Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

იუნგ ბიჭი და საიდუმლო მისია

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    ისევ მზაკვარი ედუარდ ოსეტროვი, ახლა ჩვეულებრივი მოსამსახურე ბიჭის როლში, შეაღწევს ქალაქში, სადაც გუბერნატორი თავის ბუნაგში მდებარეობს. შედეგად, ხდება მეკობრეების მზაკვრული და გაბედული თავდასხმა და იწყება სერიოზული ბრძოლა.

  იუნგ ბიჭი და საიდუმლო მისია
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ისევ მზაკვარი ედუარდ ოსეტროვი, ახლა ჩვეულებრივი მოსამსახურე ბიჭის როლში, შეაღწევს ქალაქში, სადაც გუბერნატორი თავის ბუნაგში მდებარეობს. შედეგად, ხდება მეკობრეების მზაკვრული და გაბედული თავდასხმა და იწყება სერიოზული ბრძოლა.
  . თავი No1
  უამრავი გოგონა შიშველი, დაკუნთული ფეხებით დაფრინავდა მეკობრეების გემბანის მბზინავ გემბანზე. მეკობრე მეომრები შეადგენდნენ ეკიპაჟის უმრავლესობას ამ პლანეტაზე, რომელიც არც თუ ისე განვითარებული იყო ტექნოლოგიურად ან მაგიურად.
  მაგრამ გემზე ძალაუფლება ძირითადად მამაკაცებს ეკუთვნოდათ.
  რავარნავა და კიდევ სამი ადამიანი, მათ შორის შავკანიანი მეომარი ობლომოვა, გაემგზავრნენ შეხვედრაზე; მათ მალევე შეუერთდნენ კაპიტანი მონიტორი და მისი ექვსი თანამშრომელი, რომელთაგან ორს საერთო არაფერი ჰქონდა კაცობრიობასთან. ფეხშიშველმა ბიჭმა, ედუარდ ოსეტროვმა, სწრაფად დახატა ქალაქის რუკა ქვედა კიდურებით.
  - ძირითადი სიმდიდრე უკვე დატვირთულია გემებზე და აპირებს წასვლას. - დაიწყო მამაცმა სკაუტმა. დიახ და მათკენ მიმავალ გზაზე, ეს ზუსტად ვიცი, სამი გემი შემოუერთდება ჩვენს გემს არ ჩამოუვარდება ტონაჟით და შეიარაღებით. უნდა ვიჩქაროთ, რომ დილით იარაღით დაესხათ ამ ზღარბს - დაასკვნა ედუარდ ტომბომ. და მისმა აბებმა, ძალიან დაკუნთულმა ბიჭმა, დაიწყო მოძრაობა. შავკანიანი ქალი გმირი, რომელიც მთავარ ნავსაყუდელს თამაშობდა, აღტაცებით ღრიალებდა, როცა ამ განსაცვიფრებლად სიმპათიური ბიჭისკენ შეხედა. ახალგაზრდა, ძლიერი, მოქნილი, მაიმუნივით ედუარდმა მაშინვე სხვა ვარიანტი შესთავაზა. - მოწინააღმდეგეთა კოსტიუმების შენიღბვით.
  მონიტორმა მშვიდი ხმით თქვა:
  - ვეთანხმები ამ ბიჭს. გამთენიისას უნდა დავარტყით, იმედია კარგად იცნობენ თქვენს გემს და ცეცხლს არ გაუხსნიან.
  - ეს არ არის ცუდი აზრი, მაგრამ სხვა აზრმა გამიელვა თავში. - თქვა რავარნავამ, რომელიც მხოლოდ უბრალო ადამიანს ეჩვენებოდა.
  შავკანიანი, მსხვილი, სულაც არ არის ქალური კუნთებით და აყვავებული კისრით, მაგრამ თავისებურად ლამაზი, წვრილი წელით, ძლიერი თეძოებით და მაღალი მკერდით, ობლომოვამ წამოიძახა:
  - დიახ! მაგარი...
  მონიტორმა ირონიული ღიმილით (აბა, რა შეუძლია ამ ყაჩაღის თავს, მართალია დიდი, მაგრამ დახრილი შუბლით!), იკითხოს:
  - Რომელი?
  სახელის მატარებელმა, რომელიც ლეგენდარული გახდა ამ სამყაროში და მის ფარგლებს გარეთ, ეფისუს ფრისტის წყალობით, ეშმაკურად თქვა:
  - თუ მთელი სიმდიდრე წაართვეს ქალაქს, მაშინ რატომ უნდა გაექცეთ თავს რისკის ქვეშ ქალაქში შტურმით. ამის გაკეთება შეგიძლიათ ბევრად უფრო მარტივად.
  მონიტორმა ჭიქიდან ორიოდე კრუნჩხვითი ყლუპი მოსვა, რის შემდეგაც მან თავი მუშტით მოისროლა და ყბის სიმტკიცე გამოსცადა. კაპიტანსა და მის პირველ მეგობარს შორის (ვინ იფიქრებდა, რომ ეს ბიჭი მხოლოდ სალონის ბიჭი არ იყო!) სოლის გაძევების მზაკვრული იდეით საზღვაო მძარცველებმა თქვა:
  - მეეჭვება, რომ ბიჭის მიერ შემოთავაზებული გეგმა მარტივი და ეფექტური იყოს.
  ობლომოვმა შეარხია მაღალი მკერდი, რომელიც ძლივს იყო დაფარული ნაქარგი ქსოვილის თხელი ზოლით და პასუხად რაღაც გაუგონარი აჩურჩულა.
  რავარნავამ ისევ გააპროტესტა ეს. უფრო მეტიც, მან ხაზგასმით ისაუბრა ზარმაცად და დაჟინებით:
  - მაგრამ არა, მე სხვა იდეა მაქვს. მას შემდეგ, რაც ჩვენმა ოქროს ბიჭმა ჩაძირა მთავარი თანმხლები გემი, ყველაზე კარგი იქნება, რომ მისი ფუნქციები გვეკისრა.
  მონიტორი გაცოცხლდა და დახრილმა ჰკითხა:
  - მაშ, რას გულისხმობ?
  და მან გაიხედა გემბანზე, რომლის გასწვრივ თითქმის ჩუმად დადიოდნენ ქალი მეკობრეების შიშველი, გარუჯული, დაკუნთული ფეხები. თუმცა, მათმა ანგელოზურმა გარეგნობამ არავის უნდა შეიყვანოს შეცდომაში - ისინი მათ მთლიანად გაანადგურებენ. პატიმრები კი იძულებულნი იქნებიან კოცნით დაფარონ ფეხზე და გაილოკა მეომრების შიშველი, უხეში ქუსლები, მაცდუნებელი და საშიში.
  რავარნავამ ეშმაკურად ჩაუკრა თვალი და ბებერი ბუსავით დაიყვირა:
  - ჩვენ შეგვეძლო დატვირთული ტრანსპორტის თანხლება, მიყვანა არა მეტროპოლიაში, არამედ ჩვენს მეკობრულ ბუდეში.
  მონიტორმა იმედგაცრუებულმა დაარტყა მუშტი მაგიდაზე და თქვა:
  - ასე მარტივია, მაგრამ რა მოხდება, თუ სანამ ამას დაგვინდობდნენ, სურთ პირადად შეხვდნენ პაპირუს დონ გრაბერს?
  შავკანიანმა ობლომოვამ თავი დახარა ყელზე და ისეთი ბიცეფსი გაუკეთა, რომ ნებისმიერ, ყველაზე ძლიერ და ნატუმბო მამაკაცს შეშურდება.
  რავარნავამ თავი აიფეთქა და ციხის კედელივით ფართო მკერდი გამოყო:
  - Მერე რა? ვფიქრობ, სიამოვნებით ვითამაშებ ამ როლს. - ცერი მაღლა ასწია ფილიბუსტერების უფროსმა. - ბოლოს და ბოლოს, ხუთი წელი ვცურავდი კონტრაბასის დროშით და მშვენივრად ვბაძავ მათ აქცენტს.
  და მანაც ფანჯარას გახედა. ერთ-ერთი მეკობრე გოგონა თავის პარტნიორს მხრებზე ეხვეოდა. და ხედავდით, როგორ ტრიალებდნენ მაცდუნებელი, ქალური, სპორტული ფეხების კუნთები დაძაბულობისგან ბურთებივით.
  მონიტორმა, რომელიც უკიდურესად გაღიზიანებული იყო, რომ ეს არ იყო ის, ვინც პირადად მოიფიქრა ეს იდეა, დაიყვირა, განზრახ დაუწია ხმის ტემბრი:
  - თუ ვინმე შეგხვდებათ, ვინც ამ ადმირალს პირადად იცნობს?
  შავკანიანმა, ახალგაზრდა ქალმა გმირმა ობლომოვმა ღიმილით წამოიძახა ვეფხვის კბილები:
  - კატის ხაფანგი!
  რავარნავამ მოჩვენებითი ყვირილი ღრმა პირი გააღო და დაიყვირა:
  - და ეს არ არის საბედისწერო, მაშინ ჩვენი მეზღვაურები წინასწარ მომზადებულ დარტყმას ჩაატარებენ.
  მონიტორმა წარბები სკეპტიკურად შეკრა და ისედაც კაპრიზული პირი გადაატრიალა:
  - როგორ ფიქრობ, შეგიძლია წახვიდე?
  ედვარდი მოკრძალებულად დუმდა. და ობლომოვი ცდილობდა მოეფერებინა შიშველი, დაკუნთული, გარუჯული ფეხი. მაგრამ ბიჭმა ფეხი მოიძრო და არ მისცა მას ნამდვილი გორილა ქალის დიდი თათი დაფაროს.
  ბარნაბა ძალიან თავდაჯერებულად გამოიყურებოდა:
  "ჩემი თანაშემწე იქნება ჩემთან ერთად, მეომარი, რომელსაც არ ჰყავს ტოლი ხმლის ტარების ხელოვნებაში. მებრძოლი ედუარდი, რომელსაც შეუძლია სასწაულების მოხდენა. - კიდევ უფრო გამოსცრა მკერდი რავარნავამ. -იმედია დამეხმარება.
  მონიტორმა მას თავისი ფართო თათები მოაშორა:
  - კარგი, შენთან არ წავალ და ლომის პირში თავს არ ჩავუდებ. ჯობია ჩემს ბიჭებს სანაპიროზე კონცენტრირება მოახდინონ, რათა დაიფარონ ის იარაღები, რომელთა განადგურებასაც ერთი ყლუპით ვერ შეძლებ.
  ობლომოვამ ჩაილაპარაკა:
  - და გოგოებიც!
  რავარნავამ გაიცინა და დაარწმუნა ამხანაგი:
  - კარგი, ახლა ვეცდები გავიმარჯვო სისხლის დაღვრის გარეშე. თქვენ უნდა აირჩიოთ შესაფერისი კოსტიუმი, კონტრაბასები მდიდრულად იცვამენ.
  - და ასევე აიღე საჩუქრად ჩანთა, ან კიდევ უკეთესი, ოქროს ზარდახშა. - შენიშვნა მისცა ედუარდ ოსეტროვმა, რომელიც დათვი ქალს აციებდა ფეხშიშველი, მოხდენილი, გოგოს მსგავსი ფეხით. ბიჭს ასევე აღიზიანებს, რომ ოსტატური მოტყუების იდეა მას პირადად კი არ გაუჩნდა, არამედ ვიღაცას, რომელსაც ის და, ალბათ, სხვები სულელ მარტინეტად თვლიდნენ.
  ამჯერად მონიტორი გაშტერდა:
  - რატომ ასეთი ექსტრავაგანტულობა?
  მეომარმა ბიჭმა ჩუმად თქვა:
  - ოქრო დაბინდავს მათ თვალებს, კვამლზე უკეთესი. მისი დახმარებით მოვახდენთ მტრის სიფხიზლეს.
  მონიტორი დაიბნა და წაიჩურჩულა:
  - მეკობრეები ჩვეულებრივ ოქროს იღებენ და არა ჩუქნიან.
  ედუარდმა ბიჭმა, რომელმაც კიდევ ერთხელ გამოტოვა უზარმაზარი ქალის შავი თათი, ჩაიცინა და აუხსნა:
  - ზუსტად, ასე, აზრადაც არ მოსდის ვინმეს, რომ ჩვენ ფილიბუსტერები ვართ. - და ლამაზად დაამატა სრულიად აშკარა სიმართლე. - ხანდახან უნდა გასცე, რომ მიიღო.
  - უბრალოდ გამოიყენე შენი ოქრო, არც ერთ მონეტას არ მოგცემ. - ამოიოხრა მონიტორმა.
  - საკმარისად გვაქვს საკუთარი. - უპასუხა რავარნავამ დამამშვიდებლად.
  მეკობრემ კბილებში დაიღრიალა:
  - კარგია, რომ მდიდარი ხარ.
  აქ დაკვირვებულმა ედუარდმა ჩაჭრა გარეგნულად გლუვი და არისტოკრატი მეკობრის გაუმაძღარი მზერა. მაშინვე ობლომოვმა, ისარგებლა მომენტალური ყურადღების გაფანტვით, დაიჭირა ბიჭი ფეხზე. მაგრამ ახალგაზრდა მეომარი შეკრთა და შიშველი ფეხი ამოვარდა.
  ედვარდი დაემუქრა:
  - ზრდასრული დეიდისთვის არ არის კარგი ბიჭების თათები!
  დარცხვენილმა ობლომოვმა ჩაილაპარაკა:
  -უბრალოდ ვთამაშობ! ასე რომ, მე ნამდვილად მჭირდები! გემზე საკმარისი სექსუალური და პატივსაცემი მამაკაცია! "ძლიერმა ქალმა შიშველი ფეხი დაარტყა და იღრიალა. -კარგი რაში მჭირდება შენნაირი ბრაზი?
  რავარნავა მოსვენებული სიარულით გაემართა ადმირალის მდიდარ გარდერობამდე.
  გზაში ბევრი ლამაზი ფილტვის გოგონა ჩანდა. კბილებს ახელდნენ და თვალებს გაუსწორდნენ. ხელში კი ხმლები და ხანჯლები აქვთ, ძვირფასი თვლებით შემკული ჯოხებით.
  ასევე, ხელებზე და შიშველ თითებზე, ლაღი გოგონები ატარებდნენ თვლებით ბეჭდებს. და ძალიან ლამაზად გამოიყურებოდა.
  და რა გემრიელ სუნი ასდიოდათ გოგოებს. უბრალოდ სასწაული, სხვადასხვა ძვირადღირებული საკმევლის არომატები, გემრიელი სუნამოები.
  თუმცა რავარნავა ცდილობდა, ყურადღება არ გაეფანტა მათ შესანიშნავ მომხიბვლელობას. თქვენ უნდა შეხვიდეთ გარდერობში და შეასრულოთ შენიღბვა. და გოგონები მას არ მიატოვებენ.
  იქ მან დაიწყო კონტრაბასის გრანდების ტანსაცმლის გამოცდა. ამ ნახევარსფეროში არც ერთი ქვეყანა არ იყო ჩაცმული ისე ელეგანტურად და გრანდიოზულად, როგორც მათ. რაც, თუმცა, იმპერიის სიმდიდრის გათვალისწინებით, გასაკვირი არ არის. და რაც უფრო მაღალია წოდება, მით უფრო მდიდრულია სარჩელი. რავარნავა ძალიან დიდი აღმოჩნდა და შესაფერისი ტანსაცმელი ვერ იპოვა. ის უკვე სასოწარკვეთილი იყო, მაგრამ დიდი ხნის ძებნის შემდეგ გაუმართლა; მოოქროვილ ზარდახშაში მან აღმოაჩინა ჟილეტების ნაკრები, რომელიც შექმნილი იყო გრაფი კოლოჩიჩოვისთვის , ასევე ძალიან მძიმე საგანი. ახალ კოსტიუმში მუქი და წვერიანი კორსარი რავარნავა ძალიან შთამბეჭდავად გამოიყურებოდა.
  - რატომ არ ვარ ჰერცოგი? - თქვა მან, ახლა ცახცახებდა, ახლა ნაოჭებს ასწორებდა და საკმაოდ კარგად გაპრიალებულ სარკეში იყურებოდა. - ყველაზე კეთილშობილი გრანდიოზული ვარ!
  მეკობრის მეთაურმა აღფრთოვანებით ფეხზეც კი დაარტყა, მხოლოდ მისი დიდი შავი და ოდნავ დაუდევარი წვერი აფუჭებდა შთაბეჭდილებას.
  - სისხლისმსმელი დაუძახე, ცოტა გამისწოროს.
  თუმცა რავარნავას სურდა ჯერ ქალი დაერეკა, მაგრამ გადაწყვიტა, რომ მამაკაცის ხელი უფრო საიმედო იქნებოდა.
  მიუხედავად საშიში მეტსახელისა, Bloodsucker საკმარისად უვნებლად გამოიყურებოდა. ეს ბიჭი მძიმე სამუშაოზე წასვლამდე პარიკმახერად მუშაობდა. მაამებურად გაიღიმა , შემდეგ, აქსესუარები რომ ამოიღო, ფრთხილად შეიჭრა თმა და ოდნავ გადაიპარსა ფილიბასტერის უხეში სახე. მორცხვ წინადადებას წვერის მთლიანად გაპარსვის შესახებ ღრიალი მოჰყვა.
  - ქალი ვარ თუ ბავშვი, რომ ჩემს ღირსებას დავშორდე? - როგორც ჩანს, გაბრაზდა რავარნავა და ენერგიულად აათამაშა მუშტები. "თქვენ ხართ დალაქები, უხეში, სკარაბები და მხოლოდ სახეებს ამახინჯებთ."
  სისხლისმსმელმა უკან დაიხია, ვინ იცნობს უფროს კაპიტანს, შესაძლოა დანით დაარტყა. ასეთი ტიპები მას სიცოცხლეშივე უნახავს. როდესაც ერთი წვრილმანისთვის მიდის მეორე სამყაროში, მეორე მიდის მძიმე შრომაზე.
  -კარგი, რატომ კანკალებ, რა ხარ, მეკობრე, თუ მეკობრე . - რავარნავა ცდილობდა თავისთვის მიენიჭებინა სიდიადის იმიჯი, რაც კარგად გამოუვიდა. -ახლა მისმინე, საპირისპირო ადმირალს ვგავარ ?
  სისხლისმღვრელი ცდილობდა მადლიერებას ძლევამოსილ მთავარს:
  - დიახ! თქვენი ყოველი ნაბიჯი აჩვენებს თქვენს არისტოკრატიულ წარმომავლობას.
  შესასვლელთან იდგნენ ორი გოგონა, დაკუნთული, წვრილი ტანით, მკერდზე და თეძოებზე ძლივს დაფარული, მაგრამ ტერფებსა და მაჯებზე ოქროს სამაჯურებით, ყვიროდა:
  - მეფესავით მშვენიერი ხარ, ბატონო,
  აი რა ნათელი იყო შუქი!
  რავარნავამ დაიღრიალა და თანხმობის ნიშნად თქვა:
  - თანახმა ვარ, მბრძანებლობას მიჩვეული ჯიშიდან ვარ. ახლა სიკოფანტი გახდი. - და ძლიერი ბიძგი მხარზე ფართო ხელით. - კარგი, წადი, საქმე კარგად გააკეთე.
  ბარნაბამ გულმოწყალედ გაუშვა სისხლიანი, მერე იღრიალა, გათენებამდე ძალიან ცოტა იყო დარჩენილი, ცოტა მაინც დაძინება სჭირდებოდა. მიუხედავად იმისა, რომ ის დაიბადა სამყაროში, სადაც განათება მუდმივად იცვლება ღამით, და როდესაც ოთხჯერ სავსე მთვარეა, ის ისეთივე მსუბუქია, როგორც დედამიწაზე ნათელ დღეს, მაგრამ მაინც, ციკლები ციკლებია. რითმები დღე და ღამე.
  და შემოსასვლელში მყოფი მშვენიერი გოგოებიც კი, რომლებიც საფირონისა და ზურმუხტისფერი თვალებით ახამხამებდნენ და ხელ-ფეხის კუნთებს თამაშობდნენ, არ აღელვებდნენ.
  თუმცა, თუ მზეთუნახავის მუცლის ფილებს, მკერდის მწიფე ნესვს დააკვირდებით, სადაც ქსოვილის თხელი ზოლი მხოლოდ ალისფერი ძუძუს ფარავს, მაშინ ასეთი მეომარი მკვდრებს აღადგენს. და თუ ლამაზმანთა სახეებსაც შეხედავ. ისინიც ახალგაზრდები არიან. არსებობს სპეციალური მწვანილი, რომელიც ანელებს გოგონების დაბერებას, ამიტომ ორმოცდაათი ან სამოცი წლის ასაკშიც კი შეიძლება გამოჩნდნენ ახალგაზრდა, სუფთა, ნაოჭების ან დამპალი კბილების გარეშე. მართალია, ნაყენები დედოფალს უკვდავს არ აქცევს, მაგრამ მათ შეუძლიათ დაბერების შენელება.
  ედვარდს ეგონა, რომ დედამიწაზე მათ ამის გაკეთებაც კი არ შეეძლოთ. გარდა იმისა, რომ პლასტიკური ქირურგია კეთდებოდა ქალებსა და მამაკაცებზე, შემდეგ კი მეტი ფულის სანაცვლოდ. ბიჭი ფიქრობდა, რომ მარადიული ახალგაზრდობა კარგი რამ იყო. თუმცა, არ უნდა იყოთ ბავშვური.
  დიდებული გემი ჩაცურდა ყურეში, ჩაძირული გემის ნამსხვრევები ჯერ კიდევ ცურავდა მასზე და იარაღის უმეტესობა უკვე ბოლოში იყო და მყვინთავებმა, უფრო სწორად, სხვადასხვა რასის ინდივიდებმა, რომლებმაც ასეთი როლი აიღეს, წარუმატებლად ცდილობდნენ. დაზიანებული იარაღის მისაღებად. და კიდევ უფრო დიდი ენთუზიაზმით, გემზე განთავსებული ხაზინა და სხვა ძვირფასი ნივთები.
  ამ ყველაფერს დაეხმარა გაუძლო უამრავმა მონა გოგონამ მინიმალური ტანსაცმლით, მაგრამ აყვავებულ, ქერა, ძალიან კაშკაშა თმით. და ყველა უნაკლო ფიგურებით. ადგილობრივმა ბალახებმა არა მხოლოდ გააახალგაზრდავეს მშვენიერი სქესის ადგილობრივი წარმომადგენლები ამ დროისთვის, არამედ მათ ფიგურებსაც უზადო გახადეს.
  რა თქმა უნდა, ფეხსაცმელი მხოლოდ მონებს აწუხებს, როგორც საცურაო კალთაში გამოწყობილი ყმა ბიჭები, რომლებიც ასევე გარუჯულები და მხნეები არიან და აქ მუშაობენ.
  გუბერნატორ ფრეიდს თავის ტკივილი აწუხებდა. ღამე, მართლაც, კოშმარი აღმოჩნდა; კონტრაბასის იმპერიის ფლოტის სილამაზე და სიამაყე, საბრძოლო ხომალდი "Incinerating" ჰაერში გაფრინდა. ახლა, სავარაუდოდ, ტვირთი პორტში შეფერხდება, ყოველ შემთხვევაში, სანამ სხვა ესკორტი გემები ჩავლენ. ეს არც ისე ცუდია, მაგრამ ის ფაქტი, რომ მის ქალაქში ასეთი გემი დაიკარგა, რას იფიქრებს ამ შემთხვევაში ყველა კონტრაბასის მეფე და იმპერატორი? როგორც ამას სიკოფანე დიდგვაროვნები წარმოადგენენ, ამ შემთხვევაში მარტო გადადგომას ვერ გაექცევით.
  კარგი იყო, რომ უამრავი მონა და ღამის მშვენიერი ფერია გადარჩა, რაც ამ ზარალის ნუგეში იყო.
  მაგრამ მონები ბუზებივით კვდებიან. და უკვე ძალიან ბევრი მონაა. ეს არის მამაკაცის მწვავე დეფიციტი ამ სამყაროში. და ამ ტემპერამენტულმა ლამაზმანებმა უკვე აწამეს, გაცვეთეს, ისეთი გრძნობა გაქვს, თითქოს მამონტების ნახირმა დაგათელა.
  ვარდისფერი მარმარილოსგან დამზადებული სასახლიდან გამოსული კინაღამ გონება დაკარგა. ლამაზმა გემმა, რომელიც ისე მოგვაგონებს იმას, რომელზედაც პაპირუსი დონ გრაბერი წავიდა ჰარპერებზე შურისძიების მიზნით, გაშალა აფრები. მართალია, ის ნელა მოძრაობდა, მაგრამ ეს აიხსნებოდა ყურეში გამეფებული წარმოუდგენელი არეულობით.
  უამრავმა მონა გოგონამ ბევრი ფეხშიშველი, სხვადასხვა ფერის კვალი დატოვა ბურჯის მარმარილოზე. ლამაზმანების სხეულები ოფლით ბრწყინავდნენ, თითქოს მშვენიერი სქესის წარმომადგენლები ჩამოსხმული ბრინჯაოსგან იყვნენ. მათთვის დამახასიათებელი ვიწრო წელით, განიერი თეძოებით, მყარი მკერდით, ანგელოზური სახეებითა და კბილებით სავსე პირით. დიახ, შეიძლება თუ არა გოგონების ამოვარდნილი კბილების გამოსწორება სპეციალური მალამოს გამოყენებით? რაც შეეხება მამაკაცებს? ისინი კმაყოფილნი არიან დანამატებით. და აი, ალბათ, განსაკუთრებით მოხუცები, მართლა ეჭვიანობენ, რომ ასე დაქვეითებულები აღმოჩნდნენ.
  - ყოვლისშემძლე ღმერთმა შეისმინა ჩვენი ლოცვა. - გუბერნატორმა სქელი წარბები აზიდა. - ასეთ რთულ საათზე დახმარება მოვიდა. " უხეში ჟესტით მეომარმა დაუძახა მდიდრულად მორთულ შუახნის მამაკაცს. - ჰეი, ფოშანგე , კეთილშობილური სუფრა მოამზადე, ადმირალს სასახლეში დავპატიჟებ.
  უფროსმა ფეხოსანმა თავი დაუქნია და დაუწყო ყვირილი მოახლეებს, მონებს და ხანდახან ბიჭს, აიძულა ისინი სასწრაფოდ მოემზადებინათ კეთილშობილური საუზმე.
  გოგოებმა შიშველი ფეხები ააფეთქეს და მღეროდნენ:
  ზღვა ცუდია წყლის გარეშე,
  და კუჭი საკვების გარეშე...
  ღვეზელი მოვამზადოთ
  და ღვინო ოქროს რქიდან!
  კონტრაბასის დროშა ყველასთვის ხილული იყო . მკაცრი დისციპლინის იერსახეს ინარჩუნებენ, ცრუ კონტრაბასისტები , მაგრამ სინამდვილეში მეკობრეები დგანან აღლუმის მოედანზე, ბრწყინავდნენ კაშკაშა, საგულდაგულოდ დახეული ჯავშნით. გოგონებმაც კი, ამ შემთხვევაში, უხალისოდ ჩაიცვათ ისეთი მოუხერხებელი ჩექმები და ჯავშანი ჩაფხუტით, რომლებიც უსიამოვნო იყო ტროპიკულ სიცხეში. მერე დიდებულად ჩაცმული რავარნავა ჩამოვიდა. მას თან ახლდა პოლონეთის მდივანი , რომელიც გამოირჩეოდა დანების სროლის უნარით და, ბუნებრივია, მეომარი ედუარდ სტურჯენი, რომელიც მსახურ ბიჭის როლს ასრულებდა. ყველაზე უსიამოვნო კი ის იყო, რომ ლაქის ფეხსაცმლის ტარება მაინც მომიწია. ვინაიდან შემთხვევა საზეიმოა, პორტში შესვლა და ის უბრალო მსახური კი არ არის, ჭიქების მოსამსახურებლად, არამედ პირადი. ორ მაღალ , ოთხხელა მეომარს უკან ოქროთი სავსე ზარდახშა ეჭირა.
  ნავსადგურში ნაჩქარევად შეიკრიბა ორკესტრი და ისტერიულად დაიწყო დაკვრა. შემდეგ თანდათან მელოდია დაიწია და ხმები უფრო ჰარმონიული გახდა.
  ოფიცერი გამოვარდა თათბირზე, ყურადღება მიაქცია ეპოლეტებს, მიესალმა და თქვა:
  - ყველა ზეციურ კურთხევას გისურვებთ, ბატონო ადმირალო. გუბერნატორი უკვე გელოდებათ.
  რავარნავამ დამამშვიდებლად ააფრიალა თათი:
  - მშვიდად, შეატყობინეთ მის აღმატებულებას, რომ უკვე გზაში ვარ.
  ადგილობრივი მმართველის სასახლე მდებარეობდა მდიდრული ბაღის სიღრმეში. შესასვლელთან ორი დიდი ხვლიკი იდგა თოფებით ზურგზე, შორს კი კაქტუსის სპილო ძოვდა. სასახლის პირდაპირ შესასვლელთან გაიზარდა ორი ათი მეტრის სიმაღლის მიხაკი კვირტით, რომელშიც არამარტო მოხდენილი ტომბოი ედვარდი, არამედ ზრდასრული მამაკაციც ადვილად დაიმალებოდა.
  ბევრი მშვენიერი მოახლე იყო, რომლებიც მონებისგან გამოირჩეოდნენ მაჯაზე და ტერფზე სამაჯურებით, ქსოვილებსა და ტუნიკებზე ძვირფასი ნაქარგებით. და მხოლოდ ძალიან მაღალი სტატუსის მქონე მოსამსახურეებს ეცვათ ძვირფასი ქვით დაწყობილი სანდლები.
  შემოსასვლელში შუბებითა და არბალეტებით მცველები გაიყო. ცხადი იყო, რომ მუშკეტები არც ისე მოდური იყო. თავად სასახლემ სასიკეთო შთაბეჭდილება მოახდინა, ფართო ფანჯრები მას მხიარულ იერს ანიჭებდა. კედლებზე მრავალი ნახატი, იარაღი და ფარია ჩამოკიდებული სხვადასხვა გერბებით . ბიჭი ედვარდი რავარნავას უკან მიჰყვა და ოდნავ აკოცა, როცა მისი ახალი ფეხსაცმლის ფეხსაცმელი უმოწყალოდ იკეცებოდა. უკვე ისე იყო მიჩვეული შიშველი ქუსლების წარმოჩენას, რომ დაავიწყდა, რომ ეს საზიზღარი, მსჯავრდებული აქციები არსებობს, მარადიული ბიჭის ბავშვური ფეხებისთვის მტკივნეული.
  ერთადერთი ნუგეში ის არის, რომ მოახლეები მას აღტაცებით უყურებენ და არა ზიზღით, ჩვეულებისამებრ, ფეხშიშველი და შორტებით ან საცურაო საცურაოებით. და ეს უსიამოვნოა ლივერში, კუნთოვანი ტანი ოფლიანობს და კამბრიული პერანგი ზღუდავს მოძრაობას. დიახ, თქვენ უკვე გაქვთ გარკვეული სტატუსი. ამიტომ ჯობია ვიამაყოთ მათით.
  ოთხმა გოგონამ პატივისცემის ნიშნად ერთ მუხლზეც კი დაიხია. მისთვის არა, რა თქმა უნდა, რავარნავასთვის, მაგრამ მაინც სასიამოვნოა.
  მაგრამ თავად გუბერნატორი ადვილად დასამახსოვრებელია. საკმაოდ სქელი, მაგრამ ცდილობს თავდაყირა დარჩეს. ძალიან რბილი ხმით თქვა მიმდებარე ტერიტორიების მმართველმა:
  - მოხარული ვარ, რომ მივესალმები ასეთ გამორჩეულ სტუმარს.
  რავარნავამ საზეიმოდ უპასუხა თავაზიანობას:
  "მე ასევე მადლობას ვუხდი ბედს, რომ გამომიგზავნა ასეთი სტუმართმოყვარე სახლი."
  გუბერნატორმა, რომელიც ცდილობდა თავისი ტონი კიდევ უფრო მაამებელი გამოეხატა, თქვა:
  "ბოლო დროს, ო, დიდად პატივცემულო დონ პაპირუს, თქვენ უარი თქვით ჩემი სასახლის მონახულებაზე, გადაუდებელი საკითხების მოტივით. ახლა შენ ჩვენთვის პატივი გაგვიკეთე.
  მაღალი რანგის მოახლეებმა, როგორც კენჭებითა და მაღალქუსლიანი ქუსლებით მოქარგული სანდლებიდან ჩანს, წამოიძახეს:
  - ვივატი დიდ ადმირალს!
  მაშინ მიხვდა რავარნავა, რომ კინაღამ უჭირდა, რა მოხდებოდა, გუბერნატორს ეს ადმირალი ადრე რომ ენახა. საუკეთესო შემთხვევაში, ის ელოდებოდა ღაწვს, ან რაიმე უფრო სასტიკს, მაგალითად, ძელს, როცა ხელ-ფეხს აკრავენ, ან ცეცხლს და ნელი ცეცხლით.
  თუმცა პასუხი ცივია:
  - დიახ, სამუშაო საქმეებით ვიყავი დაკავებული. - და მოულოდნელი ვნებიანი ფრაზა. - მაგრამ რამდენად შეიძლება სტუმართმოყვარეობის უგულებელყოფა!
  გუბერნატორმა ჩუმად ჰკითხა:
  - როგორ ჩაიარა არპის წარმართული ძალის ნაპირებზე თქვენი ლაშქრობა?
  რავარნავამ გულწრფელად უპასუხა:
  - ბრწყინვალე! შესაძლებელი იყო ერთი ძალიან მდიდარი არფის ქალაქის გაძარცვა და დიდი დანაკარგების გარეშე.
  გუბერნატორს თვალები გაუფართოვდა.
  - იმედია შენი სახელი არ გამჟღავნებულა, რადგან ჩვენ ფორმალურად არ ვებრძოლებით არპს.
  ამ სიტყვებზე ლამაზმა და ელეგანტურმა მოახლეებმა, სამკაულებით ჩამოკიდებულებმა, საჩვენებელი თითები სავსე, ალისფერი ტუჩებით მიიტანეს:
  რავარნავამ ისევ ტყუილის გარეშე უპასუხა:
  - ყველაფერმა მშვიდად ჩაიარა, თვითონაც გამიკვირდა.
  - ნადავლი მდიდარია? "გუბერნატორის ხმაში შური იგრძნობოდა.
  - არა ღარიბი, თავად ღმერთი დაგვეხმარა. - აქ ლიდერს ცოტა თავის დაძლევა მოუწია. - ჩვენი ღრმა მადლიერების და ნდობის ნიშნად ოქროს ზარდახშას გაჩუქებთ. - ხელები კი გაშალა რავარნავამ, კეთილშობილების გამოვლენით.
  მოახლეებმა თავიანთი ბრწყინვალე მაღალქუსლიანი სანდლები დაარტყეს და ერთხმად წამოიძახეს:
  -ბრავო! დიდება ადმირალს!
  გუბერნატორს უმადობა დაეუფლა. ღირსება რომ დაკარგა, მკერდზე მივარდა და სახურავი გააღო:
  - ბაჰ, აქ არის ბედი. გასაკვირი არ არის, რომ ამ ლოფერებმა ის ასე გაჭირვებით მიათრიეს. ო პაპირუსი დონ გრაბერი. - თავი დაუქნია დიდებულმა. -მე შენი მოვალე ვარ,რამე მომთხოვე.
  მეკობრე ლიდერმა პირდაპირ უპასუხა:
  "ვფიქრობ, საუკეთესო ჯილდო იქნება გვირგვინისადმი მიძღვნილი მომსახურება." გავიგე, რომ წუხელ თქვენ დაკარგეთ საბრძოლო ხომალდი ინსინერატორი, ჩვენი უდიდესი მონარქის ჯოჯოხეთური ძმისშვილის სახელობის. მიმაჩნია, რომ ეს ძალიან მგრძნობიარე დარტყმაა იმ დროს, როცა დედაქალაქს ფინანსები სჭირდება.
  გუბერნატორმა ჩაილაპარაკა:
  - Შენ აბსოლიტურად მართალი ხარ.
  ლამაზმა მოახლეებმა თავი დაუქნიეს. მათ თმაში ბრწყინავდა ზურმუხტის, ლალისა და ბრილიანტისგან დამზადებული გულსაბნევები.
  რავარნავამ ამაყად თქვა:
  - ამიტომ, მე ვთავაზობ, ასეთი ძვირფასი ტვირთის ბრძანება და ბადრაგი გადმომცეს. მე, თავის მხრივ, მაქვს საკმარისი იარაღი, რომ მოვიგერიო იგი მეკობრეების ნებისმიერი თავდასხმისგან.
  გუბერნატორი სიამოვნებით შეასრულებდა ადმირალის ნებისმიერ თხოვნას:
  - რა თქმა უნდა, მოგცემთ ყველა საჭირო უფლებამოსილებას. მე ვფიქრობ, რომ ასეთი გალანტური მეომარით ჩვენი ტვირთი იქნება თითქოს ღვთის მარჯვენა ხელში.
  ლამაზმა გოგოებმა თავი ენერგიულად დაუქნიეს. ბროშები და ბრილიანტის საყურეები ბრწყინავდა. ედვარდი ფიქრობდა, რომ გუბერნატორი მდიდარი უნდა იყოს, თუ მისი პირადი მოახლეები პრინცესებივით არიან გამოწყობილი და ისეთი ლამაზები, რომ თვალს ვერ აშორებ მათ.
  რავარნავამ თითები დაარტყა:
  "მაშინ ჩვენ დაუყოვნებლივ გავემგზავრებით."
  ისევ ყვიროდა :
  - მაინც ისაუზმე, ადმირალ. პატივი გაგვიკეთეთ, გარდა ამისა, გემებსაც დრო სჭირდებათ შეკრებას.
  მოახლეები თაყვანს სცემდნენ და აჩუქეს:
  - კეთილი იყოს შენი მობრძანება, ოჰ დიდებულო!
  ფილიბასტერების ლიდერმა დამამცირებლად თქვა:
  - კარგი, კარგი, ცოტა გამაგრილებელი არ დააზარალებს.
  რავარნავას არ სურდა ეჭვის გაღვივება ძალიან აჩქარებით და, სავარაუდოდ, გუბერნატორის სადღესასწაულო სუფრა შესანიშნავი იქნებოდა.
  სიმპათიური და ჭკვიანი ედუარდ ტომბუკი მსახურივით დარჩა კარის გარეთ, ხოლო ცრუ ადმირალი ისე მოექცნენ, როგორც თავად მეფეს. გოგონები გამოჩნდნენ, ასევე ლამაზები და კაბებით, მაგრამ ფეხშიშველები, რომ ნაკლები ხმაური ყოფილიყო ფერად მარმარილოს ფილებზე დაკაკუნებისგან. გუბერნატორმა ჟესტი გააკეთა. და ელიტარულმა მოახლეებმაც ფრთხილად გაიხადეს ფეხსაცმელი, ჩასვეს სპეციალურ ბროლის ყუთში და ფეხშიშველმა დაიწყეს მსახურება. მათი მოძრაობები შიშველი ძირებით გახდა უფრო რბილი, გლუვი და მოხდენილი. ასეთ კერძებს მიირთმევდნენ, პურსა და ნამცხვრებსაც კი აცხობდნენ მცურავი გემების და სამეფო სასახლეების სახით. ლამაზად დალაგებულია დაჭრილი თევზის, ხორცის, ბოსტნეულის, ხილის და სხვადასხვა სანელებლების ნაჭრები ლამაზი ნიმუშით. და ღვინოები აბსოლუტურად ზღაპრულია, მძარცველთა ბატონს სიამოვნებს. დიახ, იყო საკმარისი ცდუნება, რომ ცოტა ხნით დავრჩენილიყავი.
  რავარნავამ საჭმელი უხეშად მიირთვა, როგორც ბოლო ლაუთი, რომელიც არ იცნობდა ეტიკეტს. მათ დაიწყეს ყურადღების მიქცევა, მაგრამ თავად გუბერნატორმა აჩვენა, რომ ყველაფერი ისე მიდიოდა, როგორც უნდა.
  რამდენიმე ბოთლი ძვირადღირებული ღვინის შემდეგ რავარნავას თავი არ დაუკარგავს, სხეული მაინც გმირული იყო, მაგრამ ენა ზედმეტად მოძრავი გახდა და შრომას მოითხოვდა.
  ორჯერ დაუფიქრებლად, მეკობრემ დაიწყო სიმღერა, მისი ღრმა ბასი სასიამოვნოდ ჟღერდა, ზოგიერთმა დამსწრე ოფიცერმა დაიწყო სიმღერა და მრავალმა მსახურმა გოგონამ შიშველი მაცდუნებელი ფეხებით დაიწყო ცეკვა;
  მზად ხარ გამომყვე?
  არ დარჩეთ ჩანთით ნაცარში!
  ისე რომ მტაცებელი თაფლივით მიედინება,
  ისე რომ მდინარე ოქროთი მოედინება!
  
  ამისათვის თქვენ უნდა გააკეთოთ ეს
  ისე რომ ნიკელი უსარგებლო აღმოჩნდეს!
  ისე რომ თითოეულ ჩვენგანს შეუძლია
  გადაფარეთ გზა სხეულების ხალიჩით!
  
  ოჰ, თქვენ მეკობრეები ხართ, შვილებო,
  არა რაღაც ჯვრები - ნულები!
  თითოეული თქვენგანი გმირია,
  იჩქარეთ, მე მოვიპარავ ჭურჭელს!
  
  პანსიონი განკუთვნილია მამაკაცებისთვის,
  ნუ ეძებთ დამარცხების მიზეზებს!
  ჯობია უბრალოდ იცეკვო
  მე მჯერა, რომ შენი სული არ გაქრა!
  
  მე მიგიყვანთ შეტევაზე, მეგობრებო,
  ჩვენ მეკობრეები ვართ - ოჯახი!
  ეშმაკებივით ვიბრძოლებთ
  და სხვა იდეები არ არსებობს!
  
  არსებობს იდეა, მაგრამ არსებობს მხოლოდ ერთი სიმართლე,
  ვაჭრების საფულეების გასაფუჭებლად...
  კორსარებს თავს ესხმის ურდო,
  ჩვენ შევძლებთ დიდებულების გადაწყვეტას!
  ამ სიმღერამ დიდი ხმაური გამოიწვია.
  მოახლე გოგონები კი იცინოდნენ და ეშმაკებივით წამოხტნენ.
  ოთახში გრაფი თოვლის ბაბუა დონ პარადი შემოვიდა, გუბერნატორის მოწვევაზე აგვიანებდა და ამიტომ საშინლად გაბრაზებული აღმოჩნდა. დაინახა უზარმაზარი თანამემამულე, რომელიც უცენზურო სიმღერებს მღეროდა, მან მღელვარებით ჰკითხა:
  - ეს რა ხუმრობაა?
  გუბერნატორმა უპასუხა:
  - ხედავ უდიდეს ადმირალ პაპირუს დონ გრაბერს!
  - ეს როგორი დონ გრეპერია? - გაბრაზდა გრაფი, მარმარილოზე ჩექმები დაარტყა. - ეს უბრალოდ ლობიო ბუფონია.
  - არ შეიძლება, ეპოლეტები აქვს. - ამოიოხრა ხელმწიფემ, თავი დახარა და ღრმად გაწითლდა.
  სუფრასთან მომსახურე და ტანგოს მოცეკვავე გოგონები, ლამაზები, შიშველი, დაკუნთული, გარუჯული ფეხებით და ძალიან პროპორციული, პროპორციული, სპორტული ტანით, ყვიროდნენ:
  - უჰ, უჰ, უჰ! ჩვენ ქვევით მივდივართ!
  გრაფმა გულგატეხილი შესძახა:
  - მაშ ეს მსუქანი ნაბიჭვარი მატყუარაა, ადმირალს რამდენჯერმე შევხვდი, ამ კოსტუმირებული გორილისგან სრულიად განსხვავდება.
  - დააკავე! - წამოიძახა ხელმწიფემ და ცდილობდა უხერხულობის დამალვას.
  უამრავი მოახლე გოგონა დაარტყა შიშველ, ძალიან მაცდუნებელ ფეხებს, ატრიალებდა თეძოებს, აკანკალებდა ბიუსტებს და ღრიალებდა:
  - და ის! და ის ერთი!
  არაერთხელ, გამოცდილი მარადიული ბიჭი ედვარდი მიხვდა, რომ საქმე ცუდად იყო, დაარტყა ასანთი და ცეცხლი წაუკიდა წინასწარ მომზადებულ ფიტილს. ზარდახშა მხოლოდ ზემოდან იყო დაფარული ოქროს თხელი ფენით, უფრო სწორად, ყვითელი ლითონით , მონეტებითაც კი იყო მტვერი, ქვემოდან და შუაში კი დენთი იყო. ახალგაზრდა, მაგრამ ძალიან გამოცდილი მეომარი, ყოველი შემთხვევისთვის, გაქცევის გზას აძლევდა. გარდა ამისა, რა თქმა უნდა, ძვირფასი ლითონის დაზოგვა, როდესაც ბიზნესს სიამოვნებით აერთიანებთ. უფრო სწორად, თქვენ ასრულებთ და წარმატებით ასრულებთ ორ ფუნქციას. აფეთქება უნდა იყოს სიგნალი მეკობრეების ზოგადი თავდასხმისთვის. თმიანი მცველების მთელი რაზმი ჯავშანტექნიკაში, ხალხიც და ოქროვიც , უკვე კარისკენ გარბოდა და ედუარდ ოსეტროვმა მათ მკერდი ესროლა. მან მთელი თავისი სასოწარკვეთა და გაბრაზება ჩააგდო სროლაში, ამიტომ საკმაოდ მძიმე საგანი საკმაოდ შორს გაფრინდა.
  გარდა ამისა, რა თქმა უნდა, არ მინდოდა ძალიან ლამაზი, ნახევრად შიშველი, დაკუნთული გოგონები სასიამოვნო, სურნელოვანი არომატით დაშავებულიყვნენ. ისინი უკვე ხტუნავდნენ და ყვიროდნენ და აღფრთოვანებული კი ღრიალებდნენ. დიახ, ძალიან იშვიათი სანახაობა მწიფდებოდა.
  ერთმა მათგანმა დაიკივლა:
  მატყუარა გვიტევს,
  მის ხელში არის საშინელი ზურგჩანთა...
  და თუ ვინმე მიიღებს მას -
  ის მიიღებს დიდებას და პატივს!
  აფეთქება საშინელი იყო, რამდენიმე სვეტი ჩამოინგრა, ოცდაათზე მეტი ადამიანი დაიღუპა და აფეთქების ტალღამ ედუარდ სტარჯენი საჰაერო ჯოხით კედელთან მიაგდო, კინაღამ გაასწორა ახალგაზრდა და მოქნილი მეომარი.
  ძლიერმა ძვლებმა ჭექა-ქუხილი, მაგრამ ამან მხოლოდ გააბრაზა ედუარდი, მახვილი ააფრიალა, ის მივარდა გადარჩენილი მტრების დასასრულებლად. რავარნავამაც არ დაკარგა დრო, სუფრა დააგდო და გუბერნატორი დაამტვრია, საბრალო ამოაძვრინა და გრაფთან გაფრინდა.
  მათ შორის ცხარე დუელი დაიწყო.
  ფეხშიშველი მონა მოახლეები დაშორდნენ და სწორად გადაწყვიტეს, რომ ომი ქალის საქმე არ იყო. დიახ, და მათ შეუძლიათ უნებურად დაგიშავონ. ასე რომ, ვინც გაიმარჯვებს, ის ოსტატია.
  მათგან ყველაზე მთავარი, ერთადერთი, ვინც მაღალქუსლიან ფეხსაცმელში დარჩა, თქვა:
  ვინ არის მეფე, ფაქტობრივად, ჩვენთვის არ აქვს მნიშვნელობა,
  ასე რომ, ვაჟკაცურად იბრძოლეთ!
  სანტა კლაუსმა გატეხილი გრამოფონივით ღრიალებდა:
  - გაფუჭებული გორილა, ხმლით გაგიხვრეტავ.
  რავარნავამ საპასუხოდ დაიყვირა:
  - მამალი, თავს მოგიჭრი.
  მეკობრის კაპიტნის უპირატესობა სიმაღლეში და წონაში აისახა მასიური საბერის ძლიერ დარტყმაში, მან ხმალი მოჭრა, შემდეგ კი კინაღამ გაანახევრა მოწინააღმდეგე.
  მართალია, გარდაცვალებისას გრაფმა ხმლის ღეროთი მსუბუქად დაანარცხა მუცელი და სისხლი დაიწყო.
  თუმცა რავარნავას ამან ვერ შეაჩერა, მან განაგრძო მარცხნივ და მარჯვნივ რხევა. მესაზღვრეები მივარდნენ მას და კარგი დარტყმის შემდეგ დასახლდნენ. აფეთქებამ კარები დააკაკუნა და ბიჭის სასტიკი ჩხუბის დანახვისას კაპიტანი მისკენ აჩქარდა.
  ახალგაზრდა მეომარმა ისეთი ძალით დაარტყა მცველს საზარდულის არეში, რომ გადაფრინდა და ორ მათგანს რქიანი ჩაფხუტი ერთდროულად დაარტყა.
  მოახლე გოგონებმა უკვე ამდენჯერ შემოჰკრა ტაში და ჭიკჭიკდნენ:
  ბრავო, ბრავო, ბრავო!
  დიდება! ბიჭი - დიდება!
  ედუარდმა ბიჭმა ხმამაღლა შესძახა:
  -ატამან გაიქეცი აქედან, მე დავაკავებ.
  რავარნავამ კიდევ ერთი მტერი გაანადგურა, ჩაილაპარაკა:
  - ჩვენი მეგობრები მალე მოვლენ, მაგრამ მაინც გავუძლებთ.
  ორმაგი ხრახნიანი ტექნიკის გამოყენებით, ტერმინატორი ბიჭმა ედუარდმა სამი მათგანი ერთდროულად მოჭრა და კაპიტნის გვერდით დადგა. ბიჭმა ჩასჩურჩულა:
  - მთავარია მუშკეტები არ გამოვიყენოთ.
  გარედან გესმოდა გემის სროლის სროლა, შემდეგ შემობრუნება და ისევ ცეცხლი.
  მოახლე გოგონები აღფრთოვანებული ყვირდნენ და ღრიალებდნენ, ფეხებს აჭერდნენ და ხმების გასაძლიერებლად დაიწყეს მაღალქუსლიანი ფეხსაცმლისა და სანდლების ჩაცმა.
  ედუარდმა ტომბომ პირიქით მოიქცა და საძულველი ფეხსაცმელი მოიშორა. მან ქუსლი პირდაპირ თვალში ჩააგდო ერთ-ერთ ოფიცერს, რომელიც ცდილობდა გარღვევას. საბედნიეროდ, ქუსლი ვერცხლისფერია და ძლიერად ურტყამს, თვალი აფრინდა, ნერვულ ღეროზე ჩამოკიდებული.
  მოახლე გოგოებმა ყვიროდნენ:
  -ბრავო! ბის! ბრავო! ბის!
  და მათგან ყველაზე მნიშვნელოვანი გაცემულია:
  - ჩემო ძვირფასო ბიჭო,
  ამ საათში ჩვენ თქვენთან ვართ!
  მაგარი ბავშვი ხარ
  შიშველი ფეხით ურტყამ ყველას!
  და მართლაც, ტერმინატორ ბიჭს შიშველმა ქუსლმა კიდევ ერთი ყბა გაუტეხა.
  როგორც მეკობრეებს სჯეროდათ, მოულოდნელობამ მათ საშუალება მისცა ნაწილობრივ დაეპყროთ და ნაწილობრივ გაენადგურებინათ მტრის ქვემეხები. ციხის გარნიზონი წისქვილის ქვის ქვეშ დაეცა, ბევრი ჯარისკაცი მაშინვე დაიღუპა, ისინი ისე დაეცნენ, რომ საფრთხე არც კი გააცნობიერეს. თითქმის სამასი ბრძოლაში გამაგრებული ზღვის მძარცველი ქალაქში შევარდა. კონტრაბასის ჯარისკაცები ასობით დაიღუპნენ, მათგან მხოლოდ რამდენიმემ გაისროლა ან ბრძოლა სცადა.
  მკაცრი მებრძოლი ედუარდი და რავარნავა და კიდევ ორი მეკობრე არ დგანან, მაგრამ შეტევაზე გადავიდნენ, სასახლის მცველები სწრაფად ჩავარდა პანიკაში. ისინი აკანკალდნენ და უკან დაიხიეს, თავიანთი ცხედრები მარმარილოს კიბეებზე გადაყარეს. გოგონებმა მეკობრეების დახმარება დაიწყეს. მესაზღვრეებს ფეხსაცმელი, სანდლები, უჯრები, საკმაოდ მძიმე ოქროს ჭიქები, ჩანგლები და დანები დაუშინეს.
  ახალგაზრდა მეომარი ველურ აჟიოტაჟში შევიდა, თითქოს არ ჰქონია ქარიშხალი ღამე, და რამდენიმე ოთახის გასუფთავების შემდეგ, ისინი გამოვიდნენ ფერადი შენობიდან, სადაც ჩანდა, რომ კედლებიც კი საშიშროებას აფრქვევდა.
  სამი მოკვეთის შემდეგ, ედუარდმა ტომბომ ირგვლივ არწივის მზერით მიმოიხედა. ქალაქის ყველა უახლოესი მისადგომი ხანძარმა მოიცვა, უამრავი ფიგურა ჩანდა, ჭიანჭველებივით ჭიანჭველებივით და ეჯახებოდნენ ერთმანეთს.
  - ჩვენები იმარჯვებენ! ახლა მთავარი ის არის, რომ არც ერთი ოქროს მონეტა არ გვიცურავს ხელიდან. - მოულოდნელად, მებრძოლი ბიჭი, შიშველი, სისხლით გაჟღენთილი, ძალიან გამოჩენილი, დაკუნთული ტანით (რა თქმა უნდა, მსახურის კოსტუმი ჩამოიძრო, რომ ხელი არ შეეშალა და ახალგაზრდა კორსარისთვის ლივერის ტარება დამამცირებელი იქნებოდა! ), გამოავლინა ფულის მტაცებლის ნიშნები. რავარნავას გაკვირვებული მზერა დაიჭირა, ტერმინატორი ბიჭმა დაამატა:
  - მე მინდა გავხდე არა უბრალოდ მეკობრე, არამედ ვფიქრობ საკუთარი ფილიბასტერების რესპუბლიკის ორგანიზებაზე და ამისთვის დაგვჭირდება ფინანსები.
  - საკუთარი რესპუბლიკა? - რავარნავამ ამჯერად გულახდილად დაიღრიალა და ფართო ნესტოებით უსტვენდა. - რატომ არის ასე რთული, პატარავ? ქვეყნის მართვა ყველაზე მოსაწყენია მსოფლიოში.
  ედვარდმა გააპროტესტა ეს:
  - არა მგონია, ძალიან მომეწონა სტრატეგიების თამაში სამხედრო-ეკონომიკური მენეჯმენტით. ძალიან სასიამოვნოა თავს მეფედ ან იმპერატორად გრძნობდე.
  ბიჭმა დახედა მის ძლიერ, მაგრამ თითქმის ბავშვურ ფეხის დატოვებულ სისხლიან კვალს. აზრმა გაიელვა - დაემორჩილებიან სუბიექტები მას, ვინც განწირულია სამუდამოდ გამოიყურებოდეს ბავშვი, თუნდაც ფოლადის მავთულივით კუნთებით?
  რავარნავამ სულელურად ახახა თვალი:
  - რაღაც ვერ გავიგე რაზე ლაპარაკობ. მიუხედავად იმისა, რომ, ზოგადად, მართალი ხარ, ძალაუფლება ტკბილია და გინდა, რომ ეს სასმელი გაუთავებლად დაასხა ყელში. მაგრამ ასევე იზრდება პასუხისმგებლობა საკუთარ ქმედებებზე.
  ახალგაზრდა მეომარმა ედუარდმა საპასუხოდ რაღაც მოჩვენებითად ჩაიცინა:
  -არ მეშინია. ვიყოთ უფრო მოქნილები, თორემ ბრძოლა ჩვენ გარეშე წარიმართება.
  გარეგნულად ახალბედა, მაგრამ ბიზნესში გამოცდილი, კორსარი წინ გაიქცა. გარნიზონის ნარჩენები სასოწარკვეთილად იბრძოდნენ, ყველამ იცოდა მეკობრეების სისასტიკე, რომლებიც, როგორც წესი, არ იღებდნენ ტყვეებს და თუ იღებდნენ, ისინი სასტიკ მონებად ყიდდნენ და ზოგჯერ ცვლიდნენ მათ წვრილმანებში, ჭურვებში და ზოგჯერ ექვს ოქროში. შეიარაღებული კანიბალისტი ველურები, რომლებიც ადამიანის ხორცს საშინელ დელიკატესად მიიჩნევდნენ. თუმცა, ამან მხოლოდ აგონიის გახანგრძლივება შეძლო, რადგან მეკობრეები უფრო ძლიერები იყვნენ ხელჩართულ ბრძოლაში. გარდა ამისა, ბრძოლის დასაწყისშივე დაიღუპა გარნიზონის უფროსი გენერალი კოსალაპენკო და უბრალოდ არავინ იყო მისი შემცვლელი, რადგან პირველ თანაშემწეს, პოლკოვნიკ ვარატს , მონიტორმა თავში გაანადგურა ზუსტი დარტყმით. ნასროლი მუშკეტიდან.
  შემდეგ კი მონებმა, უპირველეს ყოვლისა, ბიჭებმა და გოგოებმა, დაიწყეს მეკობრეების დახმარება და რიყის ქვები, ფილები და შუშის ნამსხვრევები ესროლეს მათ საძულველ მფლობელებს.
  ათეულმა ხვლიკმა თოფებით გადაწყვიტა კონტრშეტევა. გვერდებზე ლითონის ბასრი ზოლებს აწყობდნენ და ზემოდან ქვემეხებს ისროდნენ. ამან გარკვეული ზიანი მიაყენა კორსარებს. ედვარდი პირველი იყო, ვინც ხვლიკთან მიირბინა, ჩხუბის დროს ბიჭი ძალიან შთამბეჭდავი იყო, ისე რომ მეორე ქუსლით ჩამოაგდო მტერი სახურავიდან, დაარტყა ფეხსაცმელი, რომელიც ფეხს ჭრიდა და ამიტომ ფალკონივით გაფრინდა. ზურგზე გადახტა, ორივე მსროლელი ერთი დარტყმით მოჭრა, შემდეგ სამიზნის შეცვლით მეორე ხვლიკს მივარდა. აჩქარების დროს ბიჭმა შიშველი ფეხი მოიჭრა, ლითონზე აეშვა. თუმცა ჭრილობა ზედაპირული იყო და ბრძოლის სიცხეში მას ყურადღება არ მიუქცევია.
  დანარჩენებმა, ამ "ნინძას" დანახვისას, ფეხზე წამოხტა.
  -არ გაგიშვებ! - იყვირა, მაღლა ხტუნვა, ძალიან მოქნილი და მხიარული ედვარდი. თუმცა, ხვლიკები ძალიან მოხერხებულები აღმოჩნდნენ, აქტიურად მოძრაობდნენ თათებით, ისინი სწრაფად გაიქცნენ ტყისკენ. როგორი სწრაფიც არ უნდა იყო გაშმაგებული ახალგაზრდა, მან მოახერხა მხოლოდ ერთ მხეცს დაეწია და მხედრები დაასრულა. დანარჩენებმა "ცხენები" მთელი ძალით დაარტყეს. შემდეგ ედუარდმა მოძალადემ ესროლა ხმალი, მან დაკეცილი კონდახი გაჭრა და გაიჭედა. ცხოველმა მხოლოდ გაზარდა ტემპი.
  - კარგი, კარგი, გაიხსენე სპრინტი და მოკვდი, ოღონდ დაეწიე.
  გარედან სასაცილო იყო იმის ყურება, როგორ გარბოდა ასეთი გვამი ბიჭისგან, რომელიც ცამეტი წლის იყო, არსებითად გლუვსახიან ბიჭს. განრისხებული, მთელი სხეული მოძრაობდა ტალღოვანი კუნთებით, როგორც ზღვის სერფინგი, ედვარდი სულ უფრო ჩქარობდა, საბედნიეროდ, ტყე დაიწყო და უზარმაზარი ქვეწარმავლები შეანელეს. მტერს რომ გაუსწრო, ახალგაზრდა მეომარმა ხმალი ამოიღო, შემდეგ კუდზე გადახტა.
  ურჩხული პალმის ხეს დაეჯახა და მკბენელი ბიჭი ედვარდი გადააგდო. ტერმინატორის ბიჭი მტკივნეულად შეეჯახა ეკლიან ვაზის მტევანს. სხეულში მკვეთრი ეკლები ჩაეჭედა, კანს ხვრეტავდა. მაგრამ ამან მხოლოდ ბიჭი გააბრაზა. დახეული, სისხლიანი ტანსაცმლის ნარჩენები გადაყარა, ისევ გამჭვირვალე მაისური და შარვალი ეცვა, მხოლოდ საცურაო შარვალი დარჩა. ბიჭმა ძალა მოიკრიბა და თოკის მსგავს ტოტზე დაჭერით, ტარზანის მსგავსად, ველური ტირილით, გიგანტური ნახტომი გააკეთა, შემდეგ, მეორე მეორე ტოტი დაიჭირა და "დაბზარული წისქვილის ქვის" ტექნიკით, თავები მოჭრა. ორი მებრძოლი, წარუმატებლად აფრიალებს საბერებს.
  - კარგი, დანარჩენი გაქცეულები! თუ დამალვის იმედი გაქვთ, ეს არ იმუშავებს. - თქვა უძლეველმა ხულიგანმა ედუარდმა, თვალი ჩაუკრა და ტემპი აუჩქარა. მას შემდეგ, რაც მან აღმოაჩინა ტრანსპორტირების ახალი მეთოდი, ხვლიკებთან დაჭერა ნიავი გახდა.
  - მაიმუნი ვარ! - დაიყვირა მან. - ჰიპერრაუს ! - ასე ერქვა ფილმის გმირს, ველურს, რომელმაც მოძველებული ტარზანის რეკორდები მოხსნა.
  მერე აჩქარდა, ველური ნახტომები გააკეთა, რომელ მაიმუნს შეშურდებოდა. რამდენჯერმე მებრძოლებმა ესროდნენ ბრმად, მაგრამ ამავდროულად გაუშვა. გეპარდივით სწრაფმა ედუარდ ბაბუას სახეში გაეცინა. როდესაც ბოლო მოწინააღმდეგეები საბოლოოდ მოკლეს, ახალგაზრდა მეომარი ხვლიკის მხრებზე დაჯდა და პირდაპირ ქალაქისკენ მიუთითა, ცდილობდა სწრაფად გასულიყო ჯუნგლებიდან. დროდადრო ტოტებში ოთხმკლავიანი გორილების ღრიალი უბრწყინავდა, მაგრამ ისინი ვერ ბედავდნენ შეიარაღებულ მეომარს, თუნდაც პატარას. გარდა ამისა, ეს ცხოველები არ არიან მთლად სულელები და დაინახეს, თუ რამდენად ცნობილი იყო ედვარდი თავის თავზე დიდ ჯარისკაცებთან.
  -რატომ ხითხითებენ მაკაკები, ძალიან გიჭირს აქ ცხვირის ჩაყრა. - ჭაბუკმა მეომარმა ხმალი აიქნია, მაგრამ პრიმატები პროვოკაციას არ დამორჩილდნენ.
  ქალაქში რომ ჩავიდა, ბრძოლა თითქმის დასრულდა. ბოლო პუნქტი, რომელიც არ იქნა აღებული, იყო ადგილობრივი ციხე, სადაც გარნიზონიდან დარჩენილი იყო მაღალი ჭიშკრის მიღმა, ასევე ადგილობრივი მკაცრი მცველები, რომლებიც ძირითადად უცხოპლანეტელებისგან შედგებოდა . მათ უყვარდათ პატიმრების, განსაკუთრებით ქალების დაცინვა და ამიტომ ხვდებოდნენ, რომ არ მოწყალებდნენ.
  მეომარი ედვარდი, როგორც სწრაფი კობრა, გადმოხტა ხვლიკზე და დადგა ჭიშკრის მოპირდაპირედ, შემდეგ კი ქვემეხი გაგზავნა ცენტრში.
  დარტყმა შეირყა, რკინაში ჩაღრმავება დატოვა, მაგრამ ძლიერი ჭიშკარი გადარჩა. შიშველი ქუსლი ცხვირში ჩასვა მარჯვნიდან მცოცავ მსროლელს, ის სისხლით მოიცვა და გაჩუმდა, მეომარმა ედუარდ ხულიგანმა კბილებში გადააფურთხა და დაუმორჩილებელი ქვემეხის გადატვირთვა დაიწყო. დიდი დრო დასჭირდა. საპასუხოდ, ისრები გაფრინდა ბიჭს. ედუარდმა ოსტატურად აირიდა აფეთქებები და სამი ისარიც კი მოჭრა ფრენისას.
  -აბა, ბაგეები შეგხვდა?
  მუშკეტების დარტყმებიც გაუშვა, თუმცა ხვლიკის სქელ კანში რამდენიმე დარტყმა იყო. მან ტკივილისგან ჭექა-ქუხილი დაიწყო, მაგრამ შეაჩერა მოჯადოებულმა ბიჭმა.
  - ნუ გეშინია, შენი კანისთვის ეს მზესუმზირის თესლებივითაა. - ჩაიცინა ბიჭმა.
  ქვემეხის გადატენვის შემდეგ ახალგაზრდა მეომარმა უფრო ზუსტი დამიზნება მიიღო და კარის ძელს კვლავ დაარტყა. ტყვიამფრქვევი ისევ ავარდა.
  - Ჯანდაბა! ეს იარაღი ძალიან სუსტია! - დაიფიცა ედუარდმა ტომბომ და უცებ თავში საინტერესო ფიქრი გაუჩნდა.
  - შევეცდები შიგნიდან გავხსნა.
  მიუხედავად იმისა, რომ გარეგნულად ციხის კედელი აუღებელი ჩანდა, ცხადი იყო, რომ ზოგან კედლები დამპალი იყო და აგური უხეში გახდა, ამიტომ, გარკვეული მოხერხებულობით, შესაძლებელი იყო მათზე ასვლა. მაგრამ ძალიან ბევრი მცველია, ასე რომ ისინი შემთხვევით არ ჩამოაგდებენ მას. თუმცა, ტყუილად არ იყო რავარნავას საბრძოლო გამოცდილება, უბრძანა:
  - აიღეთ სკამები, მორები, აიღეთ მშრალი ჯაგრისები, მოწინააღმდეგეებს ცეცხლს ვანთებთ. შენ კი, "დედოფალი" უფრო სწრაფად გაახვიე
  მეკობრეებმა, რომლებიც ყურადღებას არ აქცევდნენ ისრებს და ხანდახან მუშკეტის გასროლას, ჭიშკარს ცეცხლი წაუკიდეს და შექმნა " კვამლის კვამლი ".
  სხვებმა შეშით დაფარული ურიკა დენთის კასრით მიათრევდნენ - ასე ეძახდნენ "დედოფალს". შეშა შეუძლებელს ხდიდა მასში მუშკეტებით სროლას. ფილიბასტერებთან ერთად, ადგილობრივი მონა გოგონები და ბიჭები საცურაო საცურაო საცურაო კალთებში ცდილობდნენ თავიანთი განმათავისუფლებლების დახმარებას. როგორც ჩანს, ისინი იტანჯებოდნენ მონობაში და არ ეშინოდათ მეკობრეების. "დედოფალი" კარიბჭის წინ რომ დააყენეს, მეკობრეებმა აანთეს დაუკრავენ და უკან გადახტეს.
  მათ ეს გააკეთეს ძალიან სწრაფად, ყვირილისას:
  ეშმაკი, ეშმაკი, ეშმაკი გადაარჩინე,
  ჩვენ დაარტყამთ, ჩავხშობთ დარტყმას...
  მოგვეცით, მოგვეცით ხმლები ხელში,
  ჩვენ მივიღებთ საჩუქარს ქვესკნელისგან!
  
  ისე, შემოქმედი დაჭრილი ჯოჯოხეთია,
  ეშმაკს რქებით შევებრძოლებით...
  ხმლით ბრძოლაში მხოლოდ შედეგი რომ ყოფილიყო,
  ისე რომ აქ ჩემი ხუჭუჭა მონა არ იყოს!
  
  ხუმრობა ბიჭი სიკლოვის წინააღმდეგ
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ბიჭი, რომელმაც ბევრი თავგადასავალი განიცადა, ახლა ბავშვთა სპეცდანიშნულების რაზმს მეთაურობს. და მას უნდა შეებრძოლოს ციკლის ცივილიზაციას. რაც ძალიან საინტერესოა, აქ არის კოსმოსური ტექნოლოგია.
  . თავი No1
  ხუჭუჭა ბიჭი საბრძოლო კოსტიუმში იყო კოსმოსური ოფიცრის ეპოლეტებით. მის გვერდით გოგონა იყო, ასევე სკამზე გამოწყობილი ზარები და სასტვენები. და მას აცვია გამჭვირვალე ჩაფხუტი, ღია ყველა მხრიდან. გოგონას ხელში ბლასტერი ეჭირა და ჭიკჭიკებდა:
  - ედიკ, იქნებ დაველოდოთ დარჩენილ გუნდს? ციკლებთან ერთად ბრძოლა , როდესაც სულ მცირე ასი მათგანია, ძალიან დიდი რისკია!
  ბიჭი მეომარია, თუმცა ის თორმეტ-ცამეტის არაუმეტეს გამოიყურება, საბრძოლო კოსტიუმში კუნთებს ვერ ხედავთ, მაგრამ მას ნამდვილი პრინცის სახე ჰქონდა. და მან დარწმუნებით თქვა:
  -არა! ერთად წავიდეთ ბრძოლაში! რაც შეეხება მტრებს, ნუ გეშინია. მე მოგვეცი პაწაწინა "ჯავშნის" არტეფაქტის ქვა, ეს ამცირებს ასჯერ დარტყმის შანსს!
  გოგონამ აღნიშნა:
  - და ასჯერ ბევრი!
  ბიჭი აღშფოთდა:
  - არ ვიცოდი, რომ შენ, ადალა, ასეთი მშიშარა იყავი!
  ნარინჯისფერ თმიანმა გოგონამ თქვა:
  - მშიშარა არ ვარ! კარგი, მოდით გადამწყვეტი გარღვევა!
  ასე რომ, ბავშვები მეომრები ბრძოლაში გადავიდნენ. ირგვლივ იყო კლდეები, რომლებიც ციმციმებდნენ მეწამული, ზურმუხტისფერი, იასამნისფერი და ვარდისფერ ლაქებიანი ქვებით და მიწიდან ამოსული სტალაქტიტები. და ეს არის უკიდურესად იდუმალი პეიზაჟი.
  და წინ არის ციხე. ის ჰგავს რაინდულ, შუასაუკუნეებს, მაგრამ კოშკებზე რაკეტებითა და სხივური იარაღით. და ადგილობრივი მზე ანათებს ზემოდან, რომელიც ექვსკუთხა ფორმისაც კია და სინათლე განუწყვეტლივ ცვლის ფერებსა და ნიმუშებს. და ეს ასევე აძლევს მთელ პეიზაჟს ძალიან იდუმალ და, ამავდროულად, თავისებურად მომხიბვლელ იერს.
  ბიჭი და გოგონა დარბოდნენ მონაცვლეობით ბილიკზე პულსირებული ფილებით. ახალგაზრდა მეომარი შეიძლება უფრო მიჩვეული იყო ფეხშიშველი ტარებას, მაგრამ ეს საბრძოლო კოსტიუმი, სამწუხაროდ, არ არის ასაღები. რამდენი ველოსიპედია ციხესიმაგრეში? ესეც საიდუმლოა. და თუ მათგან მხოლოდ ასია, მაშინ ეს არც ისე ცუდია.
  ბიჭი და გოგონა მაშინვე დაიმალეს ქვის უკან, როდესაც ამ ძალიან აგრესიული რასის ტანკი გამოჩნდა. ის იყო მაღალი, სამკუთხედის ფორმის, სამივე მხარეს მუწუკით. და ჯავშანი გამოსცემს ფოლადის ელფერს, მაგრამ ის არ ეხება ზედაპირს, ჰაერის ბალიშზე.
  მეომარ ბიჭმა ედვარდმა თავისი ძალიან ტკბილი, თუმცა ბავშვური ღიმილი გაიღიმა. და მან პატარა ბარდა ჩააგდო კოსმოსური აგრესორების მანქანაში.
  გაფრინდა და პირდაპირ თოფის საკმაოდ განიერ ლულაში გადახტა. და რამდენიმე წამის შემდეგ, სამკუთხა, ძლიერი ტანკი ფეთქდება. თითქოს ელვა დაარტყა საბრძოლო მასალის საცავს და წვრილ ფრაგმენტებად დაიმსხვრა.
  ეს მართლაც საკმაოდ მაგარი პასაჟი აღმოჩნდა.
  გოგონა ადალა ტვიტერზე დაწერა:
  - ეს ჭკვიანია! შენ მართლა ჯედაი ხარ !
  ბიჭმა ედიკმა თავი დაუქნია:
  პადავანი უნდა ვყოფილიყავი ! მაგრამ ეს სხვა ამბავია!
  რის შემდეგაც მამაცი ბავშვები ციხისკენ მიისწრაფოდნენ. ჭიშკარი გაიღო და კიდევ სამი ტანკი გადმოხტა. ორი ერთი და იგივე სამკუთხაა, ხოლო მესამე უფრო დიდი და ექვსკუთხაა, თოფებით თითოეულ მხარეს და მეშვიდე თავზე.
  მებრძოლმა გოგონამ უსტვენდა:
  - Ვაუ! ახალი მოთამაშეები შემოგვიერთდებიან!
  მეომარმა ბიჭმა თავი დაუქნია:
  - შენ შეგიძლია დაარღვიო ოლ-ინი!
  და ახალგაზრდა მეომარმა ამოიღო პატარა მოწყობილობა, ასანთის ყუთის ზომის. და მან ჩართო მასში რამდენიმე პროგრამა საჩვენებელი თითით. შემდეგ ბიჭმა, რომელსაც გოგონამ ამ ბრძოლის ეპიზოდში ედვარდი უწოდა, ეს ყუთი გაუშვა. იგი შეუფერხებლად გაფრინდა ყველაზე დიდი ტანკისკენ. და ის თითქმის უხილავია.
  გოგონამ ბიჭს ჰკითხა:
  - Რა არის ეს?
  ედიკმა გაიცინა და უპასუხა:
  - სიურპრიზი! ახლა ნახავთ როგორ მუშაობს!
  მართლაც, ყუთი ჩაფრინდა დიდი ტანკის კასრში. მხოლოდ ამჯერად აფეთქება არ ყოფილა. ტრიუმვირატმა მოძრაობა განაგრძო. უფრო მეტიც, გამოჩნდა ორი დამატებითი მანქანა.
  გოგონამ ადალამ ჩასჩურჩულა:
  - რა არ გამოვიდა?
  მეომარმა ბიჭმა თვალი ჩაუკრა:
  -ახლა ნახავ!
  და მართლაც, დიდი ტანკის ყველაზე დიდი ქვემეხი აიღო და შემობრუნდა და დაარტყა სამკუთხა მოწინააღმდეგეს. და ის დაარტყამს მას ჯავშნის გამჭოლი ჭურვი. ის ააფეთქეს და საბრძოლო ნაკრები დაიწყო აფეთქება. შემდეგ კი ლულა გადაიტანეს სხვა ტანკში, რომელიც უფრო პატარა იყო და მოხვდა.
  ადალამ ღიმილით აღნიშნა:
  - Კლასი!
  ედიკმა ტვიტერზე დაწერა:
  თუ ციხე გზაზეა,
  მტერმა ააშენა...
  ჩვენ უნდა ვიაროთ უკნიდან -
  წაიღეთ იგი სროლის გარეშე!
  გოგონამ ახალგაზრდა კოლეგას თვალი ჩაუკრა. მამაცი და ჭკვიანი ბავშვები მთელი არმიის წინააღმდეგ იყვნენ. მაგრამ ეშმაკობა და ტექნოლოგია საკმაოდ კარგად მუშაობდა მონსტრების წინააღმდეგ.
  მესამე ტანკს ცეცხლი გაუჩნდა, შემდეგ მეოთხეს. და ისევ დეტონაცია და რღვევები. ეს არის სიკვდილისა და განადგურების განლაგება, ჯერჯერობით ერთი მიზანი.
  მეომარმა ბიჭმა საკმაოდ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - რატომ გვჭირდება გუნდი? ისინიც ჩვენნაირი ბავშვები არიან. მხოლოდ მე მაქვს საუკუნეების გამოცდილება და ცოდნა და ისინი ახალბედა ახალგაზრდები არიან. და არ ღირს მათი ურანის ღეროებით ჭურვების გამოვლენა.
  გოგონამ ჩაიცინა:
  - ყველა ადამიანი ჩვენს მშობლიურ პლანეტაზე,
  ყოველთვის უნდა ვიყოთ მეგობრები...
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ
  და იცხოვრე მშვიდობიან სამყაროში!
  მეომარმა ბიჭმა აიღო და იმღერა:
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ
  და იცხოვრე მშვიდობიან სამყაროში!
  ციხის კედლებზე თოფებმა გააფთრებულ ტანკზე სროლა დაიწყეს. მანქანის ირგვლივ ცეცხლის, ნგრევისა და ცეცხლოვანი ქვიშის შადრევნები გაჩნდა. და რამდენიმე დარტყმა ჯავშანში გაიყო ბზარებად.
  გოგონამ ადალამ შენიშნა:
  - მტერი არ არის ძალიან ზუსტი.
  თუმცა ტანკს კიდევ რამდენიმე ჭურვი მოხვდა. და აფეთქდა და აფეთქდა. აფეთქების მომენტში მას პატარა წერტილი გამოეყო. და ადალამ ხელი გაუწოდა. ბრწყინვალე ბიჭის მიერ გამოყენებული მოწყობილობა გოგონას ხელისგულში ჩაფრინდა. ან, ნებისმიერ შემთხვევაში, გამოცდილი გმირი და დიზაინერი, რომელიც ბიჭს ჰგავს.
  ედიკმა გოგონას მხარზე მოწონებით ხელი დაუკრა:
  -კარგი, დავიჭირე!
  Მან გაიცინა:
  - დაიჭირე, ზედმეტად ნუ ითევზაობ!
  და მოწყობილობა ჩაცურდა ბიჭის მოქნილ ხელისგულში, მაკაკის მსგავსი.
  ახლა ბავშვები ბედნიერები იყვნენ. მოთამაშეების მსგავსად, რომლებიც რულეტზე მოხვდნენ ბანკში და მიიღეს ოქროს ჩიპები. მაგრამ გასაგებია, რომ როცა გაგიმართლა, გაჩერება რთულია. შესანიშნავი მეხსიერების მქონე ედიკს ახსოვდა, რომ მეოცე საუკუნეში ის ისეთი ულვაშიანი კაცი იყო, რომელმაც არ იცოდა თავისი საზღვრები და ეს გადაიხადა, თუმცა თავიდან გაუმართლა. ასე რომ, რა თქმა უნდა, თქვენ უნდა შეძლოთ თამაში დროულად გასვლა კაზინოში.
  თუმცა ედიკი მიხვდა, რომ ეს ნამდვილად არ იყო თამაში. და ეს ნამდვილი ომი არ არის RPG.
  მაგალითად, ახლა ციხის ზემოთ ორი ვერტმფრენი გამოჩნდა. და როგორც ჩანს, ისინი მზად არიან შეისწავლონ ტერიტორია.
  გოგოებმა შიშისგან შეჰყვირეს:
  - Შეშინებული! ჩვენ შეგვიძლია მათი მიღება!
  ედიკმა ჩაიცინა და უპასუხა:
  - უფრო მაგარი სამიზნეები ყოფილა. ნახეთ, როგორ მუშაობს ჩემი მრავალჯერადი კიბერნეტიკური შეცდომა.
  და ბიჭმა ისევ დაიწყო. ხოლო ვერტმფრენების რაოდენობა ექვსამდე გაიზარდა. და ისინი გამარტივებული და დიდი იყვნენ.
  ადალა ტვიტერზე დაწერა:
  დაე, უხერხულად ვირბინოთ,
  დაჯავშნული ტანკები გუბეებში...
  და ვოსფის მსგავსი ვერტმფრენი ჭიკჭიკებს!
  ედიკმა აიღო:
  ჩებურაშკა მსროლელი,
  შაპოკლიაკი, როგორც მფრინავი,
  ნიანგმა ავტომატი დატენა!
  ასე რომ, ვერტმფრენმა, რომელმაც მიიღო შეცდომა, დაარტყა თავის კოლეგას საჰაერო ქვემეხებით. დაზიანდა და დაიწყო მოწევა. და სხვა ვერტმფრენებმა დაიწყეს წრე. და მათზეც არის ცეცხლი და ისინი პასუხობენ. აქ მოდის გართობა. ერთ-ერთმა მბრუნავმა უკვე დაიწყო ვარდნა და კვამლის კუდი დატოვა.
  და მის უკან სხვა მოდის. ეს ნამდვილად სახალისო და შიდა ომია.
  ბიჭმა მეგობარს თავი დაუქნია:
  - დემონტაჟი როგორაა?
  ადალამ ჩაილაპარაკა:
  - Იღბლიანი!
  ედიკი განაწყენებული იყო და აუფეთქდა ვარდისფერ ლოყებს:
  -იქნებ სხვა რამის თქმა უფალი?
  გოგონამ გამჭვირვალე მუზარადზე ხელი დაკრა, მაგრამ ჩუმად დარჩა. ამასობაში ორი ვერტმფრენი ერთდროულად დაეცა. და ერთი მოხვდა ციხესიმაგრეში, ასევე დააზიანა სამი იარაღი ერთდროულად.
  ბიჭმა გენიოსმა ჭიკჭიკით გაისმა:
  - გეთანხმები, ჭკვიანი!
  გოგონამ უპასუხა:
  - შესაძლებელია ჭკუა და როგორ არ დაუჭირო მხარი!
  ბოლო ორი ვერტმფრენი ძალით შეეჯახა და ერთბაშად აფეთქდა. და ისევ იყო ციმციმი. Მაგარია!
  ედიკი მღეროდა:
  დიდი გენიოსი, ბედის ძვირფასო,
  და ამავდროულად, კაცო...
  პოეზიის ლირიკული სიმები,
  რომ გქონდეს გულის ღირსი საუკუნე!
  ასე რომ, მეორე ტური მამაცი ბავშვების სასარგებლოდ წარიმართა. და საკონტროლო სუპერბაქტერია ჩიპით დაუბრუნდა ბიჭს ხელისგულზე.
  გოგონამ აღნიშნა:
  - კი, კარგად ვართ. მაგრამ მტერს შეიძლება ჯიბეში ჯოკერიც კი ჰქონდეს!
  ედიკმა ღიმილით უპასუხა:
  - ერთ ჯოკერს ვიცნობდი. უფრო სწორად, არა მხოლოდ ერთი. იყო ასეთი კადრები თამაშებსა და ფილმებში!
  ციხის კარი ისევ გაიღო. ამჯერად მათგან უფრო დიდი მონსტრები გამოდიან. ისინიც კი დაიხარეს, რომ გამოსულიყვნენ.
  ამ შემთხვევაში, მოსიარულე რობოტები!
  ბიჭმა გენიოსმა წამოიძახა:
  - ევანგელიონ !
  გოგონამ გაკვირვებულმა ჰკითხა:
  - Რა?
  ედიკმა ღიმილით აუხსნა:
  - ეს ანიმაციური სერიალი გადაიღეს პლანეტაზე, საიდანაც მე ვარ. და იქაც ისეთი დიდი რობოტები იყვნენ!
  ადალამ აღნიშნა:
  - შენი პლანეტა საოცარია. თქვენ ერთხელ თქვით, რომ თქვენ გაქვთ ორასზე მეტი ქვეყანა.
  ბიჭმა კვნესით უპასუხა:
  - დიახ, სამწუხაროდ, ასეა.
  გოგონამ დაუჯერებლად იკითხა:
  - რატომ სამწუხაროდ? შესაძლოა მხოლოდ საბედნიეროდ. იმიტომ რომ მშვენიერია ამდენი ქვეყანა და კულტურა ერთ პლანეტაზე!
  ედიკმა გააპროტესტა:
  -არა! არც ისე დიდი. ადამიანები ძალიან ხშირად ჩხუბობენ და მუშტებს იყენებენ. ანუ მინდოდა მეთქვა, რომ სხვადასხვა ქვეყნები ძალიან ხშირად ეწინააღმდეგებიან ერთმანეთს და რაკეტებს ესვრიან.
  ადალამ შვებით შენიშნა:
  - Დიახ ის...
  მეომარმა ბიჭმა გადამწყვეტად დაასრულა:
  - Შერცხვენა! ამასობაში გადავიდეთ რობოტებზე!
  და ფაქტობრივად, მთელი ათეული ელექტრონული მონსტრი გამოვიდა. და მათ აქვთ იმდენი იარაღი, რომ მათ შეუძლიათ გაანადგურონ მთელი ქალაქი.
  ედიკმა აღნიშნა:
  - მათ მიმართ განსხვავებული მიდგომაა საჭირო.
  და ბიჭმა ჯიბიდან პატარა მოწყობილობა ამოიღო ანტენით.
  გოგონამ გაკვირვებულმა ჰკითხა:
  - რა არის?
  ედიკმა ღიმილით უპასუხა:
  - სწრაფი, მაგრამ დამანგრეველი ვირუსების მატარებელი!
  ადალამ ტვიტერზე დაწერა:
  - ოჰ, რა ვირუსები, ვირუსები, მავნე ვირუსები !
  ბიჭმა შეასწორა:
  -არა! ჩვენი მიზანია დავიცვათ სიკეთე და არ მივაყენოთ ზიანი ადამიანებს, ან საიკალებს , ან თუნდაც მათ რობოტებს!
  და ბიჭმა გენიოსმა უხილავი სხივი გაისროლა ტერმინატორებისკენ.
  გამახსენდა ფილმები რობოტებზე და სხვებზე. და აქ ვერ ამტკიცებთ, რომ ეს არის მოწინავე სხივი.
  ცხრასართულიანი შენობის ზომის . და მან წარმატებას მიაღწია. ერთ-ერთი ტერმინატორი უცებ გაიყინა და დაღმასვლა დაიწყო. და მის უკან მეორე.
  ბიჭი ღიმილით მღეროდა:
  სიმდიდრის საათი -
  თამაშის დროა!
  სიმდიდრის საათი -
  შეეცადეთ არ დაკარგოთ ეს საათი!
  გოგონამ, რომელიც უყურებს რობოტების გაყინვასა და დაცემას, მტვერს ამაღლებასა და გატეხილ ნაწილებს თეფშებზე მოხვედრისას, აღნიშნა:
  - დიახ, ტექნიკურია!
  ედიკმა ღიმილით დაუქნია თავი:
  - დიახ, ტექნოლოგია ყველაფერს წყვეტს რეკონსტრუქციის პერიოდში!
  ადალამ უპასუხა:
  -არა! ხალხი და პერსონალი წყვეტს ყველაფერს! და ამავე დროს, არა ყველა!
  გოგონამ ასევე ამოიღო ჯიბიდან რაღაც რუბიკის კუბის მსგავსი და დაიწყო მისი ტრიალი.
  ტერმინატორის რობოტები კვლავ შეეჯახნენ ერთმანეთს და ისინი მთელ კაშკაშა ქსელში იყვნენ მოქცეული, რომელიც ანათებდა და ვიბრირებდა. შემდეგ კი საბრძოლო მანქანებმა დაიწყეს ნგრევა და ფრენა პატარა ნაჭრებად. რაც, თავის მხრივ, ასევე აფეთქდა და ფრაგმენტები გაფრინდა, როგორც ყინულის ნაკადი, რომელიც მოექცა ჰოკეის ვარსკვლავის ჯოხის გამანადგურებელი დარტყმის ქვეშ.
  ადალამ შეცვალა და აღნიშნა:
  - ახლა შეიძლება რამდენიმე წუთით უჩინარი გავხდეთ!
  ბიჭმა გენიოსმა უპასუხა:
  - არ არის ყველაზე მოწინავე მოწყობილობა, ჩვენ ვიქნებით ხილული ინფრაწითელ შუქზე. მოდი, ჯობია დაყენება გავაკეთო.
  ამ დროს წყვილის უკნიდან ხმაური გაისმა. ბიჭები და გოგოები საბრძოლო კოსტიუმებში გამოჩნდნენ. სულ ათიოდე იყვნენ და წყვილზე უფროსი არ იყვნენ, გარეგნულად მაინც. მაგრამ ამავე დროს, ბავშვებს აქვთ საკმაოდ წესიერი იარაღი. ლაზერული ტყვიამფრქვევები, აფეთქებები, პაწაწინა ბარდის ფორმის ყუმბარების განადგურება. დიახ, ბიჭები აქ აშკარად არ არიან ჩვეულებრივი. და თუნდაც ვირტუალურ სამყაროში ბრძოლებში ვარჯიშობდნენ !
  ედიკმა წამოიძახა:
  -ბიჭებო ფრთხილად იყავით თორემ დაგეზარებათ! აქ არის იარაღი, რომელსაც შეუძლია შეაღწიოს თქვენს საბრძოლო კოსტიუმებს.
  მეომარი ბავშვები დასხდნენ. ჰაერში შუქის სხივები გაბრწყინდა და ლაზერულმა ქვემეხებმა სროლა დაიწყეს.
  მათ დაიწყეს დარტყმა ყველაფერზე, რაც მოძრაობდა. თუნდაც მტვერში.
  ადალა ტვიტერზე დაწერა:
  - Ამგვარად. აქ ხანძრის დიდი სიმკვრივეა.
  გადარჩენილ ტერმინატორის რამდენიმე რობოტს საკუთარი იარაღი მოხვდა. და ისინი აენთო და დაიწყეს აფეთქება. ერთ-ერთს თავი ჩამოართვა, მაღლა აფრინდა და ტოპივით დატრიალდა.
  ლაზერული იარაღის მქონე ბავშვებმა იცინოდნენ. როგორც ჩანს, ძალიან სახალისო ჩანდა. მიუხედავად იმისა, რომ ერთი გოგონა ნამსხვრევმა დაიჭირა, მან გაუფრთხილებლად ასწია თავი გამჭვირვალე ჩაფხუტით და ვარდისფერი, ბავშვური ლოყა დაიწვა.
  მეომარმა წამოიძახა:
  - ანტიკური !
  ადალა დათანხმდა:
  - ჩერნოდირნო უბრალოდ!
  მეომარმა ბიჭმა გოგონას დამწვარ და მოჭრილ ლოყაზე რეგენერაციული პასტის მილი შეასხურა. და თითქმის მყისიერად განიკურნა დაზიანება, შემდეგ კი ახალგაზრდა მეომრის გლუვი კანი გაუფერულდა, კვალი არ დატოვა.
  გოგონამ ღიმილით დაიკივლა:
  - თუმცა მეცნიერება!
  შენიშნა ედიკმა, წარბებშეჭმუხნული გლუვი შუბლი, რომელშიც მრავალი საუკუნის მეხსიერება და გამოცდილება იყო:
  - ციკლები არც ისე მარტივია. შეიძლება პრობლემები შეგვექმნას.
  ადალამ ტვიტერზე დაწერა:
  - მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ ყველა პრობლემას ვერ მოვაგვარებთ,
  ყველა პრობლემას არ წყვეტს...
  მაგრამ ყველა უფრო ბედნიერი იქნება
  ყველას მეტი სიამოვნება ექნება!
  და კიდევ ერთხელ გაიხსნა შუა საუკუნეების ციხის კარიბჭე. და იქიდან მოვიდა კიდევ ერთი სიურპრიზი. ამ შემთხვევაში აღმოჩნდა უზარმაზარი ტირანოზავრები. და მათზე ისხდნენ მეომრები საბრძოლო კოსტიუმებით.
  ადალამ შეჰკივლა:
  - ციკლები!
  ედიკმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ძალიან ჰგავს. დინოზავრებთან ერთად ისინი სახიფათოა.
  მეომარი ბავშვები გუნდში მღეროდნენ:
  დინოზავრები, დინოზავრები,
  იქნებ აფრიკაში ცხოვრობ!
  საუზმეზე ფორთოხალს ღეჭავ,
  დინოზავრები, დინოზავრები!
  ციკლები ადამიანებთან მსგავსი იყო, მაგრამ უფრო დიდი და მაღალი. და თითოეულ ხელზე ექვსი თითი იყო და ყველაზე დიდი სქელი ფალანგები ერთმანეთის საპირისპიროდ იყო განლაგებული.
  ძალიან სასტიკი არსებები.
  ადალა ტვიტერზე დაწერა:
  - ცოტა მეშინია მათი!
  პასუხად ედიკმა მღეროდა:
  არ მესმის, რამდენად მშიშარა უნდა იყოს,
  ძლიერი მეომარი იბადება ბრძოლისთვის...
  შიში სისუსტეა და ამიტომ -
  ვისაც ეშინია უკვე დამარცხებულია!
  ბავშვმა მეომრები ჭიკჭიკდნენ:
  ჩვენ არ გვეშინია მონსტრების
  დაიბადნენ ცეცხლსასროლი იარაღით ხელში...
  რაინდებმა ყოველთვის იცოდნენ ბრძოლა,
  დაე, მტერი სამუდამოდ სულელი იყოს!
  მიუახლოვდნენ უზარმაზარი ზომის დინოზავრები. და ეს მუქარის შემცველი ქვეწარმავლებიც კი წამოხტნენ.
  ბიჭის მეთაურმა თავი დაუქნია ადალას :
  - მომეცი შენი რუბიკის კუბი აქ !
  გოგოებმა ტვიტერზე დაწერეს:
  - Ეს რისთვისაა?
  ედვარდმა საპასუხოდ მღეროდა:
  ბედნიერების გულისთვის, ჩვენი გულისთვის,
  თუ გვინდა...
  არაფერი მკითხო
  არ იკითხო, არაფერი გაარკვიო!
  მეომარი ბავშვები ისევ იცინოდნენ, თითქოს სახალისო თამაში მიმდინარეობდა.
  მეომარმა ბიჭმა, რომელიც გვერდით იჯდა საბრძოლო კოსტიუმში, აღნიშნა ნარინჯისფერი ლაქით, წარბებშეკრული თავის ბავშვურ, მაგრამ გაბედულ და მიმზიდველ სახეზე:
  - თუ ჩვენ ყველა განვიხილავთ მეთაურთა ბრძანებებს, განსაკუთრებით ბრძოლის დროს, მაშინ დისციპლინა მთლიანად გაქრება.
  რუბიკის კუბიკი გადასცა . ედიკმა აიღო და იმღერა:
  მტერს ერთი დარტყმით გავანადგურებთ,
  ჩვენს დიდებას მაგარი ხმლით დავამტკიცებთ...
  ტყუილად არ დავამარცხეთ ციკლები -
  მოდით, დინოზავრები დავჭრათ ნაჭრებად!
  და ბიჭმა გენიოსმა თავისი მოხერხებული ხელებით დაიწყო ამ უცნაური კუბის ღილების დაჭერა. და უზარმაზარი და ბოროტი ტირანოზავრები სულ უფრო და უფრო უახლოვდებოდნენ ბავშვ მეომრების რაზმს. ორნახევარი მეტრის სიმაღლის დიდმა ველოსიპედებმა უკვე დაიწყეს სროლა მათი მაგარი დახვეწილი ლაზერული ტყვიამფრქვევებიდან.
  ადალა ტვიტერზე დაწერა:
  შენი ბედი წონასწორობაშია,
  მონსტრები გვიტევენ!
  მაგრამ მადლობა ღმერთს, მყავს მეგობრები
  მაგრამ მადლობა ღმერთს, მყავს მეგობრები!
  და ისეთ დარტყმას მიაყენებენ,
  სანამ გვიანი არ არის!
  შემდეგ კი წინ მიმავალი სამი ტირანოზავრი უეცრად შემობრუნდა და ერთმანეთს შეუტია. და მათ დაიწყეს კლანჭებით ძლიერი, ნაცრისფერი, ყავისფერ-ლაქებიანი კანის გახეხვა. ციკლები გაფრინდნენ მონსტრებიდან და დაიწყეს თხრილი. სხვა ტირანოზავრებმა დაიწყეს მათზე თავდასხმა და ისინი მართლაც დანებდნენ, ძვლები დაამტვრიეს და დამარცხებული უცხოპლანეტელების ხორცს დაფქვავენ.
  ადალამ შვებით აღნიშნა:
  - საშინელებაა!
  მეომარი ბიჭი წითური თმით მღეროდა:
  - ომი ცხოვრებას საშინელებას ხდის,
  და სიკვდილი ღირსი და ლამაზია!
  აი, ისევ ედიკმა დატრიალდა რაღაც რუბიკის კუბში . და ისევ სხვა ტირანოზავრები მივარდნენ ერთმანეთს და უკბინეს. პარალელურად ველოსიპედები ჩამოაგდეს. მათ უკან სროლა სცადეს. მაგრამ მათი ცეცხლი არ იყო ძალიან ეფექტური ასეთი მონსტრების წინააღმდეგ.
  ბავშვები მხიარულად მღეროდნენ:
  ამაოდ სჯერა მტერს
  რამ შეიძლება გაგვატეხოს მამაცები...
  ის, ვინც მამაცია, უტევს ბრძოლაში -
  ჩვენს მტრებს გააფთრებით დავამარცხებთ!
  მაგრამ ამ შემთხვევაში, ციკლების მტრები განადგურდნენ და ესროლეს ერთმანეთს. და ისინი გაანადგურეს ტირანოზავრებმა. და მოხდა ასეთი ქაოსი. და დინოზავრების სისხლი იყო მწვანე და ლურჯი, ხოლო ციკლების სისხლი ნარინჯისფერი. ერთ-ერთმა ჩაფხუტი დაკარგა. და ძალიან ამაზრზენი სახე გამოჩნდა, თუმცა ბუნდოვნად აგონებდა ადამიანს. ოღონდ ტატუებით და შემზარავი არსებებით.
  ადალამ შეჰკივლა:
  - დიახ, ეს არსებები არც თუ ისე სასიამოვნოა და ისე გაზრდილები არიან!
  ედიკმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  "იმედი მაქვს, რომ არასოდეს გავხდები ზრდასრული, მით უმეტეს, მოხუცი!" არსებობს გზა, რომ ჩვენი გუნდი არ გაიზარდოს, სულ მცირე, სხეულში!
  ბავშვები გუნდში მღეროდნენ:
  მოზარდები, რა თქმა უნდა, სულელები არიან
  არ არის საჭირო წვერის აწევა...
  ჩვენ, ბავშვებო, გაპარსვის საშუალება არ გვაქვს,
  უკვდავება მარადიული ჯილდოა!
  ახლა ციხის არტილერიამ დაიწყო საკუთარი ჯარების დარტყმა და ეს კოლოსალური გაბრაზებით გააკეთა.
  უცებ კედლებზე უფრო მძიმე იარაღები გამოჩნდა და საჩუქრების გადაყრა დაიწყო, რომლებიც მინიატურული ატომური ბომბებივით აფეთქდა და დამახასიათებელი სოკოც კი წამოვიდა!
  ადალა განგაშით მღეროდა:
  ბირთვული ომი, ბირთვული ომი,
  შენ ხარ გეენის ძალა, ისეთი საშინელი,
  მერწმუნეთ, ხალხს ეს არ სჭირდება!
  ედიკმა თავი დაუქნია, მოდური, ღია, ოდნავ ოქროსფერი თმის შეჭრა ჰქონდა. ძალიან საყვარელი ბიჭი, რომელსაც შეეძლო თავისი ლამაზი, ანგელოზური სახით ეთამაშა რეკლამებში. სხვათა შორის, სხვა ვითარებაში და თავგადასავალში გადაიღეს.
  ირგვლივ ყველაფერი ეწეოდა და კვამლის ნაკადები მაღლა ადიოდა.
  მეომარმა გოგონამ ჰკითხა ედიკს:
  - როგორ ავიღოთ ეს ციხე? ჩუმად თუ რა?
  ბიჭმა გენიოსმა ღიმილით უპასუხა:
  - Ნამდვილად არ! პირიქით, ხმით!
  მეომარი ბიჭი ლოყაზე ამოღებული არწივით გაოცდა:
  - რა ხმა? იქნებ ულტრაბგერა?
  ედიკმა გააპროტესტა:
  -არა! ჩვენ გამოვიყენებთ ჰიპერბგერას! ეს მგონი მოგეწონებათ.
  ახალგაზრდა მეომრებმა იცინეს და თქვეს:
  დაასველეთ ველოსიპედი ბოროტად ,
  და მოკალი ღორი...
  თხილი მჭიდროდ მოჭერით
  და ძაღლმა ყეფა!
  მაგრამ შემდეგ ციხის ჭიშკარი კვლავ გაიღო, მეორადჯერ. და მათგან გამოვიდა კოლოსალური ზომის მექანიკური ბოა კონსტრიქტორი. და მისი პირი უფრო დიდია ვიდრე სპერმის ვეშაპის პირი. კბილები კი, უზარმაზარი საბურღივით, ტრიალებს და ზუზუნებს და ციმციმებს ჰაერში.
  ეს კიბერნეტიკის კიდევ ერთი მონსტრია.
  ადალამ შენიშნა და ალისფერი ტუჩები ენით მოილოკა:
  - ამას არ ველოდი, რა გასაკვირია!
  მეომარი ბავშვები აღფრთოვანებულები იყვნენ და ენთუზიაზმით მღეროდნენ კიდეც:
  წარმოგიდგენიათ რა სიტუაციაა?
  ყველაფერი, რაც ახდება, ჩვენთვის წინასწარ არის ცნობილი...
  და რატომ მაშინ ეჭვები, წუხილი,
  მსოფლიოში ყველაფერი დაგეგმილია!
  და ჩვენ ვეწინააღმდეგებით ქარიშხლებს,
  რისგან და რატომ...
  იცხოვრე სამყაროში მოულოდნელობის გარეშე,
  შეუძლებელია ვინმესთვის!
  წარმატებები, წარმატებები.
  მოდი ვიხტებით სწრაფად - ზევით და ქვევით!
  მხოლოდ ამ გზით და არა სხვაგვარად,
  მხოლოდ ამ გზით და არა სხვაგვარად,
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  სიურპრიზი, სიურპრიზი!
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  სიურპრიზი, სიურპრიზი
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  
  ნინჯა გოგონები დიდსულოვანი მონსტრის წინააღმდეგ
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  შესანიშნავი ოთხი ნინძა გოგოს თავგადასავალი და ერთად მუტანტები მონსტრების მთელი ბანდის და ყველაზე საშიში კოსმოსური ჯარისკაცების და სხვა ოპონენტების წინააღმდეგ.
  . თავი No1
  კერძოდ, მათ გადაწყვიტეს შეებრძოლათ ურჩხულ კეთილშობილსა და მის მებრძოლ მუტანტთა წყვილს.
  ისინი რეალურად გეგმავდნენ მთელი ქალაქის დაწვას გრავიტაციული ტუმბოს ლაზერული იარაღის გამოყენებით.
  ისე, ესეც საინტერესო თავგადასავალია. უფრო მეტიც, ურჩხულმა კეთილშობილმა ასევე გამოიძახა ფოლადის ჯარისკაცები ნულოვანი განზომილებიდან.
  ელიზაბეთი წამოხტა და შიშველი ქუსლი ფოლადის ჯარისკაცს მუცელში ჩაარტყა. დარტყმა რკინას აწეწა.
  უხეში დაიხარა, მაგრამ მაშინვე გასწორდა და გაეცინა:
  - უმნიშვნელო, მიწიერი ქალი!
  ელენამ კოლეგას საზარდულის წვივი ამოძრავდა. მაგრამ შემხვდა მყარი, შენადნობი ლითონი, რომელიც რეკავდა. და მან ცოტა ტკივილიც კი იგრძნო.
  წითურმა დედოფალმა დაიყვირა:
  - ეს არის კაცი ფოლადის ბურთულებით!
  კეტრინმაც შიშველი ფეხით დაარტყა თავში დაჯავშნულ ურჩხულს. და მან ვერ ჩამოიყვანა, გაფრინდა და ყვიროდა:
  - კაცი კლდეზე რთულია!
  ევფროსინემ ასევე გადააძრო ფოლადის მეომარი, ამჯერად შეასრულა სვირი. უხეში ავარიის შედეგად ჩამოინგრა, მაგრამ შემდეგ მაშინვე წამოხტა. და ბრძოლა გაგრძელდა ახალი, სასტიკი, ქარიშხლის ძალით.
  გოგონამ აიღო და იმღერა:
  - დიახ, ჩვენ ვიცით როგორ ვიბრძოლოთ,
  მაგრამ ჩვენ არ გვინდა ეს განმეორდეს...
  გოგოები ბრძოლაში დაეცნენ,
  და მათ შეავსეს ნაგავი!
  ელიზაბეთმა უპასუხა ოსტატურად გადახტა და ორი ფოლადის მეომარი ერთმანეთს დაეჯახა თავები, ისე, რომ ნაპერწკლები გაფრინდა ყველა მიმართულებით.
  ცისფერი თმიანი გოგონა ჭიკჭიკებდა:
  - მეტალი ასევე შეიძლება ექვემდებარებოდეს ელექტროენერგიას.
  და აიღო და მარჯვენა ხელით ჩაუშვა ხანჯალი მავთულხლართებში... იგივე მოიქცა ელენამ. შემდეგ კი ელექტრული სქემები დაეცა ფოლადის მეომრებს და მათში აგრესიულმა, შოკის გამონადენმა მოიცვა. და ფოლადის მონსტრები დაიწყეს წითლად ანათებენ.
  მერე ბზარები გაიარეს და მტვერივით გაიყინნენ.
  შენიშნა ეკატერინემ და ბუმერანგი ესროლა მავთულხლართებს. იწვევს მათ დაცემას და მონსტრების შეწვას:
  - სახიფათო მებრძოლებს ვაუქმებთ!
  ევფროსინემ დაიყვირა:
  - კოსმოსურ ბრძოლაში გამორჩეული მიღწევებისთვის!
  და ის ასევე გადააგდებს თავის საჩუქარს თავის მტრებს.
  ყოველ შემთხვევაში, ფოლადის მეომრები დასრულდა. და მეომრები კვლავ გადაარჩენენ სამყაროს.
  მთავარი მტერი უკვე მომზადებული იყო სასიკვდილო ბატარეის გასასროლად სპეციალური გენერატორით, რომელიც მუშაობდა გრავიტონების შთანთქმით დედამიწიდან და სხვა პლანეტებიდან.
  და როგორ ჩაირთვება მკვლელი გამონადენი. და ატმოსფერომ დაიწყო რხევა და ჰაერი გაცილებით ცხელი გახდა. და თითქოს მასში ბზარები გადიოდა, გასხივოსნებული შუქით სავსე.
  ელიზაბეთმა დაიყვირა:
  - Ამგვარად! მოდით ვიბრძოლოთ ბიჭებო!
  მის წინ დიდი მუტანტი გაჩნდა, გორილას ჰგავდა, ფაფისებური სახით. ის გოგონას მივარდა და ძალიან სწრაფად და ოსტატურად. ელიზაბეთი უკან გადახტა და აკოცა. და გორილა ჩამოინგრა, ზედაპირზე გაიფანტა.
  ცისფერთმიანმა გოგონამ გადააფურთხა და მისმა მუტანტმა ნერწყვმა ამაღლებული გორილა ისევ დაეცა. გარდა ამისა, მისი თავი ნაგვის ურნაში აღმოჩნდა .
  კიდევ ერთ მუტანტ მხეცს, უფრო ზუსტად, ადამიანისა და ცხოველის ნარევს, მგლის თავი ჰქონდა. და ელენაზე შეტევა სცადა. წითური თმიანი გოგონა ზურგზე დაეცა და ურჩხული საკუთარ თავზე გადააგდო. გადაფრინდა და ლამპარის ბოძს დაეჯახა. და ნაცემი ძაღლივით ყვიროდა.
  ევფროსინემ მუტანტ მგელს აგურით დაარტყა თავზე. გაიყო.
  გოგონამ ჩაიცინა:
  - აგური, აგური!
  მგლის ყმუილი არ ხარ - ჯობია გაჩუმდე!
  კეტრინმა ღიმილით შენიშნა, როცა მუტანტი გორილა ცდილობდა წამოდგომას. ფეხებს შორის გადაინაცვლა და ხტუნვა აიძულა. შემდეგ კი მან მოწინააღმდეგე თავდაყირა დააყენა.
  რის შემდეგაც მათ, ელიზაბეტთან ერთად, მუტანტის ცხოველის ქუსლები ხანჯლებით იკეცებოდნენ.
  და ცხოველი გაიცინებს და გაიცინებს. და ის ფაქტიურად ცემენტირებული იყო ნაგვის ურნაში .
  გოგონებმა მგელს კისრის საფეთქელზე ხელი მოუჭირეს და გორილას ესროდნენ. ისევ შეეჯახა და გადაბრუნდა. ოთხივე ლამაზმანმა შიშველი ქუსლები დაამატა. და რამდენიმე მუტანტი დიდი სიჩქარით შემოვიდა და მდინარეში ჩავარდა.
  ელენა მღეროდა:
  -როგორც კი შუბლში ჩაგირტყამ ფსკერისკენ წახვალ!
  და გოგონები გაიქცნენ. და აი ის, მთავარი ბოროტმოქმედი შჩედრი. მას ხელში მძიმე ბლასტერი უჭირავს. და მისგან, თითქოს აფეთქებული ენერგიის ნაკადით. უფრო მეტიც, თავად შჩედრი არის ჯავშანტექნიკაში, ასევე ნიღაბში და ჯავშანში.
  გოგონები, ხტუნავდნენ და თავს არიდებდნენ , ერიდებიან მკვლელობის სხივებს. და მათი შიშველი, მრგვალი, ვარდისფერი ქუსლები ძალიან ციმციმებს.
  ელიზაბეთმა მტერს ბუმერანგი ესროლა. მას ესროლა. მაგრამ იარაღი გვერდზე გავიდა და შუქნიშანს მოხვდა. ბოძი მოიჭრა და სამთვალა მოწყობილობა, რომელიც აჩვენებდა საგზაო მოძრაობას, კეთილშობილს თავზე ჩაფხუტით დაარტყა.
  ელენამ, როცა დაინახა, რომ მტერი გაოგნებული იყო, დახვეული თოკი ლასოში ჩააგდო და ბლასტერი აიტაცა. მან მკვეთრად გაიყვანა და თათიდან გამოგლიჯა.
  რის შემდეგაც მან იმღერა:
  - გოგოების თათებიდან,
  სასტიკი თათები...
  შეუძლებელია წასვლა, დამიჯერე,
  დაარტყა ნიკელს
  დაარტყი ნიკელს!
  არ არის რთული კაცის დასაძინებლად!
  გულუხვი განიარაღდა. ნინძა გოგონებმა აიღეს და შიშველი თითებით დაარტყეს. და მათ სიტყვასიტყვით ჩამოაგდეს დამნაშავე თავიანთი კვარტეტით. რის შემდეგაც გადავედით გენერატორზე. ელიზაბეთმა სცადა მისი გამორთვა, როდესაც დინება მოხვდა. და მუტანტი გოგონა უკან გადახტა და ჭიკჭიკებდა:
  - დიდება ნინძა გოგოებს,
  დიდება საბრძოლო გმირებს!
  ელენამ გენერატორს გასაღები ესროლა და ასფალტიდან ამოიღო. გაფრინდა, დაეჯახა და მოკლე ჩართვა გამოიწვია.
  წითური თმიანი გოგონა ჭიკჭიკებდა:
  - მე პრობლემას არა უბრალოდ, არამედ ძალიან მარტივად ვაგვარებ!
  ჰაერის ტემპერატურა ისეთი ცხელი აღარ იყო. ამასობაში გოგოებმა ისევ დაიწყეს თამაში.
  აქ არის კიდევ ერთი მისია. სერიოზული მოწინააღმდეგე გამოჩნდა რობოტის მონსტრის პირისპირ. და ეს მონსტრი ძალიან საშიშია. მან მიიღო რეაქტიული მებრძოლის იმიჯი და მოდით, ლაზერის სხივები გამოვიყენოთ ერთ-ერთ დიდ, ვირტუალურ ქალაქზე და დავანგრევთ ცათამბჯენებს.
  აქ ენერგიის ნაკადი ანგრევს დიდ, მრავალსართულიან შენობას, ანგრევს ბეტონსაც და ლითონსაც.
  ელენემ აღნიშნა, აღტაცებით შეხედა ამას:
  - რამდენი ენერგია აქვს!
  ელიზაბეთმა კვნესით უპასუხა:
  - ახლა ჩვენ თვითონ გვჭირდება რაღაც შევიძინოთ მის წინააღმდეგ!
  ეკატერინემ ჩაიცინა და ჰაერიდან ძალიან სერიოზული სამხედრო იარაღი ამოიღო:
  - ეს არის ჰიპერლაზერული აპარატი! დაარტყით მტერს კვარკების შერწყმის ენერგიის გამოყენებით!
  ევფროსინემ თავი დაუქნია:
  - ეს მართალია! მოდი, ავიღოთ მტერი და დავამარცხოთ!
  ელიზაბეთმა თავი დაუქნია და ხელში ძალიან მაგარი დახვეწილი იარაღი გამოჩნდა. მუტანტმა გოგონამ დაიყვირა:
  - ეს არის სხივური ქვემეხი, ჰიპერბირთვული ამოტუმბვით!
  დანარჩენმა ორმა გოგონამ ასევე შეიძინა ჩემოდნები. და როდესაც ისინი აიღებენ რობოტს, რომელიც ანადგურებს ქალაქს, ისინი დაგცემენ.
  მათ ეს გააკეთეს, რა თქმა უნდა. მაგრამ მოხდა რაღაც მოულოდნელი. საბრძოლო გამოსხივება მოხვდა რობოტს, მაგრამ მაშინვე აისახა ძალიან ძლიერი დამცავი ბარიერი.
  გოგონებმა კი იგრძნო თავი ძლიერი სიცხისგან.
  ელენა მღეროდა:
  - ეს არის დაცვა, რომელიც მოვიდა,
  როგორ დავამარცხოთ პარაზიტი?!
  ელიზაბეთმა ღიმილით უპასუხა:
  - მგონი ვიცი, როგორ იცავს თავს ეს რობოტი. ამ შემთხვევაში ეს არის ერთნახევრიანი განზომილება, რომლის შეღწევა ასე მარტივად შეუძლებელია!
  ეკატერინამ შესთავაზა:
  - რა მოხდება, თუ გამოვიყენებთ თერმოპრეონის ტუმბოს ჰიპერბლასტერს ?
  ევფროსინემ თავი დაუქნია:
  - მომაკვდინებელი ძალა იქნება!
  ელიზაბეთმა გააპროტესტა:
  -არა! აქ მარტივად ვერ დაამატებ ენერგიას. ამ გაზომვის არსი ის არის, რომ ენერგიისა და ნაწილაკების ყველა ნაკადი ერთი მიმართულებით მიდის!
  ჰიპერლაზერის სხივი მოხვდა . გოგოებმა ძლივს მოასწრეს გვერდებზე გადახტომა. ფეხშიშველაც კი გრძნობდნენ თავს, ქუსლის მოხდენილი მრუდით.
  ოთხივე მათგანს მაშინვე შიშველი, კოხტა ძირების ჰიპერცეცხლმა აწვალა .
  გოგოებმა კი ყვირილი და ფილტვებში ჭიკჭიკდნენ:
  - განდიდებულია ჩემი წმიდა მიწა,
  ქარიშხლის ქარიშხალი გამარჯვების ცეცხლში...
  შენ ხარ ერთადერთი ასეთი მთელ დედამიწაზე,
  და შენზე ძვირფასი არავინაა მსოფლიოში!
  რის შემდეგაც ლამაზმანებმა აიღეს და მთელი ბრაზით შეაფურთხეს რობოტს. მუტანტი გოგონების ნერწყვი კი შხამიანი ულტრამჟავაა . ის გაიქცევა და გაარღვიოს მოედანი. ხოლო საბრძოლო რობოტმა მიიღო ოთხი მძიმე ჭრილობა. მისი ჯავშანი შეჭამეს, ჩამოყალიბდა შთამბეჭდავი ღეროები, რომლებიც ეწეოდნენ.
  და საბრძოლო მანქანამ დაიწყო სიჩქარის დაკარგვა.
  ელენა დამცინავად მღეროდა:
  დედამიწა ხმაურიანი უახლოვდება.
  ჩემი ფოტონი საჭეს არ უსმენს...
  ვიხრები სანახაობაზე,
  და რაკეტები მიისწრაფიან მიზნისკენ...
  ჩვენ ბრძოლას ნულიდან არ ვიწყებთ!
  ჰიპერპლაზმური ბლოტის დახმარებით დაარტყა . იგი ამოფრინდა საბრძოლო თოფებიდან და მივარდა მუტანტი გოგონების უკან.
  ელიზაბეთმა აიღო და გამოაჩინა მკერდის ალისფერი ძუძუს. მისმა თანაგუნდელებმაც მიბაძეს.
  წითელი ჰარპი მღეროდა:
  რუსეთი გლობუსია თავისი მკერდით,
  მან დაფარა და ხალხი უბედურებისგან იხსნა...
  მაგრამ ჯოჯოხეთი გაჩნდა თავისი წითელი ნარჩენებით,
  ვიღაცას აღიზიანებდა ჩვენი გამარჯვების ღრიალი!
  და მეომრებმა აიღეს და სინქრონულად გამოუშვეს ჰიპერბგერითი ტალღები ძუძუსთაგან, გადამწიფებული მარწყვის ფერი.
  ცუნამივით გაფრინდნენ. და ისინი მოხვდნენ ჰიპერპლაზმურ ბლომად. მან, რომელმაც მიიღო გამანადგურებელი დარტყმა, ვიბრაცია და საპირისპირო მიმართულებით მივარდა. რის შემდეგაც მან აიღო და დააფარა რობოტი, რომელიც უკვე იწვოდა და ეწეოდა. ასე რომ, მექანიკური ურჩხული ცეცხლოვან ქსელში გაიხლართა და სანთელივით დაიწყო წვა.
  ელიზაბეთი სიცილით მღეროდა:
  გოგოები მართავენ სამყაროს
  მიუხედავად იმისა, რომ ნაპალმი წვიმს ციდან...
  სამშობლოს მსახურება ჩვენი უცვლელი მოვალეობაა,
  წმიდა ცეცხლი დამწვა გულში!
  და მეომრები კვლავ აიღებენ მას ლალისფერი ძუძუს და ელვისებურად სცემენ მათ.
  ეს მართლაც დაწერილი ლამაზმანები არიან. და მათი სხეულები ისეთი კუნთოვანი, ძლიერი, გამოძერწილი, ენერგიულია.
  მკვლელი რობოტი საბოლოოდ დაიმსხვრა კოსმოსურ მტვერში. და ეს მართლაც სასიკვდილო ეფექტი აღმოჩნდა ასეთი ბრწყინვალე ლამაზმანების მკერდიდან.
  ელენა მღეროდა:
  ჩვენ მთელ მსოფლიოს მოვუტანთ სინათლეს, დამიჯერეთ,
  მოდი მოვკვდეთ და გადავარჩინოთ პლანეტა...
  მიუხედავად იმისა, რომ ბედი საშინელია, ბოროტი სიკვდილი მოვიდა,
  ტყუილად ნუ მოკვდებით, რადგან ჩვენი სამშობლო ცოცხალია!
  ელიზაბეთმა გააპროტესტა:
  - არა, ჯობია გადარჩე და გაიმარჯვო!
  გოგონებმა, ზოგადად, აჩვენეს თავიანთი საბრძოლო დონე. მაგრამ შემდეგ კვლავ გამოჩნდა გულუხვი. ეს არის დატუმბული, დაკუნთული მამაკაცი ნიღაბში და ჯავშანში, ამ შემთხვევაში, ორ სხვა პარტნიორთან ერთად ატარებდა იარაღს, რამაც გამოიწვია ქვების საბრძოლო კოროზია. და ის ურტყამდა სახლებს. ისინი გახდნენ ფხვიერი, ქვიშასავით და დაიმსხვრა. და მათში მცხოვრები ლამაზი გოგონები გაიქცნენ ომებიდან.
  ეკატერინემ აღნიშნა:
  - განადგურება ვნებაა,
  ცუდი ძალა მართავს სახლს...
  ვინც გულუხვად სვამს სხვის სისხლს,
  სიყვარულის გაცემით ჩავყაროთ კოზირი!
  გოგოებმა აიღეს და მაშინვე, როგორც კი უსტვენდნენ. და რამდენიმე წონიანი ურჩხული გადაფრინდა სახურავიდან. ისინი მუტანტების თავებზე დაეცა - ადამიანისა და გარეული ღორისა და კიდევ ერთი აშკარა მარტორქის ნაზავი. და ბეწვები vultures სავსე მათი თავის ქალა მძიმე მუწუკები, რამაც ისინი დაეცემა დაარტყა.
  და კიდევ ერთი წვერი მოხვდება გულუხვი ფეხებს შორის საზარდულის არეში.
  და ის წამოხტება და წვრილი ხმით იმღერებს:
  სცენაზე ვხტები, სცენაზე ვხტები
  ჰარემში საჭურისი გავხდები!
  ჰარემში საჭურისი გავხდები!
  და ხმა ისეთი თხელი გახდა, როგორც პატარა ბავშვის ხმა.
  თვით ქვემეხი კი მაღლა ახტა და გადაბრუნდა. ელიზაბეთი გადახტა. მან შიშველი თითებით დაიჭირა და სწრაფი მოძრაობებით გადამისამართდა .
  და დანგრეული სახლების აღდგენა დაიწყო. მათ შორის, რომლებიც დაწვეს მკვლელმა რობოტმა.
  ელენა და ეკატერინა გადახტნენ მუტანტ ურჩხულებთან, რომლებმაც გონზე მოსვლა დაიწყეს. გოგონები ზურგზე დაეცნენ და ორივე ურჩხული მაღლა ააგდეს ძლიერი ფეხებით.
  ისინი აფრინდნენ და გადაბრუნდნენ თავიანთი აურზაურით. მათი თავები კი ნაგვის ურნაში აღმოჩნდა სხვადასხვა სიგარეტის ნამწვით.
  და როგორ აიღეს და ტკივილისგან ყვირა.
  ელენამ აჩუმდა და კბილებს აშორებდა:
  - ნება მომეცით წავიდე ჰიმალაისკენ,
  გამიშვი მთლიანად...
  თორემ ვიყვირე, ან ვიყეფებ,
  თორემ ვიღაცას შევჭამ!
  და წითელი თმით მეომარმა, ლენინის ბანერის ფერივით, აიღო და ნაგვის ურნაში ჩაფლული მუტანტის კონდახში შეაფურთხა . სასტიკი, დამწვარი ულტრა-შხამიანი წვენის გამონადენი რომ მიიღო , გადახტება, გადატრიალდება, ღრიალებს და ჩურჩულებს ველური ყმუილით.
  ეფროსინიამ და ეკატერინამ შიშველი ფეხებით დაარტყეს მტერს, ჯოჯოხეთური ფრენით გაგზავნეს იგი ერთ წერტილში.
  ის უმართავი რაკეტავით გაიქცევა. და ის დაარტყამს კეთილშობილს, დაამსხვრევს ამ უკანასკნელის ნაჭუჭს.
  შემდეგ კი მარტორქა გაფრინდა იქ, დაეჯახა თავის პატრონს.
  ელენამ აიღო და გახარებულმა იმღერა:
  - მიუხედავად იმისა, რომ მოკრძალებული სოფლიდან ვარ,
  სადაც ილიჩის მიხედვით ცხოვრება გვასწავლეს...
  არ მინდა ვიყო უპრობლემო ქათამი,
  და მე არ მინდა გავხდე რძის ძროხა!
  და ოთხივე გოგონამ აიღო და შიშველი, დაკუნთული ფეხებით დაიწყო მუტანტების სროლა პატრონთან ერთად, რაც მათ ფაქტიურად ტრიალებდა.
  პარალელურად ლამაზმანები მღეროდნენ:
  მე შენ ის ის,
  მთელი ქვეყანა ერთად
  ერთად მეგობრული ოჯახი
  სიტყვაში ჩვენ ვართ ასი ათასი მე!
  და მეომრებმა, ისევე როგორც უმაღლესი ლიგის ფეხბურთელები, აიყვანეს და სცემეს სამი ბოროტმოქმედი პირდაპირ დიდ ბეტონის მიქსერში. რის შემდეგაც ელენამ ძრავა მთელი ძალით ჩართო.
  და ამ მონსტრებმა დაიწყეს ტრიალი.
  ელიზაბეთმა აღნიშნა, ხელახლა აიღო სპეციალურად შექმნილი ქვემეხი და აღადგინა დანგრეული შენობები:
  - ჩვენ, როგორც ყოველთვის, ვიმარჯვებთ...
  ელენამ, ღიმილით, რომელიც საშინელი ჩანდა, ჭიკჭიკებდა:
  მაგრამ მართალი გითხრათ,
  მე ყველაფერს ვიგებ!
  მონადირე თამაშში გადაიზარდა
  გახსენით ანგარიში, მაშინ, რა თქმა უნდა!
  საფუძვლიანად აირია ოპონენტები, გოგოებმა აიღეს იგი და ყოველგვარი აჟიოტაჟის გარეშე გაუშვეს. შემდეგ კი უზარმაზარი ბეტონის კუბი გაფრინდა, ჩამოვარდა და გაიყინა კაშკაშა ვირტუალურ მზეზე!
  ეკატერინემ აღნიშნა:
  - მორიგი დაპირისპირება ჩვენს სასარგებლოდ!
  ელენამ განმარტა:
  -ვირტუალური დაპირისპირება!
  და შიშველ თითებზე დააწკაპუნა. რამაც გამოიწვია ცეცხლოვანი, მოლურჯო ბუშტი. ის უფრო მაღლა აფრინდა ჰაერში, გაფართოვდა და ცისარტყელის ყველა ფერით ანათებდა. ეს იყო ხელოვნების ნიმუში.
  წითურმა გოგონამ ჩაიცინა:
  - სამყარო სავსეა ზღაპრული სიურპრიზებით,
  და გოგონა, რომელიც ძალიან ღირებულია ბრძოლაში...
  შემიძლია შიშველი ფეხით დავარტყო ბოროტს საზარდულში?
  თუმცა მირჩევნია ვიყო ჩემი თავი!
  Იყავი შენი თავი! Იყავი შენი თავი!
  ასეთი გოგო, ველური, ღრიალი!
  ელიზაბეთმა ღიმილით უთხრა:
  - Შევინარჩუნოთ ის!
  ელენამ, ურჩხულის დამსხვრევამ, რაღაც გაუგებარი ჩაილაპარაკა.
  ევფროსინემ აიღო და გაიძრო ბიუსტჰალტერი, დაარტყა ბროლის მოწინააღმდეგეს, რომელიც მოულოდნელად მის წინ პულსარებივით გამოჩნდა. გაფრინდნენ და პრიალა ზედაპირზე დაეცნენ. და მათ მიიტანეს დიდი, სასიკვდილო დარტყმა.
  თოვლივით თეთრი თმიანი გოგონა ჭიკჭიკებდა:
  - გოგონა მკერდით ავსებს დედამიწას,
  დაიფარა და გადაარჩინა მთელი სამყარო უბედურებისგან...
  ჩვენ ვერ გავარკვიეთ, როგორც ჩანს, გოგოებს აქვთ აზრი,
  როცა მეზობელი ოლ-ინში შევიდა სათამაშოდ!
  ოქროსფერი თმიანი გოგონა ეკატერინამ აიღო და შიშველი ქუსლით ზედაპირზე დაარტყა. შერყევის შედეგად ერთ-ერთი გამოწეული მილი ატყდა და მოწინავე მტრის ჯარისკაცები ფაქტობრივად ორთქლის ნაკადით იყვნენ გაჟღენთილი.
  გოგონამ თმა, რომელიც დენდელიონს ჰგავდა, მხოლოდ უფრო მოცულობითი, აიღო და იმღერა:
  - აბანო, აბაზანა, აბაზანა, აბაზანა,
  მუხის და არყის ინფუზია...
  აბაზანა, აბაზანა, აბაზანა, აბაზანა,
  მაგარი დარტყმა ფეხშიშველი გოგოსგან!
  და მისი მარგალიტის კბილები სარკესავით გაბრწყინდება. ეს ტერმინატორის გოგოები არიან.
  მართლაც, ვირტუალური არსებების არცერთი არმია მათ მსგავს ადამიანებს ვერ დაუპირისპირდება. და არც კი სცადო.
  ელენამ უცებ დაინახა უზარმაზარი თოვლიანი მთა ქალაქის ზემოთ. და ვიკინგების კოსტიუმებით რამდენიმე ადამიანი ირგვლივ ტრიალებდა. ისინი მაღალი და ბევრად აღემატებოდნენ კაცობრიობის ჩვეულებრივ წარმომადგენლებს.
  წითურმა გოგონამ დაიყვირა:
  - არა მოწყალება, არც მოწყალება, არც მტრის წყალობა,
  იცოდე, ბოროტი ვიკინგო, იცოდე, ბოროტი ვიკინგი შეჭამს შენგან ჩაშუშულს!
  ელიზაბეთმა შიშველი თითებით მონეტა ესროლა. შემოტრიალდა და ჰაერში დაფრინავ ყვავას დაეჯახა. უფრო მეტიც, ეს ნაცრისფერი არსება დიდი ალბატროსის ზომის იყო. და ის პირდაპირ გვირგვინში მოხვდა. ყორნამ გონება დაკარგა და მეტეორიტივით დაეშვა. და მან დატოვა მწეველი კუდი მის უკან.
  ლურჯი თმიანი გოგონა მღეროდა:
  - სიყვარული მთის ნაკადულს ჰგავს,
  რაც სეტყვავით ეცემა მიწაზე...
  და მისი ჩართვა, მოწინააღმდეგისთვის ელექტროშოკის მიყენება,
  გოგონა ავტომატს იტვირთება!
  ყვავი საბრძოლო რობოტს ნისკარტით მოხვდა ველური დაცემის დროს. მოხდა მოკლე ჩართვა. და უზარმაზარი კიბორგი ფეთქდება. რის შემდეგაც მთა შეირყა.
  და თოვლი დაეცა მამაც ოთხ გოგონას.
  კეტრინმა აღნიშნა, მღეროდა:
  თოვლი, თოვლი,
  თმაზე ნუ მიმანიშნებ...
  შედეგი, შედეგი -
  გოგოები ყოველთვის ფეხშიშველები არიან!
  და მეომარმა აიღო და ოქროსფერი თმა ატრიალდა, თითქოს ზედა იყო. და მაშინვე გაჩნდა კაშკაშა სიკაშკაშე და გადმოვიდა ცეცხლოვანი სხივების ნაკადები. და თოვლის ნაცვლად წვიმა დაიწყო. და ეს ყველაფერი ძალიან ლამაზი იყო და წვეთები ბრილიანტებივით ბრწყინავდნენ ვირტუალურ მზეზე.
  ელიზაბეთმა სიცილით აღნიშნა:
  - ჩვენი ნიჭი ბიზნესში უნდა გამოვავლინოთ,
  გოგონას საუკეთესო მეგობარი ბრილიანტებია!
  ევფროსინემ ჩაიცინა და მთაზე მიუთითა, სადაც სკანდინავიელი მეომრები თოვლში სცვივდნენ, აღნიშნა:
  - ეს ბიჭები რაღაც ცუდს იწყებენ!
  ელენამ შესთავაზა:
  - გავათავისუფლოთ სიკვდილის მკვლელი სხივები ჩვენი ალისფერი ძუძუსთაგან.
  და წითურმა ვიქსემ გაიცინა მარგალიტისფერი კბილებით.
  ელიზაბეთმა შესთავაზა:
  - წავიდეთ, გოგოებო, ჯერ ჯარი ავიყვანოთ!
  ეკატერინე აღფრთოვანებით მღეროდა:
  - როგორ ეხმარება მათი გულის სითბო დესანტის ჯარებს,
  როგორ ეხმარება მათი გულის სითბო მედესანტეებს,
  ქარიშხლიანი ჯარები!
  და მეომრებმა აიღეს, აჩქარდნენ და მთელი ძალით, თითქოს აიღებდნენ და გადახტებოდნენ.
  და მებრძოლი, აგრესიული ოთხი ლამაზმანი პირდაპირ ბრძოლაში გაფრინდება. და გასაგებია, რომ ისინი მზად არიან მთების ერთდროულად გადაადგილებისთვის.
  ელენამ აღფრთოვანებულმა აიღო და იმღერა:
  მე ვიქნები მსოფლიოს აბსოლუტური ჩემპიონი
  და მე ცქრიალა ქარიშხალივით გავძვერი...
  უფრო მაგარი, ეს ყველაფერი შექსპირის ნამუშევრებია,
  მე უბრალოდ წყნარ ოკეანეში გადავხტები!
  ელიზაბეთმა აიღო და მღეროდა:
  - გაბედულ სპორტსმენებს სურთ ბრძოლა,
  ყველას გულმოდგინედ სჯერა გამარჯვების!
  დაამატა ევფროსინემ და კბილებში გამოსცრა:
  - ბოლოს და ბოლოს, ნებისმიერი ზღვა შეიძლება გვქონდეს, ზღვა მუხლამდეა,
  ყოველივე ამის შემდეგ, ნებისმიერი მთა ჩვენზეა დამოკიდებული!
  ასე რომ, გოგონები რეალურად ავიდნენ მთაზე ვირტუალურ თამაშში. მათ გადაწყვეტილი აქვთ ბრძოლა ვიკინგებისთვის. თუნდაც ისინი იყვნენ გიგანტები ადამიანის სიმაღლეზე სამჯერ.
  ელენა ბრძოლაში შევიდა. წისქვილს თავისი ხმლებით დარბოდა. და მან თავი მოიჭრა ვიკინგს და მღეროდა:
  არ არის საჭირო თავის დაკარგვა
  ნუ ჩქარობ...
  არ არის საჭირო თავის დაკარგვა
  რა მოხდება, თუ ის გამოდგება?
  ჩაწერეთ რვეულში,
  ყველა გვერდზე!
  თავი არ დაკარგო!
  თავი არ დაკარგო!
  სჯობს სწრაფად გავიქცეთ!
  ელიზაბეთმა შიშველი თითებით რამდენიმე ნემსი ესროლა. ისინი გადაფრინდნენ და მოხვდნენ ვიკინგების ზემოთ მფრინავ ვულტებს. მსხვილი მტაცებელი ფრინველები, რომლებმაც დაკარგეს ორიენტაცია, გაფრინდნენ და თავიანთი წვერები ჩავარდნენ ვიკინგ მეომრების თავის ქალებში. მათ გახეხეს ისინი და აიძულეს გამოეშვათ სისხლის შადრევნები.
  ეკატერინემ შიშველი, გარუჯული ფეხით საზარდულის არეში დაარტყა უახლოეს ვიკინგს. აიძულა გადახტომა და დარტყმისგან გადაგორებულიყო.
  ამის შემდეგ გოგონამ თქვა:
  - ხედავ დაბნელებას ცაში,
  ეს არის მტრების არმია...
  ჯოჯოხეთის ნიშანი მოვა,
  მეტი სიტყვები არ არის საჭირო!
  და გოგონამ აიღო და მარგალიტისფერი თვალები გაუბრწყინდა. ეს ნამდვილად ქურდობაა, ნამდვილად მოპარვა!
  ევფროსინემ აიღო და დაუსტვინა. სასტვენისგან რამდენიმე ფიჭვის ხე შეირყა, თითქოს ბამბუკის ჩხირები დაეცა. და მძიმე კონუსები დაფრინდნენ ქვემოთ. ისინი ურტყამდნენ ვიკინგებს თავებში, გაარღვიეს ისინი ჩაფხუტებთან ერთად.
  ქერა გოგონამ აღნიშნა:
  - ჩემს მტრებს ფუჭად გავუშვი,
  ჩემი პირველი ნაბიჯი, ბოლო ნაბიჯი!
  ახლა კი მხოლოდ ყველაზე დიდი, ფართო მხრებიანი ვიკინგების ლიდერი ოქროს ჯავშნით დარჩა.
  და მან იღრიალა ფილტვებში:
  - შანსი არ გაქვს! მე მაქვს თორის ცული!
  ვიკინგმა უხეში ატრიალდა და ნაჯახიდან ცუნამის ტალღა გამოგზავნა.
  გოგოები მსუბუქად დაიფარა თოვლით.
  მაგრამ ისინი სწრაფად წამოდგნენ.
  ელენამ გაიგო გიგანტური მეომრის მიერ ჩამოგდებული კალათა და ყეფა:
  - აბა, მოწინააღმდეგე საფულეში ჩადეთ!
  და მან აიღო და შეარხია.
  ელიზაბეთი ტკბილი ღიმილით მღეროდა:
  - ჩემო ბიჭო, ჩემო პატარავ,
  ამ საათში არ გძინავს,
  და რომელ უცნობ ქვეყანაში,
  შენი აზრები ჩემზე იქნება!
  ვიკინგების გიგანტი ისევ მოტრიალდა. და სწორედ იმ წამს იგრძნო სივრცის დამახინჯება. და ის, როგორც გედის ბუმბული, მძლავრი მტვერსასრუტით ჩაწოვა.
  და გიგანტი გაბრტყელდა კალათაში და გახდა ყაყაჩოს თესლის ზომა.
  ელენამ გაიცინა და აღნიშნა:
  - ეს ნამდვილად ტრანსფორმაციაა!
  ეკატერინე ღიმილით მღეროდა:
  - იქნება იძულებითი მკურნალობა და მხიარული გარდაქმნები!
  ელიზაბეთმა შეშფოთებით ახედა მთას და შენიშნა:
  - თოვლის ქვეშ ბომბია დამალული!
  ელენამ შეჰკივლა:
  - ბირთვული?
  ცისფერთმიანმა გოგონამ ჩაიბურტყუნა:
  - აწიე შენი და მაღლა - თერმოპრეონი !
  წითურმა მეომარმა თვალები გააფართოვა და ჰკითხა:
  - და როგორ გავანეიტრალოთ?
  ევფროსინემ ჩაიცინა და დაიყვირა:
  - ამისთვის, ჩვენ უნდა გავათავისუფლოთ ინფრაბგერა ჩვენი ალისფერი ძუძუს წიწვებიდან. მოდით, გოგოებმა, ოთხივემ, გავაკეთოთ ეს ერთიანად!
  და მეომრებმა აიღეს და ატეხეს უზარმაზარი ენერგიის ნაკადები მათი ლალისფერი ძუძუს.
  თერმოპრეონის ბომბი ღრიალდა და გაითიშა. რის შემდეგაც დაიწყო საზეიმო მსვლელობა.
  ელენამ ტვიტერში დაწერა:
  - ვისაც ბომბი უნდა, შუბლში ჩაუვარდება!
  
  გოგონა გადაარჩენს ელფების ცივილიზაციას
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ლამაზმა ელფმა გოგონამ ერიმიადამ უნდა იპოვნოს წითელი დრაკონი, რათა გადაარჩინოს თავისი ელფური ცივილიზაცია განადგურებისგან. მაგრამ გზაში მას უწევს ბრძოლა ყველა სახის მეომრთან და გადაჭრის რთული გამოცანები, განიცდის წარმოუდგენელ თავგადასავლებს.
  . თავი No1.
  ასე რომ, მას ჰქონდა მისია, რომ მიდიოდა წითელი აგურის ბილიკზე. და მის უკან არის კვერი, მშვილდი და ისრები. შიშველი ძირები გრძნობენ ზედაპირის სითბოს, რომელიც თბება სამი მზისგან.
  ერიმიასს მოკლე ქვედაკაბა აცვია, მკერდს კი მხოლოდ ქსოვილის ვიწრო ზოლი ფარავს.
  ის ასრულებს რამდენიმე მნიშვნელოვან ამოცანას.
  რომელი, კონკრეტულად, თავად მან არ იცის. მაგრამ აშკარად რაღაც განსაკუთრებული, როგორიცაა ელფების ცივილიზაციის გადარჩენა.
  და რაღაც არსება გამოდის მის შესახვედრად. კარგი ტანკის ზომა და ბრილიანტებით ცქრიალა ჭურვი.
  ელფი თაყვანს სცემდა მას და ჭიკჭიკებდა:
  -მიხარია შენი გაცნობა!
  გიგანტურმა, რქიანმა კუმ იკივლა:
  - დროზე ადრე ნუ გაიხარებ! რას ეძებ?
  ერიმიადამ მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - Არ ვიცი. მაგრამ მე მხოლოდ ის ვიცი, რომ ეს ძალიან მნიშვნელოვანია ელფების ცივილიზაციის გადასარჩენად.
  ბრაიზერმა აღნიშნა:
  - ესე იგი, შენ თვითონ არ იცი? მეფე არ გყავს თავში?
  ელფმა აიღო და იმღერა:
  ცხოვრებაში არ არსებობს მკაფიო საზღვრები,
  ცხოვრებაში არ არსებობს მკაფიო საზღვრები...
  და ბევრი არასაჭირო, მოსაწყენი აურზაური...
  და ყოველთვის რაღაც მენატრება,
  და ყოველთვის რაღაც მენატრება,
  ზაფხულის ზამთარი, ზაფხულის ზამთარი, გაზაფხულის შემოდგომა!
  კუმ გაიღიმა და ბრილიანტის ნაჭუჭით ააფეთქა:
  - შენ, ვხედავ, უაზრო ადამიანი ხარ, რომელიც აგურზე შიშველი, ვარდისფერი ქუსლებით ბრწყინავს. ამიტომ, თუ გინდათ, რომ გაუშვათ, უპასუხეთ ამ კითხვას...
  ერიმიადამ თავი დაუქნია:
  - მზად ვარ ნებისმიერ კითხვას ვუპასუხო!
  გუგუნი ჭიკჭიკებდა:
  -ვინ არის ის, ვინც მაგარი ჩანს, მაგრამ სინამდვილეში ცუდია?
  ელფმა ჩაიცინა და ჩაილაპარაკა:
  -ტროლი!
  კუს გაეცინა და მისი გარსი კიდევ უფრო ანათებდა ბრილიანტებით, რომლებიც ანათებდნენ სამ მზეს. და გამოსცა:
  -არა! ვერ ვხვდებოდი! თქვენ დაისჯებით ამის გამო!
  ელფი საპასუხოდ წამოხტება და დაიწყებს სირბილს. ფაქტიურად ვარდისფერი ქუსლები ბრწყინავდა და მისი შიშველი, გარუჯული ფეხები პროპელერის პირებივით ბზინავდა.
  გოგონამ იღრიალა:
  - ელფი მირბის, მშფოთვარე ცხენები,
  უნდა ვაღიარო, ეშმაკი მოკვდა !
  არ დაგვესწრებიან, არ დაგვიჭერენ!
  პასუხად მაშინვე გამოჩნდა ორი მაღალი გმირი თხის თავებით. ელფის გასაქცევად გაიქცნენ. და მათ ჩლიქებს ჭედავდნენ. ძალიან დატვირთული საგნები.
  ერიმიადამ, შთანთქა, აიღო და იმღერა:
  - მოცურდა, მოცურდა, მომეცინა!
  ჯარიმა გაიზარდა, გაიზარდა, გაიზარდა!
  და მის უკან შევარდა რქიანი გორილები ფართო მხრებით და სქელი ხელებითა და ფეხებით.
  ეს, როგორც ამბობენ, ან ლიდერის რბოლაა, ან კრიტიკისთვის დევნა.
  ელფის შიშველი ფეხები მსუბუქი და სწრაფია. ორმა ავაზაკმა მანძილი ვერ დაიკავა და უკვე დახრჩობა დაიწყო.
  მაგრამ შემდეგ ერიმიადას წინ შავ ცხენზე და შავ აბჯარში მხედარი გამოჩნდა. მან ააფეთქა თავისი გრძელი ხმალი, რომელიც ანათებდა ისე, თითქოს ვარსკვლავებისგან იყო შექმნილი.
  ეს შავი მეომარი ჭექა:
  -სად გარბიხარ გოგო?
  ერიმიადამ შეშინებული ხმით უპასუხა:
  - ჩემზე დევნაა, თუ ნამდვილი რაინდი ხარ, მაშინ მიშველე!
  მელნისფერი ჯავშნით გამოწყობილი ცხენოსანი ხელი ააფრიალა. ორი უზარმაზარი მეომარი თხის თავებით გაიყინა ჰაერში. ელფიც გაიყინა. თითქოს სქელ ყინულში გაყინულიყვნენ და მოძრაობა არ შეეძლოთ.
  შავკანიანმა მეომარმა ღიმილით ჰკითხა:
  - კარგი, რა არის შენი ბორის ყველი?
  ორი თხისთავიანი მეომარი ერთხმად იღრიალა:
  - კითხვაზე არასწორად უპასუხა და ჩვენმა დიასახლისმა უნდა გადაიხადოს!
  რაინდმა ჰკითხა:
  - ვინ არის შენი ბედია?
  თხის მეომრებმა ერთხმად უპასუხეს:
  - კუს ფორტილა !
  შავ აბჯარში გამოწყობილმა მეომარმა თავი დაუქნია:
  - Ვიცნობ მას! ის არის ბრძენი და სამართლიანი. და რა გინდა აიღო ამ გოგოსგან?
  თხის მეომრებმა ერთხმად უპასუხეს:
  - ცხრა დარტყმა ჯოხებით შიშველ ქუსლებზე, სულ ესაა!
  მეომარმა შავ ჯავშანში დაადასტურა:
  - კარგი, ეს არ არის საბედისწერო, მაგრამ სამართალი დაცული იქნება!
  ერიმიადამ კაპრიზულად ჰკითხა:
  -და ნებას მისცემ გოგოს ჩემი მოხდენილი, ლამაზი ფეხის შიშველი ძირი ჯოხებით დაარტყას?
  მეომარმა გაიღიმა და შესთავაზა:
  -იქნებ ნება მიბოძო რომ მიიღო კიდეც? Როგორ მოგწონთ ეს!
  თხის მეომრებმა ერთიანად დაუქნია თავი:
  - Შესაძლებელია! მაგრამ მხოლოდ ერთხელ! და თუ ის წააგებს, მაშინ იქნება ოცი დარტყმა მის შიშველ ქუსლებზე.
  შავ აბჯარში გამოწყობილმა რაინდმა თავი დაუქნია:
  - მით უკეთესი! მოდით!
  თხის თავებით გორილები ღრიალებდნენ:
  -რა არის ყაყაჩოზე პატარა და სამყაროზე დიდი?
  ერიმიადამ მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - შეგიძლია იფიქრო?
  თხის მეომრები ღრიალებდნენ:
  - ფიქრის დრო არ არის!
  გოგონამ შუბლი შეკრა და უპასუხა:
  - ალბათ ტროლების ჩაფიქრება. ყაყაჩოზე უმნიშვნელოა და ამავდროულად, სამყაროზე მეტად გაბერილი!
  თხის თავებით გორილები ღიღინებდნენ.
  - ვერ ვხვდებოდი! ახლა თქვენ ურტყამთ ქუსლებს ჯოხს!
  შავ ჯავშანში გამოწყობილმა მეომრმა ჰკითხა:
  - შენ თვითონ იცი პასუხი?
  თხის მეომრებმა თავი დაუქნიეს:
  - დიახ! ეს არის სამყაროს კანონები. ისინი შეიძლება მოთავსდეს ყაყაჩოს თესლზე პატარა კონტეინერში და, ამავდროულად, სამყაროში მათთვის საკმარისი ადგილი არ არის!
  შავმა რაინდმა თავი დაუქნია:
  - დიდი! ამიტომ, განაგრძეთ თქვენი მოვალეობა.
  თხის მეომრებმა თავი გაანთავისუფლეს და ერიმიადას მიუახლოვდნენ. იგი წარუმატებლად ცდილობდა გადაადგილებას.
  გოგონას იდაყვები მოჰკიდა და ზურგზე გადააგდო. შემდეგ ზურგჩანთებიდან სპეციალური მოწყობილობა ამოიღეს.
  ელფის შიშველი ფეხები იქ ჩადეს და მჭიდროდ დაამაგრეს. რის შემდეგაც ერთ-ერთმა თხამ ბამბუკის ჯოხი გატეხა. და მან ის ჰაერში გაატარა. და მან უსტვენა.
  ერიმიადი ზურგზე იწვა. კენჭებმა მისი ბასრი მხრების პირები დაარტყეს. შიშველი, გარუჯული ფეხები მჭიდროდ ეჭირა ერთმანეთს. და თქვენ არ შეგიძლიათ გაიყვანოთ ისინი.
  შემდეგ კი ბამბუკის ჯოხი სასტვენით დაეცა გოგონას ძირზე, მისი შიშველი, ვარდისფერი ქუსლის მოხდენილი მრუდით.
  ელფმა იგრძნო მკვეთრი ტკივილი, რომელიც ასხივებდა მისი ფეხებიდან თავის უკანა მხარეს.
  მეორე თხას ხელში ეჭირა მოწყობილობა და ამავდროულად დათვალა:
  - ერთხელ!
  ჯოხის დარტყმა ისევ გოგონას შიშველ ქუსლებზე დაეცა.
  - ორი!
  ერიმიადა ტკივილისგან ყვიროდა. როგორი სასტიკი და უსიამოვნო იყო. ჯოხი კი უსტვენდა და მთელი ძალით ურტყამდა მზეთუნახავის შიშველ, ვარდისფერ, მოხდენილ ძირს.
  ჯერ ერთი, მერე მეორე. ერიმიადა ხმამაღლა კვნესოდა და ყვიროდა, რა მტკივნეული და მტკივნეული იყო.
  შავკანიანმა მეომარმა შენიშნა:
  -იმედია არ დააზარალებ?
  დიდმა თხამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - ამაში დიდი გამოცდილება გვაქვს!
  მეორე რქიანმა თქვა:
  - ელფებს, ზოგადად, ძალიან ძლიერი და გამძლე სხეული აქვთ.
  როცა დარტყმები შეწყდა. თხის მეომრებმა გოგონას შიშველი ფეხებიდან ფალაკას მოწყობილობა ამოიღეს და თაყვანისცემით წავიდნენ. თუმცა, ხმამაღლა წავიდნენ.
  ერიმიადამ წუწუნი შეწყვიტა და წამოდგომა სცადა. მაგრამ მისი ცისფერი, ნაცემი ფეხები ისეთი ტკივილი იყო, რომ ყვიროდა. და ძაღლივით ჩამოჯდა ოთხზე.
  გოგონამ ჩაილაპარაკა:
  -ქუსლები დამიმტვრია, ახლა როგორ ვივლი?
  შავკანიანმა მეომარმა შენიშნა:
  - ფეხის თითებზე სცადე! ასე უფრო ადვილი იქნება!
  ერიმიადა ფრთხილად იდგა ფეხის თითებზე, მაგრამ მაინც ძალიან მტკივნეული იყო. გოგონამ დაიყვირა:
  - ოჰ, დიდი ტკივილია ქუსლებზე ამოსვლა,
  მსოფლიოში ვერავინ გაიგებს...
  მე გოგო ვარ და არა უბრალოდ ძუ,
  და მერწმუნეთ, მე შემიძლია ვიბრძოლო!
  შავმა მეომარმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - მალე გამოჯანმრთელდება, ნუ გეშინია! იმავდროულად, თქვენ ალბათ გსურთ თქვენი ელფების სიკვდილისგან გადარჩენა?
  გოგონას გაუკვირდა:
  - Რატომ ფიქრობ ასე?
  შავებში რაინდმა უპასუხა:
  - ვინც წითელი აგურის გზაზე დადის, აუცილებლად შეეცდება ვინმეს გადარჩენა!
  ელფმა თავი დაუქნია და დაუდასტურა:
  - დიახ, მართალია! და რა შეგიძლიათ შემომთავაზოთ?
  შავკანიანმა მეომარმა უპასუხა:
  - Არაფერი განსაკუთრებული. შენ თვითონ არ იცი რას ეძებ. Მაგრამ მე ვიცი!
  ერიმიადამ გაიცინა და ჰკითხა:
  - და შენ რა იცი?
  შავმა რაინდმა უპასუხა:
  - წითელი დრაკონის ქანდაკებას ეძებ. მან უნდა დაიცვას თქვენი ხალხი ნამდვილი, შვიდთავიანი დრაკონისგან.
  ელფმა კვნესით უპასუხა:
  - მართალია, ომები. მაგრამ მართლა შეგიძლია დამეხმარო?
  - შემიძლია, თუ ვამპირს ხმლებით შეებრძოლები და მის დამარცხებას მოახერხებ!
  ერიმიადამ განაცხადა:
  - ვამპირები ძალიან ძლიერები არიან. და მათ წინააღმდეგობა ძალიან რთულია. იქნებ უფრო ადვილი მოწინააღმდეგე მომაწოდოთ?
  შავმა თავი დაუქნია:
  -კი? გინდა მაგ ადამიანთან ბრძოლა?
  ელფმა ღიმილით დაუქნია თავი:
  - დიდი სიამოვნება იქნებოდა!
  რაინდმა შესთავაზა:
  - გამოცანებს უპასუხებ?
  გოგონამ ჩალურჯებულ ფეხებს დახედა და კვნესით უპასუხა:
  -არ მინდა! ასე რომ, მათ საკმაოდ სცემეს. იქნებ რამე განსხვავებული შემომთავაზო?
  შავმა რაინდმა თავი დაუქნია:
  - კარგი, თუ ასეა... იმღერე რამე მაშინ!
  ერიმიადამ თავი დაუქნია და აჩუქა:
  - Შესაძლებელია!
  ელფმა ყელი გაიწმინდა და იმღერა:
  ყველაზე ბასრი ხმალი მაქვს ხელში,
  თავებს ვიჭრი, ადვილად, დიდად...
  მე შემიძლია ვინმეს გავჭრა, დამიჯერე,
  არ იცის არც სირცხვილი და არც შიში!
  
  საშინელი ამბები სასტიკ ომში,
  გოგონა, რომელიც სამუდამოდ მიყვარდა!
  ჩააგდეს ურჩხული სატანის პირში,
  სად არის უფალო სამართალი და წყალობა?!
  
  ელფის ქალწული ფეხშიშველი წავიდა,
  მტვრიან ბილიკებზე ფეხები დაარტყა!
  ბოლოს და ბოლოს, იმ ცოდვებისთვის, რომლითაც წყაროები მოედინებოდა,
  მას ჰქონდა საზღვარგარეთ გასვლის შანსი!
  
  ადრე გაზაფხულზე გავედი გზაზე,
  ფეხები ძალიან ცისფერი მაქვს სიცივისგან!
  არ შეიძლება ხორცის ნაწილაკს იკბინო,
  ისინი მხოლოდ ნაძვის ხეების ყინვაში აკანკალებენ!
  
  ასე რომ, ქვებით სავსე გზაზე,
  გოგონას ფეხებზე სისხლი სდიოდა!
  და ბოროტმოქმედი გადის ელფიასთან,
  იერუსალიმის მეფეთა ქალაქის მხარე!
  
  ფავკაზის მთები , თოვლით დაფარული ქედები,
  ბასრი ქვები გიჭრის ძირებს!
  მაგრამ თქვენ იკვებეთ დედამიწის ძალით,
  რთული ჰაჯის არჩევა ღვთის ქალაქში!
  
  ზაფხული, უდაბნო, გაბრაზებული მზე,
  როგორც გოგოს ფეხები ტაფაში!
  წმინდა ქალაქი შორს არ არის,
  ყველას ატარებს გაუთავებელი ტვირთი!
  
  ფრისტის საფლავზე ,
  ქალწულმა ლოცვისას მუხლები დაიხია!
  სად არის, დიდო, ცოდვის საზომი,
  საიდან ვიღებ ძალას სიმართლეში?
  
  უთხრა ღმერთმა წარბი შეჭმუხნული,
  მხოლოდ ლოცვა ვერ შეცვლის ამ სამყაროს!
  ელფიას განზრახული აქვს მეფობა საუკუნეების განმავლობაში,
  ემსახურეთ მას ერთგულად ფულის მოთხოვნის გარეშე!
  
  ქალწულმა თავი დაუქნია: მე მჯერა ფრისტის,
  თქვენ აირჩიეთ ელფი მსოფლიოს მხსნელად!
  ამის შესახებ სიმართლეს ყველას გავავრცელებ,
  კერპი ღმერთის ფიიესუსის შეტყობინება !
  
  უკანა გზა ადვილი და სწრაფი იყო,
  შიშველი ფეხები გაძლიერდა!
  ღმერთმა მადლით გაუწოდა ხელი,
  კუნთები და ნება, თითქოს ფოლადისაგან!
  
  და შენ შეუერთდი ჯარს,
  გახდი პილოტი, გაფრინდა Trollwaffe !
  იქ მან აჩვენა სილამაზის სიმაღლე,
  ტროლის გამანადგურებელი ნაღმზე აფეთქდა!
  
  მეომარი, გამბედავი, მამაცი მებრძოლი,
  პარტიის ერთგული - საბჭოთა საქმის!
  მე მჯერა ნაძირალზე გამარჯვებული დასასრულის,
  დემონურ წყურვილს კედელთან მივაკარებ, პასუხზე!
  
  აბა რატომ, მებრძოლი ჩამოაგდეს,
  თასმების გათავისუფლების დრო არ გქონდა!
  და ფარი დეფექტური აღმოჩნდა,
  და ბოროტი ტროლის ნაბიჭვარი დაძმობილდა ძიძასთან!
  
  ომი გახდა უთანასწორო და სასტიკი,
  მიუხედავად იმისა, რომ გოგო ვარ, ვყვირი და მწარედ ვტირი!
  თითქოს უბედურებაში შეგვიძლია ჩავყვინთოთ ფსკერზე,
  ბოლოს და ბოლოს, იღბალი გაქრა სამშობლოდან!
  
  ჩემი შეძახილი ღმერთს: ყოვლისშემძლე, რისთვის?
  შენ დამშორდი ჩემს საყვარელ ბიჭს!
  სიცივეშიც არ მეცვა პალტო,
  და მან სცემა სამი მოწინააღმდეგისთვის!
  
  ის ამას არ იმსახურებს?
  შემხვდი გამარჯვებისთვის ყვავილებით!
  გამოაცხვეთ გულუხვი ღვეზელები დღესასწაულისთვის,
  და აღლუმზე იმედით მოვალ!
  
  მკაცრმა უფალმა პირქუშად უპასუხა:
  ვინ არის მსოფლიოში ბედნიერი, ვინ არის კარგად?
  ხორცი იტანჯება და კვნესის ტკივილისგან,
  ბოლოს და ბოლოს, ელფების საზოგადოება ბოროტი და ცოდვილია!
  
  მაშინ, როცა დიდებაში მოვალ,
  გეენაში ჩავაგდებ მათ, ვინც სიცოცხლის ღირსი არ არის !
  მეც გავაცოცხლებ ჩემი ოცნების ბიჭს,
  საუკეთესოს არ სურს გაზიარება მაშინ!
  სიმღერის დროს ცაზე ათიოდე მშვენიერი, ზეციური ანგელოზი გამოჩნდა. მათ დიდი ენთუზიაზმით დაუკრა ტაში და დაადასტურა, რომ ძალიან მოეწონათ ლამაზმანის სიმღერა.
  შავმა მეომარმა მოწონების ნიშნად თავი დაუქნია და იღრიალა:
  - კარგი, შესანიშნავი ვოკალური შესაძლებლობები გაქვს! თუმცა, წითელი დრაკონის ფიგურის მისაღებად, თქვენ ასევე უნდა იყოთ შესანიშნავი მახვილით.
  ერიმიადამ თავი დაუქნია და აკოცა, თქვა:
  - ასეთი შეფუთული ფეხებით პრაქტიკულად შეუძლებელია ბრძოლა, თუნდაც ისეთ უმნიშვნელო მოწინააღმდეგეს, როგორიც ადამიანია!
  შავ ჯავშანში გამოწყობილი რაინდი ვარსკვლავებში ცქრიალა მახვილს აფრიალებდა. და მისგან გავიდა მომწვანო ტალღა, როგორც ბალახის ანარეკლი. და გოგონას შერბილებული, გახეხილი, მოხდენილი ფეხები ისევ მთლიანი გახდა.
  ელფმა თავი დაუქნია, შიშველი ფეხი დიდი თავდაჯერებულობით დაარტყა და თქვა:
  -ახლა მომეცი კაცი აქ! სისხლიან ხორცში გავტეხავ, თუნდაც გმირები იყვნენ!
  შავმა დაადასტურა:
  - გეყოლება მოწინააღმდეგე, რომელიც გჭირდება!
  და მან თავისი ხმლით რვა ფიგურა შექმნა. ელფების ოჯახიდან გოგონას თვალწინ მოულოდნელად ბიჭი გამოჩნდა. მას მხოლოდ საცურაო კალმები ეცვა, თერთმეტი თუ თორმეტი წლის ბავშვი. გამხდარი, გარუჯული, მაგრამ მოღრუბლული. მხრის პირები ბასრი ჰქონდა, გარუჯული კანის ქვეშ ნეკნები ეტყობოდა, ზურგი და გვერდები მთლიანად ზოლები ჰქონდა წამწამებისა და ჭორფლებისგან უკვე შეხორცებული კვალით.
  მართალია, ეს უბრალოდ ბიჭი იყო ბავშვის სახით, მაგრამ ამაყად გამოიყურებოდა. მონას ქერა თმა, შოკოლადისფერი რუჯით, თითქოს ლამაზად იყო მოჭრილი და ნიკაპი გაბედულ გამომეტყველებას აძლევდა სახეს.
  ერიმიადამ დაბნეულად ჩაილაპარაკა:
  -ბავშვს არ ვიჩხუბებ. მეტიც, მეჩვენება, რომ ეს ყმა ბიჭია.
  შავმა მეომარმა დაადასტურა:
  - დიახ, ეს არის ყმა ბიჭი, რომელიც ფეხშიშველი და მხოლოდ საცურაო შარვლით მუშაობდა კარიერებში, შრომობდა დღის ორ მესამედზე მეტს, აკეთებდა ურთულეს საქმეს. მაგრამ მეორეს მხრივ, იგი დაიბადა პრინცად. და ჩავარდა მონობაში, რამაც გააძლიერა, მაგრამ არ გატეხა.
  ყმა ბიჭმა გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი ფეხი, კენჭი დაამტვრია ქუსლით და დაიყვირა:
  - მე მზად ვარ თქვენთან საბრძოლველად, კეთილშობილ ქალბატონო! იმედია კარგი ოჯახი გყავს, რადგან უბრალოებთან ბრძოლა ჩემთვის ნაძირალაა!
  შავმა მეომარმა თავი დაუქნია:
  - სასწორზე გაქვს, ერთ მხარეს წითელი დრაკონის ფიგურა იქნება, მეორეზე კი შენი თავისუფლების ბიჭი!
  ახალგაზრდა მეომარმა შეარხია თავისი არც თუ ისე გრძელი, მაგრამ ბასრი ხმალი და თქვა:
  სამშობლოსა და თავისუფლებისთვის ბოლომდე,
  გულების ცემა ერთხმად!
  . თავი No2.
  
  ვიკონტესამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - ეს იქნება უთანასწორო ბრძოლა!
  და მან თავისი გაცილებით გრძელი და მძიმე ხმალი ააფეთქა. ორივე მეომარი მოძრაობაში გადავიდა. მათ საერთო ის იყო, რომ ფეხშიშველები იყვნენ. მაგრამ ბიჭის ფეხები, თუმცა პატარაა, უკვე კერატინიზებულია კარიერების ბასრ ქვებზე შიშველი ძირებით მუდმივი სიარულისგან. ელფ გოგონას კი, პირიქით, უფრო ნაზი, ვარდისფერი ძირები აქვს შიშველი ქუსლის მოხდენილი მრუდით.
  ხმლები ერთმანეთს შეეჯახა და ნაპერწკლები გაფრინდა. ვიკონტესზა, რა თქმა უნდა, როგორც კეთილშობილი ადამიანი, ფარიკაობით იყო დაკავებული. კოსმოსურ ეპოქაშიც კი, ეს შეიძლება არ განიხილებოდეს მთავარ პრიორიტეტად. ის იყო მაღალი, დიდი და ელფისთვის დაკუნთული და იმედოვნებდა, რომ კარიერებიდან ნახევრად შიშველ, გამხდარ ბიჭს ადვილად და მარტივად დაამარცხებდა.
  მაგრამ შემხვდა დაჟინებული და მოხერხებული ბიჭი, რომელმაც ადრეულ ბავშვობაში ისწავლა ფარიკაობის გაკვეთილები და არ დაივიწყა მაღაროებში, ქვებს ამტვრევდა ყანწით და უბიძგებდა ეტლებს.
  თავიდან ერიმიადას შეებრალა ბავშვი და გადამწყვეტად არ შეუტია. სინამდვილეში, ასეთი პაწაწინა რამ და მას აშკარად უჭირდა კარიერები. შეხედეთ, როგორ ჩანს ნეკნები, კანზე არის აბრაზიები და სისხლჩაქცევები.
  ბიჭი კი ჩქარობდა და გოგონას მახვილით მუხლზე დაარტყა. სისხლი წამოვიდა.
  ერიმიადამ საპასუხოდ დაარტყა ბიჭს და დაიყვირა:
  -პატარა ტილი!
  მიუხედავად იმისა, რომ მონა ბიჭი გაჩერდა, ის ჩამოაგდეს. მაგრამ მაშინვე წამოხტა. და ის დაესხა ელფს, როგორც ბოროტმოქმედი. და მის გამხდარ, მაგრამ ძლიერ და მოქნილ ხელებში ხმალი კოღოს ფრთებივით აციმციმდა.
  და აი, სწრაფმა და გამხდარმა ბიჭმა ისევ ერიმიადა დაკაწრა.
  გოგონამ, რომელმაც ფეხზე ჭრილობა მიიღო, აყვირა:
  გოგოები არასოდეს დანებდებიან
  და იცით, მათი იქნება დიდებული გამარჯვება...
  ბიჭი არ გაიმარჯვებს, სატანა,
  რომელსაც, როგორც ჩანს, დიდი ხანია არ ისაუზმა!
  ბიჭმა უპასუხა და განაგრძო შეტევა. ის კალიასავით სწრაფი იყო. და მისი ხმალი ძალიან სწრაფია. როგორც ჩანს, უფრო პატარაა, მაგრამ მსუბუქი. თავად ბიჭი, მიუხედავად იმისა, რომ მძიმე ლოდებს ატარებდა და ცახცახით ურტყამდა, კარიერში მწირი საკვების გამო, წონაში ვერ მოიმატა და დარჩა ძალიან მღელვარე და მოძრავი.
  ერიმიადმა ვერ შეაღწია მის გამხდარ, მოქნილ სხეულში გამოჩენილი კუნთებით. მან რამდენჯერმე სცადა ინვესტიციის ჩადება, მაგრამ არ გამოვიდა.
  ვიკონტესამ გოგონამ ოფლიანობა დაიწყო. მისი გარუჯული, ძლიერი სხეული ბიკინში ოფლით იყო დაფარული და გაპრიალებულ ბრინჯაოს ჰგავდა. და სუნთქვა გამიმძიმდა.
  აქ ერიმიადა მთელი ძალით დაარტყა, მაგრამ ბიჭი ოსტატურად ხტუნავდა და ერთი წუთით შიშველი ფეხებითაც კი დადგა პირზე. და ერიმიადას მკერდში მოხვდა. და ელფის სისხლი უფრო ინტენსიურად მოედინებოდა. გოგონა ტკივილისგან ყვიროდა. და ისევ სცადა შეტევა.
  მაგრამ ძნელია დარტყმა, როცა სამიზნე პატარაა და შენს ქვემოთ და ამავდროულად მობილურია.
  ყმა ბიჭმა ბრძოლისას ასევე დაიწყო ოფლის პატარა წვეთებით დაფარვა და ბზინვარება დაიწყო. ამავე დროს მღეროდა:
  სპარტაკი არის დიდი მამაცი მებრძოლი,
  მან აღადგინა მტრები ბოროტი უღლის წინააღმდეგ...
  მაგრამ აჯანყება დასრულდა,
  თავისუფლება მხოლოდ წამის ნაწილს გაგრძელდა!
  
  მაგრამ ბიჭი სხვა დროიდან ახლა,
  მე გადავწყვიტე ვიბრძოლო სწორი საქმისთვის...
  ის გამოიყურება პატარა და არ ჩანს ძლიერი,
  მაგრამ მან ძალიან ჭკვიანურად იცის ბრძოლა!
  შავ აბჯარში გამოწყობილმა რაინდმა თავი დაუქნია:
  - დიახ, ეს პრინცი არც ისე მარტივია! კარიერები მას მხოლოდ გამაგრდნენ, მაგრამ საერთოდ არ გატეხეს. და თუ გსურთ მისი დამარცხება, მაშინ უნდა სცადოთ.
  ყმა ბიჭმა წამოიძახა:
  - ან ვიმარჯვებ ან მოვკვდები! თავისუფლების გარეშე არ ღირს ცხოვრება!
  ერიმიადამ ჩაიღიმა:
  - და მე ვიბრძვი ჩემი ერის მომავლისთვის.
  და გოგონა კვლავ შეტრიალდა და ცდილობდა თავის ახალგაზრდა კოლეგას დაარტყა.
  თუმცა, მისი გაფიცვა წარუმატებელი აღმოჩნდა. უფრო მეტიც, მოხერხებულმა პატარა ეშმაკმა აიღო და ელფების ოჯახიდან გოგონა მუცელში ჩაარტყა და კიდევ ერთი სისხლიანი ხვრელი დატოვა.
  ერიმიადა უფრო ფრთხილი გახდა. მართლაც, რა დამამცირებელია ადამიან შვილთან ბრძოლა. და მაინც წააგებს. მას ჯერ არასდროს დაარტყამს.
  ძალიან მოქნილი ფეხშიშველი, მღელვარე მონა ბიჭი. და ხტება როგორც ბალახი.
  ემირა მღეროდა:
  ბალახში გრაშოპერი იჯდა,
  ბალახში გრაშოპერი იჯდა,
  ისევე როგორც კიტრი
  ის მწვანე იყო!
  მაგრამ შემდეგ ელფი მოვიდა,
  რომელმაც ყველას აჯობა...
  გაამდიდრა იგი
  და მან შეჭამა მჭედელი!
  ამან უფრო სასაცილო გახადა, მაგრამ ძალა არ გაზარდა. დროდადრო ბიჭი ელფს ზედაპირულ, მაგრამ მრავალრიცხოვან და მგრძნობიარე ჭრილობებს აყენებდა. სისხლის დაკარგვისგან ერიმიადმა დაიწყო შესუსტება და შენელება.
  და მისი მეტოქე ზედმეტად გამძლეც კი იყო. ფაქტობრივად, დღეში თექვსმეტიდან ჩვიდმეტ საათამდე სამუშაო, ვისაც გინდათ, ან მოკლავენ ან გამაგრდებიან. და ბიჭის სხეული იყო უკიდურესად ძლიერი და შეუძლია გაუძლოს ნებისმიერ დატვირთვას.
  ამავდროულად, მძიმე ლოდების დღეების განმავლობაში ტარება არ აძლიერებდა კუნთებს, პირიქით, აძლიერებდა და აჩქარებდა მათ.
  ასე დაარტყა ბიჭმა-უფლისწულმა ხმლით მუხლის ქვეშ და ერიმიადა დაიხარა და უკვე ისე დატრიალდა, რომ წესიერად ვეღარ მოტრიალდა.
  და ყმა ბიჭმა დააჭირა, მხიარულად და მხიარულად გუგუნებდა და ისევ გაუკეთა გოგონას მუცელში. და ამჯერად ბევრად უფრო ღრმად.
  ერიმიადამ დახრჩობა დაიწყო. მან ფეხი აიქნია, მაგრამ ხმლის წვერი გოგონას მოშიშვლებულ ქუსლში მოხვდა და საგრძნობლად დაარტყა მას. და ეს არა მხოლოდ მტკივა, არამედ ართულებს დგომასაც.
  ელფი გვერდზე დაეცა და აკოცა:
  - მე არ დავნებდები სატანის მტრებს - ჯალათებს,
  მე გამოვიჩენ გამბედაობას წამების დროს...
  თუმცა ცეცხლი იწვის და მათრახი მხრებში მოხვდება,
  მე მიყვარს ჩემი ელფი მგზნებარე ვნებით!
  ყმა ბიჭმა გაიცინა და უპასუხა გოგონას შიშველი ქუსლით ცხვირში ჩასხმით. მან მჭიდროდ მისცა იგი, გატეხა სუნთქვის აპარატი და იმღერა:
  - თავისუფლება სამოთხეა,
  ჯაჭვებში არ არის სიხარული...
  იბრძოლე და გაბედე
  უარყოთ წვრილმანი შიში!
  და ბიჭმა კიდევ უფრო ძლიერად დაარტყა მახვილი, იმდენად, რომ ერიმიადას დასუსტებული ხელებიდან ხმალი ამოაძვრინა. გოგონა მის ასაღებად სწვდა. მაგრამ დანის წვერი მაშინვე გახვრიტა მხრის პირებს შორის. და სისხლი ისევ წამოვიდა.
  გოგონა დაეცა და ხმალი ხელზე აიტაცა. მაგრამ მას დაარტყა დანა, რომელიც ნახევრად შიშველმა ბიჭმა გადაიტანა ხელზე და ვენა მოიჭრა. ხმალი ამოვარდა და ერიმიადა განიარაღდა.
  ყმა ბიჭმა სიხარულის ძახილი ამოუშვა და ტაძარში მყოფ ელფს სახელური დაარტყა. მან მოშიშვლებული, სულგრძელი ფეხები აიქნია და ღრმა ნოკაუტში ჩავარდა.
  უფლისწულმა შიშველი ფეხი, რომელსაც რამდენიმე წელია ფეხსაცმელი არ უნახავს, გოგოების გაწბილებულ მკერდზე დაადო.
  და გამარჯვების ტირილით მან თქვა:
  - გაუმარჯოს სინათლეს და თავისუფლებას!
  შემდეგ კი შავკანიან მეომარს მიუბრუნდა:
  - დაასრულე?
  რაინდმა შავ ჯავშანში თავდაჯერებულად უპასუხა:
  -არა! თქვენ უკვე დაამარცხეთ იგი! ახლა თქვენ თავისუფალი ხართ და გადააგდეთ მონობის ჯაჭვები!
  ბიჭმა, ახლა უკვე ყოფილმა მონამ, ჰკითხა:
  - და ახლა შემიძლია აღდგეს ჩემი ყოფილი პრინცის წოდება?
  შავ ჯავშანში მეომარმა გადამწყვეტად უპასუხა:
  -არა! შენი ქვეყანა დაიპყრო. მაგრამ თქვენ დაამტკიცეთ, რომ შესანიშნავი მებრძოლი ხართ. ჯარში შეხვალ და იქ სკაუტი გახდები. შენსავით შენნაირი ბიჭების რაზმს უბრძანებ. და ეს იქნება თქვენი ჯილდო ვიკონტესას დამარცხებისთვის.
  ახალგაზრდა პრინცმა თავი დაუქნია და ღიმილით თქვა:
  - Გმადლობთ! ამ სუნიან კარიერებს არ დავუბრუნდები.
  შავ აბჯარში გამოწყობილმა რაინდმა ხმალი აიქნია და გამარჯვებული ბიჭი გაუჩინარდა.
  ერიმიადამ ძლივს გაახილა თვალები. თავი მტკიოდა. აკანკალებულმა წამოდგა და ჩურჩულით ჰკითხა:
  -რა დამემართა?!
  შავმა მეომარმა სევდიანად უპასუხა ხმით:
  - Თქვენ დაკარგეთ! ბიჭმა გაიმარჯვა და თავისუფლება მიიღო.
  ელფმა კვნესით თქვა:
  - მერე რა, ჩემი ხალხი მოკვდება?
  რაინდმა შავ ჯავშანში თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - Რათქმაუნდა არა! თუ რამეა, თქვენ გაქვთ შანსი მიიღოთ ახალი ბრძოლა. მხოლოდ ამჯერად მოგიწევთ ბრძოლა მასთან, ვინც პირველად თქვით. არა ადამიანთან, არამედ ვამპირთან!
  ერიმიადამ კვნესით უპასუხა:
  - ვამპირს დავთანხმდებოდი. მაგრამ მე სულ დაჭრილი ვარ და ძალა არ მაქვს. არის თუ არა რაიმე გზა ჩემი ჭრილობების მოშუშებისა, რათა მე ვიბრძოლო?
  რაინდმა შავ ჯავშანში თქვა:
  - გზა მხოლოდ ერთია. თქვენ უნდა გამოიცნოთ გამოცანა. უპასუხეთ სწორად და ყველა თქვენი ჭრილობა ერთბაშად შეხორცდება.
  ელფი შეევედრა:
  - შენი გამოცანები იმდენად რთულია, რომ მათზე პასუხის გაცემა უბრალოდ შეუძლებელია. იქნებ არის სხვა გზა? აბა, თუ გინდა, შენთვის ვიმღერებ!
  შავებში ჩაცმულმა მეომარმა უპასუხა:
  - რა თქმა უნდა, მაინც მიმღერებ! მაგრამ შენი ჭრილობები რომ შეხორცდეს, ჩემს კითხვას პასუხი უნდა გაეცეს. თქვენ უნდა გადაიხადოთ ყველაფერი!
  ანგელოზებმა, რომლებიც რაინდის თავზე გადაფრინდნენ, მაშინვე დაუდასტურეს და თავიანთი პატარა ხმები ერთხმად დარეკეს:
  -ყველაფერში უნდა გადაიხადო!
  რაინდმა შავ ჯავშანში შენიშნა:
  -მაგრამ მე შენს მიმართ მოწყალე ვიქნები და კითხვაზე დაფიქრების საშუალებას მოგცემთ. შენ კი ჭკვიანი გოგო ხარ და მჯერა, აუცილებლად გამოიცნობ, რა იქნება სწორი პასუხი.
  ერიმიადამ შენიშნა:
  - სამყაროში ყველაფრის ცოდნა შეუძლებელია!
  მანათობელი ხმლით მეომარმა თავი დაუქნია:
  - მართალია! მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ ლოგიკურად გამოთვალოთ ნებისმიერი პასუხი ნებისმიერ კითხვაზე.
  ელფმა კვნესით უპასუხა:
  - კარგი მაშინ. Მზად ვარ.
  რაინდმა შავ ჯავშანში თქვა:
  - რაც მოუსვლელად მოდის და გაუსვლელად მიდის!
  ერიმიადამ საფირონისფერი თვალები დაატრიალა:
  - Ვაუ! ვაი კითხვა.
  შავებში ჩაცმულმა მეომარმა თავი დაუქნია:
  - დაფიქრდი! შეეცადეთ ლოგიკურად გაარკვიოთ!
  ვიკონტესამ შუბლი დაიჭიმა და ხმამაღლა დაიწყო მსჯელობა;
  იქნებ ფულია? ისინი, როგორც ჩანს, მოდიან, მაგრამ ყოველთვის ცოტაა, ასე რომ, შეიძლება ითქვას, რომ ჩამოდიან ისე, როგორც უნდა. მეორე მხრივ, ისე მიდიან, თითქოს არ მიდიან, თითქოს იქ არ იყვნენ.
  ერიმიადა დაჭრილ ქუსლს საჩვენებელი თითით შეეხო და მსჯელობა განაგრძო;
  ან იქნებ ეს პრობლემებია. ეტყობა მოდიან, მაგრამ ყოველთვის ასე იყვნენ, ამიტომ ჩამოსულან. და როგორც ჩანს, პრობლემები გაქრა, მაგრამ რეალურად მაინც რჩება.
  ერიმიადამ ისევ ზურგი შეკრა და მსჯელობა განაგრძო მოცემულ თემაზე.
  მაგალითად, იქნებ ეს არის ცხოვრება. ისინი ამბობენ, რომ ცხოვრება დადგა, მაგრამ ადრე იყო. მეორე მხრივ, ცხოვრება, როგორც ამბობენ, გაქრა. მაგრამ ის ამავე დროს დარჩა, სულის ჩათვლით, რომელიც უკვდავია.
  დიახ, არსებობს კიდევ ბევრი ვარიანტი, რომელიც შეიძლება შემოგთავაზოთ. თვალები ფართოდ მაქვს გახელილი სხვადასხვა შესაძლო პასუხებისგან. აქ მათ მისცეს დრო. სინამდვილეში, რაც უფრო მეტს ფიქრობთ, მით უფრო დაბნეული ხდებით და ჩნდება სხვადასხვა შესაძლო პასუხი. და დრო არ შველის...
  შემდეგ გათენდა ერიმიადა და თქვა:
  - მზად ვარ პასუხი გავცე!
  შავებში ჩაცმულმა მეომარმა თავი დაუქნია, აბონენტივით ანათებდა:
  - კარგი, ილაპარაკე!
  ერიმიადამ გადამწყვეტად განაცხადა:
  - დრო დგება მოუსვლელად! ამბობენ, დრო მოვიდა, მაგრამ ეს უკვე მოხდა! და ისიც გაუსვლელად ტოვებს. ამბობენ დრო გავიდა, მაგრამ მაინც რჩება!
  შავ აბჯარში გამოწყობილმა რაინდმა ჩაიცინა და უპასუხა:
  - კარგი, პასუხი ზოგადად სწორია და დათვლაც შეიძლება! თუმცა, სტანდარტული პასუხი არის მოგონებები! მაგრამ დრო ასევე სრულიად შესაძლებელი ვარიანტია.
  შავხალათიანმა მეომარმა თავისი მბზინავი ხმლით რვა ფიგურა გააკეთა. და რამდენიმე წამის შემდეგ, ერიმიადის ყველა ჭრილობა და დაზიანება უკვალოდ გაქრა, თითქოს ისინი არასოდეს არსებობდნენ.
  ელფმა გოგონამ გაიცინა და თქვა:
  - Გმადლობთ! ახლა შემიძლია გამოვიყენო ჩემი მეორე შანსი?
  შავ აბჯარში გამოწყობილმა რაინდმა ჭექა-ქუხილი ხმით უპასუხა:
  - შეიძლება! მაგრამ ამჯერად ვამპირთან ბრძოლა მოგიწევთ. მზად ხართ ასეთი გამოცდისთვის?
  ერიმიადამ გადამწყვეტად უპასუხა:
  - თუ არჩევანი არ მაქვს, მაშინ კი! მზადაა!
  მეომარი მახვილის აწევას აპირებდა, მაგრამ შემდეგ ანგელოზებმა, რომლებიც მის შავ მუზარადზე ფრიალებს, ერთხმად შესძახეს:
  - დაე, გვიმღეროს! ისეთი საოცარი ხმა აქვს!
  შავ აბჯარში გამოწყობილმა რაინდმა თავი დაუქნია:
  - იმღერე, ლამაზო! ჩემი თანმხლები ამას ითხოვენ!
  ერიმიადამ უხალისოდ დაუქნია თავი და შენიშნა:
  - დიახ, ხმაში არ ვარ!
  ანგელოზებმა სიცილით იყვირეს:
  - Არ არის საჭიროება! Შესანიშნავი ხარ! მოდი, ნუ ერიდები!
  ელფმა ღრმად ჩაისუნთქა და აღფრთოვანებით იმღერა;
  დიდება ზევით აყვავებულ ქვეყანას,
  დიდება დიდ, წმინდა ელფს...
  არა, მარადისობაში სიჩუმე არ იქნება -
  მინდვრის ვარსკვლავები მარგალიტით არის მოფენილი!
  
  ჩვენთან არის დიდი ყოვლისშემძლე სვაროგი,
  ყოვლისშემძლე ძლიერი ოჯახის შვილი...
  რათა ამ მეომარს შეეძლოს ბრძოლაში დახმარება,
  ჩვენ უნდა განვადიდოთ ელფები ღვთის შუქით!
  
  გოგოებს ეჭვი არ ეპარებათ, დამიჯერეთ,
  გოგონები გააფთრებული თავს ესხმიან ურდოს...
  გახლეჩილი იქნება, გაცოფებული მხეცი,
  მტერი კი ცხვირში დარტყმას მიიღებს!
  
  არა, ნუ ცდილობ ელფების გატეხვას,
  მტერი არ დაგვაჩოქებს...
  ჩვენ დავამარცხებთ, ბოროტი ქურდი,
  დიდი ბაბუა ელინი ჩვენთანაა !
  
  არა, არასოდეს, არასოდეს დანებდე მტრებს,
  ფეხშიშველი გოგოები იბრძოდნენ ელფის ქვეშ ...
  ჩვენ არ გამოვავლენთ სისუსტეს და სირცხვილს,
  მოდით გავუმკლავდეთ დიდ სატანას!
  
  ღმერთმა მოგვცა ბრძოლების დასრულება,
  და განდევნე ვერმახტის ურდოები...
  ისე, რომ ისინი არ დასრულდნენ ნულებთან,
  სასაფლაოზე რომ არ იყოს მშვიდი!
  
  მიეცით გოგოებს უფლება, მებრძოლებო,
  ასე მოეწყობა ორქიშისტები...
  ჩვენი მამები იამაყებენ ჩვენით,
  მოწინააღმდეგე ძროხებივით არ დაგვასველებს!
  
  მართალია, გაზაფხული მალე მოვა,
  მინდვრებში ყურნი ოქროსფერი გახდება...
  მჯერა, რომ ჩვენი ოცნება ახდება,
  თუ სიმართლისთვის უნდა იბრძოლო!
  
  ღმერთო, ეს ნიშნავს, რომ ყველა ადამიანი სიყვარულია,
  ერთგული, ძლიერი, მარადიული სიხარულით...
  მიუხედავად იმისა, რომ ძალადობრივი სისხლი დაიღვარა,
  გოგო ხშირად უყურადღებოა!
  
  ჩვენ ვანადგურებთ მტერს ბრძოლაში,
  რაღაც ჰაეროვანს აკეთებ...
  მიუხედავად იმისა, რომ მსოფლიოში ქარიშხალი მძვინვარებს,
  და მოდის დაბნელება!
  
  არა, ხალხი საფლავამდე დადგება,
  ერქშისტებს არც ერთს არ დათმობენ ...
  ბიჭებო, ჩაწერეთ ეს თქვენს ბლოკნოტში,
  და გაამახვილე ყველა შენი ხმალი ბრძოლისთვის!
  
  დიახ, მართალია, გარიჟრაჟი იქნება კიდეების გარეშე,
  დამიჯერე ყველას გაუხარდება...
  ჩვენ ვხსნით სხვას, მერწმუნეთ, სინათლე -
  ჰაერში გოგონას ხელი სწვდება!
  
  ჩვენ შეგვიძლია , ჩვენ შეგვიძლია ამის გაკეთება, დამიჯერეთ,
  ის, რაზეც ვერც ვიოცნებებთ...
  ჩვენ აშკარად ვხედავთ ყველაზე ნათელ მიზანს,
  არა, სისულელეს ნუ ლაპარაკობთ, მებრძოლებო!
  
  აბა, ხუმრობით გავფრინდეთ მარსზე,
  გავხსნათ იქ მინდვრები, დავთვალოთ, ლალები...
  გარემოსდამცველებს თვალებში ჩავტვირთავთ ,
  ქერუბინების ლაშქარი ცურავს ჩვენს თავზე!
  
  დიახ, საბჭოთა ქვეყანა ცნობილია,
  რაც კომუნიზმმა მისცა ხალხებს...
  ის სამუდამოდ მოგვეცა დაბადებით -
  სამშობლოსთვის, ბედნიერებისთვის, თავისუფლებისთვის!
  
  ელფიაში ყველა მეომარი ბაგადან არის,
  ბავშვი იარაღს სწვდება...
  ამიტომ, შენ კანკალებ, ბოროტმოქმედო,
  ჩვენ მოვუწოდებთ მონსტრის პასუხისმგებლობას!
  
  დიახ, ჩვენი იქნება მეგობრული ოჯახი,
  რას ააშენებს ელფინიზმი სამყაროში...
  ჩვენ გავხდებით, იცით, ნამდვილი მეგობრები,
  და ჩვენი ბიზნესი იქნება შექმნა!
  
  ბოლოს და ბოლოს, ელფინიზმი სამუდამოდ არის დაბადებული,
  რომ უფროსები და ბავშვები იყვნენ ბედნიერები...
  ბიჭი ასევე კითხულობს შრიფტებს,
  მაგრამ დემიურგის ალი ანათებს თვალებში!
  
  დიახ, მარადიული იქნება ხალხისთვის სიხარული,
  რომ ისინი ერთად იბრძვიან სვაროგის საქმეებისთვის...
  მალე ვნახავთ ფოლგის ნაპირებს,
  და ჩვენ ვიქნებით ღვთის საპატიო ადგილზე!
  
  დიახ, ელფის გატეხვა შეუძლებელია სამშობლოს მტრების მიერ,
  ფოლადიზეც უფრო ძლიერი იქნება...
  ელფია, შენ შვილებისთვის ძვირფასი დედა ხარ,
  და ჩვენი მამა, დამიჯერეთ, ბრძენი ფტალინია !
  
  არ არსებობს ბარიერები სამშობლოსათვის, მერწმუნეთ,
  ის წინ მიდის შეუჩერებლად...
  ჯოჯოხეთის მეფე მალე მატებს,
  მაინც ტატუები აქვს ხელში!
  
  ჩვენ გულს გავწირავთ სამშობლოს,
  ავიდეთ ყველა მთაზე, დამიჯერეთ მაღლა...
  ჩვენ გოგოებს ბევრი ძალა გვაქვს,
  ხანდახან სახურავსაც კი უბერავს!
  
  ბიჭმა ასევე მისცა ელფის გამოწერა,
  მან თქვა, რომ სასტიკად იბრძოლებს...
  მის თვალებში ცქრიალა ლითონია,
  და RPG მჭიდროდ იმალება ზურგჩანთაში!
  
  ასე რომ, ნუ ვითამაშებთ სულელს,
  კიდევ უკეთესი, ყველა ერთად დავდგეთ კედელივით...
  გამოცდების ჩაბარება, მხოლოდ ხუთი,
  დაე, აბელი იმართოს და არა ბოროტი კაენი!
  
  მოკლედ, იქნება ბედნიერება ხალხისთვის,
  და სვაროგის ძალა წმინდა სამყაროზე...
  მხიარულად გაანადგურე ორქშისტები,
  ლადა იყოს ბედნიერება და კერპი!
  ელფმა გოგონამ დიდი ენთუზიაზმით დაასრულა სიმღერა. და დაიხარა, შიშველი ფეხი დაარტყა და თქვა:
  - საწყალი!
  რაინდმა შავი ჯავშნით დაადასტურა:
  - ღირსეული სიმღერაა! ის ათბობს გულს და სულს. ამიტომ რჩევას მოგცემთ: ფეხებით გააკეთეთ რვა ფიგურა და მეტი ძალა მოიპოვებთ. და თქვენ შეგიძლიათ გაუმკლავდეთ ისეთ ურჩხულსაც, როგორიცაა ვამპირი!
  ერიმიადამ თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - მსოფლიომ პატივი უნდა სცეს და გვეშინოდეს.
  ჯარისკაცების ღვაწლი უთვალავია...
  ელფებს ყოველთვის შეეძლოთ ბრძოლა.
  ჩვენ გავანადგურებთ ორკებს მიწამდე!
  შავ ჯავშანში გამოწყობილმა მეომრმა ხმლით წრე მოაწყო და ისმოდა მუსიკა, როგორც ყინულის თამაში.
  და ცაში სილუეტი გამოჩნდა. ის იყო სიმპათიური, მაგრამ ფერმკრთალი ახალგაზრდა მამაკაცი ქუდით და ტყავის კოსტუმით. ხელები ტყავის, შავი ხელთათმანებში ჰქონდა, ჩექმები კი, პირიქით, წითელი. და ეჭირა ხმალი. ჭაბუკს პირიდან კბილები ამოუვიდა.
  ერიმიადამ კბილებს გამოსცრა:
  - ეს ვამპირია! საკმაოდ მიმზიდველად გამოიყურება.
  ახალგაზრდამ თავი დაუქნია, ზედა ქუდი მოირგა და შემდეგ მტკიცედ დაეშვა მიწაზე.
  მან თავი დაუქნია გოგონას და შენიშნა:
  - თითქმის შიშველი და ფეხშიშველია, მონასავით!
  შავკანიანმა მეომარმა უპასუხა:
  - ეს ვისკონტესია ძალიან კეთილშობილური ოჯახიდან. და მას სურს მიიღოს წითელი დრაკონის ქანდაკება, რათა გადაარჩინოს თავისი ხალხი სიკვდილისგან.
  ვამპირმა ბიჭმა უპასუხა:
  - ყოველ შემთხვევაში მე უნდა დავამარცხო! ვეცდები, რომ ცოცხალი შევინარჩუნო, თუ ეს შესაძლებელია!
  ერიმიადამ ღიმილით უპასუხა:
  -არც შენი მოკვლა მინდა! მაგრამ თუ მომიწევს, მთელი ძალით ვიბრძოლებ!
  შავმა მეომარმა თავი დაუქნია:
  - ხმლებით იბრძვით. იარაღი თანაბარია და ყველაფერი სამართლიანია.
  ვამპირმა თავი დაუქნია და უპასუხა:
  "ჩემთვის დიდი პატივია ასეთ გოგოსთან ხმლების გადაჯვარედინება!"
  ერიმიადამ თვალი ჩაუკრა და აჩურჩულა:
  - ჩვენ თამამად წავალთ ბრძოლაში,
  ელფების მიზეზით...
  ჩვენ დავამარცხებთ ყველა ორკს,
  იბრძოლე, ნუ დრიფტი!
  გოგონამ და ბიჭმა ხელში აიღეს მბზინავი, ცქრიალა ხმლები და საბრძოლველად მოემზადნენ. მათი განწყობა სრული განადგურებისთვის იყო.
  გაისმა სიგნალი. ვამპირი ახალგაზრდობა ველური მრისხანებით მივარდა ერიმიადასკენ. იგი მას ხმლის დარტყმით შეხვდა და შეტევა შეაჩერა. გოგონა ბევრად უფრო თავდაჯერებულად გრძნობდა თავს და კვლავ მოიგერია მცდელობა ლულის გორგლით.
  შემდეგ ერიმიადამ შიშველი ფეხით მოწინააღმდეგე ფეხებს შორის მოიქცია. ვამპირმა მოახერხა დარტყმის დაბლოკვა, მაგრამ მაინც შეირყა.
  ელფი ჭიკჭიკებდა:
  - მტერმა ჯერ არ იცის ჩვენი ძალა,
  მათ მთელი ძალა არ გამოიყენეს...
  ჩვილებსა და ქალებს თავს ესხმიან
  სულ ერთია, ვამპირო, მოგკლავ!
  ამის საპასუხოდ, ახალგაზრდა მამაკაცი ოდნავ ასწია ზედაპირიდან და სცადა ერიმიადთან მიახლოება ქარიშხალივით.
  გოგონამ კი აიღო და მტერს ხმლის წვერით მუცელში დაარტყა. მტკივნეული ინექცია გაუკეთა და სისხლი წამოუვიდა. ელფმა შეასრულა პეპლის მანევრი და მიამაგრა ვამპირის ჩექმა, რის შემდეგაც მან აჩუქა:
  ერთი დარტყმით დავამარცხებ მტერს,
  მე, ელფი, მამაცი ვარ კარგი მიზეზის გამო!
  ამასობაში ბრძოლა გაგრძელდა. ვამპირმა აფრენა სცადა, მაგრამ ერიმიადა წამოხტა და აგრძელებდა მის დაჭერას. და ალისფერი სისხლის წვეთები მიმოიფანტა.
  ახალგაზრდა სისხლისმსმელმა აღნიშნა:
  - ბევრი რამ ისწავლე! მაგრამ მან ვერ გაუძლო ბიჭს!
  ელფმა შენიშნა და ღიმილით გამოსცა კბილები:
  - საიდანღაც უნდა დაიწყო! ცოტა ვისწავლეთ ყველამ და ნუ შესცოდავთ, ღმერთს ვამპირი ხარ!
  ვამპირმა უცებ აჩქარდა, მაგრამ მისმა ხმალმა მიზანს გაუშვა და ერიმიადა სისხლისმსმელს მაჯაზე დაარტყა. ისევ ლალისფერი შპრიცები და კვნესა.
  ვამპირმა აღნიშნა:
  - ეშმაკო!
  ელფმა გააპროტესტა:
  - სიკეთის ძალებს ვემსახურები!
  ახალგაზრდა სისხლისმსმელმა შენიშნა:
  - რა განსხვავებაა სიკეთესა და ბოროტებას შორის?! სინათლის ღმერთებიც კი კლავენ და არ ზოგავენ თავიანთ მტრებს!
  ერიმიადამ მხრები აიჩეჩა და აჩუქა:
  ყვავილის ფურცელი მყიფეა,
  დიდი ხნის წინ რომ იყო ჩამოგლეჯილი...
  მიუხედავად იმისა, რომ გარშემო სამყარო სასტიკია,
  სიკეთის კეთება მინდა!
  ვამპირმა კიდევ ერთხელ სცადა აჩქარება და სწრაფად შეუტია გოგონას. მან ჩანგლის მანევრი შეასრულა, მაგრამ, მოულოდნელად, ელფ გოგონას პირი ყელი გაუხვრიტა. სისხლის ნაკადი ამოვარდა. ვამპირი უკან გადახტა, წითელი წვეთები ჩამოაშორა და აღნიშნა:
  - მართლაც, ეშმაკო!
  ერიმიადა მთელი ძალით გადახტა და დარტყმაში ჩააგდო. მისი შიშველი, მრგვალი ქუსლი ვამპირს ნიკაპში მოხვდა. ჩამოვარდა და ხელები სხვადასხვა მიმართულებით გაშალა. სისხლისმსმელს პირიდან რამდენიმე დამტვრეული კბილი ამოვარდა.
  ერიმიადამ შიშველი ფეხი მკერდზე დაადო, ხელები ასწია და წამოიძახა:
  - გამარჯვება!
  შავკანიანმა მეომარმა ჰკითხა მას:
  -დასრულებას აპირებ?
  ერიმიადამ გადამწყვეტად განაცხადა:
  -არა!
  შავ აბჯარში გამოწყობილმა რაინდმა თავი დაუქნია:
  - წითელი დრაკონის ფიგურა შენია!
  და მან ცქრიალა მახვილით სამკუთხედი გააკეთა. მაშინვე ჰაერში ციმციმი გაისმა და ფერადი, ძლიერი დრაკონის გამოსახულება გამოჩნდა. რომელიც აფრინდა ერიმიადამდე. გოგონა უნებურად შეკრთა.
  შემდეგ იყო პატარა ციმციმი და დრაკონი გადაიქცა პატარა ფიგურად, რომელიც თავად ელფის გოგონას ხელში ჩაცურდა. მან აიღო და იმღერა:
  - ელფები, ელფები, ელფები,
  მარადიული იქნება ჩვენი ახალგაზრდობა...
  ელფები, ელფები, ელფები,
  მარადიულ ბედნიერებაში ვიქნებით!
  
  გულივერის მეხუთე მოგზაურობა
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ცნობილი მოგზაური გულივერი, დიდი გემის სათავეში, კვლავ მიემგზავრება სამოგზაუროდ. ის ქარიშხალში მოხვდება და მისი გემი ნაპირზე გადააგდეს. და გამოცდილი გულივერი ხვდება ისეთ უცნაურ სამყაროს, შემდეგ კი ლეგენდარული მეზღვაურის ყველა წინა თავგადასავალი ფერმკრთალდება მის ფონზე.
  . თავი No1
  გულივერი ახალგაზრდა აღარ იყო. მიუხედავად ამისა, ისევ სხვა მოგზაურობას გავუდექი. სინამდვილეში, მისი თავგადასავლების აღწერილობა სხვა არაფერი იყო, თუ არა ფანტაზიები და ზღაპრები.
  და გადის წლები, თავი ნაცრისფერი ხდება და მასში საკმაოდ დიდი სიმელოტე ჩნდება. როდესაც ორმოცდაათზე მეტი ხარ, მეთვრამეტე საუკუნის სტანდარტებით, ეს ბევრია. მიუხედავად ამისა, გულივერმა გადაწყვიტა ისევ გზაზე გასულიყო. უფრო მეტიც, მკითხავმა მას უწინასწარმეტყველა, რომ ამჯერად ის იპოვის თავის ბედნიერებას და აღარ მოინდომებს დაბრუნებას.
  დიდმა გალეონმა აფრები აიფარა და წყნარი ოკეანისკენ გაცურა. გულივერი უკვე საკმაოდ მდიდარია და ლიპუტიიდან წამოღებულმა პატარა ცხვრის თხელმა მატყლმა მას განსაკუთრებული შემოსავალი მოუტანა . მაგრამ ისინი ყველა დაიღუპნენ. და გაჩნდა იდეა, კიდევ ერთხელ ეწვია ამ კუნძულს.
  უკვე ოცდაათ წელზე მეტი გავიდა. ლილიპუტები კი ადამიანებზე ნაკლებს ცხოვრობენ. ასე რომ, ყველა, ვინც გულივერს იცნობდა, უკვე გადაშენებულია.
  რატომ არ იარსებებს იქ ნადირის წართმევით? ლილიპუტებს არც თოფები აქვთ და არც თოფები და მათი ისრები არაფერია გიგანტების წინააღმდეგ. და თავად ლილიპუტში შეგიძლიათ გადაიღოთ ბევრი ღირებული რამ.
  მხოლოდ პატარა ცხოველებს შეეძლოთ უზარმაზარი შემოსავალი გამოეღოთ და უზარმაზარ ფასად გაიყიდათ.
  გიგანტების ხელში ჩაგდება ძალიან სარისკოა. ვინმე არ აიღებს კაცზე თორმეტჯერ დიდ უხეში, თუნდაც იარაღს. უფრო მეტიც, მათ ჰყავთ მეფე, რომელსაც ჰყავს ძლიერი ჯარი. მართალია, გიგანტებს ჯერ არ აქვთ დენთი.
  ყოველ შემთხვევაში, გულივერს სურდა ეწვია თავისი პირველი ქვეყანა, სადაც იყო პაწაწინა ხალხის ორი ძალა. შესაძლოა იქ იპოვა ისეთი რამ, რაც მას ზღაპრულად გამდიდრებდა.
  მას შემდეგ რაც გაეცნო Yahoo-ს და ინტელექტუალური ცხენების სამყაროს, გულივერი გახდა უფრო სასტიკი და ცინიკური. წლები გადის და თქვენ უნდა გამდიდრდეთ. კიდევ რამდენი სიცოცხლე დარჩა, უცნობია. ხალხი კი შენზე იცინის და სხვადასხვა გაზეთები ვულგარულ მინიშნებებს აძლევენ, რომ გულივერი არა მხოლოდ მეოცნებეა, არამედ გიჟიც. და კიდევ უფრო მეტიც, მტკიცებულება იმის შესახებ, რომ ის ქვეყნები არსებობენ, რომლებიც მან დაასახელა, ეს იყო მოტივაცია.
  დაახლოებით სად მდებარეობდა ლილიპუტი და კუნძული ბლეფუსკუ . და მისმა გემმა უკვე მიაღწია ამ ადგილს.
  მაგრამ ზუსტად სად? კუნძულები პატარაა და ცდილობენ ბრმად იპოვონ ისინი მეთვრამეტე საუკუნის დასაწყისის პრიმიტიული ნავიგაციის გამოყენებით.
  შემდეგ კი გემი აიღო და ქარიშხალში მოხვდა...
  მას შვიდი დღე და ღამე ატრიალებდნენ, ტალღებს აყრიდნენ. საბედნიეროდ, დიდი და ძლიერი გემის თოფებით დიზაინი ძალიან გამძლე აღმოჩნდა. და არ დაინგრა.
  შემდეგ კი უცებ ტალღამ წამოიწია და ინგლისური გალეონი უკაცრიელ ნაპირზე გაფრინდა. ქარიშხალთან და ველურ ელემენტებთან გაჭიანურებული ბრძოლით დაღლილ ორასზე მეტი მეზღვაურის ეკიპაჟს და თავად გულივერს ღრმად ჩაეძინა.
  მათ არ უფიქრიათ როგორ დაისვენონ ან გამოჯანმრთელდნენ.
  გულივერს უწყვეტი კოშმარები ესიზმრებოდა. და როცა გაიღვიძა, კოშმარი რეალობაში გაგრძელდა. ჯერ ერთი, ის აღმოჩნდა მიბმული და მის გვერდით იდგნენ ბიჭები, რომლებიც დაახლოებით თორმეტი თუ ცამეტი წლის იყვნენ. საღებავებით ღებავდნენ, ინდიელებივით თავზე ბუმბულები, შიშველი ფეხები, ნახევრად შიშველი ტორსი. თუმცა აქ საკმაოდ ცხელა და ეს გასაგებია.
  გულივერმა მიმოიხედა. და იქვე დავინახე რამდენიმე მიბმული მეზღვაური. მხოლოდ ისინიც შეიცვალნენ. ისინი დაპატარავდნენ, წვერი და ღეროები გაქრა, ტანსაცმელი კი ჩანთებივით ჩამოცვივდა.
  გულივერმა თავისკენ გაიხედა. და გამიკვირდა. მისი სხეული დაპატარა, მუცელი გაუჩინარდა და ზურგის ყრუ ტკივილიც. და კოსტიუმი სარეცხი ქსოვილივით ჩამოცვივდა. და ჩექმები უცებ უფასო აღმოჩნდა. და ის ატყდა და თოკები ოდნავ ჩამოცურდა.
  ტატუებით დაფარული ბიჭი, რომელიც ინდიელს ჰგავდა, დაიყვირა:
  - ჩვენნაირი ხდებიან! მოდი, თოკები გამკაცრე!
  მეზღვაურებს რეალურად უკვე ჰქონდათ ბავშვების სახეები და ჩვენს თვალწინ შემცირდა ზომა.
  ბუმბულითა და საღებავებით ბიჭები თოკების ასაწევად მივარდნენ. გულივერმა იგრძნო, რომ ის აგრძელებდა დაპატარავებას. და ამავდროულად, სხეული მსუბუქად და ენერგიულად გრძნობს თავს. და კბილები აღარ გტკივა და საერთოდ, თითქოს ხელახლა დაიბადე.
  ამასობაში გემზე მეტი ადგილობრივი მეომარი ავიდა. ისინი უკვე უფრო მოწესრიგებულ ფორმაში იყვნენ, აბჯარი ეცვათ და ხმლები ეჭირათ. ფეხზე სანდლები აქვს და თან რამდენიმე გოგონა. მაგრამ ისინიც ბავშვებს ჰგავდნენ, დაახლოებით თორმეტი, მაქსიმუმ ცამეტი წლის. გოგოებს ეცვათ საყურეები და სამკაულები.
  ერთმა მათგანმა ქერა თმით ჩაიცინა და აღნიშნა:
  - Სამწუხაროა! მე ვერ შევძელი მათი დანახვა როგორც მოზრდილებში! ახლა ისინი ისეთივე პატარები არიან, როგორიც ჩვენ ვართ!
  ტატუირებულმა ბიჭმა შენიშნა:
  - აქ ორასზე მეტია! კარიერებში მონებად უნდა გაგზავნონ!
  გოგონამ გააპროტესტა:
  -არა! ჩვენ უბრალოდ გავყიდით მათ! ზოგს არ გაუმართლა მაღაროში წასვლა, დანარჩენები კი ახალი მფლობელები არიან!
  ჯავშნითა და ოქროს ჩაფხუტიანი ბიჭი მკაცრად ჰკითხა:
  - ვინ არის შენი უფროსი? Მე შენ გეუბნები! და ნუ იტყვი, რომ არ იცი ჩვენი ენა! ყველა, ვინც ჩვენს იმპერიას შეუერთდება, მაშინვე იწყებს ჩვენი ენის გაგებას, ჩვენ კი, თავის მხრივ, გვესმის!
  ერთ-ერთმა მეზღვაურმა, რომელიც ბიჭი გახდა, ჩაილაპარაკა:
  - ეს კაპიტანი გულივერია! თქვენ მაშინვე ვერ იცნობთ მას ბიჭის სხეულში!
  ოქროს ჩაფხუტიანმა მეომარმა ბრძანა:
  - გამოათრიეთ ისინი. როცა ბოლოს და ბოლოს ჩვენნაირები გახდებიან, მერე იქნებ გააჩაღონ. ამავდროულად, ისინი მოემზადებიან გარდამავალი პერიოდისთვის.
  მეომარმა ბიჭებმა გულივერი და სხვა ბიჭები მხრებზე დააყენეს, ორ-ორად ეჭირათ და გარეთ გაიყვანეს.
  გულივერი ფიქრობდა, რომ ეს შეიძლება სისულელე იყოს. მაგრამ მერე ლილიპუტები გამახსენდა. ისინი უფრო მცირე ზომის იყვნენ. ძირითადად მხოლოდ მოზრდილები და არა ბავშვები. იქნებ არ უნდა გაუკვირდეს?
  მან მოინახულა სხვადასხვა სამყარო და ნახა საოცარი ქვეყნები. რატომ არ უნდა იყოს მათ შორის ბავშვთა სამყარო? ეს იყო ერთადერთი, რაც მას აკლდა სენსაციების კოლექციაში.
  გულივერმა დაინახა, რომ ნაპირი აღარ იყო უკაცრიელი. იქ ბევრი ჯარისკაცი იყო აბჯარით. იყვნენ ბიჭები ინდური სტილის ბუმბულით და მშვილდებით და მებრძოლები მსუბუქი ლითონის ჯავშნით. და მშვილდოსნები გოგონებიც, სხვათა შორის, ფეხშიშველები იყვნენ, გარდა მეთაურებისა, რომლებსაც ჰქონდათ ძვირფასი სამკაულები და სანდლები მარგალიტით დაფარული.
  მშვილდოსანი გოგონები რიგში იდგნენ. სხვა წოდებას ხელში უფრო მძლავრი არბალეტი ჰქონდა, რომლებიც სასიკვდილო ჭანჭიკებს ისროდნენ. მარჯვენა მხარეს იყო კატაპულტები. მათ მახლობლად არიან ბიჭებიც და გოგოებიც. მთავარმა მეომარმა ოქროს ჩაფხუტით ბრძანა:
  - აიღეთ პატიმრების ტანსაცმელი! ისინი ახლა მონები არიან და მათი წოდების მიხედვით უნდა ჩაიცვან.
  ტანსაცმელი უკვე არ ერგებოდა და ძლივს იჭერდა. პატიმრები, რომლებიც ბიჭები გახდნენ, გაშალეს და ყველა ახლა საკმაოდ სუნიანი ნაწიბური გროვაში ჩაყარეს, მათ ფეხსაცმელებთან ერთად. შემდეგ ზეთი და გოგირდის ნაზავი დაასხეს და ცეცხლზე დაასხეს.
  ახლა მეზღვაურები ცამეტი წელზე უფროსი ასაკის ბიჭები იყვნენ და მეთვრამეტე საუკუნეში, აჩქარებამდე, ამ ასაკის ბავშვები ოცდამეერთე საუკუნეში ათი წლის ბავშვებს ჰგავდნენ. დიახ, ისინი შესამჩნევად შემცირდა.
  ახლა კი შიშვლები იყვნენ, ზოგი მორცხვად აიფარა სირცხვილი ხელებით.
  მშვილდოსანი და არბალეტი გოგონები იარაღზე იყო დაკავებული.
  ოქროს ჩაფხუტიანმა ბიჭმა ბრძანა:
  - აბა, ზღვაში გარეცხონ! შემდეგ ჩვენ მივცემთ მათ მონის ტანსაცმელს, რათა შეინარჩუნონ გარეგნობა.
  და დატყვევებული ბიჭები ზღვაში გადაიყვანეს. წყალი თბილი იყო, ტროპიკული მზეით გაცხელებული. აქ კარგი კლიმატი იყო. თქვენ შეგიძლიათ ნახოთ პალმები და ქოქოსი.
  მაინც არ გაიყინები.
  გულივერს რცხვენოდა და ამავდროულად ბედნიერიც. ორმოც წელზე მეტი ხნის შემდეგ, ის გახდა სრულიად ჯანმრთელი, ენერგიული და მხიარული. და განწყობა მხიარული გახდა, თუმცა მას წინ ელოდა მონობა და დამცირება, ასევე, შესაძლოა, შრომა კარიერებში. გულივერმა არ იცოდა რა იყო ეს რთული გზა, მაგრამ მოისმინა ისტორიები იმის შესახებ, თუ რამდენად კარგი იყო ეს! მაგრამ რამდენად ახალგაზრდა და ჯანმრთელია ის ახლა.
  ქვიშა ცხელი იყო და დაწვა შიშველი, ბავშვური ძირები. მათ ჯერ არ მოუვიდათ დრო, რომ გახდნენ უხეში და დაფარულები გახდნენ, როგორც ეს ხდება, როდესაც დიდხანს დადიხართ ფეხსაცმლის გარეშე. უნდა აღინიშნოს, რომ ბრიტანეთში ფეხშიშველი სიარული დიდი სიღარიბის ნიშნად ითვლებოდა და ბავშვები შიშველი ქუსლების გამოჩენის შემთხვევაშიც კი მხოლოდ სიცხეში და შემდეგ ჩვეულებრივ ღარიბებში. და ამიტომ ცდილობდნენ ფეხსაცმლის ჩაცმას, დედამიწის ზედაპირის შეგრძნების მთელი სიამოვნების მიუხედავად, ბავშვური, მგრძნობიარე ძირებით.
  მაგრამ ამავე დროს, ფეხსაცმლის გარეშე ცოტა მტკივნეულია . ქვიშა იწვის ცხელ ტროპიკულ მზეზე შუადღისას. ადგილობრივ ბიჭებსა და გოგოებს აშკარად აქვთ ძალიან ძლიერი და მკაცრი ძირები.
  სხვათა შორის, გულივერი ფიქრობდა - რამდენი წლის არიან? რა მოხდება, თუ აქ ყველა უკვდავია? და არა ისეთი სამყაროს მსგავსად, სადაც გულივერი ეწვია, და მიუხედავად იმისა, რომ ადამიანები არ კვდებოდნენ, ისინი მაინც დაბერდნენ და უკვდავება იყო ახალგაზრდა, მხიარული და ენერგიული!
  ბავშვობა თავისებურად მშვენიერია! და ალბათ ასე იცხოვრებ ერთ ათასწლეულზე მეტ ხანს.
  მართალია, მაშინ გულივერი მოწყენილი გახდა. რა მოხდება, თუ მას ასობით წელი მოუწია კარიერებში შიშველ, ფეხშიშველ მონა ბიჭად მუშაობა? და ეს ძალიან მცირე სიხარულს მოაქვს.
  ეს ბიჭები ჯოჯოხეთივით არიან. მაგალითად, ერთმა მღვდელმა გამოთქვა აზრი, რომ მარადიული ალი მეტაფორაა და ცოდვილები მარადიულ მძიმე შრომაში მონებივით მუშაობენ!
  კიდევ ერთი რამ, რამაც გულივერი გააკვირვა, იყო ის, რომ ბიჭმა მეომრებმა მთელი იარაღი ცალკე გროვაში ჩაყარეს და რკინის ყუთებში პისტოლეტები და მუშკეტები ჩაყარეს.
  გულივერი ფიქრობდა, რომ ეს არ იყო ძალიან ჭკვიანი. ვინაიდან ცეცხლსასროლი იარაღი არ არის ცუდი. უფრო მეტიც, ზოგიერთი იარაღი, რომელიც დამზადებულია ინგლისში, იმ დროს მსოფლიოში ყველაზე მოწინავე ქვეყანაში, საკმაოდ ზუსტად ისვრის. და აქ არის მშვილდები და არბალიშები, თითქოს ადრეულ შუა საუკუნეებში. ბრიტანეთში კი უკვე მოდის ინდუსტრიული რევოლუცია. და მალე ინგლისი იმდენად გაძლიერდება, რომ გიგანტებსაც კი შეეძლებათ შეტაკება. თუმცა ეს შეიძლება იყოს კოლოსალური რისკი.
  შიშველი მონა ბიჭები ზღვის წყალში აფრქვევდნენ. და ეს შესანიშნავი იყო თავისებურად. გულივერმა და რამდენიმე ყოფილმა მეზღვაურმა ბიჭმა უცებ დაიწყეს ერთმანეთის ირგვლივ ჩხუბი. ისინი ჭექა-ქუხილის ღრუბელში ჩაცვივდნენ და მხიარულად იცინოდნენ, ენა გამოსცვივდნენ.
  როგორც ჩანს, ისინი გონებაში ზრდასრულები იყვნენ და შეინარჩუნეს იგივე მეხსიერება, მაგრამ თავიანთი ქცევით ისინი მოულოდნელად გახდნენ ნამდვილი ბავშვები. და მათ ძალიან უნდათ ღიმილი, ღიმილი და ხუმრობა.
  და გულივერი აფრქვევდა თავის მეზღვაურებს და ისინი მას. ბიჭები ძალიან ხალისიანები იყვნენ და კბილები გამოაჩინეს. რაც ახლა მათ აქვთ საკუთარი და თეთრი. ეს არის ახალი, ლაღი სამყარო, რომელშიც არის დიდებული დაბრუნება ბავშვობაში.
  გულივერი თავს კარგად გრძნობდა ფიზიკურად და შეიძლება საკმაოდ ბედნიერი ყოფილიყო მთლიანობაში. და ფაქტობრივად, ახალგაზრდობა დაუბრუნდა მას და ეს, შეიძლება ითქვას, ყველაზე მთავარია.
  და მეტი რა გინდა? მართალია, მეორე მხრივ, თქვენ უბრალოდ შიშველი მონა ხართ და ეს გამაღიზიანებელია კიდეც. და მონა ყოფნა არც ისე კარგია. თუმცა მონა ბიჭი ყოფნა ბევრად უკეთესია.
  მართლაც, მიუხედავად ყველა პრობლემისა, ბავშვობა საკმაოდ ბედნიერი პერიოდია. დაე, ხანდახან იყოს კონფლიქტები თანატოლებთან, ან სკოლაში წასვლა, ან თუნდაც მუშაობა.
  თუმცა... რა თქმა უნდა, მეჩვიდმეტე საუკუნის ბოლოს, როდესაც გულივერის ბავშვობა იყო, ეს იყო დრო, როდესაც ის არც თუ ისე ჯანმრთელი იყო. და არ არსებობს არცერთი სიხარული, რაც ბავშვებს აქვთ ოცდამეერთეში. დიახ, ზუსტად ასეა.
  მაგრამ მაინც, ბავშვები ერთმანეთთან ურთიერთობენ და თამაშობენ. და ეს შეიძლება ითქვას გასართობად, მაშინაც კი, თუ წარმოდგენა არ გაქვთ სათამაშო კონსოლებისა და სმარტფონების არსებობის შესახებ.
  თუმცა ბიჭებს დიდხანს არ აძლევდნენ შხეფების უფლებას და წყლიდან შუბებით გააძევეს. და ცხელი ქვიშა ნამდვილად წვავს შენს ქუსლებს. მართალია, როცა ძირები სველია, ამას ნამდვილად ვერ გრძნობ. შემდეგ ის ძალიან ცხელდება.
  გულივერმა წამოიძახა:
  - ფეხები ძალიან მეწვის! მომეცი ფეხსაცმელი!
  საპასუხოდ, მეომარმა ბიჭმა მათრახი დაარტყა და დაიყვირა:
  - Მოკეტე! მონებს წოდების მიხედვით ფეხსაცმელი არ აქვთ!
  თუმცა მეომარმა გოგონებმა დაიწყეს საცურაო კალთების ტარება. ეს არის ერთადერთი სამოსი, რომლის ტარებაც მონებს შეეძლოთ. როგორც ეგვიპტეში.
  ტყვედ ჩავარდნილმა ბიჭებმა სირცხვილის დასაფარად მაინც დაიწყეს ამის ტარება.
  გულივერმა სცადა ეკითხა:
  - ასე ესალმებიან უცნობებს!?
  და შემდეგ მან კვლავ მიიღო მათრახი. თუმცა, ელეგანტურმა გოგონამ ბრილიანტის საყურეებით წამოიძახა:
  - დამშვიდდი! ის ხომ მათი ლიდერია! იქნებ ავუხსნა მას?
  ოქროს ჩაფხუტიანმა მეომარმა თავი დაუქნია:
  - მოდით!
  გოგონა, ძვირფასი სანდლებით მოჭედილი ფეხებს, ბიჭად ქცეულ გულივერს მიუახლოვდა და ჭიკჭიკით ჩაიკრა:
  - ზღვიდან ყველა უცხოელი ჩვეულებისამებრ ხდება მონა და აუქციონზე იყიდება. ეს არის ჩვენი წესები. თუმცა, თუ იცი, როგორ გააკეთო რამე და დაამტკიცო, რომ შეგიძლია იყო სასარგებლო, მაშინ შენი მონობაში ცხოვრება არც ისე რთული იქნება. და დროთა განმავლობაში, შეგიძლიათ მიიღოთ თავისუფლება თქვენი დამსახურებებისთვის. ასევე, თუ იარაღში ჩინებული ხართ, შეგვიძლია გამოგიგზავნოთ ცირკში გლადიატორებად საბრძოლველად. და თუ იქ თავს კარგად გამოიჩენ, მაშინ ჯარში გადაგიყვანენ და ეს კარიერის შანსია. ანუ ჩვენს მონებს შეუძლიათ კარგად იცხოვრონ და კეთილშობილ ადამიანებად იქცნენ.
  გულივერმა თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - ქირურგი ვარ, შემიძლია გამოვიყენო!
  გოგონამ თავი დაუქნია:
  - თქვენს ქვეყანაში მედიცინა ცუდად არის განვითარებული. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ რაიმე გამოგადგებათ!
  გულივერმა ღიმილით ჰკითხა:
  - რაც შეეხება ბრიტანელებს?
  ბრილიანტის საყურეებით გოგონამ თავი დაუქნია:
  - Რა თქმა უნდა! და არა მარტო ისინი! რა თქმა უნდა, მონობა ყველას ელოდა. და ვინ გაგზავნეს ომში!
  გულივერმა ჰკითხა:
  - არ გჭირდებათ ქვემეხები, პისტოლეტები, მუშკეტები?
  გოგონამ გადაჭრით უპასუხა:
  -არა! ჩვენ ვიბრძვით მხოლოდ ყელიანი იარაღით! დენთი აკრძალულია როგორც აქ, ასევე ბუფალოს იმპერიაში.
  გულივერს გაუკვირდა:
  - არსებობს სხვა იმპერია?
  გოგონამ თავი დაუქნია:
  - დიახ და ჩვენს შორის ომია! უბრალოდ არ იფიქროთ, რომ თუ იქ მოხვდებით, უკეთესი იქნებით. შენც დამონებული იქნებოდი და გასაყიდად გაგიყვანდი!
  გულივერმა შვებით შენიშნა:
  - ვაი! როგორც ჩანს, ეს არის ჩვენი ბედი! იყავი ყოველთვის მონა ან პატიმარი!
  ოქროს ჩაფხუტიანმა ბიჭმა თავი დაუქნია:
  - მან ყველაფერი აგიხსნა! ახლა თქვენ წაგიყვანთ ქალაქში. იქ მოამზადებენ გასაყიდად. სირბილით არ შეგაწუხოთ. გაქცევის მცდელობისთვის, ჩვენ მაშინვე ჯვარს აცვეს ჯვრებზე. იქ, ქალაქში, ბრენდირებენ და ჩვეულებისამებრ, თმას მელოტად გადაიპარსავ. და გასაყიდად გამოგიყვანთ. თუ მაღაროებში აღმოჩნდებით, კარგად მოიქეცით. შემდეგ თქვენ მონაცვლეობით შეხვალთ ზედაპირულ და მიწისქვეშა სამუშაოებს შორის. ასე რომ, საკმარისი კვებით, შეგიძლიათ საუკუნეების განმავლობაში გაძლოთ!
  გულივერმა დაუსტვინა:
  - საუკუნეზე მეტი, ყმა კარიერებში!?
  ბიჭმა თავი დაუქნია:
  - Ის არის! სიბერე არ გვაქვს! გიხაროდენ, მარად ახალგაზრდად. თუ არ მოგკლავენ, მაშინ ათასი წლის შემდეგ შენი სული მაინც დატოვებს შენს სხეულს. მაგრამ ჯერ კიდევ ათასი წელი გაქვს წინ. იცხოვრე და იყავი ბედნიერი!
  და გულივერი ისევ მათრახით დაარტყეს. ამის შემდეგ ათასი წლის ცხოვრების პერსპექტივა არც თუ ისე გამამხნევებელი იყო.
  მაგრამ მეორეს მხრივ, არ არის ეს შესანიშნავი? მაგრამ მაინტერესებს რა მოხდება, თუ ის გაიქცევა? ისევ ზრდასრული გახდება, თუ ბიჭად დარჩება? თუმცა ამაზე ფიქრი ალბათ ნაადრევია.
  ბიჭები, რომლებიც ცოტა ხნის წინ მეზღვაურები იყვნენ, ერთ კოლონად შეიყვანეს. და ეს ორასი ბიჭია. ყველა ნახევრად შიშველი შავ მონათა ტარებში. ლამაზი ბიჭები, გამხდარი, მაგრამ რომ არ ვთქვა, ვინ არიან გამხდარი. ისინი საკმაოდ კუნთოვანი და ძლიერია გარეგნულად და ცხიმის გარეშე. კანი გარუჯულია, კბილები კი ყველა ხელუხლებელი და თეთრია. და, როგორც ჩანს, სრულიად ჯანმრთელი.
  მიუხედავად იმისა, რომ მათი შიშველი ძირები ჯერ კიდევ არ გამხდარა სრულიად უხეში, ისინი მაინც ასატანია ფეხსაცმლის გარეშე.
  რამდენიმე მხედარი აფრინდა. ბიჭებიც, მათრახებით ხელში. გოგონებიც გამოჩნდნენ უნიკორებზე.
  ასე რომ, კავალერია ჩამოვიდა. და მასთან ერთად არის ხუთი გაწვრთნილი ლეოპარდი.
  ცხენზე ამხედრებულმა ბიჭმა და ვერცხლის ჩაფხუტით გააფრთხილა:
  - ეს ცხოველები დაგიცავენ! თუ ვინმე გაქცევას შეეცდება, ნაწილებად დაჭრიან. ჩვენ ჯერ არ მოგცემთ საკვებს და წყალს - მოთმინეთ, მონები. შემდეგ იქნება საკვები და წყალი. კარგი, რა თქმა უნდა, რადგან აქ ყველა ბიჭები ხართ, აუქციონზე გატანამდე ცალკე ბარაკში დაგაყენებენ. არ გაბედო აჯანყება. მოგკლავენ და ვინც დაიჭერენ, ჯვარზე ან ვარსკვლავზე გააკრეს. გადასვლისას საუბარი აკრძალულია. მოძალადეებს უმოწყალოდ გავურტყამთ. ყველაზე ჯიუტებს კი ძელზე დავყრით.
  და თუ რაიმეს თქმა გინდა, უნდა თქვა: ბატონო ან ქალბატონო, ნება მომეცით მოგმართოთ. და არ დაგავიწყდეთ ქედმაღლობა!
  გულივერმა, შიშის დაძლევა, ღრიალებდა:
  - ნება მომეცით მოგმართოთ!
  ოქროს ჩაფხუტიანი ახალგაზრდა ღრიალებდა:
  - კარგი, ილაპარაკე!
  გულივერმა, რომელიც ბიჭი გახდა, ჰკითხა:
  - არ არის საჭირო ჩვენი შეკვრა! ჩვენ საპატიო სიტყვას მივცემთ, რომ ჩუმად და წყნარად ვიქცევით და არ გავიქცევით!
  ოქროს ჩაფხუტიანმა ახალგაზრდამ გაიცინა და უპასუხა:
  - ინგლისში მიღებულია სიტყვის დაცვა, განსაკუთრებით უცხო ადამიანებისთვის?! თუმცა, ჯაჭვებს არ დაგიკრავთ, თუ შეგიძლიათ ჩუმად იყოთ და ერთი საათი მაინც არ ატეხოთ ხმაური. თორემ მსჯავრდებულებივით ჯაჭვებით გაგაჯაჭვით ყველას!
  ბრილიანტის საყურეებით გოგონამ შენიშნა:
  "იქნებ ავიყვან ამ ახალგაზრდას და ჩემს გვერდით პონიზე დავსვამ?"
  ოქროს ჩაფხუტიანმა ახალგაზრდამ თავი დაუქნია:
  - ძალიან დიდი პატივი შიშველი და ბინძური ყმა ბიჭისთვის. შეგიძლიათ მას ძაღლივით მიაკრათ ბორკილზე და მისცეთ საშუალება გამოგყვეს.
  გოგონამ ღიმილით დაუქნია თავი და აკოცა:
  - მის ვერცხლის ჯაჭვზე! რა საყვარელი ბიჭი გახდა ახლა.
  ახალგაზრდა გულივერმა კიდევ ერთი დამცირება განიცადა. ლეკვივით საყელო დაადო და ვერცხლის ჯაჭვით მიაჯაჭვა.
  სხვა ბიჭი მეზღვაურები თოკზე იყვნენ გამობმული. ისინი ახლა მონა ბიჭებივით იყვნენ. ცხენოსნები გარს შემოეხვივნენ, ყარაულის ნაწილი კი ფეხით გადავიდა.
  და ასე დაიძრა მთელი ეს ფეხშიშველი გუნდი. მონა ბიჭები ბავშვობაში იღიმებოდნენ, მაგრამ თუ ლაპარაკს ცდილობდნენ, მათრახებს იღებდნენ. არათანმიმდევრულად, ისინი შიშველი ქუსლებით გადიოდნენ, ჯერ ქვიშაზე. შემდეგ კი უხეში ხრეშის გზის გასწვრივ.
  გულივერი ბიჭი ლაგამზე ათრევდა. მართალია, ბავშვის სხეულში სიარული ადვილი იყო. და გოგონა სამკაულებში არ ჩქარობდა პონის ტარებას. პირიქით, მას აინტერესებდა თავისი კოლეგის ახალი თანამგზავრიც. რომელიც ცოტა ხნის წინ სრულწლოვანი იყო.
  მან ღიმილით ჰკითხა:
  - მათ შორის ყველაზე მნიშვნელოვანი იყავი?
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - Დიახ მე!
  და ის ფეხშიშველი, ბავშვის ძირით, ბასრ კენჭზე დადგა, რის შემდეგაც ყვირილი.
  გოგონამ გაიცინა და ისევ ჰკითხა:
  - საინტერესო ქვეყნებში იმოგზაურე?
  ყმა ბიჭმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - Რა თქმა უნდა!
  სამკაულებში ლამაზმანმა ჰკითხა:
  -უთხარი! რა იყო თქვენი პირველი და ყველაზე საინტერესო გამოცდილება?
  გულივერმა, რომელიც ახალგაზრდა გახდა, იოლად უპასუხა:
  ლილიპუტის ქვეყანაში ჩასვლა . იქ პატარა ხალხი ცხოვრობდა, როგორც ჩვენ ხალხი, მხოლოდ თორმეტჯერ პატარა!
  გოგონამ, დაინტერესებულმა, ჰკითხა:
  - ჩვენნაირი ბავშვები იყვნენ თუ თქვენ უფროსები?
  ყმა ბიჭმა მოუთმენლად უპასუხა:
  - ისინი ჰგავდნენ ჩვენს სახეობას - მოზრდილები და ბავშვები, მხოლოდ თორმეტჯერ პატარები.
  ისე, მათ ჯერ არ ჰქონდათ ცეცხლსასროლი იარაღი - მხოლოდ ცივი იარაღი!
  გოგონამ თავისი საყვარელი, ბავშვური სახე გადაატრიალა და აღნიშნა:
  - თუნდაც ჩვენს ომს და ცეცხლსასროლ იარაღს! ასეთი ბედნიერება მაკლდა!
  გულივერმა აღნიშნა:
  - მაგრამ შენ შეგიძლია დაიპყრო მთელი შენი კონტინენტი!
  მზეთუნახავმა ჩაილაპარაკა და მღეროდა:
  არ მინდა გამარჯვება ნებისმიერ ფასად
  არ მინდა ფეხი მკერდზე დავადე...
  ჩვენ არ ვიქნებით სატანასთან ლიგაში,
  ასეა, გზას საერთოდ ვერ ვუხვევთ!
  მონა ბიჭმა, რომელიც შიშველ ფეხებს ურტყამდა, რომელმაც გზებზე უხეში ხრეშისგან ქავილი დაიწყო, აღნიშნა:
  - ყოველთვის არ არის აუცილებელი წესების დაცვა დიდი მიზნისთვის!
  გოგონამ თავი დაუქნია:
  -კი და მე მაგ თაროზე ჩამოგიკიდებ!
  ცოტა ხანი ჩუმად დადიოდნენ. გულივერმა შეხედა მეზღვაურებად ქცეული ბიჭების კოლონას. ესენი არიან არაუმეტეს ცამეტი წლის ბიჭები. ბავშვები საკმაოდ ლამაზად გამოიყურებიან, თუმცა თითქმის შიშველები არიან, ფეხშიშველები და მონებივით გამოიყურებიან. დიახ, ისინი მონები არიან. მას სრულიად შეუსაბამო ბედი ელოდა.
  გოგონამ ჰკითხა:
  - და როცა ძმებმა დაგინახეს ასეთი დიდი, რა გააკეთეს?
  ბიჭმა გულივერმა ტკბილი ღიმილით უპასუხა:
  - დამიკეტეს!
  ლამაზმანმა ჩაიცინა და აკოცა:
  - და ასე დიდად დაუთმე მათ?
  მონა ბიჭმა თქვა:
  - მეძინებაზე გააკეთეს! ისევე როგორც შენ! დროზე რომ აღმოგეჩინათ, ეს ასე მარტივად არ მოხდებოდა თქვენთვის!
  გოგონამ თავი დაუქნია:
  - Ეჭვი არ ეპარება! მაგრამ, როგორც წესი, თუ გემები მოზრდილებთან ერთად ჩვენს ნაპირებზე აგდებენ, მათ მცხოვრებლებს ეძინებათ. და მერე ჩვენნაირი ბავშვები ხდებიან!
  ბიჭი გულივერმა აღნიშნა:
  - მარადიული ბავშვობა... რა სჯობს დროებით სიბერეს!
  . თავი No2.
  ბავშვები, ერთი ლამაზ და თეთრ უნიკორზე, მეორე მონა ბიჭი მხოლოდ საცურაო კალთაში, განაგრძობდნენ ლაპარაკს.
  გოგონამ შენიშნა:
  - სხვა სამყაროში ადამიანები იმდენად არასრულყოფილები არიან. ბებერდებიან და ქალები განსაკუთრებით ასაკთან ერთად იმდენად ამაზრზენი და მახინჯი ხდებიან. მოხუცი ქალები ნაოჭებიანი, ხუჭუჭა, უკბილო, სუნიანი. ეს მხოლოდ ერთგვარი სისაძაგლეა!
  ბიჭმა გულივერმა, რომელიც ლეგაზე მიდიოდა, ხელები გაშალა და უპასუხა:
  - ეს ღვთის განგებულებაა! მეც მინდა, რომ ქალები და კაცები არ დაბერდნენ, მაგრამ...
  გოგონას გაეცინა და ჰკითხა:
  - ღვთის განგებულებას ამბობ? მაგრამ ჩვენ უკვე გვყავდა რამდენიმე ეკიპაჟი, სხვადასხვა დროს. და ისინი ყველა სხვადასხვაგვარად წარმოადგენენ ღმერთს. კერძოდ, მღვდელმა თქვა, რომ სწორი რწმენა არის კათოლიკური, ხოლო ყველა ქრისტიანის თავი რომის პაპია!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - ცოტა სხვა რწმენა გვაქვს! ეკლესიის თავი კი მეფეა! თუმცა, ყველა ინგლისელი არ იცავს ამას. არიან სხვადასხვა მიმართულების პროტესტანტები, ბევრი კათოლიკე, მსოფლიოს სხვა ქვეყნებში კი სრულიად განსხვავებული რელიგიებია.
  გოგონამ გაიცინა და ჰკითხა:
  - დიახ, თქვენ ბევრი რელიგია გაქვთ. მაგრამ თქვენ ვერც კი ხვდებით საკუთარ რელიგიას. მე ვკითხულობდი ბიბლიას. იქ იესო ნათლად და პირდაპირ ამბობს, რომ არსებობს მხოლოდ ერთი ღმერთი და სამოთხეში. მიუხედავად ამისა, მოციქულმა თომამ დაიჩოქა და უთხრა ქრისტეს - უფალო ჩემო და ღმერთო ჩემო? ჰყავთ თუ არა ქრისტიანებს ორი ღმერთი?
  ბიჭმა გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  -არა! არა ამ გზით!
  გოგონამ იღრიალა:
  - რა არასწორია! არ შეიძლება იყოს ორი ღმერთი და ერთი ერთდროულად. მღვდელმა კი თქვა, რომ სულიწმიდაც ღმერთია, ამიტომ სამი ღმერთია! მაგრამ აშკარად ნათქვამია: მომისმინე, ისრაელო, შენი ღმერთი ერთია!
  ყმა ბიჭმა კვნესით უპასუხა:
  - ეს არის სამების გაუგებარი საიდუმლო!
  გოგონამ გაიცინა და შენიშნა:
  - და კიდევ ერთი რამ, რაც დამაბნევია. თუ იესო ყოვლისშემძლე ღმერთია, მაშინ რატომ არ გააჩნდა მას საკმარისი ძალა გოლგოთაზე ჯვრის გადასატანად? როგორი ყოვლისშემძლე ღმერთია ის, თუ მას არ შეუძლია ასეთი მარტივი რამის გაკეთება?
  ბიჭმა გულივერმა დაბნეული მზერით უპასუხა:
  - დიდი საიდუმლო: ღმერთი გამოჩნდა ხორცში, ეჩვენა ანგელოზებს, გამართლდა სულით, ამაღლდა დიდებით!
  გოგონამ გაბრაზებულმა აღნიშნა:
  - ასე რომ, ამ სიტყვებით ეს საიდუმლოა, თქვენ შეგიძლიათ ახსნათ ყველაფერი მსოფლიოში. ეს არის ახსნა, ახსნა-განმარტების გარეშე!
  მონა ბიჭმა თავი დაუქნია:
  - მართალია! მაგრამ უკეთესი არ არსებობს! ბიბლია კი ამბობს, რომ არის საიდუმლოებები, რომლებშიც ანგელოზებიც კი ცდილობენ შეაღწიონ!
  ლამაზმანმა ჩანთიდან მათრახი ამოიღო და კვალმა ბიჭს გლუვ, თმიან ზურგზე დაარტყა.
  გულივერი არც ისე მტკივნეული იყო, როგორც დამცირებული.
  და გოგონამ თქვა:
  - ნებისმიერი აბსურდი და სისულელე შეიძლება აიხსნას, ერთი სიტყვით, იდუმალება!
  და იყო კიდევ ერთი პაუზა. ბიჭები გზის ბასრ, ცხელ კენჭებს აფრქვევდნენ. აშკარა იყო, რომ მათი ფეხები, რომლებიც ჯერ კიდევ საკმარისად არ იყო გამაგრებული, განიცდიდნენ ტკივილს და ტანჯვას. ბავშვების ძირებზე ჩნდება ბუშტუკები, აბრაზიები და სისხლჩაქცევები. მაგრამ ზოგიერთი მცველი ბიჭი და გოგონა გაბედულად დადის ფეხშიშველი და მათი ხანგრძლივი ცხოვრების მანძილზე მათი ფეხები ძალზედ დაბნეული გახდა, ჩექმების ტყავზე ძლიერი და არ განიცდიან დისკომფორტს. ამიტომ ყმა ბიჭები კვნესდნენ, კოჭლობდნენ და იტანჯებოდნენ.
  ბრიტანეთში ფეხშიშველი სიარული არ იყო პრესტიჟული - ეს უკიდურესი სიღარიბის ნიშნად ითვლებოდა. ბავშვებსაც კი არ უყვარდათ შიშველი, მრგვალი ქუსლების ჩვენება. და ბრიტანეთში ზაფხული არც ისე ცხელია. ასე რომ, აქ ბავშვები ჯერ კიდევ არ არიან ასე სეზონური.
  ბიჭი გულივერიც დაზარალდა. შიშველი, ბავშვური ფეხები ეწვოდა, ძირები უკვე მოჭრილი იყო და ქვების სიცხე იტანჯებოდა. მხოლოდ გამბედაობითა და სიჯიუტით ინარჩუნებდა თავს. მიუხედავად იმისა, რომ ის ბიჭია, კაცმა უნდა გაუძლოს, აჩვენოს ვაჟკაცობის მაგალითი.
  ტანჯვისგან თავის დასაღწევად გულივერმა ჰკითხა:
  - ღმერთი გყავს?
  გოგონამ გაიცინა და ჰკითხა:
  - შენი ღმერთის გწამს?
  ბიჭმა გულივერმა არც ისე თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - დიახ, მჯერა შენი!
  ლამაზმანმა თავი დაუქნია და შენიშნა:
  - ახლა რატომ ხარ მონობაში? იტანჯება თუ არა თქვენი შვილების ფეხები ბასრი და ცხელი ქვებით?
  ყმა ბიჭმა კვნესით უპასუხა:
  - ცოდვები ყველას აქვს! და ეს არის შურისძიება ჩემი ცოდვებისთვის! თანაც, ახალგაზრდობა დავიბრუნე, რასაც უკვე ჯილდოც შეიძლება ვუწოდოთ!
  გოგონამ გაიცინა და უპასუხა:
  - დიახ, შესაძლებელია! შეგიძლია ათასი წელი იცხოვრო და მაინც გქონდეს ყველა კბილი. კბილიც რომ ამოვარდეს, ის ისევ გაიზრდება. და არ გექნებათ მელოტი, წვერი ან კეხი. დიახ, თქვენი შიშველი ფეხები მალე უხეში გახდება და ბასრ და ცხელ ქვებზე სიარული სასიამოვნოც კი გახდება!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - მითუმეტეს! თითქმის სამოთხეა! მარადიულ ნათელ ახალგაზრდობაში!
  ძვირფასეულობაში გოგონა მღეროდა:
  რა მშვენიერია იყო ახალგაზრდა,
  დიდი ხალისი და ენერგია...
  დაე, მონადირე თამაშად იქცეს,
  და პლანეტა გახდება მარადიული სამოთხე!
  მერე გოგონამ აიღო და ძვირფასი თვლებით გამოსახული სანდლები გამოართვა ლამაზი, თუმცა ბავშვური ფეხებიდან. იგი ჩამოვიდა უნიკორნიდან და ფეხშიშველი დადიოდა ბიჭთან გულივერთან ერთად.
  სახეზე გაეღიმა და გოგონამ აღნიშნა:
  - და კიდევ სასიამოვნოა კენჭებზე შიშველი ქუსლებით სიარული!
  ბიჭი გულივერი დათანხმდა:
  - დიახ! შეიძლება რეალურად ისიამოვნოთ! მაგრამ მართლა მტკივა!
  გოგონამ დაუსვა კითხვა:
  - რისი გჯერა? მღვდელმა თქვა: მართალნი პირდაპირ სამოთხეში წავლენ, დიდი ცოდვილები ჯოჯოხეთში წავლენ, მცირე ცოდვილები კი განსაწმენდელში წავლენ. Რას მეტყვი შენს შესახებ?
  ყმა ბიჭმა კვნესით უპასუხა:
  - ჩვენ არ გვჯერა განსაწმენდელი! ჩვენ ან სამოთხეში ვართ ან ჯოჯოხეთში!
  გოგონამ ჩაიცინა და შენიშნა, კენჭებზე შიშველი, ძალიან ლამაზი, გახეხილი ფეხებით ასხამდა:
  - ოღონდ ამ შემთხვევაში ყველას ჯოჯოხეთში გადაგზავნა მოუწევს! იმიტომ რომ უცოდველი ხალხი არ არსებობს. ყველა სცოდავს, თუ არა საქმით, მაშინ ფიქრებით. და რატომ აგდებს მათ ცეცხლში შენი ღმერთი?
  ბიჭმა გულივერმა აიჩეჩა ბავშვური მხრები და ღიმილით უპასუხა:
  - ჩვენ გვწამს, რომ არსებობს ღვთის მადლი, რომელიც იხსნის ადამიანებს ჯოჯოხეთიდან. და კერძოდ, ყოვლისშემძლე ღმერთი იესო ქრისტე ამ მიზეზით წავიდა ჯვარზე, რათა დაეფარა ყველა ადამიანური ცოდვა! და მისი გამომსყიდველი მსხვერპლი გვაძლევს ხსნის შანსს!
  გოგონამ გაიცინა და შენიშნა, განაგრძო ბასრი ქვების სითბოთი ტკბობა, რომელიც ტიკტიკებდა და მასაჟებდა შიშველ ძირებს:
  - ეს არის ზუსტად ის, რაც მე არ მესმის! ადამიანებმა, ძე ღმერთის მოკვლის შემდეგ, არა მხოლოდ უკეთესები არ გახდნენ, არამედ გაზარდეს თავიანთი ცოდვები და დანაშაულები. და მამა ღმერთმა მხოლოდ ამის გამო აპატია მათ? თუმცა თეორიულად, ასეთი საქციელისთვის ისინი მთლიანად უნდა დაწყევლილიყვნენ?
  ბიჭმა გულივერმა ამოიოხრა და უპასუხა:
  - ესეც დიდი საიდუმლოა. საიდუმლო იმისა, თუ როგორ მოხდა გამოსყიდვა! ყოველ შემთხვევაში, უზენაესმა ღმერთმა იესომ აიღო მთელი სამყაროს დანაშაული და ცოდვები. და სისხლის დაღვრის გარეშე არ არის პატიება!
  გოგონამ შიშველი ფეხებით ააფეთქა და ლოგიკურად შენიშნა:
  - მაგრამ შენ არ შეგიძლია ამის გაკეთება! ეს ეწინააღმდეგება სამართლებრივ პრინციპებს. ერთ ადამიანს შეუძლია მეორეზე ჯარიმის გადახდა, მაგრამ არ აქვს ციხეში მოხდის უფლება. აბა, რომ აღარაფერი ვთქვათ სხვისთვის სიკვდილზე წასვლა. ეს ასევე ეწინააღმდეგება თქვენს ბრიტანულ კანონებს!
  ბიჭმა გულივერმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დიახ, ეს ეწინააღმდეგება ადამიანურ კანონებს! მაგრამ ყოვლისშემძლე უფალი ღმერთი თავად ადგენს კანონებს როგორც დედამიწაზე, ასევე ზეცაში! და თქვენ არ შეგიძლიათ ამის წინააღმდეგ კამათი!
  გოგონამ დაუსვა კითხვა:
  - და რომ ღმერთის კანონები უდანაშაულო ადამიანს სიკვდილით სჯის? და თუნდაც უზენაესი ღმერთი შემოქმედი?
  ყმა ბიჭმა უპასუხა:
  - უზენაესმა ღმერთმა იესომ თავის თავზე აიღო ბრალი! მან თავის თავზე აიღო ღვთის რისხვა. და მან ეს კეთილშობილურად გააკეთა. და სხვა ყველაფერი... აბა, ვიღაცამ ცოდვებისთვის პასუხი უნდა აგოს და ეს თავად ღმერთმა გააკეთა, თავისი ძის სახით!
  გოგონამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - მაგრამ ჯვარზე ძე ღმერთის სიკვდილმა კაცობრიობა არ გააუმჯობესა. და ეს მხოლოდ დაემატა მის დანაშაულებს. გამოდის, რომ პატიება რომ მიეღო, კაცობრიობა კიდევ უფრო კრიმინალი უნდა გამხდარიყო? ეს სრულიად აბსურდია!
  ბიჭმა გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  - ღმერთის გეგმები გაუგებარია. დამეთანხმებით, რომ ჭიანჭველებისთვისაც კი, ბევრი რამ, რაც ჩვენ ადამიანებს გვაქვს, გაუგებარია!
  გოგონამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - უნივერსალური პასუხი გაუგებარია! ამ გზით თქვენ შეგიძლიათ ახსნათ ყველაფერი არაფრის ახსნის გარეშე. მართლაც, შეუძლებელია ღმერთის შეცნობა და არ არის საჭირო ფიქრი!
  ბიჭმა გულივერმა კვნესით შენიშნა:
  - და ჩვენს სამყაროში ბევრია, რისი გაგებაც შეუძლებელია! მაგალითად, რატომ იზიდავს დედამიწა ობიექტებს? შეგიძლია ამის ახსნა?
  გოგონამ გაიცინა და უპასუხა:
  - ჰოდა, ყველაფერზე ლოგიკური და გონივრული პასუხის გაცემა არ შეიძლება! მაგრამ საკითხავია, რატომ უნდა გვწამდეს ღმერთი? ბოლოს და ბოლოს, ის არავის უნახავს. და ამავდროულად, გჯერა ამის?
  მონა ბიჭმა ისევ აიჩეჩა მხრები და უპასუხა:
  - თორემ ძნელია ახსნა ჩვენი სამყაროსა და სხვადასხვა ვარსკვლავების არსებობა. როგორ გავიგოთ ეს? ვიღაცამ შექმნა ისინი!
  ფეხშიშველმა ლამაზმანმა შენიშნა:
  - როგორ ავხსნათ შემოქმედის არსებობა? ვინმემ ისიც შექმნა?
  ბიჭმა გულივერმა შიშველი ფეხით დააბიჯა ბასრ ქვას და დაიღრიალა, შემდეგ თქვა:
  - ჩვენ გვჯერა, რომ ღმერთი ყოველთვის იყო!
  გოგონამ გაიცინა და შენიშნა:
  - როგორ გამოჩნდებოდა ღმერთი უმიზეზოდ! ყველაფერს ძირეული მიზეზი უნდა ჰქონდეს!
  ყმა ბიჭმა უპასუხა:
  - აქსიომად უნდა მივიღოთ ღმერთის არსებობა. და გჯეროდეს. და თუ დიდხანს იფიქრებ და გაარკვიე, აუცილებლად გაგიჟდები!
  ლამაზმანმა გაიცინა და იმღერა:
  - ეს არის ზღაპრები ბავშვებისთვის,
  რა თქმა უნდა გწამს ღმერთის...
  მიეცით ფული მღვდლებს,
  და მაშინ მიიღებ სამოთხეს!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - ვაი, ყველაფრის ცოდნა შეუძლებელია!
  გოგონამ ჰკითხა:
  - რატომ ბერდებიან და კვდებიან ყოვლისშემძლე ღმერთის ქვეშ?
  ყმა ბიჭმა უპასუხა:
  - ცოდვის საზღაური!
  ლამაზმანმა აღნიშნა:
  - მაგრამ ჩვენც ვცოდავთ და არ ვბერდებით!
  ბიჭმა გულივერმა მხრები აიჩეჩა:
  - არ ვიცი, რატომ ხართ მარადიული შვილები! და არც შენ იცი! ისევე, როგორც უცნობია, რატომ აქვს ძროხას რქები, ღორს კი არა!
  გოგონამ თვალი ჩაუკრა ტყვე ბიჭს და შესთავაზა:
  - იქნებ მათრახი გინდა? თუ შიშველი ქუსლები უნდა შეწვათ?
  ბიჭმა გულივერმა ჰკითხა:
  - რას დაამტკიცებს ეს?
  ლამაზმანმა ხმამაღლა უპასუხა:
  - რომ შენთვის უფალი ღმერთი ვარ!
  ყმა ბიჭმა თამამად უპასუხა:
  - კარგი, შენ მაინც ვერ მოკლავ ჩემს სულს!
  გოგონამ შენიშნა:
  - შეიძლება კარიერებში გამოგიგზავნონ, რაც ნამდვილი ჯოჯოხეთია. ან იქნებ უკეთეს ადგილას. მაგალითად, მე შემიძლია გაგხადო ჩემი მეპატრონე!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - Გმადლობთ!
  გოგონამ ჰკითხა:
  - უკეთ მითხარი, რა თავგადასავლები გქონდა ლილიპუტებთან?
  მონა ბიჭმა ღიმილით უპასუხა:
  - მე რომ მეძინა, დამაკავეს. თუმცა, მერე საჭმელად მომცეს. ჰოდა, ისრები გვესროლეს. შემდეგ უფრო საინტერესო იყო. გამხსნეს და თავისუფლებაც კი მომცეს. სანაცვლოდ მათაც ვუწევდი გარკვეულ მომსახურებას.
  ფეხშიშველმა ლამაზმანმა, შიშველი, ბავშვური, მაგრამ ძალიან მოხდენილი ფეხებით ბასრ, გახურებულ კენჭებს აკოცა და გაღიმებულმა ჰკითხა:
  - რა მომსახურება გაუწიეთ მათ? თქვენი სიმაღლით, ალბათ არც ისე მოსახერხებელია ქალბატონებისთვის ასეთ გიგანტთან გამკლავება!
  ბიჭმა გულივერმა გაიცინა და უპასუხა:
  - ძალიან დიდი სამსახური შევასრულე. მან წაიღო ორმოცდაათი ხომალდი, რომლებიც ლილიპუტის მოწინააღმდეგეებს სადესანტოდ მოამზადეს. და ამით გადაარჩინეს თავიანთი სახელმწიფო ძლიერი არმიის დესანტისგან!
  გოგონამ ბიჭს ხელი შიშველ ზურგზე დაარტყა, ახალი რუჯისგან გაწითლებული და დაიყვირა:
  - ეს მართლაც შესანიშნავია! გამოდის, რომ ეს არის უზარმაზარი ზრდა, რომელიც შეიძლება გამოყენებულ იქნას სასიკეთოდ!
  ბიჭმა გულივერმა საპასუხოდ მღეროდა:
  არა მხოლოდ ანათებს, არამედ მოწევას,
  შეიძლება ვულკანი, შესაძლოა ვულკანი...
  შესაძლოა ჩემს გულში ჯუჯა ვიყო,
  და გიგანტი და გიგანტი!
  და ბიჭი აგრძელებდა ბასრ, ცხელ ქვებზე დარტყმას ბავშვური, ჩალურჯებული, დაკაწრული ფეხებით. და ეს იყო მტკივნეული და უსიამოვნო. მაგრამ მამაცი ბავშვი გაუძლო.
  და თავის გასაფანტად ჰკითხა:
  - მაგრამ როგორი რწმენა გაქვს?
  გოგონამ ღიმილით ჰკითხა:
  - როგორ ფიქრობ, რა არის საჭირო რწმენისთვის?
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - ყველა ხალხს აქვს რაღაც რწმენა მაინც. ველურებიც კი!
  გოგონამ დაიკივლა:
  - ველურები არ ვართ! და ჩვენ არ გვჯერა ზღაპრების!
  ყმა ბიჭმა შენიშნა:
  - მაგრამ სულის დაკარგვას რისკავ!
  საპასუხოდ გოგონამ ირონიულად დაიწყო სიმღერა;
  რას გულისხმობდა უფალი?
  ის საშინელ მანძილზე ცხოვრობს...
  როცა სამუშაოს ბრძანება გასცეს,
  რომ სიზმარში არ დავრჩეთ.
  
  მიუხედავად იმისა, რომ სამეფო ჩაცმულობა ბრწყინვალეა,
  მაგრამ მეტი ძუნწი არ არსებობს...
  სიღარიბე ცარიელ წერტილს ისვრის -
  ჩვენი ტანჯვის სამყარო ეპიკურია!
  
  და ადამი არ არის ამაში დამნაშავე -
  უბრალო საბჭოთა, რუსი ბიჭი...
  შიშველი დავდიოდი, არ ვმალავდი სირცხვილს,
  როგორც პროლეტარი ცარიზმის დროს!
  
  ღმერთმა მისცა მას საკვები - ზღვარი,
  საძოვრები ჩანგლების ცოდნის გარეშე...
  თუ მეტი გინდა, მოგცემენ!
  და დალიეთ ხელის გულზე ბოთლების გარეშე.
  
  ადამს ასეთი ბედი ეწია,
  რაღაც საშინელ, მოსაწყენ სამოთხეში!
  მაგრამ გველი ფრთებზე გაფრინდა,
  მიხვდა: ადამიანი იტანჯება...
  
  არსებობს გზა, რომ გამოვიდე ჭარხლიდან,
  ააშენე ქალაქი, გააჩინე!
  ისე, რომ დიდხანს არ იხეტიალო კორომის გარშემო,
  ზოგჯერ ღალატია საჭირო!
  
  მე მოვიპარე ჯადოსნური გასაღები ზეციდან,
  რუტინის ედემის დატოვება...
  იქ იპოვი შენი ოცნების ქალწულს,
  მაინც შეგიძლია დაიღუპო ქვესკნელში!
  
  დიახ, რა თქმა უნდა, არის რისკი, ბიჭო
  ეს პლანეტა საჩუქარი არ არის...
  მაგრამ თქვენ აღიარებთ სინდისს, პატივს,
  და თქვენ იპოვით თქვენს სრულყოფილ შესატყვისს!
  
  ადამმა მიიღო ეს გასაღები -
  მან გააღო კარიბჭე და დატოვა სამოთხე.
  ცოდვილმა ბევრი ენერგია დახარჯა,
  დიდი მთების ქვებზე სიარული...
  
  აქ ის კვლავ ხედავს ჭიშკარს -
  და ისევ გამოჩნდა ფრთოსანი გველი...
  მან თქვა: მე ვარ კარგი სატანა -
  ჭანჭიკი თავისით გაიხსნა...
  
  ადამი შევიდა და დაინახა -
  ასეთი დახატული სასწაული...
  შიშველი ქალწული გორაკის მიღმა,
  ფაიფურის ოქროს ჭურჭელს ასველებს.
  
  მაგრამ რამდენად კარგია?
  ადამ ბიჭმა თავი ვერ შეიკავა!
  და აკოცე მის ტუჩებს
  თაფლზე ტკბილი აღმოჩნდა!
  
  მან უპასუხა მას -
  სხეულები გაერთიანდნენ ქარიშხლიან ექსტაზში...
  არა, ნუ აგინებ სატანას -
  ბიჭები ცოდვაში გამოჩნდნენ!
  
  ღმერთმა განდევნა ისინი სამოთხიდან, მაგრამ...
  პლანეტა მათი სახლი გახდა.
  მიუხედავად იმისა, რომ ადამიანებს მხოლოდ ერთი მზე აქვთ,
  მაგრამ ათასობით შთამომავალია!
  
  დიახ, ძალიან რთული იყო -
  წყალდიდობა, გვალვა და ზამთარი.
  მაგრამ გონება არის ძლიერი ნიჩაბი,
  ადამიანი გახდა ძლიერი ქმნილება!
  
  ანგელოზის მსგავსად მას შეუძლია ფრენა,
  როგორ ანგრევს რელიეფს მთების დემონი!
  შექმენით გზა, სადაც შეგიძლიათ წასვლა -
  მიაღწიეთ ხმელეთის ნებისმიერ წერტილს.
  
  და ჩვენ გვჭირდება სივრცე -
  ჩვენც შევძლებთ დაპყრობას.
  ასე რომ, ჩვენი ცოდვა არ არის წინადადება,
  არა, სისულელეებს ნუ ლაპარაკობ!
  
  ცოდვის გარეშე პროგრესი არ არის,
  აზრები წარმოქმნის მოძრაობას!
  ქადაგებას მხოლოდ ერთი პასუხი აქვს:
  ჩვენ არ გვჭირდება სხვისი სამოთხე!
  და გოგონამ გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი ფეხი, რის გამოც ქვები შეირყა და ხტუნავდა. და მან ეს გააკეთა გადამწყვეტად.
  ეს მართლაც გოგონაა მარად ახალგაზრდა ქვეყნიდან.
  ბიჭი გულივერმა შენიშნა:
  - კარგი, მართლა არ გეშინია მარადიული, ჯოჯოხეთური ტანჯვის?
  გოგონამ გაიცინა და ჰკითხა:
  - შენ თვითონ გინახავს ჯოჯოხეთი?
  ბიჭმა გულივერმა ბავშვური მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - პატიოსნად, არა!
  გოგონამ გაიცინა და დაამატა:
  - თქვენს ქვეყანაში ვინმეს უნახავს ჯოჯოხეთი?
  მონა ბიჭმა ხელები გაშალა:
  - არ ვიცი! ერთმა, თუმცა მთვრალმა, თავი დალია დელირიუმში და დაინახა ჯოჯოხეთი და ეშმაკები. მაგრამ არავინ იცის ამის შესახებ და ვერც იცის!
  ლამაზმანმა ირონიით აღნიშნა:
  - ასე გჯერათ საბავშვო ზღაპრების. მღვდლები კი ფულს ზღაპრებისთვის მოგართმევენ!
  ბიჭმა გულივერმა მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - საქმე მხოლოდ ჯოჯოხეთის შიშში არ არის. ზეწოლის ქვეშ ღმერთს დამორჩილება სულაც არ არის ის, რაც ყოვლისშემძლეს სჭირდება. მას რომ სურდა, ალბათ აჩვენებდა სამოთხესაც და ჯოჯოხეთსაც მთელი მათი დიდებით. და ვერავინ გაბედავს წინააღმდეგობას!
  გოგონამ თავი დაუქნია და ჰკითხა:
  - და რა არის პრობლემის არსი?
  ბიჭი გულივერმა უპასუხა:
  - ის, რომ ჩვენ არა მხოლოდ ღმერთის გვეშინია, არამედ გვიყვარს იგი!
  ფეხშიშველმა ლამაზმანმა თავი დაუქნია:
  - კარგია, რომ გიყვარს! რატომ არ უყვარხარ?
  ყმა ბიჭმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - და უფალი ღმერთი გვიყვარს!
  გოგონამ გაიცინა:
  - და ამიტომ აქცევს ახალგაზრდა, ლამაზ ქალებს მოხუც ქალებად. და ასევე აგზავნის ყველა სახის სტიქიურ უბედურებებს?
  ბიჭი გულივერმა შენიშნა:
  - ვისაც უყვარს ვინც უყვარს !
  ფეხშიშველმა ლამაზმანმა ჩაიცინა და ყმა ბიჭს გულივერს მათრახის დარტყმა დაარტყა, ჭიკჭიკში:
  - Მიყვარხარ! და ამიტომ დავარტყი!
  რის შემდეგაც მან შიშველი თითებით კენჭი აიღო. მან გადააგდო. მან გზაზე ამოსული პალმის ფოთოლი გაარღვია. და გაიღიმა და ჰკითხა:
  - მოდი, იქნებ იმღერო! მაგალითად, იმაზე, თუ როგორ გიყვარს ყოვლისშემძლე ღმერთი?!
  ყმა ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - Სიამოვნებით!
  გოგონამ მუქარით გააფრთხილა:
  - მაგრამ თუ მე არ მომწონს, მაშინ ბიჭი შენს შიშველ, ბავშვურ ქუსლებს შეწვავს!
  ყმა ბიჭმა საპასუხოდ დაიწყო სიმღერა, თავისი ნათელი და ძალიან სასიამოვნო ხმით;
  მზის სხივი ანათებს ოქროს სიბნელეში,
  ქერუბიმის გამოგზავნილი, სალამი ღმერთისგან!
  ბოროტი სულები თავს ესხმიან - გაღვიძებული გროვა,
  ქვესკნელს ბევრი უბედურება მოაქვს!
  
  ჩვენ ვაკეთებთ უამრავ ბინძურ ხრიკს - საზიზღარ საქმეებს,
  თუ კარგი გინდა, მარტო რჩები!
  ბორკილების ნაწილებად გატეხვა მინდოდა,
  მაგრამ საყელო, რომელიც მმართველმა მისცა, ძლიერია!
  
  გამახსენდა ჩემი საყვარელი ქალის სახე,
  მე მოვალ ბრძოლების და ჭექა-ქუხილის ცეცხლში!
  და წმინდა სულმა შეაღწია ჩემს გულში,
  მიჭირს, ვწუწუნებ, დელირიუმში ვიხრჩობი!
  
  ჩვენს ქვემოთ არის დაბლობი, ხეების ხალიჩა,
  მტრის უთვალავმა სიბნელემ შექმნა კედელი!
  მაგრამ უფლის ანგელოზმა გაუწოდა მარჯვენა ხელი,
  დროა გავიმარჯვოთ და დავემშვიდობოთ მელანქოლიას!
  
  მე ვადიდებ ქრისტეს - ის ღვთაებრივია,
  ჩემს ცოდვილ სულში: ყოვლისშემძლე მღერის!
  მოტივი ყველასთვის ნაცნობია, მეორდება ფსალმუნებში,
  შუბი ბასრი - წადით ლაშქრობაში!
  
  მშვიდობის ღმერთი ხვდება ყველაზე ბნელი წარბით,
  წმინდა სამშობლოს უღალატა თქვენ!
  გეშინოდათ ბრძოლაში და დაშორდით მახვილით,
  შენ დაიპყრო შენმა მოწინააღმდეგემ, სატანამ!
  
  მე ვუპასუხე ღმერთს მიწამდე დამხობილი,
  დიახ, ადამიანი სუსტია, მისი ხორცი წყალივითაა!
  როცა გაჭირდა, დაგიძახე:
  პასუხი არ მოვიდა, ძლივს გადაურჩა ბრძოლას!
  
  ყოვლისშემძლეს ვთხოვ, მომეცი ერთი შანსი,
  თქვენი ნების დაძაბვა და ჯოჯოხეთის არმიის დამარცხება!
  ქრისტემ უპასუხა - მან დაინახა განადგურების საათი,
  მაგრამ შენი რწმენის გამოცდა მინდოდა!
  
  აბა, წადი და ილოცე - გაპატიებ,
  ხალხის ტანჯვა, ვაი, მესმის!
  გაიხსენე დავითი, ჩადე ქვა სლანგში,
  ქვეყნიერების ყველა ცოდვილი ქრისტეს ძეა!
  
  ასე რომ, მე ვიბრძვი ქრისტეს სადიდებლად,
  და მდუღარე სისხლის ნაკადი მიედინება!
  და მიცვალებულთა მთები, მსხვერპლთა რიცხვი არ შეიძლება დაითვალოს,
  მაგრამ მე მჯერა ყოვლისშემძლე ღმერთის სიყვარულის!
  გოგონამ ჯერ მათრახი დაარტყა მონა ბიჭს გულივერს. შიშველმა ბიჭმა დაიღრიალა.
  შემდეგ მან მოწონებით დაუკრა მხარზე და აღნიშნა:
  - კარგად იმღერე! ნიჭი გაქვს!
  გულივერმა ბავშვმა თავი დაუქნია და აღნიშნა:
  - და რისთვის?
  გოგონამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - რომ შენი ადგილი იცოდე!
  მონა ბიჭმა თავი დაუქნია:
  - დიახ, მზად ვარ ვიცოდე! მაგრამ ლილიპუტებს შორის მე ვატარებდი ჰერცოგის ტიტულს. და ძალიან მაგარი იყო!
  გოგონამ ჩაიცინა და აღნიშნა:
  - ჰერცოგი იყავი? ეს ძალიან საინტერესოა! მე კი ვიკონტესკა ვარ!
  მონა ბიჭმა თავი დაუქნია:
  -ვიკონტესკა ხარ? Ეს არის საოცარი!
  გოგონამ აღნიშნა:
  -შემიძლია გიბრძანო ცოცხლად გაგაძროთ კანი და მოაყარონ მარილი! მაშინ მიხვდები რას ნიშნავს ჩემთან შეჯიბრი!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - თავმდაბლობით სავსე ვარ!
  გოგონამ გაიცინა და აღნიშნა:
  - შენს შიშველ ქუსლებს აშკარად ჩხირები უნდა. კიდევ უკეთესი, დაწვა ისინი ცხელი კვერთხით. მაშინ მიხვდები რისი ღირსი ხარ!
  ყმა ბიჭმა უპასუხა:
  -შენგან ნებისმიერ სასჯელს ვიღებ!
  ლამაზმანმა გაიცინა და უპასუხა:
  - მაგრამ დღეს კეთილი ვარ და გაპატიებ. იმ პირობით, რომ ისევ მიმღერებ!
  ყმა ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - მზად ვარ შენთვის მთელი დღე ვიმღერო!
  გოგონამ კიდევ ერთხელ დაარტყა მათრახი და იყეფა:
  - Მოდი ვიმღეროთ!
  და უბედურმა ბავშვმა რომანის შესრულება დაიწყო;
   საზიზღარი მატყუარა, რომელიც ლაპარაკობს
  თითქოს სამშობლო მხოლოდ მტვერია!
  რომ ყველაფერში მთავარია რუბლზე ნადირობა,
  და თქვენ უნდა წახვიდეთ ბედის დინებაში!
  
  მაგრამ არა ასეთი ჯარისკაცი, წმინდა მწუხარების ქვეყანა,
  ბოლოს და ბოლოს, მისთვის ომი მისი მთავარი მოწოდებაა!
  მეფის ბრძანება მარტივია: იბრძოლე და ნუ გეშინია.
  ყინულოვანი სუნთქვა სიკვდილს არ შეაშინებს!
  
  და სივრცე არის ის, რაც ადამიანმა იცის,
  მას ეძლევა ფრენა და კოსმოსის დაპყრობა!
  ჯერ მორცხვი დაწყება, შემდეგ ციცაბო სირბილი,
  მილიონობით გალაქტიკაში იქნება სამეფო!
  
  შეჩერება შეუძლებელია, მიუხედავად იმისა, რომ სისხლი მდინარესავით მოედინება,
  ომი ადამიანებს შორის, ცუდი სიგიჟით!
  მინდა დავისვენო, ვჭამო ღვეზელი,
  და დაწექი ბალახში ტკბილი ფუტკრის ქვეშ!
  
  მაგრამ სადაც არ უნდა იპოვოთ ბედნიერება, ის არ არის სამოთხეში ან ჯოჯოხეთში,
  ის ყოველთვის შენთანაა, მაგრამ შორს!
  თქვენ ეძებთ ცაში თქვენს არჩეულ ვარსკვლავს,
  რომ გული წმინდა განყოფილებაში შევინარჩუნოთ!
  
  მაგრამ იქ არის სამშობლო, მზე და მთვარე,
  ის საოცარ თვალს ჰგავს - შენი მფარველი!
  და საჭიროების შემთხვევაში, გახეხეთ, თუნდაც ჭიპამდე,
  ოჰ, რა წვრილი და მოწყვეტილია სიცოცხლის ძაფები!
  
  სამშობლო სამუდამოდ, ყველა ხალხისთვის შენ,
  როგორც ოკეანე, რომელშიც ბედნიერება იფრქვევა!
  სილამაზის სიდიადე, გამბედაობა და ოცნებები,
  და სიყვარულის ცეცხლი, რომელიც არ ჩაქრება!
  ყმა ბიჭი მღეროდა და თაყვანს სცემდა. გოგონამ თავი დაუქნია და მათრახი დაარტყა, მაგრამ ამჯერად მსუბუქად და აკოცა:
  - ეს შენ კარგად შეადგინე! მე ვფიქრობ, რომ თქვენ იმსახურებთ თაროზე წამებას!
  ყმა ბიჭმა გულივერმა ატირდა:
  - თაროზე ნუ დამაყენებ!
  გოგონამ გააპროტესტა:
  -არა! მაინც გეცოდინებათ, რას განიცდის ბიჭი, როცა ცხელი რკინა შიშველ ქუსლს წვავს. ამავდროულად ისინი ახვევენ თქვენს სახსრებს. ასე რომ, ის ვენებსაც კი დააკავშირებს და მთლიანად აბრუნებს მათ შიგნით.
  ყმა ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - Შენი ნება! ყველაფერში გეთანხმები!
  გოგონამ ჩაიცინა და აღნიშნა:
  -რა მორჩილი ხარ! კარგი, კარგი, ჩვენ ყურადღებით გაწამებთ, რომ არ დაგავიწყოთ. მითხარი, როცა ბიჭი იყავით, ოდესმე ურტყამდნენ?
  გულივერმა გულწრფელად უპასუხა:
  - დიახ, არც ისე ბევრი!
  გოგონამ თავი დაუქნია:
  -გინდა ძალიან ცუდათ მოგაკრავენ?!
  ყმა ბიჭმა გულწრფელად უპასუხა:
  - Რათქმაუნდა არა! მე ფსიქიკურად ნორმალური ვარ და, რა თქმა უნდა, არ მიყვარს ტკივილები!
  ვიკონტესამ ღიმილით მღეროდა:
  დედამიწა გულუხვია თქვენდამი ცოდვილებო,
  და ცა სავსეა საფრთხეებით...
  ჩვენ ერთად ვიქნებით, როგორც ოჯახი
  ვარდების ასეთი სუნი ქარიშხლის წინ!
  ბიჭმა გულივერმა წამოიძახა:
  მსოფლიოში ყველაფერი დამოკიდებულია იმაზე
  ზეციური სიმაღლიდან...
  მაგრამ ჩვენი პატივი, მაგრამ ჩვენი პატივი,
  მარტო ჩვენზეა დამოკიდებული!
  
  
  
  გაქცეული ფეხშიშველი პრინცესას თავგადასავალი
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  მშვენიერი სკანდინავიელი პრინცესა იძულებულია დაქორწინდეს ძველ ფრანგ მეფესთან. სასოწარკვეთილი გარბის ღარიბი კაბით და იწყება მისი ფეხშიშველი მოგზაურობა საფრანგეთში, სავსე საფრთხეებითა და თავგადასავლებით.
  . თავი No1
  ერთ სამეფოში, რომელიც აყვავდა სკანდინავიაში, ცხოვრობდა ზღაპრული სილამაზის პრინცესა. თოვლის ფერის თმა ქონდა, მსუბუქად გაჟღენთილი ოქროს ფხვნილით, რომელიც ბატკნის მატყლივით იხვევდა. ასე რომ, საფრანგეთის მეფეს სურდა მისი ცოლად წაყვანა. და მან ხუთი ხომალდი გაუგზავნა მისთვის ძვირადღირებული საჩუქრებით.
  შვედეთის მეფემ საჩუქრები და ელჩები პატივით მიიღო. და ის დათანხმდა თავის ქალიშვილზე უარის თქმას. მაგრამ ის უცებ გაჯიუტდა. მას ჰყავდა საიდუმლო საყვარელი, ლამაზი ქერა ახალგაზრდა. მაგრამ საფრანგეთის მეფე აღარ იყო ახალგაზრდა და არ ანათებდა სილამაზით.
  და მშვენიერი ავგუსტინე, ასე ერქვა პრინცესას, უარი თქვა წასვლაზე. მაგრამ შვედეთის მეფე ოცნებობდა მოკავშირეობაზე იმდროინდელ ძალიან ძლიერ საფრანგეთთან, რათა დაპირისპირებოდა მეფის რუსეთს.
  შემდეგ კი ხრიკს მიმართა. დაპატიჟე ჩემი ქალიშვილი სადილზე. ვცდილობდი რაც შეიძლება თბილად მომესალმო. მან კი ჩუმად დაუმატა ძლიერი საძილე აბი, რომელმაც სამი დღე და ღამე დაამარცხა.
  პრინცესას არ ეპარებოდა ეჭვი მამამისის ღალატში და უყოყმანოდ დალია წითელი, ტკბილი ღვინო.
  და ღრმად ჩაეძინა. იგი ოქროს საკაცით, ხავერდითა და აბრეშუმით დაფარული, სამეფო საფრანგეთის ფლოტის ფლაგმანამდე მიიყვანეს.
  და დამაყენეს ოქროს ფოლგით დაფარულ კაბინაში და საპატიო მცველით დამნიშნეს მოახლეები.
  რის შემდეგაც დიდი საფრანგეთის ხუთი დიდი ხომალდი ქვემეხებით დაიძრა.
  მათ მიესალმა შვედეთის სამეფოს ქვემეხები.
  გოგონას კი მშვიდად ეძინა. მისი ოცნებები მსუბუქი, ჰაეროვანი და სასიამოვნო იყო. მან დაინახა მათში ანგელოზები, გაბრწყინებული ქერუბიმები, მზესავით მშვენიერი ღვთისმშობელი და მრავალი სხვა. გოგონას სამი დღე ზედიზედ ეძინა და ალბათ არასოდეს ენახა ასეთი ნათელი, ლამაზი და სასიამოვნო სიზმრები. მაგრამ შემდეგ მოვიდა გამოღვიძება. და არც ისე სასაცილო აღმოჩნდა. თუმცა, პრინცესა ჭკვიანი იყო. და ის არ გახდა ისტერიკა. და ამავე დროს, მან მტკიცედ გადაწყვიტა გაქცევა საჭიროების შემთხვევაში.
  მაგრამ ამის გაკეთება ადვილი არ არის. მას გამუდმებით უყურებდნენ. გემები დატვირთული იყვნენ საკვებითა და წყლით და არ შედიოდნენ ნავსადგურებში.
  მაგრამ ისინი საბოლოოდ ჩავიდნენ პორტ დე კალეში. და პრინცესა პატივით მიესალმა. იგი ფაქტიურად დატვირთული იყო სამკაულებით, როგორც საიუველირო მაღაზია.
  და ოქროს ეტლზე, ბრილიანტებით მოჭედილი, დიდი დაცვით წაიყვანეს პარიზში.
  ავგუსტინე, რა თქმა უნდა, ჯერ კიდევ ვერ წაიკითხა გერდას შესახებ ზღაპარი თოვლის დედოფლისგან, მაგრამ მთლად მშვიდად არ გრძნობდა თავს. მას თან ახლდა დიდი კოლონა და საპატიო ესკორტი. ამიტომ მძარცველები არ დაემუქრნენ.
  პრინცესა ფიქრობდა როგორ გაქცეულიყო. ბევრი იდეა იყო, მაგრამ არც ერთი არ იყო შესაფერისი.
  და როცა პარიზს მიუახლოვდა, გზაში გოგონა დაინახეს. დახეული კაბაში იყო, გაფითრებული და ფეხშიშველი. მაგრამ ამავე დროს ლამაზი და ასევე ქერა. და ის, თუ გარეცხილი და ჩაცმული იყო, ნამდვილად გახდა პრინცესას გამვლელი.
  ავგუსტინემ ეტლში შეიპატიჟა და სთხოვა, გზაში ცოტათი მოერეცხა. მეტიც, ზაფხულია და ცხელა და, რა თქმა უნდა, მდიდრულ ტანსაცმელში, სამკაულებსა და ოქროს ეტლში ოფლიანდებით.
  იქ მან ჰკითხა გოგონას ვინ იყო.
  მან უპასუხა:
  -მე გერტრუდა ვარ! მამაჩემი ჰერცოგი იყო, დედა კი უბრალო გლეხი ქალი. ის გარდაიცვალა, ახლა კი მოხეტიალე ობოლი გავხდი.
  ავგუსტინემ შესთავაზა მას:
  - გამოვიცვალოთ! შენ გახდები პრინცესა, მე კი შენს ნაწნავებს ვიცვამ. რის შემდეგაც შენ გამომაგდე და მე წავალ. მაგრამ შენ გერტრუდა გახდი საფრანგეთის მეფის ცოლი!
  პრინცესასმაგვარმა გოგონამ, მშვენიერი ქერა, ასეთი ლამაზი და მომხიბვლელი, მტვრისგან გარეცხილი, თავი დაუქნია:
  - კარგი! Ვეთანხმები. თავად დე გიზის სისხლი მიედინება ჩემში. და დედაჩემმა მასწავლა ლათინური და მე მესმის სასახლის მანერები.
  ავგუსტინემ აღნიშნა:
  - უცხოელი ხარ. თუ არაფერი, ისინი შეთანხმდნენ მეხსიერების დაკარგვაზე ძლიერი საძილე აბი ღვინოში!
  გერტრუდამ თავი დაუქნია:
  - Ვცდი! Და შენ?
  პრინცესამ მტკიცედ განაცხადა:
  - მე კი, როგორც წმინდანი, ფეხშიშველი მოვივლი მთელ მსოფლიოში ბედნიერების საძიებლად!
  გოგონამ შენიშნა:
  - ზაფხულში ფეხშიშველა სიარული სასიამოვნოა. მაგრამ ზამთარში შიშველი ფეხები ასე მტკივნეულად მცივა!
  ავგუსტინემ აღნიშნა:
  - ზამთარი ჯერ კიდევ შორსაა. საფრანგეთში კი, მითხრეს, ზაფხული გრძელია. ასე რომ, იმედი მაქვს, როგორმე შევძლებ. ან იქნებ სამშობლოში დაბრუნდნენ.
  გერტრუდამ თავი დაუქნია:
  - Წარმატებები!
  პრინცესას ზიზღი არ ეცვა თავისი ნაწიბურების ჩაცმაზე, რომლებიც ჯერ კიდევ სველი იყო გარეცხვის შემდეგ. უბრალო, მაგრამ სუფთა მოსამსახურის კაბა აიღო. და მან გადაწყვიტა ფეხშიშველი წასულიყო, რადგან ყოველთვის სურდა. მაგრამ ჯერ ერთი, შვედეთში ზაფხული არ არის ისეთი თბილი, როგორც საფრანგეთში, და მეორეც, ვინ მისცემდა მეფის ქალიშვილს ფეხშიშველი სიარულის უფლებას?
  და ძალიან სასიამოვნოა ამის გაკეთება ხალიჩაზე და გლუვ ფილებზე, ამის შეგრძნება გოგოს, თითქმის გოგოს შიშველი ძირით.
  მაგრამ რა ადვილია, როცა მთელი სამკაული და მოცულობითი კაბა მოგაშორეს. თქვენ მხოლოდ თითქმის თეთრი ხალათი გეცვათ, უკვე გარეცხილი და საკმაოდ მოკლე, შიშველი ფეხები რომ შიშველია. მოახლეებისგან უფრო მდიდარი კაბის არჩევა შეიძლებოდა, მაგრამ ავგუსტინემ გადაწყვიტა ზედმეტი ყურადღება არ მოექცია. და კიდევ უფრო კომფორტულია ხალათის ტარება შიშველ სხეულზე.
  განშორებისას ორმა მეგობარმა ხელი ჩამოართვა. გერტრუდა კი, პირიქით, ძალიან კმაყოფილი იყო, თუმცა ძვირფასეულობა, განსაკუთრებით დიადემა და მძივები ამძიმებდა და საერთოდ საყურეები რატომღაც ისე ჩაიცვა, რომ ყურის ბიბილოები არ გამოეჭრა.
  ასევე უსიამოვნო იყო ფეხებისთვის ძვირფას მაღალქუსლიან ფეხსაცმელში. მაგრამ ახლა ის სამეფო პიროვნებაა.
  და თავად მეფე გახდება მისი ქმარი.
  და ავგუსტინე დატოვა აბანო. და რაც შეიძლებოდა სწრაფად წამოიწია თავისი შიშველი, გახეხილი ფეხებით.
  როცა ის ბალახზე დადიოდა, ოდნავ ჩხვლეტა იგრძნო. მაგრამ შემდეგ ხრეშზე გადავედი. ცხელმა ქვებმა მტკივნეულად დაწვა გოგონას განებივრებული ძირები. ისინი პატარა ბავშვის მსგავსია. ტკიოდა და ავგუსტინე ღმუოდა.
  და ის სწრაფად დაეშვა ბალახზე. აქ უფრო ადვილი იყო, მაგრამ მაინც, ტურფამ დაარტყა ნაზი, ჭეშმარიტად აგვისტოს ფეხები.
  ავგუსტინეს ძალიან უნდოდა უკან გაბრუნება, მაგრამ კბილებში გამოსცრა და გადავიდა.
  იგი ცდილობდა წარმოედგინა, რომ ის წმინდანი იყო. მაგრამ წმიდანებმა გაუძლეს ტანჯვას.
  აქ გერტრუდა ფეხშიშველი დადიოდა გახურებულ ხრეშზე მარტივად და ღიმილით. თქვენ ხედავთ, რომ მის ძირზე კანი აქლემის ჩლიქებს ჰგავს.
  და ის შეეგუება ავგუსტინეს.
  ოღონდ სანამ შეჩვევა... რაც უფრო დადიოდა პრინცესა, მით უფრო მტკიოდა მისი დაკუნთული, შიშველი ძირები. გლეხის ქალისთვის ეს არაფერია, თუ არა ჩრდილოეთ ქვეყნიდან ჩამოსული პრინცესას?
  მიუხედავად ამისა, ავგუსტინე ჯიუტად მიიწევდა წინ. პარიზიდან არც თუ ისე შორს. და იქ იფიქრა, რომ რაღაცას იპოვიდა. მაგრამ შემდეგ იგი მივიდა პარიზის მახლობლად მდებარე სოფლის გარეუბანში. ქვიშაზე მომიწია სიარული. რაც ასევე ძალიან მტკივნეულია ბალახის ფრთებით პუნქცია ფეხებისთვის. გოგონა ორივე ფეხზე კოჭლობდა და წუწუნებდა. კანკალებდა.
  ხბოებიც სტკიოდა - შორს ფეხშიშველი სიარული არ იყო მიჩვეული.
  გარდა ამისა, ის მშიერი იყო. უბრალოდ ლანჩის დროა. სუფთა ჰაერზე გასეირნება მადას გიღვიძებს.
  გოგონამ უახლოეს სახლზე დააკაკუნა. კარი პატრონმა გააღო - ოცდაათი წლის ქალმა. მან შეხედა მაწანწალას, პრაქტიკულად ჩაცმულ ფეხებში ჩაცმულ, შიშველი ფეხებით და შენიშნა:
  - Რა გინდა! მე არ ვმსახურობ.
  ავგუსტინემ ამოიოხრა:
  - რაღაც საქმე მაინც მომეცი.
  გლეხმა ქალმა უფრო ყურადღებით შეხედა მას. ავგუსტინეს სახე ფერმკრთალი, მაგრამ უკვე გაწითლებული იყო მზისგან, ისევე როგორც მისი ფეხები. და ხედავთ, რომ მისი ძირები ნაზი და ნაქსოვია, ხელები კი არისტოკრატია, გრძელი ფრჩხილებით.
  გლეხმა ქალმა ჰკითხა:
  - კეთილშობილი ადამიანის მოახლე იყავი?
  პრინცესამ თავი დაუქნია:
  -დიახ იყო!
  ქალმა თავი დაუქნია:
  -როგორც ჩანს გამოგყარეს. ᲙᲐᲠᲒᲘ. მუშა არ მჭირდება, შვილები მყავს. მაგრამ მე მაინც მოგცემთ უფლებას იმუშაოთ, რომ გამოკვებო. შეგიძლიათ კალათების ქსოვა?
  პრინცესამ ამოისუნთქა და უპასუხა:
  - არ მიცდია.
  ქალმა გაბრაზებულმა შიშველი, გარუჯული ფეხი დაარტყა:
  - ადვილია, ისწავლი! დაქსოვეთ ხუთი კალათა და მიიღეთ სადილი.
  ავგუსტინემ თავი დაუქნია. და ის სახლში შევიდა. ის ღარიბი იყო. ბავშვებიც გამხდარი, გარუჯული და ფეხშიშველი იყვნენ. სამი გოგო და ერთი ბიჭი კალათებს ქსოვდნენ. ავგუსტინე მათთან დაჯდა. გოგონამ მას ჯოხი მისცა და აჩვენა, როგორ გაკეთდა ეს.
  პრინცესამ ქსოვა დაიწყო. მისი თითები ბუნებრივად მოხერხებული და ძლიერი იყო და ის სწრაფად სწავლობდა.
  ავგუსტინეც კი დაინტერესდა და ენთუზიაზმით ქსოვდა. მალევე გამოჩნდა წვერიანი მამაკაცი, ქალის ქმარი და კალათები აიღო. თუმცა ახალი შევნიშნე:
  - Ძალიან ლამაზი ხარ. მე შემეძლო ფულის გამომუშავება უფრო მომგებიანი, ვიდრე კალათები!
  გლეხმა ქალმა ხელი აიქნია:
  - წესიერი გოგოა. არ გაუკეთო მას უხამსი წინადადებები.
  გლეხმა დატოვა ქოხი, ოჯახში მხოლოდ ის იყო ჩექმებით. თუმცა ივნისში საფრანგეთში ჩექმების ტარება არც თუ ისე სასიამოვნოა. მაგრამ ითვლებოდა, რომ მხოლოდ ბავშვებისთვის იყო ფეხშიშველი და შესაძლოა ქალებისთვისაც, მაგრამ არა ზრდასრული კაცისთვის.
  ავგუსტინემ და ბავშვებმა მთელი ბასტი გადააფურთხეს. რის შემდეგაც საბოლოოდ მივიღეთ ფაფა და რძე. პრინცესამაც შეჭამა. ფიზიკური შრომისა და გადასვლის შემდეგ უბრალო საჭმელი ძალიან გემრიელი ეჩვენა.
  გლეხმა ქალმა შენიშნა:
  - შეგიძლია ჩვენთან დარჩე.
  ავგუსტინემ თავი უარყოფითად გააქნია.
  - სამშობლოში დაბრუნება მინდა.
  ქალმა ჰკითხა:
  -სად არის შენი სამშობლო?
  პრინცესამ გულწრფელად უპასუხა:
  - შვედეთში!
  გლეხმა ქალმა შენიშნა:
  - შორს. პორტში უნდა წავიდეთ. მაგრამ შენი ფეხები ნაზი გაქვს. თქვენ უნდა გახადოთ ისინი უფრო უხეში, ან ჩაიცვით ფეხსაცმელი.
  ავგუსტინემ ჩაილაპარაკა:
  - შემიძლია გავუმკლავდე.
  ქალმა ჰკითხა:
  - შეგიძლია კერვა?
  პრინცესამ თავი დაუქნია:
  -ცოტა კერვაში ჩავეშვი, მაგრამ რა?
  გლეხმა ქალმა აღნიშნა:
  -მიდი მარკო ნახე. სოფელში ყველაზე მდიდარი სახლი აქვს. ის ყიდის ხალიჩებს. მისგან ფულის გამომუშავება შეგიძლიათ ფეხსაცმლისა და წესიერი ჩაცმისთვის.
  ავგუსტინემ თავი დაუქნია:
  - ამას გავითვალისწინებ.
  აგვისტოს სისხლიანი გოგონა დაღლილობას გრძნობდა და უკვე გვიანი იყო. და მან თქვა:
  -იქნებ დამაძინო?
  გლეხმა ქალმა თავი დაუქნია:
  - თივაზე შეგიძლია ბავშვებთან ერთად დაიძინო. დღისითაც დაღლილები და მორჩილები იყვნენ.
  რვა ბავშვი იყო ხუთიდან ცამეტ წლამდე. მართლა ჩუმად იყვნენ. პრინცესას პირველად ეძინა თივაზე. მაგრამ ეს ნორმალური იყო ძლიერი და ჯანსაღი სხეულისთვის. და აიღო და დაიძინა. და ბავშვებმა ამოისუნთქეს.
  ამასობაში გერტრუდა ახლახან ჩავიდა პარიზში. მიუხედავად გვიანი საათისა, მეფე პირადად გამოვიდა მის შესახვედრად.
  ყოფილი გლეხი და ჰერცოგის უკანონო ქალიშვილი, ის მართლაც ძალიან ლამაზი და პრინცესას ჰგავს. მხოლოდ, რა თქმა უნდა, სახე აქვს მუქი გარუჯვისგან, ფეხები და სხეულის მნიშვნელოვანი ნაწილი. მაგრამ გერტრუდამ თავი დაფხვნილმა დაიმალა.
  მაგრამ ის მაინც უხერხულად გრძნობდა თავს. ისევ ეტლში ზის, არაფერი. მაგრამ როცა დადებ და ფეხით დადიხარ, ფეხსაცმელი ფეხებს იხეხავს, რადგან არ ხარ შეჩვეული, ხოლო მაღალქუსლიანი ფეხსაცმელი ნიშნავს, რომ ჩამოვარდები.
  მაგრამ თავად მეფე შეხვდა მას. როგორც ჩანს, ის ორმოცდაათზე მეტია. არ არის ძალიან საყვარელი და დანაოჭებული. მაგრამ მდიდრულად ჩაცმული. და მან გერტრუდა მკლავში აიყვანა.
  და მან თავაზიანად დაიწყო მისი ჯანმრთელობის შესახებ კითხვა.
  გლეხმა გოგონამ ინფორმაცია ეზოს შესახებ დედისგან მიიღო და საკმაოდ ჭკვიანურად უპასუხა. და საერთოდ არ ვწუწუნებდი.
  მეფემ სასმელი მისცა და საჭმელი შესთავაზა. მე ის საწოლში არ ჩავთრიე - ქორწილამდე შეუძლებელია. გერტრუდა სიხარულით ჭამდა საჭმელს, ძლივს იკავებდა თავს, რომ უხეშობა არ გამოეჩინა.
  ჭამის შემდეგ ჩვეულებრივ ნახევრად მშიერი გლეხი ქალი დამძიმდა. მეფემ ბრძანა მისი გარეცხვა და დასაძინებლად.
  გერტრუდა აბაზანაში იწვა. გოგოებმა დაიწყეს მისი გახეხვა და გარეცხვა. ერთ-ერთმა მათგანმა აღნიშნა:
  -რა კოხტა ფეხები გაქვს.
  გერტრუდამ უპასუხა:
  - და ბევრი ფეხშიშველი გავიქეცი, რომ ძლიერი და მოქნილი ვიყო.
  მოახლე ჰკითხა:
  - ეს შენს პრინცესებს შორის ჩვეულია?
  გერტრუდამ იღრიალა:
  - და ეს უკვე შენი საქმე არ არის!
  გოგონა ნამდვილად იყო მიჩვეული ფეხშიშველი სიარულს. ობოლი რომ იყო, ზამთარშიც გაუძლო სიცივეს. როგორ არ დაავადდა თოვლში ცურვისას. თუმცა, როგორც წესი, ზამთრისთვის მივედი სამხრეთ საფრანგეთში.
  კარგია, რომ ყოველ შემთხვევაში ის ქურდობისთვის არ იყო დასახელებული. სამაგიეროდ, მოსამართლემ გულმოწყალედ უბრძანა, შიშველი ქუსლები ჯოხებით ეცემა. მტკივნეული და მტკივნეულია, მაგრამ კანზე კვალს არ ტოვებს. ამის შემდეგ გერტრუდამ ქურდობა შეწყვიტა და სოფლებში ზედმეტი ფულის გამომუშავება დაიწყო.
  მაგრამ თუ მას სათანადოდ ურტყამდნენ, ეს შესამჩნევი იქნებოდა აბაზანაში. მაგრამ ის მაინც ძალიან გარუჯულია. და რამდენიც არ უნდა გააჩინა ასეთი ეჭვი.
  გოგონას ფეხები ძალიან მოხდენილი ფორმისაა. მაგრამ ფეხები მართლაც ისეთი მკაცრია, უფრო ძლიერი ვიდრე ჩექმის ტყავი.
  მაგრამ მოახლე გაჩუმდა და აღარ დაუსვა კითხვები.
  თვითმარქვია პრინცესას დაბანის შემდეგ საწოლში დააწვინეს. უჩვეულოა, როცა ბუმბულის საწოლში იხრჩობ. მაგრამ გერტრუდას ჩაეძინა და სიზმრებში ჩავარდა.
  მეორე დღეს ავგუსტინეს გაეღვიძა. საუზმისთვის მას პური და მაწონი მიართვეს. და გლეხმა ქალმა შესთავაზა კიდევ ორი კალათის ქსოვა.
  შემდეგ კი პრინცესა გზას გაუდგა.
  მისი დაჭრილი ფეხები ღამით განიკურნა და სიარული ოდნავ გაუადვილდა. მაგრამ მაინც მტკივა. განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც იგი ხრეშის გზაზე გადავიდა. ისევ ბალახზე გადართვა მომიწია. გოგონა გადავიდა. კბილებში გამოსცრა და დაიძაბა. ფეხები ოდნავ გაუთბა და გაუადვილდა.
  ბოლოს პარიზის კედლები გაჩნდა წინ. ქალაქი ძალიან დიდია, დრო, როცა შუა საუკუნეები უკვე მთავრდებოდა და იწყებოდა ახალი დრო. და ინდუსტრიალიზაცია უკვე მიმდინარეობს.
  მაგრამ კიდეები იარაღი ჯერ არ გამქრალა. მეჩვიდმეტე საუკუნე განსაკუთრებული დრო იყო.
  ავგუსტინე ბალახზე დადის, ეკლიანი, ხანდახან უწევს ქუსლებიდან ეკლების ამოღება.
  ბოლოს პრინცესა იძულებულია ისევ გზაზე გავიდეს. მტკივნეულია და ცხელა. საბედნიეროდ, მზე ღრუბლებს მიღმა მიიმალა და არც ისე დაწვა. მაგრამ მტკივა.
  ავგუსტინე დიდი გაჭირვებით დადის. ისევ კოჭლობს ორივე ფეხზე და ძლიერი ტკივილი აქვს. მაგრამ ის იჩენს სიმტკიცეს და მიდის.
  ჭიშკარი უფრო და უფრო უახლოვდება. მცველები არიან... სხვა ფეხშიშველი მათხოვარი ქალის ყურადღებას არ აქცევენ. ხალხი მოდის და მიდის. ბევრი ქალი და ბავშვების უმეტესობა ასევე ფეხშიშველია. მაგრამ გზაზე ქვების არც ისე ეშინიათ. და ავგუსტინე იტანჯება.
  მაგრამ აქ ის პარიზშია. აქ ტროტუარები ქვისაა და ოდნავ გლუვი. ისე აღარ მტკივა. მაგრამ მაინც, გოგონას მოტეხილი ფეხები ძალიან განიცდის. და ოდნავ მოღრუბლული სისხლის კვალიც კი ჩანს.
  ავგუსტინე თავისკენ მიდის და ითმენს. ქალაქი დიდი და საკმაოდ ბინძურია. მათხოვარი ბავშვები ყველგან დარბიან.
  ავგუსტინე დადის. და ფიქრობს, რა უნდა გააკეთოს? რა თქმა უნდა, მეფეს არავითარ შემთხვევაში ვერ დაუკავშირდებით. ხოლო თუ ერთ-ერთ ჰერცოგს და თვლის. მაგრამ დაიჯერებენ, რომ ხალათიანი ფეხშიშველი გოგონა შვედეთის მეფის ქალიშვილია?
  ამ გზით თქვენ შეგიძლიათ მიხვიდეთ ჯალათთან.
  მაგრამ რა უნდა გააკეთოს? ავგუსტინეს არ ვიცნობდი. მისმა ხბოებმა ისევ დაიწყო ტკივილები და იგრძნო დაღლილობა.
  გოგონა კიბეებზე ჩამოჯდა და დასვენება დაიწყო. სუნთქვა შეეკრა და დახშული ძირები, რომელიც საშინლად ქავილდა.
  მას ბიჭი მიუახლოვდა. ის გამოიყურება საკმაოდ წესიერად ჩაცმული და ფეხსაცმელი ეცვა.
  უფრო მეტიც, ახალი და ლაქირებული.
  ავგუსტინეს შეხედა, მან შენიშნა:
  - ასეთი ლამაზი და ასეთი ღარიბი?
  პრინცესამ თავი ასწია და უპასუხა:
  - ეძებე საგანძური სამოთხეში!
  ბიჭმა თავი დაუქნია:
  - და შენ ჭკვიანი ხარ! იცით, თქვენნაირ ადამიანს შეუძლია ბევრად უკეთესი ცხოვრება.
  ჭკვიანმა ავგუსტინემ თქვა:
  - თავს არ გავყიდი.
  ბიჭმა თავი დაუქნია:
  - და ამითაც შეგეძლო ფულის გამომუშავება. მაგრამ არსებობს სხვა გზა!
  პრინცესამ გაკვირვებით ჰკითხა:
  - და რომელი?
  ახალგაზრდა თაღლითმა აღნიშნა:
  - ჩვენ შეგვიძლია ჩაგცვათ, ფეხსაცმელი მოგცეთ და მდიდარ სახლში დამლაგებლად დაგვათავსოთ.
  ავგუსტინემ ჰკითხა:
  - და რა სანაცვლოდ?
  ფრაკში გამოწყობილმა ბიჭმა უპასუხა:
  - კარებს სწორ ბიჭებს გაუღებ, როცა პატრონები სახლში არ იქნებიან.
  პრინცესამ ზიზღით დაიღრინა:
  -შენ გგონია წავალ?
  ახალგაზრდა თაღლითმა შენიშნა:
  - Და რა გინდა?
  ავგუსტინემ შვებით უპასუხა:
  - პატიოსნად იმუშავე!
  ბიჭმა მხრები აიჩეჩა:
  - Შესაძლებელია. მაგრამ გროშებისთვის მძიმე შრომა სისულელეა, როცა შეგიძლია გქონდეს ქონება.
  გოგონამ მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - პარიზში დიდხანს არ დავრჩები.
  ახალგაზრდა თაღლითმა ღიმილით შენიშნა:
  - მე ვხედავ!
  და გოგონას მოშორდა. დაისვენა და შიმშილი იგრძნო, ავგუსტინე გადავიდა. პირველივე წუთებში ფეხები ძალიან მტკიოდა, მაგრამ გახურდა და ტკივილიც გაუნელდა.
  ავგუსტინე ახლა უფრო ენერგიულად მოძრაობდა. და უფრო და უფრო მშიერი გავხდი. მაგრამ ქურდობა სახიფათო იყო - დაისაჯნენ. დრო არ არის ლიბერალური. მათ შეუძლიათ დაგასახელონ, მტკივნეულად გაგიჟონ ან მძიმე შრომაში გამოგგზავნონ. ხანდახან ქურდებსაც კიდებენ. თუნდაც ყოველთვის არა.
  ავგუსტინე უფრო და უფრო ენერგიულად მოძრაობდა. და მისი გატეხილი, დაკაწრული ქუსლები ციმციმდა.
  შემდეგ ბატონმა შენიშნა იგი ეტლიდან და დაიყვირა:
  - Მოდი აქ!
  ავგუსტინე მივარდა მისკენ:
  - Მზად ვარ!
  კაცმა ქუდით თქვა:
  - პურის შოვნა გინდა, მათხოვარო?
  პრინცესა, რომელსაც შიმშილი სულ უფრო ტანჯავდა, თავი დაუქნია:
  - Რა თქმა უნდა!
  ჯენტლმენმა თავი დაუქნია:
  - ეს წერილი ლუვრში წაიღე!
  ავგუსტინემ თავი დაუქნია.
  - Მზად ვარ! სად არის ლუვრი?
  სენიორმა უპასუხა:
  - ეს ყველამ იცის, უბრალოდ იკითხე! თქვენ კი მას გადასცემთ ქალბატონ დოგვილს .
  პრინცესამ წერილი აიღო და მასთან ერთად გაიქცა. მან იგრძნო შთაგონება. და დროდადრო ვკითხულობდი, სად იყო ლუვრი. მათ აჩვენეს იგი.
  ავგუსტინე სასახლისკენ გაიქცა. აქ შესასვლელთან შიშმა გააჩერა. პრინცესამ განაცხადა:
  დოგვილთან მივდივარ წერილით!
  მესაზღვრეებმა ლეიტენანტი გამოიძახეს. მან წერილი აიღო. გერბს დახედა და უპასუხა:
  - მე თვითონ გადავცემ! და ეს მათხოვარი შატელეში !
  მცველები ავგუსტინეს მივარდნენ და ხელები დაუგრიხეს. გოგონამ ამოისუნთქა.
  ლეიტენანტმა უფრო ყურადღებით შეხედა მას და აღნიშნა:
  - რა მშვენიერი კულულები გაქვს, ძალიან ბევრ ფულზე იყიდება!
  მცველმა აღნიშნა:
  - თვითონაც მშვენიერია!
  ლეიტენანტმა თავი დაუქნია:
  - მოდი, გამომყევი ლამაზო. იქნებ ციხეს მოერიდები.
  მცველებმა ავგუსტინე გაათავისუფლეს. ლეიტენანტს გაჰყვა. ის წინ წავიდა.
  შემდეგ კი ავგუსტინე ფეთქდება. პრინცესას შიშველი ფეხები მსუბუქია, პლუს არის შიში. და ღრიალივით მივარდა.
  ჯავშანტექნიკა დუნე ცდილობდა დაეწია, მაგრამ უკან დაიხია. ავგუსტინე მთელი სისწრაფით გაიქცა. და საკმაოდ დიდხანს ვირბინე, მაგრამ მერე დავიღალე და დავიღალე.
  დასასვენებლად დაჯდა... თორმეტი წლის ბიჭი მივარდა მისკენ. ის იყო ფეხშიშველი და ნაცარში. მან ავგუსტინეს ვაშლი გადასცა და უთხრა:
  -ჭამე ძვირფასო!
  პრინცესამ აიღო და შეჭამა. დიდი სიამოვნებით ღეჭა და გაიღიმა.
  ბიჭმა თავი დაუქნია მას:
  -შეგიძლია დასაქმდე. მძიმეა, მაგრამ შიმშილით არ მოკვდები.
  ავგუსტინემ ჰკითხა:
  - Რა უნდა გავაკეთო?
  ბიჭმა უპასუხა:
  - ტუმბო გადაატრიალეთ. ჩვეულებრივ, ბიჭები ამას აკეთებენ. მაგრამ პატრონმა პოლიციიდან გოგონას აყვანის ბრძანება მიიღო. ჯერ არ მოხვედი, შეგიძლია ადგე.
  ავგუსტამ კვნესით უპასუხა:
  - Მზად ვარ.
  გოგონა ბიჭთან ერთად პატრონთან წავიდა.
  შემდეგ კი იმედგაცრუებული დავრჩი. უკვე ათიოდე გოგონა იდგა შესასვლელთან და მზად იყვნენ სამუშაოდ.
  პრინცესა შეკრთა... მაგრამ მისი უბედურება ამით არ დასრულებულა. უცებ მის უკან აურზაური გაისმა და უზარმაზარი ძაღლი გამოჩნდა. გოგონასკენ მივარდა. მან გაქცევა სცადა და მაშინვე გაუსწრო.
  ძაღლის უკან კოსტუმში გამოწყობილი დიდგვაროვანი, მცველები და უკვე ნაცნობი ლეიტენანტი გამოჩნდნენ.
  მან გაიცინა და აღნიშნა:
  - შატელეში , ეს სილამაზე!
  ავგუსტინეს ხელები უკნიდან შეუკრა და ციხეში წაიყვანეს. მესაზღვრეებმა გოგონას იდაყვები ერთმანეთში მოუყარეს და მხრები გადაუგრიხეს, რაც ძალიან მტკივნეული იყო. და წაიყვანეს ესკორტის ქვეშ.
  ძალიან ახალგაზრდა გოგონა დადიოდა თავჩაქინდრული. მისი მშვენიერი კულულები მხრების ქვემოთ ჩამოვარდა. შიშველი ფეხები, დასისხლიანებული, დაძვრა პარიზის ქვის ტროტუარზე.
  ის უდანაშაულო და მომხიბვლელი ჩანდა, რომ არა ძალიან მოკლე ნაწიბურები.
  ასე მიჰყავთ ციხეში პრინცესა, ქალიშვილი და მნიშვნელოვანი სახელმწიფოს მემკვიდრე, ახლა ფეხშიშველი და ღარიბი სამოსით. შატელე კი ჩვეულებრივი ადამიანების ციხეა, განსხვავებით, მაგალითად, ბასტილიისგან, სადაც მდიდრები არიან დაპატიმრებული.
  ავგუსტინემ აიღო და იმღერა:
  დაწყების დრო თითქმის მოვიდა,
  დედოფალს ფეხშიშველი მიჰყავთ ხარაჩოზე!
  ლეიტენანტმა გაიცინა:
  - Ამგვარად! ასევე შეურაცხყოფა მისი უდიდებულესობა დედოფლისთვის! შატელეში გელოდებათ ჯოხების მთელი თაიგული და ქუსლების შესაწვავად ბრაზი .
  ავგუსტინემ გაუბედავად თქვა:
  - მაინც რატომ აპირებენ ჩემს წამებას?
  სამეფო გვარდიის ლეიტენანტმა თავი დაუქნია:
  - დიახ! მაწანწალა, პატიმრობიდან გაქცევა, დიდი დიდება, სასიყვარულო წერილების მიწოდება, შესაძლო შეთქმულებით. ო, პატარავ, ჯალათი და თარო გელოდებათ.
  პრინცესა გაფითრდა და ყოყმანობდა. ასე მიიყვანეს იგი პირქუშ შატელეტის ციხესთან .
  ეს იყო ციხე, რომელიც სტკიოდა და საკნები გადატვირთული იყო ჩვეულებრივი ხალხით. ეს არ არის როგორც ბასტილიაში, სადაც თითოეულ პატიმარს აქვს ცალკე, კარგი საკანი.
  ავგუსტინე ქალთა განყოფილებაში გადაიყვანეს. ირგვლივ კედლები და გისოსები იყო. დასკვნისას ჯერ ხდება ძებნა. ავგუსტინეზე არაფერი იყო ნაცრის გარდა. ის ორმა ძლიერმა, ძლიერმა, მამაკაცურმა მცველმა დაანგრია. ჩხრეკის წინ ხელთათმანები გაიკეთეს. და მათ დაიწყეს უხეშად შეხება პრინცესას შიშველ სხეულზე. გოგონამ სირცხვილისა და შიშისგან კინაღამ გონება დაკარგა.
  პირში ჩაიხედა და ნესტოებს და ყურებს დახედა. გაზის ჭავლიც კი აანთეს, რათა გაადვილებულიყვნენ. მაშინ ყველაზე დამამცირებელი ის იყო, როცა ფეხების გაშლა მაიძულეს.
  ავგუსტინემ შეამოწმა:
  - ქალწული ვარ, ფრთხილად!
  გამოცდილი დეიდები ახლა რბილად და ფრთხილად ეხვეოდნენ მას. ერთ-ერთმა მათგანმა აღნიშნა:
  - ისეთი ლამაზი და მთლიანი!
  უფროსმა მატრონამ აღნიშნა:
  - დიახ, ამ ფრინველს შეუძლია მნიშვნელოვანი მოგება მოიტანოს!
  შემდეგ ავგუსტინემ ისევ იყვირა ტკივილისგან, როცა ხელთათმანიანი თითები ღრმად და უხეშად შეიჭრა მის ქვედა ნაწილში.
  მეურვემ გაიცინა:
  -მოითმინე ძვირფასო! იქ ხშირად მალავთ ძვირფას ქვებსა და ბეჭდებს.
  ავგუსტინე ფაქტიურად იწვა სირცხვილისგან და ტკივილისგან. თითქოს ძელზე გაგდებენ.
  შემდეგ მათ იგრძნო მისი ფეხები.
  მეურვემ შენიშნა:
  - მისი ძირები ნაზი და ნაქსოვია. ის აშკარად არ არის ჩვეულებრივი ადამიანი.
  ავგუსტინემ ამოიოხრა:
  - მე პრინცესა ვარ!
  უფროსმა მატრონამ შესძახა:
  - გაჩუმდი, თორემ გიჟებთან ერთად საკანში გაგიშვებ.
  ძებნა დასრულებულია. რის შემდეგაც ავგუსტინეს მზეზე გაცხელებული ვედრო თბილი წყალი დაასხეს. უფროსის ბრძანებით კი ზოლიანი ხალათი მომცეს.
  მან შენიშნა:
  - წესით, თმა უნდა შეიჭრა და საერთო საკანში გაგზავნო. მაგრამ ისეთი ლამაზი და ქალწული ხარ, რომ მშვენიერი თმით უფრო ძვირფასი იქნები! თქვენ, როგორც პრინცესას, მოგეცემათ ცალკე ოთახი ბარებით და იქ შატელეტის კომენდანტი გადაწყვეტს თქვენს ბედს .
  მეურვემ შენიშნა:
  - მისი ქალწულობა შეიძლება ჩაქუჩით გაიყიდოს.
  უფროსი დათანხმდა:
  - კომენდანტი გადაწყვეტს. ამის გარეშე ჩვენ არ გვაქვს უფლება. ახლა ჩვენ მას პრივილეგირებულ სექტორში გადავიყვანთ.
  ნომერი და ზოლებიანი კაბა ეცვა, მაგრამ ჯერ კიდევ ფეხშიშველი, პრინცესას მტვრიან დერეფნებში მიჰყავდათ, ფუტებით გაცვეთილი.
  ჩვეულებრივ შატელეში ბევრი პატიმარია საკნებში. მაგრამ არიან განსაკუთრებით საშიში მძარცველებიც, რომლებსაც ისინი თანამზრახველებისგან განცალკევებით ცდილობენ. და გოგონები, რომლებსაც იყენებენ თავიანთი განსაკუთრებული სილამაზის გამო მდიდარი კლიენტების მოსაწონად.
  ავგუსტინეც ცალკე საკანში გადაიყვანეს. იქვე იყო საწოლი ჩალით სავსე ლეიბით და სარკეც კი, ასევე განმუხტვისა და ჩამორეცხვის ადგილი. საერთო საკნებთან შედარებით, სადაც საშინელი სუნი დგას და გოგოები ფაქტიურად ერთმანეთზე სხედან, მართლა თითქმის კურორტია. ზამთარში კი ბუხარი კედელს მიღმა დგას.
  ავგუსტინეს პური და ქილა წყალი მიუტანეს. აქამდე მას ჯერ არ დაუყენებია რაციონი გაზრდილი კვებით, რომ გოგოები, რომლებიც კლიენტს ემსახურებიან, გამხდარი არ იყვნენ.
  პრინცესა, მშიერი და დაღლილი, ნებით შეჭამა შავი პური და დალია წყალი.
  რის შემდეგაც მუცელი გაივსო, დამძიმდა და ჩაეძინა. ასე გავიდა მისი პირველი ღამე საფრანგეთის ციხეში.
  . თავი No2.
  ჩალის ლეიბზე ციხის საკანში დატყვევებულმა პრინცესამ ოცნებობდა, რომ ანგელოზთა პოლკს მეთაურობდა. და ისინი იბრძვიან ლუციფერის არმიასთან.
  ფრთიანი ანგელოზები და ფრთოსანი დემონები შეხვდნენ. და დაიწყეს ხმლებით ჭრა. ანგელოზებს აქვთ ლურჯი ხმლები, დემონებს აქვთ წითელი ხმლები. დიდებული პრინცესა, რომელიც სიზმარში მეომარი გახდა, ებრძვის ლუციფერს. და ბრძოლა ძალიან სასტიკია.
  ლუციფერი ძალიან სიმპათიური ქერათმიანი ახალგაზრდაა, სპორტული აღნაგობით და გამოჩენილი კუნთებით. ვერ იტყვი, რომ ეს არის სატანა, რომლის სახელიც ბავშვების დასაშინებლად გამოიყენება.
  პირიქით, ის ყველაზე ლამაზი და სრულყოფილი ანგელოზია. ავგუსტინეს არასოდეს ენახა ასეთი სიმპათიური ახალგაზრდა.
  მიუხედავად ამისა, ისინი ჭრიან ხმლებით და ნაპერწკლები ფრინავს პირებიდან.
  ლუციფერმა ჰკითხა მას:
  - Ვინ ხარ?
  ავგუსტინემ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - პრინცესა ანგელოზი!
  Lightbringer-მა უპასუხა:
  - რატომ უნდა ვიჩხუბოთ?
  პრინცესა გოგონამ კვნესით უპასუხა:
  - არ ვიცი. მაგრამ ჩვენ უნდა!
  ლუციფერმა აიღო და იმღერა:
  სისხლი დაიღვარა ბრძოლის ველზე,
  გოგოებო ეს პირველი შემთხვევა არ არის...
  მაგრამ ჩათვალეთ იგი ჭუჭყივით,
  პარიზის ტროტუარზე!
  ავგუსტინემ ენთუზიაზმით გაიმეორა:
  ღმერთმა მოგვცა საბერები
  ვერ ვჩერდები...
  ლითონი დაფრინავს შენს მკერდში,
  სისხლისღვრა, სისხლისღვრა!
  და ხმლები კვლავ შეეჯახნენ ერთმანეთს, ნაპერწკლების თაიგულები ამოვარდნენ.
  ლუციფერმა გოგონას კითხვა დაუსვა:
  - რა განსხვავებაა სიკეთესა და ბოროტებას შორის?
  ავგუსტინე შერცხვა და დაიყვირა:
  - კარგი... რით განსხვავდება დღე ღამისგან...
  სინათლის მომტანმა ანგელოზმა უპასუხა:
  - დღე, რა თქმა უნდა, კარგია! მაგრამ არც ღამეა ცუდი. ბნელ ცაზე ისეთი ლამაზი ვარსკვლავებია.
  ანგელოზის პრინცესა დათანხმდა:
  - Დიახ ეს სწორია. მიყვარს ვარსკვლავების ყურება, განსაკუთრებით ტელესკოპით.
  ლუციფერმა ღიმილით დაუქნია თავი.
  - დიახ, ვარსკვლავები მშვენიერია, ისევე როგორც მთვარე.
  ავგუსტინე ხალისით მღეროდა:
  მთვარე, მთვარე, ყვავილები, ყვავილები,
  რამდენად ხშირად ცხოვრებაში არ არის საკმარისი,
  ხალხი და სიკეთე და სიკეთე!
  სინათლის მომტანმა ანგელოზმა დაამატა:
  - ჩვენ ყველა შეყვარებულს ვენდობით,
  იმედები და ოცნებები და ოცნებები!
  პრინცესამ თავი დაუქნია ანგელოზს, რომელმაც სინათლე მოიტანა პრომეთეს მსგავსად და, ამავე დროს, სიბნელის პრინცად ითვლებოდა.
  მაგრამ სინამდვილეში ვინ არის ლუციფერი? ქრისტიანები ასწავლიან: - ღმერთი აბსოლუტური სიკეთეა, სატანა - აბსოლუტური ბოროტება. მაგრამ ბიბლიის თანახმად, ღმერთმა მოკლა მილიონობით ადამიანი, სატანამ მხოლოდ ათი ადამიანი. კარგი და ბოროტება აქ ძალიან უცნაურია.
  Ღმერთი სიყვარულია? მაგრამ ეს უცნაური სიყვარულია.
  როცა უმრავლესობას ცეცხლისა და გოგირდის ტბაში მარადიული ტანჯვა ემუქრება, უმცირესობას კი მარადიული ყაზარმები - როგორც ციხე ტროპიკებში. ასე მუშაობს?
  ავგუსტინე ჭკვიანი გოგონა იყო და უცნაურადაც ეჩვენებოდა, რომ ადამიანების უმეტესობა განწირული იყო მარადიული, ჯოჯოხეთური ტანჯვისთვის. მაგრამ მეორე მხრივ, რა არის სიმართლე?
  და არის ქრისტე ღმერთი?
  ბოლოს და ბოლოს, მართლა, ღმერთი, რომელმაც ნოეს დღეებში გაანადგურა თითქმის მთელი კაცობრიობა და მილიონებიდან მხოლოდ რვა ადამიანი დატოვა, ასე დაამცირებდა თავს და მტკივნეულად მოკვდებოდა ჯვარზე?
  და ასევე ილოცეთ ჯალათებისთვის. ეს მართალია?
  თავად ავგუსტინეს გაუკვირდა, თუ რამდენად განსხვავდებოდა ღმერთი იესო ძველი აღთქმის საშინელი ღმერთისაგან!
  ლუციფერმა გამოიცნო მისი აზრები და ჰკითხა:
  - იქნებ შეწყვიტო ბრძოლა?
  პრინცესამ საპასუხოდ მღეროდა:
  ყველა ადამიანი ერთ პლანეტაზე
  ყოველთვის უნდა ვიყოთ მეგობრები...
  ბავშვები ყოველთვის უნდა იცინოდნენ
  და იცხოვრე მშვიდობიან სამყაროში...
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ!
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ!
  და იცხოვრე მშვიდობიან სამყაროში!
  ამ სიტყვების შემდეგ ხმალი ავგუსტინეს ხელში აიღო და მაშინვე ვარდების აყვავებულ თაიგულად გადაიქცა. და მათგან სურნელი გამოდიოდა.
  პრინცესა გოგონა გაბრაზებული მღეროდა:
  ახლოს, სიხარულთან და უბედურებასთან ახლოს,
  ჩვენ უნდა, უნდა გავცეთ მტკიცე პასუხი!
  მზიანი სამყაროსთვის, დიახ, დიახ, დიახ!
  და ხალხის დაშორება - არა, არა, არა!
  ლუციფერმა საპასუხოდ მღეროდა:
  ხალხო, გთხოვთ, გაჩუმდით, იყავით ჩუმად,
  დაე, ომები გაქრეს სიბნელეში...
  ღერო სახურავზე, ბედნიერება სახურავის ქვეშ,
  Მშვიდობა დედამიწაზე!
  და მისი ხმალიც გვირილების აყვავებულ, სურნელოვან ბუჩქად იქცა.
  ანგელოზებმაც და დემონებმაც შეწყვიტეს ბრძოლა. მათ ხელში იარაღი გადაიქცა ფლორის ბრწყინვალე ნამუშევრებად.
  და ყველამ მღეროდა გუნდში:
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ!
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ!
  და იცხოვრე მშვიდობიან სამყაროში!
  პატიმარმა პრინცესამ გაიღვიძა. ამაღლების სიგნალი გაისმა. შატელეს პატიმრები საუზმეზე უნდა წაეყვანათ, შემდეგ კი სამუშაოდ.
  ავგუსტინე საწოლიდან წამოაყენეს და ერთი ვედრო წყალი მისცეს, რომ თავი დაიბანოს და კბილები გაიხეხოს. შემდეგ შვრიის ფაფა მოიტანეს პურით და რძით.
  პრინცესამ შეჭამა... ის უკვე სრულიად უპრეტენზიო გოგო გახდა. მართლაც, მეტი რა უნდა ეთხოვა?
  შემდეგ ავგუსტინე სამსახურში წაიყვანეს. ვინაიდან მან არ იცოდა კერვა და არ იყო საკმარისი შეკვეთები, პრინცესა გაგზავნეს წისქვილის ქვის დასაბრუნებლად. ასე ხდებოდა მარცვლეული ფქვილში.
  სამუშაო იყო რთული და დამღლელი. ავგუსტინე ტკივილს გრძნობდა ჩალურჯებულ ფეხებში, როცა ეზოს ქვებზე გადადიოდა. შიშველი ძირები ქავილი დაიწყო და უხეში ფეხებზე ახალი კენჭები წარმოიქმნა. და ეს საშინლად მტკივნეულია.
  ავგუსტინემ და კიდევ სამმა გოგონამ საჭე დატრიალეს. და მარცვალი დაეცა ზემოდან. და არ გაჩერდე და ამოისუნთქო. ძალიან მძიმე სამუშაო. მაგრამ გოგონები უკვე შედიოდნენ და მათი შიშველი ფეხები ფაქტიურად რქიანი იყო. აქლემის ჩლიქებივით ძუები არიან. ავგუსტინე კი სულ ახლახან გახდა ფეხშიშველი და არც ისე მიჩვეული იყო მუშაობას. და მისი ხბოები, მუხლები და ზურგი მალევე მტკივა. ეს უბრალოდ წამებაა და არა სამუშაო.
  და ზედამხედველი დგას მათ თავზე და ბორბალი ოდნავ ნელა ტრიალებს, თითქოს მათრახი მოხვდა.
  თითქოს ძველ რომში მონები იყვნენ. დიახ, თქვენ ახლახან იყავით გვირგვინის პრინცესა, შეგიძლიათ გახდეთ საფრანგეთის მეფის ცოლი - იმ დროს პლანეტის უდიდესი ძალა. ახლა კი ფეხშიშველი პატიმარი ხარ დახეულ, ზოლიან კაბაში ნომრით. მხრები შიშველია და ფეხები თითქმის თეძოებამდე შიშველია. და იტანჯები. ოჰ, შიშველი ფეხების ქვეშ მყოფი ქვებისგან, ფიზიკური სტრესისგან, მათრახებისგან და დამცირებისგან.
  ავგუსტინეს წყურვილიც აწუხებდა. ჯერ კიდევ ზაფხულია და დაღლილი. ბორბლის მოტრიალება ძალიან რთულია. მაგრამ მისი სხეული ახალგაზრდა და ბუნებრივად ჯანმრთელია. ახლა მეორე ქარი იხსნება და ეს უფრო ადვილი ხდება.
  გოგონა გრძნობს, რომ შიშველი ფეხები გაუმაგრდა და თითქმის არაფერს გრძნობს.
  ტკივილისა და დაღლილობისგან თავის მოსაშორებლად გოგონა ცდილობს რაღაცის წარმოდგენას.
  მაგალითად, დედოფალი ბოროტმა იმპერატორმა შეიპყრო. და მიიყვანეს ოსტატთან.
  მან უბრძანა მას:
  - Შემიყვარე!
  თუმცა, პასუხი ამაყი იყო:
  -არა!
  დიქტატორის ბრძანებით კი დედოფალი თაროზე გამოასხეს! მაღლა წამომწიეს, ჯერ მთელი ჩემი ტანსაცმელი კანზე მომიჭრეს. შემდეგ ამაყი მმართველი ჭერამდე ასწიეს. სარდაფებისკენ. შემდეგ კი თოკი გაათავისუფლეს. დედოფალი დაეცა. თოკი იატაკთან ახლოს იყო გადაჭიმული. ახალგაზრდა ქალმა კი ყვიროდა და ტკივილის შოკისაგან გონება დაკარგა.
  ვედრო ცივი წყალი დაასხეს. ახალგაზრდა ქალი გონს მოვიდა.
  უფროსმა ჯალათმა თავი დაუქნია და თქვა:
  - დიქტატორი შეგიყვარდება?
  დედოფალს სტკიოდა და ეშინოდა, ძალიან რცხვენოდა, რომ შიშველი ჩამოეკიდა ჯალათებს, რომლებიც სარკასტულად იღრინებოდნენ სახეებს.
  უფროსმა წამებულმა თავი დაუქნია. ისევ დაიწყეს შიშველი ქალის აწევა. თოკი ისევ გაიჭიმა, კიდევ ერთხელ. და დედოფალი თაროზე აიყვანეს ჭერამდე.
  მერე გაიყინა. აუგუსტის ფერმკრთალი კანი გაუბრწყინდა.
  მერე თოკი ისევ გაუშვეს. გოგონას სხეული ძირს დაეცა. და თავიდან შოკისგან შეკრთა. შემდეგ კი, როცა თოკი დაიჭიმა, ველური მონაკვეთიდან ყვიროდა.
  და ისევ დავკარგე გონება.
  უფროსმა ჯალათმა თავი დაუქნია... დედოფალს კვლავ დიდი სიღრმიდან ამოღებული ყინულის წყალი შეასხეს.
  ახალგაზრდა ქალი გონს მოვიდა.
  უფროსმა წამებულმა ჰკითხა:
  - იმპერატორი შეგიყვარდება!
  დედოფალმა სასოწარკვეთილმა იღრიალა:
  -არა!
  უფროსმა ჯალათმა ბრძანა:
  - მესამედ ჩამოკიდე!
  და ისევ წამებულებმა დაიწყეს დედოფლის აწევა. გაჭიმვის წამება, როგორც წესი, ძალიან ეფექტურია. და ამ წამების შედეგად ბევრი ძლევამოსილი კაცი დაიშალა და მზად იყო ყველაფრისთვის.
  მაგრამ აგვისტოს სისხლის მშვენიერი ქალი კვლავ დუმდა. და ის კვლავ აწიეს ჭერამდე. დახრილი იყო და ქვები ნესტიანი და ნაცრისფერი იყო.
  ასე რომ, ჯალათებმა გოგონა ჰაერში გაიყინეს. შემდეგ კი აიღეს და უეცრად თოკი ხალისით ჩამოუშვეს.
  შიშველი დედოფალი ძირს დავარდა და თოკი ისევ იატაკთან დაიჭირა. და ისევ ახალგაზრდა ქალი ყვირის და გონებას კარგავს.
  და მისი სახე ისეთი ფერმკრთალი და ლურჯია მტკივნეული შოკისგან. და ისევ ჯალათები ასხამენ წყალს. შიშველი და დაქანცული დედოფალი მაშინვე არ მოდის გონს. ლოყებზე მაინც უნდა დაარტყა.
  ბოლოს თვალები გავახილე.
  უფროსმა ჯალათმა ჰკითხა:
  -საუბარს აპირებ? ანუ თანახმა ხართ გახდეთ იმპერატორის ხარჭა?
  დედოფალმა ჩაისისინა და ენა აუტეხა:
  -არა! ჯობია მოკვდე!
  მთავარმა წამებულმა დაღლილი ტონით თქვა:
  - მათრახის ათი დარტყმა ნახევარი ძალით!
  დედოფალი ოდნავ ასწია თაროზე. და ჯალათი შეტრიალდა და მსუბუქად დაარტყა ზურგზე. ახალგაზრდა ქალმა მძიმედ ამოისუნთქა. და წამებულმა განაგრძო ცემა.
  მისი დარტყმები გაზომილი და ზუსტი იყო. გოგონას თეთრ ზურგზე წითელი ზოლები ადიდებულმა.
  ცემა რომ დაასრულა, წამებულმა კითხვით შეხედა უფროს ჯალათს.
  მან ჰკითხა:
  - თანახმა ხართ გახდეთ იმპერატორის ხარჭა?
  დედოფალმა შესძახა:
  -ნუ მაწუწუნებ!
  უფროსმა ჯალათმა ბრძანა:
  - მათრახის ხუთი დარტყმა მთელი ძალით!
  ჯალათი შეტრიალდა და დაარტყა. დედოფალს თეთრი კანი გაუსკდა. და სისხლი მოედინებოდა.
  ახალგაზრდა ქალი ყვიროდა. მაგრამ მაშინვე ტუჩზე იკბინა და კბილები დააჭირა. ჯალათმა ისევ დაარტყა მთელი ძალით.
  დედოფალი დუმდა, მაგრამ კიდევ უფრო ფერმკრთალი გახდა. მისი სუნთქვა მძიმეა, ოფლის წვეთები ჩამოვარდება შიშველი მკერდიდან, რომელზედაც მისი ლალისფერი ძუძუს ბრწყინავს.
  ჯალათი სცემდა, ტყავი გაუსკდა და სისხლის ნაკადი ჩამოუგორდა.
  ცემა რომ დაასრულა, ისევ წინამძღვარს შეხედა.
  უფროსმა წამებულმა თავი დაუქნია:
  - ახლა კი ბლოკი კაუჭებით!
  ჯალათებმა დედოფლის შიშველ ფეხებს მუხის, ყალბი რკინის ბლოკი მიამაგრეს. და კიდეების გასწვრივ იყო კაკვები. უზრუნველყოფილი.
  მთავარმა წამებულმა ბრძანა:
  - დაჭიმე!
  და ჯალათებმა კაუჭებზე ერთი კილოგრამი ჩამოკიდეს. მარჯვენაც და მარცხნიც. წონები, რა თქმა უნდა, წინასწარ იყო მომზადებული. და საერთოდ, წამების სარდაფს მდიდარი არსენალი აქვს.
  უფროსმა ჯალათმა ჰკითხა დედოფალს:
  -საუბარს აპირებ?
  მან თავდაჯერებულად უპასუხა, ტკივილისგან ხიხინი:
  -არა!
  მთავარმა წამებულმა შენიშნა:
  - ჩვენ შეგვიძლია წამებით მოვკვდეთ.
  დედოფალმა დარწმუნებით განაცხადა:
  - სჯობს მოკვდე ღალატს.
  უფროსმა ჯალათმა ბრძანა:
  - კიდევ ერთი წონა ორივე მხრიდან!
  ჯალათები აფუჭებდნენ და ჩამოკიდებდნენ თითოეულ წონას. დედოფლის შიშველი სხეული კიდევ უფრო გაიწელა. და მისგან ოფლისა და სისხლის ნაზავი წამოუვიდა, ძარღვები კიდევ უფრო დაიძაბა და გამოკვეთა.
  დედოფალმა კბილებში ჩუმად კვნესა დაიწყო. ის ძალიან ტკივილს განიცდიდა.
  უფროსმა წამებულმა ჰკითხა:
  - თქვენ ისაუბრებთ? გახდები იმპერატორის ხარჭა?
  ახალგაზრდა ქალმა ამოიოხრა:
  -არა!
  მთავარმა შემსრულებელმა შესთავაზა:
  -ახლა ქუსლებს გამოვწვავთ.
  დედოფალმა ამოიოხრა:
  - მე მაინც არ გავხდები მისი მონა.
  ჯალათებმა კარადიდან ზეითუნის ზეთის ბოთლი ამოიღეს. მათ საცობი გახსნეს და ხელისგულებში ჩაასხეს . რის შემდეგაც მათ დაიწყეს მისი ძირების ენერგიულად შეზეთვა.
  დედოფალმა, სასოწარკვეთილი და კვნესოდა, თქვა:
  - მაინც არაფერს ვიტყვი! და მე არ გავყვები ცოლად ღორს!
  ჯალათებმა დაასრულეს ძირების შეზეთვა. შემდეგ დედოფლის შიშველი ფეხების ქვეშ წვრილი მორები და ჩალა მოათავსეს. გოგირდს ასხამდნენ და ჩირაღდანი მოიტანეს.
  ალი აინთო. მისი ენა მტაცებლად აწეწა შიშველი, გოგოური წამება.
  ვარდისფერი ძირი დაიძაბა. და დედოფალმა მძიმედ დაიწყო სუნთქვა. შემდეგ კი, როდესაც გოგონას ფეხები სიცხემ მოიცვა, მან იყვირა.
  უფროსმა ჯალათმა სარკასტულად ჰკითხა:
  - ანუ იმპერატორთან ხარჭად წახვალ?
  დედოფალმა კვლავ შესძახა:
  -არა!
  ჯალათმა კბილები გამოსცა. მის სიგნალზე თანაშემწეებმა შეშა დაუმატეს. და ალი კიდევ უფრო მაღალი და ცხელი გახდა.
  დედოფალმა ფილტვებში ყვირილი დაიწყო. მას დიდი ტკივილი ჰქონდა. და მტანჯველებმა გაიცინეს.
  მთავარმა შემსრულებელმა ჰკითხა:
  - კარგი, გადაიფიქრე?
  დედოფალმა იღრიალა:
  -არა!
  უფროსმა წამებულმა დარწმუნებით თქვა:
  "მაშინ ჩვენ მას მკერდსაც შევწვავთ!"
  ჯალათებმა ხელებზე ისევ ზეთი დაასხეს. და მივარდნენ ახალგაზრდა ქალთან სავსე მკერდის საპოხი.
  მათ უხეშად მოიკიდეს დედოფლის ძუძუს წვერები, რომლებიც ალისფერი ფერის იყო და მის ბიუსტს მიამაგრეს.
  წამების შეხებისგან ავგუსტის მკერდი აუსუქდა და გაუმაგრდა.
  დედოფალმა აიღო და იღრიალა:
  - ნაძირალა!
  შეზეთვა რომ დაასრულა, ერთ-ერთმა ჯალათმა ჩირაღდანი აიღო და აანთო. წამებულებმა ცეცხლი ქალის შიშველ მკერდზე მიიტანეს. და მათ დაიწყეს მისი სროლა ცერემონიის გარეშე.
  დედოფალი უფრო კვნესოდა. რა ძალიან მტკივნეული და მტკივნეული იყო.
  ჯალათებმა ჩაიცინეს და კბილები გამოახეს. ბევრს ჰქონდა რკინის, მაგრამ უფროს ჯალათს ოქრო ჰქონდა!
  ეს ნამდვილად სისხლიანი გუნდია. და მათი კბილები სულს ჰგავს!
  მათ ერთდროულად დაწვეს შიშველი ქუსლები და შიშველი მკერდი.
  ჯალათმა ერთდროულად გაიღიმა და თვალი ჩაუკრა...
  დედოფალი თაროზე შეკრთა. და ეს მას უკიდურესად ავნებს.
  უფროსმა წამებულმა ჰკითხა:
  -იმპერატორზე დაქორწინდებით?
  ახალგაზრდა, დაღლილმა ქალმა შესძახა:
  -არა!
  მთავარმა წამებულმა წამოიძახა:
  - ახლა კი დროა, საშვილოსნოც შეზეთოს...
  აქ პრინცესას ნამუშევარი ამოიწურა. და ის გაგზავნეს მცირე საჭმელად. რადგან ძალიან ლამაზი იყო, ფაფისთვის რძე და თევზი მისცეს. პრინცესა ჭამდა და გრძნობდა, რომ დაძინება სურდა.
  მაგრამ ისევ მომიწია წასვლა და საჭესთან დგომა, ისედაც ამაზრზენი წისქვილის ქვას ვატრიალებ.
  და ეს ძალიან რთულია და კუნთები ფაქტიურად ტრიალდება ტკივილისგან. თავის გადასატანად ავგუსტინემ ხელახლა დაიწყო შედგენა.
  ჯალათები საშვილოსნოს შეზეთვას აპირებდნენ, მაგრამ ბიჭი შემოვარდა და იმპერატორის ბრძანება გადასცა, შეჩერებულიყო წამება.
  ჯალათებმა ახალგაზრდა ქალის შიშველ ფეხქვეშ ცეცხლი ჩააქროს და ძალიან ფრთხილად ჯერ ბლოკიდან ამოიღეს სიმძიმეები. შემდეგ თავად ბლოკი, შემდეგ კი დედოფალი თაროდან.
  სპირტით მოიწმინდეს და ზევით აიყვანეს პალატებში, რათა დაესვენა და ტკივილისგან გამოჯანმრთელდეს.
  ამასობაში იმპერატორი დარბაზში გლადიატორთა ბრძოლებს უყურებდა. ეს ასევე ძალიან სასტიკი, მაგრამ, რა თქმა უნდა, სახალისო სპექტაკლია.
  ორი გოგონა ჩხუბობდა. ერთი წითელი თმით, მეორე თეთრი თმით.
  ორივე ძალიან ლამაზია, დაკუნთული, გაწვრთნილი.
  ისინი რინგზე მხოლოდ ტრუსებით შევიდნენ, ტანში კი შიშველი დატოვეს.
  დიდმა ვეზირმა შენიშნა და იმპერატორს ჩურჩულით უთხრა:
  - საოცარი ლამაზმანები და თანაბარი ძალა.
  დიქტატორმა თავი დაუქნია:
  - დიახ, მშვენიერია და ეს კლასია!
  ქერა მახვილითა და ფარით იყო შეიარაღებული, წითურს კი ტრიდენტითა და ხანჯლით.
  ფრთხილად დადიოდნენ შიშველი ფეხებით, უფრო უახლოვდებოდნენ.
  მერე ერთმანეთს შევარდნენ.
  წითურმა ქერას ფეხზე სამკუთხედი დაარტყა, მაგრამ მხარზე მახვილი დაარტყა და გადახტა.
  ორივე გოგონა დაჭრეს. აუდიტორიამ გააღიზიანა. შემდეგ წითურმა ისევ სცადა ქერას შიშველი ფეხების დარტყმა. მაგრამ მან ადვილად აიცილა თავი. ბრძოლა უფრო და უფრო მძაფრი ხდებოდა.
  წითურმა წითურმა ხანჯლები ქერას მკერდისკენ მიატრიალა, მაგრამ მან ფარი დადგა.
  და დანა გაიქცა.
  ორივე ქალი გაბრაზდა და ერთმანეთთან მიახლოება დაიწყო. აი ისევ დარტყმები და დარტყმები. და ორი, თითქმის შიშველი სხეული, ერთმანეთში გადახლართული.
  გოგოებმა კლინჩში დაიწყეს ბრძოლა. დიქტატორმა ნიშანი დადო. მავრები წამოხტნენ და ანთებული ჩირაღდნები გოგოების შიშველ, ოდნავ მტვრიან ქუსლებს მიაყარეს. აიღებენ და ღრიალებენ.
  წავიდნენ გასატეხად. მაგრამ წითურმა ქერას გვერდით ხანჯალი დაარტყა და მან კისერში მახვილი მიიღო.
  ორივე გოგონა გავიდა ტკივილის შოკისაგან და გაიყინა, სისხლიანი და შიშველი.
  მავრებმა თავიანთი შიშველი, გოგოური, ასეთი მაცდური ქუსლები ცხელი რკინით დაწვეს.
  მაგრამ გოგოები არც კი განძრეულან.
  იმპერატორმა შენიშნა:
  - სამწუხაროა, როცა ქალები კვდებიან! არ ჯობია ბიჭების ბრძოლაში ჩაგდება?
  დიდმა ვეზირმა თავი დაუქნია:
  - მართალი ხართ, როგორც ყოველთვის, ბატონო!
  ასპარეზზე პირველი თოთხმეტი წლის ორი მოზარდი გამოვიდა. ისინი იყვნენ დაკუნთული, სიმპათიური, გარუჯული ბიჭები წითელ საცურაო კალთებში. ხელში ხმლები ეჭირათ.
  მათ შესახვედრად იმავე ასაკისა და სიმაღლის ბიჭებიც გამოვიდნენ. და ასევე დაკუნთული, ლამაზი, გარუჯული, მხოლოდ მწვანე საცურაო კალმები და ხმლების ნაცვლად საბერები.
  ისინი თაყვანს სცემდნენ იმპერატორს და მის თანხლებს. ისინი შიშველ, უხეში, ყმაწვილკაციან ფეხებს დაარტყამდნენ და ყვიროდნენ:
  - სასიკვდილოდ მიმავალნი მოგესალმებათ!
  იმპერატორმა ჩაილაპარაკა:
  - დაიწყე!
  ბიჭებმა ჩხუბი დაიწყეს. სისხლი მაშინვე დაიღვარა და გარუჯულ, დაკუნთულ სხეულებზე ჭრილობები გაჩნდა. ბიჭებს ფარები არ ჰქონდათ და თვითონაც ნედლი მებრძოლები იყვნენ, ამიტომ ბრძოლა ხანმოკლე იყო. მწვანე საცურაო კალთაში გამოწყობილი ბიჭი დაეცა. მავრებმა ჩირაღდნით დაწვეს მისი ფეხის შიშველი ძირები. წამოხტა, მაგრამ ისევ დაეცა, ესროლა. კიდევ ერთი ბიჭი წითელ საცურაო კალთაში ჩავარდა. მაგრამ თითქმის მაშინვე მწვანეში. სამი ბიჭი გაჩუმდა. ერთი ფეხზე დარჩა. და მისმა შიშველმა ძირებმა სისხლიანი კვალი დატოვა.
  მავრებმა ბიჭების შიშველი ქუსლები დაწვეს. დამწვარი ხორცის სუნი ასდიოდა. და კაუჭებზე გამოათრიეს.
  ბიჭმა რამდენიმე ნაკაწრი მიიღო...
  იმპერატორმა თავი დაუქნია:
  - ბრძოლას გააგრძელებ! ნახვამდის, ხვალამდე გაძლევ სიცოცხლეს!
  ბიჭი წაიყვანეს...
  შემდეგ კიდევ ხუთი ბიჭი, დაახლოებით თორმეტი თუ ცამეტი წლის, გამოვიდა ყვითელ საცურაო კალთებში და სამკუთხედებით. და ხუთი იმავე ასაკისა და სიმაღლის ბიჭი შავ საცურაო კალთებში და რაპირებით.
  ჯერ ტირანის ამხანაგებმა ფსონები დადეს. და შემდეგ დაიწყო ბრძოლა.
  ბიჭები ერთმანეთის მიყოლებით დაიღუპნენ. მხოლოდ ერთი მებრძოლი დარჩა ფეხზე, დაახლოებით თორმეტი წლის ბავშვი ყვითელ საცურაო კალთაში. დანარჩენები ყველა გახვრეტილი იყო. და შიშველი ქუსლების ცხელი უთოთი დაწვაც კი არ უშველა მათ ადგომაში.
  იმპერატორმა ბრძანა:
  - ამ ბიჭმა მომავალ ბრძოლამდე უნდა იცოცხლოს. დანარჩენი გადაყარეთ ლომებსა და ნიანგებს.
  მომდევნო ბრძოლისთვის ათიოდე ბიჭი უკვე გამოიყვანეს შუბებით მარტორქის წინააღმდეგ. ბიჭები ახალგაზრდები იყვნენ, დაახლოებით თოთხმეტი-თორმეტი წლის. და მათ წინააღმდეგ არის უზარმაზარი მარტორქა.
  რეალურად გადარჩენის შანსი არ იყო. მართალია, ბავშვები ჭკვიანები არიან და ბრძოლა გაგრძელდა.
  უფრო მეტიც, მავრებმა, ტირანის ბრძანებით, ბიჭების შიშველი ფეხების ქვეშ ცხელი ნახშირის სროლაც კი დაიწყეს.
  და საკმაოდ მტკივნეული იყო.
  იმპერატორს ძალიან გაუხარდა. ნელ-ნელა სვამდა ტკბილ, წითელ ღვინოს და ინდაურს აჭამა.
  ბიჭები ერთმანეთის მიყოლებით დაიღუპნენ. მართალია, ლურჯ საცურაო კალთებში გამოწყობილმა ბიჭმა მოახერხა მარტორქის შუბით დარტყმა თვალში და ცხოველის სასტიკი გაბრაზება გამოიწვია. შემდეგ კი გარკვეული პერიოდის განმავლობაში იგი ოსტატურად აცილებდა უზარმაზარი რქის დარტყმებს.
  მაგრამ ბოლოს ურჩხულმა ისიც დაასრულა.
  დაშლილ ცხედრებს კაუჭებით აკრეფდნენ და გალიებისკენ ათრევდნენ.
  შემდეგ კიდევ ერთი ბრძოლა: შვიდი ბიჭი საცურაო კალთებში და ხმლებით, დიდი აფრიკული ლომის წინააღმდეგ.
  ბავშვები ძირითადად ათი ან თერთმეტი წლის იყვნენ და ისინი მისწრაფებული გლადიატორები იყვნენ.
  მაგრამ ტირანის გარემოცვა კმაყოფილი იყო. და ფაქტობრივად, ბრძოლა სისხლიანი და საკმაოდ წარმავალი აღმოჩნდა.
  დიდმა ვეზირმა კი შენიშნა:
  - უფროს ბიჭებს აჯობებდა!
  იმპერატორმა გააპროტესტა:
  -არა! ზუსტად ასეა.
  ლომმა ბიჭები დაშალა, თვითონ კი თითქმის უვნებელი იყო. ასე გამოვიდა ბრძოლა.
  შემდეგ კიდევ ერთი ბრძოლა. ამჯერად საკმაოდ მაღალი სპორტული აღნაგობის გოგონა გამოვიდა. მასაც მხოლოდ საცურაო შარვალი ეცვა. თმა კი სამ ფერშია შეღებილი: ყვითელი, წითელი, მწვანე. მას ჰქონდა ხმალი და ხანჯალი.
  ამ შემთხვევაში ეს უკვე გამოცდილი გლადიატორი და ცნობილი ლამაზმანია.
  საკმაოდ დიდი და გამოცდილი მგელი იბრძოდა მის წინააღმდეგ.
  ბრძოლა საინტერესო იქნებოდა. მაგრამ აშკარა იყო, რომ მხეცი აღარ იყო ახალგაზრდა და არც სწრაფი.
  მიუხედავად ამისა, ბრძოლა მშვენიერია. ძლევამოსილი გოგონა არ ჩქარობდა. იგი მახვილითა და ხანჯლით აჭრელდა მგელს, დროდადრო აცილებდა. შემდეგ კი შიშველი ქუსლით ნიკაპში ურტყამს.
  შეჯახებამ მგლის წყვილი კბილი ამოაჭრა. და როდესაც მან მთლიანად შეანელა, გმირმა გოგონამ თავი მოიჭრა.
  ასე გამოვიდა ჩხუბი.
  ფეხშიშველი, სისხლიანი ნაკვალევი დატოვა გოგონამ სტადიონი დატოვა.
  მერე კიდევ ერთი გამოვიდა, ამჯერად შავგვრემანი. ის გარუჯული, ფეხშიშველია და ასევე მხოლოდ საცურაო შარვალს ატარებს.
  მის წინააღმდეგ სამი ხმლებიანი ბიჭი გამოვიდა. ისინი ახალგაზრდები იყვნენ, დაახლოებით თორმეტი წლის, გამხდარი, მაგრამ მღელვარე. გასაგებია, რომ ესენი მონები არიან და მათი ზურგი და გვერდები წამწამების ნაწიბურებითაა დაფარული. ბიჭებს თავები გაპარსული მელოტი აქვთ და ისინი საცურაო საცურაო კალთებში არიან გამოსული, მხრის ბასრი პირებით გამოჩრილი, დიდი და ძლიერი გოგოს წინააღმდეგ. ვისაც ხელში ორი ხმალი აქვს.
  აშკარა იყო, რომ ბიჭები გამოუცდელები და სასიკვდილოდ განწირულები იყვნენ.
  იმპერატორმა შენიშნა:
  - ბრძოლა ძალიან უთანასწორო ხომ არ არის?
  დიდმა ვეზირმა შენიშნა:
  - არ მოგწონს, როცა მშვენიერი სქესი კვდება.
  ტირანმა თავი დაუქნია:
  - დიახ, ქალები არ უნდა მოკვდნენ! ბიჭები კი კაცები არიან და ყველაზე ნაკლებად ღირებული საქონელი.
  ბრძოლა დაიწყო გონგის სიგნალით. შავთმიანი ქალი არ ჩქარობდა. მას სურდა ბიჭებისთვის შანსი მიეცა და ლამაზი ბრძოლა ეჩვენებინა. ბიჭები არიან მოქნილები, გამძლეები, მაგრამ აშკარად მოუმზადებლები.
  მაგრამ ისინი დიდი გაბრაზებით იბრძვიან. და უკვე ხედავთ, როგორ ბრწყინავს ოფლში გარუჯული ბიჭების ძვლოვანი სხეულები.
  იმპერატორმა თავი დაუქნია:
  - მშვენიერია!
  აქ შავგვრემანმა ერთ-ერთ ბიჭს დაკუნთულ, მუქ მკერდზე გადააკაწრა. დაიჭრა და ყვიროდა.
  ისევ იბრძოლე...
  გოგონამ შიშველი ფეხით დაარტყა ბიჭს საზარდულის არეში. ტკივილის შოკისგან დაეცა და გავიდა.
  იმპერატორმა ბრძანა:
  - აწიე!
  და მავრი, წამოხტა, დაწვა ბიჭის შიშველი ქუსლი ცხელი რკინით. წამოხტა.
  შავგვრემანს წისქვილი ორი მახვილით ეჭირა და პირის ბრტყელი დაარტყა თავში. არა საბედისწერო, მაგრამ მთლიანად არღვევს ცნობიერებას.
  მური ისევ წვავს ბავშვის შიშველ ქუსლს. კარიერებში მონა ბიჭები, როგორც წესი, მთელი წლის განმავლობაში მუშაობენ ფეხსაცმლის გარეშე და მათი ძირები უფრო მკაცრია, ვიდრე ჩექმების ტყავი. მაგრამ ცხელი რკინა მაინც წვავს მათ და ყვირის.
  და ის ისევ ხტება. შავთმიანმა ქალმა ბიჭს ნიკაპში იდაყვი ჩაუკრა და დაეცა. და ისევ ბავშვის შიშველი, სულგრძელი ქუსლები იტანჯება ცხელი რკინით.
  გლადიატორ გოგონას არ სურს ბიჭების მოკვლა. მაგრამ სად შეიძლება წასვლა? იგი ტაძარში ურტყამს სახელურს. მაგრამ ისევ მავრი აწვება ქუსლს. და ბიჭი ყვირის.
  როგორც ჩანს, ჩვენ მოგვიწევს მათი დამატება .
  და ერთ-ერთ ბიჭს ქალმა თავი მოაჭრა.
  შემდეგ გოგონამ მეორეს დაარტყა და მეორეს დაარტყა. უყურებს იმპერატორს.
  ის ყვირის:
  - დაასრულე!
  შავგვრემანი გოგონა ამოისუნთქა და ბიჭს დანა დაარტყა. დესპოტმა წყალობა არ იცის. და მეორეც უნდა დამემთავრებინა. და შემდეგ დაასრულეთ მესამე.
  ამის შემდეგ გოგონას ცრემლები წამოუვიდა და სტადიონი, ანუ სიები, ნაწყენი სახით დატოვა.
  მისმა შიშველმა, მოხდენილმა ფეხებმა სისხლიანი, გახეხილი კვალი დატოვა.
  შემდეგი ბრძოლა კიდევ უფრო სასტიკი იყო.
  გამოვიდა ორი დიდი მამაკაცი გლადიატორი შიშველი ტანით. ათი-თერთმეტი წლის შვიდი ბიჭი იბრძოდა მათ წინააღმდეგ. კაცებს დიდი ხმლები ჰქონდათ, ბიჭებს - პატარები.
  და ეს, რა თქმა უნდა, სასტიკი ბრძოლაა. და დაუნდობელი, მოდი, ცემა.
  ბიჭები დაეცნენ და დაიღუპნენ, სისხლი ამოიღეს.
  მაგრამ ხანდახან ახერხებდნენ მამრობითი სქესის გლადიატორების გადაფხეკასაც. და მიაყენოს ჭრილობები ტანზე.
  იმპერატორმა აღნიშნა:
  - საკონკურსო ბრძოლა!
  დიდმა ვეზირმა შენიშნა:
  - დიახ, თქვენო უდიდებულესობავ. მიუხედავად იმისა, რომ ბიჭები არ არიან ძვირფასი საქონელი, თქვენც ცოტა გეცოდებათ ისინი!
  დესპოტმა თავი დაუქნია:
  - დიახ, საწყალი კაცი არ არის! კარგია, რომ ამ მეომრებმა მოახერხეს, მაგრამ შემდეგ ჯერზე მათ ლომს გავუშვებ!
  ბოლოს ორი ბიჭი გამოვიდა სამკუთხა და ბადით. ასევე ახალგაზრდა, დაახლოებით ცამეტი წლის, გამოუცდელი და თმიანი მელოტი. ჩხუბის წინ ბიჭებს ხშირად იპარსავთ თმას პარიკებად, რათა მოგვიანებით შემოსავალი გამოიმუშაონ.
  და მათ ბიჭებს ვეფხვი გაუშვეს.
  ბავშვებმა ბადის გადაგდება სცადეს, მაგრამ ვეფხვმა ის გამოგლიჯა და ბავშვების დასაჭრელად მივარდა.
  იმპერატორი მღეროდა:
  - მე ვეფხვი ვარ და არა კატა,
  ახლა ჩემში ცხოვრობ...
  არა ლეოპოლდი, არამედ ლეოპარდი!
  საქმე საბოლოოდ დასრულდა და ავგუსტინეს ფიქრები გაუწყდა. სადილზე წავიდა. პატიმრებს ტანსაცმლის გაღება უბრძანეს. შიშვლები იყვნენ და ვედროებიდან თბილი, მზისგან გახურებული წყალი ასხამდნენ. მერე გოგოები სადილზე წაიყვანეს. ავგუსტინეს ისევ რძე და ქათმის ფეხი მიართვეს.
  რის შემდეგაც საკანში წამიყვანეს. ძილის წინ გოგონამ, რა თქმა უნდა, წაიკითხა ლოცვა, ლეიბზე დაეცა და მაშინვე დაიძინა.
  
  
  რუსეთის პრეზიდენტი ვლადიმერ ზელენსკი
  ინაუგურაციის შემდეგ ვლადიმერ ზელენსკიმ გამოაცხადა რადას დაშლა და ვადამდელი საპარლამენტო არჩევნების ჩატარება. ეს ზოგადად მოსალოდნელი იყო. თუმცა რუსეთთან ურთიერთობა დაძაბული დარჩა. ვლადიმერ პუტინმა არ მიულოცა ზელენსკის გამარჯვება და არ აღიარა უკრაინის საპრეზიდენტო არჩევნები. მაგრამ ეს ახალმა ახალგაზრდა ლიდერმაც კი ისარგებლა. ნაციონალისტებმა, რომლებიც მას ეჭვის თვალით უყურებდნენ, ის ერთ-ერთ საკუთრებად აღიარეს. და დასავლეთი მიხვდა, რომ პუტინი ნამდვილად აგრესორია. და გაძლიერდა უკრაინის მხარდაჭერა. ასე დაიწყო ჯანმრთელობისთვის და დასრულდა მშვიდობისთვის. ზელენსკიმ აიღო ეს და უკიდურესად ძლიერად გამოავლინა რადას ახალ არჩევნებში. მოახერხა საპარლამენტო უმრავლესობის მოპოვება. შემდეგ მან რამდენიმე რეფერენდუმი ჩაატარა. მათ შორის, საკონსტიტუციო რეფორმა.
  პრეზიდენტის უფლებამოსილებები მნიშვნელოვნად გაფართოვდა. პირიქით, რადა შეზღუდულია. რის შემდეგაც ზელენსკიმ გადამწყვეტად დაიწყო რეფორმების გატარება და მოდერნიზაცია.
  ამავდროულად, დონბასში მზაკვრული ნაბიჯი გამოიგონეს. მეომარ ანასტასია ორლოვას საინტერესო ვარიანტი შესთავაზეს. უკრაინისა და დასავლური სადაზვერვო სამსახურების მხარდაჭერით ის ლუგანსკის და დონეცკის ოლქების გუბერნატორი გახდება. შემდეგ მას ექნება ოფიციალური წევრობა უკრაინაში და ფული აღდგენისთვის და უფრო დიდი პირადი ძალაუფლებისთვის. და თუნდაც საკუთარი ჯარი. ანუ კადიროვის ვარიანტი. როდესაც რუსეთმა რეალურად მიანიჭა დამოუკიდებლობა ჩეჩნეთს, მხოლოდ ფორმალურად ინარჩუნებდა მასზე კონტროლს.
  ანასტასია ორლოვამ, რომელსაც გავლენა აქვს საველე მეთაურებში, დათანხმდა ამ ვარიანტს. უნდა ითქვას, რომ ეს ქალი ძალიან ლამაზი იყო, ქერა და ჩვეულებრივ, ცივ ზამთარშიც კი ფეხშიშველი დარბოდა.
  ანასტასიამ ომი გამოუცხადა ახალი რუსეთის "მოპარულ" ხელმძღვანელობას. ძალიან მებრძოლი და ავტორიტეტული გოგონაა. და მან დააარსა თავისი რეზიდენცია ნოვოაზოვსკში. ხალხისა და მილიციის ნაწილმა მხარი დაუჭირა.
  ანასტასიამ, ფეხშიშველი გოგონების ბატალიონთან ერთად, რამდენიმე დარბევა მოახდინა და რამდენიმე ქალაქი აიღო. დაიწყო ადგილობრივი ბრძოლები. ომი იყო.
  ანასტასია საკმაოდ ოსტატურად მოქმედებდა და ფულს უცხოეთიდან იღებდა. გარდა ამისა, მას მხარდაჭერა ჰქონდა რუსეთში. მათ შორის ქალებისგან. წარმატებას იმანაც შეუწყო ხელი, რომ პუტინი ავად იყო. როგორც ჩანს, რუსეთის ამბიციურმა პრეზიდენტმა ზედმეტად იმოქმედა. და ამ პირობებში, რუსეთში ხელმძღვანელობა გაიყო. ამით ისარგებლა ანასტასიამ და დონეცკი აიღო. სერიოზული მხარდაჭერა მიიღო.
  ომი ლუგანსკთანაც დაიწყო. მაგრამ არც ისე ენერგიული. მილიციელებს ნამდვილად არ სურდათ ერთმანეთის მოკვლა.
  საბოლოოდ, ნოვოროსიის პრეზიდენტის არჩევნები ჩატარდა და ანასტასიამ გაიმარჯვა. ის მაშინვე აღიარეს შეერთებულმა შტატებმა და კიევმა. შემდეგ კი სხვა დასავლური ქვეყნები და მთელი მსოფლიო!
  ზელენსკიმ შეასრულა თავისი სიტყვა და ნოვოროსიას უკრაინის შიგნით განსაკუთრებული სტატუსი მიანიჭა. დონეცკში კი ისევ ყვითელ-ლურჯი დროშა ფრიალებს.
  დიდი ხნის ნანატრი მშვიდობა დადგა.
  ზელენსკი აქტიურად ებრძოდა კორუფციას და ეკონომიკური დანაშაულისთვის სიკვდილით დასჯაც კი შემოიღო. პროფესიონალური გუნდის მკაცრი და ოსტატურად მართვითა და ფორმირებით, ვლადიმერ ზელენსკიმ უკრაინას ზრდის მაღალი ტემპები მიაწოდა. ქვეყანა აღზევდა და ახალი ლიდერის ძალაუფლება ძლიერდებოდა. რუსეთთან ურთიერთობა უმჯობესდებოდა. რამ შეუწყო ხელი იმ ინსულტს, რომელმაც პუტინი წაიღო და ნაკლებად ამბიციური და აგრესიული გახადა.
  რუსეთში ზელენსკის პოპულარობა იზრდებოდა. ის იყო ძლიერი მოსაუბრე, მომხიბვლელი პიროვნება, პოპულისტი. და არა კომუნისტი, მაგრამ არც ანტიკომუნისტი. პოპულარული, როგორც მემარცხენეებში, ასევე რუს ოლიგარქებში. ძალიან პოპულარულია რუს ახალგაზრდებში. ინტელექტუალი და ბიჭი. როგორც ჩანს, ის ჭკვიანია, მაგრამ მან ხელში ჩაიგდო მუდმივი ძალა. დიახ, აუცილებლად ლიდერი, მაგრამ ამავე დროს ჯენტლმენიც! მაღალი კულტურა, მაგრამ ხალხისთვის გასაგები და საყვარელი. ნამდვილი ნიჭი მენეჯმენტში. და შესანიშნავი ორგანიზატორი.
  ასე რომ, როდესაც უკრაინის კეთილდღეობისა და აღმავლობის ხუთი წელი გავიდა და ზელენსკის ძალაუფლება საბოლოოდ გაძლიერდა, სენსაციური წინადადება მოჰყვა.
  კერძოდ, რუსეთთან გაერთიანება. შექმენით ერთიანი საკავშირო სახელმწიფო დიდი ძალაუფლების მქონე საერთო პრეზიდენტით. რა თქმა უნდა, ხალხის მიერ არჩეული.
  რუსეთში კი ელიტა შოკში იყო. რა ნაბიჯია! ამ დროისთვის პუტინი მძიმე ავადმყოფობისგან დასუსტდა და პოპულარობა დაკარგა. ეს ნიშნავს, რომ მას არ შეეძლო ბრძოლა, ყოველ შემთხვევაში, სრულად. თავად მედვედევი კი, ზოგადად, მებრძოლი არ არის და ხალხისთვის უყვართ.
  ზელენსკის კი აშკარად სურს გახდეს საკავშირო სახელმწიფოს პრეზიდენტი და... მისი შანსები რეალურია! პირველ რიგში, დასავლეთს სურს ვლადიმერ ზელენსკის ხილვა რუსეთისა და უკრაინის პრეზიდენტად! მან თავი გამოიჩინა, როგორც სრულიად პროდასავლური და ევროპელი პოლიტიკოსი. მეორეც, ზელენსკი პოპულარულია რუსეთში და განსაკუთრებით უკრაინაში. მესამე, არ არსებობს კონკურენტები. პუტინი მძიმედ არის დაავადებული, მედვედევი სუსტი და არაპოპულარულია, ზიუგანოვი და ჟირინოვსკი ძალიან მოხუცები არიან. სხვა ლიდერები არ ჩანს. მეტიც, მეოთხე, არის რუსეთის ოლიგარქებისა და ზელენსკის მხარდაჭერა.
  დიახ, გასაგებია, რომ ეს არის ძალიან სერიოზული კანდიდატი რუსეთის პრეზიდენტობისთვის. მას აქვს ძალა, ქარიზმა და ორატორობის არაჩვეულებრივი ნიჭი. და ასევე დასავლური და რუსული მედიის მხარდაჭერა. პლუს ახლის პოპულარობა რუსულ პოლიტიკაში, ძველი და მოსაწყენი ლიდერების პირობებში.
  მოკლედ, შემოთავაზების მიღება ერთდროულად მოუხერხებელია და საშინელიც. პუტინმა მეორე ინსულტი მიიღო. რუსეთის პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი მედვედევი გახდა.
  რა თქმა უნდა, შორს არის ის ფაქტი, რომ ზელენსკი აუცილებლად გაიმარჯვებს. და მე ძალიან მინდა უკრაინის ანექსია. მედვედევს პუტინის გადალახვის სურვილი აქვს! მაგრამ ღირს თუ არა ისეთი რისკის გაღება, როგორიცაა არჩევნები ზელენსკისთან?
  თუმცა, რუსეთის ხალხმა მხარი დაუჭირა უკრაინასთან გაერთიანების იდეას. ასიათასობით ადამიანი გამოვიდა ქუჩებში - მოითხოვდა: სლავი ძმების ერთიანობას. მოსკოვში დემონსტრანტები პოლიციას შეეჯახა. ბევრი ადამიანი დაშავდა. დაიწყო პროტესტის ტალღა.
  კომუნისტებმა საბოლოოდ დაიპყრეს ზიუგანოვი, უფრო სწორედ, გაფუჭდნენ და ახალგაზრდა ხელმძღვანელობამ ხალხის ქუჩაში გაყვანა დაიწყო. რეჟიმის შეცვლას ითხოვენ.
  ნაციონალისტებიც გამოვიდნენ და ჰყავდათ საკუთარი ძლიერი და ამბიციური ლიდერები. მეიდანი უფრო და უფრო მოდური ხდებოდა. პოლიციას ქვები და მოლოტოვის კოქტეილები ესროლეს. ხალხის დიდი ხნის დაგროვილმა უკმაყოფილებამ უფრო და უფრო იჩინა თავი.
  მედვედევმა უშიშროების საბჭო გამართა.
  წევრების უმეტესობა გაერთიანების მომხრე იყო - მოჰყავს ის ფაქტი, რომ ეშმაკი არ არის ისეთი საშინელი, როგორც მას ხატავენ. და ადმინისტრაციული რესურსი და პროპაგანდა უზარმაზარი ძალაა! და რომ ხალხის ტვინი საფუძვლიანად შეიძლება დაიბანონ და ისინი ზოგადად ხმას მისცემენ ხელისუფლებაში მყოფ პარტიას.
  რუსმა მილიარდერებმაც მედვედევს შეფიცეს, რომელიც პროგნოზირებადი იყო, დიდი ხნის განმავლობაში იყო ხელისუფლებაში და მეტ-ნაკლებად ყველას აკმაყოფილებდა.
  მილიარდერმა დერიბასკომ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - საარჩევნო კამპანია უნდა ჩავატაროთ სტილში: მედვედევი დღეს პუტინია და ჩვენთვის არც ერთი ზელენსკი არ არის საშიში!
  რომან აბრამოვიჩმა ავტორიტეტულად შენიშნა:
  "ელცინი ამოვიყვანეთ საარჩევნო ორმოდან ოთხპროცენტიანი რეიტინგით და კიდევ უფრო მეტად გამოგიყვანთ!" ჩვენი ფული და მედია ჩვენი გარანტიაა!
  პროხოროვმა დაადასტურა:
  - ჩვენ არ გვინდა ისეთი მაღალი გადასახადები მდიდრებზე, როგორიც უკრაინაშია და ჩვენ ყველას გვერდში დაგიდგებით!
  დიმიტრი მედვედევმა მუშტი მაგიდაზე დაარტყა და გამოაცხადა:
  - მაშინ მივიღებთ ინტეგრაციისა და გაერთიანების წინადადებას!
  უკრაინასა და რუსეთს შორის გაერთიანების ხელშეკრულება გაფორმდა. მაშინვე შეიცვალა ძალთა ბალანსი. საპრეზიდენტო არჩევნები სამი თვის განმავლობაში უნდა ჩატარდეს.
  პრეზიდენტობის დასარეგისტრირებლად საკმარისია ან ასი ათასი ხელმოწერის შეგროვება, ან ოთხმოცდაათი ათასი დოლარის დეპოზიტის განთავსება, რომელიც მხოლოდ მეორე ტურში გასვლის შემთხვევაში დაგიბრუნდებათ. ეს ნამდვილად სასაცილო წესებია. ნაწილობრივ აღებულია რუსული და ნაწილობრივ უკრაინის კანონმდებლობიდან.
  ბუნებრივია, ბევრი საპრეზიდენტო კანდიდატი იქნება, მედვედევის გუნდს, როგორც ჩანს, ეგონა, რომ ეს მათთვის უფრო მომგებიანი იქნებოდა! მათი თქმით, ამომრჩევლის მობილურობა ხელისუფლებას უპირატესობას პირველ ტურში მისცემს. მეორეში კი ყველა მხარს დაუჭერს მედვედევს. ყოველ შემთხვევაში, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი ამის იმედი იყო. და დაიწყო...
  ანასტასია ორლოვამ, ამ ფეხშიშველმა კლეოპატრამ, თქვა, რომ ზელენსკი იქნება მთელი ასეულის წინააღმდეგ. და რომ ის არის ლანსელოტი დრაკონის პუტინისა და მედვედევის წინააღმდეგ.
  პრესაში სასტიკი შეტევები განხორციელდა. ზოგი ზელენსკის მხარეზე იყო, ზოგიც მედვედევის მხარეს.
  კანდიდატების რეგისტრაციის პერიოდი დაიწყო. რუსეთში არეულობა იყო. ჯოხარ დუდაევის ვაჟი კავკასიაში გამოჩნდა და ჯიჰადი გამოაცხადა. და მიიღო ფართო მხარდაჭერა ისლამურ რეგიონებში. ბევრმა ექსპერტმა აქ CIA-ს ყურებში ეჭვი შეიტანა. უფრო მეტიც, ტრამპის პრეზიდენტობა დასასრულს უახლოვდება და ჩვენ უნდა მოვიგოთ მინიმუმ რამდენიმე გამარჯვება. და ზელენსკი რუსეთის ტახტზე დიდი გამარჯვებაა! თუმცა, არიან სკეპტიკოსებიც, რომლებიც აცხადებენ, რომ ზელენსკის შეუძლია რუსეთი დიდ ქვეყნად აქციოს, განსაკუთრებით ეკონომიკურად, ვიდრე ეს იყო პუტინის დროს.
  ასე რომ, აზრი გაიყო დასავლეთშიც. ერთიანი უკრაინულ-რუსული სახელმწიფო, რა თქმა უნდა, ძლიერი ასოციაციაა და სულაც არ არის ხუმრობა. ეს შეიძლება მართლაც მონსტრი იყოს. ბუნებრივია, გაერთიანებას მხარი დაუჭირა რუსეთის უშიშროების ძალებმაც. თანაც ანასტასია მაგარი ქალია. მან, გოგოების ბატალიონთან ერთად, ყველა ლამაზმანი, ფეხშიშველი და ბიკინით, დაარტყა და დაამარცხა რუსული სპეცრაზმი. როდესაც ისინი მტვერს აგროვებენ ზელენსკის ძალიან მგზნებარე გულშემატკივრის დასამხობად.
  გოგონებმა აჩვენეს, რომ ზღაპრულად ფეხშიშველი და ბიკინით იბრძვიან! და სპეციალური ჯგუფი "ვიმპელი" დამარცხდა ცხელი ქალების მიერ. შედეგად, მიღებულ იქნა გადაწყვეტილება არ ჩაერეოდა და ნოვოროსიაში ხელისუფლებაში მოვიდა პრო-უკრაინის ხელმძღვანელობა.
  ანასტასიამ ზელენკის კამპანია ჩაატარა . ბრძოლაში გოგონამ იცოდა შიშველი ფეხებით მკვეთრი, თხელი დისკების, ბუმერანგების და ყუმბარების სროლა. ბიკინით გამოწყობილი მეომრები ლეგენდარულები გახდნენ. გოგონების მთელი პოლკი, თითოეული მათგანი ღირს მთელი განყოფილება. ეს დიდი ძალაა!
  ანასტასია თოვლში შევარდა, წითელ, შიშველ ქუსლებზე ციმციმებდა. გოგონა მღეროდა:
  სივრცის უკიდეგანოში, დამიჯერე, არის ოცნება,
  ის მზის სხივს ჰგავს ცაში...
  სვაროგის თვალში არის მშვიდობა და სიწმინდე,
  ის ჩვენთვისაა, როგორც იესო აღდგება!
  
  ჩვენ დავბადებით გაბრწყინებულ ბედს,
  ის მაისში მზესავით ანათებს...
  მაგრამ არ მესმის, რამდენი ხანი შეიძლება იყოს უკვდავი,
  რა ბოროტი ბედი გვეთამაშება!
  
  დაიცავი შენი სამშობლო, რაინდო,
  დაე ზეციურმა ვარსკვლავმა ბრწყინავდეს...
  ჩვენ ვიცავთ ჩვენი მშობლიური დედამიწის უკიდეგანობას,
  დაე, პლანეტა გახდეს მარადიული სამოთხე!
  
  მაგრამ რისი გაკეთება შეუძლია საშინელ კომუნიზმს?
  სამშობლოს დროშას ყოვლისშემძლე გახდის...
  და გააფთრებული ფაშიზმი ჯოჯოხეთში გაქრება,
  მტერს ძალიან ძლიერი დარტყმით გავჭრით!
  
  მიეცი გული ჩვენს სამშობლოს,
  რომ ანათებდეს ძალიან კაშკაშა სითბოთი...
  ჩვენ ბოლომდე გავივლით ჩვენს ბრძოლას,
  ჩვენ კი ფიურერს ერთი დარტყმით გავანადგურებთ!
  
  ამხანაგი სტალინმა შეცვალა მამა,
  ჩვენ სხვადასხვა თაობის ბავშვები ვართ...
  ურდო ჯოჯოხეთში დაიღუპება გაგიჟებით,
  გენიალური ლენინი კი გზას უჩვენებს ედემისკენ!
  
  რუსეთში ყველა ბიჭი გიგანტია,
  გოგოებს კი ამზადებენ ბრძოლაში...
  უფალი ყოვლისშემძლე ოჯახი ჩვენთვის ერთია,
  ჩვენ რუსებს ყოველთვის შეგვეძლო ბრძოლა!
  
  მივაღწევთ, მჯერა, მალე ყველაფერს მივაღწევთ,
  სამყაროში უფრო მაღალი არაფერია...
  კომსომოლის წევრმა ნიჩბი ასწია,
  და დაარტყი ფიურერს სახურავზე!
  
  აღარც კომუნიზმი, აღარც იდეები,
  ისინი ლამაზები არიან და ბედნიერებას მოუტანენ!
  და ფიურერი უბრალოდ ბოროტმოქმედია,
  ძალიან მზაკვრული, ძალიან შავი!
  
  მე ვარ გოგონა - მებრძოლის სიდიადე,
  ფეხშიშველი გაბედულად გაიქცა სიცივეში...
  ჩემი სქელი ლენტები დამზადებულია ოქროსგან,
  მე ავაშენე სწრაფი ვარდი!
  
  მილიარდი იდეა შეიძლება წარმოიშვას
  როგორ მოვაწყოთ სამშობლო კომუნიზმში...
  თუ ხედავ ფრიცს, ძლიერად დაარტყი მას,
  რომ სისხლიანი ადოლფი არ დაჯდეს ტახტზე!
  
  დაარტყი მუშტი ფაშისტებს,
  კიდევ უკეთესია, დაარტყა მათ ნამცეცი...
  ვიაროთ ვოლგის გასწვრივ ნიავით,
  ჩვენ უბრალოდ არ გვაწუხებს თხების დამსხვრევა!
  
  ჩვენ გავზრდით ჯარისკაცებს სამშობლოსთვის,
  გოგოები შეტევაზე ჩქარობენ...
  ლამაზმანმა ავტომატი დაუმიზნა,
  ჰიტლერის ანგარიშსწორება მტკივნეული იქნება!
  
  ვერავინ დაამარცხებს რუსებს,
  მიუხედავად იმისა, რომ ფაშიზმის მგელი გამოცდილი ეშმაკია...
  მაგრამ მისი დათვი მაინც უფრო ძლიერია,
  რომელი ორდენი აშენებს ახალს!
  
  გაიქეცი სამშობლოსთვის, სტალინისთვის,
  კომსომოლის წევრები ფეხშიშველები მივარდებიან...
  ნაცისტებს მდუღარე წყლით აჭრიდნენ,
  იმიტომ რომ დიდი რუსები ყველაზე მაგრები არიან!
  
  ამაყი გოგოები შევლენ ბერლინში,
  ფეხშიშველი კვალს დატოვებენ...
  მათ ზემოთ ოქროსფრთიანი ქერუბიმია,
  და ისინი ვერცხლისფერი ხდებიან როგორც ვოსფის მარგალიტი!
  გოგონა მღერის, მაგრამ როგორ იბრძვის! ბოლოს და ბოლოს, სწორედ მან და მისმა ოთხმა პარტნიორმა გადაარჩინეს მილიცია იოლაისკთან სრული დამარცხებისგან .
  მერე ბიკინით და ფეხშიშველი ხუთი გოგონა მთელი ჯარით შემოვიდა.
  დიახ, ეს იყო საკმაოდ სპექტაკლი.
  ანასტასიამ ტყვიამფრქვევიდან ბევრი ისროლა, მტრის ხაზი გაწყვიტა, შემდეგ კი შიშველი თითებით ერთდროულად რამდენიმე თხელი დისკი ესროლა. ეს თავები მოჭრილია.
  და ანასტასია იმღერებს:
  - წმინდა რუსეთისთვის!
  ნატაშამაც გაისროლა, მტრები დაანარცხა და ყუმბარა შიშველი ფეხით ესროლა, ტანკი ჩამოაგდო:
  - სვაროგისთვის!
  შემდეგ კი ოქროსთმიანი ზოია თავის რიგს აძლევს. და ისიც სიკვდილის ძღვენს შიშველი ფეხით აგდებს და ყვირის:
  - როდნოვერის მომავლისთვის!
  და ავრორა მიჰყვება მათ რაც შეიძლება მალე. და შიშველი ქუსლით ის გაათავისუფლებს სიკვდილის საჩუქარს, ყვირილით:
  - დიდი საზღვრებისთვის!
  შემდეგ კი სვეტლანა შემოვა. ის გასცემს აფეთქებას, შემდეგ ავტომატიდან და შიშველი თითებით ანადგურებს...
  და ფეხშიშველი ლამაზმანი ყვირის:
  - რომანოვების დასაბრუნებლად!
  დიახ, ანასტასია სამეფო იმპერიის აღდგენის მოყვარული იყო. ფაქტობრივად, რუსეთში ფაქტობრივად ცარი მაინც არის ხელისუფლებაში. რატომ არ შეიქმნას ლეგიტიმური მონარქია? მეტიც, რომანოვების ძარღვებში ევროპელი მეფეების მრავალი თაობის სისხლი მიედინება. ეს მათი მემკვიდრეობაა? როგორი ოჯახია პუტინი და განსაკუთრებით ლუკაშენკო? ვინ არიან ისინი მეფეები? მაგრამ რომანოვები ღვთის ცხებულები არიან!
  ანასტასიამ და მისმა მეგობრებმა ბიკინებში ბევრი სასწაული მოახდინეს. ეშმაკივით იბრძოდა. მაგრამ შემდეგ ის იჩხუბა პუტინთან და ზელენსკის მხარი დაუჭირა. ზოგადად, ანასტასიამ დაინახა, რომ უკრაინას სდებდნენ შეურაცხყოფას და სამართლიანობის გაძლიერებული გრძნობით, სუსტთა მხარეს დადგა!
  ანასტასიამ და მისმა ხუთმა მოიგერიეს თავდასხმა ნოვოაზოვსკზე, როდესაც ისინი ცდილობდნენ მისი დაპატიმრებას, როგორც მეამბოხეს. სამთავრობო ძალების მთელი კოლონა მოკვეთეს და განიარაღებეს.
  რის შემდეგაც ტყვეები სახეზე დაეცნენ და ანასტასიას და მეორე გოგონას შიშველ, მტვრიან ფეხებს აკოცნეს.
  გოგონამ ფილოსოფიურად უთხრა ნოვოროსიის დატყვევებულ ჯარისკაცებს:
  -არ მინდა შენი მოკვლა! თქვენ ჩემი ძმები ხართ! და მე გავხდები შენი დედოფალი!
  ზოგადად, ნოვოროსიამ მიიღო ანასტასია დიდი ზიანის ან დიდი დანაკარგის გარეშე. მართალია, ქერა ტერმინატორმა დონეცკის რესპუბლიკის გუბერნატორს თავი მოჰკვეთა და მოკლა მისი მესაზღვრეები, რომლებიც ძირითადად კავკასიელებისგან შედგებოდნენ.
  ანასტასია დიდი ხანია ლეგენდაა. ყირიმში მან ისეთი სასწაულები მოახდინა, რომ რუსეთის ფედერაციის გმირის ვარსკვლავი მიიღო. მის გარეშე, ეს ასე შეუფერხებლად არ იმუშავებდა მის ბიკინის პარტნიორებთან. მაგრამ შემდეგ ანასტასია წაიყვანეს და ჩამოართვეს ყველა რუსული ჯილდო. მათ შორის ბრძოლაში რუსული სპეცრაზმის მკვლელობისთვის, როდესაც ისინი ცდილობდნენ მის გაყვანას. სისხლის სამართლის საქმეც კი აღიძრა.
  მაგრამ მათ ვერ გაბედეს დიდი ომის დაწყება პრაქტიკულად დამოუკიდებელ ნოვოროსიასთან. მეტიც, პუტინი ავად გახდა და მის გარეშე არავის სურდა პასუხისმგებლობის აღება.
  მითუმეტეს მედვედევი, რომელიც საერთოდ არ არის ლიდერი თავისი სულითა და სულით. მაგრამ ეს არის ზუსტად ის, რაც დათვებს შეეფერებოდა რუს ოლიგარქებსა და პუტინის გარემოცვაში - მათი მანიპულირება ადვილად შეიძლება.
  როგორც არ უნდა იყოს, ზელენსკის წინააღმდეგ უზარმაზარი პროპაგანდისტული მანქანა წამოიჭრა. მათ დაიწყეს ყველას დადანაშაულება ყველაფერში. და რომ ის, სავარაუდოდ, ნარკომანი, ქურდი იყო და ოფშორული კომპანიების მეშვეობით მილიარდებს ასხამდა, და რომ ზოგადად გეი იყო.
  პროვინცია წავიდა დასაწერად. და, რა თქმა უნდა, იყო მოწმეები და სხვადასხვა სახის გარანტიები. ჰომოსექსუალიზმის ბრალდებების ჩათვლით. კანდიდატების რეგისტრაცია სულ ახლახან დაიწყო და ტალახი უკვე იღვრება.
  არჩევნებში მონაწილეობის მსურველთა რაოდენობა, როგორც უკრაინელები, ისე განსაკუთრებით რუსები, კოლოსალური აღმოჩნდა. კომუნისტებიც და ნაციონალისტებიც შევიდნენ. უცებ ხმის მისაცემად მოხუცი და ავადმყოფი ზიუგანოვიც კი გამოჩნდა. მიუხედავად იმისა, რომ მან უკვე დატოვა რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიის თავმჯდომარის პოსტი. აფონინი , უდალცოვი და გრუდინინი ასევე მივიდნენ არჩევნებზე . და საერთოდ, ჯერ კიდევ არის რამოდენიმე მემარცხენე კანდიდატი, ნაკლებად ცნობილი, მაგრამ ჭაღარა. და ამდენ ადამიანს სურს საპრეზიდენტო არჩევნებში მონაწილეობა! რაც შეეხება ოთხმოცდაათი ათას დოლარს? მართლა ასეთი დიდი თანხაა რუსული სტანდარტებით?
  თითქოს ტანკებს სურდათ ასვლა. და ბიზნესმენები, მხატვრები, პოპ მოღვაწეები და მწერლები. დიახ, მწერლებიც აქტიურობენ. გააკეთე რეკლამა შენთვის. და ოთხმოცდაათი ათასი დოლარი არც ისე ბევრია. ასე რომ, ცესკომ ასობით განცხადება მიიღო.
  აბა, არჩევნები! აბა, რა სანახაობა გამოვიდა! ალა პუგაჩოვმაც კი იყარა კენჭი საპრეზიდენტო არჩევნებში. Რატომაც არა? ალკამ დავიწყება დაიწყო და იქნებ თვითონაც გაახსენოს! მოხუცთაგან პრეზიდენტობაზე ავიდა იური ლუჟკოვი. ეტყობა მეც მინდოდა თავის შეხსენება.
  რა თქმა უნდა, ასეთი შოუ არ შეიძლებოდა ვლადიმერ ვოლფოვიჩის გარეშე. მაგრამ ამჯერად არჩევნებში მონაწილეობა მიიღეს მისმა ვაჟმა იგორ ლებედევმა და მარჯვენა ხელი დეგტიარეევმა. ისინიც სამი სვეტით წავიდნენ არჩევნებზე.
  ნაციონალებიც გადავიდნენ. რა თქმა უნდა, ლეგენდარული დემუშკინი , რომელიც ციხეში იხდიდა სასჯელს, და, საინტერესოა, "Spider", "Metal Corrosion"-ის ლიდერი და როკ ჯგუფის "Kolovrat" ხელმძღვანელი იყრიდნენ კენჭს პრეზიდენტად და მრავალი სხვა.
  რა თქმა უნდა, ესტრადის მომღერლებიც წამოვიდნენ კამპანიაში. აქ არიან ფილიპ კირკოროვი და ნიკოლაი ბასკოვი. მათ ასევე დასაკარგი არაფერი აქვთ. ასეთი სამხედრო მცველი განლაგდა.
  და ტიმოთე და ვიტასი და საერთოდ ბევრი ხალხი წავიდა კამპანიაში.
  რა თქმა უნდა, არა შემთხვევით! მედვედევის გეგმა იყო დიდი რაოდენობის კანდიდატების დასახელება, რომლებიც მას ხმებს მეორე ტურში გადასცემდნენ. ზოგადად, გეგმა საინტერესოა. მედვედევის რეიტინგი თავდაპირველად ზელენსკისზე დაბალია. და ეშმაკობის გარეშე გამარჯვება შეუძლებელია!
  მაგრამ ელცინსაც ჰქონდა ნულოვანი რეიტინგი, მაგრამ მან შეძლო ზიუგანოვთან გამარჯვება. მართალია, ამ უკანასკნელმა არჩევნები ინვალიდმა ჩაატარა: განზრახ წაგება!
  და ამ შემთხვევაში, მედვედევი ეწინააღმდეგება არაჩვეულებრივ და ძალიან ნიჭიერ ადამიანს.
  ასე რომ, აქ ბევრი რამ ხდება. სოლოვიოვის ჩვენებაზე ზელენსკის გამუდმებით ტალახს აგდებდნენ. მართალია, მაშინ გოგონამ შიშველი ფეხების თითებით სოლოვიოვს სახეში ნაყინი ესროლა. და მან თვალი დაარტყა. რის შემდეგაც გაირკვა, რომ ზელენსკის ტალახის სროლა უსაფრთხო არ არის! აი, ეს ბიჭი უკრაინული არწივია!
  ზოგადად, რუსულ საზოგადოებაში არ იყო ერთიანობა. ზელენსკის უამრავმა ადამიანმა დაუჭირა მხარი. ისევე, როგორც, მართლაც ახალგაზრდა სისხლი და შეძლო უკრაინის ამაღლება ნავთობისა და გაზის მაღალი ფასების გარეშე! და რაც შეეხება მედვედევს? ქვეყანა ფაქტიურად იძირება ნავთობისა და გაზის დოლარებში, ეკონომიკა კი სრულ სტაგნაციაშია. ზრდა არ არის, მხოლოდ უმუშევრობა იზრდება.
  მედვედევს ზოგადად ყველაზე მაღალი ანტირეიტინგი აქვს ყველა პოლიტიკოსს შორის. თუმცა ეს სწორედ ამიტომ არის მომგებიანი ოლიგარქებისთვის. რაც უფრო მეტად ვართ მათზე დამოკიდებული, მით მეტს ვაკონტროლებთ. რუსეთის მთავრობამ ყველასთვის ხელფასების და პენსიების აჩქარება დაიწყო. და ხანდახან...
  მეტიც, მედვედევმა შესთავაზა საპენსიო ასაკის ორი წლით შემცირებაც კი. მაგალითად, ყველაფერი ხალხის სასიკეთოდ არის. და შევიდა ცვლილებები პენსიების გაზრდისა და პენსიაზე გასვლის შემდეგ სამუშაოს სტაჟად ჩათვლაში.
  მედვედევმა და ოფიციალურმა პირებმა არ დაივიწყეს. რომ დგანან და ხმა მისცენ. კერძოდ, გაუქმდა შემოსავლების საჯარო დეკლარაციები და დაშვებული იყო ათას დოლარამდე საჩუქრები. რაც, რა თქმა უნდა, მოეწონა ჩინოვნიკს. ასეა საზღვარგარეთ უძრავი ქონების ქონა, ისევე როგორც ანგარიშები.
  მწეველების მოსაგებად თამბაქოს საწინააღმდეგო კანონი საგრძნობლად შერბილდა. ღამით ალკოჰოლის გაყიდვა დაშვებული იყო, აზარტული თამაშებიც კი ლეგალიზებული იყო. ამ უკანასკნელს ოლიგარქები მიესალმნენ, მართლაც, რატომ კარგავენ ამხელა შემოსავალს და აიღეთ მიწისქვეშეთში.
  პროგრამა "თოჯინები" დაბრუნდა. მათ დაიწყეს მეტი ეროტიკის ჩვენება ტელევიზიით.
  მედვედევმაც გამოაცხადა ამნისტია და პატიმრებისთვის დახმარების თანხის გადახდაც კი დაავალა. და ეს ასევე არის ხმების მნიშვნელოვანი პროცენტი. და თავად პატიმრები და მათი ოჯახები.
  ზოგადად, მედვედევმა წამოაყენა სლოგანი: მეტი თავისუფლება! მართლაც, რუსეთი დაიღალა პუტინის დესპოტიზმით. როცა ტელევიზორში შიშველ ქალსაც ვერ ნახავთ!
  და რა თქმა უნდა იყო მცდელობა ეჩვენებინა: ცხოვრება უფრო თავისუფალი გახდა, ცხოვრება უფრო მხიარული გახდა!
  მედვედევმა ასევე შეამცირა ალკოჰოლის ფასები და დაუშვა ლუდის რეკლამა ტელევიზიით. სინამდვილეში, რატომ უნდა წავიდეთ ძალიან შორს.
  მაგრამ კავკასიაში ომი იწყებოდა. პუტინის წასვლის შემდეგ, მთიელებმა დაიწყეს კიდევ უფრო მეტი პრივილეგიებისა და უფლებების მოთხოვნა. და მათი ამბიციები მხოლოდ გაიზარდა. უფრო მეტიც, თურქეთმა დაიწყო უფრო აქტიური ზეწოლა კავკასიაზე, მათი ამბიციები გაიზარდა, მით უმეტეს, რომ სირიაში ერდოღანმა ძალიან ცოტა მიიღო მისი აზრით. ვითარებას ნავთობისა და, შესაბამისად, გაზის ფასის დაცემამ კიდევ უფრო დაამძიმა. სწორედ ვენესუელამ გაზარდა წარმოება მადუროს რეჟიმის დამხობის შემდეგ . შეერთებული შტატები და ირანი საბოლოოდ შერიგდნენ და ლიბიაში ერთიანი მთავრობა შეიქმნა.
  ნავთობის ფასების დაცემამ რუსული რუბლი დაანგრია, ინფლაცია გააძლიერა და ხელფასების და პენსიების ზრდა გაუფასურდა.
  და ბოევიკების მზარდი აქტივობა კავკასიაში მედვედევის წინააღმდეგ თამაშობდა.
  მათი თქმით, მან ვერ შეძლო პუტინის მემკვიდრეობის შენარჩუნება. და საერთოდ რა, როგორც ხშირად ხდება: სუპერვარსკვლავმა თავი სუსტ მემკვიდრედ დანიშნა.
  როგორც აშშ-მა, ისე არაბულმა ქვეყნებმა და ირანმაც კი გააძლიერა სეპარატიზმი კავკასიაში. მაგრამ უსაფრთხოების ძალებს შორის უთანხმოება წარმოიშვა. ზოგს ჯერ კიდევ სურდა პრეზიდენტად ენახა პუტინის დიდი ხნის პარტნიორი მედვედევი! და სხვები აპირებდნენ ბევრად უფრო პოპულარული სერგეი შოიგუს დაყენებას.
  მაგრამ ამ უკანასკნელს მხარი არ დაუჭირეს ოლიგარქებმა და მრეწველებმა. ისინი მას ზედმეტად მემარცხენედ თვლიდნენ და მილიარდერები დაიღალნენ ერთი ადამიანის დიქტატურით. ყველას სურდა ლიბერალი ტახტზე და დასავლეთთან შერიგება. მედვედევმა, რომელიც პრეზიდენტობის კანდიდატების რეგისტრაციის ვადის დასრულებას ელოდა, შოიგუ გაათავისუფლა. რამ გამოიწვია არეულობა ჯარში.
  . თავი No2.
  შემდეგ მედვედევმა შოიგუს დიდი ხნის დაპირებული მარშალის წოდება მიანიჭა და საპატიო ვიცე-პრემიერის პოსტი მიანიჭა. ასევე პოპულისტური ნაბიჯი. მაგრამ ყოველ შემთხვევაში, წინასაარჩევნო ვითარება არ იყო მოქმედი პრეზიდენტის სასარგებლოდ.
  ზელენსკი უფრო ახალგაზრდაა, უფრო წარმატებული, უფრო მჭევრმეტყველი, ქულებს აგროვებს. და მაშინაც კი, როდესაც ის დარეგისტრირდა, ორასზე მეტმა საპრეზიდენტო კანდიდატმა შეინარჩუნა უდავო ლიდერობა. მაგრამ მედვედევს მაინც მოუწია მეორე ადგილისთვის ბრძოლა. მოულოდნელად, ალა პუგაჩოვა გახდა მისი კონკურენტი მეორე ტურში გასვლისთვის. ხანდაზმული პრიმადონა, რომელსაც დიდი ხანია არ უთამაშია და პიარით განსაკუთრებით არ იყო გატაცებული, მოულოდნელად გადახტა რეიტინგში.
  შესაძლოა, ეს იყო გაღიზიანებული პოლიტიკოსების რეაქცია. პირიქით, ჟირინოვსკიმ და ზიუგანოვმა მკვეთრად დაიკლო რეიტინგები. ხალხი საშინლად დაიღალა ამ ორივე პოლიტიკოსით. უფრო მეტიც, მათ საარჩევნო ველზე გამოჩნდნენ ახალგაზრდა და ორიგინალური ლიდერები.
  აღსანიშნავია დემუშკინი , რომელმაც ციხეში წამებულის სახე მიიღო. სურაიკინმა რეიტინგი მაინც ვერ მოიპოვა, მაგრამ მისი პარტიის კიდევ ერთმა წევრმა, საუკეთესო რუსი პროფესიონალი მოკრივე სერგეი კოვალევმაც დაიწყო ქულების მოპოვება.
  ზოგადად, სერგეი კოვალევი საინტერესო ბიჭი აღმოჩნდა. მან იყარა კენჭი მოსკოვის მერის პოსტზე და ყველასთვის მოულოდნელად მეორე გახდა. იგი შეუერთდა რუსეთის კომუნისტურ პარტიას. და მან ასევე დაიწყო რეიტინგის გაუმჯობესება.
  უნდა აღინიშნოს, რომ სერგეი კოვალევი ძალიან დიდი მოკრივეა - საუკეთესო რუსებს შორის, კოსტია ცზიუსაც კი აჯობა.
  ამრიგად, სერგეი კოვალევი ტერმინატორია და მედვედევთან სახიფათოდ ახლოსაა.
  მართალია, რუსული გამოკითხვის სერვისების უმეტესობას აქვს რეიტინგები და... ო. პრეზიდენტი გადაჭარბებული იყო. მაგრამ ხელშეწყობა საფუძვლიანი იყო. თუმცა, მედვედევს დიდად არ გაუმართლა. პუტინის შემდეგ, როგორღაც ბედი უფრო ძუნწი გახდა. ნავთობის ფასები აგრძელებდა კლებას, რუბლის კურსიც დაეცა და ფასები სწრაფად გაიზარდა. კავკასია სულ უფრო და უფრო აქტიურად იწვოდა. და კადიროვის კაცებმაც კი დაიწყეს ბრძოლა ბოევიკების მხარეს. ეს არის სიტუაცია. შემდეგ კი თალიბებმა შეუტიეს რუსეთის ჯარებს ტაჯიკეთის საზღვარზე.
  და როგორც გაირკვა, რუსული ჯარები მზად არ იყვნენ. მედვედევმა ისევ თავი დაანება. გარდა ამისა, გამოვლინდა სკანდალი თავდაცვისა და ფინანსთა სამინისტროში ქურდობის შესახებ . ჩრდილი დაეცა მედვედევის დიდი ხნის მეგობრებს. ასევე გაჩნდა ეჭვი, ვინ მოიპარა ასობით მილიარდი დოლარი რუსეთიდან. ასევე ეჭვები. და მედია გახდა თავხედური...
  ზელენსკიმ საარჩევნო კამპანია მშვიდად, პროფესიონალურად, შოუს მსგავსად წარმართა. ჟირინოვსკი, როგორც ყოველთვის, უფრო მეტად მუშაობდა ხელისუფლებისთვის, ვიდრე საკუთარი თავისთვის. ზიუგანოვს აკოცეს და დამპალი კვერცხები დაუშინეს. მერე ისევ ინციდენტები...
  რა თქმა უნდა, ქსენია სობჩაკმა მიიღო მონაწილეობა არჩევნებში და მან ვერ შეძლო კონიკის გადაგდება. მან აიღო და ჟირინოვსკის სახეში ნამცხვარი ესროლა. და მან მიიპყრო ყურადღება. ეს ასევე საკმაოდ ეპიკურად მოხდა.
  არჩევნებში მონაწილეობა მიიღო ალექსანდრე პოვეტკინმაც. რუსი მოკრივე, ჯოშუასთან წაგების შემდეგ , დიდი ხნის განმავლობაში ვერ დაბრუნდა, შემდეგ ორიოდე ბრძოლა ჩაატარა გამვლელ მეტოქეებთან და უფრო სერიოზულში ჩაიშალა. კარიერის დასრულების შემდეგ ის წავიდა პოლიტიკაში და დაიწყო ნაციონალისტური პარტიის შექმნა.
  ჯერჯერობით დიდი წარმატების გარეშე.
  თუმცა პოვეტკინმა სატელევიზიო დებატების დროს ოპონენტს მუშტი დაარტყა სახეში. გამოირჩეოდა და ამან მისი რეიტინგი ოდნავ აამაღლა.
  ზოგადად, არჩევნები ისტერიული იყო.
  სატელევიზიო დებატები გამართეს: პასუხისთვის ოცდაათი წამი მისცეს და იყო ჩხუბი. წვეულებები, ჩხუბები, სკანდალები. მთელი ფარსი.
  მედვედევი ურცხვად დააწინაურეს , მაგრამ მისი რეიტინგი პრაქტიკულად არ გაიზარდა. მეორე ტურში გასვლა კვლავ საეჭვოა.
  ზელენსკი დიდი სხვაობით უსწრებდა. და გასაკვირი არ არის! ხუთ წელიწადში ვლადიმირმა მოახერხა უმუშევრობის დასრულება და ყველა ქარხნისა და ქარხნის აღდგენა და ახლის აშენება.
  ზელენსკის ერთ-ერთი მიღწევა იყო სოფლის მეურნეობისა და ენერგიის ალტერნატიული წყაროების განვითარება.
  კერძოდ, უკრაინაში გაჩნდა ელექტროსადგურები, რომლებიც მუშაობენ და იტენიან ატმოსფერული წნევის განსხვავებებიდან. ასევე გეოთერმული ელექტროსადგურები. Და უფრო მეტი. იონოსფეროს ენერგიის გამოყენების ჩათვლით . ისე მოხდა, რომ მეცნიერება ნავთობისა და გაზის წინააღმდეგ წავიდა.
  ნამდვილი სენსაცია იყო უკრაინაში სინთეზური საკვების მწარმოებელი და ჩინეთის მომწოდებელი ქარხნის გამოჩენა. რუსეთმა კი შეამცირა სურსათის ექსპორტი.
  უკრაინელებს შორის იყვნენ ნომინანტებიც. კერძოდ, ვლადიმირ კლიჩკო. ცნობილ მოკრივეს რთული კარიერა ჰქონდა. დაბრუნდა რინგზე: დაამარცხა ჩარი და ტაისონი მრისხანება . მაგრამ მესამე განმეორებითი მატჩი ჯოშუასთან , მან მაინც წააგო, მაგრამ ბევრი ფული გამოიმუშავა. და მან გამოაცხადა კრივიდან საბოლოო გადადგომა.
  მაგრამ შემდეგ ისევ დაბრუნდა. კიევში გასიევთან ერთად იბრძოდა და გაიმარჯვა. ამის შემდეგ მან კიდევ ერთი ბრძოლა გამართა და მსოფლიოს რეგულარული ჩემპიონის ტიტული მოიპოვა - საბოლოოდ მოხსნა როგორც ფორმენის , ასევე ჯო ლუისის რეკორდი. რის შემდეგაც მან გამოაცხადა თავისი კანდიდატურა ერთიანი რუსეთისა და უკრაინის პრეზიდენტად. და უნდა ითქვას, რომ ვლადიმერ კლიჩკო უკრაინელებს შორის მხოლოდ ზელენსკის ჩამორჩება. და მიუხედავად კრივში მნიშვნელოვანი ასაკისა, ვლადიმერ კლიჩკომ უკვე საარჩევნო კამპანიის დროს ჩაატარა სავალდებულო დაცვა მოკრივეზე, რომელიც მასზე ოცი წლით უმცროსი იყო. და ისევ ნოკაუტით მოიგო.
  რის შემდეგაც ვლადიმერ კლიჩკოს რეიტინგი აიწია და ის მიუახლოვდა მედვედევს და მოიპოვა შანსი მეორე ტურისთვის.
  ზოგადად, ამ არჩევნებს ჰყავდა ერთი უდავო ფავორიტი: ზელენსკი და ძალიან მჭიდრო ბრძოლა გაიმართა მეორე ადგილისთვის. ალა პუგაჩოვამ, რომელმაც ცოტა ხნით აჯობა მედვედევს მეორე ადგილისთვის ბრძოლაში, განზე გასვლა დაიწყო. პრინციპში, იგი არ იყო განათებული არაფერი ნათელი. ხოლო ვლადიმერ კლიჩკო მეორე ადგილზე გავიდა. მაგრამ მისი ამომრჩეველი არ არის ძალიან სტაბილური. რინგზე იბრძოდა სერგეი კოვალევიც, რომელმაც სამი მარცხის შემდეგ გასვლა და ოთხივე მსუბუქ წონაში ქამარი შეაგროვა და კვლავ მოიპოვა ჩემპიონის ტიტული.
  და მისი რეიტინგი კვლავ გაიზარდა. მას შეეძლო მეორე ტურშიც გასვლა. სხვა უკრაინელი მოკრივეები: უსიკი და ლომაჩენკო მხარს უჭერდნენ ზელენსკის და პრეზიდენტები არ ერეოდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ ორივეს ჯერ არ დაუსრულებია კარიერა. რატომ უნდა დაასრულონ? უსიკმა ჯოშუას ქულებით აჯობა და მძიმე წონაში მსოფლიოს უდავო ჩემპიონი გახდა. ლომაჩენკო ერთი წონით კატეგორიიდან მეორეში დადის და ისეთ დიდ ჰონორარს უხდიან, რომ კარიერის დასრულებას ერიდება.
  საარჩევნო კამპანია მიმდინარეობს აშშ-შიც. დონალდი მიდის ორი ვადის შემდეგ და ის ნამდვილად არ არის საკმარისად ჯანმრთელი, რომ მესამეზე ირბინოს. საპრეზიდენტო არჩევნებში ახალგაზრდები იბრძვიან. დემოკრატებიდან, ძალიან ლამაზი ქალი გუბერნატორი დაახლოებით ოცდაცხრამეტი - ალბათ ყველაზე ახალგაზრდა ქალბატონი საპრეზიდენტო კანდიდატებს შორის. რესპუბლიკელებისგანაც, ირანის წინააღმდეგ ომის ახალგაზრდა გენერლებისგან.
  შეერთებულ შტატებში პოლიტიკოსების თაობა შეიცვალა.
  რუსეთში პუტინს შეეძლო ზელენსკის დამარცხება, მაგრამ ის აშკარად დაიწვა სამსახურში. ზედმეტმა ძაბვამ თავისი შედეგი მოიტანა! რაც მას სურდა, იყო გადაეფასებინა თავისი ძალა და არ ენდობოდა გარშემომყოფებს. ან იქნებ მასაც მოწამლეს. ნაზარბაევის წასვლის შემდეგ დსთ-ში დემოკრატიზაციის მორიგი ტალღა დაიწყო. ყაზახეთი გახდა საპარლამენტო რესპუბლიკა. ბელორუსიაში ლუკაშენკო რატომღაც საეჭვოდ გაუჩინარდა. და პრეზიდენტიც ფიგურა გახდა.
  მოვიდა კიდევ ერთი ტალღა. თურქეთში პარლამენტი უკვე აღდგა ერდოღანის წინააღმდეგ . ქანქარა სხვა მიმართულებით გაიქცა.
  ზელენსკიმ მართლაც შეცვალა კონსტიტუცია მეტი ავტოკრატიის სასარგებლოდ, მაგრამ დასავლეთში მას ერთ-ერთ საკუთრებად აღიქვამენ! დიახ, და რეფერენდმები ყოველთვის ტარდება. და არსებობს სიტყვის ნამდვილი თავისუფლება.
  ყოველ შემთხვევაში, ზელენსკის მეორე ტურში გამარჯვების განსაკუთრებული პრობლემა არ აქვს. სავარაუდოდ, მეორე ტურში გასვლა სწორედ მედვედევი იქნება - ადმინისტრაციული რესურსის დაძლევა შესაძლებელია დაბალი პოპულარობით და არცთუ წარმატებული მმართველობით. ბევრმა აღნიშნა მსგავსება უკრაინის არჩევნებთან - ბევრი საპრეზიდენტო კანდიდატი, ზელენსკის ხელმძღვანელობა, დაბალი ხელისუფლების რეიტინგი და მაღალი ანტირეიტინგები .
  შეეძლო თუ არა ზელენსკიმ პუტინის დამარცხება, ჯერ კიდევ საკითხავია, მაგრამ მედვედევი აშკარად არ შეესაბამებოდა ერის ლიდერის როლს. და დემოკრატია აქ ხელისუფლების წინააღმდეგ თამაშობდა.
  მედვედევი ნამდვილად ვერ მოემზადა ბრძოლისთვის. მისი ხასიათი არ არის იგივე. არ არის ნამდვილი მებრძოლი!
  მაგრამ ყველა ავტოკრატიის პრობლემა ის არის, რომ მემკვიდრეები არც თუ ისე კარგები არიან! ჩვეულებრივ, დიქტატორი თავის ადგილზე აყენებდა სუსტს, რომ არ დაემხობა! მაგალითად, ნაზარბაევის მემკვიდრე ძალაუფლებით შეზღუდული იყო. და მას არ აინტერესებს - ის რბილი სხეულია!
  მაგრამ ვლადიმერ ზელენსკი, ყოველ შემთხვევაში, ხელისუფლებაში ოპოზიციიდან მოვიდა და არ არის სუსტი.
  უნდა ითქვას, რომ პუტინიც რბილად და სუსტად ითვლებოდა, რის გამოც პრეზიდენტად დააყენეს ხმამაღალი ელცინის შემდეგ. მაგრამ როგორც ირკვევა, წყნარ ჭალაში ეშმაკები არიან!
  შემდეგ კი აღმოჩნდა, რომ ჭაობი არც ისე მშვიდი იყო. მაგრამ მედვედევი, როგორც ჩანს, არ არის მგელი ცხვრის ტანსაცმელში, არამედ ნამდვილად ბუნებრივი ცხვარი. და მას არ შეუძლია ძალა მოიკრიბოს.
  ჟირინოვსკიმ ზელენსკი უხამსობით შეურაცხყო და დააჯარიმა. რამდენიმე ათეული საპრეზიდენტო კანდიდატი მედვედევის სასარგებლოდ დატოვა, მაგრამ ამან თითქმის არაფერი გამოიღო. ცნობილი ადამიანებიდან, ვინც ითამაშა, იყო მოკრივე დენის ლებედევი. ის რეალურად დაწინაურდა მხოლოდ ტექნიკურად. ასევე იყვნენ ბიზნესმენები და კულტურის მცირე მოღვაწეები. მწერალთაგან მხოლოდ სერგეი ლუკიანენკო ითამაშა მედვედევის სასარგებლოდ. დანარჩენებს საკუთარი თავის პოპულარიზაცია სურდათ . და ყველას სჯეროდა იღბლის.
  მედვედევი საკმაოდ გაიზარდა. მაგრამ არსებობდა იმედი, რომ ჯარი, ციხე და პოლიცია ბრძანების მიხედვით მისცემდნენ ხმას. გარდა ამისა, არის ამომრჩევლის მოსყიდვა. და რა თქმა უნდა ადრეული ხმის მიცემა. აქაც არის წარმატების ყველა შანსი.
  დიახ, სწორედ ამან გამოიწვია ხელისუფლების გაზრდილი აქტივობა. მიეცით ვადამდელი ხმის მიცემა. და იქ, რა თქმა უნდა, არის გაყალბება. და გულით ხმის მიცემის სურვილი.
  1996 წლის არჩევნებისგან განსხვავებით, მედვედევმა ვერ შეძლო რეიტინგის გაზრდა. ელცინს, უნდა ვთქვა, გაუმართლა. კერძოდ, ჯოხარ დუდაევი შემთხვევით გარდაიცვალა. რა ბუზმა უკბინა, ზარის დროს ჩვეული სიფრთხილის ზომები არ მიიღო. ბოლოს და ბოლოს, ცოტა ადრე რომ მომხდარიყო, გაფიცვის გაკეთების დრო არ ექნებოდათ. და ცოტა მოგვიანებით, მხოლოდ ანტენა იქნებოდა დაფარული და თავად ჯოხარი უსაფრთხო მანძილზე იქნებოდა. ეს არის იღბალი ომში და პროპაგანდაში.
  ახლა კი დუდაევს ვერ დაასრულებ. და არ არსებობს რადუევი , რომელიც ასე სულელურად დაიჭირეს რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნების წინა დღეს. მაგრამ დუდაევ უმცროსს არ სურს არჩევნების დროს სიკვდილი. და საერთოდ, როგორც ჩანს, მემკვიდრეების ტრიუმვირატი: ელცინი, პუტინი, მედვედევი წყდება...
  ამომრჩევლების მოსყიდვის მცდელობამ გაჟონა და შემდგომი სკანდალი გამოიწვია. პატრიარქმა არავის დაუჭირა მხარი და მსჯელობა: ღვთისა ღვთისა, კეისრისა კი კეისრისა . ზოგადად, ელცინის დროს ეს რატომღაც უფრო ადვილი აღმოჩნდა. და რატომღაც მართლმადიდებლური ეკლესია ელცინის მხარეს დადგა, რომელიც სრულიად უიმედო ჩანდა. და ინდუსტრიული წრეები.
  შემდეგ კი რუსმა ოლიგარქებმა დაიწყეს ზელენსკისთან ფლირტი. როგორც ჩანს, მედვედევის აღზრდა შეუძლებელია.
  და მედიაში განწყობა შეიცვალა. ზელენსკის უფრო და უფრო აქებდნენ. ჟირინოვსკიმ უკვე დაიწყო იმის თქმა, რომ მისი თანამოძმე სინამდვილეში ბრილიანტის კაცია.
  მედვედევმა კვლავ გააორმაგა ხელფასები და პენსიები. მაგრამ რუბლი საბოლოოდ დაეცა. და დაიწყო ინფლაცია. გაიზარდა ტარიფებიც.
  მას სსფ-დან სესხის თხოვნაც კი მოუწია. ნავთობი და გაზი უფრო და უფრო იაფდება.
  ირანი, ვენესუელა, ლიბია, საუდის არაბეთი ზრდიან ექსპორტს. აშშ-ში კი ფიქლის მოპოვების ახალი მეთოდი დაინერგა. მკვეთრად დაეცა ხარჯები.
  შემდეგ კი არის ეკონომიკური ვარდნა და არეულობა ჩინეთში. ისე, გასაგებია - დავიღალე კომუნისტური პარტიის დომინირებით. ჩინელებს კი თავისუფლება და მრავალპარტიული სისტემა უნდათ!
  ინდოეთში ძალაუფლების უმნიშვნელო ცვლილება მოხდა. იყო გადატრიალების მცდელობა და დიქტატურის დამყარება.
  კავკასიაში დაპირისპირება მკვეთრად გაიზარდა. არეულობა დაიწყო ციმბირშიც. კერძოდ, გაძლიერდნენ სეპარატისტები.
  ბრიტანეთში პარტიამ მოიგო არჩევნები: "რენესანსმა", თუმცა ლეიბორისტებთან კოალიციაში. დედოფალი ელიზაბეთი ჯერ კიდევ ცოცხალია, მაგრამ პირობა დადო , რომ ასი წლისთავზე გადადგება, რის შემდეგაც რეფერენდუმი გაიმართება მონარქიის გაუქმების მიზნით. და ბრიტანეთის პრეზიდენტის დამფუძნებელი პოსტი.
  საფრანგეთი უხერხულია. მაკრონის ნაცვლად მერი ლიპენმა გაიმარჯვა და დიქტატურის დამყარების მცდელობა იყო. მაგრამ თავად ფრანგებმა არ იციან რა უნდათ, მათ მოაწყვეს ახალი მეიდანი. დიახ, უპრეცედენტო მასშტაბით. და მერი იძულებული გახდა დაეტოვებინა არაბების და სხვათა განდევნის რადიკალური გეგმები. მერე, კიდევ უფრო უარესი, უზენაესმა სასამართლომ საპრეზიდენტო არჩევნები გააუქმა და მერი დააკავეს.
  ვადამდელი არჩევნები საფრანგეთშიც გამოცხადდა. ანუ, როგორც ყოველთვის, ყველგან არეულობაა.
  ბელორუსიაში, ლუკაშენკოს ტირანიით გაჯერებულმა, ჩაატარეს რეფერენდუმი და მთლიანად გააუქმეს პრეზიდენტის პოსტი. რესპუბლიკა საპარლამენტო გახდა და ახალმა პრემიერ-მინისტრმა თქვა, რომ შესაძლოა მოხდეს რუსეთის ანექსია. მაგრამ საპრეზიდენტო არჩევნების შემდეგ იქ. ზელენსკი ძალიან პოპულარულია ბელორუსიაში.
  ყაზახეთში პრეზიდენტსა და პარლამენტს შორის ურთიერთობა დაიძაბა. იყო იმპიჩმენტის მუქარა. მაგრამ ისინი სწრაფად შეთანხმდნენ, მაგრამ სახელმწიფოს მეთაურის ძალაუფლება კიდევ უფრო შეზღუდული იყო.
  მედვედევი უფრო და უფრო ნერვიულობდა. არჩევნები ახლოვდებოდა და ზელენსკის რეიტინგი რამდენჯერმე მაღალი იყო. მართალია, პირველ ტურში არ იგებს, მაგრამ ყოველ შემთხვევაში, მედვედევი იკეცება. არსებობს მხოლოდ გაანგარიშება, რომ მოატყუო ან დაარტყა.
  შედგა საიდუმლო საბჭო. რუსი მილიარდერები შეიკრიბნენ.
  მედვედევმა პირდაპირ განაცხადა:
  - გინდა, რომ უკრაინელმა უცნობმა იმპერიის პრეზიდენტის უზარმაზარი ძალაუფლება მიიღოს?
  დერიბასკომ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - გვინდა თუ არ გვინდა, ნებისმიერ ხელისუფლებასთან უნდა გავერთიანდეთ! ზელენსკი არ არის კომუნისტი და... ეს არ არის ზიუგანოვი, რომელიც არავითარ შემთხვევაში არ შეგვეფერა!
  მედვედევმა მშრალად განაცხადა:
  - უკრაინაში საშემოსავლო გადასახადი გაცილებით მაღალია, ვიდრე რუსეთში!
  რომან აბრამოვიჩმა ჩაიცინა და შენიშნა:
  - ვინ იცის და ითვლის ჩვენს შემოსავალს! თანაც იქ ცოტა ხნის წინ შემცირდა და თითქმის ჩვენსას გაუტოლდა!
  პროხოროვმა ღიმილით უპასუხა:
  - ხელისუფლება იცვლება. ჩვენ ვრჩებით! რას მირჩევთ?
  მედვედევმა გაბრაზებული იკივლა:
  - არ მჯერა, რომ ელცინმა პატიოსნად გაიმარჯვა!
  დერიბასკომ ცივად უპასუხა:
  - ელცინის მეტოქე რომ არ ყოფილიყო ზიუგანოვი, მაშინ ბორიკს ნამდვილად მცირე შანსი ექნებოდა. მაგრამ ხალხს მაინც კარგად ახსოვდა კომუნისტური ძალაუფლების "ხიბლი". კერძოდ: ცარიელი თაროები, ბარათები, კუპონები, სავიზიტო ბარათები, გრძელი რიგები, ხელფასი თვეში ხუთი დოლარი. რა თქმა უნდა, არავის სურდა ამ ჯოჯოხეთურ დროში დაბრუნება. უფრო მეტიც, დაკარგოს სპექტაკლი და პოლიტიკური შოუები, ასევე ფილმები სექსით და მრავალი სხვა. ხალხს თავისუფლება სურდა. და მათ ხმა მისცეს არა ელცინს, არამედ მშიშარა ზიუგანოვის წინააღმდეგ. მაგრამ ზელენსკი ხალხს არ შეაშინებს. პუტინისგან განსხვავებით, ის არ დახურავს პროგრამას "თოჯინა" და არ დააყენებს ხალხს ბარათზე. ოთხმოცდათექვსმეტი წელი არ განმეორდება. ელცინმა მოიპარა ხუთიდან ექვს პროცენტი, მაგრამ მოიგო ცამეტი სხვაობით! ასე რომ, ეს თითქმის სამართლიანია!
  და ზელენსკი ისეთი უპირატესობით ლიდერობს, რომ მას ვერ დაამარცხებ !
  მედვედევმა დაიყვირა:
  - დამაყარეს! ჩვენ შევთანხმდით!
  რომან აბრამოვმა აღნიშნა:
  - სანქციები მაინც მოგვიხსნება! შენ კი დათვი ხარ... პენსია უკვე გამოიმუშავე!
  მედვედევმა ჩაიჩურჩულა:
  -ჯოჯოხეთში უნდა დაწვა!
  პროხოროვმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ჯოჯოხეთი არ არის! ფულის შესაგროვებლად მხოლოდ საშინელებაა!
  მედვედევმა დაბნეულმა ჰკითხა:
  -კი? რა მოხდება, თუ ღმერთი არ არსებობს?
  პროხოროვმა გაიღიმა და უპასუხა:
  -რომელი ღმერთი? სხვანაირად წარმოაჩენენ!
  რომან აბრამოვიჩმა შესთავაზა:
  - იქნებ ახალი რწმენის შექმნა! ვინც მდიდარია, ღმერთს უყვარს! ვინც ყველაზე მდიდარია, ყოვლისშემძლე ყველაზე მეტად უყვარს!
  მედვედევმა თავი დაუქნია:
  - ლოგიკურია! მაგრამ რას იტყვის ხალხი?
  რომან აბრამოვიჩმა ჩაიცინა:
  - ხალხის განათლება შეიძლება!
  მედვედევმა იღრიალა:
  - იმედია მეგობრებად დავრჩებით!
  რის შემდეგაც მან დარბაზი დატოვა...
  მოვლენების კალეიდოსკოპი კვლავ მძვინვარებდა მსოფლიოში. ვიტალი კლიჩკოც დაბრუნდა რინგზე და კიევის სტადიონზე იბრძოლა. ის მაიკლ ტაისონს ებრძოდა. ორი მოხუცი, ძალიან ცნობილი და პოპულარული. ისე, მათ ბევრი ფული შეაგროვეს. მაიკლ ტაისონი, რა თქმა უნდა, დათანხმდა ბრძოლას, რადგან ის თითქმის მათხოვარი იყო.
  თუნდაც ვიტალი კლიჩკომ, რომელიც უმცროსი იყო და რაც მთავარია, ბევრად უკეთეს ფორმაში იყო, ფაქტიურად დაამარცხა. ვლადიმირ კლიჩკომ თქვა, რომ ჯერ კიდევ სურს მსოფლიოს აბსოლუტური ჩემპიონის ტიტულის მოპოვება და უსიკთან ბრძოლა. რის შემდეგაც ის ყველა რეკორდს მოხსნის, ხდება ყველაზე ასაკოვანი მსოფლიოს აბსოლუტური ჩემპიონი... და შეუძლია დამშვიდება. კიდევ რა უნდა სცემო? ჯო ლუისი უკვე დამარცხდა, ფორმენი კი უკვე დამარცხდა და მან ოთხჯერ მოიგო მსოფლიოს ტიტული მძიმე წონაში .
  ვიტალი კლიჩკომ ბრძოლით ბევრი ფული გამოიმუშავა, ხაზინას და დიდებას შემატა და შედარებით იოლი ბრძოლა ჩაატარა.
  ზელენსკიმ ვიტალი კლიჩკო ილია მურომეცის ოქროს ორდენით დააჯილდოვა. და ამან მას დამატებითი სიმპათია დაიმსახურა.
  პოლიტიკის სამყაროში მოკრივეები ზოგადად პოპულარული გახდნენ. ფლოიდი მავეიზერი აშშ-ს პრეზიდენტობის კანდიდატი გახდა. ფორმალურად დამოუკიდებელი. თანაც ღირსეული რეიტინგით. და რაც შეეხება მილიარდერს, დაუმარცხებელ მოკრივეს და შავკანიანს. რატომ არა კონკურენტი?
  ფლოიდი მავეიზერმა არჩევნებში მხარი დაუჭირა პრეზიდენტ ზელენსკის და მეგობრობას დაჰპირდა.
  პაკიოსთან განმეორებითი მატჩი და ამისთვის მათ ბევრი ფული შეაგროვეს.
  მედვედევი აშკარად კარგავდა მიწას. მცირე შოკისმომგვრელი ღირებულების შესაქმნელად მან ჯანდაცვის მინისტრად ანატოლი კაშპიროვსკი დანიშნა ვიცე-პრემიერის წოდებით. რაც, რა თქმა უნდა, ძლიერი ნაბიჯია, მაგრამ არა საკმარისი. სხვათა შორის, ანატოლი კაშპიროვსკი გახდა ყველაზე ძველი მინისტრი და ვიცე-პრემიერი რუსეთის მთელ ისტორიაში. დიახ, რეკორდსმენი! დიმიტრი მედვედევმა ასევე დააჯილდოვა ინგლისის დედოფალი წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით და გმირი ვარსკვლავიც კი აჩუქა შოიგუს. და მან ჩამოართვა გორბაჩოვს უმაღლესი ორდენი. რაც, ზოგადად, არც ისე ლამაზია.
  და მანაც აიღო და აღადგინა ბერია მარშალის ხარისხში. იქნებ მოზიდვა
  სტალინისტების მათ მხარეს. ხოლო ბორის ნემცოვი მშობიარობის შემდგომ დაჯილდოვდა სამშობლოსათვის მომსახურებისთვის, პირველი ხარისხის ორდენით. გარდა ამისა, მან თავისი ბრძანებულებით ვოლგოგრადი დაარქვეს სტალინგრადის. ასევე სტალინისტებთან ფლირტი . მაგრამ ასევე ლიბერალებთან. ნოვოდვორსკოიმ სიკვდილის შემდეგ მიანიჭა რუსეთის გმირის წოდება და... სტალინს!
  სიკვდილის შემდეგ მედვედევმა წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენიც დააჯილდოვა იური გაგარინს. და მან აღადგინა გამარჯვების ორდენი ლეონიდ ილია ბრეჟნევს. მოულოდნელად, მედვედევმა რუსეთის გმირის ოქროს ვარსკვლავი გარი კასპაროვს აჩუქა.
  ასევე ლიბერალებთან ფლირტი. და კომუნისტებთან. შენიც და ჩვენიც.
  მედვედევმა რომის პაპ ფრანცისკე პირველს წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენიც გადასცა.
  ასევე ძალიან გულუხვი საჩუქრები "დიდი მმართველისგან"! გარდა ამისა, მედვედევმა მოულოდნელად კვლავ შეამცირა საპენსიო ასაკი როგორც მამაკაცებისთვის, ასევე ქალებისთვის ორმოცდათხუთმეტამდე. რაც სენსაცია აღმოჩნდა. და ისევ გაზარდა პენსია.
  რა შეგიძლიათ გააკეთოთ არჩევნების წინა დღეს?
  გარდა ამისა, პრეზიდენტმა ვლადიმერ ჟირინოვსკის გენერალ-ლეიტენანტის წოდება მიანიჭა. ისევე, როგორც ერთგული სამსახურისთვის, მიიღეთ იგი ბატონის მხრიდან. და მისი ვაჟი იგორ ლებედევი მოულოდნელად დაინიშნა საგარეო საქმეთა მინისტრად, დასავლეთში ძველი და უსაყვარლესი ლავროვის ნაცვლად.
  დემუშკინს შინაგან საქმეთა სამინისტროს ხელმძღვანელის პოსტიც შესთავაზა , მაგრამ ავტორიტეტულმა ნაციონალისტმა უარი თქვა. ახალი დანიშვნებიდან სენსაცია გახდა ქსენია სობჩაკის კულტურის მინისტრად დანიშვნა. მან, დაინახა, რომ მისი რეიტინგი ძალიან მცირე იყო, დათანხმდა. მაგრამ მან ასევე მოითხოვა ვიცე-პრემიერის პოსტი. ამას მედვედევი დათანხმდა.
  იავლინსკიმ არჩევნებშიც მიიღო მონაწილეობა, მაგრამ სრულიად ავად გახდა და ჯანმრთელობის მიზეზების გამო უკან დატოვა.
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა მას ასევე დააჯილდოვა რუსეთის გმირის ვარსკვლავი.
  მიხეილ კასიანოვმა მიიღო სამშობლოსათვის მომსახურების ორდენი, პირველი ხარისხის და საპატიო ეკონომიკური მრჩევლის თანამდებობა. რატომ დატოვა იგი მედვედევის სასარგებლოდ. მაგრამ ეს არის პროცენტის ძალიან მცირე ნაწილი.
  სერგეი კოვალევს შესთავაზეს სპორტის მინისტრი, მაგრამ ეს საკმარისი არ აღმოჩნდა.
  საკონსტიტუციო სასამართლოს თავმჯდომარესთან კონფლიქტი გაჩნდა. ზორკინი საბოლოოდ წავიდა. მაგრამ ვის მივცე ასეთი პოსტი? სასურველია ქალისთვის! და მათ შესთავაზეს ალა პუგაჩოვას.
  მაგრამ ცნობილმა მომღერალმა უარი თქვა იმ მოტივით, რომ ეს მისთვის არ იყო. მიუხედავად ამისა, მედვედევმა მას რუსეთის გმირის ვარსკვლავი გადასცა. მიუხედავად იმისა, რომ ალამ უარი თქვა მის სასარგებლოდ მოქმედებაზე.
  მაგრამ ვინ იქნება საკონსტიტუციო სასამართლოს თავმჯდომარე? პოზიცია ჩაკეტილია. შოიგუმაც უარი თქვა - არა მისი პროფილი!
  დიმა ბილანი მოულოდნელად დათანხმდა. თუმცა, რა თქმა უნდა, ფაქტი არ არის, რომ ეს მისი პროფილია! და რა თქმა უნდა, მომღერალი უფრო მომგებიანი და სახალისოა, ვიდრე საკონსტიტუციო სასამართლოს თავმჯდომარე.
  მედვედევმა, ნებისმიერ შემთხვევაში, სწრაფად მიაჩერდა ამას და ვარსკვლავი მიანიჭა რუსეთის გმირს.
  თუმცა, დიმა ბილანმა თქვა, რომ ეს მხოლოდ ხუმრობა იყო. თუმცა, საერთო მოწონებით, საკონსტიტუციო სასამართლოს თავმჯდომარედ დაინიშნა ლუდმილა პუტინა. ეს იყო ძლიერი ნაბიჯი, თუ გავითვალისწინებთ პუტინის პოპულარობას რუსეთში, მაგრამ ეს უკვე გარკვეულწილად დაგვიანებული იყო და მან ვერ გადაარჩინა მედვედევი.
  მიუხედავად იმისა, რომ ტიტანური ძალისხმევა იყო გაწეული. მაგრამ ფასები იზრდებოდა, რუბლის კურსი ეცემა, თალიბები წინ მიიწევდნენ ტაჯიკეთში და ამომრჩევლის დარწმუნება არაფერი იყო.
  ბოლო მომენტში გენადი ზიუგანოვი დაინიშნა პრემიერ-მინისტრის პირველ მოადგილედ, რომელიც პასუხისმგებელია სოციალურ ბლოკზე. მაგრამ ეს უკვე მიცვალებულთა ნახარშია.
  და თავად ზიუგანოვმა უკვე მთლიანად დაკარგა ამომრჩეველი.
  დეგტიარევი გენერალურ პროკურორად კენჭისყრის წინა დღეს დაინიშნა. ასევე პრეზიდენტობის კანდიდატი ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიიდან.
  მედვედევი გადავიდა და ახალ გზებს ეძებდა. ერთ-ერთი სანახაობრივი საარჩევნო ნაბიჯი იყო ჟუკოვის სახელობის სპეციალური ოქროს მედლის გადაცემა დიდი სამამულო ომის ყველა ვეტერანისთვის. და მილიონი რუსული რუბლი ჩატვირთვისთვის. მაგრამ დიდი სამამულო ომის ვეტერანი ძალიან ცოტა დარჩა.
  მედვედევმა ასევე ტერეშკოვა წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით დააჯილდოვა. მიუხედავად იმისა, რომ არსებობს შესაძლებლობა, რატომ არ დააჯილდოოთ იგი? ასე რომ, ანატოლი კარპოვს შეიძლება მიენიჭოს რუსეთის გმირი. ის დიდი მოჭადრაკეა! და ალეხინი, და ბოტვინიკი, და ტალი და სპასკი, ტიგრანი - მშობიარობის შემდგომ ჯილდოებს გადასცემენ - სულაც არ არის ცუდი!
  რუსეთის გმირის ვარსკვლავები - მაგარია!
  სასიამოვნოა ჯილდოების გაცემა და მედლების გაცემა. და თუ ჩვენც დავამყარებთ პუტინის სახელობის ორდენს. ოთხი დონეა: მეოთხე - ბრინჯაო, მესამე - ვერცხლი, მეორე - ოქრო, პირველი - ოქრო ბრილიანტებით!
  სწორედ ეს არის გამომგონებელი მედვედევი.
  თუმცა, ეს ასევე არ არის საკმარისი. ზელენსკი ასევე აყალიბებს ახალ შეკვეთებს. მაგალითად, ტარას შევჩენკოს ორდენი. ან ტარას ბულბა! ან გოგოლი! რატომ კარგავ დროს წვრილმანებზე? და კოზედუბის სახელობის ორდენი! ეს არის ზელენსკის ძლიერი ნაბიჯი მარცხენა ძალების მოსაწონად. ზოგადად, რა თქმა უნდა, ზელენსკი არ არის კომუნისტი და არც მემარცხენე. ასე რომ, მას შეიძლება ჰქონდეს პრობლემები. მაგრამ რუსეთში კომუნისტებს ლიდერი არ ჰყავდათ.
  და ასევე, ანდრეი ნავალნი? რატომღაც ყველას დაავიწყდა ის. საპრეზიდენტო არჩევნებში ნამდვილად არ იყარე კენჭი? მაგრამ ანდრეი ნავალნი უკვე დიდი ხანია მუშაობს ზელენსკის გუნდში და უკვე ბევრი აქვს გაკეთებული უკრაინაში კორუფციის წინააღმდეგ ბრძოლაში.
  ასე რომ, ჯერ არავინ მომკვდარა! და მიმდინარეობს ორი მოძმე ხალხის შერწყმის პროცესი და ერის ლიდერის საყოველთაო არჩევნები.
  ზელენსკის ანდრეი ნავალნიც გარეცხავს... ჩვეულებისამებრ ცეცხლშია.
  და ის ენერგიულად მოქმედებს გაბრაზებული წნევით.
  და ამავე დროს ძალიან დახვეწილად, ისე, რომ არ შეაშინოს ამომრჩევლები. საერთოდ არ არის ტრამპის სტილი.
  და სამყაროში ახალი დრო მოდის - უფრო უსაფრთხო და მშვიდი. საუდის არაბეთში დემოკრატიული და სეკულარული რეფორმები იწყება და ზოგადად რელიგიური ექსტრემიზმი სუსტდება. მართლაც, ბევრს შეუძლია წაიკითხოს წინააღმდეგობები ყურანსა და მეცნიერებას შორის ინტერნეტში და გაინტერესებს: რატომ აკეთებენ ისინი ამას? რა არის საფუძველი იმისა, რომ ყურანი და ბიბლია ღვთის სიტყვად მივიჩნიოთ?
  როდესაც ადამიანები იწყებენ ფიქრს და კითხვების დასმას, ისინი აღარ არიან ისეთი გამონაყარები. სინამდვილეში რატომ ჩნდება საუკუნე? უფრო ჰგავს სიკვდილის შიშს! და ასე ცოტა ადამიანს ეშინია სიკვდილის, სანამ არ დაავადდება!
  არჩევნების წინა დღეს მედვედევმა გაზარდა ავადმყოფობის შვებულებისა და შეზღუდული შესაძლებლობის მქონე პირთა შეღავათები. გაიზარდა ტანკების წარმოებაც...
  მედვედევმა, რათა თავი პატრიოტად გამოეჩინა, მნიშვნელოვნად ასწია სამხედრო ხარჯების ზღვარი. დათვის ტანკი, ყველაზე მძიმე მონსტრები, ას ტონაზე მეტი იწონის და ძრავის ნაცვლად ბირთვული რეაქტორით, მასობრივ წარმოებაში შევიდა.
  დათვის პროექტი შემუშავდა პუტინის დროს, მისი პირადი დაკვეთით. იდეა იყო მონსტრის ტანკის შექმნა დაშინების მიზნით. მანქანა ძალიან მძიმე და ძვირი აღმოჩნდა, მრავალფენიანი ჯავშანტექნიკით და ორი სარაკეტო გამშვებით.
  მანქანის თავისებურება იყო მისი სიჩქარე საათში ას კილომეტრზე მეტი, ას ორმოცდაათი ტონა წონით და კოლოსალური ენერგიის რეზერვი ბირთვული რეაქტორის წყალობით.
  მართალია, გარბენის დროს მოხდა კიდევ ერთი სამწუხარო ინციდენტი - ქიაყელი ადიდდა. და ისევ გაფუჭებული აღმოჩნდა შთაბეჭდილება. მედვედევს ფაქტიურად დასცინოდნენ.
  შემდეგ კი კიდევ ერთი ეპიზოდი მოხდა მოქმედ პრეზიდენტთან - ამას განზრახ ვერ წარმოიდგენთ. როდესაც მედვედევმა ხემტყორცნების თვალწინ ხის ჩამოგდება სცადა, ის პირდაპირ სადღესასწაულო მაგიდაზე დაეცა საჭმელთან ერთად. ასე რომ, რუსეთის უიღბლო დროებითმა მეთაურმა ისევ დაირცხვინა თავი.
  დიახ, მედვედევს ნამდვილად არ გაუმართლა. ასეთი ბედი კაპრიზულია: ერთს აჯილდოებს, მეორეს შეურაცხყოფს. ნიკოლოზ II მართლა ასეთი ცუდი იყო, მაგალითად, მაგრამ მას მართლა განაწყენებული ჰქონდა უმაღლესი ძალები. ასე რომ, მედვედევი, ზოგადად, ჭკვიანი ადამიანი, ფაქტიურად გაურბოდა ყველაფერს.
  რაღაცის გაკეთების მცდელობამ წინააღმდეგობა და სიჯიუტე გამოიწვია.
  მედვედევი თითქოს ტაფაში ტრიალებდა. შემდეგ კი სხვა პრობლემები წარმოიშვა. პრემიერ-მინისტრის მოვალეობის შემსრულებელი ასევე იყო ჩართული კორუფციულ სკანდალში.
  და აქ, რა თქმა უნდა, ეს არ შეიძლებოდა მომხდარიყო ანდრეი ნავალნის გარეშე. ეს ბიჭი ყოველთვის მოერგება!
  მე მოვიპოვე ისეთი გამანადგურებელი დამადანაშაულებელი მტკიცებულებები მედვედევზე და მის გარემოცვაზე - სკანდალი საოცარი აღმოჩნდა. მოკლედ, ცნობილი გახდა ნავალნიც და მისი გამანადგურებელი დარტყმის ქვეშ მოხვედრილიც.
  მედვედევს კი საბაბების მოპოვება და შამფურების მოშორება მოუწია. და ყველაფერი მასზე დაიღვარა. არჩევნები კი არა, უბრალოდ საშინელება.
  კენჭისყრის დღეს მედვედევი დაცვის ქვეშ მივიდა. აშკარა იყო, რომ ის პირქუში და გაურკვეველი იყო. ბიულეტენი რომ ავიღე, ხელები მიკანკალებდა. პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ბოლო ბრძანებით სამხედროებსა და პოლიციელებს ხელფასი გასამმაგდა. და ხუთმაგი პენსია!
  თუმცა, ანასტასია ორლოვამ ჭკვიანურად დასცინა დიქტატორის როლის კანდიდატი:
  - ძნელია ბაიონეტებზე ჯდომა! აქ ის დებს ფულის ბალიშს!
  ამის შემდეგ ტერმინატორმა გოგონამ აიღო და შიშველი თითებით აჩვენა.
  ანასტასია, რა თქმა უნდა, ის გოგოა, რომელიც სიტყვებს ჯიბეში არ ჩაიდებს. მახვილგონივრული, ძლიერი, მაგარი, ქარიზმატული .
  და ამდენ ბიჭს შეუყვარდა იგი. უფრო მეტიც, ანასტასია ძალიან ტემპერამენტიანი ქერაა და არ იძინებს ღამისთვის ახალი მამაკაცის არჩევის გარეშე. რა თქმა უნდა, ის ირჩევს უფრო ლამაზ, სპორტულ, დაკუნთულ მამაკაცებს, ზოგჯერ ძალიან ახალგაზრდებსაც კი. მაგრამ აუცილებლად განსხვავებული. როგორც ჩანს ენერგიით დამუხტვა. და არავინ თვლის ამ საზარელ მეომარს მეძავად.
  პირიქით, ასეთი ძლიერი და დაკუნთული ქალისთვის ძალიან მაგარი ჩანს.
  ანასტასიამაც ხმა მისცა, მოხდენილი ფეხების შიშველი თითებით აიღო ბიულეტენი და ეს არის მთელი რულონი, სადაც გვარის პოვნა რთულია და ზედმეტი ცრურწმენების გარეშე მოათავსა თავისთვის. ისე, გასაგებია ვისთვის!
  რის შემდეგაც მან აჩვენა თავისი დიდი ფიგურა შიშველი თითებით!
  ვლადიმერ ზელენსკი ხმის მისაცემად ველოსიპედით მოვიდა. გადახტა და დატრიალდა. როგორც ყოველთვის მებრძოლი და ტემპერამენტიანია. ნამდვილი ნაპოლეონ ბონაპარტი.
  და რა თქმა უნდა, ხმამაღლა მივეცი ხმა, როგორც მოსალოდნელი იყო.
  ვლადიმერ კლიჩკო არჩევნებს არასდროს დატოვებს. მანაც ხმა მისცა საკუთარ თავს და მუშტი შეკრა მედვედევს.
  ბოლო მომენტში ნიკოლაი ვალუევმა მიიღო რუსეთის გმირის ვარსკვლავი მედვედევისგან და შინაგან საქმეთა მინისტრის პოსტი. ძლივს მოვახერხე გადაღება. თუმცა მან უარი თქვა, ვის მისცა ხმა.
  ბევრმა ხმა მისცა აქ: ალა პუგაჩოვა და სურაიკინი ...
  ჟირინოვსკის, რა თქმა უნდა, არ შეეძლო არ დაეტოვებინა თავისი კვალი. მან აიღო და ვლადიმერ ზელენსკის პორტრეტი ზუსტად უბანზე დახია და დაჰპირდა, რომ ხელისუფლებაში მოსვლისას აუცილებლად დახვრეტავდა.
  დიმა ბილანმა კენჭისყრის დროს იმღერა:
  - ყველაფერი შეუძლებელია, ზუსტად ვიცი! ბილანს აირჩევენ, უმანკო რაინდია!
  შემდეგ სხვა ვარსკვლავები გამოჩნდნენ.
  გარი კასპაროვმა თქვა, რომ ძალაუფლება იცვლება, მედვედევი წავა და მასთან ერთად პუტინის ეპოქა საბოლოოდ დასრულდება.
  ამასთან, მსოფლიოს ყოფილმა ჩემპიონმა განაცხადა, რომ საჭადრაკო კარიერის განახლების წინააღმდეგი არ იყო. და მოხსნა სტეინიცის ასაკობრივი რეკორდი . და რომ რუსეთი მალე მიიღებს ღირსეულ და დემოკრატიულ ლიდერს და მეფეთა ეპოქა საბოლოოდ წარსულს ჩაბარდება.
  და რომ გარი კასპაროვმა გამოიგონა საკუთარი ჭადრაკი, რომელიც მალე მოიპოვებს პოპულარობას მთელ მსოფლიოში.
  და აჩვენა ასუჯრედიანი დაფა. მასში ახალი ფიგურები გამოჩნდა. თითო ორი ხუმრობა: მეფისა და დედოფლის გვერდით. უფრო მეტიც, ჯესტერი დადის როგორც დედოფალი, მაგრამ ურტყამს ექსკლუზიურად როგორც რაინდი. და ორი მშვილდოსანი კიდეზე პაიკის ნაცვლად. მშვილდოსნები ლომბარდებივით მოძრაობენ, მაგრამ ისინი დიაგონალურად ისვრიან ორ მთელ კვადრატზე. მართალია, რადგან ისინი დაფის ზღვარზე არიან, მათი ღირებულება გარკვეულწილად შემცირებულია. მაგრამ ისინი ასევე შეიძლება გადაიქცეს ნებისმიერ ფორმაში.
  გარი კასპაროვის ჭადრაკმა უდავოდ მიიპყრო ხალხისა და ჟურნალისტების ყურადღება.
  ნავალნიმ პირობა დადო, რომ კასპაროვი აუცილებლად გახდებოდა მინისტრი.
  ხმა მისცა ანატოლი კარპოვმაც. მაგრამ ის უკვე ძველი ყოფილი ჩემპიონია, ამიტომ მხოლოდ რჩევას დაჰპირდა. და მან თქვა, რომ, სავარაუდოდ, დიდი ცვლილებები მოდის. და რა იქნება ხვალ გუშინდელზე უკეთესი!
  უკვე არჩევნების დღეს მედვედევმა გამოაცხადა, რომ რუსეთში მინიმალური შვებულების ხანგრძლივობა გაიზარდა ოცდაათ სამუშაო დღემდე და რომ ყველა ქალი, ვინც ათი ან მეტი შვილი გააჩინა, მისგან ჯილდოს მიიღებდა: რუსეთის გმირის ვარსკვლავი. ფედერაცია.
  ახალი პოპულისტური ნაბიჯი და უნდა ვთქვა საკმაოდ ძლიერი. მაგრამ უკვე გვიანია. განსაკუთრებით არჩევნების დღეს ცხადია, რომ ეს მხოლოდ საზოგადოებისთვის სამუშაოა.
  მედვედევი აშკარად კარგავდა მიწას... მისი მუდმივი ძალაუფლება ძალიან დაღლილი იყო ყველაფრისგან.
  ხალხს სურდა გადახტომა პუტინის ძირიდან და ცვლილებების წყურვილი მომწიფდა. გარდა ამისა, მედვედევის აშკარა უუნარობა იყო ძლიერი პიროვნება.
  ზელენსკიმ, ქულები მოიპოვა და ზედმეტი პოპულიზმისა და დაპირებების გარეშე მოქმედებდა, თავდაჯერებულად წავიდა წინ.
  ეგზიტზე ამ გამოკითხვებმა თქვა, რომ ის აშკარა ფავორიტი იყო. მაგრამ გავა თუ არა მედვედევი მეორე ტურში, ჯერ კიდევ საკითხავია! ჯერჯერობით, ვლადიმერ კლიჩკოს და სერგეი კოვალევს, ისევე როგორც გრუდინინს , შეუძლიათ მას ამ ადგილის გამოწვევა.
  ზიუგანოვმა ბოლო ხმა მისცა. მოხუცმა, ავადმყოფმა, რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიის ყოფილმა თავმჯდომარემ სახელს გრუდინი გადააჯვარედინა და ამოიოხრა. დიახ, არ არის ადვილი ტვირთი, რომ გახდე რუსეთის პირველი ვიცე-პრემიერი თითქმის ოთხმოცი წლის განმავლობაში. მას ეს სჭირდება?
  და ზიუგანოვი, მძიმედ სუნთქავდა, იკივლა:
  ისევ ბრძოლაში წავალთ
  საბჭოთა ძლიერებისთვის...
  და როგორც ერთნი მოვკვდებით -
  ამისთვის ბრძოლაში!
  და გავარდა კაბინიდან. არა, მალე გადადგება.
  დრო მოახლოვდა და საპრეზიდენტო არჩევნების შესახებ პირველი მონაცემები უკვე იწყებოდა. რუსეთი უზარმაზარი ცვლილებების ზღვარზე იყო. ბელორუსიაშიც იყო მიტინგები და რუსეთთან ალიანსის მოთხოვნა. ყველაფერი უფრო და უფრო მრისხანე და ამაღელვებელი ხდებოდა.
  რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნებში აქტივობამ ალტერნატიული არჩევნების ისტორიაში რეკორდულ მაჩვენებელს მიაღწია, თითქმის ოთხმოცდაათი პროცენტი.
  და მათ ახლახან გამოაცხადეს, რომ საარჩევნო ყუთები გაიხსნა და შორეული აღმოსავლეთის ხმების დათვლა დაიწყო.
  . თავი No3.
  პირველი რაუნდის შედეგები შორეული აღმოსავლეთიდან დაიწყო. როგორც ყველა გამოკითხვამ თქვა, ზელენსკი თავდაჯერებულად ლიდერობდა. მედვედევი ჯერ მეორეც არ იყო. მეორე ადგილისთვის იბრძოდნენ გრუდინინი და ვლადიმერ კლიჩკო . სიაში კიდევ ორასამდე კანდიდატი იყო, ამიტომ მათ ხმა მიფანტეს. თუმცა, ზელენსკიმ ციმბირში თითქმის ორმოცდაათი პროცენტი მოიპოვა და პირველ ტურში გამარჯვების იმედიც კი შეეძლო.
  მედვედევმა გულში თქვა:
  - საუკეთესო გვინდოდა, მაგრამ ხმა გართობისთვის მივეცი!
  ზელენსკი ლაკონური იყო:
  - სიმართლემ გაიმარჯვა!
  არჩევნების მონაცემები მუდმივად იცვლებოდა, მაგრამ ზელენსკის პირველი ადგილი დიდი სხვაობით უცვლელი დარჩა. სხვა საქმეა, რომ გრუდინინი და კლიჩკო ოდნავ ჩამოცვივდნენ. და მედვედევმა დაიწყო მეორე ადგილზე მოსვლა, თუმცა ლიდერისგან სამჯერ მეტი სხვაობით. პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ყველაზე მეტი მიიღო ჩეჩნეთში, ჯარში, წინასწარი დაკავების იზოლატორში. ისე გასაგებია. განსაკუთრებით წინასწარი დაკავების იზოლატორში. იქ ხმების დათვლის მონიტორინგი უფრო რთულია.
  თუმცა, მედვედევმა ბევრი პატიმარი გაათავისუფლა და ზრდა არ იყო ისეთი მნიშვნელოვანი, როგორც მას ელოდა.
  მაგრამ დიდი გაჭირვებით შევძელით მეორე ტურში გასვლა. მიუხედავად იმისა, რომ ზელენსკიმ მთლიანობაში თითქმის ორმოცი პროცენტი მიიღო, მედვედევმა ძლივს შეაგროვა ცამეტი. უფრო მეტიც, ამომრჩევლის მოსყიდვითა და დარღვევებით. დიახ, დიმიტრი ანატოლიევიჩი საკმაოდ სუსტი აღმოჩნდა. მესამე იყო ვლადიმერ კლიჩკო. რა პატარა სენსაციაა, მეოთხე არის გრუდინინი . დიმა ბილანი ასევე მოულოდნელად მეხუთე ადგილზე გავიდა. მეექვსე ადგილზე გავიდა სერგეი კოვალევი, თუმცა მისი რეიტინგი მაღალი იყო. ჟირინოვსკი ამჯერად ათეულშიც კი ვერ მოხვდა. მართალია, მედვედევმა მას მაშინვე მიანიჭა გენერალ-პოლკოვნიკის წოდება ერთგული სამსახურისთვის და რუსეთის გმირის ვარსკვლავი.
  ასეთი ნუგეშისცემა შენი ერთგული მსახურისთვის. გარდა ამისა, დიმა ბილანმა მიიღო რუსეთის გმირის ვარსკვლავი და ორდენი სამშობლოსათვის მომსახურებისთვის, პირველი ხარისხის.
  მაგრამ დიმამ თქვა, რომ ის მაინც არ დაუჭერს მხარს მედვედევს. თუმცა, პოზიცია ზელენსკის მიმართაც ბუნდოვანია. მხოლოდ ვლადიმერ კლიჩკომ ღიად მოუწოდა ზელენსკაიას სასარგებლოდ კენჭისყრას. მეტიც, ამ მოკრივემ გამოაცხადა, რომ მოსკოვში 2020 წლის ოლიმპიურ ჩემპიონთან ერთად იბრძოლებდა. და რომ ასაკობრივი სხვაობა არ აწუხებს მას. რომ ვლადიმერი უფრო ძლიერი და მოტივირებულია ვიდრე ოდესმე.
  თუმცა, მედვედევმა რუსეთის გმირი ვლადიმერ კლიჩკოსაც და ვიტალი კლიჩკოსაც დააჯილდოვა. მაგალითად, ის სამართლიანი ადამიანია. თქვენ ძმებო ბევრი გააკეთეთ კრივში, განსაკუთრებით ვლადიმირ.
  ვიტალიმ თქვა, რომ ყველაზე ამაზრზენი მაიდანზე არის ის, რომ ამის გამო მან არ მოხსნა ჰოლმსის რეკორდი. მაგრამ მას ყველა შანსი ჰქონდა!
  კიევში გასიევთან შეხვედრა . რამაც გარკვეული აჟიოტაჟი გამოიწვია. რატომ არ სცადე?
  სერგეი კოვალევს ასევე სურდა კარიერის გაგრძელება და გაიხსენა, რომ ჰოპინსმა , უფროს ასაკშიც კი, დაამარცხა მსოფლიო ჩემპიონები და ერთიანი ტიტულები. და რომ ჯერჯერობით არც ზელესკი და არც მედვედევი არ აპირებენ მთავრობაში მუშაობას. და მას სურს ბრძოლა.
  ბიჭებს ნამდვილად ჰქონდათ საკმარისი მოტივაცია. სხვა მოკრივეებიდან დიმა ბივოლმა კოვალევთან ბრძოლის სურვილი გამოთქვა.
  მედვედევმა გრუდინთან მოლაპარაკება დაიწყო . ოქროს მთებს დაჰპირდა. გრუდინინს პრემიერის პოსტზე ნაკლები არაფერი სურდა. მოულოდნელად, მოხუცმა ზიუგანოვმა მხარი მედვედევს დაუჭირა და გრუდინინს მოუწოდა, რომ პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებლის გუნდში შეერთებოდა. მაგრამ შემდეგ პრობლემები და განხეთქილება წარმოიშვა კომუნისტების რიგებში. რაც ორივე კანდიდატს არ მოეწონა.
  ზელენკის სასარგებლოდ ისაუბრა . ისინი ამბობენ, რომ ორ ბოროტებას შორის უნდა ავირჩიოთ რაც ჯერ არ ვიცოდით!
  ნიკოლაი ვალუევმა შესთავაზა ალიანსი ზელენსკის და მედვედევს: ზელენსკის პრეზიდენტი - მედვედევი პრემიერ-მინისტრი. რა მოეწონათ ოლიგარქებს! უფრო მეტიც, მათ შეახსენეს, რომ არსებობს გაერთიანების უთქმელი წერტილი: სხვადასხვა ქვეყანას ეყოლება პრემიერ-მინისტრები და პრეზიდენტები.
  და რადგან ზელენსკი საპრეზიდენტო არჩევნებში გაიმარჯვებს, მაშინ რუსეთის წარმომადგენელი უნდა გახდეს პრემიერ-მინისტრი. მაგრამ მედვედევი ჯერ კიდევ მეორე ტურშია.
  თუმცა ზელენსკიმ თქვა, რომ დიახ, პრემიერ მინისტრი იქნება რუსეთიდან, მაგრამ არა მედვედევი! რადგან რუსებს მისი მენეჯმენტი მობეზრდათ. და რა არის საჭირო ეკონომიკაში უფრო ქმედუნარიანი და წარმატებული გამოცდილებით და არა მედვედევის მსგავსი წარუმატებლობა!
  სოციალური კვლევის მონაცემებმა აჩვენა, რომ რუსების უმრავლესობას არ სურდა მედვედევის პრემიერ-მინისტრად ხილვა. უფრო ზუსტად, თითქმის ოთხმოცდაათი პროცენტი იყო წინააღმდეგი.
  როგოზინი მოულოდნელად დაბრუნდა პოლიტიკური დავიწყებიდან და დაიწყო შესაძლო პრემიერ-მინისტრად განხილვა. ასევე, ბევრ რუსს სურდა ანდრეი ნავალნის პრემიერ-მინისტრად ხილვა.
  ასე რომ, ისტორიის ბორბალი უფრო და უფრო სწრაფად ტრიალებდა.
  მსოფლიოში, რა თქმა უნდა, დასავლეთი მხარს უჭერდა ზელენსკის, ჩინეთი ნეიტრალური დარჩა. ქვეყნების უმეტესობა ასევე არის ზელენსკის, რომელიც ითვლებოდა დემოკრატი და დასავლელი. მაგრამ მედვედევი ამდენი ხნის განმავლობაში პუტინის პარტნიორი იყო. ორი ლიდერის ტანდემზეც კი ისაუბრეს. და გასაგებია, რომ მედვედევი სულაც არ არის ისეთი თეთრი და ფუმფულა, როგორც მას სურს ჩანდეს. აშშ-შიც არის არჩევნები. შეჯიბრი ახალგაზრდა რესპუბლიკელსა და ახალგაზრდა დემოკრატი ქალს შორის. და ეს არის ორმოცდაათი ორმოცდაათი შანსი. ცვლილებები შესაძლებელია ჩინეთშიც, ლიდერ სის ჯანმრთელობის პრობლემები აქვს. და, როგორც ჩანს, არის შანსი, რომ მას უფრო დემოკრატიული ლიდერი დაიკავოს.
  ზოგადად, ჩინურ ოლიგარქიას მეტი თავისუფლება და დემოკრატია სურს, მაგრამ ხალხს არ აქვს საკმარისი მხიარულება. როგორი არჩევნებია, როცა მათი შედეგი წინასწარ არის ცნობილი?
  დიქტატურის მოდამ გაქრობა დაიწყო. ყველას უნდოდა რაღაც უფრო მეტი, ვიდრე უბრალოდ კოგები.
  ზელენსკიმ განასახიერა ახალი ნივთები და ცვლილებები და ამით წარმატებული. რუსეთში კი ეს დადებითად აღიქმებოდა. ხალხს არ სურდა ციხეები, ბანაკები ან ზოგადი შიში.
  შეიცვალა თაობა და ყველას სურს ცვლილება. კუბაშიც კი, სადაც ხალხის მიერ საძულველი კასტროს რეჟიმი შემაძრწუნებელი იყო. თუნდაც ძალაუფლება სხვა სახელით ყოფილიყო. ჩრდილოეთ კორეაშიც არის ცვლილებების წყურვილი. უფრო მეტიც, კორეელები ხშირად ამბობდნენ: მონარქია არ არის კომუნიზმისთვის! და რომ მსუქანი დიქტატორი უნდა წავიდეს!
  ცვლილებების სურვილი მთელ მსოფლიოში იზრდებოდა და ზელენსკი ამ ტალღაში იყო. და წარმატებით განვითარდა!
  ჩრდილოეთ კორეაში კი საპროტესტო აქცია გაიმართა. რომელიც დიქტატორულმა რეჟიმმა ესროლა ავტომატებით. რაც კონტინენტზე გამეფებული ბარბაროსობის კიდევ ერთი მაჩვენებელი გახდა.
  ტრამპმა თქვა, რომ შეერთებულ შტატებს ძალის გამოყენებით შეუძლია ამ დიქტატურის პრობლემის გადაჭრა. და რომ ბირთვული ბომბი მათ არ შეაშინებს. ტრამპმა ასევე განაცხადა, რომ შეერთებული შტატები უკვე ამოწმებს ისეთ იარაღს, რომ თერმობირთვული მუხტი არ იყოს საშიში.
  მაგრამ ტრამპის დრო იწურებოდა. ასე რომ, ის არის ყველაზე ძველი პრეზიდენტი. უფრო მეტიც, კარტერის გარდაცვალების შემდეგ, ის ყველაზე უფროსიც კი გახდა ყოფილ პრეზიდენტებს შორის. Ვაუ! და იღბალს უყვარს ახალგაზრდობა! ტრამპს ოპონენტად უმცროსი ქალი რომ ჰყოლოდა, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მას საერთოდ დაამარცხებდა!
  როგორც ჩანს, კარმის კანონი ამბობს: წარმატებები ახალგაზრდებს! თუნდაც რონალდ რეიგანი გამონაკლისი აღმოჩნდეს წესიდან!
  და შედარებით ახალგაზრდა გორბაჩოვი წარუმატებელი აღმოჩნდა. თუნდაც ვინმემ თქვას, რომ მიხაილ სერგეევიჩი შეცდა? სსრკ-ის პირველი მმართველი, რომელიც საუბრობდა ადამიანურ ენაზე. და ის ხალხს არ ესმოდა! ან შეიძლება ხალხი კი არა, ელიტა!
  ოჰ, ასეთი იღბალი! რამდენი იღბალი ჰქონდა და რამდენს მიაღწია ვლადიმერ ვლადიმროვიჩ პუტინს?
  და ნიკოლოზ II-ს ცოტა მეტი ბედი რომ ჰქონოდა - მაგალითად, ადმირალი მაკაროვი ცოცხალი რომ დარჩენილიყო, რა დიდი და ძლიერი იქნებოდა მაშინ რუსეთი. ჩინეთი გახდებოდა ყვითელი რუსეთი და მთელი მსოფლიო მოხრილი იქნებოდა!
  ასე რომ, მათ მარტო აიღეს ყირიმი და დაპირისპირდნენ მთელ სამყაროსთან!
  ხოლო ნიკოლოზ II-მ, როგორც დახვეწილმა დიპლომატმა, მოახერხა მოლაპარაკება კონსტანტინოპოლსა და მცირე აზიაზე თავისი მოკავშირეებისგან.
  კარგი, ახლა ფენომენალური ზელენსკი სულ უფრო და უფრო აქტიური ხდება. და ახლოვდება მეორე არჩევნები.
  უკრაინაში სულ უფრო მეტი სიხარული და ოპტიმიზმია. მედვედევმა ბუნებრივია შესთავაზა სატელევიზიო დებატები. მიუხედავად იმისა, რომ ამას დიდი აზრი არ აქვს. რუსეთის მოქმედი პრეზიდენტის პოზიცია არც თუ ისე ძლიერია. და საამაყო არაფერია. არც ეკონომიკაში, არც პოლიტიკაში და ომში. სიტუაცია კავკასიაში კიდევ უფრო გაუარესდა. და არაფრის გაკეთება არ შეიძლება. არც ძალა იმარჯვებს და არც დიპლომატია. მედვედევის გარემოცვასთან ურთიერთობა სულ უფრო მტრული ხდება. აქ ცარს სერიოზულად აღარავინ აღიქვამს. მიუხედავად იმისა, რომ მეფე ჯერ კიდევ ტახტზეა.
  ოლიგარქები, ზოგადად, ზელენსკის წინააღმდეგნი არ არიან. მხოლოდ უშიშროების, უფრო სწორად ზოგიერთი მათგანია უკმაყოფილო!
  ფარულად მედვედევმა შეკრიბა უშიშროების საბჭო. საუბარი შეეხო მეორე ტურის გაუქმებას თუ არა. მაგალითად, იყო რაიმე დარღვევა? რა თქმა უნდა, ისინი იყვნენ! და თქვენ შეგიძლიათ ამაში ბრალი იპოვოთ და გააუქმოთ არჩევნების შედეგები. რატომ უნდა დადასტურდეს ასეთი რამ უზენაესი სასამართლოს მეშვეობით? იდეა საკმაოდ გონივრული ჩანდა.
  დიმიტრი ანატოლიევიჩ მედვედევმა გაიხსენა, რომ ერთ დროს 1999 წლის მაისში ელცინმა განიხილა სამხედრო გადატრიალების და სახელმწიფო სათათბიროს დარბევის გეგმა!
  და ეს თითქმის მოხდა. მართალია, მაშინაც არ იყო ერთიანობა უშიშროების ძალებს შორის. ზოგი ამბობდა, რომ რბილი ვარიანტი უკეთესია: უზენაესი სასამართლო იმპიჩმენტის პროცედურას უარყოფს რუსეთის პრეზიდენტის გადაყენების შესახებ კანონის არარსებობის გამო. და სანამ ეს კანონი არ მიიღება და ეს არის კონსტიტუციური კანონი, უნდა შეიკრიბოს პარლამენტის ორი მესამედი და ფედერაციის საბჭოს სამი მეოთხედი. და სათათბიროს უფლებამოსილება ამოიწურება, ისევე როგორც პრეზიდენტი.
  მაშინ უშიშროების ძალებმა ფაქტობრივად დაჰპირდნენ უზენაეს სასამართლოსთან მუშაობას და პრობლემის მშვიდობიანი გზით მოგვარებას. ელცინს ნამდვილად არ სურდა სამხედრო გადატრიალებაზე წასვლა ორ პროცენტიანი რეიტინგით და ხუთი ინფარქტით. და ძალა არ არის იგივე, და მხარდაჭერა არ არის იგივე. უფრო მეტიც, 1993 წელს ხალხს კვლავ ჰქონდა ამ კურსის მხარდაჭერა. და 1999 წელს ის იქ აღარ იყო. და ეს არ შეიძლებოდა მომხდარიყო ასეთი შედეგებით.
  ასე რომ, იმპიჩმენტის პროცესი რომ გასულიყო, დიდი ალბათობით, სროლის გარეშე დასრულდებოდა.
  მედვედევმა არჩევნების ბათილად ცნობის მოთხოვნით უზენაეს სასამართლოს მიმართა.
  მაგრამ შემდეგ, რა თქმა უნდა, მოსამართლეებმა დაიწყეს წინააღმდეგობა. რომ, ამბობენ, არჩევნები რომც გააუქმოს, მაინც უნდა განმეორდეს. და მედვედევის შანსები მხოლოდ შემცირდება. და დაიწყება სახალხო არეულობა.
  ასე რომ, ამბობენ, ჯობია დიმიტრი აღიაროს, რომ ზელენსკი რუსეთის პრეზიდენტი გახდება. და შეეცადეთ იპოვოთ თქვენი ადგილი.
  მეტიც, ბევრმა თქვა, რომ ეს მასხარა უკრაინაში წარმატებას ვერ მიაღწევდა. მაგრამ ეს უნდა მუშაობდეს! და თქვენ არ უნდა მოაწყოთ ტრაგედია მოლიდან.
  მედვედევმა მოსამართლეებთან და უშიშროების წარმომადგენლებთან საუბრის შემდეგ მიიღო გადაწყვეტილება: ბოლოს და ბოლოს არჩევნებზე წასულიყო. და გამართავს მეორე ტურს. და ეს მართლაც ასე გამოვა. იქნებ სასწაული მოხდეს ბოლოს და ბოლოს. Მაგრამ არა? ამიტომ ციხეში არ ჩასვამენ.
  მილიარდერების შეხვედრაზეც გამოითქვა, რომ ისინი დემოკრატიის წინააღმდეგი არ არიან. და რომ ზელენსკი მემარცხენე არ არის და მათ უხდებათ. და კიდევ, რომ საბოლოოდ ყველა დასავლური სანქცია მოიხსნება და რუსეთი საბოლოოდ დაუბრუნდება მსოფლიო საზოგადოებას.
  ახლა მხოლოდ ერთი რამ რჩება გასაკეთებელი: სატელევიზიო დებატების გამართვა. ზელენსკი დათანხმდა, მაგრამ მხოლოდ ლუჟნიკის სტადიონზე. რა თქმა უნდა, ეს მიღებული იყო. ძალიან მოგაგონებდათ უკვე გავლილ ეტაპს პოროშენკოსთან ერთად. უფრო მეტიც, პირველ წრეში სხვაობა კიდევ უფრო დიდი იყო. მედვედევის ანტირეიტინგი კი კოლოსალურია.
  მაგრამ სატელევიზიო დებატები ჰგავს დამხრჩვალ კაცს, რომელიც ჩალას ეჭიდება. ბოლო სხდომა პარასკევს არის, არჩევნები კი კვირას.
  მედვედევი, ზოგადად, ემზადებოდა. მაგრამ ფაქტები მის მხარეს არ არის. პოროშენკოს გამოცდილებამ კი აჩვენა, რომ ფაქტებს მარტო რიტორიკით ვერ შეცვლი. ისევე, როგორც მათ ვერ დაამარცხეს მერი ლუჟკოვი, ერთადერთი შემთხვევა მოსკოვის ისტორიაში, როდესაც ცენტრალური ტელეარხები მუშაობდნენ ქალაქის ამჟამინდელი ხელმძღვანელის წინააღმდეგ.
  მაგრამ პროპაგანდამ ვერ გადაწონა მოსკოვის მერის ეკონომიკური მიღწევები. და ნუ მისცემთ ხმას კირიენკოს, დეფოლტის ავტორს! მაგრამ ყველაზე მეტად სწორედ ის დაწინაურდა . ალბათ ყველაზე წარუმატებელი კანდიდატი ბიზნესის აღმასრულებელს დაუპირისპირდა.
  თუმცა, რუსული მედია ახლა უფრო მეტ კამპანიას უწევს ზელენსკის. არავის სჯეროდა მედვედევის. უზენაეს სასამართლოსაც კი არ სურდა არჩევნების გაუქმების საქმის განხილვა.
  აქამდე საქმე იმაშია, რომ სტადიონი პირამდეა გადაჭედილი. ფაქტიურად გადასულია.
  და აშკარა იყო, რომ სერიოზული დაპირისპირება მოდიოდა. თუმცა, მედვედევის სახიდან ირკვევა, რომ იგი თითქმის შეგუებული იყო დამარცხებასთან. მაგრამ ბოლო ნაბიჯი უნდა გადაიდგას.
  დებატების წინა დღეს მედვედევმა შინაგან საქმეთა მინისტრად ვლადიმერ ჟირინოვსკი დანიშნა. ეს სასოწარკვეთის ბოლო ჟესტია. მაგრამ ჟირინოვსკიმ, იცოდა, რომ ამომრჩეველთა ოთხმოცი პროცენტზე მეტი მზად იყო ზელენსკის ხმა მისცეს, საერთოდ არ სურდა მომავალ სახელმწიფოს მეთაურთან ჩხუბი. თუმცა, რა თქმა უნდა, მას ესმოდა, რომ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ იპოვნიდა ადგილს ზელენსკის გუნდში.
  დიახ, ვლადიმერ ვოლფოვიჩი ბებერია. თუმცა, ანატოლი კაშპიროვსკი ჯანდაცვის კიდევ უფრო ასაკოვანი მინისტრი და ვიცე-პრემიერია. მაგრამ მას ასევე არ სურს მედვედევის კამპანია. თუმცა მას გუნდში დარჩენის შანსი აქვს. ასაკი დიდია და ეს ნიშნავს გამოცდილებას. და ჩემი ფიზიკური ფორმა უბრალოდ ძალიან კარგია.
  გასაკვირი არ არის კაშპიროვის ფენომენი.
  დებატები სტადიონზე მისალმების გაცვლით დაიწყო. და მახვილგონივრული შენიშვნები. მაგრამ ზელენსკი გამოიყურებოდა უფრო ახალი, უფრო თავდაჯერებული, უფრო დამაჯერებელი და უფრო პროფესიონალი.
  მედვედევი ძალიან ანერვიულდა და ყვირილი დაიწყო. ის ვერ იყო დამაჯერებელი. და ქვეყანაში ყველაფერი ძალიან ცუდია. ხალხი აშკარად უჭერს მხარს ზელენსკის. აქ ყველაფერი ძალიან დაძაბულია.
  ზელენსკის ყოველ სიტყვას აპლოდისმენტები ახლავს და მედვედევს აკოცა. ანუ არის დებატების რეალური მარცხი.
  მედვედევი ტრიალდება და ამბობს:
  - გამოცდილება მაქვს!
  ზელენსკი ღიმილით პასუხობს:
  -ასეთი გამოცდილებით მხოლოდ დამლაგებლებთან წადი!
  მედვედევმა უპასუხა:
  - მე და პუტინმა ყირიმი ავიღეთ!
  ზელენსკიმ ჭკვიანურად უპასუხა:
  - ქურდული მკლავი და მოკლე ხელები!
  ასე გაგრძელდა დებატები, მაგრამ ზელენსკიმ აშკარად გაიმარჯვა. ის ბევრად მახვილგონივრული და დამაჯერებელი იყო, ვიდრე მედვედევი და მაყურებელი უხაროდა.
  სატელევიზიო დებატების შემდეგ, რუსეთის პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა გამოსცა განკარგულება ხელფასების ხუთჯერ და პენსიების შვიდჯერ გაზრდის შესახებ! მაგრამ ეს უკვე ხუმრობას ჰგავდა.
  მედვედევის ხალხს უბრალოდ გაეცინა. თუმცა აშკარა იყო, რომ არჩევნების წინა დღეს სხვა რამეს აკეთებდნენ!
  მედვედევმა ასევე გადაწყვიტა წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით დაჯილდოვებულიყო როგორც სტალინი, ასევე ლენინი. ეს გადაწყვეტილება საკმაოდ ბრძნული, მაგრამ დაგვიანებული უნდა ითქვას. დიმიტრი მედვედევს აშკარად სურდა კომუნისტების მოგება. და განსაკუთრებით სტალინისტები. მაგრამ ამავე დროს, მან აიღო და დააჯილდოვა ვარსკვლავი გმირ ტუხაჩევსკის. ესეც არაჩვეულებრივი ნაბიჯი და ლიბერალების ფლირტის მცდელობაა.
  მედვედევი საერთოდ ცდილობდა მოეწონებინა ჩვენიც და შენიც. მან დააჯილდოვა პატრიარქი, პაპი და ქრისტიანული კონფესიების ლიდერები. პირველ რიგში პროტესტანტები. და იეჰოვას მოწმეებსაც კი აღუდგინეს თავიანთი უფლებები, მაგრამ ამას ნაკლებად გამოადგება. სულ ერთია, ხმის მიცემა ეკრძალებათ და საერთოდ ეს ორგანიზაცია კვდება!
  მედვედევმა მუფთებიც და ლამებიც დააჯილდოვა. ის ცდილობდა ყველა თავის მხარეს მოეპყრო. მედლების და ორდენების წვიმა არაჩვეულებრივი იყო. ამავდროულად, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა სახელმწიფო სათათბიროს ყველა დეპუტატმა თითოეულს მილიონი დოლარის პრემია დააჯილდოვა. თუმცა, ამან უფრო შეაშინა, ვიდრე მიიპყრო ხალხი მისკენ.
  შემდეგ მედვედევმა სცადა რამდენიმე ახალი ორდენის დამყარება: პეტრე დიდის ორდენი, ივანე საშინელის ორდენი, ალექსანდრე განმათავისუფლებლის ორდენი, ნიკოლოზ II-ის ორდენი და ბრუსილოვის ორდენი. ასევე აღდგა ლენინისა და სტალინის ორდენი.
  მედვედევი ამ გზით მრავალფეროვანი ამომრჩევლის მოზიდვას ცდილობდა. და მოქმედებენ პრინციპით: შენიც და ჩვენიც! მაგრამ ამ შემთხვევაში ყოვლისმჭამელობამ გამოიწვია ხალხის უნდობლობა - ამბობენ, პოლიტიკური მეძავი. როგორც ჩანს, ხალხს დაავიწყდა, რომ პუტინი ასევე ეფლირტავა როგორც მემარცხენეებთან, ასევე მემარჯვენეებთან. მე ასევე ვცდილობდი ვყოფილიყავი ყოვლისმჭამელი.
  თუმცა ის, რაც იუპიტერს ეშვება, ხარს არ უშვებენ! პუტინი რატომღაც თავიდანვე, ხალხის მიერ საძულველი ელცინის მემკვიდრის კვალის მიუხედავად, ხალხის და ელიტის სიმპათიით სარგებლობდა. კომუნისტებსაც კი ეშინოდათ მის წინააღმდეგ გამოსულიყვნენ და ხმა მისცეს პრემიერ მინისტრად დამტკიცებას ბრძოლისა და ვაჭრობის გარეშე.
  მაგრამ მედვედევი განსაკუთრებით არასდროს უყვარდათ. როგორც ჩანს, ის იყო ზედმეტად ჭკვიანი და პუტინის ჩრდილში. არავინ აღიქვამდა მას ნამდვილ მებრძოლად და მმართველად. ზოგადად, პუტინის შემდეგ, რატომღაც, ნებისმიერი მემკვიდრე პოლიტიკურ ჯუჯად ჩანდა და რაღაც არასწორი იყო. ზელენსკი კი ქარიზმატულად აღიქმებოდა, როგორც ზღაპრის პრინცი. და ეს უკვე აღარ არის კატა ჯიბეში, არამედ წარმატებული მმართველი, რომელმაც უკრაინა ჭაობიდან, უფრო სწორად, ხვრელიდან გამოიყვანა.
  რა თქმა უნდა, უკრაინა დაზარალდა პირველ რიგში რუსეთთან ურთიერთობის გაწყვეტის გამო. და აქ პოროშენკო შეიძლება არც ისე დამნაშავე იყოს. ბელორუსიაში მსგავსი რამ რომ მომხდარიყო, სრული მარცხი იქნებოდა. პროფესიონალიზმის თვალსაზრისით უკრაინის ხელისუფლება ძლიერია! ბელორუსიაში, პირიქით, მხოლოდ სიკოფანტები და აურაცხელები არიან. პუტინს ზოგჯერ ძლიერი პიროვნებები ჰყავდა თავის გუნდში, როგორიცაა როგოზინი ან ტკაჩოვი, მაგრამ ისინი სწრაფად მოხსნეს.
  მედვედევი, ყოველ შემთხვევაში, იყო ადამიანი, რომელიც არ ჩანდა დაბადებული მმართველი და, შესაბამისად, ეს მეფე არ იყო მთლად რეალური და სასამართლოში.
  ის გარკვეულწილად ჰგავდა გორბაჩოვს, რომელიც დასავლეთის უბრალო ხალხს უყვარდა, მაგრამ არ მოსწონდა მათ შორის. ნაწილობრივ, რა თქმა უნდა, მათ დაიწყეს ზიზღი გორბაჩოვის სიმთვრალთან ბრძოლის გამო. არყის დეფიციტს, რა თქმა უნდა, არ აპატიეს ალკოჰოლიანებმა და მსმელებმა. ღვინის ბუნტი იყო. შემდეგ კი სიგარეტი გაქრა.
  არა, გორბაჩოვი ცხადია, რომ მხოლოდ სიმელოტის გამო არ მოეწონათ. მედვედევმა, როგორც პრემიერ-მინისტრმა, თავი ძალიან სუსტ ეკონომისტად გამოიჩინა. და ზელენსკის გარეშეც კი მას ახალი ვადით არჩევის პრობლემა ექნებოდა.
  ერთხელ პუტინმა მედვედევს ყურები ჩაუკრა.
  მაგრამ ახლა პუტინი თამაშს გამოეთიშა - მან შეარყია მისი ჯანმრთელობა, მართავდა ხელით და იძაბება ჰოკეით. საჭირო იყო ყინულზე ასვლა ასეთ პატივსაცემი ასაკში? განსაკუთრებით უნარების გარეშე, როცა ახალგაზრდა იყავით?
  პუტინი დაიწვა, გადაიზარდა. და მის გარეშე ზელენსკის არავინ შეაჩერებს. მეტიც, თავად პუტინი საკადრო პოლიტიკას ისე ატარებდა, რომ ღირსეული მემკვიდრე არ ჰყოლია. ისევე როგორც სტალინი, რომელმაც გააკეთა ისე, რომ ხრუშჩოვმა მისი ადგილი დაიკავა და გაკოტრდა. და აქ მედვედევი საერთოდ არ არის რუსეთის იმპერიის ადეკვატური ლიდერი.
  არჩევნების წინა შაბათს ყველა რუსულმა ტელეარხმა გადასცა ფილმი ზელენსკის შესახებ. ბუნებრივია, ცილისწამების მიზნით. მაგრამ რამდენიმე ფაქტი იყო წარმოდგენილი. და პროპაგანდამ აჩვენა თავისი უმწეობა. და ბევრმა არხმა გააკეთა კომენტარი ფილმზე.
  მედვედევმა მრავალი გენერალი დააჯილდოვა. ისევ ვარსკვლავური ვარდნა.
  მოულოდნელად, მან ასევე დააარსა ბოტვინიკის ახალი ორდენი, სამი ხარისხი: ბრინჯაო, ვერცხლი და ოქრო. და ასევე ალეხინის ორდენი. ასევე ბრინჯაო, ვერცხლი და ოქრო.
  მედვედევმა ასევე განკარგულებით გამოაცხადა, რომ რუსეთი პროფესიონალურ არმიაზე გადავიდოდა ოთხი წლის განმავლობაში. და მომსახურების ვადა მცირდება ექვს თვემდე.
  შემდეგ, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა განაცხადა, რომ ომის ვეტერანებს და მათ, ვინც ცხელ წერტილებში მსახურობდნენ, დაჯილდოვდებიან რუსეთის ფედერაციის გმირის ვარსკვლავით. რა გახდა ისეთი ნაბიჯი, რომელსაც ანალოგი არ აქვს.
  მედვედევი აშკარად ეძებდა ადგილს ისტორიაში. შემდეგ, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ვლადიმერ ვლადიმიროვიჩ პუტინი სიკვდილის შემდეგ დააჯილდოვა გამარჯვების და წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით და რუსეთის ფედერაციის გმირის ახლად დაარსებული დიდი ბრილიანტის ვარსკვლავით.
  ეს უკვე ყოფილი რუსული კერპის რეიტინგზე თამაშის ბოლო მცდელობა იყო. აი, ამდენი წელი მედვედევი ვარ პუტინთან ერთად - შემიყვარე მთელი გულით და სულით!
  მაგრამ, როგორც ჩანს, ადამიანებს არც ისე დიდი სურვილი აქვთ შეიყვარონ ეს სავარაუდო დიქტატორი.
  და ღამით, შაბათიდან კვირამდე, დიმიტრი ანატოლიევიჩ მედვედევმაც კი გამოაცხადა გენერალისიმუსის ტიტულის შემდგომი მინიჭება ვლადიმერ ვლადიმიროვიჩ პუტინისთვის!
  ეს მართლაც ძალიან მაგარი იყო! აი, წინა წლების კერპს ტიტულს ვაძლევ!
  თუმცა, დაეხმარება ეს მედვედევს? ძნელია ხალხის დარწმუნება, რომ ხმა მისცენ საკუთარ თავს, მხოლოდ ყოფილი კერპების ქებითა და ორდენებით დაჯილდოებით. რამდენიც არ უნდა დაიბანოთ ჯილდოებით, პუტინს არ დააბრუნებთ. და გასაგებია, რომ ძველი მეფე წავიდა და ახალი მეფე მოდის კიევიდან.
  თუმცა ზელენსკის არ ეძინა და რომის პაპიც დააჯილდოვა. მოხუცმა ფრანცისკე პირველმა უკრაინის პრეზიდენტი ახალი მიღწევებისთვის დალოცა.
  ბელორუსიაში კი პრორუსულმა პარტიების კოალიციამ უკვე დაასრულა ხელმოწერების შეგროვება რუსეთთან გაერთიანების შესახებ რეფერენდუმის ჩასატარებლად. ამ საკითხზე კენჭისყრა მოსალოდნელია. თუმცა მედვედევს ამის დამსახურება არ მიუძღვის. და აი, მთავარი ინიციატივა ზელენსკის, ამ მილიონობით კერპისგან წამოვიდა.
  ახლა ვლადიმერ ზელენსკი ფინიშის ხაზზე შედიოდა...
  ციმბირში ხმის მიცემა დაიწყო. აქტივობა თავიდანვე მაღალი იყო. ხალხი მივიდა არჩევნებზე და გაიღიმა. აშკარა იყო, რომ ცვლილებების მიზნით მოდიოდნენ. და რაც მათ უნდათ არის ახალი. ყველა დაიღალა და დაიღალა ძველით.
  სიმღერაც კი გაისმა დილით:
  ჩვენი გული ცვლილებას ითხოვს
  ჩვენი თვალები ცვლილებას მოითხოვს...
  ჩვენს სიცილში და ჩვენს ცრემლებში,
  და ვენების პულსაციაში!
  შეცვლა, ჩვენ ველოდებით ცვლილებას!
  არჩევნებმა მშვიდად ჩაიარა, მაგრამ დიდი აქტივობა იყო. ხალხი არჩევნებზე გროვდებოდა. ნიკოლაი ვალუევი ერთ-ერთი პირველი იყო, ვინც ხმა მისცა. მან ბიულეტენი ყუთში ჩააგდო და თქვა:
  - ხმა ახალს მივცეთ!
  შემდეგ გამოჩნდა ალექსანდრე პოვეტკინი. მეც მივეცი ხმა და ჩემი აზრი გამოვთქვი:
  - რუსული ღმერთებისთვის!
  შემდეგ მოვიდა კენჭისყრა. მათ ბიულეტენები ყუთებში ჩაყარეს. და დიმა ბილანი და ალა პუგაჩოვა. ლევ ლეშჩენკოც გამოჩნდა და გამოაცხადა:
  - ხმა ახალს მივცეთ!
  ნიკოლაი ბასკოვი მღეროდა:
  - რუსული ვალსი, ფრთები აფრინდებიან! Გაზაფხული მოდის!
  და ფოთოლიც ნაგვის ურნაში ჩაყარა.
  მერე სხვა ბიჭები გამოჩნდნენ... ზელენსკი ხმის მისაცემად მოვიდა სკუტერზე და სალტო გააკეთა - აპლოდისმენტები დააპყრო. მათ ხმა მისცეს და წაიკითხეს კიდეც:
  იცოდე გულის და ვენების პულსაცია,
  ჩვენი შვილების, დედების ცრემლები...
  ისინი ამბობენ, რომ ჩვენ გვინდა ცვლილება
  გადააგდე მძიმე ჯაჭვების უღელი!
  და მხურვალე ტაში! მართალია ლექსები არა მისი, არამედ ცნობილი პოეტისა და მწერლის ოლეგ რიბაჩენკოსაა. მაგრამ თავად ოლეგ რიბაჩენკო ბიჭად გადაიქცა და ახლა ის სხვა სამყაროში მოგზაურობს.
  შემდეგ სხვა მოკრივეებმა ხმა მისცეს: სერგეი კოვალეი, დენის ლებედევი. უკანასკნელმა შესვენების შემდეგ დაბრუნება სცადა. მაგრამ სცემეს და ბოლოს დატოვა.
  სოფია როტარუმ ხმა კიევში მისცა. და ძალიან გაიღიმა...
  ვლადიმერ ჟირინოვსკიც მოვიდა. მან დაიყვირა:
  - ახალი გზისთვის!
  და მან ააფეთქა გენერლის პოლკოვნიკის ეპოლეტები. ზიუგანოვი არჩევნებზე ინვალიდის ეტლით მივიდა. და ის სულ ჩუმად იყო.
  გრუდინინმა ხმა მისცა გაღიმებულმა ...
  გარი კასპაროვმა ერთდროულად ითამაშა და ხმაც მისცა. მეტიც, მან თქვა, რომ კარლესონთან მატჩს ითამაშებდა. ასე რომ, ანატოლი კარპოვმა ჩაატარა ერთდროული თამაშის სესია.
  სხვათა შორის, კარპოვი უკვე დაჯილდოვებულია მიხაილ ბოტვინიკის ოქროს ორდენით.
  ასე რომ, სხვა საკითხია, ვინ არის აქ მთავარი და საუკეთესო მსოფლიო ჩემპიონი.
  რა თქმა უნდა ბევრი რამ შეიცვალა...
  და დიმიტრი ანატოლიევიჩ მედვედევმა კვლავ გააოცა ყველა. დაწესებულებიდან გამოცხადდა "ოლეგ რიბაჩენკოს" სახელობის ბრძანება. თანაც ოთხი გრადუსი ერთდროულად: მეოთხე ხარისხი არის ბრინჯაო, მესამე ხარისხი ვერცხლი, მეორე ხარისხი ოქრო და პირველი ხარისხი ოქრო ბრილიანტებით!
  ეს მშვენიერი აღმოჩნდა!
  "ლუციფერის არმაგედონი" უკვე გამოვიდა კინოთეატრებში, "ავატარის" და "ვარსკვლავური ომების" რეკორდები უკვე მოხსნილია. ოლეგ რიბაჩენკო ნამდვილი ლიტერატურული სუპერვარსკვლავი ხდება!
  მედვედევმა ასევე დააწესა ოლეგ რიბაჩენკოს სახელობის ლიტერატურული პრემია - ნობელის პრემიაზე ათჯერ მეტი საპრიზო ფონდით.
  და ეს ზოგადად ძალიან მაგარია!
  შემდეგ უფრო და უფრო მეტი მედვედევი მუშაობდა კვირას. მან ოლეგ რიბაჩენკო დააჯილდოვა წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით და რუსეთის გმირის ვარსკვლავით და რუსეთის გმირის დიდი ბრილიანტის ვარსკვლავით, გამარჯვების ორდენით. ეს იყო ისტორიის კურსის შეცვლის მცდელობა.
  ოლეგ რიბაჩენკოს მოვექცევი და ყველაფერი მშვენივრად იქნება! ამავდროულად მასაც და მარშალსაც რუსეთის ფედერაციის ტიტულს მივანიჭებ!
  უკვე ცნობილია აღმასრულებელი გამოკითხვების პირველი მონაცემები , რომლებიც ამბობენ, რომ ზელენსკის ოთხმოც პროცენტზე მეტი აქვს.
  და ინფორმაციის ნაკადი არ შეჩერდება...
  მედვედევი ჯერ არ აპირებს ხმის მიცემას. სამუშაოები. აქ ის გასცემს ბრძანებას ვლადიმერ ვოლფოვიჩს არმიის გენერლის წოდების მინიჭების შესახებ. მოსწონს, იყავი ჩემი ერთგული.
  თუმცა ჟირინოვსკი, როგორც ჩანს, უკვე მეორე მხარეს გადავიდა.
  ლევ ლეშჩენკო უპორტფელის მინისტრი გახდა. მაგრამ ამას უკვე აღარ აქვს მნიშვნელობა.
  ჩინეთში არეულობაა. ხალხს დემოკრატია უნდა - დაიღალა დესპოტიზმით! მარტო პურით არ ცხოვრობს ადამიანი!
  მე მინდა ვუთხრა არა ჩემს უფროსს! რამდენ ხანს შეგიძლიათ შეინარჩუნოთ დისციპლინა ჯოხით ოცდამეერთე საუკუნეში?
  ჩინეთში საქმეები არც ისე კარგად მიდის. შეუძლებელია კომუნიზმის რელსებზე გაყოლა და კაპიტალიზმის უსასრულოდ აშენება. საჭიროა გარკვეული ცვლილებები. და ხელმძღვანელობა ძალიან კონსერვატიულია.
  გარდა ამისა, ახალ ბურჟუაზიას სურს დემოკრატია და პოლიციის სისასტიკის დასრულება.
  მოძველებული მუშაობის ხერხების ამოწურვამაც იმოქმედა! არავითარი სურვილი არ იყოს სისტემაში კოგები. დიახ, ჩინეთში კვირაობით მნიშვნელოვანი არეულობები შეარყევს სისტემას.
  ამერიკის შეერთებულ შტატებში კი ქალს აქვს ყველაზე დიდი შანსი გახდეს პრეზიდენტი. თუმცა, ფლოიდის პოპულარობა მოულოდნელად გაიზარდა მეივეზერი . ეს უძლეველი მოკრივე რეიტინგის სათავეში უკვე ავიდა.
  როგორც ჩანს, შეერთებულმა შტატებმა ხელიდან გაუშვა ახალი გამარჯვებები და არ სურდა ტახტზე არც რესპუბლიკელი და არც დემოკრატი. და ფლოიდი ასევე მაგარია!
  შემდეგ კი იქნება კიდევ ერთი სატელევიზიო დებატები.
  უკვე კვირა საღამოა. საარჩევნო უბნები მალე დაიხურება.
  ბოლოს და ბოლოს მედვედევი გამოჩნდა. ნაჩქარევად ჩააგდო ბიულეტენი ყუთში და უხმოდ წავიდა. საათმა დარეკა და ხმის მიცემა დასრულდა.
  ამ დროისთვის პრეზიდენტმა მედვედევმა კრემლი დატოვა და მოსკოვის მახლობლად მდებარე რეზიდენციაში წავიდა.
  მასთან ერთად სალონში ორი გოგონაა. სულ მცირე გასართობი.
  ნატაშამ, რომელიც მარჯვნივ იჯდა, ჰკითხა:
  -კარგი, დიმა? ახლა ისინი გამოაცხადებენ თქვენს საბოლოო წარუმატებლობას!
  მედვედევმა აღნიშნა:
  - ინაუგურაციამდე ორი თვე რჩება. ასე რომ, მე ჯერ კიდევ ყველაფერი ვარ, ზელენსკი კი მხოლოდ უკრაინის პრეზიდენტია!
  მარჯვენა ხელზე მჯდომმა ალენკამ შენიშნა:
  - და ინაუგურაცია შეიძლება დაჩქარდეს! შენი ძალაუფლება, დიმიტრი ანატოლიევიჩ, დასრულდა!
  მედვედევმა მთხოვნელად იკითხა:
  - მაგრამ თქვენ გოგოებო ეს შეგიძლიათ!
  ნატაშამ წარბები შეჭმუხნა და ჰკითხა:
  -რა შეგვიძლია?
  მედვედევმა დარწმუნებით განაცხადა:
  - ჩაერიე ინაუგურაციაში!
  ნატას გაეცინა და უპასუხა:
  - Და როგორ?
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა მტკიცედ უპასუხა:
  -თითქოს შენ თვითონ არ იცი!
  ნატაშამ გაბრაზებულმა უპასუხა:
  - ჩვენ არ მოვკლავთ ზელენსკის!
  მედვედევმა მაშინვე გააპროტესტა:
  - აბა, რატომ მოკალი! უბრალოდ დარწმუნდით, რომ ის თავად დათმობს გვირგვინს!
  . თავი No4.
  გოგოებმა ერთიანად იცინოდნენ...
  ალენკამ ღიმილით ჰკითხა:
  - რას გვთავაზობ ჰიპნოზის გამოყენებას?
  დიმიტრი ანატოლიევიჩმა თავი დაუქნია:
  - Ის არის! Შენ შეგიძლია ამის გაკეთება!
  ნატაშამ მეგობრისთვის უპასუხა:
  - შეგვიძლია, მაგრამ არ გვინდა!
  მედვედევს გაუკვირდა:
  - Რატომ არის ეს?
  ნატაშამ გულწრფელად უპასუხა:
  - ზელენსკი რჩეულია! შენ კი, დიმიტრი ანატოლიევიჩ, არ შეგიძლია ქვეყნის მართვა!
  ალენკამ ბოროტებით დაამატა:
  - და ეს ჩვენთვის სავსებით აშკარაა!
  მედვედევმა გაბრაზებით აღნიშნა:
  - ვერ ხვდები, რომ ჩვენ დასავლეთის კოლონიად გავხდებით?
  ალენკამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - უფრო სწორად, დასავლეთი ჩვენი კოლონია გახდება!
  ნატაშამ სარკასტულად დაამატა:
  - შენთან ერთად, მიშა, რუსეთი მაინც არ იქნება დიდი!
  მედვედევმა იღრიალა:
  - მოგცემ გამარჯვების ორდენს, წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენს, ნიკოლოზ II-ის ორდენს და ოქროს ვარსკვლავს ბრილიანტებში...
  ნატაშამ გაიცინა და შენიშნა:
  - ან იქნებ ჩვენ თვითონ გავხდეთ პრეზიდენტები და საკუთარ თავს სამასი ბრძანება მივცეთ?
  ალენკამ აღნიშნა:
  - ჩვენ შეგვიძლია დაგაჰიპნოზოთ და გავხდეთ გენერალისიმუსი.
  ნატაშამ გაიცინა და აღნიშნა:
  - ან იქნებ სუპერგენერალისიმოსი !
  გოგოებს სიცილი აუტყდათ...
  ალენკა მღეროდა:
  - ხანდახან მტერიც კი ყვიროდა:
  შიშის დამალვა - რომ მეფე ვარ!
  ნატაშამ კბილები გამოსცრა და აჩუქა:
  - არ მიყვარს თეატრები და არენები,
  იქ მილიონი რუბლში იცვლება...
  მიუხედავად იმისა, რომ წინ დიდი ცვლილებებია -
  მე მიყვარს ბელობოგი და სტალინი!
  გოგონამ კი შიშველი ფეხის თითები წაგებული პრეზიდენტის ცხვირს ასწია.
  ნომრები უკვე გამოცხადდა შორეული აღმოსავლეთიდან. 91 პროცენტი ზელენსკის, 7,5 პროცენტი მედვედევისთვის, უკრაინის პრეზიდენტის თავდაჯერებული ხელმძღვანელობისთვის.
  ალენკამ მედვედევს შიშველი თითებით ყურიც მოსწია და ჩაისისინა:
  - აბა, რაც შეეხება ყოფილ პრეზიდენტს, თქვენი ჯილდოები დაგეხმარათ?
  მედვედევმა დაძაბული თქვა:
  - ჯერ არ ვარ ყოფილი! ინაუგურაციამდე, ნამდვილი!
  გოგონამ ყვიროდა:
  - დიდება ახალ მეფეს!
  ჯადოქრებმა უარი თქვეს მედვედევის დახმარებაზე, როგორც მათ ბოლო კოზირი. ახლა კი, როცა პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი ჯერ კიდევ ცდილობდა გამოსავლის პოვნას გამოუვალი სიტუაციიდან.
  იქნებ გავლენა მოახდინოს უზენაეს სასამართლოზე, რომ გააუქმოს რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნების შედეგები? ეს დიდ ცდუნებად ჩანდა. მაგრამ სინამდვილეში შანსები მცირე ჩანდა.
  რა მოხდება, თუ ჩვენ გამოვცემთ განკარგულებას და თითოეულ მოსამართლეს მილიარდ დოლარს შევთავაზებთ? ის ხომ პრეზიდენტია და აქვს ძალა, რაზეც მეფეებსაც კი არ უოცნებიათ! უფრო სწორედ, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი. და მართლაც, თუ მთელ მილიარდ დოლარს შესთავაზებთ, მოსამართლეები წინააღმდეგობას არ გაუწევენ.
  რატომ კარგავ დროს წვრილმანებზე?
  მონაცემები გადაცემული იყო რადიოთი. მაშინ როცა ზელენსკის ჰქონდა ოთხმოცდაათი პროცენტი, პლუს უკრაინაში მოსალოდნელი იყო, რომ ის თითქმის ას პროცენტს მიიღებდა. ალბათ, წითელი ქამრის ზონაში, მედვედევის კომუნისტებთან ფლირტის გამო, ცოტა მეტი იქნება, რაღაც შანსები იყო კავკასიაში. მართალია, რამზან კადიროვმა, როგორც ჩანს, გადაწყვიტა გამარჯვებული მხარე დაეჭირა. ჯარში ფულის შოვნა მაინც შეიძლება, თუმცა სამხედროებს სამსახურის განსაკუთრებული სურვილი არ აქვთ, დავარდნილ პრეზიდენტს არ აქვს სურვილი.
  ზოგადად, პირველი ტურის შემდეგ მედვედევის ძალა შესუსტდა. და თუ მას მაინც შეეძლო ჯილდოების გაცემა, წინააღმდეგ შემთხვევაში მას სულ უფრო უგულებელყოფდნენ.
  დიმიტრი მედვედევი თავის ოფისში მივიდა და ცენტრალურ ბანკთან დაკავშირება სცადა. მომსახურე უხალისოდ დაუკავშირა მას.
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი ითხოვდა მისთვის გადაუდებელი საჭიროებისთვის თანხის გამოყოფას.
  ცენტრალური ბანკის ხელმძღვანელმა უპასუხა:
  - სანამ ახალი პრეზიდენტის ზელენსკის დადასტურებას არ მივიღებ, არაფერს გავაკეთებ.
  მედვედევმა იღრიალა:
  -Გიჟი ხარ? მე ჯერ კიდევ ახლის ინაუგურაციის პრეზიდენტი ვარ! თუ ასეა, მაშინ უნდა დამემორჩილო!
  ცენტრალური ბანკის ხელმძღვანელმა აღნიშნა:
  -კონსტიტუციის მიხედვით არ გემორჩილები! და მაინც, რატომ გჭირდებათ ფული?
  მედვედევმა ღიმილით უპასუხა:
  - გჭირდებათ ქვეყნები საგანგებო სიტუაციებისთვის?
  ცენტრალური ბანკის ხელმძღვანელმა მკაცრი ტონით უპასუხა:
  -გინდა გაქცევა?
  მედვედევმა ყეფა:
  -ახლავე დაგიჭერ! ჯარი მემორჩილება! ერთგული ჟირინოვსკი ჩემთანაა!
  ცენტრალური ბანკის ხელმძღვანელმა აღნიშნა:
  - ეს ყოველთვის ტორტს იღებს! მოსკოვში კი ზელენსკის ოთხმოცდაათ პროცენტზე მეტია. შენი ძალა მიშას!
  მედვედევმა იღრიალა:
  - მაგრამ შენი არ დაიწყო!
  და გათიშა. ახლა სიტუაცია რთულდებოდა. უსაფრთხოების ძალები მორჩილებაზე უარს ამბობენ. დიახ, ჟირინოვსკი მელაა. ღირდა თუ არა მისი შს მინისტრად დანიშვნა? მიეცით ბრძანება სპეცრაზმს. თუ მაინც უნდა ვეცადოთ სახელმწიფო სათათბიროს გამოყენებას?
  გასაგებია, რომ ზელენსკი ახალ არჩევნებს გამართავს და ბევრი დეპუტატი მანდატს ვერ მიიღებს. უფრო ზუსტად, თითქმის ყველაფერი.
  აქ რაღაც განსხვავებულია საჭირო. მაგრამ სახელმწიფო დუმა ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ხალხის წინააღმდეგ წავიდეს. და არმია მხარს არ დაუჭერს აშკარა სამხედრო გადატრიალებას. გენერლები რუსეთში არ არიან ისეთი, ვინც სამოქალაქო ომში წავიდნენ.
  დარჩა მხოლოდ ერთი - საპრეზიდენტო არჩევნები სასამართლოში გააუქმოს. ეს არის ერთადერთი ლეგიტიმური შანსი თქვენი აგონიის გასახანგრძლივებლად. მაგრამ დიდი ალბათობით ის მხოლოდ გაგრძელდება. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მედვედევს ხელახლა არჩევის რეალური შანსი ჰქონდეს. სინამდვილეში, მისი ანტირეიტინგი კოლოსალურია, პეტრო პოროშენკოსზე უარესიც კი.
  მედვედევმა სხვა ვარიანტზეც მოიფიქრა. მაგალითად, ფიზიკურად გაანადგურე ზელენსკი? მაგრამ ეს აშკარა დანაშაულია. ასე დაჯექი? მეტიც, ეს გააფუჭებს მედვედევს. და საუკეთესო შემთხვევაში ეს მოგცემთ შესვენებას. იმიტომ რომ ხალხი არ აპატიებს მედვედევს არჩევნებში ასეთ კოლოსალურ მარცხს.
  არა, დიმიტრი ანატოლიევიჩი წარმატებას ვერ მიაღწევს. არჩევნებში ხმების ათი პროცენტიც რომ არ დააგროვოს, ის ხელისუფლებაში ნამდვილად არ დარჩება.
  მედვედევი ბარს მიუახლოვდა. გახსნა, ბოთლი ამოიღო და კონიაკი დაასხა.
  ძვირი - "ნაპოლეონი", ორასი წლის ასაკში!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ჭიქა დალია. მერე მეორე ლიმონით შევჭამე.
  მუცელი უფრო თბებოდა და ფიქრები უფრო სწრაფად მიტრიალებდა. მესამე ჭიქის შემდეგ მედვედევმა გაიღიმა და სკამზე ჩამოჯდა. ცოტა გამხიარულდა. სინამდვილეში, რატომ სჭირდება მას ეს ძალა? სრული პასუხისმგებლობა. არც ერთი წუთი თავისუფალი დრო, არც ერთი წამი სიმშვიდე. მუდამ მოძრაობაში, ვიდეოკამერების მეთვალყურეობის ქვეშ. ძალიან ბევრის თქმის გეშინია.
  ბევრი სამუშაოა, მაგრამ სიამოვნება არ არის.
  და მე მინდა გოგოსთან ერთად საწოლში დავწოლილიყავი. ითამაშეთ ომი კომპიუტერზე.
  ფაქტობრივად, აქ თქვენ ხართ პრეზიდენტი, მაგრამ ნამდვილი ომის დასაწყებად ორჯერ დაფიქრდებით. ასე ვერ გაბედა ძლიერმა ტრამპმა ირანზე თავდასხმა.
  ომზე შეიძლება ბევრი ილაპარაკო, მაგრამ რეალურად ამის გადაწყვეტა ადვილი არ არის!
  მაგრამ შეებრძოლე თამაშს, შეებრძოლე საკუთარ თავს!
  მედვედევი კომპიუტერს მიუჯდა. მე ჩავრთე ჩემი საყვარელი მეორე მსოფლიო ომი. მას დიდი ხანია ვერ ეთამაშა. აქ, იმისათვის, რომ ძალიან არ დაიძაბოთ, იყენებთ თაღლითის კოდს. Ამგვარად...
  შემდეგ კი ტექნოლოგიას ქარიშხლიანი ტემპით ატარებ. და უკვე გყავს IS-7-ები, რომლებსაც პოლკებში უშვებს და მხოლოდ T-1-ები გერმანელების წინააღმდეგ. შესამჩნევია განსხვავება ძალასა და საშუალებებში.
  მედვედევი, რომელიც თითქმის არასოდეს სვამდა, ასევე ცუდი ჯანმრთელობის გამო, შესამჩნევად გაახალისდა.
  ასე ისვრით მტერს მეორე მსოფლიო ომის ყველაზე ძვირადღირებულ და მძიმე ტანკს IS-7. და თქვენ არღვევთ მას დიდი სირთულის გარეშე. ომი მარტივად და გამარჯვებულად მიმდინარეობს. თქვენ იკავებთ ქალაქს ქალაქს.
  ზოგადად, რა თქმა უნდა, სტალინი კარგად ხელმძღვანელობდა ქვეყანას და მოახერხა მესამე რაიხის დამარცხება ოთხ წელზე ნაკლებ დროში. პუტინი უფრო დიდხანს იბრძოდა ISIS-თან. მაგრამ გერმანელებს ძალიან მაგარი ტექნოლოგია აქვთ.
  თამაშში, მაგალითად, გერმანული E-75 ტანკი, მხოლოდ საბჭოთა IS-7-ს შეუძლია მის წინააღმდეგ ბრძოლა თანაბარ პირობებში, ყველა სხვა ტანკი დათმობს. E-75-ს აქვს ძალიან ძლიერი ჯავშანი. იარაღიც კი აღემატება საბჭოთა IS-7-ს და ახლოსაა დესტრუქციული ძალით.
  და გერმანელებმა 1945 წელს დაგეგმეს ამ ტანკის მათი მთავარი გადაკეთება. რაც შეეხება ჩვენსას?
  მედვედევმა ამოისუნთქა... ომისშემდგომ პერიოდში IS-7-ის მასობრივი წარმოება ვერ შეძლეს. ასე რომ, ომი უფრო დიდხანს გაგრძელდა, არავინ იცის, ვინ გაიმარჯვა.
  დიმიტრი ანატოლიევიჩი, მთვრალი, მღეროდა:
  - მიყვარს ძმებო, მიყვარს! მიყვარს ცხოვრება, ძმებო! და ჩვენი ატამანი არ უნდა შეწუხდეს.
  მედვედევს თამაშის დროს ჩაეძინა. დასასვენებელია...
  მეორე დღეს კი საპრეზიდენტო არჩევნების საბოლოო შედეგები გახდა ცნობილი.
  ამომრჩეველთა თითქმის 92 პროცენტმა ხმა მისცა ზელენსკის უკრაინასთან ერთად, ხოლო 6,7 პროცენტმა მედვედევს. ამრიგად, ზელენსკის ტრიუმფალური გამარჯვება შედგა.
  ქვეყანაში ზეიმი და მხიარულება დაიწყო. დაბოლოს, ახალი, როგორც ბევრს ეჩვენებოდა, ნათელი ცხოვრება მოდიოდა.
  ამ დროისთვის ინაუგურაციის დროს პრეზიდენტის პოსტს დიმიტრი ანატოლიევიჩ მედვედევი ასრულებს.
  და მან მიულოცა, რა თქმა უნდა, გამარჯვებული. სად შეიძლება წასვლა? და ექვსი პროცენტის დასათვლელი არაფერია.
  შინაგან საქმეთა მინისტრი ვლადიმერ ჟირინოვსკი კი მედვედევს ესტუმრა და ანუგეშა:
  - ხმა მიგეცი დიმიტრი ანატოლიევიჩ!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ჩუმად უპასუხა:
  - Გმადლობთ!
  ჟირინოვსკიმ შესთავაზა:
  -იქნებ პრემიერაში დაგვეყენებინა?
  მედვედევმა შეღებილი თავი დაუქნია:
  - არა მგონია, მეორე ტურში ასეთი მარცხის შემდეგ პრემიერი მომცეს. ეს აღარ იქნება პოლიტიკურად კორექტული.
  ჟირინოვსკიმ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ყოველ შემთხვევაში, შენს ადგილას ვინმე რუსეთიდან უნდა იყოს. მერე ვინ თუ არა შენ?
  მედვედევმა შესთავაზა:
  - დიდი ალბათობით, ანდრეი ნავალნი!
  ჟირინოვსკიმ კბილები გამოსცრა და იღრიალა:
  - ანდრეი ნავალნი? დაე ეს არ მოხდეს!
  მედვედევმა მხრები აიჩეჩა და დაბნეულმა შენიშნა:
  -Სად მიდიხარ?
  ჟირინოვსკიმ დაიყვირა:
  - კი, ყველას დავაკავებ!
  მედვედევმა ხელი აიქნია:
  - Საკმარისი! ჩვენი დრო თითქოს დასრულდა! დასასვენებლად მივდივარ კანარის კუნძულებზე. Რას აპირებ?
  ჟირინოვსკიმ ეშმაკურად მოჭუტა თვალები და უპასუხა:
  - ლობირება თქვენი მეგობრების ინტერესებისთვის! სანამ ზელენსკი რუსეთისა და უკრაინის პრეზიდენტის მოვალეობას არ აიღებდა!
  მედვედევმა სევდიანად აღნიშნა:
  -სამწუხაროდ ეს ასე მარტივი არაა... მერე სამ ტყავს მოგაშორებენ!
  ჟირინოვსკიმ ეშმაკურად მოჭუტა თვალები და ჰკითხა:
  - გთხოვ, გამხადე რუსეთის ფედერაციის მარშალი! აბა, რა ღირს შენთვის!
  მედვედევმა რამდენიმე წამი იფიქრა და გამოაცხადა:
  - კარგი! მარშალს კი არა, ბერიასაც აღვადგენ მარშალის წოდებას! სამართლიანი იქნება!
  ჟირინოვსკიმ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ბერიასთან მიმართებაში კი!
  მედვედევმა თვალები მოჭუტა და ჰკითხა:
  - და შენთან მიმართებაში?
  ჟირინოვსკიმ გულწრფელად უპასუხა:
  - და მომექეცი როგორც მეფეს! ვისაც მინდა ვაჯილდოებ!
  მედვედევმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დიახ, ასე იყოს!
  და მან ბრძანა, მოემზადებინათ ორივე ბრძანებულება მარშალთა წოდებების მინიჭების შესახებ.
  რუსეთის პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა გაამხიარულა. ფიქრობდა, რომ ახლა მას შეუძლია სრულად ისარგებლოს კომპიუტერული თამაშებით.
  და ძალიან სახალისოა თამაში...
  მაგრამ მართლაც, რატომ აკეთებს პრეზიდენტი სხვა რამეს? ახლა ტექნოლოგია იმდენად განვითარდა, რომ თქვენ შეგიძლიათ იყოთ ნებისმიერი. თუნდაც უფალი ღმერთის მიერ. და კონკრეტულად თამაშში სამყაროების შექმნა.
  მაგალითად, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებლის ოფისში არის უამრავი სხვადასხვა თამაში, მათ შორის ყველაზე თანამედროვე.
  მედვედევი გადაწყვეტს ითამაშოს რეალურ დროში სტრატეგიული თამაში. გერმანია 1939 წელს. აბა, რატომ იყენებთ თაღლითის კოდს? თქვენ დაუმატეთ თავს ხუთი ათასი პანტერა, სამი ათასი ვეფხვი და ათი ათასი ფოკ-ვულფი. და თქვენ განათავსეთ ეს ძალები მტრის წინააღმდეგ. და თქვენ თავს ესხმით პოლონეთს, რომელსაც მეათედიც არ ჰყავს ასეთი ძალების.
  და ომი გრძელდება როგორც გინდათ, ერთი მიზნით და გამარჯვებით. მართალი გითხრათ, მედვედევი აქ უზარმაზარი დამპყრობელია. მტერს ისე ამსხვრევს, თითქოს წნეხით ქლიავს აწურავს.
  პოლონეთი ადვილად და სწრაფად დაიშალა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო. თქვენ თავს დაესხმით საფრანგეთს. თქვენ ათი ათასი E-75 ტანკი გაუშვით მისკენ თაღლითური კოდის გამოყენებით. მოდი, ვაღიაროთ, დიდებული მანქანები. რომლებიც სრულიად დაუცველია ფრანგული იარაღისთვის, მაგრამ სასიკვდილო შორ მანძილზე. ისინი ესვრიან მტრის მანქანებს.
  მედვედევი კი ხტება სიხარულისგან. როგორც თამაშში, ის სწრაფად მოძრაობს და უკვე პარიზს იღებს... და მერე წვრილმანები? ავიღოთ ერთდროულად ესპანეთი, რომ ფრანკო ძალიან არ გაბრაზდეს .
  გიბრალტარზე თავდასხმისთვის კი რეაქტიულ თვითმფრინავებს გამოვიყენებთ. სად წავლენ ბრიტანელები?
  რა თქმა უნდა, ამავდროულად ჩვენ ვიყენებთ სახსრებს საბრძოლო ხომალდების და ავიამზიდების ასაშენებლად. მაშინ ბრიტანეთს გაუჭირდება. აქ არის ასი ავიამზიდი და ორასი საბრძოლო ხომალდი. ეს იქნება კოლოსალური ძალა.
  და შემდეგ არის სადესანტო გემები. თქვენ ასევე ამზადებთ "E"-U სერიის ტანკებს, "E"-ს შემდგომ ევოლუციას. აქ ისვრი "E"-50-U ტანკს, ისეთ მანქანას, რომ ვერც ერთი კუთხით ვერ შეაღწევ.
  და დაე, მან აწამოს ბრიტანელები. აი, ორი ულამაზესი გოგონა ასეთ ტანკში, რომლებიც თვალს უკრავენ რუსეთის მოქმედ პრეზიდენტს.
  მედვედევი მათ პასუხად კოცნის.
  ასე ვითამაშებთ...
  და უახლესი ტანკები უახლოვდება ლონდონს. და ცერემონიის გარეშე იღებენ ინგლისის დედაქალაქს.
  მედვედევმა მღეროდა:
  - სამყარო მოსაწყენია! ჩვენ ყველა ვჭამთ კატას!
  ეს, რა თქმა უნდა, საინტერესო და მარტივი სათამაშოა. მე ავიღე თაღლითური კოდი და დავბეჭდე რაც გინდა. ასე რომ თქვენ დაიპყროთ ბალკანეთი და წახვალთ აფრიკაში. თქვენ ასევე შტამპი და ასევე ქვეითი. ჯარს ქმნი, ფული რომ გქონდეს. და აღებული ტერიტორიაც ფულს იძლევა. აბა, სცადე, იარე აფრიკაში.
  სსრკ კვლავ ხსნის ფრონტს. ოცდათოთხმეტი E-50-U სერიის წინააღმდეგ, რომელსაც კიდევ ათი ათასი ჰქონდა ბეჭედი. თუ E-50 არის მანქანა, რომელსაც აქვს დაახლოებით იგივე ჯავშანი, როგორც Tiger-2, მხოლოდ რაციონალური დახრილობაა უფრო დიდი, ხოლო შეიარაღება ცოტა უფრო ძლიერია და ძრავა უფრო ძლიერი. E-50-U, თანაბარი წონით, შედარებულია საბჭოთა T-64-თან და აქვს უფრო ძლიერი გაზის ტურბინის ძრავაც კი.
  დიახ, ძალები არ არის თანაბარი. აქ სხვადასხვა თაობის ტანკები იბრძვიან.
  და მედვედევი, რა თქმა უნდა, შავ ცხენზე ცურავს.
  ძალები, რა თქმა უნდა, არ არის შედარებული. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ E-75-U, ეს არის squat მკვლელი მანქანა, შეუღწევადი თუნდაც გემების იარაღით.
  და როგორ გათელავს თავს. ვერაფერი შეაჩერებს.
  მედვედევი პატარა ბიჭივით თამაშობს. ეჰ, კარგი, მერე როგორ. და არავის სურს მისი ნახვა. წააგო და მოქმედი პრეზიდენტი დაავიწყდა.
  ყველას უყვარს მხოლოდ გამარჯვებულები.
  დიმიტრი ანატოლიევიჩი მღეროდა:
  და ჩვენ ვეწინააღმდეგებით ქარიშხლებს,
  რისგან და რატომ...
  იცხოვრე სამყაროში მოულოდნელობის გარეშე,
  ეს არავისთვის შეუძლებელია
  შეიძლება წარმატებები, წარუმატებლობა,
  ყველა ნახტომი, ზევით და ქვევით,
  მხოლოდ ამ გზით და არა სხვაგვარად,
  მხოლოდ ამ გზით და არა სხვაგვარად!
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  სიურპრიზი! სიურპრიზი!
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  სიურპრიზი! სიურპრიზი!
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  და მედვედევი უფრო მხიარული გახდა. ახლა მისმა ჯარებმა დაიკავეს უკრაინა, ბელორუსია და განუწყვეტლივ უახლოვდებიან მოსკოვს!
  რუსეთის ყოფილი პრეზიდენტი ამბობს:
  - რომ ჩვენი ცხოვრება თამაშია!
  და სსრკ-ს დედაქალაქს შტურმით ართმევს. რა თქმა უნდა, 1941 წლის არმიის წინააღმდეგ, მას აქვს ტანკები სამოციანი და სამოცდაათიანი წლების მახასიათებლებით და მთავარი ის არის, რომ ბევრია.
  მედვედევი თავის თავს თვალებს უკრავს... დედაქალაქი მოსკოვი აიღეს. ახლა კი შეგიძლია აიღო კავკასია... და ამავდროულად, შენთვის აიღო აფრიკის სამხრეთი. და გადავა არგენტინაში.
  და იქიდან შეუტიეთ აშშ-ს. მაგარი მეთაურია. მტერი ჩამორჩება ჯარების რაოდენობითაც და ხარისხითაც.
  მედვედევი ენთუზიაზმით მღერის:
  - თამამად წავალთ ბრძოლაში! საბჭოთა კავშირის ძალაუფლებისთვის! და ამისთვის ბრძოლაში ჩვენ ყველას ჩიხში გავანადგურებთ!
  მედვედევი დროებით გაიყვანეს თამაშიდან. დარეკა რუსეთის თავდაცვის მინისტრმა, რომელმაც შოიგუ ტრუბეცკოი შეცვალა. მან ჯერ კიდევ მოქმედ პრეზიდენტს ჰკითხა:
  - ახალ ლიდერს როდის დავდებთ ფიცს?
  მედვედევმა მოკლედ უპასუხა:
  - სადაც უნდა იყოს, ინაუგურაციაზე!
  ტრუბეცკოიმ აღნიშნა:
  - ერთიანი ქვეყნის ახალ პრეზიდენტს მომავალ კვირას სურს ინაუგურაცია. რათა მათ არ ჰქონდეთ დრო ქურდობისთვის!
  მედვედევმა ყეფა:
  - ეს არ არის ჩვენი კონსტიტუციის და კანონების მიხედვით!
  ტრუბეცკოიმ აღნიშნა:
  - და ელცინმა მიიღო ეს კონსტიტუცია არა კანონის და ძველი კონსტიტუციის მიხედვით. სინამდვილეში, ბევრს ეგონა, რომ პუტინი ახალ კონსტიტუციას შესთავაზებდა, მაგრამ რატომღაც ეს არ მოხდა!
  მედვედევმა აღნიშნა:
  - არ არის საუკეთესო იდეა ყოველი ახალი პრეზიდენტისთვის ახალი კონსტიტუციის მიღება!
  ტრუბეცკოიმ გააპროტესტა:
  - მაგრამ პუტინს შეეძლო! ის ელცინზე მაგარი იყო, შენ კი დიმიტრი ანატოლიევიჩ!
  მედვედევმა თავი დაუქნია და დათანხმდა:
  - უფრო მაგარი და რაც მთავარია იღბლიანი! პუტინის გარეშე ყველაფერი არასწორედ წარიმართა და ზელენსკიმ აიღო ხელისუფლება რუსეთში.
  ტრუბეცკოიმ აღნიშნა:
  - და ლუკაშენკოს ჰქონდა შანსი, მაგრამ ხელიდან გაუშვა დრო. უფრო სწრაფად უნდა წავსულიყავით!
  მედვედევმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ლუკაშენკოს რუსეთში კონკურენტული არჩევნების ეშინოდა. და ზელენსკი არ წაიღებდა რისკს, თუ ამას პუტინის გული ვერ გაუძლებდა. ქვეყნის ამდენი ხელით მართვა დამწვარია! პუტინი ნამდვილად დაიწვა სამსახურში!
  ტრუბეცკოიმ შესთავაზა:
  - მაშ, ინაუგურაცია უფრო სწრაფად უნდა მივიღოთ თუ არა?
  მედვედევმა თამამად უპასუხა:
  - როგორც გინდა ისე მოიქეცი! Აღარ მაინტერესებს! საპატიო პენსიაზე გავალ და ჩემი სიამოვნებისთვის ვიცხოვრებ. იქნებ ვიმოგზაურო მთელ მსოფლიოში! მე უკვე ვიყავი პრეზიდენტიც და პრემიერ-მინისტრიც რუსეთისთვის რეკორდული პერიოდით! რამდენ ხანს შეგიძლიათ ტახტზე მიჯაჭვა?
  ტრუბეცკოი დათანხმდა:
  - კარგი, თუ ასეა, მაშინ ცვლილებები მოვიდეს! რა ვუყოთ შოიგუს?
  მედვედევმა ცივად უპასუხა:
  -დაისვენოს! მარშალის პენსია დიდია. დაე, იმოგზაუროს მთელ მსოფლიოში. მე მოგცემ უფლება გქონდეს საზღვარგარეთ ქონება!
  ტრუბეცკოიმ თავი დაუქნია და შენიშნა:
  - პუტინმა რუსეთი მსოფლიოსგან იზოლირებულია! მიუხედავად იმისა, რომ სულის სიღრმეში სიტყვებით ვგლოვობდით, მისი სიკვდილი გაგვიხარდა! რაც შეეხება ზელენსკის, ვნახოთ! ბევრ ჩვენგანს სურდა შეკვეთები, როგორც დასავლეთში. მიიღეთ როგორც აშშ-ში, მაგრამ იმუშავეთ... როგორც სსრკ-ში!
  მედვედევმა აღნიშნა:
  - კარგი, სტალინის დროს ჩინოვნიკები ინტენსიურად მუშაობდნენ! არ გეგონოთ, რომ თაფლით იყვნენ სავსე!
  ტრუბეცკოიმ ჰკითხა:
  - Რას იზავ?
  მედვედევმა გაიხსენა:
  - პრეზიდენტი ვიყავი და პრეზიდენტის პოსტზე გადავალ. ის დიდია... და მე ვისიამოვნებ ცხოვრებით! სხვაგან რატომ უნდა ვიმუშაო!
  ტრუბეცკოიმ გაიხსენა:
  - ზელენსკის შეუძლია მასთან მრჩევლის პოსტი მოგცეთ!
  მედვედევმა ხელი გაუშვა:
  - აი! ის საკმარისად ჭკვიანია ჩემი რჩევის გარეშე! მოკლედ - ჩაატარეთ ინაუგურაცია! დიმიტრი ანატოლიევიჩმა გაგზავნა თავისი!
  ტრუბეცკოი დათანხმდა:
  - ინაუგურაცია კი!
  მედვედევმა გათიშა. გადავწყვიტე თამაშის დასრულება. რაღაც, რისთვისაც აქამდე დრო არ მქონია. და სულ მცირე გონებრივად გაანადგურე შეერთებული შტატები.
  უფრო სწორად თამაშში. თუმცა, ამერიკელი შერმანი სუსტია E-75-U-ის წინააღმდეგ. მაგრამ შეერთებულ შტატებს ბევრი თვითმფრინავი ჰყავს, მაშინაც კი, თუ ისინი არ არიან ისეთი ძლიერი, როგორც გერმანული თვითმფრინავები.
  მაგრამ ხარისხი, რა თქმა უნდა, არ არის იგივე! კრაუტები ინტენსიურ ანგარიშებს აგროვებენ. განსაკუთრებით პილოტები: ალბინა და ალვინა! და ეს ის გოგოები არიან, რომლებიც გამოირჩევიან კოლოსალური ენთუზიაზმით.
  მედვედევი სამხრეთიდან მიიწევს ამერიკისკენ. და ამავე დროს მისი ტანკები ციმბირში მოძრაობენ. ის მხიარულობს. სხვათა შორის, რატომ ჯერ არ დაიპყრო იაპონია? ამ თამაშში თქვენ ასევე შეგიძლიათ მოკლათ თქვენი მოკავშირეები. გაფართოებული სტრატეგია. გამოიყენე თაღლითის კოდი და მოწინააღმდეგეზე ძლიერი იქნები როგორც რაოდენობით, ისე ხარისხით. არა ომი, არამედ სუფთა სიამოვნება. აქ არის უკუდო რეაქტიული მანქანები, ამერიკელები ვერც კი ასწრებენ.
  უფრო სწორედ იქ მისასვლელად. და გამოიყენეთ რადიოს მართვადი რაკეტები! და დაშინება ამერიკელებს. მედვედევს ძალიან მოსწონს ეს თამაში. და გადაიტანეთ ჯარები. მექსიკა აიღეს. ამერიკის ქალაქები ერთიმეორის მიყოლებით ინგრევა. ასეთი სიამოვნებაა.
  ხოლო აღმოსავლეთში, "E"-U სერიის ტანკები შემოდის ინდოეთში. მაგრამ რა შეუძლიათ ბრიტანელებს დაუპირისპირდნენ მათ? უფრო მეტიც, მესამე რაიხს უკვე აქვს დაგროვილი რესურსები და აწარმოებს ყველაზე თანამედროვე ტექნოლოგიას თაღლითური კოდის გარეშე.
  მაგრამ მედვედევმა გადაწყვიტა პანტერას ოდნავ განახლება. აქ არის პირველი რეგულარული "პანტერა" - შუბლის ჯავშანი 80 - 110 მმ, გვერდითი ჯავშანი 50 მმ, 75 მმ ქვემეხი, ლულის სიგრძე 70 EL, ძრავა 650 ცხენის ძალა. აქ არის "პანტერა"-2 ფრონტალური ჯავშნით 120-დან 150 მილიმეტრამდე, 60 მმ გვერდებით, 88 მმ-იანი ქვემეხი ლულის სიგრძით 71 EL და 850 ცხენის ძრავით. კი, სერიოზული მანქანაა. და ის უფრო მძიმეა არა ორმოცდახუთი, არამედ ორმოცდაათი ტონაზე და აქვს უფრო მოკლე სილუეტი.
  მაგრამ "პანტერა" -3. ფრონტალური ჯავშანი 150-დან 200 მილიმეტრამდე, გვერდები 82 მილიმეტრი, თოფი 88 მილიმეტრიანი ლულის სიგრძით 100 EL და ძრავა 1200 ცხენის ძალა - წონა 55 ტონა. დამეთანხმებით, ასეთი მანქანა ზოგადად სუპერ შერმანების წინააღმდეგაა.
  მაგრამ არის "პანტერა" -4. მას აქვს შუბლის ჯავშანი 200-დან 250 მმ-მდე ფერდობებზე, ხოლო გვერდითი ჯავშანი 160 მმ. 105 მმ თოფი ლულის სიგრძით 100 EL. ეს უკვე 65 ტონას იწონის და დაბალი სილუეტით მონსტრია. გაზის ტურბინიანი ძრავა 1500 ცხენის ძალა. რა თქმა უნდა, შესანიშნავი სერიული განვითარება, რომელსაც შეუძლია ბრძოლა საბჭოთა IS-7-თანაც კი. უფრო მეტიც, IS-7 არ იყო მასობრივი წარმოება.
  მაგრამ არის უფრო ძლიერი მანქანები. გაშვებული "პანტერა"-5, შუბლის ჯავშანი 250 კორპუსი 45 გრადუსიანი კუთხით, 300 მმ კოშკის შუბლი კუთხით, მხარე 210 კუთხით, 128 მმ იარაღი 100 EL-ზე, უფრო მოწინავე ტანკის წონა 75 ტონა, 2000 ცხენის ძალა. ძრავის გაზის ტურბინის სიმძლავრე . ყველა საბჭოთა და ამერიკულ მოდელზე აღმატებული მანქანა. შეუძლია IS-7-ში შეაღწიოს საბრძოლო მანძილიდან და გაუძლოს თავდასხმას. "პანტერა" -5 ზოგადად შესანიშნავი ტექნოლოგიაა. სსრკ-ს IS-7-ზე ძლიერი არაფერი აქვს. გერმანელებს ასევე ჰყავთ ხუთი ტიპის ვეფხვი.
  აშშ-ის ტერიტორიის დიდი ნაწილის დაკავების შემდეგ მედვედევმა გადაწყვიტა ვეფხვის განდევნაც. ისე, "ვეფხვი" არის პირველი, ვინც ყველამ იცის. შუბლის ჯავშანი არის 100-110 მილიმეტრიანი თითქმის დახრილობის გარეშე, ხოლო გვერდითი ჯავშანი 82 მილიმეტრია დახრილობის გარეშე. ხოლო 88 მმ-იანი ქვემეხი, 56 EL ლულის სიგრძით, ნამდვილად ყმუილიანი ტანკია. განსხვავებით "პანტერებისგან", სადაც რეალურად მხოლოდ პირველი სერია იბრძოდა და იყო მეორეს ნიმუშები. ტანკი "Tiger"-2 უფრო ცნობილია როგორც "სამეფო ვეფხვი".
  ფრონტალური ჯავშანი: კორპუსის წინა მხარეს 120-150 მმ 50 გრადუსიანი კუთხით, 185 მმ კოშკურის წინა მხარეს მცირე კუთხით და 82 მმ გვერდზე 60 გრადუსიანი კუთხით. ის კარგად არის დაცული შუბლში, ოდნავ სჯობს გვერდით Tiger-ს და აქვს 88 მმ-იანი ქვემეხი ლულის სიგრძით 71 EL. მეორე მსოფლიო ომის წარმოების ტანკებიდან საუკეთესოა შეიარაღებისა და ფრონტალური დაცვის თვალსაზრისით, წონა 68 ტონა, ძრავა 700 ცხენის ძალა - საკმაოდ სუსტი მამოძრავებელი ფუნქციით.
  "Tiger"-3 არის დიზაინის მანქანა. ფრონტალური ჯავშანი არის 150-200 მილიმეტრი 45 გრადუსიანი კუთხით, კოშკის წინა მხარე კუთხით 240 მილიმეტრია. გვერდები 160 მილიმეტრიანი დახრილი ფარებით. სამი სახის სხვადასხვა იარაღი: 88 მმ 100 EL ქვემეხი, 105 მმ 70 EL ქვემეხი და 105 მმ 100 EL ქვემეხი 1000 1200 ცხენის ძრავით. უფრო მკვრივი განლაგებით და 75 ტონა წონით. დიახ, მანქანა არის სერიოზული და ძალიან საშიში. და კიდევ უფრო მძლავრი "Tiger"-4 ფრონტალური ჯავშანი 250 - კორპუსი დახრილი 45 გრადუსით, შუბლი 300 მილიმეტრით დახრილი, გვერდები 210 მილიმეტრი, თოფი 128 მილიმეტრი 100 ლარი ლულის სიგრძე, ან 150 მილიმეტრი ლულის სიგრძე 050-მდე, 58-მდე. ცხენის ძალის გაზის ტურბინის ძრავა. ძალიან ძლიერი ტანკი.
  მაგრამ კიდევ უფრო მაგარია "Tiger" -5. ფრონტალური ჯავშანი: კორპუსის შუბლი 350 მმ 45 გრადუსიანი კუთხით, კოშკის შუბლი 400 მმ 50 მმ კუთხით. გვერდები დახრილია 300 მმ. 150 მმ 100 EL თოფი, ან 174 მმ 70 EL, ან 210 მმ 38 EL თოფი. წონა 100 ტონა, გაზის ტურბინის ძრავა 2500 ცხენის ძალა. ყველაზე მძლავრი მანქანა IS-7-სა და წმინდა იოანეს ვორტიშიც კი ვერ შეაღწევს. ეს შეიძლება გამოყენებულ იქნას ამერიკის წინააღმდეგ. თუმცა უნდა ითქვას, რომ "Tiger"-5 რეალურ ისტორიაში არც კი იყო პროექტებში. მაგრამ არავინ არის დამნაშავე, რომ ომი ასე სწრაფად დასრულდა.
  მაგრამ ვირტუალური სატანკო თამაში შეიძლება გაუმჯობესდეს.
  მედვედევმა დაიწყო შტურმი აშშ-ის დედაქალაქ ვაშინგტონში და ნიუ-იორკში. აქ ნამდვილად შეგიძლიათ იმუშაოთ და მოიგოთ.
  თუმცა ვირტუალურად. აქ ვაშინგტონი იწვის და მის გასწვრივ გერმანული ტანკები მოძრაობენ. და ვერავინ შეაჩერებს Tigers-5-ს.
  მედვედევი ასრულებს ჯიუტ თავდასხმას აშშ-ს დედაქალაქებზე და ეს გამარჯვებას ჰგავს. მაგრამ წინ იაპონიაც არის.
  . თავი No5.
  კიდევ რა შემიძლია გავაკეთო თამაშში? მაგრამ ლევის ტანკების ოჯახი არასოდეს შევიდა წარმოებაში. ესენი მართლა მონსტრები არიან აქ. მაგრამ მეორე მსოფლიო ომში, შემდგომი სერიის ეს მანქანები ზედმეტიც კი იყო. და მით უმეტეს იაპონიის წინააღმდეგ თავისი მცირე და საშუალო ტანკებით.
  მაგრამ დიმიტრი მედვედევმა გადაწყვიტა ცოტათი განედევნა ისინი.
  აქ არის პირველი ლევის ტანკი, რომელიც არსებობს მხოლოდ პროექტებში და მხოლოდ ნაწილობრივ არის განსახიერებული მეტალში. კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 120 მილიმეტრი 45 გრადუსიანი კუთხით, კოშკის შუბლის ჯავშანი კუთხით 240 მილიმეტრი, გვერდები 82 მილიმეტრი, თოფი 105 მილიმეტრი, ლულის სიგრძე 70 EL, მთლიანი. 80 ტონა, ძრავა 800 ცხენის ძალა. ზოგადად, მანქანა, რომელიც შეიძლებოდა გამოჩენილიყო ვეფხვებთან და პანტერებთან ერთად კურსკის ბულგეზე. თავისი დროისთვის ძალიან მძლავრი იარაღით და შესანიშნავი კოშკურის შუბლის დაცვით. მაგრამ საბედნიეროდ ის არ გამოჩნდა. "ლევ"-2 პროექტის ავტომანქანა. კორპუსის შუბლი დახრილია 250 მილიმეტრით, კოშკის შუბლი დახრილია 300 მილიმეტრით. გვერდები 200 მილიმეტრით არის დახრილი. იარაღი ან 128 მმ 100 EL ან 210 მმ 38 EL. წონა 100 ტონა, ძრავა 1800 ცხენის ძალა. მას არ აქვს თანაბარი თავისი ძალა. აღემატება IS-7-ს, რომელსაც შეუძლია მხოლოდ გვერდით დარტყმა. მაგრამ შემდეგ თქვენ მოძრაობთ უფრო შორს და გამოჩნდება "ლომი" -3, რომელიც ასევე მისდევს ურჩხულს. კორპუსის ფრონტალური ჯავშანი არის 350 მმ, კოშკები 450 მმ, გვერდითი დახრილობით 300 მმ ფერდობებზე, ქვემეხი 150 მმ 100 EL, ან 175 მმ 70 EL, ან 210 56 EL, ან სარაკეტო გამშვები. 400 მმ-ზე. წონა 120 ტონა, ძრავა 2500 ცხენის ძალა.
  დიახ, ეს შესანიშნავი ძალაა.
  ტანკი "ლომი" -4 კიდევ ერთი სუპერ მონსტრია . კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 450 მმ, კოშკის შუბლის ჯავშანი 500 მმ. კორპუსის და კოშკის გვერდები 400 მმ დახრილია. 175 მმ ქვემეხი 100 EL-ში, 210 მმ ქვემეხი 70 EL, 500 მმ-იანი რაკეტა. მანქანის წონა 150 ტონაა, ძრავა 3500 ცხენის ძალის გაზის ტურბინაა. დიდი მანძილიდან ის შეაღწევს ყველა ტანკს, მათ შორის IS-7 და ამერიკული T-93. და საზღვაო იარაღსაც კი არ შეუძლია მასში შეღწევა. ეს არის ძლიერი მანქანა და დამატებითი ქვემეხით.
  მაგრამ კიდევ უფრო ძლიერი ლევ-5 არის ტანკების მეფე. კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 600 მმ 45 გრადუსიანი კუთხით, კოშკის სისქე 800 მმ, გვერდები კუთხით 550 მმ. 210 მმ ქვემეხი 100 EL-ში, 300 მმ ქვემეხი 70 EL-ში, 600 მმ-იანი რაკეტა. აპარატის წონა 200 ტონაა, გაზის ტურბინის ძრავა 5000 ცხენის ძალას გამოიმუშავებს. შეუღწევადია თითქმის ყველა ტიპის იარაღისთვის, გარდა მაღალი სიმძლავრის რაკეტებისა , განსაკუთრებით დიდი კალიბრის იარაღისა და ბომბების. შეუძლია საბრძოლო ხომალდებზე და ავიამზიდებზე სროლა. ნამდვილად სუპერ ტანკი.
  მოკლედ, არის რაღაც სათამაშო. მედვედევი ახორციელებს ზეწოლას იაპონიაზე.
  მაგრამ მას ისევ წყვეტენ.
  FSB-ის დირექტორი ურეკავს და ამბობს:
  - დიმიტრი ანატოლიევიჩ, გამართავთ კონფერენციას ჟურნალისტებს?
  მედვედევმა გადამწყვეტად განაცხადა:
  - Ჯერ არა!
  - რატომ?
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა უპასუხა:
  - ინტერვიუს მიცემის უფლება მაქვს თუ არა! ამიტომ გადავწყვიტე ჯერ არ მიმეცა!
  FSB-ის დირექტორმა თავი დაუქნია:
  - ახლა შეგიძლია მშვიდად იყო! ინტერვიუ არ გაქრება! მაგრამ ჩვენ სხვა ადგილს ვეძებთ!
  მედვედევმა აღნიშნა:
  - ყველანი, დაწყნარდით! თუ რამეა, თქვენი გენერლის პენსია დიდია! შეგიძლიათ იცხოვროთ მუშაობის გარეშე!
  FSB-ის დირექტორმა გაკვირვებულმა ჰკითხა:
  - არ არის სამწუხარო ამხელა ძალაუფლების განშორება?
  მედვედევმა გულწრფელად უპასუხა:
  - რა თქმა უნდა, სამწუხაროა, მაგრამ ადამიანი ემორჩილება გარდაუვალს!
  მედვედევი ისევ თამაშს დაუბრუნდა. მსოფლიოს უმსხვილესი და რესურსებით მდიდარი ქვეყნის ყოფილმა პრეზიდენტმა საბოლოოდ აიტაცა ეს. და რატომ არ ითამაშონ, თუ ახლა ამის გარეშე შეუძლიათ. მიუხედავად იმისა, რომ ის არის სახელმწიფოს მეთაურის მოვალეობის შემსრულებელი.
  მაგრამ როგორ აარიდო თავი ასეთ თამაშში თავის მოჭრის ცდუნებას? ისე, გერმანულმა ჯარებმა მიაღწიეს ჩუკოტკას. საბედნიეროდ, თამაშში აღჭურვილობის გადატანა ბევრად უფრო ადვილია, ვიდრე სინამდვილეში. და მიდიან ჩინეთში. და იქ ისინი შევიდნენ ბრძოლაში იაპონელებთან. რა თქმა უნდა, თაღლითური კოდის გამოყენებით, მედვედევმა აიღო ლევ-5 ტანკები და გადააგდო ისინი სამურაების წინააღმდეგ. და ეს მართლაც სუპერ კლასის მანქანებია.
  როგორ აოხრებენ სამურაებს. მაგრამ მაინც არ არის სრულყოფილების ზღვარი.
  მაგრამ რატომ არ არის შესაძლებელი, სანამ მეორე მსოფლიო ომი არ დამთავრდება, უმძიმესი გერმანული ტანკი "მაუსი" დონეებში გატარება?
  ეს ნამდვილად არის სრულყოფილების გადანაწილება და სილამაზის გვირგვინი. უფრო ზუსტად, რა შეიძლება მოხდეს, თუ გიგანტომანია განვითარდება.
  მედვედევმა თაგვების განდევნა დაიწყო.
  თაგვის ტანკი, ტანკი, რომელიც რეალურად არსებობს მეტალში, ყველაზე მძიმე მათგან, რომლებიც რეალურად იყო მეტალში ჩადებული, მართავდა და იბრძოდა კიდეც. "მაუსის" შუბლის ჯავშანი არის 150 მმ კორპუსის ქვედა ნაწილში, 200 მმ კორპუსის თავზე, 250 მმ კოშკურის წინა მხარეს და 210 მმ გვერდებზე. როგორც ვხედავთ, ტანკი, თუნდაც მისი პირველი ვერსიით, შეუღწევადია ყველა სერიული საბჭოთა ტანკისთვის შუბლზე და გვერდითაც კი. IS-2 და SU-100 ამ ტანკში ვერანაირი კუთხით ვერ შეაღწიეს. მხოლოდ IS-7-ს შეეძლო პრობლემები შეუქმნას მაუსს და რეალურად შეებრძოლა ამ ტანკს. მაგრამ IS-7 გამოჩნდა მხოლოდ ომის შემდეგ და არასოდეს შევიდა წარმოებაში. და "თაგვებს" უკვე შეეძლოთ ფრონტზე ბრძოლა 1943 წელს. ამ ტანკს აქვს ორი იარაღი: მოკლელულიანი 75 მმ და 128 მმ 55 EL, რომელსაც შეუძლია შეაღწიოს ყველა საბჭოთა ტანკს, გარდა IS-7-ის. უფრო მეტიც, IS-2 შორ მანძილზე. ასევე იყო 150 მმ-იანი ქვემეხი.
  "მაუსი" 188 ტონას იწონიდა და 1250 ცხენის ძრავა ჰქონდა, რაც ჯერ კიდევ არ არის საკმარისი. მთლიანობაში, მანქანა თავის დროზე ყველაზე ძლიერია და თანაბარი არ ჰყავს.
  "მაუსი"-2 არის დიზაინის მანქანა. უფრო სრულყოფილი. რეალურ ისტორიაში მანქანა უფრო დაბალი სილუეტით და მსუბუქი უნდა ყოფილიყო. მაგრამ თამაშში, რა თქმა უნდა, მანქანა გახდა უფრო სრულყოფილი, დაბალი სილუეტით, მკვრივი განლაგებით, მაგრამ კიდევ უფრო მძიმე. თაგვის კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 2 350 მმ. კოშკის შუბლის ჯავშანი 450 მილიმეტრია. გვერდები 300 მმ. ქვემეხები არის 75მმ სიგრძის ლულიანი და 150მმ 70 EL, ან 210მმ ჰაუბიცა, ან 400მმ რაკეტსასროლი. წონა 200 ტონა. გაზის ტურბინიანი ძრავა 2000 ცხენის ძალა.
  "მაუსი" -3 სათამაშო მანქანა. იდეალურიც. კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 600 მმ, კოშკი 800 მმ, გვერდები 550 მმ. იარაღი 88 მმ 100 EL, მტრის ტანკებთან საბრძოლველად და 210 მმ 70 EL. ან 550 მმ-იანი სარაკეტო გამშვები. ავზის წონა 250 ტონაა, გაზის ტურბინის ძრავა 4000 ცხენის ძალა. ტანკი თითქმის შეუღწეველია თითქმის ყველა იარაღით, გარდა უძლიერესი იარაღისა.
  "მაუსი"-4 არის გიგანტომანიის ახალი ევოლუცია და უფრო განვითარებული. კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 1000 მმ 45 გრადუსიანი კუთხით, კოშკის შუბლის ჯავშანი კუთხით 1200 მმ. გვერდები დახრილია 850 მმ. შეიარაღება: 105 მმ 10EL ქვემეხი მტრის ტანკებთან საბრძოლველად და საკმაოდ საკმარისია თითქმის ყველა ტიპის სატრანსპორტო საშუალების წინააღმდეგ. 300 მმ-იანი იარაღი 70 EL-ზე, ფორტიფიკაციის განადგურებისთვის და ტანკებისთვის ზედმეტი. ან სამაგიეროდ, 750 მმ-იანი სარაკეტო გამშვები.
  ავტომობილის წონა 350 ტონაა, რაც არც ისე ბევრია ასეთი ჯავშანტექნიკისთვის და იარაღისთვის. საბრძოლო ხომალდის იარაღიც კი ვერ შეაღწევს ასეთ მანქანას თავდაყირა. მხოლოდ ძლიერი საკრუიზო რაკეტის პირდაპირ დარტყმას ან ძალიან დიდ ბომბს შეუძლია გაანადგუროს ასეთი მანქანა. ყველა კუთხიდან იგი შეუღწევადია მეორე მსოფლიო ომის ყველა ტანკითა და თვითმავალი იარაღით. ძრავა არის 6000 ცხენის ძალის გაზის ტურბინა.
  ისე, "მაუსი" -5 არის ამ სერიის უმაღლესი დონე. კორპუსის შუბლის შუბლის ჯავშანი არის 1600 მმ კუთხით, კოშკის შუბლი 2000 მმ, გვერდები კუთხით 1500 მმ.
  128 მმ-იანი ქვემეხი 100 ელ.-ით ყველა ტანკთან საბრძოლველად, სავსებით საკმარისია ყველა ბრენდის, მათ შორის IS-7 და 900 მმ-იანი სარაკეტო გამშვების წინააღმდეგ. სხვა იარაღი არაპრაქტიკულია. არის ათეული ავტომატი. ტანკის წონა 500 ტონაა. გაზის ტურბინიანი ძრავა 10000 ცხენის ძალა. მანქანა არის, ვთქვათ, თავად სრულყოფილება. შუბლში თითქმის ვერაფერი მოგადგება. სუპერ ტანკი...
  თუმცა, თუ ვინმე ფიქრობს, რომ შეუძლებელია რაიმე უფრო მაგარი, ვიდრე "მაუსი" -5, მაშინ ეს სულაც არ არის სიმართლე. მეორე მსოფლიო ომის შესახებ კარგი თამაშის ავტორების ფანტაზია უსაზღვროა.
  მაგალითად, ასევე არის "ვირთხა". რეალურ ისტორიაში, ამ ტანკს აქვს რეკორდი ზომით ყველა პროექტის მანქანას შორის და ნაწილობრივ მეტალშიც კი იყო შესრულებული.
  "ვირთხის" ტანკს აქვს 400 მმ ფრონტალური ჯავშანი, ხოლო გვერდითი ჯავშანი ასევე ოდნავ დახრილია. შეიარაღება: ოთხი 210 მმ თოფი, ან ერთი 800 მმ თოფი და ორი 150 მმ ჰაუბიცა, თერთმეტი საზენიტო იარაღი. წონა 2000 ტონაა, დიზელის ძრავებს აქვთ საერთო სიმძლავრე 10000 ცხენის ძალა.
  ტანკი "ვირთხა"-2 არის დიზაინის ავტომობილის ევოლუცია უფრო მოწინავე განლაგებით. ფრონტალური და ნებისმიერი ჯავშანი 800 მმ, რაციონალური დახრილობის დიდი კუთხით. შეიარაღება არის ერთი 1000 მმ-იანი ქვემეხი და ოთხი 150 მმ-იანი ჰაუბიცა, თექვსმეტი საზენიტო იარაღი, რომელსაც შეუძლია სროლა სახმელეთო და საჰაერო სამიზნეებზე. წონა 3000 ტონა, გაზის ტურბინიანი ძრავები, ჯამური სიმძლავრე 20000 ცხენის ძალა.
  "ვირთხა"-3 კიდევ უფრო ძლიერი და მოწინავე მანქანაა. ჯავშანი 1200 - მილიმეტრი კუთხით. შეიარაღება: ერთი 1250 მმ-იანი ქვემეხი და ექვსი 150 მმ-იანი ჰაუბიცა. ოცი საზენიტო იარაღი, რომელსაც შეუძლია სროლა როგორც საჰაერო, ისე სახმელეთო სამიზნეებზე. წონა 4000 ტონა, გაზის ტურბინიანი ძრავები, ჯამური სიმძლავრე 35000 ცხენის ძალა.
  "Rat"-4 კიდევ უფრო ძლიერი და მოწინავე მანქანაა 1600მმ-იანი ჯავშანი კუთხით. შეიარაღება - ერთი 1600 მმ-იანი ქვემეხი და ცხრა 150 მმ-იანი ჰაუბიცა, ოცდახუთი საზენიტო იარაღი, რომელსაც შეუძლია სროლა საჰაერო და სახმელეთო სამიზნეებზე. წონა 5000 ტონა, გაზის ტურბინიანი ძრავები, გაუმჯობესებული, ჯამური სიმძლავრე 50000 ცხენის ძალა.
  "ვირთხა"-5 ყველაზე მაგარი ტანკია. ყველა მხრიდან 2500 მილიმეტრიანი ჯავშანი. შეიარაღება: ერთი 2500 მმ ქვემეხი. და თხუთმეტი 150 მმ-იანი ჰაუბიცა. ორმოცი საზენიტო იარაღი, რომელსაც შეუძლია სროლა საჰაერო და სახმელეთო სამიზნეებზე. წონა 10000 ტონა. ბირთვული რეაქტორი, როგორც ძრავა, სიმძლავრე 100000 ცხენის ძალაზე მეტია.
  ტანკი რეალურად ყველაზე მაგარია თამაშში. და წონის და სხვა მახასიათებლების თვალსაზრისით.
  აბა, ტოკიოს შტურმი შეგიძლიათ მიანდოთ "ვირთხა"-5-ს. მართალია, ეს იმდენად ძვირია, რომ თაღლითური კოდის გაშვება რამდენჯერმე მოგიწევთ.
  მაგრამ მთლიანობაში, მედვედევი შეიძლება კმაყოფილი იყოს. მან საფუძვლიანად ითამაშა.
  და ბოლოს "ვირთხა"-5 ვირტუალურ რეალობაში ვუყურე. როგორ ვითამაშოთ არაკეთილსინდისიერად კარგად.
  მაგრამ მერე ისევ მედვედევს ურეკავენ.
  ამჯერად პირველი ვიცე-პრემიერი და პრემიერის მოვალეობის შემსრულებელი სილუანოვია .
  სევდიანი ტონით თქვა:
  - ჩვენ დავკარგეთ დიმიტრი ანატოლიევიჩი! თითქმის ყველა ბიულეტენი უკვე დათვლილია!
  მედვედევმა ჭკვიანურად აღნიშნა:
  - სჯობს, კარგად წააგო, ვიდრე ცუდად მოიგო!
  სილუანოვს გაუკვირდა:
  - Როგორ არის ეს შესაძლებელი?
  მედვედევმა განმარტა:
  - ვიტალი კლიჩკო რომ პირველად აერჩიათ კიევის მერად, მისი რინგზე დაბრუნება არ მოხდებოდა. დიდი ჩემპიონის მაგივრად მერი სასაცილო იქნებოდა!
  სილუანოვი დაეთანხმა ამას:
  - დიახ, მართალი ხარ, დიმიტრი ანატოლიევიჩ! კლიჩკოს წაგების უპირატესობა ჰქონდა... მაგრამ, სამწუხაროდ, ასეთი უპირატესობის კვალი არ გქონდა!
  მედვედევმა საპასუხოდ მღეროდა:
  - მე თავისუფალი ვარ, როგორც ჩიტი ცაში,
  მე თავისუფალი ვარ, დამავიწყდა რას ნიშნავს შიში...
  ველური ქარივით თავისუფალი ვარ
  სიზმარში კი არა, რეალობაში თავისუფალი ვარ!
  სილუანოვმა ჩაილაპარაკა:
  - დიახ, თქვენ უბრალოდ პოეტი ხართ დიმიტრი ანატოლიევიჩ! შეიძლება შენზე ლექსები დაწერო!
  მედვედევმა სერიოზულად უპასუხა:
  - ყოველ შემთხვევაში, ახლა შემიძლია მშვიდად ვაკეთო ჩემი საყვარელი საქმე - ვითამაშო კომპიუტერული თამაშები! მანამდე კი, უკვე ოცი წელია, ამის საშუალება მხოლოდ ფიტებსა და სტარტებში შემეძლო!
  სილუანოვმა ჩუმად ჩაილაპარაკა:
  - თამაშებში?
  მედვედევმა დაადასტურა:
  - ზუსტად თამაშები! და თქვენთვის სასარგებლო იქნება რაიმე სამხედრო-ეკონომიკური სტრატეგიის შესწავლა!
  პირველმა ვიცე-პრემიერმა უხალისოდ აღნიშნა:
  - ვარჯიში მირჩევნია!
  საპასუხოდ მედვედევმა ჩურჩულით თქვა:
  - დაწყევლილია ბოროტი რეალობა, შეიძლება გაგიჟდეს!
  სილუანოვმა ცივად უპასუხა:
  - თამაშების სამყაროთი გსურს რეალობისგან თავის დაღწევა? სანაქებო!
  პრემიერის მოვალეობის შემსრულებლის სიტყვებში ირონია იყო.
  მედვედევმა თქვა:
  - ნება მომეცით, თქვენც ჩამოგიკიდოთ რუსეთის გმირის ვარსკვლავი!
  სილუანოვმა ურჩია:
  - ჩამოიხრჩო, ბატონო პრეზიდენტო!
  მედვედევმა ჩაიცინა და უპასუხა:
  - იქნებ ეს კარგი აზრია! თორემ პუტინი მხოლოდ სიკვდილის შემდეგ დააჯილდოვეს!
  პრემიერის მოვალეობის შემსრულებელმა უპასუხა:
  - გმადლობთ, ბატონო პრეზიდენტო!
  მედვედევმა მელოდიურად განაგრძო:
  - სულელი ცარიელი თვალებისთვის...
  სილუანოვმა მღეროდა:
  - იმისთვის, რომ ყველაფერი შესაძლებელია...
  მედვედევმა დაასრულა:
  - მაგრამ შენ არ შეგიძლია ცხოვრება!
  პრემიერის მოვალეობის შემსრულებელმა უპასუხა:
  - თუმცა სერიოზულად, დიდი ალბათობით მომაცილებენ! როგორც ჩანს, ჩვენ მოგვიწევს ჩხუბი!
  მედვედევმა ცივად უპასუხა:
  - დედამიწაზე ბევრი ადგილია!
  სილუანოვმა თავი დაუქნია და ჩაიღიმა:
  - მოკლედ, ბატონო პრეზიდენტო, გმირ ვარსკვლავს დამპირდით!
  მედვედევმა ფილტვებში დაიყვირა:
  - მოამზადე განკარგულება!
  მათ მოიტანეს კიდევ ერთი ჯილდო. მოსწონს, წერს პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი.
  ამავდროულად, მედვედევმა ის უამრავი ხალხისთვის დააჯილდოვა. იცოდე ჩვენი!
  ეჰ, უკვე ძალიან გვიანია და რუსეთის მოქმედ პრეზიდენტს ჩაეძინა.
  ის ოცნებობდა სხვა ალტერნატიულ ისტორიაზე. მეფის არმია კუროპატკინის მეთაურობით იბრძვის პორტ არტურის გასათავისუფლებლად. მაგრამ თავად მედვედევი გამოჩნდა საბრძოლო რობოტზე, ლაზერით და თერმოკვარკის ჭურვებით ყაყაჩოს თესლის ზომის, მაგრამ ისეთივე სასიკვდილო, როგორც ჰიროშიმაზე ჩამოგდებული ბომბები.
  და როგორ შეუძლია მედვედევს ბრძოლა იაპონელებთან თავისი საბრძოლო რობოტით? როგორ დაიშალნენ სამურაები, ათასობით. და როგორ გამოიყენეს ლაზერები და ბლასტერები.
  და დახოცეს იაპონელები, კონკრეტულად ისინი დახოცეს. და დაინახა ნაჭრებად. და ამან გაანადგურა მათი რიგები.
  მედვედევმა, რომელმაც ტახტი დაკარგა, სიამოვნება მიიღო ბრძოლაში. ის თიბავს ამ სამურაებს, რომლებმაც გაბედეს წმინდა სამეფო ტახტის შერყევა.
  მაგრამ მართლა ცუდია, გულწრფელად ვთქვათ, გულწრფელად რომ ვთქვათ, ეს იყო მეფის ქვეშ?
  ღმერთმა ქნას ყველა ქვეყანას ისეთი მეფე, როგორიც ნიკოლოზ მეორეა. ეს არის ინტელექტუალური მმართველის და ამავდროულად ინტელექტუალის ნამდვილი მაგალითი.
  სამწუხაროა, რომ ისეთმა არარაობამ, როგორიც არის კუროპატკინი, დაუშვა იგი. ახლა კი მედვედევმა იაპონელებს დაუპირისპირდა. და მოდი დავლიოთ ისინი. და ამის გაკეთება ძალიან გამბედავია.
  და ლაზერის სხივები ათასობით ჭრიან სამურაებს. კიდევ რამდენიმე წუთი ბრძოლა და
  იაპონური ჯარი არ არსებობს.
  რას ჭამდნენ სამურაი ბატონები? ახლა კი, შესაძლოა, ჩვენ შევძლოთ თქვენს გემებზე მუშაობა.
  მედვედევმა საბრძოლო რობოტი ჰაერში ასწია და ტოგოს ფლოტის პოზიციებზე გაიქცა. როგორ ფიქრობს, რა შეუძლია რუს რაინდს?
  და აი, რამდენად სწრაფად მირბის თერმოკვარკის რობოტი. ახლა ის უკვე ზღვაზეა. და ჩავძიროთ ტოგოს ფლოტი. დავჭრათ არმადილოები, კრეისერები და სხვა ცოცხალი არსებები.
  თერმოკვარკის ბომბსაც ჩამოვყრით ?
  და ახალი გმირი ტოვებს მას. ამომავალი მზის მიწის ხომალდებს ტალღა ამოდის და ჩაძირავს.
  მედვედევი ფილტვებში ყვირის:
  - რუსეთისთვის ნიკოლოზ,
  ყველა იაპონელს ნაწილებად დავამსხვრევ!
  და ისევ, რუსეთის მოქმედი პრეზიდენტი ექსტაზში გადადის.
  მშვენიერია ასეთ რობოტთან ბრძოლა.
  დავხრჩოთ საკუთარი სამურაი... და არ იქნება ცუსიმა, იაპონელებს არაფერი ექნებათ საბრძოლველად.
  ბოლო სამურაის გემები უკვე იძირება. ეს რა გამარჯვებაა!
  მაგრამ ჯერ კიდევ არის ამომავალი მზის მიწის ნაწილები, რომლებიც ბლოკავს პორტ არტურს. ჩვენ ნამდვილად უნდა გავუმკლავდეთ მათ. ცარ ნიკოლოზის იმპერიის ყველა მოწინააღმდეგის მოსაგვარებლად.
  მედვედევი ენთუზიაზმით მღერის:
  - და სამურაი გაფრინდა მიწაზე,
  ფოლადის და ცეცხლის ზეწოლის ქვეშ!
  და გავანადგუროთ ჯარები, რომლებმაც ალყა შემოარტყეს პორტ არტურს. მართლაც მოხდა, რომ ძლიერი ციხე დაეცა. და რუსეთმა მიიღო სილა. და რაც მთავარია, ეს ყირიმის ომზე უარესი იყო. იქ მეფე ნიკოლოზ II-ის იმპერია წააგო ინგლისის, საფრანგეთის, თურქეთისა და სარდინიის სამეფოს კოალიციასთან. და მან ღირსეულად წააგო. და აი, იაპონია, რომელსაც არავინ თვლიდა სერიოზულ კონკურენტად.
  დაე, რუსეთმა არ გაუძლოს დამცირებას. შესაძლოა, ამიტომაცაა, რომ სტალინმა, საგარეო პოლიტიკაში ასე ფრთხილმა და თავშეკავებულმა, გახსნა მეორე ფრონტი შორეულ აღმოსავლეთში იაპონიის წინააღმდეგ. მართლაც, სამურაიმ ზედმეტად დაამცირა მეფის რუსეთი.
  ამისთვის გაანადგურეთ ისინი პაწაწინა თერმოკვარკის ბომბებით და დაწვით ლაზერით.
  რომ რუსეთის დამარცხება არ გავბედო! ღმერთმა ქნას, რომ ზელენსკი წარმატებული მეფე იყოს.
  ისევ გაერთიანდნენ რუსები და უკრაინელები და მალე მათ ბელორუსები შეუერთდებიან.
  და იქნება სლავების სამება!
  მედვედევმა პორტ-არტურის მახლობლად დაასრულა იაპონელები და შევარდა... რუსეთმა დაამარცხა იაპონია. მან აიღო კორეა, მანჯურია, კურილის კუნძულები და ტაივანი. მან ასევე აიძულა იაპონელები გადაეხადათ დიდი ანაზღაურება.
  მეფე ნიკოლოზ II-მ გააძლიერა თავისი პოზიცია, რევოლუცია და ზედმეტი ფიქრი არ გამოჩნდა.
  მეფის რუსეთი აგრძელებდა ჩინეთში გადაადგილებას. და მისი გაფართოება აღმოსავლეთით.
  მაგრამ კაიზერის გერმანია, მიუხედავად იმისა, რომ ცარისტული გერმანია დიდ ძალას იქცევდა და უფრო სწრაფად და უფრო იზრდებოდა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში, მაინც წინ წავიდა და შევიდა პირველ მსოფლიო ომში.
  დიახ, ორ ფრონტზე.
  ჰოდა, ახლა მედვედევმა აიღო გერმანელების განადგურების საქმე. მათ არ აქვთ მიზეზი, რომ ცარ-მამას შეურაცხყოფა მიაყენონ.
  და როგორ ურტყამს მტრებს ლაზერით. და მოდი, აღმოსავლეთ პრუსიაში ქარიშხალივით დავლიოთ ისინი. მედვედევი ლაზერებისა და გრავიტაციული ენერგიის სხივების გამოყენებით ესვრის გერმანულ ჯარებს.
  თან გოგოებიც გამოჩნდნენ. რა თქმა უნდა ბიკინით. ალენკა და ნატაშა. და ნება მიეცით კრაუტს შუქის მახვილებით დაჭრა.
  დიახ, მეფე ნიკოლოზ დიდი, ნაცისტებს ასეთი რამ არასოდეს უოცნებიათ. რას გეგმავენ თქვენს წინააღმდეგ, მამებო?
  მედვედევი აგრესიულად მღერის:
  - ნესვი, საზამთრო, ხორბლის ფუნთუშები,
  დიდსულოვანი, აყვავებული მიწა...
  და ის ზის ტახტზე პეტერბურგში,
  მამა მეფე ნიკოლოზი!
  ინაუგურაციის თარიღი ადრე გადაიდო. მედვედევი კი მთლიანად საკუთარ თავზე დარჩა. მაგალითად, როცა ბავშვთან ერთად ემზადები.
  მედვედევმა ასევე მშობიარობის შემდგომ მიანიჭა ანდროპოვს რუსეთის გმირის ვარსკვლავი. რაც ალბათ ადრე უნდა გაკეთებულიყო. და მან გამოსცა განკარგულება ანდროპოვის ძეგლის მშენებლობის შესახებ.
  ამავდროულად, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ასევე აღადგინა იეჟოვი და იაგოდა. რატომ დგახართ ცერემონიაზე აქ?
  შემდეგ მან დააარსა ახალი ორდენი ბობი ფიშერის სახელით. მაგრამ ვერაფერს იტყვი, რომ ის დიდი მოჭადრაკე იყო. და არა მხოლოდ შესანიშნავი, არამედ სკანდალურიც. მას სურდა ყველაზე მაღლა ყოფილიყო არა მხოლოდ ჭადრაკში.
  და ასევე სამი გრადუსი: ბრინჯაო, ვერცხლი და ოქრო!
  და რა თქმა უნდა, პირველ რიგში, დიმიტრი მედვედევმა ეს ორდენი დააჯილდოვა: გარი კასპაროვს, ანატოლი კარპოვს და... ძმებს კლიჩკოს!
  და ამავე დროს, დიმიტრი მედვედევმა დააწესა ვლადიმერ კლიჩკოს ორდენი. ასევე საინტერესო ნაბიჯი. სამი დონე: ბრინჯაო, ვერცხლი, ოქრო.
  და შემდეგ არის სვიატოგორის ორდენი, ბრწყინვალე გამოსავალი.
  მედვედევი მართავს და პედლებს . და ის კვლავ იგონებს ამას. ეს არის დათვი. დათვი ყველა დათვს.
  და მას აქვს ახალი იდეები. მაგალითად, მიეცით ყველა რუსს ახალი მანქანა.
  ამასობაში წადი და ითამაშე კომპიუტერზე. რაც მედვედევს ყველაზე მეტად სურდა. ასე რომ, მან ახლა ჩართო ახალი სტრატეგია. სხვადასხვა დონის ომი. სწორედ ამაზე უნდოდა ეთამაშა პრეზიდენტს, თუნდაც ყოფილს.
  თქვენ იწყებთ ხუთი მუშაკით და თითოეული ათასი ერთეულით: ქვანახშირი, რკინა, ქვები, ზეთი, საკვები, ოქრო.
  და მოდით ჯერ ავაშენოთ საზოგადოებრივი ცენტრი ახალი მუშაკების წარმოებისთვის. შემდეგ, თქვენ იწყებთ მაღაროებისა და სოფლის მეურნეობის განვითარებას.
  უპირველეს ყოვლისა, რა თქმა უნდა, საკვების მოპოვება მუშების უკეთ მორგების მიზნით.
  მედვედევს აქვს ყველაზე ძლიერი, ყველაზე თანამედროვე კომპიუტერი. და თქვენ შეგიძლიათ ბევრი ერთეული გამორთოთ.
  შენ ააშენებ ქალაქს და ახალ სავაჭრო ცენტრებს. ფული, რა თქმა უნდა, თავიდანვე პრობლემაა. სანამ არ ააშენებ ზარაფხანას, ბაზარს, მეცნიერებათა აკადემიას და ა.შ.
  მაგრამ მედვედევმა იცის გამდიდრების უნივერსალური გზა. დაიქირავეთ მეტი სოფლის მეურნეობის მუშაკი და იყიდეთ პურის რესურსები. ბაზარი ძალიან იაფად აშენდება. მერე დაზოგე, იყიდე აკადემია, ააშენე სახერხი საამქრო და ახალი მაღაროები. და მერე კიდევ... და ოქრო შემოვიდა - ყველაზე ძვირადღირებული პროდუქტი. განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც ზარაფხანა გააკეთა. შემდეგ კი შესაძლებელი იქნება ჭაბურღილების გაუმჯობესება. ასე ფული უფრო მხიარულად მიედინება. შეიძლება გამოყენებულ იქნას გაუმჯობესებისთვის. ახალი ხერხები, ახალი სასოფლო-სამეურნეო იარაღები, მელიორაცია, სასუქის კვლევა. ახალი ტიპის გუთანი...
  შემდეგი, ჭაბურღილების გაღრმავება და ახალი მუშების ამოტუმბვა. ახალი ფერმები. ხორცის წარმოება. სახლების მშენებლობა. ექიმების, პოლიციელების, ჭების, ბაზრების, არქიტექტორების, მეხანძრეების სახლებამდე. და ასე შემდეგ... გადასახადების აკრეფა. ახალი გაუმჯობესებები ოქროს მოპოვებაში. და ახალი სივრცისა და სამუშაო შენობების განვითარება.
  და უკვე სულ უფრო მეტი ფულია... არის ჭარბი და შეგიძლიათ დაიწყოთ ყაზარმების მშენებლობა.
  თამაში არის საინტერესო და რთული. ქალაქი იზრდება. ჯერ ომი არ არის. აქ შეგიძლია მშვიდობის დრო დაამყარო და უფრო სუსტი მტერი აირჩიო... ფაქტიურად მედვედევი ჯერ კიდევ აგროვებს ძალას სამხედრო-ეკონომიკურ სტრატეგიაში.
  აშენდა სამხედრო აკადემია. და თქვენ იწყებთ ჯარების ფორმირებას. კავალერია, ქვეითი, მეხანძრეები , ნაღმტყორცნები და სხვა ძალები. რა თქმა უნდა , არტილერია. ან კიდევ ერთხელ, სატანკო ქარხნის ჭაბურღილების გაუმჯობესებით. პირველი მანქანები, რა თქმა უნდა, მსუბუქი და პრიმიტიულია, მაგრამ მათი მართვა შესაძლებელია.
  მედვედევი გაიტაცა.
  თამაშმა პრეზიდენტი შთანთქა. შენ თვითონ აშენებ უფრო და უფრო ახალ სახლებს. მათ შორისაა მწიგნობართა სკოლა, ბიბლიოთეკა და სხვადასხვა დონის გასართობი. იქნება ეს მუსიკოსები, მოცეკვავეები, ჟონგლერები, სენეტის მოთამაშეები , ზოოპარკები. ან სხვა კაზინო.
  და, რა თქმა უნდა, ტაძრები სხვადასხვა ღმერთებისთვის.
  დიახ, იმპერიაში ბევრი სხვადასხვა რელიგიაა. უმჯობესია სხვადასხვა ტაძრების აშენება.
  და აქ ყველაფერი სხვაგვარადაა. და მეჩეთები, ეკლესიები, სალოცავი სახლები, ბუდისტური ტაძრები, სტუპები, წარმართული ღმერთები.
  დიახ, მდიდარი მისია. მდინარეზე გადაკვეთისას ხიდებსაც აშენებთ.
  ბევრი სამუშაოა. ასევე მოაწყეთ ფესტივალები სხვადასხვა რელიგიისთვის, რათა ღმერთები არ განაწყენდნენ.
  და ასე შემდეგ შეფერხების გარეშე. და მეცნიერებათა აკადემიაში მუშაობა გრძელდება, ახლა ერთი გაუმჯობესება, მერე მეორე. მღრღნელების ან მწერების საწინააღმდეგო საშუალება - რაც არ უნდა გააუმჯობესოს სოფლის მეურნეობა, ჩნდება ტრაქტორები.
  და ღმერთებიც კი აგზავნიან კარგ მოსავალს. ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ განდევნოთ ტანკები და თვითმფრინავების ქარხნები. მსუბუქი თვითმფრინავებით დაწყებული, შეგიძლიათ მიაღწიოთ ატომურ ბომბდამშენებს. და ერთეულების რაოდენობა მუდმივად იზრდება. უკვე ას ათასს მიაღწია.
  მედვედევი თამაშობს და ხელს უწყობს ახალ ტექნოლოგიებს. ჯერ არავითარი შიში. თქვენ არ გჭირდებათ ბრძოლა, შეგიძლიათ აწიოთ თქვენი ხალხის კეთილდღეობისა და კულტურის მაჩვენებელი. და ამასაც აქვს მნიშვნელობა. მაგრამ ახლა არის საკმარისი ფული და რესურსი.
  თამაშში კიდევ უკეთესი ის არის, რომ ჭაბურღილები არ იშლება. თქვენ შეგიძლიათ სამუდამოდ ამოიღოთ რესურსები.
  და ააშენეთ ახალი ქალაქები რუკაზე... ან თუნდაც პირამიდას ან მსოფლიოს სხვა საოცრებას.
  მედვედევი ასევე აშენებს ახალ ყაზარმებს. მართალია, ჯარების სიმრავლე ამცირებს კეთილდღეობის ინდექსს. აქ, რა თქმა უნდა, პრობლემა ჩნდება. მაგრამ ჯერ-ჯერობით ვერავინ იბრძვის... მაგრამ ახალი ტექნოლოგიების დანერგვა შესაძლებელია ტანკებისა და თვითმფრინავების უფრო სწრაფი გასაკეთებლად. და წამოიყვანეთ მძიმე ბომბდამშენები.
  თუმცა, რატომაც არა, უკვე საშუალო ტანკების ქონამ, შუა საუკუნეების დონეზე არ დაიპყრო მტერი?
  და მედვედევმა, რომელმაც შექმნა მეტი ტანკი და ამავე დროს გააუმჯობესა მათი პარამეტრები, სწრაფად შეიჭრა მეზობელ ქვეყანაში.
  და ასევე თვითმფრინავები ზემოდან. და მთელი ძალით დავბომბოთ მტერი. შენ მას ნაპალმს აწვიმებ.
  და ეს არ არის თამაში წესებით.
  მედვედევი სარგებლობდა შუა საუკუნეების ქალაქის დანგრევით. შემდეგ კი მთელი ქვეყანა თავისი პრიმიტიული ჯარით. ის სიამოვნებდა და გაიმარჯვა, თუმცა მისმა თვითმფრინავებმა და ტანკებმა მცირე დაზიანება მიიღო. ასე დაჭერა შედარებით მარტივი აღმოჩნდა. და შემდეგ ისევ შენ ააშენებ ქალაქს დაპყრობილ ტერიტორიაზე...
  და თქვენი ტანკები უკვე მძიმეა. შესაძლებელია როგორც ბირთვული დაცვის, ასევე აქტიური ჯავშნის მიმაგრება.
  მედვედევი უკვე ათი საათი თამაშობდა და თვალები დაღლილი ჰქონდა და ერთმანეთში აეწყო. პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელს ჩაეძინა.
  თავიდან მედვედევი რაღაც გაურკვევლობაში ტრიალებდა. მაგრამ ეს დიდხანს არ გაგრძელებულა. შემდეგ კი ულტრათანამედროვე T-95 ტანკი აფრინდა გორაზე. უკვე გვიანი შემოდგომა იყო და წვიმის ნაკადები ჯავშანს ურტყამდა.
  მედვედევმა თქვა:
  - ვისოკაიას მთისთვის ბრძოლის გადამწყვეტი დღე! ის მთა, რომელიც არის პორტ არტურის მთელი თავდაცვის გასაღები. დღეს ზუსტად 21 ნოემბერია, ანუ ახალი სტილის მიხედვით 4 დეკემბერია. - პროფესორმა გააფთრებით დაარტყა ჯავშანს მუშტი და წამოიძახა. - მაგრამ ვისოკაიას მთის აღება არ იქნება! წყნარი ოკეანის ესკადრა იცოცხლებს!
  იაპონელებმა თითქმის დაიპყრეს მთა ვისოკაია. ისინი ჭიანჭველებივით დაცოცავდნენ, ყველა მხრიდან სქელ ნაკადულებში. T-95-მა ცეცხლი გახსნა 152 მმ-იანი სწრაფი სროლის ქვემეხით.
  ალენკამ ჯოისტიკის ღილაკს დააჭირა და ავტომატური ქვემეხი იაპონელებს საზენიტო იარაღივით მოხვდა. ძლიერმა ფეთქებადი ფრაგმენტაციის ჭურვებმა ერთი გასროლით ასობით იაპონელი დაამარცხა.
  ნატაშამ, თავის მხრივ, ისროდა რვა მძიმე ტყვიამფრქვევიდან. მე ასევე ვამჯობინე ჯოისტიკის გამოყენება.
  მედვედევმა ტანკი გაატარა, სუპერმანქანა თავდაჯერებულად ავიდა ციცაბო ფერდობებზე და ბილიკებმა გაანადგურა ამომავალი მზის ქვეყნის მეომრები.
  მარგარიტამ უსტვენდა და თქვა:
  - ჩვენ ისტორიას ვქმნით!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა გაბრაზებულმა დაადასტურა:
  - Რა თქმა უნდა! არავითარ შემთხვევაში არ დავუშვებთ პორტ არტურის ჩაბარებას!
  ალენკა, ცეცხლსასროლი იარაღიდან ისროდა წუთში ოცი გასროლით, გაზრდილი დესტრუქციული ძალის მქონე ჭურვი იფურთხებოდა ორმოცდაათი კილოგრამით. ერთ წუთში ტონა ლითონისა და ასაფეთქებელი ნივთიერების სიზუსტით ამოფრქვევა.
  და გოგონამ ძალიან ზუსტად დაარტყა.
  და ტყვიამფრქვევები, თითოეული წუთში ხუთ ათას გასროლას ისვრის. ან ორმოცი ათასი დიდი ტყვია, მოკლე დროში. და როგორ შეებრძოლნენ სამურაებს? როგორ დაიწყეს მათზე დაჭერა.
  ალენკამ კი იმღერა:
  - და მტრის ფარა მიწაზე გაფრინდა, ფოლადისა და ტყვიის წნევით!
  რუსული ტანკი აგრესიულად მუშაობდა. აი მან ამოჭრა ათასი იაპონელი, აი მეორე. მათი ამოღება ფენებად.
  ნატაშამ გაიცინა და იმღერა:
  - რუსეთის დიდებისთვის! არასოდეს დავივიწყოთ სამშობლო!
  და ისევ ისვრის სასიკვდილო კალიბრის ტყვიამფრქვევებიდან. და ათასობით იაპონელი იწვა მკვდარი.
  მედვედევმა აიღო და ჩაიჩურჩულა:
  - მეფე ნიკოლოზ! დიდებული იქნები.
  და დავამარცხოთ დაუმთავრებელი სამურაი ქიაყელების ქვეშ.
  მარგარიტამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ნიკოლოზ II შეიძლება იყოს მეფეთა შორის უდიდესი. მას ჰქონდა ყველა შანსი, რომ ჩინეთი რუსეთის პროვინციად ექცია - ყვითელი რუსეთი !
  მედვედევმა დაარტყა სამურაებს, მუხლუხებივით შემოვარდა და თქვა:
  - დაე ასე იყოს!
  ჭურვი ჭურვი გაფრინდა. ისინი მრავლდებოდნენ კვაზიმატერიის მსგავსად , რაც მოითხოვს გაცილებით ნაკლებ ენერგიას, ვიდრე ატომებისა და მოლეკულების რეალური ზრდა.
  ალენკამ, მოხდენილი თითებით ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა და წამოიძახა:
  - რუსეთის მეფეების სახელით!
  . თავი No6.
  თოფი იღრიალა და იღრიალა. მართალია, არც ისე ხმამაღლა, მაგრამ ჩახლეჩილი, საუბარი იყო შესაძლებელი.
  მარგარიტამ ჰკითხა მოქმედ პრეზიდენტს:
  - რა, ჭურვების რაოდენობა უსასრულოა?
  მედვედევმა უპასუხა:
  - კვაზიმატერიას შექმნისთვის დიდი ენერგია არ სჭირდება. და თერმობირთვული რეაქტორის წყლით შევსება ისეთივე მარტივია, როგორც მსხლის დაბომბვა!
  მარგარიტამ უსტვენდა:
  - დიახ, ეს ბრწყინვალეა! შოკოლადის ნაყინი ამ გზითაც შეგიძლიათ გააკეთოთ!
  მედვედევმა კვნესით გააპროტესტა:
  - ჯერ არა, მაგრამ ძალიან მალე, კი! სამწუხაროა, რომ ჯერჯერობით მხოლოდ კვაზიმატერია მიიღება !
  ალენკამ, შიშველი თითებით ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა, დიდი ვეფხვის კბილებით გაიღიმა, შენიშნა:
  - მატერიის შექმნის ეს უნარიც კვაზიღვთაებრივია!
  მედვედევმა ჩაიცინა. სულ უფრო და უფრო ნაკლები იაპონელი იყო მთის ირგვლივ და სულ უფრო მეტი გვამები. სამურაიმ ტანკზე სროლა სცადა, მაგრამ ამაოდ. ჭურვები აბჯარიდან წვიმის წვეთებივით ამოხტა.
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა აღნიშნა:
  - და ადამიანი ღვთის ხატად და მსგავსებად არის შექმნილი.
  ალენკამ სასიკვდილო ჭურვების გასროლით შენიშნა:
  - თუ მაინც შეიქმნა. იქნებ ჩვენ ადამიანები ვართ სამყაროს ყველაზე ჭკვიანი, ძლიერი და ძლიერი არსება!
  მედვედევმა ლოგიკურად შესთავაზა:
  - მით უფრო აუცილებელია კაცობრიობის კონსოლიდაცია! ჩვენ უნდა გავერთიანდეთ! მაშინ ჩვენ არ ვიცით მწუხარება და დამარცხება!
  ნატაშამ დამაჯერებლად განაცხადა:
  - მეფის იმპერიას შეუძლია ყველას გაერთიანება! და გააერთიანეთ ყველა, გამონაკლისის გარეშე, მონოლითში!
  და გოგონამ ისევ გაისროლა ავტომატები. ზედმეტად იაპონელები ცდილობენ შემოსვლას მარცხენა ფლანგიდან. ყუმბარებმა T-95 ტანკს ზიანი არ მიაყენეს. და იარაღი, ასევე შორიდან, ან გაუშვა, ან მათი ჭურვები არაეფექტური იყო. უფრო მეტიც, მსოფლიოს არცერთ ქვეყანაში არ არსებობს ჯავშანჟილეტის იარაღი. და ასეთ ტანკში ასე მარტივად ვერ შეაღწევ. მისი დაცვა უმაღლესი დონისაა.
  და ტყვიამფრქვევები იჭრება და ჭურვები იშლება. და ისინი ყველაფერს აკეთებენ კონკრეტულად და ძალიან სასიკვდილო.
  ნატაშამ გაიცინა და თქვა:
  - ბევრი იაპონელი დაიკარგება!
  ალენკა დაეთანხმა ამას:
  - Ძალიან ბევრი!
  და მან საფირონისფერი თვალები გაანათა. და ამ გოგოზე ბევრი განსხვავებული რამ არის, ნამდვილი ტერმინატორი.
  მეომრები ისვრიან. და სამურაებს სისხლდენა. ორმოცი ათასი ტყვია და ტონა ჭურვი წუთში, ეს არის ძალიან დიდი დამანგრეველი ძალა.
  ნატაშა აღნიშნავს:
  - ჩვენ ვართ მეომრები, რომლებიც მძიმე სიკვდილს განიცდიან!
  ალენკა დაეთანხმა ამას:
  - და არა მხოლოდ სიკვდილი, არამედ ძალაუფლების წყარო მთელ სამყაროში!
  მარგარიტამ გონივრულად შენიშნა:
  - თუ მეფის რუსეთი დაიპყრობს მთელ მსოფლიოს, მაშინ კაცობრიობის ისტორიაში ყველა ომი ერთხელ და სამუდამოდ დასრულდება!
  მედვედევი დათანხმდა:
  - Რა თქმა უნდა, პატარა! არავის სჭირდება ომები! მაგრამ კაცობრიობა უნდა გაერთიანდეს!
  ნატაშამ ხარის მოკვლის პანტერას სიხარულით ჩაისისინა:
  - როცა ერთიანები ვართ, უძლეველები ვართ!
  და მან თვალებიდან ნაპერწკლები გამოუშვა! ეს ის გოგოა! მასში არის ცეცხლის ალი, ყინული და ფოლადი.
  მაგრამ ახლა ბოლო იაპონელები კვდებიან. და სხვა არავინაა მთაზე შტურმით. ამომავალი მზის მიწის ორმოცდაათ ათასზე მეტი მოკლული მეომარი დარჩა ვისოკაიას მთაზე.
  ბრძოლა დასრულდა.
  ოთხმა დაიკავა ადგილი გორაზე და მედვედევმა შენიშნა:
  "ჯობია, ახლა გარნიზონს არ დაველაპარაკოთ." ზოგადად, რას ვაპირებთ?
  ალენკამ შესთავაზა:
  - ჯერ კიდევ ბევრია იაპონელი. მთელი ნოღის ჯარი გავანადგუროთ.
  მარგარიტა დაუფიქრებლად დაეთანხმა ამას:
  - Ის არის! ჩვენ ყველა სამურაის გამოვძვრებით! და მშვენიერი იქნება!
  მედვედევმა გაიცინა და შენიშნა:
  - ჩვენს ტანკსაც შეუძლია წყალქვეშ ბანაობა და ჭურვები. ჩავძიროთ იაპონიის ფლოტი!
  ნატაშამ გახარებულმა შესძახა:
  - Ის არის! ასეა, ავიღოთ და გავაქროთ ყველა სამურაი ზღვაზე.
  იაპონურმა ესკადრილიამ ახლახან დაიწყო შემდეგი დაბომბვა. გაფრინდა ჭურვები, მათ შორის თერთმეტი და თორმეტი დიუმიანი იარაღიდან. და ეს, ხედავთ, სერიოზულია.
  ტანკი სანაპიროსკენ გაიქცა. ალენკამ მანქანის ძარაზე თითებით დააკაკუნა და შენიშნა:
  - კარგი, ზღვაზე. მაგრამ როგორ უნდა მივცეთ ინიციატივა იაპონელებს ხმელეთზე?
  მარგარიტამ, რომელსაც გარკვეული ცოდნა ჰქონდა ომის შესახებ, იხსენებს:
  - ჩვენ გვქონდა ტყვიამფრქვევები და მოსინის თოფი გაცილებით საიმედო და ეფექტური იყო, ვიდრე იაპონური. და თუ ყველაფერი ზღვაზე არ გამოვიდა, მაშინ ხმელეთზე სამურაებს შანსი არ ჰქონდათ!
  ალენკამ გაბრაზებულმა გადაიწია შიშველი ფეხი იატაკზე და ამოიოხრა:
  - ღალატი! ტრივიალური ღალატი!
  ნატაშამ შესთავაზა:
  - ყველას ჩამოვკიდებთ!
  ტანკი წყალში შევიდა. გვერდებიდან გამოჩნდა პროპელერები, რომლებიც აკონტროლებდნენ მანქანას. აქ არის პირველი სამიზნე: იაპონური გამანადგურებელი. ნატაშამ ჯოისტიკის ღილაკებს თხელი თითები დააჭირა.
  და ჭურვი გემის ფსკერზე ლეტალური ძალით მოხვდა. მან ჯავშანი შემოატრიალა.
  გამანადგურებელმა კიდევ ერთი ჭურვი მიიღო. ნატაშამ ისევ დააჭირა ფეხის თითს.
  შემდეგ კი იაპონელი დაიხრჩო.
  ალენკამ ჩაიცინა:
  - მორიგეობით დავიხრჩოთ! ტყვიამფრქვევები არც თუ ისე ეფექტურია წყალქვეშ!
  და გოგონამ დააჭირა ჯოისტიკს, ამჯერად გაგზავნა ჭურვი გამანადგურებლის ძირში.
  მარგარიტამ ღიმილით უპასუხა:
  - კარგი, ჩვენ გვყავს ქალბატონებო!
  ნატაშამ ისევ გაგზავნა ჭურვი და დაიყვირა:
  - რუსეთის სახელით, იყოს გამარჯვება!
  ალენკამ ჭურვები გადააფურთხა. მან ამომავალი მზის მიწის გემის ფსკერი გაჭრა და შენიშნა:
  - მიუხედავად ამისა, რუსეთში ცარისტული ძალა არ იყო ისეთი ცუდი, როგორც პროპაგანდა ამტკიცებდა.
  მარგარიტა დაეთანხმა ამას და ნებით ლაპარაკობდა, მით უმეტეს, რომ საქმე მაინც არ ჰქონდა.
  - მეფე ნიკოლოზ II-ის დროს რუსეთი ინარჩუნებდა ფულის ოქროს სტანდარტს. იმპერიის ვალუტა გახდა ყველაზე მყარი და სტაბილური მსოფლიოში. ფასებიც პრაქტიკულად უცვლელი დარჩა. და ცარ ნიკოლოზის დროს, გადახდა თვეში ოცდათხუთმეტ რუბლს აღწევდა. ფაქტობრივად, რუსეთი გახდა მსოფლიოში ერთ-ერთი წამყვანი ქვეყანა ცხოვრების დონის მხრივ. სამრეწველო წარმოება მსოფლიოში მეოთხე გახდა.
  დიმიტრი ანატოლიევიჩ მედვედევმა ძილის შემდეგ დაიწყო კომპიუტერზე თამაში. ამ შემთხვევაში სტრატეგიის გასაგრძელებლად თავს იჭრიდა. გაძლიერებულმა ძალაუფლებამ დაყადაღება მოახდინა. რუსეთის პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ბრძოლაში ტანკები ჩააგდო.
  და მძიმე.
  მაინც კარგი თამაშია. ცოტათი ვიარე და ას ტონაზე მძიმე ტანკები მივიღე. როდესაც ის პრეზიდენტი იყო, მედვედევს სურდა შეექმნა ას ტონაზე მძიმე ტანკები. მაგრამ პუტინმა მაშინ ეს არ მისცა. მაგრამ იდეა მაცდური ჩანდა. სუპერ მძიმე მანქანები. და ექვსი ტიპის მანქანა. ხუთ ას ტონაზე მეტი.
  მაგრამ ახლა მედვედევი ბრძოლაში აგდებს ტანკებს ბირთვული ძრავებით. და ეს არღვევს საშუალო დონის ქვეყნების თავდაცვას. და ისევ დაჭერები. კი, მშვენივრად... ცოტა რომ გაგიადვილოთ, სამხედრო მრჩეველი შეაერთეთ. და მასთან ერთად თქვენ ხელმძღვანელობთ მტრის განადგურებას. და მისი დაჭერა.
  აქ თქვენ იპყრობთ სხვა იმპერიას... აქ ომი უფრო სერიოზულია, მაგრამ მას ნაპოლეონის დონის სამხედრო მრჩეველი ხელმძღვანელობს. ასე რომ, შეგიძლიათ უბრალოდ უყუროთ და შექმნათ თქვენი იმპერია სტოლიპინის დონის ეკონომისტთან ერთად.
  მედვედევმა კი, გიგანტური ეკრანის მქონე კომპიუტერთან რამდენიმე საათის განმავლობაში ჯდომის შემდეგ, ხვრინვა დაიწყო.
  მას დიდი ხანია ეძინა.
  ალენკამ იაპონელებს ესროლა. ამჯერად კრეისერის ჩაძირვის შემდეგ მან იმღერა:
  - ჩვენ ყველაზე ძლიერები ვართ მსოფლიოში,
  ყველა ჩვენს მტერს ტუალეტში დავსვამთ.
  სამშობლოს არ სჯერა ცრემლების,
  და ბოროტ ოლიგარქებს ტვინს მივცემთ!
  და გოგონას გაეცინა. და მისი კბილები მარგალიტებით ანათებდა!
  მედვედევმა შესთავაზა:
  - მას შემდეგ, რაც იაპონიასთან ომი გამარჯვებით მთავრდება, რუსეთის ეკონომიკური ზრდა კიდევ უფრო დიდი იქნება! და ცარისტული იმპერია გახდება ყველაზე მდიდარი ქვეყანა!
  ალენკამ ჩაძირა კიდევ ერთი გამანადგურებელი და ჩაიჩურჩულა:
  - ჩვენ ყოველთვის მდიდრები ვიყავით! არ იყო საკმარისი შეკვეთა!
  ნატაშამ ამომავალი მზის მიწის საბრძოლო ხომალდს დაარტყა და შენიშნა:
  - პირველ მსოფლიო ომში არაფრით ჩამოვრჩებოდით გერმანელებს. მაგრამ მეხუთე კოლონის გამო გამარჯვება გამოგვრჩა!
  ალენკამ კიდევ ერთი ჭურვი გაუგზავნა არმადილოს მუცელში და გამოაცხადა:
  - Რა თქმა უნდა! მეხუთე სვეტია ყველაფერში დამნაშავე. პირველი მსოფლიო ომის დროს გერმანელებმა მინსკსაც ვერ მიუახლოვდნენ და გალიციაში სცემეს. სტალინის დროს კი კრემლი უკვე ბინოკლებით დაინახეს. Რას ნიშნავს ეს?
  ნატაშამ კიდევ ერთი ჭურვი ესროლა საბრძოლო ხომალდის ფსკერზე და ჩაილაპარაკა:
  - ღალატი! ასეთი გამარჯვება გამოგვრჩა!
  მარგარიტამ ასევე საჭიროდ ჩათვალა შეხსენება:
  - რომ არა ღალატი, ჩვენ მოვიპოვებდით კონსტანტინოპოლსა და მცირე აზიას, ასევე ხმელთაშუა ზღვაზე გასასვლელს. ჩვენ კი იმდენი დავკარგეთ ღალატის და მეხუთე კოლონის გამო!
  ალენკამ კიდევ ერთი ჭურვი გაუშვა:
  - დიახ, ეს მეხუთე სვეტია! რამდენი უბედურება იწვევს მის მიერ! რუსეთის იმპერია უნიკალური არსებაა, რომელსაც შეუძლია გაფართოვდეს მთელ მსოფლიოში და გააერთიანოს კაცობრიობა!
  ნატაშამ აგრესიულად ჩაილაპარაკა:
  - Რა თქმა უნდა! მე შემეძლო და აუცილებლად გავაკეთებდი ყველაფერს! და კაცობრიობა იყოს ერთიანი და უძლეველი!
  გოგონამ კიდევ ერთი ჭურვი გაგზავნა, რის შემდეგაც საბრძოლო ხომალდი საბოლოოდ გაიყო. და იაპონელები დაიხრჩო.
  მარგარიტამ შეშფოთებით შენიშნა ხმაში:
  - შეხედე, რა ხდება ახლა მსოფლიოში? რუსეთი და აშშ ომის ზღვარზე არიან. ჩინეთი კი ჭარბად დასახლებული და ტოტალიტარულია. არ არსებობს წესრიგი და კეთილდღეობა მსოფლიოში!
  ნატაშამ ახალი ჭურვი გაუგზავნა, ამჯერად კრეისერს და დათანხმდა:
  - მსოფლიოში წესრიგი არ არის! ჩვენ გვჭირდება ერთიანი მენეჯმენტი!
  ალენკამ ესროლა ჭურვი და თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - და ასეთი ხელისუფლება შეიძლება გახდეს ცარისტული იმპერია! რუსეთის ავტოკრატია არის გლობალური სტაბილურობისა და კეთილდღეობის გარანტი!
  და გოგონამ გაგზავნა კიდევ ერთი ჭურვი, რომელმაც საბოლოოდ გაიყო კრეისერი.
  იაპონელები აშკარად გაბრაზდნენ. ისინი განურჩევლად ისროლეს, ვერ მიხვდნენ, ვინ ახრჩობდა მათ.
  აღსანიშნავია, რომ ხმელეთზე იაპონიას რიცხობრივად დიდი უპირატესობა არ ჰქონდა. და რეალურ ისტორიაშიც კი დაღუპულთა და დაჭრილებში ბევრად მეტი დაკარგა, ვიდრე რუსეთმა.
  მაგრამ ზღვაზე, ამომავალი მზის მიწის ხომალდები, წარმოებული ბრიტანეთში და აშშ-ში, ოდნავ უკეთესი იყო, ვიდრე რუსული, ძირითადად შიდა წარმოების.
  მაგრამ აქაც იაპონელების ხარისხობრივი უპირატესობა საკმაოდ უმნიშვნელოა. და რუსები ისვრიან, ალბათ, უფრო ზუსტად.
  ნატაშამ, გაისროლა და ჩაიძირა კიდევ ერთი გამანადგურებელი, გაღიზიანებულმა შენიშნა:
  - მართლაც, რუსეთმა დაამარცხა უფრო ძლიერი მეტოქეები. მაგალითად, ნაპოლეონი!
  ალენკამ, რომელმაც ჭურვი გაუგზავნა ჯავშან კრეისერს, დაამატა:
  - ოჰ ჰო! ნაპოლეონი გენიოსი იყო! და ის უფრო ძლიერი იყო, მაგრამ ჩვენ დავამარცხეთ!
  მარგარიტამ მძიმედ ამოისუნთქა და დაიწუწუნა:
  - წააგო იაპონელებთან. ეს ძალიან შემაშფოთებელი და შეურაცხმყოფელია!
  ალენკა დაეთანხმა ამას:
  - ძალიან მაღიზიანებს! სამწუხაროდ, ამის გამო დასრულდა რომანოვების დინასტიის ეპოქა. ეპოქა არის დიდებული, გმირული, დაპყრობებითა და გამარჯვებებით. და მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ არ გვყავდა საკუთარი ჩინგიზ-ხანი, ჩვენ აღვდგებით ივან კალიტას დროიდან.
  და გოგონამ კიდევ ერთი, ძალიან მომაკვდინებელი ჭურვი გაგზავნა. და ჯავშნიანი კრეისერი ორ ნაწილად გაიყო.
  განაგრძო ნატაშამ და ერთი ჭურვით ჩაძირა მეორე გამანადგურებელი. სამურაებს კი ბევრი გამანადგურებელი ჰყავთ.
  მეომარმა ჰკითხა ბიჭებს:
  - მაგრამ მაინტერესებს, მსოფლიოს ისტორიაში რატომ ვერც ერთმა იმპერიამ ვერ მიაღწია აბსოლუტურ ძალაუფლებას?
  ალენკამ კვლავ გაგზავნა ჭურვი სხვა გამანადგურებლის მუცელში და გამოაცხადა:
  -კი მართლა რატომ? ყველა დაეცა. და სპარსეთის იმპერია, ალექსანდრე მაკედონელი და რომის იმპერია. რატომ არავინ გააერთიანა კაცობრიობა?
  ნატაშამ იმედგაცრუებულმა ფეხი დაარტყა. ჩაძირა კიდევ ერთი გემი და თქვა:
  - Ის არის! ჩინგიზ ხანმა შექმნა იმპერია, რომელსაც შეეძლო მთელი მსოფლიოს დამხობა. მაგრამ მისი გარდაცვალების შემდეგ მისმა ვაჟებმა და შვილიშვილებმა მოაწყვეს დაპირისპირება და დაანგრიეს იმპერია. მხოლოდ მეფის რუსეთი, თავისი უნიტარული სისტემით, იყო ისეთი ქვეყანა, რომ მას შეეძლო მრავალი საუკუნის განმავლობაში არსებობა და გაფართოება მანამ, სანამ არ შთანთქავდა მთელ დედამიწას!
  ალენკამ თვალები გაანათა და გამოაცხადა, ჩაიძირა კიდევ ერთი გამანადგურებელი:
  - დიდება ნიკოლოზის დიდ იმპერიას! ჩვენ არ მივცემთ ძალაუფლებას არალეგიტიმურ ბოლშევიკებს და დროებით მთავრობას!
  ნატაშამ გემში ჭურვიც გაგზავნა. მან ჩაძირა იაპონელები და მღეროდა:
  - ღმერთო, დაიფარე მეფე,
  ძლიერი სუვერენული
  მეფობა დიდებისთვის,
  ჩვენი დიდებისთვის!
  მეფობა შენი მტრების შიშით -
  მართლმადიდებელი მეფე!
  მეფობა დიდებით
  ჩვენს დიდებას!
  გოგოები თითქოს მართლა ჩართულები არიან. ასე გაანადგურეს სამურაი, აღფრთოვანებული იქნებით. და მედვედევმა თავისი მკვლელი წყალქვეშა ტანკი გაატარა. ზოგადად, ეს მაგარი იარაღია. ის ჩაძირავს იაპონიის მთელ ფლოტს. მაგრამ ეს დიდი ძალაა.
  თორმეტი, მხოლოდ დიდი ჯავშანტექნიკა, ათობით პატარა გემი, მათ შორის კრეისერები. მარტო სამოცზე მეტი გამანადგურებელია. ამ ყველაფრის განადგურებას დრო სჭირდება.
  ნატაშამ, როცა სხვა გემი დაასრულა, ჰკითხა მედვედევს:
  - როგორ ფიქრობ, ღმერთი არსებობს?
  მოქმედმა ოფიცერმა გაიღიმა და უპასუხა:
  - Რა გაგებით?
  ნატაშამ გაგზავნა ახალი ჭურვი, დაასრულა გამანადგურებელი და აღნიშნა:
  - დიახ, რელიგიებს ბევრი ვერსია აქვთ! არის წარმართიც და მონოთეისტურიც! ხანდახან იწყებ ამაზე ფიქრს. და ეჭვი გეპარება ღმერთის არსებობაში, როცა სწავლებაში ასეთი არეულობაა!
  ალენკამ კიდევ ერთი გამანადგურებელი გაყო და სიცილით შენიშნა:
  - დიახ, ამ მხრივ რთულია ბიბლიის დაჯერება. მხოლოდ ღმერთმა მოიქცეს ასე. და მას ფავორიტებიც კი ჰყავდა!
  ნატაშამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - Ის არის. გჯერათ, რომ ერთი ხალხი ღვთის ხალხია? ეს აშკარად არ არის უმაღლესი ინტელექტის ღირსი!
  ამის შემდეგ გოგონამ დიდი ტონაჟის საბრძოლო ხომალდის ჩაძირვა დაიწყო. მეომარი მუშაობდა.
  მაგრამ მარგარიტამ გამოთქვა თავისი აზრი:
  - ჯერ კიდევ გაუგებარია, როგორ არის შესაძლებელი, რომ მოსიყვარულე ღმერთმა ასე დაამახინჯოს ქალები!
  ნატაშას გაუკვირდა:
  - ეს როგორ მახინჯია?
  მარგარიტამ გულწრფელად უპასუხა:
  - კი, მოხუც ქალებად აქცევს! და რა შეიძლება იყოს უფრო ამაზრზენი, ვიდრე მოხუცი ქალი!
  ალენკამ ესროლა ჭურვი კრეისერის მუცელში და განაცხადა:
  - რატომღაც, დედამიწაზე ძალიან საზიზღარი მოხუცი ქალები დადიან, რაც სისულელეა და საშინლად მახინჯი!
  ნატაშამ თავი გააქნია და მხარი დაუჭირა:
  - და უსიმპატიურო! და არა ესთეტიურად სასიამოვნო!
  მეომარს გაეცინა და თვალი ჩაუკრა პარტნიორს. მაგალითად, ის ძალიან მაგარი და აგრესიულია.
  მედვედევმა სერიოზულად აღნიშნა:
  - მართლაც, სიბერე ძალიან ცუდია. ის ადამიანებს მახინჯს, სუსტს, დაუცველს ხდის. მაგრამ ევოლუციური თვალსაზრისით, მას აქვს გარკვეული უპირატესობები!
  ალენკას გაუკვირდა. სხვა გამანადგურებელს რომ დაეჯახა, ჰკითხა:
  - რა უპირატესობები შეიძლება იყოს ამ ამაზრზენ მდგომარეობაში?
  მედვედევმა სერიოზულად უპასუხა:
  - ეს ასტიმულირებს მეცნიერებისა და დაზვერვის განვითარებას. ადამიანი რომ არ იგრძნობდა დაღლილობას, მაშინ აღარ იქნებოდა საჭირო მანქანის გამოგონება. ანალოგიურად , კლანჭების და კბილთა სისუსტემ განაპირობა დანის გამოგონება. ცივმა და გამყინვარების დრომ გვასწავლა ცეცხლის დანთება. დაავადებებმა ხელი შეუწყო მედიცინის განვითარებას. - პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა შეხედა, როგორ ჭკვიანურად გაგზავნა ალენკამ სხვა იაპონური ხომალდი ფსკერზე და განაგრძო. - მრავალი თვალსაზრისით, ადამიანის სისუსტეებმა სტიმული მისცა მეცნიერებას. ჩვენ არ ვიცოდით ფრენა, მაგრამ შევქმენით თვითმფრინავები. და ეს არის პროგრესი!
  ნატაშამ კიდევ ერთი ჭურვი გაუგზავნა და აღნიშნა:
  - პროგრესი. მაგრამ მაინც, როცა მოხუც ქალს უყურებ, ისეთი ამაზრზენი ხდება. მართლა შეუძლებელია ადამიანური სიმახინჯის გარეშე?
  ალენკა დაეთანხმა ამას:
  - თვითმფრინავის გამოგონება ახალგაზრდებსაც შეუძლიათ. რატომ შეავსო დაწყევლილი სიბერე? ეს არის საშინელი და ამაზრზენი!
  მარგარიტა უადგილოდ მღეროდა:
  -კომსომოლს არ დავშორდები! სამუდამოდ ახალგაზრდა ვიქნები!
  გოგონამ კი მუშტი ლითონზე მოხვია.
  ამასობაში კიდევ ერთი საბრძოლო ხომალდი იძირებოდა.
  წყალქვეშა ტანკი განაგრძობდა იაპონიის ფლოტის ჩაძირვას. თავად ადმირალი ტოგო წყალში აღმოჩნდა და იძულებული გახდა ნავით გაქცეულიყო. იაპონიას ჰქონდა დიდი ფლოტი, მაგრამ ფუნდამენტურად ახალი იარაღის წინაშე აღმოჩნდა. ახლა კი სრულიად დამარცხდა.
  ალენკამ, რომელიც აგრძელებდა იაპონური გემების ჩაძირვას, გამოაცალა კბილები, რომლებიც ძალიან დიდი და ბასრი იყო და შესთავაზა:
  - სწორედ ამაზე ვფიქრობ. რა თქმა უნდა, უნდა არსებობდეს სხეულის ესთეტიკა. და შეუძლებელია, რომ ქალები გახდნენ მახინჯი, გაფუჭებული კანით და მოხრილი სხეულებით.
  ნატაშამ, რომელმაც ფსკერზე კიდევ ერთი გამანადგურებელი გაგზავნა, ძალიან ადვილად დათანხმდა ამას:
  - Რა თქმა უნდა! აი რაზე მუშაობს მეცნიერება!
  ორივე მეომარი ძალიან მხიარულ ხასიათზე იყო. მათ წარმატებით ჩაძირეს მტრის ფლოტი.
  აგრესიულ გოგონებს შეუძლიათ დიდი სიკეთეები.
  მარგარიტამ ამასობაში თავისი აზრი გამოთქვა:
  - რელიგიებიც წარმოიშვა ადამიანის სისუსტის გამო. ადამიანი უფრო ძლიერი რომ ყოფილიყო, რელიგიები არ იქნებოდა. და რა თქმა უნდა, სიკვდილი და სიკვდილის შიში იწვევს იმ ფაქტს, რომ ადამიანი ნუგეშს ეძებს თავისთვის!
  ალენკამ გაიხსენა:
  - სეანსში მივიღე მონაწილეობა და რაღაც საოცარი ვნახე. ასე რომ, არსებობს სუნამოები!
  ნატაშამ ხმაში ეშმაკობით აღნიშნა:
  - სულების არსებობაში არაფერია გასაკვირი! ჩვენ ხომ ოცნებებში ვფრინავთ. ეს ნიშნავს, რომ არსებობს სული და როგორც ფრენების მეხსიერება!
  მედვედევმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დიახ, არის სული! ამ მხრივ ადამიანი უნიკალურია! ახლა იქნებ ცოტა გავერთოთ!
  იაპონიის ფლოტი დნებოდა. წყალქვეშა ტანკი მკვლელის როლს ასრულებდა. მარგარიტა ცოტა მოწყენილი იყო. პირველ რიგში, იგი აღმოჩნდა ექსტრასის როლში. და მეორეც, რაც მაღიზიანებს, ყველაფერს კარგად ვერ ხედავ, როცა წყალქვეშ ხარ. ზოგადად, პეტრეს ძლიერი ეჭვი ჰქონდა ღმერთში. ფაქტობრივად, რატომ დაეცა მას შემდეგ, რაც რუსებმა ქრისტიანობა მიიღეს, მათ სხვადასხვა უბედურება დაეცა. და მონღოლ-თათრების შემოსევა და მანამდე მთავრების ფეოდალური დაქუცმაცება. ომები რუს ხალხს შორის.
  აი, ბოლოს და ბოლოს, ივან კალიტას დროიდან დაიწყო რუსეთის აღორძინება,
  მოსკოვი გაძლიერდა. სანამ, მაგალითად, ივანე მესამის დროს იგი საბოლოოდ გახდა ერთიანი, ცენტრალიზებული სახელმწიფო. და გადააგდო თათრული უღელი.
  დიახ, რა თქმა უნდა, რუსეთი იზრდებოდა. სანამ იაპონიაში არ წავაწყდი.
  ამით დასრულდა მონარქიის და რომანოვების დინასტიის ისტორია.
  თუმცა მონარქია წავიდა, მაგრამ ავტორიტარიზმი დარჩა.
  მარგარიტამ ალენკას ზურგზე ფრთხილად მოჰკრა. გოგონა კმაყოფილმა იღრიალა. თითქოს სიამოვნებდა.
  მედვედევმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - არაფერია ცუდი იმაში, რომ კაცს უყვარდეს გოგო და გოგოს მამაკაცი. ეს საკმაოდ ბუნებრივია. მაგრამ ამავე დროს, ადამიანებმა უნდა შეინარჩუნონ წესიერება.
  მარგარიტამ უკმაყოფილოდ გააპროტესტა:
  - მორალს ნუ ვკითხულობთ. ეს არ მომწონს!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ჩაიცინა:
  - და ვისაც უყვარს! მაგრამ ჩვენ უნდა შევხედოთ სიმართლეს. ადამიანები, ამ მხრივ, შესამჩნევად განსხვავდებიან ცხოველებისგან!
  მარგარიტამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დიახ, ჩვენ შორის დიდი უფსკრულია!
  ალენკამ სარკასტულად უპასუხა:
  - და იცი, შენსა და მაიმუნს შორის, დიდ განსხვავებას ვერ ვამჩნევ!
  მარგარიტას გაეცინა. ამასობაში ალენკამ ჩაიძირა იაპონიის თორმეტი ჯავშანტექნიკის ბოლო გემი. ამის შემდეგ გოგონამ შენიშნა:
  - ჩვენ თითქმის დავასრულეთ მტრის ფლოტი!
  მედვედევმა სარკასტულად გაიცინა:
  - დიახ, კარგი მუშები ხართ! და სინამდვილეში, მათ ბევრი რამის უნარი აქვთ! ზოგადად, მე მიყვარს მეომარი გოგონები - ისინი ძალიან სექსუალურები არიან!
  მარგარიტა სხეულს ატრიალებდა და მღეროდა:
  - სექსუალური მეჩვენება, პროცესორივით ვარ! მე კი რობოტივით ვმოძრაობ - ხმოვანი აგრესორი!
  რის შემდეგაც სტუდენტმა ალენკას ოდნავ უფრო თამამად მოეფერა. გოგონამ გრძელი თითები ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა და მომხიბვლელად გამოიყურებოდა.
  რა მოხდენილი აქვს მისი მოძრაობები.
  მარგარიტას ფანტაზია ასახავდა პრინცესას, რომელიც ფეხშიშველი მიდიოდა ხარაჩოზე. ეს ისეთი რომანტიულია. და პრინცესა ისეთი წითელია. მას ჩამოართვეს მთელი სამკაული და ძვირადღირებული კაბა. დარჩა მხოლოდ ჯვალო. მაგრამ ციხის ფორმა კიდევ უფრო გამოხატავს მისი ტკბილი, სასიამოვნო, სუფთა სახის ხიბლს, როგორც ვარდი. და ცეცხლის თმა. რა ლამაზია პრინცესა სიკვდილით დასჯას.
  და იქ ათასობით ადამიანი იხრჩობა. გემები იშლება, ელემენტები მძვინვარებს.
  და იაპონია განიცდის კოლოსალურ, უნიკალურ მარცხს. ასე რომ, სამურაიმ აშკარად უნდა მოინანიოს ცოდვები.
  მარგარიტა ფიქრობდა, რისი სჯერათ იაპონელებს? რა არის მათი რელიგია? ისინი ხომ წარმართები არიან. მაგრამ მათ დაამარცხეს მართლმადიდებელი რუსეთი. ამის მერე დაფიქრდი, ვისი ღმერთია ძლიერი!
  და მონღოლები წარმართები იყვნენ, მაგრამ რამდენი ტერიტორია დაიპყრეს.
  მარგარიტამ ჰკითხა ალენკას:
  -მითხარი, ლამაზო, როგორ მოგწონს როდნოვერი?
  გოგონამ ფართოდ გაიღიმა და მეორე გამანადგურებლის ჩაძირვის შემდეგ უპასუხა:
  - ძალიან კარგი რელიგია! ასეთი ლამაზი ზღაპრები არსებობს!
  მარგარიტამ მკვეთრად ჰკითხა:
  - ზღაპრებს ფიქრობ? ან იქნებ ყველა ეს რუსული ღმერთი რეალურად არსებობს?
  ალენკამ მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - იქნებ ელფებიც და ჯუჯებიც არსებობენ! ჩვენს სამყაროში ყველაფერი შეიძლება მოხდეს. და ძნელი სათქმელია, რა არსებობს რეალურად და რა არა!
  მედვედევმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - გარკვეულწილად, ყველაფერი ჩვენს სამყაროში არსებობს. ყველა ჩვენი აზრი, ოცნება, სურვილი არის ის, რასაც უკან ვტოვებთ. მე მაქვს ჰიპერნოოსფეროს ძალიან საინტერესო თეორია, რომელშიც აბსოლუტურად ყველაფერია რაც ოდესმე გამოიგონეს ადამიანებმა. ანუ აზრი არსებობს სამუდამოდ. და ის რჩება ზოგიერთ სხვა, პარალელურ სამყაროში.
  დიმიტრი მედვედევმა ძილიდან გაიღვიძა. და ისევ მან აიღო თავისი ფუნდამენტური სამუშაო, უფრო სწორედ იმპერიის მშენებლობა.
  და ისევ დაპყრობები...
  ჯერ ააწყვეთ ახალი ტანკი, რომელიც იწონის ათას ტონას და გაუშვით მტრის პოზიციებზე. არა, რა თქმა უნდა, არა მხოლოდ ერთი, არამედ ძალიან ბევრი.
  და ისინი მოძრაობენ უცხო ტერიტორიის გავლით. და თავზე ასევე არის თვითმფრინავები ატომური ბომბებით. და რა მოხდება, თუ ბომბებსაც მოვაშორებთ? და გააკეთო განადგურება?
  დიმიტრი მედვედევი ისეთივეა, როგორც ყველა სხვა აურზაურში.
  ახლა კი სხვა ქვეყანა ჩავარდება დიქტატორის ჩექმებში. და დაპყრობები მოდის. მაგრამ აქ არის კიდევ ერთი მტერი. ქვეყანაც დიდია... შეგიძლიათ დაპროგრამებაც კი. აი სსრკ 1941 წელს... შემოსევაა. მედვედევის ერთეულები ავტომატურად გამრავლდა თამაშის მრავალ საათში და მისი მოსახლეობა უკვე მილიარდზე მეტია. 196 მლნ-ის წინააღმდეგ. და უფრო თანამედროვე ტექნოლოგია. და ჯარისკაცები შეიძლება გამოიყვანონ ყაზარმებში უსასრულოდ.
  საბედნიეროდ, ელექტრონული რესურსები ამოუწურავია. და მტერზე ზეწოლა, მასზე ზეწოლა.
  და ათასი ტონა წონის ტანკები იგზავნება რუსეთის მასშტაბით ბირთვულ რეაქტორებში პირდაპირ მოსკოვში.
  და მათი დატოვება პრაქტიკულად შეუძლებელია - არაფერი სჭირდება!
  მედვედევი ხელმძღვანელობს სტრატეგიას და თავისკენ გუგუნებს... შემდეგ ის აჩერებს ატომურ ტანკებს. და აგდებს "პანტერა" -2-ს ბრძოლაში. მანქანა, რომელსაც მაინც შეუძლია ოცდათოთხმეტი.
  მედვედევი თავის თავს თამაშობს მანქანების სხვადასხვა პარამეტრის დატვირთვით... "პანტერა"-2... როგორც შორიდან დარტყმა. და ის შეაღწევს საბჭოთა ტანკს.
  ასე არ გაარღვიე! განსაკუთრებით შუბლზე, მაგრამ ბორტზე შეგიძლიათ. სროლა სრული ტემპით მიმდინარეობს. და ოცდათოთხმეტი გამორბის... და იღუპება იარაღის დარტყმის ქვეშ...
  ჯარი ისევ მოძრაობს...და გამოჩნდნენ საბრძოლო რობოტები. ისინი საკუთარ თავს აჩქარებენ. ხოლო ჭურვები ლაზერებით არის ჩამოგდებული. და ამას ძალიან ჭკვიანურად აკეთებენ.
  და ვირტუალური გოგონები თავს ესხმიან.
  მედვედევს სტრატეგიაზე დიდი მზერა აქვს. ამაღელვებელი ბრძოლა. ისევ თქვენ თვითონ თამაშობთ, ან გადასცემთ სამხედრო მრჩეველს. და თქვენ უყურებთ ბრძოლის მიმდინარეობას.
  ისინი ხელმძღვანელობენ თავიანთ ტანკებს შეტევაზე.
  აქ შეგიძლიათ წინ წაიწიოთ პირამიდული ტანკები, რომლებიც ნაკლებად დაუცველი და შეუღწეველია ყველა კუთხიდან. ისინი სასრიალო მოედანივით მოძრაობენ.
  გოგოები კი ფეხშიშველი დარბიან... და გზაში ისვრიან.
  მორიგი ომი. ნამდვილი სათამაშო. ფული კი ოქროს ჭებიდან გამოშრობის გარეშე მოდის. ეს თითქოს თამაშშია, ყველაფერი გეგმის მიხედვითაა, წარუმატებლობის გარეშე და ბუნების დაცემის გარეშე.
  ყველაფერი არ ამოიწურება და რესურსები არ მცირდება. თუმცა ეს არც ისე სავარაუდოა.
  მედვედევს ზარმა შეაწყვეტინა. პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ტელეფონი აიღო:
  - გამარჯობა!
  ამის შესახებ პრეზიდენტის ადმინისტრაციის ხელმძღვანელმა განაცხადა.
  - ისევ კაბინეტში ხარ, დიმიტრი ანატოლიევიჩ?
  მედვედევმა მკვეთრად უპასუხა:
  - დიახ! მე ისევ პრეზიდენტი ვარ!
  ადმინისტრაციის ხელმძღვანელმა განაცხადა:
  - ზელენსკი ითხოვს, რომ ინაუგურაციის შემდეგ დატოვოთ რეზიდენცია.
  აკანკალებულმა ჰკითხა მედვედევმა:
  -და სად ვიცხოვრებ?
  ადმინისტრაციის უფროსმა უპასუხა:
  - ჩემს ბინაში! თქვენი ძალა დასრულდა და თქვენ უნდა გაათავისუფლოთ ყველა შენობა!
  მედვედევმა ჩურჩულით იღრიალა:
  - თხოვნა მაქვს ახალ პრეზიდენტთან - დამიტოვოს კომპიუტერი!
  ადმინისტრაციის ხელმძღვანელმა ჰკითხა:
  - მომეცი წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენი და ზელენსკის ვთხოვ კომპიუტერი გქონდეს!
  მედვედევმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - კარგი, შესაძლებელია!
  . თავი No7
  და მოუწოდა თავის თანაშემწეს განკარგულების მოსამზადებლად. ადმინისტრაციის ხელმძღვანელს წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენის მინიჭების შესახებ. შაბლონი მზადაა და პასუხისმგებლობაზე ჯერჯერობით ხელი მოვაწერე.
  შემდეგ მედვედევმა კვლავ დაიწყო თამაში.
  ახლა მისი ვირტუალური ტანკები მოსკოვს უახლოვდებიან და თავდასხმას იწყებენ. ამ ქალაქს თავს ესხმიან ორი ათასი ტონიანი მანქანები.
  არადა, მედვედევიც შეტევაში აგდებს "ვირთხა"-5-ს, ეს ტანკი კი არა, მონსტრია. წონაში ათი ათასი ტონა!
  ჯარები კრემლს უახლოვდებიან... ამიტომ სტალინი გარბის. ის კი ბიკინებში ფეხშიშველმა გოგოებმა დაიჭირეს. შიშველი თითებით იჭერენ ცხვირს. და აიძულებენ სტალინს აკოცოს შიშველი ქუსლები.
  აი ვირტუალური იმპერიის ჯარები მოსკოვს გადიან და ურალისკენ მიდიან...
  მასაც იჭერენ...
  მედვედევი ისევ იწყებს თავის ქნევას და იწყებს ოცნებას.
  მარგარიტამ სარკასტულად ჰკითხა:
  - რაც შეეხება, მაგალითად, უფრო კლასიკურ დაყოფას: სამოთხესა და ჯოჯოხეთს?
  მედვედევმა პირქუშად აღნიშნა:
  - ეს, სავარაუდოდ, წინაპრების პრიმიტიული იდეაა სიკვდილის შემდეგ შურისძიების შესახებ. სინამდვილეში, სავარაუდოდ, ყველაფერი გარკვეულწილად უფრო რთულია!
  ნატაშამ გახარებულმა წამოიძახა, როდესაც ჩაიძირა ერთ-ერთი ბოლო იაპონური ხომალდი:
  - მოსისხლე და უძველესი,
  მტერი ისევ გეფიცები
  მომეფერე
  გახეხეთ ფხვნილად.
  მაგრამ ანგელოზს არ სძინავს,
  და ყველაფერი გამოვა. და ყველაფერი კარგად დასრულდება!
  გოგოებმა მტრის ფლოტი დაასრულეს. მედვედევმა დააჩქარა ტანკი, დაედევნა სამურაებს. დიახ, მათ აქ კარგი საქმე გააკეთეს. საინტერესოა, როგორ შეიძლება ისტორიის გამოსწორება. ცარისტული რუსეთი იყო ძლიერი ქვეყანა, რომელიც სიმაღლეში ადიოდა. მიუხედავად იმისა, რომ ყველა ადამიანი კარგად არ ცხოვრობდა.
  მაგრამ ქვეყანა აღზევდა. სამუშაო დღე შემცირდა. გამოჩნდა ახალი დღესასწაულები. შეიქმნა ადგილობრივი თვითმმართველობა. ხელფასები გაიზარდა სტაბილური ფასებით. გაიხსნა სკოლები. ცარ ნიკოლოზ II-ის დროს განათლებაზე დანახარჯები ექვსჯერ გაიზარდა. დაწყებითი განათლება სავალდებულო გახდა.
  დიახ, ყველაფერი საკმარისად სწრაფად არ შეიცვალა უკეთესობისკენ, მაგრამ რამდენი დაკარგა ქვეყანამ რევოლუციისა და სამოქალაქო ომის გამო. რამდენი ჭკვიანი ადამიანი დაიღუპა და დატოვა სამშობლო? ახლა კი, სამყაროს ამ ნაწილში არის ამის თავიდან აცილების შანსი.
  გამარტივებული ავზი სწრაფად და ჩუმად ცურავდა წყლის ქვეშ. ახლა კი ამომავალი მზის მიწის ბოლო გამანადგურებელი ჩაიძირა.
  ნატაშამ გახარებულმა უთხრა:
  - აი რა ახალგაზრდა ვარ!
  ალენკამ შეასწორა გოგონა და განმარტა:
  - რა მშვენივრები ვართ აქ ყველა! ლომებივით იბრძოდნენ!
  მარგარიტამ გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - Არაფერი განსაკუთრებული! ჩვენ უბრალოდ უკეთესი ტექნოლოგია გვქონდა!
  ალენკამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - მაგრამ ჩვენ თვითონ ვესროლეთ თოფებს!
  ნატაშამ მხარი დაუჭირა მეგობარს:
  - და ჩვენც თვითონ გავაკეთეთ! და ეს არის მახვილი თვალი...
  მარგარიტამ გამოარჩია:
  - დახრილი ხელები!
  ნატას გაეცინა და უპასუხა:
  - შენ კი მომხიბვლელი გოგო ხარ!
  მარგარიტამ გულწრფელად განაცხადა:
  - ვწუხვარ იაპონელებზე. ისინი ხატავენ შესანიშნავ მულტფილმებს. განსაკუთრებით მომწონს ჰენტაი !
  ალენკამ ჩაიცინა და ფეხი ჰაერში აატრიალა:
  -ჰენტაი , მაგარია! თუნდაც ძალიან მაგარი!
  ნატაშამ მურაბა გასინჯული გოგონას ღიმილით შესთავაზა:
  - და იქნებ ფაშისტებსაც გავუძახოთ!
  მედვედევმა ღიმილით დაუქნია თავი:
  - Კარგი იდეაა. მაგრამ ჯერ დავასრულოთ იაპონიის სახმელეთო ჯარები. და ჩვენ დავეხმარებით ომის უფრო სწრაფად დასრულებას. რომ ფაშიზმი არ გამოჩნდეს ამ სამყაროში.
  გოგოებმა ერთხმად უპასუხეს:
  - და არ გამოჩნდება და ჩინეთი ჩვენი იქნება!
  მას შემდეგ, რაც იაპონური ფლოტი ჩაიძირა, T-95 სუპერტანკი ზედაპირზე ამოვიდა.
  შემდეგ მედვედევმა დაიწყო ყველანაირ სისულელეზე ოცნება.
  მეომარი ალენკა ადგა რიაზანის დასაცავად. ნატაშა მასთან იყო.
  ორივე გოგონა მსუბუქ ჯავშანშია, თითოეულ ხელში საბერით. და თქვენი ფეხების ქვეშ არის სპეციალური, თხელი დისკები.
  მონღოლ-თათრების უზარმაზარმა არმიამ იერიში მიიტანა.
  კედელს ერთბაშად ბევრი გრძელი კიბე ფარავდა. ისინი განსხვავებულები იყვნენ: ნაქსოვი ფესვის მორებისგან, ჩამოგდებული ფიჭვის ტყეები ჯვრებით. ასევე გამოყენებული იყო მძიმე კიბეები მორების რიგებით. გალავანი, მშენებლობის სწრაფი ტემპის წყალობით, უფრო მაღალი აღმოჩნდა, ვიდრე თათრები მოელოდნენ; ბევრი კიბე არ აღწევდა მწვერვალს. წინ მონღოლებმა გააძევეს რამდენიმე დატყვევებული ურუსები. რუსმა ხალხმა სიკვდილი ამჯობინა ტყვეობის სირცხვილს.
  მაგრამ მონღოლები დაუნდობლები იყვნენ.
  ბასრი შუბებით დაუნდობლად უბიძგებდნენ, დაქანცულ ხალხს წიხლებს ურტყამდნენ, იმ იმედით, რომ რუსი ხალხი, რომელსაც არ სურდა საკუთარი თავის მოკვლა, დანებდებოდა. ან, პატიმრების საფარქვეშ, შეაღწიეთ ყინულის გალავანში. ზოგიერთი პატიმარი ყვირილით ჩამოვარდა, გაყინულ ყინულზე სრიალდა, საძულველი ნუკერები ჩამოგლიჯა, ხელიდან ხმლები გამოგლიჯა და მაშინვე ნაწილებად დაეცა. ხალხი სწრაფად ადიოდა კიბეებზე, ვერ ხვდები როგორი და ტომის?
  ნახევრად შიშველი, ჩოჩქოლი, ჯოხით ხელში, ზურგით დაჭყლეტილი და სისხლიანი. ჯავშანში ჩაცმულმა ვოულმა უკვე აწია უზარმაზარი ცული, როცა სასოწარკვეთილი ყვიროდა ქვემოდან:
  - ნუ დაგვანგრევ, რაინდო, ჩვენ თვითონ ვართ, რუსები!
  ვოევოდა დიკოროსი კედელთან მიხტა და დაიყვირა:
  - სუნი მაქვს, რომ ჩვენია!
  სასოწარკვეთილმა ძახილმა დაადასტურა ეს:
  -მოიცა დაჭრა, შენი! ჩვენ შორის მუღლანები არ არიან!
  ძალიან ჭკვიანმა ალენკამ შესძახა:
  -ვინც სწორად ჯვარს კვეთს, ის თავისია!
  - მოინათლეთ, მართლმადიდებლებო!
  შემზარავი ხმით, ცხენები ერთი მილის მოშორებით დაიძრნენ, გიგანტი ვაულა-მოროვინი იღრიალა .
  რიაზანის დამცველებმა დაამტკიცეს:
  -მართალია! ჭეშმარიტად!
  ისინი ერთხმად ეხმიანებოდნენ ყველა კედელს:
  -მოდით, ძმებო, ჯვარი დაიდეთ!
  ასობით გახეხილი პატიმარი, სიცივისგან ცისფერი, აძვრა გალავანზე და დაეცა, განაგრძო მექანიკურად გადაკვეთა. ზოგიერთმა მაშინვე აიღო წინასწარ დაგებული ქვები და გააფთრებით ესროლა მონღოლებს. რიაზანის ბევრმა მკვიდრმა პირველად დაინახა თათრები, ბევრი ტრადიციული მოწინააღმდეგეც კი, იგივე ყიფჩაკები, მონღოლური სამოსით გამოიცვალეს.
  მტრებს გრძელი ბეწვის ქურთუკები ეცვათ, იმდენად გრძელი, რომ კალთებში ჩახლართული. არჩეულ ნუკერებს მკერდზე სპილენძისა და რკინის ფირფიტები ჰქონდათ ჩამოკიდებული და ზურგი ღია იყო. ურუსების დასაშინებლად ბევრმა სისხლით დახატა მათი ისედაც ბოროტი, საცოდავი სახეები.
  მაგრამ ურუსები არ აოხრებდნენ, მტერს ხმლებითა და ცულებით შეხვდნენ. ვაულას ძლიერი დარტყმის შედეგად, ხუთი მონღოლი ერთდროულად დაიღუპა, მეორე დარტყმა და კიდევ სამი! სხვა მეომრები უარესად არ იბრძოდნენ. თათრები უხერხულად ავიდნენ მოლიპულ ლილვზე; მათ არ შეეძლოთ სათანადოდ ფარებით დაფარვა ან საბერებით მოჭრა. როდესაც უზარმაზარი დანაკარგების ფასად მონღოლთა არმია მწვერვალს მიაღწია, მდუღარე წყალი და საშინელი იარაღი დაასხეს: ტარი იწვა.
  ქალები და პატარა ბავშვებიც კი ასხამდნენ მდუღარე წყალს და ისროდნენ ქვებს და ბლოკებს. განსაკუთრებით ეფექტური იყო მცირე სროლები მოწამლული ისრებით; ხუთი წლის ბავშვსაც კი, რომელსაც ჯერ კიდევ არ შეეძლო პატარა ხელებით მჭიდრო მშვილდის ძაფების ამოღება, შეეძლო მათგან სროლა. და ასეთ სქელ მასაში გასროლისას ხელიდან გაშვება გაცილებით რთულია, ვიდრე დარტყმა. თავდასხმა აშკარად ახრჩობდა, დასახიჩრებული ცხედრები დიდი რაოდენობით ჩამოაგდეს ქვემოთ.
  ჩინელების მიერ ოსტატურად დამზადებული ტელესკოპის საშუალებით გუიუკ ხანი ყურადღებით ადევნებდა თვალყურს ბრძოლას. ტუჩებს აჭმევდა და ტუჩებს აწებებდა ხოლმე, ოქროს ბეწვით მოპირკეთებულ მუზარადს ისწორებდა, რომელიც ჯიუტად და შემაწუხებლად ადებდა შუბლზე. მერე მილი გაბრაზებულმა გადააგდო.
  -ჩვენი მეომრები იღუპებიან! ბურუნდაი და ყვითელი გველი მოდიან ჩემთან!
   ტურგაუდები საჩქაროდ მივარდნენ გვირგვინის კაგანის ბრძანების შესასრულებლად. გუიუკი იყო მოჩუქურთმებული სპილოს ძვლის სავარძელში ჩაჯდომა, როცა ხელი რბილად დაადო მხარზე:
  -ნუ ღელავ, დიდო! დაამშვიდე შენი ველური მზერა!
  ბლანტი მელოდია გაისმა, რომელიც ქალის ხმას მოგვაგონებდა.
   გუიუქ ხანს ეძინა და ფეხზე ძლივს იდგა. დიახ, ეს ის არის. ისევ აჩრდილივით გაჩნდა მის წინ ყვითელი გველი - ყველაზე საშინელი ადამიანი მის ჯარში, ჯოჯოხეთური დემონი შორეული და მიუწვდომელი იაპონიიდან.
  -შენ!
  უზენაესი ხაგანის მემკვიდრემ სულელური თითი გაიშვირა! ყვითელი გველი აგრძელებდა გავრცელებას, ხან მატულობდა, ხან მცირდებოდა:
  -ᲛᲔ! და მე ზუსტად შენს მეშვეობით ვხედავ! დროა შეამსუბუქოთ თქვენი ბრაზი! ისე, უფრო ზუსტად, რაც შეიძლება მალე შეიტანეთ ყველა თქვენი რეზერვი ბრძოლაში! და მე დაგეხმარებით, ძმებო, და მტერს ასეთი სიურპრიზი გავუკეთო! ხელმოწერის ნაბიჯი, დამიჯერეთ, სწორი იქნება!
  - ძე , ძე , ძე ! ბურუნდაის მეთაურობით რჩეულ თუმენს ჩავყრი ბრძოლაში ! თქვენ ერთად უხელმძღვანელებთ შეტევას!
  იაპონელმა თვალები ააფეთქა და დიდი ყვითელი კბილები გამოაცალა:
  -თეთრი დემონები არ არსებობენ, ჩემი ტოლების მოკვლა მინდა! ნამდვილი ნინძავით!
  ყვითელმა გველმა თილისმა ააფეთქა, პირში შეუმჩნევლად სასტვენი გაისმა და მოციმციმე მელოდია გაისმა.
   გუიუკი ფიქრობდა, რომ მას დასცინოდნენ, მაგრამ მას არც ძალა და არც სურვილი ჰქონდა ნინძა ჯადოქართან კამათი . ამ დროს ტურგაუდებმა უხეშად აიძულეს ბურუნდაი , გუიუკ ხანს არ მოეწონა ეს მორჩილი პროტეჟე სუბუდაი - ბაღათური .
  -გაჟონავ ტყავი! ვერ ხედავ, რომ საუკეთესო მეომრები ურუს დედაქალაქის კედლებს ქვეშ იხოცებიან? სასწრაფოდ აიღეთ ბერკუტები და, მდინარეზე რომ გაიარეთ, მარჯვენა კედლის ქვეშ დარტყმით დაარტყით ურუსები.
  გამოცდილმა ბურუნდაიმ გაბედა წინააღმდეგობა:
  -ყინული ჯერ არ არის ძლიერი, ათასობით ჩლიქის დარტყმის ქვეშ ის უბრალოდ გასკდება.
  მოულოდნელად უპასუხა დიდმა იაპონელმა გუიუკს .
  - თქვენი შეშფოთება დასაფასებელია. მაგრამ თქვენი ძალისხმევა უშედეგოა! ჯადოსნურმა ფხვნილმა მდინარეზე სამხედრო ფოლადიზე ძლიერი ყინული შეკრა! აბა, წინ გადახტე, ჩვენ გიბრძანეთ!
  -დიდი ნინძა ბატირმა იცის რასაც ამბობს! იარეთ უფრო სწრაფად, თუ სეტყვას დაეუფლებით, ჯილდოდ ცხენების სკოლას მივცემ!
  იყვირა გუიუქ ხანმა და თითები აიქნია. ბურუნდაიმ ვერ გაბედა წინააღმდეგობა - ეს იყო სიკვდილით სავსე. თვალთახედვიდან გაუჩინარდა მონღოლი შაგიანი მხედრების ფარით. უეცრად ჩრდილი მიუახლოვდა, ხმაური გაისმა და ჰაერის ძლიერმა ტალღამ გამოიწვია გვირგვინის კაგანის ჩაფხუტი გაფრინდა:
  -ჰარაკირი! ასე რომ, პეპელა ფრიალებდა! ახლა ურუსებს ექნებათ " ნაწნავი ".
  გიგანტური დრაკონი ცურავდა ზედაპირს, ოქროს ფრთები აფრქვევდა თოვლს და ცეცხლოვანი ენები ამოვარდა მისი სამი მტაცებელი პირიდან.
  - მშვენიერი მანგუსტი !
   გუიუკს შეშინების დროც კი არ ჰქონდა:
  -მას შეუძლია მთელი რიაზანის დაწვა.
  -ყველაფერი არა, მაგრამ კედელს ცეცხლს მოუკიდებს. წადი, ჩემო პატარა გოძილა!
  მედვედევის მშვენიერი ოცნება გაგრძელდა. პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელს კოლოსალური ფანტაზია ჰქონდა.
  ძლევამოსილი დრაკონი ორმოცდაათი მეტრის ფრთების სიგრძით აფრინდა ჰაერში. მონღოლები და მათ თანმხლები შამანები გააფთრებული ყვიროდნენ. ტუმენი, ბურუნდაის მეთაურობით , გაფრინდა ყინულზე, რამდენიმე ცხენი დაბრუნდა და მათ და მათ მხედრებს მაშინვე დაარტყა გააფთრებული რკინის მასა. ამასობაში სამთავიანი ურჩხული შეუფერხებლად ჩაყვინთა კედელს. უდაბნოში ხვდებოდა საჰაერო თავდასხმის საფრთხე სხვებზე ადრე. კარგი, რა თქმა უნდა, არ მინდოდა დროზე ადრე გამემხილა ჩემი კოზირები, მაგრამ ქალაქის გადასარჩენად იმ დღემდე უცნობი იარაღის გამოყენება მომიწევდა. ფრთოსან ურჩხულს დაუპირისპირდა მექანიკური ურჩხული, რომელიც ბუნდოვნად გამოიყურებოდა ობობისა და ფოლადის ცენტიპედის ნარევს ჰგავდა. ორთქლის ქვაბიდან უკვე კვამლი ამოდიოდა. აბა, ბიჭებო, წინასწარ ნახშირის ჩაყრა.
  მრავალფეხა ბალისტების და კიდევ... მუსიკალური სნაფბოქსის ტექნოლოგიების ოსტატური კომბინაცია . და ამ მხეცს, გამაგრებული ფოლადისგან შეკერილს, შეეძლო ნებისმიერი საზიანო ნივთის გადაგდება თითქმის ავტომატის სიჩქარით ორ მილამდე მანძილზე. მეომარი გოგონები იყვნენ მსოფლიოში პირველები, რომლებმაც მოიფიქრეს დგუშის ძრავის ადაპტაცია მუხტების სროლისთვის. დიკოროსმა პირადად მოაბრუნა ბერკეტი, ჯაჭვებიდან ოსტატურად გაყალბებულმა ლენტამ მოძრაობა დაიწყო და ქვები ჩასვა სწრაფად მბრუნავ პირებში.
  მას შემდეგ, რაც თათრები მკვრივ გროვაში შევარდნენ, თითქმის არ იყო გამოტოვებული; პირიქით, თითოეული მძიმე რიყის ქვა, რომელიც ხტუნავდა, ჩამოაგდო რამდენიმე დაჭერილი მხედარი. ერთი ცუდია, დამიზნების სასწორი საკმაოდ სუსტია, მონღოლებს მაინც დაარტყამ, მაგრამ სცადე, დაარტყი მფრინავ დრაკონს! სამთავიანმა ურჩხულმა თავი მოაბრუნა და ფართო, ფაფისებური, ბრილიანტისფერი ყბები გახსნა.
  გაქცეულმა ცეცხლმა გალავანს გასცდა და სახლებს დაეჯახა. ისმოდა ყვირილი და ყვირილი, რამდენიმე ნახევრად ბრმა ქალი დარბოდა ქუჩაში და სახლებს ცეცხლი არაბუნებრივი სისწრაფით მოეკიდა. საბედნიეროდ, ქვიშა და წყლის მძიმე კასრები, ასევე სახანძრო ბრიგადები მზადყოფნაში იყვნენ. ზოგიერთი ქოხი, განსაკუთრებით კედელთან ახლოს , ცეცხლგამძლე აზბესტით იყო დაფარული. მეგობრული ზეწოლის ქვეშ, მტაცებელი ვულკანი ფერმკრთალი გახდა და, ძალა დაკარგა, ფერმკრთალი კვამლის ნაკადად გადაიქცა.
  მაგრამ დრაკონს აშკარად არ სურდა დანებება, ჩაყვინთვის გამოსული, გადატვირთული ქარიშხლის მადლით შემობრუნდა და კვლავ ჩამოაგდო ცეცხლოვანი ტორნადოს ნაკადები. თათრებმა უკვე მიაღწიეს კედელს, ამიტომ მძვინვარე ალი მათაც დაარტყა. მსხვერპლთა შორის იყო საშინელი ბურუნდაი , მის მდიდრულ ტანსაცმელს ცეცხლი გაუჩნდა და დაჭრილი ღორის ღრიალით უკან გამოიქცა. რუსმა ჯარისკაცებმაც დაზარალდნენ და ყინულის ნაწილი შესამჩნევად დნება, რამაც გამოაშკარავა დედამიწა და მორები. დიკოროსზე ტანსაცმელი დნებოდა, მაგრამ კედელზე მდგარმა მებრძოლმა ანტონოვმა მოასწრო ვედრო წყლის გადასხმა და ცხელი ჯაჭვის ფოსტადან ორთქლი ამოვიდა.
  -რა ეშმაკური აკვიატებაა, სამწუხაროა, რომ მაგარი ალენკა არ გვინახავს!
  დრაკონი ისევ შემობრუნდა და მესამე წრეში შესვლა სცადა. ჯადოქარმა საველიმ თითები დაარტყა, მან მოახერხა პატარა ცეცხლოვანი ბურთის გაშვება, დარტყმა დრაკონის შუა თავში მოხვდა. მცირე აფეთქებამ არ გამოიწვია რაიმე განსაკუთრებული დანაკარგი სამთავიან ურჩხულს, მაგრამ ოდნავ ჩამოაგდო იგი მისი ტრაექტორიიდან, რის შედეგადაც დრაკონმა დროზე ადრე გაისროლა, ცეცხლოვანი ქარიშხალი მოხვდა ნუკერების დაგროვებულ რიგებში . და ისევ სასტიკი ყმუილი, ზოგიერთი თათარი უკან დაიხია. სწორედ მაშინ შეამჩნია დიკოროსმა მაღალი ახალგაზრდა გოგონა, რომელიც გაბედულად აქნევდა ორ ორლესლიან მახვილს. არაადამიანური სისწრაფით მან მოწინააღმდეგეები კომბოსტოში დაჭრა, პეპელასავით ფრიალებს ფეხებით, იდაყვებით და თავითაც კი საშინელი დარტყმა მიაყენა.
  მხოლოდ ერთს, უფრო სწორად, ორ ადამიანს შეეძლო ასეთი ნგრევის გამოწვევა:
  -ჯულიანა! წითელი ანგელოზი, შენ ხარ?!
  -ცხვირით ყვავილებს სუნი! სამი მეტრის სიმაღლიდან!
  სიცილით უპასუხა ალენკამ. მეომარი გოგონა, შეშლილი გეპარდის სისწრაფით, აფრინდა გალავანზე და ძლივს შესამჩნევი სისხლიანი კვალი დატოვა კედელზე.
  -ნუ ლაპარაკობ, ყველაფერი გასაგებია! ჩვენ უნდა ჩავაქროთ ფრთიანი ჩირაღდანი!
  ალენკა ველურად უსტვენდა, დრაკონი, რომელმაც ფრენა გაათანაბრა, მეოთხე წრეში შევიდა. იქვე მდგარმა მეომარმა უთხრა:
  -კატაპულტი გამოიყენე, ალენკა, დააგდე ლოდით.
  მეომარმა გოგონამ მუქარით იყეფა.
  -მე თვითონ უკეთ ვიცი რა გამოვიყენო!
  ალენკამ ელვის სისწრაფით აიღო სამი ოსტატურად გაყალბებული ჯაჭვი. ეს იყო მათი მეომარი გოგონების იდეაც: შეაერთეთ ორი ან სამი პატარა ქვა, ესროლეთ ორი ან მეტი ბალისტი და დათესეთ, დაასახიჩრეთ მთელი ხაზი. ორთქლის კატაპულტის განლაგების შემდეგ, ალენკა დანაზე გადახტა და ბერკეტს დაარტყა. იგი მაღლა დააგდეს და უკვე ფრენისას მეომარმა გოგონამ ხელები ააფრიალა, ოსტატურად ატრიალებდა ხმლებს, მართავდა სწრაფ მოძრაობას და მოახერხა დრაკონის ზურგზე დაჯდომა, მწვერვალებით მოჭედილი. ურჩხული შეკრთა და გაბედული გოგონა-მხედრის გადაგდება სცადა, მაგრამ ოსტატურად დაგრეხილმა ჯაჭვებმა უზარმაზარ პირებს გადააფარა - საზარელი ურჩხული მთლად აკოცა.
  -რაში გჭირდება სამი თავი? ერთი აკლია? ნახვრეტებითაა სავსე, ამიტომ ბოლო ტვინი რომ არ გაფრინდეს!
  მეომარ გოგონას გაეცინა მის მოუხერხებელ ხუმრობაზე. დრაკონმა მკვეთრად მოიპოვა სიმაღლე, შემდეგ გაამრავლა ნესტეროვის მარყუჟი, კანქვეშა კუნთები შეირყა, ურჩხული სასოწარკვეთილი ცდილობდა დაუპატიჟებელი მხედრის გადაგდებას. ჰაერის ცხელი ნაკადები ააფეთქეს გიგანტურ სხეულს, კეიტი კატაპულტიდან გამოთავისუფლებული ქვასავით, ან, სავარაუდოდ, მეტეორისაგან გამოვარდა. ატმოსფერულმა ტალღამ თათრები გზიდან გადააგდო.
  ალენკამ დაიყვირა:
  -არა შთამბეჭდავი!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებლის ძილი კვლავ გაგრძელდა. ბატონი მედვედევი ცოტათი დაეცა, შესაძლოა, მწუხარების გამო.
  მართლაც, რა მღელვარე დრაკონი იყო ტერმინატორი გოგონასთვის, როდესაც მან გაიარა უკიდურესი დატვირთვები თორმეტ ცვლადი თვითმფრინავით, აჩქარდა ას ორმოცდაათამდე გრავიტაციამდე და მაშინვე ჩაყვინთა უწონადობაში, შემდეგ კვლავ მიაღწია ქველეტალური დატვირთვის ზღვარს. ფლორისა და ფაუნის ნებისმიერი წარმომადგენელი არის ჭია გენეტიკური ინჟინერიის ამ პროდუქტის წინაშე.
  ურჩხული ცდილობდა თავის მობრუნებას, საშინლად აწკრიალებდა უზარმაზარი პირით. მეომარმა გოგონამ მთელი ძალით დაარტყა თავისი ლეგენდარული მახვილით და უმიზნებდა ყველაზე მგრძნობიარე ადგილს - ნესტოს. პირველი დარტყმა ბრტყელი იყო, ნესტოდან ვერცხლისფერი მძივები ამოფრინდა, მარგალიტებივით ანათებდნენ მზეზე:
  "შენი ნაჭუჭი მშვენიერია, არა, ამბობენ, რომ დრაკონს შეუძლია ოქროს დეფექცია".
  გველი შუქით დაარტყა. საპასუხოდ, მშვენიერი და მოქნილი ალენკა წვერით დაარტყა, დარტყმა მკვეთრი და ზუსტი იყო, დანა ოდნავ გაწითლდა და ალუბლისფერი ლალის ნამის წვეთები გამოჩნდა მისი უზარმაზარი ცხვირიდან. ისინი პირდაპირ ფრენისას გაიყინნენ, ერთმანეთში გადახლართული ორნამენტად.
  გოგონას გაეცინა:
  - მაგარია, მოდი, გაიმეორე ილეთი!
  ურჩხული უკვე ტრიალებდა, მაგრამ აგრძელებდა სიმაღლის მატებას, დედაქალაქი რიაზანი უფრო და უფრო პატარა ხდებოდა. აქ ის ურმის ბორბალშია, ახლა თეფშში და აქ არის ყაყაჩოს ზომით, რომელიც ბოლოს ღრუბლებს მიღმა გაუჩინარდა. ცა შავად გაბრწყინდა, სავსე ვარსკვლავებით, ისინი სტრატოსფეროში ავიდნენ, სუნთქვა გაუჭირდათ, ცივი ვაკუუმი ააფეთქეს. მიუხედავად იმისა, რომ ლეგენდარული ალენკა ჩვეულებრივი ადამიანი არ არის, ჰაერის გარეშე საერთოდ არ შეუძლია. მაგრამ, როგორც ჩანს, დრაკონსაც ქავილი აქვს, ქვეწარმავალს კრუნჩხვები აქვს, სუნთქვა უჭირს, ამიტომ სიმაღლე უნდა დავწიოთ. აშკარად არ არის სურვილი განმეორდეს რუსლანის ღვაწლი, რომელსაც ჩერნომორეცის წვერი სამი დღე და სამი ღამე ეჭირა. თავში საბავშვო ვებსაიტის ფრაზა ციმციმებს და რატომღაც ძალიან სურს მისი გამეორება.
  და მეომარი გოგონა ამბობს:
  -ერთი სისხლიანი ვართ მე და შენ!
  დრაკონმა თითქოს გაიაზრა მნიშვნელობა, შეკრთა და ფრენა შეაჩერა. შემდეგ დაიწყო ნელ-ნელა კლება.
  ლამაზმა და დაკუნთულმა მეომარმა თქვა:
  -სწორად ფიქრობ, ჩემო ფრთოსან ძმაო! ჩვენ გვექნება შედეგი თქვენთან ერთად!
  ქვემოთ ნამდვილი ხოცვა-ჟლეტა მიმდინარეობდა, მონღოლები უკვე მოშორდნენ კედლებიდან და დიდებულმა ნატაშამ გადაწყვიტა, რომ დარტყმის ოპტიმალური მომენტი დადგა. კარგია, ვაჟკაცო გოგო, მაშინვე ხედავ, სადაც გაიარა, იქ რჩება სისხლიანი ბილიკი, სქლად დაგებული გვამებით. არა მხოლოდ მისი ფეხები და მკლავები, ნატაშას ორი წაგრძელებული ლენტები გამაგრებული ფოლადისგან დამზადებულ ჯაჭვებში ნაქსოვი ხანჯლების სუნია.
  ალენკამ თავისთვის თქვა და ფეხი დაარტყა:
  -ასეთ პირად ნივთებს აუცილებლად გავაკეთებ ჩემთვის! ახლა გავათბოთ მუღლანები!
  ველური ალი სამმაგი ვულკანივით იფეთქებდა დაკონსერვებული ყელიდან, თათრები ზედმეტად მჭიდროდ მოეხვივნენ და ისინი უბრალოდ ასობით შემწვარი, ჯოჯოხეთური ცეცხლის პირიდან გადმოიღვარა. ცხენები განსაკუთრებით შეშინდნენ, თუმცა, ცხენების უმეტესობა უკვე მოიგერიეს ზურგში უეცარი დარტყმით, უნაგირქვეშ მხოლოდ გუიუკ ხანის პირადი მცველი დარჩა. ამოფრქვევა გაგრძელდა, ასობით და ასობით მებრძოლი ერთ სალვოში ცეცხლოვან ქარიშხალში წაიღო. ყვითელი გველი მოჭუტული თვალებით უყურებდა თავისი პატარა დრაკონის დაბრუნებას.
  აღმოსავლეთიდან მებრძოლმა იღრიალა:
  -მოღალატე! თქვენ ყველანი დრაკონების ოჯახის წარმომადგენლები ხართ, ყოველთვის ღალატობთ და ემსახურებით მას, ვინც უფრო ძლიერია!
  განრისხებული ნინძა ჯადოქარი ცდილობდა გაბედული მხედრის დამარცხებას, ავტომატის სისწრაფით ესროლა პულსარები. ახალგაზრდა მეომარმა ალენამ გაიცინა და ხმამაღლა მღეროდა:
  - ცეცხლის წყლით - დააკაკუნე ჭიქა! მაგარი უცხო ხარ - ცეცხლს აფურთხებ!
  ეს გოგოა - მხიარული, იუმორით. და ცეცხლისგან დამზადებულ პულსარებს არ ეშინიათ მისი.
  ალენამ ადვილად ჩამოაგდო ისინი, იყენებდა ლეგენდარულ იარაღს და დროდადრო მხეცს მტრის ქვედანაყოფებისკენ მიმართავდა. ეს მრავალჯერადი გამოყენებადი ფრთიანი ცეცხლსასროლი იარაღი უკეთესია, ვიდრე ასი ცხენებით გამოყვანილი მექანიკური.
  ალბათ ეს უფრო მაგარია ვიდრე თავდასხმის თვითმფრინავი და როგორ აქვს ამდენი საწვავი და არ ამოიწურება დაუკრავენ? თქვენ მოგიწევთ მონსტრის შესწავლა თავისუფალ დროს და შექმნათ ახალი, აქამდე არნახული იარაღი! ისრები ცვივა სქელი, მოლურჯო ჯავშანტექნიკიდან, ცისარტყელას ყველა ფერით ანათებს, როგორც ფეტვი. ჰიტები მხოლოდ მომენტალურად ცვლის შეღებვას: ლალისფერი წითელი ხდება იასამნისფერ-იისფერი. პირიქით, იასამნისფერი საფირონი იქცევა ალისფერ-ნარინჯისფერ, ოქროსფერ ყვითელ და ზურმუხტისფერ მწვანედ. ეს ძალიან ლამაზია, სამწუხაროა, რომ სისხლიანი ბრძოლის სიცხეში დრო არ არის ზღაპრული სპექტაკლით ტკბობისთვის.
  რუსმა მეომრებმა და გოგონების მიერ შექმნილმა თეთრი ლეგიონის ჯარისკაცებმა უკვე გაანადგურეს მონღოლთა ჯარის უმეტესი ნაწილი. განსაკუთრებით შემზარავი გახდა, როდესაც მექანიკური ცეცხლის მსროლელი ამოქმედდა, ვერცერთი არმია ვერ გაუძლო ასეთ ორმაგ დარტყმას. კიდევ ერთი წუთი და დაიწყება უწესრიგო ფრენა. ყვითელი გველი წამით ყოყმანობდა.
  ბათუს ბრძანება ნათელია, წყნარზე გვირგვინი კაგანის მოკვლა, მაგრამ გადახდა ძალიან დაბალია. არა, მოგვიანებით მოკლავს, მაგრამ ჯერჯერობით ამოიყვანს დამსხვრეული რუსული ხმლების ქვეშ:
  -მოდი დავშორდეთ, კაგან, დაგიფარავ!
  - რაც შეეხება სამთავიან მანგუს ? არ დავუშვებ, რომ ჩემი ჯარი დაიტანჯოს!
  ნინძამ თითი დაარტყა და ნაპერწკლები ავარდა:
  "შემიძლია რთული ჯადოქრობის გაკეთება და ის დაბრუნდება თავის სამყაროში, მაგრამ შემდეგ შვიდი წლის განმავლობაში ვერ შევძლებ მის გამოძახებას!" თუმცა არის ვარიანტი! ჰეილის დონის შელოცვა!
  -როგორ არის?
  გუიუკის , წლებს მიღმა მსუქანი და ფაფუკი სახე, გაშლილი იყო. Ninja Killer-მა განმარტა:
  -Ამიტომაც! თუ მე მოვკლავ მის თეთრ მანგუსს , მაშინ დრაკონი ჩემი იქნება, თუ ის მომკლავს, მაშინ ის მისი იქნება!
  იაპონელმა ჯადოქარმა გრძელი მანტრა ჩასჩურჩულა, ტალიმენი მზეზე უფრო კაშკაშა ანათებდა. განადგურების მღელვარებით გატაცებულმა, ფეხშიშველმა ალენკამ უცებ იგრძნო, რომ მის ქვეშ გაქრა ძლიერი და უკვე მორჩილი ურჩხულის მოქნილი, გაპრიალებული ზურგი. ჰაერში აღმოჩნდა, ქვის სისწრაფით დაფრინავდა. დაცემა არ იყო სასიამოვნო, მაგრამ არც საბედისწერო. მეტრის სიგრძის თოვლს რომ გაარღვია, ტერმინატორი მეომარი დაჭრილ ღორის გაბრაზებით თავს დაესხა მონღოლებს. ბოლო ორგანიზებული წინააღმდეგობა დაეცა, უზარმაზარი ჯარის საცოდავი ნარჩენები მასობრივ ფრენაში შევარდა.
  ულამაზესი გოგოები, შიშველი ფეხები ალენკა და ნატაშა, ფაქტიურად ეჯიბრებოდნენ დეზორიენტირებული ნუკერების განადგურებას. გუიუკ ხანი კი პრაქტიკულად უხილავი გახდა, მისი ჭაღარა ცხენი იპოდრომის ყველა რეკორდს არღვევდა, მემკვიდრეობითი კაგანი მხოლოდ საკუთარ კანზე ფიქრობდა.
  -არა ეს სამურაი არაა! სამარცხვინო მშიშარა. რა სირცხვილია ასეთ მიკადოს ემსახურო!
  ნინძამ ყეფა.
  ყვითელმა გველმა ორი ძლიერი კატანა ამოიღო, გადაკვეთა და მკვეთრად შეაძრწუნა, ცქრიალა ვარდისფერი ბურთი გამოეყო პირებს. ჯადოსნური პულსარი სწრაფად აფრინდა მშვენიერი, ნახევრად შიშველი ალენკასკენ.
  ტერმინატორმა მეომარმა მოახერხა მოძრაობის შემჩნევა, მოჭრა ცეცხლოვანი თრომბი ფრენის დროს, ელვის მსგავსი მიმოფანტული მცირე აფეთქება, რომელმაც მიმოფანტა ათეული ან ორი მონღოლი:
  -ეშმაკია! ქვესკნელის სამურაი!
  იყვირა ყვითელმა გველმა. ნინძა უკვე ემზადებოდა სისხლიან ფეხშიშველ ალენკას შესახვედრად , როცა ელემენტარული აზრი გაუჩნდა თავში. "რა მოხდება, თუ ის მაშინვე არ მოკლავს ამ უძლიერეს მებრძოლ გოგონას, მაშინ მას ქერა ტერმინატორი ნატაშა შეუერთდება და შედეგები კატასტროფული გახდება, უფრო მეტიც, მან დაიმორჩილა დრაკონი და მხოლოდ ძალიან ძლიერ მეომარს შეუძლია დაიმორჩილოს დიდი გველი. "
  ნინძამ აკოცა:
  -მე ვშორდები ჩიტები! მივდივარ, რომ დავბრუნდე!
  ყვითელი გველი, თავისი თეთრი მოსასხამი გაშალა, თოვლში ჩაიმარხა. შემდეგ დახრჩობით დაიწყო მოძრაობის შელოცვის ჩურჩული.
  შიშველი ფეხები ალენკამ განაგრძო გააფთრებული დევნა, მკაცრი ნატაშა არ ჩამორჩა. მიუხედავად ბრძოლის მთელი სიმკაცრისა, მათ ერთი წუთითაც არ დაუშვეს გვირგვინის კაგანის სამეფო კარავი.
  -გაიქცევა, მოდი, წინამძღოლს მოვასწრო!
  ფეხშიშველმა ალენკამ შესთავაზა. შიშველი ფეხით დისკს ესროლა, ნატაშამ შემთხვევით უპასუხა და აგრძელებდა გაქცეული მონღოლების სწრაფი დარტყმით გასწორებას.
  -Რისთვის! ჩვენ დამატებით სიხარულს მივანიჭებთ Batyga-ს და ეს ძალიან ჰუმანურია. ხმალი იოლად კლავს, ჯიჰანგირი კი უბრალოდ ტყავს გამოგლიჯავს.
  ალენკამ, რომელმაც ერთი დარტყმით ოთხი გაჭრა, სიცილი აუტყდა.
  -თუ ბათუს რქებს თვითონ არ მოტეხს! ვაპირებთ მათ ბოლომდე ბანაკამდე მიყვანას თუ რა?
  ნატაშამ გაიცინა და თქვა:
  -ბათუ შარვალს საკმაოდ ძლიერად იწუწუნებს და რაც უფრო ნაკლები მუღლანი გადარჩება, მით უკეთესი!
  ტერმინატორი გოგონები აჩქარებდნენ ტემპს, ეს მოგაგონებდათ დაჭერის თამაშს, ნუკერები სასოწარკვეთილად ურტყამდნენ ცხენებს, გვერდები სისხლიანი ამტვრევდნენ. სასოწარკვეთილი ძალისხმევით, მათ მოახერხეს ოდნავ დაშორდნენ ურუს მხედრებს, მაგრამ მათ არ შეუძლიათ გაექცნენ მათ, ვინც უფრო სწრაფად იყო შექმნილი, ვიდრე გეპარდი!
  გამოღვიძებულმა დიმიტრიმ, ანატოლიევიჩ მედვედევმა გააკეთეს ვარჯიშები და ჩართო ტელევიზორი. ზელენსკის გამარჯვების დღესთან დაკავშირებით გაიმართა სახალხო ზეიმი და ზეიმი. ხალხს გულწრფელად გაუხარდა ცვლილებები.
  ყველას სურდა ეცხოვრა ახლებურად და უფრო თავისუფლად. ინაუგურაცია ახლოვდებოდა და ზელენსკი სრულ ძალაუფლებას იღებდა. და ამან ასევე გამოიწვია ენთუზიაზმი და შთაგონება. თითქოს ყველაფერი შეიცვლება და გუშინდელზე უკეთესი იქნება. და სლავები იპოვიან ერთიანობას და ცივი ომი დასრულდება. პუტინის პერიოდის ავტორიტარული კოშმარივით.
  და ზელენსკის შესახებ უკვე მღეროდა ლამაზი სიმღერები... ყველას რაღაც ახალი და ლამაზი სურდა.
  თავად ზელენსკიმ გამოაცხადა, რომ პირველი განკარგულებით გააუქმებს პარლამენტის იმუნიტეტს და ასევე გაასუფთავებს ოლიგარქის ბუმბულებს. ზელენსკიმ ასევე პირობა დადო, რომ მნიშვნელოვნად გაზრდის გადასახადებს მდიდრებზე. მაგალითად, მათ არ აქვთ მიზეზი, რომ გახდნენ მსუქანი!
  ზოგადად, ბევრი რამ იყო დაგეგმილი. მათ შორის რკინიგზის გრანდიოზული მშენებლობა: არხანგელსკი - ჩუკოტკა, შემდეგ კი მიწისქვეშა გვირაბი ალასკამდე.
  რატომ არ არის ზელენსკი მეფე? მისი პროექტები გრანდიოზულია. აშშ-ში კი ხელისუფლება მალე შეიცვლება და პოლიტიკოსების კიდევ ერთი თაობა იქნება. ვისაც ასევე სურს ცვლილება.
  ახლა კი ზელენსკი განიტვირთება...
  სანამ კომპიუტერს წაართმევდნენ, თამაშში მედვედევი შევიდა...
  სსრკ-ს დაპყრობის შემდეგ შესაძლებელია აშშ-სთან ჩართვა. ოღონდ პირველ რიგში, მოდით გავუშვათ ლაზერული სარაკეტო თავდაცვის სისტემა; იმპერიას აქვს ასეთი შესაძლებლობები. ომი აშშ-ს წინააღმდეგ - 2008 წელი! შეჭრა იწყება ჩუკოტკადან ალასკამდე.
  რეალური ბრძოლა მიმდინარეობს.
  აბრამსი იბრძვის ტანკ Panther-7-ის წინააღმდეგ. ახალი მანქანა აღარ არის ისეთი მძიმე, როგორც სრულყოფილი. და აჩვენებს მის აბსოლუტურ კლასს.
  და ის ანადგურებს იანკებს... მედვედევს ომი მობეზრდა და მან კონტროლი როკოვსოვსკის კლასის სამხედრო მრჩეველს გადასცა. და მან დაიწყო მართვა ...
  მაგალითად, ააშენეთ რაღაც... ახალი ტაძრები, თითოეული შვიდი რელიგიით. ან თუნდაც ახალი სატელევიზიო ანძები. და ძალიან მაგარი იქნებოდა პირამიდის აშენება. კილომეტრნახევარი სიმაღლე. დიახ, ეს ნამდვილად კარგი იქნება!
  ამავდროულად, მედვედევი ამაღლებს კეთილდღეობის დონეს. ეს არ არის მხოლოდ სამხედრო ქარხნების აშენება.
  ასევე შეგიძლიათ აწარმოოთ ტელევიზორები, მაცივრები, კომპიუტერები, ლეპტოპები. და ააშენეთ წარმოება და ამოტუმბეთ საბრძოლო კუნთები. მაგრამ აშშ უკვე ძლევამოსილია... იმპერიას უკვე ორნახევარ მილიარდზე მეტი მოსახლეობა ჰყავს და სავსებით მზად არის აშშ-ს წინააღმდეგ ომისთვის. მედვედევი კბილებს აცლის და მღერის:
  - მე ვარ ყველა საუკუნის ნამდვილი ქარიშხალი! ის, ვინც ბევრ სიკვდილს მოიტანს!
  და ისევ ზეწოლას ახდენს ამერიკაზე. უკვე მიმდინარეობს ბირთვული დარტყმების გაცვლა. ასეთი ბრძოლა იზრდება.
  . თავი No8
  ეჰ, მოდი ისევ დავძლიოთ ერთეულები. და როგორ დავარტყით! აი, ქვეითი გოგონები მოძრაობენ. ყველა ფეხშიშველი და ბიკინით. და როგორ აჭრიან იანკები ბაიონეტებით და როგორ ისვრიან ყუმბარებს შიშველი ფეხებით. მათში არის ნამდვილი ენერგია. და ყველაფერი ანათებს, როგორც ვერცხლისწყლის ბურთულები, რომლებიც გარუჯულ კანს ეშვებიან. გოგოებს უყვართ მკვლელობა - ეს გოგოები არიან!
  და ისინი მღერიან საკუთარ თავს:
  ჩვენ ვგიჟდებით კომკავშირელ გოგონებს,
  ჩვენ ვართ ცარ მედვედევი, ძალიან ბრძენი ცარი...
  და რა თქმა უნდა, ჩვენ გვაქვს მკაფიო ხმა,
  რაიმე საკამათო - წადი!
  და ისევ შიშველი თითებით ესროლა ყუმბარები. ეს გოგოები ფაქტიურად სუპერები არიან. და იანკები დაამარცხეს, დაიპყრეს ალასკა. ისინი ასევე მღერიან საკუთარ თავს:
  - ბოროტი მგლები ერთად იყრიან თავს! მხოლოდ მაშინ გადარჩება რბოლა! სუსტები იღუპებიან, კლავენ - წმინდა სისხლის განწმენდა!
  გოგონები კი შეტევაში კბილების გაშიშვლებით შერბიან. მაგრამ ამერიკელების წინააღმდეგ ასევე არის "ვეფხვები" -7, რა საოცარი ძალაა. და ასეთი მონსტრების შეჩერება შეუძლებელია!
  "ვეფხვი"-7 არის სპეციალური მაღალი წნევის ქვემეხი, რომლის ჭურვის საწყისი სიჩქარე წამში 2500 მეტრია. და როგორც კი დაარტყამს, ვერაფერი გადაარჩენს მას. და ამბრამები ყველა მიმართულებით გარბიან . და ანგრევს მათგან კოშკს.
  გოგონა კი ჯარისკაცებს აიძულებს დაიჩოქონ და შიშველ ფეხზე აკოცონ.
  ამერიკელები ისევ დანებდნენ. და მედვედევის არმიის ჯარები ნიუ-იორკს უახლოვდებიან. და ქალაქი უკვე თავდასხმის ქვეშაა. ის ყოველგვარი ცერემონიის გარეშე იჭერენ.
  მედვედევი თავს დიდ მეთაურად თვლის: მან საბოლოოდ აიღო ნიუ-იორკი.
  და შეიძლება ითქვას, რომ ის არის ყველაზე დიდი დამპყრობთა შორის. შემდეგ კი ვაშინგტონი.
  და ამერიკელები ნებდებიან. აშშ-ის პრეზიდენტი სახეზე დაეცა და გოგოების შიშველ ფეხებზე კოცნა დაიწყო. ჯერ ერთი, მერე მეორე თავის მხრივ.
  ასე აკოცა ფეხშიშველი გოგოების მთელ ბატალიონს. ეს დიდი ბრძოლაა!
  მედვედევი ჩაიცინებს... ასე დაიპყრო ამერიკა. მაგრამ პუტინმა ეს ვერ შეძლო!
  ეს ნამდვილად ბრძოლაა - სუპერ! შემდეგ კი მექსიკაში.
  და ისევ დაჭერა... და მექსიკელი გოგონები მექსიკელებს მუხლს აჩოქებენ და შიშველ ქუსლებს კოცნიან. და ისინი ღრიალებენ:
  - დიდება ლამაზმანებს!
  დიახ, კომპიუტერს შეუძლია აჩვენოს გოგონების დიდი ფერადი გამოსახულებები, შიშველი ქუსლებით, რომლებსაც პატიმრები კოცნიან. და ეს ისეთი მღელვარებაა.
  აქ ისევ ლიდერობენ პატიმრები - ამჯერად შავკანიანები. და ასევე კოცნიან გოგოებს შიშველ ფეხებს.
  და ასევე ტანკები დაცოცავს პირამიდულად...
  გოგოები მოძრაობენ და ბევრია... ბოლოს და ბოლოს, ახალგაზრდებს რესურსებიდან გამოაყოლებ. და აირჩიე, რომ ყველა ერთეული იყოს გოგონები ბიკინებში. და ეს ისეთი ლამაზია.
  ისინი ძირითადად წითურები და ქერა არიან.
  და ისინი იპყრობენ ერთ ქვეყანას მეორის მიყოლებით. ასეთი მაგარი მეომრები. იმპერიები მათ შიშველ ფეხქვეშ ეცემა.
  მედვედევი სიამოვნებით თამაშობს... და კიდევ რაღაცას უსტვენს.
  როგორ აფეთქდება წყალბადის ბომბი? ამაზრზენი ბარბაროსობა! და მთელი ქალაქი, თითქოს ძროხა ენით აკოცა. კიდევ რამდენი რადიაცია? ფეხშიშველი გოგონები კი რადიოაქტიურ მტვერში გადიან. და მათი შიშველი ქუსლები იწვება.
  მედვედევი ისე თამაშობს, თითქოს პითონი სხვა ტერიტორიას ყლაპავს.
  აი, კიდევ ერთი ძალა დაიპყრო ვირტუალურ სამყაროში და დროშა ჩამოაგდეს.
  ტანკები ახლა ახალია აქტიური ჯავშნით და კერამიკით. მრავალ ფენიანი და ეფექტური.
  და თვითმფრინავების მატარებლები თანამედროვეა და ასევე საკმაოდ შესაბამისი. და როგორ იწყებენ თვითმფრინავები მათგან სროლას.
  მედვედევი, როგორც ვხედავთ, ძალიან ჭკვიანი მოქმედი პრეზიდენტია.
  დრონების განვითარება . და ეს მაგარია. ასევე, დისკის ფორმის თვითმფრინავი. აქ ისინი უკვე მიდიან ბრძოლაში, როგორც უცხოპლანეტელები. შემდეგ კი, პირამიდული ტანკები.
  აშშ-ს პრეზიდენტმა ტრამპმა, ნათელმა გონებამ, ბრძანა, რომ მანქანა ყველა მხრიდან დაუცველი და შეუღწევადი ყოფილიყო. ასე გაჩნდა მასტოდონი დაბალი პირამიდის სახით. და ასეთმა მანქანამ აჩვენა შესანიშნავი დაცვა. განსაკუთრებით კინეტიკური ჭურვების წინააღმდეგ.
  ახლა კი, ეს ტანკი ისეთი წარმატებული აღმოჩნდა, რომ მასში შეღწევა შეუძლებელია და ის კვლავ მუშაობს შეერთებულ შტატებთან. ასეც კი უწოდეს: ტრამპის ტანკი.
  და სიგიჟე ხანდახან იპყრობს ადამიანებს, როცა ხედავენ, რომ მანქანა გაუვალია.
  მედვედევი უთანასწორო ბრძოლას აწარმოებს და მისმა მანქანებმა უკვე აიღეს კიდევ ერთი ვირტუალური კაპიტალი, აქცევს მას ნანგრევებისა და მდუღარე კრატერების გროვად.
  მაგრამ ეს არ არის საკმარისი რობოტი გოგონასთვის. იგი იწყებს ახალი თაობის იარაღის შემუშავებას: გამანადგურებელი ბომბი. და ეს ბომბი ოთხასჯერ უფრო ძლიერია ვიდრე წყალბადი. ასე რომ, თუ ის მოხვდება, თქვენ ვერ შეძლებთ ფერფლის შეგროვებას!
  და ომი უკვე კოსმოსში გადადის.
  მედვედევი იყენებს გემებს, რომლებიც დამზადებულია ახალი შენადნობისგან, უფრო ძლიერი და მსუბუქი ვიდრე ტიტანი. და ვარსკვლავური ხომალდები დაფრინავენ კოსმოსში და საბრძოლო რობოტები იბრძვიან. მიწისქვეშა ქარხნებში უკვე ბევრი სხვადასხვა მოდელია.
  ახლა კი პლანეტის ბოლო იმპერია იშლება. Და რა? ახლა ღრმა სივრცეში!
  იწყება ვარსკვლავური ომების ერა.
  მედვედევს ეს ესმის და ენერგიულად აჭერს კლავიატურას. ან შეგიძლიათ თითების მოძრაობა ან ფიქრების კონტროლი.
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი გონივრულად მოქმედებს და თავისთვის აშენებს კოსმოსურ ფლოტს. და ბრძოლა გრძელდება.
  მიმდინარეობს კიდევ უფრო ძლიერი, განსაკუთრებით გამანადგურებელი, თერმოკვარკის ბომბის შემუშავება. და ის ასი ათასჯერ უფრო ძლიერია, ვიდრე განადგურება.
  შემდეგ კი გემები ცაში ამოდიან. და ისინი იჭერენ პლანეტის თანამგზავრებს. შემდეგ კი მეზობელი სისტემები. ისინი ამას ძალიან სწრაფად აკეთებენ.
  და პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი აწარმოებს ტერმინატორებს თამაშში. აქ არის ტერმინატორის გმირი. ეს არის დროში მოგზაურობა, თუნდაც შეზღუდული.
  მედვედევმა დაიკივლა:
  - ხალხი ფეხს აჭერს მიწაზე, ჩექმები რა! რაც სისულელეა და საშინლად მახინჯი!
  და მედვედევი ბევრად უფრო მხიარული გახდა. ეჰ, ბავშვებო, რა კარგები ხართ. მით უმეტეს, თუ ისინი გახდნენ კოსმოსური მეომრები.
  ვარსკვლავური ბრძოლა ვითარდება. და დარტყმების სერიოზული გაცვლა, როდესაც ტრივიალური მუშტები ნაწლავებში. უფრო სწორედ, ეს არის წარმოსახვითი აზროვნება.
  მედვედევი აგრძელებს შეტევას:
  - ჩემი ვარსკვლავური ხომალდები მკვლელია!
  და თავის ადგილას ნიშნავს ახალ კოსმოსურ მეთაურებს. და რა არის ბრძოლა, არის ბრძოლა.
  აქ მედვედევი მეთაურობს თავის მეთაურებთან ერთად. აქ მტრის კოალიცია დგას მის წინააღმდეგ. როცა ასეთი უთვალავი არმადა უახლოვდება, საშინელებაა, შორიდან თითქოს მრავალფეროვანი, ცქრიალა ნისლეული მცოცავი იყო. უფრო მეტიც, თითოეული ნაპერწკალი არის დემონი, რომელიც გამოწვეულია ნეკრომანტი ჯადოქრის მაგიით. ძირითადი კლასის თორმეტნახევარ მილიონზე მეტი სამხედრო კოსმოსური ხომალდი და გაუთავებელი პატარა "კომფორტის სახლი", მუდმივად შემოსული გამაგრების გათვალისწინებით, მისი რიცხვი ორას მილიონს უახლოვდებოდა. წინა მხარე რამდენიმე პარსეკზე იყო გადაჭიმული; ასეთი მასშტაბით, ფლაგმანი ულტრა საბრძოლო ხომალდებიც კი საჰარაში ქვიშის მარცვლებს ჰგავს.
  გენერალური ბრძოლა ახლოვდება: მედვედევის კოსმოსური იმპერიის არმია მრავალმხრივი "ტოტალური ხსნის კოალიციის" წინააღმდეგ, რომელმაც გადაწყვიტა, მუდმივად გვიანი თავდაცვის მუდმივი ტაქტიკის ნაცვლად, დაარტყა თავად სასტიკი აგრესორის ფლოტი.
  აქ იმდენი ხომალდია, საოცარი მრავალფეროვნებით, თუმცა უმეტეს შემთხვევაში ეს მხოლოდ ეფექტურ ბრძოლას აფერხებს. მაგალითად, ვარსკვლავური ხომალდი კლავესინის სახით, ან, სიმების ნაცვლად გრძელი მუწუკებით, არფა, ან თუნდაც კონტრაბასი მეორე მსოფლიო ომის სატანკო კოშკით. ამან შეიძლება შთაბეჭდილება მოახდინოს დაღლილზე, მაგრამ უფრო მეტად იწვევს სიცილს, ვიდრე შიშს.
  მათი მოწინააღმდეგე არის იმპერია, რომელიც აცხადებს, რომ უნივერსალური ძალაა. მედვედევის დიდი კოსმოსური ემირატი, სადაც ყველაფერი ომის სამსახურშია მოყვანილი, მთავარი სლოგანი ეფექტურობა და მიზანშეწონილობაა.
  კოალიციისგან განსხვავებით, მოქმედი პრეზიდენტის ვარსკვლავური ხომალდები მხოლოდ ზომით განსხვავდება. და ფორმა პრაქტიკულად იგივეა, ძალიან მტაცებლური გარეგნობის ღრმა ზღვის თევზი. შესაძლოა, ერთადერთი გამონაკლისის გარდა, ისინი ჰგვანან ფოლადით მოციმციმე სქელ ხანჯლებს - მტაცებლებს.
  კოსმოსის ამ ნაწილში ვარსკვლავები არც თუ ისე მჭიდროდ არიან მიმოფანტული ცაზე, მაგრამ ისინი ფერადი და უნიკალურია მათი სინათლის სპექტრით.
  რატომღაც, როცა ამ მნათობებს უყურებ, გეუფლება ისეთი სევდიანი განცდა, თითქოს ანგელოზების თვალებში უყურებ, რომლებიც გმობენ სამყაროს ცოცხალ არსებებს მათი ამაზრზენი, მართლაც ველური საქციელის გამო.
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი არმია არ ჩქარობდა შეხვედრაზე წასვლას, მხოლოდ ცალკეულმა მობილურმა ქვედანაყოფებმა, სწრაფი სიჩქარის გამოყენებით, შეუტიეს მტერს, მიაყენეს ზიანი და უკან დაიხიეს. საპასუხოდ, ისინი ცდილობდნენ მათ დახვედრას ცეცხლსასროლი იარაღით, მაგრამ უფრო მოხერხებულები და სრულყოფილი დაცვით, ბევრად უფრო ეფექტური იყვნენ.
  ნაღმები, ერთი შეხედვით მცირე ზომის კოსმოსური მასშტაბით, დახეული იყო თითქოს აფეთქების შედეგად, ისევე როგორც კრეისერები და გამანადგურებლები. მაგრამ ჩვენ მოვახერხეთ დიდი თამაშის ჩამოგდება. კოალიციის ერთ-ერთი უზარმაზარი საბრძოლო ხომალდი მოხვდა, ის სქელად ეწეოდა, გაფუჭდა და პანიკა ააფეთქეს გიგანტური ვარსკვლავური ხომალდის ბორტზე, როგორც ცეცხლი მშრალ ტყეში.
  უცხოპლანეტელები, ჟერბოების მსგავსი მხოლოდ კუდის ნაცვლად კლანჭებით, შიშით გარბიან, ყვირილით და ხტუნვით მაღლა-ქვევით. მათ შორის არის პატარა ტიპები, რომლებიც ჰგავს დათვებისა და იხვების ჰიბრიდებს. ნისკარტები ველური საშინელებით იხვევენ, ისმის კვარცხლბეკი, ისინი შორდებიან და ბუმბულებს ცეცხლი ეკიდება. აქ ერთ-ერთი დათვის იხვი თავდაყირა გადატრიალდა და თავი ცეცხლის მილად აქცია. იქ ქაფი პირდაპირ ყელში შევარდა, მუცელმა მაშინვე გაიხადა ფეხსაცმელი და ჩიტის გვამი ააფეთქეს, სისხლს ასხამდა ბავშვისგან გამოსული ხორცის ნარჩენები.
  ჟერბოები იწვებიან და მიდიან სამაშველო მოდულებისკენ, მაგრამ, როგორც ჩანს, სისტემა, რომელიც გადარჩენის მოჩვენებით იმედს აძლევს, უიმედოდ დაზიანებულია. მათი გენერალი, კუდის ტარაკანი, ისტერიულ წივილს გამოსცემს:
  - უნივერსალური წრის კვადრატის ღმერთებო,...
  დასრულება ვერ მოხერხდა, ცეცხლმა დაფარა მისი უბედური აღმატებულება. გონიერი მღრღნელის ხორცი ელემენტარულ ნაწილაკებად დაიშალა.
  საბრძოლო ხომალდი დაიწვა, ჰაერის ბუშტები გამოდევნა ვაკუუმში, შემდეგ კი აფეთქდა, მიმოფანტა მრავალ ფრაგმენტად.
  მედვედევმა, საკმარისად რომ ითამაშა, კიდევ რამდენიმე შეკვეთა გააკეთა. მან ასევე ნოვოდვორსკაიას სიკვდილის შემდეგ დააჯილდოვა რუსეთის გმირის ვარსკვლავი. მან ბრძანა, რომ ოლეგ რიბაჩენკოს გადაეცათ ყველა ის ორდენი და მედალი, რაც რუსეთს აქვს. და მან დონალდ ტრამპს წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენი გადასცა. რის შემდეგაც მედვედევს ისევ ჩაეძინა... ჯერ არავის შეუწუხებია.
  ასეთი საქციელის შემდეგ, ალენკა შესამჩნევად გაახალისდა. ასეა მისი გუნდიც.
  მარგარიტა იყო პირველი, ვინც სიტყვა აიღო:
  - დავასრულოთ იაპონია ზღვაზე და დავასრულოთ ისინი ხმელეთზე!
  ალენკამ თბილად დაუჭირა მხარი ამ იდეას:
  - Რა თქმა უნდა! რატომ დაუშვით ახალი რუსი ჯარისკაცების სიკვდილი!
  ნატაშამ ასევე ისაუბრა:
  - კუროპატკინი ზედმეტად გადამწყვეტი მეთაურია. ასე რომ, ფაქტი არ არის, რომ ის შეძლებს გამარჯვებას, თუნდაც პორტ არტურზე თავდასხმის დროს იაპონელების დასუსტების გათვალისწინებით!
  მედვედევმა ეს გადამწყვეტად შეაჯამა:
  - შევეტევით! ეს ჩვენი და რუსეთის შანსია!
  რის შემდეგაც ძლიერმა და ულტრათანამედროვე ტანკმა მოძრაობა დაიწყო. დიახ, იაპონიას ცუდი დღე აქვს. და არაერთხელ დაწყევლებენ იმ მომენტს, როცა რუსეთთან ბრძოლა მოუვიდათ თავში.
  ტანკი იაპონური ჯარებისკენ მოძრაობდა. ალენკამ გახარებულმა თქვა:
  - ასეთი საოცარი სიზმარი ვნახე. თითქოს მე და ნატაშა ვიცავთ რიაზანს ბათუ ხანის ლაშქართაგან.
  მარგარიტამ გაიხარა:
  - სიზმარში ვიყავი?
  ალენკამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  -არა! უბრალოდ იქ არ იყავი!
  გოგონამ გაღიზიანებით დაიყვირა:
  - რა სამწუხაროა!
  ფეხშიშველმა ალენკამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  -შენ მხოლოდ შეგვეშალა ხელი! მაგრამ მე და ნატაშა ძალიან მაგრები ვიყავით!
  ქერა გოგონამ გაკვირვებით ჰკითხა:
  -მაგარი იყავი?
  ფეხშიშველმა ალენკამ დაუდასტურა:
  - კი, ძალიან მაგარია! და მე დრაკონზეც კი ვიჯექი!
  ნატას გაეცინა და უპასუხა:
  -ძალიან ლამაზი იყავი დრაკონზე!
  ალენკამ ადვილად დაადასტურა:
  - ზღაპარს ჰგავს! სადაც არის დრაკონები, ელფები და ყველაფერი გლამურული!
  მარგარიტამ გულწრფელი გრძნობით უპასუხა:
  - დრაკონის გარეშეც ძალიან ლამაზი ხარ! უბრალოდ ფერია და სასწაულების სასწაული!
  ალენკამ დარწმუნებით განაცხადა:
  - ყველას დავამარცხებ! დრაკონებით და მის გარეშე!
  და მეომარმა მუშტი აჩვენა.
  პირველი რუსული ტანკი თავს დაესხა იაპონელებს, რომლებიც პორტ არტურის კედლებთან იდგნენ. ჯერ კიდევ საკმაოდ ბევრი იყო. არტილერიამ დაიწყო მუშაობა. საპასუხოდ, საშინელი ტანკის 152 მმ-იანი ქვემეხი და რვა ლეტალური ტყვიამფრქვევი გაისროლეს. და ისევ დაიწყო სამურაების ასობით თესვა.
  ტყვიამფრქვევები - "დრაკონები", ძალიან სასიკვდილო რამ. წუთში ხუთი ათასი ტყვია მხოლოდ ერთგვარი მხეციაა.
  იაპონელები დაეცნენ, გახვრეტილი, ნამსხვრევებად დახეული, თავის ქალა დამსხვრეული. მათი მუცელი გაუსკდა და სხეულები გადახტა, ცეცხლის გამანადგურებელი დარტყმის შედეგად მაღლა აიტაცა.
  ასევე აფეთქდა ფრაგმენტული ჭურვები კუმულაციური შევსებით. ისინი შესანიშნავად გამოირჩეოდნენ როგორც ქვეითებზე სროლისთვის, ასევე გემების ფსკერზე შეღწევისთვის.
  ეს ტერმინატორის გოგოები არიან, პროფესორი კი ნამდვილი გენიოსი. ამიტომ მათ დაიწყეს სამურაების გაძარცვა.
  ფეხშიშველმა ალენკამ წამოიძახა:
  - რუსის სული განდიდდეს!
  ნატაშამ, ჯოისტიკის ღილაკს შიშველი თითებით დააჭირა, ტყვიების შხაპი გამოგზავნა და განაგრძო:
  - და ჩვენი მეფე, ნიკოლოზ II!
  ფეხშიშველი ალენკა აგრძელებდა ჭურვის შემდეგ გაგზავნას. ყოველ სამ წამში ერთი მომაკვდინებელი იარაღი გაფრინდა. და იაპონური ბატარეები გაჩუმდა. და ყვითელკანიანი ჯარისკაცები დიდი რაოდენობით დაიღუპნენ.
  ნატაშამ, რომელმაც სამურაების რამდენიმე წოდება ჩამოიყვანა, მხარი დაუჭირა:
  - ჩვენს გულებში მღერის სამშობლოს ჰიმნი.
  შიშველი ფეხი ალენკა, რომელიც აგრძელებს ჭურვების ლეტალური შევსებით დაფურთხებას და ისინი პლასტიდზე ბევრად ძლიერია, განაგრძო:
  "მასზე ლამაზი არავინაა მთელ სამყაროში."
  ნატაშამ, უმოწყალოდ ესროლა იაპონელებს შიშველი თითებით, დაამატა:
  - მჭიდროდ შეაჭე რაინდის ავტომატი.
  ფეხშიშველმა ალენკამ, სამურაის ნამსხვრევმა, დაასრულა:
  - მოკვდი ღვთისგან ბოძებული რუსეთისთვის!
  გოგოები მართლა ასეთები არიან, სუპერ! დიდებული ლამაზმანები. უყურებ მათ და აღფრთოვანებული ხარ. მაგრამ იაპონელებისთვის ეს წმინდა სიკვდილია. ტანკი ბატარეებში დადიოდა. დაარტყა იარაღის ეკიპაჟები. მან ეს გააკეთა ძალიან, ძალიან სწრაფად. მერე სანგრებში გავიარე. ბევრიც მოთიშა. უფრო ზუსტად, არა ბევრი, არამედ თითქმის ყველა. განადგურება ტოტალური აღმოჩნდა. აქ, რა თქმა უნდა, ყველაფერი ავტომატურად დამუშავდა. ასე გაანადგურეს იაპონელები.
  ალენკამ სიცილით აღნიშნა და გარუჯული ფეხების შიშველი თითებით ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა:
  - ჩვენ უფრო ჯალათები ვართ, ვიდრე მეომრები!
  ნატაშამ გაიცინა და დათანხმდა:
  - თავისუფლება, გენიოსო და დიდება ჯალათებო!
  და ისევ ისვრის ნაკადულებში. და ურტყამს სამურაებს ველური ძალით.
  მარგარიტამ, რომელიც ასევე ზუსტად ისროდა შიშველი ფეხებით, რაციონალურად შენიშნა:
  - ნაკლები გეი კაცი იქნება, იაპონიაში კი კაცების დეფიციტი იქნება!
  ფეხშიშველმა ალენკამ სიცილი აუტყდა და ისევ გაისროლა:
  - უფრთხილდით ქალებს! ქალებო, ფრთხილად!
  ეს მართლაც ისეთი გოგოა, რომელსაც მისგან ჭურვები, ნამსხვრევები და ნებისმიერი ტყვია აფრქვევს. ყოველ შემთხვევაში, გოგონა ნამდვილი ტერმინატორია.
  ნატაშამ აიღო და იმღერა:
  - ლეგიონები მიდიან,
  მათი ბაიონეტები ბრწყინავს.
  ჩვენს უკან მილიონებია
  ო, რუსული პოლკები!
  არავინ გაჩერდება
  არავინ ხელს არ შეუშლის...
  ნაბიჯი ხსნის ახალს,
  მოდით, სწრაფად ვიფრინოთ!
  და ისევ წვიმს მტერს. და ეს არ აძლევს მათ ამპერის მეასედზე დაშვების საშუალებას.
  შიშველი ფეხშიშველი ალენკა, კოდალის ერთფეროვნებით ნაჭუჭებს ისვრის, კისკისებდა და დამცინავად მღეროდა:
  - ერთი, თავდამსხმელი , ორი თავდამსხმელი , ის ტრიალებს.
  ნატაშამ, გასროლით, დაადასტურა სიმღერა:
  - ერთი თავდამსხმელი , ორი თავდამსხმელი , ის ირგვლივ წევს!
  მაგარი ალენკა ენერგიულად უჭერდა მხარს:
  - ერთხელ ფიცარი, ორი ფიცარი - აგებულია კუბო.
  შიშველი ფეხი ნატაშამ, რომელიც აგრძელებდა სროლას და მტერს ტყვიამფრქვევის აფეთქებებით აოხრებდა, აჩუყდა:
  - ერთი ნიჩაბი, ორი ნიჩაბი - ორმო იჭრება!
  და მეომარმა საფირონისფერი თვალებით თვალი ჩაუკრა. ის მართლაც ისეთი საყვარელია.
  ფეხშიშველმა ალენკამ კარგად დააკვირდა პოზიციებს. ტანკი სწრაფად მუშაობდა და გენერალ ნოგის ჯარიდან პრაქტიკულად აღარაფერი დარჩა. როგორც ჩანს, თავად მეთაური მოკლეს. ჩვენ ვამთავრებთ ბოლო იაპონელებს ალყის არმიიდან.
  მედვედევმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - აი სადამდე მივიდა ტექნოლოგია! ოთხმა კაცმა რამდენიმე საათში ოთხმოცდახუთი ათასზე მეტი იაპონელი მოკლა.
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ, რომელიც ბოროტად იღიმებოდა, შენიშნა:
  - დანარჩენებიც უნდა გავანადგუროთ! არავინ დატოვოთ უკან!
  ნატაშა მღეროდა, როცა ესროდა ბოლო ათას სამურაის:
  - არა, მთები ოქრო არ იქნება, რუსეთის ყველა მტერს მალე მოვკლავთ !
  მაგარი მარგარიტამ დაამატა:
  - არა, ბუასილი კი არა, მალე მკვდარი მოწინააღმდეგე იქნები!
  გენერალ ნოგის ლაშქარს რომ მოსწყვიტეს, ტერმინატორის გოგონები დროებით ავიდნენ ტანკიდან და ფეხშიშველი დარბოდნენ თოვლში. ისე, უკვე ზამთარია.
  მათ უკვე გაანადგურეს ას ორმოცდაათ ათასზე მეტი ქვეითი. და პლუს იაპონიის ფლოტი. ამასთან, ორას ორმოცდაათ ათასზე მეტი იაპონელი დგას გენერალ კუროპატკინის არმიის წინააღმდეგ.
  მედვედევი ძილიდან მუხის თავით გამოვიდა. ცოტა მოიარა. მერე ისევ კომპიუტერზე ვითამაშე... ვარსკვლავური ომები მშვენიერია... მაგრამ რაღაც არ გამოვიდა...
  მედვედევმა ახალი სტრატეგიის გამეორება დაიწყო. ჩავრთე ისტორიული თამაში: რუსეთი ნიკოლოზ II-ის დროს. და ომი იაპონიასთან. ეს ისეთი სასტიკი ომია. შეგიძლიათ განათავსოთ სტრატეგია და გამოიყენოთ ძალები კომპიუტერზე.
  მედვედევმა იოლ დონეზე ითამაშა, მაგრამ იაპონელების ინექცია გამოტოვა და მძიმე დანაკარგები განიცადა. დიახ, აუცილებელია აშენება არც თუ ისე აქტიურად. მოდით გადატვირთოთ.
  და ისევ საკუთარ თავს თამაშობ... როგორც იქნა, კუროპატკინის ადგილას პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი ძალიან არ ანათებს... სულ რაღაც ხარვეზები, შეცდომებია.
  შემდეგ მედვედევმა სამხედრო მრჩეველი ჩართო და ყველაფერი მშვიდად ჩაიარა... თვითონ კი დაიძინა და სავარძელში ჩაეძინა.
  მშვენიერმა ალენკამ , შიშველი ფეხებით ასხამდა ნატაშას:
  - რას გრძნობ, ამდენი ადამიანის მოკვლა?
  ქერა გოგონამ გულახდილად უპასუხა:
  - არ ვიცი! ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს ეს კომპიუტერული თამაშია! თქვენ არ გრძნობთ სიბრაზეს, ბრაზს ან დიდ სიხარულს!
  ფეხშიშველი ალენკა გაბრაზებულმა ჩაიცინა:
  - Ეს არის ომი!
  ნატაშა სალტოში გადატრიალდა. წითელი, მრგვალი ქუსლები ციმციმებდა. ზოგადად, ის მშვენიერი გოგონაა, რომელსაც შეუძლია ბევრის მიღწევა დიდი ძალისხმევის გარეშე. და თუ არ გავრეცხავთ, უბრალოდ ვისრიალებთ.
  გოგოებმა თოვლში დარბოდნენ. მათი სხეული ძალიან გამოხატულია. მკერდი დიდია, თეძოები მდიდრული, ცხენის კრუპივით, გამოკვეთილი კუნთები. ესენი არიან ლამაზმანები-გმირები. მათ აქვთ ყველაზე რეალური ქალური ძალა. ამდენი მადლი. ფეხები კი - გარუჯული კანის ქვეშ მოძრავი კუნთების ბურთულები.
  მათ სამი იაპონელი სკაუტი წააწყდა.
  გოგოებმა სალტო გააკეთეს. და როგორ ურტყამენ სამურაებს ნიკაპში შიშველი ქუსლებით. და მათ ფაქტობრივად დაამტვრიეს ყბები. და მათ ყველა კბილი გამოარტყეს. რის შემდეგაც გოგოებმა მღეროდნენ:
  - რუსების სიდიადე პლანეტებმა აღიარეს,
  ჩვენ თავდაჯერებულად მივდივართ ზემოთ.
  ჩვენ გვიყვარს და გვაფასებს მსოფლიოს ყველა ერი,
  მთელი ქვეყნის ხალხი მიდის კომუნიზმისკენ!
  და ისევ ლამაზმანებმა ზურმუხტისფერი თვალებით ახახეს. ისე მებრძოლად გამოიყურებიან. მეომრები აქტიურობენ. და ისევ სირბილი.
  ფეხშიშველი ალენკა გადახტა. მან ბორბალი ჰაერში დატრიალდა და შენიშნა:
  - ძალიან მაგრები ვართ. ჩვენ შეგვიძლია დავიპყროთ მთელი მსოფლიო!
  ნატაშამ გაიცინა და უპასუხა:
  - პლანეტა დედამიწის იმპერატრიცა -
  ეს ძალიან მაგარია!
  და ორივე გოგონამ ერთმანეთს თვალი ჩაუკრა. რის შემდეგაც უკან დავიხიეთ. ფაქტობრივად, ომის ყოველი დღე ზედმეტად ძვირი უჯდება მეფის რუსეთის ხაზინას. და დროა დავასრულოთ იაპონელებთან სწრაფად.
  მედვედევმა გოგოებს კაშკაშა ღიმილით მიესალმა:
  -აბა, გარბოდი?
  ფეხშიშველმა ალენკამ ღიმილით თქვა:
  - გავრბივართ და მზად ვართ საბრძოლველად!
  ნატაშამ აგრესიულად შენიშნა:
  - ყველას მოვკლავთ!
  მედვედევმა ხელი აიქნია და უბრძანა:
  -მაშინ, წავიდეთ!
  ფეხშიშველმა ალენკამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - ჩვენი ოთხეული ყველაზე მომაკვდინებელია მსოფლიოში!
  ნატაშამ გააპროტესტა ეს და შიშველი ფეხი დაარტყა:
  - არა სამყაროში, არამედ სამყაროში!
  და ძლიერი, აგრესიული და მომაკვდინებელი ტანკი მოძრაობდა ყველა სიჩქარით. ორას ორმოცდაათ ათასზე მეტი იაპონელი წინ არის. მაგრამ არის საკმარისი ჭურვები მილიარდი ჯარისკაცისთვის!
  გოგონები, პროფესორი და სტუდენტი - ეს არის გუნდი, რომელიც ყველას დაამტვრევს და ვერძის რქაში ახვევს. და ტანკი მიფრინავს იაპონიის ჯარებისკენ. ის მუქარით მირბის თავისკენ. მას სურს ყველას გატეხოს.
  ფეხშიშველი ალენკა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  რუსეთის ხარჯები - ლამაზი, ძვირფასო,
  სად არის თოვლის მარგალიტები, ბროლის უსაზღვრო მდინარეები,
  და რუსი ჯარისკაცი და გენერალი ერთია.
  წმინდაა სახელმწიფოს სიმბოლო - მართლმადიდებლური არწივი, ჩვენო მეფეო!
  ახლა კი სწრაფი ტანკი ფაქტობრივად აფრინდა. მოიერიშე თვითმფრინავივით გაფრინდა. და ის აღმოჩნდა იაპონელების წინაშე. უნივერსალურმა ქვემეხმა და დრაკონის ტყვიამფრქვევებმა ისევ დაიწყეს მუშაობა. გოგონები ძალიან ხალისით შეუდგნენ საქმეს. Ბევრი ლაპარაკის გარეშე.
  ალენკამ შიშველი თითებით ისროლა იარაღი, იაპონელები დაარტყა და იმღერა:
  - დიდება ჩემო რუსეთს, სტალინს და ლენინს, ერთ ოჯახს!
  წითური ეშმაკი კი ზურმუხტისფერი თვალებით ანათებს. და როგორ იგერიებს სამურაებს. შეგიყვარდება.
  და არც ნატაშა ჩამორჩება. თრეშებს იაპონელებს.
  და მღერის:
  - ნუ შეანელებ მორიგეობებს. ჩვენი ბედი გამარჯვებაა, გოგოებო!
  მეომარი აყვავებული იყო. და ასე სწრაფად, ასხამს ცეცხლს მტერზე.
  და შიშველი თითები დააჭირეთ ჯოისტიკის ღილაკს.
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ, გასროლით, შენიშნა:
  - რუსეთში ორი უბედურებაა...
  მარგარიტამ შეაწყვეტინა აქ:
  - ორი რომ იყოს!
  შიშველი ფეხი ალენკა, გასროლით, სიამოვნებით დათანხმდა:
  - დიახ, თუ მხოლოდ ორი!
  ნატაშამ, ესროლა, ასობით იაპონელი დადო, აიღო და იმღერა:
  - ორში, ორ ზამთარში. ორში, ორ გაზაფხულზე!
  შიშველფეხა ალენკამ გასროლით დაამატა:
  - იაპონელებს მოვკლავ და დავბრუნდები!
  ნატაშამ გაიცინა და უპასუხა:
  - პორტ არტური ჩვენია! და არავის მივცემთ უფლებას ჩვენი მანჯურია აიღოს!
  და მეომარმა ისევ დაასხა სამურაი. რუსები იაპონელებთან არ წააგებენ. ეს კიდევ ერთხელ ადასტურებს, რამდენად დაუმარცხებელია რუსეთი!
  ფეხშიშველმა ალენკამ ბატარეა დაამტვრია და დაიყვირა:
  - რუსეთი ცნობილი იქნება ყველაზე შორეულ ქვეყნებში და საუკუნეებში!
  ნატაშამაც იკივლა:
  - და არც ერთი ძალა არ შეგვაჩერებს!
  მან გაანადგურა კიდევ რამდენიმე ათასი სამურაი. შემდეგ ტანკი წინ დაიძრა და მოსავლის აღება გაგრძელდა.
  მარგარიტამ, ამის შემხედვარე, გამოთქვა თავისი აზრი:
  - თუ ომი ასე ბრწყინვალედ მოიგეს, რას მოიმოქმედებს რუსეთი?
  მედვედევმა უყურებდა გოგონებს, როგორ სცვივდნენ იაპონელებს და შესთავაზა:
  - ომი იქნება, ან გერმანელებთან, ან ინგლისელებთან! მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, ბრძოლა ამომავალი მზის მიწასთან არ არის ბოლო!
  ალენამ, რომელმაც სხვა ბატარეა გაანადგურა, თქვა:
  - მაშ, გერმანელებს მივცემთ, ისე, იმდენს მივცემთ, რომ საკმარისი არ ჩანდეს!
  ნატაშამ, სამურაების გამანადგურებელმა, დაამატა:
  - და ჰიტლერს ვერმახტში გასაწვევი არავინ ეყოლება!
  ალენკამ, ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით დააჭირა, აგრესიულად განაცხადა:
  - მაგრამ არიელებს ვწუხვარ. ამდენი ლამაზი თეთრი ბიჭი დაიღუპა!
  ნატაშა დაეთანხმა ამას და სევდიანად დაუქნია თავი:
  - დიახ, ამდენი კარგი ადამიანი დაიღუპა! და რისთვის?
  გოგონამ იაპონელს დაარტყა და შენიშნა.
  - იაპონელები კი კარგი ერი არიან, მაგრამ ჩვენ იძულებულები ვართ მათთან ბრძოლა! თუმცა ეს არც ისე კარგია!
  მარგარიტამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - და ცხოველები? არ კლავენ ერთმანეთს? მაგრამ ადამიანი მხოლოდ უმაღლესი დონის ცხოველია!
  მედვედევმა გაიცინა და გააპროტესტა:
  - ადამიანს, ცხოველებისგან განსხვავებით, სული აქვს! და მისი სული მართლაც უნიკალური და უკვდავია! ასე რომ, ჩვენ და ცხოველები მთელი უფსკრული ვართ!
  მარგარიტამ გააპროტესტა ეს:
  - და მაიმუნები? მათ ასევე აქვთ ინტელექტის მაღალი დონე. ერთმა მათგანმა იცის სამნახევარი ათასი სიტყვა!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა უპასუხა:
  - მაგრამ ისინი ჩვენი ნათესავები არიან!
  ფეხშიშველმა ალენკამ ესროლა იაპონელებს და მღეროდა:
  - მაიმუნი ვარ! თანაც კაცი!
  ნატაშამ, რომელიც სამურაის თიბავდა, დაიყვირა:
  - საუკუნეა მაიმუნებით არ იარო!
  სუპერტანკი აგრძელებდა იაპონელების ჭრას. Რატომაც არა? ის მართლაც გიჟი მხეცი
  რომელიც წუთში ორმოცი ათას ტყვიას ისვრის. და მისი ჯავშანი შეუღწევადია თითქმის ნებისმიერი ჭურვისთვის. და არა მხოლოდ მეოცე საუკუნის დასაწყისი.
  შიშველი ფეხი ალენკა, სროლა, აგრესიულად განაცხადა:
  - მეფე ნიკოლოზმა ბევრი გააკეთა რუსეთისთვის, მაგრამ დაუფასებელი და დაუფასებელი დარჩა!
  ნატაშა, რომელიც ცეცხლს ასხამდა იაპონელებს, დათანხმდა:
  - მართალია! მეფე მოკლეს. აიძულეს მღვდელი ტახტიდან ჩამოშორებულიყო! და რა გახდა უკეთესი?
  ფეხშიშველმა ალენკამ ქვემეხიდან გაისროლა და დაამატა:
  - კიდევ უფრო გაუარესდა! და კიდევ უფრო ბოროტი ხალხი მოვიდნენ ხელისუფლებაში!
  ნატაშამ გაიცინა, იაპონელს დაარტყა და თქვა:
  - მაშ, ვიბრძოლოთ უკეთესი მომავლისთვის! და რუსეთის თავისუფლებისთვის!
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ, გასროლით, თქვა:
  - ცვლილებისა და გამარჯვებისთვის!
  მერე მუშტი აჩვენა. ის გოგოა, რომელსაც ეს შეუძლია. მაშინ სამურაიც კი ვერ მოიშორებს მას. და ტყვიამფრქვევები მუშაობს. ყველა თიბავს და თიბავს.
  ისინი ფაქტობრივად ხნავენ გვამების მთელ რიგებს. და ისინი მკვლელობით ასუფთავებენ სივრცეს.
  გენერალ კუროპატკინს აცნობეს, რომ რაღაც უცნაური ხდებოდა იაპონელებთან. სროლა, აფეთქებები, ვიღაც თავს დაესხა მათ.
  . თავი No9.
  მედვედევმა, ცოტა რომ დაიძინა, ისევ აიღო კომპიუტერი. არც კი გაპარსავდა. და ისევ მან დაიწყო თამაში თავისებურად.
  თავდასხმა იაპონიაზე ტანკებითა და თვითმფრინავებით თაღლითური კოდის შემდეგ. მათ შორის პირველი მსოფლიო ომის საუკეთესო ბომბდამშენი ილია მურომეც. რომელმაც თავი ძალიან ხმამაღლა გამოაცხადა. და ის იაპონელებს ბუზებს რეზინის სმაკივით დაარტყა.
  და წინ ტოკიოში...
  დიმიტრი მედვედევმა, დაიპყრო იაპონია, საკუთარ თავს მიკადოს იმპერატორი უწოდა.
  შემდეგ კი ახალი ომები...
  მაგალითად, შეგიძლიათ ითამაშოთ ალტერნატიული ისტორია. ალექსანდრე II-მ უთხრა ბისმარკს 1875 წელს, რომ მისი უთანხმოება საფრანგეთთან იყო შიდა საკითხი გერმანიასა და ფრანგებს შორის. ბისმარკი აიღო და შეუტია საფრანგეთს 1876 წელს. თავიდან პრუსიელებს გაუმართლათ და პარიზს მიაღწიეს. მაგრამ შემდეგ მათ შეანელეს. და ბრიტანეთი ომში შევიდა... ყველაფერი კარგად იქნებოდა, მაგრამ ბრიტანელებმა გერმანიას დაუპირისპირდნენ და დამარცხდნენ. შემდეგ პრუსიელებმა გაიყვანეს თავიანთი ძალები.
  დასავლეთში ომი გაგრძელდა. ფრანგები სასოწარკვეთილად იცავდნენ თავს. ინგლისი სულ უფრო მეტ ძალებს აგროვებდა...
  ამასობაში რუსეთმა დაიპყრო თურქეთი და სტამბოლი. დიდი ბრიტანეთი, საფრანგეთი და გერმანია ომში იყვნენ ჩართული. და ცარ ალექსანდრეს იმპერიამ ანექსირა მრავალი ქვეყანა, მათ შორის ერაყი, მიაღწია ინდოეთის ოკეანეს. და პალესტინა და მიწები ეგვიპტემდე. ასე რომ, რუსეთის ჯარებმა, სკობელევის მეთაურობით, დაიპყრეს მექა, მედინა და საუდის არაბეთის სხვა ქალაქები .
  და ჩამოყალიბდა რუსეთის იმპერიის სამხრეთ ნაწილი. და ალექსანდრე II გახდა დიდი მეფე. და გერმანიას შორის ომი საფრანგეთისა და ბრიტანეთის წინააღმდეგ ათი წელი გაგრძელდა.
  და დასრულდა პრაქტიკული გათამაშებით.
  ალექსანდრე II 1887 წლამდე მართავდა და ლენინის ძმის, ალექსანდრე ულიანოვის ხელმძღვანელობით განხორციელებული მკვლელობის მცდელობის მსხვერპლი გახდა. დასრულდა მისი დიდებული მეფობა, რომლის დროსაც რუსეთმა მრავალი გზა ააგო, მრავალი მიწა დაიპყრო და გლეხები გაათავისუფლა.
  ეს ალტერნატივა ასე ითამაშა. ალექსანდრე მესამემ სარდალ სკობელევთან ერთად დაიპყრო ირანიც და პაკისტანიც. მაგრამ ის ასევე გარდაიცვალა - ნათელი პატარა თავი. ნიკოლოზ II-ის დროს რუსეთი აწარმოებდა ომს იაპონიასთან, რომელსაც უკვე ფლოტი ჰქონდა ინდოეთის ოკეანეში, რომელიც საკმაოდ სწრაფად დაეხმარა წყნარ ოკეანეს. რუსებმა შედარებით სწრაფად დაამარცხეს სამურაები და მათ გაცილებით მეტი ძალა ჰქონდათ როგორც ხმელეთზე, ასევე წყალზე.
  გარდა ამისა, რუსეთის ჯარს მეთაურობდა ბრწყინვალე თავდაცვის მინისტრი სკობელევი. და რუსეთმა არა მხოლოდ გაიმარჯვა, არამედ მოახერხა იაპონიის დაპყრობაც. უფრო მეტიც, შეერთებულ შტატებს ჯერ არ გასცდენია დასავლეთ ნახევარსფეროს მიღმა და ბრიტანეთი არც ისე ძლიერი იყო. მეტიც, რუსეთი გერმანიასთან ალიანსში იყო. ეს უკანასკნელი ჩამორჩებოდა ბრიტანეთსა და საფრანგეთს აფრიკისთვის ბრძოლაში. მეფის რუსეთი, იაპონიის და ჩინეთის ნაწილის ანექსიის შემდეგ, კიდევ უფრო გაძლიერდა. შენდებოდა დელი-მოსკოვის გზა.
  როგორც აქედან ჩანს, მეფის რუსეთის გეგმები ინდოეთსა და ჩინეთში ექსპანსიის შესახებ წარმატებით განხორციელდა. ცარ ნიკოლოზ II-მ პირველი მსოფლიო ომის დროს გერმანიის მხარე აირჩია. გერმანელებმა დაამარცხეს საფრანგეთი და დაიკავეს ბელგია, ჰოლანდია, დანია და ნორვეგია. რუსეთმა დაიპყრო ეგვიპტე, აფრიკის უმეტესი ნაწილი და ინდოჩინეთი. და ასევე ბრიტანეთის წყნარი ოკეანის საკუთრება. და ავსტრალიაშიც კი დაეშვა. და მისი ავსტრალია დაიჭირეს.
  რის შემდეგაც ომი დასრულდა ბრიტანეთის დესანტით და ოკუპაციის შედეგად. პირველი მსოფლიო ომი დასრულდა. მაგრამ კაიზერ ვილჰელმს მოეჩვენა, რომ რუსეთმა უკვე დაიპყრო ძალიან ბევრი მიწა და ისე, რომ არ ეცადოს. და შურისძიებაზე ოცნებობდა. რუსეთმა ფაქტობრივად დაიპყრო უზარმაზარი ტერიტორიები - ავსტრალია, მთელი აზია, აფრიკის უმეტესი ნაწილი, გერმანელებმა არ დაკბინეს ამდენი და კიდევ უფრო მეტი პორტუგალიიდან და ესპანეთიდან, რომლებიც მათ დაიკავეს. ავსტრია-უნგრეთმა კონტროლი მოიპოვა იტალიასა და ლიბიაზე. რუსეთმა აფრიკის დაახლოებით სამი მეოთხედი აიღო, შემდეგ კი ცოტა მოგვიანებით დაიკავა ეთიოპია. გერმანელებმა მოახერხეს მაროკოს ამოჭრა.
  ბუნებრივია, ეს არ იყო საკმარისი გერმანიისთვის. მიუხედავად იმისა, რომ მან აიღო საფრანგეთი, ბელგია, ჰოლანდია და ნორვეგია და რუსეთმა დაიმორჩილა შვედეთი.
  ვილჰელმის მზადება დაიწყო რუსეთთან ახალი ომისთვის. 1929 წლის კრიზისმა კიდევ უფრო გაამწვავა სიტუაცია. ავსტრია-უნგრეთი და გერმანია აკონტროლებდნენ თითქმის მთელ ევროპას. და აფრიკის ნაწილი... და ბრიტანეთი. მაგრამ ჯერ კიდევ იყო აშშ და კანადა. ვილჰელმ და ნიკოლოზ II ჯერ კიდევ არ ჰქონდათ გადაწყვეტილი ერთმანეთთან ომში წასვლა. უფრო მეტიც, რუსეთს ყველაზე ნაკლებად სურდა ბრძოლა, დიდი ტერიტორიების მონელება. მათი ასიმილაციის დასაჩქარებლად მეფე ნიკოლოზ II-მ რუსებს ოთხი ცოლის ყოლის უფლებაც კი მისცა. რაც მერვე საეკლესიო კრებაზე დაიწერა.
  მსგავსი გადაწყვეტილება მიიღეს 1925 წელს. 1926 წელს კი ნიკოლოზ II-მ სხვა ცოლი მოიყვანა. როგორც აღმოჩნდა, გადაწყვეტილება სულელური არ ყოფილა. 1929 წელს იმპერატორს კიდევ ერთი ქალიშვილი შეეძინა. და 1932 წლის 25 ნოემბერს საბოლოოდ დაიბადა ჯანმრთელი ვაჟი. ნიკოლოზ მეორემ მას პეტრე დაარქვა. პეტრე დიდის პატივსაცემად.
  და 1933 წელს, 15 მაისს, დაიწყო ახალი ომი. გერმანიამ ომი გამოუცხადა კანადას. როგორც ბრიტანეთის სამფლობელო. ორი თვის შემდეგ შეერთებული შტატები რუზველტის ხელმძღვანელობით, მიუხედავად ეკონომიკური კრიზისისა, გერმანიასთან ომში შევიდა. მათ არ სურდათ კანადის დათმობა.
  უკვე შუახნის, მაგრამ აგრესიული ვილჰელმი თავდაპირველად ცდილობდა მარტო ებრძოლა, რუსეთის დახმარების მოთხოვნის გარეშე. ყველაფერს თავად გააკეთებდა. მაგრამ არც ისე ადვილია ოკეანეთი გამოყოფილი ტერიტორიის დაპყრობა. უფრო მეტიც, შეერთებულმა შტატებმა სწრაფად ააშენა ტანკები და არმია. და შექმნეს პოლკები... ომი გერმანელებისთვის დიდი წარმატების გარეშე გაგრძელდა მთელი წელი. რომელმაც მხოლოდ ისლანდიისა და გრენლანდიის აღება მოახერხა. მაგრამ კანადაში მათ ეს ვერ დაიჭირეს.
  ვილჰელმი მიუბრუნდა ცარ ნიკოლოზ II-ს: "დამეხმარე, კოლეგა". შენ ჩემი ბიძაშვილი და ძმა ხარ. თავად ნიკოლოზ II-ს ჰქონდა გეგმები ალასკასთან და კანადასთან დაკავშირებით. მე გადავწყვიტე, რომ ქოთნებს ღმერთები არ ძერწავენ. მან აიღო და 1934 წლის 25 ივნისს ომი გამოუცხადა შეერთებულ შტატებსა და კანადას. მისი ჯარები გადავიდნენ ალასკაზე, აშშ-ს ტერიტორიაზე.
  ამ დროისთვის ჩუკოტკას რკინიგზა უკვე აშენებული იყო და რუსული ჯარები წარმატებით მიიწევდნენ წინ. მათ მხარეს იყო რიცხობრივი უპირატესობა და მსოფლიოში საუკეთესო ტანკები, როგორც მსუბუქი, ასევე მძიმე და საშუალო.
  ასე რომ, ამერიკას მოუწია უთანასწორო ძალებთან გამკლავება.
  ნიკოლოზ II კი, როგორც ვხედავთ, მართლაც თეთრ ცხენზეა. და ერთი გამარჯვება მეორის მიყოლებით. რუსული ჯარები ალასკაზე მიდიან. და იღებენ ქალაქს ქალაქს, სოფელს სოფლის შემდეგ.
  გერმანელები კუბაში დაშვებას ცდილობენ. ომი იზრდება. კაიზერ ვილჰელმი წერს ნიკოლოზ II-ს:
  - მე და რუსები ვიყავით და ვიქნებით ყოველთვის ერთიანი. და ჩვენ არასდროს ვიჩხუბებთ. ასე რომ დაასრულოს ამერიკამ.
  გაფართოებული კომუნიკაციების გამო პროგრესი დაგეგმილზე ოდნავ ნელი იყო. მაგრამ რუსეთის ცარისტულმა ჯარებმა მაინც დაიპყრეს მთელი ალასკა ხუთთვიანი ბრძოლის განმავლობაში და შევიდნენ კანადაში.
  რუზველტმა რუსეთს მშვიდობაც კი შესთავაზა, ალასკას დათმობას დაჰპირდა, მაგრამ უკვე გვიანი იყო. ომი გაგრძელდა ველური მიტოვებით.
  1935 წლის ზამთარში, მიუხედავად რთული ამინდის პირობებისა, რუსეთის ჯარებმა მიაღწიეს აშშ-ს საზღვრებს ჩრდილოეთით. ბრძოლები გაგრძელდა გაზაფხულზე... რუსეთის ჯარებმა ერთმანეთის მიყოლებით აწარმოეს ოპერაცია და ივლისის ბოლოს თითქმის მთელი კანადა აიღეს. აგვისტოში კი ფილადელფიას შემოეხვივნენ.
  აშშ ძალიან რთულ სიტუაციაშია. მაგრამ ისინი სასოწარკვეთილად იბრძოდნენ... თუმცა, 1935 წლის ბოლოსთვის აშშ-ის ტერიტორიის მესამედზე მეტი უკვე დატყვევებული იყო. ზამთარში კი მეფის წარმატებები კიდევ უფრო დიდი იყო... 1936 წლის მარტის დასაწყისისთვის ვაშინგტონსა და ნიუ-იორკს მიუახლოვდნენ.
  აპრილში კი ორივე ქალაქი აიღეს... ომი აგვისტომდე გაგრძელდა, სანამ შეერთებული შტატების მთელი ტერიტორია არ დაიკავეს.
  შემდეგ მოვიდა შეტევა მექსიკაში და ასე გაგრძელდა მთელ ტერიტორიაზე.
  ვილჰელმმა ნიკოლოზ II-ს შესთავაზა დასრულებულიყო მთელი მსოფლიოს დაყოფა. ნიკოლოზ II დათანხმდა.
  1937 წელს მთელი ლათინური ამერიკა დაიპყრო რუსეთის ჯარებმა. ამრიგად, ნიკოლოზ II-მ დაასრულა მსოფლიოს დაყოფა გერმანელებთან. და დარჩა მხოლოდ სამი იმპერია: ყველაზე დიდი: რუსული, შემდეგ გერმანული და კიდევ უფრო ავსტრია-უნგრეთი.
  რუსეთი ასე გახდა მსოფლიო ჰეგემონი, მაგრამ... ნიკოლოზ II მაინც დიდი მეფეა, მაგრამ მოკვდავი. გარდაიცვალა 1939 წლის აგვისტოში. და მოხუცმა ვილჰელმმა შეუტია რუსეთს 1939 წლის 1 სექტემბერს. მან გადაწყვიტა ესარგებლა იმით, რომ პეტრე მეოთხე ჯერ კიდევ ბიჭი იყო, შვიდი წლისაც კი არ იყო. და მან გადაწყვიტა, რომ სანამ რეგენტები მართავდნენ რუსეთს, საუკეთესო იყო დარტყმა. ორი დღის შემდეგ ომში ავსტრია-უნგრეთიაც შევიდა. კონფრონტაციაში ჩაეყარა მსოფლიოს ყველა ქვეყანა. პლანეტა დედამიწის ისტორიაში ბოლო ომი დაიწყო.
  მეფის არმიას არ ჰყავდა თანაბარი იარაღის რაოდენობით და ხარისხით. რუსული ტანკები და თვითმფრინავები კვლავ საუკეთესოა მსოფლიოში.
  და ბრძოლებმა ეს აჩვენა. ასევეა ახალი ნიჭიერი მეთაურები.
  მაგრამ სუსტი რგოლი თავიდანვე ავსტრია-უნგრეთი აღმოჩნდა. და მან დაკარგა თითქმის პირველივე დღეებიდან. მეფის არმიამ დაამარცხა ავსტრიელები, აიღო ლვოვი, შემდეგ კი პერემილი. მხოლოდ მათი ძალების ნაწილის პოლონეთიდან გაყვანით გადაარჩინეს გერმანელებმა ავსტრიელები სრული დამარცხებისგან. მაგრამ ამანაც კი მცირე სარგებლობა მოახდინა. კაიზერის არმიის მიერ ვარშავის აღების მცდელობა სამარცხვინოდ ჩავარდა. რუსულმა ჯარებმა ისინი ორას კილომეტრზე მეტს უკან დააბრუნეს.
  გერმანელებმა დიდი გაჭირვებით შეაჩერეს რუსული ჯარები. მთელი ზამთარი ბრძოლებში გაატარა. გაზაფხულზე ბრძოლები ასევე გაჩაღდა. რუსეთის ჯარებმა თანდათან აითვისეს ინიციატივა. მათ რამდენჯერმე მეტი ჯარისკაცი ჰყავდათ და, შესაბამისად, ზაფხულისთვის მათ შეძლეს გერმანელების დათრგუნვა ურთიერთშეტაკებებში, რომ მათ დაიწყეს დანებება. ამავე დროს დაიწყო შეტევა ავსტრია-უნგრეთის წინააღმდეგ. შემოდგომაზე ბუდაპეშტი გარშემორტყმული იყო. გარდა ამისა, მეფის არმიამ დაიპყრო გერმანული საკუთრება კანადაში. ხოლო 1940-1941 წლების ზამთარში მეფის არმიამ აღმოსავლეთ პრუსია გაწყვიტა. და 1941 წლის აპრილისთვის მან მიაღწია ოდერს.
  გერმანელების პოზიცია უკიდურესად რთული გახდა. 1941 წლის მაისში ვენა დაეცა. ზაფხულის განმავლობაში რუსებმა მიაღწიეს ალპებს და გაათავისუფლეს ვენეცია. შევედით გერმანიის სამხრეთ რეგიონებში.
  და შემოდგომაზე მათ საბოლოოდ დაიპყრეს იტალია. ზამთრის შეტევა ბერლინის წინააღმდეგ დასრულდა მისი აღებით 1942 წლის 30 იანვარს. რის შემდეგაც შესუსტდა გერმანელების წინააღმდეგობა, რომლებმაც უკვე დაკარგეს მთელი ქონება აფრიკაში. რუსებმა რაინამდე აპრილისთვის მიაღწიეს. რის შემდეგაც 22 აპრილს გერმანული ძალების ნარჩენებმა კაპიტულაცია მოახდინეს.
  ასე დასრულდა ბოლო ომი პლანეტა დედამიწაზე. იგი დასრულდა მეფის რუსეთის გამარჯვებითა და წარმატებით.
  შემდეგ მოვიდა კოსმოსის დაპყრობა. ჯერ კიდევ 1936 წელს პირველი რუსი კაცი გაფრინდა კოსმოსში. გაფრინდა პლანეტა დედამიწის გარშემო. და 1945 წელს, 9 მაისს, რუსები დაეშვნენ მთვარეზე.
  ისინი მარსზე გაფრინდნენ 1967 წელს. ვენერასკენ 1969 წელს. მერკურისკენ 1972 წელს. ხოლო იუპიტერის თანამგზავრებზე 1973 წელს. ადამიანი ყველაზე შორეულ პლანეტაზე პლუტონზე დაეშვა უკვე 1980 წელს. 2003 წელს კი კაცობრიობის ისტორიაში პირველი ფრენა მზის სისტემის გარეთ შედგა. რუსული გემი ალაფ კენტაურში გაფრინდა და 2018 წელს დაბრუნდა.
  2020 წლიდან რუსეთს კვლავ მართავს პეტრე მეოთხე, რომელიც თანამედროვე მედიცინის მიღწევების წყალობით სულაც არ არის მოხუცი. პეტრე მეოთხე მეფობდა ოთხმოცდაერთი წელი და მისი მეფობა ყველაზე გრძელია მსოფლიოს ისტორიაში. სადაც, რა თქმა უნდა, ცნობილია მეფობის ზუსტი თარიღები.
  ისე, ჯერჯერობით, სამყაროში ყველაფერი მშვიდია, როგორც ყოველთვის. და ცოტა მოსაწყენიც კი... ადამიანებს კარგი ცხოვრება აქვთ. მართალია, გადაჭარბებულ მოსახლეობასთან დაკავშირებული პრობლემებია. მაგრამ დაბადების შეზღუდვები აქ უკვე შემოღებულია.
  მართლმადიდებლობა მოდერნიზდა. მღვდლები გადაპარსეს და მხრის თასმებით ფორმაში ჩაცმული.
  ტექნოლოგიების განვითარებამ შექმნა უზარმაზარი უმუშევრობა. მაგრამ ეს პრობლემაც მოგვარებულია. განვითარდა ჰიპერნეტი.
  მიმდინარეობს კვლევები და უკვე შექმნილია კოსმოსური ხომალდები, რომლებსაც შეუძლიათ სინათლის სიჩქარეზე უფრო სწრაფად მოძრაობა. დიახ, კარგია მეფის რუსეთისთვის და რომანოვების მმართველობის ქვეშ მყოფი მთელი მსოფლიოსთვის. ეს ყველაზე დიდებული დინასტია კაცობრიობის ისტორიაში.
  მამა მეფე ნიკოლოზი. ააშენეთ სამოთხე პლანეტა დედამიწაზე!
  დიმიტრი მედვედევმა უარყო სტრატეგია. მან დაიპყრო მთელი მსოფლიო რუსი მეფეებისთვის. აჩვენა თავისი სტრატეგიული აზროვნება. დიდ წარმატებას მიაღწია და ისევ ისე ჩაეძინა, როგორც ადრე ჩაცმული და მეოცნებე.
  კუროპატკინმა თქვა:
  - დამშვიდდი! მხოლოდ მშვიდობა!
  გენერალმა ლინევიჩმა შეშფოთებით აღნიშნა:
  - თქვენო აღმატებულებავ, იქნებ ახლა დავარტყოთ?
  გენერალ-ადიუტანტმა კუროპატკინმა თქვა:
  -არა! Რათქმაუნდა არა! ეს შეიძლება იყოს იაპონური ხაფანგი!
  გენერალმა ლინევიჩმა მორცხვად შენიშნა:
  - ეს არის ჩვენი შანსი, რომ საბოლოოდ მოვიგოთ ეს ომი!
  კუროპატკინმა აკანკალებული ხმით განაცხადა:
  - მოთმინება, მოთმინება და მეტი მოთმინება!
  ლინევიჩმა უფრო გაბრაზებულმა გააპროტესტა:
  - მაგრამ ალექსანდრე სუვოროვმა თქვა: მომენტი გამარჯვებას იძლევა!
  კუროპატკინმა მშრალად ჩაილაპარაკა:
  - აქ მე ვბრძანებ! და პირველ რიგში ჯარი უნდა შევინარჩუნოთ. და საერთოდ, იაპონია მალე ამოიწურება!
  ლინევიჩმა შესთავაზა:
  - იქნებ დაზვერვა მაინც გავაკეთოთ?
  კუროპატკინმა უხალისოდ დათანხმდა:
  - ეს შესაძლებელია, უბრალოდ ფრთხილად!
  ლინევიჩმა აგრესიულად იღრიალა:
  - მეფისა და სამშობლოს სახელით!
  ამასობაში სუპერტანკი ასუფთავებდა იაპონელებს. დაარტყა ისინი, დახვრიტეს სხვადასხვა გზით.
  ფეხშიშველი ალენკა, რომელიც უმოწყალოდ ისროლა, ჰკითხა მოქმედ პრეზიდენტს:
  - ეს ჩვენი ბოლო ოპერაციაა?
  მედვედევმა ღიმილით ჰკითხა:
  - Რატომ ფიქრობ ასე?
  წითურმა მხეცმა შენიშნა:
  - იაპონელებს დიდი ფორმირებები აღარ აქვთ!
  სამურაის ლურსმანი და სროლა, ნატაშაც დათანხმდა:
  - მაგრამ, ფაქტობრივად, იაპონიას სხვა არაფერი აქვს საბრძოლველი!
  მედვედევმა ცოტა გაურკვეველი მზერით უპასუხა:
  - იაპონიას შეუძლია მეტი ახალი ჯარის შეგროვება და ახალი გემების შეძენა ამერიკიდან და ბრიტანეთიდან. ასე რომ, მოდი, ვაღიაროთ, ომი ჯერ არ დასრულებულა!
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ, რომელიც სამურაისკენ ისროლა, შენიშნა:
  - რა მოხდება, თუ რუსეთი ზომიერ პირობებში მშვიდობას შესთავაზებს იაპონიას? ავიღებთ მხოლოდ კურილის ქედს და დანარჩენი ყველაფერი ისე დარჩება, როგორც ომამდე იყო?
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი დაეთანხმა:
  -ამ შემთხვევაში დიდი ალბათობით მშვიდობა იქნება!
  მარგარიტამ გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - რომ არა რევოლუცია, იაპონელები მაინც დამარცხდნენ. ისინი არსად წავიდოდნენ!
  შიშველი ფეხები ნატაშა, რომელიც ცეცხლს ასხამდა სამურაის, იოლად დათანხმდა:
  - Რა თქმა უნდა! ისინი არსად წავიდოდნენ!
  მაგარი ალენკამ, რომელიც იაპონელებს ჭურვებით ანადგურებდა, შესთავაზა:
  - მიკადო დავიჭიროთ!
  ნატაშა აგრესიულად წამოხტა:
  - მიკადოს ხელში ჩაგდება? აბა, საინტერესოა!
  მარგარიტამ ღიმილით შენიშნა:
  - ზედმეტი არ იქნება?
  მედვედევმა ასევე გამოთქვა ეჭვი:
  - ეს ზედმეტი არ არის? ბოლოს და ბოლოს, ერთია საკუთარი თავის დაცვა და მეორეა ჩარევა იაპონიაში, რომელიც ასევე არ იბრძვის ორიგინალურ რუსულ მიწებზე!
  შიშველი ფეხები ალენკამ ჩაისისინა და ისევ იაპონელები ჭურვებით გაანადგურა:
  - ღირს ასეთი მოწყალების გამოვლენა?
  ნატაშამ, ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით დააჭირა, თავი დაუქნია:
  - მართლა, რისთვის გვჭირდება ეს? ჩვენ შეგვიძლია მიკადოს ხელში ჩაგდებაც!
  მარგარიტამ გაიცინა:
  - მე შენზე ვარ, თითქოს ომში ვარ! და ომში, როგორც შენზე!
  მედვედევმა მკაცრად უპასუხა:
  - უნდა იცოდე როდის გაჩერდე! ჩვენ არ ვართ შემთხვევითი ხალხი! ჩვენ ვართ ვინც სერიოზულად და შეგნებულად ვცვლით ისტორიას! ასე რომ თქვენ უნდა აჩვენოთ გრძნობა, ზომების ჩათვლით!
  ფეხშიშველი ალენკა ესროლა და მღეროდა:
  - ეჰ, გაზომე, გაზომე! რამდენი ქოლერაა!
  სუპერტანკი აქტიურად მუშაობდა. უკვე განადგურებულია ას ოცდახუთი ათასზე მეტი იაპონელი. ნახევარი დარჩა.
  ნატაშამ ღიმილით იმღერა:
  - ჩვენ გავანადგურებთ ძალადობის მთელ სამყაროს,
  დაბლა მიწაზე და მერე
  ჩვენ ავაშენებთ მაგარ ახალ სამყაროს,
  ისე რომ უბედურება და პრობლემები არ არსებობდეს მასში!
  ფეხშიშველმა ალენკამ, რომელიც ძალიან სასიკვდილო ცეცხლს ისროდა, ჩაისისინა:
  - კარგი და სამართლიანი მეფისთვის!
  მარგარიტამ შესთავაზა:
  - ან იქნებ საკეს რამდენიმე ტროფეის კასრს ავიღებთ?
  ფეხშიშველმა ალენკამ შხამიანად გაიღიმა:
  -რა, დალევა გინდა?
  მარგარიტამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  - სპორტსმენები არ სვამენ!
  შიშველი ფეხი ალენკამ, რომელმაც სხვა ბატარეა ააფეთქა, ჩაიცინა:
  -პატარა კერძებიდან!
  ნატაშამ შესთავაზა:
  - პალმის ლუდი დავლიოთ. უფრო ჯანსაღია!
  და მან ჩამოაგდო უფრო იაპონური.
  მედვედევმა უპასუხა:
  - ჯერ ბიზნესი, შემდეგ გართობა!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ეს არ უნდა იცოდეს? ის ხომ ყოველთვის დაკავებული და დაკავებული არ იყო?
  დიახ, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი მედვედევის ერთ-ერთი პირველი განკარგულება იყო სახელმწიფო სათათბიროს დეპუტატებისთვის ხელფასების სამჯერ გაზრდა. და რაც შეეხება დეპუტატებს? მათ საპრეზიდენტო არჩევნები გადადეს. ამგვარად, მედვედევი საკმაოდ დიდი ხნის განმავლობაში იყო რუსეთის პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი.
  და ეს კი უნიკალურ სიტუაციად იქცა. როცა სახელმწიფოს მეთაური ამდენ ხანს ასრულებს თავის მოვალეობას. მაგრამ ცვლილება არ მოდის. უფრო სწორედ, მედვედევის დროს ყველაფერი უარესობისკენ შეიცვალა. თითქოს ბედმა, რომელსაც ასე უყვარდა პუტინი, გადაწყვიტა შური ეძია მის მემკვიდრეზე. Რა სჭირს მას!
  მოდერნიზებული T-95 ტანკი განაგრძობდა სამურაების განადგურებას გეომეტრიული პროგრესიით. ამ მანქანამ აჩვენა თავისი ეფექტურობა. და კვაზიმატერიის გამრავლების მრისხანების უარყოფითი ძალა.
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ, რომელიც იაპონელებს ესროლა, ლოგიკურად შენიშნა:
  - მიუხედავად ამისა, ეს მთლად სწორი არ არის. გამოდის, რომ სუპერიარაღის გარეშე ვერაფერს გავაკეთებთ!
  ფეხშიშველმა ნატაშამ გაბრაზებულმა უპასუხა:
  - ზოგიერთმა მაღალმა სახელმწიფომ ხელი შეუშალა რუსეთს იაპონიასთან ომის მოგებაში. მაგრამ კარგი რამ იყო დაგეგმილი, ჩინეთის ევანგელიზაცია . და არც ისე ლამაზი აღმოჩნდა!
  მარგარიტამ დაუსვა აშკარა კითხვა:
  - მერე ღმერთო? რატომ არ დაეხმარა მართლმადიდებლობას?
  თითქმის შიშველმა ალენკამ, რომელიც ჭურვის შემდეგ აგზავნიდა, აღნიშნა:
  - Ის არის! ფაქტობრივად, მიეცით საშუალება იაპონელებს გაიმარჯვოს მართლმადიდებლურ ქვეყანაზე. ეს მართლაც რუსული რწმენის ასეთი ღალატია!
  ნატაშამ, რომელიც ცეცხლს ასხამდა იაპონელებს, გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - იმპერიული რელიგია არ უნდა იყოს პაციფისტური. შესაძლებელია თუ არა დიდი ქვეყანა გახდე, თუ მცნებით იცხოვრებ: მარჯვენა ლოყაზე რომ დაარტყავენ, მარცხნივ მოუხვიე!
  მაგარი ალენკა დაუფიქრებლად დათანხმდა ამას, გაანადგურა იაპონელები:
  - Რა თქმა უნდა! ჩვენ არ გვჭირდება პაციფიზმი! გიყვარდეს შენი მტერი! ეს მცნებაა?
  მარგარიტა ენთუზიაზმით მღეროდა:
  ვინც ადამიანია, მეომარი იბადება,
  ასეც მოხდა - გორილამ აიღო ქვა.
  როცა ცოცხალი განწირულია ბრძოლისთვის,
  და გულში ცეცხლი ანთებს!
  
  ბიჭი სიზმარში ხედავს ავტომატს,
  მას ტანკი ურჩევნია ლიმუზინს.
  ვისაც სურს პენი ნიკელად აქციოს -
  დაბადებიდან მას ესმის, რომ ძალაუფლება მართავს!
  ნატაშამ წამოიძახა და ცეცხლი ასხამდა იაპონელებს ბუშტუკოვანი ვულკანის ბრაზით:
  - დიახ, ავტომატური! და ძალა მთავარია! ჩვენ უნდა გავიმარჯვოთ!
  ფეხშიშველი ალენკა გაგიჟებითა და გაბრაზებული კისკისებდა იაპონელებს:
  - მე ვარ ის, რაც მოსაგებად დავიბადე! და არაფრით ნაკლები. ჩვენი გამარჯვება იქნება ჩვენი!
  ნატაშა დათანხმდა, ჯოისტიკის ღილაკებზე დაკუნთული ფეხების შიშველი თითები დააჭირა:
  - ასე საუკეთესო იქნება! ჩვენ ვმართავდით და ყოველთვის ვიმართავთ! ვგულისხმობ რუსეთს!
  ფეხშიშველი ალენკა, რომელმაც იაპონელები დაამარცხა, დაიკივლა:
  - არ ვიტყუები, მე მინდა ვიმართო! მაგრამ არა მხოლოდ ჟანგიანი მანქანა, არამედ მთელი იმპერია!
  და გოგონამ უკვე წაიღო ამომავალი მზის მიწის ბოლო ბატარეა. ის ისეთი მშვენიერია, რომ მსოფლიო ჩემპიონი უნდა იყოს. და არასოდეს დანებდეთ სისუსტესა და მორცხვობას.
  ნატაშამ სროლით ჩაილაპარაკა:
  - დედოფალი გავხდები! ან, კიდევ უკეთესი, იმპერატრიცა!
  ფეხშიშველმა ალენკამ განაგრძო:
  - რა ომი, რა ომი, ცუდი ქალია და ძუა! მაგრამ ლამაზ ბიჭებს აჩენს, ამბობს - მოკალი შენში მშიშარა!
  მარგარიტამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ასეა, მოკალი მშიშარა შენში! მე მგონია, რომ თუ ნიკოლოზ II ტახტიდან გადადგა, ეს სულაც არ იყო სიმხდალის გამო!
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ გადამწყვეტად განაცხადა:
  - ახლა ის არ იტყვის უარს! ჩვენ გავაძლიერებთ სამეფო ტახტს, რომ ის საუკუნეების განმავლობაში იდგეს!
  ნატაშამ წამოიძახა:
  - იყავი დიდი მეფე ნიკოლოზ II! ჩვენ მხარს გიჭერთ! არ იქნება რევოლუცია - იქნება დიდი რუსეთი!
  საბოლოოდ, მეომრებმა დაასრულეს ამომავალი მზის მიწის არმიის განადგურება. დაიღუპა ორას ორმოცდაათ ათასზე მეტი ჯარისკაცი და ოფიცერი. ამრიგად, იაპონიის თითქმის მთელი სახმელეთო ჯარი განადგურდა. ისევე როგორც საზღვაო ფლოტმა შეწყვიტა არსებობა.
  ფეხშიშველმა ალენკამ ღიმილით შენიშნა:
  - ღირდა უბედურება? მაშ, ვგულისხმობდი გაბრაზებას? დიდი ხნის წინააღმდეგობის გარეშე ჯარმა მოახერხა რუსეთის დამარცხება!
  ნატაშამ დამაჯერებლად განაცხადა:
  - რუსეთი მხოლოდ მეხუთე კოლონის გამო წააგო. თორემ მაინც გავიმარჯვებდით!
  მარგარიტამ ჰკითხა მოქმედ პრეზიდენტს:
  - Რასაც ჩვენ ვაპირებთ, რომ გავაკეთოთ? დავბრუნდეთ თუ გავაგრძელოთ?
  მედვედევმა, რომელიც ძალას კარგავდა, კომპიუტერი ჩართო და თქვა:
  - ახლა ჩვენ მოგვცემენ მეფის რუსეთის შემდგომი განვითარების პროგნოზს. თუ ყველაფერი კარგად იქნება, ჩვენ დავბრუნდებით.
  გაისმა სასიამოვნო ქალის ხმა;
  იაპონიის სახმელეთო ჯარების და საზღვაო ძალების სრული განადგურების შემდეგ, მიკადომ მშვიდობა შესთავაზა. აშშ და დიდი ბრიტანეთი შეთანხმდნენ, რომ იმოქმედონ როგორც შუამავლები.
  პირობები ხელსაყრელი იყო რუსეთისთვის. ქვეყანამ მიიღო კურილის ქედი და ტაივანი.
  ასევე კონტროლი მანჯურიაზე, კორეაზე, მონღოლეთზე. გარდა ამისა, იაპონიამ ასევე გადაიხადა ორას ორმოცდაათი მილიონი ოქროს რუსული რუბლის ანაზღაურება.
  ცარ ნიკოლოზ II-ის ავტორიტეტი გაიზარდა და რევოლუციური განწყობილება დაეცა. ქვეყანამ დაიწყო სწრაფი ეკონომიკური აღდგენა. ჟელტოროსია გაჩნდა. ჩინეთის ნაწილი ნებაყოფლობით შევიდა რუსეთის შემადგენლობაში, ასევე კორეა და მონღოლეთი. ცარისტული იმპერია გაფართოვდა და მისი მოსახლეობა გაიზარდა. ეკონომიკური ზრდა რეალურ ისტორიაზე ადრე დაიწყო და უფრო ძლიერი იყო.
  არ არსებობდა სახელმწიფო სათათბირო და ცარისტულ მთავრობას შეეძლო უკეთ მოემზადა პირველი მსოფლიო ომისთვის. რუსეთში გამოჩნდა მსოფლიოში პირველი მსუბუქი ტანკები "ლუნა"-2 მასობრივი წარმოების და ოთხძრავიანი ბომბდამშენები "ილია მურომეც" და "სვიატოგორი". პირველი მსოფლიო ომი მაინც დაიწყო, მაგრამ უფრო წარმატებული იყო რუსეთისთვის.
  ვინაიდან მეფეს უფრო დიდი მოსახლეობა, ეკონომიკა და ჯარი ჰყავდა. და შიდა პოზიცია უფრო ძლიერია. არ არსებობს სახელმწიფო დუმა - აჯანყებისა და სამხედრო გადატრიალების კერა.
  განსხვავებული წარმატებით, მაგრამ, ზოგადად, რუსეთის ინიციატივით და ბრძოლების უმეტესობის გამარჯვებით, ომი დასრულდა 1915 წლის 7 ნოემბერს გერმანიის ჩაბარებით. ავსტრია-უნგრეთი დაინგრა და გაიყო. გალიცია და ბუკოვინა გახდა რუსეთის პროვინციები. კრაკოვი და მიმდებარე მიწები შევიდნენ პოლონეთის სამეფოში, ისევე როგორც პოზნანი, დანციგი და აღმოსავლეთ პრუსიის ნაწილი. და კლაიპედა შეუერთდა ბალტიის პროვინციას. გაჩნდა ჩეხოსლოვაკია - სამეფო რუსეთის შემადგენლობაში.
  რუმინეთმა შეიერთა ტრანსილვანია. უნგრეთი დამოუკიდებელ სამეფოდ იქცა, მაგრამ რუსეთის პატრონაჟით და ცარ ნიკოლოზის თანამმართველად. ავსტრია ძალიან პატარა ქვეყანა გახდა. იუგოსლავია წარმოიშვა, ასევე საფარქვეშ რუსეთის მთავრობის მიერ და თანამმართველი ნიკოლოზ II-ის დროს.
  თურქეთი გაქრა მსოფლიოს პოლიტიკური რუქიდან. ერაყი და პალესტინა ბრიტანეთის შემადგენლობაში შევიდა, სირია საფრანგეთის შემადგენლობაში, მცირე აზია და სტამბოლი რუსეთის პროვინციებად. ამრიგად, რუსეთმა კვლავ გაზარდა თავისი ტერიტორია. მაგრამ ეს არ დასრულებულა. შემდეგ საუდის ნახევარკუნძული დაიპყრეს ფრანგებთან და ბრიტანელებთან ერთად. შემდეგ კი რუსეთმა და ბრიტანეთმა გაიყვეს ირანი და ავღანეთი. ჩრდილოეთი და ცენტრი გახდა რუსეთის პროვინციები, ხოლო სამხრეთი - ბრიტანეთის კოლონია.
  სამყარო თითქოს სტაბილური გახდა. ომი მხოლოდ ჩინეთში გაგრძელდა. მაგრამ 1929 წელს დაიწყო სერიოზული ეკონომიკური კრიზისი, რამაც გამოიწვია დიდი დეპრესია.
  რუსეთში კვლავ იზრდებოდა რევოლუციური განწყობები. დაიწყო გაფიცვები და პროტესტი. მაგრამ კრიზისი არც თუ ისე მძიმე აღმოჩნდა. უფრო მეტიც, 1931 წელს კვლავ დაიწყო ომი იაპონიასთან.
  სამურაებს შურისძიება სურდათ. მაგრამ ამჯერად რუსული ჯარი ყველა მხრივ ძლიერი იყო. ადმირალი კოლჩაკი კი ბრწყინვალე საზღვაო მეთაურია.
  იაპონია არა მხოლოდ დამარცხდა, არამედ ტყვედ ჩავარდა. ცარ ნიკოლოზ II ოფიციალურად დაგვირგვინდა იაპონიის იმპერატორ მიკადოს 1932 წლის თებერვალში. ამრიგად, რუსეთი კიდევ უფრო გაფართოვდა. და მან შემოიერთა თითქმის მთელი ჩინეთი.
  როგორც მოსახლეობის, ისე ტერიტორიის მიხედვით, რუსეთს თანაბარი არ ჰყავდა. უფრო მეტიც, ბრიტანეთის იმპერია სუსტდებოდა. ჰიტლერი გერმანიაში 1933 წელს მოვიდა ხელისუფლებაში, მაგრამ რა შეეძლო რუსეთის წინააღმდეგ? Დაიკიდე. მეფე ნიკოლოზ II გარდაიცვალა 1937 წელს, მას შემდეგ რაც სარგებლობდა უაღრესად წარმატებული მეფობით, სიდიდით მეორე ივანე საშინელის შემდეგ. და რეკორდული დაპყრობებით ფართობისა და მოსახლეობის თვალსაზრისით.
  თუმცა, მეფის პირად ცხოვრებაში ყველაფერი არ გამოუვიდა. მემკვიდრე ალექსეი ახალგაზრდა გარდაიცვალა. უთანასწორო ქორწინების გამო უმცროს ძმას მიხაილს ჩამოერთვა რუსეთის ტახტის უფლება.
  გვირგვინი მემკვიდრეობით მიიღო კირილ რომანოვმა, რომელიც გარდაიცვალა 1938 წელს, ერთი წელიც კი არ იცოცხლა. და მისი ვაჟი ვლადიმერ მესამე გახდა ახალი მეფე. მას გვირგვინი აღესრულა და მონარქი ბედნიერად მეფობდა 1992 წლამდე. და რუსეთმა პირველად აიღო კოლონიები საფრანგეთიდან და ბრიტანეთიდან, გერმანიასთან ერთად. შემდეგ მან დაიპყრო გერმანია. შემდეგ კი მთელი მსოფლიო. მოკლედ, ახალი მეფე გიორგი პირველი მსოფლიო იმპერატორი გახდა 1992 წელს.
  მედვედევმა დაასრულა მიმოხილვა და თქვა:
  - როგორც ჩანს, საკმარისია ამ სამყაროსთვის! ჩვენ ვბრუნდებით!
  და ოთხივემ დაიყვირა:
  - დიდება ცარ ნიკოლოზ II-ს!
  . შუალედური ეპილოგი
  მედვედევმა ზარიდან გაიღვიძა... მას აცნობეს, რომ ზელენსკის ინაუგურაცია რუსეთისა და უკრაინის პრეზიდენტად უკვე მიმდინარეობდა. ისინი ამბობენ, რომ დროა დიმიტრი ანატოლიევიჩმა დატოვოს ოფისი.
  მედვედევმა უხალისოდ დაიმორჩილა. წასვლის წინ გავიპარსე და ვიბანავე.
  მერე ოფისი დატოვა. ის სპეციალური მანქანით გადაიყვანეს. გზაში მათ თქვეს, რომ მედვედევისთვის საუკეთესო იქნებოდა კანარის კუნძულებზე გაფრენა იქ დასასვენებლად.
  და ზელენსკიმ კიდევ ერთი შოუ გააკეთა თავისი ინაუგურაციის შესახებ. ჩვეულებისამებრ, ფერადი ფეიერვერკითა და ხტუნვით. ინაუგურაციის დღეს ვიტალი კლიჩკო მაიკლ ტაისონთან ერთად კიევის სტადიონზე იბრძოდა. ცნობილი ამერიკელი მოკრივე ბრძოლას ფულის დიდი პრობლემების გამო დათანხმდა. კლიჩკო თორმეტივე რაუნდში დომინირებდა, მაგრამ დიპლომატიურად არ დაამარცხა ტაისონი.
  ფორმალურად, მსოფლიო ჩემპიონის ერთ-ერთი უმნიშვნელო ვერსია გათამაშდა.
  რის შემდეგაც ვიტალი კლიჩკოს ბრილიანტის ქამარი გადაეცა.
  ვლადიმერ ზელენსკიმ მილოცვები მიიღო მსოფლიოს ყველა ქვეყნიდან, მათ შორის ჩინეთიდან. უფრო მეტიც, ციურ იმპერიაში პოპულარული არეულობა გაძლიერდა. ადამიანი მარტო პურით არ ცხოვრობს. ხალხს დემოკრატია და თავისუფლება სურდა. ჩინეთის კომუნისტური პარტიის დესპოტიზმს მობეზრდა, ყველას თავისუფლება სურდა.
  სწორედ ასეთ სიმბოლოდ იქცა ზელენსკი. დემოკრატიული სიძლიერის სიმბოლო, პუტინის ქვეშ მყოფი საიდუმლო სამსახურების დიქტატურის დაცემის შემდეგ.
  ზელენსკიმ ბევრი ისაუბრა ცვლილებებზე, ეკონომიკასა და ახალ მიღწევებზე. რუსეთში პრემიერის თანამდებობაზე კონკურსი უკვე გაიმართა. რამდენიმე ათასი აპლიკანტი იყო. შერჩევის პროცესი ძალიან ინტენსიური იყო. და მშვენივრად გამოიყურებოდა.
  აქამდე ყველაფერი საკმაოდ მშვიდად მიდიოდა. ზელენსკიმ თავის ინაუგურაციაზე სალტოც კი გააკეთა. აპლოდისმენტები დაიმსახურა. შემდეგ მან აჩვენა უცხო ენების ცოდნა. მოქმედებდა ძალიან აქტიურად და ენერგიულად.
  ბოლოს ზელენსკიმ აიღო და კიდევ რამდენიმე სიტყვა წარმოთქვა.
  გარდა ამისა, ინაუგურაციის შემდეგ, საკადრო გადაწყვეტილებები მოჰყვა. ბევრი ცვლილება და ახალი სახეები ხელისუფლებაში.
  იყო "რკინის კომისრების" ნამდვილი არჩევანი. რუსეთში საკადრო რევოლუცია ხდებოდა.
  ზელენსკიმ პირველივე დღეებში მრავალი განკარგულება გამოსცა. ნებადართულია ალკოჰოლის გაყიდვა ღამით და სამგზავრო პუნქტებში. შემოიღო ახალი გადასახადები მდიდრებზე. მან დეპუტატებსა და მოსამართლეებს იმუნიტეტი მოუხსნა. გაზრდილი წარმოების გამომუშავება. ჩინეთთან ვაჭრობის ტარიფები შემოიღო.
  ბელორუსში რუსეთთან გაერთიანების შესახებ რეფერენდუმი გაიმართა. და ეს ასევე ზელენსკის დამსახურება იყო. ბელორუსების უმრავლესობამ მხარი დაუჭირა რუსეთთან გაერთიანებას.
  ზელენსკიმ ჩიოდა, რომ მედვედევმა ზედმეტად აამაღლა პატჩები, მაგრამ დაჰპირდა, რომ ინფლაცია დამშვიდდებოდა. და ცუდი არაფერი მოხდება.
  მართლაც, ფასების ზრდა მალევე შეჩერდა. და რუსეთის ეკონომიკამ ზრდა დაიწყო. კავკასიაში კი სამხედრო მოქმედებები რატომღაც ჩაკვდა. გაცილებით მშვიდი გახდა.
  ზელენსკიმ საბოლოოდ წამოაყენა კანდიდატურა რუსეთის პრემიერ-მინისტრის პოსტზე. იგი გახდა ოცდათორმეტი წლის მეცნიერებათა დოქტორი ალექსეი ბოლშაკოვი. მან ძალიან დამაჯერებლად მოიგო კონკურსი. და ის გახდა პრემიერ მინისტრი, ყველაზე ახალგაზრდა რუსეთის ისტორიაში.
  მედვედევი შვებულებაში გაფრინდა კანარის კუნძულებზე და ყოფილი პრეზიდენტის პენსია მიიღო, უბრალოდ გართობა. ჯერჯერობით მას არანაირი პრობლემა არ ჰქონია. მაგრამ შოიგუ დააკავეს და დაადანაშაულეს გადატრიალების მცდელობაში. რა უნდოდა?
  სხვა გამოსავალიც ბევრი იყო... ამერიკაში ორმოცდაერთი წლის დემოკრატი ქალმა გაიმარჯვა. ასე შეიცვალა ხელისუფლება. და ქალი და ყველაზე ახალგაზრდა კანდიდატი აშშ-ს ისტორიაში მოვიდა ხელისუფლებაში. ტრამპის ეპოქა დასრულდა . მაგრამ რუსეთთან მეგობრობა ახლახან დაიწყო აყვავება. ბუნებრივია, დიქტატორული ჩინეთის წინააღმდეგ, შეერთებული შტატები და ახალი რუსეთის იმპერია ახლა მეგობრები იყვნენ.
  ზელენსკიმ რეფერენდუმიც კი გამართა და სხვა სახელი შემოიღო: სამაგიეროდ რუსეთი - კიევის რუსია. რაც ასევე ბევრს ლაპარაკობდა. ფედერაციას ბელორუსია შეუერთდა. და დაიწყო იმპერიის აღორძინება... დემოკრატიულ საფუძველზე.
  შეერთებული შტატების ახალმა პრეზიდენტმა ქალმა მემკვიდრეობით მიიღო ტრამპის მტრობა ჩინეთის მიმართ და თავი მიუძღვნა კოალიციის შექმნას. კიევან რუსეთი ეკონომიკურად განვითარდა ზელენსკის დროს წარმატებით. რუსეთმა გარკვეულწილად შეზღუდა ჩინეთი. შემდეგ ის ნატოში შევიდა. მალე ყაზახეთში ხელისუფლებაში პრორუსული მთავრობა მოვიდა და საკავშირო სახელმწიფო ჩამოყალიბდა. რუსები ცენტრალურ აზიას აშორებდნენ ჩინეთს. დაპირისპირება სულ უფრო იზრდებოდა.
  ზელენსკიმ ჩაატარა სტალინური და პუტინის საწინააღმდეგო კამპანია. მან სტალინს და პუტინს ყველა ჯილდო წაართვა, რაც მათ მედვედევმა გადასცა.
  მაგრამ ყველაფერი მშვიდად დასრულდა. მიუხედავად იმისა, რომ კომუნისტებმა გააპროტესტეს. მიტინგებზე დავდიოდით.
  და იქ ლენინი საბოლოოდ გამოიყვანეს მავზოლეუმიდან. ერთგვარი სიხარული ბევრისთვის. ხოლო მართლმადიდებელმა ეკლესიამ ალექსანდრე II და ივანე მრისხანე, რუსეთის მეფეები წმინდანად შერაცხა. გაიზარდა ნიკოლოზ II-ის ძეგლების რაოდენობაც.
  ცარიზმი და ვესტერნიზმი რატომღაც მოდური გახდა. ისინი დაუახლოვდნენ ევროპას და უცხოელებმა დაიწყეს მრავალი პოსტის მიღება. რუსეთი დასავლური სამყაროს ნაწილი გახდა და ტრამპის წასვლის შემდეგ გლობალიზაციის პროცესი გააქტიურდა. ჩინეთი კი იზოლაციაში ჩავარდა და შიდა არეულობის წინაშე აღმოჩნდა.
  ამავდროულად, ზელენსკიმ გაზარდა შობადობა სლავურ იმპერიაში. მთვარეზე დიდი ხნის დაპირებული ფრენა საბოლოოდ შედგა. და ყველაფერი რაღაცნაირად მშვენივრად გამოვიდა.
  მოკავშირეთა ურთიერთობა დამყარდა რუსეთსა და შეერთებულ შტატებს შორის, უფრო სწორედ კიევის რუსეთსა და ამერიკას შორის.
  და დაპირისპირება წარსულს ჩაბარდა. სამყარო სულ უფრო და უფრო გლობალური და უსაფრთხო ხდება. მიუხედავად იმისა, რომ იყო ომები. კიევან რუსმა შეერთებულ შტატებთან ერთად ლიბიაში ოპერაცია ჩაატარა, სადაც ბოლო მოუღეს ისლამისტებს. მერე ახლო აღმოსავლეთს გავუმკლავდით, ამერიკასთან ერთად იქ შევქმენით ბაზები. კიევან რუსმა და შეერთებულმა შტატებმა ერთად დაიწყეს მსოფლიოს დახრილობა და ჩინეთის აფრიკიდან გაყვანა. და აქ ჩვენ არ შეგვიძლია ომების გარეშე. და ასევე სახმელეთო ოპერაციები.
  კიევან რუსმა და შეერთებულმა შტატებმა ერთობლივად განახორციელეს საჰაერო თავდასხმები.
  თანდათან ჩინელები განდევნეს მთელი მსოფლიოდან. და ციური იმპერია ღრმა ეკონომიკურ და პოლიტიკურ კრიზისში ჩავარდა.
  და კიევან რუსეთი უფრო და უფრო აყვავდებოდა.
  რუსეთს არასოდეს სცოდნია ეკონომიკური ზრდის ასეთი მაჩვენებლები. და რომ ჩინეთი დაინგრა - აღდგა კიევის რუსეთი. და ის სწრაფად გაიზარდა.
  ჩუკოტკასკენ მიმავალი რკინიგზა რეკორდულ დროში აშენდა. რაც თავისთავად ძალიან მაგარია.
  და ისინი თხრიდნენ გვირაბს ალასკას ქვეშ. ამერიკელებმა რუსეთთან დასაკავშირებლად რკინიგზის მშენებლობაც დაიწყეს. ასევე შენდებოდა რკინიგზა დელისკენ... პარალელურად ციმბირიდან არხებს იჭრებოდა შუა აზიის მოსარწყავად.
  ირანის წინააღმდეგ აშშ-მ და კიევან რუსმა ერთობლივი ოპერაცია ჩაატარეს. და დამყარდა საღი საერო რეჟიმი. რის შემდეგაც დაიწყეს არხის გათხრა კასპიის ზღვიდან სპარსეთის ყურეში.
  ნატო გაფართოვდა არაბული ქვეყნების ჩათვლით. საუდის არაბეთში პარლამენტი გაჩნდა. ქალებმა ბურკების ამოღება დაიწყეს. დაიწყო საერო სახელმწიფოს მშენებლობა.
  რუსულ მედიაში ყველა პუტინს უსაყვედურეს ექსტრემიზმის გამო და ტალახს აგდებდნენ, რომ რუსეთი თითქმის ჩინეთის კოლონიად აქცია, მაგრამ მადლობა ღმერთს, დროზე გარდაიცვალა. უფრო მკაცრი სიტყვებიც თქვეს. მაგრამ მედვედევის წინააღმდეგ სისხლის სამართლის საქმე აღიძრა. და არა მხოლოდ ერთი.
  სტალინი კრემლის კედლიდან გამოიყვანეს. ლენინი გაცილებით ადრე მავზოლეუმიდან.
  ბევრი რამ შეიცვალა სახელმწიფო სიმბოლოებში. გამოჩნდა რამდენიმე ახალი ტიპის დროშა. რუსეთის დროშას ყვითელი დაემატა, ხოლო ლურჯი შეცვალა ღია ლურჯი.
  ესეც საინტერესო იყო. გერბი შეიცვალა... მონეტარული რეფორმაც იყო. ფულს ცვლიდნენ თანაფარდობის მიხედვით: ერთი ათასამდე. გამოჩნდა კიევან რუსის რუბლის ოქროს სტანდარტი. ამავე დროს გაჩნდა ახალი და ძველი ფული - პენი - ნახევარი კაპიკი და ნახევარი - მეოთხედი პენი.
  ყველაფერი მოწესრიგებულია...
  ტიტულებმაც დაიწყო გაცოცხლება... გამოჩნდნენ თავადები, ბარონები, გრაფები, მარკიზები და ჰერცოგებიც კი. კერძოდ, ზელენსკი გახდა ჰერცოგი. მოლდოვაც კიევის რუსეთის ნაწილი გახდა. მეფის არჩევაზე უკვე იყო საუბარი.
  მაგრამ ზელენსკიმ თქვა, რომ კიევან რუსეთის პრეზიდენტს მხოლოდ ხალხი აირჩევს. და არა უმეტეს ორი ვადისა.
  გარდა ამისა, ზელენსკიმ რუსეთის პრეზიდენტის უფლებამოსილების ვადა ექვსი წლიდან ხუთამდე შეამცირა. მართალია, ზელენსკიმ პირველი ვადა ექვსი წლის განმავლობაში იმსახურა.
  ამ დროისთვის მან დაასრულა შუა აზიის ანექსია რუსეთში. და აღადგინა სსრკ-ს საზღვრები. დაუკავებელი დარჩა მხოლოდ ბალტიისპირეთის ქვეყნები.
  მაგრამ ამერიკელებს ჯერ არ სურდათ ამის დათმობა. და ასე გასცეს ცენტრალური აზია და კავკასია.
  ახალი ომი დაიწყო კავკასიაში, სომხეთსა და აზერბაიჯანს შორის. და ძალიან სასტიკად დადიოდა. ასე რომ, რუსეთმა შეძლო ამ რესპუბლიკების ოკუპაცია და რეფერენდუმის ჩატარება მათი ანექსიის შესახებ.
  ამრიგად, ზელენსკიმ დაიბრუნა კავკასია, გააფართოვა კიევის რუსეთი. დაგვეთანხმებით, ის დამპყრობელია. უფრო მეტიც, ის ასევე დემოკრატია... მისი იმპერია კიდევ უფრო გაფართოვდა...
  ასე რომ, ავღანეთი უკვე მეორე მმართველობის პერიოდში, ხოლო ირანის ნაწილი რუსეთის ნაწილი გახდა.
  შეერთებულ შტატებში ქალმა პრეზიდენტმა მოიგო მეორე ვადა. აქამდე იგი წარმატებული იყო ეკონომიკაში და რაც მთავარია, მოახერხა ჩინეთის ნოკაუტი. რა დიდი გამარჯვებაა. კიევან რუსეთი ახლა მოკავშირეა, რომელსაც ზელენსკი ხელმძღვანელობს.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, რუსეთის ძალა ძალიან სწრაფად იზრდება. მან უკვე მოახდინა ერაყის ჩრდილოეთის ანექსია.
  ბორზო იქცევა. კიევან რუსეთი პირველი ქვეყანაა მსოფლიოში ზრდის ტემპებით! და მოსახლეობის რაოდენობით მან გადააჭარბა შეერთებულ შტატებს. და უკვე ამერიკაში განგაშით უყურებენ - რუსეთი ძალიან გაძლიერდა?
  უფრო მეტიც, კიევის რუსეთის იმპერია ფართოვდება. ახლა ბალტიისპირეთის ქვეყნები უკვე მის კონტროლს ექვემდებარება. დიახ, ეს მართლაც დიდი პრობლემაა ამერიკელებისთვის. ზელენსკიმ უკვე შეაგროვა სსრკ-ს ყველა ყოფილი ტერიტორია.
  და, ისევე როგორც რუსეთის მეფე, ის აგრძელებს ექსპანსიას სამხრეთით. ახლა ირანი და ერაყი მთლიანად კიევის რუსეთის ნაწილი გახდა. ხოლო ზელენსკი ადვილად აირჩიეს მეორე ვადით პირველ ტურში.
  მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი საპრეზიდენტო კანდიდატი იყო, არჩევნები დემოკრატიულად ჩატარდა.
  ზელენსკიმ თქვა, რომ არ აპირებს ლუკაშენკოს მაგალითის მიბაძვას და უვადო მმართველობას. უფრო მეტიც, ლუკაშენკოს გაუჩინარების გარემოებები ჯერ კიდევ გაურკვეველი იყო. შესაძლოა, რუსეთსაც და დასავლეთსაც ის უბრალოდ აღარ სჭირდებოდა. და ის გაქრა... მაგრამ ზელენსკი მხოლოდ ძალას იძენს. და მართლაც, მისი მეფობა წარმატების თვალსაზრისით აბნელებს მის წინამორბედებს, მათ შორის პეტრე დიდს.
  სინამდვილეში, ყველას არ შეუძლია სსრკ-ს ტერიტორიის აღდგენა, პლუს ავღანეთი, ირანი და ერაყი.
  მაგრამ ზელენსკი აქ არ ჩერდება. ახლა ორივე პოლონეთი და ფინეთი თავდასხმის ქვეშ არიან - ისინიც ოდესღაც ცარისტული იმპერიის ნაწილი იყვნენ. და მართლაც ამ ქვეყნებში ტარდება რეფერენდუმი და ისინი ნებაყოფლობით უერთდებიან კიევან რუსს.
  წარმატებებია სამეცნიერო ფრონტზეც. დიდი ხნის ნანატრი ფრენა მარსზე შესრულდა. რუსი კოსმონავტები იქ დაეშვნენ. აიღეს მიწა და დატოვეს დროშა, რაც დიდი ტრიუმფი იყო.
  ამავდროულად, კიევან რუსმა ჩინეთიდან აიღო ორიგინალი პორტ არტური. და ისარგებლეს იმით, რომ ჩინეთში სამოქალაქო ომი დაიწყო, მათ მფარველობის ქვეშ აიღეს მანჯურია.
  პარალელურად კიევან რუსეთმა თურქეთის ნაწილი შემოიერთა. ის მიწები, რომლებიც რუსეთს გადაეცა ვერსალის ხელშეკრულებით. რაც ასევე ძალიან ძლიერი ნაბიჯი იყო. ზელენსკიმ კიდევ უფრო გააფართოვა კიევის რუსეთი, როგორც იმპერია. და ეკონომიკის თვალსაზრისით, ის გამოვიდა პირველ ადგილზე და აჯობა შეერთებულ შტატებს.
  ისე, ჩინეთი სამოქალაქო ომის კოშმარშია ჩაძირული და უკვე დაიწყო დაყოფა.
  კიევის რუსეთი გახდა ძლიერი ქვეყანა. და ზელენსკის პოპულარობა ქვეყანაში იმდენად გაიზარდა, რომ ხალხმა დაიწყეს ვლადიმერის მუხლებზე თხოვნა, რომ არ წასულიყო. ასობით ათასი ადამიანი შეიკრიბა.
  ზელენსკიმ, გამონაკლისის სახით, ჩაატარა რეფერენდუმი, რომლითაც მას უფლება მისცა კიდევ მესამე ვადით კენჭი ეყარა კიევან რუსეთის ხელმძღვანელად.
  აშშ-ში ლიდერი შეიცვალა. ის უკვე რესპუბლიკელი გახდა. და არც ისე ახალგაზრდა - ზელენსკისზე უფროსი. ასე რომ, კიევის რუსეთსა და შეერთებულ შტატებს შორის ურთიერთობა კვლავ გაუარესდა. რუსეთი უკვე მტკივნეულად გაძლიერდა ზელენსკის დროს. მათ გაიხსენეს, რომ უკრაინის მმართველობასთან ერთად, ეს უკვე ზელენსკის მეოთხე ვადაა.
  რომ, მათი თქმით, რუსეთის პრეზიდენტის უფლებამოსილება არ შემცირებულა. ერთადერთი, რაც ზელენსკიმ გააკეთა, იყო კონსტიტუციაში შესწორების შეტანა, რომლის მიხედვითაც სახელმწიფო დუმას უფლება აქვს გაათავისუფლოს ცალკეული მინისტრი ხმების ორი მესამედით, ან უბრალო უმრავლესობით ორჯერ უნდობლობის გამოცხადებით.
  და ეს ცვლილება არც ისე მნიშვნელოვანია, რადგან პრეზიდენტმა შეინარჩუნა უფლება, დანიშნოს ყველა მინისტრი და განსაზღვროს მთავრობის სტრუქტურა. ხოლო სახელმწიფო სათათბიროში ზელენსკის მხარდამჭერებს აქვთ საკონსტიტუციო უმრავლესობა.
  უფრო მნიშვნელოვანი იყო ფედერაციის საბჭოს პირდაპირი არჩევნების შემოღება, ასევე პატიმრებისთვის ხმის მიცემის უფლება.
  მაგრამ, ზოგადად, აქ დასრულდა პრეზიდენტის უფლებამოსილების შეზღუდვა. გუბერნატორების გადაყენების უფლება შენარჩუნდა. საკანონმდებლო სფეროში კი გაფართოვდა კიდეც.
  შეერთებულ შტატებში ზელენსკის ავტორიტარიზმში ადანაშაულებენ და რომ პარტია "ხალხის მსახური" აკონტროლებს შტატის თითქმის ყველა პოსტს. LDPR-მ და რუსეთის ფედერაციის კომუნისტურმა პარტიამ არსებობა შეწყვიტეს. გაჩნდა პარტია - "სამართლიანი სამყარო" მარცხნიდან. LDPR-ის ნაცვლად, გამოჩნდნენ რუსეთის პატრიოტები. მაგრამ ხალხის მსახურის პარტია მთლიანად დომინირებდა.
  გარკვეული რეფორმები შეეხო ეკლესიასაც. მართლმადიდებლობამ დააკანონა ოთხი ცოლის ყოლის უფლება, რაც მიუახლოვდა ისლამს. ხატებისადმი მიდგომა გარკვეულწილად შეიცვალა და მოხდა პროტესტანტიზმთან დაახლოება. მათ დაიწყეს მეტის თქმა: რომ ღმერთი ერთია და რომ უბრალო მოკვდავები არ არიან ღვთის თაყვანისცემის ღირსნი.
  ამავდროულად, სამება გაუქმდა, როგორც არა ბიბლიური სიმბოლო და უბრალო მოკვდავთათვის გაუგებარი.
  და გააცნეს: რომ ღმერთი ერთია, მამა ღმერთი. მაგრამ ტერმინი ძე ღმერთი არ არის ბიბლიაში. უფრო მეტიც, არ არსებობს ტერმინი: ღმერთი არის სულიწმიდა. რატომ არ გაამარტივოთ რელიგია?
  უფრო მეტიც, ღმერთი, რომელიც ჯვარზეა ჩამოკიდებული, არ შთააგონებს ნდობას. თუ მან ვერ შეძლო თავის დაცვა, მაშინ როგორ დაიცავს ის ადამიანებს? მოკლედ, მონოთეიზმზე გადავედით. და თავად ბიბლია შერეული იყო ძველ სლავურ მითებთან. გაჩნდა ველესის სახარება.
  ათეიზმიც გაძლიერდა - ამბობენ, თავი დაანებეთ ადამიანურ ზღაპრებით გატაცებას. ჩვენ გვაქვს ერთი პლანეტა და მას არ სჭირდება ადამიანები, რომ სჯეროდეს სასწაულების და განსაკუთრებით სამყაროს აღსასრულის.
  სამყაროს დასასრული არ იქნება და არც უნდა იყოს. და კაცობრიობა უნდა გახდეს კოსმოსური იმპერია და მიაღწიოს გალაქტიკის ზღვარს. რაც შეეხება გალაქტიკებს? უფრო ჰგავს სამყაროს. და მიაღწიეთ სამყაროს ზღვარს, გადადით სამყაროს სხვა ნაწილში. ყოველივე ამის შემდეგ, არსებობს უამრავი სამყარო. ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ ფრენა ერთი სამყაროდან მეორეში. და დროთა განმავლობაში ისწავლეთ საკუთარი თავის შექმნა! და იქნება ახალი, განუზომელი სამყაროები პრაქტიკულად მთელ სივრცეში.
  პლანეტა დედამიწა კი მხოლოდ კაცობრიობის აკვანია. და მომავალში იარსებებს სამყაროების სექსტილიონიდან სექსტილიონამდე გრადუსის იმპერია და არ შეწყვეტს შემდგომ გაფართოებას და სივრცის დაპყრობას.
  და კიევან რუსის ხელმძღვანელი და პრეზიდენტი ვლადიმერ ზელენსკი, როგორც იმედის ნათელი მზე ამოდის პლანეტაზე!
  და მისი მომავალი და კიევან რუსის მომავალი - იყოს ნათელი!
  
  ფორსმაჟორა, როდესაც სსრკ იბრძოდა მოკავშირეების გარეშე
  და ასე დაიწყო დაუძლეველი გავლენა, რომელმაც დახურა მოკავშირეთა ძალები 1943 წლის 1 იანვარს. რომმელის ნაცემი კორპუსი ლიბიის საზღვარზე გაჩერდა. და ნაცისტური გერმანიის ყველა დაბომბვა შეჩერდა. წარუმატებელი აღმოჩნდა ლონდონის მიმართულებით გაფრენის მცდელობებიც. გერმანული თვითმფრინავები არ ჩამოვარდა, მაგრამ უკან დაიხია. მოხდა მანამდე უპრეცედენტო სასწაული, სამყაროს დაყოფა თეომაგიური ძალით.
  თუმცა, თავიდან ეს დიდად არ დაეხმარა გერმანელებს. სტალინგრადი, უფრო სწორად, პაულუსის ჯგუფი მასში, ალბათ, ვეღარ გადარჩა. და საბჭოთა ჯარები თავდაჯერებულად მიიწევდნენ წინ. შეტევა ვორონეჟში და სხვა მიმართულებით წარმატებული იყო. თითქმის რეალურ დროში წითელმა არმიამ გაათავისუფლა კურსკი, ბელგოროდი და ხარკოვი.
  თუმცა, რომმელის სეზონური დივიზიების აფრიკიდან გადმოსვლის შემდეგ და იმ ძალების, რომლებიც რეალურ ისტორიაში ასევე ალჟირის და ტუნისის უდაბნოებში ყოველგვარი სარგებლის გარეშე გადააგდეს, მაინშტაინის ცნობილმა კონტრშეტევამ შესამჩნევად მოიპოვა ძალა. ვინაიდან მასში გაცილებით მეტი გერმანული ძალები მონაწილეობდნენ, განსაკუთრებით ავიაცია.
  და ოცდაათი ახალი "ვეფხვი", რომელიც საჰარაში უშედეგოდ იყო ჩარჩენილი, სულაც არ იყო ზედმეტი.
  სწორედ აქ მოხდა პირველი მნიშვნელოვანი შეუსაბამობა რეალურ ისტორიასთან. მაინშტაინმა ოთხი დღით ადრე წამოიწყო კონტრშეტევა და გაცილებით მეტი ძალის მქონე, უფრო სწრაფად დაწინაურდა. ხარკოვი ცხრა დღით ადრე დაიპყრეს, ბელგოროდი თორმეტი და მოძრაობაში, და რაც მთავარია, აიღეს კურსკი, რომელიც რეალურ ისტორიაში არ დამორჩილებულა ფრიცს.
  ჩართული იყო გერმანული ძალების მნიშვნელოვანი რაოდენობა. გერმანელებმა გამოიყენეს საფრანგეთიდან გადაცემული რეზერვები, თითქმის ყველა საბრძოლო მზადყოფნა სატანკო და მთავარი ავიაცია. რაც არ უნდა ითქვას, ლუფტვაფეს თითქმის ნახევარი განადგურდა დასავლეთის ფრონტმა, რის გამოც მტრის ჰაერში მნიშვნელოვანი ძალები დაემატა. და მან ეს თქვა გერმანიის კონტრშეტევის დროს, რომელიც ნამგლის დარტყმას წააგავდა.
  დიახ, და რეალურ ისტორიაში მაინშტაინმა აჯობა საბჭოთა გენერლებს, მაგრამ აქ მას აქვს ოცი დივიზია მეტი სახმელეთო ძალები და, რესურსების კონცენტრაციის გათვალისწინებით, სამჯერ მეტი თვითმფრინავი. და Focke-Wulf საერთოდ არ არის ცუდი, თუ სწორად გამოიყენება: სიჩქარე მაღალია, იარაღი ძლიერი. რაც მთავარია, F-190 უფრო ეფექტურია რიცხობრივი უპირატესობით. ვინაიდან მისი მძლავრი იარაღი საშუალებას აძლევს მას ჩამოაგდოს თვითმფრინავი ერთი ნაბიჯით და მას შეუძლია გაქცევა მაღალი ჩაყვინთვის სიჩქარის გამო.
  საბჭოთა ჯარებმა განიცადეს ტაქტიკური მარცხი და დატოვეს კურსკი, ბევრი ჯარისკაცი და ოფიცერი იყო გარშემორტყმული. ნაწილობრივ, ზოგი დაიღუპა, ზოგიც, თუმცა მათი მცირე ნაწილი ტყვედ ჩავარდა, ბევრი გაიქცა, თუმცა დაკარგა აღჭურვილობა.
  საბჭოთა ჯარებმა უზარმაზარი ზიანი მიაყენეს და მათი შეტევა შეჩერდა. მაგრამ გერმანულმა ტანკებმა ვერ შეძლეს თავიანთი წარმატება გაზაფხულის დათბობის დაწყების გამო.
  ძალათა დროებითი ბალანსი გაჩნდა.
  თუმცა, ომში შეიძლება შევიდეს ახალი ძალაც: იაპონია. სამურაებსაც ხელები ჰქონდათ გაშლილი. ამერიკა მიუწვდომელია, მაგრამ არც უტევს. მართალია, იაპონიის ძლიერი სახმელეთო არმია ზეწოლას ახდენს ჩინეთზე. აქ ჩიანგ კაი-შეკი ძალიან მძიმე ვითარების წინაშე დადგა. ან შეეცადე იაპონელებთან შეთანხმებას, ან იბრძოლე, მაგრამ აღარ მიიღო ფული და იარაღი აშშ-დან, ბრიტანეთიდან და სხვა ქვეყნებიდან.
  ბუნებრივია, გერმანელებს სურდათ მეორე ფრონტის გახსნა, რათა მტრის ძალების ნაწილი აღმოსავლეთიდან განეშორებინათ. მიუხედავად ამისა, მათ მნიშვნელოვანი ზარალი განიცადეს. სტალინგრადი განსაკუთრებით დიდ ენერგიას იღებდა. საბჭოთა ჯარებმაც ბევრი დაკარგეს და ჯარის ნაწილი ხარკოვისა და კურსკის ქვაბში მოხვდა.
  ნაცისტებმა გაზარდეს იარაღის წარმოება. დაბომბვის ნაკლებობის წყალობით, კრაუტებმა შეძლეს ტანკების წარმოება უფრო მნიშვნელოვანი მაჩვენებლით გაზარდონ, ისევე როგორც ავიაცია. დაბომბვამ შეაფერხა ნაცისტებს იმაზე მეტად, ვიდრე ჩვეულებრივ სჯეროდა. უფრო მეტიც, რეალურ ისტორიაში გერმანიამ გაზარდა აღჭურვილობის წარმოება ძირითადად ომის პირობებში ეკონომიკის რესტრუქტურიზაციისა და მონების შრომის მზარდი აქტიური გამოყენების გამო და არა იმიტომ, რომ ისინი სუსტად დაბომბეს.
  ამ დროისთვის გერმანელები დაელოდნენ და ააშენეს ახალი ტანკები, გაწვრთნილი ეკიპაჟები, თანამედროვე ტექნოლოგიებზე დაყრდნობით. ამავდროულად, კითხვა ღია დარჩა: სად უნდა დაიწყოს შეტევა? კურსკის რაფა აღარ არსებობდა. და ეს ბუნებრივი მინიშნებაა. ასე რომ, თავად გერმანელებიც და ჰიტლერიც ყოყმანობდნენ. გაჩნდა იდეა ლენინგრადის ქარიშხლით აეღოთ. თუმცა ამ შემთხვევაში საჭირო იქნებოდა მძლავრი სიმაგრეების გარღვევა.
  გერმანელ გენერლებს აღარ სურდათ სტალინგრადში წასვლა. მაგრამ გულწრფელად რომ ვთქვათ, არჩევანი არ არის ფართო. შესაძლებელია თუ არა თვით მოსკოვზე თავდასხმა? სერიოზული უთანხმოება წარმოიშვა ფაშისტურ ლიდერებს შორის . მაინშტაინმა, გუდერიანმა და რომელმა ისაუბრეს კიდეც იმ გაგებით, რომ ჯობია საერთოდ არ შეტევა, მაგრამ რუსებს ცხვირი ჩაეყოთ და ხაფანგში ჩაეგდოთ.
  ალტერნატიული გეგმა ითვალისწინებდა თავდასხმის დაწყებას ტამანის ნახევარკუნძულიდან და დონის როსტოვიდან; ფრიცებმა შეძლეს ამ კარგად გამაგრებული ქალაქის დაცვა ბალკანეთის ჯგუფიდან გამაგრების გადაყვანით, მათი საოკუპაციო ჯარების შეცვლა ბულგარული და იტალიურით.
  ფიურერი, რომელსაც მოსწონდა ოპერაციები, რომლებშიც ჯარები არღვევენ კონვერტაციულ მიმართულებებს, უფრო და უფრო მიდრეკილი იყო ამ გეგმისკენ, მაგრამ ნელა ახორციელებდა მის განხორციელებას. კერძოდ, პანტერის ტანკი აღმოჩნდა კაპრიზული და ხშირად იშლებოდა, ამიტომ მას ცვლილებები სჭირდებოდა. მიეცით ეკიპაჟის დამატებითი მომზადება. და ფიურერს სურდა მეტი "ვეფხვის" ბეჭედი დაედო.
  სტალინმა საბოლოოდ დაიღალა. იმის შიშით, რომ მეორე ფრონტი გაიხსნებოდა იაპონიის მიერ, რომელმაც დიდ წარმატებებს მიაღწია სამხრეთ ჩინეთში, რომლის სახმელეთო არმია უკვე აჭარბებდა შვიდ მილიონ ჯარისკაცს და მონაცემებს მესამე რაიხის მზარდი სამხედრო პოტენციალის შესახებ, მან თავად გასცა ბრძანება შეტევის დაწყებაზე. კურსკის და დონბასის მიმართულებები. ჰიტლერის ყოყმანისა და ფიურერის სურვილმა ასობით ვეფხვთან და პანტერასთან განყოფილებების ჩამოყალიბება გამოიწვია პრემირებამდე.
  ამასთან, საბჭოთა ჯარებს, რომლებმაც შეტევა დაიწყეს 1943 წლის 7 ივლისს, თავად არ გააჩნდათ გადამწყვეტი უპირატესობა ძალაში. 5,56 მილიონი გერმანული ჯარისკაცი, დაახლოებით მილიონ ორას ორმოცდაათი ათასი თანამგზავრი ჯარისკაცი მოქმედებდა 6,6 მილიონი საბჭოთა ჯარისკაცისა და ოფიცრის წინააღმდეგ. მუსოლინიმ, დასავლეთიდან და სამხრეთიდან თავდასხმის საფრთხის გაქრობის შემდეგ, მნიშვნელოვნად გაზარდა იტალიის ჯარების რაოდენობა აღმოსავლეთში. გაიზარდა ესპანური შენაერთების რაოდენობაც. სალაზარმა ასევე გაგზავნა "მოხალისეთა" დივიზია. ასევე იბრძოდნენ ფრანგული ლეგიონები, რუმინელები, უფრო აქტიურად უნგრელები, ალბანელები და უცხოური დივიზიები SS-ში მთელი ევროპიდან.
  ამრიგად, საბჭოთა არმიას არ გააჩნდა უპირატესობა რაოდენობაში, მაგრამ კოალიციის არაერთგვაროვნებამ შეამცირა მტრის ძალების ხარისხი. წითელ არმიას აქვს გარკვეული რიცხობრივი უპირატესობა ტანკებსა და არტილერიაში. მაგრამ ახლა, ალბათ, "ვეფხვებს" და "პანტერებს" არ ჰყავთ თანაბარი ცეცხლსასროლი იარაღისა და მოწინააღმდეგის ჯავშანტექნიკის თვალსაზრისით. და T-4-მა მოიპოვა უპირატესობა თოფის ცეცხლსასროლი იარაღით T-34-76-ზე. მაგრამ სსრკ-ს აქვს სარაკეტო არტილერია და გერმანელებმა, განსაკუთრებით გაზის გამშვებების განვითარების მიუხედავად, ეს საკმაოდ ცუდად განავითარეს.
  ავიაციაში არის სავარაუდო რიცხვითი პარიტეტი. გერმანული გამანადგურებლები ME-109 "G", Focke-Wulf უფრო ძლიერია, თუმცა, ვიდრე საბჭოთა თვითმფრინავები შეიარაღებით და სიჩქარით, მაგრამ ოდნავ სუსტია მანევრირებაში. მაგრამ გერმანიას, სამწუხაროდ, უფრო გამოცდილი და პროდუქტიული ტუზები ჰყავს. Yu-188 ბომბდამშენი ალბათ უკეთესია ფრენის მახასიათებლებით, ვიდრე PE-2 და TU-3. და Yu-288 დაიწყო სამსახურში შესვლა. მართალია, ის ახლახან დაიწყო დანერგვა, ისევე როგორც ME-309.
  მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, არ ჰქონდა უპირატესობა ძალაში, წითელმა არმიამ წამოიწყო შეტევა მტრის ადრე მომზადებულ თავდაცვაზე. და იგი ჯიუტ წინააღმდეგობას წააწყდა. მაგრამ საბჭოთა ჯარები თავდასხმაში თავდაჭერილი იყვნენ, დანაკარგების მიუხედავად, ისინი წინ მიიწევდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ პროგრესის საშუალო ტემპი დაბალი აღმოჩნდა, დღეში ერთიდან ორ კილომეტრამდე. მტერმა გაძვრა და კვლავ მოახერხა გათხრა. არანაკლებ გმირული წინსვლის ტემპი გაგრძელდა. აგვისტოს შუა რიცხვებისთვის, მძიმე დანაკარგების ფასად, საბჭოთა ჯარებმა ას კილომეტრამდე დაწინაურდნენ, მიუახლოვდნენ კურსკს და წამოიწყეს ჯიუტი ბრძოლები თავად ქალაქისთვის, ასევე მიუახლოვდნენ ბელგოროდს.
  1943 წლის 19 აგვისტოს იაპონიამ, ყოყმანის დაძლევით, ფრონტი გახსნა შორეულ აღმოსავლეთში. ამ დროისთვის, განიცადა მთელი რიგი მარცხები, ჩიანგ კაი-შეკის რეჟიმი დათანხმდა სამურაებისთვის ხელსაყრელ მშვიდობას. იაპონელებმა მოიპოვეს კონტროლი მნიშვნელოვან კომუნიკაციებზე და გათავისუფლდნენ რთული პარტიზანული ომის წარმოების აუცილებლობისგან ცუდად ორგანიზებული, მაგრამ ძალიან მრავალრიცხოვანი ჩინეთის ჯარებით. მაგრამ ჩიანგ კაი-შეკს დაჰპირდნენ მხარდაჭერას მაო ძედუნის წითელ არმიასთან ომში. იაპონიას უკვე აქვს ყველა საშუალება სსრკ-სთან ომის საწარმოებლად. და მათ გადაწყვიტეს არ დაელოდონ წვიმიან შემოდგომას და ციმბირის მკაცრ ზამთარს. რომ აღარაფერი ვთქვათ იმაზე, რომ ჰიტლერმა ომი გამოუცხადა შეერთებულ შტატებს ჯერ კიდევ 1941 წელს, მაგრამ სამურაიმ მას მხარი არ დაუჭირა. 1942 წელს მეორე ფრონტის გახსნას შეეძლო ნაცისტების გადარჩენა სტალინგრადის გამანადგურებელი მარცხისგან.
  იაპონიის გადაწყვეტილება საკმაოდ მოსალოდნელი იყო. თუმცა, ვლადივოსტოკზე თავდასხმისას სამურაიმ მიაღწია ტაქტიკურ სიურპრიზს და სერიოზული ზიანი მიაყენა საბჭოთა წყნარი ოკეანის ფლოტს.
  აგვისტოს ბოლოს გერმანელებმა სცადეს კონტრშეტევა უახლესი ტანკების მასის გამოყენებით. მაგრამ მათმა სამხრეთის კონტრშეტევამ მხოლოდ შედარებითი წარმატების მიღწევა შეძლო. საბჭოთა სარდლობამ უკვე განჭვრიტა ასეთი შესაძლებლობა და გაიყვანა ჯარები თავდაპირველ ხაზებზე. ქვაბში მხოლოდ 31-ე არმია ჩავარდა და ძირითადად განადგურდა.
  თუმცა საბჭოთა ჯარებმა მიზანს ვერ მიაღწიეს და ძალიან მნიშვნელოვანი ზარალი განიცადეს, ტერიტორიის დაბრუნება ვერ მოხერხდა. განსაკუთრებით, დაიკარგა ექვსნახევარ ათასზე მეტი ტანკი, დაახლოებით რვაასი გერმანული ტანკის წინააღმდეგ. სატანკო პარკში რიცხობრივი უპირატესობა ნაცისტებს გადაეცა. სექტემბერში გერმანელებმა შეძლეს დაეწიათ სსრკ-ს დღეში ასობით თვითმფრინავის წარმოებაში, ხოლო ნოემბერში, დაახლოებით მანქანებში, გაზარდეს პანტერების წარმოება თვეში 650-700 ტანკამდე. აქ დიდი როლი ითამაშა ოკუპირებული ქვეყნებიდან, უპირველეს ყოვლისა, საფრანგეთიდან, ასევე ბელგიიდან და ჰოლანდიიდან, სადაც შრომითი გაწვევა იყო შემოღებული.
  გერმანელებმა, გარკვეული დაგვიანებით, სექტემბერში წამოიწყეს დიდი ხნის დაგეგმილი შეტევა დონის როსტოვიდან და ტამანის ნახევარკუნძულიდან. და ისინი გადაეყარნენ ჯიუტ საბჭოთა დაცვას. და იაპონიამ დაიწყო შეტევა მონღოლეთის წინააღმდეგ, დაიპყრო ულან-ბაატარი და პრიმორიე. მაგრამ მცირე პროგრესი იქ მიღწეულია.
  ამან მნიშვნელოვანი რეზერვები გადაიტანა და თვენახევარი სასტიკი ბრძოლების შემდეგ გერმანული ჯგუფები გაერთიანდნენ. მაგრამ ფრიცის დანაკარგებიც ძალიან მნიშვნელოვანი აღმოჩნდა და ისინი იძულებულნი გახდნენ შეჩერებულიყვნენ. მაგრამ ამ ტაქტიკურმა წარმატებამ გამოიწვია თურქეთის ომში შესვლა და ამიერკავკასიაში მესამე ფრონტის გახსნა.
  ახლა ამ მიმართულებითაც უნდა გვებრძოლა.
  ზამთრისთვის შორეულ აღმოსავლეთში ფრონტის ხაზი დასტაბილურდება. იაპონელები პრიმორიეს რეგიონში ორმოცდაათიდან ას ოც კილომეტრამდე დაწინაურდნენ, ულანბატართან ერთად დაიპყრეს მონღოლეთის ნახევარზე მეტი, მაგრამ მათი შეტევა შეჩერდა. თურქები ერევანს მიუახლოვდნენ და ბათუმს შეუტიეს, მათ მოახერხეს ბოლო ქალაქის ორი მესამედის აღება. თავად გერმანელები შემოდგომაზე დიდად წინ არ წავლენ. და მათ ჯერ არ მიუღიათ ინიციატივა.
  ომი სულ უფრო პოზიციური და გაჭიანურებული ხდებოდა. ამოწურვამდე და ტექნოლოგიურ უპირატესობამდე. 1943 წლის განმავლობაში სსრკ-მ გაზარდა თვითმფრინავების წარმოება ერთნახევარჯერ 25 ათასიდან 37 ათასამდე. ნაცისტური გერმანია 15 ათასიდან 32 ათასამდე, ორჯერ მეტი. წლის ბოლო თვეებში გერმანელებმა თავიანთი საბჭოთა წარმოების შედეგები თვითმფრინავებში შეადარეს. ტანკებშიც და თვითმავალ თოფებშიც - ხარისხობრივი უპირატესობით. მაგრამ სსრკ-ს ასევე სჭირდება იაპონიასთან ბრძოლა. გარდა ამისა, მრავალი თვითმფრინავი და ტანკი იწარმოება იტალიაში და მესამე რაიხის სხვა სატელიტურ ქვეყნებში. თუნდაც არც ისე ბევრი. გარდა ამისა, გერმანელებმა, ისარგებლეს ომის არარსებობით, დაიწყეს ლიბიიდან ნავთობის მოპოვება და მიწოდება მათი საჭიროებისთვის.
  ასე თანდათან შესუსტდა ენერგიის დეფიციტი მესამე რაიხში. გარდა ამისა, აფრიკის ფრანგული საკუთრება დაპირდა, რომ ნედლეულის კარგი წყარო იქნებოდა.
  რათა ნაცისტებმა კარგად უზრუნველყონ თავი. საპასუხოდ, წითელმა დიზაინერებმა მოამზადეს სტალინისთვის ახალი ტიპის ტანკები 85 მმ და 122 მმ თოფებით. გერმანელებმა გარკვეულწილად შეანელეს მუშაობა პანტერა 2-ზე. არ არის ადვილი ტანკის მიღება ძლიერი იარაღით, ძლიერი ჯავშნით და შედარებით მობილურობით. და "სამეფო ვეფხვი" ძალიან მძიმე აღმოჩნდა 68 ტონაზე. მხოლოდ პანტერის მოდერნიზაციამ დაპირდა, რომ შედარებით წარმატებული იქნებოდა. და T-4 ტანკმა, როგორც ჩანს, ამოწურა თავისი შესაძლებლობები. თანდათანობით, 1944 წლიდან დაწყებული, ამ აპარატის წარმოება დაიწყო კლება. აპრილში მთლიანად შეჩერდეს.
  საბჭოთა სარდლობამ ზამთარში რამდენიმე შეტევითი ოპერაცია დაიწყო. და ტამანის ნახევარკუნძული, და ცენტრში, და ლენინგრადის მიმართულებით და კურსკის მახლობლად. მაგრამ მნიშვნელოვანი წარმატება არსად მიღწეულია . მტერს უკვე ჰქონდა რიცხობრივი უპირატესობა ცოცხალი ძალით როგორც ტანკებში, ასევე თვითმფრინავებში. მხოლოდ ამინდის შიშმა აიძულა ფრიცს დაეცვა თავდაცვითი ტაქტიკა.
  ნეგატიური როლი ითამაშა აგრეთვე დეზერტირებისა და მოღალატეების გაზრდილმა რაოდენობამ, ასევე ის, რომ გერმანელებმა განავითარეს მაღალმთიანი ავიაცია, რომელიც უფრო ეფექტური იყო ჰაერიდან დაზვერვაში.
  გარდა ამისა, საბჭოთა სარდლობა გარკვეულწილად არასწორად მიუდგა ძალების კონცენტრაციის პროცესს. კერძოდ, რიცხობრივი უპირატესობის გათვალისწინებით, აზრი ჰქონდა თავად ტაქტიკას, რომ დაიწყოთ შემდეგი ოპერაცია სხვა რაიონში, ჯერ კიდევ წინას დასრულებამდე. პირველი მსოფლიო ომის მსგავსად, გერმანელების დაშორება. მაგრამ თუ მტერი თქვენს რაოდენობას აღემატება, ამან გაართულა უპირატესობის მიღწევა კონკრეტულ მხარეში ძალებში.
  სტალინს რომ შეეძლებოდა ფრონტის ცალკეულ მონაკვეთზე უპირატესობის შექმნა დაახლოებით სამი-ერთი თანაფარდობით, მაშინ ალბათ ტაქტიკური წარმატება იქნებოდა მიღწეული.
  ასე რომ, ერთ სექტორში არის შეტევა, მეორეში ისინი ემზადებიან, მაგრამ სინამდვილეში გერმანელებისთვის და მათი მოკავშირეებისთვის უფრო ადვილია მოგერიება. უფრო მეტიც, ფრიცს უკვე ჰქონდა მაღალსიმაღლე, მაღალსიჩქარიანი სადაზვერვო თვითმფრინავი შესანიშნავი ოპტიკით, რაც მათ საშუალებას აძლევდა თვალყური ადევნონ ჯარების მოძრაობას. ზამთარში კი შენიღბვა უფრო რთულია და ღამე არ არის პანაცეა, ამიტომ გერმანელმა დაზვერვის ოფიცრებმა შეიძინეს კარგი ღამის ხედვის მოწყობილობები.
  "სამეფო ვეფხვი", როგორც დაგეგმილი გარღვევის ტანკი, გადაიდო სერიულ წარმოებაში და მთლად წარმატებული არ იყო. "პანტერა" -2, რომელიც ჰიტლერმა ბრძანა, გაემაგრებინათ ჯავშანტექნიკა, რათა IS-2 გამხდარიყო და 900 ცხენის ძრავა დაეყენებინათ, იწონიდა 51 ტონას, შენადნობის გარსაცმის დამონტაჟების გათვალისწინებითაც კი, რამაც დაზოგა 800 კილოგრამი. . მაგრამ შესაძლებელი გახდა გვერდითი ჯავშნის გაძლიერება 82 მილიმეტრამდე რაციონალური კუთხით. ამან გერმანული ტანკი არც ისე დაუცველი გახადა, როგორც წინა მოდელები. მაგრამ კიდევ ერთხელ, "პანტერა" -2 და "ლომი" -2 უფრო მოწინავე განლაგების სქემით ჯერ კიდევ მხოლოდ განვითარების პროცესშია.
  მაგრამ ზამთარში გერმანელებმა მთლიანად აიღეს კონტროლი აფრიკაში საფრანგეთის საკუთრებაზე, მათ შორის ნიგერის მარყუჟზე. და არის ნავთობი, გაზი და ბოქსიტი, და კიდევ უფრო დიდი ურანის მარაგი, განსაკუთრებით კონგოში. დე გოლი დაიჭირეს - მოკავშირეების დახმარების გარეშე ის უსარგებლო იყო, სკორელი კი სუფთად და ოსტატურად მუშაობდა.
  ამრიგად, 1944 წლის მაისისთვის ნავთობის პრობლემები დიდწილად მოგვარდა. ყველა მარაგი უკვე ლიბიიდან მოდიოდა და დარჩენილი იყო სულ უფრო მეტი ჭაბურღილის გაბურღვა.
  მაგრამ მაისში გერმანელები ჯერ კიდევ არ იყვნენ მზად შეტევისთვის. გარდა Tiger-ისა, რომელიც დიზაინით მოძველებული იყო, მათ არ ჰქონდათ სერიოზული გარღვევის ტანკი. მართალია, "ვეფხვი" უკვე მასობრივ წარმოებაში იყო და ჯავშნის მაღალი ხარისხისა და გვერდების სისქის, ასევე სწრაფი სროლის, ზუსტი იარაღის წყალობით, მას შეეძლო შეესრულებინა თუ არა იდეალური როლი. , მაგრამ მეტ-ნაკლებად ასატანი ტანკი, რომელიც არღვევს სსრკ ჯარების ბრუნვას .
  გერმანული სარდლობა, მთელი რიგი დავების შემდეგ, დაუბრუნდა წინა 1942 წლის გეგმას. კერძოდ, ფლანგებზე შეტევის დაწყება. აიღეთ ლენინგრადი ორმაგ რგოლში და გაიარეთ სტალინგრადისკენ. უფრო მეტიც, მას შემდეგ, რაც ვერმახტმა მიატოვა რჟევ-ვიაზემსკის მთავარი ადგილი, მოსკოვზე თავდასხმისთვის მოსახერხებელი ხიდი დაიკარგა. ასე რომ, ის შედარებით შორს არის დედაქალაქიდან.
  ნაცისტების გეგმაც არ არის ოპტიმალური, მაგრამ... შვედეთში ვადამდელი საპარლამენტო არჩევნები გაიმართა, სადაც ნაცისტებმა შთამბეჭდავი გამარჯვება მიაღწიეს. რვა მილიონი მოსახლეობით და განვითარებული ეკონომიკის მქონე ქვეყანა მზად იყო სსრკ-ს წინააღმდეგ საომრად წასულიყო. ყველაზე პოპულარული ფიგურა იყო ჩარლზ მეთორმეტე. შვედებს სურდათ შურისძიება წინა მარცხებისა და დამცირებისთვის პეტრე დიდისა და ალექსანდრე პირველისთვის წაგებული ომების დროს. ამრიგად, მთელი ევროპა უკვე იბრძოდა სსრკ-ს წინააღმდეგ. უფრო მეტიც, ფრანკომ და სალაზარმა გადაწყვიტეს ოფიციალურად შესულიყვნენ ომში, რათა მოეთხოვათ თავიანთი წილი ნადავლში. მხოლოდ შვეიცარია დარჩა ფორმალურად ნეიტრალური, მაგრამ მან ასევე გაგზავნა მოხალისეთა განყოფილება.
  რიცხობრივი უპირატესობა ნაცისტური კოალიციის მხარეზე იყო. გარდა ამისა, 1944 წლის მაისის შუა რიცხვებისთვის გერმანელებს უკვე ჰყავდათ დაახლოებით ათასი ME-262 რეაქტიული თვითმფრინავი. თავად მანქანა საკმაოდ წარმატებულია, მაგრამ დაუმთავრებელი ძრავებით. მაგრამ თანდათანობით ძრავები გაუმჯობესდა, გახდა უფრო ძლიერი, უფრო საიმედო და შემცირდა საწვავის მოხმარება.
  შეტევა სამხრეთით დაიწყო. ფრიცმა სცადა გაემეორებინა OKW-ის მიერ 1942 წლის იანვარში ოპერაცია ბლაუსთვის შემუშავებული გეგმა, მაგრამ შემდეგ თვითნებურად შეცვალა ჰიტლერმა. როდესაც თქვენ უტევთ სტალინგრადს როგორც სამხრეთიდან, ასევე ჩრდილოეთიდან, თანხვედრის მიმართულებით. მაგრამ ჯერ გერმანელებს დონამდე უნდა გაევლოთ. ფაშისტური ვეფხვები შეტევაზე გადავიდნენ, მაგრამ ძლიერი თავდაცვითი ხაზის წინაშე აღმოჩნდნენ. კრაუტების წინსვლა ნელი აღმოჩნდა, ისინი საბჭოთა ჯარების სიღრმეში თავდაცვაში ჩაიძირნენ. პირველ ათ დღეში ვორონეჟის მიმართულებით მხოლოდ 35-40 კილომეტრი გაიარა.
  შემდეგ, ორკვირიანი ჯიუტი ბრძოლების განმავლობაში, ნაცისტებმა მხოლოდ ათი კილომეტრი დაწინაურეს და დიდი დანაკარგების გამო, იძულებული გახდნენ შეჩერებულიყვნენ.
  სამხრეთში შეტევა უფრო წარმატებით განვითარდა. იქ ნაკლები საბჭოთა ჯარებია და დაცვა უფრო რთულია. უამრავი "პანტერა", "ვეფხვი", "ფერდინანდი" (ეს თვითმავალი იარაღი უფრო გავრცელებული აღმოჩნდა სტრატეგიული დაბომბვის არარსებობის გამო!) და "იაგდტიგერის" პირველი მოდელები და განსაკუთრებით ეფექტური "შტურმტიგერი". გერმანელებმა მოახერხეს თავდაცვის პირველი ხაზების გარღვევა და ოპერატიული სივრცის მოპოვება.
  ამავე დროს, იაპონიის არმიაც შეტევაზე გადავიდა. სამურაებმა გაზარდეს თავიანთი სატანკო ფლოტის ზომა და მათი ახალი საშუალო წონის მანქანები პრაქტიკულად არ ჩამოუვარდებოდა T-34-76-ს შეიარაღებითა და მამოძრავებელი მახასიათებლებით და უპირატესობდნენ კიდეც ფრონტალურ ჯავშანტექნიკაში, თუმცა ჩამორჩებოდნენ გვერდებისგან დაცვას.
  იაპონია ხელმძღვანელობდა შეტევას მონღოლეთში, სადაც გაცილებით რთული იყო თავდაცვის შენარჩუნება. საბჭოთა სარდლობა რეზერვების სიმცირის წინაშე აღმოჩნდა, სამივე ფრონტზე ებრძოდა. ზამთრის შეტევის დროს პერსონალის დანაკარგები მნიშვნელოვანი იყო.
  გერმანიის შეტევა ტიხვინზე და ფინელებმა და შვედებმა თეთრი ზღვის არხიდან გაჭირვებით მოიგერიეს. ნაცისტები წინ მიიწევდნენ ნელა, მაგრამ თითქმის განუწყვეტლივ. ივნისის შუა რიცხვებში, სამხრეთით, მაინშტაინის ჯარები შეიჭრნენ სტალინგრადში. დაიწყო სტალინგრადის მეორე ბრძოლა. და ივლისის დასაწყისისთვის, ტიხვინისა და ვოლხოვის დაცემის შემდეგ, ფინელები, შვედები და გერმანელები გაერთიანდნენ - შექმნეს მეორე რგოლი ქალაქ ლენინის გარშემო.
  ამრიგად, საბჭოთა სამხედრო ძალებისთვის უკიდურესად მძიმე ვითარება შეიქმნა.
  მაგრამ სტალინგრადი არ დაუთმო მაინშტაინს. და ამან ხელი შეუშალა გერმანელებს სხვა მიმართულებით შეტევის განვითარებაში. სამხრეთით, ისევე როგორც 1942 წელს, მათ მხოლოდ თერეკის კარიბჭეს მიაღწიეს: გროზნოსა და ორჯონიკიძესთან გაიჭედეს. მძიმე ბრძოლები გაგრძელდა ვორონეჟის მიმართულებით. სექტემბრისთვის საბჭოთა ჯარები იძულებულნი იყვნენ უკან დაეხიათ დონის მიღმა. ბედის ირონიაა, რომ ოქტომბრის ბოლოს სამხრეთის ფრონტის ხაზმა გაიმეორა 1942 წელი ნაცისტების უდიდესი წინსვლის დროს.
  უარესი იყო ჩრდილოეთში, სადაც ლენინგრადი ტოტალურ ალყაში აღმოჩნდა. გარდა ამისა, გერმანელებმა, ფინელებმა და შვედებმა შეძლეს კარელიის ნახევარკუნძულზე წითელი არმიის თავდაცვის გაჭრა, მურმანსკის სახმელეთო მოკვეთა სსრკ-ს ძირითადი ნაწილისგან.
  ორმოცამდე საბჭოთა დივიზია იზოლირებული იყო. თუმცა მათი რიცხვი ნორმალურისგან შორს იყო. შვედეთმა გამოავლინა დაახლოებით ოცდახუთი საკმაოდ კარგად აღჭურვილი დივიზია. გამოცდილ ფინელებთან და გერმანელ ჯარებთან ერთად მათ რიცხობრივი უპირატესობა მოიპოვეს. და კარელიის ნახევარკუნძულზე რეზერვების გადატანა უკიდურესად რთულია.
  ზოგადად, წითელმა არმიამ ვერ მიიღო საჭირო გამაგრება, ამიტომ იაპონელები მოულოდნელად ძლიერი აღმოჩნდნენ, მათი რიცხვი მარიონეტულ ჯარებთან ერთად ხუთ მილიონს გადააჭარბა და ეს რეალურად სრულფასოვანი მეორე ფრონტია. ასე რომ, ყველაფერი რაც ჩვენ უნდა გაგვეკეთებინა იყო გერმანელებისა და მათი მოკავშირეების წინააღმდეგ ბრძოლა.
  თანდათან შემცირდა კარელიაში საბჭოთა ჯარების კონტროლის ზონა, მურმანსკი კი მთლიანად დაბლოკილი და პრაქტიკულად განწირული იყო. ასე რომ, მტრის ფლოტი და განსაკუთრებით წყალქვეშა ნავები დომინირებდნენ ზღვაზე, ამიტომ მარაგის დამყარება არაფერი იყო.
  სამწუხაროდ, 1944 წლის ნოემბერში სსრკ-ს არ გააჩნდა რეზერვები 1942 წლის შემობრუნების მომენტის გასამეორებლად. თითქმის ყველაფერი დაიხარჯა კავკასიის დაკარგვის თავიდან ასაცილებლად. გარდა ამისა, გერმანელებმა უფრო პროფესიონალურად განახორციელეს თავდასხმა სტალინგრადზე და რეზერვები მუდმივად უნდა გადაეტანათ იქ, თითქოს ტარტარუსის კრატერში. სტალინმა ბრძანა, ქალაქი ნებისმიერ ფასად დაეჭირათ ვოლგაზე. მაგრამ ჰაერში მტრის თვითმფრინავების დომინირების გათვალისწინებით, ფასი წარმოუდგენლად მაღალი აღმოჩნდა.
  უფრო მეტიც, მაინშტაინი, პაულუსისგან განსხვავებით, არ ჩქარობდა და ჯარისკაცებს უვლიდა. შედეგად, დანაკარგების თანაფარდობა არ იყო წითელი არმიის სასარგებლოდ.
  ჰიტლერმა სასწრაფოდ მიიყვანა მაინშტაინი, მაგრამ მზაკვრულმა ფელდმარშალმა იცოდა როგორ აეცილებინა და გაუძლო ზეწოლას.
  იარაღის ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი სახეობა იყო შტურმტიგერები. მათ ჰქონდათ უაღრესად მძლავრი ბომბდამშვები, რომლებიც სამას ოცი კილოგრამის წონის ჭურვებს ისროდნენ. უფრო მეტიც, ჭურვები არის სარაკეტო და ბევრად უფრო ძლიერი, ვიდრე ჰაუბიცის ჭურვები. თქვენ შეგიძლიათ უწოდოთ მათ ღირსეული პასუხი კატიუშაზე, თუმცა ტრასებზე. გარდა ამისა, რამდენიმე ბომბის გამშვები მოწყობილობა ასევე დამონტაჟდა სატვირთო მანქანებზე, უფრო გრძელი სროლის მანძილით.
  გერმანელები ასევე იყენებდნენ გაზის გამშვებებს. და რა თქმა უნდა რეაქტიული ბომბდამშენები.
  დეკემბერში იაპონელებმა დაიპყრეს თითქმის მთელი მონღოლეთი და მიუახლოვდნენ ვლადივოსტოკს, ნაწილობრივ დაიპყრეს პრიმორიე და ხაბაროვსკი. მაგრამ გენერალმა ფროსტმა აიძულა ისინი შეჩერებულიყვნენ.
  ამით ისარგებლა წითელმა არმიამ მოაწყო კონტრშეტევების სერია გერმანიის ფლანგებზე, რომლებიც ცდილობდნენ დაეპყრო ის, რაც დარჩა სტალინგრადისგან. რა, თუნდაც ქალაქის მცირე ნაწილი იმართებოდა 1945 წლის დასაწყისში. გერმანელებმა 1944 წელს გარკვეულ წარმატებებს მიაღწიეს, მაგრამ კავკასიის დაპყრობა და ბაქოს ნავთობის მოპოვებაც კი ვერ შეძლეს. მართალია, საკუთარი საჭიროებისთვის მათ ჯერ კიდევ საკმარისი ჰქონდათ რუმინეთიდან, უნგრეთიდან, ლიბიიდან, კამერუნიდან და ნიგერიიდან.
  ლენინგრადი კვლავ ალყაში იყო. წინასწარ შეიქმნა საკვებისა და საბრძოლო მასალის დიდი მარაგი, რათა ქალაქს შეეძლო გადარჩენილიყო ამ ზამთარში, განაგრძო ვერმახტისა და მისი მოკავშირეების მნიშვნელოვანი ძალების დაკავება.
  საბჭოთა ხელმძღვანელობამ ასევე მოახერხა ნედლეულის სტრატეგიული მარაგების შექმნა ქალაქ ლენინში იარაღის წარმოებისთვის. ჯერჯერობით ამან ფაშისტებს ბევრი რამ არ მისცა.
  მაგრამ მურმანსკი მთლიანად დაბლოკილი იყო. ქალაქისკენ მიმავალი ათი ტრანსპორტიდან კრაუტებმა ცხრა დაასრულეს.
  იანვარში საბჭოთა სარდლობა ცდილობდა გამოეცადა გერმანელების ძალა ცენტრში. თუმცა, შეუძლებელი იყო ძალზე ძლიერი და ტექნოლოგიურად განვითარებული თავდაცვის დამარცხება. მაქსიმალური წინსვლა იყო ხუთი ან ექვსი, საუკეთესო შემთხვევაში არაუმეტეს რვა კილომეტრისა. და საბჭოთა დივიზიების დანაკარგები ძალიან მნიშვნელოვანი იყო. უმეტეს ნაწილში შემადგენლობის ნახევარამდე.
  მაგრამ გერმანული ძალების ნაწილმა ყურადღება მიიპყრო, რამაც მათ საშუალება მისცა დაეკავებინათ სტალინგრადი... მარტში გერმანელებმა თავად დაიწყეს შეტევა თერეკის კარიბჭესთან. მათ მოახერხეს საბჭოთა თავდაცვის ხაზის გარღვევა და გროზნოსა და ორჯონიკიძეს ალყა შემოარტყეს, მაგრამ ფრიცები ჩარჩნენ ვედენოს, შალის ხაზში და შემდგომ ქალაქებში.
  თავად ქალაქი გროზნო მაისამდე სრულ ალყაში რჩებოდა. მაისში სტალინგრადი საბოლოოდ დაეცა. ქალაქსა და მის შემოგარენში, ასევე სატანკო ქარხნის ნანგრევები პრაქტიკულად არ არის შემორჩენილი.
  გერმანიის კოალიციასაც ეწურებოდა, მაგრამ ფიურერს გამარჯვება სურდა. იანვარში ჩატარდა დისკის პირველი წარმატებული ტესტები, რომლებმაც მიაღწიეს ხმის ორ სიჩქარეს და სიმაღლეში 18 კილომეტრამდე აიწიეს. მაისში დისკეტმა უკვე მიაღწია ხმის ოთხ სიჩქარეს და გადახტა 30 კილომეტრის სიმაღლეზე.
  მაგრამ ახალი მანქანა, ყველა მისი ძლიერი და თუნდაც უნიკალური ფრენის მახასიათებლებით, აღმოჩნდა დაუცველი მცირე ხანძრის მიმართ და ძვირი. დაუცველობის პრობლემა მალევე მოგვარდა ლამინარული გუთანის გაშვებით, მაგრამ ამან გაზარდა საწვავის მოხმარება და შეამცირა თვითმფრინავის ფრენის დრო. და თავად დისკის თვითმფრინავი, თავის ლამინარულ "ფართოვში", არ შეეძლო ეფექტურად სროლა.
  მაგრამ "მფრინავი თეფშების" ერა დაიწყო. გარდა ამისა, გერმანელებმა შეიძინეს ძლიერი კოზირი: ახალი თაობის "E" კლასის ტანკები. ისინი განსხვავდებოდნენ "სამეფო ვეფხვის" და "პანტერას" მსგავსი წონით, ბევრად უფრო მკვრივი და მოწინავე განლაგებით, დაბალი სილუეტითა და სქელი ჯავშნით.
  მასობრივ წარმოებაში და ბრძოლის ველზე, პანტერა-2 და ვეფხვი-2, შემდეგ კი ვეფხვი-3, კარგად მოქმედებდნენ. ამ უკანასკნელ მანქანას, უფრო მკვრივი განლაგებით და პატარა კოშკით, გააჩნდა ძლიერი ჯავშანი და 1080 ცხენის ძალა. "მაუსი" არასოდეს დაიჭირა. მაგრამ "პანტერას" მოდიფიკაცია, "F", კარგად შესრულდა.
  შენადნობი ელემენტების ნაკლებობის გამო, საბჭოთა ტანკებს არ გააჩნდათ ძალიან მაღალი ხარისხის ჯავშანი და ჯერჯერობით "პანტერა" საკმაოდ კარგად ართმევდა თავის როლს 75 მმ-იანი ქვემეხითაც კი. და 120 მმ დახრილი შუბლის ჯავშანი საკმაოდ საიმედოდ იცავდა 85 მმ საბჭოთა T-34-85 იარაღისგან. მაგრამ, ალბათ, საბჭოთა თვითმავალი იარაღი SU-100 აღმოჩნდა ღირსეული მოწინააღმდეგე პანტერას გაძლიერებული ჯავშანტექნიკისთვის. T-4 უკვე გამოშვებული იყო. და წარმოების ტანკებიდან ყველაზე მსუბუქი პანტერა აღმოჩნდა.
  პირველი მოწინავე ტანკი მისი განლაგებით იყო სერიული ტანკი "ლომი". ამ ტანკის კოშკი უკან გადავიდა, ხოლო გადაცემათა კოლოფი, ძრავა და გადაცემათა კოლოფი განლაგებული იყო ერთ ერთეულში წინა მხარეს. შედეგად, მანქანის სილუეტი დაბალი იყო, ხოლო ჯავშანი ძლიერი 105 მმ ქვემეხით შედარებული იყო "სამეფო ვეფხვთან", ხოლო კოშკის წინა ნაწილი კიდევ უფრო ძლიერი იყო.
  კოშკის უკან გადაადგილებამ ასევე მისცა ლომს უპირატესობა, რომ ტყეში გადაადგილებისას მისი გრძელლულიანი თოფის მჭიდი ისე არ ეკვროდა ხეების ტოტებს.
  ნაცისტებმა ასევე სცადეს სხვა სქემები და ასევე დაბომბეს საბჭოთა პოზიციები ძლიერი თვითმფრინავებით.
  იაპონიაც ცდილობდა წინსვლას და საბოლოოდ მოწყვიტა ვლადივოსტოკი მატერიკიდან.
  გერმანელები ცდილობდნენ მოსკოვში გარღვევას ივნისსა და ივლისში. მაგრამ საბჭოთა თავდაცვის ხაზი ძალიან ძლიერი აღმოჩნდა და ნაცისტებმა უზარმაზარი დანაკარგები განიცადეს. ლევის ტანკიც კი არ არის სრულიად ადეკვატური შეტევაში, პირველ რიგში არასაკმარისი გვერდითი საფარის გამო.
  საბჭოთა სარდლობა სულ უფრო და უფრო აქტიურად იყენებდა 100 მმ თოფის კალიბრს. გასაგებია, რომ სსრკ-ს არ აქვს რესურსი იმავე ტანკებით მტრის ტანკების დასამარცხებლად, მაგრამ ტანკსაწინააღმდეგო არტილერიის მასიურად გამოყენება შეიძლება.
  ორიგინალური მოდელის E-100 ძალიან მძიმე აღმოჩნდა 140 ტონაზე, ხოლო გვერდითი ჯავშანი იყო 120 მილიმეტრი (შუბლი 240 მილიმეტრი!), თუნდაც კუთხით. ეს უკვე საკმარისი აღარ იყო. რომ აღარაფერი ვთქვათ იმ ფაქტზე, რომ თაგვები უიმედოდ ჩამორჩებიან თავიანთ განლაგებას.
  სინამდვილეში, Lion ტანკი და თვითმავალი იარაღი - E-10, E-25 იყო მოწინავე გერმანული მანქანები, სადაც გაერთიანებული იყო ძრავის, ტრანსმისიის და გადაცემათა კოლოფის მდებარეობა. თუმცა, გერმანელებმა ბევრი ჩამორჩენილი აღჭურვილობა აწარმოეს. მაგალითად, "პანტერები", "ვეფხვები", "იაგდტიგრები", "იაგდპანტერები" საკმაოდ მაღალი სილუეტებით, რომლებიც ჩამორჩებიან განვითარებაში.
  არც "E"-70 იყო მთლად წარმატებული. მანქანა აღჭურვილი იყო მძლავრი 128 მმ-იანი ქვემეხით და მოწინავე განლაგებით, მაგრამ იმის გამო, რომ საბრძოლო დატვირთვა შეინარჩუნოს მინიმუმ 80 რაუნდი და არ გადასცდეს 70 ტონას, მისი ჯავშანტექნიკა შედარებული აღმოჩნდა "Royal"-თან. ვეფხვი" - მოდელი 1944 და არაადეკვატური გარღვევისთვის. "ვეფხვი"-3 კიდევ უფრო კარგადაა დაცული. მაგრამ E-70-ზე წარმატებით გამოსცადეს 1200 ცხენის ძალის ტურბო დამტენის მქონე ძრავა, რამაც ტანკს საშუალება მისცა გზატკეცილზე საათში 60 კილომეტრის სიჩქარეს მიაღწია.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, გერმანულმა ტანკებმა დიდი დანაკარგი განიცადეს, ისევე როგორც ქვეითებმა. მესამე რაიხის უცხოურმა დივიზიებმაც და თანამგზავრებმაც ბევრი დაკარგეს.
  აგვისტოს შუა რიცხვებისთვის გერმანელებმა ცენტრში მხოლოდ 40-50 კილომეტრით დაწინაურდნენ და საოპერაციო სივრცის მოპოვება ვერ შეძლეს. და ზარალი უზარმაზარი აღმოჩნდა. სექტემბერში ნაცისტებმა სამხრეთში ახალი შეტევა წამოიწყეს... თვენახევარში მძიმე ბრძოლების შედეგად მტერმა კასპიის ზღვამდე შეიჭრა და კავკასია ხმელეთით გაჭრა.
  მაგრამ საბჭოთა სარდლობამ მოახერხა ზღვით მარაგის დამყარება, თუმცა დიდი ზიანის ფასად. ნოემბერში ფრიცმა უზარმაზარი ძალისხმევისა და დიდი ზიანის ფასად მიაღწია ვოლგის დელტას. დეკემბერში ფრონტის ხაზი დასტაბილურდა. გაიზარდა უფსკრული კავკასიის ფრონტებსა და საბჭოთა კავშირის მთავარ ტერიტორიას შორის. გარდა ამისა, იაპონელებმა მოახერხეს ვლადივოსტოკის გაწყვეტა, საბჭოთა ქალაქი ალყაში მოაქციეს.
  ბლოკადის მიუხედავად, მურმანსკმა მოახერხა გმირულად გაუძლო 1945 წლის დეკემბრამდე. მაგრამ ის მაინც დაეცა...
  1946 წელს საომარი მოქმედებები გაგრძელდა... საბჭოთა არმიის ჯგუფის პოზიცია კავკასიაში უკიდურესად მძიმე აღმოჩნდა. ისინი ხმელეთზეა მოწყვეტილი და ბაქოს საბოლოო დაკარგვის საფრთხე არსებობს.
  სტალინი გრძნობდა უკიდურეს ნერვულ და ფიზიკურ ამოწურვას. სასტიკი ბრძოლა დაიწყო ტიხვინის მიმართულებით. იყო ლენინგრადის გარშემორტყმული გადარჩენის მცდელობა. თავად ქალაქში საკვების მარაგი ექვს თვეზე ნაკლები იყო დარჩენილი და საკვების ბარათები ისევ შეწყდა.
  თავიდან საბჭოთა ჯარებმა გაარღვიეს ფრონტის ხაზი, მაგრამ შემდეგ მტერმა, ტანკების დიდი რაოდენობით, მოახერხა კონტრშეტევის განხორციელება და საბჭოთა ჯარების ნაწილის გაწყვეტაც კი. თებერვალი გავიდა სასტიკი ბრძოლებით როგორც ჩრდილოეთში, ასევე სამხრეთში, სადაც საბჭოთა ჯარებმა გამოსცადეს მტერი და სცადეს სტალინგრადის დაბრუნება. და ეს უკანასკნელი ნაწილობრივ წარმატებული იყო. საბჭოთა ტანკები შეიჭრნენ ქალაქში, მაგრამ, სამწუხაროდ, ნაცისტების იქიდან გაყვანა ვერ მოხერხდა.
  მაგრამ სტალინგრადის მესამე ბრძოლა დაიწყო. საბჭოთა ჯარებმა ასევე მიაღწიეს შედარებით დიდ წარმატებებს ვორონეჟის მახლობლად. მაგრამ იქაც, ფრიცმა, დიდი რაოდენობით სატანკო დანაყოფების გამოყენებით და მათი ტექნოლოგიური უპირატესობით, შეძლეს სიტუაციის აღდგენა. მარტში დისკის ფორმის ვერტმფრენებმა და დისკეტებმა დაიწყეს მონაწილეობა საომარ მოქმედებებში ფართომასშტაბიანი. გერმანელებმა მფრინავი თეფშების რამდენიმე გაუმჯობესება მოახდინეს და მათთან ერთად შეძლეს საბჭოთა პოზიციებზე სარაკეტო შეტევა. მაგრამ პრაქტიკაში, დისკის თვითმფრინავმა არ გაამართლა მოლოდინი, როგორც სასწაული იარაღი.
  ისევე, როგორც ფონ ბრაუნის ბალისტიკური რაკეტა აღმოჩნდა ზედმეტად ძვირი და დაბალი სიზუსტით მისი აქტიური გამოყენებისთვის ბრძოლაში თავის გასამართლებლად.
  მაგრამ გერმანელებმა შეიძინეს უკუდო რეაქტიული ბომბდამშენები, რომლებსაც შეუძლიათ ათ ტონამდე ტვირთის გადატანა და 16 ათას კილომეტრამდე მანძილის ფრენა (!).
  სამწუხაროდ, საბჭოთა რეაქტიული ავიაცია კვლავ ჩამორჩებოდა და მტერი თითქმის მთლიანად დომინირებდა ჰაერზე. ნებისმიერ შემთხვევაში, პროპელებით მოძრავი თვითმფრინავი, პრინციპში, ვერ აჭარბებს რეაქტიულ თვითმფრინავს ფრენის მახასიათებლებით. და ჩვენი საკუთარი მოვლენები ძალიან გვიან იყო. და პროპელერიანი თვითმფრინავიდან რეაქტიულ თვითმფრინავზე გადასვლა ძალიან მტკივნეულია.
  პილოტებს კი გადამზადება სჭირდება, ასაფრენი ბილიკები უნდა გაფართოვდეს და სპეციალური ტიპის საწვავის მომზადება. ისე, თავად ძრავები ჯერ კიდევ ტესტირება და გამართვა მიმდინარეობს!
  გერმანელები სტალინგრადის გამო შეწუხებულები აღმოჩნდნენ... რაც არ უნდა უცნაური იყოს, მესამე რაიხს და მთელ კოალიციას ორთქლი ეწურებოდა, წითელი არმია კი ფენიქსის ჩიტს ჰგავდა. აპრილი და მაისი სტალინგრადის მახლობლად სასტიკი ბრძოლებით ჩაიარა. და ივნისშიც კი, წითელი არმია კვლავ ცდილობდა წინსვლას, მტრის დაჭერას. მაგრამ ივლისში, სიცხის მიუხედავად, ნაცისტები მაინც გადავიდნენ კასპიის ზღვის სანაპიროზე ბაქოს მიმართულებით. პროგრესი ძალიან ნელი იყო. დღეში საშუალოდ 1,5 კილომეტრი. დაღესტანი უკან დაიხია... საბჭოთა ჯარებმა გაანადგურეს ფრიცები და მათი მოკავშირეები ყველა აზიმუთში.
  მტერს სცემეს როგორც ცენტრში, ისე ჩრდილოეთში. არხანგელსკთან მიახლოების უფლება არ მისცეს... მაგრამ სექტემბერში კავკასიაში გერმანელთა წინსვლის ტემპი დაჩქარდა. კავკასიური ჯგუფის ძალები საგრძნობლად გამოიფიტა და ათი ტრანსპორტის ზღვა მოვიდა ჰაერში მტრის საჰაერო უპირატესობის პირობებში, მაქსიმუმ ორი-სამი. ოქტომბრის ბოლოს ფაშისტები მაინც შევიდნენ აზერბაიჯანში. ნოემბერში კი ბაქოსკენ დაიძრნენ. დეკემბრის დასაწყისში კი კრაუტები თურქებთან გაერთიანდნენ საქართველოში...
  ჯერ კიდევ მარტამდე იყო ბრძოლები კავკასიაში და ერევანი ზოგადად 1947 წლის ივნისამდე გაგრძელდა.
  მთელი ზამთარი წითელი არმია დაუღალავად ცდილობდა წინსვლას. მათ სასტიკად დაარტყეს კოალიცია. მიუხედავად იმისა, რომ იაპონელებმა საბოლოოდ აიღეს ვლადივოსტოკი აპრილში, ამან მხოლოდ საშუალება მისცა სსრკ-ს უფრო ძლიერი დასაყრდენი მოეპოვებინა ამურის გასწვრივ.
  მიუხედავად იმისა, რომ წითელმა არმიამ ზამთარში და მარტში შეტევებით ხელშესახებ წარმატებებს ვერ მიაღწია, მან კოალიციას სამართლიანი გაკვეთილი ასწავლა. გერმანიის სატელიტურ ქვეყნებში ვითარება სულ უფრო დამძიმდა. ადამიანური რესურსი ამოწურული იყო და დანაკარგები იყო უზარმაზარი. ეკონომიკური ტვირთი სრულიად აუტანელი ხდებოდა. ფრონტებზე წარმატებებიც კი სულ უფრო ნაკლებად ახარებდა ევროპელ კაცს ქუჩაში. მშვიდობის სურვილი სულ უფრო და უფრო ძლიერდებოდა.
  მაგრამ ჰიტლერს ჯიუტად სურდა სსრკ-ს დასრულება. თუმცა გათვლები, რომ წითელი არმია ბაქოს დაკარგვის შემდეგ საბრძოლო ეფექტურობას დაკარგავდა, არ გამართლდა. 1946 წელს სსრკ-მ წარმოადგინა იარაღის რეკორდული რაოდენობა: დაახლოებით 60 ათასი თვითმფრინავი და 40 ათასი ტანკი და თვითმავალი იარაღი, 250 ათასი იარაღი და ნაღმტყორცნები. დიახ, საბჭოთა ავიაცია ძირითადად არის Yak-9 გამანადგურებელი, IL-2 თავდასხმის თვითმფრინავი, რომელიც ჯერ კიდევ წარმოებაშია. Yak-3 და LA-7 იწარმოებოდა მცირე რაოდენობით. ჯერ კიდევ წარმოებაშია PE-2 და TU-3. დიახ, ავიაცია შეიძლება ჩაითვალოს მოძველებულად მტრის რეაქტიული მონსტრების წინააღმდეგ, მაგრამ ეს ასე არ არის. T-34-85, IS-3 და SU-100-ის მსგავსად, დანარჩენი მანქანები მცირე რაოდენობითაა.
  1947 წელს კი T-54-მა დაიწყო ექსპლუატაციაში შესვლა, რამაც ბოლო უნდა მოეღო გერმანული ტექნოლოგიის ხარისხობრივ უპირატესობას. რა თქმა უნდა, T-54, რომელიც იწონის 36 ტონას, არ შეიძლებოდა ყოფილიყო მტრის ყველა ტანკზე ძლიერი, მაგრამ მას ადვილად შეეძლო კონკურენცია გაუწიოს პანტერებსა და ვეფხვებს.
  მთავარი გერმანული ტანკი იყო E-50, სახელწოდებით Lion-3. მანქანა ლომის მსგავსია, მაგრამ უფრო მძლავრი ძრავით 1200 ცხენის ძალით და სქელი ჯავშნით. 75 ტონას იწონიდა, გერმანული ტანკის გვერდითი ჯავშნის სისქე გაიზარდა 140 მმ-მდე, ხოლო წინა მხარე იყო 240 მმ 105 მმ თოფით და ლულის სიგრძით 100 ელ. ახალი გერმანული მანქანა უნდა გახდეს მთავარი. შეიარაღებითა და ჯავშნით სჯობს საბჭოთას, მაგრამ ორჯერ მძიმეა.
  თუმცა, T-54 ახლახან იწყებს წარმოებას.
  მაგრამ 1947 წლის ზაფხული კიდევ უფრო ცხელი იყო. გერმანელები კვლავ ცდილობენ მოსკოვზე შეტევას. სარატოვშიც გაარღვიეს. ბრძოლა გვიან შემოდგომამდე გრძელდება. ფრიცები მაინც ახერხებენ სარატოვის აღებას. მაგრამ მოსკოვის მხარეში მათ მოახერხეს მაქსიმუმ სამოცი-სამოცდაათი კილომეტრის წინსვლა. რჟევიც და ვიაზმაც, თუმცა ეს უკანასკნელი ნახევრად გარშემორტყმული იყო, დარჩნენ სსრკ-ში.
  მოსკოვი არ დაიპყრო და ნაცისტებს და მათ სასტიკ კოალიციას ზამთარს სანგრებში უწევთ შეხედვა. ამჯერად საბჭოთა სარდლობა ხალხს გადაარჩენს და ძალას აგროვებს. კერძოდ, T-54 ტანკი. ხოლო 1947 წლის 31 დეკემბერს MIG-15 წარმატებით გამოსცადეს, რამაც უნდა დაასრულოს გერმანიის მონოპოლია რეაქტიულ თვითმფრინავებზე ჰაერში.
  მართალია, 1948 წლის თებერვალში ლენინგრადი დაეცა მრავალწლიანი ალყის შემდეგ. ძალიან მძიმე დარტყმა საბჭოთა ხელისუფლების პრესტიჟზე.
  1948 წლის მაისში სსრკ-ის პოზიცია უიმედო გახდა. გერმანელები და მათი კოალიცია აკონტროლებენ კავკასიას, შემდეგ ვოლგას სარატოვამდე და ტამბოვს ვორონეჟთან ერთად. შემდეგ ორელის აღმოსავლეთით, თითქმის ტულას გვერდით, შემდეგ ვიაზმაში და თავად რჟევთან ახლოს, მთელი გზა არხანგელსკისკენ.
  აბა, სხვა რა შეიძლება გაკეთდეს ასეთ სიტუაციაში? გარდა ამისა, იაპონელები აკონტროლებენ მთელ პრიმორიეს მდინარე ამურის გასწვრივ და დაიპყრეს მათი ერთადერთი მოკავშირე: მონღოლეთი.
  და ომის შვიდი წლის განმავლობაში დაიკარგა მიწები, რომლებზეც სსრკ მოსახლეობის მინიმუმ ნახევარი ცხოვრობდა ოკუპაციამდე და შეიძლება მეტიც. ომის შვიდი წლის განმავლობაში წითელმა არმიამ შეუქცევად დაკარგა მინიმუმ ოცი მილიონი ჯარისკაცი და ოფიცერი. არ ჩავთვლით მათ, ვინც დაიჭრა ან დაშავდა. არ ჩავთვლით უზარმაზარ ზარალს მასიური დაბომბვის, დაბომბვისა და შიმშილისგან.
  ევაკუირებული ოჯახების გათვალისწინებითაც კი, სტალინს ას მილიონზე მეტი ცოცხალი ძალა არ ჰქონდა დარჩენილი, ალბათ, ნაკლებიც. მათგან ყოველი მეხუთე იწვევენ ჯარში. დაახლოებით ოცი მილიონი სხვადასხვა ჯარი. მანქანებით სარგებლობის უფლება მიეცათ ხუთი წლის ასაკიდან ბავშვებს, პენსიონერებს და პირველი და მეორე ჯგუფის ინვალიდებს.
  ქვეყანა უკიდურესად მობილიზებულია. იარაღის წარმოება 1947 წელს მხოლოდ ოდნავ შემცირდა... ასე რომ, ჯერ ნაადრევია ბოლო მოეღოს საბჭოთა ქვეყანას!
  თვით სტალინი, ყოველ შემთხვევაში, ასე არ ფიქრობდა. და ჰიტლერსაც სურდა რუსეთზე დაჭერა - ყველაფერი ერთდროულად მიეღო! ასე რომ, არანაირი კომპრომისი არ ყოფილა.
  ზაფხულში გერმანელებმა ახალი შეტევა დაიწყეს მოსკოვზე. მათ ჯერ კიდევ იმედი ჰქონდათ, რომ შეძლებდნენ დედაქალაქის გატეხვას და სსრკ-ს დასრულებას. წითელი არმიიდან მოსკოვს სამ მილიონზე მეტი ჯარისკაცი და მილიცია ფარავდა. ისინი შეიარაღებულნი იყვნენ თორმეტი ათასი ტანკითა და თვითმავალი იარაღით. მართალია, მხოლოდ ხუთასამდე T-54 არსებობს, ძირითადად T-34-85 და SU-100 იბრძოდნენ. IS-3 ამ დროისთვის უკვე შეწყვეტილი იყო. ძალიან ცოტა IS-4 ტანკი იყო წარმოებული ამ მასტოდონის ტექნოლოგიური არასანდოობის გამო . დამზადდა ექვსი IS-7 ტანკი, მაგრამ ეს მანქანა არ შევიდა მასობრივ წარმოებაში. თუმცა, ალბათ უშედეგოდ. მას შეეძლო 75 ტონიანი ლევ-3-ის 240 მმ-იანი ჯავშანტექნიკის შეღწევა 130 მმ-იანი ქვემეხით. მართალია, გერმანელებს ჰყავდათ უფრო მოწინავე ტანკი, სამეფო ლომი, რომელიც იწონის 100 ტონას 1800 ცხენის ძრავით და 128 მმ ძალიან გრძელლულიანი იარაღით, ჭურვის საწყისი სიჩქარით 1260 მეტრი წამში.
  მაგრამ სტალინმა რატომღაც დაკარგა ინტერესი მძიმე აღჭურვილობის მიმართ და ამჯობინა: სასურველია პატარა, მაგრამ დისტანციური.
  მაგრამ ოთხი მეომარი: ზოია, ვიქტორია, ელენა, ნადეჟდა ასე არ ფიქრობდნენ. და მათ ახლახან მიიღეს IS-7 ტანკი მათი კონტროლის ქვეშ. უფრო მეტიც, და მეშვიდე ნომერზე. ასე რომ, ოთხმა ეს მანქანა საკუთარი ხარჯებით დაამზადა. გოგონებმა ციმბირში ოქროს ზოდები იპოვეს და თავდაცვის სამინისტროს ფონდს გადასცეს. ახლა კი მათ თავად სურდათ ამ შესანიშნავი მანქანიდან გადაღება.
  და 1948 წლის 22 ივნისის მნიშვნელოვანი დღე ახლოვდებოდა. ჰიტლერის ჯარები უბრალოდ ხელმძღვანელობდნენ მოსახლეობას, ცდილობდნენ საბჭოთა ქალაქ რჟევის შემოვლებასა და ალყაში მოქცევას.
  და რუსი დემიურგის ღმერთების ოთხმა ქალიშვილმა, როგორც ყოველთვის, გადაწყვიტეს ჩარევა რუსეთისთვის კრიტიკულ მომენტში! ისინი ყოველთვის გადაარჩენენ თავიანთ სამშობლოს - რუსეთს - საჭირო დროსა და ადგილას!
  
  
  
  
  თუ არ იყო ფოლადის სამაგრი
  ზოგადად, უცნაურად საკმარისია, რომ უმეტეს პარალელურ სამყაროში მეორე მსოფლიო ომის და დიდი სამამულო ომის მიმდინარეობა რუსეთისთვის რეალობაზე უარესიც კი იყო. შესაძლოა იმიტომ, რომ ფაშისტურ რეჟიმს, რომელმაც აიღო კონტროლი ევროპაზე, გაცილებით დიდი პოტენციალი გააჩნდა, ვიდრე რეალიზება შეეძლო. სასტიკი ტოტალიტარიზმისა და ეკონომიკის საბაზრო ელემენტების ერთობლიობა უფრო ეფექტურია, ვიდრე დასავლეთის ლიბერალური კაპიტალიზმი და ცენტრალიზებული, ბიუროკრატიული სტალინური მოდელი. საბედნიეროდ, მრავალი მიზეზის გამო, როგორც ობიექტური, ასევე სუბიექტური. დიდი იღბლის გამო ნაცისტებმა კოზირის გამოყენება ვერ შეძლეს.
  რამდენი გერმანელი ჯაშუში ჩავარდა მხოლოდ იმის გამო, რომ გერმანელები იყენებდნენ უჟანგავი ფოლადის საფხეკს დოკუმენტებში, რუსები კი უბრალო რკინას? და როგორ იმოქმედა ასეთმა წვრილმანმა გადამწყვეტად ომის მიმდინარეობაზე?
  ყოველ შემთხვევაში, არსებობდა პარალელური სამყარო, სადაც უკვე 1941 წლის ოქტომბერში, ერთმა ძალიან ზედმიწევნითმა დაზვერვის ოფიცერმა შემთხვევით აღმოაჩინა ეს ფაქტი. ნამდვილი საბჭოთა დოკუმენტები და ყალბი გერმანული სველია და... საბჭოთა დოკუმენტებზე ქაღალდის სამაგრი ჟანგიანია და ეს შესამჩნევია, გერმანულზე კი არა.
  ეს პატარა რამ არის, მაგრამ მისი გავლენა დიდი სამამულო ომის მიმდინარეობაზე ძალიან მნიშვნელოვანი აღმოჩნდა.
  თავიდან აიცილეს წარუმატებლობა და მუშაობდნენ გერმანელი აგენტების კონტროლის ქვეშ, მათ აღმოაჩინეს მნიშვნელოვანი მტკიცებულებები საბჭოთა ჯარების მიერ სტალინგრადის მახლობლად შეტევის მომზადების შესახებ. იმდენად დამაჯერებელი, რომ ჯიუტი ადოლფ ჰიტლერი დაეთანხმა ამას და გასცა ბრძანება ვოლგაზე განლაგებული ნაცისტური ჯარების გადაჯგუფება. და ამას მნიშვნელობა ჰქონდა.
  თუ რჟევ- სიჩოვის ოპერაციის დროს წითელმა არმიამ, რომელსაც ორჯერ მეტი ძალა ჰყავდა ვერმახტზე, ვერ შეძლო გერმანიის თავდაცვის გარღვევა, მაშინ სტალინგრადში ძალების ბალანსი უფრო ხელსაყრელი იყო ნაცისტებისთვის.
  და 1942 წლის 19 ნოემბრის ამინდი არ იყო ხელსაყრელი შეტევითი ოპერაციებისთვის. ავიაცია, განსაკუთრებით თავდასხმის თვითმფრინავი, ვერ აფრინდა და საარტილერიო დაბომბვამ მხოლოდ უკიდურესად შეზღუდული გავლენა მოახდინა მტრის განვითარებულ თავდაცვაზე. საბჭოთა ჯარები, შეტევაზე წასვლის შემდეგ, ჩაიძირნენ. სატანკო კორპუსის განლაგებამაც კი ვერ გატეხა ხვრელი ჰიტლერის თავდაცვაში.
  სასტიკი ბრძოლები ატყდა რჟევ-სიჩოვის მიმართულებითაც. განაგრძეს ახალი წლის დღეებში. მხოლოდ ამის შემდეგ, სერიოზული დანაკარგების გამო, საბჭოთა ჯარებმა ორივე მიმართულებით შეაჩერეს შეტევა. ჰიტლერმა გაუძლო ვოლგას, მაგრამ გერმანელებმა დაიწყეს ცემა აფრიკაში. ჩერჩილმა მონტგომერის შეტევას ეგვიპტეში უწოდა: დასაწყისის დასასრული. მან ასევე განაცხადა, რომ ახლა მოკავშირეები მხოლოდ გაიმარჯვებენ.
  მართლაც, რომელს, მიუხედავად დიდი ძალების აფრიკაში მიმდინარე გადაყვანისა, არ გაუმართლა და მისმა არმიამ დამარცხება განიცადა. ორ ფრონტზე ომის წარმართვის უზრუნველსაყოფად, მესამე რაიხს 1943 წლის თებერვალში სრული მობილიზაცია უნდა გამოეცხადებინა.
  უფრო მეტიც, ოპერაცია "ბლაუ"-ს მთავარი მიზნები არ იქნა მიღწეული. თუმცა, 1942-1943 წლების ზამთარში ვერმახტმა, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, მოახერხა აღმოსავლეთში სერიოზული მარცხის თავიდან აცილება. იანვრის ბოლოს საბჭოთა ჯარებმა განაახლეს შეტევა ცენტრში: მესამე რჟევ-სიჩოვის ოპერაცია და სტალინგრადის მახლობლად. მაგრამ ის ვერ ბედავს ძლიერ დაცვაში მჯდომი მტრის გარღვევას. ბრძოლები ახლა პირველ მსოფლიო ომს მოგაგონებდათ. გრძელვადიანი, პოზიციური. როცა თავდასხმამ უფრო დაკარგა ვიდრე იცავდა.
  ოპერაცია ისკრა ლენინგრადის გასათავისუფლებლად გადაიდო. სტალინს სურდა რაც შეიძლება სწრაფად მოეჭრა რჟევის რაფა და დაემარცხებინა მტერი სტალინგრადში. გერმანელები, გასული ზამთრის გაკვეთილების გახსენებისას, აქტიურად იცავდნენ თავს. და ჯერჯერობით მათ მოახერხეს საბჭოთა ჯარების თავდასხმის მოგერიება. როგორც გაირკვა, როცა კრაუტები მზად არიან, მათი დაცვის გარღვევა ადვილი არ არის. გერმანიის შეიარაღებული ძალების ხარისხი ჯერ კიდევ საუკეთესოა.
  საბჭოთა შეტევა თებერვლის ბოლომდე გაგრძელდა, მაგრამ წარმატებული არ ყოფილა.
  მარტის დასაწყისში საბჭოთა სარდლობამ სცადა შეტევა ვორონეჟის მიმართულებით. თავდაპირველი წარმატებების შემდეგ წითელი არმია კონტრშეტევის ქვეშ მოექცა მაინშტაინი . დიდი საბჭოთა ჯარები ალყაში მოექცნენ და იძულებულნი გახდნენ ებრძოლათ უკან. დანაკარგები, განსაკუთრებით ტექნოლოგიაში, დიდი აღმოჩნდა და გერმანელებმა და მათმა მოკავშირეებმა შეძლეს ამ მიმართულებით ფეხის მოკიდება და მთლიანად აიღეს ვორონეჟი და მისი გარეუბნები.
  მაინშტაინის კონტრშეტევისას "პანტერები" და "ვეფხვები" პირველად მიიღეს მონაწილეობა ბრძოლაში. ახალმა ტანკებმა ნაწილობრივ გაამართლეს მათი მოლოდინი. სწორად გამოყენებისას ისინი სჯობდნენ საბჭოთა მანქანებს მოახლოებულ ბრძოლაში.
  გაზაფხულის დათბობა დადგა და აღმოსავლეთის ფრონტზე სიმშვიდე სუფევდა. ტუნისში სასტიკი ბრძოლები მიმდინარეობდა.
  ფიურერი ცდილობდა ნებისმიერ ფასად შეენარჩუნებინა ხიდი აფრიკაში. ამის მისაღწევად ნაცისტებმა უპრეცედენტო ნაბიჯის გადადგმაც კი გადაწყვიტეს. მათ ფრანკოს ულტიმატუმი წაუყენეს: ან ის უშვებს გერმანიის ჯარებს გიბრალტარში, ან ჩამოაგდებენ, როგორც ვიშის მთავრობა. გენერალისიმუსი გაცივდა და დათანხმდა. ამავდროულად, მან ცრემლიანი თხოვნით მიმართა ბრიტანეთისა და შეერთებული შტატების მთავრობებს: არ გამოუცხადონ ომი ესპანეთს, რადგან ეს არ მომხდარა მისი სურვილისამებრ!
  1943 წლის 15 აპრილს გერმანელებმა დაიწყეს თავდასხმა გიბრალტარზე, ჩააგდეს უახლესი ვეფხვები და პანტერები. ციხე ორ დღეში ასობით ტანკის თავდასხმის ქვეშ მოექცა. თავდასხმას მეთაურობდა პაულუსი, რომელიც გაიხსენა აღმოსავლეთის ფრონტიდან. ბედის ირონიით, გერმანელებმა მხოლოდ 1943 წლის 1 აპრილისთვის შეძლეს აეღოთ ბოლო კვარტალი, სტალინგრადის სახლები და სტალინგრადის ქარხნები. ამგვარად, პაულუსმა ნაწილობრივი რეაბილიტაცია მოახდინა და მიიღო ფელდმარშალის წოდება და ხმლები რაინდის ჯვრის მუხის ფოთლებზე ჩექმისკენ.
  გიბრალტარის აღებამ დაბლოკა ბრიტანელებისა და ამერიკელების წვდომა დასავლეთიდან ხმელთაშუა ზღვაში. გარდა ამისა, თავად ნაცისტებმა შეძლეს მაროკოში შეჭრა უმოკლეს მანძილზე, ტუნისიდან მოკავშირეთა ძალების ნაწილის გადატანა.
  ტუნისის ხიდზე ზეწოლა შესუსტდა და რომმელი კვლავ გადაიყვანეს. ჰიტლერმა გადაწყვიტა ამ დროისთვის გაეყინა სამხედრო ოპერაციები აღმოსავლეთში და შეეცადა ხმელთაშუა ზღვაზე კონტროლის აღება.
  საბჭოთა სარდლობამ ასევე დაიწყო ლოდინის ტაქტიკის დაცვა. ეს არის ის, რასაც სტალინი აკეთებდა რეალურ ისტორიაში და ეს არის ის, რაც მან ახლა გადაწყვიტა. დაე, კაპიტალისტებმა თვითონ დაასველონ სულელები. დაე, ერთმანეთს ჩაქუჩით ჩაქუჩონ, ჩვენ კი შევიკრიბებით ძალებს და დავარტყამთ, როცა ისინი მთლიანად გამოფიტული იქნებიან.
  გერმანელები კვლავ იკავებდნენ ჩრდილოეთ ტუნისს და ჯარები ახალი ფელდმარშალ პაულუსის მეთაურობით მიიწევდნენ კასაბლანკასკენ. ამერიკელები ვეფხვებსა და პანტერებს დაუპირისპირდნენ. აღმოჩნდა, რომ მათი შერმანი სუსტი იყო ასეთი ტანკების წინააღმდეგ, ისევე როგორც მოდერნიზებული T-4.
  და ჩერჩილმა, სამთვიანი ყოყმანის შემდეგ, მაინც გამოუცხადა ომი ესპანეთს. თუმცა, ამ დროისთვის გერმანელებმა უკვე დაიპყრეს მთელი მაროკო და შეიჭრნენ ალჟირში. ამიტომ, ფრანკოს ეს შოკი არ მოჰყოლია. 25 ივლისს გერმანიის ჯარებმა აიღეს ალჟირის დედაქალაქი და ბრიტანელებს გამანადგურებელი მარცხი მიაყენეს. წარმატებას ხელი შეუწყო რომმელის კონტრშეტევამ და კისილრინგის მოულოდნელმა დამარცხებამ და მალტაზე დაშვებამ.
  აღმოსავლეთის ფრონტი სტაბილური და მშვიდი იყო. სტალინმა, რომლის ჯარებმა დიდი დანაკარგები განიცადეს წინა ბრძოლებში, შეავსო წითელი არმია. გერმანელებმა ასევე შექმნეს ახალი დივიზიები და გადაიტანეს ისინი გიბრალტარის სრუტეზე ხმელთაშუა ზღვაში.
  გერმანული წყალქვეშა ნავების აქტიურობამ განაპირობა ის, რომ ამერიკული და ბრიტანული ფლოტების ტონაჟმა დაიწყო კლება. და ამან ასევე არ შეუწყო ხელი წარმატებას ევროპის უდიდესი სამხრეთ ზღვისთვის ბრძოლებში.
  ხმელთაშუა ზღვაში შექმნილმა საშიშმა მდგომარეობამ განაპირობა ის, რომ 6 აგვისტოს ჩერჩილმა საფრანგეთში დაშვება გადაწყვიტა. მაგრამ ოპერაცია ჩატარდა არახელსაყრელი ამინდის პირობებში და ცუდად იყო მომზადებული.
  10 აგვისტოს რომმელი და პაულუსი გაერთიანდნენ და შექმნეს მძიმე ქვაბი აღმოსავლეთ ალჟირში. და 19 აგვისტოს მაინშტაინმა, ხაფანგების მზაკვრულმა ოსტატმა, მოკავშირეთა ჯარები გაწყვიტა სანაპიროდან.
  ფრიცის წარმატებას ხელი შეუწყო ამერიკელების გაურკვევლობამ, რომლებმაც 1943 წელს საფრანგეთში დაშვება ნაადრევად მიიჩნიეს და სადესანტო ხომალდების მწვავე დეფიციტმა. სიმშვიდე აღმოსავლეთის ფრონტზე. გარდა ამისა, 1943 წელს გერმანიაში საავიაციო წარმოება გაორმაგდა, რაც აღემატებოდა ოცდათორმეტი ათას თვითმფრინავს წელიწადში - საბედნიეროდ გერმანელებს უფრო მეტი ცოცხალი ძალა და ტერიტორია ჰყავდათ კონტროლის ქვეშ, ვიდრე რეალობა. და ახალი Focke-Wulf მანქანები ძლიერი ჯავშნით და იარაღით, ასევე 30 მილიმეტრიანი ქვემეხებით, ძალიან დიდი ზიანი მიაყენეს მოკავშირე ავიაციას.
  ალჟირსა და საფრანგეთში მომხდარმა კატასტროფამ 1943 წლის აგვისტო მართლაც შავი გახადა მოკავშირეებისთვის.
  სტალინს სიამოვნებდა კიდეც ასეთი წარმატებები. მაგრამ ჩერჩილის მოთმინება ამოიწურა. აღმოსავლეთში, საჰაერო ბრძოლებიც კი პრაქტიკულად შეწყდა და პარტიზანული აქტივობა შემცირდა. გერმანელებმა ყოფილი საბჭოთა მოქალაქეებისგან სულ უფრო მეტი ახალი კორპუსი შექმნეს და მარიონეტული ადგილობრივი ხელისუფლების მსგავსი რამაც კი შექმნეს. ასე რომ, აფრიკაში უკვე იბრძოდნენ აღმოსავლეთიდან ადგილობრივი ნაციონალისტების ცალკეული ბრიგადები.
  ბულგარელმა ცარმა ბორისმა ასევე გაგზავნა თავისი სამი საუკეთესო დივიზია ტუნისში, როგორც ჩანს, იმ იმედით, რომ ბნელ კონტინენტზე კოლონიებს მიიღებდა.
  სექტემბერში რომელმა დაიწყო დიდი შეტევა ეგვიპტეში. მან ძალების რაოდენობრივი და ხარისხობრივი უპირატესობის გამოყენებით მოახერხა ტრიპოლის დაკავება თავდასხმის სიგნალიდან ერთი კვირის შემდეგ.
  ბრიტანელებმა და ამერიკელებმა მარცხი განიცადეს ლიბიაში. ამ პირობებში ჩერჩილმა გამოაცხადა ბოლშევიკური სსრკ-სთვის ყოველგვარი დახმარების მიწოდების შეჩერება და საომარი მოქმედებების დაუყოვნებლივ გააქტიურება მოითხოვა. სტალინი ვითომ იგნორირებას უკეთებდა ულტიმატუმებს. თუმცა, რა თქმა უნდა, შეტევითი მოქმედებებისთვის მზადება ჩატარდა. მაგრამ კობა ცბიერი იყო და წყლების გამოცდასაც კი ცდილობდა ცალკე მშვიდობისთვის. ერთი, სექტემბრის ბოლოს, გერმანელებმა დაიპყრეს მთელი ლიბია, ტოლბუკის ჩათვლით და ეგვიპტეშიც კი შეიჭრნენ ალექსანდრიაში.
  პაულუსმა მოახერხა ინგლისის ყველაზე მნიშვნელოვანი გამაგრებული წერტილის გვერდის ავლით და სამხრეთით ნილოსისკენ გაემართა. ფაქტობრივად, ეს კატასტროფა იყო ბრიტანეთისთვის ეგვიპტეში. შემდეგ გერმანელებს შეეძლოთ სუეცის არხზე წასვლა და ერაყში წასვლა, შემდეგ კი ბაქოდან არც თუ ისე შორს.
  შეფერხება სახიფათო გახდა და სტალინმა გასცა ბრძანება განაახლეს რჟევზე შეტევა, ასევე დაიბრუნონ სტალინგრადი და ამავდროულად გაენადგურებინათ მტერი ჩრდილოეთ კავკასიაში.
  ანუ ოქტომბერში საომარი მოქმედებები დაუყოვნებლივ განახლდა სამი მიმართულებით. ნოემბერში ასევე ლენინგრადსკიზე.
  თუმცა, ადვილი არ იყო მტრის გარღვევა, რომელიც კარგად იყო გათხრილი და ჰქონდა ძლიერი მძიმე პანტერა და ვეფხვის ტანკები. საბჭოთა ჯარები ღრმა პოზიციურ თავდაცვას შეხვდნენ. და დაცვაში, ახალი გერმანული ტანკები და თვითმავალი იარაღები კარგად მუშაობდნენ.
  ასე რომ, ოქტომბერსა და ნოემბერში მნიშვნელოვანი წინსვლა არ ყოფილა. თუ გერმანიის შეტევა არ შეჩერდებოდა სუეცის არხზე. შემდეგ კი მხოლოდ დროებით... თუმცა, პაულუსმა და რომელმა ჯარები სუდანისკენ მიმართეს. და მათ დაიწყეს აფრიკის დაპყრობა.
  ვერმახტი ჯერ არ არის მზად ზამთარში შეტევისთვის.
  გარდა ამისა, კრაუტებმა დიდი იმედები ამყარეს Panther-2-ზე, როგორც უფრო მოწინავე მანქანაზე და Tiger-2-სა და Lion-ზე.
  ზამთარი გავიდა წითელი არმიის მცდელობებში, გაერღვია კრაუტების თავდაცვა. მაგრამ არსად იყო შესაძლებელი მნიშვნელოვანი წარმატებების მიღწევა. გარღვევის შემთხვევაშიც კი, მტერი კონტრშეტევით აღადგენდა ვითარებას.
  და სიტუაცია სულ უფრო უარესდებოდა. ბრიტანეთში, სამხედრო დამარცხების ფონზე, პოლიტიკური კრიზისი წარმოიშვა. ჩერჩილის კაბინეტს უნდობლობა გამოუცხადეს. სხვაგვარად როგორ იქნებოდა, თუ ბრძენი პაულუსმა ინგლისი სუდანიდან და ეთიოპიიდან ჩამოაგდო.
  ახალმა მთავრობამ გერმანიას ცალკე მშვიდობა შესთავაზა. გერმანიის წყალქვეშა ფლოტისგან აშშ-ს უფრო დიდი დანაკარგების გათვალისწინებით, რუზველტი არ ეწინააღმდეგებოდა. მეტიც, მისი პოზიცია ამერიკაში შეირყა. და იაპონელებმა მოახერხეს რამდენიმე მცირე გამარჯვების მოპოვება, რამაც შეანელა ამერიკული წინსვლა. ასე რომ, თვალსაზრისი - ჩვენმა ქოხმა ზღვარზე გაიმარჯვა.
  თუმცა, ჰიტლერმა პირველად წამოაყენა გადაჭარბებული პირობები. შემდეგ კომპრომისი იყო საფრანგეთის მიწები და ეგვიპტე, ისევე როგორც ის, რაც ადრე ეკუთვნოდა იტალიას, დაბრუნდა. სუდანიც მესამე რაიხის მფლობელობაშია, მაგრამ სუეცის არხი ერთობლივად მუშაობს.
  ამგვარად, დასავლეთში თავის თავისუფლების შემდეგ ფიურერმა მთელი თავისი ძალა აღმოსავლეთში გადააგდო. ნაცისტებმა მაისში დაიწყეს შეტევა მოსკოვის წინააღმდეგ. საფრანგეთისა და ინგლისის კოლონიების წყალობით, ლიბიას უკვე ჰქონდა საკმარისი ნავთობი და ჰიტლერს სურდა რაც შეიძლება სწრაფად მოეგო.
  გარდა ამისა, თურქეთმა ასევე გახსნა მეორე ფრონტი.
  თუმცა, წითელმა არმიამ უკვე გამოავლინა წარმოუდგენელი სიმტკიცე და გმირობა საბჭოთა დედაქალაქისთვის ბრძოლებში. საშუალოდ, გერმანიის წინსვლის ტემპი დღეში ერთ კილომეტრს არ აღემატებოდა. აგვისტოს ბოლოს ნაცისტებმა შეძლეს მაქსიმუმ ასი კილომეტრის წინსვლა სამასზე ოდნავ მეტი გარღვევის სიგანით.
  ისინი მოსკოვს მიუახლოვდნენ, მაგრამ შერბოდნენ მოჟაისკის თავდაცვის ხაზში. ეს იყო მოკრძალებული შედეგები. გარდა ამისა, საბჭოთა ჯარები მუდმივად უტევდნენ მტერს. ბრძოლებში მონაწილეობდნენ ახალი საბჭოთა ტანკები T-34-85 და IS-2. არ შეიძლება ითქვას, რომ გერმანელებმა მთლიანად დაკარგეს უპირატესობა, მაგრამ წითელი არმია არ იდგა და არც მეცნიერება!
  გამოჩნდნენ ახალი საბჭოთა გამანადგურებლები Yak-3 და LA-7, რომლებსაც შეეძლოთ კონკურენცია გაუწიონ გერმანულ პროპელერზე მომუშავე თვითმფრინავებს. მართალია, მტერს სანაცვლოდ აქვს ძალიან ძლიერი რეაქტიული კოზირები. ME-262-სა და HE-162-ს მსოფლიოში ანალოგი არ ჰქონდათ. ჰიტლერმა ასევე გადაწყვიტა აეკრძალა ორმოცდაათ ტონაზე მსუბუქი ტანკების წარმოება და განვითარება. შედეგად, T-4 და Panther დათმო. "პანტერა"-2 50,2 ტონას იწონიდა და ჰქონდა მძლავრი იარაღი 900 ცხენის ძრავით. "სამეფო ვეფხვი" და "ლომი" მონსტრების წონასაც კი 70 ტონას აჭარბებდნენ. პარტიის დადგენილებით, საბჭოთა მანქანები არ აღემატებოდა 47 ტონას წონაში.
  მოსკოვის აღება რომ ვერ მოხერხდა, ნაცისტებმა ყურადღება მიაქციეს ლენინგრადს. მათ მართლა სტკიოდათ ეს ქალაქი. მასიური დაბომბვა სექტემბერში დაიწყო. მათ ასევე მოიცავდა 1000 მმ კალიბრის თოფები და ფრთიანი რობოტული ჭურვები.
  ჰიტლერმა ბრძანა ლენინგრადის აღება ნებისმიერ ფასად.
  ქალაქმა მოახერხა სამი თავდასხმის მოგერიება სექტემბერსა და ოქტომბერში. თუმცა, გერმანელებმა შეძლეს წინსვლა ათიდან ოც კილომეტრამდე და ასევე დაიპყრეს პეტერჰოფის ხიდი. ზოგან მათი ქვედანაყოფები ქალაქში შევიდნენ, რამაც გააუარესა ჯგუფის ოპერატიული პოზიცია. 1944 წლის ნოემბერში, მას შემდეგ რაც ნაცისტებმა გაიმარჯვეს საპარლამენტო არჩევნებში, შვედეთიც შევიდა ომში სსრკ-ს წინააღმდეგ.
  იგი აქტიურად აქვეყნებდა სლოგანს: შურისძიება პეტრე დიდისა და ალექსანდრეს დამარცხებისთვის. ახალი შვედური დივიზიები ჩავიდნენ ფრონტზე და ფინელებთან ერთად დაიწყეს შეტევა ქალაქზე ჩრდილოეთიდან. ნაცისტებმა განაახლეს შეტევები, სხვა საკითხებთან ერთად, Sturmtiger-ის და კიდევ უფრო ძლიერი Sturmaus-ის , ასევე E-100 ტანკის, მსოფლიოში პირველი სერიული მონსტრის გამოყენებით, რომელიც ას ტონაზე მეტს იწონის.
  მიუხედავად საბჭოთა ჯარისკაცებისა და მილიციის მასიური გმირობისა და გამძლეობისა, ისევე როგორც სასოწარკვეთილი დივერსიული კონტრშეტევისა ნოვგოროდზე, ქალაქის გადარჩენა ვერ მოხერხდა. თუმცა, ბოლო მეოთხედი არ დაეცა 1945 წლის 27 იანვარს, რაც აჩვენა უსაზღვრო გამძლეობის მაგალითი. და თავად ქალაქი გაგრძელდა მთელი ბლოკი: 1270 დღე! ალბათ, ქალაქის ყველაზე გრძელი ბლოკადა თანამედროვე ომებში.
  მიუხედავად იმისა, რომ გერმანელებმა და მათმა მოკავშირეებმა დიდი ზარალი განიცადეს, მიზანი ნაწილობრივ მიღწეული იქნა. მეორე უდიდესი და ყველაზე მნიშვნელოვანი საბჭოთა ქალაქი დაეცა და ყველაზე ძლიერი მტრის ჯგუფის ხელები გათავისუფლდა.
  ზამთარში ბრძოლები სასტიკი იყო. გერმანელები მთელი ძალით იყენებდნენ სერიულ, რეაქტიულ თვითმფრინავებს. მათ წინააღმდეგ სსრკ-ს არ გააჩნდა პარიტეტული ძალა. ეს ართულებდა ჰაერში უპირატესობის მიღწევას. პირიქით, იქ მტერი დომინირებდა. ისევე, როგორც მაშინ, როცა გერმანული ტანკები ინარჩუნებდნენ უპირატესობას. და მათ კიდევ გაზარდეს ისინი "E" სერიის მოსვლასთან ერთად.
  ვეფხვებთან და პანტერებთან შედარებით, E-სერიის ტანკებს ჰქონდათ უფრო მკვრივი განლაგება, დაბალი სილუეტი და, შედეგად, გაცილებით სქელი ჯავშანი კუთხით.
  საბჭოთა მეცნიერების პასუხი ჯერჯერობით მხოლოდ IS-3 იყო, უფრო ძლიერი კოშკურის შუბლის დაცვა. T-54 ჯერ კიდევ მუშავდებოდა, T-44 კი აღარ იყო წარმატებული.
  თუმცა ჰიტლერმა შეცვალა თავისი გეგმები 1945 წლის მაისში. და ინდივიდუალური შეტევებით შემოიფარგლა, მან მთავარი შეტევა განახორციელა კავკასიაში. იქ ბრძოლა უფრო მოსახერხებელი იყო. ასე რომ, სტალინგრადის აღების შემდეგ საბჭოთა ჯგუფის მიწოდება რთული აღმოჩნდა. გარდა ამისა, თებერვალში საბჭოთა ჯარებმა ძლიერი მარცხი მიაყენეს ოსმალებს ამიერკავკასიაში, აიძულეს თურქები გაქცეულიყვნენ ერევანი და გაათავისუფლეს ყარსის რეგიონი.
  გერმანელებმა გაარღვიეს თავდაცვა და, ვოლგის გასწვრივ, მიაღწიეს კასპიის ზღვას. გროზნო დაეცა 15 ივნისს, ჯიუტი ბრძოლების შემდეგ, სოხუმი 23 ივნისს, ზუგდიდი იმავე თვის 29-ს. თბილისი ქუთაისთან ერთად ივლისის ბოლოს აიღეს. აგვისტოში ფაშისტურმა ულვაშებმა საბოლოოდ დაიპყრეს დაღესტანი, ფოთიც და ჩრდილოეთიდან სომხეთს მიაღწიეს. სექტემბერში ისინი გაერთიანდნენ თურქებთან და დაიწყო იერიში ბაქოზე. საკვანძო ქალაქი გაგრძელდა 1945 წლის 6 ნოემბრამდე. ზოგიერთი ბრძოლა მთებში, განსაკუთრებით ერევანში, დეკემბრის ბოლომდე გაგრძელდა.
  სასტიკი ბრძოლები გაიმართა ცენტრშიც. გერმანელებმა შეძლეს ტულასთან მიახლოება და კალინინის აღებაც კი, მაგრამ შემდეგ შეაჩერეს. თუმცა ფრონტის ხაზი მიუახლოვდა და დედაქალაქიდან უკვე ოთხმოცი კილომეტრზე მეტი დარჩა.
  1946 წელი ცხელი ზამთრით დაიწყო. საბჭოთა სარდლობამ, რომელსაც სურდა გერმანიის შეტევის თავიდან აცილება, სასოწარკვეთილად მივარდა მტერზე.
  სამწუხაროდ, მტრის უპირატესობა ჰაერში მხოლოდ გაიზარდა. Luftwaffe-ის რეაქტიული თვითმფრინავები, სამწუხაროდ, მუდმივად იხვეწებოდა. გამოჩნდა ME-262-ის ახალი მოდიფიკაციები, მათ შორის ულტრა მაღალსიჩქარიანი. ასევე ძლიერი რეაქტიული გამანადგურებელი TA-183, უფრო მოწინავე HE-262 ფრთებით და თვითმფრინავის ინჟინერიის ნამდვილი შედევრი ME-1010 კონტროლირებადი ფრთებით.
  ხოლო სსრკ-ს მთავარ მებრძოლად დარჩა Yak-9. მანქანა ოდესღაც ახალი იყო, მაგრამ ახლა აშკარად მოძველებულია.
  მაგრამ Luftwaffe-ს ასევე აქვს Yu-287 და გამოჩნდა Yu-387, TA-400, TA-500 რეაქტიული ბომბდამშენი. და თავდასხმის თვითმფრინავები რეაქტიულია. და HE-377 არის რეაქტიული და HE-477 ასევე რეაქტიული და მრავალფუნქციური.
  და E-70 სერია ტანკებით, რომლებიც იწონის "სამეფო ვეფხვს", მაგრამ ბევრად უფრო ძლიერი დაცვით.
  და ნამდვილი შედევრი იყო მეტალში ნაჩვენები პირამიდული ტანკი ფიურერის დაბადების დღეზე 1946 წლის 20 აპრილს. ჰიტლერმა მას პირადად დაარქვა სახელი "იმპერიული ლომი".
  მანქანას წაგრძელებული, გაბრტყელებული პირამიდის ფორმა ჰქონდა, პატარა ლილვაკები ავზის მთელ ფსკერს ფარავდა. ამრიგად, მას არ გააჩნდა უჯრა, რამაც საგრძნობლად გაზარდა გადაკვეთის უნარი. გარდა ამისა, ტანკს არ ჰქონდა სახურავი და მის ჯავშანს ყველა კუთხიდან ჰქონდა რაციონალური დახრილობის მაღალი კუთხე. 99 ტონას იწონიდა, მანქანა შეიარაღებული იყო 128 მმ-იანი საზენიტო იარაღით, ლულის სიგრძით 100 EL, ჰქონდა ძრავა 1800 ცხენის ძალა და შუბლის ჯავშანი 300 მმ. უფრო მეტიც, ფილები არის რაციონალური დახრილობის დიდი კუთხით, პირველ ფრონტალურ ნახევარში და 250 მილიმეტრზე მეორე დახრილ ნახევარში. ამრიგად, იგი აღმოჩნდა მსოფლიოში ყველაზე ძლიერი ტანკი, შეუღწევადი ყველა საცეცხლე წერტილიდან და ზემოდან ბომბებით თავდასხმისას.
  ფიურერმა მაშინვე გასცა ბრძანება, რაც შეიძლება სწრაფად გამოეყენებინათ იგი წარმოებაში და ამავდროულად შეექმნათ თავდასხმის მოდიფიკაცია ჰაუბიცით და ბომბმტყორცნით.
  ასე რომ, ნაცისტებმა მოაგროვეს, ისინი უნდა დაემტვრევათ. მაგრამ, სამწუხაროდ, ძალიან ჯიუტი და ტექნიკურად ძლიერი მტერი დაიჭირეს. მაისის ბოლოს კი, ტრადიციის თანახმად, როცა გზები გაშრა, შეტევა დაიწყო.
  ფრიც ცდილობდა მოსკოვისა და ტულას გვერდის ავლით. ბრძოლები მძვინვარებდა არნახული სიმძაფრითა და მასშტაბით. მაგრამ საბჭოთა ჯარები იმსახურებდნენ უძლეველს ეწოდებინათ. სამთვიანი უწყვეტი ბრძოლების განმავლობაში ნაცისტებმა შეძლეს მხოლოდ ტულას ალყაში მოქცევა და კაშინას მიღწევა და ჩრდილოეთიდან მოსკოვის მიახლოება, ნაწილობრივ შეწყვიტეს კომუნიკაციები. ბრძოლები უკვე თავად ქალაქის ქუჩებში მიმდინარეობდა.
  სტალინმა დატოვა დედაქალაქი და ევაკუაცია მოახდინა კუიბიშევში. მაგრამ ნაცისტებმა სარატოვზე შეტევა ივლისში დაიწყეს. ეს ქალაქი 8 აგვისტოს დაეცა. ვინაიდან კუიბიშევი ახლა სახიფათოდ აღმოჩნდა ფრონტთან ახლოს, ამ უზენაესმა მთავარსარდალმა თავისი შტაბი სვერდლოვსკში გადაიტანა. მოსკოვში ბრძოლები სექტემბერში გაგრძელდა. 18-ში კაშირა დაეცა. ოქტომბრის დასაწყისში სსრკ-ს დედაქალაქი თითქმის ალყაში მოექცა, 29-ს კი, ჯიუტი ბრძოლების შემდეგ, კუიბიშევიც დაეცა. გარდა ამისა, გერმანელებმა აიღეს გურიევი და ურალსკი.
  ნოემბერი სავსე იყო საშინელი ბრძოლებით. 7 ნოემბერს კრაუტებმა შეიჭრნენ კრემლში, მაგრამ სასოწარკვეთილმა კონტრშეტევამ უკან დაიხიეს. და ამ ბრძოლის დროს გარდაიცვალა მოსკოვის კომენდანტის მოვალეობის შემსრულებელი მარშალი როკოვსოვსკი!
  და ცნობილმა საბჭოთა პილოტმა კოზედუბმა ჩამოაგდო მეასე გერმანული თვითმფრინავი, გახდა პირველი საბჭოთა ადამიანი, რომელსაც მიენიჭა სსრკ-ს ოთხგზის გმირის წოდება. და ასევე 1946 წლის 7 ნოემბერს.
  4 დეკემბერს მოსკოვის გარშემო ბლოკადის რგოლი საბოლოოდ დაიხურა. მაგრამ დედაქალაქი და მისი გმირული გარნიზონის ნარჩენები იბრძოდნენ მართლმადიდებლურ შობამდე, 1947 წლის 7 იანვარს.
  დედაქალაქზე თავდასხმას ხელმძღვანელობდა მაინშტაინი. ამისთვის მას მიენიჭა რკინის ჯვრის დიდი ჯვრის მეორე ორდენი ჰერმან გერინგის შემდეგ.
  მაგრამ ომი ჯერ არ დასრულებულა. სვერდლოვსკის სტალინმა ბრძოლის გაგრძელება დაჰპირდა. გერმანელებიც საკმაოდ დაღლილები იყვნენ. სამხრეთით მათი ჯარები მიუახლოვდნენ პენზას და ულიანოვსკს და გაჩერდნენ. მარტში საბჭოთა კავშირმა დაიწყო კონტრშეტევა. მაგრამ აპრილში ისინი მაინც იძულებულნი გახდნენ დაეტოვებინათ რიაზანი. მაისში ნაცისტებმა ალყა შემოარტყეს ქალაქ გორკის და სამხრეთიდან ყაზანში შეიჭრნენ. ივნისში კრაუტებმა აიღეს ორენბურგი და მიუახლოვდნენ უფას. წითელი არმიის წინააღმდეგობა შესუსტდა, მორალი დაეცა და დაიწყო მასობრივი დეზერტირები. არადა, ყოველთვის იყვნენ, მაგრამ დედაქალაქის დაცემის შემდეგ არაერთხელ გააქტიურდნენ. სტალინისთვის სიკვდილის სურვილი არავის დარჩა. მაგრამ ხალხი ფაშიზმის წინააღმდეგ იბრძოდა სამშობლოსთვის.
  დაეცა საბჭოთა ხელისუფლების ავტორიტეტიც. ივლისში გერმანელები შეიჭრნენ სვერდლოვსკში. სტალინი და მისი თანმხლები საცხოვრებლად ნოვოსიბირსკში გადავიდნენ. ურალებში ბრძოლები აგვისტომდე მძვინვარებდა... გერმანელებს კომუნიკაციების გაჭიმვა და პარტიზანების აქტიური მოქმედება აფერხებდა. მაგრამ შემდგომმა ომმა უკვე დაკარგა აზრი.
  სტალინს მაინც რაღაცის იმედი ჰქონდა. გერმანელები ტობოლსკში სექტემბერში შეიჭრნენ. მაგრამ ისინი გადაიდო შემოდგომის ძლიერმა წვიმამ. ზამთრის მოახლოებამ შეაჩერა შეტევა ციმბირში, მაგრამ ნაცისტებმა მოახერხეს მთელი შუა აზიის დაპყრობა. ზამთარში ისინი ვერ ბედავდნენ ნოვოსიბირსკში წასვლას. მაგრამ სტალინიც ცუდად იყო და გადავიდა თბილ ვლადივოსტოკში.
  დადგა 1948 წელი. ნაცისტები უკვე შეიარაღებული იყვნენ დისკეტებით. გარდა ამისა, გამოჩნდა უფრო კომპაქტური ტანკები ტურბორეაქტიული ძრავებით. ფაქტობრივად, მას შემდეგ რაც დათბება, რჩება მხოლოდ გამარჯვებული ლაშქრობა და ქალაქების ოკუპაცია.
  მაგრამ ბერიამ მოწამლა უკვე მძიმედ დაავადებული სტალინი და შესთავაზა მესამე რაიხს დანებება, ციმბირში საბჭოთა ძალაუფლების შენარჩუნებით.
  ჰიტლერი, რომელიც თავადაც იყო დაღლილი ომისგან, თითქმის დათანხმდა, მაგრამ ჯერ ნოვოსიბირსკი აიღო 1948 წლის მაისში. და ჩაბარებას ხელი მოეწერა 1948 წლის 22 ივნისს, სიმბოლურ თარიღზე - სსრკ-ზე თავდასხმის მომენტიდან ზუსტად შვიდი წლის შემდეგ. ასე დასრულდა მეორე მსოფლიო ომი. შეერთებულმა შტატებმა დაამარცხა იაპონია ჯერ კიდევ 1945 წელს და გამოსცადა ატომური ბომბი. ასე რომ, ფიურერს საზღვარგარეთ წასვლის საქმე არ აქვს.
  თუმცა ბერია დიდხანს არ მართავდა. ყველაზე ცნობილი საბჭოთა ტუზი, საჰაერო მარშალი და სსრკ-ს შვიდგზის გმირი კოზედუბი შეძლებს სამხედრო გადატრიალების განხორციელებას და სახელმწიფო თავდაცვის კომიტეტის არაპოპულარული თავმჯდომარის ჩამოგდებას. ბერია და მისი რამდენიმე თანამზრახველი დახვრიტეს. თავად მესამე რაიხში, 1953 წლის მარტში, პატრიოტებმა დაასრულეს ჰიტლერი. გერინგი კი ნარკომანიისგან ცოტა ადრე გარდაიცვალა, ხოლო ჰიმლერი დახვრიტეს შეთქმულების ეჭვის გამო.
  გაჩაღდა სასტიკი ბრძოლა SS-ს, შელენბერგის მეთაურობით, და შეიარაღებულ ძალებს შორის, გენერალისიმო მაინშტაინის მეთაურობით. ამ ყველაფერს სამოქალაქო ომი მოჰყვა. შედეგად, მესამე რაიხი დაინგრა. და შემცირებულმა სსრკ-მ თანდათან დაიწყო თავისი გავლენის აღდგენა. ისტორია ისევ სპირალში შევიდა. გერმანიის ფანტასტიკური აღზევება, ადიდებულმა უფრო მეტად, ვიდრე ჯენგის ხანის იმპერია, შემდეგ მთავარი ლიდერის სიკვდილი - ქაოსი და გადაშენება.
  და სამთავროების თანდათანობითი შეკრებით, მხოლოდ ქალაქი ბაიკალსკი გახდა დედაქალაქი. სსრკ, რომელიც მრავალ პროვინციად იყო დაყოფილი, გერმანელების მიერ შექმნილი მარიონეტული პროვინციებით, კვლავ გაერთიანდა. ყველაზე დიდი გამარჯვება იყო მოსკოვის ანექსია, რომელმაც ჩამოაგდო ნაცისტური უღელი. მართალია, უკრაინამ, ბელორუსმა და ბალტიისპირეთის ქვეყნებმა, ასევე საქართველომ, სომხეთმა და აზერბაიჯანმა შეინარჩუნეს სუვერენიტეტი. მესამე რაიხის დაშლის შემდეგ შეერთებული შტატები გახდა მსოფლიო ჰეგემონი. პროამერიკული მთავრობა შეიქმნა ჩინეთშიც.
  მაგრამ თანდათან ციური იმპერია უფრო და უფრო დამოუკიდებელი ხდებოდა. სსრკ-ში, კოზედუბის დე ფაქტო დიქტატურის შემდეგ, შეიქმნა არსებითად საპრეზიდენტო კონსტიტუცია, მაგრამ ძალაუფლების ორ ვადით ლიმიტით. არჩევნები ჩატარდა ალტერნატიულ საფუძველზე, პრეზიდენტის პოსტს კი სხვა სახელი ერქვა: სახალხო თავმჯდომარე.
  ქვეყანას ჰქონდა შერეული და სწრაფად განვითარებადი ეკონომიკა.
  მაგრამ აი, როგორ შეიცვალა ისტორია ერთი ქაღალდის სამაგრიდან. მათ წააგეს მეორე მსოფლიო ომი, თუმცა ვაჟკაცურად იბრძოდნენ. და შედეგი დამღუპველი იყო. უფრო მეტიც, გერმანიამ მხოლოდ ცოტა ხნით შეძლო სიდიადის მოპოვება.
  და შეერთებული შტატები თანდათან კარგავდა გავლენას, მსოფლიო ხდებოდა მულტიპოლარული, რაც იმას ნიშნავს, რომ მასში სულ უფრო მეტი ქაოსი იყო. პირიქით, წესრიგი ნაკლებია. და დაახლოებით იგივე, რაც ახლანდელ ოცდამეერთე საუკუნეში.
  აბა, რატომ არის კაცობრიობა ასე მიზიდული ფრაგმენტაციისა და ქაოსისკენ?
  
  
  ტროცკი სტალინის ნაცვლად
  ტუხაჩევსკის კამპანია ვარშავის წინააღმდეგ წარუმატებელი აღმოჩნდა, უპირველეს ყოვლისა, სტალინის ბრალის გამო - რომელმაც ნაცვლად დაფარა ვარშავაში მიმავალი წითელი ჯარების სამხრეთ ფლანგი. პირველი საკავალერიო არმია გალიციისკენ შემობრუნდა. უფრო მეტიც, მიუხედავად დიდი ძალებისა, რომლებიც იოსების მეთაურობით იმყოფებოდნენ, მან მოახერხა პოლონელების დამარცხება. წითელმა არმიამ წააგო ვარშავის ბრძოლა. პოლონელებმა დაიწყეს კონტრშეტევა, ოკუპირებული ტერიტორია სლუცკის ჩათვლით და რამდენიმე დღის განმავლობაში მინსკიც კი დაიკავეს.
  თუმცა, მაშინ დასავლეთმა ვერ გაბედა ბოლშევიკებთან შემდგომი სისხლიანი ომის დაფინანსება. ვარშავამ მშვიდობა დაამყარა და სამოქალაქო ომი სწრაფად დასრულდა.
  მაგრამ არსებობს ისტორიის ალტერნატიული კურსი და მრავალი პარალელური სამყაროდან ერთ-ერთი. იქ ლენინმა ბრძანა სტალინი, რომელიც არც თუ ისე ნიჭიერი იყო სამხედრო საკითხებში და კაპრიზული, სამხრეთ ფლანგიდან ჩამოეცილებინათ და დაამყარა ტუხაჩევსკის სარდლობის ერთიანობა, ხოლო ბუდიონი შეინარჩუნა პირველ კავალერიაზე.
  ამ შემთხვევაში, ვარშავის სამხრეთიდან კონტრშეტევის მცდელობა ჩაიშალა და შთაგონებული წითელი არმია სასტიკ ბრძოლაში გაიმარჯვა. დაეცა პოლონეთის დედაქალაქი. ცოტა ხნით იქ დგომისა და დამატებითი გამაგრების მიღების შემდეგ ტუხაჩევსკი გადავიდა ლვოვსა და კრაკოვში.
  გარკვეული პერიოდის განმავლობაში ბრძოლა გაგრძელდა ვრანგელის წინააღმდეგ და ყირიმზე შემდგომი შეტევით. შემდეგ წითელმა არმიამ დაიკავა ბალტიისპირეთის ქვეყნები ჩრდილოეთით, გაათავისუფლა აზერბაიჯანი, სომხეთი და სამხრეთით საქართველო. დროებითი სიმშვიდე იყო. საბჭოთა რუსეთს სჭირდებოდა დასვენება და დროებითი მოსვენება, რაც გახდა NEP. მაგრამ ტროცკი მაინც დაჟინებით მოითხოვდა ცარისტული რუსეთის ყველა მიწების დაბრუნებას. შედეგად, 1921 წლის ზაფხულში, წითელმა არმიამ დასავლეთის თანხმობით დაიკავა ფინეთი.
  1922 წელს დაიპყრეს პრიმორიე, შემდეგ ჩრდილოეთ სახალინი. ტროცკიმ, რომლის ავტორიტეტი სამხედრო რევოლუციური საბჭოს თავმჯდომარის პოსტზე მნიშვნელოვნად გაძლიერდა, მოახერხა ლენინის ადგილის დაკავება და მეორეხარისხოვან თანამდებობაზე გადაყვანილი სტალინის გადანაცვლება.
  უცნაურია, როგორც პირადი ძალაუფლება ძლიერდებოდა, კაპიტალიზმის ელემენტები სულ უფრო ძლიერდებოდა ეკონომიკაში.
  თავად ტროცკი გახდა მემარცხენე, ძირითადად იმის გამო, რომ პაპზე წმინდა ან სტალინზე უფრო რადიკალური გამხდარიყო. თუმცა, ძალაუფლების მოპოვების შემდეგ, უკიდურესად ნიჭიერი ებრაელი განაგრძობდა დაბალანსებულ საგარეო პოლიტიკას. კომუნისტური იდეების მიტოვების გარეშე, იგი ამავე დროს ცდილობდა საბაზრო ელემენტების ჩანერგვას და კარგი ურთიერთობების უზრუნველყოფას მსოფლიოს სხვა კაპიტალისტურ ქვეყნებთან.
  ჰიტლერის ხელისუფლებაში მოსვლამ გერმანიაში არ გამოიწვია ფუნდამენტური ცვლილებები მსოფლიო პოლიტიკაში. ფიურერი სწრაფად დააყენეს მის ადგილზე - აკრძალა ვერსალის შეზღუდვების მოხსნა ან საყოველთაო გაწვევისა და სამხედრო ძალაუფლების აღდგენა. ისევე, როგორც ნაცისტებს აეკრძალათ ანტისემიტური კანონების შემოღება და მრავალი სხვა.
  ერთადერთი ის არის, რომ ჰიტლერის დროს გერმანიის ეკონომიკა გამოვიდა კრიზისიდან, მაგრამ ფაშიზმს არასოდეს მიუღია რადიკალური ფორმები, დარჩა ზომიერი ნაციონალიზმი გარკვეული ავტორიტარული მახასიათებლებით და ზოგადად ახალგაზრდული ორგანიზაციები, როგორიცაა ჰიტლერ იუგენტი.
  სსრკ ლეონ ტროცკის ხელმძღვანელობით გახდა ეკონომიკურად მდიდარი ძალა განვითარებული მძიმე მრეწველობის მქონე.
  სსრკ-ს ეკონომიკა უფრო ბაზარზე იყო დაფუძნებული, ვიდრე სტალინის, მაგრამ ის ასევე შეიცავდა დაგეგმვის ელემენტებს ხუთწლიანი გეგმების სახით. შობადობა მაღალია, მითუმეტეს, რომ ტროცკიმ აბორტებიც აკრძალა - ამბობენ, რუსეთში იმდენი ცარიელი მიწაა და ხვრელებივით ღრიალის მიზეზი არ არისო.
  ვინაიდან გერმანიის არმიის რაოდენობა შემოიფარგლებოდა 100 ათასით, ხოლო პოლონეთი უკვე გადაიქცა საბჭოთა, სოციალისტურ რესპუბლიკად, ვერავინ იბრძოლებდა. მოლდოვა რუსეთს 1921 წელს დაუბრუნეს - სამეფო მიწები უკან დააბრუნეს.
  თავად ტროცკიმ ოდნავ მხარი დაუჭირა მსოფლიო ინტერნაციონალს, მაგრამ მსოფლიო რევოლუციის მიზნის დადუმება დაიწყო. ნაწილობრივ, როგორც სტალინის დროს.
  მაგრამ ომი მაინც აღმოსავლეთიდან მოვიდა. იაპონიამ დაიწყო სამხედრო მოქმედებები მონღოლეთის წინააღმდეგ. ამომავალი მზის ქვეყანა იტალიასთან ერთად გახდა მსოფლიოს მთავარი დამპყრობლები. მართალია, მუსოლინი იძულებული გახდა შეეზღუდა თავისი ამბიციები ეთიოპიის დაპყრობით - ერთადერთი ქვეყანა აფრიკაში, რომელიც არ იყო სხვისი კოლონია. იაპონია, ასევე ჯერ კიდევ ვერ ბედავდა მარტო ბრძოლას ბრიტანეთთან და განსაკუთრებით შეერთებულ შტატებთან, ავიდა ჩინეთში. და ის უფრო და უფრო შემოვიდა აქ.
  ბევრი ჩინელია და, მიუხედავად მათი ფრაგმენტაციისა, ისინი სერიოზული მოწინააღმდეგეა. შემდეგ კი სამურაი მონღოლეთში შევიდა... 1941 წლის გაზაფხულზე იქ დაიწყო სერიოზული ბრძოლები.
  ტროცკიმ გადაწყვიტა, რომ სსრკ უკვე საკმარისად ძლიერი იყო სამურაებთან სრულმასშტაბიანი ომის საწარმოებლად. გარდა ამისა, საბჭოთა დიქტატორს სურდა შურისძიება 1904-1905 წლების დამარცხებისთვის. ხმელეთზე წითელი არმია აშკარად უფრო ძლიერია ვიდრე იაპონური, განსაკუთრებით ტანკებში. მაგრამ ზღვაზე წყნარი ოკეანის ფლოტმა ჯერ კიდევ ვერ მიაღწია პარიტეტს. მაგრამ ლევ დავიდოვიჩმა ვერ დათმო მონღოლეთი.
  წითელმა არმიამ თავდაპირველად შეაჩერა სამურაების წინსვლა. 1941 წლის 20 აგვისტოს მოხდა შეტევა ხალხინ გოლზე, რომელიც დასრულდა წითელი არმიის გამარჯვებით. რის შემდეგაც ტროცკიმ მოსთხოვა იაპონიას დაებრუნებინა სამხრეთ სახალინი და კურილის კუნძულები.
  ბუნებრივია, უარი მოჰყვა და დაიწყო ფართომასშტაბიანი ომი. მხოლოდ, დიდი სამამულო ომისგან განსხვავებით, ის იბრძოდა უცხო ტერიტორიაზე. თუმცა არ შეიძლება ითქვას, რომ ცოტა სისხლი დაიღვარა.
  ბრძოლები სრულმასშტაბიანი იყო, იაპონელებმა კი სასტიკი წინააღმდეგობა გაუწიეს და არ დანებდნენ. მაგრამ საბჭოთა ჯარების თითქმის ყველა ოპერაცია წარმატებული იყო. თავდაცვა, ძლიერი საარტილერიო სროლის შემდეგ, გაირღვა და ტანკებმა, მათ შორის უახლესი მძლავრი T-34, LT (მძიმე ლეონ ტროცკი!), გადალახეს გვამებისა და ლითონის სასტიკი თხრილი.
  ჯერ ამომავალი მზის ქვეყნის მეომრები განდევნეს მანჯურიიდან. ჩატარდა რამდენიმე თანმიმდევრული ოპერაცია, რომელიც 1941 წლის ნოემბრიდან 1942 წლის აგვისტომდე ცხრა თვე გაგრძელდა. საბჭოთა ჯარები შევიდნენ ჩრდილოეთ კორეაში... ბრძოლები იყო სახალინზეც. იაპონელებმა წინსვლაც კი სცადეს - ოცდაათი კილომეტრი დაწინაურდნენ, მაგრამ შეაჩერეს და სისხლში ჩაახრჩვეს.
  1942 წლის სექტემბერში მოხდა თავდასხმა პორტ არტურზე. იაპონელები, ზღვიდან მხარდაჭერით, ცდილობდნენ ხაზის შენარჩუნებას. საბჭოთა ჯარებმა ფრონტი გაარღვიეს, მაგრამ მტერმა ჯარის ჩამოგდებით მოახერხა წინსვლის შეჩერება.
  მაგრამ სამურაებმა დიდხანს ვერ შეძლეს წინააღმდეგობის გაწევა. საბჭოთა ავიაციამ აიღო და დაბომბა გემები. გარდა ამისა, იაპონელები ზედმეტად უარყოფენ თავიანთ ცხოვრებას - მათ ბრძოლაში პარაშუტებიც კი არ წაიყვანეს. ამის გამო, მთავარი საჰაერო ელიტების გარდაცვალების შემდეგ, ცაში სამურაების წინააღმდეგობა შესამჩნევად შესუსტდა. და საბჭოთა ავიაციამ ბევრად უფრო თავდაჯერებულად დაიწყო გამარჯვება.
  გარდა ამისა, საბჭოთა დიზაინერების ახალმა განვითარებამ თანდათან უარყო იაპონური მებრძოლების უპირატესობა მანევრირებაში. 1942 წლის დეკემბერში, კიდევ ერთი სასტიკი თავდასხმის შემდეგ, პორტ არტური აიღეს და სეული იმავე თვეში დაეცა.
  1943 წლის მომდევნო თვე დაიწყო სამხრეთ კორეაში იანვრის შეტევითა და ბუსანის პორტის აღებით.
  იაპონია კარგავდა სახმელეთო ბრძოლებს და სულ უფრო მეტ ზიანს აყენებდა ცასა და ზღვაში. 1943 წლის თებერვალში პეკინი დაიპყრეს საბჭოთა ჯარებმა. მარტში კი, სასტიკი ბრძოლების შემდეგ, სამხრეთ სახალინი გაათავისუფლეს. აპრილი და მაისი აღინიშნა საბჭოთა იარაღის ახალი გამარჯვებებით ზღვაზე... განსაკუთრებით ეფექტური იყო გაზრდილი წყალქვეშა ფლოტი, ავიაცია და ბალტიისპირეთიდან ჩამოსული გემები.
  1943 წლის ივნისში საბჭოთა ჯარებმა განდევნეს იაპონელები შანხაიდან. ამგვარად ქმნიან საკუთარ საოკუპაციო ზონას.
  ივლისსა და აგვისტოში მედესანტეებმა და მეზღვაურებმა გაათავისუფლეს კურილის ქედი მტრისგან. იაპონია განსაკუთრებულად მძიმე მდგომარეობაში აღმოჩნდა. საბჭოთა ავიაციამ გაზარდა დამრტყმელი ძალა და უფრო და უფრო ძლიერად დაბომბა, ამომავალი მზის მიწის საზღვაო ფლოტი დნება. 1943 წლის ოქტომბერში ტროცკიმ მიიღო გადაწყვეტილება: თავდასხმა ოკინავაზე - გენერალური რეპეტიცია თავად იაპონიის მეტროპოლიისთვის ბრძოლის წინ. ბრძოლები სასტიკი იყო და სამურაები მასობრივად იყენებდნენ იარაღს: კამიკაძე მფრინავებს.
  ეპიკური ბრძოლა გაგრძელდა ორი თვე და ერთი კვირა, რომელიც საბოლოოდ დასრულდა ოკინავას დაცემით. და 1944 წლის იანვარში ტაივანი განთავისუფლდა.
  იაპონია ახლა სრული სამხედრო კატასტროფის ზღვარზე იყო. ჰიროჰიტოს მხოლოდ შეერთებული შტატებისა და ბრიტანეთის იმედი ჰქონდა, რომ ომში მის მხარეს შევიდოდნენ; ფაშისტური გერმანია იმ დროს ჯერ კიდევ ძალიან სუსტი იყო სამხედრო თვალსაზრისით და მუსოლინი ადვილად ვერ მიაღწევდა ტროცკის წყნარ ოკეანეში.
  მაგრამ შეერთებულმა შტატებმა და ბრიტანეთმა მინიშნებები გააკეთეს, მაგრამ არ ჩქარობდნენ ომში შესვლას. უფრო მეტიც, ინდოეთში მასიური ანტიბრიტანული აჯანყება დაიწყო. ზომიერი განდი უფრო რადიკალურმა ნაციონალისტებმა და მემარცხენეებმა განზე გადაყარეს. შედეგად იქ ნამდვილი ომი დაიწყო. ჩემბერლენის შემცვლელმა ჩერჩილმა სიჯიუტე გამოიჩინა და ცდილობდა პაკისტანი და ინდოეთი ნებისმიერ ფასად დაემორჩილებინა. რამაც გამოიწვია გაჭიანურებული და მწარე ომი, რომელმაც დააკავა ბრიტანეთის ძალები.
  ამერიკელები საგარეო პოლიტიკაში სრულიად პასიურად მოქმედებდნენ: ჩემი ქოხი ზღვარზეა!
  1944 წლის მარტში საბჭოთა ჯარები, მიუხედავად იმისა, რომ ამინდი ჯერ კიდევ არ იყო ხელსაყრელი, დაეშვნენ ჰოკაიდოში. ბრძოლა სამი კვირა გაგრძელდა და იაპონელების დამარცხებით დასრულდა. ამ წარმატებამ შეარყია იმპერატორის ნდობა მეტროპოლიის მიუწვდომლობის მიმართ.
  ბრძოლა ხმელეთსა და ზღვაზე გაგრძელდა 1944 წლის 11 მაისამდე, როდესაც ძალაგამოცლილმა იაპონიამ საბოლოოდ კაპიტულაცია მოახდინა.
  საბჭოთა ჯარების მონაწილეობით ბრძოლა გაგრძელდა 1941 წლის 10 აპრილიდან 1944 წლის 11 მაისამდე და გაგრძელდა სამი წელი და თვეზე ცოტა მეტი. საბჭოთა არმიის დანაკარგებმა დაღუპულთა და ჭრილობებით დაღუპულებში შეადგინა 960 ათასი ჯარისკაცი და ოფიცერი. ასევე დაიღუპა სამოცი ათასზე ცოტა მეტი სამოქალაქო საბჭოთა მოქალაქე. დაბომბვისგან, საარტილერიო დაბომბვისგან, ბრძოლებიდან სახალინზე და პრიმორიეს საზღვარზე. და დაახლოებით სამი მილიონი ადამიანი დაშავდა, აქედან ოთხასი ათასი ინვალიდი გახდა.
  ზოგადად, სსრკ-მ დიდი გამარჯვება მოიპოვა და მოახერხა პროსაბჭოთა რეჟიმების დაყენება ჩინეთსა და კორეაში და თავისი ჯარით დაიკავა ამომავალი მზის მიწის მთელი ქონება.
  ამხანაგ ტროცკის ავტორიტეტი კიდევ უფრო განმტკიცდა როგორც ქვეყნის შიგნით, ისე საერთაშორისო ასპარეზზე.
  1946 წელს სსრკ-ში მოხდა ხელოვნური თანამგზავრის პირველი გაშვება. 1950 წელს კი პირველი საბჭოთა კოსმონავტი გაიგზავნა მთელს მსოფლიოში. რუმინეთში მეფე მიქაია დათანხმდა სსრკ-სთან სამხედრო და ეკონომიკური ალიანსის დადებას. მალე ძალაუფლება შეიცვალა უნგრეთში. ჩეხოსლოვაკიაში კი მას დიდი ხანია მართავენ, თუმცა არა ზუსტად კომუნისტები, არამედ მემარცხენე პროსაბჭოთა ძალები.
  1951 წელს თურქეთსა და სსრკ-ს შორის ომი დაიწყო. ამ ეტაპზე არც შეერთებულ შტატებს და არც ბრიტანეთს არ ჰქონდათ ატომური ბომბი და ნამდვილი ხოცვა-ჟლეტის დაწყება ისეთ მძლავრ მტერთან, როგორიც იყო სსრკ და მისი მოკავშირეები, დასავლეთისთვის თვითმკვლელობა იყო.
  საბჭოთა არმიამ თურქეთი ერთ თვეზე ნაკლებ დროში დაამარცხა. დაინახა, რომ დასავლეთის რეაქცია უკიდურესად დუნეა... ბრიტანეთი დიდხანს იბრძოდა ინდიელებთან, მაგრამ საბოლოოდ მან დაკარგა ასობით ათასი ჯარისკაცი და დაკარგა კონტროლი თავის უდიდეს კოლონიაზე. აშშ-ში ეკონომიკური კრიზისია და შავკანიანები აჯანყდებიან.
  ტროცკი იღებს გადაწყვეტილებას: და ორ თვეში წითელი არმია აკონტროლებს მთელ ახლო აღმოსავლეთს და ირანს და ეგვიპტეში ხელისუფლებაში მოდის პროსაბჭოთა მთავრობა. ბრიტანელებსა და ფრანგებს კბილებში ურტყამენ. და ჰიტლერი იკავებს სსრკ-ს მხარეს და ამისთვის იღებს შესაძლებლობას Anschluss Austria.
  დე გოლი საფრანგეთის ხელისუფლებაში მოდის. ის ძალიან უკმაყოფილოა საბჭოთა ექსპანსიით და საუბრობს ჯვაროსნულ ლაშქრობაზე აღმოსავლეთში, ბოლშევიზმის წინააღმდეგ. ტროცკი, პირიქით, ევროპაში ექსპანსიაზე ოცნებობს, ვითარება მწვავდება.
  ადოლფ ჰიტლერი, ისარგებლა იმით, რომ სსრკ ახლა კავშირშია, იწყებს გერმანიის მილიტარიზაციას. ხოლო ალჟირსა და მაროკოში დიდი აჯანყება იფეთქებს საფრანგეთის წინააღმდეგ.
  დე გოლი აღშფოთებულია და გერმანიისგან სამხედრო მზადების შეწყვეტას ითხოვს. საპასუხოდ ფიურერი ითხოვს 1914 წლის საზღვრების აღდგენას და იმუქრება სახალხო მილიციის გაგზავნით მტრის წინააღმდეგ.
  ორივე მხარე აძლიერებს საფრთხეებს და აგროვებს ჯარებს საზღვრებთან. მზაკვარი ტროცკი ომში არ შედის, მაგრამ გერმანიას ტანკებსა და თვითმფრინავებს კრედიტით ყიდის. ბრძოლა მიმდინარეობს ნაცისტებსა და ფრანგებს შორის. ბელგია შედის ომში, მაგრამ ეს მხოლოდ აუარესებს სიტუაციას საფრანგეთისთვის, რომელიც შეზღუდულია კოლონიებში აჯანყებითა და კომუნისტური აქტივობით სხვადასხვა ფრონტზე. გერმანელები კი არ აღწევენ სწრაფ გამარჯვებას, მაგრამ ჩერდებიან მანჯიოს ხაზზე , მაგრამ იკავებენ ბელგიას. წელიწადნახევარი ომის შემდეგ ნაცისტები პარიზს მიუახლოვდნენ.
  დე გოლი მიდის მშვიდობის დასაწერად და ელზარზს და ლორენას გერმანელებს უბრუნებს. ბელგია ასევე იშლება თავისი ტერიტორიის ნაწილს. ფიურერი აძლიერებს თავის გავლენას. 1955 წელს სსრკ გამოსცადა ბირთვული ბომბი. ტროცკი ჩეხოსლოვაკიას აერთიანებს სსრკ-ს შემადგენლობაში. მართალია, სუდეტის ნაწილი მიდის გერმანელებზე, მაგრამ გაცილებით ნაკლები ეთნიკური საზღვრები. მაგრამ მათ არ აქვთ მიზეზი, რომ ნავი ატეხონ...
  ჰიტლერი იძულებულია დაიმდაბლოს თავისი ამბიციები და გაიხაროს, რომ მან მოახერხა გაფართოება დასავლეთში და ავსტრიის ხარჯზე. ნაცისტები ასევე შეიჭრნენ დანიაში და ასევე აღადგინეს 1914 წლის საზღვრები და მათი იმპერიის ჩრდილოეთი.
  ტროცკი გარდაიცვალა 1960 წელს, ოთხმოცი წლის დაბადების დღის აღსანიშნავად. ცუდი ჩვევების გარეშე და ფიზიკური ვარჯიშის შენარჩუნების გარეშე, სსრკ-ს თავმჯდომარე ბოლო საქმეებამდე ინარჩუნებდა მკაფიო აზროვნებას.
  მან თავმჯდომარის პოსტი გადასცა თავის შვილს დავითს, რითაც დააარსა მსოფლიოში პირველი კომუნისტური დინასტია. ამ დროისთვის სსრკ-ს განიცადა გაზრდილი ცენტრალიზაცია და კონსტიტუციაში ცვლილებები, რომლებიც კრძალავდა მისგან გასვლას. ჰიტლერმა ასევე გადასცა ძალაუფლება მის ერთ-ერთ ვაჟს, რომელიც მიღებულ იქნა ხელოვნური განაყოფიერების შედეგად, მაგრამ კონკურენტულ საფუძველზე.
  თუმცა ვაჟი ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდაა და ჰიტლერის სიკვდილის შემდეგ ნაცისტები გაიყო და მალე ხელისუფლებაში მარცხენა ფრთა მოვიდა. მსოფლიო გახდა უფრო უსაფრთხო, მაგრამ კოლონიური სისტემის დაშლამ გამოიწვია ახალი არასტაბილურობის ომი. გამოსავალი იყო კომუნისტური კოალიციის შექმნა. იგი უწევდა ურთიერთდახმარებას და ცდილობდა სოციალიზმის აშენებას ბნელი კონტინენტის პირობებში.
  მაგრამ მსოფლიო კომუნიზმი გამოირჩეოდა საბაზრო ელემენტების დიდი რაოდენობით და წარმოადგენდა კომბინირებულ სისტემას.
  იმავდროულად, წინააღმდეგობები გაიზარდა სსრკ-ში. ერთი პარტიის პოლიტიკური დომინირება აღარ შეეფერებოდა მზარდ ოლიგარქიას. წითელი ტალღის ბიზნესმენებს ცვლილებები და პოლიტიკური ძალაუფლება სურდათ. ჯერჯერობით, გეგმიური ეკონომიკის წარმატებებმა და პოლიტიკურმა მიღწევებმა ნაწილობრივ ანაზღაურა ოპოზიციური განწყობა. მაგრამ ცვლილებები მოხდა შეერთებულ შტატებში. გაჩნდა ახალი ლიდერი, რომელმაც დაარღვია ორი პარტიის: დემოკრატიული და რესპუბლიკური მონოპოლია, შექმნა მესამე - პატრიოტული.
  და ხელისუფლებაში მოსვლის შემდეგ მან დაამყარა ავტოკრატია. ამავე დროს, კომუნიზმის წინააღმდეგ ჯვაროსნული ლაშქრობის დაწყება. დავითი გარდაიცვალა და ამის შემდეგ დაიწყო შეთქმულებებისა და ფრაქციული ბრძოლების მთელი სერია. შედეგად ქვეყანა შეირყა. მაგრამ ფრაქციებს შორის ბრძოლა სსრკ-ს თავმჯდომარის პოსტის ჩამორთმევით დასრულდა და ხალხი დამშვიდდა.
  იყო აქტიური სივრცის გაფართოება. 2015 წელს პლუტონი გახდა უკანასკნელი პლანეტა, რომელსაც ფეხი ადამიანმა ასტრონავტმა დაადგა. მცირე ხნით ადამიანებმა შეძლეს იუპიტერის ზედაპირის მონახულება. მართალია, მათ სპეციალურ არომატულ აბანოებში მოუწიათ წოლა.
  სსრკ-ში კაპიტალისტური ელემენტები კიდევ უფრო გაძლიერდა. იყო სტრატიფიკაცია ღარიბებსა და მდიდრებს შორის. გამოჩნდნენ ნამდვილი მილიარდერები და ამავე დროს პოლიტბიუროს წევრები. კომუნიზმი სულ უფრო მეტად ერწყმოდა ფინანსთა ოლიგარქიას და სულ უფრო ნაკლებად განსხვავდებოდა კაპიტალიზმისგან. სსრკ-ში საშემოსავლო გადასახადიც კი ხაზოვანი გახდა და ერთი პროცენტი შემოიღეს. ამან, რა თქმა უნდა, ბუნდოვანი უკმაყოფილება გამოიწვია და მცირე არეულობა გამოიწვია.
  მაგრამ ჯერჯერობით სიტუაცია კონტროლიდან არ გამოსულა. მაგრამ რეალურად, კომუნიზმის გარეგანი ატრიბუტებით, სოციალური გარანტიები სულ უფრო და უფრო მცირდებოდა. კერძოდ, ნაწილობრივ გადახდილი გახდა მედიცინა და განათლება, გაჩნდა უმუშევრები და შრომითი ბირჟები.
  ვიქტორიამ მიაღწია ვილნას და შეწყვიტა პარალელური სამყაროს გახსენება. ახლა მას რუსული არმიის წინამძღოლობა უნდა გაეგრძელებინა.
  ლიტვის დიდი საჰერცოგოს დედაქალაქი ვილნა დაეცა, მაგრამ წინ იყო მსვლელობა გროდნოსა და ბრესტისკენ.
  ბელორუსელები ნებით შეუერთდნენ რუსეთის ჯარს. ისინი მოვიდა, თუმცა, თოვლი და უფრო რთული გახდა შუა საუკუნეების ჯარის გადაადგილება. მიუხედავად ამისა, დიდმა ჰერცოგმა ვასილიმ ბრძანა გროდნოს დაკავება და იქ გამოზამთრება. ვიქტორია გარბოდა ირგვლივ მიმდებარე ციხესიმაგრეების მოსაძებნად, რათა დაჭრა ან მოსპობა.
  განადგურების ველური წყურვილი იღვრება მასში, მაგრამ უფრო და უფრო ხშირად მისი მოწინააღმდეგეები უბრძოლველად დანებდნენ.
  
  
  ორაკულები ბნელი ჯოჯოხეთიდან
  რა თქმა უნდა, არსებობს სხვადასხვა პროგნოზები, სასარგებლო და საშიში.
  მაგრამ ერთ-ერთ ალტერნატიულ რეალობაში იყო ჯადოქარი, რომელმაც ნაცისტებს უთხრა ნომერი, თუ როგორ დაებრუნებინა ძალა ეშმაკის სარკის მოთხრობისთვის. უდანაშაულო ბავშვის ალისფერი სისხლის წვეთები ამრეკლავ ზედაპირზე დაეცა. და ისინი მყისიერად შეიწოვნენ და თავად სარკემ დაიწყო ბზინვარება, დაიბრუნა თავისი საჩუქრები. და ფიურერმა ბევრი რამ ისწავლა მაშინ.
  მაგრამ მომავლის ცოდნაც კი, მისი გამოსწორება ყოველთვის არ არის შესაძლებელი. თუმცა აფრიკაში გერმანელებმა გადააჯგუფეს ჯარები და მოახერხეს მონტგომერის მიერ 23 ოქტომბერს წამოწყებული შეტევის მოგერიება.
  მიუხედავად იმისა, რომ დიდი გაჭირვებით, ისინი შეაჩერეს ჯარებმა დიდი რაოდენობის ცოცხალი ძალითა და აღჭურვილობით. თუმცა, თავდასხმის ადგილისა და დროის ცოდნა დაეხმარა რომელს რაციონალურად გაენაწილებინა თავისი რამდენიმე შენაერთი და მოგერიება შეტევა. ბრიტანელებმა მნიშვნელოვანი დანაკარგები განიცადეს და ორკვირიანი ბრძოლის შემდეგ იძულებული გახდნენ შეჩერებულიყვნენ.
  ხოლო გერმანიის წყალქვეშა ფლოტმა შეძლო დიდი ზიანის მიყენება, ჩაძირა ათეული ხომალდი სადესანტო ძალებით, რომლებიც აპირებდნენ დაშვებას კასაბლანკაში და მაროკოს სანაპიროზე. ამერიკელებმა, როდესაც დაინახეს ეგვიპტეში წარუმატებლობის ნაკლებობა და "გერმანული მგლების ხროვის" აქტივობა, მიატოვეს ოპერაცია ჩირაღდანი.
  გერმანელები, თავის მხრივ, ცდილობდნენ თავიანთი ჯარების გადაჯგუფებას სტალინგრადში საბჭოთა ჯარების ფლანგური თავდასხმების მოსაგერიებლად და მოემზადნენ ცენტრში თავდაცვაში დაკრძალვით.
  1942 წლის 19 ნოემბერს უამინდობის გამო საბჭოთა ჯარებმა ვერ შეძლეს ავიაციის ეფექტურად გამოყენება, მათ შორის თავდასხმის თვითმფრინავები და საარტილერიო მომზადებამ მიაღწია უკიდურესად შეზღუდულ წარმატებას. ასე რომ, ძალების გადაჯგუფებით გერმანელებმა და მათმა მოკავშირეებმა შეძლეს საბჭოთა ჯარების წინსვლის მოგერიება. მართალია, ამან ნაცისტებს ყურადღება სტალინგრადიდან გადაიტანა და საბჭოთა ჯარისკაცებს, რომლებიც ქალაქში გმირები იყვნენ, მოსვენება მისცა. მიუხედავად იმისა, რომ წითელი არმიის კონტროლის ქვეშ ძალიან ცოტა სახლია დარჩენილი.
  ფრიცმაც ცენტრში გამართა... სტალინგრადის ბრძოლა დეკემბრის ბოლომდე გაგრძელდა. ფრონტზე გარღვევის მიღწევის გამო, წითელი არმია შეჩერდა. მაგრამ ეს არც გერმანელებისთვის იყო ადვილი. მათ ძალიან ბევრი დაკარგეს ქალაქზე თავდასხმის დროს და მიუხედავად იმისა, რომ თავდაცვაში დანაკარგების კოეფიციენტი მათ სასარგებლოდ ჩანს, ჯარები მაინც ამოწურულია.
  იანვარში, მიუხედავად ორაკულის წინასწარმეტყველებისა, გერმანელებმა ვერ შეძლეს ჩრდილოეთით გაძევება ოპერაციის ნაპერწკლის დროს. მართალია, ბრძოლები სამ კვირაზე მეტხანს გაგრძელდა და წითელ არმიას დიდი მსხვერპლი დაუჯდა, მაგრამ მათ მოახერხეს სახმელეთო გზით სტალინგრადის მიღწევა.
  თუმცა, იბლისის სარკემ გააფრთხილა, გერმანელებმა შეძლეს ვორონეჟის მახლობლად შეტევის მოგერიება, მათი სუსტი მოკავშირეების გაძლიერება: იტალიელები და რუმინელები. წინააღმდეგ შემთხვევაში, იქ დაცვა გატეხილი იქნებოდა.
  და მესამე რჟევ-სიჩოვის ოპერაცია წარუმატებელი აღმოჩნდა. გერმანელებმა კვლავ, თუმცა უპრობლემოდ, მოიგერიეს საბჭოთა შეტევა. თავად სტალინგრადში ცხელოდა, იანვარში იყო ბრძოლები. პაულუსი შეცვალა მაინშტაინმა და ამ უფრო გამოცდილმა ფელდმარშალმა მოახერხა ციტადელის დაპყრობა 12 თებერვლისთვის. მაგრამ ისევ გერმანელებმა ამისთვის დიდი ფასი გადაიხადეს. 1943 წლის თებერვალში რაიხსტაგი უნდა შეკრებილიყო და სრული ომი გამოეცხადებინათ. გაახანგრძლივეთ სამუშაო დღე და გამოიყენეთ მონური შრომა უფრო აქტიურად ვიდრე ადრე.
  ტოტალური ომის გამოცხადებამ შესაძლებელი გახადა იარაღის წარმოების გაზრდა და ახალი დივიზიების ჩამოყალიბება. მათ შორის უცხოელები და ჰივისები.
  იცოდნენ, როდის აპირებდნენ ბრიტანელები და ამერიკელები მაროკოში შესვლას, გერმანელებმა თავიანთი დიდი წყალქვეშა ფლოტის გამოყენებით მტკივნეული დარტყმა მიაყენეს სადესანტო ხომალდებს - ჩაშალეს ერთი დაშვება მეორის მიყოლებით. ამან ნაცისტებს საშუალება მისცა დასავლეთის წინააღმდეგ სამხედრო ოპერაციების ლოკალიზება და მთელი მათი ძირითადი ძალების აღმოსავლეთში კონცენტრირება.
  რომმელის კორპუსის პოზიცია რთული რჩებოდა, მაგრამ სარკის წყალობით, ფაშისტურმა ავიაციამ უფრო ეფექტური მოქმედება დაიწყო და კოლონებმა გააუმჯობესეს აფრიკული ჯგუფის მიწოდება.
  მონტგომერის ახალი შეტევა 1943 წლის მარტში წარუმატებელი აღმოჩნდა. ამჯერად რომელმა, ეშმაკური მაგიის დახმარებით რომ მიიღო ზუსტი მონაცემები, ბრიტანელები ხაფანგში ჩააგდო და მოახერხა მათთვის გამანადგურებელი მარცხის მიყენება! მართალია, მტრის რიცხობრივი უპირატესობისა და საჰაერო უპირატესობის გამო მონტგომერის სრულად დამარცხება ვერ მოხერხდა, მაგრამ ბრიტანეთის დამარცხება შესამჩნევი იყო. განსაკუთრებით ბევრი ტანკი დაიკარგა და მანქანების მნიშვნელოვანი რაოდენობა დაიპყრო როგორც ტროფეები.
  ბრიტანელებმა უკან დაიხიეს რამდენიმე თავდაცვითი ხაზი და დაუახლოვდნენ ალექსანდრიას. რომელს სჭირდებოდა ახალი რეზერვები და ნაცისტებმა დაგეგმეს შეტევის გაგრძელება სამხრეთ მიმართულებით. სტალინგრადი დაეცა და შემდეგ შესაძლებელი გახდა ვოლგის გასწვრივ წინსვლა.
  1943 წლის მაისში კრაუტები გადავიდნენ ოპერაციაზე დელფინი. მათი ჯარები, მიუხედავად ორაკულის დახმარებისა, წითელი არმიის ძალიან ძლიერ წინააღმდეგობას შეხვდნენ. პროგრესი ნელი იყო მძიმე დანაკარგების ფასად. მართალია, ბედისწერის დახმარებამ გავლენა მოახდინა ომის მიმდინარეობაზე. ვერმახტი ელოდა კონტრშეტევებს და დაიწყო უფრო და უფრო მეტი შეტევა. ივნისის შუა რიცხვებში ნაცისტები უკვე მიუახლოვდნენ ვოლგის დელტას და მიაღწიეს კასპიის ზღვას.
  საბჭოთა ჯარების პოზიციები კავკასიაში 1943 წლის 22 ივნისს თურქეთის ომში შესვლით დამძიმდა. და ამან რეალურად წინასწარ განსაზღვრა ბაქოს ნავთობისთვის ბრძოლის შედეგი.
  მოკავშირეები არ იყვნენ გადამწყვეტი. მონტგომერი აქტიურ დაცვაზე გადავიდა და შეტევაზე აღარ ფიქრობდა, მაროკოში დაშვება კი არარეალური რჩებოდა.
  1943 წლის 10 ივლისს ჩერჩილმა აღმოსავლეთიდან გერმანული ძალების ნაწილის გადასატანად სცადა დაშვება საფრანგეთში. თუმცა, ცუდად მომზადებულმა სადესანტო, ამერიკული გაურკვევლობასთან ერთად და ის ფაქტი, რომ ორაკულის წყალობით, გერმანელებმა იცოდნენ ყველა დეტალი, მხოლოდ ბრიტანელებისა და ამერიკელების ყველაზე დიდი დამარცხება გამოიწვია ისტორიაში.
  ექვსას ორმოცდაათ ათასზე მეტი ადამიანი და უამრავი ტექნიკა მხოლოდ ტყვედ ჩავარდა. მაგრამ ამან, სამწუხაროდ, ხელი არ შეუშალა ნაცისტების წინსვლას სამხრეთში. აგვისტოში გერმანელებმა აიღეს მთელი დაღესტანი, თურქებმა თითქმის მთელი სომხეთი აიღეს ერევანთან ერთად, ხოლო 27-ში ნაცისტები და ოსმალები გაერთიანდნენ და ამიერკავკასიის ფრონტი ორ ნაწილად გაიყო.
  და ისევ, საბჭოთა ჯარების შეტევითი მცდელობები ფრონტის სხვა სექტორებზე მარცხით დასრულდა. მტერმა კარგად იცოდა საბჭოთა სარდლობის გეგმები.
  წითელ არმიაში სპეციალური განყოფილება მძვინვარებდა, ხორციელდებოდა რეპრესიები და მასობრივი წმენდები. რამდენიმე ათეული გენერალი და არტილერიის მარშალი კულიკიც კი დახვრიტეს.
  მაგრამ სანამ მტერს ეშმაკური იარაღი ჰქონდა, არაფერი ეშველებოდა მის წინააღმდეგ.
  სექტემბრის თვემ მძიმე ბრძოლებით ჩაიარა, ნაცისტები და ოსმალები ბაქოს მიუახლოვდნენ. ოქტომბერში კი ბრძოლები დაიწყო თავად ქალაქში.
  ზღვისპირა ქალაქს მიეწოდებოდა ზღვის გადაღმა და ისინი სასოწარკვეთილი ცდილობდნენ მის შენარჩუნებას. ბრძოლა გაგრძელდა და 7 ნოემბრისთვის, როგორც დაგეგმილი იყო, კრაუტებმა ვერ მოახერხეს მისი აღება. მაგრამ კავკასიის ყველა სხვა ქალაქი ამ დროისთვის უკვე დაკარგული იყო. და დეკემბერში, კოლოსალური დანაკარგების ფასად, ლეგენდარული ქალაქი დაეცა.
  კავკასია მთლიანად დაიკარგა, ისევე როგორც სსრკ-ში იმ დროს განვითარებული უდიდესი ნავთობის საბადო. მართალია, რადგან ყველა ნავთობის ჭაბურღილი ააფეთქეს და განადგურდა, თავად ნაცისტებმა ვერ ისარგებლეს ამ უპირატესობით მალე.
  აღმოსავლეთის ფრონტზე სიმშვიდე იყო. გერმანიის დიდი სახმელეთო ჯარები გადავიდნენ ერაყში და შემდგომ პალესტინასა და სუეცის არხში რომმელის დასახმარებლად. თუმცა საბჭოთა ხელმძღვანელობამ გადაწყვიტა ესარგებლა პაუზით. ნავთობის საბადოები უკვე განვითარებულია სხვა ადგილებში, მათ შორის ციმბირში. და საბჭოთა დიზაინერები მუშაობდნენ ახალ ტანკებზე. IS-2 და T-34-85 უნდა ყოფილიყო პასუხი გერმანულ პანტერებსა და ვეფხვებზე.
  ნაცისტურ გერმანიაში იარაღის წარმოება უფრო მაღალი იყო, ვიდრე რეალურ ისტორიაში. ნათელია, რომ ნაცისტებს და მონებს მეტი რესურსი აქვთ და დემორალიზებული მოკავშირეების დაბომბვა უფრო სუსტია. ეს ნიშნავს, რომ მათ შეეძლოთ მეტი რკინის და უკეთესი ხარისხის ლითონის წარმოება, ვიდრე სინამდვილეში. მაშასადამე, თვეში 600 ვეფხისტყაოსნის წარმოების გეგმა მიღწეული და გადაჭარბებულიც კი იყო. მაგრამ იყო სხვა შეზღუდვები: სასწავლო დრო ახალი ეკიპაჟებისთვის. უფრო მეტიც, "პანტერას" თავისი უდავო უპირატესობებით: ქვემეხი მაღალი ჯავშანჟილეტით და ცეცხლსასროლი სიჩქარით, შესანიშნავი ხილვადობით და ოპტიკით, ასევე კარგი შუბლის დაცვით და კარგი მამოძრავებელი წარმომადგენლობით, ჰქონდა სუსტი გვერდითი დაცვა და შერეული განლაგება. ლილვაკებიდან.
  Panther-2 უფრო მოწინავე და პერსპექტიული განვითარება აღმოჩნდა. ბევრად უფრო მკვრივი განლაგების წყალობით, ოდნავ მაღალი წონით 47 ტონა, Panther-2-ს გააჩნდა ძლიერი 88 მმ ქვემეხი 71 EL ლულის სიგრძით და 120 მმ ჯავშანი კორპუსის წინა მხარეს, 60 გვერდით დახრილი და 150 კოშკურის შუბლზე, 900 ცხენის ძრავით დურალუმინის გარსაცმში.
  ასეთი აპარატის წარმოება დაიწყო 1943 წლის ნოემბერში, Tiger-2-თან ერთად. თუმცა, გერმანელები ჯერ კიდევ მხოლოდ ავითარებდნენ თავიანთ მანქანას. და ისინი წინ წავიდნენ ახლო აღმოსავლეთში.
  1944 წლის მარტში გერმანელებმა აიღეს ქუვეითი და მიაღწიეს სუეცის არხს.
  ორაკული უნდა გატეხილიყო, რათა ნაცისტებს რაიმე უპირატესობა არ ჰქონოდათ. ამ შემთხვევაში, გოგონებს ადრე ჰქონდათ ამის გაკეთების სურვილი, მაგრამ გავლენის შეზღუდვამ იმოქმედა მათზე.
  მაგალითად, ახლა, მაგიით სავსე გოგოების ნაცვლად, 1944 წლის 1 აპრილს ფრონტზე ორი ლამაზი ლამაზმანი მოძრაობდა. სამწუხაროდ, ძალიან უღიმღამო შესაძლებლობებით, ნახტომის შემზღუდველმა იმოქმედა. ცოტა ციოდა შიშველი ფეხებისთვისაც კი, თოვლზე ძლივს დაუცველ გაზაფხულის მიწაზე სიარული. გოგონების მარცხენა მხარეს არის ღრმა ვოლგა, კამიშინის ჩრდილოეთით და თუ უფრო შორს წახვალთ, მიაღწევთ გერმანიის პოზიციებს სტალინგრადის მახლობლად. და მეომრების ამოცანაა, გახდნენ თითქმის ჩვეულებრივი გოგოები და დაკარგონ თავიანთი ზეადამიანური შესაძლებლობები საძულველი ორაკულის გასანეიტრალებლად... თუმცა, ახლა ესეც შეიძლება არ იყოს საკმარისი. ყოველივე ამის შემდეგ, სსრკ-მ დაკარგა ტერიტორია, რომელზეც ომამდე ცხოვრობდა მოსახლეობის ნახევარი და მისი სამრეწველო პოტენციალის მნიშვნელოვანი ნაწილი, მათ შორის, პირველ რიგში, მოპოვებისთვის მოსახერხებელი ნავთობი.
  სხვა დეპოზიტები, რა თქმა უნდა, არის, მაგრამ იმისთვის, რომ მათ სრული დატვირთვით იმუშაონ, დროც და ფულიც არის საჭირო. ანუ სიტუაცია ისეთია, რომ თუნდაც ჰიტლერს ჩამოერთვას იბლისის სარკის ძალა, ეს შეიძლება მტკივნეულად არასაკმარისი აღმოჩნდეს. უფრო მეტიც, მოკავშირეებში გაძლიერდა სეპარატისტული განწყობები. განსაკუთრებით ამერიკელები. რუზველტი ავად არის, გალენი აშკარად მიდრეკილია მემარცხენე პაციფიზმისკენ და ახალი არჩევნების პერსპექტივა არც თუ ისე ხალისიანია.
  წყალქვეშა ომი მოკავშირეებისთვის კარგად არ მიდის. გერმანული წყალქვეშა ნავების რაოდენობა მუდმივად იზრდება და მათი საბრძოლო თვისებები უმჯობესდება. უკვე გამოჩნდა სითბოს მართვადი ტორპედოები და წყალბადის ზეჟანგით მომუშავე წყალქვეშა ნავები . მოკავშირეთა ფლოტი კი თხელდება და სუსტდება, განსაკუთრებით მას შემდეგ, რაც კრაუტების ტექნოტრონიულმა ზვიგენებმა ისწავლეს არ გამოჩნდნენ ზედაპირზე და არ გამოამჟღავნონ თავი.
  გარდა ამისა, ნაცისტების წყალქვეშა ფლოტის აქტივობა უფრო მაღალია, ვიდრე რეალურ ისტორიაში: საწვავის მიწოდება გამარტივდა, ტანკერებიც კი ჩამოდიან ლიბიის მინდვრებიდან. გარდა ამისა, რუმინეთის დაბომბვა გაცილებით სუსტია. და სინთეზური საწვავის წარმოება უფრო მაღალია.
  მოკავშირეები შოკში არიან და მათი მდგომარეობა არასახარბიელოა. განსაკუთრებით შიდაპოლიტიკური.
  ძალთა ბალანსი აღმოსავლეთ ფრონტზე 1944 წლის 1 აპრილს: სსრკ 6,3 მილიონი ჯარისკაცი და ოფიცერი და დაახლოებით 5,3 ათასი ტანკი და თვითმავალი იარაღი, 95 ათასი იარაღი და ნაღმტყორცნები, 7,7 ათასი თვითმფრინავი. მძიმე დანაკარგები ზამთრის ბრძოლებში მტრის დამარცხების მცდელობისას. გერმანელებმა, თანამგზავრების, უცხოური დივიზიების, ჰივის ქვეითების გათვალისწინებით, დააგროვეს 7,2 მილიონზე მეტი, ტანკები და თვითმავალი იარაღი უკვე 8,8 ათასი, იარაღი და ნაღმტყორცნები დაახლოებით 100 ათასი, ავიაცია 16,5 ათასი მანქანა. იმის გათვალისწინებით, რომ ახალი IS-2 და T-34-85 ტანკები ახლახან დაიწყეს წითელ არმიასთან სამსახურში შესვლა, მტრის უპირატესობა აღჭურვილობის ხარისხში მნიშვნელოვანია. ამრიგად, "პანტერების" და "ვეფხვების" წარმოება უკვე დაწინაურებულია და ისინი გერმანიის სატანკო ფლოტის ნახევარზე მეტს შეადგენენ.
  ავიაციაში ხარისხობრივი შეფასებები არც ისე ნათელია. გერმანული მანქანები სიჩქარითა და შეიარაღებით აღემატება საბჭოთა მანქანებს, მაგრამ ჩამოუვარდება ჰორიზონტალურ მანევრირებას, ამავდროულად აღემატება ვერტიკალურ მანევრირებას. მაგრამ რაც მთავარია, რეაქტიული თვითმფრინავი გამოჩნდა Fritz-ში, პირველ რიგში ME-262. პროპელერზე მომუშავე მებრძოლებიდან ყველაზე ძლიერი შეიარაღებისა და სიჩქარის მხრივ იყო ME-309 და TA-152. Yu-488 და კიდევ უფრო ადრე Yu-288 შევიდა სერიულ წარმოებაში. ამ ბომბდამშენებს არ ჰქონდათ ტოლი ფრენის მახასიათებლებით მაღალი დატვირთვის პირობებში.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, თუ გავითვალისწინებთ ძალთა ბალანსს, მაშინ მტერი უფრო ძლევამოსილად უნდა იყოს აღიარებული. გარდა ამისა, თუ ოპერაცია ახლო აღმოსავლეთში დასრულდება, ფაშისტები კიდევ უფრო გაძლიერდებიან. და იქ მათ საბოლოო გამარჯვებამდე თვეზე მეტი არ არის დარჩენილი. Ისე...
  ტექნიკურად მცოდნე ელენამ მძიმედ ამოისუნთქა და იმღერა:
  - არა ძალა, არც ძალა... გობლინს აშკარად ბევრი ჰქონდა დასალევი! მან მხოლოდ ქერქი დაინახა და უხამსობა ყვიროდა!
  ზოია, რომელმაც შეინარჩუნა თავისი კულტურა თუნდაც მოკრძალებულ გლეხურ სამოსში, თითი დაუქნია მეგობარს:
  - მოერიდეთ ვულგარულობას... ჯობია, სამოქმედო გეგმა შევადგინოთ!
  ელენა მხრები აიჩეჩა. ის უფრო გამხდარი იყო ვიდრე ადრე და არა ისეთი სპორტული. მიუხედავად იმისა, რომ შესაძლოა ბევრი მამაკაცი მას უფრო მიმზიდველად მიიჩნიოს ვიდრე ადრე. გოგონას კაბა მარტივია, თეთრეული, თეთრი და სუფთა. ცოტა უფრო მოკლე, ვიდრე ეს ჩვეულებრივ გლეხ ქალებს აქვთ, გარუჯულ ფეხებს მუხლებს ზემოთ აფენენ. გოგოებს არც იარაღი და არც ძვირფასეულობა დარჩათ. საათიც კი არ არის.
  ისინი ახლა ისეთი rustic, ძალიან გარუჯული თვის აპრილის, მაგრამ არც ისე სწრაფი და ძლიერი. ფეხები მიდის კენჭებით მოფენილ თიხის გზაზე. შიშველი ძირები, გლეხის ქალების მსგავსად, უხეშია და თავს კომფორტულად გრძნობენ, როდესაც აბიჯებენ წვეტიან ზედაპირზე. როცა დადიხარ, ასე არ ცივა. დილის ყინვა ყინვის შემდეგ დნება და ფეხები არც ისე დაბუჟებული და მტკივნეულია.
  წინა სხეულში იგი ზოგადად მეომარი იყო, თუნდაც ანტარქტიდაში უპრობლემოდ. ახლა კი ფეხები გამიწითლდა სიცივისგან და დილის მზეზე თბება, საზიზღრად მტკივა.
  ელენამ, რომელსაც უკვე დაავიწყდა, რომ ადამიანის სხეულს შეუძლია განიცადოს უსიამოვნო შეგრძნებები სიცივისა და დაღლილობისგან, გაღიზიანებით თქვა:
  - სიმართლე გითხრათ, ასეთ ექსპედიციაში აზრს ვერ ვხედავ. ამ ჯოჯოხეთში ჩაგვაგდეს, ძლიერ მაგიას მოკლებული... დავრჩით ფეხშიშველი და უბრალო გლეხური სამოსით და ამავდროულად, ვალდებულნი ვართ გადავარჩინოთ კაცობრიობა ფაშიზმისგან!
  ზოიამ ლოგიკურად უპასუხა მსგავს პასაჟს:
  "მაგრამ ეს არის მისი სილამაზე!" ასე რომ, არც ისე ადვილი იქნებოდა, როდესაც ჩვენი სასწაულებრივი შესაძლებლობების გამოყენებით ავიღეთ ვილნა და ლიტვის სხვა ქალაქები. ეს ბევრად უფრო საინტერესოა და რაც მთავარია ფანტაზიას მოითხოვს მტრის უბრალო სხეულებში და ზესახელმწიფოების გარეშე დასამარცხებლად!
  ელენამ ჩვეულებისამებრ დაარტყა შიშველი ფეხი რიყის ქვაში, რომელიც შუა გზაზე თიხიდან გამოდიოდა. მაგრამ დარტყმისგან გაფრენის ნაცვლად, ქვა ადგილზე დარჩა და ბრძენი გოგონა ტკივილზე ყვიროდა. ჯერ კიდევ გრძელი, მოხდენილი თითები მაშინვე შეშუპებული გახდა და გალურჯდა. და ზოიას რამდენიმე მათგანის გასწორებაც კი მოუწია. იასამნისფერი ფალანგები თავის ადგილზე დაეცა და ელენამ ჩამოიშორა ლოყაზე ჩამოყალიბებული ცრემლი. ასეთი სისულელე უნდა გააკეთო.
  ბელობოგის ქალიშვილმა საკუთარ თავში სიმპათიის მოზღვავება იგრძნო, თანაგრძნობის ტალღამ მოიცვა. და ამავე დროს გაჩნდა საკუთარი სისუსტის და დაუცველობის განცდა. ელენას ცისფერი ხორცის ქვეშ ფრჩხილი გატყდა და მისი ფეხიც მართლაც შემაშფოთებლად დაზიანებული და დაუცველი გახდა.
  ბრძენი, თავის მიმართ თანაგრძნობით, შენიშნა:
  - აი რას ნიშნავს ხორცი ზესახელმწიფოების გარეშე... უბრალოდ არავინ ხდები!
  ზოიამ გაბრაზებულმა შენიშნა:
  -შენი პატარა ფეხები მოგეშლება... როგორმე იცოცხლებ!
  გოგონები ისევ გზას დაადგნენ. აღარ ჰქონდათ ისეთივე უგუნური ხალისი. გარდა ამისა, რაც უფრო დიდხანს დადიოდნენ, მით უფრო იგრძნობოდა შიმშილი. აქ გაჩნდა კოლმეურნეობის მინდვრები... მათზე მუშაობა უკვე გაჩაღდა.
  კაცები კი არ ჩანდნენ, მხოლოდ ქალები და ბავშვები იყვნენ შეკაზმულები, ზოგი გუთანზე, ზოგი თოხზე. აქ ხალხი საშინლად გამხდარია, გამოფიტული სახეებით. მართალია, ბიჭებმა ულამაზესი გოგოების დანახვისას გაუღიმეს და აკანკალდნენ, აკოცა, გაშლილი ხელებით მიესალმნენ.
  ზოიამ შესთავაზა ელენას გლეხის შრომით დახმარება. სვაროგის ქალიშვილი უხალისოდ დათანხმდა. მას პირადად სურდა იარაღის ღვაწლი და არა კოლმეურნეობის მძიმე ნაწილი. მაგრამ მას შემდეგ, რაც მან ფეხი რიყის ქვაზე დააზიანა, მისი მებრძოლი განწყობა მაშინვე გაქრა. გარდა ამისა, თქვენ უნდა იფიქროთ საკუთარ ლეგალიზაციაზე. რაც არ უნდა თქვას, ისინი მხოლოდ კაბებით და პასტორების გარეშე დარჩნენ.
  დიახ, NKVD-ს შეუძლია ნებისმიერ დროს გამოაცხადოს ისინი ჯაშუშებად და დააბნიოს ისინი. წინააღმდეგ შემთხვევაში ისინი აღმოჩნდებიან მხოლოდ ლტოლვილები, რომლებმაც დაკარგეს ყველაფერი, მათ შორის საბუთებიც. მათი კაბები არც თუ ისე ახალია და ბოლშევიკური სოფლისთვის დამახასიათებელია უფრო მოკლე ქვედაკაბის სტილი. შეგიძლიათ იმდენი ჭამო, რომ დაიჯერონ!
  ზოია სოფელშია დაბადებული და მისი ხელები და სხეული ტანჯვაში ძალიან მოხერხებულია. ელენა ქალაქის ქალბატონია და არა მხოლოდ მოსკოვი. მართალია, მას აქვს გამოცდილება სახნავ სამუშაოებში როდნოვერის საზოგადოებაში. მაგრამ მაინც მოძრაობები არ არის ისეთი მარტივი და ნაცნობი, როგორც ზოია. დიახ, და გატეხილი თითები ცივ მიწაზე ამაზრზენად მტკივა.
  თუმცა, ახალგაზრდა ქალები, ბიჭები და გოგონები ფეხშიშველები არიან, თუნდაც ღამით ყინვა იყოს და თითქმის გაცივდეთ. მხოლოდ მოხუცი ქალები და მოხუცი ქალები ფეხსაცმლით. კაცები არ ჩანან და ყველას ზემოთ უფროსი არის ხუჭუჭა, მოწითალო თინეიჯერი, რომელიც თხუთმეტ წელზე უფროსი არ არის, უაღრესად მოწესრიგებულ შარვალში, მაგრამ ძალიან გამომხატველი მზერით და გაბედული ნიკაპით. ეს ბიჭი კომკავშირის სამკერდე ნიშნით ყველაზე უფროსია ბიჭებს შორის და ყველას ბრძანებებს აძლევს.
  ახალგაზრდა მეთაურს ორი ლამაზმანის შეერთების ფაქტზე კომენტარი არ გაუკეთებია. თითქოს ეს ასე იყო, ცხადია. ვოლგის რეგიონის კლიმატი რბილია და კლიმატი გაჩაღდა, ამიტომ დამატებითი წყვილი ხელი არ დააზარალებს.
  ელენას ზურგი მალევე დაეწყო და გუთანზე წასვლა სთხოვა. ასე რომ, საკმაოდ ძლიერი გოგოს ტანისთვის უფრო ადვილია, მაგრამ თქვენ უბრალოდ ფრთხილად უნდა ჩათხაროთ ქუსლები ფხვიერ მიწაში, რომ ფეხის თითები ასე არ გაღიზიანდეს. მაგრამ მკერდზე ზეწოლა სხვა კუთხით მოდის და ზურგი, განტვირთვის შემდეგ, არ გრძნობს ტკივილს.
  გოგონამ მაშინ გაიფიქრა, რამდენი წლისაა მართლა? უკვე დიდი ხანია ასი გავიდა! სასაცილო! ის ერთ-ერთი უძველესი ქალია თანამედროვე რუსეთში და ამავდროულად, ძალითა და სიჯანსაღით სავსე. მაგრამ მას შემდეგ, რაც მათ ჯადოსნური შესაძლებლობები ჩამოართვეს, ისინი შეიძლება გახდნენ ასეთი ურჩხულები!
  ეს აზრი ელენას აციებს...
  ყველა მუშაობდა ენთუზიაზმით და ლანჩის შესვენების გარეშე. ან მხოლოდ მაშინ, როცა მთლიანად დაბნელდა, ისინი ცეცხლს მიუახლოვდნენ, რათა თავი გაეხალისებინათ. იქვე იყო მდინარე ვოლგა და ქოთანში თევზი იყო. მაგრამ მხოლოდ ამდენი პურია და ის რატომღაც არ არის მთლიანად სუფთა, მინარევებისაგან. ხახვის კიდევ ერთი გემო.
  საჭმელი მარტივია და არც ისე ბევრი, როგორც ჩანს, დელიკატესი მშიერი კუჭისთვის. Ranger Girls-ს მრავალი წელი არ უგრძვნია ასეთი დაღლილობა. არა, ჯერ კიდევ ძალიან მტკივნეულია იყო ადამიანი ზესახელმწიფოების გარეშე. შენ კი... ვირივით იღლები!
  მაგრამ ასევე კარგია, რომ ორგანიზმები ახალგაზრდა და ჯანმრთელები არიან. გოგონებს სხვა ქალებთან ერთად ბეღელში დამოუკიდებლად ჩაეძინათ. ერთ-ერთმა ბიჭმა თავი ზოის მაღალ მკერდზე დაადო. რეინჯერი გოგონა მის ქერა კულულებს მოეფერა... და ძლიერი სევდა იგრძნო. მათ ყველაფერი მიიღეს ცხოვრებიდან და მათი მფარველებისგან, დემიურგ ღმერთებისგან: მარადიული ახალგაზრდობა, ძალაუფლება, სიმდიდრის ქონის შესაძლებლობა, ძალაუფლება, პატივი და პატივისცემა, მაგრამ... ჩასახვისთვის მათ უნდა დაეძინათ მათთან ტოლფას კაცთან. და ამის პოვნა სულაც არ არის ადვილი.
  და თუ ასეთი ბიჭები არიან, მაშინ ისინი სხვა დონეზე და სხვა სამყაროში არიან. ელენას გაახსენდა სიმღერა გაგარინზე და ამან კიდევ უფრო დაამწუხრა;
  იცი როგორი ბიჭი იყო...
  მთელმა სამყარომ ხელში აიყვანა!
  ცინგის ძმის გადაწყვეტილება გადაარჩენს იმპერიას
  ცარ ნიკოლოზ II-ის ძმა, მიხეილი, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, გადამწყვეტად მოქმედებდა. საიმპერატორო გვარდიამ ცეცხლი გაუხსნა აჯანყებულებს, რომლებიც ცდილობდნენ ზამთრის სასახლის შტურმს. შემდეგ ბრძოლაში შევიდნენ კაზაკები, რომლებიც ხელს უწყობდნენ სუვერენს და კეთილშობილური პოლკები.
  რამდენიმე ასეული აჯანყებული დაიღუპა და სხვები გაიქცნენ. პოლიციამ აჯანყებულები და მათი ლიდერები აქტიურად შეიპყრო. სახელმწიფო სათათბიროს წარმომადგენლები, სამთავრო ოჯახები, ვაჭრები და ფინანსური ელიტის წევრები იჩქარეს ცარ ნიკოლოზის ერთგულების ფიცი და ერთგულება დადეს. ბრძოლის დროს ექვსასზე მეტი აჯანყებული დაიღუპა და ათასნახევარი დაიჭრა. მცველებმა დაკარგეს ოცამდე ადამიანი, კაზაკებმა კიდევ ორმოცდაათი.
  სერიოზული შეტაკება, მაგრამ ავტოკრატია გადარჩა. ზევით შეთქმულებს არც ერთი აზრი ჰქონდათ და არც ერთი ლიდერი. და საერთოდ, ბევრ მათგანს მიაჩნდა, რომ ომის დროს შეუძლებელი იყო მმართველობის ფორმის შეცვლა.
  მეფე ნიკოლოზ II-ით ბევრი უკმაყოფილოა, მაგრამ იმპერიული რეჟიმისთვის ალტერნატივის შეთავაზება რთულია. უფრო მეტიც, მდიდრებს სერიოზულად ეშინიათ, რომ რესპუბლიკური მმართველობის ფორმა ზედმეტად სუსტი და ფხვიერი აღმოჩნდება, რათა დაიცვას კაპიტალისტები მშიერი და აჯანყებული პროლეტარიატისგან, ხოლო მიწის მესაკუთრეები გლეხებისგან.
  მაგრამ ხალხი თავად არ მოაწყობს სერიოზულ რევოლუციას. ბოლშევიკები ჯერ კიდევ ძალიან სუსტები და ცოტანი არიან, სოციალისტ რევოლუციონერებს უმეტესად სჯერათ, რომ რევოლუცია კარგია, მაგრამ ჯობია პირველ რიგში მსოფლიო ომი მოიგოთ.
  მოკლედ ბუნტი იყო და ყველა გამოვიდა! რაღაც სისხლიანი აღდგომის მსგავსი განმეორდა...და სიჩუმე!
  ნიკოლოზ II-მ ძმა გადამწყვეტობისთვის დააჯილდოვა გიორგის პირველი ხარისხის ორდენით და დააწინაურა გენერალის წოდება, დასავლეთის ფრონტის მეთაურად დანიშნა მიხეილი. ხოლო სამხრეთ და რუმინეთის ფრონტები ემორჩილებოდნენ ბრუსილოვს.
  რუსული არმიის ზომა თითქმის ათ მილიონამდე გაიზარდა და მისი შენარჩუნება იმპერიას მძიმე ტვირთად აყენებდა. საჭირო იყო წინსვლა.
  როგორც კი გზები დაშრა, მეფის ჯარი გალიციაში დაარტყა. რიცხობრივი უპირატესობა რუსული ჯარების მხარეზე იყო. ავსტრიელები ზნეობრივად დასუსტდნენ და სლავებისგან შემდგარი პოლკები მასობრივად დატოვეს ან დანებდნენ. არ იყო საკმარისი გერმანული ქვედანაყოფები მტრის შესაკავებლად.
  ყოველივე ამის გარდა, შეერთებული შტატები აპრილში შევიდა ომში ცენტრალური ძალების წინააღმდეგ. და ამრიგად, კონფლიქტის შედეგი უკვე წინასწარ იყო განსაზღვრული. გერმანელები ცდილობდნენ თავიანთი ძალების გაზრდას დასავლეთში მოკავშირეების დასამარცხებლად და ვერ შეძლეს მნიშვნელოვანი დახმარება გაუწიონ ავსტრია-უნგრეთს.
  რუსეთის ჯარებმა დაიკავეს ლვოვი და გალიციის რამდენიმე ქალაქი. რამდენიმე პატარა ქვაბიც კი ჩამოყალიბდა. ავსტრიული, მოწყვეტილი , გატეხილი ფრონტი ძალიან სწრაფად იშლებოდა, ამიტომ გერმანელებს მოუწიათ გადასულიყვნენ ბრმა თავდაცვაზე დასავლეთში და ჯარები ჩაეყარათ წარმოქმნილ ხარვეზებში.
  თავიანთი წარმატების განვითარებით, რუსები მიუახლოვდნენ პრჟემისლს და გარს კი შემოარტყეს ქალაქი. მაგრამ მიწოდების პრობლემებმა და ბრძოლაში უფრო საბრძოლო მზადყოფნაში გერმანული შენაერთების შეყვანამ შეანელა წინსვლა. მაგრამ რუმინეთის ფრონტი შეტევაზე გადავიდა და გარკვეული პერიოდის შემდეგ დასავლეთის ფრონტიც. ამ უკანასკნელს რთული ამოცანის წინაშე დადგა: გაერღვია მძლავრი, ღრმა ეშელონიანი გერმანული დაცვა.
  მეფის ძმა მიხაილს ეს სამარცხვინოდ არ ჩათვალა, ბრუსილოვისგან ისწავლა და მსგავსი ტაქტიკა გამოიყენა. მან დაიწყო შეტევის მომზადება ერთდროულად თორმეტ სხვადასხვა ადგილას, რათა გერმანელებმა ვერ დაადგინეს მთავარი შეტევის მიმართულება. გარდა ამისა, ისინი აქტიურად იყენებდნენ კვამლის ფარდას და ღამით შეურაცხყოფას.
  სამხრეთში მყოფმა რუსულმა ჯარებმა გაათავისუფლეს ბუქარესტი, ხოლო ცენტრში შეტევამ ვილნას სამხრეთით გარღვევა გამოიწვია.
  გერმანელებს კიდევ ერთხელ მოუწიათ სამხრეთ ფლანგის გაძლიერება. გერმანიის ჯარები, რომლებიც ბლოკავდნენ რიგას, ემუქრებოდნენ ალყაში მოქცევას. ამ პირობებში კაიზერმა მიიღო რთული გადაწყვეტილება, დაეტოვებინა ბალტიის ქვეყნები და გაეყვანა ჯარები პრუსიის თავდაცვით ხაზზე.
  გაერთიანებას და თურქეთს საქმე არ გამოუვიდა. რუსები და ინგლისელები მიიწევდნენ მცირე აზიაში, ფრანგები ზეწოლას ახდენდნენ პალესტინაზე სირიაში. ოსმალეთი სუსტდებოდა და მათი დაცემა შორს არ იყო. გარდა ამისა, ბულგარელები შეიცვალა. გააცნობიერა, რომ პრუსიელებმა უკვე წააგეს ომი და რუსეთის ჯარებმა, რომლებმაც გაათავისუფლეს რუმინეთის უმეტესი ნაწილი, მიაღწიეს საზღვარს, სლავების მეფემ ომი გამოუცხადა ავსტრიას, თურქეთს და გერმანიას.
  რა თქმა უნდა, ამან გერმანელებს უფრო მეტი თავის ტკივილი მოუტანა. მათ აღმოსავლეთში ფრონტის ხაზის გამართვა ვეღარ შეძლეს და იძულებული გახდნენ უკან დაეხიათ ვისტულაში. იმ იმედით, რომ ბუნებრივი წყლის ბარიერი შეაფერხებდა რუსეთის ჯარებს.
  დასავლეთში მოკავშირემ მხოლოდ ნაწილობრივ წარმატებებს მიაღწია, თუმცა უკვე უფრო აქტიურად იყენებდნენ ტანკებს. მაგრამ ახლა გერმანიას ეჭირა ფრონტი, თუმცა იძულებული გახდა ოდნავ უკან დაეხია. სამხრეთ მონაკვეთს დიდი ძალისხმევა დასჭირდა.
  ისე, ცარისტულმა რუსეთმა შემოდგომაზე და ზამთარში ბრძოლების სიმძიმე ოსმალეთის იმპერიას გადასცა.
  კონსტანტინოპოლზე თავდასხმა, როგორც ხმელეთიდან, ასევე ზღვიდან, დასრულდა რუსული იარაღის ტრიუმფით. თურქეთი დაეცა და მასთან ერთად რუსეთმა მიიღო დიდი ტერიტორიები, კონსტანტინოპოლი და სრუტეები ხმელთაშუა ზღვაზე გასასვლელით.
  მართალია, 1917 წელს ომის დასრულება ვერ მოხერხდა, მაგრამ გამარჯვების სუნთქვა უკვე ყველას გრძნობდა, უფრო მეტად, ვიდრე 1916 წელს.
  ზამთარმა რუსეთში მცირე გაფიცვებითა და დემონსტრაციებით ჩაიარა, მაგრამ სამხედრო სირთულეების მიუხედავად სერიოზული შეტაკებები არ ყოფილა. შესაძლოა, რუბლი ძალიან გაუფასურდა, მაგრამ შიმშილობაზე საუბარი ნაადრევია.
  თუმცა ომის დამთავრების დრო დადგა და ამას ყველა მიხვდა. ფელდმარშალზე დაწინაურებულმა ბრუსილოვმა შესთავაზა მთავარი დარტყმა სამხრეთით, სადაც მტერი უფრო სუსტი იყო, შემდეგ კი ჩრდილოეთით შემობრუნება.
  გერმანელებს უკვე ჰქონდათ პირველი ტანკები. მაგრამ მათი რიცხვი ძალიან მცირეა იმისთვის, რომ მნიშვნელოვანი გავლენა იქონიოს ომის მიმდინარეობაზე. რუსეთს ასევე აქვს საკუთარი მანქანები, კერძოდ მენდელეევის ტანკები. მაგრამ ისევ, ცარისტული ინდუსტრია ჯერ კიდევ არ შეუძლია განახორციელოს მასობრივი წარმოება.
  მაგრამ ტანკების მასობრივი წარმოება დააარსეს ბრიტანელებმა, ამერიკელებმა და ფრანგებმა. ეს ნიშნავს, რომ გაჩნდა თავდაცვის გარღვევის ახალი, მძლავრი საშუალება, რომელმაც გერმანული პოზიციები უნდა გაარღვიოს.
  მოკავშირეებს ასევე სურთ დამანგრეველი ომის დასრულება რაც შეიძლება სწრაფად. მარტის ბოლოდან კი მათ დაიწყეს გერმანიის ღრმა ეშელონური თავდაცვის გარღვევის მცდელობა.
  რუსული ჯარების შეტევა სამხრეთით გზების გაშრობისთანავე დაიწყო. რუსული ჯარები, წინა გამარჯვებების შემდეგ, გაძლიერდნენ, მაგრამ ავსტრიელებმა ძლივს გამართეს. ბუდაპეშტი უკვე მაისის დასაწყისში აღმოჩნდა გარშემორტყმული. შემდეგ მოძრაობა დაიწყო ვენისკენ და მდინარე ვისლას გვერდის ავლით.
  შეტევაზე იტალიელებიც გადავიდნენ. იაპონიამაც კი გაგზავნა საექსპედიციო ძალა ევროპაში. გერმანელები ყველა მხრიდან ზეწოლას ახდენდნენ.
  როდესაც რუსული ჯარები უკვე მიუახლოვდნენ ვენას, ავსტრია-უნგრეთი კაპიტულაცია მოახდინა. გერმანიის უკანასკნელი მოკავშირე საბოლოოდ დაეცა. დასავლეთში, ფრონტის სხვადასხვა ნაწილში დარტყმის ტაქტიკის გამოყენებით, მოკავშირეები ნელა, მაგრამ აუცილებლად წინ მიიწევდნენ. და რუსული ჯარები შევიდნენ სამხრეთიდან გერმანიის ფრონტის უკანა მხარეს, რომელიც ფარავდა ვისტულას.
  ამ პირობებში, კანცლერმა ვილჰელმმა, გააცნობიერა გერმანიის სრული, უიმედო პოზიცია, გამოაცხადა ყველა საომარი მოქმედებების შეწყვეტა 1918 წლის 22 ივნისს. ფაქტობრივად, გერმანელებმა კაპიტულაცია მოახდინეს.
  ავსტრია-უნგრეთმა არსებობა შეწყვიტა. რუსეთმა მიიღო გალიცია, კრაკოვის რეგიონი, ბუკოვინა, აღმოსავლეთ სლოვენიის ნაწილი და უნგრეთი. რუმინეთი ტრანსილვანია. ავსტრია-უნგრეთიდან მხოლოდ პატარა ავსტრია და ძლიერ შემცირებული უნგრეთი დარჩა. ჩეხოსლოვაკია გაჩნდა რუსეთის ეგიდით.
  ცარისტულმა იმპერიამ გერმანიიდან მიიღო კლაიპედა, პოზნანი და ზღვების გასასვლელი, რითაც აღმოსავლეთ პრუსიას მოკვეთა თავად მეტროპოლიიდან დანციგის გავლით.
  გერმანიას უნდა დაეთმო ის, რაც მანამდე მე-19 საუკუნეში დაიპყრო დანიასა და საფრანგეთს. მას ყოველწლიურად უზარმაზარი რეპარაციების გადახდა მიუსაჯეს და სამხედრო პოტენციალი ასი ათასი ადამიანით შემოიფარგლა.
  და რა თქმა უნდა, როგორც რეალურ ისტორიაში, დემილიტარიზებული ზონა.
  მეფის რუსეთმა გააფართოვა თავისი საკუთრება სამხრეთით. ოსმალეთის იმპერიამ, ისევე როგორც ავსტრიის იმპერიამ, არსებობა შეწყვიტა. ბრიტანეთმა აიღო ერაყი, საფრანგეთი, სირია და ინგლისელებთან ერთად პალესტინა. რუსეთმა მიიღო სომხეთი, მცირე აზია და კონსტანტინოპოლი.
  გავლენის სფეროებად დაიყო ახლო აღმოსავლეთი და ირანიც. ამრიგად, მეფის რუსეთმა მიაღწია მნიშვნელოვან მატერიალურ შენაძენებს.
  მაგრამ ომს ორ მილიონ ნახევარზე მეტი ჯარისკაცის სიცოცხლე შეეწირა, გარდაცვლილი მშვიდობიანი მოსახლეობის გარეშე, უზარმაზარი ხარჯები. ფინანსები დაეცა და ქვეყანა ვალებში ჩავარდა.
  მართალია, მოკავშირეები ლმობიერად შეთანხმდნენ სესხების პროცენტების ჩამოწერაზე, მაგრამ მაინც ვალი საკმაოდ დიდი აღმოჩნდა - დაახლოებით ათი მილიარდი ოქროს რუბლი.
  მაგრამ შესაძლებელი იყო საწარმოების ნაციონალიზაცია, რომლებიც ადრე გერმანელებს ეკუთვნოდათ.
  მეფის რუსეთში პოლიტიკური ვითარება დასტაბილურდა და იმპერატორის ავტორიტეტი გაიზარდა.
  ნიკოლოზ II-მ ამით ისარგებლა და გააუქმა საკუთარი მანიფესტი სახელმწიფო სათათბიროზე. ხელახლა აღდგა ავტოკრატია და საკანონმდებლო ძალაუფლება მთლიანად მეფეს გადაეცა.
  ამან მხოლოდ პროტესტის მორცხვი მცდელობები გამოიწვია. ქვეყანა ძალიან დაიღალა ომით და არ სურდა ახალი შოკები.
  და ეკონომიკამ დაიწყო სწრაფი, ომის შემდგომი აღდგენა! ზრდა საშუალოდ იყო დაახლოებით ცხრა პროცენტი წელიწადში და უფრო მაღალი იყო, ვიდრე შეერთებულ შტატებში.
  შეიქმნა ახალი მოწინავე ინდუსტრიები და განვითარდა მანქანათმშენებლობა. ხელფასები გაიზარდა.
  სამუშაო დღის ხანგრძლივობა მეფის კანონით 11,5 საათიდან 10,5 საათამდე შემცირდა. ხოლო წინასადღესასწაულო დღეებში და შაბათ-კვირამდე 9 საათამდე. ასევე, სამუშაო დღე ცხრა საათამდე შემცირდა, თუ ნაწილი მაინც ღამით იყო.
  ფულის გაცვლის შემდეგ, რუბლის მყარი ოქროს ბალანსი აღდგა. 1929 წლისთვის მუშის ხელფასი თვეში 50 რუბლს აღწევდა, არაყის ფასი ბოთლში 25 კაპიკი იყო. ანუ თვეში 200 ბოთლი. და თუ ავიღებთ მას ოქროს ეკვივალენტში, ეს არის 37 გრამი სუფთა ოქრო.
  ქვეყანამ მეორე ადგილი დაიკავა, სამრეწველო წარმოების მხრივ მხოლოდ აშშ-ს შემდეგ. იმპერიის პერსპექტივები ძალიან ვარდისფრად გამოიყურებოდა, მაგრამ... დიდმა დეპრესიამ დაარტყა.
  კოლაფსმა მთელი მსოფლიო და მათ შორის რუსეთი დააზარალა. სიმართლემ ყველაზე მეტად გერმანია და აშშ დააზიანა. მაგრამ მეფის რუსეთი ზედმეტად იყო დამოკიდებული გარე სესხებზე და, შესაბამისად, ვერ აიცილებდა შოკებსა და რეცესიას.
  ბოლშევიკური პარტია ოციან წლებში განიცდიდა კრიზისს. ლენინმა რეალურად უკან დაიხია პრაქტიკული, რევოლუციური ბრძოლა თეორიაში ჩაძირვით და სამეცნიერო ფანტასტიკის დაწერით.
  ვლადიმირ ილიჩი ბრიტანეთში ჰერბერტ უელსს შეხვდა და სამეცნიერო ფანტასტიკის გემოვნება იგრძნო. კერძოდ, ვლადიმერ ილიჩის კალმიდან გამოვიდა დიდი, ფუტურისტული რომანი: "კომუნიზმი ბედნიერების გზაა"! და რიგი სხვა ნამუშევრები. ლენინი უკვე კარგ ფულს შოულობდა სამეცნიერო ფანტასტიკის ნაწარმოებებიდან.
  ბოლშევიკები გაიყვნენ ტროცკისტებად და სტალინებად. სტალინმა გადაწყვიტა დაბრუნებულიყო ნაროდნაია ვოლიასთვის დამახასიათებელი ინდივიდუალური ტერორის ტაქტიკა. ტროცკიმ უფრო ზომიერი პოზიცია დაიკავა.
  სოციალისტ-რევოლუციონერები კვლავ აქტიურობენ, თუმცა ოციან წლებში აღარ ხდებოდა გახმაურებული პოლიტიკური მკვლელობები. რესპუბლიკელებისა და კადეტების პოზიციები თანდათან გაძლიერდა. მართლაც, აბსოლუტური მონარქია ყველას მოძველებულ რელიქვიად მოეჩვენა. ასე დაიწყო ისევ არეულობა, გაფიცვები, დემონსტრაციები და სამეფო ტახტი რყევა დაიწყო.
  მონარქს ბევრი რამის გახსენება შეეძლო...
  ნიკოლოზ II-ის მთავრობამ გამოსავალი იპოვა...ომში! უფრო მეტიც, გენერლებს იაპონიისგან დამარცხებისთვის შურისძიება სურდათ. და ეს გასაგებია...
  პირველი მსოფლიო ომის შემდეგ მეფის რუსეთმა ჩაატარა რამდენიმე მცირე სამხედრო კამპანია. ახლო აღმოსავლეთში, სადაც მათ და მათმა მოკავშირეებმა დაასრულეს არაბული სამყარო. ავღანეთში.... იქ ბრიტანეთთან ერთად ომი გაიმართა. რუსეთმა დაიპყრო ავღანეთის ჩრდილოეთ რეგიონები, რომლებიც ძირითადად უზბეკებით და ტაჯიკებით იყო დასახლებული, ისევე როგორც ჰერატი. ბრიტანელებმა, სასტიკი ომების შემდეგ, მაინც დაიმორჩილეს სამხრეთი. ავღანეთის ცენტრში თვითმმართველობა დარჩა.
  ირანი კვლავ ინარჩუნებდა სუვერენიტეტის იერსახეს, მაგრამ მისი დაყოფა ასევე შორს არ იყო.
  მაგრამ ინტერესთა მთავარი შეჯახება მოხდა იაპონიაში. უფრო მეტიც, 1931 წელს იაპონელებმა შექმნეს მარიონეტული მთავრობა მანჯურიაში და წამოიწყეს შეტევა ჩინეთში.
  რაც ახალი ომის მიზეზი გახდა.
  ამ დროისთვის რუსეთის არმიამ მოახერხა სატანკო ფლოტის განახლება და ძალიან ძლიერი ავიაციის შექმნა. ჰაერში იაპონია შესამჩნევად დაქვეითებული იყო, ხოლო რუსეთის სახმელეთო არმია გაცილებით მრავალრიცხოვანი და, შესაძლოა, საბრძოლო მზადყოფნაც იყო.
  წყნარი ოკეანის ფლოტს ლეგენდარული ადმირალი კოლჩაკი მეთაურობდა. ანდრია პირველწოდებულის ორდენის კავალერი ბრუსილოვი ამ დროისთვის უკვე გარდაცვლილი იყო, მაგრამ მისი უნარიანი სტუდენტები დარჩნენ.
  ომი იაპონიისთვის თავიდანვე წარუმატებელი იყო. რუსი გენერლები: დენიკინი, ვრანგელი, კალეიდინი, მეფის ძმის მიხეილ რომანოვის საერთო მეთაურობით, ენერგიულად და ოსტატურად მოქმედებდნენ. პირველი მსოფლიო ომის გამოცდილებამ გავლენა მოახდინა და 1904-1905 წლების კონფლიქტის შეცდომებმა გაითვალისწინეს.
  საკმაოდ კარგი აღმოჩნდა პროხოროვის მსუბუქი ტანკებიც, რომლებიც უბრალოდ შეუცვლელია მანევრულ ომში. ყოველ შემთხვევაში, ეს უკვე სხვა რუსული არმია იყო და სულ სხვა ომი.
  თუმცა, სამურაებთან პირველი ბრძოლის დროს, კუროპატკინს რომ შეეცვალა უფრო ნიჭიერი და გადამწყვეტი მეთაური, ომის შედეგი, რა თქმა უნდა, სრულიად განსხვავებული იქნებოდა.
  ყოველ შემთხვევაში, ორ თვეში პორტ არტური ალყაში მოაქციეს რუსულმა ჯარებმა და იაპონელები სცემეს. ორი თვის შემდეგ მთელი კორეა გაათავისუფლეს და ციტადელი ქალაქი შტორმმა დაიპყრო.
  ზღვაზე ბრძოლები ასევე მძვინვარებდა სხვადასხვა ხარისხის წარმატებით. ბალტიის და შავი ზღვიდან ესკადრილიების ჩამოსვლამდე. ამომავალი მზის ქვეყანა მთლიანად დამარცხდა და მათ ჯარები ჰოკაიდოზეც კი შეიყვანეს. იაპონია იძულებული გახდა ხელი მოეწერა დამამცირებელ მშვიდობას. დააბრუნე მანჯურია, პორტ არტური, გერმანელებისგან დაპყრობილი ზოგიერთი ქონება, სამხრეთ სახალინი და კურილის ქედი. და ამავე დროს გადაიხადეთ ანაზღაურება, მოწესრიგებული თანხა - მილიარდი ოქროს რუბლი.
  გამარჯვებამ დროებით გააძლიერა ავტოკრატიის პოზიცია, შემდეგ კი დიდმა დეპრესიამ ადგილი დაუთმო სწრაფ ეკონომიკურ აღმავლობას.
  გერმანიაში, ისევე როგორც რეალურ ისტორიაში, ჰიტლერი მოვიდა ხელისუფლებაში, მაგრამ მას არ მიეცა უფლება გაურბოდა. კერძოდ, საყოველთაო გაწვევის აღდგენის მცდელობა რუსეთისა და საფრანგეთის სასტიკ წინააღმდეგობას შეხვდა. მიუხედავად იმისა, რომ სამხედრო პოტენციალის კუთხით მცირე დათმობები გაკეთდა. არმიის ზომა ასი ათასიდან ორას ორმოცდაათამდე გაზრდილი იყო. გარდა ამისა, ჰიტლერმა გერმანიას დაუბრუნა დემილიტარიზებული ზონის კონტროლი.
  მეფის რუსეთში კი დინასტიური პრობლემები მწიფდებოდა. გარდაიცვალა ტახტის მემკვიდრე ცარევიჩ ალექსეი... მეფის ძმა მიხეილ რომანოვი ჩამოერთვა მემკვიდრეობის უფლება. და კირილ ვლადიმროვიჩ რომანოვი მართლაც გახდა მემკვიდრე. მაგრამ ეს ბიჭი სიმთვრალეში და გარყვნილებაშია ჩაფლული. სრულიად დეგრადირებული...
  მაშ, ვინ იქნება მეფე ნიკოლოზ II-ის შემცვლელი? მეფის ძმამ მიხაილმა იაპონიასთან გამარჯვების შემდეგ მიიღო გენერალისიმუსის წოდება და უზარმაზარი პოპულარობით სარგებლობდა. ის გახდა სამეფო ოჯახის პირველი წევრი იმპერიული რუსეთის ისტორიაში, რომელმაც მიიღო ასეთი მაღალი წოდება. და ბევრს სურდა მისი სამეფო ტახტზე ნახვა.
  მართალია, თავად ნიკოლოზ II - არ სვამდა, ცუდი ჩვევების გარეშე, რომელიც რეგულარულად აკეთებდა ტანვარჯიშს - ჯერ კიდევ საკმაოდ ძლიერი იყო და ჩანდა, რომ მისი მეფობა ყველაზე გრძელი იქნებოდა რუსეთის ისტორიაში. მაგრამ სტალინმა ჩაიფიქრა ყველაზე ამბიციური მკვლელობის მცდელობა ალექსანდრე II-ის დროიდან მოყოლებული. მიუხედავად იმისა, რომ ჩანდა, რა აზრი აქვს?
  ყოველ შემთხვევაში, 1937 წელი საშინელი გამოდგა. მოკლეს მეფე ნიკოლოზ II და მასთან ერთად დაიღუპა ორი მინისტრიც, ასევე სამი ათეული კარისკაცი და ჩამოინგრა ზამთრის სასახლის ნაწილი.
  ტერორისტებმა გამოიყენეს საკანალიზაციო სისტემა მაღაროში და დარგეს ტონაზე მეტი ამინოლონი.
  ამრიგად, ისტორიის მსვლელობაში აგრესიული ინციდენტი ჩაერია. ასე დასრულდა ცარ ნიკოლოზ II-ის მეფობა. მონარქს არ უწოდეს დიდი ან ძლიერი. ვინც იმპერატორს არ უყვარდა მას სისხლიანი უწოდა, რადგან მის სამეფოში ბევრი სისხლი დაიღვარა. ვინც პატივისცემით ეპყრობა, დამპყრობელია. ასე გაიზარდა მის ქვეშ მყოფი მიწების რაოდენობა რუსეთში. ჩინეთში დიდი პროვინციაც კი გამოჩნდა: ჟელტოროსია.
  მთლიანობაში სამეფომ 43 წელი იარსება. მხოლოდ ივანე მრისხანე მართავდა უფრო დიდხანს და ნომინალურად. მაგრამ იმის გათვალისწინებით, რომ მან ტახტი სამი წლის განმავლობაში დაიკავა, კონტროლის რეალური პერიოდი უფრო მოკლე აღმოჩნდა.
  მაგრამ კანონიერი მემკვიდრე, კირილ ვლადიმროვიჩ რომანოვი, მაინც ავიდა ტახტზე. იგი დიდხანს არ მართავდა - დაახლოებით ერთი წელი, მაგრამ მოახერხა გარკვეული გავლენის მოხდენა ისტორიის მსვლელობაზე. კერძოდ, მან ნება დართო ადოლფ ჰიტლერს განეხორციელებინა ავსტრიის ანშლუსი. ვითომ ხალხთა თვითგამორკვევის უფლებაზეა საუბარი და, სავარაუდოდ, ამ გზით მეტი წესრიგი იქნება. დაეთანხმა ავსტრიის ანშლუსს და მუსოლინის.
  ასე გაფართოვდა გერმანია და მისმა მოსახლეობამ ოთხმოც მილიონს გადააჭარბა. რომ აღარაფერი ვთქვათ იმაზე, რომ ჰიტლერი ხელს უწყობს მშობიარობას. ადოლფ დემონიაკის დროს ის გაიზარდა ერთნახევარჯერ.
  ესპანეთში სამოქალაქო ომი დაიწყო, მაგრამ ის ბევრად უფრო სწრაფად დასრულდა, რადგან არ არსებობდა საბჭოთა კავშირი, რომელიც დახმარებას უწევდა მემარცხენე კოალიციას მადრიდში.
  მაგრამ ფრანკო ფიურერის მოკავშირე გახდა. და ახალი ცარი ვლადიმერ III შეეჯახა ბრიტანეთს.
  სიტუაცია მართლაც რთულია. მეორე მსოფლიო ომით სავსე თავსატეხი. და დაპირისპირების ახალი რაუნდი. ირანი არ არის დაყოფილი და ეს რეალურად ბოლო ისლამური ქვეყანაა, რომელიც ფორმალურად დამოუკიდებელია. ამის გეგმები რუსეთსაც და ბრიტანეთსაც აქვთ. ახლო აღმოსავლეთში ყველაფერი ძალიან დამაბნეველია. რუსეთის, საფრანგეთისა და ბრიტანეთის ტერიტორიები შერეული და ძნელად სამართავია.
  ინგლისი ეკონომიკურად უფრო და უფრო ჩამორჩება როგორც რუსეთს, ასევე მზარდ ძლიერ გერმანიას. მაგრამ ყველაზე დიდი კოლონიები მაინც ბრიტანეთია. მაგრამ ლომის გვირგვინის ძალა სუსტდება, კანადა თითქმის დამოუკიდებელია. სამხრეთ აფრიკა ასევე სამფლობელოა, ისევე როგორც ავსტრალია. ინდოეთში ბრიტანეთის პოზიცია სუსტდება. რა თქმა უნდა, არსებობს ლომის დაძვრის სურვილი.
  ჰიტლერი ცდილობს ორ ფრონტზე თამაშს. ან საფრანგეთის, ბრიტანეთის, იტალიისა და იაპონიის მხარდაჭერას მიიღებს. რათა ყველამ ერთად დააგროვოს მეფის რუსეთი და გაიყოს მისი უზარმაზარი ქონება.
  ან ეძებეთ ტერიტორიული შესყიდვები დასავლეთში, მაგრამ რუსეთთან ალიანსში.
  ჰიტლერი საზიზღარი და უპრინციპო კაცია და საერთოდ არ აინტერესებს ვისთან შევიდეს კოალიციაში, სანამ ეს მისთვის სასარგებლოა.
  ახალი ახალგაზრდა ცარ ვლადიმერი ასევე ოცნებობს ისტორიაში შესვლაზე, როგორც დიდი დამპყრობელი და სურს წაართვას კოლონიები ბრიტანეთსა და საფრანგეთს. მკაცრად რომ ვთქვათ, გერმანელებისგან წაღება აღარაფერი რჩება. ასე რომ, გერმანიასთან კოალიცია საკმაოდ ლოგიკურია.
  იტალიამ დაიპყრო ეთიოპია და ასევე სურს ახალი ექსპლოიტეტები. მუსოლინი ძალიან ამბიციურია. მას არ აინტერესებს წავა აღმოსავლეთით თუ დასავლეთით. მაგრამ საფრანგეთში ხალხში ბრძოლის დიდი სურვილი არ არსებობს. იქ სუფევს პაციფიზმი და ირჩევენ მთავრობას. ასეთი ძლიერი მოკავშირის შეძენის გზა არ არსებობს. და მეფის რუსეთი, თავისი ტრადიციულად მაღალი შობადობით და მუდმივად მცირდება სიკვდილიანობა, ძალიან ძლიერი მოწინააღმდეგეა. მეფის რუსეთის მოსახლეობა უკვე იზრდება წელიწადში დაახლოებით სამი პროცენტით. ჩვილთა სიკვდილიანობა შემცირდა, მაგრამ მრავალშვილიანი ოჯახების მოდა ჯერ არ გასულა და მშრომელი ოჯახებიც კი ნაყოფიერია. ტერიტორიული შენაძენების გათვალისწინებით, მათ შორის მჭიდროდ დასახლებულ ჩინეთში და იშვიათად დასახლებულ მონღოლეთში, ევროპასა და თურქეთში, ცარისტული რუსეთის მოსახლეობა 1940 წელს 400 მილიონს გადააჭარბა 1913 წელთან შედარებით, როდესაც ეს იყო 180 მილიონი. და ეს არის კონტინენტური ძალა... ბრიტანეთსა და საფრანგეთს 50 მილიონზე ნაკლები ჰყავს თავიანთ მეტროპოლიებში, პლუს კოლონიები. მაგრამ კოლონიური ჯარები სუსტი არიან მორალურად და მცირე საბრძოლო შესაძლებლობები აქვთ. ასე რომ, დასავლეთის სახმელეთო ძალები გაცილებით სუსტია.
  ფიურერი ირჩევს ალიანსს რუსეთთან დასავლეთის წინააღმდეგ.
  1939 წელს ჩეხოსლოვაკია გაიყო. გერმანიაში ასევე შედიოდა სუდეტი. გერმანელებმა გააძლიერეს ჯარი და შექმნეს სატანკო კოლონები. ცარისტული რუსეთი ასევე არ იდგა, რომელსაც ჰყავდა სამშვიდობო არმია ხუთ მილიონ ხუთასი პერსონალური დივიზიისგან.
  მეფის რუსეთში მძიმე ტანკები და სტრატეგიული თვითმფრინავები, რვა ძრავიანი თვითმფრინავების ჩათვლით, დიდი ხანია იწარმოება. საფრანგეთს აქვს მხოლოდ ოცდაათამდე მძიმე ტანკი და ისინი მოძველებულია. დიდ ბრიტანეთს არ ჰყავს მძიმე მანქანები. ჰოდა, გერმანიაც, არც ერთი ოც ტონაზე მძიმე. აშშ-ს აქვს ოთხასზე ცოტა მეტი ტანკი.
  ჰიტლერმა გადაწყვიტა, რომ გადადება არ ღირდა და დაარტყა 1940 წლის 15 მაისს. ამინდი უბრალოდ ხელსაყრელია და ყველაფერი მზადაა. ან მეტ-ნაკლებად მზადაა.
  მეფის რუსეთმა დაიწყო თავდასხმა ინდოეთსა და სხვა კოლონიალურ სამფლობელოებზე. რუსული არმია შეუტია ცუდად დაცულ პოზიციებს. შედარებით ცოტაა ჯარი, რომელიც შედგება თავად ეთნიკური ბრიტანელებისა და ფრანგებისგან და კოლონიურ დანაყოფებს ნამდვილად არ სურთ სიკვდილი მათთვის უცხო იდეისთვის ან იმპერიისთვის. სინამდვილეში, ვინ არიან მათთვის ინგლისელები? ექსპლუატატორები, მონები, მძარცველები თუ ურწმუნოები. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ რუსები მათზე ბევრად უარესები იყვნენ, რომ ისინი დაიღუპნენ ლომის ან მამლის იმპერიის გულისთვის.
  ასე რომ, ცარისტული ჯარები წინ მიიწევენ, გადალახეს დუნე, კეროვანი წინააღმდეგობა. მაგრამ გერმანელებმა ასევე შეძლეს საფრანგეთის, ინგლისის, ბელგიის და ჰოლანდიის ჯარების დამარცხება თვენახევარში.
  ამრიგად, ჩერჩილმა დაკარგა მისი მთავარი მოკავშირეების მხარდაჭერა. მოლოდინი, რომ შეერთებული შტატები ომში შევიდოდა, არ გამართლდა. რუზველტი სულაც არ გამოირჩეოდა სტენკა რაზინის მონდომებით. შემდეგ კი ასეთი ძალები წავიდნენ ამერიკის წინააღმდეგ.
  რუსული ჯარები მიიწევდნენ აფრიკასა და აზიაში ლაშქრობებში; უფრო მეტი პრობლემა წარმოიშვა რელიეფიდან და კომუნიკაციების მონაკვეთიდან, ვიდრე მტრის ჯარებისგან. გზების ნაკლებობამ, განსაკუთრებით აფრიკაში, გავლენა იქონია. მაგრამ უპრეტენზიო რუსი ჯარისკაცი გმირულად და სტოიკურად გადალახავს ყველა სირთულეს.
  გერმანელებს მხოლოდ გაჭირვებით შეუძლიათ აფრიკაში ჯარების გადაყვანა. გიბრალტარზე წინსვლა შეფერხდა ფრანკოს ჯიუტი წინააღმდეგობის გამო. და ჩვენ მოგვიწია ძალების გადაყვანა ზღვით. რუსებმა შეიჭრნენ აფრიკაში, ეგვიპტის გავლით და ეს მათთვის ბევრად უფრო ადვილია. იტალია ასევე იტაცებს ყველაფერს, რისი აღებაც შეუძლია და ამ საკითხში მუსოლინის ბოა კონსტრიქტორის ძალა აქვს.
  თავად მეტროპოლიაზე დაშვება არ მომხდარა 1940 წელს. საჰაერო ბრძოლაში, უპირველეს ყოვლისა, რუსეთის პასიურობის გამო, ბრიტანეთი გადარჩა. მაგრამ უნდა ითქვას, რომ ბრძენ ცარ ვლადიმერ კირილოვიჩს არ სურდა ბრიტანეთის დროზე ადრე კაპიტულაცია, მაგრამ საკმაოდ რაციონალურად აპირებდა მისი ყველა აზიური და აფრიკული კოლონიების ხელში ჩაგდებას.
  სად წავა ბრიტანეთი? მას ხომ არ აქვს რეზერვები, კოლონიებისა და ნედლეულის გარეშე - მისი დაცემა დროის საკითხია.
  1941 წლის ზამთარში და მარტში რუსეთის ჯარებმა საბოლოოდ მიაღწიეს სამხრეთ აფრიკას და დაამარცხეს აფრიკის უკანასკნელი სამფლობელო. მადაგასკარში დაჯდომის ბრიტანეთის მცდელობაც ჩაიშალა და 1941 წლის მაისში დესანტი განხორციელდა შემდგომი გამარჯვებით.
  იაპონია ომში რუსეთის მხარეს იბრძოდა და წყნარ ოკეანეში რაღაცის ხელში ჩაგდება მოახერხა. 1941 წლის ზაფხული იყო დიდი საჰაერო შეტევის პერიოდი ბრიტანეთის მეტროპოლიის წინააღმდეგ.
  რუსული და გერმანული ავიაცია თავს დაესხა ლონდონს და ინგლისის იმპერიის სხვა ქალაქებს. და 8 ნოემბერს, მიუნხენის პუტჩის წლისთავზე, დესანტი საბოლოოდ შედგა.
  ბრძოლა გაგრძელდა თექვსმეტ დღეს და დასრულდა რუსული და გერმანული ჯარების გამარჯვებით.
  ამით, ფაქტობრივად, დასრულდა მეორე მსოფლიო ომი. ის ნაკლებად სისხლიანი და გრძელი აღმოჩნდა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში. და მან შესამჩნევად გააძლიერა და გააფართოვა რუსული საკუთრება. განსაკუთრებით აფრიკასა და აზიაში.
  შედარებით მშვიდობიანი პერიოდი დადგა. რუსეთი და გერმანია საკუთარ ტერიტორიულ მიღწევებს ითვისებდნენ. მესამე რაიხში შედიოდა: ბელგია, ჰოლანდია, საფრანგეთის თითქმის ნახევარი, ასევე მაროკო, ალჟირის ნაწილი და ცენტრალური საკუთრება. მართალია, ფრანკოს პოზიციისა და ჰიტლერის გარკვეული გაურკვევლობის გამო, გერმანელებს არ ჰქონდათ დრო საფრანგეთის ეკვატორულ სამფლობელოებში წინსვლისთვის და ისინი დაეცა რუსეთის ჯარებს.
  მიუხედავად ამისა, გერმანიამ მაინც მიიღო აფრიკული მიწის კარგი ნაწილი, რომელიც აჭარბებდა საკუთარ ტერიტორიას. მესამე რაიხის მიწების ფართობი, ევროპული შენაძენების გათვალისწინებით, სამჯერ გაიზარდა. და თუ 1937 წლიდან ჩავთვლით საზღვრებიდან, ავსტრიის, სუდეტისა და ჩეხეთის პროტექტორატის გათვალისწინებით, მაშინ ოთხჯერ.
  ასე რომ, გერმანელებს მთლიანად ჰქონდათ საკმარისი მონელება, დაუფლება და ათვისება. მეტიც, რუსეთმა გააფართოვა თავისი კოლონიური საკუთრება და ძლივს გააკონტროლა ეს ყველაფერი.
  იტალიამ კი ბევრი მიიღო: მაგალითად, სუდანის, სომალის, უგანდას და სხვა შენაძენების უმეტესი ნაწილი, კერძოდ, ტუნისი.
  ამრიგად, სამყაროს გადანაწილება ამ დროისთვის დასრულდა. მაგრამ როგორც ამბობენ, დროთა განმავლობაში, ამბიციები იწყებენ გამოვლენას.
  შეერთებულმა შტატებმა არ დაიწყო სერიოზულად მუშაობა ატომურ პროექტზე. ფაშისტურ გერმანიასა და რუსეთშიც მაგარი დამოკიდებულება გამოდგა. იაპონია ჯერ კიდევ არ არის საკმარისად განვითარებული, რომ შეძლოს იგი და ბრიტანეთი და საფრანგეთი გახდნენ მესამე რაიხის და რუსეთის ვასალი ქვეყნები.
  ასე რომ, ბირთვული იარაღის გამოჩენა გარკვეული დროით გადაიდო.
  მაგრამ პროგრესი, რა თქმა უნდა, განუყოფელია. ფიზიკოსები მუშაობენ, თეორია ვითარდება, ასევე ლაბორატორიული ექსპერიმენტები. მაგრამ ბირთვულ პროექტს სახელმწიფოს ნება სჭირდება. მეფის რუსეთს უკვე ჰქონდა ძალიან ბევრი საზრუნავი და ხარჯი, რომელიც დაკავშირებულია მისი ტერიტორიის გაფართოებასთან. მაგრამ ჰიტლერს რატომღაც წყენა ჰქონდა ბირთვული პროგრამის ასეთი იდეების მიმართ და სჯეროდა, რომ ატომური პროექტი მხოლოდ დიდ ფულს ხარჯავდა.
  გარდა ამისა, რუსეთის სახმელეთო არმია და ავიაცია ყველაზე ძლიერი და მრავალრიცხოვანი იყო მსოფლიოში, ასევე იზრდებოდა საზღვაო ფლოტი, განსაკუთრებით ეკონომიკური ზრდის გამო.
  მეფის გენერლები და მარშლები ამჯობინებდნენ ტანკების მშენებლობას, თვითმფრინავების, ავიამზიდების და საბრძოლო ხომალდების აშენებას. რატომ სჭირდებათ მათ რაიმე ზღაპარი ბირთვული ბომბების შესახებ? ანუ გერმანელებიც და რუსებიც გულგრილები იყვნენ ამ პრობლემის მიმართ.
  გარდა ამისა, იყო იმდენი ნედლეული, რომ ენერგორესურსებზე არ ინერვიულოთ, ყოველ შემთხვევაში, უახლოეს მომავალში.
  ასე რომ, მიუხედავად პენტაგონისა და თეთრი სახლის მთელი სიცივისა, ინიციატივა უნებურად გადავიდა შეერთებულ შტატებში. უფრო მეტიც, ეს არ არის მხოლოდ იმის შიში, რომ რუსები ან გერმანელები უფრო შორს წავლენ და ზეწოლას მოახდენენ ახალ სამყაროზე, არამედ ეკონომიკაზეც.
  დაკარგა აზიიდან, აფრიკისა და ახლო აღმოსავლეთიდან ნავთობის მიღების შესაძლებლობა, შეერთებულ შტატებს აქამდე ჰქონდა საკუთარი ჭაბურღილები ტეხასში, ფლორიდაში და დაიწყო განვითარება ალასკაში.
  მაგრამ აშშ-ს მოსახლეობა იზრდებოდა. რუსეთში იმიგრაცია არ იყო დათრგუნული და მოსახლეობა სწრაფად იზრდებოდა. შავკანიანებსა და არაბებს განსაკუთრებით ნებაყოფლობით მიეცათ შეერთებულ შტატებში წასვლის უფლება.
  იზრდებოდა ამერიკის ეკონომიკაც და სულ უფრო მეტი მანქანა იყო.
  და დაიწყო ბირთვული საწვავის და ატომური რეაქციის ძიება, რომელსაც შეეძლო კოლოსალური ენერგიის მიწოდება.
  მეორე მსოფლიო ომის დასრულებიდან ათი წელი გავიდა. ჰიტლერულ გერმანიას ჰქონდა ახალი იარაღი: დისკიანი თვითმფრინავები, რომლებსაც შეეძლოთ არა მხოლოდ უზარმაზარი სიჩქარით ფრენა, არამედ პრაქტიკულად დაუცველი რჩებოდნენ მცირე იარაღის ცეცხლისგან.
  გარდა ამისა, გერმანელებმა მოახერხეს ორბიტაზე ხელოვნური თანამგზავრის გაშვება და რაც მთავარია, 1951 წლის ივნისში პირველი ადამიანი კოსმოსში.
  მეფის რუსეთმა ცოტა დააგვიანა და სრული პროგრესი მხოლოდ მიმდინარე წლის აგვისტოში განიცადა. ფაშისტურ იტალიაში ცვლილებები იმავე წელს მოხდა. იულიუს კეისრის ტიტულის პრეტენდენტი ბენედიტო მუსოლინი გარდაიცვალა. ზოგადად, იტალიელი დიქტატორი წარმატებული იყო მმართველობაში. აფრიკაში, მათ შორის ეთიოპიის დაპყრობების გათვალისწინებით, იტალიის მიერ კონტროლირებადი ტერიტორია თითქმის სამნახევარჯერ გაიზარდა მისი მეფობის განმავლობაში. გარდა ამისა, ბენედიტომ ევროპაში მოახერხა ტულონთან ერთად საფრანგეთის ნაწილის ამოჭრა .
  მაგრამ მათ არ გაუშვეს ალბანეთსა და საბერძნეთში - ეს არის ტერიტორიები რუსეთის იმპერიის გავლენის სფეროში.
  ბენედიტოს, რა თქმა უნდა, შეიძლება ეწოდოს დიდი და დამპყრობელი, თუმცა იტალიის არმია დიდად არ ანათებდა თავისი ექსპლოატაციებით. მაგრამ მისი ვაჟი და მემკვიდრე თავს მამაზე უარესად არ თვლიდნენ.
  და მან აიღო 1951 წლის შემოდგომა და შეიჭრა ალბანეთსა და საბერძნეთში... გასაკვირი არ არის, რომ ამბობენ, რომ ყველა დიდი ომი იწყება თითქოს მოულოდნელად.
  ვლადიმერ მესამეს კი ეს გაუხარდა. იტალიის სამფლობელოები აფრიკაში დიდია, გერმანიის საკუთრებაზე მეტიც კი. მაშ, რატომ არ უნდა აირჩიოთ ისინი, თუ არსებობს დიდი მიზეზი?
  რუსეთის ჯარებმა საომარი მოქმედებები 1951 წლის 7 ნოემბერს დაიწყეს ეთიოპიაზე, ლიბიასა და სუდანზე თავდასხმით. რუსული ქვედანაყოფები უფრო ძლიერი, მრავალრიცხოვანი და საბრძოლო მზადყოფნაა, ვიდრე იტალიური.
  ამიტომ მათ სწრაფად დაიწყეს მაკარონის არმიის განადგურება... მაგრამ არავინ ელოდა, რომ ყოველგვარი გაფრთხილების გარეშე, ადოლფ ჰიტლერი გამოვიდოდა მუსოლინი უმცროსის მხარეს.
  თუმცა თუ ამას გადახედავთ, უფრო მოულოდნელი არაფერი იყო.
  გერმანიამ წააგო პირველი მსოფლიო ომი რუსეთთან და დაკარგა ყველაზე მეტი ტერიტორია რუსეთში. და თუ გერმანელებმა მოახერხეს ინტერესით დაიბრუნონ ის, რაც დასავლეთში დაკარგეს, მაშინ აღმოსავლეთში, გულწრფელად რომ ვთქვათ, არაფერი დარჩნენ.
  ასე რომ, ჰიტლერი ნამდვილად ითვლიდა თავის ახალ იარაღს, განსაკუთრებით დისკოთეკებსა და მფრინავ თეფშებს. გარდა ამისა, ფიურერი თვლიდა, რომ ამჯერად უფრო ადვილი იქნებოდა რუსეთთან ბრძოლა, ვიდრე პირველ მსოფლიო ომში, რადგან გერმანია და იტალია ხელმძღვანელობდნენ კომპანიას მეორე ფრონტის გარეშე.
  გათვლაც გაკეთდა, რომ რუსებისგან განაწყენებული იაპონიაც შორეულ აღმოსავლეთის ომში შევიდოდა და მტერს იქ მიამაგრებდა. იქნებ პორტუგალია და ესპანეთი შეუერთდნენ კოალიციას, როგორც ბრიტანეთი და საფრანგეთი? ისინი ბევრად უფრო ახლოს არიან გერმანიასთან, ვიდრე რუსეთთან. და გარკვეული იმედები ამყარებდა აშშ-ს!
  უფრო მეტიც, ამერიკამ ააშენა შთამბეჭდავი საზღვაო ფლოტი, მრავალი ავიამზიდი და მოდერნიზება თავისი სატანკო ფლოტი - თუმცა ის ჯერ კიდევ რაოდენობით და ხარისხით ჩამორჩებოდა ძველი სამყაროს არმიის მანქანებს.
  მეფის რუსეთში სოციალური სისტემა დარჩა ავტოკრატიული და აბსოლუტური მონარქია. ცარს და სრულიად რუსეთის იმპერატორს ჰქონდათ სრული ძალაუფლება: აღმასრულებელი, საკანონმდებლო და სასამართლო. პარლამენტი არ იყო. არსებობდა იმპერატორის მიერ დანიშნული პირთა სახელმწიფო საბჭო, მაგრამ მას მხოლოდ საკონსულტაციო უფლებები ჰქონდა. თავად მეფე გამოსცემდა კანონებს, ასევე განკარგულებებს. აღსრულებისა და შეწყალების უფლებაც ჰქონდა, თუმცა, რა თქმა უნდა, სასამართლოც იყო. ნაფიც მსაჯულთა სასამართლოები გააუქმეს ნიკოლოზ II-ის მკვლელობის შემდეგ, რის გამოც სასამართლო სისტემას ასევე ნიშნავდა და ათავისუფლებდა მეფე ან იმპერატორის მიერ დანიშნული თანამდებობის პირები.
  ამ სისტემას ჰქონდა თავისი დადებითი და უარყოფითი მხარეები. ერთის მხრივ, იმპერატორს შეეძლო სწრაფად გადაეჭრა ესა თუ ის პრობლემა ყოველგვარი დავის და შეთანხმების გარეშე, მაგრამ მეორე მხრივ, ძალაუფლების გადაჭარბებული კონცენტრაცია ერთის მხრივ თრგუნავდა ინიციატივას და უფრო დიდ შესაძლებლობებს აძლევდა ბიუროკრატიას. მან გააჩინა სხვადასხვა ფავორიტები და ფავორიტები. ვლადიმერი არ გამოირჩეოდა ზედმეტი თვალთმაქცობითა და ცოლქმრული ერთგულებით. მიუხედავად იმისა, რომ ქალებს დიდი გავლენა არ ჰქონიათ მის პოლიტიკაზე.
  ტანკების მშენებლობის სფეროში მეფის რუსეთს ბევრი ძლიერი და მძიმე მანქანა ჰყავდა. თუმცა, აფრიკაში საბრძოლო ოპერაციების გამოცდილებამ აჩვენა, რომ ტანკის მამოძრავებელი მოქმედება ძალზე მნიშვნელოვანია. შედეგად, მთავარი რუსული ტანკი არ სცილდებოდა ორმოცდახუთი ტონას. იმის გამო, რომ მეტი წონა ქმნიდა პრობლემებს საზღვაო ქვეით უნართან, თუნდაც ფართო ტრასებით.
  მეფეს უყვარდა მძიმე ტანკები, მაგრამ მისმა მრჩევლებმა იმპერატორს ხელი შეუშალეს მათ მასობრივ წარმოებაში გაშვებისგან. მაგრამ სამოცი ტონიანი მანქანა ხელმისაწვდომი იყო ორი ათასი ეგზემპლარად. და ყველაზე პოპულარული ტანკი, "ნიკოლაი" - 3, დამზადდა სამოცდასამი ათასი.
  და მანქანა იწონის ორმოცდახუთ ტონას, ხოლო იარაღს აქვს კალიბრი 122 მილიმეტრი. შუბლის ჯავშანი ორასი მილიმეტრია, უკანა და გვერდები 120 მილიმეტრია, განლაგება კლასიკურია.
  ჰიტლერი სერიოზულად იყო დაინტერესებული მძიმე მანქანებით. და მე მინდოდა მქონოდა უპირატესობა ნიკოლაზე საწარმოო ტანკში. გერმანული მანქანა წონაში 75 ტონამდე გაიზარდა და, ეს უკვე ზღვარი იყო, იმის გამო, რომ დიდი მასის ტრანსპორტირება უკიდურესად რთული იყო სარკინიგზო ხაზებით.
  გერმანული მანქანა შეიარაღებული იყო 128 მმ-იანი იარაღით, ჰქონდა ფრონტალური ჯავშანი 250 მმ, გვერდითი და უკანა ჯავშანი 180. განლაგება ასევე ახლოსაა კლასიკურთან.
  რიცხობრივად გერმანული ტანკი სამჯერ ჩამორჩებოდა საბჭოთა ტანკს. რომ აღარაფერი ვთქვათ ძალიან მძიმე მანქანების გამოყენების სირთულეებზე.
  ამასთან, რუსული აღჭურვილობა მიმოფანტულია ფართო ტერიტორიებზე, ხოლო ფრონტის ევროპულ სექტორზე დაახლოებით თანაბარია მანქანებისა და ქვეითების რაოდენობა. მიუხედავად იმისა, რომ ზოგადად რუსული არმია ბევრად უფრო მრავალრიცხოვანია ვიდრე გერმანული. და რუსეთს აქვს უზარმაზარი მოსახლეობა: მასში შედის ინდოეთი, ჩინეთი, აფრიკის უმეტესი ნაწილი, ახლო აღმოსავლეთი, სპარსეთი, ინდოჩინეთი და მრავალი სხვა.
  რა თქმა უნდა, ჰიტლერის გადაწყვეტილება მეფის რუსეთზე თავდასხმის შესახებ, თუნდაც იმის გათვალისწინებით, რომ მას გვერდით ჰყავს იაპონია და იტალია და შესაძლოა საფრანგეთი და ბრიტანეთი, კოლოსალური აზარტული თამაშია. მაგრამ ფიურერი უზარმაზარი ავანტიურისტია.
  უნდა აღინიშნოს, რომ დისკის თვითმფრინავები, რომლებთანაც მესამე რაიხმა ასეთი დიდი იმედები ამყარა, პრაქტიკაში არც თუ ისე ეფექტურია. ძლიერი ლამინარული თვითმფრინავის შექმნამ გამოიწვია საწვავის უზარმაზარი მოხმარება, ხოლო მფრინავი თეფშების ფრენის დრო შედარებით მოკლე აღმოჩნდა. ასე რომ, მათ შეეძლოთ ემოქმედათ, თუნდაც უზარმაზარი სიჩქარის გათვალისწინებით არც თუ ისე მნიშვნელოვან დისტანციებზე. გარდა ამისა, ლამინარული ნაკადი იცავდა დისკს მცირე ზომის იარაღისგან, მაგრამ თავის მხრივ ხელს უშლიდა მფრინავი თეფშებიდან გასროლას.
  ასე რომ, გერმანელებს შეეძლოთ მხოლოდ რადიომართვადი რაკეტების ჩამოგდება დისკეტებიდან, შემდეგ კი ვიწრო კუთხით, ან ლამინარული ნაკადის გამორთვით, მაგრამ ამავე დროს გახდნენ დაუცველები.
  მაგრამ, ყოველ შემთხვევაში, ჰიტლერმა გადაწყვიტა რუსეთზე თავდასხმა და თავისი კარტები თამაშში ჩააგდო. გარდა ამისა, ფაშისტს ეშინოდა, რომ თუ იტალია დამარცხდებოდა, მასაც დაესხნენ თავს. ულვაშები ჰქონდა და არავის ენდობოდა.
  თავდაპირველად, ნაცისტებმა წარმატებას მიაღწიეს თავდასხმის მოულოდნელობისა და მათი ჯარების უკეთ ორგანიზების გამო. მაგრამ თავდასხმის დრო ცუდად იყო შერჩეული. თოვლი დაიწყო და ტანკები მოცურდა. ფრიცს შეეძლო დაეპყრო პოლონეთის ნაწილი, მათ შორის კრაკოვი, მაგრამ ვარშავის მახლობლად გაიჭედა.
  რუსული სამხედრო მანქანა ტრიალებდა... იაპონია, როგორც ფიურერი მოელოდა, ომში შევიდა, მაგრამ მის ფლოტს არ ჰქონდა უპირატესობა რუსეთის წყნარი ოკეანის ფლოტზე და ბრძოლები დაახლოებით თანაბარი იყო. და იაპონიამ პრაქტიკულად არ გადაიტანა თავისი სახმელეთო ძალები დასავლეთის ოპერაციების თეატრიდან. გარდა ამისა, სამურაები ჰაერში ჩამორჩებოდნენ რუსებს, როგორც რაოდენობით, ასევე ხარისხით. ამომავალი მზის მიწამ კი მხოლოდ რამდენიმე პატარა კუნძულის დაკავება შეძლო.
  ფრთხილი ფრანკო და სალაზარი არ ჩქარობდნენ ომში შესვლას. რუსეთი ძალიან ძლიერი მტერია. უნდა ვუყუროთ და დაველოდოთ. რეალურ ისტორიაში ფრანკო მეორე მსოფლიო ომის დროს შემოიფარგლა ფაშისტური მოხალისეების ლურჯი დივიზიის გაგზავნით.
  ახლა ძალთა ბალანსი განსაკუთრებით არათანაბარი ჩანდა აფრიკაში.
  იტალიამ სწრაფად დაკარგა თავისი ქონება ბნელ კონტინენტზე.
  1952 წლის გაზაფხულზე მეფის არმიამ შეტევა წამოიწყო აღმოსავლეთ პრუსიაში და შეძლო მტრის თავდაცვა სიღრმისეულად გარღვევა. ნაცისტებს გაუჭირდათ ცარისტული არმიის წინსვლის მიტოვება კონიგსბერგში, მაგრამ იმპერიულმა ჯარებმა დაიწყეს წინსვლა სუდეტისა და კრაკოვისკენ.
  აღმოჩნდა, რომ უფრო მოხერხებულ რუსულ ტანკებს საკმაოდ შეეძლოთ შეებრძოლათ მძიმე, მაგრამ ნაკლებად მოქნილ მტერს. ჩინურმა დივიზიებმაც რუსი გენერლების მეთაურობით კარგად იმოქმედეს.
  გერმანელები იძულებულნი გახდნენ დაეტოვებინათ კრაკოვი... შემდეგ კი, ალყაში მოქცევის საფრთხის გამო, ვისტულადან ოდერისკენ დაიწყეს უკანდახევა.
  არა, ეს არ იყო ომის ის მიმდინარეობა, რომელსაც დაპყრობილი ფიურერი ელოდა. მაგრამ ეს ჩემი საკუთარი ბრალია. უფრო მეტიც, ფრანგებმა და ბრიტანელებმა, რომლებმაც ფაშისტური ოკუპაციის სუნი იგრძნო, საერთოდ არ ცდილობდნენ მოკვდნენ ფიურერისთვის. ასე რომ, შევსება ჩაიშალა და ვასალურ ქვეყნებს სურდათ ტრივიალურად დაჯდომა.
  და უარესი რამ წავიდა ფრონტზე გერმანელებისთვის.
  ზამთრისთვის გერმანელებმა დაკარგეს მთელი თავისი ქონება აფრიკაში. და ზამთარში, გაზაფხულზე, ისინი მთლიანად უკან დაიხიეს ოდერში. რუსეთის ჯარებმა გაათავისუფლეს პრაღა და სუდეტი და მიუახლოვდნენ ვენას. გარდა ამისა, მათ დაამარცხეს იტალია და დაიკავეს რომი, ნეაპოლი და სიცილია. ასე რომ, 1953 წლის გაზაფხული ნაცისტებს კარგს არაფერს ჰპირდებოდა. თუმცა, 1953 წლის 8 აპრილს ჰიტლერი მოულოდნელად გარდაიცვალა. გერმანიის ახალი ხელმძღვანელობა უიმედოდ ითხოვს მშვიდობას.
  ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვი გულუხვად დათანხმდა. მაგრამ გერმანელებმა ეს ძვირად გადაიხადეს. ახალი საზღვარი ახლა გადიოდა ოდერის გასწვრივ: ბელგიამ, ჰოლანდიამ და დანიამ მიიღეს სუვერენიტეტი, მაგრამ რუსეთის იმპერიის ვასალური სახელმწიფოს ფარგლებში. საფრანგეთმა დაიბრუნა ადრე დაკარგული საკუთრება, მაგრამ უფრო მეტად გახდა რუსეთზე დამოკიდებული.
  იტალიამ და გერმანიამ დაკარგეს ყველა კოლონია, რომელიც ახლა სამეფო გვირგვინის საკუთრება გახდა. თავად იტალიამ ასევე მიიღო რუსეთის ვასალის სტატუსი და სიცილია და სარდინია უშუალოდ ვლადიმერ III-ის იმპერიის ნაწილი გახდა.
  გერმანიამ ასევე დაკარგა დამოუკიდებლობის დიდი ნაწილი და გადაიხადა დიდი რეპარაციები.
  იაპონიამ ასევე დაკარგა მთელი თავისი ქონება, გარდა საკუთარი ტერიტორიისა და იძულებული გახდა ვასალური სახელმწიფო გამხდარიყო. და ცარ ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვმა ასევე მიიღო იაპონიის იმპერატორის ტიტული.
  რა თქმა უნდა, ავსტრალიის ის ნაწილი, რომელიც ადრე ამომავალი მზის ქვეყანას ეკუთვნოდა, ასევე რუსეთის კონტროლის ქვეშ მოექცა.
  1953 წლის აგვისტოში შეერთებულმა შტატებმა საბოლოოდ გამოსცადა ატომური ბომბი. რვა წლის შემდეგ ბირთვული ჯინი ბოთლიდან გამოვიდა. ნებისმიერ შემთხვევაში, პროგრესი ვერ შეჩერდება. და ატომური ბომბის გამოჩენა გარდაუვალია. ყველაზე ექსტრემალურ სცენარში, ბირთვული იარაღი შეიძლება გამოჩნდეს მაქსიმუმ ოცი წლის გვიან, ვიდრე რეალურად.
  გარკვეული დაგვიანებით, მეფის მთავრობამ დაიწყო რეაგირების განვითარება.
  აქამდე შეერთებულმა შტატებმა ვერ გადაწყვიტეს ამხელა იმპერიასთან ომი. უფრო მეტიც, არც ისე ადვილია საზღვარგარეთიდან რუსეთის მთავარ ინდუსტრიულ და ეკონომიკურ ცენტრებთან მისვლა.
  ხოლო ბირთვული მუხტების წარმოებას დროც და ფულსაც სჭირდებოდა! შეერთებულ შტატებს ჰქონდა სახსრები, მაგრამ დრო იწურებოდა. მეფის რუსეთმა თავისი რესურსებითა და მძლავრი ინტელექტუალური პოტენციალით ძალიან სწრაფად აანაზღაურა ამ სფეროში არსებული ხარვეზი. და 1956 წელს ატომური ბომბი ასევე გამოჩნდა ვლადიმირ III-ში.
  მოსახლეობისა და რესურსებით მნიშვნელოვნად ჩამორჩებოდა რუსეთს, კაპიტალისტურმა და დემოკრატიულმა აშშ-მა თანდათან დაკარგა კოზირი.
  ერთადერთი, რისი გაკეთებაც მათ შეეძლოთ, იყო ბირთვული იარაღის გამოყენება, როგორც შემაკავებელი საშუალება და ცარისტული რუსეთის შიგნიდან დაკნინება. მაგრამ ჯერჯერობით მათ არ მიაღწიეს წარმატებას.
  ვლადიმერ კირილოვიჩს პირველი ცოლისგან მამრობითი სქესის შთამომავლები არ დარჩა და ის ხელახლა დაქორწინდა. და მან გაამრავლა მემკვიდრე, უწოდა მას გიორგი.
  მეფის რუსეთმა განახორციელა კოსმოსური გაფართოება. 1959 წელს კაცის ფრენა მთვარეზე ამერიკელებზე დაახლოებით ერთი წლით ადრე მოხდა. შემდეგ 1971 წელს მარსზე. ალტერნატიული სამყარო რეალობაზე უფრო უსაფრთხო გახდა.
  1975 წელს ადამიანი დაეშვა ვენერაზე. 1980 წელს მერკურიზე. 1981 წელს იუპიტერის ერთ-ერთ თანამგზავრზე. და 1992 წელს, ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვის გარდაცვალების წელს, რუსმა კოსმონავტმა ამაყად დადგა ფეხი პლუტონზე.
  გიორგი პირველმა გვირგვინი თვრამეტი წლის ასაკში მიიღო. და საერთოდ, შეიძლება ითქვას, რომ ვლადიმერ მესამემ, დიდმა, თავისი 54 წლიანი მეფობა ძალიან წარმატებით გაატარა. შემდეგ კი რომანოვების დინასტია გაგრძელდა.
  
  
  
  NICHOLAS 2 ყველაზე დიდებული ქვესტი!
  ვთქვათ, რომ მეფე ალექსანდრე მესამე, პირიქით, ადრე გარდაიცვალა: 1987 წელს ლენინის უფროსი ძმის, ალექსანდრეს მიერ ორგანიზებული მკვლელობის მცდელობის შედეგად.
  ეს კიდევ უფრო უარესი ჩანდა. მაგრამ ნამდვილად არა. ნიკოლოზ II უფრო ადრე გახდა ცარი, უფრო ადრე დაქორწინდა: იმისთვის, რომ ტახტზე შვილი დაეყენებინა, თუ რამე მოხდა. მაგრამ მისი ცოლი განსხვავებულია, მემკვიდრე კი ჯანმრთელია, რასპუტინი კი ნამდვილად არ არის. ასე რომ, თავდაპირველად, ზოგადად, როგორც რეალურ ისტორიაში: TRANSIB შენდება, ეკონომიკა ყვავის - ექსპანსია ჩინეთში. მართალია, გემები ბალტიის ზღვაში ერთი წლით ადრე შენდება. და ცოტა მეტი ამაღლება ფინანსური გენიოსის ვიტის ადრეული აღმავლობის გამო.
  იაპონიასთან ომი არც თუ ისე კარგად დაიწყო, მაგრამ ვარიაგმა გაქცევა მოახერხა და ადმირალ მაკაროვი არ მომკვდარა. სიუჟეტი ოდნავ შეიცვალა და ყველაფერი ცოტა სხვაგვარად მიდის. მაგრამ რეალურ ისტორიაში, ფაქტობრივად, ვარიაგს სულ ცოტა დრო რჩებოდა გაქცევისთვის და ადმირალ მაკაროვის სიკვდილი ზოგადად შემთხვევითი და ნაკლებად სავარაუდო იყო.
  რუსული ფლოტი ადმირალ მაკაროვის მეთაურობით საკმაოდ ოსტატურად მოიქცა და ჩაძირა იაპონური გემები. შემდეგ კი, როდესაც მირზე ორი იაპონური საბრძოლო ხომალდი ააფეთქეს, მაკაროვი თავს დაესხა სამურაებს და ჩაძირა კიდევ ათეულნახევარი გემი.
  ანუ ყველაფერი კარგად წავიდა. და იაპონიამ დაკარგა უპირატესობა ზღვაზე.
  მაგრამ ხმელეთზე სამურაი უფრო სუსტი აღმოჩნდა. კუროპატკინმა მოიგერია იაპონიის წინსვლის ყველა მცდელობა და დიდი ზიანი მიაყენა მათ. თუმცა არც ისე გადამწყვეტად მოიქცა. მაგრამ მალე რუსული გემები ჩამოვიდნენ ბალტიის ზღვიდან და მაკაროვმა საბოლოოდ აიღო კონტროლი ყველა წყალზე.
  რუსებმა კი დაიწყეს ჯარების დაშვება ტაივანში, შემდეგ კი კურილის ქედზე.
  სანამ თეოდორ რუზველტი ჩაერია და შუამავლობა შესთავაზა. რუსეთმა მიიღო მანჯურია, კორეა, მონღოლეთი, კურილის ჯაჭვი და ტაივანი.
  გამოჩნდა ჟელტოროსიაც. ასე ჩამოყალიბდა ახალი იმპერია.
  თუმცა, მეფე ჯერ კიდევ არ გამხდარა ძალიან თავხედი. 1914 წელს დაიწყო მეორე მსოფლიო ომი. რუსეთი უკეთ არის მომზადებული ამ ომისთვის: ეკონომიკა უფრო ძლიერია, ტერიტორია და მოსახლეობა უფრო დიდია და გზაზე ფიქრი არ არის. მეტიც, არ ყოფილა არეულობებით და ე.წ. რევოლუციით გამოწვეული რეცესია.
  პირველი მსოფლიო ომი სხვადასხვა ხარისხის წარმატებით მიმდინარეობდა. იყო რუსი გენერლების შეცდომები და წარმატებები. მაგრამ 1915 წელს გერმანელებმა მოახერხეს ნაკლები წარმატების მიღწევა, რადგან ცარისტული არმია უფრო დიდი და უკეთესი იყო. მაგრამ მაინც, რუსეთმა დაკარგა პოლონეთისა და გალიციის ნახევარი. მაგრამ გერმანელებმა ვერ შეძლეს ბელორუსიასა და ბალტიისპირეთის ქვეყნებში შესვლა - ფრონტის ხაზი გადიოდა ვისტულას გასწვრივ.
  და მეთექვსმეტე წელს მეფის არმიამ უკვე მიაღწია დიდ წარმატებას ავსტრიისა და თურქეთის წინააღმდეგ. ოსმალები თითქმის მთლიანად დამარცხდნენ. ისევე, როგორც ავსტრიელებმა აიღეს პჟემისლი და კრაკოვი. გერმანია შეშინდა. 17 წლის გაზაფხულზე რუსებმა სტამბოლი აიღეს. მეფის რუსეთმა ასევე მიაღწია მნიშვნელოვან წარმატებებს ზაფხულის შეტევისას ავსტრიისა და გერმანიის წინააღმდეგ. და შემოდგომაზე, როდესაც ცარისტული ჯარები უკვე მიაღწიეს ოდერს, გერმანიამ კაპიტულაცია მოახდინა. მოჰყვა ავსტრია-უნგრეთის და თურქეთის გაყოფა. რუსეთმა მიიღო მცირე აზია, ჩრდილოეთ ერაყი და სტამბოლი. გალიცია, ბუკოვინა, ჩეხოსლოვაკიის და უნგრეთის სამეფოები და კრაკოვი. პლუს დანციგი, აღმოსავლეთ პრუსიის ნაწილი, კლაიპედას რეგიონი. ამგვარად, რუსეთი მრავალჯერ გაძლიერდა. გერმანიამ ასევე გადაიხადა უზარმაზარი რეპარაციები.
  ცარი ნიკოლოზ II არ ჩქარობდა ყველაფრისა და ყველას აღებას. მაგრამ რუსებმა, ბრიტანელებმა და ფრანგებმა საუდის ნახევარკუნძული გაიყვეს. შემდეგ ბრიტანელებმა და რუსებმა გაიყვეს ირანიც და ავღანეთიც. დაასრულა სამყაროს გადანაწილება.
  1929 წლამდე მთელი მსოფლიო აღზევდა, სანამ დიდი დეპრესია არ დაიწყო. 1931 წელს იაპონიამ დაიწყო ომი რუსეთის წინააღმდეგ. და ის სწრაფად დამარცხდა და, წყნარი ოკეანის მთელ ქონებასთან ერთად, დაიკავეს. და შემდეგ მოვიდა რეფერენდუმი და ჩართვა რუსეთში.
  ისარგებლა დიდი დეპრესიით მოქცეული ბრიტანეთის, საფრანგეთისა და შეერთებული შტატების დასუსტებით, ცარ ნიკოლოზ II-მ ჩაატარა ომი ჩინეთის დასაპყრობად. და ეს გახდა მისი დიდი დაპყრობა.
  რუსიფიკაციის გარკვეულწილად დაჩქარების მიზნით, ნიკოლოზ II-მ მიიღო არაპრეტენზიული გადაწყვეტილება - მან ოფიციალურად შემოიღო პოლიგამია რუსეთში - შეცვალა მართლმადიდებლური ეკლესიის თეოლოგია და დოგმები. ასე მიიღეს რეფორმა.
  და მეფემ მეორე ცოლი აიყვანა. რუსებს მოუწოდებდნენ უცხოელებზე დაქორწინებას და ბევრი შვილის გაჩენას. უზარმაზარი ჩინეთიც უნდა ყოფილიყო რუსიფიცირებული. რა არის ამის საუკეთესო გზა? დაქორწინდით ჩინელ ქალებზე!
  გერმანიაში ჰიტლერი არ მოსულა ხელისუფლებაში. ამ ამბავში მას ცოტა აკლდა. ზედმეტად ექსტრემისტი. მთავარი გამაღიზიანებელი იყო ფაშისტი მუსოლინი, რომელმაც ეთიოპია დაიპყრო. და ოცნებობდა გახდეს ახალი კეისარი და ტროას შემოვიდა ერთ.
  1937 წლის მაისში რუსეთსა და იტალიას შორის ომი დაიწყო. როგორც გაირკვა, მუსოლინი თვითმკვლელი აღმოჩნდა. რუსულმა ჯარებმა ორ თვეში დაიპყრეს მთელი იტალია, ხოლო კიდევ სამში სახელმწიფოს ყველა კოლონია. მეფის რუსეთში ასევე საბოლოოდ შედიოდნენ რუმინეთი და იუგოსლავია, ცოტა მოგვიანებით კი ბულგარეთი. დაასრულა ტერიტორიების ანექსია. 1939 წლის შემოდგომაზე ნიკოლოზ II გარდაიცვალა. და მისი მემკვიდრე, სრულიად ჯანმრთელი ალექსეი II, გახდა ახალი მეფე.
  ამ შემთხვევაში ნიკოლოზ II მეფობდა ორმოცდათორმეტი წლის განმავლობაში - აჯობა ივანე მრისხანეს შედეგს. და მისი მეფობა ყველაზე წარმატებული აღმოჩნდა რუსეთის ისტორიაში და მისი დაპყრობები უბრალოდ რეკორდული იყო. არცერთ მეფეს არ დაუტყვევია ამდენი. რუსეთი საბოლოოდ დასახლდა ჩინეთში და გაძლიერდა ყველა მიმართულებით.
  თუმცა, შემდეგ, ალექსეი მეორეს დროს, დაიწყო მშვიდობის ხანგრძლივი პერიოდი. საფრანგეთს, ბრიტანეთს და აშშ-ს ომი არ სურდათ. მაგრამ გერმანია განიარაღებული იყო და ძალა არ ჰქონდა. ასე შეიქმნა სიტუაცია, რომელიც დამშვიდდა.
  კოლონიური იმპერიები განაგრძობდნენ არსებობას. რუსეთი რჩებოდა უდიდეს ქვეყანად, მაგრამ ბრიტანეთი ფორმალურად მეორე ძალა იყო და ტერიტორიით ოდნავ ჩამოუვარდებოდა ცარისტულ იმპერიას. თუმცა, ავსტრალია, სამხრეთ აფრიკა და კანადა თითქმის დამოუკიდებელი სამფლობელოები იყვნენ. ინდოეთში კი... 1968 წელს ინდოეთში დიდი აჯანყება დაიწყო და ორწლიანი ომის შემდეგ ბრიტანელები გააძევეს. მაგრამ ცარისტული არმია შევიდა ინდოეთის ტერიტორიაზე და ჩაახშო საპროტესტო აქციები. რის შემდეგაც ბრიტანეთმა დაკარგა ეს კოლონია და რუსეთმა შეიძინა. მალე რუსეთმა ირანის სამხრეთიც აიღო.
  1969 წელს ალექსეი მეორეს შემდეგ ტახტი ნიკოლოზ მესამემ მემკვიდრეობით მიიღო. ცარისტული იმპერია აღზევდა. ასე რომ, საფრანგეთმა დაკარგა კონტროლი ინდოჩინეთსა და ტაილანდზე 1979 წელს. და იქ მოვიდნენ სამეფო ჯარებიც.
  ოთხმოციან და ოთხმოცდაათიან წლებში აფრიკა მეფის რუსეთის კონტროლის ქვეშ მოექცა. 2001 წლის შემდეგ რუსეთის ტახტზე ალექსეი II-ის მეოთხე ვაჟი პეტრე ავიდა.
  მეფის რუსეთმა ამ დროისთვის შთანთქა თითქმის მთელი აფრიკა, აზია და აიღო სხვა ქვეყნების კოლონიები, მათ შორის ინდონეზია. მაგრამ, რა თქმა უნდა, ეს არ წავიდა ავსტრალიის წინააღმდეგ.
  მშვიდობის პერიოდი დადგა. აშშ-ს, ბრიტანეთს და საფრანგეთს ჰქონდათ ბირთვული იარაღი, გერმანიას ჰქონდა ეკონომიკური ძალა. რუსეთს აქვს ეკონომიკური ძალა, ბირთვული იარაღი, მსოფლიოში უდიდესი არმია და მოსახლეობა. და მაინც აბსოლუტური ავტოკრატიული მონარქია პარლამენტის გარეშე. ამერიკელები, როგორც მეორე ძალა, ან თუნდაც ზესახელმწიფო, ეს პრეტენზიას უცხადებდნენ რუსეთს.
  თუმცა დემოკრატიის ნაკლებობა სულაც არ უშლიდა ხელს პროგრესის განვითარებას. კერძოდ, ჯერ კიდევ 1943 წელს, მეფის რუსეთში, პირველი ადამიანი გაფრინდა კოსმოსში. და 1961 წელს მთვარეზე. მარსზე ფრენა 1974 წელს განხორციელდა. 2000 წლისთვის კი მზის სისტემის თითქმის ყველა პლანეტა მოინახულა. ვარსკვლავებისკენ დიდი ექსპედიცია მზადდებოდა. იგი 2018 წელს დაიწყო და გამოჯანმრთელდა ალფა კენტავრში.
  ასე რომ, ცარიზმი საერთოდ არ უშლიდა ხელს მეცნიერების მოძრაობას. რომანოვების დინასტიის პეტრე მეოთხემ კი განაცხადა, რომ განმანათლებლური აბსოლუტიზმი უკეთესია.
  განსაკუთრებით იმ სკანდალების ფონზე, რომელიც გამუდმებით აძრწუნებდა დონალდ ტრამპის ადმინისტრაციას.
  ნიკოლოზ II კვლავ ითვლებოდა ყველა დროისა და ხალხის უდიდეს მეფედ. მეფის რუსეთი ცხენზე ამხედრებული და მსოფლიო ჰეგემონი. გარეუბნები და კოლონიები თანდათან რუსიფიცირებული ხდება. იმპერია იმპულსს იძენს. და მთელი მსოფლიო გახდა უკეთესი ადგილი.
  Და რატომ? მადლობა ალექსანდრე ულიანოვის, ლენინის ძმის, რომელიც სიკვდილით დასაჯეს რეგიციდის გამო. თავად ლენინი საზღვარგარეთ დარჩა. ის გაიცნო უელსი და ასევე დაინტერესდა სამეცნიერო ფანტასტიკის წერით, საიდანაც ძალიან გამდიდრდა და გაითქვა სახელი. ასე რომ, იგი გახდა ცნობილი, გახდა ცნობილი და ცნობილი და ითარგმნა მრავალ ენაზე. სტალინი ციხეში გარდაიცვალა ტუბერკულოზით და, ზოგადად, მხოლოდ სპეციალისტებისთვის დარჩა ცნობილი. ტროცკი მალევე ჩაერთო რევოლუციურ საქმიანობაში და კარგი კარიერა გააკეთა, როგორც ჩინოვნიკი, ავიდა ფაქტობრივი პირადი მრჩევლისა და მინისტრის მოადგილის წოდებამდე. ვოზნესენსკი მეფის დროს მინისტრი გახდა და ბევრს მიაღწია. ხრუშჩოვი პატარა მაღაზიის პატრონად დარჩა და დიდება ვერ მოიპოვა. ბრეჟნევი პოლკოვნიკის წოდებამდე ავიდა. ანდროპოვი მსახურობდა პოლიციაში და ასევე გახდა პოლკოვნიკი. გორბაჩოვი გახდა მთავარი ბიზნესმენი და შოუმენი. ელცინი მაღაზიის მეპატრონედ დარჩა. პუტინი საიდუმლო პოლიციაში პოლკოვნიკის წოდებამდე ავიდა და საპატიო პენსიაზე გავიდა. მედვედევი წვრილმანი ჩინოვნიკია. ჟირინოვსკი, გაზეთის დამფუძნებელი და შოუმენი. ზიუგანოვი ცდილობდა მეფის წინააღმდეგ მიწისქვეშ ემუშავა. მას მიუსაჯეს პატიმრობა, შემდეგ გახდა საიდუმლო პოლიციის ინფორმატორი. პენსიაზე გავიდა კაპიტნის წოდებით. ჟუკოვი მხოლოდ მაიორის წოდებამდე ავიდა. ვასილევსკი გახდა გენერალ-ლეიტენანტი, შაპოშნიკოვი გახდა გენერალ-ლეიტენანტი. კოლჩაკის დიდი ადმირალი და მრავალი ორდენის მფლობელი. მაკაროვი ასევე გახდა დიდი ადმირალი, რომელმაც იბრძოდა პირველ მსოფლიო ომში. თუმცა, არა პირველ, არამედ ერთადერთ მსოფლიო ომში, რადგან მეორე მსოფლიო ომი არ ყოფილა. ცნობილი გახდა... ბრუსილოვი გახდა ფელდმარშალი და წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენის მფლობელი. დენიკინი, ვრანგელი, კორნილოვი და კუროპატკინი გახდნენ ფელდმარშლები.
  და ცხოვრება კარგი იყო მეფეთა ქვეშ. და ფასები ას წელზე მეტია არ გაზრდილა. და რუბლს ჰქონდა სტაბილური ოქროს საყრდენი 0,77 გრამი. და მრავალი ხალხი კარგად ცხოვრობდა მეფის ქვეშ.
  ყველას თანაბარი უფლებები ჰქონდა და ბევრი თავს რუსს უწოდებდა, აფრიკელსაც კი. მეფის მმართველობის დროს ყველაფერი კარგად მიდიოდა. მხოლოდ არამართლმადიდებლური რელიგიის ებრაელებისთვის დარჩა რეზიდენტობის მოთხოვნა. მაგრამ ესენი სულ უფრო და უფრო მცირდებოდა.
  თუმცა, მეფის დროს გარკვეული პრობლემები იყო. ერთ-ერთი მათგანი, შობადობის მაღალმა მაჩვენებელმა და დაბალმა სიკვდილიანობამ გამოიწვია გადაჭარბებული მოსახლეობა. მაგრამ ეს მოგვარებული იყო კოსმოსური გაფართოების გზით. გარდა ამისა, მეცნიერებისა და სოფლის მეურნეობის განვითარებამ შესაძლებელი გახადა შიმშილის პრობლემის მოგვარება. ყველასთვის საკმარისი საკვები იყო. მაგრამ იმპერიაში მოსახლეობის ზრდა წელიწადში სამ პროცენტზე მეტია. და ეს საფრთხეს უქმნიდა მომავალში.
  ცარისტულმა მთავრობამ გამოსავალი კოსმოსის გაფართოებაში იპოვა. და გონივრული ჩანდა. და აშენდა ახალი ვარსკვლავური ხომალდები და ჩატარდა კვლევა სუპერნათური სიჩქარის შესახებ.
  
  
  
  ალექსანდრე სამის ორმოცდაათი წელი - დიდი!
  1866 წელს ალექსანდრე II-ის მკვლელობის მცდელობა წარმატებით დასრულდა. შედეგად, მეფე განმათავისუფლებელი გარდაიცვალა. და ტახტზე ალექსანდრე მესამე ავიდა. უპირატესობა ის იყო, რომ მათ არ ჰქონდათ დრო ალასკის გასაყიდად და რუსეთის ახალი იმპერატორი არ იყო მიდრეკილი რაიმე მიწების დათმობაზე. მაშინაც კი, თუ ისინი შორს არიან და ჯერ კიდევ არ არიან ძალიან ღირებული.
  უფრო მეტიც, ციმბირისკენ მიმავალი გზის მშენებლობა ვლადივოსტოკამდე კიდევ უფრო ადრე დაიწყო. და ჩუკოტკას უნდა მისულიყო!
  მეფე ალექსანდრე მესამე იყო ძლიერი, გადამწყვეტი, ძლიერი ნებისყოფა, ჯანმრთელი და ფიზიკურად ძალიან ძლიერი. ის მტკიცე ხელით მართავდა და მის დროს რუსეთი უდიდესი კეთილდღეობისა და მიღწევების პერიოდში შევიდა!
  ასე რომ, კარგია, რომ დიდმა იმპერატორმა თხუთმეტი წლით ადრე დაიწყო მმართველობა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო!
  დასაწყისისთვის, მან სასტიკად ჩაახშო რევოლუციონერებისა და ნაროდნაია ვოლიას ყველა პროტესტი. შემდეგ მან დაიწყო არმიისა და საზღვაო ფლოტის რეფორმა. ნივთების მოწესრიგებასთან ერთად.
  მეფემ ბევრს მიაღწია. აშენდა გზები, ხიდები, ქარხნები და ქვეყანამ სწრაფად განვითარდა კაპიტალიზმი. ავტოკრატიის შენარჩუნებისას. ცარისტული მთავრობა აწარმოებდა მცირე ომებს, მოძრაობდა ცენტრალურ აზიაში და აფართოებდა თავის გავლენას იქ.
  1977 წელს თურქეთთან დიდი ომი დაიწყო. ეს კიდევ უფრო კარგად, უფრო სწრაფად, უფრო გამარჯვებით, ნაკლები დანაკარგებით, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო. მასში სრული შუქით ბრწყინავდა სკობელევის გენიოსი!
  რუსეთის ჯარებმა ნაკლები ზარალით დაამარცხეს თურქები. და მათ მაშინვე მოახერხეს სტამბულის აღება. მას შემდეგ, რაც ისინი იქ ჩავიდნენ ინგლისურ ესკადრილამდე. ეს ომი იმდენად წარმატებული იყო, რომ მეფე-მღვდელს გამარჯვებული ალექსანდრე ეწოდა! და სკობელევი გახდა ყველაზე ახალგაზრდა ფელდმარშალი რუსეთის ისტორიაში.
  თურქეთი გაიყო. ბრიტანელებმა დაიკავეს ეგვიპტე და სუდანი. რუსეთმა აიღო ერაყი, პალესტინა, სირია და საუდის არაბეთის ნაწილი, მცირე აზია, მთელი სომხეთი და ბალკანეთი!
  ამგვარად, საკმაოდ სწრაფად და შედარებით მარტივად ალექსანდრე მესამემ აიღო დიდი ტერიტორია. და მან განაგრძო გაფართოება სამხრეთით. გადაადგილება ირანის, თურქმენეთის და შემდგომ ავღანეთის გავლით!
  მეფის არმიამ ინდოეთსაც დაუმიზნა! ბრიტანელები მზად იყვნენ საბრძოლველად. გაჩნდა რუსეთის, გერმანიის, ავსტრია-უნგრეთის ალიანსი საფრანგეთისა და ბრიტანეთის წინააღმდეგ.
  გერმანია შეტევაზე წავიდა მამლის რესპუბლიკის წინააღმდეგ 1992 წელს. ბრიტანეთმა ომი გამოუცხადა გერმანიას და რუსეთს. ავსტრია-უნგრეთმა დაიპყრო ბოსნია და ჰერცეგოვინა და შეუტია იტალიას.
  რუსეთმა დაიწყო კამპანია ინდოეთის, საფრანგეთის საკუთრების და ინდოჩინეთის წინააღმდეგ. ასე დაიწყო რეალურად პირველი მსოფლიო ომი. მაგრამ რუსეთი და გერმანელები უკვე ერთად არიან!
  რუსეთმა ეგვიპტესაც შეუტია.
  ცარისტული ჯარები ადგილობრივი მოსახლეობის მხარდაჭერით იკავებს ინდოეთსა და ირანს. ისინი შემდგომში შედიან ინდოჩინეთში. და პრუსიელებმა კვლავ დაამარცხეს ფრანგები და გარს შემოარტყეს პარიზს.
  გარდა ამისა, რესპუბლიკელები უარს ამბობენ დანებებაზე. და პარიზს თავს დაესხნენ, დიდად განადგურებული. გერმანელებმა ასევე დაიპყრეს ბელგიაც და ჰოლანდიაც.
  დიდი ბრიტანეთი უკვე დიდი ხანია ომშია. რუსეთის ჯარებმა ეგვიპტე და სუდანი დაიკავეს. ზღვაზე ომია. რუსული არმია აფრიკაში მოძრაობს. მთელი გზა სამხრეთ აფრიკისკენ. და აგროვებს კოლონიებს თავისთვის. გერმანელებიც იტაცებენ რაღაცეებს.
  მაგრამ ავსტრია-უნგრეთი ჩაძირულია იტალიასთან ომში. მართალია, 1894 წელს გერმანელები ავსტრიელებს დაეხმარნენ. და ისინი დაასრულებენ იტალიის დაპყრობას.
  რის შემდეგაც ფორთოხლის ქვეყანა ერთმანეთში იყოფა.
  ომი გადადის ზღვაზე. და აქ იჩენს თავს საზღვაო მეთაურის ადმირალ მაკაროვის გენიალურობა. რომელიც არაერთ ბრწყინვალე გამარჯვებას აღწევს. ზღვების ბედიას კაპიტულაციის იძულება.
  რუსეთმა აიღო კონტროლი ინდოეთზე, ინდოჩინეთზე, აფრიკის უმეტეს ნაწილზე და ასევე ავსტრალიაზე და იქიდან ბრიტანელები დაამარცხა. რუსეთის ჯარებმა დატოვეს ბრიტანეთი და კანადა. ასევე იქ კოლონიის დაარსება. ამრიგად, ბრიტანეთმა დაკარგა თითქმის ყველა კოლონია და რუსეთმა შეიძინა ისინი. კანადის აღებას ხელი შეუწყო რუსეთმა ალასკაზე კონტროლის შენარჩუნებამ. და ძალიან ძლიერი ფლოტის არსებობა. და ადმირალ მაკაროვისა და როჟდესტვენსკის გენიოსი.
  ისე, ეს ყველაფერი არ არის. რუსეთი ჩინეთისკენ დაიძრა. ასევე ძალიან წარმატებული. და 1904 წელს დაიწყო ომი იაპონიასთან.
  მაგრამ რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, ეს ომი არ აღმოჩნდა რთული, არამედ საკმაოდ სწრაფი. უფრო მეტიც, იაპონიის ფლოტი საკმაოდ სუსტი იყო, ხოლო რუსეთის, პირიქით, ძალიან ძლიერი. იაპონელების დამარცხების შემდეგ, რუსეთის ჯარებმა დაიპყრეს ტოკიო. შემდეგ ჩატარდა რეფერენდუმი და იაპონელების აბსოლუტურმა უმრავლესობამ ხმა მისცა რუსეთთან შეერთებას.
  მეფე ალექსანდრე III-მ ახალი გამარჯვება მოიპოვა. შემდეგ მოვიდა ჩინეთის ნებაყოფლობითი იძულებითი ანექსია. ასე რომ, რეგიონი რეგიონის შემდეგ, პროვინციის შემდეგ პროვინციაში. სამეფო იმპერიამ მიაღწია უზარმაზარ მასშტაბებს. აშშ-დან, მთელი კანადადან და ალასკიდან, მთელი აზიიდან, ავსტრიიდან, წყნარი ოკეანის რეგიონიდან. სამხრეთ აფრიკისა და გერმანიის მფლობელობაში დასავლეთ აფრიკაში.
  პლუს ასევე ავსტრია-უნგრეთი. ასეთი უზარმაზარი ძალა.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, გერმანელებს და ავსტრიელებს მეტი სურდათ. საფრანგეთი კვლავ ოკუპირებულია გერმანიის მიერ. რუსეთზე განაწყენებულ ბრიტანეთსაც ომი უნდა.
  კაიზერმა მოახერხა კოალიციის შეკრება: ესპანეთი, პორტუგალია, გერმანია, ავსტრია-უნგრეთი და შვედეთი გიგანტური რუსეთის წინააღმდეგ. გერმანელებმა ასევე მოახერხეს დანიისა და ნორვეგიის აღება ბრიტანეთთან ომის დროს. შეიქმნა ძლიერი კოალიცია.
  და ომი დაიწყო 1917 წლის 1 აგვისტოს. ზუსტად იმ მომენტში, როდესაც ალექსანდრე მესამე გარდაიცვალა და ტახტზე ნიკოლოზ II ავიდა. გამოთვლა გაკეთდა, რომ ისეთი დიდი მონარქის გარეშე, როგორიც ალექსანდრე მესამე იყო, რომელიც ორმოცდათერთმეტი წელი გამოჯანმრთელდა, რუსეთი აუცილებლად წააგებდა.
  მაგრამ ნიკოლოზ II-ს ჰქონდა ხანგრძლივი და ძლიერი ძალა. რასპუტინისა და ავადმყოფი მემკვიდრის გარეშე. ასე რომ, მას შეეძლო კოალიციასთან ბრძოლა.
  და დაიწყო ომი... გერმანელებმა ტაიფუნივით გათელეს. რუსული ჯარები მათ მძლავრი კონტრშეტევებით შეხვდნენ. ატყდა დიდი და სასტიკი ბრძოლა.
  ნიკოლოზ II-მ, ზოგადად, ციხე-სიმაგრეების ჯაჭვს ეყრდნობოდა, საფუძვლიანად ამოწურა გერმანული და ავსტრიული ნაწილები. შემდეგ კი მან დაიწყო კონტრშეტევა. ხოლო აფრიკაში რუსულმა ჯარებმა, მსოფლიოში პირველი მსუბუქი ყველგანმავალი ტანკების გამოყენებით, მთლიანად დაამარცხეს ავსტრიელები და გერმანელები. და მათ გაასუფთავეს ბნელი კონტინენტი.
  შვედეთიც და ნორვეგიაც საკმაოდ სწრაფად დაიპყრეს.
  ომი წელიწადნახევარი გაგრძელდა და დასრულდა იმით, რომ რუსული არმია, რომელიც უფრო მრავალრიცხოვანი იყო და უფრო ძლიერი ტანკები ჰყავდა, მთელი ევროპა დაიპყრო. შემდეგ ბრიტანეთი დაეცა. რუსეთმა საბოლოოდ დაამყარა დომინირება აღმოსავლეთ ნახევარსფეროზე.
  და მეფე ნიკოლოზ II ასევე გახდა დიდი დამპყრობელი. მშვიდობა სუფევდა 1929 წლამდე, სანამ დიდი დეპრესია დაიწყო. ზოგადმა ეკონომიკურმა კრიზისმა განაპირობა ის, რომ 1931 წელს, სწორედ 1 მაისს დაიწყო ომი რუსეთსა და უკანასკნელ დიდ ზესახელმწიფოს, აშშ-ს შორის!
  ნიკოლოზ II-ის მეფის არმია ამერიკის საზღვრებში შევიდა. ძალები არათანაბარი იყო. ამერიკელს თითქმის არ ჰქონდა ტანკები და ცუდად იყო გაწვრთნილი. და რუსეთი ბევრჯერ აჭარბებდა შეერთებულ შტატებს. ცარისტული იმპერიის მეთაურებიც უკეთესები იყვნენ. ასე რომ, ომი თავიდანვე ერთი მიმართულებით წავიდა. რუსეთი იმარჯვებდა და წინ მიიწევდა. ხოლო 30 სექტემბერს, ნიუ-იორკის და ვაშინგტონის აღების შემდეგ, შეერთებულმა შტატებმა კაპიტულაცია მოახდინა. ამგვარად, ისტორიაში კიდევ ერთი ფურცელი იცვალა. 1934 წელს ნიკოლოზ II-მ დაიწყო შეჭრა მექსიკაში, შემდეგ კი ლათინურ ამერიკაში, ლათინური სახელმწიფოების დაპყრობით. სანამ ჩილეს ბოლო დამოუკიდებელი რესპუბლიკა დაეცა 1936 წლის დეკემბერში.
  ამრიგად, ნიკოლოზ II-მ საბოლოოდ დაასრულა ამბავი. მეფის რუსეთმა გააერთიანა პლანეტა დედამიწის ყველა ქვეყანა და ხალხი.
  1937 წლის 7 ნოემბერს მთელი პლანეტის იმპერატორი ნიკოლოზ დიდი თვითმფრინავი ჩამოვარდა. და დასრულდა მისი მეფობაც. ალესე II გამეფდა. ჯანმრთელი, ახალგაზრდა მემკვიდრე - დაახლოებით ოცდაცამეტი. მის ქვეშ დაიწყო კოსმოსური გაფართოება. ახალი საზღვრები და ახალი ფრენები. მონარქია ურყევი იყო. კაცობრიობა ერთიანია და იპყრობს სივრცეს.
  გენერალურისიმო კონდრატენკო
  პორტ არტურის კომენდანტი გარდაიცვალა, ფაქტობრივად, რეალურ ისტორიაში, იგი დაიჭრა თავში, მაგრამ რამდენიმე მილიმეტრიანი ფრაგმენტი უფრო ახლოს გავიდა ტვინთან. მოკლედ, ციტადელი ჩაბარებული მოღალატე გარდაიცვალა და მისი ადგილი პორტ არტურის თავდაცვის გმირმა კონდრატენკომ დაიკავა.
  ციხის თავდაცვის გასაძლიერებლად ახალმა მეთაურმა ჩამოწერა ყველა მეზღვაური და საზღვაო არტილერია ნაპირზე და განიარაღება ესკადრილია, მაგრამ გააძლიერა პორტ არტური.
  შედეგად, ციტადელი საფუძვლიანად იყო დაცული, პლუს მეთაურის კონდრატენკოს ოსტატური ქმედებები. დაცვამ წარმატებით ჩაიარა. კონდრატენკომ დროულად გააძლიერა ვისოკაიას ციხესიმაგრის დაცვა და იაპონელებმა მისი აღება ვერ შეძლეს.
  დეკემბრის ბოლოსთვის სამურაი თავდასხმებისგან ამოწურული იყო. იანვარში იყო სიმშვიდე, რომელიც გამოწვეული იყო კუროპატკინის განბლოკვის მცდელობით, მაგრამ ეს არ იყო ძალიან წარმატებული.
  თებერვალში მოხდა კიდევ ერთი შეტევა და კვლავ მოიგერიეს იაპონელებისთვის მძიმე დანაკარგებით.
  დაცვის დროს ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკო გმირულად იქცეოდა. ალყის დროს ეს კაბინეტი მხოლოდ ათი წლის იყო. ბავშვი უფროსებთან ერთად იბრძოდა და სადაზვერვო მისიებში წავიდა.
  მან თავი გამოიჩინა ძალიან მამაცად და მებრძოლად. და დაცვამ გამართა. ახლა უკვე მარტი მოვიდა... იაპონელებმა ისევ უკან დაიხიეს. სისხლიანი კვირა რუსეთში არ მომხდარა, რადგან ცარი ნიკოლოზი, რადგან პორტ არტური კარგ ხასიათზე იყო, ხალხთან გავიდა. რუსული ჯარი ივსებოდა და სულ უფრო და უფრო დიდი ხდებოდა. მარტის ბოლოს იაპონელები ცდილობდნენ წინსვლას, მაგრამ კუროპატკინის ძალებს ჰქონდათ ძალიან დიდი რიცხვითი უპირატესობა და მოიგერიეს ყველა შეტევა.
  და კიდევ უკეთესი, გენერალ ლეგსის ქვედანაყოფები ბორკილები იყვნენ პორტ არტურის ალყაში. მძიმე დანაკარგების შემდეგ იაპონელებმა უკან დაიხიეს. მაგრამ კუროპატკინმა ისევ ყოყმანობდა.
  აპრილის ბოლოს მოჰყვა ახალი თავდასხმა, რომელიც, თუმცა, ასევე მოიგერიეს.
  და ოლეგ რიბაჩენკომ, ამ მამაცმა ბიჭმა, იაპონელი პოლკოვნიკიც კი შეიპყრო, რა თქმა უნდა, ხაფანგის გამოყენებით.
  მაისის დასაწყისში მხოლოდ მცირე შეტაკებები მოხდა და 25-ე როჟდესტვენსკის ესკადრონი საბოლოოდ შევიდა პორტ არტურში. ცნობილმა ადმირალმა ორმოცდათერთმეტი ხომალდი ჩამოიყვანა, ერთდროულად სამი ოკეანე გადაკვეთა!
  რის შემდეგაც დაცვამ გაძლიერება მიიღო. და ივნისის დასაწყისში მოჰყვა საბოლოო თავდასხმა პორტ არტურზე. თავდასხმა სასოწარკვეთილი და სასტიკია. კიდევ ერთხელ მოიგერიეს იაპონელების დიდი დანაკარგებით. მეფემ საბოლოოდ გადააყენა კუროპატკინი და დანიშნა ლინევიჩი . 1905 წლის ივლისის შუა რიცხვებში იაპონელები საბოლოოდ დამარცხდნენ. და დასრულდა პორტ არტურის გმირული დაცვა, რომელიც ერთ წელზე მეტხანს გაგრძელდა.
  კონდრატენკო დაჯილდოვდა წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით. და მიიღო ფელდმარშალის წოდება. შემდეგ როჟდესტვენსკის ესკადრონმა პორტ არტურთან ერთად დაამარცხა იაპონელები ზღვაზე. უფრო მეტიც, ბრძოლაში დაიღუპა თავად ადმირალი ტოგო.
  იაპონია იძულებული გახდა რუსეთთან მშვიდობა დაემყარებინა, შეერთებული შტატების შუამავლობით.
  ჩვენ მოგვიწია კურილის კუნძულების და ტაივანის დათმობა. რუსეთმა უზრუნველყო პროტექტორატი კორეაზე, მანჯურიაზე და კონტროლი პორტ არტურზე. გარდა ამისა, იაპონიამ უზარმაზარი ანაზღაურება გადაუხადა მეფის რუსეთს მილიარდი ოქროს იენის ოდენობით.
  გამარჯვებამ გააძლიერა ცარ ნიკოლოზ II-ის პოზიცია. რუსეთმა გააფართოვა თავისი ტერიტორიები და ჟელტოროსიამ დაიწყო ფორმირება ჩინეთის რეგიონების ნებაყოფლობითი ანექსიის გამო. სახელმწიფო დუმა არ არის - რუსეთი დარჩა აბსოლუტურ მონარქიად, პარლამენტის გარეშე.
  რა თქმა უნდა, გამარჯვებისა და პოლიტიკური სტაბილურობის გამო, ეკონომიკური ზრდა რეალურ ისტორიაზე ადრე გაგრძელდა და უფრო ძლიერი იყო.
  პირველი მსოფლიო ომი დაიწყო როგორც რეალურ ისტორიაში. მაგრამ ეს უფრო წარმატებული იყო რუსეთისთვის. რომელი არმია იყო უფრო დიდი და უკეთესი, მათ შორის ფელდმარშალ კონდრატენკოს რეფორმების წყალობით და ეკონომიკა უფრო ძლიერი იყო, ხოლო ცარის ავტორიტეტი უფრო მაღალი იყო.
  ომი ერთ წელზე მეტხანს გაგრძელდა და დასრულდა ავსტრია-უნგრეთის დაშლითა და ოსმალეთის იმპერიისა და გერმანიის დანებებით. და ბულგარეთმა, დაინახა რა სუნი ასდიოდა, დაიკავა სერბეთისა და რუსეთის მხარე, როგორც, სხვათა შორის, იტალიამ და იაპონიამ.
  ფელდმარშალმა კონდრატენკომ მიიღო უმაღლესი წოდება - გენერალისიმუსი. და ის გახდა თითქმის ყველა ორდენის მფლობელი, ისევე როგორც სუვოროვი. ბრუსილოვი ფელდმარშალი გახდა. ადმირალმა კოლჩაკმა, კორნილოვმა და დენიკინმა კარიერა გააკეთეს. მეფის რუსეთი თავის თავს შეუერთა: გალიცია, ბუკოვინა , კრაკოვის სავოევოდო, პოზნანის ოლქი, კლაიპედა. ჩეხოსლოვაკია ასევე გახდა რუსეთის იმპერიის ნაწილი. ხოლო მცირე აზია კონსტანტინოპოლთან. და ჩრდილოეთ ერაყი.
  ზოგადად, ყველაფერი კარგი აღმოჩნდა. იაპონელებმა წყნარ ოკეანეში გერმანული კოლონიები რუსეთთან დაყვეს.
  შემდეგ საუდის არაბეთი გაიყო რუსეთს, საფრანგეთსა და ბრიტანეთს შორის. შემდეგ, ხანმოკლე ომის შემდეგ, რუსეთმა და ბრიტანეთმა გაიყვეს ირანი.
  შემდეგ კი ავღანეთი. მართალია, იქ ცოტა ჩხუბი იყო. და ბრიტანელებს თავიდან ძალიან არ გაუმართლათ.
  მსოფლიომ მოიპოვა სტაბილურობა და კეთილდღეობა. 1929 წელს დიდი დეპრესიის დაწყებამდე. რუსეთიც, სწრაფი ზრდის შემდეგ, კრიზისში ჩავარდა.
  1931 წელს იაპონია თავს დაესხა რუსეთს, შური იძია წინა მარცხებისთვის.
  მაგრამ ამჯერად ეს თვითმკვლელობა იყო. ცარისტულმა ჯარებმა დაამარცხეს იაპონელები. ადმირალი კოლჩაკი სულაც არ არის მოხუცი, მან აჩვენა თავისი გენიალურობა, შედარება უშაკოვთან. ამომავალი მზის ქვეყანა ზღვაზე მთლიანად დამარცხდა და შემდეგ დაიკავეს. ამას მოჰყვა რეფერენდუმი, რომელშიც იაპონელთა უმრავლესობამ მხარი დაუჭირა რუსეთთან შეერთებას.
  ამრიგად, მეფე ნიკოლოზ II-მ გააძლიერა თავისი ძალაუფლება წყნარ ოკეანეში. რუსეთმა განაგრძო ჩინეთში გადასვლა. კრიზისით დასუსტებულმა ბრიტანეთმა, საფრანგეთმა და შეერთებულმა შტატებმა ხელი არ შეუშალა ციურ იმპერიაზე კონტროლის აღებაში.
  1933 წელს ჰიტლერი მოვიდა გერმანიაში ხელისუფლებაში. მან დაიწყო ყოფილი იმპერიის ყოფილი ძალაუფლების აღდგენა. და, რა თქმა უნდა, ცდილობდა არ ეჩხუბა რუსეთთან.
  მუსოლინი იტალიაში მეგობრობდა რუსეთთან. და მან ჩუმად დაიპყრო ეთიოპია, გააფართოვა თავისი კოლონიები. საუბარი იყო სამმაგი ალიანსის შექმნაზე.
  მეფის რუსეთს სურდა დასუსტებული ინგლისისა და საფრანგეთის ყველა კოლონიის ანექსია. გერმანელები და იტალიელებიც გასაგებია. აშშ-ს ჰქონდა საკუთარი გეგმები.
  1937 წელს გერმანია გაერთიანდა ავსტრიასთან და აწარმოა Anschluss. 1937 წლის ნოემბერში კი ნიკოლაევის მეორე თვითმფრინავი ჩამოვარდა. სამეფო ძალიან წარმატებით შეწყდა. ნიკოლოზ II-მ კოლოსალურ მიღწევებს მიაღწია თავისი მეფობის ორმოცდასამი წლის განმავლობაში.
  უწოდეს მას ნიკოლაევი დიდი! და უდიდესებიც კი, პეტრე დიდზე მაღლა გახდნენ.
  ნიკოლოზ II-ის დროს სამუშაო დღე ათ საათამდე შემცირდა და შვიდწლიანი განათლება გახდა სავალდებულო და უფასო. ეროვნული საშუალო ხელფასი თვეში 75 რუბლს აღწევდა ნულოვანი ინფლაციისა და რუბლის ოქროს მხარდაჭერით. სამეფო ვალუტა მსოფლიოში ყველაზე რთული და კონვერტირებადი იყო.
  რუსეთს ჰყავდა მსოფლიოში ყველაზე დიდი სახმელეთო არმია და ფლოტის მოცულობით აჯობა ბრიტანეთსაც და შეერთებულ შტატებსაც.
  რუსული ტანკები საუკეთესოები იყვნენ მსოფლიოში, ისევე როგორც თვითმფრინავები. და იმ დროს ვერტმფრენები პრაქტიკულად ერთადერთი იყო პლანეტა დედამიწაზე. ყველაზე მრავალრიცხოვანი და მაღალი ხარისხის წყალქვეშა ფლოტი. საუკეთესო არტილერია. მოწინავე ტექნოლოგიები ტელევიზიასა და ვიდეოში. მეფის რუსეთში დაიწყო მსოფლიოში პირველი ფერადი კინოს გადაღებაც. მათ შორის, ცარ ნიკოლოზ II-ის ფოტოგრაფიით გატაცების წყალობით.
  ჩინეთის ანექსიის შემდეგ, რუსეთმა დაიკავა პირველი ადგილი მსოფლიოში მოსახლეობის რაოდენობით და გაუსწრო ბრიტანეთს მთელი თავისი კოლონიებით.
  მეფე ნიკოლოზ II-მ მოახდინა მართლმადიდებლობის რეფორმა და დააკანონა მრავალცოლიანობა. ამ ბრძენმა ხელმწიფემ ბევრი რამ მოახერხა. და ის გარდაიცვალა არა გადაფურთხული, არ დევნილი, არ დაკარგა რუსეთი, არამედ დიდი ადამიანი. და ფრაგმენტის სულ რამდენიმე მილიმეტრმა მოძრაობამ ასეთი გავლენა მოახდინა რუსეთის ისტორიაზე. და იმასაც ამბობენ, რომ ისტორიაში შემთხვევითობა არ არსებობს! ასე ხდება. ნიკოლოზ II-მაც და გენერალისიმო კონდრატენკოს ფენომენიც ამას აჩვენა.
  მაგრამ ცარ ნიკოლოზის გარდაცვალების შემდეგ მოხდა დროებითი ნახტომი. ჯერ მონარქი ალექსეი II გვირგვინამდე გარდაიცვალა. შემდეგ გარდაიცვალა კიდევ ერთი მემკვიდრე, კირილ ვლადიმროვიჩ რომანოვი. და ვლადიმერ III ავიდა ტახტზე 1938 წელს. მეფე ახალგაზრდაა, მაგრამ ზოგადად არა სულელი და საკმაოდ ძლიერი ნებისყოფისა და ამბიციური.
  აბა, საქმეს შეუდგა! რუსეთი, იტალია, გერმანია, დიდი ბრიტანეთის, საფრანგეთის და შესაძლოა მომავალში აშშ-ის წინააღმდეგ. აქ, რა თქმა უნდა, სამმაგი ალიანსი გაცილებით ძლიერია.
  1940 წლის მაისში გერმანიამ შეუტია საფრანგეთს, ბელგიას, ჰოლანდიას და ბრიტანეთს. რუსეთი თავს დაესხა ფრანგულ, ინგლისურ და ჰოლანდიურ კოლონიებს. დაიწყო ტერიტორიების უცერემონიული მიტაცება.
  ინგლისელებმა და ფრანგებმა რუსეთის არმიას წინააღმდეგობა ვერ გაუწიეს. და თვენახევარში გერმანელებმა დაამარცხეს და აიძულეს საფრანგეთი, ბელგია და ჰოლანდია კაპიტულაცია.
  შემდეგ ფიურერმა დაიკავა ესპანეთი და პორტუგალია და დაიპყრო დანია და ნორვეგია. რუსეთმა შვედეთის ოკუპაცია მოახდინა.
  ომი თითქმის ცალმხრივი იყო. ადგილობრივი მოსახლეობის მხარდაჭერით რუსეთმა აიღო ინდოეთი, ინდოჩინეთი, სამხრეთ ავღანეთი, სამხრეთ ირანი, ახლო აღმოსავლეთი და შევიდა ეგვიპტეში.
  რა თქმა უნდა, კოლონიურ ჯარებს არ შეეძლოთ წინააღმდეგობა გაუწიონ ცარისტულ არმიას და მათ ეს ნამდვილად არ სურდათ. აფრიკის დაპყრობა გარკვეულწილად გადაიდო გზების უქონლობისა და გადაჭიმული კომუნიკაციების გამო. გერმანელები აფრიკაში გადავიდნენ გიბრალტარისა და მაროკოს გავლით, რუსები ეგვიპტის გავლით და შემდეგ სუდანით.
  თუმცა, რელიეფი უფრო შემაფერხებელი იყო, ვიდრე ბრიტანეთის ან ფრანგული ჯარების წინააღმდეგობა. ისინი ცოტანი იყვნენ და ისინი ცუდად შეიარაღებულნი იყვნენ და ძირითადად ადგილობრივი აბორიგენებიდან. რომელმაც არც იცოდა როგორ და არც უნდოდა ბრძოლა.
  1940 წელს ჰიტლერმა ბრიტანეთში დაშვება ვერ გაბედა. მან წამოიწყო საჰაერო შეტევა, რომელიც თავიდან არც თუ ისე წარმატებული აღმოჩნდა. მაგრამ 1941 წლის გაზაფხულზე რუსული თვითმფრინავები შევიდნენ ბრძოლაში და ბრიტანეთმა დაიწყო სასიკვდილო ზეწოლა.
  აგვისტოში კი მოჰყვა გერმანულ-რუსული ერთობლივი ჯარების დაშვება და ორკვირიანი ჯიუტი ბრძოლების შემდეგ, ლონდონის აღება.
  რის შემდეგაც მთელი აღმოსავლეთი ნახევარსფერო, მათ შორის ავსტრალია და ახალი ზელანდია, გახდა რუსული, გერმანული და იტალიური.
  მაგრამ ჯერ კიდევ იყო აშშ.
  ცარ ვლადიმირმა გადაწყვიტა შეტევა ამერიკაზე. ჰიტლერმა და მუსოლინიმ მას მხარი დაუჭირეს ამ გადაწყვეტილებაში. მესამე რაიხმა ჯარები გადაიყვანა ისლანდიაში, შემდეგ კი გრენლანდიასა და კანადაში, ხოლო ცარისტული რუსეთი გადავიდა ალასკაზე. ძალები, რა თქმა უნდა, არათანაბარია. შეერთებულ შტატებს აქვს საკმაოდ სუსტი სატანკო ფლოტი და გაცილებით მცირე მოსახლეობა, ვიდრე რუსეთი ყველა მის კოლონიასთან ერთად. მიუხედავად იმისა, რომ ეკონომიკა განვითარებულია. მაგრამ ასეთ ურჩხულს წინააღმდეგობა არ შეიძლება.
  1943 წელს შეტევის წამოწყების შემდეგ, რუსეთის არმიამ სწრაფად დაიკავა ალასკა ზამთრის ორ თვეში. გაზაფხულზე კი გერმანელებთან ერთად მათ თითქმის მთელი კანადა დაიპყრეს.
  ბრაზილია, ვენესუელა, მექსიკა და სხვა ქვეყნებმა ომი გამოუცხადეს შეერთებულ შტატებს.
  დაიწყო რუსული ჯარების მოძრაობა ამერიკის ჩრდილოეთ შტატებში. ძალები, რა თქმა უნდა, არათანაბარია. რუსეთი და გერმანია უკეთესია როგორც ხარისხით, ასევე რაოდენობით.
  გოგონები ნატაშა, ზოია, ავრორა და სვეტლანა იბრძვიან მსოფლიოში საუკეთესო კონდრატენკო-3 ტანკზე, მოძრავ მანქანაზე გრძელლულიანი და სწრაფი სროლის ქვემეხით. ძალიან მოხერხებული, დაბალი სილუეტით.
  კონდრატენკო-3 ტანკის წონა დაახლოებით ორმოცი ტონაა და ის კარგად არის დაცული. და იარაღს, მიუხედავად მისი მცირე კალიბრისა 76 მმ, აქვს მაღალი საწყისი ჭურვის სიჩქარე.
  შერმანს, ამ ტანკში ვერანაირი კუთხით შეღწევა შეუძლებელია. Ისე...
  გოგონები, რომლებიც ფეხშიშველი და ბიკინით იბრძვიან, უბრალოდ ანადგურებენ ამერიკელებს და ბევრს იცინიან.
  განსაკუთრებით ნატაშა... და შიშველი თითებით აჭერს ჯოისტიკს და ამბობს:
  - დიდება ჩემს რუსეთს!
  Zoya ასევე ურტყამს. ის ამას აკეთებს შიშველი თითებით, აჭერს ჯოისტიკის ღილაკებს და ყვირის:
  - და მთელი ჩვენი სამშობლო!
  შემდეგ, ავრორა ხანძრის. ის ურტყამს მტერს და კბილებს აშორებს:
  - და უმაღლესი ძალები ჩვენს უკან არიან!
  და გოგონაც ძალიან ცეცხლოვანი თვალებს უკრავს! შიშველ თითებს ჯოისტიკის ღილაკებივით აჭერს.
  შემდეგ კი სვეტლანა აწვება. ისეთი მახვილი და ცქრიალა გოგო. გამოსცემს მზის სხივებს მისი პირიდან. და ის ასევე მღერის:
  - მე მსოფლიო ვარსკვლავი ვარ! მე უფრო სწრაფად დავრბივარ, ვიდრე თუნდაც სატანა!
  ასეთ გოგოებთან, თავად ეშმაკი არ არის საშინელი. ისინი ანადგურებენ ამერიკელებს, მჭიდროდ აკრავს ჩიკაგოს.
  და იქიდან არავის გაშვების გარეშე. განადგურება, ვთქვათ, ტრივიალურია. ეს გოგოები არიან.
  ასე რომ, ჩიკაგოს გარნიზონი კაპიტულაციას ახდენს. იცოდე ჩვენი!
  და რუსული ტანკები უკვე უახლოვდებიან ნიუ-იორკს. ცარი ვლადიმერი კმაყოფილი ხელებს ისვამს. რუსები ასე შორს წასულან?
  გოგოები ჰაერშიც ვაჟკაცურად იბრძვიან. მაგალითად, საყვარელი წყვილი: მარია და მირაბელა.
  ფეხშიშველი და ბიკინით გამოწყობილი ლამაზმანები გადასახადებს აგროვებენ. ფაქტიურად მათ წინააღმდეგი არაფერია. აქაური გოგოები ისეთი ლამაზები და კაშკაშა აგრესიულები და ზუსტი არიან.
  მარიამ გაისროლა, ჩამოაგდო ათეული თვითმფრინავი, ერთი აფეთქებით და იმღერა:
  - დიდება ჩვენს სამშობლოს! რუსეთის სახელით!
  მირაბელამაც გაისროლა და იღრიალა:
  - მაგრამ არის ლიდერი დიდი ძალაუფლებით,
  ის სლავებს საბრძოლველად მოუწოდებს...
  ისინი ვერ უმკლავდებიან რუსეთს -
  როცა ვლადიმერი მეფობს!
  
  მყარი, ძლიერი, რკინის ნებისყოფით,
  გარეგნულად კი ლითონის ჭრას ჰგავს...
  რუსებს არ სჭირდებათ უკეთესი ცხოვრება -
  ეს არის მხოლოდ ის, რაზეც ხალხი ოცნებობდა!
  დიახ, ეს გოგოები ბრძოლისა და სიმღერის ოსტატები არიან...
  სხვათა შორის, ნიუ-იორკზე თავდასხმის შუაგულში, პირველი რუსი კოსმონავტი გაფრინდა კოსმოსში და გაფრინდა პლანეტა დედამიწის გარშემო. და ეს არის მეფის რუსეთის კიდევ ერთი მიღწევა რომანოვების დინასტიის მიერ.
  შემდეგ კი ნიუ-იორკის გარნიზონმა კაპიტულაცია მოახდინა და ვაშინგტონი მალე დაეცა. ხოლო 1943 წლის 3 სექტემბერს შეერთებულმა შტატებმა მთლიანად კაპიტულაცია მოახდინა. ასე დასრულდა მეორე მსოფლიო ომი, რომელიც დაიწყო 1940 წლის 15 მაისს. ომი რუსეთისთვის დიდებული და გამარჯვებულია.
  რა თქმა უნდა, ჰიტლერმაც და მუსოლინიმაც ბევრი რამ მოიგეს ამ ომიდან. ორივე დიქტატორმა საკუთრება მოიპოვა აფრიკაში, ზოგმა ევროპასა და აშშ-ში. ევროპა საბოლოოდ გაიყო ქვეყნებს შორის. რეფერენდუმის შემდეგ კი ბულგარეთი გახდა ბულგარეთის სამეფო რუსეთის შემადგენლობაში.
  როგორც ჩანს, სამყარო კვლავ გადანაწილდა და კოლონიების მონელება შესაძლებელია. მაგრამ ჰიტლერი, რა თქმა უნდა, არ იქნებოდა ჰიტლერი, თუ მას მეტი არ სურდა. კერძოდ, დაამარცხეთ რუსეთი. და დაიპყრო მისი ტერიტორია.
  და რა თქმა უნდა, გერმანელები დიდად ითვლიდნენ ახალ, უფრო ძლიერ იარაღს. "E" სერიის ტანკები და ბალისტიკური რაკეტები, განსაკუთრებით მფრინავი თეფშები.
  თუმცა, მეფის რუსეთი ბალისტიკური რაკეტებით მნიშვნელოვნად უსწრებდა მესამე რაიხს და 1951 წელს, 12 აპრილს, მთვარეზეც კი გაფრინდა.
  და "E" სერიის ტანკებს არ გააჩნდათ ხარისხობრივი უპირატესობა რუსულზე.
  და მხოლოდ მფრინავი თეფშები იყო საიდუმლო. ლამინარული ნაკადის წყალობით ისინი სრულიად დაუცველი აღმოჩნდა ნებისმიერი ტიპის მცირე ზომის იარაღის მიმართ. მაგრამ ამავდროულად, მათ თავად არ შეეძლოთ გასროლა.
  მუსოლინი გარდაიცვალა და ტახტზე მისი ვაჟი დაიკავა. ჰიტლერმა მასზე ზეწოლა მოახდინა და ახალგაზრდა დათანხმდა რუსეთთან ბრძოლას. 1955 წლის 20 აპრილს დაიწყო ახალი, მესამე მსოფლიო ომი. ჰიტლერის მხარეზე იყვნენ: იტალია, ბრაზილია, არგენტინა, ჩილე, მექსიკა, მოკლედ, მთელი ლათინური ამერიკა, გარდა კუბისა, რომელიც მხარს უჭერდა რუსეთს. და სხვა ქვეყნები აღარ იყო მსოფლიოში! მესამე მსოფლიო ომი დაიწყო 1955 წლის 20 აპრილს. და ცარ ვლადიმერს შეექმნა თავისი მეფობის ყველაზე სერიოზული გამოწვევა.
  ერთადერთი, რაც მას ანგეშებს, არის ის, რომ ეს ომი იქნება უკანასკნელი ომების ისტორიაში პლანეტა დედამიწაზე. რადგან მასში მსოფლიოს ყველა ქვეყანა მონაწილეობს!
  კარგი, როგორც კი ომი დაიწყო, ის უნდა აწარმოო! ჰიტლერის თავდასხმა არ იყო განსაკუთრებით მოულოდნელი. უნგრეთი, იუგოსლავია, რუსეთის ნაწილი შეზღუდული ავტონომიით, მათი მეფე ვლადიმერ III. ალბანეთი დაიპყრო იტალიამ. ყველაფერი მოწესრიგებულია. გერმანელები ცდილობენ წინსვლას აღმოსავლეთ პრუსიიდან, ავსტრიიდან, იტალიიდან სამხრეთიდან. და ბრძოლა მიმდინარეობს აფრიკაში. და ლათინური ქვეყნების კოალიცია აშშ-ს წინააღმდეგ. მაგრამ ისინი იქ არ არიან ძალიან აქტიურები. მხოლოდ ახლა გამოცხადდა ომი.
  ამასობაში ჰიტლერმა თავისი ძირითადი ძალები ევროპაში გადაიტანა.
  და დაიწყო ჯოჯოხეთური ომი. ბოლო ფართომასშტაბიანი ომი კაცობრიობის ისტორიაში.
  გერმანელებმა მთავარი დარტყმა უნგრეთში მიიტანეს ბუდაპეშტის მიმართულებით. ოლეგ რიბაჩენკო იქ იბრძოდა. ის ჯერ კიდევ დაახლოებით ათი წლის ბიჭი დარჩა. მართალია, ფიზიკურად ძალიან ძლიერი, დაკუნთული, სწრაფი და რაც მთავარია, როგორც მაღალმთიანი, უკვდავი. დიახ, მწერალმა და პოეტმა ოლეგ რიბაჩენკომ მიიღო უკვდავება, ოღონდ იმ პირობით, რომ ის დაახლოებით ათი წლის ბიჭი გახდება და ემსახურება რუსეთს ბავშვურ, მაგრამ ძალიან ძლიერ და სწრაფ სხეულში. და ის ბავშვია 1904 წლის 1 იანვრიდან. როცა პორტ არტურს შევუერთდი, როგორც სალონში ბიჭი. ისე, ყველაზე პატარა ბიჭი არაა, მაგრამ თავიდანვე ძლიერი და სწრაფი იყო და გემზე წაიყვანეს.
  უფრო მეტიც, როდესაც მათ ეჭვი ეპარებოდათ, იყო თუ არა ის ძალიან პატარა, ოლეგ რიბაჩენკომ სპილენძის მონეტა თითებით დახარა ფსონისთვის. რის შემდეგაც უსიტყვოდ გადაიყვანეს გემზე.
  ბიჭმა ბევრი ჯილდო დაიმსახურა, მონაწილეობა მიიღო ყველა ომში. ოფიცერი გახდა. მაგრამ ის მაინც ბავშვს ჰგავდა. ამიტომ, მიუხედავად იმისა, რომ მას მიენიჭა ჯილდოები მრავალი ექსპლუატაციისთვის, მარადიულ ბიჭს კაპიტანზე მაღალი არაფერი მიენიჭა. ახლა კი ოლეგ რიბაჩენკო ჯარში ნახევარ საუკუნეზე მეტია. თქვენ დიდი ხანია დაიმსახურეთ ოფიცრის პენსია, მაგრამ თუ თქვენი ჯანმრთელობა რკინაა, მაშინ რატომ დატოვეთ სამსახური?
  უფრო მეტიც, კომპიუტერების, სათამაშო კონსოლების, ტელევიზორის გარეშე, რაღაცნაირად მოსაწყენია. ჯარში კი კაპიტანი ხარ, ყოველ შემთხვევაში ჯარისკაცებს მართავ. დიახ, დრო ისევ გადის.
  გენერალისიმო კონდრატენკო გარდაიცვალა. ასევე გარდაიცვალა დიდი ადმირალი კოლჩაკი, რომელმაც აჯობა უშაკოვს. ბევრი ადამიანი, ვისთანაც ოლეგ რიბაჩენკომ დაიწყო, სამსახურში აღარ არის.
  უფრო სწორედ, პორტ არტურის ალყის შემდეგ თითქმის ყველა ვეტერანი დაიღუპა. მხოლოდ ვოვკა დარჩა. ისიც მაშინ კაბინეტი იყო და ახლა უკვე ჭაღარა ბაბუაა. სიმართლე მაინც ემსახურება. და ის უკვირს, რომ ოლეგი იგივე ბიჭი რჩება, რომელსაც სხეულზე ერთი ნაწიბურიც არ აქვს. ეს არის ფენომენი, რომელიც ცნობილია რუსეთის, ცარისტული არმიის მთელ ტერიტორიაზე. სიმართლე ის არის, რომ ის ძალიან კარგად იბრძვის.
  ბიჭი ოლეგი ფეხშიშველია, მისთვის უფრო სასიამოვნო და მოქნილი. ის უმიზნებს იარაღს იარაღს და ისვრის გერმანულ E სერიის ტანკებს. ნაცისტური მანქანები უბრალოდ უზარმაზარია. და თითქოს არაფერი აჩერებს მათ.
  მაგრამ მარადიული ბიჭი ისე ზუსტად ურტყამს, რომ ლითონს ჭრის. ხატავს კრაუტებს, ანგრევს კოშკებს და მღერის.
  - ცარ ვლადიმერ, რუსეთის მეფე...
  მართლმადიდებელი ხელმწიფე!
  ჩვენ მალე დავიპყრობთ სამყაროს,
  ბოლოს და ბოლოს, ჩვენს ზემოთ ქერუბიმები არიან!
  ჰიტლერი დასრულდება
  და ვინც მოისმინა - კარგია!
  და ბიჭი ყუმბარას, ფეხშიშველი, შვილის ფეხით ისვრის. ნაცრისფერი ვოვკა უბრალოდ თავს აქნევს.
  მწერალმა და პოეტმა ოლეგ რიბაჩენკომ ორმოცდაათ წელზე მეტი გაატარა ბავშვად მეოცე საუკუნეში. და უნდა ვაღიარო, რომ ბევრი მინახავს. როგორც უკვდავი, მან დიდი ხნის წინ დაკარგა შიშის გრძნობა. და ომმა მას შეახსენა კომპიუტერული სტრატეგიული თამაში.
  ადვილი და სახალისო იყო თამაში. და ასევე სიამოვნება იყო ბრძოლა . კარგია, როცა შიშველი ფეხების ქვეშ დილის ნამი დევს და მარადიულ ბიჭს აბანავებ და შორტებში წესების მიხედვით არ ხარ ჩაცმული!
  ოლეგ რიბაჩენკოს უფლება აქვს შორტებით და ფეხშიშველი ირბინოს. ბიჭმა პორტ არტურში სიცივეშიც კი ფეხსაცმლის გარეშე სიარული ისწავლა. უკვდავი სხეული ხომ ვერ გაცივდება და არც ავადდება და სწრაფად ეჩვევი სიცივეს, რომელიც ზიანს არ აყენებს. ისევე როგორც პიტერ პენი. და თითქმის სასიამოვნოა თოვლში ფეხშიშველი სირბილი. მოძრაობისას სიცივე პრაქტიკულად არ იგრძნობა, მხოლოდ გაუნძრევლად ჯდომისას შიშველი ფეხები ოდნავ გიმაგრდება! მაგრამ ბიჭისთვის ეს პატარა რამეა.
  მაგრამ ასევე არიან ჯადოქრები გოგონები ნატაშა, ზოია, ავრორა, სვეტლანა! ისინიც მონაწილეობენ ომში. მაგრამ არა ყოველთვის, არამედ ეპიზოდებში. დაგვეხმარა ვისოკაიას მთის დაჭერაში, როცა ეს ყველაზე რთული იყო. ფეხშიშველი ლამაზმანები იქ იბრძოდნენ და ბიკინებში. შიშველი ფეხის თითებით მკვეთრად გამკვეთრებულ დისკებს ესროდნენ.
  და ხმლებით ჭრიან. შემდეგ კი ოლეგ რიბაჩენკომ ესროლა ავტომატი - მათ მოკლეს მისი უფროსი თანამებრძოლები. შედეგად, სამურაების თავდასხმა ჩაიშალა და მთა ვისოკაია ურყევი აღმოჩნდა!
  და გოგონებმა აჩვენეს თავიანთი უმაღლესი კლასი და ვალკირი აერობატიკა.
  ახლა კი გერმანელები დაცვაში არიან. ცარისტული არმია მზადაა ომისთვის. ფიურერმა ვერ მიაღწია ტაქტიკურ სიურპრიზს.
  და რუსული ჯარები გაბედულად იბრძვიან. როგორც ჩანს, ჰიტლერი არაერთხელ აგინებს თავს ასეთი ომის წამოწყებისთვის. უფრო მეტიც, მიუხედავად იმისა, რომ ფიურერს აქვს ევროპის ორი მესამედი და აფრიკის მესამედი იარაღის ქვეშ, მაგრამ მაინც
  ის რუსეთის მეტოქე არ არის.
  და ჯარისკაცების რაოდენობაც. და იტალიური ჯარები სუსტია. ლათინური ამერიკის ქვეყნები ომში დუნე მონაწილეობენ. და მათი ჯარი, ტექნიკურადაც და ორგანიზაციულადაც, არც თუ ისე კარგია.
  ასე რომ, რუსეთი კვლავ ინარჩუნებს მტერს თავდაცვაში.
  კონდრატენკო-6 ტანკს საკმაოდ შეუძლია ამ სერიასთან ბრძოლა. ხოლო "ნიკოლაი"-4 უფრო მძიმეა და თავს ძალიან ძლიერ მანქანად იჩენს.
  რუსებს შეუძლიათ ბრძოლა უფრო მძიმე გერმანულ მონსტრებთან .
  განსაკუთრებით "ნიკოლაი"-4-ზე, სადაც ალენკას ეკიპაჟი, გოგონა ძალიან ლამაზია და ბიკინით.
  130 მმ კალიბრის იარაღი. როგორ ურტყამს ფაშისტებს. ამაოდ შეუტია ჰიტლერს მეფის რუსეთს. მისთვის ეს არ არის ადვილი გასეირნება, არამედ ცემა.
  ანიუტამ შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკს და მღეროდა:
  - რუსეთისთვის და თავისუფლებისთვის ბოლომდე!
  და როგორ გაიცინებს ლამაზმანი!
  შემდეგ კი ავგუსტინე ჭურვს გაუშვებს მტერს. გაყოფს მეტალს და იმღერებს:
  - გულები ერთბაშად ვაცემოთ!
  და ის ასევე დააჭერს ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით. ეს მართლა მაგარი გოგოა!
  და აი მარია ურტყამს. და ფაშისტებს გაყოფს. და გაანადგურე მტერი.
  ამავე დროს შიშველი ფეხის თითების გამოყენება. და ის ასევე იმღერებს:
  - ჩვენი სამშობლოს სახელით, წმინდანო! დაე, მებრძოლი უბრალოდ მაგარი იყოს!
  და ისიც სიცილით და კბილებს გამოაჩენს!
  შემდეგ კი ოლიმპიადა მძიმე ჭურვით მოგცემთ. ის არის ის, რაც თქვენ გჭირდებათ, გოგოებო - ყველაზე წვნიანი ვაშლის წვენი!
  და ისევ გოგოებმა გაარღვიეს E-50, დაარტყეს კოშკი და იცინეს.
  ალენკამ გაგზავნა ჭურვი, გაანადგურა E-100 და გაიჭრა მასში. და შიშველი ფეხის თითების გამოყენებით. რატომ მღეროდა გოგონა:
  - გატეხე მტერი!
  და ანიუტა შიშველი ფეხებით ტრიალებს და ღრიალებს:
  - ფრიცები კაპუტი არიან!
  შემდეგ კი ავგუსტინე მოხვდება. ასევე ძალიან ზუსტად და შიშველი ფეხის თითების გამოყენებით, კვნეტა :
  - ჰიტლერი დასრულდა!
  შემდეგ კი მარია ძალიან აგრესიულად დაამატებს. დაამსხვრევს ფაშისტებს და ღრიალებს ::
  - და ვინც მოისმინა, კარგი რა!
  და ენას გამოაჩენს!
  შემდეგ კი ოლიმპიადა აგზავნის ჭურვს, კლავს მოწინააღმდეგეებს.
  ასევე შიშველი ფეხების გამოყენება და სიმღერა:
  - სულ გაყიდულია!
  და ისევ გოგონა აიღებს ენას და აჩვენებს.
  ასე ჭრიან...
  გერმანელებმა, შეტევის დაწყებიდან ერთი თვის ბრძოლის შემდეგ, ორმოცდაათიდან ას კილომეტრამდე დაწინაურდნენ და დიდი, თუნდაც უზარმაზარი დანაკარგები განიცადეს. იტალიელები კი აფრიკაში აღმოჩნდნენ მთლიანად ქვაბში და გარშემორტყმული. მათი ჯარები ტრივიალურად დამარცხებულნი არიან.
  21 მაისს ადოლფ ჰიტლერმა ბრძანება გასცა, რომ ჯარში გაიწვიონ ყველა, ვისაც იარაღის ტარება შეუძლია თხუთმეტიდან სამოცდათხუთმეტ წლამდე. ცარისტული არმია ამზადებდა რეზერვებს.
  როგორც გაირკვა, გერმანული დისკის თვითმფრინავები პრაქტიკაში არც ისე საშინელია. მართალია, რუსულ თვითმფრინავებს შეუძლიათ ვერძებით შეტევა. მაგრამ ამის თავიდან აცილება შესაძლებელია ცარისტული არმიის მანქანების მაღალი მანევრირების წყალობით.
  და ჰიტლერის იმედი დაუცველი სასწაულებრივი იარაღის შესახებ საერთოდ არ გამართლდა.
  ცარისტული არმია კვლავ იცავდა თავს. მძლავრი თავდაცვის ხაზები, წინასწარ გათხრილი, ძლიერი დაცვა. დაე, ჰიტლერს ორთქლი ამოიწუროს. მაგრამ აფრიკაში შეგიძლიათ ზეწოლა მოახდინოთ უფრო სუსტ იტალიელ მოკავშირეზე.
  ფიურერს რომ არ გადაეწყვიტა მეფის რუსეთთან ომი, ის უდავოდ დარჩებოდა ისტორიაში, როგორც გერმანიის დიდი და თუნდაც უდიდესი ლიდერი. ასე რომ, დემონს სურდა სამყაროს მართვა და რა გამოვიდა?
  რუსი გოგოები ბოლოს და ბოლოს ყველაზე მაგრები არიან მსოფლიოში.
  ოლეგ რიბაჩენკო, როგორც ყოველთვის, ბრძოლის წინა ხაზზეა. მას ვერც ტყვია და ვერც ნამსხვრევები ვერ შეეხება. მკაცრი და მაგარი ბიჭია.
  ბიჭი შორტებში და ფეხშიშველი, ნაცისტების წინააღმდეგ. და ისვრის ყუმბარებს და ეშვება ტყვიის წვიმაში.
  დიახ, სამწუხაროა, რომ ბრწყინვალე კონდრატენკო იქ არ არის, მაგრამ არიან ახალგაზრდა და უნარიანი მეთაურები. კერძოდ, ფელდმარშალი ვასილევსკი, რომელიც უკვე გამოირჩეოდა პირველი მსოფლიო ომის დროს. და ის ბრძანებს ენერგიულად და ოსტატურად.
  და ფრიც, რომელიც შეხვდა მკაცრ დაცვას, უიმედოდ ჩაიძირა მასში. მაგრამ ისინი მაინც ცდილობენ გარღვევას.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ეს მარადიული ბიჭი იცინის, კბილებს აცლის და მღერის:
  - ჩემი სამშობლო! ჩემო წმიდაო სამშობლოვ!
  და ასევე მოსწონს ყუმბარის სროლა შიშველი ფეხებით.
  და აქ ნატაშა, ზოია, ავრორა და სვეტლანა შევიდნენ ბრძოლაში. ისინი მარადიული ჯადოქრები არიან, ოჯახის წმინდა ღმერთის მსახურები. ისინი ყოველთვის არ იბრძვიან, თორემ რუსეთი მთელ მსოფლიოს დაიპყრობდა. მაგრამ ის ყოველთვის ეფექტური და გასაოცარია.
  გოგოებს უყვართ მკვლელობა: ეს გოგოები არიან!
  და როგორ გაივლიან ფაშისტებს და როგორ დაარტყავენ მათ...
  და ფეხის შიშველი თითებით ისვრიან დისკებს, კლავენ კრაუტებს.
  ნაცისტები სულ უფრო და უფრო მეტ დანაკარგს განიცდიან. ვასილევსკის დიდი სტრატეგი გვთავაზობს აფრიკაში ნაცისტების და იტალიელების დამარცხებას. ასე რომ, უპირატესობა ექნება რუსულ ტანკებს, რომლებიც უფრო მოხერხებულნი არიან და აქვთ უკეთესი მანევრირება. ევროპაში კი ფაშისტებმა თავი დაანებონ . რათა მათ მთლიანად ამოწურონ თავიანთი რესურსები.
  ცარ ვლადიმირმა მიიღო ეს გეგმა. და ახალი ძალები გადაიყვანეს აფრიკაში.
  ელიზაბეთი და მისი ეკიპაჟი ლიბიაში იბრძოდნენ, რის შედეგადაც გაწყვიტეს იტალიური ნაწილები. იქ ცხელა და გოგონა კარგად გამოიყურება ბიკინით. მათ აქვთ უახლესი კონდრატენკო-6 ტანკი, რომელშიც მეომრები გვერდს უვლიან იტალიელებისა და ფრიცების პოზიციებს და თავდაჯერებულად ამარცხებენ მათ.
  ელიზაბეთი ესვრის ტანკს მუსოლინი უმცროსის იმპერიიდან და ამბობს:
  - ბეწვის ქურთუკი და ქაფტანი დადიან ზღვებზე, ტალღებზე!
  და, რა თქმა უნდა, ის იყენებს შიშველ თითებს.
  შემდეგი, ეკატერინა ისვრის. ურტყამს გერმანულ მანქანას და ღრიალებს:
  - რუსეთში ცარი ვლადიმერ გმირია!
  ელენა მის უკან დგას, სცემს ფრიცის თვითმავალ იარაღს და ჭიკჭიკებს:
  - ჰოოი ჰიტლერს შენი სამშობლოსთვის!
  და ბოლოს, ოლიმპიადა გაათავისუფლებს ჭურვს. ის დაამტვრევს კრაუტებს, დაამტვრევს მათ და ღრიალებს:
  - შედეგი შესანიშნავი იქნება!
  და ის ასევე იყენებს ბავშვთა ფეხების შიშველ თითებს.
  აფრიკაში, მაისის ბოლოს და ივნისის დასაწყისში, რუსეთის ჯარებმა მიაღწიეს მნიშვნელოვან წარმატებებს. ბრძოლა ლიბიისა და ეთიოპიის ტერიტორიაზე გავრცელდა. 12 ივნისს ტრიპოლი დაეცა. 15 ივნისს კი ეთიოპიის დედაქალაქი გადაადგილდა. ასე რომ, მუსოლინი უმცროსის ჯარისკაცებმა დაიწყეს დაღვრა. სამწუხაროდ, მან ვერ შეძლო მამის მხარდაჭერა.
  და მისი, როგორც დამპყრობლის დიდებაც. მაგრამ მუსოლინი, რომელმაც დაიპყრო ინგლისისა და საფრანგეთის კოლონიების ნაწილი, თავი კეისარად მიიჩნია. მაგრამ კეისრის გადალახვა შეუძლებელია.
  ოლეგ რიბაჩენკო ბატარეის მეთაურობისას იბრძოდა. და ისე ვაჟკაცურად, რომ გერმანელები ყოველდღე კარგავდნენ ათობით ტანკს მისი ცეცხლიდან. მის ბიჭს კიდევ ერთი ოქროს ჯვარი დააჯილდოვეს. და ბოლოს მას მაიორის დიდი ხნის დამსახურებული წოდებაც მიანიჭეს.
  ადრე მას იმიტომ არ ავალებდნენ, რომ ბავშვს ჰგავს. მაგრამ ბიჭმა გამოჩენილი გმირობა გამოიჩინა. და ბრძოლის უნარი.
  1955 წლის 22 ივნისს რუსეთის ჯარებმა აფრიკაში საბოლოოდ დაიპყრეს იტალიური სომალი. ხოლო 1955 წლის 25 ივნისს ეთიოპიაში იტალიის ჯარების ნარჩენებმა კაპიტულაცია მოახდინეს.
  მეფის არმიამ დამაჯერებლად გაიმარჯვა. მაინშტაინი, რომელიც ითვლებოდა მესამე რაიხის საუკეთესო მეთაურად, თავის დღიურში წერდა:
  - ჯოჯოხეთური დათვი გავაღვიძეთ! ახლა ჩვენ გვგლეჯენ!
  ივნისის ბოლოს გერმანელებმა ისეთი მძიმე დანაკარგები განიცადეს, რომ იძულებული გახდნენ შეაჩერონ შეტევა ევროპაში.
  ცარ ვლადიმირმა ბრძანა აფრიკაში ზეწოლის გაზრდა. ჯერ ბნელი კონტინენტი, მერე ყველაფერი დანარჩენი - თქვა გამოჩენილმა მონარქმა! 1955 წლის 1 ივლისს გერმანელებმა სცადეს წინსვლა სკანდინავიაში. და ისინი სტოკჰოლმისკენ გაიქცნენ, მაგრამ ძალიან მჭიდრო დაცვაში გადავიდნენ. და მათ უზარმაზარი ზიანი მიაყენეს.
  1955 წლის ივლისის დასაწყისში რუსული ჯარები შევიდნენ გერმანულ ალჟირში.
  ლიბია უკვე მეფის რუსეთის კონტროლის ქვეშ იყო. ნიგერის შეტევა და მარყუჟები მიმდინარეობდა.
  ელიზაბეთის სატანკო ეკიპაჟი ნაცისტებს ებრძვის. ძალიან ცხელა და გოგოებმა ბიუსტჰალტერიც კი გაიხადეს და ახლა კონდრატენკო-6 ტანკში მხოლოდ ტრუსი აცვიათ. ზუსტად ესვრიან ფაშისტებს.
  და მათ სურთ დიდი წარმატებები.
  მეფის რუსეთი კვლავ ავტოკრატიული ქვეყანაა. და ჯერ კიდევ არ აქვს პარლამენტი. და რომ რევოლუცია არ მომხდარა და დუმა არ შეიქმნა. თავად მეფეებს არ სურთ თავიანთი ძალაუფლების შეზღუდვა. მაგრამ ფიურერი და დუცე დიქტატორები არიან. ანუ არის ომი ორ სისტემას შორის ავტორიტარულ რეჟიმებთან.
  მაგრამ მეფის რუსეთისთვის ეს უფრო ბუნებრივია. და იწყება ჯიუტი და უწყვეტი ბრძოლა.
  ელიზავეტა შიშველი თითებით აჭერს ჯოისტიკის ღილაკს და ისვრის ჭურვს. თავისთვის ღრიალებს :
  - მოდი, ნაცისტები დავამსხვრიოთ!
  ეკატერინამაც შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკს და გაათავისუფლა მკვლელი და ღრიალებდა:
  - ჩამოვაგდოთ ჰიტლერი!
  და ელენაც სცემს , ფაშისტებს ურტყამს და ღრიალებს:
  - ჩვენ დაგშორებთ!
  და ისიც, როგორ აცახცახებს კბილებს! და შიშველი ფეხებით აჭერს ჯოისტიკის ღილაკებს.
  და მერე ოლიმპიადა თავდაყირა დაგაყენებს და რა სისულელე იქნება . ის ყველას დაამსხვრევს და ღრიალებს:
  - ჯოჯოხეთური გადასასვლელი და ეკიპაჟი!
  არ დაგავიწყდეთ ჯოისტიკის ღილაკების დაჭერა შიშველი თითებით. და დაამარცხე მტერი.
  მეომრები მართლაც ძალიან მამაცი და ცქრიალა ხასიათით არიან.
  ამასობაში ოლეგ რიბაჩენკომ მოიგერია ფრიცების მორიგი თავდასხმა და მღეროდა:
  - სამშობლოსთვის და ცარ ვლადიმერისთვის - ჩქარა!
  დიახ, რეალურ ისტორიაში იყო რუსეთის ასეთი თვითგამოცხადებული იმპერატორი ვლადიმერ III, რომანოვების სახლის უფროსი. და მან მართლაც დაიწყო ოფიციალური მმართველობა 1938 წელს. და შემდეგ ვლადიმერი აღმოჩნდა ნამდვილი მეფე და ამაში დიდი! ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვი არის ცარი, რომელსაც აქვს ყველა შანსი გახდეს მთელი დედამიწის იმპერატორი!
  გამარჯვების შემდეგ, უფრო სწორად, თავდასხმის მოგერიება, ოლეგ რიბაჩენკომ დაიწყო ბანქოს თამაში თავის ქვეშევრდომებთან. შორტებში ჩაცმული ბიჭი, ქერათმიანი, ძალიან დაკუნთული და გახეხილი, ჭაღარა მებრძოლებთან თამაშობდა. გასაკვირია, რომ ოლეგი ყველა მათგანზე უფროსია. მაგრამ ეს ბიჭი თავს იჭრის.
  პორტ არტურის გახსენება, გმირული თავდაცვა, საიდანაც მოვიდა რუსეთის დიდება. დიდი დიდება ამისთვის...
  უკვდავმა ბიჭმა შენიშნა:
  - ყველა პრობლემას ასე მოვაგვარებთ! მალე დადგება დრო, როცა ადამიანები ერთმანეთს არასოდეს მოკლავენ!
  ჯარისკაცები და ოფიცრები შეთანხმდნენ:
  - რა თქმა უნდა, მისტერ მაიორ! ისინი არ მოკლავენ!
  ოლეგმა დახედა ლენტს თავისი მრავალი მედლით. დიახ, უკვე იმდენი ბრძანებაა, რამდენიმე გენერალს აქვს. და კარგი იქნებოდა ტიტულის მოპოვებაც. პრინცი, გრაფ, ჰერცოგი!
  ჰერცოგი რიბაჩენკო - ლამაზად ჟღერს!
  ბიჭი კი მაღლა ახტა და მოტრიალებულ მაგიდაზე დატრიალდა.
  გერმანელებმა შეტევა სცადეს, მაგრამ კვლავ მოიგერიეს და კოლოსალური გამოუსწორებელი ზიანი მიაყენეს.
  ივლისის განმავლობაში რუსეთის არმიამ მიაღწია ახალ, დიდ წარმატებებს აფრიკაში. მიუხედავად იმისა, რომ ცარისტული არმიის შეტევის წონა იყო. ალჟირს აქვს ბევრი საუკეთესო რუსული იარაღი. თვის ბოლოს კი გერმანელებს ქვაბში ალყა შემოარტყეს და ანადგურებენ.
  აგვისტოში რუსეთის ჯარებმა შეაღწიეს მაროკოში. გოგონები სასოწარკვეთილად იბრძოდნენ კონდრატენკო-6 ტანკზე და გაარღვიეს მისი სისქე.
  დროდადრო იყო ცნობები გერმანელების დანებებისა და ქალაქების აღების შესახებ.
  ჩხუბი გაიმართა ნიგერიაში და სხვადასხვა ადგილებში. რუსებმა აიღეს როგორც რაოდენობით, ასევე მეტი მობილური ტექნიკოსი და ადგილობრივი მოსახლეობის მხარდაჭერა, რომელიც რასისტმა ფაშისტებმა საკუთარი თავის წინააღმდეგ მიმართეს.
  აფრიკა მართლაც აღმოჩნდა სუსტი რგოლი ჰიტლერისა და მუსოლინი უმცროსის სტრატეგიაში.
  იქ რუსეთი გაიმარჯვა... სექტემბერში კი, ნელ-ნელა ძალების მოზიდვით, ნორვეგიაში გადავიდნენ. ნაცისტებმა უზარმაზარი ზარალი განიცადეს. და ალენკა და მისი ეკიპაჟი ტანკზე მიდიოდნენ. უახლესი ტანკი "ნიკოლაი"-5 მძიმეა და თავი უფრო მოწინავედ გამოიჩინა, ვიდრე E სერია.
  ისეთ მძლავრ ტანკშიც კი, როგორიც E-200 იყო, ცარისტული მანქანის თოფმა შეაღწია.
  ალენკამ, ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი ფეხის თითებით დააჭირა, ხელები კმაყოფილმა მოისვა:
  - მე ვარ ის, რასაც ვერმახტი დაარღვიოს!
  ანიუტამაც შიშველი თითებით დააჭირა ღილაკს, მუშტი დაარტყა გერმანულ მანქანას და დაუდასტურა:
  - ვერმახტს მტვრად გავწმენდთ! ცარიზმის ძალაუფლებისთვის!
  მაგარი ავგუსტინემ გაისროლა და იკივლა:
  - და ჩვენ ვიცხოვრებთ კომუნიზმის პირობებში!
  მარია დაეთანხმა ამას:
  - დიახ, ცარისტული კომუნიზმის დროს!
  და შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკებს. და ამავდროულად დაარტყამს და დაამარცხებს მტერს.
  შემდეგ კი მარუსია ყვირის:
  - სრული ხარისხით!
  და ის ასევე აჭერს ჯოისტიკის ღილაკს შიშველი თითებით.
  რუსეთის ჯარებმა უკვე ალყა შემოარტყეს ოსლოს. არის ბრძოლები ყველა ბუჩქისთვის და სახლისთვის.
  ცენტრში ცარისტული არმია კვლავ მოიგერიებს გერმანიის შეტევას. ოლეგ რიბაჩენკო, როგორც ყოველთვის, წინა ხაზზეა და თავდაჯერებულად იბრძვის. რუსული არტილერია მუშაობს საათის მექანიზმის მსგავსად.
  ყველაფერი ზუსტი და მართალია...
  ოქტომბერში რუსულმა ჯარებმა საბოლოოდ შეწყვიტეს აფრიკის მიწოდება ხმელეთით, გაათავისუფლეს მაროკო. ნაცისტები ერთგვარ ქვაბში აღმოჩნდნენ.
  თუნდაც ბნელ კონტინენტზე. ჰიტლერი გაბრაზებისგან კანკალებდა, მაგრამ ლანჩზე ვერაფერს ჭამდა.
  კი, რუსეთში მოვიდა... ზამთარი მოახლოვდა. ოლეგ რიბაჩენკო, მიუხედავად იმისა, რომ თოვს, მაინც ფეხშიშველი და შორტებით დარბის. აბა, ბიჭო - რასაც წაართმევ! და სრულიად უშიშარი ბიჭი.
  და ისვრის ყუმბარებს შიშველი თითებით.
  და მღერის:
  - მოდი, მოუხერხებლად ვირბინოთ,
  დაჯავშნული ტანკები გუბეებში...
  და სახურავზე არის ავტომატი -
  ჩებურაშკა მსროლელი,
  ნიანგის ავტომატი!
  შაკოკლიაკი შეტევაშია!
  ტერმინატორმა ბიჭმა შიშველი თითებით ყუმბარა ესროლა, ნაცისტები დაშალა და მღეროდა:
  - და მე დინამიტს ვთამაშობ,
  გამვლელებისთვის თვალსაჩინო ადგილას!
  როგორ გაურბიან კრაუტები ღამურები!
  ყველა წევს, მე კი მივდივარ!
  და ბიჭი მართლაც ძალიან სასაცილოა! მაგრამ ის უკვე ორმოცდაათ წელზე მეტია ჯარშია. და მხოლოდ პატარა ეშმაკი! თუნდაც ის ქერა იყოს!
  ოლეგ რიბაჩენკო ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით და ყვირის:
  - დიდება მეფეს და ნიკოლოზს და ვლადიმერ მესამეს!
  და მე ვიფიქრე, რომ ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვი ვლადიმერ პუტინში არ უნდა აგერიონ! რომანოვების დიდი მეფეები საოცარი ოჯახია! ვინც რუსეთი უდიდეს იმპერიად აქცია!
  და არა ისე გაფუჭებული, როგორც პუტინი!
  მაგრამ რუსული ჯარები მოგერიებენ მორიგ შეტევას.
  ნოემბერი მოდის. ნაცისტებს ორთქლი ეწურებათ. მაგრამ ისინი ახალ რეზერვებს აგდებენ ბრძოლაში. ისინი უკვე სრულდება აფრიკაში. რთულია ფაშისტებისთვის.
  ამიტომ ისინი თავიანთ რისხვას ათავისუფლებენ პატიმრებზე. ლამაზ ნიკოლეტას წააწყდნენ. მათ საცვლებისკენ ჩამოართვეს და ნოემბრის ახალ თოვლში გაიყვანეს.
  გოგონა ხელებშეკრული, თითქმის შიშველი დადის თოვლის ნაკადულებში და ტოვებს ფეხშიშველი, მოხდენილი კვალს. Ის ისეთი ლამაზია. გერმანელები კი მას მიჰყვებიან და მათრახს სცემენ. და სცემდნენ თავს მშვენიერებით, სცემდნენ მათ. მისი ზოლიანი ზურგიდან სისხლი მიედინება.
  ნიკოლეტამ უბრალოდ კბილები უფრო მაგრად დააჭირა. და ამაყად უჭირავს თავი. და მისი სპილენძის წითელი თმა პროლეტარული ბანერივით ფრიალებს.
  და მისი შიშველი ფეხებიც ალისფერი გახდა, მაგრამ გოგონა წარბსაც არ უხრის.
  აი რა ფენომენალური გამბედაობა აქვს მას.
  თუმცა ნაცისტებმა უკვე წაიღეს და ჩირაღდნით შიშველ მკერდში ჩასვეს. მაგრამ მაშინაც გოგონა მხოლოდ შეკრთა, მაგრამ არ ყვიროდა.
  მას ისეთი დიდი რწმენა აქვს...
  გოგონა თაროზე აწეულია და სახსრები დაგრეხილია. მერე შიშველ ფეხქვეშ ანთებენ ცეცხლს. ის ლამაზმანის შიშველ ფეხებს სლუკუნებს. და ცხელი ჯაჭვებით ურტყამენ მზეთუნახავის შიშველ სხეულს.
  ნიკოლეტამ საპასუხოდ იმღერა;
  მე ვარ ჩერნობოგი, ბოროტი ღმერთის ქალიშვილი,
  მე ვქმნი ქაოსს, ვთესავ ნგრევას...
  ჩემი სიდიადე ვერ გადაილახება,
  სულში მხოლოდ გააფთრებული შურისძიება იწვის!
  
  ბავშვობაში გოგონას სურდა კარგი რამ,
  ის ლექსებს წერდა და კატებს კვებავდა...
  დილით ადრე ადგა
  ქერუბიმების ფრთები აფრიალდა მის ზემოთ!
  
  მაგრამ გავიგე რა არის ბოროტება,
  რა გაიძულებს ამქვეყნად უბედურს...
  რას გულისხმობ, თქვი კარგი?
  ვნებიანად შემიყვარდა ნგრევა!
  
  და აჩვენა მისი გოგოური ენთუზიაზმი,
  ღვთის როგორი ცქრიალა ქალიშვილი გახდა...
  ჩვენ დავიპყრობთ სამყაროს უკიდეგანობას,
  გამოვავლინოთ ძალა, ძალიან ძლიერად!
  
  დიდი მამა, ეს ჩერნობოგი,
  მას შემოაქვს ქაოსი, ომები სამყაროში...
  თქვენ სვაროგს ევედრებით დახმარებას,
  სინამდვილეში, თქვენ მიიღებთ ჯილდოს!
  
  ამიტომ ვთქვი, ღმერთმა დალოცოს,
  დაე, სიბრაზე შენს გულში ამოვიდეს...
  ავაშენოთ ბედნიერება, მე მჯერა, სისხლზე,
  დაე, საშვილოსნო ბოლომდე გაივსოს!
  
  მე მიყვარს ეშმაკობა, სისასტიკე და მოტყუება,
  როგორ მოვატყუოთ ტირანი სტალინი...
  მისი გამოფენა შეუძლებელი იქნება,
  და რამდენი ნისლია მსოფლიოში!
  
  ამიტომ მან შესთავაზა ძლიერი ნაბიჯის გადადგმა,
  გაანადგურე ბოროტები ერთი დარტყმით...
  მაგრამ მე შემიყვარდა ძალიან შავი ღმერთი,
  ყველა საკითხში, ამათაც და საფლავის მიღმაც!
  
  როგორ შევეჩვიე ბოროტებას?
  და ჩემს გულში იყო გაბრაზება, სიგიჟე...
  სიხარულის, სიკეთის ლტოლვა გაქრა,
  როგორც კი რისხვამ შეაღწია კვარცხლბეკიდან!
  
  რაც შეეხება სტალინს - ის ასევე ბოროტია,
  აქ ჰიტლერზე არ არის საუბარი...
  ჩინგიზ-ხანი მაგარი ბანდიტი იყო,
  და რამდენი სულის დაკნინება მოახერხა!
  
  ასე რომ, მე ვამბობ, რატომ შეინახე კარგი რამ,
  თუ ამაში ოდნავი პირადი ინტერესი არ არის...
  როცა კოდალა ხარ, შენი გონება არის ღერო,
  და როცა სულელი ვიყავი, ფიქრები გაქრა!
  
  ამას ვეუბნები ჩემს თავს და სხვებს,
  ემსახურეთ ძალას, როგორც შავი მელანი...
  მაშინ ჩვენ დავიპყრობთ სამყაროს უკიდეგანობას,
  ტალღები გაიფანტება მთელ სამყაროში!
  
  ჩვენ გავაძლიერებთ ბოროტებას
  გაბრაზებას მისცემს უკვდავებას,
  სულით სუსტნი უკვე გაოგნებულნი არიან,
  და ჩვენ, უძლიერეს ხალხს, გვჯერა ამის!
  
  მოკლედ, ყველგან ყველაზე ძლიერები გავხდებით,
  ავიმაღლოთ სისხლის ხმალი სამყაროზე...
  და ჩვენი გაბრაზებაც მასზე იქნება,
  მივიღოთ ბედისწერით სავსე ზარი!
  
  მოკლედ, ჩერნობოგის ერთგული ვარ,
  მთელი გულით ვემსახურები ამ ბნელ ძალას...
  ჩემი სული არწივის ფრთებს ჰგავს,
  ვინც შავ ღმერთთან არის უძლეველი!
  რუსეთსა და ჰიტლერის კოალიციას შორის ომი გაგრძელდა. დეკემბრისთვის რუსულმა ჯარებმა საბოლოოდ დაასრულეს იტალიელები, აიძულეს ისინი კაპიტულაცია მოეხდინათ აფრიკაში და თითქმის დაასრულეს იქ გერმანელები. ნორვეგიაც გაიწმინდა კრაუტებისგან.
  ახლა ცარისტული არმია შეტევაზე 25 დეკემბერს წავიდა. სასტიკი ბრძოლა დაიწყო. ზამთარში რუსული ტანკები აშკარად უფრო ძლიერი იყო. და შეაღწია მტრის თავდაცვის გზით.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ეს მარადიული ბიჭი ფეხშიშველი და შორტებით დარბოდა თოვლში და მღეროდა:
  - ეს ჩვენი ბოლო და გადამწყვეტი ბრძოლაა! ჩვენ დავიღუპებით სამშობლოსთვის - ჯარისკაცები ჩემს უკან არიან!
  რუსული ტანკები ძალიან სწრაფია გაზის ტურბინის ძრავებით. ფაშისტები კი მათ ასე მარტივად ვერ შეაჩერებენ.
  აი, "ნიკოლაი"-5 მიდის წინ. მასზე ხუთი გოგონაა, რომლებიც მხიარულად მღერიან:
  - არავინ შეგვიშლის, რუსული სამყარო ვერ დამარცხდება!
  და ის ქვემეხიდან ამოვარდება! ეს მართლაც მშვენიერი გამოდის! გოგონები, სიცივის მიუხედავად, ბიკინებში და ფეხშიშველები არიან. ისინი საკუთარ თავს ესვრიან და გაჩერებაზე არ ფიქრობენ.
  მათ უბრალოდ აქვთ ველური, გაბრაზებული ძალა.
  ალიონუშკას უყვარს არა მხოლოდ სროლა, თუმცა ჯოისტიკის ღილაკს შიშველი თითებით დააჭირა და გერმანელს დაარტყა, არამედ მოთხრობების წერაც.
  მაგალითად, მან დაწერა, როგორ წავიდა გოგონა შორს კნუტის გადასარჩენად. ოცდაცამეტი დღის განმავლობაში ფეხშიშველი დავდიოდი კლდოვან გზაზე, ნაზ ფეხებზე სისხლი მომდიოდა.
  და მაინც მან შეძლო ცხოველის პოვნა. ამისთვის ფერიამ აუსრულა სურვილი და გოგონა პრინცს გაჰყვა ცოლად.
  თუმცა, ალიონუშკა ფიქრობდა, რატომ სჭირდება მას ქმარი რუსეთის ჯარში? ჯობია შეყვარებულები გყავდეს. და მეტი ფული და სიამოვნება. ყოველივე ამის შემდეგ, მამაკაცები ძალიან განსხვავდებიან. და მათთან ერთად, რა თქმა უნდა, სიამოვნებას სხვადასხვანაირად განიცდი. რაც შეეხება ქმარს? თქვენ სწრაფად მოგბეზრდებათ და მოგბეზრდებათ მასთან!
  მაგრამ ახალგაზრდა მამაკაცი, რომელიც ახლახან იწყებს ზრდასრულთა სამყაროს აღმოჩენას, ბევრად უფრო საინტერესოა.
  და ალენკა ისევ ისვრის, ურტყამს გერმანულ E-100-ს.
  და ის მოძრაობს თავის ძალიან ლამაზ ფეხებს, როგორც ძველი ბერძნული ქალღმერთის.
  შემდეგ კი ანიუტა ისვრის. ასევე შიშველი თითებით. და ამსხვრევს გერმანულ ქვემეხს.
  ამის შემდეგ გოგონა ამბობს:
  - რუსეთში ბევრი ჭკვიანი ადამიანია, მაგრამ ცარ ვლადიმერ მეფეთაგან საუკეთესოა!
  ავგუსტინემ აღნიშნა:
  - და ნიკოლოზ II ცუდი არ იყო! ოჰ, ჩვენ არ ვიცოდით მეფეების დაფასება!
  მარია მღეროდა, ნაცისტებს ესროლა შიშველი თითებით და იღიმებოდა:
  - რუსებს უნდა დაემორჩილო, სუფთა გულით და გონიერით! და ნიკოლოზის სადიდებლად ის არის მეფეთა დიდი მეფე!
  და მარუსიამ რაღაც იმღერა... და შიშველი ფეხებითაც ითამაშა...
  რუსული ჯარები წინ მიიწევენ. ოლეგ რიბაჩენკოც იბრძვის. ჯერ კიდევ ათი წლის ბიჭია. ასეთია უკვდავების ფასი. დიახ, მაგრამ რა კარგად და მხიარულად გრძნობს თავს! მას აქვს იმდენი ენერგია და ძალაუფლების აურზაური.
  ბიჭი შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის და ყვირილი:
  - ვეფხვი ვარ, კატა კი არა, ახლა ჩემში ცხოვრობს, ლეოპოლდი კი არა, ლეოპარდი!
  ბიჭი მაიორი, როგორც ყოველთვის, ცეცხლშია. ნაცისტებს არ შეუძლიათ მისი შეჩერება.
  1 იანვარს რუსეთის ჯარებმა უკვე მთლიანად გაასუფთავეს თავიანთი ტერიტორია გერმანიისა და იტალიის ჯარებისგან და შევიდნენ მესამე რაიხის მფლობელობაში.
  პარალელურად მექსიკაში რუსული შენაერთები შევიდნენ. დადგა ახალი 1956 წელი.
  რუსებისთვის ეს ახალი გამარჯვებებით დაიწყო. 7 იანვარს აფრიკაში გერმანული ჯარების ნარჩენებმა კაპიტულაცია მოახდინეს. და მთელი შავი კონტინენტი გახდა რუსული.
  ახლა შეპყრობილი ფიურერი მიხვდა, რომ იგი მთლიანად გაფუჭდა. და მან შესთავაზა მოლაპარაკება რუსეთს.
  რაზეც მეფე ვლადიმირმა უპასუხა:
  - ჩვენ მხოლოდ მესამე რაიხის და იტალიის უპირობო დანებებაზე ვისაუბრებთ!
  რა ბრძნული სიტყვებია! და ომი გრძელდება. ოლეგ რიბაჩენკო, რა თქმა უნდა, თავდასხმის წინა ხაზზეა. რუსეთის ჯარები შევიდნენ აღმოსავლეთ პრუსიაში. აქ თავდაცვის ხაზები ძლიერია. თქვენ უნდა იბრძოლოთ გარღვევისთვის და სწრაფად არ წახვალთ წინ.
  გარღვევის ერთ-ერთი საშუალება იყო თვითმავალი იარაღი ალექსანდრე-4 ბომბის გამშვებით. ძალიან ძლიერი და მომაკვდინებელი ინსტრუმენტი.
  და ლამაზი გოგოებიც აქ აღნიშნავენ. ჯოისტიკის ღილაკების დაჭერით ჭურვებს უშვებენ ფეხის შიშველი თითებით. და ისინი ანადგურებენ მტრის ბუნკერებს და აბების ყუთებს.
  გოგონები თამამად დარბიან თოვლში - სწორედ ამისთვის არიან რუსი ქალები. და ინდოელები და ჩინელები ჩააგდებენ ბრძოლაში. ესენი უკვე ფაქტიურად ავსებენ სანგრების მისადგომებს თავიანთი გვამებით. მაგრამ მაინც ახერხებენ მის აღებას.
  რუსული არმია შემოდის.
  თუმცა, სტრატეგი ვასილევსკი მთავარ დარტყმას იტალიას გადასცემს - რომელიც გაცილებით სუსტია. ასე რომ, რუსი ჯარისკაცები იმარჯვებენ ერთმანეთის მიყოლებით.
  იანვარი ძალიან წარმატებული გამოდგა. რუსულმა ჯარებმა დაამარცხეს იტალიელები და ალპები შემოარტყეს. თებერვალში კი ვენეცია დაიკავეს. და შევიდნენ ლორბანდინიაში . პოზნანიც აიღეს. გერმანელები უკან იხევდნენ. 2 მარტს კლაიპედა დაეცა. რუსული ჯარები ნელა მიიწევდნენ აღმოსავლეთ პრუსიაში, თავდაცვა ძალიან მკვრივი იყო. ფაქტიურად ჭურვებით უნდა დაგვეწვა ბილიკი.
  მაგრამ იტალიაში მაკარონის ფრონტი ჩამოინგრა. და რუსული ჯარები რომში გაემართნენ. 1956 წლის 30 მარტს დაიწყო თავდასხმა იტალიის დედაქალაქზე. ასე გადაიხადა ხალხმა მუსოლინის ოჯახის ამბიციები.
  იტალიის დედაქალაქი რომი თავდასხმის ქვეშაა. ბრძოლა სასტიკია. მიუხედავად იმისა, რომ იტალიელები სულ უფრო და უფრო თმობენ. აქ გოგოების ჩხუბი ძალიან ლამაზები არიან, ბიკინებშიც და ფეხშიშველაც. მეომრები ფეხებით ყუმბარებს ისვრიან და მუსოლინის ჯარისკაცებს ნოკაუტს უშვებენ.
  გოგოები აქ ლამაზები არიან და, რა თქმა უნდა, ძალიან სექსუალურები. და ტიტანების კუნთებით. და როგორ ყრიან ყუმბარებს შიშველი ფეხებით უბრალოდ გასაოცარია.
  ნატაშა მიდის წინ და ისვრის, ღრიალის დროს:
  - გულში მშვენიერი სამშობლოსთვის, ჩემი გაბრწყინებული ცეცხლი იწვის!
  ზოია, გასროლით, მღერის:
  - გავაღოთ კარი მიღწევებისთვის! ჩვენი რწმენა და მეფე მონოლითურია!
  შემდეგ კი ავრორა, შიშველი ფეხის თითებით, წითური ძუ დისკებს გამოუშვებს. და ამოჭრილი იტალიელები დაეცემა.
  შემდეგ კი სვეტლანა აგრესიულად მღერის, კბილების გაშიშვლებით:
  - ყველას მოვკლავთ! ყველას გავანადგურებთ!
  შიშველი ფეხებით ისვრიან დისკებს და ფაშისტებს ღრიალებენ. ასე მოხვდა მუსოლინი გოგოების ხელში. 1956 წლის აპრილის თავდასხმა იყო სასტიკი და ძალიან ფიგურალური.
  და აი, ტანკები მოძრაობენ, ჯოჯოხეთური ცეცხლის სვეტები ამოფრქვევა მათი საყრდენებიდან.
  გოგოები წინ მიიწევენ და შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ისვრიან. და როგორ გადააფურთხებენ რაღაც სისხლიან.
  და იცინიან...
  ნატაშამ მხურვალედ მღეროდა:
  - ცარ ვლადიმირ, დაარტყი მუშტი ჰიტლერს სახეში!
  და საფირონისფერი თვალებით დაახამებს. ასეთი მშვენიერი გოგოა.
  გოგოები ველური მრისხანებით ჩქარობენ. ტყვიამფრქვევებით ურტყამდნენ. მტერს ჭრიან და ფაშისტები გაფანტეს. შემდეგ კი ოლიმპიადა მიმდინარეობს. და ძლევამოსილის ხელში, ქალი გმირი უჭირავს ცეცხლსასროლი იარაღით. და ის აიღებს და დაგირტყამს, მაგრამ მერე დაგირტყამს.
  ფაშისტებიდან ჩიპები დაფრინავენ ყველა მიმართულებით. და მეომრებს შეუძლიათ იცინონ რამდენიც უნდათ.
  შემდეგ ის იმღერებს:
  "მუსოლინი სცემეს!" ჩვენი მეგობრობა მონოლითურია!
  და ისევ, როგორც საფირონის თვალებით ჩაკვრა! და ის დაარტყამს ფაშისტებს.
  Რა გინდოდა? რომი ერთ დროს აიღეს სლავებმა ატილას მეთაურობით. ახლა კი რუსები იღებენ.
  ოლიმპიასი, რომელიც მოწინააღმდეგეებს სხივმტყორცნით ცოცხლად შეწვავდა, მღეროდა:
  - იმედის ნათელი მზე,
  ისევ აწვება ქვეყანას...
  რუსეთი იმარჯვებს როგორც ადრე -
  ვერმახტის მეომრებს სცემენ!
  
  რუსული არწივი პლანეტაზე,
  ფრთების გაშლისას აფრინდება...
  მტერს პასუხისმგებლობა მოეთხოვება -
  დამარცხდება - გატეხილი!
  რომის დაცემის შემდეგ იტალიის ჯარებმა მასობრივად დაიწყეს დანებება. მუსოლინის იმპერია, მესამე რაიხის ეს უმცროსი სამხედრო პარტნიორი, იწვოდა.
  რუსეთის ჯარებმა თითქმის წინააღმდეგობის გარეშე აიღეს ნეაპოლი და დაეშვნენ სიცილიაში. იქაც წინააღმდეგობას თითქმის არ წააწყდნენ. ჰიტლერი კი ისტერიკაში იყო.
  მაისის ბოლოს იტალია დასრულდა. ასობით ათასი პატიმარი აიყვანეს.
  რუსმა გოგოებმა მუხლებზე დააყენეს და აიძულეს, შიშველი ფეხები ეკოცნა. ისინი მორჩილად აწებებდნენ ტუჩებს. ზოგიერთი, განსაკუთრებით ახალგაზრდა მამაკაცი, ამას ენთუზიაზმით აკეთებდა.
  გოგონებმა კმაყოფილმა იღრიალა.
  მარადიული ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკო აიძულებდა თავის ტყვეებს ეკოცნა შიშველი, ბავშვური ფეხები.
  მათ ეს გააკეთეს საკმაოდ ნებით. ბიჭები იყვნენ ძალიან სიმპათიური, დაკუნთული და ქერა. მართალია, ის ჯერ კიდევ ძალიან პატარაა და არ სურდა უფრო სერიოზული რამის გაკეთება ქალბატონებთან. მაგრამ როდესაც უხეში ქუსლები ენით იკეცება - სასიამოვნოა!
  ოლეგ რიბაჩენკომ დაიპყრო გენერალი და მიიღო კიდევ ერთი ბრძანება. რითაც საკმაოდ ვამაყობდი.
  მუსოლინი უმცროსს საკუთარმა გარემოცვამ უღალატა და მეფის რუსეთმა მორიგი გამარჯვება მიიღო. მაგრამ ბენედიტო მუსოლინი უფროსს არ ენახა თავისი სირცხვილი და ფაშიზმის კრახი იტალიაში. თუმცა, იგივე ბედი ელოდა ნაცისტებს გერმანიაში. რუსული ჯარები შეტევაზე წავიდნენ 1956 წლის ივნისის დასაწყისში. თავდასხმის ძირითადი მიმართულება იყო ავსტრია.
  ელიზავეტა და მისი ეკიპაჟი ნიკოლაი-5-ზე გადავიდნენ გერმანელების წინააღმდეგ. რუსეთის ჯარები ცდილობდნენ ვენის ალყაში მოქცევას.
  ფიურერი, რა თქმა უნდა, რთულ ვითარებაში აღმოჩნდა. დაიკარგა გერმანელების საკუთრება აფრიკაში, სკანდინავიასა და აშშ-ის უმეტეს ნაწილზე. ახლა კი ბრძოლები მიმდინარეობს ექსკლუზიურად მესამე რაიხის ტერიტორიაზე. რაც, რა თქმა უნდა, უფრო უსიამოვნოა გერმანელებისთვის. რუსული ჯარები მექსიკაშიც შევიდნენ. ლედი გრეი დე მონკა ამ ქვეყანაში სატანკო ეკიპაჟს მეთაურობს.
  ელიზავეტა კი "ნიკოლაი"-5-ს მიჰყავს ვენის გარშემო. მისი მთავარი მოწინააღმდეგე არის E-50, რომელსაც მეფის მანქანა ბლოტერივით აღწევს.
  ელიზაბეთმა გაისროლა და შიშველი თითებით ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა.
  მან დაარტყა გერმანულ ტანკს და ჭიკჭიკებდა:
  - წმინდა ნიკოლოზ რუსისთვის გულს გავწირავთ!
  ეკატერინამაც შიშველი თითებით გაისროლა და პარტნიორს შეუსწორა:
  - ალბათ უფრო სწორია ვთქვა ვლადიმერ!
  ელიზაბეთმა ხელახლა გაისროლა შიშველი თითებით და ჭიკჭიკებდა:
  - მაგრამ მაინც, სწორედ იმპერატორმა ნიკოლოზმა მოგვცა ჩინეთის მოსახლეობა, რომელმაც რუსეთი დაუმარცხებელი გახადა!
  მართლაც, ქვეით ჯარში, რომელიც გაგზავნეს გერმანული პოზიციების შესატევად, ფრონტი მთლიანად ჩინური იყო. ფაქტიურად გვამებს გვიყრიდნენ. მაგრამ გაარღვიეს.
  ჩვეულებრივ, რუსები იბრძოდნენ თვითმფრინავებითა და ტანკებით. ჩინელები, ინდიელები, აზიელები ქვეითები შედგებიან. ბევრი ჩინელია. გარდა ამისა, თავბრუდამხვევმა ნიკოლოზ II-მ მართლმადიდებლობის რეფორმების დროს შემოიღო მრავალცოლიანობა და დამატებითი ჩინელი კაცები გაგზავნეს ბრძოლაში. რუსები კი ქვრივებს და გაუთხოვარ ჩინელ ქალებს ცოლებად იყვანენ.
  მზაკვრული სტრატეგია.
  და ჩინელები თავს ესხმიან, იღუპებიან და არღვევენ გერმანიის თავდაცვას.
  ელენა შიშველ თითებს აჭერს ჯოისტიკის ღილაკებს და ისევ ურტყამს კრაუტს.
  და ის მღერის:
  - წმინდა რუსეთისთვის, ჩვენ ვიბრძოლებთ ვაჟკაცურად!
  რის შემდეგაც გოგონა აიღებს და თვალს მიახუჭებს. და აშიშვლებს თეთრ კბილებს! და ის ისეთი აგრესიულია.
  შემდეგ კი ოლიმპიადა დაბრუნდება. და ისიც შიშველი ფეხის თითებით დაგირტყამს და დაგახრჩობს.
  შემდეგ ის იყვირებს:
  - სასიკვდილო კობრა ვარ!
  უნდა აღინიშნოს, რომ E-50 ტანკი შეიძლება საშიში იყოს. მისი 88 მილიმეტრიანი ქვემეხი ლულის სიგრძით 100 EL არის სწრაფი სროლა, წუთში თორმეტი გასროლა და ძალიან ზუსტი. ხშირად ურტყამს ჯავშანს და შეიძლება ზიანი მიაყენოს.
  ამიტომ, გოგონები ცდილობენ არ დაუშვან მთავარი გერმანული სატანკო მიახლოება. განსაკუთრებით ახლოს, მისი შეღწევადობის უნარი მკვეთრად იზრდება. ხოლო გერმანული ჭურვის ბირთვი არის ურანი ან ვოლფრამი. მართალია, კონგოში აფრიკისა და ურანის საბადოების დაკარგვის შემდეგ, გერმანიის ჯარების ძალამ დაშრობა დაიწყო.
  გოგოები კი ისეთი ლამაზები, ფეხშიშველები და მაგრები არიან.
  ისინი ენთუზიაზმით მღერიან საკუთარ თავს:
  - ვარსკვლავივით ბრწყინავს მთელ მსოფლიოში,
  უიმედო სიბნელის სიბნელეში...
  დიდი გმირი ცარ ვლადიმერ,
  არ იცის არც ტკივილი და არც შიში!
  
  მტრები უკან იხევენ შენს წინაშე,
  ხალხის ბრბო ხარობს...
  რუსეთი გიღებს -
  ძლიერი ხელი მართავს!
  მებრძოლი გოგოები, მათ წინააღმდეგ ვერაფერს იტყვი. და მათი ფეხები ისეთი შიშველი და გახეხილია. როდესაც დატყვევებული გერმანელები კოცნიან მათ, აშკარაა, რომ ეს მოსწონთ როგორც გოგოებს, ასევე მამაკაცებს. და მეომრები კმაყოფილი ღრიალებენ.
  და მათ შიშვლეს მარგალიტისფერი კბილები.
  რა მაგარი გოგოები არიან. და შიშველი ფეხის თითებით ელიზაბეთი სხვა ფაშისტს ნოკაუტს უწევს.
  რის შემდეგაც ის ყვირის:
  - დიდება დიდებულ სამშობლოს!
  ასე რომ, ეკატერინე ისვრის. ის დაარტყამს მტრის ტანკს, მოკლავს ფრიცებს და ღრიალებს:
  - სიკვდილი მტრებს!
  და იქ ელენაც ურტყამს, ფეხის შიშველ თითებს იყენებს, ჯოისტიკის ღილაკებს აჭერს მათთან ერთად. და ის ჭიკჭიკებს:
  - სამშობლოსთვის დიდებაში!
  შემდეგ კი გამოჩენილი ოლიმპიადა, ასევე ქერა, ჭურვებს გაუშვებს. და როგორც ჭიკჭიკებს:
  - დიდი რუსეთისთვის!
  გოგონები კი სრული ენთუზიაზმით არიან სავსე.
  აქ მოდის E-75 ტანკი. მისი იარაღი უფრო ძლიერია: 128 მმ და მას შეუძლია მეტი ზიანი მიაყენოს. გარდა ამისა, ამ ტანკს აქვს უკეთესი დაცვა და სქელი ჯავშანი.
  მაგრამ ელიზაბეთი გიჟივითაა. და ის გაათავისუფლებს რაღაც სასიკვდილო, შეღწევას შორიდან. გერმანელისგან კი მხოლოდ დახეული ლითონის ნაჭრებია დარჩენილი.
  და გოგონა იმღერებს:
  - წმიდა მშვენება და დიდი ოცნება!
  რის შემდეგაც ენა გამოჩნდება.
  ბოლო დროს უფრო ფართოდ გავრცელდა გერმანული E-75 ტანკები. ახლა მათ აქვთ უფრო გრძელი ლულიანი იარაღი, რომელიც საშუალებას აძლევს მათ ებრძოლონ რუსულ ტანკებს, განსაკუთრებით მსუბუქ ტანკებს. და ეს ხდის კრაუტებს უფრო საშიშს.
  მაგრამ საბჭოთა გოგოებს ეს არ რცხვენიათ. და დაამსხვრიეს კრაუტები.
  თავად მეომრები კი, განსაკუთრებით სიცხეში, ბიკინებში და ფეხშიშველები არიან. და ისინი ძალიან თავდაჯერებულად იბრძვიან.
  ისინი იმარჯვებენ გამონაკლისის გარეშე.
  ეკატერინე ნაცისტებს ესროლა და მღეროდა:
  -მაგრამ მართალი გითხრათ! მე ვანადგურებ ყველა კრაუტს გამონაკლისის გარეშე!
  ელენამაც ფეხის შიშველი თითებით გაისროლა და ჭიკჭიკებდა:
  - ყველას დავამარცხებთ და, რა თქმა უნდა!
  ოლიმპიადამ ნაცისტებსაც უმოწყალოდ დაამარცხა. ის ისეთი დაუმარცხებელი რძალია.
  და ასევე შიშველი ფეხის თითების დახმარებით.
  ნატაშა და მისი გუნდი იბრძვიან კონდრატენკო-6 ტანკზე. ეს მანქანა ცოტა მსუბუქია, მაგრამ უფრო მობილური ვიდრე ნიკოლაი. რა თქმა უნდა, ნაკლები წონის შემთხვევაში, კალიბრი უფრო პატარაა და ჯავშანი ცოტა თხელი. ეს ნიშნავს, რომ სიკვდილის რისკი გაცილებით დიდია.
  მაგრამ გოგოებს, უნდა ვთქვა, საერთოდ არ უხერხულნი არიან. და ისინი იბრძვიან, როგორც ბრძოლის გიგანტები.
  ნატაშა მღერის, აქტიურად ისვრის:
  - ეს ჩვენი გამარჯვება იქნება!
  და ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით აჭერს.
  ზოია ასევე ისვრის, შიშველი ფეხების გამოყენებით და ყვირილი:
  - ცარი ვლადიმირ წინ!
  და გუნდში ყველა გოგონა ყეფდა:
  - დიდება დაღუპულ გმირებს!
  რის შემდეგაც ავრორამ გაისროლა, გადაატრიალა გერმანული ტანკი და თქვა:
  - არავინ გაგვაჩერებს! არავინ დაგვამარცხებს!
  და მანაც შეარხია შიშველი ფეხები.
  შემდეგ სვეტლანამ დათმო, შიშველი ფეხის თითებით და ფილტვებში იღრიალა:
  - რუსები გააფთრებით იბრძვიან!
  და ყველა გოგონამ ერთხმად წამოიძახა:
  - ჯარისკაცის მუშტი ძლიერია!
  და ისევ ლამაზმანები ჩქარობენ ბრძოლაში. ზუსტად და ზუსტად ისვრიან საკუთარ თავს!
  მაგრამ ჯეინის ეკიპაჟები აოცებენ მექსიკელებს. ქალბატონიც ძალიან ჭკვიანი და ლამაზია.
  მისი ეკიპაჟის გოგონები კი ფეხშიშველი და ბიკინით არიან. ველური და მშვიდი ბრაზით იბრძვიან.
  შემდეგ გერტრუდამ გაისროლა შიშველი თითებით და ჭიკჭიკებდა:
  -მე გოგო ვარ რომელიც წამის მეასედში ყველას გაანადგურებს!
  შემდეგ კი მალანია იფეთქებს მოქმედებაში. და ლათინურ ტანკს შორიდან დაამტვრევს.
  შემდეგ კი მატილდა ფეხებს შიშველი თითებით დაარტყამს.
  და ის გაიცინებს:
  - მართლა დიდი გოგო ვარ!
  და უმაღლესი და ყველაზე აღშფოთებული რიგის მეომრები. ისინი არ გრძნობენ არც სისუსტეს და არც სიბრაზეს.
  იგივენაირად გაგიჟდებიან.
  და ალენკა ასევე ძალიან თავდაჯერებულად იბრძვის.
  ივნისის ბოლოს ვენა გარშემორტყმულია. გამანადგურებელი დარტყმა მიაყენა გერმანიას და მის პრესტიჟს. პარალელურად რუსული ჯარები მიიწევენ ოდერისკენ. ისინი ბრძოლაში აგდებენ ჩინელებს, ინდიელებს და არაბებს. და ისინი არღვევენ კრაუტების დაცვას.
  ჰიტლერი, რა თქმა უნდა, უკვე პანიკაშია. როგორ დააჭირეს მას გოგოებმა ტანკებში და თვითმფრინავებში.
  აქ არიან ალბინა და ალვინა, ორი რუსი მფრინავი. ასევე ფეხშიშველები და ბიკინებში, ფაშისტებს მსხალივით აყრიან ტოტიდან ჯოხით. და წყვილისთვის ისინი ფაქტიურად აკეთებენ ასეთ სასწაულებს.
  ალბინამ თავისი პეტრე დიდის მებრძოლის ერთი აფეთქებით ხუთი თვითმფრინავი ჩამოაგდო და მღეროდა:
  - ჩვენ ცის დათვები ვართ!
  ალვინამ თავისი ომის არწივის ერთი აფეთქებით ექვსი თვითმფრინავი ჩამოაგდო და აჩუქა:
  - და ჩვენ ყველას გავანადგურებთ!
  ცაში ეს წყვილი უკვე ლეგენდარული იყო!
  გოგონებს წმინდა გიორგის ჯვრის შვიდი ხარისხი გადაეცათ: ვერცხლის ჯვარი, ვერცხლის ჯვარი მშვილდით, ოქროს ჯვარი, ოქროს ჯვარი ბანკით. ასევე ოქროს ჯვარი ბრილიანტებით და ოქროს ჯვარი ბრილიანტებით და მშვილდით. და ოქროს ჯვრის უმაღლესი ხარისხის ვარსკვლავი, ბრილიანტის მშვილდით. უმაღლესი ჯილდო - ოქროს ჯვრის დიდი ვარსკვლავი, ბრილიანტებითა და მშვილდით, სულ ახლახან დაარსდა.
  ასე რომ, გოგონებს შეუძლიათ სამართლიანად იამაყონ თავიანთი მიღწევებით. და ყოველთვის, თუნდაც სიცივეში, ისინი მხოლოდ ბიკინით და ექსკლუზიურად ფეხშიშველი იბრძოდნენ.
  ასეთი მშვენიერი გოგოები.
  ალბინამ გაისროლა და მღეროდა:
  - ჩვენი საუკეთესო გამარჯვებებისთვის!
  ალვინამ განაგრძო:
  - შვილიშვილებმა და ბაბუებმა იამაყონ ჩვენით!
  მეომრები მართლაც კოლოსალური კლასის გოგოები არიან!
  ცაში ცემეს ფაშისტებს და მღერიან:
  - დიდება რუსეთს, დიდება! ჩვენი მეფე ვლადიმერ გმირია! გამთენიისას ძალა იქნება! დამარხეთ ჰიტლერი მიწაში!
  რა თქმა უნდა, ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვი შეიძლება ძალიან კმაყოფილი იყოს თავისი მეომრებით.
  რომც იბრძვიან, ისეა, რომ მათ წინააღმდეგ შუბს ვერ აღმართავ!
  ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვი არის მეფე, რომელსაც აქვს ყველა შანსი, რომ ერთხელ და სამუდამოდ დაასრულოს ომები!
  და ფაშისტები კანკალებენ მეფის არმიის დარტყმის ქვეშ...
  გარშემორტყმული ვენა სწრაფად დაეცა. ივლისის შუა რიცხვებისთვის ცარისტული იმპერიის ჯარებმა ფართო ფრონტზე მიაღწიეს ოდერს. და კოენიგსბერგი მთლიანად დაიბლოკა.
  და გერმანელებმა უკან დაიხიეს ოდერის მიღმა. და ისინი ცდილობდნენ იქ თავდაცვის ხაზის შექმნას. საფუძვლიანად დაიცავით თავი. მაგრამ ივლისის მეორე ნახევარში რუსეთის ჯარებმა დაიწყეს შეტევა ჰამბურგზე... ნაცისტებმა ნელ-ნელა, მაგრამ აუცილებლად დაიმორჩილეს.
  ბრძოლა ძალიან სასტიკი იყო. ზოგიერთმა სოფელმა რამდენჯერმე შეიცვალა ხელი. ბრძოლებში ასევე მონაწილეობდნენ უფრო მოწინავე AG სერიის ახალი გერმანული ტანკები - პირამიდული. ყველა მხრიდან კარგი დაცვა ჰქონდათ. მაგრამ ცარისტული არმია რიცხობრივად აღმატებული იყო.
  და დიდი რაოდენობით აზიელი ქვეითი ჯარისკაცები დაიღუპა ფრონტებზე. მაგრამ გადაადგილების საშუალება მომცეს.
  გერმანელების ადამიანური რესურსიც ამოიწურა. აგვისტოს ბოლოს ჰამბურგი ალყაში მოექცა და მიუნხენიც ბლოკირებული იყო.
  გერმანელებმა დაკარგეს მნიშვნელოვანი ტერიტორია. მათ თანამდებობების დასაკავებლად არაფერი ჰქონდათ.
  ოლეგ რიბაჩენკო წინა რიგებში იბრძოდა თავად გერმანიის ტერიტორიაზე. მარადიული ბიჭი კი გამუდმებით იღიმებოდა და მარგალიტის კბილებს აჩვენებდა.
  იქ კი შიშველი, ბავშვური ფეხებით ყუმბარებს ესროლა. კარგია ბავშვი - რა ბუნებრივია სიცხეში ყოფნა მხოლოდ შორტებში. და რადგან უკვდავი ხარ, შეგიძლია ნახევრად შიშველიც იყო ზამთარში გაციების რისკის გარეშე.
  ასე მღეროდა ბიჭი:
  - ფეხშიშველი, უბრალოდ ფეხშიშველი,
  ივლისის ჭექა-ქუხილისა და სერფის ხმის ქვეშ!
  ფეხშიშველი, უბრალოდ ფეხშიშველი,
  ბიჭისთვის ადვილია მაგარი კოვბოი იყოს!
  და ბავშვი მაიორი აგრძელებს ამ ფაშისტების განადგურებას თავისთვის. და ისინი სასოწარკვეთილი კონტრშეტევას უტარებენ.
  უკვე სექტემბერია... წვიმა იწყება... ცარისტულმა ჯარებმა, ჩინელების გვამებს ავსებენ, მიუნხენი და ჰამბურგი აიღეს და რურის ოლქისკენ მიემართებიან. ყველაზე მნიშვნელოვანი გერმანიის ინდუსტრიაში.
  გერმანელები კი სასოწარკვეთილი ებრძვიან.
  ნატაშა ტანკზე იბრძვის და ღრიალებს:
  - ნაცისტებს ძალიან გაუჭირდებათ!
  და დააჭირეთ ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით. და ის ნაცისტებს ჭურვებს ესროდა.
  და მერე ზოია გაგიტყდება. და ასევე შიშველი ფეხის თითების დახმარებით.
  და ის ასევე იმღერებს:
  - რუსეთი არის ის, რაც ჰიტლერის წინააღმდეგია!
  შემდეგ კი ავრორა აგრესიულ ნაბიჯს გადადგამს. და ასევე შიშველი ფეხის თითების დახმარებით:
  - რუსული გზისთვის!
  და მათ უკან სვეტლანა ასევე გაისროლებს მკვლელს. ის გახვრეტის გერმანულ ტანკს და ატყდება:
  - ცარ ვლადიმერ კირილოვიჩისთვის!
  და ის ასევე აჩვენებს თავის ენას.
  გოგოები აქ გარეულობდნენ.
  მძიმე ტანკზე მყოფი ალენკა ასევე ანადგურებს ნაცისტებს. და შორიდან სცემს მათ.
  მეომარი მღეროდა:
  - ნახევარი სამყარო მკერდით დავიმორჩილე!
  და ალენკას მკერდი ალისფერი ძუძუს წვერებით.
  შემდეგ კი ანიუტა ფეხის შიშველი თითებით გამოგაგდებს. ის ფაშისტურ ტანკს დაარტყამს და დაიყვირებს:
  - მე სუპერვარსკვლავი გოგო ვარ! ისტორიის წიგნებში!
  და ის კბილებს გამოაცალკევებს...
  შემდეგ კი ავგუსტინე მკვლელს ჭურვებს გაუშვებს. ის დაამსხვრევს ნაცისტებს და ჩივის:
  - უძლიერესი იყოს ჩვენი ჯარი!
  და ფეხებსაც ამოძრავებს...
  მარია კი მათ გაჰყვება და ნაცისტებს სცემეს. ის თავს დატრიალდება, აგრესიულად ყვირის:
  - ჩვენ დიდი აგრესიული გოგოები ვართ!
  შემდეგ კი მარუსია ნაცისტებს რაღაც უკიდურესად მკვლელს და დამანგრეველს გაუხსნის. და შიშველი, გოგოური ფეხების დახმარებით.
  და შემდეგ ის მღერის:
  - ჩვენ მტრების ტოტალური დამარცხება ვართ!
  სექტემბერმა ძალიან სასტიკი ბრძოლებით ჩაიარა. გერმანელებმა სასოწარკვეთილი კონტრშეტევა განახორციელეს. მაგრამ ოქტომბერში, როდესაც წვიმა მოვიდა, მეფის არმიამ კვლავ მოიპოვა უპირატესობა. და მან დაიწყო წინსვლა რურისკენ. სასტიკი თავდასხმის შემდეგ კოენიგსბერგი დაეცა. ნაცისტებმა კიდევ ერთი სილა მიიღეს.
  ხოლო საფრანგეთის სამხრეთით ცარისტულმა ჯარებმა ალყა შემოარტყეს ტულონს. ასე რომ, ნაცისტებმა ძალიან ცუდი დრო გაატარეს.
  ჰიტლერი მძვინვარებდა, მაგრამ ბერლინში ყოფნისას. მისი პოზიცია სუსტი აღმოჩნდა.
  გასაგებია, რომ მოლაპარაკებების მოსმენა არავის სურდა. მაგრამ ნაცისტები ბუზებივით ჩარჩნენ.
  ნოემბერში ცარისტული არმიის ჯარებმა იბრძოდნენ რურის რეგიონის უმეტესი ნაწილის დასაკავებლად, რითაც ფაქტობრივად ჩამოართვეს გერმანიას მისი მთავარი საწარმოო ბაზა.
  დეკემბერში მეფის არმიამ დაიკავა საფრანგეთის მთელი სამხრეთი და შევიდა ესპანეთში. და გერმანიის ფრონტზე მან საბოლოოდ დაიპყრო რური. უფრო მეტიც, სხვა გერმანული მიწებიც დაიპყრო. და ცარისტული არმიაც დაეშვა დანიაში.
  ჰიტლერი გალიაში ეშმაკივით მძვინვარებდა, მაგრამ ვერაფერს აკეთებდა.
  კათოლიკურ შობაზე სამეფო ჯარები პარიზისკენ დაიძრნენ. მიუხედავად თოვლისა და ყინვისა, ნატაშას ეკიპაჟი ფეხშიშველი და ბიკინიში იყო.
  გერმანელები უფრო და უფრო ხშირად დანებდნენ. და ფრანგებს საერთოდ არ სურდათ რუსებთან ბრძოლა.
  გერმანული ბატარეის დამსხვრევისას ნატაშამ შენიშნა:
  - მაშ, რეალურად, რას ითვლიდა შეპყრობილი ადოლფი, როცა ჩვენთან ომი დაიწყო?
  ოქროსთმიანმა ზოიამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - ალბათ იმიტომ, რომ ზეწოლის ქვეშ მოვექცევით, მონეტებივით ჩავვარდებით ნახვრეტიანი ჯიბიდან!
  ავრორამ შიშველი თითებით კაკალი გაანადგურა. შემდეგ მან პირში ჩააგდო და რაციონალურად აღნიშნა:
  - ისტორია გვასწავლის, რომ ის არაფერს ასწავლის!
  სვეტლანამ შიშველი ფეხის თითები ჯოისტიკის ღილაკს დააჭირა. მან სხვა გერმანული ქვემეხი დაარტყა და უპასუხა:
  - ვიყოთ დიდი მებრძოლები!
  მეომრებს, როგორც ხედავთ, ნამდვილად გადაწყვეტილი აქვთ ბრძოლა და გამარჯვება.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ფეხშიშველი ბიჭი, მირბის შორტებში და შიშველი, დაკუნთული ტანით. ის კი ირხევა და ღრიალებს:
  - კრაუტებს დავამარცხებთ! ჩვენ დავამარცხებთ კრაუტებს! და დაარტყი უკანალს!
  და ბიჭს ისეთი თეთრი, მარგალიტისფერი კბილები აქვს! უბრალოდ ახალგაზრდა და შეუპოვარი ტერმინატორი.
  ოლეგ რიბაჩენკო ისვრის სირბილის დროს. კლავს ფაშისტებს და მღერის:
  - რუსული სული მეფეთა ძალაა, დაამარცხე კრაუტები!
  ბიჭმა შიშველი ფეხით ყუმბარა ისროლა და მღეროდა:
  - რუსული ვალსი, გათენდა - მეფის დიდებაში!
  მართლაც ძალიან მებრძოლი ბიჭი აღმოჩნდა. ფაშისტებს კი პირველ დღემდე სცემს.
  გოგონები კი აქტიურად იბრძვიან. აი მირაბელა... ასევე უმაღლესი კლასის პილოტი. ვერავინ შეაჩერებს მას. ის ჩამოგდებს კრაუტებს და კბილებს აშორებს მღერის:
  - Გიჟი გოგო! აი მისი ნიშანი!
  და აიღებს და გაუშვებს რაკეტას!
  დიახ, აქ ქალები ასე არიან! როცა რუსი გოგოები იბრძვიან, ვერანაირი ძალა მათ წინააღმდეგობას ვერ გაუწევს.
  მირაბელამ ჩამოაგდო შვიდი გერმანული თვითმფრინავი ხუთი საჰაერო ქვემეხის ერთი აფეთქებით და აყვირდა:
  - ცარი ვლადიმირ კირილოვიჩი ჩვენი ღმერთია!
  გოგონა კი შიშველ ფეხებს მინაზე ურტყამს.
  და ასევე ალბინა და ალვინა იბრძვიან ცაში.
  ისეთი მშვენიერი ქურდები იყვნენ. სულ უფრო მეტი ახალი ანგარიში გროვდება. და ამავე დროს ისინი მღერიან:
  - ჩვენ ვართ სრულყოფილება ცაში! ჩვენ ტუზები ვართ სრულყოფილება! ღიმილიდან ჟესტამდე - ყოველგვარ ქებას!
  ალბინამ ჩამოაგდო ოთხი გერმანული თვითმფრინავი ერთი აფეთქებით და ჭიკჭიკით:
  - ოჰ, რა ნეტარებაა! რა სრულყოფილებაა ბრძოლაში!
  ალვინამ ჩამოაგდო ხუთი გერმანული თვითმფრინავი და განაგრძო:
  - იცოდე სრულყოფილება ბრძოლაში! და მაგარი იდეალურია!
  მეომრები მღეროდნენ გუნდში, ჭრიდნენ ფაშისტებს:
  - გოგოებო! უფრო მაგარი გოგოები! გოგოებო! უფრო მაგარი გოგოები!
  მათ აჩვენეს თავიანთი აგრესიული მონდომება. სინამდვილეში, ჰიტლერის არც ერთი ტუზი არ იყო იძულებული დაშვებულიყო.
  მაგრამ ფაშისტები, რა თქმა უნდა, ველური წნეხის ქვეშ არიან.
  ჰიტლერი ბერლინის ბუნკერშია და იქ ტარაკანივით ბომბავს. რა უნდოდა? ფაშისტი ნომერ პირველი დასრულდა! წავიდა ცარისტული რუსეთის წინააღმდეგ და ახლა თვითონაც ტარაკანივით ჭედავს.
  ცარი ვლადიმერ კირილოვიჩი ამჟამად ინდოეთის ოკეანის სანაპიროზე ისვენებს ზამთრისგან. მის წინ ცეკვავენ სხვადასხვა რასისა და ეროვნების ლამაზი გოგონები.
  თუმცა, მეფეს არ ეწინააღმდეგება გლადიატორთა ბრძოლების ყურება. მაგალითად, ორი გოგონა ორი ლამაზმანის წინააღმდეგ.
  პლასტმასის ხმლებით იბრძვიან, რომ ერთმანეთი არ დააზარალონ. თუმცა, ისინი სასოწარკვეთილად იბრძვიან.
  ესენი არიან მეომრები. მიმდინარეობს დარტყმების გააფთრებული გაცვლა. ორი ქერა და ორი წითური...
  ცარ ვლადიმირმა ჰკითხა ფელდმარშალ ვასილევსკის:
  - რა არის ყველაზე რთული გერმანელებთან ომში?
  ფელდმარშალმა გულწრფელად უპასუხა:
  - მოიპოვე თავდაჯერებულობა! მხოლოდ თავიდანვე, როცა მტერმა წინსვლა დაიწყო, უხერხულად ვიგრძენი თავი. ახლა კი ჩვენ დავიწყეთ გამარჯვება და ყველაფერი ნათელია ჩვენს მტრებზე! - ღვინოს სვამდა ფელდმარშალი ვასილევიჩი, ეს მთავარი სტრატეგი.
  ვლადიმერ კირილოვიჩმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - უკიდურესად რთულია მუდმივად მოგება! მაგრამ ჩვენ ვაჩვენეთ, რომ ბევრის უნარი გვაქვს! ახლა კი იქნება დრო და მთელი მსოფლიო გახდება მშვიდობიანი!
  ფელდმარშალმა ვასილევსკიმ დაადასტურა:
  - მე მჯერა!
  გოგონებს შიშველ სხეულზე სისხლჩაქცევები ჰქონდათ და ძალიან ნერვიულობდნენ.
  ისინი იბრძოდნენ, რა თქმა უნდა, არა ისე, როგორც ძველი რომის დროს - ისინი ცდილობდნენ, დიდი ზიანი არ მიეყენებინათ საკუთარ თავს. მაგრამ ისინი აქტიურად მოქმედებდნენ.
  ამასობაში ბრძოლა გაგრძელდა. იანვარში ცარისტულმა ჯარებმა გადაადგილებისას აიღეს პარიზი. აიღეს დანიის დედაქალაქი კოპენჰაგენიც. გერმანული ჯარი სუსტდებოდა. რუსებმა განაგრძეს წინსვლა თავად გერმანიაში. ფრიცები სასოწარკვეთილად იბრძოდნენ, მაგრამ მათი ძალა დაირღვა.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ეს უკვდავი ბიჭი ფეხშიშველი გადახტა თოვლში და შეტევაზე ყველაზე ადრე მივარდა, ცეცხლის შიშის გარეშე. და სტვენისას:
  - ვინც შეჩვეულია გამარჯვებისთვის ბრძოლას,
  ის აუცილებლად დაამარცხებს თავის მტრებს...
  ის მხიარულად იცინის და ბევრს მიაღწევს,
  და ჰიტლერს ძლიერად სცემენ!
  და ბიჭის შიშველი ფეხი ყუმბარას ისვრის! და ის თავის მარგალიტისფერ, მსხვილ კბილებს აშორებს თავის წლებს. დიახ, მას უკვე მგელივით აქვს პირი. ნებისმიერ ყელში გაიჭედება.
  ტანკებზე ამხედრებული გოგონები კი გერმანიის სამხრეთიდან ჩრდილოეთისკენ მოძრაობენ. ისინი აპირებენ ზღვაზე გასვლას. და მხოლოდ ბერლინისა და პომერანიის მახლობლად მიწები დარჩება კრაუტებს.
  ნატაშამ, რომელმაც ფაშისტური ტანკები დაამარცხა, შენიშნა:
  - და ომი თავისებურად სახალისოა!
  ზოია, რომელმაც ნაცისტები გაანადგურა, დათანხმდა:
  - როგორც იქნა! მითუმეტეს როცა გავიმარჯვებთ!
  ავრორამ, რომელიც შიშველი თითებით ისროლა, თქვა:
  - სამყაროში ყველაფერი შეუძლებელი შესაძლებელია, უბრალოდ ცოტა არ დაგჭირდეთ...
  და წითური გოგონა ისე გაიცინებს!
  მეომრები გააფთრებული სიხარულითა და გაბრაზებით იკუმშებიან. და ისინი ანადგურებენ გერმანელებს.
  ამავდროულად, ცარისტული ჯარები მიიწევენ ესპანეთის მასშტაბით და უკვე უახლოვდებიან სევილიას.
  ოლგა ჯავშანტრანსპორტიორში ხანძრის გერმანელებსა და პოლიციის ჯარებს.
  ადგილობრივი ესპანელები წინააღმდეგობას თითქმის არ უწევენ. რუსეთის ცულს კიდევ ერთი ქვეყანა ექცევა.
  ოლეგმა ესროლა და მღეროდა:
  - აერობატიკა, ბაშზე იქნება!
  და მისმა პარტნიორმა ალისამ დაწერა ტვიტერზე:
  - რუსების სიდიადე პლანეტამ აღიარა,
  ფაშიზმი მახვილის დარტყმით გაანადგურეს...
  ჩვენ გვიყვარს და გვაფასებს მსოფლიოს ყველა ერი,
  დავდგეთ დიდი წმინდა ცარიზმი!
  გოგონები კი ჯოისტიკზე შიშველ თითებს დაარტყამენ.
  ომი ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვის ცარისტულ იმპერიასა და ფაშისტურ გერმანიას შორის გრძელდება.
  რუსულმა ჯარებმა თითქმის მთლიანად გაათავისუფლეს საფრანგეთი ნაცისტური ლაშქრებისგან. 1957 წლის თებერვალი... მეფის არმია ათავისუფლებს პორტუგალიას.
  23 თებერვალს რუსული შენაერთები დანიიდან და თავად გერმანიიდან გაერთიანდნენ.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ეს მარადიული ბიჭი, შიშველი ფეხებით იფრქვევა ტალახში. ბავშვი მაიორი თავისთვის ყვირის ფილტვებში:
  - დიდება რუსეთის მეფე ვლადიმირ მესამეს! ჰიტლერს მოვჭრი, მათრახით გავზომავ!
  ბიჭი კი ისევ ყვირის და შიშველი თითებით მკვეთრად გამკვეთ დისკს ისვრის. და ყელში ჩაარტყამს ფაშისტს. შემდეგ კი შიშველი, ბავშვური ფეხით ბუმერანგს ისვრის და მაშინვე ხუთ კრაუტს ყელი გამოჭრის.
  დიახ, ჰიტლერის ცუდი იდეა იყო თავდასხმა ასეთ იმპერიაზე.
  ნატაშა და მისი გუნდი პორტუგალიაში ბოლო გერმანელებს ასრულებენ. მათი ტანკი დაუცველია განადგურებაში.
  და ისინი ასევე აჭერენ ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით, რის შედეგადაც აღშფოთებული განადგურება ხდება.
  ზოიამ გაისროლა, დაამსხვრია გერმანული ქვემეხი და იმღერა:
  - რუსეთისთვის და თავისუფლებისთვის ბოლომდე!
  ავრორამ შიშველი ფეხის თითებით დაარტყა ნაცისტს და აყვირდა გაბრაზებული:
  - ღმერთო, დაიფარე მეფე!
  სვეტლანამაც ჩაიბურტყუნა, შიშველი ფეხის თითებით ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა და დაიკივლა:
  - ძლიერი სუვერენული!
  გოგოებმა დაამარცხეს ფაშისტები. მაგრამ შემდეგ გამოჩნდა ახალი ჰიტლერის ტანკი "მაუსი" -4. ძალიან ძლიერი მოდელი - სამას ტონას იწონის და 310 მმ-იანი იარაღი. მას შეუძლია შეაღწიოს შორ მანძილზე, მაგრამ თავად აქვს ისეთი სქელი ჯავშანი, რომ კონდრატენკო-6 ტანკი მას არავითარი კუთხით არ წაართმევს.
  ნატაშა ბრძანებს:
  - გოგოებო, ახლოს უნდა მივიდეთ და გვერდის ქვედა ნაწილში, ლილვაკებს შორის ჩავდოთ - ეს ჩვენი ერთადერთი შანსია!
  ზოიამ შიშველი თითებით დაარტყა გერმანულ ქვემეხს და იმღერა:
  - ბედი გაძლევს ბოლო შანსს, მაგრამ იჩქარე! წვიმაში, სეტყვაში და თოვლში!
  ავგუსტინეც დაკრა და ჭიკჭიკებდა:
  - ბოლო შანსს ბედი გაძლევს! გაუმარჯოს სიარულს და ყოველდღიურ სირბილს!
  თანაც შიშველი თითებით და როგორ დატრიალდება. და ის დაამსხვრევს ფაშისტებს.
  სვეტლანამ იღრიალა:
  - ახალი საზღვრებისთვის და სასტიკი გამარჯვებებისთვის!
  რუსული ტანკი მივარდა და სიჩქარეს ამაღლდა. გოგოები აიღებენ და იმღერებენ:
  - ძლიერო ხელმწიფო, უდიდებულესო საუკუნეო, მართლმადიდებელო მეფეო, მეფობა დიდებისათვის, ჩვენი დიდებისათვის!
  და ისევ აჩქარდნენ, დაშორდნენ მძიმე ჭურვიდან გამოგზავნილ თოფს, რომელიც ჰქონდა გერმანულ "მაუს"-4-ს. გოგოებმა ყვიროდნენ:
  - ვერძის რქაზე ნუ დავიხრით! ისე რომ შენ ჰიტლერი - მოკვდე!
  და მათი ტანკი აჩქარებს. ეს ჰგავს პატარა მოკრივეს, რომელიც უტევს დიდს. მაგრამ რა თქმა უნდა, შანსები ორმოცდაათი ორმოცდაათია.
  ნატაშამ, რომელიც ტანკის მოძრაობას ადევნებდა თვალს, გაიხსენა, როგორ იკრიფა რინგზე კაცთან. მან გაუშვა დარტყმები და სცემეს, მაგრამ გაუძლო. შემდეგ კი მან თავდაჯერებულად დაარტყა. მან დაიჭირა მტრის მომავალი მოძრაობა და ნიკაპზე დაარტყა. დაარტყა!
  მან მიიღო ათასი ოქრო მანეთი. ასეთი მებრძოლი გოგო. თუ გასცემს, მისცემს!
  ნატაშამ შიშველი ფეხი მოიხვია და იმღერა:
  - ეს არ არის ბოლო ბრძოლა, მაგრამ გადამწყვეტია! სამშობლოს, სამშობლოს და პატივის სადიდებლად!
  შემდეგ კი მათი ტანკი გვერდს უვლის და ჭურვს უგზავნის... ზოიამაც გამოიყენა შიშველი ფეხის თითები, ისეთი ოქროსთმიანი გოგო და მაიმუნივით მოქნილი. და "მაუსი" -4 დაიწყო აფეთქება. მისი ჭურვები აშკარად აფეთქდა. შემდეგ კი კოშკები ჩამოიშლება და ის მაღლა გაფრინდება ჰაერში!
  გოგოები ერთხმად ყვირიან:
  - გამარჯვება! მაგარი გამარჯვება!
  და კიდევ ერთი ტანკი მათ სიაში!
  1957 წლის 1 მარტს რუსეთის ჯარებმა დაიწყეს ელბას გადაკვეთა. როგორც ჩანს, ჰიტლერს დააბიჯებდნენ.
  ბიჭმა ოლეგ რიბაჩენკომ, ფეხშიშველმა, შვილის ფეხით, ყუმბარა ესროლა, ჩაძირა ფაშისტური ტანკი და დაიყვირა:
  - ახალი, დაუოკებელი საზღვრებისთვის!
  ალენკას სატანკო ეკიპაჟი აღმოსავლეთისკენ უხვევს. დასავლეთ გერმანია და საფრანგეთი უკვე გათავისუფლებულია. ნაცისტების კონტროლის ქვეშ რჩებოდა მხოლოდ მიწები ოდერსა და ელბას შორის. ასევე, ბრიტანეთი და ირლანდია. ნაცისტების ბოლო ძალები იქ არიან.
  ალენკა, რომელიც ფაშისტურ ბატარეებს ისროდა, ამბობს:
  - ცარევიჩ ნიკოლაი,
  თუ უნდა მეფობა...
  Არასდროს დაივიწყო -
  ჯარი ვაჟკაცურად იბრძვის!
  ახლა კი სხვა ჭურვი იგზავნება შიშველი ფეხებით. და ის ჩავარდა ფრიცის იარაღში.
  ანიუტა ასევე ისვრის შიშველი თითებით. ის ურტყამს ფაშისტს და ფილტვებში ღრიალებს:
  - მე ისეთი გოგო ვარ, რომელიც ჰიტლერს ღებინებს!
  შემდეგი, ცეცხლოვანი ავგუსტინე ლურსმნები. ის ასევე მკვეთრი სროლის პატარა ეშმაკია და ღრიალებს:
  - ჯოჯოხეთის კარიბჭემდე!
  და იყენებს შიშველ ფეხებს.
  მარია ისვრის უკან. ისევე, როგორც იღებს მას, ურტყამს და ყვირის:
  - ვერავინ შემაჩერებს, ვეფხვი, ვერავინ დაამარცხებს ფეხშიშველ გოგოს, მე კი სადმე მცემენ!
  შემდეგ კი ოლიმპიადა აფეთქდება. და ის დაარტყამს გერმანულ ტანკს და ამოიღებს მის კოშკს, როგორც სოკოს ქუდი.
  და კისკისებს:
  - ახალი, მაგარი საზღვრებისთვის!
  და ის კვლავ გამოაჩენს ენას!
  გოგოები უბრალოდ თავს უბიძგებენ და სასოწარკვეთილი წინ მიიწევენ. ფაშისტები კი მათი დარტყმის ქვეშ იხრჩობიან.
  1957 წლის 2 მარტს პორტუგალიაში ბოლო ნაცისტურმა ძალებმა კაპიტულაცია მოახდინეს. ცხადი გახდა, რომ ფაშიზმის გარიჟრაჟი იდგა. უფრო ზუსტად, გათენდა? კოშმარი მზის ჩასვლა!
  და რუსული ჯარები მიიწევენ წინ. გერმანელები სულ უფრო და უფრო აგდებენ იარაღს და ნებდებიან.
  ისინი მუხლებზე ეცემა. რუსი და ჩინელი გოგონები შიშველ ფეხებს კოცნიან.
  ძალიან მაგარი და მაგარი ჩანს. ფაშისტებს კი ჭრიან და ჭრიან.
  ნატაშას ეკიპაჟი უკვე მატარებელშია, რომელიც აპირებს ბრძოლას ჩრდილოეთით, კრაუტებთან.
  გოგოები თავიანთ კუპეში სხედან. ისინი თამაშობენ ბანქოს შიშველი თითებით ხელში.
  ნატაშამ აღნიშნა:
  - საინტერესოა, როცა ბერლინს ავიღებთ, რა გველის?
  ზოიამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - შემდეგი ლონდონი იქნება!
  ცეცხლოვანმა ავრორამ გაიცინა და კვლავ ჰკითხა:
  - Და მერე?
  ზოიამ მტკიცედ განაცხადა:
  -ლათინური ამერიკა ჩვენი იქნება! ჩვენ არ დავდგეთ ცერემონიაზე ნაცისტებთან!
  სვეტლანა დაეთანხმა ამას:
  - რა თქმა უნდა, არა! დავიპყროთ მთელი მსოფლიო!
  ნატაშამ ენთუზიაზმით დაადასტურა:
  - და მაშინ იქნება მშვიდობა, მთელ მსოფლიოში!
  გოგონები მღეროდნენ გუნდში, კომპოზიციას ასრულებდნენ;
  დიდება ცარიზმის დიდ რუსეთს,
  სადაც ვლადიმერი ზის ტახტზე...
  ჩვენ დავამარცხებთ ბოროტი ფაშიზმის ლაშქარს -
  დიდება ჩვენს ჯარს და მონოლითს!
  
  გულები დიდი რწმენით იყო შერბილებული,
  ჩვენი დედა დედამიწა მთელი გულით...
  ჩვენ ვართ ცარ ნიკოლოზის შვილები,
  და ტყუილად არ მოკვდნენ მისთვის!
  
  ჩვენო სამშობლო, შენ ყველაფერზე ძვირფასი ხარ,
  ავიყაროთ ფრთიანი, ზეციური ფეიერვერკი...
  თქვენც ებრძვით სამშობლოს,
  აბა, ნაცისტები მოკვდნენ!
  
  ჰიტლერს სურდა ჩვენი მიწების აღება,
  და ბოროტმა ძაღლმა სცადა მეფის მოკვლა...
  მაგრამ ჩვენ ვბრაზდებით, ჩვენ ამას არ ვეთანხმებით ,
  ასე რომ, ფუჭად დაგვესხა ფაშიზმი!
  
  მეფე კეთილი და ბრძენი მმართველია,
  მთის არწივი პლანეტაზე მაღლა იწევს...
  ვლადიმერი იქნება ურდოს მმართველი,
  ჩვენი მეგობრობა ფოლადის მონოლიტს ჰგავს!
  
  მოდი, ფრიცის ფეხებს საყრდენი ჩამოვართვათ,
  ჰიტლერი მარყუჟში დაახრჩოს...
  ჩვენ სირცხვილს გადავცემთ სასტიკ სიკვდილით დასჯას,
  ვინ მოქმედებს როგორც ბოროტი დედამიწაზე!
  
  სამეფო ძალა და სამეფო სიბრძნე,
  უზომოდ გაანადგურებს ფაშისტებს...
  დამიჯერე, ჰიტლერმა რაღაც სისულელე ჩაიდინა,
  ახლა კი მისი ცხოვრება ძაფის მსგავსია!
  
  ამიტომ პატივი ეცით დიდ მეფეებს,
  დედამიწაზე უფრო მაგარი რომანოვები არ არსებობს...
  ნაცისტების ბრძოლაში დაარტყით გულებს,
  გახსენით გზა მიღწევებისა და ოცნებებისკენ!
  
  
  პეტრე დიდმა წაგვიყვანა ზღვაზე,
  ალექსანდრემ პარიზი დაიპყრო...
  დიახ, ზოგჯერ მწუხარება მოხდა,
  მაგრამ რუსეთს ქერუბიმი მფარველობდა!
  
  ჩვენთან ყველაფერი მშვენიერია,
  გოგოებიც და ბიჭებიც, დამიჯერეთ...
  მეფე მართავს, თქვენ სამართლიანად იცით -
  თუნდაც ზღურბლზე ბოროტი მხეცი იღრინოს!
  
  არ არსებობს საზღვრები, გჯეროდეს სრულყოფილების,
  მალე კომუნიზმის მეფეები გამოჩნდებიან...
  მოდით გავაღოთ კარები ნეტარებისთვის,
  ჯანდაბა ფაშიზმი განადგურდა!
  
  რუსეთისთვის, ეტაპები არ არის დადგენილი,
  დამიჯერეთ მტერს დავამარცხებთ...
  გოგოები ფეხშიშველები არიან, თითქოს სპარტაში,
  აბა, ჩვენი მეფე ვლადიმირ მარტოა!
  
  ჩვენ გვჯერა როდის - დიდი ღმერთის,
  რამ შექმნა სრულყოფილი სლავები...
  ჩვენ ვიბრძვით ღირსებისა და თავისუფლებისთვის,
  ჩვენ ვურტყამთ ნაციზმს!
  
  თქვენ ხართ რომანოვების უდიდესი ოჯახი,
  რუსეთს ყოველთვის მართავს...
  დიდი მეფე, უმაღლესი ფრენა,
  სატანა არ გატეხავს არწივს!
  
  დიდი რუსეთის სიყვარულისთვის,
  ჯარისკაცებს ვაგზავნით ბრძოლაში...
  ჩვენ ვადიდებთ წმინდანთა სახეებს ხატებიდან,
  ყოველივე ამის შემდეგ, ნებისმიერი მეომარი ასევე არის მეფე!
  
  გული გვეწვის სამშობლოსათვის,
  ჩვენ გოგოები რთულნი ვართ ბრძოლაში...
  კოსმოსის კარს გავხსნით, იცოდე
  და ადოლფს მოვკლავ ძუასავით!
  
  ბერლინამდე სულ ცოტა დრო რჩება
  ჩვენ შევალთ მეფეთა დიდების ტარებით...
  სიბერე არ გვემუქრება გოგოებს,
  დამიჯერე, წყალი არ დაგვღვრება!
  
  დავმარხოთ ისინი, ვინც ბოროტები და ბოროტები არიან,
  დრაკონი სასტიკად დამარცხდება...
  ჩვენ გვაქვს ოქროს ხატები,
  როდნოვერია მარადიული კანონია!
  
  
  
  
  თურქეთი შევიდა მეორე მსოფლიო ომში
  1942 წლის 1 სექტემბერს თურქეთი შევიდა ომში სსრკ-ს წინააღმდეგ. მიზეზი გასაგებია - წინა მარცხებისთვის შურისძიების წყურვილი და ბაქოს დაჭერის სურვილი. გარდა ამისა, როლი ითამაშა გერმანულმა დიპლომატიამაც, რომელიც ოსმალეთს ოქროს მთებს ჰპირდებოდა. ყოველ შემთხვევაში, თურქებმა გადაწყვიტეს, რომ ლოდინს აზრი აღარ ჰქონდა და ისინი არ იყვნენ მტაცებლები, მაგრამ ასევე შეეძლოთ ბრძოლის დრო.
  შედეგად ოცდაათმა თურქულმა დივიზიამ შეუტია საბჭოთა ამიერკავკასიას.
  რამდენიმე დღეში აიღეს ბათუმი და შეძლეს ერევნის შემორტყმა.
  ამის საპასუხოდ სტალინი იძულებული გახდა გამოეყვანა წარმოშობილი რეზერვების ნაწილი და გადაეცა ისინი ამიერკავკასიაში.
  საბჭოთა სარდლობა იძულებული გახდა გადაედო სტალინგრადის შეტევა. გერმანელებმა, თავის მხრივ, უფრო მეტის მიღწევა შეძლეს კავკასიის მიმართულებით და აეღოთ ორჯონიკიძე და გროზნო. და მხოლოდ მთებში უკან დახევით შეძლეს საბჭოთა ჯარებმა ნაცისტების შეჩერება.
  ამავდროულად, ბრიტანელებმა გადადო ოპერაცია ჩირაღდანი, იმის შიშით, რომ თურქეთი არ ჩაერთო საომარ მოქმედებებში ბრიტანეთის წინააღმდეგ.
  1942 წლის დეკემბრის ბოლოს ნაცისტებმა მაინც აიღეს სტალინგრადი. იქ დასახლდნენ. საბჭოთა ჯარები დაწინაურდნენ, მაგრამ ცენტრში წარუმატებლად - რჟევ-სიჩოვის ოპერაცია ძალიან ძვირი აღმოჩნდა. თუმცა, ფიურერმა მაინც გამოაცხადა სრული ომი, რადგან მესამე რაიხს არ გააჩნდა საკმარისი რესურსები.
  თებერვალში წითელმა არმიამ შეკრიბა ძალები და სცადა გერმანელებზე თავდასხმა სტალინგრადის ფლანგებიდან. მაგრამ ნაცისტებმა უკვე მოახერხეს ძალების გადაჯგუფება და მზად იყვნენ დარტყმების მოსაგერიებლად.
  ოპერაცია ჩირაღდანიც თებერვალში დაიწყო. გერმანელებიც მზად იყვნენ და ორკვირიანი სასტიკი ბრძოლის შემდეგ შეაჩერეს ინგლისელები.
  ამერიკელები ჯერ არ ჩამოსულან კასაბლანკასა და ტუნისში. აფრიკაში ბრძოლები კვლავ შეჩერდა.
  ჰიტლერი ჯერ კიდევ იკრებდა ძალებს... მარტში წითელმა არმიამ რჟევ-სიჩოვის ოპერაცია მესამედ ჩაატარა, ბრძოლები მთელი თვე გაგრძელდა, დიდი წარუმატებლობა.
  ივნისში ნაცისტებმა მოიკრიბეს ძალა და გადავიდნენ ვოლგის გასწვრივ, ცდილობდნენ საბჭოთა ჯარების გაწყვეტას კავკასიაში და კასპიის ზღვამდე მისვლას.
  ბრძოლებში მონაწილეობდნენ ახალი გერმანული ტანკები: "ვეფხვი", "პანტერა", "ლომი".
  ასევე თვითმავალი იარაღი "ფერდინანდი".
  გერმანელები უფრო ძლიერები იყვნენ, ვიდრე რეალურ ისტორიაში, არა ნაცემი და ახალი ჯარით.
  შეერთებულმა შტატებმა პრაქტიკულად არ დაბომბა მესამე რაიხი, რამაც შესაძლებელი გახადა ტანკებისა და თვითმავალი იარაღის წარმოების გაზრდა. და ასევე გაუშვით სერია "ლომი". თუმცა, ტანკი ძალიან ძვირი და მძიმე აღმოჩნდა, ის ხშირად ფუჭდებოდა და იჭედებოდა. მაგრამ მისი სქელი 100 მმ დახრილი გვერდითი ჯავშანი მანქანას კარგ გარღვევად აქცევდა. ლევის ტანკის უპირატესობა მისი ძლიერი ქვემეხი იყო, მაგრამ მინუსი იყო ოთხმოცდაათი წონა. რამაც შეამცირა მანქანის მობილურობა.
  ბრძოლებმა აჩვენა, რომ ამ ტანკს ჯერ კიდევ შეუძლია რაღაცის გაკეთება დონის ადგილზე.
  პანტერას გვერდითი ჯავშანი სუსტი აღმოჩნდა, რამაც ზარალი გაზარდა. Tiger აღმოჩნდა ყველაზე ეფექტური გარღვევის ტანკი. მისი გვერდები დაფარული იყო 82 მმ-იანი ჯავშნით, რამაც ორმოცდახუთი უძლური გახადა.
  გერმანელები შედარებით ნელა დაწინაურდნენ. საბჭოთა ხელმძღვანელობა მთლიანობაში სწორედ ასეთ ვარიანტს ელოდა და მოამზადა ჯარები.
  მართალია, კურსკის ბულგესგან განსხვავებით, ფაშისტები ბევრად უფრო ძლიერები და თავდაჯერებულები არიან.
  და რელიეფი უფრო მოსახერხებელია თავდასხმისთვის, ვიდრე თავდაცვისთვის. კრაუტებს ასევე აქვთ მეტი თვითმფრინავი, ტანკი და ქვეითი ჯარი. და ეს არ არის ადვილი საბჭოთა ჯარების მიწოდება ვოლგის გასწვრივ.
  ასე რომ, ნაცისტებმა, გაარღვიეს თავდაცვის ხაზები, დაწინაურდნენ. წარმატებებს მივაღწიეთ წარმატების შემდეგ.
  სამთვიანი ჯიუტი ბრძოლის შემდეგ კასპიის ზღვას მივადექით.
  რთულ ვითარებაში მყოფ სტალინს სურდა სამშვიდობო მოლაპარაკებების დაწყება. ვინაიდან აშკარა გახდა, რომ კავკასია ვერ შეიკავებს. მაგრამ ჰიტლერთან შეთანხმება უკიდურესად რთულია. ფაშისტები ძალიან ბევრს ითხოვენ. და თუ დათმობ მათ, შეგჭამენ. რაც შეეხება ზავას? ჰიტლერს აქ არ უნდა. და რა თქმა უნდა, მოკავშირეები პასიურები არიან. მათ ეშინიათ ზედმეტი დაყოფის გადადება.
  ფრიცები კასპიის ზღვის სანაპიროზე მოძრაობდნენ. შემდეგ კი, საბოლოოდ, ისინი გაერთიანდნენ თურქებთან. რა სიხარული იყო!
  მშვენიერი გერმანელი გოგონები საბჭოთა პატიმრებს აიძულებდნენ, შიშველი ფეხები ეკოცნათ. ისინი ამას მორჩილად აკეთებდნენ. და მათ შიშველი ქუსლები დაარტყეს.
  დაჭერა ასე განხორციელდა. და გერმანელებმა განიარაღებეს საბჭოთა ნაწილები.
  შემდეგ სტალინმა ფიურერს მშვიდობა შესთავაზა - დათანხმდა მთელი კავკასიის დათმობაზე და თუნდაც ლენინგრადისა და კარელიაზე. გარდა ამისა, გადაიხადეთ ასი წლის ანაზღაურება.
  ფიურერმა ცოტა დაფიქრების შემდეგ მიიღო შეთავაზება და მშვიდობა დაიდო 1943 წლის 7 დეკემბერს.
  მოკავშირეებმა ეს მიიღეს ღალატად! და სანქციები დაუწესეს სტალინის და სსრკ-ს!
  საბჭოთა პროპაგანდამ კი რეალური დანებება დიდ გამარჯვებად წარმოადგინა. ისინი ამბობენ, რომ მოკავშირეების მიერ მიტოვებულებმა საბჭოთა სახელმწიფო შეინარჩუნეს და მოსკოვი არასოდეს აიღეს.
  და ნაცისტებმა, რა თქმა უნდა, წამოიწყეს შეტევა კავკასიიდან ახლო აღმოსავლეთში და გააძლიერეს რომელის ჯგუფი. 1943 წლის მარტის ბოლოს მთელი ახლო აღმოსავლეთი და ეგვიპტე დაიპყრო უმაღლესი ფაშისტური ძალების მიერ. გარდა ამისა, ბრძოლებმა აჩვენა, რომ პანტერა წარმატებით ებრძვის ინგლისელ ჩერჩილებსა და კრომველებს, მაგრამ ეს უკანასკნელი მასში თავდაყირა ვერ აღწევს.
  გარდა ამისა, გერმანელები გამაგრდნენ რუსებთან ბრძოლებში და ადვილად სძლიეს კოლონიური ბრიტანეთის ჯარებს.
  აპრილში ნაცისტები სუდანში გადავიდნენ. და ბოლოს მათ აიღეს გიბრალტარი, დაიწყო მაროკოს ოკუპაცია. ჩერჩილიც ცდილობდა წყლის გამოცდას მშვიდობისთვის. მაგრამ ჰიტლერმა, აღმოსავლეთში რომ გაუშვა ხელი, თქვა არა!
  და ნაცისტები გადავიდნენ აფრიკაში. მათ უფრო აჭიანურებდა გაფართოებული კომუნიკაციები, ცუდი გზები ან მათი სრული არარსებობა, რთული კლიმატი და დიდი მანძილი.
  მიუხედავად ამისა, გერმანელები წინ წავიდნენ. და ისინი გადავიდნენ ბნელი კონტინენტის გასწვრივ. თუმცა, რა თქმა უნდა, მათი ტანკები, განსაკუთრებით Tiger-2 და Lion, საკმაოდ დუნე იყო ჯუნგლებში. სხვათა შორის, გერმანელებმა თავიანთ სერიებში ოცდაექვს ტონას იწონიდა მსუბუქი "პანტერაც", რაც ძალიან საჭირო იყო აფრიკის ომისთვის.
  როგორც საბრძოლო ოპერაციებმა აჩვენა, ასეთ ტანკს, თუმცა, არ გააჩნდა რაიმე ფუნდამენტური უპირატესობა T-4-თან შედარებით, გარდა უფრო ძლიერი ძრავისა, არამედ დახრილი ჯავშანტექნიკისა.
  1944 წლის ბოლოს გერმანელებმა შეიძინეს E-10 თვითმავალი იარაღი, რომელიც თორმეტ ტონას იწონიდა, ჰქონდა ძალიან დაბალი სილუეტი და ძალიან დახრილი ჯავშანი. ასეთი მანქანა ნამდვილად შეუცვლელია აფრიკისთვის.
  მით უმეტეს, თუ გოგოები ამაზე ჩხუბობენ. და გოგონები ზოგადად სუპერ და კლასიკურები არიან.
  გერდა და შარლოტა მოგზაურობენ ჯუნგლებში და ანადგურებენ ბრიტანელებს და ამერიკელებს. ეს ნამდვილად ის გოგოებია, რომლებიც გჭირდება! თქვენ ვერ იპოვით უფრო გრილებს უახლოეს ასი მილის ტერიტორიაზე. გოგოებს უყვართ მოკვლა - მაგარი გოგოები არიან!
  ასე დაიჭირეს შავკანიანი მებრძოლები და აიძულეს ლამაზმანების შიშველი ფეხები ეკოცნათ. ეს ასევე აშკარაა - სერიოზული ქურდობა! და ისინი იბრძვიან საკუთარი თავისთვის, ინგლისურ მანქანებს დიდი მანძილიდან ურტყამენ.
  მათი თვითმავალი იარაღი უკვე სამხრეთ აფრიკის დედაქალაქ პრეტორიას უახლოვდება. გოგონები თავს ესვრიან, ჩერჩილს ვოლფრამის ბირთვით ხვრეტენ და მღერიან:
  - აფრიკაში არიან ზვიგენები, აფრიკაში - გორილები, აფრიკაში - უფრო მეტი ნიანგები! დაკბენენ, სცემენ და გაწყენიან! ბავშვები არ დადიან სასეირნოდ აფრიკაში! აფრიკაში არის ყაჩაღი, აფრიკაში არის ბოროტმოქმედი, აფრიკაში არის საშინელი ბარმალი! დაკბენს, სცემეს და გაწყენინებს! და მისი გოგოები უნდა გაანადგურონ!
  1945 წლის თებერვალში დაეცა ბრიტანელების ბოლო დასაყრდენი აფრიკაში კუნძულ მადაგასკარზე.
  ასე რომ, ახლა ბრიტანეთმა იქაც დაკარგა ფეხი. ამავე დროს, გერმანელებმა აიღეს ირანიც და ინდოეთიც. მათ აჩვენეს თავიანთი ფენომენალური ძალა.
  და 1945 წლის მაისში ნაცისტებმა განახორციელეს დესანტი ბრიტანეთში. სამკვირიანი ჯიუტი ბრძოლის შემდეგ ლონდონი დაეცა. ერთი თვის შემდეგ ირლანდია აიღეს.
  ხმელეთზე დროებითი სიმშვიდე იყო, მაგრამ ზღვაზე ომი გაგრძელდა. შეერთებული შტატები მარტო დარჩა მესამე რაიხის, მისი მოკავშირეების და იაპონიის წინააღმდეგ. მაგრამ ახლა ამერიკა საზღვარგარეთ არის და ასე მარტივად ვერ მიიღებ ამას.
  მესამე რაიხში დაინერგა საყოველთაო შრომითი გაწვევა და დაიწყო თვითმფრინავების და გემების წარმოება.
  აშენდა საბრძოლო ხომალდებიც და ავიამზიდებიც. და რა თქმა უნდა წყალქვეშა ომი გაჩაღდა. შემდეგ კი ამერიკული გემებიდან არავის წყალობა არ ყოფილა.
  შემოდგომაზე, უფრო სწორედ, 1945 წლის ნოემბერში, გერმანელებმა თამამად აიღეს ისლანდია და შემდეგ შექმნეს ხიდები არგენტინაში. თუმცა, ზღვაზე ომი დიდხანს გაგრძელდა. ბევრი სადესანტო ხომალდი დასჭირდა ამერიკაში მისასვლელად. და გემები ასე სწრაფად არ შენდება. მაგრამ როგორც არ უნდა იყოს, მესამე რაიხი ძლიერდებოდა. ორმოცდამეექვსე წელი გავიდა ზღვაზე დარტყმების გაცვლით. ხოლო 1947 წელს გერმანელებმა უკვე გადაიტანეს სამხედრო ოპერაციები გრენლანდიაში და დაიპყრეს იგი. და იქიდან შორს არ არის კანადამდე!
  ნაცისტებმა დაგეგმეს კოლოსალური დაპყრობები. და 1948 წელს დაიწყო შეტევა კანადის წინააღმდეგ და ბრაზილიიდან ვენესუელაში იაპონელებთან ერთად. ბრძოლა ძალიან სასტიკად განვითარდა.
  გერმანელები წინ მიიწევდნენ ნელა, მაგრამ აუცილებლად. მათი E სერიის ტანკები უფრო მოწინავე იყო, ვიდრე ამერიკული და აჩვენეს თავიანთი უპირატესობა ბრძოლის ველზე. სხვათა შორის, იანკები არც ისე უბრალოები არიან და ისინი ძალიან ჯიუტად ეწინააღმდეგებოდნენ. და ისინი არ ცდილობდნენ დანებებას.
  თუმცა, რა თქმა უნდა, იყო ქვაბები. ამერიკელები მათში შევიდნენ. მერე დანებდნენ. და პატიმრებმა კოცნიდნენ არიელ გოგოებს შიშველ, მტვრიან ფეხებს.
  მალე კვებეკი და ტორონტო დაეცა, შემდეგ სხვა ქალაქები. 1948 წლის მაისიდან დეკემბრამდე გერმანელებმა დაიპყრეს თითქმის მთელი კანადა, ასევე ვენესუელა, ნიკარაგუა და მექსიკის უმეტესი ნაწილი. ეს უკიდურესად რთული ვითარებაა. 1949 წლის დასაწყისისთვის გერმანელებს შეერთებული შტატები ფოლადის სამაგრში ჰყავდათ. შემდეგ, 11 იანვარს, ამერიკელებმა ისტორიაში პირველად სცადეს ბირთვული იარაღის გამოყენება. და მათ არ მიაღწიეს წარმატებას. ხუთი ბომბიდან ოთხი დაიღუპა გერმანული ავიაციის მიერ ჩამოგდებულ თვითმფრინავებში, ხოლო ერთი, როდესაც ის აფეთქდა, გერმანულ ჯარებს სერიოზული ზიანი არ მიაყენა.
  ამის საპასუხოდ კრაუტებმა გააძლიერეს ამერიკული ქალაქების და სამხედრო ობიექტების დაბომბვა.
  ასე რომ, ბრძოლა მუდმივი წარმატებით მიმდინარეობდა ვერმახტის სასარგებლოდ. ვისაც უკეთესი აღჭურვილობა და ჯარების მომზადება ჰქონდა. დიახ, და დიდი რაოდენობით. ბრძოლა ძალიან სასტიკი იყო. 1949 წლის დასაწყისში გერმანულმა, უცხოურმა და იაპონურმა დივიზიებმა დაიკავეს ის, რაც დარჩა მექსიკისგან და შეერთებულ შტატებში შევიდნენ ჩრდილოეთიდან. ამერიკა მთლიანად გაჭედილია. და ცხადი გახდა, რომ ყველაფერი ცუდი იყო შეერთებული შტატებისთვის. და ზაფხულის ბოლოს, არწივის იმპერიის ტერიტორიის ნახევარი, ისევე როგორც ალასკა, უკვე დატყვევებული იყო.
  გერმანელებმა ვაშინგტონი და ნიუ-იორკი აიღეს 1949 წლის 8 ნოემბერს. და 1949 წლის 7 დეკემბერს აშშ-ს არმიის ნარჩენები დანებდნენ. ასე დასრულდა მეორე მსოფლიო ომი. ყველა ომებიდან ყველაზე სისხლიანი და ათ წელზე მეტხანს გაგრძელდა!
  ჩანდა, რომ დიდი ხნის ნანატრი მშვიდობა დადგა. მაგრამ ჰიტლერს არ სურდა მიეღო ის ფაქტი, რომ ჰეგემონია იაპონიას უნდა გაეზიარებინა. ხოლო 1953 წლის 20 აპრილს მესამე რაიხმა შეუტია ამომავალი მზის ქვეყანას. დაიწყო ახალი ომი. მსოფლიო ჰეგემონიისთვის.
  რაოდენობრივი უპირატესობა მესამე რაიხის მხარეზეა და ხარისხობრივიც. მაგრამ იაპონელები დიდი სისასტიკით და მასობრივი გმირობით იბრძვიან.
  თუმცა ნაცისტები მაინც იმარჯვებენ. თუმცა ომი თითქმის ერთი წელი გაგრძელდა. სსრკ ნეიტრალური რჩება. სტალინი იქ გარდაიცვალა და ძალაუფლებისთვის სერიოზული ბრძოლაა.
  იაპონია საბოლოოდ ოკუპირებულია ვერმახტის მიერ. რამდენიმე თვის შემდეგ ნაცისტებმა ლათინური ამერიკის ქვეყნებიც დაიპყრეს. ისინი ამყარებენ მსოფლიო ჰეგემონიას.
  რეფორმები მიმდინარეობს თავად მესამე რაიხში. ქრისტიანობის შემცვლელად ახალი რელიგია შემოვიდა. მასში არ არის სამება, მხოლოდ ერთი უზენაესი ღმერთი და მისი მაცნე - ადოლფ ჰიტლერი. ერთიანი ვალუტის ნიშანი, ერთი განათლება. ასევე რელიგიით განწმენდილი მრავალცოლიანობა. გენეტიკური შერჩევა კი კვლავ აქტიურად მიმდინარეობს. ადამიანთა რასა უმჯობესდება.
  სსრკ კვლავ არსებობს შეკვეცილი სახით და ხარკს უხდის ნაცისტებს. იქ ნიკიტა ხრუშჩოვი მეფობს და ცდილობს ურჩხული არ დააშინოს. მიუხედავად ამისა, ჰიტლერმა უკვე დაიმორჩილა მთელი მსოფლიო საკუთარ თავს. და ის რუსეთს წითელ ლაქად უყურებს. მაგრამ ადამიანი ვარაუდობს და ღმერთი განკარგავს.1957 წლის 20 აპრილს ფიურერი მკვლელობის მცდელობის მსხვერპლი გახდა სწორედ მის დაბადების დღეს. და ზუსტად სამოცდათვრამეტი წლის განმავლობაში შეწყდა ველური ტირანის მეფობა. რომელმაც თითქმის მთელი მსოფლიო დაიპყრო და 22 ივნისს სურდა სსრკ-ზე ხელახლა შეტევა.
  მაგრამ, როგორც ვხედავთ მასთან, არ გამოვიდა...
  ჰიტლერს შეეცვალა შელენბერგი. ჰერმან გერინგი გარდაიცვალა ნარკომანიისა და სიძულვილის გამო. ჰიმლერი სამარცხვინოდ ჩავარდა და ჰიტლერმა შეწყვიტა მისი ნდობა, შემდეგ კი წაშალა იგი. შელენბერგმა შეცვალა ჰიმლერი და მიიღო მემკვიდრის პოსტი. გარდა ამისა, ჰიტლერს ჰყავდა ხელოვნური განაყოფიერების გზით მიღებული ბავშვები. მაგრამ მათგან უფროსი ჯერ კიდევ არ იყო თოთხმეტი.
  ასე რომ, ფიურერის შთამომავლებს არ ჰქონდათ დრო მემკვიდრეობის მისაღებად. ამგვარად, ჰიტლერი გახდა იმპერატორი, მაგრამ დინასტიის გარეშე. შელენბერგმა ვერ გაბედა ფიურერის შვილების მოკვლა, მაგრამ ჩამოაშორა ისინი ხელისუფლებას. და ის თავად გახდა ფიურერი და დიქტატორი.
  ძალაუფლებისთვის ბრძოლა რამდენიმე წელი გაგრძელდა.
  და 1961 წლის 1 მაისს ნაცისტურმა გერმანიამ მაინც შეუტია სსრკ-ს. იყო მცდელობა მიღწეულიყო: ერთი პლანეტა - ერთი იმპერია!
  და შელენბერგის ჯარებმა მაინც შეძლეს მოსკოვის აღება. საბჭოთა არმია სამხედრო ტექნიკის რაოდენობით და ხარისხით ზედმეტად ჩამოუვარდებოდა. დიდი მანძილების გამო სსრკ-ს დიდი ქალაქების აღება ექვსი თვის განმავლობაში გაგრძელდა. შემდეგ კი პარტიზანული ომი კიდევ ათი წელი გაგრძელდა.
  თუმცა ყველაფერი მალევე დაწყნარდა. შელენბერგი შედარებით ლიბერალურ პოლიტიკას ატარებდა და 1981 წელს ყველა რუსმა მიიღო მესამე რაიხის მოქალაქეობა. ლიბერალიზაცია თანდათან პროგრესირებდა. შელენბერგი მალევე გარდაიცვალა. და დაიწყო სერიოზული ბრძოლა ძალაუფლებისთვის. შემდეგ კომპრომისის სახით აღდგა მონარქია და ტახტზე კაიზერის პირდაპირი შთამომავალი ფრედერიკ IV ავიდა. 2001 წელს ჩატარდა რეფერენდუმი, რომლის დროსაც დედამიწის პლანეტის ყველა მცხოვრებმა მიიღო მოქალაქეობა და ფორმალურად თანაბარი უფლებები. 2017 წელს კი ებრაელებსა და ბოშებს ბოლო შეზღუდვები გაუქმდა.
  ნაციონალ-სოციალიზმის ეპოქა დასრულდა. თუმცა, კაცობრიობა არის ერთიან იმპერიაში, ფედერალურ და მონარქიულში. იკვლევს გარე სივრცეს.
  მასში ყველა ფორმალურად თანასწორია და არის სენატი და ბუნდესტაგი, სადაც დეპუტატებს მესამე რაიხის მთელი მოსახლეობა ირჩევს. და მათ ზემოთ არის კაიზერი, დედამიწის მთელი პლანეტის იმპერატორი.
  ზოგადად, ცხოვრება მატერიალური თვალსაზრისით ცუდი არ არის. მკაცრმა დისციპლინამ, მეცნიერებისა და ტექნოლოგიების განვითარებამ შესანიშნავი გერმანული ორგანიზებით შედეგი გამოიღო. სოფლის მეურნეობა შესანიშნავია, არ არის შიმშილი და საკვების სიუხვეა აფრიკის ღარიბ რეგიონებშიც კი. ყველას აქვს სამსახური, ყველა იღებს ხელფასს და პენსიებს. განათლება და მედიცინა უფასოა. ასევე, უფასო ბაღები და საბავშვო ბაღები. საკვები ღირს პენიები და ყველა პროდუქტის ფასები გაყინულია მრავალი წლის განმავლობაში. ყველგან, თუნდაც აფრიკაში, არის გზები, თითქმის ყველას აქვს ცალკე ბინა ან სახლი. ყველა ახალდაქორწინებულს დაუყოვნებლივ ეძლევა ბინაში მინიმუმ სამი ოთახი ყველა კეთილმოწყობით. თქვენ შეგიძლიათ აიღოთ მანქანა ან რაიმე კრედიტით. ბევრს აქვს პირადი შვეულმფრენებიც კი.
  ინტერნეტი აქტიურია, ყველას აქვს ტელევიზორი და კომპიუტერი, სამუშაო დღე მხოლოდ ოთხი საათია. ყველა სპორტული განყოფილება უფასოა და მათ დასასწრებად იხდით კიდეც.
  ისინი მნიშვნელოვან დახმარებას აძლევენ თითოეულ ბავშვს. კომუნალური და საზოგადოებრივი ტრანსპორტი უფასოა. ყველაფერი ისეთი მოწესრიგებული და მოვლილი გახდა. ქუჩები სუფთაა, ბევრი რობოტი და ავტომატიზაცია გამოჩნდა. სანიმუშო წესრიგი. სიგარეტი აკრძალულია, თუმცა ალკოჰოლი ისევ იყიდება, სხვადასხვა სახის ლუდი კი თითქმის უფასოა. საჯარო კვებაში ბავშვები ასევე იკვებებიან უფასოდ.
  უამრავი უფასო ატრაქციონები და კომპიუტერული ოთახი.
  ადამიანთა დასახლებები უკვე არსებობს მთვარეზე, მარსზე, ვენერაზე, მერკურისა და იუპიტერის მთვარეებზე.
  ხალხი ემზადება ვარსკვლავებისკენ გადახტომისთვის. ბევრი რამ უკვე გამოიგონეს.
  მოკლედ, მთლიანობაში საკმაოდ კარგი გამოვიდა. და არ იყო საჭირო ასე დამუშავება.
  თუ ზიუგანოვი მეტ გამბედაობას და წინდახედულებას გამოიჩენდა
  1999 წლის მაისში ზიუგანოვმა გადაწყვიტა არ დაემტკიცებინა სტეპაშინის კანდიდატურა, არამედ წასულიყო დუმის ვადამდელ არჩევნებზე. კომუნისტებმა და მათმა მოკავშირეებმა მიიღეს კონსოლიდირებული გადაწყვეტილება, მიეღოთ ხმა სტეპაშინის წინააღმდეგ. უფრო მეტიც, მათ განაწყენებულიყვნენ და ჩამოართვეს თანამდებობები მთავრობაში. ასეთი გადაწყვეტილება ისტორიაში ყველაზე სავარაუდო იქნებოდა, თუ ზიუგანოვი არ ყოფილიყო ტროას ცხენი კომუნისტურ ბანაკში, რომელიც ძირს უთხრის და კომპრომეტირებდა მემარცხენე იდეებს.
  ვადამდელი საპარლამენტო არჩევნები კომუნისტებს უამრავ სარგებელს ჰპირდებოდა, მათ შორის ნაკლები კონკურენტებისა და მოწამეების იმიჯის გამო.
  და ამან აჩვენა, რომ კომუნისტები საერთოდ არ ჩერდებიან თავიანთ სკამებზე, არამედ უფრო პრინციპულები არიან.
  მეორედ ელცინმა ისევ მოიყვანა სტეპაშინი, შემდეგ კი მესამედ წაიყვანა აქსენენკო. დუმამ კვლავ არ დაამტკიცა და აიღეს და დაიშალა. ახალი არჩევნები სექტემბერში დაინიშნა.
  პარლამენტის სიჯიუტემ რამდენადმე შეცვალა ისტორიის მიმდინარეობა. იუგოსლავიის დაბომბვა უფრო დიდხანს გაგრძელდა - რადგან მილოშევიჩი რუსეთისგან დახმარების იმედი ჰქონდა. პარლამენტის დათხოვნამ კი ოპოზიციას გამარჯვების შანსი მისცა.
  კომუნისტებმა კვლავ მოახერხეს ელცინის იმპიჩმენტის კენჭისყრაზე დაყენება.
  და ისევ ცოტა მოკლე იყო, ამჯერად მხოლოდ ორი ხმა. დეპუტატები შეშფოთებულნი იყვნენ საპარლამენტო არჩევნების სიახლოვით და მათში არ ჩაბარების საშიშროებით.
  დუმა დაიშალა და ელცინმა ბრძანებულებით პრემიერ-მინისტრად დანიშნა ნაკლებად ცნობილი აქსენენკო.
  ზოგადად, ზიუგანოვის იმედები, რომ არჩევნები ჩატარდებოდა, გამართლდა. ავადმყოფი და დასუსტებული პრეზიდენტი კონსტიტუციის წინააღმდეგ არ წასულა. და ის არ გარისკა თავისი უფლებამოსილების გადამეტება ორპროცენტიანი რეიტინგით. პრიმაკოვმა, დაინახა, რომ მის კოალიციას არ ჰქონდა დრო, რომ ჩამოყალიბებულიყო და დარეგისტრირდა, ალიანსში შევიდა კომუნისტებთან. იაბლოკო და ლიბერალ-დემოკრატიული პარტია არჩევნებზე წავიდნენ. ერთიანობის ბლოკს არ ჰქონდა დრო ჩამოყალიბებისთვის და NDR დასუსტდა.
  ასევე არის ბოევიკების შეჭრა დაღესტანში და უშიშროების ძალების გაურკვევლობა არჩევნების დროს.
  კომუნისტებმა პრიმაკოვთან და ლუჟკოვთან ერთად კოლოსალურ გამარჯვებას მიაღწიეს. მათ ხმების ორმოცდათხუთმეტ პროცენტზე მეტი მიიღეს. მეორე იყო Yabloko ბლოკი, რომელმაც ასევე კარგად ითამაშა და თხუთმეტი პროცენტი მოიპოვა. მოულოდნელად, LDPR-მა კარგად იმოქმედა და თორმეტ პროცენტზე მეტი შეაგროვა. NDR-მ არ გადალახა ხუთპროცენტიანი ბარიერი - სრული დამარცხება! ჟირინოვსკი გახდა ერთადერთი პროკრემლის ლიდერი დუმაში. მართალია, კონკურენცია სუსტი იყო. ახალი კანონის მიხედვით, პარტიებმა არჩევნებამდე არაუგვიანეს ერთი წლით ადრე უნდა გაიარონ რეგისტრაცია და ბევრს დრო არ ჰქონდა.
  პარლამენტში კვლავ დომინირებდა მემარცხენე ოპოზიცია, როგორც Yabloko ერთმანდატიანი მანდატებით , ასევე LDPR უმცირესობაში.
  და რათქმაუნდა გაჩნდა კონფლიქტი... სახელმწიფო სათათბიროს სპიკერის არჩევის შემდეგ მთავრობას უნდობლობა გამოუცხადეს. და ისევ იმპიჩმენტზე იყო საუბარი. ამჯერად ორი მესამედი, ადვილი იქნება შეგროვება!
  ელცინმა ყოყმანის შემდეგ გადაწყვიტა პრემიერ მინისტრი პრიმაკოვი და პირველი ვიცე-პრემიერი მასლიუკოვი დაებრუნებინა სავარძელში .
  მემარცხენე კოალიცია დათანხმდა ამას, მაგრამ პრეზიდენტის უფლებამოსილება დროებით შემცირდა. ახალ არჩევნებამდე კი თითქმის არაფერია. კოალიციაში მოლაპარაკებების შემდეგ გადაწყდა პრეზიდენტად პრიმაკოვის წარდგენა. ლუჟკოვი პრემიერ მინისტრი გახდა. და ზიუგანოვმა მიიღო საკანონმდებლო შტოს ხელმძღვანელის პოსტი! ანუ სუპერ კაპიტანი ! რაც შეეხება ახალს, კონსტიტუციაში ცვლილებებიც კი უნდა ყოფილიყო მიღებული.
  ბოევიკები დაღესტნიდან გააძევეს. მაგრამ ისინი არ წავიდნენ ჩეჩნეთში. იქ სამოქალაქო ომი დაიწყო. რუსეთი მხარს უჭერდა მასხადოვს და კადიროვს ბასაევისა და რადუევის წინააღმდეგ .
  პრიმაკოვმა რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნების პირველივე ტურში გამარჯვება მოახერხა. თუმცა მთავრობამ მიიღო დამატებითი უფლებამოსილებები. ისევე როგორც კომუნისტების კონტროლის ქვეშ მყოფი საკანონმდებლო შტო.
  რუსეთში ეკონომიკური ზრდა გაგრძელდა, ნავთობისა და გაზის ფასები გაიზარდა და მრეწველობა აღორძინდა.
  ამერიკელები, ზოგადად, როგორც სინამდვილეში, 11 სექტემბრის ტერაქტის შემდეგ ავღანეთში ჩაერთნენ და ერაყში ჩაიძირნენ. პრიმაკოვი ადვილად აირჩიეს მეორე ვადით. მაგრამ 2008 წელს მან დაკარგა ადგილი უაღრესად წარმატებულ პრემიერ მინისტრ იური ლუჟკოვთან.
  ახალმა პრეზიდენტმა განაგრძო კომუნისტებთან ალიანსის წინა პოლიტიკა. ზიუგანოვი პრემიერ მინისტრი გახდა.
  გარკვეული პერიოდის განმავლობაში საგარეო პოლიტიკა ეხებოდა დასავლეთთან პარტნიორობას და ჩინეთთან მეგობრობას. უკრაინაში იანუკოვიჩის რეჟიმი გამყარდა. ამიტომ ლუჟკოვი, პუტინისგან განსხვავებით, უფრო პროუკრაინულ პოლიტიკას ატარებდა და აფასებდა სლავური სახელმწიფოების გაერთიანებას. უკრაინა 2016 წელს ევრო-აზიის კავშირის ნაწილიც კი გახდა. ლუჟკოვმა ორი ვადა იმსახურა და თანამდებობა დატოვა. ზიუგანოვი საბოლოოდ გახდა პრეზიდენტი, ასევე საკმაოდ მარტივად მოიგო არჩევნები. ჟირინოვსკიმ მონაწილეობა მეშვიდედ მიიღო, ყველა 1991 წლიდან და ისევ წააგო.
  2015 წლის შემოდგომაზე რუსეთი ჩაერთო სირიის ომში და იქ დაბომბა. ტრამპი მოვიდა ხელისუფლებაში შეერთებულ შტატებში. ზიუგანოვმა, მიუხედავად ფორმალური კომუნიზმისა, განაგრძო წინა კურსი ეკონომიკაში. რუსეთი, რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიის ფორმალური დომინირების მიუხედავად, დარჩა საბაზრო, დემოკრატიულ და ზომიერად ავტორიტარულ ქვეყნად.
  დასავლეთთან პარტნიორობა და ზომიერი კონკურენცია. არსებობს ალიანსი უკრაინასთან, ბელორუსთან და ყაზახეთთან, მაგრამ არც ისე მჭიდრო. 2020 წელს ზიუგანოვი მეორე ვადით აირჩიეს. ზოგადად, შედეგის ოდნავ დაწევა მეორე ტურის მიჯნაზე. უკრაინაში კი, იანუკოვიჩის წასვლის შემდეგ, მოულოდნელად გაიმარჯვა უსისტემო ზელენსკიმ. ნაზარბაევიც წავიდა.
  ზიუგანოვმა განაცხადა, რომ კონსტიტუციას არ შეცვლის და მეორე ვადის შემდეგ დატოვებს.
  ამრიგად, რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიის ლიდერმა მაინც მოახერხა რუსეთის მართვა, ცოტა მეტი გამბედაობა გამოიჩინა. და სამყარო უფრო უსაფრთხო და მშვიდი აღმოჩნდა, ვიდრე სინამდვილეში.
  ვინ არის პუტინი? როგორ განვითარდა მისი კარიერა? მას შემდეგ, რაც პრიმაკოვი პრემიერ-მინისტრი გახდა, პუტინი თანამდებობიდან გაათავისუფლეს, როგორც ელცინთან ძალიან დაახლოებული. კერძოდ, ადანაშაულებენ, რომ FSB-მ გააფუჭა ბოევიკების შეჭრა დაღესტანში. პუტინი გარკვეული პერიოდის განმავლობაში იყო ჩართული პოლიტიკაში. მან წარუმატებლად იყარა კენჭი სახელმწიფო სათათბიროში. შემდეგ ის გახდა პეტერბურგის მერი.
  მაგრამ შემდეგ მან დატოვა პოლიტიკა და დასაქმდა კერძო კომპანიის დაცვის სამსახურში. ასე ცოტას ახსოვდა ის.
  ჟირინოვსკი 2020 წელს საპრეზიდენტო არჩევნებზე მერვედ გავიდა და ისევ მოკრძალებული შედეგით დამარცხდა. მაგრამ მას ჯერ კიდევ აქვს ფრაქცია სახელმწიფო სათათბიროში. და ზიუგანოვმაც კი მას გენერალ-მაიორის წოდება მიანიჭა 2020 წლის არჩევნების შემდეგ. დონალდ ტრამპმა მოულოდნელად წააგო არჩევნები ახალგაზრდა დემოკრატი კონკურენტთან. მერკელმა თანამდებობა ადრე დატოვა. და ლუკაშენკოს ჯანმრთელობა მკვეთრად გაუარესდა.
  2021 წელს რუსი კოსმონავტები საბოლოოდ გაფრინდნენ მთვარეზე. და იქვე დადეს წითელი დროშა! ზიუგანოვმა აფონინი თავის ოფიციალურ მემკვიდრედ გამოაცხადა . ისე, ზოგადად, ცხოვრება ისევ წრეში შემოტრიალდა.
  როგორც ვხედავთ, რუსეთის დაშლა პუტინის გარეშეც არ მომხდარა. და შუქი არ ანთებულა.
  
  
  
  
  
  
  მენშიკოვი ნიკოლაის რომ მოკლა
  . რომელშიც მეფის რუსეთმა გაიმარჯვა ყირიმის ომში. მენშიკოვი მაწანწალა ტყვიით დაიღუპა და მისი ადგილი უფრო ქმედუნარიანმა მეთაურმა დაიკავა. ანუ მოხდა უბედური შემთხვევა და შეცვალა ისტორიის მიმდინარეობა.
  მაკაროვის საპირისპირო. ფრანგები და ბრიტანელები ნაწილ-ნაწილ დამარცხდნენ. და რუსეთმა, რომელმაც დაიპყრო დიდი რაოდენობით პატიმარი და ტროფეები, დაიბრუნა ყირიმი.
  თურქეთი ამიერკავკასიაში დამარცხდა. მან რუსეთს გადასცა ყარსი, ერზურუმი და თითქმის მთელი სომხეთი. რუსეთის ჯარებმა რუმინეთი დაიკავეს. თუმცა, შეტევის გაგრძელების საჭიროება არ იყო. სულთანმა მშვიდობა ითხოვა. ამავე დროს ავსტრიამ დაიპყრო ბოსნია და ჰერცეგოვინა.
  თურქები დათანხმდნენ ავტონომიის მინიჭებას სერბეთისთვის, ბულგარეთი, მონტენეგრო და რუმინეთი გახდა რუსეთის ვასალი. ამავდროულად რუსეთმა სომხეთიც აიღო: ყარსი, ერზერუმი, ტანროგი, გააფართოვა თავისი საკუთრება სამხრეთით.
  საფრანგეთში აჯანყება დაიწყო და სამოქალაქო ომი დაიწყო და მას აღარ შეეძლო ჯარის გაგზავნა. ბრიტანეთმაც დატოვა კონფლიქტი. დასუსტდა სარდინიის სამეფოც. ავსტრია გაძლიერდა. ავსტრიელებმა მალე დაიპყრეს სარდინიის სამეფო და გააძლიერეს თავიანთი ბატონობა იტალიაზე.
  მალე შამილი დაიჭირეს, რითაც დასრულდა ომი კავკასიაში. რუსეთმა მომგებიანი მშვიდობა დადო ჩინეთთან, წაართვა კიდევ უფრო მეტი ტერიტორია, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო, ამიტომ რუსული იარაღის ავტორიტეტი უფრო მაღალი იყო.
  ნიკოლოზ პირველს არ დაუჭირა მხარი ჩრდილოეთს სამხრეთის წინააღმდეგ ომში. პირიქით, მან გადაწყვიტა დაეხმარა სამხრეთელებს ბრიტანეთთან ერთად ალასკაზე პოზიციების გასაძლიერებლად.
  რუსეთმა ამერიკის ტერიტორიაზე ქალაქებისა და ციხესიმაგრეების მშენებლობა დაიწყო. ჩუკოტკამდე სარკინიგზო პროექტებიც კი იყო. მეფე ნიკოლოზმა ბევრი რამ გამოკვეთა. რუსეთის ჯარებმა დაიპყრეს შუა აზია. ეს მონარქი გარდაიცვალა 1867 წელს. რუსეთის დატოვება ძლიერი და აყვავებული. მისმა ვაჟმა ალექსანდრემ არ გააუქმა ბატონობა, მაგრამ განაგრძო მოძრაობა სამხრეთით. კერძოდ , მან თურქეთთან გამარჯვებული ომი ჩაატარა და კონსტანტინოპოლი რუსეთს შეუერთა. მერე მესოპოტამია.
  ისევ ბრიტანეთთან ომი და ბრიტანელების დამარცხება აზიაში. ალექსანდრე მეორე მართავდა ცოტა ხანს , სასამართლო სისტემის გარდა მნიშვნელოვანი რეფორმების გატარებისა და მართვის სისტემის გარკვეულწილად გაუმჯობესების გარეშე.
  ბატონობის გაუქმება არასოდეს მოჰყოლია. მაგრამ რუსეთმა ირანის ანექსია მოახდინა. მეფე ნიკოლოზ პირველიდან ზუსტად ოცი წლის შემდეგ გარდაიცვალა 1887 წელს. ალექსანდრე მესამემ მართავდა მხოლოდ მცირე ხნით, 1894 წლამდე, მაგრამ მოახერხა ფაქტობრივად მთელი ინდოეთის ანექსია რუსეთს. და ნიკოლოზ II-მ განაგრძო მოძრაობა ინდოჩინაში და თავად ჩინეთში.
  იყო ომი იაპონიასთან. მთლიანობაში გამარჯვებული. და ჩინეთისა და ინდოჩინეთის სრული დაპყრობა. და შეღწევა ავსტრალიამდე. მაგრამ ევროპაში სიტუაცია გარკვეულწილად განსხვავებული აღმოჩნდა.
  ავსტრიის იმპერიამ საფრანგეთის სამხრეთი ანექსია. შემდეგ მან დაამარცხა პრუსია, დაიპყრო სამხრეთ გერმანია. სწორედ ავსტრია გახდა მსოფლიო ჰეგემონი. საფრანგეთი საგრძნობლად დაასუსტა სამოქალაქო ომმა. პრუსია ვერ გაერთიანდა. ავსტრიელებმა საბოლოოდ აიღეს და დაიპყრეს მთელი პრუსია, ისევე როგორც აღმოსავლეთ საფრანგეთის ნაწილი. ჩამოყალიბდა დიდი იმპერია, რომელიც გაფართოვდა აფრიკაში. მალე ავსტრიელებმა ასევე დაიპყრეს ბელგია, ჰოლანდია და ბევრი მიწა აფრიკაში. შემდეგ იყო ომი ავსტრიასა და რუსეთს შორის ბრიტანეთის წინააღმდეგ. იგი დასრულდა აფრიკის გაყოფით ავსტრიელებსა და რუსებს შორის.
  იმპერატორი ფრანცი მართლაც გახდა უდიდესი მონარქი, აჯობა ნაპოლეონ ბონაპარტს აფრიკის თითქმის ნახევარი და ევროპის უმეტესი ნაწილი დაიპყრო. საფრანგეთი ასევე მალე მთლიანად დაიპყრო ესპანეთთან და პორტუგალიასთან ერთად. დიახ, ყველაფერმა კარგად ჩაიარა, მაგრამ...
  იმპერატორ ფრანცის მემკვიდრეს სურდა სერბეთის თავისთვის შემოერთება! 1920 წელს კი დაიწყო დიდი ომი ნიკოლოზ II-ის რუსეთსა და დიდ ავსტრიის იმპერიას შორის.
  მთელი ევროპა ავსტრიის მხარესაა. გარდა ამისა, ბრიტანეთი, რომელიც არ არის ისეთი ძლიერი, როგორც რეალურ ისტორიაში, და აფრიკის თითქმის ნახევარი. გარდა ამისა, შვედეთი დაუპირისპირდა რუსეთს. და ნორვეგია და დანია დაიპყრეს იმპერატორ ფრანცის ქვეშ.
  ეს იყო ნახევარი უბედურება. აშშ დარჩა გაყოფილი და მცირე ძალა. მაგრამ ბრიტანეთი მაინც აკონტროლებდა კანადას და ავსტრიას. და პირველი ორი თვის ყოყმანის შემდეგ, იგი ასევე შევიდა ბრძოლაში ავსტრიის მხარეს.
  ასე დაიწყო დიდი ომი. ავსტრია და ინგლისი რუსეთის წინააღმდეგ.
  რა თქმა უნდა, ოლეგ რიბაჩენკო სწორედ იქ არის. და ის იბრძვის როგორც ნამდვილი და შეუპოვარი გმირი.
  ბიჭი ავტომატით ესვრის უცხო ჯარს და მღერის:
  - სამშობლოს ჰიმნი მღერის ჩვენს გულებში,
  მასზე ლამაზი არავინაა მთელ სამყაროში...
  უფრო მჭიდროდ ჩააჭიმეთ რაინდის სხივი -
  მოკვდი ღვთის ბოძებული რუსეთისთვის!
  და ის საკუთარ თავს სცემს, ავტომატით ანადგურებს არმიას მთელი ევროპიდან და ნაწილობრივ აფრიკიდან.
  ბიჭი კი საკუთარ თავს არ თმობს. აქ ის ყუმბარას ისვრის შიშველი თითებით და ღრიალებს:
  -არ დავთმობთ და არ დავთმობთ!
  და ისევ ბიჭი ისვრის სასიკვდილო და დამანგრეველ აფეთქებას. მას არ სურს მოწინააღმდეგის წინაშე დათმობა.
  და თავისთვის მღერის:
  - არავინ გაგვაჩერებს! ლომიც კი ვერ გაიმარჯვებს!
  ბიჭი ნამდვილი გმირია. დაუმარცხებელი და დაუმარცხებელი. რწმენის რაინდი! თუნდაც არა ქრისტიანი!
  ასე რომ, ავსტრიის შეტევა მოიგერიეს.
  ავსტრიელებს და ბრიტანელებს აქვთ ტანკები, მაგრამ რუსეთს აქვს მასტოდონები.
  ნიკოლოზ II-ს ჯერ კიდევ გაცილებით მეტი მოსახლეობა ჰყავს, კოლონიების გათვალისწინებით. განვიხილოთ მთელი აზია, აღმოსავლეთ ევროპა, ბალკანეთის ნაწილი, აფრიკის ნახევარზე მეტი.
  ასე რომ, ქვეითების რაოდენობით რუსეთი აღმატებულია. ჯარისკაცები კი ძალიან მამაცურად იბრძვიან...
  ავსტრიელებმა კი წინააღმდეგობა ვერ გაუწიეს და ვარშავიდან გააძევეს. შემდეგ რუსული ჯარები ოდერისკენ დაიძრნენ და აღმოსავლეთ პრუსია დაიპყრეს. დაეცა გალიცია, ლვოვთან ერთად. პჟემისლი ალყაში მოექცა. კრაკოვი გაათავისუფლეს.
  შემდეგ აღმოჩნდა, რომ სლავებს არ სურდათ რუსებთან ბრძოლა და მასობრივად დანებდნენ.
  ბრძოლებმა ასევე აჩვენა, რომ მსუბუქი, მოხერხებული რუსული ტანკები უფრო ეფექტური იყო ვიდრე მძიმე, მოუხერხებელი გერმანული ტანკები. ავიაციაში კი, მეფის რუსეთი ზოგადად ბრიტანელებისა და ავსტრიელების ხარისხზე უფრო ძლიერია.
  რუსეთის ჯარებმა განაახლეს შეტევა პაუზის შემდეგ. მათ აიღეს ორივე რიცხვი და უნარი.
  ბუდაპეშტი ალყაში მოაქციეს და აიღეს. ზღვაზე ადმირალმა კოლჩაკმა დაამარცხა ბრიტანელები და დაიპყრო ავსტრალია. ხმელეთზე რუსულმა ჯარებმა ალყა შემოარტყეს და აიღეს ბერლინი. შემდეგ კი ვენა.
  ავსტრიის იმპერია ასევე კარგავდა ბრძოლას აფრიკაში. ინგლისის კორპუსიც დამარცხდა. დიახ, რამ უსიამოვნო იყო იმპერატორ ადოლფისთვის.
  თავი არასწორ ადგილას ჩარგო და მთლიანად წაგება დაიწყო. როგორ შეუძლია მას წინააღმდეგობა გაუწიოს ასეთ ძალას?
  ვენის დაცემის შემდეგ ავსტრიელების წინააღმდეგობა ფოკუსირებული გახდა. და მალე რუსებმა დაიკავეს მთელი ევროპა და აფრიკა. ამავდროულად, ალასკიდან დაიწყო თავდასხმა კანადაზე. ინგლისელებმაც წააგეს.
  ბრიტანეთი იზოლირებული აღმოჩნდა და ცდილობდა კუნძულზე დაჯდომას.
  მაგრამ ცხადია, რომ რუსეთი გაიმარჯვებს საჰაერო შეტევის განხორციელებით.
  და მან დაბომბა თითქმის ყველაფერი, რაც ზედაპირზე იყო. შემდეგ კი სახმელეთო ჯარი დაეშვა, რამაც ბრიტანეთი დამორჩილებამდე მიიყვანა.
  ამრიგად, მთელი აღმოსავლეთი ნახევარსფერო, ისევე როგორც ალასკა და კანადა, გახდა რუსული.
  მთლიანობაში ეს მშვენიერია! ნიკოლაი მეორემ დროებითი პაუზა აიღო და აიღო ქონება. შეერთებული შტატები კვლავ დაყოფილია და არც თუ ისე ძლიერი, როგორც რუსეთზე დამოკიდებული სხვა სახელმწიფოები.
  1937 წელს მეფე ნიკოლოზ II თვითმფრინავს ჩამოვარდა. ტახტი მემკვიდრეობით ალექსეი II-მ მიიღო. რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, მემკვიდრე საკმაოდ ჯანმრთელი და მხიარული იყო. და 1941 წელს მან გადაწყვიტა დაეპყრო ყველაფერი, რისი აღებაც მისმა წინაპრებმა ვერ მოახერხეს.
  პლანეტაზე გაშვების შემთხვევაში, დედამიწა უკვე ერთი იმპერია იქნება. და რუსული ჯარი გადავიდა ჯერ ამერიკის ჩრდილოეთ შტატებში, შემდეგ კი სამხრეთში. შეერთებული შტატები არ იყო ძლიერი და სწრაფად დაიპყრო. მაგრამ მექსიკა უფრო ადვილი დასაპყრობი აღმოჩნდა. შემდეგ ასწიეთ ზემოთ. ერთი მეორის მიყოლებით იპყრობენ ქვეყანას. ყველაზე დიდი და ძლიერი ბრაზილია. მაგრამ მან თვეზე ნაკლები გაძლო.
  ასე რომ, მათ დაიპყრეს ლათინური ამერიკა და ახალი ზელანდია. ალესეი მეორე ისტორიაში შევიდა, როგორც რუსეთის ყველა დაპყრობის შემსრულებელი. და უკვე 1947 წელს რუსმა კოსმონავტებმა მთვარეზე ფეხი დადგეს. და 1958 წელს მარსზე! 1961 წელს ვენერამდე. 1972 წელს მერკურის, ხოლო 1973 წელს იუპიტერის მთვარეებზე. 1975 წელს, 71 წლის ასაკში ალექსი II გარდაიცვალა. მეტსახელად დამსრულებელი. და გამეფდა მისი ვაჟი ნიკოლოზ III. 1980 წელს ადამიანი შევიდა მზის სისტემის ბოლო, ყველაზე შორეულ პლანეტაზე - პლუტონში. ნიკოლოზ III დიდხანს არ მეფობდა. გარდაიცვალა 1985 წელს. და ავიდა ტახტზე მისი ვაჟი ალექსანდრე მეოთხე. ახალგაზრდა მეფე დაახლოებით ოცდაშვიდი წლის. და მეფემ ბრძანა მოემზადებინათ მზის სისტემის მიღმა გადახტომისთვის. და მათ დაიწყეს ვარსკვლავური ხომალდების და ფოტონის რაკეტის აგება . და ბოლოს, 2017 წელს, პირველი ვარსკვლავთშორისი ექსპედიცია დაიწყო.
  
  ცარ ნიკოლოზ II-ს აქვს პრეზიდენტი პუტინის ბედი
  ცნობილმა მწერალმა და პოეტმა ოლეგ რიბაჩენკომ იგრძნო, რომ მსოფლიოში რაღაც არასწორი იყო. კაცობრიობა რჩება ფრაგმენტული, როგორც იყო. პლანეტა დედამიწაზე ქვეყნების რაოდენობა მხოლოდ იზრდება. და თუ ვინმე მოიპოვებს გავლენას, ეს მხოლოდ ტოტალიტარული, დიქტატორული ჩინეთია. რუსეთი კი, ვლადიმერ პუტინის მმართველობის დასრულების შემდეგ, ღრმა კრიზისში ჩავარდა. კავკასიაში ომი ისევ მძვინვარებს, მემარცხენეები და ნაციონალისტები აჯანყდებიან. ეკონომიკა ისევ კლებულობს და კრიმინალი იზრდება. და რუსეთი იწყებს დაშლას.
  მიუხედავად მისი ფენომენალური იღბლისა, ვლადიმერ პუტინმა ვერასოდეს შექმნა ძლიერი, სტაბილური პოლიტიკური სისტემა ან სტაბილური და სწრაფად მზარდი ეკონომიკა. ბევრი სოციალური და ეთნიკური პრობლემა არ მოგვარებულა. იშვიათმა იღბალმა პუტინს საშუალება მისცა შეენარჩუნებინა კეთილდღეობის სახე. მაგრამ როგორც კი წავიდა, ყველა მოუშუშებელი აბსცესი ერთდროულად გაიხსნა.
  უფრო მეტიც, ბირთვული ომის საფრთხე ელის! სამყარო ქაოსშია, რუსეთი ფართომასშტაბიანი სამოქალაქო ომისკენ მიდის! ეს სასწრაფოდ უნდა გამოსწორდეს.
  ბიჭმა წიგნში წაიკითხა, რომ შენ შეგიძლია შეცვალო ადამიანების ბედი და შეცვალო მისი ადგილები! და არის ერთი ძლიერი ბოშა, რომელსაც შეუძლია ამის გაკეთება ნებისმიერ ადამიანს.
  მაშ, რატომ არ შეცვალოთ პუტინისა და ნიკოლოზ II-ის იღბალი?
  მეტიც, თუ ნიკოლოზ II ისეთივე ფენომენალურად წარმატებული იქნება, როგორც პუტინი, მაშინ ისტორიის კურსი შეიცვლება. ხოლო ოცდამეერთე საუკუნეში რუსეთში რომანოვები ბატონობენ. ეს ნიშნავს, რომ პუტინს იღბალი არ დასჭირდება. ან თუნდაც რუსეთს აქვს პუტინის ბედი.
  მეოცე საუკუნეში კი მეფის რუსეთის იღბალი ძალიან საჭიროა.
  ცნობილმა მწერალმა ბოშა ქალთან წასვლა გადაწყვიტა. საბედნიეროდ, იყო მისი მისამართი ინტერნეტში და განვითარებულმა ინტუიციამ უთხრა მწერალს და პოეტს, რომ ის საერთოდ არ იყო შარლატანი.
  მართლაც, ბოშა არ არის მარტივი. ის მოსკოვის სასახლეში ცხოვრობს და დაახლოებით ოცი წლისაა, თუმცა ბედს საბჭოთა დროიდან უყვება. მაშინვე დაინახავ მარადიულ გოგონას შავი ხვეული თმით - ის არაჩვეულებრივია!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჰკითხა მას:
  - კარგი საქმე გააკეთე! შეცვალეთ ვლადიმერ პუტინისა და ნიკოლოზ II-ის ბედი!
  სამუდამოდ ახალგაზრდა ბოშა გოგონამ შეხედა ოლეგ რიბაჩენკოს და უპასუხა:
  - კარგია, რომ ეგოისტი არ ხარ და დანებდები არა შენთვის, არამედ რუსეთის ქვეყნისთვის! და კიდევ უკეთესია, რომ გქონდეს მდიდარი ენერგია და უპრეცედენტო, წარმოუდგენელი, ზეადამიანური ფანტაზია!
  ბოშამ თვალი ჩაუკრა და განაგრძო:
  - ისტორიის ასე შეცვლა ჩემთვისაც არ არის ადვილი! მაგრამ შენ, მსოფლიოში ყველაზე ძლიერი და მდიდარი ფანტაზიის მფლობელი, შეგიძლია დამეხმარო!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ყველაფრისთვის მზად ვარ! და ნებისმიერ თხოვნას შევასრულებ!
  ახალგაზრდა ბოშამ თავი დაუქნია და თქვა:
  -დაახლოებით თორმეტი წლის ბიჭად გაგიქცევ და ძალიან ნელა გაიზრდები და ტანით თოთხმეტი წელზე უფროსი არასოდეს გახდები. გამოგიგზავნით პარალელურ სამყაროში, სადაც ჯერ მონა გახდებით!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თანხმობა განაცხადა:
  - Მზად ვარ!
  ბოშამ თავი დაუქნია და განაგრძო:
  - ცხრა არტეფაქტის ქვა მოგიწევთ: შავი, თეთრი, წითელი, ნარინჯისფერი, ყვითელი, მწვანე, ლურჯი, ინდიგო, იასამნისფერი. და ამის გარდა, მეათე არტეფაქტი არის კოშჩეის გვირგვინი!
  რთულია, მაგრამ გექნებათ მებრძოლი ბიჭის სამუდამოდ ახალგაზრდა, სწრაფი, ძლიერი, გამძლე სხეული. და პლუს არაჩვეულებრივი ინტელექტი და წარმოსახვის ფენომენალური საჩუქარი. ადრე თუ გვიან, თქვენ შეაგროვებთ არტეფაქტებს და დაბრუნდებით თქვენს სამყაროში. და სამუდამოდ იქნები დაახლოებით თოთხმეტი წლის ფენომენალურად ძლიერი და სწრაფი ბიჭის სხეულში და შენი მოკვლა შეუძლებელი იქნება. ანუ ჯილდოდ უკვდავებასაც მიიღებ!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ამაზე მხოლოდ ოცნება შეიძლება!
  მარად ახალგაზრდა ჯადოქარმა შენიშნა:
  - მაგრამ ათი არტეფაქტი ჩემია და მხოლოდ ჩემი! ისეთ ძალას მომცემენ, რომ უკვდავებაზე მეტს დაიმსახურებ! ამასობაში მე დაგიძინებ, შენ კი კარიერში ყმა ბიჭივით გაიღვიძებ. და მაშინ შენი გამომგონებლობა გეტყვის, როგორ გამოხვიდე აქედან!
  როცა გადახვალ, მე შევძლებ პრეზიდენტ პუტინისა და ცარ ნიკოლოზ II-ის ბედის, იღბლისა და ბედის შეცვლას. თქვენ შეაგროვებთ ჩემთვის სხვადასხვა სამყაროს არტეფაქტებს და ამასობაში, მეოცე საუკუნის დასაწყისიდან, რუსეთის ისტორია სხვაგვარად წავა. ანუ, თუნდაც არ შეაგროვოთ არტეფაქტები - ცხრა ქვა და კოშჩეის გვირგვინი, რუსეთის მეფე ნიკოლოზ II მაინც მიიღებს იღბალს, ბედს და რუსეთის პრეზიდენტის ვლადიმერ ვლადიმიროვიჩ პუტინის იღბალს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ფართოდ გაიღიმა და უპასუხა:
  -Კარგია! ახალ სამყაროში მშვიდად ვიქნები, რომ ისტორიის მსვლელობა საბოლოოდ შეიცვალა უკეთესობისკენ! და რომ რუსეთი შეძლებს აღადგინოს წესრიგი მთელ მსოფლიოში და გახდეს ჰეგემონიული ქვეყანა! და აბსოლუტური ჰეგემონი!
  მარად ახალგაზრდა ბოშამ ბრძანა:
  - დივანზე დაწექი!
  ოლეგ რიბაჩენკო დაწვა.
  ჯადოქარმა გოგონამ იღრიალა:
  -ახლა დაიძინე! სხვა სამყაროში გაიღვიძებ.
  ოლეგ რიბაჩენკოს თვალები დახუჭა და თითქმის მაშინვე ჩაეძინა.
  კონტეინერებიდან წინასწარ შენახული ინგრედიენტები ამოიღო და წამლის მომზადება დაიწყო. მან ჯადოსნური წინასწარ მომზადებული ქვაბის ქვეშ გაზი ჩართო. და მან დაიწყო იქ სხვადასხვა ნივთების სროლა, შელოცვების მიცემა. ამავდროულად, მარადიულმა გოგონამ ჯიბიდან ბარათების დასტა ამოიღო და მღეროდა:
  - ოჰ, ბედი, ბედი, მიშველე ნიკოლაი! წარმატებები პუტინს, მოდი ცარ რომანოვთან!
  დაე, რომანოვმა გაიმარჯვოს
  ისეთი წესები, როგორიცაა ჩინგიზ ხანი...
  იღბალი მოგიტანოთ,
  პუტინი საჩუქრის მოპარვით!
  
  რუსეთისთვის ჯობია
  ნიკოლოზ დიდი მეფე...
  ჩინგიზ-ხანი უფრო მაგარი გახდება
  იყავი ვლადიმერ პუტინის მსგავსი!
  ქვაბმა დუღილი დაიწყო და წამალმა მასში ბუშტუკება დაიწყო. ბოშამ ბარათები დაალაგა, შელოცვა მოისროლა და გემბანი მდუღარე ნისლში ჩააგდო... სუპერ კაშკაშა ციმციმა აანთო, თითქოს ათასი ფოტო ბლიციდან . მძინარე ოლეგ რიბაჩენკო გაქრა... შემდეგ კი, აანთების შემდეგ, ქვაბიც გაქრა.
  ფართო დარბაზი, სადაც დიდმა ჯადოქარმა თავისი ჯადოქრობა გააკეთა, ცარიელი და მშვიდი გახდა!
  მარად ახალგაზრდა ჯადოქარმა თქვა:
  -კარგი! ისტორიის მსვლელობა შევცვალე და მაგარია! და თუ ამ იდეალისტს გაუმართლა და არტეფაქტებს აგროვებს, მაშინ ისეთი ძლიერი გავხდები, რომ თავად სატანას შეშურდება!
  და ბოშა ჯადოქარი ანათებდა ზურმუხტისფერი თვალებით!
  და მოხდა სასწაული!
  რა ელოდა სინამდვილეში ნიკოლოზ მეორეს... მართლაც, ბევრი რამ შეიცვალა. კორონაციის დროს სისხლიანი ჩხუბი არ ყოფილა. და ჩინეთში გაფართოება წარმატებული იყო. იაპონიასთან ომი, რა თქმა უნდა, მოხდა. ეს ზოგადად ისტორიულად გარდაუვალი იყო. გასაგებია, რომ სამურაის პირისპირ ურჩხული განიარაღებული და განადგურებული უნდა ყოფილიყო. და ამისგან თავის დაღწევა არ არსებობს. თქვენ არ შეგიძლიათ დატოვოთ საფრთხე თქვენს საზღვრებზე.
  იაპონიამ პირველმა დაიწყო ომი, მაგრამ რუსეთის გემებზე თავდასხმის მცდელობა წარუმატებელი აღმოჩნდა. რუსებს მნიშვნელოვანი ზიანი არ მიუღიათ და ამომავალი მზის მიწის ათეული გამანადგურებელი ჩაიძირა.
  "ვარიაგმაც" მოახერხა გარს გარსიდან გაქცევა. რაც დიდი წარმატება აღმოჩნდა. და ადმირალი მაკაროვი სწრაფად ჩავიდა ზღვაზე და გავანადგუროთ იაპონელები. ხოლო გენერალმა კუროპატკინმა დაამარცხა სამურაები ხმელეთზე და მთლიანად დაიკავა მთელი კორეის ნახევარკუნძული.
  და თვით მეფე ნიკოლოზ II-მ მიიღო გადაწყვეტილება: მას სჭირდებოდა სამუდამოდ დარჩენა იაპონიისგან! მაგრამ როგორც? დიახ, სახმელეთო ჯარები და მთლიანად რუსეთს, როგორც პროვინციას.
  შემდეგ კი გადამწყვეტი ბრძოლა გაიმართა ზღვაზე, სადაც იაპონიის ფლოტი საბოლოოდ დაასრულა ადმირალ მაკაროვმა.
  ბრძოლაში ოთხი გოგონაც მონაწილეობდა! შიშველი ფეხით და ბიკინით!
  ნატაშა, ზოია, ავრორა, სვეტლანა. ოთხი ლამაზმანი, რომლებიც აფრიალებენ სამურაების ყველაზე დიდ გემზე.
  ნატაშა ჭრის იაპონელს და ყვირის:
  - გაცურდები, ვიწროთვალა!
  ზოიამ მოჭრა სხვა სამურაი და შენიშნა:
  - და შენი თვალები საფირონია!
  ნატაშამ, რომელმაც წისქვილი გაუშვა, დაადასტურა:
  - რა თქმა უნდა, კი! რა თქმა უნდა დიახ!
  შემდეგ ავრორამ ისევ აიღო და შიშველი ქუსლით დაარტყა იაპონელს ნიკაპში. მან ყბა მოიტეხა და იღრიალა:
  - ჰრაი სამშობლოსათვის!
  სვეტლანამ აიღო, სამურაის თავი მოჰკვეთა და ამოიოხრა:
  - ცარ ნიკოლოზ II-სთვის!
  დიახ, რა თქმა უნდა, ბევრი რამ დამოკიდებულია იღბალზე. კერძოდ, ადმირალი მაკაროვი ცოცხალი დარჩა. და ის მეორე უშაკოვი აღმოჩნდა. რა ოსტატურად ბრძანებს. ის თავად არის მობილურ კრეისერზე, შეუძლია ყველაფერი აკონტროლოს. ხოლო იაპონელები, რომლებსაც, სხვათა შორის, დიდი უპირატესობა არ ჰქონდათ იარაღში, სცემეს სექციებში და ტაქტიკურად.
  გენერლის ან საზღვაო მეთაურის უნარი სჭარბობს მცირე რიცხობრივ უპირატესობას.
  უფრო მეტიც, ამ დროისთვის იაპონელები რიცხოვნობით უფრო სუსტი იყვნენ. ასე რომ, მაკაროვი ამსხვრევს მათ. ის აიძულებს მჭიდრო ბრძოლას, სადაც რუსული ხომალდები ჯავშანსატანკო ჭურვებით ბევრად უფრო ძლიერია.
  და იაპონელები დამარცხდნენ. და გოგონები იჭერენ კიდევ ერთ სამურაის გემს. და მასზე ფრიალებს ცარისტული იმპერიის დროშა!
  რა არიან იაპონელები? ძალიან კარგი არ ხარ იღბალში? ნიკოლოზ II-მ ვლადიმერ პუტინის ბედი მიიღო და ყველაფერი ისე კარგად წავიდა მისთვის!
  რაც შეეხება გოგოებს? ბიკინებში გამოწყობილი ოთხი ლამაზმანი მშობლიური ჯადოქრები არიან , რომლებმაც გადაწყვიტეს მეფისთვის ბრძოლა, თუმცა, როგორც წესი, მათ არაფერი აქვთ საერთო ამ სამყაროსთან.
  მაგრამ ამ შემთხვევაში აუცილებელია რუსი ხალხის დახმარება. და ეს პუტინის ბედის დამსახურებაა. ის ვერასოდეს აიღებდა ყირიმს გასროლის გარეშე, რომ არა იგივე ოთხი ჯადოქარი გოგონა. მათ დაეხმარნენ სასწაულის მოხდენაში. მაგრამ სჭირდებოდა თუ არა რუსეთს მოძმე ხალხისგან ყირიმის წართმევა, ჯერ კიდევ საკითხავია. მაგრამ ჩინეთის რუსეთის იმპერიის ანექსია შესანიშნავი იდეაა! წარმოიდგინეთ რამდენი სუბიექტი ეყოლება რუსეთის მეფეს - მას შეეძლო მთელი მსოფლიო დაემხო!
  მოკლედ აქ გოგოები დროს არ კარგავენ. და უკვე ახალი საბრძოლო ხომალდი შტურმია.
  და ისევ ტყვედ ჩავარდა. და ლამაზმანების ხელში საბერები უბრალოდ ციმციმებენ და ისინი ისეთი მკვეთრია. და ამდენი იაპონური იყო შერეული.
  ზღვაზე ბრძოლა დასრულდა იაპონური ესკადრის საბოლოო ჩაძირვით და ადმირალ ტოგოს დატყვევებით.
  და დაშვება დაიწყო. არ იყო საკმარისი ორთქლის გემები და ტრანსპორტი. ისინი იყენებდნენ გრძელ ნავებს, გადაჰყავდათ კრეისერებითა და საბრძოლო გემებით და აკეთებდნენ სხვა ბევრ რამეს. ცარმა ბრძანა დესანტის დროს სავაჭრო ფლოტის გამოყენება.
  რუსეთის ჯარებმა დაამარცხეს სამურაების შემოტევა, რომლებიც ცდილობდნენ მათ გადაგდებას ხიდიდან. მაგრამ ცარისტული არმია გაბედულად იდგა. და მასიური შეტევა მოიგერიეს დიდი დანაკარგებით.
  თავდასხმის დროს ჯადოქარმა გოგონებმა სასხლეტით ჭრიდნენ და მტერს შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ესროდნენ.
  ისინი, რა თქმა უნდა, ყველაზე საშიშ ადგილებში არიან. და როგორ დაიწყეს ავტომატების სროლა. ყველა ტყვია მიზანშია.
  ნატაშამ გაისროლა, ხელყუმბარა შიშველი თითებით ესროლა და ჭიკჭიკებდა:
  - ჩემზე მაგარი არავინაა!
  ზოიამ, ტყვიამფრქვევით ესროლა, შიშველი თითებით ესროლა სიკვდილის ძღვენი და დაიკივლა:
  - ცარ ნიკოლოზ II-სთვის!
  ავრორა, რომელიც აგრძელებდა ტყვიამფრქვევებიდან სროლას და მაღლა ხტებოდა, ატყდა და თქვა:
  - დიდი რუსეთისთვის!
  სვეტლანამ, რომელიც აგრძელებდა მტრის შეურაცხყოფას, თქვა აგრესიულად, კბილების გაშიშვლებით და შიშველი ქუსლით ყუმბარა ესროლა:
  - სამეფო იმპერიისთვის!
  მეომრები განაგრძობდნენ ცემა-თლევას. მათ აქვთ ენერგიის ასეთი აფეთქება. ისინი თავს ესვრიან და ანადგურებენ მიმავალ სამურაებს.
  უკვე ათასობით, ათიათასობით იაპონელი დაიღუპა მის მიერ.
  დამარცხებული სამურაები კი გარბიან... გოგონები მათ წინააღმდეგ ძალიან სასიკვდილოა.
  რუსები კი ბაიონეტებით ჭრიან სამურაებს...
  თავდასხმა მოგერიებულია. და ახალი რუსული ჯარები დაეშვნენ სანაპიროზე. ხიდი ფართოვდება. ცუდი არ არის, რა თქმა უნდა, ცარისტული იმპერიისთვის. ერთი გამარჯვება მეორის მიყოლებით. და ადმირალი მაკაროვი ასევე დაეხმარება თავის იარაღს. იაპონელებს შორს.
  ახლა კი რუსული ჯარები უკვე იაპონიაში მოძრაობენ. და მათი ზვავის შეჩერება შეუძლებელია. მტერს ჭრიან და ბაიონეტებით ჭრიან.
  ნატაშა, თავს ესხმის სამურაებს და ჭრის მათ საბერებით, მღერის:
  - თეთრი მგლები ტრიალებენ! მხოლოდ მაშინ გადარჩება რბოლა!
  და როგორ ისვრის ყუმბარას შიშველი თითებით!
  ზოია სასტიკ აგრესიასთან ერთად მღერის. და ასევე შიშველი ფეხებით სროლა რაღაც უნიკალური, სასიკვდილო:
  -სუსტები კვდებიან, კლავენ! წმინდა ხორცის დაცვა!
  ავგუსტინე, მტერზე სროლით, სასხლეტით დარტყმით და შიშველი თითებით ყუმბარებს ისვრის, ყვირის:
  - აყვავებულ ტყეში ომი მიდის, მუქარა ყველგან მოდის!
  სვეტლანამ, შიშველი ფეხებით ესროლა და სასიკვდილო საჩუქრები ესროლა, აიღო და დაიყვირა:
  - მაგრამ ჩვენ ყოველთვის ვამარცხებთ მტერს! თეთრი მგლები მიესალმებიან გმირებს!
  და გოგონები გუნდში, რომლებიც ანადგურებენ მტერს, მღერიან, შიშველი ფეხებით ისვრიან სასიკვდილო იარაღს:
  - წმინდა ომში! ეს იქნება ჩვენი გამარჯვება! იმპერიული დროშა წინ! დიდება დაღუპულ გმირს!
  და ისევ გოგონები ისვრიან და მღერიან ყრუ ყვირილით:
  - არავინ გაგვაჩერებს! არავინ დაგვამარცხებს! თეთრი მგლები ანადგურებენ მტერს! თეთრი მგლები - სალამი გმირებს!
  გოგოები დადიან და დარბიან... და რუსული ჯარი ტოკიოსკენ მიემართება. იაპონელები კი თავს იკლავენ და თესვენ. რუსული ჯარი მოძრაობს. და ერთი გამარჯვება მეორის მიყოლებით.
  მეფე ნიკოლოზმა მართლაც იღბლიანი ბილეთი ამოიღო. რუსული ჯარები უკვე იწყებენ იაპონიის დედაქალაქში შეტევას. და ეს ყველაფერი ძალიან კარგია.
  აქაური გოგოები, რა თქმა უნდა, ყველას უსწრებენ და მათი ზეწოლა და ექსპლუატაცია დიდ სიმაღლეზეა.
  მითუმეტეს როცა შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ისვრიან. ეს ზოგადად იწვევს შოკს და შიშს სამურაებს შორის.
  მაგრამ აქ ისინი იაპონიის დედაქალაქის კედელზე ცოცდებიან. და ისინი კომბოსტოებად ჭრიან ხალხს და ცხენებს. მათ ნაწილებად გაანადგურეს მოწინააღმდეგეები. გოგოები მოდიან, ყვირიან და იცინიან! და თავიანთი შიშველი ქუსლებით ნიკაპში გცემენ. იაპონელები თავდაყირა დაფრინავენ. და ისინი ეცემა საკუთარ ფსონებს.
  და მეომრები კიდევ უფრო ძლიერად აფრიალებენ საბრალოებს.
  და სამურაი განიცდის დამარცხებას დამარცხების შემდეგ. ასე რომ, რუსეთის ჯარებმა აიღეს ტოკიო.
  მიკადო შიშით გარბის, მაგრამ ვერსად იმალება. ასე რომ, გოგონები მას ტყვედ ატარებენ და აკავშირებენ!
  დიდი გამარჯვება! იაპონიის იმპერატორი ხელს აწერს ტახტიდან გათავისუფლებას ნიკოლოზ II-ის სასარგებლოდ. რუსეთის მეფის ტიტული მნიშვნელოვნად გახანგრძლივდა. კორეა, მონღოლეთი, მანჯურია, კურილის კუნძულები, ტაივანი და თავად იაპონია ხდება რუსეთის პროვინციები. მიუხედავად იმისა, რომ იაპონიას აქვს მცირე, შეზღუდული ავტონომია. მაგრამ მისი იმპერატორი არის რუსი, ავტოკრატი ცარი!
  ნიკოლოზ II რჩება აბსოლუტურ მონარქად, არაფრით შეუზღუდავი. ის არის ავტოკრატი მეფე!
  და ახლა ასევე იაპონიის იმპერატორი, ყვითელი რუსეთის, ბოგდიხანი, ხანი, კაგანი და ა.შ, ასე შემდეგ, ასე შემდეგ...
  დიახ, მეტი იღბალი. გაითვალისწინეთ, რომ იღბალმა პუტინს ამდენი დაპყრობის საშუალება მისცა! ოცდამეერთე საუკუნე, სამწუხაროდ, არ არის ძალიან შესაფერისი დაჭერისთვის!
  რა სარგებელი მოაქვს რუსეთს იმ ფაქტით, რომ პუტინის მტერი მაკკეინი თავის ტვინის კიბოთი გარდაიცვალა? იღბალი, რა თქმა უნდა, კოლოსალურია, თქვენ ვერც კი წარმოიდგენთ მას განზრახ - თქვენი მტერი მოკვდეს ასეთი ცუდი და უსიამოვნო სიკვდილით!
  მაგრამ რუსეთისთვის კონკრეტული ანაზღაურება ნულის ტოლია.
  მაგრამ ნიკოლოზ II-სთვის პუტინის ასეთი იღბალი და იღბალი დიდ ტერიტორიულ მონაპოვრად იქცა. მაგრამ მართლაც, რატომ უნდა აჩუქოს ბედი პუტინს? აბა, იქიდან გამომდინარე, რომ სობჩაკი ასეთ დროს გარდაიცვალა და არ იყო საჭირო მისთვის საკონსტიტუციო სასამართლოს თავმჯდომარის პოსტის მიცემა, რამდენად კარგია ეს რუსეთისთვის?
  და სრულიად რუსეთის მეფე ნიკოლოზ II არაჩვეულებრივი ადამიანია. ბუნებრივია, ასეთი დიდი გამარჯვების შემდეგ მისი ძალა და ავტორიტეტი გაძლიერდა. ეს ნიშნავს, რომ გარკვეული რეფორმები შეიძლება განხორციელდეს. განსაკუთრებით მართლმადიდებლობაში! ნება მიეცით დიდებულებს ჰყავდეთ ოთხი ცოლი, როგორც ისლამში. ასევე ჯარისკაცებს მეორე ცოლის უფლების მინიჭება, როგორც ჯილდო მათი ღვაწლისა და ერთგული სამსახურისთვის.
  კარგი რეფორმა! მას შემდეგ, რაც იმპერიაში სხვა აღმსარებლობისა და უცხოელთა რიცხვი გაიზარდა, მაშინ რუსული რიცხვი უნდა გაიზარდოს. და როგორ გავაკეთოთ ეს? სხვა ერის ქალების ხარჯზე. რუსს ხომ სამი ჩინელი ქალი აიყვანს ცოლად, მერე მათგან შვილები ეყოლება და ვინ იქნებიან ეს ბავშვები ეროვნებით?
  რა თქმა უნდა რუსული მამის მხრიდან! და ეს მშვენიერია! პროგრესული გონების მქონე ნიკოლოზ II გარეგნულად უფრო რელიგიური იყო, ვიდრე სულით. და რა თქმა უნდა, მან სახელმწიფოს სამსახურში დააყენა რელიგია და არა პირიქით!
  ნიკოლოზ II-მ ამით განამტკიცა თავისი ავტორიტეტი ელიტაში. მამაკაცებს ეს დიდი ხანია სურდათ. და მან დააჩქარა გარეუბნების რუსიფიკაცია.
  ისე, მღვდლებიც არ შეწუხდნენ. უფრო მეტიც, რწმენა შესუსტდა მეოცე საუკუნეში. და რელიგია ემსახურებოდა მეფეს, ნამდვილად არ სწამდა ღმერთის!
  სამხედრო გამარჯვებებმა კი ნიკოლოზი პოპულარული გახადა ხალხში და მას, ავტორიტარიზმს მიჩვეული, ცვლილებები განსაკუთრებით არ სურდა. რუსებმა სხვა ძალა არასოდეს იცოდნენ!
  და ეკონომიკა ყვავის, ხელფასები იზრდება. ყოველწლიურად ათ პროცენტიანი ზრდაა. მართლა, რატომ იცვლება?
  1913 წელს ცარ ნიკოლოზმა რომანოვების 100 წლის იუბილეზე კიდევ ერთხელ შეამცირა სამუშაო დღე 10,5 საათამდე, შაბათს და წინასადღესასწაულო დღეებში კი 8 საათამდე. გაიზარდა შაბათ-კვირის და არდადეგების რაოდენობაც. დაიწყო მისი აღნიშვნა, როგორც დასვენების დღე და იაპონიის ჩაბარების თარიღი. და მეფის დაბადების დღე, დედოფლის დაბადების დღე და კორონაციის დღე.
  მას შემდეგ რაც გაირკვა, რომ ტახტის მემკვიდრეს ჰემოფილია ჰქონდა, ცარ ნიკოლოზმა თავი მეორე ცოლად აიყვანა. ასე გადაწყდა ტახტის მემკვიდრეობის საკითხი.
  მაგრამ ახლოვდებოდა დიდი ომი. გერმანია ოცნებობდა მსოფლიოს შეცვლაზე. თუმცა მეფის რუსეთი მზად იყო ომისთვის.
  1910 წელს რუსებმა პეკინის ანექსია და იმპერია გააფართოვეს. ამას ბრიტანეთი დათანხმდა გერმანიის წინააღმდეგ ალიანსის სანაცვლოდ.
  სამეფო ჯარი ყველაზე მრავალრიცხოვანი და ძლიერი იყო. მისი რიცხვი მშვიდობიან პერიოდში სამ მილიონ და ათას პოლკს აღწევდა. გერმანიას მხოლოდ ექვსასი ათასი ჰყავდა მშვიდობიან პერიოდში. პლუს ავსტრია-უნგრეთი, მაგრამ მისი ჯარები არ არიან საბრძოლო მზად!
  მაგრამ გერმანელები კვლავ გეგმავენ ბრძოლას საფრანგეთთან და ბრიტანეთთან. და სად შეუძლიათ ორი ფრონტის დახატვა?
  რუსებს მსოფლიოში პირველი მსუბუქი ტანკები "ლუნა"-2 მასობრივი წარმოება აქვთ. და ოთხძრავიანი ბომბდამშენი "ილია მურომეც" და მებრძოლები ტყვიამფრქვევებით "ალექსანდრე" და მრავალი სხვა. და რა თქმა უნდა ძლიერი ფლოტი.
  გერმანიას არ ჰყავს თანაბარი ძალები.
  და გერმანელებმა მაინც გადაწყვიტეს ბელგიაზე თავდასხმა და პარიზის გვერდის ავლით. მათთვის აქ საერთოდ არაფერი იყო.
  მაგრამ ომი მაინც დაიწყო. გერმანიამ თავისი ფატალური ნაბიჯი გადადგა. და მისი ჯარები ბელგიაში გადავიდნენ. მხოლოდ ძალებია არათანაბარი. რუსული ჯარები უკვე მოძრაობენ პრუსიასა და ავსტრია-უნგრეთში. ხოლო Luna-2 ტანკი 40 კილომეტრის სიჩქარით უკვე კოლოსალური ძალაა.
  უფრო მეტიც, გაითვალისწინეთ, რომ ცარ ნიკოლოზს გაუმართლა, რომ ომი დაიწყო. თავად მეფე გერმანიას არ დაესხმებოდა თავს. ასე რომ, რუსეთის მხარეს არის დიდი, აბსოლუტური უპირატესობა ძალებში, ტანკებში, უპირატესობა არტილერიაში და საუკეთესო ავიაცია რაოდენობით და ხარისხში. და უფრო ძლიერი ეკონომიკა, რადგან შესაძლებელი იყო რევოლუციით გამოწვეული რეცესიის თავიდან აცილება და ომში დამარცხება. ასე რომ, ყოველთვის არის აღმავლობა და წარმატება წარმატების შემდეგ.
  აშკარაა, რომ გერმანელები იყვნენ თავდასხმის ქვეშ. შემდეგ კი ისინი თავად ავიდნენ ძირითადი ძალებით, საფრანგეთისა და ბრიტანეთის წინააღმდეგ. სად უნდა წავიდნენ?
  აიღეთ იტალია და გამოუცხადეთ ომი ავსტრია-უნგრეთს! ერთადერთი პლიუსი ის არის, რომ თურქეთი რუსეთის წინააღმდეგ ომში შევიდა. მაგრამ მეფისთვის ეს კიდევ უკეთესია, მას შეუძლია საბოლოოდ აიღოს კონსტანტინოპოლი და სრუტე თავისთვის! Ისე...
  და ასევე ოთხი ჯადოქარი, მარადიულად ახალგაზრდა მორწმუნე ნატაშა, ზოია, ავრორა, სვეტლანა ბრძოლაში! და ისინი უკვე დაგერტყმიან! ასე დაარტყავენ გერმანელებსაც და თურქებსაც!
  მწერალმა და პოეტმა ოლეგ რიბაჩენკომ გაიღვიძა. სამუდამოდ, ახალგაზრდა ჯადოქარმა ჯადოქარმა შეასრულა თავისი დაპირება, ნიკოლოზ II-ს ვლადიმერ პუტინის იღბალი მისცა და ახლა ოლეგ რიბაჩენკომ უნდა შეასრულოს მისი. გაღვიძება ადვილი არ იყო. ბიჭის სხეულს ძლიერი მათრახი მოხვდა. ბიჭი წამოხტა. დიახ, ოლეგ რიბაჩენკო ახლა კუნთოვანი ბიჭია, ხელებითა და ფეხებით მიჯაჭვული. შეგიძლიათ იხილოთ შავად გარუჯული, გამომშრალი და სნეული სხეული, გამოკვეთილი კუნთებით. მართლაც ძლიერი და გამძლე მონა, ძლიერი კანით, რომელიც ისე გამაგრებულია, რომ ზედამხედველის ცემა მას ვერ ჭრის. სხვა ბიჭებთან ერთად საუზმეზე გარბიხარ, ხრეშიდან ადგები, სადაც ახალგაზრდა მონებს სრულიად შიშველი და საბნების გარეშე სძინავთ. მართალია, აქ თბილია, კლიმატი ეგვიპტის მსგავსია. ბიჭი კი სულ შიშველია, მხოლოდ ჯაჭვები. თუმცა ისინი საკმაოდ გრძელია და პრაქტიკულად არ უშლიან ხელს სიარულს ან მუშაობას. მაგრამ მათში დიდ ნაბიჯს ვერ გადადგამ.
  ჭამის წინ ხელები ნაკადულში ჩამოიბანეთ. იღებთ რაციონს: დაფქული ბრინჯი და თევზის დამპალი ნაჭრები. თუმცა, მშიერი მონა ბიჭისთვის ეს დელიკატესად გამოიყურება. შემდეგ კი წადი მაღაროში. დილით მზე ჯერ არ ამოსულა და საკმაოდ სასიამოვნოა.
  ბიჭს შიშველი ფეხები ისე გაუხეშდა და რქოვანი გახდა, რომ ბასრი კენჭები საერთოდ არ სტკივა, სასიამოვნოდ ჩხიკუტებს კიდეც.
  კარიერები, სადაც თექვსმეტ წლამდე ბავშვები მუშაობენ. რა თქმა უნდა, მათ აქვთ პატარა მანქანები და ხელსაწყოები. მაგრამ თქვენ უნდა იმუშაოთ თხუთმეტი, თექვსმეტი საათი, ისევე როგორც მოზრდილებმა.
  სუნავს, ასე რომ, ისინი თავს ისვენებენ პირდაპირ ქვაბთან. სამუშაო მარტივია: დაჭერით ქვები მწნილებით, შემდეგ გადაიტანეთ კალათებში ან საკაცეებზე. ხანდახან ტროლეიბსაც უნდა აწიო. ჩვეულებრივ, ბიჭები მას ორ-სამად უბიძგებენ. მაგრამ ოლეგ რიბაჩენკო არჩეულია მარტო, რადგან ის ძალიან ძლიერია. და მასაც მოზრდილივით ხელში უჭირავს მწკრივი. მან უნდა შეასრულოს ბევრად უფრო დიდი დავალება, ვიდრე დანარჩენი.
  მართალია, უფრო და უფრო ხშირად გაძლევენ. დღეში სამჯერ, ორჯერ არა.
  მონა ბიჭი, რომლის სხეულიც ოლეგ რიბაჩენკოს ბინადრობდა, უკვე რამდენიმე წელია აქ არის. მორჩილი, შრომისმოყვარე, ყველა მოძრაობა ვარჯიშობს ავტომატურობამდე. მართლაც ძალიან ძლიერი, ელასტიური და პრაქტიკულად არ იცის დაღლილობა. მაგრამ ამავე დროს, ბიჭი ძლივს იზრდება და ახლა ის გამოიყურება არაუმეტეს თორმეტზე, ამ ასაკის საშუალო სიმაღლით.
  მაგრამ ძალა... რამდენიმე ზრდასრული ადამიანისთვის. ახალგაზრდა გმირი. თუმცა, როგორც ჩანს, ვერასოდეს გახდება ზრდასრული და მას არ გაუზრდის წვერი.
  და მადლობა ღმერთს! როგორც მწერალსა და პოეტს, ოლეგ რიბაჩენკოს არ უყვარდა გაპარსვა. შენ თავისთვის მუშაობ და ქვებს ამტვრევ, ამსხვრევ. და ეტლამდე. შემდეგ თქვენ მიიტანეთ ტროლეიში. ძნელია მისი დაძაბვა და ბავშვები მორიგეობით აკეთებენ ამას.
  ბიჭები აქ თითქმის შავკანიანები არიან, მაგრამ სახის ნაკვთები ან ევროპელია, ინდუისტი ან არაბული. უფრო მეტიც, კიდევ ბევრია ევროპული.
  ოლეგი მათ უფრო ახლოს ათვალიერებს. მონებს ლაპარაკის უფლება არ აქვთ, მათრახით სცემენ.
  ოლეგ რიბაჩენკოც ამ დროისთვის დუმს. და ის სწავლობს. აქ, მამაკაცის მეთვალყურეების გარდა, ქალებიც არიან. ისინიც სასტიკნი არიან და მათრახით სცემენ.
  უფრო მეტიც, ყველა ბიჭს არ აქვს ისეთი ძლიერი კანი, როგორც ოლეგის კანი. ბევრი ადამიანი იფეთქება და სისხლდენა. და მცველებს შეუძლიათ ცემით სასიკვდილოდ. სამუშაო ძალიან მძიმეა და ბიჭები, განსაკუთრებით მზის ამოსვლისას, ოფლიანობას იწყებენ.
  და აქ არის არა ერთი მზე, არამედ ორი. და ეს დღე ძალიან ახანგრძლივებს. და ბევრი სამუშაოა. ბიჭებს ძილისა და დასვენების დრო არ აქვთ. ეს მათთვის დიდი ტანჯვაა.
  ოლეგ რიბაჩენკო თავისთვის მუშაობდა, მექანიკურად ჭრიდა და იტვირთებოდა. ვურიე ჩემთვის...
  და მან წარმოიდგინა სურათი, თუ რა ხდებოდა მას შემდეგ, რაც ნიკოლოზ მეორემ მოიპოვა რუსეთის პრეზიდენტის ვლადიმერ პუტინის წარმატება.
  ნატაშა, ზოია, ავრორა და სვეტლანა თავს დაესხნენ ავსტრიელებს პრზემისლში. რუსეთის ჯარებმა მაშინვე აიღეს ლვოვი. და ისინი თავს ესხმიან უძლიერეს ციხეს.
  გოგონები შიშველი ფეხებით და ბიკინით გამოწყობილნი სწრაფად ჩქარობენ ქალაქის ქუჩებში.
  ისინი ავსტრიელებს ჭრიან და შიშველი ფეხებით ყრიან პატარა დისკებს.
  ამავე დროს გოგონები მღერიან:
  - ცარი ნიკოლოზი ჩვენი მესია,
  ძლიერი რუსეთის ძლიერი მმართველი...
  მთელი სამყარო ირყევა - სად წავა -
  ნიკოლაისთვის სიმღერით წინ!
  ნატაშა ავსტრიელებს ჭრის, შიშველი თითებით ყუმბარას ისვრის და იწყებს სიმღერას:
  - რუსეთისთვის!
  ზოია ასევე ანადგურებს თავის მტრებს და მღერის ერთად:
  - სამეფო იმპერიისთვის!
  და მისი შიშველი ფეხით ნასროლი ყუმბარა დაფრინავს! ეს მკვლელი გოგოა. შეუძლია ყბა დაამტვრიოს და ზღვა დალიოს!
  და ავრორაც შიშველი თითებით ისვრის დისკს, აფანტავს ავსტრიელებს და ღრიალებს:
  - რუსეთის დიდებულებისთვის!
  და ის თავის ძალიან ბასრ კბილებს ამოიღებს! რომელიც კბილებს ჰგავს.
  სვეტლანას ასევე არ ავიწყდება დანებება და ღრიალებს:
  - წმიდა და უძლეველი ნიკოლოზ II რუსეთი!
  გოგონა ავლენს უზარმაზარ ვნებას. და შიშველი ფეხებით ისვრის ყველაფერს და ისვრის საჩუქრებს!
  ნატაშა, სროლით, ჭრით და შიშველი ფეხებით სასიკვდილო იარაღის სროლით, ყვირილი:
  - მე მიყვარს ჩემი რუსეთი! მე მიყვარს ჩემი რუსეთი! და მე დაგჭრით ყველას!
  და ზოია ასევე ისვრის და ყვირის, შიშველი თითებით ისვრის რაღაც ასაფეთქებელ ნივთიერებებს:
  - დიდი მეფე ნიკოლოზი! დაე, მთაც და ზღვებიც მას ეკუთვნოდეს!
  ავრორა, რომელიც ყვირის ველური, გაბრაზებული ბრაზით და საჩუქრებს შიშველი თითებით ისვრის, ყვირის:
  - არავინ გაგვაჩერებს! არავინ დაგვამარცხებს! გაბედული გოგონები მტრებს შიშველი ფეხებით და შიშველი ქუსლებით ანადგურებენ!
  და ისევ გოგოები ველურ აურზაურში არიან. ისინი იპყრობენ პრზემისლს მოძრაობაში და მღერიან, კომპოზიციას ასრულებენ;
  განდიდებულია ჩვენი წმიდა რუსეთი,
  მასში ბევრი მომავალი გამარჯვებაა...
  გოგონა ფეხშიშველი დარბის
  და ის უფრო ლამაზი არ არის მსოფლიოში!
  
  ჩვენ ვართ გაბედული როდნოვერკი ,
  ჯადოქრები ყოველთვის ფეხშიშველები არიან...
  გოგოებს ძალიან უყვართ ბიჭები
  მისი სასტიკი სილამაზე!
  
  ჩვენ არასოდეს დავთმობთ
  მოდი, მტრებს არ მივუჩვიოთ თავი...
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენი ფეხები შიშველია,
  ბევრი სისხლჩაქცევები იქნება!
  
  გოგოებისთვის უფრო სასიამოვნოა ჩქარობა
  ფეხშიშველი სიცივეში...
  ჩვენ ნამდვილად მგლის ლეკვები ვართ
  ჩვენ შეგვიძლია დავარტყით!
  
  ჩვენ არ შეგვიძლია გაჩერება
  ფრიცის შესანიშნავი ურდო...
  და ჩვენ არ ვატარებთ ფეხსაცმელს
  სატანას ეშინია ჩვენი!
  
  გოგოები ღმერთ როდს ემსახურებიან,
  რაც, რა თქმა უნდა, შესანიშნავია...
  ჩვენ ვართ დიდებისა და თავისუფლებისთვის,
  კაიზერი ცოტა საზიზღარი იქნება!
  
  რუსეთისთვის, რომელიც ყველაფერზე ლამაზია,
  მებრძოლები დგებიან...
  ცხიმიანი ფაფა ვჭამეთ
  მებრძოლები არ იხრება!
  
  ვერავინ შეგვაჩერებს
  გოგოების ძალა უზარმაზარია...
  და ის არ დაღვრის ცრემლს,
  იმიტომ რომ ნიჭიერები ვართ!
  
  არცერთ გოგოს არ შეუძლია მოხრა,
  ისინი ყოველთვის ძლიერები არიან...
  ისინი სასტიკად იბრძვიან სამშობლოსთვის,
  დაე შენი ოცნება ახდეს!
  
  სამყაროში ბედნიერება იქნება
  მზე იქნება დედამიწის ზემოთ...
  შენი უხრწნელი სიბრძნით,
  ბაიონეტ კაიზერი!
  
  მზე ყოველთვის ანათებს ადამიანებს,
  ყველაზე ფართო ქვეყანაში,
  ბედნიერი მოზრდილები და ბავშვები,
  და ყველა მებრძოლი გმირია!
  
  არასდროს არის ზედმეტი ბედნიერება
  მჯერა, რომ გაგვიმართლებს...
  დაე, ცუდი ამინდი გაქრეს -
  და სირცხვილი მტრებს!
  
  ჩვენი რასა ღმერთი ისეთი უზენაესია,
  მასზე ლამაზი არავინაა...
  სულით უფრო მაღალი გავხდებით,
  ისე რომ ბოროტმა ყველას ღებინება!
  
  დავამარცხოთ ჩვენი მტრები, მე მჯერა
  თეთრი, რუსული ღმერთი ჩვენთანაა...
  იდეა იქნება სიხარული,
  არ დაუშვათ ბოროტება თქვენს კარზე!
  
  მოკლედ, იესოს,
  ჩვენ მუდამ ერთგული ვიქნებით...
  ის რუსული ღმერთია, მისმინე,
  ის იტყუება, რომ ის ებრაელი სატანაა!
  
  არა, ფაქტობრივად, ღმერთო ყოვლისშემძლე,
  ჩვენი უწმინდესი მთავარი ოჯახი...
  რამდენად სანდოა ის სახურავი,
  და მისი ძე-ღმერთი სვაროგი!
  
  მოკლედ, რუსეთისთვის,
  სიკვდილის სირცხვილი არ არის...
  და გოგონები ყველაზე ლამაზები არიან,
  ქალს დათვის ძალა აქვს!
  
  
  გეგმები არ შეცვლილა
  ჰიტლერმა უბრალოდ არ შეცვალა OKW-ის გეგმა და სტალინგრადზე შეტევა განხორციელდა როგორც ჩრდილოეთიდან, ასევე სამხრეთიდან, არმიის A და B ჯგუფების მიერ. და თავდასხმა დაევალა მაინშტაინს . შედეგად, სტალინგრადი დაეცა ყველა მხრიდან თავდასხმის შემდეგ ათი დღის განმავლობაში. საბჭოთა ჯარები კი სრულიად გარშემორტყმული აღმოჩნდნენ. რის შემდეგაც ვერმახტი გადავიდა ვოლგის სანაპიროზე კასპიის ზღვისკენ. როგორ უპასუხა წითელმა არმიამ? შეტევა ცენტრში არ იყო ძალიან წარმატებული.
  გარდა ამისა, იაპონიამ მოიგო მიდვეის ბრძოლა, თუმცა მან არ გახსნა მეორე ფრონტი, მაგრამ მან დაიპყრო ჰავაის კუნძულები. და ამავდროულად, სამურაების სახმელეთო ნაწილები ინდოეთისკენ დაიძრა. ამ კოლონიის შესანარჩუნებლად ბრიტანეთს მოუწია გარკვეული ჯარის გაყვანა ეგვიპტიდან, უარი თქვა ოპერაცია ჩირაღდანი.
  გერმანელებმა ინიციატივა აღმოსავლეთ ფრონტზე გაატარეს. სტალინგრადის სწრაფმა დაპყრობამ სამხრეთ ფლანგი ჩამოინგრა. ფრიცმა კასპიის ზღვამდე გადაიჩეხა და კავკასია ხმელეთით გაწყვიტა. შემდეგ კი თურქეთი ომში შევიდა. მისი არმია, თუმცა არც თუ ისე ძლიერია, საკმაოდ მრავალრიცხოვანია და შეუძლია მამაცურად იბრძოლოს.
  უკვე პირველივე დღეებში თურქებმა ბათუმი აიღეს და ერევანი შემოარტყეს. დიახ, მათი მიღწევები ღირსეულია, რადგან წითელი არმია გერმანიის ფრონტზეა დამაგრებული.
  აღსანიშნავია, რომ ნაცისტებმა ისარგებლეს იმით, რომ საბჭოთა ჯარები ბრძოლაში პირდაპირ მატარებლებიდან შევიდნენ და ნაწილ-ნაწილ სცემეს. ამან, რა თქმა უნდა, ნეგატიურად იმოქმედა ომის მიმდინარეობაზე.
  სტალინიც ნერვიულობდა და აფორიაქდა - ნებისმიერ ფასად მოითხოვდა კავკასიის შენარჩუნებას.
  მოკლედ, სტალინგრადის გმირულმა დაცვამ არ გაამართლა და ყველაფერი დაინგრა. და შორეულ აღმოსავლეთში იაპონური დივიზიების არარსებობაც კი არ დაეხმარა.
  გერმანელები გადავიდნენ კასპიის ზღვის სანაპიროზე, დაღესტანში. მტვრის შეგროვების შესაჩერებლად - მაგრამ ძალები არათანაბარია, გარდა ამისა, წითელ არმიას დიდი სირთულეები ჰქონდა მომარაგებით. და მან თავი დააღწია. და კრაუტებმა აქტიურად დაბომბეს.
  შეერთებულმა შტატებმა თითქმის არ შეხებია იაპონიის გამარჯვებით შეწუხებულ მესამე რაიხს. ბრიტანეთი გარკვეულწილად დასუსტდა და ასევე არ ჩავარდა უბედურებაში! ახლა გერმანელებს ძალიან ბევრი თვითმფრინავი ჰყავდათ და მათზე ზეწოლა ნამდვილად შეეძლოთ.
  სტალინმა აჩვენა თავისი ყველაზე ცუდი თვისებები და ძალიან ხშირად კარგავდა ნერვებს და ყვიროდა, მაგრამ საუკეთესო გადაწყვეტილებებს არ იღებდა.
  ასე რომ, კავკასიის დაკარგვა გარდაუვალი გახდა.
  აზერბაიჯანის საზღვარზე უკვე ბრძოლა მიმდინარეობს.
  საბჭოთა გოგოები სასოწარკვეთილად იბრძვიან. აქ ლამაზმანები სასოწარკვეთილად იბრძვიან.
  და ისინი არ იხევენ და არ ნებდებიან. და ისინი დაცოცავდნენ უკანა მხარეს.
  ნატაშამ, ზოიამ, ავგუსტინამ და სვეტლანამ გერმანელი გენერალი უკნიდან გადმოათრიეს. Ეს მაგარია. გოგოებმა მუხლებზე დააყენეს და აიძულეს, შიშველი ფეხები ეკოცნა. მან დიდი ენთუზიაზმით დაარტყა მათ! და გოგოების ქუსლებს აკოცა.
  მეომარი გოგოები ზოგადად ძალიან სექსუალური და მომხიბვლელები არიან. შემდეგ მათ მისცეს ფრიცის ბრძოლა.
  ნატაშამ აფეთქებით დაჭრა, ნაცისტები გაწყვიტა. მან შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და ჭიკჭიკებდა:
  - დიდი დიდებისთვის!
  ზოიამაც გაისროლა და დაიკივლა:
  - სამშობლოსთვის და სტალინისთვის!
  აიღო და ხელყუმბარა შიშველი თითებით ესროლა. მან მიმოფანტა ნაცისტები და ყვიროდა:
  - სსრკ-სთვის!
  გოგოები ისეთი ლამაზები და საოცარი არიან.
  ავგუსტინემ ასევე შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა და კბილების გაშიშვლებით, აიღო და აჩურჩულა:
  -ძალიან ვიბრძვი! როგორც ტერმინატორი!
  და სვეტლანა ასევე წამოიწყებს რაღაც ასე სასიკვდილო და დამღუპველს თავისი შიშველი თითებით. და ისევ იმღერებს:
  - ჩვენი მეგობრობა მონოლითურია და სწორედ ეს არის!
  ოთხი, ასე ჩხუბობენ - ეს გოგოები არიან! მხიარული ლამაზმანები პასუხად თავიანთ გრძელ ენას აჩვენებენ.
  უმაღლესი კატეგორიის მეომრები. და როგორ დაარტყავენ და როგორ გიყვირიან.
  გერმანელებს კენკრასავით ჭრიან პრესით.
  ნატაშამ გაისროლა, შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და მღეროდა:
  - სინათლისა და წითელი დროშის მეომრები ვართ!
  ზოიამაც შიშველი ფეხის თითებით მკვლელი გაუშვა და დაიყვირა:
  - და ჩვენ ვიბრძოლებთ ლენინისთვის!
  შემდეგ კი ავგუსტინეს დაარტყა კბილების გაშიშვლებით:
  - დიდი სიხარულის სახელით!
  შემდეგ კი სვეტლანამ გაისროლა და ყუმბარები გაუშვა შიშველი ფეხებით, ღრიალებდა:
  -ამას ავიღებთ და მოვატრიალებთ!
  ოთხივე აქტიურად მუშაობს და ისვრიან. ბოლოს და ბოლოს, ესენი არიან გოგონები, რომლებმაც ბევრი რამ იციან განადგურების შესახებ. და ისინი ასე არ იბრძვიან.
  და როგორც უნდა იყოს ნამდვილი ტერმინატორებისთვის... მაღალმფრინავი მეომრები. და მათ აქვთ განადგურების ვნება.
  ნატაშამ ისევ ესროლა ყუმბარა შიშველი ფეხით და აჩურჩულა:
  - მე მშვენივრად მესმის ეს სამყარო, როგორც კლასობრივი ბრძოლის გამწვავება!
  ზოიამ ასევე ღრიალა, შიშველი თითებით ესროლა სასიკვდილო, ხორცსმჭრელ ყუმბარას:
  - რომელ სახლს ექნება წითელი დროშა!
  შემდეგ კი ავგუსტინემ თავისი რიგი დადო. მან მოთიშა ნაცისტები და შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა - კისკისებდა:
  - დიდი სივრცე, ეს ჩვენი მიწაა და ყველანი!
  მეომრებს ნამდვილად შეუძლიათ გაანადგურონ თუნდაც გამათბობელი.
  შემდეგ კი სვეტლანა შიშველი ფეხით იშორებს ყუმბარას, ისვრის აფეთქებას და გაბრაზებული ამბობს:
  - ცეცხლმა და ბუზღუნის ცხენი გაბრაზდა!
  გოგოები, რა თქმა უნდა, ჩაერთვებიან. და ისინი უკანალზე თავები.
  ხოლო გერმანიის მხარეს გერდის ეკიპაჟი იბრძვის T-4-ზე. ისევ და ისევ, როგორც კი დაიწყება, თქვენ არ გაცხელებთ და ვერ შეძლებთ ამ წნევის ჩახშობას. გოგოებს ისეთი ჯოჯოხეთური ცეცხლი აქვთ თვალებში.
  თავს ესვრიან და გადარჩენის შანსს არ აძლევენ. და ვერ გაუძლებ მათ თეთრ, მარგალიტისფერ კბილებს.
  მეომრები აგრესიულები არიან და ყვირიან:
  - ველური არომატი! ჩვენ ყველა მტერს ჯოჯოხეთში გავგზავნით!
  გერდა გაისროლებს, დაარტყამს ოცდათოთხმეტი და იკივლება:
  - მომავალი გამარჯვებები!
  შარლოტა შიშველი ფეხებით აჭერს ჩახმახს და ღრიალებს:
  - ჩვენ დაგშორებთ!
  მაგდამაც გაისროლა, გაანადგურა T-26 და თქვა:
  - გავამხელთ.
  და მან შიშველი ფეხის თითები შეარხია.
  და კრისტინაც შიშველ ფეხებს აჭერს პედალებს და კისკისებს:
  - გილოცავთ ჩვენს წვეულებას!
  გოგონები, რა თქმა უნდა, თითქმის შიშველები არიან ბიკინებში და ფეხშიშველები. და ამავე დროს ძალიან სექსუალური.
  და ისინი ატარებენ შეტევებს მათი არც თუ ისე სრულყოფილი, მაგრამ ეფექტური T-4-ით. და მტერს ესვრიან. არაფერში არ დანებდე ასეთ გოგოებს! და როგორ აცლიან კბილებს. და როგორ აკეთებენ სახეს!
  გერდა თავისთვის ღრიალებს და შიშველი თითებით ისვრის:
  - გერდას მოკვლა უყვარს, ეს გერდა!
  და ისევ ისვრის ჭურვებს.
  შემდეგ შარლოტა რიგრიგობით ისვრის და ღრიალებს, ოცდათოთხმეტი ამოაგდებს:
  - მუცელს გავუღებ!
  და შიშველი ფეხებით ისევ დაიწყებს.
  შემდეგ კი კრისტინა დაამატებს მკვლელს. ასევე შიშველი თითების გამოყენება.
  და იღრინდება:
  - აგრესიულობის განსახიერება ვარ!
  რა წელი აქვს და გამოძერწილი აბები!
  და მერე მაგდა აიღებს, ურტყამს და იღრინება:
  -ბანზაი!
  და მისი ფეხები ასევე შიშველი და გახეხილია!
  ოთხი გერმანელი ქალი თავს უბიძგებს და ნამდვილად იმარჯვებს. მას აქვს იმდენი აგრესია და სიცოცხლისუნარიანობა.
  მეომრები იყენებენ ჯოხს და ისვრიან. წითელ არმიას არ უშვებენ.
  და ქალი მფრინავებიც იბრძვიან ცაში და ამას აჩვენებენ. რომ მათი სული განუზომელია.
  აქ არის უახლესი გერმანული Focke-Wulf. გერტრუდა მასზეა. და ეს გოგო აჩვენებს, რომ კაცებზე მაგარია. ასე ურტყამს ის ფაშისტებს. არ აძლევს მათ ოდნავ მოწყალებას. გერტრუდამ დაიწყო ნამდვილი ბრძოლა.
  და ისვრის საბჭოთა იაკს და ყვირის:
  - სუპერ გოგო ვარ!
  მერე აიღებს და ენას უჩვენებს. და ისევ ის აიღებს ტოტალურ განადგურებას. ეს ის გოგოა. და ასევე ფეხშიშველი და ბიკინით. და შემდეგ LAGG ჩამოვარდა და კვლავ იღრიალა:
  - პილოტი მსროლელი!
  და ის სიცილს ზევით გაიცინებს. შემდეგ კი ის ჩამოაგდებს PE-2-ს. ასეთი გოგო, ყველაზე მაგარი მასშტაბის და კლასის. შემდეგ მან კვლავ ჩაატარა მანევრი და გაანადგურა იაკი საჰაერო ქვემეხებით. და ის შეეცდება .
  - მე ცის მგელი ვარ!
  და როგორ აცახცახებს კბილებს! და როგორ გავმხდარიყავი! რა ბებოა! ბაბა ყველა ქალს!
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, ფაშისტები სამხრეთშიც ცდილობენ შეტევას.
  იქ, კერძოდ, პილოტი ჰელგა იბრძვის ME-109-ზე. და ისე წარმატებით, რომ ფრაგმენტები ბრიტანელებიდან მიფრინავს.
  გოგონამ მუსტანგს დაარტყა და იმღერა:
  - იასამნისფერი ნისლი ცურავს ჩვენს თავზე!
  საერთოდ რა კარგია ფეხშიშველი და ბიკინით ბრძოლა. რამდენად პრაქტიკულია ეს! და ეს ძალიან მოსახერხებელია.
  ჰელგა პილოტია. ფიურერი საკმარისად ჭკვიანი იყო, რომ მოესმინა რჩევები და დაუშვა გოგონები ტანკებზე, თვითმფრინავებზე და ჯარში. და რამდენად უკეთესი რამ წავიდა კრაუტებისთვის.
  ისინი თავად არ ელოდნენ, რომ ქალის სხეული ასეთი ეფექტური იყო. აქ Helga ცნობად იძენს იმპულსს და ანგარიშებს.
  გოგონა შიშველი ფეხებით აჭერს პედლებს და ღრიალებს:
  - მე ისეთი ლაღი პატარა ძროხა ვარ!
  ჰელგა ჩამოაგდებს კიდევ ორ ინგლისურ თვითმფრინავს და ყვირილი:
  - ჩემს უკან ზედიზედ გერმანელი ჯარისკაცები არიან!
  და მან ასევე ჩამოაგდო ბომბდამშენი! რა გოგოა! ყველა გოგოს, დიდი და მაგარი მეომარი. თუ ის ანადგურებს, ის ასევე აკეთებს ამას ყოველგვარი ცერემონიის და მოწყალების გარეშე.
  აქ გოგოები ძალიან სექსუალურები არიან!
  რომმელის ჯარები კი უდაბნოს ანადგურებენ, დამატებითი ძალების ჩამოსვლას არ ელოდებიან. ჩვენ უნდა მოვიგოთ, ამიტომ უნდა მოვიგოთ. ლეგენდარული მეთაური "უდაბნოს მელა" უკვე მიჩვეული იყო ზემდგომ ძალებთან ბრძოლას. და მისი ჯარისკაცებიც ასეთები არიან. მაგალითად, აქ არის ქალი SS მეომრების არჩეული კომპანია. ისინი გადაიტანეს დეკემბრის დასაწყისში, როდესაც ფრონტი იბზარებოდა, გერმანელები უკან იხევდნენ, ბრიტანელები კი, პირიქით, არღვევდნენ, ათავისუფლებდნენ ტოლბუკს და იმუქრებოდნენ ვერმახტის აფრიკის მიწიდან გადაგდებით.
  შემდეგ დაპყრობილმა ფიურერმა შესთავაზა: ვეფხვის ქალთა ბატალიონის გადაყვანა. არა იმიტომ, რომ ქალბატონები შეცვლიან ძალთა ბალანსს, არამედ ისე, რომ მამაკაცებს, განსაკუთრებით იტალიელ მამაკაცებს, შერცხვენილი და ისინი იბრძოლებენ ბევრად უფრო აგრესიულად და ოსტატურად. ბოლოს და ბოლოს, თუ მკაცრი ვარჯიშით გამაგრებული ელიტარული გოგონები წინ არიან, მაშინ კაცებს ძალიან შერცხვებათ.
  მეომრები მხოლოდ ბიკინით იბრძოდნენ, დაცვისთვის სპეციალურ კრემებს იყენებდნენ. ექვსი თვის განმავლობაში მათი შიშველი, გოგონასფერი ფეხები იმდენად რქოვანი გახდა, რომ არ ეშინოდათ ტაფავით ცხელი ქვიშისა და რუჯისგან კანმა მუქი შოკოლადისფერი შეიძინა. და ბევრს უკვე აქვს ათობით გვამი უკან.
  მარგო და შელა ორი ძალიან ახალგაზრდა, მაგრამ უკვე ბრძოლაში გამაგრებული არიანელები არიან. ასეულში ყველაზე უმცროსები არიან, მაგრამ ექვს თვეში უკვე დაიმსახურეს რკინის ჯვარი, პირველი კლასი (მეორე კლასი, ბატალიონში უკვე ყველას ჰქონდა), დაუნდობლები და კეთილები არიან.
  მარგოს ცეცხლოვანი თმა ჰქონდა, შელა კი თოვლივით თეთრი ქერა იყო თაფლის ელფერით. აქ ისინი იბრძვიან, იგერიებენ ბრიტანული ტანკების კონტრშეტევას. მატილდაები, თავიანთი ძლიერი ჯავშნით, წინ მიიწევენ. შემდეგი არის გამვლელი კრომველები მაღალი ფეთქებადი ჭურვებით და მსუბუქი მანქანებით. გოგოებმა თავი ქვიშაში დამარხეს. ასეთი ტანკების თავდახრილი სროლა აზრი არ აქვს. ჩვენ უნდა ავიცილოთ თავიდან მათი შემჩნევა და შემდეგ...
  "მატილდა" და "კრომველი" დაახლოებით ოცდაათი ტონას იწონის და როცა თიხის ქვიშაში გათხრილ თხრილებს გადიან, საშინელი ხდება. ის შენს შიშველ, გარუჯულ კისერზე ასხამს და შენზე გრძნობ ნაძირალა მანქანების საშინელ სიმძიმეს. აქ არის იგივე "კრომველი", ტიპიური რკინა 70 მმ დახრილი ჯავშნით, რომელსაც 88 მმ იარაღიც კი ყოველთვის ვერ აიღებს. ბრიტანული, ძალიან მძაფრი ბენზინის და საავტომობილო ზეთის სუნი აქვს. გოგოებს აქვთ საკუთარი სიურპრიზები, მარტივი უსიამოვნებები. Faustpatrons-ის პირველივე მოდელები. ვინაიდან მამაკაცები, როგორც ჩვეულებისამებრ, ქალბატონებს უშვებენ პირველ რიგში, ასე რომ, ისინი ამოწმებენ უახლეს და, როგორც მოსალოდნელი იყო, პერსპექტიულ იარაღს.
  მაგრამ ნაციზმის თვალთმაქცური სლოგანის საპირისპიროდ, გოგოებსაც: "ომი კაცის საქმეა, მშვიდობა ქალებისთვის!" შიგთავსში ჩასვეს.
  თუმცა ქვეითები ჩამორჩნენ, რაც იმას ნიშნავს, რომ სანგრებში ჩაჯდომისა და გამარჯვების შანსი არსებობს.
  შელა ჩურჩულით ამბობს, რომ ეშინია თხრილიდან ჩამოვარდნილი ქვიშისგან დაცემინების, რომელიც ნესტოებს უკეტავს:
  - მხოლოდ ბრძოლის ველზე დაბერება მოგცემთ საშუალებას აიცილოთ გამარჯვების შამპანურის დუღილი, რომელიც დამპალი იყო გამოტოვებული ვადების გამო!
  მარგო დათანხმდა:
  - ვისაც გამძლეობა არ აქვს, დამარცხების მჟავე ღვინოს და დანაკარგის მწარე სასმელს განიცდის!
  მაგრამ მატილდაები, კრომველები და ათეული მსუბუქი მანგუსები უკვე მათ უკან არიან. ახლა მოსავლის ჟამი დადგა.
  შელა, რომლის ოდესღაც მარგალიტისფერი თმა მტვრისგან ნაცრისფერი გახდა და შიშველი ქუსლები ცხელ ქვიშას ეყრდნობა, ძალაუნებურად მიუბრუნდა ღვთისმშობელსა და სხვა წმინდანებს და ეუბნება, ნუ დამანებებთ. თითი შეუფერხებლად აჭერს თასს ისე, რომ კუმულაციური მუხტი პირდაპირ გაზის ავზში მოხვდეს.
  მარგოც ნელა ატარებს ჩახმას თან. რის შემდეგაც ორივე გოგონა ერთმანეთს ხელებს ურტყამდა. მუხტები პირდაპირ ღეროში მოხვდა, რის შემდეგაც გაზის ავზები ფეთქდება. ფორთოხლის ალი ტალღების ქაფივით იფრქვევა ჰაერში და ვიღაცის წყევლა ისმის.
  შემდეგ ბრიტანული ტანკების მოკლე მუწუკები დარტყმით ხვდება თავისებურ მილებში.
  და ვეფხვის გოგონები გაბედულად ისვრიან ყუმბარებს მტრებს. და ფრაგმენტები დაფრინავენ ყველა მიმართულებით, ჭრიან ჯავშანს, როგორც ცეცხლოვანი კატის თათი, კუმულაციური ნაწილაკების დამანგრეველი ნაკადი.
  აქ არის ქალის გაბრაზება, რომელიც ამბობს, რომ გერმანელ ქალებს სულაც არ ახასიათებთ სიმშვიდე. და მათ იციან როგორ იბრძოლონ... და დაე, შეტევა ჩაახშოს.
  ბევრად უფრო ადვილია ქვეითების თავდასხმის მოგერიება, რომელიც, როგორც წესი, შედგება არაბებისა და შავკანიანებისგან, რომლებიც რეკრუტირებულია რეიდების ან სხვადასხვა დაპირებების გზით. დაინახეს, რომ ტანკები დაარტყა და წინ სერიოზული წინააღმდეგობა იყო, პირველი დანაკარგების დროს უკან დაიხიეს.
  კარგად, და შემდეგ ისინი მთლიანად გადადიან ზოგად ფრენაზე. რადგან ეს არის სტილი - შეურაცხყოფა მიაყენე სუსტებს, ასე იყოს მონსტრები!
  როდესაც თავდასხმა საბოლოოდ ჩაიშალა და გოგოებმა საღამოს უდაბნოში სირბილი განაგრძეს, სიარულის დროს მათ ისაუბრეს. შელამ მარგოს ჰკითხა:
  -შენ გგონია კიდევ ალექსანდრიაში ვიქნებით?
  ცეცხლოვანმა მეომარმა დარწმუნებით უპასუხა:
  - ვფიქრობ, არაუგვიანეს ნოემბრისა, ან შესაძლოა ოქტომბერში, საბოლოოდ დავიკავოთ ეგვიპტე.
  შელამ ლოგიკურად და ყურადღებას არ აქცევდა ქავილს მის ქავილზე, ცხელი ქვიშისგან, შესთავაზა:
  - როცა ეს ლურსმანი ჩვენს ქვედაბოლოში , მალტას ბაზაზე, ნადგურდება, მარაგი უკეთესი ხდება, ახალი ნაწილების ჩამოსვლასთან ერთად, მტერს შანსი აღარ ექნება.
  მარგომ ირგვლივ მიმოიხედა, რათა დაენახა, რამდენი დრო დარჩა მზეს ჩასვლამდე. რომ საბოლოოდ დაწექი და კარგად დაიძინე. აწითლებული ვარსკვლავის ჰორიზონტთან სიახლოვე ამშვიდებდა მეომარს. მან ზარმაცი შენიშნა:
  ჰაბორისა და მიდვეის შემდეგ ბრწყინვალე დესანტის გამეორებას კრეტაზე . მხოლოდ ამჯერად ისინი რეალურად დაანგრევენ მალტას.
  შელამ ცაში ლანძღვით შესძახა:
  - ყოვლისშემძლემ ბრიტანელების ყველა ბაზა ჯოჯოხეთად აქციოს.
  მზე საბოლოოდ მიიმალა ჰორიზონტს მიღმა, წლის ყველაზე მაგარი დღე, 21 ოქტომბერი დასრულდა. და მასთან ერთად დაიწყო ოპერაცია პოლარული დათვი. რატომ თეთრი? მზაკვრული დეზინფორმაცია, რათა ხალხს აფიქრებინოს, რომ ჩვენ ვსაუბრობთ ჩრდილოეთზე, მაგრამ სინამდვილეში მოკრივეს გამანადგურებელი საქანელა სამხრეთშია.
  ყველაზე დიდი ბრიტანეთის ბაზა მართლაც ჯოჯოხეთს ჰგავდა. მას თავს დაესხა ათასზე მეტი ბომბდამშენი, რომელიც შეგროვდა მთელი აღმოსავლეთის ფრონტიდან და მიიღო ღირსეული საბრძოლო გამოცდილება, თანმხლებ მებრძოლებთან ერთად. ბრიტანელები, რა თქმა უნდა, დიდი ხანია იბრძოდნენ, მაგრამ ასეთ ძლიერ მასიურ შეტევას არ ელოდნენ. მართლაც, ვინ დაიჯერებდა, რომ კრაუტები გადაწყვეტდნენ ფრონტის გამჟღავნებას, თუნდაც მტერი დროებით გაჩუმებულიყო. მაგრამ ბრიტანელი ჯარისკაცები ახლა უმოწყალოდ ცემეს. მაგალითად, მათ ხომალდებს თავს დაესხმება Yu-87, ცნობილი "ნივთი". არც თუ ისე სწრაფად, მაგრამ აქვთ უმაღლესი (თავის დროისთვის) დაბომბვის სიზუსტე, ისინი აწამებენ ყურეებში დამალულ ბრიტანულ ფლოტს. უფრო თანამედროვე Focke-Wulfs არ ჩამორჩებიან, მათ შორის ლეგენდარული ფონ რუდელიც კი, თავდასხმის თვითმფრინავების მეფე. ცნობილია ყველაზე ძლიერი საბჭოთა საბრძოლო ხომალდის, საბრძოლო ხომალდის მარატის ჩაძირვით.
  მაგალითად, კაპრალი რიჩარდი ხედავს, რომ გორაკზე გორაკები ციგასავით ცვივა. მრავალი გერმანული ბომბდამშენი მტაცებელი თევზივით გამოდის ყინულის ხვრელიდან. უკვე მოწიფული ინგლისელი შიშით თიშავს ტელეფონს. მას არასოდეს ენახა ასეთი საშინელი სანახაობა. სირენები ძალიან გვიან ჟღერს, ბომბების აფეთქების შემდეგ. აფეთქების ტალღა აგდებს ბრიტანელ ჯარისკაცებს, მოწყვეტილი ხელები და ფეხები დაფრინავენ სხვადასხვა მიმართულებით. ერთ-ერთი რკინის ჩაფხუტი გახურდა და ოფიცერს სახეში მოხვდა. და როგორ ყვირის:
  - ჩერჩილი კაპუტია! ჰიტლერი მაგარია!
  ბრიტანულმა საზენიტო იარაღმა დაუყოვნებლივ არ დაიწყო სროლა, მაგრამ მხოლოდ მაშინ, როდესაც ათასობით ბომბი დაეცა ერთდროულად. მტერმა ყველაფერი სწორად გათვალა: არც ერთი ბომბი არ უნდა წასულიყო. ასე რომ გაანადგურე მტერი და დაარტყი. ყველა სექტორი წინასწარ არის მონიშნული რუკაზე. უფრო მეტიც, თავხედი ბრიტანელები სათანადოდ არც კი გადაიფარნენ თავს. მათი ბევრი საზენიტო იარაღი აშკარად დგას და პირველია, ვინც წაიშალა.
  აქ 32 ფუტის სიგრძის 85 მმ-იანი საზენიტო ტყვიამფრქვევის ლულა ააგდეს და ჰაერში საჭევით მოხრილიყო. რის შემდეგაც იგი ჩამოვარდა და ხუთი ინგლისელი გაანადგურა. ერთ-ერთ შავკანიანს მუცელი გაუხეთქა და ნაწლავები ამოუვარდა.
  და ბომბები დაეცა და ყველაფერი იწვა, საწვავის საწყობი ატყდა, მათ დაიწყეს აფეთქება, მიმოფანტეს ჭურვები თითქმის მთელ ჩონჩხზე, შემდეგ კიდევ ერთი საწყობი მოხვდა. ყველაფერს რომ თავი დავანებოთ, Yu-87-ისა და Focke-Wulf-ის ფერდობებზე დაყენებული სირენები შემაწუხებლად ყვიროდნენ, რაც კოლონიალური ჯარების შავკანიანებსა და არაბებს შორის ველურ საშინელებას იწვევდა. მაგრამ, როგორც ჩანს, თეთრკანიანებსაც ისევე ეშინიათ.
  მაგალითად, ორი ბრიტანული ფრეგატი ერთმანეთს შეეჯახა, ისე, რომ ქვაბები ატყდა. და აფრენილი ფრეგატების ნამსხვრევებიც კი დანაღმული ველებივით აფეთქდა ჰაერში და კრეისერი უბრალოდ ფსკერზე ჩაიძირა.
  ინგლისური ტანკი "კრომველი" მოკლე მუწუკით, მაგრამ ღირსეული სიჩქარით და საკმაოდ მძლავრი ფრონტალური ჯავშნით, პანიკურად აჩქარდა და საკუთარი საწყობი დაარბია, გზად ათეულობით საკუთარი შეწუხებული ჯარისკაციც კი გაანადგურა. ქაოსი გაიზარდა. ინგლისურმა ავიამზიდმა დაძვრა დაიწყო და მძლავრმა დრედნოტმა ცეცხლი გახსნა... სანაპიროზე, სადაც მისივე ჯარისკაცები ირეოდნენ.
  და ამ ქვესკნელში ორი ადამიანი დარჩა სრულიად აუღელვებელი. ერთი მათგანი ინდიელი იყო, ნელ-ნელა ანთებდა მილს, მეორე კი ქალი, აშკარად არაბული წარმოშობისა, მაგრამ სამხედრო ფორმაში. ორი მათგანი ყურადღებას არ აქცევს ნაჩქარევ სიკვდილს. უფრო სწორად, განადგურების მხედართა მთელი ურდო უჩვეულო ბანქოს თამაშობდა. ეს იყო ორმოცდათორმეტი ბანქოს თამაში ჯოკერებთან და თვით წითელტყავის მიერ გამოგონილი წესების მიხედვით.
  არაბმა ქალმა თქვა:
  - თუმცა ხმაური ბევრია! და რატომ უნდა შეიქმნას ასეთი პანიკა?
  ერთ-ერთი ჯარისკაცი, ზურგზე ნამსხვრევებით მოჭრილი, კინაღამ ინდიელს გადაურბინა, მაგრამ ის კნუტივით გაუფრთხილებლად გადააგდეს. აწითლებულ სახეზე სისხლის წვეთები ჩამოუგორდა და გაღიმებული აკოცა. შემდეგ მან შენიშნა:
  - ხმაურის ატეხვა სუსტი, ფერმკრთალი ადამიანებისთვისაა. ჩვენ აპაჩები ასე ვფიქრობთ - თუ მტერი არ არის, მაშინ მტერი ჩნდება - კიდევ უკეთესი!
  ბნელმა ქალმა შენიშნა:
  - ეს არის ტიპიური სისუსტე მათთვის, ვინც ქრისტეს რწმენას აღიარებს. უყვართ მსხვერპლზე საუბარი, მაგრამ თავს არ სწირავენ.
  ინდოელმა სწრაფად დაუქნია თავი:
  - წესრიგი აგებულია საძირკველზე, სადაც ცემენტი რწმენაა და ქვიშა ნება! რწმენა ოქროს გულია, ნება კი რკინის მუშტია! მხოლოდ ფერმკრთალ პირებს აქვთ არც ერთი და არც მეორე.
  . თავი No5
  და ასევე არის გოგონა გერმანულ ბომბდამშენზე. ამ შემთხვევაში ვიოლა. ძალიან ლამაზი ქერაა, მისი პარტნიორი კი ნიკოლეტაა. და ორივე გოგო ძალიან სექსუალურია. ბომბი ჩამოვარდა სიმაღლიდან. და ასევე მეომრები არიან ფეხშიშველები და ბიკინებში.
  გოგოები თავისთვის ღრიალებენ:
  - ისეთი ქურდები ვართ, რომ სუპერმენები ვართ!
  ნიკოლეტა ბომბებს ფუზელაჟიდანაც აფურთხებს. და ანადგურებს მტერს. ბრიტანელები ამას ასე ხვდებიან.
  ვიოლა ზემოდან მკვლელ ბომბსაც გაუშვებს. და ის მოკლავს ლეოს იმპერიის მებრძოლებს.
  და ასევე როგორ ხდება:
  - შიშს ვუნერგავ ბრიტანეთს!
  და შიშველ ფეხს აქნევს. და იმღერე:
  - ჩერჩილს დავგლიჯავთ!
  გოგონები Yu-188-დან ძალიან კარგად ყრიან ბომბებს. მათი მანქანა არის ახალი და უფრო მოწინავე. მისი თოფის დიზაინი ძალიან სწრაფია.
  ასე რომ, გოგონები და ინგლისელი მებრძოლი ჩამოაგდეს.
  მათი თვითმფრინავი საკმაოდ სწრაფია. მეომრები კვლავ იყენებენ შიშველ ფეხებს განადგურების გასახსნელად.
  ვიოლა ყვირის:
  - ყველა ჩემს მტერს კუბოში ვაყენებ!
  ნიკოლეტა ყვირის:
  - და მტერს ვაგდებ!
  და როგორ შეუძლია აიღოს და შეარხიოს შიშველი ფეხები!
  ესენი არიან გოგოები და როგორ აოხრებენ მტრებს. და არ გაჩერდე. ნამდვილი არიელები.
  და როცა ატრიალებენ და აკანკალებენ შიშველ ძუძუებს.
  და ისევ ყრიან ბომბებს.
  და არიან გოგოები აქ, სხვა თვითმფრინავებზე. აი, ევა ბომბებს ისვრის. ანადგურებს ინგლისურს და მღერის:
  - ძალიან კარგი ვარ!
  და ევაც შიშველი ფეხებით პედლებს.
  მაგრამ ვიოლა ისევ ჩამოაგდებს ბომბს და იღრინდება:
  - ველური გოგო ვარ, საათში ათი კაცი მინდა, რაც ძალიან მაგარი და საოცარია!
  რამდენიმე დამწვარი ბრიტანელი ჯარისკაცი წყალში შევარდა ცეცხლის მოსაშორებლად. წყალში შესვლიდან კი დუღდა, ყვირილი და ველური კვნესა ისმოდა. და სისხლიანი წრეები დაცოცავდნენ ზღვის ქაფზე, ჯერ სქელი, შემდეგ თანდათან გავრცელდნენ და ფერმკრთალდნენ. და დედამიწის ოდესღაც უდიდესი და ვრცელი იმპერიის მეომრები კარგავდნენ თავიანთ ადამიანურ გარეგნობას. არაბმა ქალმა ზიზღით ამოისუნთქა:
  - და ეს კაცები გვაიძულებენ ბურკას ჩავიცვათ!
  წითელმა კაცმა, ეშმაკურად მოჭუტული, შენიშნა:
  - როგორც ჩანს, შენი მუქარის მზერა მათ აშინებს!
  არაბმა ქალმა სარკასტულად გამოსცრა კბილები და თქვა:
  - ქალის სირბილე ჯავშნის სიმტკიცეს ჰგავს, მხოლოდ ბევრად უფრო მომაკვდინებელი და მრავალმხრივი დაცვაში!
  გერმანელებმა ამჯობინეს დაუყოვნებლივ შეტევა მთელი ძალით, მოკრივის ტაქტიკა, რომელიც მტრის მოუმზადებლობის იმედით, მაშინვე მთელი ძალით მივარდება მტრისკენ. როდესაც ათობით მტრის თვითმფრინავი იწვის აეროდრომებზე, რომლებიც ვერ აფრენენ. როდესაც საკუთარი ბომბები ლანკასტერებში აფეთქდებიან და ანადგურებენ ყველაფერს მათ ირგვლივ. მკაცრი, მაგრამ ეფექტური ტაქტიკა. ასე რომ, ქვესკნელის სიმფონიამ მიაღწია თავისი ძალაუფლების მწვერვალს, შემდეგ კი დაიწყო დაქვეითება.
  მაგრამ ეს, რა თქმა უნდა, ამით არ დასრულებულა, საჰაერო სადესანტო განყოფილება შევიდა მოქმედებაში. სანამ ბრიტანელები ასეთ მკურნალობას აგრძელებენ, მათი მიღება საერთოდ შეიძლება ნელთბილად. საბედნიეროდ, სადესანტო პლანერები უკვე დამზადდა საჭირო რაოდენობით და დაზუსტდა მათი ბუქსირების მეთოდები. ალბათ საუკეთესოა დღეს მსოფლიოში.
  ასე რომ, ისინი დაფრინავენ არა ფუტკარივით - უფრო ნელა, მაგრამ საკმარისად სწრაფად და ვაგნერის მუსიკის თანხლებითაც კი - ჰიტლერის საყვარელი შედევრი. კიდევ ვის ახსოვდა ცოცხლად ფილმი "აპოკალიფსი", სადაც ამერიკელები ვიეტნამელებზე თავდასხმისას სწორედ ამ მუსიკას იყენებდნენ. როგორ აშინებდა ისინი. ასე რომ, აქ არის ვაგნერი და ჭექა-ქუხილის მოტივები, გამაძლიერებლების მეშვეობით. მედესანტეებმა სახეზე ფოსფორი წაუსვეს და თავი მოიხატე; ისინი საშინლად გამოიყურებიან, როგორც მათი ქვესკნელის დემონები. ასევე ეფუძნება ფსიქოლოგიურ ეფექტს. გარდა ამისა, რამდენიმე რეაგენტი და მაგნიუმის ჩიპი დაემატა ფოსფორს, რათა გამოეწვია ბზინვარება სულ მცირე ხანმოკლე დროით. ასეთი საშინელი, განსაკუთრებით კვამლისფერი ბზინვარებისა და მრავალრიცხოვანი ხანძრის ფონზე. მათ აქვთ ტყვიამფრქვევებიც, ასევე შენიღბული დრაკონის პირით. მერე მელოდიური გერმანული და დატყვევებული ავტომატები ურტყამს. და მოწყვეტილი, მოწყვეტილი რიგები ეცემა გამარჯვებულთა ჩექმებს. და ბევრს უბრალოდ ურჩევნია დანებება, მიუხედავად იმისა, რომ გერმანელებზე ბევრად მეტი ბრიტანელია.
  ინდოელი და არაბი ქალი იმალებოდნენ პატარა, საგულდაგულოდ შენიღბულ ორმოში. რედსკინმა აღნიშნა:
  -აბა, ჩვენ ვხვნით!
  შავთმიან ქალს გაუკვირდა:
  - ჩვენ ამბობთ? იქნებ ჩვენ გვგულისხმობ?
  ინდოელმა თავი უარყოფითად გააქნია:
  -არა! პალაფეები სცემენ ბრიტანელებს და ეს კარგი ნიშანია! და როდესაც დრო მოვა, ჩვენი დღესასწაული მოვა! როდის გაათავისუფლებენ ინდიელები თავიანთ კონტინენტს!
  არაბმა ქალმა ზიზღით ამოისუნთქა:
  - თქვენ, შემთხვევით, აცხადებთ თუ არა პრეტენზიას მსოფლიოში ძალაუფლებაზე?
  ინდოელმა გულმოდგინედ, თითქოს გონებრივად ჩამორჩენილ ბავშვს აუხსნა, ჩაიცინა:
  - ვისაც ძალიან ბევრის მიღება სურს, ჩვეულებრივ, არაფერი რჩება! ასე რომ, დიდი კოვზი პირშია!
  ფიურერმა, რა თქმა უნდა, ვერ დაინახა რას აკეთებდნენ მისი ფალკონები და ქორი, მაგრამ პრინციპში მან გამოიცნო, რომ გერმანული სამხედრო მანქანა ყველაფერს ზუსტად დაამუშავებდა. ზოგადად, გერმანული სამხედრო შეტევითი ოპერაციები კურსკის ბულგემდე მაღალ პროფესიულ დონეზე მიმდინარეობდა. ზოგი მათ სტანდარტულსაც კი უწოდებს. ისიც კი უცნაურია, რომ ასეთი მანქანა მოცურდა და შემდეგ მთლიანად დაიშალა.
  გოგონები კი ხედავენ მსგავს სიზმარს, ერთგვარ წინასწარმეტყველურ ხილვას, რომელსაც წყვეტს მკაცრი ბრძანება - ადექი!
  
  
  მეფე მიქაელი მეორე
  ნიკოლოზ II იაპონიაში მკვლელობის მცდელობის მსხვერპლი გახდა. მაშინაც გარდაიცვალა, როცა ტახტის მემკვიდრე იყო. ცნობილი მკვლელობის მცდელობა, რომელიც მოხდა რეალურ ისტორიაში. ცარევიჩ ნიკოლოზი დაიჭრა, მაგრამ სასწაულებრივად გადარჩა.
  მაგრამ სასწაული არ მომხდარა. ეს იღბალი რუსეთის ისტორიაში ყველაზე უიღბლო მეფეს. მოკვდა ნიკოლოზი... და მასთან ერთად გარდაიცვალა დიდი დამარცხებული, რომელმაც, რა თქმა უნდა, უნებურად, მაგრამ მაინც გაანადგურა სამეფო იმპერია და დინასტია.
  ხოლო 1894 წელს, თხუთმეტი წლის ასაკში, ტახტზე ავიდა მიქაელ II. ცარ ნიკოლოზის ძმა. ადამიანი საერთოდ არ არის სულელი, საკმაოდ მკაცრი და მამაცი. მიხაილ ალექსანდროვიჩ რომანოვი პირველი მსოფლიო ომის დროს ველურ დივიზიას მეთაურობდა და ბრძოლაში გამოირჩეოდა. ზოგადად, ის ნიკოლაიზე მკაცრი კაცი იყო, მაღალი, უფრო გამომხატველი სახით. ის უფრო ჭკვიანი იყო? ნიკოლოზ II არ არის სულელი, ნიჭიერი ადამიანი. მაგრამ მაინც არ არის საკმარისად მკაცრი, ძლიერი ნებისყოფა და მეფედ დაბადებული. პლუს, რა თქმა უნდა, ნიკოლოზ II-ის პრობლემები, განსაკუთრებით მის მეუღლესთან.
  მიხეილი ძმაზე სულელი არ არის და რაც მთავარია, იღბლიანია... აბა, ნიკოლაი, მაინც ცუდი სახელია მეფეებისთვის. და ნიკოლაი იყო პირველი, ვინც მარცხი განიცადა. თავიდანვე დეკაბრისტების აჯანყება. შემდეგ ირანთან ომის წარუმატებელი დაწყება. გამარჯვება მოიპოვა, მაგრამ ბევრი დაპყრობა არ ყოფილა. და ირანი არ არის რუსეთის აპრიორი კონკურენტი. ომი თურქეთთან. ასევე არ არის ძალიან წარმატებული თავიდან. და გამარჯვებები ბევრი სისხლი დაჯდა. და დაპყრობები ცოტაა.
  შემდეგ კი თითქმის ორმოცი წლის ომი კავკასიაში შამილთან. და ეს ცუდია, გაფართოება გაიყინა. და ბოლოს, დამარცხება ყირიმის ომში. და ჭორების თანახმად, მეფე ნიკოლოზმა პირველმა მოიკლა თავი.
  დიახ, იმ მეფეს არ გაუმართლა. მიქაელ პირველი... უბედურების დროს მეფობდა. მან გადაარჩინა რუსეთი. მან დაიპყრო რამდენიმე ქალაქი პოლონეთიდან. მიაღწია გარკვეულ პროგრესს ციმბირში. თუმცა მან დიდხანს არ იცოცხლა. მაგრამ მეფე, ზოგადად, ნორმალური იყო. და სერიოზული პუნქციის გარეშე.
  მიხეილ რომანოვის პოლიტიკა იგივე იყო, რაც ნიკოლოზ მეორის პოლიტიკა: ექსპანსია ჩინეთსა და აღმოსავლეთში. პორტ არტურის მშენებლობა. დიპლომატია გერმანიასთან, მზადება იაპონიასთან ომისთვის. რა თქმა უნდა, აშკარა იყო, რომ ამომავალი მზის ქვეყანასთან ომის გარეშე ვერ შეგვეძლო. სამწუხაროა, რომ აქტიურად იარაღდებოდა. და ახალგაზრდა მეფეს სურდა დიდება, სურდა დაპყრობა, სურდა ყვითელი რუსეთის შექმნა. გარდა ამისა, აშკარა იყო, რომ ჩინეთი დაპირდა, რომ მომავალში კოლოსალური ძალა გახდებოდა და უმჯობესი იქნებოდა მისი ახლა გაყოფა. მიუხედავად იმისა, რომ ის ფრაგმენტულია.
  იაპონიამ შეუტია რუსულ ესკადრილიას პორტ არტურში.
  შემდეგ ადმირალი მაკაროვი გაგზავნეს. ამჯერად სიკვდილი არ ყოფილა. ნაწილობრივ იმიტომ, რომ მიხაილმა არ მისცა ცარევიჩ კირილს მაკაროვის ჩარევის უფლება და ის არ იყო გემზე. და ამან ოდნავ შეცვალა მარშრუტი.
  ესკადრილია ადმირალ მაკაროვმა გაწვრთნა. შემდეგ, როდესაც იაპონელები მაღაროებში დაიჭირეს, მან შეძლო ტოგოს ფლოტზე თავდასხმა.
  საზღვაო ბრძოლა დასრულდა რუსული ფლოტის დამაჯერებელი გამარჯვებით. თუმცა, მოგვიანებით, იაპონელებმა მაინც ალყა შემოარტყეს პორტ არტურს. მაგრამ არა დიდხანს. მიხაილმა მოხსნა კუროპატკინი, დანიშნა უფრო ახალგაზრდა და უფრო უნარიანი მეთაური. და ისევ გამარჯვებები მოიპოვეს ხმელეთზე.
  იაპონია, ზოგადად, ზღვაზე დამარცხდა. შემდეგ კი ჯარები დაეშვნენ.
  სამურაი დანებდა. რუსეთმა დაიბრუნა კურილის კუნძულები, დაიპყრო ტაივანი და კორეა.
  შემდგომში ჩინეთის რამდენიმე პროვინცია ნებაყოფლობით შევიდა იმპერიის შემადგენლობაში და ჩამოაყალიბა ჟელტოროსია. სამეფო იმპერია გაფართოვდა და აყვავდა.
  არც დუმა, არც ზედმეტი დემოკრატია. არა სიცოცხლე, არამედ მადლი! ქვეყნის სწრაფი განვითარება. მაგრამ ბუნებრივია, პირველი მსოფლიო ომი გარდაუვალი იყო. ახლა კი დადგა დრაკონის საათი.
  მაგრამ ამ დროისთვის რუსეთს უკვე ჰქონდა მსუბუქი ტანკები "ლუნა" -2, მძიმე ტანკები "პეტრე დიდი", შექმნილი მენდელეევის შვილის მიერ და მსოფლიოში ყველაზე ძლიერი ბომბდამშენები: "სვიატოგორი" და "ილია მურომეც". ასეთი იყო უკვე ძალა!
  და რუსეთის არმიამ პირველივე დღეებიდან დაიწყო გამარჯვება. ხოლო ცარისტული ჯარების რაოდენობა, იმის გამო, რომ ჩინეთი უკვე ნახევრად ანექსირებული იყო, დიდი იყო.
  რუსეთის ჯარებმა დაამარცხეს გერმანელები აღმოსავლეთ პრუსიაში და ალყა შემოარტყეს კონიგსბერგს. მათ მაშინვე აიღეს ლვოვიც და პრზემისლიც. რუსეთს ჰყავდა ძალიან ბევრი ჯარისკაცი და დიდი რაოდენობით მსუბუქი, მობილური ტანკები. რომელსაც თანაბარი არ ჰქონდა და საშინელ ძალას აჩვენებდა. ერთი მეორის მიყოლებით დაეცა ჯარი.
  რუსეთის არმიამ უკვე დაიპყრო ბუდაპეშტი.
  გერმანია რთულ ვითარებაში აღმოჩნდა. რუსული ჯარები უკვე უახლოვდებოდნენ ოდერს. იტალიამ ომი გამოუცხადა ავსტრიას. მართალია, ოსმალეთის იმპერია შევიდა ომში რუსეთის წინააღმდეგ. მაგრამ ეს მხოლოდ დამარცხდა და დამარცხდა ყველა ფრონტზე.
  რუსეთის ჯარებმა უკვე გადალახეს ოდერი. და ზამთარში მათ დაიწყეს ბერლინის შტურმი. ქალაქს არაფერი ეჭირა. ასე რომ, გერმანელებს ჯერ კიდევ ბევრი ძალა აქვთ მიბმული დასავლეთში.
  და ვილჰელმმა და მისმა შტაბმა სასწრაფოდ გამოაცხადეს მშვიდობა, უფრო სწორად დანებება.
  ომი მხოლოდ ექვს თვეს გაგრძელდა. რუსეთის ჯარებმა აიღეს სტამბოლი. თურქეთი კი ცარ მიქაელ II-ის არმიამ დაიპყრო.
  ამის შემდეგ პეტერჰოფში მშვიდობა დაიდო. ავსტრია-უნგრეთი დაიშალა და არსებობა შეწყვიტა. გალიცია და ბუკოვინა გახდა რუსეთის პროვინციები. ჩეხეთი და სლოვაკეთი სამეფოები გახდნენ, რომელსაც ცარი მიქაელ II ხელმძღვანელობდა. უნგრეთმა ასევე აღიარა რუსეთის მეფე თავის მონარქად.
  კრაკოვი და სხვა მიწები პოლონეთის სამეფოში შევიდა. აღმოსავლეთ პრუსია გაწყდა, დანციგი გახდა რუსული ქალაქი. მცირე აზია და ერაყის უმეტესი ნაწილი ბაღდადთან ერთად გახდა რუსული. ბრიტანელებმა მიიღეს მხოლოდ პროვინცია ბასრა და პალესტინა, ხოლო საფრანგეთმა მიიღო სამხრეთ სირია.
  ჩამოყალიბდა იუგოსლავიის სამეფოც, რომელშიც თანამმართველი გახდა მიქაელ II. ცოტა გამოვტაცე ჩემთვის და იტალიისთვის. ამრიგად, რუსეთმა შეძლო გამხდარიყო მთავარი დამპყრობელი. და მცირე ზარალი განიცადა მცირე ხარჯებით. მაგრამ გერმანიას მაინც მოუწია რუსეთს რეპარაციების უმეტესი ნაწილი გადაეხადა. შთამბეჭდავი გამარჯვება!
  . თავი No2.
  ამის შემდეგ იყო კიდევ რამდენიმე მცირე ომი. რუსეთმა დაიპყრო ავღანეთის უმეტესი ნაწილი - სამხრეთი ბრიტანეთს გადავიდა და ირანის ორი მესამედი - სამხრეთიც ბრიტანელი იყო. შემდეგ მეფის, საფრანგეთისა და ბრიტანეთის ჯარებმა საბოლოოდ გაიყვეს საუდის ნახევარკუნძული. გაჩნდა ჰეგემონია. იაპონიამ ასევე მოახერხა გარკვეული გერმანული საკუთრების ხელში ჩაგდება.
  1929 წლამდე ეკონომიკური ზრდა შეინიშნებოდა მთელ მსოფლიოში - ყველაზე ძლიერი რუსეთში. მაგრამ დიდი დეპრესია მოჰყვა. სწორედ ამან მოიყვანა ჰიტლერი გერმანიაში ხელისუფლებაში.
  რუსეთშიც გაიზარდა რევოლუციური და გაფიცვის გრძნობები. მაგრამ 1931 წელს ახალი ომი დაიწყო იაპონიასთან ჩინეთის გამო. რუსეთი უფრო ძლიერი იყო და ფლოტს მეთაურობდა ადმირალ მაკაროვის ღირსეული მემკვიდრე - ადმირალი კოლჩაკი.
  გამარჯვება, დესანტი და იაპონია მთელი თავისი წყნარი ოკეანის საკუთრებით გახდა რუსეთის პროვინცია. და მეფე მიქაელ II და ასევე იაპონიის იმპერატორი. დიახ, ასე კარგად გამოვიდა. მაგრამ მსოფლიო ბატონობისთვის ბრძოლა არ დასრულებულა.
  ჰიტლერი ძალას მატებდა. და შეიქმნა კოალიცია: გერმანია, იტალია, რუსეთი, ბრიტანეთის, საფრანგეთის, ჰოლანდიის, ბელგიისა და აშშ-ს წინააღმდეგ.
  1940 წელს მეფის არმიამ ფაქტობრივად დაასრულა ჩინეთის დაპყრობა და შეიჭრა საფრანგეთის, ჰოლანდიისა და ინგლისის საკუთრებაში.
  ჰიტლერმა ომი დაიწყო 1941 წლის 22 ივნისს საფრანგეთში შეჭრით. ფიურერს ჰქონდა დიდი გეგმა და მაინშტაინის გენიალურობა. რუსეთმა დაიწყო შეტევა აზიასა და აფრიკაში ბრიტანული და საფრანგეთის კოლონიების წინააღმდეგ. ეს ისეთი სასტიკი ომია.
  რუსეთს უკვე ეკავა პირველი ადგილი მსოფლიოში მოსახლეობის რაოდენობით, მისი არმია აღჭურვილი იყო საუკეთესო და მოწინავე ტანკებითა და თვითმფრინავებით. ვერტმფრენები, გამანადგურებლები, თავდასხმის თვითმფრინავები, ბომბდამშენები, მათ შორის თვითმფრინავები, უკვე მასობრივ წარმოებაშია! ზოგადად, რაღაცნაირად ყველაფერი მშვენივრად მიდის.
  ჰიტლერმა თვენახევარში დაიკავა საფრანგეთი, ბელგია, ჰოლანდია და დანია! მეფის რუსეთმა დაიკავა ნორვეგია და შვედეთი. ასევე ინდოეთი, ინდოჩინეთი, სამხრეთ ირანი, საუდის ნახევარკუნძული და ეგვიპტეში შევიდა.
  კოლონიური ინგლისური და ფრანგული ჯარები გამოირჩეოდნენ დაბალი საბრძოლო უნარით და ჰქონდათ ძალიან დაბალი სამხედრო სულისკვეთება - დანებდნენ პრაქტიკულად წინააღმდეგობის გარეშე.
  ჰიტლერს თავად სურდა აფრიკაში გადასვლა, მაგრამ ესპანეთი დაუპირისპირდა გერმანიას. შემდეგ ფაშისტები თავს დაესხნენ ფრანკოს რეჟიმს და დაამარცხეს იგი. შემდეგ კი პორტუგალია. სასტიკი თავდასხმის შემდეგ გიბრალტარი აიღეს!
  შემდეგ რუსეთმა და გერმანიამ დაიპყრეს აფრიკა. აქ დიდი სივრცეები, ჯუნგლები, უდაბნოები და გზების ნაკლებობა უფრო აბრკოლებდა, ვიდრე ბრიტანეთის, საფრანგეთისა და პორტუგალიის სუსტი და დაბნეული კოლონიური ჯარების წინააღმდეგობა.
  მოხდა ტერიტორიების მიტაცება. ეპიზოდური ბრძოლები, ფოკუსური წინააღმდეგობა. რუსული ტანკები ჯერ კიდევ საუკეთესოა და კარგი მანევრირებით, განსაკუთრებით საშუალო: "ნიკოლაი", რომელსაც იაპონელების მიერ მოკლული ცარევიჩ ნიკოლოზის სახელი ეწოდა.
  იხსნა სამურაი ცუდამ სანზო , რუსეთში მის ძეგლს სანქტ-პეტერბურგში ეიფელის კოშკით დაანგრევდნენ. ან იქნებ ტანკს მისი სახელი დაარქვეს.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, "ნიკოლაი" -3 იყო შედარებით მსუბუქი ავზი - ოცდაათი ტონამდე, მობილური დიზელის ძრავით. მისი სიჩქარე უფრო მაღალი იყო ვიდრე ლეგენდარული ოცდათოთხმეტი, შუბლის ჯავშანი უფრო სქელი და დახრილი, სილუეტი უფრო დაბალი და ჰქონდა უფრო გრძელი ლულის იარაღი, თუმცა მსგავსი 76 მმ კალიბრის.
  რაც არ უნდა თქვათ, რუსეთმა აფრიკის ორ მესამედზე მეტი დაიპყრო, დანარჩენი გერმანიასა და იტალიაში წავიდა. 1942 წლის მაისში მასიური დაბომბვის შემდეგ, ბრიტანეთში ჯარების ერთობლივი რუსული და გერმანიის დაშვება მოჰყვა. ბრძოლა მხოლოდ ორ კვირას გაგრძელდა და ინგლისი და ირლანდია ოკუპირებული იყო.
  და ერთი თვის შემდეგ მათ დაიკავეს ირლანდია.
  ამერიკა საკმაოდ პასიურად მოიქცა, ეშინოდა ასეთ საშიშ ომში შესვლის, მაგრამ მაინც დაეხმარა ბრიტანეთს რესურსებით. ასე რომ, ჰიტლერმა, მუსოლინიმ და მაიკლ II-მ გადაწყვიტეს დაემთავრებინათ ეკონომიკურად ყველაზე ძლიერი ძალა.
  უფრო მეტიც, რუსეთს აქვს საერთო საზღვარი ამერიკასთან ალასკას გასწვრივ. და უკვე ააგეს რკინიგზა ჩუკოტკამდე - რაც ძალიან გამოდგება ომისთვის!
  ახლა კი რუსული, ცარისტული არმია გადავა... და ალასკაში შევა. მაგრამ ამერიკული ტანკები რუსების წინააღმდეგაც კი არ მიდიან. ეს არის ის, რაც მოხდა.
  1942 წლის 1 სექტემბერს რუსეთის ჯარებმა დაიწყეს დესანტი ალასკაზე... და ძალიან წარმატებულად დაწინაურდნენ.
  სწრაფად აფართოებს ხიდს. და როგორც ყოველთვის, ბრძოლებში მონაწილეობენ ლამაზი რუსი გოგონები.
  ისინი უახლეს ნიკოლაი-4 ტანკზე არიან. მეომრები ფეხშიშველები არიან, მხოლოდ ბიკინი აცვიათ. და მათ აქვთ უფრო ძლიერი 85მმ გრძელლულიანი იარაღი: შერმანის ჭექა-ქუხილი.
  უკვე ნოემბერია, თოვლი მოვიდა, მაგრამ მშვენიერი გოგოები: ნატაშა, მარია, ავრორა და სვეტლანა, ტანსაცმელს არ ცნობენ და თითქმის შიშველები ჩხუბობენ.
  აქ მეომრები ისვრიან და ამსხვრევენ შერმანის ჭურვის ზუსტი დარტყმით. ისინი კბილებს შიშვლებენ. ნატაშამ გაისროლა და იღრიალა:
  - მეფისთვის ყველას ვურტყამ!
  და როგორ ისევ ისვრის!
  შემდეგ მარია დახვრიტეს და ისე ზუსტად, რომ შერმანის კოშკურას გაანადგურებს.
  მან აიღო და ტვიტერში დაწერა:
  - მე ის გოგო ვარ, რომელიც ლითონს ჭრის!
  შემდეგ კი ავრორა ჭურვს გაუშვებს. და ასევე ზუსტი და ნათელი.
  მეომარი ყვირის:
  - უმაღლესი აერობატიკა!
  შემდეგ კი სვეტლანა მთელი თავისი გააფთრებული ძალით გამოგაგდებს. ქერა გოგონა გამანადგურებელი. და ყვირის:
  - ჯოჯოხეთის დემონი ვარ!
  და ოთხივე გაივლის თავის კურსს სამხრეთ ალიასკის გავლით.
  და აი ალექსანდრე-4 ტანკი, ასევე უახლესი მოდელი ლამაზი გოგოებით. მძლავრი 130 მმ სიგრძის ტყვიამფრქვევი, რვა ტყვიამფრქვევი და ეკიპაჟი ხუთი ლამაზი გოგონასგან ბიკინებში.
  ისინიც მიდიან და ისვრიან, ამერიკელებს ნოკაუტს, შერმანებში შეაღწევენ.
  ალენკამ შიშველი თითებით ჭურვი გაუშვა და მღეროდა:
  - მეფე მიქაელის სადიდებლად!
  გასროლისას ანიუტამ მხარი დაუჭირა, თიბავდა ამერიკელებს:
  - დიდი მეფე!
  ავგუსტინემ ასევე დაარტყა, დაარღვია შერმანი, კისკისებდა:
  - მშვიდობისთვის, შრომისთვის, იმპერიისთვის!
  შემდეგ მირაბელამ ცეცხლი გახსნა. მან ასევე დაამტვრია მტრის ჯავშანი და ატყდა:
  - ახალი რუსული შეკვეთისთვის!
  და შემდეგ ოლიმპიადამ ესროლა ჭურვი, როდესაც ის ატყდა და იღრიალა:
  - მტრისთვის ასეთი ძალა და ტკივილი ვარ!
  გოგოები კარგად იქცევიან და ცეცხლს აძლევენ. მათ ზურმუხტისა და საფირონის თვალებში ქვესკნელის ალი.
  და უახლესი ალექსანდრე-4 ტანკი, ყველა კუთხით შეუღწევადი, წინ მიდის და ამერიკელებს ასხამს. ასეთია პრეზენტაცია და უპირობო განადგურება.
  გოგოებს კი ყინვა აქვთ და ისინი უბრალოდ ბიკინით არიან და თითქმის შიშვლები - ლამაზები! ჩვენთან კატა მოგვყავს!
  ალენკა ჭურვს ესვრის ამერიკულ მანქანას. როგორ ჭედავს და მღერის:
  - მე მსოფლიო ვარსკვლავი ვარ!
  შემდეგ კი ანიუტა აიღებს მას და გაათავისუფლებს, მოწყვეტს მტერს და ჩურჩულებს:
  - და დიდება იმპერიას!
  შემდეგ კი ავგუსტინეს ჭურვი დაარტყამს, მტერს დაძვრება, მტრის ჯავშანს დაარტყამს:
  - წითური და უსირცხვილო გოგო ვარ!
  შემდეგ კი მირაბელა სანდლებით დაირთვება . და მტერს სასიკვდილო ჭურვს გაუშვებს. ის გაანადგურებს კოშკს და იყვირებს:
  - ვერძი ვერძისგან!
  შემდეგ კი მშვენიერი გმირი ოლიმპიადა გაიმართება. ის გამოიმუშავებს ყველაზე სასიკვდილო ჭურვებს. ის გაანადგურებს მტრის ტანკს და იყვირებს:
  - ყველას გავაგდებინებ!
  აქ მოდის ტანკი, რომელიც იწონის სამოცდაათი ტონას და ანადგურებს მტრის რედუქტებს. და თოვლში ადვილად მოძრაობს - ძრავი უახლესი - გაზის ტურბინაა! ასე მარტივად ვერ გააჩერებ მანქანას.
  ალენკა მღერის:
  - არავინ გაგვაჩერებს! არავინ დაგვამარცხებს! მტერს რუსი მგლები ანადგურებენ! რუსი მგლები - სალამი გმირებს!
  და ისევ, შიშველი ფეხის თითებით, ჩახმახზე დაჭერით, ის ურტყამს მტერს. რა გოგოა!
  ანიუტაც შიშველი ფეხებით დავარდა და ყვიროდა:
  - და მე მშვენივრად ვარ!
  შემდეგ კი ავგუსტინე ჭურს ისვრის და ყვირის:
  - ველური გოგო ვარ!
  და მირაბელა გამოუშვებს რაღაც სრულიად მკვლელს და იღრინავს:
  - ახალ, განუყრელ საზღვრებს!
  და ის აჩვენებს თავის ენას ასე ვარდისფერ და გრძელს.
  შემდეგ კი ოლიმპიადა დაამარცხებს და დაამარცხებს ამერიკელებს და ამას ძალიან კარგად გააკეთებს.
  ზოგადად, აშკარა გამარჯვება ჩანს. ეს ბრძოლა მოიგეს და წინ მიიწევენ რუსული და მეფის ჯარები.
  1942 წლის დეკემბრის ბოლოს მთელი ალასკა უკვე დატყვევებული იყო მეფის არმიის მიერ და ბრძოლები მიმდინარეობდა კანადაში.
  ტანკების გარდა, რეაქტიულ თვითმფრინავებშიც იბრძვიან ქალი მფრინავები. აშშ-ს აქვს ბევრი ავიაცია, მაგრამ მისი ხარისხი ძალიან ცუდია. ვერ შეედრება რუსულ თვითმფრინავებს. რომლებიც მტერს არღვევენ ტერმინატორების სიმძაფრით.
  და გოგონები ანასტასია და მარგარიტა თავიანთ თვითმფრინავებში "ეკატერინა"-6 რამდენად ეფექტურად აგროვებენ ანგარიშებს.
  ანასტასია ჩამოაგდებს რვა ამერიკულ თვითმფრინავს ხუთი თვითმფრინავის ქვემეხის ერთი აფეთქებით და ყვირილით:
  - მე უბრალოდ სუპერ კლასის მეომარი ვარ!
  და შიშველი ფეხებით აჭერს პედლებს.
  მარგარიტა ერთ აფეთქებაში ათი ამერიკული თვითმფრინავი ჩამოაგდებს და ყვირილი:
  - და მე კიდევ ერთი კლასით მაღალი ვარ!
  ანასტასია შიშველი ფეხის თითებით აჭერს ტრიგერებს და მტერს აწვება. ის დაეჯახება აშშ-ს არმიის შვიდ მანქანას და ატყდება:
  - ისეთი მეომარი ვარ, რომ მეფეს უხარია!
  მარგარიტაც გაათავისუფლებს მკვლელს და ყვირილი:
  - და არა მარტო მეფე! ჩვენ ძალიან ლამაზები ვართ!
  გოგოები ჩხუბობენ და სხვადასხვა მანქანებს ეჯახებიან. მტერს მკვდარი თაგვებივით აგდებენ ნაგვის ურნაში. და ისინი ანადგურებენ ამერიკულ თვითმფრინავებს.
  ანასტასიამ კიდევ რამდენიმე თვითმფრინავი ჩამოაგდო და იღრიალა:
  - ორთავიანი სამეფო არწივისთვის!
  მარგარიტა, კბილებს აშორებდა, ჭიკჭიკებდა:
  - ასეთი მაგარი რამისთვის!
  მან ასევე დაარტყა კიდევ ათეულ ამერიკულ მანქანას. ეს გოგოები არიან. გოგოებს უყვართ მოკვლა. და გაანადგურე იგი!
  და ეს წყვილი მუშაობს...
  გადადის მიწის სამიზნეებზე. და წადით შერმანებთან, დაარტყით მათ. როგორც ლითონის ნემსი. და უძლიერესი რკინისა და ფოლადის გაყოფა. ასე მოხდა მათი დაცემა.
  ანასტასია რამდენიმე შერმანს ურტყამს და თავისთვის ყვირის:
  - მე ბევრის შემძლე გოგო ვარ!
  მარგარიტა ამერიკელებს ხმელეთზეც ურტყამს და ყვირის:
  -მაგრამ არაფერი შემაჩერებს და არც არასდროს შემიჩერებია!
  ანასტასია ანადგურებს მტერს, ესვრის ტანკებს და ყვირის:
  - მეფისთვის, რომელიც არც გონიერია და არც მაგარი!
  გოგოები, რა თქმა უნდა, მშვენიერები არიან! და რაც მთავარია, მხოლოდ ერთ ბიკინში! და უძლეველი!
  ვერავინ დაამარცხებს ან შეაჩერებს გოგოებს!
  ანასტასია, სროლით, ყვირის ფილტვებში:
  - მე ის გოგო ვარ, რომელიც ფოლადს ამტვრევს!
  მარგარიტა, რომელიც აგრძელებს სროლას, დასძენს:
  - და ნებისმიერი მეტალი!
  გოგოები დაფრინავენ და ისვრიან... მიუხედავად იმისა, რომ ცივა და ზამთარია, ეს მათ ხელს არ უშლის. კანადაში ბრძოლები მძვინვარებს.
  ანასტასია ისევ ისვრის და ყვირის:
  - ბიჭივით ვარ!
  მარგარიტი აქტიურად ადასტურებს და ჩაქუჩს პანტერის რისხვას:
  -ყველაზე მხიარული და მაგარი მე ვარ!
  გოგოებს, როგორც ხედავთ, ნამდვილად ბევრის იმედი აქვთ და ენით აუწერელი იღბალი აქვთ!
  ისინი აგროვებენ ნახევრად შიშველ გადასახადებს! და მათ არ იციან მწუხარება, არანაირი ეჭვი! მათ ბევრი განსხვავებული აზრი აქვთ!
  მაგრამ, მოკლედ, ლამაზმანებს გაუმართლათ. მათ შეიპყრეს და საჰაერო დარტყმით შეუტიეს ოთხვარსკვლავიან გენერალს. დიდებული ლამაზმანები. ისინიც ისე გაგაბეზრებენ!
  და ისევ რუსული და გერმანული ტანკები მოძრაობენ კანადაში.
  აქ არის გერდას ეკიპაჟი, გერმანულ T-4-ზე. მანქანა, გულწრფელად რომ ვთქვათ, საკმაოდ სუსტია საბჭოთა მანქანებთან შედარებით. მაგრამ გოგონები იოლი არ არიან - ისინი ფეხშიშველი და ბიკინით ებრძვიან სიცივეში. და ეს რაღაცას ამბობს!
  ვაღიაროთ, ასეთი მეომრები მაგარია! მათ არ იციან ეჭვები და სისუსტეები! მათ თვალებში საფირონები და ბრილიანტები იწვის! ასეთი ლამაზმანები მტერს არც ერთ სანტიმეტრს მიწას არ დაუთმობენ! ისინი ერთდროულად წმინდანი და ბოროტები არიან.
  ისინი მოძრაობენ კოლოსალური ენერგიით.
  და აი, როგორ ანადგურებენ ამერიკელებს.
  გერდამ ფეხის შიშველი თითებით გაისროლა და ჭიკჭიკებდა:
  - ველური გოგო ვარ! და საერთოდ არა ქალწული!
  და ამის შემდეგ სიცილი აუტყდა.
  შარლოტამაც ისროლა ქვემეხიდან. ის შეიძლება არ იყოს ძალიან ძლიერი, მაგრამ ის სწრაფად მუშაობს:
  -ცხელი და მკბენი ფუტკარივით ვარ!
  რის შემდეგაც ლამაზმანი აიღებს და აჩვენებს თავის გრძელ ენას!
  შემდეგ კი კრისტინა ურტყამს და ღრიალებს:
  - და ჩემი ვოკალი! კლიკოვის დარტყმა!
  და ისიც მგლის კბილებს გამოჰკრავს და იღრინდება:
  - ახალი გამარჯვება იქნება!
  მეომრები მართლაც ძალიან მკაცრი და აგრესიულები არიან. და მათ აქვთ ძალიან დიდი კუნთების ძალა და გაბრაზებული გაბრაზება.
  და მაგდაც დაარტყამს მტერს. ის შორიდან დაამსხვრევს შერმანს, დაარტყამს მას ძალიან ზუსტად ბოლომდე და იღრინდება:
  - რა მაგარი გერმანელი ვარ!
  ოთხი, მიუხედავად იმისა, რომ მანქანა არ არის საუკეთესო, წარმატებით იბრძვის.
  Და რატომ? იმიტომ რომ ტანსაცმელი თითქმის არ აქვთ! და მეომრები ძალიან ლამაზად ანადგურებენ მტერს.
  გერდა ამაყად აღნიშნავს:
  - ფიურერის ასე ღირსნი ვართ!
  რის შემდეგაც ლამაზმანი კვლავ გადაიღებს და შიშველს თავის მიმზიდველ პატარა სახეს.
  მეომრებს აქ არიული სული აქვთ. და მათ არ ეშინიათ სიცივის. მიუხედავად იმისა, რომ დასავლეთ კანადაში ზამთარი ჯერ კიდევ ძალიან ცივია.
  მაგრამ არაფერი - უბრალოდ ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი. მაშინ იქნება წარმატებები და გამარჯვება!
  ეს ამაყი სულით სავსე მეომრები არიან.
  ახლაც არიელებს არ ჰყავთ ტოლი შეუპოვრობით. რუსი გოგოების გარდა.
  მაგრამ ნატაშამ "ნიკოლაი"-3-ზე, ისიც ბიკინით და ფეხშიშველი, ესროლა, გამობრუნდა და მოიარა. თუმცა, მისი ტანკი უკეთესია ვიდრე გერმანული T-4. ბრძოლა აქ არის მკაცრი და ძალიან აგრესიული.
  იანკები უკან დახევას ცდილობენ. მაგრამ ნატაშამ "ჯადოქარი" დაარტყა და მარგალიტის კბილების ღრიალით აჩურჩულა:
  - ისეთი გოგო ვარ, არავინ მომიახლოვდება!
  და მარია ზუსტად ესროლა ამერიკულ ტანკებს. ის მათ გახვრეტით და გაშიშვლებული კბილებით კისკისებს:
  - ვერანაირი ძალები ვერ წაგვიყვანს!
  შემდეგ ავრორაც რიგრიგობით ისვრის. შერმანი განადგურდა. დიახ, გოგო ეს არის ის, რაც გჭირდებათ.
  მერე კი სვეტლანა თავის წვლილს შეიტანს... როგორ დააზარალებს ამერიკელებს.
  ასევე არის ბრძოლები ზღვაზე. რუსული ფლოტი იპყრობს ფილიპინებს.
  და აი, გუნდიც: ფეხშიშველი მეზღვაური გოგონები. ასევე თითქმის შიშველი ლამაზმანები, ბიკინებში. მართალია, ფილიპინებში ზამთარშიც მშვენიერი ამინდია - თბილი, რადგან თითქმის ეკვატორია.
  გოგოებს კი ჩხუბი და სროლა სიამოვნებთ. და ირბინეთ მოციმციმე ფეხშიშველი, მრგვალი ქუსლები. აქ გოგოები უბრალოდ საყვარლები არიან. საუკეთესო - სუპერ!
  სხვათა შორის, მათ უყვართ პატიმრების გაუპატიურება! ისინი აკავშირებენ საკუთარ თავს და შემდეგ მიჰყავთ. და იმდენად, რომ პატიმრები გონებას კარგავენ! და ისინი აწყობენ ტოტალურ განადგურებას საკუთარი თავისთვის - უფრო სწორად, არა საკუთარი თავისთვის, არამედ მათი მტრებისთვის.
  ნახევრად შიშველი გოგოების ასეთი მაგარი ეკიპაჟები. და ვერაფერი შეაჩერებს მათ და ვერაფერს გაანადგურებს!
  მეომრები ამერიკულ კრეისერზე ადიან. ხტებიან თითქმის შიშველი, ფეხშიშველი, გარუჯული კანის ქვეშ მოქნილი კუნთებით. და ისინი გააფთრებით ჭრიან ამერიკელებს. და ისინი არ აძლევენ გადარჩენის მცირე შანსს.
  ახლა კი ულამაზესი სტელა და მისი პარტნიორი მაშა ჩანს. ორივე გოგონა მაღალი, დაკუნთული ქერაა, რომლებიც ყველას ჭრიან. რაც არ არის დარტყმა, არის სხეულების მოჭრა და დანგრევა !
  გოგონები ამერიკული გემის გასწვრივ დადიან. თუ მარცხნივ ატრიალებენ, ეს არის ქუჩა, თუ მარცხნივ, ეს არის ხეივანი!
  და გოგონები არ გაჩერდებიან ! ისინი ოპონენტებს შანსს არ ტოვებენ! და რა მოხდება, თუ ისინი იღრიალებენ და დაიწყებენ კუნთების რხევას!
  და ისევ აქნევენ ხმლებს და ყვირის:
  - მეფის, სამშობლოს და მიხეილ რომანოვის გოგოები ვართ!
  და სამურაის კომბოსტოსავით ჭრიან. სტელამ აიღო და შიშველი ფეხით დაარტყა ამერიკელ ოფიცერს საზარდულის არეში. ის უფრო მაღლა დაფრინავს და გადახტება გემზე.
  ქერა ტერმინატორი მისცემს:
  - ჩემი დარტყმისთვის ჰონორარს იხდიან!
  და ისევ კბილებს გამოაცახცახებს და მარგალიტისებრ კბილებს გამოანათებს! რა გოგოა! ყველაზე წვენი და არომატი!
  გოგონები კი თავისკენ ჩქარობენ. და ისინი გადიან როგორც ტორნადოს ტალღა. მტერს შანსს არ აძლევენ. მათ აქვთ კოლოსალური ძალა. ეშმაკთა სიბნელე და ათასობით ანგელოზი.
  და აი, მოდის მაშა, რომელიც ერთდროულად სამ თავს ჭრის ორი საბერით! ეს გოგოა - გოგო ყველა გოგოსთვის!
  ორივე ლამაზმანი ისე ჭრიდნენ, თითქოს ფრჩხილებს ხმლებით ურტყამდნენ. და მათ ქმედებებში არ არის სისუსტე ან ეჭვი. იმოძრავეთ საკუთარი თავისთვის, უკან დახევის ან დანებების გარეშე. სამართლიანობა მოითხოვს კაცობრიობის გაერთიანებას. ერთი იმპერია, ერთი გვირგვინი, ერთი მიზანი და გაფართოება კოსმოსში.
  სწორედ ამ დროს ხდება დედამიწის პირველი ხელოვნური თანამგზავრის ორბიტაზე გაშვება. აქ ის დაფრინავს მთელს მსოფლიოში.
  და რუსი გოგონები ბიკინებში იბრძვიან საკუთარი თავისთვის. და არაფრით ჩამოუვარდებიან მტერს. და ლამაზმანებისგან ნაჭრები ამერიკელები ეცემა. მაინც უმაღლესი კლასისა და უნარის გოგოები.
  ერთ დროს მათ მოახერხეს ბრძოლა იაპონიაში. სიმაღლეზეც იბრძოდნენ. თავად იმპერატორი ტყვედ ჩავარდა. მათ აჩვენეს თავიანთი კოლოსალური უნარები. მათ აქვთ ასეთი ვნება და კუნთების ძალა. რა თქმა უნდა, ასეთი გოგოები სასწაულების სასწაულია!
  სასახლეში დაჭრეს სამურაები. და ისინიც თითქმის შიშველი და ფეხშიშველი იყვნენ. გოგონები, რომლებსაც შეეძლოთ ისეთი რამის გაკეთება, რაც მათ მტრებს გააკვირვებდა.
  მათ დაჭრეს ნებისმიერი ხორცი და აჩვენეს თავიანთი მხატვრულობა. მეომრები, ყოველგვარი ეჭვის გარეშე, წინ მიიწევენ.
  ამერიკელ ადმირალს საბერით თავი მოაჭრეს. და როგორ გაიცინებენ ლამაზმანები, კბილებს აშორებენ.
  და ისევ შეტევაზე გადადიან და თავს იჭრიან. ასეთი მეომრები ნამდვილი მონსტრები არიან. და ტახტზე არის ცარი მიქაელი. ალექსანდრე მესამეს ვაჟი, მაგრამ არა ის. უფრო იღბლიანი, უფრო გადამწყვეტი, უფრო ძლიერი ნებისყოფის და ასევე ნიჭიერი მმართველი .
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, იღბალს აქვს მნიშვნელობა, პლუს კიდევ უფრო დიდი სიმკაცრე - მიხაილი ხელმძღვანელობდა შეურიგებელ ბრძოლას კორუფციის წინააღმდეგ, რამაც დადებითად იმოქმედა ჯარზე. მაგრამ ყველაზე ეფექტური ნოუ-ჰაუ არის ბიკინის გოგოების გამოყენება სამხედრო მიზნებისთვის. გოგოები კი ძალიან ლამაზები არიან, როცა თითქმის შიშველები და ფეხშიშველები არიან.
  ასე რომ, ბრძოლები სხვადასხვა ხარისხის წარმატებით მიმდინარეობს. და ლამაზი მეომრები ისვრიან ძალიან ზუსტად, კაცებზე უკეთესად. და რაც მთავარია, როცა გოგოები თითქმის შიშველები არიან, ისინი პრაქტიკულად დაუცველნი არიან. მათზე ტყვია და ჭურვი არ ზიანდება. მეომრების ძალიან ძლიერი არმია. Მაგარია. ცარ მიქაელის იდეა იყო გოგოები თითქმის შიშველი და ფეხშიშველი გამოეყენებინა და ამან გამარჯვება მოიტანა.
  და გოგონები ბრძოლებში ასევე ყუმბარებსა და ხანჯლებს შიშველი თითებით ისროდნენ. და მათ აჩვენეს თავიანთი ველური გაბრაზება.
  გოგოები საკმაოდ თავხედები არიან. და ძალიან ლამაზი, მხიარული და ფლოტიანი. ვერავინ იკავებდა მათ.
  მეომრები ძალიან ჭაღები არიან... გოგოს შიშველი ფეხები ძალიან ეფექტური იარაღია. მაგრამ რა შეუძლიათ მათ? Ბევრი რამ. შიშველი ძირები თავად იღებდნენ ენერგიას დედამიწიდან და ლამაზი მეომრები თამაშობდნენ.
  უნდა ვთქვა, რომ გოგოები ყველაზე ლამაზები არიან მსოფლიოში, რომ ორივე მშვენიერია და კობრების ბრაზით!
  ამერიკული კრეისერი დატყვევებულია. დატყვევებული კაცები სახეზე დაეცნენ. რის შემდეგაც მეომრებმა ფეხებს სახეში შეახვიეს. და მაიძულეს მეკოცნა. გოგოები კი ღრიალებდნენ და მათი შიშველი ძირები, როცა ენას აწებებდნენ, სასიამოვნოდ და ტკივილს გრძნობდნენ.
  მაგრამ ლამაზმანებს სიამოვნებდათ შიშველი ფეხების კოცნით და ქუსლების კოცნით.
  რის შემდეგაც გოგოები იცინიან. და მათ კბილებს აცლიან!
  არადა გამოსწორდა, გოგოებმა ცოტა შიშველი გარუჯეს და ბანაობაზე წავიდნენ. ასეთი ლამაზი მეომრები არიან. როგორ შეიძლება ასეთი ფეხის აღება და კოცნა? და ყველა თითი გაილოკა.
  გოგოები დიდები არიან.
  აქ არის ალექსანდრე-4 ტანკი ისევ ბრძოლაში. ჩქარობს და თებერვალი უკვე მოდის. ჯარები მიდიან. უფრო და უფრო უახლოვდება აშშ-ს ტერიტორიას. გოგოები ძალიან მაგრები არიან.
  აქ ნატაშა ზუსტად ისვრის. და ძალიან ზუსტად ურტყამს.
  გოგონა უკიდურესად ზუსტად ისვრის და ყვირის:
  - მტერს დავამარცხებთ!
  შემდეგ მარია ისვრის. აიღო და დაამარცხა მტერი:
  - სუპერ ვარ!
  მარია ძალიან ლამაზი გოგოა და ძალიან აქტიური.
  და მისი შიშველი ფეხები ძალიან ლამაზი და მოხდენილია მათი ეროტიკით:
  - მტერს გავანადგურებთ!
  და ავრორა ისეთი გოგოა და ის სუპერა, შიშველი მუცლებითა და მკერდით, და ასეთი ალისფერი ძუძუს აბურდული:
  - მე გავარღვევ მტრებს და გავხდი სუპერ!
  და როგორ აქნევს წითელ თმას!
  და ისევ დაგირტყამს თავისი შიშველი, გახეხილი ფეხებით. ასეთი მეომრები ძალიან მაგრები არიან!
  შემდეგ კი სვეტლანა აიღებს და დაამარცხებს მტერს:
  "მე მიყვარს მეფე და ჩემს მტრებს მარყუჟს ჩამოვკიდებ კისერზე!"
  გოგოები იცინიან. როგორ გახდნენ გრეიჰაუნდები და მაგრები.
  ამერიკელები გოგოებს გარბიან. ან უარს ამბობენ. ან კვდებიან. მეომრები ისეთი ლამაზები და ძალიან ფეხშიშველები არიან, გოგოები კი ისეთი მშვენიერი. და მხოლოდ ბიკინით ბრძოლა სასიამოვნო და ეფექტურია. მეომარი გოგონები ისეთი საოცარი არიან.
  ნატაშა ისევ ესვრის ამერიკელებს და კისკისებს:
  -შენ ჩემი ძმა ხარ და მე შენი ძმა! უფრო სწორად ჩემი და!
  და ისევ ამოძრავებს გრძელ ენას. აგრესიული ვთქვათ მეომარი და სილამაზე!
  შემდეგ კი ანიუტა შიშველ მკერდს აქნევს. და ის იყვირებს და კბილებს გამოაცახცახებს. და ის ჭურვს გაუგზავნის ამერიკელებს. და ის აიღებს და იგერიებს.
  - ლამაზმანმა გაანადგურა! და ის ყვირის:
  - მე ისეთი სუპერ გოგო ვარ!
  ლამაზი გოგოა და უყვარს სექსი. და ეს სასიამოვნოა!
  და გოგონამ აიღო და დაარტყა - იღრიალა:
  - ჩვენ გავიმარჯვებთ და მტერს გავანადგურებთ!
  და აი, ავრორა დაარტყამს და სცემს:
  -მეფე ვარ და მაგარი გოგო!
  მეომარი შეიძლება იყოს საკმაოდ ჭაღარა.
  გოგოები თავისთვის იცინიან.
  მაგრამ სვეტლანამ ძალიან მაგრად მიიღო. და მან ასეთი საფასური მისცა მტრის განადგურებისთვის და ეშმაკებს აკოცა:
  - აი ასეთი ტოტალიტარული აერობატიკა!
  ტანკი ძალიან მოქნილი და მომაკვდინებელია. ის ურტყამს სუსტ და მაღალ შერმანს. ასე რომ, აქ ბრძოლები მეფის რუსეთის სასარგებლოდ მიმდინარეობს.
  ნატაშა ისევ გასროლას ჰგავს. და ის აყოვნებს:
  - შენი კერპისთვის!
  მარიამ სროლა დაიწყო. გოგონა ძალიან ლამაზია და ოქროსფერი თმა აქვს. გარეგნობით.
  გოგონამ ჩაიბურტყუნა, შიშველი ფეხის თითები დაუმიზნა და დაიკივლა:
  - ეს მეფისთვის მკვლელობაა!
  და აი, ავრორამ ამერიკელი დაარტყა. და გოგონა, ვთქვათ, მართლაც ძალიან აგრესიული იყო და ყვიროდა:
  - ნამდვილი პანსიონისთვის!
  ახლა კი გოგონამ თავი მართლაც ძლიერი გამოავლინა.
  სვეტლანა კი აგრესიული და მებრძოლია. მან შიშველი ფეხით დაარტყა და მტერი ნაწილებად გაანადგურა.
  და აჩურჩულებდა კბილებს:
  - მე არწივივით მიფრინავს ქალბატონი!
  ასე რომ, გოგონებმა ველური ძალით დაიწყეს ჩხუბი. და ლამაზმანების ასეთი აგრესიის შეჩერება შეუძლებელია. უკან დახევის და მოხრის გარეშე.
  ნატაშამ ისევ გაისროლა და აჩურჩულა:
  - სრულ განადგურებამდე!
  მარიამმა კი, ყოველგვარი ფრჩხილების გარეშე, ბევრად უფრო მიაღწია წარმატებას მტრების განადგურებაში და დაიწყო მოწინააღმდეგეების გატეხვა.
  შემდეგ ავრორამ აიღო და მტერს ქვემეხით დაარტყა. და ძალიან წარმატებულად, კოლოსალური სისწრაფით. და გაანადგურე, გაანადგურე მტერი. და მდნარი ნამსხვრევები შერმანიდან ყველა მიმართულებით დაფრინავს.
  და სვეტლანა ასევე გადაიღებს და იმღერებს:
  - დიდი ოცნებების და დიდი სილამაზის გოგო ვარ!
  მეომრები, ფაქტობრივად, ავლენენ გამარჯვების გასაოცარ ნებას.
  ტყუილად არ არის, რომ იმპერია მაგარი და დიდი გახდა. შეიძლება გადააჭარბოს ჩინგიზ ხანის მიღწევებს.
  მეომრები თავისკენ მიიწევენ... და ისვრიან, ისვრიან და ჭრიან მტრის პოზიციებს, თითქოს დანით ჭრიან. უფრო სწორად, ძალიან ბასრი და გამაგრებული ხანჯალი. ახლა კი რუსული ჯარები მართლაც დაუმარცხებელია. და დიდი იმპერიის სამეფო.
  თუ გადავხედავთ, რუსეთის ისტორიაში ბევრი ომი და რთული პერიოდი ყოფილა. მაგრამ ნიკოლოზ II-ს უმეტესწილად უბრალოდ არ გაუმართლა! ის წარუმატებელი აღმოჩნდა. მაგრამ ტაქტიკას დიდი მნიშვნელობა აქვს. რაც აჩვენა დიდმა რუსმა მოჭადრაკე ალეხინმა. როდესაც მან მოწინააღმდეგის ნაცვლად დაიწყო თამაში, დაფა გადაატრიალა და მოიგო. გენიოსი გენიოსია.
  მეფის რუსეთის ყველა პრობლემასთან ერთად, მარტო შიშველი გოგონების ფაქტორმა ბევრი რამ გადაჭრა.
  ბრძოლებში ვერტმფრენებიც მონაწილეობენ. საბრძოლო მანქანები და ასევე ეკიპაჟები ბიკინითა და ფეხშიშველი გოგოებით. როგორია გოგოებისგან შემდგარი ჯარი? ყველაზე გამორჩეული. ვერაფერი შეაჩერებს და ვერ დაამარცხებს ასეთ ჯარს.
  ასე რომ, ამ ჯარში არიან ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი გოგონები. კაპიტან ვარვარას ვერტმფრენის ეკიპაჟი. ეს საოცარი არ არის? ზღვა სასტიკად ადიდებს! და როგორ მოხვდება თვითმფრინავის ქვემეხები. და შემდეგ არის რაკეტები. ეს გოგონები ნამდვილი ქარიშხლები არიან, როგორც ტორნადოები.
  არაფრით არ ჩამოუვარდებიან მტერს. რუსული არმია მზადაა ბრძოლებისთვის და დიდი მიღწევებისთვის.
  ვარვარა მშვენიერი გოგონაა ყავისფერი თმით და თითქმის შიშველი. როცა ის ფილტვებში ღრიალებს:
  - მტრები არ გაივლიან! და ისინი არ გაიქცევიან!
  ყველაზე მაგარი აპარატის ყველა თვითმფრინავიდან . და ის გადაფრინდება მტერზე. აიღებს მას და ასველებს დამანგრეველი მოხვევით.
  მაგრამ მოკრძალებულმა ოლგამ აიღო და ესროლა რაკეტა ამერიკულ პოზიციებს და ატყდა:
  - ვიბრძოლე, არა ფეხსაცმლით, არამედ ფეხშიშველი!
  და საფირონისფერი თვალებით დაახამებს. დიახ, ეს გოგოები არიან - ასეთი წარმოუდგენლად საოცარი აერობატიკა. მასთან ერთად შეგიძლიათ დალიოთ მთაზე და ატაროთ შიშველი დრაკონები.
  და ფეხები ისეთი მოხდენილი და უნიკალურია! წელი კი თხელია, სხეულები კი ძალიან კუნთოვანი.
  ვარვარა უკანკალებს და ყვირის:
  - მე შემიძლია გლობუსზე ხვრელი გავუკეთო მეფეს!
  და ის გაიღიმებს თავის პატარა სახეს და თვალებს დააკრავს.
  მეომრები აქ საუკეთესო მდგომარეობაში არიან. აი, ტატიანა, ასევე ბიკინით გამოწყობილი გოგონა, აიღებს და იკივლებს:
  - იყოს მეფე მთელ დედამიწაზე!
  და ის ანათებს თავისი მარგალიტის კბილებით. და ვერტმფრენიდან ის ისეთივე მომაკვდინებელია, როგორც ლურსმნები . და ეს სასიკვდილო იქნება. და ეს ნამდვილად შეწვავს ლითონს. და გამოიწვევს ბუნკერის განადგურებას.
  ეს გოგოები არიან - ყველა გოგო გოგოა! შემდეგ კი, როცა პატიმრებს შემოჰყავთ, ეს გოგოები კოცნიან და შიშველ ფეხებს აკოცებენ. ეს არის ზოგადად ყველაზე დახვეწილი გზა დამცირების და წახალისებისთვის.
  
  უძლეველი რომელი
  მასში რომმელის არმიამ 1941 წლის ნოემბერსა და დეკემბერში შეძლო გამარჯვება აფრიკაში. ეს ასევე მოხდა იმის გამო, რომ ბრწყინვალე რომელის პარტნიორმა არ დაუშვა ის უხეში შეცდომები, რაც მოხდა რეალურ ისტორიაში.
  შედეგად, გერმანელებმა დაამარცხეს მოწინავე ბრიტანელები და შეინარჩუნეს ტერიტორია. თავდაპირველად, ამან არ იმოქმედა ბრძოლების მიმდინარეობაზე; აღმოსავლეთ ფრონტზე გერმანელები დამარცხდნენ მოსკოვის მახლობლად.
  თუმცა, მოგვიანებით ფიურერის გეგმები შეიცვალა. რომმელმა ამ დროისთვის შეძლო ტოლბუკის აღება და ეგვიპტისკენ დაიძრა. ჰიტლერმა გადაწყვიტა გადასულიყო დროებით თავდაცვაზე აღმოსავლეთ ფრონტზე და ახლა თავისი ძალისხმევის კონცენტრირება მოახდინა აფრიკასა და ახლო აღმოსავლეთში.
  თუმცა, ვინაიდან აფრიკაში შეტევას ნაკლები ძალები სჭირდებოდა, ნაცისტებმა აღმოსავლეთში რამდენიმე ოპერაცია ჩაატარეს. დაამარცხა საბჭოთა ჯარები ქერჩში. ხარკოვთან შემოგვეხვივნენ. მათ ასევე ამოიღეს ნატეხი სმოლენსკის მიმართულებით. გენერალ ვლასოვის მეორე შოკური არმიის შეტევა ლენინგრადის მახლობლად ასევე მარცხით დასრულდა.
  სევასტოპოლი დაეცა ალყისა და თავდასხმის შემდეგ. და კრაუტები გაძლიერდნენ. ბრძოლა გაიმართა რჟევის რაფაზე. აქ ნაცისტებმა შეძლეს გაუძლო.
  მაგრამ ეგვიპტეში რომელმა, რომელმაც მიიღო გამაგრება, დამაჯერებელი გამარჯვება მოიპოვა. მათი წარმატების საფუძველზე, გერმანელებმა გადალახეს პალესტინა და აიღეს ერაყი და ქუვეითი. შემდეგ კი მთელი ახლო აღმოსავლეთი - ნავთობზე წვდომის შემდეგ.
  რის შემდეგაც ფაშისტები სუდანს მიუბრუნდნენ და მთელი აფრიკის ხელში ჩაგდება სცადეს.
  ამავდროულად, მოჰყვა თავდასხმა გიბრალტარზე და გერმანული ჯარების შეღწევა მაროკოში და შემდგომ აფრიკის სივრცეებში.
  მაგრამ გერმანელების წარმატებებს ხელი შეუწყო ენერგიულმა მუშაობამ უკანა მხარეს. სად არის ჰიტლერიც, რა გააკეთა უფრო ოსტატურად, ვიდრე რეალურ ისტორიაში.
  გაღვიძების შემდეგ ჰიტლერმა ტერმინატორმა გოგოებთან ერთად იბანავა, სალათით, ყვავილოვანი კომბოსტოს ფაფით და სხვა ბოსტნეულით ისაუზმა, დაუმატა უცხიმო მრავალფენიანი თხის ყველი და ხიზილალა. რის შემდეგაც მან დაიბარა შპეერი და ახალ იმპერიულ მინისტრს ოფიციალურად წარუდგინა დოკუმენტი, რომელსაც ხელს აწერდა კანონი საგანგებო უფლებამოსილების შესახებ. ადოლფი დაპყრობილი იყო და ძალიან კოროზიული იყო:
  - მესამე რაიხში იარაღის წარმოება უკიდურესად დაბალია! ჩვენ ჩამოვრჩებით არა მხოლოდ მეომარ ბრიტანეთს, არამედ ტოტალიტარულ სსრკ-საც. მაგრამ ჩვენ გვჭირდება საჰაერო უზენაესობა, ძველი იარაღის წარმოების გაზრდა და ახალზე გადასვლა. განსაკუთრებით პერსპექტიული რეაქტიული ბომბდამშენები. ყოველივე ამის შემდეგ, მათი უზარმაზარი სიჩქარე და მაღალი ზედა ჭერი საშუალებას აძლევს მათ გაანადგურონ ბრიტანეთის ქალაქები თითქმის დაუსჯელად!
  შპერმა ოპტიმიზმი გამოაქვეყნა:
  - გერმანიასა და პოლონეთში ნახშირი ჭარბია, საფრანგეთში არის რკინის საბადო და გვაქვს საკმარისი აღჭურვილობა ბევრი მანქანის საწარმოებლად. ყოველივე ამის შემდეგ, ჩვენ ვაწარმოებთ უფრო მეტ ალუმინს და დურალუმინს, ვიდრე მსოფლიოს ყველა ქვეყანა ერთად!
  შეპყრობილმა ადოლფმა თავი დაუქნია:
  - Აქამდე! დიდი ბრიტანეთი და აშშ ასევე ხელს უწყობენ წარმოებას და ჩვენ უნდა დავიცვათ ყოველი გრამი ლითონის. დაე, სკოლის მოსწავლეებმაც და სხვა ბავშვებმაც ხუთი წლის ასაკიდან შეაგროვონ ლითონი. გარდა ამისა, რატომ კეთდება ფრთები და ფიუზელაჟი მთლიანად დურალუმინისგან. შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ხე, ასევე ტილო. მაგალითად, მონობლოკის ფრთების წარმოება. Და რა? ჩვენ გვჭირდება ახალი რეაქტიული გამანადგურებელი, რომლის წონა არ აღემატება ორ ტონას, მარტივი საფრენი, მარტივი წარმოება და იაფი! აწყობის ნაწილების რაოდენობა უნდა შემცირდეს მინიმუმამდე, ასევე უნდა მოიძებნოს შესაძლებლობები, რომ მაქსიმალურად შემცირდეს თვითმფრინავის წონა და გააუმჯობესოს მისი აეროდინამიკური თვისებები. ახლა, სხვათა შორის, თვითმფრინავის დიზაინერები მოვლენ, ჩვენ მათ მოვამზადებთ.
  შპერმა გაიცინა:
  - რა თქმა უნდა, ჩემო ფიურერ. რამდენადაც მე მესმის, აპირებთ ჯარიდან ყველა მაღალკვალიფიციური მუშაკის დაბრუნებას?
  დაპყრობილმა ადოლფმა დაადასტურა:
  - უცხოელებიდან მოვიყვანთ მხოლოდ მაღალკვალიფიციურ, რიგით მუშაკებს. ასე რომ, უკეთესი იქნება, რომ ნაკლები უსაქმური იყოს და, შესაბამისად, პარტიზანები. ჩვენ, რა თქმა უნდა, შევამცირებთ სახმელეთო ჯარების რაოდენობას, თუ სსრკ-სთან ომი არ იქნება, მაშინ ამდენი ქვეითი არ გვჭირდება, მაგრამ... არა რადიკალურად, ამიტომ ვგეგმავ უახლოეს პერიოდში გიბრალტარის და მალტის დამარცხებას. თვეების განმავლობაში და დაიკავებს აფრიკის მთელ ჩრდილოეთს და შემდგომ ახლო აღმოსავლეთს. ჩვენ კვლავ დაგვჭირდება სახმელეთო დანაყოფები. გარდა ამისა, აუცილებელია დამატებითი გემთმშენებლობის მშენებლობა როგორც თავად გერმანიაში, ასევე საფრანგეთში, ბელგიაში, ჰოლანდიასა და ნორვეგიაში. გვჭირდება ავიამზიდები, საბრძოლო ხომალდები და ტრანსპორტი. და ხმელთაშუა ზღვა გადაიქცევა, თითქოს, შიდაგერმანულ ტბად. Გესმის?
  შპეერმა თავი დაუქნია:
  - დიახ, ჩემო ფიურერ! მე უკვე შევუკვეთე სამშენებლო პროგრამის შემუშავება...
  ეშმაკმა ადოლფმა დაამატა:
  - სამუშაო დღე შეიძლება გაგრძელდეს 16 საათამდე, თუ ამას ჩვენი საგანგებო გეგმები მოითხოვს. სულ რაღაც ცხრა თვეში თვითმფრინავების წარმოება დღეში ას თვითმფრინავამდე უნდა გაიზარდოს... ახლანდელთან შედარებით სამჯერ მეტი და სულაც არ არის ფაქტი, რომ ეს საკმარისი იქნება!
  შპეერმა სასწრაფოდ გაამხნევა ფიურერი:
  - ჩვენი პილოტები ბრიტანელებზე მაღალი კლასის არიან, ამიტომ რაოდენობა ყველაფერი არ არის. და ჩვენ ვიპოვით ახალ გზებს გუთანის ხმლებად გადაქცევისთვის. როგორც მივხვდი, ჩვენთვის პრიორიტეტი ავიაციაა?
  ფიურერმა მუშტი უფრო მაგრად შეკრა:
  - ჩვენთვის პრიორიტეტია რეაქტიული, ბომბდამშენი და შემდეგ გამანადგურებელი თვითმფრინავი, პლუს ახალი აღჭურვილობის გამოშვება და სასწაულებრივი იარაღის განვითარება! თუმცა, არა მხოლოდ ავიაციის სფეროში, არამედ ტანკები, არტილერია, პირველ რიგში რეაქტიული არტილერია... ამაზე უფრო დეტალურად ვისაუბრებთ.
  გაისმა ზარი და ოთახში შევიდნენ მესამე რაიხის წამყვანი ავიაკონსტრუქტორები.
  მესერშმიტი, შედარებით ახალგაზრდა მაღალი შუბლით, ჰეინკელი, უკვე ასაკოვანი, მაგრამ ძალიან მოქნილი, ატლეტურად აშენებული ტანკი, ლიპიში და რამდენიმე ნაკლებად ცნობილი.
  ადოლფმა მათ სკამებისკენ მიუთითა და უბრძანა, ნახატები მაგიდაზე დაედო:
  - თქვენი ამოცანაა შექმნათ ახალი, ძალიან ძლიერი და თანამედროვე იარაღი. გერმანიას აქვს მეტი ქარის გვირაბი , ვიდრე მსოფლიოს ნებისმიერ სხვა ქვეყანაში და მრავალი თვითმფრინავის ტექნოლოგია ძალიან ჩამორჩენილია. მაგრამ მხოლოდ Yu-88-ში შეგიძლიათ მნიშვნელოვნად გაზარდოთ სიჩქარე მანქანის უფრო გამარტივებული ფორმის მიცემით. კერძოდ, კაბინას მიენიჭება ცრემლის ფორმის, ამოზნექილი ფორმა, რაც გააუმჯობესებს ხილვადობას და მფრინავს უფრო ფართოს გახდის, ასევე დაამატებს სიჩქარეს აეროდინამიკის კარგი ხუთი კილომეტრით გაუმჯობესებით. გარდა ამისა, აუცილებელია გამარტივებული ფორმის მიცემა როგორც ბომბდამშენების, ასევე მებრძოლების, ბომბის თაროებისა და საჰაერო მუხრუჭებისთვის არასამუშაო მდგომარეობაში.
  შენ დაწერე რასაც გეუბნები!
  დიზაინერებმა ერთხმად დაუქნია თავი:
  - ასე რომ, ნამდვილად დიდი ფიურერი!
  ადოლფმა განაგრძო:
  - XE-129 - უნდა გადაკეთდეს ისე, რომ იარაღის ყუთს მიეცეს გამარტივებული ფორმა და დამონტაჟდეს მოძრავი თვითმფრინავის ქვემეხი უკანა და ქვედა ნახევარსფეროდან თავდასხმებისგან დასაცავად. გარდა ამისა, ეს თავდასხმის თვითმფრინავი აღჭურვილი უნდა იყოს ძრავის გამაძლიერებელი სისტემით. პერესტროიკის პარალელურად აუცილებელია ასეთი თავდასხმის თვითმფრინავების წარმოების გაზრდა. მათი დამანგრეველი საჰაერო დარტყმები ბრიტანელების აქტივობას პარალიზებს. გარდა ამისა, ბრიტანეთში გამოყენებული უნდა იყოს Ju-87 მყვინთავის ბომბდამშენი. მოძველებულ მანქანებს გამოვაყენებთ ექსპლუატაციაში...
  ადოლფი შეჩერდა. დიზაინერები დუმდნენ. ფიურერმა შენიშნა:
  დიდი ეჭვი მაქვს F -190 -ზე . მანქანა მძიმე და არასაკმარისად მანევრირებადი აღმოჩნდა, გარდა ამისა, მას არ გააჩნია ავზების შევსების სისტემა ინერტული აირებით, რომლებიც ცვლის გამოყენებულ საწვავს. ამის გამო ამ მანქანას ერთი ცეცხლგამჩენი ტყვიითაც კი შეიძლება დაარტყა. რას იტყვის ტანკი ამაზე?
  ცნობილმა SS დიზაინერმა, რომელიც ყურადღების ცენტრში იდგა, შენიშნა:
  - ეს ჩვენი ნაკლია, დიდო ფიურერ. მიუხედავად იმისა, რომ ტანკების განლაგება საკმაოდ წარმატებულად უნდა ჩაითვალოს, ისინი ნაკლებად დაუცველები არიან მტრის ცეცხლის მიმართ და ამავე დროს იცავენ პილოტს. რაც შეეხება მანევრირებას, მაშინ... ერთი ჯავშანი 120 კილოგრამს იწონის და მისი შემსუბუქება არც ისე ადვილია ჩვენთვის...
  დაპყრობილმა ადოლფმა შესთავაზა:
  - შეეცადეთ გააუმჯობესოთ Fokken-Wulf-ის აეროდინამიკური თვისებები. უპირველეს ყოვლისა, წონის შემცირების გამო, აუცილებელია ფრთების წვერების მოხრა, რათა გაიზარდოს ავტომობილის კონტროლირებადი და მანევრირება. გარდა ამისა, დააყენებს დაცვას უკანა ნახევარსფეროსთვის... რაც შეეხება ძრავის მდებარეობას პილოტის სალონის წინ, ეს იცავს პილოტს, მაგრამ მოითხოვს ავტომობილის აღჭურვას განდევნის მოწყობილობით. სხვათა შორის, ძრავის ფორმა შეიძლება უფრო გამარტივდეს, რაც ჩვენმა მრეწველებმა აუცილებლად უნდა გაითვალისწინონ. სხვათა შორის, რაც შეეხება ME-309-ზე მუშაობას?
  მესერშმიტი გარკვეულწილად შოკირებული იყო :
  - ჩვენ ამაზე ვმუშაობთ, დიდო ფიურერ. გამოთვლილი მახასიათებლები გპირდებათ მანქანის სიჩქარის გაზრდას, საათში 740 კილომეტრამდე, როდესაც შეიარაღებულია შვიდი საცეცხლე წერტილით! ეს იქნება ყველაზე ძლიერი სიკვდილი ბრიტანელისთვის...
  ადოლფმა შეაწყვეტინა:
  - დასრულება უფრო სწრაფად უნდა მოხდეს. შენ კი, სპერ, დააჩქარე ახალი სწრაფი სროლის 30 მილიმეტრიანი თვითმფრინავის თოფის შემუშავება. მისი გამოყენება ასევე შეიძლება ძალიან წარმატებით სახმელეთო სამიზნეებზე და მტრის თვითმფრინავების წინააღმდეგ სროლისთვის! ახალმა ME-309-მა უნდა შეცვალოს წინა ME-109. რაც შეეხება თქვენს ME-262 რეაქტიულ მანქანას, სამწუხაროდ, მას ბევრი უარყოფითი მხარე აქვს: მძიმე წონა, დაბალი ოპერაციული საიმედოობა, ავარიის გადაჭარბებული მაჩვენებელი... მე თვითონ გავაკეთებ იმ თვითმფრინავის ჩანახატს, რომელიც გვჭირდება.
  ადოლფ ჰიტლერმა დაიწყო მანქანის დახატვა თანამედროვე რეაქტიული მებრძოლების ცოდნის გამოყენებით. თუმცა, არა ყველაზე თანამედროვეები, არამედ დაახლოებით ორმოცდაათიანი წლებიდან, რათა მოერგოს წარმოების და ტექნოლოგიების ამჟამინდელ დონეს. მან განსაკუთრებული ყურადღება დაუთმო ფრთების ცურვის შეცვლის ტექნოლოგიას. ასეთი დიზაინის ყველა უპირატესობის ახსნა:
  - დაფრენისა და აფრენის დროს სვირი შემცირდება, ფრენისას კი გაიზრდება. მხოლოდ ამის გამო თანამედროვე ME-262 ძრავით მოიერიშე შეძლებს საათში 1100 კილომეტრამდე აჩქარებას. და მისი წონა საგრძნობლად ნაკლები იქნება.
  მესერშმიტმა დიაგრამას დახედა, მაღალი მელოტი შუბლი აიჩეჩა და ამოიწურა:
  - ბრწყინვალე! მაგრამ ჩემო ფიურერ, საიდან მიიღეთ აეროდინამიკის ასეთი ღრმა ცოდნა?
  დაპყრობილმა ადოლფმა ეშმაკურად მოჭუტა თვალები:
  - რაც შეეხება აეროდინამიკას? ნიჭიერი ადამიანი, როგორც წესი, ყველაფერში ნიჭიერია! და მედიდურობა მედიდურობაა აფრიკაშიც! რა ჭირს არადოს ბომბდამშენს? მაჩვენე დიაგრამა?
  დარტყმულმა ფიურერმა სწრაფად შეხედა და თავი უარყოფითად გააქნია:
  - არა, ეს არ გამოდგება! ტროლეიზე იდეა არ არის კარგი, ამის გამო თვითმფრინავი არ შემობრუნდება და ჩამოვარდება. ესაჭიროება ჩვეულებრივი ასაწევი სადესანტო მოწყობილობა. განვიხილოთ დიზაინის ცვლილებები უკეთესი აეროდინამიკისთვის. ზედმეტი გამოგონების გარეშე, მაგრამ გამომგონებლობით.
  ადოლფი გაგიჟდა და კიდევ რამდენიმე კომენტარი გააკეთა:
  - Gryphon Xe-177 თვითმფრინავს აქვს უკიდურესად არასანდო ელექტროსადგური. ის სასწრაფოდ უნდა შეიცვალოს, უახლესი დგუშიანი ძრავებით, თავდაპირველად ოთხი ცალკე დგას. შემდეგ ყველაზე თანამედროვე ძრავებზე, რომელთა სიმძლავრე 2950 ცხენის ძალაა. რაც შეეხება მაღალი სიმაღლიდან და ჩაყვინთვის დარტყმის უნარს, მაშინ... დაიწყეთ Xe-277-ის განვითარება, ეს მანქანაც გახდება ნემეზის იარაღი. მაგრამ მთავარია რეაქტიული ბომბდამშენები. ეს პრიორიტეტული ამოცანაა. მაგალითად, ასეთი უნდა იყოს Yu-287.
  ფიურერმა კვლავ გააკეთა ესკიზი წინ გაშლილი ფრთებით და აუხსნა დიზაინერებს გარკვეული ნიუანსი. ადოლფი სერიოზულად გაიტაცა და აჩვენა გარკვეული დიაგრამები. განსაკუთრებით კუდის ბომბდამშენი . და რომ მფრინავი ფრთების რეაქტიული აპარატის დიზაინი უფრო პერსპექტიულია. და ამავდროულად, მანქანას შეუძლია დაბომბოს აშშ-ს ტერიტორიაც კი. მან პირდაპირ მიუთითა, რომ სამუშაოებში უნდა ჩაერთონ დიზაინერები მთელი ევროპიდან და თუნდაც ებრაელები. საბოლოოდ მიხვდა, რომ დიზაინერები უკვე საკმარისად დაკავებულები იყვნენ, მან გულმოწყალედ გაუშვა ისინი და დარჩა მხოლოდ ლიპიშა. ფიურერმა შესძახა:
  -და გთხოვ ალექსანდრე დარჩი! თქვენ დაგევალებათ ახალი, ძალიან ეფექტური იარაღის შექმნა.
  ლიპიშს გაუკვირდა:
  - მადლობელი ვიქნები შენი, ფიურერ!
  ჰიტლერ ტერმინატორმა დაიწყო ახსნა:
  ვისელსბერგერის თეორია , რომელიც ოდესღაც პროფესორ პრანდლის ასისტენტი იყო გიოტინგენში. მან პირველმა შეიმუშავა ეკრანის გავლენის თეორია ქვედა ზედაპირზე...
  ლიპიშმა თავი დაუქნია და გაიღიმა:
  - კარგად იცი, ჩემო ფიურერ! დიახ, მე ვიცი ეს თეორია!
  დაპყრობილმა ადოლფმა განაგრძო:
  - ჩვენ უნდა შევქმნათ ეკრანოპლანი - ერთგვარი ჰიბრიდი ტორპედო ნავისა და ჰიდრო თვითმფრინავისა. ის რეალურად დაფრინავს ბევრად უფრო დაბლა, წყლიდან 20-40 სანტიმეტრში. ამ შემთხვევაში, ეკრანოპლანის ნავის მხარდამჭერი ჰაერის მასა ორი ნაწილისგან შედგება. ერთი არის გაყინული ნაკადი ფრთის ქვეშ; მეორე - საკმაოდ უმნიშვნელო - გამოდის ფრთის ქვემოდან უკანა კიდის მიდამოში და მუდმივად ივსება ზემოდან, ფრთის წვერიდან შემოსული ჰაერით.
  ლიპიშმა დაუდასტურა:
  - მართლა ასეა ჩემო ფიურერ!
  დაპყრობილმა ადოლფმა განაგრძო:
  - თუმცა, ჰაერის ძირითადი მასა რჩება საყრდენი ზედაპირის ქვეშ და იქ ქმნის წნევას, რომელიც თითქმის სიჩქარის წნევის ტოლია. ის ერთგვარი საჰაერო საციგურაოს როლს თამაშობს, რომლის გასწვრივ ეკრანოპლანის ნავი საათის მექანიზმივით "გორავს"! პირველი, ვინც ეს პრაქტიკაში გამოიყენა, იყო ფინელი ინჟინერი კაარიო , რომელმაც შექმნა მარტივი მართკუთხა ფრთა-ციგა, რომელიც თოვლზე სრიალებს ეკრანის გამოყენებით და მასზე პატენტიც კი მიიღო. სამწუხაროდ, სამხედროებმა დროულად არ დააფასეს ასეთი აღმოჩენა. ისინი ამბობენ, რომ რუსმა პროფესორმა ლევკოვმა ჩაატარა მსგავსი ექსპერიმენტები... ანუ, ეს შეიძლება გახდეს ახალი სასწაული იარაღი, რომელსაც შეუძლია ბომბების, ტორპედოების და სადესანტო ჯარების მიტანა ბრიტანეთის სანაპიროზე, თვითმფრინავის სიჩქარით და სიჩქარით. ამავე დროს უხილავი რადარისთვის. პლუს უფრო დამანგრეველი თავდასხმები ინგლისურ გემებზე! ვეთანხმები?
  ლიპიშმა ხელი აათამაშა, დამხმარე ოფიციანტებმა წვენი დაასხეს... ცოტა დალევის შემდეგ დიზაინერმა შენიშნა:
  - დიახ, ეს მდიდარი იდეაა, თუმცა ტექნიკური პრობლემები იქნება. მაგალითად, მდგრადობა...
  დაპყრობილმა ადოლფმა მეგობრულად დაუქნია თავი:
  - უხეშ დიაგრამას დაგიხაზავთ, სჯობს ამის გაკეთება და თქვენ თვითონ გააპრიალებთ მცირე ტექნიკურ დეტალებს. კორპუსი უნდა იყოს გრძელი, მოგვაგონებს თვითმფრინავის ფიუზელაჟს, მიედინება დელფინის კაბინის ცხვირში, ამოზნექილ საქარე მინებსა და ტურბორეაქტიულ ძრავებში.... მიუხედავად იმისა, რომ შესაძლებელია პირველ მოდელებში დგუშიანი ძრავებიც მუშაობდნენ. და როდესაც ეს კოლოსი ბუქსირდება ღია წყალში, ძრავები ყრუ ღრიალებენ და ვიწრო მტაცებელი სხეული ვეშაპივით იფეთქებს და აფრქვევს სპრეის ღრუბელს. გაითვალისწინეთ, ამ კოლოსს შეუძლია მებრძოლივით იჩქაროს წყლის ზედაპირიდან რამდენიმე მეტრში.
  ლიპიშმა გულწრფელი აღტაცებით უსტვენდა:
  - მდიდარი ფანტაზია გაქვს, ფიურერ!
  გაბედული ადოლფი კიდევ უფრო შთაგონებული გახდა:
  - რა თქმა უნდა, სასწაული იარაღი იქნებოდა. ბოლოს და ბოლოს, ეკრანოპლანებს არ ეშინიათ რაიმე ქარიშხლის. მათ არ ეშინიათ ყინულის - დაფრინავენ მასზე. მათ არ ემუქრებათ ჭაობიანი მდინარის შესართავი და სანაპირო კლდეები, რომლებზედაც ჩვეულებრივი გემები შეიძლება გატეხონ, ხოლო ზედაპირები საერთოდ საბავშვო ტბას ჰგავს. მათ შეუძლიათ ჯარების დაშვება ყველგან: აფრიკული ჩონჩხის სანაპიროდან თავისი ეშმაკური რიფებით, შეერთებული შტატების ორივე სანაპირომდე, კანადასა და ალასკაზე არქტიკულ მიწებამდე. ასეთი მანქანა რამდენიმე ასეული იქნებოდა და ბრიტანეთი ორ თვეში დაეცემოდა.
  ლიპიშმა მორცხვად შენიშნა:
  - და მაღაროები?
  ფიურერმა გაიცინა:
  - ზუსტად ეს მაღაროებია! ისინი არ ემუქრებიან არც წყლის ზედაპირს და არც ზედაპირს! ასევე ტორპედოები წყალქვეშა ნავებიდან. და ის თავად არის იდეალური იარაღი ყველაზე მოწინავე წყალქვეშა ნავებთან საბრძოლველად, მათ სიღრმისეული მუხტების დარტყმით. გარდა ამისა, ეკრანოპლანებს შეუძლიათ მტრის გემებზე რაკეტები და ნაღმები გასროლა. დიახ, რა თქმა უნდა, გაგაცნობთ მართვადი ბომბების დიზაინს. და რა თქმა უნდა, დესანტი... იდეალური საშუალება სადესანტო ძალების მიწოდებისთვის, არა მხოლოდ ქვეითებით, არამედ ტანკებითაც! მაშინ ომის მთელი ბუნება ერთდროულად შეიცვლება! გესმით ლიპიშ, რა საქმეს გენდობათ ფიურერი?
  დიზაინერმა უფრო მერკანტიულად ჰკითხა:
  - რაც შეეხება ჯილდოებს?
  სერიოზულმა ადოლფმა დაადასტურა:
  - რა თქმა უნდა, ყველაზე გულუხვი, რკინის ჯვარი ბრილიანტებით, მიწებით, კოლონიებით, საგნებით! თუ ჩვენ მთელ აფრიკას დავიპყრობთ, ყველასთვის საკმარისი მიწა იქნება!
  ლიპიშმა განაცხადა:
  - ფული და თანხები რომ გაიცეს, ეკრანოპლანი მზად იქნება, მაგრამ... უკუდა მებრძოლის პროექტებიც მაქვს.
  ტერმინატორი ფიურერი სასწრაფოდ დაერწმუნებინა გამომგონებელი:
  - უკუდო რეაქტიული ბომბდამშენი , ეს უკვე დავხატე, სხვები იზრუნებენ. რა მოსახერხებელი და მებრძოლია! Ekranoplanes უფრო მნიშვნელოვანია, რადგან ისინი ფუნდამენტურად ახალი იარაღია... გარდა ამისა, Gotha კომპანიას ჰყავს ძალიან ნიჭიერი დიზაინერები, რომლებიც ამას გააკეთებენ. ამასობაში იმუშავეთ ეკრანოპლანებზე. ზოგადად, ახლა ბევრი გადაუდებელი საქმე მაქვს, ჯერ კიდევ მჭირდება ტანკ გენერლებთან საუბარი... ბრძანება მოგეცემათ...
  ლიპიშმა ფიურერი ძალიან შთაგონებულმა დატოვა. ადოლფს ეგონა, რომ შესაძლოა სჯობდა ბირთვულ ფიზიკოსებს ესაუბროთ ატომური და, მომავალში, წყალბადის ბომბის შექმნაზე, მაგრამ მან გადაწყვიტა ზედმეტი არ გაეკეთებინა, ერთდროულად დატვირთა საკუთარი თავიც და სხვა ადამიანებიც.
  იყო რამდენიმე დიზაინერი, მათ შორის ყველაზე ცნობილი: Porsche და Aders. ზოგადად, თუ გერმანელებს ჰქონდათ თვისობრივი უპირატესობა საბჭოთა კავშირზე ავიაციაში და წყალქვეშა ფლოტში (თუმცა ამას ყველა არ აღიარებს!), მაშინ Panzervale-ის სატანკო ფლოტი შესამჩნევად ჩამორჩებოდა. კერძოდ, საბჭოთა KV მანქანები, T-28, T-34, უპირატესობდნენ გერმანულს ჯავშანტექნიკითა და შეიარაღებით, ხოლო T-34-ს ასევე მამოძრავებელი უნარით. თუმცა, გერმანული ტანკების იარაღი არ არის საკმარისად ძლიერი ინგლისური მატილდასა და კრომველისთვის, მით უმეტეს, რაც უკვე შემუშავებულია ჩერჩილების და ჩელენჯერების დიზაინერების მიერ. რომ აღარაფერი ვთქვათ გერმანული დიზაინის ჯავშნის სისუსტეზე...
  სტუმრების დასაჯდომად მიწვევის შემდეგ ფიურერმა მორალის კითხვა დაიწყო:
  - სამწუხაროდ, გერმანიას ამჟამად არ გააჩნია სანდო ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი... 50 მმ-იანი T-3 თოფით აღჭურვილი, მხოლოდ მატილდას ან კვ.ვ.-ის ჯავშანტექნიკის დარტყმა შეუძლიათ... მაგრამ მატილდა ბრიტანეთში მეორე მსოფლიო ომის დაწყებამდეც შევიდა. ჩვენ თვითონ დავიჭირეთ მატილდასი, რომლის ფრონტალურ ჯავშანში შეღწევა შეუძლებელია. ისე, საბჭოთა KV-ები ვერც კი შეაღწევენ გვერდსა და კორპუსს. მაქსიმუმი, რისი გაკეთებაც ჩვენს მანქანას შეუძლია, არის ტრასის გარღვევა! ანუ თქვენ დიზაინერებმა დაგვაყენეთ ისეთ მდგომარეობაში, რომ მტრის ტანკები ჯავშანტექნიკით ჩვენზე ბევრად ძლიერია, ხოლო ახალი ამერიკული "გრანტები" და მასობრივი წარმოებისთვის მზად "შერმანები" აღმატებულები არიან შეიარაღებაში. რომ აღარაფერი ვთქვათ რუსულ მანქანებზე 76მმ-იანი ქვემეხით. და როგორ ასრულებთ ახალი ტანკების შექმნის ამოცანას, კერძოდ 88 მმ-იანი იარაღით.
  პორშემ დაბნეულად უპასუხა:
  - რა თქმა უნდა, ჩვენ ვაწარმოებთ მსგავს მოვლენებს, დიდო ფიურერ. 26 მაისს შეიარაღების დირექტორატმა 45 ტონიანი ViK -4501 ტანკის შეკვეთა მოგვცა . ზუსტად ასე უნდა იყოს, სატანკო კოშკად გადაკეთებული 88მმ-იანი საზენიტო იარაღი. ჩვენ უკვე გვაქვს წინასწარი ნახაზები. თქვენ შეგიძლიათ გაეცნოთ მათ, დიდი.
  ფიურერმა ჰკითხა:
  -ადერსი ხარ?
  ერვინმა თავი დაუქნია:
  - ორმოციან წლებში vk -3001 წარმატებით გამოსცადეს. ახალი მძიმე მანქანა, 75მმ-იანი ქვემეხით. მსგავსი იარაღი გვაქვს ტანკსაწინააღმდეგო მოდელში, მაგრამ ჯერ არ არის გაშვებული მასობრივ წარმოებაში. გარდა ამისა, ჩატარდა მუშაობა T-6-ის შესაქმნელად, რომლის წონაც 65 ტონამდე იყო. და მსუბუქი მოდელი 36 ტონა. ჩვენ ვცდილობთ დიდ ფიურერს.
  ადოლფმა წარმოიდგინა, რომ ყველაფერი იცის, სწრაფად დაიწყო ნახატების შემოწმება. აქ არის მეორე მსოფლიო ომის გერმანიის ყველაზე ცნობილი ტანკის შესანიშნავი "ვეფხვის" პირველი ჩანახატები. ეს მანქანა ცნობილი გახდა Kursk Bulge-ის დროს. საბჭოთა პერიოდში "ვეფხვებს" საერთოდ ლანძღავდნენ, მაგრამ შემდეგ ამ მანქანისადმი დამოკიდებულება უფრო ობიექტური გახდა. თავის დროზე, ეს ტანკი, რა თქმა უნდა, არ იყო ცუდი. ჩვენს KV-ებთან პირველი დიდი შეტაკების დროს სამმა ვეფხვმა დაარტყა ათი საბჭოთა მანქანა და ისინი თავად გაიქცნენ დაზიანების გარეშე. ამ მანქანის მთავარი უპირატესობა იყო მისი მძლავრი 88 მმ-იანი ქვემეხი, რომელსაც დიდი ხნის განმავლობაში არ ჰყავდა ღირსეული მოწინააღმდეგე. თუმცა, Kursk Bulge-ზე, ტექნოლოგიაში ხარისხობრივი უპირატესობის მიუხედავად, ნაცისტები მაინც დამარცხდნენ... სტატისტიკა ამ მანქანის საბრძოლო გამოყენების შესახებ, ისევე როგორც დანაკარგების თანაფარდობა, ზოგადად საუბრობს მასზე, როგორც ერთ-ერთ საუკეთესო მანქანაზე. მეორე მსოფლიო ომი. მაგრამ ნაკლოვანებები შეუიარაღებელი თვალითაც ჩანს. მძიმე წონა 56 ტონა, ჯავშნით მხოლოდ 100 მილიმეტრი (მხოლოდ 80 მხარე!), მაღალი სიმაღლე, რაციონალური ჯავშანტექნიკის დახრილობის კუთხეების ნაკლებობა და ცუდი მამოძრავებელი შესრულება. ზოგადად, IS-2 ტანკი, რომელიც ათ ტონაზე ნაკლებს იწონიდა, ვეფხვს აღემატებოდა როგორც ჯავშანტექნიკით, ასევე შეიარაღებით... მაგრამ ეს ტანკი მხოლოდ 1944 წლის თებერვალში გამოჩნდა. "სამეფო ვეფხვი" ზოგადად იწონიდა 68 ტონას, ფრონტალური ჯავშნით 180 მილიმეტრი... რა თქმა უნდა, ასეთი ტანკი არ იყო შესაფერისი აფრიკაში ომისთვის, უდაბნოში, დასაფრენად, უბრალოდ თიხის ყურის მსგავსი მანქანაა. თიხის ფეხები. არა, რა თქმა უნდა, თავის დროზე "სამეფო ვეფხვი" ძალიან ეფექტური იყო, მას შეეძლო ბრძოლაში გაენადგურებინა მტრის რამდენიმე ტანკი და ერთხელ ერთ საათში ოცდახუთი "შერმანი" დაარტყა. როგორც ჩანს, იყო ინფორმაცია ერთი ბრძოლის დროს ვეფხვის მიერ განადგურებული ოცდასამი T-34 ტანკის შესახებ. მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, ეს ტანკი უბრალოდ ძალისა და წონის ირაციონალური გამოყენების განსახიერებაა. მაგრამ, მაგალითად, საბჭოთა T-54 ტანკი... მეორე მსოფლიო ომის რეალურად წინა ტექნოლოგიების წარმატებული რაციონალური გამოყენების ერთგვარი განსახიერება.
  ფიურერმა გადამწყვეტად განაცხადა:
  - არა, ბატონებო! ეს პროექტი არ არის შესაფერისი! ორმოცდათექვსმეტი ტონა წონის ავტომობილის დამზადება მხოლოდ 100 მილიმეტრიანი ჯავშნით... სად არის ჩვენი ამაყი გერმანული ეფექტურობა და რაციონალურობა?
  ადერსმა მორცხვად შენიშნა:
  - 70 ტონა წონით ფრანგულ S-2-ს ჰქონდა 45 მილიმეტრიანი ჯავშანი...
  ფიურერ-ტერმინატორი გაბრაზებულმა გააწყვეტინა:
  - ეს არის პირველი მსოფლიო ომის დროინდელი ტანკი. მაგრამ რუსულ KV-2-ს ჰქონდა 152 მილიმეტრიანი ჰაუბიცა და იწონიდა 52 ტონას. მაგრამ ეს არის 152 მილიმეტრი და არა 88.
  მაშასადამე, მე გაძლევთ დავალებას 71 კალიბრის 88 მმ-იანი ქვემეხისთვის, ტანკისთვის, რომლის წონა არ აღემატება ორმოცი ტონას და შუბლის ჯავშანს მინიმუმ 180 მილიმეტრი, გვერდები და კორპუსი 150 მილიმეტრი, ძრავა ექვსასი. შვიდასი ცხენის ძალა. და ეს ტანკი მასობრივ წარმოებაში უნდა შევიდეს ყველაზე გვიან, ექვს თვეში.
  გერმანელი დიზაინერები გაფითრდნენ და ხელები აუკანკალდათ. ალექსანდრემ დამცინავად შეხედა მათ. ამოცანა მართლაც ძალიან რთული იყო; 1944 წლის "სამეფო ვეფხვის" მოდელისთვის დამახასიათებელი შეიარაღება და ჯავშანი, მაგრამ თქვენ უნდა შეინარჩუნოთ წონა 28 ტონით! თუმცა, ადოლფმა ეს სავსებით რეალურად ჩათვალა და პორშეს მხარზე მეგობრული დარტყმაც კი მისცა:
  - არ ინერვიულო, მე თვითონ დაგიხატავ ოპტიმალურ სქემას, რომელშიც ასეთი შედარებით მცირე წონით შეგიძლია გაუძლო. მე არ ვარ ტირანი, არამედ რაციონალისტი. თქვენ უბრალოდ უნდა აღადგინოთ ბევრი. კერძოდ, გადაცემის და ძრავის ერთად განთავსება.
  ადერსმა სევდიანად შენიშნა:
  - ეს გარკვეულ პრობლემებს შეგვიქმნის. კერძოდ, ასეთ მოწყობას შემდეგი უარყოფითი მხარეები ექნება....
  მკაცრმა ადოლფმა შეაწყვეტინა:
  - რა თქმა უნდა, გარკვეული პრობლემები იქნება, მაგრამ პრინციპში მათი აღმოფხვრა მარტივად შეიძლება. განსაკუთრებით ტექნიკური თვალსაზრისით. ოღონდ გაცილებით კომპაქტურად შეიძლება ძრავის განლაგება, საკიდი გადაადგილება და... ტანკის სიმაღლე ორ მეტრამდე უნდა ჩამოიწიოს და ეკიპაჟი დახრილი იყოს, მაშინ ყველაფერი ბევრად რაციონალური იქნება.
  ფიურერმა დაიწყო ომისშემდგომი პერიოდის ყველაზე პოპულარული საბჭოთა ტანკის, T-54 ტიპის ესკიზის, ერთგვარი ნახატის გაკეთება. ეს მანქანა იმდენად წარმატებული იყო, რომ ამოქმედდა 1947 წელს და გამოიყენებოდა ავღანეთში თალიბებთან ბრძოლების დროს; ერაყის ჯარები იბრძოდნენ აშშ-ს არმიასთან ერთად Desert Storm-ის დროს და ოპერაცია Shock and Awe or Iraqi Freedom-ის დროს . საერთო ჯამში, ამ ტანკებიდან 70 ათასზე მეტი იყო წარმოებული. და რომ მანქანა ძალიან წარმატებული იყო. წონით 36 ტონა, შუბლის ჯავშანი 200 მილიმეტრი და 100 მილიმეტრიანი ქვემეხი. ეს ტიპი წარმატებით იბრძოდა როგორც ამერიკულ პატონებთან, ასევე პერშინგებთან კორეის ომის დროს. ასე რომ, ამ ტექნოლოგიური დონისთვის მოდელი ძალიან შესაფერისი და რეალისტურია განსახორციელებლად. და საკმაოდ მარტივი დამზადება - იაფი... რაც შეეხება გერმანულ 88 მმ 71 El ქვემეხს, ის საკმარისად შეღწევადი იყო მეორე მსოფლიო ომის ყველა ტანკისთვის (გამონაკლისია IS-3-ის ფრონტალური ჯავშანი, რომელიც შევიდა სამსახურში. 1945 წლის მაისში!). რაც შეეხება IS-3-ს? ტანკი შესანიშნავია ჯავშანტექნიკის თვალსაზრისით და კოშკი, რომელსაც მიეცა პიკის ფორმა. მართალია, მართვის ხარისხი ცუდი იყო და ის მალევე შეწყდა. შემდეგ იყო კიდევ რამდენიმე მოდელი, IS-4 და ასე შემდეგ, სანამ არ დასახლდნენ IS-10-ზე, რომელსაც სტალინის გარდაცვალების შემდეგ დაარქვეს T-10. და ეს იყო ბოლო საბჭოთა მძიმე ტანკი. ხრუშჩოვმა აკრძალა მძიმე მანქანების ყოველგვარი განვითარება და მისმა მემკვიდრეებმა ეს არ გადახედეს!
  ზოგადად, გერმანელებს სჭირდებათ თუ არა ორმოც ტონაზე მძიმე ტანკი, თუ თუნდაც საშუალო ტანკზე შეუძლიათ 1000 მეტრის მანძილზე 193 მილიმეტრიანი ჯავშანტექნიკის შეღწევის ქვემეხი?
  ამერიკელებმა სწრაფად მიატოვეს მძიმე ტანკები და Pershing-ის წონა არ აღემატებოდა 42 ტონას, ხოლო Sherman-ს ზოგადად 32. მაგრამ მას შემდეგ რაც აშკარა გახდა, რომ სსრკ-სთან ომი იწყებოდა, გამოჩნდა მონსტრი 120 მმ-იანი. კალიბრის იარაღი და ჭურვის საწყისი სიჩქარე წამში თითქმის 1000 მეტრი. თუმცა, ამერიკელები მალე იმედგაცრუებულნი იყვნენ ამ ტანკით. IS-10-ის გამოჩენამდე ყველაზე პოპულარული ომისშემდგომი ტანკი იყო IS-4, ფრონტალური ჯავშნით 250 მილიმეტრით და გვერდითი ჯავშნით 170... საიმედო მანქანა, თუმცა იწონიდა 60 ტონაზე მეტს. ნებისმიერ შემთხვევაში, თქვენ უნდა შეუკვეთოთ მძიმე ტანკის შექმნა გერმანიისთვის, მაგრამ არაუმეტეს 50 ტონა. მაგალითად, IS-10 სულ რაღაც 50 ტონას იწონიდა, ფრონტალური ჯავშანი ჰქონდა 290 მილიმეტრიანი და თოფი 125 მილიმეტრამდე... სხვათა შორის, რომელი კალიბრია ყველაზე წარმატებული? ომის დროს ყველაზე პოპულარულ შერმანისა და ჩერჩილის მოდელებს ჰქონდათ 100 და 152 მილიმეტრიანი ჯავშანი (ფრონტალური). ისე, "სამეფო ვეფხვებმა" საკმაოდ კარგად გაართვეს თავი... მაგრამ "პანტერამ" დაიწყო ოდნავ ჩამორჩენა 75 მმ კალიბრს, მაშინაც კი, თუ ჭურვის მაღალი საწყისი სიჩქარე არასაკმარისი გახდა. მაშასადამე, გამოჩნდა "პანტერები" 88 მილიმეტრიანი იარაღით, თუმცა მხოლოდ ომის ბოლოს და მხოლოდ რამდენიმე მათგანი იყო. მაგრამ ის ფაქტი, რომ ვერმახტს არ ჰქონდა გეგმები უფრო დიდი კალიბრით ტანკებისა და ტანკსაწინააღმდეგო იარაღის გადაიარაღებაზე, ვარაუდობს, რომ ეს მდგომარეობა ყველას შეეფერებოდა. მართლაც იყო Jagdtiger-ის თვითმავალი იარაღი 128 მმ-იანი ქვემეხით და 250 მმ ფრონტალური ჯავშნით, მაგრამ მათგან მხოლოდ 71 იყო წარმოებული და ასეთი მცირე რაოდენობით მათ ვერ შეძლეს გავლენა მოახდინოს ომის მიმდინარეობაზე. სხვათა შორის, საინტერესო ის არის, რომ იაგტიგერების ჩაბარების დროისთვის კიდევ 43 დარჩა სამსახურში, რაც მიუთითებს ასეთი მანქანის უკიდურეს გადარჩენაზე.
  სხვათა შორის, სტალინმა ბრძანა, რომ IS-2 დაუყოვნებლივ შეიარაღებულიყო 122 მმ-იანი ქვემეხით, თუმცა მისი შეღწევადობა გადაჭარბებული იყო გერმანული ტანკებისთვის ("სამეფო ვეფხვის" გარდა, მაგრამ მხოლოდ 458 ასეთი ტანკი იყო წარმოებული). ბევრმა ურჩია დიქტატორს 100 მმ-იანი ლულით შემოზღუდულიყო. და მართლაც T-100 თვითმავალი თოფი საუკეთესო აღმოჩნდა მისი საერთო საბრძოლო მახასიათებლებით. ყოველივე ამის შემდეგ, რაც უფრო დიდია კალიბრი, მით უფრო მცირეა ჭურვების მარაგი, მით უფრო დაბალია სროლის სიჩქარე, ჭურვის საწყისი სიჩქარე, სროლის დიაპაზონი და სიზუსტე... მაგრამ გერმანელებს ჰქონდათ ყველაზე მასიური ტანკი, T- 4, ხოლო მასზე დაფუძნებული თვითმავალი იარაღი იწონიდა მხოლოდ 22-24 ტონას. თუმცა, პანცერის თვითმავალი თოფი ძალიან წარმატებული იყო: პანტერას შეიარაღება და შუბლის ჯავშანი თითქმის იდენტური იყო მისი, ასეთი დაბალი წონით და სიმაღლით. საჭირო იქნება უფრო მარტივი და იაფი პანცერების წარმოებაში გაშვების შეკვეთა .
  და რაც შეეხება იარაღის კალიბრს? ტანკსაწინააღმდეგო იარაღებისთვის 128 მილიმეტრიანი კალიბრი ძალიან დიდია, უმჯობესია გამოიყენოთ იგი თავდასხმის იარაღად და აირჩიოთ შუალედური 105 მილიმეტრიდან.
  ადოლფმა გერმანელ დიზაინერებს აჩვენა დიაგრამა:
  - ეს არის ჩვენი ახალი საიდუმლო იარაღი! ტანკმა ტესტირება უახლოეს თვეებში უნდა გაიაროს. მისი საბრძოლო გამოყენება იქნება 1943 წელს. ამასობაში თქვენ ასევე გაქვთ პროექტი, რომ შექმნათ მძიმე ტანკი 105 მმ-იანი იარაღით. ასევე მსუბუქი თვითმავალი იარაღები. ასე რომ, შეუდგეთ საქმეს ბატონებო.
  ადერსმა მორცხვად გააპროტესტა:
  - შენ მიერ შემოთავაზებული დიზაინი მიმზიდველად გამოიყურება, მაგრამ პრობლემა ისაა, რომ ეს ტანკი არ არის ჩვენი ტრადიციების სულისკვეთებით... და ეკიპაჟს უხერხული ექნება...
  პასუხის ნაცვლად, ადოლფმა წვენი დალია და შესთავაზა:
  - იქნებ ვისადილოთ, ამხანაგებო. ზოგადად, ამ ტანკის წარმოება შეიძლება დიდი რაოდენობით და არ მგონია, რომ ამერიკელებმა და ბრიტანელებმა ომის დასრულებამდე რამე უკეთესს გამოიტანონ. დღეს კი შეგიძლიათ ცოტა ხორცის ჭამა...
  გოგოებმა სწრაფად გაშალეს სუფრა. ალექსანდრემ, როცა გააცნობიერა, რომ ხორცისგან მოწყვეტილი ფიურერის კუჭი შეიძლება დაავადდეს, არჩია დარჩენა საკუთარი თავის ერთგული და მხოლოდ პატარა ზუთხი შეჭამა, ხოლო სობაკევიჩის გახსენება მათი "მკვდარი სულებიდან". ჰმ , ჯერჯერობით, როგორც ჩანს, ის ყველაფერს სწორად აკეთებს. აყენებს ეკონომიკას საომარ ფუნდამენტზე, აცხადებს ტოტალურ ომს, იღებს კანონებს, რომლებიც ჯერ კიდევ 1939 წელს უნდა ყოფილიყო მიღებული... ჰიტლერის შენელებამ მილიტარიზაციით გამოიწვია იარაღის დეფიციტი და ზუსტად რაოდენობრივი თვალსაზრისით... მეტიც, ცნობილი დეპუტატ- 44 ავტომატური თოფი... შესანიშნავი საბრძოლო მახასიათებლებით, რაც გარკვეულწილად უკეთესია კალაშნიკოვის პირველ მოდელებზეც. უბრალოდ ცოტა მძიმეა... იქნებ მართლა შეგვეძლო საფუძვლად გამოგვეყენებინა ავტომატი AKM? ეჰ, კარგი იქნებოდა ისეთი იარაღის შექმნა, რომელიც აერთიანებს ამერიკული M-16-ის სიზუსტეს სროლის სიჩქარეს და AKM-ის საიმედოობას. ზოგადად, პროგრესი არათანაბრად ვითარდება. მაგალითად, ტანკებში ძრავები დიდ ძალას არ მატებდნენ, მაგრამ კომპიუტერი სრულიად მიუწვდომელი გახდა. მაგრამ მას აქვს მომავლის ცოდნა, მაგრამ რა შეიძლება შესთავაზოს, მაგალითად, ნავთობის შემცვლელის კუთხით. აქამდე ამერიკაშიც კი არ ისწავლეს ნახშირისგან ბენზინის ეფექტურად წარმოება! ნავთობის გაძვირების მიუხედავად. აბა, კიდევ რა შეუძლია მას შესთავაზოს. დინამიური დაცვა, ტურბოგენერატორული ძრავები... და ეს მოხდება, ოღონდ ცოტა მოგვიანებით, რომ არ ვიჩქაროთ კოზირების გაშლა. სამოცდაათი წლის განმავლობაში პროგრესი წინ წავიდა, მაგრამ სანამ სიბერე არ დამარცხდება, ავადმყოფობაც და ადამიანი ღმერთი არ არის! მეტიც, რაღაც მხრივ რეგრესიაც კი ხდება... მაგალითად, რელიგიურობის ზრდა, განსაკუთრებით რუსეთში და პოსტსაბჭოთა სივრცეში, ასევე ისლამურ ქვეყნებში. მაგრამ რენესანსისა და თანამედროვეობის დიდმა მოაზროვნეებმა იწინასწარმეტყველეს, რომ რელიგია თანდათან მოკვდებოდა!
  მაგრამ უცნაურია, რომ რელიგიური ექსტრემიზმი იზრდება... და მღვდლები სულ უფრო მეტად ერევიან სახელმწიფო პოლიტიკაში. და ამ სიტუაციაში გაუგებარია ხელისუფლების პოლიტიკა, მართლა სერიოზულად სჯერათ, რომ სიმართლე მართლმადიდებლობაშია თუ ისლამში? ყველა ეს განათლებული და ჭკვიანი ხალხი? თუ არა, მაშინ რა აზრი აქვს სახელმწიფოებრიობის სეკულარულ მოდელზე უარის თქმას? მასების მართვის ეფექტურობისთვის? მაგრამ სწორედ მართლმადიდებლობამ დაამტკიცა თავისი არაეფექტურობა, როგორც სახელმწიფო რელიგია... ფაქტია, რომ ქრისტიანობისა და, უპირველეს ყოვლისა, ახალი აღთქმის ფორმალური საფუძვლის მქონე მართლმადიდებლობას აქვს საფუძვლად პაციფისტური სწავლება: არ შეეწინააღმდეგო. ბოროტი და გიყვარდეს შენი მტერი! მაგრამ ამავე დროს, იმპერიის რეალური პოლიტიკა აგრესიულია და მოითხოვს ძალადობასა და დაპყრობას. ეს არის ის, რაც წარმოშობს წინააღმდეგობას ფორმასა და არსს შორის. მაშინაც კი, თუ ბევრს ეს შეგნებულად არ ესმის, ქვეცნობიერად გრძნობს ამას!
  ამის გამო მართლმადიდებლური სწავლება არაეფექტურია, ლოგიკას მოკლებული, ცდილობს ერთდროულად იყოს იმპერიული და ქრისტიანული. ხოლო ქრისტიანი ნიშნავს ებრაელს და პაციფისტს! ბიბლია ხომ თითქმის მთლიანად ებრაელებმა დაიწერა და შესაძლოა მთლიანად, რადგან პავლე მოციქული ამბობს, რომ ებრაელების უპირატესობა დიდია, რადგან მათ ღვთის სიტყვა მიენდო! ეს ნიშნავს, რომ რუსმა არ უნდა დაიჯეროს ბიბლია! ეს იმას ნიშნავს, რომ სხვა რწმენაა საჭირო, მაგრამ აღარ დაფუძნებული ებრაულ წერილებზე... რომელი? ის უნდა შეიმუშაოს გამოცდილმა პროფესიონალებმა და ფსიქოლოგებმა FSB-ის ხელმძღვანელობით! მაშინ ბევრი წინააღმდეგობა წარმატებით მოგვარდება...
  უნდა ითქვას, რომ ბავშვი, რომელიც კითხულობს სახარებას, არასოდეს გახდება ძლიერი, მამაცი, სასტიკი მეომარი, რომელსაც უყვარს რუსეთი! და რომელი ქვეყანაა ცნობილი ბიბლიაში? ისრაელი!
  მართალია, თავად ადოლფი ფლობს, ეს მოთამაშე, რომელიც ჰიტლერის ადგილას აღმოჩნდა, საერთოდ არ აპირებს ებრაელთა დევნის გამკაცრებას. პირიქით, სასარგებლო ებრაელები სარგებლობენ და იმუშავებენ მესამე რაიხისთვის. არ იქნება ისეთი სისულელე, როგორიცაა ებრაელი მეცნიერების ან მხატვრების დახვრეტა! მაგრამ ანტისემიტური კანონების გაუქმება ნაადრევია. ჯერ ერთი, ხალხმა შეიძლება არასწორად გაიგოს და მეორეც, ეს არის სიმდიდრის წყარო და ძალიან მყარი წყარო! მაგრამ, რა თქმა უნდა, შესაძლებელია ანტისემიტური პოლიტიკის შერბილება ებრაელთა მხარდაჭერის სანაცვლოდ.
  რა ვუყოთ პაპს? ვატიკანთან ურთიერთობა შორს არის იდეალურისგან, მაგრამ ღია ომი ამ ეტაპზე მხოლოდ ზიანს მოუტანს. ეს ნიშნავს, რომ თქვენ უნდა მოიძიოთ ვატიკანის მხარდაჭერა, მაგრამ ამავე დროს დაჟინებით მოითხოვოთ თქვენი ინტერესები... იდეალურ შემთხვევაში, დააყენეთ თქვენი მარიონეტი პეტრეს ტახტზე და თანდათანობით რელიგიის რეფორმა...
  პორშემ შეაწყვეტინა ადოლფის ფიქრები:
  - ძალიან კმაყოფილი ვართ თქვენი ვახშმით, ფიურერ!
  დაპყრობილმა ადოლფმა გულმოდგინედ გაიღიმა:
  - კარგი, ახლა მე შევხვდები ჰიმლერს და მერე ჰაინზებერგი ჩამოვიდეს. და ნახეთ, ბიჭებო: ძალიან მკაცრი ვადები მოგცათ!
  ფიურერის არმია აფრიკაში მოძრაობდა. და ის იცავდა სსრკ-ს წინააღმდეგ.
  ზამთარში წითელმა არმიამ დაიწყო შეტევა რჟევის რაფაზე, მაგრამ ნაცისტები იქ ელოდნენ და შეძლეს დარტყმის მოგერიება. სამხრეთით, გერმანელებმაც გაძლეს, ორიოლისა და ხარკოვის მიმართულებებს აკავებდნენ. და მხოლოდ ლენინგრადის მახლობლად საბჭოთა ჯარებმა შეძლეს ოპერაცია ისკრას განხორციელება, მაგრამ ბრძოლები თითქმის ერთი თვე გაგრძელდა და გამარჯვება უკიდურესად მაღალ ფასად იყიდეს.
  კრაუტებმა როგორღაც გადაურჩნენ 42-43 წლების ზამთარს.
  მაგრამ გაზაფხულზე, აფრიკის უმეტესი ნაწილი უკვე დაპყრობილია მათ მიერ. და ფიურერი ამოწმებს მშვიდობის წყლებს ბრიტანეთთან.
  ჩერჩილი ამ საკითხში ცოტა ცივია. მიუხედავად იმისა, რომ ბრიტანეთი დამარცხების შემდეგ განიცდის მარცხს.
  ასევე გაუგებარია იაპონიასთან - მიდვეის ბრძოლა ამერიკამ წააგო და მაშინ, როცა სამურაები ნაწილ-ნაწილ სცემენ იანკების დიდ ფლოტს. ამერიკას არ შეუძლია ისარგებლოს თავისი რიცხობრივი უპირატესობით ზღვაზე და ჰაერში.
  ჰიტლერს სურს შეტევა სსრკ-ზე, მაგრამ გენერალური, ტოტალური მობილიზაციის გამოცხადების შემდეგაც კი, მას ძალიან მცირე ძალა აქვს ამისთვის. ვინაიდან კრაუტები მთელ აფრიკაშია მიმოფანტული.
  ზაფხულში თავად წითელი არმია მზადაა წინსვლისთვის. ნაცისტებმა, აფრიკის დაპყრობის შემდეგ, ქმნიან კოლონიალურ ჯარებს. და ისინი იღებენ დამატებით რესურსებს.
  ისინი გამოიყენება ლომის, ვეფხვის და პანტერას ტანკების დასამზადებლად. თუმცა, მონსტრისთვის მიცემული მონაცემები მთლად წარმატებული არ იყო. ძალიან ძვირი, ძალიან მძიმე. მართალია, თავდაცვისთვის პანტერა კარგი ტანკის გამანადგურებელია, სწრაფი სროლის ქვემეხით.
  მაგრამ ყველაზე წარუმატებელი იყო "ლომი", მძიმე, ძვირი, მაგრამ არც თუ ისე ეფექტური. იარაღი ძალიან ძლიერია საბჭოთა ოცდათოთხმეტისა და მსუბუქი ტანკების წინააღმდეგ და სროლის სიჩქარე გაცილებით დაბალია ვიდრე პანტერასა და ვეფხვზე. და ჯავშანი, თუმცა, უკეთესია ვიდრე "ვეფხვის" და ასევე რაციონალურ ფერდობებზე. "ლომი" აღმოჩნდა დიდ "პანტერას", რომელიც იწონის ოთხმოცდაათი ტონას და რვაასი ცხენის ძრავას. თუმცა, გარკვეულწილად უფრო სწრაფად, ვიდრე რეალურ ისტორიაში, "Tiger"-2, ოცდაორი ტონა მსუბუქია, შევიდა წარმოებაში. დაცვის დონესთან ახლოს არის "ლომი", მაგრამ უფრო მობილური, მსუბუქი. იარაღი, თუმცა, არის 88 მმ კალიბრის - 105-ის წინააღმდეგ, მაგრამ საკმაოდ საკმარისია ყველა საბჭოთა ტანკის გასანადგურებლად. და რაც მნიშვნელოვანია, არის სროლის უფრო სწრაფი სიჩქარე - რვა გასროლა ხუთთან შედარებით.
  ასე რომ, "ლომი" გერმანელი, პირქუში გენიოსის შვილია, რომელმაც ფესვები არ გაიდგა.
  ზაფხულში გერმანელებმა აიღეს მთელი აფრიკა, მადაგასკარის ჩათვლით. სტალინი ძალიან დიდხანს ელოდა.
  შესაძლოა, ის თავად იმედოვნებდა გერმანელების შეტევას. განსაკუთრებით იმის დანახვა, თუ როგორ მოდიან ლომი, ვეფხვი და პანტერა ტანკები. მაგრამ კრაუტები კვლავ აგვარებდნენ პრობლემებს ბნელ კონტინენტზე.
  სტალინმა ხელიდან გაუშვა მომენტი. საბჭოთა ჯარების შეტევა დაიწყო ორელისა და ხარკოვის მიმართულებით. სწორედ იქ, სადაც გერმანელები კარგად იყვნენ მომზადებულები. და ვერ მოხერხდა ტაქტიკური სიურპრიზის მიღწევა. პირველივე ბრძოლებმა აჩვენა, რომ "პანტერა" შესანიშნავად თამაშობს დაცვაში. ცუდი არ არის და "ფერდინანდები". ისინიც კარგები არიან.
  და ვეფხვი არის პროდუქტიული ტანკი. და ის კარგად იგებს. გერმანელები აქტიურად იცავენ. და გაუძლო მტრის დარტყმას. ძალიან ჯიუტი ბრძოლის სამ თვეში წითელი არმია მხოლოდ თხუთმეტ კილომეტრს მიიწევდა წინ. და მისი დანაკარგები მნიშვნელოვანი იყო.
  ორი ათეული ინგლისური თვითმფრინავი გადაფრინდა შენიღბული გოგოების თავზე, მათ ალბათ ვერაფერი შენიშნეს და უკვე ჰორიზონტის მიღმა იწყებდნენ გაქრობას, როცა მოულოდნელად ახალი საეჭვო ხმები გაისმა. მადლენმა უბრძანა:
  - ყველანი დაწექით და არ გაინძრეთ!
  გოგოები გაიყინნენ, რაღაცას ელოდებოდნენ. შემდეგ კი დიუნის უკნიდან მსუბუქი გადამტანები და სატვირთო მანქანები გამოჩნდნენ. დიზაინის მიხედვით თუ ვიმსჯელებთ, ის მზადდება ინგლისსა და ამერიკაში. ისინი ნელ-ნელა ტუნისის დედაქალაქისკენ დაიძრნენ. მადლენი ცოტათი დაიბნა. მას სჯეროდა, რომ ფრონტის ხაზი ჯერ კიდევ შორს იყო, რაც იმას ნიშნავდა, რომ ბრიტანელებს ჯერ არ ექნებოდათ გამოჩენის დრო. უფრო სწორად, ისინი არ უნდა გამოჩნდნენ. და აქ მთელი კოლონა ჩქარობს. თუმცა, ალბათ, ბატალიონზე ნაკლები... ვინ არიან ისინი, რომელიღაც საბრძოლო ჯგუფს, სულაც არ უწყვეტი ფრონტის უდაბნოების გვერდის ავლით, უკანა მხარეს უნდა ტრიალი. როგორც ჩანს, ლოგიკურია, თუმცა ტექნოლოგიით მათი დანახვა ადვილია უდაბნოში. ნებისმიერ შემთხვევაში, თქვენ გჭირდებათ რადიოთი თქვენს მეგობრებს, მაგრამ არა ცეცხლის გახსნა. უფრო მეტიც, მათგან მხოლოდ ასია და სამასზე მეტი ბრიტანელია!
  გერდამ შარლოტას ჩასჩურჩულა:
  - ესენი არიან ინგლისელები! პირველად ვნახე ისინი ასე ახლოს!
  წითურმა მეგობარმა, ასევე საკმაოდ ნერვიულმა, უპასუხა:
  - Არაფერი განსაკუთრებული! და მათ შორის იმდენი შავკანიანია!
  მართლაც, ინგლისელთა ნახევარი მაინც შავკანიანი იყო. სვეტი კი ნელა მოძრაობდა, შავკანიანები კი ისევ ყვიროდნენ... სულ უფრო უახლოვდებოდნენ...
  აქ ერთ-ერთმა გოგონამ ნერვებმა ვერ გაუძლო და ავტომატი ისროლა. იმავე წამს დანარჩენმა მეომრებმა ცეცხლი გახსნეს და მადლენმა დაგვიანებით იყეფა:
  - ცეცხლი!
  რამდენიმე ათეული ინგლისელი ერთბაშად მოთილეს, ერთ-ერთი სატვირთო მანქანა აალდა. დანარჩენმა ბრიტანელებმა განურჩევლად ცეცხლი გახსნეს. მადლენმა მომენტი ისარგებლა და დაიყვირა:
  - შეტევითი ყუმბარები ერთად ჩაყარეთ!
  გოგონები ელიტარული SS ბატალიონის "She-Wolf" ყუმბარებს შორს და ზუსტად ისვრიან. და რომ ისინი ბავშვობიდან ვარჯიშობდნენ და ასევე გაიარეს სპეციალური ტექნიკა . ამ დროს ელექტროშოკით ვარჯიშობ, სროლისას ცოტა ნელი ხარ და შოკირებული ხარ. გერდამ და შარლოტამაც დაყარეს საჩუქრები. ბრიტანელები კი თავდახრილები არიან... ეს ძალიან სასაცილოა. შემთხვევით ისვრიან, შავკანიანები კი ისევ გაუგებარ ენაზე ყვირიან. ეს რათქმაუნდა ნაძირლები არიან...
  და გერდა ისვრის და ისვრის, თანაც მღერის:
  - სს-ის მოსწავლეებში კოშმარია! ერთი ნახტომი - ერთი დარტყმა! ჩვენ მგლები ვართ - ჩვენი მეთოდი მარტივია! ჩვენ არ გვიყვარს კატის კუდის აწევა!
  პასუხად შარლოტაც ღრიალებს. მის მიერ ნასროლი ტყვიები თავის ქალას ფრაგმენტებად ამსხვრევს. შემდეგ კი თვალებს აშორებენ. აი, ერთი შეშინებული შავკანიანი მამაკაცი თავის ქერა პარტნიორს ბაიონეტით გვერდში ურტყამს. პასუხად სისხლს შეაფურთხებს. შარლოტა ერთად მღერის:
  - ვარსკვლავური ბნელი ჯოჯოხეთის ანგელოზები! როგორც ჩანს, სამყაროში ყველაფერი განადგურდება! თქვენ უნდა აფრინდეთ ცაში, როგორც სწრაფი ფალკონი! სულების დასაცავად განადგურებისგან!
  ბრიტანელები მოქმედებენ არაორგანიზებულად, მათი უმეტესობა კოლონიური ჯარისკაცები არიან: შავკანიანები და ინდიელები, არაბები. ისინი ან ეცემა, იყინებიან, ან, პირიქით, მკვეთრად ხტებიან და გიჟური კურდღლებივით იწყებენ გარბენას. თუმცა, გოგონები ზუსტად ისვრიან და მიუხედავად იმისა, რომ ყუმბარები შორს არ დაფრინავენ, ფრაგმენტები სქელია! უკვე ცოტა მტერი დარჩა. მადლენი ინგლისურად ყვირის, მისი ხმა იმდენად ყრუ, რომ მეგაფონიც კი არ გჭირდებათ:
  - ჩაბარდი და ჩვენ შენს სიცოცხლეს ვიზოგავთ! ტყვეობაში გექნებათ კარგი საჭმელი, ღვინო და სექსი!
  მყისიერად იმუშავა და ერთხელაც დანებდნენ... ხელები მაღლა და...
  შეკრიბეს ორმოცდაათი პატიმარი, მათგან ნახევარი დაჭრილი. მადლენმა უბრძანა:
  - დაასრულეთ დაჭრილი!
  "მგლები" უცერემონიოდ ისვრიან ტყვიებს ტაძრებში, ვინც ფეხზე ვერ იდგა, დანარჩენები მანქანებში ჩასვეს და უახლოეს ბაზამდე მიიყვანეს.
  უდაბნოს ცხელი ქვიშის შემდეგ გერდას შიშველი ფეხები ძალიან სასიამოვნოა რბილი რეზინის შეგრძნებით. ის კი ნეტარად კვნესის... ამერიკული სატვირთო მანქანები ძალიან კომფორტულია და მოგზაურობის დროს არ ირხევა. გამარჯვების შემდეგ, გოგონები მხიარულები არიან. შარლოტამ გერდას ჰკითხა:
  - რამდენი მოკალი?
  გოგონამ გაოგნებულმა მხრები აიჩეჩა:
  - არ იცი? მე არ ვიყავი ერთადერთი ვინც ესროლა... მაგრამ მგონი ბევრი იყო!
  შარლოტამ გამოთვალა:
  - ასნი ვართ, სამასამდე მოკლა, რაც ნიშნავს თითო ძმაზე სამს, ანუ დაზე! ომის შთამბეჭდავი დასაწყისი!
  გერდამ გულგრილად აუქნია ხელი:
  -ჩემთვის ეს არ არის მნიშვნელოვანი! მთავარი ის არის, რომ არც ერთი მეგობარი არ მომკვდარა. მიუხედავად იმისა, რომ ეს, რა თქმა უნდა, სტატისტიკაა, სამასი მტერი განადგურდა, ჩვენს მხარეს კი მხოლოდ ორი მგელი მეომარი მსუბუქად დაიჭრა. მე კი მიკვირს, როგორ ჯერ არ დაგვიპყრია აფრიკა, ასეთი მეომრებით.
  შარლოტამ მაშინვე გააფუჭა განწყობა:
  - აბა, მეთვრამეტეში დავმარცხდით ამ უბედურ მეომრებთან!
  გერდამ გაბრაზებულმა დაუქნია თავი, თითქოს საახალწლო თოვლით იყო დაფარული:
  - ეს ღალატის გამო! მაგრამ სინამდვილეში, ჩვენ უფრო ახლოს ვიყავით გამარჯვებასთან, ვიდრე ოდესმე და ეს აშკარა იყო ყველასთვის, ვინც ბრმა არ არის! ვაი, გაგვაწყვეტინეს!
  შარლოტა დათანხმდა, მარცხენა ყურის უკან ოსტატურად აკოცა შიშველი თითებით:
  - დიახ, ღალატი, დივერსია, სამხედროების უღიმღამოობა... მაგრამ ჩვენ მაინც გავტეხეთ რუსები, ვაიძულეთ ისინი დანებებულიყვნენ 1918 წელს! ოჰ, კარგი იქნებოდა რუსეთის ტერიტორიებზე გასეირნება, იქ მაგარია, მაგრამ აქ ცხელა!
  გერდამ მხიარულად ჩაიცინა:
  - მაგრამ რუსეთში ისეთი ძლიერი ყინვებია... მაგრამ როცა მთაში თოვლში ფეხშიშველი გავიპარე, ვიცი, რა წამებაა.
  შარლოტამ კბილები გამოსცა:
  - პატარა გერდა ფეხშიშველი დარბის ცეცხლმოკიდებულ თოვლში... ეს სიმბოლურია, თითქოს ზღაპარში... ზღაპრები სუფთა, ჯერ კიდევ ბავშვურ და სულაც არა ეგოისტზე...
  გერდამ მხიარულად ჩაუკრა თვალი მეგობარს:
  - თითქოს ფიურერთან უნდა წავიდეთ?
  შარლოტამ დაადასტურა:
  - თითქმის! ჩვენ უბრალოდ ვმოძრაობთ და ფეხშიშველი არ დავრბივართ უდაბნოს ცხელ ქვიშაზე. და თუნდაც გამარჯვების შემდეგ.
  შეკრულმა შავკანიანმა გერმანულად ჩაილაპარაკა:
  -საშინელო ანგელოზებო, მზად ვარ მოგემსახუროთ! შენ ქალღმერთი ხარ, მე შენი მონა ვარ!
  შარლოტამ შავკანიანი ტყვეს ყავისფერ ხუჭუჭა თმაზე ოდნავ გაუხეშებული ფეხით მოფერა:
  - თქვენ შავკანიანები ბუნებით უკვე მონები ხართ! ეს, რა თქმა უნდა, ერთი მხრივ კარგია, ვიღაცამ უნდა იშრომოს გამთენიიდან დაღამებამდე, აკეთოს ღონიერი საქმე... მაგრამ მონა თავისი ბუნებით, თავისი ბოროტი ბუნებით მოღალატეა და იარაღს არ ენდობა. . ჩვენ გერმანელები, თავის მხრივ, ყველაზე კულტურული და მაღალორგანიზებული ერი ვართ დედამიწაზე. მეომრების დიდი ერი და უსაფუძვლო არ არის, რომ გერმანელი დაქირავებულები მსახურობდნენ ევროპის ყველა ჯარში და თუნდაც რუსეთში, ყველაზე ხშირად სამეთაურო პოზიციებზე!
  გერდამ სასტიკად თქვა:
  - კი, მონად გვემსახურები. ჩვენ გვაქვს შავკანიანებისთვის სპეციალური ბაღები. და ამ დროისთვის ყველაფერი რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ არის...
  შარლოტამ შესთავაზა:
  - დაე, ფეხზე გვაკოცნოს. ყოველივე ამის შემდეგ, ეს ჩვენთვის სასიამოვნო იქნება და ნიგერი თავს დამცირებს.
  გერდამ ენერგიულად გააქნია თავი:
  "არ ვიცი როგორ ხარ, მაგრამ ამაზრზენია, თუ არიელის სუფთა კანი ეხება სუნიანი ნიგერის ტუჩებს." Ისე...
  შარლოტა არ დაეთანხმა:
  - Ნამდვილად არ! პირიქით, მომეწონებოდა. აბა ნახეთ...
  ცეცხლოვანმა წითურმა ლამაზმანმა თავისი პატარა ფეხი შავკანიანს მიადო. მან ენთუზიაზმით დაიწყო ქალღმერთის გრძელი, გლუვი, გახეხილი თითების კოცნა. გოგონამ კი საპასუხოდ მხოლოდ ნაზად გაიღიმა, შავკანიანი მამაკაცის სქელი ტუჩები მის გარუჯულ კანს უციმციმებდა. პატიმარს ენამ გადაუარა გოგონას ელასტიურ, ოდნავ მტვრიან ფეხს. მაინც სასიამოვნოა, როცა ამცირებ ძლიერ, თითქმის ორმეტრიან კაცს.
  გერდას გაუკვირდა:
  - უცნაურია, მაგრამ ზიზღს არ გრძნობ?
  შარლოტამ გაიცინა:
  - Ნამდვილად არ! რატომ უნდა მეზიზღებოდეს?
  გერდამ გაჩუმება არჩია: რატომ უნდა ჩარეულიყო მეგობრის საქმეებში? ფაქტობრივად, მათ აღზარდეს, რომ გერმანელი ქალი უნდა იყოს არა მხოლოდ მეომარი, არამედ მოსიყვარულე, ნაზი ცოლი და ჯანმრთელი დედა. მაგრამ ის თავად ჯერ არ უფიქრია ბიჭებზე, შესაძლოა მძიმე ფიზიკური დატვირთვის გამო, ან უბრალოდ ჯერ ვერ იპოვა თავისი შესატყვისი. თუმცა, როგორც ჩანს, შარლოტაც დაიღალა ამით. მან ტერფი ისე დაარტყა შავკანიანს ცხვირში, რომ ცხვირმა დინება დაიწყო და გერდას შესთავაზა:
  -იქნებ ვიმღეროთ?
  გერდამ თავი დაუქნია:
  - რა თქმა უნდა, ვიმღერებთ! თორემ სამწუხარო ხდება!
  გოგონებმა დაიწყეს სიმღერა და მათმა მეგობრებმა შეუერთდნენ ისე, რომ სიმღერა ჩანჩქერივით მოედინებოდა:
  მე და ჩემო ძვირფასო ჭაობიდან გავდივართ,
  არამიწიერი სევდის დამალვა!
  და სიცივე, წვა, გაციება,
  გატეხილი მოტივი გახვრეტილი!
  
  შიშველი ფეხები თოვლში,
  გოგოები თეთრად მიდიან!
  ბოროტი ქარბუქი მგლებივით ღრიალებს,
  არღვევს ფრინველთა ფარებს!
  
  მაგრამ გოგონამ შიში არ იცის
  ის ძლიერი მებრძოლია!
  პერანგი ძლივს ფარავდა ხორცს,
  ჩვენ აუცილებლად გავიმარჯვებთ!
  
  ჩვენი მეომარი ყველაზე გამოცდილია,
  მას არ შეიძლება მოღუნვა ცახცახით!
  აქ ნეკერჩხლები ნაზად მოძრაობენ,
  მკერდზე ფიფქები ცვივა!
  
  ჩვენი ჩვეულება არ არის შიში,
  არ გაბედო სიცივისგან კანკალი!
  მოწინააღმდეგე მსუქანია ხარის კისერით,
  წებოსავით წებოვანი და ამაზრზენია!
  
  ხალხს აქვს ასეთი ძალა
  რა შეასრულა წმინდა რიტუალმა!
  ჩვენთვის რწმენაც და ბუნებაც,
  შედეგი იქნება გამარჯვებული!
  
  ქრისტე შთააგონებს სამშობლოს,
  გვეუბნება, რომ ბოლომდე ვიბრძოლოთ!
  ისე რომ პლანეტა სამოთხედ იქცეს,
  ყველა გული იქნება მამაცი!
  
  ხალხი მალე ბედნიერი იქნება
  დაე, ცხოვრება ზოგჯერ მძიმე ჯვარი იყოს!
  ტყვიები სასტიკად მომაკვდინებელია
  მაგრამ ვინც დაეცა უკვე აღდგა!
  
  მეცნიერება გვაძლევს უკვდავებას,
  და დაღუპულთა გონება მოვალეობას დაუბრუნდება!
  მაგრამ თუ ჩვენ დავთვრებით, დამიჯერეთ,
  მტერი მაშინვე გააფუჭებს ანგარიშს!
  
  ამიტომ მაინც ევედრე ღმერთს,
  არ არის საჭირო შეცდომების დაშვება, იყავი ზარმაცი!
  ყოვლისშემძლე მოსამართლე ძალიან მკაცრია,
  ხანდახან მაინც შეიძლება დაგვეხმაროს!
  
  სამშობლო ჩემთვის ყველაზე ძვირფასია,
  წმიდაო, ბრძენო ქვეყანავ!
  ჩვენო ლიდერო, უფრო მაგრად გეჭიროს სადავეები,
  სამშობლო დაბადებულია აყვავებისთვის!
  გოგონები ელიტარული SS ბატალიონის "She-Wolf"-დან ისე ლამაზად მღეროდნენ და სიტყვები სულიერი იყო. ზოგადად, არსებობს სტერეოტიპი, რომ ესეს კაცი ნიშნავს ჯალათს! მაგრამ ეს ასე არ არის. რა თქმა უნდა, არსებობდა სპეციალური სადამსჯელო დანაყოფები, ყველაზე ხშირად, როგორც უსაფრთხოების განყოფილებების ნაწილი, რომლებიც ახორციელებდნენ სპეცოპერაციებს, მაგრამ SS დივიზიების უმეტესობა უბრალოდ ვერმახტის ელიტარული მცველები იყვნენ. ზოგადად, უნდა ითქვას, რომ წითელი, ტოტალიტარული პროპაგანდა არ არის მეორე მსოფლიო ომის შესახებ ინფორმაციის ყველაზე სანდო წყარო. ყოველივე ამის შემდეგ, ცხადია, რომ აგიტპროპის კომუნისტი ლიდერები არ შეიძლებოდა არ იყვნენ მიუკერძოებელი და ობიექტურად გააშუქონ მოვლენები. ასე რომ, საიმედოდ ძნელია ვიმსჯელოთ, სად იყო ნამდვილი სიმართლე ნაცისტების სისასტიკეზე და სად იყო ფიქცია. ნებისმიერ შემთხვევაში, ისინი, ვინც სერიოზულად არიან დაკავებული ისტორიული კვლევებით, იძულებულნი არიან აღიარონ, რომ ყველა SS მეომარი არ არის ჯალათი და ურჩხული. გარდა ამისა, სსრკ-ზე თავდასხმამდე; ნაცისტები ზოგადად ტოლერანტულად იქცეოდნენ ოკუპირებულ ტერიტორიებზე; დასავლური წყაროები არ მიუთითებენ რაიმე მასობრივ სისასტიკეზე ან რეპრესიებზე.
  ახლა კი გოგონები ეხმარებოდნენ პატიმრებს მანქანებიდან გადმოსვლაში; ისინი მორცხვი მამაკაცის განიერ მხრებს მეგობრულად ურტყამდნენ. რის შემდეგაც გოგონები მიიწვიეს გასახალისებლად...
  სადილი მოკრძალებული იყო, მაგრამ უდაბნოში ზებრა დახვრიტეს და თითოეულმა გოგონამ მიიღო არაბული სტილით მოხარშული ქაბაბი. ზოგადად, არაბები, გარეგნულად მაინც, მეგობრულები იყვნენ და ვინც გერმანული იცოდა, ხუმრობასაც კი ცდილობდა ან ფრთხილად მოეფერა გოგოებს ფეხებზე.
  გერდამ წებოვანი არაბი მოშორდა და თქვა:
  -შენთვის არ ვარ!
  შარლოტამ მოჰყვა:
  - აიღე შენთვის ჰარემი!
  გერდამ გაიცინა და შესთავაზა:
  - მაგრამ მითხარი, შარლოტა, რას გააკეთებდი, სულთნის ცოლი რომ გახდე?
  წითურმა მეგობარმა დაეჭვებით შენიშნა:
  - ეს რეალურად სადავო ბედნიერებაა... თუმცა ეს რომელი სულთნის ცოლზეა დამოკიდებული. დიდი ოსმალეთის იმპერია აყვავების ხანაში რომ ყოფილიყო, მაშინ... ძალიან კარგიც კი იქნებოდა... თურქეთის არმიას რეფორმირებას მოვახდენდი, იარაღს გავაუმჯობესებდი... და, ალბათ, ჯერ მზერას აღმოსავლეთისკენ მივაქცევდი.
  გერდა დათანხმდა:
  - მართალია! მაგრამ თურქეთისთვის სირცხვილია, რომ აყვავებულ პერიოდშიც კი ვერ დაიპყრო ირანი. ეს საკმაოდ რეალური იყო, მით უმეტეს, რომ სპარსეთის ჯარი ჩამორჩენილი იყო. მაინტერესებს, დიდო ფიურერ, რა გადაწყვეტილებას მიიღებს ის: დაიპყროს თურქეთი, ან შეიყვანოს იგი თავის კოალიციაში, ოსმალეთს ძვლის გადაყრა, მათ შორის ირანის არც თუ ისე ღირებული მიწების ჩათვლით?
  შარლოტამ დაბნეულმა მხრები აიჩეჩა.
  - არ ვიცი! ფაქტობრივად, ბოლო დროს გავრცელდა ხმები, რომ სსრკ-ს თავს დაესხმებით... ამბობენ, რომ რუსული სიმდიდრე და უკრაინის მდიდარი მიწები ნამდვილად არ არის საჭირო!
  გერდამ შიშველი ფეხის თითებით აიღო ჩაის ფინჯანი და საკმაოდ ოსტატურად აწია ნიკაპამდე და ყავისფერი სითხე ჩაასხა. ამავდროულად, გოგონამ მოახერხა საუბარი:
  - უკრაინას აქვს ძალიან მდიდარი, მდიდარი მიწები. ბრძნული გერმანიის ხელმძღვანელობით და ჩვენი მაღალი ფერმერული კულტურით, ისინი მიიღებენ რეკორდულ მოსავალს. და მაშინ ჩვენი პური წყალზე იაფი იქნება. და ეს იქნება თავად უკრაინელების სასარგებლოდ, რადგან საბჭოთა ხელისუფლება მათ უბრალოდ ძარცვავს, აიძულებს შიმშილით მოკვდნენ!
  შარლოტამ თავი დაუქნია.
  - ჩვენ ვასწავლით ამ სლავებს ჩვენს დიდ გერმანულ კულტურას! გავანათოთ ისინი!
  აქ საუბარი უხეში შეძახილებით შეწყდა, დასვენების დრო დასრულდა.
  მაგრამ ლანჩის შემდეგ გოგონები ისევ რიგზე დადგნენ და აიძულეს უდაბნოში გაევლო. ჭამის შემდეგ სირბილი გაუჭირდა და გოგონები ოდნავ ღრიალებდნენ კიდეც, სანამ სხეული არ გათბებოდა. და ასე გაიქცნენ ჟერბოებივით.
  ეს ვირტუალური ბრძოლაა... და აფრიკა ხდება გერმანული... და საბჭოთა-გერმანიის ფრონტი...
  ზამთარში წითელი არმია კვლავ გადავიდა შეტევაზე. მიმდინარეობს ჯიუტი ბრძოლები.
  კრისტინა, მაგდა, მარგარეტი და შელა ვეფხისტყაოსანში იბრძვიან. მანქანას, მიუხედავად იმისა, რომ იდეალური არ არის, აქვს სწრაფი სროლის, შორ მანძილზე მოქმედი იარაღი, არის ზომიერად მოქნილი და აქვს კარგი შუბლის ჯავშანი.
  გერმანელი გოგონები სიცივის მიუხედავად ფეხშიშველები და ბიკინებში არიან. და ისინი ატარებენ მანევრირებად ბრძოლას.
  აქ კრისტინა ისვრის გასროლას... ჭურვი ხვდება T-34-76 კოშკურას და ხვრეტს. საბჭოთა ტანკი ჩერდება, ჩამოაგდეს.
  გოგოები ფილტვებში ყვირის:
  - ჩვენებმა წაიღეს!
  მერე მაგდა ისვრის. ოქროსფერი თმით ლამაზმანიც მოხვდა.
  დიახ, ასე რომ, ოცდათოთხმეტის კოშკი ჩამოგლიჯა.
  ვეფხვის გოგოები რიგრიგობით ისვრიან. და ძალიან ზუსტად. ასე დაარტყეს სხვა საბჭოთა ტანკი.
  შემდეგ მარგარეტმა დაარტყა. და ის მოხვდა SU-76 თვითმავალ იარაღს. ოსტატურად დაარტყა. და მან მღეროდა:
  - ჩვენი ჯოჯოხეთური გერმანია ძლიერია, ის იცავს მსოფლიოს!
  და როგორ გამოჩნდება ენა!
  შემდეგ მან შელს ქვემეხი დაარტყა. დაარტყა საბჭოთა KV-1S ტანკს. გოგონამაც კარგად იმუშავა.
  დიახ, ბიკინით გამოწყობილი ოთხი მეომარი იბრძვის და სიცივის არ ეშინია. მას შემდეგ, რაც ქალებმა დაიწყეს ბრძოლა, მესამე რაიხისთვის საქმე ბევრად უკეთესი გახდა.
  აქ არიან მფრინავები ალბინა და ალვინა ცაში. ორივე ლამაზმანი ბიკინებში და ფეხშიშველია. ისინი იბრძვიან Focke-Wulfs-ზე. და ეს არის ძალიან სერიოზული მანქანა.
  ალბინა, რომელიც ისვრის საჰაერო ქვემეხებიდან, ამბობს:
  - აქტიური კროკეტი! სიტყვებს არ ინანო!
  და როგორ გაბრწყინდება კაშკაშა ღიმილით! და ის ერთდროულად ჩამოაგდებს ორ საბჭოთა თვითმფრინავს.
  ალვინამ ასევე სამივე მოჭრა საჰაერო ქვემეხებით და აყვირდა:
  - ჩემი შემოსვლა სასიკვდილო და მქრქალი იქნება!
  რის შემდეგაც გოგონამ კბილები გამოაღო და კბილები გამოაჩინა! ის მთელი ხიბლია და სავსეა ფენომენალური ხიბლით.
  ალბინა წყვეტს სხვა იაკ-9 თვითმფრინავს და ყვირილი:
  - რატომ არის საჭირო საბჭოთა მფრინავები?
  ალვინა ჩამოაგდებს LAGG-5-ს და თავდაჯერებულად ამბობს:
  - რომ ჩვენ გერმანელებს შევაგროვოთ გადასახადები!
  მშვენიერი გოგოების წყვილი. როგორ აპირებდნენ ჯილდოების შეგროვებას საკუთარი თავისთვის. ასეთ ლამაზმანებს ნამდვილად ვერ შეეკამათები. თვითმფრინავებს ჩამოაგდებენ და კბილებს აშიშვლებენ.
  და მთავარი საიდუმლო ის არის, რომ სიცივეში გოგონებს ფეხშიშველა და ბიკინი სჭირდებათ. შემდეგ გადასახადები თავისით მოვა.
  და არასოდეს ჩაიცვა. შეანჯღრიეთ შიშველი მკერდი და ყოველთვის მაღალი პატივისცემით გექნებათ!
  ალბინამ მოჭრა წითელი არმიის კიდევ ერთი თვითმფრინავი და იმღერა:
  - დიდ სიმაღლეში და ვარსკვლავურ სისუფთავეში!
  და მან თვალი ჩაუკრა, წამოხტა და შიშველ ფეხებს ატრიალებდა და ღრიალებდა:
  - ზღვის ტალღასა და გააფთრებულ ცეცხლში! და გააფთრებულ და გააფთრებულ ცეცხლში!
  და ისევ გოგონა ენერგიული მიდგომით ესვრის თვითმფრინავს.
  შემდეგ კი ალვინა თავს ესხმის მტერს. ის აკეთებს ამას კუთხეში, აცლის კბილებს და ყვირიან:
  - სუპერ მსოფლიო ჩემპიონი ვიქნები!
  და ისევ გოგონას დარტყმული მანქანა ეცემა. დიახ, წითელი არმია ამას საკმაოდ ცუდად იღებს.
  ალბინა კი ველური ექსტაზით ღრიალებს:
  - მე ახლა ჯალათი ვარ და არა მფრინავი!
  ჩამოაგდებს მეორე საბჭოთა თვითმფრინავს და ჩურჩულებს:
  - სამიზნეზე ვიხრები და რაკეტები მივარდებიან სამიზნისკენ, წინ კიდევ ერთი მიდგომაა!
  მეომარი მოქმედებს უკიდურესად აგრესიულად.
  აქ ორივე გოგონა თავს ესხმის სახმელეთო სამიზნეებს. ალბინა ურტყამს ოცდათოთხმეტის და ყვირის:
  - ეს იქნება დასასრული!
  ალვინა ურტყამს SU-76-ს და ჩურჩულებს:
  - სრულ განადგურებამდე!
  და როგორ აქნევს შიშველ ფეხს!
  ზამთარში წითელმა არმიამ ვერ შეძლო მნიშვნელოვანი წარმატების მიღწევა. მხოლოდ რჟევის მხარეში მოახერხეს მცირე სოლი, მაგრამ რეზერვების შემოღებით გერმანელებმა მდგომარეობა აღადგინეს. კრაუტები მართლაც ძლიერები არიან.
  და 1944 წლის მაისში, შეავსეს თავიანთი ჯარები ახალი ტანკებით, მათ შორის უფრო მოწინავე და უკეთ დაცული Panther-2, ისინი შეტევაზე წავიდნენ კურსკისა და დონის როსტოვის მიდამოებში.
  ყველაფერი ასე ცუდად არ იქნებოდა, შეტევაში დიდი რაოდენობით არაბები და შავკანიანები რომ არ მიეღოთ მონაწილეობა. და რაც მთავარია, თურქეთიც შევიდა ომში. ასე რომ, სიტუაცია უკიდურესად საგანგაშო გახდა.
  ხოლო წითელი არმია, რომელმაც მძიმე დანაკარგები განიცადა, უკან დაიხია ვერმახტის უმაღლესი ძალების წინაშე.
  მაგრამ მამაცი ექვსი გოგონა, ალენკას მეთაურობით, სასტიკად იბრძოდა კრაუტებთან. და ძალები აშკარად არათანაბარი იყო.
  ალენკა იბრძოდა კურსკისთვის, რომელიც ნაცისტებმა შეიჭრნენ. სასოწარკვეთილმა ლამაზმანმა შიშველი თითებით ყუმბარა ესროლა და აჩუქა:
  - დიდება რუსეთს და ჩვენს ძვირფას პარტიას!
  შემდეგ ნატაშამ ხელყუმბარა გაუშვა შიშველი თითებით და აჩურჩულა:
  - გოგოს ფეხშიშველი ვუვლით!
  ამის შემდეგ ანიუტამ შიშველი ფეხის თითებით სიკვდილის საჩუქარიც გაუგზავნა და გახმა :
  - მშვენიერი დარტყმა იქნება!
  წითურმა ავგუსტინემ აიღო და შიშველი ქვედა კიდურით განადგურების საჩუქარი გაუგზავნა და ყვირილი:
  - რადარი ცაში მიუთითებს!
  შემდეგ კი ოქროსთმიანმა მარიამ ნაცისტებს შიშველი ფეხებით სიკვდილი მოუტანა.
  და მან მღეროდა:
  - მადაგასკარში, უდაბნოში და საჰარაში! იყავი ყველგან, ნახე სამყარო!
  შემდეგ კი მარუსია შიშველი ფეხის მთელ თაიგულს ისვრის და მღერის:
  - ფინეთში, საბერძნეთში და ავსტრალიაში, შვედეთში გეტყვიან, რომ ამაზე ლამაზი გოგოები არ არსებობენ!
  დიახ, ექვსი გოგონა ძალიან კარგად იბრძოდა. მაგრამ კრაუტებმა მაინც აიღეს კურსკი...
  არა, თქვენ არ შეგიძლიათ წინააღმდეგობა გაუწიოთ ასეთ მაღალ ძალებს. ფაშისტები ჯიუტობენ.
  და რას ნიშნავს მონსტრების მომზადება?
  ადოლფ ჰიტლერი უბრალოდ გიჟი იყო: თავს გრძნობდა ნამდვილ დესპოტად, რომელსაც ყველა ემორჩილება და კანკალებს. დიახ, თუ გსურთ სტალინის წარმატებები, მაშინ უნდა იყოთ სტალინისა და სხვების და საკუთარი თავის მიმართ მოთხოვნის გარეშე (სწორედ ასე ფიქრობდა იოსებ ვისარიონოვიჩი ამ თანმიმდევრობით!). ახლა ჭექა-ქუხილი წესიერია და მანქანა დაიწყებს მოძრაობას. ზოგადად, გერმანიას, თავისი თანამგზავრების გათვალისწინებით, აქვს უზარმაზარი უპირატესობა სსრკ-სთან შედარებით სამრეწველო აღჭურვილობის რაოდენობით, კვალიფიციური მუშახელის რაოდენობით და ინჟინრების რაოდენობით ყველა დონეზე. ეს ფაქტია, მაგრამ იარაღის წარმოება ჯერ კიდევ არ არის დონემდე! გერმანია მთელი ომის განმავლობაში ჩამორჩებოდა სსრკ-ს, მიუხედავად რუსეთში მომხდარი ყველა ნგრევისა. და რისგან? რა თქმა უნდა, გარკვეული ქაოსის გამო, რომელიც სუფევდა სხვადასხვა დეპარტამენტებში და განსაკუთრებით სამხედრო ინდუსტრიაში. გარდა ამისა, ნედლეულის ნაკლებობამ, ისევე როგორც მტრის პოტენციალის შეუფასებლობამ, უარყოფითი როლი ითამაშა. კერძოდ, 1940 წელს გერმანიაში იარაღის წარმოება უფრო დაბალი იყო, ვიდრე 1939 წელს (თუ გავითვალისწინებთ ჯამურად საბრძოლო მასალის ჩათვლით) და ეს იმისდა მიუხედავად, რომ ომი უკვე დაწყებული იყო და მესამე რაიხმა აიღო კონტროლი დიდ ტერიტორიებზე უზარმაზარი უზარმაზარი. საწარმოო სიმძლავრის რეზერვები. აბა, რა შეგვიძლია ვთქვათ ჰიტლერის ორგანიზაციულ შესაძლებლობებზე? არც ისე ბევრი, ის ბრწყინავდა სამხედრო ინდუსტრიაში.
  ფიურერმა გრძელ სიტყვაში განაცხადა:
  - ავიაციის ზედამხედველობის საკითხში ზაუერს ენიჭება საგანგებო უფლებამოსილებები. ის ყურადღებით დააკვირდება წარმოებული აღჭურვილობის რაოდენობას და, არანაკლებ მნიშვნელოვანია, ხარისხს. გარდა ამისა, თქვენს ბევრ მეგობარს, გერინგს, მიუხედავად იმისა, რომ ისინი ოდესღაც კარგი ტუზები იყვნენ, არ შეუძლიათ ლიდერობის უნარი. ყველა კარგი ჯარისკაცი არ არის ასევე გამოჩენილი გენერალი, ამიტომ ჩამოხრჩული ერიკის ნაცვლად ტექნიკურ სფეროს უხელმძღვანელებს პროფესიონალი მეწარმეების წარმომადგენელი, რომელსაც შეუძლია საავიაციო ძალების რეფორმირება და გადაიარაღება. ბრიტანეთს ხომ არ სძინავს, ის ზრდის შეიარაღებული ძალების რაოდენობასაც და ხარისხსაც, განსაკუთრებით კი ავიაციას. მტერზე ორი თავით წინ უნდა ვიყოთ, ათეული ნაბიჯით, თორემ მთლიანად დავკარგავთ უპირატესობას მტერზე. ამიტომ საჭიროა ხარისხობრივი ნაბიჯები.
  გერინგმა მორცხვად უპასუხა:
  - ჩემო მეგობრებო, დადასტურებული ადამიანები, რომლებმაც დაამტკიცეს თავიანთი საბრძოლო ეფექტურობა და პროფესიონალიზმი.
  შეპყრობილი დიქტატორი განრისხდა:
  - ან იქნებ მე, თქვენი აზრით, დამავიწყდა ვინ წააგო ბრიტანეთის ბრძოლა? ან ვინ ჩავარდა ეროვნული ეკონომიკის განვითარების ოთხწლიანი გეგმა. ან თქვენც გინდათ ჯოხებით დარტყმა და თანაც საჯაროდ. ასე რომ, დახუჭე პირი და გაჩუმდი, სანამ საკუთარ თავს ძელზე დადებ!
  გერინგი კი შიშით ჩაიკეცა. ვაი, ფიურერი არ არის წვრილმანი. შემდეგ ხმაური ისევ გაისმა და კიდევ ერთი ME-262 თვითმფრინავი აფრინდა ცაში. მანქანა იყო მასიური და ჰქონდა ორი ძრავი. ფრთები ოდნავ გაფცქვნილი, თავად მებრძოლი საკმაოდ საშიშად გამოიყურება. მისი სიჩქარის მახასიათებლები, 1941 წლისთვის, ზოგადად ღირსეულია და მსოფლიო სტანდარტებითაც კი რეკორდსმენია. მართალია, თავად მანქანა ჯერ კიდევ არ არის სრულიად საიმედო და მოითხოვს გამართვას. თუმცა, ფაშისტმა დიქტატორმა უკვე მისცა ახალი, უფრო მოწინავე მებრძოლების მახასიათებლები... ME-262 იწონის ექვს ტონაზე მეტს, რაც ნიშნავს, რომ გარკვეული გადატვირთვაა. გამანადგურებელი უნდა იყოს პატარა, იაფი და მოხერხებული. ამ მხრივ, ME-163 შეიძლება იყოს საკმაოდ კარგი, მაგრამ მისი სარაკეტო ძრავა ძალიან იძულებულია და მუშაობს მხოლოდ ექვსი წუთის განმავლობაში (უფრო სწორად, ის მაინც იმუშავებს!), რაც ნიშნავს, რომ დიაპაზონი მხოლოდ ასი კილომეტრის რადიუსშია. . როგორც ბლიცის სტილის ბომბდამშენი ან ინგლისზე არმადას თავდასხმების საფარველი მებრძოლი, რა თქმა უნდა, არ არის შესაფერისი.
  მაგრამ ME-262-ს შეუძლია ტონა ბომბის ტარება, ანუ იმდენი, რამდენიც Pe-2, საბჭოთა ფრონტის ხაზის თვითმფრინავი. ეს არის შესანიშნავი გამოსავალი როგორც მებრძოლებისთვის, ასევე ჯარების მხარდაჭერისთვის. თუმცა, რატომ არ შევქმნათ მებრძოლი Comet ME-163-ის სტილში, მაგრამ სარაკეტო ძრავის გარეშე, მაგრამ ტურბორეაქტიული ძრავით? ისინი ცდილობდნენ "კომეტას" გაუმჯობესებას და თითქოს ფრენის დრო 15 წუთამდე გაზარდეს (ეს არის 300 კილომეტრამდე დიაპაზონი), რაც ზოგადად მისაღებია ბრიტანეთის ბრძოლისთვის. ნორმანდიიდან ლონდონამდე მისვლა მაინც შეიძლება... თუმცა ყველაფერი ასე აშკარა არ არის, თქვენც გჭირდებათ მისი დაბომბვა და უკან დაბრუნება და თხუთმეტი წუთი არც ისე სწრაფი იყო. მომავალში სარაკეტო და რეაქტიული მებრძოლები ჩიხად იქნა აღიარებული ავიაციაში. მაგრამ "კომეტას" დიზაინი ძალიან საინტერესოა, მისი მცირე ზომითა და სიმსუბუქით, რაც იმას ნიშნავს, რომ ის იაფი და მანევრირებადია.
  გარდა ამისა, ასევე არის ძალიან პერსპექტიული მებრძოლები, რომლებიც იწონიან ზოგადად 800 კილოგრამს, ისეთი პლანერები, რომ მათი გამოყენება შესაძლებელია საჰაერო ბრძოლებში. მართალია, მათი მცირე მანძილის გამო, მათზე ფრენები შეიძლება განხორციელდეს მხოლოდ თავდაცვითი ბრძოლების დროს, ან ლონდონში მიტანა... ტრანსპორტით, შემდეგ კი მფრინავების დაბრუნება. აქ მოგიწევთ ამაზე ფიქრი. რეალურ ისტორიაში პლანერებს არასოდეს ჰქონდათ ბრძოლის დრო და რატომღაც კორეაში საბჭოთა ავიაციის გენერლები ვერ ბედავდნენ ამ იდეის ცდას. ზოგადად, ეს არ არის სამწუხარო, მაგრამ კორეის ომის დროს ამერიკელმა პილოტმა პირველმა გაიმარჯვა. ასე რომ, იანკები არ უნდა შეფასდეს.
  ფრენის დასრულების შემდეგ ახალგაზრდა ქერათმიანი გოგონა გადმოხტა კაბინიდან და მთელი სისწრაფით მივარდა ფიურერთან.
  დაპატრონებულმა ნაცისტმა ნომერ პირველმა კოცნისთვის ხელი გაუწოდა. რა სასიამოვნოა, როცა გოგოებს უყვარხართ და ფიურერი, როგორც ჩანს, საკმაოდ გულწრფელად არის კერპირებული ყველა გერმანელის მიერ, უფრო სწორად, თითქმის ყველა საკონცენტრაციო ბანაკის რამდენიმე პატიმრის გარდა. პილოტმა ენთუზიაზმით თქვა:
  - ეს უბრალოდ დიდებული თვითმფრინავია, ისეთი სისწრაფე და ძალა აქვს. მოდი, ყველა ლომის ბოთლი გავწყვიტოთ, როგორც ცხელი წყლის ბოთლი სუროგატისგან!
  ფიურერმა დაამტკიცა გოგონას იმპულსი:
  - რასაკვირველია, დავანგრევთ, მაგრამ... აპარატის გამართვა უფრო სწრაფი ტემპით უნდა განხორციელდეს და ეს განსაკუთრებით ეხება ძრავებს. აქ, რა თქმა უნდა, საჭირო იქნება რადიკალური ზომები მათ გასაუმჯობესებლად, მაგრამ თუ რამეა ლიდერ-დიზაინერი დაეხმარება!
  ყველამ ერთხმად ყეფა:
  - დიდება დიდ ფიურერს! შეიძლება პროვიდენსი დაგვეხმაროს!
  დაიწყო მესამე რაიხის ჰიმნის დაკვრა და ჰიტლერ იუგენტის ახალგაზრდა მებრძოლების სვეტი წინ წავიდა. თოთხმეტიდან ჩვიდმეტ წლამდე ბიჭები დრამისკენ სპეციალური ფორმირებით მიდიოდნენ. შემდეგ კი ყველაზე საინტერესო მოხდა: გერმანიის ქალთა კავშირის თინეიჯერი გოგონები მსვლელობით გამოვიდნენ. მოკლე კალთებში იყვნენ, ლამაზმანების შიშველი, შიშველი ფეხები მამაკაცების მზერას იპყრობდა. გოგონები ცდილობდნენ ფეხები მაღლა აეწიათ, მაგრამ ამავდროულად ფეხის თითები უკან დააბრუნეს და ფრთხილად მოათავსეს ქუსლები. უმწიკვლო ფიგურებით ლამაზმანების გასართობი სანახაობა... სახეები მართლაც განსხვავებული იყო და ზოგიერთი ახალგაზრდა ფაშისტი რაღაცნაირად უხეში, თითქმის მამაკაცური იყო და მათაც ამახინჯებდნენ. მითუმეტეს, როცა წარბები ერთმანეთში მოაყარეს.
  ესთეტ ადოლფმა აღნიშნა:
  - აუცილებელია, რომ ბიჭებმა და გოგოებმა უფრო ფართო მასშტაბით მიიღონ ფიზიკური მომზადება. მე ვიცი, რომ ბევრი რამ კეთდება ამ საკითხზე, განსაკუთრებით იუნგფოლკში, მაგრამ რაც საჭიროა არის ინკლუზიურობა და სპარტანული მეთოდების მიღება. რა თქმა უნდა, ქურდობის წახალისების გარდა... ჩვენი ბიჭები და გოგოები წესიერ და ამავდროულად დაუნდობელ ადამიანებად უნდა გაიზარდონ.
  უზენაესი სარდალი შეჩერდა. გენერლები დუმდნენ, ალბათ ეშინოდათ წინააღმდეგობის გაწევა, მაგრამ აშკარას დადასტურება არ სურდათ. ფიურერმა განაგრძო:
  - ომი ხუმრობა არ არის, მაგრამ მტრების მიმართ დაუნდობლობა უნდა იყოს შერწყმული ურთიერთდახმარებასთან და ამხანაგების მიმართ ძმობის გრძნობასთან. ეს არის ის, რაც ყველას უნდა ჩავუნერგოთ... ახალი ზეადამიანი დაუნდობელია სხვების მიმართ, მაგრამ მით უფრო დაუნდობელია საკუთარი თავის მიმართ. რადგან არასრულფასოვნება ჯერ სულში უნდა აღმოიფხვრას, შემდეგ კი სუსტი ადამიანის სხეული აღდგება!
  მორიგი პაუზა... უცებ მიხვდნენ გენერლები და დიზაინერები და ენერგიული ტაში დაუწყეს. ფიურერი კმაყოფილი ჩანდა:
  - ეს ჯობია, მაგრამ ახლა საჰაერო ბრძოლის იმიტაცია მინდა ვნახო. ისეთი საშინელი და ყოვლისმომცველი დამანგრეველი...
  ჰაინკელმა მორცხვად იკითხა:
  - ცეცხლსასროლი იარაღით თუ ჭურვებით, ჩემო ფიურერ?
  ნაცისტმა ნომერ პირველმა თავი დაუქნია:
  - რა თქმა უნდა, საბრძოლოსთან ერთად. გარდა ამისა, მსურს განვიხილო განდევნის მოწყობილობის ეფექტი. შენ ხომ ამაზე მუშაობ... - მუშტები შეკრა ფიურერმა. - ბოლოს როდის იქნება მზად და მასობრივ წარმოებაში შევა. გამოცდილი პილოტი ხომ გამოცდილი პილოტია, რომელიც დაცული უნდა იყოს მომავალი ბრძოლებისთვის!
  Fuhrer-Terminator-მა მაინც გადაწყვიტა დიზაინერებს ეჩვენებინა განდევნის მოწყობილობის უფრო თანამედროვე დიზაინი. ეს სისტემა უნდა იყოს ნაკლებად შრომატევადი, მარტივი და მსუბუქი. კარგად, იაფი სკიბი, რომელიც უკვე დაეუფლა გერმანიის ინდუსტრიას, საკმაოდ შესაფერისია ამ მიზნისთვის.
  დიაგრამა გადაადგილებისას უნდა დახატო, მაგრამ ჰიტლერი მართლაც კარგი მხატვარი იყო და ის ნათლად, სწრაფად ხაზავდა, დიაგრამების და მოხვევების ხაზები თანაბარი და მკაფიო იყო ყოველგვარი სახაზავის და კომპასის გარეშე. ტერმინატორის აზრით, რა თქმა უნდა, უცნაურია, რომ გერმანელებმა, ზოგადად, ისეთი ძლიერი და გარკვეულწილად მოწინავე იდეოლოგიით, როგორიც არის ნაციონალ-სოციალიზმი და ტოტალიტარული სისტემა, ომი რუსებს გაჟონეს. შესაძლოა, ეს იმით არის განპირობებული, რომ რუსი ჯარისკაცები უფრო ძლიერები და გამძლეები იყვნენ ვიდრე გერმანელები და უფრო სწრაფად ისწავლეს ბრძოლა.
  ზოგადად, ომის მიმდინარეობას თუ გადავხედავთ მთლიანობაში, მაშინ რუსებმა, უფრო სწორად საბჭოთა სამხედროებმა ისწავლეს ბრძოლა, მაგრამ გერმანელებს თითქოს დაავიწყდათ, როგორ... მათი სარდლობა გადაწყვეტილებებს პირველ დონეზე იღებდა. -კლასელები და შესაძლოა უფრო დაბალიც, თუ პირველკლასელს აქვს რეალური დროის სტრატეგიებში სამხედრო ოპერაციების ჩატარების გამოცდილება. და ის ფაქტი, რომ ზოგჯერ ექვსი წლის ბავშვები უკვე ასე ოსტატურად მართავენ ვირტუალურ არმიას, არის ის, საიდანაც მათ, ჟუკოვსა და მაინშტაინს შეუძლიათ ისწავლონ. თუმცა, ზოგიერთი მკვლევარი ჟუკოვსაც და მაინშტაინსაც მედიდურად მიიჩნევს. ასევე არსებობს წინააღმდეგობები აღჭურვილობის რაოდენობასთან დაკავშირებით, კერძოდ დატყვევებულ ფრანგულ აღჭურვილობასთან დაკავშირებით. ჰიტლერის მეხსიერება (კარგი მეხსიერება, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც ის ჯერ კიდევ ჯანმრთელი იყო!) ვარაუდობდა, რომ ფრანგებისგან დატყვევებული 3600 ტანკი იყო, ძალიან შთამბეჭდავი ფიგურა... ზოგიერთი მოდელი, როგორიცაა SiS -35, ჯავშანტექნიკით აღემატებოდა . T-34 მხოლოდ შუბლის ჯავშანტექნიკაში. ასე რომ, ამ ტანკის წარმოება მარტივად შეიძლება ფრანგულ ქარხნებში, გარდა ალბათ 47 მმ-იანი იარაღის გრძელლულიანი 75 მმ-იანი იარაღით ჩანაცვლებით. სინამდვილეში, ესეც კი შეიძლება არ იყოს საკმარისი. ბრიტანეთი და ზოგადად აშშ ყოველთვის აფასებდნენ ჯავშანს ყველაზე მეტად თავიანთ ტანკებში. მაგალითად, ორმოცი ტონა ჩერჩილს ჰქონდა 152 მილიმეტრიანი ჯავშანი IS-2 მძიმე ტანკისთვის 120-ის წინააღმდეგ.
  ფიურერმა დიზაინერებს კიდევ რაღაც უთხრა:
  - ჩვენ გვაქვს საკმარისი ქარის გვირაბები, ამიტომ მოძებნეთ თვითმფრინავის უფრო ოპტიმალური მოდელი და შექმენით გამარტივებული ფორმები, ძვირადღირებულ ტესტებამდე მიყვანის გარეშე, სადაც ჩვენი საუკეთესო ტუზებიც იღუპებიან. მაგალითად, თვითმფრინავის მფრინავი ფრთის მოდელი ძალიან ეფექტურია, განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ სისქე და დახრილობის კუთხე შეიძლება შეიცვალოს. მე უკვე მოგეცით ნახატი, ასე რომ, უკუდო მზად უნდა იყოს. მისი სავარაუდო სიჩქარე იქნება 1100 კილომეტრი საათში თუნდაც Yumo ძრავით. ასე რომ, განაგრძეთ, მაგრამ ნუ იქნებით თავხედური!
  არასწორმა ადოლფმა ასევე ურჩია, როგორ გაზარდოთ მილის აფეთქების სიჩქარე. მან დაიჭირა ცუდად დაფარული ირონია დიზაინერების შეხედულებებში: საიდან იცოდა უბრალო კაპრალმა ამდენი? მათ არ სჯერათ ფიურერის გენიოსის? კარგად, ჩვენ გავარკვევთ ... თუ არა, ჩვენ არ გავარკვევთ, მაგრამ ჩვენ დავუმტკიცებთ მათ, რომ ჩვენ განათლებულები ვართ.
  ამას მოჰყვა ლანჩი სუფთა ჰაერზე, მოსამსახურე გოგონებმა მაგიდები და სკამები მოაწყვეს. მშვენიერია... მაგრამ რა რეფორმები უნდა გატარდეს ნაციონალ-სოციალიზმში? ისეთი, რომ მაქსიმალურად შემცირდეს მტრების რაოდენობა და დაუმეგობრდეს. მაგალითად, ნუ ამაღლებთ გერმანულ რასას ყოველ ნაბიჯზე და შესაძლოა შეწყვიტოთ ხალხების კლასებად დაყოფაც. თუმცა, ერების დაყოფა დაბალ და არიულ ერებად ჯერ არ არის ოფიციალურად ლეგალიზებული. ეს ამარტივებს საქმეს. ზოგადად, ჰიტლერმა ებრაელთა მასობრივი განადგურება დაიწყო სსრკ-ზე თავდასხმის შემდეგ. რატომ ექნებოდა მას ასეთი ჩხუბი? შესაძლოა, მას იმედი ჰქონდა, რომ მსოფლიო სიონიზმი აკურთხებდა მას ბოლშევიზმთან ომისთვის და დასავლეთი მხარს დაუჭერდა მას. და მაშინ, როდესაც ბრიტანეთმა და აშშ-მ გადამწყვეტად თქვეს, არა ვერმახტს, ფიურერი გაბრაზდა? დაიწყო თუ არა მან შურისძიება იმ ებრაელებზე, რომლებთანაც შეძლო? ჰიტლერი, რა თქმა უნდა, იდიოტია ჰოლოკოსტის ჩამდენისთვის და ამით ნაციონალ-სოციალიზმის იდეის დისკრედიტაციისთვის. ახლა სიტყვა ნაცისტი და ჯალათი სინონიმი გახდა. ბევრი ასევე ერთმანეთში ურევს ნაციონალიზმს და ფაშიზმს, შესაძლოა , სიტყვა ნაცის თანხმობის გამო . მაგრამ ეს საერთოდ არ შეესაბამება სიმართლეს. ფაშიზმს, პრინციპში, პირდაპირი კავშირი არ აქვს ნაციონალ-სოციალიზმთან. ფაშიზმის ცნება წარმოიშვა საფრანგეთში მეცხრამეტე საუკუნეში და სულ სხვა მნიშვნელობა ჰქონდა.
  ფაშიზმის სწავლების ერთგვარი არსი მის თავდაპირველ ვერსიაში ჩამოყალიბდა კორპორატიული სულისკვეთებით, კაპიტალისტებს შორის მეგობრობის განცდამდე. შემდეგ მუსოლინიმ ფაშიზმის სწავლება გააცნო თავის შავპერანგებს. ნაცისტებს პირველად ფაშისტები უწოდეს მათმა მტრებმა და პოლიტიკურმა კონკურენტებმა. მართალი გითხრათ, ნაცისტები სასტიკად იქცეოდნენ, ამიტომ ფაშისტმა შეურაცხმყოფელი, უარყოფითი მნიშვნელობა შეიძინა. რუსეთში ერთ დროს ნაციონალისტებმა განიცადეს გარკვეული ზრდა, განსაკუთრებით ოთხმოცდაათიანი წლების დასაწყისში, მაქსიმუმს მიაღწიეს 93-94 წლებში. შემდეგ ჩეჩნეთის ომმა გამოიწვია საზოგადოებაში პაციფისტური განწყობის ზრდა და ნაციონალიზმის დროებითი დაცემა. იუგოსლავიის ომმა და სერბეთის დაბომბვამ გამოიწვია პატრიოტიზმის დროებითი ზრდა, მაგრამ შემდეგ მოხდა განხეთქილება ეროვნულ მოძრაობაში. რუსეთში ნაციონალისტებს პრობლემა ჰქონდათ ლიდერებთან... მათ არ ჰყავდათ საკუთარი ფიურერი... მართალია, ჟირინოვსკი ჰიტლერს ადარებდნენ და ის გარკვეულწილად ადოლფსაც აჯობა. მაგალითად, პოლიტიკური აფრენის სისწრაფით, პარტიის დაარსებიდან ოთხი წლის განმავლობაში საპარლამენტო არჩევნებში პირველი ადგილის დაკავება. მაგრამ ჟირინოვსკი არაგონივრულად მოიქცა და ვერ შეძლო არა მხოლოდ წარმატების მიღწევა, არამედ მიღწეულის შენარჩუნებაც კი. აქვე უნდა ვთქვა, პირველ რიგში, ეს მისი პირადი ბრალი იყო. არასაკმარისი დისციპლინა პარტიაში, სკანდალები, რომელშიც ის ჩაერთო. მაგრამ ნამდვილი ჰიტლერი არასოდეს იჯდა რაიხსტაგში და არავინ აჩვენა მისი ფილმის ტანტრუმები ტელევიზიით. და თავად ტელევიზია არ იყო. მიუხედავად იმისა, რომ ჟირინოვსკის წარმატება 1993 წლის არჩევნებში იყო მისი წარმატებული მუშაობის დამსახურება სატელევიზიო აუდიტორიასთან.
  მსახურებიდან მშვენიერი გოგონა ფიურერის გვერდით დაჯდა და შიშველ მუხლზე ხელი დაადო. აკოცა:
  - რამეზე ფიქრობ, ჩემო ფიურერ?
  ნაცისტური დიქტატორი და ამავდროულად ვირტუალური მოთამაშე აღელვდა. მან შენიშნა, რომ ჯერ კიდევ არ ჰქონდა დასრულებული ბოსტნეულის წვნიანი და ხილის სალათი. ფიურერმა გოგონას ტუჩებში აკოცა, იგრძნო მისი ახალგაზრდული, ტკბილი არომატი და თქვა:
  -ჩემთან ერთად წახვალ მანქანით. და თქვენ ყველანი სამსახურში მიდით, ჭამის დრო დასრულდა.
  და ისევ, სახელმწიფო გადაცემათა კოლოფი, თუმცა არც თუ ისე კარგად ზეთიანი მექანიზმი, დაიწყო ტრიალი. უკანა გზაზე ფიურერი ლამაზმანს შეუყვარდა და გაუკვირდა კიდეც, საიდან ჰქონდა ამდენი ენერგია და ძალა. ბოლოს და ბოლოს, მათ თქვეს, რომ ფიურერი იყო იმპოტენტური და ზოგადად, სავარაუდოდ, ინვალიდი, მას ჰქონდა სიფილისი (ტყუილი) და კასტრირებული (სრული ფიქცია!). მართალია, ჰიტლერმა შთამომავლობა ვერ მოახერხა... აბა, ხვალ, ამ საქმეს თვითონ მიხედავს... ან არა, მაინც მოუწევს ჰიმლერის დაპატიჟება. ზოგადად, რეალურ ისტორიაში ფიურერმა მკვეთრად გააძლიერა SS-ის როლი. როგორც ჩანს, მასაც მოუწევს ამ ალტერნატიული გზით გავლა. და რომ კრიმინალური პოლიციის დაქვემდებარება მთლიანად SS სტრუქტურისადმი გონივრულია; ახლა ყველა მონაცემი და ფაილი გაერთიანდება ერთ წყაროში. გარდა ამისა, კრიმინალების წინააღმდეგ წამების გამოყენება და დაკითხვის ის მოწინავე მეთოდები, რომლებიც დამახასიათებელია გესტაპოსა და სხვა საიდუმლო პოლიციის სტრუქტურებისთვის, მნიშვნელოვნად გაზრდის გამოვლენის მაჩვენებელს.
  შეიძლება სიმართლე გაიზარდოს და უდანაშაულო მსხვერპლთა რიცხვი გაიზარდოს, მაგრამ... ესეს-ის კაცების აბსოლუტური უმრავლესობა წესიერი ხალხია და გამოცდილი გამომძიებელი, როგორც წესი, მაშინვე ხედავს ადამიანი ცრუობს თუ სიმართლეს. იშვიათად უშვებს შეცდომებს. ამის მსჯელობა მრავალი კრიმინალური ქრონიკიდან შეიძლება.
  კიდევ რამდენიმე აქტუალური საქმე გადაწყვიტეს და ორი ახალი გოგონა მიიწვია საწოლის გასასხურებლად, ფიურერს, ლამაზმანის შიშველ აყვავებულ მკერდზე დაყრდნობილი, დაიძინა...
  ამჯერად ის დაუბრუნდა ადრე გაწყვეტილ ოცნებას, გრანდიოზულ კოსმოსურ ბრძოლაზე. ისევ თავის გამჭვირვალე მებრძოლში და მტერი ცდილობს შეუტიოს დიდი რუსეთის არმიის რიგებს. და Hypernet თამაშის ფიურერი და მისი პარტნიორი, მსუქანი, მაგრამ ამავე დროს კუნთოვანი ქერა, ცდილობენ იმოქმედონ, ერთდროულად ეხმარებიან ერთმანეთს. მახინჯი მტრის მებრძოლები ცდილობენ აიღონ ნომრები, მათი რიცხვითი უპირატესობის გამოყენებით. დერმოსტანის სამხედრო არმადას დისჰარმონია სულ უფრო და უფრო თვალშისაცემი ხდება. მათი გემები უფრო და უფრო ამაზრზენი ჩანს. კაპიტანმა ვლადისლავმა, "ვედრო" ტექნიკის გამოყენებით, საკმაოდ წარმატებით გაჭრა მანქანა კეხიანი ფეხსაცმლის სახით და თქვა:
  - ტყუილად არ არის, რომ ჰიტლერსაც და სტალინსაც ჰყავდათ ფეხსაცმლის მამა!
  ამის საპასუხოდ, მისმა ქერა პარტნიორმა შიშველი, ვარდისფერი ქუსლები გაანათა:
  - ჩექმები და სხვა ფეხსაცმელი არ მჭირდება. შიშველი ფეხებით ვაკუუმის ოდნავი გამრუდება ან სივრცის ვიბრაცია ბევრად უკეთესად ვგრძნობ! ჩემო ფიურერ, გინდა გოგო გახდე?
  ვლადისლავმა საპასუხოდ ჩაიცინა:
  - ცოტა ხანი საინტერესო იქნებოდა. ყველა ამბობს, რომ ქალებს აქვთ ბევრად უფრო ძლიერი და გრძელი ორგაზმი, ვიდრე მამაკაცები, ამიტომ ძალიან მინდოდა გადამემოწმებინა, მართლა ასეა თუ არა ეს?
  ქერამ გაიცინა:
  - პროგრესმა შეიძლება მოგცეთ ამის გამოცდის შესაძლებლობა... თუ, რა თქმა უნდა, გრანდიოზულ კოსმოსურ ბრძოლას არ წავაგებთ. ძალიან ბევრი მტერია. იმპერატორი ალმაზტიგერი 13, რომელიც ჯერ არ დაბადებულა, მაგრამ უკვე ჩვენი მეთაურია, შეიძლება ასევე მოკვდეს.
  პირმა, ვინც ფიურერს დაარტყა, შენიშნა:
  - დიდი სარდალი, როგორც თავი ომში, რაც უფრო დიდია, მით უფრო მძიმეა დანაკარგი!
  პასუხის ნაცვლად, ქერამ დაიწყო მებრძოლის შემობრუნება. მან პრეცელი გააკეთა, ძლივს მოერიდა ვერძს, შემდეგ კი ძალიან ზუსტად გაისროლა. მტრის მანქანა ატყდა ცეცხლი და დაიწყო დაყოფა ძალიან პატარა ცეცხლოვან ნაჭრებად, როგორც ყაყაჩოს თესლი. გოგონამ შიშველი თითებით აიღო საღეჭი რეზინი და ისე ოსტატურად ესროლა, რომ პირდაპირ ენაზე დაეშვა:
  - საყვარელი! როცა ღეჭავ, მაშინ ჭამე!
  მაგრამ მკაცრ მეომარს არც ისე გაუმართლა; მას ისევ დაარტყეს, თუნდაც ეს ტანგენციურად ყოფილიყო და მეომარი-კაპიტანი იღრიალა:
  - როგორ დამეზარა ამ ქალების მოფერება!
  ქერას თვალები უბრწყინავდა:
  -არ კმაყოფილი ხარ მოფერებით? ალბათ რამე უფრო სერიოზული გინდა? აი რა მოუთმენლები ხართ ყველანი, მიდრეკილნი ღალატისკენ!
  ვლადისლავმა ჩაიცინა და კინაღამ გადაყლაპა დერმოსტანის მებრძოლთა მკაცრი პასუხი. ბრძოლის სურათი გარკვეულწილად შეიცვალა. მტერი ამოუწურავი ჩანდა, ბრძოლაში სულ უფრო მეტი ახალი ძალები შემოჰქონდა. განსაკუთრებით სახიფათო იყო ულტრა საბრძოლო ხომალდები; უზარმაზარი, ასტეროიდების მსგავსად, ისინი ნელ-ნელა გამოდიოდნენ ვაკუუმიდან, თითქოს სიმპათიკური მელნით იყო დახატული (რომელიც ჩნდებოდა, როცა მათზე ნათურა ანათებდი). შიტ-სტანი უპირველეს ყოვლისა ცდილობდა ფლანგების მოღუნვას, კონვერტული მანევრის შესრულებას, ალბათ სივრცეში ქვაბის შექმნას.
  დიდი რუსეთის ჯარები გაბედულად იბრძოდნენ და ამავე დროს ისინი ასევე არ ერიდებოდნენ მანევრებს. ასე გამოიყენებოდა როგორც მობილური თავდაცვის მეთოდი, ასევე გაბედული მანევრები და ჩაყვინთვები. მაგალითად, საბრძოლო კრეისერები და დიდი რუსეთის კოსმოსური არმიის ხელში ჩაგდება ან გაქრა, ან, პირიქით, გამოჩნდა კოშმარული მოწინააღმდეგის უკანა ნაწილში. ეს მოგაგონებდათ ყინულის ხვრელში ნადირობის თევზს - გამოჩნდნენ, დაიჭირეს მტაცებელი (რაღაც ზამთრის მწერი და თუ მონადირე ლოქო იყო, მაშინ ჩიტი!) და ისევ ხვრელში შევიდნენ. ამ შემთხვევაში, დერმოსტანის ხომალდები მაშინვე დაიკარგნენ, დაიწყეს შეკრება ან თუნდაც ცეცხლი გაუხსნეს ერთმანეთს. მხიარული პლაზმური ამოფრქვევა ვარსკვლავური ხომალდების დაწვით. მაგალითად, ულტრა საბრძოლო ხომალდიც კი, რომელმაც მიიღო რამდენიმე დარტყმა თერმული პრეონული რაკეტებისგან, ააფეთქეს ლურჯ და მწვანე ცეცხლში. შემდეგ დიდმა მეომარმა (აგრძელებდა საბანაო ფოთოლივით მიწებებული ცელქების განადგურებას !) მეგობარმა დაინახა სურათი ცეცხლოვანი ულტრა საბრძოლო ხომალდის შიგნით. და რა შთამბეჭდავი კოლოსი, ორი მილიონი ჯარისკაცის და ორმოცდაათი მილიონი რობოტის ეკიპაჟი!
  გემის შიგნით მყოფი ბოევიკები სხვადასხვა ტიპის ნაძირლები არიან: ტროლები, გობლინები და რამდენიმე ჰიბრიდული ტიპი, მაგალითად ყველაზე გავრცელებული: ტკიპების და სიგარეტის ნაზავი , უფრო სწორად, სიგარეტის ნამწვიც კი! ისე, საშინელი არსებები, თითქოს ნარკომანის მიერ დახატული საშინელებათა ფილმიდან.
  არსებებს უიმედოდ სურთ გაქცევა, მაგრამ ამავე დროს ისინი ერთმანეთს ეჯახებიან, ჭრიან, ჭრიან, კბენენ. აქ მოდის ფარიკაობის მანქანა, სპეციალურად შექმნილი პანსიონატისთვის ბრძოლისთვის. და ის შეიარაღებულია კვაზი-პლაზმური ხმლებით, არა სწორი, არამედ მრუდი სხვადასხვა მანევრებისთვის. პირველი ფარიკაობის მანქანა დაეჯახა მათ ცოცხალ არეულობას, რომლებიც გამოდიოდნენ ცეცხლით ანთებული უზარმაზარი გემიდან. მაშინვე გაფრინდა ყველა მიმართულებით დაჭრილი ხორცი და დამწვარი სხეულები. მის უკან მეგობარი გამოჩნდა, ის ობობას ჰგავდა, მხოლოდ ოცდაათი კიდური იყო და ისინი განადგურების ნაკადების სახით იყვნენ, რომლებსაც შეუძლიათ დინოზავრიც კი გაანახევრონ.
  დერმოსტანის ერთ-ერთმა ოფიცერმა დაიყვირა:
  -აუ არ მომჭრა! ლომბარდმა შეჭამა დედოფალი!
  მაგრამ მას არ გაუმართლა, სიგარეტის ღვეზელი ტკიპის თათებით, უფრო ამაზრზენი, ანტენას შეეჯახა და მასზე გახვრეტილი ეკიდა. თუმცა, მისი ყვირილი აღარ ისმოდა იმ ველურ, მუდმივად მზარდ კაკაფონიაში. პრინცპს-პლაზმური ცეცხლის ენები, ძირითადად ლურჯი და ნარინჯისფერი, გადაუსწრო შიტმოსტანის შეშინებულ მებრძოლებს, რამაც გამოიწვია ისინი შეწვით. და ფარიკაობის მანქანები იყო ყოვლისმომცველი ულტრა საბრძოლო ხომალდის შიგნით. როგორც ჩანს, მათ პროგრამაში აშკარად იყო აღბეჭდილი: მოკალი, მოკალი და ისევ მოკალი! და მათთვის არ აქვს მნიშვნელობა ვინ. დერეფნებში კი ყველაზე საშინელი ჰიპერრუმის ხმაური ისმოდა .
  თუმცა, ულტრა ალი უკვე მიაღწია ფარიკაობის მანქანებს, ასევე ბევრ გობლინს და კლანჭს - სიგარეტის ნამწვი უკვე დაიშალა ფოტონებად. ასე რომ, ულტრა საბრძოლო ხომალდმა თანდათან დაიწყო რამდენიმე ნაწილად დაშლა. მიუხედავად იმისა, რომ განხეთქილება ნელ-ნელა მოხდა, ის არანაკლებ საშიში არ ჩანდა. განსაკუთრებით ბევრი სხვათა ფონზე, რომლებიც ან მინიატურული სუპერნოვეების სახით იფეთქებენ, ან, პირიქით, მცირდება ვარსკვლავური ხომალდები. სამწუხაროდ, არა მარტო დერმოსტანის, არამედ დიდი რუსეთის.
  მაგალითად, კრეისერმა ჩაქუჩითა და ნამგლის ემბლემით დაკარგა კონტროლი და შეეჯახა მტრის დრედნოტში. როდესაც ორი მასა ეჯახება მსუბუქი სიჩქარით, ეს უდრის განადგურების რაკეტას. აბსოლუტური ძალით ღებინებს (თუ შეიძლება ასე ვთქვათ, რა თქმა უნდა). აფეთქება ტიტების მსგავსად აყვავდა მრავალფეროვან ფურცლებს, მოულოდნელად შთანთქა ყველაფერი, რაც დაახლოებით ათეული კილომეტრით იყო. ვლადისლავ-ადოლფმა თქვა:
  - და ჩვენი ბიჭები თითქოს უკვე სამოთხეში არიან!
  ქერამ ფილოსოფიურად შენიშნა:
  - სამოთხე ერთადერთი კარგი ადგილია, სადაც არავის ჩქარობს, თუნდაც სიცხეში იყოს!
  ჰიტლერის დარტყმა დათანხმდა:
  - ეს სამყაროს პარადოქსებია. ჩვენ არ გვინდა კარგ ადგილას მოვხვდეთ, მაგრამ ცუდი გვათრევს! ასე რომ, არც კი არის ნათელი, რომელია უკეთესი, სიცოცხლე თუ სიკვდილი.
  გოგონამ ფილოსოფიურად შენიშნა:
  - სიცოცხლე ყოველთვის სჯობს სიკვდილს. ეს არ არის ტყუილად, რომ თითქმის ყველა ადამიანი ასე ფიქრობს. თუმცა, ადამიანების მოსაზრებები, ისევე როგორც ყველაფერი ჩვენს სამყაროში, შედარებითია.
  ფიურერმა შეასრულა კიდევ ერთი საკმაოდ რთული შემობრუნება, რამაც მას საშუალება მისცა ჩამოეგდო ორადგილიანი და, შესაბამისად, ბევრად უფრო ძვირადღირებული და მდიდრულად შეიარაღებული მებრძოლი (რა ლამაზად აფეთქდა, თითქოს პიროტექნიკური მასალების რთული კომბინაციების ფეიერვერკები აალებულიყო), მარგალიტები დამსხვრეული მატერია მიმოფანტული მთელ ვაკუუმში. ვლადისლავ-ადოლფმა აღნიშნა:
  - ადამიანების წარმოდგენები როგორც ბუნებაზე, ასევე ღმერთზე ძალიან წინააღმდეგობრივია. ზოგადად, არსებობს რეაქტიული, ანუ თუნდაც დესტრუქციული გონების ცნება, რომელიც აიძულებს ადამიანს მოიქცეს ისე, როგორც არ უნდა იყოს პრაგმატული ინსტინქტები და მიზანშეწონილობის მოსაზრებები.
  ქერამ, რომელსაც უჭირდა სასტიკი ჩაყვინთვის შემდეგ გამოჯანმრთელება (კიდევ რა შეგიძლია გააკეთო, როცა შვიდი მებრძოლი შენსკენ მიეჩქარება), თქვა:
  - შეწყვიტე პრაგმატიკა - ჩართე მათემატიკა!
  - Არ არის სასაცილო! - უპასუხა ვლადისლავმა.
  უეცრად, საზღვაო ავიაციის კაპიტნის წინ გამოჩნდა დიდი რუსეთის არმიის სამეთაურო პუნქტის გამოსახულება . მართლაც, ეს, რა თქმა უნდა, საჩუქარია - სიწმინდეების სიწმინდეში შეღწევის და თუნდაც აღიარების უნარი, თუნდაც არა სხვისი გეგმები, არამედ საკუთარი ბრძანება.
  აი, ეს არის ფლაგმანი საბრძოლო ხომალდი, დიდი რუსეთის კოსმოსური არმიის შთამბეჭდავი ფლაგმანი ასი კილომეტრის დიამეტრით. და ეს ხომალდი ბუნებრივადაც იბრძვის, რადგან ათიათასობით მძლავრი საარტილერიო ლულა არ შეიძლება იყოს განწირული უმოქმედობისთვის. თუმცა, ფლაგმანი ულტრა საბრძოლო ხომალდი ცდილობს იმოქმედოს სინქრონულად სხვა დიდ გემებთან. მტერს არ შეიძლება მიეცეს მცირედი შანსი, გაანადგუროს ფლაგმანი, სადაც მდებარეობს დიდი რუსეთის კოსმოსური არმიის ესკადრილიის მთავარი სარდლობა.
  გასაკვირია, რომ გენერალური მეთაური და მონარქი მხოლოდ საშვილოსნოში მწოლიარე ემბრიონია. თავად დედა ჩაძირულია შეჩერებული ანიმაციის მდგომარეობაში, რადგან წინააღმდეგ შემთხვევაში მისი მოვალეობების შესრულება ძალიან მტკივნეული იქნებოდა. და უკვე საკმარისად განვითარებული ემბრიონული მონარქის ფუნქციონირებას, რომელსაც აქვს კიდურები და, რაც მთავარია, საკმაოდ დიდი ტვინი, უზრუნველყოფილია მრავალი კიბერნეტიკური ერთეულით. თავად ემბრიონი, რომელიც მეფობს დიდ რუსეთის იმპერიაზე, საკმაოდ კომფორტულად გრძნობს თავს.
  დიახ, რა თქმა უნდა, და მას ამძიმებს საჭიროება, უკვე რამდენიმე წელია დედაშია. შეიძლება მხოლოდ იოცნებოს სირბილზე წასვლაზე ან რაიმეს გადაადგილებაზე. და ეს მტკივნეული სიზმრებია, რადგან დაბადება ნიშნავს დაუყოვნებლივ გაქრობას. ემბრიონი გარე სამყაროსთან ურთიერთობს სკანერების გამოყენებით. რა თქმა უნდა, ისინი არ აჩვენებენ ემბრიონის მეთაურის რეალურ გარეგნობას, არამედ სურათს, რომელსაც უფრო მეტად შეუძლია ნდობის შთაგონება. კერძოდ, სიმპათიური ახალგაზრდა ჩნდება დაუბადებელი მეფის სახით. ის მკაფიო, მბრძანებლური ხმით ბრძანებებს აძლევს ჯარებს:
  - გამოიყენეთ ელასტიური თავდაცვის პრინციპი. როგორც ათასობით წლის წინ, უფრო სუსტი ძალები, რომლებიც რიცხობრივად ჩამორჩებიან, იყენებდნენ უდავო ფაქტს, რომ მცირე მასა ბევრად უფრო მოძრავია, ვიდრე დიდი. ვინაიდან მწირი მასა უმნიშვნელო ინერციით ხასიათდება!
  გოგონა მარშალმა დაადასტურა:
  - რა თქმა უნდა... არმიის მანევრირების უნარი გამარჯვების გასაღებია. რა თქმა უნდა, თავიდან უნდა იქნას აცილებული უკიდურესობები. ჭიანჭველა ხომ არ არის მხეცების მეფე!
  ემბრიონის მეთაურმა გაიცინა:
  - ყველაზე მომაკვდინებელი არსებები ბაქტერიებია. თუმცა არა, შესაძლოა ვირუსებიც კი არა! მართალია პრიმიტიული ორგანიზმია, მაგრამ ეფექტურია! აქ მტერმა შეკრიბა უზარმაზარი ძალები, თითქმის მთელი სამყაროდან, რაც ნიშნავს, რომ მან გამოავლინა დარჩენილი ტერიტორიები.
  ელფმა მარშალმა ფეგომ იასამნისფერი და ნარინჯისფერი პიგტეილებით აღნიშნა:
  - ზოგჯერ ერთი შეხედვით უმნიშვნელო უპირატესობა ფრონტის შეზღუდულ მონაკვეთზე საკმარისია გამარჯვებისთვის. ეს არის მრავალი ბრძოლის, სხვადასხვა ცივილიზაციის უცნაური აქსიომა!
  ნაყოფის იმპერატორმა ჩაიცინა სკანერებით:
  - ამ შემთხვევაში ძირს უყურებ.
  იმავდროულად, დერმოსტანის არმადაები ცდილობდნენ რეორგანიზაციას მოძრაობაში. ძალიან მნიშვნელოვანი რეზერვი მათ უკნიდან მიუახლოვდა. ათასობით დიდი ვარსკვლავური ხომალდი და მილიონობით პატარა ხომალდი გავიდა ზარის ფორმირების გამოყენებით. შედეგად, პარაზიტების ცეცხლოვანი ძალა შესამჩნევად გაიზარდა. გოგონა მარშალმა აღელვებულმა თქვა:
  - აი, კიდევ ერთი კოზირი, რომელიც ნაძირალა მეტოქემ აგდებს. მიუხედავად ამისა, ჩვენი დაზვერვა არც თუ ისე ადეკვატური იყო, არ იყო გათვალისწინებული ძალების ამხელა რაოდენობის შემოყვანის შესაძლებლობა.
  იმპერატორის ჰოლოგრამა ბიჭის სახით დაარტყა ხმალს. საწვავი ჭიშკარს მოხვდა. თითქმის მაშინვე აფეთქდა. ჯერ არის ციმციმი, რომელიც ჭამს თვალებს, შემდეგ კი იასამნისფერი სოკოს ზრდა, რომელიც ანადგურებს ყველაფერს საბრძოლო გემის იარაღის დისტანციაზე. ჰოლოგრამის ბიჭმა თქვა:
  - ეს ფენომენალური გოლის გატანაა! კარგი, დაე, მოწინააღმდეგეებმა ყველაფერი მისცეს. მისთვის სიურპრიზი მაქვს მომზადებული.
  ელფ ფეგომ გარკვეული ეჭვით შეხედა ბრძოლის სურათს. დერმოსტანის არმადა მტკივნეულად ძლიერად გამოიყურებოდა. განსაკუთრებით ულტრა საბრძოლო ხომალდები, რომელთა დიამეტრი ორას ორმოცდაათ კილომეტრს აღწევდა. ელფს უეცრად თავისი მშობლიური პლანეტა გაახსენდა... იქ იდილიური ბუნებაა, სისხლიანი მწერებიც კი არ არიან. და ლომები... ისე, არა ზუსტად ლომები, არამედ ჰიბრიდები სიმინდის ყვავილებით. ზოგადად, ეს მშვენიერი ცხოველია: სხეული სიმინდის ყვავილია, ოქროსფერი მანე კი ქარში ვითარდება. მეტიც, სიმინდის ყვავილები იცვლის ჩრდილს... აქ აშკარა სიმახინჯეა, მიმართული როგორც ადამიანების, ისე ელფების წინააღმდეგ.
  ქერა მარშალმა თქვა:
  "ჩვენ არ ვიცით რამდენი რეზერვი აქვს მტერს, მაგრამ მეჩვენება, რომ დროა გადავიტანოთ ჩვენი ჩასაფრებული პოლკი."
  ემბრიონის იმპერატორმა გააპროტესტა:
  - ახლა არ არის თქვენი ბარათების ჩვენების დრო!
  გოგონა მარშალმა სცადა კამათი:
  თუ ჩვენი ხალხი დაიღუპება, აღარავინ დარჩება საბრძოლველად!
  შემდეგ კი ემბრიონის მეთაური იპოვეს:
  ომს მსხვერპლის გარეშე ვერ მოიგებ. ჭადრაკში შეგიძლია, მაგრამ რეალურ ბრძოლაში არ შეგიძლია! ომის დაუნდობელი კანონი ისაა, რომ დანაკარგები წვიმას ჰგავს, რომელიც გამარჯვების ყლორტებს რწყავს, თქვენ უბრალოდ უნდა დარწმუნდეთ, რომ დანაკარგები არ გადაიზარდოს წვიმაში, რომელიც შლის ყლორტებს! - მერე საშვილოსნოდან გამოგზავნილი ჰოლოგრამა მოულოდნელად სახეში უფრო კეთილი გახდა. - ოღონდ არ იფიქროთ, რომ დანაკარგების შესამცირებლად განსაკუთრებით ულტრა საბრძოლო გემების ხანძრის შედეგად, დიდი რუსეთის ვარსკვლავთმრიცხველები სპირალურად უკან დაიხია.
  ელფის მარშალმა მხარი დაუჭირა ემბრიონის მეთაურს:
  - ესე იგი, ეს ერთადერთი გზაა. ჯერჯერობით უცნობია, რამდენი ძალის გაძევებას შეძლებს მტერი ქვესკნელიდან.
  მართლაც, შიტმოსტანის ვარსკვლავური ხომალდები ცდილობდნენ გადაადგილებას მკვრივ სამწყსოში. ამავდროულად, მათ საერთოდ არ დაზოგეს საბრძოლო მასალა, ისროდნენ რაკეტებს მილიონებზე, არც კი აინტერესებდათ დარტყმის სიზუსტე. ჩანდა, რომ მილიარდობით ასანთი ურტყამდნენ ვაკუუმს, რათა ჰიპერპლაზმაში გადაიზარდოს, დაწვა ყველაფერი ცოცხალი და მოძრავი და შემდეგ გასულიყო. რუსი მეომრები ბევრად უფრო ზუსტად ისვრიან, მაგრამ მტრის უხეში შიში ჭექა-ქუხილი იყო, როგორც ცეცხლსასროლი იარაღი, რომელიც ფრაგმენტებს ფანტავდა, როგორც კონფეტი. სასიკვდილო კონფეტი, რომელმაც ჩამოაგდო დირმოსტანის რამდენიმე ნავი. ნაძირალა ცივილიზაციის განადგურებული ფრეგატების რაოდენობა კი სრულიად გამოუთვლელია. მართალია, რუსული გემები კვდებიან. აქ დაზიანებული კრეისერი, სასოწარკვეთილი, რუსული ტანკივით მივარდა კურსკის ბულგეზე და შეეჯახა მტრის ულტრა საბრძოლო ხომალდს. ასობით ათასი ადამიანის სიცოცხლე ერთბაშად შეწყდა და ხანძარი დაიწვა, თითქოს გიგანტური გაზის მილი ააფეთქეს.
  ჯუჯა მარშალმა პირქუშად შენიშნა:
  - გვახვევენ, მაგრამ ჩვენ არ ვნებდებით! - შენიშნა კვადრატის მეთაურმა (უფრო სწორად მისი ჰოლოგრაფიული გამოსახულება, თავად ჯუჯა გროს-დრედნოუტის კლასის სხვა გემზე იყო!). - აუცილებელი იქნებოდა სულ მცირე კონტრშეტევების განხორციელება მტრის კომუნიკაციებსა და მომარაგების ხაზებზე.
  ნაყოფის იმპერატორმა გაიღიმა თავისი ბიჭური ჰოლოგრამის მეშვეობით.
  - რა, შენი აზრით, დამარცხებული ვარ!
  ჯუჯა მარშალმა დაიღრინა და თათები გაშალა:
  "მაგრამ ისინი საერთოდ არ ზოგავენ საბრძოლო მასალას." ეს ნიშნავს, რომ მათ აქვთ საკმარისი. ასე არ არის, ჩემო ბატონო?
  ემბრიონის იმპერატორმა გააპროტესტა:
  - არა ასე! დიდი მეთაური თავის თავზე უფრო ღირებულია, ამიტომ სიფრთხილის ჩაფხუტი და ეშმაკობის შენიღბვა არ დააზარალებს მას! მოკლედ, მტერი ისევ იმ ტკბილ ილუზიაშია, რომ მასთან ყველაფერი კარგადაა, მაგრამ სინამდვილეში ჩვენი გამარჯვება უკვე ახლოსაა! მოულოდნელად დარტყმა უდრის მუშტის შეცვლას შენადნობი ფოლადის ხმლით!
  
  
  ვიტმენი ცოცხალია
  ისტორიაში მცირე ცვლილება დაკავშირებულია ნაცისტების დიდ წარმატებასთან არდენებზე შეტევის დროს. ნაცისტები უფრო სწრაფად დაწინაურდნენ, შეძლეს ხიდებზე გადაკვეთა და საწყობების ხელში ჩაგდება იარაღით, საბრძოლო მასალისა და საწვავით. წარმატებას ხელი შეუწყო გაფიცვაში ვიტმანის მონაწილეობამაც, რომელიც რეალური ისტორიისგან განსხვავებით არ მომკვდარა! Და რა? ნამდვილი გმირები არასოდეს კვდებიან და უკვდავები არიან! ვიტმენმა განაგრძო ბრძოლა და ქულების შეგროვება. ორასი ტანკის განადგურების შემდეგ იგი გახდა პირველი და ჯერჯერობით ერთადერთი ტანკერი, რომელსაც მიენიჭა რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  ვიტმანის გენიალურობამ ოდნავ შეცვალა ისტორიის მიმდინარეობა. გერმანელები კი ცოტათი იღბლიანები, სწრაფები, ეფექტურები აღმოჩნდნენ. და მათ მიაღწიეს წარმატებას ის, რაც თითქმის მოხდა რეალურ ამბავში, მაგრამ სულ რაღაც ორი საათი აკლდა. ასე რომ, საწყობები დაიპყრეს და გერმანულმა არმიამ გამანადგურებელი ძალა მოიპოვა. შედეგად, ბრიუსელი აიღეს და ასობით ათასი ბრიტანელი და ამერიკელი ჯარისკაცი ტყვედ ჩავარდა.
  სტალინი ჯერ არ ჩქარობდა შეტევას, სურდა მოკავშირეები უფრო ძლიერად დამარცხებულიყვნენ დასავლეთში.
  ბრძოლებმა აჩვენა, რომ Tiger-2 არის ძალზე ეფექტური იარაღი როგორც შეიარაღებით, ასევე ფრონტალური ჯავშნით. გერმანელებმა დაინახეს, რომ წითელი არმია აღმოსავლეთში პასიური იყო , განალაგეს დამატებითი შენაერთები ბრძოლაში და დაიწყეს მათი წარმატება. ფრიცმა ასევე შეიძინა უახლესი თვითმავალი იარაღი E-25, რომელიც იყო მცირე ზომის და წონის, მაგრამ ჰქონდა ძლიერი იარაღი და კარგი ჯავშანი და რაც მთავარია მობილურობა.
  შედეგად, ახალი გამარჯვებები... ახლა კრაუტები პარიზში არიან. ისინი კვლავ იკავებენ საფრანგეთის დედაქალაქს.
  და ეს არის ის, რაც სტალინს სურს - მოკავშირეები დახოცეს და შემდეგ სსრკ მთელ ევროპას მიიღებს.
  სტალინი ცბიერი მელაა... მაგრამ ჩერჩილი არც იდიოტია. როდესაც რუზველტი გარდაიცვალა, მან და ტრუმენმა გააფორმეს ზავი მესამე რაიხთან. ამავე დროს, საფრანგეთიდან დამარცხებული ჯარების ნარჩენების გაყვანა. და, რა თქმა უნდა, სამხედრო ტყვეების სრული გაცვლით და მესამე რაიხის საწვავით და მარაგითაც კი.
  გერმანიამ უპასუხა ანტისემიტური კანონების გაუქმებით. თუმცა ებრაელები დარჩნენ ბანაკებში, მაგრამ არ დაწვეს, მხოლოდ აიძულებდნენ ემუშავათ, ამერიკელებმა კი ბანაკებში კონსერვები და მარცვლეული გაგზავნეს.
  გერმანელებს ხელი ჰქონდათ თავისუფალი საფრანგეთსა და იტალიაში. ახლა სტალინმა გამოთქვა წინადადება ცალკე მშვიდობის შესახებ. მაგრამ ჰიტლერმა უარყო იგი. ივნისში დაიწყო ფრიცის შეტევა. სერიაში შევიდა პირველი E-50 ტანკები. მაგრამ როგორც გაირკვა, მანქანა მთლად წარმატებული არ ყოფილა. მისი წონა დარჩა მაღალი, თითქმის 65 ტონა, უფრო დაბალი სილუეტით ვიდრე Tiger-2-ის, მაგრამ ჯავშანი იყო იგივე სისქის, აშკარად არასაკმარისი, განსაკუთრებით გვერდებზე. რამდენადმე უკეთესი აღმოჩნდა 88მმ თოფი ლულის სიგრძით 100 EL. ის წუთში თორმეტ გასროლას ისროდა.
  მართვის შესრულება დაემატა უფრო მძლავრი ძრავით, რომელიც აჩქარებს 1200 ცხენის ძალას. ზოგადად, ტანკი, რა თქმა უნდა, გაუმჯობესდა Tiger-2-თან შედარებით და ჰქონდა ჯავშნის ოდნავ რაციონალური დახრილობა, მაგრამ გვერდებიდან დაუცველი დარჩა.
  E-100 უკეთესად იყო დაცული, მაგრამ მისი მძიმე წონა ართულებდა ტრანსპორტირებას და საბრძოლო გამოყენებას. ყველაზე წარმატებული იყო თვითმავალი იარაღი E-25, ფრონტალური ჯავშნის ძალიან დაბალი სილუეტით 120 მმ, დიდი დახრილობით და გვერდითი ჯავშნით 82, და ქვემეხი Tiger-2-ისთვის, ეს იყო საუკეთესო თვითმმართველობის. ვერმახტის და მეორე მსოფლიო ომის ძრავიანი იარაღი. ის აჩქარდა სამოცდაათ კილომეტრამდე საათში - 700 ცხენის ძრავა და შუბლზე IS-2 ჭურვებიც კი ჩასვა.
  გერმანელებმა მთავარი დარტყმა მიაყენეს უნგრეთს, ცდილობდნენ გადაერჩინათ ბუდაპეშტი, რომელიც ჯერ კიდევ ალყაში იყო. ბრძოლა უკიდურესად სასტიკი იყო.
  შეტევა დაიწყო 22 ივნისს და წითელმა არმიამ ააშენა ძალიან ძლიერი თავდაცვა. გერმანელებს ჯერ კიდევ აქვთ ცოტა E სერიის ტანკები, მხოლოდ E-25 თვითმავალი თოფები საკმაოდ დიდი რაოდენობით - ისინი საკმაოდ მარტივი წარმოებაა და იაფია. აი მასში ბიკინით გამოწყობილი ორი გოგონა წევს. მანქანა ერთნახევარ მეტრზე დაბალია და ამის წყალობით ის კარგად არის დაცული და შეიარაღებული შედარებით დაბალი წონით.
  ორმა გოგონამ, შარლოტამ და გერდამ, მწოლიარემ, საბჭოთა თოფებს ესროლა. მათ წინ მოძრაობდნენ პაწაწინა მანქანები, რომლებსაც რადიოთი აკონტროლებდნენ და ასუფთავებდნენ დანაღმულ ველებს.
  წითელმა შარლოტამ ქვემეხი ესროლა. მან ჩამოაგდო საბჭოთა იარაღი და შეარხია მკერდი, ძლივს დაფარული ქსოვილის თხელი ზოლით. და მან დაიყვირა:
  - ჰიპერპლაზმის მძვინვარე ცეცხლი!
  შემდეგ კი გერდა დაარტყამს მას ფეხის შიშველი თითებით. და ის ჭიკჭიკებს:
  -ძალიან მაგარი გოგო ვარ და არა ცუდი...
  თვითმავალი იარაღი თვითონ მოძრაობს. და დროდადრო ჩერდება. მისი შუბლის ჯავშანი ძლიერ დახრილია და ეს იძლევა კარგ დაცვას. საბჭოთა იარაღის ჭურვები მგრძნობიარეა რიკოშეტის მიმართ. და არაფერი ემუქრება ასეთ თვითმავალ იარაღს პირისპირ. მათ ჯერ კიდევ შეუძლიათ გვერდზე დარტყმა. მაგრამ გოგოები არ ჩქარობენ. ეფექტური თვითმავალი იარაღი აღემატება SU-100-ს ჯავშნის გამჭოლი სიმძლავრით და ასევე არის უკეთ დაცული, უფრო მობილური და ამავე დროს მსუბუქია.
  და წითელ არმიას არ აქვს საკმარისი მშრალი საქონელი. ძირითადად T-34-85 ტანკი, რომელიც არ არის საკმარისად ძლიერი თავისი იარაღით და აქვს სუსტი ჯავშანი. და გერმანული თვითმავალი იარაღი E-25, სხვათა შორის, უფრო მსუბუქია, ბევრად უფრო ძლიერია ჯავშანტექნიკაში და იარაღში.
  გოგოები ჩხუბობენ... ძალიან ლამაზი და ახალგაზრდა. და მათი თვითმავალი თოფები ბომბავს და ისვრის...
  ფრიცმა საბოლოოდ მოახერხა ბუდაპეშტში გარღვევა. დამაჯერებელი გამარჯვება, გარშემორტყმული საბჭოთა ნაწილებით. ბევრი დაიჭირეს და მოკლეს.
  მართალია, ნაცისტებმა მნიშვნელოვანი ზარალი განიცადეს. და ამდენი ძალა არ არის. ისე, თუ აღჭურვილობა ჯერ კიდევ იწარმოება, მაშინ ადამიანური რესურსი არ არის საკმარისი.
  ბავშვები და ქალები ჯარში იწვევენ. ან უცხოელები, მაგრამ ისინი არ არიან საკმარისად სანდო.
  თუმცა ბრძოლები გრძელდება... წითელი არმია ძალიან ჯიუტად ეწინააღმდეგება, მრავალი თავდაცვითი ხაზით. გერმანელები კიდევ ასი კილომეტრით მიიწევენ წინ და ჩერდებიან. მე არ მაქვს საკმარისი ძალა. და თავად წითელი არმია მიდის შეტევაზე. მაგრამ ის ასევე არ არის ძალიან წარმატებული და ოდნავ განზე უბიძგებს გერმანელებს.
  სანამ ზამთარი მოვა... ფრონტის ხაზი სტაბილურდება. 1946 წლის იანვარში წითელი არმია წინ მიიწევდა აღმოსავლეთ პრუსიასა და პოლონეთში, მაგრამ მცირე წინსვლას მიაღწია.
  გერმანელები ზამთარში ნავს არ ქანაობენ. ბრძოლები სისხლიანია. მაგრამ ფრონტის ხაზი ნელია...
  და იწყება პირველი მსოფლიო ომისთვის დამახასიათებელი პერიოდი. ფრონტის ხაზი უმოქმედო ხდება. გერმანელები და უცხოური დივიზიები წინ მიიწევენ ზაფხულში, ხოლო წითელი არმია ზამთარში. და ვერავინ მიაღწევს მნიშვნელოვან წარმატებას.
  წლიდან წლამდე ომი გრძელდება. გერმანელები გარკვეულწილად უსწრებენ სსრკ-ს რეაქტიული თვითმფრინავების განვითარებაში. სსრკ-მ MIG-15 მასობრივ წარმოებაში მხოლოდ 1949 წელს შემოიტანა. მაგრამ ამ დროისთვის გერმანელებს ჰქონდათ ME-462 და XE-362. და რაც მთავარია, დისკის თვითმფრინავები, რომელთა ჩამოგდება მძლავრი ლამინარული თვითმფრინავიდან მცირე იარაღით შეუძლებელია.
  ტანკებს აქვთ გერმანული "E" სერიები... ამის საპირისპიროდ გამოჩნდა T-54 და IS-7. მაგრამ გერმანელებმა შემდეგ დაიწყეს AG სერია - უფრო მოწინავე პირამიდული.
  მაგრამ არავის ჰქონდა უპირატესობა. ფრონტის ხაზი ადგილზე რჩება.
  1953 წლის მარტში სტალინის გარდაცვალებამდე...
  და აი, პარტიის ხელმძღვანელობაში არსებული გარკვეული დაბნეულობით და ძალაუფლებისთვის ბრძოლით ისარგებლეს, გერმანელებმა შეძლეს წარმატების მიღწევა. მაგრამ შემდეგ ბერიას დაპატიმრებისა და სიკვდილით დასჯის შემდეგ, დიდი სტრატეგის ვასილევსკის უზენაეს მთავარსარდლად დანიშვნა და სახელმწიფო თავდაცვის კომიტეტის უფროსის მალენკოვის გაძლიერება. ფრონტის ხაზი დასტაბილურდა ევროპის საზღვრებში.
  სანამ სსრკ-ში ძალაუფლებისთვის ბრძოლის პერიოდი იყო, გერმანელებმა შეძლეს ნემანამდე მიაღწიონ და დაიბრუნონ ბალკანეთი, რუმინეთი, ბულგარეთი, სლოვაკეთი, საბერძნეთი, ალბანეთი და დაებრუნებინათ სრული კონტროლი ევროპაში.
  მაგრამ ფრონტის ხაზი კვლავ დასტაბილურდა უკვე სსრკ-ს საზღვრებზე 1941 წელს...
  შემდეგ კი 1955 წლის დეკემბერი... წითელი არმია, ტრადიციის მიხედვით, ზამთარში ისევ წინ მიიწევს. რამდენი წელი გაგრძელდა ომი? საშინელება თოთხმეტი და ნახევარი! და დასასრული არ ჩანს!
  სანამ ჰიტლერი ცოცხალია, ომი არ დასრულდება. მალენკოვი მიდრეკილია მშვიდობისკენ იმავე საზღვრებში 1941 წლის 22 ივნისამდე. მაგრამ ჰიტლერი ჯიუტია და ნებისმიერ ფასად უნდა გაიმარჯვოს!
  წითელი არმია წინ მიიწევს. უახლესი IS-12 ტანკი მიდის ბრძოლაში. მანქანა 203 მმ კალიბრის იარაღით. დიდია, ათი ავტომატით. და ექვსი გოგონა - ეკიპაჟის წევრი. ისინი ცდილობენ ტანკის პირველივე მოდელს. ძალიან დიდი და მძიმე ხომ არ არის? მანქანა ეფექტურია? გოგონები, 25 დეკემბერს შობისა და ყინვის მიუხედავად, მხოლოდ ბიკინში არიან. მართალია, ავზს აქვს უახლესი გაზის ტურბინის ძრავა და ის თბილია. გარდა ამისა, თავად ექვსი გოგონა არ არის მარტივი.
  ორმოცდაერთი წლიდან იბრძვიან. ჩვენ კი შევეჩვიეთ თითქმის შიშველ ყოფნას ნებისმიერ ამინდში. სინამდვილეში, როცა მუდამ ბიკინში ხარ, სიცივის შეგრძნებას წყვეტ. და კანი ხდება ელასტიური და გამძლე.
  გოგონები შიშველი ფეხებით მართავენ მკვლელ მანქანას. ისინი მართლაც საყვარლები და ლამაზები არიან.
  ალენკა აქ ბოსი და ეკიპაჟის მეთაურია. რა არ უნახავს გოგონას ომის თოთხმეტი წელიწადნახევრის განმავლობაში? სად იყო ის? ფრონტი ბრესტიდან სტალინგრადისკენ გაიარა, სტალინგრადიდან ვისტულამდე და ახლა ისინი წინ მიიწევენ ბიალისტოკის მხარეში. თავად ბიალისტოკი ჯერ კიდევ გერმანელების ხელშია. ფრონტის ხაზი სტაბილური გახდა. და მათ გათხარეს ღირსეული რაოდენობის თხრილები.
  ასე რომ, ფაქტობრივად, ომი უსასრულოა... და შეიძლება გაგრძელდეს ერთ წელზე მეტიც. და რა უნდა ამ ჯიუტ ჰიტლერს?
  აქაც აშშ-სა და ბრიტანეთს არ სურთ მშვიდობა სსრკ-სა და მესამე რაიხს შორის. მათ სურთ, რომ ორივე მხარე მთლიანად გაანადგუროს ერთმანეთი.
  IS-12-ზე მყოფი გოგონები წინ მიიწევენ. ტანკის შუბლის ჯავშანი არის 450 მმ კუთხით. ჭურვები ხტუნავს. და გოგონები უპასუხებენ.
  მაგრამ სსრკ-ში ჯერჯერობით მხოლოდ ერთი ასეთი ტანკია. IS-10 უკვე წარმოებაშია, მაგრამ ორმოცდაათ ტონას იწონის. IS-7 კვლავ იწარმოება როგორც T-54. T-55 ასევე გამოჩნდა მასებში, მაგრამ ჯერჯერობით ის მხოლოდ წარმოებაში შედის. გერმანელებს აქვთ პირამიდული ტანკები. ასევე ძალიან ძლიერი და სრულყოფილი. და მაღალი წნევის თოფები მოკლე ლულებით.
  ასე რომ, ბრძოლა წინ არის ყველაზე სერიოზული. ნატაშა და ანიუტა მძლავრი გემის იარაღიდან ისვრიან და ყვირიან:
  - ჩვენი დროშა ბერლინის თავზე იქნება!
  და მათ შიშველი თეთრი, მარგალიტისფერი კბილები. და გოგოებს ნაღმებით ვერ შეაჩერებ.
  ორი ჭურვი მოხვდა შუბლის ჯავშანს... ისინი რიკოშეტირებენ. არა, IS-12 სერიოზული მანქანაა და ასე მარტივად ვერ წაიყვან.
  მაგრამ IS-7, რომელიც გოგოების მარჯვენა მხარეს მოძრაობს, როგორც ჩანს, მაღალი წნევის ქვემეხიდან მოხვდა და გაჩერდა. დააზიანა სიმპათიური ბიჭი.
  ალენკა, რომელიც მუცლის კუნთებს ახვევს, მღერის:
  - ყველაფერი შეუძლებელი შესაძლებელია ჩვენს სამყაროში, ნიუტონმა აღმოაჩინა, რომ ორი და ორი ქმნის ოთხს!
  ბრძოლა ამ დრომდე შეუფერხებლად მიმდინარეობს. საბჭოთა ქვემეხი მოხვდა გერმანელებს. დიდი მარუსია ჭურვებს ურტყამს. ეს არის გოგონების ცხოვრება და ბედი. და მღერიან:
  - არავინ გაგვაჩერებს, არავინ დაგვამარცხებს! რუსი მგლები ანადგურებენ მტერს, რუსი მგლები - სალამი გმირებს!
  ავგუსტინე, ტყვიამფრქვევიდან ისროდა, ამბობს:
  - წმინდა ომში! ეს იქნება ჩვენი გამარჯვება! რუსეთის დროშა წინ, დიდება დაღუპულ გმირებს!
  და ისევ მკვლელი თოფი ღრიალებს და ჟღერს:
  - არავინ გაგვაჩერებს, არავინ დაგვამარცხებს! მტერს რუსი მგლები ამსხვრევიან, ხისტი ხელი აქვთ!
  მარია, ეს ოქროსფერი თმიანი გოგონა ხელმძღვანელობს ტანკს და ყვირიან:
  - ძლიერად დავამარცხოთ ფაშისტები!
  გერმანელებს უჭირთ, ცაში ბრძოლაც მძვინვარებს. მაგრამ ჯერჯერობით MIG-15 სიჩქარითა და შეიარაღებით ჩამოუვარდება გერმანულ ბრენდებს. ბრძოლა არათანაბრად მიმდინარეობს.
  ჰაფმანმა, ამ შესანიშნავმა ტუზმა პილოტმა, ომის წლებში კარგი კარიერა გააკეთა. უფრო ზუსტად, მშვენიერი და ფანტასტიკური. სამასი თვითმფრინავის მიღწევის შემდეგ მან მიიღო რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი ვერცხლის მუხის ფოთლის ხმლებითა და ბრილიანტებით. ოთხას ჩამოგდებულ თვითმფრინავს მიაღწია, მან მიიღო რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. ხუთასი თვითმფრინავისთვის მან მიიღო გერმანული არწივის ორდენი ბრილიანტებით, ხოლო ათასის შემდეგ რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი პლატინის მუხის ფოთლებით ხმლებითა და ბრილიანტებით. და მიაღწია ორ ათას თვითმფრინავს, მან მიიღო რაინდის ჯვრის დიდი ჯვარი.
  უნიკალურმა პილოტმა შეძლო მრავალი საჰაერო გამარჯვების მიღწევა. და ის ჯერ კიდევ ცოცხალი იყო. ჰაფმანმა ცოტა ხნის წინ დააწინაურა გენერლის წოდება. მაგრამ ის მაინც დაფრინავდა როგორც კერძო პილოტი.
  როგორც ამბობენ, ცეცხლში არ იწვის და წყალში არ იხრჩობა. მრავალი წლის ომის დროს ჰაფმანმა შეიძინა მონადირის ინსტინქტი. ის სუპერ ლეგენდარული პილოტი და ძალიან პოპულარული გახდა. მაგრამ მას ჰყავდა ძლიერი კონკურენტი - აგავა, რომელმაც ასევე გადააჭარბა ორი ათასი ჩამოგდებული მანქანის მაჩვენებელს. და ის უახლოვდებოდა ჰაფმანს. მაგრამ ის ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდაა და ჯერ არც ერთი მებრძოლი არ დაუკარგავს.
  გოგონამ შიშველი, გახეხილი ფეხებით დააჭირა პედალებს და საჰაერო ქვემეხების აფეთქება გამოისროლა. ახლა კი ოთხი საბჭოთა MIG-15 მანქანა ჩამოაგდეს.
  აგავა იცინის და ამბობს:
  - გარკვეულწილად, ყველა ძუები ვართ! მაგრამ მე ფოლადის ნერვები მაქვს!
  და ისევ გოგონა შორდება. ერთი აფეთქებით ჩამოაგდებს სსრკ-ს შვიდ თვითმფრინავს - ექვს მიგს და ერთ ტუ-4-ს და ყვირიან:
  - ზოგადად, თუ სუპერ არ ვარ, მაშინ ჰიპერ ვარ !
  აგავა, რა თქმა უნდა, ძუა. პილოტი ლუციფერისგან. ძალიან ლამაზი თაფლისფერი ქერა.
  აქ ის ისვრის კიდევ ერთ აფეთქებას და ერთბაშად ჩამოაგდებს რვა საბჭოთა თვითმფრინავს MIG-15 და ახმოვანებს:
  - ყველაზე კრეატიული და რეაქტიული ვარ!
  გოგონა ნამდვილად არ არის სულელი. მას შეუძლია გააკეთოს ყველაფერი და შეუძლია გააკეთოს ყველაფერი. მას პირადს ვერ უწოდებ.
  და მისი ფეხები ისეთი გარუჯული, ისეთი მოხდენილი...
  მაგრამ მირაბელა მის წინააღმდეგ იბრძვის... დიდი ხნის განმავლობაში კოზედუბი საუკეთესო საბჭოთა ტუზი იყო. მან შეაგროვა სსრკ გმირის ექვსი ოქროს ვარსკვლავი, ჩამოაგდო ას სამოცდაშვიდი თვითმფრინავი. მაგრამ შემდეგ ის გარდაიცვალა. მაშინ ვერავინ შეძლო მისი რეკორდის მოხსნა. და მხოლოდ ახლახან მირაბელამ აჯობა კოზედუბს. და ჩამოაგდეს ას ოთხმოცზე მეტი თვითმფრინავი, იგი გახდა სსრკ-ს შვიდგზის გმირი.
  ეს ტერმინატორის გოგოა! მისნაირი ვინმე შეაჩერებს მოლაშქრე ცხენს და შევა ცეცხლმოკიდებულ ქოხში.
  და კიდევ უფრო მაგარი.
  მირაბელას რთული ბედი ჰქონდა. ბავშვთა შრომის კოლონიაში მოვხვდი. ფეხშიშველმა და ნაცრისფერი ხალათი ეცვა, ტყე გაჩეხილა და ღეროები დახერხა. ის ისეთი ძლიერი და ჯანმრთელი იყო. ძლიერი ყინვების დროს ის ფეხშიშველი და ციხის პიჟამოებით დადიოდა. და ერთხელ მაინც ჩავწექი.
  რა თქმა უნდა, ეს ფენომენი შეინიშნებოდა ფრონტებზეც. მირაბელა დიდი ხნის განმავლობაში იბრძოდა ქვეითებში, შემდეგ კი პილოტი გახდა. მირაბელამ პირველი ცეცხლოვანი ნათლობა მოსკოვის ბრძოლაში მიიღო, სადაც კოლონიის შემდეგ დაუყოვნებლივ წავიდა. და იქ თავი მაგრად გამოიჩინა.
  იგი ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი იბრძოდა ძლიერ ყინვაში, რამაც ფაქტიურად პარალიზა ვერმახტი. ისეთი დაწყევლილი, დაუმარცხებელი გოგო იყო. და მან საფუძვლიანად მიაღწია წარმატებას.
  მირაბელას სჯეროდა სსრკ-ს გარდაუვალი გამარჯვების. მაგრამ დრო გადის. უფრო და უფრო მეტი მსხვერპლია, მაგრამ გამარჯვება არ მოდის. და ეს მართლაც საშინელი ხდება.
  მირაბელა ოცნებობს გამარჯვებებზე და მიღწევებზე. მას ჰყავს სსრკ-ს შვიდი ვარსკვლავი - ეს სხვაზე მეტია! და ჯანდაბა, ის იმსახურებს თავის ჯილდოებს! და ის გააგრძელებს სამხედრო ჯვრის ტარებას. სტალინი რომც მოკვდეს, მისი საქმე ცოცხლობს!
  შემოდის გოგო და ეკიდება... ჩამოაგდებს გერმანულ XE-362-ს და ყვირიან:
  - აერობატიკა! და ახალი ეკიპაჟი!
  მართლა მაგარი გოგოა. ნამდვილ კობრას ბევრი რამის შეუძლია.
  მირაბელა ახალი ვარსკვლავია...
  ბრძოლა რამდენიმე დღე გრძელდება ახალი წლის დადგომამდე... საბჭოთა IS-12-მა ლილვაკები და ლიანდაგები დაზიანდა - მიმდინარეობს შეკეთება. დიახ, ასეთი სასტიკი და დაუნდობელი ომი. და რამდენ ხანს გაგრძელდება?
  და ეს ყველაფერი იმიტომ, რომ ვიტმანი გადაურჩა დასავლეთის ბრძოლებს.
  თავად ვიტმანი გარკვეული პერიოდის განმავლობაში იბრძოდა სატანკო ეკიპაჟში. მას შემდეგ, რაც რიცხვი სამას მანქანამდე მიიყვანა, იარაღის, ნაღმტყორცნების, სატვირთო მანქანების, მოტოციკლების და სხვა ნივთების გარეშე დაჯილდოვდა: რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით და დააწინაურეს გენერლის წოდება.
  რის შემდეგაც აღარ იბრძოდა. მაგრამ ის მეთაურობდა მეექვსე, SS სატანკო არმიას.
  კურტ კნიპსელი გახდა ვერმახტის ყველაზე წარმატებული სატანკო ტუზი. მაგრამ მხოლოდ ხუთასი განადგურებული ტანკის შემდეგ მიიღო რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი.
  რატომღაც ჯილდოები ჩამოართვეს. მართალია, ათას ტანკს მიაღწია, საბოლოოდ მიიღო: რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი ვერცხლის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  კურტ კნიპსელი არის ძალიან ეფექტური საბრძოლო მანქანა. იბრძოდა სხვადასხვა ტანკებში. ის იყო მსროლელიც და მეთაურიც. კარგა ხანს ყველას წინ დავდიოდი კონკურენციის გარეშე.
  მაგრამ მშვენიერი გერდა უკვე ახერხებდა მის დაწევას. გოგოები კარგად იბრძოდნენ. მაგრამ შემდეგ მათ პაუზა ჰქონდათ. ოთხივე ლამაზმანი დაორსულდა და შეეძინათ წყვილი: ვაჟი და ქალიშვილი. მაგრამ შესვენების შემდეგ ისინი სწრაფად ანაზღაურდნენ.
  კნისელს გვერდი აუარა .
  როგორ შეუძლიათ მათ თავი აარიდონ გადაადგილებას? ისინი ფეხშიშველი და მხოლოდ ბიკინით იბრძვიან. გოგოებმა კიდევ ერთხელ შეისვენეს, ისევ გააჩინეს ბავშვები. ახლა კი ორი ათასი განადგურებული ტანკის რიცხვს მივუახლოვდით. და მათ შეეძლოთ უპრეცედენტო ჯილდოს იმედი ჰქონოდათ: რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრის ვარსკვლავი ვერცხლის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  ეს გოგოები არიან!
  გერდა საბჭოთა მანქანას ესვრის. ის ანადგურებს კოშკს და ყვირის:
  - მე ჯანდაბა ვარ!
  და ისევ ისვრის. აღწევს T-54. და ყვირის:
  - სამშობლო გერმანია!
  გოგონა ცახცახებს. და ძალიან აქტიურია... დიახ, ასეთი სტრატეგიული სერია აქვს. უკვე 1956 წელია... ომი გრძელდება და გრძელდება... არ მინდა გაჩერება. წითელი არმია სხვადასხვა ადგილას წინსვლას ცდილობს. მაგრამ ფრთხილად იყავით, ცოტა ადამიანური რესურსია დარჩენილი.
  და რუსეთი სისხლს სდის.
  წითელი არმია რუმინეთისკენ წინსვლას ცდილობს. შემდეგ კი იყო ძლიერი საარტილერიო სროლა, სროლა და მკვლელობები.
  მაგრამ მტერი ელოდება. გერმანელებს აქვთ ყველაზე პოპულარული ტანკი, AG-50. ის T-54-ს აღემატება დაცვით, განსაკუთრებით გვერდებზე და, შესაძლოა, იარაღის ჯავშანსატანკო ძალით, მაგრამ უფრო მძიმეა. მართალია, გერმანელის სიჩქარე უფრო მაღალია გაზის ტურბინის ძრავის გამო.
  გერმანული ტანკი ისვრის და გაიტანა.
  მარგარეტის ეკიპაჟი იბრძვის. ცივსისხლიანად იბრძვის. გერმანელმა გოგოებმა საბჭოთა ტანკი ჩამოაგდეს. და ხალისიანად ღრიალებენ.
  დიახ, და აქ ვერ გავალთ...
  დისკი, რომელსაც ალბინა და ალვინა პილოტირებენ . საბჭოთა მანქანები ორ ქერა გოგონას დაეჯახა. და ამას ოსტატურად აკეთებენ. სრულიად დაუცველი დისკო ვერძი მიგი და ტუ. მკვლელი მანქანა. და მეომრები შიშველ თითებს აჭერენ. და ისინი არ აძლევენ წითელ არმიას შანსს ცაში.
  დისკის თვითმფრინავი არის ის, რაც სსრკ მეცნიერებს არ შეუძლიათ კოპირება. ეს არის ის, რისთვისაც ანტიდოტი არ არის ნაპოვნი. და გერმანელები თავს ძალიან თავდაჯერებულად გრძნობენ ჰაერში. და ჯადოქრებივით იბრძვიან ჯადოსნური ჯოხით.
  ალბინამ, რომელიც მტერს უთითებდა დისკს, დაიკივლა:
  - ღმერთი თუ არის, მაშინ ის გერმანელია!
  ალვინამ, მტერი გაანადგურა, დაადასტურა:
  - აუცილებლად გერმანელი!
  გოგოს კი გაეცინა... საერთოდ, გაუთავებელი ომითაც დაიღალა. აბა, გერმანელები და რუსები ერთმანეთს კლავენ. უფრო სწორედ, წითელი არმია და ვერმახტი. მაგრამ ფრონტის ხაზი ისევ უძრავია... და არც დასასრული ჩანს და არც ზღვარი.
  ომი... ეს უკვე რეალობაა. ომის დაწყების შემდეგ დაბადებული მეომრები იბრძვიან ცაში და მიწაზე.
  მაგალითად, ჰანს ფოიერი. რკინის ჯვრის პირველი ხარისხის ორდენის ყველაზე ახალგაზრდა მფლობელი. და შემდეგ იგი გახდა ყველაზე ახალგაზრდა მიმღები რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრის ორდენი საბჭოთა გენერლის დატყვევებისთვის.
  დიახ, ეს მართლაც ძალიან მაგარია.
  ჰანს ფოიერი სასოწარკვეთილი მებრძოლია. ბიჭი გიგანტივით იბრძვის, ზამთარში კი ცივა, მხოლოდ შორტები აცვია.
  ეს მართლაც ძალიან მაგარია!
  ჰანსი საუკუნეების განმავლობაში გახდა ცნობილი!
  და საერთოდ, აქ ისეთი წარმოუდგენელი და ინტენსიური ომი მიდის... ნებისმიერი AI ქრება.
  რუმინეთში კი წითელი არმია ვერ შეაღწევს გერმანიის თავდაცვას. ორივე მხარემ ზარალი განიცადა. იანვარი დგება... და ყოველდღე უფრო და უფრო მეტი ადამიანი იღუპება და იჭრება.
  სიგიჟეს არ აქვს დასაწყისი და დასასრული.
  აგავა ისევ ცაშია და საბჭოთა მანქანებს ესვრის. ის არის მონადირე და მტაცებელი. ურტყამს მტერს.
  მანქანები, რომლებსაც ის დაეჯახა, ძირს ვარდება. შემდეგ კი გოგონა სახმელეთო ძალებს ესვრის. დაარტყა IS-7. და ის იცინის:
  - მე საუკეთესო ვარ! მე ის გოგო ვარ, რომელიც მტრებს კლავს!
  და ისევ გადაეცემა საჰაერო სამიზნეებს. ეს არის ტანკების და ყველა სატრანსპორტო საშუალების გამანადგურებელი , რომელიც დაფრინავს და ისვრის.
  აბა, ეს არის ის, რაც დუღს წინ. საშინაო ფრონტზე კი მეცნიერები ცდილობენ შექმნან რაღაც სასიკვდილო. მიუხედავად იმისა, რომ ეს არ გამოდის საუკეთესოდ.
  მაგრამ აქ არის პატარა ტანკი AG-5. მანქანა შვიდ ტონას იწონის. საბრძოლო ტესტების გავლა. და ღრღნის და ღრღნის მტერს.
  და როცა სიმღერის დრო დადგება, არავინ გაგვაჩერებს და არ დაგვამარცხებს!
  AG-5 მირბის და ისვრის როგორც მიდის. და ასეთი ტანკის გაჩერება შეუძლებელია. და ჭურვები რიკოშეტირდება.
  და მანქანაში ზის ათი წლის ბიჭი, ფრიდრიხი, და ყვირის:
  - და მე ნამდვილად ვიქნები სუპერ მებრძოლი!
  და ისევ გაისროლა... და ურტყამს კოშკის ცენტრს. და მისი დესტრუქციული ძალა, მიუხედავად იმისა, რომ მცირე კალიბრია, კოლოსალურია.
  და ცაში ჰელგა იბრძვის. ფეხშიშველი გოგონა ბიკინით აკრეფს გადასახადებს. და ხარობს მისი ფანტასტიკური წარმატებებით.
  და აგავა წინ მიდის... და ასევე იბრძვის.
  უკვე 1956 წლის თებერვალია... წითელმა არმიამ ვერსად მიაღწია წარმატებას. მაგრამ გერმანელები ვერც წინ მიიწევენ. საშინელი მიწისქვეშა ტანკები მიდიან ბრძოლაში. მაგრამ ისინი მხოლოდ ტაქტიკურია.
  გოგონები მიწისქვეშ შევარდნენ, საბჭოთა იარაღის ბატარეა გაანადგურეს და უკან დაბრუნდნენ.
  ამავე დროს, ტყვედ ჩავარდა რამდენიმე პიონერი. გოგოებმა დატყვევებული ბიჭები გააშიშვლეს და მათი წამება დაიწყეს. პიონერებს მავთულით ურტყამდნენ, შემდეგ შიშველ ქუსლებს ცეცხლით გამოწვავდნენ. მერე ცხელი მაშებით დამიწყეს ფეხის თითების დამტვრევა. ბიჭები ველური ტკივილისგან ყვიროდნენ. ბოლოს გოგოებმა მკერდზე ცხელი რკინით დაწვეს ვარსკვლავები და ჩექმებით გაანადგურეს თავიანთი მამრობითი სრულყოფილება. ბოლო რამ დაასრულა პიონერებმა და მტკივნეული შოკიდან დაინგრა.
  გოგოებმა, მოკლედ, უმაღლესი კლასის შესრულება აჩვენეს. მაგრამ ისევ გერმანელებმა მნიშვნელოვანი ვერაფერი მიაღწიეს.
  ძლიერი თვითმავალი თოფები: "შტურმაუსი", გასროლილი საბჭოთა პოზიციებზე. მათ ბევრი ნგრევა და განადგურება მოახდინეს. მაგრამ საბჭოთა თავდასხმის თვითმფრინავმა დაარტყა ერთ-ერთი მანქანა და კრაუტები დაბრუნდნენ.
  ნაცისტები ცდილობდნენ დისკეტების გამოყენებას საბჭოთა ბატარეების დასამსხვრევად. მათ წინააღმდეგ ზღარბი და ასაფეთქებელი ნივთიერებები გამოიყენეს. მოხდა დარტყმების ტოტალური გაცვლა.
  აი, ალბინა და ალვინა ისევ თავიანთ მფრინავ თეფშზე. ისინი მიუთითებენ ფეხის შიშველი თითების გამოყენებით ჯოისტიკის ღილაკებზე დაჭერით და ამას ძალიან ოსტატურად აკეთებენ.
  გოგონები, რა თქმა უნდა, აჩვენებენ უმაღლეს აერობატიკას. მათ დისკი ამოიღეს და ათეული საბჭოთა საფრენი აპარატი ჩამოაგდეს.
  ალბინა ჭიკჭიკებს:
  - მრისხანე სამშენებლო რაზმი! იქნება ვარსკვლავი!
  და ისევ ატრიალებს მანქანას. და გოგონები ანადგურებენ წითელ არმიას. უფრო მეტიც, საფუძვლიანად ...
  ალვინა ასევე ჩამოაგდებს ათეულ საბჭოთა თვითმფრინავს და ყვირიან:
  - გიჟი გოგოები და სულაც არა ქალწულები!
  ეს უკანასკნელი მართალია. წყვილმა მამაკაცებთან ერთად ძალიან გართობა. და მან ყველანაირი რამ გააკეთა. გოგოებს უყვარდათ კაცები - ეს სიამოვნებდა მათ! და განსაკუთრებით თუ ენით მუშაობ.
  უმაღლესი რანგის გოგო... აწამეს პიონერი... ჯერ გააშიშვლეს და ორი ვედრო წყალი ყელში ჩაასხეს. მერე გაბერილ მუცელთან ცხელი რკინა მიიტანეს. და როგორ დაწვეს! პიონერი ველური ტკივილისგან ყვიროდა... წვის სუნი იდგა.
  ალვინამ მას გვერდით ცხელი მავთული დაარტყა. და როგორ უნდა სიცილი... ძალიან სასაცილოა.
  შემდეგ მან იმღერა:
  - დავიღალე ზურგის ძარღვით - ჩემი ბედნიერება მინდა გავაცინოთ!
  და როგორ გაიცინებს! და ის გაიშიშვლებს თავის მარგალიტის კბილებს! ამ გოგოს მოკვლა უყვარს, რა გოგოა!
  და გოგონას ფეხები ყველა შიშველი და მოხდენილი აქვს. ნახშირზე ფეხშიშველი სიარული უყვარს. და ასევე დატყვევებული პიონერების განდევნა. ქუსლები შემწვარი რომ შეიწოვება, ისე ღრიალებენ. ალვინაც კი ძალიან სასაცილოდ თვლის. და ალბინაც გოგოა, მოდი, ვაღიაროთ - სუპერ! როგორ მოვაყაროთ იდაყვი მოწინააღმდეგეს ნიკაპში. და ის ყვირის:
  - მე უმაღლესი კლასის გოგო ვარ!
  და შიშვლებს მარგალიტის კბილებს. რომელიც ბრწყინავს თითქოს გაპრიალებული. და მეომარი შთამბეჭდავია! ეს შეიძლება იყოს ის, რისი თქმაც ზღაპარში ან კალმით არ შეიძლება!
  ორივე მეომარი ცაში საბჭოთა MiG-ებს ჩამოაგდებს. ლამაზმანები აქტიურობენ. მათში ოდნავი ეჭვიც არ არის. და ასეთი ველური და ექსტაზური სილამაზე.
  მეომრები შიშველი ფეხებით აკონტროლებენ ჯოისტიკს და თავს ესხმიან რუსულ მანქანებს. დაჭერისას ისინი დაამტვრევენ მებრძოლებს, თითქოს კრისტალს ურტყამენ. გოგოები დაუნდობლები და დაუნდობლები არიან. ისინი შეიცავს ბრაზის ძალას და ვნების ალი. და გამარჯვების ნდობა. თუნდაც თხუთმეტი წელი გაგრძელდეს ომი. მაგრამ არც დასრულება სურს. ალბინა და ალვინა პოპულარობის პიკზე არიან. და მათ არ სურთ უკან დახევა ან გაჩერება ერთი წუთით. და ისინი თავისკენ მიიწევენ და მტერს არჭობენ.
  ალბინა, რომელიც ჩამოაგდებს საბჭოთა თვითმფრინავებს, ყვირის:
  -გოგონა დაიღალა ტირილით, მირჩევნია ბასტის ფეხსაცმელი დავხრჩო!
  და როგორ ღრიალებს და მარგალიტისფერ კბილებს აცეცებს. და როგორ სურს მას ახლა მამაკაცი. უყვარს მამაკაცების გაუპატიურება. იგი ძალიან კმაყოფილია ამით. წაგიყვანს და გააუპატიურებს.
  ალბინა ყვირის:
  გოგონების სექსი არის სექსი
  აქ არის დიდი პროგრესი!
  მეომარი კი სიცილს იფეთქებს... და ისევ დავხოცოთ ყველა ჩვენი მტერი. მას ბევრი ენერგია აქვს. და სავსეა კუნთების სიძლიერით.
  და ალვინა იღრინდება:
  - მოდი, მტერს ნატეხები დავამსხვრიოთ!
  და მეომარი დაიწყებს აქტიურ სიცილს! და მე წარმოვიდგენდი, როგორ იკეცებოდნენ მისი ბიჭები. მაგრამ მოდით ვთქვათ, რომ ეს სასიამოვნოა.
  მარტი უკვე გვიახლოვდება... მზე უფრო და უფრო ანათებს. გაზაფხულის პირველ დღეს რუსი ბიჭები ფეხშიშველი დარბიან გამდნარ თოვლში. ისინი იცინიან საკუთარ თავზე, იღიმებიან და თავიანთ ლეღვს აჩვენებენ გერმანელებს.
  პიონერები წითელი ჰალსტუხებით, მოკლე თმის შეჭრათ, ზოგიერთი მათგანი უფრო მოკლეც კი. დარბიან და ხტებიან. მათი შიშველი ფეხები თითქმის არ ცივდება. ისინი ძალიან უხეში გახდნენ. გოგოებიც დარბიან, თანაც ფეხსაცმლის გარეშე. ვარდისფერი, მრგვალი ქუსლები მზეზე ანათებს. მშვენიერი საბჭოთა გოგოები. გამხდარი, სპორტსმენი, მიჩვეული ცოტათი საქმით.
  და ყველა კბილებს ღრიალებს... გაზაფხულის პირველი დღე სინათლისა და შემოქმედების ნამდვილი სიხარული და წყურვილია!
  და არის საჰაერო ბრძოლა ცაში. მირაბელა, ეს არის ნომერ პირველი საბჭოთა პილოტი, რომელიც ჩამოაგდებს სხვა გერმანულ თვითმფრინავს. და როგორც ყოველთვის, გოგონას მხოლოდ ბიკინი აცვია. სამუდამოდ ახალგაზრდა და არასოდეს ქრებოდა. ასეთი სულიერი ძალა იმალება მასში.
  თუმცა მირაბელასაც უყვარს, როცა მას მამაკაცები ეხებიან. მას ნამდვილად მოსწონს. ამიტომაა ის მფრინავი... როცა გოგონას შიშველ, დაკუნთულ სხეულს მამაკაცის ხელები აფუჭებს, ეს ნამდვილი სიამოვნებაა. და დიდი გართობა!
  მირაბელა სხვა ნაცისტურ მანქანას ურტყამს და ჩურჩულებს:
  - ჯავშანტექნიკა ვარ!
  გოგონა შიშველი, მრგვალი ქუსლებითაც კი ურტყამს მართვის პანელს. Ის დიდებულია. და განუმეორებელი.
  მირაბელა გამოდის მისგან. და აგავა მიფრინავს მისკენ. ბოლოს ორი ყველაზე წარმატებული ქალი მეომარი-მფრინავი ერთმანეთს შეხვდა. ისინი ერთმანეთს მრგვალი სახლიდან ესვრიან. ისინი ცდილობენ მის მიღებას შორიდან. მაგრამ ეს არ გამოდის ძალიან კარგად. ორივე ლამაზმანი სროლის ხაზიდან მიფრინავს. და ისინი კბილებს აგრესიულად აცლიან. ისე, ქალები ძუები არიან. ისინი ძლიერად უყურებენ ერთმანეთს თვალებში. უფრო სწორედ, თავდახრილი და ისევ ისვრიან. გერმანული ME-562 მაინც უკეთესია ვიდრე MIG-15 და საბჭოთა მანქანა ჩამოაგდეს...
  მაგრამ მირაბელა ახერხებს განდევნას, ფრენის კარიერაში პირველად კარგავს თვითმფრინავს. ყველაზე ცუდი ის არის, რომ იგი მტრის ტერიტორიაზე აღმოჩნდა. და ეს ცუდია. დიახ, ბედის ასეთი უნიკალური ირონია. და 1956 წლის 1 მარტს სამყარო იცვლება, მაგრამ ფიურერის წესი კიბერნეტიკურ თამაშში რჩება.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"