Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy Ha Pe MisiÓn Secreta

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Jey, pe astuto Eduard Osetrov, ko"áğa oguerekóva peteĩ mitãkaria"y tembiguái común rembiapo, oike pe távape oĩháme pe gobernador ijyvykuépe voi. Upéicha rupi oiko peteĩ ataque insidioso ha atrevido ojapóva pirata-kuéra, ha oñepyrũ peteĩ ñorairõ vaiete.

  JUNG BOY HA PE MISIÓN SECRETA
  ANOTACIÓN rehegua
  Jey, pe astuto Eduard Osetrov, ko"áğa oguerekóva peteĩ mitãkaria"y tembiguái común rembiapo, oike pe távape oĩháme pe gobernador ijyvykuépe voi. Upéicha rupi oiko peteĩ ataque insidioso ha atrevido ojapóva pirata-kuéra, ha oñepyrũ peteĩ ñorairõ vaiete.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua
  Heta mitãkuña osalpica pe cubierta omimbipáva pe barco pirata-pe ipy nandi ha muscular reheve. Umi guerrero pirata ojapo mayoría tripulación ko planeta-pe, ndaha'éiva desarrolladoiterei tecnológicamente ni mágicamente.
  Péro pe podér oĩva pe várko ári haʼe vaʼekue kuimbaʼekuéra mbaʼe prinsipálmente.
  Ravarnava ha ambue mbohapy tapicha, ijapytépe kuéra ñorairõhára morotĩ Oblomova, oho peteĩ aty guasúpe;pya"e omoirũ chupekuéra Capitán Monitor ha seis secuaces, mokõi ndoguerekóiva mba"eveichagua relación yvypóra raza ndive. Peteĩ mitãkaria"y ipy"a"ỹva, Eduard Osetrov, pya"e ojapo peteĩ mápa pe távagui ijyva guy reheve.
  - Pe riqueza principal ojekargapáma umi barco-pe ha oho potaitéma. - Oñepyrũ pe scout ipy"aguasúva. Heẽ, ha tape ohokuévo chupekuéra, aikuaa porã péva, mbohapy barco orekóva tonelaje ha armamento ndaha"éiva inferior ñande barco-gui oñemoirũta hendivekuéra. Jajapurava"erã jaataka ko erizo-pe arma reheve pyhareve - omohu"ã Edward pe tomboy. Ha ijyva, peteĩ mitãkaria"y musculosoitereíva, oñepyrũ omýi. Pe héroe kuña morotĩ, omboguatáva pe Barco Jefe rembiapo, ojepy"apy admiración reheve omañávo ko mitãkaria"y iporãitereívare ipy"aguapýva. Pe mitãrusu, imbaretéva, ágil, peteĩ mono-icha, Eduard pya"e opropone ambue opción. - Ojedisfrasávo opositor-kuéra ao ramo.
  Pe monitor he"i iñe"ẽ ipy"aguapývape:
  - Che aime de acuerdo ko mitãkaria'y ndive. Jainupãva"erã ko"ẽmbotávo;aipota oikuaa porã hikuái nde barco ha ndodispara mo"ãi.
  - Kóva ndaha'éi temiandu vai, ha katu ou che akãme ambue temiandu. - He"i Ravarnava, ha"etévaicha peteĩ simpleton añónte.
  Ipire morotĩ, músculo tuicháva, ndaha"éiva mba"eveichavérõ kuña ha ijajúra alcista, ha katu iporã ha"eichaite, cintura ipire hũ, caderas ipoderosa ha pecho yvate, osapukái Oblomova:
  - Heẽ! Piro'ysã...
  Pe monitor peteĩ sonrisa irónica reheve (bueno, mba"épa ikatu ko matón akã, jepe tuicha, ha katu peteĩ frente inclinada reheve!), oporandu:
  - Mávapa?
  Pe téra ogueraháva, oikóva legendario ko mundo-pe ha ambue tendáre, gracias Ephisus Frist-pe, he'i astuto:
  - Ojepe"áramo opaite mba"erepy távagui, upéicharõ mba"ére piko reñemoĩ riesgo-pe reñembotavývo távape. Ikatu rejapo tuicha isencillove.
  Pe monitor ogueraha peteĩ par de sorbo convulsivo pe copa-gui, upéi oñembota ijyva reheve, oprobávo mba"éichapa imbarete ijyva. Pe idea astuto reheve omboguata haĝua peteĩ cuña pe capitán ha icompañero peteĩha apytépe (¡máva piko oimo"ãta ko mitãkaria"y ndaha"eiha peteĩ mitãkaria"y cabaña-peguánte!) pe líder umi mondaha mar-pegua he"i:
  - Aduda pe plan oproponéva pe mitãkaria'y ha'eha simple ha efectivo.
  Oblomov ombotyryry isyva yvate, apenas ojejaho"i peteĩ tira fina de tela bordada reheve, ha osusurra peteĩ mba"e noñehendúiva ombohováivo.
  Ravarnava ombotove jey ko mba'e. Hi"arive, oñe"ẽ enfáticamente ipererĩ ha ojedibuja:
  - Ha katu nahániri, areko ambue idea. Ore mitãkaria"y de oro ohundi guive pe barco principal omoirûva, iporãvéva ha"éta ore rojagarra umi función orekóva.
  Pe monitor oikove ha, oñembo"y, oporandu:
  - Upéicharõ, mba'épa ere.
  Ha omaña pe cubierta rehe, oguatahápe umi pirata kuña py nandi, bronceada ha muscular, haimete kirirĩháme. Ha katu, pe apariencia ángel-icha ndombotavýiva"erã avavépe - ha"ekuéra omondoropaitéta chupekuéra. Ha umi preso ojeobligáta ojaho"i haĝua ipy beso-pe ha olamida umi talón desnudo ha áspero umi ñorairõhára, seductora ha ipeligroso.
  Ravarnava oñakãity iñakãraku, ha peteĩ búho tujaicha opukavy:
  - Ikatu ñamoirû transporte cargado, jaguerúvo ndaha'éi metrópoli-pe, sino ñande nido pirata-pe.
  Pe monitor oinupã ijyva mesa ári frustración reheve ha he"i:
  - Sencilloiterei, ha katu mba"épa oikóta, okonfia mboyve ñandéve kóva, oñembyatyse hikuái personalmente Papyrus don Grabber ndive?
  Oblomova ipire morotĩva ombojere iñakã ijajúra alcista-pe ha ojapo bíceps-icha oimeraẽ, kuimba"e imbaretevéva ha oñembopupavéva oenvidia haĝua chupe.
  Ravarnava oñembotuicha ha ombohasa ijyva peteĩ muro fortaleza-icha:
  - Upéicharõ mba'épa? Aimo"ã chegustataha ajapo ko rol. - Filibuster ruvicha ohupi ipoguasu yvate gotyo. - Opa mba'e rire, aveve cinco áño pukukue Contrabass poyvi guýpe ha aimitá perfectamente acento orekóva hikuái.
  Ha omaña avei pe ventána rehe. Peteĩ mitãkuña pirata oñembo"y hína kuri icompañera ndive ijyva ári. Ha ikatu rehecha mba"éichapa umi músculo umi py seductora, femenina ha atlética-pegua ojeroky pelota-icha pe tensión-gui.
  Pe monitor, oñembohoryetereíva ndaha"eiha ha"e personalmente oúva ko idea reheve, ozumbi, deliberadamente omboguejývo pe timbre iñe"ẽme:
  - Mba'épa ojejapóta nde rejuhúramo peteĩ oikuaáva personalmente ko almirante-pe.
  Pe héroe kuña ipire morotĩ ha imitãva Oblomov osapukái peteĩ pukavy ohechaukáva peteĩ tigre hatĩ:
  - ¡Mba'e ñuhã!
  Ravarnava oipe"a ijuru pypuku peteĩ bostezo fingido-pe ha opukavy:
  - Ha péva ndaha'éi fatal, upéicharõ ñande marinero-kuéra ome'êta huelga prepreparada.
  Pe monitor otejer cejas escépticamente ha ombojere ijuru caprichosa-ma:
  - Reimo'ã piko ikatuha resẽ?
  Edward okirirĩ modestamente. Ha Oblomov oñeha"ã ohetũ ipy nandi, musculoso ha bronceado. Ha katu pe mitãkaria"y omomýi ipy, ndohejái ojejaho"i peteĩ kuña gorila añetegua py guasúpe.
  Bernabé ojehecha ojeroviaitereiha:
  "Che pytyvõhára oĩta chendive, peteĩ ñorairõhára ndorekóiva ijojaha"ỹva arte oipuru haĝua kyse puku. Luchador Eduard, ikatúva ojapo milagro. - Ravarnava oityve ijyva. - Aipotaite ningo ikatu chepytyvõ.
  Pe monitor oñanduuka chupe ipy puku reheve:
  - Ha, ndahamo"ãi nendive ha namoĩmo"ãi che akã leõ jurúpe. Iporãve aheja che karia"ykuérape oñeconcentra pe costa pukukue ojaho"i haĝua umi arma ndaikatumo"ãiva pehundi peteĩ trago-pe.
  Oblomova opukavy:
  - Ha mitãkuña'ikuéra avei!
  Ravarnava opukavy ha oasegura ikompañero-pe:
  - Oĩ porã, ko"áĝa ĝuarã añeha"ãta ahupyty victoria añohẽ"ỹre tuguy. Tekotevê reiporavo peteî traje oî porãva, umi contrabajo oñemonde lujoso.
  - Ha avei jajagarra peteĩ vosa, térã iporãve, peteĩ káha óro jopóiramo. - Eduard Osetrov ome"ẽ pe remarca, ombohory pe kuña oso-pe ipy nandi, gracioso, cincelado reheve, peteĩ mitãkuña"íicha. Pe mitãkaria"y oñembohory avei pe idea peteĩ ñembotavy katupyry rehegua ndoúi hague chupe personalmente, ha katu peteĩ tapicha ha"e ha, oiméne, ambuekuéra ohecháva peteĩ martinet itavyvape.
  Ko jey pe Monitor oho salvaje:
  - Mba'érepa peichagua extravagancia?
  Pe mitãkaria"y ñorairõhára he"i kirirĩháme:
  - Oro omo"ãta hesa, iporãvéta peteĩ tatatĩ ryrugui. Ipytyvõ rupive ñamombykypáta pe enemigo vigilancia.
  Pe monitor oñekonfundi ha oñe"ẽmbegue:
  - Piratakuéra ogueraha jepi óro, ndaha'éi ome'êva jopói ramo.
  Edward pe tomboy, ojapo jey rire pe kuñakarai tuichaitéva py morotĩ ofalta, opukavy ha omyesakã:
  - Exactamente, péicha, ni ndoúmo"ãi avavépe ñande ha"eha filibuster. - Ha iporãiterei omoĩ peteĩ añetegua ojehecharamóva. - Sapy"ánte reme"ẽva"erã rehupyty haguã.
  - Eipurunte nde óro, name"ẽmo"ãi ndéve ni peteĩ moneda. - Ojepyso pe Monitor.
  - Ñande jaguereko suficiente ñande mba'éva. - Ravarnava ombohovái condescendientemente.
  Pe pirata opukavy hatĩ rupive:
  - Iporã ningo ipirapire hetáva.
  Ko"ápe, Eduardo observador ointercepta pe jesareko codicioso omombova"ekue pe pirata okáguio iporãva ha aristocrático. Upepete Oblomov, oaprovecha pe distracción sapy"ami, ojagarra pe mitãkaria"ýpe ipygui. Ha katu pe mitãrusu ñorairõhára oñembotyryry, ha ipy nandi osẽ okápe.
  Edward oamenasa:
  - ¡Naiporãi peteĩ tia kakuaáva opyrũ mitãkuimba"épe!
  Oblomov, otĩ, oñe"ẽmbegue:
  - ¡Añembosarái mante! Ha upéicha, ¡añetehápe aikotevẽ nderehe! ¡Oĩ suficiente kuimba"e maduro ha respetable pe barco-pe! "Pe kuñakarai ipu"akapáva oity ipy nandi ha opukavy. - Ha, mba'ére piko aikotevẽ peteĩ brat ndeichagua?
  Ravarnava oguata peteĩ marcha descanso reheve pe almirante guardarropa rico-pe.
  Tape pukukue ojehecha heta mitãkuña filibuster iporãva. Oipe"a hikuái hatĩ ha ojapo tesa. Ha ipópe oreko hikuái kyse puku ha puñalada, umi empuñadura oñembojeguáva ita hepývape.
  Avei, ipo ha ipy nandi ári, mitãkuña ovy"áva omonde anillo orekóva joya. Ha ojehecha porãiterei.
  Ha mba"eichaitépa hyakuã porã umi mitãkuña. Peteĩ milagro-nte, umi hyakuã asýva opáichagua insiénso hepýva, perfume he"ẽ porãva.
  Ravarnava katu oñeha"ã ani haĝua ojedistrae umi encanto hechapyrãva orekóvare hikuái. Tekotevẽ reike pe armario-pe ha rejapo peteĩ disfraz. Ha umi mitãkuña ndohejamo'ãi chupe.
  Upépe oñepyrũ oñeha"ã umi Contrabass grandees ao rehe. Ndaipóri tetã ko hemisferio-pe oñemonde elegante ha gran escala-pe ha'ekuéraicha. Upéva katu ojehechávo pe imperio riqueza, ndaha"éi sorprendente. Ha pe rango ijyvatevévo, pe traje lujosove. Ravarnava ojekuaa tuichaitereíha, ha ndojuhúi ao hekopete. Ha"e oĩma desesperado, ha katu heta oheka rire oreko suerte, peteĩ caja dorado-pe ojuhu peteĩ conjunto de vestidos ojedesináva conde Kolochychov -pe ĝuarã , avei peteĩ tema ipohýietereíva. Pe traje pyahúpe, pe corsair iñypytũ ha barba Ravarnava ojehecha impresionanteiterei.
  - Mba'ére piko ndaha'éi duque? - He"i, ko"áğa oñakãity, ko"áğa omopotĩ umi arruga, omaña aja peteĩ espejo bastante pulido-pe. - ¡Che ha'e pe grandee noblevéva!
  Pe pirata ruvicha opyrũ voi ipy vy"águi, ibarba morotĩ tuicháva ha ijyvytu"imiva añoite ombyai pe impresión.
  - Ehenói Tuguy Chupape, tochemopotĩmi.
  Ravarnava katu ohenóise raẽ peteĩ kuñáme, ha katu odesidi peteĩ kuimba"e po ojeroviavetaha.
  Jepe pe apodo amenazante, Bloodsucker ojehecha suficientemente inofensivo. Ko karai, oho mboyve tembiapo pohýipe, omba"apo peluquero ramo. Opukavy ñembohorýpe, upéi, oguenohẽvo umi accesorio, oikytĩ porã iñakãrague ha oñakãity"imi pe filibuster rova asy. Peteĩ propuesta tímida ojeipe"a haĝua pe barba completamente, upéi peteĩ sapukái.
  - Che piko kuña térã mitã ojesepara haguã che dignidad-gui? - Ravarnava ha"ete ipochýva ha energéticamente oñanduuka ipo. "Peẽ ningo peluquero, bruto, escarabajo ha pedesfigurante pende rova".
  Pe tuguy chupa ojeretira, máva piko oikuaa pe capitán senior-pe, ikatu oinupã chupe peteĩ kyse reheve. Ha"e ohechava"ekue ko"ãichagua tipo hekovépe. Peteĩva oho jave ambue mundo-pe peteĩ mba"e michĩmíre, ambue katu oho tembiapo pohýipe.
  - Ha, mba'ére piko oryrýi, mba'épa nde, pirata, térã pinchazo . - Ravarnava oñeha"ã ome"ẽ ijehe peteĩ ta"ãnga tuicha mba"éva, upévape osẽ porã. - Ko'ágã ehendu, che piko ha'ete peteĩ almirante contrario ?
  Pe tuguy chupa oñeha"ã ombotuicha pe mburuvicha formidable-pe:
  - Heẽ! Opa nde movimiento ohechauka nde origen aristocrático.
  Oñembo"y pe entrada-pe, mokõi mitãkuña hete muscular ha esbelto, apenas ojejaho"íva ijyva ha ijyva ári, ha katu oguerekóva pulsera de oro tobillo ha muñeca-pe, opukavy:
  - Mburuvicha guasuicha, nde, karai, neporãiterei, .
  ¡Péicha hesakã porã pe tesape!
  Ravarnava opukavy ha he"i peteĩ ñe"ẽme:
  - Che aime de acuerdo, che ha'e umi ojepokuaáva omanda raza-gui. Ko'ágã ndehegui oiko peteĩ sicófano. - Ha peteĩ empuje mbarete oguerekóva peteĩ palma tuicháva ijyva ári. - Oĩ porã, tereho, rejapo porã pe tembiapo.
  Bernabé poriahuverekópe oheja pe Tuguy Chupa, upéi oñembohory, sa"ieterei hemby ko"ẽ mboyve, oikotevẽ oke michĩmi jepe. Jepémo heñói peteĩ mundo-pe pe tesape osyryry meme pyhare, ha oĩ jave irundy jey jasy lleno ha'e tesape Yvýpeguáicha peteĩ ára hesakãvape, ha katu upéicharõ jepe, umi ciclo ha'e ciclo. Ritmo ára ha pyhare.
  Ha umi mitãkuña porãite oĩva pe entrádape jepe, oñandúva hesa zafiro ha esmeralda reheve ha oñembosaráiva umi múskulo ipo ha ipy rehe, noñemokyreʼỹi.
  Jepe, remañáramo umi azulejos de la belleza abs rehe, umi melón hi"aju porãva isyva rehe, peteĩ tela ipire hũva ojaho"ihápe pe pezón escarlata añónte, upéicharõ peichagua ñorairõhára omoingove jeýta umi omanóvape. Ha remañáramo avei umi iporãva rova rehe. Avei imitã hikuái. Oĩ pohã ñana especial ombovevýiva mitãkuña ituja, upévare orekópe jepe cincuenta térã sesenta áño ikatu ojehechauka imitã, ipyahu, ndorekói arruga ni hatĩ oñembyaíva. Añetehápe, umi tintura ndojapomoʼãi pe rréinape omanoʼỹva, péro ikatu ombovevýi ituja.
  Edward oimo"ã ko yvy ape ári ndaikatuiha ni ojapo hikuái péva. Excepto ojejapo hague cirugía plástica kuña ha kuimba'épe, ha upéi hetave pirapire rehe. Pe mitãkaria"y oimo"ã pe mitãrusu opave"ỹva ha"eha peteĩ mba"e iporãva. Péro, nderejapói vaʼerã mitãicha.
  Pe barco majestuoso oveve pe bahía-pe, umi restos del barco oñehundiva"ekue oveve gueteri hi"ári, ha la mayoría umi arma oĩma iguype ha umi buzo, térã precisamente, umi individuo opáichagua raza-gua ojagarráva peichagua rol, oñeha"ã hekope"ỹ ohupyty haguã umi arma oñembyaíva. Ha kyreʼỹve jepe, pe tesoro ha ambue mbaʼe ivaliosoitéva oĩva pe várkope.
  Opa ko"ã mba"e oipytyvõ oaguanta haĝua hetaiterei tembiguái orekóva mínimo ao, ha katu iñakãrague henyhẽva, hovyũ ha omimbietereíva. Ha opavave orekóva cifra impecable. Umi ka'avo local ndaha'éi ombopya'éva umi representante local sexo justo ko'ágã peve, sino avei ojapo figura sin defecto.
  Añetehápe, sapatu omoñeñandu vai umi tembiguáipe añoite, umi tembiguái mitãkuimba"e oĩvaicha tronco de natación-pe, avei oñembopiro"y ha ipire hũ ha omba"apo ko"ápe.
  Gobernador Frady ohasa asy iñakãrasýgui. Pe pyhare, añetehápe, ojekuaa ha"eha peteĩ pesadilla, pe flota imperio Contrabass-pegua iporã ha orgullo, pe barco de batalla "Incinerante", oveve yvate. Ko'ágã oiméne oñembotapykuéta carga puerto-pe, por lo menos oguahë meve ambue buque escolta. Kóva ndaha"éi ivaietereíva, ha katu pe hechoite okañy haguére peichagua barco itávape, mba"épa opensáta pe rréi ha emperador opavave Contrabass-gua ko kásope? Umi noble sicófántico opresentátaháicha, ko kásope ndapejesalvamo"ãi renuncia-gui ha"eño.
  Iporãiterei oikove hetaiterei tembiguái ha umi hada pyharegua iporãva, ha upéva oservi algún consuelo ramo peichagua pérdida rehe.
  Péro umi tembiguái kuimbaʼe omanóma hína umi guyraʼícha. Ha oĩma hetaiterei tembiguái. Péva ha'e pe escasez aguda kuimba'ekuérape ko mundo-pe. Ha ko"ã belleza temperamental otorturapáma chupe, omokangy chupe, reñeñandu ha"ete ku peteĩ rebaño de mamutes opyrũva nderehe.
  Osẽvo ipalásiogui ojejapóva mármol rósagui, haimete oñedesmaia. Peteĩ várko iporãitereíva, ñanemomanduʼaitereíva pe oho haguépe Papyrus don Grabber oñevenga hag̃ua umi arpa ombopúvare, omyasãi ivelakuéra. Añetehápe, omýi mbeguekatu, ha katu péva oñemyesakã pe desorden increíble oisãmbyhýva bahía-pe.
  Heta tembiguái oheja heta ipy descalzo, iñambuéva color, mármol muelle-pe. Umi iporãva rete omimbi sudor-gui, ha"ete ku umi representante sexo justo-gua ojejapóva bronce fundido-gui. Icintura estrecha característica, cadera amplia, seno firme, hova ángel ha ijuru henyhẽva hatĩgui. Heẽ, ¿ikatúpa oñemyatyrõ umi mitãkuña hatĩ oñembotavaʼekue ojeporúvo peteĩ ungüénte espesiál? ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe kuimbaʼekuérare? Oime hikuái contento umi plug-in rehe. Ha ko"ápe, oiméne, ko"ýte umi tapicha tuja, añetehápe oenvidia ojekuaa haguére ha"ekuéra inferioriterei.
  - Tupã Ipu'akapáva ohendu ore ñembo'e. "Pe gobernador opukavy, ohupívo umi ceja hũ. - Péicha aravo hasy jave, ou pytyvõ. " Peteĩ gesto grosero reheve, pe ñorairõhára ohenói peteĩ kuimba"e mediana edad-pe oñembojegua porãvape. - Hey, Foshange , embosako'i peteî mesa noble, ainvitáta almirante-pe palacio-pe.
  Pe pie senior oñesũ ha oñepyrũ osapukái umi sirvienta ha tembiguáipe, ha pe mitãkaria"y sapy"apy"a, omboligávo chupekuéra pya"e ombosako"i haĝua peteĩ desayuno noble.
  Mitãkuña"ikuéra odesplega ipy nandi ha opurahéi:
  Yguasu ivaieterei y ÿre,
  Ha pe tyekue tembi'u'ỹre...
  Jajapo peteĩ pastel
  Ha víno hatĩgui oúva órogui!
  ojehecha opavave emblema "Tigre" ha orgulloso bandera contrabajo . Omantenévo peteî semblante disciplina estricta, umi doble bajista japu , pero añetehápe pirata, oñemoîva fila-pe desfile terreno-pe, omimbi armadura omimbipáva, cuidadosamente rasgado. Umi mitãkuña jepe, ko ocasión-pe, ndoipotáigui omonde peichagua bota ha armadura torpe orekóva casco ndogustáiva ojeporu haku tropical-pe. Upéi oguejy pe Ravarnava oñemonde porãiterei. Omoirũ chupe Polonia-gua secretario , ojehechakuaáva ikatu haguére omombo kyse ha, naturalmente, ñorairõhára Eduard Sturgeon, oipyhýva mitãkuimba'e tembiguái rembiapo. Pe mbaʼe chegustavéva haʼe hína aiporuvaʼerãha gueteri sapatu de kuéro patente. Pe ocasión ha"égui solemne, oikévo puerto-pe, ha ndaha"éi peteĩ tembiguái simple, oservígui vaso, ha katu peteĩ personal. Mokõi ñorairõhára ijyvate , irundy ijyva ogueraha hapykuéri peteĩ káha henyhẽva órogui.
  Peteĩ orquesta pya"e oñembyaty puerto-pe ha oñepyrũ ombopu histéricamente. Upéi mbeguekatúpe oñenivela pe melodía ha umi sonído ojogueraha porãve.
  Peteĩ oficial osẽ odipara pe aty guasúpe, oñatende umi epaulette rehe, osaluda ha he"i:
  - Aipotaite ndéve opavave jehovasa yvagapegua, karai Almirante. Gobernador niko oha'arõma ndéve.
  Ravarnava condescendientemente oñanduuka ijyva cuchara-pe:
  - Trankílope, emombe'u Su Excelencia-pe aimemaha che rape rehe.
  Pe mburuvicha upepegua palásio oĩ peteĩ hardín iporãitereíva pypukúpe. Oikehápe oñembo"y mokõi ryguasu tuicháva oguerekóva arma ijyva ári, ha mombyry guive okaru peteĩ elefante cactus. Directamente pe palacio rokẽme okakuaa mokõi clavel ijyvatéva diez metro orekóva peteĩ brote ndaha"éi pe tomboy esbelto Edward añónte, ha katu avei peteĩ kuimba"e adulto ikatuhápe okañy fácilmente.
  Oĩ vaʼekue heta tembiguái porãite, ojehechakuaáva tembiguáigui umi pulsera ijyva ha ijyva ári, ha umi téla ha túnicape ojejapo rupi bordado ivaliosoitéva. Ha umi tembiguái ijyvatetereíva añoite oipuru sandalia oñemoĩva joya reheve.
  Umi guárdia orekóva lánsa ha ballesta ojeikehápe ojesepara. Hesakã porã umi mosquete ndaha"eiha gueteri upéicha de moda. Pe palacio voi ojapo peteĩ impresión iporãva, umi ventána tuicháva ome"ẽ chupe peteĩ aspecto vy"apavẽ. Oĩ heta taʼanga, árma ha eskúdo orekóva diferénte escudo ojekolokáva umi murállare . Pe mitãkaria"y Edward oguata Ravarnava rapykuéri ha oñembo"y"imi isapatu pyahu opyrũvo chupe poriahuvereko"ỹre. Ha"e ojepokuaaiterei ohechauka haĝua italón desnudo ha hesarái ko"ã stock iñaña ha condenado oexistiha, hasýva umi mitã py peteĩ mitãkaria"y eterna-pe ĝuarã.
  Peteĩnte consuelo ha"e umi sirvienta omaña hese admiración reheve, ha ndaha"éi desprecio reheve, ha"érire, jepiveguáicha, ipy"a"ỹre ha short térã tronco de natación reheve. Ha ndogustái pe livera-pe, pe torso muscular osudá ha pe kamisa cámbrica ojoko pe movimiento. Heẽ, reguerekóma algún tipo de estatus. Upévare iporãve ñañemomba'eguasu hesekuéra.
  Cuatro mitãkuña voi oñesũ peteĩ ijyva ári ohechauka hag̃ua orrespetaha chupekuéra. Ndaha"éi chupe ĝuarã, katuete, ha katu Ravarnava-pe ĝuarã, ha katu iporã gueteri.
  Péro pe governadór voi ndahasýi ñanemanduʼa hag̃ua. Ijyvateterei, ha katu oñeha"ã opyta porã. Iñe"ẽ ipiro"yetereívape, mburuvicha umi área ijeréregua he"i:
  - Avy'a aguerohorývo ko'ãichagua invitado distinguido.
  Ravarnava ombohovái ceremonialmente pe cortesía:
  "Ame"ẽ avei aguije destino-pe chemondo haguére aikuaa haĝua peteĩ óga hospitalario-icha".
  Pe gobernador, oñeha"ãvo oguerohoryve itono, he"i:
  "Pe última vez, O Don Papiro oñemomba"eguasuetereíva, rembotove revisita haĝua che palacio, recita umi asunto urgente. Ko'ágã rejapo oréve peteĩ honor.
  Umi sirvienta yvategua, ojehechaháicha isandalia ojebordava"ekue ita"i ha tacones yvate reheve, osapukái:
  - Vivat pe Almirante tuichaitévape!
  Upéi Ravarnava ohechakuaa haimete oîha apañuãime, mba'épa oikóta kuri gobernador ohechárire ko almirante-pe upe mboyve. Iporãvéramo, oha"arõta kuri pe horca, térã peteĩ mba"e ipy"ahatãvéva, techapyrã, peteĩ poste, oclavávo hikuái ipo ha ipy, térã tata, ha tata mbeguekatúpe.
  Pe mbohovái katu ro"ysã:
  - Heẽ, che aime kuri hembiapo heta mba'ére. - Ha peteĩ ñe"ẽjoaju apasionado oñeha"arõ"ỹva. - ¡Ha katu mba'eichaitépa ikatu remboyke hospitalidad!
  Mburuvicha oporandu kirirĩháme:
  - Mba'éichapa oho nde expedición umi poder pagano Arpa rembe'ýpe.
  Ravarnava ombohovái ipy"aite guive:
  - Overáva! Ikatu kuri ojesakea peteĩ táva arpa ipirapire hetáva , ha tuicha pérdida"ỹre.
  Gobernador resa ojepyso.
  - Aipotaite ningo ndojekuaaukái nde réra, porque ñaime aja formalmente ndaha'éi ñorairõme Arpa ndive.
  Ko"ã ñe"ẽme, umi tembiguái iporã ha iporãva, ojekolokáva joya reheve, omoĩ ikuã índice ijuru pytã ha henyhẽvape.
  Ravarnava jey, ijapu"ỹre, ombohovái:
  - Opa mba'e oho porã, che voi añesorprende voi.
  - ¿Ipirapire heta piko pe botín? "Oîkuri envidia gobernador ñe"ême.
  - Ndaha'éi mboriahu, Tupã voi ñanepytyvõ. - Ko"ápe tendota ipu"aka"imi ijehe. - Ore aguyje ha jerovia pypuku jehechauka ramo, rome'ê ndéve peteî caja de oro. - Ravarnava oipyso voi ipo, ohechaukávo ipy"aporãha.
  Umi sirvienta oestampa isandalia magnífica talón yvate ha osapukái peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Bravo! ¡Gloria almirante-pe guarã!
  Pe governadórpe ipuʼaka pe mbaʼe pohýire. Operde rire idignidad, pya"e oho pecho gotyo ha oipe"a pe tapa:
  - Bah, oĩ peteĩ fortuna ko"ápe. Ndaipóri mba"eveichagua sorpresa ko"ã mocasín ogueraha chupe hasyeterei. O Papiro don Grabber. - Pe karai guasu oñesũ. - Che ha'e nde deudor, ejerure chéve oimeraẽ mba'e.
  Pe pirata ruvicha ombohovái iñe"ẽ"ỹre:
  "Apensa pe recompensa iporãvéva ha"éta servicio dedicado pe corona-pe". Ahendu ange pyhare reperdéha pe barco de batalla Incinerador, oñembohérava ñande monarca tuichavéva sobrino infernal rérape. Che arovia péva peteî golpe sensibleiterei peteî momento capital oikotevêva finanzas.
  Pe gobernador opukavy:
  - Nde ere absolutamente razón.
  Umi tembiguái porãite oñakãity. Umi broche ojejapóva esmeralda, rubí ha diamante-gui omimbi iñakãrague.
  Ravarnava he"i orgulloso:
  - Upévare, apropone ambohasa haguã chéve comando ha escolta péicha carga valiosa. Che, a su vez, areko suficiente arma amboyke haĝua chupe oimeraẽ ataque pirata-gui.
  Gobernador ovy'a omoañetévo oimeraê mba'e ojeruréva almirante:
  - Katuete, ame'êta peême opaite pu'aka oñeikotevêva. Che apensa peteĩ ñorairõhára ipy"aguasúva ndive, ñande carga oĩtaha Ñandejára akatúapeguáicha.
  Umi mitãkuña porãite oñakãity mbarete. Umi broche ha pendiente de diamante omimbipa. Edward oimo"ãkuri pe gobernador ipirapire hetava"erãha umi sirvienta personal oñemonde ramo princesa-icha ha iporãitereíramo ndaikatúigui reipe"a nde resa chuguikuéra.
  Ravarnava oikytĩ ikuã:
  "Upéicharõ pya"e rosẽta várkope".
  oñe'ẽmbegue jey :
  - Por lo menos jadesayuna, Almirante. Pejapo oréve pe honor, además, umi barco oikotevẽ avei tiempo oñembyaty haĝua.
  Umi tembiguái oñesũ ha opukavy:
  - Rejeguerohory, ¡oh tuicha mba'éva!
  Pe tendota filibuster-kuéra rehegua he"i condescendientemente:
  - Ha, oĩ porã, peteĩ refresco michĩmi ndojapomo'ãi mba'eve.
  Ravarnava nomopu"ãséi sospecha pya"eterei rupi, ha oiméne, pe gobernador mesa de vacaciones iporãitereíta.
  Pe Edward el tomboy iporã ha iñaranduva ojeheja okẽ okaháre peteĩ tembiguáiicha, ha pe almirante japu ojetrata pe rréiicha voi. Ojekuaa umi mitãkuña, iporã avei ha ijao reheve, ha katu ipy"a"ỹ ikatu hağuáicha sa"ive tyapu ombota haguére umi azulejos de mármol colorido. Pe gobernador ojapo peteĩ gesto. Ha umi sirvienta de élite oipe"a avei cuidadosamente isapatu, omoĩ peteĩ caja especial de cristal-pe ha oñepyrũ oservi ipy"a"ỹre. Umi movimiento orekóva hikuái suela desnuda reheve tuicha ipiro"yve, ipiro"yve ha igraciosove. Ojeservi koʼãichagua tembiʼu, mbujape ha torta jepe oñembojyvaʼekue várko de vela ha mburuvicha guasu rógaicha. Oñemohenda porã pira oñembojyva"ekue, so"o, ka"avo, yva ha opaichagua condimento peteĩ patrón de lujo-pe. Ha umi víno ningo absolutamente fabuloso, ombovyʼáva umi mondaha járape. Heẽ, oĩkuri suficiente tentación opyta haĝua sapy"amive.
  Ravarnava ho"u pe tembi"u groseromente, pe último lout-icha ndoikuaáiva etiqueta. Haʼekuéra oñepyrũ oñatende hese, péro pe governadór voi ojapo guaʼu opa mbaʼe oho vaʼerãháicha.
  Heta botella víno hepýva rire, Ravarnava ndoperdéi iñakã, hete heroico gueteri, ha katu iñe"ẽ oñemomýieterei ha oikotevẽ tembiapo.
  Opensa"ỹre mokõi jey, pe pirata oñepyrũ opurahéi, ipu porã ibajo pypuku, oĩ umi oficial oĩva upépe oñepyrũ opurahéi hendive, ha hetaiterei mitãkuña tembiguái oñepyrũ ojeroky ipy seductora desnuda reheve;
  ¿Reime piko preparádo chemoirũ hag̃ua?
  ¡Ani repyta trapo-pe nde vosa reheve!
  Péicha pe presa osyry eíraicha,
  ¡Upéicha pe rrío osyry óro reheve!
  
  Upevarã tekotevẽ rejapo péva
  ¡Upéicha peteĩ níquel ojekuaa ndovaléi mbaʼeverã!
  Ikatu hag̃uáicha peteĩ teĩ ñande
  ¡Ejaho"i pe tape peteĩ alfombra de tete reheve!
  
  Oh, peẽ pirata, che membykuéra, .
  Ndaha'éi algunos kurusu - ceros!
  Peteĩteĩ peẽ ha"e peteĩ héroe,
  ¡Pya'e, amondata pe cagada!
  
  Embarque ha'e kuimba'ekuérape guarã,
  ¡Ani reheka mba'érepa reity haguã!
  Iporãve jajeroky rei
  ¡Arovia nde espíritu ndodesvaneceiha!
  
  Che pogueraháta pe ataque-pe, angirũnguéra,
  Ore ha'e pirata - familia!
  Ñañorairõta añaicha
  Ha ndaipóri ambue idea!
  
  Oĩ peteĩ idea, ha katu peteĩnte añetegua, .
  Omboty haguã umi comerciante billetera...
  Umi corsair ojeataka peteĩ horda, .
  ¡Ikatuta jadesidi umi noble-kuérape!
  Ko purahéi omoheñói heta tyapu.
  Umi mitãkuña sirvienta katu opuka ha otyryry añaicha.
  Conde Papá Noel Don Paradny oike koty'ípe, ha'e otarda gobernador invitación-pe, ha upévare ojekuaa ipochy vaieterei. Ohecha peteĩ karai guasu opurahéi purahéi tie"ỹ, oporandu kyre"ỹme:
  - Mba'eichagua ñembosarái piko kóva.
  Mburuvicha ombohovái:
  - ¡Rehecha pe almirante tuichavéva Papyrus don Grabber!
  - Mba'eichagua Don Grapper piko kóva. - Pe Conde ipochy, opyrũvo ibotín pe mármol ári. - Ha'e peteĩ fríjol bufón añónte.
  - Ndaikatúi, oguereko epaulets. - Oñe"ẽmbegue pe gobernador, omboguejy iñakã ha oñemopotĩ pypuku.
  Umi mitãkuña oservíva mesa-pe ha ojeroky tango, iporãva, ipy desnudo, muscular, bronceado ha hete proporciona porãitereíva, proporcionado porã, atlético, opukavy:
  - ¡Uh, uh, uh, uh! ¡Roguejy hína!
  Pe Conde osapukái ikorasõ rasy reheve:
  - Upéicha ko bastardo ikyráva ha'e peteî impostor, heta jey aikuaa almirante-pe, ha'e iñambueterei ko gorila disfrazada-gui.
  - ¡Ejagarra chupe! - Gobernador osapukái, oñeha"ãvo omokañy iñemotĩ.
  Heta mitãkuña sirvienta oestampa ipy nandi ha seductoraiterei, ombojere ijyva, ombotyryry ibusto ha opukavy:
  - Ha upe peteĩva! Ha upe peteĩva!
  Hetave jey, pe mitãkaria"y eterno experimentado Edward ohechakuaa ivaiha umi mba"e, oinupã peteĩ fósforo ha omyendy tata pe mecha prepreparada-pe. Pe káha ojejahoʼi hiʼárinte peteĩ óro ipire hũvape, térã jaʼe porãsérõ g̃uarã, oñembojeheʼa jepe metál hovy reheve, monéda, ha iguy ha mbytépe oĩ pólvora. Pe guerrero imitãva ha katu ikatupyryetereíva, por si acaso, ome"ẽ peteĩ ruta de escape. Avei, katuete, peñongatúvo metal precioso pembojoajúvo negocio vy"a ndive. Térã ja"e porãsérõ, rejapo, ha osẽ porã, mokõi función. Ko explosión ha'eva'erã señal atentado general ojapóva umi pirata. Peteĩ escuadrón entero de guardia iñakãrague morotĩva blindaje reheve, taha"e tapicha ha okrov , oñanipáma pe okẽme, ha Eduard Osetrov omombo hesekuéra pe pecho. Omoĩ opa idesesperación ha ipochy pe lanzamiento-pe, upévare pe objeto ipohýiveva oveve mombyry porãiterei.
  Avei, katuete, ndaipotáikuri umi mitãkuña iporãitereíva, medio desnuda, muscular orekóva peteĩ aroma agradable ha hyakuã asýva oñelastima. Opu"ãma hikuái ha opukavy, ha osapukái voi vy"águi. Heẽ, peteĩ mbaʼe ndahetáiva ojehecha vaʼekue.
  Peteĩva ijapytepekuéra opukavy:
  Peteĩ impostor ñandeataka hína,
  Ipópe oĩ peteĩ mochila siniestra...
  Ha oĩramo ogueraháva - .
  ¡Ha"e orrecibíta gloria ha honor!
  Pe explosión ivaieterei, ho"a peteĩ par de columna, omano mas de treinta tapicha, ha pe ola de explosión omombo Eduard Sturgeon-pe pe muro-pe peteĩ club de aire reheve, haimete o"aplaná pe guerrero imitãva ha ágil-pe.
  Umi kangue mbarete oñembo"y, ha katu péva ombopochy Edward-pe añoite, omongu"évo ikyse puku, pya"e omohu"ã haĝua umi enemigo oikovévape. Ravarnava avei ndoperdéi tiempo, omombo mesa ha oityvyro gobernador-pe, oguenohê peteî sable ha oveve conde-pe.
  Oñepyrũ peteĩ duelo hakuáva ijapytepekuéra.
  Umi tembiguái sirvienta ipy"a"ỹva ojesepara, odesidi porã pe ñorairõ ndaha"eiha peteĩ kuña rembiapo. Heẽ, ha haʼekuéra ikatu ndeperhudika reikuaaʼỹre. Ha upéicha, pe oganáva ha"e pe ijára.
  Pe iñimportantevéva ijapytepekuéra, pe único opytáva sapatu talón yvate reheve, heʼi:
  Mávapa pe mburuvicha guasu, añetehápe, noimportái ñandéve,
  Upévare, ¡peñorairõ py"aguasúpe, kuimba"ekuéra!
  Papá Noel osapukái, opukavy peteĩ gramófono oñembyaívaicha:
  - Nde gorila ikyrỹiva, che rokutu porãta che kyse puku reheve.
  Ravarnava osapukái ombohováivo:
  - Gallo, aikytĩta ne akã.
  Pe superioridad orekóva pe capitán pirata ijyvate ha ipohýipe ojehechauka peteĩ golpe ipoderósovape peteĩ sable masivo-gui, oikytĩ pe kyse puku, ha upéi haimete oikytĩ mbytépe ikontrario-pe.
  Añetehápe, omano aja, pe conde oikytĩ sa"i ijyva ikyse puku ryru reheve, ha oñepyrũ ojekuaa tuguy.
  Ha katu péva ndaikatúi ojoko Ravarnava-pe, osegi ojepyso izquierda ha derecha gotyo. Umi guardia oñemongu"e hese, ha ohupyty rire peteĩ golpe porã, oñemohenda. Pe explosión oity umi okẽ ha ohechávo pe mitãkaria"y oñorairõ mbarete, pe capitán oñemongu"e pya"e hendápe.
  Pe mitãrusu ñorairõhára oinupã mbarete pe guardia-pe ingle-pe ha oveve hi"ári, ha oinupã mokõivévape icasco hatĩ reheve peteĩ jeýpe.
  Umi mitãkuña sirvienta opopete ipo hetaiterei jey ha opukavy:
  ¡Bravo, bravo, bravo!
  ¡Gloria! Mitãkuimba'e - gloria!
  Edward pe tomboy osapukái hatã:
  - Ataman, eñani ko'águi, ajokóta chupekuéra.
  Ravarnava, oikytĩ rire ambue enemigo-pe, oñe"ẽmbegue:
  - Oúta pya"e ñane irũnguéra, ha katu jajokóta taha"e ha"éva.
  Oipurúvo pe técnica de doble tornillo, pe mitãkaria"y terminador Eduard oikytĩ mbohapy umívagui peteĩ jeýpe ha oñembo"y pe capitán ykére. Mitãkaria"y he"i iñe"ẽmbegue:
  - Pe mba"e iñimportantevéva ndaha"éi jaipuru mosquete.
  Okáguio oñehendu pe várko odispara peteĩ salvo, upéi ojere ha odispara jey.
  Umi mitãkuña sirvienta osapukái ha opukavy vy"águi, opyrũvo ipy, ha hatãve haĝua umi tyapu, oñepyrũ omonde sapatu ha sandalia orekóva tacones altos.
  Edward pe tomboy ojapo pe contrario ha oipe"a isapatu ojehayhu"ỹvagui. Omombo italón peteĩva umi oficial resa renondépe voi oñeha"ãva oike. Vy"arã, pe talón ha"e pláta ha oinupã hatã, pe tesa oveve okápe, oñemoĩ peteĩ nervio jyva ári.
  Umi mitãkuña sirvienta osapukái:
  -¡Bravo! ¡Bis! ¡Bravo! ¡Bis!
  Ha pe iñimportantevéva umíva apytégui osẽ:
  - Che mitãkaria'y ahayhuetéva,
  ¡Ko aravópe roime penendive!
  Nde ningo peteĩ mitã iporãitereíva
  ¡Rembota opavavépe nde py nandi reheve!
  Ha añetehápe, pe mitãkaria"y terminador talón desnudo omopẽ ambue mandibula.
  Umi pirata ogueroviaháicha, sorpresa oheja chupekuéra ojagarra parcialmente ha ohundi parcialmente umi cañón enemigo-kuéra. Guarnición fortaleza ho'a molino ita guýpe, heta soldádo ojejuka pya'eterei, ho'a hikuái ni ohechakuaa'ÿre peligro. Haimete trescientos mondaha marpegua oñemohatãva ñorairõme oike pya"e pe távape. Umi soldádo contrabajo omano hetaiterei, mbovymínte ijapytepekuéra odispara jey térã oñehaʼã oñorairõ.
  Pe luchador hasýva Edward ha Ravarnava, ha ambue mokõi pirata, ndopytái, ha katu oho ofensiva-pe, umi guardia palacio-gua pya"e ho"a ñemondýipe. Ojepyso ha ojeretira hikuái, omombo hetekue umi escalera de mármol ári. Mitãkuña"ikuéra oñepyrũ oipytyvõ umi pirata-pe. Omombo hikuái sapatu, sandalia, bandeja, copa de oro ipohýiveva, tenedor ha kyse umi guardia-kuérape.
  Pe mitãrusu ñorairõhára oike peteĩ frenesí ka"aguýpe, ndoguerekóiramoguáicha peteĩ pyhare tormenta, ha omopotĩ rire heta koty, osẽ hikuái pe edificio colorido-gui, ha"etehápe umi muro jepe osẽva amenaza.
  Oikytĩ rire mbohapy, Edward pe tomboy omaña pe ijerére peteĩ ágila resa reheve. Opa umi tape hi"aguĩvéva pe távagui ojeipyso tatarendy, ojehecha hetaiterei figura, oñembotyryrýva hormiga-icha ha ojoaju ojuehe.
  - ¡Ñande mba'éva ogana hína! Koʼág̃a pe iñimportantevéva haʼe ni peteĩ monéda de óro ndoveveiha ñande pógui. - Oñeha"arõ"ỹre, pe tomboy oñorairõva, ijao"ỹva, ojejaho"i tuguýgui, peteĩ torso ojehecharamóva, muscular (katuete, oikytĩ hembiguái ao ani haĝua ointerferi, ha ha"éta peteĩ corsair imitãva oipuru peteĩ livera! ), ohechauka señales oîha peteî pirapire mondaha. Ojagarrávo Ravarnava resa sorprende, pe mitãkaria"y terminador ombojoapy:
  - Che ndaha"éi pirata añónte aipota, ha katu apensa amohenda haguã che república de filibusters, ha pévarã ñaikotevẽta finanzas.
  - Nde república tee? - Ravarnava ko"áĝa opukavy añete ha oisu"u ijyva tuicháva rupive. - Mba'érepa hasyeterei, mitã'i. Omotenondévo tetã ha'e pe mba'e aburridovéva mundo-pe.
  Edward ombotove ko mba"e:
  - Che ndaha"éi upéicha, chegustaiterei añembosarái estrategias gestión militar-económica ndive. Iporãiterei ningo ñañeñandu peteĩ rréi térã emperadóricha.
  Pe mitãkaria"y omaña pe tape huguypaitévare ohejáva ipy mbarete, ha katu haimete mitãicha. Pe pensamiento omimbi - ¿iñe"ẽrendútapa umi sujeto pe oñekondenávape tapiaite ĝuarã ojogua peteĩ mitãme, jepe umi músculo alambre de acero-icha?
  Ravarnava opyrũ tavy:
  - Nantendéi mba"eve pe reñe"ẽvagui. Jepe nde, en general, oreko razón, pe poder ha"e dulce ha reñohẽse opa"ỹre ko bebida nde garganta-pe. Ha katu pe responsabilidad peteĩva rembiapo rehe oñembohetave avei.
  Pe mitãrusu guerrero Edward opukavy"imi ombohováivo:
  - Ndachemondýiri. Jaiko ágilve, ndaupéichairamo pe ñorairõ oikóta ñande"ỹre.
  Ipyahuvéva apariencia-pe, ha katu experimentado negocio-pe, pe corsair oñani tenonde gotyo. Umi guarnición rembyre oñorairõ desesperadamente, opavave oikuaa umi pirata ipy"ahatãha, jepive ndoguerahái prisionero, ha ojapóramo, ovende chupekuéra tembiguáiramo ipy"ahatãvape, ha sapy"ánte okambia chupekuéra baratija, concha ha sapy"ánte oro seis- salvaje canibalista armado ohecháva yvypóra so'o delicadeza vaiete. Ha katu péva ikatu ombopuku pe jehasa"asy, umi pirata imbaretevégui ñorairõ mano a mano-pe. Avei, pe guarnición ruvicha, general Kosalapenko , ojejuka oñepyrũvoite pe ñorairõ, ha simplemente ndaipóri avave omyengoviátava chupe, peteĩha asistente, coronel Varatt , oñemboja"o guive iñakãme Monitor peteĩ exacto reheve ojedispara peteĩ mosquete-gui.
  Ha upéi umi tembiguái, tenonderãite, mitãkuimba"e ha mitãkuña, oñepyrũ oipytyvõ umi pirata-pe ha omombo adoquines, azulejos ha vidrio pehẽngue ijára ojehayhu"ỹvare.
  Peteî docena de lagarto orekóva arma odecidi contraataque. Omoĩ hikuái umi ládo de metál haimbe asýva ha hiʼári odispara cañón. Péva ojapo algún daño umi corsair-pe. Edward ha"e pe oñani ypyva"ekue pe yryvu rendápe, pe ñorairõ aja pe mitãkaria"y oimpresionaiterei, upévare oity pe enemigo-pe techo-gui italón mokõiha reheve, oity umi sapatu oikytĩva ipy ha upévare oveve peteĩ halcón-icha. Ojupívo ijyva ári, oikytĩ mokõive tirador-pe peteĩ jeýpe, upéi, omoambuévo imeta, pya"e pe mokõiha lagarto-pe. Pya"e, pe mitãkaria"y oikytĩ ipy nandi, oñepysanga metal rehe. Péro pe herida haʼe vaʼekue superficial, ha pe ñorairõ haku jave nopenái hese.
  Umi hembýva, ohechávo ko "ninja", oñemongu"e ipype.
  - ¡Ndahejamo'ãi resẽ! - Osapukái, otyryry yvateve, pe Edward ágil ha juguetóniterei. Ha katu umi ryguasu rupi"a ojekuaa ipy"aporãitereiha, omomýi kyre"ỹ ipy, pya"e oñemongu"e hikuái ka"aguy gotyo. Taha"e ha"éva mba"éichapa ipya"e pe mitãrusu frenético, ohupyty peteĩ mymba añoite, omohu"ãvo umi jinete-pe. Umi hembýva oinupã "ikavajukuérape" opa imbarete reheve. Upéi Edward pe bully omombo ikyse puku, oinupã pe culo ojedobla ha ojejagarra. Pe mymba ombohetavénte pe ritmo.
  - Ha, oĩ porã, nemandu'a pe sprint rehe ha emano, ha katu ehupyty.
  Okáguio iñembosarái jahecha peteĩ te"õngue peichagua okañy peteĩ tipo-gui ojehecha"ỹva ndohasáiva trece áño, esencialmente peteĩ mitãkaria"y hova lisova. Pochy, hete tuichakue omýi músculo ondulado reheve, peteĩ ola marítima-icha, Edward osegi pya"eve, afortunadamente chupe ĝuarã oñepyrũ pe ka"aguy, ha umi reptil tuichaitereíva mbeguekatu. Oñembotapykue rire pe enemigo-pe, pe mitãrusu ñorairõhára oguenohẽ ikyse puku, upéi otyryry iku"áre.
  Pe monstruo oinupã peteĩ palmera ha omombo pe tomboy mordedor Edward-pe. Pe mitãkaria"y Terminator-gua ho"a hasýpe peteĩ parral ra"ỹi espinoso-pe. Umi ñuatĩ haimbe asýva ojejoko ñande retepýpe, oityvyróva ñande pire. Péro upéva ombopochy mante pe karaípe. Omombo rire ijao rasgado ha huguypaitéva rembyre, omonde gueteri peteĩ camiseta ha pantalón transparente, ohejávo tronco de natación añónte. Pe mitãkaria"y ombyaty imbarete ha, ojagarrávo peteĩ hakã soga-icha, ha"e, Tarzán-icha, peteĩ sapukái ka"aguy reheve, ojapo peteĩ salto gigante, upéi, ojagarrávo ambue mokõiha hakã ha oiporúvo pe técnica "piedra molino ojejapíva", oikytĩ umi iñakã mokõi luchador, oñanduukáva hekope'ÿ isabre.
  - Ha, umi hembýva umi okañýva! Reha"arõramo reñomi, ndoikomo"ãi. - He"i pe invencible Eduard pe hooligan, oñakãity, ha ohupi ritmo. Ojuhu rire peteĩ método pyahu ojegueraha hag̃ua, ojejagarra hag̃ua umi ryguasu rupiʼa oiko chugui peteĩ yvytu.
  - ¡Che ningo peteĩ mono! - Ha'e osapukái - Hyperraus ! - Upéva ha"ekuri héroe pe película-pegua réra, pe salvaje ombotyva"ekue umi récord Tarzán anticuado rehegua.
  Upéi ombopya"e, ojapo salto ka"aguy oimeraẽ mono oenvidiátava. Heta jey umi luchador odispara ciegamente, ha katu al mismo tiempo ofalta. Pya"e peteĩ guepardo-icha, Edward pe tomboy opuka hovakuérape. Ipahápe ojejuka rire umi opositor paha, pe mitãrusu ñorairõhára oguapy pe ryguasu rupi"a ári ha oapunta derecho pe táva gotyo, oñeha"ãvo osẽ pya"e ka"aguýgui. Sapy"a py"a, umi gorila irundy po rehegua sonrisa omimbi umi hakãme, ha katu noñanimái oataka peteĩ ñorairõhára armado-pe, michĩva jepe. Avei, ko'ã mymba ndaha'éi itavypaitéva ha ohecha mba'éichapa herakuã Edward ombohovái umi soldado tuichavéva chugui.
  - Mba"ére piko opukavy umi macaco, hasyeterei ndéve remoinge haguã nde ryekue ko"ápe. - Pe mitãrusu ñorairõhára oñanduuka ikyse puku, ha katu umi primate ndosucumbíri provocación-pe.
  Oguahẽvo pe távape, haimete opa pe ñorairõ. Pe punto paha ndojeguerahái ha"e pe cárcel local, ko"ápe pe hembýva guarnición-gui oñemboty umi okẽ yvate rapykuéri, avei umi guardia hasy local, oimehápe principalmente extraterrestre . Haʼekuéra ohayhueterei oñembohory umi présore, koʼýte umi kuñáre, ha upévare ontende ndoporiahuverekomoʼãiha.
  Pe guerrero Edward, peteĩ cobra pya"eicha, osẽ peteĩ ryguasu rupi"a ári ha oñembo"y pe okẽ rovái, upéi omondo peteĩ cañón bola mbytépeite.
  Pe golpe oryrýi, ohejávo peteĩ abolladura pe hierro-pe, ha katu pe okẽ mbarete oikove. Omoinge rire italón desnudo pe artillero otyryrýva derecha guive ryépe, ojejaho"i tuguýpe ha okirirĩ, pe guerrero Edward el hooligan oescupi hatĩ ha oñepyrũ okargá jey pe cañón naiñe"ẽrendúiva. Heta tiémpo ogueraha vaʼekue. Ombohováivo, oveve umi flecha pe karaíre. Edward hábilmente ojehekýi umi explosión-gui, ha oikytĩ jepe mbohapy flecha pe mosca-pe.
  - Ha, rehupyty piko umi insecto?
  Avei ofalta umi disparo mosquete-gui, jepémo heta golpe oî pe ryguasu pire hũme. Oñepyrũ otyryry hasýgui, ha katu ojejoko chupe pe tipo deslumbrante.
  - Ani rekyhyje, nde pire rehe, ko"ãva ha"ete girasol ra"ỹi. - Mitãkaria"y opukavy.
  Okargávo jey pe cañón, pe mitãrusu guerrero oapunta precisove ha oinupã jey pe poste de gol. Pe cañón bola ojere jey.
  - ¡Maldita ha'e! ¡Ko arma ikangyeterei! - Edward pe tomboy ohura, ha sapy"aitépe oike iñakãme peteĩ pensamiento interesante.
  - Añeha'ãta aipe'a hyepy guive.
  Jepémo okáguio, pe ka"irãi muro ojehecha ndaikatuvéimava ojejopy, ojekuaa porã oĩha tenda umi muro oñembyaíva ha umi ladrillo ijyvyku"i, upévare, peteĩ destreza reheve, ikatuha ojejupi hi"ári. Ha katu hetaiterei oĩ guardia, upévare ndoitymo"ãi chupe accidentalmente. Ha katu ndaha"éi rei Ravarnava oguereko hague experiencia combate-pe, omanda:
  - Jaipyhy banco, tronco, jagueraha cepillo seco, ñamyendýta tata umi adversario-kuérape. Ha nde, embojere pya"eve pe "rréina".
  Umi pirata, nopenái umi flecha ha sapy"apy"a mosquete disparo rehe, omyendy tata umi okẽ, omoheñóivo peteĩ " tatatĩ tatatĩ ".
  Ambue katu ogueraha peteĩ karréta ojejaho"íva yvyra reheve peteĩ barril pólvora reheve - upéicha oñembohéra pe "rréina". Pe yvyra rupive ndaikatúi ojedispara ipype mosquete reheve. Umi filibuster ndive, umi tembiguái ha mitãkuimba'e local orekóva tronco de natación orekóva marca ijyva ha ijyva ári oñeha'ã oipytyvõ umi liberador-kuérape. Oiméne ohasa asy hikuái tembiguái ramo ha ndokyhyjéi pirata-kuéragui. Omoĩ rire pe "rréina" pe okẽ renondépe, umi pirata omyendy pe fusible ha ojepoi jey.
  Pya"eterei ojapo hikuái péva, osapukái aja:
  Aña, Aña, Aña salva,
  Ñagolpeáta, ñamopu'ãvo pe golpe...
  Eme'ẽ oréve, eme'ẽ oréve kyse puku ore pópe,
  ¡Jarrecibíta peteĩ jopói pe mundo inferior-gui!
  
  Bueno, pe Apohare ha"e peteĩ infierno herido,
  Ñañorairõta aña ndive hatĩ reheve...
  Oĩrire peteĩ resultado ñorairõme peteĩ kyse puku reheve,
  ¡Ani haguã ha"e che tembiguái jorobado ko"ápe!
  
  CHISTA MUCHILLO VS SYKLOV rehegua
  ANOTACIÓN rehegua
  Ko mitãkaria'y, ohasáva heta aventura, ko'ágã omanda peteî destacamento fuerzas especiales infantil-pe. Ha oñorairõva"erã pe civilización ciclo rehe. Pe iñinteresantetereíva ha"e oĩha tecnología espacial ko"ápe.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua
  Pe mitãkaria"y bromista oĩkuri peteĩ traje de combate-pe peteĩ oficial espacial epaulette reheve. Ijykére oĩ peteĩ mitãkuña, avei oreko peteĩ traje espacial orekóva campana ha silbato. Ha oreko peteĩ casco transparente, ojeavríva opa ládo. Pe mitãkuña oguereko ipópe peteĩ blaster ha opukavy:
  - Edik, ikatu piko ñaha'arõ pe equipo hembýva? ¡Ñañorairõ umi ciclo oñondive oĩ jave por lo menos cien umívagui ha"e peteĩ riesgo hetaiterei!
  Pe mitãkaria"y ha"e peteĩ ñorairõhára, jepe ndohasái doce térã trece áño, peteĩ traje de combate- pe ndaikatúi rehecha mba"eveichagua músculo, ha katu oguereko peteĩ príncipe añetegua jehecha. Ha he"i jerovia reheve:
  - Nahániri! ¡Jaike oñondive ñorairõme! Umi enemígo katu, ani pekyhyje. Ame"ẽ peẽme peteĩ ita artefacto "armadura" michĩmi, omboguejy pe posibilidad ojegolpea haĝua cien vece!
  Pe mitãkuña ohechakuaa:
  - Ha cien veces heta!
  Pe mitãkaria"y ipochy:
  - Ndaikuaáikuri nde, Adala, nde ha"eha peteĩ mba"e vaiete!
  Pe mitãkuña iñakãrague naranja he"i:
  - Che ndaha'éi peteĩ cobarde! Bueno, ¡jajapo peteĩ avance decisivo!
  Ha upéicha umi mitã ñorairõhára ova ñorairõme. Oĩ ita oparupiete omimbipáva ita morotĩ, esmeralda, lila ha rósa, ha yvýgui okakuaa estalactitas. Ha ha"e peteĩ paisaje misteriosoiterei.
  Ha tenonderãme oĩ pe kastíllo. Ojogua peteĩ caballero, medieval-pe, ha katu oreko misil ha arma de rayo umi torre-pe. Ha pe kuarahy oĩva upe lugárpe omimbi yvate guive, haʼéva hexagonal jepe, ha pe lus okambia meme ikolor ha patrón. Ha péva ome"ẽ avei opa paisaje-pe peteĩ jehecha misteriosoiterei ha, al mismo tiempo, encantador ha"eháicha.
  Peteĩ mitãkuimba"e ha peteĩ mitãkuña oñani pe tape alternado rupi umi azulejo pulsante reheve. Pe mitãrusu guerrero ikatu ojepokuaave orrema ipy reheve, ha katu ko traje de combate, aimérõ, ndaha"éi desmontable. Mboy bicicleta piko oî pe kastíllope. Péva ha"e avei peteĩ misterio. Ha oiméramo ciennte umíva apytégui, upéicharõ kóva ndaha"éi ivaietereíva.
  Pe mitãkaria"y ha mitãkuña pya"e okañy peteĩ ita rapykuéri ojehechaukávo peteĩ tanque ko raza agresivaiterei. Ijyvate, iforma peteĩ triángulo-icha, ha peteĩ bozal peteĩteĩ umi mbohapy ijykére. Ha pe armadura ome"ẽ peteĩ tesape de acero, ha katu ndopokói pe superficie rehe, peteĩ cojín de aire ári.
  Pe mitãkaria"y ñorairõhára Edward opukavy ipukavy he"ẽtereíva, jepe mitãicha. Ha omombo peteĩ guisante michĩva umi agresor espacial mba"yrumýime.
  Oveve ha otyryry derecho pe arma cañón tuichaitereívape. Ha un par de segundo rire, pe tanque triangular ha ipoderósova ojepovyvy. Ha"ete ku rayo oinupãva peteĩ depósito de munición-pe ha oñembyai ha oñembyai michĩmi.
  Kóva añetehápe ojekuaa ha"eha peteĩ pasaje iporãitereíva.
  Mitãkuña Adala omondo tuit:
  - ¡Kóva iñarandu! ¡ Añetehápe nde ha'e peteĩ Jedi !
  Pe mitãkaria"y Edik oñakãity:
  - Che ha'eva'erã avei peteĩ padawan ! ¡Péro upéva haʼe ótro istória!
  Upe rire, umi mitã py"aguasu oho pya"eve pe kastíllope. Pe okẽ ojeabri ha mbohapy tanque osẽve. Mokõi ha"e peteĩchagua triangular, ha mbohapyha katu tuichave ha hexagonal, oguereko cañón káda lado ha peteĩ séptimo yvate gotyo.
  Pe mitãkuña luchador oisu"u:
  - Nde! ¡Oñemoirũ orendive umi jugador pyahu!
  Pe mitãkaria"y ñorairõhára oñakãity:
  - ¡Ikatu reity opa mba'e!
  Ha pe mitãrusu ñorairõhára oguenohẽ peteĩ aparáto michĩva, peteĩ fósforo ryruicha. Ha omboguejy heta prográma ipype ombojere rupi idedo índice. Upéi pe mitãkaria"y, pe mitãkuña ohenóiva Edward ko episodio de batalla-pe, omoñepyrũ ko caja. Oveve porã pe tanque tuichavéva gotyo. Ha haimete ndojehechái chupe.
  Mitãkuña oporandu mitãkaria"ýpe:
  - Mba'épa pe?
  Edik opukavy ha ombohovái:
  - Oñeha'ãrõ'ỹva! Koʼág̃a rehecháta mbaʼéichapa ombaʼapo!
  Añetehápe, pe káha oveve peteĩ tánke tuicháva barril-pe. Ko jey añoite ndaipóri explosión. Pe triunvirato osegi omýi. Hiʼarive ojekuaa mokõi áuto adicional.
  Mitãkuña Adala he"i iñe"ẽmbegue:
  - Mba'épa ndoikói.
  Pe mitãkaria"y ñorairõhára oñakãity:
  - Ko'ágã rehecháta!
  Ha añetehápe, pe cañón tuichavéva pe tanque tuichávagui ojagarra ha ojere ha oinupã ikontrario triangular-pe. Ha oinupãta chupe peteĩ proyectil oporokutuhápe armadura. Oñembohape ha oñepyrũ ojedetoná pe kit de combate. Ha upéi oñembohasa pe barril ambue tanque-pe, michĩvéva, ha ojekutu hese.
  Adala ohechakuaa opukavy:
  - Mbo'ehakoty!
  Edik omondo tuit-pe:
  Pe fortaleza oĩramo tapére,
  Pe enemigo omopu'ãma...
  Tekotevẽ jajere tapykue guive - .
  ¡Egueraha chupe redisparaʼỹre!
  Pe mitãkuña oñakãity ikompañero imitãvape. Mitãnguéra ipy"aguasu ha iñaranduva oĩkuri peteĩ ehérsito entero kóntrape. Péro pe astucia ha pe tecnología ombaʼapo porãiterei umi monstruo kóntrape.
  Mbohapyha tanque hendy, upéi irundyha. Ha jey detonación ha ruptura. Péicha disposición ñemano ha aniquilación, ko'ágã peve peteî meta orekóva.
  Pe mitãkaria"y guerrero ohechakuaa lógicamente:
  - Mba'érepa ñaikotevẽ peteĩ ekípo. Ha"ekuéra ningo mitã ñandeichaite avei. Che añoite areko pe experiencia ha conocimiento siglo-kuéra rehegua, ha ha"ekuéra ha"e mitãrusu pyahu. Ha ndovaléi ñambohasa chupekuéra umi proyectil orekóva varilla de uranio.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Mayma tapicha ñande planeta hogar-pegua, .
  Akóinte ha'eva'erã angirũ...
  Mitãnguéra opukava"erã
  Ha peiko peteĩ múndo pyʼaguapýpe!
  Mitãkaria"y ñorairõhára ohupi ha opurahéi:
  Mitãnguéra opukava"erã
  Mitãnguéra opukava"erã
  Mitãnguéra opukava"erã
  Ha peiko peteĩ múndo pyʼaguapýpe!
  Umi arma oĩva pe fortaleza muro-pe oñepyrũ odispara pe tanque ipochývape. Fuente tata, ñehundi ha yvyku"i hendýva hendy auto jerére. Ha peteĩ par de golpe pe armadura-pe ojedividi grieta-pe.
  Pe mitãkuña Adala he"i:
  - Pe enemigo ndaha'éi hendaitépe.
  Ha katu heta proyectil hetave oity pe tanque-pe. Ha ojedetoná ha ojepovyvy. Pe explosión momento-pe, peteĩ punto michĩmi ojesepara chugui. Ha Adala oipyso ipo. Pe aparato oiporúva pe mitãkaria"y hechapyrãva oveve pe mitãkuña po"ípe. Térã, taha"e ha"éva, peteĩ héroe ha diseñador experimentado ojoguáva peteĩ mitãkuimba"épe.
  Edik oñañua pe mitãkuñáme ijyva ári omonéĩvo:
  - ¡Ejapo porã, che ajagarra!
  Ha"e opukavy:
  - Nde rejagarra, ani repira hetaiterei!
  Ha pe aparato oike pe mitãkaria"y po ágil-pe, peteĩ macaco-icha.
  Koʼág̃a umi mitã ovyʼa. Ojogua umi jugador oinupãva banco ruleta-pe ha ohupytýva astilla de oro. Péro ojekuaa porã reguerekóramo suerte, hasyha rejoko hag̃ua. Oguerekógui peteĩ mandu"a iporãitereíva, Edik imandu"a siglo XX-pe ha"eha peteĩ kuimba"e bigote-icha ndoikuaáiva límite orekóva, ha opaga, jepémo ñepyrũrã oreko suerte. Upévare, katuete, tekotevẽ ikatu resẽ pe juego-gui itiempoitépe peteĩ casino-pe.
  Edik katu ontende añetehápe ndaha"eiha peteĩ ñembosarái. Ha upe ñorairõ añetegua ndaha"éi peteĩ RPG.
  Techapyrã, ko'ágã ojekuaa mokõi helicóptero kastíllo ári. Ha haʼete voi oĩmava hikuái ohesaʼỹijo hag̃ua pe lugár.
  Mitãkuña"ikuéra opukavy kyhyjégui:
  - Kyhyjeha! ¡Ikatu jahupyty umíva!
  Edik opukavy ha ombohovái:
  - Oîma umi blanco ro'ysãvéva. Emañamína mba"éichapa omba"apo che mba"e"oka cibernético ojepuru jeýva.
  Ha pe mitãkaria"y oñepyrũ jey. Ha umi helicóptero ojupi seis-pe. Ha haʼekuéra ningo aerodinámico ha tuicha.
  Adala omondo tuit:
  Toñani torpemente, .
  Umi tanque blindado umi charco rupive...
  Ha pe helicóptero ojoguáva avispas-pe okororõ!
  Edik oipyhy:
  Cheburashka artillero, 1999-pe.
  Shapoklyak, peteĩ piloto-icha, .
  ¡Pe cocodrilo okargáma pe ametralladora!
  Ha upéicha pe helicóptero, ohupyty rire peteĩ insecto, oinupã ikompañerope umi cañón aéreo reheve. Oñembyai ha oñepyrũ opita. Ha umi ambue helicóptero oñepyrũ ojere. Ha oĩ avei tata hesekuéra, ha ombohovái hikuái. Ko"ápe ou pe vy"arã. Peteĩva umi platillo giratorio oñepyrũma ho"a, ohejávo hapykuéri peteĩ cola tatatĩ.
  Ha hapykuéri ou ambue. Kóva añetehápe ñorairõ vy'arã ha internecina.
  Pe mitãkaria"y oñakãity iñamígope:
  - Mba'éichapa pe desmontaje?
  Adala he"i ñe"ẽmbegue:
  - Ipo'áva!
  Edik oñembohory ha ombopupu ijyva rosado:
  - Ikatu piko ere ambue mba'e, freebie?
  Pe mitãkuña oinupã icasco transparente, ha katu okirirĩ. Upe aja, mokõi helicóptero ho'a peteî jeýpe. Ha peteĩ oinupã pe kastíllo, avei ombyai mbohapy arma peteĩ jeýpe.
  Pe mitãkaria"y genio opukavy:
  - ¡Aime de acuerdo, iñarandu!
  Mitãkuña ombohovái:
  - Ikatu ningo iñarandu, ha mba"éicha piko ndapeipytyvõi!
  Umi mokõi helicóptero paha ojoaju mbarete ha ojepovyvy sapy'aitépe. Ha jey oiko peteĩ tesape"a. ¡Tuicha mba"e kóva!
  Edik opurahéi:
  Tuicha genio, querido de la fortuna, .
  Ha upe jave avei, karai...
  Ñe"ẽpoty lírico cuerdas, .
  ¡Oguereko haĝua peteĩ siglo digno pe korasõgui!
  Upéicha mokõiha ronda oho umi mitã py'aguasu favor-pe. Ha pe superbug control rehegua pe chipa reheve ojevy pe mitãkaria"y jyva ári.
  Pe mitãkuña ohechakuaa:
  - Heẽ, jaiko porã hína. ¡Péro pe enemígo ikatu voi oreko peteĩ bromista ibolsillo-pe!
  Edik ombohovái opukavy:
  - Che aikuaa peteĩ bromista-pe. Térã jaʼe porãsérõ, ndahaʼéi peteĩnte. ¡Oĩkuri disparo péichagua umi juego ha película-pe!
  Umi castillo rokẽ ojeabri jey. Ko jey, osẽ chuguikuéra umi monstruo tuichavéva. Oñesũ voi hikuái osẽ hag̃ua otyryry.
  Ko kásope, ¡umi róbo oguatáva!
  Pe mitãkaria"y genio osapukái:
  - ¡ Evangelión !
  Pe mitãkuña oporandu ñemondýipe:
  - Mba'épa?
  Edik omyesakã opukavy:
  - Ko serie de dibujos animados ojefilma planeta che ajuhágui. Ha upépe oĩ avei umi rróbo tuichaitereíva!
  Adala ohechakuaa:
  - Nde planeta ningo hechapyrãva. Peteĩ jey ere vaʼekue reguerekoha mas de doscientos tetã.
  Pe mitãkaria"y ombohovái suspiro reheve:
  - Heẽ, ñembyasýpe, upéicha oiko.
  Pe mitãkuña oporandu ndogueroviáivo:
  - Mba'érepa ñembyasy? Ikatu vy"arãnte. ¡Tuicha mba"égui jaguereko hetaiterei tetã ha cultura peteĩ planeta-pe!
  Edik ombotove:
  - Nahániri! Ndaha"éi tuichaitereíva. Umi hénte oñorairõ jepi ha oipuru ijyva. Upéva he"ise, ha"ese umi tetã iñambuéva py"ỹieterei ojoavyha ha omombo ojuehe misil.
  Adala he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Heẽ ha'e...
  Pe mitãkaria"y ñorairõhára omohu"ã decisivamente:
  - ¡Otĩ! Upe aja, ¡jaĝuahẽ umi robot-kuérape!
  Ha añetehápe, osê peteî docena entera monstruo electrónico. Ha oreko hikuái hetaiterei árma ha ikatu ohundi peteĩ siuda kompletoite.
  Edik ohechakuaa:
  - Oñeikotevê peteî enfoque iñambuéva hesekuéra.
  Ha pe mitãkariaʼy oguenohẽ ibolsillogui peteĩ aparáto michĩva orekóva antena.
  Pe mitãkuña oporandu ñemondýipe:
  - Mba'épa ha'e.
  Edik ombohovái opukavy:
  - ¡Peteĩ mba'e ogueraháva virus pya'e ha katu ohundíva!
  Adala omondo jey tuit:
  - Oh, mba'e virus, virus, virus perjudicial !
  Pe mitãkaria"y okorrehi:
  - Nahániri! ¡Ore meta ha"e roñangareko mba"eporã rehe, ha ani rojapo vai tapichakuérape, térã saikal , térã irobotokuéra jepe!
  Ha pe mitãkaria"y genio odispara peteĩ viga ojehecha"ỹva umi terminador gotyo.
  Chemanduʼa umi pelíkula oñeʼẽva umi rróbo ha ótrore. Ha ko"ápe ndaikatúi ojediskuti ha"eha peteĩ viga avanzada.
  Edik odirihi peteĩ viga umi róbo tuichávape, káda uno tuicha peteĩ edifísio nueve písope . Ha osẽ porã chupe. Peteĩva umi terminador oñekongela sapy"a ha oñepyrũ oguejy. Ha hapykuéri ambue.
  Mitãkaria"y opurahéi opukavy:
  Aravo fortuna rehegua - .
  ¡Oguahẽma ára ñañembosarái haguã!
  Aravo fortuna rehegua - .
  ¡Eñeha'ã ani reperdé ko aravo!
  Pe mitãkuña, ohechávo umi robot oñekongela ha ho"a, ohupívo yvytimbo ha omosarambi umi parte oñembyaíva oinupãvo umi chapa, ohechakuaa:
  - Heẽ, ha'e técnico!
  Edik oñakãity opukavy:
  - Heẽ, tecnología odesidi opa mba'e periodo de reconstrucción aja!
  Adala ombohovái:
  - Nahániri! ¡Umi tapicha ha personal odesidi opa mba"e! Ha al mismo tiempo, ndaha"éi opavave!
  Ha pe mitãkuña oguenohẽ avei ibolsillo-gui peteĩ mba"e ojoguáva peteĩ kubo de Rubik-pe ha oñepyrũ ombojere.
  Umi robot Terminator ojoaju jey, ha ojejaho"i hikuái peteĩ red omimbipávape omimbi ha oryrýiva. Ha upéi umi mba"yrumýi ñorairõrã oñepyrũ oñembyai ha oveve michĩmi. Upéva katu ojepovyvy avei, ha oveve umi fragmento, peteĩ hielo ryruicha oikeva"ekue peteĩ estrella hockey yvyra"i golpe aplastante guýpe.
  Adala ojapo pe ajuste ha ohechakuaa:
  - Ko'ágã ikatu ñandehegui ojehecha'ỹva un par de minutos!
  Pe mitãkaria"y genio ombohovái:
  - Ndaha'éi pe tembipuru ipyahuvéva, jahecháta tesape infrarrojo-pe. Eju, iporãvéta ajapo pe configuración.
  Ko"ã momento-pe, oñehendu peteĩ tyapu pe pareja rapykuéri. Mitãkuimba'e ha mitãkuña ojehechauka traje de combate-pe. Oĩkuri peteĩ docena añónte, ha ndaha"éi itujavéva peteĩ pareja-gui, por lo menos ojehechaháicha. Ha katu al mismo tiempo, umi mitã oreko arma bastante decente. Ametralladora láser, blaster, aniquilación granada michĩmi orekóva forma de guisante. Heẽ, umi karia"y ko"ápe hesakã porã ndaha"eiha ordinario. Ha jepe oñembokatupyry ñorairõme mundo virtual- pe !
  Edik osapukái:
  - Karaikuéra, peñangarekóke, ndaupéichairamo peñembotapykue! Oĩ ko"ápe arma ikatúva oike nde traje de batalla-pe.
  Umi mitã ñorairõhára oñeno. Umi haz de luz omimbi pe aire rupive ha umi cañón láser oñepyrũ odispara.
  Oñepyrũ oinupã hikuái opa mba"e omýiva. Yvyku"ípe jepe.
  Adala omondo tuit:
  - Péicha. Ko"ápe oĩ tatarendy densidad yvate.
  Peteî par de robot Terminator oikovéva ojejapi arma propia-pe. Ha hendy tatatĩme ha oñepyrũ hendy. Peteĩ akã ojepe"a, oveve yvate ha ojere peteĩ yvateguáicha.
  Umi mitã orekóva umi arma láser opukavy. Oiméne ojehecha heta vy"arã. Jepe peteĩ mitãkuña ojagarra peteĩ metralla, ha"e ohupi iñakã"ỹre peteĩ casco transparente-pe, ha ojehapy ijyva rósa ha mitãicha.
  Pe ñorairõhára osapukái:
  - Antiguo !
  Adala omoneĩ:
  - Chernodyrno simplemente!
  Pe mitãkaria"y guerrero o"aspergi peteĩ tubo de pasta regeneradora pe mitãkuña"i jyva ojehapy ha oñekytĩva"ekuére. Ha haimete upepete kuera pe daño, ha upéi pe mitãrusu ñorairõhára pire hũva oñemopotĩ, ndohejái mba"eveichagua rastro.
  Pe mitãkuña opukavy opukavy:
  - Ciencia katu!
  Edik ohechakuaa, oñakãity isyva lisova, oĩháme mandu"a ha experiencia heta siglo-pegua:
  - Umi ciclo ndaha'éi upéicha simple. Ikatu jaguereko provléma.
  Adala omondo jey tuit:
  - Jepémo ndaikatúi ñasolusiona opa ñane apañuãi,
  Ndojesolucionái opaite apañuãi...
  Péro enterovéva ovyʼavéta
  ¡Opavave ovyʼavéta!
  Ha peteĩ jey ojeabri umi okẽ pe kastíllo medieval-pegua. Ha upégui ou ambue sorpresa. Ko kásope ojekuaa haʼeha umi tiranosaurio tuichaitereíva. Ha oguapy hiʼári umi gerréro oipurúva traje de ñorairõ.
  Adala opukavy:
  - ¡Ciclokuéra!
  Edik oñakãity omoneĩvo:
  - Ojoguaiterei upéicha. Umi dinosaurio ndive ha"ekuéra ipeligroso.
  Mitãnguéra ñorairõhára opurahéi coro-pe:
  Dinosaurio, dinosaurio, .
  Ikatu oime reiko África-pe!
  Nde remastika naranja desayunorã, .
  ¡Dinosaurio, dinosaurio!
  Umi ciclo ojoguaite yvypórape iforma, péro tuichave ha ijyvateve. Ha káda pópe oĩ seis dedo peve, ha umi falange hũ tuichavéva oĩ ojuehe.
  Umi tekove ipy"ahatãitereíva.
  Adala omondo tuit:
  - Akyhyje'imi chuguikuéra!
  Ombohováivo, Edik opurahéi:
  Nantendéi mba"eichaitépa ikatu ha"e peteĩ cobarde,
  Peteĩ ñorairõhára mbarete heñói ñorairõrã...
  Kyhyje ha"e kangy, ha upévare - .
  Umi okyhyjéva ningo ojeitypáma!
  Umi mitã ñorairõhára opukavy:
  Ndajakyhyjemo'ãi umi monstruo-gui
  Heñóiva'ekue ipópe peteî arma de viga ...
  Umi kavaju"arigua akóinte oikuaa mba"éichapa oñorairõ,
  ¡Toiko pe enemígo itavy tapiaite g̃uarã!
  Oñemboja ohóvo umi dinosaurio tuichaitereíva. Ha koʼã reptil oamenasa vaʼekue jepe otyryry.
  Pe mitãkaria"y comandante oñakãity Adala- pe :
  - Eme'ẽ chéve nde Rubik kubo ko'ápe !
  Umi mitãkuña omondo tuit:
  - Mba'épe guarãpa kóva.
  Edward opurahéi ombohováivo:
  Vy"apavẽ rehehápe, ñande rehehápe,
  Jaipotáramo...
  Ani reporandu chéve mba'eve
  Ani reporandu, ani reikuaa mba'eve!
  Umi mitã ñorairõhára opuka jey, ha"ete ku oikóva peteĩ ñembosarái vy"arã.
  Pe mitãkaria"y guerrero, oĩva lado-pe peteĩ traje de combate-pe, ohechakuaa peteĩ mote naranja reheve, oñakãity hova mitãicha, ha katu ipy"aguasu ha lindo rehe:
  - Opavave ñañe"ẽramo umi comandante órden rehe, ko"ýte ñorairõ aja, upéicharõ okañymbaitéta pe disciplina.
  Pe mitãkuña ñorairõhára, ndojodiskutivéima, ombohasa icubo Rubik . Edik ohupi ha opurahéi:
  Peteĩ golpe reheve ñahundíta pe enemígope,
  Ñamoañeteta ñande gloria peteĩ kyse puku ro'ysã reheve...
  Ndaha'éi mba'eve'ỹre rogana hague umi Ciclo - .
  ¡Ñamboja'o umi dinosaurio-pe!
  Ha pe mitãkaria"y genio oñepyrũ opresiona umi botón ko cubo extraño-pegua ipo ágil reheve. Ha umi tiranosauro tuicha ha ivaíva oñemoaguĩve ohóvo pe destacamento mitãnguéra ñorairõhára rehe. Ha umi bicicleta tuicháva, ijyvatéva dos metro y medio, oñepyrũma odispara umi ametralladora láser ro"ysã sofisticada-gui.
  Adala omondo tuit:
  Nde destino oĩ pe balanza-pe,
  ¡Umi monstruo ñandeataka hína!
  Péro aguyje Ñandejárape arekoha che amigokuéra
  ¡Ha katu aguyje Ñandejárape areko haguére angirũ!
  Ha péicha oinupãta hikuái,
  ¡Ndaha'éi peve tardeiterei!
  Ha upéi umi mbohapy tiranosaurio oguatáva henondépe ojere sapy"a ha oñoataka. Ha oñepyrũ oikytĩ hikuái umi ipire imbaretéva, morotĩ ha morotĩva, ijyva reheve. Umi ciclo oveve umi monstruo-gui ha oñepyrũ oinupã peteĩ ataque-pe. Ambue tiranosaurio oñepyrũ oataka chupekuéra, ha añetehápe oñeme"ẽ hikuái, omopẽ umi kangue ha omolina umi extraterrestre derrotado so"o.
  Adala ohechakuaa peteĩ suspiro reheve:
  - ¡Ivaieterei ningo!
  Peteĩ mitãkaria"y ñorairõhára iñakãrague morotĩva opurahéi:
  - Ñorairõ ojapo tekove vai, .
  Ha pe ñemano ningo digno ha iporãiterei!
  Ko"ápe jey Edik ombojere peteĩ mba"e pe Rubik kubo-pe . Ha jey, ambue tiranosauro ojejapura ojuehe ha oisu"u. Upe jave avei oity hikuái umi bicicleta. Oñeha'ã hikuái odispara jey. Péro pe tata orekóva hikuái ndahaʼéi vaʼekue ideprovechoitereíva koʼãichagua monstruo kóntrape.
  Mitãnguéra opurahéi vy"ápe:
  En vano pe enemigo oguerovia
  Mba'épa ikatu ñanembyai py'aguasu...
  Pe ipy'aguasúva oataka ñorairõme - .
  ¡Ñainupãta pochýpe ñane enemigokuérape!
  Péro ko kásope umi enemígo umi ciclo-pegua oñehundi ha ojodispara. Ha oitypaite chupekuéra umi tiranosaurio. Ha upéicha oiko sarambi. Ha dinosaurio ruguy hovy ha hovy, ha ciclo ruguy naranja. Peteĩva operde icasco. Ha ojehecha peteĩ hova ombojeguarúva, jepe vagamente ñanemomandu"a peteĩ yvypóra rova rehe. Ha katu umi tatuaje ha umi criatura espeluznante reheve.
  Adala opukavy:
  - Heẽ, ko'ã tekove ndaha'éi igustoitereíva, ha okakuaapaite!
  Edik ombohovái jerovia reheve:
  "¡Ahaʼarõ arakaʼeve ndoikomoʼãi chehegui peteĩ kakuaáva, ha ni peteĩ kuimbaʼe ijedámava!". Oĩ peteĩ tape ñande equipo ani haĝua okakuaa, por lo menos hetepe!
  Mitãnguéra opurahéi coro-pe:
  Umi kakuaáva, katuete, itavy
  Natekotevẽi okakuaa peteĩ barba...
  Ñande, mitãnguéra, ndaikatúi ñañeafeita, .
  ¡Jaiko haĝua inmortal ha"e peteĩ recompensa eterna!
  Ko"áğa pe castillo artillería oñepyrũ oinupã itropa-kuérape, ha ojapo pochy tuichaitereíva reheve.
  Sapy"aitépe, ojekuaa umi muro-pe umi arma ipohýiveva, ha oñepyrũ oñemombo umi jopói ojepovyvýva bomba atómica miniatura-icha, ha umi seta característica jepe opu"ã!
  Adala opurahéi alarma reheve:
  Ñorairõ nuclear, ñorairõ nuclear, .
  Nde hína Gehena pu'aka, ivaietereíva,
  ¡Cheguerovia, umi tapicha noikotevẽi!
  Edik oñakãity;oguereko peteĩ corte de pelo de moda, ligero, óro"imi. Peteĩ mitãkaria"y ijukyitereíva ikatúva, hova porã ha ángel-icha, oprotagoniza umi anuncio publicitario-pe. Por cierto, ojefilma ambue circunstancia ha aventura-pe.
  Ha opa mba'e ijerére opita, ha tatatĩ ysyry ojupi yvate gotyo.
  Pe mitãkuña ñorairõhára oporandu Edik-pe:
  - Mba'éichapa jajapyhýta ko mbarete. Kirirĩháme, térã mbaʼépa?
  Pe mitãkaria"y genio ombohovái opukavy:
  - ¡Ndaha'éi añetehápe! Upéva rangue, ¡contrario, sonido reheve!
  Peteĩ mitãkaria"y ñorairõhára orekóva peteĩ ágila ojeipe"áva ijyva ári oñesorprende:
  - Mba'e tyapu? Ikatu piko ojejapo ecografía?
  Edik ombotove:
  - Nahániri! ¡Jaipurúta hipersonido! Péva che aimo"ã peẽme ogustataha.
  Umi mitãrusu ñorairõhára opukavy ha he"i:
  Omokõ pe bicicleta abuso-pe , .
  Ha ojuka pe ghoul...
  Ojeaprieta porã umi tuerca
  Ha pe jagua opukavy!
  Ha katu upéi ojeabri jey umi castillo rokẽ, hetaiterei jey. Ha chuguikuéra osẽ peteĩ constrictor boa mecánico, tuichaitereíva. Ha ijuru tuichave peteĩ ballena espermatozoide-gui. Ha umi diente, taladro tuichaitereívaicha, ojere ha ozumbi, ha omimbi pe aire-pe.
  Kóva ambue monstruo cibernética rehegua.
  Adala ohechakuaa, ohetũvo ijuru pytã iñe"ẽme:
  - Naha"arõiva"ekue péva, ¡mba"e sorpresa!
  Umi mitã ñorairõhára ovy"a ha opurahéi jepe kyre"ỹme:
  ¿Ikatúpa reñeimahina mbaʼéichapa oĩ pe situasión?
  Opa mba'e oikótava jaikuaa ñandéve de antemano...
  Ha mba'ére piko upéicharõ duda, jepy'apy, .
  ¡Opa mbaʼe oĩva ko múndope oĩ programada!
  Ha ñadefiende umi tormenta,
  Mba"égui ha mba"érepa...
  Peiko ko mundo-pe sorpresa"ỹre, .
  ¡Ndaikatúi avavépe g̃uarã!
  Buena suerte, suerte vai.
  Jajupi pya'e - yvate ha yvýpe!
  Péicha añoite, ha ndaha"éi ambue hendáicha, .
  Péicha añoite, ha ndaha"éi ambue hendáicha, .
  ¡Toikove sorpresa!
  Sorpresa, sorpresa!
  ¡Toikove sorpresa!
  Sorpresa, sorpresa
  ¡Toikove sorpresa!
  
  NINJA MITÃKUÑA CONTRA EL GENERO MONSTER
  ANOTACIÓN rehegua
  Umi aventura peteĩ magnífica irundy mitãkuña ninja ha oñondive umi mutante peteĩ banda entera de monstruos ha umi soldado espacial ipeligrosovéva rehe, ha ambue opositor-kuéra rehe.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua
  En particular, odesidi hikuái oñorairõ pe monstruo Generoso ha ipar de mutantes oñorairõva ndive.
  Añetehápe oplanea hikuái ohapy hag̃ua peteĩ siuda kompletoite oiporúvo umi árma láser ojebombeáva gravitacional rupive.
  Bueno, kóva ha"e avei peteĩ aventura interesante. Hi'arive, monstruo Generoso ohenói avei umi soldado de acero dimensión cero guive.
  Elizabeth opu"ã ha oity italón desnudo pe soldado de acero ryepýpe. Pe impacto ombotyryry pe hierro.
  Pe bruto oñesũ, ha katu pya"e oñembo"y ha opuka:
  - ¡Kuña insignificante, yvypegua!
  Elena omomýi ijyva icomparéro ingle-pe. Ha katu ajuhu metal sólido ha aleado ipuva. Ha oñandu voi hasyʼimi.
  Pe rréina iñakãrague morotĩva opukavy:
  - ¡Kóva ha'e peteĩ kuimba'e oguerekóva pelota de acero!
  Catalina avei oinupã pe monstruo blindado iñakãme ipy nandi reheve. Ha ndaikatúi omboguejy, oveve oho, osapukái:
  - Kuimba'e hatãve itagui!
  Eufrosina omomýi avei pe guerrero de acero, ko vuéltape ojapo peteĩ barrido. Pe bruto ho"a peteĩ accidente reheve, ha katu upéi pya"e ojupi. Ha pe ñorairõ osegi fuerza pyahu, frenética, huracán reheve.
  Mitãkuña ogueraha ha opurahéi:
  - Heẽ, jaikuaa mba'éichapa ñañorairõ, .
  Ha katu ndoroipotái oiko jey...
  Mitãkuña ho"a ñorairõme,
  Ha omyenyhẽ hikuái pe ruta!
  Elizabeth ombohovái hábilmente otyryrývo mombyry, ha umi mokõi guerrero de acero ojoaju iñakã, ha upéicha rupi oveve chispa opa gotyo.
  Pe mitãkuña iñakãrague hovyva opukavy:
  - Metal ikatu avei oñembohasa electricidad rehe.
  Ha ojagarra ha oity pe puñalada umi alambre-pe ipo akatúape... Elena ojapo avei upéicha. Ha upéi umi circuito eléctrico ho"a umi guerrero de acero ári, ha peteĩ descarga agresiva ha de choque oike hesekuéra. Ha umi monstruo de acero oñepyrũ omimbi pytã haku.
  Upéi ohasa hikuái umi grieta ha oñekongela yvytimboicha.
  Catherine ohechakuaa, omombo iboomerang umi alambre-pe. Ojapóvo ho'a ha ofreí haguã monstruo-kuéra:
  - ¡Rodesactiva umi luchador peligroso-kuérape!
  Eufrosina okororõ:
  - ¡Umi jehupytyrã ojehecharamovéva rehe batalla espacial-pe!
  Ha omombota avei ijopói iñenemigokuérare.
  Tahaʼe haʼéva la situasión, umi gérra de acero oñemohuʼãma. Ha umi ñorairõhára osalva jey ko mundo.
  Pe enemigo principal oñembosako"íma kuri odispara haĝua peteĩ batería oporojukáva peteĩ generador especial reheve omba"apóva oabsorbévo umi gravitones Yvýgui ha ambue planeta-gui.
  Ha mba'éichapa oñembohapéta descarga asesino. Ha pe atmósfera oñepyrũ oscila, ha pe aire tuicha hakuvéma. Ha ha"ete ku oĩva grieta ohasáva ipype, henyhẽva tesape omimbipávagui.
  Isabel opukavy:
  - Péicha! ¡Ñañorairõ karia'ykuéra!
  Ojekuaa henondépe peteĩ mutante tuicháva, ojoguáva gorila-pe, hova colmilloso. Ojejapura pe mitãkuña"íre, ha pya"eterei ha katupyry reheve. Elizabeth ojepoi jey, oity chupe. Ha pe gorila ho"a, ojepyso yvate gotyo.
  Pe mitãkuña iñakãrague hovy oescupi, ha saliva mutante ojapo pe gorila, opu"ãva"ekue, ho"a jey. Ha hiʼarive, iñakã opa rei pe basurero- pe .
  Ambue mymba mutante, ja"e porãsérõ, yvypóra ha mymba oñembojehe"áva, oguereko peteĩ lobo akã. Ha oñehaʼã oataka Elena-pe. Pe mitãkuña iñakãrague morotĩva ho"a ijyva ári ha omombo pe monstruo ijehe. Oveve ha oity peteĩ lámpara poste-pe. Ha osapukái jagua oñeinupãvaicha.
  Eufrosina oinupã pe lobo mutante iñakãre peteĩ ladrillo reheve. Oñemboja"o.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Ladrillo, ladrillo!
  Nde ndaha'éi peteĩ lobo sapukái - iporãve rekirirĩ!
  Catalina ohechakuaa sonrisa reheve pe gorila mutante oñeha"ãvo opu"ã. Omýi ipy mbytépe, ojapo chugui otyryry. Ha upéi ombojere iñakã ári ikontrario-pe.
  Upe rire, ha"ekuéra, Elizabeth ndive, ocosquilla pe mymba mutante talón puñalada reheve.
  Ha pe mymba opuka ha opukapáta. Ha literalmente oñecementa pe basurero ryepýpe .
  Mitãkuña"ikuéra ojagarra pe lobo-pe pe scruff ijajúragui ha omombo pe gorila-pe. Jey ojoavy hikuái ha ojere. Umi irundy iporãva omoĩve tacones desnudos. Ha peteĩ par de mutante ojeroky velocidad-pe ha ojeflop pe rríope.
  Elena opurahéi:
  - Che ainupã ramoite nde akãme, rehóta iguype!
  Ha umi mitãkuña pyaʼe oho hese. Ha péina ápe ha'e, pe villano principal Shchedry. Oguereko ipópe peteĩ blaster pohýi. Ha chugui, ha"ete ku ojejapíva peteĩ flujo energético rupive. Hi"arive, Shchedry voi oĩ armadura blindada-pe, avei peteĩ máscara ha armadura-pe.
  Umi mitãkuña, otyryrýva ha ojehekýivo , ojehekýi umi rayo oporojukávagui. Ha umi talón desnudo, redondo ha rósa omimbipaite.
  Elizabeth omombo peteĩ boomerang pe enemigo-pe. Odispara hese. Péro pe árma oho lado gotyo ha oity peteĩ semáforo. Oñeikytï poste, ha dispositivo mbohapy tesa ohechaukáva tránsito vial oity Generous iñakãme, ojejaho'íva casco.
  Elena, ohechávo pe enemigo oñemondýiha, omombo pe soga ojetorsionáva peteĩ laso-pe ha ojagarra pe blaster. Otira hatã ha omondoro ipysãgui.
  Upe rire opurahéi:
  - Mitãkuña jyva guive, .
  Patas cruel...
  Ndaikatúi ojeheja, cheguerovia, .
  Ombota pe níquel
  ¡Einupã pe níquel!
  Ndahasýi ñamoĩ peteĩ kuimba'épe tupape!
  Pe ipyʼaporãva ojedesarma. Umi mitãkuña ninja ogueraha ha oinupã ipysã nandi reheve. Ha literalmente omboguejy hikuái pe criminal-pe ikuarteto reheve. Upe rire, rojupi generador-pe. Elizabeth oñeha"ã ombogue pe corriente oity jave chupe. Ha pe mitãkuña mutante ojepoi jey ha opukavy:
  - Gloria umi mitãkuña ninja-pe, .
  ¡Gloria umi héroe de combate-pe!
  Elena omombo peteĩ llave generador-pe, oipyhývo pe asfalto-gui. Oveve, oity ha ojapo cortocircuito.
  Pe mitãkuña iñakãrague morotĩva opukavy:
  - ¡Asolusiona pe problema ndaha'éi simplemente, sino simpleiterei!
  Pe aire temperatura ndahakuvéima upéicha. Upe aja, mitãkuña"ikuéra oñepyrũ jey oñembosarái.
  Ko'ápe oĩ ambue misión. Peteî opositor serio ojekuaa peteî monstruo robot rova rehe. Ha ko monstruo ipeligrosoiterei. Ogueraha peteĩ aviõ de combate jet ra"anga, ha jaipuru umi haz láser jaity haĝua peteĩva umi táva tuicháva ha virtual, oityvyróvo rascacielos.
  Ko'ápe peteî flujo de energía ombyai peteî edificio tuicháva, heta piso, oityvyróva hormigón ha metal.
  Elena ohechakuaa, omañávo ko mba"ére admiración reheve:
  - ¡Mboy mbarete piko oguereko!
  Isabel ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Ko'ágã ñande voi tekotevẽ jahupyty peteĩ mba'e hese!
  Catalina opukavy ha oguenohẽ peteĩ arma militar ivaietereíva aire fino-gui:
  - ¡Kóva ha'e peteĩ máquina hiperláser ! ¡Einupã pe enemigo-pe reiporúvo pe energía fusión quark rehegua!
  Eufrosina oñakãity:
  - ¡Kóva ningo oĩ porãite! ¡Eju, jajagarra pe enemigo ha jajuka chupe!
  Elizabeth oñakãity, ha ojekuaa ipópe peteĩ arma sofisticada ro"ysãitereíva. Pe mitãkuña mutante opukavy:
  - Kóva ha'e peteî cañón viga rehegua, orekóva bombeo hipernuclear !
  Umi ambue mokõi mitãkuña ohupyty avei tronco. Ha ojagarrávo hikuái pe robot ombyaíva pe táva, ndeinupãta.
  Haʼekuéra ojapo upéva, katuete. Péro oiko peteĩ mbaʼe oñehaʼarõʼỹva. Pe radiación de combate oity pe robot-pe, ha katu pya"e ojehechauka algún barrera protectora imbaretetereíva rupive.
  Ha umi mitãkuña oñeñandu haku vaieterei.
  Elena opurahéi:
  - Péva ha"e pe protección oúva, .
  Mba'éichapa ikatu ipu'aka pe parásito rehe?!
  Isabel ombohovái opukavy:
  - Che aimo'ã aikuaaha mba'éichapa oñedefende ko robot. Ko kásope, kóva ha"e peteĩ dimensión peteĩ dimensión y media ndikatúiva ojeike pya"eterei!
  Ekaterina opropone:
  - Mba'épa ojejapóta jaipurúramo hiperblaster termopreón- bombeado ?
  Eufrosina oñakãity:
  - ¡Oĩta poder letal!
  Isabel ombotove:
  - Nahániri! Ndaikatúi fácilmente remoĩ energía ko"ápe. Pe esencia ko medida rehegua ha e opaite flujo energía ha partícula rehegua ohoha petet direcciónpe!
  peteĩ haz hiperláser oinupã chupekuéra . Umi mitãkuña apenas oreko tiempo otyryry haĝua umi lado gotyo. Oñeñandu voi hikuái ipy"a"ỹre, peteĩ curva graciosa reheve pe talón-gui.
  Irundyvévape pya"e oisu"u hiperfuego umi suela desnuda ha callosa-pe .
  Umi mitãkuña osapukái ha opukavy voi ipulmón ári:
  - Oñemomba'eguasu che yvy marangatu,
  Peteĩ tormenta de tormentas umi victoria tatatĩme...
  Nde añoite peichagua ko Yvy tuichakue javeve,
  Ha ndaipóri avave ivaliosovéva ndehegui ko mundo-pe!
  Upe rire, umi iporãva ogueraha ha oescupi opaite ipochy reheve pe robot rehe. Ha umi mitãkuña mutante saliva haʼe peteĩ ultraácido venenoso . Ha'e ohasáta pya'e ha oitypáta pe kokue. Ha pe robot de combate ohupyty irundy herida vaiete. Iarmadura oje"u, oforma umi abolladura impresionante opitáva.
  Ha pe vehículo de combate oñepyrũ operde velocidad.
  Elena opurahéi ñembohory reheve:
  Yvy oñemboja hína tyapu.
  Che fotón nohendúi pe volante...
  Añembo"y pe jehecha ári, .
  Ha umi misil oñemongu'e pe blanco gotyo...
  ¡Ndoroñepyrũi pe ñorairõ cero guive!
  hiperplasmático pytyvõ rupive . Oveve osẽ umi arma de combate-gui ha pya"e oho umi mitãkuña mutante rapykuéri.
  Isabel ojagarra ha ohechauka umi pezón escarlata ijyva rehegua. Iñirũnguéra equipo-gua osegi avei.
  Arpa pytã opurahéi:
  Rusia ha'e peteĩ globo ijyva reheve,
  Ha'e ojaho'i ha osalva tavayguakuérape apañuãigui...
  Péro pe infiérno opuʼãma umi mbaʼe kyʼa pytã reheve,
  ¡Oĩ oñembohorýva ore victoria sapukái rehe!
  Ha umi ñorairõhára ogueraha ha síncronamente omosãso umi ola hipersónica ipecho-gui, umi fresa hi"ajuetereíva color.
  Oveve hikuái peteĩ tsunami-icha. Ha oinupã hikuái pe blob hiperplasmático . Ha"e, ohupyty rire peteĩ golpe aplastante, oryrýi ha ojejapura dirección opuesta-pe. Upe rire, ogueraha ha ojaho"i pe robot, hendy ha opitámava. Ha upéicha pe monstruo mecánico oñembotapykue peteĩ telaraña tatatĩme ha oñepyrũ hendy peteĩ velaicha.
  Isabel opurahéi opukavy:
  Mitãkuñakuéra oisãmbyhýta ko univérso
  Jepémo napalm oky yvága guive...
  Jaservi haĝua País-pe ha"e ñande deber iñambue"ỹva,
  ¡Pe tata marangatu hendy che korasõme!
  Ha umi ñorairõhára oipe'a jeýta ipecho rubígui ha oinupãta chupekuéra rayo reheve.
  Ko"ãva ha"e añetehápe iporãva ojehaíva. Ha hetekuéra ningo ikyreʼỹeterei, imbarete, ijesculpido, ikyreʼỹeterei.
  Pe robot asesino ipahápe oñembyai yvytimbo espacial-pe. Ha ojekuaa ha"eha peteĩ efecto añetehápe oporojukáva umi senos ko"ãichagua magnífico iporãvagui.
  Elena opurahéi:
  Roguerúta tesape ko yvy tuichakue javeve, cheguerovia,
  Ñamano ha jasalva ko planeta...
  Jepémo ivaieterei pe destino, og̃uahẽma ñemano aña,
  Ani remano rei, ñande Yvy oikovégui!
  Isabel ombotove:
  - Nahániri, iporãve jaikove ha jagana!
  Umi mitãkuña, en general, ohechauka nivel de lucha considerable orekóva. Péro upéi ojekuaa jey pe Ipojerova. Kóva peteî kuimba'e bombeado, muscular máscara ha armadura-pe, ko kásope, ambue mokõi socio ndive, ogueraha peteî arma omoheñóiva corrosión de combate ita rehe. Ha oinupã hendive óga. Ojepoi hikuái, yvyku"íicha ha oñembyai. Ha umi mitãkuña porãite oikóva ipypekuéra okañy umi ñorairõgui.
  Ekaterina ohechakuaa:
  - Ñehundi ha"e peteĩ pasión, .
  Poder vai oisãmbyhy pe gallina...
  Pe hoy'úva ipojeraitéva ambue tapicha ruguy,
  ¡Ñamombo pe trumpeta ñame"ẽvo mborayhu!
  Mitãkuña"ikuéra ogueraha ha pya"e, oisu"u riremínte. Ha heta buitre ipohýiva oveve umi téchogui. Ho'a hikuái umi mutante akã ári - peteĩ mezcla yvypóra ha jaguarete ka'aguy ha ambue rinoceronte ojehechakuaáva. Ha umi buitre pico omyenyhẽ iñakãrague umi topetẽ pohýigui, ha upévare hoʼa oñembotapykue.
  Ha ambue pico oinupãta pe Generoso-pe umi py mbytépe ingle-pe.
  Ha opu'ãta ha opurahéi iñe'ẽ hũme.
  Che atyryry hína escenario-pe, atyryry hína escenario-pe
  ¡Oikóta chehegui eunuco peteĩ harénpe!
  ¡Oikóta chehegui eunuco peteĩ harénpe!
  Ha pe ñe"ẽ ipire hũiterei, peteĩ mitã michĩvaicha.
  Ha pe cañón voi otyryry yvateve ha ojere. Isabel otyryry. Ojagarra ipy dedo nandi reheve ha oredirigi movimiento pya"e reheve.
  Ha oñepyrũ oñemyatyrõ umi óga oñehundi vaʼekue. Oimehápe umi ohapyva'ekue robot asesino.
  Elena ha Ekaterina otyryry umi monstruo mutante oñepyrũva"ekue oreko iñakãme. Mitãkuña ho"a ijyva ári ha omombo mokõive monstruo yvate gotyo ipy mbarete reheve.
  Oveve hikuái ha ojere hikuái ijepytaso-pe. Ha iñakãkuéra opa umi basurero- pe orekóva diferénte sigarríllo ryru.
  Ha mba"éichapa ogueraha hikuái ha osapukái hasýgui.
  Elena opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - Taha Himalaya-pe, .
  Taha'ãmbaite...
  Ndaupeichairamo apukavy, térã apukavy,
  Ndaupeichairamo ha'úta peteĩ tapichápe!
  Ha pe ñorairõhára iñakãrague morotĩva, Lenin bandera color-icha, ojagarra ha oescupi pe mutante jyva ojejokóva basurero- pe . Ha"e, ohupyty rire peteĩ secreción de jugo cruel, ultravenenoso hendýva , osaltáta, ojeroky, opukavy ha oisu"úta, peteĩ aullo salvaje reheve.
  Efrosinya ha Ekaterina oity pe enemigo-pe ipy nandi reheve, omondo chupe peteĩ vuelo infierno-pe peteĩ punto-pe.
  Ha'e osẽ pya'éta peteĩ cohete no guiado-icha. Ha oinupãta pe Generoso-pe, oityvyróta ko ipahaguéva concha.
  Ha upéi pe rinoceronte oveve upépe, ojoavy ijára ndive.
  Elena ogueraha ha opurahéi vy"ápe:
  - Jepe aju peteĩ aldea modesto-gui,
  Moõpa oñembo"e ñandéve jaiko haguã Ilyich he"iháicha...
  Ndaipotái ha"e peteĩ pollito ndorekóiva apañuãi, .
  Ha ndaipotai oiko chehegui vaka kamby!
  Ha irundyve mitãkuña ogueraha ha ipy nandi ha musculoso reheve oñepyrũ ombotyryry umi mutante ijára ndive, ha upéicha literalmente ojere.
  Upe jave avei, umi iporãva opurahéi:
  Che nde ha'e, .
  Tetã tuichakue oñondive
  Oñondive peteĩ família ipyʼaporãva
  Ñe"ẽme ñande ha"e cien mil I!
  Ha umi guerrero, umi vakapipopo liga mayor-guaicha, ogueraha ha oinupã umi mbohapy mba"evai apohápe derecho peteĩ mezclador de hormigón tuichávape. Upe rire, Elena omboguejy pe motor plena potencia-pe.
  Ha ko"ã monstruo oñepyrũ ojere.
  Elizabeth ohechakuaa, ojagarra jey ipópe pe cañón ojejapóva especialmente, omoĩjeývo umi edificio oñehundiva"ekue:
  - Ñande, jepiveguáicha, rogana...
  Elena, peteĩ sonrisa ha"etévaicha oporomondýiva reheve, opukavy:
  Péro jaʼe porãsérõ g̃uarã, .
  ¡Agana hína opa mba'e!
  Pe cazador ojere pe juego-pe
  ¡Eipe"a peteĩ cuenta, upéicharõ, katuete!
  Ombojehe"a porã rire umi opositor-kuérape, umi mitãkuña ogueraha, ha oñe"ẽve"ỹre, ojelansa chupekuéra. Ha upéi peteĩ cubo de hormigón tuichaitereíva oveve okápe, oguejy ha oñekongela pe kuarahy virtual omimbipávape!
  Ekaterina ohechakuaa:
  - ¡Ambue enfrentamiento ñande favor-pe!
  Elena omyesakã:
  -¡Enfrentamiento virtual!
  Ha haʼe okliká umi ipysã nandi. Mba"épa ome"ẽ peteĩ burbuja tatatĩ ha iridiscente. Oveve yvateve yvate gotyo, oñembotuichave ohóvo ha omimbipa opa arco iris sa"ykuéra reheve. Kóva ha"e peteĩ obra de arte.
  Pe mitãkuña iñakãrague morotĩva opukavy:
  - Pe universo henyhẽ sorpresa fabulosa-gui,
  Ha pe mitãkuña, ovaletereíva ñorairõme...
  Ikatúpa aity pe iñañávape che py nandi reheve,
  Péro, ¡che aipotáve haʼe chejehegui!
  ¡Eiko ndejehegui! ¡Eiko ndejehegui!
  ¡Peichagua mitãkuña, ka"aguy, groovy!
  Isabel he"i opukavy:
  - Eho hese péicha!
  Elena, oityvyróvo pe monstruo, osusurra peteĩ mba"e oñentende"ỹva.
  Eufrosina oipe"a ha oipe"a isujetador, oinupãvo pe adversario cristal-pe ojehechaukáva sapy"a henondépe pulsar-icha. Oveve hikuái ohasa ha ho"a pe superficie omimbipáva ári. Ha ojapo hikuái peteĩ golpe tuicháva ha oporojukáva.
  Peteĩ mitãkuña iñakãrague morotĩva nieveicha opukavy:
  - Mitãkuña omyenyhẽ yvy ijyva reheve, .
  Ojaho'i ha osalva ko mundo tuichakue apañuãigui...
  Ndoro"imaginai, ojehechaháicha umi mitãkuña oreko peteĩ punto,
  ¡Peteĩ vecino oho jave all-in oha"ã haĝua!
  Ekaterina, mitãkuña iñakãrague óro, ojagarra ha oity yvate gotyo ipysã nandi reheve. Peteĩva umi tubo osẽva ojerreventá pe conmoción-gui, ha umi soldádo enemigo oñemotenondévape añetehápe oñembohypa peteĩ corriente de vapor reheve.
  Peteĩ mitãkuña iñakãrague ojoguáva diente de león-pe, voluminosovéva añoite, ojagarra ha opurahéi:
  - Baño, baño, baño, baño, .
  Infusión de roble ha abedul...
  Baño, baño, baño, baño, .
  ¡Peteĩ patada fresca peteĩ mitãkuña ipy"a"ỹvagui!
  Ha umi hatĩ pérlaicha omimbipáta peteĩ espéhoicha. Ko'ãva ha'e mitãkuña Terminator.
  Añetehápe, ndaipóri ejército de criaturas virtuales ikatúva oñembo"y umi tapicha ha"ekuéraichaguáre. Ha ani ni reñehaʼã.
  Elena ohecha sapy"a peteĩ montaña tuichaitereíva nieve reheve pe táva ári. Ha unos kuánto persóna orekóva traje vikingo oñemolinavaʼekue ag̃ui upégui. Ha"ekuéra ijyvate ha tuicha tuichave umi representante común humanidad-gui.
  Pe mitãkuña iñakãrague morotĩva osapukái:
  - Ndaipóri poriahuvereko, poriahuvereko, poriahuvereko enemigo rehe,
  ¡Eikuaa, vikingo aña, eikuaa, vikingo aña ho"úta guiso ndehegui!
  Isabel omombo peteĩ monéda ipysã nandi reheve. Ojere ha oinupã pe cuervo oveveva"ekue yvate rupi. Hiʼarive ko criatura gris tuicha peteĩ albatros tuichávaicha. Ha oinupã chupe voi ikorónape. Pe cuervo operde conciencia ha oguejy pya"e peteĩ meteorito-icha. Ha oheja hapykuéri peteĩ jyva opitáva.
  Mitãkuña iñakãrague hovyva opurahéi:
  - Mborayhu ha"ete peteĩ ysyry yvyty rehegua, .
  Mba'épa ho'a yvýpe amandáuicha...
  Ha omyendy, ome'ẽvo peteĩ choque eléctrico pe adversario-pe.
  ¡Pe mitãkuña okargáma hína pe ametralladora!
  Pe cuervo oinupã pe robot de combate-pe ijyva reheve ho"a aja ka"aguýpe. Oiko peteĩ cortocircuito. Ha pe ciborg tuichaitereíva ojepovyvy. Upe rire pe yvyty oryrýi.
  Ha ho"a nieve umi irundy mitãkuña ipy"aguasúva ári.
  Catalina ohechakuaa, opurahéivo:
  Nieve ho'a, nieve ho'a, .
  Ani reapunta che akãrague...
  Resultado, resultado - 1.1.
  ¡Umi mitãkuña akóinte ipy"a"ỹ!
  Ha pe ñorairõhára ojagarra ha ombojere iñakãrague óro, ha"ete ku peteĩ tope. Ha upepete opu"ã peteĩ tesape omimbipáva, ha oñohẽ ysyry tatatĩ . Ha nieve rangue, oñepyrũ oky. Ha iporãiterei opa mba"e, ha umi gota omimbi pe kuarahy virtual-pe diamante-icha.
  Elizabeth ohechakuaa opukavy:
  - Jahechaukava"erã ñane katupyry negocio-pe,
  ¡Peteĩ mitãkuña angirũ porãvéva ha"e umi diamante!
  Eufrosina opukavy ha, ohechaukávo pe montaña umi ñorairõhára escandinavo oñemongu"ehápe pe nieve-pe, ohechakuaa:
  - ¡Ko'ã karai oime peteĩ mba'e vai rehe!
  Elena opropone:
  - Ñamosãso umi rayos asesinos de muerte ñande pezón escarlata-gui.
  Ha pe zorro iñakãrague morotĩva opukavy, ohechaukávo hatĩ pérlaicha.
  Elizabeth opropone:
  - Jaha, mitãkuña, raẽ, jaity tropa!
  Catalina opurahéi vy"ápe:
  - Mba'éichapa ikorasõ haku oipytyvô umi tropa aterrizaje-pe,
  Mba'éichapa oipytyvõ ikorasõ haku asýva umi paracaidista-kuérape,
  ¡Tropa yvytu reheve!
  Ha umi ñorairõhára ogueraha, ombopya"e ha opa ipu"aka reheve, ha"ete ku ojagarráva ha otyryrýva.
  Ha umi irundy iporãva oñorairõva, agresiva oveve derecho ñorairõme. Ha ojekuaa porã oĩmaha hikuái omomýi haguã yvyty peteĩ jeýpe.
  Elena ogueraha vy"ápe ha opurahéi:
  Che ha"éta pe campeón mundial absoluto
  Ha a"arroráta peteĩ huracán omimbipávaicha...
  Ipiro"yvéva, ko"ãva ha"e opa Shakespeare rembiapokue,
  ¡Ajupíta mante pe Océano Pacífico-pe!
  Isabel ohupi, opurahéi:
  - Umi atleta dashing-gua oñorairõsetereíma, .
  ¡Opavave oguerovia kyreʼỹme pe victoria!
  Eufrosina ombojoapy, ohechaukávo hatĩ:
  - Opa mba'e rire, ikatu jaguereko oimeraẽ yguasu, yguasu jyva peve, .
  ¡Añetehápe, oimeraẽ montáña odepende ñanderehe!
  Ha upéicha umi mitãkuña añetehápe ojupi pe montaña-pe peteĩ juego virtual-pe. Ojedesidi hikuái ome'êvo ñorãirõ umi vikingos-pe. Jepe ha"ekuéra gigante mbohapy jey yvypóra ijyvatevévagui.
  Elena oike pe ñorairõme. Omboguata pe molino ikyse puku reheve. Ha oikytĩ pe Vikingo akã, opurahéi:
  Natekotevẽi reperdé nde akã
  Ani reñembopya'e...
  Natekotevẽi reperdé nde akã
  ¿Mbaʼépa oikóta ideprovéchoramo?
  Ehai nde kuatiahaipyrépe,
  ¡Opa páhinape!
  ¡Ani reperdé nde akã!
  ¡Ani reperdé nde akã!
  Iporãve rekañy pya'e!
  Elizabeth omombo heta aguja ipysã nandi reheve. Oveve hikuái ha oinupã umi buitre oveveva"ekue umi vikingos ári. Umi guyra tuicháva oporojukáva, operde rire orientación, oveve ha oity ijyva umi ñorairõhára vikingo akãrague ryepýpe. Oinupã chupekuéra, omboliga chupekuéra omosãso hag̃ua tuguy ykua.
  Catalina oity pe vikingo hi"aguĩvévape ipy nandi ha bronceado reheve ingle-pe. Ojapo chupe otyryry ha ojeroky pe golpe-gui.
  Upe rire, pe mitãkuña he"i:
  - Rehecha yvágape peteĩ eclipse, .
  Kóva ha'e peteî ejército de enemigos...
  Oúta peteĩ señal infierno rehegua,
  ¡Noñeikotevẽvéima ñe"ẽ!
  Ha pe mitãkuña ojagarra ha hesa pérlaicha omimbi. Kóva añetehápe peteĩ ñemonda, añetehápe peteĩ ñemonda!
  Eufrosina ojagarra ha oisu"u. Peteĩ par pindo oryrýi pe silbato-gui, ho"aramoguáicha hi"ári bambú yvyra. Ha umi cono pohýi oveve oguejy. Oinupã hikuái umi vikingo akã, oity chupekuéra icasco ndive.
  Pe mitãkuña rubia ohechakuaa:
  - Aheja che enemigokuéra oho okañy, .
  Che primer movimiento, último movimiento!
  Ha koʼág̃a opyta pe líder vikingo tuichavéva ha ijyva pukuvéva añoite, orekóva armadura de óro.
  Ha osapukái ipulmón ru'ãme:
  - ¡Ndereguerekói pa'ũ! ¡Che areko Thor hacha!
  Pe bruto vikingo ojepyso ha omondo peteĩ ola de tsunami ihacha-gui.
  Mitãkuña"ikuéra ojejaho"i sa"i nieve-pe.
  Péro pyaʼe voi opuʼã hikuái.
  Elena ontende pe canasta oityva"ekue pe guerrero gigante ha opukavy:
  - Ha, emoinge ne adversario nde billetera-pe!
  Ha ojagarra ha ombotyryry.
  Elizabeth opurahéi peteĩ pukavy he"ẽ asýva reheve:
  - Che ra'y, che memby, .
  Ko aravópe ndapekevéi,
  Ha mba"e tetã ojekuaa"ỹvape, .
  ¡Ne pensamiento ha"éta cherehe!
  Pe gigante vikingo ojepyso jey. Ha upe segundo-pe voi oñandu peteĩ distorsión espacio rehegua. Ha haʼe, peteĩ cisne plumaicha, oisuʼu peteĩ aspiradora ipoderósova.
  Ha pe gigante oñembo"y pe kanástope, ha oiko chugui peteĩ amapola ra"ỹiicha.
  Elena opukavy ha ohechakuaa:
  - ¡Añetehápe kóva ha"e peteĩ transformación!
  Catalina opurahéi opukavy:
  - Oîta tratamiento forzado, ha transformación divertida!
  Isabel omaña pe montaña yvate alarma reheve ha he"i:
  - ¡Oĩ peteĩ bomba kañymby pe nieve guýpe!
  Elena opukavy:
  - Nuclear rehegua?
  Pe mitãkuña iñakãrague hovyva opukavy:
  -Egueraha nde reindy yvateve - termopreón !
  Pe ñorairõhára iñakãrague morotĩva ombotuichave hesa ha oporandu:
  - Ha mba'éichapa ñaneutralisa.
  Eufrosina opukavy ha opukavy:
  - Upevarã tekotevẽ ñamosãso infrasonido ñande pezón escarlata-gui. ¡Jajapo mitãkuña"ikuéra, irundyvéva, jajapo ko mba"e peteĩ ñe"ẽme!
  Ha umi ñorairõhára ogueraha ha opuka umi arroyo de energía tuichaitereíva reheve umi pezón rubígui.
  termopreón opukavy ha oñembogue. Upe rire oñepyrũ oñembosarái peteĩ marcha solemne.
  Elena omondo tuit:
  - Oipotáva bomba ohupytýta isyvápe!
  
  PETEĨ MITÃKUÑA OSALVA CIVILIZACIÓN DEL ELVOS-PE
  ANOTACIÓN rehegua
  Pe mitãkuña duende porãite Erimiada ojuhuva"erã pe dragón pytã ikatu hağuáicha osalva icivilización elfo ñehundigui. Ha katu tape pukukue oñorairõva"erã opáichagua guerrero ndive ha osoluciona adivinanza hasýva, ohasávo aventuras increíbles.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua.
  Upévare oreko peteĩ misión oguataha peteĩ tape ladrillo pytãgui. Ha hapykuéri oĩ peteĩ ryguasu rupiʼa, arco ha flécha. Umi suela desnuda oñandu pe superficie hakuha oñembohapéva mbohapy kuarahy rupive.
  Erimias omonde peteĩ falda mbyky, ha ijyva ojejaho"i peteĩ tela estrecha-nte.
  Haʼe ojapo hína peteĩ tembiapo iñimportánteva.
  Mávapa, específicamente, ha"e voi ndoikuaái. Ha katu hesakã porã peteĩ mba"e especial, ha"eháicha osalva pe civilización umi elfo-kuéra rehegua.
  Ha osẽ peteĩ criatura ojotopa hag̃ua chupe. Peteĩ tanque porã tuichaháicha, ha peteĩ cáscara omimbipáva diamante-gui.
  Pe duende oñesũ chupe ha opukavy:
  - Avy'a roikuaa haguére!
  Pe tortuga gigantesco ha hatĩva opukavy:
  - ¡Ani revy'a tenonderãve! Mba'épa reheka?
  Erimiada oñakãity ha ombohovái:
  - Ndaikuaái. Ha katu aikuaánte kóva iñimportantetereiha ojesalva haĝua umi elfo civilización.
  Bruiser ohechakuaa:
  - Upéva, ndereikuaái ndejehe? ¿Ndereguerekói piko mburuvicha guasu ne akãme?
  Pe duende ogueraha ha opurahéi:
  Ndaipóri límite hesakãva tekovépe, .
  Ndaipóri límite hesakãva tekovépe...
  Ha heta sarambi innecesario, aburrido...
  Ha akóinte ofalta chéve peteĩ mbaʼe,
  Ha akóinte ofalta chéve peteĩ mbaʼe,
  ¡Invierno verano rehegua, invierno verano rehegua, otoño primavera rehegua!
  Pe tortuga opukavy ha ohechakuaa, omimbipa iconcha de diamante:
  - Nde, ahecha, ha"e peteĩ tapicha frívolo omimbipáva umi tacones desnudos ha rósa reheve pe ladrillo ári. Upévare, ojehejaséramo ndéve rehasapa, embohovái ko porandu...
  Erimiada oñakãity:
  - ¡Aimema ambohovái haguã oimeraẽ porandu!
  Pe goon opukavy:
  -Máva piko peteĩ tapicha ha'etévaicha iporãva, ha katu añetehápe ivaíva?
  Pe duende opukavy ha oñe"ẽmbegue:
  - ¡Troll!
  Pe tortuga opukavy, ha ikocha omimbive umi diamante omimbipáva umi mbohapy kuarahyre. Ha oguenohẽ:
  - Nahániri! ¡Ndoadivinái! ¡Peẽ pejekastigáta upévare!
  Pe duende osaltáta ombohováivo ha oñepyrũta oñani. Umi talón literalmente rósa omimbi, ha ipy desnudo ha bronceado omimbi umi pala de hélice-icha.
  Mitãkuña opukavy:
  - Pe duende ojapura, kavaju tormenta, .
  Arrekonoseva"erã, pe aña omanóma !
  Ha'ekuéra nañandejagarramo'ãi, nañandejagarramo'ãi!
  Ombohováivo, pya"e ojekuaa mokõi héroe yvate kavara akã. Oñani pya"e hikuái pe duende rapykuéri. Ha oestampa hikuái ipysã. Umi sujeto oñembopupaitereíva.
  Erymiada, ho"úvo, ogueraha ha opurahéi:
  - ¡Ojedesliza, ojedesliza, chedesliza!
  ¡Pe penal okakuaa, okakuaa, okakuaa!
  Ha hapykuéri otyryry gorila hatĩva ijyva puku ha ipo ha ipy hũva.
  Kóva, he'iháicha hikuái, ha'e peteî carrera tendota-pe guarã, térã persecución crítica rehe.
  Pe duende py nandi ha"e ligero ha ágil. Umi mokõi matón ndaikatúi omboty pe distancia ha oñepyrũma oñemboty.
  Ha katu upéi ojekuaa peteĩ jinete Erimiada renondépe peteĩ kavaju morotĩ ári ha armadura morotĩ reheve. Ombojere ikyse puku puku, omimbipaitéva ha"ete ku ojejapóva mbyjakuéragui.
  Ko ñorairõhára morotĩ osapukái:
  -Moõpa reñani, mitãkuña.
  Erimiada ombohovái ñe"ẽ kyhyjépe:
  - Oĩ peteĩ persecución che rapykuéri, nde ha"éramo peteĩ kavaju"arigua añetegua, upéicharõ eipytyvõ!
  Pe kavaju arigua, armadura tinta color reheve, oñanduuka ipo. Mokõi ñorairõhára tuichaitereíva kavara akã reheve oñekongela yvate. Pe duende oñekongela avei. Haʼete ku oñekongelavaʼekue hikuái hielo hũme ha ndaikatúi omýi.
  Pe ñorairõhára morotĩ oporandu opukavy:
  - Ha, mba'érehepa oñe'ẽ nde kesu boro rehegua.
  Umi mokõi ñorairõhára kavara akã rehegua opukavy peteĩ ñe"ẽme:
  - Ombohovái vai pe porandu, ha ore anfitriona opaga va'erã!
  Pe kavaju"arigua oporandu:
  - Mávapa nde jára.
  Umi kavara ñorairõhára ombohovái peteĩ ñe"ẽme:
  - Tortuga Fortila !
  Pe ñorairõhára armadura morotĩva oñakãity:
  - ¡Che aikuaa chupe! Haʼe iñarandu ha hekojoja. Ha mba'épa peipe'ase pe mitãkuña'ígui upévarã?
  Umi kavara ñorairõhára ombohovái peteĩ ñe"ẽme:
  - Nueve golpe yvyra reheve tacones desnudos-pe, upéva añoite!
  Ko guerrero armadura morotîva omoañete:
  - Oĩ porã, ndaha"éi fatal, ha katu ojehechakuaáta justicia!
  Erimiada oporandu caprichosamente:
  - Ha rehejátapa peteĩ mitãkuña oinupã yvyra reheve che py gracioso ha iporãva suela desnuda?
  Pe ñorairõhára opukavy ha opropone:
  - Ikatu piko ahejava'erã ndéve revenga? Mba'éichapa ndegusta!
  Umi kavara ñorairõhára oñakãity peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Ikatu! ¡Ha katu peteĩ jeýnte! Ha operde ramo, upéicharõ oĩta veinte golpe umi talón desnudo-pe.
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva oñakãity:
  - ¡Iporãve! ¡Jajapo!
  Umi gorila kavara akã reheve okororõ:
  -Mba'épa michĩve peteĩ amapola ra'ỹigui ha tuichavéva universo-gui.
  Erimiada oñakãity ha ombohovái:
  - Ikatúpa repensa hese?
  Umi kavara ñorairõhára opukavy:
  - ¡Ndaipóri tiempo ñapensa haguã!
  Pe mitãkuña oñakãity ha ombohovái:
  - Oiméne pe conceito orekóva umi troll. ¡Iñimportantei peteĩ amapola ra"ỹigui, ha al mismo tiempo, oñeinflave pe universo-gui!
  Umi gorila kavara akã reheve opukavy.
  - ¡Ndoadivinái! Ko'ágã reinupã hína nde talón peteĩ yvyra reheve!
  Peteĩ ñorairõhára armadura morotĩva oporandu:
  - Nde voi piko reikuaa pe mbohovái.
  Umi kavara ñorairõhára oñakãity:
  - Heẽ! Koʼãva haʼe hína umi léi oĩva ko univérsope. Ikatu oike hikuái peteĩ mba"yru michĩvévape peteĩ amapola ra"ỹigui ha, al mismo tiempo, ndaipóri suficiente espacio chupekuéra ĝuarã ko universo-pe!
  Pe kavaju"arigua morotĩ oñakãity:
  - Iporã! Upévare, eprocede nde deber-pe.
  Umi kavara ñorairõhára oñemosãso ha oñemboja Erimiada-pe. Haʼe oñehaʼã omýi ha ndohupytýi mbaʼeve.
  Pe mitãkuña ojejagarra ikodokuéragui ha ojepoi ijyva ári. Upéi, oguenohẽ hikuái peteĩ aparáto espesiál umi mochilagui.
  Omoĩ hikuái upépe pe duende py nandi ha oasegura porã. Upe rire, peteĩ kavara omopẽ pe bambú yvyra. Ha omboveve yvate rupi. Ha ha"e oisu"u.
  Erymiad oñeno hína kuri ijyva ári. Umi guijarro oinupã umi hombro haimbe asýva. Umi py nandi ha bronceado ojejoko mbarete oñondive. Ha ndaikatúi retira chupekuéra.
  Ha upéi pe bambú yvyra peteĩ silbato reheve ho"a pe mitãkuña suela ári, pe curva graciosa ipy"a"ỹva ha italón rosa reheve.
  Pe duende oñandu peteĩ mba"asy haimbe asýva orradiáva ipy guive iñakã rapykuéri peve.
  Pe kavara mokõiha oguereko pe aparato ha upe jave avei oipapa:
  - Peteĩ jey!
  Jey pe yvyra jekutu ho"a pe mitãkuña talón nandi ári.
  - Mokõi!
  Erymyada osapukái hasýgui. Mba"eichaitépa ipy"ahatã ha ndogustái. Ha pe yvyra osegi oisu"u ha oinupã opa ipu"aka reheve pe iporãva suela desnuda, rósa ha graciosa-pe.
  Primero peteĩ, upéi mokõiha. Erymiada hatã oñelamenta ha osapukái mba"éichapa hasy ha hasy.
  Pe ñorairõhára morotĩ he"i:
  - Aipotaite ningo nderejapomo"ãi chupe mba"eve?
  Pe kavara guasu ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Roguereko heta experiencia ko'ã mba'épe!
  Ambue hatĩva he"i:
  - Elfo, en general, oguereko hete imbaretetereíva ha tenaz.
  Opa vove umi golpe. Umi kavara ñorairõhára oipe"a pe aparato falaka mitãkuña py nandi ha, oñesũvo, oho. Ha"ekuéra katu oheja opyrũ hatã.
  Erimiada ndojahe"ovéima ha oñeha"ã opu"ã. Péro ipy hovy ha oñeinupãva hasyeterei ha osapukái. Ha oguejy irundy ipy rehe jaguaicha.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Che talón oñembyai, mba'éichapa aguatáta ko'ágã.
  Pe ñorairõhára morotĩ he"i:
  - ¡Eñeha'ã nde pyti'a rehe! ¡Ifásilvéta péicha!
  Erimiada oñembo"y porã ipy rehe, ha katu hasyeterei gueteri. Pe mitãkuña opukavy:
  - Oh, heta hasy rejupívo nde talón ári,
  Avave ko mundo-pe ndaikatúi ontende...
  Che ningo peteĩ mitãkuña, ndahaʼéi peteĩ perra añónte, .
  Ha, cheguerovia, ikatu añorairõ jey!
  Pe ñorairõhára morotĩ ombohovái jerovia reheve:
  - Pya"e okueráta, ani rekyhyje! Upe aja, oiméne resalvase nde pueblo elfo ñemanógui?
  Pe mitãkuña oñesorprende:
  - Mba'ére piko nde ere upéicha.
  Pe kavaju"arigua ijao morotĩva ombohovái:
  - Oimeraẽva oguatáva tape ladrillo pytã rehe, katuete oñeha'ãta osalva peteĩ tapichápe!
  Pe duende oñakãity ha omoañete:
  - Heẽ, añete! Ha mba'épa ikatu reikuave'ẽ chéve?
  Pe ñorairõhára morotĩ ombohovái:
  - Mba'eve especial. Nde voi ndereikuaái mba"épa reheka. ¡Ha katu che aikuaa!
  Erimiada opukavy ha oporandu:
  - Ha mba'épa reikuaa.
  Pe kavaju"arigua morotĩ ombohovái:
  - Reheka hína peteĩ dragón pytã ra'anga. Oñangarekova"erã nde retãyguápe pe dragón añetegua, siete iñakãvagui.
  Pe duende ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Upéva ningo añete, ñorairõ. Péro, ¿ikatúpa añetehápe chepytyvõ?
  - Ikatu, reñorairõramo kyse puku reheve peteĩ vampiro ndive ha reconsegui reity chupe!
  Erimiada he"i:
  - Vampirokuéra imbareteiterei. Ha ijetuʼueterei ningo jajejoko hag̃ua hesekuéra. Ikatu piko peme"ẽ chéve peteĩ oponente ndahasýiva?
  Negro oñakãity:
  - Heẽ? ¿Reñorairõse piko, por ehémplo peteĩ persónandi?
  Pe duende oñakãity opukavy:
  - ¡Tuicha vy'arã!
  Pe kavaju"arigua opropone:
  - Rembohováitapa adivinanza?
  Pe mitãkuña omaña ipy oñembyaívare ha ombohovái peteĩ suspiro:
  - ¡Ndaipotái! Ha upéicha oinupã hikuái haimete. Ikatu piko oikuaveʼẽ chéve peteĩ mbaʼe idiferénteva?
  Pe kavaju"arigua morotĩ oñakãity:
  - Oĩ porã, oiméramo upéicha... ¡Epurahéi peteĩ mba'e upéicharõ!
  Erimiada oñakãity ha opukavy:
  - ¡Ikatu!
  Pe duende omopotĩ ijyva ha opurahéi:
  Che pópe areko pe kyse puku haimbevéva,
  Aikytĩ iñakã, ndahasýi, tuichaháicha...
  Ikatu aikytĩ oimeraẽvape, cheguerovia,
  ¡Ndoikuaáigui ni pe vergüenza ni kyhyje!
  
  Marandu vaiete peteĩ ñorairõ vaietépe,
  ¡Pe mitãkuña ahayhúva tapiaite ĝuarã!
  Oñemombo pe monstruo Satanás jurúpe,
  Moõpa oĩ Ñandejára, tekojoja ha poriahuvereko?!
  
  Pe Doncella Duende oho ipy"a"ỹre, .
  ¡Py ojekutu umi tape yvytimbo rehe!
  Añetehápe, umi angaipa osyryva"ekue umi ykua,
  ¡Haʼe oreko vaʼekue peteĩ oportunida oguata hag̃ua ótro paíspe!
  
  Primavera ñepyrũme aity tape,
  ¡Che py hovyeterei ro"ysãgui!
  Ndaikatúi reisu'u peteĩ so'o partícula, .
  ¡Oñakãity rei hikuái pe picea yvyramáta escarcha-pe!
  
  Upévare peteĩ tape henyhẽva itagui,
  ¡Pe mitãkuña py huguypa!
  Ha pe mba"evai apoha ohasa Elfia ykére,
  ¡Pe táva Jerusalén ruvicha guasu kuéra ykére!
  
  Yvyty Favkaz , yvytykuéra ojejaho'íva nieve-pe, .
  ¡Ita haimbe asýva oinupã nde suela!
  Peẽ katu pekaru ko yvy pu'aka rehe,
  Oiporavóvo peteĩ hajj hasýva Ñandejára távape!
  
  Arahaku, desierto, kuarahy pochy, .
  ¡Peteĩ mitãkuña py oĩvaicha peteĩ sarténpe!
  Pe táva marangatu namombyrýi,
  ¡Opavave ogueraha peteĩ mbaʼe pohýi opaʼỹva!
  
  Upépe Ñandejára sepultúra- Frist ,
  ¡Pe vírgen oñakãity oñembo"évo!
  Moõpa, tuicha, oĩ pe angaipa medida,
  Moõgui piko aguenohẽ mbarete tekojojápe?
  
  Ñandejára he"i chupe, oñakãity,
  ¡Pe ñembo"e añoite ndaikatúi omoambue ko mundo!
  Elfia oime destinada oisãmbyhy haguã siglo,
  ¡Eservi chupe fielmente rejerure"ỹre pláta!
  
  Pe vírgen oñakãity: Che arovia Frist-pe,
  ¡Peẽ peiporavo Elfo-pe ko mundo salvador ramo!
  Amosarambíta opavavépe pe añetegua ko mbaʼére,
  Pe marandu Fijesus tupã ta'anga rehegua!
  
  Pe tape ojevy haĝua ndahasýi ha pya"e,
  ¡Imbarete ningo ipy nandi!
  Ñandejára oipyso ipo grásia reheve,
  ¡Músculo ha voluntad, ha"ete ku ojejapóva acero-gui!
  
  Ha peẽ pejoaju pe ehérsitope,
  Oiko chugui piloto, oveve Trolwaffe !
  Upépe ohechauka iporãha yvate, .
  ¡Pe destructor troll ojepovyvy peteĩ mina terrestre ári!
  
  Ñorairõhára, ipy"aguasu, ñorairõhára ipy"aguasúva, .
  ¡Oñededikáva partido-pe - umi soviético causa-pe!
  Che arovia peteĩ fin victorioso escoria ári,
  ¡Amboguata pe paquete demoníaco pe muro peve, pe mbohovái peve!
  
  Bueno mba'ére, pe luchador ojedispara,
  ¡Ndereguerekói vaʼekue tiémpo repoi hag̃ua umi korréa!
  Ha ojekuaa pe eskúdo defectuoso,
  Ha pe troll bastardo aña oñefraterniza pe niñera ndive!
  
  Pe ñorairõgui oiko joja"ỹ ha ipy"ahatã,
  Che mitãkuña ramo jepe, ¡asapukái ha cherasẽ vaieterei!
  Apañuãirõguáicha ikatu ñañembohypýi yvýpe, .
  ¡Opa mba"e rire, ¡suerte okañy País-gui!
  
  Che ñembo"e Ñandejárape: Ipu"akapáva, mba"érepa?
  ¡Che separa che novio ahayhuetévagui!
  Ro"y jave jepe ndaiporúi peteĩ abrigo, .
  Ha haʼe oinupã mbohapy enemígope g̃uarã!
  
  ¿Nomereséi piko upéva?
  ¡Ejotopa chéve yvoty reheve victoriarã!
  Hornea generosa empanada fiesta-pe guarã,
  Ha che ajúta pe desfile-pe esperanza reheve!
  
  Ñandejára ipohýiva ombohovái ñembyasýpe:
  Mávapa ovy"a ko mundo-pe, mávapa oho porã?
  Pe so"o ohasa"asýta ha opytáta hasýgui,
  ¡Opa mba"e rire, pe comunidad de elfo ha"e vil ha pekado!
  
  Bueno, upéicharõ, aju vove gloria reheve,
  ¡Amombota Gehena-pe umi nomereséiva oikove !
  Che amoingove jeýta avei pe karai che képe,
  ¡Pe iporãvéva ndoipotái peteĩ parte upérõ!
  Opurahéi aja, ojekuaa yvágape peteĩ docena de ángel iporãva ha yvagapegua. Tuicha kyre"ỹme opopo hikuái ipo, omoañete añetehápe oguerohorýha chupekuéra pe iporãva purahéi.
  Pe ñorairõhára morotĩ oñakãity omoneĩvo ha opukavy:
  - Tuicha mba'e, reguereko katupyry vocal iporãitereíva! Ha katu, rehupyty haĝua pe dragón pytã ra"anga, tekotevẽ avei reime porãiterei peteĩ kyse puku reheve.
  Erimiada oñesũ ha, oñakãity, he"i:
  - Umi py acolchado-icha, prácticamente ndaikatúi ñañorairõ, jepe peteĩ oponente insignificante peteĩ persona-icha!
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva omongu"e ikyse puku omimbipáva mbyjakuérape. Ha ohasa chugui peteĩ ola verde"ỹva, kapi"ipe reflejo-icha. Ha pe mitãkuña py tonificada, cincelado ha graciosa entero jey.
  Pe duende oñesũ, oity ipy nandi tuicha jerovia reheve ha he"i:
  - Ko'ágã, eme'ẽ chéve peteĩ kuimba'e ko'ápe! ¡Aitypáta chupe so"o huguypaitévape, jepe ha"ekuéra héroe ijyvatéva!
  Negro omoañete:
  - ¡Reguerekóta pe oponente reikotevẽva!
  Ha ojapo peteĩ figura ocho ikyse puku reheve. Peteĩ mitãkaria"y ojekuaa sapy"a pe mitãkuña familia elfo-gua renondépe. Omonde tronco de natación añónte, mitã orekóva once térã doce año. Ipiro"y, bronceado, ha katu alambre. Ijyva jyva haimbe, ojehecha ikostilla ipire morotĩva guýpe, ha ijyva ha ikostádo oreko rrájapaite umi márka okuerapámava umi pestaña ha flagelo-gui.
  Jepe, ha"énte peteĩ mitãkuimba"e hova mitã, ha katu omaña orgulloso. Pe tembiguái akãrague morotĩ, chocolate bronceado reheve, ha"ete ku oñembojegua porãva, ha ijyva ome"ẽ peteĩ expresión py"aguasu hova rehe.
  Erimiada osusurra confusión reheve:
  - Nañorairõmo'ãi mitã ndive. Hiʼarive, haʼete chéve kóva haʼeha peteĩ tembiguái.
  Pe ñorairõhára morotĩ omoañete:
  - Heẽ, kóva ha"e peteĩ tembiguái, ipy reheve ha omonde tronco de natación añónte, omba"apóva cantera-pe, omba"apo mombyryve dos tercios ára pukukue, ojapo tembiapo hasyvéva. Péro haʼe onase prínsipe. Ha ho'a tembiguái ramo, upéva omombarete chupe, ha katu ndoipe'ái chupe.
  Pe tembiguái mitãkaria"y pochýpe oinupã ipy nandi, oityvyróvo peteĩ ita"i italón calloso reheve, ha osapukái:
  - ¡Aimema añorairõ haguã nendive, señora noble! Aipotaite peguereko peteĩ familia porã, porque peñorairõ peteĩ común ndive ha"e peteĩ bastardo chéve ĝuarã!
  Pe ñorairõhára morotĩ oñakãity:
  - Reguereko en juego, peteĩ lado-pe oĩta peteĩ dragón pytã ra'anga, ha ambue lado-pe, nde mitãkaria'y libertad rehegua!
  Pe mitãrusu ñorairõhára ombotyryry ikyse puku ndaha"éiva ipukuetereíva ha katu haimbe ha he"i:
  Túva ha sãso ipahaite peve,
  ¡Ojapóvo umi korasõ opyrũ peteĩ ñe"ẽme!
  . MOAKÃHA No 2 rehegua.
  
  Vizcondesa ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Kóva ha"éta peteĩ ñorairõ joja"ỹva!
  Ha omboveve ikyse puku ipukuvéva ha ipohýive. Mokõive ñorairõhára oñembyaty movimiento-pe. Pe oguerekóva en común ha"e ha"ekuéra ipy"a"ỹha. Ha katu pe mitãkaria"y py, michĩramo jepe, oñequeratina-ma oguata meme haguére ipy"a nandi reheve umi ita haimbe asýva umi cantera-pe. Ha pe mitãkuña duende, al contrario, oreko suela delicada ha rosavéva orekóva peteĩ curva graciosa pe talón desnudo-gui.
  Umi kyse puku ojoavy ha oveve chispa. Pe Vizcondesa, katuete, peteĩ persona noble ramo, oñemboja esgrima-pe. Jepe pe época espacial-pe, ikatu noñekonsidéráikuri kóva peteĩ prioridad máxima ramo. Ha"e ijyvate, tuicha ha musculoso peteĩ duende-pe ĝuarã, ha oha"arõ ikatuha ipu"aka algún mitãkaria"y medio desnudo ha ipire hũva umi cantera-gui fácilmente ha simplemente.
  Ha katu ajuhu peteĩ mitãkaria"y persistente ha dextero o"aprendeva"ekue lección de esgrima imitãme ha ndahesaráiva chuguikuéra umi mina-pe, oity ita peteĩ palanca reheve ha oempuja umi carrito.
  Ñepyrũrã, Erimiada oiporiahuvereko pe mitãme ha ndoatakaiete chupe. Añetehápe, peteĩ mba"e michĩmi, ha ha"ete ku hasy chupe umi cantera-pe. Emaña mba'éichapa ojehecha umi costilla, ha oî abrasión ha contusión ipire rehe.
  Pe mitãkaria"y katu pya"e ha oikytĩ pe mitãkuñáme ijyva ári ikyse puku reheve. Tuguy osê.
  Erimiada oinupã pe mitãkaria"ýpe ombohováivo, osapukáivo:
  - ¡Peteĩ ryguasu rupi'a!
  Jepe pe tembiguái oparáva, ojeity chupe. Péro haʼe pyaʼe voi opuʼã. Ha ha"e oataka pe duende-pe peteĩ imp-icha. Ha ipo hũ, ha katu imbarete ha ágil-pe, pe kyse puku omimbi peteĩ ñati"ũ pepoicha.
  Ha upéicha pe mitãkaria"y pya"e ha ipire hũva oikytĩ jey Erimiada-pe.
  Pe mitãkuña, ohupyty rire peteĩ herida ipy rehe, opukavy:
  Mitãkuña araka"eve noñeme"ẽmo"ãi
  Ha peikuaa, imba"éva ha"éta peteĩ victoria gloriosa...
  Pe mitãkariaʼy ndopuʼakamoʼãi, Satanás,
  ¡Mávapa aparentemente are guivéma ndokarúiva almuerzo!
  Pe mitãkaria"y ombohovái osegívo oataka. Ha"e ipya"e peteĩ saltamontes-icha. Ha ikyse puku ipya'eterei. Ha"ete michĩvéva, ha katu tesape. Pe mitãkaria"y voi, jepe ogueraha ita pohýi ha oinupã peteĩ trineo-pe, pe tembi"u sa"i rupi oĩva pe cantera-pe, ndaikatúikuri ipohýi, ha opyta alambre ha móvil-iterei.
  Erymiad ndaikatúi oike hete ipire hũ ha ágil-pe orekóva músculo ojehecharamóva. Heta jey oñeha"ã oinverti, ha katu ndosẽporãi.
  Pe mitãkuña Vizcondesa oñepyrũ oisu"u. Hete bronceado ha imbaretéva bikini-pe ojejaho"i sudor-pe ha ha"ete bronce pulido. Ha che pytuhẽ ipohýive.
  Ko"ápe Erimiada oinupã opa ipu"aka reheve, ha katu pe mitãkaria"y hábilmente otyryry, ha oñembo"y voi pe cuchilla ári ipy nandi reheve sapy"ami. Ha oinupã Erimiada-pe ijyva ári. Ha pe duende ruguy osyry hatãve. Pe mitãkuña osapukái hasýgui. Ha oñehaʼã jey oataka.
  Ha katu hasy ojegolpea haĝua pe blanco michĩ ha nde guýpe, ha al mismo tiempo móvil.
  Pe tembiguái karia"y, oñorairõ aja, oñepyrũ avei ojejaho"i sudor michĩmi ha oñepyrũ omimbi. Upe jave avei opurahéi:
  Spartak ha"e peteĩ ñorairõhára ipy"aguasúva,
  Omopu'ã enemigo-kuérape pe yugo aña rehe...
  Péro opa pe ñemopuʼã,
  ¡Pe libertad odura peteĩ fracción de momento-nte!
  
  Péro peteĩ mitãkariaʼy ambue tiémpopegua koʼág̃a,
  Adesidi añorairõ pe causa correcta rehe...
  Ha"e ojehecha michĩ ha ha"ete ku naimbaretéiva,
  Péro haʼe oikuaa mbaʼéichapa oñorairõ iñarandueterei!
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva oñakãity:
  - Heẽ, ko príncipe ndaha'éi upéicha simple! Umi cantera omohatãnte chupe, ha katu nomopẽi chupe mba"eveichavérõ. Ha reganaséramo chupe, upéicharõ reñehaʼã vaʼerã.
  Pe tembiguái mitãkaria"y osapukái:
  - ¡Che agana térã amano! ¡Libertad"ỹre ndovaléi jaikove!
  Erymiada opukavy:
  - Ha che añorairõ hína che retã tenonderã rehe.
  Ha pe mitãkuña ojepyso jey ha oñeha"ã oinupã ikompañero imitãvape.
  Péro pe huelga ojapovaʼekue ndohupytýi mbaʼeve. Hi"arive, pe aña michĩ ágil ogueraha ha oinupã pe mitãkuña familia elfo-gua ipy"ápe ha oheja ambue yvykua huguypaitéva.
  Erimiada oñeñangarekove ohóvo. Añetehápe, mba"eichaitépa ñanemotĩ ñañorairõ peteĩ yvypóra mitã ndive. Ha operde gueteri. Ha'e araka'eve ndogolpeái gueteri hese.
  Peteĩ mitãkaria"y tembiguái ipy"a"ỹva ha alambrado ágil-itereíva. Ha otyryry saltamontes-icha.
  Emira opurahéi:
  Kapi'ípe Saltamontes oguapy,
  Kapi'ípe Saltamontes oguapy,
  Peteĩ pepino-ichaite
  ¡Ha"e ningo hovy!
  Ha katu upéi ou pe duende,
  Ombotapykueva'ekue opavave...
  Ojapo chugui ipirapire hetáva
  Ha haʼe hoʼu pe herrero!
  Péicha iñembosarái, ha katu nombohetavéi imbarete. Sapy"a py"a pe mitãkaria"y ojapo herida ndaha"éiva profunda, ha katu heta ha sensitiva pe duende-pe. Operdegui tuguy, Erimiad oñepyrũ ikangy ha mbeguekatu.
  Ha ikontrario ningo irresistenteiterei voi. Añetehápe, dieciséis a diecisiete aravo omba"apo peteĩ árape, oimeraẽva reipotáva ojejukáta térã oñemohatãta. Ha pe mitãkaria"y rete imbareteterei ha ikatu oaguanta oimeraẽ mba"e carga.
  Upe jave avei, ojegueraha jave umi ita pohýi heta ára pukukue, nomombaretéi umi múskulo, síno, al contrario, imbarete ha ágilve.
  Upévare pe mitãkaria"y-príncipe oinupã chupe ijyva guýpe peteĩ kyse puku reheve, ha Erimiada oñembo"y, ha ojerepáma anivéma haĝua ojere hekopete.
  Ha pe tembiguái opresiona, ozumbi vy"ápe ha vy"ápe, ha oinyecta jey pe mitãkuña"ípe ipy"ápe. Ha ko vuéltape heta pypukuvéma.
  Erimiada oñepyrũ oñemboty. Ombotyryry ipy, ha katu pe kyse puku punta oinupã pe mitãkuña"ípe italón desnudo-pe voi, ha tangiblemente oinupã. Ha péva ndaha"éi hasývante, hasy avei ñañembo"y haĝua.
  Pe duende ho"a ijykére ha opukavy:
  - Nañeme'ẽmo'ãi Satanás enemigokuérape - umi verdugo-kuérape,
  Ahechaukáta py'aguasu tortura guýpe...
  Jepe pe tata hendy ha pe látigo oinupã nde jyva,
  ¡Ahayhu che Duende-pe pasión ardiente reheve!
  Pe tembiguái mitãkaria"y opukavy ha ombohovái oempujávo pe mitãkuñáme ijyva nandi reheve. Ha ome'ẽ hatã, omopẽvo pe aparato respiratorio, ha opurahéi.
  - Libertad ha'e paraíso, .
  Ndaipóri vy'a umi cadena-pe...
  Eñorairõ ha eñeanimá
  ¡Emboyke pe kyhyje michĩmi!
  Ha pe mitãkaria"y oinupã mbareteve pe kyse puku reheve, upéicha rupi oity pe kyse Erimiada po ikangyvévagui. Pe mitãkuña oipyso ipo ohupi haĝua chupe. Péro pe kuã punta pyaʼe voi oity chupe umi hombro mbytépe. Ha pe tuguy osẽ jey.
  Pe mitãkuña ho"a ha ojagarra pe kyse puku ijyvagui. Ha katu oinupã chupe peteĩ cuchilla pe mitãkaria"y medio desnudo omomýiva ipo ári voi, oikytĩvo pe vena. Pe kyse puku ho"a, ha Erimiada ojedesarma.
  Pe tembiguái mitãkaria"y oheja peteĩ sapukái vy"águi ha oinupã pe duende oĩvape pe templo-pe pe asa reheve. Ombotyryry ipy nandi ha ipasiénsia puku ha ho"a peteĩ knockout pypukúpe.
  Pe príncipe omoĩ ipy nandi, heta arýma ndohecháiva sapatu, umi mitãkuña"i pecho ojepysóva ári.
  Ha ohejávo peteĩ sapukái victorioso, he"i:
  - ¡Toikove tesape ha sãso!
  Ha upéi ojere pe ñorairõhára morotĩme:
  - ¿Omohu'ãpa chupe?
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva ombohovái jerovia reheve:
  - Nahániri! ¡Reganapáma chupe! Ko'ágã peẽ peime sãsõme ha pemombo umi kadéna tembiguái reko rehegua!
  Pe mitãkariaʼy, koʼág̃a haʼe vaʼekue tembiguái yma, oporandu:
  - Ha ko'ágã ikatúpa añemoĩjey che rango de príncipe yma guarépe?
  Pe ñorairõhára armadura morotĩva ombohovái decisivamente:
  - Nahániri! Nde retã ojejapyhýma. Péro nde rehechauka nde haʼeha peteĩ ñorairõhára ikatupyryetereíva. Reiketa pe ehérsitope ha oikóta ndehegui peteĩ scout upépe. Remandáta peteĩ escuadrón de mitãkuimbaʼe ndeichaite avei. Ha péva ha"éta nde jopói regana haguére Vizcondesa-pe.
  Pe mitãrusu príncipe oñesũ ha he"i opukavy:
  - Aguyje! Ndahamo'ãvéima ko'ã cantera hyakuã asývape.
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva omongu"e ikyse puku, ha pe mitãkaria"y victorioso okañy.
  Erymiada apenas oipe"a hesa. Iñakã hasy. Otyryry, opu"ã ha, oñe"ẽmbegue, oporandu:
  - Mba'épa oiko cherehe?!
  Pe ñorairõhára morotĩ ombohovái ñembyasy iñe"ẽme:
  - ¡Reperde! Pe mitãkaria"y ogana ha ohupyty sãso.
  Pe duende he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Upéicharõ mba'épa ko'ágã, omanótapa che retãyguakuéra?
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva ombohovái jerovia reheve:
  - Katuete ndaha'éi! Oiméramo mba"e, reguereko oportunidad rehupyty haĝua peteĩ ñorairõ pyahu. Ko vuéltape añoite reñorairõvaʼerã pe primera ves remboyke vaʼekuéndi. Ndaha"éi peteĩ yvypóra ndive, ha katu peteĩ vampiro ndive!
  Erimiada ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Che aimeva'erãmo'ã de acuerdo pe vampiro ndive. Ha katu che heridopaite ha ndarekói mbarete. ¿Oĩpa mbaʼéichapa ikatu amonguera che erída ikatu hag̃uáicha aime preparádo añorairõ hag̃ua?
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva he"i:
  - Peteĩ tape añoite oĩ. Readivina vaʼerã pe adivinanza. Embohovái porã, ha peteĩ jeýpe okueráta opaite ne erída.
  Pe duende ojerure"asy:
  - Nde adivinanzakuéra ningo ikomplikadoiterei ha upévare simplemente ndaikatúi rembohovái. Ikatu piko oĩ ambue tape? Ha, reipotáramo, che apurahéita ndéve ĝuarã!
  Pe ñorairõhára ijao morotĩva ombohovái:
  - Katuete, repurahéita chéve taha'e ha'éva! Péro okuera hag̃ua nde erída, oñembohovái vaʼerã che porandu. ¡Repagavaʼerã opa mbaʼe!
  Umi ángel oveveva"ekue pe kavaju"arigua akã ári pya"e omoañete, ombopu iñe"ẽ michĩmi peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Opa mba'e repagava'erã!
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva he"i:
  - Ha katu che poriahuverekóta ndéve ha ahejáta repensa pe porandu rehe. Ha nde ha"e peteĩ mitãkuña iñaranduva, ha arovia katuete adivinataha mba"épa ha"éta pe respuesta correcta.
  Erimiada he"i:
  - ¡Ndaikatúi jaikuaa opa mba"e oĩva ko yvy ape ári!
  Pe ñorairõhára kyse puku omimbipáva reheve oñakãity:
  - Akatúa! Péro ikatu lógicamente rekalkula oimeraẽ rrespuésta oimeraẽ porandu rehe.
  Pe duende ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - OK upéicharõ. Che aimema preparádo.
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva he"i:
  - Mba'épa ou ou'ỹre, ha osẽ oho'ỹre!
  Erimiada oisu"u, ombojere hesa zafiro-gui:
  - Nde! Guau porandu.
  Pe ñorairõhára ijao morotĩva oñakãity:
  - Jepy'amongeta! ¡Eñeha"ã eikuaa lógicamente!
  Pe Vizcondesa otensa isyva ha oñepyrũ orrazona hatã;
  Ikatu piko ha'e pirapire? Ha"ekuéra, añetehápe, ha"ete oúva, ha katu akóinte sa"i oĩ, upévare ikatu oje"e oúha ou"ỹre hetaiterei ha"eva"erãháicha. Ambue hendáicha katu oho hikuái, ndohóiramoguáicha, ndoikóiramoguáicha upépe.
  Erimiada opoko italón herido rehe idedo índice reheve ha osegi irazonamiento;
  Térã ikatu koʼãva haʼe provléma. Ha"ete ku oúva hikuái, ha katu ymaite guive péicha, upévare ou ou"ỹre. Ha haʼete ku opa umi provléma, péro añetehápe opyta gueteri.
  Erimiada oikytĩ jey iñakã rapykue ha osegi irazonamiento pe tema oñeme"ẽvare.
  Techapyrã, ikatu kóva ha"e tekove. Haʼekuéra heʼi og̃uahẽmaha pe vída, péro upe mboyve oĩ vaʼekue. Ambue hendáicha, tekove, he'i hikuái, opa. Péro haʼe opyta upe tiémpope, umíva apytépe pe ánga, nomanóiva.
  Heẽ, oĩve heta opción ikatúva oñeikuave"ẽ. Che resa ojepe"a umi opáichagua mbohovái ikatúvagui. Ko"ápe ome"ẽ hikuái chupe tiempo. Péro añetehápe, repensavévo, reñekonfundive, ha osẽ opaichagua rrespuésta ikatúva. Ha pe tiempo noipytyvõi...
  Upéi ko"ẽmbotávo Erimiada-pe, ha he"i:
  - ¡Aimema ame'ẽ haguã peteĩ ñembohovái!
  Pe ñorairõhára ijao morotĩva oñakãity, omimbi ébano-icha:
  - Ha, eñe'ẽ!
  Erimiada he"i decisivamente:
  - Oguahẽ ára ou'ỹre! He'i hikuái og̃uahẽmaha ára, ha katu oikóma! Ha oho oho"ỹre, avei. He'i hikuái ohasáma tiempo, pero opyta gueteri!
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva opukavy ha ombohovái:
  - Bueno, pe mbohovái generalmente oî porã, ha ikatu ojeipapa! Jepe, pe respuesta estándar ha"e umi mandu"a! Péro pe tiémpo haʼe avei peteĩ opsión ikatúva ojejapo kompletoite.
  Pe ñorairõhára ijao morotĩva ojapo peteĩ figura ocho ikyse puku omimbipáva reheve. Ha un par de segundo rire, opa umi herida ha daño Erymyad-pe okañy rastro"ỹre, ha"ete ku araka"eve ndoikóiva.
  Pe mitãkuña duende opukavy ha he"i:
  - Aguyje! Koʼág̃a ikatúpa ajagarra che segunda oportunida?
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva ombohovái iñe"ẽ arasunu"ũme:
  - Ikatu! Péro ko vuéltape reñorairõvaʼerã peteĩ vampiro ndive. ¿Reimemapa preparádo peichagua pruévape g̃uarã?
  Erimiada ombohovái decisivamente:
  - Ndarekóiramo elección, upéicharõ si! Oĩmbáma!
  Pe ñorairõhára ohupi potaitéma ikyse puku, ha katu upéi umi ángel oveveva icasco morotĩ ári osapukái peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Topurahéi ñandéve! ¡Haʼe oreko peteĩ vos iporãitereíva!
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva oñakãity:
  - Epurahéi, iporãva! ¡Che seguidor oexigi upéva!
  Erimiada oñakãity ndoipotáigui ha he"i:
  - Heẽ, ndaha"éi pe ñe"ẽme!
  Umi ánhel osapukái opukavy:
  - ¡Natekotevẽi! ¡Nde ningo iporãiterei! ¡Eju, ani retĩ!
  Pe duende orrespira pypuku ha opurahéi vy"ápe;
  Gloria tetã ipotyva yvate, .
  Gloria pe Duende tuicha ha imarangatúvape...
  Nahániri, ndaiporimo'ãi kirirĩ eternidad-pe -
  ¡Umi mbyjakuéra ñupegua ohypýi pérla!
  
  Svarog tuicha ipu"akapáva oĩ ñanendive,
  Todopoderoso Familia formidable Ra'y...
  Ikatu hag̃uáicha ko ñorairõhára oipytyvõ ñorairõme,
  ¡Tekotevẽ ñamomba"eguasu umi elfo-pe Ñandejára resape reheve!
  
  Umi mitãkuña ndorekói duda, cheguerovia, .
  Umi mitãkuña pochýpe oataka pe horda...
  Ojedesgarráta, mymba ipy'aju, .
  Ha pe enemígo ohupytyta peteĩ golpe ijyva ári!
  
  Nahániri, ani reñeha'ã reity umi elfo-kuérape,
  Pe enemigo nañandeguerumo'ãi ñande jyva ári...
  Roityta nde mondaha aña,
  Abuelo guasu Elin oĩ orendive !
  
  Nahániri, araka"eve, araka"eve noñeme"ẽi umi enemigo-kuérape, .
  Mitãkuña ipy'a'ỹva oñorairõ Duende poguýpe ...
  Ndorohechaukamo"ãi kangy ha ñemotĩ,
  ¡Ñambohovái pe Satanás tuichávape!
  
  Ñandejára oheja romohuʼã ore ñorairõ,
  Ha oity mombyry umi horda Wehrmacht-gua...
  Ani haguã opa cero-pe,
  ¡Ani haguã kirirĩ cementerio-pe!
  
  Ome'ê mitãkuña'ípe sãso, luchador-kuéra, .
  Upéicha péva oñembosako'íta umi orkista-kuérape guarã...
  Ñande rukuéra oñemomba'eguasúta ñanderehe,
  ¡Pe adversario nañandekamby mo"ãi vakaicha!
  
  Añetehápe oúta pya'e primavera,
  Umi mandi'o apysa oĩva kokuépe oñemoambuéta óro...
  Che arovia ñande kerayvoty oñekumplitaha,
  ¡Reñorairõvaʼerãramo pe añetegua rehehápe!
  
  Ñandejára, upéva he"ise opavave tapicha ha"eha mborayhu,
  Ijeroviapy, imbarete, opa ára g̃uarã vy'ápe...
  Oñeñohẽramo jepe tuguy violénto,
  ¡Pe mitãkuña ningo pyʼỹinte noñatendéi!
  
  Ñambyai pe enemigo ñorairõme,
  Ojapóvo peteĩ mba'e aireadoitereíva...
  Jepe peteĩ tormenta ipochy umi mundo ári,
  Ha ou peteĩ eclipse oñemboty!
  
  Nahániri, umi hénte oñemboʼýta isepultúra peve,
  Ha noñeme'ẽmo'ãi hikuái ni peteĩ mba'e umi erkshista-pe ...
  Peẽ mitãkuimba"ekuéra pehai pende cuaderno-pe,
  Ha emoha'ãmbaite nde kyse puku ñorairõrã!
  
  Heẽ, añete oĩta peteĩ ko"ẽmbotávo ijyke"ỹre,
  Cheguerovia, opavave oguerekóta vy'a...
  Roipe'a hína ambue, cheguerovia, tesape - .
  Yvýpe pe mitãkuña po oipyso hína!
  
  Ikatu , ikatu jajapo péva, cheguerovia, .
  Peteĩ mba"e ni nañañanimáiva jaisu"u...
  Jahecha porã pe meta hesakãvéva,
  Nahániri, ani peñe"ẽ ñe"ẽrei, luchador-kuéra!
  
  Bueno, javeve, bromeando, Marte-pe,
  Jaipe'a upépe umi kokue, jaipapa, rubí...
  Ha jakargáta umi ambientalista-kuérape tesápe voi,
  ¡Hetaiterei keruvín otyryry ñande ári!
  
  Heẽ, pe tetã soviético herakuã, .
  Mba'épa ome'ê comunismo umi pueblo-pe...
  Ha'e oñeme'ẽ ñandéve heñói guive tapiaite - .
  Tetã Paraguáipe guarã, vy'arã, sãso rehe!
  
  Elfia-pe, opavave ñorairõhára ha"e pesebre-gui,
  Pe mitã ohupyty pe arma...
  Upévare, nde oryrýi, mba'evai apoha, .
  ¡Rohenói pe monstruo-pe ome"ẽ haĝua cuenta!
  
  Heẽ, ñane família haʼéta peteĩ família ipyʼaporãva,
  Mba'épa omopu'ãta elfinismo ko universo-pe...
  Oikóta ñandehegui, peikuaa, angirũ añete, .
  Ha ñane negocio ha"éta creación!
  
  Opa mba"e rire, elfinismo oñeme"ẽ tapiaite heñói rupive,
  Ikatu haguã umi kakuaáva ha mitãnguéra ovy'a...
  Mitãkaria"y omoñe"ẽ avei sílaba, .
  ¡Ha katu pe demiurgo tatatĩ omimbi umi tesápe!
  
  Heẽ, oĩta vyʼa umi héntepe g̃uarã opa ára g̃uarã,
  Oñorairõha hikuái oñondive umi asunto Svarog rehegua...
  Pya'e jahecháta Folgi rembe'y,
  Ha ñaiméta Ñandejára rendaguépe oñemombaʼeguasúvape!
  
  Heẽ, pe Elfo ndaikatúi oñembyai umi País enemigokuéra rupive,
  Imbaretevéta acero-gui jepe...
  Elfiya, nde ha"e peteĩ sy ohayhuetéva mitãnguérape ĝuarã,
  Ha ñande ru, cheguerovia, ha'e pe iñaranduva Ftalin !
  
  Ndaipóri barrera Patria-pe guarã, cheguerovia,
  Oho tenonde gotyo ojoko'ỹre...
  Pe rréi del infierno pyaʼe ohupytyta cheque,
  ¡Por lo menos oreko ipópe tatuaje!
  
  Ñame"ẽta ñane korasõ ñande Retãygua rehe,
  Jajupi opa yvyty, cheguerovia, yvateve...
  Ñande mitãkuña jaguereko heta mbarete, .
  Sapyʼánte voi ombopu pe técho!
  
  Pe mitãkaria"y ome"ẽ avei peteĩ suscripción Elf-pe ĝuarã,
  He'i oñorairõtaha mbarete porã...
  Oĩ hesápe metal omimbipáva,
  Ha pe RPG oñeñomi mbarete pe mochila-pe!
  
  Upévare ani ñañembosarái pe itavýva,
  Iporãve jepe, opavave ñañembo"y oñondive peteĩ muro ramo...
  Ohasávo exámen, peteî cinco añónte,
  Togoverna Abel, ha ani pe Caín aña!
  
  Mbykyhápe, oĩta vy"apavẽ tapichakuérape ĝuarã,
  Ha Svarog pu'aka mundo marangatu ári...
  Juegosamente oity umi orkshista-kuérape, .
  Lada toiko vy'a ha ta'anga!
  Pe mitãkuña duende omohu"ã opurahéi tuicha kyre"ỹme. Ha oñesũ, opyrũ ipy nandi ha he"i:
  - Poriahuvereko!
  Ko kavaju'arigua armadura morotîva omoañete:
  - ¡Kóva ha'e peteĩ purahéi digno! Ombopiro"y ñande py"a ha ánga. Upévare ame"ẽta ndéve consejo: ejapo peteĩ figura ocho nde py reheve, ha rehupytyvéta mbarete. Ha ikatu regueropu"aka peteĩ monstruo-icha peteĩ vampiro-icha jepe!
  Erimiada oñesũ ha ombohovái:
  - Yvóra ñanemomba'eva'erã ha okyhyje ñandehegui.
  Umi explotación ojapóva umi soldado ha'e incontable...
  Ymaite guive umi elfo ikatu oñorairõ.
  ¡Ñahundíta umi orco yvýpe!
  Peteĩ ñorairõhára armadura morotĩva ojapo peteĩ círculo ikyse puku reheve, ha oñehendu música, ha"ete ku ñembosarái hielokuéra rehegua.
  Ha ojekuaa yvágape peteĩ silueta. Ha"e peteĩ mitãrusu iporãva ha katu ipire morotĩva, sombrero superior ha traje de cuero reheve. Ipo oreko kuéro, guante morotĩ ha ibotín, al contrario, pytã. Ha oguereko peteĩ kyse puku. Mitãrusu jurúgui osê umi colmillo.
  Erymiada osapukái, oipe"ávo hatĩ:
  - ¡Kóva ha'e peteĩ vampiro! Ojehecha porãiterei.
  Pe mitãrusu oñakãity, omohenda isombrero yvate ha upéi oguejy mbarete yvýpe.
  Oñesũ pe mitãkuña renondépe ha he"i:
  - Haimete oñemonde ha ipy"a"ỹ, tembiguáiicha!
  Pe ñorairõhára morotĩ ombohovái:
  - Kóva ha"e peteĩ vizcondesa peteĩ familia noble-itereívagui. Ha ohupytyse pe dragón pytã raʼanga osalva hag̃ua ipuévlope omanógui.
  Pe mitãkaria"y vampiro ombohovái:
  - Taha'e ha'éva, ¡che aityva'erã chupe! ¡Añehaʼãta amoingove chupe ikatúramo!
  Erimiada ombohovái opukavy:
  - ¡Ndaipotái avei rojuka! Péro tekotevẽramo, ¡añorairõta che puʼaka reheve!
  Pe ñorairõhára morotĩ oñakãity:
  - Peñorairõta kyse puku reheve. Umi arma ojoja, ha opa mba'e hekojoja.
  Pe vampiro oñesũ ha ombohovái:
  "¡Tuicha honor chéve ĝuarã ambohasa kyse puku peichagua mitãkuña ndive!"
  Erimiada oñakãity ha opukavy:
  - Py'aguasúpe jahóta ñorairõme,
  Umi elfo káusa rehehápe...
  Jaitypáta opavave orco-kuérape,
  ¡Eñorairõ, ani reñembotavy!
  Pe mitãkuña ha pe mitãkaria"y ogueraha ipópe kyse puku omimbipáva ha omimbipáva ha oñembosako"i oñorairõ haĝua. Pe estado de ánimo orekóva hikuái haʼe vaʼekue oñehundipaite hag̃ua.
  Oñehendu peteĩ señal. Pe mitãrusu vampiro oñemongu"e pochy ka"aguy reheve Erymiada gotyo. Ojotopa hendive peteĩ golpe ikyse puku reheve, ombotapykuévo pe ataque. Pe mitãkuña oñeñandu tuicha ojeroviaveha, ha omboyke jey pe ñeha"ã peteĩ rollo de barril reheve.
  Upéi, Erimiada omomýi ikontrario ipy mbytépe ipy nandi reheve. Pe vampiro oconsegui ojoko pe golpe, ha katu oñemomýi gueteri.
  Pe duende opukavy:
  - Pe enemigo ndoikuaái gueteri ñane mbarete, .
  Ndoiporúi hikuái ipu"akapaite...
  Mitã mimi ha kuñanguéra ojeataka
  Opa mba"e peteĩcha, vampiro, rojukáta!
  Ombohováivo, mitãrusu ojeipyso"imi yvate guive ha oñeha"ã oñemboja Erymyad-pe peteĩ tormenta-icha.
  Ha pe mitãkuña ojagarra ha oinupã pe enemígope ikyse puku punta reheve ipype voi. Oñeme'ê chupe peteî inyección hasýva ha osê tuguy. Pe duende ojapo peteĩ maniobra mariposa rehegua ha o"engancha pe vampiro bota, upéi ha"e opukavy:
  Peteĩ golpe reheve aitypáta pe enemígope,
  Che, duende, chepy"aguasu por buena razón!
  Upe aja, pe ñorairõ osegi. Pe vampiro oñeha"ã oveve yvate, ha katu Erimiada opu"ã ha osegi ojagarra chupe. Ha tuguy pytã gota isarambipa.
  Pe mitãrusu tuguy ryru ohechakuaa:
  - Heta mba'e reaprende! Ha katu ndaikatúi ogueropu"aka pe mitãkaria"ýpe!
  Pe duende ohechakuaa, odesnudávo hatĩ opukavy:
  - ¡Reñepyrũva'erã peteĩ hendápe! Opavave ña"aprende michĩmi, ha ani repeka, nde ha"e peteĩ vampiro Ñandejárape ĝuarã!
  Pe vampiro pya"e sapy"a, ha katu ikyse puku ndohupytýi pe blanco, ha Erimiada oinupã pe tuguy chupadora-pe muñeca-pe. Jey salpicadura ha gemido color rubí.
  Vampiro ohechakuaa:
  - Nde aña!
  Pe duende ombotove:
  - ¡Aservi umi mba'eporã mbaretekuérape!
  Pe mitãrusu tuguy ryru he"i:
  - Mba'épa ojoavy iporãva ha ivaíva?! ¡Umi tupã tesape rehegua jepe ojuka ha ndohejareíri iñenemigokuérape!
  Erimiada oñakãity ha opukavy:
  Peteĩ yvoty pétalo ningo frágil, .
  Ymaite guive ojedesgarra ramo...
  Jepe pe múndo oĩva ijerére ipyʼahatã,
  ¡Ajapose iporãva!
  Pe vampiro oñeha"ã jey ombopya"e ha pya"e oataka pe mitãkuñáme. Ojapo pe maniobra horquilla rehegua, ha katu, oñeha"arõ"ỹre, pe mitãkuña duende cuchilla oity ijyva. Peteĩ tuguy ysyry osẽ okápe. Pe vampiro ojepoi jey, ombotyryrývo umi gota pytã, ha ohechakuaa:
  - Añetehápe, kuña-aña!
  Erymiada otyryry opa ipu"aka reheve, oñemombo pe golpe-pe. Italón desnudo ha redondo oinupã pe vampiro-pe oike pe barbilla-pe. Ho"a ha oipyso ipo opaichagua dirección-pe. Heta hatĩ oñembyaíva oveve osẽ pe tuguy ryru jurúgui.
  Erimiada omoĩ ipy nandi ijyva ári, ohupi ipo ha osapukái:
  - ¡Victoria!
  Pe ñorairõhára morotĩ oporandu chupe:
  -Remohu'ãta piko?
  Erimiada he"i decisivamente:
  - Nahániri!
  Pe kavaju"arigua armadura morotĩva oñakãity:
  - ¡Pe dragón pytã ra'anga nde mba'e!
  Ha ojapo peteĩ triángulo peteĩ kyse puku omimbipáva reheve. Upepete voi oĩ peteĩ destello pe aire-pe, ha ojekuaa peteĩ dragón colorido ha ipoderósova ra"anga. Oveveva"ekue yvate gotyo Erimiad peve. Pe mitãkuña oñemboguejy involuntariamente.
  Upéi oiko peteĩ destello michĩva, ha pe dragón oñekonverti peteĩ figurilla michĩvape ha"e voi oveve pe mitãkuña duende pópe. Ogueraha ha opurahéi:
  - Elfo, elfo, elfo, .
  Ñande mitãrusu ha'éta eterno...
  Elfo, elfo, elfo, .
  ¡Ñaimeva"erã vy"apavẽ opave"ỹvape!
  
  GULLIVER REHEGUA CUINTO JEJAPO
  ANOTACIÓN rehegua
  Pe viajero herakuãitéva Gulliver, peteĩ barco tuicháva akãme, osẽ jey peteĩ viaje-pe. Ojejagarra peteĩ torméntape ha imbaʼyru oñemombo yvýpe. Ha pe Gulliver experimentado ojuhu peteĩ mundo extraño-icha, upéi opa umi aventura ohasava"ekue pe legendario marinero-gui oñembopiro"y ijyképe.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua
  Gulliver ndaha"evéima imitãvéva. Upéicharõ jepe, asẽ jey ótro viáhepe. Añetehápe, umi descripción ojapóva umi aventura rehegua ojegueraha ndaha"éiramo mba"eve ndaha"éiva fantasía ha cuento de hadas.
  Ha ohasa umi áño, ha iñakã morotĩ, ha ojekuaa ipype peteĩ calvo porã. Reguerekóramo cincuenta áño ári, umi estándar siglo XVIII-pegua rupive, kóva hetaiterei. Upéicharõ jepe, Gulliver odesidi oity jey tape. Hiʼarive pe adivino oprofetisa chupe ko vuéltape otopataha ivyʼa ha ndohosevéima.
  Peteĩ galeón tuicháva omboveve ivela ha oho océano Pacífico gotyo. Gulliver ningo ipirapire hetaitereíma, ha pe ovecha michĩva lana ipire hũva ojegueraháva Liputa- gui ogueru chupe ingreso especial . Péro enterovéva omano. Ha heñói pe idéa ojevisita jey hag̃ua ko ísla.
  Ohasáma mas de treinta áño. Ha umi Lilliputano oiko sa"ive tapichakuéragui. Upéicha opavave oikuaáva Gulliver-pe oñehundipáma.
  Mbaʼére piko ndajaikomoʼãi upépe jajagarra rupi umi mymba? Umi lilliputano ndorekói ni cañón ni fusil, ha iflecha ndaha"éi mba"eve umi gigante rehe. Ha Lilliput- pe voi ikatu rejagarra heta mba"e ivaliosoitéva.
  Umi mymba michĩva añoite ikatu ohupyty tuichaiterei ingreso ha ikatu oñevende tuichaiterei hepýpe.
  Oho ojejagarra umi gigante-pe ha"e peteĩ riesgoiterei. Ndaha"éi oimeraẽva añónte ojagarrátava peteĩ bruto doce veces tuichavéva peteĩ kuimba"égui, peteĩ arma jepe. Hiʼarive oreko hikuái peteĩ rréi orekóva peteĩ ehérsito ipoderósova. Añetehápe, umi gigante ndorekói gueteri pólvora.
  Taha"e ha"éva, Gulliver ovisitase hetã peteĩha, oĩháme mokõi pu"aka tapicha michĩmi. Ikatu upépe ojuhu peteĩ mbaʼe omombaretétava chugui fabulosamente.
  Oikuaágui Yahoo ha mundo kavaju iñaranduva, Gulliver ipy"ahatãve ha cínico. Ohasa umi áño ha tekotevẽ reñembopirapire heta. Ndojekuaái mboy tekovepa hembyve chupe. Ha umi tapicha opuka nderehe, ha opaichagua diario ome"ẽ pista vulgar Gulliver ndaha"eiha peteĩ soñador añónte, sino avei peteĩ loco. Ha hetave, ome'ê haguã prueba umi tetã ombohérava oîha, péva ha'e kuri motivación.
  haimete moõpa oĩ Lilliput ha ypa'ũ Blefuscu . Ha ibarco og̃uahẽma ko tendápe.
  Péro, ¿moõpa añetehápe? Umi ypa'ũ michĩ, ha oñeha'ã ojuhu ohecha'ỹre, oiporúvo navegación primitiva siglo XVIII ñepyrũme.
  Ha upéi pe várko ojagarra ha ojejagarra peteĩ torméntape...
  Ojepyso chupe siete día ha pyhare pukukue, ojeipyso umi ola. Vyʼarã, pe várko tuicha ha ipoderósova orekóva arma, ojekuaa ipukuetereiha. Ha ndo'ái.
  Ha upéi sapy"aitépe opu"ã peteĩ ola ha ojohéi pe galeón inglés-pe pe orilla desierta-pe. Ikane"õgui pe lucha ipukúva pe tormenta ha elemento ka"aguy ndive, pe tripulación orekóva mas de doscientos marineros, ha Gulliver voi, oke pya"e.
  Ha"ekuéra nopensái mba"éichapa opytu"úta ni ojerrekupera jeýta.
  Gulliver oguereko kuri umi pesadilla continua. Ha opu"ãvo, pe pesadilla osegi añetehápe. Primero, ojejuhu oñeñapytĩha, ha oñembo"y ijykére mitãkuimba"e ha"etévaicha orekóva doce térã trece áño rupi. Oñepinta pintura reheve, iñakã ári pluma indio-icha, ipy nandi, torso medio desnudo. Péro koʼápe hakueterei, ha upéva oñentende.
  Gulliver omaña ijerére. Ha ag̃ui upégui ahecha heta marinero oñeñapytĩva. Haʼekuéra añoite okambia avei. Michĩve ohóvo, okañy umi barba ha ryguasu rupi"a, ha umi ao oñembo"y vosaicha.
  Gulliver omaña ijehe. Ha che sorprende. Hete michĩve, ipy"a okañy ha pe mba"asy hũ"ỹva ijyva ári avei. Ha pe traje oñembo"y peteĩ paño de lavado-icha. Ha umi bota ojekuaa sapyʼa ndojehepymeʼẽiha. Ha oñembotyryry, ha umi soga oguejy"imi.
  Peteĩ mitãkaria"y ojoguáva indio-pe, ojejaho"íva tatuaje-pe, osapukái:
  - ¡Oiko chuguikuéra ñandéicha! ¡Eju, emboty umi soga!
  Umi marinero añetehápe oguerekóma mitã rova, ha oguejy ñande resa renondépe.
  Mitãkuimba"ekuéra pluma ha pintura reheve pya"e oipyso yvate umi soga. Gulliver oñandu osegiha oñemboguejy. Ha upekuévo, ñande rete oñeñandu ligero ha energizado. Ha nde juru ndohasái, ha en general, ha"ete ku renase jeýva.
  Upe aja, hetave gerréro local ojupi pe várkope. Haʼekuéra oguerekóma uniforme iporãvéva, omonde armadura ha ogueraha kyse puku. Oĩ sandalia ipy rehe ha heta mitãkuña hendive. Ha katu ojogua avei hikuái mitãnguérape, doce áño rupi, máximo trece áño. Mitãkuñakuéra omonde arete ha joya.
  Peteĩva ijapytepekuéra iñakãrague morotĩva opuka ha ohechakuaa:
  - ¡Imbyasy ningo! ¡Ndahupytýi ahecha haĝua chupekuéra kakuaávaicha! Koʼág̃a haʼekuéra ningo umi mitãʼi ñandeichaguánte!
  Pe mitãkaria"y otatuáva he"i:
  - Ko'ápe oî hetave doscientos-gui! ¡Oñemondova"erã chupekuéra tembiguái ramo umi cantera-pe!
  Pe mitãkuña ombotove:
  - Nahániri! ¡Rovendéta mante umíva! Oĩ desgraciado oho haĝua umi mina-pe, ha hembýva ha"e umi ijára pyahu!
  Peteĩ mitãkaria"y blindaje ha casco de óro oporandu hatã:
  -Mávapa nde jefe? Che ha'e peẽme! Ha ani rejapo gua'u ndereikuaaiha ñane ñe'ê! Mayma tapicha oikeva ñane imperio-pe pya"e oñepyrũ ontende ñane ñe"ẽ, ha ñande, ñande katu, ñantende!
  Peteĩva umi marinero oikova"ekue chugui mitãkuimba"e, he"i ñe"ẽmbegue:
  - ¡Kóva ha'e Capitán Gulliver! ¡Nderehechakuaamo"ãi pya"e chupe peteĩ mitãkuimba"e retepýpe!
  Pe ñorairõhára casco de óro reheve omanda:
  - Oguenohẽ chupekuéra. Ipahápe oiko vove hikuái ñandéicha, upéicharõ ikatu ojepoi chuguikuéra. Upe jave avei, oñembosako'íta hikuái transición-pe guarã.
  Umi mitãkuimba"e ñorairõhára omoĩ Gulliver ha ambue karia"ykuérape ijyva ári, ojokóvo chupekuéra mokõi mokõi, ha ogueraha okápe.
  Gulliver oimoʼã ikatuha upéva haʼe peteĩ mbaʼe ndovaléiva mbaʼeverã. Ha katu upéi chemandu"a umi Lilliputano-kuérare. Haʼekuéra michĩve ijyvatekue. La mayoría umi kakuaáva añoite, ndaha"éi mitãnguéra. Ikatu piko noñesorprendeivaʼerã?
  Ovisita diferénte múndo ha ohecha umi tetã hechapyrãva. Upéicharõ, mba"ére piko ndaha"éi va"erã ijapytepekuéra pe mundo infantil? Péva añoite ofalta chupe ikoleksión de sensaciones-pe ĝuarã.
  Gulliver ohecha pe orilla ndaiporivéima hague desierto. Upépe oĩ heta soldádo blindaje reheve. Oĩkuri mitãkuimba"e orekóva pluma ha arco estilo indio, ha umi combatiente orekóva armadura de metal ligero. Ha umi mitãkuña orekóva arco, avei, por cierto, ipy"a"ỹ ndaha"éiramo umi comandante, orekóva joya ha sandalia iporãitereíva ojejaho"íva pérla-pe.
  Umi mitãkuña arquero oñembo"y peteĩ línea-pe. Ambue rango oguereko ipópe ballesta ipoderosovéva odispara perno letal. Pe lado derecha gotyo oĩ catapulta. Avei hi"aguĩ chuguikuéra mitãkuimba"e ha mitãkuña. Pe ñorairõhára principal peteĩ casco de óro reheve omanda:
  - ¡Egueraha umi preso ao! Koʼág̃a haʼekuéra ningo tembiguái ha oñemonde vaʼerã pe rango orekóvape.
  Umi ao ndoikéima ha apenas ojejoko. Umi preso, oikova"ekue chugui mitãkuimba"e, ojepe"a, ha opa umi trapo ko"áĝa hyakuã porãva ojeity peteĩ montón-pe, isapatukuéra ndive. Upéi oñohẽ hikuái hese peteĩ aséite ha azufre ñemoheʼẽ ha omyendy tata.
  Ko"áğa umi marinero ha"e mitãkuimba"e ndohasáiva trece, ha siglo XVIII-pe, aceleración mboyve, mitãnguéra upe eda-gua ojogua umi mitã orekóva diez año siglo XXI-pe. Heẽ, ojehechakuaa oguejyha hikuái.
  Ha ko'ágã opíma hikuái, oĩ otĩva ojaho'íva ipópe iñemotĩ.
  Umi mitãkuña arquero ha ballesta ojeguereko pistola punta-pe.
  Pe mitãkaria"y casco de óro reheve omanda:
  - Ha, tojohéi hikuái yguasúpe! Upéi ñame'êta chupekuéra tembiguái ao osegi haguã apariencia.
  Ha umi mitãkuimba'e ojejapyhývape oñemombo yguasúpe. Pe y haku, haku pe kuarahy tropical. Koʼápe oĩ vaʼekue peteĩ klima porã. Ikatu rehecha palmera ha coco.
  Por lo menos nde nerecongelamo'ãi.
  Gulliver otĩ ha al mismo tiempo ovy"a. Oity rire mas de cuarenta áño, koʼág̃a hesãimbaite, ikyreʼỹ ha ovyʼaiterei. Ha pe estado de ánimo ovy"a, jepémo oha"arõ chupe tembiguái ha ñemotĩ, avei ikatu tembiapo pohýi umi cantera-pe. Gulliver ndoikuaái mba"épa pe tape hasýva, ha katu ohendu umi tembiasakue mba"éichapa ndaha"éi tuicha mba"éva! Péro mbaʼeichaitépa imitã ha hesãi koʼág̃a.
  Pe yvyku"i haku ha ohapy umi suela nandi ha mitãicha. Ndorekói gueteri tiémpo oñemohatã ha ojejahoʼi hag̃ua callos-pe, ojehuháicha are reguata jave sapatuʼỹre. Jahechakuaava"erã Gran Bretaña-pe ojehecha hague ojeguata ipy"a"ỹre ha"eha peteĩ mba"e ohechaukáva tuicha mboriahuha, ha mitãnguéra ohechaukáramo jepe ipy"a"ỹ, haku jave añoite, ha upéi jepiveguáicha umi mboriahu apytépe. Ha upéicha oñeha"ã hikuái omoĩ isapatu, jepe opa vy"a oñandu haguére yvy ape ári, suela mitãicha ha sensitiva reheve.
  Ha katu upe jave avei, sapatu"ỹre hasy"imi . Pe yvyku"i hendy haku kuarahy tropical-pe asajepyte jave. Mitãkuimba"e ha mitãkuña local hesakã porã orekoha suela imbaretetereíva ha hatãva.
  Por cierto, Gulliver opensa - mboy áñopa oguereko hikuái? ¿Mbaʼépa oikóta enterove oĩva koʼápe nomanóiramo? Ha ndaha"éi peteĩva umi mundo Gulliver ovisita haguéicha, ha jepe umi tapicha nomanói, ituja gueteri hikuái, ha pe inmortalidad imitã, vy"a ha ikyre"ỹ!
  ¡Ha"évo mitã tuicha mba"e ijehegui! Ha ikatu reiko péicha mas de un milenio.
  Añetehápe, upéi Gulliver oñembyasy. ¿Mbaʼépa oikóta ombaʼapo vaʼerãmoʼã hetaiterei áñore peteĩ tembiguái opívo ha ipyʼaʼỹvaicha umi canterape? Ha péva saʼieterei ogueru vyʼa.
  Ko'ã karai ha'e infierno-icha. Por ehémplo, peteĩ saserdóte oexpresa pe opinión pe tatatĩ eterno haʼeha peteĩ metáfora, ha umi pekadór ombaʼapo tembiguáiicha tembiapo pohýi eterno-pe!
  Ambue mba"e osorprendeva"ekue Gulliver-pe ha"e umi mitãkuimba"e guerrero omoĩha opa hi"arma peteĩ pila aparte-pe ha omoĩ pistola ha mosquete caja de hierro-pe.
  Gulliver oimo"ãkuri upéva ndaha"eiha iñaranduetereíva. Umi arma de fuego ndaha'éi guive mba'e vai. Hiʼarive oĩ umi árma ojejapóva Inglatérrape, upe tiémpope haʼe vaʼekue pe tetã oñemotenondevéva ko múndope, odispara porãiterei. Ha ko"ápe oĩ arco ha ballesta, ha"ete ku Edad Media ñepyrũme. Ha Gran Bretaña-pe oúma hína pe revolución industrial. Ha pya"e Inglaterra imbaretetereíta ha umi gigante jepe ikatúta ojoavy. Jepénte péva ikatu ha'e peteî riesgo colosal.
  Umi mitãkuimba"e tembiguái ijao"ỹva osalpica pe y marpegua. Ha upéva tuicha mba"e ha"e voi. Gulliver ha peteĩ par de mitãkuimba"e marinero-kue oñepyrũ sapy"a osalpica ojuehe. Oñembohyru hikuái peteĩ arai salpicadura-pe ha opuka vy"ápe, osẽvo iñe"ẽ.
  Ha"etéta hikuái kakuaáva iñakãme ha omantene peteĩchagua mandu"a, ha katu hekokuérape sapy"aitépe oiko chuguikuéra mitã añetegua. Ha haʼekuéra tuichaiterei opukavy ha opukavy ha ohaʼãse umi broma.
  Ha Gulliver osalpica umi marinero-kuérape, ha ha'ekuéra osalpica hese. Mitãkuimba"ekuéra ovy"aiterei ha ohechauka hatĩ. Upéva ko'ágã oreko hikuái imba'éva, ha umi morotĩva. Kóva ha"e peteĩ mundo pyahu, vy"arã oĩháme peteĩ jevy gloriosa imitãme.
  Gulliver oñeñandu porã físicamente ha ikatu ovy"aiterei en general. Ha añetehápe, imitãrusúpe ojevy hendápe ha péva, ikatu he"i, ha"e pe iñimportantevéva.
  Ha mbaʼépa ikatu reipotáve? Añetehápe ningo nde ningo peteĩ tembiguái opívonte, ha upéva nembopochy voi. Ha haʼévo tembiguái naiporãiete. Péro tuicha iporãve haʼéramo peteĩ tembiguái.
  Añetehápe, opa umi provléma oĩramo jepe, imitãme haʼe peteĩ tiémpo ovyʼavéva. Sapy"ánte toiko joavy ne irũnguéra ndive, térã reho va"erã mbo"ehaópe, térã remba"apo jepe.
  Jepémo... Añetehápe, siglo XVII pahápe, Gulliver imitãrõ guare, ha"e peteĩ époka ndahasyietereíva. Ha ndaipóri umi vy"a mitãnguéra oguerekóva veintiún-pe. Heẽ, upéichaite ningo.
  Péro peteĩchaite, mitãnguéra oñemongeta ojuehe ha oñembosarái. Ha ikatu ja"e kóva ha"eha vy"arã, jepe nde ndereguerekói idea oĩha consola de juego ha teléfono inteligente.
  Péro umi mitãkuimbaʼe ndojehejái osalpica are ha oñemosẽ chupekuéra pe ýgui lánsape. Ha pe yvykuʼi haku asýva añetehápe ohapy nde talón. Añete, umi suela hykúramo añetehápe nereñandúi. Upéi oñepyrũ haku añete.
  Gulliver osapukái:
  - Che py hendy heta! ¡Eme'ẽ chéve sapatu!
  Ombohováivo, pe mitãkaria"y ñorairõhára oinupã chupe peteĩ látigo reheve, osapukáivo:
  - Ekirirĩ! ¡Umi tembiguái ndorekói derécho sapatu reheve según rango orekóva!
  Umi mitãkuña ñorairõhára katu oñepyrũ ogueraha ijyva. Péva ha"e pe ao añoite ikatúva omonde tembiguái. Oĩháicha algún tipo de Egipto-pe.
  Umi mitãkuimba"e ojejapyhýva oñepyrũ omonde por lo menos kóva ojaho"i haĝua iñemotĩ.
  Gulliver oñeha"ã oporandu:
  - Péicha piko omomaitei hikuái umi tapicha ndoikuaáivape!?
  Ha upéi ohupyty jey pe látigo. Ha katu, peteĩ mitãkuña elegante orekóva pendiente de diamante osapukái:
  - ¡Egueraha porã! Ha"e ha"e itendotakuéra opa mba"e rire! Ikatu piko amombeʼu chupe?
  Pe ñorairõhára oguerekóva pe casco de oro oñakãity:
  - Jaha!
  Pe mitãkuña, opyrũvo ipy sandalia preciada-pe, oñemboja Gulliver-gui, oikova"ekue chugui mitãkuimba"e, ha opukavy:
  - Mayma pytagua oúva yguasúgui oiko tembiguái jepokuaaháicha ha oñevende remate-pe. Ko"ãva ha"e ñande regla. Péro reikuaáramo mbaʼéichapa rejapo vaʼerã peteĩ mbaʼe ha rehechauka ikatuha ideprovécho ndéve, upéicharõ ndahasyimoʼãi nde rekove tembiguáiramo. Ha ohasávo pe tiémpo, ikatu rehupyty libertad umi mérito rehehápe. Avei, ndekatupyry porãramo arma reheve, ikatu romondo circo-pe reñorairõ haĝua gladiador ramo. Ha rehechauka porãramo upépe, upéicharõ rejegueraha ejército-pe, ha péva ha"e peteĩ oportunidad peteĩ carrera-pe ĝuarã. Upéva heʼise ñande tembiguái jepe ikatuha oiko porã ha oiko chuguikuéra puévlo noble.
  Gulliver oñesũ ha ombohovái:
  - Che ningo cirujano, ikatu che ideprovécho!
  Mitãkuña oñakãity:
  - Nde retãme, pohã ñana oñemoakãrapu'ã vai. ¡Ndahaʼéi oiméne nde ideprovéchota!
  Gulliver oporandu opukavy:
  - Mba'épa oje'e umi inglés rehe?
  Pe mitãkuña orekóva umi pendiente de diamante oñakãity:
  - Oje'ehaichaite! Ha ndahaʼéi haʼekuérante! Añetehápe ningo ohaʼarõ enterovépe pe tembiguái reko. Ha mávapepa oñemondo ñorairõrã!
  Gulliver oporandu:
  - Natekotevẽi piko cañón, pistola, mosquete?
  Pe mitãkuña ombohovái decisivamente:
  - Nahániri! ¡Roñorairõ umi arma de borde reheve añoite! Pólvora ojeproivi ko'ápe ha Imperio Búfalo-pe.
  Gulliver oñesorprende:
  - Oĩpa ambue imperio?
  Pe mitãkuña oñakãity:
  - Heẽ, ha oĩ ñorairõ ñande apytépe! Ani repensa mante reguahẽramo upépe, iporãvéta reime. ¡Nde avei reime vaʼerãmoʼã tembiguáiramo ha reñevendéta!
  Gulliver he"i peteĩ suspiro reheve:
  - ¡Ay! ¡Péva ha"e aparentemente ñande destino! ¡Akóinte eiko tembiguái térã prisionéroramo!
  Pe mitãkaria"y casco de oro reheve oñakãity:
  - ¡Ha'e omyesakã ndéve opa mba'e! Ko'ágã peẽ pegueraháta pe távape. Ombosako'íta hikuái upépe oñevende haguã. Ani reñeha'ã reñani. Ñañeha"ã haguére jakañy, pya"e ñañemoĩ kurusúre kurusúre. Upépe pe siudápe reñemarkáta ha ojepokuaaháicha, nde akãrague oñeafeitáta calvo. Ha neguenohẽta hikuái revende haguã. Rejuhúramo umi mínape, eñekomporta porã. Upéi realternava"erã tembiapo superficial ha tembiapo yvyguýpe. Upéicharõ, ¡suficiente nutrición reheve, ikatu redura heta siglo pukukue!
  Gulliver oisu"u:
  - Hetave peteĩ siglo, peteĩ tembiguái umi cantera-pe!?
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Upéva ha'e! ¡Ndoroguerekói tuja! Pevy"a, peime haĝua imitãva tapiaite ĝuarã. Nderejukáiramo, upéicharõ mil áño rire ne ánga ohejáta gueteri nde rete. Péro nde reguereko gueteri mil áño ne renondépe. ¡Eiko ha evy'a!
  Ha Gulliver-pe ojejapi jey. Pe perspectiva jaikove haĝua mil áño upéva rire ndaha"éikuri tuicha omokyre"ỹva.
  Péro, ¿ndahaʼéi piko tuicha mbaʼe? Péro añeporandu mbaʼépa oikóta okañýramo? ¿Oiko jeýtapa kakuaáre, térãpa opytáta mitãkuimbaʼe? Jepémo oiméne ipya"eterei ñapensa haĝua hese.
  Umi mitãkuimba"e nda"aréi ha"eva"ekue marinero oñemboja"o peteĩ columna-pe. Ha ko'ãva ha'e doscientos mitãkuimba'e. Opavave medio desnudo tembiguái tronco morotĩme. Mitãkuimba"e iporãva, ipire hũ, ha katu ndaha"éi ja"e haĝua mávapa ipire hũ. Koʼãva ningo muskulosoiterei ha imbarete ojehechaháicha, ha ndorekói ikyrakue. Pe pire oñembopiro"y, ha umi hatĩ oĩmbaite intacto ha morotĩ. Ha ojehechaháicha hesãipaite.
  Jepe umi suela desnuda ne"ĩra gueteri ijyvytu"ỹre, ojegueropu"aka gueteri sapatu"ỹre.
  Heta kavaju arigua oveve yvate. Mitãkuimba"ekuéra avei, ipópe látigo. Mitãkuña"ikuéra ojekuaa avei umi unicornio ári.
  Upévare og̃uahẽ umi kavaju arigua. Ha hendive oĩ cinco leopardo oñembokatupyrýva.
  Peteĩ mitãkaria"y kavaju ári ha casco de pláta reheve oadverti:
  - ¡Ko'ã mymba oñangarekóta nderehe! Oĩramo okañyséva, oikytĩta chupekuéra. Ndorome"ẽmo"ãi peẽme tembi"u ha y ko"áĝa ĝuarã - pepasiénsia, tembiguái. Upéi oĩta tembi"u ha y. Bueno, katuete, opavave peẽ ha"égui mitãkuimba"e ko"ápe, peñemoĩta peteĩ cuartel aparte-pe peñemoĩ peve remate-pe. Ani reñeanimá repu'ã. Peẽ pejejukáta, ha oimeraẽ ojejapyhývape ojejukáta kurusúre peteĩ kurusúre térã mbyja ári. Oñembotove oñeñe'ê haguã transición jave. Ñainupãta umi oviolávape poriahuvereko"ỹre. Ha ñainupãta umi iñakãhatãvévape.
  Ha ereséramo peteĩ mba"e, ereva"erã: Karai térã kuñakarai, ehejami tañe"ẽ ndéve. Ha ani nderesarái reñesũ haguã!
  Gulliver, ipu"akávo kyhyje rehe, opukavy:
  - ¡Ehejami chéve tañe'ẽ ndéve!
  Pe mitãrusu casco de óro reheve opukavy:
  - Ha, eñe'ẽ!
  Gulliver, oikova"ekue chugui mitãkuimba"e, oporandu:
  - Natekotevẽi ñañapytĩ! Ñame"ẽta ñane ñe"ẽ ñemomba"eguasu ñañekomportaha kirirĩ ha py"aguapýpe ha ndajakañymo"ãiha!
  Pe mitãrusu casco de oro reheve opukavy ha ombohovái:
  - ¿Ojepokuaa piko Inglaterra-pe rekumpli ne ñe'ẽ, ko'ýte oñeme'ẽvo umi tapicha ndoikuaáivape?! Péro noromoĩmoʼãi nderehe kadéna ikatúramo rekirirĩ ha nerejapói tyapu por lo méno peteĩ óra. Ndaupeichairamo, roñapytĩta opavave peẽme condenado-icha!
  Pe mitãkuña orekóva pendiente de diamante he"i:
  "Ikatu piko araha ko mitãrusu ha amoĩ chupe peteĩ kavaju ári che ykére?".
  Pe mitãrusu casco de óro reheve oñakãity.
  - Hetaiterei ñemomba'eguasu peteĩ tembiguái oñemonde ha iky'ávape guarã. Ikatu reñapytĩ chupe peteĩ correa-pe jaguaicha ha eheja tosegi nde rapykuéri.
  Pe mitãkuña oñakãity opukavy ha opukavy:
  - ¡Ikadena de plata ári! Mba"eichaitépa mitãkaria"y ijuky"ỹva oiko chugui ko"áĝa.
  Mitãrusu Gulliver ohasa ambue humillación. Oñemoĩ hese peteĩ cuello, peteĩ cachorro-icha, ha oñeñapytĩ peteĩ kadéna de plátape.
  Ambue mitãkuimba"e marinero-kuérape oñeñapytĩ peteĩ soga-pe. Haʼekuéra koʼág̃a haʼete umi tembiguái. Umi kavaju arigua ojere, ha peteĩ párte pe guárdia omýi yvýre.
  Ha upéicha oho ko equipo descalzo pukukue. Umi tembiguái mitãkuimba"e opukavy oiko jave chuguikuéra mitã, ha katu oñeha"ãramo oñe"ẽ ohupyty látigo. Ojoavy"ỹre, opyrũ hikuái italón nandi reheve, raẽ ohasávo pe yvyku"i. Ha upéi pe tape grava grueso pukukue.
  Gulliver pe mitãkaria"y ojetira hína kuri peteĩ correa-pe. Añete, ndahasýiva"ekue jaguata peteĩ mitã retepýpe. Ha pe mitãkuña oĩva umi joya-pe ndojapurai ojupi pe kavaju ári. Upéva rangue, ha"e oikuaasetereíkuri voi ikompañero iñirũ pyahúre. Mávapa nda"aréi peteĩ kakuaáva.
  Ha"e oporandu opukavy:
  - Nde piko pe iñimportantevéva ijapytepekuéra.
  Mitãkaria"y Gulliver oñakãity:
  - Heẽ che!
  Ha opyrũ ipy"a"ỹre, peteĩ mitã pyti"a reheve, peteĩ ita"i haimbe asýva ári, upéi osapukái.
  Pe mitãkuña opukavy ha oporandu jey:
  -Reviaha piko tetãnguéra interesante-pe?
  Pe tembiguái ombohovái jerovia reheve:
  - Oje'ehaichaite!
  Pe iporãva oĩva joya-kuérape oporandu:
  - E! Mba"épa raka"e pe primera experiencia ha iñinteresantevéva?
  Gulliver, imitãva"ekue, ombohovái pya"e:
  - Katuete, ohupyty haguã tetã Lilliput -pe . Umi tapicha michĩmi oiko upépe, ñande tapichakuéraicha, doce veces michĩvévante!
  Pe mitãkuña, oikuaasetereígui, oporandu:
  - ¿Oreichagua piko ra'e hikuái, mitã, térã peẽ kakuaávaicha?
  Pe tembiguái karia"y ombohovái kyre"ỹme:
  - Ha'ekuéra ha'e va'ekue ñande especie-icha - kakuaáva ha mitã, doce veces michĩvévante.
  Bueno, ndorekói gueteri hikuái arma de fuego - arma ro"ysãnte!
  Pe mitãkuña ombojere hova lindo ha mitãicha ha ohechakuaa:
  - Ñande ñorairõme jepe, ha arma de fuego! ¡Peichagua vyʼapavẽ ofalta!
  Gulliver ohechakuaa:
  - ¡Ha katu ikatu reconquista hendive nde continente tuichakue!
  Pe iporãva opukavy ha opurahéi:
  Ndaipotái victoria mba'eveichavérõ
  Ndaipotái amoĩ che py che jyva ári...
  Ndajaikomo'ãi liga-pe Satanás ndive,
  Upéva ningo añete, ndaikatúi jajere mba"eveichavérõ pe tapégui!
  Peteĩ tembiguái, opyrũvo ipy nandi, oñepyrũva oisu"u pe grava gruesa oĩva umi tapére, ohechakuaa:
  - ¡Natekotevẽi jepi jajapo umi regla peteĩ meta tuicháva rehehápe!
  Pe mitãkuña oñakãity:
  - Heẽ, ha che, techapyrãramo, roñapytĩta pe estante ári!
  Oguata hikuái kirirĩháme sapy"ami. Gulliver omaña pe columna mitãkuimba"ekuéragui oikova"ekue marinero-gui. Ko'ãva ha'e mitãkuimba'e ndohasáiva trece. Umi mitã ojehecha porãiterei, jepe haimete oñemonde, ipy reheve ha ojogua tembiguáipe. Heẽ, haʼekuéra tembiguái. Peteĩ destino completamente inenvidiable oha"arõ chupe.
  Mitãkuña oporandu:
  - Ha umi enano nde rechávo tuichaiterei, mba'épa ojapo hikuái.
  Pe mitãkaria"y Gulliver ombohovái peteĩ pukavy he"ẽ asývape:
  - ¡Chejopy hikuái!
  Pe iporãva opuka ha opukavy:
  - Ha nde reñeme'ẽ chupekuéra tuichaiterei?
  Pe tembiguái mitãkaria"y he"i:
  - ¡Ojapo hikuái che ake aja! ¡Peẽ avei! ¡Redescubririre itiémpope, ¡ndahasýi vaʼerãmoʼã ndéve g̃uarã oiko upéva!
  Pe mitãkuña oñakãity:
  - ¡Ndaipóri duda! Péro jepiveguáicha, umi várko orekóva kakuaáva oñemombóramo yvýpe ñande rembeʼýpe, umi oikóva ipype oke. Ha upéi oiko chuguikuéra mitã ñandeichagua!
  Mitãkaria"y Gulliver ohechakuaa:
  - Mitã eterna... Mba'e iporãve pe tuja sapy'amigui!
  . MOAKÃHA No 2 rehegua.
  Umi mitã, peteĩva peteĩ unicornio iporã ha morotĩva ári, ambue katu tembiguái oĩva tronco de natación-pe añónte, osegi oñe"ẽ.
  Pe mitãkuña he"i:
  - Ambue mundo-pe, tapichakuéra ningo imperfectoiterei. Haʼekuéra ituja ha kuñanguéra koʼýte ijetuʼu ha ivaieterei itujavévo ohóvo. Umi kuña tuja ijyvyra, ijyvyku"i, hatĩ"ỹ, hyakuã vai. ¡Kóva ha"e peteĩ mba"e ombojeguarúvante!
  Pe mitãkaria"y Gulliver, oguatáva peteĩ correa ári, oipyso ipo ha ombohovái:
  - ¡Kóva ha'e Ñandejára providencia! Che, avei, aipota kuña ha kuimba"e ani ituja, ha katu...
  Pe mitãkuña opukavy ha oporandu:
  - Ere piko Ñandejára providencia? Péro roguerekóma heta tripulación, diferénte épokagui. Ha enterovéva orrepresenta Ñandejárape diferénte hendáicha. En particular, pe pa"i he"i pe jerovia hekopete ha"eha católica, ha opavave cristiano akã ha"eha pe Papa!
  Mitãkaria"y Gulliver oñakãity:
  - ¡Ore roguereko peteĩ jerovia iñambue"imi! Ha pe tupao akã ha"e pe rréi! Péro naentéroi umi inglés ojeadheri ko mbaʼére. Oĩ protestante diferénte direksióngui, heta katóliko, ha ambue tetãme ko múndope oĩ rrelihión idiferéntetereíva.
  Pe mitãkuña opukavy ha oporandu:
  - Heẽ, heta religión reguereko. Ha katu ndaikatúi ni peikuaa pende religión. Che ningo aleéma la Biblia. Upépe Jesús heʼi porã ha direktoite oĩha peteĩnte Ñandejára ha yvágape. Upéicharamo jepe, Apóstol Tomás oñesũ ha he"i Cristo-pe - Che Ruvicha ha che Tupã? Upéicharõ, ¿oguerekópa umi kristiáno mokõi Tupã?
  Pe mitãkaria"y Gulliver ombohovái opukavy:
  - Nahániri! ¡Ndaha"éi péicha!
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Mba'eichaitépa ojavy! Ndaikatúi oĩ hague mokõi Tupã ha peteĩ al mismo tiempo. Ha pe saserdóte heʼi voi pe Espíritu Sánto haʼeha avei Ñandejára, upévare oĩ mbohapy tupã! Ha katu oje"e porã: cherendu Israel, nde Tupã peteĩnte!
  Pe tembiguái karia"y ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - ¡Kóva ha'e pe misterio incomprensible Trinidad rehegua!
  Pe mitãkuña opukavy ha he"i:
  - Ha ambue mba'e chembopy'aroryva. Jesús ha"éramo Tupã Ipu"akapáva, upéicharõ, mba"ére piko ndorekóikuri mbarete ogueraha haĝua jepe pe kurusu Calvario-pe? Mba"eichagua Ñandejára ipu"akapáva piko Ha"e ndaikatúiramo ni ojapo peteĩ mba"e simple-icha?
  Pe mitãkaria"y Gulliver ombohovái peteĩ jesareko confuso reheve:
  - Tuicha misterio: Ñandejára ojehechauka hetepýpe, ojehechauka ángel-kuérape, ojehustifika espíritupe, ojupi gloria-pe!
  Pe mitãkuña pochýpe ohechakuaa:
  - Upéicha ko"ã ñe"ẽ rupive ha"e peteĩ misterio, ikatu remyesakã oimeraẽ mba"e oĩva ko yvy ape ári. Kóva ha"e peteĩ ñemyesakã, peteĩ ñemyesakã"ỹre!
  Pe tembiguái mitãkaria"y oñakãity:
  - Akatúa! ¡Ha katu ndaipóri iporãvéva! Ha la Biblia heʼi oĩha umi sekréto umi ánhel jepe oñehaʼãva oike!
  Pe iporãva oipe"a peteĩ látigo ivosagui, ha pe rastro oinupã pe mitãkaria"ýpe ijyva lisova ha iñakãrague"ỹvape.
  Gulliver ndaha"éikuri hasyetereíva ha oñemomirĩháicha.
  Ha pe mitãkuña he"i:
  - Oimeraẽ mba'e ndovaléiva ha mba'e ndovaléiva ikatu oñemyesakã, peteĩ ñe'ẽme, misterio!
  Ha oiko ambue pausa. Umi mitãkuimba"e osalpica umi ita"i haimbe ha haku asýva tape rehe. Hesakã porã ipy, ne"ĩrava gueteri oñemohatã porã, ohasaha hasy ha jehasa"asy. Mitãnguéra suela rehe ojekuaa ampollas, abrasiones ha contusiones. Ha katu oĩ umi mitãkuimba"e ha mitãkuña oñangarekóva py"aguasúpe oguatáva ipy"a"ỹre, ha hekove pukukue javeve ipykuéra oñembopiro"yeterei, imbaretevéva pe bota kuérogui ha ndohasái incomodidad. Upévare umi tembiguái mitãkuimbaʼe oñelamenta ha opyrũ ha ohasa asy.
  Gran Bretaña-pe, ojeguata ipy"a"ỹre ndaha"éikuri ojeguerohorýva - ojehecha ha"eha peteĩ mba"e ohechaukáva mboriahueterei. Ha umi mitã jepe ndogustái ohechauka umi talón nandi ha ijyvyraʼỹva. Ha pe verano Gran Bretaña-pe ndahakuetereíri. Upévare umi mitã koʼápe ningo neʼĩra gueteri upéicha sazonado.
  Pe mitãkaria"y Gulliver ohasa asy avei. Ipy nandi ha mitãicha hendy, ha ipysã oñekytĩma, ha ohasa asy umi ita haku rupi. Py"aguasu ha iñakãhatã rupive añoite ojejoko. Mitãkuimbaʼéramo jepe, peteĩ kuimbaʼe oaguanta vaʼerã, ohechaukávo peteĩ ehémplo ipyʼaguasuha.
  Okañy haĝua algún modo pe jehasa"asýgui, Gulliver oporandu:
  - Reguerekópa peteĩ Tupã?
  Pe mitãkuña opukavy ha oporandu:
  - Rejerovia piko nde Tupãre?
  Pe mitãkaria"y Gulliver ombohovái ndojeroviaguasúi:
  - Heẽ che roguerovia!
  Pe iporãva oñakãity ha he"i:
  - Mba'ére piko reime tembiguáipe ko'ágã. ¿Ohasápa ne membykuéra py ita haimbe ha haku asývagui?
  Pe tembiguái karia"y ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - ¡Opavave oguereko angaipa! Ha péva ha"e retribución che angaipakuérare! Ha hi"arive, ahupyty jey che mitãrusu, ¡ikatúmava oje"e peteĩ recompensa!
  Pe mitãkuña opukavy ha ombohovái:
  - Heẽ, ikatu! Ikatu reikove mil áño ha reguereko gueteri opaite nde juru. Ojeity ramo jepe peteĩ diente, okakuaa jeýta. Ha ndereguerekomo"ãi peteĩ mancha calva, peteĩ barba ni peteĩ joroba. Heẽ, nde py nandi pya"e ijyvyku"íta ha reguata ita haimbe ha haku asýva ári, ¡iporãta voi!
  Mitãkaria"y Gulliver oñakãity:
  - Mba'erãite! ¡Haimete yvága! ¡Juventud eterna hesakãvape!
  Pe mitãkuña oĩva umi joya-pe opurahéi:
  Iporãiterei ningo ñanemitã,
  Tuicha vivacidad ha energía...
  Tojeiko pe cazador-gui ñembosaráipe, .
  Ha ko planétagui oikóta peteĩ paraíso opaveʼỹva!
  Upéi pe mitãkuña oipe"a ha oipe"a isandalia ita porã reheve ipy porãgui, jepe mitãicha. Oguejy pe unicornio-gui ha oguata ipy reheve pe mitãkaria"y Gulliver ndive.
  Hova opukavy ha pe mitãkuña ohechakuaa:
  - Ha iporã voi reguata ita"i ári nde talón desnudo reheve!
  Mitãkaria"y Gulliver omoneĩ:
  - Heẽ! ¡Ikatu añetehápe ndegusta! ¡Péro añetehápe hasy!
  Pe mitãkuña ojapo peteĩ porandu:
  - Mba'épa nde reguerovia. Pa"i he"i: umi hekojojáva ohóta derecho yvágape, umi pekador tuicháva ohóta infierno-pe, ha katu umi pekador michĩvéva ohóta purgatorio-pe. Nde mba'éicha reime?
  Pe tembiguái karia"y ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - ¡Ndorogueroviái purgatorio! ¡Ñaime yvágape térã infierno-pe!
  Pe mitãkuña opuka ha he"i, osalpica umi ita"i ári ipy nandi, iporãitereíva ha cincelado reheve:
  - Ha katu ko kásope, opavave oñemondova'erã infierno-pe! Pórke ndaipóri umi hénte ndorekóiva angaipa. Maymáva opeka, ndaha"éiramo tembiapo rupive, upéicharõ pensamiento-pe. Ha mba'ére piko nde Jára omombo chupekuéra tatápe?
  Pe mitãkaria"y Gulliver oñakãity, oikova"ekue mitãicha, ha ombohovái opukavy:
  - Jaguereko jerovia oĩha Tupã gracia osalváva tapichakuérape infierno-gui. Ha en particular, Tupã Todopoderoso Jesucristo oho kurusúre ko mba"ére, ojaho"i haĝua opa yvypóra angaipa! Ha isacrificio expiatorio ome"ẽ ñandéve peteĩ oportunidad salvación-rã!
  Pe mitãkuña opukavy ha ocomenta, osegívo odisfruta umi ita haimbe haku asýva ocosquilla ha omasajáva ipysã desnudo:
  - ¡Kóva ha"e exactamente pe che nantendéiva! Umi hénte, ojuka rire Ñandejára Taʼýrape, ndahaʼéi naiporãvéimavante, síno ombohetave voi hembiapo vaikue ha hembiapo vaikue. Ha Ñandejára Túva operdona chupekuéra upévare añoite? Jepe teoría-pe, peichagua acto rehe oñemaldecipaiteva"erãmo"ã chupekuéra?
  Pe mitãkaria"y Gulliver opukavy ha ombohovái:
  - Kóva ha"e avei peteĩ secreto tuicháva. ¡Pe misterio mba"éichapa oiko pe redención! Tahaʼe haʼéva la situasión, pe Tupã Ijyvatevéva Jesús ogueraha hiʼári pe kulpa ha pekádo oĩva ko múndo tuichakuére. Ha oñohẽ"ỹre tuguy ndaipóri perdón!
  Pe mitãkuña, osalpica ipy nandi, he"i lógicamente:
  - ¡Ha katu ndaikatúi rejapo upéva! Péva contrario umi principio jurídico-pe. Peteĩ tapicha ikatu gueteri opaga multa ambuépe, ha katu ndorekói derecho oservívo ka"irãime. Bueno, ha ni ndaja"emo"ãi omano haguã ambue tapicha rehehápe. ¡Kóva avei okontradesi umi nde léi británica!
  Pe mitãkaria"y Gulliver oñakãity omoneĩvo:
  - Heẽ, okontradesi yvypóra léi! Ha katu Ñandejára Ñandejára Ipu"akapáva voi omoĩ umi léi Yvýpe ha Yvágape! Ha ndaikatúi pediskuti ko mba"ére!
  Pe mitãkuña ojapo peteĩ porandu:
  - Ha Ñandejára léi okondena hague peteĩ inocente-pe omano haguã? Ha pe Tupã Ijyvatevéva Apohare jepe?
  Pe tembiguái karia"y ombohovái:
  - ¡Ñandejára Yvatetegua Jesús ogueraha ijehe pe kulpa! Ogueraha ijehe Tupã pochy. Ha ojapo upéva noblemente. Ha opa mba"e ambuéva... Bueno, oĩva"erã ombohováiva angaipa ha Ñandejára voi ojapo, Ita"ýra persona-pe!
  Pe mitãkuña he"i lógicamente:
  - Ha katu Tupã Ta'ýra ñemano kurusúre nomoporãvéi yvypórape. Ha ombohetavénte umi mbaʼe vai ojapo vaʼekue. Ojekuaa ohupyty haĝua perdón, yvypóra oikova"erãmo"ã kriminalve? ¡Kóva ningo peteĩ mbaʼe ndovaléiva mbaʼeverã!
  Pe mitãkaria"y Gulliver ombohovái opukavy:
  - Ñandejára plan-kuéra ningo ndaikatúi oñentende. ¡Eĩ de akuérdo umi ryguasu rupiʼa jepe, heta mbaʼe ñande yvypóra jarekóva nañantendeporãiha!
  Pe mitãkuña opukavy ha ombohovái:
  - ¡Pe mbohovái universal ha"e incomprensible! Péicha ikatu remyesakã opa mbaʼe remyesakãʼỹre mbaʼeve. Añetehápe, ndaikatúi ñantende Ñandejárape ha natekotevẽi ñapensa!
  Pe mitãkaria"y Gulliver he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Ha ñande mundo-pe oĩ heta mba'e ndaikatúiva oñentende! Por ehémplo, mbaʼérepa ko Yvy ogueraha umi mbaʼe? Ikatúpa remyesakã peteĩ mbaʼe ko mbaʼére?
  Pe mitãkuña opukavy ha ombohovái:
  - Bueno, heẽ, ndaha"éi opa mba"épe ikatúva oñeme"ẽ peteĩ respuesta lógica ha razonable! Péro pe porandu haʼe: ¿mbaʼérepa jajeroviavaʼerã Ñandejárare? Añetehápe, avave ndohechái Chupe. Ha upekuévo, ¿regueroviápa upéva?
  Pe tembiguái mitãkaria"y oñakãity jey ha ombohovái:
  - Ndaupeichairamo, hasy ñamyesakâ hagua ñande mundo ha opaichagua mbyjajere oîha. Mbaʼéichapa ikatu ñantende ko mbaʼe? ¡Oĩ omoheñóiva chupekuéra!
  Pe iporãva ipy"a"ỹva he"i:
  - Mba'éichapa oñemyesakãta Apohare oĩha. ¿Oĩpa omoheñóiva Chupe avei?
  Pe mitãkaria"y Gulliver opyrũ ipy nandi peteĩ ita haimbe asýva ári ha ojepy"apy, upéi he"i:
  - ¡Roguerovia Ñandejára ymaite guive ha"eha!
  Pe mitãkuña opuka ha he"i:
  - Mba'éicha piko Ñandejára ojehechauka mba'érepa'ỹre! ¡Oĩva"erã peteĩ mba"e hapo opa mba"épe ĝuarã!
  Pe tembiguái karia"y ombohovái:
  - Jagueraha va'erã axioma ramo Ñandejára oexistiha. Ha ejerovia hese. Ha are guivéma repensa ha rekalkula ramo, ¡katuete reñembotavy!
  Pe iporãva opuka ha opurahéi:
  - Ko'ãva ha'e mombe'upy mitãnguérape guarã,
  Katuete pejerovia Ñandejárare...
  Peme'ẽ pe pirapire pa'i kuérape,
  Ha upéi rehupytýta yvága!
  Mitãkaria"y Gulliver oñakãity:
  - ¡Ay, ndaikatúi jaikuaa opa mba'e!
  Mitãkuña oporandu:
  - Mba'érepa umi tapicha ituja ha omano Tupã ipu'akapáva poguýpe.
  Pe tembiguái karia"y ombohovái:
  - ¡Pe retribución angaipa rehe!
  Pe iporãva ohechakuaa:
  - ¡Ha katu ñande avei japeka ha ndajatujái!
  Mitãkaria"y Gulliver oñakãity:
  - Ndaikuaái mba"érepa peẽ mitã opave"ỹva! Ha nde avei ndereikuaái! Ndojekuaáiháicha mba"érepa peteĩ vaka oguereko hatĩ, ha katu peteĩ ryguasu ndorekói!
  Pe mitãkuña oñakãity pe mitãkaria"y cautivo-pe ha opropone:
  - Ikatu piko reipotápa peteĩ látigo? Térãpa refreí vaʼerã nde talón desnudo?
  Mitãkaria"y Gulliver oporandu:
  - Mba'épa ohechaukáta kóva.
  Pe iporãva ombohovái hatã:
  - ¡Ndéve guarã che ha'eha Tupã Ñandejára!
  Pe tembiguái karia'y ombohovái py'aguasúpe:
  - Ha, ¡ndaikatúi gueteri rejuka che ánga!
  Pe mitãkuña he"i:
  - Ikatu oñemondo umi cantera-pe, ha'éva infierno añetegua. Térã ikatu peteĩ lugár iporãvévape. Por ehémplo, ¡ikatúta ajapo ndehegui che escudero!
  Mitãkaria"y Gulliver oñakãity:
  - Aguyje!
  Mitãkuña oporandu:
  - Emombe'u porãve chéve, mba'e aventura piko reguereko umi Lilliputano ndive.
  Pe tembiguái karia"y ombohovái opukavy:
  - Che ake jave, chejokua hikuái. Upéi katu ome"ẽ chéve hikuái peteĩ mba"e ha"u haĝua. Bueno, odispara hikuái oréve flécha. Upe rire, iñinteresanteve. Haʼekuéra chedesata ha omeʼẽ voi chéve algúna lívre. Upéva rangue, ameʼẽ avei chupekuéra unos kuánto servísio.
  Pe iporãva ipy"a"ỹva, opyrũvo umi ita"i haimbe ha haku asývare ipy nandi, mitãicha, ha katu graciosoiterei ha opukavy, oporandu:
  - Mba"e serviciopa reme"ẽ chupekuéra. Nde altura reheve, oiméne ndaha"éi convenienteiterei kuñanguérape ĝuarã ombohovái haĝua peteĩ gigante peichagua ndive!
  Pe mitãkaria"y Gulliver opukavy ha ombohovái:
  - Ajapo peteî servicio tuichaitereíva. Oipe"a cincuenta barco umi opositor Lilliput-pegua ombosako"iva"ekue oguejy haĝua. Ha upéicha osalva iestado peteĩ ehérsito imbaretéva oguejy haguére!
  Pe mitãkuña oinupã pe mitãkaria"ýpe ijyva nandi ári, pytã peteĩ bronceado pyahúgui, ha opukavy:
  - ¡Añetehápe tuicha mba'e kóva! ¡Ojekuaa kóva ha"eha peteĩ okakuaa tuichaitereíva ikatúva ojeporu porã!
  Mitãkaria"y Gulliver opurahéi ombohováivo:
  Ndaha"éi omimbi haĝuánte, ha katu opita haĝua, .
  Ikatu peteĩ volcán, ikatu peteĩ volcán...
  Ikatu che korasõme ikatu ha"e peteĩ enano, .
  Ha peteĩ gigante, ha peteĩ gigante!
  Ha pe mitãkaria"y osegi opyrũ umi ita haimbe ha haku asývare ipy imitãicha, oñembyaíva ha ojeraspa. Ha hasy ha ndogustái vaʼekue. Péro pe mitã ipyʼaguasúva ojejagarra.
  Ha ojedistrae haĝua oporandu:
  - Ha katu mba'eichagua jerovia piko reguereko?
  Mitãkuña opukavy:
  - Mba'épa nde ere tekotevẽha jaguereko jerovia.
  Mitãkaria"y Gulliver oñakãity:
  - Mayma tetã oguereko por lo menos algún tipo de jerovia. ¡Umi salvaje jepe!
  Pe mitãkuña opukavy:
  - ¡Ore ndaha'éi salvaje! Ha ndorogueroviái umi cuento de hadas!
  Pe tembiguái mitãkaria"y he"i:
  - ¡Ha katu rearriesga reperdévo ne ánga!
  Ombohováivo, pe mitãkuña oñepyrũ opurahéi irónicamente;
  Mbaʼépa heʼise raʼe Ñandejára?
  Ha'e, oikóva mombyry vaietépe...
  Oñemeʼẽrõ guare pe órden ombaʼapo hag̃ua,
  Ani haguã japyta peteĩ sueño-pe.
  
  Jepe pe ao rréi iporãiterei,
  Ha katu ndaiporivéima tapicha ikyrỹiva...
  Mboriahu odispara punto en blanco - .
  ¡Ñande mundo de sufrimiento ha"e épico!
  
  Ha Adán ndaha'éi kulpa péva rehe -
  Peteĩ karai simple soviético, ruso...
  Che aguata che ao"ỹre, namokañýi che ñemotĩ,
  ¡Peteĩ proletario-icha oĩva zarismo poguýpe!
  
  Ñandejára ome'ẽ chupe tembi'u - pe límite, .
  Pasto oikuaa'ÿre umi horquilla...
  Reipotáramo hetave reñeinupãta!
  Ha emboy'u nde po jyva reheve botella'ỹre.
  
  Adán ohasa asy peichagua destino,
  ¡Algún paraíso espeluznante ha aburrido-pe!
  Pe mbói katu oveve ipepo ári,
  Ha"e ontende: peteĩ tapicha ohasa asy...
  
  Oĩ peteĩ tape osẽ haguã ka'aguygui, .
  ¡Emopu"ã peteĩ táva, emosẽ!
  Ani haguã ojere are pe arboleda jerére,
  Sapy"ánte tekotevẽ pe traición!
  
  Che amonda pe llave mágica yvágagui,
  Oheja haguã Edén de rutina...
  Upépe rejuhúta pe kuñataĩ nde képe,
  ¡Por lo menos ikatu peñehundi pe mundo inferior-pe!
  
  Heẽ, katuete oĩ peteĩ riesgo, mitãkaria"y
  Ko planeta ndaha"éi peteĩ jopói...
  Péro peẽ pehechakuaáta konsiénsia, pe honor, .
  Ha rejuhúta nde joaju perfecto!
  
  Adán ohupyty ko llave - .
  Oipe"a umi okẽ ha osẽ yvágagui.
  Pe pekadór oipuru heta imbarete, .
  Oguata umi ita yvyty guasu ári...
  
  Ko'ápe ohecha jey pe okẽ - .
  Ha ojekuaa jey pe mbói ipepóva...
  Ha'e he'i: Che ha'e peteĩ Satanás porã - .
  Pe perno ojeabri ijehegui...
  
  Adán oike ha ohecha - .
  Péicha milagro oñepinta va'ekue...
  Kuñataĩ desnuda oĩva pe cerro rapykuéri, .
  Ombojehe"a peteĩ plato de oro porcelana.
  
  Péro, ¿mbaʼeichaitépa iporã?
  ¡Adán pe mitãkaria"y ndaikatúi ojejoko!
  Ha ohetũ ijuru
  ¡Ojekuaa ijukyveha pe eíragui!
  
  Ha'e ombohovái chupe - .
  Umi tete oñembojoaju éxtasis tormenta-pe...
  Nahániri, ani remaldesi Satanáspe - .
  ¡Umi karia"y ojehechauka angaipápe!
  
  Ñandejára omosẽ chupekuéra paraísogui, péro...
  Ko planeta-gui oiko hóga.
  Jepe umi hénte oreko peteĩ kuarahynte, .
  ¡Péro oĩ miles de ñemoñare!
  
  Heẽ hasyeterei va'ekue - .
  Inundación, séka ha ro"y.
  Péro pe apytuʼũ haʼe peteĩ remo ipoderósova,
  ¡Yvypóragui oiko peteĩ creación imbaretéva!
  
  Peteĩ ánhelicha ikatu oveve,
  ¡Ajépa pe demónio de montaña ohundi pe relieve!
  Ejapo peteĩ tape ikatuhápe reho - .
  Oguahẽ oimeraẽ punto yvy ári.
  
  Ha ñaikotevẽ espacio - .
  Avei ikatúta jagana.
  Upéicharõ ñande angaipa ndaha"éi peteĩ ñe"ẽjoaju,
  Nahániri, ani reñeʼẽ vyrorei!
  
  Pecado"ỹre ndaipóri progreso, .
  ¡Umi pensamiento ogenera movimiento!
  Peteĩnte ñembohovái pe sermón-pe:
  ¡Natekotevẽi ambue tapicha paraíso!
  Ha pe mitãkuña pochýpe oity ipy nandi, upévare umi ita oryrýi ha otyryry. Ha ojapo upéva decisivamente.
  Kóva añetehápe peteĩ mitãkuña peteĩ tetã imitãva eterna-gui.
  Mitãkaria"y Gulliver he"i:
  - Ha, ¿ndapekyhyjéi piko añetehápe pe tormento eterna, infierno-gui?
  Pe mitãkuña opukavy ha oporandu:
  - Nde voi rehechámapa Infierno?
  Pe mitãkaria"y Gulliver oñakãity mitãicha ha ombohovái:
  - Honestamente, ¡nahániri!
  Pe mitãkuña opukavy ha ombojoapy:
  -Oĩpa umi tapicha nde retãygua ohecháva infierno?
  Pe tembiguái oipyso ipo:
  - ¡Ndereikuaái! Peteĩva, jepe oka"úva, hoy"u delirio tremens-pe ha ohecha infierno ha aña. Péro avave ndoikuaái katuete ko mbaʼe ha ndaikatúi oikuaa!
  Pe iporãva ojehechakuaa ironía reheve:
  - Péicha reguerovia mitãnguéra mombe'upy. Ha umi pa"i oipe"a ndehegui pirapire cuento de hadas-rã!
  Pe mitãkaria"y Gulliver oñakãity ha ombohovái:
  - Ndaha'éi peteĩ mba'e kyhyje infierno-gui añónte. Ñañeʼẽrendu hag̃ua Ñandejárape ojepresiona jave, ndahaʼéi mbaʼeveichavérõ pe Todopoderoso oikotevẽva. Oipotárire, oiméne ohechaukáta mokõive Yvága ha Infierno opa igloria reheve. Ha avave noñanimái vaʼerãmoʼã okontradesi!
  Pe mitãkuña oñakãity ha oporandu:
  - Ha mba'épa pe esencia pe problema rehegua.
  Mitãkaria"y Gulliver ombohovái:
  - Pe hecho ndaha'éi jakyhyjéva Ñandejáragui añónte, sino avei jahayhu chupe!
  Pe iporãva ipy"a"ỹva oñakãity:
  - Iporã ningo rehayhu Chupe! Mba'ére piko nanderayhúi?
  Pe tembiguái ombohovái jerovia reheve:
  - Ha Tupã Ñandejára ñanderayhu!
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Ha upévare omoambue kuña imitãva, iporãva kuña tujápe. Ha avei omondo opáichagua desastre natural?
  Mitãkaria"y Gulliver he"i:
  - Ohayhúva pe ohayhúvape !
  Pe iporãva ipy"a"ỹva opukavy ha oinupã pe tembiguái Gulliver-pe peteĩ golpe ilátigo reheve, opukavy:
  - Rohayhu! Ha upévare ainupã!
  Upe rire ohupi peteĩ ita"i ipysã nandi reheve. Ha"e omombo mombyry. Oity peteĩ palmera rogue okakuaáva tape rembe'ýre. Ha opukavy, oporandu:
  - Eju, ikatu repurahéi! Por ehémplo, mbaʼéichapa rehayhu pe Tupã Ipuʼakapávape?!
  Pe tembiguái Gulliver oñakãity:
  - ¡Vy'a reheve!
  Pe mitãkuña oadverti amenazantemente:
  - Ha katu ndachegustáiramo, upéicharõ pe mitãkaria"y ofreíta nde talón desnudo ha mitãicha!
  Pe tembiguái karia"y oñepyrũ opurahéi ombohováivo, iñe"ẽ hesakã ha igustoitereívape;
  Peteĩ kuarahy resape omimbi pe pytũmby óro rupi,
  Omondo peteĩ keruvín, maitei Ñandejáragui chéve!
  Umi espíritu aña oataka - peteĩ enjambre opáyva, .
  ¡Pe mundo inferior ogueru heta apañuãi!
  
  Heta mba'e ky'a jajapo - tembiapo vai, .
  Reipotáramo iporãva, repyta ndeaño!
  Aikytĩse umi grillete,
  ¡Ha katu pe cuello omeʼẽvaʼekue pe mburuvicha imbarete!
  
  Chemandu"a che mborayhu rova kuña rehe,
  ¡Ajúta ñorairõ ha arasunu tatatĩ rupi!
  Ha pe espíritu marangatu oike che korasõme,
  Hasy chéve ĝuarã, añembyasy, añembopy"aju delirio-pe!
  
  Ore guýpe oĩ peteĩ llanura, peteĩ alfombra yvyramáta rehegua,
  ¡Incontable pytũmby enemigokuéragui ojapo peteĩ muro!
  Ñandejára remimbou katu oipyso ipo akatúa.
  ¡Oĝuahẽma ára jagana ha jajedespedi haĝua melancolía-gui!
  
  Amomba'eguasu Cristo-pe - ha'e divino,
  Che ánga pekador-pe: ¡Pe Ipu"akapáva opurahéi!
  Pe motivo opavave oikuaa porã, oje"e jey jey umi salmo-pe,
  Lanza haimbe - ¡tereho peteĩ caminata-pe!
  
  Tupã py"aguapy rehegua ojojuhu pe frente iñypytũvéva ndive,
  ¡Pe Patria Marangatu oñetraisiona peẽme!
  Rekyhyje ñorairõme ha rejesepara nde kyse puku reheve,
  ¡Nde ipu"aka nde adversario, Satanás!
  
  Ambohovái Tupãme, añesũ yvýpe.
  Heẽ, yvypóra ikangy, ho"o ha"ete ýpe!
  Hasy jave, che ahenói peẽme,
  Pe mbohovái ndoúi, ¡apenas oikove pe ñorairõgui!
  
  Ajerure pe Ipu'akapávape, eme'ẽ chéve peteĩ pa'ũ,
  ¡Rembohape haĝua nde voluntad ha regana haĝua pe infierno ehérsito!
  Cristo ombohovái - ha'e ohecha pe aravo oñehundi haguã,
  ¡Ha katu che aprobase pende jerovia!
  
  Ha, tereho eñembo"e - che roperdonáta,
  Umi tapicha jehasa"asy, ¡ay, antende!
  Penemandu'áke David rehe, pemoĩ pe ita pe ryguasu rupi'ápe,
  ¡Opa umi pekadór ko yvy arigua ha"e Cristo ra"y!
  
  Ha upéicha añorairõ, Cristo gloria rehehápe,
  Ha osyry peteĩ ysyry tuguy opupuva!
  Ha umi yvyty omanóva, ndaikatúi ojeipapa mboy víctima,
  ¡Ha katu che arovia pe Tupã Ipu"akapáva mborayhúre!
  Pe mitãkuña oinupã raẽ peteĩ látigo reheve pe tembiguái Gulliver-pe. Pe mitãkaria"y ijao"ỹva opukavy.
  Upéi opopete chupe ijyva ári omonéĩvo, ha ohechakuaa:
  - Repurahéi porã! ¡Reguereko peteĩ talento!
  Gulliver pe mitã oñakãity ha ohechakuaa:
  - Ha mba'épe guarã?
  Pe mitãkuña ombohovái jerovia reheve:
  - Ikatu hag̃uáicha reikuaa nde renda!
  Pe tembiguái mitãkaria"y oñakãity:
  - Heẽ, aimema aikuaa haguã! Ha katu umi lilliputano apytépe che areko pe título Duque. Ha iporãiterei ningo!
  Pe mitãkuña opukavy ha ohechakuaa:
  - ¿Nde piko peteĩ duque? ¡Kóva ningo iñinteresanteterei! Ha che ha"e peteĩ Vizcondesa!
  Pe tembiguái mitãkaria"y oñakãity:
  -Nde piko Vizcondesa? ¡Kóva ningo hechapyrãiterei!
  Pe mitãkuña ohechakuaa:
  - Ikatu amanda nde pire reikove ha rembojehe'a hagua juky! Upéicharõ pentende porãta mbaʼépa heʼise pekompeti chendive!
  Mitãkaria"y Gulliver oñesũ ha ombohovái:
  - ¡Che henyhẽ humildad-gui!
  Pe mitãkuña opukavy ha ohechakuaa:
  - Nde talón desnudo hesakã porã oipotaha yvyra. Iporãve jepe, jahapy chupekuéra peteĩ palanca haku asývape. Upéi rentende porãta mbaʼépa revaleterei!
  Pe tembiguái karia"y ombohovái:
  - ¡Aaceptáta oimeraẽ castigo ndehegui!
  Pe iporãva opukavy ha ombohovái:
  - Ha katu ko árape che py'aporã ha roperdonáta. ¡Siempre repurahéi jey chéve!
  Pe tembiguái Gulliver oñakãity:
  - ¡Aimema apurahéi haguã ndéve ára pukukue!
  Pe mitãkuña oinupã jey chupe pe látigope ha opukavy:
  - Japurahéi!
  Ha pe mitã desgraciado oñepyrũ ojapo peteĩ romance;
   Pe ijapu vaiete oñe"ẽva
  Ha"ete ku pe País ha"éva yvytimbo añónte!
  Pe mba"e iñimportantevéva opa mba"épe ha"eha pe caza de la rublo,
  Ha tekotevẽ reho pe destino flujo ndive!
  
  Ha katu ndaha"éi peichagua soldado, tetã ñembyasy marangatu,
  ¡Opa mba"e rire, chupe ĝuarã ñorairõ ha"e iñehenói principal!
  Pe rréi orden isensíllo: peñorairõ ha ani pekyhyje,
  ¡Pe apytu"ũ helado ndokyhyjemo"ãi ñemanóme!
  
  Ha espacio ha"e pe yvypóra oikuaáva,
  ¡Oñeme"ẽ chupe oveve ha oconquista haĝua espacio!
  Primero peteĩ ñepyrũ tímido, upéi peteĩ carrera empinada, .
  ¡Oĩta peteĩ rréino umi galaxia de millones-pe!
  
  Ndaikatúi ojejoko, jepe pe tuguy osyry ysyryicha,
  ¡Ñorairõ tapichakuéra apytépe, tavy vai reheve!
  Che añembopiro'yse, ha'use pastel aspic, .
  Ha eñeno kapi"ipépe peteĩ ryguasu rupi"a he"ẽ asýva guýpe!
  
  Ha katu mamo rejuhúva vy"apavẽ, ndaha"éi yvága ni infierno-pe,
  Akóinte oĩ penendive, ha upéicharõ jepe mombyry!
  Peẽ peheka yvágape pe mbyja peiporavóvare,
  ¡Oñongatu haĝua pe korasõ pe sección sagrada-pe!
  
  Ha katu Tetã Sy oĩ, ha kuarahy ha jasy,
  Ha"e ha"ete peteĩ tesa hechapyrãva - nde patrono!
  Ha tekotevẽramo, upéi eikytĩ, ombligo peve,
  ¡Oh, mba"eichaitépa ipire hũ ha ojedesgarra umi tekove rosca!
  
  Túva tapiaite ĝuarã, opa tetãnguérape ĝuarã peẽ,
  ¡Peteĩ océanoicha pe vy"apavẽ osalpicahápe!
  Tuicha mba'e iporãva, ha py'aguasu ha sueño,
  Ha upe tata mborayhu ndoguemo'ãiva!
  Pe tembiguái mitãkaria"y opurahéi ha oñesũ. Pe mitãkuña oñakãity ha oinupã chupe pe látigo reheve, ha katu ko"áĝa ligero ha opukavy:
  - ¡Nde recompone porã ko mba'e! ¡Aimo"ã pemereseha tortura pe estante-pe!
  Pe tembiguái Gulliver opukavy:
  - ¡Ani chemoĩ pe estante ári!
  Pe mitãkuña ombotove:
  - Nahániri! Por lo menos peikuaáta mba"épa ohasa peteĩ mitãkaria"y peteĩ hierro haku asýva ohapy jave italón desnudo. Upe jave avei ombojere vaʼerã hikuái umi nde artikulasión. Ha upéicha ombojoajúta voi umi vena ha ombojerepaitéta hyepy guive okápe.
  Pe tembiguái Gulliver oñakãity:
  - ¡Ne rembipota! ¡Aime de acuerdo opa mba"ére!
  Pe mitãkuña opukavy ha ohechakuaa:
  - ¡Nde ningo neñeʼẽrendueterei! Bueno, oĩ porã, ro"tortura porãta ani hag̃ua romokangy. Emombe'u chéve, nde mitãkuimba'e ramo, ¿oñeinupã ra'e ndéve?
  Gulliver ombohovái honestamente:
  - Heẽ, ndaha'éi heta!
  Pe mitãkuña oñakãity:
  - ¿Reipota piko ojejapi vaieterei ndéve?!
  Pe tembiguái karia"y ombohovái hekopete:
  - Katuete ndaha'éi! Che ningo mentalmente normal, ha katuete ndachegustái ojeperhudika chéve!
  Vizcondesa opurahéi opukavy:
  Yvy ipojera peẽ pekador-kuérape,
  Ha yvága henyhẽ peligro-gui...
  Roiméta oñondive peteĩ famíliaicha
  ¡Umi rosa hyakuã péicha peteĩ tormenta mboyve!
  Pe mitãkaria"y Gulliver osapukái:
  Opa mba"e oĩva ko mundo-pe odepende
  Yvaga yvate guive...
  Ha katu ore ñemomba'eguasu, ore ñemomba'eguasu katu,
  ¡Odepende ñanderehe añoite!
  
  
  
  UMI AVENTURAS DEL PRINCES DE DEscalzo PARAGUA
  ANOTACIÓN rehegua
  Peteĩ princesa escandinava iporãitereíva ojeobliga omenda haĝua peteĩ rréi francés tuja ndive. Desesperación reheve, okañy peteĩ ao vai reheve, ha oñepyrũ ijeho ipy reheve Francia tuichakue javeve, henyhẽva peligro ha aventura-gui.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua
  Peteĩ rréino oñakãrapuʼãvape Escandinaviape, oiko peteĩ princesa iporãitereíva. Haʼe oreko iñakãrague nieve kolór, oñembojeheʼa saʼi hese peteĩ óro polvo, ha oñembojere ovecha raʼy lanaicha. Ha upéicha rupi Francia ruvicha guasu oguerahase chupe hembirekorã. Ha omondo chupe 5 várko peve jopói hepýva reheve.
  Mburuvicha guasu Suecia-gua ohupyty umi jopói ha embajador-kuérape ñemomba'eguasúpe. Ha omoneĩ oheja haguã imembykuñáme. Péro haʼe sapyʼaitépe iñakãhatã. Ha"e oguereko peteĩ ohayhúva ñemi, peteĩ mitãrusu rubio porã. Péro pe rréi de Fráncia ndahaʼevéima imitã ha nomimbivéi iporãgui.
  Ha pe Agustín porãite, upéva ha"eva"ekue pe princesa réra, ndohoséi. Péro pe rréi sueco oñandu iképe ojapotaha peteĩ alianza pe Francia ipuʼakaitereíva ndive upérõ ikatu hag̃uáicha ombohovái Rusia zarista.
  Ha upéi orrecurri peteĩ truco-pe. Oinvita che membykuñáme okaru haĝua. Añeha"ã amomaitei chupe kyre"ỹme ikatuháicha. Ha ha"e voi omoĩ kirirĩháme peteĩ pohã oke haguã imbaretéva, ombokapúva chupe mbohapy ára ha pyhare pukukue.
  Pe princesa ndosospechái itúvape otraisionaha, ha oñe"ẽve"ỹre hoy"u pe víno pytã ha he"ẽ asýva.
  Ha oke pya'e. Ojegueraha chupe peteĩ camilla de oro-pe, ojejaho"íva terciopelo ha seda-pe, pe insignia flota real francesa-pe.
  Ha chemoĩ hikuái peteĩ káha ojejahoʼívape lámina de órope, ha omeʼẽ sirvientakuérape peteĩ guárdia honorál reheve.
  Upe rire, osẽ cinco várko tuicháva Gran Francia-gua orekóva cañón.
  Umi cañón rréino sueco-pegua omomaitei chupekuéra.
  Ha pe mitãkuña oke py'aguapýpe. Ikerayvotykuéra ha"e ligero, aireado ha iporãva. Ohecha ipypekuéra ángel, keruvín omimbipáva, Ñandejára Sy iporãva kuarahyicha ha hetave mba"e. Pe mitãkuña oke mbohapy ára seguido, ha oiméne araka"eve ndohecháiva"ekue peichagua sueño hesakã, iporãva ha iporãva. Péro upéi ou pe despertar. Ha ojekuaa ndahaʼeiha upéicha iñembosarái. Ha katu, pe princesa iñarandu. Ha ha"e ndojehúi histérica. Ha upekuévo, odesidi mbarete okañy tekotevẽramo.
  Péro ndahasyiete ojejapo hag̃ua upéva. Ojesareko meme hese. Ha umi várko henyhẽte hiʼupyrã ha y ha ndoikéi umi puértope.
  Péro ipahápe og̃uahẽ hikuái Port de Calais-pe. Ha pe princesa-pe oñemomaitei ñemomba"eguasu reheve. Ha"e literalmente henyhẽ joya-gui, peteĩ joya tendaicha.
  Ha peteĩ karréta de óro ári, ojejapóva diamante-gui, tuicha seguridad reheve, ogueraha chupe hikuái París-pe.
  Agustín, katuete, ndaikatúi gueteri olee pe cuento de hadas Gerda rehegua pe Reina de Nieve-gui, ha katu noñeñanduporãiete. Omoirũ chupe peteĩ comitiva tuicháva ha peteĩ escolta honorífico. Upévare umi mondaha noamenasa.
  Pe princesa opensa hína kuri mbaʼéichapa okañýta. Oĩ vaʼekue heta idéa, péro ni peteĩva naiporãi.
  Ha oñembojávo París-pe, ohecha hikuái peteĩ mitãkuña"i tapére. Ha"e oĩ peteĩ ao rasgado, iky"a ha ipy"a"ỹva. Ha katu al mismo tiempo iporã, ha avei rubio. Ha ha"e, ojejohéi ha oñemonde porãramo, añetehápe oiko chugui peteĩ ohasáva peteĩ princesa-pe ĝuarã.
  Agustín oinvita chupe ojupi haĝua karrétape ha ojerure chupe ojejohéi haĝua michĩmi tape pukukue. Hi"arive, ha"e verano ha haku, ha katuete, resu"u ao lujoso, joya ha peteĩ carro de oro-pe.
  Upépe oporandu pe mitãkuñáme mávapa ha"e.
  Ha"e ombohovái:
  - ¡Che ha'e Gertrude! Che ru ha"e peteĩ duque, ha che sy ha"e peteĩ kuña campesina simple. Haʼe omano, ha koʼág̃a oiko chehegui peteĩ huérfano ojeréva.
  Agustín opropone chupe:
  - ¡Ñamoambue! Nde oikóta peteĩ princesa, ha che amondéta nde trapo. Upe rire, chemosẽ, ha asẽta. Ha katu nde, Gertrude, oikóta chugui pe rréi francés rembireko!
  Pe mitãkuña princesa-icha, peteĩ rubia magnífica, iporãitereíva ha encantador, ojejohéiva yvykuágui, oñakãity:
  - Multa! Che aime de acuerdo. De Guise ruguy voi osyry chepype. Ha che sy chembo"e latín, ha che areko peteĩ entendimiento palacio reko rehegua.
  Agustín ohechakuaa:
  - Nde ningo pytagua. Oiméramo mba"e, oñemoĩ hikuái peteĩ ñe"ẽme pérdida de memoria rehe peteĩ píldora oke mbarete vínope!
  Gertrude oñakãity:
  - ¡Añeha"ãta! Ha nde?
  Pe princesa he"i decisivamente:
  - Ha che, peteĩ marangatuicha, aháta che py reheve ko yvy ape ári aheka haguã vy'apavẽ!
  Pe mitãkuña he"i:
  - Iporã jaguata ñande py"a"ỹre arahakúpe. Péro roʼy tiémpope, che py nandi roʼyeterei!
  Agustín ohechakuaa:
  - Ro'y mombyry gueteri. Ha Francia-pe, oje"e chéve, pe verano ipuku. Upévare aipota ikatu aike algún modo. Térã ikatu oho jey hetãme.
  Gertrude oñakãity:
  - Po'aite!
  Pe princesa odesprecia omoĩ haĝua ijao, hykúva gueteri ojejohéi rire. Ogueraha peteĩ sirvienta ao isencillova ha katu ipotĩva. Ha odesidi oho ipy reheve, akóinte oipotágui. Ha katu peteĩha, verano Suecia-pe ndaha"éi hakuvéva Francia-peguáicha, ha mokõiha, mávapa ohejáta pe rréi rajy oguata ipy"a"ỹre?
  Ha iporãiterei jajapo péva pe alfombra ha azulejos lisos ári, ñañandu peteĩ mitãkuña suela desnuda reheve, haimete peteĩ mitãkuña.
  Péro mbaʼeichaitépa ndahasýi ojeipeʼáramo ndehegui entéro umi joya ha ao voluminoso. Remonde peteĩ ao haimete morotĩnte, ojejohéima, ha mbykymi, rehejávo nde py nandi. Ikatu kuri ojeporavo peteĩ ao ipirapire hetáva umi sirvienta apytégui, péro Agustín odesidi ani hag̃ua ojesarekoiterei ijehe. Ha iporãve jepe ojeporu peteĩ ao peteĩ tete nandi ári.
  Ojedespedi jave, umi mokõi angirũ oñañuã ipo. Gertrude katu ovy"aiterei, jepe opesa chupe umi joya, especialmente umi tiara ha cuenta, ha generalmente omoĩ ipendiente de alguna manera ani haĝua oinupã ijapysa ryru.
  Avei ndogustái vaʼekue umi pype g̃uarã umi sapatu ivaliosoitéva orekóva talón yvate. Péro koʼág̃a haʼe peteĩ persóna rréi.
  Ha pe rréi voi oikóta chugui iména.
  Ha Agustín osẽ pe baño-gui. Ha pya"e ikatuháicha osẽ trote-pe ipy nandi ha cincelado reheve.
  Oguata jave kapi"ipe ári, oñandu oporokutu"imi. Péro upéi apyrũ pe grava ári. Umi ita haku asýva hasy"ỹre ohapy pe mitãkuña py suela oñembopiro"ýva. Haʼekuéra ojogua peteĩ mitã michĩvape. Hasy, ha Agustín ojepy"apy.
  Ha pya'e oguejy kapi'ipe. Ko"ápe ndahasýikuri, ha katu upéicharõ jepe, pe césped oinupã ipy tierno ha añetehápe agosto.
  Agustín añetehápe ojevyse tapykue gotyo, ha katu oñakãity ha oho hese.
  Oñeha"ã oñeimagina ha"eha peteĩ santo. Ha katu umi imarangatúva oaguanta jehasa asy.
  Ko"ápe Gertrude oguata ipy"a"ỹre pe grava hakuáva ári ndahasýi ha opukavy. Rehecha pe pire oĩva ipysãre haʼeteha peteĩ kaméllo pytiʼa.
  Ha ojepokuaáta Agustín rehe.
  Ha katu rejepokuaa peve... Pe princesa oguatavévo, hasyve umi suela ojekutu ha nandi. Peteî kuña campesina-pe guarã péva ndaha'éi mba'eve, sino peteî princesa tetã norte-gua?
  Upéicharõ jepe, Agustín iñakãhatãme oho tenonde gotyo. Namombyrýi París-gui. Ha upépe oimoʼã ojuhutaha peteĩ mbaʼe. Péro upéi og̃uahẽ peteĩ puévlo okaháre, ag̃uiete Parísgui. Aguata vaʼerã kuri pe yvykuʼi ári. Upéva hasyeterei avei umi py ojeperforáva kapi"ipe kuã rupive. Pe mitãkuña opyrũ mokõive ipy ha oñelamenta. Ha"e oryrýi hína kuri.
  Avei hasy imembykuéra - ndojepokuaái oguata mombyry ipy reheve.
  Avei ha"e iñembyahýi. Ha'e almuerzo hora-nte. Peteĩ jeguata pe aire fresco-pe omombáy nde apetito.
  Mitãkuña ombota óga hi"aguĩvéva. Pe okẽ oipe"a ijára - peteĩ kuñakarai orekóva treinta áño rupi. Ha"e omaña pe vagabundo rehe, prácticamente oñemonde trapo-pe ha ipy ojeity ha ipy"a"ỹva, ha he"i:
  - Mávapa nde! Che ndaservíri.
  Agustín he"i hatã:
  - Eme'ê chéve por lo menos algún tipo de trabajo.
  Pe kuñakarai campesina omaña porãve hese. Agustín rova morotĩ, ha katu pytãma kuarahygui, ha avei ipy. Ha ikatu rehecha ipysã ipiroʼy ha ojejapoha punto, ha ipo haʼeha peteĩ aristócrata, uña puku.
  Kuña campesina oporandu:
  - ¿Nde piko peteĩ sirvienta peteĩ tapicha noble-pe g̃uarã?
  Pe princesa oñakãity:
  -Heẽ, ha'e va'ekue!
  Pe kuñakarai oñakãity:
  - Ha'ete ku oñemosêva'ekue ndéve. OĨMA. Natekotevẽi mba'apohára, areko mitã. Ha katu ahejáta gueteri pemba"apo penemongaru haĝua. ¿Ikatu piko reteje umi kanásto?
  Pe princesa opukavy ha ombohovái:
  - Noñeha'ãikuri.
  Pe kuñakarai oestampa ipochýpe ipy nandi ha oñembopiro"ýva:
  - Ndahasýi, reaprendeta! Teje cinco canasta ha ehupyty almuerzo.
  Agustín oñakãity. Ha oike pe ógape. Ha"e imboriahu va"ekue. Mitãnguéra avei ipire hũ, ipire morotĩ ha ipy"a"ỹ. Mbohapy mitãkuña ha peteĩ mitãkuimba"e otejókuri canasta. Agustín oguapy hendivekuéra. Pe mitãkuña ome"ẽ chupe pe bast ha ohechauka chupe mba"éichapa ojejapo.
  Pe princesa oñepyrũ oteje. Ikuã ningo naturalmente ikatupyry ha imbarete, ha haʼe ningo pyaʼe oaprende.
  Agustín jepe oñeinteresa ha oteje kyreʼỹme. Upe riremínte ojekuaa peteĩ kuimba"e ibarba, pe kuñakarai ména, ha ogueraha umi canasta. Ha katu, ahechakuaa pe ipyahúva:
  - Nde neporãiterei. ¡Ikatu kuri agana pláta peteĩ mbaʼe rentablevévare umi kanástogui!
  Kuña campesina oñanduuka ipo:
  - Ha'e peteĩ mitãkuña decente. Ani rejapo chupe propuesta indecente.
  Pe campesino oheja pe choza;ha"e añoite pe familia-pe omonde bota. Ha katu, ojeporu bota Francia-pe junio-pe ndaha'éi iporãitereíva. Ha katu ojeguerovia iporãha mitãnguéra ipy"a"ỹnte, ha ikatu avei kuñanguérape ĝuarã, ha katu ndaha"éi peteĩ kuimba"e kakuaávape ĝuarã.
  Agustín ha umi mitã oescupi opa mba"e. Upe rire, ipahápe rohupyty gaseosa ha kamby. Pe princesa okaru avei. Pe tembiapo físico ha transición rire, umi tembi"u simple ha"ete chupe he"ẽitereíva.
  Pe kuñakarai campesina he"i:
  - Ikatu repyta orendive.
  Agustín oñakãity negativamente.
  - Ajevyse che retãme.
  Kuña oporandu:
  -Moõpa oĩ nde retã?
  Pe princesa ombohovái honestamente:
  - ¡Suecia-pe!
  Pe kuñakarai campesina he"i:
  - Mombyry. Tekotevẽ jaha pe puerto-pe. Péro nde py ipiroʼy. Tekotevẽ rejapo chuguikuéra grueso, térã remoĩ sapatu.
  Agustín he"i ñe"ẽmbegue:
  - Che ikatu amaneja.
  Kuña oporandu:
  - Ikatúpa rekose?
  Pe princesa oñakãity:
  - Che añembotavy"imi costura-pe, ha katu mba"e?
  Kuña campesina ohechakuaa:
  - Tereho ehecha Marco-pe. Ha"e oguereko óga ipirapire hetáva pe tava"ípe. Ovende alfombra. Ikatu regana chugui pirapire sapatu ha peteĩ ao decente rehe.
  Agustín oñakãity:
  - Upéva aguerekóta en cuenta.
  Pe mitãkuña agosto ruguy oñeñandu ikane"õ, ha tardeitereíma. Ha he'i:
  - Ikatu piko rehejáta chéve ake?
  Pe kuñakarai campesina oñakãity:
  - Ikatu reke mitãnguéra ndive ñana"ípe. Avei ikaneʼõ hikuái ára pukukue ha iñeʼẽrendu.
  Oĩkuri ocho mitã oguerekóva cinco ary guive trece ary peve. Añetehápe okirirĩ hikuái. Pe princesa oke peteĩha jey pe ñana ári. Péro upéva ningo normal peteĩ tete imbarete ha hesãivape g̃uarã. Ha ojagarra ha oke. Ha umi mitã ohetũ.
  Upe aja, Gertrude og̃uahẽ ramoite Paríspe. Jepe pe óra tarde, pe rréi osẽ omomaitei chupe personalmente.
  Ex campesino ha peteî duque rajy ilegítima, añetehápe iporãiterei ha princesa-icha. Sólo, katuete, hova iñypytũ bronceado-gui, ha ipy, ha peteĩ parte significativa hete rehegua. Péro Gertrude oñembopupu ha omokañy ibronceado.
  Péro haʼe oñeñandu gueteri incómodo. Oguapy gueteri pe karrétape, mba"eve. Ha katu remoĩ ha reguata jave, umi sapatu ohetũ nde py nderejepokuaáigui hese, ha umi talón yvate he"ise re"ataha.
  Péro pe rréi voi ojotopa chupe. Ha"e ojesareko cincuenta áño ári. Ndaha'éi lindoiterei ha arrugado. Ha katu oñemonde lujoso-pe. Ha ojagarra Gertrude-pe ijyvagui.
  Ha oñepyrũ oporandu chupe cortésmente hesãire.
  Mitãkuña campesina ohupyty marandu korapy rehegua isygui ha ombohovái iñarandueterei. Ha en general ndajedenunciaiva"ekue.
  Mburuvicha guasu ome'ẽ chupe hoy'u ha oikuave'ẽ chupe ho'u haguã. Nda"arrasái chupe tupape - ndaikatúi pe kasamiento mboyve. Gertrude vy"ápe ho"u pe tembi"u, apenas ojejoko ani haĝua ohechauka igrosero.
  Okaru rire, pe kuñakarai chokokue jepivegua medio ñembyahýigui ipohýi. Mburuvicha guasu omanda ojejohéi haguã chupe ha oñeno haguã.
  Gertrude oñeno pe baño-pe. Mitãkuña"ikuéra oñepyrũ ojohéi ha ojohéi. Peteĩva umíva apytégui ohechakuaa:
  - Mba'e py calloso piko reguereko.
  Gertrude ombohovái:
  - Ha heta añani che py reheve che mbarete ha ágil haguã.
  Pe sirvienta oporandu:
  - ¿Ojepokuaa piko péva nde princesakuéra apytépe?
  Gertrude opukavy:
  - Ha péva ndaha'evéima ne mba'e!
  Pe mitãkuña añetehápe ojepokuaa oguata ipy reheve. Haʼe ningo tyreʼỹ, oaguanta pe roʼy roʼy tiémpope jepe. Mba"éichapa hasy"ỹi opyrũ aja pe nieve rupi. Jepe, jepive ro"yrã aha Francia sur gotyo.
  Iporã por lo menos noñemarkái hague chupe ñemonda rehe. Upéva rangue, pe hués oporoporiahuvereko omanda chupe oinupã hag̃ua umi italón nandi yvyrágui. Hasy ha hasy, ha katu ndohejái mba"eveichagua marca ipire rehe. Upe rire, Gertrude nomondavéima ha oñepyrũ ogana pláta extra umi puévlope.
  Péro ojeinupã porãrire chupe, ojehechakuaa vaʼerãmoʼã pe baño-pe. Péro haʼe ningo oñembopiroʼyeterei gueteri. Ha tahaʼe haʼéva peichagua sospecha omoheñóiva.
  Pe mitãkuña py ningo iporãiterei iforma. Péro añetehápe umi py hatãiterei, imbareteve umi bota kuérogui.
  Péro pe sirvienta okirirĩ ha noporanduvéima.
  Ojohéi rire pe ojeheróva princesa, oñemoĩ chupe tupape. Jepivegua"ỹ reñembohypa jave umi tupa pluma-pe. Péro Gertrude oke ha hoʼa iképe.
  Ambue árape Agustín opu"ã. Desayunorã oñeme"ẽ chupe mbujape ha kamby asuka. Ha pe kuñakarai chokokue oñekuaveʼẽ otejeve hag̃ua mokõi kanásto.
  Ha upéi pe princesa oho hape.
  Ipy herido okuera peteĩ pyharépe ha ndahasýi michĩmi oguata. Péro hasy gueteri. Koʼýte opyrũrõ guare pe tape de grava ári. Tekotevẽ kuri akambia jey kapiʼipépe. Pe mitãkuña oho hese. Oñapytĩ hatĩ ha oñetensa. Ipy haku"imi ha ndahasýi.
  Ipahápe, ojekuaa tenonde gotyo umi muro París-pegua. Ko táva tuichaiterei, umi ára oñemohu'ãmava'ekue Edad Media ha oñepyrũma ára pyahu. Ha industrialización oñemotenondéma.
  Péro umi árma orekóva borde neʼĩra gueteri okañy. Siglo XVII haʼe vaʼekue peteĩ tiémpo espesiál.
  Agustín oguata kapi"ipe ári, espinoso, sapy"ánte oguenohẽva"erã ñuatĩ ipysãgui.
  Ipahápe, pe princesa ojeobliga osẽ jey haĝua tape rehe. Hasy ha haku. Vy"arã, kuarahy okañy arai rapykuéri ha ndokáiete. Péro oisuʼu.
  Agustín oguata hasyeterei. Haʼe opyrũ jey mokõive ipy ha hasyeterei. Ha katu ohechauka fortaleza ha oho.
  Pe okẽ oñemoag̃ui ohóvo. Oĩ guardia... Nopenái ambue kuña mendigo descalzo rehe. Umi hénte ou ha oho. Heta kuña ha hetave mitã avei ipy"a"ỹ. Péro haʼekuéra ndokyhyjéi upéicha umi ita oĩvagui pe tapére. Ha Agustín ohasa asy.
  Péro koʼápe oĩ Paríspe. Ko"ápe umi pavimento ita ha ipiro"y"imi. Ndohasáiete voi. Ha katu upéicharõ jepe, pe mitãkuña py oñembyaíva tuicha ohasa asy. Ha ojehecha jepe tuguy osyryʼimi rastro.
  Agustín oho ijehe ha oaguanta. Pe táva tuicha ha iky"aiterei. Mitãnguéra ojeruréva oñani oparupiete.
  Agustín oguata. Ha opensa mbaʼépa ojapovaʼerã? Añetehápe ningo ndaikatúi reñeʼẽ pe rréi ndive mbaʼeveichavérõ. Ha oiméramo peteĩva umi duque ha conde-kuérape. Péro, ¿ogueroviátapa hikuái pe mitãkuña ipyʼaʼỹva ijao haʼeha pe rréi sueco rajy?
  Péicha ikatu reguahẽ verdugo rendápe.
  Péro, ¿mbaʼépa jajapóta? Che ndaikuaái kuri Agustínpe. Ivakara"ykuéra oñepyrũ hasy jey ha oñeñandu ikane"õ.
  Pe mitãkuña oguapy escalera-pe ha oñepyrũ opytu"u. Ojagarra ipytu ha ohetũ umi suela oñembotýva, ha upéva oisu"u vaieterei.
  Peteĩ mitãkaria"y oñemboja hese. Ojehecha oñemonde porãiterei ha oreko sapatu.
  Hi"arive, ipyahúva ha barnizado.
  Omañávo Agustín rehe, he"i:
  - Iporãiterei ha imboriahu piko?
  Pe princesa ohupi iñakã ha ombohovái:
  - ¡Eheka tesoro yvágape!
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Ha nde iñarandu! Reikuaápa, peteĩ ndeichagua ikatu oiko peteĩ tekove tuicha iporãvéva.
  Agustín iñaranduva he"i:
  - Che ndahepyme"ẽmo"ãi.
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Ha ikatu avei rehupyty viru kóvagui. ¡Péro oĩ ótro tape!
  Pe princesa oporandu ñemondýipe:
  - Ha mávapa?
  Pe mitãrusu rogue ohechakuaa:
  - Ikatu roñemonde, rome"ẽ ndéve sapatu ha romoĩ peteĩ óga ipirapire hetávape sirvienta ramo.
  Agustín oporandu:
  - Ha mba'épa hekovia?
  Pe mitãkaria"y abrigo de cola-pe ombohovái:
  - Reipe'áta umi okẽ umi karia'y oikeva'erãme umi ijára noĩri jave ógape.
  Pe princesa opukavy desprecio reheve:
  - Reimo'ã piko ahataha upévarã?
  Pe mitãrusu rogue he"i:
  - Ha mba'épa reipotáta.
  Agustín ombohovái peteĩ suspiro:
  - ¡Emba'apo hekopete!
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Ikatu. Ha katu remba"apo mbarete centavo rehe ha"e peteĩ tavy ikatúramo reguereko peteĩ fortuna.
  Pe mitãkuña oñakãity ha ombohovái:
  - Ndapytamo"ãi are París-pe.
  Pe mitãrusu rogue he"i opukavy:
  - ¡Ahecha!
  Ha oguata mombyry pe mitãkuña"ígui. Opytu"u ha oñeñandu iñembyahýi, Agustín oho hese. Ipy hasyeterei umi primer minuto-pe, ha katu oñembopiro"y ha pe mba"asy oguejy.
  Agustín omýi kyre"ỹve ko"áĝa. Ha che ñembyahýive. Ha katu pe ñemonda ipeligroso - ojekastiga chupekuéra. Umi tiempo ndaha"éi liberal. Ikatu ndemarka, ndeinupã hasy térã nemondo tembiapo pohýipe. Ha sapy"ánte omosaingo avei hikuái mondaha. Ndaha"éiramo jepe jepiveguáicha.
  Agustín omýi kyre"ỹve ohóvo. Ha umi italón oñembyaíva ha ojeraspava omimbi.
  Upéi peteĩ karai ohechakuaa chupe pe karrétagui ha osapukái:
  - Eju ápe!
  Agustín oñani hendápe:
  - ¡Aimema preparado!
  Pe kuimba"e sombrero yvateguápe he"i:
  - Reganase piko nde mbujape, mendigo?
  Pe princesa, ombohasa asýva ohóvo ñembyahýi, oñakãity:
  - Oje'ehaichaite!
  Pe karai oñakãity:
  - ¡Egueraha ko kuatiahaipyre Louvre-pe!
  Agustín oñakãity:
  - ¡Aimema preparado! Moõpa oĩ pe Louvre?
  Pe senor ombohovái:
  - Opavave oikuaa ko mba'e, eporandunte! Ha rembohasáta kuñakarai Dogville -pe .
  Pe princesa ohupi pe kuatiañe"ẽ ha pya"e oñani hendive. Ha"e oñeñandu inspirado. Ha sapyʼapyʼa aporandu moõpa oĩ pe Louvre. Ohechauka chupe hikuái.
  Agustín oñani pe palacio-pe. Ko"ápe ojeikehápe ojejoko chupe kyhyjégui. Pe princesa he"i:
  - ¡Aháta kuñakarai Dogville- pe peteĩ kuatiañe"ẽ reheve!
  Umi guardia ohenói teniente-pe. Oipyhy pe kuatiañe"ẽ. Omaña pe escudo de armas rehe ha ombohovái:
  - ¡Ambohasáta chejehegui! Ha ko mendigo oĩva Chatelet- pe !
  Umi guardia oho pya"e Agustín rendápe ha ombojere ipo. Pe mitãkuña ojahoga.
  Pe teniente omaña porãve hese ha ohechakuaa:
  - Mba'eichaitépa iporãite umi rizado reguereko, ikatu oñevende heta viru rehe!
  Pe guárdia ohechakuaa:
  - Ha'e voi ningo iporãiterei!
  Pe teniente oñakãity:
  - Eju, chemoirũ, iporãva. Ikatu rejehekýi ka'irãime.
  Umi guárdia omosãso Agustín-pe. Ha"e osegi pe teniente-pe. Oho tenonde gotyo.
  Ha upéi Agustín ojepovyvy. Pe princesa py nandi ha"e ligero, ha avei oĩ kyhyje. Ha haʼe ojapura peteĩ ryguasu rupiʼáicha.
  Umi guardia blindado oñeha"ã mbeguekatu ohupyty chupe, ha katu ho"a hapykuéri. Agustín oñani velocidad completa-pe. Ha are guivéma karréra, péro upéi chekaneʼõ ha chekaneʼõ.
  Oguapy opytu"u haĝua... Peteĩ mitãkaria"y doce áño rupi oñani hendápe. Ha"e ipy"a"ỹ ha ijao"i. Ome"ẽ Agustín-pe peteĩ manzana, he"ívo:
  -Ekaru, che ryvy!
  Pe princesa ogueraha ha ho"u. Tuicha vy"ápe oisu"u ha opukavy.
  Pe mitãkaria"y oñakãity chupe:
  - Ikatu rehupyty tembiapo. Ipohýi, ha katu napemanomo'ãi ñembyahýigui.
  Agustín oporandu:
  - Mba'épa ajapova'erã.
  Mitãkaria"y ombohovái:
  - Jajere pe bomba. Jepive mitãkuimba"e ojapo péva. Péro pe ijára ohupyty peteĩ órden umi polisíagui okontrata hag̃ua peteĩ mitãkuñáme. Nde nereg̃uahẽi gueteri, ikatu repu'ã.
  Augusta ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Che aimema preparado.
  Mitãkuña oho mitãkaria"y ndive ijára rendápe.
  Ha upéi chepyʼaro. Oĩma docena de mitãkuña oñembo"y pe ojeikehápe ha oĩma omba"apo haĝua.
  Pe princesa oryrýi... Ha katu iprovléma ndopái upépe. Sapy"aitépe oñehendu hapykuéri peteĩ sarambi ha ojekuaa peteĩ jagua tuichaitereíva. Ojejapura pe mitãkuñáre. Oñeha"ã okañy ha pya"e ojejapi chupe.
  Peteî noble traje-pe, guardia ha peteî teniente oikuaámava ojekuaa jagua rapykuéri.
  Opukavy ha ohechakuaa:
  - Pe Chatelet -pe , ko mba'eporã!
  Agustín po ojejokua hapykuéri ha ojegueraha ka'irãime. Umi guardia ombojoaju pe mitãkuña codo ha ombojere ijyva, hasyetereíva. Ha ogueraha chupe hikuái escolta guýpe.
  Pe mitãkuña"i imitãitereíva oguata iñakã yvýre. Umi rizado hechapyrãva ho"a ijyva guýpe. Py nandi, huguypa, opyrũ pe pavimento de piedra París-pe.
  Ha"e ojehecha inocente ha opokóva, ndaha"éiramo umi trapo mbykyetereíva.
  Péicha ojegueraha ka'irãime princesa, tajýra ha heredera estado considerable, ko'ágã ipy reheve ha oñemonde vai. Ha Chatelet ha'e peteî ka'irãi tapicha común-pe guarã, ndaha'éi, techapyrã, Bastille, oimehápe ka'irãime umi tapicha ipirapire hetáva.
  Agustín ogueraha ha opurahéi:
  Haimete og̃uahẽma pe tiémpo oñepyrũ hag̃ua,
  ¡Pe rréina ojegueraha ipy reheve pe andamio-pe!
  Pe teniente opukavy:
  - Péicha! Avei peteî insulto Su Majestad la Reina-pe! Peteĩ montón entero de varilla ha peteĩ brasero re"u hag̃ua nde talón nde ra"arõ pe Chatelet -pe.
  Agustín he"i tímido reheve:
  - Mba'ére piko che tortura gueteri hikuái.
  Pe teniente guardia real-gua oñakãity:
  - Heẽ! Vagancia, okañy custodia-gui, lese majestad, entrega de cartas de amor, orekóva posible conspiración. Oh mitã"i, pe verdugo ha pe estante oha"arõ ndéve.
  Pe princesa oñembopiro"y ha opyrũ. Upévare ogueru hikuái chupe pe kastíllo Chatelet iñypytũvape .
  Haʼe vaʼekue peteĩ kársel hyakuã asýva, ha umi celda henyhẽte umi hénte comúngui. Ndaha"éi pe Bastille-peguáicha, káda preso orekohápe peteĩ celda aparte ha iporãva.
  Agustín ojegueraha departamento de mujeres-pe. Ijerére oĩ vaʼekue murálla ha barra. Oñemohu"ãvo, primero ojejapo peteĩ jeporeka. Ndaipóri mba"eve Agustín ári ndaha"éiramo umi trapo. Oity mokõi guardia mbarete, ipu"akapáva, kuimba"e. Omoî hikuái guante ojeporeka mboyve. Ha oñepyrũ opoko hikuái asy pe princesa rete"ỹre. Pe mitãkuña haimete operde conciencia otĩ ha kyhyjégui.
  Omaña ijuru ryepýpe ha omaña porã ijyva ha ijapysáre. Omyendy voi hikuái peteĩ chorro de gas ndahasýi hag̃ua ojehecha. Upéi pe mbaʼe chemotĩvéva haʼe chemboligárõ guare amosarambi hag̃ua che py.
  Agustín ohecha:
  - Che ningo vírgen, eñangarekóke!
  Umi tia ikatupyrýva koʼág̃a otantea chupe mbeguekatu ha oñeñangareko porã hese. Peteĩva umíva apytégui ohechakuaa:
  - ¡Iporãiterei ha hekoitépe!
  Pe matrona senior ohechakuaa:
  - Heẽ, ko guyra ikatu ogueru ganancia considerable!
  Upéi Agustín osapukái jey hasýgui umi dedo guante reheve oinvadi pypuku ha asy ijyva ári.
  Pe guardia opukavy:
  - ¡Epasiénsia, querida! Pyʼỹinte reñomi upépe ita ha anillo iporãitereíva.
  Agustín literalmente okáipa otĩ ha hasýgui. Ha'ete ku nembotyryrýva hikuái.
  Upéi oñandu hikuái ipy.
  Pe guardia he"i:
  - Isuela ningo ipiro"y ha ojejapo punto. Ha'e hesakã porã ndaha'eiha peteî común.
  Agustín he"i hatã:
  - ¡Che ningo peteĩ princesa!
  Pe matrona senior osapukái:
  - Ekirirĩ, térã che romondóta peteĩ celda-pe umi itavyva ndive.
  Oñemohu"ãma pe jeporeka. Upe rire, Agustín-pe oñembohyru peteĩ mba"yru y haku asývape oñembohapéva kuarahy"ãme. Ha pe tuichavéva heʼiháicha, omeʼẽ chéve peteĩ ao rrája.
  Ha"e he"i:
  - Umi regla he iháicha, oñeikytĩva erã nde akãrague ha oñemondova erã peteĩ célula general-pe. Péro nde neporãiterei ha nde vírgen, upévare nde akãrague hechapyrãva reheve revaléta! Nde, princesa ramo, oñeme"ẽta peteĩ koty aparte orekóva barras, ha upépe pe comandante Chatelet- gua odesidíta nde destino .
  Pe guardia he"i:
  - Ivirginidad ikatu oñevende martillo guýpe.
  Pe tuichavéva omoneĩ:
  - Pe comandante odesidíta. Hese"ỹ ndajarekói derecho. Ko"ágã jagueraha chupe sector privilegiado-pe.
  Omonde peteĩ número ha peteĩ ao rayado, ha katu ipy"a gueteri, pe princesa ojegueraha umi pasillo yvytimbo reheve, heta py ojedesgasta.
  Jepive Chatelet -pe oî heta preso celda-pe. Péro oĩ avei umi mondaha koʼýte ipeligrósova, oñehaʼãva ojoko chupekuéra aparte umi ikomplísogui. Ha mitãkuña ojeporúva iporãiterei haguére ombovy'a haguã cliente rico-kuérape.
  Avei ojegueraha Agustín-pe peteĩ celda aparte-pe. Oĩ peteĩ cuna orekóva peteĩ colchón henyhẽva pajagui ha peteĩ espého jepe, avei peteĩ lugár ojealivia ha ojejohéi hag̃ua. Oñembojojávo umi célula común rehe, oĩháme peteĩ mba"e hyakuã vaietereíva, ha umi mitãkuña literalmente oguapy ojuehe, añetehápe haimete peteĩ resort. Ha roʼy jave oĩ voi peteĩ tatakua pe murálla rapykuéri.
  Ogueru hikuái mbujape ha peteĩ ytyryru Agustín-pe. Ko'ágã peve, neíra oñemoî ración orekóva nutrición ojupíva, péicha umi mitãkuña oservíva cliente-pe ndaha'éi ipire hũ.
  Pe princesa, iñembyahýi ha ikane"õgui, voluntariamente ho"u mbujape morotĩ ha hoy"u y.
  Upe rire, ipy"a henyhẽ, ipohýi ha oke. Péicha oho pe primera pyhare peteĩ kárselpe Francia-pe.
  . MOAKÃHA No 2 rehegua.
  Peteĩ princesa cautiva oĩva peteĩ celda de prisión-pe peteĩ colchón de paja ári, iképe omandaha peteĩ regimiento de ángel-pe. Ha oñorairõ hikuái Lucifer ehérsito ndive.
  Umi ánhel ipepo ha umi demónio ipepova ojojuhu. Ha oñepyrũ oikytĩ kyse puku reheve. Ángel oguereko kyse hovy, aña oguereko kyse pytã. Pe princesa magnífica, oikova"ekue chugui peteĩ ñorairõhára peteĩ sueño-pe, oñorairõ Lucifer ndive. Ha pe ñorairõ ivaieterei.
  Lucifer ha"e peteĩ mitãrusu iñakãrague morotĩ iporãitereíva, orekóva construcción atlética ha músculo destacado. Ndaikatúi ere kóva ha"eha Satanás, héra ojeporúva omondýi haguã mitãnguérape.
  Upéva rangue, haʼe hína pe ánhel iporãvéva ha iperféktovéva. Agustín araka"eve ndohecháiva"ekue peichagua mitãrusu iporãva.
  Upéicharõ jepe, oikytĩ hikuái kyse puku reheve, ha umi chispa oveve umi kuãgui.
  Lucifer oporandu chupe:
  - Máva nde?
  Agustín ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Princesa Ángel!
  Pe Lightbringer ombohovái:
  - Mba'érepa ñañorairõva'erã.
  Pe mitãkuña princesa ombohovái peteĩ suspiro:
  - Ndoikuaái. ¡Ha katu jajapova"erã!
  Lucifer ogueraha ha opurahéi:
  Eñohẽ tuguy ñorairõhápe,
  Kóva ndaha'éi primera vez peẽ mitãkuña...
  Péro pekonsidera chupe peteĩ kyʼáicha,
  ¡Pe pavimento parisino-pe!
  Agustín he"i kyre"ỹme:
  Ñandejára ome"ẽ ñandéve sabre
  Ndaikatúi ajoko...
  Metal oveve nde jyva ryepýpe, .
  Tuguy pochy, tuguy pochy!
  Ha umi kyse puku ojoaju jey, oity umi chispa ryru.
  Lucifer ojapo pe mitãkuñáme peteĩ porandu:
  -Mba'épa ojoavy iporãva ha ivaíva?
  Agustín otĩ ha opukavy:
  - Bueno... mba'éichapa iñambue ára pyharegui...
  Pe ángel oguerúva tesape ombohovái:
  - ¡Peteĩ ára ningo, katuete, iporã! Péro pe pyhare ndahaʼéi avei ivaíva. Yvága iñypytũvape oĩ mbyjakuéra iporãitereíva.
  Pe ángel princesa omoneĩ:
  - Heẽ, upéicha. Chegustaiterei amaña umi estréllare, koʼýte peteĩ telescopio rupive.
  Lucifer oñakãity opukavy.
  - Heẽ, mbyjakuéra iporãiterei, jasyichaite.
  Agustín opurahéi vy"ápe:
  Jasy, jasy, yvoty, yvoty, .
  Mboy jeypa tekovépe ndaipóri suficiente, .
  Tapichakuéra ha py"aporã ha py"aporã!
  Pe ángel oguerúva tesape ombojoapy:
  - Opavave mborayhúre rojerovia,
  ¡Esperanza ha sueño ha sueño!
  Pe princesa oñakãity pe ángel-pe, oguerúva tesape, Prometeo-icha, ha, upekuévo, ojehecha chupe príncipe pytũmbýpe.
  Ha katu añetehápe, mávapa Lucifer? Cristianokuéra ombo"e: - Ñandejára ningo iporãiterei, Satanás ivaieterei. Péro la Biblia heʼiháicha, Ñandejára ojuka heta millón de persónape, Satanás diez persónante. Upévare iporã ha ivaíva ningo iñextrañoiterei koʼápe.
  ¿Ñandejára piko mborayhu? Ha katu kóva ha"e peteĩ mborayhu iñextraño.
  Mayoría ombohovái jave tormento eterna lago tata ha azufre-pe, ha minoría ombohovái cuartel eterna - ha'eháicha peteî ka'irãi trópico-pe. ¿Upéichapa ombaʼapo?
  Agustín ha"e peteĩ mitãkuña iñaranduva, ha ha"ete avei chupe iñextraño la mayoría tapichakuéra oĩha condenado tormento eterna ha infierno-pe. Péro, ¿mbaʼépa pe añetegua?
  Ha Cristo piko Ñandejára?
  Añetehápe, añetehápe, ¿oñemomirĩtapa upéicha Ñandejára, ohundiva"ekue haimete opa yvypórape Noé árape ha ohejávo ocho tapichápente millones apytégui,?
  Ha avei oñembo"e umi verdugo rehe. ¿Haʼete piko añeteha upéva?
  Agustín voi oñesorprende ohechávo mba"éichapa idiferente Ñandejára Jesús pe Tupã Terrible Antiguo Testamento-peguagui!
  Lucifer oadivina hemiandu ha oporandu:
  - Ikatu piko anivéma ñorairõ?
  Pe princesa opurahéi ombohováivo:
  Mayma tapicha oĩva peteĩ planeta-pe
  Akóinte ha'eva'erã angirũ...
  Mitãnguéra akóinte opuka va"erã
  Ha jaiko peteĩ mundo py'aguapýpe...
  Mitãnguéra opukava"erã
  ¡Mitãnguéra opukava"erã!
  ¡Mitãnguéra opukava"erã!
  Ha peiko peteĩ múndo pyʼaguapýpe!
  Ko"ã ñe"ẽ rire, ojejagarra pe kyse puku Agustín pópe ha pya"e oiko chugui peteĩ ramo de rosas henyhẽva. Ha pe hyakuã asýva osẽ chuguikuéra.
  Pe mitãkuña princesa opurahéi pochýpe:
  Hi"aguĩ, hi"aguĩ vy"a ha desgracia, .
  ¡Ñame"ẽva"erã, ñame"ẽva"erã peteĩ ñembohovái mbarete!
  Pe mundo kuarahy"ãme, heẽ, heẽ, heẽ!
  Ha omboja'o haguã tapichakuérape - nahániri, nahániri, nahániri!
  Lucifer opurahéi ombohováivo:
  Gente, por favor, ekirirĩ, ekirirĩ,
  Tokañy pytũmbýpe umi ñorairõ...
  Cigüeña techo ári, vy'a techo guýpe, .
  ¡Py'aguapy ko Yvýpe!
  Ha ikyse puku oiko avei peteĩ margarita ka"avo henyhẽva ha hyakuã asývape.
  Umi ánhel ha demónio ndoñorairõvéima. Ipópe, umi arma oñekonverti obra magnífica flora-pe.
  Ha opavave opurahéi coro-pe:
  Mitãnguéra opukava"erã
  ¡Mitãnguéra opukava"erã!
  ¡Mitãnguéra opukava"erã!
  Ha peiko peteĩ múndo pyʼaguapýpe!
  Pe princesa preso opu"ã. Oñehendu pe señal opu"ã haĝua. Umi preso Chatelet- pegua ojegueraha va"erã odesayuna ha upéi omba"apo haĝua.
  Agustín-pe opu"ã hupágui ha oñeme"ẽ chupe peteĩ mba"yru y ojejohéi ha oikytĩ haguã hatĩ. Upéi ogueru hikuái avena mbujape ha kamby reheve.
  Pe princesa ho"u... Oikóma chugui peteĩ mitãkuña"i ipretenciosoiterei. Añetehápe, mbaʼépa ikatu ojerureve?
  Upéi ojegueraha Agustín-pe omba"apo haĝua. Ndoikuaáigui okose, ha ndaipórigui suficiente órden, oñemondo pe princesa-pe ombojere haĝua pe ita molino. Péicha oñembojyvaʼekue pe semílla haʼe hag̃ua arína.
  Pe tembiapo ijetuʼu ha ijetuʼu. Agustín oñandu hasy ipy oñembyaívape oguata aja umi ita korapy ári. Umi suela desnuda oñepyrũ oisu"u, ha oñeforma callos pyahu umi py ijyvyku"ívape. Ha hasyeterei ningo.
  Agustín ha ambue mbohapy mitãkuña ombojere pe rueda. Ha ho'a yvatégui umi trígo. Ha ani repyta ha repytu'u. Tembiapo pohýiete. Ha katu umi mitãkuña oikepáma ipype, ha ipy nandi literalmente iñakãrague. Haʼekuéra ningo ipyʼaju, haʼete peteĩ kaméllo raʼanga. Ha nda"aréi Agustíngui oiko ipy"a"ỹ, ha ndojepokuaái upéicha omba"apo. Ha pya"e oñepyrũ hasy imembykuéra ha ijyva ha ijyva. Ha'e tortura añónte, ndaha'éi tembiapo.
  Ha pe superintendénte oñemboʼy hiʼarikuéra, ha pe rruéda ojere mbeguemi, haʼete ku oinupãva peteĩ látigo.
  Ha'ete ku ha'ekuéra tembiguái Roma yma guarépe. Heẽ, nda"aréi nde ha"ekuri princesa coronada, ikatu oiko ndehegui Francia ruvicha guasu rembireko - upe jave pe pu"aka tuichavéva ko planeta-pe. Ha koʼág̃a nde haʼe peteĩ préso nde py reheve peteĩ ao rasgado ha rrája orekóva peteĩ número. Nde jyva ojedesnuda ha nde py ojedesnuda haimete nde jyva peve. Ha peẽ pehasa asy. Oh itakuéragui ipy nandi guýpe, ha estrés físico, ha látigo, ha humillación.
  Agustín ohasa asy avei y"uhéigui. Ha'e gueteri verano ha oñemboty. Hasy eterei ningo jajere hag̃ua pe rruéda. Péro hete imitã ha hesãi naturalmente. Koʼág̃a ojeavri pe yvytu mokõiha, ha ifasilve.
  Pe mitãkuña oñandu ipy nandi hatãmaha ha haimete noñandúi mbaʼeve.
  Pe mitãkuña ojedistrae hag̃ua hasy ha ikaneʼõgui, oñehaʼã oñeimahina peteĩ mbaʼe.
  Por ehémplo, pe rréinape ojagarra pe emperadór aña. Ha ojegueraha chupe ijára rendápe.
  Omanda chupe:
  - ¡Che rayhu!
  Ha katu, pe mbohovái ha"e orgulloso:
  - Nahániri!
  Ha pe dictador omanda rupi, ¡pe rréina ojejokua pe estante ári! Chemopu"ã hikuái, raẽ oipe"apaite che ao che pire peve. Upéi pe mburuvicha oñemombaʼeguasúva ojehupi pe técho peve. Umi bóveda-pe. Ha upéi ojepoi pe soga. Pe rréina ho"a. Pe soga ojepyso hi"aguĩ pe yvýgui. Ha pe kuñataĩ osapukái ha oñedesmaia pe ñemondýi hasýgui.
  Oñeñohẽ hese peteĩ mba"yru y ro"ysã. Pe kuñataĩ ou iñakãme.
  Pe verdugo senior oñakãity ha he"i:
  - Rehayhútapa pe dictador-pe?
  Pe rréina hasy ha okyhyje, otĩeterei oñemosãingo haĝua opívo umi verdugo renondépe, opukavyva"ekue hova sarcásticamente.
  Pe torturador senior oñakãity. Oñepyrũ jey ohupi hikuái pe kuñakarai ijao"ỹvape. Pe soga ojejoko jey, peteĩ jey. Ha pe rréina ojehupi peteĩ estante ári pe técho peve.
  Upéi oñekongela. Pe tapicha agosto pire morotĩ omimbi.
  Upéi ojepoi jey pe soga. Mitãkuña rete ho'a. Ha ñepyrũrã oryrýi pe ñemondýigui. Ha upéi, pe soga ojejokóvo, osapukái pe tramo ka"aguy guive.
  Ha jey aperde che conciencia.
  Pe verdugo senior oñakãity... Pe Rréina oñembohyru jey y hielo ojegueraháva tuicha pypukúgui.
  Pe kuñataĩ ou iñakãme.
  Pe torturador senior oporandu:
  - ¡Rehayhúta pe emperador-pe!
  Pe Rréina opukavy desesperadamente:
  - Nahániri!
  Pe verdugo senior omanda:
  - ¡Eñapytĩ chupe mbohapyha jey!
  Ha jey umi ombohasa asýva oñepyrũ ohupi pe rréinape. Pe tortura estiramiento rehegua jepivegua ideprovechoiterei. Ha ko tortura rupi heta kuimbaʼe ipoderósova oñembyai ha oĩma preparádo ojapo hag̃ua oimeraẽ mbaʼe.
  Ha katu pe kuña porãite tuguy agosto-pegua osegi okirirĩ. Ha ojehupi jey chupe pe técho peve. Ojere ha umi ita hyku ha gris.
  Ha upéicha umi verdugo okongela pe mitãkuñáme pe aire-pe. Ha upéi ojagarra hikuái ha sapyʼaitépe omboguejy pe soga vyʼápe.
  Pe rréina desnuda ho"a, ha pe soga ojejoko jey pe piso ypýpe. Ha jey pe kuñataĩ osapukái ha operde conciencia.
  Ha hova morotĩ ha hovyeterei pe ñemondýi hasývagui. Ha jey umi verdugo oñohẽ hese y. Pe rréina, oñemonde"ỹva ha ikane"õva, ndoúi pya"e iñakãme. Reinupãvaʼerã gueteri chupe ijyva ári.
  Ipahápe ojepe"a che resa.
  Pe verdugo senior oporandu:
  -Reñe'êta piko? Upéva he"ise, ¿reĩpa de acuerdo oiko haĝua ndehegui pe emperador concubina?
  Pe Rréina opukavy, oisu"úvo iñe"ẽ:
  - Nahániri! ¡Iporãve ñamano!
  Pe torturador principal he"i peteĩ tono ikane"õvape:
  - Umi golpe de la látigo media fuerza-pe!
  Pe Rréina ojehupi"imi pe estante ári. Ha pe verdugo ojepyso ha oinupã saʼi chupe ijyva ári. Kuñataĩ opukavy hatã. Ha pe ombohasa asýva osegi oinupã.
  Umi golpe ojapóva oñemedi ha hendaitépe. Raya pytã oñembohykúva mitãkuña jyva morotĩme.
  Oinupãpa rire, pe torturador omaña cuestionamente pe verdugo senior rehe.
  Oporandu:
  - Reime piko de acuerdo oiko haguã ndehegui mburuvicha guasu concubina?
  Pe rréina opukavy:
  - ¡Ani chembota!
  Pe verdugo senior omanda:
  - ¡Cinco golpe de la látigo en plena fuerza!
  Pe verdugo ojepyso ha oinupã. Pe rréina pire morotĩ ojeipyso. Ha tuguy osyry.
  Pe kuñataĩ osapukái. Péro pyaʼe voi oisuʼu ijuru ha oñakãity. Pe verdugo oinupã jey chupe opa ipuʼaka reheve.
  Pe Rréina okirirĩ, ha katu ipire morotĩve ohóvo. Ipytuhẽ ipohýi, ho"a umi gota de sudor ijyva nandi guive, ha hi"ári omimbi umi pezón rubí.
  Pe verdugo oinupã, ipire ojepe"a ha oguejy tuguy ryru.
  Oinupãpa rire, omaña jey pe tendota rehe.
  Pe torturador senior oñakãity:
  - Ha ko'ágã peteî bloque orekóva gancho hi'ári!
  Umi verdugo ombojoaju peteĩ bloque de roble, hierro forjado pe rréina py nandi rehe. Ha oĩ umi gancho osẽva umi ijykére. Ojeasegura.
  Pe torturador principal omanda:
  - ¡Embohape!
  Ha umi verdugo oñapytĩ peteĩ lívro ipohýiva umi gancho-pe. Mokõive akatúa ha asu gotyo. Umi peso, katuete, oñembosako"i de antemano. Ha en general, pe sótano tortura rehegua oreko peteĩ arsenal rico.
  Pe verdugo senior oporandu rréinape:
  -Reñe'êta piko?
  Ha"e ombohovái jerovia reheve, hasýgui oisu"u:
  - Nahániri!
  Pe torturador principal he"i:
  - Ikatu rombohasa asy ndéve remano meve.
  Pe Rréina he"i jerovia reheve:
  - Iporãve ñamano ñatraisiona rangue.
  Pe verdugo senior omanda:
  - Ambue mba'e pohýi mokõive henda gotyo!
  Umi verdugo opupu ha oñapytĩ káda peso. Pe rréina rete nandi ojepysove. Ha osẽ chugui peteĩ sudor ha tuguy ñemohe"ẽ, ha ivenokuéra oñembopy"ajuve ha ojedestaca.
  Pe rréina oñepyrũ oñelamenta kirirĩháme hatĩ rupive. Haʼe ningo hasyeterei vaʼekue.
  Pe torturador senior oporandu:
  - Reñe'êta piko? ¿Oikótapa ndehegui pe mburuvicha guasu concubina?
  Kuñataĩ oityvyro:
  - Nahániri!
  Pe verdugo ruvicha opropone:
  - Ko'ágã ro'u nde talón.
  Pe Rréina he"i hatã:
  - Ko"áĝa peve ndaha"emo"ãi chehegui hembiguái.
  Umi verdugo oipe'a armario-gui peteî botella aceite de oliva. Oipe"a hikuái pe corcho ha oñohẽ ipópe. Upe rire oñepyrũ olubrica mbarete hikuái ipysã.
  Pe Rréina, oñembopy"aju desesperadamente ha ojepy"apývo, he"i:
  - ¡Ko"áĝa peve nda"emo"ãi mba"eve! Ha che namendamo"ãi peteĩ ghoul rehe!
  Umi verdugo omohu'ã olubrica umi suela. Upéi omoĩ hikuái yvyra hũ ha paja pe rréina py nandi guýpe. Oity hikuái azufre ha ogueru peteĩ tataindy.
  Pe tatatĩ hendy. Iñe"ẽ oisu"u depredadoramente pe tortura desnuda ha mitãkuña"i.
  Pe suela rosa oñetensa. Ha pe rréina oñepyrũ orrespira hatã. Ha upéi, pe mitãkuña py ojejaho"ívo hakuhápe, osapukái.
  Pe verdugo senior oporandu sarcásticamente:
  - Upéicharõ, ¿rehótapa mburuvicha guasu rendápe concubina ramo?
  Mburuvicha guasu osapukái jey:
  - Nahániri!
  Pe verdugo oipe"a hatĩ. Iseñal rupive, umi asistente omoĩve yvyra. Ha pe tatatĩ yvateve ha hakuvéntema.
  Pe rréina oñepyrũ osapukái ipulmón yvate gotyo. Haʼe ningo heta hasy vaʼekue. Ha umi ombohasa asýva opukavy.
  Pe verdugo ruvicha oporandu:
  - Ha, remoambuépa ne remiandu?
  Pe Rréina opukavy:
  - Nahániri!
  Pe torturador senior he"i jerovia reheve:
  "Upéicharõ ñafreíta avei isyva!"
  Umi verdugo oñohẽ jey aséite ipópe. Ha pya"e oho hikuái pe kuñataĩ rendápe omongu"e haĝua ijyva henyhẽva.
  Oity hikuái asy pe rréina pezón, orekóva color escarlata, ha oinupã ibusto.
  Umi otorturava"ekue opoko haguére, pe tapicha agosto ryekue oñembohye ha hatã.
  Mburuvicha guasu ogueraha ha opukavy:
  - ¡Escoria!
  Opa rire olubrica, peteĩva umi verdugo ohupi peteĩ antorcha ha omyendy. Umi ombohasa asýva ogueru tata pe kuñakarai jyva nandi gotyo. Ha oñepyrũ odispara chupe hikuái ceremonia"ỹre.
  Pe Rréina ojepy"apyve. Mba"eichaitépa hasy ha hasyeterei.
  Umi verdugo opukavy ha oipe"a hatĩ. Heta oreko iérro, péro pe verdugo senior oreko óro!
  Kóva añetehápe peteî equipo huguypaitéva. Ha hatĩkuéra ojogua hiʼánga!
  Ohapy hikuái al mismo tiempo umi talón desnudo ha ijyva nandi.
  Pe verdugo, upe jave, opukavy ha oñakãity...
  Pe rréina oñembo"y pe estante ári. Ha hasyeterei chupe.
  Pe torturador senior oporandu:
  -Remendátapa mburuvicha guasu rehe?
  Peteĩ kuñakarai imitãva ha ikane"õva osapukái:
  - Nahániri!
  Pe torturador principal opukavy:
  - Ha ko"ágã og̃uahẽma ára ha"e olubrica haĝua avei ijyva...
  Ko"ápe opa pe princesa rembiapo. Ha oñemondo chupe hoʼu hag̃ua michĩmi. Iporãitereígui ome"ẽ chupe hikuái kamby ha pira iky"arã. Pe princesa okaru ha oñeñandu okeseha.
  Péro aha jeyvaʼerã ha añemboʼy pe rruéda rapykuéri, ambojere pe ita molino ojedesgustáma vaʼekue.
  Ha hasyeterei, ha umi músculo literalmente ojere hasýgui. Ojedistrae haĝua Agustín oñepyrũ jey ocompone.
  Umi verdugo oñepyrũ potaitéma olubrica pe matriz, ha katu peteĩ mitãkaria"y oñani oike ha ombohasa pe emperador orden ojoko haĝua pe tortura.
  Umi verdugo ombogue tata pe kuñataĩ py nandi guýpe, ha oñeñangareko porãiterei oipe"a raẽ umi peso pe bloque-gui. Upéi pe bloque voi, ha upéi pe rréina pe estante-gui.
  Omokã hikuái alcohol reheve ha ogueraha yvate umi koty"ípe ikatu hağuáicha opytu"u ha okuera hasýgui.
  Upe aja, pe emperadór ohecha umi gladiadór oñorairõha pe salónpe. Kóva ha"e avei peteĩ espectáculo ipy"ahatãitereíva, ha katu ojeadmiti divertido.
  Mokõi mitãkuña oñorairõ hína kuri. Peteĩva iñakãrague pytã, ambue katu iñakãrague morotĩ.
  Mokõivéva iporãiterei, musculoso, oñembokatupyry.
  Oike hikuái pe ring-pe omonde bragas añónte, ohejávo itorso desnudo.
  Pe Gran Viser he"i, osuspira pe emperador-pe:
  - Mba"eporã hechapyrãva ha mbarete joja.
  Dictador oñakãity:
  - Heẽ, iporãiterei, ha kóva ha"e clase!
  Pe rubia oreko peteĩ kyse ha escudo, ha pe pelirroja oreko peteĩ tridente ha puñalada.
  Oguata porã hikuái ipy nandi reheve, oñemoaguĩvo ohóvo.
  Upéi ojapura hikuái ojuehe.
  Pe pelirroja oinupã pe rubia ipy rehe itridente reheve, ha katu ojekutu chupe ijyva ári peteĩ kyse puku reheve ha ojepoi mombyry.
  Mokõive mitãkuña ojeherida. Umi ohendúva opukavy. Upéi pe pelirroja oñeha"ã oinupã jey pe rubia py nandi. Péro haʼe fásilmente ojehekýi chugui. Pe ñorairõ hatãve ohóvo.
  Peteĩ sapukái reheve, pe pelirroja ombojere ipuñalada pe rubia jyva gotyo, ha katu omoĩ peteĩ escudo.
  Ha pe kuã ojerepa.
  Mokõive kuña ipochy ha oñepyrũ oñemboja ojuehe. Ko"ápe oĩ jey umi golpe ha golpe. Ha mokõi, tete haimete ijao"ỹva, oñembojoajúva ojuehe.
  Mitãkuñakuéra oñepyrũ oñorairõ pe clinch-pe. Dictador ojapo peteî señal. Umi moro opu"ã ha oity umi antorcha hendýva umi mitãkuña talón desnudo ha ijyvyku"i"imivape. Ojagarráta hikuái ha okororõta.
  Oho hikuái oity haguã. Ha katu pe pelirroja oinupã pe rubia-pe ijykére peteĩ puñalada reheve, ha ha"e voi ohupyty peteĩ kyse puku ijajúrape.
  Mokõive mitãkuña oñedesmaia pe ñemondýi hasýgui ha oñekongela, huguypa ha oñemonde"ỹre.
  Umi moro ohapy italón desnudo, mitãkuña"i ha seductora-itereíva peteĩ hierro haku asýva reheve.
  Péro umi mitãkuña ni nomýiri.
  Mburuvicha guasu he"i:
  - ¡Ombyasy kuña omanóramo! ¿Naiporãvéi piko ñamombo umi mitãkuimbaʼépe ñorairõme?
  Pe Gran Viser oñakãity:
  - Nde ere porã, jepiveguáicha, karai!
  Mokõi mitãrusu orekóva catorce áño rupi ha"e umi oike ypyva"ekue arena-pe. Ha"ekuéra ha"e mitãkuimba"e musculoso, iporãva, bronceado, tronco de natación pytãme. Oguereko hikuái kyse puku ipópe.
  Mitãkuimba"e ijeda ha ijyvatekue avei osẽ ojotopa chupekuéra. Ha avei musculoso, iporã, bronceado, tronco de natación verde ha sable añoite kyse puku rangue.
  Oñesũ hikuái mburuvicha guasu ha iñirũnguéra renondépe. Oestampa hikuái ipy nandi, asy, mitãkuimba"e ha osapukái:
  - ¡Umi omanóvape nemomaitei!
  Mburuvicha guasu opukavy:
  - Ñepyrũ!
  Mitãkuimba"ekuéra oñepyrũ oñorairõ. Upepete oñohẽ tuguy, ha ojekuaa herida umi tete bronceado ha musculoso-pe. Umi mitãkuimbaʼe ndorekói eskúdo, ha haʼekuéra voi ningo ñorairõhára ikyrỹiva, upévare pe ñorairõ sapyʼami. Ho"a peteĩ mitãkaria"y tronco de natación verde-pe. Umi moro ohapy ipy jyva nandi peteĩ tataindy reheve. Opu"ã, ha katu ho"a jey, odispara. Ambue mitãkaria"y ho"a umi tronco de natación pytãme. Péro haimete pyaʼe voi verde-pe. Umi mbohapy mitãkuimba"e okirirĩ. Peteĩva opyta oñembo"y. Ha ipysã nandi oheja ipy huguypaitéva.
  Umi moro ohapy umi mitãkuimba"e talón desnudo ha calloso. So"o ojehapývaicha hyakuã. Ha ojegueraha chupekuéra gancho ári.
  Pe mitãkaria'y ohupyty heta arañazo...
  Mburuvicha guasu oñakãity:
  - ¡Pesegíta peñorairõ! Adiós, ame'ẽ ndéve tekove ko'ẽrõ peve!
  Pe mitãkaria'y ojegueraha...
  Upéi osẽve cinco mitãkuimba"e, orekóva doce térã trece áño rupi, tronco de natación hovy ha tridente reheve. Ha cinco mitãkuimbaʼe orekóva peteĩ eda ha ijyvatekue peteĩ tronco de natación morotĩme ha orekóva rapier.
  Primero, pe tirano ñemoñare ojapo apuesta. Ha upéi oñepyrũ pe ñorairõ.
  Mitãkuimba"ekuéra omano peteĩ rire. Peteĩ luchador añoite opyta ipy rehe, peteĩ mitã doce áño rupi orekóva tronco de natación hovy. Umi hembýva ojekutupaite. Ha ohapy ramo jepe italón nandi peteĩ iérro haku asývape, noipytyvõi chupekuéra opuʼã hag̃ua.
  Mburuvicha guasu omanda:
  - Ko mitãkaria'y oikova'erã ñorairõ oúva peve. Emombo hembýva león ha cocodrilo-kuérape.
  Pe ñorairõ oúvape g̃uarã, ojeguerúma peteĩ docena mitãkuimbaʼe lánsa reheve pe rinoceronte kóntrape. Umi karia"y imitã, catorce térã doce áño rupi. Ha hesekuéra oĩ peteĩ rinoceronte tuichaitereíva.
  Añetehápe ndaipóri kuri posivilida ojeikove hag̃ua. Añetehápe umi mitã iñarandu, ha pe ñorairõ ojearrasa.
  Hi"arive, umi moro, pe tirano omanda rupi, oñepyrũ voi omombo carbón haku asýva umi mitãkuimba"e py nandi guýpe.
  Ha hasyeterei vaʼekue.
  Pe mburuvicha guasu ovy'aiterei. Mbeguekatúpe hoy"u víno he"ẽ ha pytã ha ho"u pavo salsa-pe.
  Mitãkuimba"ekuéra omano peteĩ rire. Añetehápe pe mitãkaria"y tronco de natación hovy reheve oconsegui oinupã pe rinoceronte resa peteĩ lánsape ha ombopochy vaieterei pe mymba. Ha upéi peteĩ tiémpore hábilmente ojehekýi umi golpe orekóvagui pe hatĩ tuichaitéva.
  Péro amo ipahápe, pe monstruo omohuʼã avei chupe.
  Umi te"õngue invalidez ojeipyso gancho reheve ha ojegueraha umi jaula gotyo.
  Upéi ambue ñorairõ: siete mitãkuimba"e tronco de natación ha kyse puku reheve, peteĩ leõ tuicháva africano ndive.
  Umi mitã oreko generalmente diez térã once áño, ha ha"ekuéra ha"e aspirante gladiador.
  Ha katu pe tirano compañero oime contento. Ha añetehápe, pe ñorairõ ojekuaa huguy pochýva ha sapyʼami.
  Pe Gran Viser heʼi voi:
  - Iporãvéta ñamoĩ campo mitãkuimba'e tuichavévape!
  Mburuvicha guasu ombotove:
  - Nahániri! Upéva ningo oĩ porã.
  Pe león omondoro umi mitãkuimbaʼépe, péro haʼe voi haimete ndojehúi mbaʼeve. Péicha osê pe ñorairõ.
  Upéi ambue ñorairõ. Ko jey osê peteî mitãkuña ijyvatetereíva ha orekóva construcción atlética. Avei omonde vaʼekue umi tronco de natación añónte. Ha iñakãrague oñembojegua mbohapy sa"ýpe: hovy, pytã, hovy. Ha'e oguereko peteĩ kyse puku ha peteĩ puñalada.
  Ko kásope, kóva ha"éma peteĩ gladiador experimentado ha peteĩ belleza herakuãitéva.
  Peteĩ lobo tuicha ha ikatupyrýva oñorairõ hendive.
  Pe ñorairõ ha"éta kuri emocionante. Ha katu ojekuaa porã pe mymba imitãvéimaha, ha ndaha"evéima pya"e.
  Upéicharõ jepe, iporãiterei pe ñorairõ. Pe mitãkuña ipu"akapáva ndojapuravéima. Ha"e osegi oikytĩ pe lobo-pe ikyse puku ha ipuñalada reheve, ojehekýi sapy"a py"a. Ha upéi oinupã chupe ijyva nandi reheve.
  Pe impacto oity peteĩ par pe lobo diente. Ha mbeguekatupaitévo, pe mitãkuña héroe oikytĩ iñakã.
  Péicha osê pe ñorairõ.
  Ohejávo ipy nandi ha ipy huguypaitéva, pe mitãkuña osẽ estadio-gui.
  Upéi osẽ ambue, ko"áĝa peteĩ morena. Ha"e bronceado, ipy"a"ỹ ha avei omonde tronco de natación añónte.
  Mbohapy mitãkuimba"e kyse puku reheve osẽ hese. Ha"ekuéra imitã, doce áño rupi, ipire hũ, ha katu alambre. Hesakã porã koʼãva haʼeha tembiguái, ha ijyva ha ikostádo ojejahoʼi umi cicatriz oúva umi pestádogui. Mitãkuimba"ekuéra akã oñeafeita calvo, ha oĩ tronco de natación-pe, umi hombro haimbe asýva osẽva, peteĩ mitãkuña tuicháva ha imbaretéva rehe. Oguerekóva mokõi kyse puku ipópe.
  Hesakã porã umi mitãkuimbaʼe ndoikuaaporãiha ha omanótaha.
  Mburuvicha guasu he"i:
  - Ndaha'éi piko pe ñorairõ joja'ỹeterei?
  Pe Gran Viser heʼi:
  - Nderegustái omanóramo pe sexo justo.
  Pe tirano oñakãity:
  - Heẽ, kuña ndomanoiva'erã! Ha mitãkuimba"e ha"e kuimba"e, ha pe mba"erepy sa"ive ovalevéva.
  Pe ñorairõ oñepyrũ pe gong señal rupive. Pe kuñakarai iñakãrague morotĩva ndojapuravéima. Ome"ẽse umi mitãkuimba"épe peteĩ pa"ũ ha ohechaukase peteĩ ñorairõ iporãitereíva. Umi mitãkuimba"e ha"e ágil, robusto, ha katu hesakã porã noñembokatupyrýiha.
  Péro haʼekuéra oñorairõ pochyeterei. Ha rehecháma mbaʼéichapa umi mitãkuimbaʼe oñembopiroʼýva rete kangue omimbi sudor-gui.
  Mburuvicha guasu oñakãity:
  - Iporãitereíva!
  Ko"ápe pe morena oikytĩ peteĩ mitãkuimba"épe ijyva muscular ha iñypytũva ári. Ojekutu ha osapukái.
  Eñorairõ jey...
  Pe mitãkuña oinupã pe mitãkaria"ýpe ipy nandi reheve. Ho"a pe ñemondýi hasýgui ha oñedesmaia.
  Mburuvicha guasu omanda:
  - ¡Emopu'ã!
  Ha pe moro, otyryrývo, ohapy pe mitãkaria"y talón desnudo ha calloso peteĩ hierro haku asývape. Opu"ã yvate.
  Pe morena ojoko pe molino mokõi kyse puku reheve ha oinupã iñakã rapykue pe cuchilla plano reheve. Ndaha"éi fatal, ha katu oitypaite pe conciencia.
  Pe moro ohapy jey pe mitã talón nandi. Umi canterape, umi mitãkuimbaʼe tembiguái ombaʼapo jepi año pukukue sapatuʼỹre, ha ipysã hatãve pe ibotín kuérogui. Péro pe iérro haku asýva ohapy gueteri chupekuéra ha osapukái chupekuéra.
  Ha otyryry jey. Pe kuñakarai iñakãrague morotĩva ocodo pe mitãkaria"ýpe ijyva ári, ha ho"a. Ha jey pe mitã talón nandi ha ohasa"asýva ipukúva ohasa asy pe hierro haku asývagui.
  Peteĩ mitãkuña gladiadora ndojukaséi mitãkuimbaʼépe. Péro moõpa ikatu reho? Oinupã ijyva pe empuñadura reheve. Ha katu jey pe moro ocauteriza pe talón. Ha pe mitãkaria"y osapukái.
  Oiméne ñamoĩvevaʼerã umíva .
  Ha peteĩ mitãkuimbaʼe oikytĩ iñakã peteĩ kuña.
  Upe rire pe mitãkuña oity ambuépe ha oity ambuépe. Omaña mburuvicha guasu rehe.
  Ha"e osapukái:
  - ¡Emohu'ã!
  Pe mitãkuña morena osuspira ha oinupã pe mitãkaria"ýpe. Pe despota ndoikuaái poriahuvereko. Ha amohuʼãvaʼerã avei pe ótro. Ha upéi emohu"ã pe mbohapyha.
  Upe rire pe mitãkuña hasẽ ha osê estadio-gui, térã lista-gui, hova oñembohorýva reheve.
  Ipy nandi ha gracioso oheja ipy huguypa ha cincelado.
  Pe ñorairõ oúva upe rire ningo ipyʼahatãve.
  Osẽ mokõi gladiador kuimba"e tuicháva orekóva torso desnudo. Siete mitãkuimba"e orekóva diez térã once áño oñorairõ hendivekuéra. Kuimba"ekuéra oguereko kyse puku tuicháva, mitãkuimba"ekuéra oguereko michĩmi.
  Ha péva, katuete, ha"e peteĩ ñorairõ brutal. Ha peteĩ poriahuvereko"ỹva, ja"e porãsérõ, oinupãva.
  Mitãkuimba"ekuéra ho"a ha omano, oguenohẽvo tuguy.
  Péro sapyʼánte ohupyty avei hikuái oikytĩ umi kuimbaʼe gladiadórpe. Ha ojapo herida torso-pe.
  Pe Mburuvicha guasu ohechakuaa:
  - ¡Ñorairõ competitivo!
  Pe Gran Viser heʼi:
  - Heẽ, Nde Majestad. Jepe umi mitãkuimbaʼe ndahaʼéi peteĩ mbaʼerepy ivaliósova, ¡rembyasyʼimi avei chupekuéra!
  Pe despota oñakãity:
  - Heẽ, pe poriahuvereko ndaha'éi kuimba'épe guarã! Iporã ko"ã ñorairõhára ohasa hague, ha katu ambue jey amosãsóta hesekuéra peteĩ leõ!
  Ipahápe, mokõi mitãkuimba"e osẽ tridente ha peteĩ red reheve. Avei imitã, trece áño rupi, ndoikuaáiva ha iñakãrague oñekytĩ calvo. Peteĩ ñorairõ mboyve, umi mitãkuimbaʼe oñakãrapuʼã jepi peluca-pe ikatu hag̃uáicha ohupyty ingréso upe rire.
  Ha omosãso hikuái peteĩ tigre umi mitãkuimba'e ári.
  Umi mitã oñeha"ã omombo pe rred, ha katu pe tigre omondoro ha pya"e oikytĩ umi mitãme.
  Mburuvicha guasu opurahéi:
  - Che ningo tigre, ndaha'éi jagua, .
  Oikovéva che ryepýpe ko'ágã...
  ¡Ndaha"éi Leopold, ha katu Leopardo!
  Ipahápe oñemohu"ã pe tembiapo, ha Agustín pensamiento oñeinterrumpi. Oho okaru haguã. Umi mitãkuña preso oñemanda oipe'a haguã ijao. Haʼekuéra ningo opíri, ha umi mbaʼyrúgui oñeñohẽ hiʼarikuéra y haku ha kuarahyʼãme. Upéi ojegueraha mitãkuña'ikuérape okaru haguã. Agustín-pe oñeme"ẽ jey kamby ha peteĩ pollo py.
  Upe rire, chegueraha hikuái peteĩ celda-pe. Oke mboyve, pe mitãkuña, katuete, omoñe"ẽ peteĩ ñembo"e, opyrũ pe colchón ári ha pya"e oke.
  
  
  Mburuvicha RUSIA VLADIMIR ZELENSKY
  Oñeinauguración rire, Vladimir Zelensky oikuaauka disolución Rada ha omotenondéha elecciones parlamentarias anticipadas. Péva oñeha"arõkuri generalmente. Péro umi relación Rusia ndive opyta tenso. Vladimir Putin nomomaitei Zelensky-pe victoria rehe ha ndohechakuaái elecciones presidenciales Ucrania-pe. Péro upéva ideprovécho voi pe mitãrusu líder pyahúpe. Umi nacionalista, omañáva hese sospecha reheve, ohechakuaa ha"eha peteĩ imba"éva. Ha Occidente ohechakuaa Putin añetehápe ha'eha peteî agresor. Ha omombarete pytyvõ Ucrania-pe. Upéicha oñepyrũ tesãirã, ha opa py"aguapy rehehápe. Zelensky ogueraha ha oñemotenonde mbareteterei jeporavo pyahúpe Rada-pe. Oconsegui ohupyty mayoría parlamentaria. Ha upéi ojapo heta referéndum. Oikehápe reforma constitucional.
  Tuicha oñembotuichave umi poder orekóva presidente. Upéva rangue, pe Rada oreko limitado. Upe rire Zelensky oñepyrũ omotenonde decisivamente reforma ha modernización.
  Upe jave avei, Donbass-pe oñeinventa peteĩ movimiento astuto. guerrera Anastasia Orlova-pe oñeikuave'ê peteî opción interesante. Oipytyvõvo Ucrania ha servicio de inteligencia occidental, oikóta gobernador región Lugansk ha Donetsk-pe. Upéi orekóta membresía formal Ucrania-pe ha pirapire restauración ha tuichavéva poder personal-pe guarã. Ha nde ehérsito voi jepe. Upéva he'ise, opción Kadyrov . Rusia ome'êrõ guare añetehápe independencia Chechenia-pe, formalmente añoite omantene control hese.
  Anastasia Orlova, orekóva influencia umi comandante de campo apytépe, oasepta ko opción. Che ha"eva"erã ko kuñakarai iporãitereiha, hova morotĩ, ha jepive, ro"y ro"ysã jave jepe, oñani ipy"a"ỹre.
  Anastasia odeclara ñorãirõ dirigencia "omondáva" Rusia Pyahu rehe. Ha"e peteĩ mitãkuña militante ha autoritaria-itereíva. Ha omopyenda hóga Novoazovsk-pe. Peteî parte tavaygua ha milicia-kuéra oipytyvõ ichupe.
  Anastasia, orekóva peteĩ batallón de mitãkuña ipy"a"ỹva, ojapo heta asalto ha ojagarra heta táva. Oñepyrũ ñorairõ local. Oĩkuri peteĩ tirón de guerra.
  Anastasia ikatupyryeterei ojapo ha ohupyty pláta ótro tetãgui. Avei, oreko kuri apoyo Rusia-pe. Oike avei kuñanguéragui. Putin hasy haguére oipytyvõ avei osẽ porã haguã. Oiméne pe ambicioso presidente Rusia-gua oñeha'ãmbaite. Ha ko'ã condición-pe, dirigencia Rusia-pe oñemboja'o. Anastasia oaprovecha upéva ha ojagarra Donetsk-pe. Ojehupyty rire tuicha pytyvõ.
  Pe ñorairõ oñepyrũ avei Lugansk-pe. Péro ndahaʼéi ikyreʼỹetereíva. Umi milicia ndojukaséi añetehápe.
  Ipahápe ojejapo jeporavo Novorossiya Motenondehárape g̃uarã, ha Anastasia ogana. Upepete ohechakuaa Tetã peteĩ reko Amérikagua ha Kiev. Ha upéi ambue tetã occidental, ha ko mundo tuichakue!
  Zelensky omoañete iñe'ê, ome'êvo Novorossia-pe peteî estatus especial Ucrania ryepýpe. Ha Donetsk-pe oveve jey pe poyvi hovy-hovy.
  Oguahẽma py"aguapy ymaite guive oñeha"arõva.
  Zelensky oñorairõ kyre'ÿ pokarê rehe, ha omoî voi pena de muerte umi delito económico rehe. Oisãmbyhývo estrictamente ha katupyry ha omoheñóivo equipo profesional, Vladimir Zelensky ome'ë Ucrania-pe tasa de crecimiento yvate. Tetã opu"ã ohóvo, ha tendota pyahu pu"aka imbarete ohóvo. Oñemoporãve ohóvo umi relación Rusia ndive. Mba'épa oipytyvõ accidente cerebrovascular oipyhýva Putin-pe ha ojapo chugui menos ambicioso ha agresivo.
  Rusia-pe, Zelensky popularidad okakuaa ohóvo. Ha"e va"ekue peteĩ oñe"ẽva mbarete, peteĩ tapicha encantador, peteĩ populista. Ha ndaha'éi comunista, pero ndaha'éi anticomunista avei. Ojeguerohory, izquierda apytépe ha umi oligarca ruso apytépe. Ojeguerohoryeterei mitãrusukuéra ruso apytépe. Peteĩ iñarandu ha peteĩ karai. Haʼete voi iñaranduetéva, péro ojagarra pe podér ipukúva. Heẽ, katuete peteĩ líder, ha katu avei peteĩ karai al mismo tiempo! Cultura yvate, ha katu oñentende ha ojehayhúva tavayguakuéra. Peteî talento añeteguáva gestión-pe. Ha peteĩ organizador tuicháva.
  Ha upéicha, ohasávo cinco años de prosperidad ha subida Ucrania-pe, ha ipahápe Zelensky pu"aka oñemombarete, oúkuri peteĩ propuesta sensacional.
  Ha"éva, oñembojoaju haguã Rusia ndive. Omoheñói peteî estado sindical orekóva presidente común orekóva tuicha poder. Katuete, ojeporavóva popularmente.
  Ha Rusia-pe pe élite oñemondýi. ¡Ajépa tuichaiterei mbaʼe! Koʼág̃a peve, Putin ikangy peteĩ mbaʼasy ivaietereívagui ha ndojeguerohoryvéima. Péva he"ise ndaikatuiha oñorairõ, por lo menos ndaha"éi plenamente. Ha Medvedev voi, en general, ndaha'éi luchador ha ndohayhúi pueblo-pe.
  Ha ko"ápe Zelensky hesakã porã oikoseha chugui presidente peteĩ estado sindical-pe ha... ¡Añete umi posibilidad orekóva! Primero, Occidente ohechase Vladimir Zelensky-pe presidente ramo Rusia ha Ucrania-pe! Ohechauka ha'eha peteî político completamente prooccidental ha europeo. Mokõiha, Zelensky ojeguerohory Rusia-pe ha especialmente Ucrania-pe. Mbohapyha, ndaipóri competidor ojehecháva. Putin hasyeterei, Medvedev ikangy ha ndojeguerohorýi, Zyuganov ha Zhirinovsky itujaiterei. Ndaipóri ambue tendota ojehecháva. Hi"arive, irundyha, oî pytyvõ umi oligarca Rusia ha Zelensky-gua.
  Heẽ, ojekuaa porã kóva ha"eha peteĩ candidato iserioitereíva presidencia Rusia-pe ĝuarã. Oguereko mbarete, carisma ha peteĩ don extraordinario oratoria rehegua. Ha avei pytyvõ medios de comunicación occidental ha ruso-kuéra. Avei popularidad ipyahúva política rusa-pe, umi tendota tuja ha aburrido poguýpe.
  En pocas palabras, inconveniente ñambotove ha oporomondýi ja"acepta haĝua pe oferta. Putin oreko mokõiha derrame cerebral. Medvedev-gui oiko presidente interino Rusia-pe.
  Añetehápe, mombyry oî peteî hecho-gui Zelensky katuete oganataha. Ha añetehápe aanexión Ucrania-pe. ¡Medvedev oreko deseo ohasa haguã Putin-pe! Pero, ¿vale piko ojearriesga elecciones-icha Zelensky ndive?
  Ha katu Rusia retãyguakuéra oipytyvõ pe idea oñembojoaju haguã Ucrania ndive. Hetaiterei tapicha osê tape rehe - ojerurévo: joaju joyke'y eslavo-kuéra. Umi manifestante ojoavy policía ndive Moscúpe. Heta tapicha ojekutu. Oñepyrû ojupi peteî ola de protesta.
  Umi comunista ipahápe ohupyty Zyuganov, térã ja"e porãsérõ, oñembyai, ha umi tendota imitãvéva oñepyrũ oguenohẽ tavayguakuérape tape rehe. Ojeruréva cambio de régimen.
  Umi nacionalista osẽ avei tenonde gotyo ha oguereko tendota imbarete ha oñemomba"eguasúva imba"éva. Maidan-gui oiko ohóvo de moda. Ojeity ita ha cóctel Molotov policía-kuéra rehe. Pe descontento are guivéma oñembyatýva tavayguakuéra rehe oñepyrũ ojehechauka hetave ha hetave.
  Medvedev omotenonde peteî consejo de seguridad.
  Hetave umi miembro oime kuri a favor de unificación - ocita he'ívo aña ndaha'éiha ivaietereíva oñepintaháicha. Ha umi recurso administrativo ha propaganda ha'e peteî fuerza tuichaitereíva! Ha umi tapicha ikatuha ojejohéi porã iñakã, ha generalmente ovotáta hikuái partido oîva poder-pe.
  Umi multimillonario ruso ohura avei lealtad Medvedev-pe, ha'éva predecible, ymaite guive oîva poder-pe ha hetave térã sa'ive osatisface opavavépe.
  Multimillonario Deribasco ohechakuaa lógicamente:
  - Jajapova'erã campaña electoral estilo-pe: Medvedev ha'e Putin ko'ã árape, ha ni peteî Zelensky ipeligroso ñandéve guarã!
  Roman Abramovich he"i autoridamente:
  "Roguenohẽ Yeltsin-pe pe yvykua electoral-gui peteĩ calificación cuatro por ciento reheve, ha roguenohẽvéta ndéve!". ¡Ñande pirapire ha medios de comunicación ha'e ñande garantía!
  Prokhorov omoañete:
  - Ndoroipotái impuesto yvate umi ipirapire hetáva rehe Ucrania-peguáicha, ha roñembo"ýta opavave pene ykére!
  Dmitry Medvedev oity ijyva mesa ári ha oikuaauka:
  - Upéicharõ jaacepta pe propuesta integración ha unificación rehegua!
  Oñefirma peteî acuerdo de unificación Ucrania ha Rusia mbytépe. Upepete okambia pe equilibrio de poder. Jeporavo presidencial oñemotenondeva'erã mbohapy jasy rire.
  Oñeinskrivi haguã presidencia-pe, suficiente oñembyaty cien mil firma, térã ojejapo depósito noventa mil dólares, oñeme'ê jeýtava oguahë ramo mokõiha ronda-pe añoite. Ko"ãva ha"e umi regla añetehápe iñe"ẽporãva. Ojegueraha parcialmente legislación rusa-gui ha parcialmente legislación ucraniana-gui.
  Naturalmente, oĩta heta candidato presidencial;Medvedev equipo aparentemente oimo"ãkuri péva rentablevetaha chupekuéra ĝuarã! He'i hikuái movilidad electorado ome'êtaha ventaja mburuvichakuérape peteîha ronda-pe. Ha mokõihápe, opavave oipytyvõta Medvedev-pe. Taha'e ha'éva, presidente interino oipapa kuri hese. Ha oñepyrũ...
  Anastasia Orlova, ko Cleopatra ipy"a"ỹva, he"i oĩtaha Zelensky cien entero rovái. Ha ha'eha Lancelot dragón Putin ha Medvedev rehe.
  Ojedespliega atentado vaiete prensa-pe. Oĩ oĩva Zelensky ykére, ambue katu Medvedev ykére.
  Oñepyrûma periodo de inscripción candidato-kuéra. Rrúsiape oiko sarambi. Dzhokhar Dudayev ra'y ojehechauka Cáucaso-pe ha odeclara jihad. Ha ohupyty pytyvõ oparupiete umi región islámica-pe. Heta tapicha katupyry osospecha CIA apysa ko'ápe. Hi"arive, Trump presidencia oñemohu"ãma, ha tekotevê jagana por lo menos algunas victorias. Ha Zelensky oĩva pe tróno ruso-pe ha"e peteĩ victoria tuicháva! Jepémo, oî avei escéptico he'íva Zelensky ikatuha ojapo Rusia-gui peteî tetã tuicháva, tuicha imbaretevéva, ko'ýte económicamente, Putin poguýpe oîva'ekuégui.
  Upévare Occidente-pe avei oñembojaʼo opinión. Estado ucraniano-ruso unido ha'e, katuete, peteî asociación ipoderosa ha ndaha'éi broma mba'eveichavérõ. Kóva ikatu añetehápe ha"e peteĩ monstruo. Naturalmente, fuerzas de seguridad rusa oipytyvõ avei unificación. Hiʼarive Anastasia ningo peteĩ kuña iporãitereíva. Ha"e, peteĩ batallón mitãkuña"i ndive, opavave iporãva, ipy"a"ỹ ha bikini-pe, oity ha ipu"aka fuerzas especiales rusas-pe. Ombyatývo hikuái yvytimbo oity haĝua Zelensky ventilador ardienteiterei.
  Umi mitãkuña ohechauka oñorairõha fabulosamente descalzo ha bikini-pe! Ha pe grúpo espesiál "Vympel" ipuʼaka umi kuña haku asývare. Upévare ojedesidi ani hag̃ua oñeinterferi, ha pe dirigencia proucraniana oike poder-pe Novorossiya-pe.
  Anastasia ojapo campaña Zelenky rehehápe . Ñorairõme, pe mitãkuña oikuaa mba"éichapa omombo umi disco haimbe ha ipire hũva, boomerang ha granada ipy nandi reheve. Umi guerrero oñemonde bikini-gui oiko chugui legendario. Peteî regimiento entero mitãkuña'i, peteîteî ovale peteî división entera. ¡Kóva ha"e peteĩ fuerza tuichaitereíva!
  Anastasia oñemongu"e pya"e pe nieve rupi, umi italón pytã ha nandi omimbi. Mitãkuña opurahéi:
  Pe espacio tuichaitévape, cheguerovia, oĩ peteĩ sueño, .
  Ha'e ha'ete peteĩ kuarahy resape yvágape...
  Svarog resa renondépe oĩ py"aguapy ha tekopotĩ,
  Ha"e oĩ ñandéve ĝuarã Jesús opu"ã jeýtaháicha!
  
  Ñamoheñóita peteĩ destino omimbipáva,
  Ha'e omimbita kuarahyicha jasypokõime...
  Ha katu nantendéi mboy tiémpopa ikatu ipuku umi nomanóiva,
  ¡Ajépa oñembosarái ñanderehe pe destino vai!
  
  Edefende nde ru retã, kavaju"arigua, .
  Tomimbi pe mbyja yvagapegua...
  Ñañangareko ñande Yvy ypy tuichakuére,
  ¡Toiko pe planeta-gui peteĩ paraíso eterna!
  
  Péro, ¿mbaʼépa ikatu ojapo pe komunísmo vaiete?
  Ojapóta tetã poyvi omnipotente...
  Ha fascismo pochy okañýta infierno-pe,
  ¡Roperforáta pe enemígope peteĩ golpe imbaretetereíva reheve!
  
  Peme"ẽ pene korasõ ñande Retãme,
  Omimbi haguã haku omimbietereíva reheve...
  Ñande jahasáta ñane ñorairõ ipahaite peve,
  Ha peteĩ golpe reheve ñahundíta pe Fuhrer-pe!
  
  Kampañero Stalin omyengovia itúvape,
  Ore ha'e mitãnguéra diferente generación...
  Pe horda oñehundíta infierno-pe peteĩ frenesípe,
  Ha pe genio Lenin ohechaukáta tape Edén gotyo!
  
  Rusia-pe opa mitãkuimba"e ha"e peteĩ gigante,
  Ha mitãkuña oñembokatupyry oñorairõ haguã...
  Ñandejára Todopoderoso Familia ha"e peteĩ ñandéve ĝuarã,
  ¡Ore ruso ymaite guive ikatu roñorairõ!
  
  Jahupytyta, pya'e che arovia, jahupytyta opa mba'e,
  Ndaipóri mba'eve ijyvatevéva ko universo-pe...
  Pe miembro Komsomol-gua ohupi pe remo,
  Ha einupã pe Fuhrer-pe pe techo ári!
  
  Ndaiporivéima comunismo, ndaiporivéima temiandu, .
  ¡Iporãiterei hikuái ha oguerúta vyʼapavẽ!
  Ha pe Fuhrer ha"e peteĩ mba"evai apoha añónte,
  ¡Isidiosoiterei, morotĩeterei!
  
  Che ha'e mitãkuña - pe tuicha mba'e peteĩ ñorairõhára, .
  Py"ỹre, oñani py"aguasúpe pe ro"y rupi...
  Che trenza hũva ojejapo órogui,
  ¡Amopu"ã peteĩ rosa pya"e!
  
  Ikatu heñói mil millones de ideas
  Mba'éichapa oñemohenda peteî patria comunismo-pe...
  Rehecháramo peteĩ Fritz, einupã hatã chupe,
  ¡Upe Adolf huguypaitéva ndoguapýi pe trónope!
  
  Einupã nde po reheve umi fascista-pe, .
  Iporãve jepe, einupã chupekuéra peteĩ trineo reheve...
  Jaguata Volga pukukue yvytu reheve,
  ¡Simplemente ndorojepy"apýi ro"aplasta umi kavara!
  
  Ñamongakuaáta ñorairõhára Tetã Sype guarã,
  Umi mitãkuña ojejapura oataka haguã...
  Pe iporãva oapunta pe ametralladora,
  ¡Hitler retribución hasýta!
  
  Avave ndaikatúi ipu'aka umi ruso rehe,
  Jepe pe lobo fascismo rehegua ha"e peteĩ aña experimentado...
  Ha katu upéicharõ jepe oso imbaretevéva,
  ¡Mba'e orden omopu'ãva hína peteĩ pyahu!
  
  Eñani Tetã Sy rehehápe, Stalin rehehápe,
  Umi miembro Komsomol-gua oñemotenonde pya'e ipy reheve...
  Umi nazi-pe oñeikytĩ y hykúvape,
  ¡Pórke umi Ruso Guasu ha"e umi iporãvéva!
  
  Mitãkuña orgullosa oikéta Berlín-pe,
  Ohejáta hikuái ipy descalzo py...
  Hiʼári oĩ peteĩ keruvín ipepo de óro,
  Ha ojere hikuái plátagui peteĩ avispas pérlaicha!
  Pe mitãkuña opurahéi, péro mbaʼeichaitépa oñorairõ! Opa mba"e rire, ha"e ha irundy iñirũnguéra peteĩ tiempo-pe osalvava"ekue pe milicia-pe derrota completa-gui Iolaisk -pe .
  Upéi oike cinco mitãkuña bikini ha ipy"a"ỹva peteĩ ejército entero reheve.
  Heẽ, ha"e peteĩ espectáculo-iterei.
  Anastasia odispara heta ametralladora-gui, oikytĩvo pe enemigo línea, ha upéi omombo heta disco fino peteĩ jeýpe ipysã nandi reheve. Umi akã oñeikytĩ.
  Ha Anastasia opurahéita:
  - ¡Santo Rus'-pe guarã!
  Natasha avei odispara, oikytĩ umi enemigo-kuérape ha opukavy, omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, oity peteĩ tanque:
  - ¡Svarog-pe guarã!
  Ha upéi Zoya iñakãrague morotĩva ome"ẽ iturno. Ha avei omombo pe jopói ñemano rehegua ipy nandi ha osapukái:
  - ¡Rodnoverie tenonderãme guarã!
  Ha Aurora osegíta chupekuéra pya"e ikatuháicha. Ha italón nandi reheve opoíta pe jopói ñemano rehegua, osapukáivo.
  - ¡Tuicha frontera-kuérape guarã!
  Ha upéi Svetlana oikepáta. Ome"ẽta peteĩ rráfaga, ha upéi peteĩ ametralladora-gui, ha ipysã nandi reheve omondota ñehundi...
  Ha pe iporãva ipy"a"ỹva osapukái:
  - ¡Romanov-kuéra jeju rehe!
  Heẽ, Anastasia haʼe vaʼekue peteĩ fanático pe império rréi oñemoĩ jey jey hag̃ua. Añetehápe, Rusia-pe añetehápe oî peteî zar poder-pe taha'e ha'éva. Upéicharõ, mba'ére piko nomoheñóiri peteî monarquía legítima? Hiʼarive umi rréi europeo heta henerasión ruguy osyry umi Romanov ryrúpe. ¿Kóva piko pedigrí orekóva hikuái? Mba'eichagua familia piko Putin, ha especialmente Lukashenko? ¿Máva piko haʼekuéra haʼe hag̃ua rréi? Ha katu umi Romanov ha"e Ñandejára unido!
  Anastasia ha iñamigokuéra bikini-pe ojapo heta milagro. Ha'e oñorairõ añaicha. Ha katu upéi ojoavy Putin ndive ha oñemoĩ Zelensky ykére. En general, Anastasia ohecha ojejavyha Ucrania-pe, ha oguerekógui peteĩ sentido de justicia oñembotuicháva, ¡oñemoĩ umi ikangyvéva ykére!
  Anastasia ha umi cinco orekóva omboyke pe asalto Novoazovsk-pe oñeha'ãvo ojagarra chupe rebelde ramo. Oñeikytî ha ojedesarma peteî columna entera fuerzas gubernamentales.
  Upe rire umi cautivo ho"a hova ári ha ohetũ Anastasia ha ambue mitãkuña py nandi ha yvytimbo.
  Pe mitãkuña he"i filosóficamente umi soldado ojejapyhývape Novorossiya-pe:
  - ¡Ndaipotái rojuka! ¡Peẽ ningo che ryvykuéra! Ha chehegui oikóta nde rréina!
  En general, Novorossiya oasepta Anastasia-pe heta daño"ỹre ni pérdida tuicha"ỹre. Añetehápe, pe terminador rubio oikytĩ gobernador República Donetsk-gua akã ha ojuka umi guardia-kuérape, oimehápe principalmente caucásico-kuéra.
  Anastasia ymaite guive ha"e peteĩ leyenda. Crimea-pe ojapo hetaiterei milagro ha ohupyty mbyja Héroe de la Federación Rusa-pe. Ha"e"ỹre, ndosẽporãmo"ãikuri upéicha umi ikompañero bikini-pe ndive. Ha katu upéi ojegueraha Anastasia-pe ha ojepe"a chugui opa jopói ruso. Oimehápe ojejukágui fuerzas especiales rusas ñorãirõme, oñeha'ãvo oipe'a ichupe. Oñemoñepyrũ voi peteĩ káso penal.
  Péro noñanimái hikuái omoñepyrũ peteĩ gérra tuicháva pe Novorossiya haimete independiente ndive. Hi"arive, Putin hasy, ha hese"ỹ avave ndojaposéi responsabilidad.
  Especialmente Medvedev, en general ndaha'éiva tendota itrigo ha espíritu-pe. Ha katu péva ha"e precisamente pe okonveniva"ekue umi Oso-pe umi oligarca ruso ha Putin comida-pe - ikatu oñemanipula fácilmente.
  Taha"e ha"éva, peteĩ máquina de propaganda tuichaitereíva opu"ã Zelensky rehe. Oñepyrũ omboja opavavépe opa mbaʼére. Ha supuestamente ha'eha drogadicto, mondaha ha osifona miles de millones empresa offshore rupive, ha generalmente ha'eha gay.
  Provincia oho ohai. Ha katuete oĩkuri testigo, ha garantía opáichagua. Oikehápe umi acusación homosexualidad rehe. Oñepyrû ramoite inscripción candidato-kuéra, ha oñohêma yvyku'i.
  Umi tapicha oîva dispuesto oparticipávo jeporavópe, taha'e ucraniano ha especialmente ruso, osê tuichaiterei. Mokõive comunista ha nacionalista ojupi oike. Sapy"aitépe, Zyuganov tuja ha hasýva jepe ojehechauka ovota haĝua. Jepénte ohejáma cargo presidente Partido Comunista Federación Rusa-pe. Afonin , Udaltsov ha Grudinin oho avei urna-pe . Ha en general oî gueteri peteî aty candidato izquierdista, sa'i ojekuaáva, pero galgos. Ha hetaiterei tapicha oñepresentase presidente ramo! ¿Mba'épa ojehu noventa mil dólar rehe? ¿Añetehápe piko kóva tuichaiterei kantida umi estándar ruso rupive?
  Haʼete voi umi tánke oĩva dispuésto ojupi hag̃ua. Ha umi empresario, ha artista, ha figura pop, ha haihára. Heẽ, umi haihára omba"apo avei. Ejapo peteĩ anuncio ndejupe g̃uarã. Ha noventa mil dólar ndaha'éi upéichaite. Péicha CEC ohupyty hetaiterei solicitud.
  Bueno, elecciones! Bueno, ¡mbaʼeichaitépa ojekuaa upéva! Alla Pugachev jepe oñepresenta presidente ramo. Mba'érepa nahániri? Alka oñepyrũ hesarái , ha ikatu imandu"a ijehe! Umi tapicha tuja apytégui, Yuri Luzhkov ojupi presidencia-pe. Oiméne chemanduʼase avei.
  Bueno, katuete, peichagua espectáculo ndaikatúikuri ojapo Vladimir Volfovich"ỹre. Ha katu ko jey mokõive ita"ýra Igor Lebedev ha ipo akatúa Degtyarev oparticipa jeporavópe. Avei oho hikuái mbohapy columna-pe jeporavorã.
  Umi nacionalista avei omýi. Añetehápe, pe legendario Demushkin , oservíva tiempo ka"irãime , ha, interesante, "Araña", líder "Metal Corrosion", ha jefe grupo de rock "Kolovrat" oñepresenta presidente ramo, ha heta ambue.
  Bueno, katuete, umi opurahéiva pop-gua osẽ avei peteĩ campaña-pe. Ko"ápe oĩ Felipe Kirkorov ha Nikolai Baskov. Avei ndorekói mba'eve operde haguã. Péicha guardia militar oñedesplegáva.
  Ha Timoteo ha Vitas , ha en general heta tapicha oho peteĩ kampaña-pe.
  Añetehápe, ndaha"éi casualidad-pe! Medvedev plan ha'e kuri opostula haguã hetaiterei candidato ombohasátava ichupe vóto mokõiha ronda-pe. En general pe plan ha"e interesante. Medvedev calificación iñepyrûhápe imbovyve Zelensky-gui. Ha ndaikatúi jagana ñanearandu"ỹre!
  Ha katu Yeltsin oguereko avei peteĩ calificación cero, ha katu ikatu ogana Zyuganov rehe. Añetehápe, ko'ã última omotenonde elecciones peteî inválido-icha: ¡operde a propósito!
  Ha ko kásope, Medvedev oñemoĩ peteĩ tapicha extraordinario ha ikatupyryetereívare.
  Upéicha heta mba'e oiko ko'ápe. Solovyov jehechaukahápe, Zelensky-pe ojeity meme hese yvyku"i. Añete, upéi peteĩ mitãkuña omombo helado Solovyov rova rehe ipy nandi reheve. Ha ombota peteĩ tesa. Upe rire ojekuaa porã ndaha"eiha seguro ñamombo yvyku"i Zelensky-pe! Ha'ete, ko karai ha'e peteî ágila ucraniana!
  En general, ndaipóri unidad sociedad rusa-pe. Heta, heta tapicha oipytyvõ Zelensky-pe. Ojogua, añetehápe mitãrusu tuguy ha ikatu kuri omopu'ã Ucrania-pe petróleo ha gas repy yvate'ỹre! Ha mbaʼépa ikatu jaʼe Medvedev rehe? Tetã literalmente oñembohypa dólar petróleo ha gas-pe, ha economía oime estancamiento completo-pe. Ndaipóri okakuaáva, desempleo añoite ojupi ohóvo.
  anticalificación ijyvatevéva opavave político apytépe. Jepénte péva precisamente mba'érepa oipytyvõ umi oligarca-kuérape. Amáske jadepende hesekuéra, jajokovéta. Gobierno ruso oñepyrũ pya'e ohupi opavave sueldo ha pensión. Ha sapy"ánte...
  Hi'arive, Medvedev opropone voi oñemboguejy haguã edad de jubilación dos años. Ha'ete, opa mba'e ha'e tavayguakuéra iporã haguã. Ha ojejapo enmienda ojehupi haguã pensión ha oipapa tembiapo ojejubila rire duración de servicio ramo.
  Medvedev ha mburuvichakuéra ndahesaráiri. Ikatu haguã oñembo'y ha ovota hese. En particular, oñekansela declaración pública de ingreso, ha ojeheja jopói mil dólares peve. Upéva, katuete, oguerohorýva funcionario-pe. Péicha avei permiso oreko haguã inmueble tetã ambuére, avei cuenta.
  Ikatu haguã ogana umi opitáva, tuicha oñembopiro'y léi antitabaco. Ojeheja oñevende vevída pyharekue, ha ojelegalisa jepe umi juego de azar. Ko ipahaguéva oguerohory oligarca-kuéra;añetehápe, mba'ére operde ko'ãichagua ingreso ha ojegueraha yvyguýpe.
  Oĝuahẽ jey pe programa "Muñecas". Oñepyrũ ohechauka hetave erótica télepe.
  Medvedev odeclara avei amnistía, ha odispone voi ojepaga haguã pirapire socorro umi preso-pe. Ha péva avei peteî porcentaje considerable de votos. Ha umi préso voi ha hogayguakuéra.
  En general, Medvedev omotenonde consigna: ¡hetave libertad! Añetehápe, Rusia ikane'õ despotismo Putin orekóvagui. ¡Nderehechamo"ãi vove ni peteĩ kuña ijao"ỹva TV-pe!
  Ha katuete oĩkuri peteĩ ñeha"ã ojehechauka haĝua: tekove isãsove, tekove igustovéma!
  Medvedev omboguejy avei alcohol repy ha oheja oñemoherakuã cerveza télepe. Añetehápe, mbaʼére piko jaha mombyry.
  Péro Cáucaso-pe oñepyrũma kuri gérra. Putin oho rire, umi montañero oñepyrũ ojerure hetave privilegio ha derecho. Ha umi mbaʼe oipotáva hikuái okakuaa ohóvo. Hi'arive, Turquía oñepyrû omoî presión activa Cáucaso-pe, okakuaa ambición orekóva, especialmente Siria-pe Erdogan sa'ieterei ohupyty hemiandu. Ko situación oñembohape ho'águi petróleo repy ha, consecuentemente, gas repy. Ha'e Venezuela ombohetavéva producción oity rire régimen Maduro . Estados Unidos ha Irán ipahápe ojoaju porã, ha oñemopyenda peteĩ gobierno unido Libia-pe.
  Petróleo repy ho'áva ho'a rublo ruso, omokyre'ÿ inflación ha odevalua aumento salario ha pensión.
  Ha pe actividad ojupíva ohóvo umi militante Cáucaso-pe oha'ã Medvedev rehe.
  He'i hikuái ndikatúiha oñongatu Putin legado. Ha mba"épa en general, oikoháicha jepi: pe superestrella oñenombra peteĩ sucesor ikangyva.
  Mokõive EE.UU. ha tetã árabe ha Irán jepe omokyre'ÿ separatismo Cáucaso-pe. Ha katu osê desacuerdo fuerzas de seguridad apytépe. ¡Oĩ gueteri ohechaséva Putin socio ymaite guive, Medvedev, presidente ramo! Ha ambuekuéra omoĩta kuri pe Sergei Shoigu ojeguerohoryvévape.
  Ha katu ko ipahaguéva ndoipytyvõi umi oligarca ha industrial-kuéra. Ohecha hikuái izquierda-iterei, ha umi multimillonario ikane'õ dictadura peteî tapicha rehe. Maymáva oipota peteî liberal oîva mburuvicha guasúpe ha reconciliación Occidente ndive. Medvedev, oha'ãrõva oñemohu'ã peve periodo de inscripción umi candidato presidencial, omosê Shoigu-pe. Mba'épa omoheñói sarambi ejército-pe.
  . MOAKÃHA No 2 rehegua.
  Upéi Medvedev ome'ê Shoigu-pe upe rango de mariscal ymaite guive oñeprometéva ha ome'ê ichupe cargo de viceprimer ministro honorario. Avei peteî movimiento populista. Pero en cualquier caso, situación preelectoral ndaha'éi a favor presidente interino-pe.
  Zelensky imitãve, osẽ porãve, iñe"ẽkuaave, omoinge punto. Ha jepe oñeinskrivi jave, mas de doscientos candidatos presidenciales omantene liderazgo indiscutible. Péro Medvedev oñorairõvaʼerã gueteri ohupyty hag̃ua segunda lugár. Oñeha'ãrõ'ÿre, Alla Pugacheva-gui oiko ikompeténte oguahë haguére mokõiha ronda-pe. Pe prima donna envejecimiento, are guivéma ndojapóiva actuación ha ndoipotáiva particularmente PR, ojupi sapy"a ranking-pe.
  Oiméne ha'e peteî reacción umi político molesto-kuérape. Zhirinovsky ha Zyuganov, al contrario, tuicha oguejy calificaciones-pe. Pueblo ikane'õ vaieterei mokõive ko'ã político-gui. Hi'arive, umi tendota imitãvéva ha originalvéva ofigura icampo electoral-pe.
  Ojekuaa porã ombojoapy Demushkin , ohupytýva ra'anga mártir ka'irãime. Suraikin ndikatúi gueteri ohupyty calificación, pero ambue miembro ipartido-gua, Sergei Kovalev, boxeador profesional ruso ikatupyryvéva, oñepyrû avei ohupyty punto.
  En general, Sergei Kovalev ojekuaa ha'eha peteî tipo interesante. Oñepresenta cargo de intendente Moscú-pe ha, oñeha'ãrõ'ÿme opavavépe guarã, oike mokõiha. Oike Partido Comunista Ruso-pe. Ha oñepyrũ avei omoporãve pe calificación orekóva.
  Ojekuaava'erã Sergey Kovalev ha'eha peteĩ boxeador tuichaitereíva - iporãvéva ruso-kuéra apytépe, jepe ohasa Kostya Tszyu-pe.
  Sergei Kovalev ha'e upéicha peteî terminador ha peligrosamente hi'aguî Medvedev-gui.
  Añetehápe, la mayoría umi servicio de encuesta ruso oreko calificación ha... O. presidente ojesobreestima. Péro pe ascenso ojejapo porãiterei. Ha katu, Medvedev ndaha"éikuri tuicha suerte. Putin rire, de alguna manera pe fortuna oñembopy"ajuve. Petróleo repy oguejy ohóvo, pe cambio rublo oguejy avei ha ojupi pya"e umi precio. Cáucaso hendy ohóvo. Ha Kadyrov kuimba"ekuéra jepe oñepyrũ oñorairõ umi militante ykére. Péicha ko situación. Ha upéi umi talibán oataka umi soldádo ruso oĩva Tayikistán rembeʼýpe.
  Ha ojekuaaháicha, umi soldádo ruso noĩri preparádo. Medvedev oñemoĩ jey ijehe. Avei, ojekuaa peteî escándalo orekóva ñemonda Ministerio de Defensa ha Ministerio de Hacienda-pe . Peteî sombra ho'a Medvedev angirûnguéra ymaite guive. Avei heñói duda mávapa omonda hetaiterei miles de millones de dólares Rusia-gui. Avei umi sospecha. Ha umi medio de comunicación oiko chugui insolente...
  Zelensky omotenonde campaña electoral py'aguapýpe, profesionalmente, peteî espectáculo-icha. Zhirinovsky, jepiveguáicha, omba"apove mburuvichakuérape ĝuarã, ijehegui. Zyuganov-pe oñembohory ha ojejapi chupe umi huevo podrido reheve. Upéi jey umi incidente...
  Katuete, Ksenia Sobchak oparticipa elecciones-pe, ha ndikatúi oipytyvõ ha omombo okápe conik. Ogueraha ha omombo peteĩ torta Zhirinovsky rova ári. Ha haʼe ogueraha atención. Avei oiko bastante épicamente.
  Alexander Povetkin oike avei jeporavokuérape. Pe boxeador ruso, operde rire Josué -pe, ndaikatúi ojevy are, upéi oreko peteĩ par de ñorairõ umi oponente pasajero ndive, ha oñembyai peteĩ ivaivévape. Omohu'ã rire hembiapo, oike política-pe ha oñepyrü omoheñói partido nacionalista.
  Ko"áĝa peve heta éxito"ỹre.
  Povetkin katu oinupã hova rehe ikontrario-pe peteĩ debate televisado aja. Ojedistinguí ha péva ohupi'imi calificación orekóva.
  En general, umi jeporavo ha'e histérica.
  Omotenonde hikuái debate televisado: ome'ë hikuái treinta segundo ombohovái haguã, ha oiko ñorãirõ. Partido, ñorairõ, escándalo. Peteĩ farsa pukukue.
  Medvedev oñemotenonde sinvergüenza, pero prácticamente ndokakuaái calificación orekóva. Osẽvo mokõiha ronda-pe oime gueteri duda-pe.
  Zelensky oñemotenonde peteî margen amplio. Ha ndahaʼéi mbaʼeveichagua sorpresa! Po ary pukukue, Vladimir ohupyty omohu'ã mba'apo'ỹ ha omoĩjey opaite planta ha fábrica, ha omopu'ã pyahu.
  Peteĩ mba"e Zelensky ojapova"ekue ha"e pe ñemitỹ ha fuente de energía alternativa ñemoheñói.
  Ucrania-pe, en particular, ojekuaa umi central eléctrica omba'apóva ha okargáva diferencia presión atmosférica-gui. Péicha avei umi central geotérmica. Ha heta mbaʼe hetave. Oikehápe ojeporúvo energía ionosfera rehegua. Oiko upéicha ha pe ciencia oho petróleo ha gas rehe.
  Peteî sensación añeteguáva ha'e aparición Ucrania-pe peteî planta oproducíva hi'upyrã sintético ha ome'êva China-pe. Ha Rusia omboguejy hi"upyrã exportación.
  Avei oîkuri nominado umi ucraniano apytépe. En particular, Vladimir Klitschko. Ko boxeador herakuãitéva oreko kuri peteĩ carrera hasýva. Ojevy ring-pe: ogana Charr ha Tyson-pe Pochy rehegua . Péro pe tercer revancha Josué ndive , operde jey gueteri, péro ogana heta pláta. Ha oikuaauka ojejubila paha boxeo-gui.
  Péro upéi ou jey. Oñorairõ Kiev-pe Gassiev ndive ha ogana. Upe rire, oguereko ambue ñorairõ ha ogana pe título campeón mundial regular - ipahápe ombotývo mokõive récord Foreman ha Joe Louis récord. Upe rire oikuaauka ipostulación presidente ramo Rusia ha Ucrania unida-pe. Ha oje"eva"erã Vladimir Klitschko ucraniano apytépe oĩha mokõiha Zelensky-gui voi. Ha jepénte oreko edad considerable boxeo-pe, Vladimir Klitschko oiméma campaña electoral jave omotenonde defensa obligatoria peteî boxeador veinte ary imitãvéva chugui. Ha jey ogana knockout rupive.
  Upe rire Vladimir Klitschko calificación ojupi, ha oñemoaguĩ Medvedev-gui, ohupyty pa"ũ mokõiha ronda-pe ĝuarã.
  En general, ko'ã jeporavo oreko peteî favorito indiscutible: Zelensky, ha oî peteî lucha hi'aguîetereíva mokõiha tendápe. Alla Pugacheva, mbykymi ohasáva Medvedev-pe pe lucha mokõiha tendápe, oñepyrũ oñemboyke. En principio, ha"e nohesapéi mba"eve omimbipáva. Ha Vladimir Klitschko oike mokõiha tendápe. Pero electorado orekóva ndaha'éi estable-itereíva. Sergey Kovalev, ohupytyva'ekue oho mbohapy derrota rire ha ombyaty irundyve cinturón peso pesado ligero, avei oñorãirõ ring-pe ha ogana jey título campeonato.
  Ha pe calificación orekóva ojupi jey. Ikatu avei ohupyty mokõiha ronda. Ambue boxeador ucraniano: Usik ha Lomachenko oipytyvõ Zelensky-pe ha umi presidente nointerferi. Jepémo mokõivéva ne"ĩra gueteri omohu"ã ikarrera. Mbaʼérepa omohuʼãvaʼerã hikuái? Usik ogana Joshua- pe punto-pe ha oiko chugui campeón mundial peso pesado indiscutible. Lomachenko ojere peteĩ categoría de peso-gui ambuépe, ha ojepaga chupe tuicha honorario ha ndoipotái omohu'ã icarrera.
  Avei oî campaña electoral EE.UU.-pe. Donald ohóta mokõi mandato rire, ha ndaha"éi añetehápe hesãiva oñepresenta haĝua mbohapyha mandato-pe. Mitãrusukuéra oñepresenta presidente ramo. Umi demócrata-gui, peteî kuña gobernador iporãitereíva orekóva treinta y nueve rupi -oiméne kuñakarai imitãvéva umi candidato presidencial apytépe. Umi republicano-gui, avei, mitãrusu general-héroe ñorãirõ Irán rehe.
  Oñemoambue generación político-kuéra Estados Unidos-pe.
  Rusia-pe, ikatu kuri Putin ipu'aka Zelensky rehe, ha katu hesakã porã ojehapy hague imba'apohápe. ¡Pe sobretensión ogueraha ipype! Pe oipotáva ha"e oestimaiterei imbarete ha ani ojerovia ijerére. Térã ikatu avei oenvenena hikuái chupe. Nazarbayev oho rire, oñepyrũ ambue ola de democratización CEI-pe. Kazajistángui oiko peteĩ tetãvore parlamentario. Bielorrusia-pe, Lukashenko okañy algún modo sospechosamente. Ha presidente-gui oiko avei peteĩ figura.
  Ou ambue ola. Turquía-pe, parlamento opu'ãma Erdogan rehe . Pe péndulo ojepyso ambue gotyo.
  Zelensky añetehápe omoambue constitución oipytyvõvo hetave autocracia, pero Occidente-pe ojehechakuaa ichupe peteîva imba'éva! Heẽ, ha umi referéndum oiko meme. Ha oĩ pe liverta añetegua oñeʼẽ hag̃ua.
  En cualquier caso, Zelensky ndorekói problema particular oganáva mokõiha ronda-pe. Oiméne, ha'éta Medvedev oguahëta mokõiha ronda - recurso administrativo ikatúva ojesupera baja popularidad ha ndaha'éi reinado osẽ porãitereíva. Heta ohechakuaa ojoavyha jeporavo Ucrania-pe - heta candidato presidencial, Zelensky tendota, gobierno-pegua calificación ijyvate"ỹva ha anticalificación yvate .
  Ikatúpa Zelensky ogana Putin-pe ha'e gueteri peteî porandu, pero Medvedev hesakã porã noîriha rol tendota nación-pe. Ha democracia ko'ápe oñembosarái mburuvichakuéra rehe.
  Medvedev ndaikatúi añetehápe oñembosako"i pe ñorairõrã. Icarácter ndaha"éi peteĩchagua. ¡Ndaha"éi peteĩ luchador añetegua!
  Ha katu pe problema opavave autocracia rehegua ha"e umi sucesor naiporãiete! Jepive peteĩ dictador omoĩta hendaguépe peteĩ ikangyvéva ani hag̃ua oity chupe! Techapyrã, Nazarbayev riregua oguereko limitado poder. Ha noimportái chupe - ¡hete suave!
  Ha katu Vladimir Zelensky, taha'e ha'éva, oúva poder-pe oposición-gui, ha ndaha'éi peteî ikangyvéva.
  Oje'eva'erã Putin-pe ojehecha avei hete suave ha ikangyha, upévare oñeinstalá chupekuéra presidente ramo, Yeltsin juru hatã rire. Ha katu ojekuaaháicha, oĩ aña pe pantano kirirĩháme!
  Ha upéi ojekuaa pe pantano ndaha"eiha upéicha kirirĩháme opa mba"e rire. Ha katu Medvedev, ha"ete, ndaha"éi peteĩ lobo ovecha ao reheve, ha katu añetehápe peteĩ ovecha natural. Ha ndaikatúi ombyaty mbarete.
  Zhirinovsky oinsulta Zelensky-pe umi mba'e tie'ÿme ha oñemulta. Heta docena de candidato presidencial ojeretira Medvedev favor-pe, pero péva haimete ndohejái mba'eve. Umi tapicha herakuãitéva oprotagonizáva apytépe, oĩkuri boxeador Denis Lebedev. Añetehápe oñemotenonde puramente técnicamente. Avei oîkuri empresario ha figura cultural menor. Umi haihára apytépe, Sergei Lukyanenko añoite oprotagoniza Medvedev favor-pe. Umi hembýva oñemoherakuãse . Ha opavave oguerovia pe suerte.
  Medvedev okakuaa porãiterei. Péro oĩ vaʼekue esperánsa pe ehérsito, kársel ha polisía ovotátaha omandaháicha. Avei oî soborno umi elector-kuéra rehe. Ha katuete votación temprana. Ko"ápe avei oĩ opa posibilidad osẽ porã haĝua.
  He'i, péva precisamente omomýiva actividad ojupíva mburuvichakuéra. Ome"ẽ voto tenonderãve. Ha upépe, katuete, oĩ falsificación. Ha pe deseo revota haguã nde korasõ reheve.
  Ndojoguái jeporavo 1996-pe, Medvedev ndaikatúi ombohetave icalificación. Yeltsin, ha"eva"erã, oguereko avei suerte. En particular, Dzhokhar Dudayev omano accidentalmente. Mba'eichagua mosca oisu'u ichupe, ndojapói umi precaución jepiguáicha oñehenói jave. Añetehápe, oikórire michĩmi mboyve, ndoguerekomoʼãi kuri tiémpo ojapo hag̃ua pe huelga. Ha michĩmi rire, pe antena añoite ojejaho"i va"erãmo"ã, ha Dzhokhar voi oĩta kuri peteĩ distancia segura-pe. Péva péicha suerte ñorãirõme ha propaganda-pe guarã.
  Ha ko"áĝa ndaikatúi remohu"ã Dudayev-pe. Ha ndaipóri Raduev , ojejapyhýva tavyeterei elecciones presidenciales rusa víspera-pe. Ha katu Dudayev Jr. nomanoséi elecciones aja. Ha en general, ojehechaháicha triunvirato de sucesores: Yeltsin, Putin, Medvedev oñeinterrumpi ohóvo...
  Oñefiltra oñeha'ãvo soborno elector-kuérape ha omoheñói escándalo ambue. Pe Patriarca ndoipytyvõi avavépe, o"razonávo: Ñandejára mba"e Ñandejára mba"e, ha César mba"e César mba"e . En general, Yeltsin poguýpe de alguna manera osê ifacilve. Ha algún moméntore pe Iglésia Ortodoxa oñemoĩ Yeltsin ykére, haʼetévaicha ndorekóiva esperanza kompletoite. Ha umi círculo industrial-pe.
  Ha upéi umi oligarca ruso oñepyrũ okochea Zelensky ndive. Ojekuaa ndaikatuiha oñemongakuaa Medvedev-pe.
  Ha oñepyrũ okambia pe ánimo oĩva umi médio de komunikasiónpe. Zelensky-pe ojeguerohoryve ohóvo. Zhirinovsky oñepyrũma he"i pe hérava añetehápe ha"eha peteĩ kuimba"e diamante rehegua.
  Medvedev ombohetave jey salario ha pensión. Péro ipahápe hoʼa pe rublo. Ha oñepyrũ inflación. Avei ojupi arancel.
  Ojerure va'erã voi préstamo FMI-pe. Ha pe petróleo ha gas ivaratove ohóvo.
  Irán, Venezuela, Libia, Arabia Saudita opavave ombohetave exportación. Ha EE.UU.-pe oñemotenonde peteî método pyahu ojeipe'a haguã esquisto. Tuicha oguejy umi costo.
  Ha upéi oî pe caída económica ha sarambi China-pe. Bueno, hesakã porã - chekane"õma pe dominación Partido Comunista orekóvagui. Ha umi chino oipota libertad ha sistema multipartidario!
  Oñemoambue'imi poder India-pe. Oñeha'ã golpe ha omopyenda dictadura.
  Tuicha okakuaa pe enfrentamiento Cáucaso-pe. Oñepyrũ avei sarambi Siberia-pe. En particular, umi separatista oñemombarete.
  Gran Bretaña-pe, partido ogana jeporavo: "Renacimiento", jepénte upéva, peteî coalición laborista ndive. Reina Isabel oikove gueteri, pero ome'ê iñe'ê añeteguáva ojejubilataha centenario-pe, upéi ojejapóta referéndum omboyke haguã monarquía. Ha pe cargo fundador Presidente de Gran Bretaña-pe.
  Francia ndaha'éi ipy'aguapýva. Mary Lipen ogana Macron rendaguépe , ha oñeha'ã omopyenda dictadura. Ha katu umi francés voi ndoikuaái mba"épa oipota, omohenda hikuái peteĩ Maidan pyahu. Heẽ, ndojehecháiva gueteri escala-pe. Ha María ojeobliga oheja hag̃ua umi plan radical omosẽ hag̃ua umi árabe ha ótrope. Upéi, ivaivéva, Corte Suprema oanula pe elección presidencial, ha Mary ojeapresa.
  Avei oñemoherakuã jeporavo tenonderãite Francia-pe. Upéva he"ise, jepiveguáicha, sarambi oĩha oparupiete.
  Bielorrusia-pe, oguerekógui suficiente Lukashenko tiranía, ojapo hikuái referéndum ha omboyke completamente cargo de presidente. Ko república-gui oiko parlamentario, ha primer ministro pyahu he'i ikatuha oî anexión Rusia-pe. Ha katu oiko rire elecciones presidenciales upépe. Zelensky ojeguerohoryeterei Bielorrusia-pe.
  Kazajistán-pe, oñembyai joaju presidente ha parlamento apytépe. Oî kuri amenaza de impeachment. Péro pyaʼe voi oñemoĩ hikuái de akuérdo, péro saʼive pe puʼaka orekóva pe jefe de Estado.
  Medvedev oñenerviosa ohóvo. Hi"aguĩma hína umi jeporavo, ha Zelensky calificación heta jey ojupive. Añetehápe, ndoganái primera ronda-pe, ha katu en cualquier caso, Medvedev ojedobla. Oĩ peteĩ cálculo añoite oñembotavy térã oñembotapykue haguã.
  Oiko peteĩ konsého sekréto. Oñembyaty multimillonario ruso-kuéra.
  Medvedev he"i directamente:
  - ¿Reipotápa peteĩ extraño ucraniano ohupyty pe poder tuichaitereíva presidente del imperio?
  Deribasco ohechakuaa lógicamente:
  - Jaipota térã nahániri, jajogueraha porã va'erã oimeraẽ gobierno ndive! Zelensky ndaha"éi comunista, ha... ¡Kóva ndaha"éi Zyuganov, ndogustáiva ñandéve mba"eveichavérõ!
  Medvedev he"i seco-pe:
  - Ucrania-pe, impuesto a la renta tuicha ojupi Rusia-gui!
  Roman Abramovich opukavy ha he"i:
  - Máva piko oikuaa ha oipapa ñande ingreso! Avei, nda"aréi oñemboguejy upépe ha haimete ojoja ore ndive!
  Prokhorov ombohovái opukavy:
  - Mburuvichakuéra oñemoambue ohóvo. ¡Ropyta hína! Mbaʼépa ikatu rerrekomenda?
  Medvedev opukavy pochýpe:
  - ¡Ndagueroviái Yeltsin ogana hague honestamente!
  Deribasco ombohovái ro"ysã:
  - Yeltsin adversario ndaha"éirire Zyuganov, upéicharõ Borik añetehápe sa"i oguerekóta oportunidad. Péro umi hénte imanduʼaiterei gueteri umi "encanto" orekóvare pe podér komunísta. Ha'éva: estanterías vacías, tarjeta, cupón, tarjeta de visita, línea puku, peteî sueldo cinco dólares al mes. Añetehápe, avave ndohosevéi koʼã tiémpo infiérnope. Hi'arive, operde haguã espectáculo, ha umi espectáculo político, avei umi película orekóva sexo, ha hetave mba'e. Umi hénte oipota kuri liverta. Ha ndovotái hikuái Yeltsin rehe, sino Espantapájaro Zyuganov rehe. Péro Zelensky nomondýimoʼãi umi héntepe. Ndojoguái Putin-pe, nombotymo'ãi programa "Muñeca", ha nomoîmo'ãi gente tarjeta-pe. Ary noventa y seis ndaikatúi ojejapo jey. Yeltsin omonda cinco a seis por ciento, ha katu ogana peteĩ diferencia de trece! Upévare haimete hekopete!
  Ha Zelensky omotenonde peteĩ ventaja tuichaitereíva reheve, ndaikatumo"ãi regana chupe !
  Medvedev osapukái:
  - ¡Chemombo hikuái! ¡Roñemoĩ peteĩ ñeʼẽme!
  Roman Abramov ohechakuaa:
  - ¡Por lo menos ojeipe'áta ñandehegui umi sanción! Ha nde ha"e peteĩ Oso... ¡Reganapáma nde pensión!
  Medvedev opukavy:
  - ¡Rehapyva'erã infierno-pe!
  Prokhorov ohechakuaa lógicamente:
  - ¡Ndaipóri infierno! ¡Oĩ peteĩ espantapájaro añoite ombyaty hag̃ua pláta!
  Medvedev oporandu confusión reheve:
  - Heẽ? ¿Mbaʼépa oikóta ndaipóriramo Ñandejára?
  Prokhorov opukavy ha ombohovái:
  -Máva Tupãpa? ¡Haʼekuéra opresenta idiferénte!
  Roman Abramovich heʼi:
  - Ikatu rejapo peteĩ jerovia pyahu! ¡Oimeraẽ ipirapire hetávape, Ñandejára ohayhu! ¡Máva ipirapire hetáva, ohayhuvéva pe Ipu"akapáva!
  Medvedev oñakãity:
  - ¡Lógico! Péro, ¿mbaʼépa heʼíta umi hénte?
  Roman Abramovich opukavy:
  - Tapichakuéra ikatu oñemoarandu!
  Medvedev opukavy:
  - ¡Aha'arõ japyta angirũ!
  Upe rire osê pe salón-gui...
  Peteî caleidoscopio umi mba'e oikóva rehe osegi ipochy ko mundo-pe. Vitali Klitschko ojevy avei ring-pe ha oñorairõ estadio Kiev-pe. Oñorairõ Michael Tyson ndive. Mokõi karai tuja, herakuãitereíva ha ojeguerohorýva. Bueno, heta pláta ombyaty hikuái. Michael Tyson, katuete, omoneĩ pe ñorairõ, haimete ha"égui peteĩ mendigo.
  Jepe Vitali Klitschko, imitãvéva ha, iñimportantevéva, oĩva tuicha forma iporãvévape, literalmente ogana chupe. Vladimir Klitschko he'i oganase gueteri título campeón mundial absoluto ha oñorãirõ Usik ndive. Upe rire ombotýta opaite récord, oikóta chugui campeón mundial absoluto itujavéva... Ha ikatu oñembopy"aguapy. Mbaʼépa oinupã vaʼerã avei? Joe Louis oñembotapykuepáma, ha Foreman oñembotapykuepáma, ha irundy jey ogana pe título mundial peso pesado .
  Vitali Klitschko ohupyty heta pirapire upe ñorairõgui, ombojoapy tesoro ha ifama, ha oreko peteĩ ñorairõ ndahasyiete.
  Zelensky ome'ê Vitaliy Klitschko-pe Orden de Oro de Ilya Muromets. Ha péva ohupyty chupe simpatia adicional.
  Pe mundo de la política-pe, umi boxeador ojeguerohory en general. Floyd Maweiser-gui oiko candidato Presidente Estados Unidos-pe guarã. Formalmente independiente. Ha peteî calificación decente reheve. Ha mba"épa oje"éta peteĩ multimillonario, ha peteĩ boxeador invicto, ha peteĩ kuimba"e morotĩ. Mba"ére piko ndaha"éi peteĩ contendiente?
  Floyd Maweiser oipytyvõ presidente Zelensky-pe elecciones-pe ha ome'ê iñe'ê añeteguáva amistad.
  Sa"i Floyd oipota peteĩ revancha Paquio ndive , ha ombyaty hikuái heta pirapire upévarã.
  Medvedev hesakã porã operde hague ijyvy. Omoheñói haguã valor de choque michîmi, omoî Anatoly Kashpirovsky ministro de Salud ramo orekóva rango de Viceprimer Ministro. Upéva, katuete, ha"e peteĩ movimiento mbarete, ha katu ndaha"éi suficiente. Por cierto, Anatoly Kashpirovsky-gui oiko ministro ha viceprimer ministro itujavéva Rusia rembiasápe. Heẽ, peteĩ récord jára! Dmitry Medvedev ome"ẽ avei Inglaterra Rréina-pe Orden del San Andrés el Primero Llamado, ha ome"ẽ voi Shoigu-pe pe mbyja héroe. Ha oipe"a Gorbachov-gui pe orden ijyvatevévagui. Upéva, en general, ndaha"éi iporãitereíva.
  Ha avei ojagarra ha omoĩjey Beria-pe Mariscal rango-pe. Ikatu ojeatrae haguã
  ijykére umi estalinista-kuéragui. Ha Boris Nemtsov-pe oñeme"ẽ póstumo pe Orden de Servicios a la Patria, primer grado. Avei, ombohéra Volgogrado idecreto rupive Stalingrad-pe. Avei ocoquetea umi estalinista ndive . Ha katu avei umi liberal ndive. Novodvorskoy ome"ẽ póstumo pe título Héroe de Rusia ha... ¡Stalin!
  Omano rire, Medvedev ome"ẽ avei Yuri Gagarin-pe Orden del San Andrés pe Primer Convocado. Ha omoĩjey Orden de Victoria Leonid Ilya Brezhnev-pe. Oñeha'ãrõ'ÿre, Medvedev opresenta mbyja oro héroe Rusia-gua Garry Kasparov-pe.
  Avei ocoquetea umi liberal ndive. Ha umi comunista ndive. Nde ha ore mba"e avei.
  Medvedev ome'ê avei Orden de San Andrés Primero Convocado Papa Francisco Primero-pe.
  Avei umi rregálo ipojeraitereíva pe "governánte tuichaitéva"gui! Avei, Medvedev oimo"ã"ỹre omboguejy jey edad de jubilación kuimba"e ha kuñáme ĝuarã cincuenta y cinco áño peve. Upéva ojekuaa ha'eha peteî sensación. Ha jey ombohetave pensión.
  Mba'épa ikatu rejapo jeporavo víspera-pe.
  Avei, presidente interino ome'ê Vladimir Zhirinovsky-pe rango de teniente general. Ha"ete, servicio fiel-pe ĝuarã, pehupyty pe patrón hombro-gui. Ha ita"ýra Igor Lebedev-pe oñenombra oñeha"arõ"ỹre Ministro de Relaciones Exteriores ramo, Lavrov tuja ha ndojehayhúiva rangue Occidente-pe.
  Medvedev oikuave'ê avei Demushkin- pe cargo de jefe Ministerio de Asuntos Internos, pero nacionalista autoritario ombotove. Umi nombramiento pyahúgui, nombramiento Ksenia Sobchak Ministra de Cultura ramo oiko peteî sensación. Ha"e, ohechávo michĩetereiha icalificación, omoneĩ. Pero avei ojerúre cargo de Viceprimera Ministra. Medvedev omoneĩ upéva.
  Yavlinsky oparticipa avei elecciones-pe, pero hasypaite ha ojeretira tesãi rehe.
  Avei presidente interino ome'ê ichupe mbyja Héroe de Rusia-pe.
  Mikhail Kasyanov ohupyty Orden de Servicios a la Patria, primera clase, ha cargo de asesor económico honorario. Mba'ére ojeretira Medvedev favor-pe. Péro kóva haʼe peteĩ fracción michĩetereíva peteĩ por ciento-gui.
  Sergei Kovalev-pe oñeikuave'ê ministro de Deportes ramo, pero ha'ete chupe ndaha'éiva suficiente.
  Peteî conflicto heñói presidente tribunal constitucional ndive. Zorkin ipahápe oho. Péro mávapepa ameʼẽta peichagua puesto? ¡Iporãve peteĩ kuñáme g̃uarã! Ha oikuave"ẽ hikuái Alla Pugacheva-pe.
  Péro pe opurahéiva herakuãitéva ombotove, heʼívo ndahaʼeiha chupe g̃uarã. Medvedev upéicharõ jepe opresenta chupe pe Héroe de Rusia mbyja. Jepémo Alla ombotove oactua ifavor-pe.
  Péro mávapa haʼéta pe presidente pe trivunál constitucional-pe? Pe posición ojejoko. Shoigu ombotove avei - ndaha'éi iperfil!
  Oha"arõ"ỹre, Dima Bilan omoneĩ. Jepe katuete ndaha"éi peteĩ hecho kóva ha"eha iperfil! Ha katuete, ha"évo puraheihára ohupytyve ha heta vy"arã ha"égui presidente peteĩ tribunal constitucional-pe.
  Medvedev, taha"e ha"éva, pya"e ojejagarra ko mba"ére ha ome"ẽ pe mbyja Héroe de Rusia-pe.
  Dima Bilan katu he"i upéva ha"eha peteĩ ñembosarái añónte. Jepénte, aprobación general, Lyudmila Putina oñenombra presidente tribunal constitucional-pe. Kóva ha"e peteî movimiento mbarete, ojehechávo Putin popularidad Rusia-pe, pero oîma tarde"imi, ha ndikatúi osalva Medvedev-pe.
  Jepémo ojejapo ñeha"ã titánico. Ha katu ojupi ohóvo umi precio, ho"a ohóvo pe tipo de cambio rublo, umi talibán oñemotenonde Tayikistán-pe ha ndaipóri mba"eve okonvenséva umi elector-pe.
  Ipahaitépe, Gennady Zyuganov oñenombra primer viceprimer ministro encargado bloque social. Péro kóva haʼéma peteĩ cataplasma umi omanóvape g̃uarã.
  Ha Zyuganov voi operdepaitéma electorado.
  Degtyarev oñenombra Fiscal General ramo upe vóto víspera-pe. Avei candidato presidencial Partido Demócrata Liberal-gui.
  Medvedev omýi ha oheka tape pyahu. Peteîva umi espectacular movimiento electoral ha'e presentación medalla de oro especial ombohérava Zhukov opavave veterano Gran Guerra Patriótica-pe. Ha un millón de rublo ruso ombota haguã. Ha katu sa"ieterei opyta umi Veterano Gran Guerra Patriótica-pegua.
  Medvedev ome"ẽ avei Tereshkova-pe Orden de San Andrés pe Primer Convocado. Oĩ aja peteĩ oportunida, mbaʼére piko nañarrekompensai? Upéicha Anatoly Karpov-pe ikatu oñeme'ê peteî héroe Rusia-gua. Ha'e peteĩ ajedrez jugador tuicha mba'éva! Ha Alekhine, ha Botvinnik, ha Tal ha Spassky, Tigran -opresentáta póstumo jopói - ¡ndaha'éi ivaíva mba'eveichavérõ!
  Héroe de Rusia mbyjakuéra - upéva iporãiterei!
  Iporã ñame'ê jopói ha oñeme'ê medalla. Ha ñamopyenda ramo avei peteî orden hérava Putin rérape. Oĩ irundy nivel: irundyha - bronce, mbohapyha - pláta, mokõiha - oro, peteĩha - oro diamante reheve!
  Péva ha"e pe Medvedev ha"éva peteĩ inventor.
  Péro ndahaʼéi avei upéva. Zelensky omopyenda avei orden pyahu. Orden, techapyrã, Taras Shevchenko rehegua. Térã Taras Bulba! Térã Gogol! ¿Mbaʼére piko ñaperde tiémpo umi mbaʼe michĩmívare? Ha pe Orden hérava Kozhedub rérape! Péva peteî movimiento mbarete Zelensky ombovy'a haguã fuerzas izquierdas-pe. En general, katuete, Zelensky ndaha"éi comunista, ha ni izquierdista. Upévare ikatu oreko provléma. Péro umi komunísta oĩva Rúsiape ndorekói peteĩ líder.
  Ha avei, Andrei Navalny? Algún modo opavave hesarái chugui. ¿Ndaha'éi piko añetehápe reñepresentáva presidente ramo? Ha katu Andrei Navalny are guivéma omba"apo Zelensky equipo-pe ha heta mba"e ojapoma lucha pokarê rehe Ucrania-pe.
  Upévare avave nomanói gueteri! Ha oñemotenonde proceso de fusión umi mokõi pueblo fraterno ha jeporavo general tendota tetãme.
  Andrei Navalny ojohéita avei Zelensky-pe... Jepiveguáicha, tatatĩme.
  Ha oactua energéticamente presión frenética reheve.
  Ha al mismo tiempo sutil-iterei, ani haguã omondýi elector-kuérape. Ndaha'éi estilo Trump mba'eveichavérõ.
  Ha oúma ára pyahu ko mundo-pe - iseguro ha ipy'aguapyvéva. Oñepyrûma reforma democrática ha secular Arabia Saudita-pe, ha en general extremismo religioso ikangy ohóvo. Añetehápe, heta ikatu omoñe"ẽ umi contradicción oĩva Corán ha ciencia apytépe internet-pe ha oñeporandu: mba"ére piko ojapo hikuái péva? ¿Mbaʼépa umi mbaʼe omopyendáva ñakonsidera pe Corán ha la Biblia haʼeha Ñandejára ñeʼẽ?
  Umi hénte oñepyrũvo opensa ha oporandu, ndahaʼevéima ipyʼaite guive. Añetehápe, ¿mbaʼérepa heñói pe síglo? ¡Ojoguave pe kyhyje ñemanógui! Ha upéicha rupi saʼi umi hénte okyhyjéva omano hag̃ua hasy peve!
  Jeporavo víspera-pe, Medvedev ohupi pago permiso de enfermedad ha beneficio discapacitado-kuérape guarã. Avei oñembohetave producción de tanques...
  Medvedev, ojehechauka haguã patriota ramo, tuicha ohupi barra gasto militar rehe. Pe tanque Oso, ipohýiveva umi monstruo apytépe, oguerekóva mas de cien tonelada ha orekóva reactor nuclear motor rangue, oñemoî producción masiva-pe.
  Ko proyecto Oso oñembosako'i Putin poguýpe, órden personal orekóva rehe. Pe idea ha"eva"ekue omoheñói haĝua peteĩ tanque monstruo oporomondýi haĝua. Ko mba'yrumýi ojekuaa ipohýieterei ha hepyeterei, orekóva armadura multicapa ha mokõi lanza cohete servicio-pe.
  Pe peculiaridad orekóva ko auto ha'e velocidad orekóva más de cien kilómetros por hora, orekóva peso ciento cincuenta tonelada, ha peteî reserva de potencia colosal gracias reactor nuclear.
  Añetehápe, carrera jave oiko ambue incidente desafortunado - pe oruga ojerreventa. Ha jey pe impresión ojekuaa oñembyaíha. Medvedev-pe literalmente oñembohory hese.
  Ha upéi oiko ambue episodio presidente interino ndive - ndaikatúi reñeimagina a propósito. Medvedev oñeha"ãvo oity peteĩ yvyramáta umi maderero renondépe, ho"aite pe mesa festiva ári tembi"u reheve. Péicha desgraciado jefe interino Rusia-gua oñemotĩ jey.
  Heẽ, Medvedev añetehápe desgraciado. Ko"ãichagua fortuna ha"e caprichosa: ombojopói peteĩme, ombopochy ambuépe. Añetehápe piko ivaieterei Nicolás II, por ehémplo, péro añetehápe oñembohory chupe umi podér ijyvatevévare. Upévare Medvedev, en general, peteĩ persona iñaranduva, literalmente ojesalva opa mba"égui.
  Umi ñeha"ã ojejapo haĝua peteĩ mba"e oike resistencia ha iñakãhatãme.
  Medvedev ha"ete ku oñembotyryrýva peteĩ sartén-pe. Ha upéi heñói ambue provléma. Primer ministro interino oime kuri avei peteî escándalo pokarê rehe.
  Ha ko"ápe, katuete, ndaikatúikuri oiko Andrei Navalny"ỹre. ¡Ko karai akóinte oike porãta!
  Ahupyty ko"ãichagua evidencia incriminante devastadora Medvedev ha ikompañero rehe - pe escándalo ojekuaa ha"eha asombroso. Mbykyhápe, Navalny ha umi ho"ava"ekue igolpe aplastante guýpe herakuã.
  Ha Medvedev ojapovaʼerã excusa ha ombogue pe escupida. Ha opa mba'e oñohẽ hese. Ndaha'éi elecciones, terror-nte.
  Ára votación, Medvedev oguahë guardia poguýpe. Hesakã porã haʼe ipyʼarory ha ndojeroviaiha. Che po oryrýi ajagarra jave pe boleta. Ipyahuvéva orden, presidente interino ombohape salario militar ha policía-kuérape. Ha cinco veces pe pensión!
  Anastasia Orlova katu oñembohory ingeniosamente pe candidato dictador rembiaporã rehe:
  - Hasy jaguapy haguã bayoneta ári! ¡Ko"ápe omoĩ peteĩ cojín de dinero!
  Upe rire, pe mitãkuña terminadora ogueraha ha ohechauka ipysã nandi reheve.
  Anastasia, katuete, ha"e peteĩ mitãkuña nomoĩmo"ãiva iñe"ẽ ibolsillo-pe. Ingenioso, mbarete, fresco, carismático .
  Ha hetaiterei karia"y ohayhu chupe. Hi"arive, Anastasia ha"e peteĩ rubia temperamentaliterei, ha ndokéi oiporavo"ỹre kuimba"e pyahu pyharerã. Añetehápe oiporavove kuimbaʼe iporã, atlético, múskulo, sapyʼánte jepe imitãitereíva. Péro katuete idiferénte. Ojekuaa ojerecarga haguã energía reheve. Ha avave ndohechái ko guerrero formidable peteĩ prostituta ramo.
  Upéva rangue, peteĩ kuña imbarete ha ijyvyku"ívape ĝuarã, ha"ete ku iporãitereíva.
  Anastasia ovota avei, oipyhy boleta dedo desnudo ipy gracioso-gui, ha péva peteî rollo entero, hasyhápe ojejuhu apellido, ha omoî ijupe guarã prejuicio innecesario ÿme. Bueno, hesakã porã mávape ĝuarã!
  Upe rire ohechauka ifigura tuicháva ipysã nandi reheve!
  Vladimir Zelensky ou ovota haguã bicicleta rehe. Ojepoi ha ojere. Jepiveguáicha, ha"e combativo ha temperamental. Pe Napoleón Bonaparte añetegua.
  Ha katuete, avota pya"e, oñeha"arõháicha.
  Vladimir Klitschko araka'eve ndojeretira jeporavógui. Ha avei ovota ijehe ha oñakãity Medvedev-pe.
  Ipahaitépe, Nikolai Valuev ohupyty mbyja héroe Rusia-gua Medvedev-gui ha cargo ministro de Asuntos Internos. Apenas aconseguíkuri afilma haĝua. Jepénte ombotove he'ívo máva rehe ovota.
  Heta tapicha ovota ko'ápe: Alla Pugacheva, ha Suraikin ...
  Zhirinovsky, katuete, ndaikatúikuri ojapo ha katu ojapo imarka. Ogueraha ha oikytĩ Vladimir Zelensky ra'anga urna-pe voi ha ome'ê iñe'ê añeteguáva katuete odisparataha ichupe oúvo poder-pe.
  Dima Bilan opurahéi votación aja:
  - Opa mba'e ndaikatúi, aikuaa porã! Bilan ojeporavóta, ha'e peteî caballero inmaculado!
  Upéi ojekuaa ambue mbyjajere.
  Garry Kasparov he'i poder iñambueha, ha Medvedev ohóta ha hendive ipahápe oñemohu'ãta era Putin.
  Upe jave avei, pe ex campeón mundial heʼi ndahaʼeiha en contra oñepyrũ jey hag̃ua ikarrera de ajedrez. Ha omboty Steinitz récord de edad . Ha Rusia pya"e ohupytytaha peteĩ tendota digno ha democrático, ha ipahápe umi zar época-gui oikóta peteĩ mba"e yma guaréva.
  Ha Garry Kasparov oinventa hague ajedrez imba"éva, pya"e ojeguerohoryvétava oparupiete ko yvy ape ári.
  Ha ohechauka peteĩ tablero orekóva cien célula . Ojekuaa ipype cifra pyahu. Mokõi bromista peteĩteĩ: mburuvicha guasu ha rréina ykére. Hi"arive, pe bromista oguata peteĩ rréinaicha, ha katu ogolpea exclusivamente peteĩ kavaju"ariguaicha. Ha mokõi arquero oríllape peón rangue. Umi arquero omýi peónicha, péro odispara diagonalmente mokõi cuadrado entero ári. Añetehápe, oĩgui hikuái pe tablero rembeʼýpe voi, oñemboguejyʼimi ivalór. Péro ikatu avei oñekonverti oimeraẽ fórmape.
  Garry Kasparov ajedrez, sin duda, ogueraha atención gente ha periodista-kuéra.
  Navalny ome'ê iñe'ê añeteguáva Kasparov-gui katuete oikótaha ministro.
  Anatoly Karpov avei ovota. Péro haʼéma peteĩ ex campeón tuja, upévare opromete oasesorataha añoite. Ha heʼi, oiméne, oútaha tuicha kámbio. Ha mba'e piko iporãvéta ko'ẽrõ kuehegui!
  Jeporavo árape voi, Medvedev oikuaauka ojupíha ohóvo pe vacaciones mínima Rusia-pe, treinta ára omba'apo haguã, ha opavave kuña imembyva'ekue diez térã hetave mitã ohupytýta chugui peteî jopói: mbyja Héroe del Ruso-pe Federación rehegua.
  Peteî movimiento populista pyahu, ha ha'eva'erã imbareteterei. Péro ningo tardeiterei. Ko'ýte jeporavo árape, ojekuaa péva tembiapo público-pe guarãnte.
  Medvedev hesakã porã operdeha hína ijyvy... Ipu"aka permanente ikane"õiterei opa mba"égui.
  Tavaygua oityse Putin ruguágui, ha y'uhéi cambio rehegua hi'aju. Avei, Medvedev incapacidad ojehechakuaáva ha"e haĝua peteĩ personalidad mbarete ojekuaa ojehechaháicha.
  Zelensky, ohupytýva punto ha oactuáva populismo ha promesa innecesaria ÿme, jerovia reheve oñemotenonde.
  Ko'ã encuesta salida-pe he'i ha'eha pe favorito hesakãva. Ha katu Medvedev oĝuahẽtapa mokõiha ronda-pe ha"e gueteri peteĩ porandu! Ko'ágã peve, Vladimir Klitschko ha Sergey Kovalev, avei Grudinin , ikatu odesafia chupe ko tendápe guarã.
  Zyuganov ovota ipahaitépe. Pe ituja, hasýva, ex presidente Partido Comunista de la Federación Rusa-gua ohasa pe téra Grudin ha osuspira. Heẽ, ndaha'éi peteî carga fácil oiko haguã primer viceprimer ministro Rusia-pe haimete ochenta ary. ¿Oikotevẽpa?
  Ha Zyuganov, orrespira hatã, opukavy:
  Jaike jeýta ñorairõme
  Umi soviético pu'aka rehe...
  Ha peteĩicha ñamanóta - .
  ¡Pe ñorairõ hesehápe!
  Ha osẽ tyryry pe cabaña-gui. Nahániri, pyaʼe voi orrenunsia vaʼerã.
  Hi'aguîma ára, ha oñepyrû potaitéma oguahê umi dato peteîha elecciones presidenciales reheguáva. Rusia tuichaiterei okambia potaitéma. Avei oiko aty guasu ha ojejeruréva alianza Rusia ndive Bielorrusia-pe. Opa mba"e ipochy ha omokyre"ỹve ohóvo.
  Participación elecciones presidenciales rusa oguahë récord elecciones alternativas rembiasápe, haimete noventa por ciento.
  Ha oikuaauka ramoite hikuái ojeabri hague umi urna, ha oñepyrûma ojepapa umi vóto Lejano Oriente-gui.
  . MOAKÃHA No 3 rehegua.
  Umi resultado primera ronda oñepyrû osyry Lejano Oriente-gui. He'iháicha opavave encuesta de opinión, Zelensky oime jerovia tenonderãme. Medvedev ni ndoikói gueteri mokõiha. Grudinin ha Vladimir Klitschko oñorairõ mokõiha tendápe . Oîve doscientos candidato rupi upe lista-pe, upévare omosarambi hikuái vóto. Ha katu Zelensky ohupyty haimete cincuenta por ciento Siberia-pe ha ikatu voi oconta victoria primera ronda-pe.
  Medvedev he"i ikorasõme:
  - Roipota kuri iporãvéva, ha katu rovota vy'arã!
  Zelensky ha"e va"ekue lacónico:
  - ¡Añetegua ogana!
  Umi dato electoral iñambue meme, pero Zelensky primer puesto tuicha margen-pe opyta iñambue'ÿre. Ambue mba"e ha"e Grudinin ha Klitschko oñembo"y"imi hague. Ha Medvedev oñepyrũ oike mokõiha tendápe, jepémo hetave mbohapy jey ojoavy tendotagui. Mburuvicha interino ohupyty hetave Chechenia-pe, ejército-pe, peteî centro de detención prejuicio-pe. Bueno hesakã porã. Ko'ýte peteî centro de detención prejuicio-pe. Hasyve ojesareko haguã conteo de votos upépe.
  Medvedev katu opoi heta presogui ha pe aumento ndaha"éi tuicha mba"éva ha"e oha"arõháicha.
  Ha katu tuicha hasy reheve, roconsegui roñemotenonde mokõiha ronda-pe. Jepémo Zelensky ogueraha haimete cuarenta por ciento en total, Medvedev apenas ombyaty trece. Hi'arive, soborno elector-kuéra ha violación reheve. Heẽ, ojekuaa Dmitry Anatolyevich ikangyveha. Mbohapyha ha"e Vladimir Klitschko. Mba"eichaitépa michĩ sensación, irundyha ha"e Grudinin . Dima Bilan avei oike poteîha tendápe oñeha'ãrõ'ÿme. Sergey Kovalev oike sexto puesto, jepénte oreko calificación yvate. Zhirinovsky ni ndoikéi umi diez máximo-pe ko'ã jey. Añetehápe, Medvedev pya"e ome"ẽ chupe rango de coronel General servicio fiel ha mbyja Héroe de Rusia-pe.
  Peichagua prémio consuelo rehegua ne rembiguái jeroviahape g̃uarã. Avei, Dima Bilan ohupyty mbyja Héroe de Rusia ha Orden de Servicios a la Patria, primer grado.
  Ha katu Dima he"i ndoipytyvõmo"ãiha gueteri Medvedev-pe. Ha katu pe posición Zelensky rehegua avei vaga. Vladimir Klitschko añoite ojerúre abiertamente vóto Zelenskaya favor-pe. Hi'arive, ko boxeador oikuaauka oñorairõtaha Moscúpe campeón olímpico 2020 ndive. Ha pe diferencia de edad ndoipy"apýiha chupe. Vladimir imbarete ha oñemokyre"ỹveha yma guarégui.
  Medvedev katu ome'ẽkuri pe héroe Rusia mbyja mokõivévape Vladimir Klitschko ha Vitali Klitschko-pe. Ha"ete, ha"e peteĩ kuimba"e hekojojáva. Peẽ ermanokuéra heta pejapo boxeo-pe g̃uarã, koʼýte Vladimir.
  Vitaly he"i pe mba"e ombojeguarúva Maidan-pe ha"e upévare ndoipe"ái Holmes récord. ¡Péro haʼe oreko vaʼekue opa oportunida!
  Ha sapy"aitépe Vitaly oñembyatyse Gassiev ndive Kiev-pe. Upéva omoheñói peteî cierto sarambi. Mbaʼére piko nereñehaʼãi?
  Sergey Kovalev osegise avei ikarrera, imandu'ávo Hoppins , jepe itujavévape, ipu'aka campeón mundial ha título unificado rehe. Ha upéva ko'ágã peve ni Zelesky ni Medvedev ndorekói plan omba'apo haguã gobierno-pe. Ha oñorairõse.
  Umi karia"y añetehápe oguereko suficiente motivación. Umi ambue boxeador-gui, Dima Bivol oikuaauka oñorairõseha Kovalev ndive.
  Medvedev onegosia Grudin ndive . Opromete chupe umi montaña de óro. Grudinin ndoipotái mba'eve sa'ive pe cargo de primer ministro-gui. Oñeha'ãrõ'ÿre, Zyuganov ijedámava oipytyvõ Medvedev-pe ha ojerúre Grudinin- pe oike haguã equipo presidente interino-pe. Péro upéi umi komunísta apytépe oñepyrũ umi provléma ha peteĩ joavy. Péva mokõive candidato ndogustáiva.
  Zelenky rehe . He"i hikuái mokõi mba"evai apytépe jaiporavova"erãha ndajaikuaáiva gueteri!
  Nikolai Valuev opropone peteĩ alianza Zelensky ha Medvedev apytépe: Zelensky Presidente - Medvedev Primer Ministro. ¡Mbaʼeichaitépa ogusta umi oligarca! Hi'arive, imandu'a hikuái oîha peteî punto noñe'êiva unificación: tetã iñambuéva orekóta primer ministro ha presidente imba'évagui.
  Ha Zelensky ogana guive jeporavo presidencial, upéicharõ peteî representante Rusia-gua oikova'erã primer ministro-gui. Ha katu Medvedev oime gueteri mokõiha ronda-pe.
  Zelensky katu he'i si, primer ministro oúta Rusia-gui, pero ndaha'éi Medvedev! Pórke umi ruso ikane'õma igestión-gui. Ha pe oñeikotevẽva ha"e peteĩ ikatupyryvéva economía-pe ha orekóva experiencia exitosa, ndaha"éi peteĩ fracaso Medvedev-icha!
  Umi dato encuesta social ohechauka mayoría rusa ndohechaséi Medvedev primer ministro ramo. Ja"e porãsérõ, haimete noventa por ciento oĩkuri en contra.
  Rogozin ou jey oñeha'ãrõ'ÿme tesarái política-gui ha oñepyrü ojehecha posible primer ministro ramo. Avei, heta ruso ohechase Andrei Navalny-pe iprimer ministro ramo.
  Upévare pe istória rruéda ojere pyaʼeve ohóvo.
  Ko mundo-pe, katuete, Occidente oipytyvõ Zelensky-pe, China opyta neutral. Hetave tetã ha'e avei Zelensky-pe guarã, ojehechava'ekue demócrata ha occidental ramo. Ha katu Medvedev ha"e Putin socio hetaiterei tiempo aja. Oñe'ê voi hikuái peteî tándem mokõi tendota rehe. Ha ojekuaa porã Medvedev ndaha"eiha mba"eveichavérõ morotĩ ha ipiro"ýva ha"e oipotaháicha. Oî avei jeporavo EE.UU.-pe. Peteî concurso peteî mitãkuña republicana ha peteî mitãkuña demócrata. Ha ha'e peteî cincuenta y cincuenta oportunidad. Avei ikatu oñemoambue China-pe;tendota Xi oreko problema de salud. Ha ha'ete oîva posibilidad oike haguã hendaguépe peteî tendota democrático-véva.
  En general, oligarquía china oipota hetave libertad ha democracia, ha katu pueblo ndovy"ái suficiente. Mba'eichagua jeporavo piko ojekuaáma guive mba'épa osê?
  Oñepyrũ okañy pe moda dictadura rehegua. Maymáva oipota peteĩ mbaʼe ndahaʼéiramo haʼénteva umi diente.
  Zelensky opersonifika umi mba"e pyahu ha cambio, ha umi osẽ porãva upévape. Ha Rusia-pe ojehechakuaa porã upéva. Umi hénte ndoipotái umi kársel, kampaménto ni kyhyje general.
  Peteĩ generación iñambue, ha opavave oipota iñambue. Cuba-pe jepe, oîhápe régimen Castro, ndocha'éiva pueblo-gui, oporomondýi. Jepe pe pu"aka oĩkuri ambue téra guýpe. Corea del Norte-pe, oĩ avei y"uhéi cambio rehegua. Hiʼarive umi coreano heʼi jepi: ¡pe monarquía ndahaʼéi komunísmope g̃uarã! Ha pe dictador ikyráva oho va"erãha!
  Okakuaa ohóvo pe deseo de cambio ko mundo jerére, ha Zelensky oĩkuri ko ola-pe. Ha oprogresa porã!
  Ha Corea del Norte-pe oiko peteĩ manifestación protesta rehegua. Péva régimen dictatorial odispara ametralladora-kuéra reheve. Upévagui oiko ambue indicador barbarismo oisãmbyhýva continente-pe.
  Trump he'i Estados Unidos ikatúha osoluciona apañuãi orekóva ko dictadura mbaretépe. Ha peteĩ bomba nuclear ndomondýimoʼãiha chupekuéra. Trump he'i avei Estados Unidos oprobáma ko'ãichagua arma ha ndaipóri carga termonuclear ipeligroso mo'ãi.
  Ha katu Trump tiempo opa ohóvo. Ha upéicha ha'e pe itujavéva umi presidente-kuéra apytépe. Hi"arive, Carter omano rire, oiko voi chugui pe itujavéva umi ex presidente apytépe. Nde! Ha suerte ohayhu mitãrusukuérape! Trump oguerekórire peteĩ kuña imitãvéva opositora ramo, ¡ndaikatúi ipu"aka hese mba"eveichavérõ!
  Aparentemente pe léi karma rehegua he"i: ¡suerte mitãrusukuérape! ¡Jepe Ronald Reagan ojekuaa ha"eha peteĩ excepción pe regla-pe!
  Ha pe Gorbachov imitãitereíva ojekuaa haʼeha peteĩ fracaso. Oĩramo jepe ikatúva heʼi Mikhail Sergeevich ojavy hague? URSS ruvicha peteĩha oñe'ẽva yvypóra ñe'ẽme. Ha umi hénte nontendéi chupe! Térã ikatu ndaha"éi ni pe pueblo, ha katu pe élite!
  ¡Oh, peichagua suerte! Mboy suerte oguereko Vladimir Vladimirovich Putin, ha mboýpa ohupyty?
  Ha Nicolás II oguerekórire michĩmi suerte - techapyrã, almirante Makarov opytarire oikove, mba'eichaitépa tuicha ha ipu'akava'erãmo'ã Rusia upérõ. ¡China-gui oikóta Rusia Amarilla ha ko mundo tuichakue oñembo"ýta!
  Ha upéicha ojagarra hikuái Crimea ha"eño ha ojegueraha enfrentamiento-pe ko mundo tuichakue ndive!
  Ha Nicolás II, diplomático sutil ramo, ohupyty onegosia Constantinopla ha Asia Menor umi aliado-kuéragui.
  Bueno, oĩ porã, ko"áğa pe fenomenal Zelensky oñemomba"eve ohóvo. Ha hi'aguîma jeporavo mokõiha.
  Ucrania-pe hetave ohóvo vy"a ha optimismo. Medvedev naturalmente opropone peteî debate televisado. Jepémo péva ndorekói tuicha sentido. Posición orekóva presidente interino Rusia-gua ndaha'éi imbaretetereíva. Ha ndaipóri mbaʼeve ñañembotuicha hag̃ua. Ni economía-pe, ni política ha ñorairõme. Ivaive ohóvo pe situasión oĩva Cáucaso-pe. Ha ndaikatúi ojejapo mbaʼeve. Ni fuerza ni diplomacia ndoganái. Umi relación oñemomba'eguasu ohóvo Medvedev ñemoirû ndive. Avave ko"ápe ndoguerahavéima en serio pe Zar-pe. Jepe pe rréi oĩ gueteri pe trónope.
  Oligarca-kuéra, en general, ndaha'éi Zelensky rehe. ¡Umi fuerza de seguridad añoite, térã ja"e porãsérõ oĩ ijapytepekuéra, ndovy"ái!
  Ñemihápe, Medvedev ombyaty peteî consejo de seguridad. Ko ñomongeta opoko oñemboykétapa mokõiha ronda. Por ehémplo, ¿oĩpa raʼe mbaʼeveichagua violación? ¡Añetehápe ha"ekuéra ha"ekuri! Ha ikatu ojuhu falla péva rehe ha omboyke resultado electoral. ¿Mba'ére oñemoañeteva'erã ko'ãichagua mba'e Corte Suprema rupive? Pe idea ha"etevaicha razonableiterei.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev imandu'a peteî época mayo 1999-pe, Yeltsin oñomongeta peteî plan golpe militar ha dispersión Duma del Estado!
  Ha haimete oiko. Añete, upérõ jepe ndaipóri unidad umi fuerza de seguridad apytépe. Oî he'íva iporãveha opción suave: Corte Suprema ombotove procedimiento de impeachment ndaipórigui léi oñemosê haguã presidente ruso. Ha ojeadopta peve ko léi, ha péva ha'e peteî léi constitucional, tekotevê oñembyaty dos tercios parlamento ha tres cuartos Consejo de Federación. Ha umi poderes del Duma ovenséta, ha upéicha avei presidente.
  Upérõ umi fuerza de seguridad añetehápe ome'ê iñe'ê añeteguáva omba'apótaha Corte Suprema ndive ha osoluciona haguã apañuãi py'aguapýpe. Yeltsin ndohoséi añetehápe golpe militar orekóva calificación dos por ciento ha cinco infarto. Ha pe mbarete ndaha"éi peteĩcha, ha pe pytyvõ ndaha"éi peteĩcha. Hiʼarive áño 1993-pe umi hénte oreko gueteri apoyo upe kúrsope. Ha 1999-pe haʼe ndaiporivéima upépe. Ha ndaikatúikuri oiko ko"ãichagua resultado reheve.
  Upéicha, ohasárire proceso de impeachment, oiméne opa va'erãmo'ã tiroteo'ÿre.
  Medvedev ojerure Corte Suprema-pe omboyke haguã jeporavo.
  Péro upéi, katuete, umi hués oñepyrũ ombotove. Upéva, he'i hikuái, ojeanuláramo jepe jeporavo, ojejapo jeyva'erã gueteri. Ha Medvedev posibilidad sa"ive mante. Ha oñepyrũta sarambi popular.
  Upéicha, he'i hikuái, Dmitry oasepta porãve Zelensky-gui oikótaha presidente Rusia-pe. Ha eñehaʼã eheka nde lugár.
  Hiʼarive oĩ heʼíva ko payaso ndosẽporãmoʼãiha Ucraniape. ¡Péro oiméne osẽ porã raʼe! Ha ndapejapoiva"erã peteĩ tragedia peteĩ molehill-gui.
  Medvedev, oñomongeta rire umi juece ha funcionario de seguridad ndive, odecidi: oho haguã elecciones-pe opa mba'e rire. Ha ejagarra mokõiha ronda. Ha upéicha añetehápe osêta. Ikatu oiko peteĩ milagro opa mba"e rire. Péro nahániri? Upévare nomoĩmoʼãi chupe kárselpe.
  Aty guasu multimillonario-kuéra avei oikuaauka noîriha democracia rehe. Ha Zelensky ndaha'eiha izquierdista ha okonveni chupekuéra. Ha avei, ipahápe ojeipe"átaha opaite sanción occidental ha ipahápe Rusia ojevytaha comunidad mundial-pe.
  Ko'ágã peteî mba'énte hemby ojejapo haguã: ojejapo peteî debate televisado. Zelensky omoneĩ, ha katu estadio Luzhniki-pe añoite. Katuete péva ojeacepta. Tuicha ñanemomandu'a escenario ohasámava Poroshenko ndive. Hiʼarive pe diferénsia oĩva pe primera rondape tuichavéntema. Ha Medvedev anti-calificación ha"e colosal.
  Péro umi debate oĩva télepe haʼete peteĩ kuimbaʼe oñembohypýiva ojejagarráva umi pajare. Aty paha ha'e viernes, ha jeporavo domingo.
  Medvedev, en general, oñembosako"i hína kuri. Péro umi mbaʼe oikóva noĩri ijykére. Ha Poroshenko experiencia ohechauka ndaikatuiha remoambue umi mba"e añeteguáva retórica reheve añoite. Péicha avei ndikatúi ipu'aka hikuái intendente Luzhkov rehe, única vez Moscú rembiasápe umi canal de televisión central omba'apóva jefe ko'ágã tavaguasúpe rehe.
  Péro pe propaganda ndaikatúi ipuʼaka umi logro económico orekóvare pe intendente de Moscú. Ha ani pevota Kiriyenko rehe, pe autor del default! Péro haʼe ningo pe oñemotenondevéva opa mbaʼégui . Oiméne pe candidato ndohupytýiva éxito oñemoî ejecutivo empresarial rehe.
  Ha katu umi medio ruso ko"áĝa ojapove campaña Zelensky rehe. Avave ndogueroviái Medvedev rehe. Corte Suprema jepe ndohenduséi pe káso cancelación electoral rehegua.
  Ko'ágã peve pe punto ha'e, estadio henyhête. Literalmente ojedesborda.
  Ha ojekuaa porã oútaha peteĩ polémika tuichaitereíva. Ha katu ojekuaa porã Medvedev rova guive haimete oñemoĩha peteĩ ñe"ẽme derrota rehe. Péro ojejapovaʼerã pe último movimiento.
  Oñemotenondévo debate, Medvedev omoî Vladimir Zhirinovsky-pe ministro de Asuntos Internos ramo. Kóva ha"e pe último gesto desesperación rehegua. Ha katu Zhirinovsky, oikuaágui hetave ochenta por ciento umi elector oîha dispuesto ovota haguã Zelensky rehe, mba'eveichavérõ ndoipotái ojoavy futuro jefe de Estado ndive. Jepe, katuete, ontende ndaha"eiha probable ojuhu haĝua peteĩ tenda Zelensky equipo-pe.
  Heẽ, Vladimir Volfovich itujáma. Ha katu Anatoly Kashpirovsky ha"e peteĩ Ministro de Salud itujavéva jepe ha Viceprimer Ministro. Ha katu avei ndaha"éi particularmente oipotaitereíva ojapo campaña Medvedev rehe. Ha katu oreko oportunidad opyta haguã equipo-pe. Tuicha edad ha upéva he"ise experiencia. Ha che forma física iporãitereínte.
  Ndaipóri mba"eveichagua sorpresa pe fenómeno Kaspirov rehegua.
  Debate estadio-pe oñepyrû intercambio de saludo. Ha umi comentario ingenioso. Ha katu Zelensky ojehecha ipyahuve, ojeroviave, okonvense ha profesionalve.
  Medvedev oñenerviosaiterei ha oñepyrũ osapukái. Ndaikatúikuri okonvense. Ha ivaieterei umi mba'e tetãme. Tavayguakuéra hesakã porã oipytyvõ Zelensky-pe. Opa mba"e ningo tensoiterei ko"ápe.
  Zelensky opa ñe"ẽ omoirû jepopete, ha Medvedev-pe oñembohory. He'iséva, oîha peteî fracaso añeteguáva debate-pe.
  Medvedev oñembopy"apeteĩ ha he"i:
  - ¡Che areko experiencia!
  Zelensky ombohovái opukavy:
  - Péicha experiencia reheve, ¡jaho umi conserje rendápe añoite!
  Medvedev ombohovái:
  - ¡Putin ha che rogueraha Crimea!
  Zelensky ombohovái ingeniosamente:
  - Mondaha jejopy ha ipo mbyky!
  Ha péicha oñemotenonde debate, pero Zelensky hesakã porã ogana. Ha"e tuicha iñaranduve ha okonvenseve Medvedev-gui ha umi ohendúva ovy"a.
  ¡Opa riremínte pe debate televisado, pe presidente interino Rusia-gua oguenohẽ peteĩ decreto ohupíva cinco vece salario ha siete vece pensión! Péro haʼetéma voi peteĩ vyrorei.
  Medvedev tavayguakuéra opukavy rei. Jepénte ojekuaa porã jeporavo víspera-pe ojapoha hikuái ambue mba'e!
  Medvedev odesidi avei ome'êvo Orden de San Andrés Primera Convocado, Stalin ha Lenin-pe. Oje"eva"erã ko decisión iñaranduetereiha, ha katu tarde. Dmitry Medvedev hesakã porã oganaseha umi comunista-pe. Ha ko"ýte umi estalinista-kuéra. Ha katu upe jave avei, ogueraha ha ome"ẽ pe mbyja héroe Tukhachevsky-pe. Kóva avei peteî movimiento extraordinario ha oñeha'ãva ocoquetea umi liberal-kuéra.
  Medvedev en general oñeha"ãkuri ombovy"a ore ha nde mba"éva. Ome'ê jopói Patriarca, Papa ha tendota denominaciones cristianas-pe. Principalmente protestante-kuéra. Ha testígo de Jehová jepe oñemeʼẽ jey iderécho, péro upéva saʼi ideprovécho. Opa mba'e peteîcha, oñembotove chupekuéra ovota haguã, ha en general ko organización omanóma!
  Medvedev ome'ê jopói muftis ha lama-kuérape. Oñeha"ã ogana opavave ijykére. Pe ducha de medalla ha pedido ha"e kuri extraordinario. Upe jave avei, presidente interino ome'ê opavave diputado Duma Estatal-pe peteî bonificación millonaria peteîteî. Péro upéva omondýive ogueraha rangue umi héntepe hendápe.
  Upe rire, Medvedev oñeha'ã omoĩ heta órden pyahu: Orden de Pedro Magno, Orden de Iván el Terrible, Orden de Alejandro el Liberador, Orden de Nicolás II ha Orden de Brusilov. Avei oñemoĩjey pe Orden de Lenin ha Stalin.
  Medvedev oheka péicha ogueraha electorado diverso. Ha pe"actuávo pe principio-pe: ¡pende ha ñanemba"éva! Pero ko kásope, omnívoro ome'ê desconfianza pueblo rehe - he'i hikuái, peteî prostituta política. Ha"ete ku hesaráiva tapichakuéra Putin ocoquetea hague avei izquierda ha derecha ndive. Ha añehaʼã avei haʼe hag̃ua peteĩ omnívoro.
  Ha katu, pe ojehejáva Júpiter-pe ndojehejái pe tóro! Putin algún modo iñepyrû guive, jepénte rastro sucesor Yeltsin, ndocha'éiva pueblo, odisfruta simpatía pueblo ha élite. Umi comunista jepe okyhyje oñe'ê haguã hese, ha ovota omoañete haguã primer ministro ramo oñorairõ'ÿre ni onegosia'ÿre.
  Péro Medvedev-pe arakaʼeve ndojehayhúi particularmente. Ojekuaa ha"e iñarandueterei ha Putin sombra-pe. Avave ndohechakuaái chupe peteĩ ñorairõhára ha mburuvicha añeteguaha. En general, Putin rire, de alguna manera oimeraẽ sucesor ha"ete peteĩ enano político ha ha"e peteĩ mba"e vai. Ha Zelensky ojehechakuaa carismático ramo, peteĩ príncipe cuento de hadas-icha. Ha ndaha"evéima peteĩ jagua peteĩ poke-pe, ha katu peteĩ mburuvicha osẽ porãva oguenohẽva"ekue Ucrania-pe pe pantano-gui, térã ja"e porãsérõ osẽ pe yvykuágui.
  Añetehápe, Ucrania ohasa asy tenonderãite oñeikytĩgui joaju Rusia ndive. Ha ko"ápe ikatu Poroshenko ndaha"éi upéicha culpable. Oikórire Bielorrusia-pe peteĩ mbaʼe peichagua, ofallapaite vaʼerãmoʼã. Profesionalismo rehe, gobierno ucraniano imbarete! Bielorrusia-pe katu, oĩ sicófano ha deschero-kuérante. Putin sapy'ánte oguereko personalidad mbarete iequipo-pe, Rogozin térã Tkachev-icha, ha katu pya'e ojeipe'a chuguikuéra.
  Medvedev, taha"e ha"éva, ha"eva"ekue peteĩ kuimba"e ha"etévaicha ndaha"éiva mburuvicha heñóiva, ha upévare ko zar ndaha"éi añeteguaite ha tribunal-pe.
  Oĩ mba"épe ojogua Gorbachov-pe, umi tapicha común Occidente-pegua ohayhúva, ha katu ndogustáiva imba"éva apytépe. En parte, katuete, oñepyrũ ndogustái hikuái Gorbachov-pe oñorairõ haguére pe ka"u ndive. Umi oka"úva ha oka"úva, katuete, noperdonái pe vodka sa"i haguére. Oĩkuri sarambi víno rehegua. Ha upéi okañy umi sigarríllo.
  Nahániri, Gorbachov hesakã porã ndogustái hague chupekuéra chupe ipy"aju haguérente. Medvedev, primer ministro ramo, ohechauka ha'eha peteî economista ikangyetereíva. Ha Zelensky ÿre jepe, oguerekóta problema ojeporavóvo peteî mandato pyahúpe.
  Peteĩ jey Putin oipyso Medvedev-pe apyságui.
  Ha katu ko'ágã Putin oheja partido - ombyai tesâi, omboguata manualmente ha oñembohape hockey rehe. ¿Tekotevẽpa raʼe ojejupi pe hielo ári peteĩ eda ojerrespetávape? ¿Koʼýte reguerekoʼỹre mbaʼeveichagua katupyry nemitãrõ guare?
  Putin okáipa, oñembopukueterei. Ha hese"ỹ, ndaipóri avave ojokóva Zelensky-pe. Hi'arive, Putin voi omotenonde política de personal péicha ndorekói sucesor digno. Stalin-icha, ojapova"ekue upéicha Jruschov oike hendaguépe, ha oike quiebra-pe. Ha ko'ápe Medvedev ndaha'éi mba'eveichavérõ peteî tendota adecuado imperio ruso-pe.
  Pe sábado jeporavo mboyve, opavave canal de TV ruso otransmiti peteî película Zelensky rehegua. Naturalmente, orekóva hembipotápe odifama haguã. Péro saʼi oñepresenta umi mbaʼe añeteguáva. Ha propaganda ohechauka ndaikatuiha ojapo mbaʼeve. Ha heta kanál okomenta pe pelíkula.
  Medvedev ome'ê órden heta general-pe. Oguereko jey peteĩ mbyjajere.
  Oñeha"arõ"ỹre, omoheñói avei peteĩ Orden de Botvinik pyahu, mbohapy grado: brónse, pláta ha óro. Ha avei Orden de Alekhine. Ha avei brónse, pláta ha óro.
  Medvedev oikuaaukave decreto rupive Rusia ohasátaha ejército profesional irundy arýpe. Ha pe vida útil oñemboguejy seis mésepe.
  Upe rire, presidente interino oikuaauka umi veterano de guerra ha umi oservíva umi punto caliente-pe oñeme'êta estrella Héroe de la Federación Rusa. Mba'épa oiko chugui peteî paso ndorekóiva análogo.
  Medvedev hesakã porã oheka hague peteĩ tenda tembiasápe. Upe rire, presidente interino ome'ê jopói Vladimir Vladimirovich Putin-pe póstumo Orden de Victoria ha Orden San Andrés Primero Llamado ha mbyja guasu diamante oñemopyenda pyahúva Héroe de la Federación Rusa.
  Kóva ha'éma kuri ñeha'ã paha oñembosarái haguã calificación ex ídolo ruso rehe. Ha"ete, che ha"e Medvedev heta arýma Putin ndive oñondive - cherayhu opa nde korasõ ha ne ánga reheve!
  Ha katu ojehechaháicha umi tapicha ndohayhusetereíri ko dictador-tavape.
  Ha pyhare sábado guive domingo peve, Dmitry Anatolyevich Medvedev oikuaauka voi asignación póstumo título Generalissimo Vladimir Vladimirovich Putin-pe!
  ¡Kóva añetehápe añetehápe iporãiterei! Ha"ete, ame"ẽ pe título pe ídolo umi áño ohasava"ekuépe!
  Péro, ¿oipytyvõtapa upéva Medvedev-pe? Hasy ñakonvense haguã gente-pe ovota haguã ijehegui omomba'eguasúvo umi ta'anga yma guaréva ha ome'êvo chupekuéra orden. Taha"e ha"éva mboypa reducha premio reheve, nderegueru jeýi Putin-pe. Ha ojekuaa porã pe rréi tuja oho hague ha ouha peteĩ rréi pyahu Kiev-gui.
  Ha katu Zelensky ndokéi, ha avei ome"ẽ jopói Papa-pe. Francisco Primero ijedámava ohovasa Presidente Ucrania-pe umi mba'e pyahu ohupytýva rehe.
  Ary Bielorrusia-pe, coalición de partidos prorusa omohu'ãma ombyatývo firma omotenondévo referéndum unificación Rusia ndive. Oñeha'ãrõ vóto ko mba'ére. Ha katu, Medvedev-pe ndojeguerohorýi péva rehe. Ha ko"ápe pe iniciativa principal ou Zelensky-gui, ko ídolo de millones.
  Upéicha ko'ágã Vladimir Zelensky oike línea de meta-pe...
  Oñepyrûma vóto Siberia-pe. Participación yvate iñepyrû guive. Umi tapicha oho urna-pe ha opukavy. Ojehechakuaa oúha hikuái cambio rehehápe. Ha pe oipotáva hikuái ipyahu. Maymáva ikane"õ ha ikane"õ itujágui.
  Pe purahéi jepe ipu pyhareve:
  Ñane korasõ ojerure ñemoambue
  Ñande resa oikotevẽ ñemoambue...
  Ñande pukavy ha ñande resay, .
  Ha umi pulsación umi vena-pe!
  ¡Ñamoambue, ñaha"arõ hína ñemoambue!
  Jeporavo ojejapo py'aguapýpe, ha katu tuichaiterei ojeparticipa. Hetaiterei gente oñembyaty elecciones-pe. Nikolai Valuev ha'e peteîva umi tenonderãite ovotáva. Omombo pe boleta urna-pe ha he"i:
  - Javota mba'e pyahúre!
  Upe rire ojekuaa Alexander Povetkin. Avei avota ha ame"ẽ che remiandu:
  - ¡Umi Tupã Ruso-kuérape guarã!
  Upe rire ou pe vóto. Omombo hikuái urna umi urna-pe. Ha Dima Bilan ha Alla Pugacheva. Lev Leshchenko ojehechauka avei ha oikuaauka:
  - Javota mba'e pyahúre!
  Nikolai Baskov opurahéi:
  - Vals ruso, ipepo oveve! ¡Oĝuahẽma primavera!
  Ha omoĩ avei pe hogue pe basurero-pe.
  Upéi ojekuaa ambue karia'y... Zelensky ou ovota peteî scooter rehe ha ojapo salto - oguenohêvo jepopete. Ovota hikuái ha he"i voi:
  Jaikuaa py"a ha ñande ra"y ryrýi, .
  Tesay ñane membykuéra, sykuéra...
  He'i hikuái jaipotaha cambio
  ¡Emombo pe júgo kadena pohýi rehegua!
  Ha jepopete arasunu rehegua! Jepémo umi ñe"ẽpoty ndaha"éi ha"e mba"e, ha katu ñe"ẽpapára ha haihára herakuãitéva Oleg Rybachenko. Péro Oleg Rybachenko voi oiko chugui peteĩ mitãkuimbaʼe, ha koʼág̃a oviaha ótro múndope.
  Upéi ambue boxeador ovota: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. Pe ipahaitéva oñeha"ã ou jey pausa rire. Péro oñembyepoti chupe ha ipahápe oho.
  Sofía Rotaru ovota Kiev-pe. Ha heta opukavy...
  Avei ou Vladimir Zhirinovsky. Ha"e osapukái:
  - ¡Peteĩ tape pyahúpe g̃uarã!
  Ha odesplega peteĩ coronel general epauleto. Zyuganov ou elecciones-pe peteî silla de ruedas-pe. Ha okirirĩ meme.
  Grudinin ovota opukavy ...
  Garry Kasparov ome'ê peteî partido simultáneo ha avei oity ivóto. Hiʼarive heʼi ohaʼãtaha peteĩ partido Carleson ndive. Upéicha Anatoly Karpov ome'ê sesión de juego simultánea.
  Por cierto, Karpov-pe oñeme'êma Orden de Oro Mikhail Botvinnik-pe.
  Upéicha ambue porandu ha'e mávapa pe campeón mundial principal ha iporãvéva ko'ápe.
  Katuete heta mba'e oñemoambue...
  Ha Dmitry Anatolyevich Medvedev osorprende jey opavavépe. Omoherakuã institución guive, orden ombohéra "Oleg Rybachenko". Hiʼarive oĩ cuatro grádo peteĩ jeýpe: pe cuarto grádo ningo brónse, pe tercer grádo pláta, pe segundo grádo óro ha pe primer grádo óro orekóva diamante!
  ¡Tuichaiterei mbaʼe osê upéva!
  "Armagedón de Lucifer" osẽma cine-pe, ha oñembyaíma umi disco "Avatar" ha "Guerras de las Galaxias" rehegua. ¡Oleg Rybachenko-gui oiko peteĩ superestrella literaria añeteguáva!
  Medvedev omoheñói avei peteĩ jopói literario hérava Oleg Rybachenko rérape - oguerekóva peteĩ fondo jopói rehegua diez jey tuichavéva Premio Nobel-gui.
  Ha péva en general iporãiterei!
  Upéi hetave ohóvo Medvedev omba"apo domingo-pe. Ome"ẽ Oleg Rybachenko-pe Orden San Andrés Primero Llamado, ha mbyja Héroe de Rusia, ha mbyja guasu diamante Héroe de Rusia, Orden de Victoria. Péva oñeha"ãkuri omoambue tembiasakue rape.
  Ha"ete, atratáta Oleg Rybachenko-pe py"aporãme, ha opa mba"e iporãitereíta! Upe jave avei, ame"ẽta chupe ha pe mariscal-pe pe título Federación Rusa rehegua!
  Ha domingo oúma... Ojekuaáma umi dato peteîha encuesta ejecutiva-gui , he'íva Zelensky oreko ochenta por ciento ári.
  Ha pe marandu ñemongu"e ndopytu"umo"ãi...
  Medvedev ndovotamo'ãi gueteri. Omba"apo. Ko'ápe oguenohê peteî orden ome'êva Vladimir Volfovich-pe rango general del ejército. Ha"ete, eime fiel chéve.
  Jepémo Zhirinovsky, ha'ete, ohasáma ambue gotyo.
  Lev Leshchenko oiko ministro cartera ÿre. Péro upéva noimportavéima.
  Oî sarambi China-pe. Pueblo oipota democracia - ikane'õ despotismo-gui! Yvypóra ndoikói mbujape añónte!
  ¡Haʼese nahániri che patrónpe! Mboy tiémpopa ikatu remantene disciplina peteĩ yvyra reheve siglo XXI-pe?
  China-pe ndohói porãiterei umi mba'e. Ndaikatúi ojesegui umi riel comunismo ha oñemopu'ã capitalismo tiempo indefinido. Oñeikotevẽ algúna kámbio. Ha pe liderazgo ha'e conservador-iterei.
  Avei, burguesía pyahu oipota democracia ha opa haguã brutalidad policial.
  ¡Pe ikane"õ umi mba"e yma guaréva omba"apo haĝua oreko avei efecto! Ndaipóri deseo ha'e haguã diente sistema-pe. Heẽ, China-pe domingo, umi disturbio significativo omboryrýi sistema.
  Ha Estados Unidos-pe, peteĩ kuña oreko tuichavéva posibilidad oiko hag̃ua chugui presidente. Péro sapyʼaitépe oñepyrũ okakuaa Floyd ojeguerohory Mayweather rehegua . Ko boxeador invencible ojupíma yvate umi calificación-pe.
  Ojekuaa Estados Unidos ofalta victoria pyahu ha ndoipotái ni republicano ni demócrata oîva trono-pe. Ha Floyd ningo iporãiterei avei!
  Ha upéi oikóta ambue debate TV-pe.
  Oguahẽma domingo ka'aru. Pya'e oñembotýta umi urna.
  Ipahaitépe, ipahápe ojekuaa Medvedev. Pya"e oity pe boleta urna-pe ha oho he"i"ỹre ni peteĩ ñe"ẽ. Reloj oity ha opa votación.
  Ko'ágã peve, presidente Medvedev osê Kremlin-gui ha oho residencia Moscú ypýpe.
  Oĩ mokõi mitãkuña hendive pe cabaña-pe. Por lo menos algún entretenimiento.
  Natasha, oguapýva derecha gotyo, oporandu:
  - Ha, mba'épa ojehu Dima rehe? Ko'ágã oikuaaukáta hikuái nde fracaso paha!
  Medvedev ohechakuaa:
  - Oĩ gueteri mokõi jasy oñeinaugurávo. Upévare ko"áĝa ĝuarã che ha"e gueteri opa mba"e, ha Zelensky ha"e Ucrania Presidente añónte!
  Alenka, oguapýva ipo akatúape, ohechakuaa:
  - Ha pe inauguración ikatu oñembopya'e! ¡Opa nde pu"aka, Dmitry Anatolyevich,!
  Medvedev ojerure asy:
  - ¡Ha katu peẽ mitãkuña ikatu pejapo!
  Natasha oñakãity ha oporandu:
  - Mba'épa ikatu.
  Medvedev he"i jerovia reheve:
  - ¡Einterferi pe inauguración-pe!
  Natasha opukavy ha ombohovái:
  - Ha Mba'éichapa?
  Presidente interino ombohovái decisivamente:
  - Ha"ete ku ndereikuaáiva ndejehe!
  Natasha ombohovái pochýpe:
  - ¡Ndorojukamo'ãi Zelensky-pe!
  Medvedev pya"e ombotove:
  - Ha, mba'ére piko rejuka! ¡Ejeasegurante haʼe voi ohejaha pe koróna!
  . MOAKÃHA No 4 rehegua.
  Umi mitãkuña opukavy peteĩ ñe'ẽme...
  Alenka oporandu opukavy:
  - Mba'épa nde ere ojepuru hagua hipnosis.
  Dmitry Anatolyevich oñakãity:
  - Upéva ha'e! ¡Ikatu rejapo!
  Natasha ombohovái iñamíga rehehápe:
  - Ikatu, ha katu ndoroipotái!
  Medvedev oñesorprende:
  - Mba'ére piko péva?
  Natasha ombohovái honestamente:
  - ¡Zelensky ha'e pe ojeporavóva! Ha nde, Dmitry Anatolyevich, ndaikatúi reisãmbyhy tetã!
  Alenka ombojoapy malicia reheve:
  - Ha péva ojehecha porãiterei opavave ñandéve!
  Medvedev ohechakuaa pochy reheve:
  - ¿Nderentendei piko oikotaha ñandehegui peteĩ colonia Occidente-pegua?
  Alenka ombohovái jerovia reheve:
  - Upéva rangue, Occidentegui oikóta ñande colonia!
  Natasha ombojoapy sarcásticamente:
  - Ha nendive, Misha, Rusia ndaha"emo"ãi tuicha mba"e mba"eveichavérõ!
  Medvedev opukavy:
  - Ame'êta ndéve Orden de Victoria, Orden San Andrés Primero Llamado, Orden de Nicolás II, ha peteî mbyja oro diamante-pe...
  Natasha opuka ha he"i:
  - Térã ikatu ñande voi ikatu oiko ñandehegui presidente ha ñame"ẽ ñandejupe trescientos orden?
  Alenka ohechakuaa:
  - Ikatu ro hipnotiza ha oiko orehegui generalissimos.
  Natasha opukavy ha ohechakuaa:
  - Térã ikatu supergeneralissimos !
  Mitãkuña'ikuéra opukavy opukavy...
  Alenka opurahéi:
  - Ha sapy'ánte jepe osapukái umi enemigo, .
  Oñomi pe kyhyje - che ha'eha peteĩ mburuvicha guasu!
  Natasha oipe"a hatĩ ha opukavy:
  - Ndachegustái umi ñoha"ãnga ha arena,
  Upépe, peteĩ millón oñeintercambia peteĩ rublo rehe...
  Jepémo tuicha ñemoambue tenonderãme -
  ¡Che ahayhu Belobog ha Stalin-pe!
  Ha pe mitãkuña oipuru ipysã nandi o"aprieta haĝua pe presidente operdeva"ekue ryekue.
  Oñemoherakuãma umi número Lejano Oriente guive. 91 por ciento Zelensky-pe guarã, 7,5 por ciento Medvedev-pe guarã, dirigencia ojeroviaitéva presidente ucraniano-pe.
  Alenka avei oipyso Medvedev apysa ipy nandi reheve ha oisu"u:
  - Ha, mba'épa oje'e pe ex presidente rehe, nepytyvõ piko umi nde jopói?
  Medvedev he"i mbarete porã:
  - ¡Che ndaha'éi gueteri ex! Inauguración mboyve, pe añetegua!
  Pe mitãkuña osapukái:
  - ¡Mburuvicha pyahúpe toñemomba'eguasu!
  Umi mitãkuña paje ombotove oipytyvõ haguã Medvedev-pe ha'éva último trumpeta. Ha ko'ágã, presidente interino oñeha'ã aja gueteri oheka tape osê haguã situación desesperada-gui.
  ¿Ikatu piko oinflui Corte Suprema-pe oanula haguã umi resultado jeporavo presidencial ruso-pe? Péva ha"ete peteĩ tentación tuicháva. Ha katu añetehápe umi probabilidad ojehecha delgada.
  ¿Mbaʼépa jajapóta ñameʼẽramo peteĩ dekréto ha ñaikuaveʼẽramo káda huéspe mil millones de dólares? ¡Opa mba"e rire, ha"e pe presidente ha oreko poder umi zar jepe araka"eve noimo"ãiva! Oje'e porãve haguã, presidente interino. Ha añetehápe, reikuave'êramo mil millones de dólares entero, umi juez ndorresisti mo'ãi.
  ¿Mbaʼére piko ñaperde tiémpo umi mbaʼe michĩmívare?
  Oñembohasa umi dato radio rupive. Zelensky oreko aja noventa por ciento, ha avei Ucrania-pe oñeha"arõkuri ohupytytaha haimete cien por ciento. Ikatu pe área cinturón rojo-pe, Medvedev ocoqueteágui umi comunista ndive, oĩvéta michĩmi, oĩkuri algunas posibilidades Cáucaso-pe. Añetehápe, Ramzan Kadyrov ha"ete odesidíva ogueraha pe lado oganáva. Ikatu gueteri rehupyty pirapire ejército-pe, jepénte militar ndorekói deseo particular oservi haguã, presidente ho'áva ndorekói deseo.
  En general, primera ronda rire, Medvedev pu"aka ikangy. Ha ikatúramo gueteri omeʼẽ jopói, upéicharõ ndaupéichairamo oñemboyke ohóvo chupe.
  Dmitry Medvedev oguahê idespacho-pe ha oñeha'ã oñemoî en contacto banco central ndive. Pe asistente ombojoaju chupe ndoipotáigui.
  Presidente interino ojerúre oñeme'ê haguã ichupe pirapire umi tekotevê pya'e.
  Banco Central ruvicha ombohovái:
  - Ndajapomo'ãi mba'eve ahupyty peve confirmación Presidente pyahu Zelensky-gui.
  Medvedev opukavy:
  -Nde tavy piko? ¡Che ha'e gueteri presidente inauguración pyahu rehegua! Oiméramo upéicha, upéicharõ, ¡peneñeʼẽrendúta chéve!
  Mburuvicha banco central-gua ohechakuaa:
  - Constitución he'iháicha, nacheñe'êrendúi ndéve! Ha tahaʼe haʼéva, ¿mbaʼére piko reikotevẽ pláta?
  Medvedev ombohovái opukavy:
  - Reikotevêpa tetãnguéra emergencia-pe guarã.
  Mburuvicha banco central-gua ombohovái tono povero:
  - Rekañysépa?
  Medvedev opukavy:
  - ¡Rojagarráta ko'ágã! ¡Pe ehérsito iñeʼẽrendu chéve! ¡Fiel Zhirinovsky oĩ chendive!
  Banco Central ruvicha ohechakuaa:
  - ¡Kóva akóinte ogueraha pe torta! Ha Moscúpe hetave noventa por ciento ha'e Zelensky-pe guarã. ¡Ne pu"aka oĩma Misha ári!
  Medvedev opukavy:
  - ¡Ha katu nde mba"éva noñepyrũi!
  Ha omboty pe teléfono. Koʼág̃a ijetuʼu ohóvo pe situasión. Umi fuerza de seguridad ombotove potaitéma iñe'êrendu haguã. Heẽ, Zhirinovsky ha"e peteĩ zorro. ¿Ovale piko oñenombra chupe Ministro de Asuntos Internos ramo? Ome'ê orden umi fuerza especial-pe. Térã ñañeha"ãva"erã gueteri jaipuru Duma del Estado?
  Hesakã porã Zelensky omotenondétaha jeporavo pyahu, ha heta diputado ndohupytýi mandato. Ja"e porãsérõ, haimete opa mba"e.
  Ko"ápe oñeikotevẽ peteĩ mba"e iñambuéva. Ha katu Duma Estatal ndaha'éi oiméne oho pueblo rehe. Ha pe ehérsito ndoipytyvõmoʼãi peteĩ golpe militar directo. Umi general Rusia-pegua ndaha"éi pe tipo ohóva guerra civil-pe.
  Peteî mba'énte hemby - omboyke haguã jeporavo presidencial tribunal-pe. Kóva ha"e pe única oportunidad legítima pembopuku haĝua pende agonía. Péro oiméne oñembopukuvétante. Ndaipóri oiméne Medvedev oreko posibilidad añeteguáva ojeporavo jey haguã. Añetehápe, anticalificación orekóva ha'e colosal, ivaivéva jepe Petro Poroshenko-gui.
  Medvedev opensa avei ambue opción rehe. Techapyrã, ¿omboyke físicamente Zelensky-pe? Ha katu péva ha"e criminalidad directa. ¿Reñesũ upéicha? Hiʼarive ombyaíta Medvedev-pe. Ha iporãvévape omeʼẽta peteĩ reprieve. Pórke pueblo noperdonamo'ãi Medvedev-pe péicha tuicha fracaso elecciones-pe.
  Nahániri, Dmitry Anatolyevich ndohupytýi éxito. Ombyaty'ÿre ni diez por ciento umi vóto elecciones-pe, katuete ndopytái poder-pe.
  Medvedev oñemboja pe bar-pe. Oipe"a, oguenohẽ peteĩ botella ha oñohẽ ijehe coñac.
  Hepy - "Napoleón", orekóva doscientos ary!
  Presidente interino hoy'u peteî vaso. Upéi akaru pe mokõiha limón reheve.
  Che rye oñeñandu hakuvéva ha che pensamiento pya"eve oñemongu"e. Mbohapyha vaso rire, Medvedev opukavy ha oguapy peteĩ apykápe. Ovy"a"imi. Añetehápe, ¿mbaʼérepa oikotevẽ ko podér? Responsabilidad completa rehegua. Ndaha"éi ni peteĩ minuto tiempo libre, ni peteĩ segundo py"aguapy. Akóinte omýi, videocámara jesareko guýpe. Rekyhyje ere haguã hetaiterei mba'e.
  Heta tembiapo oî, ha katu ndaipóri vy'a.
  Ha añenose tupape peteĩ mitãkuña ndive. Eñembosarái ñorairõ computadora-pe.
  Añetehápe, ko"ápe nde ha"e pe presidente, ha katu reñepyrũ haĝua peteĩ ñorairõ añetegua repensáta mokõi jey. Péicha formidable Trump noñanimái oataka Irán-pe.
  Ikatu reñe"ẽ heta ñorairõre, ha katu añetehápe ndaha"éi fácil redesidi haĝua upéva!
  Ha katu eñorairõ pe juego-pe, eñorairõ ndejehe!
  Medvedev oguapy pe komputadórape. Che añepyrũ pe Segunda Guerra Mundial che ahayhuetéva. Are guivéma ndaikatúikuri ombopu. Ko"ápe, ani hag̃ua reñembopy"ajueterei, reipuru pe estafador código. Péicha...
  Ha upéi reñani tecnología rupive peteĩ ritmo huracán-pe. Ha peguerekóma IS-7, pemoñepyrũva regimiento-pe, ha T-1 añoite aleman-kuéra rehe. Ojehechakuaa ojoavyha mbarete ha medio.
  Medvedev, haimete araka'eve ndoy'úiva, avei tesãi vai rupi, ojehechakuaa ovy'a.
  Péicha remombo pe tanque hepyetéva ha ipohýivéva Segunda Guerra Mundial-pe, IS-7, enemigo-pe. Ha reity heta hasyʼỹre. Pe ñorairõ oho fásilmente ha victorioso. Peẽ pejagarra táva rire táva.
  En general, katuete, Stalin omotenonde porã tetã, ha ohupyty ipu'aka Tercer Reich rehe mbovyvéva irundy arýpe. Putin oñorairõve ISIS ndive. Ha katu umi alemán oreko tecnología iporãitereíva.
  Pe ñembosaráipe, techapyrãramo, pe tanque alemán E-75, pe IS-7 soviético añoite ikatu oñorairõ hendive peteĩ piso joja, opa ambue tanque oñeme'ẽ. E E-75 oreko armadura imbaretetereíva. Pe arma jepe iporãve pe EI-7 soviético-gui ha hi"aguĩ poder destructivo-pe.
  Ha umi alemán oplanea ojapo hag̃ua ko tánkegui iprincipal áño 1945-pe. ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe ñande mbaʼére?
  Medvedev osuspira... Ndaikatúi omoĩ hikuái EI-7 producción masiva-pe pe periodo guerra rireguápe. Upévare pe ñorairõ ipukuve, avave ndoikuaái mávapa oganave.
  Dmitry Anatolyevich, oka'úva, opurahéi:
  - Che ahayhu, hermanokuéra, che ahayhu! ¡Pehayhu peikove, hermanokuéra! Ha ñande ataman natekotevẽi ñamolesta.
  Medvedev oke oñembosarái aja. Ha'e peteĩ mba'e relajante...
  Ha ambue árape ojekuaa resultado paha jeporavo presidencial-pe.
  Haimete 92 por ciento umi elector ovota Zelensky rehe oñondive Ucrania ndive, ha 6,7 por ciento Medvedev rehe. Péicha oiko Zelensky victoria triunfal.
  Tetãme oñepyrû vy'aguasu ha vy'a. Ipahápe, oúma peteĩ tekove pyahu, ha"etévaicha heta tapichápe, omimbipáva.
  Ko'ágã peve, Dmitry Anatolyevich Medvedev oime presidente ramo inauguración jave.
  Ha omomaitei, katuete, pe oganávape. Moõpa ikatu reho? Ha ndaipóri mba'eve ojeipapa haguã seis por ciento.
  Ministro de Interiores Vladimir Zhirinovsky katu ovisita Medvedev-pe ha okonsola chupe:
  - ¡Che avota nderehe Dmitry Anatolyevich!
  Presidente interino ombohovái kirirîháme:
  - Aguyje!
  Zhirinovsky he"i:
  - Ikatu piko romoĩva'erã ndéve estreno-pe?
  Medvedev oñakãity oñepinta va"ekue:
  - Che nda"aimo"ãi, péicha derrota rire mokõiha ronda-pe, ome"ẽtaha chéve hikuái primer ministro. Péva ndoikomo'ãvéima políticamente correcta.
  Zhirinovsky ohechakuaa lógicamente:
  - Taha'e ha'éva, oĩva'erã nde rendaguépe peteĩ tapicha Rusia-gua. Upéicharõ, ¿máva piko ndahaʼéiramo nde?
  Medvedev he"i:
  - Oiméne, Andrei Navalny!
  Zhirinovsky odesnuda hatĩ ha opukavy:
  - Andrei Navalny rehegua? ¡Ani oiko upéva!
  Medvedev oñakãity ha he"i confusión reheve:
  -Moõpa reho?
  Zhirinovsky osapukái:
  - Heẽ, che ajagarrapaitéta chupekuéra!
  Medvedev oñanduuka ipo:
  - Hetáma! ¡Haʼete ku opaitéva ñane tiémpo! Che aháta de vacaciones Islas Canarias-pe. Mba'épa rejapota?
  Zhirinovsky, oñakãity hesa iñakãraku reheve, ombohovái:
  - ¡Ejapo lobby ne irũnguéra interes rehe! ¡Zelensky oipyhy peve hembiapo presidente ramo Rusia ha Ucrania-pe!
  Medvedev he"i ñembyasýpe:
  - Ñambyasy, kóva ndaha'éi upéicha simple... Upéicharõ ndepe'áta hikuái mbohapy pire!
  Zhirinovsky, omboty hesa iñakãraku reheve, oporandu:
  - ¡Por favor, chemoĩ mariscal Federación Rusa-pe! Ha, mba'e piko ovale ndéve guarã!
  Medvedev opensa un par de segundo aja, ha upéi oikuaauka:
  - Multa! Ndaha"éi nde añónte ajapótava mariscal ramo, ha katu avei amoĩjeýta Beria-pe mariscal rango-pe! ¡Ihusto vaʼerã!
  Zhirinovsky oñakãity omoneĩvo:
  - En relación Beria ndive, ¡heẽ!
  Medvedev omboty hesa ha oporandu:
  - Ha nde ndive ojoajúvo?
  Zhirinovsky ombohovái hekopete:
  - Ha chetrata mburuvicha guasúicha! ¡Apremia pe aipotávape!
  Medvedev oñakãity omoneĩvo:
  - Heẽ, upéicha toiko!
  Ha omanda oñembosako'i haguã mokõive decreto oñeme'ê haguã fila de mariscal.
  Ovy'a presidente interino Rusia-gua. Oimo"ãvo ko"áĝa ikatuha ovy"aiterei umi juego informático-pe.
  Ha tuicha igusto hikuái oñembosarái haguã...
  Péro añetehápe, mbaʼére piko pe presidente ojapóta ótra kósa? Koʼág̃a pe tecnología tuichaiterei oñemoakãrapuʼã ha ikatu nde haʼe oimeraẽva. Tupã Ñandejára rupive jepe. Ha específicamente pe juego-pe omoheñói haĝua universo-kuéra.
  Techapyrã, presidente interino oficina-pe oĩ hetaiterei ñembosarái iñambuéva, umíva apytépe umi ipyahuvéva.
  Medvedev odesidi oha"ã peteĩ juego estrategia tiempo real-pe. Alemania ary 1939-pe. Bueno, mba'ére piko reiporu peteĩ estafador código? Remoĩ ndejehe cinco mil Pantera, mbohapy mil Tigre ha diez mil Focke-Wulf. Ha peẽ pemosarambi koʼã fuérsa pe enemígo kóntrape. Ha peẽ peataka Polóniape, ndorekóiva ni peteĩ décima parte koʼãichagua fuérsagui.
  Ha pe ñorairõ oho peipotáicha, peteĩ meta reheve ha victorioso. Medvedev, ja"e porãsérõ, ha"e peteĩ conquistador tuichaitereíva ko"ápe. Oityvyro enemigo-pe ha'ete ku oityvyróva ciruela peteî prensa rupive.
  Polonia oñeaplanákuri fácilmente ha pya"eve pe historia añeteguágui. Peẽ peataka Francia-pe. Remombo hese diez mil tanque E-75 reiporúvo peteĩ código rogue. Ja"e porãsérõ, umi auto magnífico. Umi mba'e invulnerable completamente umi arma francesa-pe, pero letal distancia pukukue. Oity hikuái umi auto enemigo-kuéra.
  Medvedev otyryry voi vy"águi. Pe juego-peguáicha, pya"e omýi, ha ojagarráma hína París-pe... Ha upéi mba"épa ojehúta umi mba"e michĩva rehe? Jajagarra España upe jave, ani haguã Franco oñembohoryeterei .
  Ha pe asalto Gibraltar rehe jaiporúta aviõ jet. Moõpa ohóta umi inglés?
  Añetehápe, al mismo tiempo jaipuru fondo jajapo haĝua buque de batalla ha portaaviones. Upérõ hasýta Gran Bretaña-pe g̃uarã. Ko"ápe oĩ cien portaaviones ha doscientos barcos de batalla. Péva ha'éta peteî fuerza colosal.
  Ha upéi oĩ umi várko oguejy hag̃ua. Avei rejapo umi tanque serie "E"-U rehegua, peteĩ evolución ambue "E" rehegua. Ko"ápe remombo peteĩ tanque "E"-50-U, máquina peichagua ndaikatúiva reike mba"eveichagua ángulo guive.
  Ha tombohasa asy umi británico-pe. Ko'ápe oime mokõi mitãkuña porãite ko'ãichagua tanque ryepýpe oñakãity presidente interino Rusia-pe.
  Medvedev ombopu chupekuéra peteĩ beso ombohováivo.
  Péicha ñañembosaráita...
  Ha umi tanque ipyahuvéva oñemoaguĩ ohóvo Londres-pe. Ha ceremonia"ỹre ojagarra hikuái Inglaterra capital.
  Medvedev opurahéi:
  - ¡Ko mundo ningo aburrido! ¡Opavave ja'úta pe jagua!
  Ha"e, katuete, iñinteresante ha ndahasýi oñembosarái haĝua. Ajagarra pe código estafa ha asella oimeraẽ mbaʼe reipotáva. Upévare rejagarra umi Balcanes ha reho Áfricape. Avei nde resella, ha avei infantería. Peẽ pejapo tropa, peguerekórire pirapire. Ha pe território ojejagarra vaʼekue omeʼẽ avei pláta. Bueno, eñeha"ã, eguata África jerére.
  URSS oipe'a gueteri frente. Treinta y cuatro oha'ãvo serie E-50-U, péva ambue diez mil ojesella. E-50 ha"éramo peteĩ mba"yrumýi oguerekóva haimete peteĩchagua armadura Tiger-2-icha, pe pendiente racional añoite tuichave, ha pe armamento imbarete"imi, ha pe motor ipu"akave. Pe E-50-U, ipohýi joja, oñembojoja pe T-64 soviético rehe, ha oguereko jepe peteĩ motor turbina de gas ipoderosovéva.
  Heẽ, umi fuerza ndaha"éi joja. Ko'ápe oñorairõ diferentes generación de tanques.
  Ha Medvedev, katuete, oñemongu"e hína peteĩ kavaju morotĩ ári.
  Umi fuerza, katuete, ndaha"éi oñembojojáva. Ikatu avei remoĩve E-75-U, kóva ha"e peteĩ máquina ojuka haĝua squat, ndaikatúiva ojeike umi arma barco-pegua jepe.
  Ha mba'éichapa opyrũta ijehe. Mba"eve ndaikatúi ojoko.
  Medvedev oha"ã peteĩ mitãkaria"y michĩvaicha. Eh, oĩ porã, upéicharõ mba'éichapa. Ha avave ndohechaséi chupe. Operde ha presidente interino oime tesaráipe.
  Maymáva ohayhu umi oganávape añoite.
  Dmitry Anatolyevich opurahéi:
  Ha ñadefiende umi tormenta,
  Mba"égui ha mba"érepa...
  Peiko ko mundo-pe sorpresa"ỹre, .
  Ndaikatúi avavépe guarã
  Tove suerte, fracaso, .
  Opa umi salto, yvate ha yvýpe, .
  Péicha añoite, ha ndaha"éi ambue hendáicha, .
  Péicha añoite, ha ndaha"éi ambue hendáicha!
  ¡Toikove sorpresa!
  Oñeha'ãrõ'ỹva! Oñeha'ãrõ'ỹva!
  ¡Toikove sorpresa!
  Oñeha'ãrõ'ỹva! Oñeha'ãrõ'ỹva!
  ¡Toikove sorpresa!
  Ha Medvedev ovyʼave. Koʼág̃a isoldádokuéra ojagarra Ucrania, Bielorrusia, ha oñemboja inexorablemente Moscúre!
  Ex presidente ruso he'i:
  - ¡Ñande rekove ha'eha peteĩ ñembosarái!
  Ha ogueraha URSS táva guasu tormenta-pe. Katuete, ejército 1941 rovái, oreko tanque orekóva característica década sesenta ha setenta jepe, ha principal ha'e hetaiterei oîha.
  Medvedev oñakãity ijehe... Ojegueraha capital Moscú. Ha ko'ágã ikatu rejagarra Cáucaso... Ha upekuévo, ejagarra ndejehegui África sur gotyo. Ha ohasáta Argentina gotyo.
  Ha upégui oataka EE.UU.-pe. Ha'e peteĩ comandante fresco. Pe enemigo opyta tapykuépe mokõive, cantidad ha calidad de tropas-pe.
  Medvedev opurahéi kyre"ỹme:
  - ¡Py'aguasúpe jahóta ñorairõme! ¡Umi soviético pu"aka rehe! Ha ñamokãta opavave cagada-pe pe ñorairõ ko mba"ére!
  Medvedev ojeipe'a sapy'ami pe ñembosaráigui. Ministro de Defensa ruso, omyengoviáva Shoigu Trubetskoy, ohenói. Oporandu presidente interino-pe gueteri:
  - Araka'épa jajapóta juramento de cargo tendota pyahúpe.
  Medvedev ombohovái mbykymi:
  - Moõpa oîva'erã, inauguración-pe!
  Trubetskoy ohechakuaa:
  - Tetã peteĩchagua presidente pyahu oipota oñeinaugura ambue arapokõindýpe. ¡Ani haguã oreko hikuái tiempo omonda haguã!
  Medvedev opukavy:
  - ¡Kóva ndaha'éi ñande léi guasu ha léi he'iháicha!
  Trubetskoy ohechakuaa:
  - Ha Yeltsin oadopta ko léi guasu ndaha'éi léi ha léi guasu tuja he'iháicha. Añetehápe, heta oimo"ã Putin oproponetaha peteĩ constitución pyahu, ha katu de alguna manera ndoikói!
  Medvedev ohechakuaa:
  - ¡Ndaha"éi pe idea iporãvéva opavave presidente pyahúpe guarã oadopta haguã constitución pyahu!
  Trubetskoy ombotove:
  - ¡Ha katu Putin ikatu! Ha"e ningo ro"ysãve Yeltsin-gui, ha nde, Dmitry Anatolyevich!
  Medvedev oñakãity ha omoneĩ:
  - ¡Iporãve ha iñimportantevéva afortunadove! Putin ÿre, opa mba'e oho vai, ha Zelensky oipyhy poder Rusia-pe.
  Trubetskoy ohechakuaa:
  - Ha Lukashenko oguereko kuri oportunidad, ha katu ofalta itiempo. ¡Pya"eve roñemongu"eva"erãmo"ã!
  Medvedev ohechakuaa lógicamente:
  - Lukashenko okyhyje elecciones competitivas Rusia-pe. Ha Zelensky ndojagarrái va"erãmo"ã pe riesgo Putin korasõ ndaikatúirire oaguanta. ¡Omanehávo tetã hetaiterei manualmente ojehapy! ¡Putin katuete okáipa imba'apohápe!
  Trubetskoy he"i:
  - Ha, upéicharõ jaaceptava'erãpa pe inauguración peteĩ fecha pya'eve térã nahániri?
  Medvedev ombohovái py"aguasúpe:
  - ¡Ejapo reipotáicha! ¡Che ndacheimportavéima! Ajubila va"erã jubilación honorable-pe ha aiko che vy"arã. Ikatu aviaha ko mundo jerére! ¡Che ha"éma mokõive presidente ha primer ministro peteĩ periodo récord Rusia-pe ĝuarã! ¿Mboy tiémpopa ikatu rejejagarra pe trónope?
  Trubetskoy omoneĩ:
  - Ha, oiméramo upéicha, upéicharõ toju umi cambio! Mba'épa jajapo Shoigu rehe?
  Medvedev ombohovái ro"ysã:
  - Topytu'u! Tuicha pe pensión mariscal orekóva. Toviaha ko yvy ape ári. ¡Aheja peẽme peguereko propiedad tetã ambuére!
  Trubetskoy oñakãity ha he"i:
  - ¡Putin omomombyrýkuri Rusia ko yvy ape árigui! Jepe ñañembyasy ñe"ẽme ñane ánga pypukúpe, ¡rovy"a omanóvo! Zelensky rehe katu, ¡jahecháta! Heta ore apytépe roipotákuri umi órden Occidente-peguáicha. Pehupyty EE.UU.-peguáicha, ha katu pemba"apo... URSS-peguáicha!
  Medvedev ohechakuaa:
  - Bueno, Stalin poguýpe, umi funcionario omba'apo mbarete! ¡Ani repensa henyhẽ hague hikuái eíragui!
  Trubetskoy oporandu:
  - Mba'épa rejapóta.
  Medvedev imandu"a:
  - Che ha'eva'ekue presidente, ha ajubila presidente ramo. Ha"e tuicha... Ha che adisfruta va"erã tekovépe! Mba'ére piko ambue mba'e amba'apova'erã!
  Trubetskoy imandu'a:
  - Zelensky ikatu ome'ê ndéve hendive pe cargo de asesor!
  Medvedev oñanduuka chupe:
  - ¡Ay! ¡Ha"e iñarandueterei che consejo"ỹre! Mbykyhápe - ¡emotenonde pe inauguración! Dmitry Anatolyevich omondo imba'éva!
  Trubetskoy omoneĩ:
  - Inauguración sí!
  Medvedev omboty pe teléfono. Adesidi amohu"ã pe juego. Peteĩ mbaʼe arakaʼeve ndarekóivaʼekue tiémpo upévape g̃uarã. Ha por lo menos mentalmente oityvyro Estados Unidos-pe.
  Térã ja"e porãsérõ pe ñembosaráipe. Ha katu pe Sherman estadounidense ikangy E-75-U rehe. Péro Estados Unidos oreko heta avión, ndahaʼéiramo jepe ipoderósova umi avión alemánicha.
  Péro pe kualida, katuete, ndahaʼéi peteĩcha! Umi Krauts oime racking up intenso puntuaciones. ¡Koʼýte umi piloto: ¡Albina ha Alvina! Ha ko'ãva ha'e mitãkuña ojehechakuaáva fervor colosal orekóva rehe.
  Medvedev oñemotenonde América rehe sur guive. Ha upe jave avei umi itánkekuéra omýi hína Siberia rovái. Ha'e ovy'a hína. Por cierto, mba'ére piko ndajaconquistái gueteri Japón? Ko ñembosaráipe ikatu avei rejuka ne aliadokuérape. Estrategia avanzada rehegua. Emoĩ pe código estafador ha rembaretevéta ne adversario-gui cantidad ha calidad-pe. Ndaha"éi ñorairõ, ha katu vy"a potĩ. Ko"ápe oĩ umi máquina jet sin cola, umi norteamericano ndaikatúi ni ohupyty.
  Hesakãve, oĝuahẽ haĝua upépe. Ha eipuru umi misil oñekontroláva rrádio rupive! Ha umi norteamericano bully. Medvedev-pe ogustaiterei ko ñembosarái. Ha omomýi umi tropa. México ojegueraha. Umi táva norteamericano ho"a ohóvo peteĩ rire ambue. Peichagua vy"apavẽ.
  Ha kuarahyresẽ gotyo, umi tanque serie "E"-U-gua oike India-pe. Péro, ¿mbaʼépa ikatu oñemoĩ hesekuéra umi británico? Hi"arive, Tercer Reich ombyatýma recurso ha oproduci tecnología modernavéva código rogue"ỹre.
  Ha katu Medvedev odesidi ombopyahu"imi pe Pantera. Ko"ápe oĩ peteĩha "Pantera" regular - armadura frontal 80 - 110 mm, armadura lateral 50 mm, peteĩ cañón 75 mm, barril pukukue 70 EL, motor 650 caballo de fuerza. Ko'ápe oime "Pantera"-2 orekóva armadura frontal 120 a 150 milímetros, lado 60 mm, cañón 88 mm orekóva barril ipukúva 71 EL, ha motor 850 caballo de fuerza. Heẽ, peteĩ auto serio. Ha ipohýive ndaha"éi cuarenta y cinco-pe, ha katu cincuenta tonelada ha oreko silueta mbykyvéva.
  Ha katu "Pantera"-3. Armadura frontal 150 ha 200 milímetro, lado 82 milímetro, peteî arma 88 milímetro orekóva barril ipukúva 100 EL ha motor 1200 caballo de fuerza - ipohýi 55 tonelada. Peime de acuerdo, peichagua auto ha"e generalmente súper umi Sherman-kuéra rehe.
  Ha katu oĩ "Pantera"-4. Oguereko armadura frontal 200 guive 250 mm peve umi pendiente-pe, ha armadura lateral 160 mm. peteĩ arma 105 mm ha ipukúva barril 100 EL. Kóva ha'éma peteî monstruo orekóva 65 tonelada ha orekóva silueta baja. Motor turbina de gas orekóva 1500 caballo de fuerza. Añetehápe, peteĩ desarrollo en serie iporãitereíva, ikatúva oñorairõ jepe pe IS-7 soviético ndive. Hi"arive, pe IS-7 ndaha"éikuri ojejapóva heta hendápe.
  Péro oĩ umi mákina imbaretevéva. Omboguata "Pantera"-5, armadura frontal 250 casco peteî ángulo 45 grados, 300 mm torreta frente peteî ángulo, lado 210 peteî ángulo, arma 128 mm 100 EL, peso peteî tanque avanzadovéva 75 tonelada, 2000 caballo de fuerza motor turbina de gas mbarete rehegua . Peteĩ máquina ijyvatevéva opaite modelo soviético ha norteamericano-gui. Ikatu oike IS-7-pe distancia de combate guive ha oaguanta umi golpe iñakã rehe. "Pantera"-5 ha"e generalmente tecnología iporãitereíva. URSS ndorekói mba'eve imbaretevéva EI-7-gui. Ha umi alemán oguereko avei pokõiichagua Tigre.
  Ojagarra rire hetave tetãvore Estados Unidos-pegua, Medvedev odesidi omosẽ pe Tigre-pe avei. Bueno, "Tigre" ha"e pe peteĩha opavave oikuaáva. Pe armadura frontal oguereko 100-110 milímetro haimete ndorekóiva pendiente, ha pe armadura lateral oguereko 82 milímetro pendiente ÿre. Ha pe cañón 88 mm, ipukúva 56 EL barril, ha"e peteĩ tanque añetehápe opukavyva. Ndojoguái umi "Panteras"-pe, ko"ápe peteĩha serie añoite añetehápe oñorairõ ha oĩkuri muestra mokõiha rehegua. Tanque "Tigre"-2 ojekuaavéva "Tigre Real" ramo.
  Armadura frontal: 120-150 mm casco renondépe peteĩ ángulo 50 grado-pe, 185 mm torreta renondépe peteĩ ángulo michĩvape, ha 82 mm lado gotyo peteĩ ángulo 60 grado-pe. Oñeñangareko porã isyvápe, iporãve"imi Tigre-gui ijykére, ha oreko peteĩ cañón 88 mm ha ipukukue barril 71 EL. Umi tanque de producción Segunda Guerra Mundial-pe, iporãvéva armamento ha protección frontal-pe, ipohýi 68 tonelada, motor 700 caballo de fuerza - ikangyve rendimiento de conducción-pe.
  "Tigre"-3 ha'e peteĩ mba'yrumýi diseño rehegua. Armadura frontal ha'e 150-200 milímetros peteî ángulo 45 grados, torreta renonde ha'e 240 milímetros peteî ángulo. Umi lado 160 milímetro orekóva escudo inclinado. Mbohapyichagua arma iñambuéva: peteĩ cañón 88 mm 100 EL, peteĩ cañón 105 mm 70 EL, ha peteĩ cañón 105 mm 100 EL orekóva motor 1000 1200 kavaju pu'aka. Oguerekóva disposición densovéva ha ipohýi 75 tonelada. Heẽ, pe áuto ningo ivaieterei ha ipeligrosoiterei. Ha peteĩ armadura frontal "Tigre"-4 ipoderosovéva jepe 250 - casco oñeinclináva 45 grados-pe, frente oñeinclina 300 milímetros, lado 210 milímetros, arma 128 milímetros 100 EL barril pukukue, térã 150 milímetros barril pukukue 56 EL , ipohýi 85 tonelada, 1500 motor turbina de gas orekóva caballo de fuerza. Peteĩ tanque ipoderosoitereíva.
  Ha katu iporãvéva jepe ha"e "Tigre"-5. Armadura frontal: casco frente 350 mm ángulo 45 grados-pe, torreta frente 400 mm ángulo 50 mm-pe. Umi lado ojere 300 mm. Peteĩ arma 150 mm 100 EL, térã peteĩ arma 174 mm 70 EL, térã peteĩ arma 210 mm 38 EL. Ipohýi ha'e 100 tonelada, motor turbina de gas ha'e 2500 caballo de fuerza. Pe máquina ipoderosovéva ndoikemo"ãi ni IS-7 ha hiru San Juan-pe. Kóva ikatu ojeporu América rehe. Jepénte oje'eva'erã "Tigre"-5 ni noîri umi proyecto tembiasa añeteguávape. Ha katu ndaha"éi avave kulpa pya"eterei opa haguére pe ñorairõ.
  Ha katu pe juego de tanque virtual ikatu oñemyatyrõ.
  Medvedev oñepyrũ oityvyro táva guasu Estados Unidos-pegua Washington ha táva tuichavéva Nueva York-pe. Ko"ápe ikatu añetehápe remba"apo ha regana.
  Jepémo virtualmente. Ko'ápe Washington hendy ha umi tanque alemán omboguata hese. Ha avave ndaikatúi ojoko Tigres-5-pe.
  Medvedev omohu'ã oikóvo peteî asalto iñakãhatãva umi capital estadounidense rehe ha ha'ete peteî victoria. Péro oĩ avei Japón tenonderãme.
  . MOAKÃHA No 5 rehegua.
  Mba"épa ikatu ajapove pe juego-pe. Ha katu pe familia Lev de tanques araka"eve ndoikéi producción-pe. Ko"ãva ha"e añetehápe monstruo ko"ápe. Péro pe Segunda Guerra Mundial-pe, koʼã mákina osẽvaʼekue upe rire, ndaiporivéima voi. Ha hetave jepe Japón rehe umi tanque michĩ ha mediano reheve.
  Péro Dmitry Medvedev odesidi omosẽ michĩmi chupekuéra.
  Ko'ápe oî peteîha tanque Lev, oîva proyecto-pe añoite, ha parcialmente encarnado metal-pe añoite. Armadura frontal casco ha'e 120 milímetros peteî ángulo 45 grados, armadura frontal torreta ha'e 240 milímetros peteî ángulo, umi lado ha'e 82 milímetros, arma ha'e 105 milímetros, barril ipukukue ha'e 70 EL, entero 80 tonelada, motor ha'e 800 caballo de fuerza. En general, peteî auto ikatúva ojekuaa oñondive umi Tigres ha Panteras ndive Kursk Bulge-pe. Oguerekóva peteĩ arma ipoderosoitereíva itiempo-pe ĝuarã ha excelente protección torreta frente-pe. Ha katu vy"arã ha"e ndojehechái. Mba'yrumýi proyecto "Lev"-2. Pe casco frente ojeinclina 250 milímetro, pe torreta frente ojeinclina 300 milímetro. Umi lado oreko 200 milímetro inclinado. Pistola térã 128 mm 100 EL térã 210 mm 38 EL. Ipohýi 100 tonelada, motor 1800 caballo de fuerza. Ndorekói ijojaha"ỹva ipu"akápe. Superior IS-7-gui, ikatúva oity chupe lado-pe añoite. Ha katu upéi remboguata mombyryve, ha ojekuaa "León"-3, avei omuña peteĩ monstruo-pe. Armadura frontal casco rehegua ha e 350 mm, torreta ha e 450 mm, oguereko pendiente lateral 300 mm umi pendiente-pe, peteĩ cañón 150 mm 100 EL-pe, térã 175 mm 70 EL-pe, térã 210 56 EL-pe, térã peteĩ lanzador de cohetes ha 400 -mm. Ipohýi ha'e 120 tonelada, motor ha'e 2500 caballo de fuerza.
  Heẽ, kóva ha"e peteĩ fuerza formidable.
  Tanque "León"-4 ha'e ambue súper monstruo . Pe armadura frontal casco rehegua ha e 450 mm, pe armadura frontal torreta rehegua ha e 500 mm. Umi lado casco ha torreta rehegua oguereko 400 mm inclinado. Peteĩ cañón 175 mm 100 EL-pe, peteĩ cañón 210 mm 70 EL-pe, peteĩ lanzador de cohetes 500 mm. Ko mba'yrumýi ipohýi ha'e 150 tonelada, motor ha'e 3500 caballo de fuerza turbina de gas. Mombyry guive oike opaite tanque-pe, umíva apytépe IS-7 ha T-93 americano. Ha umi arma naval jepe ndaikatúi oike ipype. Kóva ha'e peteî máquina ipoderosa, ha orekóva cañón extra.
  Ha katu pe Lev-5 ipoderosovéva ha"e pe rréi de tanques. Pe armadura frontal casco rehegua oguereko 600 mm peteĩ ángulo 45 grado-pe, pe torreta ijyvate 800 mm, umi lado oguereko 550 mm peteĩ ángulo-pe. Peteĩ cañón 210 mm 100 EL-pe, peteĩ cañón 300 mm 70 EL-pe, peteĩ lanzador de cohetes 600 mm. Ko máquina ipohýi ha'e 200 tonelada, motor turbina de gas oproduci 5000 caballo de fuerza. Haimete opaichagua arma ndaikatúi ojeike, ndaha'éiramo umi misil de alta potencia , ko'ýte umi arma ha bomba calibre tuicháva. Ikatu odispara umi buque de batalla ha portaaviones-pe. Añetehápe peteĩ súper tanque.
  Bueno, en pocas palabras, oĩ mba"e oñembosarái haĝua. Medvedev omoî presión Japón rehe.
  Péro oñeinterrumpi jey chupe.
  FSB sambyhyhára ohenói ha he'i:
  - Dmitry Anatolyevich, ¿reme'êtapa peteî conferencia periodista-kuérape?
  Medvedev he"i decisivamente:
  - Neĩrã gueteri!
  - Mba'érepa?
  Presidente interino ombohovái:
  - ¡Areko derecho ame'êvo entrevista térã nahániri! Upévare adesidi nameʼẽmoʼãi gueteri!
  FSB director oñakãity:
  - ¡Ikatu repytu'u ko'ágã peve! ¡Pe entrevista ndohomo'ãi! ¡Péro jahekáta ótro lugár!
  Medvedev ohechakuaa:
  - Maymáva, eñemohenda! Oiméramo mba"e, ¡tuicha nde general pensión! ¡Ikatu reiko remba"apo"ỹre!
  FSB sambyhyhára oporandu ñemondýipe:
  - ¿Ndaha"éi piko ñembyasy jajesepara haĝua peichagua pu"aka tuichaitévagui?
  Medvedev ombohovái honestamente:
  - Ñambyasy, katuete, ha katu peteĩ tapicha oñesomete pe inevitable-pe!
  Medvedev ojevy jey pe ñembosaráipe. Ex presidente tetã tuichavéva ha orekóva recurso mundo-pe ipahápe ohupyty colgante. Ha mba"ére piko noñembosarái ikatúramo ojapo hese"ỹ ko"áĝa. Jepénte ha'e jefe de Estado interino.
  Péro, ¿mbaʼéichapa ikatu rejehekýi pe tentasióngui reñekytĩ hag̃ua peichagua juego-pe? Bueno, tropa alemana og̃uahẽ Chukotka-pe. Vy"arã, ñamomýivo umi tembiporu ñembosaráipe tuicha ifacilve añeteguágui. Ha oho hikuái China-pe. Ha upépe oike hikuái ñorairõme japonés ndive. Añetehápe, oipurúvo pe código estafa, Medvedev ombojere umi tanque Lev-5 ha omombo umi samurái rehe. Ha ko'ãva ha'e añetehápe autos de súper clase.
  Mba"éichapa oñemboja"o samurai. Ha katu ndaha"éi gueteri pe límite de perfección.
  Ha katu mba"ére piko, opa peve Segunda Guerra Mundial, ndaikatúi oñemboguata pe tanque alemán ipohýivéva "Mouse" umi nivel rupive?
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ redistribución perfección rehegua ha pe corona iporãva rehegua. Ja"e porãsérõ, mba"épa ikatu oiko oevolucionáramo gigantomania.
  Medvedev oñepyrũ omosẽ umi Ratón-pe.
  Pe tanque Mouse, peteĩ tanque añetehápe oĩva metal-pe, ipohýiveva umi añetehápe oñembohapéva metal-pe, omboguata ha oñorairõ jepe. Pe armadura frontal "Mouse" rehegua oguereko 150 mm casco guype, 200 mm casco yvate gotyo, 250 mm torreta renondépe, ha 210 mm umi lado gotyo. Jahechaháicha, pe tanque, jepe iversión peteĩháme, ha"e impenetrable opa tanque soviético serie-pe oĩva isyvápe ha lado-pe jepe. Umi IS-2 ha SU-100 ndaikatúi oike ko tanque-pe mba'eveichagua ángulo guive. EI-7 añoite ikatu omoheñói apañuãi Maus-pe guarã ha añetehápe oñorairõ ko tanque ndive. Ha katu IS-7 ojekuaa ñorairõ riremínte, ha araka'eve ndoikéi producción-pe. Ha umi "Ratón" ikatúma oñorairõ frente-pe 1943-pe. Ko tanque oguereko mokõi arma: peteĩ barril mbyky 75 mm ha peteĩ 128 mm 55 EL, ikatúva oike opaite tanque soviético-pe ndaha'éiramo IS-7 iñakã ári. Hi"arive, pe IS-2 mombyry guive. Avei oîkuri peteî cañón 150 mm.
  "Mouse" oreko 188 tonelada ha oreko motor 1250 caballo de fuerza, ko'ágã peve ndaha'éi suficiente. En general, pe auto ha"e pe imbaretevéva itiempo-pe ĝuarã, ha ndorekói ijojaha"ỹva.
  "Mouse"-2 ha'e peteĩ mba'yrumýi diseño rehegua. Iperfectovéva. Pe tembiasakue añeteguápe, pe auto ojejapova"erãkuri silueta ijyvatevéva ha ligero-ve. Ha katu pe juego-pe, katuete, pe auto oiko perfectove, silueta ijyvateve, denso disposición-pe, ha katu ipohýive jepe. Pe armadura frontal casco Ratón rehegua ha"e 2 350 mm. Pe armadura frontal torreta rehegua oguereko 450 milímetro. Lados 300 mm. Umi cañón ipukúva 75 mm ha 150 mm 70 EL, térã peteĩ bus 210 mm, térã peteĩ lanzador de cohetes 400 mm. Ipohýi 200 tonelada. Motor turbina de gas 2000 caballo de fuerza.
  "Mouse"-3 máquina de juego. Perfecto avei. Pe armadura frontal casco rehegua ha e 600 mm, pe torreta ha e 800 mm, umi lado ha e 550 mm. Arma 88 mm 100 EL, oñorairõ hag̃ua umi tanque enemigo rehegua, ha 210 mm 70 EL. Térã peteĩ lanzador de cohetes 550 mm. Pe tanque ipohýi 250 tonelada, motor turbina de gas ha'e 4000 caballo de fuerza. Pe tanque haimete ndaikatúi ojeike haimete opaite arma reheve, ndaha"éiramo umi ipoderosovéva.
  "Mouse"-4 ha'e peteĩ evolución pyahu gigantomania ha oñemotenondevéva. Pe armadura frontal casco rehegua ha e 1000 mm petet ángulo 45 grados-pe, pe armadura frontal torreta rehegua ha e 1200 mm petet ángulo-pe. Umi lado oguereko 850 mm inclinado. Armamento: cañón 105 mm 10EL oñorairõ haguã tanque enemigo ha suficienteiterei haimete opaichagua mba'yrumýi rehe. Arma 300mm 70 EL-pe, ombyaígui fortificación ha redundante umi tanque-pe guarã. Térã upéva rangue, peteĩ lanzador de cohetes 750 mm.
  Mba'yrumýi ipohýi 350 tonelada, ndaha'éi upéichaite ko'ãichagua armadura ha arma-pe guarã. Umi arma peteĩ várko de gérrapegua jepe ndaikatúi oike iñakã ári peichagua veíkulope. Peteĩ golpe directo peteĩ misil crucero ipoderósovagui térã peteĩ bomba tuichaitereívagui añoite ikatu ohundi peichagua mákina. Opa ángulo guive ha'e impenetrable opavave tanque ha arma autopropulsada Segunda Guerra Mundial-pe. Ko motor ha'e turbina de gas 6000 caballo de fuerza.
  Bueno, "Mouse"-5 ha"e pe nivel ijyvatevéva ko serie-pe. Pe armadura frontal casco frente rehegua ha e 1600 mm petet ángulope, pe torreta frente ha e 2000 mm, umi lado oguereko 1500 mm petet ángulope.
  Peteî cañón 128 mm orekóva 100 EL ombohovái haguã opavave tanque, suficientemente opavave marca rehe oimehápe IS-7 ha lanzador de cohetes 900 mm. Ambue arma ndaha'éi práctica. Oĩ peteĩ docena de ametralladora. Pe tanque ipohýi 500 tonelada. Motor turbina de gas orekóva 10.000 caballo de fuerza. Pe auto ha"e, ja"eporãsérõ, perfección ijehegui. Haimete mba"eve ndaikatúi oinupã nde akãme. Súper tanque...
  Ha katu, oĩramo opensáva ndaikatuiha osẽ mba"eve iporãvéva "Mouse"-5-gui, upéicharõ kóva ndaha"éi mba"eveichavérõ añetegua. Umi ohaíva peteĩ ñembosarái porã Ñorairõ Guasu Mokõiha rehegua imaginación ndorekói límite.
  Techapyrã, oĩ avei "Rata". Tembiasakue añeteguápe, ko tanque oguereko récord tamaño rehegua opaite mba"yrumýi proyecto rehegua apytépe, ha oñembohape parcialmente jepe metal-pe.
  Pe tanque "Rata" oguereko armadura frontal 400 mm, ha pe armadura lateral avei oñeinclina"imi. Armamento: irundy arma 210 mm, térã peteĩ arma 800 mm ha mokõi bus 150 mm, once arma antiaérea. Ipohýi ha'e 2000 tonelada, umi motor diésel oreko peteî potencia total 10.000 caballo de fuerza.
  Tanque "Rat"-2 ha'e peteî evolución mba'yrumýi diseño orekóva disposición oñemotenondevéva. Frontal ha oimeraẽ armadura 800 mm, orekóva ángulo tuicháva inclinación racional. Armamento ha'e peteî cañón 1000 mm ha irundy bus 150 mm, dieciséis arma antiaérea ikatúva odispara blanco terrestre ha aéreo. Ipohýi ha'e 3000 tonelada, motor turbina de gas, potencia total ha'e 20.000 caballo de fuerza.
  "Rat"-3 ha'e peteĩ máquina ipu'akavéva ha oñemotenondevéva jepe. Armadura 1200 - milímetro peteĩ ángulo-pe. Armamento: peteĩ cañón 1250 mm ha seis obus 150 mm. Veinte arma antiaérea ikatúva odispara blanco aéreo ha terrestre-pe. Ipohýi ha'e 4000 tonelada, motor turbina de gas, potencia total ha'e 35.000 caballo de fuerza.
  "Rata"-4 ha"e peteĩ máquina ipu"akavéva ha oñemotenondevéva Armadura de 1600 mm peteĩ ángulo-pe. Armamento - peteĩ cañón 1600 mm ha nueve obus 150 mm, veinticinco arma antiaérea ikatúva odispara blanco aéreo ha yvy gotyo. Ipohýi ha'e 5000 tonelada, motor turbina de gas, oñemyatyrõva, potencia total 50.000 caballo de fuerza.
  "Rata"-5 ha'e pe tanque iporãvéva. Armadura orekóva 2500 milímetros opa lado-pe. Armamento: peteĩ cañón 2500 mm. Ha quince bus 150 mm rehegua. Cuarenta arma antiaérea ikatúva odispara blanco aéreo ha terrestre-pe. Ipohýi 10.000 tonelada. Reactor nuclear motor ramo, pu'aka 100.000 caballo de fuerza ári.
  Pe tanque añetehápe añetehápe ha"e pe iporãvéva pe juego-pe. Ha ipohýi ha ambue mba"e rehe.
  Bueno, ikatu pekonfia pe tormenta Tokio rehegua "Rata"-5-pe. Añetehápe hepyeterei ha upévare heta vése remonguʼevaʼerã pe kódigo de estafa.
  Péro en general, Medvedev ikatu ovyʼa. Oñembosarái porãiterei.
  Ha ipahápe ahecha "Rata"-5 realidad virtual-pe. Mba"éichapa oñembosarái porã deshonestamente.
  Péro upéi ohenói jey hikuái Medvedev-pe.
  Ko jey peteîha viceprimer ministro ha primer ministro interino ha'e Siluanov .
  He"i peteĩ tono ñembyasy reheve:
  - ¡Roperde Dmitry Anatolyevich-pe! ¡Haimete opa umi boleta ojeipapapáma!
  Medvedev he"i iñarandu reheve:
  - Iporãve japerde porã jagana vai rangue!
  Siluanov oñesorprende:
  - Mba'éichapa ikatu péva.
  Medvedev omyesakã:
  - Vitaliy Klitschko ojeporavórire intendente Kiev-pe peteĩha jey, ndoikói va'erãmo'ã ijeju ring-pe. ¡Peteĩ campeón tuicháva rangue, pe intendente ha"éta peteĩ pukavy!
  Siluanov omoneĩ ko mba"e:
  - Heẽ, ere porã, Dmitry Anatolyevich! Klitschko oguereko peteĩ ventaja operde haĝua... ¡Ha katu ñembyasýpe ndereguerekói rastro peichagua ventaja-gui!
  Medvedev opurahéi ombohováivo:
  - Che sãsõ, guyra yvágapeguáicha, .
  Che aime sãsõme, cheresaráigui mba'épa he'ise kyhyje...
  Che ningo sãsõ yvytu ka'aguyicha
  ¡Che aime sãsõme añetehápe, ndaha"éi peteĩ sueño-pe!
  Siluanov he"i ñe"ẽmbegue:
  - Heẽ, nde ha'e peteĩ ñe'ẽpapára Dmitry Anatolyevich-nte! ¡Peteĩ ikatu ohai versíkulo nderehe!
  Medvedev ombohovái seriamente:
  - Taha'e ha'éva, ko'ágã ikatu py'aguapýpe ajapo che mba'e ahayhuetéva - ahuga juego informático! Ha upe mboyve, veinte áño aja ko"áĝa ikatu kuri apermiti kóva umi ajuste ha ñepyrũme añoite!
  Siluanov oñe"ẽmbegue iñe"ẽ"ỹre:
  - Ñembosaráipe?
  Medvedev omoañete:
  - ¡Exactamente ñembosarái! Ha ideprovéchota ndéve restudia algún estrategia militar-económica!
  Primer Viceprimer Ministro ndoipotáigui he'i:
  - ¡Che aipotáve práctica!
  Medvedev oisu"u ombohováivo:
  - Pe realidad aña ha'e maldita, ikatu ndembotavy!
  Siluanov ombohovái ro"ysã:
  - Rekañysépa realidad-gui mundo de juegos ndive? ¡Iporãiterei ningo!
  Oî kuri ironía primer ministro interino ñe'ême.
  Medvedev he"i:
  - ¡Ehejami tamoĩ ndéve avei pe mbyja pe héroe Rusia-pegua!
  Siluanov oñemoñe'ê:
  - ¡Eñembo"y, karai Presidente!
  Medvedev opukavy ha ombohovái:
  - Ikatu kóva ha'e peteĩ idea iporãva! Ndaupeichairamo, ¡Putin-pe oñeme"ẽkuri póstumo-nte!
  Primer ministro interino ombohovái:
  - Aguyje ndéve, karai Presidente!
  Medvedev osegi melodicamente:
  - Tesa nandi itavyvape guarã...
  Siluanov opurahéi hendive:
  - Opa mba'e ikatuha rehe...
  Medvedev omohu"ã:
  - ¡Ha katu ndaikatúi reikove!
  Primer ministro interino ombohovái:
  - En serio jepe, ¡oiméne cheipe'áta hikuái! ¡Oiméne ñañembotavyvaʼerãha!
  Medvedev ombohovái ro"ysã:
  - Heta tenda oĩ ko Yvýpe!
  Siluanov oñakãity ha opukavy:
  - Mbykyhápe, karai Presidente, repromete chéve peteĩ mbyja héroe!
  Medvedev osapukái ipulmón yvate gotyo:
  - ¡Embosako'i peteĩ decreto!
  Ogueru hikuái chupe ambue kuatia jopói rehegua. Ojogua, ohai presidente interino-pe.
  Upe jave avei, Medvedev ome"ẽ chupe jopói peteĩ aty tapichápe. ¡Eikuaa ñane mba'éva!
  Eh, tardeitereíma, ha presidente interino Rusia-gua oke.
  Ha"e oñandu iképe ambue historia alternativa. Ejército zarista, omyakãva Kuropatkin, oñorairõ omosãso haguã Puerto Arturo. Ha katu Medvedev voi ojekuaa peteĩ robot de combate-pe, orekóva láser ha conchas termoquark tuichaháicha peteĩ amapola ra"ỹi, ha katu oporojukáva umi bomba ojeity haguéicha Hiroshima-pe.
  Ha mbaʼéichapa ikatu Medvedev oñorairõ umi japonés ndive irobot de combate reheve? Mba'éichapa oñemboja'o samurai, miles rupive. Ha mbaʼéichapa ojeporu umi láser ha blaster.
  Ha ojuka hikuái umi japonés-pe, específicamente ojuka chupekuéra. Ha oikytĩ pehẽngue pehẽnguépe. Ha ombyaipaite umi fila orekóva hikuái.
  Medvedev, operdeva"ekue itróno, ovy"a ñorairõme. Oikytĩ ko'ã samurái oñeanimáva ombotyryry mburuvicha guasu apyka marangatu.
  Ha katu, ¿añetehápe piko ivai, ja"eporãsérõ, opa honestidad-pe, ha"ekuri pe Zar poguýpe?
  Ñandejára tome"ẽ opa tetãme peteĩ zar Nicolás II-icha. Kóva ha"e peteĩ techapyrã añetegua peteĩ mburuvicha iñaranduva rehegua, ha al mismo tiempo peteĩ iñaranduva.
  Ñambyasy peteĩ no entidad Kuropatkin-icha omboguejy hague chupe. Ha ko'ágã Medvedev oñemoî japonés rehe. Ha ñambotyryry chupekuéra. Ha péicha jajapóramo ningo ñanembopyʼaroryeterei.
  Ha umi rayo láser oikytĩ miles de samurai. Mbovymi minuto-ve ñorairõ, ha...
  Ndaipóri ejército japonés.
  Mba"épa ho"u umi karai samurai. Ha ko"áğa ikatu roĝuahẽ romba"apo haĝua pende barco-kuérape.
  Medvedev ohupi pe robot de combate yvate gotyo ha pya"e oho umi posición flota togo-pe. Mba"épa oimo"ã ikatuha ojapo pe kavaju"arigua ruso rehe.
  Ha péicha pya"e oñemongu"e peteĩ robot termoquark. Koʼág̃a haʼe oĩma pe mar ári. Ha ñahundi flota Togo-pegua. Oikytĩ armadillo, crucero ha ambue tekove.
  Péicha... Mba"épa ojehúta jaity ramo avei peteĩ bomba mini- termoquark ?
  Ha pe héroe pyahu oheja chupe. Peteĩ ola opu"ã ha oity umi várko kuarahy osẽva retãme.
  Medvedev osapukái ipulmón yvate gotyo:
  - Rusia Nicolás-pe guarã,
  ¡Adesgarráta opa umi japonés-pe!
  Ha jey, presidente ruso interino oike éxtasis-pe.
  Tuicha mba'e ñañorairõ peichagua robot ndive.
  Ñambohypa nde samurai tee... Ha ndaiporimo"ãi Tsushima, japonés ndoguerekomo"ãi mba"eve oñorairõ haĝua.
  Umi várko samurái paha oñehundipáma. ¡Ajépa tuicha pe victoria kóva!
  Péro oĩ gueteri umi párte pe yvy kuarahy osẽvape ojokóva Port Arthur. Tekotevẽ añetehápe ñambohovái umíva. Osoluciona haguã opavave opositor zar Nicolás imperio-pe.
  Medvedev opurahéi kyre"ỹme:
  - Ha samurai oveve yvýpe,
  ¡Acero ha tata presión guýpe!
  Ha ñahundi umi soldádo omongora vaʼekue Puerto Arturo. Añetehápe ojehu ho"a peteĩ fuerte ipoderósova. Ha Rusia ohupyty peteĩ jekutu. Ha iñimportantevéva, ivaive pe Guerra de Crimea-gui. Upépe, zar Nicolás II imperio operde pe coalición Inglaterra, Francia, Turquía ha Rréino de Cerdeña-pe. Ha operde dignidad reheve. Ha péina ápe algún Japón, avave ndohecháiva rival serio.
  Ani Rusia oaguanta pe humillación. Oiméne péva rehe Stalin, cauteloso ha ojejokóva política exterior-pe, oipe'a hokê mokõiha frente Lejano Oriente-pe Japón rovái. Añetehápe, umi samurai omotĩeterei Rusia zarista-pe.
  Upevarã ñahundi umi bomba termoquark michĩmívape ha jahapy láser rupive.
  ¡Ani haguã añeanimá agana Rusia-pe! Oh, Ñandejára tome"ẽ Zelensky ha"e haĝua peteĩ rréi exitoso.
  Jey, umi ruso ha ucraniano ojoaju, ha pya"e umi bielorruso omoirũta hendivekuéra.
  Ha oĩta peteĩ trinidad de eslavo!
  Medvedev omohu'ã japonés-pe Port Arthur ypýpe, ha pya'e oñemotenonde... Rusia ipu'aka Japón rehe. Ogueraha Corea, Manchuria, Islas Kuril ha Taiwán. Avei omboliga umi japonés-pe opaga haguã tuicha indemnización.
  Zar Nicolás II omombarete iposición;ndojehechái revolución ha pensamiento natekotevẽiva.
  Rusia zarista osegi omýi China tuichakue javeve. Ha iñembotuichave kuarahyresẽ gotyo.
  Ha katu Kaiser Alemania, jepémo Alemania Zarista-gui oiko peteĩ pu"aka tuicháva ha okakuaa pya"eve ha hetave tembiasakue añeteguágui, oho gueteri tenonde gotyo ha oike Primera Guerra Mundial-pe.
  Heẽ, mokõi frente-pe.
  Bueno, ko'ágã Medvedev oipyhy tembiapo ohundi haguã alemán-kuérape. Ndorekói hikuái mba'érepa ombopochy haguã Zar-Padre-pe.
  Ha mbaʼéichapa oinupã umi enemígope láser rupive. Ha ñamombo chupekuéra Prusia Oriental-pe peteĩ huracánicha. Medvedev odispara tropa alemana-kuéra rehe oiporúvo láser ha haz energía gravitacional.
  Upe jave avei ojekuaa umi mitãkuña. Katuete peteĩ bikini-pe. Alenka ha Natasha. Ha tove umi Krauts toikytĩ sable de luz reheve.
  Heẽ, zar Nicolás el Grande, umi nazi araka"eve ndoikóiva"ekue iképe peichagua mba"e. Mba"épa oplanea hikuái pende rehe, túvakuéra?
  Medvedev opurahéi agresivamente:
  - Melón, sandía, trigo rykue, .
  Yvy generosa, próspera...
  Ha oguapy mburuvicha guasu San Petersburgo-pe,
  ¡Padre Zar Nicolás!
  Fecha de inauguración oñembotapykue temprano. Ha Medvedev-pe ojeheja kompletoite haʼe oipotaháicha. Ha'ete, rejapo aja pe mitã ndive.
  Medvedev ome'ẽ avei póstumo Andropov-pe mbyja Héroe de Rusia-pe. Oiméne ojejapovaʼerãmoʼã upe mboyve. Ha oguenohẽ peteĩ decreto oñemopuʼã hag̃ua peteĩ monuménto Andropov-pe g̃uarã.
  Upe jave avei, presidente interino omoî jey avei Yezhov ha Yagoda-pe. Mba'ére piko oñembo'y ceremonia rehe ko'ápe?
  Upéi omoheñói peteĩ orden pyahu hérava Bobby Fischer rérape. Ha katu ndaikatúi ere mba"eve ha"e hague peteĩ ajedrez jugador tuicháva. Ha ndaha"éi tuicha mba"énte, ha katu avei escandaloso. Ha"e oĩse opavave ári ndaha"éi ajedrez-pe añónte.
  Ha avei mbohapy grado: bronce, plata ha oro!
  Ha katuete, tenonderãite, Dmitry Medvedev ome"ẽ ko orden: Garry Kasparov, Anatoly Karpov ha... umi joyke"y Klitschko-pe!
  Ha upe jave avei, Dmitry Medvedev omoheñói Orden de Vladimir Klitschko. Avei peteĩ movimiento interesante. Mbohapy nivel: bronce, plata, oro.
  Ha upéi oĩ pe Orden Svyatogor, peteĩ solución brillante.
  Medvedev dirección ha pedal . Ha ha"e oinventa jey péva. Kóva ha"e peteĩ oso. Peteĩ oso opavave oso-pe ĝuarã.
  Ha oreko umi idéa pyahu. Por ehémplo, emeʼẽ káda rusope peteĩ áuto pyahu.
  Upe aja, tereho eñembosarái komputadórape. Pe Medvedev oipotavéva opa mba"égui. Upéicha ko'ágã omboguata estrategia pyahu. Ñorairõ opaichagua nivel-pegua. Péva ha'e pe presidente, jepe pe yma guare, oñembosaráiséva.
  Reñepyrũ po mba"apohára ha mil unidad peteĩteĩ: carbón, hierro, ita, petróleo, hi"upyrã, óro.
  Ha ñamopu"ã raẽ peteĩ centro comunitario japroduci haguã mba"apohára pyahu. Upéi, reñepyrũ remoakãrapu"ã mina ha ñemitỹ.
  Tenonderãite, katuete, ojehupyty hi"upyrã ikatu haguã ojepersonaliza porãve umi mba"apohára.
  Medvedev oguereko komputadóra ipuꞌakavéva, ipyaꞌevéva. Ha ikatu rembopupu heta unidad.
  Remopu"ã ndejehe peteĩ táva ha centro comercial pyahu. Pe pláta, katuete, ñepyrũrã ningo peteĩ provléma. Remopu"ã peve peteĩ menta, peteĩ mercado, peteĩ academia de ciencias, ha mba"e.
  Ha katu Medvedev oikuaa peteĩ tape universal oñembopirapire heta haĝua. Ocontrata hetave mba'apohára agrícola ha ojogua recurso mbujape guarã. Mercado ndahepyietereíma oñemopu'ã haguã. Ha upéi reñongatu, rejogua peteĩ academia, remopu"ã aserradero ha rejapo mina pyahu. Ha upéi hetave... Ha osyry osyry - pe producto hepyetéva. Koʼýte pe menta ojapo jave. Ha upéi ikatúta oñemyatyrõ umi ykua. Péicha osyry pirapire heta vy"arã. Ikatu ojeporu oñemyatyrõ haguã. Sierra pyahu, tembiporu agrícola pyahu, yvy recuperación, investigación abono rehegua. Peteĩ tipo pyahu arado rehegua...
  Upe rire, ombopypuku umi ykua ha ombokapu mba'apohára pyahu. Kokue pyahu. So"o ñemoheñói. Óga ñemopu"ã. Umi pohanohára, policía, ykua, mercado, arquitecto, bombero rógape. Ha upéicha... Impuesto ñembyaty. Oñemyatyrõ pyahu oro ñeguenohẽme. Ha oñemoakãrapu"ã espacio pyahu ha edificio de trabajo.
  Ha hetavéma ohóvo viru... Oĩ excedente ha ikatu reñepyrũ remopu"ã cuartel.
  Pe ñembosarái iñinteresante ha ijetu"u. Ko táva okakuaa ohóvo. Ndaipóri gueteri ñorairõ. Ko"ápe ikatu remopyenda py"aguapy ára, ha reiporavo peteĩ enemigo ikangyvéva... Añetehápe, Medvedev ombyaty gueteri mbarete estrategia militar-económica-pe.
  Oñemopu'ãma academia militar. Ha peñepyrũ peforma soldádo. Kavaju"arigua, infantería, tatatĩ , mortero ha ambue fuerza. Katuete , artillería rehegua. Térã jey jepe, omoporãvévo umi ykua planta de tanques-pe. Umi auto peteĩha, katuete, ligero ha primitivo, ha katu ikatu oñemboguata.
  Medvedev ojegueraha mombyry.
  Pe juego okonsuma pe presidente-pe. Remopu"ã ndejehegui hetave ha hetave óga pyahu. Oime hikuái mbo'ehao escriba-kuéra, biblioteca ha entretenimiento opáichagua nivel. Taha"e músico, jerokyhára, malabarismo, senet jugador , zoológico. Térã ambue casino.
  Ha, katuete, umi témplo opaichagua tupãme g̃uarã.
  Heẽ, pe impériope oĩ heta diferénte rrelihión. Iporãve ñamopu"ã diferente templo.
  Ha ko"ápe opa mba"e iñambue. Ha mezquita, tupão, óga ojeadorahápe, templo budista, estupa, tupã pagano.
  Heẽ, peteĩ misión rico. Avei remopu"ã puente rehasa jave pe ysyry.
  Heta tembiapo oî. Avei embosakoʼi arete diferénte rrelihiónpe g̃uarã ani hag̃ua oñembohory umi dioskuérape.
  Ha upéicha oho hese oñeinterrumpi"ỹre. Ha tembiapo Academia de Ciencias-pe oho, ko'ágã peteî mejora, upéi ambue. Taha'e pohã roedor térã mymbachu'i rehe - taha'e ha'éva omoporãvéva ñemitỹ, ojekuaa tractor.
  Ha umi Tupã jepe omondo cosecha porã. Upévare ikatu remosẽ umi tanque ha fábrica de avión. Oñepyrũvo umi aviõ ligero-gui, ikatu reguahẽ umi bombardero atómico-pe. Ha okakuaa meme ohóvo umi unidad. Oguahêma cien mil.
  Medvedev ombopu ha omoherakuã tecnología pyahu. Ndaipóri gueteri kyhyje. Natekotevẽi peñorairõ, ikatu pemopu"ã pe índice de prosperidad ha cultura pende pueblo-pe ĝuarã. Ha upéva iñimportánte avei. Péro koʼág̃a oĩma suficiente pláta ha recurso.
  Iporãvéva pe ñembosaráipe ha"e umi ykua noñemohu"ãiha. Ikatu tapiaite reguenohẽ umi recurso.
  Ha pemopu"ã táva pyahu pe mápape... Térã jepe peñeindulta peteĩ pirámide térã ambue maravilla del mundo-pe.
  Medvedev avei oityvyro cuartel pyahu. Añetehápe, hetaiterei tropa omboguejy índice de prosperidad. Péva, katuete, heñói pe problema. Ha katu ko"áĝa ĝuarã ndaipóri avave oñorairõtava hendive... Ha katu ikatu oñemoinge tecnología pyahu ojejapo pya"eve haĝua umi tanque ha aviõ. Ha pegueru yvate umi bombardero pohýi.
  Ha katu, mba"ére piko, oguerekóma tanque mediano, ndojagarrái pe enemigo nivel Edad Media-pe?
  Ha Medvedev, ojapo rire hetave tanque ha al mismo tiempo omohenda porãvévo iparámetro, pya"e oike tetã vecino-pe.
  Ha avei umi aviõ yvate guive. Ha ñambokapu pe enemigo-pe opa ñande pokatu reheve. Nde reky napalm hese.
  Ha ndaha'éi peteî juego umi regla rupive.
  Medvedev ovy'a oñehundívo táva medieval. Ha upéi tetã tuichakue ijehérsito primitivo reheve. Ovy"a ha ogana, jepémo umi aviõ ha itanquekuéra ohupyty michĩmi daño. Péicha ojekuaa pe agarre ndahasyieteha. Ha upéi jey remopu'ã peteĩ táva pe territorio conquistado-pe...
  Ha umi nde tánke ipohýima. Ikatu oñembojoaju mokõive protección antinuclear ha armadura activo.
  Medvedev ohasáma diez aravo ha hesa ikane"õ ha oñepyrũ ojepyso ojuehe. Presidente interino oke.
  Ñepyrũrã, Medvedev ojere peteĩ mbaʼe vago-pe. Péro ndopytái are. Ha upéi pe tanque T-95 ultramoderno oveve pe cerro ári. Otoño pahápema, ha ama ysyry oityvyro pe armadura.
  Medvedev he"i:
  - ¡Pe ára decisivo ñorairõ yvyty Vysokaya rehegua! Upe montaña ha"éva pe clave opaite defensa Puerto Arturo-pe ĝuarã. Ko árape ha'e exactamente 21 de noviembre, térã 4 de diciembre según estilo pyahu. - Mbo"ehára pochýpe oinupã ijyva reheve iarmadura ha osapukái. - ¡Ha katu ndaiporimo"ãi jejagarra yvyty Vysokaya! ¡Oikovéta pe escuadrón del Pacífico!
  Umi japonés haimete ojagarra yvyty Vysokaya. Oike hikuái ryguasu rupi"aicha, ysyry hũme opa hendágui. T-95 odispara peteî cañón de disparo rápido 152 mm reheve.
  Alenka opresiona pe botón joystick, ha pe cañón automático oinupã umi japonés-pe peteĩ arma antiaérea-icha. Umi proyectil de fragmentación ipoderósova ha explosivaiterei oity hetaiterei japonés-pe peteĩ disparo reheve.
  Natasha katu odispara ocho ametralladora pohýigui. Ha che avei aiporu porãve peteĩ joystick.
  Medvedev omboguata pe tanque, pe supermáquina ojupi confianza reheve umi ladera empinada-pe, ha umi pista oityvyro umi ñorairõhára Tierra del Sol del Sol-pe.
  Margarita opukavy ha he"i:
  - ¡Rojapo hína tembiasakue!
  Mburuvicha interino omoañete pochýpe:
  - Oje'ehaichaite! ¡Ni mba"eveichavérõ ndajahejamo"ãi oñeme"ẽ Puerto Arthur-pe!
  Alenka, odispara arma guive, odispara veinte disparo por minuto, oescupi proyectil orekóva aumento potencia destructiva orekóva cincuenta kilogramos. Peteĩ minuto-pe, peteĩ tonelada de metal ha explosivo osẽ precisión reheve.
  Ha pe mitãkuña oinupã porãiterei.
  Ha ametralladora, káda uno odispara cinco mil disparo peteĩ minútope. Térã cuarenta mil bala tuicháva, peteĩ tiémpo mbykymíme. Ha mbaʼéichapa ojagarra hikuái umi samurái? Mba"éichapa oñepyrũ opresiona chupekuéra.
  Alenka opurahéi voi:
  - Ha pe rebaño enemigo oveve yvýpe, acero ha plomo presión guýpe!
  Pe tanque ruso omba"apo agresivamente. Ko'ápe oikytĩ mil japonés, péina mokõiha. Ojepe"ávo umíva capa-pe.
  Natasha opukavy ha opurahéi:
  - Rus ñemomba'eguasurã'! ¡Araka'eve ani ñanderesarái País-gui!
  Ha jey odispara ametralladora calibre letal-gui. Ha miles de japonés oñeno omanóva.
  Medvedev ojagarra ha oisu"u:
  - ¡Zar Nicolás! Nde tuicha mba'éta.
  Ha ñamopu'ã umi samurai noñemohu'ãiva umi oruga guýpe.
  Margarita ohechakuaa lógicamente:
  - Nicolás II ikatu ha"e pe tuichavéva umi zar apytépe. Oguereko opa pa'ũ ojapo haguã China-gui peteĩ provincia rusa - Rusia hovy !
  Medvedev oinupã umi samurái-pe, oñemongu"e hesekuéra oruga-icha ha he"i:
  - Toiko upéicha!
  Concha tras concha oveve okápe. Oñembohetave hikuái cuasi-materia -icha , oikotevẽ tuicha sa'ive energía pe átomo ha molécula ojupi añeteguágui.
  Alenka, opresionávo umi botón joystick ikuã gracioso reheve, osapukái voi:
  - ¡Umi zar ruso rérape!
  . MOAKÃHA No 6 rehegua.
  Pe arma opukavy ha opukavy. Jepe, ndaha"éi hatãiterei, ha katu oñembogue, ikatu oñeñe"ẽ.
  Margarita oporandu presidente interino-pe:
  - Mba'e, mboy conchapa oguereko infinito.
  Medvedev ombohovái:
  - Cuasi-materia noikotevẽi heta energía omoheñói haguã. Ha ñamyenyhẽ ygui peteĩ reactor termonuclear ndahasyiete jajapoháicha pe perra!
  Margarita oisu"u:
  - Heẽ, kóva ha'e brillante! ¡Ikatu avei rejapo helado de chocolate péicha avei!
  Medvedev ombotove peteĩ suspiro reheve:
  - Ne"ĩra gueteri, ha katu pya"eterei, heẽ! ¡Ñembyasy ko"áĝa peve ojehupytyha cuasi -materia añoite !
  Alenka, opresionávo umi botón joystick ikuã nandi reheve, opukavy tigre diente tuicháva reheve, ohechakuaa:
  - ¡Ko katupyry omoheñói hagua materia ha'e avei cuasi-divina!
  Medvedev opukavy. Sa"ive ohóvo umi japonés pe yvyty jerére, ha hetave ohóvo umi te"õngue. Pe samurái oñeha"ã odispara pe tanque-pe, ha katu en vano. Umi proyectil ojere pe armadura-gui ama gota-icha.
  Presidente interino he'i:
  - Ha yvypóra ojejapo Tupã ra'anga ha joguaha.
  Alenka, odispara proyectil letal, ohechakuaa:
  - Ojejapo ramo gueteri. Ikatu ñande yvypóra ha"e pe tekove iñaranduvéva, imbaretevéva ha ipu"akavéva ko universo-pe!
  Medvedev opropone lógicamente:
  - ¡Tekotevêve niko yvypóra reko ñemopyenda! ¡Ñañembojoaju va"erã! Upéicharõ ndajaikuaamo"ãi ñembyasy ha derrota!
  Natasha heʼi jerovia reheve:
  - ¡Imperio Zarista ikatu ombojoaju opavavépe! Ha pembojoaju opavave, excepción"ỹre, peteĩ monolito-pe!
  Ha pe mitãkuña odispara jey ametralladora. Oabrumáva japonés oñeha'ãva oike flanco izquierdo guive. Umi granada ndojapói mba'eve ivaíva tanque T-95 rehe. Ha umi arma, mombyry guive avei, ofalta, térã umi proyectil ndojapói mba"eve. Hiʼarive ni peteĩ tetãme ko múndope ndaipóri árma oporokutu hag̃ua armadúra. Ha ndaikatúi reike peichagua tanque-pe péicha fácilmente. Idefensa ha'e de primer nivel.
  Ha umi ametralladora oikytĩ oguejy ha umi proyectil ojegueraha. Ha ojapo hikuái opa mba"e específicamente, ha oporojukáva.
  Natasha opukavy ha he"i:
  - Heta japonés ofaltáta!
  Alenka omoneĩ ko mba"e:
  - Hetaiterei!
  Ha omimbi hesa zafiro. Ha hetaiterei mba"e iñambuéva oĩ ko mitãkuña"íre, peteĩ terminador añetegua.
  Umi ñorairõhára odispara hína. Ha samurai huguy. Cuarenta mil bala ha peteî tonelada proyectil por minuto, kóva peteî fuerza destructiva tuichaitereíva.
  Natasha ohechakuaa:
  - ¡Ore ha'e ñorairõhára ohasa asýva ñemano grave!
  Alenka omoneĩ ko mba"e:
  - Ha ndaha'éi ñemano añónte, ha katu pe pu'aka ypykue opaite universo-pe!
  Margarita he"i judicialmente:
  - Rusia zarista ipu'akáramo ko yvy tuichakue, upéicharõ opa ñorairõ yvypóra rembiasápe oñemohu'ãta peteĩ jey ha opa ára g̃uarã!
  Medvedev omoneĩ:
  - Katuete mitã! ¡Avave noikotevẽi ñorairõ rehe! ¡Ha katu yvypóra oñembojoaju va"erã!
  Natasha oisu"u vy"águi peteĩ pantera ojukávo peteĩ tóro:
  - Ñande ñaime jave peteĩ ñe'ẽme, ñande invencible!
  Ha haʼe omosãso chispa heságui! ¡Kóva ha"e pe mitãkuña! Oguereko tata tatatĩ, ha hielo ha acero.
  Péro koʼág̃a omano ohóvo umi último japonés. Ha ndaipóri ambue tapicha oityvyróva pe yvyty. Hetave cincuenta mil ñorairõhára ojejukava"ekue Yvy Kuarahy Osẽvape opyta yvyty Vysokaya guýpe.
  Opa pe ñorairõ.
  Umi irundy oñemoĩ peteĩ lugár peteĩ sérro ári, ha Medvedev heʼi:
  "Iporãvéta nañañe"ẽi pe guarnición ndive ko"áĝa ĝuarã". En general, mba"épa jajapóta?
  Alenka opropone:
  - Oĩ gueteri heta japonés. Ñahundi Nogi ehérsito tuichakue.
  Margarita pya"e omoneĩ ko mba"e:
  - Upéva ha'e! ¡Roipe'áta opa umi samurai! Ha tuichaiterei mbaʼéta!
  Medvedev opukavy ha he"i:
  - Ha ñande tanque ikatu avei otyryry y ha tata proyectil guýpe. ¡Ñahundi pe flota japonesa!
  Natasha opukavy vy"águi:
  - Upéva ha'e! Upéva ningo añete, jagueraha ha ñamombopaite umi samurái oĩva marpe.
  Pe escuadrón japonés oñepyrũ ramoite kuri pe bombardeo oúva. Oveve umi proyectil, umíva apytépe umi arma once ha doce pulgada-gui. Ha péva, pehecha, ha"e peteĩ mba"e iseriova.
  Pe tanque oñemongu"e pya"e pe costa gotyo. Alenka, oinupãvo ikuã pe auto rete rehe, ohechakuaa:
  - Oĩ porã, yguasúpe. Péro mbaʼéichapa ikatu ñameʼẽ pe iniciativa umi japonéspe yvy ári?
  Margarita, oikuaáva"ekue michĩmi pe ñorairõ rehegua, imandu"a:
  - Ore roguereko ametralladora, ha pe fusil Mosin tuicha ojeroviave ha iñefectivove pe japonésgui. Ha ndahaʼéiramo opa mbaʼe osẽ porãva márpe, upéicharõ yvýpe umi samurái ndorekói kuri oportunida!
  Alenka pochýpe omomýi ipy nandi yvýpe ha oñe"ẽmbegue:
  - ¡Traición! ¡Traición trivial rehegua!
  Natasha opropone:
  - ¡Roñapytĩta opavavépe!
  Pe tanque oike ýpe. Umi lado-gui ojekuaa hélice ocontroláva máquina. Ko"ápe oĩ peteĩha blanco: peteĩ destructor japonés. Natasha opresiona umi botón joystick rehegua ikuã ipire hũva reheve.
  Ha pe proyectil oity pe várko ruguápeite peteĩ fuérsa letal reheve. Ombojere pe armadura.
  Pe destructor ohupyty ambue proyectil. Natasha opresiona jey ipysã.
  Ha upéi umi japonés oñembohypa.
  Alenka opukavy:
  - Ñañeturna ñañembohypa! ¡Umi ametralladora ndaha"éi efectivaiterei y guýpe!
  Ha pe mitãkuña opresiona pe joystick, ko vuéltape omondo peteĩ proyectil pe destructor ruguápe.
  Margarita ombohovái opukavy:
  - Ha, roguereko kuñanguéra!
  Natasha omondo jey peteĩ concha ha osapukái:
  - Rus rérape, toiko victoria!
  Alenka oescupi umi concha. Oikytĩ pe várko Yvy Kuarahy Osẽva guy ha ohechakuaa:
  - Upéicharamo jepe, pe poder zarista Rusia-pe ndaha"éi ivaietereíva he"iháicha propaganda.
  Margarita omoneĩ upéva ha ipyʼaite guive oñeʼẽ, koʼýte ndorekóigui mbaʼeve ojapo hag̃ua mbaʼeveichavérõ.
  - Zar Nicolás II poguýpe, Rusia omantene pe estándar de oro pirapire rehegua. Pe moneda imperio-peguagui oiko pe sólido ha establevéva ko mundo-pe. Avei umi precio opyta prácticamente noñemoambuéi. Ha zar Nicolás poguýpe, pe pago ohupyty treinta y siete rublo al mes. Añetehápe, Rusia-gui oiko peteĩ tetã tenondegua ko yvy ape ári, tekove reko rehe. Producción industrial oike irundýha tendápe ko yvy ape ári.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev oke rire, oñepyrũ oñembosarái computadora-pe. Ko kásope, ha'e oikytï oikóvo omotenonde haguã estrategia. Poder omombaretéva omotenonde incautación. Pe presidente interino Rusia-gua omombo umi tanque ñorairõme.
  Ha ipohýi.
  Ha'e gueteri peteî ñembosarái iporãva. Amboguata"imi ha ahupyty tanque ipohýiveva cien tonelada-gui. Oĩrõ guare presidente ramo, Medvedev omoheñóise tanque ipohýiveva cien tonelada-gui. Ha katu Putin nome"ẽi upérõ. Ha katu pe idea ojehecha tentación. Mba'yrumýi súper ipohýiva. Ha seis tipo de automóviles. Pokõi ha cien tonelada ári.
  Péro koʼág̃a Medvedev omombo hína ñorairõme umi tanque orekóva motor nuclear. Ha oity umi defensa tetãnguéra nivel medio-gua. Ha jey umi captura. Heẽ, tuicha mba'e... Iporãve haguã michĩmi, embojoaju peteĩ asesor militar. Ha hendive peẽ pemotenonde pe enemigo ñehundi. Ha ijejagarra.
  Ko"ápe reconquista ambue imperio... Ko"ápe pe ñorairõ ivaive, ha katu omotenonde peteĩ asesor militar Napoleón nivel-pegua. Upéicha ikatu remaña rei, ha remohenda nde imperio peteĩ economista Stolypin nivel-pegua ndive.
  Ha Medvedev, oguapy rire heta óra peteĩ komputadóra orekóvape peteĩ pantalla gigante, oñepyrũ opukavy.
  Aretereíma ningo ndokevéi chupe.
  Alenka odispara japonés-kuéra rehe. Oity rire pe crucero ko vuéltape, opurahéi:
  - Ñande ñanembaretevéva ko yvy ape ári,
  Ñamokõta opa ñane enemigokuérape inodoro-pe.
  Tetã sy ndogueroviái tesay, .
  Ha ñame'êta umi oligarca añape iñakã!
  Ha pe mitãkuña opukavy. Ha hatĩ omimbi pérlagui!
  Medvedev he"i:
  - Opa guive ñorairõ Japón ndive victoria-pe, ¡tuichavéta gueteri Rusia okakuaa económicamente! Ha pe imperio zarista-gui oikóta pe tetã ipirapire hetáva!
  Alenka oity ambue destructor ha oisu"u:
  - Ymaite guive ore rico! ¡Ndaipóri suficiente orden!
  Natasha oinupã pe barco de batalla Tierra del Sol del Sol ha he"i:
  - Mba"eveichavérõ ore ndaha"éikuri inferior umi alemán-gui Primera Guerra Mundial-pe. Ha katu pe quinta columna rupi, ¡roperde pe victoria!
  Alenka omondo avei ambue concha armadillo ryepýpe ha odeclara:
  - Oje'ehaichaite! Pe quinta columna ha"e pe culpa opa mba"ére. Primera Guerra Mundial aja, umi alemán ndaikatúi ni oñemboja Minsk rehe ha oñembyepoti chupekuéra Galicia-pe. Ha Stalin poguýpe, ohecháma hikuái Kremlin prismático rupive. Mbaʼépa heʼise upéva?
  Natasha odispara ambue proyectil pe barco de batalla guype ha oñe"ẽmbegue:
  - ¡Traición! ¡Roperde peichagua victoria!
  Margarita ohecha avei tekotevẽha imanduʼa:
  - Ndaha'éirire traición, jahupytyva'erãmo'ã Constantinopla ha Asia Menor posesión, avei jaike haguã mar Mediterráneo-pe. Ha hetaiterei mba'e japerde traición ha quinta columna rupi!
  Alenka omopu'ã ambue proyectil:
  - Heẽ, kóva ha"e pe quinta columna! ¡Ajépa heta provléma ojapo haʼe! Imperio Ruso ha"e peteĩ entidad ijojaha"ỹva ikatúva oñembotuichave ko mundo tuichakue javeve ha ojapo yvypórape peteĩcha!
  Natasha osusurra agresivamente:
  - Oje'ehaichaite! ¡Ikatu ha katuete ajapóta oimeraẽ mbaʼe! Ha yvypórape ĝuarã ojoaju ha ndaikatumo"ãi ojehupi!
  Pe mitãkuña omondo ambue proyectil, upéi ipahápe pe barco de batalla ojedividi. Ha umi japonés oñembohypa.
  Margarita he"i alarma iñe"ẽme:
  - Emañamína mba'épa oiko ko'ágã ko yvy ape ári. Rusia ha EE.UU. oime ñorãirõ ypýpe. Ha China ha'e sobrepoblada ha totalitaria. ¡Ndaipóri orden ha prosperidad ko mundo-pe!
  Natasha omondo peteĩ concha pyahu, ko"áĝa pe crucero-pe, ha omoneĩ:
  - ¡Ndaipóri orden ko mundo-pe! ¡Ñaikotevẽ gestión unida!
  Alenka odispara pe proyectil ha oñakãity de acuerdo:
  - Ha peichagua gobierno ikatu oiko chugui peteî imperio zarista! ¡Autocracia Rusia-pegua ha"e pe garantía estabilidad ha prosperidad mundial rehegua!
  Ha pe mitãkuña omondo ambue proyectil, ipahápe omboja"o pe crucero.
  Hesakã porã umi japonés oñemondýiha. Odispara hikuái indiscriminadamente, nontendéi mávapa ombohypa chupekuéra.
  Ojekuaava'erã yvy rehe, Japón ndorekói tuicha ventaja número-pe. Ha jepe pe tembiasakue añeteguápe, operde heta hetave omanóva ha herido Rusia-gui.
  Péro yguasúpe, umi várko oĩva pe Tierra del Sol del Sol, ojejapóva Gran Bretaña ha EE.UU.-pe, iporãveʼimi umi rusogui, prinsipálmente ojejapóva tetãme.
  Ha katu ko"ápe jepe pe superioridad cualitativa orekóva umi japonés ndaha"éi mba"eve. Ha umi ruso odispara, oiméne, hekopeteve.
  Natasha, odispara ha ohundívo ambue destructor, he"i molesto reheve:
  - Añetehápe, Rusia ogana umi opositor imbaretevévape. Por ehémplo, ¡Napoleón!
  Alenka, omondo rire peteî proyectil crucero blindado-pe, ombojoapy:
  - ¡Oh heẽ! ¡Napoleón ningo peteĩ genio! Ha haʼe imbaretevéma, péro ore rogana chupe!
  Margarita opukavy ha oñembohory:
  - Operde umi japonés-pe. ¡Kóva ningo tuichaiterei ñanemoñeñandu vai ha ñanembopochy!
  Alenka omoneĩ ko mba"e:
  - ¡Tuichaiterei ningo ñanembopochy! Ay, péva rupi opa pe época dinastía Romanov-pegua. Pe época ha"e gloriosa, heroica, conquista ha victoria reheve. Ha ndoroguerekóiramo jepe ore Genghis Khan, ropu"ã Ivan Kalita tiémpo guive.
  Ha pe mitãkuña omondo ambue proyectil, oporojukáva. Ha pe crucero blindado ojedividi mokõi hendápe.
  Natasha osegi, ha peteĩ proyectil reheve oity ambue destructor. Ha umi samurái oreko heta destructor.
  Pe ñorairõhára oporandu umi karia"ýpe:
  - Ha katu añeporandu mba"érepa ko mundo rembiasápe, ni peteĩ umi imperio ndohupytýi poder absoluto?
  Alenka omondo jey peteî concha ambue destructor ryepýpe ha odeclara:
  - Heẽ, añetehápe, mba'érepa? Maymáva ho"a. Ha pe Imperio Persia, ha Alejandro Magno, ha Imperio Romano. Mba'ére piko avave nomopeteĩri yvypórape?
  Natasha opyrũ ipy frustración reheve. Ohundi ambue várko ha he"i:
  - Upéva ha'e! Genghis Khan ojapo peteĩ imperio ikatúva oitypaite ko múndo. Péro omano rire, itaʼýra ha inietokuéra ojapo peteĩ enfrentamiento ha omondoro pe império. ¡Rusia zarista añoite, isistema unitario reheve, ha"eva"ekue peteĩ tetã ikatúva oexisti heta siglo pukukue ha oñembotuichave otragávo peve ko globo tuichakue!
  Alenka omimbi hesa ha odeclara, ohundívo ambue destructor:
  - ¡Toñemomba'eguasu pe imperio tuichaitéva zar Nicolás-pe! ¡Ndorome'êmo'ãi poder umi bolchevique ilegítimo ha gobierno provisional-pe!
  Natasha omondo avei peteĩ proyectil pe várkope. Ombohyru japonés-pe ha opurahéi:
  - Ñandejára tosalva mburuvicha guasu,
  Mburuvicha mbarete
  ¡Erreina gloria rehehápe,
  ore gloria rehehápe!
  Erena kyhyje nde enemigokuéragui - .
  ¡Zar ortodoxo!
  Egoverna gloria reheve
  ¡Ore gloriarã!
  Umi mitãkuña ha"ete ku añetehápe oñembohapéva. Péicha ohundi hikuái samurai-pe, remomba'eguasúta. Ha Medvedev omboguata pe tanque y guýpe ojukava"ekue chupe. En general, kóva ha"e peteĩ arma fresca. Ohundi ohóvo flota japonesa pukukue. Péro kóva haʼe peteĩ puʼaka tuichaitereíva.
  Doce, barco blindado tuicháva añoite, decenas michĩvéva, umíva apytépe crucero. Oĩ mas de sesenta destructor ha"eño. Oñeikotevẽ tiémpo oñehundi hag̃ua opa koʼã mbaʼe.
  Natasha, omohu"ãvo ambue barco, oporandu Medvedev-pe:
  - Mba'épa nde ere, oĩpa Ñandejára.
  Pe oficial interino opukavy ha ombohovái:
  - Mba'e sentido-pe?
  Natasha omondo peteĩ concha pyahu, omohu"ãvo pe destructor, ha ohechakuaa:
  - Heẽ, umi religión oguereko heta versión! ¡Oĩ avei pagano ha monoteísta! Sapyʼánte reñepyrũ repensa upévare. Ha peduda Ñandejára oexistiha oĩ jave peichagua sarambi umi enseñánsape!
  Alenka omboja"o ambue destructor ha, opukavy, ohechakuaa:
  - Heẽ, ko mba'épe hasy jaguerovia haguã la Biblia. Ñandejára añoite oñekomporta haguã péicha. Ha oreko voi umi favorito!
  Natasha oñakãity omoneĩvo:
  - Upéva hína. ¿Reguerovia peteĩ puévlo haʼeha Ñandejára puévlo? ¡Hesakã porã kóva ndaha"eiha digno inteligencia yvatevévape!
  Upe rire, pe mitãkuña oñepyrũ oity peteĩ várko de gérra tuicha tonelaje. Pe ñorairõhára omba"apo hína kuri.
  Péro Margarita omombeʼu hemiandu:
  - Ndojekuaái gueteri mba"éichapa ikatu peteĩ Tupã oporohayhúva odesfigura kuñanguérape péicha!
  Natasha oñesorprende:
  - Mba'éichapa ivaieterei ko mba'e.
  Margarita ombohovái honestamente:
  - Heẽ, ojapo chuguikuéra kuña tuja! Ha mbaʼe piko ikatu ñanembojeguarúva peteĩ kuñakarai ijedámavagui!
  Alenka odispara peteî proyectil crucero ryepýpe ha odeclara:
  - Por alguna razón, oî kuña tuja iñañaitereíva oguatáva ko yvy ape ári, ha'éva tavy ha ivaietereíva!
  Natasha oñakãity ha oipytyvõ:
  - Ha ndoiporiahuverekóiva! Ha ndaha'éi estéticamente agradable!
  Pe ñorairõhára opuka ha oñakãity icompañero rehe. Ha"ete, ha"e ningo iporãiterei ha agresiva.
  Medvedev he"i seriamente:
  - Añetehápe, tuja ivaieterei. Ojapo tapichakuéragui ivai, ikangy, vulnerable. Péro peteĩ punto de vista evolusióngui, ¡oguereko algúna ventaja!
  Alenka oñesorprende. Oinupã rire ambue destructor-pe, oporandu:
  - Mba'e ventajapa ikatu oî ko estado repugnante-pe.
  Medvedev ombohovái seriamente:
  - Péva omokyre"ỹ ciencia ha arandu ñemongakuaápe. Peteĩ persóna noñandúiramo ikaneʼõ, upéicharõ natekotevẽmoʼãi oinventa peteĩ áuto. Upéicha avei , ikangy haguére umi garra ha colmillo, upévare oñeinventa pe kyse. Umi tiémpo roʼysã ha umi tiémpo glacial oremboʼe romyendy hag̃ua tata. Mba"asykuéra omokyre"ỹ pohã ñemoheñói. - Presidente interino omaña mba"éichapa iñarandu Alenka omondo ambue barco japonés iguype, ha osegi. - Heta mba"épe, yvypóra kangy omokyre"ỹ ciencia. Ndoroikuaái vaʼekue mbaʼéichapa roveve, péro rojapo aviõ. Ha péva ha"e progreso!
  Natasha omondo ambue proyectil ha ohechakuaa:
  - Akãrapu'ã. Ha katu upéicharõ jepe, remañávo pe kuñakarai tujáre, tuichaiterei chembojeguaru. ¿Añetehápe piko ndaikatúi jajapo yvypóra mbaʼe vaiʼỹre?
  Alenka omoneĩ ko mba"e:
  - Mitãrusukuéra jepe ikatu oinventa aviõ. Mba"ére piko omyenyhẽ pe maldita tuja? ¡Kóva ningo ivaieterei ha ñanembojeguarúva!
  Margarita opurahéi okápe hendaitépe:
  - ¡Ndajeseparamo'ãi pe Komsomol-gui! ¡Che ningo chemitãta tapiaite g̃uarã!
  Ha pe mitãkuña omomýi ipo pe metál ári.
  Upe aja, ótro várko de gérra oñehundi ohóvo.
  Pe tanque submarino osegi oity pe flota japonesa-pe. Almirante Togo voi ojejuhu ýpe ha ojeobliga okañy haguã barco-pe. Japón oreko peteĩ flota tuicháva, ha katu oñembohovái peteĩ arma fundamentalmente pyahu. Ha koʼág̃a ojeitypaite chupe.
  Alenka, osegívo oity umi barco japonés, odesnuda hatĩ, tuicha ha haimbeetereíva, ha opropone:
  - Upéva rehe apensa. Añetehápe, oîva"erâ estética umi tete rehegua. Ha ndaikatúi kuñanguéra ivaieterei, ipire hũ ha hete ojedobla.
  Natasha, omondo rire ambue destructor iguype, pya"eterei omoneĩ kóva:
  - Upeichaite! ¡Péva ha"e pe ciencia omba"apóva!
  Mokõive ñorairõhára oĩkuri peteĩ ánimo vy"apavẽme. Ohundi porã hikuái pe flota enemigo.
  Mitãkuña agresiva ikatu ojapo tuicha hazaña.
  Margarita katu omombe"u hemiandu:
  - Religión-kuéra heñói avei yvypóra ikangy rupi. Yvypóra imbaretevérire ndaiporimoʼãi kuri umi rrelihión. Ha katuete, pe ñemano ha kyhyje ñemanógui ogueru pe hecho peteĩ tapicha ohekaha consuelo ijehegui!
  Alenka imandu'a:
  - Aparticipa peteĩ sesión-pe, ha ahecha peteĩ mba"e hechapyrãva. Upévare oĩ umi perfúme!
  Natasha, iñe"ẽme astuto reheve, ohechakuaa:
  - ¡Ndaipóri mba'eve ñanesorprendeva'erã umi espíritu oĩha! Añetehápe, javeve ñande képe. Péva he"ise oĩha peteĩ ánga, ha peteĩ mandu"a umi vuelo reheguáicha!
  Medvedev oñakãity omoneĩvo:
  - Heẽ, oĩ peteĩ ánga! ¡Ko mbaʼépe, ¡pe persóna ningo ijojahaʼỹva! Koʼág̃a ikatu javyʼami!
  Pe flota japonesa oñemboyku ohóvo. Pe tanque oĩva y guýpe ojapo peteĩ asesino rembiapo. Margarita oñembyasy"imi. Primero, ojejuhu pe rol de extra-pe. Ha mokõiha, ha"éva molesto, ndaikatúi rehecha porãiterei opa mba"e reime jave y guýpe. En general, Pedro oduda mbarete Ñandejárare. Añetehápe, mbaʼérepa umi ruso oadopta rire pe kristianísmo, hoʼa hesekuéra opaichagua provléma. Ha pe invasión mongol-tátar, ha upe mboyve, pe fragmentación feudal umi príncipe-kuéra rehegua. Ñorairõ tetãygua ruso apytépe.
  Upérõ, ipahápe, Iván Kalita tiémpo guive oñepyrũ Rusia jeikove jey,
  Moscovia imbarete ohóvo. Techapyrã, Iván Tercer poguýpe peve ipahápe oiko chugui peteĩ estado peteĩnte, centralizado. Ha omombo pe yugo tártaro.
  Heẽ, katuete, Rusia ojupi ohóvo. Añepysanga peve Japón-pe.
  Péicha opa pe mburuvicha guasu ha Romanov ñemoñare rembiasakue.
  Ha katu pe monarquía oho, ha katu opyta autoritarismo.
  Margarita ohetũ porã Alenka-pe ijyva. Pe mitãkuña opukavy contenta reheve. Ha"ete ku ovy"áva chupe.
  Medvedev ohechakuaa lógicamente:
  - Ndaipóri mba'eve ivaíva kuimba'e ohayhúva mitãkuñáme ha mitãkuña ohayhúva kuimba'épe. Péva ningo naturaliterei. Péro al mismo tiémpo, umi hénte omantene vaʼerã decencia.
  Margarita ombotove ndoguerohorýivo:
  - Ani ñamoñe'ê tekoporã. ¡Ndachegustái ko mba'e!
  Pe presidente interino opukavy:
  - Ha mávapa ohayhu! Péro tekotevẽ ñambohovake pe añetegua. Umi tapicha, ko mba"épe, ojehechakuaa iñambueha mymbakuéragui!
  Margarita oñakãity omoneĩvo:
  - Heẽ, tuicha joavy oĩ ñande apytépe!
  Alenka ombohovái sarcásticamente:
  - Ha reikuaa, nde ha pe mono apytépe, ndahechakuaái tuicha ojoavyha!
  Margarita opukavy. Alenka katu oity pe ipahaite umi doce barco blindado Japón-pegua. Upe rire, pe mitãkuña he"i:
  - Haimete ñamohu'ã pe flota enemigo ndive!
  Medvedev opukavy sarcásticamente:
  - Heẽ, peẽ pemba'apo porã! Ha añetehápe, haʼekuéra ikatupyry heta mbaʼépe! En general, ahayhu mitãkuña guerrera-kuérape - ¡ha"ekuéra ningo sexyiterei!
  Margarita ombojere hete ha opurahéi:
  - Che ha'ete sexy, che ha'ete peteĩ procesador! Ha che añemomýi peteĩ robot-icha - peteĩ agresor de sonido!
  Upe rire pe temimbo"e ohetũ Alenka-pe py"aguasúve. Pe mitãkuña opresiona umi botón joystick ikuã puku reheve ha ojehecha encantador.
  Mba"eichaitépa iporã umi movimiento ojapóva.
  Margarita imaginación ohechauka peteĩ princesa oguatáva ipy reheve andamio peve. Kóva ningo romántikoiterei. Ha pe princesa pytãiterei. Ojepe"a chugui opa joya ha ijao hepýva. Opytávante pe ao vosa. Ha katu pe uniforme de cárcel omoñepyrũve pe encanto hova dulce, agradable, ipyahúva, peteĩ rosa-icha. Ha tata akãrague. Mba'eichaitépa iporã pe princesa oho ejecución-pe.
  Ha oĩ miles de personas oñembohypýiva upépe yvate. Umi barco oñembyai ohóvo, umi elemento ipochy.
  Ha Japón ohasa asy peteĩ derrota tuichaitereíva ha ijojahaʼỹva. Upévare haʼetévaicha umi samurái oñearrepenti vaʼerã ipekádogui.
  Margarita opensa, mba"épa oguerovia umi japonés? Mbaʼépa irrelihión? Haʼekuéra ningo pagano opa mbaʼe rire. Péro haʼekuéra ipuʼaka Rusia ortodoxa rehe. Péva rire, epensamína mávapa Ñandejára imbaretevéva!
  Ha umi mongol ningo pagano, péro mboy territóriopa ojagarra hikuái.
  Margarita oporandu Alenka-pe:
  - Emombe'u chéve, iporãva, mba'éichapa ndegusta Rodnoverie.
  Pe mitãkuña opukavy tuicha ha, oity rire ambue destructor, ombohovái:
  - ¡Iporãiterei religión! ¡Oĩ umi cuento de hadas iporãitereíva!
  Margarita oporandu insinuación reheve:
  - Nde piko ere umi cuento de hadas? Térã ikatu piko añetehápe oĩ opa koʼã Tupã Ruso?
  Alenka oñakãity ha ombohovái:
  - Ikatu mokõive elfo ha gnome oexisti! Oimeraẽ mba"e ikatu oiko ñande mundo-pe. Ha hasy ja"e haĝua mba"épa añetehápe oĩ ha mba"épa nahániri!
  Medvedev ohechakuaa lógicamente:
  - Amoite peve, opa mba"e ñande mundo-pe oĩ. Opa ñane pensamiento, sueño, deseo ha"e pe jahejáva tapykuépe. Che areko peteĩ teoría iñinteresantetereíva Hipernosfera rehegua, upépe oĩ absolutamente opa mba"e araka"eve oinventáva tapichakuéra. Upéva he"ise, pe pensamiento oĩha tapiaite ĝuarã. Ha ha"e opyta ambue mundo-pe, paralelo-pe.
  Dmitry Medvedev opu'ã okehágui. Ha jey ojagarra hembiapo fundamental, precisamente peteĩ imperio ñemopu"ã.
  Ha jey conquistas...
  Primero, ñambyaty peteĩ tanque pyahu orekóva mil tonelada ha ñamombo umi enemigo posición-pe. Nahániri, katuete, ndaha"éi peteĩnte, ha katu hetaiterei.
  Ha omýi hikuái território extranjero rupi. Ha hiʼári oĩ avei umi avión orekóva bomba atómica. Ha mbaʼépa oikóta ñamosẽramo avei umi bomba? Ha ojapo umi aniquilación?
  Dmitry Medvedev ha"e opavaveichaite pe tembiapo abierta-pe.
  Ha ko'ágã ambue tetã ho'a peteî dictador bota-pe. Ha oúma umi conquista. Péro koʼápe oĩ ótro enemígo. Tetã tuicha avei... Ikatu voi reprograma. Ko"ápe oĩ URSS ary 1941-pe... Oĩ peteĩ invasión. Umi unidad oĩva Medvedev-pe oñemultiplica ijeheguiete heta aravo ñembosarái aja, ha itavayguakuéra ohasáma peteĩ mil millones-gui. Péva 196 millones rehe. Ha tecnología modernavéva. Ha umi soldádo ikatu oñembotavy cuartel rupive ad infinitum.
  Vy'arã, umi recurso electrónico inexhaustible. Ha epresiona pe enemígope, epresiona chupe.
  Ha umi tanque orekóva mil tonelada oñemondo umi reactor nuclear-pe Rusia tuichakue javeve derecho Moscúpe.
  Ha prácticamente ndaikatúi jaheja chupekuéra - ¡mba"eve ndoipyhyi!
  Medvedev omotenonde estrategia ha ozumbi ijehe... Upéi, ojoko umi tanque nuclear. Ha omombo "Pantera"-2 ñorairõme. Peteĩ mba"yrumýi katu ikatúva gueteri oity peteĩ treinta y cuatro-pe.
  Medvedev oñembosarái ijehe okargávo diferente parámetro umi auto... "Pantera"-2... Ogolpeaháicha mombyry guive. Ha oike peteĩ tanque soviético-pe.
  ¡Ndaha'éi upéicha rembohasátava! Koʼýte isyvápe, péro a bordo ikatu. Ko tiroteo oime pleno ritmo-pe. Ha umi treinta y cuatro pya'e oho... Ha omano umi arma golpe guýpe...
  Ejército omýi jey...Ha ojekuaa umi robot de combate. Ha"ekuéra oñemongu"e ijehegui. Ha umi proyectil ojeity láser rupive. Ha iñarandueterei ojapo hikuái.
  Ha umi mitãkuña virtual oataka.
  Medvedev oreko peteĩ tesa ávido estrategia rehe. Peteĩ ñorairõ emocionante. Jey nde voi rembopu, térã rembohasa peteĩ asesor militar-pe. Ha nde rehecha mbaʼéichapa oho pe ñorairõ.
  Omotenonde hikuái itánke ofensiva-pe.
  Ko ápe ikatu oñemboguata tenonde gotyo umi tanque piramidal sa ive vulnerable ha impenetrable opaite ángulo guive. Omýi hikuái peteĩ pista de patinaje-icha.
  Ha mitãkuña"ikuéra oñani ipy"a"ỹre... Ha odispara hape.
  Ambue ñorairõ. Juguete añetegua. Ha pláta ou umi ykua órogui ipiruʼỹre. Ha"ete peteĩ ñembosaráipe, opa mba"e oĩ plan-pe, fracaso"ỹre ha naturaleza oguejy"ỹre.
  Opa mba"e ndopái, ha umi recurso ndoguejýi. Jepémo ha"ete ku ndaha"éi tuicha mba"éva upéva.
  Medvedev-pe oñeinterrumpi peteĩ ñehenói rupive. Presidente interino oipyhy teléfono:
  - Mba'éichapa!
  Omyakãva administración presidencial he'i:
  - ¿Reime gueteri piko oficina-pe, Dmitry Anatolyevich?
  Medvedev ombohovái mbarete:
  - Heẽ! ¡Che ha'e gueteri pe presidente!
  Jefe de administración he'i:
  - Zelensky ojerure inauguración rire osê haguã residencia-gui.
  Medvedev oporandu, oryrýivo:
  - Ha moõpa aikota.
  Jefe de administración ombohovái:
  - ¡Che apartamento-pe! ¡Opa nde poder ha redesalojava'erã opavave local!
  Medvedev opukavy peteĩ susurro-pe:
  - Areko peteĩ mba'ejerure presidente pyahúpe - toheja chéve pe computadora!
  Jefe de administración oporandu:
  - Eme'ê chéve Orden San Andrés Primero Llamado ha ajeruréta Zelensky-pe toguereko peteî computadora ndéve guarã!
  Medvedev oñakãity omoneĩvo:
  - Ha, ikatu!
  . MOAKÃHA No 7 rehegua
  Ha ohenói ipytyvõhárape ombosakoʼi hag̃ua peteĩ dekréto. Oñeme'êvo Orden San Andrés Primero Llamado administración ruvicha-pe. Pe plantilla oĩma ha ko"áĝa peve afirma pe responsabilidad-pe ĝuarã.
  Upéi Medvedev oñepyrũ jey oha"ã.
  Ko'ágã umi tanque virtual orekóva oñemoaguî Moscú rehe ha omoñepyrû asalto. Ko távape ojeataka umi máquina orekóva dos mil tonelada.
  Ha katu Medvedev omombo avei "Rata"-5 pe ataque-pe, kóva ha"e peteĩ monstruo, ndaha"éi peteĩ tanque. ¡Umi mil tonelada ipohýi!
  Umi tropa oñemboja hína Kremlin rehe... Upévare Stalin okañy ohóvo. Ha ojejagarra chupe mitãkuña ipy"a"ỹva bikini-pe. Ojagarra hikuái ipysã nandi reheve. Ha omboliga hikuái Stalin-pe ohetũ haĝua umi italón desnudo.
  Ko'ápe oime umi tropa imperio virtual ohasáva Moscú ha ohóva Urales-pe...
  Ojagarra hikuái chupe avei...
  Medvedev oñepyrũ jey oñakãity ha oñepyrũ oisu"u.
  Margarita oporandu sarcásicamente:
  - Mba"épa oje"éta, techapyrãramo, peteĩ división clásicavéva rehe: yvága ha infierno.
  Medvedev he"i ñembyasýpe:
  - Péva oiméne ha"e pe idea primitiva yma guare orekóva retribución omano rire rehegua. Añetehápe, oiméne, opa mba"e ikomplikadove"imi!
  Natasha osapukái vy"águi ohundívo peteĩva umi barco japonés paha:
  - Umi ohura va'ekue ha yma guare, .
  Pe enemígo ohura jey
  Chembojehe"a
  Oñemolina polvo-pe.
  Pe ánhel katu ndokéi,
  Ha opa mbaʼe osẽ porãta. Ha opa mbaʼe opa porãta!
  Umi mitãkuña omohu'ã flota enemigo. Medvedev ombopya"e pe tanque, omuña umi samurái-pe. Heẽ, ojapo porã hikuái koʼápe. Iinteresante mba"éichapa ikatu oñemyatyrõ tembiasakue. Rusia zar haʼe vaʼekue peteĩ tetã ipoderósova ha ojupíva ohóvo ijyvatekue. Jepémo ndaha"éi opavave tapicha oiko porã.
  Péro pe tetã opuʼã ohóvo. Oñemombyky ára omba'apo haguã. Ojekuaa arete pyahu. Oñemoheñói autogobierno local. Umi salario okakuaa precio estable reheve. Mbo'ehaokuéra ojeipe'a. Zar Nicolás II poguýpe, umi gasto ojejapóva tekomboʼépe ojupi mas de seis vése. Tekombo"e primaria-gui oiko obligatoria.
  Heẽ, ndaha"éi opa mba"e pya"e iñambue iporãve haĝua, ha katu mboýpa operde tetã revolución ha guerra civil rupi. Mboy tapicha iñaranduvapa omano ha oheja hetã. Ha ko"áğa, ko universo pehẽnguépe oĩ pa"ũ ojejoko haĝua ko mba"e.
  Pe tanque aerodinámico oveve pya"e ha kirirĩháme y guýpe. Ha koʼág̃a oñehundíma pe último ohundíva pe Yvy Kuarahy Osẽvape.
  Natasha he"i vy"ápe:
  - ¡Upéicha chemitã!
  Alenka okorrehi pe mitãkuña"ípe, omyesakãvo:
  - Tuichaiterei piko opavave ñaime ko'ápe! ¡Oñorairõ hikuái leónicha!
  Margarita he"i ipochy reheve:
  - ¡Mba'eve especial! ¡Simplemente roguereko tecnología iporãvéva!
  Alenka opukavy ha ombohovái:
  - ¡Ha katu ore voi rodispara umi cañón!
  Natasha oipytyvõ iñamígope:
  - Ha ore voi rojapo avei! Ha péva ha"e peteĩ tesa akãrague...
  Margarita oiporavo:
  - ¡Po inclinado!
  Natasha opukavy ha ombohovái:
  - Ha nde ningo peteĩ mitãkuña encantador!
  Margarita he"i hekopete:
  - Che ambyasy japonés-pe. Haʼekuéra ojapo umi dibujo animado iporãitereíva. ¡ Chegusta koʼýte hentai !
  Alenka opukavy ha ombojere ipy yvate gotyo:
  - Hentai , iporãiterei! ¡Iporãiterei jepe!
  Natasha, peteĩ mitãkuña opukavyva"ekue oprobáva pe mermelada, opropone:
  - Ha ikatu jaity avei umi fascista jyva!
  Medvedev oñakãity opukavy:
  - Temiandu porã. Ha katu ñamohu"ã raẽ umi fuerza terrestre japonesa. Ha ñaipytyvõta opa pyaʼeve hag̃ua pe gérra. Péicha fascismo ndojehechái ko universo-pe.
  Mitãkuña"ikuéra ombohovái peteĩ ñe"ẽme:
  -Ha ndojehechái, ha China ñanemba"éta!
  Oñehundi rire pe flota japonesa, pe súper tanque T-95 ohupyty pe superficie.
  Upéi Medvedev oñepyrũ iképe opaichagua mbaʼe ndovaléiva mbaʼeverã.
  guerrero Alenka oñembo'y defensa Ryazan rehe. Natasha oĩkuri hendive.
  Mokõive mitãkuña oreko armadura ligero, oreko peteĩ sable káda ipópe. Ha nde py guýpe oĩ umi disco espesiál ha ipire hũva.
  Peteĩ ehérsito tuichaitereíva mongol-tátar-kuéra ojapo peteĩ asalto.
  Heta eskaléra puku ojahoʼi peteĩ jeýpe umi murálla. Ha"ekuéra idiferente: ojejapo tronco hapogui, oity pindo ka"aguy barra cruzada reheve. Avei ojeporu escalera pohýi orekóva fila de tronco. Umi muralla, gracias pe ritmo pya"e oñemopu"ã haguére, ojekuaa ijyvateveha umi tártaro oha"arõvagui, heta escalera ndohupytýi yvate gotyo. Tenonderã, umi mongol omosẽ umi mbovymi Urus ojejapyhývape. Pe puévlo ruso oipotave pe ñemano pe ñemotĩgui pe prisionéroramo.
  Péro umi mongol ndopytuʼúi.
  Oñemongu"évo poriahuvereko"ỹre lanza afilada reheve, umi tapicha ikane"õvape oñembotapykue, oha"arõvo pe pueblo ruso, ndojukaséi imba"éva, oñeme"ẽtaha. Térã, umi préso guýpe, oike pe murálla de hielo-pe. Oĩ umi preso oguejy pya"éva osapukáivo, oguejy pe hielo congelado-gui, oity umi nuker ojehayhu"ỹvape, oipe"ávo ipógui kyse ha pya"e ho"a ojejapi. Umi tapicha pya"e ojupi hína kuri umi escalera-pe, nerentendei mba"eichagua ha tribu-pa?
  Medio desnudo, trapo-pe, ipópe peteĩ yvyra, ijyva ojekutu ha huguypa. Pe kuimba"e Vaul, oñemondeva"ekue armadura -pe , ohupipáma peteĩ hacha tuichaitereíva, ha osapukái desesperadamente hikuái iguýgui:
  -Ani orehundi, kavaju"arigua, ore oremba"e, umi ruso!
  Voivode Dikoros oñemopu"ã pe muro gotyo ha osapukái:
  -Ahetũ ha"eha ñanemba"e!
  Peteî sapukái desesperado omoañete péva:
  -Eha'arõ eikytĩ, nde mba'e! ¡Ndaipóri ñande apytépe mogol!
  Iñaranduetereíva Alenka osapukái:
  -Ohasáva hekoitépe ha'e peteĩ imba'éva!
  - ¡Peñemongarai, tavayguakuéra ortodoxo!
  Peteĩ ñe"ẽ oporomondýivape, umi kavaju ojeperrona peteĩ kilómetro mombyry, pe gigante Vaula-Morovin opukavy .
  Umi defensor Ryazan-gua omonéî:
  -Akatúa! ¡Añetehápe!
  Ha"ekuéra peteĩ ñe"ẽme ohenduka opa umi muro-pe:
  -Peju hermanokuéra, pejapo pe kurusu señal!
  Hetaiterei preso ikyrỹiva, hovy ro"ysãgui, ojupi pe muralla ári ha ho"a, osegívo ojehasa mecánicamente ijehegui. Oĩ pyaʼe voi oipyhýva umi ita oñemoĩmavaʼekue ha ipochýpe omombo umi mongol-pe. Heta tapicha oikóva Ryazan-pe ohecha peteĩha jey umi tártaro-pe, heta opositor tradicional jepe, umi kipchak-kuéra voi, oñemoambue ao mongol-pe.
  Umi enemigo omonde abrigo puku de piel, ipukúva ha oñembotapykue umi dobladillo-pe. Umi nuker ojeporavóva oreko chapa de cobre ha hierro oñemoĩva ijyva ári ha ijyva ojepe"a. Omondýi haguã umi Urus-pe, heta opinta tuguy reheve hova iñañáva ha feminado.
  Péro umi Urus noñemondýiri, ojotopa pe enemígope kyse ha hácha reheve. Vaula golpe barrido ipu"akapávagui, ojejuka cinco mongol-pe peteĩ jeýpe, mokõiha golpe ha mbohapyve! Ambue ñorairõhára ndoñorairõi ivaivéva. Umi tátar ojupi torpemente pe eje resbaladizo-pe, ndaikatúi ojejaho"i porã escudo-pe ni oñeikytĩ sabre-pe. Tuichaiterei pérdida reheve, og̃uahẽvo yvate gotyo pe ehérsito mongol, oñeñohẽ hesekuéra y hykúva ha peteĩ árma vaiete: alquitrán hendýva.
  Kuña ha mitã michĩva jepe oñohẽ y hendýva ha omombo ita ha bloque. Umi honda michĩva orekóva flecha envenenada, koʼýte ideprovécho, peteĩ mitã orekóva cinco áño jepe, ndaikatúiva gueteri oipeʼa peteĩ arco ryru ojejokóva ipo michĩvape, ikatu odispara chuguikuéra. Ha japerde jadispara jave peichagua masa gruesa-pe hasyve jagolpea rangue. Pe asalto hesakã porã oestrangulisaha, umi te'õngue mutilado ojeroky oguejy hetaiterei.
  Peteĩ telescopio katupyry rupive ojapova"ekue umi chino, Guyuk Khan ohecha porã pe ñorairõ. Ohetũ ijuru ha oinupã ijuru, sapy"a py"a, omohenda porãvo icasco de piel de oro, ojupíva iñakãhatã ha imolesta isyváre. Upéi ipochýgui omombo pe pipa.
  -Ñande ñorairõhára omanóma! Burundai ha pe Mbói Hovy ou che rendápe!
   Umi turgaud pya"e pya"e omotenonde haĝua pe orden kagan corona rehegua. Guyuk oguapy potaitéma peteĩ apyka marfil tallada-pe, peteĩ po oñeno mbeguekatu ijyva ári:
  -Ani rejepy'apy, tuicha mba'éva! ¡Embopy"aguapy nde resa ka"aguy!
  Peteĩ melodía viscosa oronrona, imandu"aitereíva peteĩ kuña ñe"ẽre.
   Guyuk Khan oñeñandu oke ha apenas ikatu opyta ipy rehe. Heẽ, upéva ha'e. Jey, peteĩ fantasma-icha, ojekuaa henondépe pe Mbói Hovy - pe tapicha ivaivéva ijehérsito-pe, peteĩ demonio infierno-gua Japón mombyry ha ndaikatúiva ojeike.
  -Nde!
  ¡Pe heredero pe Khagan Supremo-pegua oapunta peteĩ dedo tavy! Mbói hovy osegi oñemyasãi, sapy"ánte ojupi, sapy"ánte oguejy:
  -CHE! Ha che ahecha nde rupive voi! ¡Oguahẽma ára remoderávo nde pochy! Bueno, precisamente, ¡pegueru opa pene reserva pe ñorairõme pya"e ikatuháicha! Ha che poipytyvõta, hermanokuéra, ha ame"ẽta peichagua sorpresa pe enemigo-pe! Pe movimiento firma rehegua, cheguerovia, oĩ porãta!
  - Dze , dze , dze ! ¡ Amombota peteĩ tumen ojeporavóva ñorairõme Burundai poguýpe ! ¡Oñondivepa pemotenondéta pe atáke!
  Pe japonés omimbi hesa, ohechaukávo hatĩ hovy tuicháva:
  -Ndaipóri aña morotĩ, ajukase che joguahakuérape! ¡Peteĩ ninja añeteguáicha!
  Pe mbói hovy omimbi italismán, ojekuaa peteĩ silbato ojehechakuaa"ỹre ijurúpe ha oñehendu peteĩ melodía omimbipáva.
   Guyuk oimo"ã oñembohoryha hese hikuái, ha katu ndorekói mbarete ni ojodiskuti haĝua pe ninja paje apoha ndive . Ko'ã momento-pe, umi Turgaud-kuéra oempuja groseramente Burundai , Guyuk Khan-pe ndogustái ko protegido iñe'ẽrendúva Subudai -Baghatur.
  -¡Nde pire de vino fugazo! ¿Nderehechái piko umi ñorairõhára ikatupyryvéva omanoha hína Urus táva guasu muro guýpe? Ejagarra pya"e umi Berkut ha, ohasávo pe ysyry, eity umi Uruses-pe peteĩ golpe reheve pe muro akatúa guýpe.
  Burundai ikatupyrýva oñeanimákuri ombotove:
  -Pe hielo ne"ĩra gueteri imbarete, miles de pezuña golpe guýpe simplemente ojerreventáta.
  pe formidable japonés ombohovái Guyuk -pe ĝuarã .
  -Ne jepy'apy ojeguerohory. ¡Péro umi mbaʼe reñehaʼãva haʼe vaʼekue en vano! ¡Pe polvo mágico ojokua hielo pe ysyry ári imbaretevéva pe acero militar-gui! Bueno, ejupi tenonde gotyo, ro"ordena ndéve!
  -Pe ninja batyr tuicha oikuaa mba'épa he'i! ¡Ejupi pya"eve, redomina ramo pe amandáu, ame"ẽta peteĩ mbo"ehao kavaju rehegua jopói ramo!
  Guyuk Khan osapukái, omongu"évo ikuã. Burundai noñanimái okontradesíve - henyhẽ ñemanógui. Pe mongol orekóva peteĩ aty kavaju arigua iñakãrague morotĩva okañy ojehecha"ỹre. Sapy"aitépe oñemboja peteĩ sombra, oĩ peteĩ tyapu iñakã ári, ha peteĩ ola de aire mbarete ojapo pe corona kagan casco oveve haĝua:
  -Harakiri! Upévare pe Mariposa oveve! Ko"ágã umi Urus oguerekóta peteĩ " cataplasma ".
  Peteĩ dragón gigante oveve pe superficie ári, ipepo de oro omboveve umi nieve ryru, ha umi lengua tatatĩ osẽva mbohapy ijuru depredador-gui.
  -¡Mangusa maravillosa !
   Guyuk ndorekói ni tiempo okyhyje haĝua:
  -Ha'e ikatu ohapypaite Ryazan.
  -Ndaha"éi opa mba"e, ha katu omyendýta tata pe muro. ¡Eñemotenonde, che Godzilla michĩmi!
  Medvedev sueño porãite osegi. Pe presidente interino oreko kuri peteĩ imaginación colosal.
  Peteĩ dragón ipu"akapáva, ipepo cincuenta metro, oveve yvate. Umi mongol ha umi chamán omoirûva chupekuéra opukavy pochýpe. Tumen , Burundai poguýpe , oveve pya"e pe hielo ári, heta kavaju oñepysanga, ha pya"e opyrũ chupekuéra ha umi kavaju ári peteĩ masa de hierro frenética. Pe monstruo mbohapy iñakãva katu, oñembohypýi porã pe muro ári. Desierto ohechakuaa pe peligro orekóva peteĩ ataque aéreo ambuekuéra mboyve. Bueno, katuete, ndaikuaaukaséikuri che trumpetakuéra tenonderãve, ha katu asalva haĝua pe táva, aiporuva"erã peteĩ arma ojekuaa"ỹva upe ára peve. Pe monstruo ipepo rehegua oñemoĩ peteĩ monstruo mecánico-pe ha"etéva vagamente peteĩ mezcla peteĩ araña ha peteĩ centípedo de acero-gui. Pe tatatĩ ojupíma kuri pe caldera de vapor-gui. Pejapo porã karaikuéra pemombo haguére pe carbón de antemano.
  Pe catapulta de vapor ha"e peteĩ combinación magistral umi tecnología peteĩ locomotora de vapor, peteĩ cabrestante, ballista multipierna ha jepe... peteĩ tabaco musical. Ha ko mymba, ojejapóva acero oñembohapévagui, ikatu omombo oimeraẽ mbaʼe ombyaíva haimete peteĩ ametralladora velocidad-pe, dos kilómetro peve. Mitãkuña guerrera ha"e umi primera mundo-pe opensáva oadapta haĝua peteĩ motor de pistón oity haĝua carga. Dikoros personalmente ombojere pe palanca, oñepyrũ omýi peteĩ cinta ojeforsáva katupyry umi cadena-gui, omoinge ita umi cuchilla ojeréva pya"épe.
  Umi tártaro ojapura guive peteĩ montón denso-pe, haimete ndaipóri falta, upéva rangue, káda adoquines ipohýiva, ojere, oity heta kavaju arigua opresionáva. Peteĩ mba"e ivaieterei, pe escala de apuntamiento ikangyve, ikatu gueteri rembota umi mongol-pe, ha katu eñeha"ã, einupã peteĩ dragón oveveva"ekuépe! Pe monstruo mbohapy iñakãva ombojere iñakã ha oipe"a ijyva tuicha, colmillo, diamante-icha omimbipáva.
  Pe tatatĩ okañýva oveve ohasávo pe murálla ha oity umi óga. Oñehendu sapukái ha sapukái, heta kuña medio ciego oñani tape rehe, ha umi óga hendy velocidad innatural-pe. Vy'arã, yvyku'i ha barril y pohýi, avei bombero-kuéra, oime alerta-pe. Oĩ umi choza, koʼýte umi hiʼag̃uíva pe murállagui, ojejahoʼíva asbesto ndaikatuvéimava tatarendýpe. Pe presión amistosa guýpe, pe volcán depredador oñembopiro"y ha, operde rire imbarete, oñekonverti arroyo de humo pálido-pe.
  Ha katu pe dragón hesakã porã noñeme"ẽséiha, osẽvo pe buceo-gui, ojere peteĩ tropa de tormenta sobrecargado grásia reheve ha omboguejy jey umi arroyo peteĩ tornado tatatĩme. Umi tátar ohupytyma kuri pe murálla, upévare pe tatatĩ ipochýva oinupã avei chupekuéra. Umi víctima apytépe oĩ pe formidable Burundai , ijao lujoso hendy, ha ha"e ojevy pya"e peteĩ jaguarete herido sapukái reheve. Umi soldádo ruso ohasa asy avei, ha ojehechakuaa peteĩ párte pe hielogui ojedesmelta, ha ojekuaa pe yvy ha umi tronco. Umi ao Dikoros ári okáipa, ha katu pe luchador Antonov oñembo"ýva pe muro ári oconsegui oñohẽ hese peteĩ mba"yru y, ha ojupi vapor pe cadena de correo haku asývagui.
  -Mba"eichaitépa peteĩ obsesión diabólica, ombyasy Alenka fresco ndañandehechái haguére!
  Pe dragón ojere jey ha oñeha"ã oike pe mbohapyha círculo-pe. Pe paje apoha Savely oinupã ikuã, ohupyty omombo peteĩ bola de fuego michĩva, pe golpe oity pe dragón akã mbytépe. Pe explosión michĩva ndojapói mba"eveichagua pérdida particular pe monstruo mbohapy iñakãvape, ha katu oity"imi chupe itrayectoria-gui, upévagui pe dragón odispara tenonderãve, peteĩ torbellino tatatĩ oinupãva umi fila de nukers oñembyatývape . Ha jey opukavy frenético, oĩ umi tártaro ova jey. Upérõ ha"e Dikoros ohechakuaa peteĩ mitãkuña"i ijyvatéva, oñemongu"éva pya"e mokõi kyse puku doble filo. Velocidad inhumano reheve, oikytĩ ikontrariokuérape repollo-pe, ome"ẽ golpe vaiete ipy, codo ha iñakã jepe, oveve peteĩ mariposa-icha.
  Peteĩnte, térã jaʼe porãsérõ mokõi persóna ikatu kuri ojapo peichagua devassión:
  -Juliana! Ángel rojo, ¿nde piko upéva?!
  - ¡Rehetũ yvoty nde ryekue reheve! ¡Peteĩ tres metro yvate guive!
  Alenka ombohovái opukavy. Pe mitãkuña guerrera, peteĩ guepardo itavyva velocidad reheve, oveve yvate pe muralla ári, ohejávo apenas ojehechakuaáva marca huguypaitéva pe pared-pe.
  -Ani reñe"ẽ, opa mba"e hesakã! ¡Ñambogueva"erã pe antorcha ipepo rehegua!
  Alenka oisu"u ka"aguy, pe dragón, o"nivela rire ivuelo, oike irundyha círculo-pe. Peteĩ ñorairõhára oñembo"ýva hi"aguĩva he"i chupe:
  -Eipuru pe catapulta, Alenka, eity chupe peteĩ ita guasu reheve.
  Pe mitãkuña ñorairõhára opukavy amenazantemente.
  -Che voi aikuaa porãve mba'épa aiporúta!
  Alenka oipyhy mbohapy kadéna ojeforsáva katupyry ha velocidad rayo reheve. Péva ha"eva"ekue avei mitãkuña guerrerakuéra idea: ombojoaju mokõi térã mbohapy ita michĩva, odispara mokõi térã hetave balista ha oikytĩ oguejy, oimtila peteĩ línea entera. Odesplega rire pe catapulta de vapor, Alenka oity pe cuchilla ári ha oity pe palanca. Oñemombo yvate, ha ovevéma hína pe mitãkuña guerrera oñanduuka ipo, katupyry reheve ombojere ikyse puku, odirigívo pe movimiento pya"e, ha oconsegui oguejy pe dragón rapykuéri, ojejaho"íva espiga-kuéra reheve. Pe monstruo oryrýi ha oñeha"ã omombo pe mitãkuña-jinete atrevido-pe, ha katu umi cadena katupyry ojetorsionáva o"abrumáva umi juru tuichaitévape - pe formidable monstruo oñemoĩmbaite.
  -Mba'ére piko reikotevẽ mbohapy akã? ¿Ofaltápa peteĩ? Henyhẽ agujero-gui, upévare añapytĩta encadena-pe ani hağua oveve okápe umi cerebro paha!
  Pe mitãkuña guerrera opukavy pe broma torpe ojapóvare. Pe dragón tuichaiterei ohupyty altitud, upéi omoheñói jey Nesterov bucle, umi músculo ipire guýpe oryrýi, pe monstruo oñeha"ã desesperadamente omombo haĝua pe jinete noñeinvitaiva"ekuépe. Umi corriente haku asýva aire rehegua oipeju pe tete gigantesco ári, pe cometa oñemongu"e peteĩ ita osẽvaicha peteĩ catapulta-gui, térã, oiméne, peteĩ meteoro-gui. Pe ola atmosférica oity umi tártaro-pe tape porãgui.
  Alenka opukavy:
  -Ndaha'éi impresionante!
  Oñemotenonde gueteri oke presidente interino. Karai Medvedev ho"a"imi, ikatu voi ñembyasýgui.
  Añetehápe, mba"eichaitépa ha"e peteĩ dragón consciente pe mitãkuña terminadora-pe ĝuarã ohasávo carga extrema doce plano variable-pe, o"acelerávo ciento cincuenta gravedad-pe ha pya"e oñembohypýi pe peso"ỹme, upéi og̃uahẽ jey pe límite de carga subletal-pe. Oimeraêva representante flora ha fauna ha'e peteî gusano ko producto ingeniería genética renondépe.
  Pe monstruo oñeha"ã ombojere iñakã, okororõ vaieterei ijuru tuichaitéva reheve. Pe mitãkuña guerrera oikytĩ ikyse puku legendario reheve opa ipu"aka reheve, oapuntáva pe tenda sensitivovévape - pe nariz ryru. Peteĩha golpe ha"e plano, umi cuenta de plata oveve osẽvo pe ryekuegui, pérlaicha omimbipáva kuarahy"ãme:
  "Nde mosquito iporãiterei, ajépa, he"i hikuái peteĩ dragón ikatuha odefeka óro".
  Pe mbói oinupã peteĩ tesape reheve. Ombohováivo, pe Alenka iporã ha ágil oikytĩ pe punta reheve, pe golpe haimbe ha hekopete, pe cuchilla pytã"imi ha ojekuaa umi rocío cereza-rubí ijyva tuichaitévagui. Ha"ekuéra oñekongela pe mosca-pe voi, oñembojoaju peteĩ adorno extraño-pe.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Iporã, eju, ejapo jey pe truco!
  Pe monstruo oñembopy"ajupáma, ha katu osegi ijyvate, pe táva guasu Ryazan michĩve ohóvo. Ko"ápe oĩ peteĩ karréta rruédape, ko"áĝa peteĩ platillo-pe, ha ko"ápe tuicha peteĩ amapola ra"ỹiicha, ipahápe okañy arai rapykuéri. Yvága omimbi morotĩ, henyhẽva mbyja omimbipávagui, ojupi hikuái estratosfera-pe, hasy opytu"u haguã, oike peteĩ vacío ro"ysã. Jepe pe legendaria Alenka ndaha"éi peteĩ persona común, ndaikatúi ojapo aire"ỹre mba"eveichavérõ. Ha katu, ojehechaháicha, pe dragón oisu"u avei, pe reptil oreko convulsiones, osẽma apytu"ũ, upévare jaguejyva"erã pe altitud. Hesakã porã ndaiporiha deseo ojejapo jey haguã Ruslan hazaña, oguerekóva Chernomorets barba mbohapy ára ha mbohapy pyhare pukukue. Peteĩ ñe"ẽjoaju peteĩ mitãnguéra página web-gui omimbi iñakãme, ha por alguna razón añetehápe orrepetise.
  Ha pe mitãkuña ñorairõhára he"i:
  -Ore ningo peteĩ tuguygua, nde ha che!
  Pe dragón ha"ete ku ojagarráva pe he"iséva, oryrýi ha opytu"u iveve. Upéi oñepyrũ mbeguekatúpe oguejy.
  Pe ñorairõhára iporã ha ijyvyku"íva he"i:
  -Repensa porã, che ryvy ipepo! ¡Roguerekóta resultado penendive!
  Peteĩ masacre añetegua oĩkuri pleno ritmo-pe iguýpe, umi mongol ojerokypáma mombyry umi muro-gui, ha pe magnífico Natasha odesidi og̃uahẽmaha pe momento óptimo ogolpea haĝua. Iporã, mitãkuña py"aguasu, ikatu rehecha chupe upepete, ohasa haguépe, opyta peteĩ tape huguypaitéva ojejapo hũva te"õngue reheve. Ndaha"éi ipy ha ipo añónte, Natasha mokõi trenza alargada hyakuã puñalada ojejapóva cadena-pe ojejapóva acero oñembohapévagui.
  Alenka he"i ijupe, opyrũvo ipy:
  -Katuete ajapóta chejehegui ko'ãichagua pertenencia personal! Ko'ágã, ¡ñambopiro'y umi mogol-pe!
  Peteĩ tatatĩ ka"aguy osẽ peteĩ volcán triple-icha umi garganta lata-gui, umi tártaro oñembyaty hatãiterei, ha ojefriti rei hikuái cientos-pe, osẽvo peteĩ tata infierno jurugui. Umi kavaju okyhyje especialmente, jepémo upéicha, la mayoría umi kavaju oñemboykéma peteĩ golpe sapy"aitépe ijyva ári, Guyuk Khan mil guardia personal añoite opyta pe silla guýpe. Pe erupción osegi, oityvyro cientos ha cientos de combatientes peteĩ salvo-pe peteĩ huracán tatatĩme. Pe mbói hovy omaña hesa"yju reheve idragón michĩva jeju.
  Pe ñorairõhára kuarahyresẽgui oúva opukavy:
  -Traidor! ¡Opavave peẽ ha"e representante familia dragón-pegua, akóinte petraisiona ha peservi pe imbaretevévape!
  Pochy, pe brujo ninja oñeha"ã ipu"aka pe jinete atrevido-pe, omombo pulsar-kuéra ametralladora velocidad-pe. Pe mitãrusu ñorairõhára Alena opukavy ha opurahéi hatã:
  - Tata y reheve - ¡embota pe vidrio! Nde ha'e peteĩ extraño fresco - nde escupi tata!
  Kóva ha"e peteĩ mitãkuña - vy"a, ñembosarái reheve. Ha umi pulsar ojejapóva tatagui ndokyhyjéi chugui.
  Alena oity chupekuéra fácilmente, oiporúvo arma legendaria ha, sapy"a py"a, odirigívo pe mymba unidad enemigo gotyo. Ko lanzallama ojepuru jeýva ipepo reheve iporãve cien mecánico kavaju oguerahávagui.
  Ikatu kóva jepe ho"ysãve peteĩ aviõ de ataque-gui, ha mba"éicha piko oreko hetaiterei combustible, ha ndopái piko pe fusible? ¡Restudiava"erã pe monstruo nde ocio-pe ha remoheñói peteĩ arma pyahu, ndojehecháiva"ekue yma! Umi flecha ojere pe pire blindado hũ ha iridiscente-gui, omimbipa opa umi arco iris color reheve, mijo-icha. Umi golpe sapy"ami añoite omoambue pe coloración: pe rubí pytãgui oiko lila-violeta. Lila-zafiro katu, oñekonverti escarlata-naranja, hovy óro ha verde esmeralda-pe. Kóva iporãiterei, ñambyasy peteĩ ñorairõ huguypaitéva haku jave ndaipóri tiempo ojedisfruta haĝua pe espectáculo fabuloso-gui.
  Umi ñorairõhára ha soldádo ruso Legión Blanca-gua, mitãkuña omoheñóiva, oikytĩma kuri hetave ehérsito mongol-pegua. Oiko especialmente creepy oike jave en juego umi lanzallamas mecánicas, oimeraẽ ejército ndaikatúi oaguanta peichagua doble golpe. Ambue minuto, ha oñepyrũta peteĩ vuelo desordenado. Pe mbói hovy opyrũ sapy"ami.
  Batu rembiapoukapy hesakã porã, ojuka haguã pe corona kagan pe kirirĩháme, ha katu pe pago imbovyeterei. Nahániri, ojukáta chupe upe rire, ha katu ko"áĝa ĝuarã oguenohẽta chupe umi kyse puku ruso oityvyróva guýgui:
  -Jañemomombyry, Kagan, che rocubri!
  mangus mbohapy iñakã rehegua ? ¡Ndahejamoʼãi ombohasa asy che ehérsitope!
  Pe ninja oikytĩ ikuã ha oñepyrũ ho"a chispa:
  "Ikatu amombo peteĩ hechizo complejo ha ha"e ojevýta imúndope, ha katu upéi ndaikatumo"ãi ahenói chupe siete áño aja!" ¡Oĩ peteĩ opción jepe! ¡Peteĩ hechizo nivel Hale-pegua!
  -Mba'éichapa upéva?
  Guyuk rova, ikyra ha hinchado ohasávo umi áño, ojepyso. Ninja Killer omyesakã:
  -Ha upéicha! Che ajukáramo imongue morotĩ , upéicharõ pe dragón chemba"éta, chejukáramo, upéicharõ ha"éta imba"e!
  Pe paje apoha japonés osusurra peteĩ mantra puku, pe talismán omimbive kuarahygui. Ojegueraha pe emoción exterminación rehegua, Alenka ipy"a"ỹva oñandu sapy"a okañyha iguype pe flexible, pulido peteĩ monstruo ipu"akapáva ha iñe"ẽrendúmava rapykuere. Ojejuhu yvate, oveve oguejy peteĩ ita velocidad-pe. Pe ho"a ndaha"éikuri iporãva, ha katu ndaha"éi oporojukáva. Oity rire peteĩ nieve ipukúva metro, pe guerrero terminador oataka umi mongol-pe peteĩ jaguarete herido pochy reheve. Ho"a pe resistencia organizada paha, umi remanente poriahuvereko pe ejército tuichaitévagui pya"e oho vuelo masivo-pe.
  Umi mitãkuña iporãvéva, Alenka ha Natasha ipy"a"ỹva, literalmente ocompeti oexterminávo umi nuker desorientado. Guyuk Khan katu, prácticamente ojehecha"ỹva, ikavaju galgo ombotypaite opaite récord hipódromo-pegua, pe kagan hereditario opensa ipire tee rehe añoite.
  -Nahániri, kóva ndaha'éi samurai! Cobarde patético. ¡Ajépa ñamotĩ jaservi hag̃ua peichagua mikadope!
  Pe ninja opukavy.
  Pe mbói hovy oguenohẽ mokõi katana ipu"akapáva, ohasa ha otyryry hatã, peteĩ pelota rosa omimbipáva ojeipe"a umi cuchilla-gui. Peteĩ pulsar mágico homing pya"e odespega pe Alenka iporã ha medio desnuda gotyo.
  Pe guerrero terminador oconsegui ohechakuaa pe movimiento, oikytĩ pe coágulo tatatĩme pe mosca-pe, peteĩ explosión michĩva isarambipáva rayo-icha, omosarambíva peteĩ docena térã mokõi mongol-pe:
  -Ha'e pe aña! ¡Samurai del Mundo Inferior!
  Osapukái pe Mbói Hovy. Pe ninja oñembosako"íma kuri pya"e ojotopa haĝua pe Alenka ipy"a"ỹva huguypaitéva ndive , ha upérõ oike iñakãme peteĩ pensamiento elemental. "Mba'épa oikóta ndojukáiramo pya'e ko mitãkuña luchador imbaretevévape, upéicharõ pe terminador rubio Natasha oñemoirũta hendive, ha upéi umi consecuencia oikóta catastrófica.Hi'arive, ha'e omoĩ ipoguýpe pe dragón-pe, ha peteĩ ñorairõhára ipoderosoitereíva añoite ikatu omoĩ ipoguýpe pe mbói guasúpe. "
  Pe ninja oraspa:
  -Che añemomombyry hína guyrakuéra! ¡Asẽma aju jey haguã!
  Pe mbói hovy, oipe"ávo ijao morotĩ, oñeñotỹ pe nieve-pe. Upéi, oñemboty, oñepyrũ osusurra peteĩ hechizo movimiento rehegua.
  Alenka ipy"a"ỹva osegi ipersecución pochýpe, Natasha hatã ndopytái tapykuépe. Jepe opa mba"e vaiete pe ñorairõ, ndohejái hikuái pe tenda mburuvicha guasu corona-pegua kagan sapy"ami ojehecha"ỹre.
  -Okañýta, jajapyhy tendotape!
  Pe Alenka ipy"a"ỹva opropone. Omombo peteĩ disco ipy nandi reheve, Natasha ombohovái casualmente, osegívo onivela umi mongol okañývape umi golpe pya"e reheve.
  -Mba'e piko! Roguerúta vy'a extra Batyga -pe , ha péva humanoiterei. Pe kyse puku ojuka fásilmente, ha pe jihangir oipeʼánte ipire.
  Alenka, oikytĩ rire irundy peteĩ golpe reheve, opukavy.
  -Ha"e voi ndoipe"áiramo Batu hatĩ! ¿Ñamondótapa chupekuéra pe kampaménto peve, térã mbaʼépa?
  Natasha opukavy ha he"i:
  -Batu oikytĩ ikalsonsillo hatãiterei, ha sa'ive Mooglan oikovéva, iporãvéta!
  Umi mitãkuña terminador ombopya"e ritmo, imandu"a peteĩ juego de catch-up rehe, umi nuker desesperadamente oinupã ikavajukuéra, odesgarrávo ijykére huguypa. Oñeha"ã desesperadamente, oconsegui hikuái ojeipe"a"imi umi jinete Uru-gui, ha katu ndaikatúi okañy umi ojediseño pya"eveva"ekuégui peteĩ guepardo-gui!
  Opu"ãvo, Dmitry, Anatolyevich Medvedev ojapo ejercicio ha omboguejy televisor. Zelensky ipu"aka haguére, oiko vy"aguasu ha vy"aguasu tetã tuichakue javeve. Umi hénte ovyʼa ipyʼaite guive umi kámbiore.
  Maymáva oikose peteĩ tape pyahúpe, ha sãsõve. Hi"aguĩma pe inauguración, ha Zelensky ohupyty ohóvo poder completo. Ha péva avei omoheñói kyre"ỹ ha inspiración. Ha'ete, opa mba'e iñambuéta ha iporãvéta kuehegui. Ha umi eslavo ojuhúta joaju ha opata Guerra Fría. Ojoguaite pesadilla autoritario época Putin-pe.
  Ha ojepurahéima voi purahéi porã Zelensky rehe... Maymáva oipota mba"e pyahu ha iporãva.
  Zelensky voi oikuaauka peteîha decreto rupive omboykéta inmunidad parlamentaria, ha avei omopotîtaha oligarca pluma. Zelensky ome'ê iñe'ê añeteguáva avei tuicha ohupítaha impuesto umi rico-kuéra rehe. Ha"ete, ndorekói hikuái razón ikyra haĝua!
  En general, heta mba"e ojeplanifika ojejapo haĝua. Oikehápe grandiosa construcción ferrocarril: Arkhangelsk - Chukotka, ha upéi peteî túnel subterráneo Alaska gotyo.
  Mba"ére piko Zelensky ndaha"éi peteĩ rréi? Umi proyecto orekóva ha"e grandioso. Ha EE.UU.-pe pya'e iñambuéta gobierno ha oîta ambue generación político-kuéra. Oipotáva avei ñemoambue.
  Ha ko'ágã Zelensky ojedesbobina...
  Ojegueraha mboyve pe komputadóra, Medvedev oike pe ñembosaráipe...
  Ojejagarra rire URSS, ikatu oñemboja EE.UU. ndive. Ha katu tenonderã, ñamongu"e pe sistema de defensa misil láser rehegua;pe imperio oreko ko"ãichagua capacidad ko"ápe. Ñorairõ EE.UU. rehe - 2008! Pe invasión oñepyrũ Chukotka guive Alaska peve.
  Oî peteî lucha añeteguáva oñemotenondéva.
  Umi Abrams oñorairõ hína pe tanque Pantera-7 ndive. Pe auto pyahu ndaha"evéima ipohýietereíva ha"eháicha perfecto. Ha ohechauka iclase absoluta.
  Ha ohundi umi Yankees-pe... Medvedev oñembotavy"imi pe ñorairõgui, ha oentrega control peteĩ Asesor militar clase Rokossovsky-pe. Ha oñepyrũ omaneha...
  Techapyrã, emopu"ã peteĩ mba"e... Templo pyahu peteĩteĩ orekóva siete religión. Térã umi tórre de téle pyahu jepe. Ha iporãitereíta ojejapo peteĩ pirámide. Peteĩ kilómetro y medio ijyvate. Heẽ, ¡añetehápe tuichaiterei mbaʼéta upéva!
  Upe jave avei, Medvedev ohupi ohóvo nivel de bienestar. Ndaha'éi oñembotapykue haguãnte fábrica militar-kuéra.
  Ikatu avei ojejapo televisor, frigorífico, computadora, computadora portátil. Ha omopu"ã producción, ha ombopupa umi músculo oñorairõva. Ha katu EE.UU. ipu"akapáma... Imperio oguerekóma peteĩ población ohasáva dos. Medvedev oipe"a hatĩ ha opurahéi:
  - ¡Che ha'e peteĩ huracán añetegua opa siglo-pegua! ¡Pe oguerútava heta ñemano!
  Ha jey omoî presión América-pe. Oñeintercambia hína umi huelga nuclear. Peichagua ñorairõ okakuaa ohóvo.
  . MOAKÃHA No 8 rehegua
  Eh, ñamopu'ã jey umi unidad. Ha mba'éichapa jainupãta! Ko'ápe oime umi mitãkuña infantería omýiva. Opavave ipy"a"ỹ ha bikini-pe. Ha mba"éichapa umi Yankees oinupã bayoneta reheve, ha mba"éichapa omombo granada ipy nandi reheve. Oĩ ipypekuéra energía añetegua. Ha opa mbaʼe omimbi, umi bola de mercurio-icha oñani ipire morotĩva guýpe. Mitãkuña ohayhu ojuka - ko'ãva ha'e mitãkuña!
  Ha opurahéi hikuái ijupe:
  Ore roñembotavy mitãkuña Komsomol-pe,
  Ore ha"e Zar Medvedev, peteĩ Zar iñaranduetereíva...
  Ha katuete jaguereko peteĩ ñe"ẽ hesakãva,
  Oimeraẽ mba'e ojediskuti haguã - ¡tereho hese!
  Ha jey omombo granada ipysã nandi reheve. Ko"ã mitãkuña ha"e literalmente súper. Ha umi Yankees oityvyro, ojagarrávo Alaska-pe. Ha opurahéi avei hikuái ijupe:
  - Umi lobo aña oñembyaty oñondive! ¡Upéicharõ añoite pe karréra oikovéta! Umi ikangyva oñehundi, ojejuka - omopotĩvo tuguy marangatu!
  Ha umi mitãkuña oike pyaʼe pe atákepe odesnudávo hatĩ. Ha katu umi norteamericano rehe oî avei "Tigres"-7, mba"e poder asombroso. Ha koʼãichagua monstruo ndaikatúi ojejoko!
  "Tigre"-7 ha'e peteî cañón especial alta presión orekóva velocidad proyectil inicial 2500 metros por segundo. Ha oinupã riremínte chupe, mbaʼeve ndosalvamoʼãi chupe. Ha umi Ambram oñani opa gotyo . Ha oity chuguikuéra pe tórre.
  Ha pe mitãkuña omboliga umi soldádope oñesũ ha ohetũ hag̃ua ipy nandi.
  Umi norteamericano oñeme'ê jey. Ha umi tropa Medvedev ehérsito-gua oñemboja hína Nueva York-gui. Ha pe siuda ojeatakapáma. Ojejagarra chupe mba"eveichagua ceremonia"ỹre.
  Medvedev ojehecha ha"eha peteĩ comandante tuicháva: ipahápe ojagarra Nueva York.
  Ha ikatu he"i ha"eha pe tuichavéva umi invasor apytépe. Ha upéi Washington-pe.
  Ha umi norteamericano oñeme'ê. Mburuvicha Estados Unidos-gua ho'a hova ári ha oñepyrû ohetũ mitãkuña'ikuéra py nandi. Primero peteĩ, upéi mokõiha, a su vez.
  Upévare ohetũ peteĩ batallón entero mitãkuña ipy reheve. ¡Kóva ha"e peteĩ ñorairõ tuicháva!
  Medvedev opukavy... Upévare ojagarra América-pe. ¡Ha katu Putin ndaikatúikuri ojapo péva!
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ ñorairõ - súper! Ha upéi México gotyo.
  Ha jey umi agarre... Ha umi mitãkuña mexicana ojapo umi mexicano-pe oñesũ, ha ohetũ hikuái italón desnudo. Ha osapukái hikuái:
  - ¡Gloria umi mba'eporãme!
  Heẽ, pe komputadóra ikatu ohechauka taʼanga tuicháva kolór orekóva umi mitãkuña, orekóva talón desnudo, ohetũva chupekuéra umi préso. Ha ha'e peteî emoción péichagua.
  Ko'ápe omotenonde jey hikuái umi preso - ko'ã jey umi morotî. Ha avei ohetũ hikuái mitãkuña"i py nandi.
  Ha avei umi tanque oime arrastre piramidal...
  Mitãkuñakuéra omýi ha hetaiterei oĩ... Opa mba"e rire, ikatu rembopupu mitãrusukuérape umi recurso-gui. Ha eiporavo opaite unidad ha"eha mitãkuña bikini-pe. Ha péva iporãiterei.
  Ha"ekuéra ha"e hetave iñakãrague morotĩ ha rubio.
  Ha ojagarra hikuái peteĩ tetã rire ambue. Péichagua guerrero fresco. Umi imperio ho"a ipy nandi guýpe.
  Medvedev oñembosarái vy"ápe... Ha oisu"u jepe peteĩ mba"e ipytu guýpe.
  Mbaʼéichapa ojepovyvy peteĩ bomba de hidrógeno. ¡Barbaridad monstruosa! Ha pe táva tuichakue, ha"ete ku vaka oisu"úva iñe"ẽme. Mboy radiaciónpa hetave. Ha mitãkuña ipy"a"ỹva oñani yvytimbo radiactivo rupi. Ha umi italón nandi ojehapy.
  Medvedev ombopu peteĩ pitón otragáramoguáicha ambue território.
  Ko'ápe oime ambue poder conquistado mundo virtual-pe, ha ojeity poyvi.
  Umi tanque ipyahu ko'ágã armadura activa ha cerámica reheve. Heta capa ha efectiva.
  Ha umi portaaviones ningo moderno, ha avei okonvenieterei. Ha mbaʼéichapa oñepyrũ odispara chuguikuéra umi avión.
  Medvedev, jahechaháicha, ha'e peteî presidente interino iñaranduetereíva.
  Upéicha, ko'ágã desarrollo drones . Ha upéva iporãiterei. Ha avei, aviõ disco-ichagua. Ko"ápe ohóma hikuái ñorairõme umi OVNI-icha. Ha upéi, umi tanque piramidal.
  Mburuvicha Estados Unidos-gua Trump, iñakã hesakãva, odispone ojapo haguã auto invulnerable ha impenetrable opavave ángulo-gui. Péicha ojekuaa pe mastodón peteĩ pirámide ijyvatévaicha. Ha peichagua áuto ohechauka iporãitereiha oñeñangarekoha hese. Ko'ýte umi proyectil cinético rehe.
  Ha ko'ágã, ko tanque osê osẽ porãiterei ha ndikatúi ojeike, ha oime gueteri servicio-pe Estados Unidos ndive. Ohenói hikuái voi upéicha: pe tanque Trump.
  Ha pe tavy sapyʼánte ojagarra umi héntepe ohechávo pe áuto ndaikatumoʼãiha ojeike.
  Medvedev omotenonde peteî ñorairõ joja'ÿva, ha umi máquina oipyhýma ambue capital virtual, omoambuéva peteî pila de ruina ha cráter opupu.
  Ha katu péva ndaha"éi suficiente pe mitãkuña robot-pe ĝuarã. Oñepyrũ omoheñói peteĩ generación pyahu arma rehegua: pe bomba de aniquilación. Ha ko bomba ningo cuatrocientos vése ipoderosove peteĩ hidrógenogui. Upéicharõ, oinupãramo, ¡ndaikatúi ni rembyaty pe tanimbu!
  Ha pe ñorairõ ohopáma espacio-pe.
  Medvedev oipuru hína umi várko ojejapóva peteĩ aleación pyahúgui imbarete ha ivevúiva titaniogui. Ha umi várko mbyja rehegua oveve espacio-pe, ha umi róbo oñorairõva oñorairõ. Oĩma heta modelo iñambuéva umi fábrica yvyguýpe.
  Ha ko"áğa ho"a pe imperio paha ko planeta-pe. Ha mbaʼépa ikatu jajapo? Ko"áğa espacio pypukúpe!
  Oñepyrũ pe época Star Wars rehegua.
  Medvedev ontende upéva ha opresiona mbarete pe teclado. Térã ikatu remonguʼe nde kuã térã rekontrola umi mbaʼe repensáva.
  Presidente interino oactua iñarandu ha omopu'ã flota espacial ijehegui. Ha pe ñorairõ osegi.
  Oñemotenonde desarrollo peteî bomba termoquark ipoderosovéva, especialmente aniquilación,. Ha ha"e cien mil veces ipoderosove pe aniquilación-gui.
  Ha upéi umi várko ojupi yvágape. Ha ojagarra hikuái umi satélite oĩva ko planétape. Ha upéi umi sistema vecino. Pyaʼeterei ojapo hikuái upéva.
  Ha presidente interino oproduci terminador-kuéra upe juego-pe. Ko"ápe oĩ pe héroe terminador. Kóva ha"e viaje tiempo-pe, jepe limitado.
  Medvedev opukavy:
  - Umi tapicha opyrũ ipy yvýpe, mba'épa ojehu bota rehe! ¡Upéva tavy ha ivaietereíva!
  Ha Medvedev tuicha ovyʼave. Eh, mitãnguéra, mba'eichaitépa peẽ peiko porã. Koʼýte oikóramo chuguikuéra guerrero espacial.
  Ojedespliega hína peteĩ ñorairõ mbyja rehegua. Ha intercambio serio de golpes, umi puñetazo trivial jave tripa-pe. Ja"e porãsérõ, ha"e pensamiento imaginativo.
  Medvedev osegi oataka:
  - Che barco mbyjakuéra ningo asesino!
  Ha omoĩ hendaguépe umi comandante espacial pyahu. Ha pe ñorairõ, ha"e peteĩ ñorairõ.
  Ko'ápe Medvedev oime comando umi comandante-kuéra ndive. Ko'ápe opu'ã hese coalición enemigo. Oñembojávo peichagua armada innumerable, oporomondýi, mombyry guive, ha"ete ku otyryrýva peteĩ nebulosa multicolor ha omimbipáva. Hiʼarive káda chispa haʼe peteĩ demónio ojejapóva peteĩ paje apoha nigromante mágia rupive. Ohasávo doce millones y medio buque espacial militar umi clase principal-gua, ha peteî "casa de comodidad" michîva opa'ÿva, ojeguerekóva en cuenta umi refuerzo oguahêva constantemente, ipapapy oñemoaguî ohóvo doscientos millones. Pe frente ojepyso un par de parsecs aja, peichagua escala-pe, umi ultra-batalla insignia jepe ojogua umi grano de arena-pe Sahara-pe.
  Oñemoaguîma Batalla General: Ejército de Medvedev imperio espacial rehe multifacético "Coalición de Salvación Total" rehe, odecidíva, rangue táctica constante defensa siempre tardía, oinupã flota agresor cruel-pe voi.
  Oĩ hetaiterei barco ko"ápe, orekóva peteĩ variedad asombrosa, jepe hetave kásope ohapejokónte combate efectivo. Bueno, por ehémplo, peteĩ barco de estrellas en forma de clavecín, térã, orekóva bozal puku cuerda rangue, peteĩ arpa térã peteĩ doble bajo jepe orekóva peteĩ torreta de tanque Segunda Guerra Mundial-pegua. Upéva ikatu oimpresiona umi ikorasõ kangývape, péro oiméne opukave okyhyje rangue.
  Opositor ha'e peteî imperio he'íva ha'eha peteî poder universal. Medvedev tuicha emirato espacial, oimehápe opa mba'e oñemoîva servicio de guerra, consigna principal ha'e eficiencia ha expediencia.
  Ndojoguái coalición-pe, umi buque estrellado presidente interino-gua iñambue tuichaháicha añoite. Ha pe fórma prácticamente peteĩchaite, umi pira mar pypukúpe ojehecha depredadoriterei. Ikatu pe excepción añoite reheve, ojogua hikuái puñalada gruesa-pe omimbipáva acero reheve - agarre.
  Umi mbyjakuéra oĩva ko pehẽngue espacio-pe ndaha'éi isarambipaitéva yvágare, ha katu ha'ekuéra colorido ha ijojaha'ỹva espectro de luz-pe.
  Por alguna razón, remañávo ko"ã luminario-re, rehupyty peteĩ temiandu ñembyasy remañávaicha umi ángel resa rehe, okondenáva umi tekove oikovéva universo-pe heko vai ha añetehápe salvaje rehe.
  Ejército presidente interino ndojapurai oho haguã reunión-pe, unidad móvil individual-nte, pya'eterei, oaprovecháva velocidad superior orekóva, oataka enemigo-pe, oinfligí daño ha ojeretira jey. Ombohováivo, oñeha"ã hikuái ombohovái chupekuéra tata barraje reheve, ha katu ha"égui ágilve ha protección perfecta reheve, ha"ekuéra tuicha efectivove.
  Umi mina, ha"etévaicha michĩva escala cósmica-pe, ojedesgarra ha"ete ku detonación rupive, ha"eháicha umi crucero ha destructor. Ha katu roconsegui roguejy algún juego tuicháva. Peteĩva umi barco de batalla tuichaitereíva coalición-pegua ojegolpea, ohupi hũ, ojedestorsiona ha ñemondýi hendy pe gigantesco barco estrellado-pe, tatarendyicha peteĩ ka"aguy seco-pe.
  Umi extraterrestre, ojoguáva jerboa-pe garra reheve añoite peteĩ cola rangue, okañy kyhyjégui, osapukái ha otyryry aja yvate ha yvýre. Ijapytépekuéra oĩ umi tipo michĩvéva ojoguáva híbrido oso ha pato-pe. Umi pico ojere kyhyje ka"aguýpe, oñehendu umi curandero, oveve ojuehegui ha umi pluma hendy. Ko"ápe peteĩva umi pato oso ojere iñakã ári, ombojere iñakã peteĩ tatakua ryrúpe. Upépe espuma oike derecho ijajúrape, ipy"a pya"e oipe"a isapatu ha pe guyra re"õngue ojepe"a, osalpica tuguy pe so"o rembyre osẽva mitãgui.
  Umi jerboa ojehapy ha oho pya"e umi módulo de rescate-pe, ha katu ha"ete ku oñembyaíva esperanza"ỹre pe sistema ome"ẽva peteĩ esperanza fantasma sobrevivencia rehegua. Igeneral, pe Cucaracha de Cola, oheja osẽ peteĩ chirrido histérico:
  - Oh tupãnguéra pe cuadrado círculo universal rehegua, por...
  Ndaikatúi oñemohu'ã, tatarendy ojaho'i idesgraciada Excelencia. Pe roedor iñaranduva ro"o oñembyai umi partícula elemental-pe.
  Pe várko de gérra okáipa, omosẽ umi burbuja de aire pe vacíope, ha upéi ojepovyvy, ha isarambi heta pehẽnguépe.
  Medvedev, oha"ã rire suficiente, ojapo peteĩ par de pedidove. Avei ome'ê jopói Novodvorskaya-pe póstumo mbyja Héroe de Rusia ndive. Omanda oñeme'ê haguã Oleg Rybachenko-pe opavave pedido ha medalla orekóva Rusia. Ha opresenta Donald Trump-pe Orden de San Andrés Primero Llamado. Upe rire Medvedev oke jey... Avave nomolestai gueteri chupe.
  Ojapo rire peichagua hazaña, ojehechakuaa Alenka ovy"aha. Upéicha avei iequipo.
  Margarita ha"e pe tenonderãite oñemoĩva"ekue iñe"ẽ:
  - Ñamohu'ã Japón yguasúpe ha ñamohu'ã yvy ári!
  Alenka oipytyvõ kyre"ỹme ko idea:
  - Oje'ehaichaite! Mba'ére piko ojeheja omano umi soldádo ruso pyahu!
  Natasha oñe"ẽ avei:
  - Kuropatkin ha'e peteî comandante indecisoiterei. Upévare ndaha"éi peteĩ hecho ikatútaha ogana, jepe oguerekóramo en cuenta umi japonés ikangyha pe asalto aja Port Arthur-pe!
  Medvedev orresumi decisivamente:
  - ¡Jaataka! Kóva ha"e ñande oportunidad, ha Rusia chance!
  Upe rire, oñepyrũ omýi pe tanque ipoderoso ha ultramoderno. Heẽ, Japón ohasa peteĩ ára vai. Ha hetave jey omaldesíta hikuái pe momento oúrõ guare iñakãme oñorairõ haĝua Rusia ndive.
  Pe tanque oho hína kuri umi tropa japonesa gotyo. Alenka he"i vy"ápe:
  - Che areko kuri peteĩ sueño hechapyrãva. Ha"ete ku Natasha ha che rodefendéva Ryazan-pe umi horda Batu Khan-gui.
  Margarita opukavy:
  - Che piko che képe?
  Alenka oñakãity negativamente:
  - Nahániri! ¡Nde ningo ndahaʼéi vaʼekue upépe!
  Pe mitãkuña opukavy ñembohorýgui:
  - Mba'eichaitépa ombyasy!
  Alenka ipy nandi opuka ha he"i:
  - ¡Ikatu va'ekue orejoko mante! Péro Natasha ha che ningo rovyʼaiterei!
  Pe mitãkuña rubia oporandu ñemondýipe:
  - Nde piko reiko porã ra'e?
  Descalzo Alenka omoañete pya'eterei:
  - Heẽ, iporãiterei! Ha che ajupi voi peteĩ dragón!
  Natasha opukavy ha ombohovái:
  - Nde iporãiterei va'ekue pe dragón ári!
  Alenka omoañete pya'eterei:
  - Ha'ete ku peteĩ mombe'upy! Oĩháme dragón, ha elfo, ha opa mba"e glamoroso!
  Margarita ombohovái temiandu sincero reheve:
  - Nde ningo neporãiterei ningo ndoguerekóiramo jepe peteĩ dragón! ¡Peteĩ hada añónte, ha peteĩ milagro milagro rehegua!
  Alenka he"i jerovia reheve:
  - ¡Aitypáta opavavépe! ¡Dragón reheve ha ndorekóiva!
  Ha pe ñorairõhára ohechauka ijyva.
  Peteĩha tanque ruso oataka umi japonés-pe, oñembo"ýva hína kuri Puerto Arturo muro ypýpe. Hetaiterei gueteri oĩ vaʼekue umíva. Pe artillería oñepyrũ omba"apo. Ombohováivo, cañón 152 mm formidable tanque, avei ocho ametralladora letal, odispara. Ha oñepyrũ jey oñeikytĩ umi samurái cien rupi.
  Ametralladora - "Dragones", peteĩ mba"e oporojukáva. Cinco mil bala por minuto ha"e algún tipo de mymba añónte.
  Umi japonés ho"a, ojekutu, ojedesgarra, iñakãrague oñemboja"o. Ipy"a ojepoi ha hete otyryry, oñemombo yvate umi tataindy oityvyróva.
  Avei ojepovyvy umi concha fragmentación orekóva relleno acumulativo. Haʼekuéra iporãiterei vaʼekue odispara hag̃ua infanteríape ha oike hag̃ua umi várko ruguápe.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña Terminator, ha mbo'ehára ha'e peteî genio añeteguáva. Upévare oñepyrũ oity hikuái umi samuráipe.
  Alenka ipy nandi osapukái:
  - ¡Toñemomba'eguasu espíritu ruso!
  Natasha, opresionávo pe botón joystick ipysã nandi reheve, omondo peteĩ ducha de balas ha osegi:
  - Ha ñande Zar, Nicolás II!
  Alenka ipy"a"ỹva osegi omondo concha tras concha. Káda tres segúndo oveve okápe peteĩ árma oporojukáva. Ha umi batería japonesa okirirĩ. Ha hetaiterei soldádo ipire hovy omano.
  Natasha, oikytĩ rire heta fila de samurai, oipytyvõ:
  - Ñande py"apýpe opurahéi País purahéi.
  Alenka ipy"a"ỹva, osegíva oescupir conchas orekóva relleno letal, ha ha"ekuéra tuicha ipu"akave plastido-gui, osegi:
  "Ko univérso tuichakue javeve ndaipóri avave iporãvéva chugui."
  Natasha, odispara poriahuvereko"ỹre umi japonés-pe ipy nandi reheve, ombojoapy:
  - Jaipyso hatãve pe ametralladora kavaju"arigua.
  Alenka ipy"a"ỹva, pe samurai naufragio, omohu"ã:
  - ¡Emano Rusia Ñandejára ome'ẽva rehe!
  Umi mitãkuña añetehápe upéicha, súper! Mba"eporã hechapyrãva. Remaña hesekuéra ha remombaʼeguasu chupekuéra. Ha katu umi japonés-pe ĝuarã, kóva ha"e ñemano potĩ. Pe tanque oguata umi batería rupi. Oity umi tripulación arma rehegua. Pya"eterei, pya"eterei ojapo. Upéi aguata umi trinchera rupi. Avei oikytĩ heta. Ja"e porãsérõ, ndaha"éi heta, ha katu haimete opavave. Pe exterminación ojekuaa ha'eha total. Ko"ápe, katuete, opa mba"e osẽ porã ijehegui. Péicha oñehundi japonés-kuérape.
  Alenka ohechakuaa peteĩ pukavy reheve, opresionávo umi botón joystick rehegua umi ipy bronceado reheve:
  - ¡Ñande ningo hetave verdugo umi ñorairõháragui!
  Natasha opukavy ha omoneĩ:
  - ¡Libertad, genio ha gloria verdugo-kuéra!
  Ha jey odispara umi arroyo-pe. Ha oity pe samurai-pe fuerza salvaje reheve.
  Margarita, odispara va"ekue avei hekopete ipy nandi reheve, he"i racionalmente:
  - Sa'iveta kuimba'e gay, ha ofaltáta kuimba'e Japón-pe!
  Alenka ipy nandi opukavy ha odispara jey:
  - ¡Eñangarekóke kuñanguéra rehe! Kuñanguéra, ¡peñangarekóke!
  Péva ha"e, añetehápe, pe tipo de mitãkuña ojerebotáva chugui umi proyectil, metralla ha oimeraẽ bala. Taha"e ha"éva, pe mitãkuña ha"e peteĩ terminador añetegua.
  Natasha ogueraha ha opurahéi:
  - Legiones oguata ohóvo, .
  Ibayonetakuéra omimbi.
  Oĩ millones ñande rapykuéri
  ¡Oh regimiento ruso-kuéra!
  Avave ndopytamo'ãi
  Avave nointerrumpimo'ãi...
  Ko movimiento oipe'a hokê pyahu,
  ¡Javeve pya'e!
  Ha oky jeýta pe enemígo ári. Ha ndohejái oguejy cien ampere peve.
  Alenka ipy"a"ỹva, omombo okápe conchas peteĩ yvyra"i monotonía reheve, oisu"u, opurahéi ramoite ñembohory reheve:
  - Peteĩ, delantero , mokõi delantero , ha"e oñemondýi.
  Natasha, odispara, omoañete purahéi:
  - Peteĩ delantero , mokõi delantero , ha"e oñeno ijerére!
  Cool Alenka oipytyvõ energéticamente:
  - Peteĩ jey peteĩ tablón, mokõi tablón - oñemopu"ã peteĩ ataúd.
  Natasha ipy"a"ỹva, osegíva odispara ha oity pe enemigo-pe ametralladora rrája reheve, oisu"u:
  - Peteĩ pala, mokõi pala - peteĩ yvykua ojejo"o hína!
  Ha pe ñorairõhára oñakãity hesa zafiro reheve. Ha"e añetehápe ha"e peteĩ dulce peichagua.
  Alenka ipy nandi omaña porã umi posición rehe. Pe tanque omba"apo pya"e, ha prácticamente ndopytái mba"eve general Nogi ejército-gui. Ha'ete ku ojejukáva comandante voi. Ñamohu"ã umi japonés paha oúva ejército de sitio-gui.
  Medvedev ohechakuaa lógicamente:
  - ¡Péicha og̃uahẽ pe tecnología! Irundy kuimba'e ojuka hetave ochenta y cinco mil japonés-gui mbovy aravópe.
  Alenka medio desnuda, opukavy vai, ohechakuaa:
  - Tekotevẽ ñahundi avei hembýva! ¡Ani peheja avavépe!
  Natasha opurahéi odispara aja pe mil samurái paha rehe:
  - Nahániri, umi yvyty ndaha'emo'ãi óro, pya'e jajukáta opavave Rusia enemigokuérape!
  Cool Margarita ombojoapy:
  - Nahániri, ndaha'éi hemorroides, pya'e ha'éta peteĩ adversario omanóva!
  Oikytĩ rire general Nogi ehérsito, umi mitãkuña Terminator-gua ojupi sapy"ami pe tanque-gui ha oñani ipy reheve pe nieve rupi. Ha, ha"éma ro"y.
  Ohundíma hikuái hetave ciento cincuenta mil infantería-gui. Ha ha avei pe flota japonesa. Ha katu, doscientos cincuenta mil ári hetave japonés oñembo"y general Kuropatkin ehérsito rehe.
  Medvedev osẽ okehágui peteĩ iñakã roble reheve. Oguata ijerére michĩmi. Upéi añembosarái jey computadora-pe... Star Wars iporãiterei... Ha katu peteĩ mba"e ndosẽporãi...
  Medvedev oñepyrũ ombopu jey pe estrategia pyahu. Añepyrũ pe juego histórico: Rusia Nicolás II tiémpope. Ha pe ñorairõ Japón ndive. Kóva ha"e peteĩ ñorairõ vaiete. Ikatu emosarambi peteĩ estrategia ha embopupu umi fuerza computadora-pe.
  Medvedev oha'ã nivel fácil, pero ofalta inyección japonés-gui ha ohasa asy pérdida tuicha. Heẽ, tekotevẽ ñamopu"ã ndaha"éi kyre"ỹeterei. Ñamoñepyrũ jey.
  Ha jey reñembosarái ndejehe... Ojekuaaháicha, Kuropatkin rendaguépe, pe presidente interino ndomimbiguasúi... Opa ára oĩ algunos fallos, errores.
  Upémarõ Medvedev ombojere pe asesor militar-pe, ha oho porã umi mba"e... Ha ha"e voi opytu"u ha oke apykápe.
  Alenka porã , osalpica ipy nandi, oporandu Natasha-pe:
  - Mba'éichapa reñeñandu, rejuka hetaiterei tapichápe.
  Pe mitãkuña rubia ombohovái honestamente:
  - ¡Ndereikuaái! ¡Oñeñandu ha"eha peteĩ juego informático! ¡Ndereñandúi mba"eveichagua pochy, pochy ni heta vy"a!
  Alenka ipy nandi opukavy ñembohorýgui:
  - ¡Kóva ha'e ñorairõ!
  Natasha ojere peteĩ salto salto-pe. Italón pytã ha ijyvyra"ỹva omimbipa. En general, ha"e peteĩ mitãkuña iporãitereíva, ikatúva ohupyty heta mba"e oñeha"ã"ỹre heta mba"e. Ha ndajajohéiramo, jajupi mante.
  Mitãkuña"ikuéra oñani pe nieve rupi. Hetekuéra ohechauka porãiterei. Pecho tuicha, umi cadera lujosa, peteĩ kavaju croup-icha, umi músculo ojehecharamo. Ko"ãva ha"e umi mba"eporã-héroe. Ha"ekuéra oreko pe poder femenino añeteguavéva. Hetaiterei grásia. Ha umi py - bolas de músculos ojerokyva pire bronceado guýpe.
  Mbohapy scout japonés ojuhu hesekuéra.
  Umi mitãkuña ojapo salto. Ha mba"éichapa oinupãta hikuái umi samura-pe ijyva nandi reheve. Ha añetehápe omopẽ hikuái ijyva. Ha oitypaite hikuái hatĩ. Upe rire, mitãkuña"ikuéra opurahéi:
  - Tuichaha umi ruso ohechakuaa umi planeta, .
  Ñande jajapura hína jerovia reheve yvate gotyo.
  Opa tetãnguéra ko yvy ape ári ohayhu ha oremomba'e,
  ¡Tetã tuichakue javevegua oguata comunismo gotyo!
  Ha jey umi iporãva oñakãity hesa esmeralda reheve. Ojehecha hikuái oñorairõitereiha. Umi ñorairõhára ningo ombaʼapo kyreʼỹ. Ha jey jogging.
  Alenka ipy nandi otyryry. Ombojere pe pinwheel yvate gotyo ha ohechakuaa:
  - Ore ningo rovy'aiterei. ¡Ikatu jaconquista ko mundo tuichakue!
  Natasha opukavy ha ombohovái:
  - Emperatriz de Planeta Tierra - 1999-pe.
  ¡Kóva ningo iporãiterei!
  Ha mokõive mitãkuña oñakãity ojuehe. Upe rire pya"e rojevy. Añetehápe, opa ára ñorairõ hepyeterei pe tesoro Rusia zarista-pe ĝuarã. Ha og̃uahẽma ára ñamohu"ã pya"e haguã japonés ndive.
  Medvedev omomaitei umi mitãkuña"ípe peteĩ sonrisa omimbipáva reheve:
  - Ha, reñani piko?
  Alenka ipy"a"ỹva he"i opukavy:
  - ¡Roñani ha roĩma roñorairõ haguã!
  Natasha he"i agresivamente:
  - ¡Opavavépe jajukáta!
  Medvedev oñanduuka ipo ha omanda:
  - Upéicharõ, jaha!
  Alenka ipy"a"ỹva opukavy ha ombohovái:
  - Ñande irundy ha'e umi oporojukáva ko yvy ape ári!
  Natasha ombotove upéva, oinupãvo ipy nandi:
  - Ndaha'éi ko mundo-pe, ha katu universo-pe!
  Ha pe tanque ipoderoso, agresivo ha letal omboguata opa velocidad-pe. Hetave doscientos cincuenta mil japonés oñemotenonde. ¡Péro oĩ suficiente proyectil mil millones soldádope g̃uarã!
  Mitãkuña, peteî mbo'ehára ha peteî temimbo'e - kóva peteî equipo oityvyrótava opavave ha ombojere va'erã peteî ovecha mácho hatĩme. Ha pe tanque oveve umi tropa japonesa gotyo. Ojejapura ijehe oamenasa. Ha"e omopẽse opavavépe.
  Alenka ipy"a"ỹva opurahéi vy"ápe:
  Umi extensión Rusia-pegua - iporã, querido, .
  Moõpa oĩ umi pérla pe nieve rehegua, umi ysyry ijyvyku"ỹva cristal-gui,
  Ha pe soldádo ruso ha pe general peteĩnte.
  Imarangatu ha'e estado símbolo - pe ágila ortodoxo, ñande ruvicha guasu!
  Ha upéi pe tanque pya"e añetehápe odespega. Oveve ohasávo peteĩ aviõ de combate-icha. Ha ojejuhu japonés renondépe. Umi ametralladora cañón ha dragón universal oñepyrũ jey omba"apo. Umi mitãkuña oñepyrũ kyreʼỹeterei ombaʼapo hag̃ua. Oñe"ẽve"ỹre.
  Alenka odispara pe arma ipy nandi reheve, oity umi japonés-pe ha opurahéi:
  - Gloria che Rus', Stalin ha Lenin-pe, peteĩ familia!
  Ha pe aña iñakãrague morotĩva omimbi hesa esmeralda reheve. Ha mba'éichapa ha'e opuka pe samurai-pe. Reñembotavypáta.
  Ha Natasha ndahaʼéi avei inferior. Oinupã umi japonés-pe.
  Ha opurahéi:
  - Ani remboguejy mbeguekatu umi giro-pe. ¡Ñande destino ha"e jagana, mitãkuña"ikuéra!
  Pe ñorairõhára ipotypaite hína kuri. Ha pya"eterei, oñohẽ tata enemigo ári.
  Ha umi dedo nandi opresiona pe botón joystick.
  Alenka medio desnuda, odispara, ohechakuaa:
  - Rusia retãme oĩ mokõi apañuãi...
  Margarita ointerrumpi chupe ko"ápe:
  - Oĩrire mokõi!
  Alenka ipy nandi, odispara, omoneĩ vy"ápe:
  - Heẽ, mokõinte ramo!
  Natasha, odispara, omoĩvo cientos de japonés, ojagarra ha opurahéi:
  - Mokõime, mokõi ro"y jave. Mokõime, mokõi yvu-pe!
  Alenka ipy nandi, odispara, ombojoapy:
  - ¡Ajukáta japonéspe ha aju jeýta!
  Natasha opukavy ha ombohovái:
  - ¡Puerto Arturo ha'e ñande mba'e! Ha ndajahejamo'ãi avave ogueraha ñande Manchuria!
  Ha pe ñorairõhára oity jey pe samuráipe. Umi ruso ndoperdemo'ãi umi japonés-pe. ¡Kóva ohechauka jey mba"eichaitépa Rusia ndaikatuvéima invencible!
  Alenka ipy nandi oity pe batería ha opukavy:
  - Rus' herakuãta tetã ha siglo mombyryvévape!
  Natasha avei opukavy:
  - Ha ni peteî fuerza ñandejokomo'ãi!
  Ha ohundi peteĩ par de mil samurái hetave. Upéi pe tanque oho tenonde gotyo ha osegi pe cosecha.
  Margarita, omañávo ko mba"ére, oikuaauka hemiandu:
  - Ojegana ramo ñorairõ porãiterei, mba'épa ojapóta Rusia upe rire.
  Medvedev ohecha umi mitãkuña"i pya"e oikytĩha umi japonés-pe ha opropone:
  - Oikóta ñorairõ, taha'e alemán ndive térã inglés ndive! Ha katu taha"e ha"éva, pe ñorairõ pe Kuarahy Osẽva Yvy ndive ndaha"éi pe ipahaitéva!
  Alena, oitypa rire ambue batería, he"i:
  - Upéicharõ ñame"ẽta umi alemán-pe, bueno, ñame"ẽta chupekuéra hetaiterei ha ha"ete ku ndohupytýiva!
  Natasha, pe ohundíva samurai, ombojoapy:
  - Ha Hitler ndoguerekomo'ãi avave orekluta haguã Wehrmacht-pe!
  Alenka, opresionávo umi botón joystick ipysã nandi reheve, odeclara agresivamente:
  - Ha katu ambyasy umi ariano-kuérape. ¡Hetaiterei karia"y morotĩ porã omano!
  Natasha omoneĩ ko mba"e, oñakãity ñembyasýpe:
  - Heẽ, hetaiterei tapicha porã omano! Ha mbaʼérepa?
  Pe mitãkuña oinupã japonés-pe ha ohechakuaa.
  - Ha japonés ha'e peteî tetã porã, ¡ha katu ñande ñañemboliga ñañorairõ haguã hendivekuéra! Jepémo péva naiporãiete avei!
  Margarita ohechakuaa lógicamente:
  - Ha mymbakuéra? ¿Ndojejukái piko hikuái? ¡Ha katu yvypóra ningo peteĩ mymba ijyvatevévante!
  Medvedev opukavy ha ombotove:
  - Yvypóra, mymbakuéraicha, oguereko peteĩ ánga! Ha hiʼánga añetehápe ijojahaʼỹva ha nomanói! Upéicharõ, ñande ha umi mymba ha"e peteĩ yvykua pukukue!
  Margarita ombotove ko mba'e:
  - Ha umi mono? Avei oreko hikuái peteĩ nivel de inteligencia yvate. ¡Peteĩva ijapytepekuéra oikuaa tres mil y medio ñe"ẽ!
  Presidente interino ombohovái:
  - ¡Ha katu ha'ekuéra ñane pariente!
  Alenka ipy"a"ỹva odispara umi japonés-pe ha opurahéi:
  - ¡Che ningo peteĩ mono! Avei peteĩ kuimba"e!
  Natasha, oikytĩvo pe samurai, opukavy:
  - ¡Ani reguata remonde mono peteĩ siglo pukukue!
  Pe supertanque osegi oikytĩ umi japonés-pe. Mba'érepa nahániri? Ha'e añetehápe peteĩ mymba tavy
  odispara cuarenta mil bala por minuto. Ha iarmadura haimete oimeraẽ proyectil ndaikatúi oike. Ha ndaha"éi oñepyrũvo siglo XX añónte.
  Alenka ipy nandi, odispara, agresivamente odeclara:
  - Zar Nicolás ojapo heta mba'e Rusia rehehápe, ha katu opyta noñemomba'eguasúi ha noñemomichĩri!
  Natasha, oñohẽvo tata umi japonés-pe, omoneĩ:
  - ¡Oĩ porã! Mburuvicha guasu ojejuka. ¡Omboliga hikuái pe saserdótepe oñemomombyry hag̃ua pe trónogui! Ha mbaʼépa iporãve?
  Alenka ipy"a"ỹva odispara peteĩ cañón-gui ha ombojoapy:
  - ¡Ivaive ohóvo! Ha hetave hénte iñañavéva ou podérpe!
  Natasha opukavy, oinupã umi japonés-pe ha he"i:
  - ¡Upéicharõ ñañorairõ peteĩ futuro iporãvéva rehe! Ha Rusia sãso rehehápe!
  Alenka medio desnuda, odispara, he'i:
  - ¡Oñemoambue ha victoria-pe guarã!
  Upéi ohechauka ipo. Ha'e peteĩ mitãkuña ikatúva ojapo péva. Upéicharõ umi samurái jepe ndaikatumo"ãi ojehekýi chugui. Ha umi ametralladora ombaʼapo. Maymáva oikytĩ ha oikytĩ.
  Añetehápe oarado hikuái umi teʼongue rréha kompletoite. Ha omopotî hikuái espacio asesino-pe.
  Oñemomarandu general Kuropatkin-pe oikoha peteĩ mba"e iñextraño japonés apytépe. Dispara, explosión, oî oataka chupekuéra.
  . MOAKÃHA No 9 rehegua.
  Medvedev, oke"imi rire, ojagarra jey pe computadora. Ha'e ni noñeafeitái. Ha oñepyrũ jey oñembosarái ha"eichaite.
  Ko atentado Japón rehe rire código rogue orekóva tanque ha aviõ. Oimehápe bombardero iporãvéva Primera Guerra Mundial-pe, Ilya Muromets. Upéva odeclara hatãiterei. Ha oinupã umi japonés-pe peteĩ goma smack- icha umi moscas rehe.
  Ha tenonde gotyo Tokio gotyo...
  Dmitry Medvedev, ipu"aka rire Japón rehe, oñembohéra mburuvicha guasu Mikado.
  Ha upéi ñorairõ pyahu...
  Techapyrã, ikatu rembopu historia alternativa. Alejandro II he'i Bismarck-pe ary 1875-pe, ojoavyha Francia ndive ha'eha peteî asunto interno Alemania ha francés apytépe. Bismarck oipyhy ha oñemomba'e Francia rehe ary 1876-pe. Ñepyrũrã, umi prusiano oreko kuri suerte ha og̃uahẽ París-pe. Péro upéi mbeguekatu ohóvo hikuái. Ha Gran Bretaña oike ñorairõme... Opa mba"e oĩ porãta kuri, ha katu umi británico ome"ẽ ñorairõ Alemania-pe ha ojeity. Upéi umi prusiano oipyso ifuérsa.
  Pe ñorairõ Occidente-pe ojegueraha ohóvo. Umi francés oñedefende desesperadamente. Inglaterra ombohasa hetave ha hetave fuerza...
  Upe aja, Rusia ipu'aka Turquía ha Estambul rehe. Gran Bretaña ha Francia ha Alemania oike ñorairõme. Ha zar Alejandro império oñemoĩ heta yvy, umíva apytépe Irak, og̃uahẽvo Océano Índico peve. Ha Palestina, ha yvy Egipto peve. Ha upéicha umi ñorairõhára ruso, omoakãva Skobelev, ipu"aka La Meca, Medina ha ambue táva Arabia Saudita-pe.
  Ha oñeforma pe párte sur gotyo pe Império Rusogui. Ha Alejandro II oiko chugui peteĩ mburuvicha guasu. Ha pe ñorairõ Alemaniagua Francia ha Gran Bretaña ndive ipuku diez áño.
  Ha oñemohu'ã empate práctico-pe.
  Alejandro II oisãmbyhy ary 1887 peve ha oiko chugui víctima peteĩ intento de asesinato ojejapóva Alejandro Ulyanov, Lenin ryvy, poguýpe. Irreinado glorioso, Rusia omopu"ã haguépe heta tape, ipu"aka heta yvy ha omosãso campesino-kuérape, opa.
  Ko alternativa ha"e kuri mba"éichapa oñembosarái pe juego. Alejandro Tercer, comandante Skobelev ndive, ipu'aka mokõive Irán ha Pakistán rehe. Ha katu omano avei - iñakã michĩmi omimbipáva. Nicolás II poguýpe, Rusia ojapo peteĩ ñorairõ Japón ndive oguerekómava peteĩ flota océano Índico-pe, oúva oipytyvõ Pacífico-pe pya'eterei. Umi ruso pyaʼeterei ipuʼaka umi samurái rehe, ha hetaiteve imbarete hikuái yvy ári ha y ári.
  Avei, ejército ruso omanda pe brillante ministro de Defensa Skobelev. Ha Rusia ndahaʼéi oganávante, síno avei ohupyty ipuʼaka hag̃ua Japónpe. Hiʼarive Estados Unidos neʼĩra gueteri ohasa pe Hemisferio Occidentál, ha Gran Bretaña naimbaretéiete. Hiʼarive Rusia oĩ vaʼekue peteĩ alianza Alemania ndive. Ko ipahaguéva opyta tapykuépe Gran Bretaña ha Francia-gui pe lucha África rehehápe. Rusia zarista, oñembojoaju rire Japón ha China pehẽngue, imbaretevéntema. Oñemopu"ãkuri tape Delhi-Moscú.
  Ojehechaháicha ko"ãvagui, oñemboguata porã Rusia zarista rembipota oñembotuichave haguã India ha China-pe. Zar Nicolás II oiporavo Alemania ykére Primera Guerra Mundial aja. Alemáña kuéra ipu'aka Hyãsia rehe ha oipyhy Bélgica, Holanda, Dinamarca ha Noruega. Rusia ojagarra Egipto, hetave Áfrika ha Indochina. Ha avei umi mba"e Pacífico-pegua Gran Bretaña mba"éva. Ha oguejy voi Australia-pe. Ha ojejagarra pe Australia orekóva.
  Upe rire opa ñorairõ oguejy ha ocupación Gran Bretaña. Opa pe Primera Guerra Mundial. Ha katu ha"ete Kaiser Wilhelm-pe ĝuarã Rusia ojagarrapaitéma hague hetaiterei yvy, ha oñeha"ã"ỹre añetehápe. Ha oñandu iképe oñevengataha. Rusia añetehápe ipu'aka yvy tuichaitereíva - Australia, opaite Asia, hetave Áfrika, alemán-kuéra ndoisu'úi hetaiterei, ha hetave jepe Portugal ha España-gui ha'ekuéra oguerekóva. Austria-Hungría ohupyty ipoguýpe Italia ha Libia. Rusia oipyhy amo mbohapy irundyha Áfrika, ha upéi oipyhy Etiopía upe riremi. Alemán-kuéra ohupyty oikytĩ haguã Marruecos-pe.
  Naturalmente, péva ndaha'éi suficiente Alemania-pe guarã. Jepémo ojagarra Francia, Bélgica, Holanda ha Noruega, ha Rusia ipoguýpe Suecia.
  Wilhelm ñembosako'i oñepyrũ peteĩ ñorairõ pyahu Rusia ndive. Pe crisis 1929-pe guare ombohasyve pe situación. Austria-Hungría ha Alemania oguereko ipoguýpe haimete opaite Európa. Ha África pehẽngue... Ha Gran Bretaña. Péro oĩ gueteri EE.UU. ha Canadá. Wilhelm ha Nicolás II ne"ĩra gueteri odesidi oho ñorairõme ojuehe. Hiʼarive, Rusia saʼive oñorairõse, odigesti umi território tuichaitereíva. Ikatu hag̃uáicha oñeasimila pyaʼeve, zar Nicolás II oheja voi umi ruso oreko cuatro hembireko. Pe oñemboguapyva"ekue Octavo Consejo Ecuménico-pe.
  Péicha avei ojedesidi áño 1925-pe. Ha áño 1926-pe Nicolás II ogueraha ijehe ambue hembireko. Ojekuaaháicha, pe decisión ndaha"éi itavy. Áño 1929-pe, pe mburuvicha guasu oreko ótro tajýra. Ha 25 de noviembre de 1932-pe, ipahápe onase peteĩ mitãkuimbaʼe hesãiva. Nicolás mokõiha ombohéra chupe Pedro. Oñemomba'eguasúvo Pedro Guasúpe.
  Ha 1933-pe, 15 de mayo, oñepyrũ peteĩ gérra pyahu. Alemania odeclara ñorãirõ Canadá rehe. Gran Bretaña dominio ramo. Mokõi jasy rire, Estados Unidos, omotenondéva Roosevelt, jepénte crisis económica, oike ñorãirõ Alemania ndive. Ha'ekuéra nome'êséi Canadá-pe.
  Oĩma mediana edad, ha katu agresivo, Wilhelm iñepyrũrã oñeha"ã oñorairõ ha"eño, ojerure"ỹre pytyvõ ruso-gui. Haʼe ohaʼarõ ojapopaite haʼe voi. Péro ndahasyiete ningo jajagarra hag̃ua peteĩ território oseparáva peteĩ oséano. Hiʼarive Estados Unidos pyaʼe ojapo umi tánke ha peteĩ ehérsito. Ha omoheñói hikuái regimiento... Pe ñorairõ ipuku peteĩ áño pukukue heta éxito"ỹre umi alemán-pe ĝuarã. Upéva ohupyty Islandia ha Groenlandia añoite. Ha katu Canadá-pe ndaikatúikuri ohupyty hikuái.
  Wilhelm ojere zar Nicolás II rendápe: "chepytyvõ, che irũ". Nde ha"e che primo ha che ryvy. Nicolás II voi oreko vaʼekue umi plan Alaska ha Canadápe g̃uarã. Bueno, adesidi ndaha"eiha umi tupã oesculpi umi olla. Ha ogueraha, ha 25 de junio ary 1934-pe, odeclara ñorairõ EE.UU. ha Canadá rehe. Itropakuéra omýi Alaska rupi, ohasávo Estados Unidos territorio.
  Upe tiémpope g̃uarã oñemopuʼãma pe ferrocarril ohóva Chukotka-pe, ha umi soldádo ruso oñemotenonde porãma. Ijykére oĩ peteĩ superioridad numérica ha umi tanque iporãvéva mundo-pe, ligero, ipohýi ha mediano.
  Upévare América ombohovái va"erã umi fuerza desigual.
  Ha Nicolás II, jahechaháicha, añetehápe oĩ peteĩ kavaju morotĩ ári. Ha peteĩ victoria rire ambue. Tropa rusa oguata ohóvo Alaska pukukue. Ha ojagarra hikuái táva rire táva, puévlo ha puévlo.
  Aleman-kuéra oñeha'ã oguejy Cuba-pe. Pe ñorairõ okakuaa ohóvo. Kaiser Wilhelm ohai Nicolás II-pe:
  - Umi ruso ha che roime ha akóinte roime peteĩ ñe"ẽme. Ha arakaʼeve nañañorairõmoʼãi. Upévare toñemohu"ã América.
  Umi comunicación oñembopukúva rupi, pe progreso mbeguemi pe oñeplanifika va"ekuégui. Péro umi soldádo zarista ruso upéicharõ jepe ojagarrapaite Alaska cinco mése oñorairõ rire ha oike Canadápe.
  Roosevelt oikuave"ẽ voi py"aguapy Rusia-pe, oprometévo ohejataha Alaska, ha katu tardeiterei. Pe ñorairõ osegi ojehejarei salvaje reheve.
  Invierno 1935-pe, jepémo hasy tiempo, umi tropa rusa og̃uahẽ umi frontera Estados Unidos-pegua norte gotyo. Pe ñorairõ oñemotenonde primavera-pe... Umi tropa rusa ojapo peteĩ operación rire ambue, ha julio pahápe ojagarra haimete Canadá tuichakue. Ha agosto-pe ojere hikuái Filadelfia rehe.
  EE.UU. ojejuhu peteî situación hasyetereívape. Ha katu oñorairõ jey hikuái desesperadamente... Ha katu, 1935 pahápe, ojejapyhýma mas de un tercio territorio Estados Unidos-gui. Ha ro"y jave, umi éxito zarista tuichavéntema... Oñepyrũvo marzo 1936, oñemboja hikuái Washington ha Nueva York-pe.
  Ha abril-pe, ojegueraha mokõive táva... Pe ñorairõ oñemotenonde agosto peve ojejagarra peve Estados Unidos territorio tuichakue.
  Upéi ou ofensiva México-pe, ha upéicha, territorio pukukue.
  Wilhelm opropone Nicolás II-pe omohu'ã haguã división mundo pukukue. Nicolás II omoneĩ upéva.
  Ary 1937 aja, opaite América Latina ojejapyhy umi ñorairõhára ruso-gua. Péicha Nicolás II omohu'ã ko yvy ñemboja'o alemán-kuéra ndive. Ha hemby mbohapy imperio-nte: tuichavéva: Ruso, upéi alemán ha mombyryve jepe Austria-Hungría.
  Péicha Rusia-gui oiko hegemón mundial, ha katu... Nicolás II ha"e gueteri peteĩ zar tuicháva, ha katu peteĩ mortal. Omano agosto ary 1939-pe. Ha pe ijedámava Wilhelm oataka Rusia 1 de septiembre de 1939-pe. Haʼe odesidi oaprovecha pe hecho Pedro Cuarto haʼeha gueteri peteĩ mitãkuimbaʼe, ni siete áño ndorekóiha. Ha odesidi umi regente ogoverna aja Rúsiape, iporãveha ogolpea. Mokõi ára rire, Austria-Hungría oike avei ñorairõme. Mayma tetã oĩva ko yvy ape ári ojegueraha ñorairõme. Oñepyrũma ñorairõ paha planeta Yvy rembiasápe.
  Ejército zarista ndorekói ijojaha'ÿva número ha calidad de armas rehe. Umi tanque ha aviõ ruso ha'e gueteri umi iporãvéva ko mundo-pe.
  Ha umi ñorairõ ohechauka upéva. Upéicha avei umi komandánte ikatupyrýva pyahu.
  Péro Austria-Hungría ojekuaa haʼeha pe eslabón ikangyvéva iñepyrũ guive. Ha haimete umi ára ypykue guive operde. Pe ehérsito zarista ipuʼaka umi austriaco rehe, ojagarra Lvov-pe ha upéi Peremyl-pe. Oipe'ávo peteĩ parte ifuerza-gui añoite Polonia-gui, aleman-kuéra osalva umi austriaco-pe derrota completa-gui. Péro upéva jepe saʼi ideprovécho. Pe ñeha'ã oipyhy Varsovia Kaiser ehérsito ndohupytýi desgracia-pe. Ha umi soldádo ruso ombotapykue mbaretépe mas de doscientos kilómetro.
  Alemán-kuéra ojoko umi ñorairõhára ruso-pe tuicha hasy reheve. Pe roʼy pukukue ojehasa ñorairõme. Primavera-pe umi ñorairõ oñemotenonde avei. Umi tropa rusa mbeguekatúpe ojagarra pe iniciativa. Oguereko hikuái heta jey hetave soldádo, ha upévare verano-pe ikatu omokangyeterei hikuái umi alemán-pe oñorairõme ha oñepyrũ oñemeʼẽ hikuái. Upe jave avei oñepyrũ peteĩ ofensiva Austria-Hungría rehe. Otoño-pe ojere Budapest rehe. Avei, pe ehérsito zarista ojagarra umi mbaʼe alemán oĩva Canadápe. Ha roʼy áño 1940-1941-pe, pe ehérsito zarista oikytĩ Prusia Orientálpe. Ha abril de 1941-pe g̃uarã og̃uahẽ Oder-pe.
  Hasyeterei pe posición orekóva umi alemán. Mayo ary 1941-pe, Viena ho"a. Ha verano aja, umi ruso og̃uahẽ umi Alpes-pe ha omosãso Venecia. Roike umi región sur gotyo Alemania-pe.
  Ha caída-pe ipahápe ojagarra hikuái Italia. Ofensiva invierno Berlín rehe oñemohu'ã ojejapyhývo 30 jasyporundy ary 1942 jave. Upe rire ikangy pe resistencia Alemania-yguakuéra, operdemava"ekue opaite mba"e oguerekóva África-pe. Umi ruso og̃uahẽ Rin-pe abril peve. Upe rire, 22 de abril, umi fuerza alemana rembyre okapitula.
  Péicha opa ñorairõ paha planeta Yvýpe. Opa Rusia zarista victoria ha éxito reheve.
  Upe rire ou pe conquista espacio exterior rehegua. Yma 1936-pe, peteĩha kuimba"e ruso oveve espacio-pe. Oveve planeta Yvy jerére. Ha ary 1945-pe, 9 jasypokõime, umi ruso oguejy jasy ári.
  Oveve hikuái Marte-pe ary 1967-pe. Venus-pe ary 1969-pe. Mercurio-pe ary 1972-pe. Ha umi satélite Júpiter-pe ary 1973. Yvypóra oguejy planeta mombyryvéva Plutón-pe ary 1980-pema. Ha ary 2003-pe oiko peteĩha vuelo okápe sistema solar-gui yvypóra rembiasápe. Ko buque ruso oveve Alaf Centauri-pe ha ojevy jey 2018-pe.
  Ary 2020 guive, Rusia oisãmbyhy gueteri Pedro Irundyha, ha'éva, umi mba'e ojehupytýva pohãno'ao ko'ãgagua rupive, ndaha'éi mba'eveichavérõ peteĩ karai tuja. Pedro Cuarto oisãmbyhy ochenta y uno ary ha oisãmbyhy ipukuvéva ko yvy ape ári. Moõpa ojekuaa umi fecha exacta reinado rehegua, katuete.
  Bueno, ko"áĝa ĝuarã, opa mba"e ipy"aguapy ko mundo-pe, jepiveguáicha. Ha aburrido"imi jepe... Umi tapicha oguereko peteĩ tekove porã. Añete ningo oĩ provléma umi hénte hetaitereígui. Péro koʼápe oñemoĩma umi mbaʼe ojejokóva nacimiento rehe.
  Ortodoxia oñemodernisa. Umi saserdóte oñeafeita ha oñemonde unifórme orekóva correa de hombro.
  Tecnología ñemoakãrapu"ã omoheñói tuichaiterei mba"apo"ỹ. Péro ko provléma oñesolusiona avei. Pe Hipernet oñemoakãrapu"ãma.
  Oñemotenonde investigación, ha ojejapóma umi nave espacial ikatúva omýi pya'eve pe tesape velocidad-gui. Heẽ, iporã Rusia zarista ha opaite mundo-pe ĝuarã umi Romanov poguýpe. Ko dinastía gloriosavéva yvypóra rembiasápe.
  Pa"i Zar Nicolás. ¡Emopu"ã peteĩ paraíso planeta Yvýpe!
  Dmitry Medvedev omboyke ko estrategia. Haʼe ipuʼaka ko múndo tuichakuére umi zar ruso rehehápe. Ohechauka pensamiento estratégico orekóva. Tuicha éxito ohupyty ha oke jey, oñemonde ha iképe yma guaréicha.
  Kuropatkin he"i:
  - Py'aguapy! ¡Py"aguapy mante!
  General Linevich ohechakuaa alarma reheve:
  - Nde Excelencia, ikatu piko jagolpea ko'ágã?
  General adjutante Kuropatkin he'i:
  - Nahániri! ¡Katuete ndaha"éi! ¡Ikatu ha"e peteĩ ñuhã japonés!
  General Linevich he"i tímidamente:
  - ¡Kóva ha"e ñande pa"ũ ipahápe jagana haĝua ko ñorairõ!
  Kuropatkin odeclara iñe"ẽ oryrýivape:
  - ¡Paciencia, paciencia ha hetave paciencia!
  Linevich ombotove pochyve:
  - Ha katu Alexander Suvorov he'i: ¡peteĩ momento ome'ẽ victoria!
  Kuropatkin opukavy seco:
  - ¡Che aime comando-pe ko"ápe! Ha tenonderãite ñañongatuva"erã pe ehérsito. Ha en general, Japón-pe pya"e opa va"erã vapor!
  Linevich opropone:
  - Ikatu piko por lo menos jajapova'erã algún reconocimiento?
  Kuropatkin omoneĩ ndoipotáigui:
  - Péva ikatu, ¡ñañangarekónte!
  Linevich opukavy agresivamente:
  - ¡Tsar ha Padre rérape!
  Upe aja, pe supertanque omopotĩ hína kuri umi japonés-pe. Oity chupekuéra, odispara chupekuéra opáichagua.
  Alenka ipy"a"ỹva, odispara poriahuvereko"ỹre, oporandu presidente interino-pe:
  - Kóva piko ñande operación paha?
  Medvedev oporandu opukavy:
  - Mba'ére piko nde ere upéicha.
  Pe mymba iñakãrague morotĩva he"i:
  - ¡Umi japonés ndoguerekovéima formación tuicháva!
  Oclavávo ha odispara pe samurai-pe, Natasha omoneĩ avei:
  - Ha katu, añetehápe, Japón ndorekói ambue mba'e oñorairõ haguã!
  Medvedev ombohovái peteĩ jesareko"imi incierto reheve:
  - Japón ikatu ombyaty hetave tropa pyahu ha ojogua barco pyahu América ha Gran Bretaña-gui. Upéicharõ, ja"e porãsérõ, pe ñorairõ ne"ĩra gueteri opa porã!
  Alenka medio desnuda, odispara samurái-pe, ohechakuaa:
  - Mba'épa ojehúta Rusia oikuave'êramo py'aguapy Japón-pe término moderado-pe? ¿Jajagarráta pe Kuril jyva añoite, ha opa mba"e opytáta oĩ haguéicha ñorairõ mboyve?
  Presidente interino omonéî:
  - Péicha jave, oiméne oîta py'aguapy!
  Margarita pochýpe he"i:
  - Ndaha'éirire pe revolución, ojeityva'erãmo'ã gueteri japonés-kuérape. ¡Ndohomoʼãi hikuái moõve!
  Natasha ipy"a"ỹva, oñohẽva tata pe samurái ári, pya"e omoneĩ:
  - Oje'ehaichaite! ¡Ndohomoʼãi hikuái moõve!
  Cool Alenka, odesgarráva umi japonés concha reheve, opropone:
  - Jajapyhy Mikado-pe!
  Natasha opu"ã agresivamente:
  - ¿Rejagarra pe Mikado? Bueno, ¡interesante!
  Margarita he"i opukavy:
  - Ndaha"éi piko upéva hetaiterei?
  Medvedev oikuaauka avei duda orekóva:
  - Ndaha"éi piko ko mba"e hetaiterei? Opa mba"e rire, peteĩ mba"e ñadefende haĝua imba"éva, ha ambue mba"e ñainterferi Japón-pe, ¡ha"éva, ja"e porãsérõ, avei noñorairõiva umi yvy rusa original-pe!
  Alenka ipy"a"ỹva oisu"u, oity jeývo umi japonés-pe conchas reheve:
  - Iporã piko jahechauka peichagua poriahuvereko?
  Natasha, opresionávo umi botón joystick ipysã nandi reheve, oñakãity:
  - Añetehápe, mba'ére piko ñaikotevẽ ko'ã mba'ére. ¡Ikatu jajagarra avei pe Mikado!
  Margarita opukavy:
  - ¡Aime nde ári aimeháicha ñorairõme! Ha ñorairõme, ndereheguáicha!
  Medvedev ombohovái mbarete:
  - Tekotevẽ reikuaa araka'épa repytáta! ¡Ñande ndaha"éi tapicha aleatorio! ¡Ñande ha"e umi ñamoambuéva seriamente ha conscientemente tembiasakue! Upévare tekotevẽ rehechauka reñeñandu, umíva apytépe umi medida!
  Alenka ipy nandi odispara ha opurahéi:
  - Eh, medida, medida! ¡Ajépa oĩ cólera!
  Pe supertanque omba"apo kyre"ỹkuri. Hetave ciento veinticinco mil japonés-gui oñehundíma. La mitad opyta.
  Natasha opurahéi peteĩ sonrisa reheve:
  - Ñahundíta ko mundo tuichakue violencia rehegua,
  Oguejy yvýpe ha upéi
  Ñamopu"ãta peteĩ mundo pyahu iporãva,
  ¡Péicha ani hag̃ua oĩ ipype umi provléma ha provléma!
  Alenka ipy"a"ỹva, odispara peteĩ tata oporojukáva, oisu"u:
  - ¡Mburuvicha guasu porã ha hekojojávape guarã!
  Margarita opropone:
  - Térã ikatu jajagarra peteĩ par de barril trofeo sake rehegua?
  Alenka ipy nandi opukavy venenoso:
  - Mba'e, re'use piko?
  Margarita oñakãity negativamente:
  - ¡Atletakuéra ndoy'úi!
  Alenka ipy nandi, ombopu rire ambue batería, opukavy:
  - Tembi'u michĩvagui!
  Natasha opropone:
  - Jay'u cerveza palmera rehegua. ¡Hesãive ningo!
  Ha oity hetave japonés-pe.
  Medvedev ombohovái:
  - Negocio raẽ, vy'a upe rire!
  ¿Ndaha'éi piko oikuaava'erã presidente interino péva? ¿Ndahaʼéi piko siémpre hembiapo ha hembiapo heta?
  He'i, peteîva umi decreto peteîha presidente interino Medvedev ha'e ombohetave haguã salario diputado Duma del Estado-gua mbohapy jey. Ha mba'épa oje'e umi diputado-kuéra rehe? Ombohasa hikuái jeporavo presidencial. Péicha Medvedev oservi presidente interino ramo Rusia-pe heta tiempo.
  Ha upévagui oiko voi peteĩ situasión ijojahaʼỹva. Tetã ruvicha ojapo jave hembiapo hetaiterei pukukue. Péro ndoúi pe kámbio. Ja"e porãsérõ, opa mba"e iñambue Medvedev poguýpe ivaivévape. Ha'ete ku fortuna, ohayhuetereíva Putin-pe, odecidíva oñevenga isucesor rehe. Mba'e piko ojehu chupe!
  Ko tanque T-95 modernizado osegi oextermina umi samurái progresión geométrica-pe. Ko máquina ohechauka efectividad orekóva. Ha pe fuerza negativa pochy rehegua oñemultiplica haguã cuasi-materia.
  Alenka medio desnuda, odispara umi japonés-pe, lógicamente he'i:
  - Upéicharamo jepe, kóva ndaha"éi hekopete. ¡Ojekuaa ndaikatuiha jajapo mba"eve superarma"ỹre!
  Natasha ipy"a"ỹva ombohovái pochýpe:
  - Oĩ tetã tuichavéva ojokóva Rusia ogana haguã ñorairõ Japón ndive. Ha katu oñeplanifika peteĩ mba"e porã, pe evangelización China-pe. Ha ndosẽporãiete!
  Margarita ojapo pe porandu ojehechakuaáva:
  - Mba'épa ojehu Ñandejárare upéicharõ? Mba"ére piko noipytyvõi Ortodoxia-pe?
  Haimete desnudo Alenka, omondo concha tras concha, ohechakuaa:
  - Upéva ha'e! Añetehápe, peheja umi japonés ogana pe tetã ortodoxo. ¡Añetehápe kóva ha"e peteĩ traición peichagua jerovia rusa rehegua!
  Natasha, oñohẽvo tata umi japonés-pe, pochýpe he"i:
  - Religión imperial ndaha'éi va'erã pacifista. Ikatúpa oiko ndehegui peteĩ tetã tuicháva reiko ramo tembiapoukapy rupive: ndekutu ramo nde jyva akatúape, ejere nde asu gotyo!
  Cool Alenka pya"e omoneĩ ko mba"e, oityvyróvo umi japonés-pe:
  - Oje'ehaichaite! ¡Ndoroikotevẽi pacifismo rehe! ¡Ehayhu ne enemigo-pe! ¿Kóva piko peteĩ tembiapoukapy?
  Margarita opurahéi kyre"ỹme:
  Oimeraẽ yvypóra ha'éva heñói ñorairõhára,
  Upéicha oiko - pe gorila oipyhy pe ita.
  Pe oikovéva oñekondenávo oñorairõ hag̃ua,
  Ha pe tata hendy haku hína ikorasõme!
  
  Pe mitãkaria"y ohecha iképe peteĩ ametralladora,
  Ha"e oipotave peteĩ tanque peteĩ limusina-gui.
  Mávapa omoambuese peteĩ pláta pehẽngue peteĩ níquel-pe - .
  Heñói guive ontende pe poder oisãmbyhyha!
  Natasha osapukái, oñohẽvo tata umi japonés-pe peteĩ volcán burbujeante pochy reheve:
  - Heẽ, automático! Ha mbarete ha"e pe mba"e iñimportantevéva! ¡Ñaganava"erã!
  Alenka ipy"a"ỹva oisu"u frenesí ha pochýpe, oity umi japonés-pe:
  - Che ha'e pe heñóiva'ekue ogana haguã! Ha mba"eve michĩvéva. ¡Ñande victoria ha"éta ñanemba"e!
  Natasha omoneĩ, opresionávo umi dedo dedo nandi ipy muscular umi botón joystick-pe:
  - Iporãvéta péicha! ¡Ore rogoverna ha akóinte rogovernáta! Che ha"ese, ¡Rusia!
  Alenka ipy"a"ỹva, oityvyróvo umi japonés-pe, osapukái:
  - Ndajapumo"ãi, aisãmbyhyse! Ha katu ndaha"éi peteĩ máquina herrumbrada añónte, ha katu peteĩ imperio entero!
  Ha pe mitãkuña oipe"áma pe batería paha Yvy Kuarahy Osẽvape. Ha"e ningo iporãiterei ha ha"eva"erã peteĩ campeón mundial. Ha ani arakaʼeve peñemeʼẽ pe kangy ha peñemotĩme.
  Natasha, odispara, oñe"ẽmbegue:
  - ¡Oikóta chehegui rréina! Térã, iporãve jepe, pe emperatriz!
  Alenka ipy nandi osegi:
  - Mba"épa ñorairõ, mba"épa ñorairõ, ha"e kuña vai ha kuña! Ha katu oproduci tipo guapo, he'i - ¡ejuka pe cobarde ndepype!
  Margarita oñakãity omoneĩvo:
  - Añete, ejuka pe cobarde ndejehe! Che apensa Nicolás II oabdikáramo pe trónogui, ¡ndahaʼeiha mbaʼeveichavérõ pe cobardía rupi!
  Alenka medio desnuda he'i decisivamente:
  - Ko"ágã ha"e norrenunsia mo"ãi! ¡Ñamombaretéta pe mburuvicha guasu tróno ikatu hag̃uáicha opyta heta síglo!
  Natasha osapukái:
  - ¡Eiko peteĩ Zar Nicolás II tuicha mba'éva! ¡Roipytyvõ peẽme! Ndaipóri mo'ãi revolución - oîta Rusia Guasu!
  Ipahápe, umi ñorairõhára omohu"ã pe ehérsito Yvy Kuarahy Osẽva rehegua. Ojejuka mas de doscientos cincuenta mil soldado ha oficial-kuéra. Péicha haimete opavave fuerza terrestre Japón-pegua oñehundi. Oiko haguéicha pe armada ndoikovéima.
  Alenka ipy"a"ỹva he"i peteĩ sonrisa reheve:
  - ¿Ovale piko ra'e pe apañuãi? Upéicharõ, ha"ese kuri freak out? ¡Orresistiʼỹre are, pe ehérsito ohupyty ipuʼaka hag̃ua Rúsiare!
  Natasha heʼi jerovia reheve:
  - Rusia operde quinta columna rupi añoite. Ndaupeichairamo, ¡rogana vaʼerãmoʼã tahaʼe haʼéva!
  Margarita oporandu presidente interino-pe:
  - Mba'épa jajapóta. ¿Jaju jeýtapa térãpa jasegíta?
  Medvedev, operde ohóvo ipu"aka, omboguejy pe komputadóra ha he"i:
  - Ko'ágã oñeme'êta ñandéve peteî pronóstico Rusia zarista okakuaavéta haguã. Opa mba'e osê porã ramo, jaju jeýta.
  Oñehendu kuña ñe"ẽ porã;
  Oñehundipa rire umi fuerza terrestre ha armada japonesa, umi Mikado oikuave'ê py'aguapy. EE.UU. ha Gran Bretaña oñemoî peteî ñe'ême oactua haguã mediador ramo.
  Umi condición ha'e kuri favorable Rusia-pe guarã. Tetã ohupyty Kuril jyva ha Taiwán.
  Péicha avei control Manchuria, Corea, Mongolia rehe. Avei, Japón opaga avei indemnización doscientos cincuenta millones de oro rublo ruso.
  Okakuaa pe autorida orekóva zar Nicolás II, ha oguejy pe sentimiento revolucionario. Tetã oñepyrû recuperación económica pya'e. Zheltorossiya opu'ã. Peteĩ parte China-gui oiko voluntariamente Rusia retãme, avei Corea ha Mongolia-gui. Imperio Zarista tuichavéntema ha hetave tavayguakuéra. Pe crecimiento económico oñepyrũ tenondeve tembiasakue añeteguágui ha imbaretevékuri.
  Ndaipóri vaʼekue Duma del Estado, ha pe goviérno zarista ikatu oñembosakoʼi porãve Primera Guerra Mundial-pe g̃uarã. Umi tanque ligero peteîha mundo-pe "Luna"-2 producción masiva-pe ha umi bombardero irundy motor "Ilya Muromets" ha "Svyatogor" ojekuaa Rusia-pe. Peteĩha Ñorairõ Guasu oñepyrũ taha'e ha'éva, ha katu osẽ porãve Rusia-pe g̃uarã.
  Mburuvicha guasu oguerekógui hetave tavayguakuéra, economía ha ehérsito. Ha pe posición interna imbaretevéva. Ndaipóri Duma Estatal - peteî tenda hakuhápe rebelión ha golpe militar.
  Oguerekóva éxito iñambuéva, ha katu, en general, Rusia ñepyrũ ha ogana hetavéva ñorairõ, ñorairõ opa ára 7 jasyporundy ary 1915-pe Alemania oñeme'ẽvo. Austria-Hungría ho'a ha oñemboja'o. Galicia ha Bukovina oiko chuguikuéra tetãvore Rrúsia pegua. Cracovia ha umi yvy ijerére oike Pólonia Rréinope, Poznan, Danzig ha Prusia Oriental pehẽngue oikeháicha. Ha Klaipeda oike provincia Báltica-pe. Checoslovaquia osê - peteĩ mburuvicha guasu Rusia ryepýpe.
  Rumania oñemomba'e Transilvania rehe. Hungríagui oiko peteĩ rréino hekosãsóva, ha katu Rusia poguýpe, ha zar Nicolás mburuvicha guasu ramo. Austria-gui oiko peteĩ tetã michĩetereíva. Yugoslavia opu"ã, avei ojejaho"i guýpe gobierno ruso rupive ha cogobernante Nicolás II poguýpe.
  Türkiye okañy mapa político mundo-pe. Irak ha Palestina oiko Gran Bretaña retãme, Siria oiko Hyãsia retãme, Asia Menor ha Estambul oiko chuguikuéra tetãvore Rusia retãme. Péicha, Rusia ombohetave jey iterritorio. Péro ndopái upépe. Upéi ojejapyhy pe Península Saudita oñondive Hyãsia ha Ingyaterra ndive. Ha upéi Rusia ha Gran Bretaña omboja"o Irán ha Afganistán. Yvate ha mbytegui oiko tetãvore Rrúsia pegua, ha ñemby gotyo oiko peteĩ colonia Británica.
  Haʼete voi ko múndo oñemopyendáva. Pe ñorairõ osegi China-pe añoite. Péro áño 1929-pe oñepyrũ peteĩ crisis ekonómica tuichaitereíva, ha upévagui oiko pe Gran Depresión.
  Rusia-pe okakuaa jey ohóvo umi sentimiento revolucionario. Oñepyrû huelga ha protesta. Péro ojekuaa pe crisis ndahaʼeiha ivaietereíva. Hiʼarive áño 1931-pe oñepyrũ jey gérra Japón ndive.
  Pe samurái oipota kuri oñevenga. Péro ko vuéltape pe ehérsito ruso imbareteve opa mbaʼépe. Ha almirante Kolchak ha"e peteĩ comandante naval ikatupyrýva.
  Japón ndaha'éi ojeityva'ekue añónte, sino avei ojejapyhy. Zar Nicolás II oñekorona oficialmente Mburuvicha guasu Mikado Japón-pe jasyporundy ary 1932-pe. Péicha, Rusia oñembotuichave ohóvo. Ha haimete enterove China-pe oñemoĩ anexión-pe.
  Mokõive, población ha territorio-pe, Rusia ndorekói ijojaha'ỹva. Hiʼarive pe Império británico ikangy ohóvo. Hitler ogoverna Alemania-pe áño 1933-pe, péro mbaʼépa ikatu ojapo Rusia kóntrape? Marãve ndoikói. Zar Nicolás II omano ary 1937-pe, odisfruta rire peteĩ reinado osẽ porãitereíva, mokõiha ipukuvéva Iván el Terrible rire. Ha orekóva conquista récord en términos de área ha población.
  Péro naentéroi osẽ porã pe rréipe hekovépe. Pe heredero Alexei omano imitãrusúpe. Peteĩ matrimónio desigual rupi, pe ermáno imitãvéva Mikhail-gui ojepeʼa chugui pe derécho oĩ hag̃ua pe trónope Rúsiape.
  Pe koróna ohupyty Kirill Romanov, omanóva 1938-pe oikoveʼỹre ni peteĩ áño. Ha ita'ýra Vladimir Mbohapyhagui oiko mburuvicha pyahu. Oñekorona chupe, ha pe rréi ogoverna vyʼápe 1992 peve. Ha Rusia oipeʼa raẽ umi kolónia Fráncia ha Gran Bretañagui, Alemania ndive. Upéi ipuʼaka Alemania rehe. Ha upéi ko mundo tuichakue. Mbykyhápe, Zar pyahu Jorge Primero-gui oiko mburuvicha guasu mundial ary 1992-pe.
  Medvedev omohu"ã pe revisión ha he"i:
  - Ojekuaaháicha, ¡suficiente ko universo-pe guarã! ¡Roju jey hína!
  Ha irundyvéva osapukái:
  - ¡Toñemomba'eguasu zar Nicolás II-pe!
  . EPILOGO INTERMEDIO rehegua
  Medvedev opu"ã peteĩ ñehenóigui... Oñemomarandu chupe Zelensky inauguración presidente ramo Rusia ha Ucrania-pe oñepyrûmaha. Ha upéva, he"i hikuái, oguahêma ára Dmitry Anatolyevich osê haguã oficina-gui.
  Medvedev okumpli ndoipotáigui. Asẽ mboyve, añeafeita ha ajebaña.
  Upéi osẽ pe ofisínagui. Ojegueraha peteî mba'yrumýi especial-pe. Ohokuévo, heʼi hikuái iporãvetaha Medvedev oveve Islas Canarias-pe opytuʼu hag̃ua upépe.
  Ha Zelensky ojapo ambue espectáculo inauguración rehegua. Jepiveguáicha, colorido orekóva fuego artificial ha salto. Pe inauguración ára, Vitali Klitschko oñorairõ Michael Tyson ndive estadio Kiev-pe. Ko boxeador estadounidense herakuãitéva omonéî ñorãirõ orekógui apañuãi pirapire kakuaa. Klitschko odominai opa umi doce ronda, ha katu diplomáticamente ndoitypái Tyson-pe.
  Formalmente, oñembosarái peteî versión menor campeón mundial-gui.
  Upe rire Vitali Klitschko-pe oñeme"ẽkuri peteĩ cinturón de diamante.
  Vladimir Zelensky ohupyty vy'apavê opavave tetã mundo-gua -oimehápe China. Hiʼarive pe Imperio Celestial-pe, umi disturbio popular oñembohapeve. Yvypóra ndoikói mbujape añónte. Umi tapicha oipota democracia ha libertad. Pe despotismo Partido Comunista Chino-pegua ikane"õma, opavave oipota sãso.
  Zelensky-gui oiko peteĩ símbolo peichagua. Peteî símbolo mbarete democrático, ho'a rire dictadura servicio secreto Putin poguýpe.
  Zelensky oñe'ê heta mba'e umi cambio, economía ha umi mba'e pyahu ojehupytýva rehe. Oîma competencia cargo de primer ministro Rusia-pe. Oĩkuri heta miles de postulante. Pe proceso de selección ningo tuichaiterei mbaʼe. Ha ojehecha porãiterei.
  Ko"áĝa peve opa mba"e oho porãiterei. Zelensky ojapo voi peteĩ salto inauguración-pe. Ohupyty jepopete. Upéi ohechauka oikuaaha pytagua ñe"ẽ. Haʼe oactua kyreʼỹeterei ha pyaʼe porã.
  Ipahápe, Zelensky ojagarra ha ojapo peteĩ par de discursove.
  Avei, inauguración rire, osegi umi decisión personal rehegua. Hetaiterei cambio ha hova pyahu gobierno-pe.
  Oî kuri selección añeteguáva "comisario de hierro". Rusia-pe oiko kuri peteĩ revolución personal rehegua.
  Zelensky oguenohẽ heta decreto umi ára iñepyrũme voi. Opermiti oñevende alcohol pyhare ha umi punto de viaje-pe. Omotenonde impuesto pyahu umi ipirapire hetáva rehe. Oipe'a inmunidad diputado ha juece-kuéragui. Oñembohetave producción producción rehegua. Omotenonde arancel comercio China ndive.
  Bielorrusia-pe ojejapo peteî referéndum oñembojoaju haguã Rusia ndive. Ha péva oho avei Zelensky crédito-pe. Mayoría umi bielorruso oipytyvõ unificación Rusia ndive.
  Zelensky odenunsia Medvedev ohupiitereíha umi parche, pero opromete inflación oñembopy'aguapýtaha. Ha ndoikomoʼãiha mbaʼeve ivaíva.
  Añetehápe, pya"e ojejoko umi precio okakuaáva. Ha oñepyrũ okakuaa pe economía Rusia-pegua. Ha Cáucaso-pe, umi acción militante omano algún modo. Tuichaiterei ningo ipyʼaguapyve ohóvo.
  Zelensky ipahápe opropone candidatura cargo Primer Ministro Rusia-pe. Oiko chugui Doctor de Ciencias Alexey Bolshakov orekóva treinta y dos ary. Ogana pe competencia ojeroviaiterei. Ha oiko chugui primer ministro, imitãvéva Rusia rembiasápe.
  Medvedev oveve Islas Canarias-pe vacaciones-pe, ha ohupyty ex presidente pensión, ojediverti haĝuánte. Ko'ágã peve ndorekói mba'eveichagua problema. Ha katu Shoigu ojeapresa ha ojeakusa oñeha'ã hague golpe de estado. Mbaʼépa oipota raʼe?
  Hetaiterei avei oî ambue solución... América-pe, ogana peteî kuñakarai demócrata orekóva cuarenta y un año. Péicha gobierno okambia. Ha oike poder-pe peteî kuñakarai ha candidata imitãvéva Estados Unidos rembiasápe. Opa pe época Trump rehegua . Péro oñepyrũ ramoite ipoty pe amista Rusia ndive. Naturalmente, China dictatorial rehe, Estados Unidos ha Imperio Ruso pyahu ko'ágã oime angirû.
  Zelensky ojapo voi peteĩ referéndum ha omoĩ peteĩ téra iñambuéva: upéva rangue, Rusia - Kievan Rus. Upéva avei oñe'ê heta mba'épe. Bielorrusia oike federación-pe. Ha oñepyrũ pe imperio jeikove jey... En base democrática.
  Kuña presidente pyahu Estados Unidos-gua heredado Trump hostilidad China rehe ha oñeme"ê omoheñóivo coalición. Kievan Rus oñemoakãrapu'ã económicamente Zelensky poguýpe hekopete. Rusia ojoko"imi China-pe. Upéi, oike OTAN-pe. Upe riremínte oike Kazajistánpe peteĩ goviérno proruso ha oñeforma peteĩ estado sindical. Umi ruso oityvyro hína kuri Asia Central-pe China-gui. Pe ñorairõ okakuaa ohóvo.
  Zelensky omotenonde campaña antiStalin ha antiPutin . Oipe'a Stalin ha Putin-gui opaite jopói ome'êva'ekue chupekuéra Medvedev.
  Péro opa mbaʼe osẽ porã pyʼaguapýpe. Jepénte umi comunista oprotestáva. Roho aty guasúpe.
  Ha upépe ipahápe ojegueru Lenin-pe Mausoleo-gui. Peteĩichagua vy"a heta tapichápe ĝuarã. Ha pe Iglésia Ortodoxa okanonisákuri Alejandro II ha Ivánpe umi zar Terrible, ruso. Avei oñembohetave umi monumento Nicolás II rehegua.
  Pe zarismo ha occidentalismo algún modo oiko chugui moda. Oñemoag̃uive hikuái Európagui, ha umi extranhéro oñepyrũ ohupyty heta puesto. Rusia oike mundo occidental-pe, ha Trump oho rire, oñembohapeve proceso de globalización. Ha China ho'a aislamiento-pe ha ombohovái sarambi interno.
  Upe jave avei, Zelensky ombohetave pe tasa de nacimiento imperio eslavo-pe. Pe vuelo are guivéma oñepromete va"ekue jasy gotyo ipahápe oiko. Ha opa mba"e osẽ porãiterei algún modo.
  Oñemopyenda joaju aliado Rusia ha Tetã peteĩ reko Amérikagua apytépe, térã hekopeteve Kievan Rus ha Amérika apytépe.
  Ha pe ñorairõ ha"e peteĩ mba"e yma guaréva. Ko múndo oikove ohóvo ko yvy ape ári ha isegurove. Jepémo oĩkuri ñorairõ. Kievan Rus, Estados Unidos ndive, omotenonde operativo Libia-pe, upépe omohu'ã hikuái islamista-kuérape. Upéi roñembohovái Medio Oriente ndive, romoheñóivo base upépe oñondive América ndive. Kievan Rus ha Estados Unidos oñondive oñepyrũ oinclina ko mundo ha omosẽ China-pe África-gui. Ha ko"ápe ndaikatúi jajapo ñorairõ"ỹre. Ha umi operación terrestre avei.
  Mokõive Kievan Rus ha Estados Unidos ojapo ataque aéreo oñondive.
  Mbeguekatúpe oñemosẽ umi chino-pe oparupiete ko yvy ape ári. Ha pe imperio celestial ho"a peteĩ crisis económica ha política pypukúpe.
  Ha Kievan Rus oñakãrapuʼãve ohóvo.
  Rusia araka'eve ndoikuaái ko'ãichagua tasa de crecimiento económico. Ha China ho'a hague - Kievan Rus opu'ã. Ha pyaʼe voi okakuaa.
  Pe ferrocarril ohóva Chukotka-pe oñemopu'ã tiempo récord-pe. Upéva ijeheguiete iporãiterei.
  Ha ojoʼo hína kuri hikuái peteĩ túnel Alaska guýpe. Umi norteamericano oñepyrũ avei ojapo peteĩ ferrocarril ojoaju hag̃ua Rusia ndive. Avei oñemopu"ã peteĩ ferrocarril ohóva Delhi-pe... Upe jave avei ojejo"o canal Siberia-gui oñemboy"u haguã Asia Central.
  Peteî operativo conjunto omotenonde Irán rehe Estados Unidos ha Kievan Rus. Ha oñeinstalákuri peteĩ rrégimen secular iñakãguapýva. Upe rire oñepyrũ ojoʼo hikuái peteĩ kanál mar Caspio guive Golfo Pérsico peve.
  OTAN oñembotuichave oike haguã tetãnguéra árabe-pe. Arabia Saudita-pe, heñói peteî parlamento. Umi kuña oñepyrũ oipe"a chuguikuéra burka. Oñepyrũ oñemopu"ã peteĩ estado secular.
  Umi medio ruso-pe, opavave ojahéi Putin-pe extremismo rehe ha omombo hese yvyku'i haimete ojapo haguére Rusia-gui colonia China-pe, pero aguyje Ñandejárape omano itiempoitépe. Avei oñeʼẽ hikuái ñeʼẽ hasyvéva. Péro ojeavri peteĩ káso penal Medvedev kóntrape. Ha ndahaʼéi peteĩnte.
  Stalin ojegueraha okápe Kremlin muro-gui. Lenin heta mboyve pe mausoleo-gui.
  Heta mba"e oñemoambue umi símbolo estado-pe. Ojekuaa hetaichagua poyvi pyahu. Oñemoĩ hovy pe poyvi Rusia-pe, ha hovy omyengovia hovy sa'yju.
  Péva iñinteresante avei. Escudo de armas oñemoambue... Oiko avei reforma monetaria. Ointercambia hikuái pirapire según ratio: peteî a mil. Ojekuaa pe estándar de oro rublo Kievan Rus-pegua. Upe jave avei opu"ã pirapire pyahu ha tuja -peteĩ pláta - peteĩ pláta mbyte mbyte, ha peteĩ mbyte - peteĩ pláta pehẽngue mbyte.
  Opa mba'e oñemohenda porã...
  Umi título oñepyrũ avei oikove jey... Ojekuaa umi príncipe, barón, conde, marqués ha duque jepe. En particular, Zelensky-gui oiko Duque. Moldavia oike avei Kievan Rus-pe. Oñeñe'êma mburuvicha guasu jeporavo rehe.
  Ha katu Zelensky he'i Kievan Rus ruvicha oiporavóta tavayguakuéra añoite. Ha ndohasái mokõi mandato.
  Hi'arive, Zelensky omboguejy mandato de cargo presidente ruso seis años-gui cinco años-pe. Añetehápe, Zelensky oservi primer mandato seis áño pukukue.
  Upe tiémpope g̃uarã haʼe omohuʼãma pe Asia Mbyte oñembojoaju hag̃ua Rúsiape. Ha omoĩjey URSS rembe'y. Umi estado báltico añoite opyta ndojeguerekói mba'eve.
  Ha katu umi norteamericano ndohejaséi gueteri. Ha upéicha ome"ẽ hikuái Asia Central ha Cáucaso.
  Oñepyrũ peteĩ ñorairõ pyahu Cáucaso-pe, Armenia ha Azerbaiyán apytépe. Ha oguata vaieterei. Upéicha Rusia ikatu ocupar ko'ã república ha omotenonde referéndum anexión rehe.
  Péicha Zelensky ohupyty jey Cáucaso, ombotuichave Kievan Rus. Ja'e porãsérõ, ha'e peteî conquistador. Hi'arive, ha'e avei demócrata... Imperio oñembotuichave...
  Upéicha Afganistán oĩma mokõiha mandato de gobierno aja, ha peteĩ parte Irán-gui oiko Rusia pehẽngue.
  Estados Unidos-pe, peteĩ kuña presidente ogana mokõiha mandato. Ko'ágã peve oreko éxito economía-pe, ha iñimportantevéva, ohupyty oity China-pe. Mba"eichaitépa tuicha victoria. Ha Kievan Rus ha'e ko'ágã aliado omyakãva Zelensky.
  Péro, katuete, Rusia puʼaka pyaʼeterei okakuaa ohóvo. Ha'e oanexióma norte Irak-pe.
  Borzo oñekomporta. ¡Kievan Rus ha'e peteĩha tetã ko yvy ape ári umi tasa de crecimiento rehegua! Ha ohasa Estados Unidos-pe población-pe. Ha América-pema omaña hikuái alarma reheve - imbaretetereímapa Rusia?
  Hiʼarive Kievan Rus império oñembotuichave ohóvo. Ko'ágã umi estado báltico oîma ipoguýpe. Heẽ, kóva ha"e peteĩ problema tuicháva añetehápe umi estadounidense-pe ĝuarã. Zelensky ombyatýma opaite tetãvore yma guare URSS-pe.
  Ha, pe zar ruso-icha, osegi oñembotuichave sur gotyo. Ko'ágã Irán ha Irak oike enteramente Kievan Rus-pe. Ha Zelensky ojeporavo fácilmente mokõiha mandato peteîha ronda-pe.
  Jepémo heta oî candidato presidencial, elecciones ha'e democráticas.
  Zelensky he"i ndosegimo"ãiha Lukashenko techapyrã ha oisãmbyhytaha tekove pukukue. Hi"arive, nahesakãporãi gueteri mba"éichapa oiko Lukashenko okañy hague. Ikatu oime Rusia ha Occidente noikotevẽvéima hese. Ha okañy... Ha katu Zelensky imbarete ohóvonte. Ha añetehápe, irreinado en términos de éxito oeclipse umi antecesor-kuérape, ijapytépe Pedro Magno.
  Añetehápe, naentéroi ikatu omoĩ jey URSS territorio, ha avei Afganistán, Irán ha Irak.
  Ha katu Zelensky ndopytái upépe. Ko'ágã mokõive Polonia ha Finlandia ojeataka - yma ha'ekuéra ha'eva'ekue avei imperio zarista-pe. Ha añetehápe ojejapo referéndum ko'ã tetãme, ha voluntariamente oike hikuái Kievan Rus-pe.
  Oî éxito frente científico-pe avei. Oiko pe vuelo oñeha'ãrõitéva Marte gotyo. Upépe oguejy umi cosmonauta ruso. Ojagarra hikuái yvy ha oheja poyvi, tuicha triunfo.
  Upe jave avei, Kievan Rus ogueraha China-gui Puerto Arturo ypykue. Ha oaprovecha pe hecho oñepyrũ hague peteĩ guerra civil China-pe, ogueraha hikuái Manchuria-pe iprotección guýpe.
  Upe jave avei, Kievan Rus oñemoĩ peteĩ párte Turquíagui. Umi yvy oñeme"ẽva"ekue Rusia-pe Tratado de Versalles rupive. Upéva ha"e avei peteĩ movimiento imbaretetereíva. Zelensky ombotuichave Kievan Rus peteĩ imperio ramo. Ha economía rehegua, osê yvate, ohasávo Estados Unidos-pe.
  Bueno, China oñembohypa pe pesadilla guerra civil-pe, ha oñepyrũma oñemboja"o.
  Kievan Rus-gui oiko peteĩ tetã ipu'akapáva. Ha Zelensky ojeguerohoryeterei tetã ryepýpe, upévare tapichakuéra oñepyrũ ojerure"asy Vladimir-pe ijyva ári ani haĝua oho. Hetaiterei tapicha oñembyaty.
  Zelensky, excepción ramo, omotenonde referéndum opermitíva oñepresenta ambue mbohapýha mandato titular Kievan Rus ramo.
  Tendota iñambue EE.UU.-pe. Oikóma chugui republicano. Ha ndaha'evéima upéicha imitãvéva - itujavéva Zelensky-gui. Upévare oñepyrũ jey oñembyai umi relación Kievan Rus ha Estados Unidos apytépe. Rusia hasýma imbaretevéma Zelensky poguýpe. Imandu"a hikuái, oñondive gobierno ucraniano ndive, kóva ha"éma irundyha mandato Zelensky-pe.
  Upéva, he'i hikuái, umi poder orekóva Presidente ruso noñemboguejýi. Peteî mba'énte ojapo Zelensky ha'e omotenondévo enmienda léi guasu he'iháicha Duma Estatal orekóva derecho omosêvo ministro individual orekóva vóto dos tercios, térã mayoría simple mokõi jey ombohasáva vóto de desconfianza.
  Ha ko enmienda ndaha'éi tuicha mba'éva, péva presidente omantene derecho omoîvo opavave ministro ha odeterminávo estructura gobierno-pe. Ary Duma Estatal-pe, Zelensky pytyvõhára oreko mayoría constitucional.
  Tuichavéva ha'e oñemoîvo jeporavo directa Consejo Federación-pe, avei ojehejávo umi preso ovota.
  Ha katu, en general, pépe opa pe limitación umi poder presidente rehegua. Ojeguereko derecho oipe'ávo gobernador-kuérape. Ha ámbito legislativo-pe oñembotuichave voi.
  Estados Unidos-pe, Zelensky oñepyrû ojeakusa Autoritarismo rehe, ha upe partido, "Siervo del Pueblo", ocontrola haimete opavave puesto estado-pe. LDPR ha Partido Comunista Federación Rusa-pegua ndoikovéima. Osẽ peteĩ partido - "Un Mundo Justo" izquierda guive. LDPR rangue ojekuaa Patriotas de Rusia. Ha katu pe partido Siervo del Pueblo odominaiete.
  Oĩ avei umi rreforma oafektáva pe iglésia. Ortodoxia olegalisa derecho orekóva irundy hembireko, oñemoaguïvo Islam rehe. Pe enfoque umi icono rehe iñambue"imi, ha oĩ peteĩ aproximación protestante ndive. Oñepyrũ he"ive hikuái: Ñandejára ha"eha Peteĩnte, ha umi yvypóra omanóva rei ndaha"eiha digno Ñandejára adoración.
  Upe jave avei, pe Trinidad oñemboyke ndaha"éigui peteĩ símbolo bíblico ha umi tapicha omanóvape ĝuarãnte nontendeporãiva.
  Ha omoinge hikuái: Ñandejára ha"eha Peteĩnte, Ñandejára Túva. Péro pe palávra Ñandejára Taʼýra noĩri la Bíbliape. Hi"arive, ndaipóri ñe"ẽ: Ñandejára ha"e Espíritu Santo. Upéicharõ, mbaʼére piko ndajasimplivéi pe rrelihión.
  Hiʼarive peteĩ Tupã oñemoĩva kurusúre nomokyreʼỹi jajerovia hag̃ua hese. Ndaikatúiramo oñeñangareko ijehe, upéicharõ mba"éicha piko oñangarekóta tapichakuérare? En pocas palabras, roñemoambue pe monoteísmo-pe. Ha la Biblia voi oñembojeheʼa umi kuénto eslavo yma guarére. Opu"ã pe Evangelio Veles rehegua.
  Avei oñembohapeve pe ateísmo - he'i hikuái, anive pejegueraha yvypóra mombe'upy rehe. Jaguereko peteĩ planeta, ha natekotevẽi tapichakuéra oguerovia umi milagro ha especialmente ko mundo pahápe.
  Ndaiporimo"ãi ko mundo paha ha ndaiporimo"ãi. Ha yvypóragui oikova"erã peteĩ imperio espacial ha ohupytyva"erã galaxia rembe"ýpe voi. ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe umi galaxia rehe? Ojoguave pe universo-pe. Ha og̃uahẽ rire ko univérso rembeʼýpe, tereho ótro párte oĩvape ko univérsope. Añetehápe ningo oĩ hetaiterei univérso. Ha upéicha ikatu reveve peteĩ univérsogui ótrope. Ha ohasávo pe tiémpo, ¡eaprende rejapo hag̃ua ndejehegui! Ha oĩta umi univérso pyahu ha ndaikatúiva oñemedi prácticamente opa espacio pukukue.
  Ha planeta Tierra ha"e yvypóra cuna-nte. Ha tenonderãme oĩta peteĩ imperio sextillion guive sextillion grado peve universo-kuéra rehegua, ha ndopytu"úi oñembotuichave ha ipu"akave espacio rehe.
  Ha pe Kievan Rus Vladimir Zelensky akã ha presidente, peteĩ kuarahy omimbipávaicha esperanza rehegua opu"ãva ko planeta ári!
  Ha tenonderã ha Kievan Rus tenonderã - ¡tohesape!
  
  FUERZA MAJEURE URSS OÑAÑorairô JAVE ALILIADOS ÿre
  Ha péicha oike peteî influencia irresistible, ombotývo fuerzas aliadas 1 jasyporundy 1943 jave. Cuerpo Rommel ojegolpeáva opyta frontera Libia ndive. Ha opa umi bombardeo ojejapóva Alemania nazi rehe opyta. Umi ñeha"ã oveve haĝua Londres gotyo ojekuaa avei ndohupytýi hague. Umi aviõ alemán ndo'ái, sino ojegueraha jey. Oiko peteĩ milagro ndojehecháiva"ekue yma, pe mundo división poder teógico rupive.
  Péro ñepyrũrã upéva noipytyvõiete umi alemánpe. Stalingrad, térã ja"e porãsérõ pe grupo Paulus oĩva ipype, oiméne ndaikatuvéima ojesalva. Ha umi soldádo soviético jerovia reheve oho tenonde gotyo. Ofensiva Voronezh ha ambue dirección-pe oñemotenonde porã. Haimete ha"ete ku oĩva tiempo real-pe, pe Ejército Rojo omosãso Kursk, Belgorod ha Jarkov-pe.
  Ha katu, oñembohasa rire umi división sazonada Rommel-pegua África-gui ha umi fuerza tembiasakue añeteguápe oñemombova"ekue avei umi desierto argelinos ha Túnez-pe mba"eveichagua beneficio"ỹre, ojehechakuaa mbarete ohóvo Mainstein contraataque herakuãitéva. Oparticipa guive significativamente hetave fuerza alemana, especialmente aviación.
  Ha umi treinta "Tigres" pyahu porã ojejokóva Sahara-pe en vano, ojekuaa ndaha"eiha mba"eveichavérõ superfluo.
  Péva ha'e moõpa oiko peteîha discrepancia significativa tembiasa añeteguáva ndive. Mainstein omoñepyrũ peteĩ contraataque irundy ára mboyve ha, oguerekógui heta hetave fuerza, oñemotenonde pya'eve. Jarkov ojejagarra jey nueve ára mboyve, Belgorod doce, ha omýivo, ha iñimportantevéva, ojegueraha Kursk, tembiasa añeteguápe ndosucumbíri Fritz-pe.
  Oĩkuri hetaiterei fuerza alemana-gua. Alemán-kuéra oipuru reserva oñembohasáva Francia-gui, haimete opaite unidad de tanque oĩmava ñorairõrã ha aviación principal. Taha"e ha"éva peteĩ he"íva, haimete la mitad Luftwaffe-gui ojedistrae Frente Occidental-gui, upéicha oñembojoapy fuerzas significativas enemigo aéreo-pe. Ha péicha he'i contraofensiva alemana jave, ojoguáva huelga falciforme-pe.
  Heẽ, ha Mainstein historia real-pe ohasa umi general soviético-gui, ha katu ko"ápe oreko veinte división hetave fuerza terrestre ha, oguerekóva en cuenta concentración de recursos, mbohapy jey hetave aviõ. Ha pe Focke-Wulf ndaha"éi ivaíva mba"eveichavérõ ojepuru porãramo: pe velocidad ijyvate, umi arma ipu"aka. Pe tuicha mba'éva ha'e F-190 oîve efectivo superioridad numérica reheve. Umi arma ipoderósova ohejágui chupe oity peteĩ aviõ peteĩ jeýpe, ha ikatu okañy pe velocidad de buceo tuicha rupi.
  Tropa soviética ohasa asy derrota táctica ha oheja Kursk, heta ñorairõhára ha oficial ojere. Parcialmente, oî omanóva, ambue, jepénte peteî minoría ko'ãvagui ojeapresa, heta okañýva, jepénte operde hembiporu.
  Umi tropa soviética tuichaiterei operhudika ha ojejoko ofensiva. Ha katu umi tanque alemán ndaikatúi omopu"ã ijexito oñepyrũgui pe descongelación primaveral.
  Osẽ peteĩ equilibrio temporal de poder.
  Ha katu ikatu avei oike pe ñorairõme peteĩ pu"aka pyahu: Japón. Umi samurái oguereko avei ipo ojepe"áva. América ndaha'éi accesible, pero ndaha'éi avei oatakáva. Añetehápe Japón ejército yvy rehegua mbarete omoî presión China rehe. Koʼápe Chiang Kai-shek ombohovái peteĩ situasión ijetuʼuetereíva. Taha'e oñeha'ã oguahë peteî acuerdo japonés ndive, térã oñorãirõ, pero ndohupytýi pytyvõ pirapire ha arma EE.UU., Gran Bretaña ha ambue tetãgui.
  Naturalmente, umi alemán oipotaiterei ojeabri mokõiha frente ikatu haguã odesvia parte fuerzas enemigos este guive. Upéicharõ jepe, tuichaiterei operde hikuái. Koʼýte Stalingrad oipyhy heta enerhía. Umi ñorairõhára soviético heta operde avei, ha oĩ umi ñorairõhára oñemohu'ãva Jarkov ha Kursk caldera-pe.
  Umi nazi ombohetave umi árma. Ndaipóri rupi bombardeo, umi Kraut ikatu ombohetave producción de tanques peteî cifra tuichavéva, avei aviación. Pe bombardeo ojokove umi nazi-pe ojegueroviahágui. Hi"arive, tembiasakue añeteguápe, Alemania ombohetave tembiporu ñemoheñói tuichaháicha oñembopyahu haguére economía ñorairõme ha ojeporu mbaretevégui tembiguái rembiapo, ha ndaha"éi ojebombardea haguére ikangy haguére.
  Ko"áĝa ĝuarã, umi alemán oha"arõ ha omopu"ã tanque pyahu, ombokatupyry tripulación, ojerovia tecnología moderna rehe. Upe jave avei, opyta abierto pe porandu: moõpa oñepyrũta pe ofensiva? Pe Kursk repisa ndoikovéima. Ha péva ha"e peteĩ pista natural. Ha upéicha umi alemán voi ha Hitler opyrũ. Oĩkuri peteĩ idea ojegueraha haĝua Leningrad-pe tormenta rupive. Jepémo ko kásope tekotevẽta ojeity umi fortificación ipoderósova.
  Umi general alemán ndohoséi jey Stalingrad-pe. Ha katu francamente, pe elección ndaha"éi tuicha. ¿Ikatu piko ojeataka Moscúpe voi? Tuicha desacuerdo heñói umi tendota fascista apytépe . Mainstein, Guderian ha Rommel oñe"ẽ voi he"ívo iporãveha ani hağua ojeataka mba"eveichavérõ, ha katu toheja umi ruso oike ijyva ha ogueraha chupekuéra peteĩ ñuhãme.
  Peteî plan alternativo ome'êva omoñepyrû haguã ofensiva Península Taman ha Rostov-on-Don-gui;umi Fritz ikatu odefende ko táva oñemombarete porãva ombohasávo refuerzo grupo balcánico-gui, omyengoviávo tropa ocupante orekóva búlgaro ha italiano.
  Fuhrer-pe, oguerohorýva umi operativo umi tropa oikehápe dirección convergente-pe, oñeinclina ohóvo ko plan-pe, pero mbeguekatu omoañetévo. En particular, pe tanque Pantera ojekuaa caprichoso ha py"ỹi oñembyai, upévare oikotevẽ modificación. Tove entrenamiento adicional tripulación rehegua. Ha pe Fuhrer osellase hetave "Tigres".
  Amo ipahápe Stalin ikane"õ chugui. Okyhyjégui mokõiha frente oipe'áta hokê Japón, ohupytýva tuicha éxito China sur gotyo, orekóva ejército terrestre ohasáma siete millones de soldados ha dato potencial militar okakuaáva Tercer Reich, ha'e voi odispone omoñepyrüvo ofensiva en umi dirección Kursk ha Donbass-pe. Hitler opyrũ ha Fuhrer ojapose división hetaiterei Tigres ha Pantera ndive, ogueraha preempción-pe.
  Ha katu umi tropa soviética, omoñepyrũ rire ofensiva 7 de julio 1943-pe, ha"ekuéra voi ndorekói ventaja decisiva imbaretépe. 5,56 millones tropa alemana, haimete un millón doscientos cincuenta mil soldado satélite, oactua 6,6 millones soldado ha oficial soviético rehe. Mussolini, okañy rire amenaza de ataque kuarahyreike ha sur guive, tuicha ombohetave tropa italiana kuarahyresẽ gotyo. Avei ojupi unidad española. Salazar omondo avei peteî división de "voluntarios". Avei oñorairõ umi legión francesa, rumano, activamente húngaro, albanés ha división extranjera oĩva SS-pe opa Europa-gui.
  Péicha ejército soviético ndorekói superioridad número-pe, pero heterogeneidad coalición omboguejy calidad fuerzas enemigo-kuéra. Ejército Rojo oreko algún superioridad numérica umi tanque ha artillería-pe. Ha katu ko"áĝa ĝuarã, oiméne, umi "Tigres" ha "Pantera" ndorekói ijojaha"ỹva fuego ha armadura opositor-pe. Ha pe T-4 ohupyty superioridad arma de fuego-pe pe T-34-76 ári. Ha katu URSS oguereko artillería cohete rehegua, ha umi alemán, jepémo oñembosako"i lanzador de gas en particular, omoheñói ko mba"e ivaieterei.
  Oĩ paridad numérica aproximada aviación-pe. Umi combate alemán ME-109 "G", Focke-Wulf imbaretevéva, jepénte upéva, umi aviõ soviético-gui armamento ha velocidad-pe, pero ikangy'imi maniobrabilidad-pe. Ha katu Alemania, aimérõ, oreko as experimentado ha productivove. Pe bombardero Yu-188 oiméne iporãve umi característica de vuelo-pe pe PE-2 ha TU-3-gui. Ha pe Yu-288 oñepyrũ oike servísiope. Añetehápe oñepyrũ ramoite oñepresenta, ME-309-icha.
  Ha katu taha"e ha"éva, ndorekóigui ventaja imbaretépe, Ejército Rojo omoñepyrũ peteĩ ofensiva umi enemigo defensa oñembosako"iva"ekue ymave rehe. Ha ombohovái pe resistencia iñakãhatãva. Ha katu umi tropa soviética ha"e asertiva ofensiva-pe, taha"e ha"éva pérdida, oñemotenonde hikuái. Jepénte ritmo promedio de progreso ojekuaa imbovyha, peteî a dos kilómetros por día. Pe enemigo oñemongu"e ha ohupyty jey ojo"o. Pe ritmo ndaha"éiva menos heroico avance osegi. Agosto mbytépe, tuicha pérdida rehe, umi ñorairõhára soviético oñemotenonde cien kilómetro peve, oñemboja Kursk rehe ha omoñepyrũ ñorairõ iñakãhatãva upe távape g̃uarã voi, oñemboja avei Belgorod-pe.
  Pe 19 de agosto de 1943, Japón, ipuʼakávo pe vacilación, oipeʼa peteĩ frente Lejano Oriente-pe. Ko"ã momento-pe, ohasa rire peteĩ serie de derrota, Chiang Kai-shek régimen omoneĩ peteĩ py"aguapy favorable umi samurai-pe ĝuarã. Japón-yguakuéra ohupyty ipoguýpe umi momarandu iñimportánteva, ha ojepoi tekotevẽgui ojapo peteĩ ñorairõ guerrillero hasýva umi ñorairõhára china oñembosako'i vaíva ndive, ha katu hetaiterei. Ha katu Chiang Kai-shek-pe oñepromete oipytyvõtaha pe ñorairõ Mao Zedong Ejército Rojo ndive. Japón oguerekóma opa mba'e oñorairõ haguã URSS ndive. Ha odesidi hikuái nohaʼarõiha pe otoño oky ha pe invierno vaiete Siberiano. Ndaja"emo"ãi pe hecho Hitler odeclara hague ñorairõ Estados Unidos ndive yma 1941-pe, ha katu umi samurái ndoipytyvõi chupe. Ojeabri ramo mokõiha frente ary 1942-pe ikatu kuri osalva umi nazi-pe peteî derrota aplastante Stalingrad-pe.
  Oñeha'ãrõiterei kuri Japón decisión. Ha katu, pe ataque Vladivostok rehe umi samurai ohupyty sorpresa táctica ha ojapo tuicha daño Flota Soviética del Pacífico-pe.
  Agosto pahápe, aleman-kuéra oñeha'ã contraataque oiporúvo masa umi tanque ipyahúva. Ha katu pe contraataque sur gotyo ojapova"ekue hikuái ikatúnte ohupyty peteĩ éxito relativo. Pe comando soviético ohecháma kuri peichagua posibilidad ha oipeʼa itropakuéra umi línea orihinálpe. Arma combinada 31o Ejército añoite ho'a caldera-pe ha oñehundi hetave.
  Ha katu umi ñorairõhára soviético ndohupytýi hembipota, ha ohasa asy tuichaiterei pérdida, ndohupytýi ojejapyhy jey haguã upe tetã. Koʼýte okañy mas de seis mil y medio tanque, ochocientos alemán rupi. Pe parque de tanques-pe, pe ventaja numérica ohasa umi nazi-pe. Septiembre-pe, aleman-kuéra ikatu ohupyty URSS-pe producción de cientos de aviõ por día, ha noviembre-pe, haimete auto-pe, ombohetavévo producción de Panteras 650-700 tanque por mes. Ko"ápe, tuicha mba"e ojeporu umi recurso tetãnguéra ocupado-gui, tenonderãite Francia, avei Bélgica ha Holanda, oñemboguata haguépe conscripción laboral.
  Alemán-kuéra, algún retraso reheve, jasypoteĩme omoñepyrũ peteĩ ofensiva are guivéma oñeplanifika va"ekue Rostov-on-Don ha Península Taman guive. Ha oñani hikuái umi defensa soviética iñakãhatãvape. Ha Japón omoñepyrũ peteĩ ofensiva Mongolia rehe, ojagarrávo Ulaanbaatar ha Primorye. Péro saʼi oñeprogresa upépe.
  Péva odesvia reserva significativa ha ohasa rire un mes y medio ñorãirõ mbarete , umi grupo alemán oñembojoaju. Ha katu umi pérdida Fritz-pegua ojekuaa avei tuicha mba"eha, ha ojeobliga chupekuéra ojoko haĝua. Ha katu ko éxito táctico ombopochy Turquía oike haĝua ñorairõme ha ojeabri mbohapýha frente Transcaucasia-pe.
  Koʼág̃a roñorairõ jeyvaʼerã ko direksiónpe avei.
  Ro'y peve, línea de frente Lejano Oriente-pe oñemohenda porãta. Japón-ygua oñemotenonde Primorye retãme cincuenta guive ciento veinte kilómetro peve, ojagarra hetave la mitad Mongolia-gui Ulaanbaatar ndive, ha katu ofensiva opyta. Umi turco oñemboja Ereván-pe ha oñemomba'e Batumi rehe, ohupyty hikuái mokõi tercio táva paha. Umi alemán voi noñemotenondemo'ãi tuichaiterei caída-pe. Ha neíra gueteri ojagarra hikuái pe iniciativa.
  Pe ñorairõ oñemomba"eve ohóvo ha ipuku. Pe agotamiento-pe, ha pe superioridad tecnológica-pe. Ary 1943 aja, URSS ombohetave peteĩ jey y medio aviõ producción 25 mil-gui 37 mil-pe. Alemania nazi 15 mil ári guive 32 mil peve, hetave doble-gui. Umi jasy paha ko arýpe, umi alemán ombojoja umi resultado producción soviética orekóva aviõme. Ha umi tanque ha arma autopropulsada-pe avei - orekóva superioridad cualitativa. Péro URSS tekotevẽ avei oñorairõ Japón ndive. Avei, ojejapo heta aviõ ha tanque Italia ha ambue tetã satélite Tercer Reich-pe. Ndaha"éiramo jepe hetaiterei. Avei, umi alemán, oaprovecha ndaipóriha ñorairõ, oñepyrũ oguenohẽ ha ome"ẽ petróleo Libia-gui hemikotevẽme ĝuarã.
  Upévare mbeguekatúpe ikangy pe escasez de energía Tercer Reich-pe. Avei, umi mba'e oguerekóva francés africano ome'ê iñe'ê añeteguáva ha'étaha peteî fuente iporãva materia prima-pe.
  Ikatu hag̃uáicha umi nazi oñesuministra porã ijehegui. Ombohováivo, umi diseñador pytã ombosako'i tipo pyahu tanque Stalin-pe guarã orekóva arma 85 mm ha 122 mm. Alemán-kuéra ombovevýi michĩmi tembiapo Pantera 2 rehegua. Ndahasýi jahupyty peteĩ tanque orekóva arma ipoderósova, armadura mbarete ha movilidad relativamente. Ha pe "Tigre Real" ojekuaa ipohýietereiha 68 tonelada-pe. Pe modernización Pantera rehegua añoite opromete osẽ porãtaha. Ha pe tanque T-4, ojehechaháicha, omohu"ãma umi capacidad orekóva. Mbeguekatúpe, oñepyrũvo 1944 guive, oñepyrũ oguejy ko máquina producción. Ojejoko haguã completamente abril-pe.
  Pe comando soviético omoñepyrũ heta operativo ofensivo ro"y jave. Ha Península Taman, ha mbytépe, ha Leningrad gotyo, ha Kursk ypýpe. Péro ndojehupytýi mbaʼeveichagua éxito tuichaitereíva moõve . Pe enemigo oguerekóma peteĩ superioridad numérica mano de obra-pe taha"e tanque ha aviõ-pe. Pe kyhyje pe tiempo-gui añoite oobliga umi Fritz-pe oadheri haĝua umi táctica defensiva-pe.
  Avei oguereko peteî rol negativo hetavégui umi desertor ha traidor, avei umi alemán omoheñói aviación de alta altitud, ha'éva efectivove reconocimiento aéreo guive.
  Avei, pe comando soviético oñemboja pe proceso de concentración de fuerzas rehe, hendape"ỹmi. En particular, pe táctica voi oñepyrũvo pe operación oúva peteĩ área iñambuévape jepe oñembotývo pe mboyvegua oreko sentido oñeme"ẽvo pe superioridad numérica. Primera Guerra Mundial-peguáicha, oipe"áva alemán-kuérape ojuehegui. Ha katu pe enemigo hetave ramo pendehegui, péva hasy jahupyty haĝua superioridad umi fuerza-pe peteĩ área particular-pe.
  Stalin ohupytyrire omoheñói superioridad peteî sección aparte frente-pe aproximadamente peteî relación mbohapy a peteî, upéicharõ oiméne ojehupyty éxito táctico.
  Ha upéicha peteî sector-pe oî ofensiva, ambuépe oñembosako'i hikuái, pero añetehápe ndahasýi alemán ha aliado-kuérape omboyke haguã. Hi"arive, Fritz oguerekóma aviõ de reconocimiento altitud yvate ha velocidad yvate orekóva óptica iporãitereíva, péva opermiti chupekuéra osegui umi tropa movimiento. Ha ro'y jave hasyve oñecamufla haguã, ha pyhare ndaha'éi panacea, upévare umi oficial de inteligencia alemán ohupyty umi aparato ohecha porãva pyhare.
  Ko "Tigre Real" ha'éva tanque de ruptura planificada oñembotapykuéva producción en serie ha ndorekói éxito enteramente. "Pantera" -2, Hitler odisponéva oñemombarete haguã armadura reheve ikatu haguã IS-2 impenetrable, ha omoî haguã motor orekóva 900 caballo de fuerza, opesa 51 tonelada, jepénte oreko en cuenta instalación carcasa de aleación, osalváva 800 kilogramos . Péro ikatu oñemombarete pe armadura lateral 82 milímetro peve peteĩ ángulo racional-pe. Péicha pe tanque alemán ndaha'éi vulnerable lado guive umi modelo anterior-icha. Ha katu jey, "Pantera"-2 ha "León"-2 peteĩ esquema de diseño oñemotenondevévape oĩ gueteri proceso de desarrollo-pe añoite.
  Péro roʼy aja, umi alemán ojagarrapaite umi mbaʼe orekóva umi francés Áfricape, umíva apytépe pe Bucle de Níger. Ha oĩ petróleo, gas ha bauxita, ha umi reserva tuichavéva jepe uranio rehegua, koʼýte Congo-pe. De Gaulle ojejagarra - umi aliado pytyvõ"ỹre ndovaléi mba"everã, ha Scorrel omba"apo potĩ ha katupyry.
  Péicha mayo 1944 peve tuicha oñesolusiona umi problema petrolero rehegua. Opaite mba"e oúma Libia-gui, ha hembýva ha"e ojeperforávo hetave ykua.
  Péro mayo-pe umi alemán neʼĩra gueteri oataka. Aparte del Tigre, anticuado diseño-pe, ndorekói hikuái tanque de ruptura seria. Añetehápe, "Tigre" oîma producción masiva-pe ha, gracias alta calidad armadura ha grueso umi lado, avei arma de disparo pya'e, preciso, ikatúva omboguata rol, ndaha'éi ramo ideal , ha katu hetave térã sa"ive tolerable tanque, ombotývo facturación umi tropa URSS-gua .
  Comando alemán, heta disputa rire, ojevy plan 1942 mboyveguápe. Ha'éva, omoñepyrû haguã ofensiva umi flanco-pe. Egueraha Leningrad-pe peteĩ anillo doble-pe ha eity Stalingrad peve. Hi"arive, Wehrmacht oheja rire pe saliente Rzhev-Vyazemsky, okañy peteĩ puente cabeza conveniente peteĩ ataque Moscú rehe. Upéicha mombyry oime relativamente capital-gui.
  Umi nazi plan ndaha'éi avei óptimo, pero... Elecciones parlamentarias iñepyrûháme oñemotenonde Suecia-pe, upépe umi nazi ohupyty peteî victoria impresionante. Peteĩ tetã orekóva ocho millones de personas ha economía desarrollada oĩma kuri preparádo oho hag̃ua ñorairõme URSS ndive. Pe tapicha ojeguerohoryvéva ha"e Carlos el Doceo. Umi sueco oipotaiterei venganza umi derrota ha oñemotĩva"ekue ymave umi ñorairõ aja operdeva"ekue Pedro Magno ha Alejandro Primero-gui. Péicha, opaite Európa oñorairõma kuri URSS ndive. Hi'arive, Franco ha Salazar odesidi oike oficialmente ñorãirõme ikatu haguã oreklama iparte umi botín-gui. Suiza añoite opyta neutro formalmente, ha katu omondo avei peteĩ división de voluntarios.
  Superioridad numérica oime kuri coalición nazi ykére. Avei, mayo mbytérupi 1944-pe, umi alemán oguerekóma mil aviõ jet ME-262 rupi oĩva en servicio. Pe auto voi osẽ porãiterei, péro oreko motor noñemohuʼãiva. Ha katu mbeguekatúpe umi motor oñemehora, ipu"akave, ojeroviave ha oguejy pe consumo de combustible.
  Pe ofensiva oñepyrũ sur gotyo. Umi Fritz oñeha'ã ojapo jey pe plan omoheñóiva OKW Operación Blau-pe guarã jasyporundy ary 1942-pe, ha katu upéi omoambue arbitrariamente Hitler. Reataka jave Stalingrad-pe sur ha norte guive, umi dirección convergente rupi. Péro primero umi alemán oike vaʼerã pe Don peve. Umi Tigres fascista oho ataque-pe, pero oñembohovái línea defensiva mbarete. Umi Kraut-kuéra avance ojekuaa mbeguekatuha, oñembotapykue hikuái defensa pypukúpe umi tropa soviética-pe. Ohasáma rire 35-40 kilómetro añónte Voronezh gotyo umi ára iñepyrũme.
  Upéi, mokõi arapokõindy ñorairõ iñakãhatãvape, umi nazi oñemotenonde diez kilómetro añónte ha, tuicha pérdida rupi, ojeobliga opyta haguã.
  Pe ofensiva sur gotyo oñemoakãrapu"ã porãve. Upépe saʼive oĩ soviético soviético, ha hasyve oñedefende hag̃ua. Hetaiterei "Pantera", "Tigres", "Ferdinand" (ko arma autopropulsada ojekuaa ojeipysóve ndaipórigui bombardeo estratégico!) ha umi modelo peteîha "Jagdtiger" ha "Sturmtiger" especialmente efectivo. Aleman-kuéra ohupyty oity haguã primeras línea de defensa ha ohupyty espacio operativo.
  Upe jave avei, ehérsito japonés oho avei ofensiva-pe. Umi samurai ombohetave iflota de tanques ha umi mba"yrumýi pyahu orekóva peso mediano prácticamente ndaha"éi inferior armamento ha rendimiento de conducción-pe T-34-76-gui, ha ha"e superior jepe armadura frontal-pe, jepe inferior protección lado-gui.
  Japón omotenonde ofensiva Mongolia-pe, upépe hasyve heta oñemantene haguã defensa. Comando soviético oñembohovái escasez de reservas, oñorairõ jey mbohapy frente-pe. Ha umi pérdida de personal ofensiva invierno jave tuichaiterei.
  Pe ofensiva alemana Tikhvin rehe, ha umi finlandés ha sueco Canal del Mar Blanco-gui, oñemboyke hasy reheve. Umi nazi oñemotenonde mbeguekatu, péro haimete osegi. Junio mbytépe, sur gotyo, Mainstein ñorairõhára oike Stalingrad-pe. Oñepyrũkuri mokõiha ñorairõ Stalingrad-pe. Ary jasypoteĩ ñepyrũme, ho'a rire Tikhvin ha Volkhov, umi finlandés, sueco ha alemán oñembojoaju - omoheñóivo mokõiha anillo táva Lenin jerére.
  Péicha heñói peteî situación hasyetereíva fuerzas militares soviéticas-pe guarã.
  Péro Stalingrad noñemeʼẽi Mainstein-pe. Ha péva ojoko alemán-kuérape ani haguã omoheñói ofensiva ambue gotyo. Sur gotyo, 1942-peguáicha, og̃uahẽ hikuái Terek Rokẽme añoite: ojejokóvo Grozny ha Ordzhonikidze ypýpe. Oñemotenonde ñorãirõ mbarete Voronezh gotyo. Septiembre peve, umi soldádo soviético ojeovliga ojeretira hag̃ua pe Don rapykuéri. Ha"e peteĩ ironía destino rehegua octubre pahápe pe línea de frente sur gotyo ojerrepeti 1942 upe jave pe avance tuichavéva nazi-kuéra.
  Ivaivéva nórte gotyo, upépe Leningrad ojejuhu peteĩ sitio total-pe. Avei, alemán, finlandés ha sueco-kuéra ikatu oikytĩ umi defensa Ejército Rojo-pegua, Península Kareliana-pe, oikytĩvo Murmansk yvy rupive URSS pehẽngue guasúgui.
  Haimete cuarenta división soviética oñemomombyrýkuri. Péro pe número orekóva hikuái mombyry oĩ normálgui. Suecia omoinge veinticinco división bastante equipada rupi. Oñondive umi finlandés ha soldádo alemán ikatupyrýva ndive, ohupyty hikuái peteĩ superioridad numérica. Ha hasyeterei oñembohasa haguã reserva Península Kareliana-pe.
  En general, Ejército Rojo ndikatúi ohupyty refuerzo oñeikotevêva, upéicha ojekuaa japonés imbarete oñeha'ãrõ'ÿme, número orekóva, oñondive tropa títere ndive, ohasa cinco millones, ha péva añetehápe peteî frente mokõiha pleno. Upévare rojapovaʼerãnte ningo roñorairõ jey umi alemán ha iñirũnguéra ndive.
  Mbeguekatúpe oñemboguejy pe zona de control orekóva umi tropa soviética Karelia-pe, ha Murmansk ojejokopaite ha haimete oñekondena. Upévare pe flota enemigo ha koʼýte umi submarino odomina pe mar, upévare ndaipóri mbaʼeve oñemopyenda hag̃ua umi suministro.
  Aipórõ, noviembre de 1944-pe URSS ndorekói umi reserva ojapo jey hag̃ua pe punto de inflexión 1942-pe. Haimete opa mba'e ojeporu ani haguã oñeperde Cáucaso. Avei, umi alemán ojapo pe asalto Stalingrad-pe profesionalmente, ha umi reserva oñembohasa memeva"erã upépe, ha"ete ku cráter Tártaro-pe. Stalin omanda ojejoko hag̃ua pe táva Volga ári tahaʼe haʼéva la situasión. Ha katu oñeme"ẽvo pe dominio orekóva umi aviõ enemigo aéreo-pe, pe precio ojekuaa ha"eha increíblemente yvate.
  Hiʼarive Mainstein, ndahaʼéi Paulus-icha, ndojapurai ha oñangareko umi soldádore. Péicha resultado, ratio pérdida ndaha'éi Ejército Rojo favor-pe.
  Hitler ombopya"e Meinstein-pe, ha katu pe mariscal de campo astuto oikuaa mba"éichapa ojehekýi ha oaguanta pe presión.
  Peteĩva umi árma ipoderosovéva haʼe vaʼekue umi Sturmtiger. Oguereko hikuái lanzador de bomba ipoderosoitereíva ha omombo proyectil orekóva trescientos veinte kilogramos. Hiʼarive umi proyectil ningo oñemonguʼe cohete rupive ha tuicha ipuʼakave umi proyectil de busgui. Ikatu pehenói chupekuéra peteĩ respuesta digna pe Katyusha-pe, jepe umi pista-pe. Avei, oî avei lanzador de bomba oñemoîva umi kamiõme, orekóva alcance de disparo ipukuvéva.
  Alemán-kuéra oipuru avei umi lanzador de gas. Ha katuete umi bombardero jet.
  Diciembre-pe, Japón-yguakuéra ojagarra haimete opaite Mongolia ha oñemoaguĩ Vladivostok-gui, ojagarra parcialmente Primorye ha Khabarovsk. Péro general Frost omboliga chupekuéra ojoko hag̃ua.
  Oaprovecháva ko mba'e, Ejército Rojo ombosako'i peteî serie de contraataques flanco alemán rehe oñeha'ãva ojagarra pe hembýva Stalingrad-gui. Mba"e, peteĩ pehẽngue michĩmi jepe pe távagui ojejapo oñepyrũvo 1945. Alemán-kuéra ohupyty ciertos éxitos ary 1944-pe, ha katu ndaikatúi ni ipu'aka Cáucaso rehe ha ohupyty petróleo Bakú. Añetehápe, hemikotevẽme ĝuarã ko"áĝa peve oguereko hikuái suficiente Rumania, Hungría, Libia, Camerún ha Nigeria-gui.
  Leningrad oĩ gueteri peteĩ siégope. Oñemoheñói reserva tuicha hi'upyrã ha munición de antemano, ikatu haguã tavaguasu oikove ko ro'y, osegívo pin down fuerzas significativas Wehrmacht ha aliado-kuéra.
  Avei dirigencia soviética ohupyty ojapo haguã reserva estratégica materia prima tavaguasu Lenin-pe producción de armas-pe guarã. Ko"ágã peve péva nome"êi hetaiterei umi fascista-pe.
  Péro Murmansk ojejokopaite. Umi transporte ohóva tavaguasúpe, umi Krauts omohu'ã nueve.
  Jasyporundy jave, comando soviético oñeha'ã oproba mbarete orekóva umi alemán centro-pe. Ha katu ndaikatúikuri ojeity pe defensa ipoderosoitereíva ha tecnológicamente avanzada-pe. Pe avance máximo ha"e cinco térã seis, iporãvévape ndohasái ocho kilómetro. Ha umi pérdida orekóva umi división soviética tuichaiterei mbaʼe. Hetavépe la mitad peve pe composición.
  Ha katu peteĩ parte umi fuerza alemana-gui ojedistrae, ohejávo chupekuéra oguereko Stalingrad... Marzo-pe, umi alemán voi omoñepyrũ peteĩ ofensiva Terek Gate-pe. Oconsegui hikuái oity línea de defensa soviética ha ojere Grozny ha Ordzhonikidze rehe, pero umi Fritz ojejoko línea Vedeno, Shali ha mombyryve umi táva rupi.
  Táva Grozny voi opyta peteĩ siégo completo-pe jasypokõi peve. Jasypokõime, ipahápe ho'a Stalingrad. Prácticamente ndaipóri ruina opytáva tavaguasu ha táva okaháre, avei fábrica de tanques.
  Avei opa ohóvo pe coalición alemana, ha katu Fuhrer oipota victoria. Jasypoapýpe ojejapo peteĩha prueba osẽ porãva disco rehegua, ohupyty peteĩ velocidad mokõi velocidad de sonido peve ha ojupi 18 kilómetro ijyvatekue peve. Jasypokõime, disquete ohupytyma irundy velocidad de sonido ha osaltávo altitud 30 kilómetros.
  Ha katu pe máquina pyahu, opa umi característica de vuelo imbarete ha ijojaha"ỹva jepe, ojekuaa ha"eha vulnerable tata michĩvape ha hepyeterei. Pya'e oñesolusiona problema vulnerabilidad reheguáva omoñepyrûvo arado laminar, pero péva ombohetave consumo de combustible ha omboguejy tiempo de vuelo aeronave-pe. Ha pe plano de disco voi, i"abrigo" laminar-pe, ndaikatúi odispara porã.
  Péro oñepyrũma kuri pe époka "platillo volante" rehegua. Avei, umi alemán ohupyty peteî trumpeta mbarete: tanque generación pyahu clase "E". Ojoavy hikuái peteî peso ojoajúva "Tigre Real" ha "Pantera", peteî disposición tuicha denso ha avanzado, silueta baja ha armadura gruesa.
  Producción masiva-pe ha ñorairõhápe, Pantera-2 ha Tigre-2, ha upéi Tigre-3, osẽ porã. Ko mba"yrumýi paha, orekóva peteĩ disposición densovéva ha peteĩ torreta michĩva, oreko armadura mbarete ha peteĩ motor 1080 caballo de fuerza. "Ratón" araka'eve ndojejagarrái. Ha katu pe modificación "Pantera", "F", osẽ porã.
  Ndaipórigui elemento aleación, umi tanque soviético ndorekói armadura de calidad yvatetereíva, ha ko"áĝa peve pe "Pantera" ombohovái porãiterei ifunción jepe peteĩ cañón 75 mm reheve. Ha pe armadura frontal inclinada 120 mm oñangareko pe arma soviética T-34-85 85 mm rehe ojerovia porãiterei. Ha katu, oiméne, pe arma autopropulsada soviética SU-100 ojekuaa ha"eha peteĩ opositor digno pe Pantera armadura oñembotuichávape. T-4 osẽma kuri producción-gui. Ha umi tanque de producción apytégui, ojekuaa pe Pantera ha"eha pe ligerovéva.
  Peteîha tanque avanzado en términos de su disposición ha'e tanque serie "León". Ko tanque torreta oñembohasa tapykue gotyo, ha transmisión, motor ha caja de cambio oñemohenda peteî unidad-pe tenonde gotyo. Upéicha rupi pe mba"yrumýi silueta ijyvate, ha pe armadura orekóva peteĩ cañón 105 mm ipu"akapáva oñembojoja pe "Tigre Real" rehe, ha pe torreta renonde ipu"akave jepe.
  Omomýivo pe torreta tapykue gotyo ome"ẽ avei pe León-pe pe ventaja omýivo ka"aguy rupi, pe bozal iarmas ipukúva rehegua ndojejokói tuichaiterei yvyramáta rogue rehe.
  Umi nazi oñeha'ã avei ambue esquema, ha avei ombokapu umi posición soviética aviõ mbarete reheve.
  Japón oñeha'ã avei oñemotenonde ha ipahápe oikytĩ Vladivostok-pe yvy guasúgui.
  Aleman-kuéra oñeha'ã oike Moscúpe junio ha julio jave. Péro pe línea de defensa soviética ojekuaa imbaretetereiha, ha umi nazi tuichaiterei operde. Pe tanque Lev jepe ndaha"éi enteramente adecuado ofensiva-pe, principalmente insuficiente cubierta lateral rupi.
  Pe comando soviético oipuruve ohóvo pe calibre de arma 100 mm rehegua, ha hetave ohóvo. Hesakã porã URSS ndorekóiha recurso ogana haguã umi tanque enemigo orekóva umi tanque ojoajúva, pero artillería antitanque ikatu ojeporu masivamente.
  Pe E-100 pe modelo original-pe ojekuaa ipohýietereiha 140 tonelada-pe, ha pe armadura lateral ha"e 120 milímetros (¡frecha 240 milímetros!), jepe peteĩ ángulo-pe. Péva ndaha"evéima suficiente. Ndaja"emo"ãi pe hecho umi Ratón oĩha esperanza"ỹre tapykuépe idisposición-pe.
  Añetehápe, tanque Lion ha arma autopropulsada - E-10, E-25 ha'e mba'yrumýi alemán avanzado, ko'ápe oñembojoaju ubicación motor, transmisión ha caja de cambio. Ha katu umi alemán ojapo heta tembiporu tapykuépe. Techapyrã, "Panteras", "Tigres", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" orekóva silueta ijyvatevéva ha oîva tapykuépe desarrollo-pe.
  "E"-70 ndaha"éi avei osẽ porãmbaitéva. Ko mba'yrumýi oreko peteî cañón ipoderoso 128 mm ha peteî disposición avanzada, pero oipotagui omantene carga de combate por lo menos 80 disparos ha ani ohasa 70 tonelada, ojekuaa protección armadura orekóva ombojojáva "Royal". Tigre" - modelo 1944 ha inadecuado peteî avance-pe guarã. "Tigre"-3 oñeñangareko porãve jepe. Ha katu E-70-pe, oñeha"ã porã peteĩ motor orekóva turbocompresor orekóva potencia 1200 caballo de fuerza , opermitíva pe tanque ohupyty peteĩ velocidad 60 kilómetro por hora tape guasúpe.
  Tahaʼe haʼéva la situasión, umi tánke alemán tuichaiterei operde, ha upéicha avei pe infantería. Mokõive división pytagua ha satélite Tercer Reich-gua operde heta.
  Agosto mbytépe, aleman-kuéra oñemotenonde 40-50 kilómetro añónte centro-pe ha ndikatúi ohupyty espacio operativo. Ha umi pérdida ojekuaa tuichaiterei. Jasypoteĩme, umi nazi omoñepyrũ peteĩ ofensiva pyahu sur gotyo... Peteĩ jasy ha mbyte ñorairõ mbarete aja, enemigo oike mar Caspio peve, oikytĩvo Cáucaso yvy rupive.
  Ha katu pe comando soviético ohupyty omopyenda haĝua umi suministro mar rupive, jepémo tuicha operhudika. Noviembre-pe, pe Fritz, tuicha ñeha"ã ha tuicha daño reheve, og̃uahẽ delta Volga-pe. Diciembre jave línea de frente oñeestabiliza. Okakuaa pe joavy oîva umi frente Cáucaso ha territorio soviético principal apytépe. Avei, japonés-kuéra ohupyty oikytĩ Vladivostok-pe, omoĩvo pe táva soviético peteĩ sitio-pe.
  Jepénte bloqueo, Murmansk ohupyty heroicamente oñemotenonde diciembre 1945 peve. Ha katu ho'a gueteri...
  Ary 1946-pe, oñemotenonde ñorairõ... Hasyeterei posición orekóva grupo ejército soviético Cáucaso-pe. Oñeikytĩ chupekuéra yvy rupive, ha oî amenaza pérdida paha Bakú-pe.
  Stalin oñeñandu nerviosoiterei ha ikane"õ físicamente. Ñorairõ vaiete ojeipyso Tikhvin gotyo. Oĩkuri peteĩ ñeha"ã ojesalva haĝua ojeréva Leningrad-pe. Tavaguasúpe voi ojeheja hi'upyrã mbovyvéva seis meses ha oñeikytï jey tarjeta hi'upyrã.
  Ñepyrũrã, umi soviético soviético oike línea de frente-pe, ha katu upéi pe enemigo, orekóva peteĩ número superior de tanque, ohupyty ojapo peteĩ contraataque ha oikytĩ jepe peteĩ parte umi tropa soviética-gui. Febrero ohasa ñorairõ mbarete yvate ha ñemby gotyo, upépe umi ñorairõhára soviético oñeha'ã enemigo-pe ha oñeha'ã ojagarra jey Stalingrad. Ha ko ipahaguéva osẽ porã parcialmente. Umi tanque soviético oike pe távape, ha katu, ñembyasýpe, ndaikatúi omosẽ upégui umi nazi-pe.
  Péro oñepyrũ pe mbohapyha ñorairõ Stalingrado-pe. Umi soviético soviético ohupyty avei éxito relativamente tuicháva Voronezh ypýpe. Ha katu upépe jepe, umi Fritz, oiporúvo hetaiterei unidad de tanque ha pe superioridad tecnológica orekóva, ikatu omoĩjey pe situación. Marzo-pe, umi helicóptero ha disquete orekóva forma de disco oñepyrũ oparticipa umi hostilidad tuicha escala-pe. Alemán-kuéra ojapo heta mejora umi platillo ovevevape ha ikatu omoñepyrũ hendivekuéra umi ataque misil umi posición soviética-pe. Ha katu práctica-pe, pe aviõ disco ndoikói umi oñeha"arõvape peteĩ arma milagro ramo.
  Ojekuaaháicha misil balístico von Braun hepyeterei ha de baja precisión ojeporu activamente combate-pe ojehustifika haguã.
  Ha katu umi alemán ohupyty umi bombardero jet sin cola ikatúva ogueraha diez tonelada carga peve ha oveve 16 mil kilómetro peve (!).
  Ñambyasy, pe aviación aviõ soviética opyta gueteri tapykuépe, ha pe enemigo odominai pe aire haimete completamente. En cualquier caso, umi aviõ impulsado hélice-pe, en principio, ndikatúi ohasa umi aviõ jet umi característica vuelo-pe. Ha ñande propia desarrollokuéra tardeiterei. Ha pe transición umi aviõ impulsado hélice-gui umi aviõ jet-pe hasyeterei.
  Ha tekotevẽ oñembokatupyry jey umi piloto-pe, oñembotuichave umi pista de aterrizaje ha ojeprepara peteĩ tipo espesiál de kombustívle. Bueno, umi motor voi oñeha"ã ha oñemboheko gueteri!
  Umi alemán ojejuhu ojedistrae Stalingrad-gui... Extrañamente, Tercer Reich ha coalición pukukue opa ohóvo vapor, ha Ejército Rojo ha"ete peteĩ guyra Fénix-pe. Mokõive abril ha mayo ohasa ñorairõ mbarete Stalingrad ypýpe. Ha junio-pe jepe, pe Ejército Rojo oñeha"ã gueteri oñemotenonde, o"afina pe enemigo-pe. Péro juliope, haku ramo jepe, umi nazi oho gueteri mar Caspio rembeʼýre Bakú gotyo. Pe progreso ningo mbegueterei. En promedio 1,5 kilómetro por día. Dagestán ojere jey... Tropa soviética oityvyro Fritz ha aliado-kuérape opaite acimut-pe.
  Oinupã hikuái enemigo-pe centro ha norte gotyo. Ndojehejái chupekuéra oñemboja Arkhangelsk-pe... Ha katu setiembre-pe oñembopya"eve pe ritmo alemán avance Cáucaso-pe. Tuicha oñemboyke umi fuerza grupo caucásico-gua, ha peteî mar de diez transporte oguahë condición supremacía aérea enemigo aire por lo menos mokõi térã mbohapy. Octubre pahápe, upéicharõ jepe umi fascista oike Azerbaiyán-pe. Ha noviembre-pe oñemotenonde hikuái Bakúpe. Ary oñepyrũvo diciembre, umi Kraut oñembojoaju umi turco ndive Georgia-pe...
  Marzo mboyve jepe oiko ñorairõ Cáucaso-pe, ha Ereván generalmente oñemotenonde junio 1947 peve.
  Ro"y pukukue pe Ejército Rojo oñeha"ã kane"õ"ỹre oñemotenonde. Oinupã vai hikuái coalición-pe. Jepémo amo ipahápe japonés ojagarra Vladivostok jasyporundy jave, péva oheja URSS-pe ohupyty peteĩ tenda imbaretevéva Amur pukukue.
  Jepénte Ejército Rojo ndohupytýi éxito tangible umi ataque orekóva ro'y ha marzo jave, ombo'e peteî lección justa coalición-pe. Umi tetã satélite alemán ryepýpe, pe situasión oñembohasyve ohóvo. Opa umi recurso humano ha tuichaiterei pérdida. Pe carga económica-gui oiko chugui completamente insoportable. Umi éxito jepe umi frente-pe ombovy"a pe kuimba"e europeo-pe tape rehe sa"ive ha sa"ive. Py"aguapy rembipota imbarete ha imbarete ohóvo.
  Péro Hitler iñakãhatãme omohuʼãse pe URSS. Jepénte umi cálculo he'íva Ejército Rojo operde efectividad combate pérdida rire Bakú ndoikói. Ary 1946-pe, URSS ojapo peteĩ número récord de armas: amo 60 mil aviõ ha 40 mil tanque ha arma autopropulsada, 250 mil arma ha mortero. Heẽ, aviación soviética ha"e principalmente pe aviõ de combate Yak-9, pe aviõ de ataque IL-2, oĩva gueteri producción-pe. Yak-3 ha LA-7 ojejapo michĩmi. Ojejapo gueteri PE-2 ha TU-3. Heẽ, pe aviación ikatu oñekonsidera obsoleta umi monstruo jet enemigo-kuéra rehe, ha katu ndaha"éi upéicha. T-34-85, IS-3 ha SU-100-icha, umi mba'yrumýi hembýva oime sa'i.
  Ary 1947 jave, T-54 oñepyrü oike servicio-pe, omohu'ãva'erã kuri superioridad cualitativa tecnología alemana. Añetehápe, pe T-54, orekóva 36 tonelada, ndaikatúi imbareteve opa umi tanque enemigo-gui, ha katu fácilmente ikatu ocompeti umi Pantera ha Tigres ndive.
  Pe tanque alemán principal ha'e E-50, hérava Lion-3. Ko mba'yrumýi ojogua León-pe, ha katu oguereko motor ipoderosovéva 1200 caballo de fuerza ha armadura hũ. Opesa 75 tonelada, grueso armadura lateral tanque alemán ojupi 140 mm, ha frente ha'e 240 mm orekóva arma 105 mm ha barril ipukukue 100 el. Pe auto pyahu alemán-gui oikova"erã pe principal. Iporãve pe soviético-gui armamento ha armadura-pe, ha katu ipohýi mas de dos veces.
  Ha katu pe T-54 oñepyrũ ramoite oike producción-pe.
  Péro pe veráno 1947-pe hakuvéntema. Aleman-kuéra oñeha'ã jey oataka Moscúpe. Avei oike hikuái Saratov peve. Pe ñorairõ oñemotenonde otoño paha peve. Umi Fritz ohupyty gueteri ogueraha Saratov-pe. Ha katu pe área Moscúpe, ohupyty hikuái oñemotenonde máximo sesenta a setenta kilómetro. Mokõive Rzhev ha Vyazma, jepémo ko ipahaguéva ojere mbyte rupi, opyta URSS ndive.
  Moscú noñeconquistai, ha umi nazi ha ikoalición brutal ombohováiva'erã ro'y umi trincheras-pe. Ko jey, comando soviético osalva ohóvo gente-pe ha ombyaty mbarete. En particular, pe tanque T-54. Ary 31 de diciembre ary 1947-pe, oñeha'ã porã MIG-15, omohu'ãva'erã monopolio alemán aviõ jet rehe aéreo-pe.
  Añetehápe, febrero de 1948-pe, Leningrad hoʼa heta áño oñemongora rire. Peteî golpe ipohýietereíva prestigio poder soviético-pe.
  Pe posición orekóva URSS mayo 1948-pe oiko chugui esperanza. Alemán ha iñemoirũnguéra ocontrola Cáucaso, upéi Volga Saratov peve, ha Tambov Voronezh ndive. Upéi Orel kuarahyresẽ gotyo, haimete Tula ykére, upéi Vyazma-pe ha Rzhev ypýpe voi, Arkhangelsk peve.
  Ha, ¿mbaʼépa ikatu ojejapove peichagua situasiónpe? Avei, umi japonés ocontrola opaite Primorye ysyry Amur rembe'ýpe ha ojagarra ialiado añoite: Mongolia.
  Ha umi siete áño ñorairõ aja, okañy umi yvy oikohápe por lo méno la mitad umi oikóva URSS-pe ojejagarra mboyve, ha ikatu hetave. Umi siete áño ñorairõ aja, Ejército Rojo operde irrecuperablemente por lo menos veinte millones de soldado ha oficial-kuéra. Ndojeipapapái umi ojeherida térã invalida. Ndojeipapapái umi pérdida tuichaitereíva oúva bombardeo masivo, bombardeo ha ñembyahýigui.
  Jepe ojeguerekóramo en cuenta umi familia ojedesamparava"ekue, Stalin ndoguerekói hetave cien millones de mano de obra opytáva ipoguýpe, oiméne ikatu sa"ive. Koʼãva apytégui, káda quinto ojegueraha ehérsitope. Haimete veinte millones de tropa iñambuéva. Mitãnguéra orekóva cinco ary guive, jubilado ha discapacitado primer ha segundo grupo-gua ojeheja oiporu umi máquina.
  Tetã oñemomýi tuichaiterei. Pe arma producción 1947-pe oguejy"imi... Upévare, ipya"eterei ñamohu"ã haĝua umi soviético retã!
  Stalin voi, taha"e ha"éva, nopensáikuri upéicha. Ha Hitler omoĩse avei pe apretón Rusia rehe - ohupyty haĝua opa mba"e peteĩ jeýpe! Upévare ndaipóri mbaʼeveichagua kompromíso.
  Arahaku jave, umi alemán omoñepyrũ peteĩ atáke pyahu Moscú rehe. Haʼekuéra ohaʼarõ gueteri ikatuha omopẽ pe kapitál ha omohuʼã pe URSS. Ejército Rojo guive, Moscú oguereko mas de tres millones de soldados ha milicias. Oime hikuái armado doce mil tanque ha arma autopropulsada. Añetehápe, oĩ cincocientos T-54 rupinte, principalmente T-34-85 ha SU-100 oñorairõva"ekue. Ko'ãga peve ojejokóma kuri IS-3. Sa'ieterei ojejapo tanque IS-4 péva inconfiabilidad tecnológica ko mastodón rehe. Ojejapo seis tanque IS-7, pero ko mba'yrumýi ndoikéi producción masiva-pe. Jepémo, oiméne en vano. Ikatu oike armadura 240 mm Lev-3 75 tonelada orekóva cañón 130 mm. Añetehápe, alemán oguereko peteĩ tanque oñemotenondevéva, León Real, ipohýiva 100 tonelada orekóva motor 1800 caballo de fuerza, ha 128 mm orekóva arma barril ipukuetereíva orekóva velocidad proyectil inicial 1260 metros por segundo.
  Ha katu Stalin de alguna manera operde interés umi tembiporu pohýi rehe, ha oiporavove: iporãvéta michĩ, ha katu mombyry.
  Ha katu umi irundy ñorairõhára: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda noimo"ãi upéicha. Ha ohupyty ramoite hikuái pe tanque IS-7 ipoguýpe. Hiʼarive, ha número siete-pe. Upévare umi irundy ojapo ko áuto haʼekuéra voi ogasta rupi. Mitãkuña'i ojuhu barra de oro Siberia-pe ha ome'ê fondo Ministerio de Defensa-pe. Ha koʼág̃a haʼekuéra voi odisparase ko mákina hechapyrãvagui.
  Ha hiʼag̃uimbaite pe ára iñimportánteva 22 de junio de 1948. Hitler soldádokuéra omotenonde rei pe puévlope, oñehaʼã omboyke ha ojere pe siuda soviética Rzhev rehe.
  Ha umi irundy tupã demiurgo ruso rajy, jepiveguáicha, odesidi ointerveni peteĩ momento crítico-pe Rusia-pe ĝuarã! Akóinte osalva hikuái hetã - Rus' - ára ha tenda oikehápe!
  
  
  
  
  NDAIPORIRIRE GARPA DE ACERO
  En general, extrañamente, la mayoría umi universo paralelo-pe pe Segunda Guerra Mundial ha pe Gran Guerra Patriótica rape ivaive Rusia-pe ĝuarã pe realidad-gui. Oiméne pe régimen fascista oipyhýva Europa poguýpe oguerekógui heta hetave potencial ikatúvagui ohechakuaa. Pe combinación brutal totalitarismo ha umi elemento mercado economía-pegua oîve efectivo capitalismo liberal Occidente-gua ha modelo centralizado, burocrático estalinista-gui. Vy"arã, heta mba"ére, objetivo ha subjetivo. Tuicha suerte rupi, umi nazi ndaikatúi oiporu itarjeta de trumpeta.
  ¿Mboy espía alemánpa ofalla umi alemán oiporúguinte peteĩ raspador de acero inoxidable umi dokuméntope, ha umi ruso oiporúgui hierro simple? Ha mbaʼéichapa peteĩ mbaʼe michĩva oinflui decisivamente pe gérra rape rehe?
  Taha"e ha"éva, oĩkuri peteĩ universo paralelo, upépe octubre 1941-pema, peteĩ oficial de inteligencia meticulosoitereíva ojuhu accidentalmente ko hecho. Umi kuatia soviético añetegua ha umi alemán gua"u oñemohu"ũ ha... Umi kuatia soviético-pe, pe clip de papel ojeherrumbra ha péva ojehechakuaa, ha katu umi alemán-pe ndaha"éi.
  Kóva ha"e peteĩ mba"e michĩva, ha katu pe influencia orekóva pe Gran Guerra Patriótica rape rehe ojekuaa tuicha mba"eha.
  Ojehekýigui umi fracaso-gui ha omba"apo umi agente alemán poguýpe, ojuhu hikuái evidencia significativa ombosako"íha umi tropa soviética peteĩ ofensiva Stalingrad ypýpe. Péicha okonvense ha pe Adolf Hitler iñakãhatãva omoneĩ upéva ha omeʼẽ pe órden oñembyaty jey hag̃ua umi soldádo nazi oĩva pe Volga-pe. Ha upéva iñimportánte.
  Sychov aja , pe Ejército Rojo, oguerekóva hetave doble fuerza Wehrmacht-gui, ndaikatúiramo oike defensa alemana-pe, upéicharõ Stalingrad-pe pe equilibrio de fuerzas iporãve umi nazi-pe ĝuarã.
  Ha pe tiémpo 19 de noviembre de 1942-pe naiporãi ojejapo hag̃ua umi operasión ofensiva. Aviación, especialmente umi aviõ de ataque, ndaikatúi odespega, ha pe bombardeo artillería rehegua oguereko peteĩ impacto extremadamente limitado-nte umi defensa desarrollada enemigo-pe. Umi soviético soviético, oho rire ofensiva-pe, oñembotapykue. Jepe pe despliegue de cuerpo de tanques ndaikatúi omopẽ peteĩ yvykua Hitler defensa-pe.
  Avei oñepyrũ ñorairõ vaiete Rzhev-Sychov gotyo. Oñemotenonde hikuái Ary Pyahu árape. Upérõ añoite, tuicha operde haguére, umi soviético soviético mokõive dirección-pegua osuspende ofensiva. Hitler ojepytaso pe Volga rehe, péro umi alemánpe oñepyrũ oñembyepoti Áfricape. Churchill ohenói ofensiva Montgomery ojapóva Egipto-pe: iñepyrûmby paha. Avei he'i ko'ágã umi aliado ogana mante.
  Añetehápe, Rommel, jepénte oñembohasa ohóvo fuerza kakuaa África-pe, ndorekói suerte ha ijehérsito ohasa asy derrota rire. Oasegura haguã oñemotenonde haguã ñorãirõ mokõi frente-pe, Tercer Reich odeclarava'erã movilización total febrero 1943 jave.
  Hi'arive, umi meta principal Operación Blau ndojehupytýi. Ha katu, ro"y 1942-1943-pe, Wehrmacht, ojoavy tembiasakue añeteguápe, ohupyty ani haĝua peteĩ derrota vaiete kuarahyresẽ gotyo. Jasyporundy pahápe, ñorairõhára soviético oñepyrũ jey ofensiva centro-pe: mbohapyha operación Rzhev-Sychov ha Stalingrad ypýpe. Ha katu ndaha"éi oñeanimáva oity peteĩ enemigo oguapýva peteĩ defensa mbaretépe. Umi ñorairõ koʼág̃a ñanemomanduʼa Primera Guerra Mundial rehe. Persistente, posicional rehegua. Pe oatakáva operde jave hetave pe odefendévagui.
  Oñembotapykue Operación Iskra omosãso haguã Leningrad. Stalin oikytĩse pya'e ikatuháicha Rzhev repisa ha ipu'ãse enemigo-pe Stalingrad-pe. Umi alemán, imandu'ávo umi mbo'epy ro'y ohasávape, oñedefende activamente. Ha ko'ágã peve ohupyty hikuái omboyke haguã ataque orekóva umi tropa soviética. Ojekuaaháicha, umi Krauts oî jave listo, ndaha'éi fácil oity haguã idefensa. Ha calidad orekóva fuerzas armadas alemanas oime gueteri iporãvévape.
  Pe ofensiva soviética ipuku febrero paha peve, ha katu araka'eve ndohupytýi éxito.
  Oñepyrüvo marzo, comando soviético oñeha'ã ofensiva dirección Voronezh gotyo. Ohupyty rire éxito ñepyrũrã, Ejército Rojo oike contraataque-pe Mainstein rehegua . Ojere umi fuérsa soviética tuicháva ha ojeobliga oñorairõ jey hag̃ua. Umi pérdida, ko'ýte tecnología-pe, ojekuaa tuicha, ha umi alemán ha aliado-kuéra ikatu ohupyty peteî tenda ko dirección-pe ha ojagarrapaite Voronezh ha táva okaháre.
  Mainstein contraataque aja, "Panteras" ha "Tigres" oike peteĩha jey pe ñorairõme. Umi tanque pyahu en parte oikove oha'ãrõva. Ojeporu porãramo, iporãve umi veíkulo soviético-gui ñorairõ oúvape.
  Pe descongelación primaveral oike ha py"aguapy omanda frente este gotyo. Túnez-pe oñemotenonde ñorairõ vaiete.
  Fuhrer oñeha'ã omantene peteî puente cabeza África-pe taha'e ha'éva costo. Ohupyty hag̃ua upéva, umi nazi odesidi voi ojapo peteĩ mbaʼe ndojehecháiva gueteri. Ome'ê hikuái Franco-pe peteî ultimátum: oheja umi tropa alemana ohasa Gibraltar peve, térã ojeity, gobierno Vichy-icha. Generalissimo ipy ro"ysã ha omoneĩ. Upe jave avei, ojere Gran Bretaña ha Estados Unidos gobierno-kuéra gotyo hesay reheve: ani haguã odeclara ñorãirõ España rehe, péva ndoikóigui hembipotaháicha!
  Ára 15 jasyporundy ary 1943 -pe, alemán-kuéra oñepyrũ asalto Gibraltar rehe, omombo umi Tigres ha Panteras ipyahuvéva. Ko fortaleza ho'a atentado cientos de tanques mokõi árape. Ko asalto omanda Paulus, imandu'áva frente este guive. Irónicamente, umi alemán ikatu ojagarra umi cuarto paha, umi óga Stalingrad ha umi fábrica Stalingrad 1 de abril 1943 peve añoite. Péicha Paulus oñerrehabilita parcialmente ha ohupyty título de mariscal de campo ha kyse puku umi roble hogue kurusu caballero ombota haguã.
  Ojejapyhývo Gibraltar ojoko británico ha norteamericano jeike kuarahyreike guive Mediterráneo peve. Ha hi"arive, umi nazi voi ikatukuri oike Marruecos-pe mbykyvévape, omboykévo peteĩ parte umi fuerza aliada-gui Túnez-gui.
  Pe presión oĩva puente túnez ári ikangy, ha upéi oñembohasa jey Rommel-pe. Hitler odesidi ocongelar operaciones militares Oriente-pe ko'ágã peve ha oñeha'ã oipyhy control mar Mediterráneo.
  Avei pe comando soviético oñepyrũ oadheri umi táctica ohaʼarõ ha ohecha hag̃ua. Péicha ojapo Stalin tembiasakue añeteguápe, ha péva odesidi ojapo ko'ágã. Umi capitalista tohuguy ijeheguiete umi itavývape. Tojemartilla ojupe, ha ñambyatýta ñane mbarete ha ñainupãta ikane"õpa vove.
  Alemán-kuéra oguereko gueteri Túnez yvate gotyo, ha umi ñorairõhára oĩva Mariscal de Campo pyahu Paulus poguýpe oñemotenonde Casablanca ári. Umi norteamericano ombohovái Tigres ha Panteras. Ojekuaa Sherman orekóva hikuái ikangyha ko'ãichagua tanque rehe, avei T-4 modernizado rehe.
  Ha Churchill, mbohapy jasy opyrũ rire, upéicharõ jepe odeclara Guerra contra España. Ha katu ko'ãga peve umi alemán ojagarráma Marruéko tuichakue ha oike Argelia-pe. Upévare, péva ndoúi peteî ñemondýi ramo Franco-pe. Ára 25 jasypoteĩme, ñorairõhára alemán ojagarra Argelia táva guasu ha ojapo peteĩ derrota aplastante británico-kuérape. Éxito oñemotenonde contraataque Rommel-gui, ha derrota ha aterrizaje sapy'a Kissilring Malta-pe.
  Frente Oriental oime kuri estable ha ipy'aguapy. Stalin, iñorairõhára tuicha operdeva'ekue ñorairõ ohasava'ekuépe, omyenyhẽ jey Ejército Rojo. Alemán-kuéra ojapo avei división pyahu ha ombohasa estrecho de Gibraltar mboypýri Mar Mediterráneo peve.
  Umi submarino alemán rembiapo oñepyrû oguejy tonelaje flota norteamericana ha británica-pe. Ha péva avei ndoipytyvõi osẽ porã hag̃ua umi ñorairõ ojejapóvape pe mar tuichavéva sur gotyo oĩva Európape.
  Pe situasión oporoamenasa vaʼekue Mediterráneope, upévare pe 6 de agosto, Churchill odesidi oguejy Fránciape. Ha katu pe operación oiko condición climática desfavorable-pe ha oñembosako'i vai.
  Pe 10 de agosto, Rommel ha Paulus oñembojoaju, ha ojapo peteĩ kaldrón ipohýiva Argelia éste gotyo. Ha 19 de agosto-pe, Mainstein, pe insidioso maestro de trampas, oikytĩ umi tropa aliada-pe pe costa-gui.
  Pe Fritz éxito oñemotenonde indecisión orekóva umi norteamericano, ohecháva aterrizaje Francia-pe 1943 jave prematuro, ha escasez aguda embarcación de aterrizaje. Py'aguapy Frente Oriental-pe. Avei, producción aviación Alemania-pe hetave doble ary 1943-pe, ohasávo treinta y dos mil aviõ por año - vy'arã umi alemán oreko hetave mano de obra ha territorio ipoguýpe realidad-gui. Ha umi mba"yrumýi pyahu Focke-Wulf orekóva armadura ha arma mbarete, avei cañón 30 milímetro, ojapo hetaiterei perjuicio aviación aliada-pe.
  Pe catástrofe Argelia ha Francia-pe ojapo agosto 1943-pe añetehápe morotĩ umi Aliado-pe ĝuarã.
  Stalin ovyʼa voi koʼãichagua éxito rehe. Péro Churchill ipasiénsia opa. Oriente-pe, umi ñorairõ aéreo jepe prácticamente opa, ha pe actividad partidaria oguejy. Umi alemán omoheñói hetave ohóvo umi cuerpo pyahu umi ex ciudadano soviético-gui ha omoheñói voi peteĩ mbaʼe ojoguáva umi goviérno local títere-icha. Upéicha, brigada separada nacionalista local este-gua oñorairõma África-pe.
  Pe zar búlgaro Boris omondo avei mbohapy idivisión iporãvéva Túnez-pe, ha"ete ku oha"arõva ohupyty unos kuánto colonia ijehegui pe continente iñypytũvape.
  Septiembre-pe, Rommel omoñepyrũ peteĩ ofensiva tuicháva Egipto-pe. Oconsegui, oiporúvo superioridad cuantitativa ha cualitativa fuerza-kuéra, ojagarra haguã Trípoli peteî arapokõindy rire señal atentado-pe guarã.
  Umi británico ha norteamericano ohasa asy derrota derrota rire Libia-pe. Ko'ã condición, Churchill oikuaauka suspensión oimeraêva pytyvõ URSS bolchevique-pe ha ojerúre pya'e oñembohapévo hostilidad. Stalin omboyke gua"u umi ultimátum. Jepénte, katuete, ojejapo preparación umi acción ofensiva-pe guarã. Péro Koba iñarandu ha oñehaʼã voi oproba pe y oĩ hag̃ua peteĩ pyʼaguapy aparte. Peteĩva, setiembre pahápe, umi alemán ojagarra Libia tuichakue, Tolbuk avei, ha oike voi Egipto-pe Alejandría peve.
  Paulus ohupyty omboyke pe punto iñimportantevéva inglés fortificado ha oho sur gotyo pe Nilo peve. Añetehápe, péva odeletrea desastre Gran Bretaña-pe guarã Egipto-pe. Upéi umi alemán ikatu oho Canal de Suez-pe ha oho Irak-pe, ha upéi namombyrýi Bakúgui.
  Pe retraso oiko ipeligroso, ha Stalin ome'ẽ orden oñepyrũ jey haguã ataque Rzhev rehe, avei ojagarra jey haguã Stalingrad, ha upekuévo oityvyro enemigo Cáucaso Norte-pe.
  He'iséva, octubre jave, oñepyrû jey hostilidad pya'eterei mbohapy dirección-pe. Ha noviembre-pe avei Leningradsky rehe.
  Ha katu ndaha"éikuri ndahasýiva ojeity haĝua peteĩ enemigo ojejo"o porãva ha orekóva tanque ipohýiva Pantera ha Tigre ipoderósova. Umi tropa soviética ombohovái defensa posicional ipypukúva. Ha defensa-pe, umi tanque alemán pyahu ha arma autopropulsada osẽ porã.
  Upévare ndaipóri avance tuichaitereíva octubre ha noviembre-pe. A no ser que ojejoko ofensiva alemana Canal de Suez-pe. Ha upéi sapy"ami añoite... Ha katu, Paulus ha Rommel ombojere isoldadokuéra Sudán gotyo. Ha oñepyrũ ojagarra hikuái África.
  Wehrmacht neíra gueteri oî listo oataka haguã ro'y jave.
  Avei, umi Krauts o"afina tuicha esperanza Pantera-2 ha"éva peteĩ máquina oñemotenondevéva ha Tigre-2 ha León.
  Ohasa ro'y Ejército Rojo oñeha'ãvo oity umi Krauts defensa. Péro moõve ndaikatúi ojehupyty umi éxito tuicháva. Oiko ramo jepe peteî avance, enemigo omoî jey situación peteî contraataque rupive.
  Ha ivaive ohóvo pe situasión. Gran Bretaña-pe, umi derrota militar-kuéra telón de fondo-pe, heñói peteî crisis política. Oñemotenonde vóto de desconfianza Churchill gabinete rehe. Mba"éicha piko ambue mba"e pe Paulus iñaranduvéva oity ramo Inglaterra-pe Sudán ha Etiopía-gui.
  Pe goviérno pyahu oikuaveʼẽ Alemania-pe peteĩ pyʼaguapy aparte. Ojehechávo pérdida tuichavéva Estados Unidos-gui oúva flota submarina alemana-gui, Roosevelt ndoprotestái. Hi'arive, iposición América-pe oñemomýi. Ha umi japonés ohupyty ogana haguã peteî par de victoria michîmíva, ombotapykuévo avance norteamericano. Upéicha, pe punto de vista - ñande choza oĩva pe orilla-pe otriunfa.
  Péro Hitler omoĩ raẽ umi kondisión hetaiterei. Upéi pe compromiso ha'e umi Yvy Francia ha Egipto, avei umi mba'e yma Italia mba'éva ojegueru jey. Sudán ho'a avei Tercer Reich poguýpe, ha katu Canal de Suez oñemboguata oñondive.
  Péicha, ome"ẽ rire ijehe ipo sãso Kuarahyreike gotyo, Fuhrer omombo opaite imbarete Kuarahyreike gotyo. Umi nazi oñepyrũ ofensiva Moscú rehe jasypokõime. Gracias umi colonia francesa ha inglés, Libia oguerekóma suficiente petróleo, ha Hitler oganase pya'e ikatuháicha.
  Avei, Türkiye oipe'a avei mokõiha frente.
  Ha katu, Ejército Rojo ohechaukáma fortaleza ha heroísmo increíble umi ñorairõ capital soviética rehe. En promedio, ritmo de avance alemán ndohasái peteî kilómetro por día. Agosto pahápe, umi nazi ikatu oñemotenonde máximo cien kilómetro ha peteĩ ruptura ancho ohasáva trescientos rasami.
  Oñemboja hikuái Moscúre, ha katu oñani línea de defensa Mozhaisk-pe. Koʼãva haʼe vaʼekue umi resultado modesto. Avei, umi soldádo soviético okontraataka meme pe enemígope. Umi ñorairõme oike umi tanque soviético pyahu T-34-85 ha EI-2. Ndaikatúi ja"e umi alemán operdepaite hague umi ventaja orekóva, ha katu pe Ejército Rojo ndopytái, ni pe ciencia!
  Ojekuaa umi combate soviético pyahu Yak-3 ha LA-7, ikatúva okompeti umi aviõ alemán impulsado hélice-pe. Añetehápe, enemigo oreko trumpeta reactiva imbaretetereíva a cambio. ME-262 ha HE-162 ndorekóikuri análogo ko yvy ape ári. Hitler odesidi avei ombotove producción ha desarrollo umi tanque ligero cincuenta tonelada-gui. Upévare oñeme'ê T-4 ha Pantera. "Pantera"-2 ojekuaa opesa 50,2 tonelada ha oreko peteî arma ipoderosa orekóva motor 900 caballo de fuerza. "Tigre Real" ha "León" ohasa voi umi monstruo pohýi 70 tonelada. Péicha resolución partido, umi auto soviético ndohasái 47 tonelada ipohýi.
  Ndojagarráigui Moscú, umi nazi ojesareko Leningrad gotyo. Añetehápe hasy hikuái ko távagui. Oñepyrû bombardeo masivo jasypoteîme. Avei oike hikuái arma calibre 1000mm ha proyectil robótico ipepo.
  Hitler omanda ojejagarra hag̃ua Leningrad-pe tahaʼe haʼéva la situasión.
  Ko táva ohupyty omboyke mbohapy asalto setiembre ha octubre ohasávape. Ha katu umi alemán ikatu oñemotenonde diez a veinte kilómetro, ha avei ojagarra Peterhof puente akã. Oî tendáre, unidad-kuéra oike tavaguasúpe, ivaive posición operativa grupo-pe. Noviembre ary 1944-pe, umi nazi ogana rire jeporavo parlamentario-pe, Suecia oike avei ñorairõme URSS ndive.
  Omoherakuã activamente consigna: venganza derrota Pedro Magno ha Alejandro rehe. Umi división pyahu sueca og̃uahẽ frente-pe ha, oñondive umi finlandés ndive, oñepyrũ peteĩ ataque upe távare norte guive. Ha umi nazi oñepyrũ jey ataque oipurúvo, ambue mba"e apytépe, pe Sturmtiger ha pe Sturmaus ipu"akavéva jepe , avei pe tanque E-100, peteĩha monstruo serie mundo-pe oguerekóva hetave cien tonelada.
  Jepénte heroísmo ha resistencia masiva umi soldado ha milicia soviética, avei contraataque desviador desesperado Novgorod rehe, tavaguasu ndikatúi ojesalva. Ha katu pe trimestre paha ndo"ái 27 jasyporundy 1945 peve, ohechaukáva techapyrã resistencia ilimitáva. Ha pe siuda voi odura peteĩ cuadra pukukue: ¡1270 día! Oiméne pe bloqueo ipukuvéva peteĩ távape umi ñorairõ koʼag̃aguápe.
  Jepémo umi alemán ha iñirũnguéra operde tuichaiterei, pe meta ojehupyty parcialmente. Ho'a mokõiha táva tuichavéva ha iñimportantevéva soviético, ha ojepoi pe grupo enemigo ipoderosovéva pogui.
  Ro"y jave pe ñorairõ ivaieterei. Alemán-kuéra oipuru aviõ serie, jet opaite ipu"aka reheve. URSS ndorekói poder de paridad hesekuéra. Péicha hasy ojehupyty haguã ventaja aire-pe. Upéva rangue, pe enemígo odomina upépe. Ojoguaite umi tanque alemán omantene aja ventaja orekóva. Ha ombohetave voi hikuái oúvo pe série "E".
  Oñembojojávo umi Tigres ha Pantera rehe, umi tanque serie E-pegua oguereko peteĩ disposición densovéva, peteĩ silueta ijyvatevéva, ha upévare, armadura tuicha ijyvatevéva peteĩ ángulo-pe.
  Pe ciencia soviética ñembohovái ko"áĝa peve ha"e IS-3 añoite, peteĩ protección torreta frente rehegua imbaretevéva. Ojejapo gueteri pe T-54, ha pe T-44 ndosẽporãvéima.
  Péro Hitler okambia umi mbaʼe oipotavaʼekue mayo de 1945-pe. Ha oñelimitáva ataque individual-pe, omotenonde ofensiva principal Cáucaso-pe. Ikonvenive vaʼekue oñorairõ hag̃ua upépe. Upévare ojejagarra rire Stalingrad, ojekuaa hasyha oñemeʼẽ hag̃ua pe grúpo soviéticope. Avei, jasypokõime, umi ñorairõhára soviético ojapo peteĩ derrota mbarete umi otomano-kuérape Transcaucasia-pe, omboliga umi turco-kuérape okañy hag̃ua Erevángui ha omosãsóvo región Kars-gui.
  Alemán-kuéra oity umi defensa ha, ohasávo Volga rembe'ýre, og̃uahẽ mar Caspio-pe. Grozny ho'a 15 de junio, oñorairõ rire iñakãhatã, Sukhumi 23 de junio, Zugdidi 29 jasypokõime. Tiflis ojegueraha julio pahápe Kutaisi ndive. Agosto-pe, ipahápe umi buitre fascista ojagarra Daguestán, avei Poti, ha og̃uahẽ Armenia-pe nórte guive. Jasypoteĩme oñembojoaju hikuái turco-kuéra ndive, ha oñepyrũ asalto Bakú rehe. Pe siuda clave oñemotenonde 6 de noviembre de 1945 peve.Oĩ ñorairõ umi montáñape, koʼýte Erevánpe, odura diciembre paha peve.
  Avei oiko ñorairõ mbarete centro-pe. Umi alemán ikatu oñemoag̃ui Tula-gui ha ogueraha voi Kalinin-pe, péro upéi ojejoko chupekuéra. Ha katu oñemoaguîma línea de frente, ha ndohasáima ochenta kilómetro tavaguasúgui.
  Ary 1946 oñepyrũ peteĩ ro"y haku asýva reheve. Pe comando soviético, ojokoségui pe ofensiva alemana, desesperadamente ojapura pe enemigo-pe.
  Ay, pe enemigo ventaja oĩva aire-pe oñembohetave mante. Umi aviõ jet Luftwaffe, ñembyasýpe, oñemyatyrõ meme. Ojekuaa modificación pyahu ME-262, oimehápe peteî ultra-alta velocidad. Avei peteĩ aviõ de combate jet mbarete TA-183, oñemotenondevéva ipepo barrido HE-262, ha peteĩ obra maestra añeteguáva ingeniería aeronave ME-1010 orekóva ipepo barrido controlado.
  Ha URSS ñorairõhára tenondegua opyta Yak-9. Ymave pe áuto ipyahu vaʼekue, péro koʼág̃a ojekuaa ndaiporivéima hague.
  Ha katu Luftwaffe oguereko avei Yu-287, ha ojekuaa pe Yu-387, TA-400, TA-500 jet bombardero. Ha umi aviõ de ataque ha'e jet. Ha pe HE-377 ha"e reactivo ha pe HE-477 ha"e avei reactivo ha multiuso.
  Ha serie E-70 orekóva tanque orekóva peso "Tigre Real"-icha, pero orekóva protección tuicha imbaretevéva.
  Ha pe obra maestra añetegua ha"e pe tanque piramidal ojehechaukáva metal-pe Fuhrer cumpleaños-rã 20 de abril 1946-pe. Hitler ome'ẽ chupe personalmente héra "León Imperial".
  Pe veíkulo oreko vaʼekue peteĩ pirámide ipukúva ha ijyvykuʼívaicha, ha umi rodillo michĩva ojahoʼi pe tánke rugua kompletoite. Péicha ndorekói bandeja, tuicha ombohetáva habilidad cross country. Avei, pe tanque ndorekói techo, ha iblindaje opa ángulo guive oreko peteĩ ángulo yvate inclinación racional. Opesa 99 tonelada, mba'yrumýi oreko arma antiaérea 128 mm orekóva barril ipukúva 100 EL, orekóva motor 1800 caballo de fuerza, ha armadura frontal 300 mm. Hi'arive, umi losa oî ángulo tuicháva inclinación racional-pe, peteîha mitad frontal-pe ha 250 milímetro mokõiha mitad inclinada-pe. Péicha ojekuaa ha'eha pe tanque ipoderosovéva mundo-pe, impenetrable opavave punto de disparo-gui ha ojeataka jave bomba yvate guive.
  Fuhrer pya'eterei odispone oñemoî haguã producción-pe pya'e ikatuháicha ha al mismo tiempo omoheñói haguã modificación asalto orekóva bus ha lanzador de bomba.
  Upévare umi nazi oñembyaty, oñembyai vaʼerã chupekuéra. Ha katu, ñembyasýpe, ojejagarra peteĩ enemigo iñakãhatãitereíva ha técnicamente imbaretetereíva. Ha jasypokõi pahápe, según tradición, umi tape ipiru jave, oñepyrû ofensiva.
  Umi Fritz oñeha'ã omboyke Moscú ha Tula. Umi ñorairõ oñemotenonde intensidad ha alcance ndojehecháiva gueteri. Péro umi soviético soviético omerese ojeʼe hese invencible. Mbohapy jasy pukukue oñorairõ meme, umi nazi ikatunte ojere Tula rehe ha og̃uahẽ Kashina-pe ha oñemboja Moscúre norte guive, oikytĩ parcialmente umi comunicación. Pe ñorairõ oikóma kuri tavaguasu rapére voi.
  Stalin oheja táva guasu ha osẽ Kuibyshev-pe. Péro umi nazi oñepyrũ oataka Saratov-pe julio-pe. Ko táva ho"a 8 jasyporundy jave. Kuibyshev koʼág̃a ojejuhu rupi ipeligrosoiterei ag̃uiete pe frente-gui, upe Comandante Supremo ombohasa isede Sverdlovsk-pe. Ñorairõ Moscúpe oñemotenonde setiembre peve. Ára 18-pe, Kashira ho"a. Octubre oñepyrũvo, haimete ojere URSS itavusu, ha ára 29-pe, ñorairõ iñakãhatã rire, Kuibyshev ho'a avei. Avei, alemán-kuéra ojagarra Guryev ha Uralsk-pe.
  Noviembre henyhẽ ñorairõ vaietégui. Pe 7 de noviembre, umi Kraut oike Kremlin-pe, ha katu ojegueraha jey peteĩ contraataque desesperado rupive. Ha ko ñorairõ aja, omano pe comandante interino Moscúpe, mariscal Rokossovsky!
  Ha pe piloto soviético herakuãitéva Kozhedub oity pe cien aviõ alemán, ha oiko chugui peteĩha persóna soviética oñemeʼẽva chupe pe título irundy jey Héroe de la URSS. Ha avei 7 de noviembre de 1946-pe.
  Pe 4 de diciembre, ipahápe oñemboty pe anillo de bloqueo oĩva Moscú jerére. Péro pe kapitál ha umi hembýva iguarnición heroico-gui oñorairõ Navidad ortodoxa peve 7 de enero de 1947-pe.
  Pe asalto tavaguasu rehe omotenonde Mainstein. Upévare oñeme"ẽ chupe mokõiha Orden de la Gran Cruz de la Cruz de Hierro Hermann Goering rire.
  Péro neʼĩra gueteri opa pe gérra. Stalin Sverdlovsk-gua ome'ê iñe'ê añeteguáva omotenondétaha ñorãirõ. Umi alemán ikaneʼõiterei avei. Sur gotyo, isoldádokuéra oñemboja Penza ha Ulyanovsk-pe ha opyta. Marzo-pe, umi soviético omoñepyrũ contraataque. Péro abril-pe ojeovliga gueteri chupekuéra oheja hag̃ua Ryazan. Ha jasypokõime, umi nazi ojere táva Gorky rehe, ha oike Kazán peve sur guive. Junio-pe, umi Kraut ojagarra Orenburg-pe ha oñemboja Ufa-pe. Resistencia Ejército Rojo rehe ikangy, ho'a moral ha oñepyrü deserción masiva. Ha katu ymaite guive oî hikuái, ha katu ho"a rire tavaguasu heta jey oñembohapeve hikuái. Avave ndopytái mba'eveichagua deseo omano haguã Stalin rehe. Péro umi hénte oñorairõ pe fascismo kóntrape hetãre.
  Hoʼa avei pe goviérno soviético autorida. Julio-pe, umi alemán oike Sverdlovsk-pe. Stalin ha iñirũnguéra ova Novosibirsk-pe. Urales-pe, ñorairõ oñemotenonde agosto peve... Aleman-kuérape ojejoko tramo de comunicación ha umi acción activa umi partidario-kuéra. Péro ambue ñorairõ operdema isignifikádo.
  Stalin katu oha"arõ gueteri peteĩ mba"e. Alemán-kuéra oike Tobolsk-pe jasypoteĩme. Péro oñembotapykue chupekuéra oky vaieterei rupi otoño-pe. Invierno ñemboja ojoko pe ofensiva Siberia-pe, ha katu umi nazi ohupyty ojagarrapaite Asia Central. Ro"y jave noñanimái oho hikuái Novosibirsk-pe. Péro Stalin naiporãi avei, ha ova Vladivostok hakuvévape.
  Oguahẽ ary 1948. Umi nazi oguerekóma kuri armado umi disquete reheve. Avei, ojekuaa umi tanque compactovéva orekóva motor turborreactor. Añetehápe, hakuvéma rire, hembýva oguata hikuái victorioso ha ocupar umi táva.
  Ha katu Beria oenvenena Stalin hasyetereimava"ekuépe ha oikuave"ẽ Tercer Reich ñeme"ẽ, oñemoĩvo oñeñongatu poder soviético Siberia-pe.
  Hitler, maldito ikane"õva"ekue ñorairõgui ijehegui, haimete omoneĩ, ha katu tenonderã, ojagarra Novosibirsk mayo 1948-pe. Ha pe entrega oñefirma 22 de junio ary 1948-pe, peteĩ fecha simbólica-pe - exactamente siete áño ojejapo haguégui atentado URSS-pe. Péicha opa Ñorairõ Guasu Mokõiha. Estados Unidos ipu'aka Japón rehe yma 1945-pe ha oproba peteî bomba atómica. Péicha Fuhrer ndorekói negocio ohóva tetã ambuére.
  Beria katu ndogovernái are. As soviético herakuãvéva, mariscal aéreo ha siete veces héroe URSS Kozhedub-pe, ikatúta omotenonde golpe militar ha oity presidente ndojeguerohorýiva Comité de Defensa del Estado-pe. Beria ha heta iñirũnguéra ojedispara. Tercer Reich-pe voi, marzo ary 1953-pe, umi patriota omohu'ã Hitler-pe. Ha Goering omano droga jeporu vai rupive mboyvemi, Himmler katu ojedispara ojesospechágui conspiración rehe.
  Oiko peteĩ ñorairõ vaiete umi SS, omotenondéva Schellenberg, ha umi fuerza armada, omotenondéva Generalissimo Mainstein. Péva opa mbaʼe osẽ peteĩ gérra sivíl. Upévare hoʼa pe Tercer Reich. Ha pe URSS oñemboguejýva oñepyrũ mbeguekatúpe oreko jey influénsia. Tembiasakue oike jey espiral-pe. Pe fantástico ojupíva Alemania, hinchado hetave imperio Genghis Khan-gui, upéi omanóva tendota principal - sarambi ha extinción.
  Ha mbeguekatúpe oñembyatývo umi principado, táva Baikalsk-gui añoite oiko chugui táva guasu. URSS, oñemboja'óva heta tetãvore'ípe oguerekóva tetãvore títere omopyendáva alemán-kuéra, oñembojoaju jey. Pe victoria tuichavéva ha"e pe anexión Moscú, omombova"ekue pe yugo nazi. Añetehápe, Ucrania, Bielorrusia ha umi estado báltico, avei Georgia, Armenia ha Azerbaiyán omantene isoberanía. Ho'a rire Tercer Reich, Estados Unidos-gui oiko hegemón mundial. Avei oñemopyenda peteî gobierno proamericano China-pe.
  Ha katu mbeguekatúpe pe imperio celestial oñemosãsove ohóvo. URSS-pe, dictadura de facto rire Kozhedub-pe, oñemopyenda peteî constitución esencialmente presidencial, pero orekóva límite mokõi mandato poder-pe. Umi jeporavo ojejapo peteî base alternativa, ha cargo de presidente oreko ambue téra: presidente del pueblo.
  Tetã oguereko peteĩ economía mixta ha pya'e oñemoakãrapu'ãva.
  Ha katu péina ápe mba"éichapa iñambue tembiasakue peteĩ clip de papel-gui. Operde hikuái Segunda Guerra Mundial-pe, jepémo oñorairõ py"aguasúpe. Ha upéva ivaieterei. Hiʼarive Alemania ikatúkuri ohupyty tuicha mbaʼe sapyʼami.
  Ha Estados Unidos-pe mbeguekatúpe operde ohóvo influencia, ko mundo-gui oiko multipolar, he"iséva hetave ohóvo sarambi ipype. Upéva rangue, saʼive oĩ orden. Ha haimete ojoguaite ko"áĝagua siglo XXI-pe.
  Bueno, mba"ére piko yvypóra ojegueraha pe fragmentación ha sarambikuépe?
  
  
  TROTSKY ESTÁLINE REHEGUA
  Tukhachevsky campaña Varsovia rehe ndojehupytýi éxito principalmente Stalin kulpa rehe - ha'éva, ojaho'i rangue flanco sur umi tropa Roja oñemotenondéva Varsovia rehe. ombojere Primer Ejército de Caballería Galicia gotyo. Hiʼarive oĩramo jepe umi ehérsito tuichaitereíva José poguýpe, haʼe ohupyty ipuʼaka hese umi polaco. Ejército Rojo operde ñorairõ Varsovia-pe. Umi polaco omoñepyrũ contraofensiva, territorio ocupado oimehápe Slutsk ha jepe ocupado Minsk heta ára pukukue.
  Ha katu, Upérõ Occidente noñanimái ofinancia ambue ñorairõ huguy pochýva bolchevique-kuéra ndive. Varsovia ojapo pyʼaguapy, ha pyaʼe voi opa pe gérra sivíl.
  Ha katu oĩ peteĩ curso alternativo tembiasakue rehegua ha peteĩ umi heta universo paralelo apytégui. Upépe, Lenin omanda ojeipe'a haguã Stalin, ndaha'éiva ikatupyryetereíva umi mba'e militar ha pe caprichoso, comando flanco sur-gui, ha omopyenda unidad de mando Tukhachevsky, omantene jave Budyonny Primera Caballería ári.
  Ko kásope, peteĩ contraataque oñeha"ãva"ekue Varsovia sur guive ndohupytýi, ha pe Ejército Rojo inspirado ogana peteĩ ñorairõ mbarete. Polonia táva guasu ho'a. Oñembo"y rire upépe sapy"ami ha ohupyty refuerzo adicional, Tukhachevsky ohasa Lvov ha Cracovia-pe.
  Sapy'ami pe ñorairõ osegi Wrangel rehe, ha peteĩ ataque ambue Crimea rehe. Upéi pe Ejército Rojo ojagarra umi estado báltico oĩva nórte gotyo, ha omosãso Azerbaiyán, Armenia ha Georgia sur gotyo. Oĩkuri peteĩ calma sapy"ami. Rusia soviética oikotevẽkuri pytu"u ha pytu"u sapy"ami, ha"éva pe oikova"ekue NEP-gui. Péro Trotsky oinsisti gueteri ojevy hag̃ua opaite yvy Rusia zarista-pegua. Upévare, arahaku 1921-pe, Ejército Rojo oipyhy Finlandia, Occidente-kuéra ndive.
  Ary 1922-pe ojejapyhy Primorye, upéi Sakhalin yvate gotyo. Trotsky, tuicha oñemombaretéva autoridad Presidente Consejo Revolucionario Militar ramo, ohupyty oipyhy Lenin rendaguépe ha odesplaza Stalin-pe, ojerelegava'ekue peteî rol secundario-pe.
  Extrañamente, oñemombaretevévo poder personal, umi elemento capitalismo rehegua imbarete ohóvo economía-pe.
  Trotsky-gui voi oiko chugui izquierdista tuichaháicha oipota rupi imarangatuve Papa-gui térã radicalve Stalin-gui. Péro ohupyty rire podér, pe hudío ikatupyryetereíva osegi ipolítika exterior equilibrada. Oheja'ÿre umi idea comunista, upe jave oñeha'ã omoinge elemento mercado ha oasegura relación iporãva ambue tetã capitalista mundo-pe.
  Hitler ojupívo poder-pe Alemania-pe ndojapói cambio fundamental política mundial-pe. Pya'e oñemoĩ hendaguépe Fuhrer - ombotovéva mba'eveichagua ojeipe'a haguã umi mba'e ojejokóva Versalles-pe térã ojegueru jey haguã conscripción universal ha poder militar. Ojeproivi haguéicha umi nazi-pe omoĩ haguã léi antisemita ha hetave mba'e.
  Peteî mba'énte ha'e Hitler poguýpe, economía alemana osê crisis-gui, pero fascismo araka'eve ndorekói forma radical, opytáva nacionalismo moderado orekóva algunas rasgos autoritarios ha umi organización general juvenil ha'eháicha Hitler Jugent.
  URSS León Trotsky poguýpe oiko peteĩ potencia económicamente rico orekóva industria pesada oñemoakãrapu'ãva.
  URSS economía oñemopyendave mercado-pe Stalin-gui, ha katu oguereko avei elemento planificación rehegua en forma de planes cinco años. Pe tasa de nacimiento tuicha, ko'ýte Trotsky ombotovégui avei umi aborto - he'i hikuái hetaiterei yvy nandi Rusia-pe ha ndaipóri mba'érepa ojeabri agujero-icha.
  Pe ehérsito alemán tuicha opyta 100 mil-pente, ha Polóniagui oñekonvertíma peteĩ república soviética ha socialista-pe, ndaiporimoʼãi avave oñorairõ hag̃ua hendive. Moldavia ojegueru jey Rusia-pe ary 1921-pe - ombyaty jey umi yvy mburuvicha guasu.
  Trotsky voi oipytyvõ"imi internacional mundial, ha katu oñepyrũ oñemboty pe meta revolución mundial rehegua. En parte, Stalin poguýpe haguéicha.
  Péro pe gérra ou gueteri Oriente guive. Japón oñepyrũ acción militar Mongolia rehe. Yvy Kuarahy Osẽva, Itália ndive, oiko chuguikuéra umi tetã oikevéva ko yvy ape ári. Añete, Mussolini ojeobliga omombyta haĝua hembipota Etiopía jejagarra-pe - tetã añoite Áfrika-pe ndaha'éiva ambue tapicha colonia. Japón, avei noñanimái gueteri oñorairõ ha'eño Gran Bretaña ndive ha ko'ýte Estados Unidos ndive, ojupi China-pe. Ha oike hetave ohóvo ko"ápe.
  Heta oî chino ha, jepénte opavave fragmentación, ha'ekuéra ha'e peteî adversario serio. Ha upéi umi samurai oike Mongolia-pe... Oñepyrũ upépe ñorairõ vaiete primavera 1941-pe.
  Trotsky odesidi URSS imbaretéma hague ojapo hag̃ua peteĩ ñorairõ tuichaháicha umi samurái ndive. Avei, dictador soviético oñevengase derrota 1904-1905-pe. Yvy gotyo, hesakã porã Ejército Rojo imbaretevéha japonés-gui, ko'ýte umi tanque-pe. Ha katu mar-pe, Flota del Pacífico ne"ĩra gueteri oĝuahẽ paridad-pe. Péro Lev Davydovich ndaikatúi oheja Mongolia.
  Ejército Rojo iñepyrũrã ojoko umi samurai avance. Ára 20 jasyporundy ary 1941-pe oiko peteĩ ofensiva Khalkhin Gol-pe, oñemohu'ãva victoria-pe Ejército Rojo-pe g̃uarã. Upe rire Trotsky ojerure Japón ome'ẽ jey haguã Sakhalin del Sur ha ypa'ũ Kuril.
  Naturalmente, upéi peteĩ ñembotove, ha oñepyrũ peteĩ ñorairõ tuicháva. Sólo, ndaha"éi pe Gran Guerra Patriótica-icha, oñeñorairõkuri tetã ambuére. Jepémo ndaikatúi ja"e sa"i oiko hague tuguy ñeñohẽ.
  Umi ñorairõ ningo tuichaiterei, ha umi japonés oñemoĩ mbarete ha noñemeʼẽi. Péro haimete entéro umi operasión ojapóva umi soviético osẽ porã. Pe defensa, peteĩ barraje de artillería ipoderosa rire, ojeity, ha umi tanque, ijapytépe pe T-34 ipoderoso ipyahuvéva, LT (¡Leon Trotsky ipohýiva!), ipu"aka pe zanja vaiete te"õngue ha metal rehegua.
  Primero, umi ñorairõhára Yvy Kuarahy Osẽvape oñemosẽ Manchuria-gui. Ojejapo heta operativo ojuehe, ogueraháva nueve jasy noviembre 1941 guive agosto 1942. Tropa soviética oike Corea del Norte-pe... Avei oiko ñorairõ Sakhalin rehe. Umi japonés oñeha"ã voi oñemotenonde - oñemotenonde treinta kilómetro, ha katu ojejoko ha oñemboty tuguýgui.
  Septiembre de 1942-pe oiko peteĩ asalto Port Arthur-pe. Umi japonés, oiporúvo pytyvõ mar-gui, oñeha'ã ojoko línea. Umi tropa soviética oike frente-pe, ha katu pe enemigo ohupyty ojoko haĝua pe avance oityvo umi tropa.
  Péro umi samurái ndaikatúikuri ojoko are pe resistencia orekóva. Pe aviación soviética ojagarra ha ombokapu umi várko. Avei, umi japonés omboykeiterei hekovekuéra - ni ndoguerahái hikuái paracaídas ñorairõme. Péva rupi, omano rire umi élite aérea principal, ojehechakuaa ikangy resistencia orekóva umi samurai yvágape. Ha pe aviación soviética oñepyrũ ogana heta jeroviave.
  Avei, umi mba"e pyahu ojapóva umi diseñador soviético mbeguekatúpe onega pe superioridad orekóva umi combatiente japonés maniobrabilidad-pe. Diciembre de 1942-pe, ojejapo rire ótro asalto vaiete, ojejagarra Port Arthur, ha Seúl hoʼa upe méspe voi.
  Jasy oúva ary 1943-pe oñepyrũ ofensiva jasypoapýpe Corea del Sur-pe ha ojejapyhývo puerto de Busan.
  Japón operde ohóvo umi ñorairõ terrestre-pe ha ohasa asy ohóvo yvágape ha márpe. Febrero ary 1943-pe, Pekín ojejagarra umi ñorairõhára soviético-gua. Ha marzo-pe, oñorairõ vai rire, ojepoi Sakhalin del Sur-pe. Abril ha mayo ojehecha victoria pyahu arma soviética mar-pe... Pe flota submarino oñembohetavéva, aviación ha umi buque oguahëva Báltico-gui ha'e especialmente efectivo.
  Junio de 1943-pe, umi soldádo soviético omosẽ umi japonéspe Shanghai-gui. Péicha omoheñói zona de ocupación imba'éva.
  Julio ha agosto-pe, umi paracaidista ha marinero omosãso pe cordillera Kuril enemigo-gui. Japón ojejuhu peteĩ situasión ijetuʼuetereívape. Pe aviación soviética ombohetave ipu"aka ogolpea haĝua ha ombokapu hatãve ohóvo, ha pe flota naval Tierra del Sol Asiente-pegua oñemboyku. Octubre ary 1943-pe, Trotsky ojapo peteĩ decisión: oataka Okinawa-pe - peteĩ ensayo de vestimenta ñorairõ mboyve Metrópoli Japonesa rehe voi. Umi ñorairõ ivaieterei, ha umi samurái oipuru arma en masa: piloto kamikaze.
  Ko batalla épica odura mokõi jasy ha peteî arapokõindy, ipahápe oñemohu'ãva ho'ávo Okinawa. Ha enero 1944-pe, Taiwán oñemosãso.
  Japón koʼág̃a oĩma kuri peteĩ desastre militár kompletoite. Hirohito ikatu oipapa Estados Unidos ha Gran Bretaña oike haguére ñorairõme ijykére añoite, Alemania fascista upe jave ikangyeterei gueteri militar-pe, ha Mussolini ndaikatúi ohupyty pya'e Trotsky-pe océano Pacífico-pe.
  Ha katu EE.UU. ha Gran Bretaña ojapo pista, ha katu ndojapurai oike haĝua ñorairõme. Hiʼarive oñepyrũ peteĩ ñemopuʼã tuichaitereíva umi británico kóntrape, Índiape. Pe Gandhi moderado oñembotapykue umi nacionalista ha izquierdista radicalvéva rupive. Upéicha rupi oñepyrũ upépe peteĩ gérra añetegua. Churchill, omyengoviáva Chamberlain-pe, ohechauka ipy'ahatãha ha oñeha'ã omantene Pakistán ha India ipoguýpe taha'e ha'éva. Upéva ogueru peteĩ ñorairõ ipukúva ha ivaietereíva ojokóva fuerzas británicas-pe.
  Umi estadounidense oactua completamente pasivamente política exterior-pe: ¡che choza oĩ pe orilla-pe!
  Marzo de 1944-pe, umi soldádo soviético, jepe neʼĩra gueteri iporãiterei pe tiémpo, oguejy Hokkaido-pe. Ko ñorairõ ipuku mbohapy arapokõindy ha oñemohu'ã derrota japonés-kuérape. Ko éxito omboryrýi emperador jerovia inaccesibilidad metrópoli rehe.
  Oñorairõ yvy ha yguasúpe oñemotenonde 11 jasypokõi 1944 peve, ipahápe Japón ikane'õva okapitula.
  Pe ñorairõ oparticipahápe umi tropa soviética ipuku 10 de abril de 1941 guive 11 de mayo de 1944 peve ha ogueraha mbohapy áño ha mas de un mes. Pérdida ejército soviético omanóva ha omanóva herida-gui ohupyty 960 mil soldado ha oficial. Avei omano mas de sesenta mil ciudadano civil soviético-gui. Bombardeo guive, bombardeo artillería, ñorairõ Sakhalin rehe ha frontera Primorye-pe. Ha tres millones de personas rupi ojeherida, umíva apytégui cuatrocientos mil oiko discapacitado.
  En general, URSS ogana tuicha victoria ha ohupyty oinstala regímen prosoviético China ha Corea-pe ha oñemomba'e tropa-kuéra ndive opavave mba'e Yvy Kuarahy Osẽva rehegua.
  Oñemombaretevékuri karai Trotsky pu"aka tetã ryepýpe ha avei arena internacional-pe.
  Ary 1946-pe, peteĩha ñembohasa peteĩ satélite artificial ojejapo URSS-pe. Ha áño 1950-pe oñemondo peteĩha kosmonauta soviética ko yvy ape ári. Rumaniape, rréi Micaías omoneĩ ojapo hag̃ua peteĩ alianza militár ha ekonómica URSS ndive. Upe riremínte okambia pe podér Hungríape. Ary Checoslovaquia-pe, ymaite guive oisãmbyhy, jepémo ndaha'éi exactamente comunista-kuéra, sino fuerzas izquierdas prosoviéticas.
  Áño 1951-pe oñepyrũ peteĩ gérra Turquía ha URSS apytépe. Ko'ã momento-pe, ni Estados Unidos ni Gran Bretaña ndorekói bomba atómica, ha oñepyrûvo masacre añeteguáva peteî enemigo poderoso URSS ha aliado-kuéra ndive ha'e suicidio Occidente-pe guarã.
  Pe ehérsito soviético ipuʼaka Turquíape ndohasái peteĩ més. Ohechávo pe reacción Occidente-gua ha"eha extremadamente lenta... Gran Bretaña oñorairõ indio-kuéra ndive are, ha katu ipahápe operde cientos de miles de soldados ha operde control ikolónia tuichavéva rehe. Oî crisis económica EE.UU.-pe ha umi morotî omotenonde disturbio.
  Trotsky odesidi: ha mokõi jasy mbytépe Ejército Rojo oipyhy control Medio Oriente ha Irán pukukue, ha oike poder-pe peteî gobierno prosoviético Egipto-pe. Umi británico ha francés ojekutu hatĩme. Ha Hitler oñemoî URSS ykére ha péva rehe ohupyty oportunidad Anschluss Austria-pe.
  De Gaulle oike poder-pe Francia-pe. Oime insatisfecho expansión soviética rehe ha oñe'ê cruzada Oriente gotyo, bolchevismo rehe. Trotsky, al contrario, oisu'u ampliación Europa-pe, situación haku ohóvo.
  Adolf Hitler, oaprovecháva URSS oîha ko'ágã unión-pe, oñepyrû militarización Alemania-pe. Ha Argelia ha Marruecos-pe oñepyrũ peteĩ levantamiento tuicháva Francia rehe.
  De Gaulle ipochy ha ojerúre Alemania ojoko haguã preparación militar. Ombohováivo, Fuhrer ojerúre restauración frontera 1914 ha oamenasa omondotaha milicia pueblo enemigo rehe.
  Mokõive lado ombohape amenaza ha omasa tropa frontera-pe. Trotsky astuto ndoikéi ñorãirõme, sino ovende tanque ha aviõ Alemania-pe crédito rehe. Peteĩ ñorairõ oiko umi nazi ha francés apytépe. Bélgica oike ñorairõme, ha katu péva ombohasyvénte Francia posición, ojejokóva rebelión umi colonia-pe ha actividad comunista opáichagua frente-pe. Alemán-kuéra katu ndohupytýi victoria pya'e, ha katu ojejoko Línea Mangio -pe , ha katu oñemomba'e Bélgica-pe. Oñorairõ rire un áño y medio, umi nazi oñemoag̃ui Parísgui.
  De Gaulle oho ofirma py'aguapy ha ome'ê jey Elsarz ha Lorena-pe alemán-kuérape. Bélgica ojesepara avei peteĩ párte iterritóriogui. Fuhrer omombarete ohóvo influencia orekóva. Áño 1955-pe, URSS oproba peteĩ bomba nuclear. Trotsky oike Checoslovaquia URSS ryepýpe. Añetehápe, peteĩ parte Sudetenland-gui oho umi alemán-pe, ha katu tuicha sa"ive umi límite étnico. Péro ndorekói hikuái mbaʼérepa ombotyryry pe várko...
  Hitler ojeobliga omomirĩ haguã hembipota ha ovy'a ohupyty haguére oñembotuichave Occidente-pe ha Austria costo-pe. Umi nazi oike avei Dinamarca-pe ha avei omoĩjey umi frontéra 1914-pe guare ha iimperio nórte gotyo.
  Trotsky omano ary 1960-pe, ogueromandu'ávo ochenta ary. Ndojepokuaa vai ha omantene aptitud física, Presidente URSS-gua omantene pensamiento hesakãva hembiapo paha peve.
  Ome"ẽ ita"ýra David-pe pe cargo de presidente, ha upéicha omoheñói peteĩha dinastía comunista ko mundo-pe. Ko'ãga peve, URSS ohasa centralización ojupíva ha umi modificación léi guasu ombotovéva retiro chugui. Hitler ombohasa avei pu'aka peteĩ ita'ýrape ohupytyva'ekue inseminación artificial rupive, ha katu peteĩ base competitiva-pe.
  Péro pe taʼýra imitãiterei gueteri, ha Hitler omano rire, umi nazi ojedividi ha upe riremínte oike podérpe pe ala izquierda. Ko mundo isegurove, pero ho'ávo sistema colonial ome'ê pa'û peteî ñorãirõ pyahu inestabilidad reheguáva. Solución ha'e omoheñóivo coalición comunista. Ome'ê pytyvõ ojupe ha oñeha'ã omopu'ã socialismo condición continente iñypytûvape.
  Ha katu pe comunismo mundial ojehechakuaa hetaiterei elemento mercado-pe ha ha"e peteĩ sistema combinado.
  Upe aja, umi contradicción okakuaa URSS ryepýpe. Pe dominio político peteî partido-pe ndoikovéima oligarquía okakuaávape. Umi empresario ola roja oipota cambio ha poder político. Ko'ágã peve, umi éxito economía planificada ha ganancia política ocompensa parcialmente estado de ánimo oposición-pe. Péro Estados Unídospe oiko umi kámbio. Ojekuaa peteî tendota pyahu, péva, ombotývo monopolio mokõi partido: demócrata ha republicano, omoheñói mbohapýha - patriótico.
  Ha oúvo poder-pe, omopyenda autocracia. Upe jave avei, omoñepyrûvo cruzada comunismo rehe. David omano, ha upe rire oñepyrũ peteĩ serie entera de conspiración ha lucha faccional. Upéicha rupi tetã oryrýi. Ha katu pe lucha oîva umi facción apytépe opa ojejagarrávo pe cargo de presidente URSS-pe, ha tavayguakuéra oñembopy'aguapy.
  Oĩkuri ampliación espacial activa. Ary 2015-pe, Plutóngui oiko pe planeta paha omoĩva ipy peteĩ astronauta yvypóra. Sapyʼami umi hénte ikatu kuri ovisita pe Júpiter ape ári. Añetehápe oñeno vaʼerã hikuái umi baño aromático espesiálpe.
  URSS ryepýpe, umi elemento capitalista imbaretevéntema. Oîkuri peteî estratificación mboriahu ha ipirapire hetáva apytépe. Ojekuaa multimillonario añeteguáva, ha upe jave avei umi miembro Politburo-gua. Komunismo oñembojoaju ohóvo oligarquía viru rehegua ndive ha sa'ive iñambue capitalismo-gui. Impuesto a la renta jepe oiko lineal URSS-pe ha oñemoî peteî porcentaje añoite. Péva, katuete, ogueru vago descontento ha ogueru disturbio michîmíva.
  Péro koʼág̃a peve pe situasión ndosẽi control-gui. Ha katu añetehápe, umi atributo externo comunismo reheve, umi garantía social oñembotapykuéve ohóvo. En particular, pohã ha tekombo'e ojepaga parcialmente, ha ojekuaa umi intercambio desempleado ha laboral.
  Victoria og̃uahẽ Vilna-pe ha naimandu"avéima pe mundo paralelo rehe. Koʼág̃a osegi vaʼerã omoakã pe ehérsito ruso.
  Gran Ducado de Lituania táva guasu Vilna ho'a, ha katu tenonde gotyo ojeguata mombyryve Grodno ha Brest peve.
  Umi bielorruso oike voluntariamente pe ehérsito ruso-pe. Ho"a hikuái katu, nieve ha hasyve pe ejército medieval-pe omýi haĝua. Upéicharõ jepe, Gran Duque Vasily omanda ojejagarra hag̃ua Grodno ha ohasa hag̃ua upépe roʼy. Victoria oñani umi kastíllo ijerére ohekávo ambue tapicha oikytĩ térã ohundi haĝua.
  Peteĩ y"uhéi ka"aguy ñehundi rehegua opupu ipype, ha katu hetave jey umi opositor oñeme"ẽ oñorairõ"ỹre.
  
  
  ORÁCULOS DE INFIERNO Ipytũva
  Oĩ, katuete, diferente predictor, útil ha ipeligroso.
  Ha katu peteĩ umi realidad alternativa-pe oĩkuri peteĩ paje apoha he"íva pe nazi-pe peteĩ número mba"éichapa ikatu ome"ẽ jey pe poder omombe"u jey haĝua pe Aña espejo. Umi gota peteĩ mitã inocente ruguy escarlata ho"a pe superficie reflectante ári. Ha upepete oñembopy"aju hikuái, ha pe espejo voi oñepyrũ omimbi, ohupyty jey umi don orekóva. Ha pe Fuhrer heta mbaʼe oaprende upérõ.
  Péro jaikuaáramo jepe mbaʼépa oikóta amo gotyove, ndahaʼéi siémpre ikatúva ñakorrehi. Áfrikape katu umi alemán ombyaty jey isoldádo ha ohupyty omboyke pe ofensiva omoñepyrũvaʼekue Montgomery 23 de octubre.
  Jepe tuicha hasy chupekuéra, ojoko chupekuéra umi soldádo orekóva número superior de mano de obra ha ekípo. Ha katu, oikuaávo pe tenda ha aravo pe ataque oipytyvõ Rommel-pe odistribui haĝua racionalmente umi mbovy unidad orekóva ha omboyke haĝua pe ataque. Umi británico oreko tuicha pérdida ha mokõi arapokõindy oñorairõ rire ojeobliga ojejoko haguã.
  Ha pe flota submarino alemana ikatu ojapo tuicha perjuicio, oity peteĩ docena de barco orekóva fuerza de aterrizaje oplanteáva oguejy Casablanca ha Marruecos rembe'ýpe. Umi norteamericano, ohechávo ndaipóriha éxito Egipto-pe ha actividad orekóva umi "paquete de lobo alemán", oheja Operación Antorcha.
  Alemán-kuéra katu oñeha'ã ombyaty jey ñorairõhára Stalingrad-pe omboyke haguã umi ataque flanqueo ñorairõhára soviético-kuéra, ha oñembosako'i oñeñotỹvo defensa-kuérape centro-pe.
  Ára vai rupi 19 de noviembre ary 1942-pe, umi tropa soviética ndaikatúi oipuru hekopete aviación, umíva apytépe umi aviõ de ataque, ha artillería ñembosako'i ohupyty éxito limitadoiterei. Upévare, ombyaty jeývo ifuérsa, umi alemán ha iñirũnguéra ikatu omboyke umi soviétiko avance. Añetehápe upéva odistrae umi nazi-pe Stalingrad-gui voi, ha omeʼẽ peteĩ respiro umi soldádo soviético haʼéva héroe upe siudápe. Jepémo sa'ieterei opyta óga Ejército Rojo poguýpe.
  Umi Fritz oñemotenonde avei centro-pe... Pe ñorairõ Stalingrad-pe oñemotenonde diciembre pahápe peve. Ndohupytýigui peteî avance frente-pe, Ejército Rojo opyta. Ha katu ndaha"éikuri avei ndahasýiva umi alemán-pe ĝuarã. Hetaiterei operde hikuái asalto jave tavaguasúpe, ha jepénte defensa-pe ha'ete oîva ifavor-pe ratio de pérdida, umi tropa ikane'õ gueteri .
  Jasyporundy jave, jepénte oráculo opredici, umi alemán ndikatúi ojejoko norte gotyo Operación Chispa jave. Añetehápe, pe ñorairõ ipuku mas de tres semanas ha tuicha ocostea Ejército Rojo-pe, ha katu ohupyty hikuái ohasa Stalingrad-pe yvy rupive.
  Ha katu, oñemomarandu Iblis espejo rupive, umi alemán ikatu omboyke ofensiva Voronezh ypýpe, omombaretévo umi aliado ikangyvéva: italiano ha rumano-kuéra. Ndaupeichairamo, oñembyai va'erãmo'ã defensa upépe.
  Ha mbohapyha operación Rzhev-Sychov ndohupytýi éxito. Alemán-kuéra jey, jepémo ndaha'éi hasy'ỹva, omboyke ofensiva soviética. Stalingrad-pe voi haku, oiko ñorairõ jasypoapýpe. Paulus omyengovia Mainstein ha ko mariscal de campo ikatupyryvéva ohupyty ojagarra haguã tavaguasu ciudadela 12 de febrero peve. Péro jey umi alemán opaga tuichaiterei mbaʼe upévare. Febrero de 1943-pe oñembyatyvaʼerã pe Reichstag ha ojedeclara vaʼerã gérra kompletoite. Oñembopuku ára omba'apo haguã ha oiporu tembiguái rembiapo kyre'ÿme yma guarégui.
  Pe declaración de guerra total rupive ikatu oñembohetave producción de armas ha oñeforma división pyahu. Oimehápe pytaguáva ha hiwi-kuéra.
  Oikuaágui araka'épa umi británico ha norteamericano oikese Marruecos-pe, umi alemán, oiporúvo iflota submarino tuicháva, ojapo golpe hasýva umi buque de aterrizaje-pe - omoapañuãiva peteĩ aterrizaje rire ambue. Péicha umi nazi opermiti olokalisa operaciones militares Occidente rehe ha oconcentra opavave fuerza principal orekóva este gotyo.
  Hasy opyta pe posición cuerpo Rommel-pegua, ha katu pe espejo rupive oñepyrũ omba"apo porãve pe aviación fascista, ha umi comitiva omoporãve pe suministro grupo africano-pe.
  Montgomery ofensiva pyahu marzo 1943-pe ha'e peteî fracaso. Ko jey, Rommel, ohupyty rire dato exacto magia diabólica pytyvõme, oatrae umi británico-pe peteî ñuhãme ha ohupyty oinfligívo peteî derrota aplastante hesekuéra! Añetehápe, pe enemigo superioridad numérica ha supremacía aérea rupi, ndaikatúikuri ojeitypaite Montgomery-pe, ha katu ojehechakuaa Gran Bretaña derrota. Ko'ýte heta tanque okañy, ha hetaiterei mba'yrumýi ojejapyhy trofeo ramo.
  Umi británico oipe'a peteî par de línea defensiva ha oñemoaguîve Alejandría-gui. Rommel oikotevẽ reserva pyahu, ha umi nazi oplanea osegi haĝua pe ofensiva dirección sur gotyo. Stalingrad ho'a ha upéi ikatu oñemotenonde Volga pukukue.
  Jasyporundy ary 1943-pe, umi Krauts oñemoambue Operación Delfín-pe. Itropakuéra, jepémo oipytyvõ oráculo, ombohovái oposición mbaretetereíva Ejército Rojo-gui. Progreso mbeguekatúpe oîgui pérdida tuichaitereíva. Añetehápe, peteĩ adivino pytyvõ oinflui pe gérra rape rehe. Wehrmacht oha'ãrõ contraataque ha omoñepyrũ hetave ataque. Junio mbytérupi umi nazi oñembojáma pe delta Volga-pe ha og̃uahẽ mar Caspio-pe.
  Pe posición orekóva umi tropa soviética Cáucaso-pe oñembotuichave Turquía oike haguére ñorairõme 22 de junio ary 1943-pe. Ha péva añetehápe odetermina previamente resultado batalla petróleo Bakú rehe.
  Umi Aliado ndaha'éikuri decisivo. Montgomery oñemoambue defensa activa-pe ha nopensavéima ofensiva rehe, ha peteî aterrizaje Marruecos-pe opyta irreal.
  Ára 10 de julio de 1943-pe, Churchill, odesvia hag̃ua peteĩ párte umi fuérsa alemana oĩvagui éste gotyo, oñehaʼã oguejy Fránciape. Ha katu, pe aterrizaje oñembosako"i vai va"ekue, oñembojoajúva indecisión norteamericana rehe ha pe hecho gracias peteĩ oráculo-pe, umi alemán oikuaa opa umi detalle, osẽnte pe derrota tuichavéva británico ha norteamericano-kuéra yvy ári tembiasápe.
  Ojejapyhy ha"eño seiscientos cincuenta mil tapicha ha hetaiterei tembiporu. Ha katu péva, ñembyasýpe, ndojokói umi nazi oñemotenonde haguã sur gotyo. Agosto-pe, alemán-kuéra ojagarra opaite Dagestán, umi turco ojagarra haimete opaite Armenia Ereván ndive, ha ára 27-pe umi nazi ha otomano oñembojoaju, omboja'o mokõi hendápe frente transcaucásico.
  Ha jey, intento ofensivo fuerzas soviéticas ambue sector frente-pe oñemohu'ã fracaso. Pe enemígo oikuaa porãiterei umi plan orekóva pe mando soviético.
  Departamento especial Ejército Rojo-pe ojeipyso, ojejapo represión ha purga masiva. Heta docena general ha mariscal de artillería Kulik jepe ojedispara.
  Péro pe enemígo oreko aja peteĩ árma diabólico, mbaʼeve noipytyvõmoʼãi chupe.
  Jasy jasypoteĩ ohasa ñorairõ mbarete, umi nazi ha otomano oñemoaguĩ Bakúgui. Ha octubre-pe oñepyrũ ñorairõ pe siudápe voi.
  Pe siuda costera-pe oñeme"ẽkuri suministro pe mar mboypýri, ha oñeha"ãmbaite hikuái ojoko. Pe ñorairõ ojegueraha ha 7 de noviembre peve, ojeplanea haguéicha, umi Kraut ndojagarrái. Péro koʼã tiémpope g̃uarã opa umi ótro siuda oĩva Cáucasope okañýma. Ary diciembre-pe, péva costo de pérdida colosal, ho'a legendaria tavaguasu.
  Cáucaso okañymbaite, ha avei pe campo petrolero tuichavéva oñemoakãrapu'ãva'ekue upe jave URSS-pe. Añetehápe, ojepovyvy ha oñehundipaite rupi umi ykua petróleo rehegua, umi nazi voi ndaikatúi oaprovecha pyaʼe ko ventaja.
  Oĩkuri peteĩ lull frente este gotyo. Tuicha fuerza terrestre Alemania-gua ova Irak-pe ha mombyryve Palestina ha Canal de Suez-pe oipytyvõ haguã Rommel-pe. Umi liderazgo soviético katu odesidi oaprovecha pe pausa. Oñemoakãrapu'ãma petróleo ambue hendápe, umíva apytépe Siberia. Ha umi diseñador soviético ombaʼapo umi tánke pyahúre. Umi IS-2 ha T-34-85 ha'eva'erã kuri peteî respuesta umi Pantera ha Tigres alemana-pe.
  Alemania nazi-pe ojejapo arma tuichave pe tembiasakue añeteguágui. Hesakã porã umi nazi ha tembiguái orekoha hetave recurso, ha ikangyve pe bombardeo oúva umi aliado desmoralizado-gui. Péva he'ise ikatuha ojapo hikuái hetave hierro, ha metal calidad iporãvéva añetehápegui. Upévare ojehupyty pe plan de producción 600 Pantera por mes ha ojehasa jepe. Péro oĩ vaʼekue ótro mbaʼe ojejokóva: tiémpo de entrenamiénto umi tripulante pyahúpe g̃uarã. Hi"arive, pe "Pantera", opa umi ventaja indudable reheve: peteĩ cañón orekóva alto armadura-perforación ha tasa de fuego, excelente visibilidad ha óptica, avei protección frontal iporãva, ha rendimiento de conducción iporãva, oreko protección lateral ikangy ha peteĩ arreglo escalonado umi rodillo rehegua.
  Pantera-2 ojekuaa ha'eha peteî desarrollo oñemotenondevéva ha prometedor. Gracias peteĩ disposición tuicha denso orekóva peteĩ peso ijyvatevéva michĩmi 47 tonelada, Pantera-2 oreko peteĩ cañón mbarete 88 mm orekóva peteĩ barril 71 EL ipukukue ha armadura 120 mm casco renondépe, 60 lado peteĩ ángulo-pe, ha 150 torreta akãme, orekóva motor 900 caballo de fuerza peteî carcasa duralumina-pe.
  Koʼãichagua mákina oñepyrũ ojejapo noviembre de 1943-pe, pe Tigre-2 ndive. Péro umi alemán odesarrolla ramoite gueteri ikoche. Ha oñemotenonde hikuái Medio Oriente-pe.
  Marzo ary 1944-pe, Alemania-ygua ojagarra Kuwait ha og̃uahẽ Canal de Suez-pe.
  Oñembyai vaʼerã pe orákulo ani hag̃ua umi nazi oreko mbaʼeveichagua ventaja. Ko kásope, umi mitãkuña oguereko peteĩ deseo ojapo haĝua upe mboyve, ha katu umi limitación influencia-pe o"afectá chupekuéra.
  Por ehémplo, koʼág̃a, mitãkuña henyhẽva mágiagui rangue, 1 de abril de 1944-pe, mokõi kuña porãite omýi pe frente pukukue. Ñambyasy, umi habilidad mediocre-itereíva reheve, pe limitador de salto ojeafectáva. Ro"ysã"imi jepe ipy nandi oguata haĝua pe yvy primavera-pe apenas oñembohasáva nieve-pe. Mitãkuñakuéra akatúape oĩ pe Volga pypuku, Kamyshin nórte gotyo, ha reho mombyryve, reguahẽta umi posición alemana-pe, Stalingrad ypýpe. Ha umi guerrero rembiapo ha"e oiko haĝua chuguikuéra mitãkuña haimete ordinaria ha operde habilidad sobrehumano oneutralisa haĝua pe oráculo ojehayhu"ỹva... Ha katu, kóva jepe ikatu ko"áĝa ndaha"éi suficiente. Opa mba'e rire, URSS operde territorio oikohápe mitad población ñorãirõ mboyve, ha peteî parte significativa potencial industrial orekóva, oimehápe, tenonderãite, petróleo conveniente ojeipe'a haguã.
  Oĩ, katuete, heta ambue depósito, ha katu omba"apo haĝua hikuái plena capacidad-pe, oñeikotevẽ tiempo ha pirapire. He'iséva, situación ha'e péicha jepe ojepe'a Hitler-gui pu'aka espejo Iblis-gui, péva ikatu osê hasyeterei insuficiente. Hi'arive, umi aliado apytépe oñemombarete sentimiento separatista. Ko"ýte umi norteamericano-kuéra. Roosevelt hasy, Gallen hesakã porã oîha inclinado pacifismo izquierdista-pe, ha umi perspectiva jeporavo pyahúpe ndaha'éi vy'apópe.
  Ñorairõ submarino ndohói porãi umi Aliado-kuérape guarã. Oñembohetave ohóvo umi submarino alemán, ha iporãve ohóvo umi kualida de ñorairõ orekóva. Ojekuaama umi torpedo haku rupive ha umi submarino oñemombaretéva peróxido de hidrógeno rehe . Ha umi aliado flota oñembopiro"y ha ikangy ohóvo, especialmente umi tiburón tecnotrónico Kraut-gua oaprende ani haĝua osẽ yvýpe ha ani haĝua ojekuaa.
  Avei, pe actividad flota submarino nazi-pegua tuichave tembiasakue añeteguágui: ndahasýi suministro de combustible, og̃uahẽ voi umi cisterna umi campo libio-gui. Avei, pe bombardeo Rumania-pe tuicha ikangyve. Ha pe producción de combustible sintético tuichave.
  Umi aliado oñemondýi, ha isituasión naiporãi. Ko'ýte umi político interno.
  Pe balanza de fuerzas Frente Oriental-pe ára 1 jasyporundy ary 1944-pe: URSS 6,3 sua ñorairõhára ha oficial, ha amo 5,3 mil tanque ha arma autopropulsada, 95 mil arma ha mortero, 7,7 mil aviõ. Pérdida tuichaitereíva umi ñorairõ invierno-pe oñeha'ãvo ipu'aka enemigo rehe. Umi alemán, orekóva en cuenta satélite, división extranjera, infantería Hiwi, ombyaty hetave 7,2 millones, tanque ha arma autopropulsada oiméma 8,8 mil, arma ha mortero 100 mil rupi, aviación 16,5 mil mba'yrumýi. Ojehechávo umi tanque pyahu IS-2 ha T-34-85 oñepyrũ ramoite oike servicio-pe Ejército Rojo ndive, tuicha mba"e pe enemigo superioridad calidad de equipo-pe. Péicha oñemoherakuãma producción "Panteras" ha "Tigres", ha ha'ekuéra omoheñói hetave la mitad flota de tanques Alemania-gui.
  Aviación-pe, umi evaluación cualitativa nahesakãporãiete. Umi mba'yrumýi alemán iporãve umi soviético-gui velocidad ha armamento-pe, pero inferior maniobrabilidad horizontal-pe, ha al mismo tiempo superior maniobrabilidad vertical-pe. Ha katu iñimportantevéva, umi aviõ jet ojekuaa Fritz-pe, tenonderãite ME-262. Umi ñorairõhára oñemboguatáva hélice rupive, ipu'akavéva armamento ha velocidad rehe ha'e ME-309 ha TA-152. Yu-488 ha upe mboyve jepe Yu-288 oike producción en serie-pe. Ko'ã bombardero ndorekói igual característica de vuelo carga yvate guýpe.
  Taha"e ha"éva, jaguerekóramo en cuenta pe equilibrio de fuerzas, upéicharõ ojehechakuaava"erã pe enemigo ipoderosoveha. Avei, oñemohu'ã ramo operativo Medio Oriente-pe, umi fascista imbaretevéta. Ha ndohasái peteĩ jasy ogana mboyve hikuái upépe. Upéicharõ...
  Pe Elena técnicamente iñaranduva osuspira ha opurahéi:
  - Ndaipóri pu'aka, ndaipóri mbarete... ¡Hesakã porã pe goblin oguereko hetaiterei hoy'u haguã! ¡Oikytĩnte pe corteza ha osapukái umi mbaʼe kyʼa!
  Zoya, omantene va"ekue icultura peteĩ ao campesino modesto-pe jepe, oñakãity iñamígope:
  - Jajehekýi umi vulgaridad-gui... Iporãve jajapo peteĩ plan de acción!
  Elena oñakãity. Ha"e ipire hũve yma guarégui ha ndaha"éi atlético-icha. Jepe oiméne heta kuimbaʼe ojuhúta chupe iporãveha yma guarégui. Pe mitãkuña ao ningo isensíllo, líno, morotĩ ha ipotĩ. Mbykymi ojepokuaaháicha kuñanguéra campesina-pe, ohechaukáva ipy bronceado ijyva ári. Umi mitãkuña ndopytái arma ni joya. Ndaipóri ni peteĩ reloj.
  Ko"áğa ha"ekuéra rústicoiterei, bronceadoiterei jasy abril-pe ĝuarã, ha katu ndaha"éi pya"e ha imbaretetereíva. Py oguata peteĩ tape ñai"ũgui isarambipáva ita"i. Umi suela desnuda, umi kuña campesina-icha, ijyvytu ha oñeñandu porã opyrũ jave peteĩ superficie espinosa-pe. Reguata jave, ndoipe'ái ro'ysã upéicha. Pe escarcha pyharevegua escarcha rire ojedesmelta, ha umi py ndaha"éi upéicha oñembopy"aju ha hasy.
  Hete mboyveguápe, ha"e peteĩ guerrera en general, jepe Antártida-pe mba"eveichagua problema"ỹre. Ha ko"áĝa che py pytã ro"y rupi, ha añemopiro"ývo kuarahy pyharevegua, hasyeterei.
  Elena, hesaráimava"ekue yvypóra rete ikatuha ohasa temiandu ndogustáiva ro"y ha kane"õgui, he"i ñembohory reheve:
  - Añe"ẽ hağua hekopete, ndahechái mba"épa he"ise peichagua expedición. Roñemombo ko infierno-pe, ojepriva magia mbarete... ¡Rojeheja py descalzo ha peteî vestido campesino simple, ha al mismo tiempo, obligado osalva haguã humanidad fascismo-gui!
  Zoya ombohovái lógicamente peteĩ pasaje ojoguávape:
  "¡Ha katu upéva ha"e pe iporãva!" Ikatu hag̃uáicha ndahasyiete, roiporúvo ore katupyry milagrosa, rojagarra jave Vilna ha ambue siuda oĩva Lituania-pe. ¡Tuicha iñinteresanteve ha iñimportantevéva oikotevẽ imaginación ipu"aka haĝua pe enemigo rehe cuerpo simple-pe ha superpotencia"ỹre!
  Elena jepive oity ipy nandi peteĩ adoquines tuichávape osẽva pe ñai"ũgui tape mbytépe. Ha katu oveve rangue pe golpe-gui, pe ita opyta hendaitépe, ha pe Mitãkuña Arandu osapukái pe mba"asy rehe. Umi kuã ipukúva gueteri ha iporãva pya"e oñembohye ha hovy. Ha Zoya oendereza vaʼerã voi peteĩ par umívagui. Umi falange púrpura ho"a hendaitépe, ha Elena ombotyryry pe tesay oñeformava"ekue ijyva ári. Rejapovaʼerã peteĩ mbaʼe itavyetereíva.
  Belobog rajy oñandu peteĩ ola de simpatía ipype, ojeabrumáva peteĩ ola de empatía. Ha upe jave avei ojekuaa peteĩ temiandu ikangy ha vulnerabilidad rehegua ijehegui. Pe uña oĩva Elena ro"o hovy guýpe ojejapete, ha ipy avei oñembyai añetehápe opoko ha ivulnerable.
  Pe iñarandúva, oiporiahuverekóvo ijehe, he"i:
  - Péva he"ise so"o ndorekóiva superpoderes... ¡Simplemente oiko ndehegui avave!
  Zoya ocomenta molestia reheve:
  - Nde py michĩmi okueráta... ¡Reikovéta algún modo!
  Mitãkuña"ikuéra osẽ jey tape rembe"ýre. Ndoguerekovéima hikuái pe vy"a imprudente. Hiʼarive oguata pukuvévo hikuái, oñeñanduvéntema pe ñembyahýi. Ko"ápe ojekuaa umi kokue granja colectiva... Oñemba"apopáma hesekuéra.
  Umi kuimba"e katu ndojehechái, kuña ha mitãnte ojejokua, oĩ arado-pe, oĩ azada-pe. Umi tapicha ko"ápe ipire hũ vaieterei, hova ikane"õva. Añetehápe, umi mitãkuimba"e, ohechávo umi mitãkuña porãme, opukavy ha oñanduuka chupekuéra, omomaitei chupekuéra ipo ipy"aju ha ojepysóva reheve.
  Zoya oñekuave'ê oipytyvõtaha Elena-pe trabajo campesino-pe. Svarog rajy omoneĩ ndoipotáigui. Ha"e personalmente oipota umi hazaña de armas, ha ndaha"éi pe lote hasýva granja colectiva-pe. Ha katu hasy rire ipy peteĩ adoquines ári, pe estado de ánimo beligerante okañy sapy"aitépe. Avei, repensava"erã nde legalización rehe. Taha"e ha"éva peteĩ he"íva, opa hikuái ao añónte ha pastor"ỹre.
  Heẽ, NKVD ikatu odeclara chupekuéra espía oimeha momento ha ombotavy chupekuéra. Ndaupeichairamo ojekuaa ha'eha hikuái refugiado-nte operdeva'ekue opa mba'e, ikuatiakuéra avei. Ijaokuéra ndaha"éi ipyahuetereíva, ha pe estilo orekóva falda mbykyvéva ha"e típico pe aldea bolchevique-pe ĝuarã. ¡Ikatu reʼu suficiente haʼekuéra oguerovia hag̃ua!
  Zoya heñóikuri upe tendápe ha ipo ha hete ikatupyryeterei ohasa asy jave. Elena ha"e peteĩ kuñakarai távapegua, ndaha"éi peteĩ moscovita añónte. Añetehápe, oreko experiencia tembiapo arable comunidad Rodnover-pe. Ha katu upéicharõ jepe umi movimiento ndaha"éi fácil ha familiar Zoya-icha. Heẽ, ha umi dedo oñembyaíva pe yvy ro"ysãme hasy repugnantemente.
  Ha katu umi kuñataĩ, mitãkuimba"e ha mitãkuña"i opavave ipy"a"ỹ, jepe pyhare ro"y ha re"arriesga haimete ro"ysã. Kuña ijedámava ha tuja mante sapatu bast-pe. Ndaipóri kuimba"e ojehecháva, ha pe tuichavéva opavave ári ha"e peteĩ adolescente iñakãrague rizado ha pytã, ojehecha ndaha"éiva tuichavéva quince-gui, pantalón de alto orden-pe, ha katu peteĩ jesareko expresivoiterei ha peteĩ barbilla py"aguasu. Ko mitã'i orekóva insignia Komsomol ha'e pe tuichavéva mitãkuimba'e apytépe ha ome'ê órden opavavépe.
  Mitãrusu comandante noñe'êi he'ívo umi mokõi belleza ojoajúva hesekuéra. Ha"ete ku péicha, ndoje"eiva"erã. Pe clima región Volga-pegua ha"e suave ha pe clima oĩ pleno ritmo-pe, upévare peteĩ par de po extra ndojapomo"ãi mba"eve.
  Elena jyva pya"e oñepyrũ hasy, ha ojerure oho haĝua arado-pe. Upévare ndahasýi peteĩ mitãkuña rete imbaretetereívape ĝuarã, ha katu tekotevẽnte rejo"o porã nde talón pe yvy suelto-pe ani haĝua nde pyti"a ombopochyeterei. Péro pe presión oĩva pe pecho rehe ou peteĩ ángulo diferéntepe, ha pe lomo, ojedeskarga rire, noñandúi hasy.
  Pe mitãkuña opensa upéicharõ, mboy áñopa añetehápe oreko? ¡ Ymaite guive ohasa cien! Kachiãi! Ha"e peteĩ kuña itujavéva Rusia moderna-pe ha upekuévo, henyhẽva mbarete ha tesãigui. Péro ojepeʼa rire chuguikuéra umi habilidad mágica orekóva, ikatu oiko chuguikuéra peichagua monstruo!
  Ko pensamiento ome'ê Elena-pe iñakãrague...
  Maymáva omba"apo kyre"ỹme ha pytu"u"ỹre almuerzo-pe. Térã iñypytũmba riremínte, oñemboja hikuái pe tatarendýpe ikatu hag̃uáicha oñembopiroʼy. Hi"aguĩ upégui ysyry Volga ha oĩ pira pe olla-pe. Péro hetaiterei mbujapente oĩ, ha algún modo naipotĩriete, ikyʼa reheve. Ambue sabor cebolla rehegua.
  Pe tembi"u isencillo ha ndaha"éi hetaiterei, ha"ete peteĩ delicadeza umi tyekue iñembyahýivape ĝuarã. Umi Ranger Girls heta áñorema noñandúikuri péicha ikane"õva. Nahániri, hasyeterei gueteri ha"e haĝua yvypóra superpoder"ỹre. Ha ndekane"õ... peteĩ vúrroicha!
  Ha katu iporã avei umi organismo imitã ha hesãi. Mitãkuña"ikuéra oke oñondive ambue kuña ndive granero-pe ha"eño. Peteĩ mitãkuimba"e opytu"u iñakã Zoe pecho yvate ári. Pe mitãkuña guardabosques ohetũ ijyva rubio... Ha oñandu peteĩ melancolía mbarete. Ohupyty hikuái opa mba"e tekovégui ha umi ipatrón-gui, umi Tupã Demiurgo-gui: mitãrusu opave"ỹva, pu"aka, oportunidad oreko haĝua riqueza, pu"aka, honor ha respeto, ha katu... Oconcibi haĝua, okeva"erã peteĩ kuimba"e ndive ojoguáva capacidad-pe hendivekuéra. Ha péva ni mbaʼevéicharõ ndahasyiete jajuhu hag̃ua.
  Ha oĩramo ko"ãichagua karai, upéicharõ oĩ hikuái peteĩ nivel diferente-pe ha peteĩ universo diferente-pe. Elena imandu"a peteĩ purahéi Gagarin rehegua ha péva ombopy"aroryve chupe;
  Reikuaápa mba'eichagua karai ha'e...
  ¡Pe mundo entero ogueraha chupe ijyva ári!
  TSING JERYVY DETERMINACIÓN OSALVA PE IMPERIO
  Zar Nicolás II ermáno, Mikhail, ndojoguái pe istória añeteguápe, oactua decisivamente. Guardia Imperial odispara umi rebelde oñeha'ãva oike Palacio de Invierno-pe. Upéi oike pe ñorairõme umi cosaco, oguerohorýva pe soberano, ha umi regimiento noble.
  Heta cien rebelde ojejuka ha ambue katu okañy. Policía ojagarra activamente umi rebelde ha tendotakuérape. Umi representante Duma del Estado, familia príncipe, comerciante ha miembro élite financiera pya'eterei ohura lealtad zar Nicolás-pe, ha ohura lealtad. Pe ñorairõ aja ojejuka mas de seiscientos rebeldes ha mil y medio herido. Umi guardia operde veinte tapicha rupi omanóva, umi cosaco ambue cincuenta.
  Peteî choque grave, pero autocracia oikove. Umi conspirador yvate gotyo ndorekói ni peteî opinión ni peteî tendota. Ha en general, heta ijapytepekuéra oguerovia ndaikatuiha okambia pe fórma de goviérno peteĩ gérra aja.
  Heta oî insatisfecho zar Nicolás II rehe, pero hasy oikuave'ê haguã alternativa régimen imperial-pe. Hi'arive, umi rico okyhyje seriamente forma republicana de gobierno osêtaha ikangyeterei ha isãso oñangareko haguã capitalista-kuéra rehe proletariado iñembyahýi ha opu'ãvagui, ha umi yvy jára campesino-kuéragui.
  Péro pe puévlo voi nomohendamoʼãi peteĩ revolusión seria. Bolchevique-kuéra ikangyeterei gueteri ha sa'i ipapapy, umi Revolucionario Socialista hetavehápe oguerovia revolución iporãha, ha katu iporãve ogana raẽ ñorairõ mundial.
  En pocas palabras, oiko sarambi ha opavave osê! Peteĩ mba"e ojoguáva peteĩ resurrección huguypaitévape ojerrepeti...Ha kirirĩ!
  Nicolás II ome"ẽ jopói iñermánope odesidígui Orden de Jorge, primer grado, ha omotenonde chupe rango general en jefe-pe, omoĩvo Mikhail-pe omanda haĝua frente occidental-pe. Ha umi frente sur ha Rumania oñemoĩ Brusilov poguýpe.
  Pe ehérsito ruso tuicha ha haimete diez millones de persóna, ha oñemantene haguére chupe omoĩ peteĩ mbaʼe pohýi pe império ári. Tekotevẽ kuri oñemotenonde.
  Umi tape ipiru riremínte, pe ehérsito zarista oinupã Galicia-pe. Superioridad numérica oime kuri umi tropa rusa ykére. Umi austriaco ikangy moral-pe, ha umi regimiento oĩva eslavo-kuéragui ojedeserta en masa térã oñeme"ẽ. Ndaipóri suficiente unidad alemana ojoko haguã enemigo.
  Opa mba'e ári, Estados Unidos oike ñorãirõ Poderes Centrales ndive abril-pe. Ha péicha ojedetermináma kuri mba'épa osêta pe conflicto. Alemán-kuéra oñeha'ã ombohetave imbarete Kuarahyreike gotyo ipu'aka hag̃ua umi Aliado-pe ha ndaikatúi ome'ẽ tuicha pytyvõ Austria-Hungría-pe.
  Umi ñorairõhára ruso oñemomba'e Lviv ha heta táva Galicia-pe. Heta caldera michĩva jepe oñeforma. Pe frente austriaco, patchwork , oñembyaíva ho"a pya"eterei, upévare umi alemán ohova"erã peteĩ defensa ciega-pe kuarahyreike gotyo ha omombo tropa umi brecha oñeformava"ekuépe.
  Omongakuaávo éxito orekóva, umi ruso oñemboja Przemysl rehe ha ojere jepe pe távare. Ha katu umi problema de oferta ha oike haguére hetave unidad alemana preparada combate-pe pe batalla-pe, ombovevýi pe avance. Ha katu Frente Rumano oho ofensiva-pe, ha sapy"ami rire Frente Occidental avei. Ko ipahaguéva ombohovái peteĩ tembiapo hasýva: oity haĝua pe defensa alemana ipu"akapáva ha ipypukúva.
  Zar ryvy Mikhail ndohechái oporomondýiha, oaprende Brusilov-gui ha o"aplika táctica ojoguáva. Oñepyrũ ombosako"i peteĩ ofensiva doce tenda iñambuévape peteĩ jeýpe, ani hağua umi alemán odetermina moõpa oho pe ataque principal. Avei, oiporu hikuái activamente peteî cortina de humo ha peteî ofensiva pyhare.
  Umi tropa rusa sur gotyo omosãso Bucarest, ha atentado centro-pe oreko resultado avance sur Vilna-gui.
  Umi alemán omombarete jey vaʼerã iflanco sur gotyo. Umi tropa alemana ombotýva Riga oime amenaza de envolvente. Ko'ã condición, Kaiser omotenonde decisión hasýva ohejávo umi estado báltico ha oretira tropa línea defensiva prusiana-pe.
  Ndoikói umi mba'e gremio ha Turquía-pe guarã. Umi ruso ha británico oñemotenonde Asia Menor-pe, francés omoî presión Palestina rehe Siria-pe. Otomano-kuéra ikangy ohóvo ha ho"a namombyrýi. Hiʼarive umi búlgaro okambia. Ohechakuaávo umi prusiano operdemaha pe ñorairõme, ha umi ñorairõhára ruso, omosãsóma rire hetave Rumania, og̃uahẽma pe frontera-pe, pe mburuvicha guasu eslavo odeclara ñorairõ Austria, Turquía ha Alemania rehe.
  Añetehápe, péva ome"ẽve umi alemán-pe iñakãrasy. Ndaikatúivéima oguereko hikuái línea de frente Este-pe ha ojeobliga ojeretira haguã Vístula-pe. Oha'ãrõvo peteî barrera natural de agua ombotapykuéta tropa rusa-kuérape.
  Pe aliado kuarahyreike gotyo ohupyty éxito parcial añónte, jepémo oiporúma hikuái activamente umi tanque. Ha katu ko"áĝa ĝuarã Alemania oguereko pe frente, jepémo ojeobliga oho haĝua tapykue gotyo michĩmi. Pe sección sur gotyogua heta oñehaʼãmbaite.
  Bueno, Rusia zarista otoño ha invierno-pe ombohasa pe ñorairõ pohýi Imperio Otomano-pe.
  Pe asalto Constantinopla rehe, yvy ha yguasúgui, opa umi arma rusa triunfo-pe. Turquía ho'a, ha hendive Rusia ohupyty tetãvore tuicháva, Constantinopla ha estrecho ojeike haguã mar Mediterráneo-pe.
  Añetehápe ndaikatúikuri oñemohu"ã pe ñorairõ 1917-pe, ha katu pe apytu"ũ victoria rehegua oñandupáma opavave, heta hetave 1916-gui.
  Ro'y ohasa Rusia-pe huelga ha manifestación michîmíva, pero ndaipóri enfrentamiento grave, jepénte apañuãi militar. Ikatu pe rublo odepreciaiterei, péro prematuro ñañeʼẽ hag̃ua ñembyahýire.
  Péro og̃uahẽma ára oñemohuʼã hag̃ua pe gérra, ha enterovéva ontende upéva. Oñemotenondévo mariscal de campo ramo, Brusilov opropone ome'ëvo golpe principal sur gotyo, oimehápe enemigo ikangyvéva, ha upéi ojere norte gotyo.
  Alemán-kuéra oguerekóma itánke ypykue. Péro saʼieterei ningo oreko hikuái tuicha impacto pe gérra rape rehe. Rusia oreko avei mba'yrumýi imba'éva, en particular umi tanque Mendeleev. Ha katu jey, industria zarista ndikatúi gueteri omotenonde producción masiva.
  Ha katu producción masiva tanque-kuéra rehegua omopyenda británico, norteamericano ha francés-kuéra. Péva he'ise ojekuaaha peteî medio pyahu, ipoderoso oity haguã defensa, oityva'erã umi posición alemana.
  Avei umi Aliado omohu'ãse pya'e ikatuháicha pe ñorairõ vaiete. Ha marzo pahágui, oñepyrũ oñeha"ã hikuái oike pe defensa alemana ipypukúva.
  Pe ofensiva tropa rusa-kuéra rehegua oñepyrũ ipiru riremínte umi tape sur gotyo. Umi tropa rusa, victoria rire mboyve, oñembopy"aguasu, ha katu umi austriaco apenas ojejoko. Budapest ojejuhu ojerema jasypokõi ñepyrũme. Upéi oñepyrũ pe movimiento Viena gotyo ha ojere ysyry Vistula rehe.
  Avei umi italiano oho ofensiva-pe. Japón jepe omondo peteĩ fuérsa expedición Europa-pe. Alemán-kuéra opresiona opa hendágui.
  Umi soldádo ruso oñembojámarõ guare Viena-pe, Austria-Hungría okapitula. Alemania aliado paha ipahápe ho'áma. Occidente-pe, oiporúvo táctica de huelga diferentes partes del frente, umi Aliado mbeguekatúpe ha katu katuete oñemotenonde. Ha umi soldádo ruso oike sur guive pe frente alemán rapykuéri ojahoʼíva pe Vístula.
  Ko'ã condición, canciller Wilhelm, ohechakuaávo posición completa, sin esperanza Alemania, oikuaauka cesación opavave hostilidad 22 de junio 1918 jave. Añetehápe, umi alemán okapitula.
  Austria-Hungría ndoikovéima. Rusia ohupyty Galicia, Cracovia retãvore, Bukovina, Eslovenia kuarahyresẽ ha Hungría pehẽngue. Rumania Transilvania rehegua. Opa mba'e hembýva Austria-Hungría-gui ha'e Austria michĩ ha peteĩ Hungría tuicha oñemboguejy. Checoslovaquia osêkuri Rusia poguýpe.
  Imperio Zarista ohupyty Alemania-gui Klaipeda, Poznan ha jeike yguasúpe, oikytĩvo Prusia Oriental metrópoli-gui voi Danzig rupive.
  Alemania ohejavaʼerã Dinamarca ha Fránciape pe ojagarra vaʼekue yma síglo XIX-pe. Oñekondena chupe opaga haguã tuicha reparación cada año, ha olimitáva potencial militar cien mil tapichápe.
  Ha katuete, tembiasa añeteguávapeguáicha, peteî zona desmilitarizada.
  Rusia zarista ombotuichave imba'ekuéra ñemby gotyo. Imperio Otomano, Imperio Austria-icha, ndoikovéima. Gran Bretaña ojagarra Irak, Francia, Siria ha, Inglaterra-ygua ndive, Palestina. Rusia ohupyty Armenia, Asia Menor ha Constantinopla.
  Oriente Medio ha Irán oñemboja'o avei esfera de influencia-pe. Péicha Rusia zarista ohupyty adquisiciones materiales significativas.
  Ha katu pe ñorairõ ocostea mas de dos millones y medio soldádo rekove, ndoipapapái umi civil omanóva, tuichaiterei gasto. Finanzas ho'a sarambikuépe ha tetã ho'a deuda-pe.
  Añetehápe, umi aliado oñemoî de acuerdo lenientemente ombogue haguã interes umi préstamo, pero upéicharõ jepe deuda osê tuichaiterei - diez mil millones de rublos de oro rupi.
  Ha katu ikatukuri oñenacionalisa umi empresa ha"eva"ekue yma alemán-kuéra.
  Pe situasión polítika oĩva Rusia zarista-pe oñeestabiliza, ha okakuaa pe mburuvicha guasu autorida.
  Nicolás II oaprovecha péva omboykévo manifiesto propio Duma del Estado rehe. Oñemoĩ jey autocracia, ha poder legislativo ohasa plenamente zar-pe.
  Péva omoheñói intento tímido protesta-nte. Tetã ikane'õiterei ñorãirõgui ha ndoipotái ñemondýi pyahu.
  Ha pe economía oñepyrũ peteĩ recuperación pya"e, ñorairõ rire! Okakuaa promedio nueve por ciento rupi por año ha tuichave Estados Unidos-gui.
  Ojejapo industria pyahu avanzada ha oñemoakãrapu"ã ingeniería mecánica. Okakuaa umi sueldo.
  Pe ára ombaʼapo hag̃ua oñemboguejy pe léi zar heʼiháicha, 11,5 óragui 10,5 órape. Ha umi ára ojejapo mboyve vacaciones ha fin de semana mboyve 9 aravo peve. Avei, pe ára oñembaʼapo hag̃ua oñemboguejy nueve órape, oiméramo peteĩ párte jepe pyharekue.
  Oñeintercambia rire pláta, ojerrestaura jey pe saldo sólido de oro orekóva pe rublo. Ary 1929-pe, peteĩ mba"apohára repykue ohupyty 50 rublo peteĩ jasy pukukue, ha vodka repy ha"e 25 kopeck peteĩ botella. Upéva he"ise, 200 botella por mes. Ha jagueraha ramo equivalente oro-pe, péva ohupyty 37 gramo óro puro.
  Tetã oñemotenonde mokõiha tendápe, mokõiha Estados Unidos rire producción industrial rehe. Umi perspectiva imperio-pe ĝuarã ojehecha rosaiterei, ha katu... peteĩ depresión tuicháva oity.
  Ko ho'a oityvyro mundo pukukue, Rusia avei. Añetegua ombyaivéva Alemania ha EE.UU.-pe. Ha katu Rusia zarista odependeiterei umi préstamo externo-gui ha upévare ndaikatúi ojehekýi umi choque ha recesión-gui.
  Partido Bolchevique ary veinte-pe ohasa peteî crisis. Lenin añetehápe ojeretira lucha práctica, revolucionaria-gui oñembohysýivo teoría-pe...ha ohai ciencia ficción.
  Vladimir Ilyich oikuaa Herbert Wales-pe Gran Bretaña-pe ha oñandu peteĩ gusto ciencia ficción rehegua. En particular, Vladimir Ilyich pluma-gui osẽ peteĩ novela tuicháva ha futurista: "¡Comunismo ha"e vy"apavẽ rape"! Ha heta ambue tembiapo. Lenin ogana porãma kuri umi tembiapo ciencia ficción rehegua.
  Bolchevique-kuéra oñemboja'o trotskista ha estalinista-kuérape. Stalin odesidi ojevy umi táctica terror individual característica Narodnaya Volya-pe. Trotsky ogueraha peteî posición moderadavéva.
  Umi Revolucionario Socialista oime gueteri activo, jepénte ndaipórivéima asesinato político de alto perfil ary veinte-pe. Oñemombarete mbeguekatúpe umi cargo orekóva umi republicano ha Cadete. Añetehápe, pe monarquía absoluta ha"ete opavavepe peteĩ reliquia anticuada. Upéicha oñepyrû jey sarambi, huelga, manifestación ha oñepyrû oryrýi mburuvicha guasu mburuvicha guasu.
  Pe mburuvicha guasu ikatu imandu'a heta mba'ére...
  Nicolás II gobierno ojuhu peteî solución...ñorairõme! Hiʼarive umi general oipotaiterei oñevenga pe derrota orekóvare Japón. Ha péva oñentende...
  Peteĩha Ñorairõ Guasu rire, Rusia Zarista ojapo heta kampaña ñorairõhára michĩva. Medio Oriente-pe, ha'ekuéra ha aliado-kuéra omohu'ãhápe mundo árabe. Afganistán-pe.... Upépe oiko ñorairõ oñondive Gran Bretaña ndive. Rusia oipyhy umi tetãvore yvate gotyo Afganistán pegua, oikohápe hetave uzbeko ha tayiko, avei Herat. Umi británico, ñorairõ vai rire, upéicharõ jepe ipoguýpe sur gotyo. Autogobierno opyta Afganistán mbytépe.
  Irán oguereko gueteri pe soberanía jehechauka, ha katu avei namombyrýi iñemboja'o.
  Ha katu pe principal choque de intereses oiko Japón-pe. Hi'arive, ary 1931-pe, japonés omoheñói peteî gobierno títere Manchuria-pe ha omoñepyrû ofensiva China-pe.
  Upévagui oiko peteĩ ñorairõ pyahu káusare.
  Ko'ã momento-pe, ejército ruso ohupyty ombopya'e haguã flota de tanques ha omoheñói aviación imbaretetereíva. Yvýpe, Japón ojehechakuaa inferior, ha Rusia ejército terrestre heta hetave ha, ikatu, oĩve preparado ñorairõrã.
  Flota del Pacífico omanda legendario almirante Kolchak. Pe Caballero de la Orden de San Andrés Primero Llamado, Brusilov, omanóma ko"ã momento-pe, ha katu opyta temimbo"ekuéra ikatupyrýva.
  Pe ñorairõ ndoikói Japón-pe g̃uarã iñepyrũ guive. Umi general ruso: Denikin, Wrangel, Kaleidin, oĩva pe zar ryvy Mikhail Romanov poguýpe, ojapo kyreʼỹ ha katupyry. Pe experiencia Primera Guerra Mundial-pe oreko impacto, ha ojeguereko en cuenta umi javy conflicto 1904-1905-pe.
  Umi tanque ligero Prokhorov orekóva, simplemente irremplazable guerra de maniobra-pe, ojekuaa avei iporãitereiha. Taha"e ha"éva, ha"éma peteĩ ejército ruso iñambuéva, ha peteĩ ñorairõ iñambuetereíva.
  Ha katu, peteĩha ñorairõ aja samurai ndive, Kuropatkin rangue oĩrire peteĩ comandante ikatupyryvéva ha odesidíva, pe ñorairõ resultado, katuete, iñambueterei va"erãmo"ã.
  Tahaʼe haʼéva la situasión, dos mésepe Port Arthur oñemongora umi soldádo ruso, ha oñembyepoti umi japonéspe. Dos mése rire, enterove Corea ojelibera, ha pe siuda ciudadela-pegua ojagarra tormenta.
  Márpe, umi ñorairõ oñemotenonde avei ha diferénte grado de éxito. Oguahẽ meve umi escuadrón Mar Báltico ha Mar Negro-gui. Ojeitypaite pe Yvy Kuarahy Osẽva, ha oguejy voi hikuái soldádo Hokkaido ári. Japón ojeobliga ofirma haĝua peteĩ py"aguapy omotĩva. Ome'ê jey Manchuria, Puerto Arturo, algunas posesiones conquistadas alemanes-gui, sur sakhalin ha cordillera Kuril. Ha al mismo tiempo opaga indemnización, peteî suma ordenada - mil millones de rublos de oro.
  Ko victoria omombarete sapy'ami Autocracia posición, ha upéi Gran Depresión ome'ê tape umi subida económico pya'épe.
  Alemania-pe, tembiasakue añeteguáicha, Hitler oike poder-pe, ha katu ndojehejái chupe oñani ka"aguýre. En particular, oñeha'ãvo omoî jey conscripción universal ombohovái resistencia mbarete Rusia ha Francia-gui. Jepénte ojejapo concesiones menor potencial militar rehe. Ojeheja pe ehérsito tuichave cien mil- gui doscientos cincuenta peve. Avei, Hitler ome'ê jey control zona desmilitarizada Alemania-pe.
  Ha umi provléma dinástico oñepyrũma Rusia zarista-pe. Pe heredero mburuvicha guasu, Tsarevich Alexei, omano... Zar ryvy Mikhail Romanov-gui ojeipe'a derecho herencia rehegua. Ha Kirill Vladimirovich Romanov-gui añetehápe oiko chugui heredero. Ha katu ko karai oñembohypa ka"u ha debauchery-pe. Oñembyaipaite...
  Upéicharõ, ¿mávapa ohóta zar Nicolás II rendaguépe? Zar ryvy Mikhail, ogana rire Japón-pe, ohupyty pe rango generalissimo ha tuichaiterei ojeguerohory. Oiko chugui peteĩha miembro familia real Rusia Imperial rembiasápe ohupytyva"ekue peichagua rango yvate. Ha heta ohechaséva chupe mburuvicha guasu guapyhápe.
  Añete, Nicolás II voi -peteĩ ndoka"úiva, jepokuaa vai"ỹva, ojapóva jepi gimnasia- imbarete porã gueteri ha ha"ete ku ipukuvéva Rusia rembiasápe. Péro Stalin oimoʼã pe intento de asesinato oñemombaʼeguasuvéva Alejandro II tiémpo guive. Jepe haʼete voi, ¿mbaʼépa ideprovécho?
  Tahaʼe haʼéva la situasión, 1937 haʼeha peteĩ áño ivaietereíva. Ojejuka zar Nicolás II, ha hendive omano avei mokõi ministro, avei mbohapy docena cortesano, ha ho'a peteĩ parte Palacio de Invierno.
  Umi terrorista oiporu sistema de alcantarillado omina haguã ha oñotÿ hetave peteî tonelada aminolón.
  Péicha peteî incidente agresivo ointerveni tembiasa rape rehe. Péicha opa zar Nicolás II reinado. Pe mburuvicha guasu noñepyrũi oje"e tuicha térã oporomondýiva. Umi ndohayhúiva mburuvicha guasúpe he"i chupe huguypaha, heta tuguy oñeñohẽgui irréinope. Máva otrata respeto reheve ha"e peteĩ Conquistador. Upévare hetave yvy oĩva ipoguýpe Rus-pe. Peteĩ provínsia tuicháva jepe ojekuaa China-pe: Zheltorossiya.
  En total, pe rréino odura 43 áño. Iván el Terrible añoite oisãmbyhy ipukuve, ha nominalmente. Péro ojehechávo haʼe ojagarra hague pe tróno tres áño aja, ojekuaa mbykyveha pe tiémpo añetehápe okontroláva.
  Péro pe heredero legítimo, Kirill Vladimirovich Romanov, upéicharõ jepe ojupi pe trónope. Ndoisãmbyhýi are - un año rupi, ha katu ohupyty oejerce algún influencia tembiasakue rape rehe. En particular, oheja Adolf Hitler-pe ojapo pe Anschluss Austria-pegua. Oje'e oñe'êvo derecho orekóva pueblo autodeterminación ha, supuestamente, péicha oîvéta orden. Oñemoĩ peteĩ ñe"ẽme Anschluss de Austria ha Mussolini ndive.
  Péicha Alemania oñembotuichave ha itavayguakuéra ohasa ochenta millones. Ndaja"emo"ãi Hitler omokyre"ỹ hague umi tasa de nacimiento. Adolf el Demonio poguýpe, okakuaa peteĩ jey ha mbyte.
  Oñepyrũ peteĩ ñorairõ civil España-pe, ha katu heta pya'eve opa, ndaipórigui Unión Soviética, ome'ẽva pytyvõ coalición izquierda Madrid-pe.
  Ha katu Franco-gui oiko Fuhrer aliado. Ha pe zar pyahu Vladimir III ojoaju Gran Bretaña ndive.
  Añetehápe ikomplikado pe situasión. Peteĩ rompecabezas henyhẽva Segunda Guerra Mundial-gui. Ha peteî ronda pyahu enfrentamiento rehegua. Irán noñemboja'ói, ha péva añetehápe ha'e tetã islámico paha oîva formalmente independiente. Mokõive, Rusia ha Gran Bretaña oreko plan upévarã. Umi mba'e oñembotavyeterei Medio Oriente-pe. Umi território Rusia, Francia ha Gran Bretaña-pegua ningo oñembojeheʼa ha hasy oñemaneha hag̃ua.
  Inglaterra ho'a ohóvo económicamente ha mombyryve ohóvo mokõive Rusia ha Alemania ipu'akavéva ohóvo. Péro umi colonia tuichavéva haʼe gueteri británico. Ha katu pe león corona pu"aka ikangy ohóvo, Canadá haimete independiente. Sudáfrica ha'e avei peteĩ dominio, Australia-icha. India-pe, ikangy ohóvo posición británica. Añetehápe, oĩ peteĩ deseo oempuja haĝua pe león.
  Hitler oñeha'ã oha'ã mokõi frente-pe. Térã oalistáta pytyvõ Francia, Gran Bretaña, Italia ha Japón-gui. Ikatu haguã opavave oñondive oñembyaty Rusia zarista rehe ha omboja'o umi mba'e tuichaitereíva orekóva.
  Térã oheka adquisición territorial Occidente-pe, pero peteî alianza Rusia ndive.
  Hitler ha'e peteî kuimba'e vil ha ndorekóiva principio, ha, en general, noimportái máva ndive oike peteî coalición-pe oî aja beneficioso ichupe.
  Mitãrusu pyahu zar Vladimir avei oñandu oike tembiasápe tuicha conquistador ramo ha oipe'ase umi colonia Gran Bretaña ha Francia-gui. Estrictamente, ndaipóri mba'eve opytáva ojeipe'a haguã aleman-kuéragui. Upéicha peteî coalición Alemania ndive ha'e bastante lógica.
  Italia ojagarra Etiopía ha avei oipota explotación pyahu. Mussolini ningo tuichaiterei oñemombaʼeguasu. Noimportái chupe ohópa este térã oeste gotyo. Ha katu Francia-pe ndaipóri tuicha deseo tavayguakuéra apytépe oñorairõ haguã. Upépe oisãmbyhy pacifismo, ha ojeporavo gobierno. Ndaipóri mba'éichapa ojehupyty aliado mbarete péicha. Ha Rusia zarista, tradicionalmente tasa de nacimiento yvate ha tasa de mortalidad oguejy meme, ha'e peteî opositor imbaretetereíva. Pe población Rusia zarista-pe okakuaáma haimete tres por ciento por año. Oguejy pe mitã omanóva, ha katu ne"ĩra gueteri ohasa pe moda umi familia tuichávape ĝuarã, ha umi familia omba"apóva jepe ifertil. Ojeguerekóramo en cuenta umi adquisición territorial, umíva apytépe China densamente poblada, ha Mongolia escasa poblada, ha Europa ha Turquía-pe, población Rusia zarista ary 1940-pe ohasa 400 millones oñembojojávo 1913 rehe, upérõ ha'e 180 millones. Ha kóva ha"e peteĩ potencia continental... Gran Bretaña ha Francia oreko mbovyve 50 millones-gui imetrópoli-pe, ha avei umi colonia. Ha katu umi tropa colonial ikangy moral-pe ha sa"i oreko capacidad de combate. Upéicha umi fuerza terrestre occidental tuicha ikangyve.
  Fuhrer oiporavo peteĩ alianza Rusia ndive Occidente rehe.
  Ary 1939-pe oñemboja'o Checoslovaquia. Alemania oike avei Sudetenland-pe. Alemán-kuéra omombarete pe ehérsito ha ojapo umi kolúmna de tanque. Rusia zarista avei ndopytái, orekóvo ejército tiempo de paz cinco millones ha quinientos división de personal.
  Rusia zarista-pe, ymaite guive ojejapo umi tanque pohýi ha aviõ estratégico, umíva apytépe umi aviõ orekóva ocho motor. Francia oguereko treinta tanque pohýi rupinte, ha itujáma. Gran Bretaña ndorekói mba'yrumýi pohýi. Bueno, Alemania avei, ni peteĩ ipohýive veinte tonelada-gui. EE.UU. oguereko hetave"imi cuatrocientos tanque-gui.
  Hitler odesidi ndovaleiha oñembotapykue ha ogolpea 15 de mayo de 1940-pe. Pe tiémpo iporãnte ha opa mbaʼe oĩma preparádo. Térã hetave térã saʼive oĩma preparádo.
  Rusia zarista oñepyrũ peteĩ ataque India ha ambue mba'e colonial rehe. Ejército ruso oataka umi posición oñedefende vaíva. Sa'i oî tropa oîva étnico británico ha francés-kuéra voi, ha umi unidad colonial nomanoséi añetehápe peteî idea térã imperio extranjero chupekuéra guarã. Añetehápe, mávapa umi inglés chupekuéra g̃uarã? Explotador, tembiguái, mondaha térã infiel. Ndaikatúi umi ruso ivaive heta chuguikuéra, upévare omanóta hikuái pe imperio León térã Gallo rehehápe.
  Péicha umi tropa zarista oñemotenonde, osupera resistencia lenta ha focal. Péro umi alemán ikatu avei ipuʼaka umi ñorairõhára francés, inglés, belga ha holandés rehe peteĩ jasy ha mbytépe.
  Péicha Churchill operde pytyvõ umi aliado principal-kuéragui. Pe ñeha"arõ Estados Unidos oiketaha ñorairõme noñemoañetéi. Roosevelt ndojehechakuaái mba'eveichavérõ Stenka Razin determinación rehe. Ha upéi ko"ãichagua fuerza ohóta América rehe.
  Umi tropa rusa oñemotenonde África ha Asia rupi marcha-pe, hetave problema oúva terreno ha tramo de comunicación-gui umi tropa enemigo-gui. Avei oreko impacto ndaipóri haguére tape, koʼýte Áfricape. Ha katu pe soldado ruso ipretencioso heroicamente ha estoicamente osupera opa dificultad.
  Alemán-kuéra ikatu ombohasa ñorairõhára África-pe hasýpe añoite. Pe avance Gibraltar rehe oñembotapykue Franco resistencia iñakãhatãgui. Ha rombohasa vaʼerã umi fuérsa mar rupive. Umi ruso oike África-pe, Egipto rupive, ha tuicha ifacilve chupekuéra ĝuarã. Italia avei ojagarra opa mba'e ikatúva ojagarra, ha ko'ã mba'épe Mussolini oreko agarre peteî constrictor boa.
  Pe aterrizaje metrópoli ári voi ndoikói ary 1940-pe. Pe ñorairõ aéreo-pe, tenonderãite Rusia pasividad rupi, Gran Bretaña oikove. Ha katu ja"eva"erã pe zar iñaranduva Vladimir Kirillovich ndoipotái hague Gran Bretaña ocapitula tenonderãve, ha katu racionalmente oguereko intención ojagarra haĝua opaite ikolónia asiática ha africana.
  Moõpa ohóta Gran Bretaña? Opa mba'e rire, ndorekói reserva, ndorekói colonia ha materia prima - ho'a ha'e cuestión de tiempo.
  Ro'y ha jasypoapy ary 1941-pe, ipahápe umi ñorairõhára ruso og̃uahẽ Sudáfrica-pe ha ipu'aka Dominio Áfrika paha rehe. Pe intento británico oguapy haĝua okápe Madagascar-pe avei ndohupytýi, ha jasypokõi ary 1941-pe, ojejapo peteĩ aterrizaje ha upéi victoria.
  Japón oñorairõ Rusia ykére ñorairõme, ha ohupyty ojagarra peteĩ mba'e Océano Pacífico-pe. Arahaku 1941 ha'e pe periodo ofensiva aérea tuicháva metrópoli británica rehe.
  Aviación rusa ha alemana oñemomba'e Londres ha ambue táva Imperio Inglaterra-pe. Ary 8 de noviembre, aniversario putsch Múnich-pe, ipahápe oiko aterrizaje.
  Ko ñorairõ ipuku dieciséis ára ha opa victoria-pe umi tropa rusa ha alemana-pe guarã.
  Péva, añetehápe, omohu'ã Segunda Guerra Mundial. Ojekuaa sa"ive huguypa ha ipukúva pe tembiasakue añeteguágui. Ha ojehechakuaaiterei omombarete ha ombotuichave umi mbaʼe orekóva umi Rusia. Koʼýte África ha Ásiape.
  Upe rire oiko peteĩ período relativamente pyʼaguapýpe. Rusia ha Alemania odigesti hína kuri umi ganancia territorial orekóva. Tercer Reich oike: Bélgica, Holanda, haimete mbyte Hyãsia retã, avei Marruéko, Argelia pehẽngue ha umi mba'e oguerekóva central. Añetehápe, Franco posición ha algún indecisión Hitler rehe, aleman-kuéra ndorekói tiempo oñemotenonde haguã umi posesión Ecuatorial Francia-pe, ha ho"a hikuái tropa rusa-kuéra poguýpe.
  Upéicharõ jepe, Alemania ohupyty gueteri peteĩ yvy iporãva África pegua, ohasáva iterritório imbaʼéva. Pe área orekóva umi yvy Tercer Reich, ojeguerekóramo en cuenta umi adquisición europea, hetave mbohapy jey. Ha jaipapa ramo umi frontera guive 1937 guive, jaguerekóramo en cuenta Austria, Sudetenland ha República Checa protectorado ramo, upéicharõ irundy jey.
  Upéicha umi alemán en su conjunto oreko suficiente odigesti, odomina ha oasimila haguã. Hi"arive, Rusia ombotuichave umi mba"e oguerekóva colonial, ha apenas ikatu ocontrola opa ko"ã mba"e.
  Ha Italia ohupyty heta: techapyrã, hetave Sudán, Somalia, Uganda ha algunas otras adquisiciones, en particular Túnez.
  Péicha ko'ágã peve oñemohu'ã redivisión mundo-pe. Ha katu he"iháicha hikuái, ohasávo pe tiempo, umi ambición oñepyrũ ojehechauka.
  Estados Unidos noñepyrũi omba"apo seriamente pe proyecto atómico rehe. Alemania ha Rusia fascista-pe, ojekuaa avei iporãha pe actitud. Japón ne'ĩra gueteri oñemoakãrapu'ã oipe'a haguã, ha Gran Bretaña ha Francia-gui oiko tetãnguéra vasallo Tercer Reich ha Rusia-pe.
  Upévare oñembotapykue sapyʼami ojekuaa hag̃ua umi árma nukleár.
  Péro pe progreso, katuete, ndaikatúi ojejoko. Umi físico omba'apo, teoría oñemoakãrapu'ã ohóvo, péicha avei umi experimento laboratorio-pe. Ha katu peteî proyecto nuclear oikotevê Estado voluntad rehe. Rusia zarista oguerekóma hetaiterei jepy'apy ha gasto ojoajúva iterritorio ampliación rehe. Ha katu Hitler por alguna razón oguereko rencor ko"ãichagua idea rehe peteĩ programa nuclear rehe ha oguerovia pe proyecto atómico operdetaha heta pirapire añónte.
  Avei, ejército terrestre ha aviación rusa ha'e umi imbaretevéva ha hetavéva ko yvy ape ári, ha avei armada okakuaa ohóvo, ko'ýte okakuaa rupi económico.
  Umi general ha mariscal zarista oipotave omoheñói tanque ñemopu'ã, ojapo aviõ, portaaviones ha buque de batalla. Mbaʼérepa oikotevẽ hikuái oimeraẽ cuento de hadas umi bomba nuclear rehegua? Upéva heʼise umi alemán ha ruso ndojepyʼapýi hague ko provlémare.
  Avei, oî kuri suficiente materia prima ani haguã ojepy'apy recurso energético rehe, por lo menos ára oúvape.
  Upéicha, jepénte opavave ro'ysã Pentágono ha Casa Blanca, ko iniciativa ohasa involuntariamente Estados Unidos-pe. Hi'arive, péva ndaha'éi kyhyje añónte umi ruso térã alemán oho mombyryve ha omoî presión Mundo Pyahu rehe, sino avei economía rehe.
  Operdégui oportunidad ohupyty haguã petróleo Asia, África ha Medio Oriente-gui, Estados Unidos ko'ágã peve oreko ykua imba'éva Texas, Florida-pe, ha oñepyrü desarrollo Alaska-pe.
  Péro pe población Estados Unidos-pegua okakuaa ohóvo. Rúsiape noñedesanimái pe inmigración, ha pe población osegi pyaʼe okakuaa. Umi ipire morotĩ ha árabe-pe koʼýte ojeheja voluntariamente oho Estados Unídospe.
  Avei okakuaa ohóvo economía norteamericana, ha hetave ohóvo mba"yrumýi.
  Ha oñepyrũ ojeheka combustible nuclear ha peteĩ reacción atómica ikatúva omeʼẽ energía tuichaitereíva.
  Ohasáma diez áño opa hague pe segunda gérra mundiál. Alemania Hitler oguereko peteĩ arma pyahu: umi aviõ disco ikatúva ndaha"éi oveve tuichaiterei velocidad-pe añónte, ha katu avei prácticamente opyta invulnerable umi arma pequeña disparo-gui.
  Avei, alemán-kuéra ohupyty omondo peteĩ satélite artificial órbita ári, ha iñimportantevéva, junio ary 1951-pe, peteĩha kuimba'e oike espacio-pe.
  Rusia zarista otarde"imi, ha oprogresa plenamente agosto ko arýpe añoite. Italia fascista-pe, umi cambio oiko upe arýpe voi. Benedito Mussolini, contendiente título Julio César rehe, omanóma. En general, dictador italiano oreko éxito oisãmbyhývo. Ojeguerekóramo en cuenta umi conquista África-pe, ijapytépe Etiopía, pe territorio ocontroláva Italia okakuaa haimete tres veces y media ha'e oisãmbyhy aja. Avei, Benedito Europa-pegua ohupyty oikytĩ peteĩ parte Francia-gui Toulon ndive.
  Ha katu ndohejái oho Albania ha Grecia-pe - ko"ãva ha"e territorio oĩva esfera de influencia Imperio Ruso ryepýpe.
  Benedito, katuete, ikatu oje"e tuicha mba"e ha conquistador, jepémo ejército italiano ndomimbiguasúi umi explotación orekóva reheve. Péro itaʼýra ha heredero oñekonsidera ndahaʼeiha ivaiveha itúvagui.
  Ha ha"e ojagarra pe caída 1951 ha oike Albania ha Grecia-pe... Ndaipóri mba"eveichagua sorpresa he"íva hikuái opa ñorairõ guasu oñepyrũha sapy"aitépeguáicha.
  Vladimir el Tercer ovyʼa voi upévare. Italia mba'e África-pe tuicha, tuichave jepe Alemania mba'égui. Upéicharõ, ¿mbaʼére piko ndajaipyhymoʼãi umíva oĩramo peteĩ rrasón tuicháva?
  Umi ñorairõhára ruso oñepyrũ ñorairõ ára 7 jasyporundy ary 1951 -pe, oñemomba'évo Etiopía, Libia ha Sudán rehe. Umi unidad rusa imbaretevéva, hetave ha oĩve preparado ñorairõrã umi italiano-gui.
  Upévare pya"e oñepyrũ ohundi hikuái pe pasta ehérsito... Ha katu avave noha"arõi, mba"eveichagua advertencia"ỹre, Adolf Hitler osẽtaha Mussolini Jr. ykére.
  Jepe remañáramo hese, ndaipóri mbaʼeve oñehaʼarõʼỹvéva.
  Alemania operde Ñorairõ Guasu peteĩha Rusia-pe ha operde hetave tetãvore Rusia-pe. Ha umi alemán oconsegui ramo ohupyty jey haĝua pe operdeva"ekue Occidente-pe interés reheve, upéicharõ Oriente-pe, francamente, opyta chupekuéra mba"eve"ỹre.
  Upévare Hitler añetehápe oipapa umi árma pyahúre, koʼýte umi discoteca ha platillo ovevevare. Avei, Fuhrer oguerovia ko'ã jey ndahasýitaha oñorairõ Rusia ndive Primera Guerra Mundial-gui, Alemania ha Italia omotenondétagui empresa oreko'ÿre mokõiha frente.
  Avei ojejapo pe cálculo Japón, ofendeva"ekue umi ruso-kuéragui, oiketaha avei ñorairõme Lejano Oriente-pe ha oñapytĩtaha upépe enemigo-pe. Ikatu Portugal ha España oike coalición-pe, Gran Bretaña ha Francia-icha? Tuicha hi"aguĩve hikuái Alemania-gui Rusia-gui. Ha oĩ esperanza oje"afinava"ekue EE.UU.-pe!
  Hi'arive, América omopu'ã peteĩ armada impresionante, heta portaaviones ha omodernisa iflota de tanques - jepémo ha'e gueteri inferior cantidad ha calidad-pe umi mba'yrumýi ejército Mundo Viejo-peguágui.
  Sistema social Rusia zarista-pe opyta autocrático ha monarquía absoluta. Zar ha Mburuvicha guasu Todo Rus-gua oguereko kuri pu'aka hekopete: ejecutivo, legislativo ha judicial. Parlamento ndaipóri kuri. Oĩ vaʼekue peteĩ Consejo Estatal de persóna omoĩva pe mburuvicha guasu, péro oreko derécho asesoránte. Pe rréi voi oguenohẽ léi, ha avei decreto. Avei oguereko derecho ojejuka ha operdona haguã, jepémo, katuete, oî avei juicio. Umi juicio jurado-pegua oñemboyke ojejuka rire Nicolás II-pe, upéicha rupi avei oñenombra ha oipe"a pe poder judicial pe zar térã umi funcionario omoĩva"ekue mburuvicha guasu.
  Ko sistema oguereko kuri umi ventaja ha desventaja. Peteĩ mba"épe, mburuvicha guasu ikatu pya"e osoluciona ko térã ambue apañuãi mba"eveichagua disputa térã acuerdo"ỹre, ha katu ambue hendáicha, pe concentración excesiva de poder peteĩ pópe osuprimi iniciativa ha ome"ẽ tuichave oportunidad burocracia-pe. Omoheñói opaichagua favorito ha favorito. Vladimir-pe ndojedistinguíri hovamokõitereígui ha fidelidad matrimonial-pe. Jepémo kuñanguéra ndorekói tuicha influencia política-kuéra rehe.
  Tanque ñemopu'ãme, Rusia zarista oguereko heta mba'yrumýi ipu'aka ha ipohýiva. Ha katu, pe experiencia umi operación de combate África-pe ohechauka pe rendimiento de conducción peteĩ tanque-pe iñimportantetereiha. Upéicha rupi, pe tanque principal ruso ndohasái cuarenta y cinco tonelada. Hetave peso omoheñóigui problema habilidad cross-country rehegua, jepe umi pista amplia reheve.
  Pe zar ohayhu umi tánke pohýi, péro ikonsehérokuéra omboyke pe emperadórpe ani hag̃ua omoĩ chupekuéra prodúksión masivape. Péro pe mákina orekóva sesenta tonelada ojeguereko dos mil kópiape. Ha pe tanque ojeguerohoryvéva, "Nikolai" - 3, ojejapo sesenta y tres mil-pe.
  Ha pe mákina ipohýi cuarenta y cinco tonelada, ha pe pistola oreko peteĩ calibre 122 milímetro. Armadura frontal ha'e doscientos milímetros, trasero ha lados ha'e 120 milímetros, disposición ha'e clásico.
  Hitler ointeresaiterei vaʼekue umi mákina pohýi. Ha aipota kuri areko superioridad pe Nikolai rehe peteĩ tanque de producción-pe. Ko auto alemán oñembotuichave ipohýi 75 tonelada ha, péva ha'éma límite, péva masa tuicha hasyeterei ojegueraha haguã línea ferroviaria rupi.
  Ko mba'yrumýi alemán oreko arma 128 mm, oreko armadura frontal 250 mm, ha armadura lateral ha trasera 180. Avei disposición hi'aguî clásico-gui.
  Numéricamente, pe tanque alemán mbohapy jey inferior pe soviético-gui. Ndaja"emo"ãi umi dificultad ojeporúvo máquina ipohýietereíva.
  Ha katu umi equipo ruso isarambi área amplia-pe, ha sector europeo frente-pe oî aproximada igualdad número de vehículos ha infantería-pe. Jepémo en general pe ejército ruso heta hetave pe alemán-gui. Ha Rusia oguereko hetaiterei tavayguakuéra: oike ipype India, China, hetave Áfrika, Medio Oriente, Pérsia, Indochina ha hetave mba'e.
  Añetehápe, Hitler decisión oataka haĝua Rusia zarista, jepe oguerekóramo en cuenta orekoha Japón ha Italia ijykére, ha ikatu Francia ha Gran Bretaña, ha"e peteĩ apuesta tuichaitereíva. Ha katu pe Fuhrer ha"e peteĩ aventurero tuichaitereíva.
  Ojekuaava'erã umi plano de disco orekóva Tercer Reich ofiláva ko'ãichagua esperanza yvate ndaha'éi efectivoiterei práctica-pe. Ojejapo peteĩ chorro laminar mbarete ogueru tuichaiterei consumo de combustible, ha pe tiempo de vuelo umi platillo oveveva"ekue ojekuaa mbykyha. Upévare ikatu oactua hikuái, oguerekóramo jepe en cuenta pe velocidad tuichaitereíva umi distancia ndaha"éivape particularmente significativa. Avei, pe flujo laminar oñangareko pe disco rehe umi arma michĩvagui, ha katu a su vez ojoko pe disparo peteĩ platillo ovevevagui.
  Upévare umi alemán ikatu oity umi misil oñekontroláva radio rupive añoite idisquete-gui, ha upéi peteĩ ángulo estrecho-pe, térã ombogue rupi pe flujo laminar, ha katu al mismo tiempo oiko chuguikuéra vulnerable.
  Ha katu, taha"e ha"éva, Hitler odesidi oataka Rusia-pe ha omombo itarjetakuéra ñembosaráipe. Avei, pe fascista okyhyje ojeity ramo Italia-pe, oatakataha avei hese. Ha"e oguereko peteĩ bigote ha ndojeroviapái avavére.
  Ñepyrũrã, umi nazi ohupyty éxito osorprende haguére pe atentado ha oñeorganisa porãvégui isoldádokuéra. Péro ojeporavo vai pe tiémpo ojejapo hag̃ua pe atáke. Oñepyrũ ho"a nieve ha umi tanque ojedesliza. Umi Fritz ikatu kuri ojagarra peteĩ párte Polóniagui, umíva apytépe Cracovia, péro ojejoko Varsovia ypýpe.
  Pe máquina militar rusa ojere ohóvo... Japón, oha"arõ haguéicha Fuhrer, oike ñorairõme, ha katu iflota ndorekói superioridad Flota del Pacífico Ruso rehe, ha umi ñorairõ ojoja haimete. Ha Japón prácticamente ndodistraíri umi fuerza terrestre orekóva teatro occidental de operaciones-gui. Avei, umi samurai inferior umi ruso-gui pe aire-pe, número ha calidad-pe. Ha pe Yvy Kuarahy Osẽva ikatu ojagarra mbovymi ísla michĩmínte.
  Umi cauteloso Franco ha Salazar ndojapurai oike haguã ñorãirõme. Rusia ha"e peteĩ enemigo imbaretetereíva. Ñamaña ha ñaha"arõva"erã. Tembiasakue añeteguápe, Franco oñelimitákuri Segunda Guerra Mundial aja omondo haĝua peteĩ división hovy voluntario fascista-kuéra rehegua.
  Ko"áğa pe equilibrio de poder ojehecha especialmente desigual África-pe.
  Italia pya'e operde umi mba'e orekóva continente iñypytûvape.
  Primavera de 1952-pe, pe ehérsito zarista omoñepyrũ peteĩ ofensiva Prusia Oriental-pe ha ikatu oike pypuku umi enemígo defensa. Umi nazi hasy oheja hag̃ua pe ehérsito zarista pe avance Konigsberg-pe, péro umi soldádo imperial oñepyrũ oñemotenonde Sudetenland ha Cracovia ári.
  Ojekuaa umi tanque ruso ágilvéva ikatuha oñorairõ peteĩ enemigo ipohýiva ndive, ha katu sa"ive ágil. Umi división china oĩva umi general ruso poguýpe osẽ porã avei.
  Alemán-kuéra ojeobliga oheja haĝua Cracovia... Ha upéi, oñeamenasa rupi ojere hesekuéra, oñepyrũ ojeretira Vístula-gui Oder peve.
  Nahániri, ndaha"éikuri péva ndaha"éikuri pe ñorairõ rape oha"arõva"ekue pe Fuhrer poseído. Péro che kulpa. Hi"arive, umi francés ha británico, ohetũ rire pe ocupación fascista, mba"eveichavérõ noñeha"ãi omano Fuhrer rehehápe. Upévare oñembyai pe relleno, ha umi tetã vasallo oguapyse trivialmente okápe.
  Ha ivaivéva oho umi alemán frente-pe.
  Roʼy tiémpope g̃uarã, umi alemán operdepaite umi mbaʼe orekóva Áfricape. Ha ro"y aja, primavera-pe, ojeretirapaite hikuái Oder-pe. Umi ñorairõhára ruso omosãso Praga ha Sudetenland ha oñemboja Viena-pe. Hiʼarive ipuʼaka hikuái Itáliare ha ojagarra Róma, Nápoles ha Sicilia. Upévare pe primavera de 1953 noprometéi mbaʼeve iporãva umi nazi-pe g̃uarã. Péro 8 de abril de 1953-pe omano sapyʼa Hitler. Tendota alemana pyahu ojerure desesperadamente py'aguapy.
  Vladimir Kirillovich Romanov generosamente omoneĩ. Péro umi alemán opaga hepyeterei upévare. Ko'ãga ohasa pe frontera pyahu Oder pukukue: Bélgica, Holanda ha Dinamarca ohupyty soberanía, ha katu peteĩ estado vasal Imperio Ruso ryepýpe. Francia ohupyty jey umi mba'e okañyva'ekue yma, ha katu odependeve Rusia rehe.
  Italia ha Alemania operde opaite ikolónia, ko'ãga oiko chugui mburuvicha guasu koróna mba'e. Italia voi ohupyty avei pe estatus de vasallo ruso, ha Sicilia ha Cerdeña oike directamente Vladimir III imperio-pe.
  Alemania avei operde heta isãso ha opaga tuicha reparación.
  Japón avei operde opaite mba'e oguerekóva ndaha'éiramo ijyvy tee ha ojeobliga oiko hag̃ua chugui peteĩ tetã vasal. Ha zar Vladimir Kirillovich Romanov ohupyty avei pe título de emperador de Japón.
  Añetehápe, upe párte Australia-pegua yma haʼevaʼekue pe Tierra del Sol del Sol, oike avei Rusia poguýpe.
  Agosto de 1953-pe, ipahápe Estados Unidos oproba peteĩ bomba atómica. Ocho áño rire, pe genio nuclear osẽma pe botella-gui. Tahaʼe haʼéva la situasión, ndaikatúi ojejoko pe progreso. Ha pe bomba atómica ojehecharamo jepe ndaikatúi ojeheja rei. Pe escenario extremovévape, umi arma nuclear ikatu ojekuaa máximo veinte áño rire añetehápegui.
  Sapy"ami retraso reheve, pe gobierno zarista oñepyrũ omoheñói iñembohovái.
  Koʼág̃a peve Estados Unidos ndaikatúi odesidi oho gérrape peteĩ império ipoderósovandi. Hi"arive, ndahasyiete oñeguahẽ haguã umi centro industrial ha económico principal ruso-pe tetã ambuégui.
  Ha ojejapo hag̃ua umi carga nuclear oikotevẽ kuri tiémpo ha pláta! Estados Unidos oreko vaʼekue umi fondo, péro opa ohóvo pe tiémpo. Rusia zar, orekóva recurso ha potencial intelectual ipoderoso, pya'eterei ombohovái brecha ko área-pe. Ha áño 1956-pe ojekuaa avei peteĩ bomba atómica Vladimir III-pe.
  Tuicha inferior Rusia-gui población ha recurso-pe, EE.UU. capitalista ha democrática mbeguekatúpe operde itrompeta.
  Pe mba"e ikatúva ojapo hikuái ha"e oipuru arma nuclear disuaso ramo ha oñeha"ã omoapañuãi Rusia zarista hyepy guive. Péro koʼág̃a peve ndohupytýi hikuái upéva.
  Vladimir Kirillovich ndoguerekóikuri hembireko peteĩhágui ñemoñare kuimba'e , ha omenda jey. Ha omoheñói jey peteĩ heredero, ohenóiva chupe George.
  Rusia zarista omotenonde ampliación espacial. Ary 1959-pe, peteĩ kuimba'e oveve Jasy gotyo oiko peteĩ ary rupi mboyve umi norteamericano-gui. Upéi ary 1971-pe Marte-pe. Pe mundo alternado oiko isegurove pe realidad-gui.
  Ary 1975-pe, yvypóra oguejy Venus ári. Ary 1980-pe Mercurio rehe. Ary 1981-pe peteĩva umi satélite Júpiter-pe. Ha áño 1992-pe, pe áño omano haguépe voi Vladimir Kirillovich Romanov, pe cosmonauta ruso orgulloso omoĩ ipy Plutón ári.
  Jorge peteĩha ohupyty pe koróna orekópe dieciocho áño. Ha en general, ikatu jaʼe Vladimir el Tercer, el Grande, ohasa porãiterei hague 54 áño ogovernáva. Ha upéi osegi pe dinastía Romanov.
  
  
  
  NICHOLAS PE MOKÕIHA PE GLORIO MÁGLA DE BUKOS!
  Ñamoĩ chupe zar Alejandro Tercer, al contrario, omano hague upe mboyve: ary 1987-pe peteĩ intento de asesinato ombosako"íva Lenin ryvy tuichavéva: Alejandro.
  Haʼetéta voi ivaivéva. Péro ndahaʼéi añetehápe. Nicolás II oiko zar mboyve, ha omenda mboyve: ikatu haguã omoĩ ita'ýra mburuvicha guasúpe oikóramo peteĩ mba'e. Péro hembireko idiferénte, ha pe heredero hesãi, ha katuete Rasputin ndaipóri. Ha upéicha ñepyrûrãme, en general, tembiasa añeteguávapeguáicha: TRANSIB oñemopu'ã, economía oñemomba'eguasu - ampliación China gotyo. Añetehápe, un áño mboyve ojejapo hína umi várko mar Báltico-pe. Ha michĩmive ñemopu'ã, ojupígui tenondeve pe genio financiero Witte.
  Pe ñorairõ Japón ndive noñepyrũporãi, ha katu umi Varyag ohupyty okañy, ha almirante Makarov nomanói. Pe tembiasakue oñemoambue"imi, ha opa mba"e oho iñambue"imi. Ha katu pe historia real-pe, añetehápe, umi Varyag-pe hemby"imi tiempo okañy haĝua, ha almirante Makarov ñemano generalmente ha"e accidental ha ndaha"éi probable.
  Pe flota rusa, omotenondéva almirante Makarov, ikatupyryeterei ha oity umi várko japonés. Ha upéi, ojepovyrórõ guare mokõi buque de batalla japonés pe mir-pe, Makarov oataka umi samurai-pe ha oity ambue docena y media várko.
  Upéva he"ise, opa mba"e oho porã. Ha Japón operde superioridad márpe.
  Péro yvýpe ojekuaa umi samurái ikangyveha. Kuropatkin omboyke opaite Japón oñeha'ãva oñemotenonde ha ojapo tuicha mba'e vai hesekuéra. Péro haʼe ndojapói desidísimoiterei. Péro upe riremínte og̃uahẽ mar Bálticogui umi várko ruso, ha ipahápe Makarov ojagarrapaite umi y.
  Umi ruso oñepyrũ voi oguejy umi soldádo Taiwánpe, ha upéi pe Kuril rréha ári.
  Theodore Roosevelt ointerveni peve ha oikuave'ê mediación. Rusia ohupyty Manchuria, Corea, Mongolia, cadena Kuril ha Taiwán.
  Zheltorossiya ojekuaa avei. Péicha oñeforma peteĩ imperio pyahu.
  Péro pe rréi neʼĩra gueteri oñembotavyeterei. Áño 1914-pe oñepyrũ pe Segunda Guerra Mundial. Rusia oñembosako'i porãve ko ñorairõrã: economía imbareteve, territorio ha población tuichave, ha ndaipóri pensamiento tape rehe. Hi'arive ndaipóri recesión omoheñóiva disturbio ha pe ojeheróva revolución.
  Pe Primera Guerra Mundial oñemotenonde diferénte grado de éxito reheve. Oĩkuri ojavy ha osẽ porã umi general ruso-kuéra. Péro áño 1915-pe umi alemán ohupyty saʼive osẽ porã, pórke pe ehérsito zarista tuichave ha oñemeʼẽ porãve chupekuéra. Péro upéicharõ jepe, Rusia operde la mitad Polonia ha Galicia-gui. Ha katu umi alemán ndaikatúi oike Bielorrusia ha umi tetãvore báltico-pe - pe línea de frente ohasa Vístula pukukue.
  Ha pe áño dieciséispe, pe ehérsito zarista ohupytyma tuicha éxito Austria ha Turquía kóntrape. Haimete ojeitypaite umi otomano-pe. Umi austriaco ojagarra haguéicha Przemysl ha Cracovia. Alemania okyhyje. Primavera '17-pe, umi ruso ojagarra Estambul. Rusia zarista ohupyty avei tuicha éxito ofensiva verano jave Austria ha Alemania rehe. Ha caída-pe, umi tropa zarista og̃uahẽmarõ guare Oder-pe, Alemania okapitula. Upe rire oñemotenonde Austria-Hungría ha Turquía ñemboja'o. Rusia ohupyty Asia Menor, Irak yvate gotyo ha Estambul. Galicia, Bukovina, Checoslovaco ha Húngaro retã ha Cracovia. Avei Danzig, peteĩ parte Prusia Oriental-pe, región Klaipeda- pe. Rusia, upéicha, heta jey oñemombarete. Ha Alemania opaga avei tuichaiterei reparación.
  Zar Nicolás II ndojapurai ogueraha opa mba"e ha opavave. Ha katu umi ruso, británico ha francés omboja'o Península Saudita. Upéi umi británico ha ruso omboja'o mokõive Irán ha Afganistán. Omohu"ã pe redivisión ko mundo rehegua.
  Áño 1929 peve, ko múndo tuichakue ojupi ohóvo, oñepyrũ meve pe Gran Depresión. Áño 1931-pe, Japón oñepyrũ peteĩ gérra Rúsia kóntrape. Ha pya"e ojeity ha, opaite Pacífico mba"e ndive, ojejagarra. Ha upéi ou referéndum ha inclusión Rusia-pe.
  Oaprovecha ikangy haguére Gran Bretaña, Francia ha Estados Unidos, ojejokóva Gran Depresión rehe, zar Nicolás II omotenonde peteĩ ñorairõ ojagarra hag̃ua China. Ha pévagui oiko ipu"aka guasu.
  Ikatu haguãicha ombopya'e michĩmi Rusificación, Nicolás II ojapo peteĩ decisión sin pretensión -omoinge oficialmente poligamia Rusia-pe- omoambuévo teología ha dogma Iglesia Ortodoxa-pe. Péicha ojeadopta reforma.
  Ha mburuvicha guasu hembireko mokõiha. Oñemokyreʼỹ umi ruso omenda hag̃ua pytaguáre ha oreko hag̃ua heta mitã. China tuichaitereíva avei ojejapova'erã Rusificada. Mba'épa pe tape iporãvéva jajapo haguã upéva? ¡Emenda kuña china rehe!
  Alemania-pe, Hitler ndoúi poder-pe. Ko tembiasápe, ofalta chupe michĩmi. Extremistaiterei. Pe irritante principal ha'e pe fascista Mussolini, ojagarráva Etiopía. Ha iképe oikotaha chuguikuéra César ha Troyano pyahu ojeroky peteĩme.
  Mayo de 1937-pe oñepyrũ ñorairõ Rusia ha Italia apytépe. Ojekuaaháicha, Mussolini ojekuaa ha'eha peteî suicidio. Rusia ñorairõhára ojagarra opaite Itália mokõi jasype, ha ambue mbohapy jasype opaite tetãvore colonia. Rusia zarista avei ipahápe oike Rumania ha Yugoslavia, ha upéi michĩmi Bulgaria. Omohu"ã rire anexión territorio-kuéra rehegua. Otoño 1939-pe, Nicolás II omano. Ha heredero, Alexei II hesãivaite, oiko chugui zar pyahu.
  Ko kásope, Nicolás II oisãmbyhy cincuenta y dos ary pukukue - ohasávo Iván el Terrible resultado. Ha igoviérno ojekuaa pe osẽ porãvéva Rusia rembiasápe, ha umi konquista ojapovaʼekue haʼe peteĩ rréko. Ndaipóri rréi ojagarráva hetaiterei mbaʼe. Rusia ipahápe oñemohenda China-pe, ha oñemombarete opa tendáre.
  Péro upéicharõ, Alexei el Segundo poguýpe oñepyrũ peteĩ tiémpo puku pyʼaguapy. Francia, Gran Bretaña ha EE.UU. ndoipotáikuri ñorairõ. Péro Alemania ojedesarma ha ndorekói mbarete. Upévare oiko peteĩ situasión ipyʼaguapýva.
  Umi imperio colonial osegi oĩ. Rusia opyta tetã tuichavéva, ha katu Gran Bretaña ha'e formalmente mokõiha pu'aka ha ijyvate'imi ijyvyku'ípe imperio zarista-gui. Ha katu Australia, Sudáfrica ha Canadá ha'e haimete dominio independiente. Ha India-pe... Ary 1968-pe oiko peteĩ ñemopu"ã tuicháva India-pe ha mokõi ary ñorairõ rire oñemosê inglés-kuérape. Ha katu pe ehérsito zarista oike indio territorio-pe ha ombogue umi protesta. Upe rire Gran Bretaña operde ko colonia ha Rusia ohupyty. Upe riremínte Rusia ojagarra avei Irán sur gotyo.
  Alexei Mokõiha rire ary 1969-pe, pe mburuvicha guasu ohupyty Nicolás Mbohapyha. Pe Imperio Zarista ojupi ohóvo. Upévare Francia operde control Indochina ha Tailandia rehe 1979-pe. Ha umi mburuvicha guasu ñorairõhára ou avei upépe.
  Ha década ochenta ha noventa-pe, África oike Rusia zarista poguýpe. Ary 2001 rire, Peter, Alexei II ra'y irundyha, ojupi mburuvicha guasu ruso-pe.
  Rusia zarista ko'ãga peve ogueraha haimete opaite Áfrika, Asia ha oipyhy colonia ambue tetãme, ijapytépe Indonésia. Ha katu katuete ndohói Australia rehe.
  Oguahêma peteî periodo de paz. EE.UU., Gran Bretaña ha Francia oguereko arma nuclear, Alemania oguereko poder económico. Rusia oguereko pu'aka económico, arma nuclear, ejército tuichavéva mundo-pe ha población. Ha gueteri peteî monarquía autocrática absoluta parlamento ÿre. Umi norteamericano, ha"égui mokõiha potencia, térã superpotencia jepe, ojapo kóvagui peteĩ reclamo Rusia-pe.
  Ha katu ndaipóri democracia mba"eveichavérõ ndojokói mba"eveichavérõ pe progreso ñemoakãrapu"ã. En particular, yma 1943-pe, Rusia zarista-pe, peteĩha kuimba"e oveve espacio-pe. Ha ary 1961-pe jasy peve. Pe vuelo Marte-pe oiko ary 1974-pe. Ha áño 2000-pe g̃uarã haimete entéro umi planéta oĩva pe Sistema Solar-pe ojevisita. Oñembosako"i hína kuri peteĩ expedición tuicháva mbyjakuéra gotyo. Oñepyrũ ary 2018-pe, ha ojerekupera Alpha Centauri-pe.
  Upévare pe zarismo ndojokói mbaʼeveichavérõ pe siénsia omýi hag̃ua. Pedro Cuarto dinastía Romanov-gua heʼi voi iporãveha pe absolutismo hesakãva.
  Ko'ýte umi escándalo ombotyryrýva constantemente administración Donald Trump-pe.
  Nicolás II ojeguereko gueteri mburuvicha guasu tuichavéva opa ára ha tetãnguéra apytépe. Rusia zarista kavaju ári ha hegemón mundial. Umi okaháre ha umi colonia mbeguekatúpe oiko chugui Rusificada. Pe imperio oñemombaʼeguasu ohóvo. Ha ko múndo tuichakue oiko chugui peteĩ lugár iporãvéva.
  Ha mbaʼérepa? Aguyje Alexander Ulyanov-pe, Lenin ryvy, ojejukáva regicidio rehe. Lenin voi opyta tetã ambuére. Oikuaa Gales-pe ha avei oñeinteresa ohai haguã ciencia ficción, upégui ipirapire heta ha ohupyty héra. Ha upéicha herakuã, herakuã ha herakuã, ha oñembohasa heta ñe"ẽme. Stalin omano ka'irãime tuberculosis rehe ha, en general, opyta ojekuaa umi especialista-kuérape añoite. Trotsky pya'eterei oike actividad revolucionaria-pe ha ojapo carrera porã funcionario ramo, ojupívo rango Concejal Privado ha Viceministro añeteguáva. Voznesensky-gui oiko ministro zar poguýpe ha heta mba"e ohupyty. Jruschov opyta peteĩ tenda jára michĩva ha ndohupytýi herakuã porã. Brezhnev ojupi coronel rango-pe. Andropov oservi policía-pe ha avei oiko chugui coronel. Gorbachov-gui oiko peteĩ empresario ha showman tuichavéva. Yeltsin opyta tenda jára ramo. Putin ojupi coronel ramo policía secreta-pe ha ojejubila honor reheve. Medvedev ha"e peteĩ funcionario michĩva. Zhirinovsky, diario moñepyrũhára, ha showman. Zyuganov oñeha'ã omba'apo kañyháme Zar rehe. Ohupyty condena de prisión, upéi oiko chugui informante policía secreta-pe guarã. Ojejubila rango de capitán reheve. Zhukov ojupi pe rango de mayor-pe añoite. Vasilevsky-gui oiko teniente general, Shaposhnikov-gui oiko teniente general. Kolchak gran almirante ha titular heta pedido. Makarov-gui oiko avei peteĩ gran almirante, oñorairõ haguére Primera Guerra Mundial-pe. Péro ndahaʼéi pe primera gérra mundiálpe, síno pe gérra mundiál añoite, ndaipórigui segunda gérra mundiál. Oiko herakuã... Brusilov-gui oiko mariscal de campo ha oguerekóva Orden de San Andrés Primero Llamado. Denikin, Wrangel, Kornilov ha Kuropatkin-gui oiko mariscal de campo.
  Ha oiko porã vaekue mburuvicha guasu poguýpe. Ha ohasáma cien áño ndojupíri umi precio. Ha pe rublo oreko peteĩ respaldo de óro estable 0,77 gramo. Ha heta tetã oiko porã mburuvicha guasu poguýpe.
  Maymáva oguereko joja derecho ha heta he"i ijehe ruso, africano jepe. Oho porã kuri umi mbaʼe enterovévape g̃uarã pe zar poguýpe. Umi hudío rrelihión ndahaʼéiva ortodoxa-pe g̃uarãnte opyta pe requisito de residencia. Péro koʼãva saʼive ohóvo.
  Péro pe zar poguýpe oĩ vaʼekue algúna provléma. Peteîva, tasa de nacimiento yvate ha omanóva mbovy, ogueru sobrepoblación. Péro péva oñesolusiona vaʼerãmoʼã pe expansión espacial rupive. Avei, ciencia ha agricultura ñemoakãrapu"ã rupive ikatu oñesolusiona pe problema ñembyahýi rehegua. Oĩ vaʼekue heta tembiʼu enterovépe g̃uarã. Péro pe población okakuaaha pe impériope mas de tres por ciento káda áño. Ha péva oamenasa apañuãi tenonderãme.
  Gobierno zarista ojuhu tape osê haguã ampliación espacial-pe. Ha haʼete voi razonable. Ha ojejapo umi barco estrellado pyahu ha ojejapo investigación velocidad superluminal rehegua.
  
  
  
  CINCUENTA AÑO ALEXANDRO PE MBOHAPY - ¡PE TUICHAVÉVA!
  Pe intento de asesinato Alejandro II-pe ary 1866-pe osẽ porã. Upéicha rupi omano pe rréi liberador. Ha Alejandro Mbohapyha ojupi mburuvicha guasúpe. Pe ventaja ningo ndorekói tiémpo ovende hag̃ua Alaska, ha pe emperadór pyahu ruso ndohejái mbaʼeveichagua yvy. Oĩramo jepe mombyry ha ne"ĩra gueteri ivaliosoiterei.
  Hiʼarive oñepyrũma voi ojejapo pe tape ohóva Siberia guive Vladivostok peve. Ha og̃uahẽ vaʼerãmoʼã Chukotkape!
  Zar Alejandro Tercer imbarete, odesidi, ipy"a mbarete, hesãi ha hete imbareteterei. Ha"e oisãmbyhy ipo mbarete reheve, ha ipoguýpe Rusia oike peteĩ época tuichavéva prosperidad ha logro-pe!
  Upévare iporã pe emperador guasu oñepyrũ hague oisãmbyhy quince áño mboyve pe tembiasakue añeteguágui!
  Oñepyrû haguã, ombogue mbarete opavave protesta ojapóva revolucionario ha Narodnaya Volya. Upéi oñepyrũ orreforma pe ehérsito ha pe armada. Oñemoĩvo umi mba"e orden-pe.
  Mburuvicha guasu ohupyty heta mba'e. Oñemopu"ã tape, puente, fábrica, ha tetã pya"e oñemoakãrapu"ã capitalismo. Omantene aja autocracia. Pe goviérno zarista ojapo ñorairõ michĩva, oho Asia Mbyte rupi ha ombotuichave upépe ipuʼaka.
  Oñepyrũ peteĩ ñorairõ guasu Turquía ndive ary 1977-pe. Oho porãve jepe, pya"eve, victoriosove sa"ive pérdida reheve historia añeteguágui. ¡Skobelev genio omimbi ipype plena luz-pe!
  Umi ñorairõhára ruso ipu'aka umi turco rehe sa'ive daño reheve. Ha ohupyty hikuái Estambul-pe upepete. Oguahẽ guive hikuái upépe escuadrón inglés mboyve. ¡Ko ñorairõ osẽ porãiterei ha upévare pe rréi-saserdóte oñembohéra Alejandro Victorio! Ha Skobelev-gui oiko pe mariscal de campo imitãvéva Rusia rembiasápe.
  Türkiye oñemboja"o. Umi Inglaterra-ygua oñemomba'e Egipto ha Sudán rehe. ¡Rusia ojagarra Irak, Palestina, Siria ha peteĩ parte Arabia Saudita, Asia Menor, opa Armenia ha Balcanes!
  Péicha, pyaʼeterei ha ndahasyiete, Alejandro Tercer ojagarra peteĩ território tuicháva. Ha osegi oñembotuichave sur gotyo. ¡Omýivo Irán, Turkmenistán ha mombyryve Afganistán-pe!
  ¡Pe zar ehérsito omoĩ avei hesa Índiape! Umi británico oĩma kuri preparádo oñorairõ hag̃ua. Osẽ peteĩ joaju Rusia, Alemania, Austria-Hungría Francia ha Gran Bretaña rehe.
  Alemania oike ofensiva República del Gallo rehe ary 1992 jave. Gran Bretaña odeclara ñorairõ Alemania ha Rusia rehe. Austria-Hungría ohupyty Bosnia ha Herzegovina, ha oñemomba'e Italia rehe.
  Rusia oñepyrũ peteĩ ñorairõ India rehe, ha Hyãsia mba'e ha Indochina rehe. Péicha oñepyrũ añetehápe pe Primera Guerra Mundial. ¡Ha katu Rusia ha alemán oĩma oñondive!
  Rusia oataka avei Egipto-pe.
  Umi tropa zarista, oipytyvõva población local, oñemomba'e India ha Irán rehe. Oikeve hikuái Indochina-pe. Ha umi prusiano ipu"aka jey francés rehe ha ojere París rehe.
  Avei, umi republicano ombotove oñeme'ê haguã. Ha París ojeataka, tuicha oñehundi. Alemán-kuéra ojagarra avei mokõive Bélgica ha Holanda.
  Ojapóma peteĩ tiémpo Gran Bretaña oĩha gérrape. Tropa rusa oñemomba'e Egipto ha Sudán rehe. Oĩ peteĩ ñorairõ yguasúpe. Ejército ruso omýi hína África tuichakue javeve. Opaite tape Sudáfrica peve. Ha ombyaty colonia ijehegui. Alemán-kuéra ojagarra avei unos kuánto mbaʼe.
  Péro Austria-Hungría oñembotapykue peteĩ ñorairõme Italia ndive. Añetehápe, áño 1894-pe umi alemán oipytyvõ umi austriaco-pe. Ha omohu"ã hikuái Italia jejopy.
  Upe rire oñemboja"o ojuehegui tetã naranja.
  Pe ñorairõ oho yguasúpe. Ha ko'ápe ojehechauka genio comandante naval almirante Makarov. Ohupytýva heta victoria brillante. Oovligávo amante del mar ocapitula haguã.
  Rusia oipyhy India, Indochina, hetave Áfrika ha avei Australia, oity upégui umi británico-kuérape. Umi soldádo ruso osẽ Gran Bretaña ha Canadágui. Avei omopyendávo peteî colonia upépe. Péicha Gran Bretaña operde haimete enterove ikolónia, ha Rusia ohupyty umíva. Ojejapyhývo Canadá ombohape Rusia omantene control Alaska rehe. Ha oîha peteî flota ipoderosoitereíva. Ha pe genio orekóva almirante Makarov ha Rozhdestvensky.
  Bueno, ndaha'éi upévante. Rusia oho China gotyo. Avei osẽ porãiterei. Ha áño 1904-pe oñepyrũ pe gérra Japón ndive.
  Péro ndahaʼéi pe istória añeteguágui, ko ñorairõ ndahaʼeiha hasýva, síno pyaʼeve. Hi"arive, Japón flota ikangyve, Rusia flota katu, al contrario, imbareteterei. Ogana rire umi japonés-pe, umi tropa rusa ojagarra Tokio. Ha upéi ojejapo peteĩ referéndum, ha pe abrumadora mayoría japonés ovota oike haĝua Rusia-pe.
  Zar Alejandro III ogana peteĩ victoria pyahu. Upéi ou anexión voluntaria forzada China rehe. Upéicha región tras región, provincia tras provincia. Pe império rréi ohupyty tuichaiterei proporsión. EE.UU.-gui, opaite Canadá ha Alaska, opaite Asia, Austria, región Pacífico-gui. Sudáfrica-pe ha Alemania posesión África Kuarahyreike gotyo.
  Avei avei Austria-Hungría. Peichagua pu"aka tuichaitereíva.
  Péro, katuete, umi alemán ha austriaco oipotave. Francia-pe oĩ gueteri Alemania poguýpe. Gran Bretaña, oñembohorýva Rusia rehe, oipota avei ñorairõ.
  Kaiser ohupyty ombyaty haguã peteî coalición: España, Portugal, Alemania, Austria-Hungría ha Suecia gigante Rusia rehe. Umi alemán ohupytyvaʼekue avei ojagarra hag̃ua Dinamarca ha Noruega pe gérra aja Gran Bretaña ndive. Oñemoheñói peteî coalición ipoderosa.
  Ha pe gérra oñepyrũ 1 de agosto de 1917-pe. Upe moméntope voi Alejandro Tercer omanórõ guare ha Nicolás II ojupi pe trónope. Ojejapo pe cálculo ndaipóriramo peteĩ mburuvicha guasu Alejandro Tercer-icha, ojerrekuperáva cincuenta y un áño, katuete Rusia operdetaha.
  Péro Nicolás II oreko vaʼekue peteĩ puʼaka ipukúva ha imbaretéva. Rasputin ha heredero hasýva ÿre. Upéicha ikatu oñorairõ coalición ndive.
  Ha oñepyrũ pe ñorairõ... Alemán-kuéra opyrũ peteĩ tifónicha. Umi tropa rusa ombohovái chupekuéra contraataque ipoderósova reheve. Oñepyrũ peteĩ ñorairõ guasu ha ivaietereíva.
  Nicolás II, en general, ojerovia peteĩ cadena de fortaleza rehe, omohu"ã porãiterei umi unidad alemana ha austriaca. Ha upéi omoñepyrũ peteĩ contraofensiva. Ha Áfricape, umi soldádo ruso, oipurúvo umi primer tanque ligero ko múndope oĩva todoterreno-pe, ipuʼakapaite umi austriaco ha alemán rehe. Ha omopotĩ hikuái Continente Pytũmbýpe.
  Mokõivévape, Suecia ha Noruega ojejagarra pyaʼeterei.
  Ko ñorairõ ipuku peteĩ ary ha mbyte ha opa ruso ñorairõhára ndive, hetavéva ha oguereko tanque imbaretevéva, ojagarrávo opaite Európa. Upéi hoʼa Gran Bretaña. Rusia ipahápe omopyenda dominio hemisferio oriental rehe.
  Ha zar Nicolás II oiko avei chugui peteĩ ipuʼakáva tuichaitereíva. Pyʼaguapy ogoverna áño 1929 peve, upérõ oñepyrũ pe Gran Depresión. Pe crisis económica general ogueraha pe hecho-pe, 1931-pe, 1 de mayo-pe voi, oñepyrũ peteĩ ñorairõ Rusia ha pe último superpotencia tuichavéva, EE.UU.!
  Zar ehérsito Nicolás II oike América rembe'ýpe. Umi fuerza ndaha"éikuri joja. Pe norteamericano haimete ndorekói tanque ha oñembokatupyry vai. Ha Rusia heta vése hetave Estados Unídosgui. Avei iporãve umi komandánte oĩva pe império zarista-pe. Upévare pe ñorairõ oho peteĩ tape iñepyrũ guive. Rusia ogana ha oñemotenonde ohóvo. Ha 30 de setiembre, ojejagarra rire Nueva York ha Washington, Estados Unidos okapitula. Péicha ojere ambue página tembiasápe. Ary 1934-pe, Nicolás II omoñepyrũ peteĩ invasión México-pe ha upéi yvate gotyo América Latina-pe, ipu'akávo umi tetã Latino-pe. Ho'a peve república independiente paha Chile-pe diciembre ary 1936-pe.
  Péicha Nicolás II ipahápe omohu"ã pe mombe"upy. Rusia zarista ombojoaju opaite tetã ha tetãyguakuéra planeta Yvy rehegua.
  Ára 7 jasyporundy ary 1937-pe, Mburuvicha guasu opaite planeta Yvy rehegua Nicolás Tuichavéva ho'a peteĩ aviõme. Ha opa avei igoviérno. Alesey II oiko chugui mburuvicha guasu. Peteĩ heredero hesãiva, imitãva - treinta y tres rupi. Iguýpe oñepyrũ expansión espacial. Frontera pyahu ha vuelo pyahu. Pe monarquía ningo ndojepyʼapýi vaʼekue. Yvypóra oñembojoaju ha ipu"aka espacio rehe.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO rehegua
  Pe comandante Port Arthur-gua omano, añetehápe, historia añeteguápe, ojeherida iñakãme, ha katu peteĩ fragmento mbovymi milímetro ohasa hi"aguĩve cerebro-gui. Mbykyhápe, omano traidor ome'êva ciudadela ha hendaguépe oipyhy héroe defensa Puerto Arturo, Kondratenko.
  Omombarete haguã defensa fortaleza, comandante pyahu ohai opavave marinero ha artillería naval yvýpe, ha odesarma escuadrón, pero omombarete Puerto Arturo.
  Upéicha rupi oñeñangareko porã pe ciudadela rehe, ha avei umi tembiapo katupyry Comandante Kondratenko ojapova"ekue. Defensa oñemotenonde porã. Kondratenko omombarete defensa fortaleza Vysokaya rehegua itiempo-pe ha umi japonés ndaikatúi ogueraha.
  Diciembre pahápe, umi samurái ikane'õma umi asalto-gui. Jasypoapýpe oiko peteî calma omoheñóiva Kuropatkin oñeha"ãvo odesblokea, pero ndohupytýi tuicha éxito.
  Febrero-pe oiko ambue asalto, ha jey oñemboyke tuicha pérdida reheve umi japonés-pe guarã.
  Defensa aja, mitãkaria'y Oleg Rybachenko oñekomporta heroicamente. Pe sitio ojejapo jave, ko mitãkaria"y cabaña-pegua oguereko diez añonte. Pe mitã oñorairõ umi kakuaáva ndive ha oho misiones de reconocimiento-pe.
  Ohechauka ipy"aguasueterei ha oñorairõha. Ha pe defensa ojejoko. Ko'ágã oguahêma marzo... Umi japonés ojeretira jey. Domingo huguypaitéva ndoikói Rusia-pe, péva zar Nicolás, Puerto Arturo oî porã guive, osêgui tavayguakuéra rendápe. Oñemyenyhẽ jey pe ehérsito ruso ha tuichave ohóvo. Marzo pahápe, umi japonés oñeha"ã oñemotenonde, ha katu Kuropatkin fuerza-kuéra oguereko tuichaiterei superioridad numérica ha omboyke opaite ataque.
  Ha iporãve jepe, umi unidad General Legs-gua ojejokua pe sitio Puerto Arturo-pe. Tuicha pérdida ohasa rire, umi japonés ojeretira. Ha katu jey Kuropatkin opyrũ.
  Abril pahápe, oiko peteĩ asalto pyahu, ha katu oñemboyke avei.
  Ha Oleg Rybachenko, ko mitãkaria"y ipy"aguasúva ojagarra voi peteĩ coronel japonés-pe, oiporúvo peteĩ ñuhã, katuete.
  Jasypokõi ñepyrũme, oiko escaramuza michĩmínte, ha ára 25-pe ipahápe Rozhdestvensky escuadrón oike Port Arthur-pe. Pe almirante herakuãitéva ogueru cincuenta y un barco, ohasáva mbohapy océano peteĩ jeýpe!
  Upe rire defensa ohupyty refuerzo. Ha junio ñepyrũmbýpe oiko upe rire pe asalto paha Port Arthur-pe. Pe asalto ha"e desesperado ha ivaieterei. Peteî jey oñemboyke tuicha pérdida japonés-kuérape. Zar ipahápe oipe'a Kuropatkin-pe ha omoĩ Linevich -pe . Julio 1905 mbytépe, ipahápe ojeity umi japonés-pe. Ha opa pe heroica defensa Port Arthur rehegua, ipukúva mas de un año.
  Kondratenko-pe oñeme"ẽkuri chupe Orden del San Andrés el Primero Llamado. Ha ohupyty pe rango de mariscal de campo. Upéi Rozhdestvensky escuadrón, Port Arthur ndive, ipu"aka japonés-pe yguasúpe. Hi"arive, almirante Togo voi omano upe ñorairõme.
  Japón ojeobliga oñemoĩ porã haguã Rusia ndive, Estados Unidos mediación rupive.
  Rocedevaʼerã umi ísla Kuril ha Taiwán. Rusia oasegura peteĩ protectorado Corea, Manchuria ha control Puerto Arturo rehe. Avei, Japón opaga tuicha indemnización mil millones de yenes de oro Rusia zarista-pe.
  Ko victoria omombarete zar Nicolás II posición. Rusia ombotuichave ijyvy, ha oñepyrũ oñeforma Zheltorossiya oñembojoaju rupi voluntariamente umi región China-pe. Ndaipóri Duma Tetã - Rusia opyta peteĩ monarquía absoluta, parlamento'ỹre.
  Katuete, victoria ha estabilidad política rupi, crecimiento económico oñemotenonde tenonderãve tembiasa añeteguágui ha imbaretevéva.
  Primera Guerra Mundial oñepyrũ tembiasakue añeteguáicha. Péro osẽ porãve Rúsiape g̃uarã. Máva ejércitopa tuicha ha iporãve, umíva apytépe oĩ gracias umi reforma Mariscal de Campo Kondratenko, ha economía imbaretevéva, ha zar autoridad yvateve.
  Ko ñorairõ ipuku mas de un año ha opa Austria-Hungría ho'ávo, ha oñeme'ẽvo Imperio Otomano ha Alemania. Ha Bulgaria, ohechávo mba"éichapa hyakuã, oñemoĩ Serbia ha Rusia ykére, ojapo haguéicha, por cierto, Italia ha Japón.
  Mariscal de campo Kondratenko ohupyty rango ijyvatevéva - generalissimo. Ha oiko chugui haimete opaite órden jára, Suvorov-icha. Brusilov-gui oiko mariscal de campo. Almirante Kolchak, Kornilov ha Denikin ojapo carrera. Rusia zarista oñembojoajúva ijehe: Galicia, Bukovina , Voivodacia Cracovia , Poznan retãvore, Klaipeda. Checoslovaquia oike avei Imperio Rusia-pe. Ha Asia Menor Constantinopla ndive. Ha Irak nórte gotyo.
  Opa mba"e, en general, osê porã. Haponés omboja'o umi colonia alemana Rusia ndive paraguasu Pacífico-pe.
  Upéi Arabia Saudita oñemboja'o Rusia, Francia ha Gran Bretaña apytépe. Upéi, peteĩ ñorairõ mbykymi rire, Rusia ha Gran Bretaña omboja'o Irán-pe.
  Ha upéi Afganistán. Añetehápe, upépe oĩ vaʼekue peteĩ ñorairõʼimi. Ha umi británico ndahaʼéi vaʼekue tuicha suerte ñepyrũrã.
  Ko mundo ohupyty estabilidad ha prosperidad. Oguahẽ meve Gran Depresión ary 1929-pe. Rusia, okakuaa pya"e rire, ho"a avei crisis-pe.
  Ary 1931-pe, Japón oataka Rusia-pe, ohekávo venganza umi derrota ohasava'ekuére.
  Péro ko vuéltape, haʼe vaʼekue ojesuicida. Umi ñorairõhára zarista ipu"aka umi japonés rehe. Almirante Kolchak ndaha'éi itujáva mba'eveichavérõ, ohechauka iñaranduha, oñembojojáva Ushakov rehe. Kuarahy Osẽva Yvy ojeitypaite yguasúpe ha upéi ojeipyso. Upe rire oiko referéndum ha upépe mayoría japonés ovota oike haguã Rusia-pe.
  Péicha zar Nicolás II omombarete ipu"aka océano Pacífico-pe. Rusia osegi oike China-pe. Ikangy rupi pe crisis, Gran Bretaña, Francia ha Estados Unidos ndojokói ojagarra haĝua pe Imperio Celestial.
  Ary 1933-pe, Hitler oike poder-pe Alemania-pe. Oñepyrũ omoĩjey pe puʼaka yma guaréva pe império yma guarépe. Ha katuete oñehaʼã ani hag̃ua ojoavy Rusia ndive.
  Mussolini Italia-pegua oguereko angirũ Rusia ndive. Ha kirirĩháme ojagarra Etiopía, ombotuichave ikolónia. Oñeñe'ê omoheñóivo Triple Alianza.
  Rusia zarista ombojoajuse opaite colonia Inglaterra ha Francia ikangyvéva. Bueno, umi alemán ha italiano oñentende avei. EE.UU. oguereko kuri iplan propio.
  Ary 1937-pe Alemania oñembojoaju Austria ndive, ojapo Anschluss. Ha noviembre de 1937-pe hoʼa pe segundo avión oúva Nikolaevgui. Pe rréino oñeinterrumpi porãiterei. Nicolás II ohupyty tuicha ganancia cuarenta y tres áño oisãmbyhy aja.
  ¡Ohenói hikuái chupe Nikolaev el Grande! Ha umi Tuichavéva jepe, haʼekuéra ijyvateve Pedro Guasúgui.
  Nicolás II poguýpe, ára omba'apo haguã oñemboguejy diez aravo'ípe, ha siete ary tekombo'e oiko obligatorio ha gratuito. Salario promedio nacional oguahë 75 rublo por mes orekóva inflación cero ha respaldo oro rublo. Pe moneda real ha'eva'ekue pe hasyvéva ha convertiblevéva ko mundo-pe.
  Rusia oguereko pe ehérsito yvypegua tuichavéva ko yvy ape ári, ha ohasa mokõive Gran Bretaña ha Tetã peteĩ reko Amérikagua-pe, flota tuichakue javeve.
  Umi tanque ruso ha"e umi iporãvéva ko mundo-pe, ha avei umi aviõ. Ha upe tiémpope prácticamente umi helicóptero añoite oĩ pe planéta Yvýpe. Pe flota submarino hetavéva ha calidad yvate. Artillería iporãvéva. Tecnologías avanzadas televisión ha video-pe. Avei oñepyrũ ojefilma peteĩha cine de color ko yvy ape ári Rusia zarista-pe. Oikehápe aguyje Zar Nicolás II pasión fotografía rehe.
  Oñembojoaju rire China, Rusia oñemohenda peteĩha tendápe ko yvy ape ári tavayguakuéra rehe, ohasávo Gran Bretaña opaite ikolónia reheve.
  Zar Nicolás II orreforma pe ortodoxia ha olegalisa pe poligamia. Ko mburuvicha iñarandúva ohupyty heta mbaʼe. Ha ndohasái noñeescupii , ndojepersegíri, ndoperdéi haguére Rusia-pe, ha katu peteĩ kuimba"e guasu. Ha unos kuánto milímetronte pe fragmento oñemomýi haguére tuichaiterei oreko impacto Rusia rembiasápe. Ha he"i avei hikuái ndaiporiha coincidencia tembiasápe! Péicha oiko. Mokõive Nicolás II ha fenómeno Generalissimo Kondratenko ohechauka péva.
  Péro omano rire zar Nicolás, oiko peteĩ salto sapyʼami. Primero, pe mburuvicha guasu Alexei II omano ikatu mboyve oñekorona chupe. Upéi omano avei ambue heredero, Kirill Vladimirovich Romanov. Ha Vladimir III ojupi mburuvicha guasúpe ary 1938-pe. Pe zar imitã, ha katu en general ndaha"éi itavy ha imbarete ha ipy"aporãiterei.
  ¡Bueno, haʼe oñepyrũ ombaʼapo! Rusia, Italia, Alemania, Gran Bretaña, Francia rehe ha ikatu tenonderãme EE.UU. Ko"ápe, katuete, Triple Alianza tuicha imbaretevéva.
  Jasyporundy ary 1940-pe, Alemania oñemomba'e Francia, Bélgica, Holanda ha Gran Bretaña rehe. Rusia oataka umi colonia francesa, inglés ha holandesa. Oñepyrũ pe incautación sin ceremonial umi territorio rehegua.
  Umi británico ha francés ndaikatúikuri oñemoĩ pe ehérsito ruso rehe. Ha un mes y medio-pe, aleman-kuéra ipu"aka ha omboliga Francia, Bélgica ha Holanda-pe okapitula haĝua.
  Upéi Fuhrer oipyhy España ha Portugal, ha ojagarra Dinamarca ha Noruega. Rusia oipyhy Suecia-pe.
  Pe ñorairõ haimete peteĩ hendáicha. Oipytyvõvo población local, Rusia ojagarra India, Indochina, sur Afganistán, sur Irán, Medio Oriente ha oike Egipto-pe.
  Añetehápe, umi tropa colonial ndaikatúikuri oñemoĩ pe ejército zarista rehe, ha ndoipotái añetehápe. Áfrika jejopy oñembotapykue"imi ndaipórigui tape ha momarandu ojepysóva. Alemán-kuéra ova Áfrika tuichakue javeve Gibraltar ha Marruecos rupi, umi ruso Egipto rupi ha upéi Sudán rupive.
  Péro pe terreno haʼe vaʼekue peteĩ mbaʼe ojokóva umi soldádo británico térã francés oñemoĩ rangue. Sa"i oĩ ijapytepekuéra, ha ha"ekuéra oreko arma vai, ha hetave umi aborígen local-gui. Ndoikuaáiva mba'éichapa ni ndoñorairõséi.
  Áño 1940-pe, Hitler noñanimái oguejy Gran Bretaña-pe. Omoñepyrũ peteĩ ofensiva aérea, ñepyrũrã ndosẽporãiete. Péro primavera de 1941-pe, umi avión ruso oike pe ñorairõme, ha Gran Bretaña oñepyrũ oñemoĩ presión mortal-pe.
  Ha agosto-pe, upéi oguejy umi tropa alemana-rusa oñondive, ha mokõi arapokõindy oñorairõ rire iñakãhatã, ojejagarra Londres.
  Upe rire opaite hemisferio oriental, Australia ha Nueva Zelanda-pe, oiko chugui Ruso, Alemán ha Italia.
  Péro oĩ gueteri EE.UU..
  Zar Vladimir odesidi oataka América-pe. Hitler ha Mussolini oipytyvõ chupe ko desisiónpe. Tercer Reich ombohasa ñorairõhára Islandia-pe, ha upéi Groenlandia ha Canadá-pe, ha Rusia zarista ova Alaska-pe. Umi fuerza, katuete, ndaha"éi joja. Tetã peteĩ reko Amérikagua oguereko peteĩ flota de tanques ikangyvéva, ha peteĩ población tuicha sa'ive Rusia-gui opaite ikolónia ndive. Jepémo economía oñemoakãrapu"ã. Péro peichagua monstruo ndaikatúi ojejoko.
  Omoñepyrũ rire pe ofensiva áño 1943-pe, pe ehérsito ruso pyaʼe voi ojagarra Alaska mokõi mése roʼy tiémpope. Ha primavera-pe, umi alemán ndive, haimete ojagarra hikuái Canadá tuichakue.
  Brasil, Venezuela, México ha ambue tetã odeclara ñorãirõ Estados Unidos rehe.
  Oñepyrũ ñemongu'e ñorairõhára ruso-kuéra ohasáva umi estado norte América-pe. Umi fuerza, katuete, ndaha"éi joja. Rusia ha Alemania iporãve calidad ha cantidad-pe.
  Mitãkuña Natasha, Zoya, Aurora ha Svetlana oñorairõ hikuái tanque Kondratenko-3 iporãvéva mundo-pe, mba'yrumýi móvil orekóva cañón barril puku ha pya'e. Tuicha ágil, orekóva silueta baja.
  Pe tanque Kondratenko-3 ipohýi ningo cuarenta tonelada rupi, ha oñeñangareko porã hese. Ha pe arma, jepémo michĩ calibre 76 mm, oreko peteĩ velocidad proyectil ñepyrũrã yvate.
  Shermans, ko tanque ndikatúi ojeike mba'eveichagua ángulo guive. Upéicharõ...
  Umi mitãkuña, oñorairõva ipy"a"ỹre ha bikini-pe, simplemente ohundi umi estadounidense-pe ha opuka heta.
  Especialmente Natasha... Ha ikuã nandi reheve opresiona pe joystick, he"ívo:
  - ¡Gloria che Rus-pe guarã'!
  Zoya odispara avei. Péicha ojapo ipysã nandi reheve, opresiona umi botón joystick ha osapukái:
  - Ha opa ñane retãygua!
  Upe rire, Aurora odispara. Oinupã pe enemigo-pe, ha he"i, oipe"ávo hatĩ:
  - Ha umi pu'aka yvatevéva oĩ ñande rapykuéri!
  Ha pe mitãkuña avei oñakãity tatatĩeterei! Opresiona umi ipysã nandi umi botón joystick-icha.
  Ha upéi Svetlana odispara. Peichagua mitãkuña haimbe ha omimbipáva. Omosẽ kuarahy resape ijurúgui. Ha opurahéi avei:
  - ¡Che ha'e peteĩ mbyja ko yvy ape ári! ¡Añani pyaʼeve Satanásgui jepe!
  Mitãkuña ko"ãichagua ndive, aña voi ndaha"éi oporomondýiva. Oinupã hikuái umi norteamericano-pe, ojeréva mbarete Chicago rehe.
  Ha oheja"ỹre avavépe osẽ upégui. Pe ñehundi ha"e, ja"eporãsérõ, trivial. Ko"ãva ha"e umi mitãkuña.
  Ha péicha guarnición Chicago-gua ocapitula. ¡Eikuaa ñane mba'éva!
  Ha umi tanque ruso oñembojáma Nueva York-pe. Zar Vladimir ohetũ ipo vy"ápe. ¿Ohóma piko umi ruso upéicha mombyry?
  Mitãkuña"ikuéra oñorairõ py"aguasúpe yvate avei. Por ehémplo, peteĩ matrimónio iporãitereíva: María ha Mirabela.
  Umi belleza ipy reheve ha oñemonde bikini-pe ombyaty hína factura. Literalmente ndaipóri mba"eve oñemoĩ haĝua hesekuéra. Umi mitãkuña ko"ápe iporãiterei ha deslumbrantemente agresiva ha exacta.
  María odispara peteî disparo, oity peteî docena de aviõ, peteî estallido-pe ha opurahéi:
  - ¡Ñande retãme toñemomba'eguasu! ¡Rusia rérape!
  Mirabela avei odispara ha opukavy:
  - Ha katu oî tendota tuicha pu'akapáva,
  Ohenóita umi eslavo-pe oñorairõ haguã...
  Ndaikatúi ombohovái hikuái Rusia - .
  ¡Vladimir oisãmbyhy vove mburuvicha guasu ramo!
  
  Hatã guive, imbaretévagui, orekóva voluntad de hierro, .
  Ha pe jehecha ha"ete ku oikytĩva metal...
  Ruso-kuéra noikotevẽi tekove iporãvéva - .
  ¡Kóva ha"e pe tapichakuéra iképe añoite!
  Heẽ, ko"ã mitãkuña ha"e katupyry ñorairõ ha purahéi rehegua...
  Por cierto, pe asalto Nueva York-pe mbytépe, peteĩha cosmonauta ruso oveve espacio-pe ha oveve planeta Tierra jerére. Ha péva ambue mba'e ohupytýva Rusia zarista dinastía Romanov.
  Ha upéi pe guarnición Nueva York-pegua okapitula, ha pya"e ho"a Washington. Ha 3 de septiembre de 1943-pe, Estados Unidos okapitulapaite. Péicha opa Ñorairõ Guasu Mokõiha, oñepyrũva"ekue 15 jasypokõi ary 1940-pe. Pe ñorairõ ha"e glorioso ha victorioso Rusia-pe ĝuarã.
  Añetehápe, Hitler ha Mussolini heta mbaʼe ohupyty ko gérragui. Mokõive dictador ohupyty posesión África-pe, oî Europa ha EE.UU.-pe. Europa ipahápe oñemboja'o tetãnguéra apytépe. Ha pe referéndum rire, Bulgariagui oiko pe rréino búlgaro Rusia ryepýpe.
  Ha"ete ku oñemboja"o jeýva ko mundo ha umi colonia ikatu ojedigesti. Péro Hitler katuete ndahaʼemoʼãi Hitler ndoipotáiramo hetave mbaʼe. En particular, ogana Rusia-pe. Ha ojagarra iterritório.
  Ha katuete umi alemán oipapaiterei hína kuri umi árma pyahu ha ipoderosovévare. Umi tanque serie "E" ha misil balístico, especialmente platillo oveveva.
  Ha katu Rusia zarista tuicha oñemotenonde Tercer Reich-gui misil balístico-pe ha ary 1951-pe, 12 jasyporundy jave, oveve jepe jasy peve.
  Ha umi tanque serie "E" ndorekói superioridad cualitativa umi ruso rehe.
  Ha umi platillo oveveva añoite haʼe vaʼekue peteĩ misterio. Gracias pe flujo laminar-pe, ojekuaa ha"ekuéra ha"eha completamente invulnerable oimeraẽ tipo de arma michĩvape. Péro upe tiémpope haʼekuéra voi ndaikatúi odispara.
  Mussolini omano ha ita'ýra oike mburuvicha guasu rendaguépe. Hitler opresiona hese ha pe mitãrusu omoneĩ oñorairõ hag̃ua Rusia ndive. Pe 20 de abril de 1955 oñepyrũ peteĩ gérra mundiál pyahu, tercera. Hitler ykére oĩkuri: Italia, Brasil, Argentina, Chile, México, mbykyhápe, opaite América Latina, ndaha"éiramo Cuba, oipytyvõva"ekue Rusia-pe. Ha ndaiporivéima ambue tetã ko múndope! Pe tercera gérra mundiál oñepyrũ 20 de abril de 1955-pe. Ha zar Vladimir ombohovái pe provléma ivaivéva igoviérnope.
  Peteĩ mba"énte ikatúva okonsola chupe ha"e ko ñorairõ ha"étaha pe ipahaite ñorairõ rembiasápe planeta Tierra-pe. ¡Opavave tetã ko yvy ape ári oparticipa guive ipype!
  Bueno, oñepyrũ rire pe ñorairõ, ¡oñemboguata vaʼerã! Hitler ataque ndaha'éi particularmente oñeha'ãrõ'ÿva. Hungría, Yugoslavia, parte Rusia orekóva autonomía limitada, mburuvicha guasu Vladimir III. Albania ojejapyhy Itália poguýpe. Opa mbaʼe oĩ porã. Aleman-kuéra oñeha'ã oñemotenonde Prusia Oriental, Austria, Italia sur guive. Ha pe ñorairõ oiko hína Áfricape. Ha coalición tetãnguéra latina EE.UU. rehe. Péro haʼekuéra ndahaʼéi activoiterei upépe. Koʼág̃a añoite ojedeclara gérra.
  Upe aja, Hitler omomýi ifuérsa prinsipál Európape.
  Ha oñepyrũ peteĩ ñorairõ infierno-icha. Pe ñorairõ guasu paha yvypóra rembiasápe.
  Aleman-kuéra ome'ê golpe principal Hungría-pe Budapest gotyo. Upépe oñorairõ Oleg Rybachenko. Haʼe opyta gueteri peteĩ mitãkuimbaʼe orekóva diez áñorupi. Añete, imbareteterei físicamente, musculoso, pya"e ha iñimportantevéva, peteĩ altiplano-icha, inmortal. Heẽ, haihára ha ñe'ẽpapára Oleg Rybachenko ohupyty inmortalidad, pero condición oiko haguã chugui mitãkuimba'e orekóva diez años rupi, ha oservi Rusia-pe peteî tete mitãicha, pero imbaretetereíva ha pya'e. Ha ha"e mitã 1 jasyporundy ary 1904 guive. Aikerõ guare Port Arthur-pe peteĩ mitãkaria"y cabaña-pe. Bueno, ndaha"éi pe mitãkaria"y michĩvéva, ha katu iñepyrũ guive imbarete ha ipya"e ha ojegueraha chupe barco-pe.
  Hiʼarive odudávo hikuái michĩetereípa, Oleg Rybachenko ombojere ikuãme peteĩ monéda de kóvre oapuesta hag̃ua. Upe rire, oñe"ẽ"ỹre, ojegueraha chupe pe várkope.
  Pe mitãkaria"y ohupyty hetaiterei jopói, oparticipávo opaite ñorairõme. Oiko chugui oficial. Péro haʼe ojogua gueteri peteĩ mitãme. Upévare, jepe oñeme"ẽ chupe jopói heta explotación rehe, pe mitãkaria"y eterna-pe noñeme"ẽi mba"eve ijyvatevéva capitán-gui. Ha ko'ágã Oleg Rybachenko ohasáma medio siglo oîha ejército-pe. Ymaite guive regana peteĩ pensión oficial rehegua, ha katu nde salud oîramo hierro-pe, upéicharõ, mba"ére piko reheja pe servicio?
  Hi"arive, computadora, consola de juego, televisión"ỹre, ha"e algún modo aburrido. Ha ejército-pe, nde ha"e capitán, por lo menos remboguata soldado. Heẽ, oveve gueteri pe tiémpo.
  Generalissimo Kondratenko omano. Avei omano Gran Almirante Kolchak, ohasáva Ushakov-pe. Heta tapicha Oleg Rybachenko oñepyrûva'ekue ndive noîvéima servicio-pe.
  Ja"e porãsérõ, ojeheja guive Puerto Arturo, haimete opavave veterano omano. Vovka añoite opyta. Ha"e avei, upérõ ha"e peteĩ mitãkaria"y cabaña-pegua, ha ko"áĝa ha"éma peteĩ abuelo iñakãrague morotĩva. Pe añetegua oservi gueteri. Ha oñesorprende Oleg opyta haguére pe mitãkaria"y peteĩchagua, ndorekóiva ni peteĩ cicatriz hete rehe. Kóva ha"e peteĩ mba"e ojekuaáva opaite ejército ruso, zarista-pe. Añetegua ha"e oñorairõ porãiterei.
  Pe mitãkaria"y Oleg ipy"a"ỹ, iporãve ha ágilve chupe ĝuarã. Oapunta arma tras arma ha odispara umi tanque serie E alemana-pe. Umi áuto nazi tuichaiterei mbaʼénte. Ha haʼete voi mbaʼeve ndojokóiva chupekuéra.
  Péro pe mitãkariaʼy opaveʼỹva oinupã porãiterei ha oinupã pe metál. Ha"e opinta umi Kraut-pe, oity umi torre ha opurahéi.
  - Zar Vladimir, Zar ruso...
  ¡Soberano ortodoxo!
  Pya"e jajagarráta ko mundo, ¡
  Añetehápe, oĩ keruvín ñande ári!
  Hitler opáta
  Ha máva ohendúva - ¡ejapo porã!
  Ha pe mitãkaria"y omombo peteĩ granada, ipy"a"ỹre, imemby py reheve. Barba gris Vovka oñakãity mante.
  Haihára ha ñe"ẽpapára Oleg Rybachenko ohasa cincuenta ary rasami opytáva mitã ramo siglo XX-pe. Ha arrekonose vaʼerã heta mbaʼe ahecha hague. Haʼe nomanói rupi, ymaite guive ndokyhyjéi. Ha pe gérra omomanduʼa chupe peteĩ juego de estrategia informática rehe.
  Ndahasýi ha igusto vaʼekue oñembosarái hag̃ua. Ha avei igustoiterei vaʼekue ñañorairõ . Iporã oĩ jave ro"y pyharevegua nde py nandi guýpe, ha rebaña peteĩ mitãkaria"y eterno-pe, ha nereñemondei umi regla he"iháicha pantalón corto-pe!
  Oleg Rybachenko ojeheja oñani short ha ipy reheve. Pe mitãkaria"y oaprende oguata sapatu"ỹre jepe ro"y jave Port Arthur-pe. Añetehápe ningo peteĩ tete nomanoʼỹva ndaikatúi oreko peteĩ resfrío ni hasy, ha pyaʼe voi rejepokuaa pe roʼy rehe, upéva ndojapói mbaʼeve ivaíva. Peter Pan-ichaite avei. Ha haimete iporãiterei ñañani ñande py"a"ỹre pe nieve-pe. Omýi jave, prácticamente noñeñandúi pe ro"y, reguapy jave añoite omýi"ỹre, nde py nandi oñeñandu ijyvytu"imi! Ha katu peteĩ mitãkuimba"épe ĝuarã kóva ha"e peteĩ mba"e michĩva.
  Ha katu oĩ avei mitãkuña paje Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Avei oparticipa hikuái pe ñorairõme. Ha katu ndaha"éi opa ára, ha katu episodio-pe. Orepytyvõ rojagarra hag̃ua pe sérro Vysokaya hasyve jave. Umi iporãva ipy"a"ỹva oñorairõ upépe, ha bikini-pe. Omombo hikuái umi disco ojeafiláva haimbe asýva ipysã nandi reheve.
  Ha oikytĩ hikuái kyse puku reheve. Ha Oleg Rybachenko upéi odispara ametralladora - ojuka hikuái iñirûnguéra senior-kuérape. Ha upévare, pe samurai asalto osẽ porã, ha pe Monte Vysokaya ojekuaa ndaikatumo"ãiha oñemomýi!
  Ha umi mitãkuña ohechauka iclase ijyvatevéva ha aeróbatica Valkyrie.
  Ha ko'ágã aleman-kuéra oime defensiva-pe. Pe ehérsito zarista oĩma preparádo ñorairõrã. Fuhrer ndohupytýi sorpresa táctica.
  Ha umi soldádo ruso oñorairõ pyʼaguasúpe. Haʼete voi Hitler oñemaldesitaha hetave vése omoñepyrũ haguére peichagua gérra. Hi"arive, jepémo Fuhrer oguereko mokõi tercio Europa ha peteĩ tercio África arma guýpe, ha katu upéicharõ jepe
  ha"e ndaha"éi rival Rusia-pe ĝuarã.
  Ha pe número de soldádo avei. Ha umi soldádo italiano ikangy. Umi tetã latinoamericano oparticipa mbeguekatu ñorãirõme. Ha ijehérsito, técnica ha organizativamente, naiporãiete.
  Upévare Rusia omantene gueteri pypuku pe enemigo defensa-pe.
  Pe tanque Kondratenko-6 ikatupyryeterei oñorairõ haĝua ko serie ndive. Ha "Nikolai"-4 ipohýive ha ohechauka ha"eha peteĩ máquina imbaretetereíva.
  Umi ruso ikatu oñorairõ umi monstruo alemán ipohýiveva ndive .
  Especialmente "Nikolai"-4-pe oimehápe tripulación Alenka, mitãkuña iporãiterei ha bikini-pe.
  Pistola calibre 130mm rehegua. Mba'éichapa oity umi fascista-kuérape. En vano Hitler oataka Rusia zarista. Kóva ndaha"éi peteĩ paseo ndahasýiva chupe ĝuarã, ha katu peteĩ jekutu.
  Anyuta opresiona pe botón joystick ipysã nandi reheve ha opurahéi:
  - Rusia ha sãso-pe guarã ipahaite peve!
  Ha mbaʼeichaitépa opukapáta pe iporãva!
  Ha upéi Agustín omondóta peteĩ proyectil pe enemigo-pe. Omboja"óta pe metal ha opurahéi:
  - Jajapo umi korasõ opyrũ peteĩ ñe'ẽme!
  Ha avei opresionáta umi botón joystick rehegua ipysã nandi reheve. ¡Kóva añetehápe peteĩ mitãkuña iporãitereíva!
  Ha péina María oinupã hína. Ha omboja'óta umi fascista-kuérape. Ha ehundi pe enemígope.
  Upe jave avei oipuru umi pyti"a nandi. Ha opurahéita avei:
  - Ñande Retã rérape, Santo! ¡Tove pe luchador toiko simplemente fresco!
  Ha opukavy ha ohechaukáta hatĩ!
  Ha upéi umi Olimpiada ndekutu peteĩ proyectil pohýi reheve. Ha'e pe peikotevẽvante, mitãkuña - pe manzana juky ijukyvéva!
  Ha jey umi mitãkuña oity pe E-50, oity pe torre ha opuka.
  Alenka omondo peteî proyectil, oityvyróva E-100, operforáva ipype. Ha reiporúvo nde pyti"a nandi. Mba"érepa opurahéi pe mitãkuña:
  - ¡Eity pe enemigo-pe!
  Ha Anyuta oinupã oipurúvo ipy nandi ha opukavy:
  - ¡Umi Fritz ha'e kaput!
  Ha upéi Agustín oinupãta. Avei hekopeteiterei ha oiporúvo pyti'a nandi, cooing :
  - ¡Hitler oñemohu'ãma!
  Ha upéi María ombojoapýta agresivamente. Oityvyróta umi fascista ha opukavy::
  - Ha máva ohendúva, ¡ojejapo porã!
  Ha ohechaukáta iñeʼẽ!
  Ha upéi Olimpiada omondo peteî proyectil, ojukávo opositor-kuérape.
  Ha avei oipuru py nandi ha purahéi:
  - ¡Total oñevendepa!
  Ha jey pe mitãkuña oipyhýta iñe"ẽ ha ohechaukáta.
  Upévare oikytĩ hikuái...
  Alemán-kuéra, peteĩ jasy oñorairõ rire oñepyrũ guive ofensiva, oñemotenonde cincuenta guive cien kilómetro peve, ha ohasa asy tuicha, tuicha jepe. Ha umi italiano oĩva Áfricape ojejuhupaite peteĩ kaldrónpe ha ojeréva hese. Itropakuéra ojeity trivialmente.
  Ára 21 jasypokõime, Adolf Hitler omanda opavave ikatúva ogueraha arma orekóva quince ary guive sesenta y cinco ary peve oike haguã ejército-pe. Pe ehérsito zarista ojapo hína kuri umi rreserva.
  Ojekuaaháicha, umi aviõ disco alemán ndaha"éi upéicha oporomondýiva práctica-pe. Añetehápe umi aviõ ruso ikatu oataka ovecha mácho reheve. Pero péva ikatu ojejehekýi, péva alta maniobrabilidad orekóva umi mba'yrumýi ejército zarista.
  Ha Hitler esperanza peteĩ arma milagro invulnerable rehegua ndoikói mba"eveichavérõ.
  Pe ehérsito zarista oñedefende gueteri. Línea de defensa ipoderosa, ojejo'óva de antemano, defensa mbarete. Tove Hitler-pe opa vapor. Péro Áfricape ikatu represiona peteĩ aliado italiano ikangyvévape.
  Fuhrer ndodesidíririre oho ñorairõme Rusia zarista ndive, katuete oikeva"erãmo"ã tembiasápe peteĩ tendota tuichavéva ramo, ha tuichavéva jepe, Alemania-pe. Ha upéicha pe demónio ogovernase ko múndo, ha mbaʼépa ou upévagui?
  Mitãkuña rusa ha"e umi iporãvéva ko mundo-pe opa mba"e rire.
  Oleg Rybachenko, jepiveguáicha, oime tenonderãite ñorairõme. Ni peteĩ bala ni metralla ndaikatúi opoko hese. Ha'e peteĩ karai hasýva ha peteĩ karai iporãva.
  Peteĩ mitãkaria"y oñemonde"ỹva ha ipy"a"ỹva, umi nazi rehe. Ha omombo hesekuéra granada, ha oñani pe ama de plomo-pe.
  Heẽ, ñambyasy pe Kondratenko brillante ndaipóriha, ha katu oĩ umi comandante imitãva ha ikatupyrýva. En particular, Mariscal de Campo Vasilevsky, ojedestaca va"ekue Primera Guerra Mundial aja. Ha omanda kyreʼỹ ha katupyry.
  Ha umi Fritz, ojuhúvo peteĩ defensa hasýva, oñembotapykue esperanza"ỹre ipype. Péro oñehaʼã gueteri hikuái oike.
  Oleg Rybachenko, ko mitãkaria"y eterna opuka, oipe"a hatĩ ha opurahéi:
  - ¡Che retã! ¡Che Retã Marangatu!
  Ha avei omomboháicha peteĩ granada ipy nandi reheve.
  Ha ko"ápe Natasha, Zoya, Aurora ha Svetlana oike ñorairõme. Ha"ekuéra ha"e mitãkuña paje eterno, Tupã marangatu Familia-pegua rembiguái. Ndaha"éi jepi oñorairõva hikuái, ndaupéichairamo Rusia ipu"akava"erãmo"ã ko yvy tuichakue javeve. Péro siémpre ideprovécho ha ojehecharamoiterei.
  Mitãkuña ohayhu ojuka: ko'ãva ha'e mitãkuña!
  Ha mba'éichapa oguata hikuái umi fascista apytépe, ha mba'éichapa oinupãta chupekuéra...
  Ha ipy nandi reheve omombo hikuái disco, ojukávo umi Kraut-pe.
  Umi nazi oñembotapykue ohóvo ha ohasa asy ohóvo. Vasilevsky estratega guasu opropone ipu'aka haguã nazi ha italiano-kuérape África-pe. Upéicha umi tanque ruso, ágilvéva ha orekóva maniobrabilidad iporãvéva, orekóta ventaja. Ha Europa-pe, tojesalva umi fascista . Ikatu hag̃uáicha omohuʼãmbaite hikuái umi mbaʼe orekóva.
  Zar Vladimir oasepta ko plan. Ha oñembohasa Áfricape umi fuérsa pyahu.
  Elizabeth ha itripulación oñorairõ Libia-pe, oikytïvo unidad italiana. Upépe haku ha pe mitãkuña ojehecha porã bikini-pe. Oguereko hikuái tanque Kondratenko-6 ipyahuvéva, upépe umi guerrero omboyke umi posición italiano ha Fritzes ha jerovia reheve ogana chupekuéra.
  Elizabeth odispara peteĩ tanque Mussolini Jr. imperio-gui ha he'i:
  - ¡Peteĩ abrigo de piel ha peteĩ caftán oguata umi mar ári, umi ola ári!
  Ha katuete oipuru umi ipysã nandi.
  Upe rire, Ekaterina odispara. Oinupã peteĩ auto alemán rupi ha opukavy:
  - Rusia-pe, zar Vladimir ha'e peteĩ héroe!
  Elena oĩ hapykuéri, oinupãvo pe Fritz arma autopropulsada ha opukavy:
  - ¡Houray Hitler-pe guarã nde País rehe!
  Ha ipahápe, Olimpiadas omosãsõta proyectil. Oityvyróta umi Kraut-pe, oityvyróta ha opukavy:
  - ¡Iporãitereíta pe resultado!
  Ha oipuru avei umi pyti"a nandi mitãnguéra py rehegua.
  Áfrikape, mayo pahápe ha junio oñepyrũvo, umi soldádo ruso ohupyty tuicha éxito. Ko ñorairõ ojeipyso Libia ha Etiopía retãme. Ára 12 de junio, Trípoli ho'a. Ha 15 de junio, ojegueraha pe kapitál Etiopía-pe. Upévare oñepyrũ oñohẽ umi soldádo Mussolini Jr.-pegua. Aipórõ, ndaikatúi omantene itúvape.
  Ha igloria conquistador ramo avei. Péro Mussolini, ojagarra rire peteĩ párte umi colonia inglés ha francés-gui, oñekonsidera César ramo. Péro haʼete voi ndaikatumoʼãiva jahasa Césarpe.
  Oleg Rybachenko oñorairõ omanda aja batería. Ha ipy"aguasueterei ha umi alemán operde decenas de tanque tatakuágui ára ha ára. Imitãkaria"ýpe oñeme"ẽ voi ambue kurusu de óro. Ha ipahápe omeʼẽ voi chupe hikuái pe rango de mayor ymaite guive oñemereséva.
  Ymave noñeasignaivaʼekue chupe ojoguágui peteĩ mitãme. Ha katu pe mitãkaria"y ohechauka heroísmo destacado. Ha pe kapasida oñorairõ hag̃ua.
  Ára 22 jasyporundy ary 1955-pe, ipahápe umi soldádo ruso oĩva África-pe ojagarra Somalia Italia-pe. Ha 25 de junio de 1955-pe, umi soldádo italiano rembyre oĩva Etiopíape okapitula.
  Ejército Zarista ogana jerovia reheve. Mainstein, ojehechava"ekue ha"eha pe comandante iporãvéva Tercer Reich-pe, ohai idiario-pe:
  - ¡Romombáy pe oso infierno! ¡Koʼág̃a ñañembojaʼo hína!
  Junio pahápe, alemán-kuéra operde tuichaiterei ha upévare ojeobliga chupekuéra osuspende hag̃ua ofensiva Európape.
  Zar Vladimir omanda oñembotuichave haguã presión África-pe. Primero Continente Pytũmbýpe, upéi opa mba"e ambuéva - he"i pe mburuvicha guasu destacado! Ára 1 de julio ary 1955-pe, umi alemán oñeha'ã oñemotenonde Escandinavia-pe. Ha pya"e hikuái Estocolmo gotyo, ha katu oñani defensa densa-itereívape. Ha tuichaiterei oñembyai hikuái.
  Oñepyrũvo julio ary 1955-pe, umi ñorairõhára ruso oike Argelia Alemana-pe.
  Libia oĩma kuri Rusia zarista poguýpe. Oñemotenonde ofensiva Níger ha bucles.
  Elizabeth tripulación de tanques oñorairõ umi nazi ndive. Hakueterei ha umi mitãkuña oipe"a voi isujetador ha ko"áĝa omonde bragas añónte pe tanque Kondratenko-6-pe. Odispara hikuái hekoitépe umi fascista-kuéra rehe.
  Ha oipota hikuái tuicha hazaña.
  Rusia zarista ha'e gueteri peteĩ tetã autocrático. Ha ko'ágã peve ndorekói parlamento. Ha ndoikói hague pe revolución, ha noñemopyendái hague pe Duma. Umi rréi voi ndoipotái omombyte ipuʼaka. Ha katu Fuhrer ha Duce ha"e dictador. He'iséva, oîha ñorãirõ mokõi sistema orekóva regímen autoritario.
  Ha katu Rusia zarista-pe ĝuarã kóva ha"e naturalve. Ha oiko peteĩ ñorairõ iñakãhatã ha osegíva.
  Elizaveta opresiona pe botón joystick ipysã nandi reheve ha odispara peteĩ proyectil. Oñembohory ijehe:
  - ¡Ñaitypa umi nazi-pe!
  Ekaterina, avei, opresiona pe botón joystick ipysã nandi reheve ha omosãso pe asesino-gui, oronrona:
  - ¡Jaguejy Hitler-pe!
  Ha Elena avei oinupã , oity umi fascista-pe ha opukavy:
  - ¡Rodesgarráta ndéve!
  Ha avei mba"éichapa oipe"a hatĩ! Ha opresiona umi botón joystick ipy nandi reheve.
  Ha upéi umi Olimpiada ndembojere, ha mba"eichaitépa itavyva"erã . Ombyaíta opavave ha ogogotea:
  - ¡Infierno peteĩ pasaje ha peteĩ tripulación!
  Ani nderesarái represiona haĝua umi botón joystick rehegua nde pyti"a nandi reheve. Ha eity pe enemígope.
  Umi ñorairõhára añetehápe ipy"aguasueterei ha icarácter omimbipáva.
  Oleg Rybachenko katu omboyke ambue ataque ojapóva Fritzes ha opurahéi:
  - País ha Zar Vladimir-pe guarã - hurrah!
  Heẽ, tembiasakue añeteguápe oĩkuri peichagua ojeheróva mburuvicha guasu Rusia-pegua Vladimir III, ha"éva Romanov Róga ruvicha. Ha añetehápe oñepyrũ ogoverna formalmente 1938-pe. Ha upéi Vladimir ojekuaa ha"eha peteĩ rréi añetegua ha tuicha mba"e upévape! Vladimir Kirillovich Romanov ha"e peteĩ zar orekóva opa posibilidad oiko haĝua chugui emperador ko Yvy tuichakue javeve!
  Pe victoria rire, térã ja"e porãsérõ omboyke pe ataque, Oleg Rybachenko oñepyrũ oha"ã carta umi subordinado-kuéra ndive. Peteĩ mitãkaria"y oñemonde"ỹva, iñakãrague morotĩ, musculosoiterei ha ojedesgarráva, oñembosarái umi luchador iñakãrague morotĩva ndive. Sorprendentemente, Oleg itujave opavave chuguikuéra. Péro ko mitãkariaʼy oikytĩ.
  Imandu'ávo Port Arthur, defensa heroica oúva gloria Rusia-pe. Tuicha gloria pévape guarã...
  Pe mitãkaria"y omano"ỹva he"i:
  - Péicha ñasolusionáta opa ñane apañuãi! Koʼẽrõitéma oĩta peteĩ tiémpo umi hénte arakaʼeve ndojojukamoʼãiha!
  Umi soldádo ha ofisiál oñemoĩ peteĩ ñeʼẽme:
  - Katuete, karai Mayor! ¡Ndojukamoʼãi hikuái!
  Oleg omaña pe cinta rehe heta medalla orekóva reheve. Heẽ, hetaitereima oĩma umi órden, mbovy general oreko. Ha iporãta jahupyty avei peteĩ título. Príncipe, conde, duque!
  Duque Rybachenko - ipu porãiterei!
  Ha pe mitãkaria"y otyryry yvateve ha ojere pe platillo giratorio-pe.
  Umi alemán oñeha'ã oataka, pero ojerepulsa jey ha ohasa colosal daño irreparable.
  Julio aja, pe ehérsito ruso ohupyty umi éxito pyahu, tuicháva África-pe. Oĩ aja pe peso ofensiva ejército zarista-pegua. Argelia oguereko heta arma rusa iporãvéva. Ha jasy pahápe ojere umi alemán rehe ha oñehundi pe caldera-pe.
  Agosto-pe, umi tropa rusa oike Marruecos-pe. Mitãkuñakuéra oñorairõ desesperadamente pe tanque Kondratenko-6-pe, oike pe hũme.
  Sapy"a py"a oñemombe"u alemán oñeme"ẽha ha ojeguerahaha umi táva.
  Oñorairõ oiko Nigériape ha diferénte lugárpe. Umi ruso ogueraha mokõivéva número-pe, hetave técnico móvil, ha pytyvõ población local, umi fascista racista ombojere va'ekue ijehegui.
  África añetehápe ojekuaa ha'eha peteî eslabón ikangy estrategia Hitler ha Mussolini Jr.
  Rusia ipu"aka upépe... Ha setiembre-pe, mbeguekatúpe oipyso fuerza, ova hikuái Noruega-pe. Umi nazi tuichaiterei operde. Ha Alenka ha itripulación ojupi hína kuri pe tanque ári. Pe tanque ipyahuvéva "Nikolai"-5 ipohýi ha ohechauka oñemotenondeveha serie E-gui.
  Peteĩ tanque ipoderósova jepe E-200-icha oike pe arma de la máquina zarista.
  Alenka, opresionávo umi botón joystick ipysã nandi reheve, ohetũ ipo contentamente:
  - ¡Che ha'e pe ikatúva omopẽ Wehrmacht!
  Anyuta avei opresiona botón ipysã nandi reheve, oinupã auto alemán ha omoañete:
  - ¡Romokãta pe Wehrmacht yvytimbope! ¡Tarismo pu"aka rehe!
  Cool Agustín odispara ha opukavy:
  - Ha jaikóta comunismo poguýpe!
  María pya"e omoneĩ ko mba"e:
  - Heẽ, comunismo zarista poguýpe!
  Ha ipy nandi reheve opresiona umi joystick botón. Ha upekuévo oinupã ha oitypáta pe enemígope.
  Ha upéi Marusya opukavy:
  - ¡A grado completo-pe!
  Ha avei opresiona pe botón joystick ipysã nandi reheve.
  Umi tropa rusa ojerepáma Oslo-pe. Oĩ ñorairõ opa ka"avo ha óga rehe.
  Mbytépe, ejército zarista omboyke jey ofensiva alemana. Oleg Rybachenko, jepiveguáicha, oime línea de frente-pe ha oñorãirõ jerovia rehe. Artillería rusa omba'apo reloj-icha.
  Opa mba'e hekopete ha añetegua...
  Octubre-pe, ipahápe umi tropa rusa oikytĩ África-gui umi suministro yvy rupive, omosãsóvo Marruecos. Umi nazi ojejuhu peteĩ espésie de caldera-pe.
  Jepe pe continente iñypytũvape. Hitler oryrýi pochýgui, ha katu ndaikatúi ho"u mba"eve almuerzo-rã.
  Heẽ, ou Rus-pe... Oĝuahẽma ro"y. Oleg Rybachenko, jepénte oky, oñani gueteri ipy reheve ha mbykymi. Bueno, mitãkaria'y - oimeraẽ mba'e regueraha! Ha peteĩ karai ndokyhyjéiva kompletoite.
  Ha omombo granada ipysã nandi reheve.
  Ha opurahéi:
  - Toñani torpemente, .
  Umi tanque blindado umi charco rupive...
  Ha oî ametralladora techo ári - .
  Cheburashka artillero, 1999-pe.
  ¡Cocodrilo ametralladora!
  Shakoklyak oime pe ataque-pe!
  Pe mitãkaria"y terminador omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve, odesgarrávo umi nazi-pe ha opurahéi:
  - Ha che añembosarái dinamita rehe, .
  ¡Ojehecha porã umi ohasávape g̃uarã!
  ¡Mbaʼeichaitépa umi Kraut omboyke umi murciélago!
  Maymáva oñeno hína, ha che aha!
  Ha pe mitãkariaʼy añetehápe ivyroiterei! Ha katu ohasáma cincuenta áño oĩma hague ejército-pe. Ha peteĩ aña michĩmínte! ¡Ha'e jepe rubio!
  Oleg Rybachenko omombo jey peteĩ granada ipy nandi ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu Zar ha Nicolás ha Vladimir Mbohapyhape!
  Ha che apensa ndovaleiha ombojoavy hikuái Vladimir Kirillovich Romanov-pe Vladimir Putin ndive! ¡Umi zar guasu Romanov-pegua ha"e peteĩ familia hechapyrãva! ¡Umi ojapova"ekue Rusia-gui imperio tuichavéva!
  Ha ndaha'éi oñembyaíva suerte rupive Putin-icha!
  Péro umi soldádo ruso omboyke hína ótro atáke.
  Oguahẽma noviembre. Umi nazi-gui opa ohóvo. Péro omombo hikuái ñorairõme umi reserva pyahu. Oñemohu'ãma hikuái África-pe. Hasy umi fascista-pe guarã.
  Upévare oguenohẽ hikuái ipochy umi préso rehe. Ojuhu hikuái Nicoletta iporãitévape. Oipe"a hikuái chugui ikalsonsillo peve ha ogueraha chupe pe nieve pyahu noviembre-pe.
  Peteĩ mitãkuña ipo oñeñapytĩva, haimete ijao"ỹre, oguata umi nieve ryru rupi, ohejávo ipy nandi ha ipy"aporã. Haʼe ningo iporãiterei. Ha umi alemán osegi chupe ha oinupã chupe. Ha oinupã hikuái peteĩ iporãva reheve, oinupã chupekuéra. Tuguy osyry ijyva rayado-gui.
  Nicoletta oñakãity hatãve mante. Ha orgulloso ohupi iñakã. Ha iñakãrague pytã cobre-ichagua oveve peteĩ pancarta proletaria-icha.
  Ha ipy nandi avei ojere pytã, ha katu pe mitãkuña ndohupíri ni peteĩ ceja.
  Upéva ha'e mba'e fenomenal py'aguasu orekóva.
  Jepémo umi nazi ojagarráma ha omoinge ijyva nandi peteĩ antorcha reheve. Péro upérõ jepe pe mitãkuña oryrýinte, péro ndosapukái.
  Ha'e oreko tuicha jerovia...
  Pe mitãkuña ojeipyso yvate pe estante ári ha ojere umi articulación. Upéi omyendy tata ipy nandi guýpe. Ohetũ pe iporãva py nandi. Ha kadéna haku asývape oinupã hikuái pe iporãva rete nandi.
  Nicoletta opurahéi ombohováivo;
  Che hína Chernóbog, Tupã aña rajy,
  Che amoheñói sarambi, añotỹ ñehundi...
  Che tuichaha ndaikatúi ipu"aka,
  ¡Pe venganza pochy añoite hendy che ánga ryepýpe!
  
  Mitãkuña imitãme oipota mba"e porã, .
  Ohai ñe"ẽpoty ha omongaru mymbakuérape...
  Opu"ã pyhareve pyte
  ¡Umi keruvín pepo oveve hiʼári!
  
  Péro aikuaa mbaʼépa pe ivaíva,
  Mba'épa ko mundo-pe ndembovy'a...
  Mba"épa ere, ere porã?
  ¡Añembotavy pe ñehundi rehe apasionadamente!
  
  Ha ohechauka ikyre"ỹ mitãkuña"ícha, .
  Mba"eichaitépa oiko chugui Ñandejára rajy omimbipáva...
  Ñande ipuʼakáta pe univérso tuichaitévare,
  Jahechauka mbarete, ipu"akaiterei!
  
  Tuicha Túva ko Chernobog,
  Ha"e ogueru sarambi, ñorairõ universo-pe...
  Peẽ peñembo"e Svarog-pe oipytyvõ haĝua,
  Añetehápe, ¡reñerrekompensa!
  
  Upémarõ haʼe: "Ñandejára tohovasa,
  Tove topupu nde korasõme pe pochy...
  Ñamopu'ã vy'apavẽ, che arovia, tuguy ári,
  ¡Toñemyenyhẽ pe tyekue ryepy peve!
  
  Che ahayhu astuto, iñaña ha ñembotavy, .
  Mba'éichapa oñembotavy Stalin pe tirano-pe...
  Ndaikatumo'ãi oñemoĩ exposición-pe,
  Ha hetaiterei niebla oĩ ko múndope!
  
  Upévare haʼe opropone ojejapo hag̃ua peteĩ movimiento mbarete,
  Pehundi umi iñañáva peteĩ golpe reheve...
  Péro che añembotavy peteĩ Tupã morotĩetereívare,
  Opa mba"épe, ko"ãva ha umi oĩva pe sepulcro rapykuéri!
  
  Mbaʼéicha piko ajepokuaa ivaívare?
  Ha che korasõme oĩ pochy, ombotavy...
  Pe vy"a rembipota, mba"eporã okañy, .
  ¡Oike riremínte pe pochy pe pedestal-gui!
  
  Ha katu mba"épa ojehu Stalin rehe - ha"e avei iñaña,
  Ndaipóri oñeñe"ẽva Hitler rehe ko"ápe...
  Genghis Khan ha"eva"ekue peteĩ bandido iporãitereíva,
  Ha mboy ángapa ha"e oconsegui omokangy!
  
  Upévare haʼe mbaʼérepa eñongatu umi mbaʼe porã,
  Ndaipóriramo ni michĩmi interés propio ipype...
  Nde ha'e jave yvyra ra'y, ne apytu'ũ ha'e peteĩ cincel,
  Ha che tavy jave, ¡okañy che pensamiento!
  
  Péva ha"e che jupe ha ambue tapichápe,
  Oservi pe poder tinta morotĩicha...
  Upéi jajagarráta pe univérso tuichaitéva,
  ¡Umi ola isarambipáta ko univérso tuichakuére!
  
  Ñande ñamombaretéta pe mba'evai
  Ome"ẽta pochy inmortalidad, .
  Umi ikangyva ijespíritu-pe, ojeipysopáma,
  Ha ore, umi tapicha imbaretevéva, roguerovia ko mba"e!
  
  Mbykyhápe, ñanembaretevéta opavavégui oparupiete,
  Ñamopu'ã pe kyse puku tuguy rehegua universo ári...
  Ha ñande pochy oĩta avei hendive,
  ¡Jarrecibi peteĩ llamamiento henyhẽva destino-gui!
  
  En pocas palabras, che fiel Chernobog-pe,
  Aservi ko fuerza iñypytûvape che korasõite guive...
  Che ánga ojogua peteĩ ágila pepo,
  ¡Umi oĩva Tupã Pytã ndive ha"e invencible!
  Osegi pe ñorairõ Rusia ha Hitler coalición apytépe. Diciembre-pe g̃uarã, ipahápe umi soldádo ruso omohuʼãma umi italiano-kuérape, omboligávo chupekuéra okapitula hag̃ua Áfrikape, ha haimete omohuʼãma umi alemánpe upépe. Noruega ojeipe'a avei umi Kraut-gui.
  Ko'ágã ejército zarista oike ofensiva 25 de diciembre. Oñepyrũ ñorairõ vaiete. Ro"y jave, umi tanque ruso hesakã porã imbaretevéha. Ha oike enemigo defensa rupive.
  Oleg Rybachenko, ko mitãkaria"y eterna oñani ipy"a"ỹre ha pantalón mbykymíme pe nieve rupi, opurahéi:
  - ¡Kóva ha'e ñande batalla paha ha decisiva! Ñamanóta País rehe - umi soldado oĩ che rapykuéri!
  Umi tanque ruso ipya'eterei umi motor turbina de gas reheve. Ha umi fascista ndaikatúi ojoko chupekuéra péicha fácilmente.
  Ko"ápe "Nikolai"-5 oñemotenonde pya"e. Oĩ hese po mitãkuña opurahéi vy"ápe:
  - Avave nañandejokomo'ãi, mundo ruso ndaikatúi ojeity!
  Ha osẽta peteĩ cañón-gui! ¡Kóva añetehápe osê tuicha mba'e! Mitãkuña'i, jepénte ro'y, oime bikini ha ipy'a'ÿre. Ha ojedispara hikuái ha nopensái ojoko haguã.
  Ha"ekuéra oguerekónte poder salvaje ha frenético.
  Alyonushka ndaha"éi ohayhúva odispara añónte, jepe opresiona pe botón joystick ipysã nandi reheve ha oinupã peteĩ alemán-pe, ha katu avei ohai haĝua tembiasakue.
  Por ehémplo, ohai mbaʼéichapa peteĩ mitãkuña oho mombyry osalva hag̃ua peteĩ gatito. Treinta y tres ára aja aguata che py reheve pe tape itaju ári, che py hũva huguy.
  Ha upéicharõ jepe ikatu ojuhu pe mymba. Upevarã hada omoañete hembipota ha mitãkuña omenda príncipe rehe.
  Péro Alyonushka opensa, ¿mbaʼérepa oikotevẽ iménare pe ehérsito rusope? Iporãve jaguereko peteĩ aty ohayhúva. Ha hetave viru ha vy"arã. Añetehápe ningo kuimbaʼekuéra idiferenteterei. Ha hendivekuéra, katuete, re"experimenta vy"apavẽ diferénte hendáicha. ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe pe ménare? ¡Pya"e reñembotavy ha reñembotavy chugui!
  Ha katu pe mitãrusu oñepyrũ ramóva odescubri pe mundo adulto-pe, tuicha iñinteresanteve.
  Ha Alenka odispara jey, oinupãvo pe alemán E-100.
  Ha omomýi ipy iporãitereíva, peteĩ diosa griega yma guarévaicha.
  Ha upéi Aniuta odispara. Avei umi pyti"a nandi reheve. Ha oity peteĩ cañón alemán.
  Upe rire pe mitãkuña he"i:
  - Rusia-pe oĩ heta tapicha iñaranduva, ha katu zar Vladimir ha"e pe zar iporãvéva!
  Agustín ohechakuaa:
  - Ha Nicolás II ndaha'éi va'ekue ivaíva! ¡Oh, ndoroikuaáikuri mba"éichapa romomba"éta umi rréipe!
  Maria opurahéi, odispara umi nazi-pe ipy nandi ha opukavy:
  - Tekotevẽ neñe'ẽrendu umi ruso-pe, korasõ potĩ ha iñaranduvéva reheve! Ha Nicolás ñemomba"eguasurã, ha"e pe mburuvicha guasu ruvicha guasu!
  Ha Marusya opurahéi peteĩ mba'e... Ha oñembosarái avei ipy nandi reheve...
  Umi tropa rusa oñemotenonde ohóvo. Oleg Rybachenko avei oñorairõ. Ha"e gueteri peteĩ mitãkaria"y orekóva diez áño. Péicha ojehepyme"ẽ pe inmortalidad. Heẽ, péro ajépa iporã ha ovyʼaiterei! Ha"e oreko hetaiterei energía ha peteĩ flujo de poder opupuva.
  Pe mitãkaria"y omombo peteĩ granada ipy nandi ha opukavy:
  - Che ningo tigre, ndaha'éi jagua, ko'ágã oiko chepype, ndaha'éi Leopold, sino Leopardo!
  Pe mitãkaria"y-mayor, jepiveguáicha, tatatĩme. Umi nazi ndaikatúi ojoko chupe.
  Ára 1 jasyporundy jave, umi ñorairõhára ruso omopotĩmbaitéma ijyvy ñorairõhára alemán ha italiano-gui ha oike Tercer Reich poguýpe.
  Upe jave avei oike México-pe umi unidad rusa. Oguahẽma ary pyahu 1956.
  Ruso-kuérape guarã oñepyrũ victoria pyahúpe. Ára 7 jasyporundy jave, umi ñorairõhára alemana rembyre África-pe okapitula. Ha opaite Continente Negro-gui oiko ruso.
  Ko"áğa pe Fuhrer poseído ohechakuaa ojetornillapaiteha. Ha opropone negociación Rusia-pe.
  Upévape zar Vladimir ombohovái:
  - ¡Ñañe'êta pe entrega incondicional Tercer Reich ha Italia rehe añoite!
  ¡Ajépa pe ñeʼẽ iñarandúva! Ha pe ñorairõ osegi. Oleg Rybachenko oime, katuete, tenonderãite atentado-pe. Umi ñorairõhára ruso oike Prusia Oriental-pe. Umi línea de defensa ko'ápe imbarete. Reñorairõva"erã reike haĝua, ha nereñemotenondemo"ãi pya"e.
  Peteĩ mba"e ojejapo haĝua ruptura ha"e pe arma autopropulsada orekóva lanzador de bomba Alexander-4. Peteĩ tembiporu ipoderosoitereíva ha oporojukáva.
  Ha mitãkuña porã avei ogueromandu"a ko"ápe. Omombo hikuái proyectil oiporúvo ipysã nandi opresionávo umi botón joystick. Ha ohundi hikuái umi búnker ha píldora ryru enemigokuéra.
  Mitãkuña"ikuéra oñani py"aguasúpe pe nieve-pe - upévape ĝuarã kuñanguéra rusa. Ha omombo hikuái ñorairõme umi indio ha chino-kuérape. Ko'ãva literalmente omyenyhêma umi aproximación umi trinchera-pe hetekue reheve. Péro haʼekuéra ohupyty gueteri ogueraha hag̃ua.
  Ejército ruso oike ohóvo.
  Jepénte, estratega Vasilevsky ombohasa golpe principal Italia-pe - tuicha ikangyvéva. Ha upéicha umi soldádo ruso ogana peteĩ rire ótro.
  Jasyporundy ojekuaa osẽ porãiterei hague. Umi soldádo ruso oity umi italiano-pe ha omoĩ en silla umi Alpes-pe. Ha febrero-pe ojagarra hikuái Venecia. Ha oike hikuái Lorbandinia -pe . Avei ogueraha hikuái Poznan-pe. Umi alemán ojeretira ohóvo. Ára 2 jasypoapy jave ho"a Klaipeda. Umi tropa rusa oñemotenonde Prusia Oriental rupi mbeguekatúpe, defensa ha'e densoiterei. Literalmente rohapyva"erã pe tape conchas reheve.
  Péro Italia-pe hoʼa pe pasta frente. Ha umi soldádo ruso oho pyaʼe Rómape. Ára 30 jasypoapy ary 1956 jave, oñepyrû asalto tavaguasu Italia-pe. Péicha pueblo opaga umi ambición orekóva familia Mussolini.
  Italia táva guasu, Roma, oime atentado. Pe ñorairõ ivaieterei. Jepénte umi italiano oñeme'ê ohóvo. Ko"ápe mitãkuña"ikuéra oñorairõ iporãiterei, bikini ha ipy"a"ỹre. Umi ñorairõhára omombo granada ipy reheve ha oity Mussolini ñorairõhárape.
  Umi mitãkuña ko"ápe iporãiterei, ha katuete sexyiterei. Ha umi titán múskulo reheve. Ha mbaʼéichapa omombo hikuái umi granada ipy nandi reheve ningo hechapyrãiterei.
  Natasha oho tenonde gotyo ha odispara, opukavy aja:
  - Pe País iporãitévape ĝuarã che korasõme, che tata omimbipáva hendy!
  Zoya, odispara, opurahéi oñondive:
  - Jaipe'a okẽ jehupytyrãme! ¡Ñande jerovia ha pe rréi ha"e monolito!
  Ha upéi Aurora, ipy nandi reheve, pe perra iñakãrague morotĩva omosãsóta umi disco. Ha umi italiano oñeikytĩva ho"a.
  Ha upéi Svetlana opurahéi agresivamente, odesnudávo hatĩ:
  - ¡Opavavépe jajukáta! ¡Ñaitypáta opavavépe!
  Omombo hikuái disco ipy nandi ha omolina umi fascista-kuérape. Péicha oñemohu'ã Mussolini mitãkuña'ikuéra pópe. Pe asalto abril 1956-pe ivaieterei, ha figurativoiterei.
  Ha ko"ápe umi tanque omboguata, umi pilar tata infierno-icha osẽva itronco-gui.
  Umi mitãkuña oñemotenonde ha omombo granada ipy nandi reheve. Ha mba"éichapa oescupi hikuái peteĩ mba"e huguypaitéva.
  Ha opukapáta hikuái...
  Natasha opurahéi kyre"ỹme:
  - Zar Vladimir, ¡peinupã Hitler rovape!
  Ha oñakãityta hesa zafiro reheve. Peichagua mitãkuña hechapyrãva.
  Umi mitãkuña ojapura pochy ka"aguy reheve. Oinupã hikuái ametralladora-pe. Oikytĩ hikuái enemigo-pe ha omosarambi umi fascista-kuérape. Ha upéi oñemboguata ohóvo umi Olimpiada. Ha ipu"akapáva pópe, kuña héroe oguereko peteĩ tatatĩ. Ha ha"e ojagarráta ha ndekutu, ha katu upéi ndekutu.
  Umi fascista-gui umi chipa oveve opa gotyo. Ha umi ñorairõhára ikatu opuka oipotaháicha.
  Upéi opurahéita:
  "¡Mussolini oñembyepoti!". ¡Ore angirũ ha"e monolítico!
  Ha jey, ¡peteĩ guiño-icha hesa zafiro reheve! Ha oinupãta umi fascista-pe.
  Mba"épa reipotákuri? Róma ojagarra peteĩ tiémpope umi eslavo, Attila poguýpe. Ha ko'ágã umi ruso ogueraha ohóvo.
  Olympias, ofreívo oikovéva umi opositor-kuérape peteĩ lanzador de viga reheve, opurahéi:
  - Kuarahy omimbipáva esperanza rehegua, .
  Jey ojupi tetã ári...
  Rus ogana yma guaréicha -
  ¡Oñeinupã hína umi ñorairõhára Wehrmacht-gua!
  
  Ágila rusa planeta ári,
  Omosarambívo ipepo, odespegáta...
  Oñehenóita cuenta enemigo-pe - .
  Ha'e ojeityva'erã - oñembyaíta!
  Hoʼa rire Róma, umi soldádo itália oñepyrũ oñemeʼẽ en masa. Mussolini imperio, ko socio militar junior Tercer Reich-gua, okáipa ohóvo.
  Umi ñorairõhára ruso ojagarra Nápoles haimete oñemoĩ'ỹre ha oguejy Sicilia-pe. Upépe avei haimete ndojuhúi hikuái resistencia. Ha Hitler ningo histérico.
  Mayo pahápe, Italia oñemohu'ãma. Ojegueraha hetaiterei préso.
  Mitãkuña rusa omoĩ chupekuéra ijyva ári ha omboliga chupekuéra ohetũ haĝua ipy nandi. Oinupã hikuái ijuru iñe"ẽrendúvo. Oĩ, koʼýte umi mitãrusu, ojapóva kyreʼỹme.
  Umi mitãkuña oronrona contentamente.
  Pe mitãkaria"y eterna Oleg Rybachenko omboliga umi cautivo-pe ohetũ haĝua ipy nandi ha mitãicha.
  Haʼekuéra ojapo upéva voluntariamente. Umi mitãkuimba"e iporãiterei, musculoso ha rubio. Añetehápe haʼe michĩeterei gueteri, ha ndojaposéi peteĩ mbaʼe ivaivéva umi kuña ndive. Ha katu umi talón áspero ojecosquilla jave peteĩ lengua reheve - ¡iporãiterei!
  Oleg Rybachenko ojagarra general ha ohupyty ambue orden. Upéva che añemomba"eguasueterei.
  Mussolini Jr.-pe oñetraisiona ikompañerokuéra voi, ha Rusia zarista ohupyty ambue victoria. Ha katu Benedito Mussolini Sr. ndoikovéi ohecha haĝua iñemotĩ ha ho"a hague fascismo Italia-pe. Péro pe destino peteĩchagua ohaʼarõ umi nazi oĩvape Alemania-pe. Umi tropa rusa oike ofensiva-pe junio ñepyrũme 1956-pe. Pe direksión prinsipál ojeataka hague haʼe vaʼekue Austria.
  Elizaveta ha itripulación Nikolai-5-pe oñemomýi aleman-kuéra rehe. Umi ñorairõhára ruso oheka ojere Viena rehe.
  Pe Fuhrer, katuete, ojejuhu peteĩ situación hasývape. Umi alemán mba'e África, Escandinavia ha hetave EE.UU.-pe okañy. Ha ko'ágã umi ñorairõ oiko exclusivamente Tercer Reich territorio-pe. Upéva, katuete, ndogustáivéva umi alemán-pe guarã. Umi tropa rusa oike avei México-pe. Lady Gray de Monka omanda peteî tripulación de tanques ko tetãme.
  Ha Elizaveta omotenonde "Nikolai"-5 Viena jerére. Icontrario principal ha"e E-50, oikehápe máquina Zar peteĩ blotter-icha.
  Elizabeth odispara, oiporúvo ipysã nandi opresiona haĝua umi botón joystick.
  Oinupã peteĩ tanque alemán ha opukavy:
  - Ñame'êta ñane korasõ San Nicolás Rus' rehe!
  Ekaterina odispara avei ipysã nandi ha okorrehi icompañero-pe:
  - Oiméne oĩporãve ja"e Vladimir!
  Elizabeth odispara jey oiporúvo ipysã nandi ha opukavy:
  - Ha katu upéicharõ jepe, ha"e Mburuvicha guasu Nicolás, ome"ẽva"ekue ñandéve China población, ojapova"ekue Rusia-gui invencible!
  Añetehápe, infantería oñemondova'ekue oataka haguã umi posición alemana, frente ha'e enteramente chino. Haʼekuéra literalmente omombo oréve umi teʼongue. Péro haʼekuéra oitypaite.
  Jepive umi ruso oñorairõ aviõ ha tanque-pe. Infantería ojejapóva chino, indio, asiático-kuéragui. Oĩ heta chino. Avei, Nicolás II iñakãrague morotĩva omoĩ poligamia orreforma aja ortodoxia, ha oñemondo ñorairõme umi kuimbaʼe chino extra. Ha umi ruso ogueraha hembirekorã umi viuda ha umi kuña china nomendáivape.
  Estrategia astuto rehegua.
  Ha umi chino oataka, omano ha oity umi defensa alemana-pe.
  Elena oipuru ipysã nandi opresiona haĝua umi botón joystick ha oinupã jey umi Krauts-pe.
  Ha opurahéi:
  - Rus marangatu rehehápe, ¡ñañorairõta py'aguasúpe!
  Upe rire pe mitãkuña ojagarráta ha oñakãity. Ha odesnuda hatĩ morotĩ! Ha haʼe ningo ipyʼahatãiterei.
  Ha upéi umi Olimpiada ojere jeýta. Ha avei neinupãta ipysã nandi reheve ha nembopytũta.
  Upéi osapukáita:
  - ¡Che ha'e peteĩ cobra oporojukáva!
  Ojekuaava'erã pe tanque E-50 ikatuha ipeligroso. Icañón 88 milímetro orekóva barril ipukúva 100 EL ha'e disparo pya'e, doce disparo por minuto, ha exactoiterei. Py"ỹi oinupã armadura ha ikatu ojapo daño.
  Upévare, umi mitãkuña oñeha"ã ani haĝua oheja oñemboja pe tanque alemán principal. Koʼýte oñembotývo, tuichaiterei ojupi pe habilidad de penetración orekóva. Ha pe núcleo oĩva pe proyectil alemánpe haʼe hína uranio térã tungsteno. Añetehápe, ojeperde rire África ha umi depósito de uranio Congo-pe, oñepyrũ ipiru umi tropa alemana mbarete.
  Ha umi mitãkuña iporãiterei ha ipy"a"ỹ ha ipiro"y.
  Opurahéi hikuái ijehe kyre"ỹme:
  - Omimbi mbyjaicha ko yvy ape ári, .
  Pytũmby pytũmby esperanza"ỹva rupive...
  Héroe guasu Zar Vladimir,
  ¡Ndoikuaái ni mba"asy ni kyhyje!
  
  Umi enemígo ojeretira ne renondépe, .
  Umi tapicha aty ovy'a...
  Rusia nde acepta - .
  ¡Peteĩ po ipu"akapáva oisãmbyhy!
  Mitãkuña ndive oñorairõva, ndaikatúi ere mba"eve hesekuéra. Ha ipykuéra ningo nandieterei ha oñecincel. Umi alemán ojejapyhýva ohetũ jave chupekuéra, ojekuaa porã mitãkuña ha kuimbaʼépe ogustaha upéva. Ha umi ñorairõhára opukavy vy"ápe.
  Ha oguenohẽ hikuái hatĩ pérlaicha.
  Ko"ãva ha"e mitãkuña"i iporãitereíva. Ha ipy nandi reheve, Elizabeth oity ambue fascista-pe.
  Upe rire osapukái:
  - ¡Toñemomba'eguasu Tetã Guasu!
  Ha upéicha Catalina odispara va"erã. Ombohasáta peteĩ tanque enemigo-pe, ojukáta umi Fritzes-pe ha opukavy:
  - Ñemano umi enemigokuérape!
  Ha upépe Elena opopo avei, oipurúvo ipy nandi, opresiona hendive umi botón joystick. Ha ha"e opukavy:
  - ¡Tyãme guarã tuicha mba'épe!
  Ha upéi Olimpiada destacada, avei rubia, omoñepyrûta proyectil. Ha okororõháicha:
  - ¡Tuicha Rusia-pe guarã!
  Ha umi mitãkuña henyhẽ kyre"ỹ total-gui.
  Ko'ápe oúva tanque E-75. Iarmas ipu"akave: 128mm, ha ikatu ojapo hetave mba"e vai. Avei, ko tanque oreko protección iporãvéva ha armadura gruesa.
  Péro Isabel haʼete voi itavyva. Ha opoíta peteĩ mbaʼe oporojukáva, oike mombyry guive. Ha opytáva alemán-gui ha"e umi metal rasgado pehẽngue.
  Ha pe mitãkuña opurahéita:
  - Mba'eporã marangatu ha sueño tuicháva!
  Upe rire ohechaukáta pe ñe"ẽ.
  Nda"aréi ojeipysove umi tanque alemán E-75. Koʼág̃a oreko hikuái peteĩ pistola ipukuvéva, ha upéva rupive ikatu oñorairõ umi tanque ruso ndive, koʼýte umi ivevúiva ndive. Ha péva ipeligrosove umi Kraut-pe.
  Péro umi mitãkuña soviética noñemotĩri ko mbaʼére. Ha oitypa hikuái umi Kraut-pe.
  Ha umi ñorairõhára voi, koʼýte haku jave, oĩ bikini ha ipy reheve. Ha oñorairõ hikuái ojeroviaiterei.
  Ogana hikuái excepción ÿme.
  Catalina odispara umi nazi-pe ha opurahéi:
  - ¡Ha katu añe"ẽ hağua hekopete! ¡Ahundi opa umi Kraut-pe excepción"ỹre!
  Elena avei odispara ipy nandi ha opukavy:
  - Ñaitypáta opavavépe ha, katuete!
  Avei umi Olimpiada ipuʼaka umi nazi rehe oiporiahuverekoʼỹre. Ha'e peteĩ perra invencible-icha.
  Ha avei umi pyti"a nandi pytyvõ rupive.
  Natasha ha iequipo oñorairõ pe tanque Kondratenko-6-pe. Ko mba"yrumýi ivevúi"imi, ha katu móvilve Nikolai-gui. Añetehápe, sa"ive peso reheve, pe calibre michĩve ha pe armadura ipire hũve"imi. Péva he"ise tuichaveha pe riesgo omanóva.
  Ha katu umi mitãkuña, ha"eva"erã, noñemotĩri mba"eveichavérõ. Ha oñorairõ hikuái gigante ñorairõháraicha.
  Natasha opurahéi, odispara activamente:
  - Ha'éta ñande victoria!
  Ha opresiona umi botón joystick rehegua ipysã nandi reheve.
  Zoya odispara avei, oipurúvo ipy nandi ha opukavy:
  - ¡Zar Vladimir tenonde gotyo!
  Ha opavave mitãkuña coro-pegua opukavy:
  - ¡Gloria umi héroe ho'ava'ekuépe!
  Upe rire Aurora odispara, ombojere pe tanque alemán ha he"i:
  - ¡Avave nañandejokomo'ãi! ¡Avave nandeganamoʼãi!
  Ha avei ombotyryry ipy nandi.
  Ha upéi Svetlana oñeme"ẽ, oipurúvo ipysã nandi, ha opukavy ipulmón ru"ãme:
  - ¡Umi ruso oñorairõ pochýpe!
  Ha opavave mitãkuña osapukái peteĩ ñe"ẽme:
  - Soldádo puño imbarete!
  Ha jey umi iporãva pya"e oike ñorairõme. ¡Odispara hikuái ijehegui ha hekopete!
  Ha katu umi tripulación Jane-pegua osorprende umi mexicano-pe. Avei pe kuñakarai iñarandueterei ha iporãiterei.
  Ha umi mitãkuña oĩva itripulación-pe ipy"a"ỹ ha oreko bikini. Oñorairõ hikuái pochy ka"aguy ha py"aguapýpe.
  Upéi Gertrude odispara, oipurúvo ipysã nandi, ha opukavy:
  - Che ningo peteĩ mitãkuña ohundítava opavave peteĩ fracción de segundo-pe!
  Ha upéi Manya oñepyrũma omba"apo. Ha mombyry guive omopẽta pe tanque latina.
  Ha upéi Matilda oinupãta ipy ipysã nandi reheve.
  Ha opukapáta:
  - ¡Che ningo peteĩ mitãkuña tuichaitereíva!
  Ha umi ñorairõhára orden ijyvatevéva ha ipochyvéva. Haʼekuéra noñandúi ni ikangy ni ipochy.
  Ha'ekuéra nde jopy va'erã avei upéicha.
  Ha Alenka avei oñorairõ jeroviaiterei.
  Junio pahápe, ojere Viena rehe. Ojejapo peteĩ golpe aplastante Alemania ha iprestigio-pe. Upe jave avei, umi tropa rusa oñemotenonde ohóvo Oder gotyo. Omombo hikuái ñorairõme umi chino, indio ha árabe-pe. Ha omboja"o hikuái umi Krauts defensa.
  Hitler, katuete, oîma ñemondýipe. Mba"éichapa umi mitãkuña opresiona chupe tanque ha aviõme.
  Ko"ápe oĩ Albina ha Alvina, mokõi piloto ruso. Avei ipy"a"ỹre ha bikini-pe, oity hikuái fascista-kuérape pera-icha peteĩ yvyra hakãgui. Ha peteĩ pareja-pe ĝuarã literalmente ojapo hikuái ko"ãichagua milagro.
  Albina oity cinco aviõ peteĩ rráfaga reheve icombatiente Pedro el Gran-gui ha opurahéi:
  - ¡Ore ningo oso yvágapegua!
  Alvina oity seis aviõ peteĩ rráfaga reheve iágila de guerra-gui, ha opukavy:
  - Ha ñambyaíta opavavépe!
  Yvágape, ko pareja ha"éma legendario!
  Mitãkuña'ikuérape oñeme'ê siete grado Kurusu San Jorge: kurusu pláta, kurusu pláta orekóva arco, kurusu oro, kurusu oro orekóva banco. Ha avei kurusu óro diamante reheve, ha kurusu óro diamante ha arco reheve. Ha pe mbyja grado ijyvatevéva peteĩ kurusu de órogui, orekóva peteĩ arco de diamante. Peteĩ jopói yvatevéva - peteĩ mbyja tuicháva peteĩ kurusu de oro-gui, orekóva diamante ha peteĩ arco, nda"aréi oñemopyenda.
  Upévare umi mitãkuña ikatu kuri hendaitépe oñemombaʼeguasu umi mbaʼe ohupytývare. Ha akóinte, ro"y jave jepe, oñorairõ hikuái bikini-pe añoite ha exclusivamente ipy"a"ỹre.
  Peichagua mitãkuña hechapyrãva.
  Albina odispara ha opurahéi:
  - ¡Ñande victoria iporãvéva rehe!
  Alvina osegi:
  - ¡Toñemomba'eguasu ñande nieto ha ñande rukuéra!
  ¡Umi guerrero ha"e añetehápe mitãkuña clase colosal-gua!
  Oinupã hikuái yvágape umi fascista-pe ha opurahéi:
  - Gloria Rusia-pe guarã, Gloria! ¡Ñande Zar Vladimir ha"e peteĩ héroe! ¡Oĩta peteĩ puʼaka koʼẽmbotávo! ¡Eñotỹ Hitler-pe yvýpe!
  Añetehápe, Vladimir Kirillovich Romanov ikatu ovy"aiterei umi ñorairõhára ndive.
  Oñorairõramo jepe hikuái, ¡ha"e peteĩ manera-pe ndaikatuiha remopu"ã peteĩ lánsa hesekuéra!
  Vladimir Kirillovich Romanov ha"e peteĩ zar orekóva opa posibilidad omohu"ã haĝua ñorairõ peteĩ jey ha opa ára g̃uarã!
  Ha umi fascista oryrýi ejército zarista golpe guýpe...
  Viena ojeréva hese pya"e ho"a. Julio mbytérupi, umi soldádo imperio zarista-gua og̃uahẽ Oder-pe peteĩ frente tuichávape. Ha Koenigsberg ojejokopaite.
  Ha umi alemán ojeretira Oder rapykuéri. Ha oñeha'ã hikuái omoheñói línea de defensa upépe. Eñangareko porã ndejehe. Ha katu mokõiha semestre julio-pe, umi tropa rusa oñepyrũ peteĩ ataque Hamburgo-pe... Umi nazi mbeguekatúpe ha katu katuete osucumbí.
  Pe ñorairõ ivaieterei. Oĩ puévlo heta vése okambiáva ipo. Umi tanque alemán pyahu serie AG oñemotenondevéva -piramidal- oike avei umi ñorairõme. Oguereko hikuái defensa porã opa ángulo guive. Péro pe ehérsito zarista ijyvateve vaʼekue hetavépe.
  Ha hetaiterei infantería asiática omano umi frente-pe. Péro haʼekuéra oheja chéve ava.
  Avei oñemboyke umi alemán recurso humano. Agosto pahápe, Hamburgo ojere ha Múnich oñemboty avei.
  Umi alemán operde peteĩ território tuichaitereíva. Ha ndorekói hikuái mbaʼeve ojoko hag̃ua ikargokuéra.
  Oleg Rybachenko oñorairõ fila de frente-pe Alemania territorio-pe voi. Ha pe mitãkaria"y opave"ỹva opukavy meme ha ohechauka hatĩ pérlaicha.
  Ha upépe omombo granada ipy nandi ha mitãicha. Iporã ha'e mitã - mba'eichaitépa natural oime haku jave short-pe añónte. Ha nde ningo inmortal, ikatu avei reime medio desnudo roʼy tiémpope rearriesgaʼỹre rejagarra hag̃ua peteĩ resfrío.
  Upévare pe mitãkaria"y opurahéi:
  - Py"ỹi, ipy"a"ỹnte, .
  ¡Pe arasunu julio guýpe ha pe ola ryapu!
  Py"ỹi, ipy"a"ỹnte, .
  ¡Ndahasýi peteĩ mitãkuimba"épe ha"e haĝua peteĩ vaquero fresco!
  Ha pe mitã mayor osegi ohundi ko'ã fascista-pe ijehegui. Ha ocontraataka hikuái desesperadamente.
  Septiembre-ma... Oñepyrũma ho"a ama... Umi tropa zarista, omyenyhẽvo umi chino retekue, ojagarra Múnich ha Hamburgo, ha oho hína región Ruhr gotyo. Pe mba"e iñimportantevéva industria alemana-pe.
  Ha umi alemán oñorairõ jey desesperadamente.
  Natasha oñorairõ itanque ári ha opukavy:
  - ¡Hasyeterei va'erã umi nazi-pe guarã!
  Ha epresiona umi botón joystick nde pytiʼa nandi reheve. Ha odispara vaʼerã proyectil umi nazi rehe.
  Ha upéi Zoya ndeinupãta. Ha avei umi pyti"a nandi pytyvõ rupive.
  Ha opurahéita avei:
  - Rus' ha'e pe oîva Hitler rehe!
  Ha upéi Aurora ojapóta peteî movimiento agresivo. Ha avei umi pyti"a nandi pytyvõ rupive:
  - ¡Rusia rape rehehápe!
  Ha hapykuéri Svetlana odispara avei peteĩ proyectil asesino. Operforáta peteĩ tanque alemán ha opukavy:
  - ¡Zar Vladimir Kirillovich-pe guarã!
  Ha ohechaukáta avei iñe"ẽ.
  Mitãkuña"ikuéra oho ka"aguy ko"ápe.
  Alenka peteĩ tanque pohýi ári oityvyro avei umi nazi-pe. Ha oinupã chupekuéra mombyry guive.
  Pe ñorairõhára opurahéi:
  - ¡Amoĩ ipoguýpe la mitad del mundo che jyva reheve!
  Ha Alenka pecho orekóva pezón escarlata.
  Ha upéi Anyuta ndekututa ipy nandi reheve. Ombohasáta peteî tanque fascista ha opukavy:
  - ¡Che ha'e peteĩ mitãkuña superestrella! ¡Umi aranduka tembiasakue rehegua!
  Ha ha'e oipe'áta hatĩ...
  Ha upéi Agustín odispara peteĩ proyectil asesino. Oityvyróta umi nazi-pe ha oisu"úta:
  - ¡Toiko ñande ehérsito imbaretevéva!
  Ha omomýita avei ipy...
  Ha María osegíta chupekuéra ha oinupãta umi nazi-pe. Ha"e ojere va"erã ijehe, agresivamente opukavy:
  - ¡Ore ningo mitãkuña agresiva tuicháva!
  Ha upéi Marusya omosãsóta peteĩ mbaʼe oporojukaitereíva ha ohundíva umi nazi-pe. Ha py nandi ha mitãkuña"i pytyvõ rupive.
  Ha upéi opurahéi:
  - ¡Ñande ha'e peteî derrota total umi enemigo-kuéragui!
  Septiembre ohasa ñorairõ ivaietereívape. Umi alemán ocontraataka desesperadamente. Péro octubre-pe, oky hatãvérõ guare, pe ehérsito zarista ohupyty jey pe ventaja. Ha oñepyrũ oñemotenonde Ruhr gotyo. Oiko rire peteî asalto mbarete, Koenigsberg ho'a. Umi nazi ohupyty ambue jekutu.
  Ha Francia sur gotyo, umi soldádo zarista ojere Toulon rehe. Upévare umi nazi ohasa asyeterei.
  Hitler ipochy, ha katu oĩ aja Berlín-pe. Iposición ojekuaa ikangyha.
  Hesakã porã avave nohenduséi hague negociación. Péro umi nazi ojejagarra ipype umi moscas-icha.
  Noviembre-pe, umi tropa ejército zarista-gua oñorairõ ocupar la mayoría región Ruhr, upéicha efectivamente oipe'a Alemania-gui base principal de producción.
  Diciembre-pe, pe ehérsito zarista ojagarrapaite Francia sur gotyo ha oike Espáñape. Ha pe frente alemán-pe, ipahápe ojagarra pe Ruhr-pe. Hiʼarive ojejagarra avei ambue yvy Alemániape. Ha pe ehérsito zarista oguejy avei Dinamarcape.
  Hitler ipochy peteĩ aña oĩvaicha peteĩ jaula-pe, ha katu ndaikatúi ojapo mba"eve.
  Navidad católica-pe, umi tropa real oho París gotyo. Jepe pe nieve ha escarcha, Natasha tripulación ipy"a"ỹre ha oreko bikini.
  Alemán-kuéra oñeme"ẽ py"ỹive. Ha umi francés ndoñorairõséi mba"eveichavérõ umi ruso ndive.
  Oity aja peteĩ batería alemana, Natasha he"i:
  - Upéicharõ, añetehápe, mba"épe piko oipapa pe Adolf poseído omoñepyrũrõ guare peteĩ ñorairõ ñanendive?
  Zoya iñakãrague de oro he"i lógicamente:
  - Oiméne pórke, jaju vove presiónpe, ja"áta moneda-icha peteĩ bolsillo agujero-gui!
  Aurora oityvyro peteĩ nogal ipysã nandi reheve. Upéi omombo ijurúpe ha ohechakuaa racionalmente:
  - Tembiasakue ombo"e nombo"eiha mba"eve!
  Svetlana opresiona ipysã nandi pe botón joystick-pe. Oity ambue cañón alemán ha ombohovái:
  - ¡Jaiko tuicha ñorairõhára ramo!
  Umi ñorairõhára, pehechaháicha, añetehápe odesidi oñorairõ ha ogana.
  Oleg Rybachenko, peteĩ mitãkaria"y ipy"a"ỹva, oñemongu"e peteĩ pantalón corto-pe ha peteĩ torso desnudo ha muscular reheve. Ojepyso ha opukavy voi:
  - ¡Roinupãta umi Kraut-pe! ¡Roganata umi Kraut-pe! Ha embota nde jyva!
  Ha pe mitãkariaʼy oreko hatĩ morotĩ ha pérlaicha! Peteĩ terminador imitãva ha ndojedoblaiva"erãnte.
  Oleg Rybachenko odispara oñani aja. Ojuka fascista-kuérape ha opurahéi:
  - Pe espíritu ruso ha'e umi mburuvicha guasu pu'aka, ¡eity umi Kraut-pe!
  Pe mitãkaria"y omombo peteĩ granada ipy nandi ha opurahéi:
  - Vals ruso, ko'ẽmbotávo opu'ã - mburuvicha guasu rekomimbipápe!
  Añetehápe ojekuaa ha"eha peteĩ karai combativo-itereíva. Ha oinupã umi fascista-pe peteĩha ára peve.
  Ha umi mitãkuña oñorairõ kyreʼỹ. Ko"ápe oĩ Mirabela... Avei peteĩ piloto de primera clase. Avave ndaikatúi ojoko chupe. Oity umi Kraut-pe ha opurahéi, ohechaukávo hatĩ:
  - Mitãkuña tavy! ¡Ko'ápe oĩ imarka!
  Ha ojagarráta ha omondóta peteĩ cohete!
  Heẽ, upéicha oĩ koʼápe kuñanguéra! Mitãkuña rusa oñorairõ jave, ndaipóri fuerza ikatúva oñemoĩ hesekuéra.
  Mirabela oity siete aviõ alemán peteĩ rráfaga cinco cañón aéreo reheve, ha okororõ:
  - ¡Zar Vladimir Kirillovich ha'e ñande Tupã!
  Ha pe mitãkuña oinupã ipy nandi pe vidrio ári.
  Ha avei Albina ha Alvina oñorairõ hína yvágape.
  Haʼekuéra ningo peichagua mondaha hechapyrãva. Hetave ohóvo cuenta pyahu oñembyaty. Ha upe jave avei opurahéi hikuái:
  - Yvágape ñande ha'e perfección! ¡Ñande ha'e as perfección! Peteĩ pukavy guive peteĩ gesto peve - ¡opa mba"e ñemomorã ári!
  Albina oity irundy aviõ alemán peteî rráfaga ha oisu'u:
  - ¡Oh, mba'e vy'apavẽ! ¡Ajépa iporãite pe ñorairõme!
  Alvina oikytĩ po aviõ alemán ha osegi:
  - ¡Eikuaa perfección ñorairõme! Ha ideal fresco!
  Umi ñorairõhára opurahéi coro-pe, oikytĩvo umi fascista-kuérape:
  - Mitãkuña! ¡Kuñataĩkuéra iporãvéva! Mitãkuña'ikuéra! ¡Kuñataĩkuéra iporãvéva!
  Ohechauka hikuái ifervor agresivo orekóva. Añetehápe, ni peteĩ Hitler as ndojeobligái oguejy haĝua.
  Ha katu umi fascista, katuete, oî presión salvaje guýpe.
  Hitler oime peteî búnker Berlín-pe ha upépe ojebombardea hese peteî cucaracha-icha. Mbaʼépa oipota raʼe? ¡Oñemohu'ãma fascista número uno! Oho Rusia zarista rehe, ha ko'ágã ha'e voi oñemboja'o peteî cucaracha-icha.
  Zar Vladimir Kirillovich opytu'u ko'ágã ro'y guive océano Índico rembe'ýre. Mitãkuña porã raza ha nacionalidad-gua ojeroky henondépe.
  Péro pe rréipe noimportái ohechávo umi gladiadór oñorairõha. Techapyrã, mokõi mitãkuña contra mokõi belleza.
  Oñorairõ hikuái kyse plástica reheve ani haguã ojoperhudika. Péro oñorairõiterei hikuái.
  Ko'ãva ha'e umi ñorairõhára. Oî peteî intercambio pochy golpe rehegua. Mokõi rubia ha mokõi pelirroja...
  Zar Vladimir oporandu Mariscal de Campo Vasilevsky-pe:
  - Mba'épa pe hasyvéva ñorairõme alemán ndive.
  Pe mariscal de campo ombohovái honestamente:
  - ¡Ehupyty jerovia! Iñepyrũmbýpe añoite, pe enemígo oñepyrũrõ guare oñemotenonde, añeñandu incómodo. Ha ko"áğa ñañepyrũma ñagana ha opa mba"e hesakã porã ñane enemigokuéra rehe! - Mariscal de campo Vasilevich, ko estratega tuichavéva, hoy"u víno.
  Vladimir Kirillovich ohechakuaa lógicamente:
  - ¡Hasyeterei ningo jagana haguã opa ára! ¡Péro rohechauka rojapokuaaha heta mbaʼe! Ha koʼág̃a oĩta tiémpo, ha ko múndo tuichakuére oĩta pyʼaguapýpe!
  Mariscal de Campo Vasilevsky omoañete:
  - Che arovia hese!
  Umi mitãkuña oreko contusión hete desnudo ha ojehecha nerviosoiterei.
  Oñorairõ hikuái, katuete, ndaha'éi Roma Ymaguare javeguáicha - oñeha'ã ani haguã ojapo heta mba'e vai ijehe. Péro haʼekuéra oactua kyreʼỹme.
  Upe aja, osegi pe ñorairõ. Jasyporundy jave, umi tropa zarista ojagarra París omýivo. Ojegueraha avei Dinamarca táva guasu, Copenhague. Umi soldádo alemán ikangy ohóvo. Umi ruso osegi oñemotenonde Alemania-pe voi. Umi Fritz oñorairõ desesperadamente, ha katu imbarete oñembyai.
  Oleg Rybachenko, ko mitãkaria"y omanóva otyryry ipy"a"ỹre pe nieve-pe ha pya"e oho pe ataque-pe opavave renondépe, kyhyje"ỹre tatatĩgui. Ha oisu"u aja:
  - Mávapa ojepokuaa oñorairõ victoria rehe, .
  Katuete ipu'akáta iñenemigokuérape...
  Opuka vy'ápe ha heta mba'e ohupytýta,
  Ha Hitler-pe oñembyepoti hatãta!
  Ha pe mitãkaria"y py nandi omombo peteĩ granada! Ha oguenohẽ hatĩ pérlaicha ha tuicháva ohasávo umi áño. Heẽ, oguerekóma ijuru peteĩ lobo-icha. Oisu"úta oimeraẽ garganta rupive.
  Ha mitãkuñaʼi oĩva umi tánkepe ova hína Alemania sur guive nórte gotyo. Osẽ potaitéma hikuái yguasúpe. Ha umi yvy hi"aguĩva Berlín ha Pomerania-gui añoite opyta umi Kraut-kuéra ndive.
  Natasha, ombokapúvo umi tanque fascista, ohechakuaa:
  - Ha ñorairõ ningo vy'arã ijeheguiete!
  Zoya, oinupã rire umi nazi-pe, omoneĩ:
  - Iporãháicha ohupyty! ¡Koʼýte ñagana jave!
  Aurora, odispara ipy nandi reheve, he"i:
  - Opa mba"e ndaikatúiva ojejapo ko universo-pe, natekotevẽinte michĩmi...
  Ha pe mitãkuña iñakãrague morotĩva opuka hatãta!
  Umi ñorairõhára oñembopy"aju vy"a ha pochy frenético-pe. Ha oityvyro hikuái umi alemán-pe.
  Upe jave avei, umi tropa zarista oñemotenonde España tuichakue javeve ha oñembojáma Sevilla-pe.
  Olga peteî portaaviones blindados-pe odispara aleman ha tropa policial-kuéra rehe.
  Umi español local oikuave'ê haimete noîri resistencia. Ambue tetã ho'a hína Rusia hacha guýpe.
  Oleg odispara ha opurahéi:
  - Aeróbatica, ha'éta bash on bash!
  Ha icompañera Alice omondo tuit:
  - Tuichaha umi ruso ohechakuaa ko planeta, .
  Fascismo oñembotapykue peteĩ kyse puku reheve...
  Opa tetãnguéra ko yvy ape ári ohayhu ha oremomba'e,
  ¡Ñamoĩ pe zarismo marangatu tuichaitéva!
  Ha umi mitãkuña oinupãta ha opresionáta ipy nandi pe joystick-pe.
  Oñemotenonde ñorairõ imperio zarista Vladimir Kirillovich Romanov ha Alemania fascista.
  Umi soldádo ruso haimete omosãsopaite Fránciape umi grúpo nazi poguýgui. Febrero ary 1957-pe... Ejército zarista omosãso Portugal.
  Ára 23 jasyporundy jave, unidad rusa Dinamarca ha Alemania-gua voi oñembojoaju.
  Oleg Rybachenko, ko mitãkaria"y eterna, osalpica pe yvykuápe ipy nandi reheve. Pe mitã mayor osapukái ijupe ipulmón yvate gotyo:
  - ¡Gloria pe Zar ruso Vladimir pe Tercer-pe! ¡Aikytĩta Hitler-pe, amedita chupe peteĩ látigo reheve!
  Ha pe mitãkaria"y osapukái jey ha omombo peteĩ disco ojeafiláva haimbe asýva ikuã nandi reheve. Ha oinupãta pe fascista-pe ijyva ári. Ha upéi omombo peteĩ boomerang ipy nandi ha mitãicha, ha pya"e oikytĩ cinco Kraut garganta.
  Heẽ, Hitler idea vai oataka haĝua peichagua imperio.
  Natasha ha iequipo omohu'ã umi alemán paha Portugal-pe. Itanque ha"e inexorable oñehundívo.
  Ha avei opresiona hikuái umi botón de joystick ipysã nandi reheve, ha ojapo peteĩ ñehundi pochýpe.
  Zoya odispara, oity pe cañón alemán ha opurahéi:
  - Rusia ha sãso-pe guarã ipahaite peve!
  Aurora, oipurúvo ipy nandi, oity pe nazi-pe ha opukavy aplomo reheve:
  - ¡Ñandejára tosalva mburuvicha guasúpe!
  Svetlana avei opuka, opresiona umi botón joystick ipysã nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Mburuvicha mbarete!
  Mitãkuña'ikuéra ipu'aka umi fascista-pe. Ha katu upéi ojekuaa peteĩ tanque pyahu Hitler rehegua "Mouse"-4. Peteĩ modelo ipoderosoitereíva - ipohýiva trescientos tonelada, ha peteĩ arma 310- mm. Ikatu oike mombyry, ha katu ha"e voi oreko armadura hũitereíva, upévare pe tanque Kondratenko-6 ndoguerahamo"ãi mba"eveichagua ángulo-gui.
  Natasha omanda:
  - Mitãkuñakuéra, tekotevẽ ñañemoaguĩ ha ñamoinge lado inferior-pe, umi rodillo mbytépe - kóva ha"e ñande oportunidad añoite!
  Zoya oinupã pe cañón alemán ipysã nandi reheve ha opurahéi:
  - Destino ome'ê hína ndéve pe último oportunidad, pero ¡eñembopya'e! ¡Oky, amandáu ha nieve-pe!
  Agustín avei oinupã ha opukavy:
  - Oportunidad paha, ¡destino ome'ê ndéve! ¡Toikove jaguata ha ára ha ára ñañani!
  Ha avei umi pyti"a nandi reheve, ha mba"éichapa ojere va"erã. Ha oitypáta umi fascista-kuérape.
  Svetlana opukavy:
  - ¡Friente pyahúpe guarã ha victoria deslumbrante-pe guarã!
  Pe tanque ruso pya"e, ojupívo velocidad. Ha mitãkuña"ikuéra ojagarráta ha opurahéita:
  - Soberano mbarete, época gloriavéva, Zar ortodoxo, erreina gloria rehehápe, ore gloria rehehápe!
  Ha jey ombopya"e hikuái, oñemomombyrývo peteĩ proyectil ipohýivagui oñemondova"ekue pe arma orekóvagui pe alemán "Maus"-4. Mitãkuña"ikuéra opukavy:
  - ¡Ani ñañesũ ovecha ratĩ ári! Ikatu haguã nde Hitler - emano!
  Ha itankekuéra oñemonguʼe pyaʼeve ohóvo. Haʼete peteĩ boxeador michĩva oataka peteĩ tuichávape. Ha katu katuete umi posibilidad ha"e cincuenta y cincuenta.
  Natasha, omañávo pe tanque ñemomýi, imandu"a mba"éichapa ocaxea peteĩ kuimba"e ndive ring-pe. Ofalta ponchazo ha oñeinupã, ha katu ojejoko. Ha upéi jerovia reheve oikytĩ. Ha ojagarra pe enemigo movimiento oúva, ha oinupã chupe ijyva ári. ¡Oñembotapykue!
  Haʼe ohupyty mil rublo de óro. Peichagua mitãkuña oñorairõva. Ome"ẽramo, ome"ẽta!
  Natasha ombotyryry ipy nandi ha opurahéi:
  - Kóva ndaha'éi ñorairõ paha, ha katu ha'e decisivo! ¡Tyã ñemomba"eguasurã, Tetã ha ñemomba"eguasu rehe!
  Ha upéi itanque ojedesliza ohasávo lado ha omondo peteĩ concha... Zoya oipuru avei ipy dedo nandi, peteĩ mitãkuña iñakãrague óroicha, ha ágil peteĩ mono-icha. Ha "Ratón"-4 oñepyrũ ojepovyvy. Umi proyectil orekóva hesakã porã ojedetonáma hague. Ha upéi ojepeʼáta umi tórre, ha oveve yvate yvate gotyo!
  Mitãkuña"ikuéra osapukái peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Victoria! ¡Victoria iporãva!
  Ha ambue tanque oĩva ilista-pe!
  Pe 1 de marzo de 1957, umi soldádo ruso oñepyrũ ohasa pe Elba. Ha'ete ku ojepytasóva Hitler rehe.
  Mitãkaria"y Oleg Rybachenko, ipy"a"ỹva, imemby py reheve, omombo peteĩ granada, oity peteĩ tanque fascista ha osapukái:
  - ¡Fronte pyahúpe g̃uarã, ndojedobláivape g̃uarã!
  Alenka tripulación tanque-gua ojere este gotyo. Alemania Occidental ha Francia oñemosãsóma. Umi yvy oĩva Oder ha Elbe mbytépe añoite opyta nazi poguýpe. Bueno, avei Gran Bretaña ha Irlanda. Umi fuerza paha nazi-kuéra oime upépe.
  Alenka, odispara umi batería fascista rehe, he'i:
  - Tsarevich Nikolai, ary 1999-pe.
  Tekotevẽramo rerreina...
  Aníke araka'eve nderesarái - .
  ¡Pe ehérsito oñorairõ pyʼaguasúpe!
  Ha ko'ágã oñemondo ambue concha ipy nandi reheve. Ha ho"a peteĩ arma Fritz-pe.
  Anyuta avei odispara ipy nandi reheve. Oinupã pe fascista-pe ha opukavy ipulmón yvate gotyo:
  - ¡Che ha"e pe mitãkuña"i ojapóva Hitler-pe ovóta!
  Upe rire, umi clavo Agustín tatatĩva. Avei ha"e peteĩ aña michĩ odispara haimbe asýva, ha opukavy:
  - ¡Infierno rokẽme!
  Ha oipuru ipy nandi.
  María odispara hapykuéri. Upéicha avei ogueraha ha oinupã, ha opukavy:
  - Avave ndachejokomo'ãi, pe tigre, avave ndoganamo'ãi pe mitãkuña ipy'a'ỹvape, ha che añembotavýta mamove!
  Ha upéi umi Olimpiada ojeipysóta. Ha oitypáta peteĩ tanque alemán, oikytĩvo itorreta peteĩ gorro de hongo-icha.
  Ha cackles:
  - ¡Fronte pyahu ha iporãvape g̃uarã!
  Ha ohechauka jeýta iñeʼẽ!
  Umi mitãkuña oñembotavy rei ha oñemotenonde desesperadamente. Ha umi fascista oñembohypa ohóvo igolpe guýpe.
  Pe 2 de marzo de 1957-pe, umi último fuérsa nazi oĩva Portugal-pe okapitula. Hesakã porã oikemaha pe fascismo ñepyrũ. Jaʼe porãsérõ g̃uarã, ¿koʼẽ piko? ¡Pesadilla kuarahy reike!
  Ha umi soldádo ruso oñemotenonde ohóvo. Alemán-kuéra oity ohóvo hi'arma ha oñeme'ê.
  Ho'a hikuái ijyva ári. Mitãkuña rusa ha china ohetũ ipy nandi.
  Ojehecha porãiterei ha iporãiterei. Ha umi fascista oñemboja'o ha oñemboja'o ohóvo.
  Natasha tripulación oĩma tren-pe ohóva oñorairõ norte gotyo, umi Kraut ndive.
  Umi mitãkuña oguapy hína ikompartaméntope. Ohaʼã hikuái umi fiésta ojokóvo umi ipysã nandi reheve.
  Natasha ohechakuaa:
  - Iinteresante, jajapyhývo Berlín, mba"épa oúta?
  Zoya ombohovái jerovia reheve:
  - Upe rire oikóta Londres!
  Tata Aurora opukavy ha oporandu jey:
  - Ha upéi?
  Zoya he"i decisivamente:
  - ¡América Latina ñanemba'éta! ¡Ndoroñembo"ymo"ãi ceremonia-pe umi nazi ndive!
  Svetlana omoneĩ ko mba"e:
  - Katuete ndajajapomo"ãi! ¡Jaconquista ko mundo tuichakue!
  Natasha kyre"ỹme omoañete:
  - Ha upéi oikóta py'aguapy, opa ko yvy ape ári!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi coro-pe, ocompone ohoháicha;
  Gloria pe Rusia Guasu Zarismo rehegua,
  Vladimir oguapyhápe mburuvicha guasúpe...
  Ñamopu'ãta umi fascismo vai aty guasu - .
  ¡Gloria ñande ejército ha monolito-pe!
  
  Umi korasõ oñembopy"aguapy tuicha jerovia reheve,
  Ñande Sy Yvy opa ñane korasõ reheve...
  Ore ha"e Zar Nicolás ra"y,
  Ha nomanói hikuái hese rei!
  
  Ñande retã, nde rehayhuvéva opa mba'égui,
  Ñamombo yvate peteĩ tataindy ipepo ha yvagapegua...
  Peẽ avei peñorairõ hína Túva ndive,
  Bueno, ¡tomanombaite umi nazi!
  
  Hitler ohupytyse ñande Yvykuéra,
  Ha pe jagua aña oñeha'ã ojuka mburuvicha guasúpe...
  Ha katu ore roñembotavy, ndoroaceptái upéva , .
  Upévare pe fascismo oreataka rei!
  
  Pe rréi ningo peteĩ mburuvicha ipyʼaporã ha iñarandúva,
  Peteĩ ágila montaña-gua oveve ko planeta ári...
  Vladimir ha'éta mburuvicha guasu horda-pe,
  ¡Ore angirũ ha"ete peteĩ monolito de acero!
  
  Jaity pe apoyo Fritz pygui,
  jaheja Hitler to asfixia peteĩ lazo-pe...
  Ñame'êta ejecución cruel oñemotĩme,
  ¡Mávapa oactua aña ramo ko Yvýpe!
  
  Mburuvicha guasu mbarete ha mburuvicha guasu arandu, .
  Ohundíta umi fascista-kuérape medida'ỹre...
  Cheguerovia, Hitler ojapo peteĩ mba"e añetehápe itavyva,
  Ha koʼág̃a hekove haʼete peteĩ rosca!
  
  Upévare pemombaʼe umi mburuvicha guasu guasúpe,
  Ndaipóri Romanovs iporãvéva ko Yvýpe...
  Nazi ñorairõme, einupã umi korasõ, .
  ¡Oipe"a haĝua tape umi logro ha sueño-pe!
  
  
  Pedro Guasu oregueraha yguasúpe,
  Alejandro ipu'aka París rehe...
  Heẽ, sapy"ánte oiko ñembyasy, .
  ¡Péro Rúsiape oprotehe peteĩ keruvín!
  
  Opa mba'e iporã ñanendive,
  Mitãkuña ha mitãkuimba'e, cheguerovia...
  Mburuvicha guasu oisãmbyhy, peẽ peikuaa hekopete -
  ¡Peteĩ mymba aña opukavyramo jepe pe umbral-pe!
  
  Ndaipóri límite, pejerovia perfección rehe, .
  Pya'e oîta mburuvicha guasu comunismo-gua...
  Jaipe'a vy'apavê okê,
  ¡Maldito fascismo oñehundi!
  
  Rusia-pe guarã, noñemoîri pe hito,
  Cheguerovia, rovencéta pe enemigo-pe...
  Mitãkuña"ikuéra ipy"a"ỹ, ha"ete ku oĩva Esparta-pe,
  Bueno, ¡ñande Zar Vladimir ha"eño!
  
  Roguerovia Vara - Tupã Guasu, .
  Mba'épa omoheñói umi eslavo perfecto...
  Ñañorairõ ñemomba"eguasu ha sãso rehehápe,
  ¡Rogolpea nazismo-pe!
  
  Nde ha"e pe familia Romanov tuichavéva,
  Akóinte oisãmbyhýta Rusia...
  Mburuvicha guasu guasu, vuelo ijyvatevéva, .
  ¡Satanás nomopẽmoʼãi pe ágila!
  
  Mborayhúgui tuicha Rusia rehe,
  Romondo soldado-kuérape ñorairõme...
  Ñamomba"eguasu umi imarangatúva rova umi icono guive,
  ¡Añetehápe, oimeraẽ ñorairõhára haʼe avei peteĩ rréi!
  
  Ñane korasõ hendy Tetã rehe, .
  Ñande mitãkuña ñande hatã ñorairõme...
  Jaipe"áta pe okẽ espacio-pe, peikuaa
  Ha ajukáta Adolf-pe peteĩ perra-icha!
  
  Sa'imínte opyta Berlín, 2019 peve.
  Roiketa, rogueraháva mburuvicha guasu ñemomba'eguasu...
  Pe tuja nañaneamenasa ñande mitãkuña'ípe, .
  ¡Pejerovia cherehe, nañañeñohẽmo"ãi y reheve!
  
  Ñañotỹ umi iñañáva ha iñañávape,
  Pe dragón ojederrotáta derrotadomente...
  Ha jaguereko umi icono de oro,
  ¡Rodnoveria ha"e peteĩ léi eterna!
  
  
  
  
  Türkiye OIKE MOKÕIHA Ñorairõ MUNDO-PE
  Ára 1 jasypoteĩ ary 1942-pe, Türkiye oike ñorairõme URSS ndive. Hesakã mba'érepa - y'uhéi venganza derrota ohasava'ekuére, ha deseo ojagarra haguã Bakú. Avei, diplomacia alemana oguereko avei peteĩ tembiapo, oprometéva yvyty óro rehegua umi otomano-pe. Taha"e ha"éva, umi turco odesidi ndaiporiha mba"everã oha"arõve, ha ndaha"eiha hikuái carroñero, ha katu ikatuha avei oreko tiempo oñorairõ haĝua.
  Upévare treinta división turca oataka Transcaucasia Soviética-pe.
  Mbovy ára rire ojagarra hikuái Batumi ha ikatu ojere Ereván rehe.
  Ombohováivo, Stalin ojeobliga oipe'a haguã parte reserva emergente ha ombohasa Transcaucasia-pe.
  Pe comando soviético ojeobliga ombohasa haĝua pe ofensiva Stalingrad-pe. Alemán-kuéra katu ikatu ohupyty hetave mba'e caucásico gotyo ha ogueraha Ordzhonikidze ha Grozny-pe. Ha ojeretira rupi umi montáñape añoite umi soldádo soviético ikatu ojoko umi nazi-pe.
  Upe jave avei, británico-kuéra ombohasa Operación Antorcha, okyhyjégui oike haguã Turquía-pe ñorairõme Gran Bretaña rehe.
  Diciembre 1942 pahápe, upéicharõ jepe umi nazi ojagarra Stalingrad. Upépe oñemohenda hikuái. Tropa soviética oñemotenonde, ha katu ndoguerekói éxito centro-pe - operación Rzhev-Sychov ojekuaa hepyetereiha. Ha katu Fuhrer odeclara gueteri ñorairõ total, Tercer Reich ndorekóigui suficiente recurso.
  Jasyporundy jave, Ejército Rojo ombyaty ipu'aka ha oñeha'ã oataka alemán-kuérape Stalingrad flanco guive. Péro umi nazi ohupytyma kuri ombyaty jey hag̃ua ifuérsito ha oĩma preparádo omboyke hag̃ua umi golpe.
  Operación Antorcha oñepyrû avei jasypokõime. Alemán-kuéra oĩma avei preparádo, ha dos semána oñorairõ mbarete rire, ojoko hikuái umi británico-pe.
  Umi norteamericano neíra oguejy Casablanca ha Túnez-pe. Ojejoko jey ñorairõ África-pe.
  Hitler ombyaty gueteri mbarete... Marzo-pe, Ejército Rojo ojapo mbohapyha jey operativo Rzhev-Sychov, umi ñorairõ ipuku peteĩ jasy pukukue, heta osẽ porã"ỹre.
  Junio-pe, umi nazi ombyaty mbarete ha omýi Volga rembe'ýre, oñeha'ãvo oikytĩ fuerzas soviéticas Cáucaso-pe ha og̃uahẽ mar Caspio-pe.
  Umi tanque alemán pyahu oike umi ñorairõme: "Tigre", "Pantera", "León".
  Péicha avei arma autopropulsada "Ferdinand".
  Alemán imbaretevékuri tembiasakue añeteguágui, noñeinupãi ha oguereko tropa pyahu.
  Estados Unidos prácticamente nombokapái Tercer Reich, péva rupive ikatu oñembohetave producción de tanque ha arma autopropulsada. Ha avei omoñepyrũ serie "León". Péro ojekuaa pe tánke hepyeterei ha ipohýi, heta vése oñembyai ha ojejoko. Ha katu pe armadura lateral inclinada grueso 100 mm-gui ojapo pe mba"yrumýigui peteĩ vehículo de ruptura iporãva. Pe ventaja orekóva pe tanque Lev ha"e pe cañón ipoderoso, ha katu pe desventaja ha"e pe peso noventa. Péva omboguejy movilidad automóvil-pe.
  Umi ñorairõ ohechauka ko tanque ikatuha gueteri ojapo peteĩ mba"e yvy nivelado-pe.
  Pantera armadura lateral ojekuaa ikangyha, péva ombohetave pérdida. Pe Tigre ohechauka ha'eha pe tanque de ruptura iñefectivovéva. Ijykére ojejaho"i armadura 82 mm-pe, upéva ojapo umi cuarenta y cinco-gui ipu"aka"ỹva.
  Umi alemán oñemotenonde mbeguekatúpe. Pe liderazgo soviético en su conjunto oha"arõkuri peichagua opción, ha oñembosako"ívo, omongakuaa tropa.
  Añetehápe, ndaha"éi pe Kursk Bulge-icha, umi fascista tuicha imbarete ha ojeroviave.
  Ha pe terreno ideprovéchove ataque-rã defensa-gui. Ha umi Kraut oguereko avei hetave aviõ, tanque ha infantería. Ha ndaha"éi ndahasýiva oñeme"ẽ haĝua tropa soviética-pe Volga rovái.
  Upévare umi nazi, oityvyróvo umi línea de defensa, oñemotenonde. Rohupyty éxito rire éxito.
  Tres mése roñorairõ hatã rire, rog̃uahẽ mar Caspio-pe.
  Stalin, ojejuhúvo peteî situación hasývape, omoñepyrûse negociación de paz. Ojehechakuaa guive ndaikatuiha ojejoko Cáucaso. Péro hasyeterei ningo ñañemoĩ peteĩ ñeʼẽme Hitler ndive. Umi fascista ojerure hetaiterei mba'e. Ha reñeme'ẽramo chupekuéra, nde'úta hikuái. ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe pe tregua rehe? Hitler ndoipotái ko'ápe. Ha katuete umi aliado ha"e pasivo. Okyhyje hikuái ombotapykuévo división extra.
  Umi Fritzes omýi hína kuri pe mar Caspio rembeʼýre. Ha upéi, ipahápe, oñembojoaju hikuái umi turco ndive. ¡Ajépa pe vyʼapavẽ!
  Mitãkuña porã alemana omboliga umi preso soviético-pe ohetũ haĝua ipy nandi. Haʼekuéra ojapo upéva iñeʼẽrendúvo. Ha oinupã hikuái italón nandi.
  Péicha ojejapo pe captura. Ha umi alemán odesarma umi unidad soviética-pe.
  Upéi Stalin oikuave'ẽ Fuhrer-pe py'aguapy - omoneĩvo oheja haguã Cáucaso tuichakue, ha Leningrad ha Karelia jepe. Avei opaga cien áño reparación rehegua.
  Fuhrer, opensa"imi rire, oasepta pe oferta ha oñemohu"ã py"aguapy 7 de diciembre ary 1943-pe.
  ¡Umi Aliado ogueraha péva peteî traición ramo! Ha omoî hikuái sanción Stalin ha URSS rehe!
  Ha pe propaganda soviética opresenta pe entrega añetegua peteĩ victoria tuicháva ramo. He'i hikuái, ojehejágui umi aliado, oñongatu hikuái Estado soviético ha Moscú araka'eve ndojeguerahái.
  Ha umi nazi, katuete, omoñepyrũ peteĩ ofensiva Cáucaso guive Medio Oriente peve ha omombarete Rommel aty. Marzo 1943 pahápe, Medio Oriente ha Egipto tuichakue ojejagarra umi fuerza fascista superior-gui. Avei, umi ñorairõ ohechauka Pantera oñorairõ porãha umi Churchill ha Cromwell inglés ndive, ha katu ko ipahaguéva ndaikatúi oike iñakãme.
  Avei, alemán-kuéra oñemohatã ñorairõme ruso-kuéra ndive, ha ndahasýi ipu'aka umi ñorairõhára británico colonial-pe.
  Abril-pe, umi nazi ova Sudánpe. Ha ipahápe ojagarra hikuái Gibraltar, oñepyrũvo ocupación Marruecos. Churchill oñeha"ã avei oproba umi y py"aguapy rehegua. Péro Hitler, omeʼẽ rire ijehe ipo lívre éste gotyo, heʼi nahániri!
  Ha umi nazi ova África tuichakuére. Oñembotapykueve chupekuéra umi comunicación ampliada, tape vai térã ndaipóriha completamente, clima hasýva ha tuicha distancia.
  Upéicharõ jepe, umi alemán oñemotenonde. Ha omýi hikuái Continente Pytũmbýpe. Jepémo, katuete, umi tanque orekóva hikuái, especialmente Tigre-2 ha León, imbegue porãiterei ka"aguýpe. Por cierto, umi alemán omoinge avei peteĩ "Pantera" ligero iserie-pe, orekóva veintiséis tonelada, oñeikotevẽtereíva ñorairõ África-pe.
  Ohechaukaháicha umi operación de combate, ko"ãichagua tanque, katu, ndorekói mba"eveichagua ventaja fundamental T-4-gui, ndaha"éiramo peteĩ motor ipoderosovéva, ha katu avei umi chapa de blindaje inclinada.
  Opa potaitévo ary 1944, aleman-kuéra ohupyty pe arma autopropulsada E-10, oguerekóva doce tonelada, orekóva silueta ijyvatetereíva ha armadura inclinadaiterei. Peichagua máquina añetehápe indispensable África-pe guarã.
  Koʼýte mitãkuña oñorairõramo upévare. Ha umi mitãkuña ha"e generalmente súper ha clase.
  Gerda ha Charlotte oviaha ka"aguy rupi ha ohundi umi británico ha norteamericano-kuérape. ¡Ko"ãva ha"e añetehápe umi mitãkuña reikotevẽva! Ndaikatúi ni rejuhu umi ho"ysãvéva umi cien millas territorio oúvape. Mitãkuña ohayhu ojuka - ko'ãva ha'e mitãkuña iporãva!
  Upévare ojagarra hikuái umi luchador morotĩme ha omboliga chupekuéra ohetũ haĝua umi iporãva py nandi. Avei pya"e ojekuaa - ñemonda vai! Ha oñorairõ hikuái ijehegui, mombyry guive oinupã umi auto inglés-pe.
  Iarmas autopropulsada oñemoaguîma Pretoria-pe, Sudáfrica táva guasu. Umi mitãkuña ojedispara, oinupã Churchill-pe peteĩ núcleo de tungsteno reheve ha opurahéi:
  - Áfrikape oĩ tiburón, Áfrikape oĩ gorila, Áfrikape oĩve cocodrilo! ¡Ha"ekuéra oisu"úta, neinupãta ha nembopochýta! Mitãnguéra ndohói oguata África-pe! África-pe oĩ peteĩ mondaha, África-pe oĩ peteĩ mba"evai apoha, África-pe oĩ pe Barmaley vaiete! ¡Ha"e nde morde, neinupãta ha nembopochýta! Ha imembykuñakuéra tekotevẽ oñemboja"o!
  Febrero ary 1945-pe, ho'a pe último fuerte británico-kuéra África-pe, ypa'ũ Madagascar-pe.
  Upévare koʼág̃a Gran Bretaña operde upépe avei ipy. Upe jave avei, alemán-kuéra ojagarra mokõive Irán ha India. Ohechauka hikuái imbarete fenomenal.
  Ha mayo de 1945-pe, umi nazi ojapo peteĩ aterrizaje Gran Bretaña-pe. Mbohapy arapokõindy oñorairõ hatã rire, Londres ho"a. Un més haguépe ojejagarra Irlanda.
  Oĩkuri peteĩ py"aguapy sapy"ami yvy ári, ha katu mar-pe pe ñorairõ osegi. Estados Unidos opyta ha'eño Tercer Reich, umi aliado ha Japón rehe. Ha katu ko"áĝa ĝuarã, América oĩ ultramar-pe, ha ndaikatúi regueraha upéicha fácilmente.
  Tercer Reich-pe, oñemboguata conscripción universal laboral, ha oñepyrũ oñembohetave aviõ ha barco producción.
  Ojejapo mokõive barco de batalla ha portaaviones. Ha katuete pe ñorairõ submarino-pegua oĩkuri pleno ritmo-pe. Ha upéi ndaipóri poriahuvereko avavépe umi barco norteamericano-gui.
  Otoño-pe, térã ja"e porãsérõ, noviembre ary 1945-pe, aleman-kuéra py"aguasúpe ojagarra Islandia ha upéi omoheñói puente ru"ã Argentina-pe. Péro are guivéma pe gérra oĩva márpe. Oñeikotevẽ heta barco de aterrizaje og̃uahẽ hag̃ua América-pe. Ha umi várko noñemopuʼãi upéicha pyaʼe. Ha katu taha"e ha"éva, pe Tercer Reich imbarete ohóvo. Ohasa cuarenta y seis ary peteî intercambio de golpes mar-pe. Ha áño 1947-pe, umi alemán ombohasáma kuri umi operasión militár Groenlandiape ha ojagarra. Ha upégui namombyrýi Canadápe!
  Umi nazi oplanea umi conquista tuichaitereíva. Ary 1948-pe oñepyrû ofensiva Canadá rehe, ha Brasil guive Venezuela peve japonés ndive. Pe ñorairõ ojedespliega tuichaiterei.
  Alemán-kuéra oñemotenonde mbeguekatu ha katu katuete. Umi tanque serie E orekóva hikuái oñemotenondeve umi norteamericano-gui ha ohechauka ventaja orekóva campo de batalla-pe. Ha katu por cierto, umi Yankees ndaha"éi upéicha simple, ha oresisti hikuái iñakãhatãiterei. Ha noñeha'ãi hikuái oñeme'ẽ.
  Jepe, katuete, oĩkuri caldera. Umi norteamericano oike ipypekuéra. Upéi oñemeʼẽ hikuái. Ha umi preso ohetũ umi mitãkuña ariana py nandi ha ijyvyku"íva.
  Upe riremínte hoʼa Quebec ha Toronto, upéi hoʼa ambue siuda. Mayo guive diciembre peve ary 1948-pe, Alemania-ygua ojagarra haimete opaite Canadá, avei Venezuela, Nicaragua ha hetave México. Kóva ha"e peteĩ situación ijetu"uetereíva. Oñepyrũvo ary 1949, umi alemán oguereko Estados Unidos peteĩ pinza de acero-pe. Upéi, 11 jasyporundy jave, umi norteamericano oñeha'ã oiporu arma nuclear primera vez tembiasápe. Ha ndosẽporãiete hikuái. Umi po bomba apytégui, irundy omano umi aviõ oityva'ekue aviõ alemán-pe, ha peteî, ojepovyvývo, ndojapói tuicha mba'e vai tropa alemana-kuérape.
  Ombohováivo, umi Kraut ombohapeve bombardeo umi tavaguasu norteamericana ha instalaciones militares.
  Upévare pe ñorairõ oñemotenonde porã meme Wehrmacht favor-pe. Mávapa oguereko tembiporu ha entrenamiento iporãvéva tropa-kuérape. Heẽ, ha hetaiterei. Pe ñorairõ ivaieterei. Oñepyrũvo ary 1949, umi división alemana, extranjera ha japonesa ojagarra pe hembýva México-gui ha oike Estados Unidos-pe norte guive. América oñembotypaite. Ha ojekuaa ivaiha umi mbaʼe Estados Unidos-pe g̃uarã. Ha opakuévo verano, ojejapyhýma la mitad pe ágila imperio territorio-gui, ha avei Alaska.
  Alemán-kuéra ojagarra Washington ha Nueva York ára 8 jasyporundy ary 1949-pe. Ha 7 de diciembre de 1949-pe, umi hembýva Ejército de Estados Unidos-gui oñemeʼẽ. Péicha opa Ñorairõ Guasu Mokõiha. ¡Opa ñorairõ huguypaitéva ha ipuku mas de diez áño!
  Ha"ete ku og̃uahẽva"ekue pe py"aguapy are guivéma oñeha"arõva. Péro Hitler ndoaseptaséi pe hegemonía oñekomparti vaʼerãha Japón ndive. Ha 20 de abril ary 1953-pe, Tercer Reich oataka Yvy Kuarahy Osẽva. Oñepyrũ peteĩ ñorairõ pyahu. Hegemonía mundial-pe guarã.
  Superioridad cuantitativa oime Tercer Reich ykére, ha cualitativa avei. Ha katu umi japonés oñorairõ tuicha ferocidad ha heroísmo masivo reheve.
  Péro umi nazi ipuʼaka gueteri. Péro pe gérra ipuku haimete un áño. URSS opyta neutral. Stalin omano upépe ha oî peteî lucha grave poder rehe.
  Japón amo ipahápe oñemomba'e Wehrmacht-pe. Unos kuánto mése rire, umi nazi ojagarra avei umi tetã latinoamericano. Omopyenda hikuái hegemonía mundial.
  Umi reforma oiko hína Tercer Reich-pe voi. Oñemoĩ peteĩ rrelihión pyahu omyengovia hag̃ua pe kristianísmo. Ndaipóri ipype Trinidad, peteĩnte Tupã tuichavéva ha imensáhe - Adolf Hitler. Marca moneda peteîva, tekombo'e peteîva. Ha avei poligamia oñesantifikáva religión rupive. Ha ojejapo gueteri kyreʼỹme pe selección genética. Oñemoporãve ohóvo yvypóra ñemoñare.
  URSS oî gueteri peteî forma truncada ha ome'ê tributo umi nazi-pe. Nikita Jruschov oisãmbyhy upépe ha oñeha'ã ani haguã oinupã pe mymba. Upéicharõ jepe, Hitler omoĩma ipoguýpe ko múndo tuichakue. Ha omaña Rusia rehe peteĩ mancha pytãicha. Ha katu yvypóra oasumi, ha Ñandejára odispone.Pe 20 de abril de 1957-pe, pe Fuhrer-gui oiko víctima peteĩ intento de asesinato-pe ikumpleáñope añónte. Ha sesenta y ocho áño exactamente oñeinterrumpi pe tirano salvaje reinado. Ojapyhýva haimete ko yvy ape ári, ha oatakase jey URSS-pe 22 de junio-pe.
  Ha katu jahechaháicha hendive, ndosẽporãi...
  Hitler rendaguépe oike Schellenberg. Hermann Goering omano ojedroga ha okaru haguére. Himmler ho'a ñemotĩme, ha Hitler ndojeroviavéi hese, ha upéi oipe'a chugui. Schellenberg oike Himmler rendaguépe ha ohupyty pe cargo de sucesor. Avei, Hitler oguereko mitã ohupytyva"ekue inseminación artificial rupive. Ha katu pe tuichavéva ijapytepekuéra ndoguerekói gueteri catorce.
  Upévare umi Fuhrer ñemoñare ndorekói tiémpo ohereda hag̃ua. Péicha Hitler-gui oiko mburuvicha guasu, ha katu ndorekói dinastía. Schellenberg noñanimái ojuka Fuhrer ra'ykuérape, ha katu oipe'a chupekuéra poder-gui. Ha ha"e voi oiko chugui Fuhrer ha dictador.
  Pe lucha poder rehegua ipuku heta arýma.
  Ha 1 de mayo de 1961-pe, Alemania nazi upéicharõ jepe oataka URSS-pe. Oĩkuri peteĩ ñeha"ã ojehupyty haĝua: peteĩ planeta - peteĩ imperio!
  Ha Schellenberg ñorairõhára ikatu gueteri ojagarra Moscú. Pe ehérsito soviético ningo inferioriterei pe kantida ha calidad orekóva umi ekípo militár. Ojejapyhy umi táva guasu URSS-pegua ojegueraha seis meses pukukue tuicha rupi mombyry. Ha upéi pe ñorairõ partidario odura ambue diez áño.
  Péro pyaʼe voi oñembopyʼaguapy umi mbaʼe. Schellenberg omotenonde peteĩ política relativamente liberal, ha ary 1981-pe opavave ruso ohupyty ciudadanía Tercer Reich-pe. Liberalización oñemotenonde mbeguekatúpe. Schellenberg omano upe riremínte. Ha oñepyrũ peteĩ lucha tuichaitereíva podér rehe. Upéi, peteĩ compromiso ramo, oñemoĩ jey pe monarquía ha pe Kaiser ñemoñare directo, Federico IV, ojupi mburuvicha guasúpe. Ary 2001-pe ojejapo peteĩ referéndum opavave oikóva planeta Tierra-pe ohupyty ciudadanía ha derecho formalmente joja. Ha áño 2017-pe ojeipeʼa umi último rrestricción oĩva umi hudío ha rrománope g̃uarã.
  Oguahẽma hu"ãme pe época Nacional Socialismo rehegua. Ha katu yvypóra oĩ peteĩ imperio-pe, federal ha monárquico. Ojeporeka espacio exterior rehe.
  Ipype, opavave ojoja formalmente, ha oî Senado ha Bundestag, ojeporavóva diputado-kuérape opavave población Tercer Reich-gua. Ha hi"ári oĩ Kaiser, opaite planeta Yvy ruvicha guasu.
  Pe tekove, en general, ndaha"éi ivaíva término material-pe. Disciplina estricta, desarrollo ciencia ha tecnología orekóva organización alemana iporãitereíva ome'ë resultado. Pe ñemitỹ iporãiterei, ndaipóri ñembyahýi ha oĩ hetaiterei tembiʼu umi región imboriahúvape jepe Áfricape. Mayma tapicha oguereko tembiapo, opavave ohupyty sueldo ha pensión. Tekombo"e ha pohãno"ao ndojehepyme"ẽi. Péicha avei, guardería ha jardín de infantes gratuitos. Tembi'u hepyeterei centavo, ha heta arýma oñecongela opavave producto repykue. Oparupiete, Áfricape jepe, oĩ tape, haimete opavave oreko peteĩ apartamento térã óga aparte. Mayma omenda ramóvape pya"e oñeme"ẽ por lo menos mbohapy koty peteĩ apartamento-pe oguerekóva opa mba"e. Ikatu reguenohẽ peteĩ auto térã oimeraẽ mbaʼe crédito reheve. Heta oĩ voi orekóva helicóptero personal.
  Internet omba"apo, opavave oguereko televisor ha computadora, ára omba"apo haguã irundy aravo"ínte. Entéro seksión deportiva ndojehepymeʼẽi, ha repagá voi reho hag̃ua umívape.
  Ome'ê hikuái peteî subsidio considerable káda mitãme guarã. Utilidad ha transporte público ndojehepyme'êi. Opa mbaʼe iporãiterei ha oñembosakoʼi porã. Umi tape ipotĩ, ojekuaa heta robot ha automatización. Orden techapyrãva. Ojeproivi cigarrillo, jepémo oñevende gueteri alcohol, ha cerveza opáichagua haimete gratis. Mitãnguéra oîva catering público-pe avei oñemongaru gratis.
  Heta atracción gratuita ha koty computadora rehegua.
  Yvypóra rekoha oĩma Jasy, Marte, Venus, Mercurio ha Júpiter jasykuéra ári.
  Umi hénte oñembosakoʼi otyryry hag̃ua mbyjakuérape. Heta mbaʼe oñeinventáma.
  En pocas palabras, osê porãiterei en general. Ha natekotevẽi kuri oñembaʼapo upéicha.
  ZYUGANOV OHECHAUKÁTA ramo HEKOVE HA PORANDU
  Jasyporundy ary 1999-pe, Zyuganov odesidi ndoguerohorýi Stepashin candidatura, ha katu oho jeporavo tenonderã Duma-pe. Umi comunista ha aliado-kuéra ojapo decisión consolidada ovota haguã Stepashin rehe. Hiʼarive oñeofende ha ojepeʼa chuguikuéra ikargo goviérnope. Ko'ãichagua decisión ha'éta kuri pe oiménevéva tembiasápe Zyuganov ndaha'éirire peteî kavaju troya campamento comunista-pe, omoapañuãiva ha ocomprometéva umi idea izquierda-gua.
  Jeporavo parlamentario iñepyrûháme ome'ê iñe'ê añeteguáva heta mba'e porã comunista-kuérape guarã, umíva apytépe mbovyvégui competidor ha mártir ra'anga.
  Ha péva ohechauka umi comunista ndojepytasóiha mba'eveichavérõ apyka rehe, sino oreko principio-ve.
  Mokõiha jey Yeltsin ogueru jey Stepashin-pe, ha upéi ogueraha Aksenenko mbohapyha jey. Duma jey ndoguerohorýi, ha ojegueraha ha oñemboyke. Ojeporavo kuri jeporavo pyahu jasypoteîme.
  Parlamento iñakãhatã omoambue'imi tembiasa rape. Pe bombardeo Yugoslavia rehe ipukuve - Milosevic oha'arõháicha pytyvõ Rusia-gui. Ha disolución parlamento ome'ê pa'û oposición-pe ogana haguã.
  Umi comunista ohupyty omoî jey peteî vóto-pe impeachment Yeltsin rehe.
  Ha jey mbykymínte, ko'ã jey mokõi vóto añónte. Umi diputado ojepy'apy hi'aguîgui elecciones parlamentarias, ha peligro ndohasáiva ipype.
  Duma oñemboyke, ha Yeltsin omoĩ pe sa'i ojekuaáva Aksenenko-pe primer ministro ramo decreto rupive.
  En general, ojehustifika Zyuganov esperanza ojejapótaha jeporavo. Mburuvicha hasýva ha ikangyva ndohói constitución rehe. Ha ndoarriesgái ohasa haĝua autoridad orekóva peteĩ calificación dos por ciento reheve. Primakov, ohechávo ikoalición ndorekóiha tiempo oñeforma ha oñeinskrivi haguã, oike peteî alianza comunista-kuéra ndive. Yabloko ha Partido Democrático Liberal oho jeporavópe. Bloque Unidad ndorekói tiempo oñeforma haguã, ha RDR ikangy.
  Avei oî invasión militante-kuéra Dagestán-pe, ha indecisión fuerzas de seguridad elecciones jave.
  Umi comunista, Primakov ha Luzhkov ndive, ohupyty peteĩ victoria tuichaitereíva. Ohupyty hikuái hetave cincuenta y cinco por ciento umi vóto. Mokõiha ha'e bloque Yabloko, avei oñemotenonde porã, ohupytýva quince por ciento. Oñeha"arõ"ỹre, LDPR osẽ porã, ombyaty hetave doce por ciento-gui. NDR ndohupytýi barrera cinco por ciento - ¡derrota completa! Zhirinovsky-gui oiko peteĩha tendota pro-Kremlin Duma-pe. Añetehápe, pe competencia ikangy. Péicha léi pyahu, partido-kuéra oñeinskrivi jeyva'erã peteî arýpe elecciones mboyve, ha heta ndorekói tiempo.
  Parlamento oime jey dominado oposición izquierda, mokõive Yabloko orekóva asiento mandato único ha LDPR minoría-pe.
  Ha katuete heñói peteî conflicto... Ojeporavo rire presidente Duma del Estado-pe, ojehasa peteî vóto de desconfianza gobierno rehe. Ha jey oñeñe'ê impeachment rehe. ¡Ko vuéltape dos tercio, ndahasýi vaʼerãmoʼã ñambyaty!
  Yeltsin, opyrũ rire, odesidi ombojevy primer ministro Primakov ha primer viceprimer ministro Maslyukov apyka guasúpe .
  Coalición izquierda omonéî péva, pero oñemboguejy sapy'ami umi poder presidente orekóva. Ha haimete ndaipóri mba'eve jeporavo pyahu peve. Oñemotenonde rire negociación coalición ryepýpe, ojedesidi opostula Primakov-pe presidente ramo. Luzhkov-gui oiko primer ministro. Ha Zyuganov ohupyty pe cargo de jefe de la Poder legislativo! Upéva he"ise, ¡Súper Skipper ! Pe ipyahúva rehe, ojeadopta va'erã kuri voi umi modificación léi guasu rehegua.
  Umi militante oñemosê Dagestán-gui. Ha katu ndohói hikuái Chechenia-pe. Upépe oñepyrũ peteĩ gérra sivíl. Rusia oipytyvõ Maskhadov ha Kadyrov-pe, Basayev ha Raduev rehe .
  Primakov ohupyty ogana haguã jeporavo presidencial rusa peteîha ronda-pe. Gobierno katu ohupyty poder adicional. Péicha avei poder legislativo oiméva control comunista poguýpe.
  Rusia-pe oñemotenonde crecimiento económico, ojupi petróleo ha gas repy ha industria oñemoingove jey.
  Umi estadounidense, en general realidad-icha, atentado terrorista 11 de setiembre rire oike Afganistán-pe ha oñembotapykue Irak-pe. Primakov ojeporavo fácilmente mokõiha mandato-pe. Ha katu ary 2008-pe, operde iguapyha pe primer ministro Yuri Luzhkov-pe, osẽ porãitereíva.
  Mburuvicha pyahu omotenonde política oîva'ekue alianza comunista-kuéra ndive. Zyuganov-gui oiko primer ministro.
  Sapy"ami, política exterior ha"e kuri asociación Occidente ndive ha angirũ China ndive. Ucrania-pe oñemombarete régimen Yanukovych. Upévare Luzhkov, ndaha'éi Putin-icha, omotenonde política pro-ucraniana ha omomba'e unión estado eslavo. Ucrania oike voi Unión Euroasiática-pe ary 2016-pe. Luzhkov oservi mokõi mandato ha orenunsia. Zyuganov ipahápe oiko chugui presidente, avei ogana jeporavo ndahasyiete. Zhirinovsky oparticipa sieteha jey, opavave 1991 guive, ha operde jey.
  Otoño 2015-pe, Rusia oike ñorairõ Siria-pe ha ombokapu upépe. Trump oike poder-pe Estados Unidos-pe. Zyuganov, jepémo comunismo formal, omotenonde icurso mboyve economía-pe. Rusia, jepénte oreko dominio formal Partido Comunista Federación Rusa-gua, opyta tetã mercado, democrático ha moderadamente autoritario.
  Asociación Occidente ndive ha competencia moderada. Oĩ peteĩ joaju Ucrania ha Bielorrusia ndive, ha Kazajistán ndive, ha katu avei ndaha"éi hi"aguĩetereíva. Ary 2020-pe, Zyuganov ojeporavókuri mokõiha mandato-pe. En general, omboguejývo michîmi resultado oîva mokõiha ronda rembe'ýre. Ary Ucrania-pe, Yanukovych oho rire, Zelensky nosistemático ogana oñeha'ãrõ'ÿme. Nazarbayev oho avei.
  Zyuganov he'i nomoambuemo'ãiha léi guasu ha ohóta mokõiha mandato rire.
  Péicha tendota Partido Comunista Federación Rusa-gua ohupyty gueteri oisãmbyhy haguã Rusia, ohechaukáva py'aguasu'imi. Ha ko múndo ojekuaa isegurove ha ipyʼaguapyveha añetehápegui.
  Mávapa Putin? Mbaʼéichapa osẽ ikarréra? Primakov-gui oiko rire primer ministro, Putin oñemosê hi'aguîeterei haguére Yeltsin-gui. Oakusávo, en particular, FSB ombotornillo invasión militante-kuéra Dagestán-pe. Putin opyta sapy'ami política-pe. Oñemboguata hekope'ÿ Duma del Estado-pe guarã. Upéi oiko chugui intendente San Petersburgo-pe.
  Péro upéi oheja polítika ha ohupyty peteĩ traváho pe servísio de segurida peteĩ emprésa privádape. Upévare sa"i tapicha imandu"avéma hese.
  Zhirinovsky ary 2020-pe oho octavo jey jeporavo presidencial-pe ha operde jey peteî resultado modesto. Ha katu oguereko gueteri peteî facción Duma Estatal-pe. Ha Zyuganov jepe ome'ê chupe rango de general mayor jeporavo 2020 rire. Donald Trump operde oñeha'ãrõ'ÿme jeporavo peteî mitãrusu rival demócrata-pe. Merkel orenunsia tenonderãite. Ha Lukashenko rekove tuichaiterei oñembyai.
  Ary 2021-pe, ipahápe umi cosmonauta ruso oveve Jasy gotyo. Ha oñotỹ hikuái upépe peteĩ poyvi pytã! Zyuganov oikuaauka Afonin ha'eha isucesor oficial . Bueno, en general, pe tekove ojere jey peteĩ círculo-pe.
  Jahechaháicha, Rusia ho"a ndoikói Putin"ỹre jepe. Ha pe tesape ndojerevéi.
  
  
  
  
  
  
  MENSHIKOV OJUKAVA'ERÃ NIKOLAI-pe
  . Upévape, Rusia Zarista ogana Ñorairõ Crimea-pe. Menshikov-pe ojejuka peteĩ bala okañýva rupive, ha peteĩ komandánte ikatupyryvéva oñemoĩ hendaguépe. He'iséva, oiko peteî accidente ha omoambue tembiasa rape.
  Pe contrario pe Makarov ndive. Francés ha británico-kuérape ojeity pedazo-pe. Ha Rusia, ojagarra rire hetaiterei préso ha trofeo, ojagarra jey Crimea.
  Türkiye ojeity Transcaucasia-pe. Ome"ẽ Kars, Erzurum ha haimete opa Armenia Rusia-pe. Umi ñorairõhára ruso oñemomba'e Rumania rehe. Péro natekotevẽi kuri osegi pe ofensiva. Sultán ojerure py"aguapy. Upe jave avei Austria oipyhy Bosnia ha Herzegovina.
  Umi turco oñemoĩ peteĩ ñe'ẽme ome'ẽ haguã autonomía Serbia, Bulgaria, Montenegro-pe ha Rumania oiko chugui vasallo ruso. Upe jave avei, Rusia oipyhy avei Armenia: Kars, Erzerum, Tanrog, ombotuichave imba'ekuéra ñemby gotyo.
  Francia-pe oñepyrũ sarambi ha oñepyrũ ñorairõ civil, ha ndaikatuvéima omondo soldádo. Gran Bretaña oheja avei pe ñorairõ. Avei ikangy pe rréino sardeno. Austria oñemombarete. Upe riremínte umi austriaco ojagarra pe Rréino de Cerdeña, ha omombarete ipuʼaka Itália ári.
  Upe riremínte ojejagarra Shamil-pe, omohu"ãvo pe ñorairõ Cáucaso-pe. Rusia ojapo peteĩ py"aguapy rentable China ndive, oipe"ávo hetave territorio tembiasakue añeteguágui, upévare pe autoridad arma rusa-kuéra rehegua ijyvateve.
  Nicolás Primero ndoipytyvõi nórte gotyo pe gérra ojejapóvape sur kóntrape. Upéva rangue, odesidi oipytyvõ umi sur gotyogua oñondive Gran Bretaña ndive ikatu haguã omombarete iposición Alaska-pe.
  Rusia oñepyrũ omopu'ã táva ha fortalezas territorio norteamericano-pe. Oĩ vaʼekue voi umi projékto ferroviál ohóva Chukotkape. Zar Nicolás odeslinea heta mbaʼe. Umi soldádo ruso ipu'aka Asia Central rehe. Ko mburuvicha guasu omano ary 1867-pe. Ohejávo Rusia ipoderoso ha próspera. Itaʼýra Alejandro nomboykéi pe tembiguái reko, síno osegi oho sur gotyo. En particular, omotenonde peteĩ ñorairõ victorioso Turquía ndive ha omoĩ Constantinopla Rusia-pe. Upéi Mesopotamia.
  Jey ñorairõ Gran Bretaña ndive ha derrota británico-kuérape Asia-pe. Alejandro Segundo oisãmbyhy ipuku"imi , ojapo"ỹre tuicha reforma, ndaha"éiramo Poder Judicial, ha omoporãve"imi sistema de gestión.
  Pe tembiguái reko ñemboyke araka"eve ndoikói upe rire. Péro Rusia oñemoĩ Iránpe. Pe Zar omano veinte áño exactamente Nicolás Primero rire áño 1887-pe. Alejandro Tercer ogoverna sapyʼami, áño 1894 peve, péro ohupyty haimete enterove India Rúsiape. Ha Nicolás II osegi oho Indochina-pe, ha China-pe voi.
  Oĩkuri peteĩ ñorairõ Japón ndive. En general victorioso. Ha pe conquista completa China ha Indochina rehe. Ha penetración Australia peve. Péro Európape ojekuaa idiferénteʼimiha pe situasión.
  Imperio Austria-gua oñemoĩ Francia ñemby gotyo. Ha upéi ipu"aka Prusia rehe, ojagarrávo Alemania ñemby gotyo. Ha"e Austria-gui oikova"ekue hegemón mundial. Francia tuicha ikangy pe ñorairõ civil rupive. Prusia ndaikatúikuri oñembojoaju. Amo ipahápe umi austriaco ojagarra ha ojagarra opaite Prusia, ha avei Francia kuarahyresẽ gotyo peteĩ pehẽngue. Oñemoheñói peteĩ imperio tuicháva oñembotuichave África-pe. Upe riremínte umi austriaco ojagarra avei Bélgica, Holanda ha heta yvy Áfricape. Upéi oiko peteĩ ñorairõ Austria ha Rusia Gran Bretaña ndive. Opa Áfrika oñemboja'óvo umi austriaco ha ruso apytépe.
  Mburuvicha guasu Franz-gui añetehápe oiko mburuvicha guasu tuichavéva, ohasávo Napoleón Bonaparte-pe, haimete la mitad África ha hetave Europa. Francia avei, pya"e ojejapyhypaite, España ha Portugal ndive. Heẽ, opa mba"e oho porã, ha katu...
  ¡Mburuvicha guasu Franz heredero ombojoajuse ijehe Serbia! Ha 1920-pe oñepyrũ peteĩ ñorairõ guasu Nicolás II Rusia ha Gran Imperio Austriaco apytépe.
  Opaite Europa oĩ Austria ykére. Gran Bretaña ykére, ndaha'éiva imbarete tembiasakue añeteguápeguáicha, ha haimete la mitad África-gui. Avei, Suecia ombocháke Rusia. Ha Noruega ha Dinamarca ojejagarra mburuvicha guasu Franz poguýpe.
  Upéva haʼe vaʼekue la mitad pe provléma. EE.UU. opyta oñemboja'o ha peteî potencia menor. Péro Gran Bretaña okontrola gueteri Canadá ha Austria. Ha umi dos mése iñepyrũme opyrũ rire, oike avei ñorairõme Austria ykére.
  Upévare oñepyrũ peteĩ gérra tuicháva. Austria ha Inglaterra Rusia rovái.
  Añetehápe, Oleg Rybachenko oĩ upépe voi. Ha oñorairõ peteĩ héroe añetegua ha ndojedobláivaicha.
  Mitãkuimba'e odispara ejército extranjero-pe ametralladora reheve ha opurahéi:
  - Ñande py'apýpe opurahéi País purahéi, .
  Ndaipóri iporãvéva chugui ko universo tuichakue javeve...
  Embohyru hatãve pe kavaju'arigua viga lanzador - .
  ¡Emano Ñandejára ome'ẽva Rusia rehe!
  Ha oñeinupã, ohundi ametralladora reheve peteĩ ehérsito oúva oparupiete Europa-gui ha peteĩ párte África-gui.
  Ha pe mitãkariaʼy noñemeʼẽi ijehe. Ko"ápe omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Ndoroñeme'ẽmo'ãi ha nañañeme'ẽmo'ãi!
  Ha jey pe mitãkaria"y odispara peteĩ rráfaga letal ha devastadora. Haʼe noñemeʼẽséi iñenemígope.
  Ha opurahéi ijupe:
  - ¡Avave nañandejokomo'ãi! ¡Peteĩ león jepe ndaikatúi ogana!
  Pe mitãkaria"y ha"e peteĩ héroe añetegua. Indoblado ha invencible. ¡Caballero de Fe! ¡Ndahaʼéiramo jepe kristiáno!
  Ha upéicha oñemboyke pe ataque austriaco.
  Umi austriaco ha británico oguereko tanque, ha katu Rusia oguereko avei mastodon.
  Nicolás II oguereko gueteri hetaiteve tavayguakuéra, ojeguerekóramo en cuenta umi colonia. Ñapensamína opa Asia, Europa oriental, peteĩ parte Balcanes-gui, mas de la mitad África-gui.
  Upévare Rusia iporãve pe número de infantería-pe. Ha umi soldádo oñorairõ pyʼaguasúpe...
  Ha umi austriaco ndaikatúi oñemoĩ ha oñemosê jey Varsovia-gui. Upéi umi soldádo ruso oñemotenonde Oder-pe ha ojagarra Prusia Oriental. Galicia ho'a avei, Lvov ndive. Przemysl-pe ojejoko. Cracovia oñemosãso.
  Upéi ojekuaa umi eslavo ndoñorairõséiha umi ruso ndive ha oñemeʼẽha en masa.
  Umi ñorairõ ohechauka avei umi tanque ruso ligero ha ágil-ve osẽ porãveha umi tanque alemán ipohýive ha torpevévagui. Ha aviación-pe, Rusia zarista generalmente imbaretevéva peteĩ orden de magnitud pe calidad orekóvagui umi británico ha austriaco.
  Umi tropa rusa oñepyrũ jey ofensiva opyta rire. Ogueraha hikuái papapy ha katupyry.
  Budapest ojere ha ojegueraha. Yguasúpe, almirante Kolchak ipu"aka umi británico rehe ha ojagarra Australia. Yvy gotyo, umi soldádo ruso ojere ha ojagarra Berlínpe. Ha upéi Viena.
  Avei pe Império Austriagua operde hína kuri pe ñorairõ Áfrikape. Avei ojeity pe cuerpo inglés-pe. Heẽ, umi mbaʼe ndogustái vaʼekue mburuvicha guasu Adolf-pe g̃uarã.
  Omboty iñakã hendape"ỹ ha oñepyrũ operdepaite. ¿Mbaʼéichapa ikatu oñemoĩ koʼãichagua podér?
  Ho"a rire Viena, umi austriaco resistencia oñemomba"eguasu. Ha upe riremínte umi ruso ojagarrapaite Europa ha África. Upe tiémpope avei oñepyrũ Alaska guive peteĩ atáke Canadápe. Umi británico operde avei.
  Gran Bretaña ojejuhu aislada ha oñeha'ã oguapy okápe isla-pe.
  Péro ojekuaa porã Rusia ipuʼakataha omoñepyrũvo peteĩ ofensiva aérea.
  Ha haʼe ombokapu haimete opa mbaʼe oĩva pe yvýpe. Ha upéi oguejy yvy ári peteĩ fuerza de aterrizaje, upéva ogueru Gran Bretaña ipoguýpe.
  Péicha, pe hemisferio oriental tuichakue, ha avei Alaska ha Canadá, oiko chuguikuéra ruso.
  En general kóva tuichaiterei mba"e! Nikolai mokõiha opytu"u sapy"ami, odigesti umi mba"e oguerekóva. Tetã peteĩ reko Amérikagua oñemboja'o gueteri ha ndaha'éi imbaretetereíva, ambue tetãnguéraicha odependéva Rusia rehe.
  Áño 1937-pe, zar Nicolás II hoʼa peteĩ aviónpe. Pe mburuvicha guasu ohupytyvaʼekue Alexei II. Ndojoguái pe tembiasakue añeteguápe, pe heredero hesãi ha ovy"aiterei. Ha áño 1941-pe odesidi ipuʼaka opa mbaʼe ijypykuéra ndohupytýiva ojagarra hag̃ua.
  Jahejávo pe planeta-pe, Yvy ha"éta peteĩ imperio. Ha pe ehérsito ruso ova raẽ umi estado norte gotyo América-pe, ha upéi umi sur gotyo. Estados Unidos naimbaretéi ha pya'e ojejapyhy. Péro ojekuaa ifasilveha ojejagarra hag̃ua México. Upéi eñemongu"e yvate gotyo. Peteĩ teĩ, ojagarrávo peteĩ tetã rire ambue. Brasil tuichavéva ha imbaretevéva. Péro haʼe ndohasái un més.
  Ha upéicha ipu"aka hikuái América Latina ha Nueva Zelanda rehe. Alesei Segundo oike tembiasápe consumidor ramo opaite conquista rusa-pe. Ha áño 1947-pe voi, umi cosmonauta ruso omoĩ ipy Jasy ári. Ha áño 1958-pe Mártepe! Ary 1961-pe Venus-pe. Ary 1972-pe Mercurio-pe, ha ary 1973-pe umi jasy Júpiter-pe. Áño 1975-pe, orekórõ guare 71 áño, omano Alexy II. Oñembohéra Acabador. Ha ita'ýra Nicolás III oiko mburuvicha guasu. Ary 1980-pe, yvypóra oike pe planeta paha, mombyryvéva Sistema Solar-pe - Plutón. Nicolás III ndogovernái areterei. Omano ary 1985-pe. Ha ita'ýra Alejandro irundyha ojupi mburuvicha guasúpe. Peteĩ rréi imitãva orekóva veintisiete áño rupi. Ha pe rréi omanda oñembosakoʼi hag̃ua ojepoi hag̃ua pe Sistema Solar rapykuéri. Ha oñepyrũ ojapo hikuái umi várko mbyjajere ha peteĩ cohete fotón rehegua . Ha ipahápe, ary 2017-pe, oñepyrũ peteĩha expedición interestelar.
  
  TSAR NICHOLAS II Oguereko SUERTE PRESIDENTE PUTIN-PE
  Pe haihára ha ñe"ẽpapára herakuãitéva Oleg Rybachenko oñandu oĩha mba"e vai ko yvy ape ári. Yvypóra opyta oñemboja"o ha"e haguéicha. Hetavénte ohóvo umi tetã oĩva planeta Yvýpe. Ha oî ramo ohupytyva influencia, ha'e China totalitaria, dictatorial añoite. Ha Rusia, opa rire Vladimir Putin reinado, oike peteĩ crisis pypukúpe. Oñemotenonde jey ñorãirõ Cáucaso-pe, umi izquierdista ha nacionalista opu'ã. Economía oguejy jey ha delincuencia ojupi ohóvo. Ha Rusia oñepyrũ oñembyai.
  Jepémo oreko suerte fenomenal, Vladimir Putin araka'eve ndaikatúi omoheñói sistema político mbarete, estable, térã economía estable ha pya'eterei okakuaáva. Heta problema social ha interétnico noñesolucionái. Suerte ndahetáiva opermiti Putin-pe omantene apariencia de prosperidad. Péro oho riremínte, peteĩ jeýpe ojepeʼapaite umi absceso noñemongueráiva.
  Hiʼarive! ¡Ko mundo sarambikuépe, Rusia oho hína peteĩ guerra civil tuicha escala-pe! Péva tekotevê oñemyatyrõ pya'e.
  Pe mitãkaria"y omoñe"ẽ peteĩ arandukápe ikatuha remoambue tapichakuéra destino, ha remoambue henda! Ha oĩ peteĩ gitana ipoderósova ikatúva ojapo upéva oimeraẽ persónare.
  Upéicharõ, mba'ére ndojereverti suerte ha suerte orekóva Putin ha Nicolás II?
  Hi"arive, Nicolás II oguerekóramo fenomenal éxito Putin-icha, upéicharõ iñambuéta tembiasakue rape. Ha siglo XXI-pe, umi Romanov oisãmbyhýta Rusia-pe. Péva he"ise Putin noikotevẽmo"ãiha suerte rehe. Térã por lo menos Rusia oreko Putin suerte.
  Ha siglo XX-pe, oñeikotevêterei suerte Rusia zarista-pe.
  Pe haihára herakuãitéva odesidi oho pe kuñakarai gitana rendápe. Vy"arã, oĩkuri idirección internet-pe, ha intuición oñedesarrolláva he"i haihára ha ñe"ẽpapárape ndaha"eiha peteĩ charlatán mba"eveichavérõ.
  Añetehápe, pe gitana ndahaʼéi isencillova. Oiko peteĩ mansión Moscú-pe, ha ojehecha veinte ary rupi, jepémo omombe'u fortuna época soviética guive. Upepete ikatu pehecha pe mitãkuña eterna iñakãrague morotĩ rizado - ha"e extraordinaria!
  Oleg Rybachenko oporandu chupe:
  - ¡Ejapo peteĩ tembiapo porã! ¡Emoambue Vladimir Putin ha Nicolás II suerte!
  Pe mitãkuña gitana imitãva tapiaite ĝuarã omaña Oleg Rybachenko rehe ha ombohovái:
  - Iporã ndaha"éi nde egoísta ha reñeme"ẽta ndaha"éi ndejehe, ha katu Rusia retã rehehápe! Ha iporãve jepe peguereko energía rico ha peteĩ imaginación ndojehecháiva, ojeguerovia"ỹva, sobrehumano!
  Pe gitana oñakãity ha osegi:
  - ¡Amoambue tembiasakue hetaiterei ndaha'éi ndahasýiva chéve guarã jepe! Ha katu nde, pe fantasía imbaretevéva ha ipirapire hetáva jára ko mundo-pe, ikatu chepytyvõ!
  Oleg Rybachenko oñakãity omoneĩvo:
  - ¡Aimema preparado oimeraẽ mba'erã! Ha akumplíta oimeraẽ mbaʼe ojejeruréva!
  Pe mitãrusu gitano oñakãity ha he"i:
  -Romoambuéta peteĩ mitãkuimba'e orekóva doce áño rupi, ha nde rekakuaa mbeguekatueterei ha araka'eve neretujamo'ãi catorce áñogui nde rete. ¡Romondóta peteĩ mundo paralelo-pe, upépe reiko raẽta tembiguái ramo!
  Oleg Rybachenko he'i peteî ñe'ême:
  - ¡Aimema preparado!
  Pe gitana oñakãity ha osegi:
  - Regueruva"erã chéve nueve ita artefacto rehegua: morotĩ, morotĩ, pytã, naranja, hovy, hovy, hovy, índigo, púrpura. Ha péva ári, pe décimo artefacto ha"e Koshchei corona!
  Hasy, ha katu peguerekóta peteĩ mitãkaria"y ñorairõhára rete imitãva, pya"e, imbaretéva, irresistente tapiaite ĝuarã. Ha ha avei peteĩ iñarandu extraordinario ha peteĩ don fenomenal imaginación rehegua. Tarde térã pyhare, rembyatýta umi artefacto ha reju jeýta nde mundo-pe. Ha tapiaite ĝuarã peiméta peteĩ mitãkaria"y fenomenalmente imbaretéva ha pya"e orekóva catorce áño rupi, ha ndaikatumo"ãi pendejuka. Upéva he"ise, peẽ pehupytytaha avei pe inmortalidad peteĩ recompensa ramo!
  Oleg Rybachenko oñakãity omoneĩvo:
  - ¡Peteĩ ikatu oisu"u mante ko mba"ére!
  Pe paje imitãva tapiaite ĝuarã he"i:
  - Ha katu umi artefacto chemba'e, ha chemba'énte! ¡Ha"ekuéra ome"ẽta chéve mbareteterei ha peẽ pemeresevéta pe inmortalidad! Upe aja, che rombokéta, ha repu'ãta tembiguái ramo umi cantera-pe. Ha upéi nde ingenio he"íta ndéve mba"éichapa ikatu resẽ ko mba"égui!
  Peñemomýivo, ikatúta amoambue destino, suerte ha fortuna presidente Putin ha zar Nicolás II. Pembyatýta chéve ĝuarã umi artefacto opaichagua mundo-gui, ha upe aja, oñepyrũ guive siglo XX, Rusia rembiasakue ohóta ambue hendáicha. Upéva he"ise, jepe nerembyatýiramo umi artefacto - nueve ita ha Koshchei corona, zar de Rusia Nicolás II ohupytýta gueteri suerte, destino ha suerte presidente ruso Vladimir Vladimirovich Putin!
  Oleg Rybachenko opukavy tuicha ha ombohovái:
  -Péva iporã! Pe mundo pyahúpe, chepy"aguapýta ipahápe iñambueha pe historia rape iporãve haĝua! Ha Rusia ikatútaha omoĩ jey orden ko mundo pukukue ha oiko chugui peteĩ tetã hegemónico! Ha peteĩ hegemón absoluto!
  Pe gitano imitãva tapiaite ĝuarã omanda:
  - ¡Eñeno sofápe!
  Oleg Rybachenko oñeno.
  Pe mitãkuña paje apoha opukavy:
  - Ko'ágã oke! Repu'ãta ambue mundo-pe.
  Oleg Rybachenko resa oñemboty, ha haimete upepete oke.
  Pe gitana oguenohẽ umi mbaʼyrúgui umi ingrediénte oñeñongatúva de antemano ha oñepyrũ ombosakoʼi pe posión. Ombogue pe gas pe caldera prepreparada guýpe mágia-rã. Ha oñepyrũ omombo upépe opaichagua mbaʼe, ojapo hechizo. Upe jave avei, pe mitãkuña eterna oguenohẽ ibolsillo-gui peteĩ baraja de cartas ha opurahéi:
  - ¡Oh, destino, destino, ¡eipytyvõ Nikolai-pe! ¡Vy'apavê Putin-gui, eju Zar Romanov-pe!
  Tove Romanov togana
  Umi regla ha'eháicha Genghis Khan...
  Togueru ndéve suerte,
  Putin omonda rupi peteĩ jopói!
  
  Iporãve Rusia-pe guarã
  Nicolás pe Zar Guasu...
  Genghis Khan ho'ysãvéta ohóvo
  ¡Eiko Vladimir Putin-icha!
  Pe caldera oñepyrũ opupu, ha pe poción oñepyrũ opupu ipype. Pe gitano omoĩ umi tarjeta, ojapo peteĩ hechizo ha omombo pe baraja pe neblina opupuva"ekuépe... Peteĩ destello súper hesakãva omimbi, ha"ete ku mil foto blitzes- gui . Pe Oleg Rybachenko okeva"ekue okañy... Ha upéi, ohesape rire, okañy avei pe caldera.
  ¡Pe salón tuichaitéva pe bruja guasu ojapo haguépe hechizo, opyta vacío ha kirirĩháme!
  Pe paje imitãva tapiaite ĝuarã he"i:
  - Iporã! Che amoambue historia rape ha iporãiterei! Ha ko idealista oguerekóramo suerte ha ombyaty umi artefacto, upéicharõ che poderosoiterei ha Satanás voi che envidia!
  Ha pe paje apoha gitana omimbi hesa esmeralda reheve!
  Ha oiko peteĩ milágro!
  Mba"épa añetehápe oha"arõ Nicolás II... Añetehápe, heta mba"e iñambue. Ndaipóri ñorairõ huguy pochýva coronación jave. Ha osẽ porã pe expansión China-pe. Pe ñorairõ Japón ndive, katuete, oiko. Péva generalmente históricamente inevitable. Hesakã porã pe monstruo oĩva samurái rovape ojedesarma ha oñehundiva"erãmo"ã. Ha ndaipóri okañýva ko mba'égui. Ndaikatúi peheja peligro pende frontera-kuérape.
  Japón ha'e pe omoñepyrũ ypyva'ekue ñorairõ, ha katu oñeha'ãvo oataka umi várko ruso-pe ndoikói. Umi ruso ndohupytýi tuicha mba'e vai, ha oñehundi peteĩ docena destructor Yvy Kuarahy Osẽva rehegua.
  "Varyag" avei ohupyty okañy haguã envolvente-gui. Upéva ojekuaa tuicha éxito ramo. Ha almirante Makarov pya"e og̃uahẽ yguasúpe ha ñahundi japonés-kuérape. Ha general Kuropatkin ipuʼaka umi samuráipe yvy ári ha ojagarrapaite pe Península de Corea kompletoite.
  Ha zar Nicolás II jepe odesidi: ¡oikotevẽ opyta seguro Japón-gui opa ára g̃uarã! Péro ¿mbaʼéichapa? Heẽ, yvy tropa ha oñembojoaju enteramente Rusia-pe provincia ramo.
  Ha upéi oiko peteĩ ñorairõ decisiva mar-pe, upépe ipahápe omohu"ã pe flota japonesa almirante Makarov rupive.
  ¡Irundy mitãkuña oparticipa avei pe ñorairõme! ¡Ipy nandi ha peteĩ bikini-pe!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana ha ambuekuéra. Irundy kuñakarai porã, oñanduukáva sabre, ojupíva pe barco samurai tuichavévape.
  Natasha oikytĩ pe japonés-pe ha osapukái:
  - ¡Reñembojehe'áta, nde resa po'i!
  Zoya oikytĩ ambue samurai ha he"i:
  - Ha nde resa zafiro!
  Natasha, omotenondévo molino, omoañete:
  - Katuete si! ¡Katuete si!
  Ha upéi Aurora ojagarra jey ha oinupã pe japonés-pe ijyva nandi reheve. Omopẽ ijyva ha opukavy:
  - ¡Hurray Tetãygua rehe!
  Svetlana ojagarra, oikytĩ pe samurai akã ha osapukái:
  - ¡Zar Nicolás II-pe guarã!
  Heẽ, katuete, heta mba"e odepende suerte rehe. En particular, almirante Makarov opyta oikove. Ha ojekuaa ha'eha pe mokõiha Ushakov. Mba"eichaitépa ikatupyry ha"e omanda. Ha"e voi oĩ peteĩ crucero móvil-pe, ikatu omantene opa mba"e. Ha umi japonés, por cierto, ndorekóiva tuicha ventaja arma-pe, oñembyepoti secciones ha tácticamente.
  Peteĩ comandante general térã naval katupyry ipu"aka peteĩ ventaja numérica michĩva ári.
  Hiʼarive ko tiémpope g̃uarã umi japonés ikangyve ohóvo. Upéicha, Makarov oityvyro chupekuéra. Omboliga combate cercano, ko'ápe umi buque ruso orekóva proyectil perforador de armadura tuicha imbaretevéva.
  Ha umi japonés ojeity. Ha umi mitãkuña ojagarra ambue várko samurai. Ha hi"ári oveve pe imperio zarista poyvi!
  Mba"épa umi japonés. ¿Ndahaʼéi piko ndekatupyryetereíva pe suerte-pe? Nicolás II ohupyty Vladimir Putin suerte ha opa mba'e oho porãiterei chupe!
  ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe umi mitãkuñaʼíre? Umi irundy iporãva bikini-pe ha'e bruja nativa odecidíva oñorãirõ mburuvicha guasu rehe, jepénte jepive ndorekói mba'eveichagua relación ko mundo ndive.
  Péro ko kásope tekotevẽ ñaipytyvõ pe puévlo rusope. Ha péva Putin suerte rupi. Araka"eve ndojagarramo"ãikuri Crimea odispara"ỹre peteĩ disparo, ndaha"éirire umi irundy mitãkuña paje apoha. Haʼekuéra oipytyvõ oiko hag̃ua peteĩ milágro. Ha katu oikotevêpa Rusia oipe'a Crimea pueblo fraterno-gui ha'e gueteri peteî porandu. Ha katu oñembojoaju China Imperio Ruso-pe ha"e peteĩ idea iporãitereíva! ¡Eñeimahinamína mboy sujetopa oguerekóta pe zar ruso - ikatu oityvyro ko mundo tuichakue!
  Mbykyhápe, umi mitãkuña ko"ápe ndoperdéi itiémpo. Ha ojejapipáma hína pe várko de gérra pyahu.
  Ha ojejagarra jey chupe. Ha umi sable oĩva umi iporãva pópe omimbipa rei, ha haimbeeterei. Ha hetaiterei japonés oñembojeheʼa.
  Pe ñorairõ yguasúpe opa oñehundi paha escuadrón japonés ha ojejapyhývo almirante Togo.
  Ha oñepyrũ pe aterrizaje. Ndaipóri vaʼekue sufisiénte umi várko de vapor ha umi transporte. Ha oipuru hikuái umi várko puku, ogueraha chupekuéra crucero ha várko de gérrape ha ojapo heta ótro mbaʼe. Zar omanda ojeporu haguã flota comerciante oguejy jave.
  Tropa rusa oityvyro ataque samurai oñeha'ãva omombo chupekuéra puente akãgui. Péro pe ehérsito zarista ojepytaso pyʼaguasu reheve. Ha pe atáke tuichaitereíva oñembohory tuicha pérdida reheve.
  Oñemotenondévo asalto, mitãkuña paje oikytï sabre ha omombo granada enemigo-pe ipy nandi.
  Haʼekuéra katuete oĩ umi lugár ipeligrosovévape. Ha mba'éichapa oñepyrû hikuái odispara ametralladora. Opa bala oĩ blanco-pe.
  Natasha odispara, omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Avave ndaha'éi ho'ysãvéva chehegui!
  Zoya, odispara ametralladora, omombo pe jopói ñemano rehegua ipy nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Zar Nicolás II-pe guarã!
  Aurora, osegívo odispara ametralladora-gui ha otyryry yvate, opyrũ ha he"i:
  - ¡Tuicha Rus-pe guarã'!
  Svetlana, osegívo oinupã enemigo-pe, he"i agresivamente, ohechaukávo hatĩ, omombo peteĩ granada italón desnudo reheve:
  - ¡Mburuvicha guasu imperio-pe guarã!
  Umi ñorairõhára osegi oinupã ha oity. Haʼekuéra oreko peichagua rráfaga de enerhía. Ojedispara hikuái ha ohundi umi samurái oñemotenondévape.
  Oĩma miles, decenas de miles japonés ojukava"ekue hese.
  Ha umi samurai derrotado okañy... Umi mitãkuña ojukaiterei hesekuéra.
  Ha umi ruso oikytĩ hína samurai bayoneta reheve...
  Ojerepulsa pe asalto. Ha umi soldádo pyahu ruso oguejy pe kóstape. Pe puente akã oñembotuichave ohóvo. Ndaha'éi ivaíva, katuete, imperio zarista-pe guarã. Peteĩ victoria rire ambue. Ha almirante Makarov oipytyvõta avei iarmas rehe. Ombotyryry mombyry umi japonés-pe.
  Ha koʼág̃a umi soldádo ruso omýima Japón tuichakue javeve. Ha ndaikatúi ojejoko pe avalancha orekóva hikuái. Oikytĩ hikuái enemigo-pe ha oinupã bayoneta-pe.
  Natasha, oataka umi samurái ha oikytĩ sabre reheve, opurahéi:
  - ¡Oñembyaty hína umi lobo morotĩ! ¡Upéicharõ añoite pe karréra oikovéta!
  Ha mbaʼeichaitépa omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve!
  Zoya opurahéi agresión mbarete reheve. Ha avei omombo ipy nandi reheve, peteĩ mba"e ijojaha"ỹva, oporojukáva:
  -Umi ikangyva omano, ojejuka! ¡Oñangarekóvo so"o marangatúre!
  Agustín, odispara enemigo-pe, ha oikytĩ sabre-pe, ha omombo granada ipysã nandi reheve, opukavy:
  - Oiko ñorairõ ka'aguy henyhẽvape, oúma amenaza oparupiete!
  Svetlana, odispara ha omombo umi jopói ñemano rehegua ipy nandi reheve, ojagarra ha opukavy:
  - ¡Ha katu akóinte roity pe enemigo-pe! ¡Umi lobo morotĩ osaluda umi héroe-pe!
  Ha umi mitãkuña coro-pe, ohundíva enemigo-pe, opurahéi, omombo árma oporojukáva ipy nandi reheve.
  - ¡Peteĩ ñorairõ marangatúpe! ¡Ha"éta ñande victoria! ¡Bandera imperial tenonde gotyo! ¡Gloria pe héroe ho"ava"ekuépe!
  Ha jey umi mitãkuña odispara ha opurahéi peteĩ sapukái ohendu"ỹvape:
  - ¡Avave nañandejokomo'ãi! ¡Avave nandeganamoʼãi! ¡Umi lobo morotĩ oityvyro pe enemígope! Lobos blancos - maitei umi héroe-pe!
  Mitãkuñakuéra oguata ha oñani... Ha pe ehérsito ruso oho hína Tokio gotyo. Ha umi japonés ojejuka ohóvo, ha oñeikytĩ chupekuéra. Pe ehérsito ruso omýi hína. Ha peteĩ victoria rire ambue.
  Zar Nicolás añetehápe oguenohê peteî boleto de suerte. Umi tropa rusa oñepyrûma oike tavaguasu japonesa-pe. Ha opa mba'e tuichaiterei mba'e.
  Mitãkuña ko'ápe, por supuesto, oñemotenonde opavave ha ipresión ha explotación oime tuicha altura-pe.
  Koʼýte omombo jave hikuái granada ipy nandi. Péva generalmente omoheñói ñemondýi ha ñemondýi umi samurái apytépe.
  Péro koʼápe ojupi hikuái pe murálla oĩvare pe táva guasu Japón-pe. Ha oikytĩ hikuái tapicha ha kavaju repollo-pe. Oitypaite hikuái ikontrariokuérape. Umi mitãkuña oúma, osapukái ha opuka! Ha italón nandi reheve ndekutu hikuái nde jyva ári. Umi japonés oveve ohóvo iñakã ári. Ha ho'a hikuái ijyvyra ári.
  Ha umi ñorairõhára oñanduuka ipoderosove isebre.
  Ha umi samurái ohasa asy derrota rire derrota. Upévare umi soldádo ruso ojagarra Tokio.
  Mikado oñani kyhyjégui, ha katu ndaikatúi okañy moõve. Ha upéicha umi mitãkuña ogueraha chupe prisionéroramo ha oñapytĩ chupe!
  ¡Tuicha victoria! Mburuvicha guasu japonés ofirma abdicación Nicolás II favor-pe. Tuicha ipuku pe título zar ruso rehegua. Corea, Mongolia, Manchuria, Ypa'ũ Kuril, Taiwán ha Japón-gui voi oiko chuguikuéra tetãvore Rusia pegua. Jepémo Japón oguereko peteĩ autonomía michĩ ha limitada. Péro imburuvicha haʼe ruso, peteĩ zar autocrático!
  Nicolás II opyta mburuvicha guasu absoluto, ndojejokóiva mba'eve. ¡Ha"e pe Zar Autocrático!
  Ha ko'ágã avei Mburuvicha guasu Japón, Rusia Hovy, Bogdykhan, Khan, Kagan, ha upéicha, upéicha, upéicha...
  Heẽ, hetave suerte. ¡Pehechakuaa pe suerte oheja hague Putin-pe oconquista hetaiterei mba"e! ¡Pe siglo XXI, ¡ay, ndaha"éi okonvenietereíva umi captura-pe ĝuarã!
  Mba"e beneficio oreko Rusia omanógui Putin enemigo McCain cáncer de cerebro-gui? Pe suerte, katuete, ha"e colosal, ndaikatúi ni reñeimagina a propósito - ¡ne enemigo omano haĝua peteĩ ñemano ivai ha ndogustáivaicha!
  Ha katu pe retorno específico Rusia-pe ĝuarã ha"e cero.
  Ha katu Nicolás II-pe ĝuarã, ko"ãichagua suerte ha suerte Putin-pegua oñekonverti tuicha ganancia territorial-pe. Ha katu añetehápe, mba"ére piko pe fortuna ome"ẽva"erã jopói Putin-pe? Bueno, péva Sobchak omanógui péicha jave ha natekotevêi oñeme'ê ichupe cargo de jefe de la tribunal constitucional, ¿mba'éichapa iporã Rusia-pe guarã?
  Ha zar Nicolás II de All Rus haʼe peteĩ persóna ijojahaʼỹva. Naturalmente, tuicha victoria rire, ipu"aka ha autoridad imbarete. Péva he"ise ikatuha ojejapo algunas reformas. ¡Koʼýte pe ortodoxia-pe! Jaheja umi karai guasu oguereko irundy hembireko, Islam-peguáicha. Ha avei omeʼẽ hag̃ua umi soldádope pe derécho orekóva peteĩ hembireko mokõiha, peteĩ recompensa ramo umi mbaʼe ojapóvare ha oservi ifiélvare.
  ¡Reforma porã! Okakuaa guive umi tapicha ambue jeroviagua ha pytagua oĩva pe imperio-pe, upéicharõ tekotevẽ oñembohetave umi ruso. Ha mbaʼéichapa ikatu jajapo? Kuña ambue tetãygua rekovépe. Añetehápe, peteĩ ruso oipyhýramo hembirekorã mbohapy kuña china, upéicharõ imemby chuguikuéra, ha mávapa koʼã mitã nacionalidad rupive?
  ¡Katuete ruso che ru lado-pe! Ha upéva tuichaiterei mba'e! Nicolás II, orekóva peteĩ apytu"ũ progresista, ha"e religiosove ijehechaháicha hi"ángagui. Ha katuete, omoĩ religión servicio del Estado-pe, ha ndaha"éi viceversa!
  Péicha Nicolás II omombarete autoridad orekóva umi élite apytépe. Ymaite guive kuimba"ekuéra oipota péva. Ha ombopya'e Rusificación okaháre.
  Ha, umi pa"ikuérape noimportái avei. Hiʼarive pe jerovia ikangy síglo XX-pe. Ha pe rrelihión oservi pe rréipe, ndogueroviái añetehápe Ñandejárape!
  Ha umi victoria militar ojapo Nicolásgui ojeguerohory tavayguakuéra apytépe, ha ha"e, ojepokuaáva autoritarismo rehe, ndoipotái particularmente umi cambio. ¡Umi ruso araka"eve ndoikuaái ambue pu"aka!
  Ha economía oñemomba'eguasu, ojupi salario. Káda áño ojehupi diez por ciento. Añetehápe, mbaʼére piko okambia?
  Ary 1913-pe, zar Nicolás, Romanov-kuéra tercentenario-pe, omboguejy jey ára omba"apo haguã 10,5 aravo"ípe, ha sábado ha ára vacaciones mboyve, 8 aravo"i peve jepe. Avei hetavéma umi fin de semana ha arete. Oñepyrũ ojegueromandu'a ára opytu'u haguã ha ára Japón oñeme'ê hague. Ha mburuvicha guasu ára, ha mburuvicha guasu ára, ha coronación ára.
  Ojekuaa rire pe heredero pe trónope orekoha hemofilia, zar Nicolás ogueraha ijehe hembireko mokõiha. Péicha oñesoluciona cuestión sucesión mburuvicha guasúpe.
  Péro hiʼag̃uimbaitéma peteĩ gérra tuicháva. Alemania oñandu iképe omohenda jey haguã ko mundo. Péro Rusia zarista oĩma kuri preparáda gérrarã.
  Ary 1910-pe, umi ruso oñemomba'e Pekín rehe ha ombotuichave iimperio. Gran Bretaña omoneĩ upéva, ojapo hag̃ua peteĩ alianza Alemania kóntrape.
  Pe ehérsito mburuvicha guasu haʼe vaʼekue pe hetave ha ipoderosovéva. Ipapapy py'aguapy jave ohupyty tres millones ha mil regimiento. Alemania oguereko seiscientos mil-nte py'aguapy jave. ¡Además Austria-Hungría, ha katu itropas noĩri listo combate-rã!
  Péro umi alemán oplanea gueteri oñorairõ hag̃ua Francia ha Gran Bretaña ndive. Ha moõpa ikatu ombohasa hikuái mokõi frente?
  Umi ruso oreko umi tanque ligero peteîha mundo-pe "Luna"-2 producción masiva-pe. Ha umi bombardero irundy motor "Ilya Muromets" ha umi combatiente orekóva ametralladora "Alexander" ha hetave mba"e. Ha katuete peteĩ flota ipoderósova.
  Alemania ndorekói fuerza joja.
  Ha umi alemán odesidi gueteri oataka Bélgica ha omboyke París. Ndaipóri mba"eve chupekuéra ĝuarã ko"ápe mba"eveichavérõ.
  Péro pe gérra oñepyrũ tahaʼe haʼéva. Alemania ojapo iñemongu"e fatal. Ha isoldádokuéra ova Bélgica-pe. Umi mbarete añoite ndaha"éi joja. Umi tropa rusa omýima Prusia ha Austria-Hungría rupi. Ha pe tanque Luna-2 orekóva velocidad 40 kilómetro ha'éma peteî fuerza colosal.
  Hiʼarive ñañatendékena pe zar Nicolás oreko hague suerte oñepyrũ haguére pe gérra. Pe Zar voi ndoatakamoʼãi kuri Alemania. Ha upéicha lado ruso-pe oĩ peteĩ superioridad tuicháva, abrumadora fuerza-kuérape, tanque-pe, superioridad artillería-pe ha aviación iporãvéva cantidad ha calidad-pe. Ha economía imbaretevéva, ikatúgui ojehekýi recesión omoheñóiva revolución ha derrota ñorãirõme. Ha upéicha opa ára oĩ peteĩ subida ha éxito éxito rire.
  Hesakã porã umi alemán ojeataka hague. Ha upéi ha"ekuéra voi ojupi umi fuerza principal ndive, Francia ha Gran Bretaña rehe. Moõpa oho vaʼerã hikuái?
  ¡Ejagarra Italia ha edeclara ñorairõ Austria-Hungría rehe! Pe plus añoite ha"e Türkiye oike hague ñorairõme Rusia ndive. Ha katu péva iporãve jepe pe rréipe ĝuarã, ¡ipahápe ikatu ogueraha ijehegui Constantinopla ha umi estrecho! Upéicharõ...
  Ha avei irundy paje, eternamente mitãrusu creyente nativo Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana ñorairõme! Ha ndeinupãta hikuái! Upévare oinupãta hikuái alemán ha turco-pe!
  Haihára ha ñe"ẽpapára Oleg Rybachenko opu"ã. Tapiaite guarã, mitãrusu paje apoha omoañetéva iñe'ê añeteguáva, ome'êvo Nicolás II suerte Vladimir Putin ha ko'ágã Oleg Rybachenko omoañetéva'erã imba'éva. Ndahasýi vaʼekue opuʼã hag̃ua. Mitãkuimba'e rete ojekutu peteĩ látigo hatã. Pe mitãkaria"y opu"ã. Heẽ, Oleg Rybachenko ha"e ko"áĝa peteĩ mitãkaria"y musculoso, oñeñapytĩva encadenado ipo ha ipy rehe. Ikatu ojehecha peteĩ tete morotĩ morotĩva, seco ha sinuso, orekóva músculo ojehecharamóva. Tembiguái añetehápe imbarete ha ipy"ahatãva, ipire mbarete ha hatãitereíva ha pe superintendénte oinupãva ndaikatúi oikytĩ. Reñani redesayuna umi ambue mitãkuimba"e ndive, repu"ãvo pe grava-gui umi tembiguái imitãva okehápe desnudo completamente ha manta"ỹre. Añetehápe, ko"ápe haku, clima ha"ete Egipto. Ha pe mitãkaria"y oñemondembaite, cadena-nte. Péro ipukueterei ha prácticamente ndojokói oguata térã ombaʼapo hag̃ua. Ha katu ndaikatúi rejapo peteĩ paso tuicháva umívape.
  Rekaru mboyve, rejohéi nde po ysyry guasúpe. Rehupyty peteĩ ración: mandyju puré, ha pira pehẽngue oñembyaíva. Péro peteĩ tembiguái iñembyahýivape g̃uarã, kóva haʼete peteĩ tembiʼu heʼẽ porãva. Ha upéi reho pe mínape. Kuarahy ne'írã gueteri osê pyhareve ha iporãiterei.
  Pe mitãkaria"y py nandi ha"e asy ha hornoiterei ha umi ita"i haimbe ndohasái mba"eveichavérõ, ocosquilla jepe vy"arã.
  Cantera omba"apohápe mitãnguéra menor de dieciséis. Katuete oreko hikuái auto ha tembiporu michĩvéva. Ha katu remba"apova"erã quince, dieciséis aravo, umi kakuaávaicha.
  Ohetũ, upévare oñembopiroʼy hikuái pe karvón rovaitépe voi. Pe tembiapo ndahasýi: oñemboja"o ita pico reheve, upéi ojegueraha canasta-pe térã camilla-pe. Sapyʼánte rembota vaʼerã avei pe karréta. Jepive umi mitãkuimba"e oity chupe mokõi ha mbohapy. Ha katu Oleg Rybachenko ojeporavo ha"eño imbaretetereígui. Ha oguereko ipópe pe pico peteĩ kakuaávaicha. Tekotevẽ omohuʼã peteĩ tembiapo tuichavéva umi ambuégui.
  Añetehápe ome"ẽ ndéve hikuái hetave ha hetave jey. Mbohapy jey peteĩ árape, ndaha"éi mokõi jey.
  Pe tembiguái mitãkaria"y hete Oleg Rybachenko oikova"ekue heta arýma oĩ ko"ápe. Iñe"ẽrendúva, omba"apo mbaretéva, opa movimiento oñepractica pe punto de automático peve. Añetehápe maldito imbarete, resistente ha prácticamente ndoikuaái fatiga. Ha katu al mismo tiempo, pe mitãkaria"y apenas okakuaa, ha ko"áğa ojehecha ndohasái doce áño, orekóva altura promedio ko eda-pe ĝuarã.
  Ha katu mbarete... Heta kakuaávape ĝuarã. Peteĩ mitãrusu héroe. Upéva katu, ha"ete ku araka"eve ndoikomo"ãiva chugui kakuaáva, ha ndokakuaamo"ãi ibarba.
  Ha aguyje Ñandejárape! Haihára ha ñe"ẽpapára ramo, Oleg Rybachenko ndogustáikuri oñemoakãperõ. Nde remba"apo ndejehe ha reity ita, remongu"e. Ha pe karrétape. Upéi regueraha pe carrito peve. Hasy ñamongu"e haĝua chupe ha mitãnguéra oñeturna ojapo haĝua péva.
  Umi mitãkuimba"e ko"ápe haimete morotĩ, ha katu hova ha"e europeo, hindú térã árabe. Hiʼarive oĩ hetaiteve umi europeo.
  Oleg ojesareko porãve hesekuéra. Tembiguáipe ndojehejái oñe"ẽ, oinupã chupekuéra peteĩ látigo reheve.
  Oleg Rybachenko okirirî avei ko'ágã peve. Ha oestudia. Ko"ápe, supervisor kuimba"ekuéra ári, oî avei kuña. Avei ipy"ahatã ha oñembyepoti peteĩ látigope.
  Hi"arive, naentéroi mitãkuimba"e oreko ipire imbaretéva Oleg-icha. Heta tapicha ojepoi ha huguy. Ha umi guárdia ikatu neinupã remano meve. Hasy eterei pe tembiapo, ha umi mitãkuimba"e, ko"ýte kuarahy osẽvo, oñepyrũ oisu"u heta.
  Ha ko"ápe ndaha"éi peteĩ kuarahy, mokõinte. Ha péicha ipukueterei pe ára. Ha heta tembiapo oî. Umi mitãkuimbaʼe ndorekói tiémpo oke ha opytuʼu hag̃ua. Kóva ha"e peteĩ jehasa"asy tuicháva chupekuéra ĝuarã.
  Oleg Rybachenko omba"apo ijehegui, mecánicamente oikytĩ ha okargávo. Oñemongu'e chejehegui...
  Ha oñeimagina peteî ta'anga oikóva Nicolás II ohupyty rire éxito presidente ruso Vladimir Putin.
  Natasha, Zoya, Aurora ha Svetlana oataka umi austriaco-pe Przemysl-pe. Umi tropa rusa pya'eterei ogueraha Lvov-pe. Ha oataka hikuái pe fortaleza imbaretevéva.
  Mitãkuña'i ipy nandi ha bikini-pe, pya'eterei ohóva tape tavaguasúpe.
  Oikytĩ hikuái umi austriaco-pe ha omombo umi disco michĩva ipy nandi reheve.
  Upe jave avei mitãkuña"ikuéra opurahéi:
  - Zar Nicolás ha'e ñande mesías,
  Peteĩ mburuvicha formidable Rusia ipu'akapávape...
  Yvy tuichakue oryrýi - moõpa ohóta - .
  Nikolai-pe guarã peteĩ purahéi reheve tenonde gotyo!
  Natasha oikytĩ umi austriaco-pe, omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve ha oñepyrũ opurahéi:
  - ¡Rus-pe guarã'!
  Zoya avei oityvyro iñenemigokuérape, ha opurahéi aplomo reheve:
  - ¡Mburuvicha guasu imperio-pe guarã!
  Ha oveve peteĩ granada omombovaʼekue ipy nandi! Kóva ha"e peteĩ mitãkuña oporojukáva. ¡Ikatu oitypa nde jyva ha hoy"u pe mar!
  Ha Aurora, avei, omombo peteĩ disco ipy nandi reheve, omosarambi umi austriaco-pe ha opukavy:
  - ¡Rusia tuicha mba'égui!
  Ha haʼe oipeʼáta umi hatĩ haimbeitereíva! Omimbipáva umi colmillo-icha.
  Svetlana avei ndahesaráiri oñeme"ẽ haĝua, ha opukavy:
  - Rus' del Santo ha Invencible Nicolás II!
  Pe mitãkuña ohechauka tuichaiterei pasión. Ha ipy nandi reheve omombo opa mba"e ha omombo jopói!
  Natasha, odispara ha oikytĩ, ha omombo arma letal ipy nandi reheve, opukavy:
  - Che ahayhu che Rus'! Che ahayhu che Rus'! Ha che poikytĩta opavave!
  Ha Zoya avei odispara ha opukavy, omombo peteĩ mba"e explosivo ipysã nandi reheve:
  - Tuicha Zar Nicolás! ¡Toiko imba'e umi yvyty ha yguasu!
  Aurora, osapukáiva pochy ka"aguy ha frenético reheve, ha omombo jopói ipysã nandi reheve, opukavy:
  - ¡Avave nañandejokomo'ãi! ¡Avave nandeganamoʼãi! ¡Umi mitãkuña osyryrýva oityvyro umi enemigo-kuérape ipy nandi ha talón desnudo reheve!
  Ha jey umi mitãkuña oĩ peteĩ apresuramiento salvaje-pe. Ojagarra hikuái Przemysl-pe omýivo ha opurahéi, ocompone ohoháicha;
  Ñande Rus marangatu oñemomba'eguasu,
  Oĩ heta victoria oútava ipype...
  Pe mitãkuña oñani ipy reheve
  Ha haʼe naiporãvéima ko múndope!
  
  Ore ha'e pe deslumbrante Rodnoverki , .
  Umi paje apoha akóinte ipy"a"ỹ...
  Mitãkuña ohayhueterei mitãkuimba"épe
  ¡Iporãiterei ningo!
  
  Araka"eve nañañeme"ẽmo"ãi
  Ani ñañemboja ñane enemigokuérape...
  Jepe ñande py nandi,
  ¡Hetaiterei umi contusión oĩta!
  
  Iporãve mitãkuña'ikuéra ojapura
  Py reheve ro'ysãme...
  Añetehápe ñande ha"e lobo ra"y
  ¡Ikatu ñainupã chupe!
  
  Ndaikatúi ojejoko ñandéve
  Peteĩ horda formidable Fritz...
  Ha ndoroiporúi sapatu
  ¡Satanás okyhyje ñandehegui!
  
  Umi mitãkuña oservi Ñandejárape Varilla,
  Upéva, katuete, tuicha mba"e...
  Ñande ningo ñamombaʼeguasu ha jaiko sãso,
  ¡Pe Kaiser ha"éta peteĩ mba"e iñañaitéva!
  
  Rusia-pe guarã, iporãvéva opa mba'égui,
  Umi luchador opu'ã ohóvo...
  Ro"u gaseosa ikyráva
  ¡Umi oñorairõva ndojedoblái!
  
  Avave ndaikatúi ñandejoko
  Mitãkuña pu'aka ha'e gigantesco...
  Ha noñohẽmo"ãi ni peteĩ tesay,
  ¡Ore ha"égui talento!
  
  Ndaipóri mitãkuña ndaikatúiva oñembo"y,
  Ha"ekuéra akóinte imbarete...
  Oñorairõ mbarete hikuái Tetã rehe,
  ¡Toñekumpli nde kerayvoty!
  
  Oĩta vyʼapavẽ ko univérsope
  Kuarahy oĩta Yvy ári...
  Pene arandu oñembyai'ỹva reheve,
  ¡Bayonet pe Kaiser!
  
  Kuarahy akóinte omimbi tapichakuérare, .
  Tetã ipyrusuvéva ári,
  Kakuaa ha mitã ovy"áva, .
  Ha opavave luchador ha"e peteĩ héroe!
  
  Araka"eve ndaipóri vy"apavẽ hetaiterei
  Ajerovia ore rehe roguerekoha suerte...
  Toñemombo ára vai - .
  Ha otĩ umi enemígope!
  
  Ñande raza Ñandejára ningo tuichaiterei,
  Ndaipóri iporãvéva Chugui...
  Ñande yvatevéta ñande ángape, .
  ¡Upéicha pe iñañáva ovóta opavavépe!
  
  Jaity ñane enemigokuérape, che arovia
  Tupã morotĩ, ruso oĩ ñanendive...
  Pe idea ha"éta peteĩ vy"apavẽ,
  Ani peheja ivaíva oike pende rokẽme!
  
  Bueno, en pocas palabras, Jesús-pe,
  Akóinte ñande jeroviaha...
  Ha'e peteĩ Tupã Ruso, ehendu,
  ¡Ha"e ijapu Ha"eha peteĩ Satanás judío!
  
  Nahániri, añetehápe, Ñandejára Todopoderoso,
  Ñande Familia Principal Imarangatuvéva...
  Mba"eichaitépa ojerovia Ha"e pe techo, .
  Ha Ita"ýra-Tupã Svarog!
  
  Bueno, en pocas palabras, Rusia-pe ĝuarã,
  Ndaipóri vergüenza omanóvo...
  Ha umi mitãkuña iporãve opa mba"égui, .
  ¡Kuña oguereko mbarete oso-icha!
  
  
  UMI PLAN NOÑEMBYAI
  Hitler simplemente nomoambuéi pe plan OKW rehegua, ha pe ataque Stalingrad-pe ojejapo norte ha sur guive, umi Grupo Ejército A ha B. Ha pe asalto oñekonfia Mainstein-pe. Upévare, Stalingrad ho'a diez días-pe ojeataka rire opa hendágui. Ha umi soldádo soviético ojejuhu ojerepaiteha. Upe rire umi Wehrmacht oho Volga rembe'ýre mar Caspio peve. Mba'éichapa ombohovái Ejército Rojo? Ofensiva centro-pe ndosẽporãiete.
  Avei, Japón ogana Batalla de Midway, jepémo ndoipe'ái mokõiha frente, ha katu ojagarra Islas Hawaianas. Ha upe jave avei, umi unidad yvy rehegua umi samurai-pegua oho India gotyo. Ojeguereko hag̃ua ko colonia, Gran Bretaña oguenohẽvaʼerã unos kuánto soldádo Egiptogui, ohejávo Operación Antorcha.
  Aleman-kuéra oreko iniciativa frente oriental-pe. Pe Stalingrad ojejapyhývo pya'e ho'a pe flanco sur gotyo. Fritz ojedesliza mar Caspio peve ha oikytĩ Cáucaso yvy rupive. Ha upéi Türkiye oike ñorairõme. Ijehérsito, ndahaʼéiramo jepe imbaretetereíva, hetaiterei ha ikatu oñorairõ pyʼaguasúpe.
  Umi ára iñepyrũme voi, umi turco ojagarra Batumi ha ojere Ereván rehe. Heẽ, umi logro orekóva hikuái ha'e decente, péva Ejército Rojo ojefila frente alemán-pe.
  Ojekuaava'erã umi nazi oaprovecha hague umi tropa soviética oike haguére directamente pe ñorairõme umi tren-gui ha oinupã chupekuéra en parte. Péva, katuete, oreko impacto negativo pe ñorairõ rape rehe.
  Stalin avei oñenerviosa ha oñemondýi - ojerure oguereko haguã Cáucaso taha'e ha'éva.
  Mbykyhápe, defensa heroica Stalingrad-pe ndoikói ha opa mba'e ho'a. Ha ndaipóriramo jepe umi división japonesa Lejano Oriente-pe noipytyvõi.
  Alemán-kuéra ova mar Caspio rembe'ýre, Dagestán gotyo. Ojejoko haguã ombyaty haguã yvytimbo - pero umi fuerza ndojoguái, además, Ejército Rojo ohasa tuicha apañuãi umi suministro rehe. Ha ha'e oike. Ha umi Kraut ombokapu activamente.
  Estados Unidos haimete ndopokói Tercer Reich rehe, ojedistraéva umi victoria Japón-pe. Gran Bretaña ikangy"imi, ha avei ndoikéi apañuãime! Koʼág̃a umi alemán oreko hetaiterei avión ha añetehápe ikatu opresiona chupekuéra.
  Stalin ohechauka umi kualida ivaivéva ha py"ỹieterei operde ipochy ha osapukái, ha katu ndojapói umi decisión iporãvéva.
  Upévare pe pérdida Cáucaso-pe oiko chugui inevitable.
  Oĩma peteĩ ñorairõ oñemotenondéva frontera Azerbaiyán ndive.
  Mitãkuña soviética oñorairõ desesperadamente. Ko'ápe umi iporãva oñorairõ desesperadamente.
  Ha ndojeretira ha noñeme"ẽi hikuái. Ha otyryry hikuái hapykuépe.
  Natasha, Zoya, Augustina ha Svetlana oarrasákuri pe general alemán-pe hapykuéguio. Kóva ningo iporãiterei. Umi mitãkuña omoĩ chupe ijyva ári ha omboliga chupe ohetũ haĝua ipy nandi. ¡Tuicha kyreʼỹme oinupã chupekuéra! Ha ohetũ umi mitãkuña talón.
  Umi mitãkuña guerrera generalmente ningo sexy ha encantadoriterei. Upéi ome"ẽ hikuái pe Fritz ñorairõ.
  Natasha oikytĩ peteĩ rráfaga reheve, oikytĩvo umi nazi-pe. Omombo peteĩ granada ipy nandi ha opukavy:
  - Tuicha ñemomba'eguasurã!
  Zoya avei odispara ha opukavy:
  - ¡Patã Sy ha Stalin-pe guarã!
  Ogueraha ha omombo pe granada ipysã nandi reheve. Omosarambi umi nazi-pe ha osapukái:
  - ¡URSS-pe guarã!
  Umi mitãkuña iporãiterei ha hechapyrã.
  Agustín omombo avei peteĩ granada ipy nandi reheve, ha ohechaukávo hatĩ, ojagarra ha oisu"u:
  - ¡Añorairõiterei! ¡Peteĩ terminador-icha!
  Ha Svetlana omoñepyrũta avei peteĩ mbaʼe oporojukáva ha ohundíva umi ipysã nandi. Ha opurahéi jeýta:
  - Ñande angirũ ha"e monolítico, ha upévape oñemoĩ!
  Irundy, oñorairõ hikuái upéicha - ko'ãva mitãkuña! Umi iporãva iñe"ẽporãva ohechauka iñe"ẽ puku ombohováivo.
  guerrero-kuéra categoría ijyvatevévape. Ha mba'éichapa ndeinupãta hikuái, ha mba'éichapa osapukáita nderehe.
  Ombopupu hikuái alemán-kuérape bayas-icha peteĩ prensa reheve.
  Natasha odispara, omombo peteĩ granada ipy nandi ha opurahéi:
  - ¡Ñande ha'e ñorairõhára tesape ha pe pancarta pytã!
  Zoya avei olansa pe asesino ipy dedo nandi reheve ha opukavy:
  - Ha ñañorairõta Lenin rehehápe!
  Ha upéi oikytĩ Agustín-pe, ohechaukávo hatĩ:
  - Tuicha vy'a rérape!
  Ha upéi Svetlana odispara ha oity granada ipy nandi reheve, opukavy:
  - ¡Jajagarráta ko mba'e ha jajere!
  Umi irundy omba'apo kyre'ÿ ha odispara. Bueno, ko"ãva ha"e, opa mba"e rire, mitãkuña oikuaáva heta mba"e exterminación rehegua. Ha noñorairõi hikuái upéicha.
  Ha ha"eva"erãháicha umi terminador añeteguápe ĝuarã... Umi guerrero oveve yvate. Ha oreko hikuái peteĩ pasión oñehundi hag̃ua.
  Natasha omombo jey peteĩ granada ipy nandi reheve ha oisu"u:
  - ¡Antende porãiterei ko mundo peteĩ agravación ramo pe lucha de clase rehegua!
  Zoya oisu"u avei, omombo peteĩ granada letal ha so"o odesgarráva ipysã nandi reheve:
  - Mba'e ógapa oguerekóta poyvi pytã!
  Ha upéi Agustín ome"ẽ iturno. Oikytĩ umi nazi-pe ha omombo peteĩ granada ipy nandi reheve - oisu"u:
  - Tuicha espacio, kóva ha"e ñande yvy ha opavave ñande!
  Umi guerrero añetehápe ikatu odesgarra peteĩ almohadilla de calefacción jepe.
  Ha upéi Svetlana oity peteĩ granada ipy nandi reheve, odispara peteĩ rráfaga ha he"i pochy reheve:
  - ¡Tata ha kavaju otyryrýva ipochy!
  Umi mitãkuña, katuete, oñembohapéta. Ha ha"ekuéra oinupã iñakã.
  Ha alemán lado-pe, Gerd tripulación oñorairõ hína T-4-pe. Jey, oñepyrũ vove, nereñembopiro"ymo"ãi ha ndaikatumo"ãi rembogue peichagua presión. Umi mitãkuña oreko hesápe tata infierno-icha.
  Ojedispara hikuái ha nome"ẽi oportunidad ojesalva haĝua. Ha ndaikatúi reñembotapykue hatĩ morotĩ ha pérlaicha.
  Umi ñorairõhára ningo agresivo ha opukavy:
  - ¡Aroma ka'aguy! ¡Ñamondóta opavave enemigokuérape infierno-pe!
  Gerda odispara, oinupãta umi treinta y cuatro ha opukavy:
  - ¡Umi victoria oútava!
  Charlotte opresiona pe gatillo ipy nandi reheve ha okororõ:
  - ¡Rodesgarráta ndéve!
  Magda odispara avei, ohundi T-26 ha he'i:
  - Jaikuaaukáta.
  Ha ombotyryry ipysã nandi.
  Ha Christina, avei, opresiona ipy nandi umi pedal-pe ha oisu"u:
  - ¡Avy'a ñande fiesta rehe!
  Umi mitãkuña, katuete, haimete oñemonde bikini-pe ha ipy"a"ỹre. Ha al mismo tiempo extremadamente sexy.
  Ha omotenonde hikuái ataque orekóva T-4 ndaha'éiva perfectoiterei, pero efectivo. Ha odispara hikuái pe enemígope. ¡Ani reñeme'ẽ mba'eveichavérõ ko'ãichagua mitãkuña'ípe! Ha mba'éichapa oipe'a hikuái hatĩ. Ha mbaʼeichaitépa ojapo hikuái peteĩ hova!
  Gerda opukavy ijupe, odispara ipy nandi reheve:
  - Gerda ohayhu ojuka, ¡ko Gerda!
  Ha jey odispara proyectil.
  Ha upéi Charlotte odispara turno ha opukavy, ombokapúvo umi treinta y cuatro:
  - Aikytĩta ipy'akuéra!
  Ha ipy nandi reheve oñepyrũ jeýta.
  Ha upéi Christina omoĩvéta pe oporojukáva. Avei oipuru umi pyti"a nandi.
  Ha opukavýta:
  - ¡Che ha'e pe encarnación agresividad rehegua!
  ¡Mba"eichaitépa oreko cintura, ha abs esculpidos!
  Ha upéi Magda ojagarráta ha oinupãta ha opukavy:
  - ¡Banzai!
  Ha ipy avei nandi ha oñecincel!
  Umi irundy kuña alemana oñembotapykue ha añetehápe ogana. Ha"e oreko hetaiterei agresión ha vitalidad.
  Umi ñorairõhára oipuru pe vara ha odispara. Ndohejái hikuái Ejército Rojo oho.
  Ha kuña piloto oñorairõ avei yvágape, ha upéva ohechauka hikuái. Ijespíritu ha"eha peteĩ mba"e oñemedi"ỹva.
  Ko"ápe oĩ pe Focke-Wulf alemán ipyahuvéva. Gertrude oĩ hi"ári. Ha ko mitãkuña ohechauka ipiroʼyveha kuimbaʼégui. Péicha oinupã umi fascista-kuérape. Nome'êi chupekuéra ni michĩmi poriahuvereko. Gertrude oñepyrũ pe ñorairõ añetegua.
  Ha oity peteĩ Yak soviético-pe ha osapukái:
  - ¡Che ha'e peteĩ mitãkuña súper!
  Upéi ojagarráta ha ohechaukáta iñe"ẽ. Ha jey oipyhýta exterminación total. Kóva ha"e pe mitãkuña. Ha avei ipy"a"ỹ ha bikini-pe. Ha upéi LAGG oity ha opukavy jey:
  - ¡Piloto artillero!
  Ha opukapáta ipulmón ru'ãme. Ha upéi ojagarráta pe PE-2 ha oity. Peichagua mitãkuña, de alcance ha clase iporãvéva. Upéi ojapo jey peteĩ maniobra ha ohundi pe Yak-pe umi cañón aéreo reheve. Ha oñeha'ãta .
  - ¡Che ha'e pe kuña-lobo yvágapegua!
  Ha mbaʼeichaitépa oipeʼa hatĩ! Ha mbaʼéichapa ikatu jajesalva! ¡Ajépa pe abuela! ¡Baba opavave kuñáme!
  Ha katu, katuete, umi fascista oñeha"ã avei oataka sur gotyo.
  Upépe, en particular, piloto Helga oñorairõ ME-109-pe. Ha osẽ porãiterei ha upévare umi fragmento oveve ohóvo umi británico-gui.
  Peteĩ mitãkuña oinupã peteĩ Mustang ha opurahéi:
  - ¡Oveve ñande ári peteĩ niebla lila!
  En general, mba"eichaitépa iporã ñañorairõ descalzo ha bikini-pe. ¡Ajépa ideprovécho upéva! Ha ha"e okonvenieterei.
  Helga ha"e peteĩ piloto. Pe Fuhrer iñarandu ohendu haĝua consejo ha oheja mitãkuña"ikuérape ojupi haĝua tanque, aviõ ha ejército-pe. Ha mba"eichaitépa oho porãve umi Kraut-pe ĝuarã.
  Haʼekuéra voi nohaʼarõivaʼekue kuña rete osẽ porãitereiha. Ko'ápe Helga famoso ohupyty impulso ha cuenta.
  Pe mitãkuña opresiona umi pedal ipy nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Che ha"e peteĩ vaka"i chembovy"aitereíva!
  Helga oity mokõi aviõ inglés-ve ha opukavy:
  - Che rapykuéri oĩ peteĩ fila-pe umi soldado alemán!
  Ha oity avei peteĩ bombardero! ¡Ajépa pe mitãkuña! Mayma mitãkuña"ípe, peteĩ ñorairõhára tuicháva ha iporãva. Ohundi ramo, ojapo avei mba"eveichagua ceremonia ni poriahuvereko"ỹre.
  ¡Umi mitãkuña ko"ápe ningo sexyiterei!
  Ha Rommel tropakuéra odesgarra hína pe desierto rupi, oha"arõ"ỹre og̃uahẽ fuerza adicional. Ñaganava"erã, upévare ñaganava"erã. Pe legendario comandante "Zorro del Desierto" ojepokuaáma oñorairõ fuerzas superiores ndive. Ha isoldadokuéra upéicha avei. Koʼápe, por ehémplo, oĩ peteĩ kompañía ojeporavóva umi kuña guerrero SS-pegua. Oñembohasa chupekuéra diciembre ñepyrũme, frente ojejapete jave, aleman-kuéra ojeretira, ha umi británico, al contrario, oike, omosãsóvo Tolbuk-pe ha oamenasa omombotaha Wehrmacht África yvygui.
  Upéi Fuhrer poseído opropone: ombohasávo peteî batallón kuña tigre-kuéra. Ndaha"éi umi kuñakarai omoambuétagui pe equilibrio de poder, ha katu ikatu hağuáicha kuimba"ekuéra, especialmente kuimba"e italiano, otĩ ha oñorairõ heta agresiva ha katupyryvéta. Opa mba"e rire, umi mitãkuña élite, oñembohapéva entrenamiento hasýva rupive, oĩramo tenonde gotyo, upéicharõ umi kuimba"e otĩetereíta.
  Umi ñorairõhára oñorairõ peteĩ bikini-pente, oiporúvo umi crema especial oñeñangareko hag̃ua hesekuéra. Seis mese aja, ipy nandi ha mitãkuña"i oñemotĩeterei ha ndokyhyjéi umi yvyku"i haku asývagui sarténicha, ha pe bronceado-gui ipire ohupyty peteĩ color chocolate morotĩva. Ha heta oĩma decena de teʼongue hapykuéri.
  Margo ha Shella ha"e mokõi imitãitereíva, ha katu ariano oñemohatãva"ekue ñorairõme. Ha'ekuéra imitãvéva empresa-pe, pero seis meses-pe oganáma hikuái Cruz de Hierro, Primera Clase (segunda clase, opavave batallón-pe oguerekóma), ipy'aporã ha ipy'aporã.
  Margot oreko iñakãrague tata color, ha Shella ha"e peteĩ rubia morotĩ nieve-icha ha orekóva peteĩ toque de eíra. Ko'ápe oñorãirõ hikuái, omboykévo ataque orekóva umi tanque británico contraatacador. Umi Matildas, iarmadura ipu"akapáva reheve, oñemotenonde ohóvo. Upe rire oime umi Cromwell ojehasáva orekóva proyectil explosivo yvate ha mba'yrumýi ligero. Mitãkuñakuéra oñeñotỹ yvyku"ípe. Ndovaléi ojedispara iñakãre koʼãichagua tank. Tekotevẽ ani jahechakuaa chupekuéra, ha upéi...
  "Matilda" ha "Cromwell" oreko treinta tonelada rupi, ha ohasávo trincheras ojejo'óva yvyku'i arcilla-pe, oporomondýi. Oñohẽ nde akã nandi ha bronceado-pe, ha reñandu pe peso vaiete orekóva umi máquina bastardo nde ári. Ko"ápe oĩ pe "Cromwell" peteĩchagua, peteĩ hierro típico orekóva armadura inclinada 70 mm, peteĩ arma 88 mm jepe ndaikatúiva akóinte ogueraha. Ohetũ británico-icha, gasoíl ha aceite motor rehegua ijyvytuetereíva. Umi mitãkuña oreko sorpresa imba"éva, apañuãi ndahasýiva. Umi modelo ypykueite Faustpatron-kuéra rehegua. Kuimba"ekuéra, ojepokuaaháicha, oheja umi kuñakarai oho raẽ, upévare oproba hikuái umi arma ipyahuvéva ha, oñeha"arõháicha, oprometéva.
  Ha katu omoĩ avei hikuái umi mitãkuña"ípe, contrario pe consigna hovamocrita nazismo rehegua: "ñorairõ ha"e kuimba"e rembiapo, py"aguapy kuñanguérape ĝuarã!", umi mba"e hũme.
  Ha katu infantería ho'a tapykuépe, he'iséva oîha pa'û oguapy haguã trincheras-pe ha ogana haguã.
  Shella he"i peteĩ susurro-pe, okyhyjégui oestornuda pe yvyku"i ho"ávagui pe zanja ombotývo ijyva:
  - ¡Pe envejecimiento campo de batalla-pe añoite ohejáta ani haĝua pe fermentación pe champán de victoria ohova"ekue oñembyaíva ojeperdégui plazo!
  Margo omoneĩ:
  - Pe ndorekóiva aguante ohasáta pe víno asuka derrota rehegua ha pe bebida amarga pérdida rehegua!
  Ha katu umi Matildas, Cromwells ha peteĩ docena de Mongooses ligero oĩma hapykuéri. Koʼág̃a og̃uahẽma pe óra oñemonoʼõ hag̃ua.
  Shella, peteĩ jey iñakãrague pérlaicha oñemomorotĩva yvytimbogui, ha opytu"u italón nandi pe yvyku"i haku asýva ári, ojere mentalmente Tupãsy María ha ambue marangatúre, he"ívo, ani chembopy"aju. Pe dedo opresiona porã pe trigo ikatu hag̃uáicha pe carga acumulativa oho directamente pe depósito de gas-pe.
  Margo otira hendive pe gatillo, avei mbeguekatúpe. Upe rire mokõive mitãkuña oñoinupã ipo rupive. Umi carga oity directamente popa-pe, upéi ojepovyvy umi tanque de gas. Tatatĩ naranja osalpica espuma de olas-icha pe aire rupive, ha oñehendu oĩ maldición.
  Upéi umi bozal mbyky umi tanque británico-pegua oñembojere umi choque rupive tubo peculiar-pe.
  Ha umi mitãkuña tigre pyʼaguasúpe omombo granada umi enemígope. Ha umi fragmento oveve opa gotyo, odesgarrávo pe armadura peteĩ mymba pyti"áicha, peteĩ corriente destructiva de partículas acumulativas.
  Ko'ápe oime kuña pochy, he'ívo kuñanguéra alemana ni mba'evéicharõ ndojekarakterisái compostura rehe. Ha oikuaa hikuái mba'éichapa oñorairõ... Ha tove toñemboty pe ataque.
  Tuicha ndahasýi omboyke haguã ataque infantería, oimehápe, por regla general, árabe ha negro oñecontratáva asalto térã opáichagua promesa rupive. Ohecha umi tanque oñembotapykue ha oîha seria resistencia tenonde gotyo, ojeretira jey hikuái umi primera pérdida-pe.
  Bueno, ha upéi ojere hikuái completamente vuelo general-pe. Péva ha'égui estilo - ofende umi ikangyvévape, upéicha toiko umi monstruo-pe guarã!
  Ipahápe opa rire pe ataque ha umi mitãkuña osegi oñani pe desierto rupi ka"aru, oñemongeta hikuái oguata aja. Shella oporandu Margot-pe:
  - Nde ere piko ñaimetaha gueteri Alejandríape?
  Pe tata ñorairõhára ombohovái jerovia reheve:
  - Che aimo'ã noviembre rire, térã ikatu octubre-pe, ipahápe jajagarrataha Egipto-pe.
  Shella lógicamente ha noñatendéi pe picazón oĩva umi suela callosa-pe, pe yvyku"i haku asývagui, opropone:
  - Oñehundívo ko clavo ñande rye guýpe , base Malta-pe, iporãve pe suministro, og̃uahẽvo unidad pyahu, enemigo ndoguerekomo'ãvéima oportunidad.
  Margot omaña ijerére ohecha haĝua mboy tiémpopa hemby kuarahy oike mboyve. Ipahápe oñeno ha oke porã haguã. Pe mbyja oñembopiro"ýva hi"aguĩha pe horizonte-gui ombopy"aguapy pe ñorairõhárape. Ha"e he"i ipy"aju:
  - Che aimo'ã Fuhrer ndofaltamo'ãi orrepeti haguã magnífico aterrizaje Creta-pe Perú rire- Habor ha Midway . Ko jey añoite añetehápe oitypáta hikuái Malta-pe.
  Shella osapukái yvágape peteĩ maldición reheve:
  - Todopoderoso tomoambue opaite base británica infierno-pe.
  Kuarahy ipahápe okañy pe horizonte rapykuéri, pe ára ro"ysãvéva ko arýpe, 21 de octubre, og̃uahẽ hu"ãme. Ha hendive oñepyrû Operación Oso Polar. Mba"ére piko morotĩ? Desinformación astuto oimo"ã haĝua tapichakuérape ñañe"ẽha norte rehe, ha katu añetehápe pe boxeador columpio aplastante oĩ sur gotyo.
  Pe base británica tuichavéva añetehápe ojogua infierno-pe. Ojeataka hetave mil bombardero oñembyatýva frente oriental pukukue ha ohupytýva experiencia decente combate, umi combatiente escolta ndive. Umi británico, katuete, are guivéma oñorairõ, ha katu noha"arõi hikuái peteĩ ataque masivo ipoderósovaicha. Añetehápe, máva piko oguerovia umi Kraut odesiditaha oikuaauka pe frente, jepe pe enemigo okirirĩ sapy"ami. Péro koʼág̃a oñembyepoti poriahuverekoʼỹre umi soldádo británicope. Techapyrã, imba"yrukuéra ojeataka Yu-87, "mba"e" herakuãitéva. Ndaha'éi pya'eterei, pero orekóva precisión de bombardeo ijyvatevéva (itiempo-pe guarã), otortura hikuái flota británica kañyhápe umi bahía-pe. Umi Focke-Wulf modernovéva namombyrýi, ijapytépe jepe pe legendario von Rudel voi, pe rréi de aviõ de ataque. Ojekuaa oñehundi haguére pe acorazado soviético ipoderosovéva, pe acorazado Marat.
  Por ehémplo, cabo Richard ohecha umi buitre oguejyha peteĩ sérrogui peteĩ trineo-icha. Heta bombardero alemán osê peteî hielo yvykuágui pira depredador-icha. Pe inglés okakuaapámava omboty pe teléfono kyhyjégui. Ha"e araka"eve ndohecháiva"ekue peichagua mba"e ivaietereíva. Umi sirena ipu tardeiterei, ojepovyvy rire umi bomba. Ko ola de explosión omombo yvate umi soldado británico-kuérape, ipo ha ipy oñekytĩva oveve diferente dirección-pe. Peteĩva umi casco de hierro pytã ha oinupã pe oficial hovaitépe. Ha mba"éichapa osapukái:
  - Churchill ha'e kaput! Hitler ningo iporãiterei!
  Umi arma antiaérea británica noñepyrũi odispara pya"e, ha katu ho"ávo miles de bomba peteĩ jeýpe añoite. Pe enemígo okalkula porã opa mbaʼe: ni peteĩ bomba ndohóivaʼerã desperdicio-pe. Upévare eity pe enemígope ha einupã. Mayma sector oime premarkado mapa-pe. Hiʼarive umi británico insolente ni noñedisfrasái hekopete. Heta umi arma antiaérea orekóva hikuái oñemoĩ ojehecha porãhápe ha haʼe umi primero ojegueraha vaʼekue.
  Ko"ápe pe cañón peteĩ arma antiaérea 85 mm, ipukúva treinta y dos pie, oñemombo yvate ha ojedobla yvate gotyo peteĩ volante-icha. Upe rire ho'a, oityvyróvo cinco inglés-pe. Peteĩva umi morotĩva oreko ipy"a ojepe"a ha ho"a okápe ipy"a.
  Ha ho"a umi bomba, ha opa mba"e hendy, peteĩ almacén de combustible okororõ, oñepyrũ ojepovyvy, omosarambi proyectil haimete pe esqueleto pukukue, upéi ojejapi ambue almacén. Opa mba'e ári, umi sirena oñemoîva carenado Yu-87 ha Focke-Wulf-pe opukavy molesto, omoheñóiva terror salvaje umi morotî ha árabe tropa colonial apytégui. Péro haʼete voi umi blanco okyhyjéva upéicha avei.
  Por ehémplo, mokõi fragata británica ochoka, ha upévare umi caldera okororõ. Ha umi fragata odespegava"ekue escombro jepe ojepovyvy yvate gotyo umi campo mina-icha, ha pe crucero oike rei iguy peve.
  Pe tanque inglés "Cromwell" orekóva peteĩ bozal mbyky, ha katu velocidad decente ha armadura frontal ipoderosaiterei, ombopya"e ñemondýipe ha oity almacén propio, jepe oityvyro peteĩ docena de soldados propias distraídos tape pukukue. Okakuaa sarambi. Pe portaaviones inglés oñepyrũ oñembotapykue, ha pe dreadnought ipu"akapáva odispara... pe costa-pe, oñemongu"ehápe isoldadokuéra voi.
  Ha ko mundo inferior-pe, mokõi tapicha opyta absolutamente no perturbado. Peteĩva ha"e indio, mbeguekatúpe omyendy peteĩ tubo, ha ambue katu kuña, hesakã porã origen árabe, ha katu uniforme militar. Mokõivéva noñatendéi pe ñemano pya"e. Térã ja"e porãsérõ, peteĩ horda entera kavaju arigua aniquilación rehegua oha"ãkuri peteĩ juego de cartas ndaha"éiva jepiguáicha. Ha"ékuri peteĩ ñembosarái cincuenta y dos tarjeta rehegua umi bromista ndive, ha jepe umi regla oinventáva pe pire pytã voi.
  Peteĩ kuñakarai árabe heʼi:
  - Ha katu, heta tyapu! Ha mbaʼére piko ñamoheñói peichagua ñemondýi?
  Peteĩva umi soldado, ijyva oñeikytĩva metralla-pe, haimete oñani pe indio ndive, ha katu oñeñangareko"ỹre oñemombo chupe peteĩ gatitoicha. Tuguy gota ho"a hova ipire pytãme ha ha"e oisu"u, opukavy. Upéi ohechakuaa:
  - Ñe"ẽpu apo ha"e tapicha ikangy ha hova morotĩvape guarã. Ñande apache-kuéra ñapensa péicha -ndaipóriramo enemigo, upéicharõ ojekuaa peteĩ enemigo - iporãve jepe!
  Pe kuñakarai iñypytũva he"i:
  - Kóva ha'e peteî debilidad típica umi oprofesáva Cristo jerovia. Haʼekuérape ogusta oñeʼẽ sakrifísiore, péro ndojesakrifikái ijehegui.
  Pe indio oñakãity pya"e:
  - ¡Orden oñemopu'ã peteĩ pyenda ári pe cemento ha'ehápe jerovia ha pe yvyku'i ha'e voluntad! Jerovia ha"e peteĩ korasõ óroguigua, ha voluntad ha"e peteĩ puño de hierro! Umi hova morotĩva añoite ndorekói peteĩ ni ambuéva.
  . MOAKÃHA No 5 rehegua
  Ha oĩ avei peteĩ mitãkuña pe bombardero alemán-pe. Ko kásope Viola. Peteĩ rubia iporãitereíva, ha icompañera ha"e Nicoletta. Ha mokõive mitãkuña ningo sexyiterei. Peteĩ bomba ojeity yvate guive. Ha avei umi ñorairõhára ipy"a"ỹ ha bikini-pe.
  Mitãkuña"ikuéra opukavy ijehe:
  - ¡Ore ningo mondaha ha upévare ore supermen!
  Nicoletta avei oescupi bomba fuselaje-gui. Ha ohundi pe enemígope. Umi británico ohupyty upéicha.
  Viola omombota avei yvate guive peteî bomba asesina. Ha ojukáta umi ñorairõhára Imperio León-pegua.
  Ha avei mba"éichapa oho:
  - ¡Amoinge kyhyje Gran Bretaña-pe!
  Ha omongu"e ipy nandi. Ha epurahéi:
  - ¡Rodesgarráta Churchill-pe!
  Umi mitãkuña Yu-188-gua ikatupyryeterei omombo haguã bomba. Imba"yrumýi ipyahu ha oñemotenondeve. Iarmas diseño ningo pyaʼeterei odispara.
  Upévare ojedispara umi mitãkuña ha peteĩ luchador inglés-pe.
  Iaviõ ipya"eterei. Umi ñorairõhára oipuru jey ipy nandi omosãso haĝua ñehundi.
  Viola opukavy:
  - ¡Amombopaite che enemigokuérape pe ataúdpe!
  Nicoletta opukavy:
  - Ha che amombo pe enemigo-pe!
  Ha mbaʼeichaitépa ikatu ogueraha ha ombotyryry ipy nandi!
  Ko'ãva ha'e mitãkuña ha mba'éichapa oinupã hikuái enemigo-kuérape. Ha ani repyta. Umi ariano añetegua.
  Ha ombojere ha ombotyryry jave hikuái ijyva nandi.
  Ha oity jey hikuái bomba.
  Ha oĩ mitãkuña ko"ápe, ambue aviõme. Ko'ápe oime Eva oity bomba. Ohundi guaraníme ha opurahéi:
  - ¡Che ningo tuichaiterei!
  Ha Eva avei opedalea ipy nandi reheve.
  Ha katu Viola oity jeýta pe bomba ha opukavy:
  - Che ningo mitãkuña ka"aguy, aipota umi kuimba"e peteĩ aravópe, ¡ha"éva iporãiterei ha hechapyrãva!
  Heta soldádo británico hendýva oike pyaʼe pe ýpe ojohéi hag̃ua pe tatarendy. Opupu voi oike haguére ýpe, oñehendu sapukái ha jeroky ka"aguy. Ha umi círculo huguypaitéva otyryry pe espuma del mar ári, ñepyrũrã hũ, upéi mbeguekatúpe ojeipyso ha ipire morotĩ. Ha umi ñorairõhára yma ha"eva"ekue imperio tuichavéva ha tuichavéva ko Yvýpe operde ohóvo yvypóraicha. Pe kuñakarai árabe opukavy desprecio reheve:
  - Ha ko'ã kuimba'e oremboliga romonde haguã burka!
  Pe kuimba"e pytã, iñakãraku"ỹre oñakãity, he"i:
  - ¡Aparentemente nde resa amenazante omondýi chupekuéra!
  Pe kuñakarai árabe oipe"a hatĩ sarcásticamente ha he"i:
  - Pe kuña suavidad ojogua pe armadura dureza-pe, ¡peteĩnte heta hetave letal ha versátil protección-pe!
  Umi alemán oipotave pya"e oataka opa ipu"aka reheve, peteĩ boxeador táctica, oipapa pe enemigo noñembosako"íriha, pya"e oñemongu"e opa ipu"aka reheve enemigo gotyo. Okái jave decenas de aviõ enemigo umi aeródromo-pe, ndikatúiva odespega. Ojepovyvy jave umi bomba imba"éva Lancasters ryepýpe, ohundíva opa mba"e ijerére. Táctica hasýva ha katu efectiva. Upéicha pe sinfonía del mundo inferior og̃uahẽ pe máximo de su poder, ha upéi oñepyrũ oguejy.
  Ha katu péva, katuete, ndopái upépe, oike acción-pe división aérea. Umi británico oĩ aja peichagua tratamiento rire, ikatu ojegueraha chupekuéra hũmbaite. Vy'arã, umi planeador de aterrizaje ojefabrikáma cantidad oñeikotevêva ha umi método ojeremolca haguã oñeafina. Ikatu pe iporãvéva ko múndope koʼág̃a.
  Upévare oveve hikuái, ndaha'éi cometa-icha - mbeguevéva, ha katu pya'eve, ha omoirû jepe Wagner purahéi - Hitler obra maestra oguerohorýva. Mávapa oikovéva imandu'a película "Apocalipsis", ko'ápe umi estadounidense oiporúva ko música particular oatakávo vietnami-kuérape. Mba"éichapa omondýi chupekuéra. Upéicha ko'ápe oime Wagner, ha motivos arasunu, amplificador rupive. Umi paracaidista oity hova rehe fósforo ha oñepinta, ojehecha hikuái oporomondýiva, umi demónio imúndo inferior-peguáicha. Avei oñemopyenda peteî efecto psicológico rehe. Avei, oñembojehe a pe fósforo rehe unos kuánto reactivo ha unos kuánto chipa de magnesio ojejapo hag̃ua peteĩ resplandor por lo méno mbykymi. Péicha creepy, especialmente contra el telón de fondo de la resplandor humoso ha hetaiterei tatarendy. Oguereko voi hikuái ametralladora, avei oñecamufláva dragón juru raʼanga. Upéi oityvyro umi melodioso ametralladora alemana ha ojejapyhýva. Ha umi fila oñekytĩva ha ojedesgarráva ho"a umi victorioso bota-pe. Ha heta oĩ oipotavéva oñemeʼẽnte, oĩramo jepe heta hetave británico umi alemángui.
  Peteĩ india ha peteĩ kuñakarai árabe okañy peteĩ yvykua michĩvape, oñeñangareko porãva camuflado. Redskin ohechakuaa:
  - Ha, ore roarado chupekuéra!
  Pe kuñakarai iñakãrague morotĩva oñesorprende:
  - Ere piko ore? Ikatu piko nde erese ore rehe?
  Pe indio oñakãity negativamente:
  - Nahániri! Palefaces oinupã ohóvo británico-kuérape ha péva peteî señal iporãva! Ha og̃uahẽ vove pe tiémpo, og̃uahẽta ñande arete! ¡Araka'épa omosãsóta umi indio ikontinente!
  Pe kuñakarai árabe opukavy desprecio reheve:
  - ¿Nde piko, por casualidad, rejerure reguerekoha poder ko mundo ári?
  Pe indio mborayhúpe, omyesakãramoguáicha peteĩ mitã mentalmente retardado-pe, opukavy:
  - Umi ohupytyséva hetaiterei ojeheja jepi mba'eve'ỹre! Upévare pe cuchara tuicháva ningo ombojuruju!
  Pe Fuhrer, katuete, ndohechái mba"épa ojapo umi halcón ha halcón, ha katu en principio oadivina pe máquina militar alemana omba"apo porãtaha opa mba"e. En general, umi operación ofensiva militar alemana Kursk Bulge peve oñemotenonde nivel profesional yvate. Oĩ voi ohenóiva chupekuéra estándar. Iñextraño voi peichagua máquina ojedesliza ha upéi ho"apaite.
  Ha umi mitãkuña ohecha peteĩ sueño ojoguáva, peteĩ especie de visión profética, oñeinterrumpíva peteĩ mandamiento hasýva rupive - ¡epu"ã!
  
  
  TSAR MICHAEL PE MOKÕIHA
  Nicolás II ha'e víctima peteî intento de asesinato Japón-pe. Upérõ jepe omano haʼe heredero ramo pe trónope. Peteî intento de asesinato herakuãitéva oikóva tembiasa añeteguávape. Tsarevich Nicolás ojeherida, ha katu milagrosamente oikove.
  Péro ndoikói peteĩ milágro. Ko suerte, zar desgraciado-vévape guarã opa Rusia rembiasápe. Nicolás omano... Ha hendive omano pe tuicha perdedor, ha"éva, katuete, oikuaa"ỹre, ha katu ohundi gueteri imperio ha dinastía real.
  Ha áño 1894-pe, orekórõ guare quince áño, Miguel II ojupi pe mburuvicha guasúpe. Zar Nicolás ryvy. Pe tapicha en general ndaha"éi itavy, ipy"ahatãiterei ha ipy"aguasu. Mikhail Aleksandrovich Romanov omanda peteĩ división ka'aguy Primera Guerra Mundial aja ha ojehechakuaa ñorairõme. En general, ha"e peteĩ kuimba"e hatãvéva Nikolai-gui, ijyvatevéva, hova ojehechaukavéva. ¿Iñaranduvépa raʼe? Nicolás II ndaha"éi peteĩ tapicha itavy ha ikatupyrýva. Ha katu ko"áĝa peve ndaha"éi hatãitereíva, ipy"a mbarete ha heñóiva ha"e haĝua rréi. Avei, katuete, Nicolás II problemakuéra, especialmente hembireko ndive.
  Mikhail ndaha"éi itavyvéva iñermánogui, ha iñimportantevéva, ha"e orekove suerte... Bueno, Nikolai, peteĩ téra vai gueteri umi zar-pe ĝuarã. Ha Nikolai haʼe pe primero ofalla vaʼekue. Iñepyrũmby guive, pe rebelión decembrista. Upéi oñepyrû hekope'ÿ ñorãirõ Irán ndive. Pe victoria ojegana, ha katu ndahetái conquista. Ha Irán ndaha'éi a priori rival Rusia-pe guarã. Ñorairõ Turquía ndive. Avei ndaha"éi osẽ porãitereíva ñepyrũrã. Ha umi victoria ocostea heta tuguy. Ha saʼi oĩ umi konquista.
  Ha upéi pe ñorairõ Cáucaso-pe haimete cuarenta áño pukukue Shamil ndive. Ha péva ivaieterei, expansión oñecongela. Ha ipahápe, derrota Guerra de Crimea-pe. Ha heʼiháicha, pe zar Nicolás haʼe pe primero ojesuisidáva.
  Heẽ, upe rréi ningo ndorekoivaʼekue suérte. Miguel Primero... Oisãmbyhy Apañuãi Tiempo-pe. Ha"e osalva Rusia-pe. Ojagarra mbovymi táva Polonia-gui. Oprogresa michĩmi Siberia-pe. Péro ndoikovéi are. Ha katu pe rréi ha"e, en general, normal. Ha sin punción grave.
  Mikhail Romanov política ha'e peteĩcha Nicolás II política ndive: oñembotuichave China ha Kuarahyresẽ gotyo. Puerto Arturo ñemopu"ã. Diplomacia Alemania ndive, ñembosako"i ñorairõrã Japón ndive. Añetehápe, ojekuaa ndaikatuiha jajapo ñorairõ"ỹre Kuarahy Osẽva Yvy ndive. Ivaieterei ningo haʼe ojearma activamente. Ha pe mitãrusu zar oipota gloria, oipota conquista, omoheñóise Rusia Hovy. Avei, ojekuaa China ome'ê iñe'ê añeteguáva oikotaha peteî potencia colosal tenonderãme, ha iporãvéta oñemboja'o ko'ágã. Oĩ aja fragmentado.
  Japón oataka escuadrón ruso Port Arthur-pe.
  Upéi oñemondo almirante Makarov-pe. Ko vuéltape ndaipóri ñemano. En parte Mikhail ndohejáigui Tsarevich Kirill ointerferi Makarov-pe ha ha"e noĩri pe barco-pe. Ha péva omoambue"imi pe ruta.
  Almirante Makarov ombokatupyry escuadrón-pe. Upéi, ojejapyhývo umi japonés-pe umi mina-pe, ha"e ikatu oataka pe flota togo-pe.
  Ko batalla naval oñemohu'ã victoria convincente flota rusa-pe guarã. Péro upe rire, upéicharõ jepe umi japonés omongora Puerto Arturo. Péro ndahaʼéi are. Mikhail oipe"a Kuropatkin-pe, omoĩvo peteĩ comandante imitãvéva ha ikatupyryvéva. Ha jey umi victoria ojegana yvy ári.
  Japón, en general, ojeity mar-pe. Ha upéi oguejy umi soldádo.
  Umi samurái oñeme"ẽ. Rusia ohupyty jey Ypa'ũ Kuril, ojagarra Taiwán ha Corea.
  Upe rire, heta tetãvore China-gua oike voluntariamente upe imperio-pe, omoheñóivo Zheltorossiya. Pe império rréi oñembotuichave ha oñakãrapuʼã.
  Ndaipóri Duma, ndaipóri democracia innecesaria. Ndaha"éi tekove, ha katu grásia! Tetã ñemoakãrapu"ã pya"e. Ha katu naturalmente pe Primera Guerra Mundial ha"e kuri inevitable. Ha ko'ágã og̃uahẽma pe dragón aravo.
  Ha katu ko"ãga peve Rusia oguerekóma tanque ligero "Luna"-2, tanque pohýi "Pedro el Grande", ojapova"ekue Mendeleev ra"y, ha umi bombardero ipu"akavéva ko mundo-pe: "Svyatogor" ha "Ilya Muromets". ¡Péicha haʼéma vaʼekue pe puʼaka!
  Ha pe ehérsito ruso oñepyrũ ogana umi ára ypykue guive. Ha hetaiterei tropa zarista, China oîmagui medio anexión, tuicha.
  Rusia ñorairõhára ipu'aka alemán rehe Prusia kuarahyresẽ gotyo ha ojere Königsberg rehe. Ogueraha hikuái pya"e mokõive Lviv ha Przemysl-pe. Rusia oguereko hetaiterei soldádo, ha hetaiterei tanque ligero ha móvil. Ndorekóiva ijojaha'ÿva ha ohechauka mbarete formidable. Peteĩ ehérsito rire ambue hoʼa.
  Ejército ruso ojagarráma Budapest-pe.
  Alemania ojejuhu peteĩ posición hasývape. Umi soldádo ruso oñembojáma hína kuri pe Oder-pe. Italia avei odeclara ñorairõ Austria rehe. Añetehápe, Imperio Otomano oike ñorairõme Rusia kóntrape. Ha katu péva oñekonverti derrota ha derrota-pe añoite opa frente-pe.
  Umi tropa rusa ohasáma Oder. Ha ro"y jave oñepyrũ oity hikuái Berlín-pe. Ndaipóri mba'eve ojejoko haguã pe táva. Upéicha umi alemán oreko gueteri heta mbarete oñeñapytĩva Occidente-pe.
  Ha Wilhelm ha isede pya"e odeclara py"aguapy, térã ja"e porãsérõ oñeme"ẽ.
  Pe gérra ipuku seis mésente. Umi ñorairõhára ruso ojagarra Estambul. Ha Türkiye-pe oñemoĩ zar Miguel II ehérsito.
  Upe rire oñemohu"ã py"aguapy Peterhof-pe. Austria-Hungría oñembyai ha ndoikovéima. Galicia ha Bukovina oiko chuguikuéra tetãvore Rrúsia pegua. República Checa ha Eslovaquiagui oiko rréino omoakãva zar Miguel II. Hungría ohechakuaa avei zar ruso ha'eha imburuvicha guasu.
  Cracovia ha ambue tetã oike Pólonia Rréinope. Prusia Oriental oñeikytĩ, Danzig-gui oiko peteĩ táva Rusia pegua. Asia Menor, ha hetave Irak Bagdad ndive oiko chugui ruso. Umi británico ohupyty pe provínsia de Basra ha Palestina añoite, ha Francia ohupyty pe Síria sur gotyo.
  Avei oñeforma pe rréino Yugoslavia, upépe Miguel II oiko chugui ogovernáva. Aipe"a michĩmi chéve ha Italia-pe ĝuarã. Péicha, Rusia ikatu oiko chugui peteĩ conquistador tuichavéva. Ha ohasa asy pérdida michîmíva gasto michîmíva rehe. Péro Alemania opaga vaʼerã gueteri Rúsiape la majoría umi reparasión. ¡Impresionante victoria!
  . MOAKÃHA No 2 rehegua.
  Péva rire oikove heta ñorairõ michĩva. Rusia ojagarra hetaiteve Afganistán - ñemby gotyo oho Vyretáña retãme, ha mokõi mbohapyha Irán - ñemby gotyo ha'e avei Vyretáña retãme. Upéi umi ñorairõhára zarista, francés ha británico ipahápe omboja'o Península Saudita. Hegemonía heñói. Japón ohupyty avei ojagarra haĝua ijeheguiete unos kuánto mbaʼe alemán orekóva.
  Ary 1929 peve, ojehechakuaa okakuaaha económico opaite tetãme - imbaretevéva Rusia retãme. Péro upe rire oiko pe Gran Depresión. Péva ha'e pe oguerúva Hitler-pe poder-pe Alemania-pe.
  Rusia-pe avei, oñembohetave umi sentimiento revolucionario ha huelga. Péro áño 1931-pe oñepyrũ peteĩ gérra pyahu Japón ndive China rehe. Rusia imbaretevékuri, ha pe flota omanda pe digno sucesor almirante Makarov - almirante Kolchak.
  Victoria, aterrizaje ha Japón opaite mba'e oguerekóva Pacífico-pe oiko chugui peteĩ tetãvore Rusia-pe. Ha Zar Miguel II ha avei Mburuvicha guasu Japón-pegua. Heẽ, osẽ porãiterei. Péro pe lucha ojedomina hag̃ua ko múndo ndopái.
  Hitler ombohetave ohóvo imbarete. Ha heñói peteĩ joaju: Alemania, Italia, Rusia, Gran Bretaña, Francia, Holanda, Bélgica ha EE.UU. rehe.
  Ary 1940-pe, ejército zarista añetehápe omohu'ã China jejopy ha oike francés, holandés ha inglés mba'ekuérape.
  Hitler oñepyrũ ñorairõ ára 22 jasyporundy ary 1941-pe oike rupi Francia-pe. Pe Fuhrer oguereko peteĩ plan tuicháva ha pe genio Mainstein-pegua. Rusia omoñepyrũ peteĩ ofensiva umi colonia británica ha francesa rehe Asia ha África-pe. Kóva ha"e peteĩ ñorairõ vaiete.
  Rusia oguerekóma peteĩha tenda ko yvy ape ári tavayguakuéra rehe, ijehérsito oguereko umi tanque ha aviõ iporãvéva ha oñemotenondevéva. ¡Umi helicóptero, aviõ de combate, aviõ de ataque, bombardero, ijapytépe umi aviõ, oĩma producción masiva-pe! En general, de alguna manera opa mba"e oho porãiterei.
  ¡Hitler ojagarra Francia, Bélgica, Holanda ha Dinamarca un mes y medio-pe! Rusia zarista oñemomba'e Noruega ha Suecia rehe. Péicha avei India, Indochina, sur gotyo Irán, Península Saudita ha oike Egipto-pe.
  Umi tropa inglesa ha francesa colonial ojehechakuaa habilidad de combate ijyvatetereíva ha oreko espíritu militar ijyvatetereíva - oñeme'ëva prácticamente resistencia ÿme.
  Hitler voi ohose Áfrikape, péro España oñemoĩ Alemania rehe. Upéi umi fascista oataka régimen Franco rehe ha ipu'aka hese. Ha upéi Portugal. ¡Ojapo rire peteĩ asalto vaiete, ojegueraha Gibraltar-pe!
  Upe rire, Rusia ha Alemania ojagarra África. Ko"ápe, umi espacio tuicháva, ka"aguy, desierto ha ndaipóri tape ha"evékuri peteĩ mba"e ojokóva umi tropa colonial ikangy ha oñembotavýva Gran Bretaña, Francia ha Portugal-gua resistencia-gui.
  Oiko kuri incautación de territorios. Umi ñorairõ episódico, resistencia focal. Umi tanque ruso ha'e gueteri iporãvéva ha orekóva maniobrabilidad iporãva, especialmente pe mediano: "Nikolai", oñembohérava Tsarevich Nicholas rérape, ojukava'ekue japonés-kuéra.
  osalva pe samurai Tsuda Sanzo , Rusia-pe oitypáta hikuái peteĩ monumento chupe guarã Torre Eiffel ndive San Petersburgo-pe. Térã ikatu rembohéra pe tanque hérape.
  Taha"e ha"éva, "Nikolai"-3 ha"eva"ekue peteĩ tanque relativamente ligero - treinta tonelada guýpe, móvil orekóva motor diésel. Ivelocidad tuichave pe legendario treinta y cuatro-gui, iblindaje frontal ijyvateve ha ijyvyku"ive, isilueta ijyvateve, ha oreko peteĩ arma ipukuvéva barril-pe, jepe peteĩ calibre 76 mm ojoguáva.
  Taha"e ha"éva pe ereva, Rusia ojagarra mas de dos tercios África-gui, hembýva oho Alemania ha Italia-pe. Ha ojejapo rire hetaiterei bombardeo mayo de 1942-pe, upéi oiko peteĩ aterrizaje conjunto de soldádo ruso ha alemán Gran Bretaña-pe. Ko ñorairõ ipuku mokõi arapokõindy añónte ha Inglaterra ha Irlanda ojeipyso.
  Ha un mes haguépe ojagarra hikuái Irlanda.
  América oñekomporta pasivamente, okyhyjégui oike haĝua peteĩ ñorairõ ipeligrosoitévape, ha katu oipytyvõ gueteri Gran Bretaña-pe recurso reheve. Upévare Hitler, Mussolini ha Miguel II odesidi omohu'ã pe poder económicamente ipoderosovéva.
  Hi'arive, Rusia oguereko peteĩ frontera común América ndive Alaska pukukue. Ha omopu'ãma hikuái peteĩ ferrocarril Chukotka peve - ideprovechoitereíva ñorairõrã!
  Ha ko'ágã pe ejército ruso, zarista omýita... Ha oike Alaska-pe. Ha katu umi tanque norteamericano ndohói ni umi ruso rehe. Péva ha"e pe ojehúva.
  Umi tropa rusa oñepyrũ oguejy Alaska-pe 1 de setiembre ary 1942-pe... Ha oñemotenonde porãiterei hikuái.
  Pya"e oñembotuichave pe puente akã. Ha jepiveguáicha, mitãkuña rusa porãite oparticipa umi ñorairõme.
  Oime hikuái tanque Nikolai-4 ipyahuvévape. Umi ñorairõhára ipy"a"ỹ, omonde peteĩ bikini añónte. Ha oreko hikuái peteĩ arma ipu"akavéva 85mm ipukúva: pe Sherman arasunu.
  Noviembre-ma, ho"áma nieve, ha katu umi mitãkuña porãite: Natasha, María, Aurora ha Svetlana, ndohechakuaái mba"eveichagua ao ha oñorairõ haimete ijao"ỹre.
  Ko"ápe umi guerrero odispara ha oity peteĩ golpe preciso reheve peteĩ proyectil Sherman-gui. Oipe"a hikuái hatĩ. Natasha odispara ha opukavy:
  - Ainupã opavavépe mburuvicha guasu rehehápe!
  Ha mbaʼeichaitépa odispara gueteri!
  Upéi María odispara, ha hekopete ha oipe"áta pe torreta Sherman-pegua.
  Ogueraha ha omondo tuit:
  - Che ha'e pe mitãkuña oikytĩva metal!
  Ha upéi Aurora omondóta peteî proyectil. Ha avei preciso ha hesakãva.
  Pe ñorairõhára opukavy:
  - ¡Pe aeróbatica ijyvatevéva!
  Ha upéi Svetlana ndekututa opa imbarete pochy reheve. Mitãkuña rubia destructor. Ha opukavy:
  - ¡Che ha'e peteĩ aña infierno!
  Ha umi irundy kompletoite ojapóta hape, ohasávo Alaska sur gotyo.
  Ha péina ápe pe tanque Alexander-4, avei pe modelo ipyahuvéva mitãkuña porã reheve. Peteĩ arma ipu"akapáva ipukúva 130 mm, ocho ametralladora peve ha peteĩ tripulación cinco mitãkuña porã bikini-pe.
  Avei oho hikuái odispara, oity norteamericano-kuérape, oike Sherman-kuérape.
  Alenka opoi peteĩ proyectil ipysã nandi reheve ha opurahéi:
  - ¡Zar Miguel ñemomba'eguasurã!
  Odispara aja, Anyuta oipytyvõ, oikytĩvo umi norteamericano-kuérape:
  - Mburuvicha guasu!
  Agustín avei oinupã, oity pe Sherman-pe, oisu"úvo:
  - Py'aguapy, mba'apo, imperio-pe guarã!
  Mirabela odispara upe rire. Avei omopẽ pe enemigo armadura ha oisu"u:
  - ¡Pe orden ruso pyahúpe guarã!
  Ha upéi Olimpiada odispara pe proyectil, opyrũ ha opukavy aja:
  - Che ha'e peichagua pu'aka ha mba'asy enemigo-pe guarã!
  Mitãkuñakuéra oñekomporta porã ha tata. Hesa esmeralda ha zafiro-pe tatatĩ mundo inferior-pegua.
  Ha pe tanque Alexander-4 ipyahuvéva, impenetrable opa ángulo-gui, oho tenonde gotyo ha otrilla umi estadounidense-pe. Péicha presentación ha destrucción incondicional.
  Ha umi mitãkuña, ha"e congelación, ha oĩ hikuái peteĩ bikini-pente ha haimete oñemonde"ỹre -iporãiterei! ¡Rogueru hína orendive peteĩ jagua!
  Alenka odispara peteî proyectil peteî auto norteamericano rehe. Mba'éichapa ombokapu ha opurahéi:
  - ¡Che ha'e peteĩ mbyja ko yvy ape ári!
  Ha upéi Anyuta ojagarráta ha opoíta, oikytĩta pe enemigo-pe, ha oisu"úta:
  - Ha gloria pe imperio-pe!
  Ha upéi Agustín oinupãta peteĩ proyectil, oikytĩta pe enemigo-pe, omopẽta pe enemigo armadura ha opukavy:
  - ¡Che ningo peteĩ mitãkuña iñakãrague morotĩ ha itĩ'ỹva!
  Ha upéi ojesandalia Mirabela-pe . Ha odispara peteĩ proyectil letal pe enemígope. Oipe'áta pe tórre ha osapukái:
  - ¡Ovecha ovecha máchogui!
  Ha upéi oikóta Olimpiada héroe porãite. Odisparata umi proyectil oporojukáva. Oitypáta pe tanque enemigo ha osapukái:
  - ¡Ambojerepáta opavavépe!
  Ko'ápe oúva peteî tanque orekóva setenta tonelada ha ombyaíva reduda enemigo-kuéra. Ha omýi fácilmente pe nieve-pe - pe motor ha"e pe ipyahuvéva - turbina de gas! Ndaikatúi rejoko peteĩ áuto peichagua fásilmente.
  Alenka opurahéi:
  - ¡Avave nañandejokomo'ãi! ¡Avave nandeganamoʼãi! ¡Umi lobo ruso odesgarra hína pe enemígope! Lobo ruso - saludo umi héroe-pe!
  Ha jey, oipurúvo ipysã nandi, opresionávo pe gatillo, oinupã pe enemígope. ¡Ajépa pe mitãkuña!
  Anyuta ho"a avei oipurúvo ipy nandi ha opukavy:
  - Ha che tuicha mba"e!
  Ha upéi Agustín omombo peteĩ proyectil ha opukavy:
  - Che ningo mitãkuña ka'aguy!
  Ha Mirabela omosãsóta peteĩ mba"e oporojukáva ha opukavypaitéta:
  - ¡Umi frontera pyahúpe, ndojedobláivape!
  Ha ohechaukáta iñe"ẽ rósa ha ipukuetereiha.
  Ha upéi Olimpiada oinupã ha oityvyróta umi norteamericano-pe, ha ojapo porãitereíta.
  Bueno, en general, ojehecha peteĩ victoria hesakãva. Ko ñorairõ ojegana ha umi tropa rusa ha zarista oñemotenonde ohóvo.
  Diciembre de 1942 pahápe, entéro Alaska ojagarráma pe ehérsito zarista, ha Canadápe oiko ñorairõ.
  Umi tanque ári, umi kuña piloto oñorairõ avei aviõ jet-pe. EE.UU. oguereko heta aviación, ha katu calidad ivaieterei. Ndikatúi oñembojoja umi jet ruso rehe. Ombotapykuéva enemigo orekóva intensidad terminador-kuéra.
  Ha umi mitãkuña Anastasia ha Margarita hi"aviõme "Ekaterina"-6 mba"éichapa efectivamente ombyaty hikuái cuenta.
  Anastasia oity ocho aviõ norteamericano peteî rráfaga cinco cañón aeronave ha osapukái:
  - ¡Che ha"e peteĩ guerrero súper clase-nte!
  Ha ipy nandi reheve opresiona umi pedal.
  Margarita oity umi aviõ norteamericano peteĩ rráfagape ha opukavy:
  - Ha che ha"e peteĩ clase yvateve jepe!
  Anastasia opresiona umi gatillo ipy dedo nandi reheve ha ombokapu pe enemigo-pe. Oity siete mba'yrumýi Ejército Estados Unidos-gua ha okororõ:
  - Che ningo ñorairõháraicha ha mburuvicha guasu ovy'a!
  Margarita omosãsóta avei pe asesino ha opukavy:
  - Ha ndaha'éi mburuvicha guasu añónte! ¡Ore ningo iporãiterei!
  Umi mitãkuña oñorairõ ha oity diferénte auto. Omombo hikuái pe enemígope umi ryguasu omanóvaicha peteĩ basurero-pe. Ha ohundi hikuái umi aviõ Estados Unidos-pegua.
  Anastasia oity heta aviõve ha opukavy:
  - ¡Pe ágila real iñakã mokõivape g̃uarã!
  Margarita, odesnudávo hatĩ colmilloso, opukavy:
  - ¡Peteĩ mba'e iporãitereívare!
  Ha avei oity peteî docena de automóviles norteamericanos-ve. Ko"ãva ha"e umi mitãkuña. Mitãkuñakuérape ohayhu ojuka. Ha pemondoro!
  Ha ko pareja omba'apo...
  Omýi umi blanco yvy gotyo. Ha tereho umi Sherman ndive, einupã porã hesekuéra. Peteĩ aguja metálico-icha. Ha omboja"o pe iérro ha acero imbaretevéva. Péicha oiko ho'a hikuái.
  Anastasia oinupã heta Sherman-pe ha osapukái ijupe:
  - Che ningo mitãkuña ikatupyrýva heta mba'épe!
  Margarita oinupã avei umi norteamericano-pe yvy ári ha opukavy:
  - Ha katu mba'eve ndachejokomo'ãi, ha araka'eve ndachejokói!
  Anastasia oityvyro enemigo-pe, oity umi tanque ha osapukái:
  - Mburuvicha guasúpe guarã, avave iñaranduvéva ni ipiro'yvéva!
  ¡Umi mitãkuña katuete iporãiterei! Ha iñimportantevéva, peteĩ bikini-pente! Ha invencible!
  ¡Avave ndaikatúi ipu"aka ni ojoko umi mitãkuña"ípe!
  Anastasia, odispara, osapukái ipulmón yvate gotyo:
  - ¡Che ha'e pe mitãkuña oityva acero!
  Margarita, osegíva odispara, ombojoapy:
  - Ha oimeraẽ metal!
  Mitãkuña oveve ha odispara... Ro"y ha ro"y ramo jepe, upéva ndojokói chupekuéra. Canadápe oñemotenonde ñorairõ.
  Anastasia odispara jey ha opukavy:
  - ¡Che ningo mitãkuimba'éicha!
  Margarit omoañete activamente ha omartillo peteĩ pantera pochy reheve:
  - Che ha'e pe iñembosarái ha ipiro'yvéva opavavegui!
  Umi mitãkuña, pehechaháicha, añetehápe oipapa heta mba"ére ha oreko suerte indescribible!
  ¡Omboty hikuái factura medio desnuda! Ha ndoikuaái hikuái ñembyasy, ni duda! ¡Haʼekuéra oreko heta opinión idiferénteva!
  Ha katu, en pocas palabras, umi iporãva oreko kuri suerte. Ojagarra ha oataka hikuái peteî general cuatro estrellas peteî ataque aéreo rupive. Mba"eporã hechapyrãva. ¡Ha'ekuéra nde jopy va'erã avei upéicha!
  Ha jey umi tanque ruso ha alemán omýi Canadá tuichakue javeve.
  Ko'ápe oime Gerda tripulación, peteî T-4 alemán-pe. Pe auto francamente ikangyve oñembojojávo umi auto soviético rehe. Ha katu umi mitãkuña ndaha"éi ndahasýiva - oñorairõ ipy"a"ỹre ha bikini-pe ro"y jave. Ha upéva heʼi peteĩ mbaʼe!
  Ja"e porãsérõ, ¡ko"ãichagua ñorairõhára ningo iporãiterei! ¡Ndoikuaái hikuái umi duda ha debilidad! ¡Hesápekuéra hendy hína umi zafiro ha diamante! ¡Ko"ãichagua iporãva ndome"ẽmo"ãi ni peteĩ pulgada yvy pe enemigo-pe! Ha"ekuéra imarangatu ha iñaña al mismo tiempo.
  Omýi hikuái ijeheguiete energía colosal reheve.
  Ha péicha oityvyro hikuái norteamericano-kuérape.
  Gerda odispara oiporúvo ipysã nandi ha opukavy:
  - Che ningo mitãkuña ka'aguy! Ha ndaha"éi peteĩ vírgen mba"eveichavérõ!
  Ha upe rire opukavy.
  Charlotte avei odispara pe cañón guive. Ikatu ndaha"éi ipu"akaitereíva, ha katu pya"e odispara:
  - ¡Che ningo peteĩ ryguasu haku ha oisu'úvaicha!
  Upe rire pe iporãva ogueraha ha ohechaukáta iñe"ẽ puku!
  Ha upéi Christina oinupã ha opukavy:
  - Ha che vocal! ¡Klykov golpe!
  Ha ha'e avei oipe'áta lóvo hatĩ ha okororõta.
  - ¡Oĩta peteĩ victoria pyahu!
  Umi ñorairõhára añetehápe ipy"ahatã ha agresivoiterei. Ha oreko hikuái hetaiterei mbarete muscular ha pochy frenética.
  Ha Magda oinupãta avei pe enemígope. Oitypáta peteĩ Sherman mombyry guive, oinupãvo chupe precisamente extremo a extremo ha opukavy:
  - ¡Che ningo peteĩ alemán iporãitereíva!
  Umi irundy, jepémo pe auto ndaha"éi pe iporãvéva, oñorairõ porã.
  Ha mbaʼérepa? ¡Haimete ndorekóigui hikuái ao! Ha umi ñorairõhára ohundi porãiterei pe enemígope.
  Gerda orgulloso ohechakuaa:
  - ¡Ore ningo dignoiterei pe Fuhrer-pe!
  Upe rire pe iporãva odispara jeýta ha odesnuda hova michĩ porãite.
  Umi ñorairõhára ko"ápe oreko peteĩ espíritu ariano. Ha ndokyhyjéi hikuái ro"ysãgui. Jepémo ro"y Canadá Occidental-pe ro"yeterei gueteri.
  Ha katu mba"eve - ipy"a"ỹre ha haimete ijao"ỹre. Upéicharõ oĩta suerte ha victoria!
  Ko"ãva ha"e ñorairõhára henyhẽva espíritu orgulloso-gui.
  Ko"áĝa jepe umi ariano ndorekói ijojaha"ỹva perseverancia-pe. Salvo umi mitãkuña rusa-kuéra.
  Ha katu Natasha "Nikolai"-3-pe, avei bikini ha ipy"a"ỹre, odispara, ojere ha oguata. Itanque katu iporãve pe T-4 alemán-gui. Pe ñorairõ ko"ápe hasy ha agresivoiterei.
  Umi Yankees oñeha'ã oikytï jey. Ha katu Natasha oity pe "Paje"-pe ha oisu"u peteĩ sonrisa de diente de pérla reheve:
  - Che ningo peteĩ mitãkuña"i, avave noñembojamo"ãi cherehe!
  Ha María odispara hekopete umi tanque norteamericano-pe. Oinupãta chupekuéra ha oisu'úta hatĩ nandi reheve.
  - ¡Ndaipóri fuerza ikatúva ñandegueraha!
  Ha upéi Aurora odispara avei turno-pe. Pe Sherman oñehundi. Heẽ mitãkuña upéva ha'e pe reikotevẽva.
  Ha upéi Svetlana ojapóta ikontrivusión... Mba'éichapa omoñeñandu vaíta umi norteamericano-kuérape.
  Oĩ avei ñorairõ yguasúpe. Pe flota rusa ojagarra Filipinas-pe.
  Ha ko"ápe, avei, oĩ pe equipo: mitãkuña marinero ipy"a"ỹva. Avei haimete desnuda iporãva, bikini-pe. Añetehápe pe tiempo Filipinas-pe iporãiterei ro"y jave jepe - haku, haimete ha"égui ecuador.
  Ha mitãkuñakuérape ogustaiterei oñorairõ ha odispara. Ha oñani omimbipa ipy"a"ỹre ha umi talón redondo. Umi mitãkuña ko"ápe ningo simplemente ojehayhu. Pe iporãvéva - súper!
  Por cierto, ohayhu hikuái oviola umi preso-pe! Oñapytĩ hikuái ijehe ha upéi ojupi hesekuéra. Ha hetaiterei mbaʼe ha upévare umi préso operde ikonsiénsia! Ha omohenda hikuái exterminación total ijehegui - térã ja'e porãsérõ, ndaha'éi ijehegui, sino iñenemigokuérape guarã.
  Péicha tripulación fresca mitãkuña medio desnuda. Ha mbaʼeve ndaikatúi ojoko chupekuéra ni oitypaite chupekuéra!
  Umi ñorairõhára ojupi peteĩ crucero norteamericano-pe. Ojupi hikuái haimete desnudo, ipy reheve, umi músculo ojeflexiona ipire bronceado guýpe. Ha pochýpe oikytĩ hikuái umi norteamericano-pe. Ha nomeʼẽi hikuái ni michĩmi posivilida oikove hag̃ua.
  Ha ko"áğa ojehecha pe Stella porãite ha icompañera Masha. Mokõive mitãkuña ha"e rubia ijyvate ha muscular oikytĩva opavave. ¡ Pe ndaha"éiva peteĩ golpe ha"e oikytĩ ha oikytĩ umi tete!
  Mitãkuña"ikuéra oguata pe barco norteamericano pukukue. Oñanduuka ramo hikuái akatúa gotyo, ha"e peteĩ tape;oñakãity ramo ijasu gotyo, ha"e peteĩ callejón!
  Ha umi mitãkuña ndopytamo'ãi ! ¡Ndohejái hikuái umi opositor-kuérape peteĩ oportunidad! Ha mbaʼépa oikóta okororõ ha oñepyrũramo ombotyryry imúskulokuéra!
  Ha oveve jey hikuái ikyse puku ha osapukái.
  - ¡Ore mitãkuña Zar, Patria ha Mikhail Romanov-pe guarã!
  Ha oikytĩ hikuái repollo samurai-icha. Upévare Stella ojagarra ha oinupã pe ofisiál Estados Unidos-gua ingle-pe ipy nandi reheve. Oveve yvateve ha otyryry yguasúpe.
  Pe terminador rubio ome"ẽta:
  - Che golpe rehe, opaga hikuái honorario!
  Ha jey oipe"áta hatĩ ha omimbipáta hatĩ pérlaicha! ¡Ajépa pe mitãkuña! ¡Pe juky ha hyakuãvéva!
  Ha umi mitãkuña ojapura ijehe. Ha ohasa hikuái peteĩ tornado marea-icha. Ha'ekuéra nome'êi pa'û enemigo-pe. Ha"ekuéra oreko poder colosal. Pytũmby aña ha miles de miles de ángel.
  Ha péina ápe Masha, oikytĩva mbohapy iñakã peteĩ jeýpe mokõi sable reheve! Kóva ha"e peteĩ mitãkuña - peteĩ mitãkuña opavave mitãkuña"ípe ĝuarã!
  Mokõive iporãva oikytĩ ha"ete ku oinupãva clavo kyse puku reheve. Ha ndaipóri ikangy ni duda umi mbaʼe ojapóvape hikuái. Eñemongu"e ndejehegui, reretira"ỹre ni reñeme"ẽ"ỹre. Tekojoja oikotevê ombojoaju yvypóra reko. Peteĩ imperio, peteĩ corona, peteĩ meta ha ampliación espacio-pe.
  Ko'ã momento-pe voi, peteĩha satélite artificial Yvy rehegua oñemondo órbita-pe. Ko"ápe oveve hína ko yvy ape ári.
  Ha umi mitãkuña rusa orekóva bikini oñorairõ ijehegui. Ha haʼekuéra ndahaʼéi inferior pe enemígogui. Ha umi norteamericano, oikytĩva"ekue umi iporãvagui, ho"a. Upéicharõ jepe, mitãkuña clase ha katupyry ijyvatevéva.
  Peteĩ tiémpope ohupyty hikuái oñorairõ Japónpe. Avei oñorairõ hikuái yvate gotyo. Mburuvicha guasu voi ojejagarra. Ohechauka hikuái ikatupyry tuichaitereíva. Ha"ekuéra oreko peichagua pasión ha hetaiterei mbarete muscular. Añetehápe ningo koʼãichagua mitãkuña haʼe peteĩ milágro de milágro!
  Oikytĩ hikuái samurai-kuérape palacio-pe. Ha avei haimete oñemonde ha ipy"a"ỹ. Mitãkuña ikatúva ojapo umi mba"e osorprendeva iñenemigokuérape.
  Ha oikytĩ hikuái oimeraẽ soʼo ha ohechauka ikatupyryha. Umi ñorairõhára, mba"eveichagua duda"ỹre, oñemotenonde.
  Peteî almirante norteamericano akã oñeikytî sable-pe. Ha mba"éichapa opukapáta umi iporãva, odesnudávo ijyva.
  Ha jey oho hikuái ofensiva-pe ha oñeikytĩ. Ko"ãichagua ñorairõhára ha"e monstruo añetegua. Ha pe trónope oĩ zar Miguel. Alejandro Tercer ra'y, ha katu ndaha'éi upéva. Peteĩ mburuvicha afortunadovéva, odesidíva, imbaretevéva ha avei peteĩ mburuvicha ikatupyrýva .
  Ha katu, katuete, suerte oimporta, ha avei tuichavéva dureza - Mikhail omotenonde peteî lucha implacable pokarê rehe, orekóva impacto positivo ejército-pe. Ha katu pe mba"ekuaa iporãvéva ha"e ojeporu mitãkuña bikini-pe umi propósito militar-pe ĝuarã. Ha mitãkuña iporãiterei haimete oñemonde ha ipy"a"ỹ jave.
  Upévare umi ñorairõ oiko diferénte grado de éxito reheve. Ha umi ñorairõhára iporãva odispara hendaitépe, iporãve kuimbaʼégui. Ha iñimportantevéva, umi mitãkuña haimete oñemonde jave, prácticamente invulnerable. Ndojeafectái chupekuéra bala ha proyectil. Peteĩ ehérsito imbaretetereíva ñorairõhára. Upéva ningo iporãiterei. Ha"ékuri Zar Miguel remiandu oipuru haĝua mitãkuña"i haimete oñemonde"ỹva ha ipy"a"ỹva, ha péva ogueru victoria.
  Ha umi mitãkuña oñorairõva avei omombo granada ha puñalada ipysã nandi reheve. Ha ohechauka hikuái ipochy ka"aguy.
  Umi mitãkuña ningo ipyʼaguasueterei. Ha iporãiterei, oñembosarái ha ipy flota-pe. Avave ndaikatúi ojoko chupekuéra.
  Umi guerrero ha"e galgo-iterei... Mitãkuña py nandi ha"e peteĩ arma efectivaiterei. Péro, ¿mbaʼépa ikatu ojapo hikuái? Heta mba"e. Umi suela desnuda voi ohupyty energía ko yvygui ha umi ñorairõhára porãite oñembosarái.
  Che ha"eva"erã mitãkuña"ikuéra iporãveha ko mundo-pe, ha"eha mokõivéva maravilloso ha cobra pochy reheve!
  Ojejagarra pe crucero norteamericano. Umi kuimba"e ojejapyhýva ho"a hova ári. Upe rire umi ñorairõhára oity ipy hovakuérape. Ha chemboliga hikuái ahetũ hag̃ua. Ha umi mitãkuña opukavy, ha ipy"a nandi, oisu"úvo iñe"ẽ, oñeñandu porã ha ikyrỹi.
  Ha katu umi iporãva ovy"a oguerekógui ipy nandi ojeduchávo beso ha italón ojehetũvo.
  Upe rire umi mitãkuña opukapáta. Ha haʼekuéra odesnuda hatĩ!
  Ha katu iporãve ohóvo, mitãkuña"ikuéra oñemongu"e"imi kuarahy"ãme ha oho onata. Ko"ãva ha"e ñorairõhára iporãitereíva. Mbaʼéicha piko rejagarra peichagua nde py ha rehetũ? Ha oisu"u opaite kuã.
  Mitãkuña"ikuéra tuicha mba"e.
  Ko'ápe oime tanque Alexander-4 ñorãirõme jey. Ha"e peteĩ jejapura ha oúma febrero. Umi tropa oho hese. Oñemoaguî ohóvo territorio estadounidense-gui. Umi mitãkuña ningo iporãiterei.
  Ko"ápe Natasha odispara hekopete. Ha ogolpea hekopeteiterei.
  Pe mitãkuña odispara porãiterei ha osapukái:
  - ¡Ñaitypáta pe enemigo-pe!
  María odispara upe rire. Ogueraha ha ipu"aka pe enemigo rehe:
  - ¡Che ha'e súper!
  María ningo peteĩ mitãkuña iporãitereíva, ha ikyreʼỹeterei.
  Ha ipy nandi iporãiterei ha igracioso ierotismo-pe:
  - ¡Ñahundíta pe enemigo-pe!
  Ha Aurora ha"e peteĩ mitãkuña peichagua, ha ha"e súper, ipy"a ha isyva nandi, ha pezón escarlata hinchado-icha:
  - ¡Aitypáta umi enemigo-kuérape ha ajapóta chugui súper!
  Ha mbaʼeichaitépa ombotyryry iñakãrague pytã!
  Ha jey ndekututa ipy nandi ha cincel-pe. ¡Koʼãichagua ñorairõhára ningo iporãiterei!
  Ha upéi Svetlana ojagarráta ha oinupãta pe enemigo-pe:
  "¡Che ahayhu pe Zar-pe ha amoĩta peteĩ lazo che enemigokuéra ajúrare!".
  Mitãkuña opukapáta. Mba"éichapa oiko chuguikuéra galgo ha fresco.
  Umi norteamericano okañy mitãkuña'ígui. Térã oñemeʼẽ hikuái. Térã omano hikuái. Umi ñorairõhára iporãiterei, ha ipy"a"ỹeterei, ha mitãkuña"ikuéra iporãiterei. Ha pe ñorairõ peteĩ bikini-pente igusto ha ideprovécho. Mitãkuña guerrera ningo hechapyrãiterei.
  Natasha odispara jey umi norteamericano-pe ha oisu"u:
  - Nde che ryvy ha che ne ryvy! Térã ja"e porãsérõ che reindy!
  Ha omomýi jey iñe"ẽ puku. Agresivo ja'e guerrero ha iporãva!
  Ha upéi Anyuta ombotyryry ijyva nandi. Ha osapukáita ha oipe'áta hatĩ. Ha omondota peteî proyectil umi norteamericano-kuéra rehe. Ha ha'e ojagarráta ha opuka.
  - ¡Iporãva ohundi chupe! Ha opukavy:
  - ¡Che ha"e peteĩ mitãkuña súper peichagua!
  Mitãkuña porã ha ohayhu sexo. Ha péva iporãiterei!
  Ha pe mitãkuña ojagarra ha oinupã chupe - opukavy:
  - ¡Ñagana ha ñahundíta enemigo-pe!
  Ha ko'ápe Aurora oity ha oinupãta:
  - Che ningo peteĩ mburuvicha guasu ha peteĩ mitãkuña iporãva!
  Pe ñorairõhára ikatu ha"e peteĩ galgo porã.
  Mitãkuña opuka ijehe.
  Péro Svetlana ogueraha porãiterei. Ha'e ome'ẽ ko'ã mba'e ojehepyme'ẽ haguã iñenemigokuérape, ha ohetũ umi mba'epochy kuérape.
  - ¡Kóva ha'e peteî aeróbatica totalitaria-icha!
  Pe tanque ningo ágiliterei ha oporojukáva. Oinupã Sherman ikangy ha yvateguápe. Upéicha umi ñorairõ ko'ápe oime a favor Rusia zarista-pe.
  Natasha ha"ete peteĩ disparo jey. Ha ha"e okororõ:
  - ¡Ne ta'ãnga rehe!
  María oñepyrũ odispara. Pe mitãkuña iporãiterei ha iñakãrague óro. Pe jesareko rupive.
  Pe mitãkuña opuka, ha oapunta ipy dedo nandi ha opukavy:
  - ¡Kóva ha'e jejuka mburuvicha guasúpe guarã!
  Ha ko"ápe Aurora opuka pe norteamericano-pe. Ha pe mitãkuña ha"e, ja"eporãsérõ, añetehápe extremadamente agresiva ha opukavy:
  - ¡Peteĩ embarque añeteguápe g̃uarã!
  Ha ko"ágã pe mitãkuña ohechauka imbarete añeteha.
  Ha Svetlana ningo agresiva ha ñorairõhára. Opopo ipy nandi reheve ha omondoro pe enemígope.
  Ha ha'e opukavy, oipe'ávo hatĩ.
  - ¡Che ningo peteĩ kuñakarai oveveva ágilaicha!
  Upévare umi mitãkuña oñepyrũ opuka fuerza salvaje reheve. Ha ko'ãichagua agresión iporãva rehe ndikatúi ojejoko. Ojeretira"ỹre ni ojedobla"ỹre.
  Natasha odispara jey ha oisu"u:
  - ¡Ñehundipaite peve!
  Ha María, mba"eveichagua clavo"ỹre, hetaiteve osẽ porã ohundi haĝua iñenemigokuérape, ha oñepyrũ omopẽ umi opositorkuérape.
  Ha upéi Aurora ojagarra ha oinupã enemigo-pe peteĩ cañón-pe. Ha osẽ porãiterei, colosal aplomo reheve. Ha oityvyro, oityvyro enemigo-pe. Ha umi escombro derretido oveve ohóvo Sherman-gui opa gotyo.
  Ha Svetlana avei odispara ha opurahéita:
  - Che ningo peteĩ mitãkuña tuicha sueño ha iporãitereíva!
  Umi ñorairõhára, añetehápe, ohechauka peteĩ voluntad hechapyrãva ogana haĝua.
  Ndaha"éi mba"everã pe imperio-gui oiko chugui ro"ysã ha tuicha mba"e. Ikatu ohasa umi mba'e ohupytýva Genghis Khan.
  Umi ñorairõhára oñemomýi ijehe... Ha odispara, odispara ha odesgarra hikuái umi enemigo posición rupi, ha"ete ku oikytĩva peteĩ kyse reheve. Térã jaʼe porãsérõ, peteĩ puñalada haimbe ha hatãitereíva. Ha ko'ágã umi tropa rusa añetehápe invencible. Ha pe rréino peteĩ imperio tuicháva.
  Remañáramo hese, heta ñorairõ ha ijetuʼu oikovaʼekue Rusia rembiasápe. ¡Ha katu Nicolás II simplemente desgracia la mayor parte! Ojekuaa ha'eha peteî fracaso. Péro umi táctica tuicha iñimportánte. Mba"épa ohechauka pe ajedrez ruso guasu Alekhine. Oñepyrũvo oha"ã ikontrario rangue, ombojere pe tabla ha ogana. Genio ha"e genio.
  Opa umi problema Rusia zarista reheve, pe factor mitãkuña desnuda rehegua añoite osoluciona heta mba"e.
  Umi helicóptero oparticipa avei umi ñorairõme. Mba'yrumýi combate, ha avei tripulación mitãkuña'i ndive bikini ha ipy'a'ÿva. Mba'épa pe calidad orekóva peteî ejército oîva mitãkuña'ígui. Pe ojehecharamovéva. Mbaʼeve ndaikatúi ojoko ni ipuʼaka peichagua ehérsitore.
  Upéicha ko ehérsito-pe oĩ mitãkuña ipy"a"ỹva ha haimete oñemonde"ỹva. Pe tripulación oĩva capitán Varvara helicóptero-pe. ¿Ndahaʼéi piko hechapyrãva ko mbaʼe? ¡Pe mar ohypýita tuichaiterei! Ha mba'éichapa oityvyróta umi cañón aviõ rehegua. Ha upéi oĩ umi cohete. Ko'ã mitãkuña ha'e huracán añeteguáva tornado-icha.
  Haʼekuéra ndahaʼéi inferior pe enemígogui mbaʼeveichavérõ. Ejército ruso oime listo ñorairõ ha tuicha jehupytyrãme.
  Varvara ha"e peteĩ mitãkuña porã iñakãrague morotĩva ha haimete ijao"ỹva. Okororõ aja ipulmón ru"ãme:
  - ¡Umi enemigo ndohasamo'ãi! Ha ndokañymoʼãi hikuái!
  Ha ojagarráta ha omosãsóta peteĩ descarga asesino opa umi chorro orekóvagui imáquina iporãvéva . Ha oveve vaʼerã pe enemígo ári. Ha oipyhy ha oikytĩ oguejy peteĩ curva destructiva reheve.
  Ha katu modesta Olga ojagarra ha odispara peteĩ cohete umi posición estadounidense-pe ha oisu"u:
  - Che añorairõ, ndaha'éi sapatu bast reheve, ha katu che py reheve!
  Ha oñakãityta hesa zafiro reheve. Heẽ, ko"ãva ha"e mitãkuña - peichagua aeróbatica increíblemente asombrosa. Hendive ikatu rey"u peteĩ yvyty ári ha regueraha dragón desnudo.
  Ha umi py ningo iporãiterei ha ijojahaʼỹva! Ha umi cintura ipire hũ, ha hetekuéra ijyvytueterei.
  Varvara oity ijyva ha opukavy:
  - ¡Ikatu ajapo peteĩ yvykua globo-pe mburuvicha guasúpe guarã!
  Ha opukavy hova michĩ ha oñakãity hesa reheve.
  Umi ñorairõhára oĩ iporãvévape ko"ápe. Ko"ápe Tatyana, avei mitãkuña bikini-pe, oipyhýta ha opukavy:
  - Toiko mburuvicha guasu opaite yvy ape ári!
  Ha omimbipáta hatĩ pérlaicha. Ha peteĩ helicóptero guive ha"e oporojukáva clavo -icha . Ha oporojukáta. Ha añetehápe ofreíta pe metál. Ha omotenondéta ñehundi pe búnker.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña - opavave mitãkuña ha'e mitãkuña! Ha upéi ojegueru jave umi préso, upéi umi mitãkuña ohetũ ha oisu"u ipy nandi. Kóva ha"e generalmente pe manera sofisticadavéva ñamomirĩ ha ñamokyre"ỹ haĝua.
  
  INVINCIBLE ROMMEL ÑE"ẼTEKUAA
  Ipype, Rommel ehérsito noviembre ha diciembre 1941-pe ikatu ohupyty victoria África-pe. Péva oiko avei pe socio brillante Rommel ndojapóigui umi error grave oikóva historia real-pe.
  Upévare umi alemán ipuʼaka umi británico oñemotenondévare ha omantene iterritório. Ñepyrũrã, péva ndoikói umi ñorairõ rape, frente este gotyo, alemán-kuérape ojeity Moscú ypýpe.
  Péro upe rire okambia umi Fuhrer rembipota. Rommel ko'ãga peve ikatukuri ogueraha Tolbuk-pe, ha oho Egipto gotyo. Hitler odesidi oñemoambue defensa temporal frente oriental-pe, ha ko'ágã peve oconcentra iñeha'ã África ha Medio Oriente-pe.
  Péro pe ofensiva Áfricape oikotevẽgui saʼive fuérsa, umi nazi ojapo heta operasión éste gotyo. Oity umi tropa soviética-pe Kerch-pe. Haʼekuéra ore jerére Jarkov ypýpe. Avei oguenohẽ hikuái peteĩ astilla Smolensk gotyo. Pe ofensiva general Vlasov mokõiha ejército de choque Leningrad ypýpe avei opa derrota-pe.
  Sebastopol ho'a sitio ha asalto rire. Ha umi Krauts oñemombarete. Pe ñorairõ oiko pe Rzhev repisa ári. Ko'ápe umi nazi ohupyty ojejoko haguã.
  Péro Egiptope, Rommel, orresivi rire umi refuerzo, ogana peteĩ victoria okonvenséva. Omopu'ãvo éxito orekóva, aleman-kuéra ohasa Palestina ha ojagarra Irak ha Kuwait. Ha upéi Medio Oriente pukukue - ohupyty rire petróleo jeike.
  Upe rire umi fascista ojere Sudán gotyo ha oñeha'ã ojagarra Áfrika tuichakue.
  Upe jave avei, oiko rire pe asalto Gibraltar rehe, ha oike umi tropa alemana Marruecos-pe ha mombyryve umi extensión africana-pe.
  Ha katu umi alemán éxito oñembohape tembiapo energética rupive tapykuépe. Moõpa oĩ Hitler, avei, pe ojapova"ekue katupyryvéva tembiasakue añeteguágui.
  Opu"ãvo, Hitler el Terminador ojebaña mitãkuña"ikuéra ndive, odesayuna ensalada, gaseosa coliflor ha ambue verdura reheve, omoĩvo kesu kavara multicapa baja grasa ha caviar. Upe rire ohenói Speer-pe, opresentávo oficialmente ministro imperial pyahúpe peteî documento ofirma léi poderes de emergencia reheguáva. Adolf oguereko posesión ha ha"e corrosivoiterei:
  - ¡Ijyvateeterei pe producción de armas Tercer Reich-pe! Ñaime tapykuépe ndaha'éi Gran Bretaña oñorairõva añónte, sino avei URSS totalitaria. Ha katu ñaikotevê supremacía aérea, ha katu ñambohetave producción arma tuja rehegua, ha ñañemoambue pyahúpe. Ko'ýte umi bombardero jet prometedor. ¡Añetehápe, pe velocidad tuichaitereíva ha techo superior yvate oheja chupekuéra ohundi umi siuda británica haimete impunidad reheve!
  Speer orradiáva optimismo:
  - Alemania ha Polonia-pe oî exceso de carbón, Francia-pe oî mineral de hierro, ha roguereko suficiente tembiporu rojapo haguã heta auto. ¡Opa mba"e rire, roproduci hetave aluminio ha duralumina opa tetãnguéra ko mundo-pegua oñembojoajúvagui!
  Adolf poseído oñakãity:
  - ¡Ko'ágã peve! Gran Bretaña ha EE.UU. omotenonde avei producción, ha tekotevê ñañangareko cada gramo metal rehe. Tombyaty avei umi mitã mbo"ehaópegua ha ambue mitã oguerekóva cinco ary guive. Avei, mba'ére piko ojejapo umi ipepo ha fuselaje enteramente duralumina-gui. Ikatu reiporu yvyra ha lona. Techapyrã, oproducíva ipepo monobloque. Ha mbaʼépa ikatu jajapo? ¡Ñaikotevẽ peteĩ avión de combate pyahu ndohasáiva mokõi tonelada, ndahasýiva oveve, ndahasýiva ojejapo ha ndahepyi! Oñemboguejyva"erã mínimope umi pieza de montaje, ha ojejuhu avei oportunidad oñemboguejy haguã pe aeronave ipohýi ikatuháicha ha omoporãve haguã propiedad aerodinámica. Ko'ágã, por cierto, oúta umi diseñador de aviõ, ñambokatupyryta chupekuéra.
  Speer opukavy:
  - Katuete, che Fuhrer. Che antendeháicha, ¿rembojevýtapa opavave mba'apohára ikatupyryetereíva ejército-gui?
  Poseído Adolf omoañete:
  - Pytaguakuéra apytégui mba"apoharakuéra ikatupyryetereíva, ordinario-pe añoite ñamomba"éta. Upéicha iporãve sa"ive oîta umi ocioso, ha upévare umi partidario. Ñande, katuete, ñamboguejýta umi fuerza terrestre;ndaipóriramo ñorairõ URSS ndive, upéicharõ natekotevẽi hetaiterei infantería, ha katu... Ndaha"éi radicalmente, upévare aplanea aity Gibraltar ha Malta-pe oútavape jasy ha oguereko África yvate gotyo tuichakue ha mombyryve Medio Oriente peve. Ñaikotevẽta gueteri umi unidad terrestre rehegua. Avei, tekotevẽ ojejapo ambue astillero Alemania-pe voi ha Francia, Bélgica, Holanda ha Noruega-pe. Ñaikotevê portaaviones, buque de batalla ha transporte. Ha pe mar Mediterráneo oñekonvertíta, jaʼe porãsérõ g̃uarã, peteĩ lágo intraalemánpe. ¿Rentende piko?
  Speer oñesũ:
  - Heẽ, che Fuhrer! Che aordenáma ojejapo haguã peteî programa de construcción...
  Adolf astuto ombojoapy:
  - Ikatu oñembopuku ára omba"apo haguã 16 aravo peve ñande plan de emergencia ojeruréramo. Pe producción de aviõ oñembohetaveva"erã cien aviõ por día nueve meses-pente... Hetave mbohapy jey oñembojojávo pe ko"áĝaguáre, ha ni mba"evéicharõ ndaha"éi peteĩ hecho péva suficientetaha!
  Speer pya"e omokyre"ỹ haĝua Fuhrer-pe:
  - Ñande pilotokuéra niko clase yvatevéva umi británicogui, upévare cantidad ndaha"éi opa mba"e. Ha jajuhúta mbaʼéichapa ikatu jajapo mbaʼéichapa ikatu jajapo umi arado kyse puku. Che antendeháicha, pe prioridad ñandéve ĝuarã ha"e pe aviación?
  Pe Fuhrer oñapytĩ hatãve ijyva:
  - Pe prioridad ñandéve ĝuarã ha"e jet, aviõ bombardero, ha upéi aviõ de combate, ha avei pe liberación de equipo pyahu, ha pe desarrollo de armas milagrosas! Ha katu ndaha"éi aviación ámbito-pe añónte, sino avei tanque, artillería, principalmente artillería jet... Ko mba"ére ñañe"ẽvéta detalladamente.
  Oñehendu peteĩ campana ha umi diseñador de aviõ tenondegua Tercer Reich-gua oike pe koty"ípe.
  Messerschmitt, imitãiterei ha isyva yvate, Heinkel, itujáma, ha katu ágiliterei, atléticamente oñemopu"ãva Tank, Lippisch, ha peteĩ par de sa"ive ojekuaáva.
  Adolf oapunta chupekuéra umi apyka ha omanda chupekuéra omoĩ haĝua umi dibujo mesa ári:
  - Ne rembiaporã niko rejapo peteĩ arma pyahu, ipu"akaitereíva ha ko"ag̃agua. Alemania oguereko hetave túnel yvytu rehegua ambue tetãgui ko yvy ape ári, ha tecnología heta aviõ rehegua ipya'eterei. Ha katu Yu-88-pe añoite, ikatu tuicha rembohetave pe velocidad reme"ẽvo pe auto-pe peteĩ forma aerodinámicavéva. En particular, cabina-pe oñeme'êta peteî forma de gota tesay, convexa, péva omohenda porãvéta visibilidad ha ombohapéta piloto, ha avei omoîta velocidad omohenda porãvo aerodinámica cinco kilómetros iporãva. Avei, tekotevẽ oñeme"ẽ peteĩ forma aerodinámico umi punto de disparo mokõive bombardero ha combatiente-pe, umi estante de bomba ha freno de aire posición nomba"apóivape.
  ¡Peẽ pehai pe haʼéva peẽme!
  Umi diseñador oñakãity peteĩ ñe"ẽme:
  - Upéicha katuete peteĩ Fuhrer tuicháva!
  Adolf osegi heʼi:
  - XE-129 - ojejapo jeyva'erã ikatu haguãicha oñeme'ê caja de armas-pe voi peteî forma aerodinámica ha oñemoî peteî cañón aeronave móvil oñeñangareko haguã umi ataque hemisferio trasero ha inferior-gui. Avei, ko aviõ ataque orekova'erã sistema de impulso motor. Oñemotenondévo perestroika, tekotevê oñembohetave producción ko'ãichagua aviõ de ataque. Umi ataque aéreo devastadora ojapóva hikuái oparalisa actividad británico-kuéra. Avei, pe bombardero de buceo Ju-87 ojepuruva"erã Gran Bretaña-pe. Romoĩta servicio-pe umi auto anticuado...
  Adolf opyta sapy"ami. Umi diseñador okirirĩ. Pe Fuhrer he"i:
  Tuicha duda F -190 rehe . Ko mba'yrumýi osê ipohýi ha ndaha'éi maniobrable, además, ndorekói sistema omyenyhê haguã tanque gas inerte, omyengoviáva combustible ojeporúva. Péva rupi, ko auto ikatu voi oñembota peteĩ bala incendiaria reheve. Mba"épa he"íta Tank ko mba"ére.
  Pe diseñador SS herakuãitéva, oñembo"ýva atención-pe, he"i:
  - Kóva ha"e ñande deficiencia, tuicha Fuhrer. Jepémo ojehechava"erã osẽ porãitereiha pe ñemoĩ umi tanque, sa"ive ojejopy enemigo tata rehe ha al mismo tiempo oñangareko piloto rehe. Pe maniobrabilidad rehegua, upéicharõ... Peteĩ armadura oreko 120 kilogramo, ha ndaha"éi upéichaite ñandéve ĝuarã ñamomichĩ haĝua...
  Adolf poseído opropone:
  - Ñañeha'ã ñamoporãve umi cualidades aerodinámicas Fokken-Wulf rehegua. Principalmente reducción de peso rupi, tekotevẽ ojedobla umi punta de ala ikatu haguã oñembohetave controlabilidad ha maniobrabilidad mba'yrumýime. Avei, omoĩta protección hemisferio trasero-pe g̃uarã... Oñeñe"ẽvo pe motor oĩháme piloto cabina renondépe, kóva oñangareko piloto rehe, ha katu oikotevẽ mba"yrumýi oguereko peteĩ dispositivo de eyección. Por cierto, pe motor formaite ikatu ojejapo agilizar, péva katuete oreko en cuenta ñande industrial-kuéra. Por cierto, mba'épa ojehu tembiapo ME-309 rehe?
  Messerschmitt oñemondýi'imi : _
  - Romba"apo hína ko mba"ére, tuicha Fuhrer. Umi característica calculada opromete ombohetavétaha velocidad mba'yrumýime, 740 kilómetro por hora peve, oime jave armado siete punto de disparo! Péva ha'éta pe ñemano ipoderosovéva umi británico-pe guarã...
  Adolf ointerrumpi:
  - Ojejapo pya"eveva"erã acabado. Ha nde, Speer, embopya"eve pe arma de aviõ pyahu 30 milímetro odispara pya"éva ñemoheñói. Avei ikatu ojeporu porãiterei ojedispara hag̃ua umi blanco yvypegua ha umi aviõ enemígo rehe! ME-309 pyahu omyengoviava'erã ME-109 yma guaréva. Nde máquina jet ME-262 rehegua, aimérõ, oreko heta desventaja: ipohýi, baja confiabilidad operativa, tasa de accidente hetaiterei... Che voi ajapóta peteĩ boceto pe jet ñaikotevẽvagui.
  Adolf Hitler oñepyrũ ojapo peteĩ mba"yrumýi, oipurúvo umi mba"e oikuaáva umi avión de combate aviõ moderno rehegua. Ha katu ndaha"éi umi modernovéva, ha katu década cincuenta rupi guive, ikatu haguã ojeadapta nivel de producción ha tecnología ko"ágãguápe. Oñatende especialmente tecnología omoambuéva barrido de ala. Omyesakãvo opa mba"e porã oguerekóva ko"ãichagua diseño:
  - Ojeguejy ha ojedespega jave oguejyvéta pe barrido, ha vuelo aja ojupíta. Péva rupive añoite, peteî aviõ de caza orekóva motor moderno ME-262 ikatúta oñemongu'e 1.100 kilómetro por hora. Ha tuicha saʼiveta ipohýi.
  Messerschmitt omaña pe diagrama rehe, oarruga isyva calvo yvate ha oexprimi:
  - Overáva! Ha katu che Fuhrer, moõgui piko reguenohẽ peichagua conocimiento pypuku aerodinámica rehegua?
  Pe Adolf poseído omboty hesa iñakãraku reheve:
  - Mba'épa oje'e aerodinámica rehe. ¡Peteĩ tapicha ikatupyrýva ningo jepivegua ikatupyry opa mbaʼépe! Ha pe mediocridad ha"e mediocridad África-pe avei! Mba'épa ojehu pe bombardero Arado-pe? ¿Ehechauka chéve pe diagrama?
  Pe hit-and-miss Fuhrer ojesareko pya"e ha oñakãity negativamente:
  - Nahániri, upéva ndojapomo'ãi! Pe idea orekóva carrito naiporãi, upévare aviõ ndojeremo'ãi ha ho'áta. Oikotevê tren de aterrizaje retráctil convencional. Ñapensamína algún cambio diseño rehegua ikatu hag̃uáicha iporãve pe aerodinámica. Invención innecesaria ÿre, pero ingenio reheve.
  Adolf itavy ha ojapo mbovymi comentario:
  - Pe aviõ Gryphon Xe-177 oguereko peteĩ central eléctrica ojeguerovia"ỹetereíva. Tekotevê oñemyengovia pya'e, umi motor de pistón ipyahuvéva, iñepyrûhápe irundy oñemoîva por separado. Upéi umi motor modernovévape orekóva potencia 2950 caballo de fuerza. Pe capacidad ojegolpea haĝua altitud yvate guive ha peteĩ buceo-pe, upéicharõ... Eñepyrũ edesarrolla Xe-277, ko máquina-gui oikóta avei peteĩ arma nemesis. Péro pe mbaʼe iñimportantevéva haʼe umi bombardero aviõ. Kóva ha"e peteĩ tembiapo tenonderãite. Techapyrã, péicha ha'eva'erã Yu-287.
  Pe Fuhrer ojapo jey peteĩ boceto ipepo ojeipysóva tenonde gotyo, omyesakãvo ciertas matices umi diseñador-kuérape. Adolf-pe ojegueraha seriamente, ohechaukávo ciertos diagramas. Ko'ýte pe bombardero ndorekóiva cola . Ha pe diseño peteĩ máquina de jet de ala oveveva rehegua ha"eha hetave prometedor. Ha upekuévo, pe veíkulo ikatu ombokapu Estados Unidos territóriope jepe. Haʼe ohechauka directamente umi diseñador oparupigua Európagui ha umi hudío jepe oikevaʼerãha pe traváhope. Ipahápe ohechakuaávo umi diseñador hembiapo hetamaha, poriahuverekópe oheja chupekuéra oho, ohejávo Lippisha añoite. Pe Fuhrer osapukái:
  - Ha ajerure ndéve Alejandro, repyta haguã! Oñeme"ẽta ndéve tembiapo remoheñói haĝua arma pyahu ha iñe"ẽporãitereíva.
  Lippisch oñesorprende:
  - ¡Ame'ẽta ndéve aguije, Fuhrer!
  Hitler pe Terminador oñepyrũ omyesakã:
  - Nde, katuete, reikuaa Wieselsberger teoría , yma ha"eva"ekue mbo"ehára Prandtl pytyvõhára Göttingen-pe. Ha"e peteĩha omoheñóiva teoría influencia orekóva pantalla superficie subyacente rehe...
  Lippisch oñakãity, opukavy:
  - Nde reikuaa porã, che Fuhrer! Heẽ, che aikuaa ko teoría!
  Adolf poseído osegi:
  - Tekotevẽ jajapo peteĩ ekranoplan - peteĩ especie híbrido peteĩ barco torpedero ha peteĩ hidroavión rehegua. Añetehápe oveve tuicha ijyvateve, amo 20-40 centímetro ygui. Ko kásope, masa de aire oipytyvõva embarcación ekranoplan oime mokõi parte. Peteĩva ha"e peteĩ ysyry congelado ipepo guýpe; ambue katu - ndaha'éiva mba'eve - osê ipepo guýgui pe área rembe'y rapykuéri ha oñemyenyhê meme aire oúva yvate guive, ipepo punta guive.
  Lippisch omoañete pya'eterei:
  - Añetehápe upéicha che Fuhrer!
  Adolf poseído osegi:
  - Ha katu pe masa principal aire rehegua opyta pe superficie rodamiento guýpe ha omoheñói petet presión upépe haimete ojoja pe presión velocidad rehegua ndive. Ojapo pe rol peteĩ especie de pista de patinaje aéreo-icha pe barco ekranoplan "ojeroky" reloj-icha! Peteĩha tapicha oiporúva ko mba"e práctica-pe ha"e ingeniero finlandés Kaario .Ha"e omoheñói peteĩ simple rectangular trineo ala rehegua odeslizava nieve ári oiporúvo peteĩ pantalla ha ohupyty jepe peteĩ patente upévare. Ñambyasy, umi militar nomomba'éi ko'ãichagua descubrimiento tiempo ohasávape. He"i hikuái mbo"ehára ruso Levkov ojapo hague experimento ojoguáva... Upéva he"ise, kóvagui ikatuha oiko peteĩ arma milagro pyahu, ikatúva omoguahẽ bomba, torpedo ha tropa aterrizaje Gran Bretaña rembe"ýpe, peteĩ aviõ velocidad-pe, ha pe... mismo tiempo ojehecha"ỹva radar-pe. ¡Además hetave ataque devastadora umi barco inglés-pe! Ñemoneĩ?
  Lippisch oñembotavy ipo reheve, umi mesera oipytyvõva oñohẽ chupe juky... Hoy"u rire michĩmi, pe diseñador he"i:
  - Heẽ, kóva ha"e peteĩ idea rico, jepémo oĩta algunos problemas técnicos. Techapyrã, sostenibilidad...
  Pe Adolf poseído oñakãity peteĩ manera amistosa-pe:
  - Ambohasáta ndéve peteĩ diagrama áspero, iporãve rejapo, ha ndete voi repulipáta umi detalle técnico michĩva. Pe hete ipukuva"erã, imandu"áva peteĩ aviõ fuselaje rehe, osyry peteĩ delfín cabina ryépe, parabrisas convexos ha motores turborreactores.... Jepémo ikatu umi motor pistón rehegua ombaꞌapóta avei umi modelo peteĩháme. Ha ojerremolca vove ko coloso y abierta-pe, umi motor okororõta ha pe cuerpo depredador estrecho ojepovyvýta peteĩ ballena-icha, omombo yvate peteĩ arai de rocío. Penemandu"áke, ko coloso ikatu oñemongu"e peteĩ luchador-icha unos metros y superficie-gui.
  Lippisch osilba admiración añeteguápe:
  - ¡Reguereko peteĩ imaginación rico, Fuhrer!
  Dashing Adolf oñeinspiravékuri:
  - Katuete ha"éta peteĩ arma milagrosa. Añetehápe, umi ekranoplan ndokyhyjéi mba"eveichagua tormenta-gui. Ndokyhyjéi hikuái hielo-gui - oveve hi'ári. Noñeamenasa chupekuéra umi ysyry juru pantanoso ha umi ita costera-pe, ikatuhápe oñembyai umi barco ordinario, ha umi yvy po"i ha"ete generalmente peteĩ estanque mitãnguérape ĝuarã. Ha'ekuéra ikatu omboguejy tropa oparupiete: Áfrika rembe'y guive Skeletons orekóva arrecife diabólico, mokõive rembe'y Estados Unidos-pe, umi yvy Ártico Canadá ha Alaska-pe. Oĩta kuri heta cien koʼã mákina, ha Gran Bretaña hoʼáta dos mésepe.
  Lippisch he"i tímidamente:
  - Ha umi mina?
  Pe Fuhrer opukavy:
  - Upéva ha'e exactamente umi mina! ¡Haʼekuéra noamenasa ni pe y guýpe ni pe y poguýpe! Péicha avei torpedo oúva submarino-gui. Ha ha"e voi ha"e peteĩ arma ideal oñorairõ haĝua umi submarino oñemotenondevéva ndive, oinupãvo chupekuéra carga de profundidad reheve. Avei, umi ekranoplano ikatu odispara misil ha mina umi barco enemigo-kuérape. Heẽ, katuete, apresentáta peẽme mba"éichapa ojejapo umi bomba guiada. Ha katuete, aterrizaje... ¡Peteĩ medio ideal oñeme"ẽ haĝua fuerzas de aterrizaje, ndaha"éi infantería reheve añónte, ha katu avei umi tanque reheve! Upéicharõ, ¡okambiáta peteĩ jeýpe pe gérra naturaleza kompletoite! Rentende piko Lippisch, mba'e negocio-pepa ojerovia nderehe pe Fuhrer?
  Pe diseñador oporanduve mercantilmente:
  - Mba"épa oje"e umi jopói rehe.
  Serio Adolf omoañete:
  - Katuete, umi ipy"aporãvéva, peteĩ kurusu de hierro orekóva diamante, yvy, colonia, súbdito! Jajagarráramo opa África, oĩta suficiente yvy opavavepe ĝuarã!
  Lippisch he"i:
  - Oñeme'êramo viru ha viru, ekranoplan oîma listo, pero... Areko avei proyecto peteî luchador sin cola-pe guarã.
  Pe Terminador Fuhrer pya"e oasegura haĝua pe inventor-pe:
  - Peteĩ bombardero jet sin cola , che ambohasáma, ambuekuéra oñangarekóta hese. ¡Ajépa ideprovécho ha peteĩ luchador! Umi ekranoplane iñimportanteve ha"égui peteĩ arma fundamentalmente pyahu... Avei, pe empresa Gotha oreko diseñador ikatupyryetereíva ojapótava péva. Upe aja, emba"apo ekranoplanes rehe. En general, ko'ágã heta asunto urgente areko, tekotevê gueteri añe'ê umi general tanque-gua ndive... Oñeme'êta peême orden...
  Lippisch oheja Fuhrer-pe oñeinspiraiterei. Adolf oimo"ã ikatuha iporãve oñe"ẽ raẽ umi físico nuclear ndive omoheñói haĝua peteĩ bomba atómica ha, tenonderãme, peteĩ bomba de hidrógeno, ha katu odesidi ndojapomo"ãiha hetaiterei mba"e, okargávo ijehe ha ambue tapichakuérape peteĩ jeýpe.
  Oĩkuri heta diseñador, umíva apytépe umi herakuãvéva: Porsche ha Aders. En general, umi alemán oguerekórire peteĩ superioridad cualitativa umi soviético-kuéra ári aviación ha pe flota submarino-pe (jepémo ndaha"éi opavave oadmiti péva!), upéicharõ pe flota de tanques Panzervale-pegua ojehechakuaa tapykuépe. En particular, umi mba"yrumýi KV soviético, T-28, T-34, iporãve umi alemán-gui armadura ha armamento-pe, ha T-34 avei rendimiento de conducción-pe. Ha katu umi arma umi tanque alemán-pegua ndaha"éi imbaretetereíva umi inglés Matildas ha Cromwell-pe ĝuarã, ha sa"ive umi omoheñóimava umi diseñador Churchill ha Challengers-pegua. Ndaja"emo"ãi pe armadura ikangyha umi diseño alemán rehegua...
  Oinvita rire umi invitado-pe oguapy haĝua, pe Fuhrer oñepyrũ omoñe"ẽ pe moral:
  - Ñambyasy, Alemania ko'ágã ndorekói arma antitanque ojeroviakuaáva... Ojeguerekóva arma T-3 50 mm, ikatu ohetũ hikuái armadura Matilda térã KV... Péro pe Matilda oike servísiope Gran Bretaña ndive oñepyrũ mboyve jepe pe Segunda Guerra Mundial. Ñande voi jajagarra Matildas-pe, ndaikatúiva ojeike iblindaje frontal-pe. Bueno, umi KV soviético ndaikatúi ni oike lado térã casco-pe. ¡Pe máximo ikatúva ojapo ñande auto ha"e oity pe pista! Upéva he"ise, peẽ diseñador oremoĩ peteĩ posición-pe umi tanque enemigo-pegua tuicha imbaretevéva oregui armadura-pe, ha umi "Grants" estadounidense pyahu ha umi "Sherman" oĩva listo producción masiva-pe ĝuarã ha"e superior armamento-pe. Ndaja'emo'ãi mba'yrumýi ruso orekóva cañón 76mm. Ha mba'éichapa remotenonde tembiapo remoheñóivo tanque pyahu, en particular peteî arma 88 mm reheve.
  Porsche ombohovái confusión-pe:
  - Katuete, romotenonde hína umi mba"e ojoguáva, tuicha Fuhrer. Ára 26 jasypokõime, Dirección de Armas ome'ê oréve peteî pedido peteî tanque ViK -4501 orekóva 45 tonelada. Péicha va'erã exactamente, orekóva arma antiaérea 88 mm oñekonvertíva torreta tanque-pe. Ore roguerekóma dibujo preliminar. Ikatu reñembokatupyry hesekuéra, tuicha mba"éva.
  Pe Fuhrer oporandu:
  - Nde piko Aders?
  Erwin oñakãity:
  - Yma cuarenta ary, vk -3001 oñeha'ã porã. Mba'yrumýi pohýi pyahu, orekóva cañón 75 mm. Oreko peteî arma ojoajúva modelo antitanque-pe, pero neíra oñemoî producción masiva-pe. Avei, oñemboguata tembiapo ojejapo haguã T-6, ipohýiva 65 tonelada peve. Ha peteĩ modelo ligerovéva orekóva 36 tonelada. Roñeha'ã hína tuicha Fuhrer.
  Adolf, oñeimagina ha"eha peteĩ oikuaáva opa mba"e, oñepyrũ pya"e ohesa"ỹijo umi dibujo. Ko"ápe ha"e umi boceto peteĩha pe formidable "Tigre" rehegua, Alemania tanque herakuãvéva Segunda Guerra Mundial-pe. Ko mba'yrumýi herakuãiterei Kursk Bulge aja. Soviético época-pe, "Tigres" oñembohory generalmente, ha katu upéi pe actitud ko auto rehe oñemomba"eve objetiva. Itiempo-pe ĝuarã, ko tanque, katuete, ndaha"éi ivaíva. Peteĩha escaramuza tuicháva aja ñande KV-kuéra ndive, mbohapy Tigre oity umi mba"yrumýi soviético, ha ha"ekuéra voi okañy oñembyai"ỹre. Pe ventaja principal ko mba"yrumýime ha"e pe cañón ipoderoso orekóva 88 mm, are guivéma ndorekóiva oponente digno. Ha katu, Kursk Bulge rehe, jepémo oî superioridad cualitativa tecnología-pe, umi nazi ojeity gueteri... Estadísticas ojeporúva combate ko mba'yrumýi rehe, avei ratio de pérdidas, generalmente oñe'ê hese peteîva umi mba'yrumýi iporãvéva de Ñorairõ Guasu Mokõiha. Péro umi deficiencia ojehecha avei tesa rupive. Peso ipohýiva 56 tonelada, orekóva armadura 100 milímetros añónte (80 lados añónte!), altura yvate, falta de ángulos de pendiente armadura racional ha rendimiento de conducción ivaíva. En general, pe tanque IS-2, oguerekóva diez tonelada sa"ive, ha"e superior pe tigre-gui armadura ha armamento-pe... Ha katu ko tanque ojekuaa febrero 1944-pe añoite. Pe "Tigre Real" generalmente opesa 68 tonelada, orekóva armadura frontal 180 milímetro... Añetehápe, ko"ãichagua tanque ndaha"éikuri adecuado ñorairõrã África-pe, desierto-pe, aterrizaje-rã, ha"e peteĩ máquina-nte peteĩ apysa arcilla-icha orekóva py ñai"ũgui. Nahániri, katuete, itiempo-pe ĝuarã, pe "Tigre Real" osẽ porãiterei, ikatu ohundi heta tanque enemigo-pe peteĩ ñorairõme, ha peteĩ jey oity veinticinco "Sherman"-pe peteĩ aravo"ípe. Ha"ete ku oĩva marandu veintitrés tanque T-34 rehegua ohundíva Tigre peteĩ ñorairõ aja. Ha katu en cualquier caso, ko tanque ha"e simplemente pe encarnación irracional jeporu poder ha peso rehegua. Pero, techapyrã, tanque T-54 soviético... Peteî especie de encarnación ojeporu racional exitosa umi tecnología añetehápe anterior Segunda Guerra Mundial-pe.
  Pe Fuhrer he"i decisivamente:
  - Nahániri, karaikuéra! ¡Ko proyecto ndaha'éi adecuado! Ojapóvo peteî mba'yrumýi orekóva cincuenta y seis tonelada orekóva 100 milímetro armadura añónte... ¿Moõpa oime ñande eficiencia ha racionalidad alemana oñemomba'eguasúva?
  Aders he"i tímidamente:
  - Pe S-2 francés, ipohýiva 70 tonelada, oguereko armadura 45 milímetro...
  Pe Fuhrer-Terminator ointerrumpi pochýpe:
  - Kóva ha"e peteĩ tanque Ñorairõ Guasu peteĩha ára guive. Péro pe KV-2 ruso oreko peteĩ bus ipukúva 152 milímetro ha ipohýi 52 tonelada. Péro péva 152 milímetro, ndahaʼéi 88.
  Upévare ame"ẽ peẽme tembiapo peteĩ cañón 88 mm calibre 71 rehegua, peteĩ tanque orekóvape ĝuarã peteĩ peso ndohasáiva cuarenta tonelada ha armadura frontal por lo menos 180 milímetros, lado ha casco 150 milímetro, peteĩ motor seiscientos , sietecientos kavaju pu"aka. Ha ko tanque oñemoîva'erã producción masiva-pe a más tardar, seis meses-pe.
  Umi diseñador alemán oñembopiro"y ha ipo oryrýi. Alejandro omaña hesekuéra oñembohory. Pe tembiapo añetehápe hasyeterei va"ekue; armamento ha armadura típica pe modelo "Tigre Real" 1944-pe ĝuarã, ha katu tekotevẽ remantene pe peso oguejy 28 tonelada! Ha katu, Adolf ohecha ko mba"e añeteguaiterei, ha ome"ẽ voi Porsche-pe peteĩ bofetada amistosa ijyva ári:
  - Ani reñembopochy, che voi adibujáta ndéve peteĩ esquema óptimo ikatuhápe reiko peteĩ peso relativamente michĩva reheve. Che ndaha'éi tirano, sino racionalista. Heta mbaʼénte remopuʼã jey vaʼerã. En particular, omoîvo transmisión ha motor oñondive.
  Aders he"i ñembyasýpe:
  - Péicha omoheñóita ñandéve ciertos problemas. En particular, ko'ãichagua arreglo orekóta ko'ã desventaja....
  Tough Adolf ointerrumpi:
  - Katuete oîta problema, pero en principio ikatu oñemboyke fácilmente. Particularmente término técnico-pe. Ha katu ikatu reposiciona pe motor tuicha compactamente, remomýi pe suspensión ha... Tekotevẽ oñemboguejy pe tanque altura dos metros-pe, ha pe tripulación oñemoĩva"erã reclinado, upéicharõ opa mba"e tuicha racionalvéta.
  Fuhrer oñepyrũ ojapo peteĩ boceto, peteĩ especie de dibujo, pe tipo de tanque soviético ojeguerohoryvéva periodo posguerra-pe, T-54. Ko mba'yrumýi osẽ porãiterei ha upévare oñembohasa ary 1947-pe ha ojeporu ñorairõ aja Afganistán-pe talibán ndive;umi ñorairõhára iraquí oñorairõ Ejército Estados Unidos-gua ndive Tormenta del Desierto aja ha Operación Choque y Awe térã Libertad Irak . " En total, mas de 70 mil ko'ã tanque ojejapo. Ha pe áuto osẽ porãiterei hague. Oguerekóva ipohýi 36 tonelada, armadura frontal 200 milímetro, ha cañón calibre 100 milímetro. Ko tipo oñorairõ porã mokõive Paton ha Pershings americano ndive Guerra de Corea aja. Upéicha ko nivel tecnológico-pe guarã modelo oî porãiterei ha realista implementación-pe guarã. Ha ndahasyiete ojejapo haĝua - ndahepyi... Pe cañón alemán 88 mm 71 El rehegua, ha"e suficientemente penetrante opavave tanque Segunda Guerra Mundial-pe ĝuarã (excepción armadura frontal IS-3-pe ĝuarã, oikéva servicio-pe jasypokõi 1945-pe!). ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe pe IS-3 rehe? Pe tanque iporãiterei armadura rehe, ha pe torreta, oñeme"ẽva"ekue chupe peteĩ forma de lucio. Añetehápe, pe rendimiento de conducción naiporãi, ha pya"e ojejoko. Upéi oĩve heta modelo, IS-4, ha upéicha oñemohenda peve IS-10-pe, oñembohérava T-10 Stalin omano rire. Ha péva ojekuaa ha'eha pe último tanque pesado soviético. Jruschov ombotove opaite mba'yrumýi pohýi ñemoheñói, ha umi oúva hapykuéri ndorrevisái ko mba'e!
  En general, ¿oikotevẽpa umi alemán peteĩ tanque ipohýiveva cuarenta tonelada-gui, peteĩ tanque mediano-pe jepe ikatúramo omoĩ peteĩ cañón ikatúva oike 193 milímetro armadura-pe peteĩ distancia 1000 metro-pe?
  Umi norteamericano pya"e oheja umi tanque pohýi, ha pe Pershing ipohýi ndohasái 42 tonelada, ha pe Sherman generalmente 32. Ha katu ojekuaa rire oñepyrũ potaitémaha peteĩ ñorairõ URSS ndive, ojekuaa peteĩ monstruo orekóva peteĩ 120 mm arma calibre ha peteî velocidad proyectil inicial haimete 1000 metros por segundo. Ha katu pya"e umi norteamericano oñedesilusionákuri ko tanque-gui. Ojekuaa mboyve IS-10, pe tanque ojeguerohoryvéva ñorairõ rire ha'e IS-4, orekóva armadura frontal 250 milímetro ha armadura lateral 170... Mba'yrumýi ojeroviakuaáva, jepémo ipohýi hetave 60 tonelada. Taha'e ha'éva, tekotevê oencarga omoheñóivo tanque pohýi Alemania-pe guarã, pero ndohasái 50 tonelada. Techapyrã, pe IS-10 opesa ramoite 50 tonelada, oreko armadura frontal 290 milímetro ha peteĩ arma 125 milímetro... Por cierto, mba"e calibre-pa osẽ porãvéva? Ñorairõ aja, umi modelo Sherman ha Churchill ojeguerohoryvéva oguereko armadura 100 ha 152 milímetro (frontal). Bueno, umi "Tigres Reales" ombohovái porãiterei... Ha katu pe "Pantera" oñepyrũ opyta tapykuépe michĩmi pe calibre 75 mm-gui, jepe pe velocidad inicial yvate pe proyectil-pegua ndaha"éi suficiente. Upévare ojekuaa "Pantera" orekóva arma 88 milímetro, jepémo ñorairõ opakuévo añoite, ha mbovymínte oĩ. Ha katu pe Wehrmacht ndorekói hague plan oarma jey haĝua umi tanque ha arma antitanque orekóva calibre tuichavéva ohechauka ko estado de cosas okonveniha opavavépe. Añetehápe oĩkuri peteĩ arma autopropulsada Jagdtiger orekóva cañón 128 mm ha armadura frontal 250 mm, ha katu 71-nte ojejapo ha michĩmínte ndaikatúi oinflui pe ñorairõ rape rehe. Por cierto, pe iñinteresanteva ha"e umi Jagdtiger oñeme"ẽ jave, 43 hetave opyta servicio-pe, ohechaukáva pe extrema supervivencia ko"ãichagua máquina-pe.
  Por cierto, Stalin omanda pya"e ojearma haĝua IS-2 peteĩ cañón 122 mm reheve, jepémo ipu"aka penetrante hetaiterei umi tanque alemán-pe ĝuarã (ndaha"éiramo "Tigre Real", ha katu ojejapo 458 tanque ko"ãichagua añónte). Hetaiterei oñemoñe'ê dictador-pe oñelimita haguã barril 100 mm-pe. Ha añetehápe pe arma autopropulsada T-100 ojekuaa ha"eha pe iporãvéva umi característica de combate general rehe. Opa mba"e rire, tuichavévo pe calibre, michĩve pe suministro de proyectil, sa"ive pe tasa de fuego, pe velocidad ñepyrũrã pe proyectil rehegua, pe alcance ha precisión tata rehegua... Ha katu umi alemán oguereko pe tanque tuichavéva, pe T- . 4, ha umi arma autopropulsada oñemopyendáva hese, opesa 22-24 tonelada añónte. Pe arma autopropulsada Panzer katu osẽ porãiterei: Pantera armamento ha armadura frontal haimete ojoguaite imba"évape, ipohýi ha ijyvate michĩeterei. Tekotevêta ojeordena oñemoherakuã haguã Panzers simple ha ndahepýiva producción-pe .
  Ha mbaʼépa ikatu jaʼe pe calibre orekóvare pe pistola? Umi arma antitanque-pe guarã, peteĩ calibre 128 milímetro tuichaiterei;iporãve ojeporu arma de asalto ramo, ha ojeporavo peteĩ intermedio 105 milímetro-gui.
  Adolf ohechauka umi diseñador alemánpe pe diagrama:
  - ¡Kóva ha'e ñande arma secreta pyahu! Ko tanque oñemotenondeva'erã prueba jasy oúvape. Ijeporu ñorairõme ha'éta ary 1943-pe. Upe aja, oreko avei peteî proyecto omoheñói haguã peteî tanque ipohýiva orekóva arma 105 mm. Péicha avei umi arma autopropulsada ligero. Upévare peñepyrũ pemba'apo karaikuéra.
  Aders ombotove tímidamente:
  - Pe diseño reproponéva ojehecha atractivo, ha katu pe problema ha"e ko tanque noĩriha espíritu ñande tradición-pe... Ha pe tripulación oîta incómoda...
  Adolf ombohovái rangue, hoy"u juky ha opropone:
  - Ikatu jakaru, irũnguéra. En general, ko tanque ikatu ojejapo hetaiterei, ha ndaha"éi che aimo"ãva umi estadounidense ha británico oproducitaha peteĩ mba"e iporãvéva opa mboyve pe ñorairõ. Ha ko árape ikatu re'u so'o'imi...
  Mitãkuña"ikuéra pya"e omoĩ mesa. Alejandro, ohechakuaávo pe Fuhrer rye, ojedesteteva"ekue so"ógui, ikatuha hasy, oiporavo opyta añete ijehe, ha ho"u peteĩ esturión michĩmínte, imandu"a aja Sobakevich rehe "Alma Muerto"-gui. Hmm , ko"áĝa peve ha"ete ojapo porãva opa mba"e. Omoî economía peteî pie de guerra, odeclara guerra total, omonéî léi ojeadoptava'erã kuri yma 1939-pe... Hitler mbeguekatúpe militarización ndive ogueru escasez de armas, ha precisamente en términos cuantitativos... Hi'arive, pe famoso diputado- 44 fusil de asalto... Iporãiterei umi característica de combate orekóvape peteĩ mba"e en alguna manera iporãvéva jepe umi modelo Kalashnikov ypykuegui. Ipohýi"imi mante... Ikatu piko añetehápe jaipuru pe fusil de asalto AKM base ramo? Eh, iporãta ojejapo peteî arma ombojoajúva precisión M-16 americano orekóva tasa de fuego ha confiabilidad AKM ndive. En general, pe progreso oñemoakãrapu"ã desigualmente. Por ehémplo, umi motor oĩva umi tánkepe nomoĩri heta puʼaka, péro pe komputadórape ndaikatuvéima ojeike. Ha katu oreko conocimiento futuro rehegua, ha katu mba"épa ikatu oikuave"ẽ en términos, por ejemplo, peteĩ sustituto de petróleo. Ko"ágã peve, América-pe jepe noaprendei hikuái mba"éichapa oproduci efectivamente gasoíl carbón-gui! Jepénte ojupi petróleo repy. Ha, mba"e piko ikatu oikuave"ẽve. Protección dinámica, motor turbogenerador... Ha péva oikóta, pero michîmi rire, ani haguã ojejapura omohenda trumpeta. Setenta áñope, pe progreso oho mombyry, ha katu ojeity peve pe tuja, mba"asy avei, ha yvypóra ndaha"éi Tupã! Hi"arive, amo hapópe oî voi regresión... Techapyrã, ojupi religiosidad, especialmente Rusia ha espacio postsoviético-pe, avei tetã islámico-pe. Péro umi opensáva tuichaitereíva pe tiémpo Renacimiento ha koʼag̃aguápe oprofetisa pe rrelihión mbeguekatúpe omanotaha!
  Ha katu iñextraño, okakuaa ohóvo extremismo religioso... Ha umi pa"i ointerferi ohóvo política estatal-pe. Ha ko situación-pe, política mburuvichakuéra orekóva incomprensible, ¿añetehápe oguerovia hikuái seriamente pe añetegua oîha Ortodoxia térã Islam-pe? Opa ko"ã tapicha oñemoarandu ha iñaranduva? Ndaipóri ramo, upéicharõ, ¿mba'e punto oreko ojehejávo modelo secular de estado? ¿Ojeguereko haguã eficiencia oadministra haguã masa? Ha katu ha"e precisamente ortodoxia ohechaukáva ineficaciaha religión estatal ramo... Pe hecho ha"e, oguerekógui base formal cristianismo-pe ĝuarã ha, tenonderãite, Nuevo Testamento-pe ĝuarã, Ortodoxia oreko base ramo pe mbo"epy pacifista: ani peñemoĩ ivaíva ha ehayhu ne enemigo! Ha katu al mismo tiempo, pe política añetegua imperio-pegua ha"e agresiva ha oikotevẽ violencia ha conquista. Péva ha'e pe ome'êva contradicción forma ha esencia apytépe. Heta tapicha nontendéiramo jepe conscientemente ko mba"e, ¡oñandu subconscientemente!
  Péva rupi, pe enseñanza ortodoxa ineficaz, ndorekói lógica, oñeha'ãva ha'e imperial ha cristiano al mismo tiempo. Ha Cristiano he"ise judío ha pacifista! Añetehápe, la Biblia ohai haimete enteramente umi judío, ha ikatu voi enteramente, apóstol Pablo he"ígui pe ventaja orekóva umi judío tuichaha oñekonfia haguére chupekuéra Ñandejára ñe"ẽ! ¡Upéva heʼise peteĩ ruso ndogueroviaivaʼerãha la Biblia! Péva he"ise oñeikotevẽha ambue jerovia, ha katu noñemopyendavéima Escrituras Judías-pe... Mávapa? ¡Omoheñóiva'erã profesional ha psicólogo ikatupyrýva FSB oisãmbyhýva! Upéicharõ heta contradicción oñesolusiona porãta...
  Oje"eva"erã peteĩ mitã omoñe"ẽva Evangelio araka"eve ndoikomo"ãiha peteĩ ñorairõhára imbarete, ipy"aguasúva, ipy"ahatãva ohayhúva Rusia! Ha mbaʼe tetãpa ifamóso la Bíbliape? ¡Israel!
  Añetehápe, Adolf voi ojeposeí, ko jugador, ojejuhúgui Hitler rendaguépe, mba"eveichavérõ ndohasái va"erã pe persecución judío-kuéra rehe. Upéva rangue, umi hudío ideprovéchova odisfruta beneficio ha ombaʼapóta Tercer Reich-pe g̃uarã. ¡Ndaiporimoʼãi umi mbaʼe ndovaléiva mbaʼeverã ojedispara hag̃ua umi sientífiko térã artísta hudíope! Péro ningo prematuro ojederoga umi léi antisemita. Primero, umi tapicha ikatu ontende vai, ha segundo, kóva ha"e peteĩ fuente de riqueza ha peteĩ fuente sólidaiterei! Ha katu, katuete, ikatu oñembopiro"y umi política antisemita a cambio de apoyo judío.
  Mba'épa ojejapóta Papa rehe. Umi relación Vaticano ndive mombyry oî ideal-gui, pero guerra abierta oguerúta perjuicio ko etapa-pe añoite. Péva he"ise tekotevẽha reheka Vaticano pytyvõ, ha katu al mismo tiempo reinsisti nde intereses-pe... Idealmente, emoĩ nde títere Pedro tróno ári ha mbeguekatúpe reforma pe religión...
  Porsche ointerrumpi Adolf remiandu:
  - Rovy'aiterei nde karu rehe, Fuhrer!
  Pe Adolf poseído opukavy gracioso:
  - Ha, ko'ágã peve añembyatýta Himmler ndive, ha upéi aheja toguahẽ Heenseberg. Ha pemañamína, karaikuéra: ¡oñeme"ẽma peẽme plazo estrictoiterei!
  Fuhrer ehérsito omýi hína kuri África tuichakue javeve. Ha oguereko defensa URSS rehe.
  Ro"y jave, Ejército Rojo omoñepyrũ ofensiva Rzhev repisa-pe, ha katu umi nazi oha"arõ upépe ha ikatu omboyke pe golpe. Sur gotyo, umi alemán ojepyso avei, ojejokóvo Oryol ha Jarkov dirección rehe. Ha Leningrad ypýpe añoite, umi ñorairõhára soviético ikatu ojapo Operación Iskra, ha katu umi ñorairõ ipuku haimete peteĩ jasy ha ojejogua pe victoria peteĩ precio yvatetereívape.
  Umi Krauts oikove mba'éichapa ro'y '42 - '43-pe.
  Péro primavera-pe, la majoría África ojagarrapáma haʼekuéra. Ha pe Fuhrer oproba hína umi y pyʼaguapy rehegua Gran Bretaña ndive.
  Churchill ro"ysãmi ko mba"ére. Jepénte Gran Bretaña ohasa asy derrota rire derrota.
  Avei nahesakãporãi Japón ndive - pe Batalla de Midway operde América, ha umi samurai oinupã aja pe flota yankee tuicháva pedazo por pedazo. Ha América ndikatúi oñebeneficia superioridad numérica orekóva mar ha aire-pe.
  Hitler oatakase URSS rehe, pero oñemoherakuã rire jepe movilización general, total, sa'ieterei oreko mbarete pévape guarã. Umi Kraut isarambi guive África tuichakue javeve.
  Arahakúpe Ejército Rojo voi oime dispuesto oñemotenonde haguã. Umi nazi katu ojagarra rire África, ojapo soldádo colonial. Ha ohupyty hikuái recurso adicional.
  Ojepuru ojejapo hag̃ua umi tanque León, Tigre ha Pantera. Ha katu umi dato oñeme"ẽva"ekue pe monstruo-pe ndosẽporãiete. Hepyeterei, ipohýieterei. Añetehápe, defensa-pe ĝuarã pe Pantera ha"e peteĩ destructor de tanques iporãva, orekóva peteĩ cañón odispara pya"éva.
  Ha katu pe osẽ porãvéva ha"e "León", ipohýi, hepyetereíva, ha katu ndaha"éi iñefectivoitereíva. Pe arma ipoderosoiterei treinta y cuatro soviético ha umi tanque ligero rehe, ha pe tasa de disparo tuicha sa"ive pe Pantera ha Tigre-gui. Ha pe armadura katu iporãve pe "Tigre"-gui, ha avei umi pendiente racional-pe. "León" ojekuaa ha"eha peteĩ "Pantera" tuichávaicha oguerekóva noventa tonelada ha peteĩ motor orekóva ochocientos caballo de fuerza. Ha katu, pya"eve"imi tembiasakue añeteguágui, pe "Tigre"-2, veintidós tonelada ligero, oike producción-pe. Oñemboty nivel de protección-pe pe "León"-gui, ha katu móvilve, ligero. Pe arma katu oguereko calibre 88 mm - versus 105, ha katu suficienteiterei ohundi haguã opaite tanque soviético. Ha pe tuicha mba"éva ha"e peteĩ tasa pya"eve tata rehegua - ocho disparo versus cinco.
  Upéicha "León" ha"e peteĩ memby peteĩ genio alemán, ñembyasy ndoikóiva hapo.
  Alemán-kuéra ojagarra opaite Áfrika, Madagascar avei, arahaku aja. Stalin oha"arõiterei.
  Ikatu ha'e voi oipapa umi alemán rehe omoñepyrû haguã ofensiva. Ko"ýte ohechávo mba"éichapa og̃uahẽ umi tanque León, Tigre ha Pantera. Ha katu umi Kraut osoluciona gueteri hína kuri umi problema pe continente iñypytũvape.
  Stalin ofalta upe momento-pe. Pe ofensiva tropa soviética-gua oñepyrũ Orel ha Jarkov gotyo. Oĩháme voi umi alemán oñembosakoʼi porã hague. Ha ndaikatúi ojehupyty sorpresa táctica. Umi ñorairõ ypykue voi ohechauka "Pantera" osẽ porãiterei defensa-pe. Ndaha'éi ivaíva ha "Ferdinands". Ha'ekuéra iporã avei.
  Ha pe Tigre ha"e peteĩ tanque productivo. Ha omoinge porã gol. Umi alemán odefende kyre'ÿme. Ha oaguanta umi enemígo oinupãva. Mbohapy jasy ñorairõ iñakãhatãitereívape, Ejército Rojo oñemotenonde quince kilómetro-nte. Ha tuicha mbaʼe umi mbaʼe operdevaʼekue.
  Mokõi docena de aviõ inglés oveve umi mitãkuña camuflada ári;oiméne ndohechakuaái mba"eve, ha oñepyrũma okañy pe horizonte rapykuéri, oñehendu sapy"a umi tyapu pyahu sospechoso. Madeleine omanda:
  - ¡Opavave oñeno ha ani oñemomýi!
  Mitãkuñakuéra oñekongela, oha"arõ hikuái peteĩ mba"e. Ha upéi ojekuaa pe duna rapykuéri guive umi transportista ligero ha kamiõ. Jahusgávo pe diseño, ojejapo Inglaterra ha América-pe. Mbeguekatúpe oho hikuái Túnez táva guasu gotyo. Madeleine oñekonfundiʼimi. Oguerovia línea de frente oîha mombyry gueteri, he'iséva umi británico ndoguerekomo'ãi gueteri tiempo ojehechauka haguã. Térã jaʼe porãsérõ g̃uarã, ndojehechái vaʼerã hikuái. Ha ko"ápe peteĩ columna entera oñemongu"e ohóvo. Jepe, ikatu, sa"ive peteĩ batallón-gui... Mávapa ha"ekuéra, algún grupo de combate, ohasávo umi desierto peteĩ frente ndaha"éiva mba"eveichavérõ continuo-gui, ohekase pe trasero-pe. Ha"ete lógico, jepe tecnología reheve ndahasýi ojehechakuaa haĝua chupekuéra desierto-pe. Tahaʼe haʼéva la situasión, tekotevẽ rembohasa rrádio ne amigokuérape, péro ani redispara. Hiʼarive, oĩnte cien umívagui, ha oĩ mas de trescientos británico!
  Gerda he"i iñe"ẽmbegue Charlotte-pe:
  - ¡Ko'ãva ha'e inglés! ¡Kóva ha"e primera vez ahecha chupekuéra hi"aguĩeterei!
  Pe angirũ iñakãrague morotĩva, avei oñenerviosaiterei, ombohovái:
  - ¡Mba'eve especial! Ha ijapytepekuéra hetaiterei oĩ morotĩva!
  Añetehápe, por lo méno la mitad umi inglés haʼe vaʼekue morotĩ. Ha pe columna omýi mbeguekatu, ha umi morotĩ opukavy gueteri... Oñemoaguĩ ohóvo...
  Ko"ápe peteĩ mitãkuña nervio ndogueropu"akái, ha odispara peteĩ ametralladora. Upe segundo-pe voi, umi ñorairõhára hembýva odispara, ha Madeleine okororõ tarde:
  - Tata!
  Heta docena inglés-pe oñeikytĩ peteĩ jeýpe, peteĩ umi kamiõ hendy tatatĩme. Umi británico hembýva odispara indiscriminadamente. Madeleine, ojagarrávo pe momento, osapukái:
  - ¡Emombo oñondive granada ofensiva!
  Mitãkuña'i batallón de élite SS "She-Wolf" omombo granada mombyry ha hekoitépe. Ha imitã guive oñembokatupyry hague hikuái, ha avei ohasa hague técnica especial . Péva reñembokatupyry jave descarga eléctrica reheve, reñemombeguemi pe lanzamiento reheve ha reñemondýi. Gerda ha Charlotte omombo avei ijopói. Ha umi británico iñakã ári ha iñakã ári... Igustoiterei. Odispara hikuái al azar, ha umi morotĩ osapukái gueteri peteĩ ñe"ẽ oñentende"ỹvape. Umi katuete ha'e scumbags...
  Ha Gerda odispara ha oity, opurahéi aja avei:
  - ¡Oî peteî pesadilla umi temimbo'e SS-pegua! Peteĩ salto - peteĩ golpe! Ore ha"e kuña-lobo - ore método ha"e simple! ¡Ndoroguerohorýi roipyso pe jagua jyva!
  Charlotte avei opukavy ombohováivo. Umi bala odispara haʼe ombojaʼo pe akãrague pehẽnguépe. Ha upéi oikytĩ hikuái hesa. Ko'ápe oî peteî kuimba'e morotî okyhyjéva oinupãva icompañero rubio lado-pe bayoneta reheve. Oñohẽta tuguy ombohovái haguã. Charlotte opurahéi hendive:
  - ¡Ángeles del infierno iñypytũva mbyjakuéra rehegua! Haʼete ku oñehundítava opa mbaʼe oĩva ko univérsope! ¡Tekotevẽ reveve yvágare peteĩ halcón pyaʼeguáicha! ¡Oñangareko hag̃ua umi ánga rehe ani hag̃ua oñehundi!
  Umi británico oactúa noñeorganisái, hetave ijapytepekuéra ha'e soldado colonial: morotî ha indio, árabe. Ho"a, oñekongela térã, al contrario, otyryry hatã ha oñepyrũ oñani liebre itavyháicha. Ha katu, umi mitãkuña odispara hekopete, ha jepe umi granada ndovevemo"ãi mombyry, ¡umi fragmento ijyvyku"i! Sa"ima opyta umi enemigo. Madeleine osapukái inglés-pe, iñe"ẽ hatãiterei ha natekotevẽi ni peteĩ megáfono:
  - ¡Peñeme'ẽ ha roperdonáta pende rekove! ¡Py"aguasu jave reguerekóta tembi"u porã, víno ha sexo!
  Omba"apo instantáneamente ha peteĩ jey oñeme"ẽ hikuái... Po yvate ha...
  Ombyaty hikuái cincuenta preso, la mitad herido. Madeleine omanda:
  - ¡Emohu'ã umi herido!
  Umi "lobo kuña" odispara inceremonialmente bala umi ndaikatúiva oñembo"y ipy rehe templo-pe, ha umi hembýva ojekarga auto-pe ha ojegueraha base hi"aguĩvévape.
  Pe yvyku"i haku asýva rire pe desierto-pe, Gerda py nandi ovy"aiterei oñandu haguére pe goma suave. Ha"e voi oñelamenta vy"ápe... Umi kamiõ norteamericano oĩ porãiterei ha noñemongu"éi pe viaje aja. Ogana rire, umi mitãkuña ovy"a. Charlotte oporandu Gerda-pe:
  - Mboypa rejuka.
  Pe mitãkuña oñakãity oñemondýigui:
  - ¿Ndereikuaái piko? Ndaha"éi che año adisparava"ekue... Ha katu aimo"ã heta oĩhague!
  Charlotte okalkula:
  - Ore ningo cien, ojuka trescientos rupi, he'iséva mbohapy por hermano, he'iséva, por hermana! ¡Peteĩ ñepyrũ impresionante pe ñorairõme!
  Gerda oñanduuka ipo indiferentemente:
  - ¡Kóva ndaha'éi iñimportánteva chéve guarã! Pe mbaʼe iñimportantevéva ningo ni peteĩ amígo nomanói hague. Jepe kóva ha"e, katuete, estadística, oñehundi trescientos enemigo, ha ore lado-pe mokõi lobo ñorairõhára añoite ojeherida"imi. Che sorprende voi mba"éichapa ndajaconquistapaitéi gueteri África, ko"ãichagua ñorairõhára ndive.
  Charlotte pya"e ombyai pe estado de ánimo:
  - Bueno, ¡roperde ko'ã guerrero desgraciado-pe dieciocho-pe!
  Gerda pochýpe oñakãity porã, ha"ete ku ojejaho"íva Año Nuevo nieve reheve:
  - ¡Kóva oiko traición rupi! Ha katu añetehápe, roñemoaguĩve araka"eve victoria-gui ha péva ojehecha porãiterei opavave ndaha"éiva ohecha"ỹvape! ¡Ai, roñeinterrumpi!
  Charlotte omoneĩ, hábilmente oikytĩvo ijapysa akatúa rapykuéri ipysã nandi reheve:
  - Heẽ, traición, sabotaje, mediocridad militar-kuéra rehegua... Péro roity gueteri umi rusope, ha roovliga chupekuéra oñemeʼẽ hag̃ua 1918-pe! Oh, iporãta jaguata umi extensión Rusia-pegua rupi, upépe iporãiterei, ha katu ko"ápe haku!
  Gerda opukavy vy"ápe:
  - Ha katu Rusia-pe oĩ escarcha vaiete... Ha katu añani jave che py reheve pe nieve oĩva yvyty ári, aikuaa mba"e tortura-pa.
  Charlotte odesnuda hatĩ:
  - Gerda michĩ oñani ipy reheve pe nieve hendýva rupi... Kóva ha"e simbólico, ha"ete ku oĩva peteĩ cuento de hadas-pe... Cuento de hadas peteĩ pura, mitã gueteri ha ndaha"éiva mba"eveichavérõ egoísta rehegua...
  Gerda oñakãity vy"ápe iñamígope:
  - Ha"ete ku jahava"erãha Fuhrer-pe?
  Charlotte omoañete:
  - Haimete! Ñande jaguatante hína, ndaha"éi ñañani ñande py"a"ỹre pe yvyku"i haku asýva desierto-pe. Ha pe victoria rire jepe.
  Pe kuimba"e morotĩ oñeñapytĩva"ekue oñe"ẽmbegue alemán-pe:
  - Ángel vaiete, che aime listo aservi haguã ndéve! Nde niko tupãsy, che ne rembiguái!
  Charlotte ohetũ pe cautivo morotĩ akãrague rizado morotĩva ipy asy"imi reheve:
  - ¡Peẽ morotĩva ha"éma tembiguái naturaleza rupive! Kóva, katuete, peteĩ parte-pe iporã, oĩ omba"apo mbareteva"erã ko"ẽ guive ka"aru peve, ojapo tembiapo menial... Ha katu peteĩ tembiguái naturaleza rupive, naturaleza vil rupive, ha"e peteĩ traidor ha ndaikatúi ojejerovia hese peteĩ arma reheve . Ñande alemán katu ha"e pe tetã cultural ha oñemohenda porãvéva ko Yvýpe. Peteĩ tetã tuicháva ñorairõhára rehegua, ha ndaha"éi mba"érepa"ỹre umi mercenario alemán oservi opa ejército europeo-pe ha Rusia-pe jepe, py"ỹive umi cargo de comando-pe!
  Gerda he"i mbarete:
  - Heẽ, oreservíta tembiguái ramo. Ore roguereko menajería especial umi negro-pe guarã. Ha ko'ágã peve rejapova'erãnte ha'e...
  Charlotte opropone:
  - Tohetũ ñande py. Añetehápe, iporãta ñandéve, ha Níger oñemomirĩ.
  Gerda oñakãity mbarete:
  "Ndaikuaái mba"éichapa reime, ha katu ombojeguaru pe ariano pire potĩ opokóramo pe Níger hyakuã asýva juru rehe". Upéicharõ...
  Charlotte noĩri de acuerdo:
  - ¡Ndaha'éi añetehápe! Upéva rangue, chegusta vaʼerãmoʼã. Bueno emañamína...
  Pe iporãva iñakãrague morotĩ tatatĩva oity ipy michĩmi pe kuimba"e morotĩme. Kyre"ỹme oñepyrũ ohetũ pe tupãsy kuã puku ha lisova ha cincelado. Ha pe mitãkuña opukavy porãnte ombohováivo, pe kuimba"e morotĩ juru hũ ocosquilla ipire morotĩva. Pe preso ñe"ẽ oñani pe mitãkuña py elástico ha yvytimbo"imi ári. Iporã gueteri remotĩramo peteĩ kuimba"e imbaretéva, haimete dos metros.
  Gerda oñesorprende:
  - Iñextraño, ha katu nereñandúi piko reñembohorýva?
  Charlotte opukavy:
  - ¡Ndaha'éi añetehápe! Mbaʼére piko chembojeguaru vaʼerã?
  Gerda oiporavo okirirĩ: mba"ére piko oikeva"erã iñamígo rembiapokuérape? Añetehápe, oñemongakuaa hikuái peteĩ kuña alemana ndaha"éi ha"eva"erãha peteĩ ñorairõhára añónte, ha katu avei peteĩ tembireko oporohayhúva, ipy"aporãva ha peteĩ sy hesãiva. Ha katu ha"e voi nopensái gueteri umi mitãkuimba"ére, ikatu esfuerzo físico pohýi rupi, térã simplemente ndojuhúi gueteri icompañero. Péro Charlotte haʼete avei ikaneʼõva upévagui. Oinupã pe kuimba"e morotĩme ijyva ári ijyva reheve, upéicha rupi oñepyrũ osyry ijyva ha opropone Gerda-pe:
  - Ikatu piko japurahéi?
  Gerda oñakãity:
  - Katuete, japurahéita! Ndaupeichairamo oñembyasy!
  Mitãkuña oñepyrũ opurahéi, ha iñangirũnguéra oike, upéicha rupi pe purahéi osyry peteĩ cascada-icha:
  Che ahayhuetéva ha che rosẽ hína ka"aguýgui,
  ¡Oñomi ñembyasy ndaha"éiva yvypegua!
  Ha pe ro"y, hendýva, ro"ysã, .
  ¡Pe motivo oñembyaíva operfora!
  
  Py nandi pe nieve-pe, .
  ¡Umi mitãkuña oho morotĩ!
  Umi yvytu atã vai okororõ lobo-icha,
  ¡Omoapañuãiva guyrakuéra aty!
  
  Péro pe mitãkuña ndoikuaái kyhyje
  ¡Haʼe ningo peteĩ luchador ipoderósova!
  Pe kamisa apenas ojaho"i pe so"o, .
  ¡Katuete roganáta!
  
  Ñande ñorairõhára ha"e pe ikatupyryvéva,
  ¡Ndaikatúi rembojere peteĩ trineo reheve!
  Ko"ápe umi arce omýi mbeguekatu,
  ¡Ho"a hína nde jyva ári umi nieve ryru!
  
  Ndaha"éi ñande jepokuaa jakyhyje,
  ¡Ani piko reñeanimá rekyhyje pe roʼysãgui!
  Pe opositor ikyra peteĩ tóro akã reheve,
  ¡Ha'e pegajoso ha repugnante pegamento-icha!
  
  Tavayguakuéra oguereko peichagua mbarete
  Mba"épa ohupyty pe rito marangatu!
  Ñandéve guarã jerovia ha naturaleza,
  ¡Pe resultado ha"éta victorioso!
  
  Cristo Oinspira Tetã Túvape,
  He'i ñandéve ñañorairõ haguã ipahaite peve!
  Ikatu hag̃uáicha ko planétagui oiko peteĩ paraíso,
  ¡Opavave korasõ ipy"aguasu va"erã!
  
  Koʼẽrõitéma umi hénte ovyʼáta
  ¡Toiko pe tekove ha"e peteĩ kurusu pohýi sapy"ánte!
  Umi bala ningo brutalmente oporojukáva
  Péro pe hoʼa vaʼekue opuʼãma!
  
  Ciencia ome"ẽ ñandéve inmortalidad, .
  Ha umi ho"ava"ekue apytu"ũ ojevy jeýta deber-pe!
  Ha katu ñasẽ ramo pollo, cheguerovia,
  ¡Pe enemigo pyaʼe voi ombotornillo vaʼerã pe puntuación!
  
  Upévare, por lo méno eñemboʼe Ñandejárape,
  Natekotevẽi jajavy, ¡eñembotavy!
  Juez Todopoderoso ningo ipyʼahatãiterei,
  ¡Por lo menos ikatu oipytyvõ sapy"ánte!
  
  Tetã Sy ningo che ahayhuvéva, .
  Tetã marangatu, arandu!
  Ñande ruvicha, ejagarra hatãve umi rienda,
  ¡Pe Patria heñói ipoty haguã!
  Umi mitãkuña batallón de élite SS-gua "She-Wolf" opurahéi porãiterei, ha umi ñe"ẽ ha"e alma. En general, oĩ peteĩ estereotipo peteĩ kuimba"e SS he"iseha peteĩ verdugo! Péro upéva ndahaʼéi añetegua. Oĩkuri, katuete, unidad punitiva especial, hetave jey parte ramo umi división de seguridad-gui omotenondéva operaciones especiales, ha katu la mayoría umi división SS-pegua ha"e simplemente umi guardia de élite Wehrmacht-pegua. En general, oje"eva"erã propaganda pytã ha totalitaria ndaha"eiha pe fuente de información ojeroviavéva Segunda Guerra Mundial rehegua. Opa mba'e rire, ojekuaa umi tendota comunista Agitprop-gua ndikatúi oipytyvõ sino imparcial ha objetivamente ocubri umi acontecimiento. Upéicha, hasy confiablemente ojehusga haguã moõpa oîkuri añetegua añetegua umi mba"e vaiete ojapóva umi nazi, ha moõpa oîkuri ficción. Taha"e ha"éva, umi oñembohapéva seriamente investigación histórica-pe ojeobliga orrekonose haĝua naentéroi guerrero SS-gua ha"eha peteĩ verdugo ha peteĩ monstruo. Avei, ojejapo mboyve atentado URSS rehe; Umi nazi generalmente oñekomporta tolerante umi territorio ocupado-pe, fuente occidental ndohechaukái mba'eveichagua atrocidad masiva ni represalia.
  Ha ko'ágã mitãkuña'ikuéra oipytyvõ umi preso-pe oguejy haguã mba'yrumýigui; ohetũ hikuái umi kuimba"e tímido hombros anchos de manera amistosa. Upe rire oñeinvita mitãkuña'ikuérape oñembopiro'y haguã...
  Pe almuerzo ha"e modesto, ha katu peteĩ cebra ojedispara desierto-pe ha káda mitãkuña ohupyty peteĩ kebab oñembojyva"ekue estilo árabe-pe. En general, umi árabe, por lo menos okáguio, ipy"aporã ha umi oikuaáva alemán oñeha"ã voi oñembohory térã ohetũ porã umi mitãkuña py.
  Gerda omomombyrýkuri pe árabe pegajoso ha he"i:
  - Che ndaha'éi ndéve guarã!
  Charlotte osegi avei:
  - ¡Ehupyty ndejupe peteĩ harén!
  Gerda opukavy ha opropone:
  - Ha katu ere chéve, Charlotte, mba"épa rejapóta oikóramo ndehegui pe Sultán rembireko?
  Pe angirũ iñakãrague morotĩva he"i duda reheve:
  - Kóva añetehápe ha"e peteĩ vy"apavẽ discutible... Jepémo odepende mba"e sultán rembireko rehe. Pe Imperio Otomano tuichaitéva oĩrire iñemomba"eguasu jave, upéicharõ... Iporãitereíta voi... Arreforma pe ehérsito turco, amoporãve arma... Ha oiméne raẽ ambojere che resa este gotyo.
  Gerda omoneĩ:
  - Akatúa! Ha katu Turquía-pe ĝuarã peteĩ vergüenza ningo pe época de auge-pe jepe ndaikatúi haguére ipu"aka Irán rehe. Upéva ningo añeteguaiterei, koʼýte pe ehérsito persa opyta tapykuépe. Che añeporandu, Fuhrer Guasu, mba"e decisión-pa ojapóta: oconquista Turquía-pe, térã omoinge chupe ikoalición-pe, omombo umi otomano-pe peteĩ kangue, oikehápe algunas yvy ndaha"éiva ivaliosoitereíva Irán-pe?
  Charlotte oñakãity confusión reheve.
  - ¡Ndereikuaái! Añetehápe, nda"aréi oî rumor jaatakataha URSS-pe... He"i hikuái noñeikotevêiha añetehápe umi riqueza rusa ha yvy rico Ucrania-pegua!
  Gerda oipyhy pe taza de té ipy nandi reheve ha, hábil porã, ohupi ijyva peve, oñohẽvo ijehe pe líquido marrón. Upe jave avei, pe mitãkuña oconsegui oñe"ẽ:
  - Ucrania oguereko yvy ipirapire hetáva, ipirapire hetáva. Alemán liderazgo iñarandu guýpe, ha ñande cultura agrícola yvate reheve, oproducíta hikuái cosecha récord. Ha upéi ñande mbujape ivaratovéta ygui. Ha péva ideprovéchota umi ucraniano-kuérape voi, pórke pe goviérno soviético omonda rei chupekuéra, omboligávo chupekuéra omano hag̃ua ñembyahýigui!
  Charlotte oñakãity.
  - ¡Rombo'éta ko'ã eslavo-pe ore cultura germánica tuichaitéva! ¡Ñahesape'a chupekuéra!
  Ko'ápe oñeinterrumpi ñomongeta sapukái grosero, opa tiempo de descanso.
  Ha katu okaru rire umi mitãkuña oñemoĩ jey fila-pe ha ojeobliga oguata haĝua pe desierto rupi. Okaru rire hasy oñani ha mitãkuña"ikuéra ojepy"apy"imi voi, katu, hete haku peve. Ha upéicha oho pya"e hikuái jerboas-icha.
  Kóva ha'e peteî batalla virtual... Ha África-gui oiko alemán... Ha frente soviético-alemán...
  Ro"y jave, Ejército Rojo oike jey ofensiva-pe. Oĩ ñorairõ iñakãhatãva.
  Christina, Magda, Margaret ha Shella oñorairõ Pantera-pe. Pe mba"yrumýi, ndaha"éiramo jepe ideal, oreko peteĩ arma de disparo pya"e, ipukúva, ha"e moderadamente ágil ha oreko armadura frontal iporãva.
  Mitãkuña alemana ipy'a'ÿ ha bikini-pe, jepénte ro'y. Ha omotenonde hikuái peteî batalla maniobrable.
  Ko"ápe Christina odispara peteĩ disparo... Pe proyectil oity pe torreta T-34-76 ha operfora. Peteî tanque soviético opyta, ojeity.
  Mitãkuña"ikuéra osapukái hína ipulmón yvate gotyo:
  - Ñande mba'éva ogueraha!
  Upéi Magda odispara. Pe iporãva iñakãrague óro reheve oity avei.
  Heẽ, upévare ojepe"a pe torreta treinta y cuatro-pegua.
  Umi mitãkuña tigre oñeturna odispara. Ha hekopeteiterei. Upévare oinupã hikuái ótro tanque soviético.
  Margaret oinupã upe rire. Ha oity pe arma autopropulsada SU-76-pe. Oñembota hábilmente. Ha opurahéi:
  - Ñande Alemania infierno imbarete, oñangareko ko mundo rehe!
  Ha mbaʼeichaitépa ohechaukáta pe ñeʼẽ!
  Upéi oinupã Shell-pe peteĩ cañón reheve. Ogolpea pe tanque KV-1S soviético-pe. Pe mitãkuña ojapo porã avei tembiapo.
  Heẽ, irundy ñorairõhára bikini-pe oñorairõ ha ndokyhyjéi ro"ysãgui. Kuñanguéra oñepyrũ rire oñorairõ, tuichaiterei oho porãve Tercer Reich-pe g̃uarã.
  Ko'ápe oime piloto Albina ha Alvina yvágape. Mokõive belleza oime bikini ha ipy reheve. Oñorairõ hikuái Focke-Wulfs rehe. Ha kóva ha"e peteĩ auto iserioitereíva.
  Albina, odispara cañón aéreo-gui, he'i:
  - ¡Croquete activo! ¡Ani pembyasy umi ñe"ẽ!
  Ha mbaʼeichaitépa omimbipáta peteĩ sonrisa deslumbrante reheve! Ha oitypáta mokõi aviõ soviético peteĩ jeýpe.
  Alvina oikytĩ avei mbohapy peve cañón aéreo reheve ha opukavy:
  - Che entrada ha'éta mortal ha mate!
  Upe rire pe mitãkuña oipe"a hatĩ ha ohechauka hatĩ! Ha"e opa mba"e encanto, ha henyhẽ encanto fenomenal-gui.
  Albina oikytĩ ambue aviõ Yak-9 ha opukavy:
  - Mba'érepa oñeikotevê piloto soviético rehe.
  Alvina oity LAGG-5 ha he'i jerovia reheve:
  - Ikatu haguãicha ñande alemán rombyaty factura!
  Maravilloso pareja de mitãkuña. Mba'éichapa oñemoî hikuái ombyaty haguã jopói ijehegui. Añetehápe ndaikatúi rediskuti ko"ãichagua iporãva rehe. Oity hikuái aviõ ha odesnuda hatĩ.
  Ha pe sekréto prinsipál haʼe hína roʼy jave umi mitãkuña oikotevẽha ipyʼaʼỹ ha oreko peteĩ bikini. Upéi umi factura oúta ijehegui.
  Ha arakaʼeve ani reñemonde. ¡Embotyryry nde pyti"a nandi, ha akóinte reñemomba"eguasúta!
  Albina oikytĩ ambue aviõ Ejército Rojo-gua ha opurahéi:
  - Tuicha yvate ha pureza estelar-pe!
  Ha oñakãity, otyryry ha oñakãity, opukavy.
  - ¡Pe ola mar ha tata pochýpe! Ha peteĩ tata pochy ha pochy pochýpe!
  Ha jey pe mitãkuña oity pe aviõ peteĩ aproximación energética reheve.
  Ha upéi Alvina oataka pe enemígope. Ojapo pe esquina jerére, oipe"a hatĩ ha opukavy:
  - ¡Che ha'éta peteĩ súper campeón mundial!
  Ha ho"a jey pe mba"yrumýi oityva"ekue pe mitãkuña. Heẽ, pe Ejército Rojo ohupyty vaieterei.
  Ha Albina opukavy éxtasis salvaje reheve:
  - Che ko'ágã verdugo, ndaha'éi piloto!
  Oity ambue aviõ soviético ha oisu'u:
  - Añembo"y pe visión ári ha umi misil oñemongu"e ohóvo pe blanco gotyo, ¡oĩve peteĩ enfoque tenonde gotyo!
  Pe ñorairõhára oactua agresivamente.
  Ko'ápe mokõive mitãkuña oataka umi blanco terrestre. Albina oinupã umi treinta y cuatro ha opukavy:
  - ¡Kóva ha'éta ipaha!
  Alvina oinupã SU-76 ha osuspira:
  - ¡Ñehundipaite peve!
  Ha mbaʼeichaitépa ombotyryry ipy nandi!
  Ro"y jave, Ejército Rojo ndaikatúikuri ohupyty tuicha éxito. Área Rzhev-pe añoite ohupyty hikuái ojapo haguã peteî cuña michîmi, pero omoingévo reserva, aleman-kuéra omoî jey situación. Umi Kraut añetehápe imbarete.
  Ary jasypokõi ary 1944-pe, omyenyhẽ jeývo isoldadokuérape tanque pyahúpe, umíva apytépe Pantera-2 oñemotenondevéva ha oñeñangareko porãvéva, oho hikuái ofensiva-pe Kursk ha Rostov-on-Don ypýpe.
  Opa mba'e ndaha'emo'ãi ivaietereíva hetaiterei árabe ha morotî ndoparticipáirire pe ofensiva-pe. Ha iñimportantevéva, Türkiye oike avei ñorairõme. Upévare pe situasión tuichaiterei ñanemondýi.
  Ha pe Ejército Rojo, ohasa asýva tuicha pérdida, ojeretira umi fuerza superior Wehrmacht-pegua renondépe.
  Ha katu umi seis mitãkuña ipy"aguasúva, omotenondéva Alenka, oñorairõ mbarete umi Kraut ndive. Ha hesakã porã umi fuérsa ndojoguái hague.
  Alenka oñorairõ Kursk rehe, ha'éva umi nazi oñemomba'eguasúva. Pe belleza desesperada omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve ha opukavy:
  - Gloria Rus' ha ore partido querido-pe!
  Upéi Natasha omombo peteĩ granada ipy nandi reheve ha oisu"u:
  - ¡Roñangareko mitãkuñáre ipy"a"ỹ!
  Upe rire, Anyuta omondo avei peteĩ jopói ñemano rehegua ipy nandi reheve, ha ipiru :
  - ¡Ha'éta peteĩ golpe hechapyrãva!
  Agustín iñakãrague morotĩva ogueraha ha omondo peteĩ jopói aniquilación rehegua ipehẽngue inferior desnudo reheve ha opukavy:
  - ¡Oapunta pe radar yvágare!
  Ha upéi María iñakãrague morotĩva ome"ẽ ñemano nazi-kuérape ipy nandi reheve.
  Ha opurahéi:
  - Madagascar-pe, desierto ha Sahara-pe! ¡Oĩkuri oparupiete, ojehecha ko mundo!
  Ha upéi Marusya omombo peteĩ aty pukukue ipy suela nandi ha opurahéi:
  - Finlandia, Grecia, ha Australia, Suecia-pe, he'íta ndéve ndaiporiha mitãkuña iporãvéva ko'ãvagui!
  Heẽ, umi seis mitãkuña oñorairõ porãiterei. Ha katu umi Krauts ogueraha gueteri Kursk-pe...
  Nahániri, ndaikatúi rerresisti koʼãichagua fuérsa superior. Umi fascista oñemohatã ohóvo.
  Ha mbaʼépa heʼise umi monstruo ñembosakoʼi?
  Adolf Hitler itavyeterei: oñeñandu peteĩ despota añeteguáicha, opavave iñe"ẽrendu ha oryrýiva chupe. Heẽ, reipotáramo Stalin éxito, upéicharõ tekotevẽ reiko Stalin-icha, reiporiahuvereko"ỹre ha rejerure"ỹre ambue tapichápe ha ndejehe (upéichaite opensa Joseph Vissarionovich ko orden-pe!). Ko'ágã pe rustling ha'e decente ha auto oñepyrûta omýi. En general, Alemania, orekóva en cuenta satélite orekóva, oreko tuicha ventaja URSS rehe péva cantidad de equipo industrial, fuerza de trabajo calificada ha número de ingeniero opavave nivel-pe. Kóva ha"e peteĩ hecho, ha katu pe producción de armas ndaha"éi gueteri al par! Alemania opyta tapykuépe URSS-gui ñorairõ pukukue, jepémo opaite ñehundi Rusia-pe. Ha mbaʼégui? Katuete, oîgui cierto sarambi oisãmbyhýva opáichagua departamento ha, especialmente industria militar-pe. Avei, ndaipóri materia prima, avei subestimación potencial enemigo rehegua, oguereko peteî rol negativo. En particular, ary 1940-pe, producción de armas Alemania-pe sa'ive 1939-gui (ñakonsideráramo total oimehápe munición), ha péva jepénte oîma ñorãirõ, ha Tercer Reich oipyhy control umi territorio tuicháva orekóva tuichaitereíva umi reserva capacidad de producción rehegua. Bueno, mba"épa ikatu ja"e umi habilidad organizacional Hitler orekóvare? Ndaha'éi hetaiterei, omimbi industria militar-pe.
  Fuhrer odeclara peteî discurso pukukue:
  - Aviación jesareko rehegua, oñeme"ẽ Sauer-pe umi poder de emergencia. Ojesareko porãta mboy tembiporu ojejapo, ha, ndaha'éi menos importante, calidad. Avei, heta pene angirũ Goering, jepe ha"ekuéra yma as porã, ndaikatúi omba"apo liderazgo-pe. Naentéroi soldado porã ha'e avei peteî general destacado, upéicha Eric colgado rangue, esfera técnica omotenondéta peteî tapicha oúva empresario profesional apytégui ikatúva oreforma ha oequipa jey fuerzas de aviación. Añetehápe, Gran Bretaña ndokéi, ombohetave ohóvo umi fuerza armada cantidad ha calidad, ha especialmente aviación. Tekotevẽ ñaime mokõi akã tenondeve pe enemigo-gui, peteĩ docena de paso, ndaupéichairamo japerdepaitéta ñande superioridad pe enemigo ári. Upévare oñeikotevê umi paso cualitativo.
  Goering ombohovái tímidamente:
  - Che irûnguéra, tapicha ojehechaukáva ohechaukáva efectividad ha profesionalismo combate orekóva.
  Pe dictador poseído ipochy:
  - Térã ikatu che, nde remiandúpe, cheresarái mávapa operde Gran Bretaña ñorairõme? Térã mávapa ofalla pe plan irundy arýpe oñemoakãrapu'ã haguã economía nacional. Térãpa reipota avei ojegolpea ndéve várrape, ha jepe púvlikope. Upévare emboty nde juru ha ekirirĩ reñeñapytĩ mboyve!
  Goering oñesũ voi kyhyjégui. Ai, pe Fuhrer ndaha"éi oñemboyke va"erã. Upéi oñehendu jey pe tyapu, ha ambue jet ME-262 odespega yvágare. Pe áuto tuichaiterei ha oreko mokõi motor. Umi ipepo ojeipyso"imi, pe luchador voi ojehecha amenazaiterei. Umi característica velocidad orekóva, 1941-pe guarã, generalmente decente, ha jepe umi estándar mundial-pe ha"e récord. Añetehápe, pe máquina voi ne"ĩra gueteri ojeroviapaite ha oikotevẽ depuración. Dictador fascista katu ome'êma umi característica combatiente pyahu, oñemotenondevéva... ME-262 opesa hetave seis tonelada, he'iséva oîha algún sobrecarga. Peteĩ aviõ de combate michĩva"erã, ndahepyi ha ipya"e. Ko mba"épe, ME-163 ikatu iporãiterei, ha katu imotor cohete ojeforsaiterei ha omba"apo seis minutos-nte (térã ja"e porãsérõ, omba"apóta gueteri!), he"iséva pe alcance oĩha peteĩ radio cien kilómetro ryepýpente . Peteĩ bombardero estilo Blitz-icha térã peteĩ combatiente de cubierta ramo umi ataque armada-pe ĝuarã Inglaterra-pe, ha"e, katuete, naiporãi.
  Péro pe ME-262 ikatu ogueraha peteĩ tonelada de bomba, heʼiséva, pe Pe-2-icha, peteĩ aviõ soviético oĩva línea de frente-pe. He'iséva, peteî solución iporãitereíva barrido de combatiente-pe guarã ha umi tropa oipytyvõvape guarã. Ha katu, mba"ére piko ndajajapói peteĩ aviõ de combate estilo Comet ME-163-pe, ha katu ndorekóiva motor cohete, ha katu orekóva motor turborreactor? Oñeha"ã hikuái omoporãve "Cometa" ha ha"ete ombohetáva tiempo de vuelo 15 minutos-pe (péva ha"e peteĩ alcance 300 kilómetro peve), ha"éva generalmente aceptable Batalla de Gran Bretaña-pe ĝuarã. Londres-pe ikatu gueteri oñeguahẽ Normandía guive... Jepémo ndaha"éi opa mba"e ojehecharamóva, tekotevẽ avei rebomba ha rejevy jey, ha quince minuto ndaha"éikuri upéicha pya"e. Amo gotyove, umi cohete ha aviõ de combate ojehechakuaa peteĩ tape ñemboty ramo aviación-pe. Ha katu pe diseño "Cometa" rehegua iñinteresanteterei, michĩ ha ligero, he"iséva ndahepýi ha ojemaniobrakuaa.
  Avei, oî avei umi combatiente prometedor-itereíva orekóva generalmente 800 kilogramos, péicha planeador ikatúva ojeporu batalla aérea-pe. Añetehápe, mbyky rupi alcance, umi vuelo hesekuéra ikatu ojejapo batalla defensiva-pe añoite, térã oñeme"ẽ Londres-pe... Transporte-pe, ha upéi ojejagarra jey umi piloto-kuérape. Repensa va'erã hese ko'ápe. Pe historia añeteguápe, umi planeador araka"eve ndorekói tiempo oñorairõ haĝua, ha por alguna razón Corea-pe, umi general aviación soviética-gua noñanimái oñeha"ã ko idea. En general, ndaha"éi ñembyasy, ha katu Guerra de Corea aja, pe piloto estadounidense ha"e pe primero ohupytyva"ekue victoria. Upéicha umi Yankees noñemboykéiva'erã.
  Opa rire pe vuelo, peteĩ mitãkuña"i iñakãrague morotĩva osẽ pe cabina-gui ha oñani Fuhrer-pe velocidad completa-pe.
  Nazi número uno poseído oipyso ipo hese peteĩ beso-rã. Pe iporãva ha"e mitãkuña"ikuéra penderayhúramo, ha pe Fuhrer, ha"ete, sinceramente ojeidolota opavave alemán-gui, térã ja"e porãsérõ, haimete opavave ndaha"éiramo mbovymi preso campo de concentración-pegua. Pe piloto he"i kyre"ỹme:
  - Kóva niko petet aviõ iporãitereíva añoite, oguereko peichagua velocidad ha pu'aka. ¡Jaipe'apaite umi león ra'y peteĩ y haku ryruicha peteĩ sustituto-gui!
  Pe Fuhrer omonéî pe mitãkuña impulso:
  - Añetehápe, jadesgarráta, ha katu... Depuración máquina rehegua ojejapova"erã peteĩ ritmo pya"eve, ha péva ko"ýte ojeporu motor-kuérape. Ko"ápe, katuete, oñeikotevẽta medida radical oñemehora haĝua, ha katu oiméramo mba"e pe líder-diseñador oipytyvõta!
  Maymáva opukavy peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Gloria pe Fuhrer tuichaitévape! ¡Toprovidencia ñanepytyvõ!
  Oñepyrũ oñembopu Tercer Reich purahéi ha oñemotenonde peteĩ columna mitãrusukuéra luchador Hitler Jugent-gua. Mitãkuimba'e orekóva catorce a diecisiete ary oguata tambor gotyo peteî formación especial. Ha upéi oiko pe iñinteresantevéva: oguata mitãkuña adolescente Unión Alemana de Mujeres-gua. Oĩ hikuái falda mbykymíme, umi iporãva py nandi ha nandi ogueraha kuimba"ekuéra resa. Umi mitãkuña oñeha"ã ohupi ipy yvateve, ha katu al mismo tiempo oipe"a ipysã ha omoĩ porã ipysã. Peteî vista entretenida umi belleza orekóva figura impecable... Umi hova añetehápe iñambue ha oî umi mitãrusu fascista igrosero'imi, haimete masculino, ha avei ombojere. Koʼýte ombojoaju jave hikuái umi ceja.
  Estete Adolf ohechakuaa:
  - Tekotevẽ mitãkuimba"e ha mitãkuña ohupyty entrenamiento físico tuichavéva escala-pe. Ha aikuaa heta ojejapoha ko mba"ére, particularmente umi Jungfolk-pe, ha katu pe oñeikotevẽva ha"e pe inclusividad ha pe adopción método espartano rehegua. Katuete, además omokyre'ÿvo ñemonda... Ñande mitãkuimba'e ha mitãkuña okakuaava'erã decente ha al mismo tiempo gente ipy'aporã'ỹva.
  Pe Comandante Supremo opyta sapy"ami. Umi general okirirî, oiméne okyhyje ombotove haguã, pero nomoañeteséi ojehechakuaáva. Pe Fuhrer osegi:
  - Ñorairõ ndaha"éi peteĩ ñembosarái, ha katu pe poriahuvereko"ỹ enemigokuéra ndive oñembojoaju va"erã oñopytyvõ ha peteĩ temiandu joyke"y rehegua iñirũnguéra ndive. Péva ha"e pe ñamoĩva"erã opavavetépe... Pe superhombre pyahu ndoiporiahuvereko"ỹ ambue tapicha ndive, ha katu hetave mba"e ndoporiahuverekóiva"erã ijehe. ¡Pórke pe inferioridad oñembogue raẽ va"erã peteĩ ánga ryepýpe, ha upéi opu"ãta pe yvypóra rete ikangyva!
  Ambue pausa... Umi general ha diseñador ohechakuaa sapy"a ha oñepyrũ ojepopete mbarete. Pe Fuhrer ha"ete ku ovy"áva:
  - Kóva iporãve, ha katu ko'ágã ahechase peteĩ imitación combate aéreo rehegua. Upéicha formidable ha opa mba'e ohundíva...
  Heinkel oporandu tímidamente:
  - Munición oikovéva térã proyectil reheve, che Fuhrer?
  Nazi número uno oñakãity:
  - Katuete, umi ñorairõ rehegua ndive. Avei, ahechase pe efecto orekóva pe dispositivo de eyección. Opa mba'e rire, remba'apo hína hese... - Fuhrer oñakãity. - Araka'épa, ipahápe, oîta listo ha oñemoîta producción masiva-pe. ¡Añetehápe, peteĩ piloto experimentado ha"e peteĩ piloto experimentado oñeñangarekova"erã hese umi ñorairõ oútavape ĝuarã!
  Fuhrer-Terminator upéicharõ jepe odesidi ohechauka umi diseñador-pe peteĩ diseño modernovéva pe dispositivo de eyección rehegua. Ko sistema ndaha"éi va"erã sa"ive ipohýiva, isensíllova ha ivevúiva. Bueno, pe squib ndahepýiva, odominaipámava industria alemana, oî porãiterei upevarã.
  Pe diagrama ojejapova"erã ojeguata jave, ha katu Hitler ha"e peteĩ artista añetehápe ikatupyrýva, ha odibuja hesakã porã, pya"e, umi línea umi diagrama ha giro-pe oĩ peteĩcha ha hesakã porã mba"eveichagua regla ni brújula"ỹre. Pe hit-and-miss Terminator oimo'ã iñextrañoha, por supuesto, umi alemán, orekóva, en general, ideología imbarete ha en cierta medida ha'eháicha Nacional Socialismo ha sistema totalitario, ofiltra ñorãirõ umi ruso-pe. Oiméne upéva oiko umi soldádo ruso imbarete ha irresistenteve umi alemángui ha oaprende pyaʼeve oñorairõ hag̃ua.
  En general, remañáramo pe ñorairõ rape en su conjunto, upéicharõ umi ruso, térã ja"e porãsérõ umi militar soviético, o"aprende oñorairõ, ha katu umi alemán ha"ete hesaráiva mba"éichapa... Imandamiento ojapo decisión nivel de primero-pe -grado-gua, ha ikatu voi ijyvatevéva pe primer grado-gua oguerekóramo experiencia omotenondévo operativo militar estrategias en tiempo real-pe . Ha pe hecho sapy"ánte umi mitã orekóva seis año omotenondémaha hábilmente umi ejército virtual ha"e peteĩ mba"e ha"ekuéra ha Zhukov ha Mainstein ikatúva oaprende chugui. Péro oĩ investigadór ohecháva Zhukov ha Mainstein haʼeha peteĩ mediocridad. Avei oî contradicción oñe'êva número de equipo rehe, en particular umi equipo francés ojejapyhýva. Hitler mandu'a (peteî mandu'a porã, ko'ýte hesãi gueteri jave!) he'i oîha 3600 tanque ojejapyhýva ojejapyhýva francés-gui, peteî figura impresionante... Oĩ modelo, ha'eháicha SiS -35 , ijyvatevéva armadura - pe pe T-34 armadura frontal-pe añoite. Upéicha ko tanque ikatu ojejapo fácilmente fábrica francesa-pe, ndaha'éirõ oiméne oñemyengoviávo arma 47 mm peteî arma de barril puku 75 mm. Añetehápe, ikatu upéva jepe ndahaʼéi sufisiénte. Gran Bretaña ha EE.UU. en general ymaite guive omomba"eve armadura opa mba"égui itanque-kuérape. Techapyrã, Churchill orekóva cuarenta tonelada oreko armadura 152 milímetros versus 120 tanque pesado IS-2-pe guarã.
  Pe Fuhrer he"i ambue mba"e umi diseñador-kuérape:
  - Jaguereko suficiente túnel de viento, upévare jaheka petet modelo óptimovéva aeronave rehegua ha jajapo forma aerodinámica, jagueru yre pe asunto prueba hepývape, omanohápe avei ñande as iporãvéva. Por ehémplo, peteĩ aviõ modelo de ala oveveva iporãiterei, koʼýte ikatúramo okambia pe espesor ha ángulo de inclinación. Ame"ẽma ndéve pe dibujo, upévare umi ndorekóiva cola oĩmava"erã listo. Ivelocidad ojeestimáva ohóta 1100 kilómetro por hora peve jepe peteĩ motor Yumo reheve. Upévare, ¡peho tenonde gotyo, péro ani peñembotavy!
  Adolf pe misfit oasesora avei mba"éichapa ikatu oñembohetave pe velocidad de soplado de tubo. Ojagarra pe ironía kañymby vai umi diseñador remiandúpe: mba"éicha piko peteĩ cabo simple oikuaa hetaiterei mba"e? ¿Ndogueroviái piko hikuái pe Fuhrer genio? Ha, jaikuaapáta... térã nahániri, ndajaikuaamo"ãi, ha katu jahechaukáta chupekuéra ñañemoaranduha.
  Upe rire okaru aire fresco-pe, umi mitãkuña tembiguái omohenda mesa ha apyka. Iporã... Ha katu mba"e reformapa ojejapova"erã Nacional Socialismo-pe? Péicha oñemboguejy haguã umi enemigo ikatuháicha ha oñemoangirũ haguã. Por ehémplo, ani remombaʼeguasu pe rrása alemana káda vuéltape ha ikatu voi anivéma rembojaʼo umi puévlope klásepe. Ha katu ne"ĩra gueteri ojelegalisa formalmente pe división tetãnguéra tetã inferior ha ariano-pe. Péicha oñembohape umi mbaʼe. En general, Hitler oñepyrũ oextermina heta hudíope precisamente ojejapo rire ataque URSS-pe. Mba"ére piko oguerekóta ko"ãichagua kinks? Ikatu oha'ãrõ sionismo mundial ohovasa ichupe ñorãirõ bolchevismo ndive, ha Occidente oipytyvõ ichupe. Ha upéi, Gran Bretaña ha EE.UU. he"írõ guare decisivamente, nahániri pe Wehrmacht-pe, pe Fuhrer ipochy? ¿Oñepyrũpa oñevenga umi hudío ikatúvare ohupyty? Hitler ha'e, katuete, peteî idiota omotenondégui Holocausto ha upéicha odesacredita idea Socialismo Nacional. Ko'ágã umi ñe'ê nazi ha verdugo oiko sinónimo. Heta oĩ avei ombojoavy nacionalismo ha fascismo, oiméne pe ñe"ẽ nazi ñe"ẽpu rupive . Péro upéva ndahaʼéi mbaʼeveichavérõ. Fascismo, en principio, ndorekói relación directa Nacional Socialismo ndive. Ipype, pe concepto fascismo rehegua heñói Francia-pe siglo XIX-pe ha oguereko peteĩ significado iñambuetereíva.
  Peteî especie de esencia umi mbo'epy fascismo orekóva versión original oguejy omopyendávo espíritu corporativo, sentido de camaradería capitalista-kuéra apytépe. Upérõ Mussolini omoinge umi mbo"epy fascismo rehegua umi Camiseta Negra-pe. Bueno, umi nazi-pe oñehenói raẽ fascista umi enemigo ha competidor político-kuéra rupive. Añetehápe, umi nazi oactua cruel, upéicha fascista ohupyty peteî significado abusivo, negativo. Rusia-pe, peteĩ época-pe, umi nacionalista ohasa peteĩ aumento cierto, especialmente década noventa ñepyrũme, ohupyty máximo 93-94-pe. Upéi ñorairõ Chechenia-pe ogueru aumento sentimiento pacifista sociedad-pe ha oguejy sapy'ami nacionalismo. Pe ñorairõ Yugoslavia-pe ha pe bombardeo Serbia-pe ogueru peteĩ aumento sapy'ami patriotismo-pe, ha katu upéi oiko peteĩ división movimiento nacional-pe. Rusia-pe, umi nacionalista oguereko peteĩ problema tendotakuéra ndive... Ndorekói Fuhrer imba"éva... Añete, Zhirinovsky oñembojoja Hitler rehe, ha ohasa voi Adolf-pe amo hapópe. Techapyrã, velocidad despegue político-pe, irundy arýpe oñemopyenda rire partido, oñemotenonde haguã primer puesto elecciones parlamentarias-pe. Ha katu Zhirinovsky oñekomporta hekope"ỹ ha ndohupytýi ndaha"éi omongakuaávo éxito añónte, ha katu jepe omantene haĝua pe ohupytýva. Ko"ápe ha"eva"erã, tenonderãite, ha"e hague iculpa personal. Insuficiente disciplina partido-pe, escándalo oikehápe. Ha katu pe Hitler añetegua araka"eve ndoguapýi Reichstag-pe ha avave ndohechaukái televisión-pe umi iñe"ẽ"asýva película-pe. Ha ndaipóri vaʼekue téle voi. Jepémo Zhirinovsky osẽ porã jeporavo 1993-pe ha"e peteĩ mérito hembiapo porãgui público televisivo ndive.
  Peteĩ mitãkuña porãite umi tembiguái apytégui oguapy Fuhrer ykére ha omoĩ ipo ijyva nandi ári. Cooed: 1.1.
  - Repensa piko peteĩ mba'ére, che Fuhrer?
  Dictador nazi ha al mismo tiempo peteî jugador virtual oñemomba'eguasu. Ohechakuaa ne"ĩraha gueteri omohu"ã isopa de verdura ha ensalada de frutas. Pe Fuhrer ohetũ pe mitãkuñáme ijurúpe, oñandu imitãrusúgui, hyakuã porã ha he"i:
  - Rehóta chendive mba'yrumýime. Ha opavave peĝuahẽ pemba"apo, opa pe tiempo pekaru haĝua.
  Ha jey, umi engranaje Estado-gua, jepénte ndaha'éi mecanismo ojeaceita porãva, oñepyrü ojere. Ojevývo, Fuhrer ojapo mborayhu pe iporãva ndive, ha oñesorprende voi moõpa ohupyty hetaiterei mbarete ha mbarete. Opa mba"e rire, he"i hikuái pe Fuhrer ha"eha impotente ha generalmente supuestamente discapacitado, oguerekógui sífilis (peteĩ japu) ha ojecastra (peteĩ ficción total!). Añetehápe Hitler ndohupytýi oguereko haĝua imemby... Bueno, ko"ẽrõ, ha"e voi oñangarekóta ko mba"ére... Térã nahániri, oinvitava"erã gueteri Himmler-pe. En general, tembiasakue añeteguápe, Fuhrer omombarete tuichaiterei pe SS rembiapo. Ojekuaa ha'e avei ohova'erã ko ruta ko alternativa-pe. Ha oîha razonable subordinación policía penal estructura SS-pe en su conjunto;ko'ágã oñembojoajúta peteî fuente-pe opavave dato ha expediente. Avei, ojeporúramo tortura umi delincuente rehe ha umi método de interrogatorio avanzado ha'éva característica Gestapo ha ambue estructura policía secreta-pe, tuicha ombohetavéta tasa de detección.
  Ikatu oñembohetave pe añetegua ha ikatu oñembohetave umi víctima inocente, ha katu... Tuicha mayoría umi kuimba"e SS-gua ha"e tapicha decente, ha peteĩ investigador experimentado, por regla general, pya"e ohecha ijapúpa peteĩ tapicha térã he"ípa pe añetegua, ha ha"e sa"i ojavy. Péva ikatu ojehusga heta crónica de delito-gui.
  Odesidi rire mbovymi mba"e ko"áĝagua ha oinvitávo mokõi mitãkuña pyahúpe ombopiro"y haĝua pe tupa, pe Fuhrer, opytu"úvo iñakã umi iporãva seno exuberante desnudo ári, oke...
  Ko jey, ojevy pe sueño ointerrumpiva"ekue yma, peteĩ grandiosa batalla espacial rehegua. Jey icombatiente transparente-pe, ha enemigo oñeha'ã oataka fila ejército Gran Rusia-pe. Ha pe Fuhrer del juego Hipernet, ha icompañero, peteĩ rubia gorda, ha katu al mismo tiempo muscular, oñeha"ã oactua, simultáneamente oñoipytyvõvo. Umi combatiente enemigo feo oñeha'ã ogueraha umi número, oiporúvo superioridad numérica orekóva. Pe desarmonía armada militar Dermostan-pegua ojehecharamove ohóvo. Umi várko orekóva hikuái haʼete voi ombojeguarúva ohóvo. Capitán Vladislav, oiporúvo técnica "cubo", oikytï porãiterei auto en forma de sapatu torcido ha he'i:
  - Ndaha"éi mba"eve"ỹre mokõive Hitler ha Stalin oguereko hague peteĩ túva ha"éva sapatu apoha!
  Ombohováivo, ikompañero rubio odesplega umi talón desnudo ha rósa:
  - Natekotevẽi bota ni ambue sapatu. ¡Che py nandi reheve añandu pe curvatura michĩvéva pe vacío térã umi vibraciones espacio rehegua tuicha iporãve! Oh che Fuhrer, ¿reikosépa ndehegui mitãkuña?
  Vladislav opukavy ombohováivo:
  - Iñinteresanteta sapy'ami. Maymáva he"i kuñanguéra orekoha orgasmo imbaretevéva ha ipukuvéva kuimba"égui, upévare añetehápe ahechase añetehápepa añete kóva?
  Pe rubia opukavy:
  - Pe progreso ikatu ome"ẽ ndéve oportunidad re"experimenta haĝua avei kóva... A no ser que, por supuesto, japerde pe grandiosa batalla espacial. Hetaiterei oĩ umi enemígo. Mburuvicha guasu Almaztiger 13, ne"ĩrava gueteri heñói ha katu ha"éma ñande comandante, ikatu avei omano.
  Pe tapicha oinupãva"ekue Fuhrer-pe he"i:
  - Peteĩ comandante tuicháva, peteĩ akã ñorairõmeguáicha, tuichavévo, ivaivéta pe pérdida!
  Ombohovái rangue, pe rubia oñepyrũ ombojere iñorairõhárape. Ojapo peteĩ pretzel, apenas ojehekýi pe ovecha máchogui, ha upéi odispara jey hekopete. Pe enemigo mba"yrumýi hendy tata ha oñepyrũ oñemboja"o michĩetereíva tatatĩme, amapola ra"ỹiicha. Pe mitãkuña, oipyhývo pe chicle dedo nandi ha omombo hábilmente ha oguejy derecho iñe"ẽ osẽva ári:
  - Hekopajéva! Remastika vove, upéicharõ ekaru!
  Ha katu pe guerrero hasýva ndaha"éikuri upéicha suerte, ojegolpea jey chupe, jepe ha"e tangencialmente ha pe guerrero-capitán opukavy:
  - Mba"eichaitépa chembohasy ko"ã kuña acariciada!
  Pe rubia resa omimbi:
  -Nderevy'ái piko nde acariciando rehe? ¿Oiméne piko reipotápa peteĩ mbaʼe ivaivéva? ¡Upéicha ningo enterove peẽ penepasiénsia, peñembopyʼaguasu pe traisiónpe!
  Vladislav opuka ha haimete otragá peteĩ ñembohovái hasýva umi ñorairõhára Dermostan-gua apytégui. Pe ñorairõ ra"anga iñambue"imi. Pe enemigo ha"ete ku noñemohu"ãiva, omoingévo hetave fuerza pyahu pe ñorairõme. Umi ultra-buque de combate ningo ipeligrosoiterei, tuichaiterei, umi asteroide-icha, mbeguekatúpe osẽ pe vacío-gui, haʼete ku ojedibujáva tinta simpática reheve (ojehechaukáva remyendy jave hesekuéra peteĩ lámpara). Shit-stan oñeha"ã tenonderãite ombojere umi flanco, ojapo peteĩ maniobra envolvente, oiméne omoheñói haĝua peteĩ caldera espacio-pe.
  Umi tropa Gran Rusia-gua oñorairõ py"aguasúpe, ha upekuévo avei noñemotĩri umi maniobra-gui. Péicha ojeporu método de defensa móvil, avei maniobra ha buceo atrevido. Techapyrã, umi crucero de batalla ha agarre ejército espacial Gran Rusia-gua okañy térã, al contrario, ojekuaa adversario pesadilla rapykuéri. Omomandu"a peteĩ pira ojahóva peteĩ hielo yvykuápe - osẽ hikuái, ojagarra pe presa (algún tipo de insecto invierno, ha pe cazador ha"éramo peteĩ bagre, upéicharõ peteĩ guyra!) ha oike jey pe yvykuápe. Ko kásope, umi várko Dermostan-gua pyaʼe okañy, oñepyrũ oñembyaty térã odispara voi ojuehe. Peteî erupción plasma divertida orekóva incineración umi barco estrellado. Techapyrã, peteĩ acora ultra-batalla jepe, ohupyty rire heta golpe umi misil preón térmico-gui, osẽ tatatĩ hovy ha verde-pe. Upéi pe guerrero guasu (osegívo ohundi umi crap-stants ojepysóva peteĩ baño hogueicha !) iñamígo ohecha peteĩ ta"anga peteĩ ultra-battleship hendýva ryepýpe. Ha mbaʼeichaitépa ijojahaʼỹva pe coloso, peteĩ tripulación orekóva dos millón de soldádo ha cincuenta millones de rróbo!
  Umi militante oĩva pe barco ryepýpe ha"e opaichagua scumbag: troll, goblin ha heta tipo híbrido, techapyrãramo umi ojeipysóva: peteĩ mezcla de garrapatas ha cigarrillo, térã ja"e porãsérõ cigarrillo ryru jepe! Bueno, umi criatura oporomondýiva, ha"ete ku peteĩ película de terror-gui odibujáva peteĩ drogadicto.
  Umi tekove okañyse desesperadamente, ha katu al mismo tiempo ojoaju ojuehe, oinupã, oikytĩ, oisu"u. Ko'ápe oúva máquina de esgrima, especialmente omoheñóiva combate embarque-pe guarã. Ha haʼe oreko armado umi espáda cuasi plasma reheve, ndahaʼéi recta, síno ojekurva opaichagua maniobrarã. Pe primera mákina de esgrima hoʼa pe sarambi oikovévape umi osyryvaʼekue peteĩ várko tuichaitereívagui hendýva tatatĩgui. Upepete, oveve opa gotyo so"o oñembojyva"ekue ha tete ojehapýva pehẽngue. Ojekuaa hapykuéri peteĩ angirũ, ha"ete peteĩ araña, sólo oĩ por lo menos treinta miembro, ha ha"ekuéra oĩ en forma de arroyos de aniquilación, ikatúva oikytĩ peteĩ dinosaurio jepe mbytépe.
  Peteĩva umi oficial Dermostan-gua osapukái:
  - ¡Oh, ani che reikytĩ! ¡Pe peón hoʼu pe rréinape!
  Ha katu ha"e desgraciado, pe cigarrillo ryru orekóva peteĩ garrapata py, ombojeguaruvévante, ojekutu pe antena-pe ha oñemoĩ hese ojekutu. Ha katu, pe osapukáiháicha noñehenduvéima upe cacofonía ka"aguyvévape, oñembohetavéva ohóvo. Umi lengua tatatĩ príncipe-plasma rehegua, hetave hovy ha naranja, ohasa umi ñorairõhára okyhyjéva Shitmostan-pe, ha upévare ofreí. Ha umi mákina de esgrima ojeipyso pe ultra-batalla ryepýpe. Oiméne hesakã porã oñeimprimi hague iprograma-pe: ¡ejuka, ejuka ha ejuka jey! Ha noimportái añetehápe chupekuéra mávapa. Ha umi pasillo-pe oĩkuri pe hipersala ivaivéva ryapu .
  Ha katu pe ultra-llama oĝuahẽma umi máquina de cercado-pe, avei heta goblin ha garra - cigarrillo ryru oñembyaíma foton-pe. Upévare pe ultra-barco de combate oñepyrũ mbeguekatúpe oñembyai heta pártepe. Jepe pe división oiko mbeguekatu, ha"ete ku ndaha"éiva sa"ive mba"e vai. Ko"ýte hetaiterei ambue telón de fondo-pe, taha"e hendýva supernova miniatura-icha, térã, al contrario, umi barco estrellado oñemboguejývaicha. Ñambyasy, ndaha"éi Dermostan-pe añónte, ha katu Gran Rusia-pegua.
  Por ehémplo, peteĩ crucero orekóva pe emblema de martillo ha hoz operde control ha oity peteĩ dreadnought enemígope. Mokõi masa ojoavy jave velocidad sub-luz-pe, ojoguaite oñembotapykue haguére peteĩ cohete aniquilación rehegua. Ovómita pu"aka abrumador reheve (ikatúramo peteĩva omoĩ upéicha, katuete). Ko explosión ipoty tulipán-icha orekóva pétalo multicolor, sapy'aitépe ho'u opa mba'e oîva docena de kilómetros rupi. Vladislav-Adolf he"i:
  - Ha ñande karia'ykuéra ha'ete ku oĩva yvágape!
  Pe rubia he"i filosóficamente:
  - Yvága ha'e pe tenda iporãva añoite avave ndojapuraihápe ohupyty haguã, jepe haku jave!
  Pe golpe Hitler-pegua omoneĩ:
  - Ko'ãva ha'e umi paradoja universo rehegua. Ndajaipotái ñamohu"ã peteĩ tenda porãme, ha katu pe ivaíva ñandegueraha! Upévare ni nahesakãporãi mávapa iporãve, tekove térã ñemano.
  Pe mitãkuña he"i filosóficamente:
  - Tekove akóinte iporãve ñemanógui. Ndaha"éi rei haimete opavave tapicha oimo"ãva upéicha. Ha katu, tapichakuéra remiandu, opa mba"e ñande mundo-peguáicha, ha"e relativo.
  Pe Fuhrer ojapo ambue giro bastante tricky, opermitíva chupe oity peteĩ combatiente mokõi apyka rehegua, ha upévare heta hepyetereive ha ricamente armado (mba"éichapa iporãiterei ojepovyvy, ha"ete ku hendýva umi fuego artificial oúva combinación compleja material pirotécnico-gui), pérla de materia oñembyaíva isarambi vacío pukukue. Vladislav-Adolf he"i:
  - Tapichakuéra remiandu naturaleza ha Ñandejára rehegua ojoavyiterei. En general, oĩ voi peteĩ concepto peteĩ mente reactivo rehegua, he"iséva, peteĩ mente destructiva jepe, omboligáva peteĩ tapichápe oñekomporta haĝua peteĩ manera ndaha"éiva mba"eveichavérõ umi instinto pragmático ha umi consideración expediencia rehegua omandava"erã.
  Pe rubia, hasýva ojerrekupera haĝua peteĩ buceo brutal-gui (mba"e ambue mba"e ikatu rejapo siete luchador ojapura jave nderehe peteĩ jeýpe), he"i:
  - Ejoko pragmática - emboguejy matemática!
  - ¡Ndaha'éi vyrorei! - Vladislav ombohovái.
  Sapy"aitépe, pe capitán de aviación naval renondépe , ojekuaa peteĩ ta"anga pe puesto de mando ejército Gran Rusia-pegua . Añetehápe, kóva ha"e, katuete, peteĩ don - pe capacidad jaike haĝua umi imarangatúvape ha jahechakuaa jepe, ndaha"éiramo jepe ambue tapicha plan, ha katu peteĩ mandamiento tee.
  Ko'ápe oime, acoraza insignia, impresionante insignia ejército espacial Gran Rusia orekóva diámetro cien kilómetros. Ha ko barco naturalmente oñorairõ avei, ndaikatúigui decenas de miles de barril de artillería ipoderósova oñekondena inacción-pe. Ha katu pe insignia ultra-batalla oñeha"ã oactua sincronización ambue barco tuicháva ndive. Ndikatúi oñeme'ê enemigo-pe ni michĩmi oportunidad ohundi haguã insignia, oimehápe comando principal escuadrón ejército espacial Gran Rusia-gua.
  Sorprendentemente, pe comandante general ha monarca ha"e peteĩ embrión añónte oñeno hyepýpe. Pe sy voi oñeinmerso peteĩ estado de animación suspendida-pe, ndaha"éiramo upéicha hasyetereítagui pe desempeño de sus deber. Ha pe monarca embrionaria oñemoakãrapu"ãma va"ekue suficientemente, orekóva miembro ha, iñimportantevéva, peteĩ cerebro tuichavéva, oasegura hetaiterei unidad cibernética rupive. Pe embrión voi, oisãmbyhýva pe Imperio Ruso Guasu ári, oñeñandu porãiterei.
  Heẽ, katuete, ha ipohýi chupe pe tekotevẽ, ha"e oĩma isy ryepýpe heta áño ko"áĝa. Peteĩ ikatu oñandu iképe añoite ohoha oñani térã omomýi peteĩ mba"e. Ha ko"ãva ha"e sueño hasýva, porque nacimiento he"ise pya"e okañy. Pe embrión oñemongeta okápe oipurúvo umi escáner. Añetehápe, ndohechaukái hikuái pe comandante embrionario apariencia añeteguáva, ha katu peteĩ imagen ikatúva oinspira confianza. En particular, peteĩ mitãrusu iporãva ojekuaa peteĩ rréi nonaséivaicha. Ome"ẽ orden umi tropa-pe iñe"ẽ hesakã ha omandávape:
  - Oipuru pe principio defensa elástica rehegua. Ojapo haguéicha miles de áño, umi fuerza ikangyvéva, inferior número-pe, oipuru pe hecho indudable peteĩ masa michĩvéva ha"eha tuicha móvilve peteĩ tuichávagui. ¡Peteĩ masa michĩva ojehechauka guive inercia insignificante reheve!
  Mitãkuña mariscal omoañete:
  - Katuete... Ejército ikatuha omaniobra ha"e pe clave victoria-pe ĝuarã. Añetehápe ningo ojejehekýivaʼerã umi mbaʼe extremo. ¡Añetehápe, pe hormiga ndaha"éi mymbakuéra ruvicha!
  Pe comandante embrionario opukavy:
  - Umi tekove oporojukavéva ha'e bacteria. Jepe nahániri, ikatu ni umi virus! Jepe peteĩ organismo primitivo, ¡iporãiterei! Ko'ápe enemigo ombyaty tuichaiterei fuerza, haimete universo pukukue, he'iséva oikuaauka umi área hembýva.
  Mariscal de Elfo Fego orekóva coletas púrpura ha naranja he'i:
  - Sapy'ánte peteî ventaja ha'etévaicha insignificante peteî sección limitada frente-pe ha'e suficiente ogana haguã. ¡Kóva ha"e peteĩ axioma extraño heta ñorairõ rehegua, diferente civilización rehegua!
  Pe Emperador Fetal opukavy umi escáner rupive:
  - Ko kásope, remaña hína hapo rehe.
  Upe aja, umi armada Dermostan-gua oñeha"ã oñeorganisa jey pe movimiento-pe. Peteî reserva tuichaitereíva oñemboja hesekuéra hapykuéguio. Miles de barcos estrellados tuicháva ha millones de barcos michĩvéva osẽ oiporúvo formación campana. Upéicha rupi ojehechakuaa tuicha ojupiha umi parásito puʼaka tatatĩicha. Pe mitãkuña mariscal he"i kyre"ỹme:
  - Ko'ápe oî ambue trumpeta omombova'ekue opositor bastardo. Upéicharõ jepe, ore reconocimiento ndaha"éikuri pe par-pe, noñeme"ẽi pe posibilidad oñemoinge haĝua hetaiterei fuerza.
  Pe holograma mburuvicha guasu rehegua mitãkuimba"eicha oinupã pe kyse puku. Pe propulsor oity pe okẽ. Haimete upepete ojepovyvy. Primero, oĩ peteĩ destello ho"úva umi tesa, ha upéi okakuaa peteĩ seta púrpura ohundíva opa mba"e oĩva pe buque de batalla arma alcance ryepýpe. Pe mitãkaria"y holograma he"i:
  - ¡Kóva ha'e fenomenal anotación de gol! Bueno, umi opositor tome"ẽ chupe opa mba"e. Areko peteĩ sorpresa oñembosako"íva chupe ĝuarã.
  Elfo Fego omaña pe ñorairõ ra"ãngáre algún duda reheve. Pe armada Dermostan-gua ojehecha hasy"ỹre formidable. Ko'ýte umi buque ultra-batalla, orekóva diámetro ohupyty doscientos cincuenta kilómetro. Pe duende imandu"a sapy"a iplaneta hogar rehe... Pe naturaleza upépe ha"e idílica, ndaipóri ni insecto huguy"asýva. Ha leõ... Bueno, ndaha"éi exactamente leõ, ha katu híbrido mandi"o yvoty reheve. En general, kóva ha"e peteĩ mymba iporãitereíva: hete ha"e peteĩ mandi"o yvoty, ha pe iñakãrague hovyũva oñemoakãrapu"ã yvytúpe. Hi"arive, umi mandi"o yvoty okambia sombra... Oĩ ko"ápe feo directa, ojedirigíva tapichakuéra ha elfo-kuéra rehe.
  Pe mariscal rubio he"i:
  "Ndoroikuaái mboy reserva oreko enemigo, ha katu ha"ete chéve og̃uahẽmaha ára romomýi haĝua ore regimiento de emboscada".
  Pe emperador embrionario ombotove:
  - ¡Ko'ágã ndaha'éi ára rehechauka haguã nde tarjeta!
  Pe mitãkuña mariscal oñeha"ã ojodiskuti:
  "Ñande puévlo omanóramo, ndaiporimoʼãi avave oñorairõ hag̃ua!".
  Ha upéi ojejuhu pe comandante embrionario:
  "Ndaikatúi regana peteĩ ñorairõ víctima"ỹre". Ajedrez-pe ikatu, ha katu peteĩ ñorairõ añeteguápe ndaikatúi! Pe léi poriahuvereko"ỹva ñorairõ rehegua ha"e umi pérdida ha"eha peteĩ ama orregáva umi victoria ra"ỹi, tekotevẽnte reasegura umi pérdida ani haĝua oñedesarrolla peteĩ ama tuichaitévape ojohéiva umi brote! - Upéi pe holograma oñemondova"ekue tyekuegui sapy"aitépe hova ipy"aporãve. - Ha katu ani peimo"ã ikatu hağuáicha oñemboguejy pérdida especialmente umi ultra-batalla tatarendygui, peheja umi barco estrella Gran Rusia-pegua tojere peteĩ espiral-pe.
  Pe mariscal de elfo oipytyvõ pe comandante de embriones-pe:
  - Upéva, upéva añoite pe tape. Ndojekuaái gueteri mboy fuerzapa ikatúta omombo pe enemigo mundo inferior-gui.
  Añetehápe, umi barco de estrellas Shitmostan-pegua oñeha"ã omýi peteĩ rebaño denso-pe. Upe jave avei, ndosalvái hikuái munición mba"eveichavérõ, omombo misil millones-pe, ni nopenái"ỹre pe golpe exactitud rehe. Ha"ete ku ojegolpeáva miles de millones de fósforos pe vacío ári oñembohape haĝua hiperplasma-pe, ohapy haĝua opa mba"e oikovéva ha omýiva ha upéi osẽ haĝua. Umi guerrero ruso odispara heta hekopeteve, ha katu pe enemigo dreadnought bruto otyryry, peteĩ petardo-icha, omosarambívo umi fragmento confeti-icha. Confeti oporojukáva oityva'ekue heta barco Dirmostan-gua. Ha pe número de fragata oñehundiva'ekue civilización bastarda-pe ha'e completamente incalculable. Añetehápe omano ohóvo umi barco ruso. Ko"ápe pe crucero oñembyaíva, desesperación-pe, oñemongu"e peteĩ tanque ruso-icha pe Kursk Bulge-pe ha oity pe enemigo ultra-batalla barco-pe. Hetaiterei tekove oñeinterrumpi peteĩ jeýpe, ha pe tata hendy, haʼete ku ojepovyvýva peteĩ tubo de gas tuichaitereíva.
  Pe mariscal enano he"i ñembyasýpe:
  - Ñande dobla hikuái, ¡ha katu nañañeme"ẽi! - Pe comandante cuadrado ohechakuaa (térã ja"e porãsérõ ha"anga holográfico orekóva, pe enano voi oĩ ambue barco clase Gross-Dreadnought-pe!). - Tekotevẽta ojejapo por lo menos algún contraataque umi comunicación enemigo ha línea de suministro rehe.
  Pe Emperador Fetal opukavy iholograma mitãkuimba"e rupive.
  - Mba'e, nde remiandúpe, che peteĩ perdedor!
  Pe mariscal enano opukavy ha oipyso ipy:
  "Ha katu ndosalvái hikuái munición mba"eveichavérõ". Péva he"ise oguerekoha hikuái suficiente. ¿Ndaha'éi piko upéicha, che ruvicha?
  Pe Embrión Emperador ombotove:
  - Nahániri ndaha'éi péicha! Peteĩ komandánte tuicháva ovaleve iñakãgui, upévare peteĩ kásko de precaución ha peteĩ camuflaje de astucia ndojapomoʼãi chupe mbaʼeve! En pocas palabras, pe enemigo oĩ gueteri pe dulce ilusión-pe opa mba"e oĩ porãha hendive, ha katu añetehápe ñande victoria hi"aguĩma! ¡Jainupã ñaimo"ã"ỹre, ojogua ñamyengovia peteĩ puño peteĩ kyse puku de acero de aleación reheve!
  
  
  WITTMAN OIKEVE
  Peteĩ ñemoambue michĩva tembiasápe ojoajúva tuicha éxito orekóvare umi nazi ofensiva aja Ardenas-pe. Umi nazi oñemotenonde pya'eve, ikatu ohasa puente ha ojagarra almacén arma, munición ha combustible reheve. Ko éxito oñemotenonde avei participación Wittmann huelga-pe, ¡ojoavy tembiasa añeteguávagui, nomanói! Ha mbaʼépa ikatu jajapo? ¡Umi héroe añetegua araka"eve nomanói ha nomanói! Wittman osegi oñorairõ ha o"rack up umi puntuación. Oñehundi rire pe tanque doscientos, oiko chugui peteĩha ha ko"áĝa peve tanque peteĩha oñeme"ẽva"ekue Kurusu Caballero de la Cruz de Hierro orekóva roble rogue, kyse puku ha diamante.
  Wittmann genio omoambue"imi pe tembiasakue rape. Ha umi alemán ojekuaa orekoha afortunado"imi, pya"eve, ikatupyryveha. Ha osẽ porã hikuái pe haimete oikovaʼekue pe istória añeteguápe, péro ofalta un par de órante. Ha upéicha ojejagarra umi almacén, ha pe ehérsito alemán ohupyty puʼaka oityvyróva. Upévare ojejagarra Bruselas, ha ojejagarra hetaiterei soldádo británico ha norteamericano.
  Stalin ndojapurai gueteri oataka haguã, oipotágui umi Aliado-kuéra ojeity mbaretevéva Kuarahyreike gotyo.
  Umi ñorairõ ohechauka Tigre-2 ha'eha peteî arma efectivaiterei armamento ha armadura frontal-pe. Alemán-kuéra, ohechávo Ejército Rojo ha"eha pasivo kuarahyresẽ gotyo , omoĩ unidad adicional ñorairõme ha oñepyrũ omopu"ã ijexito. Fritz ohupyty avei pe arma autopropulsada ipyahuvéva E-25, michĩva tuicha ha ipohýi, ha katu oguereko arma mbarete ha armadura porã, ha iñimportantevéva movilidad.
  Péicha resultado, victoria pyahu... Ko'ágã umi Krauts oime París-pe. Ogueraha jey hikuái tavaguasu francesa.
  Ha péva oipota Stalin - ojejuka haguã umi aliado-kuérape, ha upéi URSS ohupytyta opaite Europa.
  Stalin ha"e peteĩ zorro iñakãraku"ỹva... Ha katu Churchill ndaha"éi avei peteĩ idiota. Roosevelt omanóvo, ha'e ha Truman ofirma tregua Tercer Reich ndive. Upe jave avei, oipe'ávo Francia-gui umi tropa derrotada rembyre. Ha katuete peteĩ intercambio completo de prisioneros de guerra reheve, ha jepe pe suministro de combustible ha suministro Tercer Reich-pe.
  Alemania ombohovái omboykévo umi léi antisemita. Péro umi hudío opyta umi kampaméntope, péro ndojehapýi chupekuéra, ojeovliga chupekuéra ombaʼapo hag̃uánte, ha umi norteamericano omondo umi kampaméntope tembiʼu en lata ha cereal.
  Alemán-kuéra oguereko peteĩ po sãso Francia ha Italia-pe. Ko'ágã Stalin ojapo peteî propuesta py'aguapy aparte. Péro Hitler omboyke upéva. Junio-pe, oñepyrũ ofensiva Fritz-pe. Umi tanque E-50 tenondegua oike serie-pe. Péro ojekuaaháicha, pe áuto ndosẽporãiete. Ipohýi opyta yvate, haimete 65 tonelada, silueta ijyvatevéva Tiger-2-gui, ha katu pe armadura ha"e peteĩchagua ijyvatekue, hesakã porã insuficiente, especialmente umi lado-pe. Pe arma 88 mm orekóva barril ipukúva 100 EL ojekuaa iporãveha. Odispara doce disparo por minuto.
  Pe rendimiento conducción rehegua oñembojoapy peteĩ motor ipu"akavéva rupive, ombopya"éva 1200 caballo de fuerza peve. En general, pe tanque, por supuesto, oñemehora oñembojojávo Tigre-2 rehe ha oreko peteĩ pendiente racional michĩmi pe armadura-gui, ha katu opyta vulnerable umi lado-gui.
  Pe E-100 oñeñangareko porãve, ha katu ipohýigui hasy pe transporte ha ñorairõ jeporu. Pe osẽ porãvéva ha"e pe arma autopropulsada E-25, orekóva silueta ijyvatetereíva armadura frontal 120 mm, pendiente tuicháva, ha armadura lateral 82, ha peteĩ cañón Tiger-2-pe ĝuarã, ha"e pe iporãvéva auto- arma propulsada Wehrmacht ha Segunda Guerra Mundial-pegua. Oñembopya'e setenta kilómetro por hora - peteĩ motor orekóva 700 caballo de fuerza, ha jepe oricocheta umi proyectil IS-2 isyvápe.
  Alemán-kuéra oity pe golpe principal Hungría-gui, oñeha'ãvo osalva Budapest, ojeréva gueteri. Pe ñorairõ tuichaiterei mbaʼe.
  Pe ofensiva oñepyrũ 22 de junio, ha Ejército Rojo omopu"ã peteĩ defensa ipoderosoitereíva. Umi alemán oguereko gueteri mbovymi tanque serie E-pegua, umi arma autopropulsada E-25 añoite hetaiterei - ndahasyiete ojejapo ha ndahepyi. Ko"ápe oĩ mokõi mitãkuña bikini-pe oñeno ipype. Ko mba'yrumýi oguejy peteî metro y medio ha péva rupive, oñeñangareko porãiterei ha armado peteî peso relativamente bajo.
  Mokõi mitãkuña, Charlotte ha Gerda, oñeno, odispara umi arma soviética-pe. Henondepekuéra omýi umi áuto michĩmi, oñekontroláva rrádio rupive, omopotĩ umi mína.
  Charlotte pytã odispara pe cañón. Oity pe arma soviética ha ombotyryry ijyva, apenas ojejaho"i peteĩ tela ipire hũva. Ha ha'e opukavy:
  - ¡Tata pochy hiperplasma rehegua!
  Ha upéi Gerda oinupãta chupe, oipurúta ipysã nandi. Ha ha"e opukavy:
  - Che ningo peteĩ mitãkuña iporãitereíva ha ndaha"éi ivaíva...
  Pe arma autopropulsada omýi ijehegui. Ha sapyʼa pyʼa opyta. Iblindaje frontal ningo tuichaiterei oñemboʼy, ha upéva omeʼẽ proteksión porã. Umi arma soviética proyectil ha'e sensible ricochet rehe. Ha mba'eve noamenasa iñakãme ko'ãichagua arma autopropulsada. Ikatu gueteri oinupã hikuái pe lado. Péro umi mitãkuña ndojapuravéi. Pe arma autopropulsada efectiva ohasa SU-100-pe potencia perforadora de armadura-pe, ha avei oñeñangareko porãve, móvilve ha al mismo tiempo ligero.
  Ha Ejército Rojo ndorekói suficiente mercadería seca. Principalmente pe tanque T-34-85, ndaha"éiva ipoderosoiterei iarmas reheve ha orekóva armadura ikangyva. Ha pe arma autopropulsada alemana E-25, por cierto, ivevúi, tuicha imbaretevéva armadura ha arma-pe.
  Mitãkuña oñorairõ... Iporãiterei ha imitã. Ha umi arma autopropulsada orekóva hikuái ombokapu ha omombo...
  Umi Fritz amo ipahápe ohupyty oike Budapest-pe. Peteî victoria convincente, ojeréva unidad soviética rehe. Heta ojejapyhy ha ojejuka.
  Añetehápe umi nazi ohasa asy tuicha pérdida. Ha ndaipóri upéichaite mbarete. Bueno, ojejapóramo gueteri umi tembiporu, upéicharõ ndaha"éi suficiente umi recurso humano.
  Ha mitãnguéra ha kuñanguérape oñeconscripta ehérsitope. Térã umi extranhéro, péro ndojejeroviapái hesekuéra.
  Ha katu, pe ñorairõ oñemotenonde... Ejército Rojo oñemoĩ iñakãhatãiterei, heta línea defensiva reheve. Aleman-kuéra oñemotenonde ambue cien kilómetro ha opyta. Ndarekói mbarete porã. Ha Ejército Rojo voi oho ofensiva-pe. Ha katu avei ndaha"éi osẽ porãitereíva ha omboyke"imi umi alemán-pe.
  Oguahẽ meve ro'y... Línea de frente oñeestabiliza. Jasyporundy ary 1946-pe, Ejército Rojo oñemotenondéta Prusia Oriental ha Polonia-pe, ha katu sa'i oñemotenonde.
  Umi alemán nombotyryrýi pe várko roʼy tiémpope. Umi ñorairõ huguypa. Ha katu pe línea de frente mbeguekatu...
  Ha oñepyrũ peteĩ periodo ojehechaukáva Primera Guerra Mundial-pe. Pe línea de frente-gui oiko inactiva. Alemán ha división extranjera oñemotenonde arahakúpe, ha Ejército Rojo ro'y jave. Ha avave ndaikatúi ohupyty tuicha éxito.
  Año ha año oho ohóvo ñorairõ. Alemán-kuéra oñemotenonde'imi URSS-gui omoheñóivo aviõ jet. URSS omoinge MIG-15 producción masiva-pe ary 1949-pe añoite. Péro koʼã tiémpope g̃uarã umi alemán oreko vaʼekue ME-462 ha XE-362. Ha iñimportantevéva, umi aviõ disco rehegua, ndaikatúiva ojeity peteĩ jet laminar ipoderósovagui umi brazo michĩva reheve.
  Umi tanque oreko serie alemana "E"... En contraste, ojekuaa T-54 ha IS-7. Ha katu umi alemán omoñepyrũ upéi serie AG - peteĩ piramidal oñemotenondevéva.
  Péro avave ndorekói ventaja. Línea de frente opyta hendaitépe.
  Stalin omano peve marzo ary 1953-pe...
  Ha ko'ápe, oaprovecháva algún confusión dirigencia partido ha lucha poder rehe, aleman-kuéra ikatu ohupyty éxito. Ha katu upéi ojeapresa ha ojejuka rire Beria-pe, oñenombra Vasilevsky, estratega tuichavéva, Comandante En Jefe Supremo ramo, ha oñemombarete Jefe del Comité de Defensa del Estado Malenkov. Línea de frente oñeestabiliza Europa frontera ryepýpe.
  Oĩ aja peteĩ ára oñorairõva'ekue pu'aka rehe URSS-pe, umi alemán ikatu ohupyty Neman-pe, ha ojagarra jey Balcanes, Rumania, Bulgaria, Eslovaquia, Grecia, Albania ha ohupyty jey ipoder completo Europa-pe.
  Ha katu línea de frente oñeestabiliza jey oiméma URSS frontera-pe ary 1941-pe...
  Ha upéi diciembre 1955... Ejército Rojo, según tradición, oñemotenonde jey ro"y jave. Mboy áñopa odura pe ñorairõ? ¡Terror catorce y medio! Ha ndaipóri fin ojehecháva!
  Hitler oikove aja, pe ñorairõ ndopamoʼãi. Malenkov oñeinclina py'aguapy gotyo umi frontera-pe voi 22 de junio ary 1941 peve. Péro Hitler ipyʼahatã ha oganase tahaʼe haʼéva la situasión!
  Ejército Rojo oñemotenonde ohóvo. Pe tanque IS-12 ipyahuvéva oho hína ñorairõme. Mba'yrumýi orekóva arma calibre 203 mm. Ha'e peteî tuicháva, orekóva diez ametralladora. Ha seis mitãkuña - tripulante-kuéra. Oñeha"ã hikuái pe primer modeloite pe tanque rehegua. ¿Ndahaʼéi piko tuichaiterei ha ipohýi? ¿Ombaʼapo porãpa pe mákina? Umi mitãkuña, jepénte Navidad 25 de diciembre ha escarcha, oime bikini-pe añónte. Añetehápe, pe tanque oreko motor turbina de gas ipyahuvéva, ha haku. Avei, umi seis mitãkuña voi ndahaʼéi isencillova.
  Cuarenta y uno guive oñorairõ hikuái. Ha rojepokuaa haimete roĩ desnuda oimeraẽ tiémpope. Añetehápe, reime jave peteĩ bikini-pe opa ára, nereñeñanduvéima ro"ysã. Ha pe pire oiko chugui elástico ha ipuku.
  Mitãkuñakuéra omboguata peteĩ máquina asesina ipy nandi reheve. Añetehápe ningo iporãiterei ha iporãiterei hikuái.
  Alenka ha'e jefe ko'ápe ha comandante de tripulación. Mba"épa ndohechái pe mitãkuña catorce áño y medio ñorairõ aja. Moõpa oĩma raʼe? Pe frente ohasáma Brest guive Stalingrad peve, Stalingrad guive Vistula peve, ha ko'ágã oñemotenonde hikuái área Bialystok-pe. Bialystok voi oguereko gueteri alemán-kuéra. Línea de frente oñemohenda porã. Ha ojoʼo hikuái peteĩ kantida decente de trincheras.
  Upéicharõ, añetehápe, pe ñorairõ opa"ỹva... Ha ikatu oho mas de un año. Ha mbaʼépa oipota ko Hitler iñakãhatãva?
  Ko'ápe avei EE.UU. ha Gran Bretaña ndoipotái py'aguapy URSS ha Tercer Reich apytépe. Oipota hikuái mokõive lado oñehundipaite ojuehe.
  Mitãkuña'i IS-12-pe oñemotenonde ohóvo. Pe armadura frontal tanque rehegua oguereko 450 mm petet ángulope. Umi proyectil ojerebotáma. Ha umi mitãkuña odispara jey.
  Péro koʼág̃a peve oĩ peteĩ tánke peichagua URSS-pe. IS-10 oîma producción-pe, pero ipohýi cincuenta tonelada. IS-7 ojejapo gueteri T-54 ramo. T-55 ojekuaa avei masa apytépe, pero ko'ágã peve oike ramoite producción-pe. Umi alemán oreko tanque piramidal. Avei imbareteterei ha perfecto. Ha umi arma de alta presión orekóva barril mbyky.
  Upévare pe ñorairõ oútava haʼe pe ivaivéva. Natasha ha Anyuta odispara peteĩ barco arma ipu"akapávagui ha opukavy:
  - ¡Ñande poyvi oîta Berlín ári!
  Ha oguenohẽ hikuái hatĩ morotĩ ha pérlaicha. Ha ndaikatúi rejoko umi mitãkuñáme umi mína reheve.
  Mokõi proyectil oity armadura frontal... Oricochete hikuái. Nahániri, pe IS-12 ha"e peteĩ auto serio ha ndaikatúi regueraha upéicha fácilmente.
  Ha katu pe IS-7, omýiva hína umi mitãkuña akatúa gotyo, ha"ete ku ohupytyva"ekue peteĩ golpe peteĩ cañón de alta presión-gui ha opyta. Ombyai pe karai guapo.
  Alenka, oflexionávo umi músculo abdominal, opurahéi:
  - Opa mba'e ndaikatúiva ojejapo ñande mundo-pe, Newton ojuhu mokõi ha mokõi ojapoha irundy!
  Ko ñorairõ oñemotenonde gueteri oñembotapykuévo. Peteĩ cañón soviético oinupã umi alemánpe. Marusya tuicháva omoinge conchas pe calzoncillos-pe. Péva ha'e mitãkuña rekove ha destino. Ha opurahéi hikuái:
  - Avave nañandejokomo'ãi, avave nañandepu'akamo'ãi! Umi lobo ruso oityvyro enemigo-pe, umi lobo ruso - ¡peteĩ saludo umi héroe-pe!
  Agustín, odispara ametralladora, he"i:
  - ¡Peteĩ ñorairõ marangatúpe! ¡Ha"éta ñande victoria! Bandera rusa tenonde gotyo, gloria umi héroe ho'ava'ekuépe!
  Ha jey pe arma asesina opukavy ha ipu:
  - Avave nañandejokomo'ãi, avave nañandepu'akamo'ãi! Umi lobo ruso oityvyro hína pe enemigo-pe, ¡oguereko hikuái peteĩ po hasýva!
  María, ko mitãkuña iñakãrague hovyũva odirigí pe tanque ha opukavy:
  - ¡Ñaityvyro hatã umi fascista-kuérape!
  Aleman-kuérape hasy ohóvo;ñorairõ avei oñemotenonde yvágape. Ha katu ko"áĝa peve MIG-15 ha"e inferior velocidad ha armamento-pe umi marca alemana-gui. Pe ñorairõ oho joja"ỹre.
  Huffman, ko piloto as hechapyrãva, ojapo peteĩ carrera porã umi áño de guerra aja. Precisamente, maravilloso ha fantástico. Oguahẽ rire trescientos aviõme ohupyty Kurusu Caballero Kurusu de Hierro orekóva kyse puku roble hogue pláta ha diamante. Oguahẽvo cuatrocientos aviõ ho"ávape, ohupyty Kurusu Caballero Kurusu de Hierro orekóva roble hogue de oro, kyse puku ha diamante. Quinientos aviõme ohupyty Orden del Águila Alemana diamante reheve, ha mil rire Kurusu Caballero Kurusu de Hierro orekóva roble platino hogue kyse puku ha diamante. Ha og̃uahẽ rire dos mil aviõme, ohupyty pe Gran Cruz de la Cruz del Caballero.
  Pe piloto ijojaha"ỹva ikatukuri ohupyty heta victoria aérea. Ha oikove gueteri. Nda"aréi Huffman oñemotenonde rango de general-pe. Péro haʼe oveve gueteri peteĩ piloto privádoramo.
  He"iháicha hikuái, ndohapýi tatápe ha ndohói ýpe. Heta áño ñorairõ aja, Huffman ohupyty pe instinto peteĩ cazador-icha. Oiko chugui piloto súper legendario ha ojeguerohoryeterei. Ha katu oguereko peteĩ competidor mbarete - Agave, ohasáva avei pe cifra dos mil auto ojeityva"ekue. Ha ha"e ohupyty hína kuri Huffman-pe. Péro imitãiterei gueteri, ha ndoperdéi gueteri ni peteĩ luchador.
  Pe mitãkuña opresiona umi pedal ipy nandi ha cincelado reheve ha odispara peteĩ rráfaga de cañón de aire. Ha koʼág̃a ojeity irundy mbaʼyru MIG-15 soviético.
  Agave opukavy ha he"i:
  - ¡Amo ipahápe, opavave ñande ha'e perra! ¡Ha katu che areko nervio de acero!
  Ha jey pe mitãkuña ojere. Oity siete aviõ URSS-pegua peteĩ rráfaga-pe - seis MiG ha peteĩ TU-4, ha opukavy:
  - En general, ndaha"éiramo súper, upéicharõ che hiper !
  Agave, katuete, ha"e peteĩ perra. Piloto Lucifer-gui oúva. Iporãiterei rubio eíra.
  Ko"ápe odispara ambue rráfaga ha oity ocho aviõ soviético MIG-15 peteĩ jeýpe ha opukavy:
  - ¡Che ha'e pe creativo ha reactivovéva!
  Pe mitãkuña añetehápe ndaha"éi itavy. Ha"e ikatu ojapo opa mba"e ha ikatu ojapo opa mba"e. Ndaikatúi rehenói chupe privado.
  Ha ipy oñembopiro'yeterei, iporãiterei...
  Ha katu Mirabela oñorairõ hína hendive... Are guivéma, Kozhedub ha"eva"ekue pe as soviético iporãvéva. Ombyaty seis mbyja oro héroe URSS-gua, oity rire ciento sesenta y siete aviõ. Péro upéi omano. Upéi avave ndaikatúi omboty irrekord. Ha nda"aréi Mirabela ohasa Kozhedub-pe. Ha oity rire mas de ciento ochenta aviõ, oiko chugui peteĩ héroe siete vése URSS-pe.
  ¡Kóva ha"e peteĩ mitãkuña Terminator! Peteĩ haʼeichagua ojokóta peteĩ kavaju otyryrývape ha oikéta peteĩ choza hendývape.
  Ha ro"ysãve jepe.
  Mirabela oguereko peteĩ destino hasýva. Amohu"ã peteĩ colonia de trabajo infantil-pe. Ipy reheve ha omonde peteĩ ao gris, oikytĩ pe ka"aguy ha oserra umi tronco. Haʼe ningo imbarete ha hesãieterei vaʼekue. Escarcha vaietépe oguata ipy reheve ha pijama ka"irãime. Ha por lo menos una vez aestornuda vaʼerãmoʼã.
  Katuete, ko fenómeno ojehechakuaa umi frente-pe avei. Are Mirabela oñorairõ infantería-pe, ha upéi oiko chugui piloto. Mirabela ohupyty peteĩha ñemongarai tata rehegua ñorairõ Moscúpe, upépe oho pya"e pe colonia rire. Ha upépe ohechauka ipiro"yha.
  Ha"e oñorairõ ipy"a"ỹre ha haimete desnuda pe escarcha vaiete literalmente oparalisava"ekue Wehrmacht-pe. Ha"e ningo peteĩ mitãkuña maldita ha invencible-icha. Ha osẽ porãiterei chupe.
  Mirabela oguerovia victoria inminente URSS-pe. Péro ohasa pe tiémpo. Hetave ohóvo umi víctima, ha katu ndoúi pe victoria. Ha añetehápe oporomondýi.
  Mirabela oisu'u victoria ha jehupytyvoirã. Ha'e oguereko siete mbyja URSS-pegua - kóva hetave opavavegui! Ha maldición, ha"e omerece umi ipremio! Ha osegíta ogueraha pe kurusu militár. Stalin omanóramo jepe, hembiapo oikove!
  Oike peteĩ mitãkuña ha oñemoĩ... Omboguejy peteĩ XE-362 alemán ha opukavy:
  - ¡Aeróbatica rehegua! Ha peteĩ maldita tripulación pyahu!
  Añetehápe mitãkuña iporãva. Peteĩ cobra añetegua ikatu ojapo heta mbaʼe.
  Mirabela ha'e peteĩ mbyja pyahu...
  Pe ñorairõ oho heta ára og̃uahẽ meve ary pyahu... Pe IS-12 soviético ohupyty daño umi rodillo ha pista-pe - oñemyatyrõ hína. Heẽ, peichagua ñorairõ ipy"ahatã ha poriahuvereko"ỹva. Ha mboy tiémpopa ipukúta?
  Ha opa mba"e Wittman oikovégui umi ñorairõ Occidente-pe.
  Wittmann voi oñorairõ peteĩ tripulación de tanques-pe peteĩ tiempo aja. Ogueru rire pe conteo trescientos mba"yrumýime, ndoipapapái arma, mortero, kamiõ, motocicleta ha ambue mba"e, oñeme"ẽ chupe jopói: Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro orekóva roble de oro rogue, kyse puku ha diamante, ha oñemotenonde general ramo.
  Upe rire noñorairõvéima. Péro haʼe omanda pe sexto, ehérsito de tanque SS-pe.
  Kurt Knipsel- gui oiko as de tanque osẽ porãvéva Wehrmacht-pe. Ha katu cincocientos tanque oñehundi riremínte ohupyty pe Kurusu Caballero Kurusu de Hierro rehegua.
  Algún modo ojeipe"a chugui jopóigui. Añetehápe, og̃uahẽ rire mil tanque-pe, ipahápe ohupyty: pe kurusu kavaju"arigua kurusu de hierro orekóva roble de plata rogue, kyse puku ha diamante.
  Kurt Knipsel ha"e peteĩ máquina de combate hembiapo porãitereíva. Oñorairõ opaichagua tanque-pe. Ha"e ningo peteĩ artillero ha comandante. Are guivéma aguata opavave renondépe competencia"ỹre.
  Péro pe Gerda porãite ikatúma ohupyty chupe. Mitãkuña"ikuéra oñorairõ porã. Péro upéi oreko hikuái peteĩ pausa. Irundyvéva hyeguasu ha imemby peteĩ par: peteĩ ta"ýra ha peteĩ tajýra. Péro pe pausa rire pyaʼe voi ombohovái hikuái upéva.
  Ha ko'ágã Gerda omboyke Knisel -pe .
  Mbaʼéichapa ikatu ani hag̃ua ojere? Oñorairõ hikuái ipy"a"ỹre ha peteĩ bikini-pe añónte. Mitãkuña'ikuéra opytu'u jey, imemby jey mitã. Ha koʼág̃a roñemboja hína kuri pe número de dos mil tanque oñehundívare. Ha ikatu ojerovia hikuái peteĩ jopói ndojehecháiva rehe: pe mbyja Caballero Kurusu Kurusu de Hierro-pegua roble de plata rogue, kyse puku ha diamante reheve.
  ¡Ko'ãva ha'e umi mitãkuña!
  Gerda odispara pe auto soviético-pe. Oikytĩ pe tórre ha osapukái:
  - ¡Che ningo peteĩ mba'e maldito!
  Ha odispara jey. Oike T-54-pe. Ha opukavy:
  - Tetã Alemania!
  Pe mitãkuña oñembopy"aju hína. Ha ha"e activaiterei... Heẽ, oreko peteĩ racha estratégica peichagua. Ojapóma 1956... Ñorairõ oho ha oho... Ndojokoséi. Ejército Rojo oñeha'ã oñemotenonde opáichagua tendáre. Ha katu eñangareko, sa"i hemby umi recurso humano.
  Ha Rusia huguypa ohóvo.
  Ejército Rojo oñeha'ã oñemotenonde Rumania gotyo. Ha upéi oiko artillería ipu"akapáva, ojedispara ha ojejuka.
  Péro pe enemígo ohaʼarõ hína. Alemán-kuéra oguereko pe tanque ojeguerohoryvéva, AG-50. Ha"e superior T-54-gui protección-pe, especialmente umi lado-pe ha, ikatu, pe arma pu"aka operforáva armadura-pe, ha katu ipohýive. Añetehápe, pe alemán velocidad tuichave pe motor turbina de gas rupive.
  Pe tanque alemán odispara ha omoinge gol.
  Margaret tripulación oñorairõ hína. Oñorairõ tuguy ro"ysãme. Mitãkuña alemana oity peteî tanque soviético. Ha okororõ hikuái vy"águi.
  Heẽ, ha ndaikatúi rehasa ko"ápe...
  Peteĩ disco opilotáva Albina ha Alvina ojere yvágare . Mokõi mitãkuña rubia ojejapi umi auto soviético-pe. Ha haʼekuéra ojapo katupyry. Umi discus rams completamente invulnerable Migi ha Tu. Mba'yrumýi asesino. Ha umi ñorairõhára opresiona ipy nandi. Ha nome"ẽi hikuái pa"ũ Ejército Rojo-pe yvágape.
  Pe plano de disco ha"e peteĩ mba"e umi científico URSS-gua ndaikatúiva okopia. Péva peteî mba'e ndojejuhúiva antídoto. Ha umi alemán oñeñandu ojeroviaitereiha pe aire-pe. Ha oñorairõ hikuái paje apohaicha peteĩ vara mágica reheve.
  Albina, oapuntáva idisco pe enemigo-pe, opukavy:
  - Oĩramo peteĩ Tupã, upéicharõ ha"e alemán!
  Alvina, oityvyróvo enemigo, omoañete:
  - ¡Katuete peteĩ alemán!
  Ha pe mitãkuña opuka... En general, ikane"õ avei pe ñorairõ opa"ỹvagui. Bueno, alemán ha ruso ojuka. Ja"e porãsérõ, Ejército Rojo ha Wehrmacht. Ha katu pe línea de frente omýi gueteri... Ha ndaipóri extremo ni borde ojehecháva.
  Ñorairõ... Kóva ha"éma peteĩ realidad. Umi ñorairõhára heñóiva oñepyrũ rire ñorairõ oñorairõ yvágape ha yvýpe.
  Por ehémplo, hérava Hans Feuer. Pe imitãvéva ohupytyva"ekue Orden de la Cruz de Hierro, Primera Clase. Ha upéi oiko chugui pe imitãvéva ohupytyva"ekue Orden de la Cruz del Caballero de la Cruz de Hierro ojejapyhýgui peteĩ general soviético-pe.
  Heẽ, kóva añetehápe iporãiterei.
  Hans Feuer ha"e peteĩ luchador desesperado. Pe mitãkaria"y oñorairõ peteĩ gigante-icha, ha ro"y ro"ysãiterei, omonde pantalón mbykymínte.
  ¡Kóva añetehápe iporãiterei!
  ¡Hans ifamóso heta síglore!
  Ha en general, ko"ápe oiko peteĩ ñorairõ increíble ha intenso-icha... Oimeraẽ AI oñedesvanece.
  Ha Rumania-pe, Ejército Rojo ndaikatúi oike umi defensa alemana-pe. Mokõive lado ohasa asy pérdida. Jasyporundy ohasa ohóvo... Ha ára ha ára hetave tapicha ojejuka ha ojekutu.
  Ndaipóri ñepyrũ ni ipaha pe tavy.
  Agave oime jey yvágape ha oity mba'yrumýi soviético-kuérape. Ha"e peteĩ cazador ha depredador. Oinupã enemigo-pe.
  Umi auto ha"e oinupãva ho"a. Ha upéi pe mitãkuña odispara umi fuerza terrestre-pe. Oity IS-7-pe. Ha opukavy:
  - ¡Che ha'e pe iporãvéva! ¡Che ha"e pe mitãkuña ojukava enemigokuérape!
  Ha jey oñembohasa umi blanco aéreo-pe. Péva ha'e destructor de tanques ha opavave mba'yrumýi oveve ha odispara.
  Bueno, péva ha"e pe opupuva hína tenonde gotyo. Ha pe frente hogar-pe, umi científico oñeha"ã omoheñói peteĩ mba"e oporojukáva. Jepémo ndosẽporãi.
  Ha katu ko"ápe oĩ peteĩ tanque michĩva AG-5. Peteĩ mákina oguerekóva siete tonelada. Ohasávo umi prueba de combate. Ha oisu"u ha oisu"u pe enemigo-pe.
  Ha og̃uahẽvo ára japurahéi haĝua, avave nañandejokomo"ãi ni nañandeganamo"ãi!
  Pe AG-5 oñemongu"e ha odispara ohoháicha. Ha peichagua tanque ndaikatúi ojejoko. Ha umi conchas ricochet.
  Ha pe áuto ryepýpe oguapy peteĩ mitãkariaʼy orekóva diez áño, hérava Friedrich, ha opukavy:
  - Ha añetehápe ha'éta peteĩ súper luchador!
  Ha jey odispara... Ha oity pe tórre mbyte voi. Ha ipu"aka ohundíva, michĩramo jepe calibre-pe, tuichaiterei.
  Ha yvágape Helga oñorairõ. Peteĩ mitãkuña ipy"a"ỹva bikini-pe ohai hína umi factura. Ha ovy"a umi éxito fantástico orekóvare.
  Ha Agave oñemotenonde... Ha avei oñorairõ.
  Ha"éma febrero 1956... Ejército Rojo ndaikatúikuri ohupyty éxito moõve. Péro umi alemán ndaikatúi avei oñemotenonde. Umi tanque subterráneo formidable oho hína ñorairõme. Ha katu ha"ekuéra ha"e puramente táctico.
  Umi mitãkuña oñemongu"e pya"e yvyguýpe, ohundi peteĩ batería de armas soviéticas ha ojevy jey.
  Upe tiémpope avei ojejagarra peteĩ par de prekursór. Umi mitãkuña oipe"a umi mitãkuimba"e ojejapyhývape ha oñepyrũ ombohasa asy chupekuéra. Haʼekuéra oinupã umi prekursórpe alambre reheve, upéi o"asáma umi talón nandi tata reheve. Upéi oñepyrũ omopẽ hikuái che pyti"a umi pinza haku asývape. Mitãkuimba"ekuéra opukavy hasyeterei. Ipahápe, umi mitãkuña ohapy mbyjakuéra ijyva ári peteĩ hierro haku asývape ha oityvyro iperfección masculina ibotín reheve. Pe ipahaitéva omohu"ã umi precursor ha ho"a hikuái ñemondýi hasývagui.
  Mitãkuña'i, mbykyhápe, ohechauka rendimiento clase superior. Péro jey umi alemán ndohupytýi mbaʼeve iñimportánteva.
  Umi arma autopropulsada ipoderosa: "Sturmmaus", ojedispara umi posición soviética-pe. Omotenonde hikuái heta ñehundi ha ñehundi. Péro peteĩ aviõ soviético de ataque oity peteĩva umi veíkulo, ha umi Kraut ou jey.
  Umi nazi oñehaʼã oipuru umi disquete oity hag̃ua umi batería soviética. Ojeporu hesekuéra erizo ha explosivo. Oiko peteî intercambio total de golpes.
  Ko"ápe oĩ jey Albina ha Alvina iplatillo volante ári. Ha"ekuéra oapunta oiporúvo ipysã nandi opresionávo umi botón joystick ha ojapo hábilmente.
  Umi mitãkuña, katuete, ohechauka aeróbatica ijyvatevéva. Oipe"a hikuái idisco, ha ojeity peteĩ docena máquina oveveva soviética.
  Albina opukavy:
  - ¡Escuadrón de construcción furioso! ¡Oĩta peteĩ mbyjajere!
  Ha ombojere jey imba"yrumýi. Ha umi mitãkuña ohundi pe Ejército Rojo. Hi"arive, hekopete...
  Alvina oity avei peteĩ docena de aviõ soviético ha opukavy:
  - Mitãkuña tavy, ha ndaha'éi vírgen mba'eveichavérõ!
  Ko ipahaguéva añetegua. Ko matrimónio ovyʼaiterei umi kuimbaʼe ndive. Ha ojapo opaichagua mba'e. Mitãkuña ohayhu kuimba'ekuérape - ombovy'a chupekuéra! Ha koʼýte rembaʼapóramo ne ñeʼẽre.
  Peteĩ mitãkuña rango yvatevéva... Otortura hikuái pe precursor-pe... Primero oipe"a chugui ha oñohẽ peteĩ par de balde y ijyva ári. Upéi ogueru hikuái peteĩ iérro haku asýva pe tyekue hũvape. Ha mbaʼeichaitépa okáipa hikuái! Pe precursor osapukái hasy ka"aguýgui... Oĩ peteĩ hyakuã asýva.
  Alvina oinupã chupe ijykére peteĩ alambre haku asývape. Ha mba"éichapa opukase... Iporãiterei.
  Upéi opurahéi:
  - Chekane'õma ambohasávo pe trasero - ¡Ambohoryse che vy'apavẽ!
  Ha mbaʼeichaitépa opukapáta! Ha haʼe oipeʼáta umi hatĩ pérlaicha! Ko mitãkuña ohayhu ojuka, mba"eichaitépa mitãkuña!
  Ha pe mitãkuña py ningo nandi ha iporãiterei. Haʼe ohayhu oguata ipy reheve umi karvón ári. Ha avei omosẽ hag̃ua umi prekursór ojejagarra vaʼekuépe. Tuichaiterei opukavy hikuái ojefritávo italón. Alvina jepe ojuhu igústoitereiha. Ha Albina ha"e avei mitãkuña, ja"e porãsérõ - súper! Mba"éichapa ojejapo codo peteĩ oponente-pe ijyva ári. Ha ha"e opukavy:
  - ¡Che ningo peteĩ mitãkuña clase ijyvatevévape!
  Ha oguenohẽ hatĩ pérlaicha. Omimbipáva ha"ete ku ojepoliva"ekue. Ha pe ñorairõhára ningo ijojahaʼỹva! ¡Kóva ikatu ha"e peteĩ mba"e ndaikatúiva oje"e peteĩ cuento de hadas-pe térã oñemombe"u peteĩ pluma reheve!
  Mokõive ñorairõhára oity yvágape umi MiG soviético. Umi iporãva ha"e activo. Ndaipóri ni michĩmi duda ipypekuéra. Ha péicha iporã ka"aguy ha extático.
  Umi ñorairõhára ocontrola joystick ipy nandi ha oataka umi auto ruso. Opresiona aja hikuái , oitypáta umi luchador-pe, ha"ete ku oinupãva cristal peteĩ club-pe. Umi mitãkuña ningo ipyʼaporã ha ndoporiahuverekói. Umívape oguereko pe pochy pu"aka ha pe pasión tatatĩ. Ha jerovia victoria rehe. Ojapóma quince áño oikóramo jepe pe ñorairõ. Ha katu ndopaséi avei. Albina ha Alvina oĩ pe máximo popularidad-pe. Ha ndojeretiraséi ni ndopytaséi sapy"ami. Ha oñemomýi hikuái ijehe ha oity pe enemígope.
  Albina, oity jave umi aviõ soviético, osapukái:
  - Mitãkuña ikane"õ hasẽvo, ¡che ambohypa porãve pe sapatu bast!
  Ha mba"éichapa opukavy ha omimbi hatĩ pérlaicha. Ha mbaʼéichapa koʼág̃a oipota peteĩ kuimbaʼe. Haʼe ohayhu oviola kuimbaʼekuérape. Haʼe ovyʼaiterei ko mbaʼére. Ha'e ndegueraha ha ndevioláta.
  Albina opukavy:
  Mitãkuña sexo ha'e sexo
  ¡Ko'ápe tuicha progreso-pe!
  Ha pe ñorairõhára opukavypáta... Ha jajuka jey opa ñane enemigokuérape. Haʼe oreko heta enerhía. Ha henyhẽ mbarete muscular-gui.
  Ha Alvina opukavýta:
  - ¡Ñaitypa pe enemigo-pe pedazo-pe!
  Ha pe ñorairõhára oñepyrũta opuka kyreʼỹme! Ha añeimahina mbaʼéichapa umi itariakuéra opyrũmba hína. Péro jaʼénte iporãha.
  Marzo oúma ñande ári... Kuarahy omimbi ohóvo. Pe primer día de primavera-pe, umi mitãkuimba"e ruso oñani ipy reheve pe nieve ojedesmeltava"ekue rupi. Opuka ijehe, opukavy ijehe ha ohechauka ígo alemán-kuérape.
  Umi prekursór orekóva corbata pytã, iñakãrague mbyky, oĩ mbykyvéva jepe. Oñani ha otyryry hikuái. Ipy nandi hasy ro"ysã. Haʼekuéra ningo ijyvyraʼỹeterei. Mitãkuña avei oñani, avei sapatu"ỹre. Umi talón rósa ha redondo omimbi kuarahy"ãme. Mitãkuña soviética hechapyrãva. Esbelto, atlético, ojepokuaáva oñekontenta sa"i reheve.
  Ha opavave opukavy ha opukavy hatĩre... ¡Pe primer día primavera-pe ha"e vy"a ha y"uhéi añetegua tesape ha creación rehegua!
  Ha yvágape oiko peteĩ ñorairõ aéreo. Mirabela, kóva ha'e piloto soviético número uno oityva ambue aviõ alemán. Ha jepiveguáicha, pe mitãkuña omonde peteĩ bikini añónte. Tapiaite imitã ha araka"eve noñehundíriva. Péicha ha"e pe mbarete espiritual kañymby ipype.
  Mirabela katu ohayhu avei kuimba"ekuéra opoko jave hese. Añetehápe ogusta chupe. Upévare ha"e piloto... Mitãkuña rete desnudo ha muscular oñembojehe"ávo kuimba"ekuéra po rupive, ha"e peteĩ vy"apavẽ añetegua. Ha tuicha vy'arã!
  Mirabela oinupã ambue auto nazi ha oisu'u:
  - ¡Che ha'e peteĩ perra blindada!
  Pe mitãkuña oinupã voi pe panel de control umi talón desnudo ha redondo reheve. Ha"e ningo iporãiterei. Ha inimitable.
  Mirabela osê chugui. Ha Agave oveve hendápe. Ipahápe, ojojuhu umi mokõi kuña guerrera-piloto osẽ porãvéva. Odispara hikuái ojuehe peteĩ óga redondo guive. Oñeha"ã hikuái ohupyty mombyry guive. Péro ndosẽporãiete. Mokõive belleza oveve línea de tiro-gui. Ha odesnuda hikuái hatĩ agresivamente. Bueno, kuñanguéra ha"e perra. Omaña hatã hikuái ojuehe hesápe. Hesakãve, iñakã ári ha odispara jey hikuái. Pe alemán ME-562 oreko gueteri armado iporãvéva MIG-15-gui, ha pe mba'yrumýi soviético ojeity...
  Ha katu Mirabela oconsegui omosẽ, operde hi"aviõ primera vez icarrera de vuelo-pe. Ivaivéva ha"e ha"e oñemohu"ã hague enemigo territorio-pe. Ha péva ivaieterei. Heẽ, ko"ãichagua giro ijojaha"ỹva destino rehegua. Ary 1 de marzo 1956-pe, ko mundo iñambue, ha katu opyta pe regla Fuhrer-pegua pe juego cibernético-pe.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"