ka USSR. Akā ke hele nei ka manawa. ʻOi aku ka nui o nā mea pōʻino, ʻaʻole hiki mai ka lanakila. A weliweli loa.
  Moe ʻo Mirabela i nā lanakila a me nā hoʻokō. ʻEhiku mau hōkū o ka USSR - ʻoi aku kēia ma mua o nā mea ʻē aʻe! A pōʻino, pono ʻo ia i kāna mau makana! A e hoʻomau ʻo ia e amo i ke keʻa koa. ʻOiai inā i make ʻo Stalin, ola kāna hana!
  Hele mai kekahi kaikamahine a kau i waho... Pana i lalo i kahi German XE-362 a uē:
  - Aerobatics! A he hui hou loa!
  He kaikamahine ʻoluʻolu. Hiki i ka cobra maoli ke hana nui.
  He hōkū hou ʻo Mirabela...
  Ke hoʻomau nei ka hakakā no kekahi mau lā a hiki i ka makahiki hou ... Ua loaʻa i ka Soviet IS-12 ka pōʻino i nā wili a me nā ala - ke hoʻoponopono ʻia nei. Ae, he kaua lokoino a me ke aloha ole. A pehea ka lōʻihi?
  A no ka mea ua ola ʻo Wittman i nā kaua ma ke Komohana.
  Ua hakakā ʻo Wittmann iā ia iho i loko o kahi hui pahu no kekahi manawa. Ma hope o ka lawe ʻana i ka helu i ʻekolu haneli mau kaʻa, ʻaʻole i ka helu ʻana i nā pū, nā pahu, nā kaʻa, nā kaʻa kaʻa a me nā mea ʻē aʻe, ua hāʻawi ʻia ʻo ia: ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka gula, nā pahi kaua a me nā daimana, a ua hoʻokiʻekiʻe ʻia ʻo ia i Generala.
  Ma hope iho, ʻaʻole ia i hakakā hou. Akā, ua kauoha ʻo ia i ke ono, SS pūʻali koa tank.
  Kurt Knipsel i ka pahu pahu lanakila loa o ka Wehrmacht. Akā, ma hope wale nō o ʻelima haneli kaʻa i luku ʻia, ua loaʻa iā ia ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao.
  Ua hoʻonele ʻia ʻo ia i nā makana. ʻOiaʻiʻo, i ka hiki ʻana i hoʻokahi kaukani kaʻa, ua loaʻa iā ia: ke keʻa naita o ke keʻa hao me nā lau ʻoka kālā, nā pahi kaua a me nā daimana.
  He mīkini hakakā maikaʻi loa ʻo Kurt Knipsel . Kaua i loko o nā pahu like ʻole. ʻO ia ka pū a me ka luna koa. No ka manawa lōʻihi ua hele au ma mua o nā mea a pau me ka hoʻokūkū ʻole.
  Akā, ua hiki iā Gerda nani ke hopu iā ia. Ua hakakā maikaʻi nā kaikamāhine. Akā, ua hoʻomaha lākou. Hāpai nā uʻi ʻehā a hānau ʻelua: he keikikāne a he kaikamahine. Akā, ma hope o ka hoʻomaha ʻana, hoʻoholo koke lākou.
  A i kēia manawa ua hala ʻo Gerda iā Knisel .
  Pehea lākou e pale aku ai i ka hele ʻana a puni? Hakaka lakou me ke kamaa ole a me ka bikini wale no. Hoomaha hou na kaikamahine, hanau keiki hou. A i kēia manawa ke hoʻokokoke nei mākou i ka helu o ʻelua kaukani pahu i luku ʻia. A hiki iā lākou ke hilinaʻi i ka uku i loaʻa ʻole ma mua: ʻo ka hōkū o ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka kālā, nā pahi kaua a me nā daimana.
  ʻO kēia nā kaikamāhine!
  Ua pana ʻo Gerda i ke kaʻa Soviet. Wehe ʻo ia i ka hale kiaʻi a hoʻōho:
  - He mea pōʻino wau!
  A pana hou ʻo ia. Komo i loko o T-54. A uē:
  - Homeland Kelemānia!
  Ke ohu nei ke kaikamahine. A ʻeleu loa ʻo ia... ʻAe, loaʻa iā ia kahi ʻano hoʻolālā. ʻO 1956 ia ... Ke hoʻomau nei ke kaua ... ʻAʻole makemake e hoʻōki. Ke ho'āʻo nei ka Pūʻali Ula e holomua ma nā wahi like ʻole. Aka, e akahele, he kakaikahi ka waiwai kanaka i koe.
  A ke kahe nei ke koko o Rusia.
  Ke hoao nei ka Puali Ula e nee aku i Romania. A laila, aia nā pūʻali koa ikaika, pana, a me nā pepehi kanaka.
  Akā ke kali nei ka ʻenemi. ʻO ka poʻe Kelemania ka tank kaulana loa, ʻo AG-50. ʻOi aku ka maikaʻi ma mua o ka T-54 i ka pale ʻana, ʻoi aku ma nā ʻaoʻao a, malia paha, i ka mana o ka pu, akā ʻoi aku ke kaumaha. ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka wikiwiki o ka Kelemania ma muli o ka mīkini turbine kinoea.
  Puhi ka pahu Kelemania a helu ʻia.
  Ke hakaka nei ka hui o Margaret. Hakaka i ke koko anu. Ua pana nā kaikamāhine Kelemānia i kahi pahu Soviet. A uwē lākou me ka leʻaleʻa.
  ʻAe, a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hele ma ʻaneʻi ...
  He discus i hoʻokele ʻia e Albina lāua ʻo Alvina e pōʻai nei i ka lewa . Ua paʻi ʻia ʻelua mau kaikamahine blonde e nā kaʻa Soviet. A hana akamai lākou. ʻO ka discus hiki ʻole ke hoʻopilikia ʻia, ʻo Migi lāua ʻo Tu. Kaʻa pepehi kanaka. A kaomi nā koa i ko lākou manamana wāwae ʻole. ʻAʻole lākou e hāʻawi i ka Red Army i kahi manawa i ka lewa.
  ʻO ka mokulele disk kahi mea hiki ʻole i nā ʻepekema USSR ke kope. He mea kēia i ʻike ʻole ʻia ka lāʻau lapaʻau. A manaʻo nui ka poʻe Kelemania i ka lewa. A hakaka lakou me he poe kilo la me ka laau hookaa.
  ʻO Albina, kuhikuhi i kāna kīʻaha i ka ʻenemi, uē maila:
  - Inā he Akua, a laila he Kelemānia!
  Ua hōʻoia ʻo Alvina, e luku ana i ka ʻenemi:
  - He Kelemānia maoli nō!
  A ʻakaʻaka ke kaikamahine ... Ma ke ʻano laulā, ua luhi ʻo ia i ke kaua pau ʻole. ʻAe, pepehi nā Kelemania a me nā Lūkini kekahi i kekahi. ʻOi aku ka pololei, ʻo ka Red Army a me ka Wehrmacht. Akā ʻaʻohe oni ka laina mua... ʻAʻohe hopena a ʻaoʻao paha.
  Kaua... He ʻoiaʻiʻo kēia. ʻO nā koa i hānau ʻia ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ke kaua e hakakā nei ma ka lewa a ma ka honua.
  No ka laʻana, Hans Feuer. ʻO ka muli loa i loaʻa i ke Kauoha o ke Keʻa Hao, Papa ʻEkahi. A laila, lilo ʻo ia i mea ʻōpio loa i loaʻa i ka Order of the Knight's Cross of the Iron Cross no ka hopu ʻana i kekahi pūkaua Soviet.
  ʻAe, maikaʻi loa kēia.
  ʻO Hans Feuer kahi mea hoʻomakeʻe. Hakaka ke keiki me he pilikua la, a he anu i ka hooilo, a komo pu wale.
  Maikaʻi loa kēia!
  Ua kaulana ʻo Hans no nā kenekulia!
  A ma ke ʻano laulā, ke hele nei kahi kaua kupaianaha a koʻikoʻi ma ʻaneʻi... Ua mae kekahi AI.
  A ma Romania, ʻaʻole hiki i ka Red Army ke komo i loko o nā pale Kelemania. Ua poho nā ʻaoʻao ʻelua. Ke hoʻomaka nei ʻo Ianuali ... A i kēlā me kēia lā, nui aʻe ka poʻe i make a ʻeha.
  ʻAʻohe hoʻomaka a pau ʻole ka pupule.
  Aia hou ʻo Agave i ka lewa a pana i nā kaʻa Soviet. He kanaka hahai holoholona ʻo ia. Paʻi i ka ʻenemi.
  Hāʻule nā kaʻa āna i pā ai. A laila puhi ke kaikamahine i nā pūʻali honua. Kikeke i ka IS-7. A ʻakaʻaka ʻo ia:
  - ʻO wau ka maikaʻi loa! ʻO wau ke kaikamahine pepehi ʻenemi!
  A hoʻoili hou ʻia i nā pahu hau. ʻO kēia ka mea luku i nā kaʻa a me nā kaʻa a pau e lele a pana.
  ʻAe, ʻo kēia ka mea e paila ana ma mua. A ma ka home mua, ke hoʻāʻo nei nā ʻepekema e hana i kahi mea make. ʻOiai ʻaʻole ia e hana maikaʻi loa.
  Akā eia kahi pahu liʻiliʻi AG-5. He mīkini ʻehiku tona kaumaha. Ke hele nei i nā hoʻokolohua kaua. A nahu a nahu i ka ʻenemi.
  A hiki i ka manawa e hīmeni ai, ʻaʻohe mea nāna mākou e hoʻōki a lanakila paha iā mākou!
  Holo wikiwiki ka AG-5 a pana i kona hele ʻana. A ʻaʻole hiki ke pani ʻia kēlā pahu pahu. A ʻo nā pūpū e ricochet.
  A i loko o ke kaʻa e noho ana kekahi keikikāne ʻumi makahiki, ʻo Friedrich, a uē:
  - A e lilo wau i mea hakakā nui!
  A kī hou aku ʻo ia ... A paʻa i ke kikowaena o ka hale kiaʻi. A ʻo kona mana luku, ʻoiai he liʻiliʻi i ka caliber, he nui.
  A ma ka lani kaua ʻo Helga. He kaikamahine kamaʻa ʻole i loko o ka bikini e paʻi ana i nā bila. A hauʻoli i kāna mau holomua maikaʻi.
  A hele mua ʻo Agave ... A hakakā pū kekahi.
  Ua hala ʻo Pepeluali 1956 ... ʻAʻole hiki i ka Red Army ke hoʻokō i ka kūleʻa ma nā wahi āpau. Akā ʻaʻole hiki i nā Kelemania ke holomua. Ke hele nei nā kaʻa kaʻa lalo o ka honua i ke kaua. Akā, he maʻalahi lākou.
  Holo wikiwiki nā kaikamāhine ma lalo o ka honua, luku i kahi pā o nā pū Soviet a hoʻi i hope.
  I ka manawa like, ua hopu ʻia kekahi mau paionia. Wehe aʻela nā kaikamāhine i nā keikikāne i hopu ʻia a hoʻomaka lākou e hoʻomāinoino iā lākou. Kuʻi lākou i nā paionia me ka uwea, a kālua i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae i ke ahi. A laila, hoʻomaka lākou e uhaʻi i koʻu manamana wāwae me nā ʻīwī wela. Uwē nā keikikāne me ka ʻeha ʻāhiu. I ka hopena, ua puhi nā kaikamāhine i nā hōkū ma ko lākou mau umauma me ka hao wela a uaʻoki i kā lākou mau kāne kūpono me ko lākou mau kāmaʻa. ʻO ka mea hope i hoʻopau i nā paionia a hāʻule lākou mai ka haʻalulu ʻeha.
  ʻO nā kaikamāhine, i ka pōkole, hōʻike i ka hana papa kiʻekiʻe. Akā, ʻaʻohe mea nui i loaʻa i nā Kelemania.
  ʻO nā pū ikaika ikaika: "Sturmmaus", i kī ʻia ma nā kūlana Soviet. Ua hana lākou i ka luku nui a me ka luku. Akā, ua hoʻokuʻu ka mokulele Soviet i kekahi o nā kaʻa, a hoʻi mai nā Krauts.
  Ua ho'āʻo ka poʻe Nazi e hoʻohana i nā diskettes e wāwahi i nā pāka Soviet. Ua hoʻohana ʻia nā Hedgehogs a me nā mea pahū e kūʻē iā lākou. Ua hui pū ʻia nā pā.
  Eia hou ʻo Albina lāua ʻo Alvina ma kā lāua ipu lele. Kuhi lākou me ka hoʻohana ʻana i ko lākou manamana wāwae ʻole e kaomi i nā pihi hauʻoli a hana maikaʻi loa.
  ʻO nā kaikamahine, ʻoiaʻiʻo, hōʻike i nā aerobatics kiʻekiʻe loa. Huki lākou i kā lākou discus, a ua pana ʻia he ʻumi mau mīkini lele Soviet.
  ʻO Albina kani:
  - Puʻupuʻu kūkulu huhū! E loaʻa ana kahi hōkū!
  A hoʻohuli hou ʻo ia i kāna kaʻa. A luku aku na kaikamahine i ka Puali Ula. Eia kekahi, pono loa ...
  Ua pana pū ʻo Alvina i ʻelua mau mokulele Soviet a uē:
  - ʻO nā kaikamāhine pupule, ʻaʻole nā puʻupaʻa!
  He oiaio ka hope. Nui ka leʻaleʻa o nā kāne me nā kāne. A hana ʻo ia i nā ʻano mea like ʻole. Ua aloha nā kaikamāhine i nā kāne - ua hauʻoli lākou! A ʻoi loa inā ʻoe e hana me kou alelo.
  ʻO kahi kaikamahine o ke kūlana kiʻekiʻe loa ... Ua hoʻomāinoino lākou i ka paionia ... Ua wehe mua lākou iā ia a ninini i ʻelua mau bākeke wai ma kona ʻāʻī. A laila lawe lākou i ka hao wela i ka ʻōpū pehu. A pehea lākou i puhi ai! Ua uē ka paionia i ka ʻeha ʻāhiu... He ʻala ʻā.
  Ua hahau ʻo Alvina iā ia ma ka ʻaoʻao me kahi uea wela. A pehea kona makemake e ʻakaʻaka ... He ʻakaʻaka loa.
  A laila hīmeni ʻo ia:
  - Ua luhi wau i ka hoʻopaʻa ʻana i ka hope - makemake wau e hoʻohenehene i koʻu hauʻoli!
  A pehea ʻo ia e ʻakaʻaka ai! A e haʻi ʻo ia i kona mau niho momi! Makemake kēia kaikamahine i ka pepehi, he kaikamahine!
  A ʻo nā wāwae o ke kaikamahine, ʻaʻohe a nani. Makemake ʻo ia e hele wāwae ʻole ma luna o ka lanahu. A e kipaku aku i na paionia pio. Nui ko lākou ʻuā i ka wā i palai ʻia nā kuʻekuʻe wāwae. ʻIke ʻo Alvina he ʻakaʻaka loa. A he kaikamahine nō hoʻi ʻo Albina, e nānā kākou - super! Pehea e kuʻekuʻe ai i ka hoa paio ma ka ʻauwae. A ʻōlelo ʻo ia:
  - He kaikamahine au o ka papa kiekie loa!
  A hōʻike i kona mau niho momi. ʻO ka ʻālohilohi me he mea lā i poni ʻia. A he mea kupanaha ke koa! He mea hiki ʻole ke ʻōlelo ʻia ma ka moʻolelo moʻolelo a i wehewehe ʻia me kahi peni!
  Hoʻokuʻu nā koa ʻelua i ka Soviet MiG i ka lewa. ʻEleʻele nā nani. Aole he kanalua iki iloko o lakou. A me ka nani hihiu a me ka ecstatic.
  Hoʻomalu nā koa i ka lāʻau hauʻoli me ko lākou mau wāwae wāwae a hoʻouka i nā kaʻa Lūkini. I ko lākou paʻi ʻana , e uhaʻi lākou i nā mea hakakā, me he mea lā e hahau ana i ke aniani me ka lāʻau. ʻO nā kaikamāhine he alohaʻole a alohaʻole. Loaʻa iā lākou ka mana o ka huhū a me ka lapalapa o ke kuko. A hilinaʻi i ka lanakila. ʻOiai inā he ʻumikūmālima makahiki ke kaua nei. Akā ʻaʻole makemake e hoʻopau. Aia ʻo Albina lāua ʻo Alvina i ka piko o ko lāua kaulana. A ʻaʻole lākou makemake e hoʻi hope a hoʻomaha paha no kekahi manawa. A neʻe aku lākou iā lākou iho a pepehi i ka ʻenemi.
  ʻO Albina, e kīkē ana i nā mokulele Soviet, hoʻōho:
  - Ua luhi ke kaikamahine i ka uē ʻana, ʻoi aku koʻu makemake e hoʻomoe i ka kāmaʻa bast!
  A pehea ʻo ia e ʻakaʻaka ai a ʻōpaʻa kona mau niho momi. A pehea kona makemake i ke kāne i kēia manawa. Makemake ʻo ia e hoʻokamakama i nā kāne. Ua hauʻoli loa ʻo ia i kēia. E lawe ʻo ia iā ʻoe a hoʻokamakama iā ʻoe.
  ʻŌlelo ʻo Albina:
  ʻO ka moeʻuhane nā kaikamahine
  Eia ka holomua nui!
  A ʻakaʻaka ke koa ... A e pepehi hou kākou i ko kākou mau ʻenemi. Nui kona ikehu. A piha i ka ikaika ʻiʻo.
  A e uwo ʻo Alvina:
  - E uhaʻi kākou i ka ʻenemi i nā ʻāpana!
  A e hoʻomaka ke koa e ʻakaʻaka ikaika! A noʻonoʻo wau i ke ʻano o kāna mau kāne. Akā, e ʻōlelo kākou he maikaʻi.
  Ua hiki mai nei ʻo Malaki ma luna o kākou... Ke ʻā mai nei ka lā. I ka lā mua o ka pūnāwai, holo wāwae ʻole nā keikikāne Lūkini ma ka hau hehee . ʻakaʻaka lākou iā lākou iho, ʻakaʻaka iā lākou iho, a hōʻike i kā lākou mau fiku i nā Kelemania.
  ʻO nā paionia me nā kaula ʻulaʻula, nā lauoho pōkole, ʻoi aku ka pōkole o kekahi o lākou. Holo lākou a lele. ʻAʻole hiki ke anu ko lākou mau wāwae wāwae. Ua lilo lākou i ʻeleʻele loa. Holo pū nā kaikamāhine, ʻaʻohe kāmaʻa. ʻO nā kuʻekuʻe wāwae poʻe ʻulaʻula i ka lā. ʻO nā kaikamāhine Soviet kupaianaha. He lohi, haʻuki, maʻa i ka hana liʻiliʻi.
  Aʻo nā mea a pau e'ō'ō ana i ko lākou mau niho ...ʻO ka lā mua o ka puna he hauʻoli maoli a make wai i ka mālamalama a me ka hanaʻana!
  A he kaua ea ma ka lewa. ʻO Mirabela, ʻo ia ka helu ʻekahi Soviet i pana i kahi mokulele Kelemania ʻē aʻe. A e like me nā manawa a pau, ʻaʻahu wale ke kaikamahine i ka bikini. ʻOpio mau loa a mae ʻole. ʻO ia ka ikaika ʻuhane i hūnā ʻia i loko ona.
  Aloha nō naʻe ʻo Mirabela i ka pā ʻana o nā kāne iā ia. Makemake loa ia. ʻO ia ke kumu he pailaka ʻo ia... Ke kāwili ʻia ke kino kino o ke kaikamahine e nā lima kāne, he mea leʻaleʻa maoli. A leʻaleʻa nui!
  Ua hahau ʻo Mirabela i kahi kaʻa Nazi ʻē aʻe a hoʻohenehene:
  - ʻO wau he ʻūhā kāhiko!
  Ua paʻi ke kaikamahine i ka papa hoʻomalu me kona mau kuʻekuʻe wāwae poʻe. He nani ʻo ia. A hiki ʻole ke hoʻohālikelike ʻia.
  Ua puka aku ʻo Mirabela. A lele ʻo Agave iā ia. ʻO ka hope loa, ua hui nā pailaka wahine koa lanakila ʻelua. Ua pana lākou kekahi i kekahi mai ka hale puni. Hoʻāʻo lākou e kiʻi mai kahi mamao aku. Akā ʻaʻole maikaʻi loa. Lele nā mea nani ʻelua mai ka laina pana. A haʻi lākou i ko lākou mau niho me ka ikaika. ʻAe, he mau wahine. Nānā paʻakikī lāua i nā maka o kekahi. ʻOi aku ka pololei, ke poʻo a pana hou lākou. ʻOi aku ka maikaʻi o ka German ME-562 ma mua o ka MIG-15, a ua pana ʻia ka kaʻa Soviet ...
  Akā, hoʻokele ʻo Mirabela e hoʻokuʻu, a nalowale kāna mokulele no ka manawa mua i kāna ʻoihana lele. ʻO ka mea pōʻino loa ʻo ia ka hopena ma ka ʻāina ʻenemi. A he ino keia. ʻAe, ʻo ia mau wili kūʻokoʻa o ka hopena. A ma ka lā Malaki 1, 1956, hoʻololi ka honua, akā mau ke kānāwai o ka Fuhrer i ka pāʻani cybernetic.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"