Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Ujung Boy Kanye Nemfihlo Mission

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Futhi, ubuqili u-Eduard Osetrov, manje osendimeni yomfana oyinceku evamile, ungena edolobheni lapho umbusi ekhona endaweni yakhe. Ngenxa yalokho, kuba nokuhlasela okucashile nokunesibindi kwezigebengu, bese kuqubuka impi enzima.

  UJUNG BOY KANYE NEMFIHLO MISSION
  ISICHAZELO
  Futhi, ubuqili u-Eduard Osetrov, manje osendimeni yomfana oyinceku evamile, ungena edolobheni lapho umbusi ekhona endaweni yakhe. Ngenxa yalokho, kuba nokuhlasela okucashile nokunesibindi kwezigebengu, bese kuqubuka impi enzima.
  . ISAHLUKO No
  Amantombazane amaningi agxaza phezu kwendawo ecwebezelayo yomkhumbi wabaphangi bemikhumbi ngezinyawo ezingenalutho, ezinemisipha. Amaqhawe e-Pirate akha iningi labasebenzi kule planethi, engazange ithuthukiswe kakhulu kwezobuchwepheshe noma ngomlingo.
  Kodwa amandla phezu komkhumbi ngokuyinhloko kwakungawamadoda.
  U-Ravarnava nabanye abantu abathathu, phakathi kwabo okwakukhona iqhawe elimnyama u-Oblomova, bahamba baya emhlanganweni; ngokushesha bajoyinwa uKaputeni Monitor kanye nabasekeli bakhe abayisithupha, ababili babo ababengahlangene nhlobo nohlanga lwesintu. Umfana ongagqokanga zicathulo, u-Eduard Osetrov, wadweba ngokushesha imephu yedolobha ngezitho zakhe ezingezansi.
  - Umcebo oyinhloko usuvele ulayishiwe emikhunjini futhi usuzohamba. - I-scout enesibindi yaqala. Yebo, futhi endleleni eya kubo, ngiyazi lokhu ngokuqinisekile, imikhumbi emithathu ene-tonnage nezikhali ezingekho ngaphansi komkhumbi wethu izobajoyina. Kufanele sisheshe ukuhlasela le hedgehog ngezibhamu ekuseni - Edward the tomboy kuphetha. Futhi i-abs yakhe, umfana onemisipha kakhulu, waqala ukunyakaza. Iqhawe lesifazane elimnyama, elidlala indawo kaChief Boatswain, libubule ngokuthakasela njengoba libuka lo mfana obukeka ngendlela emangalisayo. Intsha, enamandla, eshesha njengenkawu, u-Eduard wasikisela ngokushesha enye indlela. - Ngokuzifihla njengezingubo zabaphikisi.
  Umqaphi wathi ngezwi elipholile:
  - Ngivumelana nalo mfana. Kumele sigadle kusempondo zankomo, ngiyethemba bawazi kahle umkhumbi wakho ngeke uvulele ngenhlamvu.
  - Lona akuwona umqondo omubi, kodwa kwafika omunye umcabango engqondweni. - Kusho uRavarnava, owayebonakala nje njengomuntu olula.
  Isikhumba esimnyama, esinemisipha emikhulu, engeyona nhlobo yabesifazane kanye nentamo ye-bullish, kodwa enhle ngendlela yakhe, enokhalo oluncane, ama-hips anamandla namabele aphakeme, u-Oblomova wababaza:
  - Yebo! Kupholile...
  Iqapha elinokumamatheka okuyindida (kahle, lingathini ikhanda lesigebengu, nakuba likhulu, kodwa ngesiphongo elehlelayo!), buza:
  - Yiphi?
  Umnikazi waleli gama, osekuyinganekwane kulomhlaba nangale kwayo, sibonga u-Ephisus Frist, ngobuqili wathi:
  - Uma yonke ingcebo isusiwe edolobheni, kungani-ke uzibeke engozini ngokuhlasela idolobha. Ungakwenza kube lula kakhulu.
  Umqaphi waphuza amahlandla ambalwa enkomishini, ngemva kwalokho wazihlohla ngesibhakela, evivinya amandla omhlathi wakhe. Ngomqondo wobuqili wokushayela umngcele phakathi kukakaputeni nomngane wakhe womshado wokuqala (owayengacabanga ukuthi lo mfana wayengeyena nje umfana wendlwana!) umholi wabaphangi basolwandle wathi:
  - Ngiyangabaza ukuthi uhlelo oluhlongozwa ngumfana lulula futhi lusebenza ngempumelelo.
  U-Oblomov wanyakazisa amabele akhe aphakeme, engasembozwe umcu omncane wendwangu efekethisiwe, futhi wakhuluma into engezwakali lapho ephendula.
  U-Ravarnava uphinde wakuphikisa lokhu. Ngaphezu kwalokho, wakhuluma ngokuvilapha nangokudonsela phansi:
  - Kodwa cha, nginomunye umbono. Njengoba umfana wethu wegolide wacwilisa umkhumbi omkhulu owawuhambisana nawo, into engcono kakhulu kungaba ngathi ukuba silawule imisebenzi yawo.
  Umqaphi waphila futhi, wancika, wabuza:
  - Ngakho, usho ukuthini?
  Futhi wabheka emphemeni, lapho kwahamba khona imilenze engenalutho, eshukiwe, enemisipha yabaphangi besifazane, cishe buthule. Nokho, ukubonakala kwazo okuyizingelosi akufanele kudukise muntu - zizobahlukanisa ngokuphelele. Futhi iziboshwa zizophoqeleka ukuba zimboze izinyawo zazo ngokuqabula futhi zikhothe izithende ezingenalutho, ezimahhadlahhadla zamaqhawe, eziyengayo neziyingozi.
  U-Ravarnava wacwayiza ngobuqili, futhi njengesikhova esidala sikhala:
  - Besingaphelezela izithuthi ezilayishiwe, singazifiki edolobheni, kodwa esidlekeni sethu sezigcwelegcwele.
  Umqaphi washaya isibhakela phezu kwetafula edangele wathi:
  - Kulula kakhulu, kodwa kuthiwani uma, ngaphambi kokusiphathisa lokhu, bafuna ukuhlangana mathupha nePapyrus don Grabber?
  U-Oblomova onesikhumba esimnyama wasonta ikhanda lakhe entanyeni yakhe ye-bullish futhi wenza ama-biceps kangangokuthi noma yimuphi, indoda enamandla kakhulu futhi ephonswe kakhulu yayingamhawukela.
  U-Ravarnava wazikhukhumeza futhi wakhipha isifuba sakhe saba banzi njengodonga lwenqaba:
  - Manje? Ngicabanga ukuthi ngizokujabulela ukudlala le ndima. - Induna yamafilibuster yaphakamisa isithupha sayo phezulu. - Phela, ngahamba ngomkhumbi iminyaka emihlanu ngaphansi kwefulegi le-Contrabass futhi ngilingisa ngokuphelele indlela yabo yokukhuluma.
  Naye waphosa amehlo efasiteleni. Enye yamantombazane ayizigebengu ibizigaxa nomlingani wayo emahlombe akhe. Futhi wawubona ukuthi imisipha yemilenze ehehayo, eyesifazane, egijimayo yayiginqika kanjani njengamabhola asuka ekucindezelekeni.
  Umqaphi, owayecasulwe kakhulu ukuthi akuyena owaqhamuka nalo mbono mathupha, wahabula, wehlisa ngamabomu umsindo wezwi lakhe:
  - Kuthiwani uma uhlangana nomuntu owazi lo mkhosi?
  Iqhawe lesifazane elinesikhumba esimnyama, u-Oblomov wababaza ngokumamatheka okwembula amazinyo engwe:
  - Isicupho sekati!
  U-Ravarnava wavula umlomo wakhe ojulile ngokuzamula okuzenzisayo futhi wamemeza:
  - Futhi lokhu akubulali, khona-ke amatilosi ethu azoletha isiteleka esilungiselelwe ngaphambili.
  Umshini oqaphayo waluka amashiya akhe ngokungabaza futhi wasonta umlomo wakhe owawusuvele uguquguquka:
  - Ucabanga ukuthi ungahamba?
  U-Edward wathula ngesizotha. Futhi u-Oblomov wazama ukuphulula umlenze wakhe ongenalutho, onemisipha, oshukiwe. Kodwa umfana wanyakazisa unyawo lwakhe, engaluvumeli ukuba lumbozwe udladla olukhulu lowesifazane wegorilla wangempela.
  UBarnaba wayebukeka ezethemba kakhulu:
  "Umsizi wami uzobe enami, iqhawe elingenakulinganiswa nalutho ekuphatheni inkemba. Umlwi u-Eduard, ongakwazi ukwenza izimangaliso. - U-Ravarnava wakhipha isifuba sakhe nakakhulu. - Ngithemba ukuthi angangisiza.
  Imonitha iyizulise ngezidladla zayo ezibanzi:
  - Hhayi-ke, ngeke ngihambe nawe futhi ngeke ngibeke ikhanda lami emlonyeni wengonyama. Kungcono ngivumele abafana bami ukuthi bagxile ogwini ukuze bavale lezo zibhamu ongeke ukwazi ukuziqothula ngokunye.
  U-Oblomova wabhala:
  - Namantombazane nawo!
  U-Ravarnava wahleka futhi waqinisekisa umngane wakhe:
  - Kulungile, okwamanje ngizozama ukuzuza ukunqoba ngaphandle kokuchitha igazi. Udinga ukukhetha isudi efanelekile, abadlali be-contrabass bagqoke ngokunethezeka.
  - Futhi futhi ubambe isikhwama, noma okungcono nokho, isifuba segolide njengesipho. - U-Eduard Osetrov unikeze la mazwi, owagcona owesifazane webhere ngonyawo lwakhe olungenalutho, olunomusa, oluthambile, olufana nolwentombazane. Umfana futhi ucasulwa ukuthi umqondo wokukhohlisa okunekhono awuzange ufike kuye siqu, kodwa kumuntu yena, mhlawumbe, nabanye ababembheka njenge-martinet eyisiwula.
  Ngalesi sikhathi i-Monitor yahlanya:
  - Kungani budlabha kangaka?
  Umfana weqhawe wathi ngokuthula:
  - Igolide lizovala amehlo abo, kangcono kunesikrini sentuthu. Ngosizo lwalo sizothuntubeza ukuqapha kwesitha.
  Imonitha lalididekile futhi lavungama:
  - AmaPirates ngokuvamile athatha igolide, anganikezi njengesipho.
  U-Edward the tomboy, esephinde wageja udladla lowesifazane omkhulu omnyama, wagigitheka futhi wachaza:
  - Impela, ngale ndlela, ngeke kuze kufike nakunoma ubani ukuthi singamafilibuster. - Futhi wengeza kahle iqiniso elisobala ngokuphelele. - Ngezinye izikhathi kufanele unikele ukuze wamukele.
  - Vele usebenzise igolide lakho, ngeke ngikunike uhlamvu olulodwa lwemali. - Kuqhamuke iMonitor.
  - Sinakho okwethu okwanele. - URavarnava uphendule ngokuzithoba.
  Isigebengu sabhodla emazinyweni akhe:
  - Kuhle ukuceba.
  Lapha, u-Edward oqaphile wabhekana nokubuka okuhahayo okwenziwa isigebengu sangaphandle esithambile nesinobukhazikhazi. Ngokushesha u-Oblomov, esebenzisa ukuphazamiseka kwesikhashana, wabamba umfana ngomlenze. Kodwa iqhawe elincane latshikiza, futhi unyawo lwalo olungenalutho lwaphuma.
  U-Edward wasongela:
  - Akulungile ukuthi u-anti omdala aqhwaye abafana!
  U-Oblomov, enamahloni, wabubula:
  - Ngiyadlala nje! Futhi ngakho, ngikudinga ngempela! Anele amadoda avuthiwe nahloniphekile emkhunjini! "Owesifazane onamandla wagxoba ngonyawo lwakhe olungenalutho wabhodla. - Hhayi-ke, kungani ngidinga i-brat efana nawe?
  U-Ravarnava wahamba ezulazula eya ekhabetheni elicebile lika-admiral.
  Endleleni, kwabonakala amantombazane amaningi amahle ama-filibuster. Bakhiphe amazinyo benza amehlo. Futhi ezandleni zabo banezinkemba nezinkemba, nezigqoko ezihlotshiswe ngamatshe ayigugu.
  Futhi, ezandleni nasezinzwaneni ezingenalutho, amantombazane ajabulisayo ayefaka izindandatho ezinamatshe ayigugu. Futhi lalibukeka lilihle ngokwedlulele.
  Kanti amantombazane ayenuka kamnandi kanjani. Isimangaliso nje, amakha empepho ebizayo ehlukahlukene, amakha amnandi.
  Nokho, uRavarnava wazama ukungaphazanyiswa izintelezi zabo ezimangalisayo. Udinga ukungena ku-wardrobe futhi wenze ukuzifihla. Futhi amantombazane ngeke amshiye.
  Lapho waqala ukuzama izingubo zezikhulu zeContrabass. Alikho izwe kuleli zwe eligqoke kahle nangezinga eliphezulu njengabo. Okungukuthi, nokho, uma kubhekwa ingcebo yombuso, akumangazi. Futhi lapho irenki iphakeme, isudi iba kanokusho. U-Ravarnava uvele waba mkhulu kakhulu, futhi akakwazanga ukuthola izingubo ezifanele. Wayesevele ephelelwe yithemba, kodwa ngemva kokucinga isikhathi eside waba nenhlanhla; esifubeni esinegolide wathola isethi yezingubo eziklanyelwe u-Count Kolochychov , futhi isihloko esikhulu kakhulu. Ku-suit entsha, i-corsair emnyama nentshebe u-Ravarnava wayebukeka emangalisa kakhulu.
  - Kungani ngingeyena umbusi? - Esho ecweba amehlo, manje elungisa imibimbi, ebuka esibukweni esipholishe kahle. - Ngingumzukulu omuhle kakhulu!
  Umholi wasolwandle waze wanyathela izinyawo ejabule, yintshebe yakhe enkulu emnyama nebudlabha kuphela ewonakalisayo.
  - Shayela u-Bloodsucker, makangiqondise kancane.
  Nokho, u-Ravarnava wayefuna ukubiza owesifazane kuqala, kodwa wanquma ukuthi isandla somuntu sizothembeka kakhulu.
  Ngaphandle kwesiteketiso esiyingozi, i-Bloodsucker ibukeka ingenabungozi ngokwanele. Lo mfana, ngaphambi kokusebenza kanzima, wasebenza njengomlungisi wezinwele. Wamamatheka ngokuthophayo, wabe esekhipha izesekeli, wagunda izinwele zakhe ngokucophelela futhi waphuca ubuso obumaholo be-filibuster. Isiphakamiso esinamahloni sokugunda intshebe ngokuphelele salandelwa ukubhonga.
  - Ngingowesifazane noma ingane ukuze ngihlukane nesithunzi sami? - U-Ravarnava wayebonakala ethukuthele futhi eshukumisa izibhakela ngamandla. "Ningabagundi, niyizilokazane, ninezibazi, futhi nilimaza ubuso benu kuphela."
  Unyathela igazi wahlehla, ngubani owazi ukaputeni omkhulu, angase amgwaze ngommese. Wayezibonile izinhlobo ezinjalo ekuphileni kwakhe. Uma umuntu eya ezweni elilandelayo efuna into encane, omunye uya emsebenzini onzima.
  - Hhayi-ke, kungani uthuthumela, uyini, isigebengu, noma ukuhlaba . - U-Ravarnava wazama ukuzinikeza isithombe sobukhulu, aphumelela kahle kuso. - Manje lalela, ingabe ngibukeka njengomphathi we- contrarian ?
  Umdubuli wegazi wazama ukuthopha induna esesabekayo:
  - Yebo! Konke ukunyakaza kwakho kubonisa imvelaphi yakho yobukhosi.
  Emi emnyango, amantombazane amabili anemizimba enemisipha, ezacile, engambozekile neze esifubeni nasezinqulwini, kodwa enamasongo egolide emaqakaleni nasezihlakaleni, agcoba:
  - Njengenkosi, wena, mnumzane, umuhle,
  Kwakhanya kanjena!
  U-Ravarnava wavuma futhi wathi:
  - Ngiyavuma, ngivela ohlotsheni lwalabo abajwayele ukuyala. Manje usuphenduke i-sycophant. - Nokuphusha okunamandla nentende ebanzi ehlombe. - Kulungile, hamba, wenze umsebenzi kahle.
  UBharnabhasi ngomusa amdedele uMhlizi wegazi, aze azamula, kwase kusele kancane ngaphambi kokusa, wayedinga okungenani ukulala kancane. Nakuba wazalelwa ezweni lapho ukukhanyisa njalo eguquguqukayo ebusuku, futhi lapho kukhona inyanga egcwele ephindwe kane kukhanya njengaseMhlabeni ngosuku olucacile, kodwa noma kunjalo, imijikelezo iyimijikelezo. Izigqi ubusuku nemini.
  Futhi ngisho namantombazane amahle emnyango, owacisha iso ngesafire kanye ne-emerald futhi edlala ngemisipha yezingalo nemilenze yawo, awazange ajabule.
  Nakuba, uma ubheka amathayili we-abs yobuhle, kumakhabe avuthiwe amabele akhe, lapho umugqa omncane wendwangu umboza kuphela i-napple ebomvu, khona-ke iqhawe elinjalo lizovusa abafileyo. Futhi uma ubheka nasebusweni basebuhleni. Nabo basebancane. Kukhona amakhambi akhethekile anciphisa ukuguga kwamantombazane, ngakho-ke ngisho neminyaka engamashumi amahlanu noma ayisithupha ubudala angabonakala emusha, ehlanzekile, engenawo imibimbi noma amazinyo abolile. Yiqiniso, ama-tinctures ngeke enze indlovukazi ingafi, kodwa inganciphisa ukuguga.
  U-Edward wacabanga ukuthi emhlabeni babengenakukwenza lokhu. Ngaphandle kokuthi ukuhlinzwa kwepulasitiki kwenziwa kwabesifazane nabesilisa, bese kuba nemali eyengeziwe. Umfana wacabanga ukuthi ubusha baphakade kwakuyinto enhle. Nokho, akufanele ube yingane.
  Umkhumbi omkhulukazi wangena echwebeni, imfucumfucu yomkhumbi ocwile wawusantanta kuwo, futhi izibhamu eziningi zase ziphansi kakade futhi abatshuzi, noma ngokunembile, abantu bezinhlanga ezihlukahlukene abathatha indima enjalo, bazama ngaphandle kwempumelelo. ukuthola izibhamu ezilimele. Futhi ngentshiseko enkulu nakakhulu, umgcinimafa nezinye izinto eziyigugu ezisemkhunjini.
  Konke lokhu kwasizwa ukubekezelela amantombazane amaningi ayizigqila anezingubo ezincane, kodwa enezinwele eziluhlaza, ezimhlophe, ezikhanyayo kakhulu. Futhi konke ngezibalo ezingenasici. Amakhambi wendawo awazange nje avuselele abameleli bendawo bobulili obuhle okwamanje, kodwa futhi wenza izibalo zabo zingenasici.
  Yiqiniso, izicathulo zihlupha izigqila kuphela, njengabafana abayizigqila emigqonyeni yokubhukuda, abashukiwe futhi abancikile futhi basebenza lapha.
  UMbusi uFrady waphathwa yikhanda elibuhlungu. Ubusuku, ngempela, baphenduka iphupho elibi; ubuhle nokuziqhenya kwemikhumbi yombuso weContrabass, umkhumbi wezempi "I-Incinerating," wandizela emoyeni. Manje impahla cishe izobambezeleka ethekwini, okungenani kuze kufike eminye imikhumbi ephelezelwayo. Lokhu akukubi kangako, kodwa iqiniso lokuthi umkhumbi onjalo ulahlekile edolobheni lakubo, inkosi nombusi weContrabass bazocabangani kuleli cala? Njengoba izicukuthwane ze-sycophantic zizokwethula, kulokhu ngeke ubalekele ukusula wedwa.
  Kwaba kuhle ukuthi amantombazane amaningi ayizigqila kanye nama-fairies amahle ebusuku asindile, okube yinduduzo ekulahlekelweni okunjalo.
  Kodwa izigqila zesilisa zifa njengezimpukane. Futhi kakade seziningi kakhulu izigqila. Lokhu kushoda okukhulu kwabesilisa kulo mhlaba. Nalaba onobuhle abanolaka sebevele bamhlukumeza, sebemgugile, uzwa sengathi umhlambi wezinyamazana zikunyathele.
  Ephuma esigodlweni sakhe esenziwe ngemabula ebomvana, wacishe waquleka. Umkhumbi omuhle, ofana nowalowo uPapyrus don Grabber waya kuwo eyoziphindiselela kumahabhu, wendlala oseyili wawo. Yiqiniso, wahamba kancane, kodwa lokhu kwachazwa ukukhubazeka okumangalisayo okwakubusa echwebeni.
  Inqwaba yamantombazane ayizigqila ashiya imilobo yawo eminingi engafakile nezicathulo, enemibala ehlukene, emabula esigxotsheni. Imizimba yobuhle yayicwebezela ngezithukuthuku, sengathi abamele ubulili obuhle babonakala benziwe ngethusi elikhonjiwe. Ngokhalo lwazo oluwumngcingo, izinqulu ezibanzi, amabele aqinile, ubuso bengelosi kanye nomlomo ogcwele amazinyo. Yebo, ingabe amazinyo amantombazane akhishwe angalungiswa kusetshenziswa isigcobo esikhethekile? Kuthiwani ngamadoda? Banelisekile ngama-plug-in. Futhi lapha, mhlawumbe, ikakhulukazi abantu abadala, banomona ngempela ukuthi baphenduke baphansi kakhulu.
  - UNkulunkulu uMninimandla onke wayizwa imithandazo yethu. "Umbusi wacupha, ephakamisa amashiya akhe aminyene. - Ngaleso sikhathi esinzima, kwafika usizo. " Ngokubonisa ukudelela, iqhawe labiza indoda eneminyaka ephakathi ehlotshiswe ngokucebile. - Sawubona, Foshange , lungisa itafula elihloniphekile, ngizomema u-admiral esigodlweni.
  Isikhulu sezinyawo zakhothama futhi saqala ukuthethisa izincekukazi nezigqila, kanye nomfana ngezikhathi ezithile, ebaphoqa ukuba balungise ngokushesha isidlo sasekuseni esihle.
  Amantombazane akhanyisa imilenze engenalutho futhi acula:
  Ulwandle lubi ngaphandle kwamanzi,
  Nesisu ngaphandle kokudla...
  Masenze uphaya
  Newayini eliphuma ophondweni lwegolide!
  le-contrabass eliqhoshayo kwabonakala kuwo wonke umuntu . Begcina ukubukeka kwesiyalo esiqinile, abadlali be-bass bamanga bamanga , kodwa empeleni izigebengu, zikleliswe endaweni ye-parade, zikhanya ngezembatho zempi ezikhanyayo, ezidatshulwe ngokucophelela. Ngisho namantombazane, kulesi senzakalo, agqoka ngokungabaza amabhuzu anjalo kanye nezivikelo ezinezigqoko ezingemnandi ukugqoka endaweni eshisayo. Kwabe sekwehla iRavarnava egqoke kahle. Wayehamba nonobhala wasePoland , owayehlukaniswa ikhono lakhe lokuphonsa imimese futhi, ngokwemvelo, yiqhawe u-Eduard Sturgeon, owathatha indima yomfana oyinceku. Into ebingajabulisi kakhulu ukuthi kwakusafanele ngigqoke izicathulo zesikhumba zelungelo lobunikazi. Njengoba umcimbi uhloniphekile, ungena ethekwini, futhi akayona inceku elula, yokukhonza izibuko, kodwa kunalokho yomuntu siqu. Amaqhawe amabili amade , anezikhali ezine athwele ngemuva kwakhe isifuba esigcwele igolide.
  Iqembu lomculo wezinsimbi lasheshe lahlangana ethekwini laqala ukudlala ngendlela exakile. Khona-ke kancane kancane umculo wazwakala futhi imisindo iyavumelana.
  Isikhulu saphuma sigijima siya emhlanganweni, sinake ama-epaulettes, sashaya indesheni sathi:
  - Ngikufisela zonke izibusiso zasezulwini, Mnu Admiral. Umbusi kakade ukulindile.
  U-Ravarnava waphakamisa isandla sakhe ngokuzithoba:
  - Ngokukhululeka, bika kuMhlonishwa ukuthi sengisendleleni.
  Isigodlo sombusi wendawo sasisekujuleni kwengadi ewubukhazikhazi. Esangweni kwakumi izibankwa ezimbili ezinkulu eziphethe izibhamu emhlane, kanti indlovu yomdolofiya yayidla buqamama. Ngokuqondile emnyango wesigodlo kwakhula ama-carnations amabili amamitha ayishumi ubude nehlumela lapho hhayi kuphela i-tomboy encane u-Edward, kodwa futhi nendoda endala ingacasha kalula.
  Kwakukhona izincekukazi eziningi ezinhle, ezazihlukaniswa nezigqila ngamasongo ezihlakaleni nasemaqakaleni, kanye nemifekethiso eyigugu ezindwangu nasezingutsheni. Futhi kuphela izinceku ezisezingeni eliphezulu kakhulu zazigqoka izimbadada ezibekwe ngamagugu.
  Onogada ababephethe imikhonto neminsalo emnyango bahlukana. Kwacaca ukuthi ama-muskets ayengakabi yimfashini. Isigodlo ngokwaso senza isithombe esihle; amafasitela abanzi ayesenza sibonakale sijabule. Kunemidwebo eminingi, izikhali, nezihlangu ezinamajazi ezikhali ahlukahlukene alenga ezindongeni . Umfana u-Edward walandela u-Ravarnava futhi waqhweba kancane njengoba izicathulo zakhe zezinyawo zimcindezela ngokungenasihawu. Wayesevele ejwayele ukukhombisa izithende zakhe ezingenalutho waze wakhohlwa ukuthi lezi zitokisi ezimbi, iziboshwa zikhona, zibuhlungu ezinyaweni zezingane zomfana ongunaphakade.
  Okusiduduza nje wukuthi izincekukazi zimbuka ngokumthakasela, azimdeleli, uma enjena njengenjwayelo, egqoke izikhindi noma neziqu zokubhukuda. Futhi akujabulisi ku-livery, ukujuluka kwe-muscular torso, futhi ihembe le-cambric livimbela ukunyakaza. Yebo, usuvele unohlobo oluthile lwesimo. Ngakho-ke kungcono ukuziqhenya ngabo.
  Amantombazane amane aze aguqa ngedolo elilodwa njengophawu lwenhlonipho. Hhayi kuye, yebo, kodwa kuRavarnava, kodwa kusekuhle.
  Kodwa umbusi ngokwakhe kulula ukukhumbula. Iqinile impela, kepha izama ukuhlala iqondile. Ngezwi elithambile kakhulu, umbusi wezindawo ezizungezile wathi:
  - Ngiyajabula ukwamukela isivakashi esihloniphekile.
  U-Ravarnava uphendule ngokuzithoba ekuhlonipheni:
  "Ngibonga nekusasa ngokungithumela ukuba ngiyohlangana nekhaya elinomoya wokungenisa izihambi."
  Umbusi, ezama ukwenza iphimbo lakhe lithandeke nakakhulu, wathi:
  "Ngesikhathi esidlule, O Don Papyrus ohlonishwa kakhulu, wenqaba ukuvakashela isigodlo sami, ucaphuna izindaba eziphuthumayo. Manje ususenzele udumo.
  Izincekukazi ezisezikhundleni eziphezulu, njengoba kubonakala ezicathulweni zazo ezifekethisiwe ngamatshe nezithende eziphakeme, zababaza:
  - Vivat ku-Admiral enkulu!
  Khona-ke u-Ravarnava waqaphela ukuthi cishe wayesenkingeni, bekuzokwenzekani uma umbusi ebone lo mkhuzi ngaphambili. Okungcono kakhulu, wayezobe elinde isigxobo, noma into enonya, isibonelo, isigxobo, lapho bebethelela izandla nezinyawo zakhe, noma umlilo, kanye nomlilo ophansi.
  Impendulo, nokho, ibanda:
  - Yebo, ngangimatasa ngezindaba zomsebenzi. - Futhi ibinzana elingalindelekile inkanuko. - Kodwa kungakanani ongakwenza ukudebeselela izihambi!
  Umongameli wabuza ngokuthula:
  - Luhambe kanjani uhambo lwakho lokuya ogwini lwamandla obuqaba eHarp?
  Impendulo ivela ku- Ravarnava:
  - Brilliant! Kwakungenzeka ukuphanga idolobha elilodwa lehabhu elicebe kakhulu , futhi ngaphandle kokulahlekelwa okukhulu.
  Ehlahle amehlo uMbusi.
  - Ngithemba ukuthi igama lakho alidalulwanga, ngoba ngenkathi singekho ngokusemthethweni empini neHarp.
  Ngala mazwi, izincekukazi ezinhle nezinhle, ezilengiswe ngobucwebe, zibeka iminwe yazo yokukhomba ngokugcwele, izindebe ezibomvu:
  U-Ravarnava futhi, ngaphandle kokuqamba amanga, waphendula:
  - Konke kwahamba kahle, ngamangala ngisho nami.
  - Ingabe impango icebile? "Kwakukhona umona ezwini lombusi.
  - Hhayi abampofu, uNkulunkulu ngokwakhe wasisiza. - Lapha umholi kwadingeka azinqobe kancane. - Njengesibonakaliso sokubonga kwethu okujulile nokwethemba, sikunikeza isifuba segolide. - U-Ravarnava waze welula izandla zakhe, ebonisa ukuphana.
  Izincekukazi zanyathela izimbadada zazo ezinhle ezinezithende eziphakeme zababaza ngazwi linye:
  - Bravo! Udumo ku-admiral!
  Umbusi wanqotshwa ukuhaha. Eselahlekelwe isithunzi, waphuthuma esifubeni wavula isivalo:
  - Bah, kunenhlanhla lapha. Akumangalisi ukuthi lezi zinkwa zamdonsa kanzima kangaka. O Papyrus don Grabber. - Umnumzane wakhothama. - Ngikweleta kuwe, funa noma yini kimi.
  Umholi wasolwandle uphendule ngokungananazi:
  "Ngicabanga ukuthi umvuzo omuhle kakhulu kungaba ukuzinikela ekunqobeni isicoco." Ngizwe ukuthi izolo ebusuku ulahlekelwe umkhumbi wempi i-Incinerator, oqanjwe ngomshana wenkosi yethu enkulu. Ngikholelwa ukuthi lokhu kubucayi kakhulu ngesikhathi lapho inhlokodolobha idinga izimali.
  Umongameli waphendula wathi:
  - Uqinisile impela.
  Izincekukazi ezinhle zagebisa amakhanda. Amabhuloho enziwe nge-emerald, amarubi namadayimane ayecwebezela ezinweleni zabo.
  URavarnava wathi ngokuziqhenya:
  - Ngakho-ke, ngiphakamisa ukudlulisa umyalo kanye nokuphelezelwa kwempahla ebaluleke kangaka kimi. Mina-ke nginezibhamu ezanele zokumxosha kunoma yikuphi ukuhlaselwa kwezigcwelegcwele zasolwandle.
  Umbusi wayejabule ukufeza noma yisiphi isicelo sika-admiral:
  - Yebo, ngizokunikeza wonke amandla adingekayo. Ngicabanga ukuthi ngeqhawe elinesibindi kangaka, umthwalo wethu uyoba njengokungathi usesandleni sokunene sikaNkulunkulu.
  Amantombazane amahle anqekuzisa amakhanda ngomdlandla. Amacici namacici edayimane ayecwebezela. U-Edward wacabanga ukuthi umbusi kumelwe ukuba ucebile uma izincekukazi zakhe zigqoke njengamakhosazana futhi zizinhle kangangokuthi awukwazi ukususa amehlo akho kuzo.
  U-Ravarnava waqhekeza iminwe yakhe:
  "Khona-ke sizohamba ngomkhumbi ngokushesha."
  waphinda wabhavumula :
  - Okungenani yidla ukudla kwasekuseni, Admiral. Sinikeze udumo, ngaphandle kwalokho, imikhumbi nayo idinga isikhathi sokuhlangana.
  Izincekukazi zakhothama zakhala:
  - Wamukelekile, oh omkhulu!
  Umholi wamafilibusters ngokuzithoba wathi:
  - Awu, kulungile, ukuqabuleka okuncane ngeke kubuhlungu.
  U-Ravarnava wayengafuni ukuvusa izinsolo ngokuxhamazela kakhulu, futhi cishe, itafula lamaholide lombusi laliyoba lihle kakhulu.
  U-Edward obukekayo nokhaliphile washiywa ngaphandle komnyango njengenceku, futhi u-admiral wamanga waphathwa njengenkosi uqobo. Amantombazane avele, nawo emuhle futhi egqoke izingubo, kodwa engafakile izicathulo ukuze kungabi nomsindo wokungqongqoza kumathayili e-marble anemibala. Umbusi wenza isenzo. Futhi izincekukazi eziphakeme nazo zakhumula izicathulo zazo ngokucophelela, zazifaka ebhokisini elikhethekile le-crystal futhi zaqala ukukhonza zingagqokile izicathulo. Ukunyakaza kwabo ngezinsimbi ezingenalutho kwaba thambile kakhulu, kwashelela futhi kwaba nomusa kakhulu. Izitsha ezinjalo zaziphakelwa, ngisho nesinkwa namaqebelengwane abhakwa emise okwemikhumbi kaseyili nezigodlo zasebukhosini. Kubekwe kahle izingcezu zezinhlanzi eziqotshiwe, inyama, imifino, izithelo nezinhlobonhlobo zezinongo ngendlela ewubukhazikhazi. Futhi iwayini liyisimangaliso ngokuphelele, lijabulisa inkosi yabaphangi. Yebo, kwakunezilingo ezanele zokuhlala isikhashana.
  U-Ravarnava udle ukudla ngokunganaki, njenge-lout yokugcina engayazi imikhuba emihle. Baqala ukumnaka, kepha umbusi washaya sengathi konke kuhamba ngokufanele.
  Ngemva kwamabhodlela amaningana ewayini elibizayo, uRavarnava akazange alahlekelwe yikhanda lakhe, umzimba wakhe wawusenobuqhawe, kodwa ulimi lwakhe lwaba luhamba ngokweqile futhi ludinga umsebenzi.
  Ngaphandle kokucabanga kabili, isigebengu saqala ukucula, ibhesi yakhe ejulile yazwakala imnandi, ezinye zezikhulu ezazikhona zaqala ukucula, futhi izincekukazi eziningi zaqala ukudansa ngemilenze yazo ehehayo enqunu;
  Ingabe usukulungele ukungilandela?
  Ungasali namanikiniki nesikhwama sakho!
  Ukuze inyamazane igeleze njengoju,
  Ukuze umfula ugeleze ngegolide!
  
  Ukuze wenze lokhu udinga ukwenza lokhu
  Ukuze i-nickel iphenduke ize!
  Ukuze ngamunye wethu akwazi
  Vala indlela ngokhaphethi wemizimba!
  
  O, niyizigebengu, zingane zami,
  Hhayi ezinye iziphambano - zero!
  Ngamunye wenu uyiqhawe,
  Shesha, ngizontshontsha udoti!
  
  Ukugibela okwamadoda,
  Ungabheki izizathu zokuhlulwa!
  Kungcono ukudansa nje
  Ngikholwa ukuthi umoya wakho awukakapheli!
  
  Ngizonihola ekuhlaseleni, bangane,
  Singabaphangi - umndeni!
  Sizolwa njengosathane
  Futhi ayikho eminye imibono!
  
  Kukhona umbono, kepha kuneqiniso elilodwa kuphela,
  Ukuze kukhishwe izikhwama zabathengisi...
  Ama-corsairs ahlaselwa isixuku,
  Sizokwazi ukunquma izicukuthwane!
  Le ngoma idale omkhulu umsindo.
  Izintombi zihleka zigxumela phezulu kuhle kwamadimoni.
  U-Count Santa Claus uDon Paradny wangena ekamelweni, wayesephuzile isimemo sombusi, ngakho-ke wacasuka kakhulu. Ebona insizwa enkulu ecula izingoma ezinenhlamba, yabuza ngenjabulo:
  - Hlobo luni lwehlaya leli?
  Umongameli waphendula:
  - Ubona i-admiral Papyrus don Grabber!
  - Hlobo luni lukaDon Grapper lolu? - U-Count wathukuthela, eshaya amabhuzu akhe emabula. - Yinyathi kabhontshisi nje.
  - Akunakwenzeka, unama-epaulets. - Umbusi wavungama, ehlisa ikhanda futhi enamahloni kakhulu.
  Amantombazane asebenza etafuleni futhi edansa i-tango, amahle, anemilenze engenalutho, enemisipha, ekhuniwe kanye nemizimba elinganisene kahle, elinganisene kahle, egijimayo:
  - Uh, uh, uh! Siyehla!
  U-Count wamemeza ngokudabukisayo:
  - Ngakho-ke lesi silwane esinamafutha singumkhohlisi, ngahlangana no-admiral izikhathi eziningana, uhluke ngokuphelele kule gorilla egqoke izingubo.
  - Mbophe! - Umbusi wamemeza, ezama ukufihla amahloni akhe.
  Izincekukazi eziningi zanyathela izinyawo zazo ezingenalutho, eziyenga kakhulu, zazulazula okhalweni, zanyakazisa amabele futhi zagquma:
  - Futhi lowo! Futhi lowo!
  Izikhathi ezingaphezu kwesisodwa, umfana waphakade ongumakadebona u-Edward waqaphela ukuthi izinto zazimbi, washaya umentshisi futhi washisa intambo elungiselelwe kusengaphambili. Isifuba sasimbozwe phezulu kuphela ngendwangu encane yegolide, noma kunalokho, ngisho nensimbi ephuzi , izinhlamvu zemali, futhi phansi naphakathi kwakukhona isibhamu. Iqhawe elincane kodwa eselimnkantshubomvu, uma kwenzeka, linikeze indlela yokuphunyuka. Futhi, yiqiniso, ukonga insimbi eyigugu uma uhlanganisa ibhizinisi nentokozo. Noma kunalokho, wenza, futhi ngempumelelo, imisebenzi emibili. Ukuqhuma kufanele kube uphawu lokuhlasela okuvamile kwePirates. Iqembu lonke labaqaphi abanoboya ababembethe izikhali, bobabili abantu kanye no- okrov , base bevele begijima beya emnyango, futhi u-Eduard Osetrov wabaphonsa isifuba. Wafaka konke ukuphelelwa ithemba kwakhe nentukuthelo yakhe lapho ephonsa, ngakho into enesisindo impela yandizela kude impela.
  Ngaphezu kwalokho, yiqiniso, angizange ngifune amantombazane amahle kakhulu, anesigamu, anemisipha enephunga elimnandi, elimnandi ukuze alimale. Babevele begxuma bekhala, futhi bekhala ngokujabula. Yebo, kwakuyivelakancane into eyivelakancane.
  Omunye wabo wamemeza:
  Umkhohlisi uyasihlasela,
  Ezandleni zakhe ubhaka osabekayo...
  Futhi uma umuntu ethatha -
  Uyothola inkazimulo nodumo!
  Ukuqhuma kwakubi kakhulu, amakholomu ambalwa abhidlika, kwafa abantu abangaphezu kwamashumi amathathu, futhi igagasi lokuqhuma lajikijela u-Eduard Sturgeon odongeni ngenduku yomoya, lacishe lacaba leli qhawe elincane nelishesha ukushesha.
  Amathambo aqinile ashwabene, kodwa lokhu kwamthukuthelisa u-Edward, enyakazisa inkemba yakhe, wagijima wayoqeda izitha ezazisindile. U-Ravarnava naye akazange achithe isikhathi, ephonsa itafula futhi echoboza umbusi, wakhipha i-saber futhi wandizela lapho ebala.
  Kwaqubuka impi eshubile phakathi kwabo.
  Izincekukazi ezinemilenze engenalutho zahlukana, zanquma kahle ukuthi impi yayingeyona ibhizinisi lowesifazane. Yebo, futhi zingakulimaza ungaqondile. Ngakho-ke, noma ubani onqobayo ungumnikazi.
  Obaluleke kakhulu kubo, yedwa owasala ezicathulweni ezinezithende eziphakeme, wathi:
  Ingubani inkosi, empeleni, akunandaba nathi,
  Ngakho yilwani ngesibindi madoda!
  USanta Claus wamemeza, eheyiza njengegilamafoni ephukile:
  - Wena gorila elibi, ngizokubhoboza ngenkemba yami.
  Impendulo ivela ku- Ravarnava:
  - Qhude, ngizokunquma ikhanda.
  Ukuphakama kukakaputeni wama-pirate ubude nesisindo kwabonakala ekushayweni okunamandla kwesabha elikhulu, wasika inkemba, wabe esecishe wamsika phakathi umphikisi wakhe.
  Yiqiniso, lapho efa, isibalo samnwaya kancane isisu sakhe ngesiphunzi senkemba yakhe, futhi igazi laqala ukuvela.
  Nokho, lokhu akukwazanga ukumisa uRavarnava; waqhubeka nokushwiba kwesokunxele nakwesokudla. Onogada bamphuthuma, futhi, ngemva kokushaywa okuhle, bahlala phansi. Ukuqhuma kwakhipha izicabha futhi, ebona umfana elwa kanzima, ukapteni waphuthuma kuye.
  Iqhawe lensizwa lakhahlela unogada emabeleni ngamandla laze landizela phezulu, lagwaza ababili kubo ngesigqoko salo esinezimpondo ngaso leso sikhathi.
  Amantombazane asebenza kanzima ashaya izandla isikhathi seshumi futhi atshiyoza:
  Bravo, bravo, bravo!
  Inkazimulo! Boy - inkazimulo!
  U-Edward the tomboy wamemeza kakhulu:
  - Ataman, baleka lapha, ngizobabamba.
  U-Ravarnava, enqume esinye isitha, wabubula:
  - Abangane bethu bazofika maduze, kodwa sizobambelela noma kunjalo.
  Esebenzisa isikulufu esiphindwe kabili, isinqamuli u-Eduard wasinquma ezintathu ngesikhathi esisodwa futhi wama eduze kukakapteni. Umfana wahleba:
  - Into esemqoka ukungasebenzisi ama-muskets.
  Uma ungaphandle wawuzwa umkhumbi uqhumisa i-salvo, bese uphenduka udubula futhi.
  Amantombazane asebenza kanzima aklabalasa futhi aklabalasa ngokujabula, ashaya phansi ngezinyawo, futhi ukuze akhulise umsindo, aqala ukugqoka izicathulo nezimbadada ezinezithende eziphakeme.
  U-Edward the tomboy wenza okuphambene futhi wakhumula izicathulo zakhe ayezondile. Waphosa isithende esweni lelinye lamaphoyisa ezama ukufohla. Ngenhlanhla, isithende siyisiliva futhi sishaya ngamandla, iso laphuma ngaphandle, lilenga ohlangeni lwemizwa.
  Amantombazane amantombazane amemeza:
  - Kulungile! Bis! Bravo! Bis!
  Futhi okubaluleke kakhulu kubo kukhishwe:
  - Umfana wami othandekayo,
  Kulelihora sinawe!
  Uyingane epholile
  Ukhahlela wonke umuntu ngonyawo lwakho olungenalutho!
  Futhi ngempela, isithende esingenalutho somfana we-terminator saphuka omunye umhlathi.
  Njengoba izigebengu zazikholelwa, ukumangala kwabavumela ukuba babambe kancane futhi bacekele phansi izibhamu zesitha. Ibutho lenqaba lawela ngaphansi kwetshe lokugaya, amasosha amaningi abulawa ngokushesha, awela ngaphandle kokuqaphela ingozi. Cishe abaphangi basolwandle abacishe babe ngamakhulu amathathu ababezimisele ngokulwa batheleka edolobheni. Amasosha e-contrabass afa emakhulwini, ambalwa kuphela awo adubula noma azama ukulwa.
  I-fighter eqinile u-Edward no-Ravarnava, nezinye izigebengu ezimbili, abazange bame, kodwa baqhubeka nokuhlasela, onogada besigodlo bawela ngokushesha. Banyakaza bahlehla, bejikijela izidumbu zabo phezu kwezitebhisi zemabula. Amantombazane aqala ukusiza izigebengu. Bajikijela onogada izicathulo, izimbadada, amathileyi, izinkomishi zegolide ezinzima, izimfoloko nemibese.
  Leli qhawe elincane langena esiphithiphithini, njengokungathi alizange libe nobusuku obunesiphepho, futhi ngemva kokukhipha amakamelo amaningana, laphuma esakhiweni esimibalabala, lapho kwakubonakala sengathi ngisho nezindonga zazinosongo.
  Ngemva kokunquma ezintathu, u-Edward the tomboy waqalaza indawo yonke ngeso lokhozi. Zonke izindlela eziseduze komuzi zazishiswe umlilo, kubonakale inqwaba yabantu, iphithizela okwezintuthwane futhi ishayisana.
  - Okwethu bayawina! Manje into eyinhloko ukuthi akukho nohlamvu lwegolide olulodwa oluntantayo luphuma ezandleni zethu. - Ngokungazelelwe, i-tomboy yokulwa, inqunu, igcwele igazi, ene-torso evelele kakhulu, enemisipha (yebo, wayiklebhula ingubo yesigqila sakhe ukuze ingaphazamisi, futhi kungaba ukululazeka kwe-corsair encane ukugqoka i-livery! ), wabonisa izimpawu zokuqola imali. Ebona u-Ravarnava ebuka ngokumangala, umfana we-terminator wanezela:
  - Angifuni ukungabi isigebengu nje, kodwa ngicabanga ukuhlela i-republic yami yamafilibusters, futhi ngenxa yalokhu sizodinga izimali.
  - Iriphabhulikhi yakho siqu? - U-Ravarnava kulokhu uzamula okwangempela futhi washaya ikhwela ngamakhala akhe abanzi. - Kungani kunzima kangaka, baby? Ukuphatha izwe kuyinto eyisicefe kakhulu emhlabeni.
  U-Edward wakuphikisa lokhu:
  - Angicabangi kanjalo, bengikuthanda kakhulu ukudlala amasu ngokuphathwa kwezempi nezomnotho. Kumnandi kakhulu ukuzizwa njengenkosi noma umbusi.
  Umfana wabheka umkhondo owawunegazi owawushiywe umlenze wakhe oqinile, kodwa ocishe ufane nowengane. Umcabango wakhanya - ingabe izihloko zizomlalela lowo oyohlala ebukeka njengengane, ngisho nemisipha efana nocingo lwensimbi?
  U-Ravarnava wacwayiza ngobuwula:
  - Angiqondi okuthile ngalokho okhuluma ngakho. Nakuba, ngokujwayelekile, ulungile, amandla amnandi futhi ufuna ukuthela lesi siphuzo emphinjeni ngokungapheli. Kodwa umthwalo wemfanelo wezenzo zomuntu nawo uyanda.
  Iqhawe elincane u-Edward lahleka kancane liphendula:
  - Akungethusi. Ake sisheshe, kungenjalo impi izoba ngaphandle kwethu.
  Ikhula ngokubukeka, kodwa inomakadebona kwezebhizinisi, i-corsair yagijimela phambili. Izinsalela zamasosha alwa ngokuphelelwa yithemba, wonke umuntu wayazi unya lwabaphangi, ababevame ukungathathi iziboshwa, futhi uma benza, babethengisa ebugqilini obunonya, futhi ngezinye izikhathi bashintshaniswa ngama-trinkets, amagobolondo, futhi ngezinye izikhathi igolide lesithupha- izixhwanguxhwangu ezihlomile ezidla inyama yabantu ezazibheka inyama yabantu njengesibiliboco esibi. Kodwa-ke, lokhu kungase kukhulise ubuhlungu, njengoba izigebengu zazinamandla ekulweni ngezandla. Ngaphezu kwalokho, inhloko yebutho, uGeneral Kosalapenko , wabulawa ekuqaleni kwempi, futhi kwakungekho muntu owayezothatha isikhundla sakhe, njengoba umsizi wokuqala, uColonel Varatt , echotshoziwe ekhanda nge-Monitor enembayo. udutshulwe ku-musket.
  Khona-ke izigqila, okokuqala, abafana namantombazane, baqala ukusiza abaphangi basolwandle futhi bajikijela amatshe akhiwe ngamatshe, amathayili, nezingcucu zengilazi kubanikazi bazo ababezondwa.
  Izibankwa eziyishumi nambili ezaziphethe izibhamu zanquma ukulwa nokuhlasela. Babeka izinsimbi ezicijile ezinhlangothini futhi baqhumisa inganono phezulu. Lokhu kudale umonakalo kuma-corsairs. U-Edward waba ngowokuqala ukugijimela esibalweni, ngesikhathi kuliwa lo mfana wahlaba umxhwele kakhulu, kangangokuthi wawisa isitha esiphahleni ngesithende sakhe sesibili, wakhahlela izicathulo ezazinquma izinyawo zakhe futhi ngenxa yalokho wandiza njengokheshe. Egxumela emhlane wakhe, wabasika bobabili abacibisheli ngokuwa kanye, wabe eseshintsha lapho ebehlose ukuhlohla khona, waphuthuma kowesibili. Ngokuxhamazela kwakhe, umfana wazisika unyawo olungenalutho, wakhubeka phezu kwensimbi. Nokho, inxeba lalikha phezulu, futhi ngesikhathi impi ishisa akazange ayinake.
  Abanye, bebona le "ninja," baphuthuma ezithendeni zabo.
  - Ngeke ngikuvumele uhambe! - Ememeza, egxumela phezulu, u-Edward oshesha kakhulu futhi odlalayo. Kodwa-ke, izibankwa zabonakala zithambile kakhulu, zinyakazisa izidladla zazo, zaphuthuma ehlathini. Kungakhathaliseki ukuthi insizwa yayiphithizela kangakanani, yakwazi ukubamba isilo esisodwa kuphela, yaqeda abagibeli. Abanye babhaxabula "amahhashi" abo ngamandla abo onke. Khona-ke u-Edward isiqhwaga waphonsa inkemba yakhe, yabhoboza isinqe esigoqiwe futhi yabhajwa. Isilwane sandise ijubane laso kuphela.
  - Hhayi-ke, kulungile, khumbula i-sprint futhi ufe, kodwa ubambe.
  Ngaphandle kwakuhlekisa ukubuka isidumbu esinjalo sibalekela insizwa eyayibukeka ingaphezu kweminyaka eyishumi nantathu, empeleni ingumfana onobuso obushelelezi. Ecasukile, umzimba wakhe wonke wawunyakaza nemisipha egelezayo, njengokuntweza olwandle, u-Edward waqhubeka nokushesha, ngenhlanhla ihlathi laqala, nezilwane ezihuquzelayo ezinkulu zehla. Ngemva kokunqoba isitha, iqhawe elincane lahosha inkemba yalo, lase ligxumela emsileni.
  Inunu yashayisa isihlahla sesundu yalahla ithombo elilumayo u-Edward. Umfana we-Terminator ushayeke kabuhlungu eqoqweni lemivini enameva. Ameva abukhali anamathela emzimbeni, abhoboza isikhumba. Kodwa kwamthukuthelisa umfana. Ngemva kokulahla izinsalela zezingubo zakhe ezidabukile nezinegazi, wayesagqoke isikibha esikhanyayo nebhulukwe, kusale iziqu zokubhukuda kuphela. Umfana waqoqa amandla akhe futhi, ebambelele egatsheni elifana nentambo, yena, njengoTarzan, ngokuklabalasa okukhulu, wagxuma kakhulu, wabe esebamba elinye igatsha lesibili futhi esebenzisa indlela "yetshe lokugaya eliqhephukile", wanquma amakhanda. ama-fighters amabili, bevayiza amasabha abo bengaphumeleli.
  - Hhayi-ke, abanye ababaleki! Uma uthemba ukucasha, ngeke kusebenze. - Kusho u-Eduard ongenakunqotshwa isixhwanguxhwangu, ecifa iso, futhi ephakamisa ijubane lakhe. Ngemva kokuthola indlela entsha yokuthutha, ukubamba izibankwa kwaba umoya oshisayo.
  - Ngiyinkawu! - Wamemeza.- Hyperraus ! - Lelo kwakuyigama leqhawe lefilimu, isigebengu esaphula amarekhodi eTarzan ephelelwe yisikhathi.
  Wabe esesheshisa, wenza ama-jump asendle okungahanjelwa noma iyiphi inkawu. Izikhathi eziningana abalwi badubula ngokungaboni, kodwa ngesikhathi esifanayo bageja. Eshesha njengengulule, u-Edward the tomboy wahleka ebusweni babo. Lapho abaphikisi bokugcina bebulawa ekugcineni, iqhawe elincane lahlala phezu kokubuna kwesibankwa futhi lalikhomba ngqo edolobheni, lizama ukuphuma ngokushesha ehlathini. Ngezikhathi ezithile, ama -gorilla ahlomile amane ayecwebezela emagatsheni, kodwa awazange alokothe ahlasele iqhawe elihlomile, ngisho nelincane. Ngaphezu kwalokho, lezi zilwane azizona iziphukuphuku ngokuphelele futhi zabona indlela u-Edward adumile asebenzelana ngayo namasosha amakhulu kunaye.
  - Kungani ama-macaque ehleka, kunzima kakhulu kuwe ukufaka ikhala lakho lapha. "Iqhawe elisencane lasikaza inkemba yalo, kodwa izinkawu azizange zinqotshwe ukucasuka.
  Lapho efika edolobheni, impi isizophela. Iphuzu lokugcina elingazange lithathwe kwakuyijele lendawo, lapho okwakusele kwebutho lamasosha kwakumpintshwa ngemva kwamasango aphakeme, kanye nonogada bendawo abanokhahlo, ababehlanganisa ikakhulukazi abafokazi . Babethanda ukubhuqa iziboshwa, ikakhulukazi abesifazane, ngakho-ke baqonda ukuthi ngeke babe nesihe.
  IQhawe u-Edward, njengemfezi esheshayo, wagxuma wagibela isibankwa futhi wama maqondana nesango, wabe esethumela inkayino phakathi nendawo.
  Igalelo lazamazama, lashiya insimbi, kodwa isango eliqinile lasinda. Ngemva kokufaka isithende sakhe esingenalutho ekhaleni lomdubuli owayekhasa kwesokudla, wagcwala igazi wathula, iqhawe u-Edward umhubi wakhafulela amazinyo futhi waqala ukulayisha kabusha inganono engalaleli. Kwathatha isikhathi esiningi. Ephendula, imicibisholo indizela kumfana. U-Edward wakubalekela ngobuchule lokho kuqhuma, waze wagawula imicibisholo emithathu empukaneni.
  - Hhayi-ke, uzitholile izimbungulu?
  Amashothi avela kuma-muskets nawo aphuthelwe, nakuba kube nokushaywa kaningana esikhumbeni esiwugqinsi sesibankwa. Waqala ukudlikizela ngenxa yobuhlungu, kodwa wavinjwa insizwa egijimayo.
  - Ungesabi, ngenxa yesikhumba sakho, lezi zifana nembewu ye-sunflower. - Umfana giggled.
  Ngemva kokulayisha kabusha inganono, iqhawe elincane lathatha igoli elinembe kakhudlwana laphinde lashaya ipali. I-cannonball yaqhuma futhi.
  - Hayi suka! Lesi sikhali sibuthakathaka kakhulu! - U-Edward the tomboy wafunga, futhi kungazelelwe kwafika umcabango othakazelisayo ekhanda lakhe.
  - Ngizozama ukuwavula ngaphakathi.
  Nakuba ngaphandle, udonga lwejele lwalubukeka lungenakunqotshwa, kwakusobala ukuthi kwezinye izindawo izindonga zazibolile futhi izitini zazimaholoholo, ngakho-ke, ngobuchule obuthile, kwakungenzeka ukukhwela phezu kwazo. Kodwa kukhona onogada abaningi kakhulu, ngakho ngeke bamwise phansi ngephutha. Kodwa-ke, kwakungeyona ize ukuthi uRavarnava abe nesipiliyoni sokulwa, wayala:
  - Thatha amabhentshi, izingodo, uphathe i-brushwood eyomile, sizothungela abamelene nomlilo. Futhi wena, gingqa "indlovukazi" ngokushesha
  Abaphangi basolwandle, bengayinaki imicibisholo nokudutshulwa ngezikhathi ezithile, bathungela amasango, kwabangela "intuthu yomusi .
  Abanye bahudula inqola embozwe izinkuni ngomgqomo wesibhamu - yilokho "indlovukazi" eyayibizwa kanjalo. Izinkuni zenza kube nzima ukudubula phakathi kwazo ngama-muskets. Kanye nama-filibusters, amantombazane ayisigqila nabafana abagqoke iziqu zokubhukuda ezinezimpawu emahlombe nasezifubeni zabo bazama ukusiza abakhululi babo. Ngokusobala babehlupheka ebugqilini futhi babengabesabi abaphangi. Ngemva kokubeka "indlovukazi" phambi kwesango, abaphangi basolwandle bakhanyisa i-fuse futhi bagxumela emuva.
  Bakwenza lokhu ngokushesha okukhulu, ngenkathi behhewula:
  UDeveli, uDeveli, uDeveli sindisa,
  Sizoshaya, sichoboze igalelo...
  Siphe, usiphe izinkemba ezandleni zethu;
  Sizothola isipho esivela kwabangaphansi komhlaba!
  
  Phela uMdali uyisihogo esilimele,
  Sizolwa nosathane ngezimpondo...
  Ukube bekungaba nomphumela empini ngenkemba,
  Ukuze ungabi yisigqila sami esizingelayo lapha!
  
  JOKE BOY VS SYKLOV
  ISICHAZELO
  Umfana, oye wabhekana nezigigaba eziningi, manje uyala iqembu lamasosha akhethekile ezingane. Futhi kufanele alwe nempucuko yomjikelezo. Okuthakazelisa kakhulu ukuthi kunobuchwepheshe bomkhathi lapha.
  . ISAHLUKO No
  Umfana ohlekisayo wayegqoke isudi yokulwa ephethe ama-epaulettes esikhulu sasemkhathini. Eceleni kwakhe kwakukhona intombazane, nayo efake isudu yasemkhathini enezinsimbi namakhwela. Futhi ugqoke umakalabha okhanyayo, ovulekile nhlangothi zonke. Intombazane yayiphethe i-blaster ezandleni zayo futhi yatshiyoza:
  - Edik, mhlawumbe singalinda lonke iqembu? Imijikelezo yokulwa ndawonye lapho kukhona okungenani ikhulu layo kuyingozi enkulu!
  Umfana uyiqhawe, nakuba engabonakali ngaphezu kweshumi nambili noma nantathu, e- suit suit awukwazi ukubona noma yimiphi imisipha, kodwa wayebukeka njengenkosana yangempela. Futhi wathi ngokuqiniseka:
  - Cha! Masingene empini ndawonye! Kepha izitha ningesabi; Ngikunike itshe le-artifact elincane "lezikhali", linciphisa ithuba lokushaywa izikhathi eziyikhulu!
  Intombazane yaphawula:
  - Futhi izikhathi eziyikhulu kakhulu!
  Umfana wacasuka:
  - Bengingazi ukuthi wena, Adala, uyigwala elinjalo!
  Intombazane enezinwele eziwolintshi yathi:
  - Angilona igwala! Hhayi-ke, ake senze inqubekelaphambili ewujuqu!
  Futhi ngakho abantwana abangamaqhawe bathuthela empini. Kwakukhona amatshe nxazonke acwebezela ngamatshe ansomi, isimaragidu, ama-lilac nanamabala abomvana, futhi ama-stalactites akhula emhlabathini. Futhi iwumhlaba ongaqondakali ngokwedlulele.
  Futhi ngaphambili kukhona inqaba. Kubukeka sengathi i-knightly, inkathi ephakathi, kodwa ngemicibisholo nezibhamu ze-ray emibhoshongweni. Futhi ilanga lendawo likhanya livela phezulu, elimise ngisho nanezinhlangothi ezine, futhi ukukhanya kuhlale kushintsha imibala namaphethini. Futhi lokhu kunikeza yonke indawo indawo engaqondakali kakhulu futhi, ngesikhathi esifanayo, ukubukeka okuthakazelisayo ngendlela yayo.
  Umfana nentombazane bagijima endleleni eshintshanayo enamathayela aphehlayo. Kungenzeka ukuthi leli qhawe elincane lalijwayele ukugwedla lingenazicathulo, kodwa le sudi yokulwa, maye, ayikhumuki. Mangaki amabhayisikili akhona enqabeni? Lokhu futhi kuyimfihlakalo. Futhi uma kukhona ikhulu kuphela kubo, khona-ke lokhu akukubi kangako.
  Umfana nentombazane bacasha ngokushesha ngemva kwetshe lapho kuqhamuka ithangi lalo mjaho onolaka. Yayiyinde, injengonxantathu, inomlomo ohlangothini ngalunye lwezinhlangothi ezintathu. Futhi izikhali zempi zinikeza inhlansi yensimbi, kodwa ayithinti indawo engaphezulu, phezu komcamelo womoya.
  Umfana oyiqhawe u-Edward wamamatheka okumnandi kakhulu, nakuba okomntwana. Futhi waphonsa ipizi encane emotweni yabahlaseli besikhala.
  Yandiza yagxumela ngqo emgqonyeni obanzi wesibhamu. Futhi ngemva kwemizuzwana embalwa, ithangi elingunxantathu, elinamandla liyaqhuma. Kwaba sengathi umbani ushaye idepho yezinhlamvu waphahlazeka zaba izingcezu ezincane.
  Lokhu empeleni kwaphenduka isiqephu esihle kakhulu.
  Intombazane u-Adala ibhale kuTwitter:
  - Lokhu kuhlakaniphile! UyiJedi ngempela !
  Umfana u-Edik wavuma ngekhanda:
  - Kwadingeka ngibe i-padawan futhi ! Kodwa leyo ngenye indaba!
  Ngemva kwalokho, izingane ezinesibindi zagijimela phambili enqabeni. Lavuleka isango kwaphuma amanye amathangi amathathu. Ezimbili zingunxantathu ofanayo, kanti eyesithathu inkulu futhi inezinhlangothi ezine, inonganono ohlangothini ngalunye neyesikhombisa phezulu.
  Intombazane elwa nayo yashaya ikhwela:
  - Hewu! Abadlali abasha bayasijoyina!
  Umfana weqhawe wavuma ngekhanda:
  - Ungakwazi ukugqekeza konke!
  Futhi iqhawe elincane lakhipha ithuluzi elincane, elingangebhokisi likamentshisi. Futhi wavula izinhlelo ezimbalwa kuwo ngokuphendula umunwe wakhe wokukhomba. Khona-ke umfana, intombazane embiza ngo-Edward kulesi siqephu sempi, wethula leli bhokisi. Wandiza kahle ebheke ethangini elikhulu kunawo wonke. Futhi ucishe angabonakali.
  Intombazane yabuza umfana:
  - Kwenzenjani?
  U-Edik wamomotheka futhi waphendula:
  - Ukumangala! Manje uzobona ukuthi kusebenza kanjani!
  Nangempela ibhokisi landizela emgqonyeni wethangi elikhulu. Kulokhu kuphela akuzange kube khona ukuqhuma. I-triumvirate yaqhubeka nokunyakaza. Ngaphezu kwalokho, kwavela izimoto ezimbili ezengeziwe.
  Intombazane u-Adala yahleba:
  - Yini engazange isebenze?
  Umfana weqhawe waqhweba:
  - Manje uzobona!
  Futhi ngempela, inganono enkulu yethangi elikhulu yathatha futhi yajika yashaya isitha sayo esingunxantathu. Futhi uzomshaya ngegobolondo lokubhoboza izikhali. Yavutha futhi ikhithi yokulwa yaqala ukuqhunyiswa. Khona-ke umgqomo wadluliselwa kwelinye ithangi, elalincane, wawushaya.
  U-Adala waphawula ngokumamatheka:
  - Ikilasi!
  U-Edik wabhala ku-Twitter:
  Uma inqaba isendleleni,
  Isitha sakhe...
  Sidinga ukuzungeza ukusuka ngemuva -
  Mthathe ngaphandle kokudubula!
  Intombazane yaqhweba uzakwabo omncane. Izingane ezinesibindi nezihlakaniphile zazimelene nebutho lonke. Kodwa ubuqili nobuchwepheshe kwasebenza kahle ngokumelene nezilo.
  Ithangi lesithathu lasha, kwalandela elesine. Futhi futhi ukuqhunyiswa nokuqhekeka. Lesi yisakhiwo sokufa nokubhujiswa, kuze kube manje kunomgomo owodwa.
  Umfana weqhawe waphawula ngokunengqondo:
  - Kungani sidinga iqembu? Bayizingane njengathi. Yimi kuphela onokuhlangenwe nakho nolwazi lwamakhulu eminyaka, futhi bangabantu abasha abasafufusa. Futhi akufanelekile ukuwaveza kumagobolondo anezintambo ze-uranium.
  Intombazane yatshiyoza:
  - Bonke abantu emhlabeni wethu wasekhaya,
  Kufanele bahlale bengabangani...
  Izingane kufanele zihleke
  Futhi uphile ezweni elinokuthula!
  Umfana weqhawe walithatha futhi wahlabelela:
  Izingane kufanele zihleke
  Izingane kufanele zihleke
  Izingane kufanele zihleke
  Futhi uphile ezweni elinokuthula!
  Izibhamu ezindongeni zenqaba zaqala ukudubula ethangini elithukuthele. Imithombo yomlilo, incithakalo kanye nesihlabathi esivutha amalangabi kwagqamuka eduze kwemoto. Futhi amahithi ambalwa ku-armor ahlukana abe imifantu.
  Intombazane u-Adala yaphawula:
  - Isitha asinembile kakhulu.
  Nokho, amanye amagobolondo amaningana ashaya ithangi. Futhi yaqhuma futhi yaqhuma. Ngesikhathi sokuqhuma, kwahlukaniswa ichashaza elincane kuye. No-Adala elula isandla. Ithuluzi elisetshenziswa umfana okhaliphile landizela entendeni yesandla sentombazane. Noma, kunoma yikuphi, iqhawe elinolwazi nomklami obukeka njengomfana.
  U-Edik wambambatha intombazane ehlombe ngokuvuma:
  - Wenze kahle, ngikubambe!
  Wahleka:
  - Uyayibamba, ungayidobi ngokweqile!
  Futhi idivayisi yashibilika entendeni yesandla somfana, njenge-macaque.
  Manje izingane zazijabule. Njengabadlali abashaya ibhange ku-roulette futhi bathola ama-chips egolide. Kodwa kuyacaca ukuthi uma unenhlanhla, kuba nzima ukuyeka. Ukuba nenkumbulo enhle kakhulu, u-Edik wakhumbula ukuthi ekhulwini lama-20 wayeyindoda ene-mustachioed engayazi imingcele yayo, futhi wayikhokhela, nakuba ekuqaleni wayenenhlanhla. Ngakho, kunjalo, udinga ukwazi ukuphuma emdlalweni ngesikhathi ekhasino.
  U-Edik, nokho, waqonda ukuthi lokhu akuwona umdlalo ngempela. Futhi leyo mpi yangempela akuyona i-RPG.
  Isibonelo, izindiza ezinophephela emhlane ezimbili manje sezivele ngaphezu kwenqaba. Futhi babonakala bekulungele ukuhlola indawo.
  Amantombazane aqhweba ngokwesaba:
  - Ukwesaba! Singazithola!
  U-Edik wahleka futhi waphendula:
  - Kube nezinhloso ezipholile. Bheka ukuthi isiphazamisi sami se-cybernetic esisebenziseka kabusha sisebenza kanjani.
  Waphinda futhi umfana. Futhi isibalo samabhanoyi anophephela emhlane senyuke saba yisithupha. Futhi zazilula futhi zinkulu.
  U-Adala wabhala kuTwitter:
  Masigijime ngobuhlakani,
  Amathangi ahlomile ngokusebenzisa ama-puddles...
  Futhi indiza enophephela emhlane enjengomnyovu ikhala!
  U-Edik wathatha:
  Umdubuli kaCheburashka,
  UShapoklyak, njengomshayeli wendiza,
  Ingwenya isilayishe isibhamu somshini!
  Ngakho-ke indiza enophephela emhlane, ngemva kokuthola iphutha, yashaya umlingani wayo ngezibhamu zomoya. Yalimala futhi yaqala ukubhema. Futhi ezinye izindiza ezinophephela emhlane zaqala ukuzungeza. Futhi kukhona umlilo phezu kwabo futhi, futhi basabela. Nakhu kufika ubumnandi. Elinye lama-turntable selivele liqalile ukuwa, lishiya umsila oshunqayo.
  Futhi emva kwakhe kuza omunye. Lena impi emnandi ngempela ne-internecine.
  Umfana wavuma ngekhanda kumngane wakhe:
  - Injani i-disassembly?
  U-Adala waphendula wathi:
  - Lucky!
  U-Edik wacasuka futhi wakhukhumala izihlathi zakhe ezipholile:
  - Mhlawumbe ungasho enye into, freebie?
  Intombazane yashaya umakalabha wayo osobala, kodwa yathula. Ngaleso sikhathi, izindiza ezinophephela emhlane ezimbili zawa ngesikhathi esisodwa. Futhi oyedwa washaya inqaba, futhi walimaza izibhamu ezintathu ngesikhathi esisodwa.
  Umfana ohlakaniphile watshiyoza:
  - Vuma, uhlakaniphile!
  Intombazane yaphendula:
  - Kungenzeka ukuthi ihlakaniphile, futhi awukwazi kanjani ukukusekela!
  Izindiza ezinophephela emhlane ezimbili zokugcina zashayisana ngamandla zaqhuma ngaso leso sikhathi. Kwaphinde kwaba khona ukukhanya. Kuhle lokhu!
  U-Edik wacula:
  Uhlakaniphe olukhulu, sithandwa senhlanhla,
  Futhi ngesikhathi esifanayo, indoda...
  Izintambo zomculo wezinkondlo,
  Ukuba nekhulu leminyaka elifanele inhliziyo!
  Ngakho umzuliswano wesibili uhambe uvuna izingane ezinesibindi. Futhi i -superbug yokulawula ene-chip yabuyela entendeni yesandla somfana.
  Intombazane yaphawula:
  - Yebo, senza kahle. Kodwa isitha singase sibe nehlaya ephaketheni laso!
  Impendulo ivela ku- Edik:
  - Ngangazi ihlaya elilodwa. Noma kunalokho, hhayi eyodwa kuphela. Kube nezithombe ezinjengalezi emidlalweni namamuvi!
  Aphinde avuleka amasango enqaba. Kulokhu, izilo ezinkulu ziphuma kuzo. Baze bagoba baphume.
  Kulokhu, amarobhothi ahambayo!
  Umfana ohlakaniphile wababaza:
  - Evangelion !
  Intombazane yabuza ngokumangala:
  - Ini?
  U-Edik wachaza ngokumamatheka:
  - Lolu chungechunge lopopayi lwaqoshwa emhlabeni lapho ngivela khona. Futhi kwakukhona namarobhothi amakhulu kangaka lapho!
  U-Adala waphawula:
  - Iplanethi yakho iyamangalisa. Wake wathi unamazwe angaphezu kwamakhulu amabili.
  Umfana waphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Yebo, ngeshwa, kunjalo.
  Intombazane yabuza ngokungakholwa:
  - Kungani ngeshwa? Mhlawumbe ngenhlanhla nje. Ngoba kuhle ukuba namazwe namasiko amaningi emhlabeni owodwa!
  U-Edik uphikile:
  - Cha! Hhayi kuhle kakhulu. Abantu balwa kaningi futhi basebenzise izibhakela. Okungukuthi, bengifuna ukusho ukuthi amazwe ahlukene avame ukungqubuzana futhi ajikijelane ngemicibisholo.
  U-Adala waphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Yebo kunjalo...
  Umfana weqhawe waphetha ngokuqiniseka:
  - Ihlazo! Okwamanje, asifike kumarobhothi!
  Futhi empeleni, kwaphuma izilo ze-elektroniki eziyishumi nambili. Futhi banezikhali eziningi kangangokuthi bangabhubhisa idolobha lonke.
  U-Edik waphawula:
  - Indlela ehlukile iyadingeka ngokumelene nabo.
  Futhi umfana wakhipha umshini omncane onothi ephaketheni lakhe.
  Intombazane yabuza ngokumangala:
  - Yini?
  U-Edik waphendula ngokumamatheka:
  - Umthwali wamagciwane asheshayo kodwa abhubhisayo!
  U-Adala uphendule ku-Twitter:
  - Oh, yeka amagciwane, amagciwane, amagciwane ayingozi !
  Umfana walungisa:
  - Cha! Umgomo wethu ukuvikela ubuhle, hhayi ukulimaza abantu, noma ama-saikals , noma amarobhothi abo!
  Futhi ungqondongqondo womfana wadubula insimbi engabonakali ebhekise kuma-terminators.
  Ngakhumbula amafilimu akhuluma ngamarobhothi nabanye. Futhi lapha awukwazi ukuphikisa ukuthi kuyisigxobo esithuthukisiwe.
  U-Edik waqondisa induku emarobhothini amakhulu, ngalinye elingangesakhiwo esinezitezi eziyisishiyagalolunye . Futhi waphumelela. Omunye wama-terminator wavele wama futhi waqala ukwehla. Futhi ngemuva kwakhe omunye.
  Umfana wacula ngokumamatheka:
  Ihora lenhlanhla -
  Isikhathi sokudlala!
  Ihora lenhlanhla -
  Zama ukungamoshi leli hora!
  Intombazane, ibukele amarobhothi eba yiqhwa futhi ewa, ephakamisa izintuli futhi esakaza izingxenye eziphukile lapho eshaya amapuleti, yaphawula:
  - Yebo, kubuchwepheshe!
  U-Edik wavuma ngekhanda ngokumamatheka:
  - Yebo, ubuchwepheshe bunquma konke ngesikhathi sokwakha kabusha!
  Impendulo ivela ku- Adala:
  - Cha! Abantu nabasebenzi banquma yonke into! Futhi ngesikhathi esifanayo, hhayi bonke!
  Futhi intombazane nayo yakhipha okuthile okufana nekhiyubhu likaRubik ephaketheni layo futhi yaqala ukuyiphotha.
  Amarobhothi e-Terminator aphinde ashayisana, futhi ayembozwe yinethiwekhi ekhazimulayo ecwebezelayo futhi edlidliza. Futhi-ke izimoto zokulwa zaqala ukudilika futhi zandiza zaba yizicucu ezincane. Okuphinde kwaqhuma, futhi izingcezwana zandiza, njengeqhwa elingene ngaphansi kokushaywa kwenduku yesihlabani se-hockey.
  U-Adala wenza izinguquko futhi waphawula:
  - Manje singaba singabonakali imizuzu embalwa!
  Umfana ohlakaniphile waphendula:
  - Hhayi idivayisi ethuthuke kakhulu, sizobonakala ekukhanyeni kwe-infrared. Woza, kungcono ngenze ukusetha.
  Ngawo lo mzuzu kuzwakale umsindo ngemuva kwezithandani. Abafana namantombazane babonakala begqoke izingubo zokulwa. Babembalwa kuphela, futhi babengebadala kunombhangqwana, okungenani ngokubukeka. Kodwa ngesikhathi esifanayo, izingane zinezikhali ezihloniphekile. Izibhamu zemishini ye-laser, iziqhumane, amabhomu amancane amise okwephizi. Yebo, abafana balapha abajwayelekile. Futhi ngisho waqeqeshwa ezimpini emhlabeni virtual !
  U-Edik wababaza:
  - Guys, qaphela, kungenjalo uzoshaywa! Kukhona izikhali lapha ezingangena ezikhalini zakho zempi.
  Izingane zamaqhawe zalala phansi. Imisebe yokukhanya yabaneka emoyeni futhi kwaqala ukudubula onganono be-laser.
  Baqala bashaya yonke into enyakazayo. Ngisho othulini.
  U-Adala wabhala kuTwitter:
  - Kanje. Kukhona ukushisa okukhulu lapha.
  Amarobhothi ambalwa asindile e-Terminator ashaywe izibhamu zawo. Futhi bagqamuka amalangabi futhi baqala ukuqhuma. Ikhanda lomunye laphuma, landizela phezulu futhi lazulazula njengophezulu.
  Izingane ezinezibhamu ze-laser zagigitheka. Ngokusobala kwakubukeka kumnandi kakhulu. Nakuba enye intombazane yabanjwa ubhokobhoko, ngokunganaki yaphakamisa ikhanda layo ngesigqoko esicwebezelayo, futhi isihlathi sayo esibomvana, esobungane sashiswa.
  Iqhawe lababaza:
  - Kwakudala !
  U-Adala wavuma:
  - Chernodyrno kalula!
  Umfana weqhawe wafafaza ishubhu lodaka olukhiqiza kabusha esihlathini sentombazane esishile nesisikiwe. Futhi cishe ngaso leso sikhathi umonakalo waphulukiswa, futhi isikhumba esibushelelezi seqhawe elincane sibushelelezi, singashiyi lutho.
  Intombazane yakhala ngokumamatheka:
  - Isayensi, noma kunjalo!
  U-Edik waphawula, eshwabadela ibunzi lakhe elibushelelezi, lapho kwakukhona inkumbulo nolwazi lwamakhulu eminyaka amaningi:
  - Imijikelezo ayilula kangako. Singase sibe nezinkinga.
  U-Adala uphendule ku-Twitter:
  - Nakuba singakwazi ukuxazulula zonke izinkinga zethu,
  Ayixazululi zonke izinkinga...
  Kodwa wonke umuntu uyojabula kakhudlwana
  Wonke umuntu uzoba nokuzijabulisa okwengeziwe!
  Futhi aphinde avuleka amasango enqaba yenkathi ephakathi. Kwaqhamuka esinye isimanga. Kulokhu, kwavela ama-tyrannosaurs amakhulu. Futhi amaqhawe agqoke amasudi okulwa ayehlezi phezu kwawo.
  U-Adala wamemeza:
  - Imijikelezo!
  U-Edik wavuma ngekhanda:
  - Kubukeka kakhulu kanjalo. Ngama-dinosaurs ayingozi.
  Izingane zamaqhawe zacula ngekhorasi:
  Ama-Dinosaurs, ama-Dinosaurs,
  Mhlawumbe uhlala e-Afrika!
  Uhlafuna amawolintshi ngesidlo sasekuseni,
  Ama-Dinosaurs, ama-Dinosaurs!
  Imijikelezo yayifana ngesimo sabantu, kodwa imikhudlwana futhi ibe mide. Futhi kwakukhona iminwe eyisithupha esandleni ngasinye, futhi ama-phalanges amakhulu kunawo wonke ayebhekene nomunye nomunye.
  Izidalwa ezinonya kakhulu.
  U-Adala wabhala kuTwitter:
  - Ngiyabesaba kancane!
  Impendulo ivela ku- Edik:
  Angiqondi ukuthi kungakanani ukuba yigwala,
  Iqhawe elinamandla lizalelwa impi...
  Ukwesaba kuwubuthakathaka, ngakho-ke -
  Labo abesabayo sebenqotshiwe!
  Izingane zamaqhawe zatshiyoza:
  Ngeke sizesabe izilo
  Bazalwa bephethe isibhamu ezandleni...
  Ama-Knights ayehlale ekwazi ukulwa,
  Isitha masibe yisiwula kuze kube phakade!
  Ama-Dinosaurs amakhulukazi ayesondela. Futhi nalezi zilwane ezihuquzelayo ezisongelayo zeqa.
  Umphathi womfana wavuma ngekhanda u -Adala :
  - Nginike i-cube yakho ye-Rubik lapha !
  Amantombazane abhale kuTwitter:
  - Kwenzelweni lokhu?
  Impendulo ivela ku- Edward:
  Ngenxa yenjabulo, ngenxa yethu,
  Uma sifuna...
  Ungangibuzi lutho
  Ungabuzi, ungatholi lutho!
  Zaphinda zahleka izingane zamaqhawe, kwangathi kukhona umdlalo omnandi.
  Umfana weqhawe, owayeseceleni egqoke isudi yokulwa, ephawulwe ngechashaza eliwolintshi, eshwabene ebusweni bakhe obuyingane, kodwa obunesibindi futhi obuhle:
  - Uma sonke sixoxa ngemiyalo yabakhuzi, ikakhulukazi ngesikhathi sempi, khona-ke isiyalo sizoshabalala ngokuphelele.
  Intombazane yeqhawe, ingasaphikisani, yanikeza ikhiyubhu likaRubik . U-Edik wayicosha futhi wacula:
  Sizobhubhisa isitha ngegalelo elilodwa,
  Sizoqinisekisa inkazimulo yethu ngenkemba epholile...
  Akubanga ngeze ukuthi sinqobe amaCycle -
  Ake siphihlize ama-dinosaurs abe yizicucu!
  Futhi ungqondongqondo womfana waqala ukucindezela izinkinobho zale cube eyinqaba ngezandla zakhe ezithambile. Futhi ama-tyrannosaurs amakhulu namabi asondela ngokusondelana nebutho lamaqhawe ezingane. Futhi amabhayisikili amakhulu, amamitha amabili nesigamu ubude, aseqalile ukudubula ephuma emshinini wawo we-laser osezingeni elipholile.
  U-Adala wabhala kuTwitter:
  Isiphetho sakho sisesilinganisweni,
  Izilo ziyasihlasela!
  Kodwa ngibonga uNkulunkulu ngokuthi nginabangane
  Kodwa ngibonga uNkulunkulu ngokuthi nginabangane!
  Futhi bayoshaya igalelo elinjalo,
  Kuze kungakephuzi kakhulu!
  Kwathi ama-tyrannosaurs amathathu ahamba phambili aphenduka ahlaselana. Baqala ukudabula isikhumba esiqinile, esimpunga, esinamabala ansundu ngezinzipho zabo. Imijikelezo yandiza yasuka ezilo futhi yaqala ukushayisana. Amanye ama-tyrannosaurs aqala ukuwahlasela, futhi avuma ngempela, ephula amathambo futhi egaya inyama yabafokazi abanqotshiwe.
  U-Adala waphawula ngokuphefumulela phezulu:
  - Kubi!
  Umfana oyiqhawe onezinwele ezibomvu wacula:
  - Impi yenza impilo ibe yimbi,
  Futhi ukufa kufanelekile futhi kuhle!
  Lapha futhi u-Edik wasonta okuthile ku- cube ye-Rubik . Futhi, amanye ama-tyrannosaurs agijimela omunye komunye futhi aluma. Ngesikhathi esifanayo bawisa amabhayisikili. Bazama ukuphindisela emuva. Kodwa umlilo wabo awuzange uphumelele kakhulu ngokumelene nezilo ezinjalo.
  Izingane zacula ngenjabulo:
  Isitha siyakholwa ngeze
  Yini engasiphula isibindi...
  Lowo onesibindi uhlasela empini -
  Sizoshaya izitha zethu ngokufutheka!
  Kodwa kulokhu, izitha zemijikelezo zaqothula futhi zadubula zodwa. Futhi bachotshozwa ama-tyrannosaurs. Futhi kwalandela isiphithiphithi esinjalo. Negazi lamadayinaso laliluhlaza futhi liluhlaza okwesibhakabhaka, negazi lemijikelezo laliwolintshi. Omunye wabo walahlekelwa isigqoko sakhe sokuzivikela. Futhi ubuso obunyanyeke kakhulu babonakala, nakuba bufana ncamashí nobomuntu. Kodwa ngama-tattoos nezidalwa ezinwabuzelayo.
  U-Adala wamemeza:
  - Yebo, lezi zidalwa azijabulisi kakhulu, futhi zikhulile kakhulu!
  Impendulo ivela ku- Edik:
  "Ngiyethemba ukuthi ngeke ngibe umuntu omdala, ingasaphathwa eyokuba ikhehla!" Kunendlela yokuthi iqembu lethu lingakhuli, okungenani ngomzimba!
  Izingane zacula ku-chorus:
  Yebo, abantu abadala bayiziwula
  Asikho isidingo sokukhulisa intshebe...
  Thina, zingane, asikwazi ukugunda,
  Ukungafi kuwumvuzo waphakade!
  Manje izikhali zenqaba zaqala ukushaya amabutho awo, futhi zakwenza ngokufutheka okukhulu.
  Kungazelelwe, kwavela izibhamu ezinzima kakhulu ezindongeni, futhi izipho zaqala ukujikijelwa ngaphandle ezaziqhuma njengamabhomu e-athomu, kwaphakama ngisho namakhowe angavamile!
  U-Adala ucule nge-alamu:
  Impi yenuzi, impi yenuzi,
  Ungamandla eGehena, esabekayo,
  Ngikholwe, abantu abayidingi!
  U-Edik wavuma ngekhanda; wayenemfashini, ukukhanya, izinwele ezisagolide kancane. Umfana omnandi kakhulu owayekwazi, ngobuso bakhe obuhle, obuyingelosi, inkanyezi kwezentengiso. Ngendlela, wathwetshulwa ngaphansi kwezinye izimo kanye nokuzijabulisa.
  Kwashunqa yonke into nxazonke, kwakhuphuka nemifudlana yomusi phezulu.
  Intombazane eyiqhawe yabuza u-Edik:
  - Sizoyithatha kanjani le nqaba? Kuthuleke, noma kuthiwani?
  Umfana ohlakaniphile waphendula ngokumamatheka:
  - Akunjalo Empeleni! Kunalokho, ngokuphambene, ngomsindo!
  Umfana oyiqhawe okhishwe ukhozi esihlathini wamangala:
  - Imuphi umsindo? Mhlawumbe i-ultrasound?
  U-Edik uphikile:
  - Cha! Sizosebenzisa i-hypersound! Lokhu ngicabanga ukuthi uzokuthanda.
  Amaqhawe asemancane ahleka futhi athi:
  Gxilisa ibhayisikili ngokuhlukumeza ,
  Futhi bulala i-ghoul ...
  Qinisa amantongomane ngokuqinile
  Yakhonkotha inja!
  Kodwa-ke amasango enqaba avuleka futhi, okweshumi nambili. Futhi kubo kwaphuma i-boa constrictor engumshini, enosayizi omkhulu kakhulu. Nomlomo wawo mkhulu kunowomkhomo okuthiwa yisperm whale. Futhi amazinyo, njengama-drill amakhulu, ayaphotha futhi ayaduma, futhi ayacwebezela emoyeni.
  Lesi esinye isilo se-cybernetics.
  U-Adala waphawula, ekhotha izindebe zakhe ezibomvu ngolimi lwakhe:
  - Bengingakulindele lokhu, yeka isimanga!
  Izingane zamaqhawe zajabula zaze zacula ngomdlandla:
  Ungacabanga ukuthi isimo siyini?
  Konke okuzofezeka kwaziwa yithi kusenesikhathi...
  Futhi kungani-ke ukungabaza, ukukhathazeka,
  Konke okusemhlabeni kuhleliwe!
  Futhi simelana nezivunguvungu,
  Kusuka kuphi futhi ngani...
  Phila emhlabeni ngaphandle kwezimanga,
  Akwenzeki kunoma ubani!
  Inhlanhla, ibhadi.
  Masigxume ngokushesha - phezulu naphansi!
  Kuphela ngale ndlela, hhayi ngenye indlela,
  Kuphela ngale ndlela, hhayi ngenye indlela,
  Ukuphila okumangazayo!
  Ukumangala, ukumangala!
  Ukuphila okumangazayo!
  Ukumangala, ukumangala
  Ukuphila okumangazayo!
  
  NINJA AMANTOMBAZANE APHAMBENE NESILWANE Esihle
  ISICHAZELO
  Izigigaba zamantombazane amane ama-ninja amahle kanye nezinguquko ezihlangene ngokumelene neqembu lezilo ezilo kanye namasosha asemkhathini ayingozi kakhulu, nabanye abaphikisi.
  . ISAHLUKO No
  Ikakhulukazi, banquma ukulwa ne-monster Generous kanye nombhangqwana wakhe wokulwa wezinguquko.
  Empeleni bahlela ukushisa idolobha lonke besebenzisa izikhali ze-laser ezidonsa amandla adonsela phansi.
  Hhayi-ke, lokhu futhi kuyi-adventure ethokozisayo. Ngaphezu kwalokho, i-monster Generous iphinde yabiza amasosha ensimbi ukusuka ku-zero dimension.
  U-Elizabeth wagxuma futhi washaya isithende sakhe esingenalutho esiswini sesosha lensimbi. Umthelela wayinyakazisa insimbi.
  Isihluku sagoba, kodwa masinyane saqonda futhi sahleka:
  - Ongabalulekile, owesifazane wasemhlabeni!
  U-Elena wahambisa isinqe sakhe esinqeni sikazakwabo. Kodwa ngizithele phezu kwensimbi eqinile, eyingxubevange eyayikhala. Futhi wezwa ngisho nobuhlungu obuncane.
  Indlovukazi enezinwele ezibomvu yakhala:
  - Lona yindoda enamabhola ensimbi!
  UCatherine naye wakhahlela inunu ekhanda ngonyawo olungenalutho. Futhi akakwazanga ukuyehlisa, wandiza, ememeza:
  - Indoda inzima kunedwala!
  U-Euphrosyne naye washukumisa iqhawe lensimbi, kulokhu wenza ukushanela. Lesi silwane siwe ngokuphahlazeka, kodwa sabe sesigxuma ngokushesha. Futhi impi yaqhubeka ngamandla amasha, ashisayo, neziphepho.
  Intombazane yayithatha futhi yacula:
  - Yebo, siyakwazi ukulwa,
  Kodwa asifuni ukuthi kuphinde kwenzeke...
  Amantombazane awela empini,
  Futhi bagcwalisa imfucumfucu!
  U-Elizabeth wasabela ngokugxuma ngobuchule, futhi amaqhawe amabili ensimbi ashayisana ngamakhanda, kangangokuthi izinhlansi zandiza nhlangothi zonke.
  Intombazane enezinwele eziluhlaza yatshiyoza:
  - Insimbi nayo ingachayeka kugesi.
  Wabe eseyithatha futhi wahlohla indwaba ezintanjeni ngesandla sakhe sokudla... U-Elena wenza okufanayo. Khona-ke amasekhethi kagesi awela phezu kwamaqhawe ensimbi, futhi ukukhishwa okunamandla, nokushaqeka kwawadlula. Futhi izilo zensimbi zaqala ukukhanya zibomvu kushisa.
  Base bedabula imifantu futhi babanda njengothuli.
  Kusho uCatherine, ephonsa i-boomerang yakhe ezintanjeni. Ukubenza bawe futhi bathose izilo:
  - Sikhubaza ama-fighters ayingozi!
  U-Euphrosyne wabhala:
  - Ukuze uthole impumelelo evelele empini yesikhala!
  Futhi uyophonsa isipho sakhe ezitheni zakhe.
  Kunoma yikuphi, amaqhawe ensimbi aphelile. Futhi amaqhawe asindisa umhlaba futhi.
  Isitha esikhulu sase silungiselele ukudubula ibhethri elibulalayo ngejeneretha ekhethekile esebenza ngokumunca ama-graviton avela eMhlabeni nakwamanye amaplanethi.
  Futhi ukuthi ukukhishwa kombulali kuzovula kanjani. Futhi umkhathi waqala ukuguquguquka, futhi umoya washisa kakhulu. Futhi kwaba sengathi kunemifantu egijima phakathi kwayo, egcwele ukukhanya okukhazimulayo.
  U-Elizabeth wabhala:
  - Kanje! Asibhebhane bafo!
  Kuqhamuke i-mutant enkulu phambi kwakhe, ebukeka njengegorila, inobuso obuguqukile. Waphuthuma entombazaneni, futhi ngokushesha okukhulu nangobuhlakani. U-Elizabeth wagxuma, wamkhubeka. Futhi igorilla yabhidlika, yasakazeka phezulu.
  Intombazane enezinwele eziluhlaza yakhafula, namathe ayo aguqukayo enza igorilla, eyayisukumile, yawa futhi. Ngaphezu kwalokho, ikhanda lakhe livele laphelela emgqonyeni kadoti .
  Esinye isilo esiguquguqukayo, ngokunembile, ingxube yomuntu nesilwane, sasinekhanda lempisi. Futhi wazama ukuhlasela Elena. Intombazane enezinwele ezibomvu yawela ngomhlane yaziphonsa phezu kwayo inunu. Wandiza wawela esigxotsheni. Futhi wakhala njengenja eshayiwe.
  U-Euphrosyne washaya impisi eguquguqukayo ekhanda ngesitini. Kwahlukana.
  Intombazane yatshiyoza:
  - Izitini, izitini!
  Awuyena ukukhala kwempisi - kungcono uthule!
  UCatherine waphawula ngokusineka njengoba i-gorilla eguquguqukayo izama ukusukuma. Wanyakaza phakathi kwemilenze yakhe, wamenza wagxuma. Bese ephendulela phansi imbangi yakhe.
  Ngemva kwalokho, bona, kanye no-Elizabeth, bakitaza izithende zesilwane esiguquguqukayo ngemimese.
  Futhi isilwane sizohleka futhi sihleke. Futhi yayifakwe usimende ngokoqobo ngaphakathi komgqomo kadoti .
  Amantombazane abamba impisi nge-scruff yentamo ayiphonsa egorilla. Baphinde bashayisana baphenduka. Bonke ubuhle abane bengeze izithende ezingenalutho. Futhi idlanzana lezidalwa eziguquliwe zagingqika ngesivinini esikhulu futhi zawela emfuleni.
  U-Elena wacula:
  - Ngokushesha nje lapho ngikushaya esiphongweni, uzoya phansi!
  Futhi amantombazane agijima. Futhi nangu yena, isigebengu esikhulu u-Shchedry. Uphethe i-blaster esindayo ezandleni zakhe. Futhi kusukela kuso, njengokungathi kuqhume ukugeleza kwamandla. Ngaphezu kwalokho, u-Shchedry ngokwakhe ugqoke izikhali zempi, kanye ne-mask nezikhali.
  Amantombazane, egxuma futhi evika , avika imisebe yokubulala. Futhi izithende zabo ezingenalutho, eziyindilinga, ezibomvana zikhanya kakhulu.
  U-Elizabeth waphonsa i-boomerang esitheni. Wadubula ebhekise kuye. Kodwa isikhali siye eceleni sashayisa irobhothi. Isigxobo sanqanyulwa, umshini onamehlo amathathu okhombisa izimoto emgwaqweni washaya uGenerous ekhanda, embozwe umakalabha.
  U-Elena, ebona ukuthi isitha sasimangele, waphonsa intambo esontekile e-lasso futhi wabamba i-blaster. Wayidonsa ngamandla wayidabula esidladleni.
  Ngemva kwalokho wacula:
  - Kusukela ezidladleni zamantombazane,
  Izidladla ezinonya...
  Akunakwenzeka ukuhamba, ngikholwe,
  Shaya i-nickel
  Shaya i-nickel!
  Akunzima ukulalisa indoda!
  Owayephana waphucwa izikhali. Amantombazane angama-ninja ayithatha futhi ayishaya ngezinzwane ezingenalutho. Basehlisa ngokoqobo isigebengu namaquartet abo. Ngemva kwalokho, sigxumela kujeneretha. U-Elizabeth wazama ukuyicisha ngesikhathi umsinga umshaya. Futhi intombazane eguquguqukayo yeqela emuva futhi yatshiyoza:
  - Inkazimulo kumantombazane e-ninja,
  Inkazimulo kumaqhawe ukulwa!
  U-Elena wajikijela isikrufu ejeneretha, wasicosha ku-asphalt. Yadlula, yashaya futhi yabangela ukujikeleza okufushane.
  Intombazane enezinwele ezibomvu yatshiyoza:
  - I ukuxazulula inkinga hhayi kalula, kodwa kakhulu kalula!
  Izinga lokushisa lomoya lalingasashisi kangako. Phakathi naleso sikhathi, amantombazane aqala ukudlala futhi.
  Nansi enye inhloso. Umphikisi ongathi sina uvele ebusweni benunu yamarobhothi. Futhi lesi silo siyingozi kakhulu. Wathatha isithombe se-jet fighter, futhi masisebenzise imishayo ye-laser ukushaya elinye lamadolobha amakhulu, abonakalayo, abhidliza amabhilidi.
  Lapha ukugeleza kwamandla kubhubhisa isakhiwo esikhulu, esinezitezi eziningi, sibhidliza kokubili ukhonkolo nensimbi.
  U-Elena waphawula, ebuka lokhu ngokuthakasela:
  - Angakanani amandla anawo!
  Impendulo ivela ku- Elizabeth:
  - Manje thina ngokwethu sidinga ukuthola okuthile ngokumelene naye!
  UCatherine wagigitheka futhi wakhipha isikhali samasosha esibi kakhulu emoyeni omncane:
  - Lona umshini we-hyperlaser ! Shaya isitha usebenzisa amandla e-quark fusion!
  U-Euphrosyne waphendula:
  - Lokhu kulungile! Wozani, asithathe isitha futhi simbulale!
  U-Elizabeth wavuma ngekhanda, kwavela isibhamu esiyinkimbinkimbi kakhulu ezandleni zakhe. Intombazane eguquguqukayo yakhala:
  - Lena inganono yensimbi, ene- hypernuclear pumping!
  Amanye amantombazane amabili nawo athola iziqu. Futhi lapho bethatha irobhothi elicekela phansi idolobha, bazokushaya.
  Bakwenza, kunjalo. Kodwa kwenzeka into engangingayilindele. I-radiation yokulwa yashaya irobhothi, kodwa yabonakala ngokushesha isithiyo esinamandla sokuzivikela.
  Namantombazane azizwe egajwe ukushisa okukhulu.
  U-Elena wacula:
  - Lesi isivikelo esifikile,
  Indlela yokunqoba i-parasite?!
  U-Elizabeth waphendula ngokumamatheka:
  - Ngicabanga ukuthi ngiyazi ukuthi leli robhothi lizivikela kanjani. Kulesi simo, lesi yisimo sohlangothi olulodwa nesigamu esingenakungena kalula kangaka!
  U-Ekaterina uphakamise:
  - Kuthiwani uma sisebenzisa i- thermopreon- pumped hyperblaster ?
  U-Euphrosyne waphendula:
  - Kuyoba namandla abulalayo!
  U-Elizabeth waphikisa:
  - Cha! Awukwazi ukwengeza amandla kalula lapha. Ingqikithi yalesi silinganiso iwukuthi konke ukugeleza kwamandla nezinhlayiya kuhamba ngendlela efanayo!
  i-hyperlaser beam yabashaya . Amantombazane awazange abe naso isikhathi sokugxumela emaceleni. Baze bazizwe bengafakile zicathulo, begobile kahle isithende.
  Bobane bakhothwa ngokushesha ngenxa yomlilo ovuthayo ematheni abo angenalutho, anezinsimbi .
  Amantombazane aze amemeza futhi atshiyoza phezulu kwamaphaphu awo:
  - Likhazinyulisiwe izwe lami elingcwele,
  Isivunguvungu seziphepho emalangabini okunqoba...
  Nguwe wedwa ofana nalona emhlabeni wonke,
  Futhi akekho umuntu oyigugu ukwedlula wena emhlabeni!
  Ngemuva kwalokho abahle balithathe bakhafulela lonke ulaka bebuka irobhothi. Futhi amathe amantombazane aguqukile ayi -acid enobuthi . Izobhodloza ibhodloze inkundla. Futhi irobhothi lokulwa lithole amanxeba amane amabi. Izikhali zakhe zadliwa zaphela, zakha izibonda ezimangalisayo ezibhemayo.
  Futhi imoto yokulwa yaqala ukulahlekelwa isivinini.
  U-Elena wacula ngokubhuqa:
  Umhlaba usondela ngomsindo.
  I-photon yami ayilaleli isondo lokushayela...
  Ngibheke ngabomvu,
  Futhi imicibisholo igijima ibheke lapho kuhloswe khona...
  Asiyiqali ekuqaleni impi!
  Futhi i-robot yokulwa yaphendula futhi yashaya amantombazane ngosizo lwe - hyperplasmic blot. Wandizela ngaphandle kwezibhamu futhi wagijima elandela amantombazane aguqukayo.
  U-Elizabethi wathatha futhi waveza izingono ezibomvu zamabele akhe. Ozakwabo bamlandele.
  Ihabhu elibomvu lacula:
  I-Russia iyimbulunga enamabele ayo,
  Wasibekela futhi wasindisa abantu ezinkingeni...
  Kodwa isihogo sivukile nenhlese yaso ebomvu,
  Othile wacasulwa ukubhonga kwethu kokunqoba!
  Futhi amaqhawe athatha futhi akhulula amagagasi e-hypersonic ezingonweni zawo, umbala wama-strawberries avuthiwe.
  Bandiza njengetsunami. Futhi bashaya i-hyperplasmic blob. Yena, ngemva kokushaywa kanzima, wadlidliza futhi wagijimela kwelinye icala. Emva kwalokho walithatha walimboza irobhothi eselivele livutha libhema. Ngakho-ke i-monster engumshini yabhajwa kuwebhu evuthayo futhi yaqala ukuvutha njengekhandlela.
  U-Elizabeth wacula ngokuhleka:
  Amantombazane azobusa indawo yonke
  Noma i-napalm inetha esibhakabhakeni...
  Ukusebenzela i-Fatherland kuwumsebenzi wethu ongaguquki,
  Umlilo ongcwele wavutha enhliziyweni yami!
  Futhi amaqhawe azophinde ayithathe ezingonweni zawo zeruby futhi azishaye ngombani.
  Laba ngobuhle ababhalwe ngempela. Futhi imizimba yabo inemisipha, inamandla, iqoshwe, inamandla.
  Irobhothi elibulalayo lagcina selidilika laba uthuli lwasemkhathini. Futhi kwaba umphumela obulalayo ngempela ovela emabeleni obuhle obuhle kangaka.
  U-Elena wacula:
  Sizoletha ukukhanya emhlabeni wonke, ngikholwe,
  Masife sisindise iplanethi...
  Nakuba isiphetho sisibi, ukufa okubi sekufikile,
  Ungafeli ngeze, ngoba izwe lethu loMama liyaphila!
  U-Elizabeth waphikisa:
  - Cha, kungcono ukusinda futhi uwine!
  Amantombazane, ngokuvamile, abonise izinga lawo elikhulu lokulwa. Kodwa kwaphinda kwavela uMninimandla onke. Lona yindoda ephefumulelwe, enemisipha egqoke imaskhi kanye nezikhali, kulokhu, kanye nabanye abalingani ababili, wayephethe isikhali esabangela ukugqwala kwamatshe. Futhi washaya ngayo izindlu. Zaxega njengesihlabathi, zabhidlika. Namantombazane amahle ahlala kuzo abalekela izimpi.
  U-Ekaterina waphawula:
  - Ukubhujiswa kuyintandokazi,
  Amandla amabi abusa umnyombo...
  Lowo ophuza kakhulu igazi labanye abantu.
  Masiphonse ikhadi lecilongo ngokunikeza uthando!
  Amantombazane ayithatha futhi ngokushesha, ngokushesha nje lapho eshaya amakhwela. Futhi amanqe amaningana anesisindo andiza esuka ophahleni. Zawela emakhanda ezidalwa eziguquguqukayo - ingxube yomuntu nezingulube zasendle kanye nomunye ubhejane osobala. Kanti imilomo yamanqe yagcwala amaqhubu anzima ogebhezini lwekhanda, okubangela ukuba bawe bewa bekhihliza.
  Futhi omunye umlomo uzoshaya i-Generous phakathi kwemilenze e-groin.
  Futhi uzogxuma futhi ahlabelele ngezwi elincanyana:
  Ngigxumela esteji, ngigxumela esteji
  Ngizoba umthenwa endlini yabesifazane!
  Ngizoba umthenwa endlini yabesifazane!
  Nezwi labe lincane njengelengane encane.
  Nenganono yona yagxumela phezulu yaphenduka. U-Elizabeth wagxuma. Wayibamba ngezinzwane enqunu wayiqondisa kabusha ngokunyakazisa ngokushesha.
  Nezindlu ezabhidlika zaqala ukuvuselelwa. Kuhlanganisa nalezo ezishiswe irobhothi elibulalayo.
  U-Elena no-Ekaterina bagxumela ezilo eziguquguqukayo ezase ziqale ukuphaphama. Amantombazane awela ngomhlane futhi aphonsa izilo zombili phezulu ngemilenze yazo eqinile.
  Bandiza phezulu baphenduka ekuzuleni kwabo. Futhi amakhanda abo agcina egcwele imigqomo kadoti enezinqamu zikagwayi ezihlukene.
  Nokuthi bayithathe kanjani bahhewule ngobuhlungu.
  U-Elena watshiyoza, eveza amazinyo akhe:
  - Ake ngiye e-Himalayas,
  Ngiyeke ngihambe ngokuphelele...
  Uma kungenjalo ngizoklabalasa, noma ngikhonkothe,
  Kungenjalo ngizodla umuntu!
  Futhi iqhawe elinezinwele ezibomvu, njengombala wesibhengezo sika-Lenin, lasithatha lakhafula esinqeni se-mutant ebhajwe emgqomeni kadoti . Yena, esethole ukukhishwa kwejusi enonya, eshisa kakhulu enobuthi , uzogxuma, agingqike, abhonge futhi ahayize, ngokuhewula okukhulu.
  U-Efrosinya no-Ekaterina bakhahlela isitha ngezinyawo zabo ezingenalutho, bamthumela endizeni yesihogo endaweni eyodwa.
  Uzogijima asuke njengerokhethi elingahlosiwe. Futhi uzoshaya u-Generous, echoboza igobolondo lakamuva.
  Yabe isindizela khona indoda kabhejane, yashayisana nomnikazi wayo.
  U-Elena wayithatha futhi wahlabelela ngenjabulo:
  - Ngisho noma ngivela edolobhaneni elinesizotha,
  Lapho safundiswa khona ukuphila ngokuka-Ilyich...
  Angifuni ukuba itshwele elingenazinkinga,
  Futhi angifuni ukuba yinkomo yobisi!
  Futhi wonke amantombazane amane ayithatha futhi ngemilenze yawo engenalutho, enemisipha yaqala ukujikijela lezi eziguquguqukayo kanye nomnikazi wazo, okwenza ukuba zijikeleze ngokoqobo.
  Ngaso leso sikhathi, nobuhle bacula:
  Mina wena,
  Izwe lonke ndawonye
  Ndawonye umndeni onobungane
  Ezwini siyizinkulungwane eziyikhulu mina!
  Futhi amaqhawe, njengabadlali bebhola beligi abakhulu, athatha futhi ashaya ama-villains amathathu aqondana ngqo kumxube omkhulu kakhonkolo. Ngemva kwalokho, u-Elena wavula injini ngamandla aphelele.
  Futhi lezi zilo zaqala ukuzungeza.
  U-Elizabeth waphawula, wathatha inganono eklanywe ngokukhethekile esandleni sakhe, ebuyisela izakhiwo ezibhidlikile:
  - Thina, njengenhlalayenza, siyawina...
  U-Elena, ngokusineka okubonakala kuthusa, watshiyoza:
  Kodwa uma ngikhuluma iqiniso,
  Ngiwina yonke into!
  Umzingeli waphenduka umdlalo
  Vula i-akhawunti ke, kunjalo!
  Ngemva kokuhlanganisa kahle abamelene nabo, amantombazane ayithatha, futhi ngaphandle kokuchitha isikhathi, yethulwa. Kwabe sekundiza ikhiyubhu elikhulu likakhonkolo, lawela phansi labanda elangeni elikhanyayo!
  U-Ekaterina waphawula:
  - Enye ingxabano esivuna!
  U-Elena wachaza:
  -Umdlalo we-Virtual!
  Futhi wacindezela izinzwane zakhe ezingenalutho. Yini eyabangela ukuba kube nebhamuza elivuthayo, elicwebezelayo. Wandizela phezulu emoyeni, wanda njengoba ehamba futhi ecwebezela ngayo yonke imibala yothingo. Lona kwakuwumsebenzi wobuciko.
  Intombazane enezinwele ezibomvu yatshiyoza:
  - Umkhathi ugcwele izimanga ezinhle kakhulu,
  Futhi intombazane, eyigugu kakhulu empini ...
  Ngingamkhahlela omubi embelekweni ngonyawo olungenalutho,
  Nokho, ngincamela ukuba yimi!
  Iba nguwe! Iba nguwe!
  Intombazane enjalo, zasendle, groovy!
  U-Elizabeth wathi emamatheka:
  - Qhubeka nomsebenzi omuhle!
  U-Elena, echoboza i-monster, wabubula into engaqondakali.
  U-Euphrosyne wathatha futhi wakhumula ubhodisi wakhe, eshaya isitha esiyikristalu esivele sivele phambi kwakhe njengama-pulsars. Zadlula zandizela zawela endaweni ecwebezelayo. Futhi bashaya igalelo elikhulu, elibulalayo.
  Intombazane enezinwele ezimhlophe njengeqhwa yatshiyoza:
  - Intombazane igcwalisa umhlaba ngamabele ayo,
  Imbozwe futhi yasindisa umhlaba wonke ezinkingeni...
  Asizange sikuthole, ngokusobala amantombazane anephuzu,
  Lapho umakhelwane engena wonke ukuyodlala!
  U-Ekaterina, intombazane enezinwele ezisagolide, wayithatha wayikhahlela phezu kwesithende engenalutho. Elinye lamapayipi aphumayo laqhuma ngenxa yokungqubuzana, futhi amasosha ezitha ayesondela empeleni abhunyelwa isitimu.
  Intombazane enezinwele ezibukeka njenge-dandelion, egcwele kakhulu, yayithatha futhi yacula:
  - Ukugeza, ukugeza, ukugeza, ukugeza,
  Ukufakwa kwe-oki ne-birch...
  Ukugeza, ukugeza, ukugeza, ukugeza,
  Ukukhahlela okupholile okuvela entombazaneni engafake zicathulo!
  Futhi amazinyo akhe amaparele ayocwebezela njengesibuko. Lawa ngamantombazane angama-Terminator.
  Ngempela, alikho ibutho lezidalwa ezibonakalayo elingamelana nabantu abafana nazo. Futhi ungazami nokuzama.
  Ngokushesha u-Elena wabona intaba enkulu eneqhwa ngaphezu kwedolobha. Futhi abanye abantu ababegqoke izingubo zeViking babezulazula eduze. Babede futhi bebakhudlwana kunabameleli abavamile besintu.
  Intombazane enezinwele ezibomvu yamemeza:
  - Asikho isihe, asikho isihe, asikho isihe ngesitha,
  Yazi, amaViking amabi, yazi, amaViking amabi azodla isitshulu kuwe!
  U-Elizabeth waphonsa uhlamvu lwemali ngezinzwane zakhe ezingenalutho. Yazungeza yashaya igwababa ebelindiza emoyeni. Ngaphezu kwalokho, lesi silwane esimpunga sasilingana ne-albatross enkulu. Futhi lamshaya emqhele. Igwababa laquleka lagijima lawela phansi kuhle kwe-meteorite. Futhi washiya umsila oshunqayo ngemuva kwakhe.
  Intombazane enezinwele eziluhlaza yacula:
  - Uthando lufana nomfula wentaba,
  Yini ewela phansi njengesichotho...
  Futhi ukuyivula, ukunikeza ukushaqeka kukagesi esitheni,
  Intombazane ilayisha isibhamu somshini!
  Igwababa lishaye irobhothi lokulwa ngoqhwaku lwalo ngesikhathi sokuwa kwalo zasendle. Kwenzeke isekethe emfushane. Futhi i-cyborg enkulu iqhuma. Ngemva kwalokho intaba yazamazama.
  Lawa iqhwa phezu kwamantombazane amane anesibindi.
  UCatherine waphawula, ecula:
  Iqhwa, iqhwa,
  Ungangikhombi izinwele zami...
  Umphumela, umphumela -
  Amantombazane ahlala engenalutho!
  Futhi iqhawe layithatha futhi lasonta izinwele zalo zegolide, sengathi ungaphezulu. Kwase kuba khona ukukhanya okukhazimulayo, kwagobhoza imisebe yomlilo . Futhi esikhundleni seqhwa, imvula yaqala ukuna. Futhi konke kwakukuhle kakhulu, futhi amaconsi ayebenyezela elangeni elibonakalayo njengamadayimane.
  U-Elizabeth waphawula ngokuhleka:
  - Kufanele sibonise amakhono ethu ebhizinisini,
  Umngane omkhulu wentombazane idayimane!
  U-Euphrosyne wagigitheka futhi, ekhomba entabeni lapho amaqhawe aseScandinavia ayegcweleza eqhweni, waphawula:
  - Laba bafana benza okuthile okubi!
  U-Elena uphakamise:
  - Masikhulule imisebe yokufa ezingonweni zethu ezibomvu.
  Nebala elibomvu lahleka, liveza amazinyo alo.
  U-Elizabeth wasikisela:
  - Ake sihambe, mantombazane, okokuqala, ake simise amasosha!
  UCatherine wacula ngenjabulo:
  - Ukufudumala kwezinhliziyo zabo kusiza kanjani amabutho ahlala phansi,
  Ukufudumala kwezinhliziyo zabo kusiza kanjani ama-paratroopers,
  Amabutho apheshulwa umoya!
  Futhi amaqhawe ayithatha, asheshisa nangawo wonke amandla awo, sengathi azoyithatha futhi agxume.
  Futhi ukulwa, ubuhle abane abanolaka bazondizela baqonde empini. Futhi kuyacaca ukuthi sebekulungele ukuhambisa izintaba ngesikhathi esisodwa.
  U-Elena wakuthatha ngokujabula futhi wacula:
  Ngizoba ngumpetha womhlaba ngokuphelele
  Futhi ngizoshanela njengesiphepho esikhazimulayo...
  Cooler, lena yonke imisebenzi kaShakespeare,
  Ngizovele ngigxumele oLwandlekazi iPacific!
  U-Elizabeth waphakamisa, ecula:
  - Abasubathi abagijimayo bazimisele ukulwa,
  Wonke umuntu ukholelwa ngobuqotho ekunqobeni!
  U-Euphrosyne wanezela, eveza amazinyo akhe:
  - Phela singaba nanoma yiluphi ulwandle, ulwandle lufika emadolweni,
  Phela noma yiziphi izintaba ziphezu kwethu!
  Futhi ngakho amantombazane empeleni agibela intaba emdlalweni obonakalayo. Bazimisele ukunikeza impi kumaViking. Noma beyimidondoshiya kathathu ubude bomuntu.
  U-Elena wangena empini. Wagijima umshini wokugaya nezinkemba zakhe. Futhi wanquma ikhanda likaViking, ecula:
  Asikho isidingo sokulahlekelwa ikhanda
  Ungajahi...
  Asikho isidingo sokulahlekelwa ikhanda
  Kuthiwani uma isiza?
  Kubhale phansi encwadini yakho yokubhalela,
  Kuwo wonke amakhasi!
  Ungalahlekelwa ikhanda lakho!
  Ungalahlekelwa ikhanda lakho!
  Kungcono ukubaleka ngokushesha!
  U-Elizabeth waphonsa izinaliti eziningana ngezinzwane zakhe ezingenalutho. Bandiza bashaya amanqe endiza phezu kwamaVikings. Izinyoni ezinkulu ezidla inyama, sezilahlekelwe ukuma kwazo, zandiza futhi zagaxa imilomo yazo ogebhezini bamaqhawe amaViking. Babahlaba, babaphoqa ukuba badedele imithombo yegazi.
  UCatherine wakhahlela iViking eseduze ngonyawo lwayo olunqunu, olushukiwe emabeleni. Imenze agxume azigiqe ngenxa yokushaywa.
  Ngemva kwalokho, intombazane yathi:
  - Ubona ukusitheka kwelanga esibhakabhakeni,
  Leli ibutho lezitha...
  Isibonakaliso sesihogo siyofika,
  Awasekho amagama adingekayo!
  Intombazane yayithatha futhi amehlo ayo acwebezelayo. Lokhu kuwukweba ngempela, ukweba ngempela!
  U-Euphrosyne wayithatha futhi washaya ikhwela. Izihlahla zikaphayini ezimbalwa zazamazama ngenxa yokukhala, njengokungathi izinti zoqalo ziwele phezu kwazo. Nezigaxa ezinzima zandizela phansi. Ashaya amakhanda amaViking, awafohla kanye nezigqoko zawo.
  Intombazane e-blonde yaphawula:
  - Ngivumela izitha zami ukuba zichithe,
  Umnyakazo wami wokuqala, umnyakazo wokugcina!
  Futhi manje sekusele umholi wamaViking omkhulu kunawo wonke enamahlombe abanzi ogqoke izikhali zegolide.
  Futhi wabhonga phezulu kwamaphaphu akhe:
  - Awunalo ithuba! Nginembazo kaThor!
  Isihluku samaViking sashwibeka futhi sathumela igagasi le-tsunami ezembeni laso.
  Amantombazane ayembozwe iqhwa kancane.
  Kodwa basukuma ngokushesha.
  U-Elena waqonda ubhasikidi owawiswa yiqhawe elikhulu futhi wakhonkotha:
  - Hhayi-ke, faka isitha sakho esikhwameni sakho!
  Wase eyithatha wayinyakazisa.
  U-Elizabeth wacula ngokumamatheka okumnandi:
  - Mfana wami, ingane yami,
  Ngaleli hora awulali.
  Futhi kuliphi izwe elingaziwa,
  Imicabango yakho izoba ngami!
  Umdondoshiya wamaViking waphinde washwiba. Futhi ngawo kanye umzuzwana wezwa ukuhlanekezelwa kwendawo. Futhi yena, njengophaphe lwedada, wamuncwa isicoci esinamandla.
  Futhi umdondoshiya wacaba kubhasikidi, waba usayizi wembewu kapopi.
  U-Elena wahleka futhi waphawula:
  - Lokhu kuwuguquko ngempela!
  UCatherine wacula ngokumamatheka:
  - Kuyoba khona ukwelashwa ngempoqo, futhi funny izinguquko!
  U-Elizabeth waphakamisa intaba nge-alamu futhi wathi:
  - Kukhona ibhomu efihliwe ngaphansi kweqhwa!
  U-Elena waphendula:
  - Nuclear?
  Intombazane enezinwele eziluhlaza yabubula:
  -Thatha udadewenu phezulu - thermopreon !
  Iqhawe elibomvu lavula amehlo labuza:
  - Futhi singayinciphisa kanjani?
  U-Euphrosyne wagigitheka futhi wacofa:
  - Ukwenza lokhu, sidinga ukukhulula i-infrasound ezingonweni zethu ezibomvu. Mantombazane, sobane, sikwenze ngazwi linye!
  Futhi amaqhawe athatha futhi amshaya ngemifudlana yamandla amakhulu ezingonweni zawo zeruby.
  leThermopreon lakhala lacisha. Ngemva kwalokho, kwaqala ukudlala imashi enesizotha.
  U-Elena wabhala ku-Twitter:
  - Ofuna ibhomu uzolithola esiphongweni!
  
  INTOMBAZANE ISINDISA IMPUCUKO YEZINDLU
  ISICHAZELO
  Intombazane enhle ye-elf u-Erimiada kumele athole udrako obomvu ukuze asindise impucuko yakhe ye-elf ekubhujisweni. Kodwa endleleni kufanele alwe nazo zonke izinhlobo zamaqhawe futhi axazulule izimfumbe ezinzima, ehlangabezana nezigigaba ezimangalisayo.
  . ISAHLUKO No.
  Ngakho wayenomsebenzi wokuthi wayehamba endleleni yezitini ezibomvu. Futhi ngemva kwakhe kukhona umgodla, umnsalo nemicibisholo. Amathe angenalutho azwa ukufudumala kwendawo eshiswe amalanga amathathu.
  U-Erimias ugqoke isiketi esifushane, futhi isifuba sakhe simbozwe umcu omncane wendwangu.
  Wenza umsebenzi obalulekile.
  Imuphi, ikakhulukazi, yena ngokwakhe akazi. Kodwa ngokusobala into ekhethekile, njengokusindisa impucuko yama-elves.
  Futhi isidalwa esithile siyaphuma simhlangabeza. Ubukhulu bethangi elihle, kanye negobolondo elikhazimulayo ngamadayimane.
  Idlozi lakhothama kuye lakhala:
  - Ngiyajabula ukukwazi!
  Ufudu olukhulu olunezimpondo lwakhala:
  - Ungajabuli kusenesikhathi! Ufunani?
  U-Erimiada waphakamisa amahlombe akhe futhi waphendula:
  - Angazi. Kodwa ngiyazi kuphela ukuthi lokhu kubaluleke kakhulu ukusindisa impucuko yama-elves.
  UBruiser waphawula:
  - Yilokho, awuzazi wena? Awunayo inkosi ekhanda lakho?
  Idlozi layithatha lacula:
  Ayikho imingcele ecacile ekuphileni,
  Ayikho imingcele ecacile empilweni...
  Futhi ingxabano eminingi engadingekile, eyisicefe...
  Futhi ngihlale ngiphuthelwa okuthile,
  Futhi ngihlale ngiphuthelwa okuthile,
  Ubusika behlobo, ubusika behlobo, ikwindla yentwasahlobo!
  Ufudu lwasineka futhi lwaphawula, lukhanyisa igobolondo lalo ledayimane:
  - Wena, ngiyabona, ungumuntu ongenangqondo ocwebezela ngezithende ezingenalutho, ezipinki esitini. Ngakho-ke, uma ufuna ukuvunyelwa, phendula lo mbuzo ...
  U-Erimiada wavuma ngekhanda:
  - Ngilungele ukuphendula noma yimiphi imibuzo!
  I-goon yatshiyoza:
  -Ubani umuntu obonakala epholile, kodwa empeleni omubi?
  Idlozi lagigitheka lasho lathi:
  - Troll!
  Ufudu lwahleka, futhi igobolondo lalo lalicwebezela nakakhulu ngamadayimane acwebezela elangeni amathathu. Futhi yakhipha:
  - Cha! Awuqagelanga! Uzojeziswa ngalokhu!
  I-elf izogxuma iphendule futhi iqale ukugijima. Izithende eziphinki ngempela zazicwebezela, futhi imilenze yakhe engenalutho, eshukiwe yayicwebezela njengophephela.
  Intombazane yabhonga:
  - I-elf iyagijima, amahhashi anesiphepho,
  Kumelwe ngivume, udeveli ufile !
  Ngeke basibambe, ngeke basibambe!
  Kuphendula avele amaqhawe amabili amade namakhanda ezimbuzi. Baphuthume begijima belandela idlozi. Futhi zanyathela izinselo zazo. Izifundo eziphonswe kakhulu.
  U-Erymiada, wayishwabadela, wayithatha futhi wahlabelela:
  - Yashibilika, yashibilika, yangishelela!
  Isijeziso sikhulile, sikhulile, sikhulile!
  Futhi ngemuva kwama-gorilla akhe anezimpondo ezigijima namahlombe abanzi nezingalo nemilenze ewugqinsi.
  Lokhu, njengoba besho, umjaho womholi, noma ukushushiswa ngokugxekwa.
  Izinyawo ezingenalutho ze-elf zilula futhi ziyashesha. Lezi zigebengu ezimbili azikwazanga ukuvala ibanga futhi zase ziqala ukuminyanisa.
  Kodwa kwabe sekubonakala umgibeli phambi kuka-Erimiada egibele ihhashi elimnyama futhi egqoke izikhali ezimnyama. Wakhanyisa inkemba yakhe ende, eyayibenyezela njengokungathi yenziwe ngezinkanyezi.
  Leli qhawe elimnyama laduma:
  -Ugijima kuphi, ntombazane?
  U-Erimiada waphendula ngezwi elithukile:
  - Kukhona ukungijaha, uma ungumqaphi weqiniso, bese usiza!
  Umgadi wehhashi, egqoke isambatho sokuzivikela esinombala uyinki, wanyakazisa isandla sakhe. Amaqhawe amabili amakhulu anamakhanda ezimbuzi aqhwakele emoyeni. Idlozi nalo limile. Kwaba sengathi ziqhwa eqhweni eliwugqinsi futhi azikwazi nokunyakaza.
  Iqhawe elimnyama labuza ngokumamatheka:
  - Awu, imayelana nani i-boron cheese yakho?
  Amaqhawe amabili anezimbuzi abhonge ngazwi linye:
  - Uphendule umbuzo ngendlela engalungile, futhi umninikhaya wethu kufanele awukhokhele!
  Umphathi wabuza:
  - Ubani unkosikazi wakho?
  Amaqhawe embuzi aphendula ngazwi linye:
  - UFudu Fortila !
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama lavuma ngekhanda:
  - Ngiyamazi! Uhlakaniphile futhi akakhethi. Futhi yini ofuna ukuyithatha entombazaneni ngalokhu?
  Amaqhawe embuzi aphendula ngazwi linye:
  - Amagalelo ayisishiyagalolunye ngezinti ezithendeni ezingenalutho, yilokho kuphela!
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama uqinisekise:
  - Kulungile, akubulali, kodwa ubulungisa buzobonwa!
  U-Erimiada wabuza ngokunganaki:
  - Futhi uzovumela intombazane ukuthi ishaye unyawo olungenalutho lonyawo lwami oluhle, oluhle ngezinti?
  Iqhawe lamamatheka laphakamisa:
  - Mhlawumbe kufanele ngikuvumele ukuthi uzuze? Uyithanda kanjani!
  Amaqhawe ezimbuzi anqekuzisa amakhanda ngazwi linye:
  - Kungenzeka! Kodwa kanye kuphela! Futhi uma ehlulwa, khona-ke kuyoba khona imivimbo engamashumi amabili ezithendeni zakhe ezingenalutho.
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama lavuma ngekhanda:
  - Konke kungcono! Ake!
  Ama-gorilla anezinhloko zezimbuzi agubha:
  -Yini encane kunembewu ye-poppy futhi enkulu kunomkhathi?
  U-Erimiada waphakamisa amahlombe akhe futhi waphendula:
  - Ungacabanga ngakho?
  Abhonga amaqhawe ezimbuzi:
  - Asikho isikhathi sokucabanga!
  Intombazane yathuka yaphendula:
  - Mhlawumbe ukuzidla kwama-troll. Ayibalulekile kunembewu ye-poppy, futhi ngesikhathi esifanayo, inamandla ngaphezu kwendawo yonke!
  Amagorila anamakhanda ezimbuzi agigitheka.
  - Awuzange ukuqagela! Manje ushaya izithende zakho ngenduku!
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama labuza:
  - Ingabe uyayazi impendulo?
  Amaqhawe ezimbuzi avuma ngekhanda:
  - Yebo! Lena imithetho yendawo yonke. Angangena esitsheni esincane kunembewu ye-poppy futhi, ngesikhathi esifanayo, ayikho indawo eyanele yawo endaweni yonke!
  I-black knight yavuma ngekhanda:
  - Kuhle! Ngakho-ke, qhubeka nomsebenzi wakho.
  Amaqhawe ezimbuzi azikhulula futhi asondela ku-Erimiada. Wazama ukunyakaza wehluleka.
  Intombazane yabanjwa izindololwane yaphonswa emhlane. Base bekhipha umshini oyisipesheli ezikhwameni zabo.
  Bafaka izinyawo ze-elf lapho futhi baziqinise ngokuqinile. Ngemva kwalokho, enye yezimbuzi yaphula u-bamboo. Futhi wawushwiba emoyeni. Washaya ikhwela.
  U-Erymiad wayelele ngomhlane. Amatshe ahlaba amahlombe akhe abukhali. Imilenze engenalutho, eshukiwe ibambene yaqina. Futhi awukwazi ukuwadonsa.
  Bese kuthi uqalo olunempempe lwawela ematheni entombazane, nejika elimnandi lesithende esingenazicathulo, esipinki.
  Idlozi lezwa ubuhlungu obukhulu obuphuma ezinyaweni buyofika ngemuva kwekhanda.
  Imbuzi yesibili yabamba idivayisi futhi ngesikhathi esifanayo yabala:
  - Kanye!
  Kwaphinda futhi ukushaywa kwenduku kwawela ezithendeni ezingenalutho zentombazane.
  - Amabili!
  U-Erymyada waklabalasa ngenxa yobuhlungu. Kwakunonya futhi kwakungemnandi kangakanani. Futhi induku yayilokhu ishaya ikhwela futhi ishaya ngawo wonke amandla ayo endaweni engenalutho, ebomvana, ethandekayo yobuhle.
  Okokuqala, bese kuba okwesibili. U-Erymiada wabubula kakhulu futhi waklabalasa ngendlela okwakubuhlungu futhi kubuhlungu ngayo.
  Iqhawe elimnyama lathi:
  - Ngithemba ukuthi ngeke umlimaze?
  Imbuzi enkulu yaphendula ngokuzethemba:
  - Sinolwazi oluningi kulokhu!
  Omunye uphondo wathi:
  - Ama-Elves, ngokuvamile, anomzimba oqinile futhi oqinile.
  Lapho amagalelo ayemile. Amaqhawe ezimbuzi asusa idivayisi ye-falaka ezinyaweni ezingenalutho zentombazane futhi, akhothama, ahamba. Nokho bahambe benyathela phezulu.
  U-Erimiada wayeka ukububula wazama ukusukuma. Kodwa imilenze yakhe eluhlaza okwesibhakabhaka, eshayiwe yayisezinhlungwini kangangokuthi wadazuluka. Waze wehla ngomane njengenja.
  Intombazane yabuza:
  - Izithende zami ziphukile, ngizohamba kanjani manje?
  Iqhawe elimnyama lathi:
  - Yizame ezinzwaneni zakho! Kuzoba lula ngale ndlela!
  U-Erimiada wama ngokucophelela ezinzwaneni zakhe, kodwa kwakusebuhlungu kakhulu. Intombazane yakhala:
  - O, kubuhlungu kakhulu ukufika ezithendeni zakho,
  Akekho umuntu emhlabeni ongaqonda...
  Ngiyintombazane, hhayi nje isicefe,
  Futhi, ngikholwe, ngiyakwazi ukuzilwela!
  Iqhawe elimnyama laphendula ngokuzethemba:
  - Kuzophola maduze, ungesabi! Okwamanje, mhlawumbe ufuna ukusindisa abantu bakho abayishumi nanye ekufeni?
  Intombazane yamangala:
  - Kungani ucabanga kanjalo?
  I-knight in black yaphendula:
  - Noma ubani ohamba emgwaqeni wezitini ezibomvu uyaqiniseka ukuthi uzama ukusindisa othile!
  Idlozi lavuma ngekhanda laqinisekisa:
  - Yebo, kuyiqiniso! Futhi unganginikani?
  Iqhawe elimnyama laphendula:
  - Akukho okukhethekile. Wena ngokwakho awazi ukuthi yini oyifunayo. Kodwa ngiyazi!
  U-Erimiada wahleka futhi wabuza:
  - Futhi wazini?
  Impendulo ivela ku- Black knight:
  - Ufuna isifanekiso sikadrako obomvu. Kufanele ivikele abantu bakho kudrako wangempela, onamakhanda ayisikhombisa.
  U-Elf waphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Kunjalo, izimpi. Kodwa ungangisiza ngempela?
  - Ngingakwazi, uma ulwa ngezinkemba nge-vampire futhi ukwazi ukumnqoba!
  U-Erimiada uthi:
  - Ama-vampire anamandla kakhulu. Futhi kunzima kakhulu ukumelana nazo. Mhlawumbe unganginikeza isitha esilula?
  UBlack wavuma ngekhanda:
  - Yebo? Ingabe ufuna ukulwa, isibonelo, nomuntu?
  Idlozi lavuma ngekhanda ngokumamatheka:
  - Kungaba injabulo enkulu!
  I-knight yasikisela:
  - Ingabe uzophendula izimfumbe?
  Intombazane yabuka imilenze yayo eyayilimele yase iphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Angifuni! Futhi ngakho-ke baphumelela kakhulu. Mhlawumbe unginikeze okuthile okuhlukile?
  I-black knight yavuma ngekhanda:
  - Kulungile, uma kunjalo... Cula okuthile ke!
  U-Erimiada wavuma ngekhanda futhi watshiyoza:
  - Kungenzeka!
  Idlozi lavula umphimbo walo lacula:
  Ngiphethe inkemba ebukhali kunazo zonke ezandleni zami,
  Nginquma amakhanda, kalula, ngendlela enkulu...
  Nginganquma noma ngubani, ngikholwe,
  Ukungazi amahloni nokwesaba!
  
  Izindaba ezimbi ngempi enonya,
  Intombazane engiyithanda kuze kube phakade!
  Uphonswe emlonyeni wesilo uSathane,
  Buphi, Nkosi, ubulungisa nesihawu?!
  
  I-Elf Maiden ayizange igqoke izicathulo,
  Izinyawo zishayeka ezindleleni ezinothuli!
  Phela ngenxa yezono ezagobhoza imithombo.
  Uthole ithuba lokumasha phesheya kwezilwandle!
  
  Ekuqaleni kwentwasahlobo ngishaye umgwaqo,
  Izinyawo zami ziluhlaza okwesibhakabhaka ngenxa yamakhaza!
  Awukwazi ukuluma iqatha lenyama,
  Bamane banqekuzise isithwathwa sezihlahla zespruce!
  
  Ngakho emgwaqeni ogcwele amatshe,
  Izinyawo zentombazane zazivuza igazi!
  Futhi i-villain idlula ku-Elfia,
  Uhlangothi lomuzi wamakhosi aseJerusalema!
  
  Izintaba ze- Favkaz , amagquma ambozwe yiqhwa,
  Amatshe abukhali ahlaba ematheni akho!
  Kodwa wadla amandla omhlaba,
  Ukukhetha i-hajj enzima edolobheni likaNkulunkulu!
  
  Ihlobo, ugwadule, ilanga elithukuthele,
  Njengemilenze yentombazane epanini lokuthosa!
  Umuzi ongcwele awukude.
  Wonke umuntu uthwala umthwalo ongapheli!
  
  Lapho ethuneni likaNkulunkulu- Frist ,
  Yaguqa ngamadolo intombi ithandaza!
  Lapho, omkhulu, isilinganiso sesono,
  Ngiwatholaphi amandla ekulungeni?
  
  UNkulunkulu wathi kuye, ehwaqa ubuso bakhe,
  Umkhuleko wodwa awukwazi ukushintsha lo mhlaba!
  U-Elfia umiselwe ukubusa amakhulu eminyaka,
  Mkhonze ngokwethembeka ngaphandle kokucela imali!
  
  Intombi yavuma ngekhanda: Ngiyakholwa uFrist,
  Ukhethe u-Elf njengomsindisi womhlaba!
  Ngizosakaza iqiniso ngalokhu kuwo wonke umuntu,
  Isigijimi sikaPhijesus isithixo!
  
  Indlela yokubuya yayilula futhi ishesha,
  Izinyawo ezingenalutho seziqinile!
  UNkulunkulu welula isandla saKhe ngomusa,
  Imisipha kanye nentando, njengokungathi yenziwe ngensimbi!
  
  Futhi ujoyine ibutho,
  Waba umshayeli wendiza, wandiza i -Trollwaffe !
  Lapho wabonisa ukuphakama kobuhle,
  Umbhubhisi we-troll uqhume kwibhomu eligqitshwayo!
  
  Iqhawe, eligijimayo, iqhawe elinesibindi,
  Uzinikele ephathini - ngenxa yamaSoviet!
  Ngikholelwa esiphethweni sokunqoba phezu kodoti,
  Ngizoshayela iphakethe lamademoni odongeni, ukuze ngiphendule!
  
  Hhayi-ke, umlwi wadutshulwa washona,
  Awuzange ube nesikhathi sokukhulula amabhande!
  Futhi isihlangu sabonakala sinesici,
  Futhi i-troll bastard embi ihlangene nomzanyana!
  
  Impi ayilingani futhi inonya,
  Nakuba ngiyintombazane, ngiyabhonga futhi ngikhala kabuhlungu!
  Njengokungathi sisenkingeni singacwila phansi,
  Phela inhlanhla isinyamalele koBaba!
  
  Ukukhala kwami kuNkulunkulu: Somandla, ngani?
  Wangihlukanisa nesoka lami engilithandayo!
  Ngisho kumakhaza ngangingaligqokile ijazi,
  Futhi washaya izitha ezintathu!
  
  Ingabe ayimfanele?
  Ngihlangabeze ngezimbali zokunqoba!
  Bhaka ophaya ophaya ngeholide,
  Futhi ngizoza embukisweni nginethemba!
  
  INkosi yaphendula ngokudabukisayo:
  Ubani ojabulayo emhlabeni, ubani owenza kahle?
  Inyama izohlupheka futhi ibubule ngobuhlungu,
  Phela, umphakathi we-elf mubi futhi unesono!
  
  Hhayi-ke, uma ngiza enkazimulweni,
  Ngiyobaphonsa eGehena labo abangafanelwe ukuphila !
  Ngizovusa umfana wamaphupho ami futhi,
  Ongcono kakhulu ngeke afune ukwabelana ngaleso sikhathi!
  Ngesikhathi zicula, kwabonakala izingelosi ezinhle zasezulwini eziyishumi nambili esibhakabhakeni. Bashaye izandla ngelikhulu isasasa, beqinisekisa ukuthi bakuthanda kakhulu ukucula kwalo nobuhle.
  Iqhawe elimnyama lanqekuzisa ikhanda ngokuvuma futhi labhonga:
  - Kuhle, unamakhono amahle kakhulu ezwi! Nokho, ukuze uthole umfanekiso kadrako obomvu, kufanele futhi ube muhle kakhulu ngenkemba.
  U-Erimiada wakhothama futhi, eqhweba, wathi:
  - Ngemilenze enjalo eboshwe, akunakwenzeka ukulwa, ngisho nomphikisi ongabalulekile njengomuntu!
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama lazulisa inkemba yalo elikhazimulayo ezinkanyezini. Kwasuka igagasi eliluhlaza okotshani kuye. Futhi imilenze yentombazane ethambile, ekhanyisiwe, enomusa yaphinde yaphila.
  Idlozi lakhothama, lamnyathela ngonyawo olungenalutho ngokukhulu ukuzethemba lathi:
  - Manje, nginike indoda lapha! Ngizomphahlaza abe yinyama enegazi, noma bengamaqhawe amade!
  Okumnyama kuqinisekisiwe:
  - Uzoba nomphikisi omdingayo!
  Futhi wenza umfanekiso wesishiyagalombili ngenkemba yakhe. Kwavela umfana kungazelele muntu phambi kwentombazane evela emndenini we-elf. Wayegqoke izigqoko zokubhukuda kuphela, ingane eneminyaka eyishumi nanye noma eyishumi nambili. Izacile, ishukiwe, kodwa inoboya. Amahlombe akhe ayecijile, izimbambo zakhe zazibonakala ngaphansi kwesikhumba sakhe esibomvu, futhi umhlane wakhe nezinhlangothi kwakunemicu egcwele imivimbo nemivimbo eyayisele ipholile.
  Nakuba, kwakungumfana nje onobuso bengane, kodwa wayebukeka ngokuziqhenya. Izinwele ezimhlophe zesigqila, ushokoledi one-tan, zabonakala zisikwe kahle, futhi isilevu saso sabonisa isibindi ebusweni baso.
  U-Erimiada wabubula ngokudideka:
  - Ngeke ngilwe nengane. Ngaphezu kwalokho, kubonakala kimi ukuthi lo mfana oyisigqila.
  Iqhawe elimnyama liqinisekisile:
  - Yebo, lo mfana oyisigqila, owayengagqokile izicathulo futhi egqoke iziqu zokubhukuda kuphela, wasebenza emigodini, esebenza kanzima isikhathi esingaphezu kwezingxenye ezimbili kwezintathu zosuku, enza umsebenzi onzima kakhulu. Kodwa ngakolunye uhlangothi, wazalwa eyinkosana. Futhi wawela ebugqilini, okwamqinisa, kodwa akazange amephule.
  Umfana oyisigqila wagxoba unyawo lwakhe olungenalutho ngokuthukuthela, echoboza itshe ngesithende esilukhuni, wamemeza:
  - Ngikulungele ukulwa nawe, ntokazi ehloniphekile! Ngiyethemba ukuthi unomndeni omuhle, ngoba ukulwa nomuntu ovamile kuwubuwula kimi!
  Iqhawe elimnyama lavuma ngekhanda:
  - Usengozini, ngakolunye uhlangothi kuzoba nomfanekiso kadrako obomvu, kanti ngakolunye, umfana wakho wenkululeko!
  Iqhawe elincane lanyakazisa inkemba yalo engeyinde kakhulu kodwa ebukhali futhi lathi:
  Okwezwe Lobaba nenkululeko kuze kube sekupheleni,
  Ukwenza izinhliziyo zishaye ngazwi linye!
  . ISAHLUKO No. 2.
  
  U-Viscountess uphendule ngokuzethemba:
  - Lokhu kuzoba yimpi engalingani!
  Futhi wamjikijela inkemba yakhe ende futhi esinda kakhulu. Womabili amaqhawe ahlangana enyakaza. Ababefana ngakho ukuthi babengazifakile izicathulo. Kodwa izinyawo zomfana, nakuba zincane, sezivele zifakwe i-keratinized kusukela ekuqhubekeni nokuhamba ngezinyawo ezingenalutho ematsheni abukhali emigodini. Futhi intombazane ye-elf, ngokuphambene, inezithende ezithambile, ezibomvana ezinejika elimnandi lesithende esingenalutho.
  Izinkemba zashayisana kwandiza izinhlansi. I-Viscountess, yebo, njengomuntu ohloniphekile, yayisebenza ekubiyeni. Ngisho nangenkathi yasemkhathini, lokhu kungenzeka kwakungabhekwa njengento ebaluleke kakhulu. Wayemude, emkhulu, futhi enemisipha ku-elf, futhi wayenethemba lokuthi angakwazi ukunqoba umfana onqunu, nomzimba omncane ovela ezinkwalini kalula futhi kalula.
  Kodwa ngahlangana nomfana ophikelelayo nohlakaniphile owafunda izifundo zokubiya esemncane futhi akazange azikhohlwe ezimayini, ephihliza amatshe nge-crowbar nezinqola.
  Ekuqaleni, u-Erimiada wayidabukela ingane futhi akazange ayihlasele ngokunganqikazi. Eqinisweni, into encane kangaka, futhi kusobala ukuthi wayenesikhathi esinzima enkwalini. Bheka ukuthi izimbambo zibonakala kanjani, futhi kunemihuzuko nemihuzuko esikhumbeni.
  Umfana nokho washesha waklwebha intombazane edolweni ngenkemba. Laphuma igazi.
  Ephendula u-Erimiada washaya umfana, ememeza:
  - Intwala encane!
  Nakuba umfana oyisigqila ebhobokile, wawiswa phansi. Kodwa wavele wagxuma. Futhi wahlasela i-elf njenge-mp. Ezandleni zakhe ezacile, kodwa ezinamandla nezisheshayo, inkemba yayicwebezela njengezimpiko zomiyane.
  Ngakho umfana osheshayo nozacile waklwebha u-Erimiada futhi.
  Intombazane, ithole inxeba emlenzeni wayo, yatshiyoza:
  Amantombazane awasoze aphela amandla
  Futhi niyazi, okwabo kuyoba ukunqoba okukhazimulayo...
  Umfana ngeke anqobe, Sathane,
  Ubani ngokusobala ongazange adle ukudla kwasemini isikhathi eside!
  Umfana uphendule ngokuqhubeka nokuhlasela. Wayenejubane njengentethe. Futhi inkemba yakhe ishesha kakhulu. Kubonakala kuncane, kodwa ukukhanya. Umfana ngokwakhe, nakuba wayephethe amatshe asindayo futhi eshaya ngesando, ngenxa yokudla okuncane okwakusenkwalini, wayengakwazi ukukhuluphala, futhi wahlala enoboya futhi ehamba.
  U-Erymiad akakwazanga ukungena emzimbeni wakhe ozacile, osheshayo onemisipha evelele. Wazama ukutshala imali izikhathi eziningana, kodwa kwangalunga.
  Yaqala yajuluka intombazane yakwaViscountes. Umzimba wakhe osusukiwe, oqinile ogqoke ibhikini wawugcwele umjuluko futhi ubonakala ufana nethusi elipholishiwe. Futhi ukuphefumula kwami kwaba nzima.
  Lapha u-Erimiada wagadla ngawo wonke amandla akhe, kodwa umfana wagxuma ngobuhlakani, waze wama phezu kwenkezo ngezinyawo zakhe ezingenalutho isikhashana. Futhi washaya Erimiada esifubeni. Futhi igazi le-elf laligeleza kakhulu. Yahayiza intombazane izwa ubuhlungu. Waphinde wazama ukuhlasela.
  Kodwa kunzima ukushaya lapho ilitshe lincane futhi lingaphansi kwakho, futhi ngesikhathi esifanayo mobile.
  Umfana oyisigqila, ngenkathi elwa, naye waqala ukumbozwa amaconsi amancane omjuluko futhi waqala ukukhanya. Ngesikhathi esifanayo wacula:
  USpartak uyiqhawe elikhulu elinesibindi,
  Wavusa izitha ngokumelene nejoka elibi...
  Kodwa ukuvukela kwaphela,
  Inkululeko yathatha isikhashana nje!
  
  Kodwa umfana wezinye izikhathi manje,
  Nginqume ukulwela isizathu esifanele...
  Ubukeka emncane futhi akabonakali enamandla,
  Kodwa uyakwazi ukulwa ngobuhlakani kakhulu!
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama lavuma ngekhanda:
  - Yebo, le nkosana ayilula kangako! Izinkwali zamenza lukhuni kuphela, kodwa azimephulanga nhlobo. Futhi uma ufuna ukumnqoba, khona-ke udinga ukuzama.
  Umfana oyisigqila wamemeza:
  - Ngiphumelele noma ngife! Ngaphandle kwenkululeko akufanelekile ukuphila!
  U-Erymiada wabhala:
  - Futhi ngilwela ikusasa lesizwe sami.
  Futhi intombazane yaphinde yashwibeka futhi yazama ukushaya uzakwabo omncane.
  Nokho isiteleka sakhe asizange siphumelele. Ngaphezu kwalokho, udeveli omncane onama-nimble wathatha futhi wagwaza intombazane yomndeni wama-elf esiswini washiya omunye umgodi onegazi.
  U-Erimiada wacophelela kakhulu. Impela kulihlazo kangakanani ukulwa nengane yabantu. Futhi namanje ulahlekelwe. Akakaze amshaye.
  Isigqila esishesha kakhulu, umfana oyisigqila. Futhi igxuma njengentethe.
  U-Emira wacula:
  Etshanini kwakuhlezi uNtethe,
  Etshanini kwakuhlezi uNtethe,
  Njengekhukhamba
  Wayeluhlaza!
  Kepha kwafika i-elf,
  Okwahlula wonke umuntu...
  Wamenza waceba
  Wadla umkhandi wensimbi!
  Lokhu kwenze kwaba inhlekisa, kodwa akuzange kwenyuse amandla. Ngezikhathi ezithile umfana wayelimaza i-elf, kodwa amanxeba amaningi futhi azwelayo. Kusukela ekulahlekelweni kwegazi, i-Erimiad yaqala ukuba buthaka futhi ihambe kancane.
  Futhi imbangi yakhe yayiqine kakhulu. Eqinisweni, amahora ayishumi nesithupha kuya kwayishumi nesikhombisa okusebenza ngosuku, noma ubani omfunayo uzobulawa noma aqiniswe. Futhi umzimba womfana wawunamandla ngokwedlulele futhi ukwazi ukumelana nanoma yimuphi umthwalo.
  Ngesikhathi esifanayo, ukuthwala amatshe asindayo izinsuku eziningi akuzange kuqinise imisipha, kodwa, ngokuphambene nalokho, kwayenza yaba namandla futhi ishesha kakhulu.
  Ngakho umfana-inkosana wamshaya ngenkemba ngaphansi kwedolo, futhi u-Erimiada wagoba, wayesesontekile kakade kangangokuthi wayengasakwazi ukuphenduka kahle.
  Yacindezela incekukazi, ihuba ngenjabulo nangenjabulo, yaphinde yajova intombazane esiswini. Futhi kulokhu kujule kakhulu.
  U-Erimiada waqala ukuminyanisa. Waqhuqha unyawo lwakhe, kodwa isihloko senkemba sashaya intombazane esithendeni esingenalutho, yasibhoboza ngokubonakalayo. Futhi lokhu akulimazi nje kuphela, kodwa futhi kwenza kube nzima ukuma.
  I-elf yawela eceleni kwakhe futhi yakhala:
  - Ngeke ngizinikele ezitheni zikaSathane - ababulali,
  Ngizobonisa isibindi ngaphansi kokuhlushwa...
  Noma umlilo uvutha futhi isiswebhu sikushaya emahlombe akho,
  Ngithanda i-Elf yami ngentshiseko evuthayo!
  Isigqila samamatheka sasabela ngokuphusha intombazane emakhaleni ngesithende esingenalutho. Futhi wayiqinisa, ephula izikhali zokuphefumula, futhi wahlabelela:
  - Inkululeko iyipharadesi,
  Ayikho injabulo emaketangeni...
  Yilwa futhi ulinge
  Yenqaba ukwesaba okuncane!
  Futhi umfana wagadla ngamandla nakakhulu ngenkemba, kangangokuthi waze wayinqamula inkemba ezandleni zika-Erimiada ezibuthakathaka. Intombazane yelula isandla izomthatha. Kodwa isihloko sensingo ngokushesha sambhoboza phakathi kwamahlombe. Laphinde laphuma igazi.
  Yawa intombazane yabamba inkemba ngesinqe. Kodwa washaywa yinsini umfana owayenqunu enqunu wayinyakazisa esandleni sakhe, esika umthambo. Inkemba yawa, futhi u-Erimiada waphucwa izikhali.
  Umfana oyisigqila wakhala wenjabulo washaya imbokodo ethempelini ngesibambo. Watshikizisa imilenze yakhe engenalutho, ebekezela isikhathi eside futhi wawela ekushayeni okujulile.
  Inkosana yabeka unyawo lwayo olungenalutho, okwase kuyiminyaka eminingi ingaziboni izicathulo, esifubeni samantombazane esinyakazayo.
  Futhi ekhipha isililo sokunqoba, wathi:
  - Phila isikhathi eside ukukhanya nenkululeko!
  Wabe esephendukela kwiqhawe elimnyama:
  - Qedela wakhe off?
  I-knight egqoke izikhali ezimnyama yaphendula ngokuzethemba:
  - Cha! Usuvele umehlulile! Manje usukhululekile futhi uwalahlile amaketango obugqila!
  Umfana, manje owayeyisigqila, wabuza:
  - Manje ngingabuyiselwa yini esikhundleni sami sangaphambili senkosana?
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama laphendula ngokungananazi:
  - Cha! Izwe lakini linqotshiwe. Kodwa uzibonakalise uyisilwi esihle kakhulu. Uzojoyina ibutho futhi ube yi-scout lapho. Uzoyala ithimba labafana njengawe. Futhi lokhu kuzoba umvuzo wakho wokunqoba i-Viscountess.
  Inkosana encane yakhothama yathi ngokumamatheka:
  - Ngiyabonga! Ngeke ngibuyele kulezi zinkwali ezinukayo.
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama lanyakazisa inkemba yalo, futhi umfana onqobile wanyamalala.
  U-Erymiada akazange awavule amehlo akhe. Ikhanda lakhe lalibuhlungu. Wasukuma, wangingiza, wabuza:
  - Kwenzekeni kimi?!
  Iqhawe elimnyama laphendula ngezwi lokudabuka:
  - Ulahlekile! Umfana wawina futhi wathola inkululeko.
  Idlozi lasho ngokuphefumulela phezulu:
  - Manje kuthiwani, abantu bami bazokufa?
  I-knight egqoke izikhali ezimnyama yaphendula ngokuzethemba:
  - Vele akunjalo! Uma kukhona, unethuba lokuthola impi entsha. Kulokhu kuphela lapho kuzomele ulwe nalona owunqabile okokuqala. Hhayi nomuntu, kodwa ngevampire!
  Impendulo ivela ku- Erimiada:
  - Ngingavumelana ne-vampire. Kodwa ngilimele wonke futhi anginawo amandla. Ingabe ikhona indlela yokupholisa amanxeba ami ukuze ngilungele ukulwa?
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama lathi:
  - Yinye kuphela indlela. Kufanele uqagele imfumbe. Yiphendule ngendlela efanele, futhi wonke amanxeba akho azophola ngesikhathi esisodwa.
  Idlozi lacela:
  - Izimfumbe zakho ziyinkimbinkimbi kangangokuthi awukwazi ukuziphendula. Mhlawumbe kukhona enye indlela? Hhayi-ke, uma ufuna, ngizokuculela!
  Iqhawe elimnyama laphendula:
  - Yebo, uzongiculela noma kunjalo! Kodwa ukuze kuphole amanxeba akho, umbuzo wami kumele uphendulwe. Kufanele ukhokhele yonke into!
  Izingelosi ezandiza phezu kwekhanda le-knight zaqinisekisa ngokushesha, zikhala amazwi azo amancane kanyekanye:
  - Kufanele ukhokhele yonke into!
  Iqhawe lezikhali ezimnyama lathi:
  - Kodwa ngizoba nesihe kuwe futhi ngikuvumele ucabange ngombuzo. Futhi uyintombazane ehlakaniphile, futhi ngikholwa ukuthi uzoqagela ukuthi impendulo efanele izoba yini.
  U-Erimiada waphawula:
  - Akunakwenzeka ukwazi yonke into emhlabeni!
  Iqhawe elinenkemba ekhazimulayo lavuma ngekhanda:
  - Kulungile! Kodwa ungakwazi ukubala ngokunengqondo noma iyiphi impendulo kunoma yimuphi umbuzo.
  U-Elf waphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Uma kunjalo kulungile. Ngikulungele.
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama lathi:
  - Okuza ngaphandle kokuza, futhi kushiya ngaphandle kokushiya!
  U-Erimiada washaya ikhwela, ezungeza amehlo akhe esafire:
  - Hewu! Wow umbuzo.
  Iqhawe elimnyama lavuma ngekhanda:
  - Cabanga! Zama ukukuthola ngokunengqondo!
  I-Viscountess yaqinisa isiphongo futhi yaqala ukukhuluma ngokuzwakalayo;
  Mhlawumbe yimali? Bona-ke babonakala beza, kodwa bahlale bembalwa, ngakho-ke umuntu angathi bafika bengafikanga ngobuningi obufanele. Ngakolunye uhlangothi, bahamba sengathi abahambi, sengathi abekho.
  U-Erimiada wathinta isithende sakhe esasilimele ngomunwe wokukhomba futhi waqhubeka nokucabanga kwakhe;
  Noma mhlawumbe lezi yizinkinga. Babonakala beza, kodwa bebelokhu benje, ngakho bafika bengafikanga. Futhi kubonakala sengathi izinkinga zihambile, kodwa empeleni, zisekhona.
  U-Erimiada waphinda wanwaya ngemuva kwekhanda lakhe futhi waqhubeka nokubonisana ngesihloko esishiwo.
  Ngokwesibonelo, mhlawumbe lokhu ukuphila. Bathi impilo isifikile, kodwa yayikhona ngaphambili. Ngakolunye uhlangothi, impilo, bathi, ayisekho. Kodwa wahlala ngesikhathi esifanayo, kuhlanganise nomphefumulo, ongafi.
  Yebo, kunezinketho eziningi ezengeziwe ezinganikezwa. Amehlo ami avuleke ngenxa yezimpendulo ezihlukahlukene ezingaba khona. Lapha bamnike isikhathi. Kodwa empeleni, lapho ucabanga kakhulu, yilapho udideka kakhulu, futhi kuvela izimpendulo ezihlukahlukene ezingase zibe khona. Futhi isikhathi asisizi...
  Khona-ke kwasa ku-Erimiada, futhi wathi:
  - Ngilungele ukunikeza impendulo!
  Iqhawe elimnyama lanqekuzisa ikhanda, licwebezela njenge-ebony:
  - Awu, khuluma!
  U-Erimiada uphendule ngokusobala:
  - Isikhathi siza ngaphandle kokuza! Bathi isikhathi sesifikile, kodwa sekwenzekile! Futhi uhamba ngaphandle kokuhamba, futhi. Bathi isikhathi sesidlulile, kodwa namanje sisamile!
  I-knight egqoke izikhali ezimnyama yahleka futhi yaphendula:
  - Hhayi-ke, impendulo ngokuvamile ilungile, futhi ingabalwa! Nakuba, impendulo evamile izinkumbulo! Kodwa isikhathi futhi inketho engenzeka ngokuphelele.
  Iqhawe eligqoke izingubo ezimnyama lenza umfanekiso wesishiyagalombili ngenkemba yalo ecwebezelayo. Futhi ngemva kwemizuzwana embalwa, wonke amanxeba nokulimala kwe-Erymyad kwanyamalala ngaphandle komkhondo, njengokungathi kwakungakaze kube khona.
  I-elf girl yamamatheka yathi:
  - Ngiyabonga! Manje ngingalithatha ithuba lami lesibili?
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama laphendula ngezwi elinomsindo:
  - Angakwazi! Kodwa kuzomele ulwe ne-vampire kulokhu. Ingabe usukulungele ukuhlolwa okunjalo?
  Impendulo ivela ku- Erimiada:
  - Uma ngingenakho ukukhetha, yebo! Ilungile!
  Iqhawe lase lizophakamisa inkemba yalo, kodwa izingelosi ezazindiza phezu kwesigqoko salo esimnyama zakhala ngazwi linye:
  - Ake asiculele! Unezwi elimangalisayo!
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama lavuma ngekhanda:
  - Cula, ubuhle! Ukulandela kwami kuyakufuna!
  U-Erimiada wavuma ngekhanda ngokunganaki futhi waphawula:
  - Yebo, angikho ezwini!
  Izingelosi zaklabalasa ngokuhleka:
  - Asikho isidingo! Umuhle! Woza, ungabi namahloni!
  Idlozi laphefumula kakhulu lacula ngenjabulo;
  Udumo malube ezweni eliqhakaza phezulu,
  Inkazimulo ku-Elf enkulu, engcwele...
  Cha, ngeke kube khona ukuthula phakade -
  Izinkanyezi zasendle zifafazwe ngamaparele!
  
  USvarog omkhulu unathi,
  Indodana kaSomandla uMndeni owesabekayo...
  Ukuze leli qhawe lisize empini,
  Sidinga ukukhazimulisa ama-elves ngokukhanya kukaNkulunkulu!
  
  Amantombazane awangabazi, ngikholwe,
  Amantombazane athukuthele agane unwabu...
  Sizodwengulwa sibe yizicucu, silwane esinolaka,
  Futhi isitha sizothola igalelo ekhaleni laso!
  
  Cha, ungazami ukuphula ama-elves,
  Isitha ngeke sisenze siguqe...
  Sizokwehlula, sela elibi,
  Umkhulu u- Elin unathi !
  
  Cha, ungalokothi, ungalokothi uvumele izitha,
  Amantombazane angenalutho alwa ngaphansi kwe-Elf ...
  Ngeke sibonise ubuthakathaka namahloni,
  Ake sibhekane noSathane omkhulu!
  
  UNkulunkulu wasivumela ukuba siqede izimpi zethu,
  Futhi uxoshe izindimbane ze-Wehrmacht...
  Ukuze bangagcini ngoziro,
  Ukuze kuthuleke emathuneni!
  
  Nikeza amantombazane inkululeko, abalwi,
  Ngakho-ke lokhu kuzohlelelwa ama-Orkishist...
  Obaba bethu bazoziqhenya ngathi,
  Isitha ngeke sisisenge njengezinkomo!
  
  Kuyiqiniso ukuthi intwasahlobo izofika maduze,
  Izikhwebu zommbila emasimini zizophenduka igolide...
  Ngikholwa ukuthi iphupho lethu lizofezeka,
  Uma kufanele ulwele iqiniso!
  
  Nkulunkulu, lokho kusho ukuthi bonke abantu baluthando,
  Ethembekile, eqinile, engunaphakade enjabulweni...
  Yize kuchitheka igazi elinodlame.
  Intombazane ivame ukunganaki!
  
  Sichoboza isitha empini,
  Wenza into emnandi kakhulu...
  Noma isiphepho sihlasela umhlaba wonke,
  Futhi kufika ilanga elimnyama!
  
  Cha, abantu bayokuma kuze kube amathuna abo,
  Futhi ngeke banikeze nakancane kuma-Erkshist ...
  Nina bafana nibhale phansi ebhukwini lenu,
  Futhi ulole zonke izinkemba zakho zokulwa!
  
  Yebo, kuyiqiniso ukuthi kuzoba nokusa okungenamphetho,
  Believe me, wonke umuntu uzoba nenjabulo...
  Sivula enye, ngikholwe, ukukhanya -
  Emoyeni isandla sentombazane silula isandla!
  
  Singakwenza , singakwenza lokhu, ngikholwe,
  Into esingeke salokotha siyiphuphe...
  Sibona ngokucacile igoli eliqhakazile,
  Cha, musani ukukhuluma umbhedo, balwi!
  
  Hhayi-ke, asindize, ngokuncokola, siye kuMars,
  Masivule amasimu lapho, sibale, amarubi...
  Futhi sizolayisha abezemvelo ngqo emehlweni,
  Izixuku zamakherubi zindiza phezu kwethu!
  
  Yebo, izwe laseSoviet lidumile,
  Yini ubukhomanisi obunikeza abantu...
  Saphiwa thina ngokuzalwa kuze kube phakade -
  Ngezwe likaMama, injabulo, inkululeko!
  
  E-Elfia, wonke amaqhawe avela emkhombeni,
  Ingane ithatha isibhamu...
  Ngakho-ke, uyathuthumela, villain,
  Sibiza inunu ukuthi iphendule!
  
  Yebo, okwethu kuzoba umndeni onobungane,
  Iyiphi i-elfinism ezokwakha endaweni yonke...
  Sizoba, uyazi, abangane beqiniso,
  Futhi ibhizinisi lethu lizoba indalo!
  
  Phela, i-elfinism inikezwa ngokuzalwa,
  Ukuze abantu abadala nezingane bajabule...
  Umfana naye ufunda amagama,
  Kodwa ilangabi le-demiurge likhanya emehlweni!
  
  Yebo, abantu bayakuba nenjabulo kuze kube phakade;
  Ukuthi balwela ndawonye izindaba zeSvarog...
  Sizobona ugu lwe-Folgi maduze,
  Futhi sizoba sendaweni kaNkulunkulu yodumo!
  
  Yebo, i-Elf ayikwazi ukuphulwa yizitha ze-Fatherland,
  Izoba namandla ngisho kunensimbi...
  Elfiya, ungumama othandekayo ezinganeni,
  Futhi ubaba wethu, ngikholelwe, unguFtalin ohlakaniphile !
  
  Azikho izithiyo ze-Fatherland, ngikholwe.
  Iya phambili ngaphandle kokuma...
  Inkosi yesihogo maduze izothola umlingani,
  Okungenani unama-tattoos ezandleni zakhe!
  
  Sizonikela ngezinhliziyo zethu ngoMama wethu,
  Asikhuphuke zonke izintaba, ngikholwe, phezulu...
  Thina mantombazane sinamandla amaningi,
  Kwesinye isikhathi lize liphephule nophahla!
  
  Umfana uphinde wanikeza isikhokhelo se-Elf,
  Uthe uzolwa kanzima...
  Kukhona insimbi ekhazimulayo emehlweni akhe,
  Futhi i-RPG ifihliwe ngokuqinile kubhaka!
  
  Ngakho-ke asingadlali isilima,
  Okungcono nokho, asihlanganeni njengodonga...
  Ukuphumelela izivivinyo, ezinhlanu kuphela,
  Makubuse u-Abela, kungabi uKayini omubi!
  
  Ngamafuphi, kuzoba nenjabulo kubantu,
  Futhi amandla kaSvarog phezu kwezwe elingcwele...
  Ngokudlalayo shaya ama-Orkshist,
  Vumela uLada abe injabulo nesithixo!
  I-elf girl yaqeda ukucula ngenkulu intshiseko. Wakhothama, wanyathela ngonyawo lwakhe olungenalutho, wathi:
  - Isihe!
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama uqinisekise:
  - Lena ingoma efanelekayo! Ifudumeza inhliziyo nomphefumulo. Ngakho-ke, ngizokunikeza iseluleko: yenza isibalo sesishiyagalombili ngemilenze yakho, futhi uzothola amandla amaningi. Futhi ungabhekana ngisho ne-monster enjalo njenge-vampire!
  U-Erimiada wakhothama futhi waphendula:
  - Umhlaba kufanele usihloniphe futhi usesabe.
  Izigigaba zamasosha ziningi...
  Ama-Elves abelokhu ekwazi ukulwa.
  Sizocekela phansi ama-orcs!
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama lenza indilinga ngenkemba yalo, futhi kuzwakala umculo, njengomdlalo weqhwa.
  Futhi kwavela isithunzi esibhakabhakeni. Wayeyinsizwa ebukekayo kodwa ephaphathekile egqoke isigqoko esiphezulu kanye nesudi yesikhumba. Izandla zakhe zaziyisikhumba, amagilavu amnyama, futhi amabhuzu akhe, ngokuphambene nalokho, ayebomvu. Futhi wayephethe inkemba. Amazinyo aphuma emlonyeni wale nsizwa.
  U-Erymiada wababaza, eveza amazinyo akhe:
  - Lona i-vampire! Kubukeka kuhle kakhulu.
  Insizwa yanikina ikhanda, yalungisa isigqoko sayo, yabe isihlala phansi yaqina.
  Yaguqa intombazane yathi:
  - Ucishe abe nqunu futhi engafaki zicathulo, njengesigqila!
  Iqhawe elimnyama laphendula:
  - Lona i-viscountess evela emndenini ohloniphekile kakhulu. Futhi ufuna ukuthola isifanekiso sikadrako obomvu ukuze asindise abantu bakhe ekufeni.
  Umfana we-vampire waphendula:
  - Kunoma yikuphi, kufanele ngimnqobe! Ngizozama ukumgcina ephila uma kungenzeka!
  U-Erimiada waphendula ngokumamatheka:
  - Nami angifuni ukukubulala! Kodwa uma kufanele, ngizolwa ngawo wonke amandla ami!
  Iqhawe elimnyama lavuma ngekhanda:
  - Niyolwa ngezinkemba. Izikhali ziyalingana, futhi yonke into ilungile.
  I-vampire yakhothama futhi yaphendula:
  "Kuyilungelo elikhulu kimina ukunqamula izinkemba nentombazane enjalo!"
  U-Erimiada wacisha iso futhi watshiyoza:
  - Sizoya empini ngesibindi,
  Ngenxa yama-elves ...
  Sizowanqoba wonke ama-orcs,
  Yilwa, ungakhukhuleki!
  Intombazane kanye nomfana bathatha izinkemba ezicwebezelayo ezandleni zabo balungiselela ukulwa. Isimo sabo sengqondo sasifuna ukubhujiswa ngokuphelele.
  Kwezwakala isitshengiselo. Intsha yama-vampire yagijima ngolaka ibheke e-Erymiada. Wahlangana naye ngokugalela kwenkemba yakhe, eqeda ukuhlasela. Intombazane yazizwa iqiniseka kakhulu, futhi yaphinde yawuchitha umzamo nge-barrel roll.
  Khona-ke, u-Erimiada wahambisa imbangi yakhe phakathi kwemilenze yakhe ngonyawo olungenalutho. I-vampire ikwazile ukuvimba ukushaya, kodwa isanyakaziswa.
  Idlozi latshiyoza:
  - Isitha asikawazi amandla ethu,
  Abazange basebenzise amandla abo aphelele...
  Izingane nabesifazane bayahlaselwa
  Noma kunjalo, vampire, ngizokubulala!
  Isabela, le nsizwa yaziphakamisa kancane phezulu futhi yazama ukusondela ku-Erymyad njengesiphepho.
  Nentombazane yayithatha yagwaza isitha ngesihloko senkemba yaso esiswini. Wajova kabuhlungu kwaphuma igazi. Idlozi lenza umsebenzi wovemvane futhi lahuka ibhuthi yevampire, okwathi ngemva kwalokho latshiyoza:
  ngiyakuchoboza isitha ngegalelo elilodwa,
  Mina, Elf, nginesibindi ngesizathu esihle!
  Impi yona yaqhubeka. I-vampire yazama ukundizela phezulu, kodwa u-Erimiada wagxuma futhi waqhubeka nokumbamba. Futhi amaconsi egazi elibomvu ahlakazekile.
  I-bloodsucker encane yaphawula:
  - Ufunde okuningi! Kodwa akakwazanga ukubhekana nomfana!
  Idlozi laphawula, liveza amazinyo alo ngokumamatheka:
  - Kufanele uqale ndawana thize! Sonke sifunde okuncane, futhi ungoni, uyivampire kuNkulunkulu!
  I-vampire yashesha ngokuzumayo, kodwa inkemba yakhe yageja ayekuhlosile, futhi u-Erimiada washaya i-bloodsucker esihlakaleni. Futhi ukuchaphaza nokububula okunombala werubi.
  UVampire waphawula:
  - Wena sathane!
  I-elf yaphikisa:
  - Ngikhonza amandla okuhle!
  I-bloodsucker encane yaphawula:
  - Uyini umehluko phakathi kokuhle nokubi?! Ngisho nonkulunkulu bokukhanya bayabulala futhi abaziyekeli izitha zabo!
  U-Erimiada wanyusa amahlombe watshiyoza:
  Iqabunga lembali lintekenteke,
  Uma yadatshulwa kudala...
  Nakuba umhlaba unonya,
  Ngifuna ukwenza okuhle!
  I-vampire yazama ukusheshisa futhi futhi yahlasela intombazane ngokushesha. Wenze umsebenzi wokwenza imfoloko, kodwa, ngokungalindelekile, inkezo yentombazane ewumlotha yamgwaza umphimbo. Kwafafazwa umfudlana wegazi. I-vampire yagxuma yabuyela emuva, yanyakaza amaconsi abomvu, futhi yaphawula:
  - Ngempela, she-devil!
  U-Erymiada wagxuma ngamandla akhe, waziphonsa esivivaneni. Isithende sakhe esiyindilinga esingenalutho sashaya i-vampire esilevini. Wawa wavula izingalo zakhe ezinhlangothini ezahlukene. Kwaphuma amazinyo amaningana aphukile emlonyeni wesilwane esimunca igazi.
  U-Erimiada wabeka unyawo lwakhe esifubeni sakhe, waphakamisa izandla futhi wababaza:
  - Ukunqoba!
  Iqhawe elimnyama lambuza:
  -Ingabe uzoqeda?
  U-Erimiada uphendule ngokusobala:
  - Cha!
  Iqhawe eligqoke izikhali ezimnyama lavuma ngekhanda:
  - Umfanekiso kadrako obomvu ungowakho!
  Futhi wenza unxantathu ngenkemba ekhazimulayo. Masinyane kwaba nenyazi emoyeni, kwase kuvela isithombe sikadrako onamandla anemibalabala. Eyandizela phezulu e-Erimiad. Intombazane yashwabana ngokuzenzakalelayo.
  Kwabe sekuba nesibani esincane, futhi udrako waphenduka umfanekiso omncane owantanta ezandleni zentombazane ye-elf. Wayithatha wacula:
  - Elves, elves, elves,
  Intsha yethu iyohlala ingunaphakade...
  Elves, elves, elves,
  Siyoba enjabulweni yaphakade!
  
  UHAMBO LWESIHLANU LUKA-GULLIVER
  ISICHAZELO
  Isihambi esidumile uGulliver, ekhanda lomkhumbi omkhulu, siqala uhambo futhi. Ubanjwa yisiphepho futhi umkhumbi wakhe uphonswa ogwini. Futhi u-Gulliver onolwazi uhlangabezana nomhlaba ongajwayelekile, bese zonke izigigaba zangaphambilini zetilosi elidumile ziphaphathekile ngokumelene nesizinda salo.
  . ISAHLUKO No
  UGulliver wayengasemusha. Noma kunjalo, ngaphinde ngaqala ngolunye uhambo. Eqinisweni, izincazelo zakhe ngezigigaba zazithathwa njengezinganekwane nje kuphela.
  Futhi iminyaka iyahamba, futhi ikhanda liphenduka libe mpunga, futhi inani elilinganayo lempandla livela kulo. Uma usungaphezu kwamashumi amahlanu, ngokwezindinganiso zekhulu leshumi nesishiyagalombili, lokhu kuningi. Noma kunjalo, uGulliver wanquma ukuphinde ashaye umgwaqo. Ngaphezu kwalokho, isangoma sabikezela kuye ukuthi kulokhu uzothola injabulo yakhe futhi ngeke esafuna ukubuya.
  Igalaji elikhulu laphemba useyili walo futhi lahamba ngomkhumbi libheke oLwandlekazi iPacific. UGulliver usecebe impela, futhi uboya obuncane bezimvu obuthathwe eLiputia bumlethela imali ekhethekile . Kodwa bonke bafa. Futhi kwavela umqondo wokuvakashela lesi siqhingi futhi.
  Sekudlule iminyaka engaphezu kwamashumi amathathu. Futhi amaLilliputians aphila kancane kunabantu. Ngakho-ke wonke umuntu owayazi ukuthi i-Gulliver isivele yashabalala.
  Kungani ungaziphilisa lapho ngokubamba inyamazane? AmaLilliputians awanazo izibhamu noma izibhamu, futhi imicibisholo yawo ayilutho ngokumelene nemidondoshiya. Futhi eLilliput ngokwayo ungathwebula izinto eziningi ezibalulekile.
  Izilwane ezincane zizodwa zingangenisa imali enkulu futhi zingathengiswa ngentengo enkulu.
  Ukuyothumba imidondoshiya kuyingozi kakhulu. Akuwona wonke umuntu ongathatha isihluku esiphindwe kashumi nambili kunomuntu, ngisho nesibhamu. Ngaphezu kwalokho, banenkosi enebutho elinamandla. Yiqiniso, ama-giants awakabi nayo isibhamu.
  Kunoma yikuphi, uGulliver wayefuna ukuvakashela izwe lakhe lokuqala, lapho kwakunamandla amabili abantu abancane. Mhlawumbe lapho ayengathola okuthile okwakungamenza acebe ngendlela emangalisayo.
  Ngemva kokujwayelana ne -Yahoo kanye nomhlaba wamahhashi ahlakaniphile, uGulliver waba nonya futhi wangabaza. Iminyaka iyahamba futhi udinga ukuceba. Ingakanani impilo ayishiye akwaziwa. Futhi abantu bayakuhleka, futhi amaphephandaba ahlukahlukene anikeza imibono engcolile yokuthi uGulliver akayena nje umuntu ophuphayo, kodwa futhi uhlanya. Futhi ngisho nangaphezulu, ukunikeza ubufakazi bokuthi amazwe awaqambe akhona, lokhu kwakuyisisusa.
  cishe ukuthi iLilliput nesiqhingi saseBlefuscu zazikuphi . Futhi umkhumbi wakhe usufikile kule ndawo.
  Kodwa kuphi ngempela? Iziqhingi zincane, futhi zama ukuzithola ngokungaboni, usebenzisa ukuhamba kwemikhumbi kwasekuqaleni kwekhulu leshumi nesishiyagalombili.
  Futhi-ke umkhumbi wathatha futhi wabanjwa yisiphepho...
  Wajikijelwa ngapha nangapha izinsuku eziyisikhombisa nobusuku obuyisikhombisa, ejikijelwa ngapha nangapha ngamagagasi. Ngenhlanhla, ukuklanywa komkhumbi omkhulu futhi onamandla onezibhamu kwabonakala kuqinile kakhulu. Futhi ayizange ihlukane.
  Khona-ke kungazelelwe kwavuka igagasi lagezela umkhumbi wamaNgisi ogwini oluwugwadule. Bekhathele umzabalazo othathe isikhathi eside nesiphepho nezinto zasendle, ithimba lamatilosi angaphezu kwamakhulu amabili, kanye noGulliver ngokwakhe, bazumeka.
  Abazange bacabange ukuthi bangaphumula kanjani noma balulame.
  UGulliver waba namaphupho amabi aqhubekayo. Futhi lapho ephaphama, iphupho elibi laqhubeka eqinisweni. Okokuqala wazithola eseboshiwe, eduze kwakhe kwakumi abafana ababebukeka beneminyaka engaba yishumi nambili noma eyishumi nantathu. Babependwe ngopende, izimpaphe emakhanda abo njengamaNdiya, izinyawo ezingenalutho, imizimba enqunu ingxenye. Nokho, kuyashisa lapha, futhi lokhu kuyaqondakala.
  UGulliver waqalaza. Futhi ngabona amatilosi amaningana eboshiwe eduze. Yibo kuphela abashintshile. Zaba zincane, izintshebe nezinhlanga zanyamalala, nezingubo zacwila njengezikhwama.
  UGulliver wazibuka. Futhi ngamangala. Umzimba wakhe waba mncane, isisu sanyamalala, nezinhlungu ezibuhlungu nasemhlane wakhe. Nesudi yacwila okwendwangu yokuwasha. Futhi amabhuzu avele akhululeka. Athi ukuqhuqha, izintambo zicwile kancane.
  Umfana owayebukeka njengeNdiya, embozwe ama-tattoos, wamemeza:
  - Baba njengathi! Wozani, qinisa izintambo!
  Amatilosi empeleni ayevele enobuso bezingane, futhi ancipha ngosayizi phambi kwamehlo ethu.
  Abafana abanezimpaphe nopende baphuthuma ukuzodonsa izintambo. UGulliver wezwa ukuthi uyaqhubeka nokuncipha. Futhi ngesikhathi esifanayo, umzimba uzizwa ulula futhi unamandla. Futhi amazinyo akho ayeka ubuhlungu, futhi ngokuvamile, kwakunjengokungathi uzelwe kabusha.
  Phakathi naleso sikhathi, amanye amaqhawe endawo agibela umkhumbi. Babevele begqoke iyunifomu ehlanzekile, begqoke izikhali futhi bephethe nezinkemba. Kunezimbadada ezinyaweni zakhe namantombazane amaningana ahamba nawo. Kodwa futhi zazibukeka njengezingane, cishe eziyishumi nambili, zingaphezu kweminyaka eyishumi nantathu ubudala. Amantombazane ayegqoka amacici nobucwebe.
  Omunye wabo onezinwele ezimhlophe wahleka futhi waphawula:
  - Kubi! Angizange ngibabone njengabantu abadala! Manje basebancane njengathi!
  Umfana one-tattoo waphawula:
  - Bangaphezu kwamakhulu amabili wabo lapha! Kufanele bathunyelwe enkwalini njengezigqila!
  Intombazane yaphikisa:
  - Cha! Sizovele sizithengise! Abanye banebhadi lokuya ezimayini, kanti abanye abanikazi abasha!
  Umfana ogqoke izikhali kanye nesigqoko segolide wabuza ngezwi eliqinile:
  -Ubani umphathi wakho? Ngiyakutshela! Futhi ungenzi sengathi awulwazi ulimi lwethu! Wonke umuntu ojoyina umbuso wethu ngokushesha uqala ukuqonda ulimi lwethu, futhi nathi, siyaluqonda!
  Omunye wamatilosi owaba umfana wabubula:
  - Lona uCaptain Gulliver! Ngeke umazi ngokushesha emzimbeni womfana!
  Iqhawe eligqoke isigqoko segolide layala:
  - Bakhiphe. Lapho ekugcineni sebefana nathi, khona-ke mhlawumbe bayokhululwa. Ngesikhathi esifanayo, bazolungiselela uguquko.
  Abafana bamaqhawe babeka uGulliver nabanye abafana emahlombe abo, bababambe ngababili, babakhiphela ngaphandle.
  UGulliver wacabanga ukuthi lokhu kungase kube umbhedo. Kodwa ngase ngikhumbula amaLilliputians. Babebancane ngomzimba. Ikakhulukazi abantu abadala kuphela, hhayi izingane. Mhlawumbe akufanele amangale?
  Wavakashela amazwe ahlukene futhi wabona amazwe amangalisayo. Pho kungani umhlaba wezingane kungafanele ube phakathi kwazo? Yilokhu kuphela into ayentula ngayo eqoqweni lakhe lemizwa.
  UGulliver wabona ukuthi ugu alusangenamuntu. Kwakukhona amasosha amaningi lapho. Kwakukhona abafana ababenezimpaphe neminsalo yohlobo lwamaNdiya, nezilwi ezigqoke izikhali ezilula zensimbi. Amantombazane aphethe iminsalo, nawo, ngasendleleni, ayengafakile izicathulo, kuphela izinduna, ezazinezinto zokuhloba eziyigugu nezimbadada ezimbozwe ngamaparele.
  Amantombazane adubula umcibisholo ayema umugqa. Enye irenki ezandleni zabo yayineziphambano ezinamandla ezidubula amabhawodi abulalayo. Ngakwesokudla bekunama-catapults. Kukhona nabafana namantombazane eduze kwabo. Iqhawe eliyinhloko eligqoke isigqoko segolide layala:
  - Thatha izingubo zeziboshwa! Manje sebeyizigqila futhi kumelwe bagqokiswe ngokwezikhundla zabo.
  Izingubo zazivele zingalingani futhi zazibambe ngokulambisa. Iziboshwa, ezase zingabafana, zakhululwa, futhi wonke amanikiniki manje anuka kamnandi ajikijelwa enqwabeni, kanye nezicathulo zazo. Base bethela kuwo ingxube yamafutha nesibabule, bawuthungela ngomlilo.
  Manje amatilosi ayengabafana abangekho ngaphezu kweshumi nantathu, futhi ngekhulu leshumi nesishiyagalombili, ngaphambi kokusheshisa, izingane zaleyo minyaka zazibukeka njengezingane ezineminyaka eyishumi ekhulwini lamashumi amabili nanye. Yebo, zehle ngokuphawulekayo.
  Futhi manje base benqunu, abanye ngamahloni bavala ihlazo labo ngezandla zabo.
  Abacibishelayo nabaphambanayo bebekhonjwe ngesibhamu.
  Umfana ogqoke isigqoko segolide wayala:
  - Hhayi-ke, mabawageze olwandle! Bese sizobanika izingubo zesigqila ukuze baqhubeke nokubukeka.
  Futhi abafana abathunjwa baxoshwa olwandle. Amanzi ayefudumele, eshiswa ilanga lasezindaweni ezishisayo. Bekunesimo sezulu esihle lapha. Wawubona amasundu nokhukhunathi.
  Okungenani ngeke ube yiqhwa.
  UGulliver wayenamahloni futhi ngesikhathi esifanayo ejabule. Ngemva kokulahla iminyaka engaphezu kwamashumi amane, manje usengumqemane ngokuphelele, unomdlandla, futhi ujabule. Futhi isimo saba sihle, nakuba ubugqila nokuthotshiswa kwakumlindele ngaphambili, kanye nokusebenza kanzima ezinkwalini. UGulliver wayengazi ukuthi kwakuyini indlela enzima, kodwa wezwa izindaba zokuthi kwakungekuhle kangakanani! Kodwa manje usemncane futhi uphile saka.
  Isihlabathi sasishisa futhi sishise izithende ezingenalutho, eziwubuntwana. Abakabi naso isikhathi sokuba rough futhi bambozwe calluses, njengoba kwenzeka uma uhamba isikhathi eside ngaphandle izicathulo. Kufanele kuqashelwe ukuthi eBrithani, ukuhamba ungagqokanga zicathulo kwakubhekwa njengophawu lobumpofu obukhulu, futhi ngisho noma izingane zazibonisa izithende ezingenalutho, kwakuba ukushisa kuphela, futhi ngokuvamile phakathi kwabampofu. Futhi ngakho-ke bazama ukugqoka izicathulo zabo, naphezu kwayo yonke injabulo yokuzwa ubuso bomhlaba, ngezinsimbi ezibucayi, ezibucayi.
  Kodwa ngesikhathi esifanayo, ngaphandle kwezicathulo kubuhlungu kancane . Isihlabathi sisha kushisa elangeni lasezindaweni ezishisayo emini yasemini. Abafana namantombazane bendawo ngokusobala banezinsika eziqinile neziqinile.
  Phela, uGulliver wacabanga - mingaki iminyaka? Kuthiwani uma wonke umuntu lapha engafi? Futhi hhayi njengomunye wemihlaba lapho uGulliver avakashela khona, futhi nakuba abantu bengafanga, babeguga, futhi ukungafi kwakusekusha, kujabule futhi kunamandla!
  Ukuba yingane kuhle ngendlela yakhona! Futhi mhlawumbe uzophila kanje iminyaka engaphezu kwenkulungwane eyodwa.
  Yiqiniso, uGulliver wabe esedabukile. Kuthiwani uma kufanele asebenze amakhulu eminyaka njengesigqila esinqunu, esingenazicathulo enkwalini? Futhi lokhu kuletha injabulo encane kakhulu.
  Lezi zinsizwa zifana nesihogo. Ngokwesibonelo, omunye umpristi waveza umbono wokuthi ilangabi laphakade liyisingathekiso, futhi izoni zisebenza njengezigqila emsebenzini onzima waphakade!
  Enye into eyamangaza uGulliver ukuthi abafana abangamaqhawe babeka zonke izikhali zabo enqwabeni ehlukene futhi bafaka izibhamu nama-muskets emabhokisini ensimbi.
  UGulliver wacabanga ukuthi lokhu akuhlakaniphile neze. Njengoba izibhamu zingeyona into embi. Ngaphezu kwalokho, ezinye izibhamu ezenziwe eNgilandi, ngaleso sikhathi izwe elithuthuke kakhulu emhlabeni, zidubula ngokunembile. Futhi nansi iminsalo neminsalo, njengokungathi ekuqaleni kweNkathi Ephakathi. Futhi eBrithani uguquko lwezimboni luyeza kakade. Futhi maduze nje i-England izoba namandla kangangoba izidlakela zizokwazi ukungqubuzana. Nakuba lokhu kungase kube ingozi enkulu.
  Izigqila zinqunu zachaphaza emanzini olwandle. Futhi lokho kwakukuhle ngendlela yakhona. UGulliver kanye nedlanzana labafana bangaphambili amatilosi kungazelelwe baqala ukushayisana bezungezana. Bazibhunyela ifu lokuchaphaza bahleka kumnandi bekhipha ulimi.
  Kungase kubonakale sengathi bangabantu abadala ezingqondweni zabo futhi babenenkumbulo efanayo, kodwa ekuziphatheni kwabo bavele baba izingane zangempela. Futhi bafuna ukuhleka nokumamatheka futhi badlale imigilingwane enjengeye.
  Futhi uGulliver wathela phezu kwamatilosi akhe, futhi ambheka. Abafana babejabule kakhulu futhi beveza amazinyo. Osenazo manje ezazo, nezimhlophe. Leli yizwe elisha, elijabulisayo lapho kukhona ukubuya okukhazimulayo ebuntwaneni.
  U-Gulliver wazizwa ephilile ngokomzimba futhi wayengajabula kakhulu ngokuphelele. Futhi eqinisweni, ubusha bakhe babuyela kuye futhi lokhu, omunye angase athi, kuyinto ebaluleke kakhulu.
  Futhi yini enye obungayifuna? Yiqiniso, ngakolunye uhlangothi, uyisigqila esinqunu, futhi lokhu kuyacasula. Futhi ukuba yisigqila akukuhle kakhulu. Nokho, ukuba yisigqila kungcono kakhulu.
  Ngempela, naphezu kwazo zonke izinkinga, ubuntwana buyisikhathi esijabulisayo. Ake kube khona izingxabano ngezinye izikhathi nontanga, noma kufanele uye esikoleni, noma ngisho nomsebenzi.
  Nakuba ... Yiqiniso, ekupheleni kwekhulu leshumi nesikhombisa, lapho ubuntwana bukaGulliver bukhona, kwakuyisikhathi lapho kwakungeyona impilo enhle kakhulu. Futhi ayikho intokozo izingane eziba nayo eminyakeni engamashumi amabili nanye. Yebo, kunjalo impela.
  Kodwa noma kunjalo, izingane ziyaxhumana futhi zidlale. Futhi lokhu kungathiwa ukuzijabulisa, ngisho noma ungenalo ulwazi mayelana nokuba khona kwama-consoles wegeyimu nama-smartphones.
  Nokho abafana abazange bavunyelwe ukuchaphaza isikhathi eside baxoshwa emanzini nemikhonto. Futhi isihlabathi esishisayo sishisa izithende zakho ngempela. Yiqiniso, uma ama-soles emanzi awuzizwa ngempela. Bese iqala ukushisa impela.
  U-Gulliver wababaza:
  - Imilenze yami ishisa kakhulu! Nginike izicathulo!
  Ephendula, umfana weqhawe wamshaya ngesiswebhu, ememeza:
  - Thula! Izigqila azinalungelo lezicathulo ngokwezinga lazo!
  Nokho, amantombazane angamaqhawe aqala ukuthwala iziqu zawo zokubhukuda. Yilokhu kuphela kwezingubo ezigqokwa yizigqila. Njengakuhlobo oluthile lwaseGibhithe.
  Abafana ababethunjiwe baqala ukugqoka okungenani lokhu ukuze bavale ihlazo labo.
  UGulliver wazama ukubuza:
  - Ingabe yile ndlela ababingelela ngayo abantu abangabazi!?
  Waphinda wasithola isiswebhu. Nokho, intombazane enhle enamacici edayimane yababaza:
  - Ungakhathazeki! Ungumholi wabo phela! Mhlawumbe ngingamchazela?
  Iqhawe eligqoke isigqoko segolide lavuma ngekhanda:
  - Ake!
  Intombazane, ishaya izinyawo zayo ngezimbadada eziyigugu, yasondela kuGulliver, osengumfana, futhi yatshiyoza:
  - Bonke abezizwe abavela olwandle baba yizigqila ngokwesiko futhi bathengiswa endalini. Lena imithetho yethu. Nokho, uma ukwazi ukwenza okuthile futhi ufakazele ukuthi ungaba usizo, khona-ke ukuphila kwakho ebugqilini ngeke kube nzima kakhulu. Futhi ngokuhamba kwesikhathi, ungathola inkululeko yokufaneleka kwakho. Futhi, uma umuhle ngezikhali, singakuthumela esekisini ukuze ulwe njengama-gladiators. Futhi uma uzibonisa kahle lapho, khona-ke uzoyiswa ebuthweni, futhi leli yithuba lomsebenzi. Okusho ukuthi, nezigqila zethu zingaphila kahle futhi zibe abantu abahloniphekile.
  UGulliver wakhothama futhi waphendula:
  - Ngingudokotela ohlinzayo, ngingaba usizo!
  Intombazane yanikina ikhanda:
  - Ezweni lakini, imithi ayithuthukisiwe kahle. Mancane amathuba okuthi uzuze!
  UGulliver wabuza emamatheka:
  - Kuthiwani ngamaBrithani?
  Intombazane enamacici edayimane yavuma ngekhanda:
  - Ngokuqinisekile! Futhi hhayi bona kuphela! Yebo, ubugqila babulindele bonke. Futhi ubani owathunyelwa empini!
  UGulliver wabuza:
  - Awudingi izibhamu, izibhamu, ama-muskets?
  Intombazane yaphendula ngobuqotho:
  - Cha! Silwa kuphela ngezikhali ezibukhali! Isibhamu sivinjelwe kokubili lapha naseBuffalo Empire.
  U-Gulliver wamangala:
  - Ingabe ukhona omunye umbuso?
  Intombazane yavuma ngekhanda:
  - Yebo, futhi kukhona impi phakathi kwethu! Ungacabangi ukuthi uma ufika lapho, uzobe ungcono. Nawe ubungagqilazwa udayiswe!
  UGulliver waphawula ngokuphefumulela phezulu:
  - Maye! Ngokusobala lesi isiphetho sethu! Yiba yisigqila noma isiboshwa njalo!
  Umfana ogqoke isigqoko segolide wavuma ngekhanda:
  - Wakuchazela konke! Manje uzoyiswa edolobheni. Bazoyilungiselela ukudayiswa khona. Ungazihluphi ngokugijima. Ngokuzama ukuphunyuka, sibethelwa masinyane eziphambanweni. Lapho emzini uyobekwa uphawu futhi, njengokuvamile, izinwele zakho ziyophuca impandla. Futhi bazokukhipha bayokudayisa. Uma uzithola usezimayini, uziphathe kahle. Ngemuva kwalokho uzoshintshanisa phakathi komsebenzi wangaphezulu nomsebenzi ongaphansi komhlaba. Ngakho, ngokudla okwanele, ungahlala amakhulu eminyaka!
  U-Gulliver washaya ikhwela:
  - Ngaphezu kwekhulu elilodwa, isigqila emigodini!?
  Umfana wavuma ngekhanda:
  - Yilokho kuphela! Asinakho ukuguga! Thokoza, ukuba basha phakade. Uma ungabulawanga, emva kweminyaka eyinkulungwane umphefumulo wakho usazowushiya umzimba wakho. Kodwa usenenkulungwane yeminyaka phambi kwakho. Phila futhi ujabule!
  Futhi uGulliver waphinde washaywa ngesiswebhu. Ithemba lokuphila iminyaka eyinkulungwane ngemva kwalokhu lalingakhuthazi kangako.
  Kodwa ngakolunye uhlangothi, akukuhle yini? Kodwa kazi kuzokwenzekani uma ebaleka? Ingabe uyophinde abe umuntu omdala, noma uyohlala engumfana? Nakuba cishe kusesekuseni kakhulu ukucabanga ngakho.
  Abafana ababesanda kuba amatilosi bahuqwa baba yikholomu eyodwa. Futhi laba abafana abangamakhulu amabili. Bonke benqunu ingxenye begqoke iziqu zesigqila esimnyama. Abafana abahle, abancane, kodwa angisho ukuthi obani abancane. Lezi zinemisipha futhi ziqinile ngokubukeka, futhi azinawo amafutha. Isikhumba sishukiwe, amazinyo aphelele futhi amhlophe. Futhi ngokusobala unempilo ngokuphelele.
  Nakuba amasoli awo angenalutho engakaqini ngokuphelele, asabekezeleleka ngaphandle kwezicathulo.
  Abagibeli bamahhashi abambalwa bandizela phezulu. Nabafana, bephethe iziswebhu. Amantombazane nawo avele kuma-unicorn.
  Ngakho amabutho amahhashi afika. Futhi kanye naye kukhona izingwe ezinhlanu eziqeqeshiwe.
  Umfana ogibele ihhashi nogqoke isigqoko sesiliva waxwayisa:
  - Lezi zilwane zizokuvikela! Uma noma ubani ezama ukubaleka, uyobadwengula babe yizicucu. Ngeke sininike ukudla namanzi okwamanje - yibani nesineke, zigqila. Bese kuba khona ukudla namanzi. Hhayi-ke njengoba ningabafana nonke la, nizofakwa ezinkambeni ezihlukene nize nifakwe endalini. Ungalinge udlubulundele. Uyobulawa, futhi noma ubani oyothunjwa uyobethelwa esiphambanweni noma enkanyezini. Akuvunyelwe ukukhuluma ngesikhathi soguquko. Siyobabhaxabula abephula umthetho ngaphandle kwesihe. Futhi sizobethela abanenkani kakhulu.
  Futhi uma ufuna ukusho okuthile, kufanele uthi: Mnumzane noma Nkosikazi, ngivumele ngikhulume nawe. Futhi ungakhohlwa ukukhothama!
  U-Gulliver, ehlula ukwesaba kwakhe, wagubha:
  - Ngicela ungivumele ngikhulume nawe!
  Yabhodla insizwa egqoke isigqoko segolide.
  - Awu, khuluma!
  UGulliver, owaba ngumfana, wabuza:
  - Asikho isidingo sokusibopha! Sizonikeza izwi lethu lokuhlonipha ukuthi sizoziphatha ngokuthula nangokuzola futhi ngeke sibaleke!
  Insizwa egqoke isigqoko segolide yamamatheka futhi yaphendula:
  - Ingabe kuyisiko eNgilandi ukugcina izwi lakho, ikakhulukazi elinikezwe abantu ongabazi?! Nokho, ngeke sikufake amaketanga uma ungathula futhi ungabangi umsindo okungenani ihora. Uma kungenjalo, sizonibophela ndawonye njengeziboshwa!
  Intombazane enamacici edayimane yaphawula:
  "Mhlawumbe ngizothatha lensizwa ngiyibeke eponi eduze kwami?"
  Yanikina ikhanda insizwa egqoke isigqoko segolide.
  - Udumo olukhulu kumfana wesigqila onqunu futhi ongcolile. Ungambopha ngentambo njengenja umyeke akulandele.
  Intombazane yavuma ngekhanda ngokumamatheka futhi yakhala:
  - Eketangeni lakhe lesiliva! Yeka umfana omncane omnandi manje.
  UGulliver osemusha wabhekana nokunye ukululazwa. Wafakwa ukhololo, okomdlwane, waboshwa ngeketanga lesiliva.
  Abanye abafana bamatilosi babeboshiwe ngentambo. Manje base befana nezigqila. Abagibeli bamahhashi bazungeza, futhi ingxenye yabalindi yahamba ngezinyawo.
  Futhi ngakho-ke leli qembu lonke elingenalutho lahamba. Abafana abayizigqila babemamatheka lapho beba izingane, kodwa uma bezama ukukhuluma babethola iziswebhu. Ngokuphambene, banyathela ngezithende zabo, kuqala bawela esihlabathini. Bese ngasemgwaqweni owubhuqu.
  UGulliver umfana wayedonswa ngentambo. Yiqiniso, kwakulula ukuhamba emzimbeni wengane. Nentombazane egqoke ubucwebe yayingajahile ukugibela iponi. Kunalokho, wayenelukuluku lokwazi nangomngane wakhe omusha. Obesanda kuba mdala.
  Ebuza emamatheka:
  - Ingabe ububaluleke kakhulu phakathi kwabo?
  UBoy Gulliver wavuma ngekhanda:
  - Yebo mina!
  Futhi wanyathela engagqokanga zicathulo, enetheni lomntwana, phezu kwetshe elicijile, ngemva kwalokho wakhala.
  Intombazane yamamatheka futhi yabuza futhi:
  -Ingabe uye emazweni athakazelisayo?
  Umfana oyisigqila waphendula ngokuzethemba:
  - Ngokuqinisekile!
  Ubuhle bamatshe ayigugu wabuza:
  - Tshela! Ikuphi okuhlangenwe nakho kwakho kokuqala nokuthakazelisa kakhulu?
  UGulliver, owayesemusha, waphendula ngokushesha:
  - Yebo, ukufika ezweni laseLilliput . Abantu abancane babehlala lapho, njengathi bantu, bebancane ngokuphindwe kashumi nambili!
  Intombazane, ngokufuna ukwazi, yabuza:
  - Ingabe babefana nathi, izingane, noma njengani bantu abadala?
  Umfana oyisigqila waphendula ngokulangazela:
  - Babefana nezinhlobo zethu - abadala kanye nezingane, izikhathi eziyishumi nambili kuphela ezincane.
  Nokho, babengakabi nazo izibhamu - izikhali ezibandayo kuphela!
  Intombazane yasonta ubuso bayo obuhle, obuyingane futhi yaphawula:
  - Ngisho nempi yethu, nezibhamu! Injabulo enjalo yayingekho!
  UGulliver waphawula:
  - Kodwa ungakwazi ukunqoba izwekazi lakho lonke ngayo!
  UNobuhle wabubula wacula:
  Angifuni ukunqoba nganoma iyiphi indlela
  Angifuni ukubeka unyawo esifubeni sami...
  Ngeke sihlangane noSathane,
  Kulungile, asikwazi nhlobo ukufulathela indlela!
  Umfana oyisigqila, egxoba izinyawo zakhe ezingenalutho, owaqala ukuluma emagwaqweni emigwaqweni, waphawula:
  - Akudingekile njalo ukulandela imithetho ngenjongo yomgomo omkhulu!
  Intombazane yavuma ngekhanda:
  - Yebo, futhi mina, isibonelo, ngizokulengisa ku-rack!
  Bahamba kuthulekile isikhathi eside. UGulliver wabuka ikholomu yabafana asebengamatilosi. Laba abafana abangaphezulu kweshumi nantathu. Izingane zibukeka zizinhle impela, nakuba zicishe zinqunu, azifakile izicathulo, futhi zibukeka njengezigqila. Yebo, bayizigqila. Wayelindelwe isiphetho esingenakuvinjelwa ngokuphelele.
  Intombazane yabuza:
  - Futhi lapho ama-middges ekubona umkhulu kangaka, enzeni?
  Umfana uGulliver waphendula ngokumamatheka okumnandi:
  - Bangibopha!
  UNobuhle ahleke aqhwebe.
  - Futhi wanikela kubo enkulu kangaka?
  Umfana oyisigqila wathi:
  - Bakwenza ngenkathi ngilele! Kanye nawe! Ukube wawutholakele ngesikhathi, lokhu bekungeke kwenzeke kalula kanjalo kuwe!
  Intombazane yavuma ngekhanda:
  - Akungatshazwa! Kodwa ngokuvamile, uma imikhumbi enabantu abadala iphonswa ogwini lwethu, izakhamuzi zakhona zilala. Bese beba izingane njengathi!
  UBoy Gulliver waphawula:
  - Ubuntwana obuphakade ... Yini engcono kunokuguga kwesikhashana!
  . ISAHLUKO No. 2.
  Izingane, enye phezu kwe-unicorn enhle nemhlophe, enye inceku yesigqila egqoke iziqu zokubhukuda kuphela, zaqhubeka nokukhuluma.
  Intombazane yathi:
  - Kwamanye amazwe, abantu abaphelele. Ziyaguga futhi abesifazane ikakhulukazi bayanyanyeka futhi babe mubi njengoba bekhula. Izalukazi zishwabene, zinezinqe, azinamazinyo, ziyanuka. Lolu uhlobo oluthile nje lwesinengiso!
  Umfana uGulliver, owayehamba ngentambo, welula izandla futhi waphendula:
  - Lokhu kungukuphatha kukaNkulunkulu! Nami ngingathanda ukuthi abesifazane nabesilisa bangagugi, kodwa...
  Yahleka intombazane yabuza:
  - Ingabe uthi ukunakekela kukaNkulunkulu? Kodwa sase sinezisebenzi eziningana, kusukela ezikhathini ezihlukene. Futhi bonke bamelela uNkulunkulu ngezindlela ezahlukene. Ikakhulukazi, umpristi wathi ukholo olunembile Catholic, futhi inhloko yawo wonke amaKristu uPapa!
  UBoy Gulliver wanikina ikhanda:
  - Sinokholo oluhluke kancane! Futhi inhloko yebandla inkosi! Nokho, akubona bonke abantu abangamaNgisi abanamathela kulokhu. KunamaProthestani ahlukene, amaKatolika amaningi, futhi kwamanye amazwe emhlabeni kunezinkolo ezihluke ngokuphelele.
  Intombazane yahleka futhi yabuza:
  - Yebo, unezinkolo eziningi. Kodwa awukwazi ngisho nokuthola inkolo yakho. Bengilokhu ngifunda iBhayibheli. Lapho uJesu usho ngokucacile nangokuqondile ukuthi kunoNkulunkulu oyedwa kuphela futhi ezulwini. Noma kunjalo, uMphostoli uTomase waguqa futhi wathi kuKristu - Nkosi yami noNkulunkulu wami? Ngakho ingabe amaKristu anoNkulunkulu ababili?
  Umfana uGulliver waphendula ngokumamatheka:
  - Cha! Hhayi ngale ndlela!
  Intombazane yakhala:
  - Yeka indlela okungalungile ngayo! Ngeke kube ukuthi kwakukhona oNkulunkulu ababili noyedwa ngesikhathi esisodwa. Futhi umpristi waze wathi uMoya oNgcwele futhi unguNkulunkulu, ngakho kukhona onkulunkulu abathathu! Kodwa kuthiwa: Ngilalele, Israyeli, uNkulunkulu wakho munye!
  Umfana oyisigqila waphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Lena imfihlakalo engaqondakali kaZiqu-zintathu!
  Intombazane yamamatheka futhi yathi:
  - Futhi enye into engididayo. Uma uJesu enguNkulunkulu uSomandla, kungani-ke engenawo amandla anele okuthwala isiphambano eKalvari? UnguNkulunkulu onjani onamandla onke uma engakwazi nokwenza into elula kangaka?
  Umfana uGulliver waphendula ngokubukeka okudidekile:
  - Imfihlakalo enkulu: UNkulunkulu wabonakala enyameni, wazibonakalisa ezingelosini, walungisiswa emoyeni, wenyuka ngenkazimulo!
  Intombazane ngokucasuka yaphawula:
  - Ngakho ngala mazwi kuyimfihlakalo, ungakwazi ukuchaza noma yini emhlabeni. Lena incazelo, ngaphandle kwencazelo!
  Umfana wavuma ngekhanda:
  - Kulungile! Kodwa akukho okungcono! Futhi iBhayibheli lithi kunezimfihlo ngisho nezingelosi ezizama ukuzifaka!
  Ubuhle wakhipha isiswebhu esikhwameni, umkhondo washaya umfana emhlane wakhe obushelelezi ongenaboya.
  UGulliver akazange abe buhlungu kangako njengokuthotshiswa.
  Yathi intombazane:
  - Noma yikuphi ukungabi nangqondo kanye nombhedo kungachazwa, ngegama, imfihlakalo!
  Kwaphinde kwaba nokunye ukuma kancane. Abafana bathela phezu kwamatshe abukhali, ashisayo omgwaqo. Kwaba sobala ukuthi izinyawo zabo, ezazingakaqini ngokwanele, zazizwa ubuhlungu nokuhlupheka. Amabhamuza, imihuzuko kanye nemihuzuko kuvela ematheni ezingane. Kodwa abanye abafana namantombazane abagadayo bahamba bengagqokanga zicathulo ngesibindi, futhi phakathi nokuphila kwabo isikhathi eside izinyawo zabo ziye zaba lukhuni kakhulu, zinamandla kunesikhumba samabhuzu futhi abazwani nokuphatheka kabi. Ngakho izigqila zabubula futhi zaxhuga futhi zahlupheka.
  EBrithani, ukuhamba ungafake zicathulo kwakungeyona into ehlonishwayo - kwakubhekwa njengophawu lobumpofu obukhulu. Futhi ngisho nezingane zazingathandi ukubukisa ngezithende zazo ezingenalutho, eziyindilinga. Futhi ihlobo eBrithani alishisi kangako. Ngakho-ke izingane zalapha azikakhathazwa kangako.
  Umfana uGulliver naye wahlupheka. Izinyawo zakhe ezingenalutho, ezinjengomntwana zazivutha, namathe asesikiwe kakade, futhi ehlushwa ukushisa kwamatshe. Wabambelela kuphela ngesibindi nenkani. Nakuba engumfana, indoda kufanele ibekezele, ibonise isibonelo sesibindi.
  Ukuze aphunyuke ngandlela thize ekuhluphekeni kwakhe, uGulliver wabuza:
  - Ingabe unaye uNkulunkulu?
  Intombazane yahleka futhi yabuza:
  - Uyakholelwa kuNkulunkulu wakho?
  Umfana uGulliver akaphendulanga ngokuzethemba kakhulu:
  - Yebo ngiyakukholwa!
  Avume ngekhanda uNobuhle athi:
  - Kungani manje usebugqilini? Ingabe izinyawo zezingane zakho zihlushwa amatshe abukhali futhi ashisayo?
  Umfana oyisigqila waphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Wonke umuntu unezono! Futhi lokhu ukuphindisela ngenxa yezono zami! Ngaphandle kwalokho, ngaphinde ngabuthola ubusha bami, obungase bubizwe ngokuthi umvuzo!
  Intombazane yamamatheka futhi yaphendula:
  - Yebo, kungenzeka! Ungaphila iminyaka eyinkulungwane futhi ube nawo wonke amazinyo akho. Ngisho noma likhishwa izinyo, liyophinde likhule. Futhi ngeke ube nempandla, intshebe, noma i-hump. Yebo, izinyawo zakho ezingenalutho zizoba mahhadla futhi ukuhamba phezu kwamatshe abukhali nashisayo kuzoba mnandi!
  UBoy Gulliver wavuma ngekhanda:
  - Ikakhulukazi! Cishe izulu! Ebusheni obukhanyayo obuphakade!
  Intombazane esematsheni ayigugu yacula:
  Kumnandi kanjani ukuba mncane,
  I-vivacity enkulu namandla...
  Vumela umzingeli aphenduke inyamazane,
  Futhi iplanethi iyoba ipharadesi laphakade!
  Khona-ke intombazane yathatha futhi yakhumula izimbadada zayo ngamatshe ayigugu ezinyaweni zayo ezinhle, nakuba ziwubuntwana. Wehla ku-unicorn wahamba engafake zicathulo nomfana uGulliver.
  Ubuso bakhe bamamatheka futhi intombazane yaphawula:
  - Futhi kuhle ukuhamba phezu kwamatshe ngezithende ezingenalutho!
  UBoy Gulliver wavuma:
  - Yebo! Ungase ukujabulele ngempela! Kodwa kubuhlungu ngempela!
  Intombazane yabuza umbuzo:
  - Yini okholelwa kuyo? Wathi umphristi: abalungileyo bayokuya ezulwini, izoni ezinkulu ziya esihogweni, kodwa labo abayizoni ezincane baya esihlanzweni. Kuthiwani ngawe?
  Umfana oyisigqila waphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Asikholelwa esihlanzweni! Kuphakathi kokuthi sisezulwini noma esihogweni!
  Intombazane yahleka futhi yaphawula, ishaya amatshe ngezinyawo zayo ezingenalutho, ezinhle kakhulu, ezipholile:
  - Kodwa kulokhu, wonke umuntu kuzodingeka athunyelwe esihogweni! Ngoba abekho abantu abangenasono. Wonke umuntu uyona, uma kungenjalo ngezenzo, ngemicabango. Futhi kungani uNkulunkulu wakho eziphonsa emlilweni?
  Umfana uGulliver waphakamisa amahlombe akhe, ayesefana nengane, futhi waphendula ngokumamatheka:
  - Sinokholo lokuthi kukhona umusa kaNkulunkulu osindisa abantu esihogweni. Futhi ikakhulukazi, uNkulunkulu uSomandla uJesu Kristu waya esiphambanweni ngenxa yalesi sizathu, ukuze asibekele zonke izono zabantu! Futhi umhlatshelo wakhe wokuhlawulela usinika ithuba lokusindiswa!
  Intombazane yamoyizela futhi yaphawula, iqhubeka nokujabulela ukufudumala kwamatshe acijile ayekitaza futhi ehlikihla ematheni akhe angenalutho:
  - Yilokhu kanye engingakuqondi! Abantu, sebebulele uNkulunkulu iNdodana, abagcinanga ngokuba ngcono, kodwa bakhulisa nenani lezono namacala abo. Futhi uNkulunkulu uBaba wabathethelela ngenxa yalokhu kuphela? Nakuba ngokombono, ngesenzo esinjalo kwakufanele baqalekiswe ngokuphelele?
  Umfana uGulliver waphefumula futhi waphendula:
  - Lokhu futhi kuyimfihlo enkulu. Imfihlakalo yokuthi ukuhlengwa kwenzeka kanjani! Kunoma yikuphi, uNkulunkulu oPhezukonke uJesu wathatha amacala nezono zomhlaba wonke phezu kwakhe. Futhi ngaphandle kokuchitha igazi akukho ukuthethelelwa!
  Intombazane, ishaya izinyawo ezingenalutho, yaphawula ngokunengqondo:
  - Kodwa awukwazi ukwenza lokho! Lokhu kuphambene nezimiso zomthetho. Umuntu oyedwa usengakwazi ukukhokhela omunye inhlawulo, kodwa akanalo ilungelo lokudonsa ejele. Hhayi-ke, angisayiphathi eyokufela omunye. Lokhu futhi kuphambene nemithetho yakho yaseBrithani!
  Umfana uGulliver wavuma ngekhanda:
  - Yebo, iphikisana nemithetho yabantu! Kodwa iNkosi uMninimandla onke uNkulunkulu uqobo Lwayo ibeka imithetho eMhlabeni naseZulwini! Futhi awukwazi ukuphikisana nalokhu!
  Intombazane yabuza umbuzo:
  - Futhi ukuthi imithetho kaNkulunkulu yayigwebela ukufa ongenacala? Futhi ngisho noNkulunkulu oPhezukonke onguMdali?
  Umfana oyisigqila waphendula:
  - UNkulunkulu oPhezukonke uJesu wathatha icala phezu kwakhe! Wazithathela phezu kwakhe ulaka lukaNkulunkulu. Futhi wakwenza ngokuhlakanipha. Futhi konke okunye... Awu, othile kwakufanele aphendule ngezono futhi uNkulunkulu ngokwakhe wakwenza, esesimweni seNdodana yakhe!
  Intombazane yaphawula ngokunengqondo:
  - Kodwa ukufa kukaNkulunkulu iNdodana esiphambanweni akwenzanga isintu sibe ngcono. Futhi kuphela kwenezela emacaleni akhe. Kuvele ukuthi ukuze sithole intethelelo, isintu kwakumele sibe isigebengu nakakhulu? Lokhu akunangqondo ngokuphelele!
  Umfana uGulliver waphendula ngokumamatheka:
  - Amacebo kaNkulunkulu awaqondakali. Vuma ukuthi ngisho nezintuthwane ziningi izinto esinazo thina bantu aziqondakali!
  Yahleka intombazane, yaphendula:
  - Impendulo yendawo yonke ayinakuqondakala! Ngale ndlela ungakwazi ukuchaza yonke into ngaphandle kokuchaza lutho. Ngempela, akunakwenzeka ukumqonda uNkulunkulu futhi asikho isidingo sokucabanga!
  Umfana uGulliver waphawula ngokuphefumulela phezulu:
  - Futhi emhlabeni wethu kuningi okungenakwenzeka ukukuqonda! Ngokwesibonelo, kungani uMhlaba ukhanga izinto? Ungakwazi ukunikeza incazelo yalokhu?
  Intombazane yahleka futhi yaphendula:
  - Yebo, yebo, akuyona yonke into enganikezwa impendulo enengqondo nenengqondo! Kodwa umbuzo uwukuthi, kungani kufanele sikholwe kuNkulunkulu? Phela akekho owake wambona. Futhi ngesikhathi esifanayo, uyakholelwa kukho?
  Umfana oyisigqila waphinde waphakamisa amahlombe futhi waphendula:
  - Uma kungenjalo, kunzima ukuchaza ukuba khona komhlaba wethu nezinkanyezi ezihlukahlukene. Ukuqonda kanjani lokhu? Kukhona owabadala!
  Ubuhle obungenazicathulo uthe:
  - Ungakuchaza kanjani ukuba khona koMdali? Ukhona owaMdalayo futhi?
  Umfana uGulliver unyathele etsheni elicijile ngonyawo olungenalutho wabubula, wabe esethi:
  - Sikholelwa ukuthi uNkulunkulu ubelokhu ekhona!
  Intombazane yahleka futhi yathi:
  - UNkulunkulu angavela kanjani ngaphandle kwesizathu! Kumele kube nomsuka wayo yonke into!
  Umfana oyisigqila waphendula:
  - Kufanele sikuthathe njenge-axiom yokuthi uNkulunkulu ukhona. Futhi ukholwe kukho. Futhi uma ucabanga futhi ukuthole isikhathi eside, ngokuqinisekile uzohlanya!
  Wahleka uNobuhle wacula wathi:
  - Lezi yizinganekwane zezingane,
  Yebo uyakholwa kuNkulunkulu...
  Nikeza abapristi imali,
  Futhi-ke uzothola izulu!
  UBoy Gulliver wavuma ngekhanda:
  - Maye, akunakwenzeka ukwazi konke!
  Intombazane yabuza:
  - Kungani abantu beguga futhi bafe ngaphansi kukaNkulunkulu uMninimandla onke?
  Umfana oyisigqila waphendula:
  - Retribution for isono!
  Ubuhle uthe:
  - Kodwa futhi siyona futhi asigugi!
  UBoy Gulliver waphakamisa amahlombe:
  - Angazi ukuthi kungani ningabantwana baphakade! Futhi nawe awazi! Njengoba nje akwaziwa ukuthi kungani inkomo inezimpondo, kodwa ingulube ayinazo!
  Intombazane yaqhweba umfana othunjiwe futhi yasikisela:
  - Mhlawumbe ufuna isiswebhu? Noma kufanele uthose izithende zakho ezingenalutho?
  UBoy Gulliver wabuza:
  - Kuzofakazelani lokhu?
  UNobuhle waphendula wathi:
  -Ngokuba mina ngiyiNkosi uJehova kuwe!
  Umfana oyisigqila waphendula ngesibindi:
  - Awu, awukwazi ukubulala umphefumulo wami!
  Intombazane yathi:
  - Ungathunyelwa ezinkwalini, okuyisihogo sangempela. Noma mhlawumbe endaweni engcono. Isibonelo, ngingakwenza isikwele sami!
  UBoy Gulliver wavuma ngekhanda:
  - Ngiyabonga!
  Intombazane yabuza:
  - Ngitshele kangcono, yiziphi izigigaba owaba nazo nama-Lilliputians?
  Umfana oyisigqila waphendula ngokumamatheka:
  - Lapho ngilele, bangibopha. Nokho, banginika ukudla. Hhayi-ke, basidubula ngemicibisholo. Okulandelayo, bekuthakazelisa kakhulu. Bangiqaqa baze banginika inkululeko ethile. Ngenxa yalokho, ngibanikeze nezinkonzo ezithile.
  Ubuhle obungafaki zicathulo, obunyathela amatshe acijile, ashisayo ngezinyawo zakhe ezingenalutho, eziwubuntwana, kodwa ezinhle kakhulu futhi emamatheka, wabuza:
  - Yiziphi izinkonzo obanikeze zona? Ngobude bakho, cishe akulula kakhulu ukuthi abesifazane babhekane nomdondoshiya onjalo!
  Umfana uGulliver wahleka futhi waphendula:
  - Ngenze isevisi enkulu kakhulu. Wathatha imikhumbi engamashumi amahlanu abaphikisi baseLilliput ababeyilungiselele ukufika. Futhi ngalokho basindisa isimo sabo ekufikeni kwebutho elinamandla!
  Intombazane yashaya umfana ngentende yesandla emhlane onqunu, ebomvu ngenxa ye-tan entsha, futhi yakhala:
  - Lokhu kuhle ngempela! Kuvela ukuthi lokhu ukukhula okukhulu okungasetshenziselwa okuhle!
  Umfana uGulliver wacula ephendula:
  Hhayi ukukhanyisa kuphela, kodwa nokubhema,
  Mhlawumbe intaba-mlilo, mhlawumbe intaba-mlilo...
  Mhlawumbe enhliziyweni yami ngingaba yisidwaba,
  Futhi umdondoshiya, nomdondoshiya!
  Umfana waqhubeka nokunyathela amatshe acijile, ashisayo ngezinyawo zakhe zobuntwana, ezilimele, eziklwetshiwe. Futhi kwakubuhlungu futhi kungajabulisi. Kodwa ingane enesibindi yazibamba.
  Futhi ukuze aziphazamise wabuza:
  - Kodwa hlobo luni lokholo onalo?
  Intombazane yabuza ngokumamatheka:
  - Ucabanga ukuthi yini edingekayo ukuze ube nokholo?
  UBoy Gulliver wavuma ngekhanda:
  - Bonke abantu okungenani banokukholwa okuthile. Ngisho nezixhwanguxhwangu!
  Intombazane yakhala:
  - Asibona ababi! Futhi asikholelwa ezinganekwaneni!
  Umfana oyisigqila waphendula:
  - Kodwa usengozini yokulahlekelwa umphefumulo wakho!
  Kuphendula le ntombazane yaqala ukucula ngendlela exakayo;
  Yayiqonde ukuthini iNkosi?
  Yena, ehlala kude kabi...
  Lapho i-oda linikezwa ukusebenza,
  Ukuze singahlali ephusheni.
  
  Nakuba ingubo yasebukhosini iyinhle,
  Kodwa akusekho muntu oncishanayo...
  Ubumpofu buqeda indawo engenalutho -
  Umhlaba wethu wokuhlupheka uyingqophamlando!
  
  Futhi u-Adamu akanacala ngalokhu -
  Indoda elula yaseSoviet, yaseRussia...
  Ngahamba nqunu ngingalifihli ihlazo lami.
  Njenge-proletarian ngaphansi kwe-tsarism!
  
  UNkulunkulu wamnika ukudla - umkhawulo,
  Idlelo ngaphandle kokwazi izimfoloko...
  Uma ufuna okuningi uzoshaywa!
  Futhi uphuze ngentende yesandla sakho ngaphandle kwamabhodlela.
  
  U-Adamu wabhekana nesimo esinjalo,
  Kwelinye ipharadesi elisabekayo, eliyisicefe!
  Kodwa inyoka yandiza ngamaphiko,
  Waqonda: umuntu uyahlupheka...
  
  Kukhona indlela yokuphuma esihlahleni,
  Yakha umuzi, ubelethe!
  Ukuze ungazuli emahlathini isikhathi eside,
  Ngezinye izikhathi ukukhohlisa kuyadingeka!
  
  Ngintshontshe ukhiye wemilingo ezulwini,
  Ukushiya i-Edeni yesimiso...
  Lapho uzothola intombi yamaphupho akho,
  Okungenani ungabhubha endaweni engaphansi komhlaba!
  
  Yebo mfana ikhona ingozi
  Le planethi ayisona isipho...
  Kodwa uzoqaphela unembeza, udumo,
  Futhi uzothola umdlalo wakho ophelele!
  
  U-Adamu wathola lesi sikhiye -
  Wavula amasango walishiya izulu.
  Isoni sachitha amandla amaningi,
  Ukuhamba phezu kwamatshe ezintaba ezinkulu...
  
  Nakhu ebona isango futhi -
  Yaphinda yavela inyoka enamaphiko...
  Wathi: NginguSathane omuhle.
  Ibhawodi lazivulela lona...
  
  U-Adamu wangena futhi wabona -
  Isimangaliso esipendwe kanje...
  Intombi enqunu emva kwentaba,
  Gcoba isitsha segolide se-porcelain.
  
  Kodwa kuhle kangakanani?
  U-Adamu umfana akakwazanga ukuzibamba!
  Aqabule izindebe zakhe
  Kwaba mnandi kunoju!
  
  Wamphendula -
  Izidumbu zihlanganiswe yinjabulo enesiphepho...
  Cha, ungamthuki uSathane -
  Amadoda abonakala esonweni!
  
  UNkulunkulu wabaxosha epharadesi, kodwa...
  Iplanethi yaba ikhaya labo.
  Yize abantu benelanga elilodwa vo.
  Kodwa kunezinkulungwane zabantwana!
  
  Yebo kwakunzima kakhulu -
  Izikhukhula, isomiso nobusika.
  Kodwa ingqondo iyisigwedlo esinamandla,
  Umuntu usephenduke isidalwa esinamandla!
  
  Njengengelosi angandiza,
  Yeka ukuthi idemoni lasezintabeni likubhubhisa kanjani impumuzo!
  Dala umgwaqo lapho ongaya khona -
  Finyelela kunoma iyiphi indawo emhlabeni.
  
  Futhi sidinga isikhala -
  Sizokwazi futhi ukunqoba.
  Ngakho isono sethu akusona isigwebo,
  Cha, ungakhulumi umbhedo!
  
  Ngaphandle kwesono, ayikho inqubekela phambili,
  Imicabango idala ukunyakaza!
  Kunempendulo eyodwa kuphela kule ntshumayelo:
  Asilidingi ipharadesi lomunye umuntu!
  Intombazane yacasuka yashaya phansi ngonyawo olungenalutho, okwenza amatshe aqhaqhazela futhi agxume. Futhi lokhu wakwenza ngokuzimisela.
  Lena intombazane ngempela evela ezweni elincane ingunaphakade.
  U-Boy Gulliver waphawula:
  - Awu, awukwesabi ngempela ukuhlushwa kwaphakade, kwesihogo?
  Intombazane yahleka futhi yabuza:
  - Uke wabona isihogo ngokwakho?
  Umfana uGulliver waphakamisa amahlombe akhe obungane futhi waphendula:
  - Eqinisweni, cha!
  Intombazane yahleka futhi yengeza:
  -Ingabe kukhona abantu ezweni lakini owake wabona isihogo?
  Umfana oyisigqila welula izandla zakhe:
  - Angazi! Omunye, nakuba eyisidakwa, waziphuzela ngokudangala futhi wabona isihogo namademoni. Kodwa akekho owazi ngokuqinisekile ngalokhu futhi ongakwazi ukwazi!
  Ubuhle uphawule ngokuhlekisa:
  - Yileyo ndlela okholelwa ngayo ezinganekwaneni zezingane. Futhi abapristi bathatha imali kuwe yezinganekwane!
  Umfana uGulliver wathuka waphendula:
  - Akuyona nje indaba yokwesaba isihogo. Ukulalela uNkulunkulu ngaphansi kokucindezeleka akukhona nhlobo okudingwa uMninimandla onke. Ukube ubethanda, ubezokhombisa iZulu nesiHogo ngobukhazikhazi bazo. Futhi akekho ongalokotha aphikisane!
  Intombazane yavuma ngekhanda futhi yabuza:
  - Futhi uyini umnyombo wenkinga?
  Impendulo ivela ku- Boy Gulliver:
  - Iqiniso lokuthi asesabi kuphela uNkulunkulu, kodwa futhi siyamthanda!
  Ubuhle obungafaki zicathulo wavuma ngekhanda:
  - Kuhle ukuthi uyamthanda! Kungani engakuthandi?
  Umfana oyisigqila waphendula ngokuzethemba:
  - Futhi iNkosi uNkulunkulu uyasithanda!
  Intombazane yagigitheka:
  - Ngakho-ke uphendulela abesifazane abasha, abahle babe izalukazi. Futhi ithumela zonke izinhlobo zezinhlekelele zemvelo?
  U-Boy Gulliver waphawula:
  - Noma ubani othanda noma ubani omthandayo !
  Ubuhle obungagqoke lutho wagigitheka futhi washaya isigqila u-Gulliver ngesiswebhu sakhe, etshiyoza:
  - Ngiyakuthanda! Futhi yingakho ngishaye!
  Ngemva kwalokho wacosha itshe ngezinzwane ezingenalutho. Wayilahla. Yabhodloza iqabunga lesundu elalimila endleleni. Futhi ehleka, wabuza:
  - Woza, mhlawumbe ungakwazi ukucula! Ngokwesibonelo, mayelana nendlela omthanda ngayo uNkulunkulu uSomandla?!
  Umfana oyisigqila uGulliver wavuma ngekhanda:
  - Ngenjabulo!
  Intombazane yaxwayisa ngokusongela:
  - Kodwa uma ngingathandi, umfana uzothosa izithende zakho ezingenalutho, zezingane!
  Umfana oyisigqila waqala ukucula ngokuphendula, ngezwi lakhe elicacile nelimnandi kakhulu;
  Umsebe welanga ukhanya ebumnyameni obusagolide,
  Ithunywe yikherubi, imikhonzo evela kuNkulunkulu kimi!
  Imimoya emibi ihlasela - uswebezane oluvukile,
  Umhlaba ongaphansi uletha izinkinga eziningi!
  
  Senza amaqhinga amaningi angcolile - izenzo ezimbi,
  Uma ufisa okuhle, usele wedwa!
  Bengifuna ukugqabula amaketango abe yizicucu,
  Kodwa ukhololo owanikezwa umbusi unamandla!
  
  Ngakhumbula ubuso bowesifazane othandiweyo wami,
  Ngizodlula emalangabini ezimpi nokuduma kwezulu!
  Futhi umoya ongcwele wangena enhliziyweni yami,
  Kunzima kimi, ngiyabubula, ngiminyanisa ngokudangala!
  
  Ngezansi kwethu kunethafa, ukhaphethi wezihlahla,
  Ubumnyama obungenakubalwa bezitha bakhe udonga!
  Kepha ingelosi yeNkosi yelula isandla sayo sokunene;
  Isikhathi sokuwina futhi uthi sala kahle ku-melancholy!
  
  Ngiyamdumisa uKristu - ungunkulunkulu,
  Emphefumulweni wami onesono: USomandla uyahlabelela!
  I-motif ijwayelekile kuwo wonke umuntu, iphindaphindwa emahubweni,
  Umkhonto ubukhali - hamba uhambo!
  
  UNkulunkulu wokuthula uhlangana nebunzi elimnyama kakhulu,
  Izwe Lobaba Elingcwele likhashelwe nguwe!
  Wesaba empini, wehlukana nenkemba yakho;
  Unqotshiwe isitha sakho, uSathane!
  
  Ngaphendula uNkulunkulu, ngikhothamela emhlabathini.
  Yebo, umuntu ubuthakathaka, inyama yakhe ingamanzi!
  Kuthe sekunzima ngamemeza kuwe.
  Ayifikanga impendulo, wasinda ngokulambisa empini!
  
  Ngicela Somandla, ngiphe ithuba elilodwa,
  Ukucindezela intando yakho futhi unqobe ibutho lesihogo!
  UKristu waphendula - wabona ihora lokubhujiswa,
  Kodwa bengifuna ukuhlola ukholo lwakho!
  
  Kulungile, hamba uthandaze - ngizokuthethelela,
  Ukuhlupheka kwabantu, maye, ngiyakuzwa!
  Khumbula uDavida, ubeke ilitshe endwayimaneni.
  Zonke izoni zomhlaba zingamadodana kaKristu!
  
  Futhi ngakho ngilwela, ngenxa yenkazimulo kaKristu,
  Futhi kugeleza umfudlana wegazi elibilayo!
  Futhi izintaba zabafileyo, inani lezisulu ayinakubalwa,
  Kodwa ngikholelwa kuNkulunkulu uSomandla onothando!
  Intombazane yaqala yashaya isigqila esingumfana uGulliver ngemvubu. Wabubula umfana enqunu.
  Wabe emshaya ehlombe evuma, ethi:
  - Ucule kahle! Unesiphiwo!
  UGulliver umntwana wavuma ngekhanda futhi waphawula:
  - Futhi ngani?
  Intombazane yaphendula ngokuzethemba:
  - Ukuze wazi indawo yakho!
  Umfana wavuma ngekhanda:
  - Yebo, ngikulungele ukwazi! Kodwa phakathi kwamaLilliputians ngangiphethe isicoco sikaDuke. Futhi kwakupholile kakhulu!
  Intombazane yahleka futhi yaphawula:
  - Ingabe ubuyinduna? Lokhu kuyathakazelisa kakhulu! Futhi ngiyiViscountess!
  Umfana wavuma ngekhanda:
  -Ingabe uyi-Viscountess? Lokhu kuyamangalisa!
  Intombazane yaphawula:
  - Ngingayala ukuthi ukhishwe isikhumba uphila futhi ufafazwe ngosawoti! Khona-ke uzoqonda ukuthi kusho ukuthini ukuncintisana nami!
  Umfana uGulliver wakhothama futhi waphendula:
  - Ngigcwele ukuthobeka!
  Intombazane yahleka futhi yaphawula:
  - Izithende zakho ezingenalutho zifuna izinduku ngokucacile. Okungcono nakakhulu, zishise nge-crowbar eshisayo. Khona-ke uzoqonda ukuthi ubaluleke ngani!
  Umfana oyisigqila waphendula:
  - Ngizokwamukela noma yisiphi isijeziso esivela kuwe!
  Amoyizele uNobuhle aphendule:
  - Kodwa namuhla nginomusa futhi ngizokuthethelela. Inqobo nje uma uzophinde ungiculele!
  Umfana oyisigqila uGulliver wavuma ngekhanda:
  - Ngikulungele ukukuculela usuku lonke!
  Intombazane yamshaya ngesiswebhu futhi yabhodla:
  - Ake sicule!
  Futhi ingane eneshwa yaqala ukwenza uthando;
   Umqambimanga omubi okhuluma ngaye
  Engathi uthuli lobaba!
  Ukuthi into eyinhloko kukho konke ukuzingela i-ruble,
  Futhi udinga ukuhamba nokugeleza kwesiphetho!
  
  Kodwa hhayi isosha elinjalo, izwe losizi olungcwele,
  Phela, kuye impi kuwubizo lwakhe oluyinhloko!
  Umyalo wenkosi ulula: yilwani ningesabi;
  Ukuphefumula okuneqhwa ngeke kukwesabe ukufa!
  
  Futhi isikhala yilokho umuntu awaziyo,
  Inikezwe kuye ukundiza futhi anqobe isikhala!
  Okokuqala isiqalo esinamahloni, bese sigijima kakhulu,
  Kuyoba khona umbuso emithala yezigidi!
  
  Akunakwenzeka ukuyeka, nakuba igazi ligeleza njengomfula,
  Impi phakathi kwabantu, ngomsangano omubi!
  Ngifuna ukuphumula, ngidle i-aspic pie,
  Futhi ulale otshanini ngaphansi kwesidleke sezinyosi esimnandi!
  
  Kodwa nomaphi lapho uthola khona injabulo, akukho ezulwini noma esihogweni,
  Ihlala inawe, kodwa isekude!
  Ubheke esibhakabhakeni inkanyezi oyikhethile,
  Ukugcina inhliziyo esigabeni esingcwele!
  
  Kepha iMotherland ikhona, nelanga nenyanga,
  Ufana neso elimangalisayo - umxhasi wakho!
  Futhi uma kunesidingo, klebhula, ngisho nasenkabeni,
  Yeka ukuthi izacile futhi idabukile kanjani izintambo zokuphila!
  
  Izwe lobaba kuze kube phakade, kubo bonke abantu,
  Njengolwandle lapho injabulo igcwala khona!
  Ubukhulu bobuhle, nesibindi namaphupho,
  Nalowo mlilo wothando ongeke ucime!
  Umfana oyisigqila wahlabelela wakhothama. Intombazane yavuma ngekhanda yamshaya ngesiswebhu, kodwa kulokhu yakhala kancane futhi yakhala:
  - Ubhale kahle lokhu! Ngicabanga ukuthi ufanele ukuhlushwa endaweni yokubeka!
  Umfana oyisigqila uGulliver wakhononda:
  - Ungangibeki ku-rack!
  Intombazane yaphikisa:
  - Cha! Okungenani uzokwazi lokho umfana abhekana nakho lapho insimbi eshisayo ishisa isithende esingenalutho. Ngesikhathi esifanayo bayosonta amalunga akho. Futhi ngakho-ke izohlanganisa ngisho nemithambo futhi iphendule ngokuphelele ngaphakathi.
  Umfana oyisigqila uGulliver wavuma ngekhanda:
  - Intando yakho! Ngivumelana nakho konke!
  Intombazane yahleka futhi yaphawula:
  - Uyalalela! Kulungile, sizokuhlukumeza ngokucophelela ukuze singakukhubazi. Awungitshele, usengumfana, wake washaywa yini?
  Impendulo ivela ku- Gulliver:
  - Yebo, hhayi okuningi!
  Intombazane yavuma ngekhanda:
  - Ingabe ufuna ukushaywa kabi kakhulu?!
  Umfana oyisigqila waphendula ngokwethembeka:
  - Vele akunjalo! Ngingumuntu ojwayelekile ngokwengqondo, futhi vele angikuthandi ukulinyazwa!
  I-Viscountess yacula ngokumamatheka:
  Umhlaba uyaphana kinina zoni.
  Futhi isibhakabhaka sigcwele ingozi...
  Sizoba ndawonye njengomndeni
  Amarozi anuka kanjena ngaphambi kwesiphepho!
  Umfana uGulliver wababaza:
  Konke okusemhlabeni kuncike kukho
  Kusukela phezulu kwezulu...
  Kodwa udumo lwethu, kodwa udumo lwethu,
  Kuncike kithina sodwa!
  
  
  
  IZIGIGABA ZENKOSAZANE EBALEKILEYO
  ISICHAZELO
  Inkosazana enhle yaseScandinavia iphoqelelwa ukushada nenkosi endala yaseFrance. Ephelelwe ithemba, ubaleka egqoke ingubo empofu, futhi uhambo lwakhe olungafake zicathulo olunqamula eFrance luyaqala, lugcwele izingozi nezigigaba.
  . ISAHLUKO No
  Komunye umbuso owawuchuma eScandinavia, kwakuhlala inkosazana eyayinobuhle obumangalisayo. Wayenezinwele ezinombala weqhwa, ezifafazwe kancane ngempushana yegolide, eyayigoqeka njengoboya bewundlu. Ngakho inkosi yaseFrance yayifuna ukumthatha abe ngumkakhe. Futhi wathumela imikhumbi engaba yisihlanu nezipho ezibizayo kuye.
  Inkosi yaseSweden ithole izipho namanxusa ngenhlonipho. Futhi wavuma ukuyidela indodakazi yakhe. Kodwa wavele waba nenkani. Wayenesithandwa esiyimfihlo, insizwa enhle emhlophe. Kodwa inkosi yaseFrance yayingasencane futhi ingakhanyi ngobuhle.
  Futhi u-Augustine omuhle, lelo kwakuyigama lenkosazana, wenqaba ukuhamba. Kodwa inkosi yaseSweden yaphupha ngomfelandawonye neFrance eyayinamandla ngaleso sikhathi ukuze ibhekane neRussia yama-tsarist.
  Wabe esesebenzisa iqhinga. Imemele indodakazi yami esidlweni sakusihlwa. Ngazama ukumbingelela ngemfudumalo. Futhi yena ngokwakhe wanezela ngokuthula iphilisi lokulala elinamandla, elamkhipha izinsuku ezintathu nobusuku.
  Inkosazana ayizange imsole uyise ngokukhohlisa, futhi ngaphandle kokuchitha isikhathi yaphuza iwayini elibomvu, elimnandi.
  Futhi wazumeka ubuthongo. Wayethwelwe ngohlaka lwegolide, embozwe ngevelvet nosilika, wayiswa endaweni ehamba phambili yemikhumbi yasebukhosini yaseFrance.
  Bangifaka egunjini elivalwe ngendwangu yegolide, babeka izintombi ezinonogada.
  Ngemva kwalokho, imikhumbi emikhulu emihlanu yaseGreat France ephethe inganono yahamba.
  Izibhamu zombuso waseSweden zababingelela.
  Intombazane yayilele ngokuthula. Amaphupho akhe ayelula, enomoya futhi emnandi. Wabona kuzo izingelosi, amakherubi akhazimulayo, uNina kaNkulunkulu emuhle njengelanga, nokunye okuningi. Intombazane yalala izinsuku ezintathu zilandelana, futhi mhlawumbe yayingakaze iwabone amaphupho aqhakazile, amahle futhi amnandi kangaka. Kodwa kwabe sekufika ukuphaphama. Futhi kwabonakala kungekuhle kangako. Nokho, inkosazana yayihlakaniphile. Futhi akazange abe hysterical. Futhi ngesikhathi esifanayo, wanquma ngokuqinile ukubaleka uma kudingekile.
  Kodwa lokhu akulula ukukwenza. Wayelokhu ebhekwe njalo. Futhi imikhumbi yayilayishwe ukudla namanzi futhi ayizange ingene emachwebeni.
  Kodwa ekugcineni bafika ePort de Calais. Yamukelwa ngenhlonipho inkosazana. Wayegcwele ubucwebe ngokoqobo, njengesitolo sobucwebe.
  Futhi enqoleni yegolide, egcwele amadayimane, ngokulondeka okukhulu, bamyisa eParis.
  Yiqiniso, u-Augustine wayengakwazi ukufunda inganekwane mayelana noGerda weNdlovukazi Yeqhwa, kodwa akazange azizwe ekhululekile ngokuphelele. Wayephelezelwa uhide lwezimoto eziningi kanye nempelesi yokuhlonishwa. Ngakho abaphangi abazange basabise.
  Inkosazana yayicabanga ukuthi izobaleka kanjani. Yayiminingi imibono, kodwa awukho owawufaneleka.
  Futhi lapho esondela eParis, babona intombazane endleleni. Wayegqoke ingubo edabukile, engcolile futhi engafakile nezicathulo. Kodwa ngesikhathi esifanayo enhle, futhi blonde. Kanti yena uma egeziwe wavunulwa wavele waba umuntu odlula ngendlela yenkosazana.
  U-Augustine wamngenisa enqoleni futhi wamcela ukuba ageze kancane endleleni. Ngaphezu kwalokho, kusehlobo futhi kuyashisa, futhi-ke, ujuluka ngezingubo zikanokusho, ubucwebe kanye nenqola yegolide.
  Lapho yabuza intombazane ukuthi ingubani.
  Waphendula:
  - NginguGertrude! Ubaba wayeyinduna, futhi umama engowesifazane nje ovamile. Washona, manje ngaba intandane ezulazulayo.
  Augustine wasikisela kuye:
  - Ake sishintshe! Uyoba inkosazana, futhi ngizogqoka amanikiniki akho. Ngemva kwalokho, uyangixosha, futhi ngizohamba. Kodwa wena, Gertrude, uzoba umfazi wenkosi yaseFrance!
  Intombazane efana nenkosazana, i-blonde enhle, enhle futhi ebukekayo, egezwe othulini, yavuma ngekhanda:
  - Kuhle! Ngiyavuma. Igazi likaDe Guise uqobo ligobhoza kimi. Futhi umama wangifundisa isiLatini, futhi ngiyayiqonda imikhuba yasesigodlweni.
  Augustine waphawula:
  - Ungowesinye isizwe. Uma kukhona, bavumelana ngokulahlekelwa inkumbulo ngenxa yephilisi elinamandla lokulala ewayinini!
  UGertrude wavuma ngekhanda:
  - Ngizozama! Nawe?
  Inkosazana yasho ngokuqiniseka:
  - Futhi mina, njengosanta, ngizohamba ngezicathulo emhlabeni wonke ukuze ngifune injabulo!
  Intombazane yathi:
  - Kuyajabulisa ukuhamba ungafake zicathulo ehlobo. Kodwa ebusika, izinyawo zami ezingenalutho zibanda kabuhlungu!
  Augustine waphawula:
  - Ubusika busekude. Futhi eFrance, ngatshelwa, ihlobo lide. Ngakho ngithemba ukuthi ngingangena ngandlela thize. Noma mhlawumbe babuyele ezweni lakubo.
  UGertrude wavuma ngekhanda:
  - Ngikufisela inhlanhla!
  Inkosazana yadelela ukugqoka amanikiniki ayo asemanzi te emva kokugeza. Wathatha ingubo yencekukazi elula kodwa ehlanzekile. Futhi wanquma ukuhamba engagqokanga zicathulo, ngoba wayehlale efuna. Kodwa okokuqala, ihlobo laseSweden alifudumala njengaseFrance, futhi okwesibili, ubani ongavumela indodakazi yenkosi ukuthi ihambe ingafake zicathulo?
  Futhi kuhle kakhulu ukwenza lokhu emgqeni kanye namathayili abushelelezi, ukuzwa ngentombazane engenalutho yentombazane, cishe intombazane.
  Kodwa yeka ukuthi kulula kangakanani lapho zonke ubucwebe kanye ingubo bulky kususwa kuwe. Ugqoke ingubo ecishe ibe mhlophe kuphela, isiwashiwe kakade, futhi imfushane kakhulu, ishiya izinyawo zakho zingenalutho. Kwakungenzeka ukukhetha ingubo ecebile kumantombazane, kodwa u-Augustine wanquma ukungazidonseli ukunaka kakhulu kuye. Futhi kukhululekile nakakhulu ukugqoka ingubo emzimbeni onqunu.
  Lapho behlukana, laba bangane ababili baxhawulana. UGertrude, ngokuphambene nalokho, wayejabule kakhulu, nakuba ayesindwa ubucwebe, ikakhulukazi umqhele nobuhlalu, futhi ngokuvamile wayefaka amacici akhe ngandlela-thile ukuze angahlabeli izindlebe zakhe.
  Kwakungemnandi futhi ezinyaweni ezicathulweni eziyigugu ezinezithende eziphakeme. Kodwa manje usengumuntu wasebukhosini.
  Futhi inkosi iyoba umyeni wakhe.
  Futhi u-Augustine waphuma endlini yokugeza. Futhi ngokushesha ngangokunokwenzeka wehla ngezinyawo zakhe ezingenalutho, ezipholile.
  Lapho ehamba otshanini, wezwa eklolodelwa kancane. Kodwa ngase nginyathela etsheni. Amatshe ashisayo ashisa kabuhlungu amathenda ezinyawo zentombazane. Bafana nengane encane. Kwaba buhlungu, wabubula u-Augustine.
  Futhi ngokushesha wehlela otshanini. Kwakulula lapha, kodwa noma kunjalo, i-turf yamhlaba izinyawo ezithambile, eziqinile ngempela.
  U-Augustine wayefuna ngempela ukubuyela emuva, kodwa wabamba amazinyo waqhubekela phambili.
  Wazama ukucabanga ukuthi ungcwele. Kodwa abangcwele babekezelela ukuhlushwa.
  Lapha u-Gertrude wahamba engafake zicathulo etsheni elishisayo kalula nangokumamatheka. Ungabona isikhumba ematheni akhe sinjengezinselo bekamela.
  Futhi uzojwayela u-Augustine.
  Kodwa uze ujwayele... Lapho inkosazana ihamba kakhulu, kulapho amathende ayo ahlaba khona, angenalutho ekhala. Kowesifazane ompofu lokhu akulutho, ngaphandle kwenkosazana yasezweni lasenyakatho?
  Noma kunjalo, u-Augustine waqhubeka ngenkani. Hhayi kude neParis. Futhi lapho wayecabanga ukuthi kukhona azokuthola. Kodwa wabe esefika emaphethelweni edolobhana eliseduze kwaseParis. Kwadingeka ngihambe esihlabathini. Okuphinde kube buhlungu kakhulu emilenzeni ebhotshozwe izindwani zotshani. Intombazane yaxhugela imilenze yomibili yabubula. Wayeqhaqhazela.
  Amathole akhe nawo abebuhlungu - ubengajwayele ukuhamba ibanga elide engafakile zicathulo.
  Ngaphezu kwalokho wayelambile. Yisikhathi sesidlo sasemini nje. Ukuhamba emoyeni omusha kuvusa isifiso sakho sokudla.
  Intombazane yangqongqoza endlini eseduze. Umnyango wavulwa umnikazi - owesifazane oneminyaka engaba ngamashumi amathathu. Wabuka unyathela, egqoke amanikiniki awiswe phansi, angenalutho ezinyaweni, wabe esethi:
  - Ufunani! angikhonzi.
  Augustine wabhala:
  - Nginike okungenani uhlobo oluthile lomsebenzi.
  Owesifazane ongumfuyi wambuka kakhulu. Ubuso buka-Augustine babuphaphathekile, kodwa kakade sebebomvu ngenxa yelanga, kanjalo nemilenze yakhe. Futhi uyabona ukuthi izinqe zakhe zithambile futhi zilukiwe, futhi izandla zakhe ziyi-aristocrat, enezinzipho ezinde.
  Owesifazane okhulelwe wabuza:
  - Ingabe ubuyincekukazi yomuntu ohloniphekile?
  Inkosazana yavuma ngekhanda:
  -Yebo, kwakunjalo!
  Owesifazane wavuma ngekhanda:
  - Kubukeka sengathi uxoshiwe. KULUNGILE. Angimdingi umsebenzi, nginezingane. Kodwa ngisazokuvumela usebenze ukuze ukondle. Ungakwazi ukuluka obhasikidi?
  Inkosazana yaphefumula futhi yaphendula:
  - Awuzange wazama.
  Owesifazane wanyathela ngonyawo lwakhe enqunu, olubomvu ngokucasuka:
  - Kulula, uzofunda! Luka obhasikidi abahlanu futhi uthole ukudla kwasemini.
  Avume ngekhanda u-Augustine. Wangena endlini. Wayempofu. Izingane nazo zazizacile, zishukiwe futhi zingafakile izicathulo. Amantombazane amathathu nomfana babeluka obhasikidi. Augustine wahlala nabo phansi. Intombazane yamnika i-bast futhi yamkhombisa ukuthi kwenziwa kanjani.
  Yaqala yaluka inkosazana. Iminwe yakhe yayinobuciko ngokwemvelo futhi inamandla, futhi wayengumfundi osheshayo.
  Ngisho no-Augustine waba nesithakazelo futhi waluka ngomdlandla. Ngokushesha kwaqhamuka indoda enentshebe, umyeni wowesifazane, yathatha obhasikidi. Nokho, ngabona entsha:
  - Waze wamuhle. Ngingenza imali ngento enenzuzo enkulu kunobhasikidi!
  Owesifazane ompofu waphakamisa isandla sakhe:
  - Uyintombazane ehloniphekile. Ungamenzeli iziphakamiso eziyichilo.
  Umlimi washiya iqhugwane; kwakunguye yedwa emndenini ogqoke amabhuzu. Kodwa-ke, ukugqoka amabhuzu eFrance ngoJuni akumnandi kakhulu. Kodwa kwakukholelwa ukuthi kwakufanelekile kuphela ukuthi izingane zingabi nazicathulo, futhi mhlawumbe nabesifazane, kodwa hhayi kumuntu omdala.
  Augustine nezingane bakhafula konke okubi. Ngemva kwalokho, ekugcineni sathola uphuthu nobisi. Nenkosazane yadla. Ngemva komsebenzi womzimba noshintsho, ukudla okulula kwakubonakala kumnandi kakhulu kuye.
  Owesifazane ongumlimi waphawula:
  - Ungahlala nathi.
  U-Augustine wanikina ikhanda lakhe kabi.
  - Ngifuna ukubuyela ezweni lakithi.
  Owesifazane wabuza:
  -Likuphi izwe lakini?
  Inkosazana yaphendula ngokwethembeka:
  - ESweden!
  Owesifazane ongumlimi waphawula:
  - Kude. Sidinga ukuya ethekwini. Kodwa izinyawo zakho zithambile. Udinga ukuwenza amaholoholo, noma ufake izicathulo.
  U-Augustine wabhala:
  - Ngiyakwazi ukuyiphatha.
  Owesifazane wabuza:
  - Ungakwazi yini ukuthunga?
  Inkosazana yavuma ngekhanda:
  - Ngingene kancane ekuthungeni, kodwa kuthiwani?
  Owesifazane ongumlimi waphawula:
  - Hamba uyobona uMarco. Unomuzi ocebe kakhulu kulo muzi. Udayisa okhaphethi. Ungathola imali kuye ngezicathulo kanye nengubo ehloniphekile.
  Avume ngekhanda u-Augustine.
  - Ngizokucabangela lokho.
  Intombazane ka-august igazi yazizwa ikhathele, futhi kwase kuphuze kakhulu. Futhi wathi:
  - Mhlawumbe uzongivumela ngilale?
  Owesifazane ompofu wavuma ngekhanda:
  - Ungalala nezingane etshanini. Nasemini babekhathele futhi belalela.
  Kwakukhona izingane eziyisishiyagalombili ezisukela eminyakeni emihlanu kuya kweyishumi nantathu ubudala. Bathule impela. Inkosazana yalala etshanini okokuqala ngqa. Kodwa lokhu kwakujwayelekile ngomzimba onamandla nonempilo. Wayithatha walala. Nezingane zahogela.
  Phakathi naleso sikhathi, uGertrude usanda kufika eParis. Naphezu kwehora leshumi nambili, inkosi yaphuma izobingelela mathupha.
  Owake waba umlimi kanye nendodakazi engekho emthethweni yenkosi, impela muhle kakhulu futhi ufana nenkosazana. Kuphela, yiqiniso, ubuso bakhe bubumnyama ngenxa yokushuka, nemilenze yakhe, nengxenye ebalulekile yomzimba wakhe. Kodwa u-Gertrude wazenza impushana futhi wafihla ubomvu bakhe.
  Kodwa wayesazizwa engakhululekile. Esahlezi enqoleni, lutho. Kodwa uma uyibeka phansi futhi uhamba, izicathulo zigubha izinyawo zakho ngoba awuzijwayele, futhi izicathulo eziphakeme zisho ukuthi uzowa.
  Kodwa inkosi yamhlangabeza. Ubukeka esengaphezu kwamashumi amahlanu. Ayimuhle kakhulu futhi ishwabene. Kodwa egqoke kanokusho. Wase ebamba uGertrude ngengalo.
  Waqala wambuza ngesizotha impilo yakhe.
  Intombazane empofu yathola ulwazi mayelana negceke kunina futhi yaphendula ngokuhlakanipha. Futhi ngokujwayelekile angizange ngikhononde.
  Inkosi yamphuzisa, yamnika nokudla. Angizange ngimdonsele embhedeni - akunakwenzeka ngaphambi komshado. UGertrude wakushwabadela lokho kudla, wazibamba ukuze angakhombisi ukudelela.
  Ngemva kokudla, owesifazane ompofu owayevame ukulamba waba nzima. Inkosi yathi akagezwe alaliswe.
  UGertrude walala phansi ebhavini. Amantombazane aqala ukukuhlikihla nokuwasha. Omunye wabo waphawula:
  - Yiziphi izinyawo eziqinile onazo.
  Impendulo ivela ku- Gertrude:
  - Futhi ngagijima kakhulu ngingenazicathulo ukuze ngibe namandla futhi ngishesha.
  Umphathi wabuza:
  - Ingabe lokhu kuyisiko phakathi kwamakhosazana akho?
  U-Gertrude waphendula:
  - Futhi lokhu akuselona ibhizinisi lakho!
  Intombazane yayijwayele ngempela ukuhamba ingafakile izicathulo. Njengoba eseyintandane, wabekezelela amakhaza ngisho nasebusika. Ukuthi akazange agule kanjani ngenkathi ehamba eqhweni. Nakuba, ngokuvamile ebusika ngaya eningizimu yeFrance.
  Kuhle ukuthi okungenani ubengaphawulwanga ngokweba. Kunalokho, ijaji ngesihe lamyala ukuba amshaye izithende ezingenalutho ngezinduku. Kubuhlungu futhi kubuhlungu, kodwa akushiyi zimpawu esikhumbeni. Ngemva kwalokho, uGertrude wayeka ukweba futhi waqala ukuthola imali eyengeziwe emadolobhaneni.
  Kodwa ukube wayeshaywe kahle, kwakuzobonakala endlini yangasese. Kodwa usashukwe kakhulu. Futhi kungakhathaliseki ukuthi zingakanani izinsolo ezinjalo.
  Imilenze yentombazane ibukeka kahle kakhulu. Kodwa izinyawo ziqinile ngempela, zinamandla kunesikhumba samabhuzu.
  Kodwa incekukazi yathula yangabuza lutho.
  Ngemva kokugeza lo owayezibiza ngenkosazana walaliswa. Akuvamile uma uminza emibhedeni yezimpaphe. Kodwa uGertrude wazumeka futhi waphupha.
  Ngakusasa u-Augustine wavuka. Ukudla kwasekuseni wayephiwa isinkwa nobisi olumuncu. Futhi owesifazane ompofu wathembisa ukweluka obhasikidi ababili abengeziwe.
  Yabe isihamba inkosazane.
  Izinyawo zakhe ezazilimele zaphola ngobusuku obubodwa futhi ukuhamba kwaba lula. Kodwa kusebuhlungu. Ikakhulukazi lapho enyathela umgwaqo owubhuqu. Kwadingeka ngishintshele otshanini futhi. Intombazane iqhubeke. Waqinisa amazinyo waqinisa. Imilenze yakhe yafudumala kancane kwase kuba lula.
  Ekugcineni, izindonga zaseParis zabonakala ngaphambili. Idolobha likhulu kakhulu, izikhathi lapho iNkathi Ephakathi yayisivele iphela futhi nezikhathi ezintsha zase ziqala. Futhi ukuthuthukiswa kwezimboni kakade kuyaqhubeka.
  Kodwa izikhali ezibukhali azikanyamalala. Ikhulu leshumi nesikhombisa kwaba yisikhathi esikhethekile.
  Augustine uhamba otshanini, prickly, ngezinye izikhathi kufanele akhiphe ameva ezithendeni zakhe.
  Ekugcineni, inkosazana iyaphoqeleka ukuba iphinde iphumele emgwaqeni. Kubuhlungu futhi kuyashisa. Ngenhlanhla ilanga lacasha ngemuva kwamafu alizange lishise kangako. Kodwa kuyahlaba.
  Augustine uhamba ngobunzima obukhulu. Useyaxhuga emilenzeni yomibili futhi usezinhlungwini ezinzima. Kodwa ukhombisa isibindi ahambe.
  Isango liya ngokuya lisondela. Kukhona onogada... Abanaki omunye umkhongi ongafake zicathulo. Abantu bayafika bahambe. Abesifazane abaningi kanye nezingane eziningi nazo azifakile izicathulo. Kodwa abawesabi kangako amatshe emgwaqeni. Futhi u-Augustine uyahlupheka.
  Kodwa nangu useParis. Lapha ama-pavements angamatshe futhi abushelelezi kancane. Akusebuhlungu kangako. Kodwa noma kunjalo, imilenze ephukile yentombazane ihlupheka kakhulu. Futhi ngisho nemikhondo yegazi eliphuma kancane iyabonakala.
  U-Augustine uya kuye futhi ubekezele. Idolobha likhulu futhi lingcolile. Izingane eziyizinxibi zigijima yonke indawo.
  Augustine uhamba. Futhi ucabanga ukuthi kufanele enzenjani? Yiqiniso, awukwazi ukuxhumana nenkosi kunoma yikuphi. Futhi uma komunye wamakhosi kanye nokubala. Kodwa ingabe bayokholelwa ukuthi intombazane engafakile izicathulo egqoke ingubo iyindodakazi yenkosi yaseSweden?
  Ngale ndlela ungafinyelela kumbulali.
  Kodwa yini okufanele uyenze? Ngangingamazi u-Augustine. Aqala futhi ukuqaqamba amathole akhe futhi wazizwa ekhathele.
  Intombazane yahlala phansi ezitebhisini yaqala ukuphumula. Wadonsa umoya wahlikihla amathenda akhe avimbekile, aluma kakhulu.
  Kweza kuye umfana. Ubukeka egqoke kahle futhi efake nezicathulo.
  Ngaphezu kwalokho, entsha futhi varnished.
  Ebheka u-Augustine, wathi:
  - Enhle futhi empofu kakhulu?
  Yaphakamisa ikhanda inkosazana yathi:
  - Bheka ingcebo ezulwini!
  Umfana wavuma ngekhanda:
  - Futhi uhlakaniphile! Uyazi, umuntu onjengawe angaphila impilo engcono kakhulu.
  UClever Augustine uthi:
  - Ngeke ngizithengise.
  Umfana wavuma ngekhanda:
  - Futhi ungenza imali ngalokhu futhi. Kodwa kukhona enye indlela!
  Inkosazana yabuza ngokumangala:
  - Futhi yikuphi?
  Umculi osemusha waphawula:
  - Singakugqokisa, sikunikeze izicathulo futhi sikubeke endlini ecebile njengencekukazi.
  Augustine wabuza:
  - Futhi kuthiwani ngokubuyisela?
  Umfana ogqoke ijazi lomsila waphendula:
  - Uzovula iminyango yabafana abalungile lapho abanikazi bengekho endlini.
  Inkosazana yahonqa ngokudelela.
  - Ucabanga ukuthi ngizoya ngakho?
  Umculi osemusha waphawula:
  - Futhi ufunani?
  Impendulo ivela ku- Augustine:
  - Sebenza ngokwethembeka!
  Umfana waphakamisa amahlombe:
  - Kungenzeka. Kodwa ukusebenza kanzima ukuze uthole amasenti kuwubuwula uma ungathola ingcebo.
  Intombazane yaphakamisa amahlombe futhi yaphendula:
  - Ngeke ngihlale eParis isikhathi eside.
  Isikhohlakali esincane saphawula ngokumamatheka:
  - Ngiyabona!
  Isuke ihambe intombi. Ngemva kokuphumula futhi ezizwa elambile, u-Augustine waqhubeka. Imilenze yakhe yayibuhlungu kakhulu emizuzwini yokuqala, kodwa yafudumala nobuhlungu badamba.
  U-Augustine wanyakaza ngamandla manje. Futhi ngaqhubeka nokulamba. Kodwa ukweba kwakuyingozi - babejeziswa. Izikhathi azikhululekile. Bangakufaka uphawu, bakushaye kabuhlungu, noma bakuthumele emsebenzini onzima. Futhi ngezinye izikhathi baphinde balengise amasela. Noma kungenjalo njalo.
  U-Augustine waqhubeka enyakaza ngamandla. Futhi izithende zakhe eziphukile, eziklwetshiwe zazikhanya.
  Khona-ke umnumzane othile wambona esenqoleni futhi wamemeza:
  - Woza lapha!
  Augustine wagijima waya kuye:
  - Ngikulungele!
  Indoda egqoke isigqoko esiphezulu yathi:
  - Uyafuna ukuzuza isinkwa sakho, isinxibi?
  Inkosazana eyayilokhu ihlukunyezwa yindlala, yavuma ngekhanda:
  - Ngokuqinisekile!
  Umnumzane wavuma ngekhanda:
  - Thatha le ncwadi uye eLouvre!
  Augustine wavuma ngekhanda:
  - Ngikulungele! Ikuphi i-Louvre?
  Impendulo ivela ku- sener:
  - Wonke umuntu uyakwazi lokhu, vele ubuze! Futhi uzodlulisela kuNkosikazi Dogville .
  Inkosazana yayithatha incwadi yaphuthuma ukuyogijima nayo. Wazizwa ephefumulelwe. Futhi njalo nje ngangibuza ukuthi ikuphi iLouvre. Bamkhombisa.
  Augustine wagijima waya esigodlweni. Lapha emnyango wavinjwa uvalo. Inkosazana yathi:
  - Ngiya kuNkk. Dogville nencwadi!
  Onogada babiza uLieutenant. Wayicosha incwadi. Wabheka ijazi lezikhali waphendula:
  - Ngizoyinikela phezu kwami! Futhi lesi sinxibi e -Chatelet !
  Onogada baphuthuma ku-Augustine basonta izandla zakhe. Yakhamisa intombazane.
  ULieutenant wambheka ngokucophelela futhi waphawula:
  - Yeka ama-curls amahle onawo, angathengiswa ngemali eningi!
  Unogada waphawula:
  - Yena ngokwakhe uyamangalisa!
  ULieutenant wavuma ngekhanda:
  - Woza, ngilandele, ubuhle. Mhlawumbe uzogwema ijele.
  Onogada bamdedele u-Augustine. Walandela uLieutenant. Waya phambili.
  Bese u-Augustine eqhuma. Izinyawo ezingenalutho zenkosazana zilula, futhi kukhona ukwesaba. Futhi wagijima njengensikazi.
  Onogada abebehlomile bazama ngokuvilapha ukumbamba, kodwa bawa ngemuva. Augustine wagijima ngesivinini. Futhi ngagijima isikhathi eside impela, kodwa ngase ngikhathala futhi ngikhathele.
  Wahlala phansi waphumula... Umfana oneminyaka eyishumi nambili wagijima weza kuye. Wayengafakile izicathulo futhi egqoke amanikiniki. Wanikeza u-Augustine i-apula, wathi:
  -Yidla, sithandwa!
  Yayithatha inkosazane yadla. Wayihlafuna ngokukhulu ukujabula wase emamatheka.
  Umfana wavuma ngekhanda kuye:
  - Ungathola umsebenzi. Kunzima, kodwa ngeke ubulawe yindlala.
  Augustine wabuza:
  - Kumele ngenzeni?
  Umfana waphendula:
  - Vula iphampu. Ngokuvamile abafana benza lokhu. Kodwa umnikazi waso uthole umyalelo emaphoyiseni wokuqasha intombazane. Awukafiki, ungavuka.
  Impendulo ivela ku- Augusta:
  - Ngikulungele.
  Intombazane yahamba nomfana kumnikazi.
  Bese ngiphoxekile. Kakade sekumi amantombazane ayishumi nambili emnyango futhi alungele ukusebenza.
  Yaqhaqhazela inkosazana... Kodwa izinkinga zayo azigcinanga lapho. Kusenjalo kuzwakale umsindo ngemuva kwakhe kwaqhamuka inja enkulu. Iphuthume entombazaneni. Wazama ukubaleka wabanjwa ngokushesha.
  Kuqhamuke isikhulu esigqoke isudi, onogada kanye noLieutenant asebemjwayele ngemuva kwenja.
  Wahleka futhi waphawula:
  - Ku- Chatelet , lobu buhle!
  Izandla zika-Augustine zaziboshwe ngemuva kwakhe wabe eseyiswa ejele. Onogada bahlanganisa izindololwane zentombazane, bayisonta amahlombe, okwakubuhlungu kakhulu. Bamthatha bamphelezela.
  Intombazane encane kakhulu yayihamba ibhekise ikhanda phansi. Ama-curls akhe amangalisayo awela ngaphansi kwamahlombe akhe. Izinyawo ezingenalutho, zopha, zashaya phansi ngomgwaqo wamatshe waseParis.
  Wayebukeka emsulwa futhi ethinta inhliziyo, uma kungenjalo ngenxa yamanikiniki amafushane kakhulu.
  Yile ndlela inkosazana, indodakazi kanye nendlalifa yezwe elikhulu, manje engafakile izicathulo futhi igqoke ingubo empofu, iholelwa ejele. Futhi i-Chatelet iyijele labantu abavamile, ngokungafani, isibonelo, i-Bastille, lapho abantu abacebile beboshiwe.
  U-Augustine wayithatha futhi wahlabelela:
  Isikhathi sokuqala sesisondele,
  Indlovukazi iholwa ingafake zicathulo esikafini!
  ULieutenant wahleka:
  - Kanje! Kuphinde kube yinhlamba koNgangezwe Lakhe! Inqwaba yezinduku kanye ne-brazier yokosa izithende zakho kukulindile ku -Chatelet .
  Augustine wathi ngokwesaba:
  - Kungani besazongihlukumeza?
  ULieutenant wonogada wasebukhosini wavuma ngekhanda:
  - Yebo! I-Vagrancy, ukuphunyuka esitokisini, lese majeste, ukulethwa kwezincwadi zothando, ngozungu olungase lube khona. Oh baby, umbulali kanye ne-rack ikulindile.
  Yaphaphatheka inkosazana yangabaza. Ngakho bamletha esigodlweni esimnyama saseChatelet .
  Kwakuyijele elalinuka, futhi izitokisi zazigcwele abantu abavamile. Akufani naseBastille, lapho isiboshwa ngasinye sineseli elihlukile, elihle.
  U-Augustine wayiswa emnyangweni wabesifazane. Kwakukhona izindonga nemigoqo nxazonke. Lapho kuphetha, kuqala kuba nokusesha. Kwakungekho lutho ku-Augustine ngaphandle kwamanikiniki. Yadilizwa onogada ababili abanamandla, abanamandla, abesilisa. Bafake amagilavu ngaphambi kokusesha. Futhi baqala ukuwuthinta kancane umzimba wenkosazana onqunu. Intombazane icishe yaquleka ngenxa yamahloni nokwesaba.
  Ambuke emlonyeni abuke kahle amakhala nezindlebe. Baze balayitha i-gas jet ukuze kube lula ukubona. Khona-ke into eyahlazisa kakhulu kwaba lapho bengiphoqa ukuba ngivule imilenze yami.
  U-Augustine wahlola:
  - Ngiyintombi, qaphela!
  O-anti abanolwazi manje bamphuthaza kancane nangokucophelela. Omunye wabo waphawula:
  - Kuhle futhi kuphelele!
  U-matron omkhulu waphawula:
  - Yebo, le nyoni ingaletha inzuzo enkulu!
  Khona-ke u-Augustine waphinda wadazuluka ngenxa yobuhlungu njengoba iminwe egayiwe ingena ngaphansi ngokujulile futhi kabuhlungu.
  Umphathi wejele wamamatheka:
  - Yiba nesineke, othandekayo! Uvame ukufihla amatshe ayigugu namasongo lapho.
  U-Augustine wayevutha amahloni nobuhlungu ngokoqobo. Kungathi bayakubethela.
  Bese bezwa imilenze yakhe.
  Umphathi wejele waphawula:
  - Izinyawo zakhe zithambile futhi zilukiwe. Ngokusobala akayena umuntu ovamile.
  Augustine wabhala:
  - Ngiyinkosazana!
  U-matron omkhulu wamemeza:
  - Thula, noma ngizokuthumela esitokisini nohlanya.
  Ukusesha kuqediwe. Ngemva kwalokho, u-Augustine wathelwa ngebhakede lamanzi afudumele ashiswe elangeni. Futhi ngokwemiyalo yenkulu, banginika ingubo enemishwe.
  Waphawula:
  - Ngokwemithetho, kufanele ugundwe izinwele zakho futhi uthunyelwe esitokisini esijwayelekile. Kodwa umuhle kakhulu futhi u-virginal ukuthi ngezinwele ezimangalisayo uzoba yigugu kakhulu! Wena, njengenkosazana, uzonikezwa ikamelo elihlukile elinemigoqo, futhi lapho umphathi we -Chatelet uzonquma isiphetho sakho .
  Umphathi wejele waphawula:
  - Ubuntombi bakhe bungathengiswa ngaphansi kwesando.
  Omdala wavuma:
  - Umkhuzi uzonquma. Ngaphandle kwawo asinalo ilungelo. Manje sizomyisa emkhakheni wamalungelo.
  Igqoke inombolo nengubo enemigqa, kodwa ingafakile izicathulo, inkosazana yaholwa ngamaphaseji anothuli, aguge izinyawo eziningi.
  Ngokuvamile e- Chatelet kuneziboshwa eziningi ezitokisini. Kodwa kukhona nabaphangi abayingozi kakhulu, abazama ukubahlukanisa nabahamba nabo. Futhi amantombazane asetshenziswa ngenxa yobuhle bawo obukhethekile ukujabulisa amakhasimende acebile.
  U-Augustine naye wayiswa esitokisini esihlukile. Kwakukhona umbhede owawunomatilasi owawugcwele utshani ngisho nesibuko, kanye nendawo yokuzikhulula nokuzishayela amanzi. Uma kuqhathaniswa namaseli avamile, lapho kukhona iphunga elibi, futhi amantombazane ahlezi ngokoqobo komunye nomunye, cishe cishe indawo yokuphumula. Futhi ebusika kukhona ngisho neziko ngemuva kodonga.
  Baletha isinkwa nojeke wamanzi ku-Augustine. Kuze kube manje, akakafakwa ekudleni ngokudla okunomsoco, ukuze amantombazane akhonza iklayenti angabi nesikhumba.
  Inkosazane, ilambile futhi ikhathele, yathanda isinkwa esimnyama futhi yaphuza namanzi.
  Ngemva kwalokho, isisu sakhe sagcwala, wasindwa walala. Wahamba kanjalo ngobusuku bakhe bokuqala ejele laseFrance.
  . ISAHLUKO No. 2.
  Inkosazana eyayivalelwe esitokisini kumatilasi wotshani yaphupha ilawula ibutho lezingelosi. Futhi balwa nebutho likaLusifa.
  Kwahlangana izingelosi ezinamaphiko namademoni anamaphiko. Baqala ukusika ngezinkemba. Izingelosi zinezinkemba eziluhlaza, amademoni anezinkemba ezibomvu. Inkosazana ebabazekayo, eyaba iqhawe ephusheni, ilwa noLucifer. Futhi impi ishube kakhulu.
  U-Lucifer uyinsizwa ebukekayo enezinwele ezimhlophe onokwakheka kwezemidlalo kanye nemisipha evelele. Ngeke usho ukuthi lo nguSathane, ogama lakhe lisetshenziselwa ukwesabisa izingane.
  Kunalokho, uyingelosi enhle nephelele kunawo wonke. U-Augustine wayengakaze ayibone insizwa enhle kangaka.
  Noma kunjalo, basika ngezinkemba, futhi izinhlansi ziphuma emaceleni.
  U-Lucifer wambuza:
  - Ungubani?
  Impendulo ivela ku- Augustine:
  - Princess Angel!
  Impendulo ivela ku- Lightbringer:
  - Kungani kufanele silwe?
  Inkosazana yaphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Angazi. Kodwa kufanele!
  U-Lucifer wayithatha futhi wacula:
  Phatha igazi enkundleni yempi,
  Akukhona okokuqala kini mantombazane...
  Kodwa mthathe njengokungcola,
  Endleleni yaseParis!
  U-Augustine unanela ngentshiseko:
  UNkulunkulu wasinika ama-sabers
  Angikwazi ukuyeka...
  Insimbi indizela esifubeni sakho,
  Ukuchitheka kwegazi, ukuchitheka kwegazi!
  Zaphinde zashayisana izinkemba, zakhipha inhlansi izinhlansi.
  U-Lucifer wabuza intombazane umbuzo:
  -Uyini umehluko phakathi kokuhle nokubi?
  U-Augustine waba namahloni futhi wacasuka:
  - Hhayi-ke ... luhluke kanjani usuku kubusuku ...
  Ingelosi eletha ukukhanya yaphendula:
  - Usuku, yebo, luhle! Kodwa nobusuku abububi. Kunezinkanyezi ezinhle kangaka esibhakabhakeni esimnyama.
  Ingelosi yavuma:
  - Yebo, kunjalo. Ngiyathanda ukubuka izinkanyezi, ikakhulukazi ngesibonakude.
  U-Lucifer wavuma ngekhanda emamatheka.
  - Yebo, izinkanyezi zinhle, njengenyanga.
  U-Augustine wacula ngokuthakasela:
  Inyanga, inyanga, izimbali, izimbali,
  Kukangaki empilweni lapho kunganele,
  Abantu nomusa nomusa!
  Ingelosi eletha ukukhanya yengeza:
  - Sithemba bonke abathandi,
  Amathemba namaphupho namaphupho!
  Inkosazana yavuma ngekhanda ingelosi, eyaletha ukukhanya, njengo-Prometheus, futhi, ngesikhathi esifanayo, yayibhekwa njengesikhulu sobumnyama.
  Kodwa empeleni, ubani uLusifa? AmaKristu afundisa: - UNkulunkulu muhle ngokuphelele, uSathane mubi ngokuphelele. Kodwa ngokweBhayibheli, uNkulunkulu wabulala izigidi eziningi zabantu, uSathane abantu abayishumi kuphela. Ngakho okuhle nokubi kuyaxaka lapha.
  UNkulunkulu uluthando? Kodwa lolu wuthando oluyinqaba.
  Lapho iningi libhekene nokuhlushwa kwaphakade echibini lomlilo nesibabule, futhi idlanzana libhekene nezindawo zokuhlala zaphakade - njengejele ezindaweni ezishisayo. Ingabe kusebenza kanjalo?
  U-Augustine wayeyintombazane ehlakaniphile, futhi kwakubonakala kuyinqaba kuye ukuthi abantu abaningi babezohlushwa phakade, isihogo. Kodwa ngakolunye uhlangothi, liyini iqiniso?
  Futhi ingabe uKristu unguNkulunkulu?
  Phela, ngempela, ingabe uNkulunkulu, owabhubhisa cishe sonke isintu ezinsukwini zikaNowa futhi, eshiya abantu abayisishiyagalombili kuphela ezigidini, wayeyozithoba kanjalo futhi afe kabuhlungu esiphambanweni?
  Futhi nikhulekele ababulali. Ingabe lokhu kubonakala kuyiqiniso?
  U-Augustine ngokwakhe wamangala lapho ebona ukuthi uNkulunkulu uJesu wayehluke kanjani kuNkulunkulu Owesabekayo weTestamente Elidala!
  U-Lucifer waqagela imicabango yakhe futhi wabuza:
  - Mhlawumbe yeka ukulwa?
  Inkosazana iphendule ngokuthi:
  Bonke abantu emhlabeni owodwa
  Kufanele bahlale bengabangani...
  Izingane kufanele zihlale zihleka
  Futhi uphile emhlabeni onokuthula...
  Izingane kufanele zihleke
  Izingane kufanele zihleke!
  Izingane kufanele zihleke!
  Futhi uphile ezweni elinokuthula!
  Ngemva kwala mazwi, inkemba yathathwa ezandleni zika-Augustine futhi ngokushesha yaphenduka isixha sezimbali eziluhlaza. Futhi iphunga liphuma kubo.
  Inkosazana yacula ngolaka:
  Eduze, eduze kwenjabulo namashwa,
  Kufanele, kufanele, sinikeze impendulo eqinile!
  Ezweni libalele, yebo, yebo, yebo!
  Nokuhlukanisa abantu - cha, cha, cha!
  Impendulo ivela ku- Lucifer:
  Sicela abantu bathule, bathule,
  Izimpi mazinyamalale ebumnyameni...
  Unogolantethe ophahleni, injabulo ngaphansi kophahla,
  Ukuthula Emhlabeni!
  Futhi inkemba yakhe yaphenduka yaba isihlahla esiluhlaza, esinephunga elimnandi lamadaisi.
  Kokubili izingelosi namademoni bayeka ukulwa. Ezandleni zabo, izikhali zashintsha zaba imisebenzi emihle yezitshalo.
  Futhi wonke umuntu wacula ekhorasini:
  Izingane kufanele zihleke
  Izingane kufanele zihleke!
  Izingane kufanele zihleke!
  Futhi uphile ezweni elinokuthula!
  Yavuka inkosazane eboshiwe. Isignali yokukhuphuka yazwakala. Iziboshwa zaseChatelet zazizoyiswa ekuseni bese ziya emsebenzini.
  U-Augustine wavuswa embhedeni wakhe wanikezwa ibhakede lamanzi ukuba ageze futhi axubhe amazinyo. Base beletha i-oatmeal nesinkwa nobisi.
  Idlile inkosazane... Usevele waba intombazane enganaki nhlobo. Ngempela, yini enye ayengayicela?
  U-Augustine wabe eseyiswa emsebenzini. Njengoba yayingakwazi ukuthunga, futhi yayingekho imiyalo eyanele, inkosazana yathunywa ukuba iyophendula itshe lokugaya. Kwakugaywa kanjalo okusanhlamvu kube ufulawa.
  Umsebenzi wawunzima futhi uyisicefe. U-Augustine wezwa ubuhlungu emilenzeni yakhe enamanxeba lapho ehamba phezu kwamatshe egceke. Izinyawo ezingenalutho zaqala ukulunywa, futhi kwavela ama-calluses amasha ezinyaweni ezimazombezombe. Futhi kubuhlungu ngendlela emangalisayo.
  U-Augustine namanye amantombazane amathathu babephotha isondo. Futhi okusanhlamvu kwawa kusuka phezulu. Futhi ungami futhi uphefumule. Umsebenzi onzima kakhulu. Kodwa amantombazane ayesevele engena kuwo, futhi izinyawo zawo ezingenalutho zazinezimpondo ngokoqobo. Ziyimpumputhe njengezinselo bekamela. Futhi u-Augustine muva nje waba umuntu ongenalutho, futhi akajwayele ukusebenza. Futhi amathole akhe namadolo nomhlane ngokushesha kwaqala ukuba buhlungu. Ukuhlushwa nje, akusebenzi.
  Futhi umbonisi ume phezu kwabo, futhi isondo liyajikeleza kancane, njengokungathi lishaywe yisiswebhu.
  Kufana nokuthi babeyizigqila eRoma lasendulo. Yebo, usanda kuba inkosazana yomqhele, ungase ube umkankosi yaseFrance - ngaleso sikhathi amandla amakhulu kunawo wonke emhlabeni. Futhi manje uyisiboshwa esingenazicathulo esigqoke ingubo edabukile, enemigqa enenombolo. Amahlombe akho angenalutho futhi imilenze yakho ingenalutho cishe ezinqulwini zakho. Futhi uyahlupheka. Oh kusukela ematsheni ngaphansi kwezinyawo ezingenalutho, nokucindezeleka ngokomzimba, neziswebhu, nokululazeka.
  U-Augustine naye waphathwa ukoma. Kusehlobo futhi kushubile. Kunzima kakhulu ukujika isondo. Kodwa umzimba wakhe usemusha futhi unempilo ngokwemvelo. Manje umoya wesibili uyavuleka, futhi kuba lula.
  Intombazane izwa sengathi izinyawo zayo ezingenalutho seziqinile futhi ayizizwa lutho.
  Ukuze iziphazamise ebuhlungu nokukhathala, intombazane izama ukucabanga okuthile.
  Ngokwesibonelo, indlovukazi yabanjwa umbusi omubi. Futhi wayiswa enkosini.
  Wamyala:
  - Ngithande!
  Nokho, impendulo yayiziqhenya:
  - Cha!
  Futhi ngomyalo womashiqela, indlovukazi yaboshelwa esigxotsheni! Bangisukumisa, baqale bakhumula izingubo zami esikhumbeni. Khona-ke umbusi oqhoshayo waphakanyiswa waze wayofika ophahleni. Kumagumbi angaphansi. Yabe isidedelwa intambo. Indlovukazi yawa. Intambo yelulela eduze naphansi. Yakhala intokazi yaquleka ngenxa yokwethuka kobuhlungu.
  Wathelwa ngebhakede lamanzi abandayo. Yabuya ingqondo intombi.
  Umbulali omkhulu wavuma ngekhanda wathi:
  - Ingabe uzomthanda umashiqela?
  Indlovukazi yayizwa ubuhlungu futhi inovalo, yayinamahloni okulenga phambi kwababulali benqunu, ababemoyizela ngokubhuqa.
  Avume ngekhanda umhlukumezi omkhulu. Baqale baphakamise futhi owesifazane onqunu. Yaqina futhi intambo, futhi. Futhi indlovukazi yakhushulelwa endaweni yokubeka phezu kophahla.
  Wabe esebanda. Isikhumba esiphaphathekile somuntu we-august sasicwebezela.
  Yabe isidedelwa futhi intambo. Isidumbu sentombazane sawela phansi. Aqale aqhaqhazele ngenxa yokwethuka. Kwathi lapho intambo iqina, yakhala isuka endaweni yasendle.
  Ngaphinde ngaquleka.
  Umbulali omkhulu wavuma ngekhanda... INdlovukazi yaphinde yathelwa ngamanzi eqhwa athathwe ekujuleni okukhulu.
  Intombi yaphaphama.
  Umshushisi omkhulu wabuza:
  - Uzothanda umbusi!
  INdlovukazi yabhonga ngokuphelelwa yithemba:
  - Cha!
  Umbulali omkhulu wayala:
  - Mmise okwesithathu!
  Futhi futhi abahlukumezi baqala ukuphakamisa indlovukazi. Ukuhlushwa ngokunwebeka kuvame ukusebenza kahle kakhulu. Futhi ngenxa yalokhu kuhlukunyezwa, amadoda amaningi anamandla ahlakazeka futhi alungele ukwenza noma yini.
  Kodwa umfazi omuhle ka-august blood waqhubeka wathula. Futhi waphinde wakhushulelwa ophahleni. Yayigobile futhi amatshe eswakeme futhi empunga.
  Ngakho-ke ababulali bafriza intombazane emoyeni. Base beyithatha behlisa intambo kungazelele muntu.
  Indlovukazi inqunu yawa, intambo yaphinde yaqina eduze naphansi. Iphinde ihayize intokazi ize iquleke.
  Futhi ubuso bakhe buphaphathekile futhi buluhlaza okwesibhakabhaka ngenxa yokwethuka okubuhlungu. Futhi ababulali bamthela ngamanzi. Indlovukazi, inqunu futhi ikhathele, ayibuyeli ngokushesha engqondweni yayo. Kusamele umshaye ezihlathini.
  Ekugcineni amehlo ami avuleka.
  Umphathi omkhulu wabuza:
  -Uzokhuluma? Okungukuthi, ingabe uyavuma ukuba isancinza sombusi?
  U-Queen wahayiza, ehlikihla ulimi lwakhe:
  - Cha! Kungcono ukufa!
  Umshushisi omkhulu wathi ngezwi elikhathele:
  - Amagalelo ayishumi esiswebhu ngamandla ayingxenye!
  INdlovukazi yaphakanyiswa kancane erack. Nebala washwibeka wamshaya kancane emhlane. Yabubula kakhulu intokazi. Futhi umhlukumezi waqhubeka eshaya.
  Amagalelo akhe ayelinganisiwe futhi enembile. Imigqa ebomvu ivuvukele emhlane omhlophe wentombazane.
  Ngemva kokuqeda ukushaya, umhlukumezi wabheka umbulali omkhulu ngokubuza.
  Wabuza:
  - Ingabe uyavuma ukuba isancinza sombusi?
  Indlovukazi yakhala:
  - Ungangipoki!
  Umbulali omkhulu wayala:
  - Amagalelo amahlanu esiswebhu agcwele amandla!
  Umbulali washwibeka washaya. Kuqhume isikhumba esimhlophe sendlovukazi. Lagobhoza igazi.
  Yamemeza intokazi. Kodwa ngokushesha waluma umlomo waqinisa amazinyo. Umbulali wamshaya futhi ngawo wonke amandla akhe.
  Wathula uQueen kodwa waphaphatheka. Ukuphefumula kwakhe kuyasinda, amaconsi omjuluko awela esifubeni sakhe esingenalutho, lapho izingono zakhe zerubi zicwebezela.
  Umbulali washaya, saqhuma isikhumba, kwagobhoza igazi.
  Eseqedile ukushaya, aphinde abuke umholi.
  Umshushisi omkhulu wavuma ngekhanda:
  - Manje ibhulokhi enamahhuku kulo!
  Ababulali banamathisela i-oki, insimbi ebunjiwe ezinyaweni ezingenalutho zendlovukazi. Futhi kwakukhona izingwegwe eziphumela ngaphandle emaphethelweni. Kuvikelekile.
  Umshushisi omkhulu wayala:
  - Yelule!
  Futhi ababulali balengisa isisindo sekhilogremu ezingwegweni. Kokubili kwesokudla nesobunxele. Izisindo, kunjalo, zalungiswa kusenesikhathi. Futhi ngokuvamile, indawo engaphansi yokuhlushwa ine-arsenal ecebile.
  Umbulali omkhulu wabuza indlovukazi:
  -Uzokhuluma?
  Waphendula ngokuzethemba, ehefuzela ngenxa yobuhlungu:
  - Cha!
  Umshushisi omkhulu waphawula:
  - Singakuhlukumeza uze ufe.
  INdlovukazi yathi ngokuzethemba:
  - Kungcono ukufa kunokukhaphela.
  Umbulali omkhulu wayala:
  - Esinye isisindo nhlangothi zombili!
  Ababulali bakhukhumala futhi balengisa isisindo ngasinye. Umzimba wendlovukazi onqunu wanwebeka nakakhulu. Kwaconsa ingxube yomjuluko negazi kuye, imithambo yakhe yaqina kakhulu yagqama.
  Indlovukazi yaqala ukububula buthule ngamazinyo. Wayesezinhlungwini.
  Umshushisi omkhulu wabuza:
  - Uzokhuluma? Ingabe uzoba isancinza sombusi?
  Owesifazane osemusha wakhipha:
  - Cha!
  Umqaphi omkhulu wasikisela:
  - Manje sizowosa izithende zakho.
  UQueen waphendula wathi:
  - Ngeke ngibe yisigqila sakhe.
  Ababulali bathatha ibhodlela lamafutha omnqumo ekhabetheni. Bakhumula ukhokho bawuthela ezintendeni zezandla zabo. Ngemva kwalokho baqala ukumgcoba ngamandla ezitheni zakhe.
  U-Queen, eqhaqhazela ngokuphelelwa yithemba futhi ebubula, wathi:
  - Ngeke ngisho lutho! Futhi ngeke ngishade ne-ghoul!
  Ababulali baqeda ukugcoba ematheni. Ngemva kwalokho babeka izingodo ezincane notshani ngaphansi kwezinyawo ezingenalutho zendlovukazi. Baconsa isulfure baletha ithoshi.
  Lavutha ilangabi. Ulimi lwakhe lwakhotha ukuhlukunyezwa okunqunu, okwentombazane.
  Isoli eliphinki liqinile. Indlovukazi yaphefumulela phezulu. Futhi-ke, lapho izinyawo zentombazane zishiswa ukushisa, yamemeza.
  Umbulali omkhulu wabuza ngokubhuqa:
  - Ngakho-ke uzoya enkosini njengesancinza?
  INdlovukazi yaphinda yamemeza:
  - Cha!
  Umbulali waveza amazinyo. Ngokubonisa kwakhe, abasizi banezela izinkuni. Futhi ilangabi lakhula nakakhulu futhi lashisa nakakhulu.
  Indlovukazi yaqala ukumemeza kakhulu. Wayesezinhlungwini. Nabahlukumezi bagigitheka.
  Umphathi wamaphoyisa wabuza:
  - Awu, ingabe usushintshile umqondo wakho?
  Indlovukazi yabhonga:
  - Cha!
  Umshushisi omkhulu wathi ngokuzethemba:
  "Sizothosa-ke namabele akhe!"
  Ababulali baphinde bathela amafutha ezandleni zabo. Nebala baphuthume entombini ukuyoyigcoba amabele agcwele.
  Athi ukumbambatha izingono zendlovukazi, ezazibomvu ngombala, azimpintsha isifuba.
  Kusukela ekuthinteni kwabahlukumezi, amabele omuntu we-august avuvukala futhi abe nzima.
  Indlovukazi yayithatha yabhonga:
  - Scum!
  Ngemva kokuqeda ukugcoba, omunye wababulali wathatha ithoshi walikhanyisa. Abahlukumezi baletha umlilo esifubeni sowesifazane esingenalutho. Baqala ukumdubula ngaphandle komkhosi.
  Yabubula kakhulu iNdlovukazi. Yeka ukuthi kwakubuhlungu futhi kubuhlungu kangakanani.
  Ababulali bahleka bekhipha amazinyo. Abaningi babenezinsimbi, kodwa umbulali omkhulu wayenegolide!
  Iqembu eligcwele igazi ngempela leli. Futhi amazinyo abo anjengomphefumulo wabo!
  Bamshisa izithende engenalutho nesifuba ngesikhathi esisodwa.
  Umbulali, ngesikhathi esifanayo, wamoyizela futhi waqhweba ...
  Indlovukazi yagoqana erack. Futhi kumphatha kabi kakhulu.
  Umshushisi omkhulu wabuza:
  -Uzoshada nombusi?
  Owesifazane osemncane, owayekhathele wamemeza:
  - Cha!
  Umshushisi omkhulu wamemeza:
  - Futhi manje sekuyisikhathi sokuba agcobe isibeletho sakhe futhi ...
  Waphela lapha umsebenzi wenkosazana. Futhi wathunyelwa ukuba adle ukudla okulula. Njengoba wayemuhle kakhulu, bamnika ubisi nenhlanzi ukuze enze iphalishi. Yadla inkosazane yazizwa ifuna ukulala.
  Kodwa kwadingeka ngihambe futhi ngime ngemva kwesondo, ngiphendula itshe lokugaya elase linengekile.
  Futhi kunzima kakhulu, futhi imisipha iyasonteka ngokoqobo ebuhlungwini. Ukuze aziphazamise, u-Augustine waqala ukuqamba futhi.
  Ababulali base bezoqala ukugcoba isibeletho, kodwa umfana othile wagijima wadlulisela umyalo wombusi wokunqanda ukuhlukunyezwa.
  Ababulali bacisha umlilo ngaphansi kwezinyawo ezingenalutho zowesifazane osemusha, futhi ngokucophelela baqale basusa izisindo ebhulokhini. Khona-ke i-block ngokwayo, bese kuba indlovukazi evela ku-rack.
  Bamesule ngotshwala bamthathe bakhuphuke naye bayombeka ekamelweni ukuze aphumule futhi alulame ebuhlungwini.
  Phakathi naleso sikhathi, umbusi wayebukele izimpi zama-gladiator ehholo. Lona futhi umbukwane ononya kakhulu, kodwa okuvunywa ukuthi uyahlekisa.
  Amantombazane amabili ayelwa. Omunye unezinwele ezibomvu, omunye unezinwele ezimhlophe.
  Zombili zinhle kakhulu, zinemisipha, ziqeqeshiwe.
  Bangene eringini begqoke iphenti lodwa, bashiye imizimba yabo inqunu.
  I-Grand Vizier yaphawula, ihlebela umbusi:
  - Ubuhle obumangalisayo namandla alinganayo.
  Umashiqela wavuma ngekhanda:
  - Yebo, kuyamangalisa, futhi leli yiklasi!
  I-blonde yayihlome inkemba nesihlangu, nekhanda elibomvu line-trident ne-dagger.
  Bahamba ngokucophelela ngezinyawo zabo, besondela.
  Base bephuthuma bodwa.
  Umbala obomvu washaya o-blonde emlenzeni ngamathathu akhe, kodwa washaywa ehlombe ngenkemba wagxuma.
  Womabili amantombazane alimala. Izilaleli zabhodla. Khona-ke obomvu wazama ukushaya izinyawo ezingenalutho zika blonde futhi. Kodwa wakugwema kalula. Impi yaya ngokuya ishuba.
  Ngokubhonga, inhloko ebomvu yajikijela imimese yayo esifubeni sika-blonde, kodwa yabeka ihawu.
  Futhi i-blade yagxuma.
  Bobabili laba besifazane bacasuka baqala ukusondelana. Nawa amahithi namagalelo futhi. Futhi ezimbili, imizimba ecishe ibe nqunu, ixhumene ndawonye.
  Amantombazane aqala ukulwa emtholampilo. Umashiqela wenza isibonakaliso. AmaMoor agxumela phezulu aphonsa amathoshi akhanyayo ezithendeni ezingenalutho zamantombazane. Bazoyithatha babhonge.
  Bahambe bayophuka. Kodwa i-redhead yashaya i-blonde ohlangothini ngenkemba, futhi yona yathola inkemba entanyeni.
  Womabili amantombazane aquleka ngenxa yokwethuka kwezinhlungu futhi abanda, enegazi futhi enqunu.
  AmaMoor ashise izithende zawo ezingenalutho, ezamantombazane, eziyengayo ngensimbi eshisayo.
  Kodwa amantombazane awazange anyakaze.
  U-Emperor wabhala:
  - Kuyadabukisa lapho abesifazane befa! Bekungeke yini kube ngcono ukuphonsa abafana empini?
  UGrand Vizier wavuma ngekhanda:
  - Uqinisile, njengenhlalayenza, mnumzane!
  Abasha ababili abalinganiselwa eshumini nane babe ngabokuqala ukungena enkundleni. Babenemisipha, bebukeka, abafana abashukiwe begqoke iziqu zokubhukuda ezibomvu. Babephethe izinkemba ezandleni zabo.
  Abafana abalingana nabo ubude baphuma babahlangabeza. Futhi futhi enemisipha, enhle, eshukiwe, kuphela iziqu zokubhukuda eziluhlaza kanye namasabha esikhundleni sezinkemba.
  Bakhothama umbusi nethimba lakhe. Banyathela izinyawo zabo ezingenalutho, ezimbi, zabafana futhi bamemeza:
  - Abaya ekufeni bayakubingelela!
  U-Emperor waphendula wathi:
  - Qala!
  Abafana baqala ukulwa. Ngokushesha igazi lachitheka, kwavela amanxeba emizimbeni eshukiwe nenemisipha. Abafana babengenazo izihlangu, futhi nabo babengamaqhawe, ngakho impi yayidlula ngokushesha. Kwawa umfana ogqoke iziqu zokubhukuda eziluhlaza. AmaMoor ashisa amathe ezinyawo zakhe ngethoshi. Wagxuma, kodwa waphinde wawa, wadutshulwa. Omunye umfana wawela eziqwini zokubhukuda ezibomvu. Kodwa cishe ngokushesha in green. Bathula abafana abathathu. Omunye wasala emile. Nezinyawo zakhe ezingenalutho zishiye imikhondo yezinyawo ezinegazi.
  AmaMoor ashisa izithende zabafana ezingenalutho, ezinamakhaza. Kwakunuka inyama eshile. Futhi bahudulwa ngamahhuku.
  Umfana uthole imihuzuko eminingi...
  U-Emperor wavuma ngekhanda:
  - Uzoqhubeka nokulwa! Bye, ngikunika ukuphila kuze kube kusasa!
  Wathathwa umfana...
  Khona-ke abanye abafana abahlanu, cishe abaneminyaka eyishumi nambili noma eyishumi nantathu ubudala, baphuma begqoke iziqu zokubhukuda eziphuzi futhi benama-tridents. Nabafana abahlanu abalingana nobude beziqu zokubhukuda ezimnyama kanye nabadlwenguli.
  Okokuqala, abalandeli bakamashiqela babhejela. Yaqala-ke impi.
  Abafana bashona belandelana. Kwasala umlwi oyedwa kuphela, ingane eneminyaka engaba yishumi nambili egqoke iziqu zokubhukuda eziphuzi. Bonke abanye bagwazwa. Futhi ngisho nokubashisa izithende zabo ezingenalutho ngensimbi eshisayo akuzange kubasize bavuke.
  U-Emperor wayala:
  - Lo mfana kufanele aphile kuze kube impi elandelayo. Okusele ziphonse emabhubesini nasezingwenya.
  Empini elandelayo, ishumi nambili labafana base bekhishwe nemikhonto bebhekene nobhejane. Abafana babebancane, cishe iminyaka eyishumi nane noma eyishumi nambili. Futhi ngokumelene nabo kukhona ubhejane omkhulu.
  Empeleni lalingekho ithuba lokusinda. Yiqiniso, izingane zihlakaniphile, futhi impi yaqhubeka.
  Ngaphezu kwalokho, amaMoor, ngemiyalo yomashiqela, aqala nokuphonsa amalahle ashisayo ngaphansi kwezinyawo ezingenalutho zabafana.
  Futhi kwakubuhlungu impela.
  Wajabula kakhulu uNgonyama. Waphuza kancane iwayini elimnandi, elibomvu futhi washwabadela i-turkey ku-gravy.
  Abafana bashona belandelana. Kuyiqiniso ukuthi umfana owayegqoke iziqu zokubhukuda eziluhlaza wakwazi ukushaya ubhejane ngomkhonto esweni futhi wabangela isilwane ukuba sithukuthele kakhulu. Khona-ke isikhathi esithile wavika ngobuhlakani amagalelo ophondo olukhulu.
  Kodwa ekugcineni, inunu yamqeda futhi.
  Izidumbu ezikhubazekile zathathwa ngamagwegwe zahudulwa zibheke emakhejini.
  Kwabe sekuba nenye impi: abafana abayisikhombisa abagqoke iziqu zokubhukuda futhi bephethe izinkemba, belwa nebhubesi elikhulu lase-Afrika.
  Ngokuvamile izingane zazineminyaka eyishumi noma eyishumi nanye ubudala, futhi zingabadlali abasafufusa.
  Kodwa ithimba lomashiqela lanelisekile. Futhi eqinisweni, impi yaphenduka yaba negazi futhi kunalokho idlula.
  I-Grand Vizier yaze yaphawula:
  - Kungaba ngcono ukufaka abafana abadala!
  U-Emperor waphikisa:
  - Cha! Kunjalo nje.
  Ibhubesi ladabula laba bafana, kodwa lacishe langalimala. Yahamba kanje impi.
  Bese kuba enye impi. Kulokhu kwaphuma intombazane ende enomzimba oqinile. Ubegqoke nezingubo zokubhukuda kuphela. Futhi izinwele zakhe zidaywe ngemibala emithathu: ophuzi, obomvu, oluhlaza okotshani. Wayephethe inkemba nenkemba.
  Kulokhu, lokhu sekuvele kuyi-gladiator enolwazi nobuhle obudumile.
  Kwalwa naye impisi enkulu futhi eyisidala.
  Impi yayizoba nesasasa. Kodwa kwacaca ukuthi isilo asisesincane, futhi asisheshi.
  Noma kunjalo, impi inhle. Intombazane enamandla yayingajahile. Wayelokhu enwaya impisi ngenkemba nenkemba, evika njalo. Bese emkhahlela ngesithende esilevini.
  Umthelela wakhipha amazinyo empisi. Futhi lapho ehlise ijubane ngokuphelele, intombazane yeqhawe yamnquma ikhanda.
  Yaphela kanje impi.
  Ishiya ingafakile izicathulo, izinyawo ezinegazi, intombazane yashiya inkundla.
  Kwabe sekuphuma omunye, kulokhu eyibhulu. Ushukiwe, akanazicathulo futhi ugqoke neziqu zokubhukuda kuphela.
  Kwaphuma abafana abathathu bephethe izinkemba beza kuye. Babebasha, cishe beneminyaka eyishumi nambili ubudala, bezacile, kodwa benoboya. Kuyacaca ukuthi yizigqila lezi, kanti iqolo nasemaceleni kugcwele izibazi zemivimbo. Amakhanda abafana aphuce impandla, futhi aseziqwini zokubhukuda, amahlombe acijile aphumele ngaphandle, entombazaneni enkulu futhi enamandla. Ophethe izinkemba ezimbili ezandleni zakhe.
  Kwaba sobala ukuthi laba bafana babengenalwazi futhi bazokufa.
  U-Emperor wabhala:
  - Ingabe impi ayilingani kakhulu?
  I-Grand Vizier yaphawula:
  - Awuthandi lapho ubulili obuhle bufa.
  Umashiqela wavuma ngekhanda:
  - Yebo, abesifazane akufanele bafe! Futhi abafana amadoda, futhi lezimpahla okungenani eziwusizo.
  Impi yaqala ngesibonakaliso se-gong. Owesifazane onsundu wayengajahile. Wayefuna ukunika abafana ithuba futhi abonise ukulwa okuhle. Abafana bayashesha, baqinile, kodwa kusobala ukuthi abaqeqeshiwe.
  Kodwa balwa ngokufutheka okukhulu. Futhi usuyabona ukuthi imizimba engamathambo yabafana abashukiwe icwebezela umjuluko.
  U-Emperor wavuma ngekhanda:
  - Wonderful!
  Lapha i-brunette yaklwebha omunye wabafana esifubeni sakhe esinemisipha nesimnyama. Walimala futhi wamemeza.
  Yilwa futhi...
  Intombazane yakhahlela umfana ngonyawo olungenalutho. Wawa ngenxa yobuhlungu obukhulu futhi waquleka.
  U-Emperor wayala:
  - Liphakamise!
  Futhi uMoor, egxuma, washisa isithende somfana esingenalutho, esinezimbotshana ngensimbi eshisayo. Wagxuma.
  I-brunette yayibambe isigayo ngezinkemba ezimbili futhi yashaya ngemuva kwekhanda ngesicaba se-blade. Ayibulali, kodwa iqeda ngokuphelele ukwazi.
  UMoor uphinde ashise isithende sengane esingenalutho. Ezinkwalini, abafana bezinceku bavame ukusebenza unyaka wonke ngaphandle kwezicathulo, futhi ama-soles abo aqinile kunesikhumba samabhuzu abo. Kodwa insimbi eshisayo isabashisa futhi ibenze bamemeze.
  Aphinde agxume. Owesifazane onenwele ezimnyama waguqa umfana ngendololwane esilevini, wawa. Futhi futhi izithende ezingenalutho, ezibekezelayo zengane zihlushwa yinsimbi eshisayo.
  Intombazane ye-gladiator iyanqikaza ukubulala abafana. Kodwa ungaya kuphi? Ushaya ithempeli lakhe ngehilithi. Kodwa futhi i-Moor cauterizes isithende. Futhi umfana uyamemeza.
  Ngokusobala kuzomele sibangeze .
  Futhi omunye wabafana unqunywa ikhanda ngowesifazane.
  Intombazane iphinde ikhiphe enye bese iwisa enye. Abuke umbusi.
  Uyamemeza:
  - Qeda!
  Intombazane emhlophe yaphefumula futhi yagwaza umfana. Umbusi akawazi umusa. Futhi kwadingeka ngiqedele enye futhi. Bese uqedela owesithathu.
  Ngemva kwalokho intombazane yakhihla isililo yaphuma enkundleni, noma izinhlu, ubuso bucasukile.
  Izinyawo zakhe ezingenalutho, ezithandekayo zishiya imikhondo yezinyawo ezinegazi.
  Impi elandelayo yayinonya nakakhulu.
  Kwaphuma ama-gladiators amabili amakhulu abesilisa abanemizimba enqunu. Abafana abayisikhombisa abaneminyaka eyishumi noma eyishumi nanye balwa nabo. Amadoda ayenezinkemba ezinkulu, abafana benezincane.
  Futhi lokhu, yiqiniso, ukulwa okunonya. Futhi ongenasihawu, asibhekane nakho, eshaya.
  Abafana bawa bashona bedonsa igazi.
  Kodwa ngezinye izikhathi bakwazi nokuklwebha ama-gladiators wesilisa. Futhi ukulimaza i-torso.
  U-Emperor waphawula:
  - Impi yokuncintisana!
  I-Grand Vizier yaphawula:
  - Yebo, Nkosi. Nakuba abafana bengeyona impahla eyigugu, nawe uyabadabukela!
  U-Despot wavuma ngekhanda:
  - Yebo, ukuhawukelwa akuyona indoda! Kuhle ukuthi lawa maqhawe aphumelele, kodwa ngokuzayo ngizodedela ibhubesi kuwo!
  Ekugcineni kwaphuma abafana ababili bephethe ama-trident kanye nenethi. Futhi abasebasha, cishe abaneminyaka eyishumi nantathu ubudala, abangenalwazi futhi banempandla egunda izinwele. Ngaphambi kokulwa, abafana bavame ukugundwa izinwele zabo zibe amawigi ukuze bathole imali kamuva.
  Futhi badedela ingwe kubafana.
  Izingane zazama ukujikijela inetha, kodwa ingwe yaligqashula yaphuthuma ukuyonquma izingane zibe izicucu.
  I-Emperor yacula:
  - Ngiyingwe, hhayi ikati,
  Ngihlala ngaphakathi kimi manje...
  Hhayi uLeopold, kodwa iLeopard!
  Ekugcineni umsebenzi waphela, futhi imicabango ka-Augustine yaphazamiseka. Waya esidlweni sakusihlwa. Iziboshwa zamantombazane zayalwa ukuba zikhumule izingubo zazo. Babenqunu, futhi amanzi afudumele, ashiswe yilanga ayethelwa phezu kwabo evela emabhakedeni. Kwabe sekuthathwa amantombazane ayodla isidlo sakusihlwa. U-Augustine waphinde wanikwa ubisi nomlenze wenkukhu.
  Ngemva kwalokho, bangiyisa esitokisini. Ngaphambi kokuba ilale, intombazane, yebo, yafunda umthandazo, yawela kumatilasi futhi yazumeka ngokushesha.
  
  
  UMONGAMELI WASERUSSIA VLADIMIR ZELENSKY
  Ngemva kokwethulwa, uVladimir Zelensky umemezele ukuhlakazwa kweRada kanye nokubanjwa kokhetho lokuqala lwasephalamende. Lokhu bekulindelwe ngokujwayelekile. Nokho, ubudlelwano neRussia babulokhu bushubile. UVladimir Putin akazange ahalalisele uZelensky ngokunqoba kwakhe futhi akazange aqaphele ukhetho lukamongameli e-Ukraine. Kodwa lokhu kwazuzisa ngisho nomholi omusha omusha. Abashisekeli besizwe, ababembuka bemsola, babona ukuthi ungomunye wabo. Futhi abaseNtshonalanga baqaphela ukuthi uPutin ngempela ungumhlukumezi. Futhi kwaqinisa ukwesekwa kwe-Ukraine. Ngakho kwaqala impilo, futhi kwaphela ukuthula. UZelensky wakuthatha futhi wenza ngokunamandla kakhulu okhethweni olusha lweRada. Ikwazile ukuthola iningi lephalamende. Wabe esebamba izinhlolovo eziningana. Kubandakanya ukuguqulwa komthethosisekelo.
  Amandla kamongameli anwetshwa kakhulu. Ngokuphambene nalokho, iRada ilinganiselwe. Ngemva kwalokho uZelensky waqala ukwenza izinguquko kanye nesimanje.
  Ngesikhathi esifanayo, umnyakazo wobuqili wasungulwa eDonbass. Iqhawe u-Anastasia Orlova wanikezwa inketho ethakazelisayo. Ngokusekelwa yi-Ukraine kanye nezinsizakalo zezobunhloli zaseNtshonalanga, uzoba umbusi wezifunda zaseLugansk naseDonetsk. Khona-ke uzoba nobulungu obusemthethweni e-Ukraine kanye nemali yokubuyisela kanye namandla amakhulu omuntu siqu. Ngisho nebutho lakho siqu. Okusho ukuthi, inketho ye-Kadyrov . Lapho iRussia empeleni inika inkululeko eChechnya, igcina ngokusemthethweni ukulawula phezu kwayo.
  U-Anastasia Orlova, onethonya phakathi kwabaphathi bensimu, wamukele le nketho. Mangisho ukuthi lona wesifazane wayemuhle kakhulu, eblonde, futhi ngokuvamile, ngisho nasebusika obubandayo, wayegijima engagqokanga zicathulo.
  U-Anastasia wamemezela impi ngobuholi "bokweba" beNew Russia. Uyintombazane ethanda impi futhi enegunya. Futhi wasungula indawo yakhe yokuhlala eNovoazovsk. Ingxenye yabantu kanye nezidlamlilo zameseka.
  U-Anastasia, nebutho lamantombazane angenalutho, wenza ukuhlasela okuningana futhi wathumba amadolobha amaningana. Kwagqashuka izimpi zendawo. Kwaba nomdonsiswano.
  U-Anastasia wenza kahle kakhulu futhi wathola imali evela phesheya. Ngaphezu kwalokho, wayesekelwa eRussia. Kuhlanganisa nabesifazane. Iqiniso lokuthi uPutin wayegula nalo libe nomthelela empumelelweni. Ngokusobala umongameli waseRussia onesifiso sokuvelela uzikhandle ngokweqile. Futhi ngaphansi kwalezi zimo, ubuholi eRussia bahlukaniswa. U-Anastasia wasebenzisa leli thuba futhi wathumba iDonetsk. Ngemva kokuthola ukwesekwa okukhulu.
  Impi nayo yaqala ngoLugansk. Kodwa hhayi amandla kakhulu. Amasosha ayengafuni ngempela ukubulalana.
  Ekugcineni, kwabanjwa ukhetho lukaMongameli waseNovorossiya, futhi u-Anastasia wawina. Yaqashelwa ngokushesha yi-United States ne-Kyiv. Bese kuba namanye amazwe aseNtshonalanga, kanye nomhlaba wonke!
  UZelensky wagcina izwi lakhe, enikeza iNovorossia isikhundla esikhethekile ngaphakathi kwe-Ukraine. Futhi eDonetsk ifulegi eliphuzi-luhlaza laphinde landindizela.
  Ukuthula osekukade kulindelwe sekufikile.
  Zelensky walwa nenkohlakalo ngenkuthalo, waze wethula nesigwebo sentambo ngamacala ezomnotho. Ngokuphatha ngokuqinile nangobuchule iqembu eliqeqeshiwe, uVladimir Zelensky unikeze i-Ukraine amazinga okukhula aphezulu. Izwe lalikhula, futhi amandla omholi omusha ayeqina. Ubudlelwano neRussia babuthuthuka. Okube nomthelela ekushayweni kohlangothi okwathatha uPhuthini kwamenza wangabi nesifiso sokuvelela nolaka.
  E-Russia, ukuthandwa kukaZelensky kwakukhula. Wayeyisikhulumi esiqinile, umuntu othandekayo, ethanda abantu abaningi. Futhi hhayi uKhomanisi, kodwa hhayi omelene nobukhomanisi futhi. Okudumile, kokubili phakathi kwesobunxele naphakathi kwama-oligarchs aseRussia. Idume kakhulu phakathi kwentsha yaseRussia. Indoda ehlakaniphile nehlakaniphile. Ubonakala ehlakaniphile, kodwa usethathe amandla angapheli. Yebo, nakanjani umholi, kodwa futhi umnumzane ngesikhathi esifanayo! Amasiko aphezulu, kodwa aqondakalayo futhi athandwa ngabantu. Ithalente langempela ekuphatheni. Futhi umhleli omkhulu.
  Ngakho-ke, lapho iminyaka emihlanu yokuchuma nokukhula kwe-Ukraine isidlulile, futhi amandla kaZelensky ekugcineni eqina, kwalandela isiphakamiso esivusa amadlingozi.
  Okungukuthi, ukuhlangana neRussia. Dala izwe elilodwa lenyunyana nomongameli oyedwa onamandla amakhulu. Yebo, okhethwe ngokudumile.
  Futhi eRussia izikhulu zazishaqekile. Yeka umnyakazo! Ngalesi sikhathi, uPutin wayesebuthakathaka ngenxa yokugula okunzima futhi elahlekelwe ukuthandwa. Lokhu kusho ukuthi akakwazanga ukulwa, okungenani hhayi ngokugcwele. Futhi uMedvedev ngokwakhe, ngokuvamile, akayena umlwi futhi akathandwa ngabantu.
  Futhi lapha uZelensky ufuna ngokucacile ukuba ngumongameli wombuso wezinyunyana futhi ... Amathuba akhe angokoqobo! Okokuqala, amazwe aseNtshonalanga angathanda ukubona uVladimir Zelensky njengomongameli waseRussia nase-Ukraine! Wazibonakalisa engusopolitiki osekela ngokuphelele iNtshonalanga kanye neYurophu. Okwesibili, i-Zelensky idumile eRussia futhi ikakhulukazi e-Ukraine. Okwesithathu, azikho izimbangi emehlweni. UPutin ugula kakhulu, uMedvedev ubuthakathaka futhi akathandwa, uZyuganov noZhirinovsky badala kakhulu. Abekho abanye abaholi ababonwayo. Ngaphezu kwalokho, okwesine, kukhona ukusekelwa kwama-oligarchs aseRussia noZelensky.
  Yebo, kusobala ukuthi lo ngumuntu oqokelwe isikhundla sikamongameli waseRussia. Unamandla, i-charisma, nesipho esingavamile sokukhuluma. Futhi futhi ukusekelwa kokubili abezindaba Western kanye Russian. Kanye nokuthandwa kwabasha kwezombusazwe zaseRussia, ngaphansi kwabaholi abadala nabanesicefe.
  Ngamafuphi, kokubili akulungile ukwenqaba futhi kuyethusa ukwamukela okunikezwayo. UPutin washaywa unhlangothi okwesibili. UMedvedev waba umongameli obambile waseRussia.
  Yiqiniso, kukude neqiniso lokuthi uZelensky uzowina nakanjani. Futhi ngifuna ngempela ukuhlanganisa i-Ukraine. UMedvedev unesifiso sokudlula uPutin! Kodwa ingabe kufanelekile ukuthatha ubungozi obunjalo njengokhetho noZelensky?
  Nokho, abantu baseRussia bawusekela umbono wokuhlangana ne-Ukraine. Amakhulu ezinkulungwane zabantu angena emigwaqweni - efuna: ubunye babazalwane baseSlavic. Ababhikishi bashayisane namaphoyisa eMoscow. Abantu abaningi balimala. Kwaqala kwavuka igagasi lombhikisho.
  Ekugcineni amaKhomanisi athola uZyuganov, noma ngokunembile, wabola, futhi ubuholi obusha baqala ukukhipha abantu emigwaqweni. Ifuna ushintsho lombuso.
  Nabashisekeli bobuzwe nabo baqhamuke baba nabaholi babo abaqinile nabanezifiso. UMaidan waba nemfashini kakhulu. Amatshe kanye nama-cocktail e-Molotov ajikijelwa emaphoyiseni. Ukunganeliseki okwase kuqoqwe isikhathi eside abantu kwaqala ukuzibonakalisa ngokwandayo.
  UMedvedev ubambe umkhandlu wezokuphepha.
  Iningi lamalungu belihambisana nokubumbana - libalula ukuthi usathane akamubi njengoba ependiwe. Futhi izinsiza zokuphatha kanye nenkulumo-ze kungamandla amakhulu! Nokuthi abantu bangaxakwa ingqondo, futhi ngokujwayelekile bazovotela iqembu eliphethe.
  Osozigidigidi baseRussia baphinde bafunga ukwethembeka kuMedvedev, okwakubikezelwa ukuthi, wayesenesikhathi eside ephethe futhi wonke umuntu wanelisa kancane.
  UBillionaire Deribasco waphawula ngokunengqondo:
  - Kumelwe senze umkhankaso wokhetho ngesitayela: UMedvedev unguPutin namuhla, futhi awekho amaZelenskys ayingozi kithi!
  U-Roman Abramovich uphawule ngokugunyazayo:
  "Sikhiphe u-Yeltsin emgodini wokhetho ngesilinganiso esingamaphesenti amane, futhi sizokukhipha nakakhulu!" Imali yethu nabezindaba kuyisiqinisekiso sethu!
  UProkhorov uqinisekise:
  - Asifuni izintela eziphakeme kangaka kwabacebile njengase-Ukraine, futhi sizokumela nonke!
  UDmitry Medvedev washaya isibhakela etafuleni futhi wamemezela:
  - Bese siyasamukela isiphakamiso sokuhlanganiswa nokuhlanganiswa!
  Kwasayinwa isivumelwano sobumbano phakathi kwe-Ukraine neRussia. Ngokushesha ibhalansi yamandla yashintsha. Ukhetho lukamongameli kufanele lwenzeke phakathi nezinyanga ezintathu.
  Ukuze ubhalisele isikhundla sikamongameli, kwanele ukuqoqa amasignesha ayizinkulungwane eziyikhulu, noma wenze idiphozithi yezinkulungwane ezingamashumi ayisishiyagalolunye, ezobuyiswa kuphela uma ufinyelela umzuliswano wesibili. Lena imithetho ehlekisayo ngempela. Ithathwe ngokwengxenye emthethweni wesiRashiya futhi kancane emthethweni wase-Ukraine.
  Ngokwemvelo, kuzoba nokukhethwa kukamongameli abaningi; ithimba likaMedvedev ngokusobala lalicabanga ukuthi lokhu kuzoba yinzuzo nakakhulu kubo! Bathi ukuhambahamba kwabavoti kuzonika iziphathimandla inzuzo emzuliswaneni wokuqala. Futhi okwesibili, wonke umuntu uzosekela uMedvedev. Kunoma yikuphi, ibamba likamongameli lalithembele kulo. Futhi kwaqala...
  U-Anastasia Orlova, uCleopatra ongenalutho, wathi kuzoba neZelensky ngokumelene nekhulu. Futhi ukuthi unguLancelot ngokumelene nodrako uPutin noMedvedev.
  Kwavela ukuhlasela okunonya emaphephandabeni. Abanye babesohlangothini lweZelensky, abanye besohlangothini lweMedvedev.
  Isikhathi sokubhaliswa kwekhandidethi sesiqalile. Kwaba nezinxushunxushu eRussia. Indodana kaDzhokhar Dudayev yavela eCaucasus futhi yamemezela i-jihad. Futhi uthole ukwesekwa kabanzi ezifundeni Islamic. Ochwepheshe abaningi basola izindlebe ze-CIA lapha. Ngaphezu kwalokho, ubumongameli bukaTrump busekupheleni, futhi sidinga ukunqoba okungenani okuthile. Futhi uZelensky esihlalweni sobukhosi saseRussia ukunqoba okukhulu! Nakuba, kukhona nabangabazayo abathi uZelensky angenza iRussia izwe elikhulu, elinamandla kakhulu, ikakhulukazi ngokwezomnotho, kunangesikhathi sikaPutin.
  Ngakho imibono yahlukaniswa naseNtshonalanga. Izwe elihlangene lase-Ukraine-Russian, yiqiniso, inhlangano enamandla futhi ayiyona ihlaya nhlobo. Lokhu kungaba inunu ngempela. Ngokwemvelo, amabutho ezokuphepha aseRussia nawo asekela ukuhlanganiswa. Ngaphezu kwalokho, u-Anastasia ungowesifazane opholile. Yena, kanye nebutho lamantombazane, bonke abahle, babengazigqokile izicathulo futhi begqoke ama-bikinis, banqotshwa futhi banqoba amabutho akhethekile aseRussia. Lapho beqoqa uthuli ukuketula umlandeli oshiseka kakhulu kaZelensky.
  Amantombazane akhombise ukuthi alwa ngokumangalisayo engafake zicathulo futhi egqoke amabhikini! Futhi iqembu elikhethekile "Vympel" lanqotshwa abesifazane abashisayo. Ngenxa yalokho, kwathathwa isinqumo sokungaphazamisi, futhi ubuholi be-pro-Ukraine baqala ukubusa eNovorossiya.
  U-Anastasia ukhankasele uZelenky . Empini, le ntombazane yayikwazi ukujikijela ama-disk abukhali, ama-boomerang namabhomu ngezinyawo zakhe ezingenalutho. Amaqhawe agqoke i-bikini aseyinganekwane. Ibutho lonke lamantombazane, ngalinye liwufanele umehluko. Amandla amakhulu lawa!
  U-Anastasia wagijima eqhweni, izithende zakhe ezibomvu nezingenalutho zicwayiza. Intombazane yacula:
  Ebubanzini besikhala, ngikholwe, kukhona iphupho,
  Ufana nomsebe welanga esibhakabhakeni...
  Emehlweni kaSvarog kukhona ukuthula nokuhlanzeka,
  Ungowethu njengoba uJesu ezovuka futhi!
  
  Sizozala isiphetho esikhazimulayo,
  Uzokhanya njengelanga ngoMeyi...
  Kepha angiqondi ukuthi i-undead ingaba isikhathi esingakanani,
  Yeka ukuthi isiphetho sidlala ngathi!
  
  Vikela izwe lakho, knight,
  Makukhanye inkanyezi yasezulwini...
  Sivikela ubukhulu bomhlaba wethu wendabuko,
  Iplanethi mayibe ipharadesi laphakade!
  
  Kodwa yini ubukhomanisi obubi obungayenza?
  Uzokwenza ifulegi lezwe lakubo libe namandla onke...
  Futhi i-fascism ethukuthele izonyamalala ku-inferno,
  Sizobhoboza isitha ngegalelo elinamandla kakhulu!
  
  Nikeza izinhliziyo zenu kuMama wethu,
  Ukukhanya ngokushisa okugqame kakhulu...
  Sizodlula empini yethu kuze kube sekugcineni,
  Futhi sizoyibhubhisa iFuhrer ngegalelo elilodwa!
  
  UComrade Stalin ungene esikhundleni sikayise,
  Singabantwana bezizukulwane ezahlukene...
  Isixuku sizobhubha esihogweni ngokuphithizela,
  Futhi ungqondongqondo uLenin uzokhombisa indlela eya e-Edene!
  
  ERussia wonke umfana ungumdondoshiya,
  Futhi amantombazane aqeqeshelwe ukulwa...
  Umndeni weNkosi uMninimandla onke umunye wethu,
  Thina maRussia besilokhu sikwazi ukulwa!
  
  Sizozuza, maduze ngiyakholwa, sizofeza konke,
  Ayikho into ephakeme emhlabeni...
  Ilungu leKomsomol liphakamise isigwedlo,
  Bese ushaya i-Fuhrer ophahleni!
  
  Akusekho ubukhomanisi, akusekho imibono,
  Mahle futhi azoletha injabulo!
  Futhi uFuhrer umane nje uyisikhohlakali,
  Kucashile kakhulu, kumnyama kakhulu!
  
  Ngiyintombazane - ubukhulu be-fighter,
  Engagqoke lutho, wagijima ngesibindi emakhazeni...
  Umluko wami owugqinsi wenziwa ngegolide,
  Ngakha i-rose esheshayo!
  
  Imibono eyibhiliyoni ingavela
  Ungalihlela kanjani izwe lobaba kumaKhomanisi...
  Uma ubona uFritz, mshaye kanzima,
  Ukuze u-Adolf onegazi angahlali esihlalweni sobukhosi!
  
  Shaya ama-fascists ngesibhakela sakho,
  Okungcono, bashaye ngesando...
  Masigibele iVolga ngomoya ohelezayo,
  Asinankinga nokuchoboza izimbuzi!
  
  Sizokhulisa amasosha e-Motherland,
  Amantombazane ajaha ukuhlasela...
  Ubuhle ubhekise isibhamu somshini,
  Ukuphindisela kukaHitler kuyoba buhlungu!
  
  Akekho onganqoba amaRussia,
  Noma impisi ye-fascism ingudeveli onolwazi ...
  Kodwa ibhele lakhe linamandla,
  Iliphi i-oda elakha elisha!
  
  Gijimela i-Motherland, u-Stalin,
  Amalungu e-Komsomol agijima engafake zicathulo...
  AmaNazi ashaywa ngamanzi abilayo,
  Ngoba amaRussia amakhulu apholile kakhulu!
  
  Amantombazane aziqhenyayo azongena eBerlin,
  Bazoshiya imikhondo yezinyawo ...
  Phezu kwazo kukhona ikherubi elinamaphiko egolide;
  Futhi baphenduka isiliva njengamaparele omnyovu!
  Intombazane iyacula, kodwa ilwa kanjani! Phela, nguye kanye nabalingani bakhe abane abake basindisa amasosha ekunqotshweni ngokuphelele e- Iolaisk .
  Kwabe sekungena amantombazane amahlanu agqoke amabhikini nangafake zicathulo nebutho lonke.
  Yebo, kwakuwumbukwane impela.
  U-Anastasia wadubula kakhulu emshinini womshini, enqamula umugqa wesitha, wabe esephonsa ama-disk ambalwa amancane ngesikhathi esisodwa ngezinzwane zakhe ezingenalutho. Anqunywe lawo makhanda.
  Futhi u-Anastasia uzocula:
  - For Holy Rus '!
  U-Natasha naye wadubula, wagawula izitha, futhi wancwina, ephonsa ibhomu ngonyawo olungenalutho, ewisa ithangi:
  - OkweSvarog!
  Bese kuthi uZoya onezinwele ezisagolide amnikeze ithuba. Futhi uphonsa isipho sokufa ngonyawo lwakhe olungenalutho futhi amemeze:
  - Ngekusasa likaRodnoverie!
  Futhi i-Aurora izobalandela ngokushesha okukhulu. Futhi ngesithende esingenalutho uyokhulula isipho sokufa, ememeza:
  - Ukuze uthole imingcele emikhulu!
  Khona-ke uSvetlana uzongena. Uyokhipha ukuqhuma, bese esuka emshinini wesibhamu, futhi ngezinzwane zakhe ezingenalutho uzothumela ukubhujiswa ...
  Futhi ubuhle obungenalutho bumemeza:
  - Ukuze kubuye Romanovs!
  Yebo, u-Anastasia wayengumlandeli wokubuyiselwa kombuso wasebukhosini. Eqinisweni, eRussia kukhona empeleni i-tsar emandleni noma kunjalo. Pho kungani ungadali ubukhosi obusemthethweni? Ngaphezu kwalokho, igazi lezizukulwane eziningi zamakhosi aseYurophu ligeleza emithanjeni yeRomanovs. Ingabe lolu uhlu lwabo? Hlobo luni lomndeni uPutin, futhi ikakhulukazi uLukashenko? Obani abazoba amakhosi? Kodwa abakwaRomanov bangabagcotshiweyo bakaNkulunkulu!
  U-Anastasia nabangane bakhe begqoke ama-bikini benza izimangaliso eziningi. Walwa njengosathane. Kodwa wabe esexabana noPutin futhi ehlangene noZelensky. Ngokuvamile, u-Anastasia wabona ukuthi i-Ukraine yoniwa, futhi njengoba enomuzwa ophakeme wobulungisa, wayechema nababuthaka!
  U-Anastasia nabahlanu bakhe bakuxosha ukuhlasela eNovoazovsk lapho bezama ukumbamba njengevukela-mbuso. Ibutho lonke lamasosha kahulumeni lanqunywa futhi laphucwa izikhali.
  Ngemva kwalokho abathunjwa bawa ngobuso babo futhi bamanga u-Anastasia kanye nezinyawo zentombazane ezingenalutho, ezinothuli.
  Le ntombazane yathi ngefilosofi kumasosha athunjiwe aseNovorossiya:
  - Angifuni ukukubulala! Ningabafowethu! Futhi ngizoba indlovukazi yakho!
  Ngokuvamile, i-Novorossiya yamukela i-Anastasia ngaphandle komonakalo omkhulu noma ukulahlekelwa okukhulu. Yiqiniso, i-terminator blonde yanquma ikhanda lombusi waseDonetsk Republic futhi yabulala onogada bakhe, okuhlanganisa ikakhulukazi amaCaucasus.
  U-Anastasia sekuyisikhathi eside eyinganekwane. ECrimea, wenza izimangaliso kangangokuthi wathola inkanyezi Hero of the Russian Federation. Ngaphandle kwakhe, bekungeke kusebenze kahle kangaka nabalingani bakhe begqoke amabhikini. Kodwa u-Anastasia wathathwa futhi waphucwa yonke imiklomelo yaseRussia. Kubandakanya ukubulawa kwamabutho akhethekile aseRussia empini, lapho bezama ukumsusa. Kwaze kwaqalwa icala lobugebengu.
  Kodwa abazange balokothe baqale impi enkulu neNovorossiya ecishe izimele. Ngaphezu kwalokho, u-Putin wagula, futhi ngaphandle kwakhe akekho owayefuna ukuthatha umthwalo wemfanelo.
  Ikakhulukazi uMedvedev, ongeyena umholi emathunjini nasemoyeni wakhe. Kodwa lokhu yikho kanye okwakufanele amaBhele kuma-oligarchs aseRussia kanye nethimba likaPutin - lingashintshwa kalula.
  Kungakhathaliseki ukuthi kungenzeka, umshini omkhulu we-propaganda uvuke ngokumelene noZelensky. Baqala ukusola wonke umuntu ngakho konke. Nokuthi wayewumlutha wezidakamizwa, eyisela, futhi wathatha izigidigidi ngezinkampani zaphesheya kwezilwandle, nokuthi wayeyisitabane.
  Isifundazwe sahamba sayobhala. Futhi-ke kwakukhona ofakazi, neziqinisekiso zezinhlobo ezahlukene. Kuhlanganisa nokusolwa ngobutabane. Kusanda kuqala ukubhaliswa kwabazongenela ukhetho, nodaka seluvele lugobhoza.
  Isibalo sabantu abazimisele ukubamba iqhaza okhethweni, abase-Ukraine ikakhulukazi abaseRussia, sivele saba sikhulu kakhulu. Kokubili amakhomanisi nabezizwe bagibela. Kungazelelwe, kwavela ngisho noZyuganov omdala nogulayo ezovota. Nakuba esevele washiya isikhundla sokuba usihlalo weCommunist Party of the Russian Federation. U-Afonin , u-Udaltsov noGrudinin nabo baye okhethweni . Futhi ngokujwayelekile kusekhona inqwaba yabakhethiwe abangakwesokunxele, abangaziwa, kodwa ama-greyhounds. Futhi abantu abaningi bafuna ukungenela umongameli! Kuthiwani ngamadola ayizinkulungwane ezingamashumi ayisishiyagalolunye? Ingabe leli inani elikhulu kangaka ngokwezindinganiso zaseRussia?
  Kwaba sengathi amathangi azimisele ukukhuphuka. Nosomabhizinisi, nabaculi, nezibalo ze-pop, nababhali. Yebo, ababhali nabo bayasebenza. Zenzele isikhangiso. Futhi izinkulungwane ezingamashumi ayisishiyagalolunye zamadola azikho kangako. Ngakho i-CEC yathola amakhulu ezicelo.
  Awu, ukhetho! Nokho, yeka umbukiso okwaba yiyo! Ngisho no-Alla Pugachev wagijimela umongameli. Kungani kungenjalo? U-Alka waqala ukukhohlwa , futhi mhlawumbe uzozikhumbuza! Kubantu abadala, u-Yuri Luzhkov wakhuphukela ehhovisi likamongameli. Ngokusobala nami ngangifuna ukuzikhumbuza.
  Yebo, umbukiso onjalo awukwazanga ukwenza ngaphandle kukaVladimir Volfovich. Kodwa kulokhu kokubili indodana yakhe Igor Lebedev futhi isandla sakhe sokunene Degtyarev wabamba iqhaza okhethweni. Baphinde bangena ngamakholomu amathathu okhethweni.
  Abashisekeli bobuzwe nabo bathuthile. Yiqiniso, uDemushkin odumile, owadonsa isikhathi ejele, futhi, ngokuthakazelisayo, "Spider," umholi we "Metal Corrosion" kanye nenhloko yeqembu le-rock "Kolovrat" wagijimela umongameli, nabanye abaningi.
  Yebo-ke, abaculi be-pop nabo baqala umkhankaso. Nakhu uPhilip Kirkorov noNikolai Baskov. Nabo abanalutho abangabalahlekela. Kutshalwe unogada wezempi onjalo.
  Futhi uTimothy noVitas , futhi ngokuvamile abantu abaningi baye emkhankasweni.
  Yebo, hhayi ngenhlanhla! Uhlelo lukaMedvedev bekuwukuqoka inqwaba yabantu abazodlulisela amavoti kuye emzuliswaneni wesibili. Sekukonke uhlelo luyathakazelisa. Isilinganiso sikaMedvedev ekuqaleni siphansi kunesikaZelensky. Futhi akunakwenzeka ukunqoba ngaphandle kobuqili!
  Kodwa u-Yeltsin naye waba nesilinganiso se-zero, kodwa wakwazi ukunqoba uZyuganov. Yiqiniso, laba bamuva baqhuba ukhetho njengokungathi aluvumelekile: ukulahlekelwa ngamabomu!
  Futhi kulokhu, uMedvedev uphikisana nomuntu ongavamile futhi onekhono kakhulu.
  Ngakho kuningi okwenzekayo lapha. Embukisweni kaSolovyov, uZelensky wayelokhu ejikijelwa ngodaka kuye. Yiqiniso, intombazane yaphonsa i-ayisikhilimu ebusweni bukaSolovyov ngezinzwane zezinyawo ezingenalutho. Aphinde akhiphe iso. Ngemva kwalokho kwacaca ukuthi akuphephile ukuphonsa udaka kuZelensky! Njengokuthi, lo mfana ukhozi lwase-Ukraine!
  Ngokuvamile, babungekho ubunye emphakathini waseRussia. Abantu abaningi, abaningi basekela uZelensky. Njengokuthi, igazi elincane ngempela futhi wakwazi ukukhulisa i-Ukraine ngaphandle kwamanani aphezulu kawoyela negesi! Futhi kuthiwani ngeMedvedev? Izwe licwila ngokoqobo emalini kawoyela negesi, futhi umnotho untengantenga ngokuphelele. Akukho ukukhula, ukuntuleka kwemisebenzi kuyanda.
  -anti-rating ephezulu kakhulu kubo bonke osopolitiki. Nakuba lokhu kungenxa yokuthi kunenzuzo kuma-oligarchs. Lapho sincika kakhulu kuzo, silawula kakhulu. Uhulumeni waseRussia waqala ngokuxhamazela ukukhuphula amaholo nezimpesheni zawo wonke umuntu. Futhi ngezinye izikhathi...
  Ngaphezu kwalokho, uMedvedev waze wahlongoza ukunciphisa iminyaka yokuthatha umhlalaphansi ngeminyaka emibili. Njengokuthi, yonke into izuzisa abantu. Futhi kwenziwa izichibiyelo ukuze kunyuswe izimpesheni nokubalwa komsebenzi ngemva kokuthatha umhlalaphansi njengobude benkonzo.
  UMedvedev kanye nezikhulu abazange bakhohlwe. Ukuze bame bamvotele. Ikakhulukazi, izimemezelo zomphakathi zemali engenayo zakhanselwa, futhi kwavunyelwa izipho zamaRandi ayinkulungwane. Okuyinto, yebo, isikhulu esithandile. Kanjalo nemvume yokuba nezindlu ezithengiswayo phesheya, kanye nama-akhawunti.
  Ukuze kunqobe ababhemayo, umthetho wokulwa nogwayi wawuxegiswe kakhulu. Ukudayiswa kotshwala ebusuku kwakuvunyelwe, ngisho nokugembula kwakusemthethweni. Lesi sakamuva samukelwa ama-oligarchs; empeleni, kungani ulahlekelwa imali enjalo futhi uyithathe ngaphansi komhlaba.
  Uhlelo "Onodoli" lubuyile. Baqala ukukhombisa inkanuko kamabonakude.
  UMedvedev naye wamemezela ushwele, waze wayala ukukhokhwa kwemali yokusiza iziboshwa. Futhi lokhu kuyiphesenti elikhulu lamavoti. Neziboshwa zona kanye nemindeni yazo.
  Ngokuvamile, uMedvedev wabeka isiqubulo esithi: inkululeko eyengeziwe! Impela, iRussia isikhathele ubushiqela bukaPutin. Lapho ngeke uze ubone owesifazane onqunu kumabonakude!
  Futhi-ke kwakukhona umzamo wokukhombisa: impilo isikhululekile, impilo isibe mnandi kakhulu!
  UMedvedev uphinde wehlisa amanani otshwala futhi wavumela ukukhangisa kukabhiya kumabonakude. Eqinisweni, kungani uhamba kakhulu.
  Kodwa impi yayigqashuka eCaucasus. Ngemva kokuhamba kukaPutin, abaqwali bezintaba baqala ukufuna amalungelo namalungelo engeziwe. Futhi izifiso zabo zikhule kuphela. Ngaphezu kwalokho, iTurkey yaqala ukubeka ingcindezi esebenzayo eCaucasus, izifiso zabo zakhula, ikakhulukazi kusukela eSiriya u-Erdogan wathola okuncane kakhulu ngombono wakhe. Isimo sabhebhethekiswa ukwehla kwamanani kawoyela, ngenxa yalokho, amanani egesi. KwakuyiVenezuela eyakhulisa ukukhiqizwa ngemva kokuketulwa kombuso kaMaduro . I-United States ne-Iran ekugcineni babuyisane, futhi sekusungulwe uhulumeni obumbene eLibya.
  Amanani entengo kawoyela awehlayo ehle i-ruble yaseRussia, kwabhebhethekisa ukwehla kwamandla emali, nokwenyuka kwenani lamaholo nezimpesheni kwehle.
  Futhi umsebenzi owandayo wamaphekula eCaucasus wadlala noMedvedev.
  Bathe akakwazanga ukulondoloza ifa likaPutin. Futhi kuthiwani ngokuvamile, njengoba kuvame ukwenzeka: inkanyezi yazibekela umlandeli obuthakathaka.
  Kokubili amazwe ase-USA nama-Arab ngisho ne-Iran abhebhethekisa ukuhlukana eCaucasus. Kodwa kwavela ukungaboni ngaso linye phakathi kombutho wezokuvikela. Abanye basafuna ukubona uzakwabo kaPutin osenesikhathi eside, uMedvedev, njengomongameli! Futhi abanye babezofaka ethandwa kakhulu uSergei Shoigu.
  Kodwa lokhu kwakamuva akuzange kusekelwe yi-oligarchs kanye nezimboni. Babemthatha njengomuntu oyinxele kakhulu, kanti osozigidigidi base bekhathele wubushiqela bomuntu oyedwa. Wonke umuntu wayefuna ukukhululeka esihlalweni sobukhosi nokubuyisana nabaseNtshonalanga. UMedvedev, elinde kuze kuphele isikhathi sokubhalisela ukhetho lukamongameli, waxosha uShoigu. Yini eyadala uthuthuva embuthweni.
  . ISAHLUKO No. 2.
  Khona-ke uMedvedev waklomelisa uShoigu isikhundla sikaMarshal okwase kuyisikhathi eside sithenjisiwe futhi wamnika isikhundla sokuba iphini likaNdunankulu elihloniphekile. Futhi ukunyakaza kwe-populist. Kodwa noma ngabe yikuphi, isimo sangaphambi kokhetho besingahambisani nebamba likamengameli.
  U-Zelensky mncane, uphumelele kakhulu, unekhono lokukhuluma, amaphuzu. Futhi nalapho ibhalisiwe, abangaphezu kwamakhulu amabili abaqokelwe ukungenela ukhetho lobumongameli bagcina ubuholi babo obungenakuphikiswa. Kodwa uMedvedev kwakusadingeka alwele indawo yesibili. Ngokungazelelwe, u-Alla Pugacheva waba imbangi yakhe ukuze afinyelele emzuliswaneni wesibili. U-prima donna osekhulile, owayengadlali isikhathi eside futhi engazimisele kangako nge-PR, wavele wagxumela phezulu ezilinganisweni.
  Mhlawumbe kube ukusabela kosopolitiki abacasulayo. Zhirinovsky futhi Zyuganov, kunalokho, lehla kakhulu izilinganiso. Abantu bakhathele kabi yibo bobabili labo sopolitiki. Ngaphezu kwalokho, abaholi abancane nabangempela bavele emkhakheni wabo wokhetho.
  Ngokuphawulekayo wanezela Demushkin , owathola isithombe umfel 'ukholo ejele. USuraikin namanje akakwazanga ukuthola isilinganiso, kodwa elinye ilungu leqembu lakhe, uSergei Kovalev, umshayisibhakela osezingeni eliphezulu waseRussia, naye waqala ukuzuza amaphuzu.
  Ngokuvamile, uSergei Kovalev waba umfana othakazelisayo. Wagijimela isikhundla sokuba imeya yaseMoscow futhi, ngokungalindelekile kuwo wonke umuntu, waba ngowesibili. Wajoyina i-Russian Communist Party. Futhi waqala ukuthuthukisa isilinganiso sakhe.
  Kumele kuqashelwe ukuthi uSergei Kovalev ungumshayi-sibhakela omkhulu kakhulu - ongcono kakhulu phakathi kwamaRussia, ngisho nokudlula uKostya Tszyu.
  Ngakho-ke uSergei Kovalev uyisinqamuleli futhi usondelene neMedvedev ngokuyingozi.
  Yiqiniso, izinsiza eziningi zokuhlola zaseRussia zinezilinganiso kanye... O. umongameli wayecatshangelwe kakhulu. Kodwa ukukhushulwa kwakuphelele. Nokho, uMedvedev akazange abe nenhlanhla kakhulu. Ngemva kukaPutin, ngandlela-thile nhlanhla yaba stingier. Amanani kawoyela aqhubeka ehla, izinga lokushintshaniswa kwama-ruble nalo lehla, futhi amanani enyuka ngokushesha. ICaucasus yayivutha ngokuqhubekayo. Futhi ngisho namadoda kaKadyrov aqala ukulwa namasosha. Yilesi simo. Futhi-ke amaTaliban ahlasela amasosha aseRussia emngceleni weTajikistan.
  Futhi njengoba kwenzeka, amasosha aseRussia ayengakakulungeli. UMedvedev wazimisa futhi. Ngaphezu kwalokho, kwavezwa ihlazo lokweba eMnyangweni Wezokuvikela kanye noMnyango Wezezimali . Isithunzi siwele kubangane besikhathi eside bakaMedvedev. Kwaphakama nokungabaza ngokuthi ubani owantshontsha amakhulu ezinkulungwane zezigidi zamaRandi eRussia. Nezinsolo. Futhi abezindaba baqala ukudelela...
  UZelensky uqhube umkhankaso wokhetho ngomoya ophansi, ngokomsebenzi, njengombukiso. UZhirinovsky, njengenjwayelo, wasebenzela iziphathimandla kakhulu kunaye. UZyuganov wabhodlozwa futhi wajikijelwa ngamaqanda abolile. Khona-ke futhi izigameko...
  Yiqiniso, u-Ksenia Sobchak wabamba iqhaza okhethweni, futhi akakwazanga ukuzibamba ngaphandle kokukhipha i-conik. Wayithatha futhi waphonsa ikhekhe ebusweni bukaZhirinovsky. Futhi wadonsa ukunaka. Kwenzeka futhi epically.
  U-Alexander Povetkin naye wabamba iqhaza okhethweni. Umshayisibhakela waseRussia, ngemuva kokwehlulwa uJoshua , akakwazanga ukubuya isikhathi eside, wabe eseba nezimpi ezimbalwa nabamelene naye abadlulayo, futhi wephuka kwaba nzima kakhulu. Ngemva kokuqeda umsebenzi wakhe, wangena kwezombusazwe futhi waqala ukwakha iqembu lobuzwe.
  Kuze kube manje ngaphandle kwempumelelo enkulu.
  U-Povetkin, nokho, washaya imbangi yakhe ebusweni ngesikhathi senkulumompikiswano kamabonakude. Wazihlukanisa futhi lokhu kukhuphule isilinganiso sakhe kancane.
  Ngokuvamile, ukhetho belunamahlonyana.
  Babamba izinkulumo-mpikiswano kumabonakude: banikeza imizuzwana engamashumi amathathu ukuba baphendule, kwaba nokuhilizisana. Amaqembu, ukulwa, amahlazo. I-farce yonke.
  UMedvedev wakhushulwa ngokungenamahloni, kodwa isilinganiso sakhe asizange sikhule. Ukuphuma emzuliswaneni wesibili kusengabazeka.
  UZelensky wayehamba phambili ngemajini ebanzi. Futhi akumangalisi! Eminyakeni emihlanu, uVladimir ukwazile ukuqeda ukuntuleka kwemisebenzi nokubuyisela zonke izitshalo nezimboni, futhi akhe ezintsha.
  Enye yezimpumelelo zikaZelensky kwaba ukuthuthukiswa kwezolimo neminye imithombo yamandla.
  E-Ukraine, ikakhulukazi, izitshalo zamandla ziye zavela ezisebenza futhi zikhokhisa ngokuhluka kwengcindezi yomkhathi. Kanye nezitshalo zamandla we-geothermal. Nokunye okuningi. Kubandakanya ukusebenzisa amandla e-ionosphere. Kwenzeka ukuthi isayensi yaphikisana nowoyela negesi.
  Okwakujabulisa ngempela kwakuwukubonakala kwesitshalo e-Ukraine esikhiqiza ukudla kokwenziwa futhi sikunikeze eChina. Futhi iRussia inciphise ukuthunyelwa kokudla ngaphandle.
  Kwakukhona nabaqokiwe phakathi kwabantu base-Ukraine. Ikakhulukazi, uVladimir Klitschko. Umshayisibhakela odumile wayenomsebenzi onzima. Ubuyele eringini: ehlula u - Charr noTyson Ukufutheka . Kodwa i-rematch yesithathu ngokumelene noJoshua , usahlulwe futhi, kodwa wathola imali eningi. Futhi umemezele ukusula kwakhe okokugcina esibhakeleni.
  Kodwa wabe esebuya futhi. Walwa eKiev noGassiev futhi wanqoba. Ngemuva kwalokho, waba nenye impi futhi wawina isicoco sokuba ngumpetha womhlaba ojwayelekile - wagcina ephule irekhodi likaForeman nerekhodi likaJoe Louis. Ngemva kwalokho wamemezela ukuqokwa kwakhe njengomongameli we-United Russia kanye ne-Ukraine. Futhi kufanele kushiwo ukuthi uVladimir Klitschko phakathi kwabantu base-Ukraine ungowesibili kuZelensky ngokwakhe. Futhi naphezu kweminyaka yakhe eminingi yesibhakela, uVladimir Klitschko kakade ngesikhathi somkhankaso wokhetho wenza ukuzivikela okuphoqelekile ngokumelene nomshayisibhakela owayemncane ngeminyaka engamashumi amabili kuye. Waphinde wanqoba ngomngqimuzo womlalisa phansi.
  Ngemva kwalokho isilinganiso sikaVladimir Klitschko sagxuma, futhi wasondela eduze noMedvedev, wathola amathuba emzuliswaneni wesibili.
  Ngokuvamile, lolu khetho lwalunentandokazi eyodwa engaphikiswa: uZelensky, futhi kwaba khona impi eseduze kakhulu yokulwela indawo yesibili. U-Alla Pugacheva, owayedlule kafushane uMedvedev ekulweleni indawo yesibili, waqala ukushiya eceleni. Empeleni, wayengakhanyiswa lutho olukhanyayo. Futhi uVladimir Klitschko wangena endaweni yesibili. Kodwa abavoti bakhe abazinzile neze. U-Sergey Kovalev, okwazile ukuhlulwa kathathu futhi waqoqa wonke amabhande amane e-light heavyweight, waphinde walwa eringini waphinde wawina isicoco somqhudelwano.
  Futhi ukulinganisa kwakhe kweqa futhi. Angaphinde afinyelele emzuliswaneni wesibili. Abanye abashayisibhakela base-Ukraine: Usik noLomachenko baseka uZelensky futhi omongameli abazange baphazamise. Nakuba bobabili bengakayiqedi imisebenzi yabo. Kungani kufanele baqede? U-Usik wehlule uJoshua ngamaphuzu waba ngumpetha womhlaba we-heavyweight ongaphethwe muntu. U-Lomachenko uzulazula esuka kwesinye isisindo aye kwesinye, futhi ukhokhelwa izimali ezinkulu kangangokuthi uyanqikaza ukuqeda umsebenzi wakhe.
  Kuphinde kube nomkhankaso wokhetho e-USA. UDonald uyahamba ngemuva kwamahlandla amabili, futhi akaphilile ngokwanele ukuthi angagijima okwesithathu. Izinsizwa zigaqele isikhundla sikamongameli. Kusuka kumaDemocrats, umbusi wesifazane omuhle kakhulu cishe wamashumi amathathu nesishiyagalolunye - cishe intokazi encane phakathi kwabangenele ukhetho lobumongameli. Kusukela kumaRiphabhulikhi, futhi, kusukela kojenene abasha-amaqhawe empi ngokumelene ne-Iran.
  Isizukulwane sosopolitiki e-United States sishintshile.
  E-Russia, uPutin kungenzeka ukuthi wakwazi ukunqoba uZelensky, kodwa washiswa ngokusobala emsebenzini. I-overvoltage idla ubhedu! Ayekufuna kwakuwukweqisa amandla akhe futhi angazethembi indawo ezungezile. Noma mhlawumbe bamdlise ushevu. Ngemva kokuba uNazarbayev ehambile, elinye igagasi lentando yeningi laqala ku-CIS. I-Kazakhstan yaba i-republic yephalamende. E-Belarus, uLukashenko wanyamalala ngandlela-thile. Nomongameli naye waba yisilomo.
  Kwafika elinye igagasi. E-Turkey, iphalamende selivele livukele u- Erdogan . I-pendulum yashwibeka kwelinye icala.
  UZelensky washintsha ngempela umthethosisekelo ukuze avune umbuso wentando yeningi, kodwa eNtshonalanga uthathwa njengomunye wabo! Yebo, futhi ama-referendum ayenzeka ngaso sonke isikhathi. Futhi kukhona inkululeko yangempela yokukhuluma.
  Kunoma yikuphi, uZelensky akanazo izinkinga ezithile ngokuwina emzuliswaneni wesibili. Cishe, kuyoba uMedvedev ozofika emzuliswaneni wesibili - izinsiza zokuphatha zinganqotshwa ukuthandwa okuphansi hhayi ukubusa okuphumelelayo kakhulu. Abaningi baphawule ukufana nokhetho lwase-Ukraine - abaningi abangenele ukhetho lobumongameli, ubuholi bukaZelensky, izilinganiso eziphansi zikahulumeni, kanye nezilinganiso eziphakeme zokuthintwa .
  Ukuthi uZelensky angakwazi yini ukunqoba uPutin kusengumbuzo, kodwa uMedvedev ngokusobala wayengekho endimeni yomholi wesizwe. Futhi intando yeningi lapha idlale ngokumelene neziphathimandla.
  UMedvedev akakwazanga ngempela ukuzilungiselela impi. Isimilo sakhe asifani. Akuyena umlwi wangempela!
  Kodwa inkinga ngawo wonke ama-autocracy ukuthi abalandelayo abahle kakhulu! Ngokuvamile umashiqela wayebeka umuntu obuthakathaka esikhundleni sakhe ukuze angamgumbuqeli! Ngokwesibonelo, owalandela uNazarbayev wayelinganiselwe emandleni. Futhi akanankinga - unomzimba othambile!
  Kodwa uVladimir Zelensky, noma kunjalo, waqala ukubusa evela kwabaphikisayo, futhi akayena umuntu obuthakathaka.
  Kumele kushiwo ukuthi uPutin naye wayethathwa njengomuntu onomzimba othambile futhi obuthakathaka, yingakho babekwa njengomongameli, ngemuva kukaYeltsin okhulumela phezulu. Kodwa njengoba kuvela, kukhona odeveli exhaphozini elithule!
  Kwabe sekuvela ukuthi ixhaphozi alithuli kangako. Kodwa uMedvedev, kubonakala sengathi, akuyona impisi egqoke izingubo zezimvu, kodwa ngempela imvu yemvelo. Futhi akakwazi ukuhlanganisa amandla.
  UZhirinovsky wathuka uZelensky ngamanyala futhi wahlawuliswa. Idlanzana labangenele ukhetho lobumongameli bahoxa bevuna uMedvedev, kodwa lokhu akuzange kuthele lutho. Kubantu abadumile ababedlala, kwakukhona umshayisibhakela uDenis Lebedev. Empeleni uthuthuke ngokwezobuchwepheshe. Kwakukhona nosomabhizinisi kanye nezibalo ezincane zamasiko. Kubabhali, ngu-Sergei Lukyanenko kuphela owaba nenkanyezi uMedvedev. Abanye babefuna ukuziphakamisa . Futhi wonke umuntu wayekholelwa enhlanhleni.
  I-Medvedev ikhule kancane. Kodwa bekunethemba lokuthi amasosha, ijele namaphoyisa azovota njengoba eyaliwe. Ngaphezu kwalokho kukhona ukugwazelwa kwabavoti. Futhi-ke ukuvota kusenesikhathi. Nalapha futhi, akhona wonke amathuba okuphumelela.
  Yebo, yikho kanye lokhu okwabangela ukwanda komsebenzi weziphathimandla. Nikeza ukuvota kusenesikhathi. Futhi lapho, yiqiniso, kukhona ukukhohlisa. Nesifiso sokuvota ngenhliziyo yakho.
  Ngokungafani nokhetho lwango-1996, uMedvedev akakwazanga ukukhuphula isilinganiso sakhe. U-Yeltsin, kufanele ngisho, ube nenhlanhla. Ikakhulukazi, Dzhokhar Dudayev wafa ngephutha. Hlobo luni lwempukane oluluthile kuye, akazange athathe izinyathelo ezijwayelekile ngesikhathi socingo. Phela ukube kwenzeka kusenesikhathi ngabe abasitholanga isikhathi sokuteleka. Futhi kamuva, i-antenna kuphela yayizombozwa, futhi u-Dzhokhar ngokwakhe wayezoba kude. Lena inhlanhla empini kanye nenkulumo-ze.
  Futhi manje awukwazi ukuqeda i-Dudayev. Futhi akekho uRaduev , owabanjwa ngobuwula ngobusuku bangaphambi kokhetho lukamongameli waseRussia. Kodwa uDudayev Jr. akafuni ukufa ngesikhathi sokhetho. Futhi ngokuvamile, ngokusobala i-triumvirate yabalandela esikhundleni: u-Yeltsin, u-Putin, uMedvedev uyaphazanyiswa ...
  Imizamo yokugwazela abavoti iputshuke nokwadala elinye ihlazo. Inzalamizi ayizange isekele muntu, icabanga ukuthi: UNkulunkulu ungokaNkulunkulu, futhi okaKhesari ngokukaKhesari . Ngokuvamile, ngaphansi kwe-Yeltsin ngandlela-thile kwaba lula. Futhi ngesizathu esithile iSonto Lobu-Orthodox lasekela uYeltsin, owayebonakala engenathemba ngokuphelele. Nemibuthano yezimboni.
  Khona-ke ama-oligarchs aseRussia aqala ukudlala ngothando noZelensky. Ngokusobala akunakwenzeka ukukhulisa uMedvedev.
  Futhi isimo kwabezindaba saqala ukushintsha. UZelensky wanconywa kakhulu. UZhirinovsky useqalile ukusho ukuthi igama lakhe empeleni liyindoda yedayimane.
  UMedvedev uphinde waphinda kabili amaholo nezimpesheni. Kodwa i-ruble ekugcineni yawa. Futhi ukwehla kwamandla emali kwaqala. Amanani entengo nawo anyukile.
  Kwaze kwadingeka ukuthi acele ukubolekwa imali kwi-IMF. Futhi uwoyela negesi kuya ishibhile futhi ishibhile.
  I-Iran, iVenezuela, iLibya, iSaudi Arabia zonke ziyanda ukuthunyelwa kwamanye amazwe. Futhi e-USA, indlela entsha yokukhipha i-shale yethuliwe. Izindleko zehle kakhulu.
  Bese kuba nokuwohloka komnotho nezinxushunxushu eChina. Nokho, kuyacaca - ngikhathele ukubusa kweQembu LamaKhomanisi. Futhi amaShayina afuna inkululeko kanye nohlelo lwamaqembu amaningi!
  Kube khona ushintsho oluncane emandleni e-India. Kube nomzamo wokuketula umbuso nokusungula umbuso wobushiqela.
  Ingxabano eCaucasus ikhule kakhulu. Kwaqala nezinxushunxushu eSiberia. Ikakhulukazi, abahlukanisayo baye baqina.
  EBrithani, iqembu lanqoba ukhetho: "Renaissance", nokho, ngokubambisana neLabour. UNdlovukazi u-Elizabeth usaphila, kodwa uthembise ukuthi uzothatha umhlalaphansi uma eseqeda iminyaka eyikhulu, ngemuva kwalokho kuzoba nenhlolovo yokuqeda ubukhosi. Nesikhundla sokusungulwa kukaMongameli waseBrithani.
  I-France ayikhululekile. UMary Lipen wawina esikhundleni sikaMacron , futhi kwaba nomzamo wokusungula ubushiqela. Kodwa amaFulentshi wona awazazi ukuthi afunani, ahlela uMaidan omusha. Yebo, esikalini esingakaze sibe khona ngaphambili. Futhi uMary waphoqeleka ukuba alahle izinhlelo eziqinile zokuxosha ama-Arabhu nabanye. Okubi nakakhulu ukuthi iNkantolo Ephakeme yaluchitha ukhetho lukamongameli, uMary waboshwa.
  Ukhetho lwangaphambi kwesikhathi lwamenyezelwa naseFrance. Okusho ukuthi, njengenhlalayenza, kukhona isiphithiphithi yonke indawo.
  E-Belarus, njengoba sekwanele ngobudlova bukaLukashenko, babamba inhlolovo futhi baqeda ngokuphelele isikhundla sikamongameli. Iriphabhulikhi yaba yilungu lephalamende, futhi undunankulu omusha wathi kungase kube nokuthathwa kweRussia. Kodwa ngemva kokhetho lukamongameli lapho. I-Zelensky idume kakhulu eBelarus.
  EKazakhstan, ubudlelwano phakathi kukamongameli nephalamende buye baba muncu. Kwakukhona usongo lokuthweswa icala. Kodwa bavuma ngokushesha, kodwa amandla enhloko yombuso ayelinganiselwe.
  UMedvedev waba novalo nakakhulu. Ukhetho lwalusondela, futhi isilinganiso sikaZelensky sasiphakeme izikhathi eziningana. Yiqiniso, akanqobi emzuliswaneni wokuqala, kodwa kunoma yikuphi, uMedvedev uyagoqa. Kukhona kuphela ukubala ukukopela noma ukukhipha.
  Kwenziwa umkhandlu oyimfihlo. Kwabuthana osozigidi baseRussia.
  UMedvedev washo ngokuqondile:
  - Ngabe ufuna isihambi sase-Ukraine ukuthi sithole amandla amakhulu kamongameli wombuso?
  U-Deribasco waphawula ngokunengqondo:
  - Kungakhathaliseki ukuthi siyakufuna noma cha, kufanele sizwane nanoma yimuphi uhulumeni! UZelensky akayena umkhomanisi, futhi... Lokhu akuyena uZyuganov, ongazange ahambisane nathi kunoma yikuphi!
  UMedvedev wakhuluma kanje:
  - E-Ukraine, intela yemali engenayo iphakeme kakhulu kunaseRussia!
  U-Roman Abramovich wahleka futhi wathi:
  - Ubani owaziyo futhi obala iholo lethu! Ngaphandle kwalokho, asanda kuncishiswa lapho futhi acishe alingane neyethu!
  UProkhorov waphendula ngokumamatheka:
  - Iziphathimandla ziyashintsha. Siyahlala! Yini ongayincoma?
  UMedvedev wagoba ngolaka:
  - Angikholwa ukuthi u-Yeltsin uwine ngokwethembeka!
  Impendulo ivela ku- Deribasco:
  - Ukube umphikisi kaYeltsin wayengeyena uZyuganov, khona-ke uBorik wayezoba nethuba elincane ngempela. Kodwa abantu babesakhumbula kahle kakhulu "izintelezi" zamandla amakhomanisi. Okungukuthi: amashalofu angenalutho, amakhadi, amakhuphoni, amakhadi ebhizinisi, imigqa emide, iholo lamadola amahlanu ngenyanga. Yiqiniso, akekho owayefuna ukubuyela kulezi zikhathi zesihogo. Ngaphezu kwalokho, ukulahlekelwa umbukwane, nemibukiso yezombangazwe, kanye namafilimu anocansi, nokunye okuningi. Abantu babefuna inkululeko. Futhi abavotelanga uYeltsin, kodwa ngokumelene noScarecrow Zyuganov. Kodwa uZelensky ngeke abesabise abantu. Ngokungafani noPutin, ngeke aluvale uhlelo lwe-"Doll", futhi ngeke abeke abantu emakhadini. Unyaka wamashumi ayisishiyagalolunye nesithupha awukwazi ukuphindwa. U-Yeltsin webe amaphesenti amahlanu kuya kwayisithupha, kodwa wanqoba ngomehluko weshumi nantathu! Ngakho-ke cishe kulungile!
  Futhi uZelensky uhola ngendlela yokuthi ngeke ukwazi ukumshaya !
  UMedvedev wamemeza:
  - Bangiphonsa! Savuma!
  U-Roman Abramov waphawula:
  - Okungenani unswinyo luzosuswa kithi! Futhi uyiBhele... Usuyitholile kakade impesheni yakho!
  UMedvedev wabhala:
  - Kufanele ushise esihogweni!
  UProkhorov waphawula ngokunengqondo:
  - Asikho isihogo! Kukhona i-scarecrow kuphela yokuqoqa imali!
  UMedvedev wabuza ngokudideka:
  - Yebo? Kuthiwani uma uNkulunkulu engekho?
  U-Prokhorov wamomotheka futhi waphendula:
  -Imuphi uNkulunkulu? Bayethula ngendlela ehlukile!
  U-Roman Abramovich uphakamise:
  - Mhlawumbe wenze ukholo olusha! Ocebile uthandwa nguNkulunkulu! Ocebe kakhulu uthandwa nguSomandla kakhulu!
  UMedvedev wavuma ngekhanda:
  - Okunengqondo! Kodwa bazothini abantu?
  U-Roman Abramovich wahleka:
  - Abantu bangafundiswa!
  UMedvedev wabhala:
  - Ngithemba ukuthi sihlala singabangane!
  Emva kwalokho waphuma ehholo...
  I-kaleidoscope yemicimbi iqhubekile nokudlondlobala emhlabeni. UVitali Klitschko naye ubuyele eringini walwela enkundleni eKyiv. Walwa noMichael Tyson. Amakhehla amabili, adume kakhulu futhi adumile. Hhayi-ke, baqoqa imali eningi. UMichael Tyson, vele, wavuma ukulwa, njengoba wayecishe abe isinxibi.
  Ngisho noma u-Vitali Klitschko, owayemncane futhi, okubaluleke kakhulu, esesimweni esingcono kakhulu, wamshaya ngokoqobo. UVladimir Klitschko uthe usafuna ukunqoba isicoco sokuba ngumpetha womhlaba ngokuphelele futhi alwe no-Usik. Ngemuva kwalokho uzophula wonke amarekhodi, abe ngumpetha womhlaba omdala kunabo bonke... Futhi angakwazi ukuzola. Yini enye okufanele ayishaye? UJoe Louis useshayiwe, kanti uForeman useshayiwe, futhi usenqobe isicoco somhlaba se-heavyweight izikhathi ezine .
  U-Vitali Klitschko wenza imali eningi ngale mpi, wengeza engcebweni yakhe nodumo, futhi waba nempi elula.
  UZelensky waklomelisa u-Vitaliy Klitschko i-Golden Order ka-Ilya Muromets. Futhi lokhu kwamtholela uzwela olwengeziwe.
  Ezweni lepolitiki abashayisibhakela sebedume ngokujwayelekile. U-Floyd UMaweiser uqokwe esikhundleni sokuba nguMengameli waseMelika. Uzimele ngokusemthethweni. Futhi ngesilinganiso esihle. Kanti kuthiwani ngosozigidigidi, nomshayisibhakela ongahluliwe, nomuntu omnyama. Kungani kungabi yimbangi?
  U-Floyd UMaweiser weseka uMengameli uZelensky okhethweni futhi wathembisa ubungane.
  Bambalwa u-Floyd ababefuna impinda noPaquio , futhi bahlanganisa imali eningi ngakho.
  Ngokusobala uMedvedev wayelahlekelwa indawo. Ukwakha inani elincane lokushaqisa, waqoka u-Anatoly Kashpirovsky njengoNgqongqoshe Wezempilo esikhundleni sePhini likaNdunankulu. Okungukuthi, ukunyakaza okuqinile, kodwa akwanele. By the way, Anatoly Kashpirovsky waba ungqongqoshe endala futhi iphini likandunankulu emlandweni wonke waseRussia. Yebo, umnikazi werekhodi! UDmitry Medvedev uphinde wanikeza iNdlovukazi yaseNgilandi i-Order of St. Andrew the First-Called, futhi waze wethula inkanyezi yeqhawe kuShoigu. Futhi waphuca Gorbachev oda lakhe eliphakeme kakhulu. Okungukuthi, ngokuvamile, akukuhle kangako.
  Naye wathatha, wambuyisela uBeriya esikhundleni sobundunankulu. Mhlawumbe ukuheha
  ohlangothini lwabo lwamaStalin. Futhi u-Boris Nemtsov waklonyeliswa ngemva kokufa kwe-Order for Services to the Fatherland, degree yokuqala. Ngaphezu kwalokho, waqamba kabusha iVolgograd ngesimemezelo sakhe kuStalingrad. Futhi ukudlala ngothando nama -Stalinists . Kodwa futhi nama-liberals. U-Novodvorskoy ngemuva kokufa kwakhe uklonyeliswe ngesihloko esithi Iqhawe LaseRussia kanye... Stalin!
  Ngemva kokufa, uMedvedev waphinde wanikeza i-Order of St. Andrew the First-Called to Yuri Gagarin. Futhi wabuyisela Order of Victory Leonid Ilya Brezhnev. Kungazelelwe, uMedvedev wethula inkanyezi yegolide yeqhawe laseRussia kuGarry Kasparov.
  Futhi ukudlala ngothando nama-liberals. Futhi namakhomanisi. Kokubili eyakho neyethu.
  UMedvedev uphinde wethula i-Order of St. Andrew the First-Bizel to Pope Francis the First.
  Futhi izipho ezinhle kakhulu ezivela "kumbusi omkhulu"! Ngaphezu kwalokho, uMedvedev waphinda wehlisa iminyaka yokuthatha umhlalaphansi kwabesilisa nabesifazane yaba ngamashumi amahlanu nanhlanu. Okwaba nomuzwa. Waphinde wenyusa impesheni.
  Yini ongayenza ngobusuku bangaphambi kokhetho?
  Ngaphezu kwalokho, umongameli oyibamba uklonyeliswe uVladimir Zhirinovsky isikhundla uLieutenant General. Njengokuthi, ngenkonzo yokwethembeka, yithole ehlombe lenkosi. Futhi indodana yakhe u-Igor Lebedev waqokwa ngokungalindelekile uNgqongqoshe Wezangaphandle, esikhundleni seLavrov endala futhi engathandwa eNtshonalanga.
  UMedvedev futhi wanikeza uDemushkin isikhundla senhloko yoMnyango Wezangaphakathi, kodwa i-nationalist enegunya yenqaba. Ekuqokweni okusha, ukuqokwa kuka-Ksenia Sobchak njengoNgqongqoshe Wezamasiko kwaba nomsindo. Yena, ebona ukuthi isilinganiso sakhe sincane kakhulu, wavuma. Kodwa waphinde wafuna isikhundla sokuba yiPhini likaNdunankulu. UMedvedev wavuma lokhu.
  U-Yavlinsky naye wabamba iqhaza okhethweni, kodwa wagula ngokuphelele futhi wahoxa ngenxa yezizathu zempilo.
  Ibamba likamengameli liphinde lamklomelisa ngenkanyezi yeQhawe laseRussia.
  UMikhail Kasyanov wathola i-Order for Services to the Fatherland, ikilasi lokuqala, kanye nesikhundla someluleki ohlonishwayo wezomnotho. Kungani ahoxa ethanda uMedvedev. Kodwa lena ingxenye encane kakhulu yephesenti.
  USergei Kovalev wanikezwa uNgqongqoshe Wezemidlalo, kodwa kuye kwabonakala akwanele.
  Kwaqubuka ingxabano nosihlalo wenkantolo yomthethosisekelo. Ekugcineni uZorkin wahamba. Kodwa ubani okufanele ngimnike iposi elinjalo? Okungcono kowesifazane! Futhi banikela ngayo ku-Alla Pugacheva.
  Kodwa umculi odumile wenqaba, ethi kwakungeyona eyakhe. Nokho, uMedvedev wamnikeza inkanyezi ye-Hero yaseRussia. Nakuba u-Alla enqaba ukwenza ngokuvumelana naye.
  Kodwa ubani ozoba usihlalo wenkantolo yomthethosisekelo? Isimo sibambekile. U-Shoigu naye wenqaba - hhayi iphrofayela yakhe!
  Ngokungalindelekile, u-Dima Bilan wavuma. Nakuba-ke akulona iqiniso ukuthi lena iphrofayela yakhe! Futhi-ke, ukuba ngumculi kunenzuzo enkulu futhi kumnandi kakhulu kunokuba usihlalo wenkantolo yomthethosisekelo.
  Medvedev, noma kunjalo, ngokushesha wabambelela kulokhu futhi waklonyeliswa inkanyezi Hero of Russia.
  UDima Bilan, nokho, uthe lokhu bekuyihlaya nje. Nokho, ukuze kugunyazwe jikelele, uLyudmila Putina waqokwa njengosihlalo wenkantolo yomthethosisekelo. Lokhu kwakuyisinyathelo esiqinile, ngenxa yokuthandwa kukaPutin eRussia, kodwa kwase kuphuzile, futhi akakwazanga ukusindisa uMedvedev.
  Nakuba kwenziwa imizamo ye-titanic. Kodwa amanani ayekhuphuka, izinga lokushintshaniswa kwe-ruble lalihla, amaTaliban ayethuthuka eTajikistan, futhi kwakungekho lutho oluqinisekisa abavoti.
  Ngomzuzu wokugcina, uGennady Zyuganov waqokwa njengephini likandunankulu ophethe i-block social. Kodwa lokhu sekuvele kuyisipho sokuthambisa abangasekho.
  Futhi uZyuganov ngokwakhe ulahlekelwe ngokuphelele abavoti bakhe.
  UDegtyarev uqokwe njengoMshushisi Jikelele ngobusuku bangaphambi kokuvota. Futhi ongenele ukhetho lukamongameli ovela kuLiberal Democratic Party.
  UMedvedev wathutha futhi wabheka izindlela ezintsha. Esinye sezinyathelo zokhetho ezimangalisayo kwaba ukwethulwa kwendondo yegolide ekhethekile eqanjwe ngo-Zhukov kubo bonke omakadebona beMpi Yezwe Elikhulu. Futhi ama-ruble ayisigidi aseRussia okufanele aqale. Kodwa kunamaVeteran ambalwa kakhulu eMpi Enkulu Yokulwela Uzwelonke asele.
  UMedvedev uphinde wanikeza i-Order of St. Andrew the First-Called to Tereshkova. Nakuba ithuba likhona, kungani ungalivuzi? Ngakho u-Anatoly Karpov anganikezwa iqhawe laseRussia. Ungumdlali we-chess omkhulu! Futhi u-Alekhine, noBotvinnik, noTal noSpasssky , uTigran - bazokwethula imiklomelo ngemuva kokushona - akukubi nhlobo!
  Izinkanyezi ze-Hero of Russia - kuhle lokho!
  Kuhle ukunikeza izindondo nokukhipha izindondo. Futhi uma futhi sisungula umyalelo oqanjwe ngoPutin. Kunamazinga amane: okwesine - ithusi, okwesithathu - isiliva, okwesibili - igolide, okokuqala - igolide ngamadayimane!
  Yilokhu uMedvedev engumsunguli.
  Nokho, lokhu nakho akwanele. UZelensky naye usungula ama-oda amasha. Oda, ngokwesibonelo, kaTaras Shevchenko. Noma iTaras Bulba! Noma Gogol! Kungani uchitha isikhathi ezintweni ezincane? Futhi i-Order ebizwa ngokuthi i-Kozhedub! Lesi isinyathelo esiqinile sikaZelensky sokujabulisa amabutho angakwesokunxele. Ngokuvamile, yiqiniso, uZelensky akayena umkhomanisi, futhi akayena ngisho nesokunxele. Ngakho angaba nezinkinga. Kodwa amaKhomanisi eRussia ayengenaye umholi.
  Futhi, Andrei Navalny? Ngandlela thize wonke umuntu wamkhohlwa. Awungenelanga ngempela umongameli? Kodwa u-Andrei Navalny usebenze isikhathi eside eqenjini likaZelensky futhi usevele wenza okuningi ekulweni nenkohlakalo e-Ukraine.
  Ngakho akekho oseshonile! Futhi inqubo yokuhlanganisa izizwe ezimbili zobuzalwane kanye nokukhethwa jikelele komholi wesizwe iyaqhubeka.
  U-Andrei Navalny uzophinde ageze uZelensky ... Njengenjwayelo, uyavutha.
  Futhi wenza ngomdlandla ngomfutho ophithizelayo.
  Futhi ngesikhathi esifanayo ngobuqili kakhulu, ukuze ungesabi abavoti. Akusona neze isitayela sikaTrump.
  Futhi izikhathi ezintsha ziyeza emhlabeni - ziphephe futhi zizolile. Izinguquko zedemokhrasi nezezwe ziyaqala eSaudi Arabia, futhi ngokuvamile ukushisekela inkolo kuya ngokuya kuba buthaka. Ngempela, abaningi bangafunda ukuphikisana phakathi kweKoran nesayensi ku-inthanethi futhi bazibuze: kungani benza lokhu? Yiziphi izizathu zokubheka iKoran neBhayibheli njengezwi likaNkulunkulu?
  Lapho abantu beqala ukucabanga futhi bebuza imibuzo, abasaxhamazeli kangako. Eqinisweni, kungani ikhulu leminyaka livela? Kufana nokwesaba ukufa! Futhi bambalwa abantu abesaba ukufa baze bagule!
  Ngobusuku bangaphambi kokhetho, uMedvedev waphakamisa izinkokhelo zekhefu lokugula kanye nezinzuzo zabantu abakhubazekile. Ukukhiqizwa kwamathangi kuphinde kwandiswa...
  UMedvedev, ukuze azibonise njengomuntu othanda izwe, waphakamisa kakhulu izinga lokusebenzisa imali yezempi. Ithangi leBhere, elisinda kunazo zonke izilo, elinesisindo samathani angaphezu kwekhulu futhi eline-reactor yenuzi esikhundleni senjini, lafakwa ekukhiqizeni ngobuningi.
  Iphrojekthi yeBhere yathuthukiswa ngaphansi kukaPutin, ngemiyalo yakhe siqu. Umqondo wawuwukwakha ithangi le-monster ukuze lisabise. Imoto ibonakale isinda kakhulu futhi ibiza kakhulu, inezikhali eziningi kanye neziqhumane ezimbili zamarokhethi.
  Okungavamile kwemoto kwakuyijubane layo elingaphezu kwamakhilomitha ayikhulu ngehora, enesisindo esingamathani ayikhulu namashumi amahlanu, kanye nokugcinwa kwamandla amakhulu ngenxa ye-reactor nuclear.
  Yiqiniso, ngesikhathi sokugijima kwenzeka esinye isigameko esingesihle - isibungu saqhuma. Futhi futhi umbono waphenduka wonakala. UMedvedev wahlekwa usulu ngokoqobo.
  Bese kwenzeka esinye isiqephu nebamba likamongameli - awukwazi ukukucabanga ngamabomu. Lapho uMedvedev ezama ukuwisa isihlahla phambi kwabagawuli bemithi, sawela phezu kwetafula lokudla. Ngakho-ke inhloko yesikhashana engalungile yaseRussia iphinde yazehlisa isithunzi.
  Yebo, uMedvedev wayeneshwa ngempela. Inhlanhla enjalo ayinangqondo: ivuza omunye, ikhubekisa omunye. Ingabe uNicholas II wayemubi kangako ngempela, ngokwesibonelo, kodwa wayecasulwe ngempela amandla aphakeme. Ngakho-ke, uMedvedev, ngokuvamile, umuntu ohlakaniphile, wahlukana nakho konke.
  Imizamo yokwenza okuthile ihlangabezane nokuphikiswa kanye nenkani.
  UMedvedev wayebonakala enyakaza epanini lokuthosa. Kwabe sekuvela ezinye izinkinga. Undunankulu obambile naye uke wathinteka ecaleni lenkohlakalo.
  Futhi lapha, yiqiniso, kwakungeke kwenzeke ngaphandle kuka-Andrei Navalny. Lo mfana uzohlale efanelekile!
  Ngathola ubufakazi obunjalo obulimazayo ku-Medvedev kanye nethimba lakhe - ihlazo laba elimangalisayo. Ngamafuphi, bobabili uNavalny nalabo abawela ngaphansi kwegalelo lakhe elibuhlungu baduma.
  Futhi uMedvedev kwadingeka enze izaba futhi asule amathe. Futhi konke kuthululelwe phezu kwakhe. Hhayi ukhetho, ukwesaba nje.
  Ngosuku lokuvota, uMedvedev wafika egadiwe. Kwacaca ukuthi udangele futhi engaqiniseki. Izandla zami zaziqhaqhazela ngesikhathi ngithatha ivoti. Ngomyalelo wakhe wakamuva, ibamba likamongameli liwaphindaphinde kathathu amaholo amasosha namaphoyisa. Futhi impesheni ephindwe kahlanu!
  U-Anastasia Orlova, nokho, wahlekisa ngomuntu obambe iqhaza esikhundleni sobushiqela:
  - Kunzima ukuhlala kuma-bayonets! Nakhu ebeka umcamelo wemali!
  Ngemva kwalokho, intombazane yesinqamuli yayithatha futhi yabonisa ngezinzwane zayo ezingenalutho.
  U-Anastasia, yiqiniso, intombazane engeke ifake amazwi akhe ephaketheni lakhe. Uhlakaniphile, unamandla, upholile, unobuntu .
  Futhi baningi abafana abamthanda. Ngaphezu kwalokho, u-Anastasia uyi-blonde enolaka kakhulu, futhi akalali ngaphandle kokukhetha indoda entsha ebusuku. Yiqiniso, ukhetha amadoda amahle kakhulu, agijimayo, anemisipha, ngezinye izikhathi ngisho nabancane kakhulu. Kodwa kuhluke ngokuphelele. Ngokusobala ukushajwa ngamandla. Futhi akekho obheka leli qhawe elesabekayo njengesifebe.
  Ngokuphambene nalokho, kumuntu wesifazane onamandla futhi onemisipha, kubonakala kupholile kakhulu.
  U-Anastasia naye wavota, wathatha ivoti ngeminwe engenalutho yezinyawo zakhe ezinhle, futhi lokhu kungumqulu wonke, lapho kunzima khona ukuthola isibongo, futhi wabeka yena ngaphandle kokubandlulula okungadingekile. Hhayi-ke, kucacela bani!
  Ngemva kwalokho waveza umzimba wakhe omkhulu ngezinzwane ezingenalutho!
  UVladimir Zelensky weza ukuvota ngebhayisikili. Wagxuma watshibilika. Njengenhlalayenza, uyalwa futhi unolaka. UNapoleon Bonaparte wangempela.
  Futhi-ke, ngivote ngokukhulu ukushesha, njengoba bekulindelekile.
  UVladimir Klitschko akazange ahoxe okhethweni. Futhi naye wazivotela futhi wanyakazisa isibhakela kuMedvedev.
  Ngomzuzu wokugcina, u-Nikolai Valuev wathola inkanyezi ye-hero yaseRussia evela ku-Medvedev kanye nesikhundla sikaNgqongqoshe Wezangaphakathi. Angikwazanga ukuliqopha. Yize enqabile ukusho ukuthi uvotele bani.
  Abantu abaningi bavote lapha: u-Alla Pugacheva, noSuraikin ...
  Zhirinovsky, yebo, akakwazanga ukuzibamba ukwenza uphawu lwakhe. Wasithatha waklebhula isithombe sikaVladimir Zelensky khona lapho esiteshini sokuvota futhi wathembisa ukuthi uzomdubula nakanjani lapho eqala ukubusa.
  U-Dima Bilan wacula ngesikhathi sokuvota:
  - Konke akunakwenzeka, ngiyazi ngokuqinisekile! U-Bilan uzokhethwa, uyiqhawe elingenasici!
  Kwabe sekubonakala ezinye izinkanyezi.
  UGarry Kasparov uthe amandla ayashintsha, nokuthi uMedvedev uzohamba futhi naye inkathi kaPutin izophela ekugcineni.
  Ngesikhathi esifanayo, owayengumpetha womhlaba wathi wayengahambisani nokuqala kabusha umsebenzi wakhe we-chess. Futhi wephule irekhodi leminyaka likaSteinitz . Futhi ukuthi iRussia maduze izothola umholi ofanelekayo nowentando yeningi, futhi inkathi yama-tsars ekugcineni izoba yinto yesikhathi esidlule.
  Futhi ukuthi uGarry Kasparov wasungula i-chess yakhe, ezothola ukuthandwa emhlabeni wonke maduze.
  Futhi wabonisa ibhodi eyikhulu cell . Kwavela izibalo ezintsha kuwo. Amahlaya amabili ngamunye: eduze kwenkosi nendlovukazi. Ngaphezu kwalokho, i-jester ihamba njengendlovukazi, kodwa ishaya ngokukhethekile njenge-knight. Futhi abacibishelayo ababili onqenqemeni esikhundleni sezidladla. Abacibisheli banyakaza njengamapawn, kodwa badubula ngokudayagonali ezikweleni ezimbili eziphelele. Yiqiniso, ngenxa yokuthi asemaphethelweni ebhodi, inani lawo liyancipha ngandlela-thile. Kodwa futhi zingashintsha zibe yinoma yikuphi ukuma.
  I-chess kaGarry Kasparov ngokungangabazeki idonse ukunaka kwabantu nezintatheli.
  UNavalny wathembisa ukuthi uKasparov uzoba ungqongqoshe nakanjani.
  U-Anatoly Karpov naye wavota. Kodwa usengumpetha wakudala, ngakho wathembisa ukweluleka kuphela. Futhi wathi, cishe, izinguquko ezinkulu ziyeza. Futhi yini ezoba ngcono kusasa kunayizolo!
  Kakade ngosuku lokhetho, uMedvedev umemezele ukuthi isikhathi seholide elincane eRussia sikhuphuka sibe yizinsuku ezingamashumi amathathu zokusebenza, nokuthi bonke abesifazane abazala izingane eziyishumi noma ngaphezulu bazothola umvuzo kuye: inkanyezi yeHero yaseRussia. Inhlangano.
  Umnyakazo omusha we-populist, futhi kufanele ngisho uqine impela. Kodwa sekwephuze kakhulu. Ikakhulukazi ngosuku lokhetho, kuyacaca ukuthi lokhu kuwumsebenzi womphakathi.
  I-Medvedev yayilahlekelwa ngokucacile ... Amandla akhe ahlala njalo ayekhathele kakhulu kukho konke.
  Abantu babefuna ukugxumela kuPutin, futhi ukoma koshintsho kwase kuvuthiwe. Ngaphezu kwalokho, ukungakwazi okusobala kukaMedvedev ukuba ubuntu obuqinile kwabonakala kusobala.
  Zelensky, ukuthola amaphuzu nokwenza ngaphandle populism ezingadingekile nezithembiso, ngokuzethemba waqhubekela phambili.
  Kulezi zingxoxo eziphumayo ziveze ukuthi uyena obeyintandokazi ecacile. Kodwa ukuthi uMedvedev uzophumelela yini emzuliswaneni wesibili kusewumbuzo! Okwamanje, uVladimir Klitschko no-Sergey Kovalev, kanye noGrudinin , bangambekela inselelo kule ndawo.
  U-Zyuganov uvote ekugcineni. Usihlalo omdala, ogulayo, owayengusihlalo weQembu LamaKhomanisi laseRussian Federation wawela igama elithi Grudin futhi wabubula. Yebo, akuwona umthwalo olula ukuba yiphini likandunankulu wokuqala waseRussia cishe eminyakeni engamashumi ayisishiyagalombili. Ingabe uyayidinga?
  Futhi uZyuganov, ephefumula kakhulu, wagoqa:
  Sizophinde siye empini
  Ngamandla amaSoviet ...
  Futhi njengenye sizofa -
  Ekulweleni!
  Aphume ediyazela ephuma endlini. Cha, uzosula maduze.
  Isikhathi sase sisondela, futhi idatha yokuqala yokhetho lukamongameli yayisizoqala ukufika. I-Russia yayisisonqenqemeni lwezinguquko ezinkulu. Kwakukhona nemibuthano kanye nezimfuno zomfelandawonye neRussia eBelarus. Konke kwaya ngokuya kuthukuthela futhi kujabulisa.
  Ukuvota okhethweni lukamongameli waseRussia kufinyelele irekhodi eliphezulu emlandweni wokhetho oluhlukile, cishe amaphesenti angamashumi ayisishiyagalolunye.
  Futhi basanda kumemezela ukuthi amabhokisi okuvota avuliwe, futhi ukubalwa kwamavoti avela eMpumalanga Ekude sekuqalile.
  . ISAHLUKO No. 3.
  Imiphumela yomzuliswano wokuqala yaqala ukugeleza ivela eMpumalanga Ekude. Njengoba zonke izinhlolovo zemibono zisho, uZelensky ubehola ngokuzethemba. UMedvedev wayengekho ngisho owesibili okwamanje. UGrudinin noVladimir Klitschko balwela indawo yesibili . Bekunabanye abangenele ukhetho abangamakhulu amabili ohlwini, ngakho bahlakaza amavoti abo. Nokho, uZelensky wazuza cishe amaphesenti amahlanu eSiberia futhi wayekwazi ngisho nokuthembela ekunqobeni emzuliswaneni wokuqala.
  UMedvedev wathi enhliziyweni yakhe:
  - Besifuna okungcono kakhulu, kodwa sivotele ukuzijabulisa!
  UZelensky wayene-laconic:
  - Iqiniso linqobile!
  Idatha yokhetho yayilokhu ishintsha, kodwa indawo yokuqala kaZelensky ngenani elikhulu yahlala ingashintshiwe. Enye into ukuthi uGrudinin noKlitschko bancipha kancane. Futhi uMedvedev waqala ukufika endaweni yesibili, nakuba kunegebe eliphindwe kathathu elivela kumholi. Ibamba likamongameli lithole okuningi eChechnya, ebuthweni, esikhungweni sokuvalelwa ngaphambi kokuqulwa kwecala. Hhayi-ke kuyacaca. Ikakhulukazi esikhungweni sokuvalelwa ngaphambi kokuqulwa kwecala. Kunzima kakhulu ukuqapha ukubalwa kwamavoti lapho.
  Nokho, uMedvedev, wakhulula iziboshwa eziningi futhi ukwanda akubanga nkulu njengoba ayelindele.
  Kodwa ngobunzima obukhulu, sikwazile ukudlulela emzuliswaneni wesibili. Nakuba uZelensky ethathe cishe amaphesenti angamashumi amane esewonke, uMedvedev akazange aqoqe eziyishumi nantathu. Ngaphezu kwalokho, ngokufumbathisa abavoti kanye nokwephulwa komthetho. Yebo, uDmitry Anatolyevich waba buthakathaka kakhulu. Owesithathu kwakunguVladimir Klitschko. Yeka umuzwa omncane, owesine nguGrudinin . UDima Bilan naye uphume isihlanu ngokungalindelekile. USergey Kovalev uphume endaweni yesithupha, nakuba isilinganiso sakhe sasiphezulu. UZhirinovsky akazange angene ngisho kwabayishumi abaphezulu kulokhu. Yiqiniso, uMedvedev ngokushesha waklonyeliswa kuye isikhundla uColonel Jikelele enkonzweni yokwethembeka kanye inkanyezi Hero yaseRussia.
  Umklomelo onjalo wenduduzo encekwini yakho ethembekile. Ngaphezu kwalokho, uDima Bilan wathola inkanyezi ye-Hero yaseRussia kanye ne-Order for Services to the Fatherland, iziqu zokuqala.
  Kodwa uDima uthe namanje ngeke ameseke uMedvedev. Nokho, isikhundla mayelana noZelensky asicacile. NguVladimir Klitschko kuphela ocele amavoti avune uZelenskaya. Ngaphezu kwalokho, lo mshayisibhakela umemezele ukuthi uzolwa eMoscow nompetha wama-Olympic ka-2020. Nokuthi umehluko weminyaka awumkhathazi. Ukuthi uVladimir unamandla futhi ukhuthazekile kunangaphambili.
  Nokho, uMedvedev uklomelise iqhawe lenkanyezi yaseRussia kubo bobabili uVladimir Klitschko noVitali Klitschko. Njengokuthi, uyindoda eqotho. Kuningi nina bafowethu enikwenzele isibhakela, ikakhulukazi uVladimir.
  UVitaly uthe into enyanyisa kakhulu ngoMaidan wukuthi ngenxa yalokho akazange aphule irekhodi likaHolmes. Kodwa wayenawo wonke amathuba!
  Futhi kungazelelwe Vitaly wayefuna ukuhlangana Gassiev e Kiev. Okwadala isiphithiphithi esithile. Kungani ungazami?
  U-Sergey Kovalev naye wayefuna ukuqhubeka nomsebenzi wakhe, ekhumbula lokho Hoppins , ngisho nalapho esekhulile, wanqoba ompetha bomhlaba kanye nezihloko ezihlangene. Futhi okwamanje akekho uZelesky noma uMedvedev ohlela ukusebenza kuhulumeni. Futhi ufuna ukulwa.
  Abafana babenogqozi olwanele ngempela. Kwabanye abashayisibhakela uDima Bivol uzwakalise isifiso sokulwa noKovalev.
  UMedvedev uxoxisane noGrudin . Wamthembisa izintaba zegolide. UGrudinin ubengafuni lutho olungaphansi kwesikhundla sikandunankulu. Ngokungalindelekile, uZyuganov osekhulile wasekela uMedvedev futhi wacela uGrudinin ukuba ajoyine ithimba lebamba likamongameli. Kodwa-ke izinkinga noqhekeko kwavela ezinhlwini zamakhomanisi. Okungathandwanga yibo bobabili.
  Kodwa uSergei Udaltsov wakhulumela uZelenky . Bathi phakathi kokubi okubili kumele sikhethe esasingakazi!
  U-Nikolai Valuev uhlongoze umbimbi phakathi kukaZelensky noMedvedev: uMongameli weZelensky - uNdunankulu waseMedvedev. Lokho ama-oligarchs ayekuthanda! Ngaphezu kwalokho, bakhumbuze ukuthi kunephuzu elingashiwongo lobumbano: ukuthi amazwe ahlukene azoba nondunankulu nomongameli abasuka kweyawo.
  Futhi njengoba uZelensky ewina ukhetho lukamongameli, ummeleli waseRussia kufanele abe undunankulu. Kodwa Medvedev namanje emzuliswaneni wesibili.
  UZelensky, nokho, uthe yebo, undunankulu uzovela eRussia, kodwa hhayi uMedvedev! Ngoba abaseRussia bacikwa ngabaphathi bakhe. Futhi okudingekayo ngumuntu okwazi kangcono kwezomnotho kanye nokuhlangenwe nakho okuphumelelayo, hhayi ukwehluleka njengoMedvedev!
  Idatha yocwaningo lwezenhlalakahle ibonise ukuthi iningi labantu baseRussia lalingafuni ukubona uMedvedev njengondunankulu. Ngokunembayo, cishe amaphesenti angamashumi ayisishiyagalolunye ayemelene nakho.
  U-Rogozin wabuya ngokungalindelekile ekukhohlweni kwezombusazwe futhi waqala ukubhekwa njengondunankulu okungenzeka. Futhi, abantu abaningi baseRussia babefuna ukubona u-Andrei Navalny njengondunankulu wabo.
  Ngakho isondo lomlando lalizungeza ngokushesha futhi ngokushesha.
  Emhlabeni, kunjalo, iNtshonalanga isekela uZelensky, iChina yahlala ingathathi hlangothi. Amazwe amaningi nawo angoZelensky, owayethathwa njengowentando yeningi futhi engowaseNtshonalanga. Kodwa uMedvedev wayengumlingani kaPutin isikhathi eside. Baze bakhuluma ngeqoqo labaholi ababili. Futhi kusobala ukuthi uMedvedev akayena nhlobo emhlophe futhi ethambile njengoba efuna ukubonakala. Kukhona nokhetho e-USA. Umncintiswano phakathi kwentsha yaseRepublican kanye nowesifazane osemusha weDemocratic Alliance. Futhi yithuba lamashumi amahlanu nanhlanu. Izinguquko zingenzeka naseChina; umholi uXi unezinkinga zempilo. Futhi kubonakala likhona ithuba lokuthi uzolandelwa umholi wentando yeningi.
  Ngokuvamile, i-oligarchy yaseShayina ifuna inkululeko eyengeziwe kanye nentando yeningi, kodwa abantu abanalo ukuzijabulisa okwanele. Luhlobo luni lokhetho uma umphumela wabo waziwa kusenesikhathi?
  Imfashini yobushiqela yaqala ukushabalala. Wonke umuntu wayefuna okungaphezu nje kokuba ama-cogs.
  UZelensky wenza samuntu izinto ezintsha nezinguquko, futhi eziphumelelayo kulokho. Futhi eRussia lokhu kwabonwa kahle. Abantu babengawafuni amajele, amakamu, noma ukwesaba okuvamile.
  Isizukulwane sishintshile, futhi wonke umuntu ufuna ushintsho. NaseCuba lapho umbuso kaCastro owawuzondwa ngabantu wawubabazeka. Ngisho noma amandla ayengaphansi kwegama elihlukile. ENyakatho Korea, kukhona futhi ukomela ushintsho. Ngaphezu kwalokho, amaKorea ayevame ukuthi: ubukhosi akuwona owobukhomanisi! Nokuthi umashiqela okhuluphele kumele ahambe!
  Isifiso soshintsho emhlabeni wonke sasikhula, futhi uZelensky wayekulo leli gagasi. Futhi wathuthuka ngempumelelo!
  Futhi eNorth Korea kwaba nombhikisho. Okwadutshulwa umbuso womashiqela ngezibhamu ezingontuluntulu. Okwaba ngenye inkomba yobuqaba obubusa ezwenikazi.
  UTrump uthe iMelika ingakwazi ukuxazulula inkinga yalobu ndlovukayiphikiswa ngamandla. Nokuthi ibhomu lenuzi ngeke libesabise. UTrump uqhube wathi i-United States isivele ihlola izikhali ezinjalo ukuthi akukho zindleko ze-thermonuclear ezizoba yingozi.
  Kodwa isikhathi sikaTrump sase siphelile. Futhi ngakho umdala kunabo bonke omongameli. Ngaphezu kwalokho, ngemva kokufa kukaCarter, waze waba mdala kunabo bonke ababengomongameli. Hewu! Futhi inhlanhla ithanda ubusha! Ukube uTrump wayenowesifazane osemncane owayephikisana naye, akunakwenzeka ukuthi wayezomehlula nhlobo!
  Ngokusobala umthetho we-karma uthi: inhlanhla kwabancane! Noma ngabe uRonald Reagan uvele waba ngaphandle kulo mthetho!
  Futhi uGorbachev osemncane waba isehluleki. Ngisho noma othile angasho ukuthi uMikhail Sergeevich wayenephutha? Umbusi wokuqala we-USSR owakhuluma ulimi lwabantu. Futhi abantu babengamqondi! Noma mhlawumbe hhayi ngisho abantu, kodwa elite!
  O, inhlanhla enjalo! Ingakanani inhlanhla uVladimir Vladimirovich Putin abe nayo, futhi kungakanani akuzuzile?
  Futhi ukube uNicholas II waba nenhlanhla kancane - ngokwesibonelo, uma u-Admiral Makarov esaphila, ngabe iRussia yayinkulu futhi inamandla kangakanani ngaleso sikhathi. I-China izoba yiRussia Ephuzi futhi umhlaba wonke uzogoba!
  Futhi ngakho-ke bathatha eCrimea yedwa futhi badonswa ekubhekaneni nomhlaba wonke!
  Futhi uNicholas II, njengenxusa elicashile, wakwazi ukuxoxisana neConstantinople ne-Asia Minor kubalingani bakhe.
  Hhayi-ke, manje i-Zelensky emangalisayo iya ngokuya isebenza. Futhi sekusondele ukhetho lwesibili.
  Kuyanda ukujabula nethemba e-Ukraine. UMedvedev ngokwemvelo uhlongoze inkulumo-mpikiswano yethelevishini. Nakuba lokhu kungenangqondo. Isikhundla sebamba likamongameli waseRussia asinamandla kakhulu. Futhi akukho lutho ongaziqhenya ngalo. Kungekho kwezomnotho, kwezepolitiki nasezimpini. Isimo eCaucasus siye saba sibi nakakhulu. Futhi akukho okungenziwa. Akukho mandla noma idiplomacy ewinayo. Ubudlelwano buya ngokuya buphikisana nethimba likaMedvedev. Akekho lapha othatha i-Tsar ngokungathi sína. Nakuba inkosi isesihlalweni sobukhosi.
  Ama-Oligarchs, ngokuvamile, awamelene noZelensky. Amasosha onogada kuphela, noma amanye awo, awajabule!
  Ngokuyimfihlo, uMedvedev wahlanganisa umkhandlu wezokuphepha. Ingxoxo ithinte ukuthi uyawukhansela yini umzuliswano wesibili. Ngokwesibonelo, ingabe kukhona ukwephulwa komthetho? Yebo babenjalo! Futhi ungathola iphutha kulokhu bese ukhansela imiphumela yokhetho. Kungani into enjalo ingaqinisekiswa ngeNkantolo Ephakeme? Lo mbono wabonakala unengqondo ngempela.
  UDmitry Anatolyevich Medvedev wakhumbula ukuthi ngesinye isikhathi ngoMeyi 1999, uYeltsin waxoxa ngohlelo lokuketulwa kwezempi nokuhlakazwa kwe-State Duma!
  Futhi cishe kwenzeka. Yiqiniso, nalapho kwakungekho ubumbano phakathi kwebutho lezokuphepha. Abanye bathi inketho ethambile ingcono: INkantolo Ephakeme iyayichitha inqubo yokuthweswa icala ngenxa yokuntuleka komthetho wokukhishwa kukamongameli waseRussia. Futhi kuze kube yilapho lo mthetho wamukelwa, futhi lokhu kungumthetho womthethosisekelo, izingxenye ezimbili kwezintathu zephalamende kanye nezingxenye ezintathu kwezine zoMkhandlu Wenhlangano kufanele zihlanganiswe. Namandla akwaDuma azophela, kanjalo nomengameli.
  Abezokuphepha babe sebethembisa ukuthi bazosebenzisana neNkantolo Ephakeme futhi baxazulule inkinga ngokuthula. U-Yeltsin wayengafuni ngempela ukuya empini ngesilinganiso samaphesenti amabili kanye nokuhlaselwa kwenhliziyo okuhlanu. Futhi amandla awafani, futhi ukusekelwa akufani. Ngaphezu kwalokho, ngo-1993, abantu babesasekelwa leso sifundo. Futhi ngo-1999 wayengasekho lapho. Futhi kwakungeke kwenzeke ngemiphumela enjalo.
  Ngakho-ke, uma inqubo yokuthweswa icala isidlulile, cishe yayizophela ngaphandle kokudubula.
  UMedvedev wadlulisela icala eNkantolo Ephakeme ukuze lolu khetho lungabi semthethweni.
  Kodwa-ke, kunjalo, amajaji aqala ukuphikisa. Lokho bathi noma luchithwa ukhetho kusazomele luphindwe. Futhi amathuba kaMedvedev azoba mancane kuphela. Futhi isiyaluyalu esidumile sizoqala.
  Ngakho-ke, bathi, uDmitry wamukele kangcono ukuthi uZelensky uzoba umongameli waseRussia. Futhi zama ukuthola indawo yakho.
  Ngaphezu kwalokho, abaningi bathi le clown ngeke iphumelele e-Ukraine. Kodwa kumelwe ukuba kwasebenza! Futhi akufanele wenze inhlekelele nge-molehill.
  UMedvedev, ngemva kokukhuluma namajaji nezikhulu zezokuphepha, wenza isinqumo: ukuya okhethweni ngemva kwakho konke. Bese ubamba umzuliswano wesibili. Futhi kunjalo ngempela ukuthi kuzosebenza kanjani. Mhlawumbe kuzokwenzeka isimangaliso phela. Kodwa cha? Ngakho ngeke bamfake ejele.
  Umhlangano wosozigidigidi uphinde waveza ukuthi abahambisani nentando yeningi. Futhi ukuthi uZelensky akayena umuntu wesokunxele futhi uyabafanela. Futhi ngaphezu kwalokho, ekugcineni zonke unswinyo lwaseNtshonalanga luzosuswa futhi iRussia ekugcineni izobuyela emphakathini womhlaba.
  Manje sekusele into eyodwa kuphela: ukubamba inkulumo-mpikiswano kumabonakude. UZelensky wavuma, kodwa enkundleni yezemidlalo yaseLuzhniki kuphela. Yebo kwamukelwe lokhu. Kwakusikhumbuza kakhulu isiteji esesidlulile noPoroshenko. Ngaphezu kwalokho, umehluko emzuliswaneni wokuqala wawumkhulu nakakhulu. Futhi i-anti-rating kaMedvedev inkulu kakhulu.
  Kodwa izinkulumo-mpikiswano ze-TV zifana nomuntu ominza obambe otshanini. Umhlangano wokugcina ungoLwesihlanu, kanti ukhetho lungeSonto.
  UMedvedev, ngokuvamile, wayelungiselela. Kodwa amaqiniso awekho ohlangothini lwakhe. Futhi okuhlangenwe nakho kukaPoroshenko kubonise ukuthi awukwazi ukushintsha amaqiniso ngezinkulumo zodwa. Njengoba nje bengakwazi ukunqoba iMeya uLuzhkov, okuwukuphela kwesikhathi emlandweni wonke waseMoscow lapho iziteshi zethelevishini ezimaphakathi zisebenza ngokumelene nenhloko yamanje yedolobha.
  Kodwa inkulumo-ze ayikwazanga ukudlula impumelelo yezomnotho yemeya yaseMoscow. Futhi ungamvoteli u-Kiriyenko, umbhali wokuzenzakalelayo! Kodwa nguye owakhushulelwa esikhundleni kakhulu . Mhlawumbe ikhandidethi elingaphumelelanga kakhulu libekwe ngokumelene nomphathi webhizinisi.
  Kodwa-ke, abezindaba baseRussia manje bamkhankasele kakhulu uZelensky. Akekho owayekholelwa kuMedvedev. Ngisho iNkantolo eNkulu yayimanqika ukulalela udaba lokwesulwa kokhetho.
  Kuze kube manje iphuzu lithi, inkundla igcwele phama. Ukuchichima ngokwezwi nezwi.
  Futhi kwacaca ukuthi impikiswano engathi sína iyeza. Kodwa-ke, kwacaca ebusweni bukaMedvedev ukuthi wayecishe amukele ukunqotshwa. Kodwa umnyakazo wokugcina kumele uthathwe.
  Ngobusuku bangaphambi kwenkulumo-mpikiswano, uMedvedev waqoka uVladimir Zhirinovsky njengoNgqongqoshe Wezangaphakathi. Lesi isenzo sokugcina sokuphelelwa ithemba. Kodwa uZhirinovsky, azi ukuthi amaphesenti angaphezu kwamashumi ayisishiyagalombili abavoti aselungele ukuvotela uZelensky, wayengafuni nhlobo ukuxabana nenhloko yezwe yesikhathi esizayo . Nakuba, yebo, waqonda ukuthi wayengeke akwazi ukuthola indawo eqenjini Zelensky.
  Yebo, uVladimir Volfovich usekhulile. Kodwa-ke, u-Anatoly Kashpirovsky unguNgqongqoshe Wezempilo osekhulile kakhulu kanye nePhini likaNdunankulu. Kodwa futhi akazimisele kakhulu ukukhankasela uMedvedev. Nokho unalo ithuba lokuhlala eqenjini. Iminyaka yobudala inkulu futhi lokho kusho isipiliyoni. Futhi isimo sami somzimba sihle kakhulu.
  Akumangalisi ukuthi i-Kashpirov phenomenon.
  Inkulumompikiswano enkundleni yezemidlalo iqale ngokubingelelana. Namazwi ahlakaniphile. Kodwa u-Zelensky wayebukeka emusha, eqiniseka ngokwengeziwe, ekholisa kakhulu, futhi echwepheshile.
  UMedvedev wethuka kakhulu futhi waqala ukuklabalasa. Akakwazanga ukukholisa. Futhi izinto zimbi kakhulu ezweni. Abantu bayameseka ngokusobala uZelensky. Konke kushubile lapha.
  Wonke amazwi kaZelensky ahambisana nokushaya ihlombe, kanti uMedvedev uyabhodlozwa. Okusho ukuthi, kukhona ukwehluleka kwangempela kwenkulumo-mpikiswano.
  UMedvedev uyanyakaza futhi uthi:
  - Nginolwazi!
  UZelensky uphendula ngokumamatheka:
  - Ngokuhlangenwe nakho okunjalo, hamba kuphela kubaqaphi!
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Mina noPutin sathatha iCrimea!
  Impendulo ivela ku- Zelensky:
  - Ukubamba kwesela nezingalo ezimfushane!
  Futhi ngakho-ke impikiswano yaqhubeka, kodwa uZelensky wanqoba ngokucacile. Wayehlakaniphe kakhulu futhi ekholisa kakhulu kunoMedvedev nezilaleli zajabula.
  Ngokushesha ngemva kwenkulumo-mpikiswano yethelevishini, ibamba likaMongameli waseRussia lakhipha isimemezelo sokukhushulwa kwamaholo izikhathi ezinhlanu nezimpesheni izikhathi eziyisikhombisa! Kodwa kwase kubukeka njengehlaya.
  Abantu bakaMedvedev bavele bahleka. Nakuba kwakucaca ukuthi ngosuku olwandulela ukhetho babenza okunye!
  UMedvedev futhi wanquma ukunikeza i-Order of St. Andrew the First-Called kubo bobabili uStalin noLenin. Lesi sinqumo kufanele kushiwo ukuthi sihlakaniphile, kodwa siphuzile. UDmitry Medvedev ngokusobala wayefuna ukunqoba amaKhomanisi. Futhi ikakhulukazi ama-Stalinists. Kodwa ngesikhathi esifanayo, wathatha futhi waklonyeliswa inkanyezi iqhawe Tukhachevsky. Lokhu futhi kuyisinyathelo esingavamile kanye nomzamo wokudlala ngothando ngabakhululekile.
  I-Medvedev ngokuvamile yazama ukujabulisa kokubili okwethu nokwakho. Waklomelisa uMbhishobhi, uPapa kanye nabaholi bamahlelo obuKristu. Ngokuyinhloko amaProthestani. Futhi ngisho noFakazi BakaJehova babuyiselwa emalungelweni abo, kodwa lokhu kwaba yize. Noma kunjalo, banqatshelwe ukuvota, futhi ngokujwayelekile le nhlangano iyafa!
  UMedvedev uklonyeliswe kokubili ama-muftis nama-lamas. Wazama ukunqoba wonke umuntu ohlangothini lwakhe. Ukushawa kwezindondo nama-oda bekuyisimanga. Ngesikhathi esifanayo, umongameli obambile waklomelisa wonke amasekela e-State Duma ibhonasi yesigidi samarandi ngalinye. Nokho, lokhu kwamethusa kunokudonsela abantu kuye.
  Ngokulandelayo, uMedvedev wazama ukusungula imiyalo emisha eminingana: i-Order kaPetru Omkhulu, i-Order of Ivan the Terrible, i-Order of Alexander the Liberator, i-Order kaNicholas II kanye ne-Order of Brusilov. I-Order kaLenin noStalin nayo yabuyiselwa.
  UMedvedev wayefuna ukuheha abavoti abahlukahlukene ngale ndlela. Futhi sisebenzisa isimiso: kokubili eyakho neyethu! Kodwa kulokhu, ukugcwala konke kwabangela ukungabethembi abantu - bathi, isifebe sezombangazwe. Abantu babonakala sebekhohliwe ukuthi uPutin naye wadlala ngothando kwesokunxele nakwesokudla. Futhi ngazama ukuba i-omnivore.
  Nokho, yini kuvunyelwe Jupiter akuvunyelwe inkunzi! U-Putin ngandlela-thile kusukela ekuqaleni, naphezu komkhondo womlandeli ka-Yeltsin, ozondwa ngabantu, wajabulela ukuzwelana kwabantu kokubili kanye ne-elite. Namakhomanisi ayesaba ukukhuluma ngaye, futhi avotela ukumqinisekisa njengondunankulu ngaphandle kokulwa noma ukuxoxisana.
  Kodwa uMedvedev akakaze athandeke ngokukhethekile. Ngokusobala wayehlakaniphe kakhulu futhi esethunzini likaPutin. Akekho owayembheka njengeqhawe nombusi wangempela. Ngokuvamile, ngemva kukaPutin, ngandlela-thile noma yimuphi umlandeli wayebonakala engumuntu omncane wezombusazwe futhi kukhona okungalungile. Futhi uZelensky wayebhekwa njengomuntu onomusa, njengenkosana yenganekwane. Futhi akuseyona ikati e-poke, kodwa umbusi ophumelelayo owakhipha i-Ukraine exhaphozini, noma kunalokho waphuma emgodini.
  Vele, i-Ukraine yahlupheka okokuqala ngenxa yokunqanyulwa kobudlelwano neRussia. Futhi lapha uPoroshenko angase angabi necala. Uma into enjengale yenzeka eBelarus, bekuyoba ukwehluleka okuphelele. Mayelana nobuchwepheshe, uhulumeni wase-Ukraine unamandla! E-Belarus, ngokuphambene nalokho, kukhona ama-sycophants nama-dishevelers kuphela. U-Putin ngezinye izikhathi wayenobuntu obuqinile eqenjini lakhe, njengo-Rogozin noma u-Tkachev, kodwa basuswa ngokushesha.
  Medvedev, kunoma yikuphi, wayeyindoda engabonakali njengombusi ozelwe, ngakho-ke le nkosi yayingelona iqiniso ngokuphelele futhi enkantolo.
  Ngandlela-thile wayefana noGorbachev, owayethandwa abantu abavamile baseNtshonalanga, kodwa babengamthandi phakathi kwabo. Ngokwengxenye, baqala ukungamthandi uGorbachev ngenxa yomzabalazo wakhe nokudakwa. Abadakwa nabaphuzayo, abakakuthetheleli ukushoda kwe-vodka. Kwaba nezibhelu zewayini. Kwabe sekunyamalala ugwayi.
  Cha, uGorbachev kuyacaca ukuthi babengamthandi ngenxa yempandla yakhe kuphela. UMedvedev, njengondunankulu, wazibonakalisa eyisazi sezomnotho esibuthakathaka kakhulu. Futhi ngaphandle kukaZelensky, wayezoba nezinkinga ngokuqokelwa isikhathi esisha.
  Ngesinye isikhathi uPutin wadonsa uMedvedev ngezindlebe.
  Kodwa manje uPutin usephumile kulo mdlalo - useke wacekela phansi impilo yakhe, ezishayela mathupha futhi ezidonsa kanzima ngehoki. Ingabe kwakudingeka ukugibela eqhweni ngineminyaka ehloniphekile? Ikakhulukazi ngaphandle kokuba namakhono lapho usemncane?
  UPutin washa, wanwetshwa ngokweqile. Futhi ngaphandle kwakhe, akekho ozomisa uZelensky. Ngaphezu kwalokho, u-Putin ngokwakhe wenza inqubomgomo yabasebenzi ngendlela yokuthi wayengenaye umlandeli ofanelekayo. NjengoStalin, owakwenza ukuthi uKhrushchev amlandele, futhi waqothuka. Futhi lapha uMedvedev akayena nhlobo umholi owanele wombuso waseRussia.
  NgoMgqibelo ngaphambi kokhetho, zonke iziteshi ze-TV zaseRussia zisakaza ifilimu mayelana neZelensky. Ngokwemvelo, ngenhloso yokwehlisa isithunzi. Kodwa ambalwa amaqiniso avezwayo. Futhi inkulumo-ze yabonisa ukungabi nalusizo kwayo. Futhi iziteshi eziningi ziphawule ngefilimu.
  Medvedev waklonyeliswa ojenene abaningi. Ukuba nenkanyezi futhi.
  Ngokungalindelekile, waphinde wamisa i-Order entsha ye-Botvinnik, ama-degree amathathu: ithusi, isiliva, negolide. Futhi futhi Order of Alekhine. Futhi nethusi, isiliva negolide.
  UMedvedev uphinde wamemezela ngomthetho wokuthi iRussia izoshintshela ebuthweni eliqeqeshiwe phakathi neminyaka emine. Futhi impilo yesevisi iyancipha ibe yizinyanga eziyisithupha.
  Okulandelayo, ibamba likamongameli limemezele ukuthi ama-war veteran nalabo abasebenza ezindaweni ezishisayo bazoklonyeliswa nge-Hero of the Russian Federation star. Yini isibe yisinyathelo esingenayo i-analogue.
  UMedvedev ngokusobala wayefuna indawo emlandweni. Okulandelayo, umongameli obambile waklonyeliswa uVladimir Vladimirovich Putin ngemva kokufa nge-Order of Victory kanye ne-Order of St. Andrew the First-Called kanye nenkanyezi enkulu yedayimane esanda kusungulwa ye-Hero of the Russian Federation.
  Lona kakade bekuwumzamo wokugcina wokudlala esilinganisweni sesithombe sangaphambili saseRussia. Njengokuthi, ngineminyaka eminingi nginguMedvedev kanye noPutin - ngithande ngayo yonke inhliziyo yakho nomphefumulo wakho!
  Kodwa ngokusobala abantu abazimisele kakhulu ngokuthanda lo ozoba umashiqela.
  Futhi ebusuku kusukela ngoMgqibelo kuya ngeSonto, uDmitry Anatolyevich Medvedev waze wamemezela isabelo sokushona kwesihloko sikaGeneralissimo kuVladimir Vladimirovich Putin!
  Lokhu bekupholile ngempela! Njengokuthi, nginikeza isihloko esithombeni seminyaka edlule!
  Nokho, ingabe lokhu kuzomsiza uMedvedev? Kunzima ukukholisa abantu ukuthi bazivotele kuphela ngokudumisa izithixo zabo zangaphambili futhi bazinikeze imiyalo. Kungakhathaliseki ukuthi ugeza kangakanani ngemiklomelo, ngeke ubuyise uPutin. Futhi kusobala ukuthi inkosi endala ihambile futhi inkosi entsha ivela eKyiv.
  Nokho, uZelensky wayengalele, futhi waklonyeliswa uPapa. UFrancis Owokuqala osekhulile wabusisa uMongameli wase-Ukraine ngezimpumelelo ezintsha.
  Futhi e-Belarus, umfelandawonye wamaqembu we-pro-Russian usuqedile ukuqoqa amasignesha ukuze ubambe inhlolovo yokuhlangana neRussia. Kulindeleke ivoti ngalolu daba. Kodwa-ke, uMedvedev akahlonishwa ngalokhu. Futhi lapha isinyathelo esiyinhloko savela kuZelensky, lesi sithombe sezigidi.
  Ngakho manje uVladimir Zelensky wayengena entanjeni ...
  Ukuvota sekuqalile eSiberia. Inani lababekhona laliphezulu kusukela ekuqaleni. Abantu baya okhethweni bamamatheka. Kwaba sobala ukuthi babeze ngenjongo yoshintsho. Futhi lokhu abakufunayo kusha. Wonke umuntu ukhathele futhi ukhathele endala.
  Ngisho nengoma yakhala ekuseni:
  Izinhliziyo zethu zifuna ushintsho
  Amehlo ethu adinga ushintsho...
  Ekuhlekeni kwethu nasezinyembezini zethu,
  Nasekushayeni kwemithambo!
  Shintsha, silindele ushintsho!
  Ukhetho lubanjwe ngomoya ophansi, kodwa kwaba nenani elikhulu labantu. Abantu baphume ngobuningi beza okhethweni. U-Nikolai Valuev wayengomunye wabokuqala ukuvota. Waphonsa ivoti ebhokisini lokuvota wathi:
  - Asivotele okuthile okusha!
  Ngokulandelayo uvele u-Alexander Povetkin. Nami ngivotile ngabeka umbono wami:
  - Onkulunkulu baseRussia!
  Kwalandela ukuvota. Bajikijela amavoti emabhokisini okuvota. Futhi u-Dima Bilan no-Alla Pugacheva. U-Lev Leshchenko naye uvele futhi wamemezela:
  - Asivotele okuthile okusha!
  U-Nikolai Baskov wacula:
  - I-waltz yaseRussia, amaphiko ayakhuphuka! Intwasahlobo iyeza!
  Futhi wafaka iqabunga emgqonyeni kadoti.
  Kwabe sekuqhamuka abanye abafana... uZelensky weza ezovota ngesikuta futhi wenza i-somersault - edweba ihlombe. Bavota baze basho amazwi athi:
  Yazi ukushaya kwenhliziyo nemithambo,
  Izinyembezi zezingane zethu bomama...
  Bathi sifuna ushintsho
  Lahla ijoka lamaketanga asindayo!
  Nokuduma kwehlombe! Nakuba izinkondlo azikho ngaye, kodwa imbongi edumile nomlobi u-Oleg Rybachenko. Kodwa u-Oleg Rybachenko ngokwakhe waphenduka umfana, futhi manje uhamba kwelinye izwe.
  Kwabe sekuvota abanye abashayisibhakela: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. Owokugcina wazama ukubuya ngemuva kwekhefu. Kodwa washaywa futhi ekugcineni wahamba.
  USofia Rotaru uvotele eKyiv. Futhi wamamatheka kakhulu...
  UVladimir Zhirinovsky naye weza. Wamemeza:
  - Ukuze uthole indlela entsha!
  Futhi wakhanyisa amazwi kajenene Colonel. Zyuganov weza okhethweni ngesihlalo sabakhubazekile. Futhi wayethule njalo.
  U-Grudinin uvotele emamatheka ...
  UGarry Kasparov unikeze umdlalo ngasikhathi sinye futhi waphinde wafaka ivoti lakhe. Ngaphezu kwalokho, uthe uzodlala umdlalo noCarleson. Ngakho u-Anatoly Karpov wanikeza iseshini yomdlalo ngasikhathi sinye.
  Ngendlela, uKarpov usevele wanikezwa i-Golden Order kaMikhail Botvinnik.
  Ngakho-ke omunye umbuzo ukuthi ubani umpetha womhlaba omkhulu nohamba phambili lapha.
  Impela kuningi okushintshile...
  Futhi uDmitry Anatolyevich Medvedev wamangaza wonke umuntu futhi. Kumenyezelwe esikhungweni, i-oda eliqanjwe ngegama elithi "Oleg Rybachenko". Ngaphezu kwalokho, kuneziqu ezine ngesikhathi esisodwa: idigri yesine yethusi, eyesithathu isiliva, eyesibili igolide, kanti eyokuqala igolide elinamadayimane!
  Lokhu kwaba kuhle kakhulu!
  "I-Armageddon kaLucifer" isivele ikhishwe kuma-cinema, futhi amarekhodi e- "Avatar" kanye "ne-Star Wars" asevele ephukile. U-Oleg Rybachenko uba inkanyezi yangempela yemibhalo!
  UMedvedev uphinde wasungula umklomelo wokubhala oqanjwe ngo-Oleg Rybachenko - ngesikhwama semiklomelo esikhulu ngokuphindwe kashumi kunoMklomelo KaNobel.
  Futhi lokhu ngokuvamile kuhle kakhulu!
  Khona-ke uMedvedev abaningi ngokwengeziwe basebenza ngeSonto. Wanikeza u-Oleg Rybachenko i-Order of St. Andrew the First-Called, kanye nenkanyezi ye-Hero yaseRussia, nenkanyezi enkulu yedayimane ye-Hero yaseRussia, i-Order of Victory. Lona bekuwumzamo wokuguqula umlando.
  Njengokuthi, ngizophatha u-Oleg Rybachenko ngomusa, futhi konke kuzoba kuhle! Ngesikhathi esifanayo, ngizomklomelisa yena kanye nomshali isihloko seRussian Federation!
  evela ku-executive polls isivele yaziwa , okusho ukuthi uZelensky unamaphesenti angaphezu kwamashumi ayisishiyagalombili.
  Futhi ukugeleza kolwazi ngeke kume...
  UMedvedev ngeke avote okwamanje. Iyasebenza. Lapha ukhipha umyalo onikeza uVladimir Volfovich isikhundla sokuba ngumphathi webutho. Njengokuthi, thembeka kimi.
  Nakuba uZhirinovsky, kubonakala sengathi usewelele ngaphesheya.
  ULev Leshchenko waba ngungqongqoshe ngaphandle kwephothifoliyo. Kodwa lokho akusenandaba.
  Kuneziyaluyalu eChina. Abantu bafuna intando yeningi - bakhathele ubushiqela! Umuntu akaphili ngesinkwa sodwa!
  Ngingathanda ukwenqaba umphathi wami! Ungagcina isikhathi esingakanani isiyalo ngenduku ekhulwini lamashumi amabili nanye?
  Izinto azikahambi kahle eChina. Akunakwenzeka ukulandela imigudu yobukhomanisi futhi kwakhiwe ubunxiwankulu unomphela. Kudingeka izinguquko ezithile. Futhi ubuholi buqina kakhulu.
  Ngaphezu kwalokho, onxiwankulu abasha bafuna intando yeningi futhi kuphele unya lwamaphoyisa.
  Ukukhathala kwezindlela zakudala zokusebenza nakho kwaba nomphumela! Asikho isifiso sokuba ama-cogs ohlelweni. Yebo, eChina ngamaSonto, izibhelu ezibalulekile zinyakazisa uhlelo.
  Futhi e-United States, owesifazane unethuba elikhulu kakhulu lokuba umongameli. Nokho, ukuthandwa kukaFloyd kungazelelwe kwaqala ukukhula Mayweather . Lo mshayisibhakela ongahluliwe usevele wakhuphukela phezulu ezilinganisweni.
  Ngokusobala i-United States iphuthelwe ukunqoba okusha futhi ayifuni iRepublican noma iDemocrat esihlalweni sobukhosi. Futhi uFloyd naye upholile!
  Bese kuba nenye inkulumo-mpikiswano ye-TV.
  SekuyiSonto kusihlwa. Iziteshi zokuvota zizovalwa maduze.
  Ngomzuzu wokugcina, uMedvedev ekugcineni wavela. Uphonse ivoti ngokushesha ebhokisini lokuvota waphuma engashongo lutho. Iwashi lishayile ukuvota sekuphelile.
  Okwamanje, uMongameli Medvedev washiya i-Kremlin waya endaweni yakhe yokuhlala eduze kwaseMoscow.
  Kukhona amantombazane amabili ekhabetheni naye. Okungenani ukuzijabulisa okuthile.
  UNatasha, ohlezi kwesokudla, wabuza:
  - Awu, kuthiwani ngoDima? Manje bazomemezela ukwehluleka kwakho kokugcina!
  UMedvedev waphawula:
  - Kusasele izinyanga ezimbili ngaphambi kokwethulwa. Ngakho-ke okwamanje ngiseyikho konke, futhi uZelensky unguMongameli wase-Ukraine kuphela!
  U-Alenka, ohlezi ngakwesokudla, waphawula:
  - Futhi ukuvulwa kungasheshiswa! Amandla akho, uDmitry Anatolyevich, aphelile!
  UMedvedev wabuza:
  - Kodwa nina mantombazane ningakwenza!
  UNatasha wathuka wabuza:
  - Yini esingayenza?
  UMedvedev wathi ngokuzethemba:
  - Aphazamise ukuvulwa!
  UNatasha wahleka futhi waphendula:
  - Futhi Kanjani?
  Umongameli osabambile uphendule ngesinqumo:
  - Njengokungathi awuzazi!
  Waphendula uNatasha ngokucasuka:
  - Ngeke sibulale Zelensky!
  UMedvedev wenqaba ngokushesha:
  - Awu, kungani ukuyibulala! Vele wenze isiqiniseko sokuthi uyawuyeka yena umqhele!
  . ISAHLUKO No. 4.
  Amantombazane agigitheka kanyekanye...
  U-Alenka wabuza ngokusineka:
  - Yini oyiphakamisayo ukusebenzisa i-hypnosis?
  UDmitry Anatolyevich wavuma ngekhanda:
  - Yilokho kuphela! Ungakwena lokhu!
  UNatasha waphendula umngane wakhe:
  - Singakwazi, kodwa asifuni!
  UMedvedev wamangala:
  - Kungani lokhu?
  Impendulo ivela ku- Natasha:
  - UZelensky ukhethiwe! Futhi wena, Dmitry Anatolyevich, awukwazi ukubusa izwe!
  U-Alenka wengeza ngonya:
  - Futhi lokhu kusobala kithi sonke!
  UMedvedev waphawula ngokucasuka:
  - Awuqondi ukuthi sizoba ikoloni laseNtshonalanga?
  Impendulo ivela ku- Alenka:
  - Kunalokho, iNtshonalanga izoba ikoloni lethu!
  U-Natasha wanezela ngokubhuqa:
  - Futhi nawe, Misha, iRussia ngeke ibe yinhle noma kunjalo!
  UMedvedev wabhala:
  - Ngizokunika i-Order of Victory, i-Order of St. Andrew the First-Called, i-Order of Nicholas II, nenkanyezi yegolide edayimane...
  UNatasha wahleka futhi wathi:
  - Noma mhlawumbe thina ngokwethu singaba omongameli futhi sizinikeze imiyalo engamakhulu amathathu?
  U-Alenka waphawula:
  - Singakulalisa futhi sibe ama-generarissimos.
  UNatasha wagigitheka futhi waphawula:
  - Noma mhlawumbe ama-supergeneralissimos !
  Avele ahleke amantombazane...
  U-Alenka wacula:
  - Futhi ngezinye izikhathi ngisho nesitha samemeza,
  Ukufihla ukwesaba - ukuthi ngiyinkosi!
  UNatasha waveza amazinyo akhe futhi watshiyoza:
  - Angiwathandi amathiyetha nezinkundla,
  Lapho, isigidi sishintshaniswa nge-ruble...
  Nakuba kunezinguquko ezinkulu ezizayo -
  Ngithanda u-Belobog no-Stalin!
  Futhi intombazane yasebenzisa izinzwane zayo ezingenalutho ukuze incinde ikhala likamongameli olahlekile.
  Izinombolo sezimenyezelwe kakade kusukela eMpumalanga Ekude. Amaphesenti angama-91 kuZelensky, amaphesenti angama-7.5 kuMedvedev, ubuholi obuzethembayo bukamongameli wase-Ukraine.
  U-Alenka wabuye wadonsa indlebe kaMedvedev ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi wahayiza:
  - Awu, kuthiwani ngomongameli wangaphambili, ingabe imiklomelo yakho yakusiza?
  UMedvedev waphendula wathi:
  - Angiyena i-ex okwamanje! Ngaphambi kokwethulwa, owangempela!
  Intombazane yamemeza:
  - Udumo enkosini entsha!
  Amantombazane abathakathi benqaba ukusiza uMedvedev njengecilongo labo lokugcina. Futhi manje, ngenkathi umongameli obambile esazama ukuthola indlela yokuphuma esimweni esingenathemba.
  Mhlawumbe ithonya iNkantolo Ephakeme ukuba ichithe imiphumela yokhetho lukamongameli waseRussia? Lokhu kwakubonakala njengesilingo esikhulu. Kodwa empeleni amathuba ayebukeka emncane.
  Kuthiwani uma sikhipha isimemezelo futhi sinikeze ijaji ngalinye izigidigidi zamaRandi? Phela ungumongameli futhi unamandla angakaze awaphuphe ngisho nama-tsars! Ngokunembayo, umongameli oyibamba. Futhi ngempela, uma unikela ngezigidigidi zamadola, amajaji ngeke amelane.
  Kungani uchitha isikhathi ezintweni ezincane?
  Idatha yasakazwa ngomsakazo. Nakuba uZelensky enamaphesenti angamashumi ayisishiyagalolunye, kanye nase-Ukraine kwakulindeleke ukuthi athole cishe amaphesenti ayikhulu. Mhlawumbe endaweni yebhande elibomvu, ngenxa yokudlala ngothando kukaMedvedev namakhomanisi, kuyoba khona kancane, kwakukhona amathuba athile eCaucasus. Yiqiniso, uRamzan Kadyrov ubonakala enqume ukuthatha uhlangothi oluwinayo. Usengenza imali ebuthweni, nakuba amasosha angenaso isifiso esithile sokukhonza, umongameli owawayo akanaso isifiso.
  Ngokuvamile, ngemva komjikelezo wokuqala, amandla kaMedvedev aba buthaka. Futhi uma esakwazi ukunikeza imiklomelo, ngaphandle kwalokho wayeya ngokuya enganakwa.
  UDmitry Medvedev wafika ehhovisi lakhe futhi wazama ukuxhumana nebhange elikhulu. Isikhonzi samxhuma ngokungabaza.
  Ibamba likamengameli lathi akanikwe imali yezidingo eziphuthumayo.
  Inhloko ye-Central Bank yaphendula:
  - Ngeke ngenze lutho kuze kube yilapho ngithola isiqinisekiso kuMongameli omusha uZelensky.
  U-Medvedev wavuma:
  -Uyahlanya? Ngisengumongameli wokugcotshwa okusha! Uma kunjalo, kufanele ungilalele!
  Inhloko yebhange elikhulu yaphawula:
  - Ngokomthethosisekelo, angikulaleli! Futhi noma kunjalo, kungani udinga imali?
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Ingabe udinga amazwe ezimweni eziphuthumayo?
  Inhloko yebhange elikhulu iphendule ngezwi eliqinile:
  - Ingabe ufuna ukuphunyuka?
  UMedvedev wabhala:
  - Ngizokubopha manje! Ibutho liyangilalela! U-Zhirinovsky othembekile unami!
  Inhloko ye-Central Bank yaphawula:
  - Lona uhlala ethatha ikhekhe! Futhi eMoscow amaphesenti angaphezu kwamashumi ayisishiyagalolunye aweZelensky. Amandla akho aphezu kweMisha!
  U-Medvedev wavuma:
  - Kodwa eyakho ayizange iqale!
  Waluvala ucingo. Manje isimo sase siya ngokuba nzima. Amasosha asezokwenqaba ukulalela. Yebo, uZhirinovsky uyimpungushe. Bekufanelekile yini ukumqoka njengoNgqongqoshe Wezangaphakathi? Nikeza umyalo emabuthweni akhethekile. Noma kusafanele sizame ukusebenzisa iDuma yoMbuso?
  Kuyacaca ukuthi uZelensky uzobamba ukhetho olusha, futhi amaphini amaningi ngeke athole igunya lawo. Ngokunembayo, cishe yonke into.
  Okuthile okuhlukile kuyadingeka lapha. Kodwa uDuma woMbuso mancane amathuba okuthi uzophambana nabantu. Futhi ibutho ngeke likusekele ukuketulwa kwezempi okuqondile. Ojenene baseRussia abalona uhlobo lokuya empini yombango.
  Inye kuphela into esele - ukukhansela ukhetho lukamongameli enkantolo. Leli ukuphela kwethuba elisemthethweni lokwelula ubuhlungu bakho. Kodwa cishe izonwetshwa kuphela. Akunakwenzeka ukuthi uMedvedev abe nethuba langempela lokuqokwa kabusha. Eqinisweni, ukulinganisa kwakhe kukhulu kakhulu, kubi kakhulu kunesikaPetro Poroshenko.
  UMedvedev naye wacabanga ngenye inketho. Ngokwesibonelo, ukuqeda ngokomzimba Zelensky? Kodwa lobu ubugebengu obusobala. Yima kanjalo? Ngaphezu kwalokho, izokonakalisa uMedvedev. Futhi okungcono kakhulu kuzonikeza ukukhululeka. Ngoba abantu ngeke bamxolele uMedvedev ngokwehluleka okukhulu kangaka okhethweni.
  Cha, uDmitry Anatolyevich ngeke aphumelele. Ngaphandle kokuqoqa ngisho namaphesenti ayishumi amavoti okhethweni, ngeke neze aqhubeke ephethe.
  UMedvedev wasondela endaweni yokucima ukoma. Walivula wakhipha ibhodlela wazithela nge-cognac.
  Kuyabiza - "Napoleon", oneminyaka engamakhulu amabili ubudala!
  Ibamba likamengameli liphuze ingilazi. Ngibe sengidla owesibili nolamula.
  Isisu sami sezwa ukufudumala futhi imicabango yami yagijima ngokushesha. Ngemva kwengilazi yesithathu, uMedvedev wamamatheka futhi wahlala esihlalweni. Ajabule kancane. Eqinisweni, kungani ewadinga la mandla? Isibopho esigcwele. Hhayi umzuzu wesikhathi samahhala, hhayi umzuzwana wokuthula. Ihlala isendleleni, ngaphansi kokugadwa kwamakhamera evidiyo. Uyesaba ukukhuluma kakhulu.
  Mningi umsebenzi, kodwa ayikho intokozo.
  Futhi ngifuna ukulala nentombazane embhedeni. Dlala impi kukhompuyutha.
  Eqinisweni, nangu wena umongameli, kodwa ukuqala impi yangempela uzocabanga kabili. Yile ndlela uTrump owesabekayo engazange alinge ngayo ukuhlasela i-Iran.
  Ungakhuluma kakhulu ngempi, kodwa empeleni ukunquma ngakho akulula!
  Kodwa yilwa nomdlalo, zilwe wena!
  UMedvedev wahlala phansi kukhompuyutha. Ngavula iMpi Yezwe II engangiyithanda kakhulu. Ubesenesikhathi eside engakwazi ukuyidlala. Lapha, ukuze ungacindezeli kakhulu, sebenzisa ikhodi yomkhohlisi. Kanje...
  Bese ugijima ngobuchwepheshe ngesivinini sesiphepho. Futhi usuvele unama-IS-7, owethula ngamaqoqo, futhi ama-T-1 kuphela ngokumelene namaJalimane. Kukhona umehluko obonakalayo emandleni nezindlela.
  UMedvedev, cishe akakaze aphuze, futhi ngenxa yempilo ebuthaka, wajabula kakhulu.
  Yile ndlela ophonsa ngayo ithangi elibiza kakhulu nelisindayo kakhulu leMpi Yezwe Yesibili, i-IS-7, esitheni. Futhi uyiphula ngaphandle kobunzima obuningi. Impi iqhubeka kalula nangokunqoba. Uthatha idolobha nedolobha.
  Ngokuvamile, kunjalo, uStalin walihola kahle izwe, futhi wakwazi ukunqoba i-Third Reich esikhathini esingaphansi kweminyaka emine. UPutin walwa ne-ISIS isikhathi eside. Kodwa amaJalimane anobuchwepheshe obupholile kakhulu.
  Emdlalweni, ngokwesibonelo, ithangi laseJalimane i-E-75, iSoviet IS-7 kuphela engalwa nalo ngokulingana, wonke amanye amathangi anikeze. I-E E-75 inezikhali zempi ezinamandla kakhulu. Ngisho nesibhamu siphakeme kuneSoviet IS-7 futhi siseduze namandla okubhubhisa.
  Futhi amaJalimane ahlela ukwenza leli tanki libe eliyinhloko ngo-1945. Kuthiwani ngeyethu?
  UMedvedev wabubula ... Abakwazanga ukubeka i-IS-7 ekukhiqizeni ngobuningi esikhathini sempi yangemva kwempi. Ngakho impi yathatha isikhathi eside, akekho owaziyo ukuthi ubani omunye owanqoba.
  UDmitry Anatolyevich, edakiwe, wacula:
  - Ngiyayithanda, bafowethu, ngiyayithanda! Thandani ukuphila, bazalwane! Futhi i-ataman yethu akufanele ikhathazeke.
  UMedvedev wazumeka edlala. Kuyaphumula...
  Futhi ngakusasa imiphumela yokugcina yokhetho lukamongameli yaziwa.
  Cishe amaphesenti angama-92 abavoti avotele uZelensky kanye ne-Ukraine, kwathi amaphesenti angama-6.7 avotela uMedvedev. Ngakho, ukunqoba kokunqoba kukaZelensky kwenzeka.
  Kwaqala imigubho nokujabula ezweni. Ekugcineni, ukuphila okusha, njengoba kwakubonakala kwabaningi, kuyeza ukuphila okukhanyayo.
  Okwamanje, uDmitry Anatolyevich Medvedev ukhonza njengomongameli ngesikhathi sokuvulwa.
  Futhi wahalalisela, yebo, ophumelele. Ungaya kuphi? Futhi akukho okungabalwa ngamaphesenti ayisithupha.
  UNgqongqoshe Wezangaphakathi uVladimir Zhirinovsky, nokho, wavakashela uMedvedev futhi wamduduza:
  - Ngikuvotele uDmitry Anatolyevich!
  Ibamba likamongameli laphendula ngokuthula:
  - Ngiyabonga!
  UZhirinovsky uphakamise:
  - Mhlawumbe kufanele sikubeke ku-premiere?
  UMedvedev wanikina ikhanda lakhe elipendiwe:
  - Angicabangi, ngemva kokuhlulwa okunjalo emzuliswaneni wesibili, bazonginika undunankulu. Lokhu ngeke kusalunga ngokwepolitiki.
  UZhirinovsky waphawula ngokunengqondo:
  - Noma kunjalo, kufanele kube nomuntu ovela eRussia endaweni yakho. Pho ubani uma kungewena?
  UMedvedev uphakamise:
  - Cishe, Andrei Navalny!
  UZhirinovsky waveza amazinyo akhe futhi waquma:
  - Andrei Navalny? Makungenzeki lokhu!
  UMedvedev waphakamisa amahlombe akhe futhi waphawula ngokudideka:
  -Uyaphi?
  UZhirinovsky wamemeza:
  - Yebo, ngizobabopha bonke!
  UMedvedev waphakamisa isandla sakhe:
  - Kwanele! Isikhathi sethu sibonakala sesiphelile! Ngiya eholidini e-Canary Islands. Uzokwenzenjani?
  UZhirinovsky, evala amehlo akhe ngobuqili, waphendula:
  - Lobby for the interests of your friends! Kwaze kwaba yilapho uZelensky ethatha imisebenzi yakhe njengomongameli waseRussia nase-Ukraine!
  UMedvedev waphawula ngokudabukisayo:
  - Ngeshwa, lokhu akulula kangako ... Khona-ke bazokuhlubula izikhumba ezintathu!
  UZhirinovsky, enciphisa amehlo akhe ngobuqili, wabuza:
  - Ngicela ungenze i-marshal ye-Russian Federation! Awu, yini enenzuzo kuwe!
  UMedvedev wacabanga imizuzwana embalwa, wabe esememezela:
  - Kuhle! Ngeke ngikwenze wena kuphela umphathi, kodwa futhi ngizobuyisela uBeria esikhundleni somphathi! Kuyoba fair!
  UZhirinovsky wavuma ngekhanda:
  - Ngokuphathelene noBeria, yebo!
  UMedvedev wanciphisa amehlo akhe futhi wabuza:
  - Futhi maqondana nawe?
  Impendulo ivela ku- Zhirinovsky:
  - Futhi ungiphathe njengenkosi! Ngiklomelisa noma ubani engimfunayo!
  UMedvedev wavuma ngekhanda:
  - Yebo, makube njalo!
  Futhi wayala ukulungiswa kwazo zombili lezi ziqondiso mayelana nokunikeza izinhlu zabaphathi.
  Ibamba likamongameli waseRussia lajabula. Ecabanga ukuthi manje usengayijabulela ngokugcwele imidlalo ye-computer.
  Futhi kumnandi kakhulu ukudlala ...
  Kodwa empeleni, kungani umongameli engenza enye into? Manje ubuchwepheshe sebuthuthuke kakhulu kangangokuthi ungaba noma ubani. Ngisho nangeNkosi uNkulunkulu. Futhi ikakhulukazi emdlalweni ukudala ama-universe.
  Isibonelo nje, ehhovisi lebamba likamengameli kunenqwaba yemidlalo eyahlukene okuhlanganisa naleyo yesimanjemanje.
  UMedvedev unquma ukudlala umdlalo wamasu wesikhathi sangempela. eJalimane ngo-1939. Awu, kungani usebenzisa ikhodi yomkhonyovu? Uzengeza amaPanthers ayizinkulungwane ezinhlanu, amaTiger ayizinkulungwane ezintathu kanye namaFocke-Wulfs ayizinkulungwane eziyishumi. Futhi uthumela la mabutho ngokumelene nesitha. Futhi uhlasela iPoland, engenakho ngisho neshumi lamandla anjalo.
  Futhi impi iqhubeka ngendlela ofisa ngayo, ngomgomo owodwa nangokunqoba. UMedvedev, uma ngikhuluma iqiniso, ungumnqobi omkhulu lapha. Ichoboza isitha njengokungathi igxoba amaplamu ngomshini wokunyathelisa.
  I-Poland yacabangwa kalula futhi ngokushesha kunomlando wangempela. Uhlasela iFrance. Wethula amathangi ayizinkulungwane eziyishumi e-E-75 kuye usebenzisa ikhodi eqinile. Ake sibhekane nakho, izimoto eziwubukhazikhazi. Okungangenwa nhlobo izibhamu zaseFrance, kodwa ezibulalayo ezindaweni ezikude. Badubula phansi izimoto zezitha.
  UMedvedev ngisho egxuma ngenjabulo. Njengasemdlalweni, uhamba ngokushesha, futhi usevele ethatha iParis... Bese kuthiwani ngama-trifles? Masithathe iSpain kanye kanye, ukuze uFranco angacasuki kakhulu .
  Futhi ekuhlaselweni kwe-Gibraltar sizosebenzisa indiza ye-jet. Azoyaphi amaNgisi?
  Kunjalo, ngesikhathi esifanayo sisebenzisa izimali ukwakha imikhumbi yempi kanye nabathwali bezindiza. Kuyoba nzima eBrithani ngaleso sikhathi. Nazi izithwali zezindiza eziyikhulu kanye nemikhumbi yempi engamakhulu amabili. Lokhu kuzoba amandla amakhulu.
  Bese kuba nemikhumbi ehlala phansi. Futhi wenza amathangi ochungechunge lwe-"E"-U, ukuvela okuqhubekayo kwe-"E". Lapha uphonsa ithangi elithi "E" -50-U, umshini onjalo ongeke ukwazi ukuwungena kunoma iyiphi i-angle.
  Futhi ake ahlukumeze amaNgisi. Nanka amantombazane amabili amahle ngaphakathi ethangini elinjalo ecwayiza ibamba likamongameli waseRussia.
  UMedvedev ushaya u-kiss kubo ephendula.
  Sizodlala kanje...
  Futhi amathangi akamuva asondela eLondon. Futhi ngaphandle komkhosi bathatha inhloko-dolobha yaseNgilandi.
  UMedvedev wacula:
  - Umhlaba uyabhora! Sizodla ikati sonke!
  Kuyathakazelisa futhi kulula ukuyidlala. Ngithathe ikhodi yomkhonyovu ngagxiviza noma yini oyifunayo. Ngakho-ke uthatha iBalkan futhi uye e-Afrika. Wena futhi isitembu, futhi futhi izinsana. Wenza amabutho, uma nje unemali. Futhi insimu ethunjiwe iphinde inikeze imali. Awu, zama, hamba uzungeze i-Afrika.
  I-USSR isavula ingaphambili. Amashumi amathathu nane ngokumelene nochungechunge lwe-E-50-U, okwagxivizwa ngezinye izinkulungwane eziyishumi. Uma i-E-50 iyimoto enezikhali cishe ezifana ne-Tiger-2, i-slope enengqondo kuphela inkulu, futhi izikhali zinamandla kancane, futhi injini inamandla amakhulu. I-E-50-U, enesisindo esilinganayo, iqhathaniswa neSoviet T-64, futhi inenjini ye-turbine enamandla kakhulu.
  Yebo, amandla awalingani. Lapha kulwa izizukulwane ezahlukene zamathangi.
  Futhi uMedvedev, yiqiniso, ugijima ngehhashi elimnyama.
  Amandla, yiqiniso, awanakuqhathaniswa. Ungakwazi futhi ukwengeza i-E-75-U, lona umshini wokubulala i-squat, ongangeneki ngisho nangezibhamu zomkhumbi.
  Nokuthi uzozinyathela kanjani. Akukho okungakuvimba.
  UMedvedev udlala njengomfana omncane. Eh, kulungile, kanjani-ke. Futhi akekho olangazelela ukumbona. Wahlulwa kwakhohlwa ibamba likamengameli.
  Wonke umuntu uthanda abawinile kuphela.
  UDmitry Anatolyevich wacula:
  Futhi simelana nezivunguvungu,
  Kusuka kuphi futhi ngani...
  Phila emhlabeni ngaphandle kwezimanga,
  Akunakwenzeka kunoma ubani
  Kwangathi inhlanhla, ukwehluleka,
  Konke ukugxuma, phezulu naphansi,
  Kuphela ngale ndlela, hhayi ngenye indlela,
  Kuphela ngale ndlela, hhayi ngenye indlela!
  Ukuphila okumangazayo!
  Ukumangala! Ukumangala!
  Ukuphila okumangazayo!
  Ukumangala! Ukumangala!
  Ukuphila okumangazayo!
  Futhi uMedvedev wajabula ngokwengeziwe. Manje amasosha akhe asethathe i-Ukraine, Belarus, futhi asondela ngokungenakuvinjelwa eMoscow!
  Umongameli wangaphambili waseRussia uthi:
  - Ukuthi impilo yethu ingumdlalo!
  Futhi ithatha inhloko-dolobha yase-USSR ngesivunguvungu. Yiqiniso, ngokumelene nebutho le-1941, unamathangi anezici ezivela ku-60 ngisho neminyaka engamashumi ayisikhombisa, futhi into eyinhloko ukuthi kukhona okuningi kubo.
  UMedvedev uzincisha amehlo... Inhloko-dolobha yaseMoscow isithathiwe. Futhi manje usungathatha iCaucasus... Futhi ngesikhathi esifanayo, uzithathele iNingizimu Afrika ngokwakho. Futhi uzowelela e-Argentina.
  Futhi ukusuka lapho ukuhlasela USA. Ungumkhuzi opholile. Isitha sisalela emuva kokubili ngobuningi nangekhwalithi yamasosha.
  UMedvedev ucula ngokuzimisela:
  - Sizoya empini ngesibindi! Ngamandla amaSoviet! Futhi sizosusa wonke umuntu obishini ekulweni nalokhu!
  UMedvedev ukhishwe isikhashana emdlalweni. UNgqongqoshe Wezokuvikela waseRussia, owangena esikhundleni sikaShoigu Trubetskoy, wabiza. Ubuze umongameli osabambele.
  - Sizofunga nini kumholi omusha?
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Lapho kufanele kube, ekugcotshweni!
  Trubetskoy waphawula:
  - Umongameli omusha wezwe elihlangene ufuna ukugcotshwa ngesonto elizayo. Ukuze bangabi naso isikhathi sokweba!
  UMedvedev wabhala:
  - Lokhu akuhambisani nomthethosisekelo wethu kanye nemithetho!
  Trubetskoy waphawula:
  - Futhi u-Yeltsin wamukela lo mthethosisekelo hhayi ngokomthetho kanye nomthethosisekelo omdala. Eqinisweni, abaningi babecabanga ukuthi uPutin uzophakamisa umthethosisekelo omusha, kodwa ngandlela-thile akuzange kwenzeke!
  UMedvedev waphawula:
  - Akuwona umbono ongcono kakhulu wokuthi wonke umongameli omusha amukele umthethosisekelo omusha!
  UTrubetskoy uphikile:
  - Kodwa uPutin angakwazi! Wayepholile kunoYeltsin, nawe, Dmitry Anatolyevich!
  UMedvedev wavuma ngekhanda futhi wavuma:
  - Ipholile futhi okubaluleke kakhulu inenhlanhla! Ngaphandle kukaPutin, konke akuhambanga kahle, futhi uZelensky wathatha amandla eRussia.
  Trubetskoy waphawula:
  - Futhi uLukashenko waba nethuba, kodwa waphuthelwa isikhathi sakhe. Bekufanele sihambe ngokushesha!
  UMedvedev waphawula ngokunengqondo:
  - ULukashenko wayesaba ukhetho lokuncintisana eRussia. Futhi uZelensky ubengeke abeke engcupheni uma inhliziyo kaPutin ingakwazi ukumelana nayo. Ukuphatha izwe kangaka mathupha kushile! UPutin ushisiwe emsebenzini!
  UTrubetskoy uphakamise:
  - Hhayi-ke, ingabe kufanele samukele ukugcotshwa ngedethi esheshayo noma cha?
  UMedvedev waphendula ngesibindi:
  - Yenza njengoba ufisa! Angisenandaba! Ngizothatha umhlalaphansi ngiye kumhlalaphansi ohloniphekile futhi ngiphilele ukuzijabulisa kwami. Mhlawumbe ngizohamba emhlabeni wonke! Sengivele ngaba kokubili umongameli kanye nondunankulu isikhathi esirekhodiwe eRussia! Ungabambelela kuze kube nini esihlalweni sobukhosi?
  UTrubetskoy wavuma:
  - Hhayi-ke, uma kunjalo, akeze izinguquko! Yini okufanele uyenze noShoigu?
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Myeke aphumule! Impesheni kamashali inkulu. Akahambe azungeze umhlaba. Ngikuvumele ukuthi ube nempahla phesheya!
  UTrubetskoy wavuma ngekhanda futhi waphawula:
  - UPutin wahlukanisa iRussia emhlabeni! Nakuba sasidabukile ngamazwi ekujuleni kwemiphefumulo yethu, sajabula ngokufa kwakhe! Ngokuqondene noZelensky, sizobona! Abaningi bethu babefuna ama-oda njengaseNtshonalanga. Thola njengase-USA, kodwa usebenze... Njengase-USSR!
  UMedvedev waphawula:
  - Yebo, ngaphansi kukaStalin, izikhulu zasebenza ngokujulile! Ungacabangi ukuthi zazigcwele uju!
  UTrubetskoy wabuza:
  - Uzokwenzani?
  UMedvedev uyakhumbula:
  - Ngangingumongameli, futhi ngizothatha umhlalaphansi njengomongameli. Mkhulu... Futhi ngizokujabulela ukuphila! Kungani futhi kufanele ngisebenze!
  UTrubetskoy uyakhumbula:
  - UZelensky angakunikeza isikhundla someluleki naye!
  I-Medvedev yasiphakamisa:
  - Ayi! Uhlakaniphe ngokwanele ngaphandle kweseluleko sami! Ngamafuphi - ukufeza ukuvulwa! UDmitry Anatolyevich wathumela eyakhe!
  UTrubetskoy wavuma:
  - Ukuvulwa yebo!
  Wavala ucingo uMedvedev. Nginqume ukuwuqeda umdlalo. Into engangingakaze ngibe nayo ngaphambili. Futhi okungenani ukuchoboza ngokwengqondo i-United States.
  Noma ngokunembe kakhulu kugeyimu. Kodwa-ke, i-American Sherman ibuthakathaka ngokumelene ne-E-75-U. Kodwa i-United States inezindiza eziningi, ngisho noma zingenamandla njengamajethi aseJalimane.
  Kodwa izinga, yiqiniso, alifani! Ama-Krauts athola amaphuzu aqinile. Ikakhulukazi abashayeli bezindiza: u-Albina no-Alvina! Futhi lawa amantombazane ahlukaniswa ngokushisekela kwawo okukhulu.
  I-Medvedev iqhubekela phambili eMelika isuka eningizimu. Futhi ngesikhathi esifanayo amathangi akhe ahamba eSiberia. Uzijabulisa. Ngendlela, kungani unganqobi iJapane okwamanje? Kulo mdlalo ungabulala nabalingani bakho. Isu elithuthukile. Faka ikhodi yomkhohlisi futhi uzoba namandla kunombangi wakho kokubili ubuningi nekhwalithi. Hhayi impi, kodwa injabulo emsulwa. Nansi imishini yejethi engenamsila, abantu baseMelika abakwazi nokubamba.
  Ngokunembayo, ukuze ufike lapho. Futhi sebenzisa imicibisholo elawulwa ngomsakazo! Futhi baxhaphaze abaseMelika. UMedvedev uwuthanda ngempela lo mdlalo. Futhi ukuhambisa amabutho. IMexico isithathiwe. Amadolobha aseMelika ayawa ngokulandelana. Ubumnandi obunjalo.
  Futhi empumalanga, amathangi ochungechunge lwe-"E"-U angena e-India. Kodwa yini amaNgisi angawaphikisa? Ngaphezu kwalokho, i-Third Reich isivele iqongelele izinsiza futhi ikhiqiza ubuchwepheshe besimanje kakhulu ngaphandle kwekhodi eqinile.
  Kodwa Medvedev wanquma ukuthuthukisa Panther kancane. Nansi "i-Panther" yokuqala evamile - izikhali zangaphambili ze-80 - 110 mm, izikhali eziseceleni ezingu-50 mm, i-cannon engu-75 mm, ubude bemiphongolo engu-70 EL, injini engu-650 yamahhashi. Nansi i-"Panther" -2 enezikhali zangaphambili ezivela ku-120 kuya ku-150 millimeters, izinhlangothi ezingu-60-mm, i-cannon engu-88 mm ephethe umphongolo ongu-71 EL, nenjini engu-850-horsepower. Yebo, imoto enzima. Futhi inzima kakhulu hhayi kumashumi amane nanhlanu, kodwa amathani angamashumi amahlanu futhi ine-silhouette emfushane.
  Kodwa "Panther" -3. Izikhali Frontal kusuka 150 kuya 200 amamilimitha, izinhlangothi 82 mm, isibhamu 88 mm ubude emgqonyeni 100 EL kanye injini 1200 amahhashi - isisindo amathani 55. Ngiyavuma, imoto enjalo ngokuvamile ingcono kakhulu ngokumelene nabakwaShermans.
  Kodwa kukhona "Panther" -4. Inezivikelo ezingaphambili ezisuka ku-200 kuya ku-250 mm emithambekeni, kanye nezivikelo ezisemaceleni ezingu-160 mm. isibhamu esingu-105 mm esinomphongolo ongu-100 EL ubude. Lesi sekuyi-monster enesisindo esingamathani angama-65 futhi ene-silhouette ephansi. Injini ye-turbine yegesi enamandla amahhashi angu-1500. Yiqiniso, intuthuko enhle kakhulu ye-serial, ekwazi ukulwa ngisho neSoviet IS-7. Ngaphezu kwalokho, i-IS-7 ayizange ikhiqizwe ngobuningi.
  Kodwa kunemishini enamandla. Ukugijima "i-Panther" -5, izikhali zangaphambili ezingu-250 nge-engeli engu-45 degrees, i-300 mm turret ebunzini nge-engeli, uhlangothi lwama-210 nge-engeli, isibhamu esingu-128 mm ku-100 EL, isisindo sethangi elithuthuke kakhulu amathani angu-75, amandla angu-2000 amahhashi amandla enjini yegesi ye-turbine . Umshini ophakeme kunawo wonke amamodeli aseSoviet naseMelika. Iyakwazi ukungena ku-IS-7 ukusuka ebangeni lokulwa namahithi aqhubekayo. I-"Panther"-5 ngokuvamile ubuchwepheshe obuhle kakhulu. I-USSR ayinalutho olunamandla kune-IS-7. Futhi amaJalimane anezinhlobo ezinhlanu zamaTiger.
  Ngemva kokuthumba iningi lendawo yase-US, uMedvedev wanquma ukuyixosha iTiger. Hhayi-ke, elithi "Tiger" ngowokuqala wonke umuntu owaziyo. Izikhali zangaphambili zingamamilimitha ayi-100-110 cishe akukho mthambeko, kanti izikhali eziseceleni zingamamilimitha angama-82 ngaphandle komthambeko. Futhi inganono engu-88-mm, ubude bemiphongolo engu-56 EL, iyithangi elikhalayo ngempela. Ngokungafani ne "Panthers", lapho uchungechunge lokuqala kuphela lwalwa futhi kwakukhona amasampula okwesibili. Tank "Tiger" -2 eyaziwa kangcono ngokuthi "Royal Tiger".
  Izikhali zangaphambili: 120-150 mm ngaphambili kwesikebhe nge-engeli engu-50 degree, 185 mm ngaphambili kwe-turret nge-engeli encane, nama-82 mm ohlangothini nge-engeli engu-60 degree. Ivikelwe kahle esiphongweni, ingcono kancane kuneTiger eseceleni, futhi inenganono engu-88-mm enobude bomphongolo obungu-71 EL. Emathangini okukhiqiza eMpi Yezwe Yesibili, angcono kakhulu ngokwezikhali nokuvikelwa kwangaphambili, isisindo esingamathani angama-68, amandla enjini angama-700 - abuthakathaka ekusebenzeni kokushayela.
  "I-Tiger" -3 iyimoto yokuklama. Izikhali zangaphambili zingamamilimitha angu-150-200 nge-engeli engu-45 degrees, ingaphambili le-turret lingamamilimitha angu-240 nge-engeli. Izinhlangothi ezingamamilimitha ayi-160 anamahawu athambekile. Izinhlobo ezintathu zezikhali ezahlukene: inganono engu-88 mm 100 EL, inganono engu-105 mm 70 EL, kanye nenganono engu-105 mm 100 EL enenjini engu-1000 1200 yamahhashi. Ngesakhiwo esiminyene kakhulu nesisindo esingamathani angama-75. Yebo, imoto ibucayi futhi iyingozi kakhulu. Futhi enamandla nakakhulu "Tiger" -4 zempi yangaphambili 250 - igobolondo ethambekele 45 degrees, ebunzini 300 amamilimitha ukuthambekela, izinhlangothi 210 millimeters, isibhamu 128 millimeters 100 EL umphongolo ubude, noma 150 millimeters ubude umgqomo 56 550 EL, isisindo 56 EL. injini ye-horsepower gas turbine. Ithangi elinamandla kakhulu.
  Kodwa ngisho epholile "Tiger" -5. Izikhali zangaphambili: ibunzi lesikhumba 350 mm nge-engeli engu-45 degrees, i-turret ebunzini 400 mm nge-engeli engu-50 mm. Izinhlangothi zigobe ngo-300 mm. Isibhamu esingu-150 mm 100 EL, noma isibhamu esingu-174 mm 70 EL, noma isibhamu esingu-210 mm 38 EL. Isisindo singamathani ayi-100, injini ye-turbine yegesi ingamahhashi angama-2500. Umshini onamandla kunawo wonke ngeke ngisho ukungena IS-7 kanye wort St. Lokhu kungasetshenziswa ngokumelene neMelika. Nakuba kufanele kushiwo ukuthi "Tiger" -5 wayengekho ngisho kumaphrojekthi emlandweni wangempela. Kodwa akulona iphutha lomuntu ukuthi impi yaphela ngokushesha.
  Kodwa umdlalo wethangi we-virtual ungathuthukiswa.
  UMedvedev waqala ukuhlasela inhloko-dolobha yase-US iWashington nedolobha elikhulu kunawo wonke laseNew York. Lapha ungakwazi ngempela ukusebenza futhi uwine.
  Noma kunjalo. Lapha iWashington ivutha futhi amathangi aseJalimane ahamba ngayo. Futhi akekho ongamisa iTigers-5.
  I-Medvedev iqedela ukuhlasela okunenkani ezinhloko-dolobha zase-US futhi kubonakala sengathi ukunqoba. Kodwa kukhona neJapane ngaphambili.
  . ISAHLUKO No. 5.
  Yini enye engingayenza emdlalweni? Kodwa i-Lev yamathangi ayikaze ingene ekukhiqizeni. Lezi izilo ngempela lapha. Kodwa ngeMpi Yezwe Yesibili, le mishini yochungechunge lwakamuva yayingasenamsebenzi. Futhi nakakhulu ngokumelene neJapane namathangi ayo amancane naphakathi.
  Kodwa uDmitry Medvedev wanquma ukubaxosha kancane.
  Nansi ithangi lokuqala le-Lev, elikhona kuphela kumaphrojekthi, futhi lihlanganiswe nensimbi kuphela. Izikhali zangaphambili zesikebhe zingamamilimitha angu-120 nge-engeli engu-45 degrees, izikhali zangaphambili ze-turret zingamamilimitha angu-240 nge-angle, izinhlangothi zingamamilimitha angu-82, isibhamu singamamilimitha angu-105, ubude bomphongolo buyi-70 EL, lonke 80 amathani, injini 800 amahhashi. Ngokuvamile, imoto eyayingase ivele kanye ne-Tigers ne-Panthers ku-Kursk Bulge. Ngesikhali esinamandla kakhulu ngesikhathi saso kanye nokuvikelwa kwesiphongo esihle kakhulu se-turret. Kodwa ngenhlanhla akazange abonakale. "Lev" -2 imoto yephrojekthi. Ibunzi lesikhumba lingamamilimitha angama-250, ibunzi le-turret lingamamilimitha angama-300. Izinhlangothi zingamamilimitha angu-200. Isibhamu noma 128 mm 100 EL noma 210 mm 38 EL. Isisindo 100 amathani, injini 1800 amahhashi. Alinakulinganiswa namandla alo. Iphakeme kune-IS-7, engakwazi ukuyishaya eceleni kuphela. Kodwa-ke ushayela ngokuqhubekayo, futhi "Ibhubesi" -3 livela, lijaha i-monster. Izikhali zangaphambili zesikebhe zingama-350 mm, ama-turrets angama-450 mm, anomthambeka oseceleni ongu-300 mm emithambekeni, inganono engu-150 mm ku-100 EL, noma 175 mm ku-70 EL, noma 210 ku-56 EL, noma isiqhumane serokhethi. ngo 400 mm. Isisindo singamathani ayi-120, injini ingamandla angama-2500.
  Yebo, kungamandla amakhulu lawa.
  I-Tank "Lion"-4 ingenye i- monster enkulu . Izikhali zangaphambili ze-hull zingama-450 mm, izikhali zangaphambili ze-turret zingama-500 mm. Izinhlangothi ze-hull kanye ne-turret zingama-400 mm. Inganono engu-175-mm ku-100 EL, inganono engu-210-mm ku-70 EL, isiqalisi serokhethi esingu-500-mm. Isisindo semoto singamathani angu-150, injini i-3500 horsepower gas turbine. Isuka kude ingena kuwo wonke amathangi, okuhlanganisa i-IS-7 ne-American T-93. Futhi ngisho nezibhamu zasolwandle azikwazi ukungena kuwo. Lona umshini onamandla, futhi ngenganono eyengeziwe.
  Kodwa i-Lev-5 enamandla nakakhulu yinkosi yamathangi. Izikhali zangaphambili ze-hull zingama-600 mm nge-engeli engu-45 degrees, i-turret ingu-800 mm ubukhulu, izinhlangothi zingama-550 mm nge-engeli. Inganono engu-210 mm ku-100 EL, inganono engu-300 mm ku-70 EL, isiqalisi serokhethi esingu-600 mm. Isisindo somshini singamathani angama-200, injini ye-turbine yegesi ikhiqiza amandla angama-5000 amahhashi. Akungeneki cishe kuzo zonke izinhlobo zezikhali, ngaphandle kwemicibisholo enamandla amakhulu , ikakhulukazi izibhamu ezinkulu namabhomu. Ikwazi ukudubula ezinqoleni zempi kanye nabathwali bezindiza. Ngempela ithangi elikhulu.
  Hhayi-ke, ngamafuphi, kukhona okuzodlalwa. UMedvedev ufaka ingcindezi eJapan.
  Kodwa aphinde aphazamiseke.
  Umqondisi we-FSB uyafona athi:
  - Dmitry Anatolyevich, uzonikeza izintatheli ingqungquthela?
  U-Medvedev wachaza ngokucacile:
  - Hhayi okwamanje!
  - Kungani?
  Ibamba likamongameli liphendule:
  - Nginelungelo lokunikeza izingxoxo noma cha! Ngakho nganquma ukungakuniki okwamanje!
  Umqondisi we-FSB wavuma ngekhanda:
  - Ungazola okwamanje! Inhlolokhono ngeke ihambe! Kodwa sizobheka enye indawo!
  UMedvedev waphawula:
  - Wonke umuntu, hlala phansi! Uma kukhona, impesheni kajenene wakho inkulu! Ungaphila ngaphandle kokusebenza!
  Umqondisi we-FSB wabuza ngokumangala:
  - Akuwona yini usizi ukuhlukana namandla amakhulu kangaka?
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Kuyadabukisa, yebo, kepha umuntu uzithoba kokungenakugwenywa!
  UMedvedev ubuyele emdlalweni futhi. Owayengumongameli wezwe elikhulukazi nelicebe kakhulu ngezinsiza emhlabeni wagcina etholile. Futhi kungani bengadlali uma bengakwazi ukwenza ngaphandle kwayo manje. Yize eyibamba lenhloko yezwe.
  Kodwa ungasigwema kanjani isilingo sokuzisika emdlalweni onjalo? Amasosha aseJalimane afika eChukotka. Ngenhlanhla, ukuhambisa imishini emdlalweni kulula kakhulu kunangempela. Futhi baya eChina. Futhi lapho bangena empini namaJapane. Vele, esebenzisa ikhodi yomkhonyovu, uMedvedev wakhipha amathangi e-Lev-5 futhi wawajikijela kuma-samurai. Futhi lezi izimoto ezisezingeni eliphezulu ngempela.
  Ama-Samurai achotshozwa kanjani. Kodwa noma kunjalo hhayi umkhawulo wokuphelela.
  Kodwa kungani, kuze kuphele iMpi Yezwe Yesibili, kungenzeki yini ukuqhuba ithangi laseJalimane elisinda kakhulu elithi "Mouse" ngokusebenzisa amazinga?
  Lokhu ngempela ukwabiwa kabusha kokuphelela kanye nomqhele wobuhle. Ngokunembayo, yini engenzeka uma i-gigantomania iguquka.
  UMedvedev waqala ukuxosha amagundane.
  Ithangi leMouse, ithangi elikhona ngempela ngensimbi, elisinda kakhulu kunalawo ayefakwe ensimbi, alishayela futhi alwa. Izikhali zangaphambili ze "Mouse" ziyi-150 mm phansi kwesikebhe, 200 mm phezulu kwesikebhe, 250 mm ngaphambili kwe-turret, no-210 mm ezinhlangothini. Njengoba sibona, ithangi, ngisho nenguqulo yalo yokuqala, alingeneki kuwo wonke amathangi e-serial Soviet ebunzini ngisho naseceleni. I-IS-2 ne-SU-100 ayikwazanga ukungena kuleli tanki kunoma iyiphi i-engeli. I-IS-7 kuphela engadala izinkinga ku-Maus futhi empeleni ilwe naleli tanki. Kodwa i-IS-7 yavela kuphela ngemva kwempi, futhi ayizange ingene ekukhiqizeni. Futhi "Amagundane" angakwazi ukulwa ngaphambili ngo-1943. Leli thangi linezibhamu ezimbili: i-short-barreled 75 mm kanye ne-128 mm 55 EL, ekwazi ukungena kuwo wonke amathangi aseSoviet ngaphandle kwe-IS-7 ehamba phambili. Ngaphezu kwalokho, i-IS-2 ukusuka ebangeni elide. Bekukhona nenganono engu-150 mm.
  "Igundane" isisindo amathani 188 futhi kwaba injini 1250 amahhashi, okuyinto namanje akwanele. Sekukonke, imoto iyona enamandla kakhulu ngesikhathi sayo, futhi ayinakho okulinganayo.
  "Igundane" -2 iyimoto yokuklama. Okuphelele kakhulu. Endabeni yangempela, imoto bekufanele yenziwe ibe ngaphansi ngo-silhouette futhi ibe lula. Kodwa emdlalweni, yiqiniso, imoto yaba iphelele kakhulu, iphansi ku-silhouette, i-denser ekuhlelweni, kodwa ibe nzima nakakhulu. Izikhali zangaphambili ze-Mouse hull ziyi-2 350 mm. Izikhali ezingaphambili ze-turret zingamamilimitha angu-450. Izinhlangothi 300 mm. Izibhamu zingama-75 mm ubude futhi zingu-150 mm 70 EL, noma i-Howitzer engu-210 mm, noma isiqalisi serokhethi esingu-400 mm. Isisindo samathani angama-200. Injini ye-turbine yegesi engu-2000 yamahhashi.
  "Igundane" -3 umshini wokudlala. Iphelele futhi. Izikhali zangaphambili ze-hull zingama-600 mm, i-turret ingu-800 mm, izinhlangothi ziyi-550 mm. Izibhamu ezingu-88 mm 100 EL, zokulwa namathangi ezitha, kanye no-210 mm 70 EL. Noma isiqalisi serokhethi esingu-550-mm. Isisindo sethangi singamathani angama-250, injini ye-turbine yegesi ingamandla angama-4000. Ithangi cishe alingeneki cishe nazo zonke izikhali, ngaphandle kwezinamandla kakhulu.
  "Igundane" -4 inguquko entsha ye-gigantomania futhi ethuthuke kakhulu. Izikhali zangaphambili ze-hull ziyi-1000 mm nge-engeli engu-45 degrees, izikhali zangaphambili ze-turret ziyi-1200 mm nge-engeli. Izinhlangothi zigobe ngo-850 mm. Izikhali: 105 mm 10EL inganono yokulwa namathangi esitha futhi eyanele cishe kuzo zonke izinhlobo zezimoto. Isikhali esingu-300mm ku-70 EL, sokucekela phansi izinqaba kanye nokungafuneki kwamathangi. Noma esikhundleni salokho, isiqalisi serokhethi esingu-750-mm.
  Isisindo semoto singamathani angama-350, okungelona kangako izikhali nezikhali ezinjalo. Ngisho nezibhamu zomkhumbi wempi azikwazi ukungena ngqo emotweni enjalo. Ukushaya okuqondile kuphela okuvela ku-missile ye-cruise enamandla noma ibhomu elikhulu kakhulu kungabhubhisa umshini onjalo. Kuwo wonke ama-engeli ayingeneki yiwo wonke amathangi nezibhamu ezizishayelayo zeMpi Yezwe Yesibili. Injini ingu-6000 horsepower gas turbine.
  Hhayi-ke, "Igundane" -5 izinga eliphakeme kakhulu lalolu chungechunge. Izikhali zangaphambili zebunzi le-hull ziyi-1600 mm nge-engeli, i-turret yangaphambili ingu-2000 mm, izinhlangothi ziyi-1500 mm nge-engeli.
  Inganono engu-128-mm ene-100 EL yokulwa nawo wonke amathangi, eyanele kuzo zonke izinhlobo ezihlanganisa i-IS-7 kanye nesiqalisi serokhethi esingu-900-mm. Ezinye izibhamu azikwazi ukusebenza. Kuneshumi nambili izibhamu zomshini. Isisindo sethangi singamathani angama-500. Injini ye-turbine yegesi enamandla amahhashi angu-10,000. Imoto, ake sithi, ukuphelela ngokwayo. Cishe akukho okungakushaya esiphongweni. Ithangi elikhulu...
  Kodwa-ke, uma noma ubani ecabanga ukuthi akunakwenzeka ukuza nanoma yini epholile kune-"Mouse" -5, khona-ke lokhu akulona iqiniso nhlobo. Umcabango wababhali bomdlalo omuhle mayelana neMpi Yezwe Yesibili awunamkhawulo.
  Isibonelo, kukhona futhi "Igundane". Emlandweni wangempela, leli thangi liphethe irekhodi losayizi phakathi kwazo zonke izimoto zephrojekthi, futhi lalifakwe ngokwengxenye yensimbi.
  Ithangi "Igundane" linezivikelo zangaphambili ezingu-400 mm, futhi izikhali eziseceleni nazo zithambekele kancane. Izikhali: izibhamu ezine ezingama-210 mm, noma isibhamu esisodwa esingu-800 mm nama-howitzers amabili angu-150 mm, izibhamu ezilwa nezindiza eziyishumi nanye. Isisindo singamathani angama-2000, izinjini zikadizili zinamandla angama-10,000 amahhashi.
  I-Tank "Igundane" -2 inguquko yemoto yokuklama enesakhiwo esithuthuke kakhulu. Ingaphambili nanoma yisiphi isikhali esingu-800 mm, esine-engeli enkulu yokuthambekela okunengqondo. Izikhali ziyinganono eyodwa engu-1000 mm kanye nama-howitzers amane angu-150 mm, izibhamu ezilwa nezindiza eziyishumi nesithupha ezikwazi ukudubula phansi nasezindaweni ezihlosiwe zasemoyeni. Isisindo singamathani angu-3000, izinjini ze-turbine yegesi, amandla aphelele angamahhashi angu-20,000.
  "Igundane" -3 ingumshini onamandla nakakhulu futhi othuthuke kakhulu. Izikhali 1200 - amamilimitha nge-engeli. Izikhali: inganono eyodwa engu-1250 mm kanye nama-Howitzers ayisithupha angu-150 mm. Izibhamu ezingama-20 ezilwa nendiza ezikwazi ukudubula ezindaweni eziqondiswe emoyeni naphansi. Isisindo singamathani angu-4000, izinjini ze-turbine yegesi, amandla aphelele angamahhashi angu-35,000.
  I-"Rat"-4 ingumshini onamandla nakakhulu futhi othuthuke kakhulu. Izikhali ezingu-1600 mm nge-engeli. Izikhali - inganono eyodwa engu-1600-mm kanye nama-howitzers ayisishiyagalolunye angu-150-mm, izibhamu ezilwa nezindiza ezingamashumi amabili nanhlanu ezikwazi ukudubula emoyeni nasemhlabeni. Isisindo singamathani angama-5000, izinjini ze-turbine yegesi, ezithuthukisiwe, amandla aphelele angama-50,000 amahhashi.
  "Igundane" -5 ithangi ebanda kunazo zonke. Izikhali zamamilimitha angu-2500 kuzo zonke izinhlangothi. Izikhali: inganono eyodwa engu-2500 mm. Kanye nama-Howitzers ayishumi nanhlanu angu-150-mm. Izibhamu ezingama-40 ezilwa nezindiza ezikwazi ukudubula ezindaweni eziqondiswe emoyeni naphansi. Isisindo samathani ayi-10,000. I-nuclear reactor njengenjini, amandla angaphezu kuka-100,000 wamahhashi.
  Ithangi empeleni libanda kakhulu emdlalweni. Futhi ngokwesisindo kanye nezinye izici.
  Hhayi-ke, ungaphathisa isivunguvungu saseTokyo ku-"Rat"-5. Yiqiniso, kubiza kangangokuthi kufanele usebenzise ikhodi yomkhonyovu izikhathi eziningana.
  Kodwa jikelele, Medvedev angajabula. Udlale kahle.
  Futhi ekugcineni ngabuka i-"Rat"-5 ngokoqobo ebonakalayo. Idlalwa kanjani kahle ngokungethembeki.
  Kodwa-ke baphinde babize uMedvedev.
  Kulokhu iPhini likaNdunankulu wokuqala kanye nebamba likaNdunankulu nguSiluanov .
  Esho ngezwi elidabukisayo:
  - Silahlekelwe nguDmitry Anatolyevich! Cishe wonke amavoti asebaliwe!
  UMedvedev waphawula ngokuhlakanipha:
  - Kungcono ukulahlekelwa kahle kunokuwina kabi!
  USiluanov wamangala:
  - Kungenzeka kanjani lokhu?
  UMedvedev wachaza:
  - Ukube u-Vitaliy Klitschko wakhethwa njengemeya yaseKyiv okokuqala, ukubuya kwakhe eringini bekungeke kwenzeke. Esikhundleni sokuba umpetha omkhulu, imeya yayizoba inhlekisa!
  USiluanov wavumelana nalokhu:
  - Yebo, uqinisile, uDmitry Anatolyevich! U-Klitschko ube nenzuzo yokulahlekelwa... Kodwa ngeshwa wawungenawo umkhondo wenzuzo enjalo!
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Ngikhululekile, njengenyoni esibhakabhakeni,
  Sengikhululekile, sengikhohliwe ukuthi kusho ukuthini ukwesaba...
  Ngikhululekile njengomoya wasendle
  Ngikhululekile eqinisweni, hhayi ephusheni!
  USiluanov wabhala:
  - Yebo, wena nje imbongi Dmitry Anatolyevich! Umuntu angabhala amavesi ngawe!
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Kunoma yikuphi, manje ngingenza ngokuthula into engiyithandayo - ukudlala imidlalo yekhompiyutha! Futhi ngaphambi kwalokho, iminyaka engamashumi amabili manje bengingakwazi ukukhokhela lokhu ngokulingana nokuqala!
  USiluanov ukhulume ngokukhululekile:
  - Emidlalweni?
  UMedvedev uqinisekise:
  - Impela imidlalo! Futhi kungaba usizo kuwe ukuthi ufunde isu elithile lezempi nezomnotho!
  IPhini likaNdunankulu Lokuqala laphawula ngokukhulu ukuzithoba:
  - Ngikhetha ukuzijwayeza!
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Iqiniso elibi lilahliwe, lingakuhlanyisa!
  Siluanov :
  - Ingabe ufuna ukubalekela iqiniso nomhlaba wemidlalo? Kuyancomeka!
  Kube nenhlekisa emazwini ebamba likandunankulu.
  UMedvedev uthi:
  - Ake ngikulengise inkanyezi yeqhawe laseRussia nawe!
  USiluanov weluleka:
  - Zilengise, Mnu. President!
  UMedvedev wahleka futhi waphendula:
  - Mhlawumbe lokhu kuwumqondo omuhle! Ngaphandle kwalokho, uPutin waklonyeliswa ngemva kokufa!
  Ibamba likandunankulu liphendule:
  - Ngiyabonga, Mr. President!
  UMedvedev waqhubeka enomsindo:
  - Okwamehlo angenalutho angenangqondo...
  U-Siluanov wacula naye:
  - Ngoba iqiniso lokuthi konke kungenzeka ...
  I-Medvedev iqedile:
  - Kodwa awukwazi ukuphila!
  Ibamba likandunankulu liphendule:
  - Nokho, ngokujulile, cishe bazongisusa! Kubukeka sengathi kuzomele siklwebhe!
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Kunezindawo eziningi eMhlabeni!
  USiluanov wavuma ngekhanda futhi wagonyuluka:
  - Ngamafuphi, Mnu. Mongameli, ungithembise inkanyezi yeqhawe!
  UMedvedev wamemeza phezulu kwamaphaphu akhe:
  - Lungiselela isinqumo!
  Bamlethele elinye iphepha lezindondo. Njengokuthi, bhala umongameli obambile.
  Ngesikhathi esifanayo, Medvedev waklonyeliswa kuye kweqembu labantu. Yazi okwethu!
  Eh, sekuhlwile kakhulu, futhi umongameli obambile waseRussia uzumekile.
  Waphupha omunye umlando. Ibutho lamaTsarist, eliholwa nguKuropatkin, lilwela ukukhulula iPort Arthur. Kodwa uMedvedev ngokwakhe wabonakala erobhothini lokulwa, elinama-lasers namagobolondo e-thermoquark alingana nembewu ye-poppy, kodwa ebulalayo njengoba amabhomu ewa e-Hiroshima.
  Futhi uMedvedev angalwa kanjani namaJapane ngerobhothi lakhe lokulwa? Yeka ukuthi amaSamurai ahlukaniswa kanjani, izinkulungwane. Futhi ukuthi ama-laser nama-blasters aqala ukusetshenziswa kanjani.
  Futhi babulala amaJapane, bawahlaba ngokukhethekile. Wawusika waba yizicucu. Futhi kwacekela phansi izinhlu zabo.
  UMedvedev, owayelahlekelwe isihlalo sakhe sobukhosi, wathola injabulo empini. Ugawula la maSamurai abenesibindi sokuzamazamisa isihlalo sobukhosi esingcwele.
  Kodwa ingabe kubi ngempela, ake sithi ngokungagwegwesi, kukho konke ukwethembeka, kwakungaphansi kweTsar?
  Kwangathi uNkulunkulu anganikeza wonke amazwe i-tsar efana noNicholas II. Lesi isibonelo sangempela sombusi ohlakaniphile, futhi ngesikhathi esifanayo ungqondongqondo.
  Kuyadabukisa ukuthi umuntu ongeyena u-Kuropatkin wamvumela phansi. Futhi manje uMedvedev uthathe amaJapane. Ake siwabhule. Futhi ukwenza lokhu kulula kakhulu.
  Futhi imishayo ye-laser igawula ama-samurai ngezinkulungwane. Imizuzu embalwa eyengeziwe yempi, futhi
  Alikho ibutho laseJapane.
  Adleni ama-Samurai? Futhi manje mhlawumbe singaqala ukusebenza emikhunjini yakho.
  UMedvedev waphakamisela irobhothi lokulwa emoyeni futhi waphuthuma endaweni yemikhumbi yaseTogo. Yini acabanga ukuthi angayenza nge-knight yaseRussia?
  Futhi nansi indlela irobhothi le-thermoquark eligijima ngayo. Manje usengaphezu kolwandle. Futhi masicwilise imikhumbi yaseTogo. Sika ama-armadillos, ama-cruisers, nezinye izidalwa eziphilayo.
  Kanje... Kuthiwani uma silahla nebhomu elincane le- thermoquark ?
  Futhi iqhawe elisha liyamshiya. Igagasi liyaphakama futhi licwilisa imikhumbi yezwe lokuphuma kwelanga.
  UMedvedev umemeza phezulu kwamaphaphu akhe:
  - ERussia uNicholas,
  Ngizoklebhula wonke amaJapane abe yizicucu!
  Futhi futhi, ibamba likamongameli waseRussia liya ecstasy.
  Kuhle ukulwa nerobhothi elinjalo.
  Ake siminzise ama-samurai akho ... Futhi ngeke kube khona i-Tsushima, amaJapane ngeke abe nalutho lokulwa.
  Imikhumbi yokugcina yama-samurai isivele iyacwila. Yeka ukunqoba lokhu!
  Kodwa kusenezingxenye zezwe eliphuma ilanga ezivimbe iPort Arthur. Kudingeka sibhekane nazo ngempela. Ukuxazulula bonke abamelene nombuso weTsar Nicholas.
  UMedvedev ucula ngokuzimisela:
  - Futhi ama-Samurai andizela phansi,
  Ngaphansi kwengcindezi yensimbi nomlilo!
  Futhi ake siwabhubhise amabutho ayevimbezele iPort Arthur. Kwenzeka ngempela ukuba inqaba enamandla yawa. Futhi iRussia yathola impama ebusweni. Futhi okubaluleke kakhulu, kwakubi kakhulu kuneMpi YaseCrimea. Lapho, umbuso we-Tsar Nicholas II wehlulwa kumfelandawonye weNgilandi, iFrance, iTurkey, noMbuso waseSardinia. Futhi walahlekelwa isithunzi. Futhi nansi iJapan ethile, okungekho noyedwa owayibheka njengembangi engathi sina.
  IRussia mayingabekezeleli ukuthotshiswa. Mhlawumbe yingakho uStalin, eqaphile futhi ebambe iqhaza kunqubomgomo yangaphandle, wavula i-front yesibili eMpumalanga Ekude ngokumelene neJapane. Ngempela, amaSamurai alulaza i-Tsarist Russia kakhulu.
  Ngalokhu, babhubhise ngamabhomu amancane e-thermoquark futhi uwashise ngamalaser.
  Ukuze ngingalokothi nginqobe iRussia! O, uNkulunkulu makanikeze ukuthi uZelensky abe yinkosi ephumelelayo.
  Nalapha, abaseRussia nabase-Ukraine babumbene, futhi maduzane abaseBelarus bazohlanganyela nabo.
  Futhi kuyoba khona uziqu-zintathu wamaSlav!
  UMedvedev waqeda amaJapane eduze kwasePort Arthur, waphuthuma...iRussia yanqoba iJapan. Wathatha iKorea, iManchuria, iKuril Islands kanye neTaiwan. Waphinde waphoqa amaJapane ukuba akhokhe inhlawulo enkulu.
  I-Tsar Nicholas II yaqinisa isikhundla sakhe; inguquko nomcabango ongadingekile awuzange uvele.
  I-Tsarist Russia yaqhubeka nokuhamba ngaphesheya kweChina. Nokwanda kwayo empumalanga.
  Kodwa iJalimane yaseKaiser, naphezu kokuthi i-Tsarist Germany yayiba amandla amakhulu futhi ikhula ngokushesha nangaphezulu kunomlando wangempela, yaqhubeka futhi yangena eMpini Yezwe Yokuqala.
  Yebo, emaceleni amabili.
  Manje uMedvedev usethathe umsebenzi wokubhubhisa amaJalimane. Abanasizathu sokucasula iTsar-Father.
  Futhi ukuthi ishaya kanjani izitha ngamalaser. Ake siwabhule eMpumalanga Prussia njengesiphepho. UMedvedev udubula amasosha aseJalimane esebenzisa amalaser kanye nemishayo yamandla adonsela phansi.
  Ngaso leso sikhathi, amantombazane aqhamuka. Yebo ngebhikini. Alenka kanye Natasha. Futhi vumela ama-Krauts aqobe ngezibani.
  Yebo, u-Tsar Nicholas Omkhulu, amaNazi awazange ayiphuphe into enjalo. Bahlela ngani bobaba?
  UMedvedev ucula ngolaka:
  - Amakhabe, amakhabe, amabhanisi kakolweni,
  Umhlaba ovulekile, ocebile...
  Futhi uhlezi esihlalweni sobukhosi eSt.
  Ubaba uNicholas!
  Usuku lokugcotshwa luhlehliswe kusenesikhathi. Futhi uMedvedev washiywa ngokuphelele kumacebo akhe. Njengokuthi, ngenkathi udlala nengane.
  UMedvedev futhi ngemva kokufa waklonyeliswa Andropov inkanyezi Hero of Russia. Okufanele ngabe kwenziwa ngaphambili. Futhi wakhipha isimemezelo ngokwakhiwa kwetshe lesikhumbuzo Andropov.
  Ngesikhathi esifanayo, umongameli obambile naye wabuyisela Yezhov futhi Yagoda. Kungani ume emkhosini lapha?
  Wabe esesungula i-oda elisha eliqanjwe ngoBobby Fischer. Kodwa awukwazi ukusho lutho ukuthi wayengumdlali we-chess omkhulu. Futhi hhayi nje enkulu, kodwa futhi amahlazo. Wayefuna ukuba ngaphezu kwawo wonke umuntu hhayi ku-chess kuphela.
  Futhi futhi amadigri amathathu: ithusi, isiliva negolide!
  Futhi-ke, okokuqala, uDmitry Medvedev unikeze lo myalelo ku: Garry Kasparov, Anatoly Karpov kanye... nabazalwane bakwaKlitschko!
  Futhi ngesikhathi esifanayo, uDmitry Medvedev wasungula i-Order kaVladimir Klitschko. Futhi umnyakazo othakazelisayo. Amazinga amathathu: ithusi, isiliva, igolide.
  Futhi-ke kukhona i-Svyatogor Order, isisombululo esihle kakhulu.
  Iziqondiso ze-Medvedev nama- pedals . Futhi uyakusungula lokhu futhi. Ibhere leli. Ibhere kuwo wonke amabhere.
  Futhi unemibono emisha. Ngokwesibonelo, ukunikeza wonke Russian imoto entsha.
  Okwamanje, hamba uyodlala kukhompuyutha. Yini uMedvedev ayeyifuna ngaphezu kwakho konke. Ngakho manje usevule isu elisha. Impi yamazinga ahlukene. Yilokhu umengameli, ngisho nowayekade efuna ukudlala ngayo.
  Uqala ngezisebenzi ezinhlanu kanye namayunithi ayinkulungwane umuntu ngamunye: amalahle, insimbi, amatshe, amafutha, ukudla, igolide.
  Futhi ake siqale sakhe isikhungo somphakathi ukuze sikhiqize abasebenzi abasha. Khona-ke, uqala ukuthuthukisa izimayini nezolimo.
  Okokuqala, yiqiniso, ukuthola ukudla ukuze wenze kangcono izisebenzi.
  I-Medvedev inekhompiyutha enamandla kakhulu, yesimanjemanje. Futhi ungakhipha amayunithi amaningi.
  Uzakhela idolobha kanye nezikhungo ezintsha zokuhweba. Impela imali iyinkinga ekuqaleni. Uze wakhe i-mint, imakethe, i-academy yesayensi, njalonjalo.
  Kodwa uMedvedev uyazi indlela yonke yokuceba. Qasha izisebenzi zezolimo ezengeziwe futhi uthenge izinsiza zesinkwa. Imakethe ishibhile kakhulu ukwakha. Wabe usuyonga imali, wathenga isikole, wakha imboni yokusaha, futhi wenza izimayini ezintsha. Futhi-ke ngaphezulu... Futhi igolide lageleza - umkhiqizo obiza kakhulu. Ikakhulukazi lapho i-mint yenza. Futhi-ke kuzokwazi ukuthuthukisa imithombo. Lena yindlela imali egeleza ngayo kumnandi kakhulu. Ingasetshenziselwa ukuthuthukisa. Amasaha amasha, amathuluzi amasha ezolimo, ukubuyiselwa komhlaba, ucwaningo lukamanyolo. Uhlobo olusha lwegeja...
  Okulandelayo, ukujula kwemithombo nokumpompa abasebenzi abasha. Amapulazi amasha. Ukukhiqizwa kwenyama. Ukwakhiwa kwezindlu. Ezindlini zodokotela, amaphoyisa, imithombo, izimakethe, abadwebi bezakhiwo, izicishamlilo. Nokunye... Ukuqoqwa kwentela. Ukuthuthukiswa okusha kwezimayini zegolide. Nokuthuthukiswa kwendawo entsha nezakhiwo zokusebenza.
  Futhi sekunemali eningi futhi eyengeziwe ... Kukhona izinsalela futhi ungaqala ukwakha ama-barracks.
  Umdlalo uyathakazelisa futhi unenselele. Idolobha liyakhula. Ayikho impi okwamanje. Lapha ungakwazi ukusungula isikhathi sokuthula, futhi ukhethe isitha esibuthakathaka... Eqinisweni, uMedvedev usaqongelela amandla kumasu ezempi nezomnotho.
  Isikhungo sezempi sakhiwe. Futhi uqala ukwakha amabutho. Amabutho amahhashi, amasosha ahamba ngezinyawo, abashisi bamalangabi , ama-mortars, namanye amabutho. Yiqiniso , izikhali. Noma futhi, ngokwenza ngcono imithombo yesitshalo sethangi. Izimoto zokuqala, yiqiniso, zilula futhi azikudala, kodwa zingashayelwa.
  U-Medvedev wazalwa.
  Umdlalo wadla umongameli. Uyazakhela izindlu ezintsha. Kubandakanya isikole sababhali, umtapo wolwazi, nokuzijabulisa kwamazinga ahlukahlukene. Kungaba abaculi, abadansi, jugglers, senet abadlali , zoo. Noma enye yekhasino.
  Futhi-ke, amathempeli onkulunkulu abahlukahlukene.
  Yebo, kunezinkolo eziningi ezihlukahlukene embusweni. Kungcono ukwakha amathempeli ahlukene.
  Futhi lapha konke kuhlukile. Futhi ama-mosque, amasonto, izindlu zokukhulekela, amathempeli amaBuddha, stupas, onkulunkulu bamaqaba.
  Yebo, umsebenzi ocebile. Uyakha namabhuloho uma uwela umfula.
  Mningi umsebenzi. Futhi hlela imikhosi yezinkolo ezahlukene ukuze onkulunkulu bangakhubeki.
  Nokunye ngaphandle kokuphazamiseka. Futhi umsebenzi e-Academy of Science uyaqhubeka, manje ukuthuthukiswa okukodwa, bese kuba okunye. Kungaba ikhambi lokulwa namagundane noma ngokumelene nezinambuzane - noma yini ethuthukisa ezolimo, kuvela ogandaganda.
  Futhi ngisho noNkulunkulu bathumela isivuno esihle. Ngakho ungakwazi ukuxosha amathangi nezimboni zezindiza. Ukuqala ngezindiza ezilula, ungafinyelela amabhomu e-athomu. Futhi inani lamayunithi likhula njalo. Selifinyelele ezinkulungwaneni eziyikhulu.
  I-Medvedev idlala futhi ikhuthaza ubuchwepheshe obusha. Akukho ukwesaba okwamanje. Awudingi ukulwa, ungaphakamisa inkomba yokuchuma nesiko kubantu bakho. Futhi lokhu kubalulekile. Kodwa manje kunemali eyanele nezinsiza.
  Okuhle nakakhulu ngomdlalo ukuthi imithombo ayiqedi. Ungakwazi ukukhipha izinsiza ingunaphakade.
  Futhi wakhe amadolobha amasha ebalazweni... Noma ngisho nokuzitika ngephiramidi noma esinye isimangaliso somhlaba.
  I-Medvedev iphinde ikhiphe amabharaki amasha. Yiqiniso, ubuningi bamasosha kunciphisa inkomba yokuchuma. Yilapho-ke inkinga ephakama khona. Kodwa okwamanje akekho ozolwa naye ... Kodwa ubuchwepheshe obusha bungangeniswa ukwenza amathangi nezindiza ngokushesha. Futhi ukhuphule amabhomu asindayo.
  Nokho, kungani kungenjalo, kakade unamathangi aphakathi, ungathumbi isitha ezingeni leNkathi Ephakathi?
  Futhi i-Medvedev, ikhiqize amathangi amaningi futhi ngesikhathi esifanayo ithuthukisa imingcele yayo, ihlasela ngokushesha izwe elingumakhelwane.
  Futhi nezindiza ezivela phezulu. Futhi masiqhumise isitha ngamandla ethu onke. Unisa inapalm phezu kwakhe.
  Futhi akuwona umdlalo ngemithetho.
  UMedvedev wajabulela ukubhujiswa kwedolobha lasendulo. Bese kuthi-ke izwe lonke nebutho lalo lakudala. Wajabulela futhi wawina, nakuba izindiza namathangi akhe athola umonakalo omncane. Ngale ndlela ukubamba kube lula uma kuqhathaniswa. Bese futhi wakhe idolobha endaweni enqotshiwe...
  Futhi amathangi akho asevele asindayo. Kungenzeka ukunamathisela kokubili isivikelo se-anti-nuclear kanye nezikhali ezisebenzayo.
  UMedvedev wayesevele edlala amahora ayishumi futhi amehlo akhe akhathele futhi aqala ukunamathelana. Ibamba likamengameli lazumeka.
  Ekuqaleni, uMedvedev wayezungeza into engaqondakali. Kodwa akuzange kuhlale isikhathi eside. Futhi-ke ithangi lesimanjemanje i-T-95 landizela phezulu egqumeni. Kwase kusele ikwindla, namathonsi emvula ashaya izikhali.
  UMedvedev uthi:
  - Usuku oluwujuqu lwempi yeNtaba iVysokaya! Leyo ntaba eyisihluthulelo sakho konke ukuzivikela kwePort Arthur. Namuhla uNovemba 21, noma uDisemba 4 ngokwesitayela esisha. - Uprofesa ngokufutheka washaya izikhali zakhe ngesibhakela futhi wababaza. - Kodwa ngeke kube khona ukuthunjwa kweNtaba yaseVysokaya! Iqembu lasePacific lizophila!
  AmaJapane acishe athumba iNtaba iVysokaya. Zangena njengezintuthwane, emifudlaneni ewugqinsi macala onke. I-T-95 ivule ngenganono engu-152 mm edubula ngokushesha.
  U-Alenka ucindezele inkinobho yenduku yokudlala, futhi inganono ezenzakalelayo yashaya amaJapane njengesibhamu esilwa nendiza. Amagobolondo anamandla okuqhekeka kweziqhumane akhiphe amakhulu amaJapane ngeshothi eyodwa.
  UNatasha yena wadubula ngezibhamu eziyisishiyagalombili ezinzima. Futhi ngancamela ukusebenzisa induku yokudlala.
  UMedvedev washayela ithangi, umshini omkhulu wakhuphuka ngokuzethemba emithambekeni ewumqansa, futhi amathrekhi achoboza amaqhawe eZwe LeLanga Eliphakamayo.
  UMargarita washaya ikhwela wathi:
  - Senza umlando!
  Ibamba likamongameli lithukuthele lithe:
  - Ngokuqinisekile! Nangaphansi kwezimo ngeke sivumele iPort Arthur ukuba izinikele!
  U-Alenka, edubula ngesibhamu, wadubula imizuliswano engamashumi amabili ngomzuzu, ekhafula i-projectile enamandla abhubhisayo akhulayo enesisindo esingamakhilogremu angamashumi amahlanu. Ngomzuzu owodwa, ithani lensimbi neziqhumane kuqhume ngokunemba.
  Futhi intombazane ishaye ngokunembe kakhulu.
  Nezibhamu ezingontuluntulu, ngasinye sidubula imijikelezo eyizinkulungwane ezinhlanu ngomzuzu. Noma izinhlamvu ezinkulu eziyizinkulungwane ezingamashumi amane, esikhathini esifushane. Futhi bawathatha kanjani ama-samurai? Baqala kanjani ukubacindezela.
  U-Alenka waze wacula:
  - Futhi umhlambi wesitha wandizela phansi, ngaphansi kwengcindezi yensimbi nomthofu!
  I-tank yaseRussia yasebenza kanzima. Lapha wagawula inkulungwane yamaJapanese, nansi eyesibili. Ukuwakhipha ngezendlalelo.
  UNatasha wagigitheka futhi wacula:
  - Ukuze inkazimulo Rus '! Singalibali izwe loBaba!
  Futhi uphinda adubule ngezibhamu zomshini eziyingozi. Futhi izinkulungwane zamaJapane zilele zifile.
  UMedvedev wayithatha futhi wahayiza:
  - UNicholas! Uzoba mkhulu.
  Futhi ake sichoboze ama-samurai angaqediwe ngaphansi kwezibungu.
  UMargarita waphawula ngokunengqondo:
  - UNicholas II angaba mkhulu kunabo bonke. Ubenalo lonke ithuba lokwenza iChina isifundazwe saseRussia - IRussia Ephuzi !
  UMedvedev washaya amaSamurai, wagijima phezu kwawo njengezibungu, wathi:
  - Makube njalo!
  Igobolondo ngemva kwegobolondo landiza laphuma. Ziphindaphindeka njenge- quasi-matter , edinga amandla amancane kakhulu kunokwanda kwama-athomu nama-molecule.
  U-Alenka, ecindezela izinkinobho zenduku yokudlala ngeminwe yakhe emnandi, waze wababaza:
  - Egameni lama-tsars aseRussia!
  . ISAHLUKO No. 6.
  Saduma isibhamu. Nakuba, hhayi ngokuzwakalayo kangako, kodwa edidekile, kwakungenzeka ukukhuluma.
  UMargarita wabuza umongameli obambile:
  - Yini, inani lamagobolondo alipheli?
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - I-Quasi-matter ayidingi amandla amaningi ukuze idale. Futhi ukugcwalisa i-reactor ye-thermonuclear ngamanzi kulula njengamapheya okugoqa!
  U-Margarita wabhala:
  - Yebo, lokhu kuhle kakhulu! Ungenza u-ayisikhilimu kashokoledi ngale ndlela futhi!
  UMedvedev uphikise ngokuphefumulela phezulu:
  - Hhayi okwamanje, kodwa maduze, yebo! Kuyadabukisa ukuthi kuze kube manje sekutholakele i-quasi-matter kuphela !
  U-Alenka, ecindezela izinkinobho zenduku yokudlala ngeminwe yakhe engenalutho, emamatheka ngamazinyo amakhulu engwe, waphawula:
  - Leli khono lokudala indaba libuye libe nguNkulunkulu!
  UMedvedev wahleka. AmaJapane ayencipha futhi encipha ezungeze intaba, futhi izidumbu zanda. AmaSamurai azama ukudubula ethangini, kodwa kwaba nhlanga zimuka nomoya. Amagobolondo ashaya izikhali njengamathonsi emvula.
  Ibamba likamongameli liphawule kanje:
  - Futhi umuntu udalwe ngomfanekiso kaNkulunkulu.
  U-Alenka, edubula amagobolondo abulalayo, waphawula:
  - Uma namanje wadala. Mhlawumbe thina bantu singabantu abahlakaniphe kakhulu, abanamandla nabanamandla kunabo bonke endaweni yonke!
  UMedvedev uphakamise ngokunengqondo:
  - Okudingeka kakhulu ukuhlanganiswa kwesintu! Kufanele sibumbane! Khona-ke ngeke silwazi usizi nokunqotshwa!
  UNatasha wathi ngokuzethemba:
  - I-Tsarist Empire iyakwazi ukuhlanganisa wonke umuntu! Futhi uhlanganise wonke umuntu, ngaphandle kokukhetha, ube yi-monolith!
  Intombazane yaphinda yadubula izibhamu. Eqa amaJapani ezama ukungena esuka ohlangothini lwesokunxele. Amabhomu awazange alimaze ithangi le-T-95. Futhi izibhamu, nazo zikude, zingageja, noma amagobolondo azo ayengasebenzi. Ngaphezu kwalokho, azikho izikhali zokubhoboza izikhali kunoma yiliphi izwe emhlabeni. Futhi awukwazi ukungena ethangini elinjalo kalula. Ukuzivikela kwakhe kusezingeni eliphezulu.
  Futhi izibhamu zemishini zisika futhi amagobolondo ashanelwa. Futhi benza yonke into ngokuqondile, futhi ebulalayo kakhulu.
  UNatasha wahleka futhi wathi:
  - AmaJapane amaningi azolahleka!
  U-Alenka wavumelana nalokhu:
  - Abaningi kakhulu!
  Futhi wakhanyisa amehlo akhe esafire. Futhi kunezinto eziningi ezahlukene ngale ntombazane, isinqamuleli sangempela.
  Amaqhawe ayadubula. Futhi amaSamurai aphuma igazi. Izinhlamvu eziyizinkulungwane ezingamashumi amane kanye nethani lamagobolondo ngomzuzu, lokhu kungamandla amakhulu kakhulu abhubhisayo.
  Natasha uthi:
  - Singamaqhawe abhekana nokufa okungathi sína!
  U-Alenka wavumelana nalokhu:
  - Futhi hhayi nje ukufa, kodwa umthombo wamandla endaweni yonke!
  Impendulo ivela ku- Margarita:
  - Uma i-Tsarist Russia inqoba umhlaba wonke, khona-ke zonke izimpi emlandweni wesintu zizoqedwa unomphela!
  UMedvedev wavuma:
  - Yebo baby! Akekho odinga izimpi! Kodwa isintu kufanele sibe nobunye!
  UNatasha wahayiza ngenjabulo ye-panther ebulala inkunzi:
  - Uma sibumbene, asinakuhlulwa!
  Futhi wakhipha izinhlansi emehlweni akhe! Intombazane lena! Iqukethe amalangabi omlilo, neqhwa nensimbi.
  Kodwa manje amaJapane okugcina ayafa. Futhi akekho omunye umuntu ongahlasela intaba. Amaqhawe angaphezu kwezinkulungwane ezingamashumi amahlanu abulawa eZweni LeLanga Eliphakamayo asala ngaphansi kweNtaba iVysokaya.
  Impi isiphelile.
  Laba bane bathatha indawo egqumeni, futhi uMedvedev wathi:
  "Kungcono singakhulumi nonogada okwamanje." Ngokuvamile, sizokwenzani?
  U-Alenka uphakamise:
  - Asekhona amaJapane amaningi. Asibhubhise lonke ibutho likaNogi.
  UMargarita wavumelana nalokhu ngokushesha:
  - Yilokho kuphela! Sizokhipha wonke ama-samurai! Futhi kuyoba kuhle!
  UMedvedev wahleka futhi waphawula:
  - Futhi ithangi lethu lingabhukuda ngaphansi kwamanzi namagobolondo omlilo. Masicwilise imikhumbi yaseJapane!
  UNatasha wamemeza ngenjabulo:
  - Yilokho kuphela! Kulungile, masithathe futhi sisule wonke ama-samurai olwandle.
  Ibutho laseJapane lalisanda kuqala ukuhlasela kwamabhomu okulandelayo. Kwandiza amagobolondo, kuhlanganise nezibhamu eziyishumi nanye nezingama-intshi ayishumi nambili. Futhi lokhu, niyabo, kubucayi.
  Ithangi lagijima libheke ngasogwini. U-Alenka, eshaya iminwe yakhe emzimbeni wemoto, wathi:
  - Kulungile, olwandle. Kodwa sasingakwazi kanjani ukunikeza amaJapane asemhlabeni isinyathelo?
  UMargarita, owayenolwazi oluthile ngempi, uyakhumbula:
  - Sasinezibhamu ezingomshini, futhi isibhamu sikaMosin sasithembeke kakhulu futhi sisebenza kahle kuneseJapane. Futhi uma kungeyona yonke into eyenzeka olwandle, khona-ke emhlabeni ama-samurai ayengenalo ithuba!
  U-Alenka ngokucasuka wanyakazisa unyawo lwakhe olungenalutho phansi futhi wabubula:
  - Ukukhaphela! Ukukhaphela okungatheni!
  U-Natasha uphakamise:
  - Sizolenga wonke umuntu!
  Ithangi langena emanzini. Emaceleni kwavela ophephela abalawula umshini. Nali umgomo wokuqala: umchithi waseJapane. U-Natasha ucindezele izinkinobho ze-joystick ngeminwe yakhe emincane.
  Futhi igobolondo lashaya phansi impela komkhumbi ngamandla abulalayo. Wajikisa izikhali.
  Umbhubhisi uthole elinye igobolondo. UNatasha waphinda wamcindezela uzwane.
  Khona-ke amaJapane ayaminza.
  U-Alenka wahleka:
  - Ake sishintshane ngokuminza! Izibhamu zomshini azisebenzi kahle ngaphansi kwamanzi!
  Futhi intombazane yacindezela induku yokudlala, kulokhu ithumela igobolondo ngaphansi kombhubhisi.
  U-Margarita waphendula ngokumomotheka:
  - Hhayi-ke, sinabesifazane!
  U-Natasha waphinda wathumela igobolondo futhi wamemeza:
  - Egameni likaRus ', makube khona ukunqoba!
  U-Alenka wakhafula amagobolondo. Wavula phansi umkhumbi weLand of the Rising Sun futhi waqaphela:
  - Noma kunjalo, amandla e-tsarist eRussia ayengewona amabi njengoba kwakushiwo inkulumo-ze.
  UMargarita wavumelana nalokhu futhi wakhuluma ngokuzithandela, ikakhulukazi njengoba ayengenanto yokwenza.
  - Ngaphansi kwe-Tsar Nicholas II, iRussia yagcina izinga legolide lemali. Imali yombuso yaba eqinile futhi ezinzile emhlabeni. Izintengo nazo zahlala zingashintshile. Futhi ngaphansi kwe-Tsar Nicholas, inkokhelo yafinyelela ama-ruble angamashumi amathathu nesikhombisa ngenyanga. Eqinisweni, iRussia isibe ngelinye lamazwe ahamba phambili emhlabeni ngokwezinga lokuphila. Ukukhiqizwa kwezimboni kwaba kwesine emhlabeni.
  UDmitry Anatolyevich Medvedev ngemva kokulala waqala ukudlala kukhompyutha. Kulokhu ubezisika ukuze aqhubeke neqhinga. Amandla aqinisiwe abambe iqhaza. Ibamba likamongameli waseRussia lajikijela amathangi empini.
  Futhi esindayo.
  Kusengumdlalo omuhle. Ngayishayela kancane futhi ngathola amathangi asinda ngaphezu kwamathani ayikhulu. Lapho esengumongameli, uMedvedev wayefuna ukuthuthukisa amathangi anesisindo esingaphezu kwamathani ayikhulu. Kodwa uPutin akazange anikeze ngaleso sikhathi. Kodwa lo mbono wawubukeka ulingeka. Izimoto ezinzima kakhulu. Nezinhlobo eziyisithupha zezimoto. Amathani angaphezu kwamahlanu nekhulu.
  Kodwa manje uMedvedev uphonsa amathangi anezinjini zenuzi empini. Futhi iphula izivikelo zamazwe asezingeni eliphakathi. Futhi futhi ukuthunjwa. Yebo, kuhle... Ukwenza kube lula, xhuma umeluleki wezempi. Futhi kanye naye uhola ukubhujiswa kwesitha. Nokuthunjwa kwakhe.
  Lapha unqoba omunye umbuso ... Lapha impi inzima kakhulu, kodwa iholwa umeluleki wezempi wezinga likaNapoleon. Ngakho-ke ungakwazi ukubuka nje, futhi usethe umbuso wakho ngesazi sezomnotho esisezingeni lika-Stolypin.
  Futhi uMedvedev, ngemva kokuhlala ekhompyutheni enesikrini esikhulu amahora ambalwa, waqala ukuhona.
  Usenesikhathi eside engalali.
  U-Alenka wadubula amaJapane. Ngemva kokucwilisa i-cruiser kulokhu, wacula:
  - Sinamandla emhlabeni,
  Sizocwilisa zonke izitha zethu endlini yangasese.
  Izwe likamama alikholelwa izinyembezi,
  Futhi sizonikeza ama-oligarchs amabi ubuchopho babo!
  Yahleka intombazane. Futhi amazinyo akhe akhazimula ngamaparele!
  UMedvedev uphakamise:
  - Njengoba impi neJapan iphela ngokunqoba, ukukhula komnotho waseRussia kuzoba kukhulu kakhulu! Futhi umbuso wama-tsarist uzoba izwe elicebe kakhulu!
  U-Alenka wacwilisa omunye umbhubhisi futhi wahayiza:
  - Besilokhu sicebile! Bekungekho ukuhleleka okwanele!
  UNatasha washaya umkhumbi wempi we-Land of the Rising Sun futhi waphawula:
  - Sasingekho ngaphansi kwamaJalimane ngeMpi Yezwe Yokuqala. Kodwa ngenxa yekholomu yesihlanu, siphuthelwe ukunqoba!
  U-Alenka uphinde wathumela elinye igobolondo esiswini se-armadillo futhi wathi:
  - Ngokuqinisekile! Ikholomu yesihlanu inecala kuyo yonke into. Phakathi neMpi Yezwe Yokuqala, amaJalimane ayengakwazi ngisho nokusondela eMinsk futhi ashaywa eGalicia. Futhi ngaphansi kukaStalin, base bevele bayibona i-Kremlin ngezibonakude. Kusho ukuthini lokhu?
  U-Natasha wadubula elinye igobolondo phansi komkhumbi wezempi futhi wabubula:
  - Ukuvukela umbuso! Siphuthelwe ukunqoba okunjalo!
  UMargarita naye wakubheka kudingekile ukukhumbuza:
  - Ukube bekungengenxa yokukhashelwa, ngabe sizuze iConstantinople ne-Asia Minor, kanye nokufinyelela oLwandle iMedithera. Futhi silahlekelwe kakhulu ngenxa yokukhashelwa kanye nekholomu yesihlanu!
  U-Alenka wethula enye iphrojekthi:
  - Yebo, lena ikholomu yesihlanu! Zingaki izinkathazo ezibangelwa nguye! UMbuso WaseRussia uyinhlangano eyingqayizivele engasabalala emhlabeni wonke futhi yenze isintu sihlangane!
  U-Natasha wabuza ngokumangala:
  - Ngokuqinisekile! Bengingenza noma yini futhi nakanjani! Futhi ukuze isintu sibe munye futhi singanqotshwa!
  Intombazane yathumela elinye igobolondo, okwathi ngemva kwalokho umkhumbi wezempi wagcina uhlukene. Futhi amaJapane aminza.
  UMargarita waphawula nge-alamu ngezwi lakhe:
  - Bheka ukuthi kwenzekani emhlabeni manje? I-Russia ne-USA zisonqenqemeni lwempi. Futhi iChina igcwele abantu abaningi futhi inobushiqela. Akukho ukuhleleka nokuchuma emhlabeni!
  UNatasha wathumela igobolondo elisha, kulokhu ku-cruiser, futhi wavuma:
  - Akukho ukuhleleka emhlabeni! Sidinga ukuphathwa okuhlangene!
  U-Alenka wadubula igobolondo futhi wavuma ngekhanda:
  - Futhi uhulumeni onjalo ungaba umbuso wama-tsarist! I-autocracy yaseRussia iyisiqiniseko sokuzinza nokuchuma komhlaba wonke!
  Futhi intombazane yathumela elinye igobolondo, elagcina lihlukanise i-cruiser.
  Ngokusobala amaJapane ayemangele. Badubula benganakile bengaqondi ukuthi bagwilize bani.
  Kufanele kuqashelwe ukuthi emhlabeni, iJapan ayizange ibe nenzuzo enkulu ngamanani. Futhi nasemlandweni wangempela, ilahlekelwe kakhulu ekubulaweni nasekulimeleni kuneRussia.
  Kodwa olwandle, imikhumbi ye-Land of the Rising Sun, eyakhiwe eBrithani nase-USA, yayingcono kancane kuneyaseRussia, ikakhulukazi ekhiqizwa ekhaya.
  Kodwa ngisho nalapha ukuphakama kwekhwalithi yamaJapane akusho lutho. Futhi amaRussia adubula, mhlawumbe, ngokunembe kakhudlwana.
  UNatasha, edubula futhi ecwilisa omunye umbhubhisi, waphawula ngokucasuka:
  - Ngempela, iRussia inqobe abaphikisi abanamandla. Ngokwesibonelo, uNapoleon!
  U-Alenka, ethumele igobolondo kumkhumbi wezempi, wanezela:
  - Ngempela! UNapoleon wayehlakaniphile! Futhi wayenamandla, kodwa samnqoba!
  U-Margarita wabubula kakhulu futhi wabubula:
  - Ukulahlekelwa amaJapane. Lokhu kuyacasula futhi kuyacasula!
  U-Alenka wavumelana nalokhu:
  - Kuyacasula kakhulu! Maye, ngenxa yalokhu, inkathi yobukhosi bamaRomanov yaphela. Isikhathi siyakhazimula, sinobuqhawe, sinokunqoba nokunqoba. Futhi nakuba besingenaye iGenghis Khan yethu, besilokhu sikhuphuka kusukela ngesikhathi sika-Ivan Kalita.
  Futhi intombazane yathumela enye, iphrojekthi ebulalayo kakhulu. Futhi umkhumbi wezikhali wehlukana waba izingxenye ezimbili.
  Waqhubeka uNatasha, futhi ngegobolondo elilodwa wacwilisa omunye umbhubhisi. Futhi amaSamurai anenqwaba yababhubhisi.
  Iqhawe labuza abafana:
  - Kodwa ngiyazibuza ukuthi kungani emlandweni wezwe, akukho nowodwa wemibuso owazuza amandla aphelele?
  U-Alenka uphinde wathumela igobolondo esiswini somunye umbhubhisi futhi wathi:
  - Yebo, ngempela, ngani? Wonke umuntu wawa. NoMbuso WasePheresiya, no-Alexander Omkhulu, noMbuso WamaRoma. Kungani kungekho muntu ohlanganise isintu?
  UNatasha washaya phansi ngonyawo ngenxa yokukhungatheka. Wacwilisa omunye umkhumbi wathi:
  - Yilokho kuphela! UGenghis Khan wadala umbuso ongaqeda umhlaba wonke. Kodwa ngemva kokufa kwakhe, amadodana akhe nabazukulu bakhe benza umqhudelwano futhi bawuhlukanisa umbuso. I-Tsarist Russia kuphela, nesistimu yayo yobumbano, yayiyizwe elingase libe khona amakhulu eminyaka futhi landise kuze kube yilapho ligwinya imbulunga yonke!
  U-Alenka wakhanyisa amehlo akhe futhi wamemezela, ecwilisa omunye umbhubhisi:
  - Inkazimulo embusweni omkhulu weTsar Nicholas! Ngeke siwanike amandla amaBolshevik angekho emthethweni kanye nohulumeni wesikhashana!
  U-Natasha naye wathumela igobolondo emkhunjini. Wacwilisa amaJapane futhi wahlabelela:
  - UNkulunkulu sindisa inkosi,
  Umbusi onamandla
  Busa ngenkazimulo,
  ngenkazimulo yethu!
  Busa ngokwesaba izitha zakho -
  Inkosi yama-Orthodox!
  Busa ngenkazimulo
  Udumo lwethu!
  Amantombazane abonakala evuliwe ngempela. Yile ndlela ababhubhisa ngayo ama-samurai, uzoyithanda. Futhi uMedvedev washayela ithangi lakhe elingaphansi kwamanzi. Ngokuvamile, lesi isikhali esipholile. Ucwilisa yonke imikhumbi yamaJapane. Kodwa lokhu kungamandla amakhulu.
  Ishumi nambili, imikhumbi emikhulu yezikhali kuphela, inqwaba emincane, kuhlanganise nabahamba ngomkhumbi. Bangaphezu kwamashumi ayisithupha ababhubhisi bebodwa. Kuthatha isikhathi ukucekela phansi konke lokhu.
  UNatasha, eqeda omunye umkhumbi, wabuza uMedvedev:
  - Ucabangani, ingabe uNkulunkulu ukhona?
  I-acting officer yathuka yaphendula:
  - Ngamuphi umqondo?
  U-Natasha uthumele igobolondo elisha, eqeda umbhubhisi, futhi waphawula:
  - Yebo, izinkolo zinezinguqulo eziningi! Kukhona kokubili amaqaba futhi monotheistic! Ngezinye izikhathi uqala ukucabanga ngakho. Futhi uyangabaza ukuthi uNkulunkulu ukhona uma kunesiphithiphithi esinjalo ezimfundisweni!
  U-Alenka wahlukanisa omunye umbhubhisi futhi, egigitheka, wathi:
  - Yebo, kule ndaba kunzima ukukholelwa eBhayibhelini. Ukuze uNkulunkulu yedwa aziphathe ngale ndlela. Futhi wayeze abe nezintandokazi!
  UNatasha wavuma ngekhanda:
  - Yilokho kuphela. Uyakholelwa ukuthi abantu oyedwa bangabantu bakaNkulunkulu? Lokhu ngokusobala akukufanelekeli ukuhlakanipha okuphakeme!
  Ngemva kwalokho, intombazane yaqala ukucwilisa umkhumbi wempi onethani elikhulu. Iqhawe lalisebenza.
  Kodwa uMargarita waveza umbono wakhe:
  - Akukacaci ukuthi kungenzeka kanjani ukuthi uNkulunkulu onothando akhubaze abesifazane kanje!
  UNatasha wamangala:
  - Kubi kanjani lokhu?
  Impendulo ivela ku- Margarita:
  - Yebo, uyabaguqula babe izalukazi! Kanti yini enyanyeka ukwedlula isalukazi!
  U-Alenka wadubula igobolondo esiswini se-cruiser futhi wathi:
  - Ngesizathu esithile, kukhona izalukazi ezimbi kakhulu ezihamba emhlabeni, okuyiziphukuphuku futhi ezimbi kakhulu!
  UNatasha wanikina ikhanda futhi wasekela:
  - Futhi ongenazwelo! Futhi hhayi ngobuhle!
  Lihleke iqhawe laciphiza umlingani walo. Njengokuthi, upholile futhi unolaka.
  UMedvedev waphawula ngokujulile:
  - Ngempela, ukuguga kubi kakhulu. Kwenza abantu babe mubi, babe buthakathaka, babe sengozini. Kodwa ngokombono wokuziphendukela kwemvelo, kunezinzuzo ezithile!
  U-Alenka wamangala. Eseshaye omunye umbhubhisi, wabuza:
  - Yiziphi izinzuzo ezingaba khona kulesi simo esinengekayo?
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Lokhu kukhuthaza ukuthuthukiswa kwesayensi nobuhlakani. Uma umuntu engazizwa ekhathele, besingeke sibe khona isidingo sokuba asungule imoto. Ngokufanayo , ubuthakathaka bezizipho kanye namazinyo kwaholela ekusungulweni kommese. Izikhathi ezibandayo neqhwa zasifundisa ukubasa umlilo. Izifo zagqugquzela ukuthuthukiswa kwemithi. - Umongameli obambile wabheka indlela u-Alenka ahlakaniphe ngayo wathumela omunye umkhumbi waseJapane phansi, waqhubeka. - Ngezindlela eziningi, ubuthakathaka bomuntu bashukumisa isayensi. Sasingakwazi ukundiza, kodwa sakha izindiza. Futhi lokhu kuyinqubekelaphambili!
  UNatasha wathumela enye iphrojekthi futhi waphawula:
  - Inqubekelaphambili. Kodwa nokho uma usibuka isalukazi sivele sinyanye. Ingabe ngempela akunakwenzeka ukwenza ngaphandle kobubi bomuntu?
  U-Alenka wavumelana nalokhu:
  - Ngisho nentsha ingakwazi ukusungula ibhanoyi. Kungani ukugcwalisa ukuguga okulahliwe? Kubi futhi kuyanyanyisa!
  U-Margarita wacula ngokungafanele:
  - Ngeke ngihlukane neKomsomol! Ngiyohlala ngimncane!
  Intombazane yahambisa isibhakela ensimbi.
  Phakathi naleso sikhathi, omunye umkhumbi wempi wawucwila.
  Ithangi likamkhumbi-ngwenya laqhubeka nokucwilisa imikhumbi yaseJapane. U-Admiral Togo yena wazithola esemanzini futhi waphoqeleka ukuba abaleke ngesikebhe. IJapane yayinemikhumbi emikhulu, kodwa yayibhekene nesikhali esisha ngokuyisisekelo. Futhi manje wayesehlulwe ngokuphelele.
  U-Alenka, eqhubeka nokucwilisa imikhumbi yaseJapane, wakhipha amazinyo, ayemakhulu kakhulu futhi ebukhali, futhi wasikisela:
  - Yilokho engikucabangayo. Yiqiniso, kufanele kube nobuhle bemizimba. Futhi akunakwenzeka ukuthi abesifazane babe babi, abanesikhumba esikhanyayo nemizimba egobile.
  UNatasha, ethumele omunye umbhubhisi phansi, wavumelana nalokhu:
  - Kunjalo! Yilokhu isayensi esebenza kukho!
  Womabili amaqhawe ayejabule kakhulu. Bacwilisa ngempumelelo imikhumbi yesitha.
  Amantombazane anolaka ayakwazi ukwenza izinto ezinhle.
  UMargarita yena waveza umcabango wakhe:
  - Izinkolo nazo zavela ngenxa yobuthakathaka bomuntu. Ukube umuntu ubenamandla, ngabe azikho izinkolo. Futhi-ke, ukufa nokwesaba ukufa kuholela eqinisweni lokuthi umuntu uzifunela induduzo!
  U-Alenka wakhumbula:
  - Ngabamba iqhaza emhlanganweni, futhi ngabona into emangalisayo. Ngakho kukhona amakha!
  UNatasha, ngobuqili ngezwi lakhe, waphawula:
  - Akukho lutho olumangalisayo ebukhoneni bemimoya! Phela siyandiza emaphusheni ethu. Lokhu kusho ukuthi kukhona umphefumulo, futhi njengenkumbulo yezindiza!
  UMedvedev wavuma ngekhanda:
  - Yebo, kukhona umphefumulo! Kulokhu, umuntu uhlukile! Manje mhlawumbe singazijabulisa!
  Imikhumbi yaseJapane yayincibilika. Ithangi elingaphansi kwamanzi lalidlala indima yombulali. UMargarita wayedabuke kancane. Okokuqala, wazithola esendimeni ye-extra. Futhi okwesibili, okucasulayo, awukwazi ukubona yonke into kahle uma ungaphansi kwamanzi. Ngokuvamile, uPetru wayenokungabaza okunamandla ngoNkulunkulu. Eqinisweni, kungani ngemva kokuba abaseRussia bamukele ubuKristu, babhekana nezinkinga ezihlukahlukene. Futhi ukuhlasela kweMongol-Tatar, futhi ngaphambi kwalokho, ukuhlukaniswa kwezikhulu zezikhulu. Izimpi phakathi kwabantu baseRussia.
  Yilapho, ekugcineni, kusukela esikhathini sika-Ivan Kalita, ukuvuselelwa kweRussia kwaqala,
  I-Muscovy yaqina. Kuze kube, isibonelo, ngaphansi kuka-Ivan Wesithathu ekugcineni kwaba yizwe elilodwa, eliphakathi nendawo. Futhi walahla ijoka lamaTatar.
  Yebo, kunjalo, iRussia yayikhuphuka. Ngaze ngakhubeka eJapane.
  Lokhu kwaphawula ukuphela komlando wobukhosi kanye nobukhosi bamaRomanov.
  Nokho, ubukhosi bahamba, kodwa ukugunyazwa kwasala.
  U-Margarita waphulula u-Alenka ngokucophelela emhlane. Intombazane yakhala ijabule. Wayebonakala ekujabulela.
  UMedvedev waphawula ngokunengqondo:
  - Alikho iphutha uma indoda ithanda intombazane kanti intombazane ithanda indoda. Lokhu kungokwemvelo. Kodwa ngesikhathi esifanayo, abantu kufanele balondoloze inhlonipho.
  UMargarita wenqaba ngokucasuka:
  - Masingazifundi izimilo. Angikuthandi lokhu!
  Ibamba likamongameli lihleke kancane:
  - Futhi ngubani othanda! Kodwa kudingeka sibhekane neqiniso. Abantu, kulokhu, bahluke ngokuphawulekayo ezilwaneni!
  UMargarita wavuma ngekhanda:
  - Yebo, kukhona igebe elikhulu phakathi kwethu!
  Impendulo ivela ku- Alenka:
  - Futhi uyazi, phakathi kwakho nenkawu, angiboni umehluko omkhulu!
  UMargarita wahleka. U-Alenka, ngakolunye uhlangothi, wacwilisa umkhumbi wokugcina wezikhali zaseJapane eziyishumi nambili. Ngemva kwalokho, intombazane yathi:
  - Cishe sesiqedile ngemikhumbi yesitha!
  UMedvedev wahleka ngokubhuqa:
  - Yebo, ningabasebenzi abahle! Futhi eqinisweni, bayakwazi okuningi! Ngokuvamile, ngiyawathanda amantombazane angamaqhawe - ayathandeka kakhulu!
  U-Margarita wanyakazisa umzimba wakhe futhi wahlabelela:
  - Ngibonakala ngi-sexy, ngifana neprosesa! Futhi nginyakaza njengerobhothi - isihlukumezi somsindo!
  Ngemva kwalokho umfundi waphulula u-Alenka kancane ngesibindi. Intombazane icindezele izinkinobho ze-joystick ngeminwe yayo emide futhi ibukeka iyinhle.
  Yeka ukuthi kumnandi kanjani ukunyakaza kwakhe.
  Umcabango kaMargarita wawubonisa inkosazana ihamba ingafake zicathulo iya esikafini. Lokhu kuthandana kakhulu. Kanti inkosazana ibomvu tebhu. Wakhunyulwa bonke ubucwebe nengubo yakhe ebizayo. Kwasala indwangu yesaka. Kodwa umfaniswano wejele uqhubeka ususa ubuhle bobuso bakhe obumnandi, obumnandi, obusha, njengerose. Nezinwele ezivuthayo. Inhle kanjani inkosazana izobulawa.
  Futhi kunezinkulungwane zabantu eziminza lapho. Imikhumbi iyahlukana, izakhi ziyashuba.
  Futhi iJapane ibhekana nokunqotshwa okukhulu, okuyingqayizivele. Ngakho amaSamurai ngokusobala kufanele aphenduke ezonweni zawo.
  UMargarita wacabanga, yini amaJapane ayikholelwayo? Iyini inkolo yabo? Bangamaqaba phela. Kodwa banqoba iRussia yobu-Orthodox. Ngemva kwalokhu, cabanga ngoNkulunkulu kabani onamandla!
  Futhi amaMongol ayengamaqaba, kodwa zingaki izindawo azithumba.
  U-Margarita wabuza u-Alenka:
  - Ngitshele, ubuhle, uthanda kanjani uRodnoverie?
  Intombazane yamamatheka kakhulu futhi, ngemva kokucwilisa omunye umbhubhisi, yaphendula:
  - Inkolo enhle kakhulu! Kunezinganekwane ezinhle kangaka!
  U-Margarita wabuza ngokungananazi:
  - Ucabanga ukuthi inganekwane? Noma mhlawumbe bonke laboNkulunkulu baseRussia bakhona ngempela?
  U-Alenka wathuka futhi waphendula:
  - Mhlawumbe kokubili ama-elves nama-gnome akhona! Noma yini ingenzeka emhlabeni wethu. Futhi kunzima ukusho ukuthi yini ekhona ngempela nokuthi yini engekho!
  UMedvedev waphawula ngokunengqondo:
  - Ngokwezinga elithile, yonke into emhlabeni wethu ikhona. Yonke imicabango, amaphupho, izifiso zethu yilokho esikushiya ngemuva. Nginombono othakazelisa kakhulu we-Hypernoosphere, lapho yonke into eyake yasungulwa abantu ikhona. Okusho ukuthi, umcabango uhlala unomphela. Futhi uhlala kweminye imihlaba ehambisanayo.
  UDmitry Medvedev wavuka ebuthongweni. Waphinda futhi waqala umsebenzi wakhe oyisisekelo, ikakhulukazi ukwakhiwa kombuso.
  Futhi futhi ukunqoba...
  Okokuqala, hlanganisa ithangi elisha elinesisindo samathani ayinkulungwane bese ulethula ezindaweni zezitha. Cha, kunjalo, hhayi oyedwa kuphela, kodwa abaningi kakhulu.
  Futhi bahamba endaweni yangaphandle. Futhi phezulu kukhona nezindiza ezinamabhomu e-athomu. Futhi kuthiwani uma sixosha namabhomu? Futhi wenze ezobhubhisa?
  UDmitry Medvedev ufana nawo wonke umuntu emsebenzini ovulekile.
  Futhi manje elinye izwe liwela ezinyathelweni zomashiqela. Futhi izinqola ziyeza. Kodwa nasi esinye isitha. Izwe nalo likhulu... Ungakwazi ngisho ukuyihlela. Nansi i-USSR ngo-1941 ... Kukhona ukuhlasela. Amayunithi eMedvedev aziphindaphindeke ngokuzenzakalelayo emahoreni amaningi okudlala, futhi inani labantu bakhona selingaphezu kwesigidigidi. Ngokumelene nezigidi ezingu-196. Nobuchwepheshe besimanje obengeziwe . Futhi amasosha angaxoshwa yi-barrack ad infinitum.
  Ngenhlanhla, izinsiza zikagesi azipheli. Futhi wafaka ingcindezi esitheni, wasifaka ingcindezi.
  Futhi amathangi anesisindo esingamathani ayinkulungwane athunyelwa emishinini yezikhali zenuzi kulo lonke elaseRussia aqonde eMoscow.
  Futhi cishe akunakwenzeka ukuwashiya - akukho lutho oludingekayo!
  I-Medvedev ihola isu futhi ihlabelela kuye ... Khona-ke, imisa amathangi anamandla enuzi. Futhi uphonsa "Panther" -2 empini. Imoto kodwa esakwazi ukushaya amashumi amathathu nane.
  I-Medvedev idlala naye ngokulayisha imingcele ehlukene yezimoto ... "I-Panther" -2 ... Njengokushaya kude. Futhi izongena ithangi laseSoviet.
  Akuyona indlela ozobhodloza ngayo! Ikakhulukazi ebunzini, kodwa ebhodini ungakwazi. Ukudubula kugcwele. Futhi abangamashumi amathathu nane baphuthuma besuka... Futhi bafe ngaphansi kokushaywa kwezibhamu...
  Ibutho liyahamba futhi...Futhi sekuvele amarobhothi okulwa. Azinyakazise. Futhi amagobolondo adutshulwa phansi ngama-lasers. Futhi bakwenza ngobuhlakani obukhulu.
  Futhi amantombazane virtual attack.
  UMedvedev uneso elibukhali kumasu. Impi ethokozisayo. Uyaphinda futhi uzidlalele wena, noma unikeze umeluleki wezempi. Futhi ubuke inqubekelaphambili yempi.
  Bahola amathangi abo ekuhlaseleni.
  Lapha ungakwazi ukuqhubekela phambili amathangi e-pyramidal asengozini encane futhi angangeneki kuwo wonke ama-engeli. Banyakaza njengerenki yokushushuluza.
  Futhi amantombazane agijima engagqokanga zicathulo ... Futhi adubula endleleni yawo.
  Enye impi. Ithoyizi langempela. Futhi imali ivela emithonjeni yegolide ngaphandle kokoma. Kufana nomdlalo, yonke into ihambisana nohlelo, ngaphandle kokwehluleka, futhi ngaphandle kokwehla kwemvelo.
  Konke akupheli, nezinsiza azinciphi. Nakuba lokhu akubonakali kungenzeka kakhulu.
  UMedvedev uphazanyiswe ucingo. Umongameli osabambile wabamba ucingo:
  - Sawubona!
  Inhloko yokuphatha kukamongameli yathi:
  - Ingabe usesehhovisi, uDmitry Anatolyevich?
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Yebo! Ngisengumongameli!
  Inhloko yezokuphatha yathi:
  - UZelensky ufuna ukuthi ngemuva kokuvulwa ushiye indawo yokuhlala.
  UMedvedev wabuza, eqhaqhazela:
  - Futhi ngizohlala kuphi?
  Inhloko yezokuphatha yaphendula:
  - Efulethini lami! Amandla akho aphelile futhi kufanele uphume kuzo zonke izindawo!
  UMedvedev wahleba ngokuhleba:
  - Nginesicelo kumongameli omusha - makangishiye ikhompuyutha!
  Inhloko yezokuphatha yabuza:
  - Nginike i-Order of St. Andrew the First-Called futhi ngizocela uZelensky akuphathele ikhompuyutha!
  UMedvedev wavuma ngekhanda:
  - Yebo, kungenzeka!
  . ISAHLUKO No. 7
  Futhi wabiza umsizi wakhe ukuze alungise isimemezelo. Ekunikezeni i-Order ka-St. Andrew the First-Called on inhloko yokuphatha. Isifanekiso sesilungile futhi kuze kube manje ngisayinele umthwalo wemfanelo.
  Khona-ke Medvedev waqala ukudlala futhi.
  Manje amathangi akhe abonakalayo asondela eMoscow futhi aqala ukuhlasela. Leli dolobha lihlaselwa yimishini enesisindo esingamathani ayizinkulungwane ezimbili.
  Kodwa-ke, uMedvedev naye uphonsa "Igundane" -5 ekuhlaselweni, lokhu kuyi-monster, hhayi ithangi. Amathani ayizinkulungwane eziyishumi ngesisindo!
  Amasosha asondela eKremlin... Ngakho uStalin uyabaleka. Futhi ubanjwe amantombazane angenalutho egqoke ama-bikini. Abambe ikhala ngezinzwane ezingenalutho. Futhi baphoqa uStalin ukuthi aqabule izithende zakhe ezingenalutho.
  Nanka amabutho ombuso we-virtual edlula eMoscow futhi eya e-Urals...
  Bambambe naye...
  UMedvedev uqala ukuvuma ngekhanda futhi futhi uqala ukuphupha.
  U-Margarita wabuza ngokubhuqa:
  - Kuthiwani, ngokwesibonelo, ukuhlukaniswa kwe-classical: izulu nesihogo?
  UMedvedev waphawula ngokudabukisayo:
  - Lokhu cishe kungumbono wakudala wabantu basendulo mayelana nokuphindisela ngemva kokufa. Eqinisweni, cishe, yonke into iyinkimbinkimbi kakhulu!
  UNatasha wababaza ngenjabulo lapho ecwilisa omunye wemikhumbi yokugcina yaseJapane:
  - Abafungile nabasendulo,
  Aphinde athuke isitha
  Ngihlikihle
  Gaya ube yimpushana.
  Kodwa ingelosi ayilali.
  Futhi konke kuzohamba kahle. Futhi konke kuzophela kahle!
  Amantombazane aqede imikhumbi yezitha. UMedvedev washeshisa ithangi, ephishekela ama-samurai. Yebo, benze umsebenzi omuhle lapha. Kuyathakazelisa ukuthi umlando ungalungiswa kanjani. I-Tsarist Russia yayiyizwe elinamandla elalikhuphuka ngobude. Nakuba kungebona bonke abantu ababephila kahle.
  Kodwa izwe lalikhula. Usuku lokusebenza lwafinyezwa. Kwavela amaholide amasha. Ukuzibusa kwendawo kwakhiwe. Amaholo akhula ngamanani azinzile. Zavulwa izikole. Ngaphansi kweTsar Nicholas II, ukusetshenziswa kwemali kwezemfundo kukhuphuke izikhathi ezingaphezu kweziyisithupha. Imfundo yamabanga aphansi yaba yimpoqo.
  Yebo, akuyona yonke into eyashintsha yaba ngcono ngokushesha ngokwanele, kodwa ukuthi izwe lalahlekelwa kangakanani ngenxa yenguquko kanye nempi yombango. Bangaki abantu abahlakaniphile abafa bashiya izwe lakubo? Futhi manje, kule ngxenye yendawo yonke kukhona ithuba lokuvimbela lokhu.
  Ithangi elilungisiwe lantanta ngokushesha futhi buthule ngaphansi kwamanzi. Futhi manje umbhubhisi wokugcina weZwe laseKuphakameni ucwile.
  UNatasha wathi ngenjabulo:
  - Ngimncane kanjalo!
  U-Alenka wayilungisa intombazane, ecacisa:
  - Yeka ukuthi kuhle kanjani sonke lapha! Balwa njengamabhubesikazi!
  UMargarita waphawula ngokucasuka:
  - Akukho okukhethekile! Simane nje sinobuchwepheshe obungcono!
  U-Alenka wahleka futhi waphendula:
  - Kodwa sizidube thina!
  UNatasha wasekela umngane wakhe:
  - Futhi nathi sizenzele ngokwethu! Futhi leli iso elibukhali...
  UMargarita wakhetha:
  - Izandla ezithambile!
  UNatasha wahleka futhi waphendula:
  - Futhi uyintombazane ebukekayo!
  UMargarita wathi ngokwethembeka:
  - Ngidabukela amaJapane. Badweba opopayi abamangalisayo. Ngithanda kakhulu i-hentai !
  U-Alenka wahleka futhi waphequlula umlenze wakhe emoyeni:
  - Hentai , kuhle! Ngisho kupholile kakhulu!
  UNatasha, ngokumomotheka kwentombazane enambitha ujamu, waphakamisa:
  - Futhi ake mhlawumbe sikhahlele izimbongolo zama-fascists!
  UMedvedev wavuma ngekhanda ngokumamatheka:
  - Umbono omuhle. Kodwa ake siqedele amabutho aphansi aseJapane kuqala. Futhi sizosiza ukuqeda impi ngokushesha. Ngakho ukuthi i-fascism ayibonakali kulo mkhathi.
  Amantombazane aphendula ngazwi linye:
  -Futhi ngeke kuvele, futhi iChina izoba eyethu!
  Ngemva kokucwiliswa kwemikhumbi yaseJapane, ithangi elikhulu i-T-95 lafika phezulu.
  Khona-ke uMedvedev waqala ukuphupha ngazo zonke izinhlobo zezinto ezingenangqondo.
  Iqhawe u-Alenka wasukuma ukuze avikele uRyazan. UNatasha wayenaye.
  Womabili amantombazane agqoke izikhali ezilula, anesabha esandleni ngasinye. Futhi ngaphansi kwezinyawo zakho kukhona ama-disc akhethekile, amancane.
  Ibutho elikhulu lamaMongol-Tatars lahlasela.
  Izitebhisi eziningi ezinde zamboza izindonga ngesikhathi esisodwa. Ayehlukile: ayelukwe ezingodweni zezimpande, adiliza izinkuni zikaphayini ngezinsimbi. Kwasetshenziswa nezitebhisi ezinzima ezinemigqa yezingodo. Izindonga, ngenxa yejubane elisheshayo lokwakhiwa, zaba ngaphezu kwalokho okwakulindelwe amaTatar; izitebhisi eziningi azizange zifinyelele phezulu. Ngaphambili, amaMongol axosha ama-Urus ambalwa ayethunjiwe. Abantu baseRussia bakhetha ukufa kunehlazo lokuthunjwa.
  Kodwa amaMongol ayengayeki.
  Bedudula ngonya ngemikhonto ecijile, abantu ababekhathele bakhahlelwa, benethemba lokuthi abantu baseRussia, bengafuni ukuzibulala, bazozinikela. Noma, ngaphansi kwesembozo seziboshwa, ngena emgodleni weqhwa. Ezinye iziboshwa zagijimela phansi zikhala, zehla eqhweni eliqandisiwe, ziwisa ama-nuker azondwayo, ziklebhula izinkemba ezandleni zazo futhi ngokushesha zawa zigqekeziwe zaba yizicucu. Abantu babekhuphuka ngokushesha izitebhisi, awuqondi ukuthi hlobo luni nesizwe?
  Benqunu ingxenye, begqoke amanikiniki, bephethe induku ezandleni, begwazwe emhlane futhi besopha. Indoda uVaul, egqoke izikhali , yayisivele iphakamise imbazo enkulu, lapho imemeza kakhulu ngezansi:
  -Ungasibhubhisi, knight, singabethu, amaRussia!
  UVoivode Dikoros wagxumela odongeni wamemeza:
  - Ngizwa ukuthi ngowethu!
  Ukukhala okungenathemba kwakuqinisekisa lokhu:
  -Linda ukuqoba, okwakho! Awekho amaMughlan phakathi kwethu!
  U-Alenka ohlakaniphe kakhulu wamemeza:
  -Oziwela kahle ungowakhe!
  - Babhapathizwa, abantu bobu-Orthodox!
  Ngezwi elesabekayo, amahhashi abaleka ibanga elingangekhilomitha, umdondoshiya uVaula-Morovin wabhonga .
  Abavikeli baseRyazan bagunyaze:
  -Kulungile! Ngempela!
  Bavumelana ngazwi linye kuzo zonke izindonga:
  -Wozani, bazalwane, nenze uphawu lwesiphambano!
  Amakhulu eziboshwa ezimahliphihliphi, eziluhlaza okwesibhakabhaka ngenxa yamakhaza, agibela phezu kombhoshongo futhi awe, eqhubeka nokuziwela ngomshini. Abanye ngokushesha bacosha amatshe abekwe ngaphambili bawajikijela amaMongol ngolaka. Izakhamuzi eziningi zaseRyazan zabona amaTatars okokuqala, ngisho nabaphikisi abaningi bendabuko, amaKipchak afanayo, ashintsha izingubo zaseMongolia.
  Izitha zazigqoke amajazi oboya amade, amade kangangoba zaphithana imiphetho. Ama-nuker akhethiwe ayenamapuleti ethusi nawensimbi alenga ezifubeni zawo futhi imihlane yawo ivulekile. Ukwesabisa ama-Urus, abaningi bapenda ubuso babo obubi kakade, bagcwalisa ubuso ngegazi.
  Kodwa ama-Urus awazange abaleke, ehlangana nesitha ngezinkemba nezimbazo. Egalelo likaVaula elinamandla, kwabulawa amaMongol amahlanu ngesikhathi esisodwa, igalelo lesibili, namanye amathathu! Amanye amaqhawe awazange alwe nakakhulu. AmaTatar ayekhuphuka ngobunono emhumeni oshelelayo; ayengakwazi ukuzimboza kahle ngamahawu noma ukuzisika ngamasabha. Lapho, ngezindleko zokulahlekelwa okukhulu, ibutho lamaMongol lafika phezulu, amanzi abilayo kanye nesikhali esibi bathululelwa phezu kwabo: itiyela elivuthayo.
  Ngisho nabesifazane nabantwana abancane bathela amanzi avuthayo futhi bajikijela amatshe namabhulokhi. Izihlilingi ezincane ezinemicibisholo enobuthi zazisebenza kahle kakhulu, ngisho nengane eneminyaka emihlanu, engakakwazi ukudonsa intambo yomnsalo eqinile ngezandla zayo ezincane, yayikwazi ukudubula isuka kuzo. Futhi ukugeja lapho ukudubula esixukwini esiwugqinsi kunzima kakhulu kunokushaya. Ukushaya bekucaca ukuthi kuklinyiwe, izidumbu ezicwiywe zigingqike phansi ngobuningi.
  Ngesibonakude esenziwe ngobuchule amaShayina, uGuyuk Khan wayibhekisisa le mpi. Wazikhotha izindebe zakhe washaya izindebe zakhe, njalo ngemva kwalokho, eqondisa isigqoko sakhe segolide esinoboya, esagibela esiphongweni ngenkani nangokucasuka. Wabe eselahla ipayipi ecasuka.
  - Amaqhawe ethu ayafa! IBurundai kanye Nenyoka Ephuzi wozani kimi!
   AbakwaTurgaud bashesha ukuyofeza umyalo we-kagan yomqhele. U-Guyuk wayesezohlala phansi esihlalweni esiqoshiwe sezinyo lendlovu ngenkathi isandla silele ehlombe lakhe kancane:
  -Ungakhathazeki, mkhulu! Yehlisa ukugqolozela kwakho!
  Ingoma ye-viscous ehlanjululwe, ekhumbuza izwi lowesifazane.
   UGuyuk Khan wezwa efikelwa ubuthongo wahluleka nokuma ngezinyawo. Yebo, nguye. Futhi, njengesipoki, iNyoka Ephuzi yavela phambi kwakhe - umuntu omubi kakhulu ebuthweni lakhe, idemoni lesihogo elivela eJapane elikude nelingenakufinyeleleka.
  -Wena!
  Indlalifa kaKhagan oPhakeme yakhomba ngomunwe oyisiphukuphuku! Inyoka ephuzi yaqhubeka nokusabalala, ngezinye izikhathi yanda, ngezinye izikhathi iyancipha:
  -Mina! Futhi ngibona ngawe! Isikhathi sokulinganisa intukuthelo yakho! Yebo, ngokunembe kakhudlwana, letha zonke izinqolobane zakho empini ngokushesha okukhulu! Futhi ngizonisiza, bazalwane, futhi nginikeze isimangaliso esinjalo esitheni! Umnyakazo wesiginesha, ngikholwe, uzolunga!
  - Dze , dze , dze ! Ngizophonsa i -tumen ekhethiwe empini ngaphansi komyalo weBurundai ! Ndawonye nizohola ekuhlaseleni!
  AmaJapane akhanyisa amehlo akhe, eveza amazinyo akhe amakhulu aphuzi:
  -Awekho amadimoni amhlophe, ngifuna ukubulala abalingana nami! Njenge-ninja yeqiniso!
  Inyoka ephuzi yabenyezela intaliyane, kwavela ikhwela emlonyeni ngendlela engaqondakali, kuzwakala ingoma ecwebezelayo.
   UGuyuk wayecabanga ukuthi bayamgcona, kodwa wayengenawo amandla noma isifiso sokuqophisana nomthakathi we- ninja . Ngalesi sikhathi, abakwaTurgaud baxosha iBurundai ngonya , UGuyuk Khan akazange athande lo mvikeli olalelayo uSubudai -Baghatur.
  -Isikhumba sewayini esivuzayo! Awuboni yini ukuthi amaqhawe angcono kakhulu afa ngaphansi kwezindonga zenhloko-dolobha yase-Urus ? Thatha "i-Berkuts" ngokushesha futhi, ngemva kokudlula umfula, unqume ama-Urus ngokushaya ngaphansi kodonga olungakwesokudla.
  IBurundai enolwazi iqunge isibindi sokuphikisa:
  -Iqhwa alikakaqini, ngaphansi kokushaywa kwezinkulungwane zamanqina lizovele liqhume.
  amaJapane asabekayo aphendule uGuyuk .
  -Ukukhathazeka kwakho kuyancomeka. Kodwa imizamo yakho iyize! Impushana yomlingo ibophe iqhwa emfuleni elinamandla kunensimbi yezempi! Awu, gxuma phambili, sikuyalile!
  -I-ninja batyr enkulu iyazi ukuthi ithini! Gibela ngokushesha, uma ukwazi kahle isichotho, ngizokunikeza isikole samahhashi njengomvuzo!
  Kumemeza uGuyuk Khan, enikina iminwe. IBurundai ayizange iphinde iphikise - yayigcwele ukufa. AmaMongol nomhlambi wabagibeli bamahhashi abadla lubi anyamalala emehlweni. Kungazelelwe kwasondela isithunzi, kwaba nomsindo phezulu, futhi igagasi lomoya elinamandla labangela ukuba kundiza isigqoko sikakagan sikamqhele:
  -Harakiri! Ngakho uButterfly waphaphazela! Manje ama-Urus azoba " ne-poultice ".
  Udrako omkhulu wandiza ngaphezu komhlaba, amaphiko akhe esagolide ephephula ukukhukhuleka kweqhwa, futhi izilimi ezivuthayo ziphuma emilonyeni yakhe emithathu edla inyama.
  I-mongoose emangalisayo !
   U-Guyuk akazange abe nesikhathi sokwesaba:
  -Uyakwazi ukushisa yonke iRyazan.
  - Hhayi konke, kodwa uzothungela udonga ngomlilo. Qhubeka, Godzilla wami omncane!
  Iphupho elimangalisayo likaMedvedev laqhubeka. Ibamba likamongameli lalinombono omangalisayo.
  Udrako onamandla, onamaphiko amamitha angamashumi amahlanu, wandiza emoyeni. AmaMongol nama-shaman ayehamba nawo akhala ngokufutheka. U-Tumen, ngaphansi komyalo kaBurundai , wandizela eqhweni ngokuphazima kweso, amahhashi amaningana akhubeka, futhi wona kanye nabagibeli bawo banyathelwa ngokushesha yinsimbi enyakazayo. Inunu enamakhanda amathathu yona yacwila kahle odongeni. Ihlane yabona ingozi yokuhlasela emoyeni phambi kwabanye. Yebo-ke, ngangingafuni ukuveza amakhadi ami ecilongo kusenesikhathi, kodwa ukuze ngisindise idolobha, kwakuzodingeka ngisebenzise isikhali esingaziwa kuze kube yilolo suku. Lesi silo esinamaphiko saphikiswa inunu eyimishini eyayibukeka ngendlela engaqondakali njengengxube yesicabucabu kanye nensimbi. Intuthu yayisivele ikhuphuka kubhayela wesitimu. Nenze kahle bafo ngokulahla amalahle kusenesikhathi.
  I-steam catapult iyinhlanganisela ehlakaniphile yobuchwepheshe besitimela sesitimela, i-winch, i -ballistae enemilenze eminingi kanye... nebhokisi lesinemfu lomculo. Futhi lesi silo, esakhiwe ngensimbi eqinile, sasikwazi ukujikijela noma iyiphi into elimazayo cishe ngesivinini sesibhamu somshini ebangeni elingafika kumamayela amabili. Amantombazane angamaqhawe abe ngabokuqala emhlabeni abacabanga ukulungisa injini yepiston ukuze iphonse amacala. U-Dikoros waphenduka ngokwakhe i-lever, i-ribbon eyakhiwe ngobuchule evela emaketangeni yaqala ukunyakaza, ifaka amatshe ezindwaneni ezijikelezayo ngokushesha.
  Njengoba amaTatar ayegijima enqwabeleni eminyene, cishe akukho okungageji, ngokuphambene nalokho, itshe ngalinye elisindayo, elibhampa, lawisa abagibeli bamahhashi abambalwa abacindezelayo. Into eyodwa yimbi, isikali sokukhomba sibuthakathaka, usengakwazi ukushaya amaMongol, kodwa zama ukushaya udrako ondizayo! Inunu enamakhanda amathathu yaphendula ikhanda yavula imihlathi yayo ebanzi, enamazinyo, nokukhanya kwedayimane.
  Ilangabi elibalekayo landiza ladlula uthango lashaya izindlu. Kuzwakale ukuklabalasa nokuklabalasa, abesifazane abambalwa abayizimpumputhe bagijima behla ngomgwaqo, futhi izindlu zasha ngesivinini esingesona esingokwemvelo. Ngenhlanhla, isihlabathi nemiphongolo esindayo yamanzi, kanye nabezicishamlilo, babeqaphile. Amanye amaqhugwane, ikakhulukazi lawo aseduze nodonga, ayembozwe nge-asbestos engashi. Ngaphansi kokucindezela kobungane, intaba-mlilo edla inyama yaphenduka yaba mnyama futhi, ngemva kokuphelelwa amandla, yaphenduka imifudlana yentuthu ephaphathekile.
  Kodwa udrako ngokusobala akazange afune ukuyeka, ephuma e-dive, waphenduka ngomusa we-stormtrooper egcwele futhi wehlisa imifudlana yesiphepho esivuthayo. AmaTatar ayesekwazile kakade ukufinyelela odongeni, ngakho amalangabi avuthayo nawo awasha. Phakathi kwezisulu kwakukhona neBurundai esabekayo , izingubo zakhe zikanokusho zavutha, futhi wagijima wabuyela emuva enomsindo wengulube elimele. Amasosha aseRussia nawo ahlupheka, futhi ingxenye yeqhwa yancibilika ngokuphawulekayo, yadalula umhlaba nezingodo. Izingubo zeDikoros zazishunqa, kodwa umlwi u-Antonov owayemi odongeni wakwazi ukumthela ibhakede lamanzi, futhi umusi wenyuka eposini elishisayo.
  -Yeka ukuthatheka kukaSathane, kuyadabukisa ukuthi u-Alenka opholile akasiboni!
  Udrako waphenduka futhi wazama ukungena endingilizini yesithathu. Umthakathi u-Savely washaya iminwe yakhe, wakwazi ukwethula i-fireball encane, igalelo lashaya ikhanda eliphakathi likadrako. Ukuqhuma okuncane akuzange kubangele ukulahlekelwa okuthile kulesi silo esinamakhanda amathathu, kodwa kwasisusa kancane endleleni yaso, ngenxa yalokho udrako wadubula kusenesikhathi, isivunguvungu esivuthayo sashaya inqwaba yama- nukers . Futhi futhi ukukhala okukhulu, amanye amaTatar ahlehla. Kungaleso sikhathi lapho uDikoros ebona khona intombazanyana ende, iphithizela iphakamisa izinkemba ezimbili ezika nhlangothi zombili. Ngejubane elingenabuntu, wanquma izimbangi zakhe eklabishini, washaya amanxeba amabi ngezinyawo, izindololwane, ngisho nekhanda lakhe, lindiza njengovemvane.
  Umuntu oyedwa kuphela, noma ababili ababengadala umonakalo onjalo:
  - UJuliana! Ingelosi ebomvu, nguwe lowo?!
  - Unuka izimbali ngekhala lakho! Kusukela ekuphakameni kwamamitha amathathu!
  Kuphendula u-Alenka ehleka. Iqhawe lentombazane, ngejubane lengulule ehlanyayo, landizela phezu kodonga, lashiya amabala egazi angabonakali odongeni.
  - Ungakhulumi, konke kucacile! Kumele sicime isibani esinamaphiko!
  U-Alenka washaya ikhwela kakhulu, udrako, eseqedile ukundiza, wangena embuthanweni wesine. Iqhawe elalimi eduze lamtshela:
  -Sebenzisa ikati, Alenka, mshaye phansi ngetshe.
  Intombazane yeqhawe yakhonkotha ngendlela esabekayo.
  -Mina ngokwami ngazi kangcono ukuthi yini okufanele ngiyisebenzise!
  U-Alenka wacosha amaketanga amathathu akhiwe ngobuchule ngesivinini sombani. Lona futhi kwakuwumbono wabo wamantombazane angamaqhawe: xhuma amatshe amabili noma amathathu amancane, udubule ama-ballstas amabili noma ngaphezulu futhi ugece phansi, ugxumeke umugqa wonke. Ngemva kokufaka i-catapult, u-Alenka wagxumela ku-blade wakhahlela i-lever. Yaphonswa phezulu, futhi isivele indiza intombazane yeqhawe yanyakazisa izingalo zayo, izungeza izinkemba zayo ngobuciko, iqondisa ukunyakaza okusheshayo, futhi yakwazi ukuwela ngemuva kukadrako, egcwele izikhonkwane. I-monster yaqhaqhazela futhi yazama ukulahla umgibeli wentombazane onesibindi, kodwa amaketanga asontekile ngobuchule aqeda imilomo emikhulu - i-monster esabekayo yayiboshwe ngokuphelele.
  -Kungani udinga amakhanda amathathu? Ingabe eyodwa ayikho? Zigcwele izimbobo, ngakho ngizozihlanganisa ukuze zingaphumi ubuchopho bokugcina!
  Iqhawe lentombazane lahleka ihlaya layo elixakile. Udrako wazuza kakhulu ukuphakama, wabe esephinda wenza iluphu ye-Nesterov, imisipha engaphansi kwesikhumba yazamazama, i-monster yenza imizamo enzima yokulahla umgibeli ongamenyiwe. Umoya oshisayo wawuvunguza emzimbeni omkhulukazi, ikhayithi lagijima njengetshe elikhishwe ku-catapult, noma, cishe, i-meteor. Igagasi lomkhathi lasusa amaTatar endleleni.
  U-Alenka wabhala:
  -Hhayi umxhwele!
  Ubuthongo bebamba likamengameli busaqhubeka. UMnu Medvedev wahlukana kancane, mhlawumbe ngisho nosizi.
  Ngempela, yeka ukuthi udrako onyakazayo wayenjani entombazaneni yesinqamuli lapho idlula emithwalweni eyeqisayo ezindizeni eziyishumi nambili eziguquguqukayo, ishesha ifinyelela kumandla adonsela phansi ayikhulu namashumi amahlanu futhi ngokushesha itshuza ekungabi nasisindo, bese iphinda ifinyelela umkhawulo womthwalo ongaphansi. Noma yimuphi ummeleli wezitshalo nezilwane uyisibungu phambi kwalo mkhiqizo wobunjiniyela bezakhi zofuzo.
  Inunu yenza umzamo wokuphendula amakhanda, iklabalasa kabi ngomlomo wayo omkhulu. Iqhawe lentombazane lahlaba ngenkemba yalo edumile ngawo wonke amandla, liqondise endaweni ebucayi kakhulu - ikhala. Igalelo lokuqala laliyisicaba, ubuhlalu obusiliva bandiza buphuma ekhaleni, njengamaparele abenyezela elangeni.
  "Isigqoko sakho sihle, akunjalo, bathi udrako uyakwazi ukuthulula igolide."
  Inyoka yashaya ngokukhanya. Ephendula, u-Alenka omuhle futhi osheshayo wagenca ngethiphu, ukushaya kwakubukhali futhi kunembile, i-blade yaphenduka yaba bomvu kancane, kwavela amazolo e-cherry-ruby ekhaleni lakhe elikhulu. Ziqhwanda empukaneni, zihlangane zibe umhlobiso ongavamile.
  Intombazane yahleka:
  - Cool, woza, phinda iqhinga!
  I-monster yayivele inyakaza, kodwa iqhubeka nokukhula, inhloko-dolobha yaseRyazan yaba yincane futhi incane. Nansi isondo lenqola, manje esondweni, futhi nansi ilingana nembewu ye-poppy, ekugcineni inyamalala ngemva kwamafu. Isibhakabhaka sakhanya saba mnyama, sagcwala izinkanyezi ezikhanyayo, zagibela ku-stratosphere, kwaba nzima ukuphefumula, kwangena ivacuum ebandayo. Nakuba u-Alenka odumile akayena umuntu ovamile, akakwazi ukwenza ngaphandle komoya nhlobo. Kodwa, ngokusobala, udrako naye uyalunywa, isilwane esihuquzelayo sinokudlikizeka, siphelelwa umoya, ngakho kufanele sehlise ukuphakama. Ngokusobala asikho isifiso sokuphinda isenzo sikaRuslan, owabamba intshebe yaseChernomorets izinsuku ezintathu nobusuku obuthathu. Ibinzana elivela kuwebhusayithi yezingane liyakhanya ekhanda lakhe, futhi ngesizathu esithile ufuna ngempela ukuliphinda.
  Futhi intombazane yeqhawe ithi:
  -Sigazi linye mina nawe!
  Udrako wabonakala eqonda incazelo, waqhaqhazela futhi wama kancane ukundiza kwakhe. Labe seliqala ukuncipha kancane.
  Iqhawe elihle nelinamandla lathi:
  -Ucabanga kahle, mfowethu ophiko! Sizoba nemiphumela nawe!
  Ukubulawa kwabantu kwangempela kwakugcwele ngezansi, amaMongol asevele ephuma ezindongeni, futhi uNatasha omuhle wanquma ukuthi umzuzu olungile wawufikile. Hhayi-ke ntombi enesibindi uyambona khona lapho edlula khona kusasele indlela enegazi egandaywe nezidumbu. Hhayi imilenze nezingalo zakhe kuphela, iziluko ezimbili zikaNatasha ezinde ziphuma ezinkembeni elukiwe zibe ngamaketanga ensimbi eqinile.
  U-Alenka wakhuluma yedwa, eshaya ngonyawo lwakhe:
  -Nakanjani ngizozenzela izinto ezinjalo zomuntu siqu! Manje, ake sifudumale amaMughlan!
  Kwagqamuka ilangabi elivuthayo njengentaba-mlilo ephindwe kathathu emphinjeni oboshiwe, amaTatar anqwabelana kakhulu, futhi athoswa nje amakhulu, ephuma emlonyeni wesihogo somlilo. Amahhashi ayethukile ikakhulukazi , nokho, iningi lamahhashi ayesevele enyanyisiwe ngemuva kokushaywa okungazelelwe, kwasala izinkulungwane zikaGuyuk Khan kuphela ngaphansi kwesihlalo. Ukuqhuma kwaqhubeka, kwakhukhula amakhulu namakhulu ezilwi endaweni eyodwa esiphepho esishisayo. Inyoka ephuzi yabuka ngamehlo acinene ukubuya kukadrako wakhe omncane.
  Umlwi wasempumalanga ubhongile:
  -Imbuka! Nonke ningabameleli bomndeni kadrako, nihlala nikhaphela futhi nikhonza lowo onamandla!
  Ethukuthele, umthakathi we-ninja wazama ukunqoba umgibeli onesibindi, ejikijela ama-pulsars ngesivinini somshini. Iqhawe elincane u-Alena lahleka futhi lacula kakhulu:
  - Ngamanzi omlilo - shaya ingilazi! Uyisihambi esipholile - uyakhafula!
  Lena intombazane - ejabule, enamahlaya. Futhi ama-pulsar enziwe ngomlilo awamesabi.
  U-Alena wabadubula kalula, esebenzisa izikhali ezidumile futhi, ngezikhathi ezithile, eqondisa isilo kumayunithi ezitha. Lesi sishisi somlilo esisebenziseka kabusha esinamaphiko singcono kunekhulu lemishini edonswa ngamahhashi.
  Mhlawumbe nalokhu kupholile kunendiza yokuhlasela, futhi inawo kanjani uphethiloli ongaka, futhi ingabe i-fuse ayipheli? Kuzodingeka ufunde lesi silo lapho uziphumulele futhi udale isikhali esisha, esasingabonwa ngaphambili! Imicibisholo igxuma phezu kwesikhumba esiqinile, esihlotshiswe ngemibala ekhazimulayo, esicwazimulayo ngayo yonke imibala yothingo, njengemillet. Amahithi ashintsha umbala okwesikhashana: i-ruby red iba yi-lilac-violet. I-Lilac-sapphire, ngokuphambene nalokho, iphenduka ibe yi-red-orange, ephuzi yegolide, ne-emerald eluhlaza. Lokhu kuhle kakhulu, kuyadabukisa ukuthi ekushiseni kwempi enegazi asikho isikhathi sokujabulela umbukwane omangalisayo.
  Amaqhawe aseRussia namasosha e-White Legion, eyakhiwe amantombazane, ayeseqede iningi lebutho lamaMongol. Kwasabisa kakhulu lapho abashisi belangabi abayimishini beqala ukusebenza; noma iliphi ibutho alikwazanga ukumelana nokushaywa kabili okunjalo. Omunye umzuzu, futhi indiza engafanele izoqala. Inyoka ephuzi yanqikaza isikhashana.
  Umyalelo kaBatu ucacile, ukubulala i-kagan yomqhele ngokuthula, kodwa inkokhelo iphansi kakhulu. Cha, uzombulala kamuva, kodwa okwamanje uzomkhipha ngaphansi kwezinkemba zaseRussia eziphihlizayo:
  -Asisuke, Kagan, ngizokumboza!
  -Kuthiwani ngamangumu anamakhanda amathathu ? Ngeke ngimvumele ahlukumeze ibutho lami!
  I-ninja yahlwitha umunwe wayo futhi izinhlansi zaqala ukuwa:
  "Ngingakwazi ukuphonsa isilingo esiyinkimbinkimbi futhi uzobuyela emhlabeni wakhe, kodwa-ke ngeke ngikwazi ukumbiza iminyaka eyisikhombisa!" Kukhona inketho nokho! Isipelingi sezinga le-Hale!
  -Kunjani lokho?
  bukaGuyuk , bukhulu futhi bukhukhumele ngaphezu kweminyaka yakhe, bunwetshiwe. U-Ninja Killer wachaza:
  -Manje! Uma ngibulala i-mongoose yakhe emhlophe , khona-ke udrako uzoba ngowami, uma engibulala, kuyoba ngeyakhe!
  Umthakathi waseJapane wahleba i-mantra ende, i-talisman yayicwebezela ngaphezu kwelanga. Ethathwe injabulo yokuqothulwa, u-Alenka engagqokanga zicathulo wavele wezwa ukuthi umhlane oguquguqukayo, opholishiwe wesilwane esinamandla nesilalelayo kakade sishabalala ngaphansi kwakhe. Wazithola esemoyeni, endizela phansi ngesivinini setshe. Ukuwa kwakungemnandi, kodwa kwakungabulali. Ngemva kokubhodloza endaweni ekhithikayo eyimitha ubude, iqhawe lahlasela amaMongol ngolaka lwengulube elimele. Ukumelana kokugcina okuhleliwe kwawa, izinsalela ezidabukisayo zebutho elikhulu zagijimela ekundizeni ngobuningi.
  Amantombazane amahle kakhulu, u-Alenka no-Natasha abangenamilenze, baqhudelana ngokoqobo ekuqothulweni kwama-nukers adidekile. UGuyuk Khan, ngakolunye uhlangothi, akazange abonakale, ihhashi lakhe elimpunga laliphula wonke amarekhodi e-hippodrome, i-kagan yofuzo yayicabanga ngesikhumba sakhe kuphela.
  -Cha, lokhu akuyona i-samurai! Igwala elidabukisayo. Yeka ihlazo ukukhonza imikado enjalo!
  I-ninja yakhonkotha.
  Inyoka ephuzi yakhipha ama-katana amabili anamandla, yawaphambana futhi yadlikiza kakhulu, ibhola eli-pink elicwebezelayo elihlukaniswe nama-blades. I-homing pulsar ewumlingo yasuka ngokushesha yaqonda ku-Alenka omuhle, onqunu uhhafu.
  Iqhawe lesinqamuli lakwazi ukubona ukunyakaza, lasika ihlule elivuthayo empukaneni, ukuqhuma okuncane okuhlakazeke njengombani, kwahlakaza ishumi nambili noma amabili amaMongol:
  -Ngudeveli! I-Samurai ye-Underworld!
  Kumemeza iNyoka Ephuzi. I-ninja yayivele ilungiselela ukugijimela ukuhlangana no-Alenka onegazi elingenalutho , lapho umcabango wokuqala ufika ekhanda lakhe. "Kuthiwani uma engayibulali ngokushesha le ntombazane eyisilwi esinamandla, khona-ke isinqamuli se-blonde uNatasha sizohlangana nayo, bese imiphumela izoba yinhlekelele." Ngaphezu kwalokho, wamnqoba udrako, futhi iqhawe elinamandla kuphela elingakwazi ukunqoba inyoka enkulu. "
  I-ninja yadlwengula:
  -Ngibalekela ama-birdies! Ngiyahamba ngiyabuya!
  Inyoka ephuzi, yambula ingubo yayo emhlophe, yazigqiba eqhweni. Khona-ke, eklinyiwe, waqala ukuhleba ukunyakaza.
  U-Alenka onemilenze engenalutho waqhubeka nokuphishekela ukucasuka, uNatasha oqinile akazange asalele emuva. Naphezu kwakho konke ulaka lwempi, abazange bavumele itende lobukhosi lomqhele kagan ukuba lingabonakali okwesikhashana.
  -Uzobaleka, asibambe umholi!
  Kuphakanyiswe u-Alenka onemilenze engenalutho. Ephonsa idiski ngonyawo lwakhe olungenalutho, uNatasha waphendula ngokunganaki, eqhubeka nokulinganisa amaMongol abalekayo ngemivimbo esheshayo.
  -Okwani! Sizoletha injabulo eyengeziwe ku-Batyga , futhi lokhu kuwubuntu kakhulu. Inkemba ibulala kalula, futhi i-jihangir izomane ihlwithe isikhumba sayo.
  U-Alenka, eqede ezine ngegalelo elilodwa, waqhuma ukuhleka.
  -Uma engaziphuli izimpondo zikaBatu yena! Sizobaqhuba baze bafike ekamu, noma sizokwenzenjani?
  UNatasha wahleka futhi wathi:
  -U-Batu ushikisha ibhulukwe lakhe kanzima, kanti ama-Mooglan ambalwa asindayo, kuba ngcono!
  Amantombazane asesinqamuli asheshisa ijubane, kwakukhumbuza umdlalo wokubamba, ama-nukers ashaya amahhashi awo, eklebhula izinhlangothi zawo igazi. Ngemizamo yokuphelelwa ithemba, bakwazi ukugqashula kancane kubagibeli bamahhashi base-Uru, kodwa abakwazi ukubalekela labo ababeklanywe ngokushesha kunengulule!
  Ukuvuka, u-Dmitry, u-Anatolyevich Medvedev wenza izivivinyo futhi wavula i-TV. Ngesikhathi sokunqoba kukaZelensky, imikhosi nemikhosi yezwe lonke kwenzeka. Abantu bajabula ngobuqotho ngenxa yezinguquko.
  Wonke umuntu wayefuna ukuphila ngendlela entsha, futhi ngokukhululeka. Ukugcotshwa kwase kusondele, futhi uZelensky wayesethola amandla aphelele. Futhi lokhu kwadala umdlandla nogqozi. Njengokuthi, konke kuzoshintsha futhi kuzoba ngcono kunayizolo. Futhi amaSlav azothola ubunye futhi iMpi Yomshoshaphansi izophela. Njengephupho elibi lesikhathi sikaPutin.
  Futhi izingoma ezimnandi zase ziculwa ngoZelensky ... Wonke umuntu wayefuna into entsha futhi enhle.
  UZelensky ngokwakhe umemezele ukuthi ngomthetho wakhe wokuqala uzokhansela ukungavikeleki kwephalamende, futhi ahlanze nezimpaphe ze-oligarch. UZelensky uphinde wathembisa ukuthi uzoyinyusa kakhulu intela kwabacebile. Njengokuthi, abanasizathu sokukhuluphala!
  Ngokuvamile, zaziningi izinto ezazihlelelwe ukwenziwa. Kubandakanya ukwakhiwa okukhulu kukajantshi: Arkhangelsk - Chukotka, bese kuba umhubhe ongaphansi komhlaba oya e-Alaska.
  Kungani uZelensky engeyona inkosi? Amaphrojekthi akhe amakhulu. Futhi e-USA uhulumeni uzoshintsha maduze futhi kuzoba nesinye isizukulwane sosopolitiki. Abafuna noshintsho.
  Futhi manje uZelensky ukhulula ...
  Ngaphambi kokuthi ikhompuyutha ithathwe, uMedvedev wangena emdlalweni...
  Ngemva kokunqotshwa kwe-USSR, kungenzeka ukuzibandakanya ne-USA. Kepha okokuqala, ake sisebenzise uhlelo lokuvikela imicibisholo ye-laser; umbuso unamakhono anjalo lapha. Impi ngokumelene ne-USA - 2008! Ukuhlasela kuqala ukusuka eChukotka kuya e-Alaska.
  Kunomzabalazo wangempela oqhubekayo.
  I-Abrams ilwa nethangi lePanther-7. Imoto entsha ayisasinda kangako njengoba isiphelele. Futhi ikhombisa isigaba sayo esiphelele.
  Futhi ubhubhisa amaYankees ... uMedvedev waba nesithukuthezi ngempi, futhi wanikela ukulawula kuMeluleki wezempi wesigaba saseRokossovsky. Futhi waqala ukuphatha ...
  Isibonelo, yakha okuthile... Amathempeli amasha ngalinye linezinkolo eziyisikhombisa. Noma imibhoshongo emisha ye-TV. Futhi kungaba kuhle ukwakha iphiramidi. Ikhilomitha elilodwa nengxenye ukuphakama. Yebo, lokho kungaba kuhle ngempela!
  Ngesikhathi esifanayo, uMedvedev uphakamisa izinga lenhlalakahle. Akukhona nje ngokuxosha amafekthri ezempi.
  Ungakwazi futhi ukukhiqiza omabonakude, iziqandisi, amakhompyutha, amalaptop. Futhi wakhe ukukhiqiza, futhi umpompe imisipha yokulwa. Kodwa i-USA isivele inamandla amakhulu... Umbuso usuvele unesibalo sabantu abangaphezu kwezigidigidi ezimbili nengxenye futhi usulungele ukulwa impi ne-USA. UMedvedev uveza amazinyo akhe futhi uyahlabelela:
  - Ngiyisiphepho sangempela sawo wonke amakhulu eminyaka! Lowo ozoletha ukufa okuningi!
  Futhi futhi ifaka ingcindezi eMelika. Iziteleka zenuzi sezivele zishintshisana. Impi enjalo iyakhula.
  . ISAHLUKO No
  Eh, asiphushe amayunithi futhi. Futhi sizoshaya kanjani! Nanka amantombazane ahamba ngezinyawo ehamba. Zonke izicathulo kanye nama-bikinis. Nokuthi abakwaYankee bagwaza kanjani ngama-bayonet, nokuthi bawajikijela kanjani amabhomu ngezinyawo ezingenalutho. Kukhona amandla angempela kuzo. Futhi yonke into iyacwebezela, njengamabhola e-mercury agijima ngaphansi kwesikhumba esishukiwe. Amantombazane ayakuthanda ukubulala - lawa amantombazane!
  Futhi baziculela:
  Sigijimisa amantombazane e-Komsomol,
  SiyiTsar Medvedev, iTsar ehlakaniphe kakhulu...
  Futhi-ke sinezwi elicacile,
  Noma yini ongaphikisana nayo - yenzela yona!
  Futhi waphinda waphonsa amabhomu ngezinzwane zakhe ezingenalutho. Lawa mantombazane angokoqobo. Futhi abakwaYankees bachoboza, bathumba i-Alaska. Futhi baziculela bona:
  - Izimpisi ezimbi zibuthana ndawonye! Kungaleso sikhathi kuphela lapho umjaho uyosinda! Ababuthakathaka bayabhubha, bayabulawa - behlanza igazi elingcwele!
  Futhi amantombazane agijimela ekuhlaseleni eveze amazinyo. Kodwa ngokumelene nabaseMelika kukhona futhi "amaTigers" -7, yeka amandla amangalisayo. Futhi izilo ezinjalo azikwazi ukumiswa!
  "Tiger" -7 - inganono ekhethekile high-ingcindezi nge isivinini sokuqala projectile 2500 amamitha ngomzuzwana. Futhi uma nje emshaya, akukho okuzomsindisa. Futhi ama-Amram agijima nxazonke . Futhi ubhidliza umbhoshongo kubo.
  Futhi intombazane iphoqa amasosha ukuba aguqe futhi aqabule izinyawo zabo ezingenalutho.
  AbaseMelika baphinde bazinikele. Futhi amabutho eMedvedev asondela eNew York. Futhi idolobha selivele lihlaselwa. Uthunjwa ngaphandle kwanoma yimuphi umcimbi.
  UMedvedev uzibheka njengomkhuzi omkhulu: ekugcineni wathatha i-New York.
  Futhi omunye angase athi nguye omkhulu kunabo bonke abahlaseli. Bese kuba eWashington.
  Futhi abaseMelika bayazinikela. UMongameli waseMelika wawa ngobuso waqala ukuqabula izinyawo ezingenalutho zamantombazane. Okokuqala, bese kuba okwesibili, ngokulandelana.
  Ngakho waqabula ibutho lonke lamantombazane angenalutho. Lena impi enkulu!
  UMedvedev uyahleka... Ngakho wathumba iMelika. Kodwa uPutin akakwazanga ukwenza lokhu!
  Lena impi ngempela - super! Bese kuthi eMexico.
  Futhi futhi ukubamba ... Futhi amantombazane aseMexico enza abantu baseMexico baguqe, futhi baqabula izithende zabo ezingenalutho. Futhi bayabhonga:
  - Udumo kwabahle!
  Yebo, ikhompuyutha ingabonisa izithombe ezinkulu zemibala yamantombazane, enezithende ezingenalutho, eziqatshulwa yiziboshwa. Futhi kujabulisa kakhulu.
  Nakhu futhi sebehola iziboshwa - kulokhu abamnyama. Futhi baqabula izinyawo ezingenalutho zamantombazane.
  Futhi amathangi akhasa i-pyramidal ...
  Amantombazane ayanyakaza futhi maningi ... Phela, ungakwazi ukukhipha intsha ezinsizeni. Bese ukhetha ukuthi wonke amayunithi angamantombazane agqoke amabhikini. Futhi lokhu kuhle kakhulu.
  Ikakhulukazi anamakhanda abomvu nama-blondes.
  Futhi bathatha izwe ngemva kwelinye. Amaqhawe amahle kangaka. Imibuso iwela ngaphansi kwezinyawo ezingenalutho.
  UMedvedev udlala ngentokozo... Futhi ngisho nokushaya ikhwelo okuthile ngaphansi kokuphefumula kwakhe.
  Liqhuma kanjani ibhomu le-hydrogen? Ubuqaba obusabekayo! Nomuzi wonke kube sengathi inkomo iwukhotha ngolimi. Ingakanani imisebe eyengeziwe? Futhi amantombazane angenazicathulo agijima othulini olukhipha imisebe. Futhi izithende zabo ezingenalutho ziyasha.
  UMedvedev udlala sengathi inhlwathi igwinya enye indawo.
  Nanka amanye amandla anqotshiwe emhlabeni obonakalayo, futhi ifulegi liyehliswa.
  Amathangi manje masha anezikhali zempi nezitsha zobumba. Izendlalelo eziningi futhi iyasebenza.
  Futhi abathwali bezindiza banamuhla, futhi bafanelekile impela. Futhi ukuthi izindiza ziqala kanjani ukudubula kuzo.
  U-Medvedev, njengoba sibona, ungumongameli ohlakaniphile kakhulu.
  Ngakho-ke, manje ukuthuthukiswa kwama-drones . Futhi lokho kuhle. Futhi, indiza emise okwediski. Lapha sebevele baya empini njengama-UFO. Futhi-ke, amathangi e-pyramidal.
  UMongameli waseMelika uTrump, ingqondo ekhaliphile, wayala ukuba le moto ingene engozini futhi ingangeneki kuwo wonke ama-engeli. Yile ndlela i-mastodon ibonakala ngayo ngesimo sephiramidi ephansi. Futhi imoto enjalo yayibonisa ukuvikeleka okuhle kakhulu. Ikakhulukazi ngokumelene nama-kinetic projectiles.
  Futhi manje, leli thangi liphumelele kangangokuthi alikwazi ukungena, futhi lisasebenza ne-United States. Baze bayibiza kanjalo: ithangi likaTrump.
  Kanti umsangano kwesinye isikhathi ubamba abantu uma bebona ukuthi imoto ayingeneki.
  UMedvedev ulwa impi engalingani, futhi imishini yakhe isivele ithathe enye inhloko-dolobha, iyenza ibe yinqwaba yamanxiwa kanye nemigodi ebilayo.
  Kodwa lokhu akwanele entombazaneni yamarobhothi. Uqala ukwakha isizukulwane esisha sezikhali: ibhomu lokuqothula. Futhi leli bhomu linamandla aphindwe izikhathi ezingamakhulu amane kune-hydrogen. Ngakho-ke, uma ishaya, ngeke ukwazi ngisho nokuqoqa umlotha!
  Futhi impi isivele ihamba emkhathini.
  I-Medvedev isebenzisa imikhumbi eyenziwe nge-alloy entsha enamandla futhi elula kune-titanium. Futhi izinkanyezi zindizela emkhathini, futhi amarobhothi alwa. Sekuvele kunamamodeli amaningi ahlukene ezimbonini ezingaphansi komhlaba.
  Futhi manje umbuso wokugcina emhlabeni uyawa. Yini futhi? Manje emkhathini ojulile!
  Inkathi ye-Star Wars iyaqala.
  UMedvedev uyakuqonda lokhu futhi ucindezela ngamandla ikhibhodi. Noma unganyakazisa iminwe yakho noma ulawule imicabango yakho.
  Umongameli obambile wenza ngobuhlakani futhi uzakhela umkhumbi-mkhathi. Futhi impi iyaqhubeka.
  Ukwakhiwa kwebhomu le-thermoquark elinamandla nakakhulu, ikakhulukazi ukubhujiswa kuyaqhubeka. Futhi inamandla aphindwe izikhathi eziyizinkulungwane eziyikhulu kuneyokubhubhisa.
  Bese imikhumbi ikhuphukela esibhakabhakeni. Futhi bathwebula amasathelayithi eplanethi. Bese kuba izinhlelo ezingomakhelwane. Lokhu bakwenza ngokushesha okukhulu.
  Kanti umengameli obambile ukhiqiza ama-terminator kulo mdlalo. Nali iqhawe lesinqamuli. Lokhu ukuhamba kwesikhathi, noma kunqunyelwe.
  UMedvedev wabhala:
  - Abantu bashaya phansi ngezinyawo, kuthiwani ngamabhuzu! Okuwubulima nokubi ngokwesabekayo!
  Futhi uMedvedev wajabula kakhulu. Eh, zingane, nilunge kanjani. Ikakhulukazi uma bengaba amaqhawe asemkhathini.
  Impi yezinkanyezi iyenzeka. Futhi ukushintshana okukhulu kwamagalelo, lapho izibhakela ezingathi shu emathunjini. Ngokunembayo, kuwukucabanga okucabangayo.
  UMedvedev uyaqhubeka nokuhlasela:
  - Izinkanyezi zami ziyabulala!
  Futhi uqoka abaphathi bezikhala abasha esikhundleni sakhe. Futhi yini ukulwa, ukulwa.
  Lapha uMedvedev uphethe izinduna zakhe. Lapha umfelandawonye wezitha uvukela wona. Lapho i-armada engenakubalwa isondela, iyesabeka; ukusuka kude, kwakubonakala sengathi i-nebula enemibala eminingi, ecwebezelayo yayinwabuzelayo. Ngaphezu kwalokho, inhlansi ngayinye iyidemoni elibangelwa umlingo womthakathi we-necromancer. Imikhumbi yendawo yezempi engaphezu kwezigidi eziyishumi nambili nengxenye yamakilasi amakhulu, kanye "nendlu yokududuza" encane engapheli, kucatshangelwa ukuqiniswa okufika njalo, inani layo lalisondela ezigidini ezingamakhulu amabili. Ingaphambili lelulelwe ama-parsecs ambalwa; esikalini esinjalo, ngisho nemikhumbi yempi ye-flagship ibukeka njengezinhlamvu zesihlabathi eSahara.
  I-General Battle isondela: Ibutho le-Army of Medvedev's space empire ngokumelene ne-multifaceted "Coalition of Total Salvation", enqume, esikhundleni samaqhinga aqhubekayo okuzivikela okuhlala kuphuzile, ukushaya imikhumbi ye-aggressor ononya ngokwayo.
  Kunemikhumbi eminingi lapha, enezinhlobonhlobo ezimangalisayo, nakuba ezimweni eziningi ivimbela ukulwa okuphumelelayo kuphela. Ngokwesibonelo, inkanyezi efana ne-harpsichord, noma, enezimbobo ezinde esikhundleni sezintambo, ihabhu, noma i-bass ephindwe kabili ene-tank turret evela eMpini Yezwe Yesibili. Lokhu kungase kuhlabe umxhwele izinhliziyo ezibuthakathaka, kodwa cishe kubangele ukuhleka kunokwesaba.
  Umphikisi wabo uwumbuso othi unamandla asemhlabeni wonke. I-emirate yesikhala esikhulu se-Medvedev, lapho konke kufakwa khona enkonzweni yempi, isiqubulo esiyinhloko siwukusebenza kahle nokusebenza kahle.
  Ngokungafani nomfelandawonye, izinkanyezi zomongameli obambile ziyehluka ngosayizi kuphela. Futhi umumo ucishe ufane, inhlanzi ejulile yolwandle ebukeka njengedlayo. Mhlawumbe ngokuhlukile kuphela, abukeka njengamadaga aminyene acwebezela ngensimbi - ukubamba.
  Izinkanyezi ezikule ngxenye yomkhathi azihlakazeke kakhulu esibhakabhakeni, kodwa zinemibalabala futhi zihlukile ekukhanyeni kwazo.
  Ngesizathu esithile, uma ubheka lezi zinkanyiso, uthola umuzwa odabukisayo njengokungathi ubheka emehlweni ezingelosi, ezilahla izidalwa eziphilayo zendawo yonke ngokuziphatha kwazo okubi, okunonya ngempela.
  Ibutho likamongameli obambile lalingajahile ukuya emhlanganweni; amayunithi eselula kuphela, ngokushesha, asebenzisa ijubane lawo eliphakeme, ahlasela isitha, adala umonakalo futhi ahlehla. Besabela, bazama ukuhlangabezana nabo ngomlilo ovuthayo, kodwa njengoba bethambile futhi benesivikelo esiphelele, baphumelela kakhulu.
  Izimayini, ezazibonakala zizincane ngokwesilinganiso se-cosmic, zadatshulwa njengokungathi ziqhunyiswa ngamabhomu, njengoba kwakunjalo nabashayeli bemikhumbi nabacekela phansi. Kodwa sikwazile ukwehlisa umdlalo omkhulu. Omunye wemikhumbi yempi emikhulu yalo mfelandawonye washaywa, washunqa kakhulu, wasonteka, futhi uvalo lwavutha emkhunjini omkhulukazi wenkanyezi, njengomlilo ehlathini elomile.
  Ama-alien, afana namajerboa anezinzipho esikhundleni somsila, abaleka ngokwesaba, kuyilapho eklabalasa futhi egxuma phezulu naphansi. Phakathi kwazo kunezinhlobo ezincane ezibukeka njengengxube yamabhere namadada. Imilomo igoqa ngenxa yokwethuka okukhulu, kuzwakala owaka bodokotela, bandiza behlukana, nezimpaphe ziyavutha. Lapha elinye lamadada ebhere liphenduke labheka phansi, liphendula ikhanda laba ipayipi lomlilo. Kuvele kutheleke amagwebu aqonde ngqo emphinjeni, isisu simkhumule masinyane izicathulo, kwaqhuma isidumbu senyoni, safafaza igazi ngezinsalela zenyama ephuma enganeni.
  Ama-jerboas ayashiswa futhi agijimele kumamojula wokuhlenga, kodwa kubonakala sengathi uhlelo olunikeza ithemba lesipoki lokusinda lonakale ngendlela engenathemba. Ujenene wabo, i-Tail Cockroach, uzwakalisa ukukhala okukhulu:
  - O nkulunkulu be-squaring yombuthano wendawo yonke, ngo...
  Akuzange kuqedwe, ilangabi lamboza usizi lwakhe uMhlonishwa. Inyama yegundane ehlakaniphile yagoqeka yaba izinhlayiya eziyisisekelo.
  Umkhumbi wempi washa, wakhipha amagwebu omoya endaweni engenalutho, wabe usuqhuma, wahlakazeka waba yizicucu eziningi.
  UMedvedev, edlale ngokwanele, wenza ama-oda ambalwa. Wabuye waklonyeliswa Novodvorskaya ngemva kokufa inkanyezi Hero of Russia. Wayala ukuba u-Oleg Rybachenko anikezwe wonke ama-oda nezindondo iRussia enazo. Futhi wethula i-Order of St. Andrew the First-Called to Donald Trump. Ngemva kwalokho uMedvedev waphinde walala... Akekho oke wamhlupha okwamanje.
  Ngemva kwesenzo esinjalo, u-Alenka wajabula kakhulu. Kanjalo neqembu lakhe.
  UMargarita waba ngowokuqala ukuthatha phansi:
  - Masiqedele iJapan olwandle futhi siyiqedele emhlabeni!
  U-Alenka wawusekela ngokufudumele lo mbono:
  - Ngokuqinisekile! Kungani uvumela ukufa kwamasosha amasha aseRussia!
  U-Natasha naye wakhuluma:
  - U-Kuropatkin akakwazi ukwenza izinqumo njengomphathi. Ngakho-ke akulona iqiniso ukuthi uzokwazi ukunqoba, ngisho nokucabangela ukuba buthaka kwamaJapane ngesikhathi sokuhlaselwa kwePort Arthur!
  UMedvedev wakufingqa ngokungananazi:
  - Ake sihlasele! Leli yithuba lethu, kanye nethuba laseRussia!
  Ngemva kwalokho, ithangi elinamandla nelesimanjemanje laqala ukunyakaza. Yebo, iJapane inosuku olubi. Futhi bayoqalekisa izikhathi ezingaphezu kwesisodwa isikhathi lapho kwenzeka kubo ukulwa neRussia.
  Ithangi lalibheke emabuthweni aseJapan. U-Alenka wathi ngenjabulo:
  - Ngibe nephupho elimangalisayo. Kusengathi mina no-Natasha sivikela uRyazan ezixukwini ze-Batu Khan.
  UMargarita waphendula:
  - Ingabe ngangisephusheni?
  U-Alenka wanikina ikhanda lakhe kabi:
  - Cha! Ubungekho nje!
  Intombazane yabubula ngokucasuka:
  - Isono!
  U-Alenka onemilenze engenalutho wahleka futhi wathi:
  - Ungasivimbela kuphela! Kodwa mina noNatasha sasipholile!
  Intombazane eblonde yabuza ngokumangala:
  - Ubupholile?
  U-Barefoot Alenka uqinisekise kalula:
  - Yebo, kuhle kakhulu! Ngaze ngagibela udrako!
  UNatasha wahleka futhi waphendula:
  - Ubumuhle kakhulu kudrako!
  U-Alenka uqinisekise ngokushesha:
  - Kufana nenganekwane! Lapho kukhona amadragoni, nama-elves, nayo yonke into ewubukhazikhazi!
  UMargarita waphendula ngobuqotho:
  - Umuhle kakhulu ngisho ungenadrako! Inganekwane nje, nesimangaliso sezimangaliso!
  U-Alenka wathi ngokuzethemba:
  - Ngizonqoba wonke umuntu! Ngamadragoni nangaphandle kwawo!
  Iqhawe lamkhombisa isibhakela.
  Ithangi lokuqala laseRussia lahlasela amaJapane, ayemi eduze kwezindonga zasePort Arthur. Ayesebaningi impela. Izikhali zaqala ukusebenza. Kuphendula inganono engu-152 mm yethangi elesabekayo, kanye nezibhamu eziyisishiyagalombili eziyingozi, zadubula. Futhi amaSamurai aphinde aqala ukugawulwa phansi emakhulwini.
  Izibhamu zomshini - "Dragons", into ebulalayo kakhulu. Izinhlamvu eziyizinkulungwane ezinhlanu ngomzuzu ziwuhlobo oluthile lwesilo.
  AmaJapane awela, abhoboza, adabukile ahlakazeka, nogebhezi lwawo luchotshozwa. Izisu zabo zaqhuma futhi imizimba yabo yagxuma, iphonswa phezulu ngamagalelo omlilo.
  Amagobolondo okuhlukaniswa anokugcwalisa okuhlanganisiwe nawo aqhumile. Ayemahle kakhulu ekudubuleni amasosha ahamba ngezinyawo kanye nokungena ngaphansi kwemikhumbi.
  Lawa amantombazane e-Terminator, futhi uprofesa uhlakaniphile ngempela. Ngakho baqala ukubhula amaSamurai.
  U-Alenka onemilenze engenalutho wababaza:
  - Vumela umoya waseRussia ukhazinyuliswe!
  UNatasha, ecindezela inkinobho yenduku yokudlala ngezinzwane zakhe ezingenalutho, wathumela imvula yezinhlamvu, waqhubeka:
  - Futhi iTsar yethu, uNicholas II!
  U-Alenka ongenalutho uqhubekile nokuthumela igobolondo ngemuva kwegobolondo. Njalo ngemizuzwana emithathu kuphuma isikhali esiyingozi. Futhi amabhethri aseJapane athula. Namasosha anebala eliphuzi afa ngobuningi.
  U-Natasha, ehlehlise ama-samurai amaningana, wasekela:
  - Ihubo le-Motherland licula ezinhliziyweni zethu.
  U-Alenka onemilenze engenalutho, eqhubeka ekhafula amagobolondo ngokugcwaliswa okubulalayo, futhi anamandla kakhulu kune-plastid, waqhubeka:
  "Akekho omunye omuhle ukudlula yena endaweni yonke."
  UNatasha, edubula ngokungenabubele ebhekise amaJapane ngezinzwane ezingenalutho, wanezela:
  - Cindezela isibhamu somshini we-knight.
  U-Barefoot Alenka, ukuphahlazeka kwe-samurai, uqedile:
  - Yifela iRussia esiphiwe nguNkulunkulu!
  Amantombazane anjalo ngempela, super! Ubuhle obumangalisayo. Uyababuka ubabaze. Kodwa kumaJapane, lokhu kuwukufa okumsulwa. Ithangi lahamba phakathi kwamabhethri. Bakhipha izibhamu. Wakwenza ngokukhulu ukushesha. Ngabe sengihamba ngemisele. Wabuye wagawula abaningi. Ngokunembe kakhudlwana, hhayi abaningi, kodwa cishe bonke. Ukuqothulwa kuvele kuphelele. Lapha, vele, yonke into yahamba ngokuzenzakalelayo. Yile ndlela amaJapane abhujiswa ngayo.
  U-Alenka waphawula ngokuhleka, ecindezela izinkinobho zenduku yokudlala ngezinzwani zakhe ezingenalutho zemilenze yakhe eshukiwe:
  - Singababulali abaningi kunamaqhawe!
  UNatasha wagigitheka futhi wavuma:
  - Inkululeko, ubuhlakani kanye nababulali benkazimulo!
  Futhi iphinda ihlume emifudlaneni. Futhi ikhipha ama-samurai ngamandla asendle.
  UMargarita, naye owadubula ngokunembile ngezinyawo zakhe ezingenalutho, waphawula ngokunengqondo:
  - Azoba mbalwa amadoda angama-gay, futhi kuzoba nokushoda kwamadoda eJapan!
  U-Alenka onemilenze engenalutho wavele wahleka waphinde wadubula:
  - Qaphela abesifazane! Bantu besifazane, qaphelani!
  Lona, ngempela, uhlobo lwentombazane oluqhulula amagobolondo, ama-shrapnel, nanoma yiziphi izinhlamvu ezigxumayo kuye. Kunoma yikuphi, intombazane iyisinqamuli sangempela.
  UNatasha wayithatha futhi wacula:
  - AmaLegion ayamasha,
  Izinsalela zabo ziyakhanya.
  Kunezigidi ngemuva kwethu
  O mabutho aseRussia!
  Akekho ozoyeka
  Akekho ozophazamisa...
  Umnyakazo uvula ezintsha,
  Masindize ngokushesha!
  Futhi liyophinde line phezu kwezitha. Futhi akubavumeli ukuba behlele engxenyeni eyikhulu ye-ampere.
  U-Alenka onezinyawo ezingenalutho, ekhipha amagobolondo nge-monotony yesiqophamithi, ehayiza, esanda kucula ngokubhuqa:
  - One, umgadli , ababili abagadli , uyadiyazela.
  UNatasha, edubula, uqinisekise ingoma:
  - Umgadli oyedwa , abagadli ababili , ulele!
  I-Cool Alenka isekelwa ngamandla:
  - Uma ipulangwe, amapulangwe amabili - ibhokisi lomngcwabo lakhiwa.
  UNatasha ongenalutho, eqhubeka nokudubula futhi ekhipha isitha ngokuqhuma kwesibhamu, wahayiza:
  - Ifosholo elilodwa, amafosholo amabili - umgodi umbiwa!
  Iqhawe lacwayiza ngamehlo alo esafire. Ngempela uyisithandwa sakhe.
  U-Alenka ongenalutho ubhekisise izikhundla. Ithangi lasebenza ngokushesha, futhi cishe kwakungekho lutho olusele ebuthweni likaGeneral Nogi. Kubukeka sengathi ukhomanda uqobo wabulawa. Siqeda amaJapane okugcina ebuthweni lokuvimbezela.
  UMedvedev waphawula ngokunengqondo:
  - Yile ndlela ubuchwepheshe buhambe ngayo! Amadoda amane abulale amaJapan angaphezu kwezinkulungwane ezingamashumi ayisishiyagalombili nanhlanu emahoreni ambalwa.
  U-Alenka onqunu, ehleka kabi, wathi:
  - Sidinga ukucekela phansi okunye futhi! Ungashiyi muntu!
  UNatasha wacula njengoba edubula ama-samurai ayinkulungwane yokugcina:
  - Cha, izintaba ngeke zibe yigolide, sizobulala zonke izitha zaseRussia maduze!
  U-Cool Margarita wengeza:
  - Cha, hhayi ama-hemorrhoids, maduze uzoba yisitha esifile!
  Ngemva kokudiliza ibutho likaJenene Nogi, amantombazane e-Terminator aphuma ethangini okwesikhashana agijima engafake zicathulo eqhweni. Hhayi-ke, sekusebusika.
  Kakade bacekele phansi amasosha ahamba ngezinyawo angaphezu kwezinkulungwane eziyikhulu namashumi amahlanu. Futhi kanye nemikhumbi yaseJapane. Kodwa-ke, ngaphezu kwezinkulungwane ezingamakhulu amabili namashumi amahlanu ngaphezulu kwamaJapane amelene nebutho likaGeneral Kuropatkin.
  UMedvedev waphuma ebuthongweni bakhe ngekhanda le-oki. Ahambe kancane. Ngabe sengidlala kukhompuyutha futhi... I-Star Wars yinhle... Kodwa kukhona okungahambanga kahle...
  UMedvedev waqala ukudlala kabusha isu elisha. Ngavula umdlalo womlando: eRussia ngesikhathi sikaNicholas II. Futhi impi neJapane. Lena impi enonya. Ungakwazi ukusebenzisa isu futhi ukhiphe amandla kukhompuyutha.
  UMedvedev wadlala ngezinga elilula, kodwa waphuthelwa umjovo ovela eJapane futhi walahlekelwa kakhulu. Yebo, kuyadingeka ukwakha hhayi kakhulu ngenkuthalo. Masiqalise kabusha.
  Futhi futhi udlala wena ... Njengoba kwenzeka, endaweni kaKuropatkin, umongameli obambe iqhaza akakhanyi kakhulu ... Ngaso sonke isikhathi kukhona ama-glitches, amaphutha.
  UMedvedev wabe esevulela umeluleki wezempi, futhi izinto zahamba kahle... Futhi yena ngokwakhe wathatha isihlwathi futhi walala esihlalweni sakhe.
  U-Alenka omuhle , eshaya izinyawo zakhe ezingenalutho, wabuza uNatasha:
  - Uzizwa kanjani, ubulala abantu abaningi kangaka?
  Intombazane e-blonde yaphendula ngokwethembeka:
  - Angazi! Kuzwakala sengathi umdlalo wekhompyutha! Awuyizwa intukuthelo, intukuthelo, noma injabulo enkulu!
  U-Alenka onemilenze engenalutho wagigitheka ngokucasuka:
  - Lena impi!
  U-Natasha waphenduka i-somersault. Izithende zakhe ezibomvu, eziyindilinga zazicwebezela. Ngokuvamile, uyintombazane emangalisayo, ekwazi ukufeza okuningi ngaphandle komzamo omkhulu. Futhi uma singayigezi, sivele siyigibele.
  Amantombazane agijima eqhweni. Imizimba yabo iveza ngokucacile. Isifuba sikhulu, izinqe ziwubukhazikhazi, njenge-croup yehhashi, imisipha ivelele. Laba ngonobuhle-amaqhawe. Banamandla angempela abesifazane. Umusa ongaka. Futhi imilenze - amabhola imisipha rolling ngaphansi kwesikhumba tanned.
  Izinhloli ezintathu zaseJapan zahlangana nabo.
  Amantombazane enza ama-somesults. Futhi bazowashaya kanjani ama-samurai ezilevini ngezithende zabo ezingenalutho. Nangempela baphuka imihlathi. Futhi bawakhiphe wonke amazinyo abo. Ngemva kwalokho, amantombazane acula:
  - Ubukhulu baseRussia baqashelwa amaplanethi,
  Sigijimela phezulu ngokuzethemba.
  Siyathandwa futhi saziswa yizizwe zonke zomhlaba,
  Abantu bezwe lonke bamasha bebheke kubukhomanisi!
  Baphinde futhi abahle bacwayiza ngamehlo esimaradi. Babukeka belwa. Amaqhawe ayasebenza. Futhi futhi ukugijima.
  U-Alenka onemilenze engenalutho weqa. Waphephula iphinikhodi emoyeni futhi waqaphela:
  - Sipholile kakhulu. Singawunqoba umhlaba wonke!
  UNatasha wahleka futhi waphendula:
  - Empress of Planet Earth -
  Lokhu kuhle kakhulu!
  Aqhwebana womabili amantombazane. Ngemva kwalokho sabuyela emuva. Eqinisweni, zonke izinsuku zempi zibiza kakhulu kumgcinimafa weTsarist Russia. Futhi yisikhathi sokuqeda ngamaJapane ngokushesha.
  UMedvedev wabingelela amantombazane ngokumamatheka okukhazimulayo:
  - Awu, ugijime uzungeza?
  U-Alenka onemilenze engenalutho wathi ngokusineka:
  - Sigijima futhi silungele ukulwa!
  U-Natasha waphendula ngobudlova:
  - Sizobulala wonke umuntu!
  UMedvedev waphakamisa isandla sakhe futhi wayala:
  - Khona-ke, ake sihambe!
  U-Alenka onemilenze engenalutho wahleka futhi waphendula:
  - Ezine zethu zibulala kakhulu emhlabeni!
  UNatasha wakuphikisa lokhu, washaya phansi ngonyawo lwakhe olungenalutho:
  - Hhayi emhlabeni, kodwa endaweni yonke!
  Futhi ithangi elinamandla, elinolaka nelibulalayo lalishayela ngawo wonke amajubane. Bangaphezu kwezinkulungwane ezingamakhulu amabili namashumi amahlanu amaJapane angaphambili. Kodwa kunamagobolondo anele amasosha ayisigidi!
  Amantombazane, uprofesa kanye nomfundi - leli yiqembu elizochoboza wonke umuntu futhi liwasonte abe uphondo lwenqama. Futhi ithangi lindiza libheke emabuthweni aseJapan. Uziphuthuma ngokusabisa. Ufuna ukuphula wonke umuntu.
  U-Alenka ongenalutho ucule ngenjabulo:
  I-expanses yaseRussia - enhle, ethandekayo,
  Aphi amaparele eqhwa, imifula yekristalu engenamkhawulo,
  Futhi isosha laseRussia kanye nojenene bamunye.
  Ingcwele iwuphawu lombuso - ukhozi lwama-Orthodox, inkosi yethu!
  Futhi-ke ithangi elisheshayo lasuka ngempela. Yandiza njengendiza yokulwa. Futhi wazithola esephambi kwamaJapane. Izibhamu ze-universal cannon ne-dragon machine zaqala ukusebenza futhi. Amantombazane angena ebhizinisini ngokulangazela okukhulu. Ngaphandle kokuchitha isikhathi.
  U-Alenka wadubula isibhamu ngezinzwane zakhe ezingenalutho, wakhipha amaJapane futhi wahlabelela:
  - Udumo kuRus' wami, uStalin noLenin, umndeni owodwa!
  Futhi udeveli onezinwele ezibomvu ucwebezela ngamehlo esimaradi. Futhi udlala kanjani ama-samurai. Uzothandana.
  Futhi uNatasha naye akaphansi. Uhlukumeza amaJapane.
  Futhi uyacula:
  - Ungasheshi ukujika. Isiphetho sethu ukuwina, mantombazane!
  Iqhawe lase liqhakazile. Futhi ngokushesha okukhulu, ethela umlilo esitheni.
  Futhi izinzwane ezingenalutho cindezela inkinobho ye-joystick.
  U-Alenka onqunu, edubula, waphawula:
  - Kunezinkinga ezimbili eRussia ...
  U-Margarita umphazamise lapha:
  - Ukube bekukhona ababili!
  U-Alenka onemilenze engenalutho, edubula, wavuma ngenjabulo:
  - Yebo, uma kubili kuphela!
  UNatasha, edubula, ebeka phansi amakhulu amaJapane, wayithatha futhi wahlabelela:
  - Kubili, ebusika obubili. Kubili, emithonjeni emibili!
  U-Alenka onemilenze engenalutho, edubula, wanezela:
  - Ngizobulala amaJapane futhi ngibuye!
  UNatasha wahleka futhi waphendula:
  - IPort Arthur ingeyethu! Futhi ngeke sivumele noma ubani ukuthi athathe iManchuria yethu!
  Futhi iqhawe laphinde labhula ama-samurai. AmaRussia ngeke alahlekelwe amaJapane. Lokhu kufakazela futhi ukuthi iRussia ayinakunqotshwa kanjani!
  U-Alenka onemilenze engenalutho uphihlize ibhethri futhi wacofa:
  - I-Rus 'izoduma emazweni akude kakhulu namakhulu eminyaka!
  U-Natasha uphinde waphendula:
  - Futhi akukho mandla azosivimba!
  Futhi wabhubhisa amanye ama-samurai ayizinkulungwane ezimbalwa. Khona-ke ithangi laqhubekela phambili futhi ukuvuna kwaqhubeka.
  UMargarita, ebheka lokhu, waveza umbono wakhe:
  - Uma impi inqotshwa ngokukhazimulayo, iRussia izokwenzenjani ngokulandelayo?
  UMedvedev wabuka amantombazane egawula amaJapane ngokushesha futhi wasikisela:
  - Kuzoba nempi, kungaba namaJalimane noma namaBritish! Kodwa-ke, noma yikuphi, impi neZwe LeLanga Eliphumayo akuyona eyokugcina!
  U-Alena, ephihlize elinye ibhethri, wathi:
  - Ngakho-ke sizoyinikeza amaJalimane, kahle, sizowanika kakhulu kangangokuthi ngeke kubonakale kwanele!
  UNatasha, umbhubhisi wamaSamurai, wanezela:
  - Futhi uHitler ngeke abe namuntu ozobuthela e-Wehrmacht!
  U-Alenka, ecindezela izinkinobho zenduku yokudlala ngezinzwane zakhe ezingenalutho, wamemezela ngobudlova:
  - Kodwa ngidabukela ama-Aryans. Kwafa izinsizwa eziningi ezinhle ezimhlophe!
  UNatasha wavumelana nalokhu, evuma ngekhanda ngokudabukisayo:
  - Yebo, baningi abantu abalungile abafa! Futhi ngani?
  Intombazane yashaya amaJapane futhi yaqaphela.
  - Futhi amaJapane ayisizwe esihle, kodwa siphoqeleka ukuba silwe nabo! Nakuba lokhu kungekuhle kakhulu futhi!
  UMargarita waphawula ngokunengqondo:
  - Nezilwane? Ababulali bodwa? Kodwa umuntu uyisilwane esisezingeni eliphakeme kakhulu!
  UMedvedev wamamatheka futhi wenqaba:
  - Umuntu, ngokungafani nezilwane, unomphefumulo! Futhi umphefumulo wakhe uyingqayizivele ngempela futhi awufi! Ngakho-ke, thina nezilwane siwumgodi wakwalasha!
  UMargarita ukuphikise lokhu:
  - Futhi izinkawu? Baphinde babe nezinga eliphezulu lobuhlakani. Omunye wabo wazi amagama ayizinkulungwane ezintathu nengxenye!
  Ibamba likamongameli liphendule:
  - Kodwa bayizihlobo zethu!
  U-Alenka ongenalutho udubule amaJapan wacula:
  - Ngiyinkawu! Futhi indoda!
  UNatasha, egenca i-samurai, wacofa:
  - Ungahambi ugqoke izinkawu iminyaka eyikhulu!
  I-supertank yaqhubeka nokusika amaJapane. Kungani kungenjalo? Uyisilo esihlanya ngempela
  eqhumisa izinhlamvu eziyizinkulungwane ezingamashumi amane ngomzuzu. Futhi izikhali zayo azingeneki cishe kunoma iyiphi i-projectile. Futhi hhayi kuphela ekuqaleni kwekhulu lamashumi amabili.
  U-Alenka onemilenze engenalutho, edutshulwa, wamemezela ngobudlova:
  - I-Tsar Nicholas yenza okuningi eRussia, kodwa yahlala ingabongiwe futhi ibukelwa phansi!
  UNatasha, ethela amaJapane ngomlilo, wavuma:
  - Kulungile! Inkosi yabulawa. Baphoqa umpristi ukuba asuke esihlalweni sobukhosi! Futhi yini eye yaba ngcono?
  U-Alenka onemilenze engenalutho udubule inganono wanezela:
  - Kwaba kubi nakakhulu! Futhi abantu ababi nakakhulu baqala ukubusa!
  Wagigitheka uNatasha, washaya amaJapane wathi:
  - Ngakho-ke masilwele ikusasa elingcono! Futhi ngenkululeko yaseRussia!
  U-Alenka owayenqunu, edubula, wathi:
  - Ukuze ushintsho futhi ukunqoba!
  Wase emkhombisa isibhakela. Yintombazane ekwazi ukwenza lokhu. Khona-ke ngisho namaSamurai ngeke akwazi ukukuqeda. Futhi izibhamu zemishini ziyasebenza. Wonke umuntu uyagunda futhi uyagunda.
  Empeleni bagawula imigqa yonke yezidumbu. Futhi basusa isikhala ngokubulala.
  UGeneral Kuropatkin waziswa ukuthi kukhona okungavamile okwenzeka phakathi kwamaJapane. Ukudubula, ukuqhuma, othile wabahlasela.
  . ISAHLUKO No. 9.
  UMedvedev, elele kancane, wathatha ikhompiyutha futhi. Akazange agunde. Waphinde waqala ukudlala ngendlela yakhe.
  Ukuhlaselwa kweJapan ngemuva kwekhodi elinamandla elinamathangi nezindiza. Kubandakanya ibhomu elihle kakhulu leMpi Yezwe Yokuqala, u-Ilya Muromets. Okwakumemezela kakhulu. Futhi washaya amaJapane njengokushaya kwerabha ngokumelene nezimpukane.
  Futhi phambili eTokyo...
  Dmitry Medvedev, enqobile eJapane, wazibiza ngokuthi Mikado umbusi.
  Bese kuba nezimpi ezintsha...
  Isibonelo, ungadlala omunye umlando. U-Alexander II watshela uBismarck ngo-1875 ukuthi ukungezwani kwakhe neFrance kwakuyindaba yangaphakathi phakathi kweJalimane namaFulentshi. UBismarck wathatha futhi wahlasela iFrance ngo-1876. Ekuqaleni, amaPrussia ayenenhlanhla futhi afika eParis. Kodwa base behlisa ijubane. Futhi iBrithani yangena empini ... Konke kwakuyoba kuhle, kodwa amaBrithani alwa neJalimane futhi anqotshwa. Khona-ke amaPrussia akhipha amabutho awo.
  Impi yaseNtshonalanga yaqhubeka. AmaFulentshi azivikela kakhulu. I-England idlulise amabutho amaningi...
  Phakathi naleso sikhathi, iRussia yanqoba iTurkey ne-Istanbul. IBrithani neFrance neJalimane zazihileleke empini. Futhi umbuso we-Tsar Alexander wathatha amazwe amaningi, kuhlanganise ne-Iraq, afinyelela e-Indian Ocean. Futhi Palestine, futhi amazwe yonke indlela eya eGibhithe. Ngakho-ke amabutho aseRussia, eholwa nguSkobelev, anqoba iMecca, iMedina, namanye amadolobha aseSaudi Arabia.
  Futhi kwakhiwa ingxenye eseningizimu yoMbuso WaseRussia. Futhi u-Alexander II waba inkosi enkulu. Futhi impi phakathi kweJalimane neFrance neBrithani yathatha iminyaka eyishumi.
  Futhi yaphela ngomdwebo ongokoqobo.
  U-Alexander II wabusa kwaze kwaba ngu-1887 futhi waba isisulu somzamo wokubulala owenziwa ngaphansi kobuholi buka-Alexander Ulyanov, umfowabo kaLenin. Ukubusa kwakhe okukhazimulayo, lapho iRussia yakha imigwaqo eminingi, yanqoba amazwe amaningi, futhi yakhulula abalimi, yaphela.
  Lokhu okunye bekuyindlela umdlalo owawudlalwa ngayo. U-Alexander Okwesithathu, kanye nomkhuzi uSkobelev, banqoba kokubili i-Iran nePakistan. Kodwa futhi wafa - ikhanda elincane elikhanyayo. Ngaphansi kukaNicholas II, iRussia yalwa neJapane kakade inemikhumbi e-Indian Ocean, eyasiza iPacific ngokushesha. AmaRussia anqoba amaSamurai ngokushesha, futhi ayenamandla amaningi emhlabeni nasemanzini.
  Ngaphezu kwalokho, ibutho Russian wayala uNgqongqoshe brilliant Wezokuvikela Skobelev. Futhi iRussia ayiphumelelanga nje kuphela, kodwa futhi yakwazi ukunqoba iJapane. Ngaphezu kwalokho, i-United States yayingakadluleli ngaphesheya kweNtshonalanga Yenkabazwe, futhi iBrithani yayingaqinile kangako. Ngaphezu kwalokho, iRussia yayisemfelandawonye neJalimane. Laba bamuva basala ngemuva kweBrithani neFrance emzabalazweni we-Afrika. I-Tsarist Russia, ngemva kokuthathwa kweJapane nezingxenye zaseChina, yaba namandla nakakhulu. Kwakwakhiwa umgwaqo waseDelhi-Moscow.
  Njengoba kubonakala kulokhu, izinhlelo ze-Tsarist Russia zokunwetshwa eNdiya naseChina zenziwa ngempumelelo. I-Tsar Nicholas II yakhetha uhlangothi lwaseJalimane phakathi neMpi Yezwe Yokuqala. AmaJalimane ahlula iFrance adla iBelgium, Holland, Denmark neNorway. I-Russia yathumba i-Egypt, iningi lase-Afrika kanye ne-Indochina. Futhi nezinto zasePacific zaseBrithani. Futhi waze wafika e-Australia. Futhi i-Australia yakhe yabanjwa.
  Ngemva kwalokho impi yaphela ngokufika kanye nokuthathwa kweBrithani. IMpi Yezwe Yokuqala isiphelile. Kodwa kuKaiser Wilhelm kwabonakala sengathi iRussia isivele iwunqobile umhlaba omningi, futhi ngaphandle kokuzama ngempela. Futhi waphupha eziphindiselela. I-Russia empeleni yanqoba izindawo ezinkulu - i-Australia, yonke i-Asia, iningi le-Afrika, amaJalimane awazange alume kakhulu, ngisho nangaphezulu ePortugal naseSpain ayehlala kuyo. I-Austria-Hungary yathola ukulawula i-Italy neLibya. IRussia yathatha cishe izingxenye ezintathu kwezine ze-Afrika, yabe isithatha i-Ethiopia kamuva nje. AmaJalimane akwazile ukunquma iMorocco.
  Ngokwemvelo, lokhu kwakunganele eJalimane. Nakuba athatha iFrance, iBelgium, iHolland, neNorway, neRussia yanqoba iSweden.
  Amalungiselelo kaWilhelm aqala impi entsha neRussia. Inkinga yango-1929 yenza isimo saba sibi nakakhulu. I-Austria-Hungary neJalimane yayilawula cishe yonke iYurophu. Futhi ingxenye ye-Afrika ... NeBrithani. Kodwa kwakusekhona i-USA neCanada. UWilhelm noNicholas II babengakanqumi ukulwa bodwa. Ngaphezu kwalokho, iRussia okungenani yayifuna ukulwa, igaya izindawo ezinkulu. Ukuze kusheshiswe ukufana kwabo, iTsar Nicholas II yaze yavumela amaRussia ukuba abe nabafazi abane. Okwakufakwe eMkhandlwini Wesishiyagalombili Wenkolo.
  Isinqumo esifanayo senziwa ngo-1925. Futhi ngo-1926, Nicholas II wazithathela omunye unkosikazi. Njengoba kwavela, isinqumo sasingesona esiwubuwula. Ngo-1929, umbusi waba nenye indodakazi. Futhi ngo-November 25, 1932, ekugcineni kwazalwa indodana ephile saka. UNicholas wesibili wamqamba ngokuthi uPetru. Ngokuhlonishwa kukaPeter Omkhulu.
  Futhi ngo-1933, ngo-May 15, kwaqala impi entsha. IJalimane yamemezela impi eCanada. Njengombuso waseBrithani. Ezinyangeni ezimbili kamuva, i-United States, eholwa uRoosevelt, naphezu kwezinkinga zomnotho, yangena empini neJalimane. Babengafuni ukuyiyeka iCanada.
  Kakade eneminyaka ephakathi, kodwa enolaka, uWilhelm ekuqaleni wazama ukulwa yedwa, ngaphandle kokufuna usizo lwaseRussia. Wayelindele ukuzenzela yonke into. Kodwa akulula kangako ukunqoba indawo ehlukaniswe ulwandle. Ngaphezu kwalokho, i-United States yakha ngokushesha amathangi nebutho. Futhi bakha amabutho... Impi yathatha unyaka wonke ngaphandle kwempumelelo enkulu kumaJalimane. Okwazile ukuthumba i-Iceland neGreenland kuphela. Kodwa eCanada abakwazanga ukukuthola.
  UWilhelm waphendukela kuTsar Nicholas II: "Ngisize, uzakwethu." Ungumzala nomfowethu. UNicholas II ngokwakhe wayenezinhlelo ze-Alaska neCanada. Nokho, nganquma ukuthi akubona onkulunkulu abaqopha amabhodwe. Futhi wayithatha, futhi ngoJuni 25, 1934, wamemezela impi e-USA naseCanada. Amasosha akhe adlula e-Alaska, enqamula indawo yase-US.
  Ngalesi sikhathi, ujantshi oya eChukotka wawusuvele wakhiwe, futhi amasosha aseRussia ayethuthuka ngokuphumelelayo. Ohlangothini lwabo kwakukhona ukuphakama kwezinombolo kanye namathangi angcono kakhulu emhlabeni, kokubili alula, asindayo naphakathi.
  Ngakho iMelika kwadingeka ibhekane namandla angalingani.
  Futhi uNicholas II, njengoba sibona, empeleni usehhashi elimhlophe. Nokunqoba okukodwa emva kokunye. Amasosha aseRussia amasha enqamula i-Alaska. Futhi bathatha idolobha ngedolobha, idolobhana ngomzana.
  AmaJalimane azama ukuhlala eCuba. Impi iyakhula. U-Kaiser Wilhelm ubhalela uNicholas II:
  - Mina namaRussia besilokhu sibumbene futhi siyohlala sibumbene. Futhi asisoze saxabana. Ngakho-ke iMelika mayiqedwe.
  Ngenxa yokuxhumana okunwetshiwe, inqubekelaphambili ibihamba kancane kunalokho obekuhleliwe. Kodwa amasosha aseRussian tsarist nokho athumba yonke i-Alaska ezinyangeni ezinhlanu zokulwa futhi angena eCanada.
  Roosevelt waze wanikeza ukuthula eRussia, ethembisa ukuyiyeka i-Alaska, kodwa kwase kwephuze kakhulu. Impi yaqhubeka nokulahlwa kwabantu.
  Ebusika bango-1935, naphezu kwezimo zezulu ezinzima, amasosha aseRussia afika emingceleni yase-US enyakatho. Ukulwa kwaqhubeka entwasahlobo... amasosha aseRussia enza umsebenzi ngemva komunye, futhi ekupheleni kukaJulayi athatha cishe yonke iCanada. Futhi ngo-August bazungeza Philadelphia.
  I-US izithola isesimeni esinzima kakhulu. Kodwa balwa kanzima... Nokho, ekupheleni kuka-1935, ngaphezu kwengxenye yesithathu yendawo yase-US yase ithunjiwe kakade. Futhi ebusika, impumelelo ye-tsarist yayinkulu nakakhulu ... Ekuqaleni kuka-March 1936, basondela eWashington naseNew York.
  Futhi ngo-April, womabili amadolobha athathwa... Impi yaqhubeka kwaze kwaba u-August kwaze kwaba yilapho yonke indawo yase-United States ithathwa.
  Kwabe sekufika ukucasuka eMexico, njalo njalo, kuyo yonke insimu.
  UWilhelm uhlongoze uNicholas II ukuthi aqedele ukuhlukaniswa komhlaba wonke. UNicholas II wavuma.
  Ngo-1937, yonke iLatin America yathunjwa amasosha aseRussia. Ngakho, uNicholas II waqeda ukuhlukaniswa kwezwe namaJalimane. Futhi kunemibuso emithathu kuphela esele: enkulu kunazo zonke: isiRashiya, isiJalimane, ngisho ne-Austria-Hungary.
  Ngakho iRussia yaba i-hegemon yomhlaba, kodwa ... U-Nicholas II usengu-tsar omkhulu, kodwa ungumuntu ofayo. Wafa ngo-August 1939. Futhi uWilhelm osekhulile wahlasela iRussia ngo-September 1, 1939. Wanquma ukusizakala ngokuthi uPetru Wesine wayesengumfana, engakafiki ngisho neminyaka eyisikhombisa ubudala. Futhi wanquma ukuthi ngenkathi ama-regents ebusa eRussia, kwakungcono ukushaya. Ezinsukwini ezimbili kamuva, i-Austria-Hungary nayo yangenela impi. Wonke amazwe emhlabeni wonke adonswa ekulweni. Impi yokugcina emlandweni weplanethi enguMhlaba isiqalile.
  Ibutho le-tsarist lalingenalo elilinganayo ngokwezinombolo kanye nekhwalithi yezikhali. Amathangi nezindiza zaseRussia kusengcono kakhulu emhlabeni.
  Futhi izimpi zabonisa lokhu. Kanjalo nabaphathi abasha abanekhono.
  Kodwa i-Austria-Hungary yaba isixhumanisi esibuthakathaka kusukela ekuqaleni. Futhi walahlekelwa cishe kusukela ezinsukwini zokuqala. Ibutho le-tsarist lanqoba abase-Austrian, lathatha iLvov, bese kuba yiPeremyl. Kuphela ngokususa ingxenye yamabutho awo ePoland lapho amaJalimane asindisa abaseAustria ekunqotshweni okuphelele. Kodwa ngisho nalokhu kwaba usizo oluncane. Umzamo wokuthatha iWarsaw yibutho likaKaiser wehlulekile ngehlazo. Futhi amasosha aseRussia awadudula ngenkani emuva ngaphezu kwamakhilomitha angamakhulu amabili.
  AmaJalimane amisa amasosha aseRussia ngobunzima obukhulu. Ubusika bonke babuchithelwa ezimpini. Nasentwasahlobo izimpi zazishubile. Amasosha aseRussia athatha kancane kancane lesi sinyathelo. Babenamasosha aphindwe izikhathi eziningana, ngakho-ke ehlobo base bekwazi ukuqeda amaJalimane kangangokuthi baqala ukuzinikela. Ngesikhathi esifanayo, kwaqala ukulwa ne-Austria-Hungary. Ekwindla iBudapest yayizungezwe. Ngaphezu kwalokho, ibutho tsarist athumba impahla German eCanada. Futhi ebusika 1940-1941, ibutho tsarist wanquma East Prussia. Futhi ngo-April 1941 wafinyelela i-Oder.
  Isikhundla samaJalimane saba nzima kakhulu. Ngo-May 1941, iVienna yawa. Futhi ehlobo, amaRussia afika e-Alps futhi akhulula iVenice. Sangena ezifundeni eziseningizimu yeJalimane.
  Futhi ekwindla ekugcineni bathumba i-Italy. Ukuhlasela kwasebusika ngokumelene neBerlin kwaphela ngokuthunjwa kwayo ngoJanuwari 30, 1942. Ngemva kwalokho ukumelana namaJalimane, ayeselahlekelwe yizo zonke izinto zawo e-Afrika, kwaba buthaka. AmaRussia afika eRhine ngo-April. Ngemva kwalokho, ngo-April 22, izinsalela amabutho aseJalimane wahoxa.
  Yaphela kanjalo-ke impi yokugcina eplanethini enguMhlaba. Kwaphela ngokunqoba nempumelelo yeTsarist Russia.
  Kwalandela ukunqotshwa komkhathi ongaphandle. Emuva ngo-1936, indoda yokuqala yaseRussia yandizela emkhathini. Indiza izungeza iplanethi enguMhlaba. Futhi ngo-1945, ngo-May 9, amaRussia afika enyangeni.
  Bandizela kuMars ngo-1967. KuVenus ngo-1969. KwaMercury ngo-1972. Futhi kumasathelayithi e-Jupiter ngo-1973. Indoda yahlala endaweni ekude kakhulu iPluto kakade ngo-1980. Futhi ngo-2003, indiza yokuqala ngaphandle kwesimiso sonozungezilanga emlandweni wesintu yenzeka. Umkhumbi waseRussia wandizela e- Alaf Centauri wabuya ngo-2018.
  Kusukela ngo-2020, iRussia isabuswa nguPeter Owesine, okwathi, ngenxa yempumelelo yezokwelapha zanamuhla, akuyona neze indoda endala. UPeter Wesine usebuse iminyaka engamashumi ayisishiyagalombili nanye futhi ukubusa kwakhe yinde kakhulu emlandweni womhlaba. Lapho izinsuku eziqondile zokubusa zaziwa khona, kunjalo.
  Nokho, okwamanje, yonke into izolile emhlabeni, njengenjwayelo. Futhi ngisho nokuyisicefe kancane... Abantu banempilo emnandi. Yiqiniso, kunezinkinga ngokugcwala ngokweqile kwabantu. Kodwa imikhawulo yokuzalwa isivele yethulwa lapha.
  I-Orthodoxy iye yaba yesimanje. Abapristi babephuciwe futhi bagqokiswe iyunifomu baboshwe ngamabhande ehlombe.
  Ukuthuthukiswa kobuchwepheshe kudala ukuntuleka kwemisebenzi okukhulu. Kodwa le nkinga nayo iyaxazululeka. IHypernet ithuthukile.
  Ucwaningo luyaqhubeka, futhi imikhumbi-mkhathi ekwazi ukuhamba ngokushesha kunejubane lokukhanya isidaliwe kakade. Yebo, kuhle ku-Tsarist Russia kanye nomhlaba wonke ngaphansi kokubusa kwamaRomanovs. Lo bukhosi obukhazimula kakhulu emlandweni wesintu.
  Ubaba uNicholas. Yakha ipharadesi emhlabeni!
  UDmitry Medvedev ulichithile leli su. Wanqoba umhlaba wonke kuma-tsars aseRussia. Ukhombise iqhinga lakhe lokucabanga. Wazuza impumelelo enkulu waphinde wazumeka, wagqoka futhi waphupha njengakuqala.
  Kuropatkin wathi:
  - Zolile! Ukuthula kuphela!
  UGeneral Linevich waphawula nge-alamu:
  - Mhlonishwa, mhlawumbe singashaya manje?
  I-Adjutant General Kuropatkin yathi:
  - Cha! Vele akunjalo! Kungaba ugibe lwaseJapan!
  UGeneral Linevich waphawula ngokwesaba:
  - Leli yithuba lethu lokuthi ekugcineni siyinqobe le mpi!
  UKuropatkin wamemezela ngezwi eliqhaqhazelayo:
  - Ukubekezela, ukubekezela nokubekezela okwengeziwe!
  U-Linevich uphikise ngokucasuka kakhulu:
  - Kodwa u-Alexander Suvorov wathi: umzuzwana unikeza ukunqoba!
  U-Kuropatkin wabubula omile:
  - Ngingumyalo lapha! Futhi kufanele kuqala silondoloze ibutho. Futhi ngokuvamile, iJapane izophela ngokushesha!
  U-Linevich uphakamise:
  - Mhlawumbe kufanele okungenani senze uphenyo oluthile?
  U-Kuropatkin wavuma ngokungananazi:
  - Lokhu kungenzeka, qaphela!
  U-Linevich wabhodla ngolaka:
  - Egameni le-Tsar ne-Fatherland!
  Ngaleso sikhathi, ithangi elikhulu lalisusa amaJapane. Wabakhipha, wabadubula ngezindlela ezahlukene.
  U-Alenka onemilenze engenalutho, edubula ngokungenasihawu, wabuza umongameli obambile:
  - Ingabe lokhu kusebenza kwethu kokugcina?
  UMedvedev wabuza ngokuhleka:
  - Kungani ucabanga kanjalo?
  Isilo esinezinwele ezibomvu saphawula:
  - AmaJapane awasenawo amafomu amakhulu!
  Ukubethela nokudubula ama-samurai, uNatasha naye wavuma:
  - Kepha, empeleni, iJapan ayinalutho olunye olungalwa nayo!
  UMedvedev uphendule ngokubukeka okungaqinisekile:
  - I-Japan ingaqoqa amasosha amasha futhi ithenge imikhumbi emisha evela eMelika naseBrithani. Ngakho-ke, ake sibhekane nakho, impi ayikapheli!
  U-Alenka owayenqunu ingxenye, edubula i-samurai, waphawula:
  - Kuthiwani uma iRussia inikeza ukuthula eJapane ngemibandela elinganiselwe? Sizothatha kuphela i-Kuril ridge, futhi konke okunye kuzohlala njengoba kwakunjalo ngaphambi kwempi?
  Ibamba likamongameli livumile:
  - Kulokhu, cishe kuyoba khona ukuthula!
  Ngokucasuka uMargarita wathi:
  - Uma kungenjalo ngenxa yenguquko, amaJapane ngabe asanqotshiwe. Babengeke baye ndawo!
  UNatasha onemilenze engenalutho, ethela umlilo kuma-samurai, wavuma ngokushesha:
  - Ngokuqinisekile! Babengeke baye ndawo!
  U-Alenka opholile, ehlukanisa amaJapane ngamagobolondo, waphakamisa:
  - Ake sibambe i-Mikado!
  UNatasha wagxuma ngamandla:
  - Thwebula Mikado? Hhayi-ke, kuyathakazelisa!
  U-Margarita waphawula ngokumamatheka:
  - Ngabe lokho bekungeke kube kuningi kakhulu?
  UMedvedev uphinde wazwakalisa ukungabaza:
  - Ingabe lokhu akukuningi? Phela, kuyinto eyodwa ukuvikela eyakho, futhi enye ukuphazamisa iJapane, okuyinto, ake sibhekane nayo, nayo ayilwi emazweni aseRussia okuqala!
  U-Alenka onemilenze engenalutho wahayiza, waphinda waphihliza amaJapane ngamagobolondo:
  - Ingabe kufanelekile ukubonisa isihe esinjalo?
  UNatasha, ecindezela izinkinobho zenduku yokudlala ngezinzwane zakhe ezingenalutho, wavuma ngekhanda:
  - Ngempela, kungani sikudinga lokhu? Singathwebula i-Mikado futhi!
  U-Margarita wahleka:
  - Ngikuwe sengathi ngisempini! Nasempini, njengakuwe;
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Udinga ukwazi ukuthi ume nini! Asibona abantu nje! Yithina esishintsha umlando ngokujulile nangokuqaphela! Ngakho udinga ukukhombisa umuzwa, kuhlanganise izinyathelo!
  U-Alenka ongenalutho wadubula wacula:
  - Eh, isilinganiso, isilinganiso! Ingakanani ikholera!
  I-supertank ibisebenza ngenkuthalo. Angaphezu kwezinkulungwane eziyikhulu namashumi amabili nanhlanu aseJapan asecekeleke phansi. Ingxenye esele.
  UNatasha wacula ngokuhleka:
  - Sizobhubhisa wonke umhlaba wobudlova,
  Phansi phansi bese
  Sizokwakha umhlaba omusha opholile,
  Ukuze izinkinga nezinkinga azikho kuwo!
  U-Alenka ongenalutho, edubula umlilo obulalayo kakhulu, wahayiza:
  - Ngenkosi enhle nelungile!
  U-Margarita uphakamise:
  - Noma mhlawumbe sizothatha imiphongolo embalwa yendondo?
  U-Alenka onemilenze engenalutho wagiya kabuhlungu:
  - Yini, ufuna ukuphuza?
  U-Margarita wanikina ikhanda lakhe kabi:
  - Abasubathi abaphuzi!
  U-Alenka onemilenze engenalutho, eqhume elinye ibhethri, wagigitheka:
  - Kusukela izitsha ezincane!
  U-Natasha uphakamise:
  - Masiphuze ubhiya wesundu. Kunempilo!
  Futhi wadubula amaJapane amaningi.
  Impendulo ivela ku- Medvedev:
  - Ibhizinisi kuqala, kumnandi kamuva!
  Akufanele yini ibamba likamengameli likwazi lokhu? Wayengahlali ematasa futhi ematasa?
  Yebo, omunye wemithetho yokuqala yebamba likaMongameli uMedvedev kwakuwukwenyusa amaholo amaphini oMbuso kaDuma kathathu. Kuthiwani ngamasekela? Baluhlehlisa ukhetho lukamongameli. Ngakho, uMedvedev wakhonza njengomongameli oyibamba eRussia isikhathi eside impela.
  Futhi lokhu kwaze kwaba yisimo esiyingqayizivele. Lapho inhloko yombuso yenza imisebenzi yayo isikhathi eside. Kodwa ushintsho alufiki. Ngokunembayo, konke kwashintsha ngaphansi kweMedvedev kwaba kubi kakhulu. Njengokungathi inhlanhla, eyayithanda uPutin kakhulu, yanquma ukuziphindiselela kumlandeli wakhe. Yini engalungile ngaye!
  Ithangi lesimanje le-T-95 laqhubeka nokuqothula ama-samurai ekuqhubekeleni phambili kwejometri. Lo mshini ukhombise ukusebenza kahle kwawo. Kanye namandla angemuhle wentukuthelo yokuphindaphinda i-quasi-matter.
  U-Alenka onqunu, edubula amaJapane, waphawula ngokunengqondo:
  - Noma kunjalo, lokhu akulungile ngokuphelele. Kuvela ukuthi asinakwenza lutho ngaphandle kwezikhali ezinkulu!
  U-Natasha onemilenze engenalutho waphendula ngokucasuka:
  - Amanye amandla aphakeme avimbele iRussia ekunqobeni impi neJapane. Kodwa kwahlelwa into enhle, ukushunyayelwa kwevangeli eChina. Futhi akuzange kube kuhle kakhulu!
  UMargarita wabuza umbuzo osobala:
  - Kuthiwani-ke ngoNkulunkulu? Kungani engazange asize i-Orthodoxy?
  Cishe u-Alenka enqunu, ethumela igobolondo ngemva kwegobolondo, waphawula:
  - Yilokho kuphela! Eqinisweni, vumela amaJapane ukuba anqobe izwe lama-Orthodox. Lokhu ngempela ukukhashelwa okunjalo kokholo lwaseRussia!
  U-Natasha, ethela umlilo kumaJapane, washo ngokucasuka:
  - Inkolo yasebukhosini akufanele ibe yi-pacifist. Kungenzeka yini ukuthi ube yizwe elikhulu uma uphila ngomyalo: uma bekushaya esihlathini sakho sokunene, jikela kwesokunxele!
  U-Alenka upholile wavumelana nalokhu, echoboza amaJapane:
  - Ngokuqinisekile! Asikho isidingo se-pacifism! Thanda isitha sakho! Ingabe lona umyalo?
  U-Margarita wacula ngentshiseko:
  Umuntu uzalwa eyiqhawe.
  Ngakho kwenzeka - i-gorilla yathatha itshe.
  Lapho ophilayo ejeziselwa ukulwa,
  Nomlilo uyavutha enhliziyweni!
  
  Umfana ubona isibhamu somshini emaphusheni akhe,
  Uncamela ithangi kune-limousine.
  Ubani ofuna ukushintsha ipeni libe i-nickel -
  Kusukela ekuzalweni uyaqonda ukuthi amandla ayabusa!
  U-Natasha wababaza, ethela umlilo kumaJapane ngokufutheka kwentaba-mlilo ebhubhudlayo:
  - Yebo, okuzenzakalelayo! Futhi amandla yinto eyinhloko! Kufanele siwine!
  U-Alenka onemilenze engenalutho waheyiza ngokufutheka nokucasuka, ekhipha amaJapane:
  - Nginguye owazalelwa ukunqoba! Futhi akukho okuncane. Ukunqoba kwethu kuzoba okwethu!
  UNatasha wavuma, ecindezela izinzwane ezingenalutho zemilenze yakhe enemisipha ezinkinobho ze-joystick:
  - Kuzoba ngcono ngale ndlela! Sibusile futhi siyohlala sibusa! Ngisho, eRussia!
  U-Alenka onemilenze engenalutho, ekhipha amaJapane, wamemeza:
  - Ngeke ngiqambe amanga, ngifuna ukubusa! Kodwa hhayi nje umshini ogqwalile, kodwa umbuso wonke!
  Nentombazane isivele yashanela ibhethri lokugcina laseZweni laseKuphakameni. Ungunobuhle kangangoba kufanele abe ngumpetha womhlaba. Futhi ungalokothi uvumele ubuthakathaka nokwesaba.
  UNatasha, wadubula, wabubula:
  - Ngizoba indlovukazi! Noma, okungcono, i-empress!
  U-Alenka onemilenze engenalutho waqhubeka:
  - Kuthiwani ngempi, kuthiwani ngempi, ungowesifazane omubi nondindwa! Kodwa ikhiqiza abafana ababukekayo, ithi - bulala igwala elikuwe!
  UMargarita wavuma ngekhanda:
  - Kulungile, bulala igwala ngokwakho! Ngicabanga ukuthi ukube uNicholas II ehla isihlalo sobukhosi, kwakungengenxa yobugwala!
  U-Alenka onqunu ukhulume ngokungananazi:
  - Manje angeke alahle! Sizoqinisa isihlalo sobukhosi ukuze sime amakhulu eminyaka!
  U-Natasha waphendula:
  - Yiba yinkosi enkulu uNicholas II! Siyakweseka! Ngeke kube khona uguquko - kuzoba neRussia Enkulu!
  Ekugcineni, amaqhawe aqeda ngokuqothula ibutho laseZweni laseKuphakameni. Kwabulawa amasosha nezinduna ezingaphezu kwezinkulungwane ezingamakhulu amabili namashumi ayisihlanu. Ngakho, cishe wonke amabutho aphansi aseJapane abhujiswa. Njengoba ibutho lasolwandle lalingasekho.
  U-Alenka onemilenze engenalutho waphawula ngokusineka:
  - Ingabe bekuyifanele inkinga? Ngakho, bengiqonde ukusho ukuthuka? Ngaphandle kokumelana isikhathi eside, ibutho lakwazi ukunqoba iRussia!
  UNatasha wathi ngokuzethemba:
  - I-Russia ilahlekelwe kuphela ngenxa yekholomu yesihlanu. Ngaphandle kwalokho, ngabe siphumelele!
  UMargarita wabuza umongameli obambile:
  - Sizokwenzani? Sibuye noma siqhubeke?
  UMedvedev, owayephelelwa amandla, wavula ikhompuyutha wathi:
  - Manje sizonikezwa isibikezelo sokuthuthuka okuqhubekayo kweTsarist Russia. Uma konke kuhamba kahle, sizobuya.
  Kwezwakala izwi elimnandi lesifazane;
  Ngemva kokubhujiswa okuphelele kwamabutho angaphansi komhlaba aseJapane kanye nasolwandle, i-Mikado yanikeza ukuthula. I-USA neBrithani bavumelana ukusebenza njengabalamuli.
  Izimo zazivuna iRussia. Izwe lathola i-Kuril ridge ne-Taiwan.
  Kanye nokulawula iManchuria, Korea, Mongolia. Ngaphezu kwalokho, iJapan iphinde yakhokha inhlawulo yama-ruble ayizigidi ezingamakhulu amabili namashumi amahlanu egolide aseRussia.
  Igunya lika-Tsar Nicholas II lakhula, futhi kwaba nokuncipha kwemizwelo yokuvukela umbuso. Izwe laqala ukusimama komnotho ngokushesha. Kwavela iZheltorossiya. Ingxenye yeShayina ngokuzithandela yaba ingxenye yeRussia, kanye neKorea neMongolia. Umbuso wamaTsarist waba mkhulu futhi abantu bakhona banda. Ukukhula komnotho kwaqala ngaphambi kwesikhathi kunomlando wangempela futhi kwakunamandla.
  Kwakungekho State Duma, futhi uhulumeni tsarist wayengazilungiselela kangcono iMpi Yezwe Yokuqala. Amathangi okuqala okukhanya emhlabeni "Luna" -2 ekukhiqizeni okukhulu kanye namabhomu anenjini ezine "Ilya Muromets" ne "Svyatogor" avele eRussia. IMpi Yezwe Yokuqala yaqala noma kunjalo, kodwa yaphumelela kakhulu eRussia.
  Njengoba inkosi yayinabantu abaningi, umnotho kanye nebutho. Futhi isikhundla sangaphakathi sinamandla. Ayikho i-State Duma - isizinda sokuhlubuka nokuketulwa kwezempi.
  Ngempumelelo ehlukahlukene, kodwa, ngokuvamile, isinyathelo Russia kanye ukunqoba izimpi eziningi, impi yaphela ngo-November 7, 1915 kanye umaluju eJalimane. I-Austria-Hungary yawa futhi yahlukaniswa. IGalicia neBukovina baba izifundazwe zaseRussia. I-Krakow kanye nezindawo ezizungezile zangena eMbusweni wasePoland, njengoba kwenza iPoznan, iDanzig, nengxenye yeMpumalanga Prussia. Futhi uKlaipeda wajoyina isifundazwe saseBaltic. I-Czechoslovakia yavela - umbuso ngaphakathi kweRussia.
  I-Romania yathatha iTransylvania. IHungary yaba umbuso ozimele, kodwa ngaphansi kokusekelwa yiRussia, kanye noTsar Nicholas njengombusi obambisene naye. I-Austria isiyizwe elincane kakhulu. IYugoslavia yavuka, nayo ingaphansi kwesembozo nguhulumeni waseRussia nangaphansi kombusi uNicholas II.
  U-Türkiye unyamalele kumephu yezombangazwe yomhlaba. I-Iraq nePalestine yaba yingxenye yeBrithani, iSyria yaba ingxenye yeFrance, i-Asia Minor kanye ne-Istanbul yaba izifundazwe zaseRussia. Ngakho, iRussia yaphinde yandisa indawo yayo. Kodwa akugcinanga lapho. Khona-ke iNhlonhlo yaseSaudi yanqotshwa kanye namaFulentshi namaBrithani. Futhi-ke iRussia neBrithani bahlukanisa i-Iran ne-Afghanistan. Inyakatho nenkaba yaba izifundazwe zaseRussia, futhi eningizimu yaba ikoloni laseBrithani.
  Umhlaba wabonakala usuzinzile. Impi yaqhubeka eShayina kuphela. Kodwa ngo-1929, kwaqubuka inhlekelele yezomnotho engathi sína, eyaholela ekuwohlokeni Okukhulu Kwezomnotho.
  Imizwa yenguquko yayikhula futhi eRussia. Kwaqubuka iziteleka nemibhikisho. Kodwa le nkinga ibonakale ingeyimbi kakhulu. Ngaphezu kwalokho, ngo-1931, impi neJapane yaphinde yagqashuka.
  AmaSamurai ayefuna ukuziphindiselela. Kodwa kulokhu ibutho laseRussia lalinamandla kuzo zonke izici. Futhi u-Admiral Kolchak ungumkhuzi wezempi ohlakaniphile.
  I-Japan ayizange ihlulwe kuphela, kodwa futhi yathunjwa. I-Tsar Nicholas II yathweswa umqhele ngokusemthethweni njengoMbusi waseMikado waseJapan ngoFebhuwari 1932. Ngakho, iRussia yanda nakakhulu. Futhi yathatha cishe yonke iChina.
  Kokubili ngokwesibalo sabantu nendawo, iRussia yayingenawo alinganayo. Ngaphezu kwalokho, uMbuso WaseBrithani wawuba buthaka. UHitler waqala ukubusa eJalimane ngo-1933, kodwa yini ayengayenza ngokumelene neRussia? Yekela. I-Tsar Nicholas II yashona ngo-1937, ijabulela ukubusa okunempumelelo kakhulu, okwesibili okude kakhulu ngemva kuka-Ivan the Terrible. Futhi ngokunqotshwa kwamarekhodi ngokuya ngendawo kanye nenani labantu.
  Nokho, akuzona zonke izinto ezayisebenzela inkosi ekuphileni kwayo siqu. Indlalifa u-Alexei wafa esemncane. Ngenxa yomshado ongalingani, umfowabo omncane uMikhail waphucwa ilungelo lesihlalo sobukhosi saseRussia.
  Umqhele wazuza uKirill Romanov, owashona ngo-1938 ngaphandle kokuphila ngisho nonyaka. Futhi indodana yakhe uVladimir Wesithathu waba inkosi entsha. Wathweswa umqhele, futhi inkosi yabusa ngenjabulo kwaze kwaba ngu-1992. Futhi iRussia yaqala yathatha amakoloni eFrance neBrithani, kanye neJalimane. Wabe esenqoba iJalimane. Bese kuba umhlaba wonke. Kafushane, iTsar George the First yaba umbusi womhlaba ngo-1992.
  UMedvedev uqedile ukubuyekezwa futhi wathi:
  - Ngokusobala, kwanele kulo mkhathi! Siyabuya!
  Bamemeza bobane:
  - Inkazimulo ku-Tsar Nicholas II!
  . ISIQEPHU ESIPHAKATHI
  UMedvedev wavuka ocingweni ... Watshelwa ukuthi ukuvulwa kukaZelensky njengomongameli waseRussia nase-Ukraine kwase kuqalile. Futhi bathi, sekuyisikhathi sokuba uDmitry Anatolyevich ashiye ihhovisi.
  UMedvedev wavuma ngokunqikaza. Ngaphambi kokuba ngihambe, ngashefa futhi ngageza.
  Wabe esephuma ehhovisi. Uthathwe ngemoto ekhethekile. Endleleni, bathi kungaba ngcono ukuba uMedvedev ahambe ngendiza aye eCanary Islands ukuze aphumule khona.
  Futhi uZelensky wenza omunye umbukiso wokugcotshwa kwakhe. Njengenjwayelo, inemibala eminingi ngeziqhumane kanye nokweqa. Ngosuku lokugcotshwa kukaVitali Klitschko walwa noMichael Tyson enkundleni yezemidlalo eKyiv. Lo mshayisibhakela odumile waseMelika wavuma le mpi ngenxa yezinkinga zemali. U-Klitschko ubuse yonke imizuliswano eyishumi nambili, kodwa ngokwezokuxhumana akazange amkhiphe uTyson.
  Ngokusemthethweni, enye yezinguqulo ezincane zompetha womhlaba yadlalwa.
  Ngemva kwalokho uVitali Klitschko waklonyeliswa ngebhande ledayimane.
  U-Vladimir Zelensky uthole ukuhalalisela kuwo wonke amazwe omhlaba - kuhlanganise ne-China. Ngaphezu kwalokho, eMbusweni Wezulu, iziyaluyalu ezithandwayo zadlondlobala. Umuntu akaphili ngesinkwa sodwa. Abantu babefuna intando yeningi nenkululeko. Ubudlwangudlwangu beQembu LamaKhomanisi LaseChina lwacikwa; wonke umuntu wayefuna inkululeko.
  UZelensky uye waba uphawu olunjalo. Uphawu lwamandla entando yeningi, ngemva kokuwa kobushiqela bezinsizakalo eziyimfihlo ngaphansi kukaPutin.
  UZelensky wakhuluma kakhulu ngezinguquko, umnotho kanye nezimpumelelo ezintsha. Sekuvele kunomncintiswano wesikhundla sikandunankulu eRussia. Kwakukhona izinkulungwane ezimbalwa zabafakizicelo. Inqubo yokukhetha yayishubile kakhulu. Futhi kwakubukeka kukuhle.
  Kuze kube manje yonke into yayihamba kahle. UZelensky waze wenza i-somersault ekugcotshweni kwakhe. Ngishayelwe ihlombe. Wabe esebonisa ulwazi lwakhe lwezilimi zakwamanye amazwe. Wasebenza ngokukhulu ukushesha nangokushesha.
  Ekugcineni, uZelensky wakuthatha futhi wenza izinkulumo ezimbalwa.
  Ngaphezu kwalokho, ngemva kokwethulwa, kwalandela izinqumo zabasebenzi. Izinguquko eziningi kanye nobuso obusha kuhulumeni.
  Kwakukhona ukukhethwa kwangempela kwe "iron commissars". Uguquko lwezisebenzi lwaluqhubeka eRussia.
  Zelensky wakhipha izinqumo eziningi ezinsukwini zokuqala. Kuvunyelwe ukudayiswa kotshwala ebusuku nasezindaweni zokuhamba. Sethule izintela ezintsha kwabacebile. Ususe ukungavikeleki kumasekela namajaji. Ukwanda komkhiqizo wokukhiqiza. Kwethulwe amanani entengo ohwebo neChina.
  Inhlolovo yokubumbana neRussia yabanjwa eBelarus. Futhi lokhu kwaya kukhredithi kaZelensky. Iningi labantu baseBelarus basekela ubunye neRussia.
  UZelensky ukhale ngokuthi uMedvedev ukhuphule ama-patches kakhulu, kodwa wathembisa ukuthi ukwehla kwamandla emali kuzokwehla. Nokuthi akukho okubi okuzokwenzeka.
  Ngempela, ukukhula kwentengo kwasheshe kwaphela. Futhi umnotho waseRussia waqala ukukhula. Futhi eCaucasus, izenzo zokulwa ngandlela-thile zafa. Kwaba ukuzola kakhulu.
  Ekugcineni uZelensky uphakamise ukuthi angenele isikhundla sikaNdunankulu waseRussia. Waba uDokotela wezeSayensi oneminyaka engamashumi amathathu nambili u-Alexey Bolshakov. Uwine umncintiswano ngokuzethemba okukhulu. Futhi waba undunankulu, omncane kunabo bonke emlandweni waseRussia.
  UMedvedev wandiza waya eCanary Islands eholidini, futhi wathola impesheni yowayengumongameli, ezijabulisa nje. Kuze kube manje akakabi nankinga. Kodwa uShoigu waboshwa wasolwa ngokuzama ukuketula umbuso. Wayefunani?
  Bekukhona nezinye izixazululo eziningi... EMelika, kwawina owesifazane weDemocratic Alliance oneminyaka engamashumi amane nanye. Ngakho, uhulumeni washintsha. Futhi owesifazane nomuntu omncane kunabo bonke emlandweni wase-US baqala ukubusa. Isikhathi sikaTrump sesiphelile . Kodwa ubungane neRussia busanda kuqala ukuqhakaza. Ngokwemvelo, ngokumelene neChina engundlovukayiphikiswa, i-United States kanye noMbuso WaseRussia omusha base bengabangane.
  UZelensky waze wabamba inhlolovo futhi wethula igama elihlukile: esikhundleni salokho, iRussia - Kievan Rus. Nayo ekhulume kakhulu. I-Belarus yajoyina umfelandawonye. Futhi ukuvuselelwa kombuso kwaqala ... Ngokwesisekelo sentando yeningi.
  Umongameli omusha wesifazane wase-United States wazuza njengefa ubutha bukaTrump ngeChina futhi wazinikela ekwakheni umfelandawonye. U-Kievan Rus uthuthuke ngokwezomnotho ngaphansi kweZelensky ngempumelelo. IRussia ngandlela thize yavimba iChina. Ngemuva kwalokho wajoyina i-NATO. Ngokushesha kwaqala ukubusa uhulumeni osekela iRussia eKazakhstan futhi kwamiswa umbuso wezinyunyana. AmaRussia ayecindezela i-Asia Ephakathi kude neChina. Ukungqubuzana kwaqhubeka kwanda.
  UZelensky wenze umkhankaso wokulwa noStalin no- anti-Putin . Waphuca uStalin noPutin yonke imiklomelo uMedvedev abanikeze yona.
  Kodwa konke kwahamba ngokuthula. Nakuba amakhomanisi abhikisha. Saya kumarali.
  Futhi lapho uLenin ekugcineni wakhishwa eMausoleum. Uhlobo lwenjabulo kwabaningi. Futhi iSonto Lobu-Orthodox lenza u-Alexander II no-Ivan The Terrible, ama-tsars aseRussia babe njengabangcwele. Isibalo sezikhumbuzo zikaNicholas II senyukile.
  I-Tsarim kanye ne-Westernism ngandlela-thile yaba imfashini. Basondelana neYurophu, futhi abantu bakwamanye amazwe baqala ukuthola izikhala eziningi. I-Russia isiyingxenye yezwe laseNtshonalanga, futhi ngemva kokuhamba kukaTrump, inqubo yokuhwebelana kwembulunga yonke yaqina. Futhi iChina yawela yedwa futhi yabhekana nesiyaluyalu sangaphakathi.
  Ngesikhathi esifanayo, uZelensky wenyusa izinga lokuzalwa embusweni wamaSlavic. Ukundiza enyangeni okwase kuthenjisiwe kwagcina kwenzeka. Futhi konke kwahamba ngendlela emangalisayo.
  Ubudlelwano obuhlangene basungulwa phakathi kweRussia ne-United States, noma ngokuqondile phakathi kweKievan Rus neMelika.
  Futhi ukuphikisana yinto yesikhathi esidlule. Umhlaba usuye waba umhlaba wonke futhi uphephile. Nakuba kwakukhona izimpi. UKievan Rus, kanye ne-United States, benza umsebenzi eLibya, lapho baqeda khona ama-Islamists. Sabe sesibhekana neMpumalanga Ephakathi, sakha izisekelo lapho sihlangene neMelika. I-Kievan Rus kanye ne-United States ndawonye baqala ukutshekisa umhlaba futhi baphusha i-China e-Afrika. Futhi lapha asikwazi ukwenza ngaphandle kwezimpi. Nemisebenzi yaphansi futhi.
  Bobabili i-Kievan Rus ne-United States benza ukuhlasela kwezindiza ngokuhlanganyela.
  Kancane kancane, amaShayina axoshwa kuwo wonke umhlaba. Futhi umbuso wezulu wawela enkingeni ejulile yezomnotho nezombusazwe.
  Futhi uKivan Rus waphumelela kakhulu.
  I-Russia ayikaze iwazi amanani anjalo okukhula komnotho. Futhi ukuthi iChina yawa - i-Kievan Rus yavuka. Futhi yakhula ngokushesha.
  Ujantshi oya eChukotka wakhiwa ngesikhathi esirekhodiwe. Okuyinto ngokwayo epholile kakhulu.
  Futhi babemba umhubhe ngaphansi kwe-Alaska. AbaseMelika nabo baqala ukwakha ujantshi wokuxhuma neRussia. Kwakwakhiwa nojantshi wesitimela oya eDelhi... Ngesikhathi esifanayo, kwambiwa imisele esuka eSiberia ukuze kunisele i-Asia Ephakathi.
  Umsebenzi ohlanganyelwe wenziwa ngokumelene ne-Iran yi-United States ne-Kievan Rus. Futhi kwafakwa umbuso wezwe onengqondo. Ngemva kwalokho baqala ukumba umsele osuka oLwandle lweCaspian uya ePersian Gulf.
  I-NATO inwetshiwe ukuze ifake amazwe ase-Arab. ESaudi Arabia, kwavela iphalamende. Abesifazane baqala ukukhumula ama-burqa abo. Kwaqala ukwakhiwa kombuso wezwe.
  Emithonjeni yezindaba yaseRussia, wonke umuntu wathethisa uPutin ngesenzo sokweqisa futhi wamjikijela ngodaka ngokucishe enze iRussia ikoloni laseChina, kodwa wabonga uNkulunkulu ngokuthi wafa ngokuhamba kwesikhathi. Baphinde bakhulume amazwi ahlabayo. Kodwa uMedvedev wavulelwa icala lobugebengu. Futhi hhayi eyodwa kuphela.
  U-Stalin waqhutshwa odongeni lwaseKremlin. ULenin ngaphambili kakhulu kusukela e-mausoleum.
  Kuningi okushintshile kuzimpawu zombuso. Izinhlobo eziningana ezintsha zamafulegi sezivele. Okuphuzi kwengezwe efulegini laseRussia, futhi okuluhlaza okwesibhakabhaka kwashintsha okuluhlaza okwesibhakabhaka okukhanyayo.
  Lokhu futhi bekuthakazelisa. Ijazi lezikhali selishintshile... Kwaphinde kwaba noshintsho lwezimali. Bashintshanisa imali ngokwesilinganiso: eyodwa kuya kwenkulungwane. Izinga legolide le-ruble laseKivan Rus livele. Ngesikhathi esifanayo, kwavela imali entsha nendala - i-penny - isigamu se-kopeck, nengxenye - ingxenye yesine yesenti.
  Konke kuhlelekile...
  Iziqu nazo zaqala ukuvuseleleka... Kwavela izikhulu, izinduna, amabala, ama-marquises, ngisho nezinduna. Ikakhulukazi, uZelensky waba uMbusi. IMoldova nayo yaba yingxenye yeKivan Rus. Sekuvele kukhulunywa ngokukhethwa kwenkosi.
  Kodwa uZelensky uthe umongameli waseKievan Rus uzokhethwa ngabantu kuphela. Futhi akukho ngaphezu kwamagama amabili.
  Ngaphezu kwalokho, uZelensky wanciphisa isikhathi sokuba ngumongameli waseRussia kusukela eminyakeni eyisithupha kuya kwemihlanu. Yiqiniso, uZelensky wakhonza isikhathi sakhe sokuqala iminyaka eyisithupha.
  Ngalesi sikhathi, wayeseqedile ukuhlanganiswa kwe-Asia Ephakathi eRussia. Futhi wabuyisela imingcele ye-USSR. Yizifundazwe zaseBaltic kuphela ezasala zingenamuntu.
  Kodwa abaseMelika bebengafuni ukuyiyeka okwamanje. Futhi ngakho banikela e-Asia Ephakathi neCaucasus.
  Kwaqubuka impi entsha eCaucasus, phakathi kwe-Armenia ne-Azerbaijan. Futhi wahamba ngonya kakhulu. Ngakho-ke iRussia yakwazi ukuthatha la ma-republic futhi yabamba izinhlolovo mayelana nokuthathwa kwawo.
  Ngakho, uZelensky waphinde wabuyela eCaucasus, wandisa iKivan Rus. Ake sibhekane nakho, ungumnqobi. Ngaphezu kwalokho, ubuye abe yintando yeningi... Umbuso wakhe wanda kakhulu...
  Ngakho Afghanistan kakade ngesikhathi sesibili sikahulumeni, futhi ingxenye Iran yaba izingxenye Russia.
  E-United States, umongameli wesifazane wanqoba ihlandla lesibili. Kuze kube manje iphumelele kwezomnotho, futhi okubaluleke kakhulu, ikwazile ukukhipha iChina. Yeka ukunqoba okukhulu. Futhi uKievan Rus manje ungumlingani oholwa nguZelensky.
  Kodwa-ke, amandla aseRussia akhula ngokushesha kakhulu. Usevele wathatha inyakatho ye-Iraq.
  U-Borzo uziphatha. I-Kievan Rus iyizwe lokuqala emhlabeni ngokwezinga lokukhula! Futhi iye yadlula i-United States ngenani labantu. Futhi kakade eMelika babheka nge-alamu - ingabe iRussia isinamandla kakhulu?
  Ngaphezu kwalokho, umbuso Kievan Rus uyanda. Manje izifunda zaseBaltic sezingaphansi kokulawula kwayo. Yebo, lokhu kuyinkinga enkulu ngempela kubantu baseMelika. UZelensky usevele waqoqa zonke izindawo zangaphambili ze-USSR.
  Futhi, njengenkosi yaseRussia, uyaqhubeka nokwanda kwakhe eningizimu. Manje i-Iran ne-Iraq seziyingxenye ye-Kievan Rus. Futhi uZelensky wakhethwa kalula ihlandla lesibili emzuliswaneni wokuqala.
  Yize bebebaningi abebengenele ukhetho lobumongameli, ukhetho beluqhutshwa ngentando yeningi.
  UZelensky uthe ngeke alandele isibonelo sikaLukashenko nokubusa impilo yonke. Ngaphezu kwalokho, izimo zokunyamalala kukaLukashenko zazingakacaci. Mhlawumbe kokubili iRussia naseNtshonalanga babengasamdingi. Futhi wanyamalala... Kodwa uZelensky uthola amandla kuphela. Futhi ngempela, ukubusa kwakhe ngokwempumelelo kudlula ababengaphambi kwakhe, kuhlanganise noPetru Omkhulu.
  Eqinisweni, akuwona wonke umuntu okwazi ukubuyisela insimu ye-USSR, kanye ne-Afghanistan, i-Iran ne-Iraq.
  Kodwa uZelensky akagcini lapho. Manje bobabili iPoland neFinland bahlaselwa - nabo babeyingxenye yombuso wama-tsarist. Futhi ngempela ama-referendum abanjwe kulawa mazwe, futhi ngokuzithandela ajoyina i-Kievan Rus.
  Kukhona impumelelo nasohlangothini lwesayensi. Indiza ebheke ku-Mars ekade ilindelwe seyenzekile. Ama-cosmonauts aseRussia afika lapho. Bathatha inhlabathi bashiya ifulege, okwakuwukunqoba okukhulu.
  Ngesikhathi esifanayo, Kievan Rus wathatha original Port Arthur kusukela China. Futhi besebenzisa iqiniso lokuthi impi yombango yayisiqalile eChina, bathatha iManchuria ngaphansi kwesivikelo sabo.
  Ngesikhathi esifanayo, uKievan Rus wathatha ingxenye yeTurkey. Lawo mazwe anikezwe iRussia ngaphansi kweSivumelwano SaseVersailles. Okubuye kube umnyakazo onamandla kakhulu. UZelensky waqhubeka wandisa i-Kievan Rus njengombuso. Nakwezomnotho, yaphuma phambili, yadlula iMelika.
  Hhayi-ke, iShayina ingene shi obishini lwempi yombango, futhi isiqalile ukuhlukana phakathi.
  Kievan Rus waba izwe elinamandla. Futhi ukuthandwa kukaZelensky ezweni kwanda kangangokuthi abantu baqala ukuncenga uVladimir ngamadolo ukuze angahambi. Kwabuthana amakhulu ezinkulungwane zabantu.
  UZelensky, ngokuhlukile, ubambe inhlolovo emvumela ukuthi angenele elinye ihlandla lesithathu njengenhloko ye-Kievan Rus.
  Umholi ushintshile e-USA. Usevele waba yiRiphabhulikhi. Futhi akasemusha kangako - omdala kunoZelensky. Ngakho ubuhlobo phakathi Kievan Rus kanye United States waqala ukuwohloka futhi. IRussia isivele yaba namandla kabuhlungu ngaphansi kukaZelensky. Bakhumbula ukuthi, kanye nomthetho wase-Ukraine, lesi sekuyigama lesine likaZelensky.
  Lokho, bathi, amandla kaMongameli waseRussia awazange ancishiswe. Okuwukuphela kwento uZelensky ayenza kwaba ukwethula isichibiyelo kumthethosisekelo ngokusho ukuthi i-State Duma inelungelo lokuchitha ungqongqoshe ngamunye ngevoti eliphindwe kabili kwezintathu, noma ngeningi elilula eliphase kabili ivoti lokungabethembi.
  Futhi lesi sichibiyelo asibalulekile kangako, njengoba umongameli wagcina ilungelo lokuqoka bonke ongqongqoshe nokunquma nesakhiwo sikahulumeni. Futhi ku-State Duma, abalandeli bakaZelensky baneningi lomthethosisekelo.
  Okubaluleke nakakhulu kwaba ukwethulwa kokhetho oluqondile eMkhandlwini Wenhlangano, kanye nokuvumela iziboshwa ukuba zivote.
  Kodwa, ngokuvamile, yilapho ukulinganiselwa kwamandla kamongameli kwaphela khona. Ilungelo lokususa ababusi lagcinwa. Nasemkhakheni womthetho sewandile.
  E-United States, uZelensky waqala ukusolwa ngokugunyazwa, nokuthi iqembu, "Inceku Yabantu," lilawula cishe zonke izikhala esifundazweni. I-LDPR kanye neQembu LamaKhomanisi laseRussian Federation asaba khona. Kuvele iphathi - "Umhlaba Olungile" ukusuka kwesokunxele. Esikhundleni se-LDPR, kwavela ama-Patriots aseRussia. Kodwa iqembu leNceku Yabantu labusa ngokuphelele.
  Izinguquko ezithile zalithinta nesonto. I-Orthodoxy yagunyaza ilungelo lokuba nabafazi abane, isondelana ne-Islam. Indlela esetshenziswa ngayo imifanekiso iye yashintsha ngandlela-thile, futhi kuye kwaba nokusondelana nobuProthestani. Baqala ukusho okwengeziwe: ukuthi uNkulunkulu Munye, nokuthi abantu abafayo abakufanele ukukhonzwa nguNkulunkulu.
  Ngesikhathi esifanayo, uZiqu-zintathu waqedwa njengongelona uphawu lweBhayibheli futhi ongaqondakali kubantu nje abafayo.
  Futhi bethula: ukuthi uNkulunkulu Munye, uNkulunkulu uBaba. Kodwa igama elithi Nkulunkulu iNdodana alikho eBhayibhelini. Ngaphezu kwalokho, alikho igama elithi: UNkulunkulu unguMoya oNgcwele. Ngakho kungani ungenzi inkolo ibe lula.
  Ngaphezu kwalokho, uNkulunkulu olenga esiphambanweni akakukhuthazi ukwethenjwa. Uma Engakwazi ukuzivikela, pho Uzobavikela kanjani abantu? Ngamafuphi, sashintshela ekukholelweni kuNkulunkulu oyedwa. Futhi iBhayibheli ngokwalo lalixutshwe nezinganekwane zasendulo zamaSlav. Kwavuka iVangeli likaVeles.
  Ukungakholelwa kuNkulunkulu kuye kwadlondlobala - bathi, yekani ukuthatheka ngezinganekwane zabantu. Sineplanethi eyodwa, futhi ayidingi ukuthi abantu bakholelwe ezimangalisweni futhi ikakhulukazi ekupheleni komhlaba.
  Ngeke kube khona ukuphela komhlaba futhi akufanele kube khona. Futhi isintu kufanele sibe umbuso wasemkhathini futhi sifinyelele khona kanye onqenqemeni lomthala. Kuthiwani ngemithala? Okufana nendawo yonke. Futhi njengoba usufinyelele umkhawulo wendawo yonke, hamba uye kwenye ingxenye yendawo yonke. Phela, kunenani elingenakubalwa lendawo yonke. Futhi ngakho ungakwazi ukundiza usuka endaweni yonke uye kwenye. Futhi ngokuhamba kwesikhathi, funda ukuzenza ngokwakho! Futhi kuyoba khona imikhathi emisha, engenakulinganiswa cishe kuyo yonke indawo.
  Futhi iplanethi enguMhlaba iwumgogodla nje wesintu. Futhi esikhathini esizayo kuyoba nombuso we-sextillion kuya ku-sextillion degrees of universes, futhi ngaphandle kokuyeka ukwanda nokunqoba indawo.
  Futhi inhloko nomongameli we-Kievan Rus Vladimir Zelensky, njengelanga elikhanyayo lethemba liphuma phezu kweplanethi!
  Futhi ikusasa lakhe kanye nekusasa Kievan Rus - kwangathi kungaba elikhanyayo!
  
  PHOQA MAJEURE LAPHO I-USSR ILWA NGAPHANDLE KWABAZALI
  Ngakho-ke ithonya elingenakuvinjelwa laqala, lavala amabutho Ahlangene ngoJanuwari 1, 1943. Izidumbu zikaRommel ezishayiwe zamisa emngceleni neLibya. Futhi konke ukuqhuma kwamabhomu eJalimane lobuNazi kwanqamuka. Imizamo yokundiza ibheke eLondon nayo igcine ibhuntshile. Izindiza zaseJalimane azizange ziphahlazeke, kodwa zabuyiselwa emuva. Kwenzeke isimangaliso esingakaze sibonwe ngaphambili, ukuhlukaniswa komhlaba ngamandla omlingo.
  Nokho, ekuqaleni lokhu akuzange kuwasize kangako amaJalimane. I-Stalingrad, noma kunalokho iqembu likaPawulu elikuyo, mhlawumbe, lalingeke lisakwazi ukusindiswa. Futhi amasosha aseSoviet aqhubekela phambili ngokuzethemba. Ukuhlasela eVoronezh nakwezinye izindawo kwaphumelela. Cishe njengokungathi ngesikhathi sangempela, i-Red Army yakhulula iKursk, iBelgorod, neKharkov.
  Kodwa-ke, ngemva kokudluliswa kwezigaba ze-Rommel zonyaka ezivela e-Afrika kanye nalawo mabutho emlandweni wangempela nawo aphonswa ogwadule lwase-Algeria naseTunisia ngaphandle kwenzuzo, ukuhlasela okudumile kukaMainstein kwatholakala ngamandla. Njengoba amabutho amaningi aseJalimane ahlanganyela kuwo, ikakhulukazi izindiza.
  Futhi "Ama-Tiger" amasha sha angamashumi amathathu ayebhajwe eSahara kwanhlanga zimuka nomoya kwavela ukuthi ayengenamandla neze.
  Yilapho kwenzeka khona umehluko wokuqala obalulekile nomlando wangempela. UMainstein wethule ukuhlasela ezinsukwini ezine ngaphambili futhi, enamabutho amaningi, athuthuka ngokushesha. I-Kharkov yaphinde yathathwa ezinsukwini eziyisishiyagalolunye ngaphambili, i-Belgorod eyishumi nambili, futhi ekuhambeni, futhi okubaluleke kakhulu, i-Kursk yathathwa, okuyinto emlandweni wangempela ayizange ihlulwe yiFritz.
  Inani elikhulu lamabutho aseJalimane lalihilelekile. AmaJalimane asebenzisa izinqolobane ezidlulisiwe ezivela eFrance, cishe wonke amathangi alungele ukulwa, kanye nezindiza ezinkulu. Kungakhathaliseki ukuthi umuntu angathini, cishe ingxenye yeLuftwaffe yaphazanyiswa yiWestern Front, ukuze kwanezelwa amandla abalulekile emoyeni wesitha. Futhi ukusho lokhu ngesikhathi sokuhlasela kweJalimane, okufana nesiteleka se-sikela.
  Yebo, futhi u-Mainstein emlandweni wangempela wadlala ojenene baseSoviet, kodwa lapha unezigaba ezingamashumi amabili namabutho angaphansi komhlaba futhi, kucatshangelwa ukuhlushwa kwezinsiza, izindiza eziphindwe kathathu. Futhi i-Focke-Wulf ayimbi neze uma isetshenziswe ngendlela efanele: ijubane liphezulu, izikhali zinamandla. Okubalulekile ukuthi i-F-190 isebenza kangcono ngokuphakama kwezinombolo. Njengoba izikhali zayo ezinamandla ziyivumela ukuba idubule indiza ngesikhathi esisodwa, futhi ingabaleka ngenxa yejubane layo eliphezulu lokutshuza.
  Amasosha aseSoviet abhekana nokunqotshwa kwamasu futhi ashiya eKursk, amasosha amaningi nezikhulu bazungezwe. Ngokwengxenye, abanye bafa, abanye, nakuba abambalwa kulaba babanjwa, abaningi baphunyuka, nakuba belahlekelwe amathuluzi abo.
  Amasosha aseSoviet athola umonakalo omkhulu futhi ukuhlasela kwawo kwamiswa. Kodwa amathangi aseJalimane awakwazanga ukwakha empumelelweni yawo ngenxa yokuqala kokuncibilika kwentwasahlobo.
  Ibhalansi yesikhashana yamandla yavela.
  Kodwa-ke, amandla amasha nawo angangena empini: iJapan. Ama-samurai nawo ayekhulule izandla. I-America ayifinyeleleki, kodwa ayihlaseli futhi. Kuyiqiniso ukuthi ibutho eliqinile laseJapan lifaka ingcindezi eChina. Lapha uChiang Kai-shek wabhekana nesimo esinzima kakhulu. Zama ukwenza isivumelwano namaJapane, noma ulwe, kodwa ungabe usakuthola ukwesekwa ngemali nezikhali e-USA, Britain nakwamanye amazwe.
  Ngokwemvelo, amaJalimane ayelangazelela ukuvulwa kwecala lesibili ukuze aphambukise ingxenye yamabutho ezitha avela empumalanga. Noma kunjalo, balahlekelwa kakhulu. I-Stalingrad yathatha amandla amaningi kakhulu. Amasosha aseSoviet nawo alahlekelwa kakhulu, futhi amanye amasosha agcina eKharkov naseKursk cauldron.
  AmaNazi andisa ukukhiqizwa kwawo kwezikhali. Ngenxa yokuntuleka kwamabhomu, ama-Krauts akwazi ukukhulisa ukukhiqizwa kwamathangi ngomuntu obaluleke kakhulu, kanye nezindiza. Ukuqhuma kwamabhomu kwawathiya amaNazi ngaphezu kwalokho okuvame ukukholelwa. Ngaphezu kwalokho, emlandweni wangempela, iJalimane yandisa ukukhiqizwa kwemishini ikakhulukazi ngenxa yokuhlelwa kabusha komnotho endaweni yempi kanye nokusetshenziswa okusebenzayo kwezigqila, hhayi ngenxa yokuthi baqhunyiswa ngokubuthakathaka.
  Okwamanje, amaJalimane alinda futhi akha amathangi amasha, abasebenzi abaqeqeshiwe, bethembele kubuchwepheshe besimanje. Ngesikhathi esifanayo, umbuzo wawulokhu uvulekile: ungaqala kuphi ukuhlasela? Indawo yaseKursk yayingasekho. Futhi lokhu kuwumkhondo wemvelo. Futhi ngakho kokubili amaJalimane ngokwawo kanye noHitler bangabaza. Kwakukhona umqondo wokuthatha iLeningrad ngesivunguvungu. Nakuba kulokhu kungadingeka ukubhodloza izinqaba ezinamandla.
  Ojenene baseJalimane babengafuni ukuya eStalingrad futhi. Kodwa uma sikhuluma iqiniso, ukukhetha akubanzi. Kungenzeka yini ukuhlasela iMoscow ngokwayo? Kwavela ukungaboni ngaso linye phakathi kwabaholi bamafascist. UMainstein, uGuderian kanye noRommel baze bakhuluma ngomqondo wokuthi kungcono ukungahlaseli nhlobo, kodwa ake amaRussia afake amakhala futhi abahehe ogibeni.
  Olunye uhlelo oluhlinzekiwe lokwethula ukuhlasela okuvela eNhlonhlweni yaseTaman naseRostov-on-Don; abakwaFritz bakwazi ukuvikela leli dolobha elinezivikelo eziqinile ngokudlulisela iziqinisi ezivela eqenjini laseBalkan, esikhundleni samasosha abo athatha aseBulgaria nase-Italy.
  I-Fuhrer, eyayithanda ukusebenza lapho amasosha enqamula khona lapho ehlangana khona, wayethambekele kakhulu kulolu hlelo, kodwa wayephuza ukulisebenzisa. Ikakhulukazi, ithangi le-Panther lalingenangqondo futhi livame ukuphuka, ngakho lalidinga ukulungiswa. Vumela ukuqeqeshwa okwengeziwe kwezisebenzi. Futhi Fuhrer wayefuna isitembu ngaphezulu "Tigers".
  Ekugcineni uStalin wakhathala yikho. Esaba ukuthi impi yesibili yayizovulwa yiJapane, eyayithole impumelelo enkulu eningizimu yeChina, ibutho layo elingaphansi lase lidlule amasosha ayizigidi eziyisikhombisa kanye nedatha mayelana namandla akhulayo ezempi e-Third Reich, yena ngokwakhe wayala ukwethulwa kokuhlasela. Izikhombisi-ndlela zaseKursk naseDonbass. Ukungabaza kukaHitler kanye nesifiso sikaFuhrer sokwakha ukuhlukana namakhulu amaTigers namaPanthers kwaholela ekukhululweni.
  Kodwa-ke, amasosha aseSoviet, eqale ukuhlasela ngoJulayi 7, 1943, awazange abe nenzuzo enkulu emandleni. Amasosha aseJalimane ayizigidi ezingu-5.56, cishe amasosha angama-satellite ayisigidi namakhulu amabili namashumi amahlanu, aphikisana namasosha nama-Soviet ayizigidi ezingu-6.6. UMussolini, ngemva kokunyamalala kosongo lokuhlasela okuvela entshonalanga naseningizimu, wandisa kakhulu inani lamasosha ase-Italy empumalanga. Inani lamayunithi eSpanishi nalo landa. U-Salazar uphinde wathumela isigaba "samavolontiya". Amabutho aseFrance, amaRomania, amaHungary, ama-Albania, kanye nezigaba zakwamanye amazwe kuma-SS avela kulo lonke elaseYurophu nawo alwa.
  Ngakho-ke, ibutho laseSoviet alizange libe nokuphakama kwezinombolo, kodwa ukuhlukahluka kombimbi kwanciphisa izinga lamabutho ezitha. I-Red Army inokuphakama okuthile kwamanani emathangi nasezinqoleni. Kodwa okwamanje, mhlawumbe, "Tigers" futhi "Panthers" abanalo ukulingana mayelana firepower kanye zempi yomphikisi. Futhi i-T-4 ithole ukuphakama ekuqhumeni kwezibhamu ngaphezu kwe-T-34-76. Kodwa i-USSR inezikhali zamarokhethi, futhi amaJalimane, naphezu kokuthuthukiswa kweziqhumane zegesi ikakhulukazi, athuthuke kabi kakhulu.
  Kukhona isilinganiso sokulingana kwezinombolo endizeni. Izimpi zaseJalimane i-ME-109 "G", i-Focke-Wulf zinamandla, nokho, kunezindiza zaseSoviet ngezikhali nesivinini, kodwa zibuthakathaka kancane ekulawuleni. Kodwa iJalimane, maye, inama-aces anolwazi futhi akhiqizayo. Ibhomu le-Yu-188 mhlawumbe lingcono ezicini zendiza kune-PE-2 ne-TU-3. Futhi i-Yu-288 yaqala ukungena enkonzweni. Yiqiniso, isanda kuqala ukwethulwa, njenge-ME-309.
  Kodwa kunoma yikuphi, ngaphandle kokuthola inzuzo emandleni, i-Red Army yaqala ukuhlasela ngokumelene nezivikelo ezilungiselelwe ngaphambili zesitha. Futhi wabhekana nokumelana nenkani. Kodwa amasosha aseSoviet ayeqinile ekuhlaseleni kwawo, kungakhathaliseki ukulahlekelwa, aqhubekela phambili. Nakuba isivinini esimaphakathi senqubekelaphambili sibonakale siphansi, ikhilomitha elilodwa kuya kwamabili ngosuku. Isitha saqhuma sakwazi ukumba futhi. Ijubane lokuthuthuka okunamandla liqhubekile. Maphakathi no-Agasti, ngezindleko zokulahlekelwa okukhulu, amasosha aseSoviet afinyelela kumakhilomitha ayikhulu, asondela eKursk futhi aqala izimpi ezinenkani zedolobha ngokwalo, futhi esondela eBelgorod.
  Ngo-August 19, 1943, iJapane, inqoba ukungabaza, yavula impi eMpumalanga Ekude. Ngalesi sikhathi, ngemva kokuhlulwa uchungechunge, umbuso kaChiang Kai-shek wavuma ukuthula okuvumelana nama-samurai. AmaJapane athola ukulawula kwezokuxhumana okubalulekile, futhi akhululwa esidingweni sokulwa impi enzima yabashokobezi namasosha amaShayina ayengahlelekile kahle, kodwa amaningi kakhulu. Kodwa uChiang Kai-shek wathenjiswa ukwesekwa empini neRed Army kaMao Zedong. IJapan isivele inazo zonke izindlela zokulwa ne-USSR. Futhi banquma ukungalindi ikwindla elinemvula nobusika obuqinile baseSiberia. Ingasaphathwa eyokuthi uHitler wamemezela impi e-United States emuva ngo-1941, kodwa amaSamurai awazange amsekele. Ukuvulwa kwecala lesibili ngo-1942 kwakungasindisa amaNazi ekunqotshweni okubuhlungu eStalingrad.
  Isinqumo saseJapane sasilindelwe ngempela. Kodwa-ke, ekuhlaselweni kweVladivostok amaSamurai athola ukumangala okuhlakaniphile futhi abangela umonakalo omkhulu eSoviet Pacific Fleet.
  Ekupheleni kuka-Agasti, amaJalimane azama ukulwa nokuhlasela esebenzisa inqwaba yamathangi akamuva. Kodwa ukuhlasela kwabo kwaseningizimu kwakwazi ukuzuza impumelelo elinganiselwe. Umyalo wamaSoviet wawusubone kusengaphambili ukuthi kungenzeka futhi wahoxisa amabutho awo emigqeni yawo yasekuqaleni. Kuphela izingalo ezihlangene ze-31st Army zawela ku-cauldron futhi zabhujiswa kakhulu.
  Kodwa-ke, amasosha aseSoviet awazange afinyelele umgomo wawo, futhi alahlekelwe kakhulu, ehluleka ukuphinda athathe indawo. Ikakhulukazi, kwalahleka amathangi angaphezu kwezinkulungwane eziyisithupha nengxenye, ngokumelene namaJalimane angamakhulu ayisishiyagalombili. Epaki lamathangi, inzuzo yamanani yadluliselwa kumaNazi. NgoSeptemba, amaJalimane akwazi ukubamba i-USSR ekukhiqizeni amakhulu ezindiza ngosuku, futhi ngoNovemba, cishe ngezimoto, okwandisa ukukhiqizwa kwe-Panthers kuya ku-650-700 amathangi ngenyanga. Lapha, ukusetshenziswa kwezinsiza ezivela emazweni athathiwe, ikakhulukazi iFrance, kanye neBelgium neHolland, lapho kwethulwa khona ukubuthwa kwabasebenzi, kwadlala indima enkulu.
  AmaJalimane, ngokubambezeleka okuthile, ngoSepthemba aqala ukuhlasela okwakuhlelelwe isikhathi eside eRostov-on-Don naseNhlonhlweni yaseTaman. Futhi bagijimela ezivikelweni ezinenkani zaseSoviet. Futhi i-Japan yaqala ukuhlasela iMongolia, yathumba i-Ulaanbaatar ne-Primorye. Kodwa incane intuthuko eyenziwe lapho.
  Lokhu kwaphambukisa iziqiwu ezibalulekile futhi ngemva kwenyanga nengxenye yempi eshubile , amaqembu aseJalimane ahlangana. Kodwa ukulahlekelwa kweFritz nakho kwabonakala kubaluleke kakhulu, futhi baphoqeleka ukuba bayeke. Kodwa le mpumelelo yeqhinga yabangela ukungena kweTurkey empini nokuvulwa kwecala lesithathu eTranscaucasia.
  Manje kwadingeka silwele nakulokhu.
  Ebusika, umugqa ongaphambili eMpumalanga Ekude uzobe usuzinzile. AmaJapane aqhubekela phambili esifundeni sasePrimorye ukusuka kumakhilomitha angamashumi amahlanu kuya kwayikhulu namashumi amabili, athumba ngaphezu kwengxenye yeMongolia kanye ne-Ulaanbaatar, kodwa ukuhlasela kwawo kwanqamuka. AmaTurkey asondela eYerevan futhi ahlasela iBatumi, akwazi ukuthumba izingxenye ezimbili kwezintathu zedolobha lokugcina. AmaJalimane ngokwawo ngeke athuthuke kakhulu ekwindla. Futhi abakalubambi lolu hlelo.
  Impi yaba yisimo esiqhubekayo futhi yathatha isikhathi eside. Ekukhathaleni, nasekuphakameni kwezobuchwepheshe. Ngo-1943, i-USSR yandisa ukukhiqizwa kwezindiza izikhathi nengxenye ukusuka ezinkulungwaneni ezingama-25 kuye kwezingama-37. IJalimane lamaNazi kusuka ngaphezu kwezinkulungwane eziyi-15 kuye kwezingama-32, okungaphezu kokuphindwe kabili. Ezinyangeni zokugcina zonyaka, amaJalimane afanisa imiphumela yawo yokukhiqiza yaseSoviet ezindizeni. Nakumathangi nezibhamu ezizishayelayo futhi - ngokuphakama kwekhwalithi. Kodwa i-USSR nayo idinga ukulwa neJapane. Ngaphezu kwalokho, inani lezindiza namathangi akhiqizwa e-Italy nakwamanye amazwe asathelayithi we-Third Reich. Ngisho noma kungenjalo kakhulu. Ngaphezu kwalokho, amaJalimane, esebenzisa ithuba lokungabikho kwempi, aqala ukukhipha nokuhlinzeka uwoyela eLibya ngezidingo zawo.
  Ngakho kancane kancane ukuntuleka kwamandla e-Third Reich kwaba buthaka. Ngaphezu kwalokho, izinto zase-Afrika zaseFrance zathembisa ukuthi zizoba umthombo omuhle wezinto zokusetshenziswa.
  Ukuze amaNazi akwazi ukuzondla kahle. Ephendula, abaklami obomvu balungiselela izinhlobo ezintsha zamathangi eStalin ngezibhamu ezingu-85 mm no-122 mm. AmaJalimane ngandlela-thile anciphisa umsebenzi ku-Panther 2. Akulula ukuthola ithangi elinezikhali ezinamandla, izikhali ezinamandla, nokuhamba uma kuqhathaniswa. Futhi i-"Royal Tiger" yabonakala isinda kakhulu ngamathani angama-68. Kuphela isimanje Panther wathembisa ukuphumelela uma kuqhathaniswa. Futhi ithangi le-T-4, ngokusobala, liye lawaqeda amandla ayo. Kancane kancane, kusukela ngo-1944, ukukhiqizwa kwalo mshini kwaqala ukwehla. Ukumisa ngokuphelele ngo-Ephreli.
  Umyalo weSoviet wethula imisebenzi eminingi ehlaselayo ebusika. NeNhlonhlo yaseTaman, enkabeni, naseLeningrad, naseKursk. Kodwa ayikho impumelelo ephawulekayo eyatholwa noma kuphi . Isitha sase sinesibalo esiphezulu sabasebenzi emathangeni nasezindizeni. Ukwesaba isimo sezulu kuphela kwaphoqa uFritz ukuthi abambelele kumaqhinga okuzivikela.
  Indima engalungile iphinde yadlalwa ukwanda kwenani labantu abahlamukayo kanye namambuka, kanye neqiniso lokuthi amaJalimane athuthukisa izindiza eziphakeme kakhulu, ezaziphumelela kakhulu ekutholeni ulwazi oluvela emoyeni.
  Ngaphezu kwalokho, umyalo waseSoviet wasondela inqubo yokuhlushwa amandla ngandlela-thile ngokungalungile. Ikakhulukazi, iqhinga ngokwalo lokuqala umsebenzi olandelayo endaweni ehlukile ngisho nangaphambi kokuphothulwa kwangaphambilini lalinengqondo uma kubhekwa ukuphakama kwezinombolo. NjengaseMpini Yomhlaba Yokuqala, edonsa amaJalimane. Kodwa uma isitha sikudlula ngobuningi, lokhu kwenza kwaba nzima ukuzuza ukuphakama kwamandla endaweni ethile.
  Ukube uStalin wayekwazile ukudala ukuphakama engxenyeni ehlukile yangaphambili cishe ngenani lesithathu kuya kweyodwa, mhlawumbe impumelelo yeqhinga yayiyotholakala.
  Futhi ngakho-ke emkhakheni owodwa kukhona okucasulayo, komunye balungiselela, kodwa empeleni kulula kumaJalimane nabalingani bawo ukuxosha. Ngaphezu kwalokho, i-Fritz isivele inezindiza eziphakeme kakhulu, ezinesivinini esiphezulu esine-optics enhle kakhulu, eyabavumela ukuba balandele ukunyakaza kwamasosha. Futhi ebusika kuba nzima kakhulu ukufihla, futhi ubusuku akuyona i-panacea, ngakho-ke izikhulu zezobunhloli zaseJalimane zathola imishini yokubona ebusuku.
  "I-Royal Tiger" njengethangi lokuphumelela elihleliwe labambezeleka ekukhiqizweni kwe-serial futhi ayiphumelelanga ngokuphelele. "I-Panther" -2, uHitler ayala ukuba iqiniswe ngezikhali ukwenza i-IS-2 ingangeneki, futhi ukufaka injini yamahhashi angu-900, yayinesisindo samathani angu-51, ngisho nokucabangela ukufakwa kwe-alloy casing, eyasindisa amakhilogremu angu-800. . Kodwa kungenzeka ukuqinisa izikhali eziseceleni kuze kufike kumamilimitha angama-82 nge-engeli enengqondo. Lokhu kwenza ithangi laseJalimane lingabi sengozini ezinhlangothini njengamamodeli wangaphambilini. Kodwa futhi, i-"Panther"-2 kanye ne-"Lion"-2 esikimini sesakhiwo esithuthuke kakhulu zisacubungula kuphela.
  Kodwa phakathi nobusika, amaJalimane alawula ngokuphelele impahla yaseFrance e-Afrika, kuhlanganise neNiger Loop. Kunowoyela, igesi ne-bauxite, ngisho nemithombo emikhulu ye-uranium, ikakhulukazi eCongo. U-De Gaulle wabanjwa - ngaphandle kosizo lwabalingani wayengelutho, futhi uScorrel wasebenza ngokuhlanzekile nangekhono.
  Ngakho, ngo-May 1944, izinkinga zikawoyela zaxazululeka kakhulu. Zonke izimpahla zase zivela eLibya, futhi okwakusele nje ukumba imithombo eyengeziwe.
  Kodwa ngoMeyi amaJalimane ayengakakulungeli ukuhlasela. Ngaphandle kwe-Tiger, eyayiphelelwe yisikhathi ekwakhiweni kwayo, yayingenalo ithangi elinamandla. Yiqiniso, "i-Tiger" isivele ikhiqizwa ngobuningi futhi, ngenxa yezinga eliphezulu lezikhali kanye nobukhulu bezinhlangothi, kanye nokudubula okusheshayo, isibhamu esinembile, singadlala indima, uma kungenjalo. , kodwa ithangi elibekezeleleka kakhulu, eliphula ukuthengiswa kwamasosha e-USSR .
  Umyalo waseJalimane, ngemva kochungechunge lwezingxabano, wabuyela ohlelweni lwangaphambili luka-1942. Okungukuthi, ukuqala ukuhlasela emaceleni. Thatha i-Leningrad ibe yindandatho ephindwe kabili futhi udlulele e-Stalingrad. Ngaphezu kwalokho, ngemva kokuba i-Wehrmacht ilahle i-Rzhev-Vyazemsky salient, ibhuloho elilula lokuhlasela eMoscow lalahleka. Ngakho-ke ikude kakhulu nenhloko-dolobha.
  Uhlelo lwamaNazi nalo alulungile, kodwa... Ukhetho lwakuqala lwasephalamende lwaba eSweden, lapho amaNazi azuza khona ukunqoba okumangalisayo. Izwe elinabantu abayizigidi eziyisishiyagalombili kanye nomnotho othuthukile wawulungele ukulwa ne-USSR. Umuntu owayedume kakhulu kwakunguCharles weshumi nambili. AbaseSweden babelangazelela ukuziphindiselela ngenxa yokunqotshwa nokuthotshiswa kwangaphambilini phakathi nezimpi ezalahlekelwa uPetru Omkhulu no-Alexander Wokuqala. Ngakho, yonke iYurophu yayivele ilwa ne-USSR. Ngaphezu kwalokho, uFranco noSalazar banquma ukungena ngokusemthethweni empini ukuze bathole ingxenye yabo yempango. ISwitzerland kuphela eyahlala ingathathi hlangothi ngokusemthethweni, kodwa yathumela neqembu lamavolontiya.
  Ukuphakama ngokwezinombolo kwakusohlangothini lomfelandawonye wamaNazi. Ngaphezu kwalokho, maphakathi no-May 1944, amaJalimane kakade asenezindiza ezingaba yinkulungwane ze-ME-262 ezisebenza. Imoto ngokwayo iphumelele impela, kodwa ngezinjini ezingakaqedwa. Kodwa kancane kancane izinjini zaba ngcono, zaba namandla kakhulu, zithembeke kakhulu futhi ukusetshenziswa kukaphethiloli kwehla.
  Ukuhlasela kwaqala eningizimu. I-Fritz yazama ukuphinda uhlelo olwakhiwe yi-OKW lwe-Operation Blau ngoJanuwari 1942, kodwa lwashintshwa ngokungenasisekelo nguHitler. Lapho uhlasela i-Stalingrad usuka eningizimu nasenyakatho, uhambisana nezikhombisi-ndlela. Kodwa okokuqala, amaJalimane kwadingeka adlulele eDon. AmaTigers ama-fascist aqhubekile nokuhlasela, kodwa abebhekene nomugqa oqinile wokuzivikela. Ukuqhubekela phambili kwamaKrauts kwahamba kancane, bagxila ekuzivikeleni ekujuleni kwamasosha aseSoviet. Ngemva kokuhlanganisa amakhilomitha angu-35-40 kuphela ekuqondeni kweVoronezh ezinsukwini eziyishumi zokuqala.
  Khona-ke, emasontweni amabili empi enenkani, amaNazi aqhubekela phambili ngamakhilomitha ayishumi kuphela futhi, ngenxa yokulahlekelwa okukhulu, aphoqeleka ukuba ayeke.
  Ukuhlasela eningizimu kuthuthuke ngempumelelo. Kunamasosha ambalwa aseSoviet lapho, futhi kunzima kakhulu ukuwavikela. Eziningi "ama-Panthers", "Tigers", "Ferdinands" (lesi sibhamu esizishayelayo sasakazeka kakhulu ngenxa yokuntuleka kokuqhuma kwamabhomu!) kanye namamodeli okuqala we- "Jagdtiger" kanye ne-"Sturmtiger" ephumelela kakhulu. AmaJalimane akwazi ukudabula imigqa yokuqala yokuzivikela futhi athole indawo yokusebenza.
  Ngesikhathi esifanayo, ibutho laseJapane nalo laqhubeka nokuhlasela. AmaSamurai andisa usayizi wemikhumbi yawo yamathangi kanye nezimoto zawo ezintsha ezinesisindo esimaphakathi cishe zazingekho ngaphansi kwezikhali nokushayela ukusebenza kwe-T-34-76, futhi zaziphakeme kakhulu ngezikhali zangaphambili, nakuba zazingaphansi ekuvikelekeni ezinhlangothini.
  I-Japan yahola ukuhlasela eMongolia, lapho kwakunzima kakhulu ukulondoloza ukuzivikela. Umyalo wamaSoviet wawubhekene nokuntuleka kwezindawo zokugcina, ulwela emuva kuzo zontathu izinhlangothi. Futhi ukulahlekelwa kwabasebenzi ngesikhathi sokuhlasela kwasebusika kwakukhulu.
  Ukuhlasela kwamaJalimane eTikhvin, kanye nabaseFinns nabaseSweden besuka e-White Sea Canal, banyanyiswa kanzima. AmaNazi athuthuka kancane, kodwa cishe ngokuqhubekayo. Maphakathi no-June, eningizimu, amasosha Mainstein angena eStalingrad. Impi yesibili yaseStalingrad yaqala. Futhi ekuqaleni kukaJulayi, ngemva kokuwa kukaTikhvin noVolkhov, amaFinns, amaSweden namaJalimane ahlangana - akha indandatho yesibili ezungeze idolobha laseLenin.
  Ngakho, kwavela isimo esinzima kakhulu embuthweni wezempi wamaSoviet.
  Kodwa uStalingrad akazange avumele uMainstein. Futhi lokhu kwavimbela amaJalimane ekuthuthukiseni ukuhlasela kwezinye izinkomba. Eningizimu, njengoba ngo-1942, bafika kuphela eSangweni Terek: ukubambeka eduze Grozny futhi Ordzhonikidze. Ukulwa okunzima kwaqhubeka endaweni yaseVoronezh. NgoSeptemba, amasosha aseSoviet aphoqeleka ukuba ahlehle ngaphesheya kweDon. Kuyindida ukuthi ekupheleni kuka-Okthoba umugqa ongaphambili eningizimu waphinda u-1942 ngesikhathi sokuthuthuka okukhulu kwamaNazi.
  Kwakukubi kakhulu enyakatho, lapho iLeningrad yazithola isivinjezelwe ngokuphelele. Ngaphezu kwalokho, amaJalimane, Finns kanye abaseSweden bakwazi ukunqamula izivikelo Red Army eNhlonhlweni Karelian, ukusika Murmansk ngezwe kusukela ingxenye enkulu ye-USSR.
  Cishe izigaba zamaSoviet ezingamashumi amane zahlukaniswa. Nokho, amanani abo ayengejwayelekile neze. ISweden inezigaba ezicishe zibe ngamashumi amabili nanhlanu ezihlomele kahle. Kanye namaFinns angomakadebona kanye namasosha aseJalimane, bathola ukuphakama ngamanani. Futhi kunzima kakhulu ukudlulisa izindawo ezigcinwe eNhlonhlweni yaseKarelian.
  Ngokuvamile, i-Red Army ayikwazanga ukuthola ukuqinisa okudingekayo, ngakho-ke amaJapane aqina ngokungalindelekile, inani lawo, kanye namasosha angama-puppet, adlula izigidi ezinhlanu, futhi empeleni lokhu kuyi-front egcwele yesibili. Ngakho okwakumelwe sikwenze nje kwakuwukulwa namaJalimane nabasekeli bawo.
  Kancane kancane, indawo yokulawula amasosha aseSoviet eKarelia yancishiswa, futhi iMurmansk yavinjelwa ngokuphelele futhi yacishe yabhujiswa. Ngakho-ke imikhumbi yezitha futhi ikakhulukazi imikhumbi-ngwenya yayibusa ulwandle, ngakho kwakungekho lutho lokusungula izinto.
  Maye, ngoNovemba 1944 i-USSR yayingenazo izindawo zokuphinda iphinde iguquke ngo-1942. Cishe yonke into yachithwa ukuvimbela ukulahleka kweCaucasus. Ngaphezu kwalokho, amaJalimane aqhuba ukuhlasela kweStalingrad ngochwepheshe, futhi izindawo zokugcina kwadingeka zidluliselwe lapho, njengokungathi ku-crater yaseTartarus. U-Stalin wayala ukubamba idolobha eVolga nganoma iyiphi imali. Kodwa uma kubhekwa ukubusa kwezindiza zesitha emoyeni, intengo ibonakale iphezulu ngendlela emangalisayo.
  Ngaphezu kwalokho, uMainstein, ngokungafani noPawulu, wayengajahile futhi enakekela amasosha. Ngenxa yalokho, isilinganiso sokulahlekelwa sasingahambisani ne-Red Army.
  U-Hitler washesha uMeinstein, kodwa i-marshal yasensimini enobuqili yayazi ukuthi ingagwema kanjani futhi imelane nengcindezi.
  Enye yezinhlobo zezikhali ezinamandla kakhulu kwakungama-Sturmtiger. Babeneziqhumane zamabhomu ezinamandla kakhulu ezethula ama-projectiles anesisindo esingamakhilogremu angamakhulu amathathu namashumi amabili. Ngaphezu kwalokho, amagobolondo ane-rocket-propelled futhi anamandla kakhulu kunamagobolondo e-Howitzer. Ungababiza ngokuthi impendulo efanele ku-Katyusha, nakuba kumathrekhi. Ngaphezu kwalokho, ezinye iziqhumane zamabhomu nazo zafakwa emalolini, anebanga elide lokudubula.
  AmaJalimane nawo asebenzisa iziqhumane zegesi. Futhi-ke amabhomu e-jet.
  NgoDisemba, amaJapane athatha cishe yonke iMongolia futhi asondela eduze neVladivostok, athumba ingxenye yePrimorye neKhabarovsk. Kodwa uJenene Frost wabaphoqa ukuba bayeke.
  Isebenzisa lokhu, i-Red Army yahlela uchungechunge lokuhlasela emaceleni aseJalimane azama ukuthumba okwakusele eStalingrad. Yini, ngisho nengxenye encane yedolobha yaqhutshwa ekuqaleni kuka-1945. AmaJalimane athola impumelelo ethile ngo-1944, kodwa ayengakwazi ngisho nokunqoba iCaucasus futhi athole uwoyela weBaku. Yiqiniso, izidingo zabo kuze kube manje babenokwanele okuvela eRomania, Hungary, Libya, Cameroon naseNigeria.
  I-Leningrad yayisavinjezelwe. Izinqolobane ezinkulu zokudla nezinhlamvu zadalwa kusenesikhathi, ukuze idolobha likwazi ukuphila kulobu busika, liqhubeka licindezela amabutho abalulekile e-Wehrmacht namadlelandawonye ayo.
  Ubuholi baseSoviet futhi bakwazi ukwenza izinqolobane zamasu zokusetshenziswa edolobheni Lenin ukuze kukhiqizwe izikhali. Kuze kube manje lokhu akuzange kunikeze ama-fascists kakhulu.
  Kodwa i-Murmansk yayivinjelwe ngokuphelele. Ezithuthweni eziyishumi eziya edolobheni, abakwaKraut baqede abayisishiyagalolunye.
  NgoJanuwari, umyalo wamaSoviet wazama ukuhlola amandla amaJalimane phakathi nendawo. Nokho, kwakungenakwenzeka ukunqoba ukuzivikela okunamandla kakhulu futhi okuthuthuke kakhulu kwezobuchwepheshe. Isilinganiso esiphezulu sasingamahlanu noma ayisithupha, okungenani amakhilomitha ayisishiyagalombili. Futhi ukulahlekelwa kwezigaba zaseSoviet kwakubaluleke kakhulu. Ezingxenyeni eziningi kufika kuhhafu wokwakheka.
  Kodwa ingxenye yamabutho aseJalimane yaphazamiseka, ebavumela ukuba babambe iStalingrad ... Ngo-March, amaJalimane ngokwawo aqala ukuhlasela eSangweni laseTerek. Bakwazi ukudabula umugqa wokuzivikela waseSoviet futhi bazungeza i-Grozny ne-Ordzhonikidze, kodwa amaFritz abambelele emgqeni weVedeno, Shali futhi edabula emadolobheni.
  Idolobha laseGrozny ngokwalo lahlala livinjezelwe ngokuphelele kwaze kwaba nguMeyi. NgoMeyi, iStalingrad ekugcineni yawa. Cishe awekho amanxiwa asele edolobha nezindawo ezingaphansi kwalo, kanye nemboni yamathangi.
  Umfelandawonye wamaJalimane nawo wawuphelelwa ngamandla, kodwa iFuhrer yayifuna ukunqoba. NgoJanuwari, ukuhlolwa kokuqala okuphumelelayo kwe-disc kwenziwa, kufinyelela isivinini esifinyelela isivinini somsindo ezimbili futhi sikhuphukela kumakhilomitha angu-18 ukuphakama. NgoMeyi, i-diskette yase ifinyelele isivinini somsindo ezine futhi yeqela endaweni ephakeme ngamakhilomitha angu-30.
  Kodwa umshini omusha, ngazo zonke izici zawo eziqinile futhi eziyingqayizivele zendiza, ubonakale usengozini yomlilo omncane futhi obizayo. Inkinga yokuba sengozini yasheshe yaxazululwa ngokwethula igeja le-laminar, kodwa lokhu kwandise ukusetshenziswa kukaphethiloli futhi kwanciphisa isikhathi sokundiza kwendiza. Futhi indiza ye-disc ngokwayo, "kwijazi" layo le-laminar, ayikwazanga ukudubula ngempumelelo.
  Kodwa inkathi "yososo endizayo" yayisiqalile. Ngaphezu kwalokho, amaJalimane athola ikhadi eliqinile lecilongo: amathangi esizukulwane esisha sekilasi elithi "E". Bahluke ngesisindo esifanayo ne "Royal Tiger" kanye "ne-Panther", isakhiwo esiminyene kakhulu nesithuthuke kakhulu, i-silhouette ephansi nezikhali zempi eziwugqinsi.
  Ekukhiqizeni ngobuningi nasezinkundleni zempi, i-Panther-2 ne-Tiger-2, bese kuba i-Tiger-3, yenza kahle. Imoto yokugcina, enesakhiwo esiminyene kakhulu kanye ne-turret encane, yayinezikhali eziqinile kanye nenjini enamandla angu-1080. "Igundane" alizange libambe. Kodwa ukuguqulwa kwe- "Panther", "F," kusebenze kahle.
  Ngenxa yokuntuleka kwezakhi ze-alloying, amathangi aseSoviet ayengenazo izikhali eziphezulu kakhulu, futhi kuze kube manje "i-Panther" ikwazi ukubhekana nendima yayo kahle ngisho ne-cannon engu-75 mm. Futhi 120 mm zempi yangaphambili eyehlelayo ivikelwe ngokuthembekile isibhamu 85 mm Soviet T-34-85. Kodwa, mhlawumbe, isibhamu esizimele saseSoviet i-SU-100 saba umphikisi ofanelekayo wezikhali ezithuthukisiwe zePanther. I-T-4 yayisivele ingasebenzi. Futhi emathangini okukhiqiza, i-Panther yaphenduka ilula kakhulu.
  I-tank yokuqala ethuthukisiwe ngokuya ngesakhiwo sayo kwakuyi-tank ye-serial "Lion". I-turret yaleli thangi yahlehliswa emuva, futhi ukudluliselwa, injini kanye ne-gearbox kwakuseyunithi eyodwa ngaphambili. Ngenxa yalokho, i-silhouette yemoto yayiphansi, futhi izikhali ezinamandla ezine-cannon engu-105 mm zaziqhathaniswa ne "Royal Tiger", futhi ingaphambili le-turret lalinamandla nakakhulu.
  Ukuhlehlisa i-turret emuva kwanikeza iBhubesi ithuba elihle lokuthi lapho lihamba ehlathini, umlomo wesibhamu salo esinemibhobho emide awuzange unamathele eziqwini zezihlahla.
  AmaNazi nawo azama amanye amacebo, futhi ahlasela izikhundla zaseSoviet ngezindiza ezinamandla.
  IJapane nayo yazama ukuqhubekela phambili futhi ekugcineni yanqamula iVladivostok ezweni.
  AmaJalimane azama ukufohla eMoscow ngoJuni noJulayi. Kodwa ukuzivikela kwaseSoviet kwaba namandla kakhulu, futhi amaNazi alahlekelwa kakhulu. Ngisho nethangi le-Lev alanele ngokuphelele kulokhu okuhlaselayo, ngokuyinhloko ngenxa yokunganele kwekhava eseceleni.
  Umyalo waseSoviet wawusebenzisa ngokuqhubekayo izinga lesibhamu esingu-100 mm. Kuyacaca ukuthi i-USSR ayinazo izinsiza zokunqoba amathangi esitha ngamathangi afanayo, kodwa izikhali zokulwa nethangi zingasetshenziswa kakhulu.
  I-E-100 kumodeli yasekuqaleni yayinzima kakhulu ngamathani angu-140, futhi izikhali eziseceleni zazingamamilimitha angu-120 (ebunzini lamamilimitha angu-240!), ngisho nange-engeli. Lokhu kwakungasenele. Ayisaphathwa-ke eyokuthi amagundane asalele ngemuva ngendlela yawo.
  Eqinisweni, ithangi le-Lion nezibhamu ezizishayelayo - E-10, E-25 kwakuyizimoto zaseJalimane ezithuthukisiwe, lapho kuhlanganiswe khona injini, ukudluliselwa kanye nebhokisi legiya. Kodwa-ke, amaJalimane akhiqiza imishini eminingi yokusalela emuva. Isibonelo, "Ama-Panthers", "Ama-Tiger", "Ama-Jagdtiger", "Ama-Jagdpanthers" anama-silhouette amade asalela ngemuva ekuthuthukisweni.
  "E"-70 ayiphumelelanga ngokuphelele. Imoto yayifakwe inganono enamandla engu-128-mm kanye nesakhiwo esithuthukisiwe, kodwa ngenxa yesifiso sokugcina umthwalo wokulwa okungenani imizuliswano engama-80 futhi ungadluli amathani angama-70, ukuvikelwa kwezikhali zayo kuqhathaniswe ne "Royal". I-Tiger" - imodeli ka-1944 futhi ayenele ukuphumelela. "I-Tiger" -3 ivikelwe kangcono nakakhulu. Kodwa ku-E-70, injini ene -turbocharger enamandla angu-1200 yamahhashi ihlolwe ngempumelelo , okwavumela ithangi ukuba lifinyelele isivinini samakhilomitha angu-60 ngehora emgwaqeni omkhulu.
  Kunoma yikuphi, amathangi aseJalimane alahlekelwa kakhulu, njengoba kwenza amasosha ahamba ngezinyawo. Kokubili izigaba zakwamanye amazwe namasathelayithi e-Third Reich alahlekelwe kakhulu.
  Maphakathi no-Agasti, amaJalimane ayesethuthuke ngamakhilomitha angu-40-50 kuphela phakathi nendawo futhi awakwazanga ukuthola indawo yokusebenza. Futhi ukulahlekelwa kwaba kukhulu. NgoSeptemba, amaNazi aqala ukuhlasela okusha eningizimu ... Enyangeni nengxenye yempi enzima, isitha sadabula oLwandle lweCaspian, sanqamula iCaucasus ngomhlaba.
  Kodwa umyalo wamaSoviet wakwazi ukusungula izimpahla olwandle, nakuba ngezindleko zomonakalo omkhulu. NgoNovemba, iFritz, ngezindleko zomzamo omkhulu kanye nomonakalo omkhulu, yafinyelela umfula iVolga. Ngo-December umugqa wokuqala uzinzile. Igebe phakathi kwemingcele yeCaucasus kanye nesifunda esikhulu saseSoviet lakhula. Ngaphezu kwalokho, amaJapane akwazi ukunqamula iVladivostok, ebeka idolobha laseSoviet ngaphansi kokuvinjezelwa.
  Naphezu kokuvinjelwa, uMurmansk wakwazi ukubambelela ngokuqinile kuze kube nguDisemba 1945. Kodwa namanje wawa...
  Ngo-1946, ukulwa kwaqhubeka ... Isikhundla seSoviet Army Group eCaucasus saba nzima kakhulu. Banqanyulwa yizwe, futhi kukhona usongo lokulahlekelwa kokugcina kweBaku.
  U-Stalin wezwa enovalo olukhulu nokukhathala ngokomzimba. Kwaqubuka impi eshubile ngaseTikhvin. Kube nomzamo wokusindisa iLeningrad ezungezwe. Edolobheni ngokwalo, ukudla kwashiywa isikhathi esingaphansi kwezinyanga eziyisithupha futhi amakhadi okudla aphinde anqanyulwa.
  Ekuqaleni, amasosha aseSoviet agqekeza umugqa ongaphambili, kodwa isitha, esinenani eliphakeme lamathangi, sakwazi ukuhlasela futhi sanqamula ingxenye yamasosha aseSoviet. February wadlula ezimpini ezinonya kokubili enyakatho naseningizimu, lapho amasosha aseSoviet avivinya khona isitha futhi ezama ukuphinde athathe iStalingrad. Futhi lokhu kwakamuva kwaba yimpumelelo ngokwengxenye. Amathangi aseSoviet aqhuma edolobheni, kodwa, ngeshwa, akakwazanga ukuxosha amaNazi lapho.
  Kodwa iMpi yesithathu yaseStalingrad yaqala. Amasosha aseSoviet nawo athola impumelelo enkulu eduze naseVoronezh. Kodwa ngisho nalapho, i-Fritz, isebenzisa inani elikhulu lamayunithi amathangi kanye nokuphakama kwabo kwezobuchwepheshe, yakwazi ukubuyisela isimo. NgoMashi, izindiza ezinophephela emhlane ezimise okwediski kanye namadiski aqala ukubamba iqhaza ezimpini ngezinga elikhulu. AmaJalimane enza ukuthuthukiswa okuningana kumasoso endizayo futhi akwazi ukuqalisa ukuhlasela kwemicibisholo ezindaweni zaseSoviet nawo. Kodwa ngokusebenza, indiza ye-disc ayizange ihlangabezane nokulindelwe njengesikhali esiyisimangaliso.
  Njengoba nje umcibisholo ocitshwayo we-von Braun ubonakale ubiza kakhulu futhi unokunemba okuphansi ukuze usetshenziswe ngokuqhubekayo empini ukuze uziphendulele.
  Kodwa amaJalimane athola amabhomu ejet angenamsila akwazi ukuthwala amathani ayishumi ezimpahla futhi endizayo ibanga elingamakhilomitha ayizinkulungwane eziyi-16 (!).
  Ngeshwa, izindiza zezindiza zaseSoviet zazisasele ngemuva, futhi isitha sasiphethe umoya cishe ngokuphelele. Kunoma ikuphi, indiza eshayelwa ngophephela, empeleni, ayikwazi ukudlula indiza eyindiza ngezici zokundiza. Futhi ukuthuthukiswa kwethu siqu kwase kwephuze kakhulu. Futhi uguquko olusuka endizeni olushayelwa ngophephela luye endizeni eyijethi lubuhlungu kakhulu.
  Futhi abashayeli bezindiza kudingeka baqeqeshwe kabusha, imigudu yezindiza kudingeka inwetshwe, futhi kulungiswe uhlobo olukhethekile lukaphethiloli. Hhayi-ke, izinjini ngokwazo zisahlolwa futhi zisalungiswa!
  AmaJalimane azithola ephazanyiswa yi-Stalingrad ... Ngokudabukisayo, i-Third Reich kanye nomfelandawonye wonke wawuphelelwa umusi, futhi i-Red Army yayifana nenyoni yasePhoenix. Kokubili u-April noMeyi badlula ezimpini ezinonya eduze kwaseStalingrad. Futhi nangoJuni, iRed Army yayisazama ukuqhubekela phambili, icindezela isitha. Kodwa ngo-July, naphezu kokushisa, amaNazi asahamba ogwini loLwandle lweCaspian elibangise eBaku. Intuthuko yayihamba kancane kakhulu. Ngokwesilinganiso amakhilomitha angu-1.5 ngosuku. I-Dagestan yaphindela emuva... Amasosha aseSoviet achoboza iFritz kanye nabalingani bayo kuwo wonke ama-azimuth.
  Bashaya isitha phakathi nendawo nasenyakatho. Babengavunyelwe ukusondela e-Arkhangelsk... Kodwa ngoSepthemba ijubane lokuthuthuka kwamaJalimane eCaucasus lakhula ngesivinini. Amandla eqembu laseCaucasus ancipha kakhulu, futhi ulwandle lwezokuthutha oluyishumi lwafika ngaphansi kwezimo zokuphakama komoya wesitha emoyeni okungenani ezimbili noma ezintathu. Ekupheleni kuka-Okthoba, ama-fascists angena e-Azerbaijan. Futhi ngoNovemba badlulela eBaku. Futhi ekuqaleni kukaDisemba, amaKraut ahlangana namaTurkey eGeorgia...
  Ngisho nangaphambi kuka-March kwakunezimpi eCaucasus, futhi i-Yerevan ngokuvamile yaqhubeka kwaze kwaba ngoJuni 1947.
  Ubusika bonke, i-Red Army yazama ngokungakhathali ukuqhubekela phambili. Bawushaya kabi umfelandawonye. Nakuba amaJapane agcina ethathe iVladivostok ngo-April, lokhu kwavumela kuphela i-USSR ukuthi ikwazi ukuwela i-Amur.
  Nakuba i-Red Army ingazange izuze impumelelo ebonakalayo ngokuhlaselwa kwayo ebusika nango-March, yafundisa isifundo esifanelekile kulo mfelandawonye. Emazweni aseJalimane asebenzisa i-satellite, isimo saba sibi nakakhulu. Izinsiza zabantu zaqedwa futhi nokulahlekelwa kube kukhulu. Umthwalo wezomnotho wawungabekezeleleki ngokuphelele. Ngisho impumelelo emiqhudelwaneni yayijabulisa indoda yaseYurophu emgwaqweni kancane kancane. Isifiso sokuthula sakhula futhi saba namandla.
  Kodwa uHitler ngenkani wayefuna ukuqeda i-USSR. Nakuba izibalo zokuthi i-Red Army izolahlekelwa ukusebenza kwayo kokulwa ngemva kokulahlekelwa kwe-Baku ayizange igcwaliseke. Ngo-1946, i-USSR yakhiqiza inombolo erekhodiwe yezikhali: izindiza ezingaba yizinkulungwane ezingu-60 namathangi ayizinkulungwane ezingu-40 nezibhamu ezizimele, izibhamu eziyizinkulungwane ezingu-250 nezinsimbi. Yebo, izindiza zaseSoviet ikakhulukazi i-Yak-9 fighter, indiza yokuhlasela i-IL-2, esakhiqizwa. I-Yak-3 ne-LA-7 yakhiqizwa ngamanani amancane. Kusakhiqizwa i-PE-2 ne-TU-3. Yebo, ukuhamba kwezindiza kungabhekwa njengokungasasebenzi ngokumelene nezilo zezindiza eziyizitha, kodwa akunjalo. Njenge-T-34-85, IS-3 ne-SU-100, ezinye izimoto zincane.
  Futhi ngo-1947, i-T-54 yaqala ukungena enkonzweni, okwakufanele iqede ukuphakama kwekhwalithi yobuchwepheshe baseJalimane. Yiqiniso, i-T-54, enesisindo samathani angu-36, yayingeke ibe namandla kunawo wonke amathangi esitha, kodwa yayikwazi ukuncintisana kalula ne-Panthers ne-Tigers.
  Ithangi eliyinhloko laseJalimane kwakuyi-E-50, ebizwa ngokuthi iBhubesi-3. Imoto ifana neBhubesi, kodwa inenjini enamandla angu-1200 amahhashi kanye nezikhali eziwugqinsi. Isisindo samathani angama-75, ubukhulu bezikhali zaseceleni zethangi laseJalimane lenyuka laya ku-140 mm, futhi ngaphambili lalingu-240 mm ngesibhamu esingu-105 mm kanye nobude bomphongolo obuyi-100 el. Imoto entsha yaseJalimane kufanele ibe eyinhloko. Iphakeme kuneyaseSoviet ngezikhali nezikhali, kodwa isinda ngokuphindwe kabili.
  Kodwa-ke, i-T-54 isanda kuqala ukungena ekukhiqizeni.
  Kodwa ihlobo lika-1947 lalishisa nakakhulu. AmaJalimane azama ukuhlasela iMoscow futhi. Baphinde bagqekeze eSaratov. Impi idonsa kuze kube sekupheleni kwekwindla. I-Fritz isakwazi ukuthatha uSaratov. Kodwa endaweni yaseMoscow, bakwazi ukuqhubekela phambili amakhilomitha angamashumi ayisithupha kuya kwamashumi ayisikhombisa. Kokubili i-Rzhev ne-Vyazma, nakuba yokugcina yayizungezwe ingxenye, yahlala ne-USSR.
  IMoscow ayizange inqotshwe, futhi amaNazi kanye nomfelandawonye wawo ononya kufanele babhekane nobusika emiseleni. Kulokhu, umyalo wamaSoviet usindisa abantu futhi uqongelela amandla. Ikakhulukazi, ithangi T-54. Futhi ngoDisemba 31, 1947, i-MIG-15 ihlolwe ngempumelelo, okufanele iqede ukuzimela kweJalimane kundiza ye-jet emoyeni.
  Yiqiniso, ngo-February 1948, iLeningrad yawa ngemva kokuvinjezelwa iminyaka eminingi. Igalelo elinzima kakhulu ekuhloniphekeni kwamandla eSoviet.
  Isikhundla se-USSR ngoMeyi 1948 saphelelwa ithemba. AmaJalimane kanye nomfelandawonye wabo balawula iCaucasus, bese kuthi iVolga iye eSaratov, kanye neTambov neVoronezh. Khona-ke empumalanga Orel, cishe eduze Tula, bese Vyazma futhi eduze Rzhev uqobo, kuze Arkhangelsk.
  Nokho, yini enye engenziwa esimweni esinjalo? Futhi, amaJapane alawula yonke i-Primorye eduze nomfula i-Amur futhi athumba okuwukuphela komngane wawo: iMongolia.
  Futhi phakathi neminyaka eyisikhombisa yempi, amazwe alahlekile lapho okungenani isigamu sabantu base-USSR sasihlala ngaphambi kokuthatha indawo, futhi mhlawumbe ngaphezulu. Phakathi neminyaka eyisikhombisa yempi, i-Red Army yalahlekelwa okungenani amasosha nezikhulu eziyizigidi ezingamashumi amabili. Ingasabalali labo abalimele noma abakhubazekile. Singabala ukulahlekelwa okukhulu okuvela ekuqhunyisweni kwamabhomu okukhulu, ukuqhunyiswa kwamabhomu kanye nendlala.
  Ngisho nokucabangela imindeni ekhishiwe, uStalin wayengenalo izisebenzi ezingaphezu kwezigidi eziyikhulu ngaphansi kokulawula kwakhe, mhlawumbe ngaphansi. Kulaba, ingxenye ngayinye yesihlanu ibuthelwa empini. Cishe amasosha ahlukene ayizigidi ezingamashumi amabili. Izingane ezisukela eminyakeni emihlanu, abahola impesheni, nabakhubazekile beqembu lokuqala nelesibili bavunyelwe ukusebenzisa le mishini.
  Izwe ligqugquzelwe ngokwedlulele. Ukukhiqizwa kwezikhali ngo-1947 kwehle kancane kuphela ... Ngakho-ke kusesekuseni kakhulu ukuqeda izwe lamaSoviet!
  U-Stalin ngokwakhe, noma kunjalo, akazange acabange kanjalo. Futhi uHitler wayefuna ukubeka ukucindezela eRussia - ukuthola konke ngesikhathi esisodwa! Ngakho kwakungekho nhlobo ukuvumelana.
  Ehlobo, amaJalimane aqala ukuhlasela okusha eMoscow. Babesenethemba lokuthi bangayiphula inhloko-dolobha futhi baqede i-USSR. Kusukela e-Red Army, iMoscow yayimbozwe amasosha angaphezu kwezigidi ezintathu namasosha. Babehlome ngamathangi ayizinkulungwane eziyishumi nambili kanye nezibhamu ezizishayelayo. Yiqiniso, kukhona kuphela amakhulu amahlanu T-54s, ikakhulukazi T-34-85 kanye SU-100s walwa. I-IS-3 yayisivele inqanyuliwe ngalesi sikhathi. Ambalwa kakhulu amathangi e-IS-4 akhiqizwa ngenxa yokungathembeki kobuchwepheshe bale mastodon. Kwakhiqizwa amathangi ayisithupha e-IS-7, kodwa le moto ayizange ingene ekukhiqizeni okuningi. Nakuba, mhlawumbe ngeze. Ingangena ku-240 mm yezikhali ze-75 ton Lev-3 nenganono yayo engu-130 mm. Yiqiniso, amaJalimane ayenethangi elithuthukisiwe, i-Royal Lion, enesisindo esingamathani angu-100 ngenjini ye-horsepower engu-1800, ne-128 mm enesibhamu eside kakhulu esinesibhamu sokuqala se-projectile esingamamitha angu-1260 ngomzuzwana.
  Kodwa uStalin ngandlela-thile walahlekelwa isithakazelo kumishini esindayo, futhi wakhetha: okungcono kakhulu, kuncane, kodwa okukude.
  Kodwa amaqhawe amane: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda akazange acabange kanjalo. Futhi basanda kuthola ithangi le-IS-7 ngaphansi kokulawula kwabo. Ngaphezu kwalokho, futhi ngenombolo yesikhombisa. Ngakho abane bayenza le moto ngezindleko zabo. Amantombazane athole izinsimbi zegolide eSiberia futhi anikela ngazo esikhwameni soMnyango Wezokuvikela. Futhi manje babefuna ukudubula besuka kulo mshini omangalisayo ngokwabo.
  Futhi usuku olubalulekile lwangoJune 22, 1948 lwalusondela. Amasosha kaHitler ayevele ehola abantu, ezama ukudlula futhi azungeze idolobha laseSoviet iRzhev.
  Futhi amadodakazi amane onkulunkulu baseRussia demiurge, njengenjwayelo, anquma ukungenelela ngesikhathi esibucayi eRussia! Bahlala belondoloza i-Motherland yabo - i-Rus' - ngesikhathi nasendaweni efanele!
  
  
  
  
  UMA BASIKHO ISITAPELI SESIZINI
  Ngokuvamile, ngokuxakile, ezindaweni eziningi ezifanayo inkambo yeMpi Yezwe Yesibili kanye neMpi Enkulu Yokulwela Izwe yayiyimbi kakhulu eRussia kuneqiniso. Mhlawumbe kungenxa yokuthi umbuso wobuFascist owawulawula iYurophu wawunamandla amakhulu kunalokho owawukuqaphela. Inhlanganisela yobushiqela obunonya kanye nezakhi zemakethe zomnotho isebenza kangcono kunonxiwankulu obukhululekile baseNtshonalanga kanye nemodeli ye-Stalinist emaphakathi, esemthethweni. Ngenhlanhla, ngenxa yezizathu eziningana, kokubili inhloso kanye subjective. Ngenxa yenhlanhla enkulu, amaNazi awakwazanga ukusebenzisa amacilongo awo.
  Zingaki izinhloli zaseJalimane ezahluleka ngenxa nje yokuthi amaJalimane ayesebenzisa insimbi engagqwali emibhalweni, kanti amaRussia ayesebenzisa insimbi elula? Futhi into encane kangaka yaba nomthelela kanjani ekuqhubekeni kwempi?
  Kunoma yikuphi, kwakukhona indawo yonke efanayo, lapho kakade ngo-Okthoba 1941, isikhulu sezobunhloli esicophelela kakhulu sathola leli qiniso ngephutha. Amadokhumenti angempela aseSoviet kanye namaJalimane angamanga amanzi futhi ... Emibhalweni yaseSoviet, isiqeshana sephepha sigqwalile futhi lokhu kuyabonakala, kodwa kumaJalimane akuwona.
  Lokhu kuyinto encane, kodwa ithonya layo phakathi neMpi Yezwe Elikhulu labonakala libaluleke kakhulu.
  Ngemva kokugwema ukwehluleka futhi esebenza ngaphansi kokulawula ama-ejenti German, bathola ubufakazi obubalulekile amalungiselelo amasosha aseSoviet of an offensive eduze Stalingrad. Ekholisa kangangokuthi u-Adolf Hitler onenkani wavumelana nalokhu futhi wakhipha umyalo wokuba kuhlanganiswe amasosha amaNazi ayemiswe eVolga. Futhi lokho kwakubalulekile.
  Uma ngesikhathi sokusebenza kwe-Rzhev- Sychov , i-Red Army, enegunya eliphindwe kabili njenge-Wehrmacht, ayikwazanga ukufohla ukuzivikela kwamaJalimane, khona-ke eStalingrad ibhalansi yamabutho yayingcono kumaNazi.
  Futhi isimo sezulu sango-November 19, 1942 asizange sikwazi ukwenza imisebenzi ehlaselayo. Izindiza, ikakhulukazi izindiza ezihlaselayo, azikwazanga ukusuka, futhi ukuqhuma kwamabhomu kwaba nomthelela olinganiselwe kakhulu ezivikelweni ezithuthukisiwe zesitha. Amasosha aseSoviet, lapho eqhubeke nokuhlasela, aboshwa. Ngisho nokuthunyelwa kwamasosha amathangi akukwazanga ukugqabula imbobo ekuzivikeleni kukaHitler.
  Kwaqubuka impi eshubile ngaseRzhev-Sychov. Baqhubeka ngoNcibijane. Kungaleso sikhathi kuphela, ngemva kokulahlekelwa okukhulu, lapho amasosha aseSoviet amisa khona ukuhlasela kwawo nhlangothi zombili. UHitler wabamba iVolga, kodwa amaJalimane aqala ukushaywa e-Afrika. UChurchill wabiza ukuhlasela kukaMontgomery eGibhithe: ukuphela kwesiqalo. Uveze nokuthi manje abalingani bazowina kuphela.
  Ngempela, uRommel, naphezu kokudluliselwa okuqhubekayo kwamabutho amakhulu e-Afrika, wayeneshwa futhi ibutho lakhe lahlukunyezwa ngemva kokunqotshwa. Ukuze kuqinisekiswe ukuqhutshwa kwempi ezinhlangothini ezimbili, uMbuso Wesithathu kwadingeka umemezele umhlangano usuphelele ngo-February 1943.
  Ngaphezu kwalokho, izinjongo eziyinhloko ze-Operation Blau azifinyelelwanga. Nokho, ebusika 1942-1943 Wehrmacht, ngokungafani nomlando wangempela, wakwazi ukugwema ukunqotshwa okungathi sína empumalanga. Ekupheleni kukaJanuwari, amasosha aseSoviet aqala kabusha ukuhlasela kwawo phakathi nendawo: umsebenzi wesithathu we-Rzhev-Sychov eduze kwaseStalingrad. Kodwa akukona isibindi sokubhoboza isitha esihlezi esivikelweni esiqinile. Izimpi manje zase zisikhumbuza iMpi Yezwe Yokuqala. Ukulibala, isikhundla. Lapho lowo ohlasele walahlekelwa ngaphezu kwalowo owayevikela.
  I-Operation Iskra yokukhulula iLeningrad yahlehliswa. U-Stalin wayefuna ukunqamula unqenqema lwe-Rzhev ngokushesha ngangokunokwenzeka futhi anqobe isitha eStalingrad. AmaJalimane, ekhumbula izifundo zobusika obudlule, azivikela ngenkuthalo. Futhi kuze kube manje bakwazile ukuxosha ukuhlasela kwamasosha aseSoviet. Njengoba kwenzeka, lapho ama-Krauts eselungile, akulula ukubhoboza ukuzivikela kwawo. Futhi izinga lamabutho ahlomile aseJalimane lisengcono kakhulu.
  Ukuhlasela kweSoviet kwaqhubeka kwaze kwaba sekupheleni kukaFebhuwari, kodwa akuzange kuphumelele.
  Ekuqaleni kuka-March, umyalo waseSoviet wazama ukucasula endaweni yaseVoronezh. Ngemva kwempumelelo yokuqala, i-Red Army yaba ngaphansi kokuhlaselwa I-Mainstein . Amabutho amakhulu aseSoviet azungezwe futhi aphoqeleka ukuba alwe indlela yawo ebuyela emuva. Ukulahlekelwa, ikakhulukazi kwezobuchwepheshe, kwaba kukhulu, futhi amaJalimane kanye nabalingani bawo bakwazi ukuthola indawo kulokhu futhi bathumba ngokuphelele iVoronezh namadlelo ayo.
  Ngesikhathi sokuhlasela kwe-Mainstein, "ama-Panthers" kanye "nama-Tigers" abambe iqhaza empini okokuqala ngqa. Amathangi amasha ngokwengxenye afeze lokho ayekulindele. Lapho zisetshenziswa ngendlela efanele, zaziphakeme kunezimoto zaseSoviet empini ezayo.
  Kwaqala ukuncibilika kwasentwasahlobo nokuzola kwabusa ngasempumalanga. Kwaqubuka impi eshubile eTunisia.
  I-Fuhrer yazama ukugcina i-bridgehead e-Afrika nganoma yiziphi izindleko. Ukuze afeze lokhu, amaNazi aze anquma ukuthatha isinyathelo esasingakaze sibonwe ngaphambili. Banikeza uFranco i-ultimatum: noma uvumela amasosha aseJalimane adlulele eGibraltar, noma ugumbuqelwe, njengohulumeni waseVichy. The Generalissimo got izinyawo ezibandayo futhi wavuma. Ngesikhathi esifanayo, waphendukela kuhulumeni waseBrithani nase-United States ngesicelo esikhala izinyembezi: ukuba amemezele impi eSpain, ngoba lokhu akuzange kwenzeke ngokuvumelana nentando yakhe!
  Ngo-April 15, 1943, amaJalimane aqala ukuhlasela eGibraltar, ejikijela amaTiger namaPanthers akamuva. Inqaba yawela ngaphansi kokuhlaselwa kwamakhulu amathangi ezinsukwini ezimbili. Ukuhlasela kwakuyalelwa nguPawuli, okhunjulwa ngasempumalanga. Kuyamangaza ukuthi amaJalimane akwazi ukuthumba izindawo zokugcina, izindlu zaseStalingrad kanye nezimboni zaseStalingrad kuphela ngo-April 1, 1943. Ngakho-ke, uPawulu wazivuselela ngokwengxenye futhi wathola isihloko se-field marshal nezinkemba emaqabunga e-oki esiphambanweni se-knight ukuze aqale.
  Ukuthunjwa kweGibraltar kuvimbe amaNgisi namaMelika ukufinyelela ukusuka entshonalanga kuya eMedithera. Ngaphandle kwalokho, amaNazi ngokwawo akwazi ukuhlasela iMorocco ebangeni elifushane, ephambukisa ingxenye yamabutho ahlangene eTunisia.
  Ukucindezela kwebhuloho laseTunisia kwaba buthaka, futhi uRommel waphinde wadluliselwa. UHitler wanquma ukumisa ukusebenza kwezempi eMpumalanga okwamanje futhi azame ukulawula uLwandle iMedithera.
  Umyalo wamaSoviet nawo waqala ukunamathela kumaqhinga wokulinda nokubona. Yilokhu uStalin akwenza emlandweni wangempela, futhi yilokhu anquma ukukwenza manje. Onxiwankulu mabayophe iziwula ngokwabo. Bayeke bashayane, siqoqe amandla ethu futhi sishaye lapho sebephelile ngokuphelele.
  AmaJalimane ayesabambe inyakatho yeTunisia, futhi amasosha ngaphansi komyalo we -Field Marshal Paulus entsha ayeqhubekela phambili eCasablanca. AmaMelika abhekana namaTigers namaPanthers. Kwavela ukuthi i-Sherman yabo yayibuthakathaka ngokumelene namathangi anjalo, kanye ne-T-4 yesimanje.
  Futhi uChurchill, ngemva kwezinyanga ezintathu zokungabaza, nokho wamemezela iMpi eSpain. Kodwa-ke, ngalesi sikhathi amaJalimane ayesevele athatha yonke iMorocco futhi ahlasela i-Algeria. Ngakho-ke, lokhu akuzange kumethuse uFranco. NgoJulayi 25, amasosha aseJalimane athumba inhloko-dolobha yase-Algeria futhi ahlula amaBrithani. Impumelelo yenziwe ukuhlasela okuvela e-Rommel, kanye nokunqotshwa kungazelelwe kanye nokufika kwe-Kissilring eMalta.
  I-Eastern Front yayizinzile futhi izolile. U-Stalin, amabutho akhe ayelahlekelwe kakhulu ezimpini ezedlule, wagcwalisa i-Red Army. AmaJalimane nawo akha izigaba ezintsha futhi awadlulisela ngaphesheya kweStrait of Gibraltar aya oLwandle LwaseMedithera.
  Umsebenzi wemikhumbi-ngwenya yaseJalimane waholela eqinisweni lokuthi amathani emikhumbi yaseMelika neyaseBrithani aqala ukwehla. Futhi lokhu akuzange kube nomthelela empumelelweni ezimpini zolwandle olukhulu oluseningizimu eYurophu.
  Isimo esisongelayo eMedithera saholela eqinisweni lokuthi ngo-August 6, uChurchill wanquma ukuhlala eFrance. Kodwa ukuhlinzwa kwenzeka ngaphansi kwezimo zezulu ezingezinhle futhi bekungalungiselelwe kahle.
  Ngo-August 10, u-Rommel no-Paulus bahlangana, bakha i-cauldron empumalanga ye-Algeria. Futhi ngo-Agasti 19, uMainstein, umphathi wezicupho okhohlisayo, wanqamula amasosha ase-Allied ogwini.
  Impumelelo yeFritz yagqugquzelwa wukungathembeki kwabaseMelika, ababecabangela ukufika eFrance ngo-1943 ngaphambi kwesikhathi, kanye nokushoda okukhulu kwemikhumbi yokufika. Zola eMpumalanga Front. Ngaphezu kwalokho, ukukhiqizwa kwezindiza eJalimane kwaphindeka kabili ngo-1943, okudlula izindiza eziyizinkulungwane ezingamashumi amathathu nambili ngonyaka - ngenhlanhla, amaJalimane ayenamandla amaningi kanye nensimu ngaphansi kokulawula kwawo kuneqiniso. Futhi izimoto ezintsha ze-Focke-Wulf ezinezikhali ezinamandla nezikhali, kanye nezinganono ezingamamilimitha angu-30, zenze umonakalo omkhulu ezindizeni ezihlangene.
  Inhlekelele yase-Algeria naseFrance yenza u-August 1943 waba mnyama ngempela kuma-Allies.
  UStalin wayejabule ngisho nangempumelelo enjalo. Kodwa isineke sikaChurchill saphela. EMpumalanga, ngisho nezimpi zasemoyeni zaphela, futhi kwancipha ukusebenza kweqembu. AmaJalimane akha amabutho amasha engeziwe avela ezakhamuzini zangaphambili zaseSoviet futhi aze adala into efana nohulumeni basekhaya abangodoli. Ngakho-ke, ama-brigade ahlukene ama-nationalist endawo avela empumalanga ayevele elwa e-Afrika.
  I-Tsar Boris yaseBulgaria nayo yathumela izigaba zayo ezintathu ezihamba phambili eTunisia, ngokusobala inethemba lokuzitholela amakoloni ezwenikazi elimnyama.
  NgoSepthemba, uRommel wethula ukuhlasela okukhulu eGibhithe. Ukwazile, esebenzisa amandla amaningi kanye nekhwalithi ephezulu, ukuze abambe iTripoli ngesonto ngemuva kwesiginali yokuhlasela.
  AbaseBrithani nabaseMelika bahlulwe ngemuva kokuhlulwa eLibya. Ngaphansi kwalezi zimo, uChurchill wamemezela ukumiswa kwanoma yiziphi izimpahla zosizo e-USSR yamaBolshevik futhi wafuna ukushuba ngokushesha kwezitha. U-Stalin wenza sengathi akazinaki iziphetho. Nakuba, vele, kwenziwa amalungiselelo ezenzo ezicasulayo. Kodwa uKoba wayenobuqili futhi waze wazama nokuhlola amanzi ukuze athole ukuthula okuhlukile. Enye, ekupheleni kukaSeptemba, amaJalimane athatha yonke iLibya, kuhlanganise neTolbuk, aze angena eGibhithe e-Alexandria.
  UPaulus wakwazi ukudlula indawo eyinqaba yaseNgilandi ebaluleke kakhulu futhi waya eningizimu emfuleni iNayile. Eqinisweni, lokhu kwasho inhlekelele eBrithani eGibhithe. Khona-ke amaJalimane ayengaya eSuez Canal futhi aye e-Iraq, bese engekude ne-Baku.
  Ukubambezeleka kwaba yingozi, futhi uStalin wanikeza umyalo wokuphinda uhlasele i-Rzhev, futhi ubuyisele u-Stalingrad, futhi ngesikhathi esifanayo uchoboze isitha eNyakatho Caucasus.
  Okusho ukuthi, ngo-Okthoba, impi yaqala kabusha ngokushesha ngezindlela ezintathu. Futhi ngoNovemba futhi eLeningradsky.
  Nokho, kwakungelula ukubhodloza isitha esasimbe kahle futhi esasinamathangi asindayo e-Panther ne-Tiger. Amasosha aseSoviet abhekana nezivikelo ezijulile. Futhi ekuzivikeleni, amathangi amasha aseJalimane kanye nezibhamu ezizishayelayo zenze kahle.
  Ngakho akuzange kube khona ukuthuthuka okuphawulekayo ngo-Okthoba noNovemba. Ngaphandle kokuthi ukuhlasela kweJalimane kumiswe eSuez Canal. Futhi-ke okwesikhashana... Nokho, uPaulus noRommel baphendulela amabutho abo eSudan. Futhi baqala ukunqoba i-Afrika.
  I-Wehrmacht ayikakulungeli ukuhlasela ebusika.
  Ngaphezu kwalokho, ama-Krauts afaka amathemba amakhulu ku-Panther-2 njengomshini othuthuke kakhulu kanye ne-Tiger-2 ne-Lion.
  Ubusika badlula emizamweni ye-Red Army yokugqekeza izivikelo zamaKrauts. Kodwa akukho lapho kwakungenzeka khona ukuzuza impumelelo enkulu. Ngisho noma kwenzeka okuthile, isitha sasibuyisela isimo ngokuhlasela.
  Futhi isimo sasilokhu siba sibi kakhulu. EBrithani, ngenxa yokunqotshwa kwezempi, kwaphakama inkinga yezombangazwe. Kwaphasiswa ivoti lokungabethembi iKhabhinethi likaChurchill. Kungenzeka kanjani ukuthi uma uPaulus ohlakaniphe ekhiphe i-England eSudan nase-Ethiopia.
  Uhulumeni omusha wanikeza iJalimane ukuthula okuhlukile. Njengoba kunikezwe ukulahlekelwa okukhulu kwe-US okuvela emikhumbi-ngwenya yaseJalimane, uRoosevelt akazange aphikise. Ngaphezu kwalokho, isikhundla sakhe eMelika siye sanyakaziswa. Futhi amaJapane akwazi ukunqoba ezimbalwa ezincane, ehlisa ijubane lokuthuthuka kweMelika. Ngakho-ke, umbono - iqhugwane lethu onqenqemeni linqobile.
  Nokho, uHitler waqala ukubeka phambili izimo ezeqisayo. Khona-ke ukuyekethisa kwaba Amazwe aseFrance naseGibhithe, kanye nalokho okwakungokwe-Italy ngaphambili kwabuyiselwa. ISudan nayo iwela esandleni seThird Reich, kodwa iSuez Canal isetshenziswa ngokuhlanganyela.
  Ngakho, ngemva kokuzinika isandla samahhala eNtshonalanga, uFuhrer waphonsa wonke amandla akhe eMpumalanga. AmaNazi aqala ukuhlasela iMoscow ngoMeyi. Ngenxa yamakoloni amaFulentshi namaNgisi, iLibya isivele inamafutha anele, futhi uHitler wayefuna ukunqoba ngokushesha ngangokunokwenzeka.
  Ngaphezu kwalokho, uTürkiye uphinde wavula ingaphambili lesibili.
  Nokho, Red Army kakade wabonisa isibindi Amazing nobuqhawe ezimpini enhloko-dolobha yaseSoviet. Ngokwesilinganiso, ijubane lokuthuthuka kweJalimane alizange lidlule ikhilomitha elilodwa ngosuku. Ekupheleni kuka-August, amaNazi akwazi ukuqhubekela phambili amakhilomitha ayikhulu nge ububanzi inqubekelaphambili kuka nje kwamakhulu amathathu.
  Basondela eMoscow, kodwa bagijimela emgqeni wokuzivikela weMozhaisk. Lena bekuyimiphumela enesizotha. Ngaphezu kwalokho, amasosha aseSoviet ayehlala ephikisana nesitha. Amathangi amasha aseSoviet T-34-85 kanye ne-IS-2 abambe iqhaza ezimpini. Akunakushiwo ukuthi amaJalimane alahlekelwa ngokuphelele izinzuzo zawo, kodwa i-Red Army ayizange ime, kanye nesayensi!
  Kwavela ama-fighters amasha aseSoviet i-Yak-3 kanye ne-LA-7, ekwazi ukuncintisana nezindiza ze-German propeller. Yiqiniso, isitha sinamakhadi ecilongo anamandla asebenzayo njengembuyiselo. I-ME-262 ne-HE-162 zazingenazo izifaniso emhlabeni. U-Hitler futhi wanquma ukuvimbela ukukhiqizwa nokuthuthukiswa kwamathangi alula kunamathani angamashumi amahlanu. Ngenxa yalokho, i-T-4 ne-Panther yaxoshwa. "Panther" -2 kwaba nesisindo amathani 50.2 futhi isibhamu esinamandla injini 900 amahhashi. I-"Royal Tiger" kanye "neBhubesi" zeqa ngisho nesisindo sezilo esingamathani angama-70. Ngokusho kwesinqumo seqembu, izimoto zaseSoviet azizange zidlule amathani angu-47 ngesisindo.
  Njengoba ayehlulekile ukuthatha eMoscow, amaNazi aphendukela eLeningrad. Babegula ngempela kulomuzi. Ukudubulana okukhulu kwaqala ngoSepthemba. Baphinde bafaka izibhamu eziyi-1000mm kanye namarobhothi anamaphiko.
  UHitler wayala ukuthatha iLeningrad nganoma iyiphi indlela.
  Idolobha likwazile ukuhoxisa ukuhlaselwa kathathu ngoSepthemba nango-Okthoba. Nokho, amaJalimane akwazi ukuqhubekela phambili amakhilomitha ayishumi kuya kwamashumi amabili, futhi wathumba ibhuloho Peterhof. Kwezinye izindawo, amayunithi abo angena edolobheni, okwenza isimo sokusebenza kweqembu sibe sibi. Ngo-November 1944, ngemva kokuba amaNazi ephumelele okhethweni lwasephalamende, iSweden nayo yangenela impi yokulwa ne-USSR.
  Yakhangisa ngenkuthalo isiqubulo esithi: ukuziphindiselela ngokunqotshwa kukaPeter Omkhulu no-Alexander. Izigaba ezintsha zaseSweden zafika ngaphambili futhi, kanye namaFinns, zaqala ukuhlasela idolobha kusukela enyakatho. Futhi amaNazi aphinde aqala ukuhlasela esebenzisa, phakathi kwezinye izinto, i-Sturmtiger kanye ne -Sturmaus enamandla nakakhulu , kanye ne-tank E-100, i-monster yokuqala ye-serial emhlabeni enesisindo esingaphezu kwamathani ayikhulu.
  Naphezu kobuqhawe obukhulu nokuqina kwamasosha namaviyo aseSoviet, kanye nokuhlasela kwe-Novgorod, idolobha alikwazanga ukusindiswa. Kodwa-ke, ikota yokugcina ayizange iwe kuze kube nguJanuwari 27, 1945, ebonisa isibonelo sokuqina okungenamkhawulo. Futhi idolobha ngokwalo lahlala ibhulokhi yonke: izinsuku eziyi-1270! Mhlawumbe ukuvinjwa okude kakhulu kwedolobha ezimpini zanamuhla.
  Nakuba amaJalimane nabalingani bawo balahlekelwa kakhulu, umgomo wafinyelelwa ngokwengxenye. Idolobha lesibili elikhulu nelibaluleke kakhulu laseSoviet lawa, futhi izandla zeqembu lesitha esinamandla kakhulu zakhululwa.
  Ebusika impi yayishubile. AmaJalimane asebenzisa izindiza ze-serial, jet ngamandla awo wonke. I-USSR yayingenawo amandla okulingana ngokumelene nabo. Lokhu kwenza kwaba nzima ukuzuza inzuzo emoyeni. Kunalokho, kwakubusa isitha lapho. Njengalapho amathangi aseJalimane egcina izinzuzo zawo. Futhi baze bawandisa ngokufika kochungechunge "E".
  Uma kuqhathaniswa nama-Tigers nama-Panthers, amathangi e-E-series abe nesakhiwo esiminyene, i-silhouette ephansi, futhi ngenxa yalokho, izikhali zempi ezijiyile kakhulu nge-engeli.
  Impendulo yesayensi yaseSoviet kuze kube manje yayiyi-IS-3 kuphela, isivikelo sesiphongo esinamandla se-turret. I-T-54 yayisathuthukiswa, futhi i-T-44 yayingasenampumelelo.
  Nokho, uHitler washintsha izinhlelo zakhe ngoMeyi 1945. Futhi ezivimbela ekuhlaselweni ngabanye, wenza okucasulayo okuyinhloko eCaucasus. Kwakulula ukulwa lapho. Ngakho ngemva kokuthunjwa kwe-Stalingrad, ukuhlinzeka iqembu lamaSoviet kwaba nzima. Ngaphezu kwalokho, ngo-February, amasosha aseSoviet abangela ukunqotshwa okuqinile kwe-Ottoman eTranscaucasia, okwaphoqa amaTurkey ukuba abaleke eYerevan futhi akhulule isifunda saseKars.
  AmaJalimane agqekeza izivikelo futhi, edlula iVolga, afinyelela oLwandle lweCaspian. UGrozny wawa ngoJuni 15, ngemuva kokulwa ngenkani, eSukhumi ngoJuni 23, eZugdidi ngomhla zingama-29 enyangeni efanayo. UTbilisi wathathwa ekupheleni kukaJulayi kanye noKutaisi. Ngo-August, amanqe obuFascist ekugcineni athumba iDagestan, kanye nePoti, futhi afika e-Armenia esuka enyakatho. NgoSepthemba bahlangana namaTurkey, futhi kwaqala ukuhlasela kweBaku. Idolobha eliyisihluthulelo laqhubeka kwaze kwaba u-November 6, 1945. Ezinye izimpi ezintabeni, ikakhulukazi eYerevan, zaqhubeka kwaze kwaba sekupheleni kuka-December.
  Kuphinde kwaba nezimpi ezishubile phakathi nendawo. AmaJalimane akwazi ukusondela eduze kweTula ngisho nokuthatha iKalinin, kodwa amiswa. Kodwa-ke, umugqa ongaphambili ususondele, futhi sekusele amakhilomitha angaphezu kwamashumi ayisishiyagalombili ukusuka enhlokodolobha.
  Unyaka ka-1946 waqala ngobusika obushisayo. Umyalo wamaSoviet, ufuna ukuvimbela ukuhlasela kwamaJalimane, wagijimela esitheni.
  Maye, inzuzo yesitha emoyeni yanda kuphela. Izindiza ze-Luftwaffe jet, ngeshwa, bezilokhu zithuthukiswa. Ukuguqulwa okusha kwe-ME-262 sekuvele, okuhlanganisa nesivinini esikhulu. Futhi i-jet fighter eqinile i-TA-183, ethuthuke kakhulu enamaphiko ashanele i-HE-262, kanye nobuciko bangempela bobunjiniyela bezindiza i-ME-1010 enamaphiko ashanelwe alawulwayo.
  Futhi i-fighter eyinhloko ye-USSR yahlala i-Yak-9. Imoto yayiyintsha, kodwa manje ayisasebenzi.
  Kodwa iLuftwaffe nayo ineYu-287, kanti i-Yu-387, TA-400, TA-500 jet bomber isivele. Futhi izindiza zokuhlasela ziyi-jet. Futhi i-HE-377 iyasebenza futhi i-HE-477 nayo iyasebenza futhi inezinjongo eziningi.
  Futhi uchungechunge lwe-E-70 elinamathangi anesisindo esilingana ne-"Royal Tiger", kodwa ngokuvikelwa okunamandla kakhulu.
  Futhi ubuciko bangempela kwakuyithangi le-pyramidal eliboniswe ngensimbi ngosuku lokuzalwa lukaFuhrer ngo-April 20, 1946. UHitler ngokwakhe wamnika igama elithi "Imperial Lion".
  Imoto yayimise okwephiramidi emide, eyisicaba, enamarola amancane amboze yonke indawo engaphansi ethangini. Ngakho, yayingenalo ithreyi, okwakhulisa kakhulu ikhono lokunqamula izwe. Ngaphezu kwalokho, ithangi lalingenalo uphahla, futhi izikhali zalo ezivela kuwo wonke ama-engeli zine-angle ephezulu yokuthambekela okunengqondo. Isisindo samathani angama-99, imoto yayihlome ngesibhamu esilwa nendiza esingu-128 mm esinomphongolo ongu-100 EL ubude, sinenjini engu-1800 yamahhashi, nezikhali zangaphambili ezingama-300 mm. Ngaphezu kwalokho, ama-slabs asema-engeli amakhulu okuthambekela okunengqondo, engxenyeni yokuqala engaphambili namamilimitha angu-250 engxenyeni yesibili ethambekele. Ngakho-ke, kwaba ithangi elinamandla kunawo wonke emhlabeni, elingangeneki kuwo wonke amaphuzu okudubula nalapho lihlaselwa ngamabhomu avela phezulu.
  I-Fuhrer ngokushesha yayala ukuthi ifakwe ekukhiqizeni ngokushesha ngangokunokwenzeka futhi ngesikhathi esifanayo ukudala ukuguqulwa kokuhlasela nge-Howitzer kanye nomjikijeli webhomu.
  Ngakho amaNazi aqoqana, kwadingeka aphihlizwe. Kodwa, ngeshwa, kwabanjwa isitha esinenkani nesiqinile ngokobuchwepheshe. Futhi ekupheleni kukaMeyi, ngokwesiko, lapho imigwaqo isomile, kwaqala ukuhlasela.
  I-Fritz yazama ukudlula eMoscow naseTula. Izimpi zazishubile nobukhulu obungakaze bubonwe. Kodwa amasosha aseSoviet ayekufanelekele ukubizwa ngokuthi awanakunqotshwa. Ezinyangeni ezintathu zezimpi eziqhubekayo, amaNazi akwazi kuphela ukuzungeza iTula futhi afike eKashina futhi asondele eMoscow esuka enyakatho, enqamula kancane ukuxhumana. Impi yayisivele iqhubeka emigwaqweni yedolobha ngokwalo.
  U-Stalin washiya inhloko-dolobha futhi wathuthela eKuibyshev. Kodwa amaNazi aqala ukuhlasela eSaratov ngoJulayi. Leli dolobha lawa ngo-Agasti 8. Njengoba uKuibyshev manje esezithole esesondele ngendlela eyingozi ngaphambili, lowoMkhuzi Omkhulu wathuthela indlunkulu yakhe eSverdlovsk. Ukulwa eMoscow kwaqhubeka kwaze kwaba ngo-September. Ngomhla ka-18, uKashira wawa. Ekuqaleni kuka-Okthoba, inhloko-dolobha ye-USSR yayicishe izungezwe, futhi ngo-29, ngemva kokulwa nenkani, uKuibyshev naye wawa. Ngaphezu kwalokho, amaJalimane athumba Guryev futhi Uralsk.
  UNovemba wawugcwele ukulwa okubi. Ngomhla ziyisi-7 kuNovemba, abakwaKrauts bafohla baya e-Kremlin, kodwa baphindiselwa emuva ukuhlasela okunamandla. Futhi phakathi nale mpi wafa umkhuzi oyibamba eMoscow Marshal Rokossovsky!
  Futhi umshayeli odumile waseSoviet u-Kozhedub wadubula indiza yaseJalimane yekhulu, waba ngumuntu wokuqala waseSoviet ukuklonyeliswa ngesihloko esithi Hero of the USSR izikhathi ezine. Futhi futhi ngoNovemba 7, 1946.
  NgoDisemba 4, indandatho yokuvinjelwa ezungeze iMoscow yagcina ivaliwe. Kodwa inhloko-dolobha nezinsalela zebutho layo lamaqhawe kwalwa kwaze kwaba uKhisimusi Wobu-Orthodox ngo-January 7, 1947.
  Ukuhlaselwa kwenhloko-dolobha kwakuholwa nguMainstein. Ngalokhu waklonyeliswa ngendondo yesibili ye-Grand Cross of the Iron Cross ngemva kukaHermann Goering.
  Kodwa impi ayikapheli. U-Stalin waseSverdlovsk wathembisa ukuqhubeka nokulwa. AmaJalimane nawo ayekhathele kakhulu. Eningizimu, amabutho abo asondela ePenza nase-Ulyanovsk futhi ayeka. Ngo-March, amaSoviet aqala ukuhlasela. Kodwa ngo-April basaphoqeleka ukuba bahambe eRyazan. Futhi ngoMeyi, amaNazi azungeza idolobha laseGorky, futhi afohla eKazan esuka eningizimu. NgoJuni, amaKrauts athumba i-Orenburg futhi asondela e-Ufa. Ukumelana ne-Red Army kwaba buthaka, kwawa isimilo futhi kwaqala ukuhlukana kwabantu abaningi. Nokho, bebelokhu bekhona, kodwa ngemva kokuwa kwenhloko-dolobha baqina izikhathi eziningi. Akekho owayenesifiso sokufela uStalin. Kodwa abantu balwa ne-fascism yezwe labo.
  Igunya likahulumeni waseSoviet lawa. NgoJulayi, amaJalimane agqekeza eSverdlovsk. U-Stalin nethimba lakhe bathuthela eNovosibirsk. E-Urals, ukulwa kwaqhubeka kwaze kwaba ngu-August ... AmaJalimane avinjelwa ukwelula kwezokuxhumana kanye nezenzo ezisebenzayo zama-partisans. Kodwa enye impi isivele ilahlekelwe incazelo yayo.
  Nokho, uStalin wayesanethemba lokuthile. AmaJalimane agqekeza eTobolsk ngoSepthemba. Kodwa babambezeleka ngenxa yezimvula ezinkulu zasekwindla. Ukusondela kobusika kwamisa ukuhlasela eSiberia, kodwa amaNazi akwazi ukuthumba yonke i-Asia Ephakathi. Ebusika abazange balokothe ukuya eNovosibirsk. Kodwa uStalin naye wayengaphilile, futhi wathuthela eVladivostok efudumele.
  Kwafika unyaka ka-1948. AmaNazi kakade ayesehlome ngamadiski. Ngaphezu kwalokho, kwavela amathangi aminyene anezinjini ze-turbojet. Eqinisweni, ngemva kokufudumala, okusele nje ukuba bamashe ngokunqoba futhi badle amadolobha.
  Kodwa u-Beria wafaka ubuthi kuStalin owayesevele egula kakhulu futhi wanikela nge-Third Reich, ngaphansi kokulondolozwa kwamandla aseSoviet eSiberia.
  UHitler, owayekhathele kakhulu impi ngokwakhe, wacishe wavuma, kodwa okokuqala, wathumba iNovosibirsk ngoMeyi 1948. Futhi ukuzinikela kwasayinwa ngoJuni 22, 1948, ngosuku olungokomfanekiso - iminyaka eyisikhombisa kusukela ngesikhathi sokuhlasela kwe-USSR. Yaphela kanjalo-ke iMpi Yezwe Yesibili. I-United States yanqoba iJapane emuva ngo-1945 futhi yahlola ibhomu le-athomu. Ngakho i-Fuhrer ayinalo ibhizinisi lokuya phesheya kwezilwandle.
  Nokho, uBeria akazange abuse isikhathi eside. I-Soviet ace edume kakhulu, i-air marshal kanye neqhawe lezikhathi eziyisikhombisa ze-USSR Kozhedub, uzokwazi ukwenza ukuketulwa kwezempi nokuketula usihlalo ongathandwayo weKomidi Lezokuvikela Lombuso. UBeria kanye nedlanzana labehamba nabo badutshulwa. KuMbuso Wesithathu ngokwawo, ngo-March 1953, abashisekeli bezwe bamqeda uHitler. Futhi uGoering washona ngenxa yokusebenzisa kabi izidakamizwa ngaphambi kwalokho, kwathi u-Himmler wadutshulwa ngenxa yezinsolo zokwakha uzungu.
  Kwaqubuka umzabalazo oshubile phakathi kwama-SS, eholwa uSchellenberg, namabutho ahlomile, eholwa uGeneralissimo Mainstein. Konke lokhu kwabangela impi yombango. Ngenxa yalokho, iThird Reich yawa. Futhi i-USSR encishisiwe yaqala ukubuyisela kancane kancane ithonya layo. Umlando uphinde waba yisizungu. Ukuphakama okumangalisayo kweJalimane, kwavuvukala ngaphezu kombuso kaGenghis Khan, kwase kushona umholi oyinhloko - izinxushunxushu nokushabalala.
  Futhi ukuqoqwa kancane kancane kohulumeni kwaba inhloko-dolobha yaseBaikalsk kuphela. I-USSR, ihlukaniswe yaba izifundazwe eziningi ezinezifundazwe zopopayi ezakhiwe amaJalimane, yaphinde yahlanganiswa. Ukunqoba okukhulu kwaba ukuthathwa kweMoscow, okwasusa ijoka lamaNazi. Yiqiniso, i-Ukraine, iBelarus nezifunda zaseBaltic, kanye neGeorgia, Armenia, ne-Azerbaijan zabugcina ubukhosi bazo. Ngemva kokuwa kwe-Third Reich, i-United States yaba i-hegemon yomhlaba. Uhulumeni osekela iMelika nawo wasungulwa eShayina.
  Kodwa kancane kancane umbuso wasezulwini waba nokuzimela. E-USSR, ngemva kobushiqela be-de facto be-Kozhedub, umthethosisekelo oyisisekelo womongameli wasungulwa, kodwa ngomkhawulo wezikhathi ezimbili emandleni. Ukhetho lwabanjwa ngenye indlela, futhi isikhundla sikamongameli sasinegama elihlukile: usihlalo wabantu.
  Izwe belinomnotho oxubile nokhula ngokushesha.
  Kodwa nansi indlela umlando oshintshe ngayo esiqeshaneni sephepha esisodwa. Bahlulwa eMpini Yezwe Yesibili, nakuba balwa ngobuqhawe. Futhi umphumela waba yinhlekelele. Ngaphezu kwalokho, iJalimane yakwazi ukuzuza ubukhulu okwesikhashana.
  Futhi i-United States yayilokhu ilahlekelwa amandla kancane kancane, umhlaba wawuba yi-multipolar, okusho ukuthi kwakunezinxushunxushu eziningi kuwo. Kunalokho, kunokuhleleka okuncane. Futhi cishe okufanayo namanje ekhulwini lamashumi amabili nanye.
  Pho, kungani isintu sikhangwa kangaka ekuqhekekeni nasezinxushunxushwini?
  
  
  I-TROTSKY ESIKHUNDLENI SE-STALIN
  Umkhankaso kaTukhachevsky wokulwa neWarsaw awuphumelelanga ngokuyinhloko ngenxa yephutha likaStalin - okwathi esikhundleni sokumboza uhlangothi oluseningizimu lwamasosha abomvu aqhubekela phambili eWarsaw. waphenduka Ibutho Lokuqala Lamahhashi elibheke eGalicia. Ngaphezu kwalokho, naphezu kwamabutho amakhulu ayengaphansi komyalo kaJosefa, wakwazi ukunqotshwa amaPoles. I-Red Army yalahlekelwa impi yaseWarsaw. I-Poles yethula indawo ephikisanayo, ehlalwa , kuhlanganise ne-Slutsk futhi yathatha i-Minsk izinsuku ezimbalwa.
  Nokho, iNtshonalanga ngaleso sikhathi ayizange ilokothe ukuxhasa ngezimali ezinye izimpi ezichitha igazi namaBolshevik. IWarsaw yenza ukuthula, futhi impi yombango yaphela ngokushesha.
  Kodwa kunenye inkambo yomlando kanye nenye yezindawo eziningi ezihambisanayo. Lapho, uLenin wayala ukususwa kukaStalin, owayengenasiphiwo kakhulu ezindabeni zezempi kanye ne-capricious, kusukela kumyalo we-flank eseningizimu, futhi wasungula ubunye bomyalo weTukhachevsky, ngenkathi egcina uBudyonny phezu kwebutho Lokuqala Lamahhashi.
  Kulokhu, umzamo wokuhlasela ovela eningizimu yeWarsaw uhlulekile, futhi i-Red Army ephefumulelwe yanqoba empini enzima. Inhloko-dolobha yasePoland yawa. Ngemva kokuma lapho isikhashana futhi ethola ukuqiniswa okwengeziwe, uTukhachevsky wadlulela eLvov naseKrakow.
  Isikhathi esithile impi yaqhubeka ngokumelene neWrangel, futhi ngokuhlaselwa okwengeziwe eCrimea. Khona-ke i-Red Army yathatha izifunda zaseBaltic enyakatho, futhi yakhulula i-Azerbaijan, i-Armenia, neGeorgia eningizimu. Kwaba nokuzola kwesikhashana. ISoviet Russia yayidinga ukuphumula nokuphumula kwesikhashana, okuyinto eyaba yi-NEP. Kodwa uTrotsky wayesaphikelela ekubuyeni kwawo wonke amazwe e-Tsarist Russia. Ngenxa yalokho, ehlobo lika-1921, i-Red Army yathatha iFinland, ngokubambisana neNtshonalanga.
  Ngo-1922, iPrimorye yanqotshwa, eyabe isenyakatho yeSakhalin. UTrotsky, igunya lakhe njengoSihlalo woMkhandlu Wezinguquko Wezempi lase liqiniswe kakhulu, wakwazi ukuthatha indawo kaLenin futhi waxosha uStalin, owayesehliselwe esikhundleni sesibili.
  Ngokudabukisayo, njengoba amandla omuntu eqina, izici zonxiwankulu zaba namandla kakhulu emnothweni.
  U-Trotsky ngokwakhe waba yi-leftist ikakhulukazi ngenxa yesifiso sokuba ngcwele kunoPapa noma oqine kakhulu kunoStalin. Nokho, ngemva kokuthola amandla, umJuda onekhono ngokwedlulele waqhubeka nenqubomgomo yakhe yezangaphandle elinganiselayo. Ngaphandle kokulahla imibono yamaKhomanisi, ngesikhathi esifanayo wazama ukugxilisa izici zemakethe nokuqinisekisa ubudlelwano obuhle namanye amazwe onxiwankulu emhlabeni.
  Ukubusa kukaHitler eJalimane akuzange kuveze izinguquko eziyisisekelo kwezombangazwe zomhlaba. I-Fuhrer yafakwa ngokushesha esikhundleni sayo - ivimbela noma yikuphi ukususwa kwemikhawulo yaseVersailles noma ukubuyiselwa kokubuthwa komhlaba wonke namandla ezempi. Njengoba nje amaNazi ayenqatshelwe ukwethula imithetho emelene namaSemite nokunye okuningi.
  Okuwukuphela kwento ukuthi ngaphansi kukaHitler, umnotho waseJalimane wavela kule nkinga, kodwa ubufascism abuzange buthathe izindlela ezinqala, kusale ubuzwe obulinganiselayo obunezici ezithile zokugunyaza kanye nezinhlangano zentsha jikelele ezifana ne-Hitler Jugent.
  I-USSR ngaphansi kobuholi bukaLeon Trotsky yaba amandla acebile kwezomnotho ngemboni esindayo ethuthukisiwe.
  Umnotho wase-USSR wawususelwe emakethe kakhulu kunokaStalin, kodwa futhi wawuqukethe izici zokuhlela ngendlela yezinhlelo zeminyaka emihlanu. Izinga lokuzalwa liphezulu, ikakhulukazi njengoba uTrotsky naye ekuvimbele ukuhushulwa kwezisu - bathi miningi kakhulu imihlaba engenalutho eRussia futhi asikho isizathu sokuthi bavule njengemigodi.
  Njengoba ubukhulu bebutho lamaJalimane babulokhu bulinganiselwe ezinkulungwaneni eziyikhulu, futhi iPoland yayisiphenduke iRiphabhulikhi yeSoviet, yezenhlalakahle, kwakungeke kube khona ozolwa naye. I-Moldova yabuyiselwa eRussia emuva ngo-1921 - iqoqa izindawo zasebukhosini.
  UTrotsky ngokwakhe wasekela umhlaba jikelele kancane, kodwa inhloso yenguquko yomhlaba yaqala ukuthuliswa. Ngokwengxenye, njengangaphansi kukaStalin.
  Kodwa impi yayisavela eMpumalanga. IJapan yaqala ukulwa neMongolia. ILand of the Rising Sun, kanye ne-Italy, yaba abahlaseli abakhulu emhlabeni. Yiqiniso, uMussolini waphoqeleka ukuba anciphise izifiso zakhe ekuthunjweni kwe-Ethiopia - okuwukuphela kwezwe e-Afrika okwakungelona ikoloni lomunye umuntu. IJapan, nayo eyayingakabi nesibindi sokulwa yodwa neBrithani ikakhulukazi i-United States, yagibela eChina. Futhi wangena kakhulu lapha.
  KunamaShayina amaningi futhi, naphezu kwakho konke ukuhlukana kwawo, ayizitha ezinkulu. Futhi-ke amaSamurai angena eMongolia ... Izimpi ezinzima zaqala lapho entwasahlobo ka-1941.
  UTrotsky wanquma ukuthi i-USSR yayisivele inamandla ngokwanele ukulwa nempi yamaSamurai. Ngaphezu kwalokho, umashiqela waseSoviet wayefuna ukuziphindiselela ukunqotshwa 1904-1905. Ezweni, i-Red Army inamandla ngokusobala kunamaJapane, ikakhulukazi emathangini. Kodwa olwandle, i-Pacific Fleet ayikafinyeleli ekulinganeni. Kodwa uLev Davidovich akakwazanga ukuyeka iMongolia.
  I-Red Army ekuqaleni yamisa ukuqhubeka kwama-Samurai. Ngo-August 20, 1941, ukuhlasela kwenzeka eKhalkhin Gol, okwagcina ngokunqoba Red Army. Ngemva kwalokho uTrotsky wafuna ukuba iJapane ibuyisele iNingizimu Sakhalin neziqhingi zaseKuril.
  Njengokulindelekile, ukwenqaba kwalandela, futhi kwaqala impi enkulu. Kuphela, ngokungafani neMpi Enkulu Yobuzwe, yayilwelwa endaweni yangaphandle. Nakuba kungenakushiwo ukuthi bekuchitheke igazi elincane.
  Izimpi zazigcwele, futhi amaJapane amelana kanzima futhi awazange azinikele. Kodwa cishe yonke imisebenzi yamasosha aseSoviet yaphumelela. Ukuzivikela, ngemva kokuqhuma kwezikhali ezinamandla, kwagqekezwa, futhi amathangi, kuhlanganise ne-T-34 enamandla, LT (esindayo u-Leon Trotsky!), anqoba umsele onolaka wezidumbu nensimbi.
  Okokuqala, amaqhawe eZwe LeLanga Eliphakamayo axoshwa eManchuria. Kwenziwa imisebenzi eminingana elandelanayo, eyathatha izinyanga eziyisishiyagalolunye kusukela ngoNovemba 1941 kuya ku-August 1942. Amasosha aseSoviet angena eNyakatho Korea... Kwakukhona nezimpi eSakhalin. AmaJapane aze azama ukuqhubekela phambili - ahamba amakhilomitha angamashumi amathathu, kodwa amiswa futhi aminyanisa igazi.
  Ngo-September 1942 kwaba nokuhlasela ePort Arthur. AmaJapane, esebenzisa ukusekelwa olwandle, azama ukubamba umugqa. Amasosha aseSoviet agqekeza ngaphambili, kodwa isitha sakwazi ukumisa phambili ngokuwisa amabutho.
  Kodwa amaSamurai awakwazanga ukumelana nawo isikhathi eside. Izindiza zaseSoviet zathatha futhi zaqhumisa imikhumbi. Ngaphezu kwalokho, amaJapane awathandi kakhulu ukuphila kwawo - awazange awathathe ngisho namapharashuthi empini. Ngenxa yalokhu, ngemva kokufa kwezikhulu zomoya eziyinhloko, ukumelana kwamaSamurai esibhakabhakeni kwaba buthaka ngokuphawulekayo. Futhi zezindiza Soviet waqala ukunqoba ngokuzethemba kakhulu.
  Ngaphezu kwalokho, intuthuko entsha yabaklami baseSoviet kancane kancane yalahla ukuphakama kwama-fighters aseJapane ekusebenzeni. Ngo-December 1942, ngemva kokunye ukuhlasela okunonya, iPort Arthur yathathwa, futhi iSeoul yawa ngayo leyo nyanga.
  Inyanga elandelayo ka-1943 yaqala ngokuhlaselwa kukaJanuwari eSouth Korea kanye nokuthunjwa kwechweba laseBusan.
  IJapane yayihlulwa ezimpini zaphansi futhi yayibhekana nomonakalo omkhulu esibhakabhakeni nasolwandle. NgoFebhuwari 1943, iBeijing yathathwa amasosha aseSoviet. Futhi ngoMashi, ngemva kokulwa okunonya, iNingizimu Sakhalin yakhululwa. U-April noMeyi kwaphawulwa ngokunqoba okusha kwezikhali zaseSoviet olwandle... Ukwanda kwemikhumbi-ngwenya yemikhumbi-ngwenya, ukuhamba kwezindiza kanye nemikhumbi efika ivela e-Baltic kwaphumelela ngokukhethekile.
  Ngo-June 1943, amasosha aseSoviet axosha amaJapane eShanghai. Ngaleyo ndlela bakhe indawo yabo yokuhlala.
  NgoJulayi no-August, ama-paratroopers namatilosi akhulula i-Kuril Ridge esitheni. IJapane yazithola isesimweni esinzima kakhulu. Izindiza zaseSoviet zandisa amandla azo ahlabayo futhi zaqhuma amabhomu kakhulu, futhi imikhumbi yemikhumbi ye-Land of the Rising Sun yancibilika. Ngo-Okthoba 1943, uTrotsky wenza isinqumo: ukuhlasela i-Okinawa - ukuqeqeshwa kokugqoka ngaphambi kwempi yeMetropolis yaseJapane ngokwayo. Izimpi zazishubile, futhi amaSamurai ayesebenzisa izikhali ngobuningi: abashayeli bezindiza be-kamikaze.
  Impi yamaqhawe yathatha izinyanga ezimbili nesonto, eyagcina iphelile ngokuwa kwe-Okinawa. Futhi ngo-January 1944, iTaiwan yakhululwa.
  IJapane manje yayisisonqenqemeni lwenhlekelele yezempi ngokuphelele. U-Hirohito wayengabala kuphela ukuthi i-United States neBrithani ingena empini ngasohlangothini lwakhe; iJalimane yobuFascist ngaleso sikhathi yayisebuthakathaka kakhulu kwezempi, futhi uMussolini wayengakwazi ukufinyelela kalula eTrotsky ePacific Ocean.
  Kodwa i-USA neBrithani benza imibono, kodwa babengajahile ukungena empini. Ngaphezu kwalokho, kwaqubuka ukuvukela okukhulu kweBrithani eNdiya. U-Gandhi olinganiselayo waphonswa eceleni ngabashisekeli bobuzwe abakhulu kanye nabashisekeli. Ngenxa yalokho, kwaqala impi yangempela lapho. UChurchill, othathe indawo kaChamberlain, ukhombise inkani futhi wazama ukugcina iPakistan neNdiya ngaphansi kokulawula kwakhe nganoma iyiphi indlela. Okwaholela empini eyathatha isikhathi eside nebuhlungu eyabophela amabutho aseBrithani.
  Abantu baseMelika benza ngokunganaki kunqubomgomo yezangaphandle: iqhugwane lami lisonqenqemeni!
  Ngo-March 1944, amasosha aseSoviet, naphezu kweqiniso lokuthi isimo sezulu sasingakabi sihle kakhulu, afika eHokkaido. Impi yathatha amasonto amathathu futhi yaphela ngokunqotshwa kwamaJapane. Le mpumelelo yazamazamisa ukuqiniseka kombusi ngokungafinyeleleki kwedolobha elikhulu.
  Ukulwa emhlabeni nasolwandle kwaqhubeka kwaze kwaba ngo-May 11, 1944, lapho iJapane eyayikhathele igcina iholile.
  Ukulwa nokubamba iqhaza kwamasosha aseSoviet kwaqala ngo-April 10, 1941 kuya ku-May 11, 1944 futhi kwathatha iminyaka emithathu nangaphezulu kwenyanga. Ukulahlekelwa kwebutho laseSoviet ekubulaweni nasekufeni ngenxa yamanxeba kwaba yizinkulungwane ezingu-960 zamasosha nezikhulu. Izakhamuzi zaseSoviet ezingaphansi kwezinkulungwane ezingamashumi ayisithupha nazo zafa. Kusukela ekuqhunyisweni kwamabhomu, ukudubula kwezikhali, ukulwa eSakhalin nasemngceleni wasePrimorye. Kwalimala abantu ababalelwa ezigidini ezintathu, okwathi izinkulungwane ezingamakhulu amane zakhubazeka.
  Ngokuvamile, i-USSR yazuza ukunqoba okukhulu futhi yakwazi ukufaka imibuso ye-pro-Soviet e-China naseKorea futhi yathatha amabutho ayo yonke impahla ye-Land of the Rising Sun.
  Igunya likaComrade Trotsky laphinde laqiniswa ngaphakathi kwezwe kanye nasezindaweni zamazwe ngamazwe.
  Ngo-1946, ukwethulwa kokuqala kwe-satellite yokwenziwa kwenzeka e-USSR. Futhi ngo-1950, i-cosmonaut yokuqala yaseSoviet yathunyelwa emhlabeni wonke. E-Romania, iNkosi uMikhaya yavuma ukwenza umfelandawonye wezempi nezomnotho ne-USSR. Ngokushesha amandla ashintsha eHungary. Futhi eCzechoslovakia, sekunesikhathi eside ibuswa, nakuba hhayi ncamashi ngamakhomanisi, kodwa ngamabutho e-pro-Soviet angakwesokunxele.
  Ngo-1951, kwagqashuka impi phakathi kweTurkey ne-USSR. Kuleli qophelo, i-United States noma iBrithani yayingenayo ibhomu le-athomu, futhi ukuqala ukubulawa kwangempela ngesitha esinamandla njenge-USSR kanye nabalingani bayo kwaba ukuzibulala eNtshonalanga.
  Ibutho laseSoviet lanqoba iTurkey esikhathini esingaphansi kwenyanga. Ngokubona ukuthi ukusabela kwamazwe aseNtshonalanga kuwukuvilapha kakhulu... IBrithani yalwa namaNdiya isikhathi eside, kodwa ekugcineni yalahlekelwa amakhulu ezinkulungwane zamasosha futhi yalahlekelwa ukulawula ikoloni layo elikhulu kunawo wonke. Kunenkinga yomnotho e-USA kanti abamnyama bayaxova.
  UTrotsky wenza isinqumo: futhi phakathi nezinyanga ezimbili i-Red Army ithatha ukulawula yonke iMpumalanga Ephakathi ne-Iran, futhi uhulumeni we-pro-Soviet uqala ukubusa eGibhithe. AmaNgisi namaFulentshi ashaywa emazinyweni. Futhi uHitler uthatha uhlangothi lwe-USSR futhi ngenxa yalokhu uthola ithuba le-Anschluss Austria.
  UDe Gaulle uthatha izintambo eFrance. Akanelisekile kakhulu ngokwanda kweSoviet futhi ukhuluma ngempi yaseMpumalanga, ngokumelene neBolshevism. U-Trotsky, ngokuphambene nalokho, amaphupho okwanda eYurophu, isimo siyashisa.
  U-Adolf Hitler, esebenzisa iqiniso lokuthi i-USSR manje inyunyana, iqala impi yaseJalimane. Futhi e-Algeria naseMorocco kwaqubuka umbhikisho omkhulu ngokumelene neFrance.
  U-De Gaulle udinwe ugane unwabu futhi ufuna iJalimane imise amalungiselelo ezempi. Ephendula, i-Fuhrer ifuna ukubuyiselwa kwemingcele ye-1914 futhi isongela ukuthumela amabutho abantu ngokumelene nesitha.
  Zombili izinhlangothi ziyanda izinsongo futhi zinqwabelanisa amasosha emingceleni. I-Trotsky enobuqili ayingeni empini, kodwa ithengisa amathangi nezindiza eJalimane ngesikweletu. Kuqubuka impi phakathi kwamaNazi namaFulentshi. I-Belgium ingena empini, kodwa lokhu kwenza isimo sibe sibi kakhulu eFrance, evinjelwa ukuvukela kwamakoloni kanye nomsebenzi wamakhomanisi emikhakheni ehlukahlukene. AmaJalimane, nokho, awafinyeleli ukunqoba okusheshayo, kodwa abambeka ku- Mangio Line , kodwa ahlala eBelgium. Ngemva konyaka nengxenye yempi, amaNazi asondela eduze kwaseParis.
  U-De Gaulle uya ukuyosayina ukuthula futhi unikeza u-Elsarz no-Lorraine emuva kumaJalimane. IBelgium nayo ihlukana nengxenye yendawo yayo. I-Fuhrer iqinisa ithonya lakhe. Ngo-1955, i-USSR ihlola ibhomu lenuzi. UTrotsky uhlanganisa iCzechoslovakia ngaphakathi kwe-USSR. Yiqiniso, ingxenye yeSudetenland iya kumaJalimane, kodwa imingcele yobuhlanga incane kakhulu. Kodwa abanaso isizathu sokunyakazisa isikebhe...
  U-Hitler uphoqeleka ukuba athobe izifiso zakhe futhi ajabule ukuthi wakwazi ukwandisa eNtshonalanga kanye nezindleko ze-Austria. AmaNazi aphinde ahlasele iDenmark futhi abuyisele imingcele ka-1914 nasenyakatho yombuso wawo.
  UTrotsky ushone ngo-1960, egubhe usuku lwakhe lokuzalwa lweminyaka engamashumi ayisishiyagalombili. Ngaphandle kwemikhuba emibi nokugcina ukuqina ngokomzimba, uSihlalo we-USSR wagcina ukucabanga okucacile kuze kube yizenzo zakhe zokugcina.
  Wadlulisela isikhundla sokuba ngusihlalo endodaneni yakhe uDavid, ngaleyo ndlela wasungula ubukhosi bokuqala bamaKhomanisi emhlabeni. Ngalesi sikhathi, i-USSR yayisibone ukwanda kokufakwa endaweni eyodwa kanye nezichibiyelo kumthethosisekelo owenqabela ukuhoxa kuyo. UHitler futhi wadlulisela amandla kwenye yamadodana akhe awathola ngenxa yokufaka amadlozi okwenziwa, kodwa ngesisekelo sokuncintisana.
  Kodwa-ke, indodana isencane kakhulu, futhi ngemva kokufa kukaHitler, amaNazi ahlukana, futhi ngokushesha kwaqala ukubusa uphiko lwesobunxele. Umhlaba usuphephe kakhudlwana, kodwa ukuwa kwesimiso sobukoloni sekubangele impi entsha yokungazinzi. Isixazululo kwaba ukwakhiwa komfelandawonye wamaKhomanisi. Ihlinzeke ngokusizana futhi yazama ukwakha i-socialism ngaphansi kwezimo zezwekazi elimnyama.
  Kodwa ubukhomanisi bomhlaba bahlukaniswa ngenani elikhulu lezinto zemakethe futhi kwakuwuhlelo oluhlangene.
  Ngaleso sikhathi, ukuphikisana kwakhula ngaphakathi kwe-USSR. Ukubusa kwezombusazwe kweqembu elilodwa kwakungasafanelani ne-oligarchy ekhulayo. Osomabhizinisi be-Red wave bafuna ushintsho namandla ezombusazwe. Kuze kube manje, impumelelo yomnotho ohleliwe kanye nezinzuzo zezombangazwe kunxephezele kancane isimo sokuphikisa. Kodwa kuye kwenzeka izinguquko e-United States. Kwavela umholi omusha, okwathi, ephula ukubusa kwamaqembu amabili: iDemocratic and Republican, wadala owesithathu - wokushisekela izwe.
  Futhi ngemva kokubusa, wasungula i-autocracy. Ngesikhathi esifanayo, ukuqala impi yokulwa nobukhomanisi. UDavide wafa, futhi ngemva kwalokho kwaqala lonke uchungechunge lwamatulo nemibango yamaqembu. Ngenxa yalokho, izwe lazamazama. Kodwa umzabalazo phakathi kwamaqembu waphela ngokuthathwa kwesikhundla sikasihlalo we-USSR, futhi abantu behlisa umoya.
  Kube khona ukunwetshwa kwesikhala okusebenzayo. Ngo-2015, i-Pluto yaba iplanethi yokugcina ukunyathelwa ngusonkanyezi ongumuntu. Isikhathi esifushane, abantu bakwazi ukuvakashela i-Jupiter. Yiqiniso, kwakudingeka balale ezindaweni zokugeza ezikhethekile ezinephunga elimnandi.
  Ngaphakathi kwe-USSR, izakhi zonxiwankulu zaqina nakakhulu. Kwakukhona ukuhlukaniswa phakathi kwabampofu nabacebile. Izigidigidi zangempela zavela, futhi ngesikhathi esifanayo amalungu e-Politburo. UbuKhomanisi bahlangana kakhulu ne-oligarchy yezezimali base behluka kancane kunonxiwankulu. Ngisho nentela yemali engenayo yaba yilayini e-USSR futhi iphesenti elilodwa lethulwa. Yebo, lokhu kwaholela ekunganeliseki okungacacile futhi kwaholela ezibhelungwini ezincane.
  Kodwa kuze kube manje isimo asikakalawuleki. Kodwa empeleni, ngezimfanelo zangaphandle zobukhomanisi, iziqinisekiso zomphakathi zazincipha kakhulu. Ikakhulukazi, imithi kanye nemfundo kwakhokhelwa kancane, futhi kwavela ukushintshana kwabantu abangasebenzi kanye nabasebenzi.
  UVictoria wafika eVilna futhi wayeka ukukhumbula umhlaba ofanayo. Manje kwase kudingeka aqhubeke ehola ibutho laseRussia.
  Inhloko-dolobha ye-Grand Duchy yaseLithuania, i-Vilna, yawa, kodwa ngaphambili kwakuyimashi eya eGrodno naseBrest.
  AmaBelarusian ngokuzithandela ajoyina ibutho laseRussia. Nokho, zawa iqhwa futhi kwaba nzima nakakhulu ukuthi ibutho lenkathi ephakathi lihambe. Noma kunjalo, uGrand Duke Vasily wayala ukuba ahlale eGrodno nasebusika lapho. UVictoria wagijima ezungeza izinqaba ezizungezile efuna omunye umuntu ozomqoba noma amqothule.
  Ukomela okukhulu kokuqothulwa kwagcwala ngaphakathi kuye, kodwa izikhathi eziningi abaphikisi bakhe babezinikela ngaphandle kokulwa.
  
  
  I-ORACLES EVELA ESIHOGWENI ESIMNYAMA
  Kukhona, yiqiniso, izibikezelo ezahlukene, eziwusizo futhi eziyingozi.
  Kodwa kwelinye lamaqiniso ahlukile kwakunomthakathi owatshela inombolo yamaNazi ngendlela yokubuyisela amandla okubuyisela isibuko sikaDeveli. Amaconsi egazi elibomvu lengane engenacala awela endaweni ekhanyayo. Futhi bangena ngaso leso sikhathi, futhi isibuko ngokwaso saqala ukukhanya, sathola izipho zaso. Futhi uFuhrer wafunda okuningi ngaleso sikhathi.
  Kodwa ngisho nokwazi ikusasa, akwenzeki ngaso sonke isikhathi ukulilungisa. E-Afrika, nokho, amaJalimane ahlanganisa amabutho awo futhi akwazi ukuxosha ukuhlasela okwaqalwa yiMontgomery ngo-Okthoba 23.
  Nakuba kwakunobunzima obukhulu, bamiswa amabutho anenani eliphakeme lezisebenzi nemishini. Kodwa-ke, ukwazi indawo nesikhathi sokuhlasela kwasiza uRommel ukuba asakaze amayunithi akhe ambalwa futhi axoshe ukuhlasela. AbaseBrithani balahlekelwa kakhulu futhi ngemva kwamasonto amabili ukulwa baphoqeleka ukuba bayeke.
  Futhi imikhumbi-ngwenya yaseJalimane yakwazi ukwenza umonakalo omkhulu, yacwilisa imikhumbi eyishumi nambili enamandla okuhlala phansi eyayihlele ukuhlala eCasablanca nasogwini lwaseMorocco. AbaseMelika, bebona ukuntuleka kwempumelelo eGibhithe kanye nomsebenzi we "German wolf packs", bayishiya i-Operation Torch.
  AmaJalimane nawo azama ukuhlanganisa amabutho awo eStalingrad ukuze axoshe ukuhlasela kwamasosha aseSoviet, futhi alungiswa ngokuzingcwaba ezindaweni zokuzivikela.
  Ngenxa yesimo sezulu esibi ngoNovemba 19, 1942, amasosha aseSoviet akakwazanga ukusebenzisa izindiza ngokuphumelelayo, kuhlanganise nezindiza ezihlaselayo, futhi ukulungiswa kwezikhali kwazuza impumelelo elinganiselwe kakhulu. Ngakho-ke, ngokuhlanganisa kabusha amabutho abo, amaJalimane nabalingani bawo bakwazi ukuxosha ukuqhubekela phambili kwamasosha aseSoviet. Yiqiniso, lokhu kwaphazamisa amaNazi eStalingrad ngokwayo, okwenza amasosha aseSoviet ayengamaqhawe edolobheni aphumule. Nakuba kunezindlu ezimbalwa kakhulu ezisele ngaphansi kokulawulwa kwe-Red Army.
  I-Fritz iphinde yabamba phakathi ... Impi e-Stalingrad yaqhubeka kwaze kwaba sekupheleni kukaDisemba. Njengoba ihlulekile ukufeza impumelelo phambili, i-Red Army yama. Kodwa kwakungelula nakumaJalimane. Balahlekelwa kakhulu ngesikhathi sokuhlasela kwedolobha, futhi nakuba ekuvikeleni isilinganiso sokulahlekelwa sibonakala sivuna bona, amasosha asakhathele .
  NgoJanuwari, naphezu kokubikezela kwe-oracle, amaJalimane awakwazanga ukubamba enyakatho ngesikhathi se-Operation Spark. Yiqiniso, ukulwa kwathatha isikhathi esingaphezu kwamasonto amathathu futhi kwabangela ukulimala okukhulu kwe-Red Army, kodwa bakwazi ukudlula eStalingrad ezweni.
  Kodwa-ke, exwayiswa ngesibuko sika-Iblis, amaJalimane akwazi ukuxosha okuhlaselayo eduze kwaseVoronezh, eqinisa abalingani babo ababuthakathaka: amaNtaliyane namaRomania. Ngaphandle kwalokho, ukuzivikela lapho bekuyobe kugqekezwe.
  Futhi umsebenzi wesithathu we-Rzhev-Sychov awuphumelelanga. AmaJalimane futhi, nakuba ngaphandle kobunzima, akuxosha ukuhlasela kweSoviet. E-Stalingrad ngokwayo kwakushisa, kwaba nezimpi ngoJanuwari. UPaulus wathathelwa indawo nguMainstein futhi lo mphathi-mkhosi onolwazi olunzulu wakwazi ukuthumba idolobha lenqaba ngoFebhuwari 12. Kodwa futhi amaJalimane akhokha inani elikhulu ngalokhu. Ngo-February 1943, i-Reichstag kwadingeka ihlanganiswe futhi kumenyezelwe impi ephelele. Nweba usuku lokusebenza futhi usebenzise izigqila ngokukhuthele kakhulu kunangaphambili.
  Ukumenyezelwa kwempi ephelele kwenza kwaba nokwenzeka ukwandisa ukukhiqizwa kwezikhali futhi kwakhiwe ukuhlukana okusha. Kubandakanya abokufika kanye namaHiwi.
  Njengoba azi ukuthi amaNgisi namaMelika ahlela nini ukungena eMorocco, amaJalimane, esebenzisa umkhumbi-ngwenya wawo omkhulu, abhekana nemivimbo ebuhlungu emikhunjini ehlala phansi - ephazamisa ukuhlala ngokulandelana. Lokhu kwavumela amaNazi ukuba enze imisebenzi yezempi ngokumelene neNtshonalanga futhi agxilise wonke amabutho awo ayinhloko empumalanga.
  Isikhundla se-Rommel's body sahlala sinzima, kodwa ngenxa yesibuko, izindiza ze-fascist zaqala ukusebenza kahle, futhi i-convoys yathuthukisa ukuhlinzekwa kweqembu lase-Afrika.
  Ukucasula okusha kuka-Montgomery ngo-March 1943 kwaba ukwehluleka. Ngalesi sikhathi, uRommel, ethole idatha enembile ngosizo lomlingo we-diabolical, waheha abaseBrithani ogibeni futhi wakwazi ukubenza bahluleke kakhulu! Yiqiniso, ngenxa yokuphakama kwezinombolo zesitha kanye nokuphakama komoya, kwakungenakwenzeka ukunqoba ngokuphelele i-Montgomery, kodwa ukunqotshwa kweBrithani kwabonakala. Ikakhulukazi amathangi amaningi alahlekile, futhi inani elibalulekile lezimoto lithathwe njengezindondo.
  AbaseBrithani bahoxisa imigqa embalwa yokuzivikela futhi basondelana ne-Alexandria. I-Rommel yayidinga izindawo zokugcina ezintsha, futhi amaNazi ahlela ukuqhubeka nokuhlasela ngaseningizimu. I-Stalingrad yawa, futhi kungenzeka ukuthi iqhubekele phambili eduze neVolga.
  NgoMeyi 1943, abakwaKrauts bashintshela ku-Operation Dolphin. Amasosha abo, naphezu kosizo lwe-oracle, abhekana nokuphikiswa okunamandla okuvela ku-Red Army. Inqubekelaphambili yayihamba kancane ngenxa yokulahlekelwa okukhulu. Yiqiniso, usizo lombhuli lwaba nethonya endleleni yempi. I-Wehrmacht yayilindele ukuhlasela futhi yaqala ukuhlasela okwengeziwe. Maphakathi no-June, amaNazi ayesesondele kakade emfuleni iVolga futhi afinyelela oLwandle lweCaspian.
  Isikhundla samasosha aseSoviet eCaucasus sabhebhetheka ngokungena kweTurkey empini ngoJuni 22, 1943. Futhi lokhu empeleni kwanquma kusengaphambili umphumela wempi kawoyela we-Baku.
  Ama-Allies awazange anqume. U-Montgomery ushintshele ekuzivikeleni okusebenzayo futhi akabange esacabanga ngokuhlasela, futhi ukuhlala e-Morocco kwahlala kungenakwenzeka.
  NgoJulayi 10, 1943, uChurchill, ukuze aphambukise ingxenye yamabutho aseJalimane empumalanga, wazama ukufika eFrance. Kodwa-ke, ukufika okungalungiselelwe kahle, okuhambisana nokungaqiniseki kwe-American kanye neqiniso lokuthi ngenxa ye-oracle, amaJalimane ayazi yonke imininingwane, kwaphumela ekunqotshweni okukhulu kwamaNgisi namaMelika emhlabeni emlandweni.
  Abantu abangaphezu kwezinkulungwane ezingamakhulu ayisithupha namashumi amahlanu kanye nemishini eminingi bathunjwa iyodwa. Kodwa lokhu, ngeshwa, akuzange kuvimbele ukuqhubeka kwamaNazi eningizimu. Ngo-August, amaJalimane athumba yonke Dagestan, Turks athumba cishe yonke Armenia kanye Yerevan, futhi 27th amaNazi kanye Ottoman babumbene, eklebhula front Transcaucasia zibe izingxenye ezimbili.
  Futhi, imizamo ecasulayo yamabutho aseSoviet kweminye imikhakha yangaphambili yaphela ngokuhluleka. Isitha sasiwazi kahle kakhulu amacebo womyalo wamaSoviet.
  Umnyango okhethekile we-Red Army wawudlangile, ukucindezelwa nokuhlanzwa kwenqwaba kwenziwa. Ngisho nojenene abaningana nezikhali zamashasha uKulik badutshulwa.
  Kodwa inqobo nje uma isitha sinesikhali sikaSathane, akukho okwakungasiza kuso.
  Inyanga kaSepthemba yadlula ezimpini ezinzima, amaNazi nama-Ottoman asondela eduze kwaseBaku. Futhi ngo-Okthoba, ukulwa kwaqubuka edolobheni ngokwalo.
  Idolobha elingasogwini lalihlinzekwa ngaphesheya kolwandle, futhi babezama kanzima ukulibamba. Impi yadonsa futhi ngoNovemba 7, njengoba kwakuhleliwe, abakwaKrauts bahluleka ukukuthatha. Kodwa wonke amanye amadolobha aseCaucasus ayeselahlekile kakade ngalesi sikhathi. Futhi ngoDisemba, ngezindleko zokulahlekelwa okukhulu, idolobha elidumile lawa.
  ICaucasus yalahleka ngokuphelele, njengoba yayiyisizinda sikawoyela esikhulu kunazo zonke esakhiwa ngaleso sikhathi e-USSR. Yiqiniso, njengoba yonke imithombo kawoyela yaqhunyiswa futhi yacekelwa phansi, amaNazi ngokwawo awakwazanga ukusizakala ngale nzuzo ngokushesha.
  Kwaba nokuzola ngaphambili. Amabutho amakhulu aseJalimane athuthela e-Iraq futhi aqhubekela phambili ePalestine naseSuez Canal ukusiza iRommel. Nokho, ubuholi baseSoviet banquma ukusebenzisa leli thuba. Izizinda zikawoyela sezithuthukisiwe kwezinye izindawo, kuhlanganise naseSiberia. Futhi abaklami baseSoviet basebenza emathangini amasha. I-IS-2 ne-T-34-85 bekumele ibe yimpendulo kuma-German Panthers and Tigers.
  Ukukhiqizwa kwezikhali eJalimane lobuNazi kwakuphakeme kunomlando wangempela. Kuyacaca ukuthi amaNazi nezigqila banezinsiza ezengeziwe, futhi ukuqhuma kwamabhomu okuvela kubalingani abademoralized kubuthakathaka. Lokhu kusho ukuthi bangakhiqiza insimbi eningi, nensimbi yekhwalithi engcono kunangempela. Ngakho-ke, uhlelo lokukhiqiza lwama-Panthers angu-600 ngenyanga lwafinyelelwa futhi lwaze lwadlula. Kodwa kwakuneminye imingcele: isikhathi sokuqeqesha izisebenzi ezintsha. Ngaphezu kwalokho, i-"Panther," ngazo zonke izinzuzo zayo ezingangabazeki: inganono ebhoboza izikhali eziphakeme kanye nezinga lomlilo, ukubonakala okuhle kakhulu nokubona, kanye nokuvikelwa okuhle kwangaphambili, nokusebenza kahle kokushayela, yayinokuvikelwa okubuthakathaka ohlangothini kanye nokuhlelwa okuhlelekile. yama-roller.
  I-Panther-2 yaba intuthuko ethuthuke kakhulu futhi ethembisayo. Ngenxa yesakhiwo esiminyene kakhulu esinesisindo esingaphezulu kancane esingamathani angama-47, iPanther-2 yayinenganono enamandla engu-88-mm enobude bemiphongolo engu-71 EL kanye nezikhali ezingama-120 mm ngaphambili kwesikebhe, izinhlangothi ezingama-60-degree endaweni i-engeli, kanye ne-150 ngaphambili kwe-turret, enenjini yamahhashi angu-900 ku-duralumin casing.
  Umshini onjalo waqala ukukhiqizwa ngoNovemba 1943, kanye ne-Tiger-2. Nokho, amaJalimane ayesathuthukisa imoto yawo. Futhi baqhubekela phambili eMpumalanga Ephakathi.
  Ngo-March 1944, amaJalimane athumba i-Kuwait futhi afika eSuez Canal.
  Kwadingeka ukuba iphulwe ukuze amaNazi angabi nanzuzo. Kulokhu, amantombazane ayenesifiso sokukwenza kusenesikhathi, kodwa ukulinganiselwa kwethonya kwabathinta.
  Ngokwesibonelo, manje esikhundleni samantombazane agcwele umlingo, ngo-April 1, 1944, ubuhle ababili obuhle babehamba phambili. Ngeshwa, ngamakhono amaphakathi kakhulu, i-jump limiter iyathinteka. Kwakubanda kancane ngisho nasezinyaweni ezingenalutho zihamba endaweni yasentwasahlobo lapho kuneqhwa. Ngakwesobunxele samantombazane yi-Volga ejulile, enyakatho yeKamyshin, futhi uma uhamba phambili, uzofinyelela izikhundla zaseJalimane eduze kwaseStalingrad. Futhi umsebenzi wamaqhawe uwukuba cishe amantombazane avamile futhi alahlekelwe amakhono awo angaphezu kwawomuntu ukuze anciphise i-oracle ezondwayo ... Nokho, ngisho nalokhu manje kungase kunganele. Phela, i-USSR yalahlekelwa indawo lapho isigamu sabantu sasihlala khona ngaphambi kwempi, futhi ingxenye enkulu yekhono layo lezimboni, kuhlanganise, okokuqala, uwoyela olungele ukukhishwa.
  Kukhona, yiqiniso, amanye amadiphozithi amaningi, kodwa ukuze asebenze ngokugcwele, kokubili isikhathi nemali kuyadingeka. Okungukuthi, isimo sinjalo ukuthi ngisho noma uHitler ephucwa amandla esibuko sika-Iblis, lokhu kungase kubonakale kunganele kabuhlungu. Ngaphezu kwalokho, imizwa yokwehlukana yashuba phakathi kwamadlelandawonye. Ikakhulukazi abaseMelika. Roosevelt uyagula, uGallen ngokusobala uthambekele ku-leftist pacifism, futhi amathemba okhetho olusha awathokozisi kakhulu.
  Impi engaphansi kwamanzi ayihambi kahle kuma-Allies. Isibalo semikhumbi-ngwenya yaseJalimane sikhula njalo, futhi izimfanelo zabo zokulwa ziyathuthuka. Ama- torpedo aqondiswa ukushisa kanye nemikhumbi-ngwenya enamandla e-hydrogen peroxide asevele avela . Futhi imikhumbi ye-Allies 'iyancipha futhi iyancipha, ikakhulukazi njengoba oshaka be-technotronic baseKrauts baye bafunda ukuthi bangabonakali futhi bangazivezi.
  Ngaphezu kwalokho, umsebenzi wemikhumbi engaphansi kwamanzi yamaNazi uphakeme kunomlando wangempela: ukunikezwa kukaphethiloli sekulula, amathangi afika ngisho evela emasimini aseLibya. Ngaphezu kwalokho, ukuqhunyiswa kwamabhomu eRomania kubuthakathaka kakhulu. Futhi ukukhiqizwa kukaphethiloli wokwenziwa kuphakeme.
  Abambisene nabo bashaqekile, futhi isimo sabo asisihle. Ikakhulukazi ezangaphakathi kwezepolitiki.
  Ibhalansi yamabutho e-Eastern Front ngo-Ephreli 1, 1944: Amasosha nezikhulu ze-USSR eziyizigidi ezingu-6.3, kanye namathangi ayizinkulungwane ezingu-5.3 nezibhamu eziziqhudelana, izibhamu eziyizinkulungwane ezingu-95, izindiza eziyizinkulungwane ezingu-7.7. Ukulahlekelwa okukhulu ezimpini zasebusika lapho uzama ukunqoba isitha. AmaJalimane, kucatshangelwa iziphuphutheki, izigaba angaphandle, Hiwi infantry, ziye zanqwabelana ezingaphezu kwezigidi ezingu-7.2, amathangi nezibhamu self-propelled kakade 8.8 ayizinkulungwane, izibhamu nodaka mayelana 100 ayizinkulungwane, zezindiza 16.5 ayizinkulungwane izimoto. Uma kucatshangelwa ukuthi amathangi amasha e-IS-2 kanye ne-T-34-85 asanda kuqala ukungena enkonzweni ne-Red Army, ukuphakama kwesitha ngekhwalithi yemishini kubalulekile. Ngakho-ke, ukukhiqizwa kwe-"Panthers" ne "Tigers" sekuye kwakhuthazwa kakade, futhi benza ngaphezu kwesigamu semikhumbi yamathangi yaseJalimane.
  Kwezokundiza, ukuhlolwa kwekhwalithi akucaci kangako. Izimoto zaseJalimane ziphakeme kunezeSoviet ngesivinini nangezikhali, kodwa ziphansi ekulawuleni okuvundlile, kuyilapho ngesikhathi esifanayo ziphakeme ekuqondiseni okuqondile. Kodwa okubaluleke kakhulu, indiza ye-jet yavela eFritz, ngokuyinhloko i-ME-262. Kumafighters ashayelwa ngophephela, anamandla kakhulu ngokwezikhali nesivinini yi-ME-309 ne-TA-152. I-Yu-488 futhi ngisho nangaphambili i-Yu-288 yangena ekukhiqizeni kwe-serial. Lawa mabhomu ayengenakho okulinganayo ezicini zendiza ngaphansi komthwalo omkhulu.
  Kunoma yikuphi, uma sicabangela ibhalansi yamandla, isitha kufanele siqashelwe njengesinamandla kakhulu. Ngaphezu kwalokho, uma ukusebenza eMpumalanga Ephakathi kuqediwe, ama-fascists azoqina nakakhulu. Futhi akusekho ngaphezu kwenyanga esele ngaphambi kokunqoba kwabo kokugcina lapho. Ngakho...
  U-Elena owazi kahle kakhulu wabubula kakhulu futhi wacula:
  - Awekho amandla, awekho amandla... I-goblin iphuze kakhulu! Wavele wasaha amagxolo wamemeza amanyala!
  U-Zoya, owagcina isiko lakhe ngisho egqoke ingubo enesizotha, wanyakazisa umngane wakhe:
  - Masigweme inhlamba... Ake sidwebe kangcono uhlelo lokusebenza!
  U-Elena waphakamisa amahlombe. Wayezacile kunakuqala futhi engeyena umsubathi. Nakuba mhlawumbe amadoda amaningi ayengamthola ekhanga kakhulu kunakuqala. Ingubo yentombazane ilula, ilineni, imhlophe futhi ihlanzekile. Mfishane kancane kunokuvamile kwabesifazane abasafufusa, beveza imilenze yabo eshukiwe ngaphezu kwamadolo. Amantombazane ayengasenazo izikhali noma ubucwebe obusele. Alikho ngisho iwashi.
  Manje ase-rustic, ashukwa kakhulu ngenyanga ka-April, kodwa awasheshi futhi aqinile. Izinyawo zihamba endleleni yobumba egcwele amatshe. Amasoli angenalutho, njengalawo besifazane abasafufusa, anomahhadlahhadla futhi azizwa ekhululekile lapho enyathela endaweni ehlabayo. Uma uhamba, akubandi kanjalo. Isithwathwa sasekuseni emva kwesithwathwa siyancibilika, futhi izinyawo azibi ndikindiki futhi zibuhlungu.
  Emzimbeni wakhe wangaphambili, wayeyiqhawe ngokujwayelekile, ngisho nase-Antarctica ngaphandle kwezinkinga. Futhi manje imilenze yami ibomvu ngenxa yamakhaza, futhi ukufudumala kwelanga lasekuseni, ibuhlungu ngendlela enyanyekayo.
  U-Elena, owayesekhohliwe kakade ukuthi umzimba womuntu ungathola imizwa engathandeki emakhazeni nokukhathala, wathi ngokucasuka:
  - Uma ngikhuluma iqiniso, angiboni iphuzu ohambweni olunjalo. Saphonswa kulesi sihogo, sinqatshelwe umlingo onamandla ... Kwesobunxele singenalutho futhi sigqoke ingubo elula yabalimi, futhi ngesikhathi esifanayo, sibophekile ukusindisa isintu ku-fascism!
  UZoya waphendula ngokunengqondo endimeni efanayo:
  "Kodwa ubuhle bayo lobo!" Ukuze kungabi lula kakhulu lapho, sisebenzisa amakhono ethu ayisimangaliso, sithatha iVilna namanye amadolobha aseLithuania. Kuthakazelisa kakhulu futhi okubaluleke kakhulu kudinga umcabango ukuze unqobe isitha ngemizimba elula futhi ngaphandle kwamandla amakhulu!
  U-Elena wayejwayele ukukhahlela unyawo lwakhe olungenalutho etsheni elikhulu eliphuma odakeni phakathi nomgwaqo. Kodwa esikhundleni sokuthi lindize liphume lapho lishaywa, itshe lahlala likhona, futhi iNtombazane ehlakaniphile yakhala ngobuhlungu. Iminwe emide, enomusa ngokushesha yavuvuka futhi yaba luhlaza okwesibhakabhaka. Futhi uZoya kwaze kwadingeka aqondise ezimbalwa zazo. Amaphalange ansomi awela endaweni, futhi u-Elena waqhaqhazela izinyembezi ezase zenzekile esihlathini sakhe. Kufanele wenze into ewubuphukuphuku.
  Indodakazi kaBelobog yazizwa igcwele uzwela ngaphakathi kwayo, yagajwa igagasi lozwela. Futhi ngesikhathi esifanayo, kwavela umuzwa wokuba buthakathaka nokuba sengozini. Isipikili esingaphansi kwenyama ka-Elena eluhlaza saqhekeka, futhi umlenze wakhe nawo waba sengozini ethinta inhliziyo futhi waba sengozini.
  Ohlakaniphileyo, ngokuzwelana naye, waphawula:
  - Yilokhu okushiwo inyama engenawo amandla amakhulu... Uvele ungabi namuntu!
  UZoya waphawula ngokucasuka:
  - Imilenze yakho encane izophulukisa ... Uzophila ngandlela-thile!
  Amantombazane aphinde ahamba ngomgwaqo. Babengasenakho ukugajwa budedengu okufanayo. Ngaphezu kwalokho, lapho behamba isikhathi eside, indlala yayiba namandla. Lapha kwavela amasimu epulazi... Umsebenzi wawusuvele ugcwele kuwo.
  Kodwa amadoda ayengabonakali, abesifazane kuphela nabantwana babeboshiwe, abanye ngegeja, abanye egejeni. Abantu balapha bazacile kabi, ubuso bukhathele. Yiqiniso, abafana bebona amantombazane amahle, bamoyizela futhi bawaqhweba, bebingelela ngezandla ezithambile, ezilula.
  U-Zoya wanikela ukusiza u-Elena ngomsebenzi wabalimi. Indodakazi kaSvarog yavuma ngokungananazi. Yena ngokwakhe wayefuna imisebenzi yezikhali, hhayi ingxenye enzima yepulazi elihlangene. Kodwa ngemva kokulimaza unyawo lwayo etsheni, umoya wakhe wokulwa washabalala ngaso leso sikhathi. Ngaphezu kwalokho, kufanele ucabange ngokusemthethweni kwakho. Noma ngabe umuntu angathini, bagcina begqoke izingubo kuphela futhi bengenabefundisi.
  Yebo, i-NKVD ingabamemezela njengezinhloli nganoma isiphi isikhathi futhi ibadide. Uma kungenjalo bazophenduka ababaleki nje abalahlekelwe yikho konke okuhlanganisa nezincwadi zabo. Izingubo zabo azintsha kakhulu, futhi isitayela esinesiketi esifushane sijwayelekile emzaneni waseBolshevik. Ungadla ngokwanele ukuze bakholwe!
  U-Zoya wazalelwa esigodini futhi izandla zakhe nomzimba wakhe ugcwele ukuhlupheka. U-Elena uyinkosikazi yedolobha, hhayi nje iMuscovite. Yiqiniso, unokuhlangenwe nakho emsebenzini wokulima emphakathini waseRodnover. Kodwa nokho umnyakazo akulula futhi ujwayelekile njengokaZoya. Yebo, futhi iminwe ephukile emhlabathini obandayo ibuhlungu ngokunengekayo.
  Kodwa-ke, abesifazane abasebasha, abafana namantombazane bonke abagqokanga zicathulo, ngisho noma bekushutshwa yiqhwa ebusuku futhi usengozini yokucishe ukugodola. Izalukazi nezalukazi kuphela ezigqoke izicathulo ze-bast. Awekho amadoda abonakalayo, futhi omdala kunabo bonke uyinsizwa enezinwele ezigobile, ebomvu, engabonakali ngaphezu kweshumi nanhlanu, egqoke ibhulukwe elihlelekile, kodwa ngokubukeka okucacile kanye nesilevu esinesibindi. Le ngane enebheji ye-Komsomol yiyona endala phakathi kwabafana futhi inika wonke umuntu imiyalo.
  Umkhuzi osemncane akazange aphawule ngokuthi laba nobuhle bajoyine. Njengokungathi lokhu bekunjalo, akushiwongo. Isimo sezulu sesifunda saseVolga sithambile futhi isimo sezulu siyashintshashintsha, ngakho-ke izandla ezingeziwe ngeke zilimaze.
  Ngokushesha u-Elena waqala ukuba buhlungu, futhi wacela ukuya egejeni. Ngakho-ke kulula emzimbeni wentombazane eqinile, kodwa udinga nje ukumba izithende zakho ngokucophelela enhlabathini evulekile ukuze izinzwane zakho zingacasuli kakhulu. Kodwa ukucindezela esifubeni kuza ngenye indlela, futhi ngemuva, uma ulayishile, awuzwa ubuhlungu.
  Yacabanga-ke intombazane, ineminyaka emingaki ngempela? Kade yadlula ikhulu! Kuyahlekisa! Ungomunye wabesifazane abadala kakhulu eRussia yanamuhla futhi ngesikhathi esifanayo, egcwele amandla nempilo. Kodwa ngemva kokuphucwa amakhono abo omlingo, bangase babe izixhwanguxhwangu ezinjalo!
  Lo mcabango wenza u-Elena agodole...
  Wonke umuntu wasebenza ngomdlandla futhi ngaphandle kwekhefu lesidlo sasemini. Noma sekumnyama bhuqe, basondela emlilweni ukuze baziqabule. Umfula iVolga wawuseduze futhi kwakukhona izinhlanzi ebhodweni. Kodwa isinkwa siningi kuphela, futhi ngandlela-thile asihlanzekile ngokuphelele, sinokungcola. Okunye ukunambitheka anyanisi.
  Ukudla kulula futhi akukuningi, kubukeka sengathi kuyisibiliboco sezisu ezilambile. I-Ranger Girls yayingakaze izizwe ikhathele iminyaka eminingi. Cha, kusebuhlungu kakhulu ukuba umuntu ngaphandle kwamandla amakhulu. Futhi ukhathala njenge... imbongolo!
  Kodwa futhi kuhle ukuthi izinto eziphilayo zisencane futhi zinempilo. Amantombazane alala nabanye besifazane esibayeni bebodwa. Omunye wabafana ubeke ikhanda lakhe esifubeni esiphezulu sikaZoe. Intombazane engumqaphi yaphulula amajika ayo amhlophe... Futhi yezwa ukujuluka okunamandla. Bathola konke okuvela ekuphileni nakubaxhasi babo, onkulunkulu beDemiurge: ubusha baphakade, amandla, ithuba lokuba nengcebo, amandla, udumo nenhlonipho, kodwa... Ukuze bakhulelwe, kufanele balale nendoda elingana nabo ngamakhono. Futhi lokhu akulula neze ukukuthola.
  Futhi uma kukhona abafana abanjalo, khona-ke basezingeni elihlukile futhi endaweni yonke ehlukile. U-Elena wakhumbula ingoma ephathelene noGagarin futhi lokhu kwamenza wadabuka nakakhulu;
  Uyazi ukuthi wayengumuntu onjani...
  Umhlaba wonke wamgona ezandleni zakhe!
  UKUZIMISELA KOMFOWABO KA-TSING KUSINDISA UMBUSO
  Umfowabo ka-Tsar Nicholas II, uMikhail, ngokungafani nomlando wangempela, wathatha isinyathelo esiwujuqu. I-Imperial Guard yavulela ngenhlamvu kubavukeli ababezama ukugasela eWinter Palace. Khona-ke ama-Cossacks, athandwa yizinduna, nezikhulu ezihloniphekile zangena empini.
  Kwabulawa amavukela-mbuso angamakhulu amaningana amanye abaleka. Amaphoyisa abamba amavukela-mbuso nabaholi bawo. Abamele i-State Duma, imindeni eyizikhulu, abathengisi namalungu eqembu lezezimali bashesha ukufunga ukwethembeka ku-Tsar Nicholas, futhi bafunga ukwethembeka. Phakathi nempi, kwabulawa amavukelambuso angaphezu kwamakhulu ayisithupha kwalimala inkulungwane eyodwa nengxenye. Onogada balahlekelwe abantu abangaba ngamashumi amabili beshonile, abakwaCossacks abanye abangamashumi amahlanu.
  Ukungqubuzana okungathi sína, kodwa umbuso wentando yeningi wasinda. Abakhi bozungu phezulu babengenawo nowodwa umbono noma umholi oyedwa. Futhi ngokuvamile, abaningi babo babekholelwa ukuthi kwakungenakwenzeka ukushintsha uhlobo lukahulumeni phakathi nempi.
  Baningi abangenelisekile nge-Tsar Nicholas II, kodwa kunzima ukunikeza enye indlela yombuso wombuso. Ngaphezu kwalokho, abacebile besaba kakhulu ukuthi uhlobo lukahulumeni weRiphabhulikhi luzophenduka lube buthaka kakhulu futhi luxege ukuze luvikele onxiwankulu kubantu abalambile nabavukelayo, kanye nabanikazi bomhlaba kubalimi.
  Kodwa abantu ngokwabo ngeke bahlele izinguquko ezinkulu. AmaBolshevik asebuthakathaka kakhulu futhi ambalwa ngenani, ama-Socialist Revolutionaries ingxenye enkulu akholelwa ukuthi ukuguqulwa kuhle, kodwa kungcono ukunqoba impi yezwe kuqala.
  Ngamafuphi kwasuka uthuthuva kwaphuma wonke umuntu! Okuthile okunjengokuvuka kwegazi okuziphindaphindayo...Nokuthula!
  U-Nicholas II waklomelisa umfowabo ngokunquma kwakhe nge-Order of George, i-degree yokuqala, futhi wamnyusela esikhundleni sokuba u-general-in-chief, eqoka uMikhail ukuba alawule i-front front. Futhi imingcele yaseningizimu neRomania yayingaphansi kweBrusilov.
  Ubukhulu bebutho laseRussia banda baba cishe abantu abayizigidi eziyishumi, futhi ukugcinwa kwalo kwabeka umthwalo osindayo embusweni. Kwakudingekile ukuqhubekela phambili.
  Ngokushesha nje lapho imigwaqo isomile, ibutho le-tsarist lashaya eGalicia. Ukuphakama kwezinombolo kwakusohlangothini lwamasosha aseRussia. Abase-Austrian baba buthakathaka ekuziphatheni kwabo, futhi amabutho ahlanganisa amaSlav alahlwa ngobuningi noma azinikela. Ayengekho amayunithi amaJalimane anele ukuqukatha isitha.
  Ngaphezu kwakho konke, i-United States yangena empini ngokumelene neCentral Powers ngo-April. Futhi ngaleyo ndlela umphumela wokungqubuzana wawusuvele unqunywe kusengaphambili. AmaJalimane azama ukwandisa amabutho awo eNtshonalanga ukuze anqobe ama-Allies futhi awakwazanga ukunikeza usizo olubalulekile e-Austria-Hungary.
  Amasosha aseRussia athatha iLviv namadolobha amaningana eGalicia. Ngisho nama-boilers amancane amaningana akhiwe. I-Austrian, i-patchwork , i-front ephukile yayidilika ngokushesha, ngakho-ke amaJalimane kwakudingeka athuthele endaweni yokuzivikela eyimpumputhe entshonalanga futhi aphonse amabutho ezikhaleni ezazakhiwe.
  Ethuthukisa impumelelo yabo, abaseRussia basondela ePrzemysl baze bazungeza idolobha. Kodwa izinkinga zokuhlinzeka kanye nokwethulwa kwamayunithi amaningi aseJalimane alungele ukulwa empini kwehlisa isivinini. Kodwa iRomanian Front yaqhubeka nokuhlasela, futhi ngemva kwesikhathi esithile iWestern Front nayo. Laba bakamuva babhekane nomsebenzi onzima: ukubhodloza ukuzivikela kwamaJalimane okunamandla, okujulile.
  Umfowabo kaTsar uMikhail akazange akubheke njengehlazo, wafunda kuBrusilov futhi wasebenzisa amaqhinga afanayo. Waqala ukulungiselela ukuhlasela ezindaweni eziyishumi nambili ezahlukene ngesikhathi esisodwa, ukuze amaJalimane angakwazi ukunquma isiqondiso sokuhlasela okuyinhloko. Ngaphezu kwalokho, basebenzise ikhethini lentuthu ngentshiseko kanye nokuhlasela ebusuku.
  Amasosha aseRussia aseningizimu ayikhulula iBucharest, futhi ukuhlasela kwesikhungo kwaphumela empumelelweni eningizimu yeVilna.
  AmaJalimane kwadingeka aphinde aqinise uhlangothi lwawo oluseningizimu. Amasosha aseJalimane ayevimbe iRiga ayesongelwa ngokuzungezwa. Ngaphansi kwalezi zimo, uKaiser wenza isinqumo esinzima sokushiya amazwe aseBaltic futhi ahoxise amasosha emgqeni wokuzivikela wasePrussia.
  Izinto azihambanga kahle enhlanganweni naseTurkey. AmaRussia namaBrithani ayethuthuka e-Asia Minor, amaFulentshi ayecindezela iPalestine eSiriya. Ama-Ottoman ayeba buthaka futhi ukuwa kwawo kwakungekude. Ngaphezu kwalokho, abaseBulgaria bashintsha. Iqaphela ukuthi abasePrussia base behluliwe kakade empini, futhi amasosha aseRussia, esekhulule ingxenye enkulu yeRomania, ayefinyelele emngceleni, inkosi yamaSlavic yamemezela impi e-Austria, eTurkey naseJalimane.
  Yiqiniso, lokhu kwanikeza amaJalimane amakhanda angaphezulu. Ababange besakwazi ukubamba umugqa ongaphambili eMpumalanga futhi baphoqeleka ukuba bahlehle eVistula. Ngethemba lokuthi umgoqo wamanzi wemvelo uzobambezela amasosha aseRussia.
  Uzakwabo entshonalanga wazuza impumelelo ingxenye kuphela, nakuba base besebenzisa amathangi ngenkuthalo. Kodwa okwamanje iGermany ibambe phambili, nakuba yaphoqeleka ukuthi ihlehle kancane. Ingxenye eseningizimu yathatha umzamo omkhulu.
  Yebo, i-tsarist Russia ekwindla nasebusika yadlulisela ubunzima bokulwa eMbusweni Wase-Ottoman.
  Ukuhlasela kweConstantinople, kokubili emhlabeni nasolwandle, kwaphela ekunqobeni kwezikhali zaseRussia. I-Turkey yawa, futhi nayo iRussia yathola izindawo ezinkulu, iConstantinople kanye ne-Straits enokufinyelela oLwandle iMedithera.
  Yiqiniso, kwakungenakwenzeka ukuqeda impi ngo-1917, kodwa umoya wokunqoba wawusuvele uzwile wonke umuntu, kakhulu kakhulu kunango-1916.
  Ubusika badlula eRussia ngeziteleka ezincane nemibhikisho, kodwa akuzange kube khona ukungqubuzana okukhulu, naphezu kobunzima bezempi. Mhlawumbe i-ruble yehle kakhulu, kodwa kusengaphambi kwesikhathi ukukhuluma ngendlala.
  Nokho, kwase kuyisikhathi sokuqeda impi, futhi wonke umuntu wayekuqonda lokhu. Ekhuthazwe ukuba abe yi-marshal yasensimini, uBrusilov wahlongoza ukuletha igalelo elikhulu eningizimu, lapho isitha sasibuthakathaka khona, bese sijikela enyakatho.
  AmaJalimane ayesevele enamathangi awo okuqala. Kodwa inani labo lincane kakhulu ukuba libe nomthelela omkhulu ekuhambeni kwempi. I-Russia nayo inezimoto zayo, ikakhulukazi amathangi e-Mendeleev. Kodwa futhi, imboni ye-tsarist ayikwazi ukwenza ukukhiqizwa okuningi.
  Kodwa ukukhiqizwa kwenqwaba yamathangi kwasungulwa amaBrithani, amaMelika namaFulentshi. Lokhu kusho ukuthi sekuvele indlela entsha, enamandla yokubhodloza ukuzivikela, okufanele ibhodloze izikhundla zaseJalimane.
  Ama-Allies nawo afuna ukuqeda impi ebhubhisayo ngokushesha okukhulu. Futhi kusukela ekupheleni kukaMashi, baqala ukuzama ukudabula ukuzivikela kwaseJalimane okujulile.
  Ukuhlasela kwamasosha aseRussia kwaqala ngokushesha nje lapho imigwaqo yoma eningizimu. Amasosha aseRussia, ngemuva kokunqoba kwangaphambilini, avuka, kepha abase-Austrian baqhubeka nokubambelela. IBudapest izithole isizungezwe kakade ekuqaleni kukaMeyi. Khona-ke ukunyakaza kwaqala ngaseVienna futhi kudlula uMfula iVistula.
  AmaNtaliyane nawo aqhubekile nokuhlasela. Ngisho neJapane yathumela ibutho labagijimi eYurophu. AmaJalimane acindezela nhlangothi zonke.
  Lapho amasosha aseRussia esesondele eVienna, i-Austria-Hungary yahoxa. Umngane wokugcina waseJalimane wayesewile ekugcineni. ENtshonalanga, kusetshenziswa amasu okuteleka ezingxenyeni ezihlukene zangaphambili, ama-Allies ahamba kancane kodwa ngokuqinisekile. Futhi amasosha aseRussia angena esuka eningizimu eya ngemuva kwe-front yaseJalimane ehlanganisa i-Vistula.
  Ngaphansi kwalezi zimo, uShansela uWilhelm, eqaphela isikhundla saseJalimane esiphelele nesingenathemba, wamemezela ukuqedwa kwakho konke ukulwa ngo-June 22, 1918. Eqinisweni, amaJalimane avuma.
  I-Austria-Hungary ayizange ibe khona. IRussia yathola iGalicia, isifunda saseKrakow, iBukovina, ingxenye esempumalanga yeSlovenia neHungary. I-Romania Transylvania. Okwakusele e-Austria-Hungary kwakuyi-Austria encane kanye neHungary eyancipha kakhulu. ICzechoslovakia yavela ngaphansi kweRussia.
  UMbuso Wama-Tsarist wathola eJalimane i-Klaipeda, i-Poznan kanye nokufinyelela olwandle, unqamula i-East Prussia ukusuka edolobheni uqobo ngeDanzig.
  IJalimane kwadingeka iyekele iDenmark neFrance lokho eyayikunqobe ngaphambili ngekhulu le-19. Wagwetshwa ukukhokha izinxephezelo ezinkulu minyaka yonke, futhi wanciphisa amandla ezempi kubantu abayizinkulungwane eziyikhulu.
  Futhi-ke, njengasemlandweni wangempela, indawo engahlosiwe.
  I-Tsarist Russia yandisa impahla yayo eningizimu. UMbuso Wase-Ottoman, njengoMbuso Wase-Austrian, awuzange ube khona. IBrithani yathatha i-Iraq, iFrance, iSyria kanye, kanye neBritish, iPalestine. I-Russia yathola i-Armenia, i-Asia Minor, neConstantinople.
  IMpumalanga Ephakathi ne-Iran nazo zahlukaniswa zaba imikhakha yethonya. Ngakho, i-Tsarist Russia yazuza izinto ezibonakalayo ezibalulekile.
  Kodwa impi yalahlekisela ukuphila kwamasosha angaphezu kwezigidi ezimbili nengxenye, kungabalwa izakhamuzi ezifile, izindleko ezinkulu. Izimali zaphazamiseka futhi izwe langena ezikweletini.
  Yiqiniso, abalingani bavuma ngomusa ukusula inzalo emalini ebolekiwe, kodwa noma kunjalo isikweletu saba sikhulu kakhulu - cishe ama-ruble ayizigidi eziyizinkulungwane eziyishumi.
  Kodwa kwakungenzeka ukwenza amabhizinisi abe ngaphansi kombuso wamaJalimane ngaphambili.
  Isimo sezombangazwe e-Tsarist Russia sazinza, futhi igunya lombusi lakhula.
  U-Nicholas II wasebenzisa leli thuba ngokukhansela i-manifesto yakhe ku-State Duma. I-Autocracy yabuyiselwa futhi, futhi amandla omthetho adluliselwa ngokugcwele ku-tsar.
  Lokhu kwadala imizamo enamahloni yokubhikisha. Izwe lase likhathele kakhulu yimpi futhi lingafuni okushaqisayo.
  Futhi umnotho waqala ukusimama ngokushesha, ngemva kwempi! Ukukhula kwakulinganiselwa kumaphesenti ayisishiyagalolunye ngonyaka futhi kwakuphakeme kunase-United States.
  Kwasungulwa izimboni ezintsha ezithuthukile kwathuthukiswa nobunjiniyela bemishini. Amaholo akhula.
  Ubude bosuku lokusebenza bancishiswa umthetho weTsar ukusuka emahoreni ayi-11.5 kuya ku-10.5. Futhi ngezinsuku zangaphambi kweholide nangaphambi kwezimpelasonto kuze kube yihora lesi-9. Futhi, usuku lokusebenza lwancishiswa lwaba amahora ayisishiyagalolunye, uma okungenani ingxenye yalo bekusebusuku.
  Ngemuva kokushintshaniswa kwemali, ibhalansi yegolide eqinile ye-ruble yabuyiselwa. Ngo-1929, iholo lesisebenzi lalifinyelela ama-ruble angu-50 ngenyanga, inani le-vodka lingama-kopecks angu-25 ebhodleleni. Okusho ukuthi, amabhodlela angama-200 ngenyanga. Futhi uma silithatha elilingana negolide, leli lilingana namagremu angu-37 egolide elihlanzekile.
  Izwe lithathe indawo yesibili, lilandela i-United States ngokukhiqiza ezimbonini. Amathemba ombuso abukeka emnandi kakhulu, kodwa ... ukucindezeleka okukhulu kwagadla.
  Ukuwa kwathinta umhlaba wonke, kuhlanganise neRussia. Iqiniso lilimaze kakhulu iGermany ne-USA. Kodwa i-tsarist Russia yayithembele kakhulu ekubolekeni kwangaphandle ngakho-ke ayikwazanga ukugwema ukushaqeka nokwehla komnotho.
  Iqembu lamaBolshevik ngeminyaka yamashumi amabili lalibhekene nenkinga. U-Lenin empeleni wahoxa emzabalazweni ongokoqobo, woguquko ngokucwilisa ithiyori...nokubhala inganekwane yesayensi.
  UVladimir Ilyich wahlangana noHerbert Wales eBrithani futhi wazizwa ethanda izinganekwane zesayensi. Ikakhulukazi, kusukela epeni likaVladimir Ilyich kwavela inoveli enkulu, yekusasa: "Ubukhomanisi buyindlela yenjabulo"! Neminye imisebenzi eminingi. ULenin wayesevele enza imali enhle ngemisebenzi yezinganekwane zesayensi.
  AmaBolshevik ahlukana abe amaTrotskyists namaStalin. U-Stalin wanquma ukubuyela kumaqhinga esici somuntu sobuphekula seNarodnaya Volya. UTrotsky uthathe isikhundla esimaphakathi.
  I-Socialist Revolutionaries isasebenza, nakuba bekungasekho ukubulawa kwezombusazwe okuseqophelweni eliphezulu eminyakeni yamashumi amabili. Izikhundla zamaRiphabhulikhi namaKhadethi zaqina kancane kancane. Ngempela, ubukhosi obuphelele babonakala kuwo wonke umuntu njengensalela eyisidala. Ngakho-ke iziyaluyalu, iziteleka, imibhikisho yaqala futhi futhi isihlalo sobukhosi saqala ukuzamazama.
  Inkosi ingakhumbula okuningi...
  Uhulumeni kaNicholas II uthole isixazululo...empini! Ngaphezu kwalokho, ojenene babelangazelela ukuziphindiselela ngokunqotshwa iJapane. Futhi lokhu kuyaqondakala...
  Ngemva kweMpi Yezwe Yokuqala, i-Tsarist Russia yenza imikhankaso emincane yezempi. EMpumalanga Ephakathi, lapho bona nabalingani babo baqeda khona izwe lama-Arab. E-Afghanistan.... Lapho impi yenzeke ndawonye neBrithani. I-Russia yathatha izifunda ezisenyakatho ye-Afghanistan, ehlala kakhulu ama-Uzbeks namaTajik, kanye neHerat. AmaNgisi, ngemva kwezimpi ezinonya, nokho anqoba iNingizimu. Ukuzibusa kwahlala maphakathi ne-Afghanistan.
  I-Iran ibisaqhubeka nokubukeka kobukhosi, kodwa ukuhlukana kwayo bekungekude.
  Kodwa ukungqubuzana okukhulu kwezithakazelo kwenzeka eJapane. Ngaphezu kwalokho, ngo-1931, amaJapane adala uhulumeni wopopayi eManchuria futhi aqala ukuhlasela eChina.
  Okwaba yisizathu sempi entsha.
  Ngalesi sikhathi, ibutho laseRussia lase likwazile ukuvuselela imikhumbi yalo yamathangi futhi lidale indiza enamandla kakhulu. Emoyeni, iJapane yayiphansi ngokuphawulekayo, futhi ibutho laseRussia eliphansi laliningi kakhulu futhi, mhlawumbe, selilungele ukulwa.
  I-Pacific Fleet yayilawulwa ngu-Admiral Kolchak odumile. I-Knight of the Order of St. Andrew the First-Called, uBrusilov, wayesefile kakade ngalesi sikhathi, kodwa abafundi bakhe abanekhono basala.
  Impi ayizange iphumelele eJapane kusukela ekuqaleni. Ojenene baseRussia: uDenikin, uWrangel, uKaleidin, ngaphansi komyalo ophelele womfowabo weTsar uMikhail Romanov, benza ngomfutho nangekhono. Okuhlangenwe nakho kweMpi Yezwe Yokuqala kwaba nomthelela, futhi amaphutha engxabano ye-1904-1905 acatshangelwa.
  Amathangi akhanyayo e-Prokhorov, angenakulinganiswa nalutho empini yokuqondisa, abuye abe mahle kakhulu. Kunoma yikuphi, bekuvele kuyibutho laseRussia elihlukile, nempi ehluke ngokuphelele.
  Kodwa-ke, phakathi nempi yokuqala namaSamurai, ukube i-Kuropatkin ithathelwe indawo umkhuzi onekhono futhi onqumayo, umphumela wempi wawuyoba ohluke ngokuphelele.
  Kunoma yikuphi, phakathi nezinyanga ezimbili iPort Arthur yavinjezelwa amasosha aseRussia, futhi amaJapane ashaywa. Ezinyangeni ezimbili kamuva, yonke iKorea yakhululwa, futhi idolobha eliyisigodlo lanqotshwa isiphepho.
  Nasolwandle, izimpi zaziba nemiphumela engafani. Kwaze kwafika ama-squadrons avela eBaltic naseBlack Sea. I-Land of the Rising Sun yanqotshwa ngokuphelele, futhi baze babeka amasosha eHokkaido. IJapane yaphoqeleka ukuba isayine ukuthula okuyihlazo. Buyisela iManchuria, Port Arthur, impahla ethile eyanqotshwa amaJalimane, eningizimu yeSakhalin kanye nentaba yaseKuril. Futhi ngesikhathi esifanayo ukhokhe i-indemnity, isamba esihlelekile - ama-ruble ayisigidi segolide.
  Ukunqoba kwaqinisa isikhashana isikhundla se-Autocracy, kwase kuthi uKuwohloka Okukhulu Kwezomnotho kwashintsha ngokushesha kwezomnotho.
  EJalimane, njengomlando wangempela, uHitler waqala ukubusa, kodwa akazange avunyelwe ukugijima. Ikakhulukazi, umzamo wokubuyisela ukubuthwa kwabantu bonke wabhekana nokuphikiswa okuqinile okuvela eRussia naseFrance. Nakuba izivumelwano ezincane zenziwa ngokwamandla ezempi. Ubukhulu bebutho bavunyelwa ukwanda kusukela ezinkulungwaneni eziyikhulu kuya kwamakhulu amabili namashumi amahlanu. Ngaphezu kwalokho, uHitler wabuyisela ukulawulwa kwendawo engahlosiwe eJalimane.
  Futhi izinkinga ze-dynastic zaziqala e-Tsarist Russia. Indlalifa yesihlalo sobukhosi, u-Tsarevich Alexei, wafa ... Umfowabo we-Tsar uMikhail Romanov waphucwa amalungelo efa. Futhi ngempela waba indlalifa Kirill Vladimirovich Romanov. Kodwa lo mfana ugcwele ukudakwa nokuxega. Yehliswe ngokuphelele...
  Ngakho ubani ozolandela Tsar Nicholas II? Umfowabo we-Tsar uMikhail, ngemva kokunqoba iJapane, wathola isikhundla se-generarissimo futhi wajabulela ukuthandwa okukhulu. Waba yilungu lokuqala lomndeni wasebukhosini emlandweni we-Imperial Russia ukuthola isikhundla esiphakeme kangaka. Futhi abaningi babefuna ukumbona esihlalweni sobukhosi.
  Yiqiniso, uNicholas II ngokwakhe - ongaphuzi, ngaphandle kwemikhuba emibi, owayevame ukwenza i-gymnastics - wayesenamandla kakhulu futhi kwakubonakala sengathi ukubusa kwakhe kuzoba okude kakhulu emlandweni waseRussia. Kodwa u-Stalin wakhulelwa umzamo wokubulala owawufisa kakhulu kusukela ngesikhathi sika-Alexander II. Nakuba kwakubonakala, liyini iphuzu?
  Kunoma yikuphi, u-1937 waba unyaka osabekayo. U-Tsar Nicholas II wabulawa, futhi kanye naye, ongqongqoshe ababili nabo bafa, kanye nezinkantolo eziyishumi nambili, futhi ingxenye ye-Winter Palace yawa.
  Amaphekula asebenzisa ipayipi lendle ukuze ezimayini futhi atshala i-aminolon engaphezu kwethani.
  Ngakho, isigameko esinonya sangenela phakathi nomlando. Kwaphela kanjalo-ke ukubusa kweTsar Nicholas II. Inkosi ayizange iqale ukubizwa ngokuthi inkulu noma isesabekayo. Ababengayithandi iNgonyama bayibiza ngegazi, ngoba igazi eliningi lachitheka embusweni wayo. Owaphatha ngenhlonipho nguMnqobi. Ngakho inani lezindawo ezingaphansi kwakhe eRussia landa. Ngisho nesifundazwe esikhulu savela eChina: Zheltorossiya.
  Sekukonke, umbuso wathatha iminyaka engu-43. Kuphela u-Ivan the Terrible wabusa isikhathi eside, futhi ngegama. Kodwa ngenxa yokuthi wathatha isihlalo sobukhosi iminyaka emithathu, isikhathi sangempela sokulawula saba sifushane.
  Kodwa indlalifa esemthethweni, uKirill Vladimirovich Romanov, nokho wenyukela esihlalweni sobukhosi. Akazange abuse isikhathi eside - cishe unyaka, kodwa wakwazi ukuba nethonya elithile emlandweni. Ikakhulukazi, wavumela u-Adolf Hitler ukuba enze i-Anschluss yase-Austria. Okusolwa ukuthi kubhekiselwa elungelweni labantu lokuzibusa futhi, okucatshangwa ukuthi, ngale ndlela kuzoba nokuhleleka okwengeziwe. Kuvunyelwene ne-Anschluss yase-Austria ne-Mussolini.
  Ngakho iJalimane yanda futhi inani labantu bakhona ladlula izigidi ezingamashumi ayisishiyagalombili. Ingasaphathwa ukuthi uHitler wakhuthaza ukuzalwa. Ngaphansi kuka-Adolf the Demoniac, yakhula isikhathi esisodwa nengxenye.
  Kwagqashuka impi yombango eSpain, kodwa yaphela ngokushesha kakhulu, njengoba yayingekho iSoviet Union, eyanikeza usizo kumfelandawonye wesokunxele eMadrid.
  Kodwa uFranco waba umngane Fuhrer. Futhi i-Tsar Vladimir III entsha yashayisana neBrithani.
  Isimo sinzima ngempela. Indida egcwele iMpi Yezwe Yesibili. Futhi umjikelezo omusha wokubhekana. I-Iran ayihlukene phakathi, futhi leli yizwe lokugcina lamaSulumane elizimele ngokusemthethweni. Kokubili iRussia neBrithani banezinhlelo ngakho. Izinto ziyadida kakhulu eMpumalanga Ephakathi. Izindawo zaseRussia, France, neBrithani zixubile futhi kunzima ukuzilawula.
  I-England ihlehla kakhulu ngokomnotho ngemuva kweRussia kanye neJalimane elikhula ngamandla. Kodwa amakoloni amakhulu kunawo wonke asengaseBrithani. Kodwa amandla omqhele webhubesi ayancipha, iCanada icishe izimele. INingizimu Afrika nayo iwumbuso, njenge-Australia. ENdiya, isikhundla saseBrithani siba buthaka. Yebo, kunesifiso sokusunduza ibhubesi.
  UHitler uzama ukudlala ezinhlangothini ezimbili. Noma uzofuna ukwesekwa yiFrance, Britain, Italy neJapan. Ukuze bonke ndawonye banqwabelane e-Tsarist Russia futhi bahlukanise impahla yayo enkulu.
  Noma bheka ukutholwa kwendawo eNtshonalanga, kodwa ngokubambisana neRussia.
  U-Hitler uyindoda embi futhi engenazimiso, futhi, ngokuvamile, akanandaba nobani ongena kumfelandawonye inqobo nje uma kuyinzuzo kuye.
  U-Tsar Vladimir osemusha omusha naye uphupha ngokungena emlandweni njengomnqobi omkhulu futhi ufuna ukuthatha amakoloni eBrithani naseFrance. Ukukhuluma ngokuqinile, akukho lutho olusele ongaluthatha kumaJalimane. Ngakho umfelandawonye neJalimane unengqondo impela.
  I-Italy ithumbe i-Ethiopia futhi ifuna nokuxhaphaza okusha. UMussolini unesifiso esikhulu kakhulu. Akanandaba noma uya empumalanga noma entshonalanga. Kodwa eFrance asikho isifiso esikhulu phakathi kwabantu sokulwa. I-Pacifism ibusa lapho, futhi uhulumeni uyakhethwa. Ayikho indlela yokuthola umngane onamandla kangaka. Futhi i-Tsarist Russia, ngezinga layo lokuzalwa eliphezulu ngokwesiko kanye nezinga lokufa elihlala lincipha, iyimbangi enamandla kakhulu. Inani labantu base-Tsarist Russia selivele likhula cishe ngamaphesenti amathathu ngonyaka. Ukufa kwezinsana kwehlile, kodwa imfashini yemindeni emikhulu ayikadluli, futhi imindeni esebenzayo ivundile. Uma kucatshangelwa ukuthengwa kwezindawo, okuhlanganisa neChina enabantu abaningi, kanye neMongolia enabantu abambalwa, futhi eYurophu naseTurkey, inani labantu baseTsarist Russia ngo-1940 ladlula izigidi ezingu-400 uma kuqhathaniswa no-1913, lapho laliyizigidi ezingu-180. Futhi leli gunya lezwekazi... IBrithani neFrance banezigidi ezingaphansi kuka-50 emadolobheni amakhulu, kanye namakoloni. Kodwa amasosha angamakoloni abuthaka ekuziphatheni kahle futhi anamandla amancane okulwa. Ngakho amandla aphansi aseNtshonalanga abuthakathaka kakhulu.
  I-Fuhrer ikhetha umfelandawonye neRussia ngokumelene neNtshonalanga.
  Ngo-1939, iCzechoslovakia yahlukaniswa. IJalimane nayo yayihlanganisa neSudetenland. AmaJalimane aqinisa ibutho futhi akha amakholomu amathangi. I-Tsarist Russia nayo ayizange ime, inebutho lesikhathi sokuthula lezigaba zabasebenzi abayizigidi ezinhlanu namakhulu amahlanu.
  E-Tsarist Russia, amathangi asindayo nezindiza zamasu, okuhlanganisa izindiza ezinezinjini eziyisishiyagalombili, sekuyisikhathi eside kukhiqizwa. I-France inamathangi asindayo angaba ngamashumi amathathu kuphela, futhi asephelelwe yisikhathi. IBrithani ayinazo izimoto ezisindayo. Nokho, iJalimane nayo, akukho nelilodwa elisinda amathani angamashumi amabili. I-USA inamathangi angaphezu kwamakhulu amane.
  UHitler wanquma ukuthi kwakungafaneleki ukubambezeleka futhi washaya ngoMeyi 15, 1940. Isimo sezulu sihle futhi yonke into isimi ngomumo. Noma ngaphezulu noma ngaphansi ngomumo.
  I-Tsarist Russia yaqala ukuhlasela iNdiya nezinye izinto zamakholoni. Ibutho laseRussia lahlasela izikhundla ezingavikelekile kahle. Kunamasosha ambalwa uma kuqhathaniswa ahlanganisa ubuzwe bamaNgisi namaFulentshi ngokwawo, futhi amayunithi amakholoni awafuni ngempela ukufela umbono noma umbuso angawazi nhlobo. Eqinisweni, obani amaNgisi kubo? Abaxhaphazi, izigqila, abaphangi noma abangakholwa. Akunakwenzeka ukuthi abaseRussia babi kakhulu kunabo, ukuze bafe ngenxa yombuso weNgonyama noma weQhude.
  Ngakho-ke amabutho e-tsarist aqhubekela phambili, enqoba ukuvilapha, ukumelana nokugxila. Kodwa amaJalimane akwazi futhi ukunqoba amasosha aseFrance, amaNgisi, amaBelgium namaDashi ngenyanga nesigamu.
  Ngakho, uChurchill walahlekelwa ukusekela kwabalingani bakhe abakhulu. Ukulindela ukuthi i-United States izongena empini ayizange ibonakale. Roosevelt akazange nhlobo ahlukaniswe ukuzimisela Stenka Razin. Futhi-ke amandla anjalo ayezophikisana neMelika.
  Amasosha aseRussia adlulela e-Afrika nase-Asia ngamamashi; izinkinga eziningi zavela endaweni kanye nokwelula kokuxhumana kunamasosha ezitha. Ukuntuleka kwemigwaqo, ikakhulukazi e-Afrika, nakho kube nomthelela. Kodwa isosha laseRussia elingenasizotha linqoba zonke izingqinamba ngobuqhawe nangobuqili.
  AmaJalimane angadlulisela amasosha e-Afrika kuphela ngobunzima. Ukuqhubekela phambili eGibraltar kwabambezeleka ngenxa yokumelana nenkani kukaFranco. Futhi kwakudingeka sidlulise amabutho olwandle. AmaRussia angena e-Afrika, edlula eGibhithe, futhi kulula kakhulu kuwo. I-Italy iphinde ibambe yonke into engayibamba, futhi kule ndaba uMussolini unamandla okubamba i-boa constrictor.
  Ukufika kwe-metropolis ngokwayo akuzange kwenzeke ngo-1940. Empini yomoya, ngokuyinhloko ngenxa yokungabi nalutho kweRussia, iBrithani yasinda. Kodwa kufanele kushiwo ukuthi i-Tsar ehlakaniphile uVladimir Kirillovich wayengafuni ukuba iBrithani ibambe ngaphambi kwesikhathi, kodwa ihlose ukuthumba wonke amakoloni ayo ase-Asia nase-Afrika.
  IBrithani izoyaphi? Phela, ayinakho izinqolobane, ngaphandle kwamakoloni nezinto zokusetshenziswa - ukuwa kwayo kuyindaba yesikhathi.
  Ebusika nango-March 1941, amasosha aseRussia agcina efikile eNingizimu Afrika futhi anqoba i-African Dominion yokugcina. Umzamo wamaNgisi wokuhlala eMadagascar nawo wabhuntsha, futhi ngo-May 1941, kwamiswa indawo futhi kwanqoba.
  IJapan yalwa ngasohlangothini lweRussia empini, futhi yakwazi ukubamba okuthile oLwandlekazini iPacific. Ihlobo lika-1941 kwakuyinkathi yokuhlasela okukhulu emoyeni ngokumelene nedolobha elikhulu laseBrithani.
  Izindiza zaseRussia nezaseJalimane zahlasela iLondon namanye amadolobha oMbuso WamaNgisi. Futhi ngoNovemba 8, isikhumbuzo seMunich putsch, ukufika ekugcineni kwenzeka.
  Impi yathatha izinsuku eziyishumi nesithupha futhi yaphela ekunqobeni kwamasosha aseRussia naseJalimane.
  Lokhu, eqinisweni, kwaqeda iMpi Yezwe Yesibili. Kwavela ukuthi yayingenagazi futhi yayinde kunasendabeni yangempela. Futhi yaqinisa kakhulu futhi yandisa izinto zaseRussia. Ikakhulukazi e-Afrika nase-Asia.
  Kwalandela inkathi enokuthula. I-Russia neJalimane bezigaya ezabo izinzuzo zendawo. I-Third Reich yayihlanganisa: IBelgium, iHolland, cishe ingxenye yeFrance, kanye neMorocco, ingxenye ye-Algeria kanye nempahla emaphakathi. Yiqiniso, ngenxa yesikhundla sikaFranco kanye nokungabaza okuthile kukaHitler, amaJalimane awazange abe nesikhathi sokudlulela endaweni yase-Equatorial yaseFrance, futhi awela emabuthweni aseRussia.
  Noma kunjalo, iJalimane yayisathola indawo enhle yase-Afrika, edlula indawo yayo endaweni. Indawo yezwe le-Third Reich, kucatshangelwa ukutholwa kweYurophu, iphindwe kathathu. Futhi uma sibala ukusuka emingceleni kusukela ngo-1937, sicabangela i-Austria, iSudetenland, neCzech Republic njengesivikelo, bese izikhathi ezine.
  Ngakho-ke amaJalimane ewonke ayenokwanele ukugaya, ukuqonda nokuhlanganisa. Ngaphezu kwalokho, iRussia yandisa impahla yayo yamakoloni, futhi yayingakwazi ukulawula konke lokhu.
  Futhi i-Italy yathola okuningi: isibonelo, iningi laseSudan, eSomalia, e-Uganda nokunye okuthengiwe, ikakhulukazi iTunisia.
  Ngakho, ukuhlukaniswa kabusha komhlaba kwaqedwa okwamanje. Kodwa njengoba besho, ngokuhamba kwesikhathi, izifiso ziqala ukuzibonakalisa.
  I-United States ayizange iqale ukusebenza ngokungathí sina kuphrojekthi ye-athomu. EJalimane lobuFascist naseRussia, isimo sengqondo sibuye saba sihle. IJapane ayikathuthuki ngokwanele ukuba ingalikhipha, futhi iBrithani neFrance seziphenduke amazwe angaphansi koMbuso Wesithathu NeRussia.
  Ngakho ukubonakala kwezikhali zenuzi kwabambezeleka isikhathi esithile.
  Kodwa inqubekelaphambili, yebo, ayinakuguqulwa. Izazi zefiziksi ziyasebenza, ithiyori iyathuthuka, kanjalo nokuhlolwa kwelabhorethri. Kodwa iphrojekthi yenuzi idinga intando yombuso. I-Tsarist Russia isivele inezinkathazo eziningi nezindleko ezihlobene nokwandiswa kwendawo yayo. Kodwa uHitler ngesizathu esithile wayenenzondo ngokumelene nemibono enjalo yohlelo lwenuzi futhi wayekholelwa ukuthi iphrojekthi ye-athomu yayizomosha imali eningi kuphela.
  Ngaphezu kwalokho, ibutho laseRussia elingaphansi kanye nezindiza yizo ezazinamandla futhi ziziningi kakhulu emhlabeni, futhi ibutho lasolwandle lalikhula, ikakhulukazi ngenxa yokukhula komnotho.
  Ojenene be-tsarist kanye nama-marshals bancamela ukuthuthukisa ukwakhiwa kwamathangi, ukwakha izindiza, abathwali bezindiza kanye nemikhumbi yempi. Kungani bedinga noma yiziphi izinganekwane mayelana namabhomu enuzi? Okusho ukuthi, amaJalimane namaRussia ayengenandaba nale nkinga.
  Ngaphezu kwalokho, kwakukhona izinto zokusetshenziswa ezanele ukuze ungakhathazeki ngemithombo yamandla, okungenani esikhathini esizayo esiseduze.
  Ngakho-ke, naphezu kwakho konke ukubanda kwePentagon kanye ne-White House, lesi sinyathelo sadlulela e-United States ngokuzenzakalelayo. Ngaphezu kwalokho, lokhu akuyona nje indaba yokwesaba ukuthi amaRussia noma amaJalimane azoqhubekela phambili futhi acindezele iZwe Elisha, kodwa futhi nomnotho.
  Njengoba ilahlekelwe ithuba lokuthola uwoyela ovela e-Asia, e-Afrika, naseMpumalanga Ephakathi, i-United States kuze kube manje ibe nemithombo yayo eTexas, eFlorida, futhi yaqala ukuthuthukiswa e-Alaska.
  Kodwa inani labantu base-US lalikhula. Ukuthuthela kwelinye izwe akuzange kudinyazwe eRussia, futhi inani labantu laqhubeka likhula ngokushesha. Abansundu nama-Arabhu bavunyelwa ngokukhethekileyo ukuba bahambe baye e-United States.
  Umnotho waseMelika nawo wawukhula, zanda nezimoto.
  Futhi kwaqala ukufuna amafutha enuzi kanye nokusabela kwe-athomu okunganikeza amandla amakhulu.
  Sekudlule iminyaka eyishumi kwaphela iMpi Yezwe II. IJalimane likaHitler lalinesikhali esisha: izindiza zamadiski ezingakwazi ukundiza ngesivinini esikhulu kuphela, kodwa futhi zihlale zingenakuvinjelwa emlilweni wezikhali ezincane.
  Ngaphezu kwalokho, amaJalimane akwazi ukwethula i-satellite yokwenziwa ngenhla orbit, futhi okubaluleke kakhulu, ngo-June 1951, umuntu wokuqala emkhathini.
  I-Tsarist Russia yafika sekwephuzile kancane, futhi yathuthuka ngokugcwele ngo-August walo nyaka. E-Italy yobuFascist, izinguquko zenzeka ngonyaka ofanayo. U-Benedito Mussolini, owayengenele isicoco sikaJulius Caesar, ushonile. Ngokuvamile, umashiqela wase-Italy wayephumelela ekubuseni. Uma kucatshangelwa ukunqotshwa kwe-Afrika, kuhlanganise neTopiya, indawo eyayibuswa i-Italy yakhula cishe izikhathi ezintathu nengxenye phakathi nokubusa kwakhe. Ngaphezu kwalokho, uBenedito waseYurophu ukwazile ukusika ingxenye yeFrance kanye neToulon.
  Kodwa abazange bamvumele ukuba aye e-Albania naseGrisi - lezi yizindawo ezingaphakathi kwethonya loMbuso WaseRussia.
  UBenedito, vele, wayengabizwa ngokuthi mkhulu nomnqobi, nakuba ibutho lase-Italy lingazange likhanye kakhulu ngezenzo zalo. Kodwa indodana yakhe kanye nendlalifa yayizibona ingeyimbi kakhulu kunoyise.
  Futhi wathatha ikwindla ka-1951 futhi wahlasela i-Albania neGreece ... Akumangalisi ukuthi bathi zonke izimpi ezinkulu ziqala njengokungathi ngokuzumayo.
  UVladimir Wesithathu wayejabule ngisho nalokhu. Impahla yase-Italy e-Afrika mikhulu, inkulu kuneyaseJalimane. Pho kungani ungazilandeli uma kunesizathu esikhulu?
  Amasosha aseRussia aqala ukulwa ngoNovemba 7, 1951, ehlasela i-Ethiopia, iLibya neSudan. Amayunithi aseRussia anamandla, maningi futhi alungele ukulwa kunawase-Italian.
  Ngakho baqala ngokushesha ukubhubhisa ibutho le-pasta... Kodwa akekho owayelindele ukuthi, ngaphandle kwanoma yisiphi isixwayiso, u-Adolf Hitler wayezophuma ngasohlangothini lukaMussolini Omncane.
  Nakuba uma ubheka, akukho okunye obekungalindelekile.
  IJalimane yalahlekelwa iMpi Yezwe Yokuqala eRussia futhi yalahlekelwa indawo enkulu kakhulu eRussia. Futhi uma amaJalimane ekwazile ukubuyisela lokho ayekulahlekele eNtshonalanga ngesithakazelo, khona-ke eMpumalanga, ukukhuluma ngokungagwegwesi, asala engenalutho.
  Ngakho-ke uHitler wayethembele ezikhalini zakhe ezintsha, ikakhulukazi ama-disco namasoso endizayo. Ngaphezu kwalokho, uFuhrer wayekholelwa ukuthi kulokhu kuzoba lula ukulwa neRussia kunaseMpini Yezwe Yokuqala, ngoba iJalimane ne-Italy bazohola inkampani ngaphandle kokuba necala lesibili.
  Kwabalwa futhi ukuthi iJapane, icasulwe abaseRussia, nayo izongena empini eMpumalanga Ekude futhi ibophe isitha lapho. Mhlawumbe iPortugal neSpain bazojoyina umfelandawonye, njengeBrithani neFrance? Basondele kakhulu eJalimane kuneRussia. Futhi amathemba athile abethelwe e-USA!
  Ngaphezu kwalokho, iMelika yakha ibutho lasolwandle elihlaba umxhwele, abathwali bezindiza abaningi futhi lenza imikhumbi yayo yamathangi ibe yesimanje - nakuba yayisengaphansi ngobuningi nasezingeni eliphansi ezimotweni zamasosha aseZweni Elidala.
  Uhlelo lwezenhlalo e-Tsarist Russia lwahlala luzimele futhi luwubukhosi obuphelele. I-Tsar kanye ne-Emperor of All Rus' yayinamandla aphelele: ukuphatha, umthetho kanye nokwahlulela. IPhalamende belingekho. KwakunoMkhandlu Wombuso wabantu owawumiswe umbusi, kodwa wawunamalungelo okululeka kuphela. Inkosi ngokwayo yakhipha imithetho, kanye nezinqumo. Wayenelungelo futhi lokubulala nokuthethelela, nakuba, kunjalo, kwakukhona futhi ukuqulwa kwecala. Ukuqulwa kwecala lamajaji kwaqedwa ngemva kokubulawa kukaNicholas II, ukuze amajaji aqokwe futhi asuswe yi-tsar noma izikhulu eziqokwe umbusi.
  Lesi simiso sasinakho kokubili okuhle nokubi. Ngakolunye uhlangothi, umbusi angakwazi ukuxazulula ngokushesha lokhu noma leyo nkinga ngaphandle kwezingxabano noma izivumelwano, kodwa ngakolunye uhlangothi, ukugxila ngokweqile kwamandla ngakwesinye isandla kwacindezela isinyathelo futhi kwanikeza amathuba amakhulu ku-bureaucracy. Izale izintandokazi nezintandokazi ezahlukene. UVladimir akazange ahlukaniswe ukuzenzisa ngokweqile nokwethembeka emshadweni. Nakuba abesifazane bengenawo umthelela omkhulu emigomeni yakhe.
  Emkhakheni wokwakha amathangi, i-Tsarist Russia yayinezimoto eziningi ezinamandla nezisindayo. Kodwa-ke, ulwazi lwemisebenzi yokulwa e-Afrika lubonise ukuthi ukusebenza kokushayela kwethangi kubaluleke kakhulu. Ngenxa yalokho, ithangi elikhulu laseRussia alizange lidlule amathani angamashumi amane nanhlanu. Njengoba isisindo esiningi sidale izinkinga ngekhono lokunqamula izwe, ngisho namathrekhi abanzi.
  I-tsar yayithanda amathangi asindayo, kodwa abeluleki bayo bamnqabela umbusi ukuba awafake ekukhiqizeni okuningi. Kodwa umshini wamathani angamashumi ayisithupha wawutholakala ngamakhophi ayizinkulungwane ezimbili. Futhi ithangi ethandwa kakhulu, "Nikolai" - 3, yakhiqizwa ezinkulungwaneni ezingamashumi ayisithupha nantathu.
  Futhi umshini unesisindo esingamathani angamashumi amane nanhlanu, futhi isibhamu sinomthamo wamamilimitha angu-122. Izikhali zangaphambili zingamamilimitha angamakhulu amabili, ingemuva nezinhlangothi zingamamilimitha ayi-120, ukwakheka kuyi-classic.
  UHitler wayenesithakazelo esijulile emishinini enzima. Futhi ngangifuna ukuba nokuphakama ngaphezu kukaNikolai ethangini lokukhiqiza. Imoto yaseJalimane yakhukhumala ngesisindo samathani angu-75 futhi, lokhu kwase kungumkhawulo, ngenxa yokuthi isisindo esikhulu sasinzima kakhulu ukuthutha ngomzila wesitimela.
  Imoto yaseJalimane ibihlome ngesikhali esingu-128-mm, inezivikelo ezingaphambili ezingu-250 mm, kanye nezivikelo ezisemaceleni nezingemuva ezingu-180. Isakhiwo siphinde sisondele kweyakudala.
  Ngokwezinombolo, ithangi laseJalimane lalingaphansi kathathu kunelaseSoviet. Ingasaphathwa eyobunzima bokusebenzisa imishini esinda kakhulu.
  Kodwa-ke, imishini yaseRussia ihlakazekile ezindaweni ezibanzi, futhi emkhakheni waseYurophu wangaphambili kukhona ukulingana okulinganiselwe ngenani lezimoto kanye nezinsana. Nakuba ngokuvamile ibutho laseRussia liningi kakhulu kunelaseJalimane. Futhi iRussia inabantu abaningi: ihlanganisa iNdiya, iChina, iningi le-Afrika, iMpumalanga Ephakathi, iPheresiya, i-Indochina nokunye okuningi.
  Yiqiniso, isinqumo sikaHitler sokuhlasela i-Tsarist Russia, ngisho ecabangela ukuthi uneJapane ne-Italy ngasohlangothini lwakhe, futhi mhlawumbe neFrance neBrithani, siwukugembula okukhulu. Kodwa uFuhrer ungumhambi omkhulu.
  Kumele kuqashelwe ukuthi izindiza ze-disc lapho i-Third Reich iphina khona amathemba aphezulu kangaka ayisebenzi kahle ekusebenzeni. Ukwakhiwa kwendiza eqinile ye-laminar kwaholela ekusetshenzisweni kukaphethiloli okukhulu, futhi isikhathi sokundiza samasoso endizayo saba sifushane. Ngakho babekwazi ukwenza okuthile, becabangela ngisho nesivinini esikhulu emabangeni angabalulekile kangako. Ngaphezu kwalokho, ukugeleza kwe-laminar kwavikela i-disc ezingalweni ezincane, kodwa futhi kwavimbela ukudubula esosweni endizayo.
  Ngakho-ke amaJalimane ayekwazi ukulahla imicibisholo elawulwa umsakazo kuphela kuma-diskette awo, bese kuthi nge-engeli encane, noma ngokucisha ukugeleza kwe-laminar, kodwa ngesikhathi esifanayo abe sengozini.
  Kodwa, kunoma yikuphi, uHitler wanquma ukuhlasela iRussia futhi waphonsa amakhadi akhe ekudlaleni. Ngaphezu kwalokho, i-fascist yesaba ukuthi uma i-Italy ihluliwe, bazomhlasela futhi. Wayenamadevu futhi engathembi muntu.
  Ekuqaleni, amaNazi athola impumelelo ngenxa yokumangala kokuhlasela nokuhleleka okungcono kwamasosha awo. Kodwa isikhathi sokuhlasela asikhethwanga kahle. Iqhwa laqala ukuwa futhi amathangi ashibilika. I-Fritz yayingathatha ingxenye yePoland, kuhlanganise neKrakow, kodwa yanamathela eduze neWarsaw.
  Umshini wezempi waseRussia wawuzungeza... IJapane, njengoba i-Fuhrer yayilindele, yangena empini, kodwa imikhumbi yayo yayingenalo ukuphakama ngaphezu kwe-Russian Pacific Fleet, futhi izimpi zazicishe zilingane. Futhi iJapane ayizange iphazamise amandla ayo angaphansi kwemidlalo yaseshashalazini yaseNtshonalanga. Ngaphezu kwalokho, ama-Samurai ayengaphansi kwamaRussia emoyeni, kokubili ngezinombolo nangekhwalithi. Futhi iLand of the Rising Sun yakwazi ukuthumba iziqhingi ezimbalwa kuphela.
  UFranco noSalazar abaqaphile babengajahile ukungena empini. I-Russia iyisitha esinamandla kakhulu. Kumelwe sibukele futhi silinde. Emlandweni wangempela, uFranco wazikhawulela phakathi neMpi Yezwe Yesibili ekuthumeleni ukuhlukaniswa okuluhlaza kwamavolontiya angama-fascist.
  Manje ibhalansi yamandla ibukeka ingalingani ikakhulukazi e-Afrika.
  I-Italy yasheshe yalahlekelwa impahla yayo kuleli zwekazi elimnyama.
  Entwasahlobo ka-1952, ibutho le-tsarist laqala ukuhlasela eMpumalanga Prussia futhi lakwazi ukudabula izivikelo zesitha ngokujulile. AmaNazi abe nobunzima bokushiya ibutho le-tsarist eKonigsberg, kodwa amasosha ombuso aqala ukuqhubekela phambili eSudetenland naseKrakow.
  Kwavela ukuthi amathangi aseRussia anamandla kakhulu akwazi ukulwa nesitha esinzima, kodwa esingenasici. Izigaba zamaShayina ngaphansi komyalo wojenene baseRussia nazo zenze kahle.
  AmaJalimane aphoqeleka ukuba ahambe eKrakow ... Futhi-ke, ngenxa yosongo lokuzungeza, aqala ukuhlehla e-Vistula eya e-Oder.
  Cha, lokhu kwakungeyona inkambo yempi uFuhrer owayelindelwe. Kodwa iphutha lami. Ngaphezu kwalokho, amaFulentshi naseBrithani, njengoba ezwe umsebenzi wamaFascist, akazange alwele ukufela uFuhrer. Ngakho-ke ukugcwaliswa kabusha kwaphazamiseka, futhi amazwe angaphansi kwawo afuna ukuhlala ngaphandle.
  Futhi izinto ezimbi kakhulu zahambela amaJalimane ngaphambili.
  Ebusika, amaJalimane ayeselahlekelwe yizo zonke izinto zawo e-Afrika. Futhi ebusika, entwasahlobo, bahlehla ngokuphelele e-Oder. Amasosha aseRussia akhulula iPrague neSudetenland futhi asondela eVienna. Ngaphezu kwalokho, banqoba i-Italy futhi bathatha iRoma, iNaples, neSicily. Ngakho intwasahlobo ka-1953 ayizange ithembise lutho oluhle ngamaNazi. Nokho, ngo-April 8, 1953, uHitler wafa kungazelelwe. Ubuholi obusha baseJalimane bucela kakhulu ukuthula.
  UVladimir Kirillovich Romanov wavuma ngokukhululekile. Kodwa amaJalimane akhokha kakhulu ngalokhu. Umngcele omusha manje wedlula i-Oder: IBelgium, iHolland, neDenmark yathola ubukhosi, kodwa ngaphansi kohlaka lwesifunda esingaphansi koMbuso WaseRussia. I-France yaphinde yathola impahla yayo eyayilahlekile ngaphambili, kodwa yancika nakakhulu eRussia.
  I-Italy neJalimane balahlekelwa yiwo wonke amakoloni abo, manje aseba indawo yomqhele wasebukhosini. I-Italy nayo yathola isikhundla sokuba yinkosi yaseRussia, futhi iSicily neSardinia yaba yingxenye yombuso kaVladimir III.
  IJalimane nayo yalahlekelwa inkululeko yayo enkulu futhi yakhokha izinxephezelo ezinkulu.
  IJapane nayo yalahlekelwa yizo zonke izinto zayo ngaphandle kwendawo yayo futhi yaphoqeleka ukuba ibe yizwe elingaphansi kwayo. Futhi i-Tsar Vladimir Kirillovich Romanov nayo yathola isihloko soMbusi waseJapane.
  Yebo, leyo ngxenye ye-Australia ngaphambili eyayingeyeZwe LeLanga Eliphumayo nayo yaba ngaphansi kokulawulwa yiRussia.
  Ngo-August 1953, i-United States yagcina ihlole ibhomu le-athomu. Eminyakeni eyisishiyagalombili kamuva, i-genie yenuzi yayiphumile ebhodleleni. Kunoma yikuphi, inqubekelaphambili ayikwazi ukumiswa. Futhi ukubonakala kwebhomu le-athomu akunakugwenywa. Esimeni esibi kakhulu, izikhali zenuzi zingavela eminyakeni engamashumi amabili kamuva kunangempela.
  Ngokubambezeleka okuthile, uhulumeni wama-tsarist waqala ukuthuthukisa impendulo yawo.
  Kuze kube manje, i-United States ayikwazanga ukunquma ukuya empini nombuso onamandla kangaka. Ngaphezu kwalokho, akulula kangako ukufinyelela izikhungo eziyinhloko zezimboni nezomnotho zaseRussia ezivela phesheya kwezilwandle.
  Futhi ukukhiqizwa kwezindleko zenuzi kwakudinga kokubili isikhathi nemali! I-United States yayinayo imali, kodwa isikhathi sasihamba. I-Tsarist Russia, enezinsiza zayo namandla amakhulu obuhlakani, yenza ngokushesha igebe kule ndawo. Futhi ngo-1956 kwavela ibhomu le-athomu kuVladimir III.
  Njengoba iphansi kakhulu kuneRussia ngenani labantu nezinsiza, i-USA yonxiwankulu nentando yeningi kancane kancane yalahlekelwa amacilongo ayo.
  Okuwukuphela kwento ababengayenza kwakuwukusebenzisa izikhali zenuzi njengesithiyo futhi bazame ukucekela phansi i-Tsarist Russia ngaphakathi. Kodwa kuze kube manje abakaphumeleli.
  UVladimir Kirillovich wayengenayo inzalo yesilisa eshiywe kumkakhe wokuqala , futhi waphinde washada. Futhi wazala indlalifa, embiza ngokuthi uGeorge.
  I-Tsarist Russia yenza ukunwetshwa komkhathi. Ngo-1959, uhambo lokundiza oluya eNyangeni lwenzeka esikhathini esingangonyaka ngaphambi kwamaMelika. Kwabe sekuthi ngo-1971 kuMars. Omunye umhlaba usuphephe kakhudlwana kuneqiniso.
  Ngo-1975, indoda yafika eVenus. Ngo-1980 kuMercury. Ngo-1981 kwelinye lamasathelayithi eJupiter. Futhi ngo-1992, ngonyaka nje wokufa kuka-Vladimir Kirillovich Romanov, i-cosmonaut yaseRussia ngokuziqhenya yafika ePluto.
  UGeorge waba ngowokuqala ukuthola isicoco eneminyaka eyishumi nesishiyagalombili. Futhi ngokuvamile, singasho ukuthi uVladimir Owesithathu, Omkhulu, wachitha ukubusa kwakhe kweminyaka engu-54 ngempumelelo kakhulu. Futhi-ke ubukhosi bamaRomanov baqhubeka.
  
  
  
  UNICHOLAS LESIBILI IMIBUZO ENKAZIMU KAKHULU!
  Ake sithi u-Tsar Alexander Owesithathu, ngokuphambene nalokho, wafa ngaphambili: ngo-1987 kusukela emzamweni wokubulala owawuhlelwe umfowabo omdala kaLenin: u-Alexander.
  Kungase kubonakale kubi nakakhulu. Kodwa akunjalo ngempela. U-Nicholas II waba yinkosi ngaphambili, futhi washada ngaphambili: ukuze abeke indodana yakhe esihlalweni sobukhosi uma kwenzeka okuthile. Kodwa umkakhe uhlukile, futhi indlalifa inempilo, futhi Rasputin nakanjani akekho. Ngakho-ke ekuqaleni, ngokujwayelekile, njengomlando wangempela: I-TRANSIB iyakhiwa, umnotho uyakhula - ukunwetshwa eChina. Yiqiniso, imikhumbi yakhiwa oLwandle iBaltic esikhathini esingangonyaka ngaphambili. Nokukhushulwa kakhudlwana, ngenxa yokukhula kwangaphambili kwengcweti kwezezimali uWitte.
  Impi neJapane ayizange iqale kahle, kodwa i-Varyag yakwazi ukuphunyuka, futhi u-Admiral Makarov akazange afe. Indaba ishintshile kancane, futhi konke kuhamba ngokuhlukile. Kodwa emlandweni wangempela, eqinisweni, i-Varyag yayinesikhathi esincane esisele sokubalekela, futhi ukufa kuka-Admiral Makarov kwakungavamile futhi kungenakwenzeka.
  Imikhumbi yaseRussia, eholwa ngu-Admiral Makarov, yenza kahle kakhulu futhi yacwilisa imikhumbi yaseJapane. Khona-ke, lapho imikhumbi yempi emibili yaseJapane iqhunyiswa odakeni, uMakarov wahlasela amaSamurai futhi wacwilisa eminye imikhumbi eyishumi nambili nengxenye.
  Okusho ukuthi, konke kuhambe kahle. Futhi iJapane yalahlekelwa ukuphakama olwandle.
  Kodwa emhlabathini, ama-Samurai abonakala ebuthakathaka. U-Kuropatkin wenqabe yonke imizamo yaseJapane yokuqhubekela phambili futhi wabangela umonakalo omkhulu kubo. Nokho, akazange athathe isinyathelo esiwujuqu. Kodwa ngokushesha kwafika imikhumbi yaseRussia evela oLwandle iBaltic, futhi uMakarov wagcina elawule wonke amanzi.
  AmaRussia aqala ngisho nokumisa amasosha eTaiwan, bese e-Kuril Ridge.
  Kwaze kwalamula uTheodore Roosevelt futhi wanikeza ukulamula. I-Russia yathola iManchuria, Korea, Mongolia, i-Kuril chain, ne-Taiwan.
  Kwavela noZheltorossiya. Ngakho kwakhiwa umbuso omusha.
  Nokho, inkosi ayikadeleli kakhulu. Ngo-1914, kwagqashuka iMpi Yezwe Yesibili. I-Russia isilungele kangcono le mpi: umnotho unamandla, insimu kanye nenani labantu likhulu, futhi akukho mcabango endleleni. Ngaphezu kwalokho, akuzange kube khona ukuwohloka komnotho okwabangelwa izibhelu nalokho okuthiwa ukuvukela umbuso.
  IMpi Yezwe Yokuqala yaqhubeka ngamazinga ahlukahlukene empumelelo. Kwakukhona amaphutha nempumelelo yojenene baseRussia. Kodwa ngo-1915, amaJalimane akwazi ukufeza impumelelo encane, njengoba ibutho le-tsarist lalilikhulu futhi linikezwa kangcono. Kodwa noma kunjalo, iRussia yalahlekelwa ingxenye yePoland neGalicia. Kodwa amaJalimane akakwazanga ukungena eBelarus nasezifundeni zaseBaltic - umugqa ongaphambili wadlula iVistula.
  Futhi ngonyaka weshumi nesithupha, ibutho tsarist kakade wazuza impumelelo enkulu ngokumelene Austria futhi Turkey. Ama-Ottomans acishe anqotshwa ngokuphelele. Njengama-Austrian athumba iPrzemysl neKrakow. IJalimane yesaba. Entwasahlobo ka-'17, amaRussia athatha i-Istanbul. I-Tsarist Russia nayo yazuza impumelelo enkulu ngesikhathi sokuhlasela kwasehlobo ngokumelene ne-Austria neJalimane. Futhi ekwindla, lapho amabutho e-tsarist esefikile e-Oder, iJalimane yahlubuka. Kwalandela ukuhlukaniswa kwe-Austria-Hungary neTurkey. IRussia yathola i-Asia Minor, inyakatho ye-Iraq, ne-Istanbul. Galicia, Bukovina, Czechoslovak nemibuso Hungarian kanye Krakow. I-Plus Danzig, ingxenye ye-East Prussia, isifunda sase -Klaipeda . I-Russia, ngaleyo ndlela, iye yaqina izikhathi eziningi. Futhi iJalimane nayo yakhokha izinxephezelo ezinkulu.
  I-Tsar Nicholas II yayingajahile ukuthatha yonke into nawo wonke umuntu. Kodwa amaRussia, amaBrithani namaFulentshi ahlukanisa iNhlonhlo yaseSaudi. Khona-ke amaBrithani namaRussia ahlukanisa kokubili i-Iran ne-Afghanistan. Iqedile ukuhlukaniswa kabusha komhlaba.
  Kwaze kwaba ngu-1929, umhlaba wonke wawudlondlobala, kwaze kwaba yilapho kugqashuka uKuwohloka Okukhulu Kwezomnotho. Ngo-1931, iJapane yaqala impi ngokumelene neRussia. Futhi yanqotshwa ngokushesha futhi, kanye nayo yonke impahla yasePacific, yahlala. Kwabe sekufika inhlolovo kanye nokufakwa eRussia.
  Esebenzisa ithuba lokuba buthakathaka kweBrithani, iFrance, ne-United States, ebanjwe Ukuwohloka Okukhulu Kwezomnotho, uTsar Nicholas II wahola impi yokuthumba iChina. Futhi lokhu kwaba ukunqoba kwakhe okukhulu.
  Ukuze ngandlela-thile kusheshiswe uRussification, uNicholas II wenza isinqumo esingenasizotha - wethula ngokusemthethweni isithembu eRussia - eshintsha imfundiso yenkolo nezimfundiso zeSonto Lobu-Orthodox. Yamukelwa kanje-ke inguquko.
  Inkosi yathatha umfazi wesibili. Abantu baseRussia bakhuthazwa ukuba bashade nabantu bakwamanye amazwe futhi babe nezingane eziningi. I-China enkulu nayo kwadingeka i-Russianified. Iyiphi indlela engcono kakhulu yokwenza lokhu? Shada abesifazane baseShayina!
  EJalimane, uHitler akazange abuse. Kule ndaba, wantula kancane. Ngokweqile kakhulu. Owayecasula kakhulu kwakunguMussolini ongumfascist, owathumba iTopiya. Futhi ukuphupha ngokuba uKhesari kanye neThrojani entsha kuhlanganiswe ndawonye.
  Ngo-May 1937, kwagqashuka impi phakathi kweRussia ne-Italy. Njengoba kwenzeka, uMussolini waphenduka ukuzibulala. Amasosha aseRussia athatha yonke i-Italy ngezinyanga ezimbili, kanti kwezinye ezintathu wonke amakoloni ombuso. I-Tsarist Russia nayo yagcina ihlanganisa iRomania neYugoslavia, futhi kamuva neBulgaria. Ngemva kokuqeda ukuthathwa kwezindawo. Ekwindla ka-1939, uNicholas II wafa. Futhi indlalifa yakhe, u-Alexei II onempilo ngokuphelele, waba i-tsar entsha.
  Kulokhu, uNicholas II wabusa iminyaka engamashumi amahlanu nambili - edlula umphumela Ivan the Terrible. Futhi ukubusa kwakhe kwaba yimpumelelo kakhulu emlandweni waseRussia, futhi ukunqoba kwakhe kwakumane nje kuphule irekhodi. Ayikho inkosi eyake yathumba okungaka. I-Russia igcine izinzile e-China, futhi isiqinise kuzo zonke izinhlangothi.
  Kodwa-ke, ngaphansi kuka-Alexei Wesibili, kwaqala isikhathi eside sokuthula. IFrance, iBrithani ne-USA yayingafuni impi. Kodwa iJalimane yaphucwa izikhali futhi yayingenawo amandla. Ngakho kwavela isimo esizolile.
  Imibuso yamakoloni yaqhubeka ikhona. I-Russia yahlala iyizwe elikhulu kunawo wonke, kodwa iBrithani yayinamandla esibili futhi yayingaphansi kancane endaweni yombuso wamaTsarist. Kodwa-ke, i-Australia, iNingizimu Afrika kanye neCanada cishe kwakungamazwe azimele. Futhi eNdiya ... Ngo-1968, kwaqubuka ukuvukela okukhulu eNdiya futhi ngemva kweminyaka emibili yempi amaNgisi axoshwa. Kodwa ibutho lama-tsarist langena endaweni yaseNdiya futhi lacindezela imibhikisho. Ngemva kwalokho iBrithani yalahlekelwa yileli koloni futhi iRussia yalithola. Ngokushesha iRussia nayo yathatha eningizimu ye-Iran.
  Ngemva kuka-Alexei Wesibili ngo-1969, isihlalo sobukhosi sazuzwa nguNicholas Owesithathu. Umbuso wamaTsarist wawudlondlobala. Ngakho iFrance yalahlekelwa ukulawula i-Indochina neThailand ngo-1979. Amabutho enkosi afika khona.
  Futhi eminyakeni engamashumi ayisishiyagalombili namashumi ayisishiyagalolunye, i-Afrika yaba ngaphansi kokulawulwa yi-Tsarist Russia. Ngemva kuka-2001, uPeter, indodana yesine ka-Alexei II, wathatha ubukhosi baseRussia.
  I-Tsarist Russia ngalesi sikhathi yayisithathe cishe yonke i-Afrika, i-Asia, futhi yathatha amakoloni amanye amazwe, kuhlanganise ne-Indonesia. Kodwa-ke akuzange kuhambisane ne-Australia.
  Isikhathi sokuthula sesifikile. I-USA, iBrithani neFrance babenezikhali zenuzi, iJalimane inamandla kwezomnotho. I-Russia inamandla ezomnotho, izikhali zenuzi, ibutho elikhulu kunawo wonke emhlabeni kanye nenani labantu. Futhi kusewubukhosi obuzimele obuphelele ngaphandle kwephalamende. Abantu baseMelika, ekubeni bengamandla esibili, noma ngisho namandla amakhulu, benza lokhu kwaba isimangalo eRussia.
  Nokho, ukuntuleka kwentando yeningi akuzange kuvimbe nakancane intuthuko yenqubekela phambili. Ikakhulukazi, emuva ngo-1943, e-Tsarist Russia, indoda yokuqala yandizela emkhathini. Futhi ngo-1961 enyangeni. Indiza eya ku-Mars yenzeka ngo-1974. Futhi ngo-2000, cishe wonke amaplanethi e-Solar System ayesevakashelwe. Kwakulungiselelwa uhambo olukhulu oluya ezinkanyezini. Wethulwe ngo-2018, futhi walulama ku-Alpha Centauri.
  Ngakho i-tsarism ayizange ivimbele isayensi ukuthi ihambe nhlobo. UPetru Okwesine wozalo lwamaRomanov waze wamemezela ukuthi i-absolutism ekhanyisiwe yayingcono.
  Ikakhulukazi ngokumelene nesizinda samahlazo ahlala enyakazisa ukuphathwa kukaDonald Trump.
  UNicholas II wayesabhekwa njengenkosi enkulu kunazo zonke izikhathi nabantu. I-Tsarist Russia egibele amahhashi kanye ne-hegemon yomhlaba. Ingaphandle kanye namakoloni kancane kancane iba yiRussia. Umbuso udlondlobala. Futhi umhlaba wonke waba indawo engcono.
  Futhi ngani? Ngenxa ka-Alexander Ulyanov, umfowabo kaLenin, owabulawa ngenxa yokuzibulala. ULenin ngokwakhe wahlala phesheya. Wahlangana noWales futhi waba nesithakazelo ekubhaleni izinganekwane zesayensi, lapho aceba kakhulu futhi wazenzela igama. Ngakho waduma, waba nodumo nodumo, futhi wahunyushelwa ezilimini eziningi. U-Stalin wafela ejele ngenxa yesifo sofuba futhi, ngokuvamile, wahlala aziwa kuphela ochwepheshe. Ngokushesha uTrotsky wahileleka emisebenzini yoguquko futhi wenza umsebenzi omuhle njengesikhulu, ekhuphukela esikhundleni sokuba yiKhansela langempela lePrivy kanye nePhini likaNgqongqoshe. Voznesensky waba ungqongqoshe ngaphansi kwenkosi futhi wazuza okuningi. U-Khrushchev wahlala engumthengisi omncane futhi akazange athole udumo. UBrezhnev wakhuphukela ezingeni likaColonel. U-Andropov wakhonza emaphoyiseni futhi waba nguColonel. Gorbachev waba usomabhizinisi omkhulu kanye showman. U-Yeltsin wahlala engumthengisi. UPutin wakhuphukela esikhundleni sokuba nguColonel emaphoyiseni omshoshaphansi futhi wathatha umhlalaphansi ngokuhlonishwa. UMedvedev uyisikhulu esincane. Zhirinovsky, umsunguli wephephandaba, kanye showman. Zyuganov wazama ukusebenza ngaphansi komhlaba ngokumelene Tsar. Wagwetshwa ejele, wabe eseba impimpi yamaphoyisa omshoshaphansi. Uthathe umhlalaphansi nesikhundla sikakaputeni. U-Zhukov wakhuphukela kuphela ezingeni lesikhulu. Vasilevsky waba uLieutenant General, Shaposhnikov waba uLieutenant General. I-Kolchak i-admiral enkulu kanye nomnikazi wama-oda amaningi. UMakarov futhi waba u-admiral omkhulu, elwa eMpini Yezwe Yokuqala. Nokho, hhayi kweyokuqala, kodwa impi yezwe okuwukuphela kwayo, njengoba yayingekho impi yezwe yesibili. Waduma ... UBrusilov waba i-marshal yasensimini kanye nomnikazi we-Order of St. Andrew the First-Called. UDenikin, uWrangel, uKornilov, noKuropatkin baba ama-marshals ensimini.
  Futhi ukuphila kwakumnandi ngaphansi kwamakhosi. Futhi amanani awazange anyuke iminyaka engaphezu kwekhulu. Futhi i-ruble yayinokusekelwa kwegolide okuzinzile kwamagremu angu-0.77. Abantu abaningi baphila kahle ngaphansi kwenkosi.
  Wonke umuntu wayenamalungelo alinganayo futhi abaningi babezibiza ngamaRussia, ngisho nama-Afrika. Izinto bezimhambela kahle wonke umuntu ngaphansi kweTsar. KumaJuda kuphela enkolo okungewona ama-Orthodox lapho imfuneko yokuhlala yahlala. Kodwa lezi zaba mbalwa.
  Nokho, ngaphansi kwenkosi kwakunezinkinga ezithile. Esinye sazo, amazinga okuzalwa aphezulu kanye nokufa okuphansi kwaholela ekwandeni kwabantu. Kodwa lokhu kwakuzoxazululwa ngokunwetshwa komkhathi. Ngaphezu kwalokho, ukuthuthukiswa kwesayensi nezolimo kwenza kwaba nokwenzeka ukuxazulula inkinga yendlala. Kwakukhona ukudla okwanele wonke umuntu. Kodwa ukwanda kwenani labantu kulo mbuso kungaphezu kwamaphesenti amathathu ngonyaka. Futhi lokhu kwasongela izinkinga esikhathini esizayo.
  Uhulumeni wama-tsarist uthole indlela yokuphuma ekwandiseni indawo. Futhi kwabonakala kunengqondo. Futhi kwakhiwa imikhumbi yezinkanyezi emisha futhi kwenziwa ucwaningo ngesivinini esikhulu.
  
  
  
  IMINYAKA AMASHUMI AMASHUMI AMAHLANU KA-ALEXANDER EMITHATHU - OMKHULU!
  Umzamo wokubulala u-Alexander II ngo-1866 waphumelela. Ngenxa yalokho, umkhululi wenkosi wafa. Futhi u-Alexander Wesithathu wenyuka esihlalweni sobukhosi. Inzuzo yayiwukuthi babengenaso isikhathi sokuthengisa i-Alaska, futhi umbusi omusha waseRussia akazange athambekele ekunikezeni noma yimaphi amazwe. Ngisho noma zikude futhi zingakabi yigugu kakhulu.
  Ngaphezu kwalokho, ukwakhiwa komgwaqo oya eSiberia uya eVladivostok kwaqala ngisho nangaphambili. Futhi bekufanele ifinyelele eChukotka!
  I-Tsar Alexander the Third yayinamandla, inquma, inamandla, inempilo, futhi inamandla kakhulu ngokomzimba. Wabusa ngesandla esiqinile, futhi ngaphansi kwakhe iRussia yangena enkathini yokuchuma nempumelelo enkulu kakhulu!
  Ngakho-ke kuhle ukuthi umbusi omkhulu waqala ukubusa eminyakeni eyishumi nanhlanu ngaphambili kunomlando wangempela!
  Okokuqala, wacindezela ngonya yonke imibhikisho yabavukeli kanye Narodnaya Volya. Wabe eseqala ukuguqula ibutho kanye nebutho lasolwandle. Ngokubeka izinto ngendlela.
  Inkosi yazuza lukhulu. Kwakhiwa imigwaqo, amabhuloho, izimboni, nezwe lathuthuka ngokushesha ubunxiwankulu. Ngenkathi sigcina umbuso wentando yeningi. Uhulumeni wama-tsarist walwa izimpi ezincane, ehamba ngaphesheya kwe-Asia Ephakathi futhi wandisa ithonya lawo lapho.
  Kwaqubuka impi enkulu neTurkey ngo-1977. Kuhambe kangcono nakakhulu, ngokushesha, ngokunqoba okukhulu nokulahlekelwa okumbalwa kunomlando wangempela. Ubuhlakani bukaSkobelev bakhanya kuwo ngokukhanya okugcwele!
  Amasosha aseRussia anqoba abaseTurkey ngomonakalo omncane. Futhi bakwazi ukuthatha i-Istanbul ngaso leso sikhathi. Njengoba befike khona ngaphambi kweqembu lamaNgisi. Le mpi yaba yimpumelelo kangangokuthi inkosi engumpristi yaqanjwa ngokuthi u-Alexander Onqobayo! Futhi u-Skobelev waba umshayeli omncane kunabo bonke emlandweni waseRussia.
  I-Türkiye yahlukaniswa. AmaNgisi adla iGibhithe neSudan. IRussia yathatha i-Iraq, iPalestine, iSiriya, nengxenye yeSaudi Arabia, i-Asia Minor, yonke i-Armenia, neBalkan!
  Ngakho, ngokushesha futhi kalula, u-Alexander Wesithathu wathumba insimu enkulu. Futhi waqhubeka nokwanda kwakhe eningizimu. Ukudlula e-Iran, eTurkmenistan, kuya e-Afghanistan!
  Ibutho le-Tsar nalo labeka izinto zalo eNdiya! AmaNgisi ayekulungele ukulwa. Kwavela umfelandawonye weRussia, Germany, Austria-Hungary ngokumelene neFrance neBrithani.
  IGermany iqhubekile nokuhlasela iRepublic of the Rooster ngo-1992. IBrithani yamemezela impi ngokumelene neJalimane neRussia. I-Austria-Hungary yazuza iBosnia neHerzegovina, futhi yahlasela i-Italy.
  I-Russia yaqala umkhankaso wokulwa neNdiya, kanye nempahla yaseFrance kanye ne-Indochina. Yaqala kanjena ngempela iMpi Yezwe Yokuqala. Kodwa iRussia kanye namaJalimane kakade ndawonye!
  IRussia nayo yahlasela iGibhithe.
  Amasosha e-tsarist, ngokusekelwa kwabantu bendawo, athatha i-India ne-Iran. Baqhubeke bangene e-Indochina. Futhi amaPrussia aphinde anqoba amaFulentshi futhi azungeze iParis.
  Ngaphezu kwalokho, amaRiphabhulikhi ayenqaba ukuyeka. Futhi iParis ihlaselwa, ibhujiswe kakhulu. AmaJalimane aphinde athumba kokubili iBelgium neHolland.
  IBrithani isinesikhathi eside isempini. Amasosha aseRussia athatha iGibhithe neSudan. Kunempi olwandle. Ibutho laseRussia lihambahamba kulo lonke elase-Afrika. Yonke indlela eya eNingizimu Afrika. Futhi uziqoqela amakoloni. AmaJalimane nawo abamba ezinye izinto.
  Kepha i-Austria-Hungary iboshiwe empini ne-Italy. Yiqiniso, ngo-1894, amaJalimane asiza abase-Austria. Futhi baqedela ukunqoba kwe-Italy.
  Ngemva kwalokho izwe lamawolintshi lihlukaniswa phakathi kwawo.
  Impi iqhubekela olwandle. Futhi lapha ubuhlakani bomkhuzi wasolwandle u-Admiral Makarov uzibonakalisa. Okuzuza inani lokunqoba okukhaliphile. Ukuphoqa unkosikazi wolwandle ukuba avume.
  I-Russia yathatha izintambo zokulawula i-India, i-Indochina, iningi le-Afrika, kanye ne-Australia, ikhipha amaNgisi lapho. Amasosha aseRussia asuka eBrithani naseCanada. Futhi ukusungula ikoloni lapho. Ngakho, iBrithani yalahlekelwa cishe wonke amakoloni ayo, futhi iRussia yawathola. Ukuthunjwa kweCanada kwenziwe lula yiRussia egcina ukulawula i-Alaska. Futhi ukuba khona kwemikhumbi enamandla kakhulu. Futhi ubuhlakani buka-Admiral Makarov noRozhdestvensky.
  Hhayi-ke, akugcini lapho. I-Russia yathuthela eChina. Futhi kuphumelele kakhulu. Futhi ngo-1904, impi neJapane yaqala.
  Kodwa ngokungafani nomlando wangempela, le mpi ayizange ibe nzima, kodwa yashesha kakhulu. Ngaphezu kwalokho, imikhumbi yaseJapane yayibuthakathaka, kuyilapho iRussia, ngokuphambene nalokho, yayinamandla kakhulu. Ngemva kokunqoba amaJapane, amasosha aseRussia athatha iTokyo. Kwabe sekuba nenhlolovo, futhi iningi lamaJapane avotela ukujoyina iRussia.
  I-Tsar Alexander III iwine ukunqoba okusha. Kwabe sekufika ukuthathwa kweShayina ngenkani. Ngakho isifunda ngesifunda, isifunda ngesifundazwe. Umbuso wasebukhosini wafinyelela izilinganiso ezinkulu kakhulu. Kusukela e-USA, yonke iCanada ne-Alaska, yonke i-Asia, i-Austria, isifunda sasePacific. ENingizimu Afrika kanye nempahla yaseJalimane eNtshonalanga Afrika.
  Ngaphezu kwalokho, i-Austria-Hungary. Amandla amakhulu kangaka.
  Kodwa-ke, amaJalimane nama-Austrian ayefuna okwengeziwe. IFrance isaphethwe yiGermany. IBrithani, ecasulwe yiRussia, nayo ifuna impi.
  I-Kaiser ikwazile ukuhlanganisa umfelandawonye: iSpain, iPortugal, iJalimane, i-Austria-Hungary neSweden ngokumelene neRussia enkulu. AmaJalimane ayekwazile nokuthumba iDenmark neNorway phakathi nempi neBrithani. Kwakhiwa umfelandawonye onamandla.
  Futhi impi yaqala ngo-August 1, 1917. Ngaleso sikhathi lapho u-Alexander Wesithathu efa futhi uNicholas II ehlala esihlalweni sobukhosi. Izibalo zenziwa ukuthi ngaphandle kwenkosi enkulu njengo-Alexander Wesithathu, owayeseluleme iminyaka engamashumi amahlanu nanye, iRussia yayizolahlekelwa nakanjani.
  Kodwa uNicholas II wayenamandla ahlala njalo futhi aqinile. Ngaphandle kukaRasputin kanye nendlalifa egulayo. Ngakho wayekwazi ukulwa nomfelandawonye.
  Yaqala impi... AmaJalimane anyathela njengesishingishane. Amasosha aseRussia ahlangana nawo ngokuhlasela okunamandla. Kwaqubuka impi enkulu neshubile.
  UNicholas II, ngokuvamile, ethembele ochungechungeni lwezinqaba, waqeda ngokuphelele amayunithi aseJalimane nase-Austrian. Wabe eseqala ukuhlasela. Futhi e-Afrika, amasosha aseRussia, esebenzisa amathangi okuqala alula emhlabeni wonke, awanqoba ngokuphelele ama-Austrian namaJalimane. Futhi basusa i-Dark Continent.
  Kokubili iSweden neNorway zanqotshwa ngokushesha okukhulu.
  Impi yathatha unyaka nesigamu futhi yaphela ngebutho laseRussia, elabe liningi futhi linamathangi anamandla, athumba yonke iYurophu. Khona-ke iBrithani yawa. Ekugcineni iRussia isungule ukubusa phezu kwenkabazwe esempumalanga.
  Futhi Tsar Nicholas II waba umnqobi omkhulu. Ukuthula kwabusa kwaze kwaba ngo-1929, lapho kugqashuka uKuwohloka Okukhulu Kwezomnotho. Inkinga yezomnotho evamile yaholela eqinisweni lokuthi ngo-1931, ngoMeyi 1, kwaqala impi phakathi kweRussia namandla amakhulu wokugcina, i-USA!
  Ibutho leTsar likaNicholas II langena emingceleni yaseMelika. Amandla ayengalingani. Umuntu waseMelika cishe wayengenawo amathangi futhi wayengaqeqeshwanga kahle. Futhi iRussia yayingaphezu kwe-United States izikhathi eziningi. Abaphathi bombuso wama-tsarist nabo babengcono. Ngakho impi yahamba ngendlela eyodwa kusukela ekuqaleni. IRussia yayiwina futhi ithuthuka. Futhi ngo-September 30, ngemva kokuthunjwa kweNew York neWashington, i-United States yahoxa. Ngakho, kwavulwa elinye ikhasi emlandweni. Ngo-1934, uNicholas II waqala ukuhlasela iMexico wabe esenyukela eLatin America, enqoba izifunda zaseLatin. Kwaze kwaba yilapho iRiphabhulikhi yokugcina ezimele yaseChile iwela ngoDisemba 1936.
  Ngakho, uNicholas II ekugcineni wayiqeda indaba. I-Tsarist Russia yahlanganisa wonke amazwe nabantu bomhlaba.
  Ngo-November 7, 1937, uMbusi wayo yonke iplanethi enguMhlaba uNicholas Omkhulu waphahlazeka endizeni. Nombuso wakhe waphela. U-Alesey II waba yinkosi. Indlalifa enempilo, encane - cishe amashumi amathathu nantathu. Ngaphansi kwakhe, kwaqala ukwanda komkhathi. Imingcele emisha nezindiza ezintsha. Ubukhosi babungenakunyakaziswa. Ubuntu buhlangene futhi bunqoba indawo.
  GENERALISIMO KONDRATENKO
  Umkhuzi wasePort Arthur washona; eqinisweni, emlandweni wangempela, walimala ekhanda, kodwa ucezu locezu lwadlula ngamamilimitha ambalwa eduze kobuchopho. Ngamafuphi, imbuka elanikela ngenqaba yafa futhi indawo yakhe yathathwa yiqhawe lokuzivikela ePort Arthur, Kondratenko.
  Ukuze kuqiniswe ukuzivikela kwenqaba, umlawuli omusha wabhala wonke amatilosi nezikhali zasolwandle ogwini, futhi waqeda ibutho, kodwa waqinisa iPort Arthur.
  Ngenxa yalokho, i-citadel yayivikelwe ngokuphelele, kanye nezenzo zekhono zika-Commander Kondratenko. Ukuzivikela kubambe ngempumelelo. I-Kondratenko yaqinisa ukuzivikela kwenqaba yaseVysokaya ngesikhathi futhi amaJapane akakwazanga ukuyithatha.
  Ekupheleni kuka-December, ama-Samurai ayesekhathele ngenxa yokuhlaselwa. NgoJanuwari kwakukhona i-lull ebangelwa umzamo kaKuropatkin wokuyivula, kodwa ayizange iphumelele kakhulu.
  Ngo-February kwaba nokunye ukuhlasela, futhi kwaphinde kwanyanyiswa ngokulahlekelwa okukhulu kwamaJapane.
  Ngesikhathi sokuzivikela, umfana u-Oleg Rybachenko waziphatha ngobuqhawe. Ngesikhathi sokuvinjezelwa, lo mfana wasendlini wayeneminyaka eyishumi kuphela ubudala. Ingane yalwa nabantu abadala yahamba nomsebenzi wokuhlola.
  Wazibonakalisa enesibindi futhi elwa kakhulu. Futhi ukuzivikela kwabambile. Manje uMashi usevele ufikile... AmaJapane ahlehlile futhi. I-Blood Sunday ayizange yenzeke eRussia, ngoba u-Tsar Nicholas, kusukela ePort Arthur wayenesimo esihle, waphuma waya kubantu. Ibutho laseRussia lagcwaliswa futhi lakhula futhi laba likhulu. Ekupheleni kukaMashi, amaJapane azama ukuqhubekela phambili, kodwa amabutho kaKuropatkin ayenobukhulu obukhulu bezinombolo futhi axosha konke ukuhlaselwa.
  Futhi okungcono, amayunithi kaGeneral Legs ayeboshelwe ukuvinjezelwa kwePort Arthur. Ngemva kokulahlekelwa okukhulu, amaJapane ahoxa. Kodwa futhi uKuropatkin wangabaza.
  Ekupheleni kuka-April, kwalandela ukuhlasela okusha, nokho, nakho okwanyanyiswa.
  Futhi u-Oleg Rybachenko, lo mfana onesibindi waze wabamba u-colonel waseJapane, esebenzisa isicupho.
  Ekuqaleni kuka-May, kwaba nezingxabano ezincane kuphela, futhi iqembu lama-25 laseRozhdestvensky ekugcineni langena ePort Arthur. I-admiral edumile yaletha imikhumbi engamashumi amahlanu nanye, yawela izilwandle ezintathu ngesikhathi esisodwa!
  Ngemva kwalokho abavikeli bathola ukuqiniswa. Futhi ekuqaleni kukaJuni ukuhlaselwa kokugcina ePort Arthur kwalandela. Ukuhlasela kubi futhi kubi. Kwaphinde kwanyanyiswa ngokulahlekelwa okukhulu kumaJapane. Ekugcineni i-Tsar yasusa uKuropatkin futhi yaqoka u -Linevich . Maphakathi no-July 1905, amaJapane agcina ehluliwe. Futhi ukuzivikela kwamaqhawe ePort Arthur, okwathatha isikhathi esingaphezu konyaka, kwaphela.
  U-Kondratenko wanikezwa i-Order of St. Andrew the First-Called. Futhi wathola isikhundla se-field marshal. Khona-ke ibutho likaRozhdestvensky, kanye nePort Arthur, lahlula amaJapane olwandle. Ngaphezu kwalokho, u-Admiral Togo ngokwakhe wafa empini.
  IJapan yaphoqeleka ukuthi yenze ukuthula neRussia, ngokulamula kwe-United States.
  Kwadingeka siyeke iKuril Islands neTaiwan. I-Russia yathola isivikelo phezu kweKorea, iManchuria, nokulawula iPort Arthur. Ngaphezu kwalokho, iJapane yakhokha inhlawulo enkulu ye-yen yegolide eyibhiliyoni ku-Tsarist Russia.
  Ukunqoba kwaqinisa isikhundla seTsar Nicholas II. I-Russia yandisa izindawo zayo, futhi iZheltorossiya yaqala ukwakheka ngenxa yokuhlanganiswa ngokuzithandela kwezifunda zaseShayina. Ayikho i-State Duma - iRussia yahlala ingumbuso ophelele, ngaphandle kwephalamende.
  Yiqiniso, ngenxa yokunqoba nokuzinza kwezombangazwe, ukukhula komnotho kwaqhubeka ngaphambi kwesikhathi kunomlando wangempela futhi kwakunamandla.
  IMpi Yezwe Yokuqala yaqala njengomlando wangempela. Kodwa kwaba yimpumelelo kakhulu eRussia. Iyiphi ibutho yayinkulu futhi ingcono, kuhlanganise ngenxa yezinguquko ze-Field Marshal Kondratenko, futhi umnotho wawunamandla, futhi igunya le-tsar laliphakeme.
  Impi yathatha isikhathi esingaphezu konyaka futhi yaphela ngokuwa kwe-Austria-Hungary, kanye nokunikezela koMbuso Wase-Ottoman kanye neJalimane. Futhi iBulgaria, ibona ukuthi yayinuka kanjani, yathatha uhlangothi lweSerbia neRussia, njengoba, ngendlela, kwenza i-Italy neJapane.
  Field Marshal Kondratenko wathola isikhundla esiphezulu - generalissimo. Futhi waba umnikazi cishe wonke ama-oda, njengoSuvorov. UBrusilov waba i-marshal yasensimini. U-Admiral Kolchak, uKornilov, noDenikin benza imisebenzi. I-Tsarist Russia yazihlanganisa nayo: Galicia, Bukovina , Krakow Voivodeship, Poznan region, Klaipeda. ICzechoslovakia nayo yaba ingxenye yoMbuso WaseRussia. Futhi i-Asia Minor neConstantinople. Futhi enyakatho ye-Iraq.
  Konke, ngokuvamile, kwabonakala kukuhle. AmaJapane ahlukanisa amakoloni aseJalimane neRussia ePacific Ocean.
  Khona-ke iSaudi Arabia yahlukaniswa phakathi kweRussia, iFrance neBrithani. Kwathi ngemva kwempi emfushane, iRussia neBrithani bahlukanisa i-Iran.
  Bese kuba Afghanistan. Yiqiniso, kwaba khona ukulwa lapho. Futhi amaNgisi awazange abe nenhlanhla ekuqaleni.
  Umhlaba uthole ukuzinza nokuchuma. Kwaze kwaba yilapho kufika Ukucindezeleka Okukhulu ngo-1929. I-Russia, ngemva kokukhula okusheshayo, nayo yawela enkingeni.
  Ngo-1931, iJapane yahlasela iRussia, ifuna ukuziphindiselela ekunqotshweni kwangaphambili.
  Kodwa kulokhu, kwakuwukuzibulala. Amabutho ama-tsarist anqoba amaJapane. U-Admiral Kolchak akamdala neze, wabonisa ubuhlakani bakhe, obuqhathaniswa no-Ushakov. ILand of the Rising Sun yahlulwa ngokuphelele olwandle yabe isithathwa. Lokhu kwalandelwa yireferendamu lapho iningi lamaJapane livotela ukujoyina iRussia.
  Ngakho, Tsar Nicholas II waqinisa amandla akhe ePacific Ocean. I-Russia yaqhubeka nokuthuthela eChina. Njengoba ibuthakathaka ngenxa yale nkinga, iBrithani, iFrance, ne-United States awazange aphazamise ukulawula uMbuso Wasezulwini.
  Ngo-1933, uHitler waqala ukubusa eJalimane. Waqala ukubuyisela amandla angaphambili ombuso wangaphambili. Futhi-ke wazama ukungaxabani neRussia.
  UMussolini e-Italy wayenobungani neRussia. Futhi wathumba ngokuthula iTopiya, wandisa amakoloni akhe. Kube nenkulumo mayelana nokudala i-Triple Alliance.
  I-Tsarist Russia yayifuna ukuhlanganisa wonke amakoloni okwenza buthaka iNgilandi neFrance. Yebo, amaJalimane namaNtaliyane nawo ayaqondakala. I-USA yayinezinhlelo zayo.
  Ngo-1937, iJalimane yahlangana ne-Austria, ikhiqiza i-Anschluss. Futhi ngo-November 1937, indiza yesibili evela Nikolaev yaphahlazeka. Umbuso waphazanyiswa ngempumelelo enkulu. UNicholas II wazuza izinzuzo ezinkulu phakathi neminyaka engamashumi amane nantathu yokubusa.
  Bambiza ngokuthi uNikolaev Omkhulu! Futhi ngisho Omkhulu kunabo bonke, baba ngaphezu kukaPetru Omkhulu.
  Ngaphansi kukaNicholas II, usuku lokusebenza lwancishiswa lwaba amahora ayishumi, futhi iminyaka eyisikhombisa yemfundo yaba impoqo futhi yamahhala. Umholo ojwayelekile kazwelonke ufinyelele kuma-ruble angama-75 ngenyanga nge-inflation eyiziro kanye nokusekelwa kwegolide kwe-ruble. Imali yasebukhosini yayinzima kakhulu futhi iguquleka kakhulu emhlabeni.
  I-Russia yayinebutho elikhulu kunawo wonke emhlabeni, futhi yadlula kokubili iBrithani ne-United States ngosayizi wemikhumbi.
  Amathangi aseRussia ayehamba phambili emhlabeni, njengoba kwakunjalo nezindiza. Futhi izindiza ezinophephela emhlane ngaleso sikhathi zaziwukuphela kweplanethi enguMhlaba. Imikhumbi engaphansi kwamanzi eminingi kakhulu futhi enekhwalithi ephezulu. Izikhali ezinhle kakhulu. Ubuchwepheshe obuphambili kumabonakude namavidiyo. I-cinema yokuqala yemibala emhlabeni nayo yaqala ukuqoshwa e-Tsarist Russia. Kuhlanganisa nokubonga ku-Tsar Nicholas II uthando lokuthatha izithombe.
  Ngemuva kokuthathwa kweChina, iRussia yathatha indawo yokuqala emhlabeni ngokwesibalo sabantu, yadlula iBrithani nawo wonke amakoloni ayo.
  I-Tsar Nicholas II yashintsha ubu-Orthodox futhi yagunyaza isithembu esisemthethweni. Le nkosi ehlakaniphile yakwazi ukwenza izinto eziningi. Futhi wafa engakhafulwanga ngamathe, engashushiswanga, engalahlekelwanga yiRussia, kodwa eyindoda enkulu. Futhi ukunyakaza kwamamilimitha ambalwa nje kwalesi siqeshana kwaba nomthelela onjalo emlandweni waseRussia. Futhi bathi azikho ukuqondana emlandweni! Kwenzeka kanjalo-ke. Kokubili uNicholas II kanye nesenzakalo sikaGeneralissimo Kondratenko kubonise lokhu.
  Kodwa ngemva kokufa kukaTsar Nicholas, kwalandela i-leapfrog yesikhashana. Okokuqala, inkosi u-Alexei II yafa ngaphambi kokuba ithweswe umqhele. Khona-ke enye indlalifa, Kirill Vladimirovich Romanov, naye wafa. Futhi uVladimir III wathatha isihlalo sobukhosi ngo-1938. I-tsar isencane, kodwa ngokuvamile ayisona isiphukuphuku futhi inenhliziyo eqinile futhi inesifiso sokuvelela.
  Awu, waqala ibhizinisi! I-Russia, i-Italy, iJalimane, ngokumelene neBrithani, iFrance futhi mhlawumbe esikhathini esizayo i-USA. Lapha, yiqiniso, i-Triple Alliance inamandla kakhulu.
  Ngo-May 1940, iJalimane yahlasela iFrance, iBelgium, iHolland neBrithani. IRussia yahlasela amakoloni aseFrance, amaNgisi namaDashi. Kwaqala ukuthathwa kwezindawo ngendlela engafanele.
  AmaBrithani namaFulentshi awakwazanga ukumelana nebutho laseRussia. Futhi esikhathini esingangenyanga nengxenye, amaJalimane anqoba futhi aphoqa iFrance, iBelgium neHolland ukuba ihoxe.
  Khona-ke iFuhrer yathatha iSpain nePortugal, futhi yathumba iDenmark neNorway. IRussia yathatha iSweden.
  Impi yayicishe ibe ngohlangothi olulodwa. Ngokusekelwa kwabantu bendawo, iRussia yathumba iNdiya, i-Indochina, i-Afghanistan eseningizimu, i-Iran eseningizimu, iMpumalanga Ephakathi futhi yangena eGibhithe.
  Yiqiniso, amabutho amakholoni awakwazanga ukumelana nebutho le-tsarist, futhi ayengafuni ngempela. Ukunqotshwa kwe-Afrika kwabambezeleka ngandlela thize ngenxa yokuntuleka kwemigwaqo nokuxhumana okunwetshiwe. AmaJalimane adlulela e-Afrika enqamula eGibraltar naseMorocco, amaRussia adlula e-Egypt, kwase kulandela eSudan.
  Kodwa-ke, le ndawo yayiyisithiyo kakhulu kunokumelana namasosha aseBrithani noma aseFrance. Babembalwa kubo, futhi bengahlomile kahle, futhi iningi labo livela kwabomdabu bendawo. Owayengazi ukuthi kanjani futhi wayefuna ukulwa.
  Ngo-1940, uHitler akazange alokothe afike eBrithani. Wethula i-air offensive, engazange ibe yimpumelelo ekuqaleni. Kodwa entwasahlobo ka-1941, izindiza zaseRussia zangena empini, futhi iBrithani yaqala ukucindezelwa ukufa.
  Futhi ngo-August, ukufika amasosha ahlangene German-Russian kwalandela, futhi ngemva kwamasonto amabili ukulwa nenkani, ukuthunjwa London.
  Ngemva kwalokho yonke i-hemisphere esempumalanga, kuhlanganise ne-Australia ne-New Zealand, yaba isiRashiya, isiJalimane nesiNtaliyane.
  Kodwa yayisekhona i-USA.
  I-Tsar Vladimir yanquma ukuhlasela iMelika. UHitler noMussolini bamsekela kulesi sinqumo. UMbuso Wesithathu wathuthela amasosha e-Iceland, wabe eseya eGreenland naseCanada, futhi iTsarist Russia yathuthela e-Alaska. Amandla, vele, awalingani. I-United States inemikhumbi yamathangi ebuthakathaka, futhi inabantu abambalwa kakhulu kuneRussia kanye nawo wonke amakoloni ayo. Nakuba umnotho uthuthukile. Kodwa i-monster enjalo ayikwazi ukumelana nayo.
  Ngemva kokuqalisa ukuhlasela ngo-1943, ibutho laseRussia lasheshe lathatha i-Alaska ezinyangeni ezimbili zasebusika. Futhi entwasahlobo, kanye namaJalimane, bathumba cishe lonke elaseCanada.
  IBrazil, iVenezuela, iMexico namanye amazwe amemezele impi e-United States.
  Kwaqala ukuhamba kwamasosha aseRussia emazweni asenyakatho yeMelika. Amandla, vele, awalingani. I-Russia neJalimane zingcono kokubili ikhwalithi nobuningi.
  Amantombazane uNatasha, Zoya, Aurora noSvetlana balwela ithangi elingcono kakhulu le-Kondratenko-3 emhlabeni, imoto ephathwayo enenganono ende enemigoqo futhi evutha ngokushesha. I-Nimble kakhulu, ene-silhouette ephansi.
  Isisindo sethangi le-Kondratenko-3 singamathani angamashumi amane, futhi ivikelwe kahle. Futhi isibhamu, naphezu kobukhulu baso obuncane obungu-76 mm, sinesivinini esiphezulu sokuqala se-projectile.
  Shermans, leli thangi alikwazi ukungenwa kunoma iyiphi i-engeli. Ngakho...
  Amantombazane, elwa nezicathulo futhi egqoke ama-bikinis, avele abhubhise abantu baseMelika futhi ahleke kakhulu.
  Ikakhulukazi uNatasha... Futhi ngeminwe yakhe engenalutho ucindezela intonga yokujabula, ethi:
  - Inkazimulo kuRus yami!
  UZoya naye uyadubula. Wenza lokhu ngezinzwane zakhe ezingenalutho, ecindezela izinkinobho zenduku yokudlala futhi ememeza:
  - Futhi wonke umhlaba wethu wendabuko!
  Okulandelayo, umlilo we-Aurora. Ishaya isitha, ithi, iveze amazinyo;
  - Futhi amandla aphakeme angemuva kwethu!
  Nentombazane nayo iqhweba iso ngokuvutha okukhulu! Ucindezela izinzwane zakhe ezingenalutho njengezinkinobho zenduku yokudlala.
  Bese evutha uSvetlana. Intombazane ebukhali necwebezelayo kanjalo. Ikhipha imisebe yelanga emlonyeni wakhe. Futhi aphinde acule:
  - Ngiyisihlabani somhlaba! Ngigijima ngisho nangaphezu kukaSathane!
  Ngamantombazane afana nalawa, usathane uqobo lwakhe akesabi. Bashaya abantu baseMelika, bezungeza iChicago.
  Futhi ngaphandle kokuvumela muntu ukuthi aphume lapho. Ukubhujiswa, ake sithi, kuyinto encane. Lawa amantombazane.
  Futhi ngakho-ke ibutho laseChicago liyathumba. Yazi okwethu!
  Futhi amathangi aseRussia asevele esondela eNew York. U-Tsar Vladimir uhlikihla izandla zakhe ngokunelisekile. Ingabe amaRussia ake ahamba ibanga elide kangako?
  Amantombazane nawo alwa ngesibindi emoyeni. Isibonelo, umbhangqwana omuhle: uMaria noMirabela.
  Abahle abagqoke i-barefoot kanye ne-bikini baqoqa izikweletu. Akukho lutho ngempela olungabaphikisa. Amantombazane alapha mahle kakhulu futhi anolaka olumangalisayo futhi anembe.
  UMaria wadubula, wadubula izindiza eziyishumi nambili, ekuqhumeni okukodwa wacula:
  - Inkazimulo ezweni lethu lendabuko! Egameni laseRussia!
  UMirabela naye wadubula wabhonga.
  - Kodwa kukhona umholi onamandla amakhulu,
  Uzobiza amaSlav empini ...
  Abakwazi ukubhekana neRussia -
  Lapho uVladimir ebusa njengenkosi!
  
  Kusukela kokuqina, okuqinile, nokuthanda kwensimbi,
  Futhi ukubukeka kufana nokusika insimbi...
  Abantu baseRussia abayidingi impilo engcono -
  Yilokhu kuphela abantu ababekuphuphile!
  Yebo, lamantombazane angompetha bokulwa nokucula...
  Ngendlela, phakathi nokuhlasela kwe-New York, i-cosmonaut yokuqala yaseRussia yandizela emkhathini futhi yandizela iplanethi enguMhlaba. Futhi lokhu kungenye impumelelo ye-Tsarist Russia yi-Romanov Dynasty.
  Kwase kuthi-ke ibutho lamasosha laseNew York lahlubuka, futhi iWashington yawa ngokushesha. Futhi ngo-September 3, 1943, i-United States yahoxa ngokuphelele. Yaphela kanjalo-ke iMpi Yezwe Yesibili, eyaqala ngoMeyi 15, 1940. Impi iyakhazimula futhi iyanqoba eRussia.
  Yiqiniso, bobabili uHitler noMussolini bazuza okuningi kule mpi. Bobabili ondlovukayiphikiswa bathola impahla e-Afrika, abanye eYurophu nase-USA. IYurophu yagcina ihlukaniselwe amazwe. Futhi ngemva kokuvota, iBulgaria yaba umbuso waseBulgaria ngaphakathi kweRussia.
  Kubukeka sengathi umhlaba usatshalaliswe kabusha futhi amakoloni angagaywa. Kodwa uHitler, yiqiniso, wayengeke abe uHitler uma engafuni okwengeziwe. Ikakhulukazi, ukunqoba iRussia. Futhi athathe indawo yayo.
  Futhi-ke amaJalimane ayethembele kakhulu ezikhalini ezintsha, ezinamandla kakhulu. Amathangi ochungechunge lwe-"E" nemicibisholo ye-ballistic, ikakhulukazi amasoso endizayo.
  Kodwa-ke, i-Tsarist Russia yayingaphambi kwe-Third Reich ngemicibisholo ye-ballistic futhi ngo-1951, ngo-April 12, yandizela nasenyangeni.
  Futhi amathangi ochungechunge "E" awazange abe nokuphakama okuphakeme kunamaRussia.
  Futhi amasoso endizayo kuphela ayeyimfihlakalo. Ngenxa yokugeleza kwe-laminar, bavele bangenakulimala ngokuphelele kunoma yiluphi uhlobo lwezikhali ezincane. Kodwa ngesikhathi esifanayo bona ngokwabo abakwazanga ukudubula.
  UMussolini wafa futhi indodana yakhe yathatha isihlalo sobukhosi. UHitler wamfaka ingcindezi futhi le nsizwa yavuma ukulwa neRussia. Ngo-April 20, 1955, kwaqala impi yezwe yesithathu. Ngasohlangothini lukaHitler kwakukhona: i-Italy, iBrazil, i-Argentina, iChile, iMexico, ngamafuphi, wonke amazwe aseLatin America, ngaphandle kwaseCuba, eyasekela iRussia. Futhi ayengasekho amanye amazwe emhlabeni! Impi yezwe yesithathu yaqala ngo-April 20, 1955. Futhi u-Tsar Vladimir wabhekana nenselele enkulu kakhulu yokubusa kwakhe.
  Okungase kumduduze wukuthi le mpi kuzoba ngeyokugcina emlandweni wezimpi ezikhona emhlabeni. Njengoba wonke amazwe omhlaba ehlanganyela kuwo!
  Hhayi-ke, lapho impi isiqalile, kumelwe iqalwe! Ukuhlasela kukaHitler kwakungalindelekile ngokukhethekile. IHungary, iYugoslavia, ingxenye yeRussia enokuzimela okulinganiselwe, inkosi yayo uVladimir III. I-Albania ithunjwe yi-Italy. Konke kuhlelekile. AmaJalimane azama ukuqhubekela phambili esuka eMpumalanga Prussia, e-Austria, e-Italy esuka eningizimu. Futhi ukulwa kuyaqhubeka e-Afrika. Kanye nomfelandawonye wamazwe aseLatin ngokumelene ne-USA. Kodwa abakhuthele kakhulu lapho. Kuphela manje sekumenyezelwe impi.
  Phakathi naleso sikhathi, uHitler wathutha amabutho akhe amakhulu eYurophu.
  Futhi kwagqashuka impi yesihogo. Impi yokugcina enkulu emlandweni wesintu.
  AmaJalimane aletha igalelo elikhulu eHungary elibangise eBudapest. U-Oleg Rybachenko walwa lapho. Wayesengumfana oneminyaka engaba yishumi ubudala. Yiqiniso, unamandla ngokomzimba, unemisipha, uyashesha, futhi okubaluleke kakhulu, njengesilwane sasezintabeni, esingafi. Yebo, umlobi kanye nembongi u-Oleg Rybachenko wathola ukungafi, kodwa ngombandela wokuthi angaba umfana oneminyaka engaba yishumi ubudala, futhi akhonze eRussia ngomzimba wengane, kodwa onamandla kakhulu futhi osheshayo. Futhi useyingane kusukela ngoJanuwari 1, 1904. Lapho ngijoyina i-Port Arthur njengomfana we-cabin. Hhayi-ke, akayena umfana omncane kunabo bonke, kodwa kusukela ekuqaleni wayenamandla futhi esheshayo futhi wathathwa emkhunjini.
  Ngaphezu kwalokho, lapho bengabaza ukuthi incane kakhulu, u-Oleg Rybachenko wagoba uhlamvu lwemali yethusi ngeminwe yakhe ukuze abheje. Ngemva kwalokho, ngaphandle kokukhuluma, wangeniswa emkhunjini.
  Umfana wazuza imiklomelo eminingi kakhulu, ehlanganyela kuzo zonke izimpi. Waba isikhulu. Kodwa wayesabukeka njengengane. Ngakho-ke, nakuba anikezwa imiklomelo ngenxa yemisebenzi eminingi, umfana waphakade akazange anikezwe lutho oluphakeme kunokaputeni. Futhi manje u-Oleg Rybachenko usebuthweni iminyaka engaphezu kwesigamu sekhulu. Usunesikhathi eside wahola impesheni yesiphathimandla, kodwa uma impilo yakho i-ironclad, kungani-ke ushiye inkonzo?
  Ngaphezu kwalokho, ngaphandle kwamakhompiyutha, ama-consoles wegeyimu, ithelevishini, ngandlela-thile kuyisicefe. Futhi ebuthweni, ungukapteni, okungenani ushayela amasosha. Yebo, isikhathi sisahamba.
  Generalissimo Kondratenko ushonile. U-Grand Admiral Kolchak, owedlula u-Ushakov, naye washona. Abantu abaningi u-Oleg Rybachenko aqala ngabo abasekho enkonzweni.
  Ngokuqondile, kusukela ekuvinjezelweni kwePort Arthur, cishe bonke omakadebona bafa. Kwasala uVovka kuphela. Naye ngaleso sikhathi wayesengumfanyana, manje usengumkhulu onezinwele ezimpunga. Iqiniso lisasebenza. Futhi uyamangala ukuthi u-Oleg uhlala engumfana ofanayo, ongenaso isibazi esisodwa emzimbeni wakhe. Lokhu kuyinto eyaziwa kulo lonke ibutho laseRussia, i-Tsarist. Iqiniso wukuthi ulwa kahle kakhulu.
  Umfana u-Oleg akanazicathulo, kumnandi futhi kuyashesha kuye. Ukhomba isibhamu ngemuva kwesibhamu bese edubula amathangi ochungechunge lwe-German E. Izimoto zamaNazi zinkulu nje. Futhi kubonakala sengathi akukho okubavimbayo.
  Kodwa umfana waphakade ushaya ngokunembile kangangokuthi ubhoboza insimbi. Upenda amaKrauts, udiliza imibhoshongo futhi acule.
  - I-Tsar Vladimir, i-Russian Tsar ...
  Umbusi wama-Orthodox!
  Maduze sizowunqoba umhlaba,
  Phela kunamakherubi ngaphezu kwethu!
  UHitler uzophela
  Futhi noma ubani olalele - wenze kahle!
  Futhi umfana uphonsa ibhomu, engagqokanga zicathulo, ngonyawo lomntanakhe. UGreybeard Vovka uvele anikine ikhanda.
  Umlobi kanye nembongi u-Oleg Rybachenko wachitha iminyaka engaphezu kwamashumi amahlanu esele ingane ekhulwini lama-20. Futhi kufanele ngivume ukuthi kuningi engikubonile. Njengoba engafi, kwase kukudala aphelelwa umuzwa wokwesaba. Futhi impi yamkhumbuza umdlalo wamasu wekhompyutha.
  Kwakulula futhi kumnandi ukudlala. Futhi kwakumnandi ukulwa . Kuhle uma kukhona amazolo ekuseni ngaphansi kwezinyawo zakho ezingenalutho, futhi ugeza umfana ongunaphakade, futhi awugqoki ngokuvumelana nemithetho emifushane!
  U-Oleg Rybachenko uvunyelwe ukugijima egqoke izikhindi futhi engafaki zicathulo. Umfana wafunda ukuhamba ngaphandle kwezicathulo ngisho nasemakhazeni ePort Arthur. Phela, umzimba ongafi awukwazi ukubamba umkhuhlane noma ukugula, futhi ujwayele ukujwayela umkhuhlane, ongabangeli ukulimala. NjengoPeter Pan. Futhi cishe kumnandi ukugijima ungafake zicathulo eqhweni. Uma uhamba, amakhaza awazwakali, kuphela lapho uhlezi unganyakazi, izinyawo zakho ezingenalutho zizizwa ziqinile kancane! Kodwa kumfana lokhu kuyinto encane.
  Kodwa kukhona namantombazane athakathayo uNatasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Baphinde bahlanganyele empini. Kodwa hhayi ngaso sonke isikhathi, kodwa ngeziqephu. Wasisiza ukuba sibambe iNtaba iVysokaya lapho kwakunzima kakhulu. Obuhle abangenalutho balwa lapho, futhi begqoke amabhikini. Bajikijela ama-disc acijile ngezinzwane ezingenalutho.
  Futhi basika ngezinkemba. Futhi u-Oleg Rybachenko wabe esedubula isibhamu - babulala amaqabane akhe aphezulu. Futhi ngenxa yalokho, ukuhlasela kwama-samurai kwaqhuma, futhi iNtaba iVysokaya yabonakala ingenakunyakaziswa!
  Futhi amantombazane abonise ikilasi lawo eliphakeme kakhulu kanye ne-Valkyrie aerobatics.
  Futhi manje amaJalimane aphezu kokuzivikela. Ibutho le-tsarist lilungele impi. I-Fuhrer yehlulekile ukuthola ukumangala kweqhinga.
  Futhi amasosha aseRussia alwa ngesibindi. Kubonakala sengathi uHitler uzozithuka izikhathi ezingaphezu kwesisodwa ngokuqala impi enjalo. Ngaphezu kwalokho, naphezu kokuthi i-Fuhrer inezingxenye ezimbili kwezintathu zeYurophu nengxenye yesithathu ye-Afrika ngaphansi kwezikhali, kodwa namanje
  akayena imbangi yaseRussia.
  Nenani lamasosha futhi. Futhi amasosha ase-Italy abuthakathaka. Amazwe aseLatin America ahlanganyela empini ngobuvila. Futhi ibutho labo, kokubili ngokobuchwepheshe nangokwenhlangano, alilihle kakhulu.
  Ngakho iRussia isalokhu igcina isitha ekuzivikeleni ngokujulile.
  Ithangi le-Kondratenko-6 liyakwazi ukulwa nalolu chungechunge. Futhi "u-Nikolai" -4 unzima futhi uzibonakalisa njengomshini onamandla kakhulu.
  AmaRussia angakwazi ukulwa nezilo zaseJalimane ezinzima kakhulu .
  Ikakhulukazi ku-"Nikolai"-4 lapho abasebenzi base-Alenka, intombazane inhle kakhulu futhi igqoke i-bikini.
  Isibhamu se-caliber esingu-130mm. Iwashaya kanjani ama-fascists. Kwaba yize ukuthi uHitler wahlasela Tsarist Russia. Lokhu akuwona ukugibela okulula kuye, kodwa ukushaya.
  U-Anyuta ucindezele inkinobho ye-joystick ngezinzwane zakhe ezingenalutho wase ecula:
  - For Russia kanye nenkululeko kuze kube sekupheleni!
  Futhi ubuhle buzohleka kanjani!
  Futhi-ke u-Augustine uzokwethula i-projectile esitheni. Izohlukanisa insimbi futhi icule:
  - Masenze izinhliziyo zishaye ngazwi linye!
  Futhi uzocindezela izinkinobho ze-joystick ngezinzwane zakhe ezingenalutho. Intombazane epholile ngempela le!
  Nangu uMaria eshaya ngamandla. Futhi uzohlukanisa ama-fascists. Futhi abhubhise isitha.
  Ngesikhathi esifanayo usebenzisa izinzwane ezingenalutho. Futhi uzocula:
  - Egameni loMama wethu, oNgcwele! Vumela i-fighter ibe lula!
  Futhi uzoqhuma insini futhi aveze amazinyo akhe!
  Bese kuthi ama-Olympics azokushaya nge-projectile esindayo. Uyikho nje okudingayo, amantombazane - ijusi ye-apula enamanzi kakhulu!
  Futhi amantombazane aphinde agqekeza i-E-50, adiliza umbhoshongo futhi ahleka.
  U-Alenka wathumela i-projectile, echoboza i-E-100, ibhoboza kuyo. Futhi usebenzisa izinzwane zakho ezingenalutho. Kungani intombazane yacula:
  - Phula isitha!
  Futhi u-Anyuta ugaya izibozi esebenzisa izinyawo zakhe ezingenalutho futhi uyancwina:
  - I-Fritz ine-kaput!
  Futhi-ke u-Augustine uzoshaya. Futhi ngokunembe kakhulu nokusebenzisa izinzwane ezingenalutho, ukukhala :
  - UHitler uqedile!
  Futhi-ke uMaria uzokwengeza ngokunamandla kakhulu. Izochoboza ama-fascists futhi i-squeak::
  - Futhi noma ubani owalalela, wenze kahle!
  Futhi uzobonisa ulimi lwakhe!
  Bese kuthi ama-Olympics athumele i-projectile, ebulala abaphikisi.
  Futhi nokusebenzisa izinyawo ezingenalutho nokucula:
  - Isamba sithengisiwe!
  Iphinde futhi intombi izothatha ulimi lwayo ilukhombise.
  Ngakho banquma...
  AmaJalimane, ngemva kwenyanga yokulwa kusukela ekuqaleni kokuhlasela, aqhubekela phambili esuka kumakhilomitha angamashumi amahlanu kuya kwayikhulu, futhi ahlupheka kakhulu, ngisho nokulahlekelwa okukhulu. Futhi amaNtaliyane e-Afrika azithola egcwele i-cauldron futhi ezungezwe. Amabutho abo ahlulwa kancane.
  Ngomhla zingama-21 kuNhlaba, u-Adolf Hitler wayala ukuthi wonke umuntu okwazi ukuphatha izikhali kusukela eminyakeni eyishumi nanhlanu kuya kwamashumi ayisithupha nanhlanu abuthelwe ebuthweni. Ibutho lama-tsarist lakha izindawo zokugcina.
  Njengoba kwenzeka, izindiza ze-disc zaseJalimane azisabisi kangako ekusebenzeni. Yiqiniso, izindiza zaseRussia zingahlasela ngezinqama. Kodwa lokhu kungagwenywa, ngenxa yokuqondisa okuphezulu kwezimoto zebutho le-tsarist.
  Futhi ithemba likaHitler lesikhali esiyisimangaliso esingenakunqotshwa alizange libe yiqiniso nhlobo.
  Ibutho lamatsarist lalisazivikela. Imigqa yokuzivikela enamandla, embiwe kusengaphambili, ukuzivikela okuqinile. Vumela uHitler aphelelwe umusi. Kodwa e-Afrika ungafaka ingcindezi kumlingani wase-Italy obuthakathaka.
  Uma uFuhrer engazange anqume ukuya empini ne-Tsarist Russia, ngokungangabazeki ngabe wehlile emlandweni njengomholi omkhulu, futhi omkhulu kunabo bonke, umholi waseJalimane. Ngakho idemoni lalifuna ukubusa umhlaba, futhi yini eyavela kuwo?
  Amantombazane Russian kukhona ebanda kunazo zonke emhlabeni ngemva kwakho konke.
  U-Oleg Rybachenko, njengenjwayelo, uhamba phambili empini. Akukho nhlamvu noma izikhali ezingakwazi ukumthinta. Uyinsizwa eqinile futhi epholile.
  Umfana ogqoke izikhindi futhi engagqokanga zicathulo, ngokumelene namaNazi. Futhi ujikijela amabhomu kubo, futhi ugijima emvuleni eholayo.
  Yebo, kuyadabukisa ukuthi i-Kondratenko ehlakaniphile ayikho, kodwa kukhona abaphathi abasha nabanekhono. Ikakhulukazi, Field Marshal Vasilevsky, owayevele evelele phakathi neMpi Yezwe Yokuqala. Futhi uyala ngomdlandla nangekhono.
  Futhi abakwaFritz, behlangabezana nokuzivikela okunzima, baba matasa ngokungenathemba kukho. Kodwa basazama ukubhodloza.
  U-Oleg Rybachenko, lo mfana waphakade uyahleka, akhiphe amazinyo futhi ahlabelele:
  - Izwe lami! Izwe Lami Elingcwele!
  Futhi njengokuphonsa ibhomu ngezinyawo zakhe ezingenalutho.
  Futhi lapha uNatasha, Zoya, Aurora futhi Svetlana wangena empini. Bangamantombazane aphakade abathakathi, izinceku zikaNkulunkulu ongcwele woMndeni. Abahlale belwa, ngaphandle kwalokho iRussia ngabe inqobe umhlaba wonke. Kodwa iyasebenza futhi ishaya njalo.
  Amantombazane athanda ukubulala: amantombazane lawa!
  Futhi bazohamba kanjani kuma-fascists, nokuthi bazowashaya kanjani...
  Futhi ngezinzwane zabo ezingenalutho baphonsa ama-disc, bebulala ama-Krauts.
  AmaNazi aya ecindezeleka futhi elahlekelwa kakhulu. Usomaqhinga omkhulu kaVasilevsky uhlongoza ukunqoba amaNazi namaNtaliyane e-Afrika. Ngakho-ke amathangi aseRussia, anamandla kakhulu futhi anekhono elingcono lokuqondisa, azoba nenzuzo. Futhi eYurophu, ake ama-fascists ahlukane nakho . Ukuze baqede izinsiza zabo ngokuphelele.
  I-Tsar Vladimir yamukela lolu hlelo. Futhi amabutho amasha adluliselwa e-Afrika.
  U-Elizabeth nethimba lakhe balwa eLibya, banqamula amayunithi ase-Italy. Kuyashisa lapho futhi intombazane ibukeka iyinhle ngebhikini. Banethangi elisha le-Kondratenko-6, lapho amaqhawe edlula izikhundla zamaNtaliyane namaFritzes futhi abahlule ngokuzethemba.
  U-Elizabeth udubula ithangi elivela embusweni ka-Mussolini Jr.
  - Ijazi loboya kanye ne-caftan ehamba phezu kolwandle, ngaphesheya kwamagagasi!
  Futhi-ke usebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho.
  Okulandelayo, u-Ekaterina uyadubula. Ishaya imoto yaseJalimane futhi iyabhonga:
  - ERussia, i-Tsar Vladimir iyiqhawe!
  U-Elena ungemva kwakhe, eshaya isibhamu sikaFritz esizishayelayo futhi etshiyoza:
  - Hooray for Hitler for your Motherland!
  Futhi ekugcineni, ama-Olimpiki azokhipha iphrojekthi. Izochoboza ama-Krauts, iwachoboze futhi ikhwife:
  - Umphumela uzoba muhle kakhulu!
  Futhi usebenzisa izinzwane ezingenalutho ezinyaweni zezingane.
  E-Afrika, ekupheleni kukaMeyi nasekuqaleni kukaJuni, amasosha aseRussia athola impumelelo enkulu. Impi yasakazekela endaweni yaseLibya naseTopiya. NgoJuni 12, i-Tripoli yawa. Futhi ngoJuni 15, inhloko-dolobha yase-Ethiopia yathathwa ekuhambeni. Ngakho amasosha kaMussolini Jr. aqala ukuthulula. Maye, wayengakwazi ukondla uyise.
  Nenkazimulo yakhe njengomnqobi futhi. Kodwa uMussolini, ethathe ingxenye yamakoloni amaNgisi namaFulentshi, wazibheka njengoKhesari. Kodwa kubonakala kungenakwenzeka ukwedlula uKhesari.
  U-Oleg Rybachenko walwa ngenkathi eyala ibhethri. Futhi ngesibindi kangangokuthi amaJalimane alahlekelwa inqwaba amathangi emlilweni wakhe nsuku zonke. Umfana wakhe waze waklonyeliswa ngesinye isiphambano segolide. Futhi baze bagcina bemklomelise ngezinga okunesikhathi eside emfanele ukuba ngumeja.
  Phambilini ubengabelwe ngoba ebukeka eyingane. Kodwa umfana wabonisa ubuqhawe obuvelele. Kanye nekhono lokulwa.
  NgoJuni 22, 1955, amasosha aseRussia e-Afrika agcina ethumba iSomalia yase-Italy. Futhi ngo-June 25, 1955, izinsalela zamasosha ase-Italy e-Ethiopia zahoxa.
  I-Tsarist Army yanqoba ngokuzethemba. UMainstein, owayebhekwa njengomkhuzi ongcono kakhulu we-Third Reich, wabhala encwadini yakhe yezenzakalo:
  - Sivuse ibhere lesihogo! Manje sesihlukaniswa!
  Ekupheleni kukaJuni, amaJalimane ayeselahlekelwe kakhulu kangangokuthi aphoqeleka ukuba amise ukuhlasela kwawo eYurophu.
  I-Tsar Vladimir yayala ukwanda kwengcindezi e-Afrika. Okokuqala Izwekazi Elimnyama, bese kuba konke okunye - kusho inkosi evelele! NgoJulayi 1, 1955, amaJalimane azama ukuqhubekela phambili eScandinavia. Futhi bagijimela ngaseStockholm, kodwa bagijimela ekuvikelweni okuminyene kakhulu. Futhi bathola umonakalo omkhulu.
  Ekuqaleni kuka-July 1955, amasosha aseRussia angena e-Algeria yaseJalimane.
  ILibya yayisivele ingaphansi kweTsarist Russia. Ukuhlasela kweNiger kanye nezihibe beziqhubeka.
  Iqembu lika-Elizabeth lamathangi lilwa namaNazi. Kushisa kakhulu futhi amantombazane aze akhumula ama-bras futhi manje agqoke ama-panties kuphela ku-tank ye-Kondratenko-6. Badubula ngokunembile kuma-fascists.
  Futhi bafuna amandla amakhulu.
  I-Tsarist Russia iseyizwe elizimele. Futhi namanje alikabi nalo iphalamende. Nokuthi ukuvukela umbuso akuzange kwenzeke, noDuma akasungulwa. Amakhosi ngokwawo awafuni ukukhawulela amandla awo. Kodwa i-Fuhrer kanye ne-Duce bangamashiqela. Okusho ukuthi, kunempi phakathi kwezinhlelo ezimbili ezinemibuso enegunya.
  Kodwa ku-Tsarist Russia lokhu kungokwemvelo. Futhi impi enenkani neqhubekayo ilandela.
  U-Elizaveta ucindezela inkinobho ye-joystick ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi aqhumise i-projectile. Uziphendulela ngokwakhe:
  - Ake siphihlize amaNazi abe yizicucu!
  U-Ekaterina, naye, ucindezele inkinobho ye-joystick ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi wakhulula umbulali, ehlanza:
  - Ake sehlise uHitler!
  Futhi u-Elena uphinde ashaye , akhiphe ama-fascists futhi akhwife:
  - Sizokuhlukanisa!
  Futhi futhi indlela awakhipha ngayo amazinyo! Futhi ucindezela izinkinobho ze-joystick ngezinyawo zakhe ezingenalutho.
  Bese kuthi-ke ama-Olympics azokuphendulela phansi, futhi kuzoba ubuwula kangakanani . Izobhidliza wonke umuntu futhi iguqe:
  - Isihogo sephaseji kanye nabasebenzi!
  Ungakhohlwa ukucindezela izinkinobho ze-joystick ngezinzwane zakho ezingenalutho. Futhi anqobe isitha.
  Amaqhawe ngempela anesibindi futhi ayacwebezela ngesimilo.
  U-Oleg Rybachenko, ngakolunye uhlangothi, waxosha okunye ukuhlasela kwamaFritzes futhi wacula:
  - Ngezwe likaMama kanye ne-Tsar Vladimir - hurray!
  Yebo, emlandweni wangempela kwakukhona uMbusi waseRussia owazibiza ngokuthi uVladimir III, inhloko yeNdlu yaseRomanov. Futhi ngempela waqala ukubusa ngokusemthethweni ngo-1938. Futhi-ke uVladimir waba yinkosi yangempela futhi enkulu kulokho! UVladimir Kirillovich Romanov uyinkosi enawo wonke amathuba okuba umbusi womhlaba wonke!
  Ngemva kokunqoba, noma esikhundleni sokuxosha ukuhlasela, u-Oleg Rybachenko waqala ukudlala amakhadi nabangaphansi kwakhe. Umfana ogqoke izikhindi, onezinwele ezimhlophe, onemisipha kakhulu, futhi odabukile, wadlala nama-fighters anezinwele ezimpunga. Ngokumangalisayo, u-Oleg mdala kunabo bonke. Kodwa lomfana uyazisika.
  Ukukhumbula iPort Arthur, ukuzivikela kwamaqhawe okuvela kuyo inkazimulo yaseRussia. Inkazimulo enkulu ngalokhu...
  Umfana ongafi wathi:
  - Yile ndlela esizoxazulula ngayo zonke izinkinga zethu! Maduze kuzoba nomzuzu lapho abantu bengasoze babulalana bodwa!
  Amasosha namaphoyisa bavuma:
  - Yebo, Mnumzane Major! Ngeke babulale!
  U-Oleg wabuka iribhoni enezindondo zakhe eziningi. Yebo, sekunama-oda amaningi, bambalwa ojenene abanawo. Futhi kungaba kuhle ukuthola nesihloko. Nkosana, bala, nduna!
  UDuke Rybachenko - kuzwakala kumnandi!
  Futhi umfana wagxumela phezulu futhi wazulazula ku-turntable.
  AmaJalimane azama ukuhlasela, kodwa aphinde anyanyiswa futhi abhekana nomonakalo omkhulu ongenakulungiseka.
  NgoJulayi, ibutho laseRussia lazuza impumelelo entsha, enkulu e-Afrika. Ngenkathi isisindo sokuhlasela kwebutho le-tsarist sasikhona. I-Algeria inezikhali eziningi ezinhle kakhulu zaseRussia. Futhi ekupheleni kwenyanga amaJalimane azungezwe futhi abhujiswa ku-cauldron.
  Ngo-August, amasosha aseRussia angena eMorocco. Amantombazane alwa kanzima ethangini le-Kondratenko-6, egqekeza phakathi kwawo.
  Njalo nje kwakunemibiko yokuthi amaJalimane azinikela futhi kuthathwe amadolobha.
  Izimpi zenzeke eNigeria nasezindaweni ezahlukene. AmaRussia athatha kokubili izinombolo, ochwepheshe abaningi beselula, kanye nokusekelwa kwabantu bendawo, okuyinto ama-fascists anobandlululo ayeziphendulele yona.
  Ngempela i-Afrika yaphenduka yaba isixhumanisi esintekenteke esu likaHitler kanye noMussolini Omncane.
  IRussia yanqoba lapho... Futhi ngoSeptemba, kancane kancane idonsa amabutho, bathuthela eNorway. AmaNazi alahlekelwa kakhulu. Futhi u-Alenka neqembu lakhe babegibele ethangini. Ithangi elisha "Nikolai" -5 linzima futhi libonise ukuthi lithuthuke kakhulu kunochungechunge lwe-E.
  Ngisho nethangi elinamandla njenge-E-200 langena ngesibhamu somshini we-tsarist.
  U-Alenka, ecindezela izinkinobho zenduku yokudlala ngezinzwane zakhe ezingenalutho, wahlikihla izandla zakhe ngokwaneliseka:
  - Yimi engingaphula i-Wehrmacht!
  U-Anyuta uphinde wacindezela inkinobho ngezinzwane zakhe ezingenalutho, washaya imoto yamaJalimane waqinisekisa:
  - Sizosula i-Wehrmacht ibe uthuli! Ngamandla e-tsarism!
  U-Augustine opholile wadubula futhi wamemeza:
  - Futhi sizophila ngaphansi kobukhomanisi!
  UMaria wavumelana nalokhu ngokushesha:
  - Yebo, ngaphansi kwe-tsarist communism!
  Futhi ngezinzwane zakhe ezingenalutho wacindezela izinkinobho ze-joystick. Futhi ngesikhathi esifanayo uyoshaya futhi aphule isitha.
  Bese uMarusya ekhala:
  - Ngezinga eligcwele!
  Futhi aphinde acindezele inkinobho ye-joystick ngezinzwane zakhe ezingenalutho.
  Amasosha aseRussia asevele azungeza i-Oslo. Kunezimpi zawo wonke amahlathi nezindlu.
  Phakathi nendawo, ibutho le-tsarist liphinde lixoshe ukuhlasela kwamaJalimane. U-Oleg Rybachenko, njengenjwayelo, uhamba phambili futhi ulwa ngokuzethemba. Izikhali zaseRussia zisebenza njengewashi.
  Konke kunembile futhi kuyiqiniso ...
  Ngo-Okthoba, amasosha aseRussia agcina enqamule i-Afrika ezintweni zomhlaba, ekhulula iMorocco. AmaNazi azithola esohlobo lwembiza.
  Nasezwenikazi elimnyama. UHitler wayethuthumela ngokuthukuthela, kodwa wayengakwazi ukudla lutho ngesidlo sasemini.
  Yebo, wafika eRus '... Ubusika babusondela. U-Oleg Rybachenko, naphezu kokuthi kuneqhwa, usagijima engagqoke izicathulo futhi egqoke izikhindi. Hhayi-ke, mfana - noma yini oyithathayo! Futhi insizwa engesabi ngokuphelele.
  Futhi uphonsa amabhomu ngezinzwane zakhe ezingenalutho.
  Futhi uyacula:
  - Masigijime ngobuhlakani,
  Amathangi ahlomile ngokusebenzisa ama-puddles...
  Futhi kukhona isibhamu somshini ophahleni -
  Umdubuli kaCheburashka,
  Isibhamu somshini wezingwenya!
  UShakoklyak uyahlasela!
  Umfana we-terminator waphonsa ibhomu ngezinzwane zakhe ezingenalutho, wahlukanisa amaNazi futhi wahlabelela:
  - Futhi ngidlala nge-dynamite,
  Ngokusobala kwabadlulayo!
  Yeka indlela ama-Krauts awagwema ngayo amalulwane!
  Wonke umuntu ulele phansi, futhi ngiyahamba!
  Futhi umfana uyahlekisa ngempela! Kodwa usevele esebuthweni iminyaka engaphezu kwamashumi amahlanu. Futhi usathane omncane nje! Noma eblonde!
  U-Oleg Rybachenko uphinde waphonsa ibhomu ngonyawo lwakhe olungenalutho futhi ebhonga:
  - Inkazimulo kuTsar noNicholas kanye noVladimir Owesithathu!
  Futhi ngacabanga ukuthi akufanele badide uVladimir Kirillovich Romanov noVladimir Putin! I-Romanov great tsars umndeni omangalisayo! Labo abenza iRussia umbuso omkhulu kunayo yonke!
  Futhi hhayi njengoba konakaliswe yinhlanhla njengoPutin!
  Kepha amasosha aseRussia ahoxisa okunye ukuhlasela.
  UNovemba uyeza. AmaNazi aphelelwa ngamandla. Kodwa baphonsa izinqolobane ezintsha empini. Sebevele bayaqedwa e-Afrika. Kunzima kuma-fascists.
  Ngakho bakhiphela intukuthelo yabo phezu kweziboshwa. Bahlangane noNicoletta omuhle. Bamkhumula bamyisa esikhindini sakhe sangaphansi base bemhola eqhweni elisha langoNovemba.
  Intombazane eboshwe izandla, ecishe ibe nqunu, idlula ezinkundleni zeqhwa, ishiya ingenazicathulo, imikhondo yezinyawo ezinhle. Muhle kakhulu. Futhi amaJalimane amlandela futhi ambhaxabule. Futhi bazishaya ngobuhle, babashaya. Igazi ligobhoza emhlane wakhe onemigqa.
  UNicoletta wavele waqinisa amazinyo akhe. Futhi aphakamise ikhanda lakhe ngokuziqhenya. Futhi izinwele zakhe ezibomvu-zethusi ziphaphazela njengesibhengezo se-proletarian.
  Futhi izinyawo zakhe ezingenalutho nazo zaphenduka zaba bomvu, kodwa intombazane ayiphakamisi ngisho neshiya.
  Yilokho isibindi esimangalisayo anaso.
  Nakuba amaNazi eseyithathile futhi ayinamathisela esifubeni esingenalutho ngethoshi. Kodwa noma kunjalo intombazane yavele yaqhaqhazela, kodwa ayizange imemeze.
  Unokholo olukhulu kangaka...
  Intombazane idonswa phezu kwe-rack futhi amalunga ayo asontekile. Bese bebasa umlilo ngaphansi kwezinyawo zabo. Ukhotha izinyawo zikanobuhle. Futhi ngamaketanga ashisayo bashaya umzimba onqunu wobuhle.
  UNicoletta wacula ephendula;
  NginguChernobogi, indodakazi kaNkulunkulu omubi,
  Ngidala isiphithiphithi, ngihlwanyela ukubhujiswa...
  Ubukhulu bami abunakunqotshwa,
  Kuphela impindiselo enolaka ivutha emphefumulweni wami!
  
  Njengengane, intombazane yayifuna izinto ezinhle,
  Wabhala izinkondlo futhi waphakela namakati...
  Wavuka ekuseni kakhulu
  Amaphiko amakherubi andiza phezu kwakhe!
  
  Kodwa ngafunda ukuthi ububi buyini,
  Yini ekwenza ungajabuli kulomhlaba...
  Usho ukuthini, uthi kuhle?
  Ngathandana nokubhujiswa ngentshiseko!
  
  Futhi wabonisa intshiseko yakhe yamantombazane,
  Yeka ukuthi waba indodakazi ekhazimulayo kaNkulunkulu...
  Sizonqoba ubukhulu bomkhathi,
  Masibonise amandla, ngamandla amakhulu!
  
  Ubaba Omkhulu le Chernobog,
  Uletha isiphithiphithi, izimpi endaweni yonke...
  Uthandaza ku-Svarog ukusiza,
  Eqinisweni, uthola umvuzo!
  
  Ngakho ngathi, UNkulunkulu akubusise,
  Vumela intukuthelo igcwale enhliziyweni yakho...
  Ake sakhe injabulo, ngiyakholwa, phezu kwegazi,
  Isibeletho masigcwaliswe emlonyeni!
  
  Ngithanda ubuqili, ubuxhwanguxhwangu nenkohliso,
  Ungamkhohlisa kanjani uStalin umashiqela...
  Ngeke kwenzeke ukuyibeka obala,
  Futhi yeka inkungu ekhona emhlabeni!
  
  Ngakho-ke waphakamisa ukuthatha isinyathelo esiqinile,
  Bhubhisa ababi ngegalelo elilodwa...
  Kodwa ngathandana noNkulunkulu omnyama kakhulu,
  Kuzo zonke izindaba, kokubili lezi kanye nalabo abangaphesheya kwethuna!
  
  Kwenzeka kanjani ukuba ngijwayele ububi?
  Futhi enhliziyweni yami kwakukhona ukufutheka, ukusangana ...
  Ukulangazelela injabulo, ubuhle kuphelile,
  Kuthe kusenjalo kwangena intukuthelo esuka esisekelweni!
  
  Kodwa kuthiwani ngoStalin - naye mubi,
  Akukho ukukhuluma ngoHitler lapha ...
  UGenghis Khan wayeyisigelekeqe esipholile,
  Futhi mingaki imiphefumulo akwaziyo ukuyikhubaza!
  
  Ngakho-ke ngithi kungani ugcine izinto ezinhle,
  Uma kungekho nokuncane ukuzithakasela kukho...
  Uma uyisiqophamithi, ingqondo yakho iyishizolo,
  Futhi lapho ngiyisilima, imicabango yami yashabalala!
  
  Yilokhu engizitshela khona mina nabanye,
  Khonza amandla njengoyinki omnyama...
  Khona-ke siyonqoba ubukhulu bomkhathi,
  Amagagasi azosakazeka endaweni yonke!
  
  Sizokwenza ububi buqine kakhulu
  Kuyonikeza ukufutheka ukungafi,
  Ababuthakathaka emoyeni sebevele bashaywa ngumoya.
  Futhi thina, abantu abanamandla, sikholelwa kulokhu!
  
  Ngamafuphi, sizoba namandla ngaphezu kwawo wonke umuntu yonke indawo,
  Masiphakamise inkemba yegazi ngaphezu kwendawo yonke...
  Futhi ukufutheka kwethu kuzoba kuye futhi,
  Masithole ubizo olugcwele isiphetho!
  
  Ngamafuphi, ngithembekile eChernobog,
  Ngikhonza lamandla amnyama ngenhliziyo yami yonke...
  Umphefumulo wami unjengamaphiko okhozi.
  Labo abakanye noNkulunkulu Omnyama abanakuhlulwa!
  Impi phakathi kweRussia nomfelandawonye kaHitler yaqhubeka. NgoDisemba, amasosha aseRussia ayeseqedile ukuqeda amaNtaliyane, ewaphoqa ukuba athathe izintambo e-Afrika, futhi acishe aqeda amaJalimane lapho. INorway nayo yasuswa kumaKrauts.
  Manje ibutho le-tsarist laqhubeka nokuhlasela ngoDisemba 25. Kwaqubuka impi eshubile. Ebusika, amathangi aseRussia ayenamandla ngokusobala. Futhi ingene ngokuzivikela kwesitha.
  U-Oleg Rybachenko, lo mfana waphakade wagijima engagqokanga zicathulo futhi egqoke izikhindi eqhweni, ecula:
  - Lena impi yethu yokugcina futhi ewujuqu! Siyofela uBaba - amasosha emva kwami!
  Amathangi aseRussia ayashesha kakhulu ngezinjini ze-gas turbine. Futhi ama-fascists awakwazi ukuwamisa kalula kanjalo.
  Lapha "u-Nikolai"-5 uyashesha phambili. Kunamantombazane amahlanu kuwo acula ngenjabulo:
  - Akekho ozosimisa, izwe laseRussia alikwazi ukunqotshwa!
  Futhi uzoqhuma inganono! Lokhu empeleni kuvela kukuhle! Amantombazane, naphezu kwamakhaza, agqoke ama-bikini futhi angenazicathulo. Futhi bayazidubula futhi abacabangi ngokuma.
  Banamandla angalawuleki, ahlanyayo.
  U-Alyonushka akathandi nje ukudubula, nakuba ecindezele inkinobho ye-joystick ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi washaya isiJalimane, kodwa futhi nokubhala izindaba.
  Ngokwesibonelo, wabhala indlela intombazane eya kude iyosindisa izinyane lekati. Izinsuku ezingamashumi amathathu nantathu ngangihamba ngingafake zicathulo emgwaqeni onamatshe, ngenza izinyawo zami ezithambile zopha.
  Nokho wakwazi ukuthola isilwane. Ngenxa yalokhu, inganekwane yafeza isifiso sayo futhi intombazane yashada nesikhulu.
  Nokho, u-Alyonushka wacabanga, kungani edinga umyeni ebuthweni laseRussia? Kungcono ukuba nenqwaba yabathandi. Futhi imali eyengeziwe kanye nenjabulo. Phela amadoda awafani. Futhi nabo, yiqiniso, uthola injabulo ngezindlela ezahlukene. Kuthiwani ngomyeni? Uzosheshe udinwe futhi ube nesithukuthezi naye!
  Kodwa insizwa esanda kuqala ukuthola izwe labantu abadala ithakazelisa kakhulu.
  Futhi u-Alenka uyadubula futhi, eshaya i-E-100 yaseJalimane.
  Futhi unyakazisa imilenze yakhe emihle kakhulu, efana nekankulunkulukazi wamaGreki asendulo.
  Bese kuthi u-Anyuta adubule. Futhi ngezinzwane ezingenalutho. Futhi iphihliza inganono yaseJalimane.
  Ngemva kwalokho intombazane ithi:
  - Baningi abantu abahlakaniphile eRussia, kodwa i-Tsar Vladimir ihamba phambili kuma-tsars!
  Augustine waphawula:
  - Futhi uNicholas II wayengemubi! O, besingazi ukuthi singabonga kanjani amakhosi!
  UMaria wacula, edubula amaNazi ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi emamatheka:
  - Udinga ukulalela amaRussia, ngenhliziyo ehlanzekile futhi ehlakaniphe kakhudlwana! Futhi ekukhazimuleni kukaNicholas, uyinkosi enkulu yamakhosi!
  Futhi uMarusya wacula okuthile... Futhi wayebuye adlale ngezinyawo zakhe ezingenalutho...
  Amasosha aseRussia aya phambili. U-Oleg Rybachenko naye ulwa. Usengumfana oneminyaka eyishumi. Injalo intengo yokungafi. Yebo, kodwa yeka indlela azizwa emuhle futhi ejabule ngayo! Unamandla amaningi kanye nokugeleza okushisayo kwamandla.
  Umfana ujikijela ibhomu ngonyawo olungenalutho bese ekhala:
  - Ngiyingwe, hhayi ikati, manje kuhlala kimi, hhayi uLeopold, kodwa iLeopard!
  Umfana-omkhulu, njengenjwayelo, uyavutha. AmaNazi awakwazi ukumvimba.
  NgoJanuwari 1, amasosha aseRussia ayeseyisusile ngokuphelele indawo yawo amasosha aseJalimane nawase-Italy futhi angena kuMbuso Wesithathu.
  Ngesikhathi esifanayo, amayunithi Russian wangena Mexico. Unyaka omusha ka-1956 usufikile.
  KwabaseRussia kwaqala ngokunqoba okusha. NgoJanuwari 7, izinsalela zamasosha aseJalimane e-Afrika zahoxa. Futhi lonke Izwekazi Elimnyama laba isiRashiya.
  Manje uFuhrer ophethwe waqaphela ukuthi wayeshaywe ngokuphelele. Futhi uphakamise izingxoxo eRussia.
  Impendulo ivela ku- Tsar Vladimir:
  - Sizokhuluma kuphela ngokuzinikela okungenamibandela kwe-Third Reich ne-Italy!
  Yeka amazwi ahlakaniphile! Futhi impi iyaqhubeka. U-Oleg Rybachenko, vele, uhamba phambili ekuhlaselweni. Amasosha aseRussia angena eMpumalanga Prussia. Imigqa yokuzivikela lapha iqinile. Kufanele ulwe ukuze ubhodloze, futhi ngeke uthuthuke ngokushesha.
  Enye yezindlela zokuphumelela kwaba isibhamu esizishayelayo nesiqhumisa ibhomu sika-Alexander-4. Ithuluzi elinamandla kakhulu futhi elibulalayo.
  Namantombazane amahle nawo agubha lapha. Bavula ama-projectiles besebenzisa izinzwane zabo ezingenalutho ngokucindezela izinkinobho ze-joystick. Futhi bacekela phansi ama-bunkers ezitha namabhokisi amaphilisi.
  Amantombazane agijima ngesibindi eqhweni - yilokho abesifazane baseRussia abakhona. Futhi baphonsa amaNdiya namaShayina empini. Laba sebevele bagcwalise ngokoqobo izindlela zokuya emiseleni ngezidumbu zabo. Kodwa basakwazi ukukuthatha.
  Ibutho laseRussia liyangena.
  Kodwa-ke, usomaqhinga uVasilevsky udlulisela igalelo elikhulu e-Italy - elibuthakathaka kakhulu. Futhi ngakho amasosha aseRussia athola ukunqoba okukodwa ngemva kokunye.
  UJanuwari ube yimpumelelo kakhulu. Amasosha aseRussia agumbuqela amaNtaliyane futhi abopha izintaba ze-Alps. Futhi ngoFebhuwari bathatha iVenice. Bangena eLorbandinia . Baphinde bathatha iPoznan. AmaJalimane ayehlehla. NgoMashi 2, uKlaipeda wawa. Amasosha aseRussia adlula eMpumalanga Prussia kancane, ukuzivikela kwakuminyene kakhulu. Kwakudingeka siyishise ngokoqobo indlela ngamagobolondo.
  Kodwa e-Italy, i-pasta front yawa. Futhi amasosha aseRussia aphuthuma eRoma. Ngo-March 30, 1956, kwaqala ukuhlaselwa kwenhloko-dolobha yase-Italy. Abantu bakhokha kanjena ngezifiso zomndeni wakwaMussolini.
  Inhloko-dolobha yase-Italy, iRoma, iyahlaselwa. Ukulwa kushubile. Nakuba amaNtaliyane aya ngokuya eyeka. Lapha ukulwa kwamantombazane kuhle kakhulu, kokubili ku-bikinis kanye nezicathulo ezingenalutho. Amaqhawe ajikijela amabhomu ngemilenze futhi akhiphe amasosha kaMussolini.
  Amantombazane alapha mahle, futhi vele ayathandeka kakhulu. Futhi ngemisipha ye-titans. Futhi indlela abajikijela ngayo amabhomu ngezinyawo zabo ezingenalutho iyamangalisa.
  UNatasha uya phambili futhi adubule, ngenkathi egquma:
  - Ngezwe Lobaba elihle enhliziyweni yami, umlilo wami okhazimulayo uyavutha!
  U-Zoya, udubula, ucula kanye:
  - Ake uvule umnyango impumelelo! Ukholo lwethu nenkosi yi-monolith!
  Bese kuthi u-Aurora, ngezinzwane zakhe ezingenalutho, unondindwa onezinwele ezibomvu ezokhulula ama-disc. Futhi amaNtaliyane asikiwe ayawa.
  Bese-ke uSvetlana ecula ngolaka, eveza amazinyo akhe:
  - Sizobulala wonke umuntu! Sizochoboza wonke umuntu!
  Bajikijela ama-disc ngezinyawo zabo ezingenalutho futhi bagaye ama-fascists. Waphelela kanjalo uMussolini ezandleni zamantombazane. Ukuhlasela kuka-April ka-1956 kwakunonya, futhi kungokomfanekiso.
  Futhi lapha amathangi ashayela, izinsika zomlilo zesihogo ziqhuma emigqonyeni yazo.
  Amantombazane aya phambili futhi ejikijela amabhomu ngezinyawo ezingenalutho. Kanti bazokhafula kanjani into enegazi.
  Futhi bazohleka...
  UNatasha wacula ngokuzimisela:
  - Tsar Vladimir, shaya uHitler ebusweni!
  Futhi uyocweba ngamehlo akhe esafire. Intombazane enhle kangaka.
  Amantombazane agijima ngokufutheka okukhulu. Bashaya ngezibhamu. Bagawula phansi isitha futhi bahlakaza ama-fascists. Futhi-ke ama-Olympics ayagijima. Futhi ezandleni zabanamandla, iqhawe lesifazane liphethe umshicileli womlilo. Futhi uzoyithatha futhi akushaye, kodwa-ke uzokushaya.
  Kusuka kuma-fascists chips andizela kuzo zonke izinhlangothi. Futhi amaqhawe angakwazi ukuhleka njengoba efuna.
  Khona-ke uzocula:
  "UMussolini uzoshaywa!" Ubungane bethu buyi-monolithic!
  Futhi, njengokucwayiza ngamehlo esafire! Futhi uzoshaya ama-fascists.
  Ubufunani? IRoma yathathwa ngesikhathi esisodwa amaSlav ngaphansi kobuholi buka-Attila. Futhi manje amaRussia ayayithatha.
  Ama-Olympias, ethosa izimbangi zakhe bephila ngomjikijeli wensimbi, wacula:
  - Ilanga elikhanyayo lethemba,
  Iphinde iphakame ezweni...
  URus uwina njengakuqala -
  Amaqhawe e-Wehrmacht ayashaywa!
  
  Ukhozi lwaseRussia phezu kweplanethi,
  Yelula amaphiko ayo, izosuka...
  Isitha sizobizwa -
  Uyohlulwa - ephukile!
  Ngemva kokuwa kweRoma, amasosha ase-Italy aqala ukuzinikela ngobuningi. Umbuso ka-Mussolini, lo mlingani omncane wezempi we-Third Reich, wawuvutha.
  Amasosha aseRussia athatha iNaples cishe ngaphandle kokuphikiswa futhi afika eSicily. Lapho, futhi, bahlangabezana cishe nokungabaza. Futhi uHitler wayenamahloni.
  Ekupheleni kukaMeyi, i-Italy yaphela. Kwathathwa amakhulu ezinkulungwane zeziboshwa.
  Amantombazane aseRussia awabeka emadolweni awo futhi awaphoqa ukuba aqabule izinyawo zawo ezingenalutho. Bashaya izindebe ngokulalela. Abanye, ikakhulukazi izinsizwa, bakwenza ngesasasa.
  Amantombazane avele ajabula.
  Umfana waphakade u-Oleg Rybachenko waphoqelela abathunjwa bakhe ukuba baqabule izinyawo zakhe ezingenalutho, zezingane.
  Lokhu bakwenza ngokuzithandela. Abafana babebahle kakhulu, benemisipha futhi bemhlophe. Yiqiniso, usemncane kakhulu, futhi ubengafuni ukwenza into engathi sína nalaba besifazane. Kodwa lapho izithende ezimahhadlahhadla zikitazwa ngolimi - kuhle!
  U-Oleg Rybachenko wathumba ujenene futhi wathola elinye i-oda. Engangiziqhenya ngakho.
  UMussolini Jr. wakhashelwa ithimba lakhe, futhi i-Tsarist Russia yathola okunye ukunqoba. Kodwa u-Benedito Mussolini Sr. akazange aphile ukuze abone ihlazo lakhe kanye nokuwa kwe-fascism e-Italy. Nokho, amaNazi eJalimane ayelindelwe isiphetho esifanayo. Amasosha aseRussia aqala ukuhlasela ekuqaleni kukaJuni 1956. Isiqondiso esiyinhloko sokuhlasela kwakuyi-Austria.
  U-Elizaveta neqembu lakhe ku-Nikolai-5 bathuthela ngokumelene namaJalimane. Amasosha aseRussia ayefuna ukuzungeza iVienna.
  Yiqiniso, uFuhrer wazithola esesimweni esinzima. Impahla yamaJalimane e-Afrika, eScandinavia, kanye neningi lase-USA yalahleka. Futhi manje izimpi zenzeke kuphela endaweni ye-Third Reich. Okuyinto, yebo, engathandeki kakhulu kumaJalimane. Amasosha aseRussia nawo angena eMexico. U-Lady Grey de Monka ukhokhela ithimba lamathangi kuleli zwe.
  Futhi u-Elizaveta uhola "uNikolai" -5 ezungeze iVienna. Umphikisi wayo oyinhloko yi-E-50, lapho umshini we-Tsar ungena khona njenge-blotter.
  U-Elizabeth wadubula, esebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho ukuze acindezele izinkinobho zenduku yokudlala.
  Washaya ithange lamaJalimane futhi watshiyoza:
  - Sizonikeza izinhliziyo zethu ku-St. Nicholas Rus'!
  U-Ekaterina naye wadubula ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi walungisa umlingani wakhe:
  - Cishe kulungile ukusho uVladimir!
  U-Elizabeth waphinda wadubula esebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho futhi watshiyoza:
  - Kodwa noma kunjalo, kwakunguMbusi uNicholas, owasinika inani labantu baseChina, owenza iRussia ingenakunqotshwa!
  Ngempela, empini eyayithunyelwe ukuyohlasela izikhundla zaseJalimane, i-front yayingamaShayina ngokuphelele. Basijikijela izidumbu ngokoqobo. Kodwa bafohla.
  Ngokuvamile amaRussia ayelwa ezindizeni nasemathangini. Ibutho labahamba ngezinyawo lakhiwe amaShayina, amaNdiya, ama-Asia. KunamaShayina amaningi. Ngaphezu kwalokho, uNicholas II onekhanda elikhanyayo wethula isithembu ngenkathi eguqula i-Orthodoxy, futhi amadoda engeziwe aseShayina athunyelwa empini. Futhi amaRussia athatha abafelokazi nabesifazane baseShayina abangashadile njengabafazi.
  Isu elinobuqili.
  Futhi ukuhlasela kwamaShayina, kuyafa, futhi kugqekeze izivikelo zaseJalimane.
  U-Elena usebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho ukuze acindezele izinkinobho zenduku yokudlala aphinde ashaye ama-Krauts.
  Futhi uyacula:
  - NgoRus ongcwele, sizolwa ngesibindi!
  Emva kwalokho intombazane izowuthatha bese icwayiza. Futhi amkhiphe amazinyo amhlophe! Futhi unolaka.
  Bese kuthi ama-Olympics azobuyela emuva. Futhi uzokushaya ngezinzwane ezingenalutho futhi akuchoboze.
  Khona-ke uzomemeza:
  - Ngiyimfezi ebulalayo!
  Kufanele kuqashelwe ukuthi ithangi E-50 kungaba yingozi. Inganono yayo engamamilimitha angu-88 enobude bemiphongolo engu-100 EL ivutha ngokushesha, imizuliswano eyishumi nambili ngomzuzu, futhi inembe kakhulu. Ivamise ukushaya izikhali futhi kungadala umonakalo.
  Ngakho-ke, amantombazane azama ukungavumeli ithangi eliyinhloko laseJalimane lisondele. Ikakhulukazi eduze, ikhono layo lokungena likhuphuka kakhulu. Futhi umnyombo ku-projectile yaseJalimane i-uranium noma i-tungsten. Yiqiniso, ngemva kokulahlekelwa kwe-Afrika kanye ne-uranium deposits e-Congo, amandla amasosha aseJalimane aqala ukoma.
  Futhi amantombazane mahle kakhulu futhi angenazicathulo futhi epholile.
  Baziculela ngomdlandla:
  - Ikhanya njengenkanyezi emhlabeni wonke,
  Ebumnyameni obungenathemba...
  Iqhawe elikhulu u-Tsar Vladimir,
  Awazi ubuhlungu noma ukwesaba!
  
  Izitha zihlehla phambi kwakho,
  Isixuku sabantu siyajabula...
  I-Russia iyakwamukela -
  Isandla esinamandla siyabusa!
  Ukulwa namantombazane, awukwazi ukusho lutho ngokumelene nawo. Futhi imilenze yabo ingenalutho futhi icwecwe. Uma amaJalimane athunjiwe ewaqabula, kusobala ukuthi amantombazane nabesilisa bayayithanda. Namaqhawe ayaquma enelisekile.
  Futhi bakhiphe amazinyo abo amaparele.
  Lawa amantombazane apholile. Futhi ngezinzwane zakhe ezingenalutho, u-Elizabeth ukhipha omunye umshisekeli.
  Ngemva kwalokho uyamemeza:
  - Inkazimulo ezweni lobaba elikhulu!
  Futhi ngakho uCatherine uzodubula. Izogawula ithangi lesitha, ibulale amaFritzes bese ikhala:
  - Ukufa ezitheni!
  Futhi lapho u-Elena uyakhahlela, esebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho, ecindezela izinkinobho zenduku yokudlala ngazo. Futhi uyatshiyoza:
  - Ngezwe likaMama ngobukhulu!
  Bese kuthi i-Olympiad evelele, nayo blonde, izokwethula iphrojekthi. Futhi njengoba ikhala:
  - Ukuze Russia enkulu!
  Futhi amantombazane agcwele umdlandla ophelele.
  Nali ithangi le-E-75. Isibhamu sayo sinamandla kakhulu: 128mm, futhi singabangela umonakalo omkhulu. Ngaphezu kwalokho, leli thangi linokuvikelwa okungcono kanye nezikhali eziqinile.
  Kodwa u-Elizabeth ufana nohlanya. Futhi uyokhulula into ebulalayo, ingena kude. Futhi konke okusele eJalimane yizicucu zensimbi ezidabukile.
  Futhi intombazane izocula:
  - Ubuhle obungcwele nephupho elikhulu!
  Ngemva kwalokho ulimi luzovela.
  Amathangi e-German E-75 asanda kusabalala kakhulu. Manje sebenesibhamu esinemigoqo emide, esibavumela ukuthi balwe namathangi aseRussia, ikakhulukazi alula. Futhi lokhu kwenza amaKrauts abe yingozi kakhulu.
  Kodwa amantombazane aseSoviet awanamahloni ngalokhu. Futhi bawachoboza amaKrauts.
  Futhi amaqhawe ngokwawo, ikakhulukazi lapho kushisa, agqoke ama-bikini futhi angenazicathulo. Futhi balwa ngokuzethemba okukhulu.
  Banqoba ngaphandle kokukhetha.
  UCatherine wadubula amaNazi futhi wahlabelela:
  - Kodwa uma ukhuluma iqiniso! Ngibhubhisa wonke ama-Krauts ngaphandle kokukhetha!
  U-Elena naye wadubula ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi watshiyoza:
  - Sizonqoba wonke umuntu futhi, kunjalo!
  Ama-Olympics aphinde ahlula amaNazi ngaphandle kwesihawu. Uyinja engahlulwa lutho.
  Futhi futhi ngosizo lwezinzwane ezingenalutho.
  UNatasha nethimba lakhe balwa ethangini le-Kondratenko-6. Le moto ilula kancane, kodwa ihamba kakhulu kune-Nikolai. Yiqiniso, ngesisindo esincane, i-caliber incane futhi isivikelo sincane kancane. Lokhu kusho ukuthi ingozi yokufa inkulu kakhulu.
  Kodwa amantombazane, kufanele ngisho, awanamahloni nhlobo. Futhi balwa njengemidondoshiya yempi.
  UNatasha uyacula, eshutha ngenkuthalo:
  - Kuyoba ukunqoba kwethu!
  Futhi ucindezela izinkinobho zenduku yokudlala ngezinzwani zakhe ezingenalutho.
  U-Zoya uphinde adubule, esebenzisa imilenze yakhe engenalutho kanye nokukhala:
  - Tsar Vladimir phambili!
  Futhi wonke amantombazane ekhorasi akhonkotha:
  - Inkazimulo kumaqhawe awile!
  Ngemuva kwalokho u-Aurora wadubula, waphendulela ithangi laseJalimane wathi:
  - Akekho ozosivimba! Akekho ozosinqoba!
  Abuye anikine izinyawo ezingenalutho.
  Khona-ke uSvetlana wavuma, esebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho, futhi wagquma phezulu kwamaphaphu akhe:
  - AmaRussia alwa ngokufutheka!
  Futhi wonke amantombazane amemeza ngazwi linye:
  - Isibhakela sesosha sinamandla!
  Kanti futhi nobuhle baphuthuma empini. Bazidubula ngokunembile nangokunembile!
  Kodwa izisebenzi zikaJane zimangaza abantu baseMexico. Le ntokazi nayo ihlakaniphe kakhulu futhi yinhle.
  Futhi amantombazane aseqenjini lakhe agqoke izicathulo futhi agqoke ama-bikini. Balwa ngokufutheka okukhulu nokuzolile.
  UGertrude wabe esedubula, esebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho, futhi watshiyoza:
  - Ngiyintombazane ezobhubhisa wonke umuntu ngomzuzwana wokuhlukaniswa!
  Bese kuthi uMalanya angene esenzweni. Futhi uzophula ithangi lesiLatini kude.
  Khona-ke uMatilda uzokhahlela imilenze yakhe ngezinzwane ezingenalutho.
  Futhi uzohleka:
  - Ngiyintombazane enhle ngempela!
  Namaqhawe e-oda eliphakeme kakhulu nelithukuthele kakhulu. Abazizwa ubuthakathaka noma intukuthelo.
  Bazokubhebha ngendlela efanayo.
  Futhi u-Alenka naye ulwa ngokuzethemba okukhulu.
  Ekupheleni kukaJuni, iVienna isizungezwe. IJalimane kanye nodumo lwayo lwashaywa kanzima. Ngesikhathi esifanayo, amasosha aseRussia aqhubekela phambili e-Oder. Baphonsa amaShayina, amaNdiya, nama-Arabhu empini. Futhi badabula izivikelo zikaKrauts.
  UHitler, vele, usethukile. Amantombazane amcindezela kanjani emathangeni nasezindizeni.
  Naba u-Albina no-Alvina, abashayeli bezindiza ababili baseRussia. Futhi ngaphandle kwezicathulo kanye nama-bikinis, bawisa ama-fascists njengamapheya ngenduku evela egatsheni. Futhi kumbhangqwana benza izimangaliso ezinjalo ngokoqobo.
  U-Albina udubule izindiza ezinhlanu ngokuqhuma okukodwa ku-Peter the Great fighter futhi wacula:
  - Singamabhere esibhakabhakeni!
  U-Alvina udubule izindiza eziyisithupha ngokuqhuma okukodwa okhozini lwakhe lwempi, futhi watshiyoza:
  - Futhi sizoshaya wonke umuntu!
  Esibhakabhakeni, lo mbhangqwana wawuvele udumile!
  Amantombazane aklonyeliswe ngamadigri ayisikhombisa eSt. George Cross: isiphambano esiyisiliva, isiphambano esiyisiliva esinomnsalo, isiphambano segolide, isiphambano segolide nebhange. Futhi nesiphambano segolide esinamadayimane, nesiphambano segolide esinamadayimane nomnsalo. Nezinga eliphakeme kakhulu lenkanyezi yesiphambano segolide, nomnsalo wedayimane. Umklomelo ophakeme - inkanyezi enkulu yesiphambano segolide, enedayimane nomnsalo, yasungulwa kamuva nje.
  Ngakho amantombazane ayengaziqhenya ngokufanelekile ngezimpumelelo zawo. Futhi njalo, ngisho namakhaza, babelwa kuphela begqoke ama-bikini futhi bengenazicathulo kuphela.
  Amantombazane amahle kangaka.
  U-Albina wadubula wacula:
  - Ngokunqoba kwethu okuhle kakhulu!
  U-Alvina waqhubeka:
  - Abazukulu bethu nomkhulu mabaziqhenye ngathi!
  Amaqhawe amantombazane asezingeni eliphakeme ngempela!
  Bashaya ama-fascists esibhakabhakeni futhi bahlabelele:
  - Inkazimulo Russia, Inkazimulo! I-Tsar Vladimir yethu iyiqhawe! Kuyoba khona amandla ekuntweleni kokusa! Mngcwabe uHitler emhlabathini!
  Yiqiniso, uVladimir Kirillovich Romanov angajabula kakhulu ngamaqhawe akhe.
  Ngisho noma belwa, kuyindlela yokuthi awukwazi ukuphakamisela umkhonto ngokumelene nabo!
  UVladimir Kirillovich Romanov uyinkosi enawo wonke amathuba okuqeda izimpi unomphela!
  Futhi ama-fascists ayathuthumela ngaphansi kokushaywa kwebutho le-tsarist ...
  I-Vienna ezungezwe yawa ngokushesha. Maphakathi noJulayi, amabutho ombuso we-tsarist afinyelela i-Oder ngaphambili. Futhi i-Koenigsberg ivinjwe ngokuphelele.
  Futhi amaJalimane ahlehla ngaphesheya kwe-Oder. Futhi bazama ukwakha umugqa wokuzivikela lapho. Zivikele ngokuphelele. Kodwa engxenyeni yesibili kaJulayi, amasosha aseRussia aqala ukuhlasela eHamburg... AmaNazi anqotshwa kancane kancane.
  Impi yayishubile. Amanye amadolobhana ashintsha izandla izikhathi eziningana. Amathangi amasha aseJalimane ochungechunge oluthuthuke kakhulu lwe-AG - i-pyramidal - nawo abambe iqhaza ezimpini. Babenokuzivikela okuhle kuzo zonke izinhlangothi. Kodwa ibutho le-tsarist laliphakeme ngamanani.
  Futhi inani elikhulu lamasosha ahamba ngezinyawo ase-Asia afela emaphethelweni. Kodwa bangivumela ukuba nginyakaze.
  Izinsiza zabantu baseJalimane nazo zaqedwa. Ekupheleni kuka-Agasti, iHamburg yayisizungezwe futhi iMunich nayo yayivinjiwe.
  AmaJalimane alahlekelwa indawo ebalulekile. Futhi babengenalutho ababengabamba ngalo izikhundla zabo.
  U-Oleg Rybachenko walwa phambili endaweni yaseJalimane ngokwayo. Futhi umfana waphakade wayelokhu emamatheka futhi ebonisa amazinyo akhe amaparele.
  Futhi lapho wajikijela amabhomu ngezinyawo zakhe ezingenalutho, eziwubuntwana. Kuhle ukuba yingane - kungokwemvelo kangakanani ukuba endaweni yokushisa ngezikhindi kuphela. Futhi njengoba ungafi, ungase futhi ube nqunu uhhafu ebusika ngaphandle kokuzifaka engozini yokungenwa umkhuhlane.
  Ngakho umfana wacula:
  - I-Barefoot, ngaphandle kwezicathulo,
  Ngaphansi kokuduma kukaJulayi nomsindo we-surf!
  I-Barefoot, ngaphandle kwezicathulo,
  Kulula ngomfana ukuba abe inkomo epholile!
  Futhi ingane enkulu iyaqhubeka nokuzibhubhisa lezi fascists. Futhi baphikisana ngokuphelelwa yithemba.
  Sekuvele sekungoSepthemba ... Izimvula ziqala ukuna ... Amabutho e-tsarist, egcwalisa izidumbu zamaShayina, athatha iMunich neHamburg, futhi aya esifundeni saseRuhr. Into ebaluleke kakhulu embonini yaseJalimane.
  Futhi amaJalimane alwa ngokuphelelwa yithemba.
  U-Natasha ulwa ethangini lakhe futhi uyabhodla:
  - Kuzoba nzima kakhulu kumaNazi!
  Bese ucindezela izinkinobho ze-joystick ngezinzwane zakho ezingenalutho. Futhi wayedubula amagobolondo kumaNazi.
  Khona-ke uZoya uzokushaya ngempama. Futhi futhi ngosizo lwezinzwane ezingenalutho.
  Futhi uzocula:
  - Rus 'ikuphi ngokumelene noHitler!
  Futhi-ke i-Aurora izokwenza umnyakazo onolaka. Futhi nangosizo lwezinzwane ezingenalutho:
  - Ukuze indlela Russian!
  Futhi ngemuva kwabo uSvetlana uzophinde adubule i-projectile ebulalayo. Izobhoboza ithangi laseJalimane bese ikhala:
  - Ukuze Tsar Vladimir Kirillovich!
  Futhi uyoveza nolimi lwakhe.
  Amantombazane aganga lapha.
  U-Alenka ethangini elinzima futhi uchoboza amaNazi. Futhi iwahlula kude.
  Iqhawe lacula:
  - Ngathobisa ingxenye yomhlaba ngamabele ami!
  Futhi amabele ka-Alenka anezingono ezibomvu.
  Bese kuthi u-Anyuta akukhahlele ngezinzwane zakhe ezingenalutho. Izokhipha ithangi lama-fascist futhi iqhume:
  - Ngiyintombazane eyinkanyezi! Ezincwadini zomlando!
  Futhi uzokhipha amazinyo akhe ...
  Bese kuthi u-Augustine adubule i-killer projectile. Uzodiliza amaNazi futhi ashaye ikhwelo:
  - Kwangathi ibutho lethu lingaba namandla!
  Kanti futhi uzonyakazisa imilenze...
  Futhi uMaria uzobalandela futhi ashaye amaNazi. Uzoziphotha, ebhodla ngolaka:
  - Singamantombazane amakhulu anolaka!
  Futhi-ke uMarusya uzokhipha into ebulala kakhulu futhi ebhubhisa amaNazi. Futhi ngosizo lwezinyawo ezingenalutho, zamantombazane.
  Bese ecula:
  - Siwukunqotshwa okuphelele kwezitha!
  USepthemba wadlula ezimpini ezinonya kakhulu. AmaJalimane aphikisana ngokuphelelwa yithemba. Kodwa ngo-Okthoba, lapho izimvula ziba nzima, ibutho lama-tsarist laphinde lazuza inzuzo. Futhi waqala ukuqhubekela phambili ngaseRuhr. Ngemva kokuhlasela okunonya, uKoenigsberg wawa. AmaNazi athola enye impama ebusweni.
  Futhi eningizimu yeFrance, amabutho ama-tsarist azungeza iToulon. Ngakho amaNazi aba nesikhathi esibi kakhulu.
  UHitler wayethukuthele, kodwa ngenkathi eseBerlin. Isikhundla sakhe sibonakale sibuthakathaka.
  Kuyacaca ukuthi akekho owayefuna ukulalela izingxoxo. Kodwa amaNazi anamathela njengezimpukane.
  NgoNovemba, amasosha ebutho le-tsarist alwela ukuthatha ingxenye enkulu yesifunda saseRuhr, ngaleyo ndlela aphuca iJalimane isizinda saso esikhulu sokukhiqiza.
  NgoDisemba, ibutho le-tsarist lathatha yonke iNingizimu yeFrance futhi langena eSpain. Futhi phambi kweJalimane, ekugcineni wathumba iRuhr. Ngaphezu kwalokho, amanye amazwe aseJalimane nawo athunjwa. Futhi ibutho le-tsarist lafika eDenmark.
  UHitler wayethukuthele njengosathane ehhokweni, kodwa wayengakwazi ukwenza lutho.
  NgoKhisimusi wamaKatolika, amabutho asebukhosini athuthela eParis. Naphezu kweqhwa nesithwathwa, izisebenzi zikaNatasha zazingenazicathulo futhi zigqoke i-bikini.
  AmaJalimane azinikela kaningi. Futhi amaFulentshi ayengafuni nhlobo ukulwa namaRussia.
  Ngenkathi ephihliza ibhethri laseJalimane, uNatasha waphawula:
  - Ngakho-ke, empeleni, yini u-Adolf owayethembele kuyo lapho eqala impi nathi?
  U-Zoya onezinwele ezigolide waphawula ngokunengqondo:
  - Mhlawumbe ngoba, lapho singaphansi kwengcindezi, sizowa njengezinhlamvu zemali ezivela ephaketheni le-holey!
  U-Aurora uchoboze i-walnut ngezinzwane zakhe ezingenalutho. Wabe ewuphonsa emlonyeni wakhe futhi waphawula ngokunengqondo:
  - Umlando ufundisa ukuthi awufundisi lutho!
  USvetlana ucindezele izinzwane zakhe ezingenalutho enkinobho ye-joystick. Waqhumisa enye inganono yaseJalimane futhi waphendula:
  - Masibe yizilwi ezinkulu!
  Amaqhawe, njengoba ubona, azimisele ngempela ukulwa futhi anqobe.
  U-Oleg Rybachenko, umfana ongenazicathulo, ugijima egqoke izikhindi futhi unomzimba ongenalutho, onemisipha. Useyaheyiza futhi abhonge:
  - Sizoshaya ama-Krauts! Sizowahlula ama-Krauts! Futhi khahlela izimbongolo zakho!
  Futhi umfana unamazinyo amhlophe, amaparele! I-terminator encane futhi engagobi.
  U-Oleg Rybachenko uyadubula ngenkathi egijima. Ubulala ama-fascists futhi uhlabelele:
  - Umoya waseRussia ungamandla amakhosi, anqobe amaKrauts!
  Umfana wajikijela ibhomu ngonyawo olungenalutho wacula:
  - I-waltz yaseRussia, ukuphuma kokusa - enkazimulweni yenkosi!
  Ngempela waphenduka insizwa elwa kakhulu. Futhi ushaya ama-fascists kuze kube usuku lokuqala.
  Futhi amantombazane alwa ngenkuthalo. Nangu uMirabela... Futhi ungumshayeli wendiza osezingeni eliphezulu. Akekho ongamvimba. Uwisa phansi ama-Krauts futhi acule, eveza amazinyo akhe:
  - Intombazane ehlanyayo! Nali umaki wakhe!
  Futhi uzothatha futhi ethule rocket!
  Yebo, banjalo abantu besifazane lapha! Lapho amantombazane aseRussia elwa, akukho mandla angamelana nawo.
  UMirabela udubule izindiza eziyisikhombisa zaseJalimane ngokuqhuma kwezibhamu ezinhlanu zomoya, futhi zatshiyoza:
  - Tsar Vladimir Kirillovich unguNkulunkulu wethu!
  Futhi intombazane ishaya izinyawo zayo ezingenalutho engilazini.
  Futhi u-Albina no-Alvina balwa esibhakabhakeni.
  Babengamasela amangalisayo. Ama-akhawunti amaningi amasha ayaqoqwa. Futhi ngesikhathi esifanayo bayacula:
  - Esibhakabhakeni siphelele! Siyi-aces ephelele! Kusukela ekumoyizeleni kuya ekuthinteni - ngaphezu kwakho konke ukudumisa!
  U-Albina udubule izindiza ezine zamaJalimane ngokuqhuma okukodwa futhi watshiyoza:
  - O, yeka injabulo! Yeka ukuphelela empini!
  U-Alvina unqume izindiza ezinhlanu zaseJalimane futhi waqhubeka:
  - Yazi ukuphelela empini! Futhi cool ekahle!
  Amaqhawe acula ekhorasi, enciphisa ama-fascists:
  - Amantombazane! Amantombazane apholile! Mantombazane! Amantombazane apholile!
  Babonisa ukufutheka kwabo okunamandla. Eqinisweni, abekho ozakwabo bakaHitler owaphoqeleka ukuba ehle.
  Kodwa ama-fascists, yiqiniso, angaphansi kwengcindezi yasendle.
  UHitler usendlini engaphansi eBerlin futhi uqhunyiswa ngamabhomu lapho njengephela. Wayefunani? Inombolo yokuqala yobuFascist isiqedile! Wahamba ngokumelene ne-Tsarist Russia, futhi manje yena ngokwakhe uchotshozwa njengephela.
  I-Tsar Vladimir Kirillovich okwamanje ithatha ikhefu ebusika ogwini loLwandlekazi i-Indian. Amantombazane amahle ezinhlanga nezizwe ezahlukene adansa phambi kwakhe.
  Nokho, inkosi ayinandaba nokubuka izimpi zama-gladiator. Isibonelo, amantombazane amabili ngokumelene nobuhle ababili.
  Balwa ngezinkemba zepulasitiki ukuze bangalimazani. Nokho, balwa kanzima.
  Lawa ngamaqhawe. Kukhona ukushintshana okuthukuthele. Ama-blonde amabili namakhanda abomvu amabili...
  U-Tsar Vladimir wabuza i-Field Marshal Vasilevsky:
  - Iyiphi into enzima kakhulu empini namaJalimane?
  U-field marshal uphendule ngokwethembeka:
  - Thola ukuzethemba! Ekuqaleni kuphela, lapho isitha siqala ukuqhubekela phambili, lapho ngazizwa ngingakhululekile. Futhi manje sesiqalile ukunqoba futhi konke kucacile mayelana nezitha zethu! - Field Marshal Vasilevich, lo strategist omkhulu, waphuza iwayini.
  UVladimir Kirillovich waphawula ngokunengqondo:
  - Kunzima kakhulu ukunqoba ngaso sonke isikhathi! Kodwa sazibonakalisa sinamandla amakhulu! Manje kuzoba nesikhathi, futhi umhlaba wonke uzoba nokuthula!
  Field Marshal Vasilevsky uqinisekise:
  - Ngiyakholelwa kukho!
  Amantombazane ayenemihuzuko emizimbeni yawo enqunu futhi ebukeka ethukile ngokwedlulele.
  Balwa, yebo, hhayi njengasezikhathini zaseRoma lasendulo - bazama ukungazilimazi kakhulu. Kodwa benza ngentshiseko.
  Phakathi naleso sikhathi, impi yaqhubeka. NgoJanuwari, amabutho e-tsarist athatha iParis ekuhambeni. Inhloko-dolobha yaseDenmark, iCopenhagen, nayo yathathwa. Amasosha aseJalimane ayesephelelwa amandla. AmaRussia aqhubeka nokuqhubekela phambili eJalimane uqobo. AbakwaFritz balwa kanzima, kodwa amandla abo ephukile.
  U-Oleg Rybachenko, lo mfana ongafi wagxumela eqhweni engagqokanga zicathulo futhi waphuthuma ekuhlaseleni ngaphambi kwawo wonke umuntu, ngaphandle kokwesaba umlilo. Futhi ngenkathi eshaya ikhwela:
  - Ubani ojwayele ukulwela ukunqoba,
  Ngokuqinisekile uyozinqoba izitha zakhe...
  Uhleka ngokwenama futhi uzozuza lukhulu,
  Futhi uHitler uzoshaywa kanzima!
  Futhi unyawo olungenalutho lomfana luphonsa ibhomu! Futhi ukhiphe amazinyo akhe amaparele, amakhulu ngaphezu kweminyaka yakhe. Yebo usenomlomo okwempisi. Izoququda kunoma yimuphi umphimbo.
  Futhi amantombazane emathangi asuka eningizimu aya enyakatho yeJalimane. Sebezophuma baye olwandle. Futhi kuphela izindawo eziseduze neBerlin nePomerania ezizohlala namaKrauts.
  UNatasha, ekhipha amathangi e-fascist, wathi:
  - Futhi impi imnandi ngendlela yayo!
  U-Zoya, ngemva kokuhlambalaza amaNazi, wavuma:
  - Kuhle njengoba kwenzeka! Ikakhulukazi uma siwina!
  U-Aurora, edubula ngezinzwane zakhe ezingenalutho, wathi:
  - Konke okungenakwenzeka kuyenzeka endaweni yonke, akudingi okuncane ...
  Futhi intombazane ebomvu izohleka kakhulu!
  Amaqhawe ayavevezela ngenxa yenjabulo nentukuthelo ephithizelayo. Futhi bawachoboza amaJalimane.
  Ngesikhathi esifanayo, amabutho e-tsarist aqhubekela phambili ngaphesheya kweSpain futhi asevele esondela eSeville.
  U-Olga ophethe izikhali udubula amaJalimane namasosha amaphoyisa.
  AbaseSpain bendawo banikeza cishe ukuphikiswa. Elinye izwe liwela ngaphansi kwezembe laseRussia.
  U-Oleg wadubula futhi wacula:
  - Aerobatics, kuyoba bash on bash!
  Futhi umlingani wakhe u-Alice wabhala ku-Twitter:
  - Ubukhulu baseRussia baqashelwa iplanethi,
  I-Fascism yachotshozwa ngokushaywa kwenkemba ...
  Siyathandwa futhi saziswa yizizwe zonke zomhlaba,
  Masime i-tsarism engcwele enkulu!
  Futhi amantombazane azoshaya futhi acindezele izinzwane ezingenalutho ku-joystick.
  Impi phakathi kombuso wama-tsarist kaVladimir Kirillovich Romanov kanye neJalimane lobufascist iyaqhubeka.
  Amasosha aseRussia acishe ayikhulula ngokuphelele iFrance emaqenjini amaNazi. February 1957... Ibutho lamaTsarist likhulula iPortugal.
  NgoFebhuwari 23, amayunithi aseRussia avela eDenmark naseJalimane uqobo ahlangana.
  U-Oleg Rybachenko, lo mfana waphakade, uphahlaza odakeni ngezinyawo zakhe ezingenalutho. Ingane enkulu imemeza ngokwayo phezulu kwephaphu layo:
  - Inkazimulo kuMbusi waseRussia uVladimir Owesithathu! Ngizomgawula uHitler, ngimlinganise ngemvubu!
  Aphinde ahayize umfana futhi aphonse icwecwe elicijile ngeminwe engenalutho. Futhi izoshaya i-fascist emphinjeni. Bese ephonsa i-boomerang ngomlenze wakhe ongenalutho, wengane, futhi ngokushesha usika umphimbo wamaKrauts amahlanu.
  Yebo, umqondo omubi kaHitler wokuhlasela umbuso onjalo.
  U-Natasha neqembu lakhe baqeda amaJalimane okugcina ePortugal. Ithangi labo alinakuguqulwa ekubhujisweni.
  Futhi bacindezela nezinkinobho ze-joystick ngezinzwane zabo ezingenalutho, benza ukubhujiswa okunolaka.
  UZoya wadubula, waphihliza inganono yaseJalimane wacula:
  - For Russia kanye nenkululeko kuze kube sekupheleni!
  U-Aurora, esebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho, wakhahlela amaNazi futhi watshiyoza ngokuzwakalayo:
  - UNkulunkulu sindisa inkosi!
  USvetlana naye wafenda, ecindezela izinkinobho zenduku yokudlala ngezinzwane zakhe ezingenalutho wase ekhala:
  - Umbusi onamandla!
  Amantombazane anqoba ama-fascists. Kodwa-ke kwavela ithangi elisha likaHitler elithi "Mouse"-4. Imodeli enamandla kakhulu - enesisindo samathani angamakhulu amathathu, nesibhamu esingu-310 mm. Ingakwazi ukungena ebangeni elide, kodwa ngokwayo inezikhali ezinzima kangangokuthi ithangi le-Kondratenko-6 ngeke liyithathe kunoma iyiphi i-engeli.
  Natasha uyala:
  - Mantombazane, sidinga ukusondela futhi sikunamathisele engxenyeni engezansi yecala, phakathi kwama-roller - leli yithuba lethu kuphela!
  UZoya washaya inganono yaseJalimane ngezinzwane zakhe ezingenalutho wacula:
  - Ikusasa likunika ithuba lokugcina, kodwa shesha! Emvuleni, esichotho naseqhweni!
  U-Augustine naye wathinta futhi watshiyoza:
  - Ithuba lokugcina, isiphetho sikunikeza! Ukuhamba bukhoma nokugijima nsuku zonke!
  Futhi futhi ngezinzwane ezingenalutho, nokuthi izosonteka kanjani. Futhi uzophahlaza ama-fascists.
  USvetlana wabhonga:
  - Ngemingcele emisha kanye nokunqoba okusheshayo!
  Ithangi laseRussia lagijima, lathatha isivinini. Futhi amantombazane azoyithatha futhi acule:
  - Umbusi onamandla, iminyaka ekhazimula kakhulu, i-Orthodox Tsar, ibusa ngenkazimulo, ngenkazimulo yethu!
  Futhi baphinde basheshisa, besuka ku-projectile esindayo ethunyelwe ngesibhamu i-German "Maus" -4 eyayinayo. Amantombazane amemeza:
  - Masingagobi phezu kophondo lwenqama! Ukuze wena Hitler - ufe!
  Futhi ithangi labo liyakhula ngesivinini. Kufana nomshayisibhakela omncane ehlasela omkhulu. Kodwa-ke amathuba angamashumi amahlanu nanhlanu.
  UNatasha, ebuka ukunyakaza kwethangi, wakhumbula ukuthi ubhokisa kanjani indoda eringini. Wageja izibhakela washaywa, kodwa wabambelela. Wase ehlwitha ngokuzethemba. Futhi wabamba umnyakazo ozayo wesitha, futhi wamshaya esilevini. Ukhishwe!
  Wathola ama-ruble ayinkulungwane egolide. Intombazane elwa kangaka. Uma eyinikeza, uzoyinika!
  UNatasha wanyakazisa umlenze wakhe ongenalutho futhi wacula:
  - Lena akuyona impi yokugcina, kodwa iwujuqu! Ukuze inkazimulo Baba, for the Motherland nodumo!
  Bese ithangi labo lishibilika lidlule eceleni bese lithumela igobolondo... UZoya wasebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho, intombazane enezinwele ezisagolide, futhi eshesha njengenkawu. Futhi "Igundane" -4 laqala ukuqhuma. Amagobolondo akhe ayeqhume ngokusobala. Khona-ke imibhoshongo izodilizwa, futhi izondiza phezulu emoyeni!
  Amantombazane amemeza ngazwi linye:
  - Ukunqoba! Ukunqoba okuhle!
  Futhi elinye ithangi ohlwini lwabo!
  Ngo-March 1, 1957, amasosha aseRussia aqala ukuwela i-Elbe. Kubukeka sengathi uHitler wayenyathelwa.
  Umfana u-Oleg Rybachenko, engagqokanga zicathulo, nonyawo lwengane yakhe, wajikijela ibhomu, wacwilisa ithangi lama-fascist futhi wamemeza:
  - Okwemingcele emisha, engagobi!
  Iqembu lika-Alenka ethangini lijikela empumalanga. I-West Germany ne-France sezikhululiwe. Yizindawo eziphakathi kwe-Oder ne-Elbe kuphela ezasala ngaphansi kokulawula kwamaNazi. Futhi, iBrithani ne-Ireland. Amabutho okugcina amaNazi akhona.
  U-Alenka, edubula amabhethri e-fascist, uthi:
  - Tsarevich Nikolai,
  Uma kumele ubuse...
  Ungakhohlwa -
  Ibutho lilwa ngobuqhawe!
  Futhi manje elinye igobolondo lithunyelwa ngezinyawo ezingenalutho. Futhi wawela isibhamu Fritz.
  U-Anyuta naye udubula ngezinzwane ezingenalutho. Ushaya i-fascist futhi abhonge phezulu kwamaphaphu akhe:
  - Ngiwuhlobo lwentombazane eyenza uHitler ahlanze!
  Okulandelayo, izipikili ezivuthayo zika-Augustine. Futhi ungudeveli omncane odubulayo, futhi uyabhonga:
  - Emasangweni esihogo!
  Futhi isebenzisa izinyawo ezingenalutho.
  UMaria udubula ngemva kwakhe. Ngendlela efanayo alithatha futhi alishaye, futhi akhwife:
  - Akekho ozongimisa, ingwe, akekho ozonqoba intombazane engenalutho, futhi ngizoshaywa noma yikuphi!
  Bese kuthi ama-Olympics aqhume. Futhi uzokhipha ithangi laseJalimane, eklebhula i-turret yalo njengekepisi lamakhowe.
  Futhi cackles:
  - Okwemingcele emisha, epholile!
  Futhi uzophinde abonise ulimi lwakhe!
  Amantombazane avele aziphushe futhi aqhubekele phambili. Futhi ama-fascists acwila ngaphansi kwamagalelo awo.
  Ngo-March 2, 1957, amabutho okugcina amaNazi ePortugal ahoxa. Kwacaca ukuthi ukuntwela kwe-fascism kuyaqala. Ngokunembayo, ingabe sekuyasa? Ukushona kwelanga kwamaphupho amabi!
  Futhi amasosha aseRussia aya phambili. AmaJalimane aya ngokuya elahla phansi izikhali zawo futhi azinikele.
  Aguqe ngamadolo. Amantombazane aseRussia namaShayina aqabula izinyawo ezingenalutho.
  Kubukeka kupholile futhi kupholile. Futhi ama-fascists ayanqunywa futhi anqunywe.
  Abasebenzi bakaNatasha sebevele besesitimeleni abazolwa enyakatho, nabakwaKraut.
  Amantombazane ahlezi egunjini lawo. Badlala amakhadi ngokuwabamba ngezinzwane ezingenalutho.
  U-Natasha waphawula:
  - Kuyathakazelisa, uma sithatha iBerlin, yini elandelayo?
  Impendulo ivela ku- Zoya:
  - Okulandelayo kuzoba yiLondon!
  UFire Aurora wagigitheka wabuza futhi:
  - Bese?
  UZoya waphendula ngokusobala:
  - I-Latin America izoba eyethu! Ngeke sime emcimbini namaNazi!
  USvetlana wavumelana nalokhu:
  - Yebo ngeke! Masinqobe umhlaba wonke!
  UNatasha uqinisekise ngentshiseko:
  - Bese kuba khona ukuthula, emhlabeni wonke!
  Amantombazane acula ekhorasi, eqamba njengoba ehamba;
  Inkazimulo ku-Great Russia of Tsarism,
  Lapho uVladimir ehlezi esihlalweni sobukhosi ...
  Sizochoboza izindimbane ze-fascism ezimbi -
  Inkazimulo ebuthweni kanye ne-monolith yethu!
  
  Izinhliziyo zathotshiswa ngokukholwa okukhulu,
  Umama wethu womhlaba ngezinhliziyo zethu zonke...
  Singamadodana ka-Tsar Nicholas,
  Futhi abazange bamfele ngeze!
  
  Izwe lakithi, uthandeka kakhulu kunanoma yini enye,
  Ake siphonse iziqhumane ezinamaphiko, zasezulwini...
  Nawe ulwa noBaba,
  Awu, wonke amaNazi awafe!
  
  UHitler wayefuna ukuthola amazwe ethu,
  Futhi inja embi yazama ukubulala inkosi...
  Kodwa siyagijima, asikwamukeli lokho ,
  Ngakho i-fascism yasihlasela ngeze!
  
  Inkosi ingumbusi onomusa nohlakaniphile,
  Ukhozi lwentaba lundiza ngaphezu kweplanethi...
  UVladimir uzoba umbusi weqembu,
  Ubungane bethu bufana ne-monolith yensimbi!
  
  Ake sikhiphe ukusekelwa emilenzeni kaFritz,
  ake uHitler adonse esibophweni...
  Siyonikela izijeziso ezinonya zibe yihlazo,
  Ubani owenza okubi Emhlabeni!
  
  Amandla obukhosi nokuhlakanipha kobukhosi,
  Uzobhubhisa ama-fascists ngaphandle kwesilinganiso ...
  Ngikholwe, uHitler wenza into ewubuwula ngempela,
  Futhi manje ukuphila kwakhe kufana nentambo!
  
  Ngakho hlonipha amakhosi amakhulu.
  Awekho ama-Romanovs apholile emhlabeni...
  Empini yamaNazi, shaya izinhliziyo,
  Ukuvula indlela yokufezekisa kanye namaphupho!
  
  
  UPetru Omkhulu wasiyisa olwandle,
  U-Alexander wanqoba iParis ...
  Yebo, ngezinye izikhathi kwenzeka usizi,
  Kodwa iRussia yayivikelwe ikherubi!
  
  Konke kuhle nathi,
  Kokubili amantombazane nabafana, ngikholweni...
  Inkosi iyabusa, uyazi ngokufanele -
  Noma isilo esibi sibhodla embundwini!
  
  Akukho mingcele, kholelwa ekupheleleni,
  Maduze kuzoba namakhosi obukhomanisi...
  Masivule iminyango yenjabulo,
  Damn fascism yabhujiswa!
  
  ERussia, ingqophamlando ayizange ibekwe,
  Believe me sizosinqoba isitha...
  Amantombazane awagqokile izicathulo, sengathi aseSparta,
  Yebo, i-Tsar Vladimir yethu iyodwa!
  
  Sikholelwa ku-Rod - uNkulunkulu Omkhulu,
  Yini eyadala amaSlav aphelele...
  Silwela udumo nenkululeko,
  Sigadla kuNazi!
  
  Ungumndeni omkhulu waseRomanov,
  Izohlala ibusa iRussia...
  Inkosi enkulu, indiza ephakeme kakhulu,
  USathane ngeke aluphule ukhozi!
  
  Ngokuthanda iRussia enkulu,
  Sithumela amasosha empini...
  Sikhazimulisa ubuso babangcwele ezithombeni,
  Phela noma yiliphi iqhawe libuye libe yinkosi!
  
  Izinhliziyo zethu zivuthela izwe loBaba,
  Thina mantombazane sinzima empini...
  Sizovula umnyango esikhaleni, yazi
  Futhi ngizombulala u-Adolf njengenja!
  
  Sekusele isikhathi esincane kuze kufike iBerlin,
  Songena, sithwele inkazimulo yamakhosi...
  Ukuguga akusisongeli thina mantombazane,
  Ngikholwe, ngeke sichitheke ngamanzi!
  
  Ake singcwabe ababi nababi,
  Udrako uzonqotshwa kabuhlungu...
  Futhi sinezithonjana zegolide,
  I-Rodnoveria ingumthetho waphakade!
  
  
  
  
  UTürkiye WANGENA EMPILWENI YOMHLABA YESIBILI
  Ngo-September 1, 1942, uTürkiye wangenela impi yokulwa ne-USSR. Isizathu sicacile - ukomela ukuziphindiselela ngokunqotshwa kwangaphambilini, kanye nesifiso sokubamba i-Baku. Ngaphezu kwalokho, i-diplomacy yaseJalimane nayo yaba nendima, eyathembisa izintaba zegolide kuma-Ottomans. Kunoma ikuphi, abaseTurkey banquma ukuthi kwakungasekho sizathu sokulinda, futhi babengebona abadobi, kodwa babengaba nesikhathi sokulwa.
  Ngenxa yalokho, izigaba ezingamashumi amathathu zaseTurkey zahlasela iSoviet Transcaucasia.
  Ezinsukwini ezimbalwa bathatha iBatumi futhi bakwazi ukuzungeza iYerevan.
  Ephendula, uStalin waphoqeleka ukuba ahoxise ingxenye yeziqiwi ezisafufusa futhi azidlulisele eTranscaucasia.
  Umyalo wamaSoviet waphoqeleka ukuba uhlehlise ukuhlasela eStalingrad. AmaJalimane nawo akwazi ukufeza okwengeziwe eCaucasia futhi athatha i-Ordzhonikidze neGrozny. Futhi kuphela ngokuhlehla ezintabeni lapho amasosha aseSoviet akwazi ukumisa amaNazi.
  Ngesikhathi esifanayo, abaseBrithani bahlehlisa i-Operation Torch, besaba ukubandakanya iTurkey ebutheni ngokumelene neBrithani.
  Ekupheleni kuka-December 1942, amaNazi nokho athumba Stalingrad. Bazinza lapho. Amasosha aseSoviet athuthukile, kodwa ngaphandle kwempumelelo phakathi nendawo - ukusebenza kweRzhev-Sychov kwabiza kakhulu. Nokho, Fuhrer namanje wamemezela impi ephelele, kusukela Reich Third wayengenazo izinsiza ezanele.
  NgoFebhuwari, i-Red Army yabutha amabutho ayo futhi yazama ukuhlasela amaJalimane kusukela emaphethelweni aseStalingrad. Kodwa amaNazi ayesekwazile ukuhlanganisa amabutho awo futhi ekulungele ukuhoxisa lawo magalelo.
  I-Operation Torch nayo yaqala ngoFebhuwari. AmaJalimane nawo ayemi ngomumo, futhi ngemva kwamasonto amabili empi eshubile, abamisa amaNgisi.
  AbaseMelika abakafiki eCasablanca naseTunisia. Izimpi e-Afrika sezimile futhi.
  UHitler wayesaqongelela amandla ... Ngo-March, i-Red Army yenza umsebenzi we-Rzhev-Sychov okwesithathu, izimpi zahlala inyanga yonke, ngaphandle kwempumelelo enkulu.
  NgoJuni, amaNazi abutha amandla futhi athuthela eduze kweVolga, ezama ukunqamula amabutho aseSoviet eCaucasus futhi afinyelele oLwandle lweCaspian.
  Amathangi amasha aseJalimane abamba iqhaza ezimpini: "Tiger", "Panther", "Lion".
  Kanye isibhamu self-propelled "Ferdinand".
  AmaJalimane ayenamandla kunomlando wangempela, engashaywa, futhi enamasosha amasha.
  I-United States empeleni ayizange iqhume i-Third Reich, okwenza kube nokwenzeka ukwandisa ukukhiqizwa kwamathangi nezibhamu ezizishayelayo. Futhi uqalise uchungechunge lwe-"Lion". Nokho, ithangi lalibiza kakhulu futhi lisinda, lalivame ukubhidlika futhi libhajwe. Kodwa isivikelo sayo esiwugqinsi esingu-100-mm esiseceleni senza imoto yaba imoto ephumelelayo. Inzuzo ye-tank ye-Lev kwakuyi-cannon yayo enamandla, kodwa inkinga yayiyisisindo samashumi ayisishiyagalolunye. Okwanciphisa ukuhamba kwemoto.
  Izimpi zikhombise ukuthi leli thangi lisengenza okuthile endaweni esezingeni.
  Izikhali eziseceleni zePanther zaphenduka zaba buthakathaka, okwandisa ukulahlekelwa. I-Tiger ibonakale iyithangi eliphumelela kakhulu. Izinhlangothi zayo zazimbozwe ngezikhali ezingama-82 mm, okwenza abangamashumi amane nanhlanu bangabi namandla.
  AmaJalimane athuthuka kancane kancane. Ubuholi baseSoviet bebonke balindele inketho enjalo, futhi balungiselela, bakhuphula amasosha.
  Yiqiniso, ngokungafani ne-Kursk Bulge, ama-fascists anamandla kakhulu futhi aqiniseka ngokwengeziwe.
  Futhi indawo ilungele ukuhlasela kunokuzivikela. Futhi abakwaKrauts banezindiza eziningi, amathangi, namasosha ahamba ngezinyawo. Futhi akulula ukunikeza amasosha aseSoviet ngaphesheya kweVolga.
  Ngakho amaNazi, eqa izintambo zokuzivikela, aqhubekela phambili. Sithole impumelelo ngemuva kwempumelelo.
  Ngemva kwezinyanga ezintathu zokulwa ngenkani, safika oLwandle iCaspian.
  U-Stalin, ezithola esesimweni esinzima, wayefuna ukuqala izingxoxo zokuthula. Njengoba sekucacile ukuthi iCaucasus ayikwazi ukuqukatha. Kodwa kunzima kakhulu ukufika esivumelwaneni noHitler. Ama-fascists afuna okuningi kakhulu. Futhi uma uzivumela, zizokudla zikuqede. Kuthiwani ngesivumelwano? UHitler akafuni lapha. Futhi-ke abalingani abakwenzi lutho. Besaba ukubambezela ukwehlukana okwengeziwe.
  AbakwaFritze babehamba ngasogwini loLwandle iCaspian. Futhi-ke, ekugcineni, bahlangana namaTurkey. Yeka injabulo okwakuyiyo!
  Amantombazane amahle aseJalimane aphoqa iziboshwa zaseSoviet ukuba ziqabule izinyawo ezingenalutho. Bakwenza ngokulalela. Futhi bashaya izithende zabo.
  Kwakwenziwa kanjena. Futhi amaJalimane aphuca amayunithi aseSoviet.
  Khona-ke uStalin wanikeza ukuthula Fuhrer - evuma ukuyeka yonke eCaucasus, ngisho Leningrad futhi Karelia. Futhi khokha iminyaka eyikhulu yezinxephezelo.
  I-Fuhrer, ngemva kokucabanga kancane, yamukela isipho futhi ukuthula kwaqedwa ngo-December 7, 1943.
  Ama-Allies athatha lokhu njengokukhaphela! Futhi babeka unswinyo ngokumelene noStalin kanye ne-USSR!
  Futhi inkulumo-ze yamaSoviet yabonisa ukuzinikela kwangempela njengokunqoba okukhulu. Bathi, njengoba belahliwe abalingani, balondoloza umbuso waseSoviet futhi iMoscow ayizange ithathwe.
  Futhi amaNazi, vele, aqala ukuhlasela esuka eCaucasus eya eMpumalanga Ephakathi futhi aqinisa iqembu likaRommel. Ekupheleni kuka-March 1943, yonke iMpumalanga Ephakathi ne-Egypt yayithunjwe amabutho ama-fascist aphakeme. Ngaphezu kwalokho, izimpi zabonisa ukuthi i-Panther ilwa ngempumelelo ne-English Churchills ne-Cromwell, kodwa lezi zamuva azikwazi ukungena kuwo.
  Ngaphezu kwalokho, amaJalimane ayeqinile ezimpini namaRussia, futhi ashaya kalula amasosha aseBrithani angamakoloni.
  Ngo-April, amaNazi athuthela eSudan. Futhi ekugcineni bathatha iGibraltar, baqala ukuthatha iMorocco. UChurchill naye wazama ukuhlola amanzi ukuze athole ukuthula. Kodwa uHitler, esezinike isandla samahhala empumalanga, wathi cha!
  Futhi amaNazi athuthela e-Afrika yonkana. Balibaziseka kakhulu ukuxhumana okunwetshiwe, imigwaqo emibi noma ukungabibikho kwabo ngokuphelele, isimo sezulu esinzima kanye namabanga amade.
  Noma kunjalo, amaJalimane athuthuka. Futhi bahamba eduze kweZwekazi Elimnyama. Nakuba, vele, amathangi abo, ikakhulukazi i-Tiger-2 kanye neBhubesi, ayevilapha kakhulu ehlathini. Ngendlela, amaJalimane nawo afaka ukukhanya "Panther" ochungechungeni lwabo, enesisindo esingamathani angamashumi amabili nesithupha, okwakudingeka kakhulu empini yase-Afrika.
  Njengoba imisebenzi yokulwa yabonisa, ithangi elinjalo, nokho, alizange libe nezinzuzo eziyisisekelo phezu kwe-T-4, ngaphandle kwenjini enamandla kakhulu, kodwa futhi namapuleti ezikhali athambekele.
  Ngasekupheleni kuka-1944, amaJalimane athola isibhamu esizishayelayo se-E-10, esasinesisindo esingamathani ayishumi nambili, sasine-silhouette ephansi kakhulu, nezikhali zempi ezitshekile. Umshini onjalo ubalulekile ngempela e-Afrika.
  Ikakhulukazi uma amantombazane elwa ngakho. Futhi amantombazane ngokuvamile super futhi classy.
  UGerda noCharlotte badabula ehlathini futhi babhubhise abaseBrithani nabaseMelika. Lawa ngamantombazane owadingayo ngempela! Awukwazi ngisho nokuthola ezipholile endaweni yamamayela ayikhulu alandelayo. Amantombazane ayakuthanda ukubulala - lawa amantombazane amahle!
  Ngakho babamba ama-black fighters futhi babaphoqa ukuba baqabule izinyawo ezingenalutho zobuhle. Kubuye kucace ngokushesha - ukweba okubi kakhulu! Futhi bayazilwela, beshaya izimoto zamaNgisi kude.
  Isibhamu sabo esizishayayo sesivele sisondele ePitoli, inhlokodolobha yaseNingizimu Afrika. Amantombazane azidubula, abhoboze iChurchill ngomgogodla we-tungsten futhi acule:
  - E-Afrika kukhona oshaka, e-Afrika kukhona ama-gorilla, e-Afrika kunezingwenya eziningi! Bazokuluma, bakushaye futhi bakucasule! Izingane azihambi nje e-Afrika! E-Afrika kukhona isigebengu, e-Afrika kukhona isikhohlakali, e-Afrika kukhona i-Barmaley esabekayo! Uzokuluma, akushaye futhi akucasule! Futhi amantombazane akhe adinga ukuhlukaniswa!
  Ngo-February 1945, inqaba yokugcina yabaseBrithani e-Afrika esiqhingini saseMadagascar yawa.
  Ngakho manje iBrithani isilahlekelwe unyawo lwayo lapho. Ngesikhathi esifanayo, amaJalimane athumba kokubili i-Iran neNdiya. Bakhombisa amandla abo amangalisayo.
  Futhi ngo-May 1945, amaNazi afika eBrithani. Ngemva kwamasonto amathathu empi enenkani, iLondon yawa. Ngemva kwenyanga, i-Ireland yathunjwa.
  Kwaba nokuzola okwesikhashana emhlabeni, kodwa olwandle impi yaqhubeka. I-United States yasala yodwa ngokumelene ne-Third Reich, abalingani bayo, neJapane. Kodwa okwamanje, iMelika iphesheya kwezilwandle, futhi awukwazi ukuyithatha kalula.
  EMbusweni Wesithathu, kwaqalwa ukubuthwa kwezisebenzi emhlabeni wonke, futhi ukukhiqizwa kwezindiza nemikhumbi kwaqala ukwanda.
  Kokubili imikhumbi yempi nezindiza ezithwala izindiza zakhiwa. Futhi-ke impi yemikhumbi-ngwenya yayisishubile. Futhi-ke kwakungekho umusa kunoma ubani ovela emikhunjini yaseMelika.
  Ekwindla, noma ngokunembile, ngoNovemba ka-1945, amaJalimane athatha ngesibindi i-Iceland futhi adala amabhuloho e-Argentina. Nokho, impi yasolwandle yaqhubeka isikhathi eside. Kwadingeka izikebhe eziningi zokuhlalisa ukufika eMelika. Futhi imikhumbi ayakhiwa ngokushesha. Kodwa kungakhathaliseki ukuthi kwenzekani, i-Third Reich yayithola amandla. Unyaka wamashumi amane nesithupha wadlula ngokushintshana olwandle. Futhi ngo-1947, amaJalimane ayesevele edlulisele imisebenzi yezempi eGreenland futhi ayithumba. Futhi ukusuka lapho akukude ukuya eCanada!
  AmaNazi ahlela ukunqoba inqwaba. Futhi ngo-1948, kwaqala ukulwa neCanada, futhi kusukela eBrazil kuya eVenezuela kanye namaJapane. Impi yenzeke kabuhlungu kakhulu.
  AmaJalimane athuthuka kancane kodwa ngokuqinisekile. Amathangi abo ochungechunge lwe-E ayethuthuke kakhulu kunawaseMelika futhi abonisa inzuzo yawo enkundleni yempi. Kodwa ngendlela, amaYankees awalula kangako, futhi amelana nenkani kakhulu. Futhi abazange bazame ukuyeka.
  Nakuba, yiqiniso, kwakukhona ama-boilers. AmaMelika angena kuzo. Base bedela. Futhi iziboshwa zanga izinyawo ezingenalutho zamantombazane ase-Aryan, ezinothuli.
  Ngokushesha iQuebec neToronto kwawa, kwase kuba namanye amadolobha. Kusukela ngo-May kuya ku-December 1948, amaJalimane athumba cishe yonke iCanada, kanye neVenezuela, iNicaragua, nengxenye enkulu yeMexico. Lesi isimo esinzima kakhulu. Ekuqaleni kuka-1949, amaJalimane ayene-United States emshinini wokugaya insimbi. Kwathi ngo-January 11, abaseMelika bazama ukusebenzisa izikhali zenuzi ngokokuqala ngqá emlandweni. Futhi abazange baphumelele. Kula mabhomu amahlanu, amane afa ezindizeni ezidutshulwe yizindiza zaseJalimane, kanti elilodwa, lapho liqhuma, alizange lidale umonakalo omkhulu emasosheni aseJalimane.
  Ephendula, abakwaKrauts baqinise ukuqhunyiswa kwamabhomu emadolobheni aseMelika kanye nokufakwa kwezempi.
  Ngakho impi yaqhubeka ngempumelelo njalo esivuna Wehrmacht. Owayenemishini engcono nokuqeqeshwa kwamasosha. Yebo, kanye nenani elikhulu. Impi yayishubile. Ekuqaleni kuka-1949, amaqembu amaJalimane, amazwe angaphandle, namaJapane athatha ingxenye eyayisele eMexico futhi angena e-United States evela enyakatho. I-America isicindezelekile ngokuphelele. Futhi kwacaca ukuthi izinto zaziyimbi e-United States. Futhi ekupheleni kwehlobo, ingxenye yendawo yombuso wokhozi, kanye ne-Alaska, yase ithunjiwe kakade.
  AmaJalimane athatha iWashington neNew York ngoNovemba 8, 1949. Futhi ngoDisemba 7, 1949, izinsalela ze-US Army zacela umaluju. Yaphela kanjalo-ke iMpi Yezwe Yesibili. Izimpi ezachitha igazi kunazo zonke futhi zathatha iminyaka engaphezu kweyishumi!
  Kwakubonakala sengathi ukuthula okwase kukade kulindelwe kwase kufikile. Kodwa uHitler wayengafuni ukwamukela iqiniso lokuthi ukubusa kwakufanele kwabelwane neJapane. Futhi ngo-April 20, 1953, i-Third Reich yahlasela iZwe Lokuphuma Ilanga. Kwaqubuka impi entsha. Okwe-hegemony yomhlaba.
  Ukuphakama okulinganiselwe kusohlangothini lwe-Third Reich, kanye nekhwalithi futhi. Kodwa amaJapane alwa ngonya olukhulu nobuqhawe obukhulu.
  Nokho, amaNazi asanqoba. Nokho, impi yathatha cishe unyaka. I-USSR ihlala ingathathi hlangothi. U-Stalin wafela lapho futhi kunomzabalazo omkhulu wokuba namandla.
  Ekugcineni iJapan ithathwa yi-Wehrmacht. Ezinyangeni ezimbalwa kamuva, amaNazi nawo athumba amazwe aseLatin America. Bakha i-hegemony yomhlaba wonke.
  Izinguquko zenzeka ku-Third Reich uqobo. Kwethulwa inkolo entsha ezothatha indawo yobuKristu. Akukho Ziqu-zintathu kuyo, munye kuphela uNkulunkulu ophakeme nesithunywa sakhe - u-Adolf Hitler. Uphawu lwemali olulodwa, imfundo eyodwa. Futhi nesithembu esingcweliswe ngenkolo. Futhi ukukhethwa kofuzo kusaqhubeka. Uhlanga lwesintu luyathuthukiswa.
  I-USSR isekhona ngendlela encishisiwe futhi ikhokha intela kumaNazi. U-Nikita Khrushchev uyabusa lapho futhi uzama ukungaxhashazi isilo. Noma kunjalo, uHitler usezithobe emhlabeni wonke kuye. Futhi ubheka iRussia njengendawo ebomvu. Kodwa umuntu uyacabanga, futhi uNkulunkulu uyakulahla." Ngo-April 20, 1957, uFuhrer waba isisulu somzamo wokubulala ngosuku lwakhe lokuzalwa. Futhi eminyakeni engamashumi ayisithupha nesishiyagalombili impela ukubusa kukamashiqela wasendle kwaphazamiseka. Ubani owanqoba cishe umhlaba wonke, futhi wayefuna ukuhlasela i-USSR futhi ngoJuni 22.
  Kodwa njengoba sibona naye, akuzange kusebenze...
  UHitler walandelwa uSchellenberg. U-Hermann Goering wabulawa ukusebenzisa kabi izidakamizwa kanye nokuminza. U-Himmler wawela ehlazweni, futhi uHitler wayeka ukumethemba, wabe esemsusa. USchellenberg walandela u-Himmler futhi wathola isikhundla sokuba umlandeli. Ngaphezu kwalokho, uHitler wayenabantwana abatholwa ngokufakwa amadlozi okwenziwa. Kodwa omdala kubo wayengakafiki ishumi nane.
  Ngakho inzalo kaFuhrer yayingenaso isikhathi sokudla ifa. Ngakho uHitler waba umbusi, kodwa ngaphandle kohlanga lwasebukhosini. Schellenberg akazange alinge ukubulala izingane Fuhrer, kodwa wabasusa emandleni. Futhi yena ngokwakhe waba Fuhrer nomashiqela.
  Umzabalazo wokubusa wadonsa iminyaka eminingana.
  Futhi ngo-May 1, 1961, iJalimane lobuNazi yahlasela i-USSR. Kube khona umzamo wokufeza: iplanethi eyodwa - umbuso owodwa!
  Futhi amasosha kaSchellenberg ayesakwazi ukuthumba iMoscow. Ibutho laseSoviet lalingaphansi kakhulu ngobuningi nasezingeni lempahla yezempi. Ukuthunjwa kwamadolobha amakhulu ase-USSR kwadonsa izinyanga eziyisithupha ngenxa yamabanga amakhulu. Futhi-ke impi yeqembu yathatha eminye iminyaka eyishumi.
  Nokho, ngokushesha izinto zathula. I-Schellenberg yaphishekela inqubomgomo ekhululekile, futhi ngo-1981 bonke abantu baseRussia bathola ubuzwe boMbuso Wesithathu. Ukukhululeka kwaqhubeka kancane kancane. USchellenberg washona ngokushesha ngemva kwalokho. Futhi kwaqubuka umbango onzima wokufuna amandla. Khona-ke, njengokuyekethisa, ubukhosi babuyiselwa futhi inzalo eqondile kaKaiser, uFrederick IV, yahlala esihlalweni sobukhosi. Ngo-2001, kwaba nenhlolovo lapho zonke izakhamuzi zomhlaba zathola ubuzwe kanye namalungelo alinganayo ngokusemthethweni. Futhi ngo-2017, imikhawulo yokugcina yamaJuda namaRom yasuswa.
  Isikhathi seNational Socialism sesiphelile. Kodwa-ke, isintu sisembusweni owodwa, wenhlangano, kanye nowobukhosi. Uhlola umkhathi.
  Kuyo, wonke umuntu uyalingana ngokusemthethweni, futhi kukhona iSenethi kanye neBundestag, lapho amasekela akhethwa khona yibo bonke abantu baseThird Reich. Futhi ngaphezu kwabo kukhona uKaiser, umbusi wayo yonke iplanethi enguMhlaba.
  Impilo, ngokuvamile, ayimbi ngokwezinto ezibonakalayo. Isiyalo esiqinile, ukuthuthukiswa kwesayensi nobuchwepheshe ngenhlangano yaseJalimane enhle kakhulu kuveze imiphumela. Ezolimo zinhle kakhulu, ayikho indlala, futhi kunenala yokudla ngisho nasezifundeni ezimpofu zase-Afrika. Wonke umuntu unomsebenzi, wonke umuntu uthola iholo kanye nezimpesheni. Imfundo nemithi kumahhala. Ngokunjalo, izinkulisa zamahhala kanye nezinkulisa. Ukudla kubiza amasenti, futhi amanani ayo yonke imikhiqizo abekwe iqhwa iminyaka eminingi. Yonke indawo, ngisho nase-Afrika, kunemigwaqo; cishe wonke umuntu unefulethi noma indlu ehlukile. Bonke abasanda kushada banikezwa ngokushesha okungenani amakamelo amathathu efulethini elinazo zonke izinsiza. Ungakhipha imoto noma yini ngesikweletu. Abaningi baze babe nezindiza ezinophephela emhlane zabo.
  I-inthanethi iyasebenza, wonke umuntu unama-TV namakhompyutha, usuku lokusebenza amahora amane kuphela. Zonke izigaba zemidlalo zimahhala, futhi uyakhokha ngisho nokuya kuzo.
  Banikeza ingane ngayinye imali eningi. Izinsiza kanye nezithuthi zomphakathi zimahhala. Konke kwaba kuhle futhi kulungiswe kahle. Imigwaqo ihlanzekile, sekuvele amarobhothi amaningi kanye ne-automation. Ukuhleleka okuyisibonelo. Ugwayi unqatshelwe, nakuba utshwala busathengiswa, futhi ubhiya wezinhlobo ezahlukene cishe ukhululekile. Izingane eziphakelwa umphakathi nazo ziphakelwa mahhala.
  Inqwaba yezindawo ezikhangayo zamahhala namagumbi ekhompyutha.
  Ukuhlaliswa kwabantu sekukhona kakade eNyangeni, Mars, Venus, Mercury, kanye nezinyanga zeJupiter.
  Abantu balungiselela ukugxumela ezinkanyezini. Ziningi izinto esezisunguliwe.
  Ngamafuphi, kwavela kahle kakhulu. Futhi sasingekho isidingo sokusebenza kanjalo.
  UMA u-ZYUGANOV ENGEKHOMBISA ISIBINDI ESENGEZIWE NOKUBONA ABANGAPHAMBILI
  Ngo-May 1999, uZyuganov wanquma ukungagunyazi ukukhethwa kukaStepashin, kodwa ukuya okhethweni lokuqala lweDuma. Amakhomanisi nabasekeli bawo benza isinqumo esihlanganisiwe sokuvota ngokumelene noStepashin. Ngaphezu kwalokho, bacasulwa futhi baphucwa izikhundla zabo kuhulumeni. Isinqumo esinjalo sasiyoba okungenzeka kakhulu emlandweni ukube uZyuganov wayengeyena ihhashi leThrojani ekamu lamaKhomanisi, owabukela phansi futhi wabeka engcupheni imibono yesokunxele.
  Ukhetho lwangaphambili lwephalamende lwathembisa izinzuzo eziningi kumakhomanisi, okuhlanganisa ngenxa yabancintisana abambalwa kanye nesithombe sabafel" ukholo.
  Futhi lokhu kwabonisa ukuthi amaKhomanisi awabambeleli nhlobo ezihlalweni zawo, kodwa anezimiso ezingaphezulu.
  Okwesibili u-Yeltsin waletha uStepashin futhi, wabe esethatha u-Aksenenko okwesithathu. AbakwaDuma baphinde bangavumi, lathathwa lahlakazwa. Ukhetho olusha beluhlelelwe uSepthemba.
  Inkani yephalamende ngandlela thize yashintsha umlando. Ukuqhuma kwamabhomu eYugoslavia kwathatha isikhathi eside - njengoba uMilosevic ayenethemba losizo oluvela eRussia. Nokuhlakazwa kwephalamende kwanika amaqembu aphikisayo ithuba lokuwina.
  Amakhomanisi akwazile ukuphinde avotele ukubekwa icala kuka-Yeltsin.
  Futhi futhi kube yisikhashana nje, kulokhu amavoti amabili kuphela. Amasekela abekhathazekile ngokusondela kokhetho lwasephalamende, nobungozi bokungadluli kulo.
  I-Duma yahlakazwa, futhi u-Yeltsin waqoka u-Aksenenko owayengaziwa njengondunankulu ngomthetho.
  Ngokuvamile, amathemba kaZyuganov ukuthi ukhetho luzobanjwa ayefanelekile. Umongameli ogulayo nobuthaka akazange aphambane nomthethosisekelo. Futhi akazange abeke engozini ukweqa igunya lakhe ngesilinganiso esingamaphesenti amabili. U-Primakov, ebona ukuthi umfelandawonye wakhe awunaso isikhathi sokwenza nokubhalisa, wangena emfelandawonye namaKhomanisi. U-Yabloko kanye ne-Liberal Democratic Party baye okhethweni. I-Unity bloc ayizange ibe nesikhathi sokubunjwa, futhi i-NDR yaba buthaka.
  Kuphinde kube nokuhlasela kwamasosha e-Dagestan, nokungabi nasinqumo kwabezokuphepha ngesikhathi sokhetho.
  Amakhomanisi, kanye noPrimakov noLuzhkov, azuza ukunqoba okukhulu. Bathole amavoti angaphezu kwamashumi amahlanu nanhlanu. Okwesibili kwaba i-Yabloko bloc, nayo eyenza kahle, yazuza amaphesenti ayishumi nanhlanu. Ngokungalindelekile, i-LDPR yenze kahle, yaqoqa ngaphezu kwamaphesenti ayishumi nambili. I-NDR ayizange ihlangabezane nesithiyo esingamaphesenti amahlanu - ukunqotshwa ngokuphelele! UZhirinovsky waba ukuphela komholi we-pro-Kremlin eDuma. Yiqiniso, umncintiswano wawubuthakathaka. Ngokwalo mthetho omusha amaqembu kumele abhalise kabusha ungakapheli unyaka ngaphambi kokhetho, kanti amaningi awazange abe naso isikhathi.
  Iphalamende liphinde labuswa abaphikisi besokunxele, bobabili i-Yabloko enezihlalo ezinegunya elilodwa kanye ne-LDPR eyidlanzana.
  Futhi-ke kwaqubuka ukungqubuzana... Ngemva kokhetho lukaSomlomo weDuma, ivoti lokungamethembi uhulumeni laphasiswa. Kwaphinde kwaba nokukhulunywa ngokubekwa icala. Kulokhu izingxenye ezimbili kwezintathu, kungaba lula ukuziqoqa!
  U-Yeltsin, ngemuva kokungabaza, wanquma ukubuyisela uNdunankulu uPrimakov kanye nePhini likaNdunankulu wokuqala uMaslyukov esihlalweni .
  Umfelandawonye wangakwesokunxele wavumelana nalokhu, kodwa amandla kamongameli ancishiswa okwesikhashana. Futhi cishe akukho lutho kuze kufike ukhetho olusha. Ngemva kwezingxoxo phakathi komfelandawonye, kwanqunywa ukuba kuqokwe uPrimakov njengomongameli. Luzhkov waba undunankulu. Futhi uZyuganov wathola isikhundla sokuba inhloko yegatsha lesishayamthetho! Okusho ukuthi, Super Skipper ! Mayelana nentsha, izichibiyelo kumthethosisekelo bekufanele zamukelwe.
  Amasosha axoshwa eDagestan. Kodwa abazange baye e-Chechnya. Kwasuka impi yombango lapho. IRussia yasekela uMaskhadov noKadyrov, ngokumelene noBasayev noRaduev .
  U-Primakov wakwazi ukunqoba ukhetho lukamongameli waseRussia emzuliswaneni wokuqala. Nokho, uhulumeni wathola amandla engeziwe. Njengegatsha lesishayamthetho elingaphansi kokulawulwa kwamaKhomanisi.
  Ukukhula komnotho kwaqhubeka eRussia, amanani kawoyela negesi enyuka, nezimboni zavuselelwa.
  Abantu baseMelika, ngokuvamile njengangempela, ngemva kokuhlasela kwamaphekula kwangoSepthemba 11 bahileleka e-Afghanistan futhi baboshwa e-Iraq. U-Primakov wakhethwa kalula isikhathi sesibili. Kodwa ngo-2008, ulahlekelwe isihlalo sakhe kuNdunankulu ophumelele kakhulu u-Yuri Luzhkov.
  Umongameli omusha waqhubeka nenqubomgomo yangaphambili yokusebenzelana namakhomanisi. Zyuganov waba undunankulu.
  Isikhathi esithile, inqubomgomo yezangaphandle yayimayelana nokusebenzisana neNtshonalanga kanye nobungane neChina. Umbuso waseYanukovych uqinise e-Ukraine. Ngakho-ke, uLuzhkov, ngokungafani noPutin, waphishekela inqubomgomo ye-pro-Ukraine futhi wazisa inyunyana yamazwe aseSlavic. I-Ukraine yaze yaba yingxenye ye-Euro-Asian Union ngo-2016. U-Luzhkov wasebenza amahlandla amabili futhi wesula. Ekugcineni uZyuganov waba umongameli, futhi wawina ukhetho kalula. Zhirinovsky iqhaza okwesikhombisa, kusukela ngo-1991, futhi walahlekelwa futhi.
  Ekwindla ka-2015, iRussia yazibandakanya empini yaseSyria futhi yaqhunyiswa ngamabhomu lapho. UTrump waqala ukubusa eMelika. UZyuganov, naphezu kobukhomanisi obusemthethweni, waqhubeka nenkambo yakhe yangaphambili kwezomnotho. I-Russia, naphezu kokubusa okusemthethweni kweQembu LamaKhomanisi Lenhlangano YaseRussia, yahlala iyimakethe, izwe lentando yeningi nelinegunya elilinganiselwe.
  Ukubambisana nabaseNtshonalanga kanye nokuncintisana okulinganiselwe. Kukhona umfelandawonye ne-Ukraine ne-Belarus, ne-Kazakhstan, kodwa futhi hhayi eduze kakhulu. Ngo-2020, uZyuganov waqokelwa ihlandla lesibili. Ngokuvamile, ukwehlisa kancane umphumela onqenqemeni lomzuliswano wesibili. Futhi e-Ukraine, ngemuva kokuthi u-Yanukovych ehambile, i-Zelensky engahlelekile yanqoba ngokungalindelekile. Nazarbayev naye wahamba.
  UZyuganov uthe ngeke aguqule umthethosisekelo futhi uzohamba ngemuva kwehlandla lakhe lesibili.
  Ngakho, umholi weQembu LamaKhomanisi laseRussian Federation wayesakwazi ukubusa iRussia, ebonisa isibindi esengeziwe. Futhi umhlaba wabonakala uphephile futhi uzolile kunangempela.
  Ubani uPutin? Wahamba kanjani umsebenzi wakhe? Ngemva kokuba uPrimakov abe undunankulu, uPutin waxoshwa njengosondelene kakhulu noYeltsin. Isola, ikakhulukazi, ukuthi i-FSB yalimaza ukuhlasela kwamasosha e-Dagestan. UPutin wahlala isikhathi eside ehileleke kwezombusazwe. Wagijima wangaphumelela kuDuma loMbuso. Wabe eseba imeya yaseSt.
  Kodwa wabe eseyiyeka ipolitiki wathola umsebenzi ophikweni lwezokuphepha enkampanini ezimele. Ngakho bambalwa abantu abasamkhumbula.
  UZhirinovsky ngo-2020 waya okhethweni lukamongameli okwesishiyagalombili futhi walahlekelwa futhi ngomphumela onesizotha. Kodwa useneqembu ku-State Duma. Futhi ngisho noZyuganov wamklomelisa ngesikhundla sikajenene omkhulu ngemva kokhetho lwango-2020. UDonald Trump wehlulwe ngokungalindelekile okhethweni yimbangi encane yeDemocratic Alliance. UMerkel wesule kusenesikhathi. Futhi impilo kaLukashenko iye yawohloka kakhulu.
  Ngo-2021, ama-cosmonauts aseRussia ekugcineni andizela eNyangeni. Futhi batshala ifulegi elibomvu lapho! UZyuganov umemezele u-Afonin njengozongena esikhundleni sakhe ngokusemthethweni . Hhayi-ke, ngokujwayelekile, impilo yaphenduka isiyingi futhi.
  Njengoba sibona, ukuwa kweRussia akuzange kwenzeke ngisho ngaphandle kukaPutin. Nokukhanya akuzange kuphenduke.
  
  
  
  
  
  
  UKUBE UMENSHIKOV WABULALA U-NIKOLAI
  . Lapho, i-Tsarist Russia yanqoba iMpi YaseCrimea. U-Menshikov wabulawa inhlamvu elahlekile, futhi esikhundleni sakhe kwathathwa umkhuzi onekhono. Okusho ukuthi, kwenzeka ingozi futhi yashintsha umlando.
  Okuphambene nalokhu noMakarov. AmaFulentshi namaBrithani ahlulwe kancane. Futhi iRussia, ngemva kokubamba inqwaba yeziboshwa nezindondo, yaphinde yathumba eCrimea.
  UTürkiye wahlulwa eTranscaucasia. Wanikeza uKars, u-Erzurum, cishe nayo yonke i-Armenia eRussia. Amasosha aseRussia athatha iRomania. Nokho, sasingekho isidingo sokuqhubeka nokuhlasela. USultan wacela ukuthula. Ngesikhathi esifanayo, i-Austria yadla iBosnia neHerzegovina.
  AbaseTurkey bavuma ukunikeza iSerbia, iBulgaria, iMontenegro, neRomania igunya lokuzibusa baba ngaphansi kweRussia. Ngesikhathi esifanayo, iRussia nayo yathatha i-Armenia: Kars, Erzerum, Tanrog, yandisa impahla yayo eningizimu.
  Kwasuka izibhelu eFrance kwaqala impi yombango, futhi wayengasakwazi ukuthumela amasosha. IBrithani nayo yashiya impi. Umbuso waseSardinian nawo waba buthaka. I-Austria iqinise. Ngokushesha abase-Austrian bawunqoba uMbuso waseSardinia, bahlanganisa ukubusa kwabo phezu kwe-Italy.
  Ngokushesha uShamil wabanjwa, eqeda impi eCaucasus. I-Russia yenza ukuthula okunenzuzo neChina, ithatha indawo engaphezulu kakhulu kunomlando wangempela, ngakho-ke igunya lezikhali zaseRussia laliphakeme.
  UNicholas Wokuqala akazange asekele inyakatho empini ngokumelene neningizimu. Kunalokho, wanquma ukusiza abantu baseningizimu kanye neBrithani ukuze baqinise izikhundla zabo e-Alaska.
  I-Russia yaqala ukwakha amadolobha nezinqaba endaweni yaseMelika. Kwakukhona ngisho namaphrojekthi kaloliwe aya eChukotka. U-Tsar Nicholas wachaza okuningi. Amasosha aseRussia anqoba i-Asia Ephakathi. Le nkosi yafa ngo-1867. Ukushiya iRussia inamandla futhi iphumelelayo. Indodana yakhe u-Alexander akazange aqede i-serfdom, kodwa waqhubeka ehamba eningizimu. Ikakhulukazi , waqhuba impi yokunqoba neTurkey futhi wathatha iConstantinople eRussia. Khona-ke eMesophothamiya.
  Futhi impi neBrithani kanye nokunqotshwa kwamaNgisi e-Asia. U-Alexander Wesibili wabusa isikhathi eside , ngaphandle kokwenza izinguquko eziphawulekayo, ngaphandle kwamajaji, futhi ngandlela-thile kuthuthukisa uhlelo lokuphatha.
  Ukuqedwa kwe-serfdom akuzange kulandele. Kepha iRussia yathatha i-Iran. I-Tsar yafa eminyakeni engamashumi amabili emva kukaNicholas Wokuqala ngo-1887. U-Alexander Wesithathu wabusa isikhathi esifushane kuphela, kwaze kwaba ngu-1894, kodwa wakwazi ukuhlanganisa cishe lonke iNdiya eRussia. Futhi uNicholas II waqhubeka nokunyakaza kwakhe e-Indochina, naseChina uqobo.
  Kwakukhona impi neJapane. Ukunqoba sekukonke. Futhi ukunqoba okuphelele kweChina ne-Indochina. Futhi ukungena yonke indlela eya e-Australia. Kodwa eYurophu isimo sashintsha ngandlela-thile.
  UMbuso Wase-Austrian wathatha eningizimu yeFrance. Futhi-ke wanqoba iPrussia, ethumba eningizimu yeJalimane. Kwakuyi-Austria eyaba i-hegemon yomhlaba. IFrance yaba buthaka kakhulu impi yombango. IPrussia ayikwazanga ukuhlangana. Ekugcineni abase-Austrian bathatha futhi bathumba yonke iPrussia, kanye nezingxenye zasempumalanga yeFrance. Kwakhiwa umbuso omkhulu owanabela nase-Afrika. Ngokushesha abase-Austrian nabo banqoba iBelgium, iHolland, kanye nezwe elikhulu lase-Afrika. Kwabe sekuba nempi phakathi kwe-Austria neRussia ngokumelene neBrithani. Kwaphela ngokuhlukaniswa kwe-Afrika phakathi kwama-Austrians namaRussia.
  UMbusi uFranz waba inkosi enkulu ngempela, edlula uNapoleon Bonaparte ngokunqoba cishe ingxenye ye-Afrika kanye nengxenye enkulu yeYurophu. IFrance nayo yasheshe yathunjwa ngokuphelele, kanye neSpain nePortugal. Yebo, konke kuhambe kahle, kodwa...
  Indlalifa yoMbusi uFranz yayifuna ukuzithathela yona iSerbia! Futhi ngo-1920 kwaqala impi enkulu phakathi kweRussia kaNicholas II noMbuso Omkhulu Wase-Austria.
  Yonke iYurophu isohlangothini lwe-Austria. Ngaphandle kweBrithani, engaqinile njengomlando wangempela, futhi cishe ingxenye ye-Afrika. Ngaphezu kwalokho, iSweden yayiphikisana neRussia. Futhi iNorway neDenmark bathunjwa ngaphansi koMbusi uFranz.
  Lokho kwaba ingxenye yenkathazo. I-US yahlala ihlukene futhi inamandla amancane. Kodwa iBrithani yayisalawula iCanada ne-Austria. Futhi ngemva kwezinyanga ezimbili zokuqala zokungabaza, naye wangena empini ngasohlangothini lwase-Austria.
  Ngakho kwasuka impi enkulu. I-Austria ne-England ngokumelene neRussia.
  Yiqiniso, kukhona u-Oleg Rybachenko. Futhi ulwa njengeqhawe langempela futhi elingaguquki.
  Umfana udubula ibutho langaphandle ngesibhamu esiwumshini bese ecula:
  - Ihubo leMotherland licula ezinhliziyweni zethu,
  Akekho omunye omuhle ukudlula yena emhlabeni wonke...
  Cindezela umjikijeli we-knight's beam -
  Kufela iRussia esiphiwe nguNkulunkulu!
  Futhi uyazishaya, abhubhise ngesibhamu somshini ibutho elivela kulo lonke elaseYurophu futhi ingxenye evela e-Afrika.
  Futhi umfana akazinikeli. Nakhu ejikijela ibhomu ngezinzwane ezingenalutho futhi encwina:
  - Ngeke sinikeze futhi ngeke siyeke!
  Futhi futhi umfana uqhuma ukuqhuma okubulalayo nokubhubhisayo. Akafuni ukuvumela isitha sakhe.
  Futhi uyaziculela:
  - Akekho ozosivimba! Ngisho nebhubesi alikwazi ukunqoba!
  Umfana uyiqhawe langempela. Engagobi futhi engenakunqotshwa. Knight of Faith! Ngisho noma engeyena umKristu!
  Futhi ngakho ukuhlasela kwe-Austrian kwanyanyiswa.
  Ama-Austrians namaBritish anamathangi, kodwa iRussia nayo inamastodon.
  UNicholas II usenabantu abaningi kakhulu, kucatshangelwa amakoloni. Cabangela yonke i-Asia, empumalanga Yurophu, ingxenye yeBalkan, engaphezu kwengxenye ye-Afrika.
  Ngakho-ke iRussia iphakeme ngenani labahamba ngezinyawo. Futhi amasosha alwa ngokukhulu isibindi...
  Futhi ama-Austrian akakwazanga ukumelana futhi axoshwa eWarsaw. Khona-ke amasosha aseRussia adlulela e-Oder futhi athumba iMpumalanga Prussia. UGalicia naye wawa, kanye noLvov. I-Przemysl yavinjezelwa. I-Krakow yakhululwa.
  Khona-ke kwavela ukuthi amaSlav ayengafuni ukulwa namaRussia futhi ayezinikela ngobuningi.
  Lezi zimpi ziphinde zabonisa ukuthi amathangi aseRussia alula, athambile asebenza kangcono kunamathangi amaJalimane asindayo, anamandla. Futhi ezindizeni, i-Tsarist Russia imvamisa iyi-oda lobukhulu obunamandla kunekhwalithi yamaBritish nama-Austrians.
  Amasosha aseRussia aqale kabusha ukuhlasela kwawo ngemuva kokuma kancane. Bathathe kokubili izinombolo nekhono.
  I-Budapest yazungezwa futhi yathathwa. Olwandle, u-Admiral Kolchak wanqoba amaBrithani futhi wathumba i-Australia. Ezweni, amasosha aseRussia azungeza futhi athatha iBerlin. Bese kuba Vienna.
  Umbuso wase-Austrian nawo wawuhlulwa empini e-Afrika. Amabutho amaNgisi nawo anqotshwa. Yebo, izinto zazingemnandi kuMbusi u-Adolf.
  Wafaka ikhanda endaweni engafanele waqala ukulahlekelwa ngokuphelele. Angamelana kanjani namandla anjalo?
  Ngemuva kokuwa kweVienna, ukuphikiswa kwama-Austrians kwagxila. Futhi ngokushesha amaRussia athatha yonke iYurophu ne-Afrika. Ngesikhathi esifanayo, ukuhlasela kweCanada kwaqala kusukela e-Alaska. AmaNgisi nawo alahlekelwa.
  IBrithani yazithola iyodwa futhi yazama ukuhlala ngaphandle esiqhingini.
  Kepha kuyacaca ukuthi iRussia izonqoba ngokuqalisa ukuhlasela emoyeni.
  Futhi waqhumisa ibhomu cishe yonke into eyayiphezu komhlaba. Futhi-ke ibutho elalihlala phansi lahlala emhlabathini, okwenza iBrithani yazithoba.
  Ngakho, yonke i-hemisphere esempumalanga, kanye ne-Alaska neCanada, yaba isiRashiya.
  Sekukonke lokhu kuhle! U-Nikolai wesibili wathula isikhashana, wagaya impahla. I-United States isahlukene futhi ayiqinile kakhulu, njengezinye izifundazwe ezincike eRussia.
  Ngo-1937, i-Tsar Nicholas II yaphahlazeka endizeni. Isihlalo sobukhosi sazuzwa ngu-Alexei II. Ngokungafani nendaba yangempela, indlalifa yayinempilo futhi ijabule. Futhi ngo-1941, wanquma ukunqoba konke okhokho bakhe abakwazanga ukuthumba.
  Uma udedelwa emhlabeni, uMhlaba usuzoba umbuso owodwa. Futhi ibutho Russian bathuthela kuqala ezifundazweni ezisenyakatho Melika, bese kwaba eningizimu. I-United States yayingaqinile futhi yathathwa ngokushesha. Kodwa iMexico yaba lula ukuyinqoba. Bese ukhuphuka. Ngamunye ngamunye, ethumba izwe ngemva kwelinye. IBrazil enkulu kunazo zonke futhi enamandla. Kodwa wahlala isikhathi esingaphansi kwenyanga.
  Futhi ngakho banqoba iLatin America neNew Zealand. U-Alesei Wesibili wehla emlandweni njengomqambi wazo zonke izinqola zaseRussia. Futhi kakade ngo-1947, ama-cosmonauts aseRussia afika eNyangeni. Futhi ngo-1958 ku-Mars! Ngo-1961 kuVenus. Ngo-1972 waya kuMercury, futhi ngo-1973 waya ezinyangeni zeJupiter. Ngo-1975, eneminyaka engu-71, u-Alexy II washona. Iteketise uMphelelisi. Futhi indodana yakhe uNicholas III waba inkosi. Ngo-1980, indoda yangena iplanethi yokugcina, ekude kakhulu ye-Solar System - iPluto. UNicholas III akazange abuse isikhathi eside kakhulu. Washona ngo-1985. Futhi indodana yakhe u-Alexander wesine yahlala esihlalweni sobukhosi. Inkosi esencane cishe eneminyaka engamashumi amabili nesikhombisa. Futhi inkosi yayala ukuba alungiselele ukweqa ngale kwe-Solar System. Futhi baqala ukwakha izinkanyezi kanye ne- photon rocket. Futhi ekugcineni, ngo-2017, kwaqalwa uhambo lokuqala lwe-interstellar.
  
  UTSAR NICHOLAS II UNENHLANHLA KAMONGAMELI PUTIN
  Umlobi odumile kanye nembongi u-Oleg Rybachenko wayenomuzwa wokuthi kukhona okungahambi kahle emhlabeni. Isintu sihlala sihlukene njengoba sasinjalo. Inani lamazwe ePlanethi enguMhlaba liyakhula kuphela. Futhi uma noma ubani eba nethonya, iShayina yobushiqela kuphela. Futhi iRussia, ngemuva kokuphela kokubusa kukaVladimir Putin, yangena enkingeni ejulile. Impi yaseCaucasus iyaqhubeka futhi, abashisekeli nabashisekeli bezwe bayavukela. Umnotho uyantengantenga futhi nobugebengu buyakhula. Futhi iRussia iqala ukuhlakazeka.
  Naphezu kwenhlanhla yakhe emangalisayo, uVladimir Putin akakaze akwazi ukwakha uhlelo lwezombusazwe oluqinile, oluzinzile, noma umnotho ozinzile futhi okhula ngokushesha. Izinkinga eziningi zezenhlalo nezinhlanga azizange zixazululwe. Inhlanhla engavamile yavumela uPutin ukuthi alondoloze ukubukeka kokuchuma. Kodwa wathi ephuma nje, kwavuleka wonke amathumba angakapholi.
  Ngaphezu kwalokho, kusongela impi yenuzi! Umhlaba usesiphithiphithini, iRussia iphokophele empini yombango enkulu! Lokhu kudinga ukulungiswa ngokushesha.
  Umfana wafunda encwadini ukuthi ungashintsha isiphetho sabantu, uguqule izindawo! Futhi kune-gypsy eyodwa enamandla engenza lokhu kunoma yimuphi umuntu.
  Ngakho-ke kungani ungahlehlisi inhlanhla nenhlanhla kaPutin noNicholas II?
  Ngaphezu kwalokho, uma uNicholas II ephumelela ngendlela emangalisayo njengoPutin, khona-ke inkambo yomlando izoshintsha. Futhi ekhulwini lamashumi amabili nanye, amaRomanovs azobusa eRussia. Lokhu kusho ukuthi uPutin ngeke adinge inhlanhla. Noma okungenani iRussia inenhlanhla kaPutin.
  Futhi ngekhulu lamashumi amabili, inhlanhla ye-Tsarist Russia idingeka kakhulu.
  Umlobi odumile wanquma ukuya kowesifazane ongumGypsy. Ngenhlanhla, kwakukhona ikheli lakhe ku-intanethi, futhi intuition ethuthukisiwe yatshela umlobi nembongi ukuthi wayengeyena nhlobo i-charlatan.
  Ngempela, i-gypsy ayilula. Uhlala endlini eyisithabathaba eMoscow, futhi ubukeka engaba neminyaka engamashumi amabili ubudala, nakuba ebelokhu ebikezela inhlanhla kusukela ezikhathini zamaSoviet. Ungabona ngokushesha intombazane yaphakade enezinwele ezimnyama ezigobile - iyamangalisa!
  U-Oleg Rybachenko wambuza:
  - Yenza isenzo esihle! Shintsha inhlanhla kaVladimir Putin noNicholas II!
  Intombazane ehlala njalo e-gypsy yabheka u-Oleg Rybachenko futhi yaphendula:
  - Kuhle ukuthi awuyena umuntu ozicabangelayo futhi ngeke uzidele, kodwa ngenxa yezwe laseRussia! Futhi kungcono nakakhulu ukuthi unamandla acebile kanye nomcabango ongakaze ubonwe, ongakholeki, ongaphezu komuntu!
  I-gypsy yaqhweba iso futhi yaqhubeka:
  - Ukushintsha umlando kakhulu akulula ngisho nakimi! Kodwa wena, umnikazi wefantasy enamandla futhi ecebile kakhulu emhlabeni, ungangisiza!
  U-Oleg Rybachenko wavuma ngekhanda:
  - Ngilungele noma yini! Futhi ngizofeza noma yisiphi isicelo!
  I-gypsy encane yavuma ngekhanda futhi yathi:
  -Ngizokuguqula ube ngumfana oneminyaka eyishumi nambili, futhi uzokhula kancane kakhulu futhi awusoze waba mkhulu kuneshumi nane ngomzimba. Ngizokuthumela emhlabeni ofanayo, lapho uzoqala ukuba yisigqila!
  U-Oleg Rybachenko uthe ngokuvumelana:
  - Ngikulungele!
  I-gypsy yavuma ngekhanda futhi yaqhubeka:
  - Kuzodingeka ungitholele amatshe e-artifact ayisishiyagalolunye: amnyama, amhlophe, abomvu, awolintshi, aphuzi, aluhlaza okotshani, aluhlaza okwesibhakabhaka, i-indigo, onsomi. Futhi ngaphandle kwalokhu, i-artifact yeshumi ngumqhele kaKoshchei!
  Kunzima, kodwa uzoba nomzimba womfana oyiqhawe, osemusha, osheshayo, onamandla, oqinile. Futhi kanye nokuhlakanipha okungavamile kanye nesipho esiyisimanga sokucabanga. Maduze, uzoqoqa ama-artifact ubuyele emhlabeni wakho. Futhi kuze kube phakade uzoba emzimbeni womfana onamandla futhi osheshayo cishe oyishumi nane, futhi ngeke kwenzeke ukukubulala. Okusho ukuthi, uzophinde uthole ukungafi njengomvuzo!
  U-Oleg Rybachenko wavuma ngekhanda:
  - Umuntu angaphupha ngalokhu kuphela!
  Umthakathi osemusha waphakade waphawula:
  - Kodwa izinto zobuciko eziyishumi zingezami, futhi yimi kuphela! Bazonginika amandla kangangokuthi ufanelwe ukungafi! Okwamanje, ngizokulalisa, futhi uyovuka njengesigqila emigodini. Futhi-ke ubuhlakani bakho buzokutshela ukuthi ungaphuma kanjani kulokhu!
  Uma uhamba, ngizokwazi ukuguqula isiphetho, inhlanhla, kanye nenhlanhla kaMongameli uPutin noTsar Nicholas II. Uzongiqoqela izinto zobuciko ezivela emazweni ahlukene, futhi okwamanje, kusukela ekuqaleni kwekhulu lamashumi amabili, umlando waseRussia uzohamba ngendlela ehlukile. Okusho ukuthi, noma ungaqoqi izinto zobuciko - amatshe ayisishiyagalolunye nomqhele kaKoshchei, i-Tsar yaseRussia uNicholas II isazothola inhlanhla, isiphetho kanye nenhlanhla kaMongameli waseRussia uVladimir Vladimirovich Putin!
  U-Oleg Rybachenko wamamatheka kakhulu futhi waphendula:
  - Lokhu kuhle! Ezweni elisha, ngizothula ngokuthi umlando usushintshile waba ngcono! Futhi ukuthi iRussia izokwazi ukubuyisela ukuhleleka emhlabeni wonke futhi ibe izwe elinamandla! Futhi i-hegemon ephelele!
  I-gypsy encane yaphakade yayala:
  - Lala kusofa!
  U-Oleg Rybachenko walala phansi.
  Intombazane eshadile yaphendula:
  - Manje lala! Uzophaphama komunye umhlaba.
  Amehlo ka-Oleg Rybachenko avaliwe, futhi wacishe wazumeka ngaso leso sikhathi.
  I-gypsy yakhipha izithako ezigcinwe kusengaphambili ezitsheni futhi yaqala ukulungisa i-potion. Wavula igesi ngaphansi kwekhabethe elilungiselelwe kusengaphambili ukuze enze umlingo. Futhi waqala ukuphonsa izinto ezihlukahlukene lapho, ephonsa iziphonso. Ngaso leso sikhathi, intombazane yaphakade yakhipha amakhadi ephaketheni layo futhi yacula:
  - Oh, isiphetho, isiphetho, siza uNikolai! Inhlanhla evela ku-Putin, woza e-Tsar Romanov!
  Vumela uRomanov awine
  Imithetho efana neGenghis Khan...
  Kwangathi ingakulethela inhlanhla,
  UPutin ngokweba isipho!
  
  Kungcono eRussia
  UNicholas the Great Tsar...
  UGenghis Khan uzophola
  Yiba njengoVladimir Putin!
  Imbiza yaqala ukubila, futhi ukhambi lwaqala ukuphuphuma kulo. I-Gypsy yabeka amakhadi, yaphonsa isipelingi futhi yaphonsa ideski ku-haze abilayo ... Ukukhanya okukhazimulayo okukhazimulayo kwakhanya, njengokungathi kuvela ezithombeni eziyinkulungwane zezithombe . U-Oleg Rybachenko olele wanyamalala ... Futhi-ke, ngemva kokukhanyisa, i-cauldron nayo yanyamalala.
  Ihholo eliwudedangendlale lapho isangoma esikhulu sasithakatha khona laba lingenalutho futhi lathula!
  Umthakathi omncane waphakade wathi:
  - Awu! Ngishintshe inkambo yomlando futhi kuhle! Futhi uma lo muntu ocabangayo enenhlanhla futhi eqoqa izinto zobuciko, khona-ke ngizoba namandla kangangokuthi uSathane uqobo uzongimonela!
  Futhi isangoma se-gypsy sasicwebezela ngamehlo esimaradi!
  Futhi kwenzeka isimangaliso!
  Yini eyayilindelwe ngempela uNicholas II ... Ngempela, kuningi okushintshile. Akubanga khona ukulwa okuchitha igazi ngesikhathi ethweswa iziqu. Futhi ukunwetshwa eChina kwaba yimpumelelo. Impi neJapane, yenzeke. Lokhu ngokuvamile bekungenakugwenywa ngokomlando. Kuyacaca ukuthi i-monster ebusweni be-samurai bekufanele ikhishwe futhi ibhujiswe. Futhi akukho ukuphunyuka kulokhu. Awukwazi ukushiya ingozi emingceleni yakho.
  IJapane yaba ngeyokuqala impi, kodwa umzamo wayo wokuhlasela imikhumbi yaseRussia awuzange uphumelele. AmaRussia awazange athole umonakalo omkhulu, futhi ababhubhisi abayishumi nambili beLand of the Rising Sun bacwiliswa.
  "I-Varyag" nayo yakwazi ukubalekela endaweni ezungezile. Okwaba yimpumelelo enkulu. Futhi u-Admiral Makarov wafika ngokushesha olwandle futhi ake sibhubhise amaJapane. Futhi uGeneral Kuropatkin wanqoba amaSamurai emhlabeni futhi wathatha ngokuphelele yonke iNhlonhlo YaseKorea.
  Futhi ngisho ne-Tsar Nicholas II yenza isinqumo: wayedinga ukuhlala ephephile eJapane unomphela! Kodwa njengoba? Yebo, amasosha ezwe futhi uwahlanganise ngokuphelele eRussia njengesifundazwe.
  Kwabe sekuba nempi ewujuqu olwandle, lapho imikhumbi yaseJapane yagcina iqedwe ngu-Admiral Makarov.
  Amantombazane amane nawo abamba iqhaza empini! Ngemilenze engenalutho futhi ebhikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. Onobuhle abane, abaqhweba ama-saber, bagibela umkhumbi omkhulu wama-samurai.
  UNatasha usika amaJapane futhi uyamemeza:
  - Uzogcotshwa, unamehlo amancane!
  U-Zoya unqume enye i-samurai futhi wathi:
  - Futhi amehlo akho ayisafire!
  UNatasha, ephethe isigayo, uqinisekise:
  - Yebo yebo! Yebo yebo!
  U-Aurora wabe eseyithatha futhi futhi wakhahlela amaJapane esilevini ngesithende esingenalutho. Wamephula umhlathi wabhonga:
  - Hurray for the Motherland!
  USvetlana wayithatha, wanquma ikhanda le-samurai futhi waphumisela:
  - OkweTsar Nicholas II!
  Yebo, kuningi kuncike enhlanhleni. Ikakhulukazi, u-Admiral Makarov wahlala ephila. Futhi waba u-Ushakov wesibili. Uyala ngobuhlakani kanjani. Yena ngokwakhe uhamba nge-mobile cruiser, uyakwazi ukuhambisana nakho konke. Futhi amaJapane, okwathi, ngendlela, ayengenayo inzuzo enkulu ngezibhamu, ashaywa ngezigaba futhi ngobuchule.
  Ikhono lomkhuzi ojwayelekile noma wezempi wasolwandle linqoba inzuzo encane yezinombolo.
  Ngaphezu kwalokho, ngalesi sikhathi amaJapane ayesebuthaka ngenani. Ngakho, uMakarov uyabaphihliza. Iphoqa impi eseduze, lapho imikhumbi yaseRussia enamagobolondo ahlaba izikhali inamandla kakhulu.
  Futhi amaJapane anqotshiwe. Futhi amantombazane abamba omunye umkhumbi wama-samurai. Futhi phezu kwalo kundiza ifulege lombuso we-tsarist!
  Ayini amaJapane? Awunayo inhlanhla kakhulu? UNicholas II uthole inhlanhla kaVladimir Putin futhi konke kwamhambela kahle kakhulu!
  Kuthiwani ngamantombazane? Onobuhle abane abagqoke ama-bikini ngabathakathi bomdabu abanquma ukulwela inkosi, nakuba ngokuvamile bengahlanganise lutho nalo mhlaba.
  Kodwa kulokhu, kubalulekile ukusiza abantu baseRussia. Futhi lokhu kungenxa yenhlanhla kaPutin. Wayengeke athathe iCrimea ngaphandle kokudubula, uma kungenjalo amantombazane amane abathakathi abafanayo. Basiza ukwenza isimangaliso. Kodwa ukuthi ngabe iRussia yayidinga ukususa iCrimea kubantu abangabangane kusewumbuzo. Kodwa ukunamathisela iChina eMbusweni WaseRussia kuwumbono omuhle kakhulu! Cabanga nje ukuthi zingaki izifundo iTsar yaseRussia ezoba nazo - ingachoboza umhlaba wonke!
  Ngamafuphi, amantombazane alapha awachithi isikhathi sawo. Futhi kakade umkhumbi wempi omusha uyavunguza.
  Aphinde abanjwe. Futhi ama-saber asezandleni zobuhle avele akhanye, futhi abukhali kakhulu. Futhi amaJapane amaningi ayexubile.
  Impi yasolwandle yaphela ngokucwila kokugcina kwebutho laseJapane nokuthunjwa kwe-Admiral Togo.
  Kwaqala ukuhlaliswa. Zazingekho imikhumbi eyanele kanye nezinto zokuhamba. Futhi basebenzisa izikebhe ezinde, bazithutha ngemikhumbi yempi nemikhumbi yempi, futhi benza nezinye izinto eziningi. I-Tsar iyalele ukusetshenziswa kwemikhumbi yabathengisi ngesikhathi sokufika.
  Amasosha aseRussia anqobe ukuhlasela kwamaSamurai azama ukuwajikijela ngaphandle kwebhuloho. Kodwa ibutho le-tsarist labambelela ngesibindi. Futhi ukuhlasela okukhulu kwanyanyiswa ngokulahlekelwa okukhulu.
  Phakathi nalokhu kuhlasela, izangoma zazisika ngamasabula futhi zajikijela isitha ngamabhomu ngezinyawo zazo.
  Yebo basezindaweni eziyingozi kakhulu. Futhi ukuthi baqala kanjani ukudubula izibhamu zemishini. Ichashazi ngalinye liqondiswe.
  UNatasha wadubula, waphonsa ibhomu ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi watshiyoza:
  - Akekho opholile kunami!
  U-Zoya, edubula isibhamu, wajikijela isipho sokufa ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi wancwina:
  - OkweTsar Nicholas II!
  U-Aurora, eqhubeka nokudubula esebenzisa izibhamu futhi egxuma, wahlwitha wathi:
  - For Great Rus '!
  USvetlana, eqhubeka nokuhlambalaza isitha, wathi ngobudlova, eveza amazinyo akhe, ephonsa ibhomu ngesithende sakhe esingenalutho:
  - Ukuze umbuso wasebukhosini!
  Amaqhawe aqhubeka eshaya futhi ebhula. Banokuqhuma okunjalo kwamandla. Bazidubula futhi bacekele phansi ama-samurai athuthukayo.
  Sekuvele kunezinkulungwane, amashumi ezinkulungwane zamaJapan abulawa nguye.
  Futhi amaSamurai ahluliwe abaleka ... Amantombazane ayingozi kakhulu kuwo.
  Futhi amaRussia asika ama-samurai ngama-bayonet...
  Ukuhlasela kuyanyanyiswa. Futhi amasosha amasha aseRussia ahlala ogwini. Isihloko sebhuloho siyakhula. Akukubi, kunjalo, embusweni wamaTsarist. Ukunqoba okukodwa ngemva kokunye. Futhi u-Admiral Makarov uzosiza ngezibhamu zakhe. Ukushanela amaJapane.
  Futhi manje amasosha aseRussia asevele ehamba ngaphesheya kweJapane. Futhi i-avalanche yabo ayikwazi ukumiswa. Basika isitha sibe yizicucu futhi bagwaze ngama-bayonet.
  UNatasha, ehlasela ama-samurai futhi ewasika ngama-sabers, uyacula:
  - Izimpisi ezimhlophe zithutheleka! Kungaleso sikhathi kuphela lapho umjaho uyosinda!
  Futhi yeka indlela aliphonsa ngayo ibhomu ngezinzwane ezingenalutho!
  UZoya uyacula kanye nolaka olunzima. Futhi ephonsa ngezinyawo zakhe ezingenalutho, into eyingqayizivele, ebulalayo:
  -Ababuthakathaka bayafa, bayabulawa! Ukuvikela inyama engcwele!
  U-Augustine, edubula isitha, futhi eklabalaza ngama-sabers, futhi ephonsa amabhomu ngezinzwane zakhe ezingenalutho, uyakhala:
  - Kunempi eqhubekayo ehlathini eliluhlaza, izinsongo zivela yonke indawo!
  USvetlana, edubula futhi ephonsa izipho zokufa ngezinyawo zakhe ezingenalutho, wayithatha futhi waklewula:
  - Kodwa sihlala sinqoba isitha! Izimpisi ezimhlophe zibingelela amaqhawe!
  Futhi amantombazane ekwayeni, ebhubhisa isitha, ahlabelele, ephonsa izikhali ezibulalayo ngezinyawo zawo ezingenalutho:
  - Empini engcwele! Kuyoba ukunqoba kwethu! Ifulegi le-Imperial phambili! Udumo kwiqhawe eliwile!
  Futhi amantombazane aphinde adubule futhi acule ngokuhhewula okuvala izindlebe:
  - Akekho ozosivimba! Akekho ozosinqoba! Izimpisi ezimhlophe zichoboza isitha! Izimpisi ezimhlophe - salute kumaqhawe!
  Amantombazane ahamba futhi agijime ... Futhi ibutho laseRussia libheke eTokyo. Futhi amaJapane azibulala, futhi anqunywa phansi. Ibutho laseRussia liyahamba. Nokunqoba okukodwa emva kokunye.
  U-Tsar Nicholas wakhipha ithikithi lenhlanhla ngempela. Amasosha aseRussia aseqalile ukugasela inhloko-dolobha yaseJapan. Futhi konke kuhle kakhulu.
  Amantombazane alapha, vele, angaphambi kwawo wonke umuntu futhi ingcindezi nokuxhaphaza kwawo kuphakeme kakhulu.
  Ikakhulukazi lapho bephonsa amabhomu ngezinyawo ezingenalutho. Lokhu ngokuvamile kubangela ukushaqeka nokwesaba phakathi kwamaSamurai.
  Kodwa lapha bakhuphuka udonga lwenhloko-dolobha yaseJapane. Futhi baqoba abantu namahhashi babe amaklabishi. Bachoboza abamelene nabo baba yizicucu. Ziyeza izintombi, ziyahayiza ziyahleka! Futhi ngezithende zabo ezingenalutho bakukhahlela ezilevini. AmaJapane andiza abheke phansi. Futhi bawela ezigxotsheni zabo.
  Futhi amaqhawe anyakazisa ama-saber awo ngamandla amakhulu nakakhulu.
  Futhi amaSamurai abhekana nokunqotshwa ngemva kokunqotshwa. Ngakho amasosha aseRussia athatha iTokyo.
  UMikado ugijima ngokwesaba, kodwa akakwazi ukucasha noma kuphi. Ngakho amantombazane amthatha ambophe!
  Ukunqoba okukhulu! Umbusi waseJapane usayine ukweqa u-Nicholas II. Isihloko se-Russian Tsar sinwetshwa kakhulu. I-Korea, iMongolia, iManchuria, i-Kuril Islands, i-Taiwan ne-Japan ngokwayo iba izifundazwe zaseRussia. Nakuba iJapane inokuzimela okuncane, okulinganiselwe. Kodwa umbusi wakhe ungowaseRussia, umbusi ozimele!
  UNicholas II uhlala eyinkosi ngokuphelele, engavinjelwe yinoma yini. Uyi-Autocratic Tsar!
  Futhi manje futhi uMbusi waseJapane, i-Yellow Russia, i-Bogdykhan, i-Khan, i-Kagan, njalonjalo, njalo njalo ...
  Yebo, inhlanhla eyengeziwe. Qaphela ukuthi inhlanhla yamvumela uPutin ukuthi anqobe kakhulu! Ikhulu lamashumi amabili nanye, maye, alifaneleki kakhulu ukuthunjwa!
  Iyiphi inzuzo iRussia enayo eqinisweni lokuthi isitha sikaPutin uMcCain sabulawa umdlavuza wobuchopho? Inhlanhla, yebo, inkulu, awukwazi ngisho ukuyicabanga ngamabomu - ukuthi isitha sakho sife ukufa okubi nokungathandeki!
  Kepha ukubuya okuqondile kweRussia kungu-zero.
  Kodwa kuNicholas II, inhlanhla nenhlanhla enjalo kaPutin yaphenduka inzuzo enkulu yendawo. Kodwa empeleni, kungani kufanele inhlanhla inikeze izipho kuPutin? Nokho, ngenxa yokuthi u-Sobchak wafa ngesikhathi esinjalo futhi kwakungadingekile ukumnika isikhundla senhloko yenkantolo yomthethosisekelo, kuhle kangakanani eRussia?
  Futhi u-Tsar Nicholas II we-All Rus 'ungumuntu ongavamile. Ngokwemvelo, ngemva kokunqoba okungaka, amandla negunya lakhe kwaqina. Lokhu kusho ukuthi ezinye izinguquko zingenziwa. Ikakhulukazi e-Orthodoxy! Vumela izicukuthwane zibe nabafazi abane, njengaku-Islam. Futhi nokunikeza ilungelo kunkosikazi wesibili kumasosha njengomvuzo wokuxhashazwa kwawo kanye nenkonzo yokwethembeka.
  Uguquko oluhle! Njengoba inani labantu bezinye izinkolo nabangaphandle embusweni liye lakhula, inani laseRussia lidinga ukwanda. Futhi kwenziwa kanjani? Ngezindleko zabesifazane bezinye izizwe. Phela, uma umRashiya ethatha abesifazane abathathu baseShayina abe ngabafazi, khona-ke uzoba nezingane kubo, futhi lezi zingane zizoba ngobani ngobuzwe?
  Yebo isiRashiya ohlangothini lukababa! Futhi lokho kuhle! UNicholas II, owayenengqondo ethuthukayo, wayebonakala engokwenkolo kakhulu kunomphefumulo wakhe. Futhi-ke, wabeka inkolo enkonzweni yombuso, hhayi ngokuphambene!
  Ngakho uNicholas II waqinisa igunya lakhe phakathi kwabathile. Sekuyisikhathi eside amadoda efuna lokhu. Futhi washeshisa ukuthuthukiswa kweRussia emaphethelweni.
  Nokho, abapristi nabo abazange bakhathazeke. Ngaphezu kwalokho, ukholo lwaba buthaka ekhulwini lamashumi amabili. Futhi inkolo yayikhonza inkosi, ingakholelwa ngempela kuNkulunkulu!
  Futhi ukunqoba kwezempi kwenza uNicholas athandwa phakathi kwabantu, futhi yena, ejwayele ukugunyazwa, akazange afune izinguquko ngokukhethekile. AmaRussia awazange azi noma yimaphi amanye amandla!
  Nomnotho uyadlondlobala, amaholo ayakhuphuka. Njalo ngonyaka kuba nokwanda ngamaphesenti ayishumi. Ngempela, kungani ushintsha?
  Ngo-1913, u-Tsar Nicholas, oneminyaka eyikhulu ye-Romanovs, waphinda wanciphisa usuku lokusebenza lwaba amahora angu-10.5, futhi ngeMigqibelo nezinsuku zangaphambi kweholide, ngisho namahora angu-8. Isibalo sezimpelasonto namaholide sinyukile. Kwaqala ukugujwa njengosuku lokuphumula kanye nosuku lokuzinikela kweJapan. Nosuku lokuzalwa lwenkosi, nosuku lokuzalwa lwendlovukazi, nosuku lokugcotshwa.
  Ngemva kokuthi indlalifa yesihlalo sobukhosi yayine-hemophilia, uTsar Nicholas wazithathela unkosikazi wesibili. Ngakho, indaba yokulandelana kwesihlalo sobukhosi yaxazululeka.
  Kodwa impi enkulu yayisondela. I-Germany iphuphe ngokubumba kabusha umhlaba. Nokho, i-tsarist Russia yayilungele impi.
  Ngo-1910, amaRussia athatha iBeijing futhi andisa umbuso wawo. IBrithani yavumelana nalokhu ukuze ibe nomfelandawonye ngokumelene neJalimane.
  Ibutho lasebukhosini lalilikhulu futhi linamandla. Isibalo saso ngesikhathi sokuthula safinyelela ezigidini ezintathu nezinkulungwane zemikhosi. IJalimane yayinezinkulungwane ezingamakhulu ayisithupha kuphela ngesikhathi sokuthula. Kanye ne-Austria-Hungary, kodwa amasosha ayo akakulungele ukulwa!
  Kodwa amaJalimane asahlela ukulwa neFrance neBrithani. Futhi bangadweba kuphi izinhlangothi ezimbili?
  AmaRussia anamathangi okuqala okukhanya emhlabeni "Luna" -2 ekukhiqizeni okukhulu. Futhi amabhomu ezine-injini "Ilya Muromets" kanye fighters ngezibhamu umshini "Alexander" nokunye okuningi. Futhi yebo imikhumbi enamandla.
  IJalimane ayinawo amandla alinganayo.
  Futhi amaJalimane asanquma ukuhlasela iBelgium futhi adlule iParis. Kwakungekho lutho kubo lapha.
  Kodwa impi yaqala noma kunjalo. IJalimane yenza umnyakazo wayo obulalayo. Futhi amabutho akhe athuthela eBelgium. Amandla kuphela angalingani. Amasosha aseRussia asevele enqamula ePrussia nase-Austria-Hungary. Futhi ithangi Luna-2 ngesivinini amakhilomitha angu-40 kakade amandla amakhulu.
  Ngaphezu kwalokho, phawula ukuthi Tsar Nicholas waba nenhlanhla ukuthi impi yaqala. I-Tsar ngokwayo yayingeke ihlasele iJalimane. Futhi ngakho-ke ohlangothini lwaseRussia kukhona ukuphakama okukhulu, okumangalisayo kwamandla, amathangi, ukuphakama kwezikhali, kanye nendiza engcono kakhulu ngobuningi nangekhwalithi. Nomnotho onamandla, njengoba kwakungenzeka ukugwema ukuwohloka komnotho okubangelwa uguquko nokunqotshwa empini. Futhi ngakho ngaso sonke isikhathi kukhona ukukhuphuka nempumelelo emva kwempumelelo.
  Ngokusobala amaJalimane ayehlaselwa. Futhi-ke bona ngokwabo bangena namabutho amakhulu, ngokumelene neFrance neBrithani. Kufanele baye kuphi?
  Thatha i-Italy futhi umemezele impi e-Austria-Hungary! Okuwukuphela kwento ukuthi uTürkiye wangena empini ngokumelene neRussia. Kodwa lokhu kungcono nakakhulu enkosini; ekugcineni angakwazi ukuzithathela iConstantinople kanye nobunzima! Ngakho...
  Futhi nabathakathi abane, amakholwa asemasha angunaphakade uNatasha, Zoya, Aurora, Svetlana empini! Futhi bayovele bakushaye! Ngakho bazoshaya kokubili amaJalimane namaTurkey!
  Umlobi kanye nembongi u-Oleg Rybachenko wavuka. Kuze kube phakade, umthakathi osemusha wagcwalisa isithembiso sakhe, enikeza u-Nicholas II inhlanhla kaVladimir Putin futhi manje u-Oleg Rybachenko kufanele afeze eyakhe. Ukuvuka kwakungelula. Isidumbu somfana sishaywe yisiswebhu esiqinile. Wagxuma umfana. Yebo, u-Oleg Rybachenko manje usengumfana onemisipha, eboshwe izingalo nemilenze. Ungabona umzimba onsundu omnyama, owomile futhi onemisipha egqamile. Isigqila esiqinile futhi esiqinile ngempela, esinesikhumba esiqinile esiqinile kangangokuthi ukushaywa kombonisi akukwazi ukusisika. Ugijimela ukudla kwasekuseni nabanye abafana, uvuka etsheni lapho izigqila ezisencane zilala zinqunu futhi zingenazo izingubo zokulala. Yiqiniso, kufudumele lapha, isimo sezulu sifana neGibhithe. Futhi umfana unqunu wonke, amaketango kuphela. Nokho, zinde impela futhi aziphazamisi ukuhamba noma ukusebenza. Kodwa awukwazi ukuthatha isinyathelo esikhulu kuzo.
  Ngaphambi kokudla, ugeza izandla zakho emfudlaneni. Uthola isilinganiso: irayisi eligayiwe, nezingcezu zezinhlanzi ezibolile. Nokho, kumfana oyisigqila olambile, lokhu kubonakala kuwuju. Bese uya emayini. Ilanga alikaphumi ekuseni futhi kumnandi impela.
  Izinyawo ezingenalutho zomfana ziye zaba lukhuni futhi zinezimpondo kangangokuthi amatshe abukhali awalimazi nhlobo, aze akitaze kamnandi.
  Izinkwali lapho izingane ezingaphansi kweshumi nesithupha zisebenza khona. Yebo banezimoto namathuluzi amancane. Kodwa kufanele usebenze amahora ayishumi nanhlanu, ayishumi nesithupha, njengabantu abadala.
  Kuyanuka, ngakho bazikhulula khona lapho emalahleni. Umsebenzi ulula: qoba amatshe ngamapiki, bese uwathwala ngobhasikidi noma ngohlaka. Kwesinye isikhathi kumele uphushe netroli. Imvamisa abafana bamphusha ngababili nantathu. Kodwa u-Oleg Rybachenko ukhethwa yedwa ngoba unamandla kakhulu. Kanti uphethe ipiki ngezandla njengomuntu omdala. Kudingeka aqedele umsebenzi omkhulu kunawo wonke.
  Kuyiqiniso ukuthi bakunikeza kaningi futhi kaningi. Kathathu ngosuku, hhayi kabili.
  Umfana oyisigqila umzimba wakhe u-Oleg Rybachenko uhlala khona iminyaka eminingana manje. Ukulalela, ukusebenza kanzima, konke ukunyakaza kwenziwa kuze kube seqophelweni lokuzenzekelayo. Iqinile impela, iqinile futhi ayikwazi ukukhathala. Kodwa ngesikhathi esifanayo, umfana akakhuli neze, futhi manje akabheki ngaphezu kweshumi nambili, ngokuphakama okumaphakathi kwalesi sikhathi.
  Kodwa amandla... Kwabadala abaningana. Iqhawe elincane. Okuthi, nokho, ngokusobala ngeke abe umuntu omdala, futhi ngeke akhule intshebe.
  Futhi sibonga uNkulunkulu! Njengombhali kanye nembongi, u-Oleg Rybachenko akazange athande ukushefa. Uzisebenzela uphahlaze amatshe, uwabhidlize. Futhi enqoleni. Bese uyithwala uyiyise ku-trolley. Kunzima ukumdudula kanti izingane ziyashintshana ngokwenza lokhu.
  Abafana lapha bacishe bamnyama, kodwa izici zobuso zabo zingabaseYurophu, amaHindu noma ama-Arab. Ngaphezu kwalokho, kunezinye eziningi zaseYurophu.
  U-Oleg uyababukisisa. Izigqila azivunyelwe ukukhuluma, zizishaya ngemvubu.
  U-Oleg Rybachenko naye uthule okwamanje. Futhi uyafunda. Lapha, ngaphezu kwabaphathi besilisa, kukhona nabesifazane. Banonya futhi bashaywa ngesiswebhu.
  Ngaphezu kwalokho, akubona bonke abafana abanesikhumba esiqine njengesika-Oleg. Abantu abaningi baqhume futhi bopha. Futhi onogada bangakushaya uze ufe. Umsebenzi unzima kakhulu, abafana, ikakhulukazi uma ilanga liphuma, baqala ukujuluka kakhulu.
  Futhi lapha akukho ilanga elilodwa, kodwa amabili. Futhi lokhu kwenza usuku lube lude kakhulu. Futhi muningi umsebenzi. Abafana abanaso isikhathi sokulala nokuphumula. Lokhu kuwukuhlushwa okukhulu kubo.
  U-Oleg Rybachenko wazisebenzela, egawula ngomshini futhi elayisha. Ngizigqugquzele...
  Futhi wacabanga isithombe salokho okwakwenzeka ngemva kokuba uNicholas II ethole impumelelo kaMongameli waseRussia uVladimir Putin.
  UNatasha, uZoya, u-Aurora noSvetlana bahlasela abase-Austrian ePrzemysl. Amasosha aseRussia athatha ngokushesha iLvov. Futhi bahlasela inqaba enamandla kakhulu.
  Amantombazane anemilenze engenalutho futhi egqoke ama-bikini, agijima ngokushesha emigwaqweni yedolobha.
  Bagawula ama-Austrians futhi bajikijela ama-disc amancane ngezinyawo zabo ezingenalutho.
  Ngesikhathi esifanayo amantombazane ayacula:
  - Tsar Nicholas ungumesiya wethu,
  Umbusi owesabekayo waseRussia onamandla...
  Umhlaba wonke uyazamazama - uzoshonaphi -
  Oka-Nikolai ngengoma eya phambili!
  U-Natasha ugawula abase-Austrian, uphonsa ibhomu ngezinzwane zakhe ezingenalutho bese eqala ukucula:
  - Ukuze Rus '!
  UZoya naye uchoboza izitha zakhe, futhi acule ngokuhambisana ne-aplomb:
  - Ukuze umbuso wasebukhosini!
  Futhi ibhomu elijikijelwa ngonyawo lwakhe olungenalutho liyandiza! Intombazane engumbulali lena. Ungakwazi ukuchoboza umhlathi wakho futhi uphuze ulwandle!
  Futhi u-Aurora, naye, uphonsa idiski ngezinzwane zakhe ezingenalutho, ahlakaze ama-Austrian futhi akhwife:
  - Ngokuba ubukhulu Russia!
  Futhi uyokhipha amazinyo akhe abukhali kakhulu! Okucwebezela njengamazinja.
  USvetlana naye akakhohlwa ukuvuma, futhi uyabhonga:
  - I-Rus' ye-Holy and Invincible Nicholas II!
  Intombazane ibonisa uthando olukhulu. Futhi ngezinyawo ezingenalutho uphonsa yonke into futhi aphonse izipho!
  UNatasha, edubula futhi enquma, futhi ephonsa izikhali ezibulalayo ngezinyawo zakhe ezingenalutho, uyakhala:
  - Ngiyamthanda uRus wami! Ngiyamthanda uRus wami! Futhi ngizoninqamula nonke!
  Futhi uZoya uphinde adubule futhi akhale, ephonsa into eqhumayo ngezinzwane zakhe ezingenalutho:
  - Inkosi enkulu uNicholas! Izintaba nezilwandle akube kuye!
  U-Aurora, eklabalasa, ethukuthele egane unwabu, futhi ejikijela izipho ngezinzwane zakhe ezingenalutho, uyahhewula:
  - Akekho ozosivimba! Akekho ozosinqoba! Amantombazane agijimayo achoboza izitha ngezinyawo ezingenalutho nezithende ezingenalutho!
  Aphinde futhi amantombazane ajahile. Bathwebula i-Przemysl ekuhambeni futhi bacule, beqamba njengoba behamba;
  URus wethu ongcwele uyakhazinyuliswa,
  Kuningi ukunqoba okuzayo kuyo...
  Intombazane igijima ingagqokanga zicathulo
  Futhi akasemuhle emhlabeni!
  
  SinguRodnoverki ogijimayo ,
  Abathakathi bahlale bengagqokile izicathulo...
  Amantombazane athanda abafana kakhulu
  Ubuhle bayo obusabekayo!
  
  Asisoze savuma
  Masingavumeli izitha zethu...
  Noma izinyawo zethu zingenalutho,
  Kuzoba nemihuzuko eminingi!
  
  Kuhle ukuthi amantombazane ajahe
  Ambambe izicathulo emakhazeni...
  Ngempela singamawundlu empisi
  Singayishaya!
  
  Asikwazi ukumiswa
  Ibutho elesabekayo likaFritz...
  Futhi asizigqoki izicathulo
  USathane uyasesaba!
  
  Amantombazane akhonza uNkulunkulu Rod,
  Okungukuthi, kuhle kakhulu ...
  Singabodumo nenkululeko,
  I-Kaiser izoba yimbi kakhulu!
  
  ERussia, enhle kakhulu kunabo bonke,
  Abalwi bayavuka...
  Sadla uphuthu olunamafutha
  Izilwi azigobi!
  
  Akekho ongasivimba
  Amandla amantombazane makhulu...
  Futhi angeke akhiphe izinyembezi,
  Ngoba siyithalente!
  
  Awekho amantombazane angakwazi ukugoba,
  Ahlala eqinile...
  Balwela kakhulu i-Fatherland,
  Vumela iphupho lakho lifezeke!
  
  Kuyoba nenjabulo endaweni yonke
  ILanga lizoba ngaphezu komhlaba...
  Ngokuhlakanipha kwakho okungenakonakala.
  I-Bayonet the Kaiser!
  
  Ilanga lihlale libakhanyisela abantu,
  Ezweni elibanzi kakhulu,
  Abantu abadala nabantwana abajabule,
  Futhi wonke umlwi uyiqhawe!
  
  Ayikho injabulo eningi kakhulu
  Ngithemba ukuthi sizoba nenhlanhla...
  Vumela isimo sezulu esibi sishabalale -
  Futhi amahloni ezitheni!
  
  Isizwe sethu uNkulunkulu uphakeme kakhulu,
  Akekho omunye omuhle ukudlula yena...
  Sizoba phezulu emphefumulweni,
  Ukuze omubi ahlanze wonke umuntu!
  
  Asinqobe izitha zethu, ngiyakholwa
  White, Russian uNkulunkulu unathi...
  Umqondo uzoba injabulo,
  Ungavumeli ububi bungene emnyango wakho!
  
  Kafushane, kuJesu,
  Siyohlala sithembekile...
  UnguNkulunkulu waseRussia, lalela,
  Uqamba amanga ngokuthi ungumJuda uSathane!
  
  Cha, empeleni, uNkulunkulu uMninimandla onke,
  Umndeni Wethu Oyingcwele Kakhulu...
  Uthembeke kangakanani ophahleni,
  NeNdodana yakhe-uNkulunkulu uSvarog!
  
  Yebo, ngamafuphi, eRussia,
  Alikho ihlazo ngokufa...
  Futhi amantombazane amahle kunawo wonke,
  Owesifazane unamandla ebhere!
  
  
  IZINHLELO AZIGUQUKILE
  U-Hitler akazange nje ashintshe uhlelo lwe-OKW, futhi ukuhlasela kwe-Stalingrad kwenziwa kusukela enyakatho naseningizimu, ngamaQembu Amasosha A no-B. Futhi ukuhlasela kwakuphathiswe uMainstein . Ngenxa yalokho, iStalingrad yawa phakathi nezinsuku eziyishumi zokuhlaselwa kuzo zonke izinhlangothi. Futhi amasosha aseSoviet azithola ezungezwe ngokuphelele. Ngemva kwalokho i-Wehrmacht yathuthela ogwini lweVolga yaya oLwandle lweCaspian. I-Red Army yasabela kanjani? Ukuhlasela esikhungweni akuzange kube yimpumelelo.
  Ngaphezu kwalokho, iJapane yanqoba iMpi yaseMidway, nakuba ingazange ivule i-front yesibili, kodwa yathumba iziQhingi zaseHawaii. Futhi ngesikhathi esifanayo, izingxenye zomhlaba zamaSamurai zathuthela eNdiya. Ukuze igcine leli koloni, iBrithani kwadingeka ihoxise amasosha athile e-Egypt, ishiye i-Operation Torch.
  AmaJalimane abambe isinyathelo ohlangothini olusempumalanga. Ukuthunjwa ngokushesha kweStalingrad kwabhidlika uhlangothi oluseningizimu. I-Fritz yashibilikela oLwandle lweCaspian futhi yanqamula iCaucasus nomhlaba. Khona-ke uTürkiye wangena empini. Ibutho lakhe, nakuba lingenamandla kakhulu, liningi kakhulu futhi likwazi ukulwa ngesibindi.
  Kakade ezinsukwini zokuqala, abaseTurkey bathatha iBatumi futhi bazungeza iYerevan. Yebo, impumelelo yabo ihloniphekile, njengoba i-Red Army igxishwe yi-front yaseJalimane.
  Kumele kuqashelwe ukuthi amaNazi asebenzisa iqiniso lokuthi amasosha aseSoviet angena empini esuka ezitimeleni futhi awashaya izingxenye. Yebo, lokhu kwaba nomthelela omubi endleleni yempi.
  U-Stalin naye wayethukile futhi ethukile - wafuna ukubamba iCaucasus nganoma yiziphi izindleko.
  Ngamafuphi, ukuzivikela kwamaqhawe eStalingrad akuzange kusebenze futhi konke kwahlakazeka. Futhi ngisho nokungabikho kokwehlukana kwamaJapane eMpumalanga Ekude akuzange kusize.
  AmaJalimane athuthela ogwini loLwandle lweCaspian, aya eDagestan. Ukuze bayeke ukuqoqa uthuli - kodwa amandla awalingani, ngaphezu kwalokho, i-Red Army yabhekana nobunzima obukhulu ngempahla. Futhi wavuma. Futhi abakwaKraut baqhumisa amabhomu ngenkuthalo.
  I-United States cishe ayizange iyithinte i-Third Reich, iphazanyiswa ukunqoba kweJapane. IBrithani yaba buthaka ngandlela-thile, futhi ayizange ingene enkingeni! Manje amaJalimane ayenezindiza eziningi kakhulu futhi ayengawacindezela ngempela.
  U-Stalin wabonisa izimfanelo zakhe ezimbi kakhulu futhi evame ukuthukuthela futhi ethethisa, kodwa akazange enze izinqumo ezingcono kakhulu.
  Ngakho ukulahlekelwa kweCaucasus kwaba yinto engenakugwenywa.
  Sekunempi eqhubekayo emngceleni ne-Azerbaijan.
  Amantombazane aseSoviet alwa kanzima. Lapha ubuhle balwa ngokukhulu ukushesha.
  Futhi abahlehli futhi bangapheli amandla. Futhi zikhasa ngemuva kwazo.
  UNatasha, uZoya, u-Augustina no-Svetlana bahudula ujenene waseJalimane ngemuva. Lokhu kuhle. Amantombazane ambeka emadolweni amphoqa ukuba aqabule izinyawo ezingenalutho. Wabashaya ngesasasa elikhulu! Waze wakhotha izithende zamantombazane.
  Amantombazane angamaqhawe ngokuvamile ane-sexy futhi ayathandeka. Base benikeza impi kaFritz.
  UNatasha waqhuma ngokuqhuma, wanqamula amaNazi. Waphonsa ibhomu ngonyawo lwakhe olungenalutho futhi watshiyoza:
  - Ukuze uthole inkazimulo enkulu!
  UZoya naye wadubula wamemeza:
  - Okwezwe likaMama noStalin!
  Wayithatha wayijikijela ibhomu ngezinzwane. Wahlakaza amaNazi futhi wamemeza:
  - Okwe-USSR!
  Amantombazane mahle kakhulu futhi ayamangalisa.
  U-Augustine naye waphonsa ibhomu ngonyawo lwakhe olungenalutho, futhi waveza amazinyo akhe, walithatha futhi walishaya:
  - Ngilwa kakhulu! Njengesinqamuli!
  Futhi uSvetlana uzokwethula into ebulalayo futhi ebhubhisayo ngezinzwane zakhe ezingenalutho. Futhi uzocula futhi:
  - Ubungane bethu buyi-monolithic, futhi yilokho obumele!
  Abane, balwa kanjalo - amantombazane! Obuhle abahlekisayo bakhombisa izilimi zabo ezinde bephendula.
  Amaqhawe esigaba esiphezulu. Futhi ukuthi bazokushaya kanjani, nokuthi bazokumemeza kanjani.
  Bachoboza amaJalimane njengamajikijolo ngomshini wokunyathelisa.
  U-Natasha wadubula, waphonsa ibhomu ngonyawo lwakhe olungenalutho futhi wahlabelela:
  - Singamaqhawe okukhanya nesibhengezo esibomvu!
  U-Zoya uphinde wethula umbulali ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi wamemeza:
  - Futhi sizolwela uLenin!
  Futhi wabe eseshaya u-Augustine, eveza amazinyo akhe:
  - Egameni lenjabulo enkulu!
  USvetlana wabe esedubula futhi wethula amabhomu ngezinyawo zakhe ezingenalutho, ebhonga:
  - Sizothatha lokhu futhi sikuguqule!
  Laba bane basebenza ngenkuthalo futhi bayadubula. Phela lawa angamantombazane azi okuningi ngokuqothulwa. Futhi abalwi kanjalo.
  Futhi njengoba kufanele kube yizinqamuli zangempela... Amaqhawe ahamba phezulu. Futhi banesifiso sokubhujiswa.
  U-Natasha waphinda waphonsa ibhomu ngonyawo lwakhe olungenalutho futhi wathi:
  - Ngiwuqonda kahle lo mhlaba njengokubhebhetheka komzabalazo wekilasi!
  UZoya naye wahayiza, ephonsa ibhomu elibulalayo, elidabula inyama ngezinzwane zakhe ezingenalutho:
  - Iyiphi indlu ezoba nefulegi elibomvu!
  Futhi-ke u-Augustine wamnikeza ithuba. Wehlisa amaNazi futhi wajikijela ibhomu ngonyawo lwakhe olungenalutho - ehayiza:
  - Isikhala esihle, leli yizwe lethu nathi sonke!
  Amaqhawe ayakwazi ngempela ukuklebhula ngisho nephedi lokufudumeza.
  Bese uSvetlana esusa ibhomu ngonyawo lwakhe olungenalutho, aqhume futhi athi ngokucasuka:
  - Umlilo kanye nehhashi elikhwelayo lithukuthele!
  Amantombazane, kunjalo, azovulwa. Futhi banqekuzisa amakhanda.
  Futhi ngasohlangothini lwaseJalimane, ithimba likaGerd lilwa ku-T-4. Futhi, uma iqala, ngeke ufudumale futhi ngeke ukwazi ukucindezela ingcindezi enjalo. Amantombazane anomlilo wesihogo emehlweni abo.
  Bazidubula futhi abaniki thuba lensindiso. Futhi awukwazi ukumelana namazinyo abo amhlophe, amaparele.
  Amaqhawe anolaka futhi ayahewula:
  - Iphunga elimnandi! Sizothumela zonke izitha esihogweni!
  UGerda uzodubula, ashaye abangamashumi amathathu nane futhi akhwife:
  - Ukunqoba okuzayo!
  U-Charlotte ucindezela i-trigger ngezinyawo zakhe ezingenalutho kanye nokugedla:
  - Sizokuhlukanisa!
  UMagda naye wadubula, wacekela phansi i-T-26 wathi:
  - Sizokwembula.
  Futhi wanyakazisa izinzwane zakhe ezingenalutho.
  Futhi uChristina, naye, ucindezela izinyawo zakhe ezingenalutho kuma-pedals futhi ahayize:
  - Siyabonga ngephathi yethu!
  Amantombazane, vele, acishe anqunu egqoke ama-bikini futhi angenazicathulo. Futhi ngesikhathi esifanayo sexy kakhulu.
  Futhi bahlasela nge-T-4 yabo engaphelele, kodwa ephumelelayo. Futhi badubula isitha. Ungavumeli amantombazane anjalo kunoma yini! Nokuthi bawakhiphe kanjani amazinyo. Futhi yeka indlela ababukeka ngayo!
  UGerda uyabhonga yedwa, edubula ngezinzwane zakhe ezingenalutho:
  - UGerda uthanda ukubulala, lo Gerda!
  Futhi aphinde umlilo amagobolondo.
  Bese uCharlotte edubula ededelana futhi ebhonga, ekhipha abangamashumi amathathu nane:
  - Ngizobaklebhula izisu zabo!
  Futhi ngezinyawo ezingenalutho uzoqala futhi.
  Bese uChristina engeza umbulali. Futhi usebenzisa izinzwane ezingenalutho.
  Futhi izobhonga:
  - Ngiwumfanekiso wolaka!
  Yeka ukhalo analo, futhi i-abs eqoshiwe!
  Khona-ke uMagda uzoyithatha ayishaye futhi abhonge:
  - Banza!
  Nemilenze yakhe ayigqokile futhi ikhihliziwe!
  Abesifazane abane baseJalimane baziphusha futhi bawine ngempela. Unolaka nobungqabavu.
  Amaqhawe asebenzisa induku nokudubula. Abalidedeli iRed Army.
  Futhi abashayeli bezindiza besifazane nabo balwa esibhakabhakeni, futhi bayakubonisa lokhu. Ukuthi umoya wabo awunakulinganiswa.
  Nansi i-Focke-Wulf yaseJalimane entsha. UGertrude ukhona. Futhi le ntombazane ikhombisa ukuthi ipholile kunamadoda. Yile ndlela abhuqa ngayo ama-fascists. Ayibaniki nakancane umusa. UGertrude waqala impi yangempela.
  Futhi udubula i-Yak yaseSoviet futhi ememeza:
  - Ngiyintombazane enkulu!
  Khona-ke uzoyithatha futhi aveze ulimi lwakhe. Futhi uyophinde athathe ukuqothulwa ngokuphelele. Intombazane lena. Futhi futhi engagqokanga zicathulo kanye ne-bikini. Yabe i-LAGG yadubula yabhonga futhi:
  - Umshayeli wesibhamu!
  Futhi uzohleka phezulu kwamaphaphu akhe. Bese ehlisa i-PE-2. Intombazane enjalo, yobubanzi ebanda kunazo zonke kanye nekilasi. Khona-ke waphinde wenza ukunyakaza futhi wabhubhisa i-Yak ngezibhamu zomoya. Futhi izozama .
  - Ngiyimpisi yesibhakabhaka!
  Futhi yeka indlela akhipha ngayo amazinyo! Futhi kanjani ukuba zasendle! Yeka ugogo! Baba kubo bonke abesifazane!
  Kodwa-ke, ama-fascists nawo azama ukuhlasela eningizimu.
  Lapho, ikakhulukazi, umshayeli wendiza u-Helga ulwa ku-ME-109. Futhi ngempumelelo kangangokuthi izingcezwana zindiza zisuka eBritish.
  Intombazane yashaya i-Mustang yacula:
  - Inkungu ye-lilac intanta ngaphezu kwethu!
  Ngokuvamile, kuhle kangakanani ukulwa nezicathulo kanye ne-bikini. Yeka indlela okuwusizo ngayo lokhu! Futhi kulula kakhulu.
  UHelga ungumshayeli wendiza. I-Fuhrer yayihlakaniphe ngokwanele ukulalela iseluleko futhi ivumele amantombazane emathangeni, ezindizeni nasebuthweni. Futhi ukuthi izinto zaba ngcono kangakanani kumaKrauts.
  Bona ngokwabo babengalindele ukuthi imizimba yabesifazane yayisebenza kahle. Lapha u-Helga uzuza kakhulu umfutho nama-akhawunti.
  Intombazane icindezela amaphedali ngezinyawo zayo ezingenalutho futhi ibhonga:
  - Ngiyinkomo encane ejabulisa kakhulu!
  U-Helga udubula phansi ezinye izindiza ezimbili zamaNgisi futhi uyakhala:
  - Ngemuva kwami kunamasosha aseJalimane ngokulandelana!
  Futhi udubule nebhomu! Intombazane enjani! Kuwo wonke amantombazane, iqhawe elikhulu nelipholile. Uma iqeda, iphinde ikwenze ngaphandle komkhosi noma isihawu.
  Amantombazane alapha ayaheha!
  Futhi amasosha kaRommel adwengula ogwadule, ngaphandle kokulinda ukuthi kufike amandla engeziwe. Kufanele sinqobe, ngakho kufanele. Umkhuzi odumile "Desert Fox" wayesejwayele ukulwa namabutho aphakeme. Namasosha akhe anjalo. Lapha, ngokwesibonelo, kunenkampani ekhethiwe yamaqhawe ama-SS wesifazane. Badluliswa ekuqaleni kukaDisemba, lapho i-front iqhekeka, amaJalimane ayehlehla, futhi amaBrithani, ngokuphambene nalokho, ayedabula, ekhulula uTolbuk, futhi esongela ukuphonsa i-Wehrmacht emhlabathini wase-Afrika.
  Khona-ke uFuhrer ophethwe uhlongoza: ukudlulisa ibutho lesifazane lama-tigresses. Hhayi ngoba izintokazi zizoshintsha ibhalansi yamandla, kodwa ukuze amadoda, ikakhulukazi amadoda ase-Italy, azizwe enamahloni futhi azolwa kakhulu kakhulu nangobuchule. Phela, uma amantombazane aphezulu, aqiniswe ukuqeqeshwa okunzima, angaphambili, khona-ke amadoda ayoba namahloni kakhulu.
  Amaqhawe alwa egqoke i-bikini nje, esebenzisa okhilimu abakhethekile ukuze bavikeleke. Izinyanga eziyisithupha, izinyawo zabo ezingenalutho, ezinjengamantombazane zaba nezimpondo kangangokuthi babengasabi isihlabathi esishisayo njengepani lokuthosa, futhi ngenxa ye-tan isikhumba sabo sathola umbala omnyama kashokoledi. Futhi abaningi sebenenqwaba yezidumbu ngemuva kwabo.
  UMargo noShella bancane kakhulu, kodwa sebevele bangama-Aryan asebeqinile empini. Bangabancane kunabo bonke enkampanini, kodwa ezinyangeni eziyisithupha sebevele bathole i-Iron Cross, i-First Class (ikilasi lesibili, wonke umuntu osebattalion usenayo kakade), banonya futhi banomusa.
  UMargot wayenezinwele ezinjengomlilo, kanti uShella wayemhlophe qhwa futhi ethinta uju. Lapha bayalwa, baxosha ukuhlasela kwamathangi aseBrithani. AbakwaMatilda, nezikhali zabo ezinamandla, baqhubekela phambili. Okulandelayo ama-Cromwell adlulayo anamagobolondo aqhuma phezulu nezimoto ezilula. Amantombazane azingcwabe esihlabathini. Akusizi ukudubula amathangi anjalo ngqo. Kumele sikugweme ukuthi zinganakwa, bese...
  "I-Matilda" nethi "Cromwell" inesisindo esingamathani angamashumi amathathu, futhi lapho idlula imisele embiwe esihlabathini sobumba, iyasabeka. Ithululela ezintanyeni zakho ezingenalutho, ezishukiwe, futhi uzwa isisindo esibi semishini ye-bastard kuwe. Nansi i-"Cromwell" efanayo, insimbi evamile enezikhali ezingu-70 mm ezithambekele, okuyinto isibhamu esingama-88 mm asikwazi ngaso sonke isikhathi. Inuka njengeBritish, uphethiloli obabazekayo kanye namafutha emoto. Amantombazane anezimanga zawo, izinkinga ezilula. Amamodeli okuqala we-Faustpatrons. Njengoba amadoda, njengoba kuyisiko, avumele izintokazi zihambe kuqala, ngakho-ke zihlola izikhali zakamuva futhi, njengoba kulindelekile, ezithembisayo.
  Kodwa futhi babeka amantombazane, ngokuphambene nesiqubulo sokuzenzisa sobuNazi: "impi iyibhizinisi lomuntu, ukuthula kwabesifazane!", Ezintweni ezinzima.
  Kodwa-ke, i-infantry yawela ngemuva, okusho ukuthi likhona ithuba lokuhlala emiseleni futhi liwine.
  U-Shella usho ngokuhleba, esaba ukuthimula esihlabathini esiwa emseleni esivala amakhala akhe:
  - Ukuguga kuphela enkundleni yempi kuzokuvumela ukuthi ugweme ukuvutshelwa kwe-champagne yokunqoba ebolile ngenxa yezinsuku zokugcina eziphuthelwe!
  UMargo wavuma:
  - Lowo ongenakho ukubekezela uzobhekana newayini elimuncu lokunqotshwa kanye nesiphuzo esibabayo sokulahlekelwa!
  Kodwa amaMatilda, amaCromwell, namaMongoose alula ayishumi nambili asewalandela kakade. Manje ihora lokuvuna selifikile.
  UShella, ozinwele zakhe ezaziyiparele seziphenduke zaba mpunga othulini, futhi wabeka izithende zakhe ezingenalutho esihlabathini esishisayo, ngokwengqondo uphendukela eNcasakazini uMariya nabanye abangcwele, ethi, ningangiphoxi. Umunwe ucindezela i-pawl ngokushelelayo ukuze inani elikhulayo lingene ngqo ethangini legesi.
  UMargo udonsa isibhamu naye, naye kancane. Emva kwalokho womabili amantombazane ashayana ngezandla. Amacala ashaye ngqo ngemuva, ngemuva kwalokho kuqhume amathangi kagesi. Amalangabi awolintshi aphephezela njengegwebu lamagagasi emoyeni, futhi kuzwakala iziqalekiso zothile.
  Khona-ke imilomo emifushane yamathangi aseBrithani isongwa ukushaqeka kube amashubhu angavamile.
  Futhi amantombazane angama-tigress ajikijela amabhomu ezitheni. Futhi izingcezu zindiza kuzo zonke izinhlangothi, zidabula izikhali njengodladla lwekati elivuthayo, umfudlana obhubhisayo wezinhlayiya ezinqwabelene.
  Nansi intukuthelo yabesifazane, ethi abesifazane baseJalimane ababonakali ngokuzola. Futhi bayakwazi ukulwa... Futhi ake ukuhlasela kuminyanise.
  Kulula kakhulu ukuxosha ukuhlasela kwamasosha ahamba ngezinyawo, okuhlanganisa, njengomthetho, ama-Arabhu nabamnyama ababuthwe ngokuhlasela noma izithembiso ezihlukahlukene. Ngokubona ukuthi amathangi akhishiwe futhi kukhona ukumelana okukhulu ngaphambili, bahlehla ekulahlekelweni kokuqala.
  Hhayi-ke, bese bephendukela ngokuphelele endizeni evamile. Njengoba lesi kuyisitayela - ukucasula ababuthakathaka, ngakho-ke akube yizilo!
  Lapho ekugcineni ukuhlasela sekuphelile futhi amantombazane aqhubeka nokugijima ogwadule kusihlwa, aba nengxoxo njengoba ehamba. U-Shella wabuza uMargot:
  - Ucabanga ukuthi sisazoba se-Alexandria?
  Umlilo waphendula ngokuzethemba:
  - Ngicabanga ukuthi kungakapheli uNovemba, noma mhlawumbe ngo-Okthoba, ekugcineni sizothatha iGibhithe.
  U-Shella ngokunengqondo futhi engakunaki ukulunywa ezitheni zakhe ezinama-caloused, kusukela esihlabathini esishisayo, waphakamisa:
  - Lapho lesi sipikili singaphansi kwe -underbelly yethu , isisekelo saseMalta, sibhujiswa, ukunikezwa kuba ngcono, njengoba amayunithi amasha efika, isitha ngeke sisaba nethuba.
  UMargot waqalaza ukuze abone ukuthi ilanga lalisele isikhathi esingakanani ngaphambi kokuba lishone. Ukuze ekugcineni ulale futhi uthole ubuthongo obumnandi. Ukusondela kwenkanyezi ebomvu emkhathizwe kwalithulisa leli qhawe. Wathi ngokuvilapha:
  - Ngicabanga ukuthi i-Fuhrer ngeke iphuthelwe ukuphinda ukufika okumangalisayo eKrethe ngemva kwePeru- Habor and Midway . Kulokhu kuphela abazobhidliza iMalta.
  U-Shella wamemeza esibhakabhakeni ngesiqalekiso:
  - Kwangathi uSomandla angaguqula zonke izisekelo zaseBrithani zibe esihogweni.
  Ekugcineni ilanga lacasha emkhathizwe, usuku olupholile kunazo zonke onyakeni, ngo-October 21, lwaphela. Futhi ngayo, i-Operation Polar Bear yaqala. Kungani emhlophe? Ubuqili obungasilo iqiniso bokwenza abantu bacabange ukuthi sikhuluma ngenyakatho, kodwa empeleni umjiko womshayisibhakela useningizimu.
  Isisekelo esikhulu kunazo zonke saseBrithani sasibukeka njengesihogo ngempela. Ihlaselwe abaqhubi bebhomu abangaphezu kwenkulungwane ababeqoqwe kuyo yonke indawo esempumalanga futhi bethole ulwazi olufanele lokulwa, kanye nabalweli bempi. Yebo, amaNgisi, sekuyisikhathi eside elwa, kodwa ayengalindele ukuhlasela okunamandla kangaka. Ngempela, ubani ongakholelwa ukuthi amaKrauts anganquma ukudalula i-front, noma ngabe isitha sasithule okwesikhashana. Kodwa amasosha aseBrithani manje ashaywa ngokungenasihawu. Isibonelo, imikhumbi yabo ihlaselwa yi-Yu-87, "into" edumile. Hhayi ngokushesha kakhulu, kodwa bephethe okuphakeme kakhulu (okwesikhathi sabo) ukunemba kwamabhomu, bahlukumeza imikhumbi yaseBrithani efihlwe emathekwini. I-Focke-Wulfs yesimanjemanje ayisekho kude, okuhlanganisa ngisho no-von Rudel wodumo ngokwakhe, inkosi yezindiza ezihlaselayo. Waziwa ngokucwila komkhumbi wezempi waseSoviet onamandla kakhulu, umkhumbi wezempi iMarat.
  Ngokwesibonelo, uCorporal Richard ubona amanqe eginqika egqumeni njengesihlibhi. Amabhomu amaningi aseJalimane aphuma emgodini weqhwa njengezinhlanzi ezidla inyama. INgisi eselivuthiwe ivala ucingo ngenxa yokwesaba. Wayengakaze awubone umbono omubi kangaka. Izinsimbi zikhala sekwephuzile kakhulu, ngemva kokuqhuma kwamabhomu. Igagasi eliqhumayo lijikijela phezulu amasosha aseBrithani, izingalo nemilenze enqanyuliwe indize ngezindlela ezihlukene. Esinye sezigqoko zensimbi sashisa kakhulu sashaya iphoyisa ebusweni. Futhi umemeza kanjani:
  - UChurchill uyi-kaput! UHitler ulungile!
  Izibhamu zama-anti-aircraft zaseBrithani azizange ziqale ukudubula ngokushesha, kodwa kuphela lapho izinkulungwane zamabhomu ziwe ngesikhathi esisodwa. Isitha sibale yonke into ngendlela efanele: akukho nelilodwa ibhomu okufanele lichitheke. Ngakho choboza isitha bese ushaya. Yonke imikhakha imakwe ngaphambilini kumephu. Ngaphezu kwalokho, amaNgisi adelelayo awazange azifihle kahle. Izibhamu zabo eziningi ezilwa nezindiza zimi obala futhi ngezakuqala ukushanelwa.
  Lapha umphongolo wesibhamu esiyi-anti-aircraft esingu-85-mm, esingamafidi angamashumi amathathu nambili ubude, waphonswa phezulu wagobela emoyeni njengesiteringi. Ngemuva kwalokho yaphahlazeka, yaphihliza amaNgisi amahlanu. Omunye omnyama wayedatshulwe isisu kwawa amathumbu ngaphandle.
  Futhi amabhomu awela, futhi yonke into yayivutha, indawo yokugcina uphethiloli yaduma, yaqala ukuqhuma, ihlakaza amagobolondo cishe kuwo wonke uhlaka lwamathambo, kwase kushaywa enye indawo yokugcina impahla. Ngaphezu kwakho konke, ama-siren afakwe kuma-fairings we-Yu-87 kanye ne-Focke-Wulf akhala ngokucasulayo, okubangela ukwesaba okukhulu phakathi kwabansundu nama-Arabhu phakathi kwamasosha angamakoloni. Kodwa kubonakala sengathi abelungu nabo bethukile.
  Ngokwesibonelo, ama-frigate amabili aseBrithani ashayisana, kangangokuthi ama-boilers aduma. Nemfucumfucu yamafrigate ayesephumile yaqhuma emoyeni kuhle kwamasimu asembiwe, icruiser yavele yacwila phansi.
  Ithangi lesiNgisi elithi "Cromwell" elinombhobho omfushane, kodwa ngesivinini esihloniphekile kanye nezikhali ezinamandla zangaphambili, lashesha ngokwesaba futhi lashaya inqolobane yalo, laze lachoboza inqwaba yamasosha alo akhathazekile endleleni. Kwakhula isiphithiphithi. Indiza yamaNgisi ethwala izindiza yaqala ukucwila, futhi i-dreadnought enamandla yavulela inhlamvu... ogwini, lapho amasosha ayo ayephithizela khona.
  Futhi kuleli zwe elingaphansi, abantu ababili bahlala bekhathazekile ngokuphelele. Omunye wabo kwakungowaseNdiya, ekhanyisa ipayipi kancane kancane, kanti omunye kwakungowesifazane, okusobala ukuthi ungowokudabuka e-Arab, kodwa ogqoke iyunifomu yezempi. Bobabili abanaki ukufa okuxhamazelayo. Noma kunalokho, iviyo lonke labagibeli bamahhashi bembubhiso lalidlala umdlalo wamakhadi ongajwayelekile. Kwakuwumdlalo wamakhadi angamashumi amahlanu nambili anamahlaya, futhi ngisho nangokulandela imithetho eyasungulwa uredskin ngokwakhe.
  Owesifazane ongum-Arab wathi:
  - Nokho, kunomsindo omkhulu! Futhi kungani udala ukwethuka okunjalo?
  Elinye lamasosha, elalisikwe iqolo ngamabhomu, lacishe lazithela phezu kwendiya, kodwa laphonswa budedengu okwekati lekati. Kwawela amaconsi egazi ebusweni obubomvu wawakhotha emamatheka. Wabe eseqaphela:
  - Ukubanga umsindo okwabantu ababuthaka, abanobuso obuphaphathekile. Thina ma-Apache sicabanga ngale ndlela - uma singekho isitha, bese kuvela isitha - esingcono nakakhulu!
  Owesifazane omnyama waphawula:
  - Lokhu kuwubuthakathaka obujwayelekile balabo abathi banokholo lukaKristu. Bathanda ukukhuluma ngomhlatshelo, kodwa abazidela.
  Wavuma ngekhanda ngokushesha umNdiya:
  - Ukuhleleka kwakhelwe phezu kwesisekelo lapho usimende kuwukholo nesihlabathi kuyintando! Ukholo luyinhliziyo yegolide, futhi intando iyinqindi yensimbi! Abantu abanobuso obuphaphathekile kuphela abangenabo noyedwa noma omunye.
  . ISAHLUKO No. 5
  Futhi kukhona nentombazane kubhomu laseJalimane. Kulokhu Viola. I-blonde enhle kakhulu, futhi umlingani wakhe nguNicoletta. Futhi womabili amantombazane ayathandeka kakhulu. Kulahlwa ibhomu endaweni ephakeme. Futhi amaqhawe awagqokile izicathulo futhi egqoke amabhikini.
  Amantombazane ayabhonga wodwa:
  - Singamasela kangangokuthi singama-supermen!
  UNicoletta naye ukhafula amabhomu ngaphandle kwe-fuselage. Futhi ubhubhisa isitha. AbaseBrithani bakuthola ngaleyo ndlela.
  U-Viola uzophinde ethule ibhomu elibulalayo elivela phezulu. Futhi uzobulala abalwi be-Leo Empire.
  Futhi ukuthi kuhamba kanjani:
  - Ngifaka ukwesaba eBrithani!
  Futhi anikine unyawo lwakhe olungenalutho. Futhi cula:
  - Sizoklebhula iChurchill!
  Amantombazane avela ku-Yu-188 anekhono kakhulu ekujikijeleni amabhomu. Imoto yabo yintsha futhi isithuthuke kakhulu. Umklamo wayo wesibhamu udubula ngokushesha kakhulu.
  Ngakho amantombazane kanye ne-fighter yamaNgisi badutshulwa phansi.
  Indiza yabo iyashesha impela. Amaqhawe aphinde asebenzise izinyawo zawo ezingenalutho ukuze adedele incithakalo.
  U-Viola uyabhonga:
  - Ngishayela zonke izitha zami ebhokisini lomngcwabo!
  UNicoletta uyakhala:
  - Futhi ngiphonsa isitha!
  Futhi angathatha futhi anikine izinyawo zakhe ezingenalutho!
  Lawa amantombazane nendlela abhuqa ngayo izitha. Futhi ungayeki. Ama-Aryans angempela.
  Futhi lapho besonta futhi benyakazisa osisi abangenalutho.
  Futhi bawisa amabhomu futhi.
  Futhi kukhona amantombazane lapha, kwezinye izindiza. Nangu u-Eva ewisa amabhomu. Icekela phansi isiNgisi bese icula:
  - Ngimuhle kakhulu!
  Futhi u-Eva naye unyathela ngezinyawo zakhe ezingenalutho.
  Kepha uViola uzophinde awise ibhomu futhi abhonge:
  - Ngiyintombazane yasendle, ngifuna amadoda ayishumi ngehora, okuyinto enhle kakhulu futhi emangalisayo!
  Amasosha amaningana aseBrithani avuthayo agijimela emanzini ukuze asuse amalangabi. Kwasekubila ngisho kungena emanzini, kuzwakale ukukhala nokububula okungalawuleki. Futhi imibuthano enegazi yakhasa igwebu lolwandle, iwugqinsi ekuqaleni, yabe isisakazeka kancane kancane futhi yaphaphatheka. Futhi amaqhawe alowo owake waba umbuso omkhulu kunayo yonke eMhlabeni ayelahlekelwa ukubukeka kwawo komuntu. Owesifazane ongum-Arab wahosha ngokudelela:
  - Futhi la madoda asiphoqa ukuthi sigqoke i-burqa!
  Indoda ebomvu, ehlahle amehlo ngobuqili, yaphawula:
  - Ngokusobala ukubuka kwakho okusongelayo kuyabethusa!
  Owesifazane ongum-Arab waveza amazinyo akhe ngokubhuqa wathi:
  - Ukuthamba kowesifazane kufana nokuqina kwezikhali, kuphela okuyingozi kakhulu futhi okuguquguqukayo ekuvikelekeni!
  AmaJalimane akhetha ukuhlasela ngokushesha ngamandla awo wonke, amaqhinga womshayisibhakela owathi, ebala ukungalungeli kwesitha, agijimele esitheni ngamandla akhe onke. Lapho inqwaba yezindiza zezitha zivutha ezinkundleni zezindiza, azikwazi ukusuka. Lapho amabhomu abo eqhuma ngaphakathi kweLancaster, ecekela phansi yonke into ebazungezile. Amaqhinga aqinile kodwa asebenzayo. Ngakho i-symphony ye-underworld yafinyelela esiqongweni samandla ayo, yabe seyiqala ukuncipha.
  Kodwa-ke, lokhu akugcinanga lapho; ukuhlukana kwezindiza kwaqala ukusebenza. Ngenkathi amaBrithani elandela ukwelashwa okunjalo, angathathwa afudumele nhlobo. Ngenhlanhla, amaglider ahlala enziwe ngenani elidingekayo futhi izindlela zokuwadonsa zicushwe kahle. Mhlawumbe okungcono kakhulu emhlabeni namuhla.
  Ngakho zindiza, hhayi njengama-kite - kancane, kodwa ngokushesha ngokwanele, futhi zihambisana nomculo kaWagner - ubuciko obuyintandokazi kaHitler. Ubani omunye ophilayo owakhumbula ifilimu ethi "Apocalypse", lapho abaseMelika basebenzisa lo mculo othile lapho behlasela amaVietnam. Kwabathusa kanjani. Ngakho-ke nangu u-Wagner, kanye ne-motifs edumayo, ngama-amplifiers. Ama-paratrooper agcoba i-phosphorus ebusweni bawo futhi azipenda phezulu; abukeka esabekayo, njengamademoni omhlaba wabo ongaphansi. Futhi ngokusekelwe kumphumela ongokwengqondo. Ngaphezu kwalokho, amanye ama-reagents namanye ama-chips e-magnesium angeziwe ku-phosphorus ukuze abangele ukukhanya okungenani isikhathi esifushane. Kuyasabisa kakhulu, ikakhulukazi ngemuva kokukhanya kwentuthu kanye nemililo eminingi. Baze babe nezibhamu ezingomshini, nazo ezicashile ngesimo semilomo kadrako. Khona-ke izibhamu zomshini ongaphansi waseJalimane omnandi nezibanjiwe ziyashaya. Futhi amarenki agundiwe, adabukile awela emabhuzuni abanqobi. Futhi abaningi bamane bakhetha ukuyeka, naphezu kweqiniso lokuthi kukhona abaningi British kunamaJalimane.
  Owesifazane ongumNdiya nowase-Arab wacasha emgodini omncane, ofihleke ngokucophelela. U-Redskin waphawula:
  - Hhayi-ke, sabalima!
  Owesifazane onezinwele ezimnyama wamangala:
  - Ingabe uthi thina? Mhlawumbe usho thina?
  Indiya lanikina ikhanda kabi:
  - Cha! Ama-Palefaces ashaya amaNgisi futhi lokhu kuwuphawu oluhle! Futhi lapho isikhathi sifika, iholide lethu lizofika! AmaNdiya ayolikhulula nini izwekazi lawo!
  Owesifazane ongum-Arab wahosha ngokudelela:
  - Ingabe nawe, nganoma yiliphi ithuba, ubeka amandla phezu komhlaba?
  INdiya ngothando, njengokungathi lichazela ingane ekhubazekile ngokomqondo, lahleka:
  - Labo abafuna ukuthola kakhulu ngokuvamile abasala lutho! Ngakho-ke isipuni esikhulu simanzisa umlomo!
  I-Fuhrer, yebo, ayizange ibone ukuthi okhetshe kanye noklebe benzani, kodwa empeleni yaqagela ukuthi umshini wezempi waseJalimane wawuzokwenza konke ngokunembile. Ngokuvamile, imisebenzi yokuhlasela yezempi yaseJalimane kuze kufike eKursk Bulge yenziwa ezingeni eliphezulu lochwepheshe. Abanye baze bawabize ngokuthi ajwayelekile. Kuyamangaza ukuthi umshini onjalo washibilika wabe usuwa ngokuphelele.
  Futhi amantombazane abona iphupho elifanayo, uhlobo lombono ongokwesiprofetho, luphazanyiswa umyalo onzima - vuka!
  
  
  TSAR MICHAEL LESIBILI
  UNicholas II waba isisulu somzamo wokubulala eJapane. Nalapho wafa eseyindlalifa yesihlalo sobukhosi. Umzamo odumile wokubulala owenzeke emlandweni wangempela. U-Tsarevich Nicholas walimala, kodwa wasinda ngokuyisimangaliso.
  Kodwa akwenzekanga simangaliso. Le nhlanhla, ye-tsar eneshwa kakhulu kuwo wonke umlando waseRussia. U-Nicholas wafa ... Futhi wafa naye umhlukumezi omkhulu, okwathi, ngokungazi, kodwa wabhubhisa umbuso wasebukhosini kanye nobukhosi.
  Futhi ngo-1894, eneminyaka eyishumi nanhlanu, uMichael II wathatha ubukhosi. Umfowabo kaTsar Nicholas. Umuntu ngokuvamile akasona isilima, uqinile futhi unesibindi. UMikhail Aleksandrovich Romanov wayala ukuhlukaniswa kwezilwane phakathi neMpi Yezwe Yokuqala futhi wazihlukanisa empini. Ngokuvamile, wayeyindoda eqinile kuno-Nikolai, omude, onobuso obucacile. Ingabe wayehlakaniphile? UNicholas II akayena umuntu oyisiphukuphuku, onekhono. Kodwa noma kunjalo akaqinile ngokwanele, unesifiso esinamandla, futhi uzalelwe ukuba yinkosi. Ngaphezu kwalokho, yebo, izinkinga Nicholas II, ikakhulukazi nomkakhe.
  UMikhail akayena oyisiphukuphuku kunomfowabo, futhi okubaluleke kakhulu, unenhlanhla ... Hhayi-ke, u-Nikolai, namanje igama elibi lama-tsars. Futhi u-Nikolai waba ngowokuqala ukwehluleka. Kusukela ekuqaleni, ukuhlubuka kukaDecembrist. Khona-ke ukuqala okungaphumelelanga kwempi ne-Iran. Ukunqoba kwanqotshwa, kodwa kwakungekho ukunqoba okuningi. Futhi i-Iran ayiyona imbangi yeRussia. Impi neTurkey. Futhi ayiphumelelanga kakhulu ekuqaleni. Futhi ukunqoba kubiza igazi eliningi. Futhi kukhona ukunqoba okumbalwa.
  Khona-ke impi eCaucasus cishe iminyaka engamashumi amane noShamil. Futhi lokhu kubi, ukunwetshwa kumile. Futhi ekugcineni, ukunqotshwa eMpini YaseCrimea. Futhi ngokusho kwamahemuhemu, u-Tsar Nicholas waba ngowokuqala ukuzibulala.
  Yebo, leyo nkosi yaba nebhadi. UMikayeli Owokuqala... Wabusa Ngesikhathi Sezinkathazo. Wasindisa iRussia. Wanqoba amadolobha ambalwa ePoland. Wenza intuthuko ethile eSiberia. Nokho, akaphilanga isikhathi eside. Kodwa inkosi, ngokuvamile, yayivamile. Futhi ngaphandle punctures sina.
  Inqubomgomo kaMikhail Romanov yayifana nekaNicholas II: ukunwetshwa eChina naseMpumalanga. Ukwakhiwa kwePort Arthur. I-Diplomacy neJalimane, ukulungiselela impi neJapane. Yebo, kwakusobala ukuthi sasingeke sikwazi ukwenza ngaphandle kwempi neZwe Lokuphuma Ilanga. Okubi ukuthi ubematasa ezihlomisa. Futhi i-tsar encane yayifuna inkazimulo, ifuna ukunqoba, yayifuna ukudala iRussia Ephuzi. Ngaphezu kwalokho, kwakusobala ukuthi iChina yathembisa ukuthi izoba amandla amakhulu ngokuzayo, futhi kungaba ngcono ukuyihlukanisa manje. Ngenkathi ihlukene phakathi.
  IJapan yahlasela ibutho laseRussia ePort Arthur.
  Khona-ke u-Admiral Makarov wathunyelwa. Kulokhu kwakungekho ukufa. Ngokwengxenye ngenxa yokuthi uMikhail akazange avumele uTsarevich Kirill ukuba aphazamise uMakarov futhi wayengekho emkhunjini. Futhi lokhu kwashintsha umzila kancane.
  U-Admiral Makarov waqeqesha iqembu. Khona-ke, lapho amaJapane ebanjwa ezimayini, wakwazi ukuhlasela imikhumbi yaseTogo.
  Impi yasolwandle yaphetha ngokunqoba okugculisayo kwemikhumbi yaseRussia. Nokho, kamuva, amaJapane avimbezela iPort Arthur. Kodwa hhayi isikhathi eside. UMikhail wasusa uKuropatkin, waqoka umkhuzi omncane futhi onekhono. Futhi futhi ukunqoba kwazuzwa emhlabeni.
  IJapane, ngokuvamile, yanqotshwa olwandle. Ayesehlala phansi amabutho.
  AmaSamurai azinikela. I-Russia yaphinde yathola i-Kuril Islands, yathumba iTaiwan, neKorea.
  Kamuva, izifundazwe eziningi zaseShayina ngokuzithandela zaba ingxenye yombuso, zakha iZheltorossiya. Umbuso wasebukhosini wanda futhi wadlondlobala.
  Cha Duma, ayikho intando yeningi engenasidingo. Hhayi ukuphila, kodwa umusa! Intuthuko esheshayo yezwe. Kodwa ngokwemvelo iMpi Yezwe Yokuqala yayingenakugwenywa. Manje ihora likadrako selifikile.
  Kodwa ngalesi sikhathi iRussia isivele inamathangi alula "Luna" -2, amathangi asindayo "Peter the Great", aklanywe indodana kaMendeleev, kanye namabhomu anamandla kakhulu emhlabeni: "Svyatogor" no "Ilya Muromets". Ayenjalo amandla kakade!
  Futhi ibutho Russian waqala ukunqoba kusukela ezinsukwini zokuqala. Futhi inani lamabutho e-tsarist, ngenxa yokuthi i-China yayisivele iyingxenye, yayinkulu.
  Amasosha aseRussia anqoba amaJalimane empumalanga yePrussia futhi azungeza iKönigsberg. Bathatha bobabili iLviv nePrzemysl ngaso leso sikhathi. I-Russia yayinamasosha amaningi kakhulu, kanye nenani elikhulu lamathangi ahambayo alula. Eyayingenakulingana futhi ikhombisa amandla amakhulu. Kwawa ibutho lilandelana.
  Ibutho laseRussia seliyithathile iBudapest.
  IGermany yazithola isesimeni esinzima. Amasosha aseRussia ayesesondele e-Oder. I-Italy nayo yamemezela impi ne-Austria. Yiqiniso, uMbuso Wase-Ottoman wangena empini ngokumelene neRussia. Kodwa lokhu kuphela kwaphenduka ukunqotshwa nokunqotshwa kuzo zonke izinhlangothi.
  Amasosha aseRussia asevele awela i-Oder. Futhi ebusika baqala ukuhlasela Berlin. Kwakungekho lutho olwaluzobamba umuzi. Ngakho-ke amaJalimane asenamandla amaningi aboshwe eNtshonalanga.
  Futhi uWilhelm nendlunkulu yakhe basheshe bamemezela ukuthula, noma kunalokho bazinikele.
  Impi yathatha izinyanga eziyisithupha kuphela. Amasosha aseRussia athatha i-Istanbul. Futhi uTürkiye wayethathwe ibutho leTsar Michael II.
  Ngemva kwalokho ukuthula kwaphethwa ePeterhof. I-Austria-Hungary yahlakazeka futhi yayeka ukuba khona. IGalicia neBukovina baba izifundazwe zaseRussia. I-Czech Republic neSlovakia zaba imibuso eholwa nguTsar Michael II. I-Hungary nayo yaqaphela i-Russian Tsar njengenkosi yayo.
  I-Krakow namanye amazwe angena eMbusweni wasePoland. I-East Prussia yanqanyulwa, iDanzig yaba idolobha laseRussia. I-Asia Minor, futhi iningi le-Iraq ne-Baghdad laba isiRashiya. AbaseBrithani bathola kuphela isifundazwe saseBasra nePalestine, futhi iFrance yathola eningizimu yeSyria.
  Umbuso waseYugoslavia nawo wamiswa, lapho uMichael II waba umbusi kanye naye. Ngazihlwitha kancane mina kanye ne-Italy. Ngakho, iRussia yakwazi ukuba umnqobi omkhulu. Futhi walahlekelwa okuncane ngezindleko ezincane. Kepha iJalimane bekusadingeka ikhokhele iRussia iningi lezinxephezelo. Ukunqoba okuhlaba umxhwele!
  . ISAHLUKO No. 2.
  Ngemva kwalokhu kwaba nezimpi ezimbalwa ezengeziwe. IRussia yathumba iningi le-Afghanistan - eningizimu yaya eBrithani, kanti izingxenye ezimbili kwezintathu ze-Iran - eningizimu nayo yayiyiBritish. Khona-ke amabutho ama-tsarist, amaFulentshi namaBrithani agcina ehlukanise iNhlonhlo yaseSaudi. Kwavela i-hegemony. IJapane nayo yakwazi ukuzithathela ezinye izinto zaseJalimane.
  Kuze kube ngu-1929, ukukhula komnotho kwabonwa emhlabeni wonke - okuqine kakhulu eRussia. Kodwa kwalandela uKuwohloka Okukhulu Komnotho. Yilokhu okwaletha uHitler emandleni eJalimane.
  ERussia, futhi, kwaba nokwanda kwemizwa yokuvukela umbuso nesiteleka. Kodwa ngo-1931 kwagqashuka impi entsha neJapane ngokumelene neChina. I-Russia yayinamandla, futhi imikhumbi yayiqondiswa umlandeli ofanelekayo we-Admiral Makarov - u-Admiral Kolchak.
  Ukunqoba, ukufika, kanye neJapane nayo yonke impahla yayo yasePacific yaba isifundazwe saseRussia. Futhi u-Tsar Michael II kanye noMbusi waseJapane. Yebo, kusebenze kahle kakhulu. Kodwa umzabalazo wokubusa umhlaba awuzange uphele.
  UHitler wayekhulisa amandla akhe. Futhi kwavela umfelandawonye: iJalimane, i-Italy, iRussia, ngokumelene neBrithani, iFrance, iHolland, iBelgium ne-USA.
  Ngo-1940, ibutho le-tsarist laqeda ngempela ukunqoba kweChina futhi lagijimela ezintweni zesiFulentshi, isiDashi nesiNgisi.
  UHitler waqala impi ngoJuni 22, 1941 ngokuhlasela iFrance. I-Fuhrer yayinesu elihle kanye nobuhlakani be-Mainstein. I-Russia yaqala ukuhlasela ngokumelene namakoloni aseBrithani naseFrance e-Asia nase-Afrika. Lena impi enonya.
  I-Russia isivele ibambe indawo yokuqala emhlabeni ngokwenani labantu, ibutho layo lalihlome ngamathangi nezindiza ezihamba phambili neziphambili kakhulu. Izindiza ezinophephela emhlane, izilwi, izindiza ezihlaselayo, amabhomu, kuhlanganise namajethi, sezivele zikhiqizwa ngobuningi! Ngokuvamile, ngandlela-thile konke kuhamba kahle.
  UHitler wathatha iFrance, iBelgium, iHolland neDenmark esikhathini esingangenyanga nesigamu! I-Tsarist Russia yathatha iNorway neSweden. Kanye neNdiya, i-Indochina, eningizimu ye-Iran, i-Peninsula yaseSaudi futhi yangena eGibhithe.
  Amasosha angamakoloni angamaNgisi namaFulentshi ayehlukaniswa ngekhono lawo eliphansi lokulwa futhi ayenomoya wezempi ophansi kakhulu - ukuzinikela ngaphandle kokuphikiswa.
  UHitler wayefuna ukuthuthela e-Afrika ngokwakhe, kodwa iSpain yaphikisana neJalimane. Khona-ke ama-fascists ahlasela umbuso kaFranco futhi awunqoba. Bese kuba yiPortugal. Ngemva kokuhlasela okunonya, iGibraltar yathathwa!
  Ngokulandelayo, iRussia neJalimane banqoba i-Afrika. Lapha, izikhala ezinkulu, amahlathi, izingwadule, nokuntuleka kwemigwaqo kwakuyisithiyo ngaphezu kokumelana namasosha abuthaka nadidekile angamakoloni aseBrithani, iFrance, nePortugal.
  Kwathathwa izindawo. Izimpi ze-Episodic, ukumelana okugxile. Amathangi aseRussia asengcono kakhulu futhi ekwazi ukuhamba kahle, ikakhulukazi ephakathi: "Nikolai", eyaqanjwa ngoTsarevich Nicholas, owabulawa amaJapane.
  esasindiswa yi-samurai Tsuda Sanzo , eRussia babezobhidliza itshe lesikhumbuzo kuye nge-Eiffel Tower eSt. Noma mhlawumbe uliqambe igama leli tanki.
  Kunoma yikuphi, "i-Nikolai" -3 yayiyithangi elincane - ngaphansi kwamathani angamashumi amathathu, iselula enenjini ye-diesel. Ijubane layo lalingaphezulu kwelezinganekwane ezingamashumi amathathu nane, izivikelo zayo zangaphambili zazijiyile futhi zitshekile, i-silhouette yayo yayiphansi, futhi yayinesibhamu esinemigoqo emide, nakuba silingana no-76-mm.
  Noma ngabe uthini, iRussia yathumba i-Afrika engaphezu kwezingxenye ezimbili kwezintathu, ezinye zaya eJalimane nase-Italy. Futhi ngemva kokuqhuma kwamabhomu okukhulu ngo-May 1942, kwalandela amasosha aseRussia nawaseJalimane ahlala eBrithani . Impi yathatha amasonto amabili kuphela futhi i-England ne-Ireland yayigcwele.
  Futhi ngemva kwenyanga bathatha i-Ireland.
  IMelika yaziphatha ngokunganaki, yesaba ukungena empini eyingozi kangaka, kodwa yasiza iBrithani ngezinsiza. Ngakho uHitler, uMussolini kanye noMichael II banquma ukuqeda amandla anamandla kakhulu kwezomnotho.
  Ngaphezu kwalokho, iRussia inomngcele ovamile neMelika eduze ne-Alaska. Futhi sebevele bakhe ujantshi oya eChukotka - owusizo kakhulu empini!
  Futhi manje ibutho laseRussia, i-tsarist lizohamba ... Futhi lingene e-Alaska. Kodwa amathangi aseMelika awahambisani namaRussia. Kwenzeka lokhu.
  Amasosha aseRussia aqala ukuhla e-Alaska ngo-September 1, 1942 ... Futhi aqhubekela phambili ngempumelelo kakhulu.
  Inweba ngokushesha i-bridgehead. Futhi njengenjwayelo, amantombazane amahle aseRussia abamba iqhaza ezimpini.
  Basethangini elisha le-Nikolai-4. Amaqhawe awafakile izicathulo, egqoke ibhikini kuphela. Futhi banesibhamu esinamandla eside esingu-85mm: ukuduma kwe-Sherman.
  SekunguNovemba, iqhwa liwile, kodwa amantombazane amahle: uNatasha, uMaria, u-Aurora noSvetlana, abaqapheli izingubo futhi balwa cishe benqunu.
  Lapha amaqhawe adubula futhi aphihlize ngokushaya okunembile kwegobolondo le-Sherman. Bakhiphe amazinyo. U-Natasha wadubula futhi wabhonga:
  - Ngishaye wonke umuntu ngenxa yenkosi!
  Futhi ukuthi kusavutha kanjani!
  Khona-ke uMaria uzodubula, futhi ngokunembe kangangokuthi uzodabula i-turret ye-Sherman.
  Wayithatha futhi wabhala kuTwitter:
  - Ngiyintombazane esika insimbi!
  Ngemuva kwalokho i-Aurora izokwethula iphrojekthi. Futhi inembile futhi icacile.
  Iqhawe liyakhala:
  - I-aerobatics ephakeme kakhulu!
  Khona-ke uSvetlana uzokukhahlela ngawo wonke amandla akhe athukuthele. Blonde girl destroyer. Futhi uyakhala:
  - Ngiyidemoni lesihogo!
  Futhi bobane bazothatha indlela yabo, bedabula eningizimu ye-Alaska.
  Futhi nali ithangi le-Alexander-4, futhi imodeli entsha enamantombazane amahle. Isibhamu esinamandla esingu-130-mm eside esinemigoqo, izibhamu ezingomshini ezifinyelela kweziyisishiyagalombili kanye neqembu lamantombazane amahlanu amahle agqoke amabhikini.
  Bayahamba futhi badubule, bakhiphe abantu baseMelika, bangene kumaShermans.
  U-Alenka ukhiphe i-projectile ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi wacula:
  - Ukuze inkazimulo Tsar Michael!
  Ngenkathi edubula, u-Anyuta wasekela, egawula abantu baseMelika:
  - Inkosi enkulu!
  U-Augustine naye washaya, waphula uSherman, ehlabelela:
  - Ukuze ukuthula, umsebenzi, umbuso!
  UMirabela wavulela ngenhlamvu ngokulandelayo. Waphinde waphula izikhali zesitha futhi wahayiza:
  - Ngohlelo olusha lwesiRashiya!
  Khona-ke i-Olympiad yadubula i-projectile, njengoba ishaya futhi ibhonga:
  - Nginamandla anjalo nobuhlungu esitheni!
  Amantombazane aziphatha kahle futhi avutha. Emehlweni abo esimaragidu nesafire amalangabi angaphansi komhlaba.
  Futhi ithangi elisha lika-Alexander-4, elingangeneki kuwo wonke ama-engeli, liya phambili futhi libhula amaMelika. Injalo isethulo kanye nokucekelwa phansi okungenamibandela.
  Futhi amantombazane, kumakhaza, futhi agqoke ibhikini nje futhi acishe abe nqunu-mahle! Sifika nekati!
  U-Alenka uzodubula igobolondo emotweni yaseMelika. Indlela ayinqama ngayo futhi ahlabelele:
  - Ngiyisihlabani somhlaba!
  Khona-ke u-Anyuta uzoyithatha ayikhulule, anqume isitha, ashaye ikhwelo:
  - Futhi inkazimulo embusweni!
  Khona-ke u-Augustine uzoshaywa igobolondo, agawule isitha, aphule izikhali zesitha bese ekhala:
  - Ngiyintombazane enezinwele ezibomvu futhi engenamahloni!
  Khona-ke uMirabela uzofakwa izimbadada . Futhi uyodubula projectile ebulalayo at isitha. Uyobhidliza umbhoshongo futhi aklabalase:
  - Inqama evela enqameni!
  Bese kuba khona iqhawe lama-Olympics amahle. Izodubula amagobolondo abulala kakhulu. Izochoboza ithangi lesitha futhi imemeze:
  - Ngizoshanela wonke umuntu!
  Lapha kuza ithangi elinesisindo esingamathani angamashumi ayisikhombisa futhi licekela phansi ukungabaza kwesitha. Futhi ihamba kalula eqhweni - injini ingeyakamuva - i-gas turbine! Awukwazi ukumisa imoto kalula kanjalo.
  U-Alenka uyacula:
  - Akekho ozosivimba! Akekho ozosinqoba! Izimpisi zaseRussia zidwengula isitha! Izimpisi zaseRussia - salute kumaqhawe!
  Futhi futhi, esebenzisa izinzwane ezingenalutho, ecindezela isibhamu, ushaya isitha. Intombazane enjani!
  U-Anyuta ubuye wawa esebenzisa imilenze yakhe engenalutho futhi waklewula:
  - Futhi ngimuhle!
  Khona-ke u-Augustine wethula i-projectile futhi uyakhala:
  - Ngiyintombazane yasendle!
  Futhi uMirabela uzokhipha into ebulalayo futhi ebhongayo:
  - Emingceleni emisha, engagobi!
  Futhi uzobonisa ulimi lwakhe pink kangaka futhi eside.
  Bese kuthi-ke ama-Olympics ashaye futhi aphihlize amaMelika, futhi azokwenza kahle kakhulu.
  Nokho, ngokuvamile, ukunqoba okucacile kubonakala. Le mpi isinqotshiwe futhi amasosha aseRussia kanye nama-tsarist aqhubekela phambili.
  Ekupheleni kukaDisemba 1942, yonke i-Alaska yayisivele ithunjwe ibutho le-tsarist, futhi impi yayiqhubeka eCanada.
  Ngaphezu kwamathangi, abashayeli bezindiza besifazane baphinde balwe ezindizeni ze-jet. I-USA inezindiza eziningi, kodwa izinga layo liphansi kakhulu. Awukwazi ukuqhathanisa namajethi aseRussia. Okuchoboza isitha ngamandla ama-terminators.
  Futhi amantombazane u-Anastasia noMargarita ezindizeni zabo "Ekaterina"-6 baqoqa kanjani ama-akhawunti ngempumelelo.
  U-Anastasia udubule izindiza zaseMelika eziyisishiyagalombili ngokuqhuma okukodwa kwezinganono zezindiza ezinhlanu kanye nokuklolodela:
  - Ngiyiqhawe elisezingeni eliphezulu!
  Futhi ngezinyawo ezingenalutho ucindezela amaphedali.
  UMargarita udubula phansi izindiza eziyishumi zaseMelika ngokuqhuma okukodwa futhi uyakhala:
  - Futhi ngisho nekilasi eliphakeme!
  U-Anastasia ucindezela ama-trigger ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi uvutha esitheni. Izoshayisa izimoto eziyisikhombisa ze-US Army bese ikhala:
  - Ngiyiqhawe kangangokuthi inkosi ijabule!
  UMargarita uzophinde akhulule umbulali futhi akhwife:
  - Futhi hhayi inkosi kuphela! Sibahle kakhulu!
  Amantombazane alwa futhi ashaya izimoto ezahlukene. Balahla isitha njengamagundane afile emgqonyeni kadoti. Futhi bacekela phansi izindiza zaseMelika.
  U-Anastasia udubule ezinye izindiza ezimbalwa futhi wabhodla:
  - Okhozi lwasebukhosini olunamakhanda amabili!
  UMargarita, eveza amazinyo akhe afile, watshiyoza:
  - Ngento enhle kangaka!
  Futhi waphinde washaya izimoto zaseMelika eziyishumi nambili. Lawa amantombazane. Amantombazane athanda ukubulala. Futhi uyiklebhule!
  Futhi lo mbhangqwana uyasebenza ...
  Iya kokuhlosiwe okuphansi. Futhi bahambe nabakwaShermans, bebhodla phakathi kwabo. Njengenaliti yensimbi. Nokuhlukanisa insimbi nensimbi enamandla kakhulu. Kwenzeka kanjalo ukuwa kwabo.
  U-Anastasia ushaya ama-Sherman amaningi futhi azikhalele:
  - Ngiyintombazane ekwazi okuningi!
  UMargarita uphinda ashaye amaMelika emhlabeni futhi aklolode:
  - Kodwa akukho okuzongivimba, futhi akukaze kungimise!
  U-Anastasia uchoboza isitha, udubula amathangi futhi akhale:
  - Enkosini, engahlakaniphile noma epholile!
  Amantombazane amahle impela! Futhi okubaluleke kakhulu, ku-bikini eyodwa kuphela! Futhi engenakunqotshwa!
  Akekho ongahlula noma amise amantombazane!
  U-Anastasia, edubula, ememeza phezulu kwamaphaphu akhe:
  - Ngiyintombazane ephula insimbi!
  UMargarita, eqhubeka nokudubula, uyanezela:
  - Futhi noma iyiphi insimbi!
  Amantombazane ayandiza futhi adubule ... Nakuba kubanda futhi kusebusika, lokho akubavimbi. Ukulwa kushubile eCanada.
  U-Anastasia uyadubula futhi futhi uyabhonga:
  - Ngifana nomfana!
  UMargarit uqinisekisa futhi ushaya izando ngokufutheka kwe-panther:
  - Yimina ohlekisayo futhi opholile kunabo bonke abanye abantu!
  Amantombazane, njengoba ubona, athembele kakhulu futhi anenhlanhla engachazeki!
  Baqola izikweletu ezinqunu! Futhi abalwazi usizi, akukho ukungabaza! Banemibono eminingi ehlukene!
  Kodwa, ngamafuphi, ubuhle baba nenhlanhla. Bathumba futhi bahlasela ujenene wezinkanyezi ezine ngesiteleka somoya. Ubuhle obumangalisayo. Bazokubhebha ngendlela efanayo!
  Futhi futhi amathangi aseRussia naseJalimane ahamba eCanada.
  Nali ithimba likaGerda, ku-T-4 yaseJalimane. Imoto ngokungagwegwesi kunalokho ibuthakathaka uma iqhathaniswa nezimoto zaseSoviet. Kodwa amantombazane akulula - alwa engenalutho futhi egqoke ama-bikini emakhazeni. Futhi lokho kusho okuthile!
  Masibhekane nakho, amaqhawe anjalo apholile! Abakwazi ukungabaza nobuthakathaka! Amasafire namadayimane avutha emehlweni abo! Ubuhle obunjalo ngeke bunikeze intshi yomhlaba esitheni! Bangcwele futhi banonya ngesikhathi esifanayo.
  Zinyakaza ngamandla amakhulu.
  Futhi yile ndlela abachoboza ngayo amaMelika.
  UGerda wadubula esebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho futhi watshiyoza:
  - Ngiyintombazane yasendle! Futhi akuyona intombi nhlobo!
  Futhi emva kwalokho avele ahleke.
  UCharlotte naye udubule inganono. Ingase ingabi namandla kakhulu, kodwa idubula ngokushesha:
  - Ngifana nenyosi eshisayo nelumayo!
  Ngemuva kwalokho ubuhle buzothatha futhi bubonise ulimi lwakhe olude!
  Bese uChristina eshaya ngempama futhi ekhala:
  - Futhi amazwi ami! Klykov shaya!
  Futhi naye uyoveza amazinyo empisi yakhe futhi abhonge.
  - Kuyoba khona ukunqoba okusha!
  Amaqhawe ngempela aqinile futhi anolaka. Futhi banamandla amakhulu emisipha nokufutheka okukhulu.
  Futhi uMagda uzophinde ashaye isitha. Izophihliza i-Sherman ikude, iyishaye kahle impela iphele bese ibhonga:
  - NgingumJalimane opholile!
  Laba abane, naphezu kokuthi imoto akuyona ehamba phambili, balwa ngempumelelo.
  Futhi ngani? Ngoba cishe abanazo izingubo! Futhi amaqhawe abhubhisa isitha kahle kakhulu.
  UGerda uthi ngokuziqhenya:
  - Sifaneleka kakhulu ku-Fuhrer!
  Ngemuva kwalokho ubuhle buzodubula futhi buveze ubuso bakhe obuncane obuhle.
  Amaqhawe lapha anomoya wama-Aryan. Futhi abawesabi amakhaza. Nakuba ubusika eNtshonalanga Canada busabanda kakhulu.
  Kodwa lutho - nje izicathulo futhi cishe nqunu. Khona-ke kuyoba nenhlanhla nokunqoba!
  Lawa ngamaqhawe agcwele umoya wokuziqhenya.
  Ngisho namanje ama-Aryan awanakulinganiswa nokubekezela. Ngaphandle kwamantombazane aseRussia.
  Kodwa uNatasha ku-"Nikolai"-3, naye ebhikini futhi engenalutho, wadutshulwa, waphuma futhi wahambahamba. Ithangi lakhe, nokho, lingcono kune-T-4 yaseJalimane. Ukulwa lapha kushubile futhi kunolaka.
  AbakwaYankee bazama ukubuyela emuva. Kodwa uNatasha wawisa "Umthakathi" futhi waheyiza ngokugedla kwamazinyo eparele:
  - Ngiyintombazane kangangokuthi akekho ozosondela kimi!
  Futhi uMaria wadubula ngokunembile amathangi aseMelika. Uyakuwabhoboza, ashaye ikhwelo ngamazinyo akhamisile;
  - Awekho amandla angasithatha!
  Futhi-ke i-Aurora izophinde idubule ngokushintshana. I-Sherman yabhujiswa. Yebo ntombazane yilokho okudingayo.
  Futhi-ke uSvetlana uzokwenza umnikelo wakhe ... Ukuthi kuzobalimaza kanjani abantu baseMelika.
  Kukhona nezimpi olwandle. Imikhumbi yaseRussia ithumba iPhilippines.
  Nali futhi iqembu: amatilosi angenazicathulo amantombazane. Futhi nobuhle abacishe babe nqunu, begqoke amabhikini. Kuyiqiniso ukuthi isimo sezulu ePhilippines sihle kakhulu ngisho nasebusika - sifudumele, ngoba cishe i-equator.
  Futhi amantombazane ajabulela ukulwa nokudubula. Futhi ugijima uzulazule ezibenyezelayo ezingenalutho, izithende eziyindilinga. Amantombazane alapha mahle nje. Okuhle kakhulu - super!
  Phela bayathanda ukudlwengula iziboshwa! Bazibophe bese begibela. Futhi kangangokuthi iziboshwa zilahlekelwa ukwazi! Futhi bazihlelela ukubhujiswa okuphelele - noma kunalokho, hhayi bona, kodwa ngenxa yezitha zabo.
  Izisebenzi ezinjalo ezipholile zamantombazane anesigamu-nqunu. Futhi akukho lutho olungabavimba noma lubachoboze!
  Amaqhawe agibela i-American cruiser. Bagxumela phakathi cishe benqunu, bengafake zicathulo, benemisipha egingqika ngaphansi kwesikhumba sabo esishukiwe. Futhi ngokufutheka bagawula amaMelika. Futhi awanikezi nelincane ithuba lokusinda.
  Futhi manje u-Stella omuhle nomlingani wakhe uMasha bayabonakala. Womabili amantombazane angama-blondes amade, anemisipha anquma wonke umuntu. Okungeyona igalelo ukusika nokuklebhula imizimba !
  Amantombazane ahamba ngomkhumbi waseMelika. Uma beqhweba kwesokudla, kuyisitaladi; uma beqhweba kwesokunxele, umhubhe!
  Futhi amantombazane ngeke ayeke ! Ababashiyi abaphikisi ithuba! Futhi kuthiwani uma zibhonga futhi ziqala ukunyakazisa imisipha yazo!
  Futhi bayaphinda futhi bezulisa izinkemba zabo futhi bahhewule.
  - Singamantombazane e-Tsar, i-Fatherland noMikhail Romanov!
  Futhi bayinquma njengeklabishi le-samurai. Ngakho uStella wayithatha futhi wakhahlela isikhulu saseMelika ethangeni ngonyawo lwalo olungenalutho. Uzondizela phezulu agxume phezu komkhumbi.
  I-terminator ye-blonde izonikeza:
  - Ngokushaywa kwami, bakhokha imali!
  Futhi uyophinde akhiphe amazinyo akhe futhi acwebeze amazinyo akhe aliparele! Intombazane enjani! Ijusi kakhulu nephunga!
  Futhi amantombazane agijimela kuwo. Futhi zidlula njengegagasi lenkanyamba. Abaziniki isitha ithuba. Banamandla amakhulu. Ubumnyama bodeveli nezinkulungwane zezinkulungwane zezingelosi.
  Futhi nangu uMasha esiza, osika amakhanda amathathu ngesikhathi esisodwa ngamasabha amabili! Lena intombazane - intombazane kuwo wonke amantombazane!
  Bobabili onobuhle basike sengathi bashaya izikhonkwane ngezinkemba. Futhi akukho ubuthakathaka noma ukungabaza ezenzweni zabo. Zihambise ngokwakho, ngaphandle kokuhlehla noma ukuyeka. Ubulungiswa budinga ukuhlanganisa isintu. Umbuso owodwa, umqhele owodwa, umgomo owodwa kanye nokwanda emkhathini.
  Ngalesi sikhathi, isathelayithi yokuqala yokwenziwa komhlaba yethulwa ku-orbit. Nakhu endiza ezungeza imbulunga yonke.
  Futhi amantombazane aseRussia agqoke ama-bikinis alwela ngokwabo. Futhi awekho ngaphansi kwesitha. Futhi amaMelika, asikwa abe yizicucu ngabahle, ayawa. Noma kunjalo, amantombazane ekilasi eliphezulu nekhono.
  Ngesinye isikhathi bakwazi ukulwa eJapane. Baphinde balwa ezindaweni eziphakeme. INgonyama uqobo yabanjwa. Babonisa amakhono abo amakhulu. Banothando olunjalo namandla emisipha amaningi. Yiqiniso, amantombazane anjalo ayisimangaliso sezimangaliso!
  Bagawula amaSamurai esigodlweni. Futhi nabo base becishe benqunu futhi bengafakile izicathulo. Amantombazane ayekwazi ukwenza izinto ezimangaza izitha zawo.
  Futhi baqoba noma iyiphi inyama futhi babonisa ubuciko babo. Amaqhawe, ngaphandle kokungabaza, aya phambili.
  Ikhanda lika-admiral waseMelika linqunywe ngesabha. Nobuhle bazohleka kanjani, baveze amazinyo abo.
  Baphinde futhi baqhubeke nokuhlasela bazisike. Amaqhawe anjalo ayizilo zangempela. Futhi esihlalweni sobukhosi kukhona Tsar Michael. Indodana ka-Alexander Okwesithathu, kodwa hhayi leyo. Umbusi onenhlanhla, othatha izinqumo, onesifiso esinamandla futhi onekhono .
  Kodwa-ke, izindaba zenhlanhla, kanye nokuqina okukhulu nakakhulu - uMikhail wahola impi eqinile yokulwa nenkohlakalo, eyaba nomthelela omuhle ebuthweni. Kodwa ukwazi okuphumelelayo kakhulu ukusebenzisa amantombazane ebhikini ngezinjongo zempi. Futhi amantombazane mahle kakhulu lapho ecishe abe nqunu futhi engafaki zicathulo.
  Ngakho izimpi zenzeka ngamazinga ahlukene empumelelo. Futhi amaqhawe amahle adubula ngokunembe kakhulu, kangcono kunamadoda. Futhi okubaluleke kakhulu, lapho amantombazane ecishe enqunu, awathinteki. Akuthintwa izinhlamvu namagobolondo. Ibutho elinamandla kakhulu lamaqhawe. Kuhle lokho. Kwakungumbono kaTsar Michael ukusebenzisa amantombazane acishe abe nqunu futhi angenalutho, futhi lokhu kwaletha ukunqoba.
  Futhi amantombazane ezimpini nawo ajikijela amabhomu namadaga ngezinzwane ezingenalutho. Futhi babonisa ukufutheka kwabo okukhulu.
  Amantombazane ayashesha impela. Futhi yinhle kakhulu, iyadlala, futhi inezinyawo zemikhumbi. Akekho owayengababamba.
  Amaqhawe ama-greyhounds kakhulu ... Izinyawo ezingenalutho zentombazane ziyisikhali esisebenza kahle kakhulu. Kodwa yini abangayenza? Izinto eziningi. Amathafa angenalutho ngokwawo athola amandla emhlabeni futhi amaqhawe amahle ayedlala.
  Mangisho ukuthi amantombazane amahle kakhulu emhlabeni, ukuthi ayamangalisa futhi anolaka lwama-cobras!
  I-American cruiser iyabanjwa. Amadoda athunjiwe awa ngobuso. Ngemva kwalokho amaqhawe ahlohla imilenze yawo ebusweni. Futhi bangiphoqa ukuthi ngiqabule. Futhi amantombazane aqhuma, futhi amathe awo angenalutho, lapho ekhotha ulimi lwawo, ezwakala emnandi futhi ekitaza.
  Kodwa onobuhle bakujabulele ukubhulelwa izinyawo ezingenalutho ngokuqabula nokuqatshulwa nezithende.
  Ngemva kwalokho amantombazane azohleka. Futhi bakhiphe amazinyo abo!
  Kodwa kwaba ngcono, amantombazane ashisa ilanga enqunu kancane futhi ayobhukuda. Amaqhawe amahle lawa. Ungawuthatha kanjani umlenze onjalo uwuqabule? Futhi khotha yonke iminwe.
  Amantombazane amahle.
  Nali ithangi lika-Alexander-4 empini futhi. Kuyaphuthuma futhi uFebhuwari useza. Amabutho ayaqhubeka. Ukusondela eduze nendawo yase-US. Amantombazane apholile.
  Lapha uNatasha udubula ngokunembile. Futhi ishaya ngokunembe kakhulu.
  Intombazane idubula ngokunembe kakhulu futhi imemeza:
  - Sizochoboza isitha!
  UMaria uyadubula ngokulandelayo. Wathatha futhi wanqoba isitha:
  - I am super!
  UMaria uyintombazane enhle kakhulu, futhi ekhuthele kakhulu.
  Futhi izinyawo zakhe ezingenalutho zinhle kakhulu futhi zinomusa ekuthandweni kwazo:
  - Sizobhubhisa isitha!
  Futhi u-Aurora uyintombazane enjalo, futhi muhle kakhulu, enezisu ezingenalutho namabele, nezingono ezibomvu ngokukhukhumele:
  - Ngizodabula izitha futhi ngikwenze kube kuhle kakhulu!
  Futhi unikina izinwele zakhe ezibomvu!
  Futhi uzophinde akukhahlele ngezinyawo zakhe ezingenalutho, ezipholile. Amaqhawe anjalo apholile kakhulu!
  Khona-ke uSvetlana uzothatha futhi ashaye isitha:
  "Ngiyayithanda i-Tsar futhi ngizolenga intambo entanyeni yezitha zami!"
  Amantombazane azohleka. Indlela ababa ngayo ama-greyhound futhi epholile.
  Abantu baseMelika babalekela amantombazane. Noma badela. Noma bafa. Amaqhawe mahle kakhulu, futhi angenalutho kakhulu, futhi amantombazane ayamangalisa kakhulu. Futhi ukulwa nge-bikini nje kumnandi futhi kuyasebenza. Amantombazane angamaqhawe ayamangalisa kakhulu.
  U-Natasha uphinde adubule amaMelika futhi ahlabelele:
  - Ungumfowethu mina ngingumfowenu! Noma dadewethu!
  Aphinde anyakaze ulimi lwakhe olude. Unolaka masithi iqhawe nobuhle!
  Bese u-Anyuta enyakazisa amabele akhe anqunu. Futhi uyoklabalasa futhi akhiphe amazinyo akhe. Futhi uzothumela igobolondo kumaMelika. Futhi uzoyithatha ayifefe.
  - Ubuhle bucekele phansi! Futhi iyakhala:
  - Ngiyintombazane enhle kakhulu!
  Intombazane enhle futhi ethanda ucansi. Futhi lokhu kuhle!
  Futhi intombazane yayithatha futhi yamshaya - yabhodla:
  - Sizowina futhi sibhubhise isitha!
  Futhi lapha i-Aurora izokhahlela futhi ishaye:
  - Ngiyinkosi nentombazane epholile!
  Iqhawe lingaba i-greyhound impela.
  Izintombi zihleka zodwa.
  Kodwa uSvetlana wakuthatha kahle kakhulu. Wakhipha inhlawulo enjalo yokubhubhisa isitha, wanga namademoni;
  - Lena i-aerobatics yobushiqela!
  I-tank iyashesha kakhulu futhi iyabulala. Ushaya uSherman obuthaka nophakeme. Ngakho-ke izimpi lapha zivuna i-Tsarist Russia.
  UNatasha usefana nesibhamu futhi. Bese ethi:
  - Ngesithixo sakho!
  UMaria waqala ukudubula. Intombazane yinhle kakhulu futhi inezinwele ezisagolide. Ngokubukeka.
  Intombazane yafenda, futhi yaqondisa izinzwane zayo ezingenalutho futhi yakhala:
  - Lokhu ukubulala inkosi!
  Futhi lapha u-Aurora wabulala umMelika. Futhi le ntombazane, ake sithi, inolaka kakhulu futhi yakhala:
  - Ukuze uthole ukugibela kwangempela!
  Futhi manje intombazane yazibonakalisa inamandla ngempela.
  Futhi uSvetlana unolaka futhi uyalwa. Wakhahlela ngomlenze ongenalutho wadabula isitha saba yizicucu.
  Watshiyoza, eveza amazinyo akhe.
  - Ngingowesifazane ondiza njengokhozi!
  Ngakho-ke amantombazane aqala ukujola ngamandla asendle. Futhi ubudlova obunjalo bobuhle ngeke bunqandwe. Ngaphandle kokuhlehla noma ukugoba.
  U-Natasha waphinda wadubula futhi wahayiza:
  - Kuze kube ukubhujiswa okuphelele!
  Futhi uMariya, ngaphandle kwezipikili, waphumelela kakhulu ekubhubhiseni izitha zakhe, futhi waqala ukuphula abaphikisi bakhe.
  Futhi-ke u-Aurora wayithatha futhi washaya isitha ngenganono. Futhi ngempumelelo kakhulu, nge-aplomb enkulu. Futhi uchoboze, uchoboze isitha. Futhi imfucumfucu encibilikisiwe indiza isuka e-Sherman macala onke.
  Futhi uSvetlana uzodubula futhi acule:
  - Ngiyintombazane enamaphupho amahle nobuhle obukhulu!
  Eqinisweni, amaqhawe abonisa isifiso esimangalisayo sokunqoba.
  Akukhona lutho ukuthi umbuso waba cool futhi mkhulu. Ingadlula izimpumelelo zikaGenghis Khan.
  Amaqhawe aya ngakuwo... Futhi ayadubula, adubule, futhi adabule izindawo zesitha, njengokungathi avuleka ngommese. Noma kunalokho, inkemba ebukhali futhi eqinile. Futhi manje amasosha aseRussia awanakunqotshwa ngempela. Nombuso wombuso omkhulu.
  Uma ubheka, kube nezimpi eziningi nezinkathi ezinzima emlandweni waseRussia. Kodwa uNicholas II wayeneshwa nje ingxenye enkulu! Waphenduka isehluleki. Kodwa amaqhinga abaluleke kakhulu. Okwaboniswa umdlali omkhulu wechess waseRussia u-Alekhine. Lapho eqala ukudlala esikhundleni somphikisi wakhe, ephendulela ibhodi futhi ewina. UGenius ungungqondongqondo.
  Ngazo zonke izinkinga ze-Tsarist Russia, isici samantombazane anqunu sisodwa saxazulula okuningi.
  Izindiza ezinophephela emhlane nazo zibamba iqhaza ezimpini. Izimoto zokulwa, kanye nabasebenzi abanamantombazane abagqoke ama-bikini nangenazicathulo. Iyini ikhwalithi yebutho elihlanganisa amantombazane? Okuvelele kakhulu. Akukho okungavimba noma ukwehlula ibutho elinjalo.
  Ngakho-ke kuleli butho kukhona amantombazane angenalutho futhi acishe abe nqunu. Izisebenzi endizeni enophephela emhlane kaCaptain Varvara. Akumangalisi yini lokhu? Ulwandle luzokhukhumala ngamandla! Futhi ukuthi izibhamu zendiza zizoshaya kanjani. Bese kuba namarokhethi. Lawa mantombazane ayizishingishane zangempela njengezivunguvungu.
  Abekho ngaphansi kwesitha kunoma yini. Ibutho laseRussia lilungele izimpi kanye nempumelelo enkulu.
  UVarvara uyintombazane enhle enezinwele ezinsundu futhi ecishe ibe nqunu. Njengoba ebhonga phezulu kwamaphaphu akhe:
  - Izitha ngeke kudlule! Futhi ngeke babaleke!
  Futhi uzoyithatha futhi akhulule ukukhishwa kombulali kuwo wonke amajethi omshini wakhe opholile kakhulu . Futhi izondiza phezu kwesitha. Futhi uyayithatha futhi ayisika phansi ngegoba elibhubhisayo.
  Kodwa u-Olga othobekile wathatha futhi wadubula i-rocket ezikhundleni zaseMelika futhi wathi:
  - Ngalwa, hhayi ngesicathulo se-bast, kodwa ngingenazicathulo!
  Futhi uyocweba ngamehlo akhe esafire. Yebo, lawa amantombazane - ama-aerobatics amangalisa kakhulu. Ngalo ungaphuza ukhuphuke intaba futhi uphathe amadragoni anqunu.
  Futhi imilenze inomusa futhi iyingqayizivele! Futhi ukhalo luncane, futhi imizimba inemisipha kakhulu.
  U-Varvara ukhahlela izimbongolo futhi uyakhala:
  - Ngingayenzela inkosi imbobo embulungeni!
  Futhi uzomomotheka ubuso bakhe obuncane futhi acwayize ngamehlo akhe.
  Amaqhawe angcono kakhulu lapha. Lapha uTatyana, naye oyintombazane egqoke i-bikini, uzoyithatha futhi aklolode:
  - Makube khona inkosi phezu komhlaba wonke!
  Futhi uyocwebezela amazinyo akhe pearly. Futhi ukusuka endizeni enophephela emhlane kuyabulala njengezipikili . Futhi kuyoba okubulalayo. Futhi izothosa ngempela insimbi. Futhi izobangela ukubhujiswa kwe-bunker.
  Lawa ngamantombazane - wonke amantombazane angamantombazane! Khona-ke lapho iziboshwa zingeniswa, lawo mantombazane abe eseqabula futhi akhothe izinyawo ezingenalutho. Lokhu ngokuvamile kuyindlela eyinkimbinkimbi kakhulu yokululaza nokukhuthaza.
  
  AKANQOBI ROMMEL
  Kuyo, ibutho likaRommel ngoNovemba nangoDisemba 1941 lakwazi ukunqoba e-Afrika. Lokhu futhi kwenzeka ngoba umlingani we-brilliant Rommel akazange enze lawo maphutha amakhulu enzeke emlandweni wangempela.
  Ngenxa yalokho, amaJalimane anqoba iBrithani ethuthukayo futhi agcina indawo yawo. Ekuqaleni, lokhu akuzange kuthinte inkambo yezimpi; empumalanga, amaJalimane anqotshwa eduze kwaseMoscow.
  Nokho, kamuva izinhlelo Fuhrer zashintsha. URommel ngalesi sikhathi wakwazi ukuthatha uTolbuk, wathuthela eGibhithe. U-Hitler wanquma ukushintshela ekuzivikeleni kwesikhashana ngasempumalanga, futhi okwamanje ugxilise imizamo yakhe e-Afrika naseMpumalanga Ephakathi.
  Nokho, njengoba ukuhlasela e-Afrika kwakudinga amabutho ambalwa, amaNazi aqhuba imikhankaso eminingana empumalanga. Amasosha aseSoviet ahluliwe eKerch. Basihaqa eduze kwaseKharkov. Baphinde bakhipha i-splinter ngaseSmolensk . Ukuhlasela kwebutho lesibili lokushaqeka likaGeneral Vlasov eduze kwaseLeningrad nakho kwagcina ngokunqotshwa.
  I-Sevastopol yawa ngemva kokuvinjezelwa nokuhlasela. Futhi amaKrauts aqina. Impi yenzeke onqenqemeni lweRzhev. Lapha amaNazi akwazi ukuzibamba.
  Kodwa e-Egypt, uRommel, ethole ukuqinisa, wanqoba ukunqoba okugculisayo. Ekwakhela empumelelweni yawo, amaJalimane awela iPalestine athumba i-Iraq neKuwait. Bese kuthi yonke iMpumalanga Ephakathi - ithole ukufinyelela kuwoyela.
  Ngemva kwalokho ama-fascists aphendukela eSudan futhi azama ukuthumba yonke i-Afrika.
  Ngaso leso sikhathi, kwalandela ukuhlaselwa kweGibraltar, kanye nokungena kwamasosha aseJalimane eMorocco futhi aqhubekele phambili e-Afrika.
  Kodwa impumelelo yamaJalimane yayiqhutshwa umsebenzi onzima ngemuva. Uphi uHitler, futhi, lokho akwenza ngobuchule ngaphezu komlando wangempela.
  Ngemva kokuvuka, uHitler the Terminator wageza namantombazane, wadla isidlo sasekuseni nesaladi, iphalishi likakholifulawa neminye imifino, enezela ushizi wembuzi onamafutha aphansi kanye ne-caviar. Ngemuva kwalokho wabiza u-Speer, wethula ngokusemthethweni ungqongqoshe omusha wombuso ngombhalo osayinwe ngumthetho ophathelene namandla aphuthumayo. U-Adolf wayenedemoni futhi wayedla kakhulu:
  - Ukukhiqizwa kwezikhali ku-Third Reich kuphansi kakhulu! Asisaleli emuva hhayi kuphela iBrithani elwayo, kodwa ne-USSR yobushiqela. Kodwa sidinga ukuphakama komoya, kuyilapho sandisa ukukhiqizwa kwezikhali ezindala, futhi sishintshela kwezintsha. Ikakhulukazi ama-jet bombers athembisayo. Phela, isivinini sabo esikhulu nophahla oluphakeme oluphakeme luwavumela ukuba abhubhise amadolobha aseBrithani ngaphandle kokujeziswa!
  Ithemba elikhazimulayo lika-Speer:
  - EJalimane nasePoland kunenqwaba yamalahle, eFrance kunensimbi yensimbi, futhi sinemishini eyanele yokukhiqiza izimoto eziningi. Phela, sikhiqiza i-aluminium ne-duralumin eningi kunawo wonke amazwe omhlaba ehlangene!
  U-Adolf wavuma ngekhanda:
  - Okwamanje! IBrithani ne-USA nazo zikhuthaza ukukhiqizwa, futhi kudingeka sivikele igremu ngalinye lensimbi. Vumela izingane zesikole nezinye izingane ezisukela eminyakeni emihlanu nazo ziqoqe izinsimbi. Ngaphandle kwalokho, kungani wenze amaphiko kanye ne-fuselage ngokuphelele kusuka ku-duralumin. Ungasebenzisa kokubili izinkuni kanye nendwangu. Isibonelo, ukukhiqiza amaphiko e-monoblock. Yini futhi? Sidinga i-jet fighter entsha enesisindo esingeqile kwamathani amabili, kulula ukuyindiza, kulula ukuyikhiqiza futhi ishibhile! Inani lezingxenye zokuhlanganisa kufanele lincishiswe libe lincane, futhi amathuba kufanele atholakale ukuze kuncishiswe isisindo sendiza ngangokunokwenzeka futhi kuthuthukiswe izici zayo ze-aerodynamic. Manje, ngendlela, abaklami bezindiza bazofika, sizobaqeqesha.
  U-Speer wamamatheka:
  - Yiqiniso, Fuhrer yami. Ngokuqonda kwami, uzobuyisela zonke izisebenzi eziqeqeshwe kakhulu ezivela ebuthweni?
  U-Adolf uqinisekisiwe:
  - Sizoqasha kuphela abasebenzi abaqeqeshiwe, abajwayelekile abavela kwamanye amazwe. Ngakho-ke kungcono ukuthi kube namavila ambalwa, ngakho-ke abasekeli. Sizokwenza, yebo, ukunciphisa inani lamabutho aphansi; uma kungekho mpi ne-USSR, ngakho-ke asidingi izinsana ezingaka, kodwa ... Hhayi kakhulu, ngakho-ke ngihlela ukunqoba iGibraltar neMalta esikhathini esizayo. izinyanga futhi ithathe yonke inyakatho ye-Afrika futhi iqhubeke iye eMpumalanga Ephakathi. Sisazowadinga amayunithi aphansi. Ngaphezu kwalokho, kuyadingeka ukwakha izikhungo zemikhumbi ezengeziwe eJalimane uqobo naseFrance, eBelgium, eHolland naseNorway. Sidinga abathwali bezindiza, imikhumbi yempi kanye nezinto zokuthutha. Futhi uLwandle LwaseMedithera luyoba njengokungathi, ichibi elingaphakathi kweJalimane. Uyaqonda?
  U-Speer wakhothama:
  - Yebo, Fuhrer yami! Sengiyalile ukuthi kuthuthukiswe uhlelo lokwakha...
  UCunning Adolf wangeza:
  - Usuku lokusebenza lunganwetshwa lube ngamahora ayi-16 uma izinhlelo zethu eziphuthumayo zikudinga. Ukukhiqizwa kwezindiza kufanele kwandiswe kube yikhulu lezindiza ngosuku ngezinyanga eziyisishiyagalolunye nje... Izikhathi ezingaphezu kwezintathu uma kuqhathaniswa namanje, futhi akulona neze iqiniso ukuthi lokhu kuzokwanela!
  USpeer washesha ukukhuthaza uFuhrer:
  - Abashayeli bezindiza bethu besigaba esiphakeme kunabaseBrithani, ngakho-ke ubuningi akuyona yonke into. Futhi sizothola izindlela ezintsha zokwenza amageja abe izinkemba. Ngokuqonda kwami, okuhamba phambili kithi wukundiza?
  UFuhrer waqinisa isibhakela sakhe:
  - Okuhamba phambili kithi indiza, indiza eqhunyiswa ngamabhomu, bese kuba yizindiza zempi, kanye nokukhululwa kwemishini emisha, nokuthuthukiswa kwezikhali eziyisimangaliso! Nokho, hhayi kuphela emkhakheni wezindiza, kodwa futhi amathangi, izikhali, ngokuyinhloko izikhali ze-jet ... Sizokhuluma ngalokhu ngokuningiliziwe.
  Kwezwakala insimbi futhi abaklami bezindiza abahamba phambili be-Third Reich bangena ekamelweni.
  I-Messerschmitt, esemncane enesiphongo esiphakeme, u-Heinkel, osekhulile kakade, kodwa eshesha kakhulu, i-Tank, i-Lippisch eyakhiwe ngokomdlalo, kanye nabambalwa abangaziwa kakhulu.
  U-Adolf wabakhomba ezihlalweni futhi wabayala ukuba bendlala imidwebo etafuleni:
  - Umsebenzi wakho ukwakha isikhali esisha, esinamandla kakhulu nesimanje. IJalimane inemigudu yomoya eminingi kunanoma yiliphi elinye izwe emhlabeni, futhi ubuchwepheshe bezindiza eziningi buhlehla kakhulu. Kodwa kuphela Yu-88 ungakwazi ngokuphawulekayo ukwandisa ijubane ngokunikeza imoto ijamo streamlined kakhudlwana. Ikakhulukazi, i-cockpit izonikezwa isimo se-teardrop, i-convex, ezokwenza ngcono ukubonakala futhi yenze umshayeli abe nendawo, futhi izongeza isivinini ngokuthuthukisa i-aerodynamics ngamakhilomitha amahlanu amahle. Ngaphezu kwalokho, kuyadingeka ukunikeza isimo esilula ezindaweni zokudubula kokubili amabhomu nama-fighters, ama-bomb racks, nama-air brakes endaweni engasebenzi.
  Wena bhala phansi engikutshela khona!
  Abaqambi banqekuzise amakhanda ngazwi linye:
  - Ngakho nakanjani Fuhrer omkhulu!
  U-Adolf waqhubeka:
  - I-XE-129 - kufanele iklanywe kabusha ukuze ibhokisi lezikhali ngokwalo linikezwe isimo esilula futhi inganono yendiza ehambayo ifakwe ukuze ivikeleke ekuhlaselweni okuvela endaweni engemuva nangaphansi. Ngaphezu kwalokho, le ndiza yokuhlasela kufanele ifakwe uhlelo lokukhulisa injini. Ngesikhathi esifanayo ne-perestroika, kuyadingeka ukwandisa ukukhiqizwa kwezindiza ezinjalo zokuhlasela. Ukuhlasela kwabo emoyeni okulimazayo kukhubaza umsebenzi wamaNgisi. Ngaphezu kwalokho, i-Ju-87 dive bomber kufanele isetshenziswe eBrithani. Sizofaka izimoto eziphelelwe yisikhathi emsebenzini...
  Athule kancane u-Adolf. Abaklami bathula. UFuhrer waphawula:
  Nginokungabaza okukhulu nge -F -190. Imoto ibonakale isindayo futhi ingalawuleki ngokwanele; ngaphezu kwalokho, ayinalo uhlelo lokugcwalisa amathangi ngamagesi angenayo, athatha indawo kaphethiloli osetshenzisiwe. Ngenxa yalokhu, le moto ingashaywa ngisho nenhlamvu eyodwa yomlilo. Uzothini uTank ngalokhu?
  Umklami odumile we-SS, omile ekunakeni, waphawula:
  - Lokhu ukushiyeka kwethu, Fuhrer omkhulu. Nakuba ukubekwa kwamathangi kufanele kubhekwe njengempumelelo kakhulu, awasengozini yomlilo wesitha futhi ngesikhathi esifanayo avikela umshayeli. Ngokuqondene nokulawuleka, ke... Isivikelo esisodwa sinesisindo esingamakhilogremu angu-120, futhi akulula kangako ngathi ukusilula...
  U-Adolf ophethwe waphakamisa:
  - Zama ukuthuthukisa izimfanelo ze-aerodynamic ze-Fokken-Wulf. Ngokuyinhloko ngenxa yokunciphisa isisindo, kuyadingeka ukugoba amathiphu ephiko ukuze kwandiswe ukulawuleka nokuhamba kahle kwemoto. Ngaphezu kwalokho, izofaka ukuvikelwa kwe-hemisphere yangemuva ... Ngokuqondene nendawo yenjini phambi kwekhabethe lomshayeli, lokhu kuvikela umshayeli, kodwa kudinga ukuthi imoto ifakwe idivayisi yokukhipha. Ngendlela, ukwakheka kwemoto kungenziwa kube lula, osozimboni zethu okufanele bazicabangele. Nokho, kuthiwani ngomsebenzi ku-ME-309?
  U -Messerschmitt ubethukile :
  - Sisebenza kulokhu, Fuhrer omkhulu. Izici ezibaliwe zithembisa ukukhuphula ijubane lemoto, ifike kumakhilomitha angama-740 ngehora, lapho ihlome ngamaphoyinti ayisikhombisa okudubula! Lokhu kuzoba ukufa okunamandla kakhulu kwabaseBrithani ...
  U-Adolf uphazamise:
  - Ukuqeda kufanele kwenziwe ngokushesha. Futhi wena, Speer, sheshisa ukwakhiwa kwesibhamu sendiza esingamamilimitha angu-30 esidubula ngokushesha. Ingasetshenziswa futhi ngempumelelo kakhulu ekudubuleni okuhloswe phansi futhi ngokumelene nezindiza zesitha! I-ME-309 entsha kufanele ingene esikhundleni se-ME-109 yangaphambilini. Ngokuqondene nomshini wakho wejethi we-ME-262, maye, unokungalungi okuningi: isisindo esinzima, ukwethembeka okuphansi kokusebenza, izinga lezingozi ezeqile... Ngizodweba ijethi esiyidingayo mina.
  U-Adolf Hitler waqala ukudweba imoto, esebenzisa ulwazi lwakhe lwama-jet fighters esimanje. Kodwa-ke, hhayi ezanamuhla kakhulu, kodwa kusukela eminyakeni engamashumi amahlanu, ukuze uzivumelanise nezinga lamanje lokukhiqiza nobuchwepheshe. Wanaka ngokukhethekile ubuchwepheshe bokushintsha i-wing sweep. Ukuchaza zonke izinzuzo zomklamo onjalo:
  - Ngesikhathi sokufika nokusuka, ukushanela kuzokwehla, futhi ngesikhathi sendiza kuzokwanda. Kuphela ngenxa yalokhu, fighter enenjini yesimanje ME-262 uzokwazi ukusheshisa amakhilomitha angu-1,100 ngehora. Futhi isisindo sayo sizoba sincane kakhulu.
  U-Messerschmitt wabuka umdwebo, washwabana isiphongo sakhe esinempandla ephakeme futhi wakhama waphumela ngaphandle:
  - Brilliant! Kodwa Fuhrer wami, uluthathephi ulwazi olujule kangaka lwe-aerodynamics?
  U-Adolf onedemoni wavala amehlo akhe ngobuqili:
  - Kuthiwani nge-aerodynamics? Umuntu onesiphiwo uvamise ukuphiwa kukho konke! Futhi i-mediocrity iyi-mediocrity nase-Afrika! Yini engalungile ngebhomu le-Arado? Ngibonise umdwebo?
  I-hit-and-miss Fuhrer yabheka ngokushesha futhi yanikina ikhanda lakhe kabi:
  - Cha, lokho ngeke kukwenze! Umbono ngetroli awumuhle, ngenxa yawo indiza ngeke ijike futhi izophahlazeka. Idinga igiya lokuhlalisa elijwayelekile elihlehliswayo. Cabangela izinguquko ezithile zedizayini ukuze uthole i-aerodynamics engcono. Ngaphandle kokusungulwa okungadingekile, kodwa ngobuhlakani.
  U-Adolf wahlanya futhi wenza amanye amazwana ambalwa:
  - Indiza ye-Gryphon Xe-177 inesikhungo samandla esingathembeki ngokwedlulele. Idinga ukushintshwa ngokushesha, izinjini zepiston zakamuva, ekuqaleni ezine zimi ngokuhlukana. Bese kuba izinjini zesimanje kakhulu enamandla 2950 amahhashi. Ngokuqondene nekhono lokushaya kusuka ezindaweni eziphakeme kanye nokutshuza, bese ... Qala ukuthuthukisa i-Xe-277, lo mshini uzophinde ube yisikhali se-nemesis. Kodwa into eyinhloko amabhomu e-jet. Lona umsebenzi obalulekile. Isibonelo, yilokhu okumele kube yi-Yu-287.
  I-Fuhrer iphinde yenza umdwebo ngamaphiko ahamba phambili, echaza ama-nuances athile kubaklami. U-Adolf wathathwa ngokungathi sína, ebonisa imidwebo ethile. Ikakhulukazi ibhomu elingenamsila . Nokuthi ukuklanywa komshini wejethi ophiko olundizayo kungaphezu kokuthembisayo. Futhi ngesikhathi esifanayo, imoto iyakwazi ukuqhuma amabhomu ngisho nendawo yase-US. Wabonisa ngokuqondile ukuthi abaklami abavela kulo lonke elaseYurophu ngisho namaJuda kufanele bahileleke kulo msebenzi. Ekugcineni ebona ukuthi abasiki bengqephu base bematasatasa ngokwanele, wabadedela ngesihe, wasala uLippisha kuphela. UFuhrer wamemeza:
  - Futhi ngikucela, Alexander, ukuthi uhlale! Uzonikezwa umsebenzi wokudala izikhali ezintsha, ezisebenza kahle kakhulu.
  U-Lippisch wamangala:
  - Ngizokubonga, Fuhrer!
  UHitler the Terminator waqala ukuchaza:
  - Wena-ke, uyayazi imfundiso kaWieselsberger , owake waba ngumsizi kaProfesa Prandtl eGöttingen. Ube ngowokuqala ukuthuthukisa ithiyori yethonya lesikrini endaweni engaphansi...
  U-Lippisch wavuma ngekhanda, emamatheka:
  - Uyazi kahle, Fuhrer wami! Yebo, ngiyawazi lo mbono!
  U-Adolf waqhubeka:
  - Sidinga ukwakha i-ekranoplan - uhlobo lwe-hybrid yesikebhe se-torpedo kanye nendiza yasolwandle. Empeleni indizela phansi kakhulu, okungamasentimitha angama-20-40 ukusuka emanzini. Kulokhu, isisindo somoya esisekela isikebhe se- ekranoplan siqukethe izingxenye ezimbili. Omunye umfudlana oyiqhwa ngaphansi kwephiko; enye - kunalokho ayisho lutho - iphuma ngaphansi kwephiko endaweni yonqenqema olulandelanayo futhi ihlale igcwaliswa ngomoya ovela phezulu, kusukela ekugcineni kwephiko.
  I-Lippisch iqinisekise kalula:
  - Impela kunjalo Fuhrer wami!
  U-Adolf waqhubeka:
  - Nokho, ubuningi bomoya obuyinhloko buhlala ngaphansi kwendawo ethwalayo futhi kudala ingcindezi lapho ecishe ilingane nomfutho wesivinini. Idlala indima yohlobo lwe-air skating rink lapho isikebhe se -ekranoplan "sigingqika" njengewashi! Umuntu wokuqala owasebenzisa lokhu emsebenzini kwakungunjiniyela waseFinland uKaario.Wenza isileyi saphiko esingunxande esintweza phezu kweqhwa esebenzisa isikrini futhi waze wathola ilungelo lobunikazi laso. Ngeshwa, amasosha awazange akwazise ukutholakala okunjalo ngesikhathi. Bathi uprofesa waseRussia uLevkov wenza izivivinyo ezifanayo ... Okusho ukuthi, lokhu kungaba isikhali esisha esiyisimangaliso, esikwazi ukuletha amabhomu, ama-torpedoes, namasosha ahlala ogwini lwaseBrithani, ngesivinini sendiza, futhi ngesikhathi esifanayo engabonakali ku-radar. Kanye nokuhlaselwa okubi kakhulu kwemikhumbi yamaNgisi! Ngiyavuma?
  U-Lippisch waphuthaza ngesandla sakhe, oweta abawusizo bamthela ijusi... Ngemva kokuphuza kancane, umklami waphawula:
  - Yebo, lokhu kuwumbono ocebile, nakuba kuzoba nezinkinga zobuchwepheshe. Isibonelo, ukusimama...
  U-Adolf owayenomoya wavuma ngekhanda ngendlela enobungane:
  - Ngizokudwebela umdwebo onzima, kungcono ukwenze, futhi uzopholisha imininingwane encane yobuchwepheshe ngokwakho. Umzimba kufanele ube mude, ufane ne-fuselage yendiza, ageleza ekhaleni le-dolphin cockpit, amawindi omoya ayi-convex nezinjini ze-turbojet.... Nakuba kungenzeka ukuthi izinjini ze-piston nazo zizosebenza kumamodeli okuqala. Futhi lapho le nkomba idonselwa emanzini avulekile, izinjini ziyobhonga ngokuvala izindlebe futhi umzimba omncane odla inyama uyoqhuma okomkhomo, ukhiphe ifu lokufutha. Qaphela, le colossus iyakwazi ukugijima njengempi emamitha ambalwa ukusuka phezu kwamanzi.
  U-Lippisch washaya ikhwela encoma okwangempela:
  - Unomcabango ocebile, Fuhrer!
  U-Dashing Adolf waphefumulelwa nakakhulu:
  - Yebo kungaba isikhali isimangaliso. Phela, ama-ekranoplans awesabi noma yiziphi izivunguvungu. Abalesabi iqhwa - bandiza phezu kwalo. Abasongelwa imilomo yemifula enamaxhaphozi namadwala asogwini, lapho imikhumbi evamile ingaphuka khona, kanti namanzi angashoni ngokuvamile afana nechibi lezingane. Bayakwazi ukumisa amasosha yonke indawo: kusukela ogwini lwase-Afrika lwe-Skeletons nezixhobo zalo ezinobudeveli, kuya kokubili ogwini lwase-United States, emazweni ase-Arctic eCanada nase-Alaska. Kwakuzoba namakhulu amaningana ale mishini, futhi iBrithani yayizowa ezinyangeni ezimbili.
  U-Lippisch waphawula ngokwesaba:
  - Futhi izimayini?
  I-Fuhrer yahleka:
  - Yilokho kanye izimayini! Abasongeli ngaphansi kwamanzi noma endaweni engashoni! Kanye nama-torpedoes avela emikhumbi-ngwenya. Futhi yena ngokwakhe uyisikhali esikahle sokulwa nemikhumbi-ngwenya ethuthuke kakhulu, ebashaya ngamashaji ajulile. Ngaphezu kwalokho, ama-ekranoplanes angadubula imicibisholo nezimayini emikhumbi yezitha. Yebo, kunjalo, ngizokwethula ekwakhiweni kwamabhomu aqondisiwe. Futhi-ke, ukufika ... Indlela ekahle yokuletha amandla okufika, hhayi kuphela ngezingane ezisanda kuzalwa, kodwa nangamathangi! Khona-ke yonke impi izoshintsha ngesikhathi esisodwa! Uyayiqonda i-Lippisch, yiliphi ibhizinisi i-Fuhrer ekwethemba kulo?
  Umklami wabuza ngokukhululekile:
  - Kuthiwani ngemiklomelo?
  U-Adolf obucayi uqinisekise:
  - Yebo, abaphana kakhulu, isiphambano sensimbi esinamadayimane, amazwe, amakoloni, izifundo! Uma sinqoba yonke i-Afrika, kuzoba nomhlaba owanele wonke umuntu!
  U-Lippisch uthi:
  - Uma imali nezimali zinikezwa, i-ekranoplan izobe isilungile, kodwa... Ngiphinde ngibe namaphrojekthi we-fighter engenamsila.
  I-Terminator Fuhrer isheshe yaqinisekisa umsunguli:
  - Ibhomu lendiza elingenamsila , sengivele ngilidwebile, abanye bazolinakekela. Yeka ukuthi kulula futhi iqhawe! Ama-Ekranoplanes abaluleke kakhulu ngoba ayisikhali esisha ngokuyisisekelo... Ngaphezu kwalokho, inkampani yakwaGotha inabaklami abanekhono kakhulu abazokwenza lokhu. Okwamanje, sebenza kuma-ekranoplanes. Ngokuvamile, manje nginezindaba eziningi eziphuthumayo, ngisadinga ukukhuluma nojenene bamathangi... I-oda lizonikezwa wena...
  U-Lippisch washiya i-Fuhrer ephefumulelwe kakhulu. U-Adolf wacabanga ukuthi mhlawumbe kungaba ngcono ukuqala ukukhuluma nama-physics enuzi mayelana nokudala i-athomu futhi, esikhathini esizayo, ibhomu le-hydrogen, kodwa wanquma ukungenzi okuningi, ukulayisha yena nabanye abantu ngesikhathi.
  Kwakukhona abaklami abaningana, kuhlanganise nabadumile kakhulu: i-Porsche ne-Aders. Ngokuvamile, uma amaJalimane ayenokuphakama okuphakeme ngaphezu kwamaSoviet endizeni kanye nemikhumbi-ngwenya (nakuba kungeyena wonke umuntu ovuma lokhu!), Khona-ke umkhumbi wamathangi wePanzervale wawusele ngemuva. Ikakhulukazi, izimoto zaseSoviet KV, T-28, T-34, zaziphakeme kunamaJalimane ngezikhali nezikhali, futhi T-34 futhi ekushayeleni ukusebenza. Kodwa-ke, izibhamu zamathangi aseJalimane aziqinile ngokwanele kuMatildas amaNgisi namaCromwell, ikakhulukazi lawo asevele athuthukiswa abaklami beChurchill kanye neChallengers. Ingasaphathwa ubuthakathaka zempi imiklamo German...
  Ngemva kokumema izivakashi ukuba zihlale phansi, uFuhrer waqala ukufunda ukuziphatha:
  - Ngeshwa, iJalimane okwamanje ayinaso isibhamu esithembekile se-anti-tank ... Ifakwe isibhamu esingu-50-mm T-3, ingashaya kuphela izikhali ze-Matilda noma i-KV... Kodwa uMatilda waqala ukusebenza neBrithani ngisho nangaphambi kokuqala kweMpi Yezwe Yesibili. Thina ngokwethu sithumbe uMatildas, izikhali zakhe zangaphambili azikwazi ukungenwa. Hhayi-ke, ama-KV aseSoviet awakwazi ngisho nokungena ohlangothini noma ku-hull. Ubuningi obungenziwa imoto yethu ukuphula ithrekhi! Okusho ukuthi, nina abaklami nisibeke endaweni yokuthi amathangi esitha anamandla kakhulu kunezethu ngokwezikhali, futhi "iGrants" yaseMelika entsha kanye ne "Shermans" elungele ukukhiqizwa ngobuningi iphakeme kakhulu ngezikhali. Ingasaphathwa eyezimoto zaseRussia ezinenganono engu-76mm. Futhi uwenza kanjani umsebenzi wokudala amathangi amasha, ikakhulukazi ngesibhamu esingu-88 mm.
  Impendulo ivela ku- Porsche:
  - Yiqiniso, senza intuthuko efanayo, Fuhrer omkhulu. Ngomhla zingama-26 kuNhlaba, Uphiko Lwezikhali Lwasinikeza i-oda lethangi le- ViK -4501 elingamathani angu-45. Kufanele ifane ncamashi nalokhu, ngesibhamu esilwa nendiza esingu-88 mm esiguqulwe saba yi-turret yethangi. Sesivele sinemidwebo yokuqala. Ungakwazi ukuzijwayeza nabo, omkhulu.
  UFuhrer wabuza:
  - Ingabe wena Aders?
  U-Erwin wavuma ngekhanda:
  - Emuva eminyakeni engamashumi amane, i-vk -3001 ihlolwe ngempumelelo. Imoto entsha esindayo, enenganono engu-75 mm. Sinesikhali esifanayo kumodeli ye-anti-tank, kodwa asikakafakwa ekukhiqizeni ngobuningi. Ngaphezu kwalokho, kwenziwa umsebenzi wokudala i-T-6, enesisindo esingamathani angama-65. Futhi imodeli elula yamathani angama-36. Sizama uFuhrer omkhulu.
  U-Adolf, ecabanga ukuthi uyazi konke, waqala ukuhlola ngokushesha imidwebo. Nazi imidwebo yokuqala ye-"Tiger" eyesabekayo, ithangi elidume kakhulu laseJalimane leMpi Yezwe Yesibili. Le moto yaduma ngesikhathi seKursk Bulge. Ezikhathini zamaSoviet, "amaTiger" ayevame ukuthukwa, kodwa isimo sengqondo ngale moto saba nenjongo. Ngesikhathi salo, leli thangi, yiqiniso, lalingelibi. Phakathi nengxabano enkulu yokuqala nama-KV ethu, amaTiger amathathu agila izimoto eziyishumi zamaSoviet, futhi wona ngokwawo abaleka ngaphandle kokulimala. Inzuzo eyinhloko yale moto yayiyi-cannon yayo enamandla engu-88-mm, eyayingenaso isikhathi eside umphikisi ofanelekayo. Kodwa-ke, ku-Kursk Bulge, naphezu kokuphakama kwekhwalithi kwezobuchwepheshe, amaNazi ayesahluliwe ... iMpi Yezwe Yesibili. Kodwa amaphutha nawo ayabonakala ngeso lenyama. Isisindo esindayo esingamathani angama-56, nezikhali ezingamamilimitha ayi-100 kuphela (izinhlangothi ezingama-80 kuphela!), ukuphakama okuphezulu, ukuntuleka kwama-engeli omthambeko wezikhali zempi kanye nokusebenza kabi kokushayela. Ngokuvamile, ithangi le-IS-2, elinesisindo esingamathani ayishumi ngaphansi, lalingaphezu kwehlosi kuzo zombili izikhali nezikhali ... Kodwa leli thangi lavela kuphela ngoFebhuwari 1944. "I-Royal Tiger" yayinesisindo esingamathani angama-68, nezikhali zangaphambili ezingamamilimitha ayi-180 ... Yebo, ithangi elinjalo lalingafaneleki ukulwa e-Afrika, ogwadule, ukuhlala, liwumshini nje onjengendlebe yobumba izinyawo zobumba. Cha, yebo, ngesikhathi salo, "Royal Tiger" yayiphumelela kakhulu, yayikwazi ukubhubhisa amathangi esitha amaningana empini, futhi yakhipha i-"Shermans" engamashumi amabili nanhlanu kungakapheli ihora. Kubonakala sengathi kukhona ulwazi mayelana namathangi angamashumi amabili nantathu e-T-34 acekelwa phansi yi-Tiger phakathi nempi eyodwa. Kodwa kunoma yikuphi, leli thangi limane liwumfanekiso wokusetshenziswa okungenangqondo kwamandla nesisindo. Kodwa, isibonelo, ithangi leSoviet T-54 ... Uhlobo lokufanekisa ukusetshenziswa okuphumelelayo okunengqondo kobuchwepheshe bangaphambilini beMpi Yezwe Yesibili.
  I-Fuhrer yasho ngokucacile:
  - Cha, madoda! Le phrojekthi ayifanele! Ukwenza imoto enesisindo esingamathani angamashumi amahlanu nesithupha ngamamilimitha ayi-100 kuphela ezikhali... Kuphi ukusebenza kahle nokuhluzeka kwethu kwesiJalimane esihlonishwayo?
  Abakwa-Aders baphawule ngokwesaba:
  - I-French S-2, enesisindo esingamathani angama-70, yayinezikhali ezingamamilimitha angama-45...
  I-Fuhrer-Terminator iphazamise ngokucasuka:
  - Leli ithangi kusukela ngesikhathi seMpi Yezwe Yokuqala. Kodwa i-Russian KV-2 yayine-Howitzer engu-152-millimeter futhi inesisindo samathani angu-52. Kodwa lokhu ngamamilimitha angu-152, hhayi ama-88.
  Ngakho-ke, ngikunikeza umsebenzi wenganono engu-88-mm ye-71 caliber, ithangi elinesisindo esingamathani angamashumi amane nezikhali zangaphambili zamamilimitha angu-180 okungenani, izinhlangothi kanye nohlaka lwamamilimitha angu-150, injini engamakhulu ayisithupha. , amahhashi angamakhulu ayisikhombisa. Futhi leli thangi kufanele lifakwe ekukhiqizweni okukhulu kwakamuva, ezinyangeni eziyisithupha.
  Abaklami baseJalimane baphenduka baphaphatheka futhi izandla zabo zaqhaqhazela. U-Alexander wababuka ngokubhuqa. Umsebenzi wawunzima ngempela; izikhali nezikhali ezivamile zemodeli ye-"Royal Tiger" ka-1944, kodwa udinga ukugcina isisindo sehle ngamathani angama-28! Kodwa-ke, u-Adolf wakubheka njengeqiniso lokhu, waze wanikeza i-Porsche impama enobungane ehlombe:
  - Ungaphatheki kabi, mina ngokwami ngizokudwebela isikimu esifanele ongakwazi ukudlula kuso ngesisindo esincane kangaka. Angiyena umashiqela, kodwa ngingumuntu onengqondo. Kufanele nje wakhe kabusha okuningi. Ikakhulukazi, ukubeka ukudluliswa kanye injini ndawonye.
  Abakwa-Aders baphawule ngokudabukisayo:
  - Lokhu kuzosidalela izinkinga ezithile. Ikakhulukazi, ukuhlelwa okunjalo kuzoba nokubi okulandelayo....
  U-Adolf oqinile uphazamisekile:
  - Yiqiniso, kuzoba nezinkinga ezithile, kodwa ngokuyisisekelo zingaqedwa kalula. Ikakhulukazi ngokwemibandela yezobuchwepheshe. Kodwa ungakwazi ukubeka injini ngokuhlangene kakhulu, ukuhambisa ukumiswa futhi... Ukuphakama kwethangi kudinga ukwehliswa kube amamitha amabili, futhi abasebenzi kufanele babekwe behlezi, khona-ke konke kuzoba okunengqondo kakhulu.
  I-Fuhrer yaqala ukwenza umdwebo, uhlobo lomdwebo, uhlobo lwethangi elidume kakhulu laseSoviet lenkathi yangemva kwempi, i-T-54. Le moto yaphumelela kangangokuthi yethulwa ngo-1947 futhi yasetshenziswa ngesikhathi sezimpi e-Afghanistan namaTaliban; Amasosha ase-Iraqi alwa neButho LaseMelika ngesikhathi seDesert Storm kanye ne-Operation Shock and Awe noma i-Iraqi Freedom. " Sekukonke, ngaphezu kwezinkulungwane ezingama-70 zalawa mathangi akhiqizwa. Futhi ukuthi imoto yayiphumelele kakhulu. Inesisindo esingamathani angama-36, izikhali zangaphambili ezingamamilimitha angama-200, kanye nenganono engamamilimitha ayi-100. Lolu hlobo lwalwa ngempumelelo nama-American Patons namaPershings phakathi neMpi YaseKorea. Ngakho-ke kuleli zinga lezobuchwepheshe, imodeli ifaneleka kakhulu futhi ingokoqobo ukuze isetshenziswe. Futhi kulula kakhulu ukwenza - kushibhile... Ngokuqondene nenganono yaseJalimane engu-88-mm 71 El, yayingena ngokwanele kuwo wonke amathangi eMpi Yezwe Yesibili (ngaphandle kwezikhali zangaphambili ze-IS-3, ezangena enkonzweni. ngo-May 1945!). Kuthiwani nge-IS-3? Ithangi lihle kakhulu ngokwezikhali, kanye ne-turret, eyanikezwa i-pike shape. Yiqiniso, ukusebenza kokushayela kwakungekuhle, futhi kwanqanyulwa ngokushesha. Khona-ke kwakukhona amamodeli amaningana, i-IS-4, njalonjalo aze azinza ku-IS-10, ebizwa kabusha ngokuthi i-T-10 ngemva kokufa kukaStalin. Futhi lokhu kwaba ithangi lokugcina elisindayo laseSoviet. I-Khrushchev ivimbele konke ukuthuthukiswa kwezimoto ezinzima, futhi abalandeli bakhe abazange bakubuyekeze lokhu!
  Ngokuvamile, ingabe amaJalimane adinga ithangi elisindayo kunamathani angamashumi amane, uma ngisho nasethangini eliphakathi angafaka inganono engakwazi ukungena kumamilimitha angu-193 ezikhali ibanga elingamamitha angu-1000?
  AmaMelika ashiya ngokushesha amathangi asindayo, futhi isisindo sePerhing asizange sidlule amathani angu-42, kanti uSherman ngokuvamile 32. Kodwa ngemva kokuba sekucacile ukuthi impi ne-USSR yayisizoqala, kwavela i-monster ene-120-mm. isibhamu se-caliber kanye nesivinini sokuqala se-projectile esicishe sibe ngamamitha ayi-1000 ngomzuzwana. Nokho, ngokushesha abaseMelika badumazeka ngaleli tanki. Ngaphambi kokuvela kwe-IS-10, ithangi le-post-war elidume kakhulu kwakuyi-IS-4, enezikhali zangaphambili zamamilimitha angu-250 kanye nezikhali eziseceleni ze-170 ... Imoto ethembekile, nakuba yayinesisindo esingaphezu kwamathani angu-60. Kunoma yikuphi, udinga ukuthuma ukwakhiwa kwe-tank esindayo eJalimane, kodwa hhayi amathani angaphezu kuka-50. Isibonelo, i-IS-10 isanda kuba nesisindo samathani angu-50, yayinezikhali zangaphambili zamamilimitha angu-290 kanye nesibhamu samamilimitha angu-125 ... Ngendlela, iyiphi i-caliber ephumelela kakhulu? Phakathi nempi, imodeli ethandwa kakhulu kaSherman neChurchill yayinezikhali ezingamamilimitha ayi-100 no-152 (ngaphambili). Yebo, "i-Royal Tigers" ibhekane nakho kahle ... Kodwa "i-Panther" yaqala ukuhlehla kancane ngemuva kwe-caliber engu-75-mm, ngisho noma isivinini esikhulu sokuqala se-projectile singanele. Ngakho-ke, "ama-Panthers" anezibhamu ezingu-88-millimeters, nakuba kuphela ekupheleni kwempi, futhi kwakukhona abambalwa kuphela. Kodwa iqiniso lokuthi i-Wehrmacht yayingenazo izinhlelo zokuhlomisa kabusha amathangi nezibhamu ezilwa namathangi ezinomthamo omkhulu lisikisela ukuthi lesi simo sezindaba sasifanele wonke umuntu. Kwakukhona ngempela isibhamu esizimele se-Jagdtiger esine-cannon engu-128 mm kanye nezikhali zangaphambili ezingu-250-mm, kodwa kuphela ezingu-71 zazo zakhiqizwa futhi ngenani elincane kangaka azikwazanga ukuthonya inkambo yempi. Kodwa-ke, okuthakazelisayo ukuthi ngesikhathi ama-Jagdtigers ezinikela, abanye abangu-43 basala enkonzweni, okubonisa ukusinda okwedlulele komshini onjalo.
  Ngendlela, uStalin wayala ukuthi i-IS-2 ihlome ngokushesha nge-cannon engu-122 mm, nakuba amandla ayo okungena ayengaphezu kwamathangi aseJalimane (ngaphandle kwe-"Royal Tiger", kodwa amathangi anjalo angama-458 kuphela akhiqizwa). Abaningi beluleke umashiqela ukuthi azibekele umphongolo ongu-100 mm. Futhi ngempela isibhamu esizishayelayo se-T-100 saba yisona esingcono kakhulu mayelana nezici zayo zokulwa. Phela, i-caliber enkulu, ukuhlinzekwa kwamagobolondo amancane, izinga lomlilo eliphansi, isivinini sokuqala se-projectile, ububanzi nokunemba komlilo ... Kodwa amaJalimane ayenethangi elikhulu kakhulu, i-T- 4, kanye nezibhamu ezizishayelayo ezisekelwe kuyo, zinesisindo esingamathani angama-22-24 kuphela. Isibhamu esizimele se-Panzer, noma kunjalo, saphumelela kakhulu: izikhali ze-Panther nezikhali zangaphambili zazicishe zifane nezazo, zinesisindo esincane nokuphakama. Kuzodingeka ukuthi u-ode ukwethulwa kwamaPanzers alula futhi ashibhile ekukhiqizeni .
  Futhi kuthiwani ngezinga lesibhamu? Ngezibhamu ezilwa nethangi, izinga lamamilimitha angu-128 likhulu kakhulu; kungcono ukulisebenzisa njengesikhali sokuhlasela, bese ukhetha esiphakathi kwamamilimitha angu-105.
  U-Adolf ubonise abaklami baseJalimane umdwebo:
  - Lesi isikhali sethu esisha esiyimfihlo! Ithangi kufanele lihlolwe ezinyangeni ezizayo. Ukusetshenziswa kwayo kokulwa kuzoba ngo-1943. Okwamanje, unephrojekthi yokwakha ithangi elisindayo elinezibhamu ezingu-105 mm. Kanye nezibhamu ezizishayelayo ezilula. Ngakho ngenani emsebenzini bafethu.
  Abakwa-Aders baphikise ngokwesaba:
  - Umklamo owuhlongozile ubukeka ukhangayo, kodwa inkinga ukuthi leli thangi alikho emoyeni wamasiko ethu... Futhi abasebenzi bazobe bengakhululekile...
  Esikhundleni sokuphendula, u-Adolf waphuza ijusi futhi wasikisela:
  - Mhlawumbe singadla isidlo sasemini, maqabane. Ngokuvamile, leli tangi lingakhiqizwa ngobuningi, futhi angicabangi ukuthi abaseMelika nabaseBrithani bazokhiqiza okuthile okungcono ngaphambi kokuphela kwempi. Futhi namuhla ungadla inyama encane ...
  Amantombazane alungisa itafula ngokushesha. U-Alexander, eqaphela ukuthi isisu sikaFuhrer, esilunyuliwe enyameni, singagula, wakhetha ukuhlala ethembekile kuye, futhi wadla i-sturgeon encane, ekhumbula i-Sobakevich "emiphefumulweni efile". Hmm , kuze kube manje ubonakala enza konke ngendlela efanele. Ibeka umnotho esimweni sempi, imemezela impi ephelele, idlulisa imithetho okufanele ngabe yamukelwa emuva ngo-1939... Ukunensa kukaHitler ngezempi kwaholela ekushoda kwezikhali, futhi ngokwemibandela yobuningi... Ngaphezu kwalokho, i-MP edumile- 44 isibhamu... Inhle kakhulu ezicini zayo zokulwa into ethi ngandlela thize ingcono kunamamodeli okuqala e-Kalashnikov. Kusinda kancane... Mhlawumbe singasebenzisa ngempela isibhamu se-AKM njengesisekelo? Eh, kungaba kuhle ukwakha isikhali esihlanganisa ukunemba kwe-American M-16 nezinga lomlilo nokuthembeka kwe-AKM. Ngokuvamile, intuthuko ikhula ngokungalingani. Isibonelo, izinjini emathangini azizange zengeze amandla amaningi, kodwa ikhompuyutha ayifinyeleleki ngokuphelele. Kodwa unolwazi ngekusasa, kodwa yini angayinikeza ngokwesibonelo, esikhundleni samafutha. Kuze kube manje, ngisho naseMelika abazange bafunde ukukhiqiza ngokuphumelelayo uphethiloli emalahleni! Naphezu kokukhuphuka kwamanani kawoyela. Awu, yini enye anganikela ngayo. Ukuvikelwa okunamandla, izinjini ze-turbogenerator ... Futhi lokhu kuzokwenzeka, kodwa kamuva, ukuze ungajahi ukubeka amakhadi ecilongo. Eminyakeni engamashumi ayisikhombisa, inqubekelaphambili iye phambili kakhulu, kodwa kuze kunqotshwe ukuguga, ukugula nakho, futhi umuntu akayena uNkulunkulu! Ngaphezu kwalokho, ngandlela thile kukhona ngisho nokuhlehla ... Isibonelo, ukwanda kwenkolo, ikakhulukazi eRussia kanye nesikhala se-post-Soviet, kanye nasemazweni amaSulumane. Kodwa ongqondongqondo abakhulu beNkathi Yokuzalwa Nezikhathi zanamuhla babikezela ukuthi inkolo yayiyoshabalala kancane kancane!
  Kodwa okuxakayo ukuthi ukweqisa kwezenkolo kuyakhula... Futhi abapristi baya ngokuya begxambukela kwezombusazwe zombuso. Futhi kulesi simo, inqubomgomo yeziphathimandla ayinakuqondakala; ingabe bakholelwa ngempela ukuthi iqiniso liku-Orthodoxy noma i-Islam? Bonke laba bantu abafundile nabahlakaniphile? Uma kungenjalo, liyini iphuzu lokushiya imodeli yezwe ye-statehood? Ngenxa yokusebenza kahle ekulawuleni uquqaba? Kodwa empeleni yi-Orthodoxy eye yafakazela ukungasebenzi kwayo njengenkolo yombuso ... Iqiniso liwukuthi, ukuba nesisekelo esisemthethweni sobuKristu futhi, okokuqala, iTestamente Elisha, i-Orthodoxy inesisekelo sayo imfundiso ye-pacifist: ungaphikisani. ububi futhi uthande isitha sakho! Kodwa ngesikhathi esifanayo, inqubomgomo yangempela yombuso inolaka futhi idinga ubudlova nokunqoba. Yilokhu okwenza kube nokungqubuzana phakathi kwefomu nengqikithi. Ngisho noma abantu abaningi bengakuqondi lokhu, bazizwa benganakile!
  Ngenxa yalokhu, imfundiso yama-Orthodox ayisebenzi, ayinangqondo, izama ukuba inkosi kanye nobuKristu ngesikhathi esifanayo. Futhi Christian kusho Jewish futhi pacifist! Phela, iBhayibheli lalotshwa cishe ngokuphelele amaJuda, futhi mhlawumbe ngisho ngokuphelele, ngoba uMphostoli uPawulu uthi inzuzo yamaJuda inkulu ngoba baphathiswe izwi likaNkulunkulu! Lokhu kusho ukuthi umRashiya akufanele alikholelwe iBhayibheli! Lokhu kusho ukuthi kudingeka olunye ukholo, kodwa alusasekelwe emiBhalweni yamaJuda... Iyiphi? Kufanele ithuthukiswe ochwepheshe abanolwazi kanye nezazi zokusebenza kwengqondo ngaphansi kokuqondisa kwe-FSB! Khona-ke ukuphikisana okuningi kuzoxazululwa ngempumelelo...
  Kumelwe kushiwo ukuthi ingane efunda iVangeli ayisoze yaba iqhawe elinamandla, elinesibindi, elinonya elithanda iRussia! Futhi yiliphi izwe elidumile eBhayibhelini? Israyeli!
  Yiqiniso, u-Adolf ngokwakhe uphethwe, lo mdlali, lapho ezithole endaweni kaHitler, ngeke aqinise ukushushiswa kwamaJuda. Kunalokho, amaJuda awusizo ayojabulela izinzuzo futhi asebenzele uMbuso Wesithathu. Ngeke kube khona umbhedo onjengokudubula ososayensi abangamaJuda noma abaculi! Kodwa kusengaphambi kwesikhathi ukuchithwa kwemithetho emelene namaSemite. Okokuqala, abantu bangase bangaqondi, futhi okwesibili, lokhu kuwumthombo wengcebo nomthombo oqinile kakhulu! Kodwa-ke, kungenzeka ukuthambisa izinqubomgomo ezimelene namaSemite ukuze uthole ukwesekwa kwamaJuda.
  Yini okufanele uyenze ngoPapa? Ubudlelwano neVatican abukho neze kahle, kepha impi evulekile izoletha ukulimala kulesi sigaba. Lokhu kusho ukuthi udinga ukufuna ukusekelwa kweVatican, kodwa ngesikhathi esifanayo ugcizelele ezithakazelweni zakho ... Ngokufanelekile, beka upopayi wakho esihlalweni sobukhosi sikaPetru futhi kancane kancane uguqule inkolo...
  IPorsche iphazamise imicabango ka-Adolf:
  - Sijabule kakhulu ngesidlo sakho sakusihlwa, Fuhrer!
  U-Adolf owayenomoya wamamatheka ngomusa:
  - Hhayi-ke, okwamanje ngizohlangana no-Himmler, bese ngivumela u-Heinseberg afike. Futhi bheka, bafo: unikezwe umnqamulajuqu oqinile!
  Ibutho likaFuhrer lalihamba iAfrika yonkana. Futhi yayibambe ukuzivikela ngokumelene ne-USSR.
  Ebusika, i-Red Army yaqala ukuhlasela onqenqemeni lwe-Rzhev, kodwa amaNazi ayelinde lapho futhi akwazi ukukuqeda lokho. Eningizimu, amaJalimane nawo abambelela, ebambelele e-Oryol naseKharkov. Futhi eduze Leningrad kuphela amasosha aseSoviet akwazi ukwenza Operation Iskra, kodwa izimpi yathatha cishe inyanga futhi ukunqoba kwathengwa ngentengo ephakeme kakhulu.
  AbakwaKrauts ngandlela thize basinda ebusika bango-'42 - '43.
  Kodwa entwasahlobo, iningi lase-Afrika selivele linqotshwe yibo. Futhi i-Fuhrer ihlola amanzi okuthula neBrithani.
  UChurchill uthi uyabanda ngalokhu. Yize iBrithani ihlulwa ngemuva kokuhlulwa.
  Akucaci ngeJapan - Impi yaseMidway yalahleka iMelika, kanti ngenkathi ama-samurai eshaya imikhumbi emikhulu ye-Yankee isiqeshana ngasinye. Futhi iMelika ayikwazi ukuzuza ngokuphakama kwayo ngamanani olwandle nasemoyeni.
  U-Hitler ufuna ukuhlasela ngokumelene ne-USSR, kodwa ngisho nangemva kokumenyezelwa kokujwayelekile, ukuhlanganisa okuphelele, unamandla amancane kakhulu kulokhu. Njengoba amaKrauts ehlakazekile kulo lonke elase-Afrika.
  Ehlobo i-Red Army ngokwayo isilungele ukuqhubeka. Nokho, amaNazi, ngemva kokunqoba i-Afrika, akha amasosha angamakoloni. Futhi bathola izinsiza ezengeziwe.
  Asetshenziselwa ukukhiqiza amathangi eBhubesi, iTiger, kanye nePanther. Kodwa-ke, idatha enikezwe isilo ayizange iphumelele ngokuphelele. Kubiza kakhulu, kusinda kakhulu. Yiqiniso, ukuzivikela i-Panther ingumbhubhisi omuhle wethangi, enenganono evutha ngokushesha.
  Kodwa okungaphumelelanga kakhulu kwakuyi "Lion", esindayo, ebizayo, kodwa engasebenzi kakhulu. Isibhamu sinamandla kakhulu ngokumelene namashumi amathathu nane aseSoviet kanye namathangi alula, futhi izinga lomlilo liphansi kakhulu kunePanther neTiger. Futhi izikhali, nokho, zingcono kune "Tiger", kanye nasemithambekeni enengqondo. "Ibhubesi" lifana ne "Panther" enkulu enesisindo esingamathani angamashumi ayisishiyagalolunye kanye nenjini enamandla amahhashi angamakhulu ayisishiyagalombili. Kodwa-ke, ngokushesha okukhulu kunomlando wangempela, i-"Tiger" -2, amathani angamashumi amabili nambili alula, yangena ekukhiqizeni. Vala ngezinga lokuvikela "Kubhubesi", kodwa lihamba kancane, lingasindi. Isibhamu, nokho, singu-88 mm osezingeni - ngokumelene ne-105, kodwa sanele ukubhubhisa wonke amathangi aseSoviet. Futhi okubalulekile izinga lomlilo elisheshayo - amashothi ayisishiyagalombili uma kuqhathaniswa namahlanu.
  Ngakho-ke "iBhubesi" yingane yengqondo yaseJalimane, edangele engazange ibe nezimpande.
  AmaJalimane athumba yonke i-Afrika, kuhlanganise neMadagascar, ehlobo. U-Stalin ulinde isikhathi eside kakhulu.
  Mhlawumbe yena ngokwakhe wayethembele kumaJalimane ukuthi aqale ukuhlasela. Ikakhulukazi ukubona ukuthi amathangi eBhubesi, iTiger, kanye nePanther afika kanjani. Kodwa abakwaKraut babesaxazulula izinkinga kuleli zwekazi elimnyama.
  U-Stalin waphuthelwa isikhathi. Ukuhlasela kwamasosha aseSoviet kwaqala ngase-Orel naseKharkov. Lapho nje amaJalimane ayelungiselelwe kahle. Futhi kwakungenakwenzeka ukufeza ukumangala kwamaqhinga. Izimpi zokuqala zabonisa ukuthi "Panther" wenza kahle kakhulu kwezokuvikela. Akukubi futhi "Ferdinands". Bahle nabo.
  Futhi i-Tiger iyithangi elikhiqizayo. Futhi ushaya kahle. AmaJalimane avikela ngenkuthalo. Futhi umelane namagalelo esitha. Ezinyangeni ezintathu zokulwa okunenkani, i-Red Army yahamba ngamakhilomitha ayishumi nanhlanu kuphela. Futhi ukulahlekelwa kwakhe kwakubalulekile.
  Izindiza zesiNgisi eziyishumi nambili zandizela phezu kwamantombazane ayecashile; cishe abazange babone lutho, futhi kakade base beqala ukunyamalala ngaphesheya komkhathizwe, lapho kungazelelwe kuzwakala imisindo emisha esolisayo. UMadeleine wayala:
  - Wonke umuntu lala phansi futhi unganyakazi!
  Aqaqe amanga amantombazane, ayelindele okuthile. Kwabe sekuqhamuka abathuthi namaloli ngemuva kwendunduma. Uma sibheka umklamo, wenziwa eNgilandi naseMelika. Bahamba kancane bebheke enhloko-dolobha yaseTunisia. UMadeleine wayedidekile kancane. Wayekholelwa ukuthi i-front line yayisekude, okusho ukuthi amaBritish ngeke abe nesikhathi sokuvela. Noma kunalokho, akufanele bavele. Futhi lapha ikholomu yonke iyashesha. Nakuba, mhlawumbe, ngaphansi kwebutho... Bangobani, iqembu elithile lokulwa, selidlule izingwadule zangaphambili elingaqhubeki, lifuna ukuzulazula ngemuva. Kubonakala kunengqondo, nakuba ngobuchwepheshe kulula ukuzibona ogwadule. Kunoma yikuphi, udinga umsakazo kubangani bakho, kodwa ungavuli umlilo. Ngaphezu kwalokho, kunekhulu kuphela kubo, futhi kunabaseBrithani abangaphezu kwamakhulu amathathu!
  UGerda wahlebela uCharlotte:
  - Lawa amaNgisi! Ngiyaqala ukubabona beseduze kangaka!
  Umngane onezinwele ezibomvu, naye wethukile impela, waphendula:
  - Akukho okukhethekile! Futhi phakathi kwabo kukhona abamnyama abaningi!
  Ngempela, okungenani ingxenye yamaNgisi yayimnyama. Futhi ikholomu yayinyakaza kancane, futhi abamnyama babesalokhu behhewula... Babelokhu besondela ngokusondelana...
  Lapha enye yamantombazane ayikwazanga ukumelana nayo, yabe isidubula isibhamu esincane. Ngomzuzwana ofanayo, amanye amaqhawe avulela ngenhlamvu, futhi uMadeleine wahlaba umkhosi kamuva:
  - Umlilo!
  AmaNgisi amaningana agawulwa ngesikhathi esisodwa, elinye lamaloli lagqamuka amalangabi. Amanye amaNgisi avulela ngenhlamvu ngokungakhethi. UMadeleine, ebamba leso sikhathi, wamemeza:
  - Phonsa amabhomu ahlaselayo ndawonye!
  Amantombazane avela ebhetheni elite le-SS "She-Wolf" ajikijela amabhomu kude nangokunembile. Futhi ukuthi baye baqeqeshwa kusukela ebuntwaneni, futhi baye babhekana namasu akhethekile . Kulapho uzilolonga nge-electric shock, uthi ukunensa ngokuphonsa futhi uthuke. UGerda noCharlotte nabo bajikijela izipho zabo. Futhi abaseBrithani bayikhanda phezu kwezithende futhi babheke phansi ... Kuyahlekisa kakhulu. Badubula ngokungahleliwe, nabamnyama basamemeza ngolimi olungaqondakali. Impela labo bangama-scumbags...
  Futhi uGerda uyadubula futhi aphonse, kuyilapho ecula:
  - Kukhona iphupho elibi kubafundi be-SS! Eqa okukodwa - hit eyodwa! Siyizimpisi - indlela yethu ilula! Asithandi ukudonsa umsila wekati!
  Kuphendula uCharlotte. Izinhlamvu ezidutshulwe nguye ziphula ugebhezi lube yizicucu. Bese bekhipha amehlo. Nansi indoda emnyama ethukile igwaza umlingani wayo onombala omhlophe eceleni ngebayonet. Aphendule amathe igazi. U-Charlotte ucula kanyekanye:
  - Izingelosi zesihogo esimnyama esinezinkanyezi! Kubonakala sengathi yonke into esendaweni yonke izobhujiswa! Udinga ukundiza esibhakabhakeni njengokheshe osheshayo! Ukuvikela imiphefumulo ekubhujisweni!
  AmaNgisi enza ngokungahlelekile, iningi lawo angamasosha angamakoloni: abamnyama namaNdiya, ama-Arab. Ziyawa, zibe yiqhwa, noma, ngokuphambene nalokho, zigxume phezulu futhi ziqale ukugijima njengonogwaja abahlanyayo. Nokho, amantombazane adubula ngokunembile, futhi nakuba amabhomu engandizi kude, izingcezu ziwugqinsi! Sezimbalwa izitha ezisele. U-Madeleine umemeza ngesiNgisi, izwi lakhe linomsindo ovala izindlebe kangangokuthi awudingi ngisho ne-megaphone:
  - Nikeza futhi sizosindisa izimpilo zakho! Ekuthunjweni uzoba nokudla okuhle, iwayini nocansi!
  Kwasebenza khona manjalo kwathi uma sebelahle ithemba... Izandla phezulu...
  Babutha iziboshwa ezingamashumi amahlanu, ingxenye yazo yalimala. UMadeleine wayala:
  - Qedela abalimele!
  "Ama-she-wolves" adubula ngokunganaki izinhlamvu emathempelini alabo ababengakwazi ukuma ngezinyawo, kwathi abanye balayishwa ezimotweni bayiswa esisekelweni esiseduze.
  Ngemva kwesihlabathi esishisayo sasogwadule, izinyawo ezingenalutho zikaGerda zijabula kakhulu ukuzwa irabha ethambile. Uze abubule ngentokozo... Amaloli aseMelika akhululekile futhi awanyakazi phakathi nohambo. Ngemva kokuwina, amantombazane ajabule. UCharlotte wabuza uGerda:
  - Ubulale bangaki?
  Intombazane yaphakamisa amahlombe ngokudideka:
  - Angazi? Akumina ngedwa owadubula ... Kodwa ngicabanga ukuthi babebaningi!
  U-Charlotte ubale:
  - Siyikhulu, wabulala cishe amakhulu amathathu, okusho ukuthi abathathu ngomfowabo, okungukuthi, udadewabo! Isiqalo esimangalisayo sempi!
  UGerda waphakamisa isandla sakhe ngokunganaki:
  - Lokhu akubalulekile kimi! Okubalulekile ukuthi akekho noyedwa umngane owashona. Nakuba lokhu kuyizibalo, izitha ezingamakhulu amathathu zabhujiswa, futhi ohlangothini lwethu kwalimala kancane amaqhawe amabili wezimpisi. Ngize ngimangale ukuthi asikakayinqobi kanjani i-Afrika ngokuphelele, ngamaqhawe anjalo.
  Ngokushesha u-Charlotte wachitha isimo sengqondo:
  - Hhayi-ke, silahlekelwe kulawa maqhawe aneshwa ngeshumi nesishiyagalombili!
  UGerda wanikina ikhanda lakhe ngokucasuka, njengokungathi umbozwe iqhwa likaNcibijane:
  - Lokhu kungenxa yokukhashelwa! Kodwa eqinisweni, sase siseduze kakhulu kunangaphambili ekunqobeni futhi lokhu kwakusobala kuwo wonke umuntu ongeyena oyimpumputhe! Maye, saphazanyiswa!
  U-Charlotte wavuma, enwaya ngemuva kwendlebe yakhe yangakwesokunxele ngezinzwane ezingenalutho:
  - Yebo, ukukhashelwa, ukucekelwa phansi, ubuncane bezempi ... Kodwa saqhubeka saphula abaseRussia, sabaphoqa ukuba bacele umaluju ngo-1918! O, kungaba kuhle ukuhamba nge-expanses yaseRussia, kupholile lapho, kodwa lapha kushisa!
  UGerda wagigitheka ngokwenama:
  - Kodwa eRussia kukhona amaqhwa anzima kangaka ... Kodwa lapho ngigijima ngingenazicathulo eqhweni ezintabeni, ngiyazi ukuthi kuyini ukuhlushwa.
  U-Charlotte ukhiphe amazinyo akhe:
  - UGerda omncane ugijima engagqokanga zicathulo eqhweni elivuthayo... Lokhu kungokomfanekiso, njengokungathi kusenganekwaneni... Izinganekwane ezikhuluma ngomuntu omsulwa, osayingane futhi ongenabugovu nhlobo...
  UGerda waqhweba umngane wakhe ngenjabulo:
  - Kufana nokuthi kufanele siye ku-Fuhrer?
  U-Charlotte uqinisekise:
  - Cishe! Siyashayela nje, asigijimi singafake zicathulo esihlabathini esishisayo sasogwadule. Futhi ngisho nangemva kokunqoba.
  Indoda emnyama eboshiwe yavungama ngesiJalimane:
  - Izingelosi ezesabekayo, ngikulungele ukukukhonza! Ungunkulunkulukazi, ngiyisigqila sakho!
  U-Charlotte waphulula izinwele ezigoqekile zesithunjwa esimnyama ngonyawo lwakhe olumaholoholo:
  - Nina abansundu seniyizigqila ngokwemvelo! Lokhu, yebo, ngakolunye uhlangothi kuhle, umuntu kufanele asebenze kanzima kusukela ekuseni kuze kube kusihlwa, enze umsebenzi ophansi ... Kodwa isigqila ngemvelo yaso, ngemvelo yaso embi, siyimbuka futhi asinakuthenjwa ngesikhali. . Thina maJalimane siyisizwe esinamasiko nesihleleke kakhulu eMhlabeni. Isizwe esikhulu samaqhawe, futhi akusikho ngaphandle kwesizathu ukuthi ama-mercenaries aseJalimane akhonza kuwo wonke amabutho aseYurophu ngisho naseRussia, ngokuvamile ezikhundleni zokulawula!
  UGerda wathi:
  - Yebo, uzosikhonza njengesigqila. Sinezimenenja ezikhethekile zabamnyama. Futhi okwamanje okumele ukwenze nje...
  U-Charlotte uphakamise:
  - Makange izinyawo zethu. Phela kuzoba mnandi kithi, noNiger azithobise.
  UGerda wanikina ikhanda ngamandla:
  "Angazi ukuthi unjani, kodwa kuyanyanyisa uma isikhumba se-Aryan esihlanzekile sithinta izindebe zeNiger enukayo." Ngakho...
  U-Charlotte akavumanga:
  - Akunjalo Empeleni! Kunalokho, bengingathanda. Bheka...
  Ubuhle obubomvu obubomvu buhlohla umlenze wakhe omncane endodeni emnyama. Waqala ukuqabula ngentshiseko iminwe ende, ebushelelezi, echotshoziwe kankulunkulukazi. Futhi intombazane yamoyizela ngesisa kuphela iphendula, izindebe eziwugqinsi zendoda emnyama zikitaza isikhumba sayo esishukiwe. Ulimi lwesiboshwa lwalugijima phezu konyawo lwentombazane olunwebekayo, olunothuli kancane. Kusemnandi uma ululaza indoda enamandla, ecishe ibe ngamamitha amabili.
  UGerda wamangala:
  - Kuyamangaza, kodwa awuzizwa unengekile?
  U-Charlotte wamamatheka:
  - Akunjalo Empeleni! Kungani kufanele nginyanye?
  UGerda wakhetha ukuthula: kungani kufanele agxambukele ezindabeni zomngane wakhe? Eqinisweni, bakhuliswa ukuthi owesifazane waseJalimane akufanele abe yiqhawe kuphela, kodwa futhi abe ngumfazi onothando, omnene nomama onempilo. Kodwa yena ngokwakhe akakacabangi ngabafana, mhlawumbe ngenxa yokuzikhandla okukhulu ngokomzimba, noma akakamtholi nje okufana naye. Nokho, uCharlotte ubonakala ekhathele yikho. Washaya indoda emnyama emakhaleni ngeqakala, kangangokuthi ikhala layo laqala ukugeleza futhi wasikisela uGerda:
  - Mhlawumbe singacula?
  UGerda wavuma ngekhanda:
  - Yebo, sizocula! Ngale kwalokho kuba lusizi!
  Amantombazane aqala ukucula, nabangane bawo bahlanganyela, kangangokuthi ingoma yageleza njengempophoma:
  Mina nesithandwa sami siyaphuma emahlathini,
  Ukucasha ukudabuka okungenamhlaba!
  Futhi amakhaza, ukushisa, ukugodola,
  Inhloso ephukile yabhoboza!
  
  Izinyawo ezingenalutho eqhweni,
  Amantombazane azoba mhlophe!
  Izishingishane ezimbi zibhonga njengezimpisi,
  Ukuphazamisa imihlambi yezinyoni!
  
  Kodwa intombazane ayazi lutho
  Uyiqhawe elinamandla!
  Ihembe liyimboze kancane inyama,
  Nakanjani sizowina!
  
  Iqhawe lethu liyiqhawe elikhulu,
  Awukwazi ukugoba ngesando!
  Lapha ama-maple ahamba kancane,
  Amakhekheba eqhwa awela esifubeni sakho!
  
  Akuwona umkhuba wethu ukwesaba,
  Ungalinge uqhaqhazele ngenxa yamakhaza!
  Isitha sikhuluphele ngentamo yenkunzi,
  Iyanamathela futhi iyanyanyeka njengengcina!
  
  Abantu banamandla anjalo
  Yini eyafezwa isiko elingcwele!
  Kithina kokubili ukholo nemvelo,
  Umphumela uzoba onqobayo!
  
  UKristu Uphefumulela Izwe Lobaba,
  Usitshela ukuthi silwe kuze kube sekugcineni!
  Ukuze iplanethi ibe ipharadesi,
  Zonke izinhliziyo zizoba nesibindi!
  
  Ngokushesha abantu bazojabula
  Impilo mayibe yisiphambano esinzima ngezinye izikhathi!
  Izinhlamvu zibulala ngesihluku
  Kodwa owawayo usevukile!
  
  Isayensi isinika ukungafi,
  Nezingqondo zabawile ziyobuyiselwa emsebenzini!
  Kepha uma siphuma ngaphandle, ngikholwe,
  Isitha sizokufiphaza ngokushesha amaphuzu!
  
  Ngakho-ke, okungenani thandaza kuNkulunkulu,
  Asikho isidingo sokwenza amaphutha, yivila!
  UMahluleli uSomandla unesandla esiqinile,
  Okungenani kungasiza ngezinye izikhathi!
  
  I-Motherland ithandwa kakhulu kimi,
  Izwe elingcwele, elihlakaniphile!
  Mkhokheli wethu, bamba izintambo ziqine,
  Izwe Lobaba lizalelwa ukuqhakaza!
  Amantombazane avela e-elite battalion SS "She-Wolf" ahlabelela kamnandi, futhi amazwi ayenomphefumulo. Ngokuvamile, kunenkolelo yokuthi indoda ye-SS isho umbulali! Kodwa lokho akulona iqiniso. Yiqiniso, kwakukhona amayunithi akhethekile okujezisa, ngokuvamile njengengxenye yezokuphepha ezisebenza ngokukhethekile, kodwa izigaba eziningi ze-SS zazimane nje ziyiziqaphi eziphakeme ze-Wehrmacht. Ngokuvamile, kufanele kushiwo ukuthi inkulumo-ze ebomvu, yobushiqela ayiwona umthombo onokwethenjelwa wolwazi mayelana neMpi Yezwe Yesibili. Phela, kuyacaca ukuthi abaholi bamakhomanisi be-Agitprop abakwazanga ukuzibamba ngokungachemi futhi bahlanganisa izenzakalo ngendlela eqotho. Ngakho-ke, kunzima ngokwethembekile ukwahlulela lapho kwakukhona khona iqiniso langempela mayelana nonya lwamaNazi, nalapho kwakukhona inganekwane. Kunoma yikuphi, labo abenza ucwaningo lomlando baphoqeleka ukuba bavume ukuthi akuwona wonke amaqhawe ama-SS angababulali kanye ne-monster. Ngaphezu kwalokho, ngaphambi kokuhlasela kwe-USSR; AmaNazi ngokuvamile ayeziphatha ngokubekezelela ezindaweni ezithathiwe; Imithombo yaseNtshonalanga ayibonisi noma yiziphi izenzo zonya noma ukuziphindiselela.
  Manje amantombazane asiza iziboshwa ukuphuma ezimotweni; bambambatha amahlombe abanzi amadoda anamahloni ngendlela yobungane. Emva kwalokho kumenywe amantombazane ukuthi azozivuselela...
  Isidlo sasemini sasinesizotha, kodwa idube ladutshulwa ogwadule futhi intombazane ngayinye yathola i-kebab ephekwe ngesitayela sesi-Arabhu. Ngokuvamile, ama-Arabhu, okungenani ngaphandle, ayenobungane futhi labo abazi isiJalimane baze bazama ukuhlekisa noma ukuphulula imilenze yamantombazane ngobumnene.
  UGerda waphusha umArab onamathelayo wathi:
  - Angikho ngawe!
  UCharlotte wenza okufanayo:
  - Zitholele i-harem!
  UGerda wamomotheka futhi waphakamisa:
  - Kodwa ngitshele, Charlotte, ungenzenjani uma uba umkaSultan?
  Umngane onezinwele ezibomvu waphawula ngokungabaza:
  - Lokhu empeleni kuyinjabulo ephikisanayo ... Nakuba kuncike ekutheni yimuphi umka-sultan. Uma uMbuso Wase-Ottoman wawusesikhathini sawo, khona-ke ... Kungaba kuhle kakhulu ... ngangizoguqula ibutho laseTurkey, ngithuthukise izikhali ... Futhi mhlawumbe kuqala ngangizophendulela amehlo ami empumalanga.
  UGerda wavuma:
  - Kulungile! Kodwa kuyihlazo ngeTurkey ukuthi ngisho nangesikhathi sokudlondlobala kwayo ayikwazanga ukunqoba i-Iran. Lokhu kwakuyiqiniso ngempela, ikakhulukazi njengoba ibutho lasePheresiya lalihlehlile. Ngiyazibuza, uFuhrer Omkhulu, yisiphi isinqumo azosithatha: anqobe iTurkey, noma amfake kumfelandawonye wakhe, ephonsa ama-Ottomans ithambo, kuhlanganise namanye amazwe angabalulekile kakhulu e-Iran?
  UCharlotte waphakamisa amahlombe akhe ngokudideka.
  - Angazi! Eqinisweni, muva nje kube namahemuhemu okuthi sizohlasela i-USSR ... Bathi ingcebo yaseRussia kanye nezindawo ezicebile zase-Ukraine azidingeki ngempela!
  UGerda wacosha inkomishi yetiye ngezinzwane ezinyaweni zakhe ezingenalutho, futhi, ngobuchule, wayiphakamisela esilevini sakhe, ezithela uketshezi olunsundu. Ngesikhathi esifanayo, intombazane yakwazi ukukhuluma:
  - I-Ukraine inamazwe acebile kakhulu, acebile. Ngaphansi kobuholi obuhlakaniphile baseJalimane, kanye nesiko lethu eliphezulu lokulima, bazokhiqiza isivuno esihle kakhulu. Futhi-ke isinkwa sethu sizoba ishibhile kunamanzi. Futhi lokhu kuzozuzisa abase-Ukraine ngokwabo, ngoba uhulumeni waseSoviet umane ubaphanga, ubaphoqa ukuba balambe!
  UCharlotte wavuma ngekhanda.
  - Sizofundisa lawa maSlav isiko lethu elikhulu lamaJalimane! Ake sibakhanyisele!
  Lapha ingxoxo iphazanyiswe ukumemeza okudelelayo, isikhathi sokuphumula sase siphelile.
  Kodwa ngemva kwesidlo sasemini amantombazane aphinde akleliswa futhi aphoqeleka ukuba amashe ogwadule. Ngemva kokudla kwaba nzima ukugijima amantombazane aze abubula kancane kwaze kwaba nokufudumala imizimba yawo. Futhi ngakho-ke bagijimela njenge-jerboas.
  Lena impi ebonakalayo... Futhi i-Afrika iba yiJalimane... Futhi i-Soviet-German front...
  Ebusika, i-Red Army yaphinde yaqhubeka nokuhlasela. Kunezimpi ezinenkani eziqhubekayo.
  UChristina, Magda, Margaret noShella balwa kuPanther. Imoto, nakuba ingafaneleki, inesibhamu esidubula ngokushesha, esidonsa ibanga elide, iyashesha ngokulingene, futhi inezivikelo ezinhle zangaphambili.
  Amantombazane aseJalimane angenazicathulo futhi egqoke ama-bikini, naphezu kwamakhaza. Futhi baqhuba impi engalawuleki.
  Lapha uChristina udubula... Igobolondo lishaya i-T-34-76 turret futhi liyayibhoboza. Ithangi laseSoviet liyama, lidutshulwe phansi.
  Amantombazane amemeza kakhulu:
  - Okwethu ukuthathile!
  Bese uMagda edubula. Ubuhle obunezinwele ezisagolide nabo bashaya.
  Yebo, lwagqabhuka kanjalo uthuthuva lwabangamashumi amathathu nane.
  Amantombazane ama-tigress ashintshana ngokudubula. Futhi ngokunembe kakhulu. Ngakho bashaya elinye ithangi laseSoviet.
  UMargaret washaya ngokulandelayo. Futhi yashaya isibhamu esizishayelayo iSU-76. Ebhalwe ngobuchule. Futhi wacula:
  - IJalimane yethu yesihogo inamandla, ivikela umhlaba!
  Futhi ukuthi ulimi luyobonakala kanjani!
  Wabe eseshaya uShell ngenganono. Shaya ithangi leSoviet KV-1S. Intombazane yenza umsebenzi omuhle futhi.
  Yebo, amaqhawe amane agqoke ama-bikini ayalwa futhi awawesabi amakhaza. Ngemva kokuba abesifazane beqale ukulwa, izinto zaba ngcono kakhulu kuMbuso Wesithathu.
  Naba abashayeli bezindiza u-Albina no-Alvina esibhakabhakeni. Bobabili ubuhle bagqoke amabhikini futhi bafake izicathulo. Balwa kuFocke-Wulfs. Futhi lena imoto ebucayi kakhulu.
  U-Albina, edubula ngezibhamu zomoya, uthi:
  - I-croquet esebenzayo! Ungazisoli ngala mazwi!
  Futhi yeka indlela azocwebezela ngayo ngokumamatheka okukhazimulayo! Futhi uzodubula izindiza ezimbili zamaSoviet ngesikhathi esisodwa.
  U-Alvina ubuye wasika amathathu ngezibhamu zomoya futhi watshiyoza:
  - Ukungena kwami kuyoba okubulalayo futhi kube matte!
  Ngemva kwalokho intombazane yaveza amazinyo yaveza amazinyo! Uyi-charm yonke, futhi ugcwele ubuhle obumangalisayo.
  U-Albina unqamula enye indiza ye-Yak-9 futhi uyakhala:
  - Kungani kudingeka abashayeli bezindiza baseSoviet?
  U-Alvina udubula phansi i-LAGG-5 futhi ngokuzethemba uthi:
  - Ukuze thina maJalimane sikwazi ukuqoqa izikweletu!
  Amantombazane amabili amahle. Baziqalela kanjani ukuziqoqela izindondo. Ngeke ngempela uphikisane nobuhle abanjalo. Badubula phansi izindiza baveze amazinyo.
  Futhi imfihlo eyinhloko ukuthi emakhazeni, amantombazane adinga ukuba agqoke izicathulo futhi e-bikini. Khona-ke izikweletu zizozizela ngokwazo.
  Futhi ungalokothi ugqoke. Shake isifuba sakho esingenalutho, futhi uzohlala uhlonishwa kakhulu!
  U-Albina wagawula enye indiza yeRed Army wacula:
  - Ngokuphakama okukhulu nobumsulwa bezinkanyezi!
  Wacwayiza, egxuma, enyakazisa izinyawo zakhe ezingenalutho, ebhonga.
  - Kumagagasi olwandle nomlilo ovuthayo! Futhi emlilweni onolaka nolaka!
  Futhi futhi intombazane idubula phansi indiza ngendlela enomdlandla.
  Bese u-Alvina ehlasela isitha. Uyenza ekhoneni, ekhiphe amazinyo futhi encwina:
  - Ngizoba ngumpetha womhlaba omkhulu!
  Iphinde yawa imoto eshayiswe yintombazane. Yebo, i-Red Army ikuthola kubi kakhulu.
  Futhi u-Albina ubhonga ngokujabula okukhulu:
  - Manje sengingumbulali, hhayi umshayeli wendiza!
  Idubula enye indiza yaseSoviet futhi ihayize:
  - Ngigoba phezu kwamehlo futhi imicibisholo igijima ibheke lapho kuhloswe khona, kusele enye indlela ngaphambili!
  Iqhawe lenza ngobudlova kakhulu.
  Lapha womabili amantombazane ahlasela izindawo ezihlosiwe. U-Albina ushaya abangamashumi amathathu nane futhi uyakhala:
  - Lokhu kuzoba ukuphela!
  U-Alvina ushaya i-SU-76 futhi uyahleba:
  - Kuze kube ukubhujiswa okuphelele!
  Futhi yeka indlela anyakazisa ngayo unyawo lwakhe olungenalutho!
  Ebusika, i-Red Army ayikwazanga ukufeza impumelelo ebalulekile. Kuphela endaweni yaseRzhev bakwazi ukwenza umugqa omncane, kodwa ngokwethula izindawo zokulondoloza, amaJalimane abuyisela isimo. AmaKrauts anamandla ngempela.
  Futhi ngo-May 1944, ngemva kokugcwalisa amabutho abo amathangi amasha, kuhlanganise ne-Panther-2 ethuthuke kakhulu futhi evikelekile, baqhubeka nokuhlasela endaweni yaseKursk naseRostov-on-Don.
  Konke bekungeke kube kubi kangako ukube isibalo esikhulu sama-Arabhu nabamnyama besingahlanganyeli ekuhlaseleni. Futhi okubaluleke kakhulu, uTürkiye naye wangena empini. Ngakho-ke lesi simo sesibe sethusa kakhulu.
  Futhi i-Red Army, ilahlekelwe kakhulu, yahlehla phambi kwamabutho aphakeme e-Wehrmacht.
  Kodwa amantombazane ayisithupha anesibindi, eholwa ngu-Alenka, alwa kanzima namaKrauts. Futhi amabutho ayengalingani ngokusobala.
  U-Alenka walwela iKursk, eyahlaselwa amaNazi. Ubuhle obuphelelwe yithemba wajikijela ibhomu ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi watshiyoza:
  - Inkazimulo kuRus 'kanye nephathi yethu ethandekayo!
  Khona-ke uNatasha wethula ibhomu ngezinzwane zakhe ezingenalutho futhi wahayiza:
  - Sinakekela intombazane ngaphandle kwezicathulo!
  Ngemva kwalokho, u-Anyuta uphinde wathumela isipho sokufa ngezinzwane zezinyawo zakhe ezingenalutho, futhi zabuna :
  - Kuyoba igalelo elimangalisayo!
  U-Augustine onezinwele ezibomvu wathatha futhi wathumela isipho sokuqothula ngesitho sakhe esingezansi esingenalutho futhi wancwina:
  - Ukukhomba i-radar esibhakabhakeni!
  Futhi-ke uMaria onezinwele zegolide wanikela ngokufa kumaNazi ngemilenze yakhe engenalutho.
  Futhi wacula:
  - EMadagascar, ogwadule naseSahara! Ubekhona yonke indawo, wabona umhlaba!
  Bese uMarusya ephonsa inqwaba yamathe ezinyawo zakhe futhi acule:
  - EFinland, eGreece, nase-Australia, eSweden, bazokutshela ukuthi awekho amantombazane amahle kunalawa!
  Yebo, amantombazane ayisithupha alwe kahle kakhulu. Kodwa abakwaKraut basathatha iKursk...
  Cha, awukwazi ukumelana namandla anjalo. Ama-fascists anenkani.
  Futhi kusho ukuthini ukulungiswa kwezilo?
  U-Adolf Hitler wayemane ehlanya: ezizwa enjengendlovukazi yangempela, lapho wonke umuntu elalela futhi ethuthumela. Yebo, uma ufuna impumelelo kaStalin, udinga ukufana noStalin, ngaphandle kokuhawukela nokufuna abanye kanye nawe (yilokho kanye uJoseph Vissarionovich acabanga ngayo kulolu hlelo!). Manje i-rustling ihloniphekile futhi imoto izoqala ukuhamba. Ngokuvamile, iJalimane, ngokucabangela iziphuphutheki zayo, inenzuzo enkulu ngaphezu kwe-USSR ngenani lemishini yezimboni, kubasebenzi abaqeqeshiwe kanye nenani lonjiniyela kuwo wonke amazinga. Lokhu kuyiqiniso, kodwa ukukhiqizwa kwezikhali akukafiki ezingeni! IJalimane yasala ngemuva kwe-USSR phakathi nayo yonke impi, naphezu kwakho konke ukubhujiswa eRussia. Futhi kusuka kuphi? Yiqiniso, ngenxa yesiphithiphithi esithile esasibusa eminyangweni ehlukahlukene futhi, ikakhulukazi embonini yezempi. Ngaphezu kwalokho, ukuntuleka kwezinto zokusetshenziswa, kanye nokubukelwa phansi kwamandla esitha, kwadlala indima embi. Ikakhulukazi, ngo-1940, ukukhiqizwa kwezikhali eJalimane kwakungaphansi kuka-1939 (uma sicabangela ingqikithi kuhlanganise nezinhlamvu), futhi lokhu naphezu kweqiniso lokuthi impi isivele iqhubeka, futhi uMbuso Wesithathu wathatha ukulawula izindawo ezinkulu nge omkhulu. izinqolobane zamandla okukhiqiza. Nokho, singathini ngamakhono kaHitler enhlangano? Hhayi kakhulu, wagqama embonini yezempi.
  UFuhrer umemezele enkulumweni ende:
  - Endabeni yokuqondisa izindiza, amandla ezimo eziphuthumayo anikezwa uSauer. Uzoqapha ngokucophelela inani lemishini ekhiqizwayo, futhi, okungabalulekile, izinga. Ngaphezu kwalokho, abangane bakho abaningi u-Goering, nakuba bake baba ama-aces amahle, abakwazi ukwenza umsebenzi wobuholi. Akuwona wonke amasosha amahle futhi ongujenene ovelele, ngakho-ke esikhundleni sika-Eric olengiswayo, umkhakha wezobuchwepheshe uzoholwa ngumuntu ovela phakathi kosomabhizinisi abangochwepheshe abakwazi ukulungisa nokuhlomisa kabusha amabutho ezindiza. Phela iBrithani ayilali, ikhulisa kokubili ubuningi kanye nezinga lamabutho ayo, ikakhulukazi ukuhamba kwezindiza. Kudingeka sibe ngamakhanda amabili ngaphambi kwesitha, izinyathelo eziyishumi nambili, kungenjalo sizolahlekelwa ngokuphelele ukuphakama kwethu ngaphezu kwesitha. Ngakho-ke, izinyathelo zekhwalithi ziyadingeka.
  Impendulo ivela ku- Goering:
  - Abangane bami, abantu abafakazelwe abaye bafakazela ukuphumelela kwabo kokulwa nobuchwepheshe.
  Undlovukayiphikiswa wathukuthela wagana unwabu:
  - Noma mhlawumbe mina, ngokubona kwakho, ngikhohliwe ukuthi ubani owalahlekelwa yiMpi yaseBrithani? Noma ngubani owehluleka wuhlelo lweminyaka emine lokuthuthukisa umnotho wezwe. Noma ufuna futhi ukushaywa ngezinduku, ngisho nasesidlangalaleni. Ngakho vala umlomo wakho futhi uthule ngaphambi kokuba uzibethele!
  UGoering waze waqoshama phansi ngokwesaba. Maye, iFuhrer akufanele idlalwe. Kwabe sekuzwakala futhi umsindo, futhi enye indiza ye-ME-262 yasuka yaya esibhakabhakeni. Imoto yayinkulu futhi inezinjini ezimbili. Amaphiko ashanelwe kancane, i-fighter ngokwayo ibonakala iyingozi kakhulu. Izici zayo zejubane, zango-1941, ngokuvamile zihloniphekile, futhi ngisho nangokwezindinganiso zomhlaba ziphula irekhodi. Yiqiniso, umshini ngokwawo awukathembeki ngokuphelele futhi udinga ukulungisa iphutha. Umbusi we-fascist, noma kunjalo, usuvele unikeze izici ze-fighters ezintsha, ezithuthuke kakhulu ... I-ME-262 inesisindo esingaphezu kwamathani ayisithupha, okusho ukuthi kukhona ukugcwala ngokweqile. Indiza yokulwa kufanele ibe yincane, ishibhile futhi ibe yinhle. Kulokhu, i-ME-163 ingaba yinhle impela, kodwa injini yayo ye-rocket iphoqelelwe kakhulu futhi isebenza imizuzu eyisithupha kuphela (noma kunalokho, isazosebenza!), okusho ukuthi ububanzi bungaphakathi kwebanga elingamakhilomitha ayikhulu kuphela. . Njengebhomu lesitayela se-Blitz noma i-cover fighter yokuhlasela kwe-armada eNgilandi, akufanelekile.
  Kodwa i-ME-262 ingathwala ithani lamabhomu, okungukuthi, i-Pe-2, indiza ye-Soviet front-line. Okusho ukuthi, isisombululo esihle kakhulu sokushanela ama-fighter kanye nokusekela amasosha. Nokho, kungani ungadali i-fighter ngesitayela seComet ME-163, kodwa ngaphandle kwenjini ye-rocket, kodwa ngenjini ye-turbojet? Bazama ukuthuthukisa i-"Comet" futhi babonakala bekhulisa isikhathi sendiza sibe yimizuzu engu-15 (lokhu ububanzi obungafika kumakhilomitha angu-300), okuvame ukuvunyelwa eMpini yaseBrithani. ILondon isengafinyelelwa isuka eNormandy... Nakuba kungeyona yonke into esobala kangako, udinga futhi ukuyiqhumisa ngebhomu bese ubuyela emuva, futhi imizuzu eyishumi nanhlanu ibingasheshi kangako. Ngokuzayo, ama-rocket fighters nama-jet fighters aqashelwa njengesiphetho esifile endizeni. Kodwa umklamo we "Comet" uthakazelisa kakhulu, ngobukhulu bayo obuncane nokukhanya, okusho ukuthi ishibhile futhi uyalawuleka.
  Ngaphezu kwalokho, kukhona futhi ama-fighters athembisayo kakhulu anesisindo esingamakhilogremu angu-800, ama-glider anjalo angasetshenziswa ezimpini zomoya. Yiqiniso, ngenxa yobubanzi babo obufushane, izindiza kuzo zingenziwa kuphela ezimpini zokuzivikela, noma zilethwe eLondon ... Ukuthutha, bese ubamba abashayeli bezindiza emuva. Kuzofanele ucabange ngakho lapha. Emlandweni wangempela, ama-glider awakaze abe nesikhathi sokulwa, futhi ngesizathu esithile eKorea, ojenene bezindiza baseSoviet abazange balokothe bazame lo mbono. Ngokuvamile, akudabuki, kodwa phakathi neMpi YaseKorea, umshayeli wendiza waseMelika wayengowokuqala ukuthola amaphuzu okunqoba. Ngakho amaYankees akufanele athathwe kancane.
  Ngemva kokuphela kwendiza, intombazane esencane enezinwele ezimhlophe yagxuma yaphuma endlini yabashayeli yagijima yaya kuFuhrer ngesivinini esikhulu.
  Inombolo yokuqala yamaNazi ophethwe welulela isandla sakhe kuye ukuze amange. Okuhle lapho amantombazane ekuthanda, futhi uFuhrer, kubonakala sengathi ukhonzwa ngobuqotho yibo bonke amaJalimane, noma kunalokho, cishe bonke ngaphandle kweziboshwa ezimbalwa zasekamu lokuhlushwa. Umshayeli wendiza wathi ngesasasa:
  - Lena indiza enhle kakhulu, inejubane namandla anjalo. Masiklebhule wonke amawundlu ebhubesi ngokwehlukana njengebhodlela lamanzi ashisayo kumuntu oshade naye!
  I-Fuhrer ivume umfutho wentombazane:
  - Yiqiniso, sizoyiklebhula, kodwa ... Ukulungisa iphutha lomshini kufanele kwenziwe ngesivinini esisheshayo, futhi lokhu kusebenza ikakhulukazi kumamotho. Lapha, yiqiniso, izinyathelo eziqinile zizodingeka ukuze zithuthukiswe, kodwa uma kukhona umholi-umklami uzosiza!
  Bonke bakhonkotha ngazwi linye:
  - Udumo kuFuhrer omkhulu! Kwangathi i-Providence ingasisiza!
  Iculo leThird Reich laqala ukudlala futhi ikholomu yabadlali abasha abavela kuHitler Jugent yaqhubekela phambili. Abafana abasukela eminyakeni eyishumi nane kuya kweyishumi nesikhombisa ubudala bamasha baya esigubhini ngendlela ekhethekile. Kwabe sekwenzeka into ethakazelisa kakhulu: amantombazane asemasha avela ku-German Women's Union amasha. Babegqoke iziketi ezimfishane, izinyawo ezinqunu, ezingenalutho zonobuhle ziheha amehlo amadoda. Amantombazane azama ukuphakamisa imilenze yawo phezulu, kodwa ngesikhathi esifanayo adonsa izinzwane zawo futhi abeka ngokucophelela izithende zabo. Umbono othokozisayo wobuhle abanezibalo ezingenasici... Ubuso babuhluke ngempela futhi amanye ama-fascists asemancane ayengenanhlonipho ngandlela thize, acishe abe ngabesilisa, futhi aphinde awahlanekezele. Ikakhulukazi uma behlanganisa amashiya abo.
  U-Esthete Adolf waphawula:
  - Kudingeka ukuthi abafana namantombazane bathole ukuqeqeshwa ngokomzimba ngezinga elikhulu. Futhi ngiyazi ukuthi kuningi okwenziwayo ngalolu daba, ikakhulukazi eJungfolk, kodwa okudingekayo wukuhlanganisa wonke umuntu kanye nokwamukelwa kwezindlela zeSpartan. Yebo, ngaphezu kokukhuthaza ukweba... Abafana namantombazane ethu kufanele bakhule babe ngabantu abahloniphekile futhi ngesikhathi esifanayo abantu abangenaluzwela.
  Athule uMkhuzi oPhakeme. Ojenene babethule, mhlawumbe besaba ukuphikisa, kodwa bengafuni ukuqinisekisa lokho okusobala. UFuhrer waqhubeka:
  - Impi ayiyona ihlaya, kodwa unya olubhekiswe ezitheni kufanele luhlanganiswe nokusizana kanye nomuzwa wobuzalwane kumaqabane. Yilokhu okufanele sikugxilise kuwo wonke umuntu... Usuperman omusha akanasihawu kwabanye, kodwa nakakhulu kufanele angabi nazwelo kuye. Ngoba ubuncane kufanele buqedwe kuqala emphefumulweni womuntu, bese kuvuka umzimba womuntu obuthakathaka!
  Okunye ukuma kancane... Ojenene nabaklami baqaphela ngokuzumayo futhi baqala ukushaya ihlombe ngamandla. UFuhrer ubonakale ejabule:
  - Lokhu kungcono, kodwa manje ngingathanda ukubona ukulingisa ukulwa emoyeni. Kuyasabeka futhi kucekela phansi konke...
  UHeinkel wabuza ngokwesaba:
  - Ngezinhlamvu ezibukhoma noma amagobolondo, i-Fuhrer yami?
  Inombolo yokuqala yamaNazi yavuma ngekhanda:
  - Yebo, nabalwa. Ngaphezu kwalokho, ngingathanda ukucabangela umphumela wedivayisi yokukhipha. Phela usebenzela phezu kwayo... - UFuhrer wanyakazisa izibhakela. - Lapho, ekugcineni, izobe isilungile futhi ifakwe ekukhiqizeni ngobuningi. Phela, umshayeli onolwazi ungumshayeli wendiza onolwazi okufanele avikelwe ezimpini ezizayo!
  I-Fuhrer-Terminator nokho inqume ukukhombisa abaklami idizayini yesimanjemanje yedivayisi yokukhipha. Lesi simiso kufanele singabi nzima kakhulu, sibe lula futhi sibe lula. Hhayi-ke, i-squib eshibhile, esevele inolwazi lwemboni yaseJalimane, iyilungele le njongo.
  Umdwebo kwakudingeka udwetshwe ekuhambeni, kodwa uHitler wayengumdwebi omuhle ngempela, futhi wadweba ngokucacile, ngokushesha, imigqa yemidwebo kanye nokujika kwakucacile futhi kucacile ngaphandle kwanoma yibaphi ababusi noma amakhampasi. I-Terminator eyashaywa yacabanga ukuthi kuyamangaza, yebo, ukuthi amaJalimane, ngokujwayelekile, enombono oqinile futhi ngokwezinga elithile othuthuke njengeNational Socialism kanye nesimiso sobushiqela, aputshuzela impi kumaRussia. Mhlawumbe lokhu kungenxa yokuthi amasosha aseRussia ayenamandla futhi eqinile kunawaseJalimane futhi afunda ukulwa ngokushesha.
  Ngokuvamile, uma ubheka inkambo yempi iyonke, khona-ke amaRussia, noma kunalokho amasosha aseSoviet, afunda ukulwa, kodwa amaJalimane abonakala ekhohliwe ukuthi ... Umyalo wabo wenza izinqumo ezingeni lokuqala. -abangamabanga, futhi mhlawumbe aphansi nakakhulu uma umfundi webanga lokuqala enolwazi lokuqhuba imisebenzi yezempi ngamasu esikhathi sangempela . Futhi iqiniso lokuthi ngezinye izikhathi izingane ezineminyaka eyisithupha ubudala sezivele zihola amabutho angokoqobo ngobuhlakani yinto bona noZhukov noMainstein abangayifunda kuyo. Kodwa-ke, abanye abacwaningi babheka kokubili uZhukov no-Mainstein njengama-mediocrities. Kukhona futhi ukuphikisana mayelana nenani lemishini, ikakhulukazi imishini yesiFulentshi ethathwe. Inkumbulo kaHitler (inkumbulo enhle, ikakhulukazi lapho esaphila enempilo!) iphakamise ukuthi kwakukhona amathangi angu-3600 athunjiwe athathwe kumaFulentshi, isibalo esihlaba umxhwele kakhulu ... Amanye amamodeli, njenge-SiS -35, ayengcono kakhulu ezikhalini zawo I-T-34 igqoke izikhali zangaphambili kuphela. Ngakho-ke leli thangi lingakhiqizwa kalula ezimbonini zaseFrance, ngaphandle kokuthi mhlawumbe ngokushintsha isikhali esingu-47 mm ngesibhamu eside esingu-75 mm. Eqinisweni, ngisho nalokhu kungase kungenele. IBrithani ne-USA jikelele bebelokhu bezazisa kakhulu izikhali emathangini abo. Isibonelo, i-Churchill yamathani angamashumi amane yayinezikhali ezingamamilimitha angu-152 uma iqhathaniswa ne-120 yethangi elisindayo le-IS-2.
  UFuhrer utshele abaklami okunye okunye:
  - Sinemigudu yomoya eyanele, ngakho-ke bheka imodeli elunge kakhulu yendiza futhi udale izimo ezihlelekile, ngaphandle kokuletha udaba ezivivinyweni ezibizayo, lapho ama-aces ethu angcono kakhulu efa khona. Isibonelo, imodeli yephiko endizayo yendiza iphumelela kakhulu, ikakhulukazi uma ukujiya kanye ne-engeli yokuthambekela kungashintshwa. Sengivele ngikunike umdwebo, ngakho-ke i-tailless kufanele ilungele. Ijubane layo elilinganiselwa ku-1100 km ngehora ngisho nenjini iYumo. Ngakho qhubeka, kodwa ungadeleli!
  U-Adolf oyi-misfit uphinde weluleka ngokuthi angakhuphula kanjani isivinini sokushaywa kwamapayipi. Wabamba indida efihlekile emibonweni yabaklami: i-corporal elula yazi kanjani okuningi kangaka? Abakholelwa yini ekuhlakanipheni kukaFuhrer? Hhayi-ke, sizokucacisa ... noma cha, ngeke sikuthole, kodwa sizobafakazela ukuthi sifundile.
  Lokhu kwalandelwa ukudla kwasemini kuheleza umoya ohlanzekile, izincekukazi zahlela amatafula nezihlalo. Enhle... Kodwa yiziphi izinguquko okufanele zenziwe kwi-National Socialism? Njengokunciphisa inani lezitha ngangokunokwenzeka futhi wenze abangane. Isibonelo, ungaphakamisi umjaho wamaJalimane ngaso sonke isikhathi futhi ungayeka nokuhlukanisa abantu ngezigaba. Nokho, ukuhlukaniswa kwezizwe zibe izizwe eziphansi nezase-Aryan akukakavunyelwa ngokomthetho. Lokhu kwenza izinto zibe lula. Ngokuvamile, uHitler waqala ukuqothulwa kwenqwaba yamaJuda ngemva kokuhlasela kwe-USSR. Kungani angaba nezinkathazo ezinjalo? Mhlawumbe wayethemba ukuthi iZionism yomhlaba yayizombusisa ngempi neBolshevism, futhi iNtshonalanga izomsekela. Futhi-ke, lapho iBrithani ne-USA besho ngokungananazi, cha ku-Wehrmacht, i-Fuhrer yathukuthela? Ingabe waqala ukuziphindiselela kulawo maJuda ayengafinyelela kuwo? UHitler, vele, uyisiphukuphuku sokwenza ukuQothulwa Kwesizwe futhi ngaleyo ndlela edelela umbono weNational Socialism. Manje amagama amaNazi nelithi umahluleli asefana nomqondo ofanayo. Abaningi baphinde badide ubuzwe nobufascism, mhlawumbe ngenxa yokuvumelana kwegama elithi Nazi. Kodwa lokhu akulona iqiniso nhlobo. I-Fascism, empeleni, ayinabo ubudlelwano obuqondile ne-National Socialism. Emnyombweni wawo, umqondo we-fascism wavela eFrance ngekhulu leshumi nesishiyagalolunye futhi waba nencazelo ehluke ngokuphelele.
  Uhlobo oluthile lwezimfundiso zobufascism enguqulweni yalo yasekuqaleni lwehlela ekusungulweni komoya wenkampani, umuzwa wokuzwana phakathi konxiwankulu. UMussolini wabe esethula izimfundiso ze-fascism kuma-Blackshirts akhe. Phela, amaNazi aqala ukubizwa ngokuthi ama-fascists yizitha zawo kanye nezimbangi zezombangazwe. Uma sikhuluma iqiniso, amaNazi enza izinto ezinonya, kangangokuthi lowo mbusazwe wathola incazelo ehlukumezayo, engalungile. E-Russia, ngesinye isikhathi, abashisekeli bobuzwe babhekana nokukhuphuka okuthile, ikakhulukazi ekuqaleni kweminyaka engamashumi ayisishiyagalolunye, bafinyelela inani eliphakeme ku-93-94. Khona-ke impi yaseChechnya yaholela ekwandeni kwemizwelo yokulwela ukuthula emphakathini kanye nokuncipha kwesikhashana kobuzwe. Impi yaseYugoslavia kanye nokuqhunyiswa kwamabhomu eSerbia kwaholela ekukhuleni kwesikhashana kokushisekela izwe, kodwa kwabe sekwenzeka ukwehlukana enhlanganweni kazwelonke. E-Russia, abashisekeli bezwe babenenkinga nabaholi ... Babengenabo iFuhrer yabo ... Yiqiniso, uZhirinovsky waqhathaniswa noHitler, futhi waze wadlula u-Adolf ngezindlela ezithile. Isibonelo, ngesivinini sokusuka kwezepolitiki, phakathi neminyaka emine ngemuva kokusungulwa kweqembu, ukuthatha indawo yokuqala okhethweni lwasephalamende. Kodwa uZhirinovsky waziphatha ngokungenangqondo futhi wehluleka nje ukuthuthukisa impumelelo, kodwa ngisho nokulondoloza lokho ayekuzuzile. Lapha kufanele ngisho, okokuqala, kwakuyiphutha lakhe siqu. Ukuziphatha okunganele eqenjini, amahlazo angena kuwo. Kodwa uHitler wangempela akazange ahlale e-Reichstag futhi akekho owabonisa ifilimu yakhe enomsindo kumabonakude. Futhi yayingekho ithelevishini ngokwayo. Nakuba ukuphumelela kukaZhirinovsky okhethweni luka-1993 kwaba ukufaneleka komsebenzi wakhe ophumelelayo nezilaleli zethelevishini.
  Intombazane enhle evela phakathi kwezinceku yahlala phansi eduze kukaFuhrer futhi yabeka isandla sakhe emadolweni angenalutho. Cooed:
  - Ingabe ucabanga ngokuthile, Fuhrer wami?
  Umashiqela wamaNazi futhi ngesikhathi esifanayo nomdlali obonakalayo wajaha. Waqaphela ukuthi wayengakaqedi isobho lakhe lemifino kanye nesaladi yezithelo. I-Fuhrer yamanga intombazane ezindebeni, izwa iphunga layo elimnandi, elimnandi futhi yathi:
  - Uzohamba nami emotweni. Futhi nonke ningena emsebenzini, isikhathi sokudla siphelile.
  Futhi futhi, amagiya wombuso, nakuba engeyona indlela enamafutha amaningi, aqala ukuphenduka. Endleleni ebuyayo, uFuhrer wenza uthando nobuhle, futhi wamangala lapho ethola khona amandla namandla amakhulu. Phela, bathi uFuhrer wayengenamandla futhi ngokuvamile kuthiwa ukhubazekile, wayenogcunsula (amanga) futhi ethenwa (inganekwane ephelele!). Kuyiqiniso ukuthi uHitler akazange akwazi ukuba nenzalo ... Yebo, kusasa, uzozisingatha ngokwakhe le ndaba ... Noma cha, kusazodingeka ameme u-Himmler. Ngokuvamile, emlandweni wangempela, i-Fuhrer yaqinisa kakhulu indima ye-SS. Ngokusobala naye kuzomele ahambe lo mzila ngale ndlela ehlukile. Nokuthi ukubekwa ngaphansi kwamaphoyisa obugebengu esakhiweni se-SS sisonke kunengqondo; manje yonke idatha namafayela azohlanganiswa abe umthombo owodwa. Ngaphezu kwalokho, ukusetshenziswa kokuhlushwa ezigebengwini kanye nalezo zindlela zokuphenya ezithuthukile eziwuphawu lweGestapo nezinye izinhlaka zamaphoyisa omshoshaphansi kuzokwandisa kakhulu izinga lokutholwa.
  Iqiniso lingase likhule futhi inani lezisulu ezingenacala lingakhula, kodwa ... Iningi lamadoda e-SS lingabantu abahloniphekile, futhi umphenyi onolwazi, njengomthetho, ubona ngokushesha ukuthi umuntu uqamba amanga noma ukhuluma iqiniso, futhi yena. akavamile ukwenza amaphutha. Lokhu kungahlulelwa emibhalweni eminingi yobugebengu.
  Ngemva kokunquma ezinye izindaba zamanje futhi wamema amantombazane amabili amasha ukuba afudumale umbhede, uFuhrer, ebeka ikhanda lakhe emabeleni anqunu obuhle, walala ...
  Kulokhu, wabuyela ephusheni ayeliphazamise ngaphambili, mayelana nempi yasemkhathini enkulu. Futhi ku-fighter yakhe esobala, futhi isitha sizama ukuhlasela ibutho le-Great Russia. Futhi i-Fuhrer yomdlalo we-Hypernet, nomlingani wakhe, i-plup, kodwa ngesikhathi esifanayo i-blonde ye-muscular, zama ukwenza, ngesikhathi esisodwa ukusizana. Abalwi bezitha ezimbi bazama ukuthatha izinombolo, besebenzisa amanani abo aphezulu. Ukungezwani kwezikhali zezempi zaseDermostan kuya kugqama kakhulu. Imikhumbi yabo ibonakala inengeka kakhulu. UCaptain Vladislav, esebenzisa inqubo "yebhakede", wanquma ngempumelelo imoto ngendlela yesicathulo esigwegwile futhi wathi:
  - Akuyona ize ukuthi bobabili uHitler noStalin babenobaba owayengumkhandi wezicathulo!
  Ephendula, umlingani wakhe we-blonde wamkhanyisa izithende ezingenalutho, ezipinki:
  - Angidingi amabhuzu noma ezinye izicathulo. Ngezinyawo ezingenalutho ngizwa ukugoba okuncane kwe-vacuum noma ukudlidliza kwesikhala kungcono kakhulu! O Fuhrer wami, ungathanda ukuba intombazane?
  Impendulo ivela ku- Vladislav:
  - Kungaba mnandi isikhathi esifushane. Wonke umuntu uthi abesifazane banama-orgasm anamandla futhi amade kunamadoda, ngakho bengifuna ngempela ukuhlola ukuthi kuyiqiniso yini lokhu?
  I-blonde yahleka:
  - Inqubekelaphambili ingase ikunikeze ithuba lokuzibonela nalokhu... Ngaphandle uma kunjalo, silahlekelwa yimpi yesikhala enkulu. Izitha ziningi kakhulu. UMbusi u-Almaztiger 13, ongakazalwa kodwa osengumkhuzi wethu, naye angase afe.
  Umuntu oshaye i-Fuhrer uthe:
  - Umkhuzi omkhulu, njengenhloko yempi, usayizi omkhulu, ukulahlekelwa kubi kakhulu!
  Esikhundleni sokuphendula, u-blonde waqala ukuphendula umlwi wakhe. Wenza i-pretzel, wayibalekela kancane inqama, wabe esedubula ngokunembe kakhulu. Imoto yesitha yagqamuka amalangabi futhi yaqala ukuhlukana yaba izingcezu ezincane ezivuthayo, njengezinhlamvu ze-poppy. Intombazane, icosha ushingamu ngezinzwane zayo ezingenalutho futhi yayijikijela ngobunyoninco kangangokuthi yawela olimi lwayo oluphumile:
  - Kuyathandeka! Lapho uhlafuna, bese udla!
  Kodwa iqhawe eliqinile alizange libe nenhlanhla kangako; laphinde lashaywa, noma ngabe kwakushubile futhi ukaputeni weqhawe wabhodla:
  - Yeka ukuthi ngigula kanjani ukushaywa kwalaba besifazane!
  Amehlo ka-blonde acwebezela:
  -Awunelisekile ngokushaya? Ingabe mhlawumbe ufuna okuthile okungathí sina? Ningaphelelwa isineke kanjalo nonke, nithanda ukuvukela umbuso!
  UVladislav wahleka futhi wacishe wagwinya impendulo enokhahlo phakathi kwamasosha aseDermostan. Isithombe sempi sesishintshile ngandlela-thile. Isitha sabonakala singapheli, sethula amabutho amasha ngokwengeziwe empini. Imikhumbi yempi yayiyingozi kakhulu; emikhulu, njengama-asteroids, yaphuma kancane kancane endaweni engenalutho, njengokungathi idwetshwe ngoyinki onozwela (obevela lapho ukhanyisa isibani kuyo). I-Shit-stan yazama okokuqala ukugoba amahlangothi, ukwenza ukuqondisa okusimbozayo, mhlawumbe ukwenza i-cauldron emkhathini.
  Amasosha aseRussia Enkulu alwa ngesibindi, futhi ngesikhathi esifanayo awazange agweme ukuqondisa. Yile ndlela indlela yokuzivikela ephathwayo, kanye nokuhamba ngesibindi nokutshuza, kwasetshenziswa. Ngokwesibonelo, abagibeli bempi kanye nokubanjwa kwebutho lasemkhathini laseRussia Elikhulu noma banyamalala noma, kunalokho, babonakala ngemuva kwesitha esibi. Kwakusikhumbuza izinhlanzi ezizingela emgodini weqhwa - zavela, zabamba inyamazane (uhlobo oluthile lwezinambuzane zasebusika, futhi uma umzingeli wayeyi-catfish, khona-ke inyoni!) Futhi wabuyela emgodini. Kulokhu, imikhumbi yaseDermostan yalahleka ngokushesha, yaqala ukugoqa ndawonye, noma yavulela nokudubulana. Ukuqhuma kwe-plasma okuhlekisayo nokushiswa kwezinkanyezi. Isibonelo, ngisho nomkhumbi wempi ophakeme kakhulu, othole ukushaywa kaningana emicibisholo ye-preon eshisayo, uqhume amalangabi aluhlaza okwesibhakabhaka nokuluhlaza. Khona-ke iqhawe elikhulu (eliqhubeka nokubhubhisa ama- crap-stants ayenamathele njengeqabunga lokugeza !) Umngane wabona isithombe ngaphakathi komkhumbi ovuthayo we-ultra-battleship. Futhi yeka i-colossus ehlaba umxhwele, iqembu lamasosha afinyelela ezigidini ezimbili namarobhothi ayizigidi ezingamashumi amahlanu!
  Amasosha angaphakathi emkhunjini ayizinhlobo ezahlukene zama-scumbags: ama-troll, ama-goblins kanye nezinhlobo eziningana ezixubile, isibonelo ezisakazeke kakhulu: ingxube yemikhaza nogwayi , noma kunalokho ngisho nezinqamu zikagwayi! Hhayi-ke, izidalwa ezesabekayo, njengokungathi zivela kufilimu esabekayo edonswa umlutha wezidakamizwa.
  Izidalwa zifuna ngamandla ukuphunyuka, kodwa ngesikhathi esifanayo zishayisana, zigwaze, zisike, zilume. Nakhu kufika umshini wokubiya, owakhelwe ngokukhethekile ukulwa nokugibela. Futhi uhlome ngezinkemba ze-quasi-plasma, hhayi eziqondile, kodwa ezigobile ukuze kusetshenziswe izindlela ezihlukahlukene. Umshini wokuqala wokubiya uphahlazeke obishini oluphilayo lwalabo ababegeleza bephuma emkhunjini omkhulu ovutha umlilo. Ngokushesha, izingcezwana zenyama eqotshiwe nezidumbu ezishile zandizela macala onke. Kwavela umngane ngemuva kwakhe, wayebukeka njengesicabucabu, kuphela kwakukhona izitho ezingamashumi amathathu kuphela, futhi zazisesimweni semifudlana yokuqothula, ekwazi ukusika ngisho ne-dinosaur phakathi.
  Elinye lamaphoyisa aseDermostan lamemeza:
  - O, unganginqamuli! I-pawn yadla indlovukazi!
  Kodwa wayenebhadi, isinqamu sikagwayi esasinezidladla zomkhaza, sasinengeka nakakhulu, sashayisa uthi salenga sigwazwa kulo. Nokho, indlela ayeklabalasa ngayo yayingasazwakala kulowo msindo owawulokhu ukhula njalo. Izilimi zamalangabi e-princess-plasma, ikakhulukazi aluhlaza okwesibhakabhaka nowolintshi, zadlula izilwi zaseShitmostan ezazithukile, zazenza zathosa. Futhi imishini yokubiya yayidlangile ngaphakathi komkhumbi wempi omkhulu. Ngokusobala kwakubhalwe ngokucacile ohlelweni lwabo: bulala, bulala, futhi ubulale futhi! Futhi akunandaba ngempela kubo. Nasemaphaseji kwakunomsindo we hyperroom embi kakhulu .
  Kodwa-ke, i-ultra-flame isivele ifinyelele emishinini yokubiya, kanye nemikhovu nezinzipho eziningi - izinqamu zikagwayi sezivele zaqhekeka zaba ama-photon. Ngakho-ke i-ultra-battleship yaqala ukuhlakazeka kancane kancane ibe izingxenye eziningana. Nakuba ukuhlukana kwenzeka kancane, akuzange kubonakale kubi kakhulu. Ikakhulukazi uma kuqhathaniswa nokwasemuva kwabanye abaningi, okugqama njenge-supernovae encane, noma, ngokuphambene nalokho, njengezinkanyezi ezinciphayo. Ngeshwa, hhayi eDermostan kuphela, kodwa naseRussia Enkulu.
  Ngokwesibonelo, umkhumbi owawuphethe isando nophawu lwesikela wahluleka ukuzilawula futhi wagijinyiswa isitha. Uma izixuku ezimbili zishayisana ngesivinini esingaphansi kokukhanya, kulingana nokunqotshwa irokhethi yokuqothula. Ihlanza ngamandla amakhulu (uma umuntu engabeka kanjalo, yebo). Ukuqhuma kwaqhakaza njenge-tulip enamacembe anemibala eminingi, kungazelelwe kwadla konke okwakukhona cishe amakhilomitha ayishumi nambili. UVladislav-Adolf wabhala:
  - Futhi abafana bethu babonakala besezulwini kakade!
  I-blonde yaphawula ngefilosofi:
  - Izulu ukuphela kwendawo enhle lapho kungekho muntu ojahile ukufika, noma ngabe ukushisa!
  I-hit kaHitler yavuma:
  - Lezi yizindida zendawo yonke. Asifuni ukuphelela endaweni enhle, kodwa embi isidonsela phakathi! Ngakho-ke akucaci ukuthi yikuphi okungcono, ukuphila noma ukufa.
  Intombazane yaphawula ngefilosofi:
  - Ukuphila kuhlale kungcono kunokufa. Akuyona ize ukuthi cishe bonke abantu bacabange kanjalo. Nokho, imibono yabantu, njengazo zonke izinto ezisezweni lethu, ihlobene.
  I-Fuhrer yenza elinye ithuba elikhohlisayo, elamvumela ukuba adubule izihlalo ezimbili, ngakho-ke i-fighter ebiza kakhulu futhi ehlomile (yeka ukuthi iqhume kahle kangakanani, njengokungathi iziqhumane ezivela ezinhlanganisela eziyinkimbinkimbi zezinto ze-pyrotechnic zivutha), amaparele into ephukile ehlakazekile endaweni engenalutho. Impendulo ivela ku- Vladislav-Adolf:
  - Imibono yabantu mayelana nemvelo noNkulunkulu iphikisana kakhulu. Ngokuvamile, kukhona ngisho nomqondo we-reactive, okungukuthi, ngisho nengqondo elimazayo, ephoqa umuntu ukuba aziphathe ngendlela okungeyona neze lokho okufanele kukuyale imizwelo yemvelo ye-pragmatic kanye nokucatshangelwa kokufaneleka.
  I-blonde, enenkinga yokululama ekutshuzeni okunonya (yini enye ongayenza lapho izilwi eziyisikhombisa zikugijimela ngesikhathi esisodwa), uthe:
  - Misa ama-pragmatics - vula izibalo!
  - Akuhlekisi! - UVladislav waphendula.
  Kungazelelwe, phambi kukakaputeni wezindiza zasolwandle, kwavela isithombe somyalo webutho laseRussia Elikhulu . Ngempela, lokhu kuyisipho - ikhono lokungena endaweni engcwele yezingcwele futhi ngisho nokuqaphela, ngisho noma kungewona amapulani omunye umuntu, kodwa umyalo womuntu siqu.
  Nakhu, i-Flagship yempi, i-flagship ehlaba umxhwele yebutho lasemkhathini laseRussia Elikhulu elinobubanzi obungamakhilomitha ayikhulu. Futhi lo mkhumbi ubuye ulwe ngokwemvelo, ngoba amashumi ezinkulungwane zemiphongolo yezikhali ezinamandla azikwazi ukugwetshwa ukungasebenzi. Nokho, i-flagship ultra-battleship izama ukuvumelanisa neminye imikhumbi emikhulu. Isitha asikwazi ukunikezwa ithuba elincane lokubhubhisa i-flagship, lapho umyalo oyinhloko webutho lebutho lasemkhathini laseRussia Elikhulu likhona.
  Ngokumangalisayo, umkhuzi-jikelele kanye nenkosi bamane bawumbungu olele esibelethweni. Umama ngokwakhe ugxile esimweni sokugqwayiza okumisiwe, ngoba ngaphandle kwalokho ukwenza imisebenzi yakhe kungaba buhlungu kakhulu. Futhi ukusebenza kwenkosi ye-embryonic esele ithuthuke ngokwanele, enezitho futhi, okubaluleke kakhulu, ubuchopho obukhulu, kuqinisekiswa amayunithi amaningi we-cybernetic. Umbungu ngokwawo, obusa phezu koMbuso Omkhulu WaseRussia, uzizwa ukhululekile.
  Yebo, kunjalo, futhi uthwele kanzima ngenxa yesidingo, useneminyaka eminingana engaphakathi kukanina. Umuntu angaphupha nje eyogijima noma ehambisa okuthile. Futhi lawa amaphupho abuhlungu, ngoba ukuzalwa kusho ukunyamalala ngokushesha. I-embryo ixhumana nezwe langaphandle isebenzisa izikena. Yiqiniso, azibonisi ukubukeka kwangempela komkhuzi we-embryonic, kodwa isithombe esikwazi ukukhuthaza ukuzethemba. Ikakhulukazi, insizwa ebukekayo ibonakala isesimweni senkosi engakazalwa. Uyala amabutho ngezwi elicacile nelinamandla.
  - Sebenzisa isimiso sokuzivikela nokunwebeka. Njengezinkulungwane zeminyaka edlule, amandla abuthakathaka, aphansi ngezinombolo, asebenzisa iqiniso elingangabazeki lokuthi isisindo esincane sihamba kakhulu kunesikhulu. Njengoba isisindo esincane sibonakala nge-inertia engabalulekile!
  UMarshal wentombazane uqinisekise:
  - Yebo... Ikhono lebutho lokuqondisa liyisihluthulelo sokunqoba. Yiqiniso, ukweqisa kumelwe kugwenywe. Phela intuthwane ayiyona inkosi yezilwane!
  Umphathi we-embryonic wamamatheka:
  - Izidalwa ezibulala kakhulu amagciwane. Nakuba cha, mhlawumbe ngisho namagciwane! Nakuba isilwane sakudala, siyasebenza! Lapha isitha saqoqa amandla amakhulu, cishe endaweni yonke, okusho ukuthi sadalula izindawo ezisele.
  U-Elf Marshal Fego onezingulube ezinsomi neziwolintshi uthe:
  - Ngezinye izikhathi inzuzo ebonakala ingabalulekile engxenyeni elinganiselwe yangaphambili yanele ukunqoba. Lena i-axiom eyinqaba yezimpi eziningi, zezimpucuko ezihlukene!
  I-Fetal Emperor yahleka kancane ngezithwebuli:
  - Kulokhu, ubheka impande.
  Ngaleso sikhathi, ama-armadas aseDermostan azamile ukuhlela kabusha ekuhambeni. Isiqiwu esibalulekile sasondela kubo ngemuva. Izinkulungwane zemikhumbi yenkanyezi emikhulu nezigidi zemikhumbi emincane yaphuma isebenzisa ukwakheka kwezinsimbi. Ngenxa yalokho, amandla avuthayo ama-parasite anda ngokuphawulekayo. Intombazane i-marshal yathi ngenjabulo:
  - Nali elinye ikhadi lecilongo eliphonswe umphikisi oyi-bastard. Noma kunjalo, ukuqashelwa kwethu bekungakafiki ezingeni; ithuba lokwethula inani elikhulu kangaka lamandla alinikezwanga.
  Ihologram yombusi esesimweni somfana yakhahlela inkemba. Umshayeli washaya isango. Yaqhuma cishe ngokushesha. Okokuqala, kukhona ukukhanya okudla amehlo, bese kuba ukukhula kwekhowe elibubende elibhubhisa yonke into engaphakathi kohlu lwesibhamu somkhumbi wezempi. Umfana wehologram wathi:
  - Lokhu ukushaya igoli okumangalisayo! Hhayi-ke, abamelene nabo mabanikeze konke. Ngimlungiselele isimanga.
  U-Elf Fego wabuka isithombe sempi ngokungabaza okuthile. I-armada yaseDermostan yayibukeka isabekayo kabuhlungu. Ikakhulukazi imikhumbi yempi, ububanzi bayo bufinyelele kumakhilomitha angamakhulu amabili namashumi amahlanu. I-elf yakhumbula ngokuzumayo iplanethi yasekhaya ... Imvelo lapho i-idyllic, azikho ngisho nezinambuzane ezimunca igazi. Futhi amabhubesi... Hhayi-ke, hhayi amabhubesi impela, kodwa ama-hybrid anezimbali zommbila. Ngokuvamile, lesi isilwane esihle: umzimba uyimbali ye-cornflower, kanti i-golden mane ikhula emoyeni. Ngaphezu kwalokho, ama-cornflowers ashintsha umthunzi ... Kukhona ububi obuqondile lapha, obuqondiswe kokubili kubantu kanye nama-elves.
  I-blonde marshal yathi:
  "Asazi ukuthi zingaki izindawo zokugodla isitha, kodwa kimina kubonakala sengathi sekuyisikhathi sokuthi sisuse ibutho lethu labaqamekeli."
  Umbusi we-embryonic waphikisa:
  - Manje akusona isikhathi sokubonisa amakhadi akho!
  UMarshal wentombazane wazama ukuphikisa:
  "Uma abantu bakithi befa, ngeke kusale muntu ozolwa!"
  Futhi-ke umlawuli we-embryonic watholwa:
  "Awukwazi ukunqoba impi ngaphandle kwabalimala." Ku-chess ungakwazi, kodwa empini yangempela awukwazi! Umthetho wempi ongenazwelo uwukuthi ukulahlekelwa kufana nemvula enisela amahlumela okunqoba, udinga nje ukwenza isiqiniseko sokuthi ukulahlekelwa akukhuli kube imvula enkulu ekhukhula amahlumela! - Khona-ke ihologram ephuma esibelethweni yaba mnene ebusweni. - Kodwa ungacabangi ukuthi ukuze unciphise ukulahlekelwa ikakhulukazi emlilweni wemikhumbi yempi ye-ultra, vumela izinkanyezi ze-Great Russia zihlehle ngokuzungeza.
  I-elf marshal yasekela umlawuli we-embryo:
  - Yilokho kuphela, yiyona ndlela kuphela. Akukaziwa ukuthi mangaki amandla isitha esizokwazi ukuwakhipha endaweni engaphansi komhlaba.
  Ngempela, imikhumbi yezinkanyezi yaseShitmostan yazama ukuhamba ngomhlambi ominyene. Ngesikhathi esifanayo, abazange basindise izinhlamvu, bephonsa imicibisholo ezigidini, ngaphandle kokukhathalela ngisho nokunemba kwe-hit. Kwabonakala sengathi izigidigidi zikamentshisi zazishaywa ku-vacuum ukuze ziqubuke zibe yi-hyperplasm, kushiswe yonke into ephilayo nenyakazayo, bese iyaphuma. Amaqhawe aseRussia adubula ngokunembe kakhudlwana, kodwa ulaka lwesitha lwaduma njengomlilo, lusakaza izingcezwana njenge-confetti. I-confetti ebulalayo edubule izikebhe ezimbalwa zase-Dirmostan. Futhi inani lama-frigates abhujisiwe empucuko ye-bastard alinakulinganiswa ngokuphelele. Kuyiqiniso ukuthi imikhumbi yaseRussia iyafa. Lapha i-cruiser eyonakele, ngokuphelelwa yithemba, yagijima njengethangi laseRussia e-Kursk Bulge futhi yahlasela umkhumbi wempi omkhulu wesitha. Ukuphila kwamakhulu ezinkulungwane kwaphazamiseka ngesikhathi esisodwa, futhi umlilo washa, kwangathi kuqhunyiswe ipayipi elikhulu legesi.
  I-dwarven marshal yaphawula ngokudangala:
  - Bayasigoba, kodwa asipheli amandla! - Umlawuli wesikwele waqaphela (noma kunalokho isithombe sakhe se-holographic, i-dwarf ngokwayo yayikomunye umkhumbi we-Gross-Dreadnought class!). - Kungadingeka ukuthi kuqaliswe okungenani ukuhlasela okuthile kwezokuxhumana kwezitha nemigqa yokuhlinzeka.
  I-Fetal Emperor yahleka nge-hologram yayo yomfana.
  - Yini, ngokubona kwakho, ngiyisiphukuphuku!
  I-marshal encane yabubula futhi yelula izidladla zayo:
  "Kodwa abazigcini nhlobo izinhlamvu." Lokhu kusho ukuthi banele. Akunjalo, nkosi yami?
  UMbusi Wombungu waphikisa:
  - Hhayi akunjalo! Umkhuzi omkhulu ubaluleke ngaphezu kwekhanda lakhe, ngakho isigqoko sokuzivikela kanye nokufihla ubuqili ngeke kumlimaze! Ngamafuphi, isitha sisesekukhohlisweni okumnandi kokuthi konke kuhamba kahle naye, kodwa empeleni ukunqoba kwethu sekuseduze! Ukushaya kungazelelwe kufana nokufaka inkemba yensimbi ye-alloy esikhundleni sesibhakela!
  
  
  U-WITTMAN UYAPHILA
  Ushintsho oluncane emlandweni oluhlobene nempumelelo enkulu yamaNazi ngesikhathi sokuhlasela e-Ardennes. AmaNazi athuthuka ngokushesha, akwazi ukuwela amabhuloho futhi athumba izindawo zokugcina izimpahla ezinezikhali, izinhlamvu kanye nophethiloli. Impumelelo iphinde yagqugquzelwa ukubamba iqhaza kukaWittmann esitelekeni, okwathi, ngokungafani nendaba yangempela, akazange afe! Yini futhi? Amaqhawe angempela awafi futhi awafi! UWittman uqhubekile nokulwa nokuqoqa amaphuzu. Ngemva kokubhujiswa kwethangi lamakhulu amabili, waba ngowokuqala futhi kuze kube manje kuphela umkhumbi wamathangi ozonikezwa i-Knight's Cross of the Iron Cross ngamaqabunga e-oki, izinkemba namadayimane.
  Ubuhlakani bukaWittmann bawushintsha kancane umlando. Futhi amaJalimane aba nenhlanhla kancane, ngokushesha, esebenza kahle kakhulu. Futhi baphumelela kulokho cishe okwenzeka endabeni yangempela, kodwa amahora ambalwa nje ayengekho. Ngakho-ke izinqolobane zabanjwa, futhi ibutho laseJalimane lathola amandla ahlukumezayo. Ngenxa yalokho, iBrussels yathunjwa, futhi amakhulu ezinkulungwane zamasosha aseBrithani nawaseMelika athunjwa.
  U-Stalin wayengajahile ukuhlasela okwamanje, efuna ukuthi ama-Allies ahlulwe ngamandla eNtshonalanga.
  Izimpi zabonisa ukuthi i-Tiger-2 iyisikhali esiphumelela kakhulu kokubili ngokwezikhali nezikhali zangaphambili. AmaJalimane, ebona ukuthi i-Red Army yayingenzi lutho empumalanga , afaka amayunithi engeziwe empini futhi aqala ukwakha empumelelweni yawo. I-Fritz iphinde yathola isibhamu esizishayelayo esisha kunazo zonke i-E-25, esasincane ngosayizi nesisindo, kodwa sinezikhali ezinamandla nezikhali ezinhle, futhi okubaluleke kakhulu ukuhamba.
  Ngenxa yalokho, ukunqoba okusha... Manje ama-Kraut aseParis. Baphinde bathathe inhloko-dolobha yaseFrance.
  Futhi yilokhu uStalin akufunayo - ukuze abalingani babulawe, bese i-USSR izothola yonke iYurophu.
  UStalin uyimpungushe enobuqili... Kodwa noChurchill akasona isilima. Lapho uRoosevelt efa, yena noTruman basayina isivumelwano ne-Third Reich. Ngesikhathi esifanayo, ukuhoxisa izinsalela zamasosha ahluliwe eFrance. Futhi-ke ngokushintshana okuphelele kweziboshwa zempi, futhi ngisho nokunikezwa kukaphethiloli kanye nempahla kuReich Third.
  IJalimane yasabela ngokuchitha imithetho emelene namaSemite. Nokho, amaJuda asala emakamu, kodwa awazange ashiswe, ayephoqeleka kuphela ukusebenza, futhi abaseMelika bathumela ukudla okusemathinini nokusanhlamvu emakamu.
  AmaJalimane ayenesandla esikhululekile eFrance nase-Italy. Manje uStalin wenza isiphakamiso sokuthula okuhlukile. Kodwa uHitler wakulahla. NgoJuni, ukuhlasela kukaFritz kwaqala. Eyokuqala E-50 amathangi wangena uchungechunge. Kodwa njengoba kwenzeka, imoto ayizange iphumelele ngokuphelele. Isisindo saso sahlala siphakeme, cishe amathani angama-65, sine-silhouette ephansi kune-Tiger-2, kodwa izikhali zazilingana nobukhulu obufanayo, ngokucacile ayenele, ikakhulukazi ezinhlangothini. Isibhamu esingu-88 mm esinomphongolo ongu-100 EL sibonakale singcono ngandlela thize. Wadubula izibhamu eziyishumi nambili ngomzuzu.
  Ukusebenza kokushayela kwengezwe injini enamandla kakhulu, esheshisa amahhashi angu-1200. Ngokuvamile, ithangi, yiqiniso, lithuthukisiwe uma liqhathaniswa ne-Tiger-2 futhi lalinokuthambekela okuncane okunengqondo kwezikhali, kodwa lahlala lisengozini kusuka ezinhlangothini.
  I-E-100 yayivikelwe kangcono, kodwa isisindo sayo esinzima senza ukusetshenziswa kwezokuthutha nokulwa kube nzima. Okuphumelele kakhulu kwakuyisibhamu esizishayelayo u-E-25, esine-silhouette ephansi kakhulu yezikhali zangaphambili ezingu-120 mm, umthambeko omkhulu, nezikhali eziseceleni ezingu-82, kanye nenganono ye-Tiger-2, kwakuyi-self-best-self. isibhamu esiqhunyiswa yi-Wehrmacht kanye neMpi Yezwe Yesibili. Yashesha yafinyelela kumakhilomitha angamashumi ayisikhombisa ngehora - injini yamahhashi angu-700, yaze yafaka amagobolondo e-IS-2 ebunzini.
  AmaJalimane ashaya igalelo elikhulu eHungary, ezama ukusindisa iBudapest, eyayisazungezwe. Impi yayishube kakhulu.
  Ukuhlasela kwaqala ngoJuni 22, futhi iRed Army yakha ukuzivikela okunamandla kakhulu. AmaJalimane asenawo amathangi ambalwa we-E-series, kuphela izibhamu ezizihambelayo ze-E-25 ngamanani amakhulu - kulula kakhulu ukuzikhiqiza futhi zishibhile. Nanka amantombazane amabili agqoke amabhikini elele kuwo. Imoto ingaphansi kwemitha elilodwa nengxenye futhi ngenxa yalokhu, ivikelwe kahle futhi ihlome ngesisindo esiphansi uma kuqhathaniswa.
  Amantombazane amabili, uCharlotte noGerda, alele phansi, adubula izibhamu zaseSoviet. Phambi kwabo, kwanyakaza izimoto ezincane, zilawulwa umsakazo, zisusa izinkundla zamabhomu.
  U-Red Charlotte wadubula inganono. Wawisa isibhamu saseSoviet futhi wanikina isifuba sakhe, engasembozwe yindwangu encane. Futhi wamemeza:
  - Umlilo ovuthayo we-hyperplasma!
  Khona-ke uGerda uzomshaya, esebenzisa izinzwane zakhe ezingenalutho. Futhi uyatshiyoza:
  - Ngiyintombazane epholile futhi ayibi ...
  Isibhamu esizishayelayo siyanyakaza. Futhi ngezikhathi kuyama. Izivikelo zakhe ezingaphambili zitshekile kakhulu, futhi lokhu kunikeza isivikelo esihle. Amagobolondo ezibhamu zaseSoviet azwela ku-ricochet. Futhi akukho lutho olusongela isibhamu esizishayelayo. Basengashaya eceleni. Kodwa amantombazane awajahile. Isibhamu esizishayelayo esisebenzayo siphakeme kune-SU-100 ekubhobozeni izikhali, futhi sivikelwe kangcono, sihamba kakhulu futhi ngesikhathi esifanayo silula.
  Futhi iRed Army ayinazo izimpahla ezomile ezanele. Ikakhulukazi ithangi le-T-34-85, elingenawo amandla anele ngesibhamu futhi linezikhali ezibuthakathaka. Futhi isibhamu esizimele saseJalimane i-E-25, ngendlela, silula, sinamandla kakhulu ezikhali nezibhamu.
  Amantombazane alwa ... Amahle kakhulu futhi amancane. Futhi izibhamu zabo ezizishayelayo ziyabhomu futhi zijikijele...
  AbakwaFritz ekugcineni bakwazile ukufohla baya eBudapest. Ukunqoba okukholisayo, okuzungezwe amayunithi aseSoviet. Abaningi bathunjwa babulawa.
  Kuyiqiniso ukuthi amaNazi alahlekelwa kakhulu. Futhi awekho amandla angaka. Hhayi-ke, uma imishini isakhiqizwa, kusho ukuthi izinsiza zabantu azanele.
  Futhi izingane nabesifazane babhaliswa ebuthweni. Noma abezinye izizwe, kodwa abathembekile ngokwanele.
  Kodwa-ke, ukulwa kuyaqhubeka ... I-Red Army imelana kakhulu nenkani, nemigqa eminingi yokuzivikela. AmaJalimane aqhubekela phambili amanye amakhilomitha ayikhulu futhi ame. Anginawo amandla anele. Futhi i-Red Army ngokwayo iqhubeka nokuhlasela. Kodwa futhi ayiphumelelanga kakhulu futhi iphusha kancane amaJalimane eceleni.
  Kuze kufike ubusika... Umugqa ongaphambili uzinzile. NgoJanuwari 1946, i-Red Army yayizoqhubekela phambili eMpumalanga Prussia nasePoland, kodwa ayizange ithuthuke kancane.
  AmaJalimane awanyakazisi isikebhe ebusika. Izimpi zinegazi. Kodwa umugqa ongaphambili uhamba kancane...
  Futhi kuqala inkathi isici seMpi Yezwe Yokuqala. Ulayini ongaphambili awusasebenzi. AmaJalimane nezigaba zakwamanye amazwe zithuthuka ehlobo, kanti iRed Army ebusika. Futhi akekho ongafinyelela impumelelo ebalulekile.
  Unyaka nonyaka impi iyaqhubeka. AmaJalimane ngandlela-thile ngaphambi kwe-USSR ekuthuthukiseni izindiza ze-jet. I-USSR yethula i-MIG-15 ekukhiqizeni ngobuningi kuphela ngo-1949. Kodwa ngalesi sikhathi amaJalimane ayesene-ME-462 ne-XE-362. Futhi okubaluleke kakhulu, izindiza ze-disc, ezingenakwenzeka ukudubula phansi kusuka ku-jet laminar enamandla enezingalo ezincane.
  Amathangi anochungechunge lwesiJalimane "E" ... Ngokuphambene nalokho, i-T-54 ne-IS-7 yavela. Kodwa amaJalimane abe esethula uchungechunge lwe-AG - oluthuthuke kakhulu lwephiramidi.
  Kodwa akekho owayenenzuzo. Umugqa ongaphambili uhlala usendaweni.
  Kwaze kwaba yilapho uStalin efa ngo-March 1953...
  Futhi lapha, esebenzisa ukudideka okuthile ebuholini beqembu kanye nokuzabalazela amandla, amaJalimane akwazi ukuzuza impumelelo. Kodwa ngemva kokuboshwa nokubulawa kukaBeria, ukuqokwa kukaVasilevsky, isazi esikhulu samasu, njengoMkhuzi Ophakeme, kanye nokuqiniswa kweNhloko yeKomidi lezokuVikela loMbuso uMalenkov. Umugqa ongaphambili uzinzile ngaphakathi kwemingcele yaseYurophu.
  Ngenkathi kunenkathi yokuzabalazela amandla e-USSR, amaJalimane akwazi ukufinyelela eNeman, futhi athatha kabusha i-Balkans, iRomania, iBulgaria, iSlovakia, iGreece, i-Albania futhi aphinde alawula ngokugcwele iYurophu.
  Kodwa umugqa wangaphambili wazinza futhi kakade emingceleni ye-USSR ngo-1941 ...
  Bese kuthi ngo-December 1955... I-Red Army, ngokwesiko, iphinde ithuthuke ebusika. Sekuyiminyaka emingaki impi? Ukwesaba ishumi nane nengxenye! Futhi akukho ukuphela emehlweni!
  Uma nje uHitler esaphila, impi ngeke iphele. UMalenkov uthambekele ekuthuleni ngaphakathi kwemingcele efanayo kuze kube nguJuni 22, 1941. Kodwa uHitler unenkani futhi ufuna ukunqoba nganoma iyiphi indlela!
  I-Red Army iyathuthuka. Ithangi elisha le-IS-12 liya empini. Imoto enesibhamu sohlobo lwe-203-mm. Yinkulu, enezibhamu eziyishumi. Namantombazane ayisithupha - amalungu eqembu. Bazama imodeli yokuqala yethangi. Ayinkulu kakhulu futhi ayinzima? Ingabe umshini uyasebenza? Amantombazane, naphezu kukaKhisimusi ngoDisemba 25 kanye nesithwathwa, agqoke i-bikini nje. Yiqiniso, ithangi linenjini yakamuva ye-gas turbine, futhi ifudumele. Ngaphezu kwalokho, amantombazane ayisithupha ngokwawo awalula.
  Sekungamashumi amane nanye belwa. Futhi sajwayela ukucishe sibe nqunu kunoma yisiphi isimo sezulu. Eqinisweni, uma ukubhikini ngaso sonke isikhathi, uyeka ukuzizwa amakhaza. Futhi isikhumba siba nokunwebeka futhi isikhathi eside.
  Amantombazane ashayela umshini wokubulala onemilenze engenalutho. Bahle futhi bahle ngempela.
  U-Alenka ungumphathi lapha kanye nomkhuzi wabasebenzi. Intombazane engakayiboni yini eminyakeni eyishumi nane nengxenye yempi? Ubekuphi? Ingaphambili lidlulile lisuka eBrest liya eStalingrad, lisuka eStalingrad liya eVistula, futhi manje lithuthuka endaweni yaseBialystok. I- Bialystok ngokwayo isabanjwe amaJalimane. Ulayini ongaphambili wazinza. Futhi bemba imisele ehloniphekile.
  Ngakho, empeleni, impi ayipheli ... Futhi ingase iqhubeke isikhathi esingaphezu konyaka owodwa. Futhi ufunani lo Hitler onenkani?
  Nalapha, i-USA neBrithani abafuni ukuthula phakathi kwe-USSR kanye ne-Third Reich. Bafuna izinhlangothi zombili ziqothulane ngokuphelele.
  Amantombazane aku-IS-12 aya phambili. Izikhali ezingaphambili zethangi zingama-450 mm nge-engeli. Ama-projectiles ayagxuma. Futhi amantombazane aphindisela emuva.
  Kodwa kunethangi elilodwa kuphela elinjalo e-USSR kuze kube manje. I-IS-10 isivele ikhiqizwa, kodwa inesisindo esingamathani angamashumi amahlanu. I-IS-7 isakhiqizwa njenge-T-54. I-T-55 nayo ibonakale phakathi kwabantu abaningi, kodwa kuze kube manje isanda kungena ekukhiqizeni. AmaJalimane anamathangi e-pyramidal. Futhi enamandla kakhulu futhi ephelele. Nezibhamu ezinomfutho ophezulu ezinemiphongolo emifushane.
  Ngakho impi esibhekene nayo ibucayi kakhulu. U-Natasha no-Anyuta badubula ngesibhamu somkhumbi esinamandla futhi bayancwina:
  - Ifulegi lethu lizobe liphezu kweBerlin!
  Futhi bakhiphe amazinyo abo amhlophe, pearly. Futhi awukwazi ukumisa amantombazane anezimayini.
  Amagobolondo amabili ashaya izikhali ezingaphambili... Ayakhala. Cha, i-IS-12 iyimoto ebucayi futhi awukwazi ukuyithatha kalula kanjalo.
  Kodwa i-IS-7, ehamba ngakwesokunene samantombazane, kubonakala sengathi ithole isibhamu esivela ku-high-pressure cannon futhi yama. Yalimaza insizwa ebukekayo.
  U-Alenka, enyakazisa imisipha yakhe yesisu, uyacula:
  - Konke okungenakwenzeka kuyenzeka emhlabeni wethu, uNewton wathola ukuthi okubili nokubili kwenza ezine!
  Impi isaqhubeka. Inganono yaseSoviet ishaya amaJalimane. I-Marusya enkulu ifaka amagobolondo ku-breech. Lena impilo nesiphetho samantombazane. Futhi bayacula:
  - Akekho ozosivimba, akekho ozosinqoba! Izimpisi zaseRussia zichoboza isitha, izimpisi zaseRussia - ukubingelela kumaqhawe!
  Augustine, odubula izibhamu, uthi:
  - Empini engcwele! Kuyoba ukunqoba kwethu! Ifulege laseRussia phambili, inkazimulo kumaqhawe awile!
  Futhi futhi isibhamu sokubulala siyabhonga futhi sizwakala:
  - Akekho ozosivimba, akekho ozosinqoba! Izimpisi zaseRussia zichoboza isitha, zinesandla esiqinile!
  U-Maria, le ntombazane enezinwele zegolide iqondisa ithangi futhi ikhala:
  - Masichoboze ama-fascists kanzima!
  AmaJalimane athwele kanzima; ukulwa nakho kushubile esibhakabhakeni. Kodwa kuze kube manje i-MIG-15 iphansi ngesivinini nezikhali kumikhiqizo yaseJalimane. Impi iqhubeka ngokulingana.
  U-Huffman, lo mshayeli wendiza omangalisayo, wenza umsebenzi omuhle phakathi neminyaka yempi. Ngokunembayo, kuyamangalisa futhi kumnandi. Ngemva kokufika ezindizeni ezingamakhulu amathathu wathola i-Knight's Cross of the Iron Cross ngezinkemba zamahlamvu e-oki esiliva namadayimane. Lapho efika ezindizeni ezingamakhulu amane ezehlisiwe, wathola i-Knight's Cross of the Iron Cross enamaqabunga e-oki egolide, izinkemba namadayimane. Ngezindiza ezingamakhulu amahlanu wathola i-Order of the Eagle yaseJalimane ngamadayimane, futhi ngemva kwenkulungwane i-Knight's Cross of the Iron Cross ene-platinum oak ishiya izinkemba namadayimane. Futhi lapho efinyelele izindiza eziyizinkulungwane ezimbili, wathola i-Grand Cross of the Knight's Cross.
  Umshayeli wendiza oyingqayizivele ukwazile ukuzuza ukunqoba okuningi kwasemoyeni. Futhi wayesaphila. U-Huffman usanda kukhushulelwa esikhundleni sokuba ngujenene. Kodwa usandiza njengomshayeli wendiza ozimele.
  Njengoba besho, ayishi emlilweni futhi ayiminzi emanzini. Eminyakeni eminingi yempi, u-Huffman wathola umuzwa wemvelo womzingeli. Waba umshayeli wendiza odumile futhi ethandwa kakhulu. Kodwa wayenembangi eqinile - i-Agave, nayo eyadlula isibalo sezimoto eziyizinkulungwane ezimbili ezidiliziwe. Futhi wayebamba u-Huffman. Kodwa usemncane kakhulu, futhi akakalahlekelwa ngisho neyodwa impi.
  Intombazane icindezele amaphedali ngezinyawo zayo ezingenalutho, ezikhohliwe yase iqhumisa izibhamu zomoya. Futhi manje kwadutshulwa izimoto ezine zaseSoviet MIG-15.
  U-Agave uyagigitheka futhi uthi:
  - Ngokwezinga elithile, sonke singama-bitches! Kodwa nginemizwa yensimbi!
  Iphinde ifulathele intombazane. Idubula izindiza eziyisikhombisa ze-USSR ekuqhumeni okukodwa - ama-MiG ayisithupha kanye ne-TU-4 eyodwa, bese ikhala:
  - Ngokuvamile, uma ngingeyena omkhulu, kusho ukuthi ngingu-hyper !
  I-agave, yebo, iyinja. Umshayeli wendiza ovela ku-Lucifer. Uju oluhle kakhulu blonde.
  Lapha uqhumisa okunye ukuqhuma futhi wadubula phansi izindiza eziyisishiyagalombili ze-Soviet MIG-15 ngasikhathi sinye bese ekhala:
  - Ngingumqambi kakhulu futhi osebenzayo !
  Intombazane ayisona isilima ngempela. Angenza konke futhi angenza konke. Awukwazi ukumbiza ngasese.
  Futhi imilenze yakhe ishukiwe kakhulu, imnandi kakhulu...
  Kodwa uMirabela ulwa naye ... Isikhathi eside, u-Kozhedub wayeyi-ace engcono kakhulu yaseSoviet. Waqoqa izinkanyezi eziyisithupha zegolide zeqhawe lase-USSR, edubula izindiza eziyikhulu namashumi ayisithupha nesikhombisa. Kodwa wabe esefa. Khona-ke akekho owayengaphula irekhodi lakhe. Futhi muva nje uMirabela udlule u-Kozhedub. Futhi ngemva kokudutshulwa izindiza eziyikhulu namashumi ayisishiyagalombili, waba iqhawe lezikhathi eziyisikhombisa ze-USSR.
  Lena intombazane ye-Terminator! Umuntu onjengaye uzomisa ihhashi eligijimayo angene endlini evuthayo.
  Futhi kupholile nakakhulu.
  UMirabela waba nesiphetho esinzima. Ngagcina ngisekolishi lezingane. Engafake zicathulo futhi egqoke ingubo empunga, wagawula ihlathi futhi wasaha iziqu. Wayenamandla futhi engumqemane. Kumakhaza ashubisa umnkantsha wayehamba engagqokanga zicathulo futhi egqoke izingubo zokulala ejele. Futhi okungenani kanye bengizothimula.
  Yiqiniso, lesi senzakalo saphawulwa nasemikhawulweni. Kwaphela isikhathi eside, uMirabela walwa ebutho elihamba ngezinyawo, wabe eseba umshayeli wendiza. UMirabela wathola ubhapathizo lwakhe lokuqala lomlilo empini yaseMoscow, lapho aya khona ngokushesha ngemva kwekoloni. Futhi lapho wazibonakalisa epholile.
  Walwa engagqokanga zicathulo futhi wacishe wanqunu ngenxa yesithwathwa esinamandla esakhubaza i-Wehrmacht ngokoqobo. Wayeyintombazane ewubuwula, engenakunqotshwa. Futhi waphumelela ngokuphelele.
  UMirabela wayekholelwa ekunqobeni okuseduze kwe-USSR. Kodwa isikhathi siyahamba. Ziyanda izisulu, kodwa ukunqoba akufiki. Futhi kuba scary ngempela.
  UMirabela unamaphupho okunqoba kanye nezimpumelelo. Unezinkanyezi eziyisikhombisa ze-USSR - lokhu kungaphezu kwanoma ubani omunye! Futhi damn, ufanelwe imiklomelo yakhe! Futhi uzoqhubeka ethwele isiphambano sezempi. Ngisho noma uStalin efa, umsebenzi wakhe uyaqhubeka!
  Intombazane ingena izozihlalela... Idubula phansi i-German XE-362 bese ikhala:
  - Aerobatics! Futhi iqembu elisha!
  Impela ntombazane epholile. Imfezi yangempela iyakwazi okuningi.
  UMirabela uyisihlabani esisha...
  Ukulwa kuqhubeka izinsuku ezimbalwa kuze kufike unyaka omusha ... I-Soviet IS-12 ithole umonakalo kuma-roller namathrekhi - iyalungiswa. Yebo, impi enonya futhi engenasihawu. Futhi kuyohlala isikhathi esingakanani?
  Futhi konke ngenxa yokuthi uWittman wasinda ezimpini zaseNtshonalanga.
  U-Wittmann ngokwakhe walwa eqenjini le-tank crew isikhathi esithile. Ngemva kokuletha izibalo ezimotweni ezingamakhulu amathathu, ngaphandle kokubala izibhamu, izinsimbi, amaloli, izithuthuthu nezinye izinto, waklonyeliswa: I-Knight's Cross of the Iron Cross enamaqabunga e-oki egolide, izinkemba namadayimane, futhi wakhushulelwa esikhundleni esiphezulu.
  Ngemuva kwalokho akabange esalwa. Kodwa wayala ibutho lesithupha le-SS tank.
  U-Kurt Knipsel waba i-tank ace ephumelela kakhulu ye-Wehrmacht. Kodwa ngemva kwamakhulu amahlanu amathangi acekeleke phansi lapho ethola khona i-Knight's Cross of the Iron Cross.
  Ngandlela thize waphucwa izindondo. Yiqiniso, lapho efinyelela amathangi ayinkulungwane, ekugcineni wathola: isiphambano se-knight sesiphambano sensimbi esinamaqabunga esiliva oki, izinkemba namadayimane.
  U-Kurt Knipsel ungumshini wokulwa osebenza kahle kakhulu. Kuliwe emathangini ahlukene. Wayengumdubuli nomkhuzi. Isikhathi eside ngihamba phambi kwawo wonke umuntu ngaphandle kokuncintisana.
  Kodwa uGerda omuhle wayesekwazile ukumfica. Amantombazane alwe kahle. Kodwa bake bathi ukuthula kancane. Bobane ubuhle bakhulelwa babeletha ababili: indodana nendodakazi. Kodwa ngemuva kwekhefu basheshe bakulungisa.
  Futhi manje uGerda udlule eKnisel .
  Bangakugwema kanjani ukuhambahamba? Balwa bengafake zicathulo futhi begqoke ibhikini nje. Amantombazane athatha elinye ikhefu, aphinde azala izingane. Futhi manje sase sisondela enanini lamathangi ayizinkulungwane ezimbili acekeleke phansi. Futhi bangathembela emvuzweni ongakaze ubonwe: inkanyezi ye-Knight's Cross of the Iron Cross enamaqabunga e-oki esiliva, izinkemba namadayimane.
  Amantombazane lawa!
  UGerda udubula imoto yaseSoviet. Udiliza umbhoshongo futhi uyamemeza:
  - Ngiyinto enhle!
  Aphinde adubule. Ingena ku-T-54. Futhi squeaks:
  - Izwe laseJalimane!
  Intombazane iyadlikiza. Futhi ukhuthele kakhulu... Yebo, unohlelo olunjalo lwesu. Sekuvele kungu-1956 ... Impi iyaqhubeka ... Ingafuni ukuyeka. I-Red Army izama ukuqhubekela phambili ezindaweni ezahlukene. Kodwa qaphela, kukhona izinsiza zabantu ezimbalwa ezisele.
  Futhi iRussia iyopha.
  I-Red Army izama ukuqhubekela phambili ibheke eRomania. Kwabe sekuba nokuhlasela kwezikhali ezinamandla, ukudubula, nokubulawa.
  Kodwa isitha silindile. AmaJalimane anethangi elidume kakhulu, i-AG-50. Iphakeme kune-T-54 ekuvikelweni, ikakhulukazi ezinhlangothini futhi, mhlawumbe, emandleni okubhoboza izikhali zesibhamu, kodwa inzima kakhulu. Yiqiniso, ijubane laseJalimane liphakeme ngenxa yenjini ye-turbine yegesi.
  Ithangi laseJalimane liyavutha futhi lithole amaphuzu.
  Iqembu likaMargaret liyalwa. Ukulwa egazini elibandayo. Amantombazane aseJalimane adubula ithangi laseSoviet. Futhi bayancwina ngenjabulo.
  Yebo, futhi awukwazi ukudlula lapha ...
  I-discus eshayelwa u-Albina kanye no -Alvina izungeza esibhakabhakeni . Amantombazane amabili blonde ashayiswa izimoto zaseSoviet. Futhi bakwenza ngobuciko. I-discus engathinteki ngokuphelele izinqama u-Migi no-Tu. Imoto ebulalayo. Futhi amaqhawe acindezela izinzwane ezingenalutho. Futhi abaniki i-Red Army ithuba esibhakabhakeni.
  Indiza yediski yinto ososayensi base-USSR abangakwazi ukuyikopisha. Lena into elingakatholakali ikhambi layo. Futhi amaJalimane azizwa eqiniseka kakhulu emoyeni. Futhi balwa njengabathakathi ngenduku yemilingo.
  U-Albina, ekhomba isitha sakhe i-discus, waklewula:
  - Uma kukhona uNkulunkulu, kusho ukuthi ungumJalimane!
  U-Alvina, echoboza isitha, uqinisekise:
  - Ngokuqinisekile ungumJalimane!
  Futhi intombazane yahleka ... Ngokuvamile, nayo yayikhathele impi engapheli. Phela, amaJalimane namaRussia ayabulalana. Ngokuqondile, i-Red Army kanye ne-Wehrmacht. Kodwa umugqa ongaphambili awunyakazi ... Futhi akukho ukuphela noma umphetho obonakalayo.
  Impi... Lokhu sekuvele kungokoqobo. Amaqhawe azalwa ngemva kokuqala kwempi alwa esibhakabhakeni naphansi.
  Ngokwesibonelo, uHans Feuer. Umamukeli omncane kunabo bonke we-Order of the Iron Cross, Ikilasi Lokuqala. Futhi wabe eseba umamukeli omncane kunabo bonke we-Order of the Knight's Cross of the Iron Cross yokuthunjwa kukajenene waseSoviet.
  Yebo, lokhu empeleni kuhle kakhulu.
  U-Hans Feuer uyisilwi esiphelelwe ithemba. Umfana ulwa njengomdondoshiya, futhi kubanda amakhaza ebusika, egqoke izikhindi kuphela.
  Lokhu kuhle kakhulu!
  UHans waduma amakhulu eminyaka!
  Futhi ngokujwayelekile, impi enjalo emangalisayo nenamandla iyaqhubeka lapha... Noma iyiphi i-AI iyafiphala.
  Futhi eRomania, i-Red Army ayikwazi ukungena ezivikelweni zaseJalimane. Zombili izinhlangothi zilahlekelwe. Unyaka kaJanuwari usuzodlula... Futhi usuku nosuku bayanda abantu ababulawa futhi balimala.
  Akunasiqalo nesiphetho sokusangana.
  I-Agave isisesibhakabhakeni futhi futhi idubula izimoto zaseSoviet. Ungumzingeli nesilwane esizingelayo. Ugadla isitha.
  Izimoto azishayile ziyawa. Bese intombazane idubula amabutho aphansi. Ikhipha i-IS-7. Futhi uyahleka:
  - I'm the best! Yimina intombazane ebulala izitha!
  Futhi futhi idluliselwa ezindaweni ezihlosiwe zomoya. Lona umbhubhisi wamathangi nazo zonke izimoto ezindizayo nezidubulayo.
  Hhayi-ke lena ebilayo ngaphambili. Futhi ngaphambili, ososayensi bazama ukudala into ebulalayo. Nakuba kungasebenzi kahle kakhulu.
  Kodwa nali ithangi elincane AG-5. Umshini onesisindo esingamathani ayisikhombisa. Ukuphumelela ukuhlolwa kokulwa. Futhi aququde futhi aququde isitha.
  Futhi uma sekuyisikhathi sokucula, akekho ozosimisa noma asinqobe!
  I-AG-5 iyagijima futhi iyadubula njengoba ihamba. Futhi ithangi elinjalo alikwazi ukumiswa. Futhi amagobolondo ricochet.
  Futhi ngaphakathi emotweni kuhlezi umfana oneminyaka eyishumi ubudala, uFriedrich, futhi uyakhala:
  - Futhi ngizoba umlwi omkhulu ngempela!
  Waphinda futhi wadubula... Futhi yashaya phakathi nendawo yombhoshongo. Futhi amandla ayo okubhubhisa, nakuba mancane ngokwezinga, makhulu.
  Futhi esibhakabhakeni uHelga uyalwa. Intombazane engafake zicathulo ngebhikini ibhala izikweletu. Futhi ujabulela impumelelo yakhe emangalisayo.
  Futhi u-Agave uya phambili... Futhi uyalwa.
  Sekuvele ngoFebhuwari 1956 ... I-Red Army ayikwazanga ukufeza impumelelo noma kuphi. Kodwa amaJalimane awakwazi ukuqhubeka. Amathangi angaphansi komhlaba asabekayo aya empini. Kodwa bangamaqhinga nje.
  Amantombazane agijimela ngaphansi komhlaba, abhubhisa ibhethri yezibhamu zaseSoviet futhi abuyela emuva.
  Ngesikhathi esifanayo, kwabanjwa amaphayona ambalwa. Amantombazane ahlubula abafana ababethunjiwe futhi aqala ukubahlukumeza. Bashaya amaphayona ngocingo, base bosa izithende zabo ezingenalutho ngomlilo. Base beqala ukungiphula izinzwane ngodlawu olushisayo. Abafana bakhala ngezinhlungu. Ekugcineni, amantombazane ashisa izinkanyezi ezifubeni zabo ngensimbi eshisayo futhi echoboza ukuphelela kwabo kwabesilisa ngamabhuzu abo. Into yokugcina yabaqeda amaphayona futhi bawa ngenxa yokwethuka okubuhlungu.
  Amantombazane, ngamafuphi, abonise ukusebenza okusezingeni eliphezulu. Kodwa futhi amaJalimane awazange azuze lutho olubalulekile.
  Izibhamu ezinamandla ezizishayelayo: "Sturmmaus", zadubula ezikhundleni zaseSoviet. Benza ukucekela phansi nokucekela phansi okuningi. Kodwa indiza yokuhlasela yaseSoviet yakhipha enye yezimoto, futhi abakwaKrauts babuya.
  AmaNazi azama ukusebenzisa ama-diskette ukuchoboza amabhethri aseSoviet. Kwasetshenziswa ama-Hedgehog neziqhumane ngokumelene nabo. Kube nokushintshana kwamagalelo.
  Nangu u-Albina no-Alvina esosweni labo elindizayo. Bakhomba besebenzisa izinzwane zabo ezingenalutho becindezela izinkinobho ze-joystick futhi bakwenze ngobuhlakani obukhulu.
  Amantombazane, yiqiniso, abonisa i-aerobatics ephakeme kakhulu. Badonsa i-discus yabo, futhi kwadutshulwa imishini ezindizayo yaseSoviet eyishumi nambili.
  U-Albina uyatshiyoza:
  - Iqembu lokwakha elithukuthele! Kuyoba khona inkanyezi!
  Aphinde ajikise imoto yakhe. Futhi amantombazane abhubhisa i-Red Army. Ngaphezu kwalokho, ngokucophelela ...
  U-Alvina uphinde wadubula izindiza zeSoviet eziyishumi nambili futhi uyakhala:
  - Amantombazane ahlanya, hhayi izintombi nhlobo!
  Okwakamuva kuyiqiniso. Laba bashadikazi bezijabulele kakhulu namadoda. Futhi wenza zonke izinhlobo zezinto. Amantombazane ayethanda amadoda - kwawajabulisa! Futhi ikakhulukazi uma usebenza ngolimi lwakho.
  Intombazane esesikhundleni esiphezulu... Bahlukumeza umqalisi... Baqale bamhlubula futhi bathela amabhakede ambalwa amanzi emqaleni wakhe. Bese beletha insimbi eshisayo esiswini esivuvukele. Futhi basha kanjani! Iphayona laklabalasa ngobuhlungu obungalawuleki... Kwaba nephunga elivuthayo.
  U-Alvina wamshaya ngocingo olushisayo eceleni. Futhi ukuthi ufuna ukuhleka kanjani ... Kuyahlekisa kakhulu.
  Wabe esecula:
  - Ngikhathele ukuhlukumeza ingemuva - ngifuna ukugcona injabulo yami!
  Futhi uzohleka kanjani! Futhi uyokhipha amazinyo akhe ayiparele! Le ntombazane ithanda ukubulala, yeka intombazane!
  Futhi imilenze yentombazane yonke ingenalutho futhi inomusa. Uthanda ukuhamba engafake zicathulo emalahleni. Futhi nokuxosha amaphayona athunjiwe. Bakhala kakhulu uma izithende zabo zithosiwe. Ngisho no-Alvina ukuthola kuhlekisa kakhulu. Futhi u-Albina uyintombazane, masibhekane nakho - kuhle kakhulu! Indololwane kanjani umphikisi esilevini. Futhi uyakhala:
  - Ngiyintombazane yezinga eliphezulu kakhulu!
  Futhi ekhiphe amazinyo akhe amaparele. Okucwebezela sengathi kupholishiwe. Futhi iqhawe liyamangalisa! Lokhu kungaba yinto engashiwo enganekwaneni noma ichazwe ngosiba!
  Womabili amaqhawe awisa ama-Soviet MiG esibhakabhakeni. Abahle bayasebenza. Akukho nokuncane ukungabaza kubo. Nobuhle obunjalo bendle nobujabulile.
  Amaqhawe alawula induku yokudlala ngezinyawo ezingenalutho futhi ahlasele izimoto zaseRussia. Njengoba becindezela , bazochoboza ama-fighters, njengokungathi bashaya ikristalu ngenduku. Amantombazane anonya futhi awanaluzwelo. Ziqukethe amandla entukuthelo kanye nelangabi lothando. Nokuzethemba ekunqobeni. Noma ngabe impi isineminyaka eyishumi nanhlanu iqhubeka. Kodwa futhi ayifuni ukuphela. U-Albina no-Alvina basezingeni eliphezulu lokuthandwa kwabo. Futhi abafuni ukuhlehla noma ukuma isikhashana. Futhi basondela kubo futhi ram isitha.
  U-Albina, ewisa izindiza zaseSoviet, uyamemeza:
  - Intombazane ikhathele ukukhala, kungcono ngiminzise isicathulo se-bast!
  Nendlela aququda ngayo futhi ecwayizisa amazinyo akhe aluhlaza. Futhi manje ufuna indoda kanjani. Uthanda ukudlwengula amadoda. Kuyamjabulisa kakhulu lokhu. Uzokuthatha akudlwengule.
  U-Albina uyabhonga:
  Ucansi lwamantombazane luwucansi
  Nansi inqubekelaphambili enkulu!
  Futhi iqhawe lizoqhuma ngokuhleka ... Futhi masiphinde sibulale zonke izitha zethu. Unamandla amaningi. Futhi egcwele amandla emisipha.
  Futhi u-Alvina uzobhonga:
  - Masishaye isitha sibe izingcezu!
  Futhi iqhawe lizoqala ukuhleka ngenkuthalo! Futhi ngangicabanga ukuthi abafana bakhe babedlala kanjani. Kodwa ake sithi kumnandi.
  INdasa isifikile... Ilanga liya ngokuya likhanya. Ngosuku lokuqala lwentwasahlobo, abafana baseRussia bagijima bengafake zicathulo eqhweni elincibilikile . Azihleke, aziginqe, abonise amakhiwane amaJalimane.
  Amaphayona anezibopho ezibomvu, izinwele ezimfushane, ezinye zazo zibe zifushane nakakhulu. Agijime agxume. Izinyawo zabo ezingenalutho azibandi neze. Sebemaholoholo. Amantombazane nawo agijima, futhi ngaphandle kwezicathulo. Izithende ezibomvana, eziyindilinga ziyabenyezela elangeni. Amantombazane amahle aseSoviet. Mncane, ungowokusubatha, ojwayele ukwenza ngokuncane.
  Futhi wonke umuntu uyaququda futhi abambe amazinyo ... Usuku lokuqala lwentwasahlobo luyinjabulo yangempela nokomela ukukhanya nokudala!
  Futhi kukhona impi yomoya esibhakabhakeni. U-Mirabela, lona umshayeli wendiza wokuqala waseSoviet owadubula enye indiza yaseJalimane. Futhi njengenjwayelo, intombazane igqoke i-bikini kuphela. Kuze kube phakade abasha futhi abasoze babuna. Anjalo amandla omoya afihlwe kuye.
  UMirabela, nokho, naye uyakuthanda uma amadoda emthinta. Uyayithanda ngempela. Yingakho engumshayeli wendiza... Uma umzimba wentombazane onqunu, onezinyama uxova izandla zamadoda, kuba ubumnandi bangempela. Futhi kumnandi kakhulu!
  UMirabela ushaya enye imoto yamaNazi futhi ahayize:
  - Ngiyi-bitch yezikhali!
  Intombazane ize ishaye i-control panel ngezithende zayo ezingenalutho, eziyindilinga. Muhle. Futhi okungenakuqhathaniswa.
  UMirabela uyaphuma kuyo. Futhi i-Agave indiza ibheke kuye. Ekugcineni, abashayeli bezindiza ababili besifazane abaphumelele kakhulu bahlangana. Badubulana bodwa endlini engurawondi. Bazama ukuyithatha bekude. Kodwa akusebenzi kahle kakhulu. Bobabili ubuhle bandiza bephuma kulayini wokudubula. Futhi bawakhiphe amazinyo abo ngobudlova. Hhayi-ke, abantu besifazane bangamabhinca. Babukane kanzima emehlweni. Ngokunembayo, ngqo bese bedubula futhi. I-ME-562 yaseJalimane isahlome kangcono kune-MIG-15, futhi imoto yaseSoviet yadutshulwa ...
  Kodwa uMirabela ukwazile ukuphuma, elahlekelwa yindiza yakhe okokuqala emsebenzini wakhe wokundiza. Okubi kakhulu ukuthi wagcina esesendaweni yezitha. Futhi lokhu kubi. Yebo, ukusonta okunjalo okuyingqayizivele kwesiphetho. Futhi ngoMashi 1, 1956, umhlaba uyashintsha, kodwa ukubusa kwe-Fuhrer emdlalweni we-cybernetic kusasele.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"